Athlenda

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Συνδετικός κρίκος



Το Hoopfellas παραθέτει τις σκέψεις του για την απόκτηση του Τρεμέλ Ντάρντεν από τον Ολυμπιακό και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη για τη θέση "3" του Παναθηναϊκού..




Τρέμελ Ντάρντεν λοιπόν.. Αθόρυβα, χωρίς φανφάρες οι ερυθρόλευκοι ουσιαστικά έκλεισαν το ρόστερ τους αφήνοντας μόνο ένα μικρό παράθυρο για διορθωτική κίνηση σε περίπτωση που προκύψει κάτι εξαιρετικό. Απ'την άλλη, ο Παναθηναϊκός ψάχνει έναν παίκτη στη θέση "3" (από τη στιγμή που με τον Μποχωρίδη κλείσει το μπακόρτ). Πάμε να δούμε αυτά τα δύο θέματα ξεκινώντας από τον Ντάρντεν..



Ο παίκτης είναι αρκετά γνωστός και μάλιστα οι φίλοι του ΟΣΦΠ είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν σε 5 -σχεδόν "κολλητά- ματς πέρυσι, στη σειρά των play-offs με τη Ρεάλ. Για αυτό και θα σταθώ σε πιο συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού σε συνάρτηση περισσότερο με αυτό της καινούργιας του ομάδας.

Προ διετίας μάλιστα σχολιάζοντας τον εντυπωσιακό αυτό του κάρφωμα στο Φάληρο απέναντι στον Παπανικολάου είχαμε πεί πόσο χρήσιμος θα ήταν για το μπάσκετ των ομάδων μας..



-Ο Ντάρντεν είναι από τους παίκτες που μου αρέσουν. Καλοπροπονημένος και πραγματικός επαγγελματίας, για αυτό και στα 33 του χρόνια κοσμεί το ρόστερ τοπ-ευρωπαϊκών  κλαμπς όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός. Δεν είναι τυχαίο ότι έβαλε..πόδι στη κορυφαία διοργάνωση το 2011 (στα 30 του) και έκτοτε έχει σταθεροποιηθεί σε αυτό το επίπεδο, στο οποίο αν αναμφίβολα ανήκει. Το απέδειξε γυρνώντας από τον τραυματισμό του τον Μάρτιο του '12..


Πρόκειται για έναν swingman ύψους 1.95μ. με εξαιρετικό φυσικό/αθλητικό πακέτο που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του και ταξινομείται σε αρκετά υψηλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό επίπεδο παρότι είναι ένα κλικ κάτω εν συγκρίσει με τα late 20's του, όταν και έπαιζε στην Pro A. Αυτό που παρατηρείς αμέσως βλέποντας τον Ντάρντεν στο παρκέ είναι ο πολύ δυνατός κορμός του, το μεγάλο wingspan του και οι εντυπωσιακοί ώμοι του. Αυτό το πακέτο (και η δουλειά που κάνει ίδιος με το κορμί του) υπήρξε ο  βασικός του σύμμαχος στην απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά (και αναφέρομαι ειδικά στο συγκεκριμένο επίπεδο) μιας και με το πέρασμα των χρόνων ο Ντάρντεν, ένας small-forward 1.95, είναι πιο κοντά στο "4" πλέον στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ παρότι στο "2". Ειδικά σε ομάδες που κυνηγούν το ανοιχτό γήπεδο όπως η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός, ο Αμερικανός και τα εξισορροπιστικά στοιχεία του παιχνιδιού του δένουν καλύτερα στις θέσεις των φόργουορντς. Ουσιαστικά λοιπόν, αν και πρόκειται πλέον για παίκτη με δυνατότητα να καλύψει και τις τρείς ενδιάμεσες θέσεις (2-3-4), στον Ολυμπιακό θα τον δούμε σαν φόργουορντ, όπου πλέον αποτελεί και τη θέση που ο ίδιος αισθάνεται πιο άνετα. Είναι εξαιρετικός leaper με πολύ καλό επιτόπιο άλμα (θα εκπλήξει πολλούς σε φάσεις ανύποπτες) το οποίο σε συνδυασμό με τα μακριά του χέρια τον βοηθούν να τελειώνει φαινομενικά δύσκολες φάσεις γύρω από το καλάθι. Γενικά είναι ανθεκτικός και έχει σπουδαίο motor κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό στο αμυντικό κομμάτι.


-Ο Ντάρντεν είναι επιλογή χημείας. Δεν είναι σταρ, ούτε ο σκόρερ σε αυτό το επίπεδο. Είναι όμως ο αθλητής που σου δίνει πολλά περισσότερα από τα νούμερα του. Αυτό θα το καταλάβετε ίσως στο τέλος της σεζόν, όπου η "γεύση" που πιθανόν θα σας έχει αφήσει θα είναι δυσανάλογη με τους όχι φανταχτερούς αριθμούς του. Παίζει το άθλημα σωστά. Παίκτης οικονομίας, συνδετικός κρίκος της φροντκόρτ με το μπακόρτ. Επιβίωσε (και μάλιστα αποτέλεσε κρυφό χαρτί) στη Ρεάλ τον σταρ γιατί ήταν ο ιδανικός εξισορρπιστής μεταξύ των πολυβόλων της περιφέρειας και του Μίροτιτς στη προσπάθεια του Λάσο να μοιράσει τις επιθέσεις και να παρουσιάσει αυτό που λέμε balanced-offense. Δε ζητούσε πολλές μπάλες και ήταν εξαιρετικά αξιόπιστος στις λίγες προσπάθειες που έπαιρνε (περίπου 4.5 ανά ματς). Τελείωσε τη σεζόν με 45.6 στο τρίποντο μάλιστα (41.8 στην ACB), ποσοστό πολύ σημαντικό για μια επίθεση με γκαρντς που δημιουργούν συνεχώς ρήγματα.


-Σημαντικό για την μακροημέρευση του σε αυτό το επίπεδο (στη συγκεκριμένη φάση της καριέρας του) είναι η γνώση των δυνατοτήτων του στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό συνεπάγεται ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καλή τύχη να τον εντάξει στο επιθετικό πλαίσιο της ομάδας του γρήγορα, κάνοντας focus στα καλά του στοιχεία και με σύμμαχο τη θέληση του παίκτη να μην παρεκκλίνει  σε καταστάσεις όπου είναι λιγότερο αξιόπιστος. Η περυσινή χρονιά ήταν ένα πολύ καλό τεστ. Που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός..?

*Close out offense: Eίναι αρκετά αποτελεσματικός -ειδικά στην αδύνατη πλευρά- επιτιθέμενος κατά μέτωπο κάνοντας χρήση της καλής σταυρωτής ντρίμπλας που τον διακρίνει και του body control στο jump stop. Βρίσκει τα σημεία του για midrange παιχνίδι (εμπιστεύεται πολύ την περιοχή κοντά στη γραμμή των προσωπικών για να σταματήσει) ενώ ο παραμικρός παραπάνω χώρος από την αντίπαλη άμυνα σημαίνει "ταξίδι" μέχρι τέλους κομμάτι στο οποίο είναι δυναμικός.


*Post offense: Fundamentally ποστ παίκτης. Γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της "θέσης", ρολάρει εξαιρετικά πάνω στο κορμί του αντιπάλου, στηρίζεται στον δυνατό κορμό του. Το πολύ αποτελεσματικό midrange jumper του τον οδηγεί συχνά σε καταστάσεις face up στα 5-5.5 μέτρα όπου ο αντίπαλος απαγορεύεται να τον υποτιμήσει. Ο Λάσο του έβαζε συχνά cross screens από την αδύνατη πλευρά προς την δυνατή για να πάρει τη μπάλα ένας με έναν χαμηλά. Ξέρει να γυρίσει σωστά, χρησιμοποιεί επίσης συχνά και το ταμπλό. Εκμεταλλεύεται αρκετά το φυσικό του πακέτο και το γεγονός ότι (ειδικά στη Ρεάλ, πιστεύω και στον ΟΣΦΠ) ο αντίπαλος για πολλούς λόγους θα τον αντιμετωπίσει χαμηλά με προσωπική άμυνα και δε θα στείλει βοήθεια. Περιμένω άδειασμα ρακέτας με Ντάνστον στις προσωπικές ως σκαλοπάτι για τη μπάλα και 1 on 1 post επίθεση με τον Ντάρντεν χαμηλά στο φετινό playbook.

*Παιχνίδι χωρίς τη μπάλα/transition επίθεση: Το ποσοστό της παραγωγικότητας του από τέτοιες καταστάσεις έχει μειωθεί την τελευταία διετία, όπου εμπιστεύεται περισσότερο τον καρπό του, όμως παραμένει ικανός. Ξέρει να τελειώνει around the rim μετά από κοψίματα όπως και στο ανοιχτό γήπεδο και transition όπου όμως δε διστάζει να πάρει μακρινά σουτ (στη Ρεάλ το έκανε πολλάκις με παίκτη παραπάνω, δε θα πω ότι μου άρεσε παρά το καλό του ποσοστό σε τέτοιες καταστάσεις..)


-Καλός με τη μπάλα στο παρκέ. Ξέρει να παίξει ένας με ένας, είναι καλός ballhandler μόνο που όπως σας είπα τελευταία εμπιστεύεται περισσότερο το χέρι του από μέση απόσταση (λογικό όσο περνούν τα χρόνια). Έχει πάντως την ικανότητα να περάσει και να τελειώσει δυναμικά (σε συντριπτικό ποσοστό κάρφωμα με τα δύο χέρια). Ο μηχανισμός εκτέλεσης του είναι εξαιρετικός και περιμένω plays για σουτ από μέση απόσταση για αυτόν, τα οποία πιθανόν να αποτελέσουν και safe plays για τον Ολυμπιακό. Πασέρ θέλησης περισσότερο και όχι ικανότητας. Ειδικά σε ομάδες όπως η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός θα λειτουργήσει αποκλειστικά ως παίκτης που θα διατηρήσει το καλό spacing και θα τελειώσει σε καταστάσεις που του αναλογούν. Ουσιαστικά ως finisher αυστηρά γιατί δεν είναι δημιουργός και δε πρόκειται να έχει τέτοιο ρόλο. Αυτό θα κρατήσει χαμηλά και τα λάθη του καθώς δε θα είναι ο παίκτης που θα "αποφασίσει" στην επίθεση.



-Το δυνατό του κομμάτι είναι φυσικά η άμυνα. Πολλάκις έχει να κάνει με το φυσικό του πακέτο και την ικανότητα του να μαρκάρει παίκτες με διαφορετικά σωματότυπα. Και εδώ γυρνάμε πάλι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στην pick & roll άμυνα με αλλαγές, ο Ντάρντεν είναι ταμάμ κυρίως γιατί μπορεί να αμυνθεί το ίδιο αποτελεσματικά σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Ξέρει να χαμηλώσει ψηλά, χρησιμοποιεί εξαιρετικά τα χέρια του (ειδικά στις γραμμές πάσας) και δεν είναι ευχάριστος αντίπαλος για την πλάτη ενός ψηλού, με τον συνδυασμό μακριά χέρια/δυνατός κορμός/επιτόπιο άλμα να βάζει δύσκολα στο επιτιθέμενο. Έχει καλό footwork, εξαιρετικά πλάγια και πίσω βήματα και ακολουθεί τα σουτ μέχρι τέλους. Fundamental rebounder, κάνει συνεχώς box out. Υπήρξε το "εργαλείο" του Λάσο και ο παίκτης-βαρόμετρο στις άμυνες ζώνης. Ο κόουτς της Ρεάλ αντικατέστησε στη πατέντα με τον Σλότερ στο κεφάλι στην 3-2 άμυνα ζώνης, τοποθετώντας στην κορυφή τον Ντάρντεν που έκανε εξαιρετική δουλειά και σε καταστάσεις pick& roll αλλά και αμυνόμενος μπροστά από τον αντίπαλο ψηλό στη γραμμή των προσωπικών όταν η μπάλα βρισκόταν στο "φτερό". Με τον Αμερικανό ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τη δυνατότητα να ανοίξει τις άμυνες του με μεγαλύτερη μάλιστα πλέον ασφάλεια, δεδομένου ότι η ομάδα έχει πάλι στη συγκεκριμένη θέση έναν αμυντικό με recover speed. Αυτό που overall θα ήθελα να έβλεπα στον Ντάρντεν είναι λίγο περισσότερο πάθος. Σε πολλά ματς μοιάζει εξαφανισμένος και λίγο "ανάλατος/απαρατήρητος". Ειδικά τώρα που ο βαθμός ενέργειας που καταθέτει στο παρκέ είναι κατά κάτι μικρότερος..


-Συμπερασματικά.. Κίνηση ουσίας  για τον Ολυμπιακό με συγκεκριμένους στόχους. Ρολίστας πολυτελείας που διατηρεί το κίνητρο μετά το περυσινό στραπάτσο. Με τον Ντάρντεν οι ερυθρόλευκοι πολύ σωστά αφήνουν χώρο στον Παπαπέτρου να αναπτυχθεί και φυσικά στον Λοτζέσκι που θα είναι μπαλαντέρ στο "3" (κυρίως) και στο "2" με την ικανότητα του να παίξει με τη μπάλα και να δημιουργήσει. Ο Ντάρντεν λοιπόν είναι ένας παίκτης που μπορεί να ενταχθεί ομαλά στο ροτέησιον χωρίς να επηρεάσει αρνητικά τη διανομή ρόλων. Μπορεί σήμερα να παίξει 25 λεπτά και αύριο 5. Δε ζητάει πολλές μπάλες και είναι αξιόπιστος όταν αποφασίζει να τελειώσει. Ουσιαστικά ζητάει πολύ λιγότερα από αυτά που μπορεί να φέρει στο παιχνίδι της ομάδας. Φυσικά το σκεπτικό της συγκεκριμένης κίνησης σχετίζεται κατά πολύ  με την αμυντική φιλοσοφία της ομάδας. Ο νέος Ολυμπιακός έχει προδιαγραφές να είναι σκληρότερη και αρκετά καλύτερη αμυντική ομάδα από πέρυσι. Πιο ανθεκτική, λιγότερο βελούδινη, πιο αθλητική σίγουρα. Σκεφτείτε ότι αντικατέστησε τους Κόλινς-Περπέρογλου-Μπέγκιτς (Σερμαντίνι) με τους Λαφαγιέτ-Ντάρντεν-Χάντερ. . Μπορεί να πιέσει πιο αποτελεσματικά τη μπάλα, να αμυνθεί καλύτερα στο pick & roll σε όλες τις γραμμές, να τρέξει το γήπεδο σαν ομάδα καλύτερα. Αυτή τη φιλοσοφία έχει η απόκτηση του διδύμου της Ζαλγκίρις του  '12 και του Χάντερ, με την πεποίθηση ότι η ομάδα θα μπορεί να παίξει πραγματικά και με την ίδια ένταση άμυνα περισσότερα λεπτά μέσα στο σαραντάλεπτο. Σαν κίνηση λοιπόν την κρίνω θετικά και θα απονείμω credit στον Γιώργο Μπαρτζώκα που επιβεβαιώνει το πόσο καλός recruiter είναι (παραδοσιακά, από την αρχή της καριέρας του). Δεν ήμουν υπέρ της μετατόπισης του Μάντζαρη ως 5ου περιφερειακού και της απόκτησης ξένου περιφερειακού.. Κάτι μου λέει ότι αυτή η υπόθεση (του Μάντζαρη) μπορεί να  αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε όλα τα επίπεδα για την ομάδα. Εννοώ το πως θα χειριστεί και ο Ολυμπιακός και ο παίκτης το ενδεχόμενο της μη ανανέωσης του συμβολαίου του μέσα σε αυτή τη σεζόν, γνωρίζοντας ότι το καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος.. Και οι δύο μπορούν να χάσουν από αυτό.. Ο συγκεκριμένος τρόπος στελέχωσης του ρόστερ παρέχει ακόμα στους ερυθρόλευκους τη δυνατότητα να κλειδώσουν το "3" με τους Παπαπέτρου-Ντάρντεν, να ανεβάσουν τον Σλούκα στο "1" και τον Λοτζέσκι στο "2", μειώνοντας τον χρόνο του Μάντζαρη ως μέσο πίεσης. Ειλικρινά δε θα συμβούλευα κάτι τέτοιο όμως.. Δε θέλω επίσης να πιστεύω ότι έχει συμβεί ήδη με τον Κατσίβελη.. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να δυναμώνει και η ομάδα έχει και φέτος δυνατότητες, είναι φανερό. Για αυτό, οι χειρισμοί από την διοίκηση και τον προπονητή του σε σημαντικά θέματα έχουν διπλή πλέον σημασία..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ



Ο Παναθηναϊκός δείχνει να κλείνει τον Μποχωρίδη (credit που θα εισπράξει στο μέλλον) όμως το μεγάλο (κατ'εμέ, σας το έχω υπογραμμίσει από την αρχή) χτύπημα με τον Βεζένκοφ παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες. Θα είναι σπουδαίο βήμα για το συγκεκριμένο πρότζεκτ να υπογράψει τον νεαρό φόργουορντ. Ο Βεζένκοφ ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό ως πρόσπεκτ ανεξαρτήτου ροτέησιον, θέσης και πραγμάτων που μπορεί να φέρει άμεσα στο παιχνίδι της ομάδας.  Όμως (όπως και στην περίπτωση Καλάθη) πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές. Και μάλιστα διαφορετικού τύπου, πιο συμβατές με τις ανάγκες του ρόστερ σήμερα αλλά πάντα στα πλαίσια της rebuilding process. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Έντο Μούριτς της Κρκα..


Ο 1991 γεννηθείς Σλοβένος φόργουορντ ύψους 2.02μ. είναι ένας παίκτης που που μπορεί να κάνει το βήμα μπροστά την επόμενη διετία δηλ. συμβαδίζει με την κατεύθυνση που έχει δώσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού στην ομάδα. Πρόκειται για έναν αθλητικό φόργουορντ-πολύ καλή πρώτη ύλη. Ρίχνωντας μια ματιά στο παιχνίδι του, μπορώ να πω ότι μένεις ενθουσιασμένος με τον παρών αγωνιστικό status του σε σχέση με αυτά που έχει να βελτιώσει. Ο Μούριτς είναι ένα αθλητικό "3" με σπουδαίες προδιαγραφές στο αμυντικό κομμάτι. Έχει μακριά χέρια (2.05μ. άνοιγμα) καλό footwork, το mobility για να χαμηλώσει και βγεί ακόμα και ως πρώτος παίκτης πάνω στη μπάλα, υποστηρίζει την επίθεση του με επιθετικό ριμπάουντ, σουτάρει καλά από την περιφέρεια (είναι καλύτερος από ότι φαίνεται στα νούμερα του) και μπορεί να δώσει μια ισχυρή ένεση ενέργειας στην ομάδα που χτίζουν οι πράσινοι. Αυτό που έβαλε στο ..τρυπάκι, καθώς παρακολουθώ τον παίκτη πολύ στενά την τελευταία τετραετία που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Κρκα, είναι οι προδιαγραφές του να παίξει σε μια fast pace ομάδα και σε ένα στυλ όπως αυτό του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Παράλληλα, αυτά που έχει να βελτιώσει.. Για παράδειγμα, δεν είναι κακός με τη μπάλα στα χέρια αλλά πρέπει να καλλιεργήσει playmaking abilities. Θα πρέπει να μάθει να πηγαίνει (σαν δεξιόχερας) περισσότερα δεξιά βάζοντας τη μπάλα στο παρκέ και να βελτιώσει τις αποφάσεις του. Λιγότερα λάθη, λιγότερο streacky.. Όμως η ενέργεια που φέρνει στο παρκέ και τα αμυντικά του ένστικτα μπορούν να μεταφραστούν καλά στο σύστημα το Ιβάνοβιτς. Έχω μιλήσει φέτος για τον Μούριτς με αρκετούς scouters από την Αμερική  όπου έχουν αρχίσει και τον κοιτούν έντονα.  Θεωρώ ότι μπορεί να δέσει με τους Γιάνκοβιτς-Χαραλαμπόπουλο  στο "3" ενώ στα συν του ότι πρόκειται στη παρούσα φάση για μια αρκετά οικονομική λύση. Στη φετινή Aδριατική λίγκα: 13.4PTS (46.1 2PT%-36% 3PT%-70% FT) 4.7 REB-1.6 AST-1.4 STL- 0.5 BLK.. Μη τον μπερδέψετε με τον αδερφό του Ντίνο της Ολίμπια. Ο Ντίνο είναι περισσότερο "4" (αν και ο Φιλιπόφσκι τον έβαλε στο "3"), πιο macho και παίκτης ρακέτας με λιγότερα upsides από τον Edo για τον οποίο έχει δείξει ήδη ενδιαφέρον η Παρτίζαν..

Για να καταλάβετε μερικά από τα παραπάνω δείτε αυτή τη φάση..


Αυτό θα πεί στη ..Μούριτς σου κύριε Ντάριο Σάριτς..


Μπείτε στη παρέα μας στο Facebook..

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


251 σχόλια:

  1. 1)Θα είναι αδικη για τον μαντζαρη μια τετοια εξελιξη...
    2)Για τον κατσιβελη επισης,τον θεωρω μεγαλυτερο ταλεντο απ τον μαντζαρη και τον χαραμιζουν στον παγκο τζαμπα
    3)καλος φαινεται ο μουριτς,αλλα μηπως να πεταξει τον βασιλακη απευθειας για 3ρι,που κανει και μεγαλες εμφανισεις με τους εφηβους?γενικα πες αν θες μια κουβεντα για το προσπεκτ ''χαραλαμποπουλος''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλος Τζιμ ευγε! Σε περιπτωση που ερθει ο Βεζενκοβ πιστευεις οτι θα παει στο 4 μαζι με Φωτση + καποια λεπτα στο 3 και ο Γκιστ θα ανεβει στο 5 για να παιξει τον ρολο του Mobile ψηλου;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρετώ όλο το μπλόγκ. Jim o Θανάσης Αντετοκούνμπο πιστεύεις ότι ταιριάζει στον φετινό ΠΑΟ;
    Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταιριαζει ταμαμ αλλα λογω αντζεντη... Χλωμο...

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=u68yXib_qa8

      πολλες και χτυπητες αδυναμιες ο Θανασης κι ο Γιανκοβιτς αποτελει ηδη ενα στοιχημα σ αυτη τη θεση

      Διαγραφή
    3. Απο την αλλη εχει μεγαλο upside ο θανασης.ειναι μολις 21 ετων με ενα χρονο ουσιαστικα μπασκετ επιπεδου.
      Σιγουρα θα βελτιωθει παρα πολυ

      Διαγραφή
  4. Ένας παίχτης του τύπου Λιχ Ρισάρντ Εμ Μπα Α Μούτεϊ δεν θα ήταν ιδανικός στο "3";

    Δυνατό κορμί, lockdown defender, explosive και αξιόπιστος σουτέρ...

    Τι λες Jim;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή τον ξέρω λιγάκι τον παίκτη, σίγουρα δεν είναι αξιόπιστος σουτέρ. Παρόλα αυτά είναι απίστευτος αμυντικός (χωρίς υπερβολή) και παίκτης ομάδας. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να μην βρει συμβόλαιο (και ρόλο) στο ΝΒΑ.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  5. Τζιμ καλησπέρα

    Θα μπορουσες σε παρακαλω να μου δωσεις απαντησεις στα εξης
    1ον) Για ποιο λογο ο Ολυμπιακος εχασε αμαζητι ολα αυτα τα ταλεντα που κατεληξαν στον παο Κονιαρης, Παπαγιαννης, Χαραλαμποπουλος, Μποχωριδης και φυσικα περυσι Παππας, Γιανκοβιτς.... Στο 90' η διοικηση το εσωσε υπογραφοντας τον Παπαπετρου, αλλα με θλιβουν ειδικα οι δυο φετινες περιπτωσεις (Μποχωριδη, Βεζενκοφ) στις οποιες δεν φαινεται ποτε να υπηρξε σοβαρο ενδιαφερον.. Μηπως ξεχασαμε πως ο Ολυμπιακος στεφθηκε δις πρωταθλητης Ευρωπης στηριζομενος στα ελληνοπουλα???
    2) Ο Βεζενκοφ για ποιο λογο δεν εχει ελληνικο διαβατηριο? Μπορει να γινει αυτο καποια στιγμη?
    3) Στις βραδιες που ο Σπαν θα κολλησει επιθετικα, ποιος θα τραβηξει το καρο? Σιγουρα ο Λαφαγιετ ειναι ενας παιχτης που μπορει να σκοραρει, αλλα....
    4) Βλεπω και φετος μεγαλο κενο δυναμης στο 4. Τα βαρια 4αρια κανανε παρτι περυσι και πολυ φοβαμαι πως και φετος θα εχουμε το ιδιο θεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΔΕΡΦΕ σου θυμιζω οτι και στον τελικο της Πολης ο σπαν κόλλησε. και ειδαμε ποιος ξελάσπωσε

      Διαγραφή
    2. Που θα τον βάλουμε ρε φιλαράκι τον Μποχωρίδη; Όχι ότι δεν θα τον ήθελα αλλά, πόσα γκαρντ χωράνε σε μία ομάδα; Εδώ δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τον Κατσίβελη απο τον υπερπλυθησμό στα γκάρντ. Τον Γιάνκοβιτς δεν τον θέλαμε ούτως η άλλως. Ο νέος Τέπιτς είναι.

      Διαγραφή
    3. 2.13 ποσο μπασκετ ξερεις ρε γαυρε, ποσο ομως.

      Διαγραφή
    4. εσυ στο 3.24 ποσο ξερεις??σιγα σου εθιξε ο φιλος την παιχταρα..

      Διαγραφή
    5. χαχαχαχαχα δεν τον θελατε τον γιανκοβιτς???
      Αφου τον ειχατε κλεισμενο...Τουλαχιστον οι φυλαδες σας αυτα ελεγαν

      Διαγραφή
  6. Τζιμ,καπου ειχα διαβασει κατι για τον Μουριτς και μπαινοντας στο youtube εμαθα περισσοτερα για τον παικτη.Μ' αρεσει σαν πρωτη υλη,αλλα νομιζω οτι μαλλον δεν κολλαει στο rotation στη θεση ''3'',γιατι ειναι παικτης που θελει πολυ χρονο συμμετοχης για να εξελιξει το παιχνιδι του,τη στιγμη που ο Βλαντο θα βγει μπροστα παιρνοντας τον περισσοτερο χρονο.Υπαρχει κι ο Χαραλαμποπουλος που πρεπει να παρει καποια λεπτα..Θεωρω οτι καλυτερη λυση θα ηταν ενας πιο παιγμενος,με περισσοτερη εμπειρια που ναι μεν θα μπορει να ειναι σταρτερ,αλλα θα εχει αποδεχθει οτι ο Γιανκοβιτς ειναι πρωτη επιλογη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η "κόντρα" μεταξύ Χαραλαμπόπουλου και Ουλουμπάη είναι must watch..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φοβερή ανάλυση για άλλημια φορα τζιμ!!! ντάρτεν οπως το λες να ξαναβρουμε την ''άμυνα που δαγκώνει''. Αυτό που λείπει ειναι ενα 4-5 στυλ λοβερν.Ποιος έλληνας θα μπορούσε να έχει αυτον τον ρόλο? Ο μπόγρης πως σου φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κριμα,χασαμε ενα δικο μας ματς πρωτον γιατι πληρωσαμε το κακιστο ξεκινημα οπου τα παιδια ηταν αγχωμενα και χωρις καθαρο μυαλο μ' αποτελεσμα τα συνεχομενα λαθη στην επιθεση να δωσουν την ευκαιρια στους Τουρκους να βγουν σε γρηγορο τρανζισιον και να σκοραρουν ευκολους ποντους,αλλα και να σουταρουν αμαρκαριστοι,κανοντας το 10-0 με συνεπεια να χτισουν αυτοπεπεποιθηση,δευτερον οι 5 χαμενες βολες και τρτον η επιλογη του Παπαθεοδωρου να εχει τον Μουρατο στον ασο πολυ ωρα στο τελος με αποτελεσμα η ομαδα να κολλησει στην επιθεση,αφου δεν μπορουσε να εκδηλωσει σωστες επιθεσεις,ξεχνωντας τον Κονιαρη και δινοντας λιγο χρονο στον Τολιοπουλο.....Υ.Γ.Ειναι απιστευτο οτι ο Σταματης εχει ακριβως το ιδιο σωμα και το ιδιο στυλ με τον πατερα του...και δυστυχως ακριβως το ιδιο ταλεντο..ειναι κακια,αλλα δεν μπορουσα να μην το πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πειραζει για την κακια..βαζελος εισαι λογικο να τα λες αυτα..

      Διαγραφή
    2. Κι εσυ τι ακριβως εισαι και τραβας ζορι με τον Σταματη;..Επειδη σαν Παναθηναικος εχω δει δεκαδες παικταραδες που εσυ ουτε εχεις ουτε προκειται να τους δει ποτε,εχω διαφορετικα κριτηρια σχετικα με το ταλεντο και την αξια ενος παικτη..Κι επειδη εχω δει και τον πατερα του εχω ενα παραπανω μετρο συγκρισης..Ο πατερας του ηταν ενας ικανος σκορερ με συγκεκριμενο ταβανι..Μακαρι ο γιος του να τον ξεπερασει αλλα δεν το βλεπω..Θυμησε μου τι ακριβως εισαι πανιωνιος λογω γιου η ολυμπιακος λογω πατερα;.'Η μηπως και τα δυο;

      Διαγραφή
  10. Jim ενδεχομένως και να το θεωρήσουν πολλοί 100% παράλογο αλλα πιστεύω ότι την δουλεια του Μαυροκεφαλιδη μπορει να την κάνει καλύτερα ο Τσαϊρέλης και το σημαντικότερο πολυ πιο οικονομικά.Εσυ τι λες ??

    Επίσης μπορείς να μου πεις τι πιθανότητες που υπάρχουν να υπάρξει ντιλ Παναθηναϊκού-Θανάση Αντετοκουμπο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα george. Όχι, διαφωνώ. Διαφορετικοί παίκτες συν ότι ο Μαυροκεφαλίδης είναι πιο ποιοτικός. Για Θανάση το ξέρεις το story..

      Διαγραφή
  11. Ωραίο το άρθρο κ πάλι Jim! Ο Ντάρντεν ήταν απ τους παίκτες που θα μου άρεσαν κ για ΠΑΟ. Ο Οσφπ μάλλον έκλεισε, ο ΠΑΟ ψάχνει ακόμη ένα "3" κ τέλος; Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "ΥΓ: Ο KC Rivers στη Ρεάλ Μαδρίτης!"

    Αλλος ενας που εφαγε χυλοπιτα απο τον Παναθηναϊκο, ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Ρεάλ πήγε. Αν πήγαινε στην Λοκομοτίβ Κούμπαν (του Eurocup) ή στην Μπάμπεργκ (του Eurocup επίσης), να την καταλάβω την ειρωνεία. Τυχαίες οι ομάδες που ανέφερα...

      Διαγραφή
    2. @Ανωνυμος 2 31....Δεν πιστευω να ησουνα και συ ενας απ' αυτους που κραζανε οταν ειχε γραφτει οτι ενδιαφερει τον Παναθηναικο.Γιατι υπηρξαν πολλοι που αγνοουσαν την υπαρξη του,αλλα ειχαν αποψη για την αξια του..Και τωρα που παει στη Ρεαλ οι ιδιοι γυρνανε το δισκο απ' την αλλη πλευρα και το παιζουνε διαμαρτυρομενοι..

      Διαγραφή
    3. ασε που αυτος δεν ηταν και δηθεν κλεισμενος ενα μηνα και περιμενε μονο το νβα ..... κατα τα αλλα το δουλεμα ειναι μονο απο τον Γιαννακοπουλο... οι αλλοι δεν παραπληροφορουνε ε?

      Διαγραφή
    4. Δεν παραπληροφορουν,σοταρουν..

      Διαγραφή
  13. Ο Μουριτς ειναι ενας παιχτης που μου αρεσει αλλα τον θεωρω στοιχημα και ειναι και ο Βλαντο στοιχημα αυτη τη στιγμη!
    Ο Ριβερς οδευει προς Ρεαλ και γενικα δεν βλεπω αξιοπιστες λυσεις να υπαρχουν αρκετες για το 3 του ΠΑΟ....Εξαιρετικη προσθηκη ο Νταρντεν για ΟΣΦΠ που θα ειναι ισχυρος και φετος!
    Παντως πιστευω οτι θα επρεπε αντι του Χαντερ να αποκτηθει 5αρι με ικανοτητα να παιζει με πλατη στο καλαθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη η προσπάθεια είναι ένα στοίχημα. Ξεκινώντας από τον ίδιο τον κόουτς..

      Διαγραφή
    2. Jim δεν γίνεται να μη ρωτήσω μετά από τη συγκεκριμένη σου απάντηση :-)
      Γιατί θεωρείς στοίχημα τον Ιβάνοβιτς? Πιστεύεις θα μπορούσαμε να πάμε σε κάποια πιο safe επιλογή?
      jpg13

      Διαγραφή
    3. Το μεγαλύτερο βάρος -μιας και μιλάμε για ανάπτυξη νέων παικτών- πέφτει σε αυτόν. Τη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε safe επιλογή στην αγορά για τον ΠΑΟ. Στοίχημα επίσης είναι το εάν θα δείξει υπομονή ο κόσμος και η διοίκηση απέναντι στο πρότζεκτ.

      Διαγραφή
    4. Ok thanks! Περίεργο καλοκαίρι, περίεργη χρονιά. Τεσπα.
      Περιμένω να δω τι ομάδα θα φτιάξει ο κόουτς.
      jpg13

      Διαγραφή
    5. Jim ειμαι απαντηση σου για το οτι ολη η προσπαθεια ειναι στοιχημα ειναι απολυτα σωστη...απλα ισως θα επρεπε να αποκτηθουν ενα 5αρι και ενα 3αρακι πιο εμπειροι...ο Νταρντεν θα ηταν εξαιρετικος για τον φετινο Παο

      Διαγραφή
  14. Ο Χάκετ αρνήθηκε να υποβάλει έφεση για την ποινή των 6 μηνών στο ιταλικό πρωτάθλημα. Μήπως αυτό σημαίνει ότι αποχαιρετάει Ιταλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαίνει ότι ακολούθησε τη συμβουλή των ψυχραιμότερων (και της ίδιας της ομοσπονδίας θα πω εγώ..) να μη τραβήξει το σχοινί. Στα μαλακά έπεσε..

      Διαγραφή
  15. 1) O Nτάρντεν μοιάζει ικανός να σώσει την παρτίδα για τον φετινό Ολυμπιακό, του οποίου οι φετινές στους "κοντούς" μου άρεσαν πολύ (αντίθετα με τους ψηλούς...).
    Παικτης που μπορεί να κλέισει τρύπες τόσο στο δύο όσο και στο τρία, αθλητικός, με καλό χειρισμό, καλή άμυνα και το κυριότερο με οικονομία στο παιγνίδι του.
    Τον ήθελα στον Παναθηναικό (όσο και ένα φτηνό mobile αντι-λασμε, τύπου Εμπάκβε :-)

    2) Sorry δεν θα αναφερθώ στον Μούριτς. Όσο καλός και αν είναι, όσο και αν ταιριάζει στη φιλοσοφία του Λοχία,,,,,, δεν θέλω να παίζει έτσι ο Παναθηναικός. Δεν θέλω ομάδα ασανσέρ.

    Με Νελσον, Σλοτερ, Μούριτς... τους Παπα και Γιάνκοβιτς να έχουν ένα τεράστιο ερωτηματικό δίπλα απο το χρόνο συμμετοχής και τα στατιστικά τους, πιθανόν και τον Γκιστ να καλύπτει αρκετό χρονο στο 5...... πιστεύω η ομάδα δεν θα συμαζεύεται και το ειδικό βάρος της θα χαμηλώσει ακόμα περισσότερο.

    Για τον ίδιο λόγο διαφωνώ με την επιλογή Νέλσον...
    Κάπου 800χιλ θα κόστιζαν το πακέτο Νελσον-Κούπερ που πρότεινες, οι οποίοι ναι μεν είναι ένα καλό-πλήρες πακέτο αλλά είναι λύσεις "άναγκης" (μικρομεσσαίας ομάδας) και δεν δικαολογεί το κόστος του μιας και δεν θα έχει χρόνο πάνω απο 15λ/αγ, παρουσία Διαμαντίδη!

    Για να επανέλθω στο sf, πιστεύω ότι στην ομάδα ως έχει, θα ταίριαζε ένα παλαιάς κοπής point forward, με ακριβώς τα αντίθετα χαρακτηριστικά από τον Μούριτς. Βοήθεια στο plαymaking, καλό χειρισμό, άμυνα απο το 2-4 και αξιόπιστο σουτ... πολύ μπροστά απο την εποχή του ο φάνης, γιατί όχι ο νοτσιονι στα 35 του (οκ πήγε Ρεαλ...)

    Ίσως τέτοιος να γίνει σε 3-4 χρόνια ο πιτσιρικάς ο Χαραλαμποπουλος. Βλέπω μεγάλη βελτίωση στο plαy making και ωριμότητα στις θέσεις που παίρνει (θέλει βέβαια ακόμα πολύ προσπάθεια στα αθλητικά του προσόντα).

    Με ένα τέτοιο sf επέρχεται η στοιχειώσης ισορροπία σε μια ομάδα που απο το 1-5 και με εξαίρεση τις στιγμές που θα βρίσκεται στο παρκέ ο γερο δδ, δεν έχει απολύτως καμία σταθερά...

    Ο Παναθηναικός δεν ήταν έτσι ούτε στα late80's-early90's.
    Πείραμα το φετινό, έστω με δοκιμασμένη συνταγή, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα καλό. Πέραν απο μπασκετόφιλοι είμαστε και οπαδοί.

    Nίκος Δ.

    ΥΓ Πολύ καλό το μπλοκ, με άριστο επίπεδο συμμετεχόντων - άρα σοβαρή διαχείριση! Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου νικο!! εμενα μου αρεσει το προτζεκτ και απο την στιγμη που δεν εχει παισει το μπατζετ μου αρεσε που τα λεφτα πηγανε σε παιχτες ελπιδες και σε παιχτες που στο χωριο τους ηταν πρωτοι.. τοσα χρονια ψωνιζαμε απο τα πρωτα ραφια και καιρος ειναι να παρουμε και κανα ταλεντακι.. εφυγε ο ζοτς και ειχαμε τον κανεναν πισω απο διαμανταρο!!
      Για τον νελσον που λες συμφωνω γιατι ειναι ο παιχτης που θα παιξει ξυλο στο παρκε θα βοηθησει σε αμυνα κατι που μας ελειπε τα 2 τελευταια χρονια αλλα και το κυριοτερο θα αφησει χρονο στον μποχω!! πολυ βασικο αυτο.. γενικα ειμαι κατα των 1 που δεν εχουν σουτακι απο τριποντο γιατι κλεινουν οι αμυνες αλλα δεν με χαλαει ο συγκεκριμενος γιατι μιλλαμε για τον χαινς στην θεση 1 με οτι αυτο συνεπαγεται!!
      Κατσε να κλεισει το ροστερ και βλεπουμε !! με βεζενκοφ και ενα αθλητικο ψηλο εχουμε κλεισει και ειμαστε υπερπληρης!! απλα θα περιμενουμε να βγουνε τα στοιχηματα νελσον σλοτερ !!
      Για το 3 μου αρεσει η σκεψη σου αφου ναι αν παρουμε παιχτη σαν τον τυπακο που ανεφερε ο τζιμ η ομαδα θα γινει πολυ τρεχω και λιγοτερο εγκεφαλικη.. το οτι αφησαμε τον ματσιου μου λεει πολλα για το 3 που ψαχνουμε.. καλο σουτ και βοηθεια στην δημιουργια???!!!

      Διαγραφή
    2. Νικόλα σε ευχαριστώ. Σωστές σκέψεις. Θα διαφωνήσω στο ".. πιστεύω η ομάδα δεν θα συμαζεύεται και το ειδικό βάρος της θα χαμηλώσει ακόμα περισσότερο" Για να σηκωθείς πρέπει να πέσεις. Να χτίσεις ξανά τις βάσεις. Αυτό πρεσβεύει ο όρος rebuilding. Ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να γίνει τέτοιος παίκτης όντως.. Αυτό που θέλω να καταλάβουμε όλοι μαζί πάντως (γιατί δε βλέπω να γίνεται) είναι ότι οι πράσινοι δε θέλουν παίκτη 25 λεπτών στο "3". Ακόμα και εάν μπορούν να τον πάρουν, δεν πρέπει να τον πάρουν..

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα,

      Πως θα σου φαινόταν η απόκτηση Χάκετ, για βάθος στον 1 συν κάλυψη της θέσης 3, με λίγο από 3Δ και Χάκετ εκεί;

      Διαγραφή
    4. Γειά χαρά. Και ο Κρις Πολ καλός είναι..

      Διαγραφή
    5. ΕΤΣΙ ΡΕ ΤΖΙΜΑΡΑ, ΜΑΘΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΠΥΡΙΑΡΑΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΑΘΛΗΜΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ.

      Διαγραφή
  16. jim ξερεις τι παιζει με τον Ντραγκισεβιτς της Ζιελονα?πως θα τον εβλεπες σαν κινηση για 4-5 στον Ολυμπιακο?ειναι ελευθερος?αν μπορεις ανεφερε 1-2 περιπτωσεις παιχτων για τη θεση αυτη που θα ταιριαζαν στο recruiting του Μπαρτζωκα..

    jim_tooth7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε ο Οσφπ εχει Ντανστον,Σιμονς,Καββαδα,Χαντερ,Πετγουεϊ και Πριντεζη στο 4-5 αρα δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα αποκτησης αλλου ψηλου...Αντι του Χαντερ επρεπε να αποκτηθει πιστευω ενας ψηλος με διαφορετικα χαρακτηρηστικα του Ντανστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά ο ΟΣΦΠ είναι κομπλέ. Το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια αλλαγή (Σίμονς) είναι μεν υπαρκτό αλλά μικρό σαν πιθανότητα. Ο Μπαρτζώκα ήθελε τέτοιον παίκτη από την αρχή, όπως είδαμε και με την κίνηση για Μπονσού..

      Διαγραφή
  18. tsekarete oloi https://www.youtube.com/watch?v=pZDkL97iQpw&list=UUDk2WO-7s3RPe89uc0lq01Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απαντήσεις
    1. τζιμαρα γινεται χαμος με βεζενκο εχεις ινφο?? πολυ παρασκηνιο!!! και εχουνε μπει και αλλες ομαδες στην αποκτηση του!!

      Διαγραφή
    2. ΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΜΑΘΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ, ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΝΤΩΣ, ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΣΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΑΘΑΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ....

      Διαγραφή
    3. εχει ρητρα 250χιλ οποτε τι θα κονομησει παραπανω απ'αυτα ο αρης ....

      Διαγραφή
    4. οπως ειπε και ο φιλος ο αρης τα ιδια λεφτα θα παρει.. ο μικρος θα πηγαινε εφες αλλα του εφαγε την θεση ο σαριτς !! γενικα εχει γινει ενα μπερδεμα με τον μανατζερ του και θελει υπομονη το πραγμα

      Διαγραφή
    5. THANKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΙΝΙΑ...

      Διαγραφή
    6. - Ο Βεζέ, όπως λέγεται (τόσο απο τον ίδιο όσο και απο το περιβάλλον του), θέλει εγγυημένο χρόνο για να παίξει και να βελτιωθεί πριν τo draft-2015.
      - Ο Άρης παίζει Α1 και έχει σίγουρο χρόνο.
      - Ο Παο τον θέλει και παίζει επίσης στην Α1 (+ ΕL)
      - O Παο έχει στη θέση 4 τον Γκιστ (που μπορεί να γίνει κατα συνθήκη mobile center, εν απουσία άλλου) και τον Φώτση (που πάει στα 34).
      - Ο Άρης έχασε τον Μήτογλου (τσάμπα) και τον Μποχωρίδη με σχετικά μικρό ποσό (περίμεναν πάνω απο 500χιλ, γράφεται για 350χιλ).
      - Αν σήμερα, πριν αποφασίσει το ΔΣ του Άρη την έγκριση της μεταγραφής Μποχώ, κλείσει ο Βεζέ σε ομάδα, ο Άρης δεν έχει τρόπο να το σταματήσει (παίρνει τα 250χιλ της ρήτρας και αντίο).
      - Αν ο Αρης χάσει και τους τρεις (βεζε-μποχω-μητογλου), ως διοικητικό συμβούλιο ή αλλάζεις χώρα ή περιμένεις τον Κανάρη...

      Η προθεσμία buy out του Βεζε τελειώνει στης 31/7...

      Νικος Δ.

      Διαγραφή
  20. Είδα χθες το ματς των εφήβων.
    Ο Παπαγιάννης αυτός που ξεχωρίζει σαν prospect.
    Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ο πιο έτοιμος παίκτης, όχι απαραίτητα και αυτός που έχει το μεγαλύτερο ταλέντο. Απλά πιο έτοιμος.
    Αρκετά αργός και με ερωτηματικό στα αθλητικά του προσόντα(εκρηκτικότητα).
    Είναι έξυπνος όμως και βλέπει καλά γήπεδο, πράγμα που θα τον βοηθήσει οπωσδήποτε στο μέλλον.
    Μακάρι να μας βγει, τον χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ όπως και τον Μποχωρίδη.
    Οι υπόλοιποι ακόμα απέχουν έτη φωτός από τους αντίστοιχους παλαιότερων εθνικών εφήβων που εχουν αφήσει εποχή.
    Ίσως λίγο αιρετική η άποψη μου, αλλά αυτά είδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα THEO. Ο Χαραλαμπόπουλος με τον Σταμάτη είναι οι πιο έτοιμοι παίκτες αυτή τη στιγμή. Ο Παπαγιάννης το μεγαλύτερο prospect.

      Διαγραφή
    2. Jim τι βλεπεις στο Σταματη;

      Διαγραφή
    3. Μου φένεται και ο Κόνιαρης τρομερό prospect.

      Διαγραφή
    4. Eμένα πάντως ο Παπαγιάννης μου φάνηκε ότι δεν μπορεί καν να πηδήξει.Πολύ βαρύ κορμί.
      Αξίζει κι ο Μουράτος μια ματιά που είναι o μικρότερος σε ηλικια και παρ'όλα αυτά 3ος σε χρόνο συμμετοχής και σκορ.
      Ο Παπαθεοδώρου μάλιστα φαίνεται να τον θέλει στην ΑΕΝΚ.

      Διαγραφή
    5. Mου αρέσει πολύ το agressiveness του Σταμάτη. Είναι μαζί με τον Χαραλαμπόπουλο ο πιο έτοιμος παίκτης της ομάδας. Και αυτός πρέπει να παίξει φέτος. Πέντε πόντους παραπάνω να είχε.. Αυτό τον ταβανιάζει λίγο.. Αλλά μου αρέσει.

      Διαγραφή
    6. ο σταματης σε ολα τα τουρνουα που εχει παιξει μεχρι τωρα τελειωνει παντα με αρνητικο συντελεστη ασσιστ/λαθη,ειναι κακος σουτερ εξω απο τα 5-6 μετρα και το δυνατο του σημειο τα τελειωματα του σε επιπεδο ανδρων δεν θα ειναι τα ιδια λογω και του μειονεκτηματος που εχει με το υψος αν και στο επισημο σαιτ της φιμπα τον εχει 1.90 που μου φαινεται υπερβολη.........

      Διαγραφή
    7. Το mentality του είναι περισσότερο σε scoring guard παρά σε floor general. Αυτό μαζί με το ύψος του είναι μια παράμετρος που σίγουρα θα βάλει σε σκέψεις ομάδες σε τοπ επίπεδο.

      Διαγραφή
  21. Δηλ, ρε μαγκες τι παραπανω εχουν ολοι αυτοι οι παιχτες που προτεινονται για τη θεση 3, και δεν ειναι πρωτοκλασατοι, απο π.χ. τo Mπραμο που μαλιστα ειναι και Ελληνας???

    Α, καταλαβα, ειναι πιο φτηνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μπραμος δεν ειχε να δωσει κατι αλλο στην ομαδα, εδωσε οτι εδωσε και καλο ηταν που εφυγε. Μαλιστα σε ολη την διαρκεια της χρονιας ακουγοταν πως ο ιδιος θα πληρωνε την ρητρα του ωστε να μεινει ελευθερος και να χτυπησει μεγαλυτερο συμβολαιο.. σορρυ αλλα παιχτες σαν τον μπραμος υπαρχουν παντου ε οχι να πληρωσουμε την υπεραξια που εμεις δημιουργησαμε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27 Ιουλίου 2014 - 2:55 π.μ. κάνεις διάλογο με τον εαυτό σου;

      Διαγραφή
    3. Οχι, λεω το ευλογοφανες που οι πιο πολλοι φοβουνται να πουν εδω ,μεσα.

      Οιτ δηλ. θα δωσεις φυστικια και θα παρεις μαϊμουδες. Και δεν το λεω για τους νεαρους Ελληνες, να εξηγουμαστε.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το τροπάριο με τις υπεραξίες από ποιο φερέφωνο έχει ξεπηδήσει; Από τον Κοντό, από την Μπάκουλη ή από τα trifillakia;
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  22. καλημέρα - ο οσφπ αντιμετωπίζει το φυσιολογικό πρόβλημα να μην μπορεί να κρατήσει παίχτες γιατί η αγορά ανεβάζει τις τιμές τους (βλ. Μάντζαρης). Το να πιέζεις τον παίχτη να υπογράψει με 500 ενώ η χ γαλατά του δίνει 7-8 είναι παράλογο.

    σωστές οι κινήσεις του μπαρτζόκα αλλά το στοίχημα του είναι να βγάλει τον Παπαπέτρου, τον κατσίβελη και τον αγραβάνη - η πρόβλεψη μου είναι ότι θα τους εμπιστευτεί από λίγο ως καθόλου μακάρι να βγω ψεύτης

    για τα υπόλοιπα τα είπες όλα jim ξέρεις μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερες,μετα τις 3 πρωτες μερες στο τουρνουα εφηβων στη τουρκια μερικα πραγματα που κανουν εντυπωση...Ο μουσινι της ρετζιο ειναι μακραν οτι καλυτερο μετα το τζεντιλε εχουν βγαλει οι ιταλοι,σταθερα πρωτος σκορερ αν και παιρνει πολλες προσπαθιες,σχετικα καλο μποι για ποιντ γκαρντ-Οι κροατες ειναι το πολυ μεγαλο φαβορι,ειναι οι μονοι με 3-0 στο τουρνουα,ο ματζαλλιν δεν κανει καλο τουρνουα(τον περιμεανα καλο)αντιθετα ο μπεντνερ δειχνει να εχει μεγαλο ταβανι,παρολα αυτα ο τυχοδιωκτισμος ειναι στο αιμα τους-παιζουν λιγο και για τη παρτη τους,ο μποζιτς ειναι ο καλυτερος τους παιχτης.Εχω την εντυπωση πως ο χαραλαμποπουλος πρεπει να γινει πολυ ποιο γρηγορος εαν θελει να παιξει στο 3,επισης θα πρεπει να εκτελει ποιο γρηγορα μιας και το σουτ του ειναι το μεγαλο του οπλο,πραγματα που διορθωνονται ευτηχως....Δυστηχως στο τουρνουα δεν βρισκεται η ουκρανια ωστε να δουμε το καλητερο 18αρη στην ευρωπη(τζιμ τη γνωμη σου) το Μικαλιουκ...το κανσας αλλωστε που καθε χρονο στρατολογει τα μεγαλητερα προσπεκτς (τομας ρομπινσον το 11-μακλεμορ το 12 και εμπιντ-ουιγκινς το 13) εδωσε μαχη να τον ενταξει στο προγραμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ματς των εφήβων που τα βλέπετε ρε παιδιά;

      Διαγραφή
    2. φιλαρακο δεν εχω παρακολουθησει λογο χρονου αλλη ομαδα περαν την ελληνικης.. οποτε συνεχισε τα ινφο!! να εισαι καλα!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27 Ιουλίου 2014 - 3:54 π.μ. http://u18men.fibaeurope.com/en/default.asp το επίσημο σάιτ. όταν έχει αγώνες δίνουν το λίνκ από το κανάλι στο utube.

      Διαγραφή
    4. Θα 'θελα να πω τις εντυπωσεις μου για τις ομαδες που θα αντιμετωπισουν οι εφηβοι επειδη μπορεσα να δω αρκετα λεπτα απο τους μεταξυ τους αγωνες..Καταρχην η Ισπανια μου φανηκε πως δεν εχει καποια ιδιαιτερα ταλαντουχα φουρνια.Κερδισαν στη ληξη το Μαυροβουνιο με ανατροπη κυριως λογω συνεχομενων λαθων των αντιπαλων τους(ισοπαλια και φαουλ στη ληξη σε προσπαθεια για τριποντο Ισπανου)κι εχασαν σχετικα ανετα απο τους Σερβους οι οποιοι εχουν 2-3 καλους παικτες απο το 3 και πανω(π.χ.Λαζαρεβιτς),ενω εχουν προβλημα στον ασο.Οι οποιοι Σερβοι εχασαν καθαρα απο τους Μαυροβουνιους,που δειχνουν επικινδυνοι και εχουν αξιολογους ψηλους..Κατι ακομα για τους Ισπανους..μου εκανε εντυπωση στο ματς με τους Σερβους οτι πολλα απο τα μακρινα σουτ που επιχειρησαν ηταν πολυ ασχημα σε εκτελεση,αφου ειχαν αρκετα αιρμπολ κι αρκετα να βρισκουν στο πλαι του ταμπλο η δεξια κι αριστερα της στεφανης.Ειναι ευκαιρια σημερα να κανουμε μια νικη που θα σπασει και την κακη παραδοση που εχουμε απεναντι τους..Αν οι δικοι μας μπορεσουν να κοντρολαρουν το αγχος κι ο κοουτς βελτιωσει το ροτεισον,ειδικα στους κοντους,θα 'χουν τυχη για κατι καλο..

      Διαγραφή
    5. Άκη το ουκρανάκι είναι απίστευτο.. Μέγεθος, αθλητικό πακέτο, αίσθηση του παιχνιδιού. Επιτίθεται στο καλάθι και τελειώνει σαν τον Τζινόμπιλι (ειδικά όταν το κάνει με το Eurostep) και σουτάρει σαν τον Φριντζόν. Ανυπομονώ να τον δω σε ένα τόσο καλό πρόγραμμα.

      Διαγραφή
  24. Κατ'αρχάς είναι σαφές ότι αυτή η ομάδα που βλέπουμε είναι πολύ καλύτερη από τους Νέους στην Κρήτη. Και σαν ταλέντο και σαν ομάδα. Βλέπεις έξτρα πάσες στην επίθεση, συνεργασίες ψηλών κάποιες φορές, μερικά συστήματα βρε παιδί μου. Γενικά λειτουργεί σαν μια κλασσική ελληνική εθνική: Το σύνολο του παιχνιδιού της είναι μεγαλύτερο του αθροίσματος του ταλέντου των παιχτών της, ειδικά στην περιφέρεια όπου όλοι αλληλοσυμπληρώνονται αρκετά καλά. Κάποιες πιο συγκεκριμένες παρατηρήσεις:

    α) Εμένα ο Χαραλαμπόπουλος μου αρέσει πάρα πολύ! Και πάνω από όλα δείχνει πολύ καλή νοοτροπία. Δεν είδα τσαμπουκάδες, δεν είδα εκνευρισμό όταν το ματς ξεκίνησε άσχημα, αλλά έδειξε ηγετική ικανότητα, διαμαρτυρόταν στους διαιτητές όταν έπρεπε, γενικά έδειξε ωριμότητα που σπάνια βρίσκεις σε Έλληνα παίχτη τέτοιας ηλικίας. Παιχτικά το μέλλον του πιθανόν είναι σαν στρετς-4 παρά σαν τριάρι (αν ψηλώσει περισσότερο). Η έλλειψη ταχύτητας είναι απαγορευτική για ΝΒΑ, στην Ευρώπη όμως μπορεί να καθιερωθεί σαν παίχτης-ηγέτης ομάδας Ευρωλίγκας.

    Τζιμ, πώς θα σου φαινόταν η ιδέα δανεισμού του μια χρονιά στην Παρτιζάν;

    β) Ο Παπαγιάννης είναι όντως τεράστιο πρόσπεκτ. Σε αντίθεση με τον Διαμαντάκο (που είναι δεινόσαυρος) έχει περιθώριο να μάθει να κινείται και πιο έξω από την ρακέτα. Το ερωτηματικό του είναι το αδύναμο άνω μέρος του κορμιού του: Οι ώμοι του γέρνουν προς τα κάτω με αποτέλεσμα η ισχύς του στο ποστ να μειώνεται. Αν όμως γίνει πιο γρήγορος και φτιάξει σουτ μπορεί να μπορεί να παίξει στην ίδια πεντάδα με τον Διαμαντάκο.

    γ) Από τους άλλους, μου άρεσε πάρα πολύ ο Τολιόπουλος. Όπως λένε στην Αμερική, energy guy από τον πάγκο με (πολύ βασικό) σουτ-μαχαιριά. Επίσης είναι ο πιο δυνατός από την ομάδα. Ο Σταμάτης ήταν καλός χθες αλλά δεν ξέρω αν το σώμα και το ύψος του μπορεί να υποστηρίξει το στυλ παιχνιδιού του στο ψηλότερο επίπεδο. Ο Κόνιαρης λίγα πράγματα.

    δ) Χθες παίξαμε και χάσαμε από μια πολύ καλή ομάδα. 7 από τους 12 Τούρκους είχαν βγει πρωταθλητές παίδων πριν δυο χρόνια. Επίσης το τουρκικό στυλ, με ψηλές πεντάδες, πάντα μας δυσκολεύει σε όλα τα επίπεδα. Αν και σε αυτές τις ηλικίες οι σωματικές διαφορές παίζουν μεγάλο ρόλο, η ομάδα μας ανταποκρίθηκε φέρνοντας το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Ας μην ξεχνάμε ότι τρεις από τους βασικούς μας (Παπαγ, Χαραλαμ, και Κόνιαρης) είναι 97ρηδες ενώ το τουρνουά είναι κυρίως για 96ρηδες.

    Γενικά αυτή η γενιά, και κυρίως οι 97ρηδες (που πιο μετά στο καλοκαίρι θα παίξουν στο παγκόσμιο u-17), είναι πολύ intriguing. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια του τουρνουά. Η τελική κατάταξη δεν μετράει τόσο πολύ όσο η ανταπόκριση σε δυσκολίες και η επίδειξη σωστής νοοτροπίας. Χθες αυτό το τεστ το περάσαν με επιτυχία, και ας έχασαν.

    Φιλιά ο Στεγόσαυρός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις. Συμφωνώ απόλυτα για τους μικρούς και τη σύγκριση με τη Νέων, πολύ καλή δουλειά από τον Παπαθεοδώρου. Ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να γίνει εύκολα ο επόμενος ηγέτης της Ανδρών. Εύκολα.. Πρέπει όμως να δουλέψει πολύ στο αθλητικό κομμάτι για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του. Μου αρέσει η σκέψη και η νοοτροπία του. Διαφωνώ για Παρτίζαν.. Πρέπει εσύ να δείξεις σε όλους τώρα ότι μπορείς να αναπτύξεις νέα παιδιά. Αυτό είναι το όλο θέμα πλέον.. Να μπορέσεις να παρουσιάσεις ένα ανάλογο των Σέρβων πρόγραμμα. Αν θα ήθελα -κουβέντα να γίνετε- έναν παίκτη από το τωρινό ρόστερ να τον δω στο Βελιγράδι αυτός θα ήταν ο Διαμαντάκος. Οι "Γκρόμπαρι" είναι κατ'εμέ το Τζόρτζτάουν της Ευρώπης..

      Διαγραφή
    2. Ο Χαραλαμπόπουλος μου θυμίζει παικτικά αρκετά τον Κιριλένκο.Νομίζω σε τέτοιο στιλ θα εξελιχθεί.
      Εξαιρετική επαφή με το καλάθι σε κοντινές αποστάσεις,αξιοπρεπές σουτ,πλήρης παρουσία στο παιχνίδι και αμυντική επιρροή με το μεγάλο του σώμα και τα χέρια του.Από αλμα μου αρέσει με βάση την ηλικία και το ύψος του,η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα δεν είναι το δυνατό σημείο του.
      Πιστεύω θα καθιερωθεί στο 3 και πιθανόν σε πιο γρήγορα σχήματα και άλλες συνθήκες να παίζει και στο 4.
      Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ,είναι ξεκάθαρα ο παίκτης που ξεχωρίζει σε αυτή την ηλικία.

      Ο Σταμάτης που ανήκει και στην ομάδα μου(η οποία αποδομείται..) έχει εξαιρετικό χειρισμό,personal skills,εκρηκτικότητα σε σχέση με τους παίκτες που βγάζει η ελληνική σχολή. Θέλει πολλή δουλειά σε τελειώματα και νοοτροπία μέσα στο παιχνίδι,έχει μεγάλα upsides αλλά επίσης είναι πολύ εύκολο να καταλήξει στα "αζήτητα".
      Φέτος θα πάρει πολλά λεπτά λογικά στον Πανιώνιο.
      Ίσως τελικά η κατάσταση που επικρατεί οικονομικά στο ελληνικό πρωτάθλημα να λειτουργήσει θετικά για το ελληνικό μπάσκετ,ίσως...

      Διαγραφή
  25. Δημήτρη ερώτηση (προς εσένα κ τους υπόλοιπους του blog): Αν η επιλογή του ΠΑΟ για να κλείσει το ρόστερ του, ήταν μεταξύ Θανάση Αντε κ Βεζένκοφ σε ποιον απ τους 2 θα πηγαίνατε;

    BB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θανάσης είναι πιο συμβατός με τις ανάγκες του ρόστερ σήμερα. Θα πήγαινα όμως στον Βεζένκοφ χωρίς πολύ σκέψη γιατί είναι μεγαλύτερο prospect.

      Διαγραφή
    2. Tzim den diafwnw pros auto pou les gia Vezenkof, alla thewrw oti efoson kai o Vezenkof kai o Than. Adetokunbo exoun vlepseis gia NBA kai malista sidoma, ine askopo na tous apoktisei o Panathinaikos. Gia paradeigma giati na paei kai na parei ton Vezenkof gia ena xrono kai na ton xasei sto epomeno draft? Apo tin alli iparxei to epixeirima oti einai dyskolo tetoioi pektes na figoun gia to NBA toso neoi, idios an den exun kathierwthei stin Euroleague! To theorw kinisi riskou, me tin proipothesi panta oti os Panathinaikos den pas na gineis i Partizan tis Elladas alla kati kalutero (diladi kai na ftiaxneis pektes, alla na kratas tous polu kalous sou gia na diatirise sto top-8 epipedo kai oxi pio katw).
      Taxidromos

      Διαγραφή
  26. Ο Γιόσιπ Μαρία Μπεροκάλ θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από την ιστοσελίδα που διατηρεί.
    Αναλυτικά τι έγραψε στη σελίδα του:
    «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την νέα μου δουλειά και τον προορισμό μου για τη νέα σεζόν. Θα είμαι μέλος της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με τον οποίο δουλέψαμε μαζί και στη Μπαρτσελόνα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ντούσκο, αλλά και τον σύλλογο που με εμπιστεύεται για ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ. Νοιώθω τυχερός που θα γίνω μέλος ενός συλλόγου με την παράδοση και την ιστορία του Παναθηναϊκού. Η νέα μου δουλειά μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω μια καινούργια χώρα, μια καινούργια γλώσσα, αλλά και την δυνατότητα να βρεθώ στο κορυφαίο επίπεδο.
    Η προπονητική είναι σαν ένας μαραθώνιος. Το «κλειδί» είναι να μην σταματάς. Πρέπει να τρέχεις συνεχώς, ψάχνοντας πάντα νέες προκλήσεις και παίρνοντας γενναίες αποφάσεις. Αυτοί που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι είμαι άνθρωπος του μπάσκετ, που του αρέσει η δουλειά του προπονητή. Είτε πρόκειται να είμαι πρώτος προπονητής, είτε βοηθός, είτε προπονώντας νέους ανθρώπους, είτε παραδίνοντας μαθήματα για το άθλημα.
    Αν και είχα πολλές προτάσεις για να αναλάβω κάποια ομάδα ως πρώτος προπονητής, η ευκαιρία του να δουλέψω σε έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα και θα είναι μια μεγάλη εμπειρία. Τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησα να δουλεύω για την νέα μου ομάδα. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους παίκτες, τα άλλα μέλη του τεχνικού τιμ, αλλά και τους φιλάθλους.
    Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους.
    Γιόσιπ Μαρία Μπεροκάλ Ριέρα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε μάγκες τι ακριβώς παίζει με το fibaeurope.com και τα παιχνίδια που δείχνει ζωντανά.Εχτές έψαχνα να δω στο πρόγραμμα αν θα δείξει το ματς της εθνικής και είχε κάποιο άλλο.Τελικά κατά τις 9 παρα, εγκατέλειψα.Έπρεπε να περιμένω μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι για να το βγάλουν στην αρχική τους σελίδα πως το δείχνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,νομίζω ότι πάνω από το Photo gallery,έχει links για το κανάλι της fiba στο youtube.Μπορείς να δεις και τα παιχνίδια στο site της fiba -όχι όλα βέβαια,3 τη μέρα (πχ Ελλάδα-Τσεχία δεν το έδειχνε).Πρέπει και στις 2 περιπτώσεις να κάνεις συχνά ανανέωση στη σελίδα,γιατί δεν ξέρω αν κάνει από μόνη της για να σου δείξει αποτελέσματα,καινούργια videos κτλ.

      Διαγραφή
  28. Jim πιστευεις οτι ο Βεζενκοφ μπορει να σταθει απο φετος στον Ολυμπιακο αντι του Πετγουει? Δηλαδη απο φετος με σημαντικοτατο ρολο. Πιστευεις οτι εχει να δωσει περισσοτερα απο τον Πετγουει? Για το μελλον δεν το συζητω, το θεμα ειναι αν μπορει απο φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Μετά από ένα μικρό στάδιο προσαρμογής, ναι. Τελείως διαφορετικός παίκτης από τον Μπρεντ.

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα Jim,πολύ καλή ανάρτηση.Για τους νέους καναδυό πράγματα που ήθελα να πω ή να ρωτήσω,απαντήθηκαν ήδη.Αυτό όμως που μου φάνηκε παράξενο είναι ότι μιλώντας με Παναθηναϊκούς φιλάθλους, αυτό που είχαν στο μυαλό τους, για τους περισσότερους έφηβους που αγοράστηκαν,είναι να δοθούν δανεικοί για να "ψηθούν" (εξαιρέσεις Χαραλαμπόπουλος και ίσως κάποιος από τους ψηλούς).Πιστεύεις ότι αυτό, δεν είναι αναίρεση της επιλογής του Ιβάνοβιτς (αν πήρε έναν κόουτς για την ανάπτυξη των νέων παιχτών,τότε γιατί να τους δώσει δανεικούς)?Αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο,δεν μπορούσε να κρατήσει 2-3 παίχτες παραπάνω από πέρσι?Η ελληνοποίηση,όπως περιγράφηκε,έχει ως στόχο να αποκτηθούν Έλληνες με προοπτικές εξέλιξης και να δουλευτούν ή εγώ έχω καταλάβει κάτι λάθος?Σίγουρα δεν εννοώ ότι μπορεί να χτυπήσει την euroleague φέτος ούτε ότι ο Κόνιαρης μπορεί και θα πρέπει να παίξει στον 1ο αγώνα της Euroleague 20+ λεπτά.
    Μάρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κόνιαρης θέλει αρκετή δουλειά για να πάτήσει στην Α1 αρχικά παιδιά.

      Διαγραφή
  30. καλησπέρα jim...βεζέ ,τριάρι στύλ μούριτς ή τριάρι στύλ ριβερς;τι χρειάζεται με λίγα λόγια ακόμα το ρόστερ του παναθηναικού;Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα ο Ρίβερς είναι ο καλύτερος από τους τρείς. Ο Μούριτς πιο κοντά στις τωρινές ανάγκες του ρόστερ. Όμως κοιτώντας το πρότζεκτ σε βάθος χρόνου (που νομίζω ότι είναι και η καλύτερη οπτική) θα επέλεγα Βεζένκοφ.

      Διαγραφή
    2. Να υπερθεματίσω στον Jim, λέγοντας ότι δεδομένης της αδυναμίας του Βεζέ στην άμυνα (σε επίπεδο ΕL), αλλά και τις σταδιακής αποχώρησης του Mπάτμαν, ο πιτσιρικάς ματσάρει εξαιρετικά στο 4 του Παναθηναικού, δεδομένης της καλής αμυντικής παρουσίας του Γκιστ (ελπίζω τουλάχιστον για άλλα δύο χρόνια).

      H μόνη παραφωνία στη λογική αυτή είναι η δεδομένη επιθυμία του να μην παραμείνει στην Ευρώπη. Aλλά και αυτό είναι υπο αίρεση, αφού το να περάσεις απέναντι και να παραμείνεις, δεν είναι και το πιο απλό πράγμα. Ανάλογα ταλέντα (πχ. Φώτσης, Ρεντζιάς, Σπανούλης) δεν βρήκαν χρόνο και καλύτερα χρήματα απ'ότι στην Ευρώπη.

      +++
      Για τον Ολυμπιακό, που αναφέρθηκε, λόγω μέτριας άμυνας του Πρίντεζη και περιορισμένου ρεπερτορίου των υπόλοιπων ψηλών πιστεύω ότι δεν θα ήταν καλό ματσάρισμα (ως project βέβαια είναι άλλη υπόθεση - αναφέρομαι στα επόμενα δύο χρόνια που θα τον βλέπουμε στην Ευρώπη... ή τουλάχιστον αυτό εκτιμώ εγώ)

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
  31. Νομίζω ότι όσον αφορά τον Παναθηναικό τα πράγματα είναι απλά, αλλά καλό θα ήταν να ειπωθούν ξεκάθαρα από επίσημα χείλη. Η ομάδα δεν μπορεί και κατ'εμέ δεν πρέπει να είναι ανταγωνιστική στο βαθμό που τη φανταζόμαστε οι οπαδοί της. Πρέπει να στηρίξουμε το σχέδιο που έχει εκπονηθεί και το οποίο εμένα προσωπικά μου αρέσει. Εντάσσονται πράγματα στο προφίλ του συλλόγου και στη φιλοσοφία του τα οποία είναι πολύ πιο σημαντικά από κάποιον φετινό τίτλο. Τέτοιους έχουμε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σχεδιασμό και ένταξη στη μετά - Ζοτς εποχή. Ουσιαστικά τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων ,όταν βλέπω μια στοχευμένη προσπάθεια και όταν αυτοσκοπός των αιωνίων δεν είναι να ματσάρουν ο ένας την ομάδα του άλλου, τότε κάτι καλό προοιωνίζεται.

    clawfinger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα σε όλους.
    Ξεκινώντας από το θέμα του άρθρου, έχω ενστάσεις στο αν ήθελε πραγματικά έναν τέτοιο παίκτη ο ΟΣΦΠ.
    Κατ' εμέ θα έπρεπε να πορευτεί στο 3 καθαρά με Λοτζέσκι και Παπαπέτρου, δύο παίκτες με διαφορετικά χαραστηριστικά, και να αποκτήσει έναν combo guard με έφεση στο σκορ. Εκεί πονάει η ομάδα. Όταν οι αντίπαλοι κλείνουν τον Σπαν, ο Ολυμπιακός κατεβάζει διακόπτες. Πρέπει να αποκτήσει έναν δεύτερο βαρόμετρο στην επίθεση. Εκτός αν γι αυτό το ρόλο, προορίζουν φέτος το Σλούκα. Ο Λοτζέσκι πάντως, είναι λίγος γι αυτό.
    Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με τον Τζιμ με τον Βεζένκοφ. Τετραετές κλειστό με nba-buy out μετά το δεύτερο χρονο sta 800χιλ usd.
    Τον βάζεις στο 3 και στο 4 φέτος για να πάρει αγωνιστικά λεπτά εφόσον θα χρειαστεί λογικά να πάρει χρόνο ο Γκιστ στο 5 και από του χρόνου είναι το βασικό σου 4άρι.


    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα officer. Μήπως ο γκαρντ αυτός μπορεί να γίνει ο Σλούκας..?

      Διαγραφή
    2. Jim αυτός ο Σλούκας έχει βαλθεί να με τρελάνει (και εκθέσει). Προερχόμενος από τη καλή χρονιά 2012-13, τη 2013-14 ήταν σχετικά άνευρος και ένα βήμα πίσω στην άμυνα σε σχέση με πρόπερσι. Και αρκετά αγχωμένος, ειδικά στα παιχνίδια με ΠΑΟ. Αρχίζω και πιστεύω πως έχει κλονιστεί η αυτοπεποίθησή του που είναι βασικό του πνευματικό όπλο.

      Βέβαια εγώ πέρυσι περίμενα και το Κατσίβελη ανεβασμένο αλλά εκεί και αν η αίσθησή μου πήγε για βρούβες (φταίει και ο Τρινκιέρι λίγο) οπότε καλύτερα να μη μιλάω καθόλου...

      Διαγραφή
    3. Μακάρι να βγει η επιλογή του ΟΣΦΠ να επιμείνει στο Σλούκα. Πιστεύω ότι έχει τα φόντα να αποφορτίσει δημιουργικά και εκτελεστικά τον Σπαν αρκεί να τον προετοιμάσει πνευματικά ο Μπαρτζώκας από την αρχή της χρονιάς γι αυτό το σκοπό. Πλέον ήρθε η ώρα βαδίζοντας κοντεύοντας τα 25 να κάνει το μεγάλο βήμα.

      Officer

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα σε όλους.Αν και λίγο άσχετο-εντάξει,πολύ άσχετο-με το άρθρο,γνωρίζει κανείς τελικά ο τιτανομεγιστοτεράστιος Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αν συνεχίζει ακόμα μία χρονιά στην Ζαλγκίρις ή τελικώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου;Το ίδιο ισχύει και με τον Μπατίστ...

    Ευχαριστώ προκαταβολικά
    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @VVV...Ο Σαρας ειχε γραφτει οτι θα ειναι ασισταντ του Γκουντες στη Μακαμπι,ενω ο Μαικ νομιζω οτι θα αποχωρησει απο την ενεργο δραση..Αυτα μεχρι νεωτερας..

      Διαγραφή
  34. ΕΠΙ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ Ο ΠΑΟ ΣΑΡΩΝΕ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Ο ΔΓΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ.ΙΣΩΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΞΙΣΟΥ.ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΣΣΑΡΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ.Υ.Γ.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΟΥΤΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σ.Σ...Συμφωνω στο υστερογραφο σου..Θα σε διορθωσω μονο οσον αφορα τον Ιβανοβιτς..Λοιπον,εχει κοουτσαρει σε Ισπανια,Γαλλια,Ελβετια κι εχει παρει τιτλους και στις τρεις χωρες..2 πρωταθληματα και 4 κυπελλα(στο θεσμο που εχει φ8 οχι σαν το ελληνικο που ειναι της πλακας)στην Ισπανια,2 πρωταθληματα και 4 κυπελλα στη Γαλλια,3 πρωταθληματα και 2 κυπελλα στην Ελβετια..Βαλε και το Κορατς με τη Λιμοζ(κι αφηνω εξω τους 2 τελικους σε φ4)..Επομενως,αυτο που γραφεις περι προπονητη χωρις πολους τιτλους,καλο ειναι να το διορθωσεις...

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα.

    Για τις αποδεδειγμένες ικανότητες του Μπαρτζώκα στο recruiting. Είχα μια κουβέντα τις προάλλες με τον Πανάγο και τον Χρήστο στην οποία διαφωνήσαμε.

    Σε top επίπεδο, ο κόουτς έχει κληθεί να αποφασίσει για παίκτες σε 3 διαδοχικά καλοκαίρια. Το 2012 μετά τον άθλο της Πόλης και την αποχώρηση του Ντούντα. Το 2013 μετά το back to back και την σκούπα-σοκ στους τελικούς. Και φέτος. Κάθε μια από τις 3 αυτές περιόδους είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά, προτεραιότητες και στόχους.

    Από τις επιλογές που έκανε ο κόουτς και ανεξάρτητα την εξέλιξη της χρονιάς, ας μου πει κάποιος πως τεκμηριώνεται η αποδεδειγμένη ικανότητά του στην στελέχωση.
    Και τελικά, ποιος άλλος προπονητής στην Ευρώπη έχει αντίστοιχες ικανότητες;
    Για να καταλάβω το μέτρο σύγκρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω δεν καταλαβαινω πως λενε για αποδεδειγμενη ικανοτητα οταν φετος αρχισε με τον ντιλεινι μετα πηγε μπραουν, μετα κοιταξε και μπραμο και τελικα κατεληξε νταρντεν.... αλλιως εχει φερει και αρκετα παλτα (οπως ολοι οι προπονητες θα μου πεις αλλα εχει φερει πολλα) και μην ξεχασουμε πχ που εφερε περυσι τον μπεγκιτς γιατι δεν του εκανε ο σερμαντινι και τελικα εδιωξε τον μπεγκιτς και πληρωσε την ομαδα του σερμαντινι για να τον φερει πισω!!!!!????? (''μάλιστα, φέρονται να έχουν καταθέσει πρόταση 200.000 ευρώ στην Σαραγόσα για να παραχωρήσει τον παίκτη και στον ίδιο 500.000 ευρώ. απο σπορ-φμ'') σορρυ ρε παιδια αν αυτο ειναι ικανοτητα το να δινεις 200χιλ για παικτη που ειχες στην αρχη ε τοτε φερτε μου εναν ανικανο καλυτερα....

      Διαγραφή
    2. α σορρυ λαθος τελικα εδωσε 100χιλ στη σαραγοσα... οχι οτι αλλαζει τιποτα το ιδιο γελοιο εινα...

      Διαγραφή
    3. Είπαμε, ο coach έχει προσπαθήσει πολύ να κάνει τον Ολυμπιακό πολύ πιο λειτουργικό και ορθολογικό. Για μένα ακόμα και ο Collins ήταν καλή σκέψη, ακόμα και αν συνοδεύτηκε απο κάκιστη διαχείριση. Αλλά αυτό είναι που μετράει, η σκέψη, οτι χρειάζομαι έναν τέτοιου είδους παίκτη, τώρα το αν ο παίκτης είναι απο το πάνω ράφι ή απο το κάτω, αυτό δεν είναι πάντα στο χέρι του coach. Αλλά ο Μπαρτζώκας δείχνει πάντα να κινείται με μια λογική που δεν αφήνει τεράστιες τρύπες στο ρόστερ του. Εξαίρεση για μένα η περσινή περίπτωση Petway και η φετινή τριάδα στο 5.

      Δεν είναι ο super recruiter και αν η αντίρηση είναι οτι μας τα'χουν πρήξει τότε ναι, μαζί σας. Αλλά είναι σχετικά καλός σε αυτό και ειδικα το contrast με τους αιώνιους που ψάχνουν 3 χρόνια οργανωτή και καταλήγουν με τον ΔΔ μόνο του είναι ενδεικτικό.

      Το τεράστιο πρόβλημα του Μπαρτζώκα (του οποίου δεν είμια καθόλου φαν) είναι για μένα η τρικυμία εν κρανίω που τον πιάνει όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο coach κάνει τραγική διαχείριση των παικτών του με αποτέλεσμα να καίει τις ίδιες τις επιλογές του.

      Θεωρώ οτι μια χρονιά σαν την φετινή ίσως του κάνει καλό, με δεδομένο οτι δεν βλέπω πως μπορεί να χάσει κάποιον εγχώριο τίτλο. Ίσως ηρεμήσει λίγο. Δεν είμαι όμως ιδιαίτερα αισιόδοξος γιατί ίσως του κάνει και κακό, αν παρερμηνεύσει την αδυναμία του αντιπάλου. Θα δούμε, έχει ενδιαφέρον το project του Ολυμπιακού φέτος.

      Επίσης να πω οτι έχω κάτι παραπάνω απο ικανούς τους διοικούντες τον Ολυμπιακό να κάψουν έναν παίκτη σαν τον Μάντζαρη και το απεύχομαι. Πιστεύω οτι ο Μπαρτζώκας έχει μια καλή ευκαιρία να δείξει λίγο χαρακτήρα ως coach, θα χάσω πάσα ιδέα για τον coach αν δω τον Μάντζαρη να τρώει πάγκο.

      Διαγραφή
    4. Κλασσικός 77 μόνος γράφει μόνος απαντά

      Διαγραφή
    5. Ναι, ωραία. Τα ‘παμε και προχθές, Χρήστο. Το «αποδεδειγμένη ικανότητα», όμως, δεν βλέπω από πού προκύπτει. Εκτός κι αν το κύριο επιχείρημα είναι του στυλ «μα όλοι αναγνωρίζουν την ικανότητα του κόουτς στη στελέχωση». Δεν λέω ότι ο Μπαρτζώκας είναι κακός recruiter. Αλλά δεν συμφωνώ με την άποψη ότι είναι το μεγάλο του προσόν το οποίο μάλιστα επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο!!!
      Δεν συζητάμε για επιλογές από το πάνω ή το κάτω ράφι. Ούτε για το πόσα λεφτά έχει διαθέσιμα. Μιλάμε για το πόσο οι επιλογές του, κυρίως, τα καλοκαίρια φτιάχνουν μια λειτουργική ομάδα, χωρίς κενά (όσο είναι δυνατόν αυτό), που ανταποκρίνεται σ’ αυτό που έχει σχεδιάσει να παίξει και οι ικανότητες των παικτών αλληλοσυμπληρώνονται.

      Μου λες ότι είναι καλός recruiter αλλά δεν σ’ αρέσει η φετινή τριάδα στο 5 και η παραμονή του Πετγουέι. Δηλ. διαφωνείς για τις επιλογές της front line που είναι η μισή ομάδα.
      Μετά γράφεις ότι είναι καλός ειδικά αν τον συγκρίνουμε με τους απέναντι που δεν μπορούν 3 χρόνια να βρουν δημιουργό δίπλα στο Μήτσο. Το μέτρο σύγκρισης τελικά, ποιο είναι; Ο ΠΑΟ του Πεδουλάκη; Ωραία, ότι ο Πεδουλάκης είναι κακός recruiter σημαίνει ότι ο Μπαρτζώκας είναι αυθεντία;

      Για τον Κόλινς. Είπαμε ότι οι επιλογές εν μέσω της χρονιάς είναι ιδιαίτερες και δεν αποτελούν ασφαλές δείγμα για την ικανότητα στο recruiting. Ας μην τις βάλουμε, λοιπόν, στο τραπέζι κι αυτές. Αλλά όχι ότι ο Κόλινς ήταν ΟΚ σαν σκέψη. Γιατί η αστοχία στην επιλογή του συγκεκριμένου παίκτη μείωσε πολύ τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να είναι στο F4 αφού άφησε την ομάδα στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν με 3 γκαρντ.

      Διαγραφή
    6. Όχι, δεν εννοούσα οτι επειδή στον ΠΑΟ δεν μπορούν να βρουν οργανωτή αυτομάτως ο Μπαρτζώκας είναι καλός recruiter. Απλά θέλω να σου δείξω και ένα παράδειγμα κακού recruitment. Πρόσεξε τώρα. Στον ΠΑΟ βρήκαν τον Maciulis, τον Gist και τον Lasme και ουσιαστικά αυτοί οι τρεις παίκτες πήραν 4 τίτλους κουβαλώντας την ομάδα πάνω τους. Επομένως κάποιος θα μπορούσε να πει οτι στον ΠΑΟ το recruitment είναι φανταστικό. Αλλά δεν είναι έτσι. Αντιθέτως, ίσως ο ΠΑΟ είναι το άλλο άκρο. Πως δηλαδή το κακό recruitment ίσως και να υπερκαλύπτεται σε ένα βαθμό απο τη δουλειά του προπονητή μέσα στο γήπεδο.

      Στο θέμα μας όμως. Αν δε λες οτι ο Μπαρτζώκας είναι κακός recruiter, τότε δεν του αναγνωρίζεις αυτόματα οτι είναι καλός; Πρόσεξε, καλός, όχι φανταστικός. Απλά καλός. Ούτε εγώ θεωρώ οτι είναι το μεγάλο του προσόν, αλλά θεωρώ οτι είναι προσόν.

      Για τον Collins, δε νομίζω οτι υπήρξε αστοχία στην επιλογή. Νομίζω όμως οτι υπήρχε τεράστια αστοχία στη διαχείριση. Προσωπικά την περίμενα αυτή την αστοχία. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί, αλλά απο την πρώτη φορά που τον είδα να πατάει παρκέ ένιωσα οτι ο Μπαρτζώκας έχει κάνει πατάτα. Όσο για το final 4. Δε νομίζω οτι ο Ολυμπιακός ήταν έναν αντι-Law μακριά απο το final 4. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

      Για να το κλείσουμε. Μεταξύ του απαίσιος recruiter και της αυθεντίας υπάρχουν πολλά σκαλοπάτια. Αυθεντία δεν θα τον έλεγε κανείς, άλλωστε τα προγράμματα του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ δεν είναι τέτοια ωστέ να χρίζουν φανταστικού recruitment. Τα προφανή κάνουν οι άνθρωποι. Αν θες να δεις φανταστικό recruitment θα πρέπει να δεις ομάδες που έχουν παράδοση σε αυτό, κάτι μικρές της Ιταλίας, μερικές της Γαλλίας, λιγότερες της Ισπανίας και υπάρχει πάντα σε μικρότερο βαθμό και μια σχετική παράδοση ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά, πχ, το να πάρεις έναν απο τους καλύτερους και οικονομικότερους σέντερ του ιταλικού πρωταθλήματος, τον Dunston, δεν είναι και καμμια ιδιοφυής κίνηση. Ξαναλέω, πολύ ευφεέστερες κινήσεις ήταν ο Maciulis, ο Gist και ο Lasme υπο αυτή την έννοια. Όμως το θέμα δεν είναι το ένα ή τα δύο λαυράκια. Το θέμα είναι πως στελεχώνεις συνολικά την ομάδα ωστέ να έχεις επιλογές και να μπορείς να παίξεις το μπάσκετ που πρεσβεύεις. Υπο αυτήν ακριβώς την έννοια επομένως, ο Μπαρτζώκας τα πήγε καλά ενώ απο την άλλη ο Πεδουλάκης, που μιλούσε συνεχώς για σκεπτόμενο μπάσκετ έχοντας δυο μαύρες τρύπες στα δύο πιο νευραλγικά για αυτό το είδος μπάσκετ σημεία του γηπέδου, τα πήγε άσχημα. Κι ας σκούπισε ότι βρήκε. Κι ας στηρίχθηκε εμφατικά απο τις δικές του επιλογές στο recruitment. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό και δεν έχει να κάνει με το recruitment.

      Και ναι, ομολογώ οτι η απόκτηση του Hunter σε συνδιασμό με τη (σωστή) παραμονή Simmons με ξάφνιασε και μένα. Και άντε για τον Petway πες είχε συμπαθητική χρονιά, το καταλαβαίνω. Αλλά τον Hunter δεν τον πιάνω. Θα δούμε όμως πως θα πάει αυτό το σχήμα.

      Διαγραφή
    7. ΟΚ, άσε τον Μπαρτζώκα. Συμφωνούμε στα βασικά.

      Πες μου κάτι άλλο. Αν αποφάσιζες για το ρόστερ του ΠΑΟ και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση (με Νέλσον, Σλότερ, Μποχωρίδη, Μπατίστα και τους μικρούς), πόσες και τι είδους κινήσεις θα έκανες ώστε από τη μια να μείνεις πιστός στο πλάνο του rebuilding και από την άλλη να διατηρήσεις ένα minimum επίπεδο ανταγωνιστικότητας;

      Επίσης, ποια ομάδα από αυτές που θα παίξουν στην Ευρωλίγκα έχεις μεγαλύτερη περιέργεια να δεις;

      Διαγραφή
    8. Vezenkov, μόνο. Ο ΠΑΟ δεν θα είναι ανταγωνιστικός ούτε στην EL ούτε στην Α1 θεωρώ οπότε δεν θα έκανα καμμία κίνηση πλην Vezenkov. Οποιαδήποτε επιπλέον κίνηση θάβει και απο ένα project του ΠΑΟ, αν θεωρήσουμε οτι οι Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος και Παπαγιάννης είναι όντως φετινά projects. Ήδη θεωρώ οτι οι Παπαγιάννης και Διαμαντάκος κόβουν ο ένας τον χρόνο του άλλου και ίσως θα πρέπει να δούμε έναν απο τους δύο να παίζει αλλού. Αν δεν πάρουν τελικά τον Vezenkov, θα πήγαινα σε κάτι αντίστοιχο σε τεσσαροτριάρι αλλά κατα πολύ εμπειρότερο.

      Απο τις ομάδες τις Euroleague θέλω να δω τον ΠΑΟ λόγω του project αλλά θεωρώ οτι με το τρέχον roster είναι πολύ πιθανό να μην περάσει στο top 16 οπότε δεν θα τον χαρούμε ιδιαίτερα. Θέλω επίσης να δω την Unics και λόγω προσωπικών συμπαθειών αλλά και γιατί θέλω να δω τον Πεδουλάκη να παρουσιάζει το μπάσκετ που θέλει κάτω απο σχεδόν ιδανικές συνθήκες. Τη Fener του Ζοτς την έχω βαρεθεί, την Barca τη βλέπω ούτως ή άλλως γιατί είναι η αγαπημένη μου ομάδα, η Real διαχρονικά μου προκαλεί αναγούλα, οπότε θα πω την Efes του Ivkovic, που είναι και η αγαπημένη μου τούρκικη.

      Ίσως το project που με αφήνει πιο αδιάφορο απ'όλα είναι αυτό του Ιτούδη στη Μοσχα. Κάτι μου λέει οτι θα δούμε μια απο τα ίδια. Επίσης κάτι μου λέει οτι ο Ιτούδης έμπλεξε άσχημα εκεί. Θα βγει κερδισμένος βέβαια απο κάθε άποψη αλλά κάτι μου λέει οτι θα δούμε μια απο τα ίδια.

      Διαγραφή
    9. Το οτι ο Μπαρτζωκας ειναι ο πρωτος Ελληνας προπονητης που πηρε ευρωλιγκα δε θα αλλαξει ποτε.Αυτο απο μονο του αλλα και σε συνδιασμο με το μπασκετ που παιζει τον ανεβαζουν σε ψηλο επιπεδο.Ομως κανει αρκετες κακες επιλογες ξενων παικτων και στην ουσια βασιζεται απο τοτε που πηγε στον Ολυμπιακο στους Ελληνες παικτες και σε καποιους ξενους που βρηκε οπως τον Λο,τον Χαινζ και τον Αντιτς.Του εχουν βγει εδω και 2 χρονια μονο ο ασταθης Λοτζεσκι,ο πολυ καλος Ντανστον και ο ετοιμος Περπερογλου.Φετος φαινεται να το παει σχετικα καλα αλλα αυτο θα το δουμε.

      Επισης κανει αλλο ενα λαθος,εκτος απο τη διαχειρηση στα κρισιμα.και το οποιο ειναι η αντιμετωπιση του Σπανουλη οταν αυτος δε τραβαει.Οπως φετος που τον ειχε με 0 στα 5 π,χ για 10 λεπτα στη πρωτη περιοδο.Δε καταλαβα γιατι σε ολη τη σειρα του εβγαζε χρονο ολο το πρωτο δεκαλεπτο ενω δε τραβαγε ο παικτης απο το πρωτο λεπτο.Καποια στιγμη τον αφηνει και εκτιθεται αντι να του βγαλει καλυτερα συστηματα για ποιντ ωστε να φευγει η μπαλα απο τα χερια του η' να τον αφησει για ωρα στον παγκο ωστε κα καθαρισει το μυαλο του.Με λιγα λογια αυτο που μου δειχνει εως τωρα ειναι οτι 2 χρονια βολευεται με αυτη τη φαση στα ασχημα αποτελεσματα γιατι μοιραζεται το κραξιμο με τον Σπανουλη.Αυτο ομως πρεπει να σταματησει γιατι χαλαει ολη του τη δουλεια και το καλο μπασκετ που παιζει η ομαδα.
      Εκτος απο το να φτιαξει 10 συστηματα να παιζει ο Σπανουλης αυστηρα ποιντ οταν δε τραβαει πρεπει και ειναι βασικο να του περασει αυτη τη φιλοσοφια και να τον ξυπνησει.Μεγαλωνει ο παικτης,τον μαρκαρουν γρηγοροι η' ψηλοι παικτες και θα εχει και τις κακες βραδιες του και πρεπει ο Μπαρτζωκας να τον θωρακισει και να τον κανει να την εμπεδωσει τη φαση.Δε γινεται να συνεχιστει αυτο και να εκτιθονται παικτης,προπονητης και ομαδα και να βριζουν οι περιεργοι τον Σπανουλη με αυτα που εχει προσφερει.Ακομα και στις κακες βραδιες του μπορει να κερδισει αρκετα πραγματα οπως πχ κανει ο Παο με Διαμαντιδη.

      Φετος για πρωτο καλοκαιρι μου αρεσει οπως το παει.Λειπει καπως το ποστ παιχνιδι απο τους ψηλους με εξαιρεση τον Πριντεζη αλλα σκληρηνε την ομαδα αμυντικα και εβαλε μεσα εμπειρια.Εμφανης η προθεση του να μαρκαρουν οι ψηλοι εξω και οι κοντοι μεσα πανω στις αλλαγες σε αρκετα παιχνιδια.Καλη συνταγη γιατι μπλοκαρει τη δημιουργια του αντιπαλου και καταληγει σε σχετικα κακες επιλογες αν δεν υπαρχει καθαρο μυαλο.Αν λυσει και το επιθετικο οταν κολαει ο Σπανουλης και παρει τα αμυντικα ριμπαουντ θα παει πολυ καλα η ομαδα.Καλα θα ηταν βεβαια να εβρισκε και ενα 3ο πενταρι,εναν ποστ ψηλο να ακουμπαει τη μπαλα στα δυσκολα.Θα σκοραρε,θα επαιρνε φαουλ και θα απελευθερωνε την περιφερεια...

      WILKINS

      Διαγραφή
    10. παιδες μην το ψάχνετε. Το λεω και στον τζιμ 2 χρονια τώρα!!! Δεν ειναι καλος recruiter ο μπαρτζώκας. απλά. ωραίο μπασκετ αλλα προβλέψιμος με πάσες γυρω γυρω και ο ελευθερος βαράει τρίποντο και το δεύτερο συστημα με πλαινα πικ εν ρολ όπως και το 3ο συστημα με αντιστροφη ρομπη για μπάσιμο απο τα πλάγια....δυστυχως. θελουμε 4αρι στυλ λοβερν

      Διαγραφή
  36. ο τζιμ μιλησε για υπομονη του κοσμου αλλα και της διοικησης στο προτζεκτ του παο με τους μικρους (και με μειωμενο μπατζετ οπως ειπε ο μασιουλις ) . εγω θα το θεσω λιγοτερο κομψα . σε περιπτωση απευκταια για τον παο που χαθει καποιο ματς απο τον οσφπ εντος εδρας με 25 ποντους θα πεσει γιουχαισμα ? θα πεσει χειροκροτημα ? στην ελλαδα το ψυχολογικο βαρος του αθλητη ειναι πολλαπλασιο . δειτε επι πεδουλακη πως αλλαζε το μομεντουμ στα ντερμπι . θα τους φανε ζωντανους τους μικρους λοιπον ακομα και οι εφημεριδες . μπορει υπο τετοια πιεση να περπατησει τετοιο προτζεκτ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στήριξη στήριξη στήριξη. Και θα δράξεις τους καρπούς στο μέλλον.

      Διαγραφή
    2. @Ανωνυμος 12 34...Μαλλον δεν εχεις καταλαβει μετα απο τοσα χρονια οτι με το κομπλεξ που κουβαλαει ο Ολυμπιακος,ειναι πιθανοτερο το +25 να το κανει ο Παναθηναικος παρα το αντιστροφο..Και πριν το ξεκινημα της σεζον 2012-2013 υπηρχε ανησυχια(τοτε ηταν δικαιολογημενη εν μερει),αλλα οπως φανηκε και στο πρωτο ντερμπι στο οακα οπου ο Ολυμπιακος ζοριστηκε να κερδισει ενα συνονθυλευμα παικτων,οπως ηταν τοτε η ομαδα,εχει ψυχολογικο προβλημα κατι που αποδειχτηκε και στους τελικους που ακολουθησαν κι επιβεβαιωθηκε περιτρανα στους φετινους..Οποτε μην ανησυχεις...

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν τα αναχώματα ώστε να υπάρξει η στήριξη της διοίκησης (επιλογής της ήταν), των μέσων (πλέον αλλάζουν οι ισορροπίες), αλλά και του κόσμου (ποιόν να γιουχάρουν? τον Διαμαντίδη, τους νεαρούς Έλληνες ή τη φανέλα με τα 6 αστέρια?).

      Πιστεύω ότι θα γίνουν στη πορεία και οι απαραίτητες διορθώσεις, που κάθε μεγάλη ανανέωση απαιτεί.

      Επίσης η ομάδα θα δώσει καλύτερο θέαμα και το όλο project θα προβάλει σύντομα την υγεία και την προοπτική του.
      (όπως σε μικρότερη κλίμακα έβγαλε το κλωτσόσφαιρο και όλα πήγαν καλά, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές).

      Όλα τα παραπάνω στομφώδη, με ένα "αν"
      αν δεν εκτροχιαστεί ο πρόεδρος...

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    4. @Νικος Δ....Εννοειται πως αν χρειαστει θα γινουν οι απαραιτητες διορθωσεις,ακριβως οπως εγιναν στο πρωτο μισο της σεζον 2012-2013,οπου η ομαδα βρισκοταν σε μια μεταβατικη χρονια,απειρως δυσκολοτερη απο τη σημερινη..Η διψα για μπασκετ απο τους Ελληνες παικτες σε συνδυασμο με το up tempo στυλ που αναμενεται να παιξει η ομαδα,ειναι στοιχεια που θα ''φτιαξουν'' τον κοσμο..Τωρα γι' αυτο περι εκτροχιασμου του προεδρου,μαλλον να ''εκτροχιαζεται'' θετικα προβλεπω αν η ομαδα δειξει να ειναι σε καλο δρομο,παρα αρνητικα..Μην λησμονουμε οτι δεν νιωθει ιδιαιτερη πιεση μετα τα επιτυχημενα δυο πρωτα χρονια της θητειας του.Και ξερει κι ο ιδιος οτι αν το πλανο του δουλευτει και υποστηριχθει σωστα θα ειναι κερδισμενος σε βαθος χρονου..

      Διαγραφή
    5. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου για τον πρόεδρο.
      Αυτό τουλάχιστον δείχνει ότι (προς το παρόν) ακολουθεί το σχέδιο του προπονητή και δήλωσε πως μπαίνει μπροστά ο Μανώλο.

      Όμως υπάρχουν και άλλες αφορμές εκτροχιασμού, εξωαγωνιστικές (αναφέρομαι σε φήμες - οπότε μην ρωτήσεις, δεν θα το στηρίξω σε ράδιο-αρβύλα)

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    6. Βασικα Δημητρακη Γιαννακοπουλε....πως δε το σκεφτικες ρε αδερφε να πας κι εσυ σε μια ακριτικη περιοχη οπως το Καστελοριζο να μας ζητησεις να κανουμε ΗΡΩΙΚΑ....υπομονη?

      Διαγραφή
  37. Η φετινη χρονια για το Μαντζαρη ειναι χρονια συμβολαιου. Συνηθως τετοιες χρονιες οι παικτες δινουν το κατιτι παραπανω ωστε να μπορεσουν να ανανεωσουν/αποκτησουν καλυτερο συμβολαιο. Αν αυτη τη χρονια ο Ολυμπιακος σκοπευει να μην τον χρησιμοποιησει θα ειναι μεγαλο φαουλ αφου και στο παικτη δεν θα δωθει η δυνατοτητα να προσφερει αλλα και ο Ολυμπιακος δεν θα εισπραξει απο ενα καλυτερο(ισως τον καλυτερο) Μαντζαρη. Lose - lose κατασταση δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολλες καλησπερες σε ολη την παρεα, εξαιρετικος τζιμ τα ειπες ολα, μια/δυο ερωτησεις απο εμενα. δε πιστευεις οτι αυτη η κινηση περιοριζει την εξελιξη του παπαπετρου? ή αυτο σημαινει οτι ο μαντζαρης παει 5 γκαρντ? κ ξεχναμε τον κατσιβελη? Θα σε ξαναρωτησω για τον κατσιβελη κ αν το κατα ποσο πιθανο θα ηταν να δουμε δουμε στην θεσσ κ σε εναν εκ των Παοκ/Αρη, κ αν ο παοκ βασικα μπορει να τον πληρωσει? Δε νομιζω να ειναι τοσο μα τοσο ακριβος κ εκτος των αλλων θα εβρισκε εγγυημενο χρονο κ πρωταγωνιστικο ρολο.

    Ενα σχολιο απο εμενα για την εθνικη: Χαραλαμπο ειναι πανω κατω ετοιμος παιχτης πρεπει να βγει μπροστα στο ρεοτεισον του παο , το παιδι χωρις να θελω να υποτιμησω τους υπολοιπους δεν ειναι να παιζει μαζι τους, κανει μπαμ, τεραστια διαφορα αυτη τη στιγμη με ολους τους αλλους. ΔΙαβασα πολλα σχολια για τον Κονιαρη στο μπλογκ, το παιδι δεν ειναι ετοιμο για κανενα λογο θελει 2 χρονια δουλεια περιπου κ μετα το συζηταμε αν μπορει να σταθει σε ροστερ του παο με καποιον ενεργο ρολο , τωρα απλως θελει δουλεια οπως κ γενικα ολη η ομαδα εκτος χαραλαμπο. Εμενα μου αρεσει ο μουρατος βλεπω τσαμπουκα. Σταματης εχει καλο πρωτο material αλλα δε ξερω, παπαγιαννης ειναι ψηλος θα παιξει μπασκετ ποσο καλος δε ξερω, κακως καποιοι τον συγκρινουνε τωρα με τον διαμαντακο, ο διαμαντακος ειναι ετοιμος να σταθει στην α1 κ να παρει αρκετα λεπτα, ακομη κ ευρωλιγκα για καποια λεπτα, ο παπαγιαννης οχι , αλλα σαν project εχει μεγαλο Potential αλλα αυτη τη στιγμη ο αλλος ειναι πολυ μπροστα.

    Για το 3 του ΠΑΟ ο μουριτζ δειχνει εξαιρετικο project επισης,δειχνει πολυ ενδιαφερον παιχτης, ειμαι της αποψης οτι θελουμε ενα αμυντικογενες 3αρι με στοχο να παρει 15/20λεπτα max ωστε να υπαρχει χωρος κ χρονος για γιανκο/χαραλαμπο ή ακομη κ βεζενκοφ αν αποκτηθει (μπορει να κατεβει κ στο 3 για καποια λεπτα).
    Αν παλι αποκτηθει ο βεζεν κ οχι 3αρι καπου υπαρχει θεμα στη στελεχωση της ομαδος αλλα ισως αξιζει το ρισκο.Απο την αλλη ισως δουμε κ λιγο το μητσο στο 3!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω καιρο να γραψω αλλα το blog το διβαζω ανελλειπως..

      Zoze, εχουμε πληρη ταυτιση αποψεων ειδικα για τους μικρους..
      Πολυ ευστοχο σχολιο.
      Για τον Σταματη οσο και καλος να δειχνει προσωπικα δεν θα τον ηθελα στην ομαδα μου..Παιχτες που κοιταζουν μονο την παρτυ τους και δεν δινουν ετοιμα καλαθια διπλα τους (που βεβαια οι ιδιοι τα δημιουργουν) δεν μου αρεσουν.Αντιθετως ο Κονιαρης και ο Τολιοπουλος μου αρεσουν περισσοτερο..Πολυ καλο χειρισμο της μπαλας , θα βαλουν 2-3 σουτ κρισιμα, θα μοιρασουν την μπαλα σωστα και αμυντικα δεν θα ειναι αδυναμοι κρικοι..

      Διαγραφή
  39. Yankuba Sima

    Δείτε αυτόν σήμερα. Ενδιαφέρον prospect αν μη τι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα για τον Yankuba Sima. Καταρχήν, το παιχνίδι με την Ισπανία μπορείτε να το δείτε στο σύνδεσμο

      http://www.fibaeurope.com/default.asp#

      ή κατευθείαν στον σύνδεσμο

      https://www.youtube.com/watch?v=fLR084qvPS0

      σε 5 λεπτά περίπου. Για τον Ισπανό παίκτη που προαναφέρθηκε να τονίζουμε ότι έχει εξαιρετική επίδοση στα rebound και κυρίως στα κοψίματα με περίπου 4! κατά μέσο όρο.

      http://u18men.fibaeurope.com/en/cid_2bqXUaQOJwYn9c2ymJyFx0.teamID_362.compID_8aYeHlfuGF-mF5IqO8aFH1.season_2014.roundID_10067.playerID_114445.html

      Αλέξης

      Διαγραφή
  40. Θα πρέπει να τα σκεφτεί καλά και ο Βενζεκοφ και να συνειδητοποιήσει ότι η πρόταση που του κάνει ο ΠΑΟ και η εμπιστοσύνη που του δείχνει ξεκάθαρα σε μια στιγμή που η ΚΑΕ προσπαθεί να κάνει μια αναδόμηση που όμοια της έχει να γίνει πάνω από δέκα χρόνια και να δώσει ευκαιρίες σε ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα και κάτω από τις οδηγίες του καταλληλότερου προπονητή ,είναι τεράστια ευκαιρία. Επίσης ο πρόεδρος πρέπει να σκεφτεί ότι αν ο παίκτης δεν το καταλάβει η προσπάθεια του θα πρέπει να ολοκληρωθεί αν όχι με Βούλγαρο με Κροάτη Σέρβο η Λιθουανό αντίστοιχης θέσης παίκτη που ξεχώρισαν στο τουρνουά της u 20 στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ελαχιστα τροφοδοτουντε οι ψηλοι της ελλαδας.οχι μονο σημερα αλλα γενικα στο τουρνουα.και απο τους ποντους τους πανω απο 50% ειναι μετα απο επιθετικα ριμπαουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οργια απο χαραλαμποπουλο σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Mεγαλη ευθυνη ο Παπαθεοδωρου παροτι τον εκτιμω. Δινει αδιανοητη ελευθερια στο Σταματη. Δεν ξερω τι θελει να κανει αλλα παντως στο παιδι κανει κακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καποιος πρεπει να πει στον Σταματη οτι παιζουν και αλλοι διπλα του. Ελεος ... Ποιος του δινει το δικαιωμα να παιρνει ολες τις κρισιμες επιθεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι φταιει ενα παιδι 17 χρονων; Ας του πουν απο τον παγκο να μην τις παιρνει.

      Διαγραφή
  45. Γελαει ο κοσμος με το νουμερο τον Σταματη που θελει να γινει ηρωας και καταστρεφει την ομαδα συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αντε πεισε τον ΔΓ μετα το σημερινο να μην κρατησει σαν δευτερο σμολ των χαραλαμπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Με το που ακούστηκε οτι τον Σταμάτη τον θέλει ο Ολυμπιακος, έπεσε όλο το πρασινομπλόγκ να τον φάει!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μαστορα αν εισαι Ολυμπιακος κι ελπιζεις να ερθει στην ομαδα σου ο Σταματης θα επρεπε να ενοχλεισαι κι εσυ με αυτο που βλεπεις. Σου χαλαει τον παικτη ο Παπαθεοδωρου. Εχει προσοντα το παιδι αλλα ειναι τρελο να του δινεις την μπαλα εν λευκω.

      Διαγραφή
  48. Η εκδικηση του σταματη.:)
    Μια χαρα παιχτης ειναι για την ηλικια του.
    Σωματικα ειναι PG σαν στυλ SG.
    Πρεπει να δουλεψει πολυ στην δημιουργια
    Στην εθνικη του εχουν δωθει ξεκαθαρα οδηγιες να παιρνει επιθεσεις μιας και ειναι ο καλυτερος αν οχι ο μονος που μπορει να δημιουργησει με την μπαλα στην εθνικη.
    Απλα λογω ηλικιας μπορει καλυτερα.
    Ο τουρκος εκφωνητης δινει ρεστα με τον χαραλαμποπουλοσσσσσσσς:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η ελλαδα κανει πραγματικα οτι μπορει να το παρει η ισπανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ο Σταματης με κομβικα τριποντα , γιατι επιμενει σε Μουρατο αντι Κονιαρη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αν ο Σταματης ειχε βαλει 1 σουτ απο τα 100 που εχει χασει σε ΚΑΚΕΣ ατομικες προσπαθειες δε θα παιζε η ομαδα 2 παρατασεις. Δεν κακολογω το παιδι, ο προπονητης της ομαδας ομως ενα συστημα εχει μονο? παιρνει την μπαλλα ο Σταματης κανε περα ολοι?
    Επισης γιατι τοσο κακοι ολοι στις βολες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. O Παπαθεοδωρου δεν πρεπει να ειναι και πολυ στα καλα του, που χτυπησε τον Κονιαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Jim, παιδιά καλησπέρα.
    Απίστευτες εικόνες στο τέλος του ματς της Εθνικής.
    Ο Παπαθεοδώρου έξαλλος(με τα χίλια δίκια του) να τα χώνει σε πολύ έντονο ύφος στον πάγκο(Κόνιαρη και Μουράτο που τα χρειάστηκαν.Χαρακτηριστική η αντίδραση του Κόνιαρη που έβλεπε να έρχεται η φάπα!!!).
    Ο Σταμάτης μετά από ένα από τα κρίσιμα τρίποντα που έβαλε να πηγαίνει πίσω από προπονητή της Εθνικής και να τον σπρώχνει(πανηγυρίζοντας).

    ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΚΑΚΑ ΜΥΑΛΑ, παιδάκια φτιαγμένα από τα υπερβολικά Ελληνικά Μ.Μ.Ε.
    Απειθαρχία σε όλο της το μεγαλείο.

    Μπράβο στον Χαραλαμπόπουλο, τον Παπαγιάννη και κάποια άλλα παιδιά, όχι για την απόδοση τους, αλλά για την σοβαρότητα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Παίδες ψυχραιμία, εθνική ομάδα σε επίπεδο εφήβων είναι, δύσκολο να δει κάποιος ομάδα, περισσότερο θα δει αθροίσματα απο μονάδες. Παρ'όλα αυτά νομίζω οτι αυτή η U18 παίζει πιο στρωτό μπάσκετ απο την U20 (που βέβαια είχε και τόσες απουσίες). Επίσης, μην το κάνουμε και μέγιστο θέμα αυτό με τον Σταμάτη, σιγά μην του καταστρέφει την καριέρα ο Παπαθεοδώρου επειδή του δίνει τις επιθέσεις. Γενικά, πολύ σχόλιο για τον Σταμάτη και δεν το καταλαβαίνω, το παιδί έκανε σήμερα ένα πολύ εμφατικό παιχνίδι στην παράταση, έχει τα καλά του, έχει τα κακά του, θα τον δούμε και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Με τον Παπαθεοδώρου και τον Κόνιαρη τι έγινε, δεν κατάλαβα, είδε κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mαλλον θα αστειευσαι Τσαγκουρνη.

      Διαγραφή
    2. στο Youtube, 28 δευτερολεπτα πριν την ληξη μετα το φαουλ στο τριποντο(φαινεται το στιγμιοτυπο) , ο Παπαθεοδωρου εξαλλος προς τον παγκο ριχνει μια στον Κονιαρη ο οποιος στο κατω κατω δεν εφταιγε και σε τιποτα.

      Διαγραφή
    3. Ρε Τσαγκούρνη, είπαμε ναρκισεύεσαι να σου απαντάνε οι άλλοι, αλλά έχει και το τρολάρισμα το όριό του.

      Διαγραφή
    4. Χρηστο μου το δες το ματς?
      Ο Σταματης εκανε συνεχομενες αποτυχημενες επιθεσεις - γιουρουσια χωρις κανενα συστημα. Και τα περισσοτερα τριποντα ηταν μετα απο εξοχες πασες που τον εβγαλαν ελευθερο.
      Εμφατικο παιχνιδι στην παραταση? ποσες φορες τρακαρε σε αντιπαλο μετα απο "καντε στην ακρη ερχομαι" μπασιμο?

      Διαγραφή
    5. Ναι και τι έγινε; Παίδες, έφηβους βλέπουμε, έτσι; Το θυμόμαστε όλοι αυτό; Που να τα'χανε κιόλας, γκιλοτίνα στην Ομόνοια θα'χε στηθεί.

      Διαγραφή
    6. Δεν εγινε και τιποτε Χρηστο, απλα μας εσπασε τα νευρα την ωρα του αγωνα. Thats all.

      Διαγραφή
    7. Oταν βλεπεις ενα ματς εθνικων ομαδων και ειδικα κοντρα στην Ισπανια,κι οταν ειναι φανερο οτι μπορεις να τους κερδισεις δεν γινεται να μην πορωθεις και να ξεχασεις οτι βλεπεις 17χρονους που πανε ακομα σχολειο και πηγαινουν χαρτι στο λυκειαρχη για να δικαιολογουνε απουσιες..Μετα τη ληξη σιγα-σιγα επανερχεσαι στην ταξη και μετρας καλυτερα τα πραγματα..

      Διαγραφή
  55. ναι μεγαλο ματς ο σταματης με 9 στα 24 σουτ ρε πατε καλα? και ο παναθηναικος να τον παρει το παιδι δυσκολα θα κανει καριερα στο υψηλοτερο επιπεδο... απο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η εικόνα του Μουράτου στο τέλος να κλαίει απαρηγόρητος για το φάουλ στο τρίποντο του Ισπανού και όλη η ομάδα να τον αγκαλιάζει ήταν συγκλονιστική. Από την άλλη το υφάκι του και-καλά δικαιωμένου Σταμάτη μετά το τρίτο τρίποντο στην δεύτερη παράταση (την οποία παίζαμε εξ αιτίας του) ήταν ό,τι πιο γραφικό έχω δει τα τελευταία χρόνια.

    Προφανώς δεν είναι σωστό να κράζουμε 18χρονα από το πληκτρολόγιο μέσα στο κατακαλόκαιρο ελλείψει άλλης αγωνιστικής δράσης. Αλλά διάβολε, αγώνα βλέπαμε, η Ελλάδα έπαιζε, δεν γίνεται να μην αγανακτήσεις. Δεν είναι ότι έχασε μερικά σουτ, ούτε ότι έκανε ατομιστίες. Ήταν το σημείο που αυτά έγιναν και η γενικότερη αίσθηση που αυτός ο παίχτης έβγαζε η οποία δεν συμβάδιζε καθόλου με τις ανάγκες της ομάδας.

    Κάποιος είπε πιο πάνω ότι είναι ο μοναδικός δημιουργός της ομάδας. Να συμφωνήσω. Αλλά όταν σε τέτοιο επίπεδο έχεις δυο παίχτες στο παρκέ (Χαραλαμπόπουλο-Παπαγιάννη) που απλά αρκεί να τους 'φορτώσεις' την μπάλα στο ποστ, να πάρεις τα φάουλ ή τα νταμπλ-τιμ και να τελειώσεις το ματς στην κ.δ., το να βλέπεις ένα τρεχαντήρι να αμολάει αετό σε βγάζει από τα ρούχα σου, πώς να το κάνουμε.

    Βέβαια τελικά η ευθύνη ανήκει στον πάγκο. Η Ισπανία σήμερα δεν ήταν καμιά μεγάλη ομάδα. Το αντίθετο. Αλλά κρατήθηκε στο ματς εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των περιφερειακών της και την ικανότητά του να κερδίζουν συνέχεια φάουλ αν δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν. Κυνική ομάδα, απλά λιγότερα ταλαντούχα και όσο να της δίναμε το παιχνίδι, τελικά δεν άντεξε. Η αμυντική μας τακτική ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και σε αυτό φέρει ευθύνη ο προπονητής (πέραν ότι δεν έβαλε ένα χαλινάρι στον Σταμάτη). Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα ποτέ για μια ελληνική ομάδα, αλλά σήμερα δείξαμε ψυχή αλλά ελάχιστο μυαλό. Ευτυχώς δεν μας κόστισε.

    Για τον Χαραλαμπόπουλο δεν έχω να πω πολλά. Τεράστιος παίχτης, με φοβερή νοοτροπία και ωριμότητα. Τους μεγάλους παίχτες δεν τους ξεχωρίζεις από τους απλά καλούς όταν παίζουν καλά αλλά όταν παίζουν μέτρια ή άσχημα. Κάποιοι παίχτες απλά δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τους όσο θέλουν, άλλοι της κάνουν κακό αν δεν είναι στην μέρα τους. Σήμερα, αν και μέτριος και με ελάχιστη βοήθεια από τους περιφερειακούς του, ο Χαραλαμπόπουλος ήταν και πάλι σημείο αναφοράς. Είναι ένας παίχτης που ποτέ δεν θα κάνει κακό στην ομάδα του, και αυτό είναι θεμελιώδες.

    Σήμερα μου άρεσε και ο Κόνιαρης περισσότερο από άλλες φορές, ειδικά στο τέταρτο 10λεπτο που γυρίσαμε το παιχνίδι. Μου θύμισε λίγο τον Ζήση στο στυλ, αλλά με σαφέστατα χαμηλότερο ταβάνι ακόμα. Ούτε για αστείο δεν είναι παίχτης αντρικής ομάδας (ακόμα).

    Τέλος πάντων, σημαντική νίκη που κατά 99% μας στέλνει στους 8 όπου σταυρώνουμε με τον άλλο όμιλο που είναι σαφέστατα χειρότερος από τον δικό μας. Αν κατανεμηθούν λίγο σωστότερα οι ρόλοι και ο Σταμάτης μπει στο καλούπι που πρέπει μπορούμε να πάμε ψηλά.

    Φιλιά ο Στεγόσαυρός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Στεγοσαυρε ο Κονιαρης προς στο στυλ του Μαντζαρη πηγαινει κι οχι του Ζηση,λογω του οτι ειναι καθαρα ασος κι οχι κομπο..Δουλευοντας σωστα και μεγαλωνοντας θα μαθει να παιζει περισσοτερο με το μυαλο.Το καλο ειναι οτι δεν φοβαται να παρει προσπαθειες οταν η μπαλα καιει(βεβαια σημερα καποιες φορες βγηκε εξω απο τα συστηματα,αλλα το νεαρο της ηλικιας του τον δικαιολογει)

      Διαγραφή
  57. αν υπαρχει εοκ τον παπαθεοδορου σημερα πρεπει να τον στειλει σπιτι του δεν θα επρεπε να μας ενδιαφερει ουτε διακριση ουτε τιποτα μετα το σημερινο.... ο ανθρωπος δεν ειναι στα καλα του και τον βαλαν προπονητης σε 17χρονια παιδια οπως ο κονιαρης και ο μουρατος........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Eπιτελους νικη κοντρα στους Ισπανους..επικο παιχνιδι στο οποιο καναμε πολλα για να το παρουμε κι ακομα περισσοτερα για να το χασουμε..Ο Παπαθεοδωρου απεναντι σε μια ομαδα που εχει σαν ατου το περιφερειακο σουτ,οντας αδυναμη μεσα στο καλαθι,αφησε τους παικτες του να σουταρουν σωρηδον τριποντα σε σημειο εξοργιστικο.Ηδη στο 30' ειχαμε 23 προσπαθειες για τριποντο(3/23)και οταν στο τελευταιο 10λεπτο παιξαμε πιο λογικα(μολις 6 προσπαθειες για 3π στο τεταρτο 10λεπτο γυρισαμε το ματς.Δεν μπορεσα να καταλαβω την αλλαγη του Παπαγιαννη με τον Κωττα στη τελευταια επιθεση της κανονικης διαρκειας,οταν κανονικα θα 'πρεπε να ηταν μεσα και να στελναμε πανω του τον Ισπανο που θα πηγαινε στο ντραιβ,μιας κι οι Ισπανοι πηγαινανε για το διποντο....Μπραβο στους παικτες που δωσανε την ψυχη τους,ειχαν αγχος και καποια απογοητευση απο το χαμενο ματς με την Τουρκια..Ο Σταματης απο μοιραιος εγινε ωραιος,ομως κακα τα ψεμματα δεν μπορει να σταθει σε ψηλο επιπεδο.Βλεποντας τον περα οτι ειναι ακριβως ιδιος ο πατερας του σε ολα,νομιζα οτι ξαναγυρισαν τα 80'ς.Η τεχνικη του στο σουτ ειναι μετριοτατη,αλλα το χειροτερο ειναι η ανυπαρξια φυσικων προσοντων.Το υπογειο μπασκετ που εβλεπα οταν επιχειρουσε ντραιβ με παρεπεμπε σε μυθικες φιγουρες των 80'ς σαν τον Περτεση του Ιωνικου.Αυτα μπορει καποιες φορες να πιανουν με τους συνομηλικους του,αλλα στο υψηλο επιπεδο απεναντι σε ψηλους με αθλητικα προσοντα θα του πετανε τη μπαλα στην κερκιδα..Αυτα γι' αυτους που βλεπουν προοπτικη στον Σταματη τζουνιορ..Ο μεγαλυτερος αντιπαλος για το αυριανο ματς ειναι η κουραση..Και κατι τελευταιο..βγηκανε καποιοι πουθεναδες γαβροδημοσιογραφοι και λεγανε οτι ο Παπαθεοδωρου δεχεται πιεσεις για να παιζει περισσοτερο ο Παπαγιαννης.Αν αληθευει δικαιωθηκαν αυτοι που τον πιεζανε γιατι μαλλον ξερουν περισσοτερο μπασκετ απο κατι ασχετους κονδυλοφορους..Γιατι αν πηγαιναμε συνεχεια με το διδυμο Μητογλου-Κωττα,δεν θα καναμε τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο Χαραλαμπόπουλος έβαλε 25 πόντους και κατέβασε 18 ριμπάουντ...Στο σύστημα αξιολόγησης πόσο πήρε άραγε;Επίσης όποιος έχει παρακολουθήσει, ας μας πει τι παίζει με τον Παπαγιάννη.Εγώ περίμενα να κάνει πλάκα σε αυτές τις ηλικίες.Σήμερα απο ότι ειδα πήρε 15 ριμπάουντ αλλά έβαλε μόνο 4 πόντους;Όλοι εσείς που γράφατε κατα τη διάρκεια του αγώνα,κάντε μία σύνοψη του ματς να καταλάβουμε και οι άλλοι που δεν το είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αναλυση του αγωνα θα την αφησω σε καποιον αλλον με καλυτερο ματι. Παντως οσον αφορα τον Παπαγιαννη, ηταν πολυ καλος σημερα. Ξεχασες τις 6 ταπες που ειχε, ηταν πολυ καλος αμυντικα και στα ριμπαουντ. Επιθετικα οι ψηλοι δεν ηξεραν να βαζουν την μπαλα στο ποστ αλλα και εκεινος δεν μπορουσε να παρει καλη θεση. Παρ'ολα αυτα μου αρεσε πολυ. Ετσι κι αλλιως σε κανα μηνα θα τον δουμε και στο Παγκοσμιο u17 και θα βγαλουμε και αλλα συμπερασματα.

      Διαγραφή
    2. μια δεν οτι δεν επαιρνε θεσεις ο Παπαγιαννης 2 οτι καναμε επιθεσεις γιουριουσα με κυριο εκφραστη το Σταματη και οι 4 ποντοι πολλοι ητανε. Αμυντικα παντως ηταν ΠΟΛΥ καλος.

      Διαγραφή
  60. Kι ενα μπραβο στον Οικονομοπουλο που με το τριποντο απο τη γωνια πριν τη ληξη της κανονικης περιοδου μας εβγαλε απο τον ταφο και μας εδωσε το δικαιωμα να ελπιζουμε οτι ακομα κι αν δεν κερδισουμε στην κανονικη διαρκεια θα παμε παραταση..Και ηθελα κοτσια αυτο το σουτ..Ευτυχως η επιθεση εκτελεστηκε αψογα(σπανιο στο σημερινο παιχνιδι)και τον βγαλαμε ελευθερο στη γωνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. http://www.contra.gr/Basketball/Europe/greece/xastouki-toy-papatheodwroy-ston-koniarh-video.2947488.html

    Μπράβο. Και γαμώ τους άνδρες. Εύγε Ηλία Παπαθεοδώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχουμε ίχνος αυτοεκτίμησης ως μπασκετική ράτσα, ο Παπαθεοδώρου πρέπει να βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο για Αθήνα. Πέρα από νίκες, ήττες, διακρίσεις, τακτικές, σκοπιμότητες και τα συναφή, υπάρχουν άλλα σημαντικότερα. Ο προπονητής αυτός δεν δικαιούται να κάθεται στον πάγκο ομάδας που αποτελείται από 18χρονους. Ας πάει να βγάλει το κόμπλεξ του με μεγαλύτερους.

      Διαγραφή
    2. Και λέει ο τάδε δημοσιογράφος :

      Mihalis Stefanou ‏@mstef80 9m
      Mόνο όποιος δεν έχει περάσει ούτε δίπλα από πάγκο και αποδυτήρια ομάδας (παιδικού έως... παλαιμάχων) σοκάρεται με την αντίδραση Παπαθεοδώρου

      Και του απαντάει ο συνάδελφος του :

      Nikolaos Zervas ‏@ZervasNikolaos 7m
      @mstef80 Υποκρισία και υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο αδερφέ.

      Και διερωτώμαι εγώ ο χαζός. Αν πιάσουν έναν καθολικό παπά να κακοποιεί παπαδοπαίδια σε καθολικό ίδρυμα, στέκει ο παραπάνω διάλογος; Αν όχι, γιατί;

      Αναρωτιέμαι επίσης, πως διαφέρει ο παραπάνω διάλογος με αυτό εδώ το απόσπασμα έλληνα βουλευτή και πλέον υπουργού :

      https://www.youtube.com/watch?v=ev-tKBBNUkE

      Διαγραφή
    3. εδω το γκαζετα λεει οτι τον χτυπησε στο μπρατσο εγω γιατι βλεπω χαστουκα στο μαγουλο..@@@@@@Ο Βασίλης Μουράτος έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να πλησιάσει σε 85-87 στα -22", αλλά το φάουλ του πάνω στον Φρανσίσκο Αλφόνσο το ένιωσε για τα καλά κι ο Αντώνης Κόνιαρης!

      Ο 17χρονος γκαρντ είδε τον ομοσπονδιακό να ορμά προς το μέρος του και να τον χτυπά στο αριστερό μπράτσο, πριν στη συνέχεια κατσαδιάσει και τον 17χρονο γκαρντ των Αγίων Αναργύρων.



      Διάβασε περισσότερα στο: Παπαθεοδώρου κατά... Κόνιαρη! (vid) | gazzetta.gr
      Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

      Διαγραφή
    4. Βγήκαν πάντως τα (εικάζω ελαφρώς μεροληπτικά) μαχαίρια

      http://www.onsports.gr/Locker-room/item/418930-Sta-aparadekta-hnaria-toy-Gianni-Ioannidi-videos

      Ταυτόχρονα, μια αρκετά χαζή προσπάθεια να αμβλύνουν τις εντυπώσεις παίκτης και προπονητής

      http://www.superbasket.gr/permalink/245214.html

      Οτι ήταν εικονική η σφαλιάρα. Και τη διαπίστευση που του πέταξε εικονικά του την πέταξε φαντάζομαι, ήταν υπολογισμένη η πορεία της. Γιατί το αν τον χτύπησε τελικά ή όχι είναι ακριβώς το ζουμί στην υπόθεση. Καμμία μεταμέλεια, καμμία συγνώμη. Αναμενόμενο.

      Διαγραφή
    5. Μιλάμε για τραγική κίνηση προπονητή που δείχνει και περαιτέρω κακή και αντιπαιδαγωγική νοοτροπία.Απαράδεκτος,πάνε να τα μπαλώσουν με βλακοδικαιολογίες.Η χειρονομία του ήταν ξεκάθαρη,αλλωστε και τον Μουράτο τον έστειλε κλωτσιδόν στην καρέκλα.Και μιλάμε για 17 χρονών παιδιά που είναι αγχωμένα και σε μεγάλη ένταση.

      Κλασικά στην Ελλάδα πάμε να τα βγάλουμε και φυσιολογικά όλα αυτά,με τον "εξυπνάκια" που έχει φάει τη ζωή του στα παρκέ και τα γήπεδα των τοπικών,ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων,τη Γ' ΧΕΣΚΑ και έχουν ζήσει...στο πετσί τους τις βλαχομαγκιές των τιτανοτεράστιων κόουτς που έχουν αυτές τις μεθόδους.

      Διαγραφή
  62. Ειδα τα στατιστικα...εχουμε και λεμε 13/36 σουτ ο Σταματηες με 9/24 διποντα και 4/12 τριποντα,με τρια ελευθερα τριποντα στην 2η παραταση επειδη εκλειναν ολοι τον ξανθο.Μακαρι να τον παριει ο ολυμπιακος αυτον τον γελωτοποιο,μακαρι.

    Οσο για τον χαραλαμποπουλο,απιστευτα αργος και αδυναμος για να σταθει σε αντρικη ομαδα.Σε 3 χρονια και αν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει να κανεις την οποια κριτικη θελεις σε καποιο παικτη,ακομα και 17χρονο,αλλα το να χαρακτηριζεις ''γελωτοποιο'' τον οποιοδηποτε Σταματη ειναι απαραδεκτο..Μπορει ο παικτης να μην σ' αρεσει και να μην τον πιστευεις,οπως κι εγω,αλλα χαρακτηρισμοι τετοιου τυπου απλα ειναι ανεπιτρεπτοι,ειδικα οταν προκειται για εφηβους που ουτε στην ουσια ειναι επαγγελματιες ουτε εχουν παρελθον στο μπασκετ...Οσον αφορα τον Χαραλαμποπουλο οπου και κει εβγαλες πορισμα,το γεγονος οτι βγαινει και πιεζει ψηλα τον αντιπαλο χειριστη επιχειρωντας να κλεψει τη μπαλα(σημερα 2 φορες βγηκε στον αιφνιδιασμο και τελειωσε φασεις) κι οτι σε καθε ματς εχει περα απο ρημπαουντς εχει και κοψιματα(18 ρημπ,3 κοψ,σημερα),μαλλον δεν θα 'λεγα πως ειναι αργος κι αδυναμος..Αν τον συγκρινεις με τον Λεμπρον παω πασο..

      Διαγραφή
    2. Οταν παιζεις νοκ αουτ αγωνα εθνικης ομαδας σε οποιαδηποτε ηλικια,οφειλεις να σεβεσαι τους συμπαικτες σου και να μην προσπαθεις να παρεις μεταγραφη, με τραβηγμενες απο τα μαλλια προσπαθειες που παραλιγο να στοιχοισουν την νικη στην ομαδα.Ακου εκει 25 σουτ ο Σταματης.

      Οσο για τον χαραλαμποπουλο και εγω παναθηναικος ειμαι,αλλα εαν εχουν σκοπο αυτο το αγυμναστο και δαντελενιο παιχτακι να ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ καλυτερα να το κλεισουμε το μαγαζι.Δουλεια γυμναστικη και σε 2-3 χρονια τα ξαναλεμε.

      Διαγραφή
    3. Κι αλλοι παικτες πηρανε τραβηγμενες προσπαθειες κι αυτο οφειλεται στην αδυναμια του προπονητη να τους κρατησει στο αγωνιστικο πλανο που τους ειχε αναλυσει και βεβαια στον ενθουσιασμο της ηλικιας τους που ''επιβαλλει'' και προσπαθειες εκτος λογικης.Εδω στην Εθνικη Ανδρων και βλεπεις παικτες να βγαινουν απο τα συστηματα..Και για τον Χαραλαμποπουλο παλι..ενας παικτης που παει στα ρημπαουντ(αμυντικα και επιθετικα),μπορει να ποσταρει στην επιθεση,να τρεξει αιφνιδιασμο και να κανει και κοψιματα,δεν νομιζω να ειναι αργος και δαντελενιος..Η γυμναστικη που λες και το δεσιμο του σωματος του θα 'ρθει με τον καιρο γιατι σ' αυτη την ηλικια τα πολλα βαρη θα του αλλοιωσουν το αγωνιστικο στυλ.Πριν 22 χρονια οταν εμφανιστηκε ο Δημητρης Παπανικολαου ολοι παραμιλαγανε(ηταν 15 ετων)με την πλαστικοτητα των κινησεων του.Πηγαινοντας λιγο αργοτερα στον Ολυμπιακο του Ιωαννιδη,οπου πλακωθηκε στα βαρη,μεταμορφωθηκε σ' ενα περισσοτερο δυνατο και λιγοτερο ''πλαστικο'' παικτη με συνεπεια να γινει καπως ''ξυλινος''..Το σωμα του Χαραλαμποπουλου θα δεσει με τον καιρο,γιατι αν πλακωθει για 2-3 χρονια στα βαρη εχει μελλον μονο στο χαντμπολ..

      Διαγραφή
    4. Όπως και να χει,(ο παίκτης έδειξε ότι θέλει να συνετιστεί πολύ στο κομμάτι των επιλογών και των αποφάσεων,έχει μια νοοτροπία του "pass last",αν και ούτως ή άλλως θέλει πολλή δουλειά σε πολλά αγωνιστικά κομμάτια) θέλει balls για να βάλεις 3 τόσο μεγάλα τρίποντα σε 2η παράταση.

      Διαγραφή
  63. Λαθος του site τα στατιστικα γιατι με τις βολες φτανει τους 39 ενω εβαλε 31 ποντους.Αρα 9/24 ειναι τα σουτ στο συνολο.

    Οπως και να εχει ο παιχτης ειναι αστειος και ο προπονητης ακομα πιο αστειος που αφηνε αυτο το παιχτακι να καταστρεφει ολες τις επιθεσεις της ομαδας σε μεγαλο μερος του αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε συ Σπυρο και μενα μου σπασε τα νευρα η εμμονη της ομαδας να εκδηλωνει επιθεσεις-γιουρουσια με κυριο εκφραστη τον Σταματη, αλλα δεν ωραιο να κανεις χαρακτηρισμους για ενα νεαρο παικτη.
      Ο Προπονητης αστειος και ακαταλληλος απο οποια πλευρα κι αν το πιασεις, ουτε παιδαγωγος ουτε κοουτς..

      Διαγραφή
    2. Οταν παιζεις νοκ αουτ αγωνα εθνικης ομαδας σε οποιαδηποτε ηλικια,οφειλεις να σεβεσαι τους συμπαικτες σου και να μην προσπαθεις να παρεις μεταγραφη, με τραβηγμενες απο τα μαλλια προσπαθειες που παραλιγο να στοιχοισουν την νικη στην ομαδα.Ακου εκει 25 σουτ ο Σταματης.

      Οσο για τον χαραλαμποπουλο και εγω παναθηναικος ειμαι,αλλα εαν εχουν σκοπο αυτο το αγυμναστο και δαντελενιο παιχτακι να ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ καλυτερα να το κλεισουμε το μαγαζι.Δουλεια γυμναστικη και σε 2-3 χρονια τα ξαναλεμε.

      Διαγραφή
    3. Κανω λαθος που σου απανταω αλλα τελοσπαντων. Ποσα θες να μας τρελανεις ? Ο χαραλαμποπουλος δεν εχει σωμα ? Να μου πεις για ταχυτητα να το δεχτω αλλα σωμα ? Αλλη παρακαλανε να βαλουν μυικη μαζα και το παιδι εχει τρομερο σωμα, θα σφυξει και μολις παρει και παιχνιδια στα ποδια του θα γινει δυνατοτερος αλλα ελεος. Εχεις παρακολουθησει τις αλλες ομαδες του τουρνουα και τους παιχτες που παιζουν στο κολλεγιακο που ειναι και μεγαλυτερoi ? Ποιο Forward εχει καλυτερο σωμα ? Δηλαδη ο Παπανικολαου ειχε το σωμα του Χαραλαμπ.? Ο χαραλαμποπουλος μπορει να παιζει και 4 σε small ball.

      Διαγραφή
    4. Μην τον παρεξηγειτε το spyro, παντα ετσι γραφει στο μπλογκ: με βρισιες, ασχημους και ισοπεδωτικους χαρακτηρισμους, προσβολες κλπ. Τι να κανουμε, δεν μπορει να μιλαει πιο κοσμια, εχει μαλλον μεγαλωσει σε καταγωγια.

      Διαγραφή
  64. jim Βεζενκοφ η Χαραλαμποπουλος ποιος εχει μεγαλυτερο ταβανι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αν ο Παπαθεοδωρου φοραει παντελονια και ειναι μαγκας κι οχι δαγκας επρεπε ηδη να εχει βγει δημοσια και να ειχε ζητησει συγγνωμη απο τον Κονιαρη και τη φιλαθλη κοινη γνωμη για την αχαρακτηριστη συμπεριφορα του.Μιλαμε για ενα ματς εφηβων που σημαινει οτι η συμπεριφορα του πρεπει να δινει το παραδειγμα,αφου ειναι και παιδαγωγος.Εκτος αν παρ' ολο που ειναι μικρος σε ηλικια ειναι θαυμαστης των συμπεριφορων του Ιωαννιδη..Κανονικα θα επρεπε να 'χε υποβαλλει παραιτηση η θα 'πρεπε η ομοσπονδια να τον ειχε αποπεμψει,αλλα αυτο θα χαντακωνε την προσπαθεια και τα ονειρα παιδιων που υποτιθεται πως οριστηκε για να τα βοηθησει να τα κανουν πραγματικοτητα..Ξεχναει(οπως ξεχναγε κι ο Ιωαννιδης)οτι πρωταγωνιστης ειναι ο παικτης,αυτος εχει μεγαλυτερη αξια στο μπασκετ,σ' οποια ηλικια κι αν ειναι αυτος.Οι παικτες ειναι οι ηρωες των φιλαθλων...Κι εννοειται οτι κατι τετοιο αποκλειεται να το εκανε σε παικτη της ομαδας που προπονουσε,πρωτα απ' ολα γιατι θα τον πλακωνε στο ξυλο(ειδικα αν ηταν κανενας Κροκερ)και δευτερευοντως γιατι οι διοικουντες θα τον σουταρανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. http://www.ebasket.gr/2014/07/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF/

    Ενα μπραβο στον Κονιαρη για τη ωριμοτητα του..Τιποτα αλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Σκεψου τι πιεση ασκηθηκε στον παικτη για να τα πει αυτα. Βεβαια δεν περιμενα κατι καλυτερο απο την ΕΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Για τον ''ειδημονα'' μαλλον οχι στο μπασκετ(αλλα καπου αλλου)δημοσιογραφο που εδωσε συγχωροχαρτι στον Παπαθεοδωρου,μαλλον αυτος δεν εχει περασει απο γηπεδο..Στην οποιαδηποτε τετοια φαση το ''καντηλιασμα'' παει σ' αυτον που κανει τη ΄΄βλακεια'' κι οι παγκιτες απλα ακουνε τον προπονητη να τους εξηγει γιατι εκανε λακια ο συμπαικτης τους και πως επρεπε να την αποφυγει,ωστε να ξερουν ανα βρεθουνε στη θεση του και σε αναλογη φαση να μην τον ''μιμηθουν''....Το να γυρνας και να πετας αντικειμενα και να ανεμιζεις σφαλιαρες στους παγκιτες δεν ειναι το συνηθες σε οποιαδηποτε κατηγορια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Το θεμα ειναι οτι εχουμε αγωνα αυριο και παιζεται η προκριση..Υποβαθμιζουν το θεμα αφου οτιδιποτε αλλο μονο κακο θα εκανε..Απο κει και περα off the record πρεπει να ζητησει συγγνωμη απο ολους τους παιχτες ο συγκεκριμενος ανθρωπος και κυριως απο τον Κονιαρη για την συμπεριφορα του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι το τουρνουα συνεχιζεται και η ομαδα εχει βασιμες ελπιδες διακρισης ειναι αυτο που σωζει τον Παπαθεοδωρου,γιατι αν δεν πηγαιναμε για τιποτα θα ηταν αλλη η αντιδραση της ομοσπονδιας.Τωρα εχει μια δικαιολογια στο οτι δεν δινει συνεχεια,κυριως γιατι αποπομπη τωρα του προπονητη σημαινει πως η ομαδα τιναζεται στον αερα και τα παιδια βλεπουν να μην πιανουν τοπο οι κοποι τους..Θα 'χει ενδιαφερον η αντιδραση της οταν τελειωσει το τουρνουα..

      Διαγραφή
    2. Τι περιμενεις απο το αυριανο παιχνιδι; Με τι ψυχολογια θα παιξουν οι παικτες; Ο Κονιαρης ας πουμε πως θα παιξει αυριο; Πως θα παιξει ο Σταματης οταν μπει και δει οτι τον κοροιδευουν στα blogs παροτι εβαλε 31 ποντους; Ο προπονητης επρεπε να προστατευσει το Σταματη, ο προπονητης επρεπε να κρατησει την ψυχραιμια του στο τελος και τα εκανε σκατα. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και δεν αλλαζει ο,τι και να γραψει το site της ομοσπονδιας. Ο προπονητης πρεπει να παραιτηθει αμεσως μετα το τελος της διοργανωσης γιατι απετυχε να ελεγξει την ομαδα.

      Διαγραφή
    3. Και χρυσο να παρουμε στο τελος πρεπει να φυγει...Ειτε με απολυση ,ειτε με παραιτηση..Αλλιως η ΕΟΚ θα ναι απαραδεκτη..

      Διαγραφή
    4. Περιμενω μια καλη εμφανιση απο το αυριανο παιχνιδι..Στο θεμα Σταματη ειναι τραγικος ο Παπαθεοδωρου που δεν του φωναζει να παιξει πιο ομαδικα..Επισης ειναι τραγικος ο Παπαθεοδωρου που εχουμε αυτους τους ψηλους και δεν παιζει καθολου inside game..Ειχαμε γυρω στα 35 τριποντα και οι ψηλοι μας 3-4 σουτ συνολικα..Απαραδεκτο επισης ειναι οτι ο χαραλαμποπουλος επαιξε 50 λεπτα.. Αυτη η ομαδα προχωραει γιατι ειναι πραγματικα ταλαντουχα παρολο τις τραγικες επιλογες του προπονητη..Η ομαδα σημερα επρεπε να ειχε κερδισει απο το πρωτο ημιχρονο..Οι Ισπανοι ειναι μια καλη ομαδα με μικρο ταλεντο και παραλιγο να μας κερδισουν χωρις καμμια αξιολογη εμφανιση..Ολα αυτα εξαιτιας του προπονητη..

      Τους μικρους τους πιστευω πολυ και νομιζω θα φτασουν μακρια παρολο τα προβληματα που δημιουργει ο κυριος στον παγκο..

      Διαγραφή
  70. Πολυ σωστο σχολιο απο τον ανωνυμο 11.16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τελικα τεινω να πιστεψω πως πανω απο τον παγκο της Εθνικης λογω του εντονου φωτισμου ειχαν μαζευτει πολλα μυγακια κι ο προπονητης ως οφειλε με δυναμικες κινησεις προσπαθησε να τα διωξει γιατι ενοχλουσαν τους παικτες που καθονταν στον παγκο και τους εμποδιζαν να ειναι συγκεντρωμενοι στο παιχνιδι..Οι παρατηρησεις που εγιναν στον Κονιαρη ηταν γιατι ενω ηξερε οτι δεν θα ξαναπαιζε λογω φαουλ δεν ειχε φροντισει κι αυτος να τα απωθησει κουνωντας μια πετσετα η μια φορμα κι αφηνε τους συμπαικτες του να ταλαιπωρουνται..Οποιοδηποτε αλλο συμπερασμα που βγηκε απο τους τηλεθεατες δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα..Εξαλλου οπως ολοι γνωριζουμε ''τα φαινομενα απατουν''..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καραγκιοζιλίκια στο τετράγωνο!!! Μηδέν αυτοσεβασμός.
    Στο όνομα της γαμημένης κωλοδιάκρισης γίνεται ρεζίλι των σκυλιών ο γραφικός Παπαθεοδώρου και υποχρεώνουν ένα παιδί να εκτεθεί δημόσια διαψεύδοντας αυτά που είδαν όλοι!!! Εύγε τρισάθλια ΕΟΚ των δεινοσαύρων.
    Χεστήκαμε για την διάκριση, κύριοι. Στα παπάρια μας και τα μετάλλια και οι νίκες. Μιλάμε για παιδιά 18χρονών που τώρα μαθαίνουν. Τι νόημα έχουν όλα αυτά όταν όλος ο κόσμος είδε τον προπονητή να χτυπάει έναν παίκτη του; Με τι συναισθήματα θα μπει αύριο να παίξει αυτό το παιδί;
    Κανένας σεβασμός στον κόπο κανενός παιδιού. Έχουν χρόνια μπροστά τους να κουραστούν και να ανταμειφθούν. Τώρα πρέπει να μάθουν πώς ένα ανθρωπάκι μπορεί να τους στερήσει την ανταμοιβή επειδή βρέθηκε στη λάθος θέση την λάθος στιγμή. Είναι κι αυτή πολύτιμη εμπειρία.
    Ο Παπαθεοδώρου πρέπει να τιμωρηθεί με 10μηνο αποκλεισμό όπως και ο ΔΓ. Ο ένας έφαγε την καμπάνα για λεκτική βία. Ο άλλος να την φάει για σωματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα Χαραλαμπε! Ακριβως ετσι ειναι!

      Ντροπη να μαθαινεις ενα παιδι των 17 χρονων να λεει ψεματα και μαλιστα επισημα! Εγω τουλαχιστον αν ημουνα πατερας του θα τους ζητουσα να πουν συγγνωμη γι αυτο που εβαλαν να πει το παιδι μου.

      Διαγραφή
  73. Ο Κόνιαρης ανήλικος δεν είναι; Η πράξη δε συνιστά κακοποίηση ανηλίκου; Αύριο απόλυση, και με το που γυρίσει Ελλάδα, εισαγγελεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπέρα και από εμένα.

    Εξαιρετικό το παιχνίδι των U18 (και όχι της μικτής Ευρώπης ΑΝΔΡΩΝ εναντίον της Team USA, όπως φαίνεται να αισθάνονται οι σχολιαστές από την πληθώρα και το περιεχόμενο των προηγηθέντων σχολίων στον ιστοχώρο με ελάχιστες εξαιρέσεις) που είδαμε σήμερα, με δύο παρατάσεις και 10 λεπτά ΠΑΡΑΠΑΝΩ αγώνα, γεγονός που αντί να χαροποιήσει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τους "θεωρητικά" φίλους του αθλήματος που σχολιάζουν στο hoopfellas, έφτασαν στο σημείο να καταφερθούν εναντίον παιδιών που πηγαίνουν ακόμα ΣΧΟΛΕΙΟ με εκφράσεις του τύπου

    "Από την άλλη το υφάκι του και-καλά δικαιωμένου Σταμάτη μετά το τρίτο τρίποντο στην δεύτερη παράταση (την οποία παίζαμε εξ αιτίας του)",

    "είναι γελωτοποιός",

    "πολύ αργός, αγύμναστο και δαντελένιο παικτάκι",

    θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω κάποιες σκέψεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στον "περίφημο" χώρο της ελληνοποίησης που τόσο ακούγεται τελευταία (και όχι μόνον). Προειδοποιώ τους αναγνώστες που πιθανόν ζεσταίνονται λόγω του καύσωνα, να μην προχωρήσουν περαιτέρω στην ανάγνωση του συγκεκριμένου σχολίου - κουβέρτας για ευνόητους λόγους. Επίσης τους ατζέντηδες, προπονητές, προέδρους κλπ που ενδεχομένως διαβάσουν τα παρακάτω ότι πιθανότατα ορισμένα από αυτά δεν θα τους αρέσουν, αλλά κάποιες φορές η αλήθεια, για το καλό της ψυχικής μας υγείας, πρέπει να λέγεται...

    1) Ο ΒΧ (επιτρέψτε μου να τον γράφω έτσι για συντομία, αφού όπως θα έλεγε και ο Ορέστης Μακρής διαθέτει "μια εβδομάδα μακρύ όνομα") πιστεύω ότι είναι μια κλάση πάνω από οποιονδήποτε παίκτη αυτού του πρωταθλήματος U18. Το να αποκαλούμε "αργό, αγύμναστο και δαντελένιο παικτάκι" έναν παίκτη που σήμερα απέναντι στην ΤΑΧΥΤΑΤΗ Ισπανία είχε 25 πόντους με 9/19 FG, 18 rebounds, 6 τελικές πάσες, 3 κοψίματα και 8 κερδισμένα foul, με μόνο 3 ΛΑΘΗ στα 50 ΛΕΠΤΑ που έπαιξε, είναι τουλάχιστον ΑΦΕΛΕΣ (για να το πω ευγενικά, γιατί μας διαβάζουν και κυρίες, δεσποινίδες και παιδιά)...

    2) Το να αποκαλούμε ένα άλλο παιδί που πάει επίσης ΣΧΟΛΕΙΟ "γελωτοποιό" και να υποστηρίζουμε ότι εξαιτίας του παίζαμε παράταση (προφανώς γιατί, άκου θράσος που το είχε, τόλμησε να χάσει βολή, την στιγμή που π.χ. ο ΒΧ έχασε 5 ΒΟΛΕΣ), είναι ΑΝΕΥΘΥΝΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, όταν αυτό το παιδί έδωσε και την ψυχή του για να πάρει αυτή τη νίκη η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ. Με 31 πόντους και 9/24 FG (μόλις πέντε παραπάνω από τον ΒΧ), 7 rebounds, 4 τελικές πάσες 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 9 κερδισμένα foul και 5 ΛΑΘΗ σε 42 ΛΕΠΤΑ (όταν ολόκληρος ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ έκανε 8 με την Ισπανία σε λίγο λιγότερο χρόνο συμμετοχής), μόνο γελωτοποιό δεν νομίζω ότι θυμίζει. Επιπροσθέτως, το να τον αποκαλούμε έτσι διότι, για κακή του τύχη (στην Ελλάδα που ζούμε), ακούστηκε το όνομα του για τον ΟΣΦΠ, είναι τουλάχιστον ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΣΕΒΕΙΑ προς την εθνική μας ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. 3) Είναι προφανές ότι αυτή η ομάδα ουσιαστικά έχει rotation 7-8 παικτών με κυρίως τους Τολιόπουλο, Κόνιαρη, Οικονομόπουλο, Μἠτογλου, Μουράτο, Σταμάτη και ΒΧ. Επειδή αναφέρθηκε το θέμα της κούρασης, και έχοντας διαπιστώσει ότι ξαναπαίζουμε αύριο στις 18:30 αν δεν κάνω λάθος, δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα αντέξουν άλλο ένα, προφανώς, 40λέπτο π.χ. ο ΒΧ κυρίως και ο Σταμάτης που έπαιξαν 50 και 42 λεπτά αντίστοιχα σήμερα. Ειδικά, αν σκεφτούμε ότι μεθαύριο παίζουμε ακόμα νωρίτερα (το μεσημέρι και σε λιγότερο από ένα 24ωρο από τον αυριανό αγώνα). Παρόλο που μου αρέσει πολύ το παιχνίδι του ΒΧ και απολαμβάνω να τον παρακολουθώ στους αγώνες, μήπως έχουν βαλθεί κάποιοι να τον βγάλουν εκτός, με κατάγματα κοπώσεως, από το προσεχές παγκόσμιο των U17? Γιατί, όσο πολύτιμος και αν είναι για την U18, δεν είναι δυνατόν να μην παίρνει ούτε δευτερόλεπτο ανάσα σε παιχνίδι με 2 παρατάσεις! Όχι τίποτα άλλο, για να μην τον κάνουμε από... Duracell, μπαταρία πολύ χαμηλής ενεργειακής ισχύος (και όχι, δεν παίρνω... προμήθεια από την Duracell για να την διαφημίσω :-) )...

    4) Επίσης, μου κάνει ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΗ εντύπωση το γεγονός ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Σταμάτης, ένα παιδί, σήμερα δεν άκουγε τις εντολές του προπονητή του και έκανε του κεφαλιού του, παίζοντας εκτός σχεδίου και των συστημάτων της ομάδας μας. Και κατ` επέκτασην ότι ο προπονητής δεν μπόρεσε σήμερα να επιβάλλει το παιχνίδι που ήθελε, στους παίκτες του. Οι διαπιστώσεις αυτές που έκαναν κάποιοι σήμερα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές που γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στις οποίες κάποιοι υποστήριζαν ότι η U18 είναι καλύτερα οργανωμένη και στημένη στο γήπεδο και παίζει καλύτερα από την U20, έχοντας βέβαια και παίκτες με πολύ μεγαλύτερο ταλέντο από αυτούς της U20. Η οποία U20 έπαιξε στο αντίστοιχο Ευρωπαικό πρωτάθλημα πριν από λίγες ημέρες, αν δεν κάνω λάθος, χωρίς κάποιον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάποιον Ιωάννη Παππαπέτρου και 3-4 ακόμα βασικούς της παίκτες που ήταν τραυματίες. Πόσοι από τους παίκτες της τωρινής U18 είναι μεγαλύτερα ταλέντα π.χ. από τους Αντετοκούνμπο, Johan, Μποχωρίδη, Διαμαντάκο και Αγραβάνη? Μήπως ΟΜΩΣ είναι τουλάχιστον ΑΦΕΛΕΣ να συγκρίνουμε παίκτες δύο διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών όπως οι 18ρηδες με τους 20ρηδες? Μήπως θα πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά της U18 να φτάσουν τουλάχιστον στην U20 και μετά να κάνουμε τις οποιεσδήποτε συγκρίσεις με άλλους παίκτες? Μήπως για τις εμφανίσεις παικτών όπως αυτές του Μποχωρίδη, φταίνε οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες, που τους βαφτίζουν από τα 16 τους, ως τους νέους 3D, VSpan και Γκάληδες? Ή οι ομάδες που τους προσφέρουν, φυσικά με την πάντοτε "ευγενική προτροπή" των ατζέντηδων - μάνατζερς, τον ουρανό με τα άστρα πριν καν γίνουν 20 χρονών? Πώς περιμένετε να νιώσει και να συμπεριφερθεί στο γήπεδο, ένα παιδί στην ηλικία των 17-20 (όπως αυτοί που πήρε φέτος ο ΠΑΟ) αν διαβάσει π.χ. το πως το περιγράφει κάποιος προπονητής, όπως διάβασα σήμερα σε άρθρο ιστοχώρου, που το μόνο που δεν είπε είναι ότι ο 3D πρέπει να αποσυρθεί από φέτος γιατί οι ελπιδοφόροι νεοαποκτηθέντες του ΠΑΟ θα τον εκθέσουν με τις ικανότητές τους? ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 5) Παράκληση προς τους προέδρους του ΟΣΦΠ: Επειδή ακούγεται ότι ο ΟΣΦΠ κοιτάζει νέους Έλληνες παίκτες, αν τυχόν αποκτηθεί κάποιος παίκτης (με εξαίρεση τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Βεζένκοφ και ΒΧ (Χ)) να δωθεί δανεικός σε άλλη ομάδα (ή να μείνει στην ομάδα από την οποία θα αποκτηθεί) για 1-2 χρόνια, προκειμένου το παιδί να πάρει χρόνο και να εξελιχθεί αγωνιστικά και πνευματικά, όπως ακριβώς έγινε π.χ. με τον Σλουκ στον Άρη, τον Μάντζαρη που εξελίχθηκε στο Περιστέρι, τον 3D στον Ηρακλή, τον VSpan στο Μαρούσι κλπ, γιατί δεν βλέπω πώς θα πάρει χρόνο συμμετοχής σε αγώνες τουλάχιστον στην φετινή πλήρη ομάδα. Αυτό δεδομένου ότι στην ομάδα υπάρχουν ήδη και οι Johan, Αγραβάνης, Χριστοδούλου, Κατσίβελης και Καββαδάς που φαντάζομαι θα πάρουν περισσότερο χρόνο φέτος (για τους δύο πρώτους δεν έχω φυσικά αμφιβολία). Για τους αιθεροβάμμονες που πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε παίκτης της U20 (με εξαίρεση τους ΓΑ και Johan) μπορεί να αγωνιστεί και να προσφέρει από φέτος στην ομάδα τους, παραθέτω τα στοιχεία των Σλούκα, Μάντζαρη, Παπ, 3D και VSpan για να διαπιστώσετε πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να θεωρηθούν βασικοί στις ομάδες που κάνουν καριέρα (Ο Παπ φυσικά όταν ήταν στον ΟΣΦΠ και ο VSpan στον ΠΑΟ).

    Σλούκας

    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=oly&pcode=001926

    Στα 21 του πήρε από το χεράκι τον Άρη και τον ανέδειξε, αν δεν κάνω λάθος, τρίτο στην Α1. Στα 22 του, μετά από 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΒΑΣΙΚΟΣ στον ΟΣΦΠ!

    Μάντζαρης

    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=oly&pcode=003537

    Στα 22 του, μετά από 4 ΧΡΟΝΙΑ στο Περιστέρι, ΒΑΣΙΚΟΣ στον ΟΣΦΠ!

    Παπ

    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=bar&pcode=001255

    Στα 22 του, μετά από 1 ΧΡΟΝΟ στον Άρη και 2 στον ΟΣΦΠ, ΒΑΣΙΚΟΣ στον ΟΣΦΠ!

    3D

    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=pan&pcode=JKO

    Στα 23 του η ΑΡΧΗ, ΜΕΣΗ και το ΤΕΛΟΣ του ΗΡΑΚΛΗ! Μετά από 5 ΧΡΟΝΙΑ στον ΗΡΑΚΛΗ, στα 24 βασικός στον ΠΑΟ!

    VSpan

    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=oly&pcode=JUO

    Στα 22 του η ΑΡΧΗ, ΜΕΣΗ και το ΤΕΛΟΣ του ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ! Μετά από 2 ΧΡΟΝΙΑ στη Λάρισσα και 4 ΧΡΟΝΙΑ στο Μαρούσι, βασικός στα 23 στον ΠΑΟ!

    Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ στα 20 του, ήταν το ίδιο σημαντικός πέρσι στον ΑΡΗ?

    Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα με τον Μποχωρίδη. Ίσα ίσα αναφέρομαι (και αναφέρθηκα) μόνο στις πρόσφατες κακές εμφανίσεις του με την U20 (όσους αγώνες κατάφερα να δω όπως είπα σε άλλο μου σχόλιο), στις οποίες ήταν εμφανώς επιρρεασμένος από το θόρυβο γύρω από το όνομα του, και όπως είπε και ο ίδιος σε μια συνέντευξη του μετά το πρωτάθλημα αυτό, ένιωθε μεγάλη πίεση να δείξει πράγματα και να αποδείξει ότι δικαιολογημένα γίνεται τέτοιος ντόρος για αυτόν. Το παιδί έχει μεγάλο ταλέντο και την προσωπικότητα χαρακτήρα που απαιτείται για να καθιερωθεί σε ομάδες της εμβέλειας του ΠΑΟ, αλλά θεωρώ ότι θα του έκανε καλό να μείνει άλλη μια χρονιά (πρωταγωνιστής πλέον και με πολύ χρόνο) στον Άρη για να αποκτήσει γεύση βασικού σε ομάδα της Α1 και να ηρεμήσει λιγάκι, πριν το πολύ μεγάλο άλμα στον ΠΑΟ (ίσως αφήνοντάς τον δανεικό ο ΠΑΟ στον Άρη φέτος, για να μην γυαλίζει τους πάγκους αλά Παππάς, με 4 ΒΑΣΙΚΟΥΣ GUARD μπροστά του). Στον Σλούκα νομίζω μόνο καλό έκανε ο χρόνος που πέρασε στον Άρη.

    Για του λόγου το αληθές, αν ο Μποχωρίδης ένιωθε πίεση στην U20, τότε τί θα νιώθει στον ΠΑΟ που η πίεση χτυπάει το γεμμάτο με άπειρους τίτλους και διακρίσεις, και "ασήκωτο" από το "βάρος" ταβάνι του γηπέδου του?

    Σε όσους διαβάζουν ακόμα, και κατά συνέπεια επέζησαν της κουβέρτας, θα επανέλθω σύντομα στο θέμα ελληνοποίηση, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ για να τους... αποτελειώσω και αυτούς (Χ)...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Στην βαση του το σχολιο ειναι σωστο οτι μικρα παιδια ειναι μην τα ζαλιζουμε ομως εισαι λιγο πρροσκολημενος στα οπαδικα.Ο σταματης καλος η κακος παιχτης δεν τον κρινω κατα την γνωμη μου αν μου επιτρεπεις να εχω ειναι ενα ξεπερασμενο στυλ παιχτη ακομα και αν βαλει 80 ποντους και αν ερθει στον παναθηναικο μιας και λες οτι λεμε μιας και θα παει ολυμπιακο.Για τον χαραλαμποπουλο γενικα συμφωνω με οσα λες οσο για την ομαδα του μισσα μονο ο αντετοκουμπο ειναι παιχτης που στεκεται παντου ολοι οι αλλοι δειχνουν μετριοι ακομα και ο παπαπετρου που κατα την γνωμη μου λιγο ξεθυμανε.Τελος στο ροτεισιον νομιζω ξεχασες τον παπαγιαννη και δεν το λε επειδη ειμαι παναθηναικος αλλωστε δεν νομιζω ο ψηλος να μεινει καιρο ελλαδα αν ειναι εξυπνος και εχει στοχους.Ευχαριστω για τον χρονο σας

    ηλιας.β

    ΑπάντησηΔιαγραφή