Athlenda

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

2014 FIBA WORLD CUP HOOPFELLAS' POWER RANKINGS



Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ισπανίας είναι προ των πυλών και το Hoopfellas φέρνει στο τραπέζι σας τα δικά του Power Rankings, απόσταγμα εντατικής παρακολούθησης των παιχνιδιών προετοιμασίας των ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά..



Σημείωση: Οι περισσότεροι αναγνώστες είστε εξοικειωμένοι  με τον όρο Power Rankings και το τι αυτός πρεσβεύει. Καλό όμως είναι να πούμε -για την διευκόλυνση στην ανάγνωση και την κατανόηση του κειμένου- ότι τα rankings αυτά ΔΕΝ αποτελούν προγνωστικά τελικής κατάταξης. Πως θα μπορούσε άλλωστε από τη στιγμή που δύο ή και παραπάνω ομάδες του TOP-8 πιθανόν θα συναντηθούν στη φάση των "16".. Τα Power Rankings αφορούν τη γραμμή εκκίνησης και θα πρέπει να ανανεώνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του τουρνουά και ανάλογα με την εξέλιξη του.


Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπαίνουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα οι 24 μονομάχοι μέσα από τη ματιά του Hoopfellas..


1. SPAIN: Eιλικρινά πριν ολοκληρωθεί σεζόν δεν έδινα σχεδόν καμία πιθανότητα στους Ισπανούς για το χρυσό. Η χρυσή γενιά των νικητών έχει συμπληρώσει κάμποσα χρόνια στη πλάτη της και η νεότερη -αρκετά ποιοτική- δεν έχει τόσο δηλητήριο και ..cojones, τουλάχιστον από ότι φαίνεται μέχρι τώρα, για να κάνει την έκπληξη. Έλα ντε όμως που τα κόζια άλλαξαν. Οι απώλειες των Αμερικανών είναι σημαντικές και μετά την απουσία του Ντουράντ χρειάστηκε να τα ξαναζυγίσω. Η επιλογή του κόουτς Σιζέφσκι να πάει BIG (όπως σας έγραψα στο basketblog (http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=131633%3A2014-08-23-13-29-42&catid=243%3A2013-06-06-19-24-58&Itemid=254 ) για να ματσάρει αποκλειστικά την Ισπανία στα μάτια μου σημαίνει φόβος.. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ακόμα και εάν είχα κι άλλες απώλειες, οι Αμερικανοί είναι καλύτεροι σε individual talent από τους Ισπανούς. Αρκετά μάλιστα.. Όμως το "παιγμένο" και πολύ έμπειρο σε αυτά τα τουρνουά σύνολο (με υψηλό βαθμό συνοχής και αυτοματισμών΄και ετοιμότητας) των "Φούριος Ρόχας" μπορεί να παράγει καλύτερο μπάσκετ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και αυτό είναι που μετράει.. Παρ'όλα αυτά ας συμπληρώσουμε και κάτι άλλο. Την τελευταία φορά που οι Ισπανοί φιλοξένησαν μεγάλη διοργάνωση τα θαλάσσωσαν (όντας μάλιστα γκραν φαβορί..). Νομίζω λοιπόν ότι η πορεία μέχρι τον τελικό χρειάζεται υψηλότερο επίπεδο συγκέντρωσης (η πρωτιά στο γκρούπ Α δεν είναι καθόλου δεδομένη για εμένα) σε σχέση με τον ίδιο τον τελικό στον οποίο θα μιλήσουν άλλα πράγματα..


2. USA: Οκ.. Το ομολογώ. Δε θα συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου ότι έβαλα τον Coach-K Νο2 στα Rankings κάτω από τον Ορένγκα και προφανώς έχω επικηρυχθεί από την ..ιερά εξέταση του αθλήματος αλλά ας σοβαρευτούμε. Περίμενα κόουτς να μην ακολουθήσεις αλλά να το πας your way.. Κανείς δε κατάλαβε γιατί πήρες π.χ. τον Πλάμλι (που δε τον υπολογίζεις όπως φαίνεται) ως .4ο-5ο σέντερ αφήνοντας έξω τον Λίλαρντ και τον Κόρβερ. Περίμενα το spacing & running style σου. Ακούστηκε ότι άλλαξες κατεύθυνση κυριολεκτικά την τελευταία ώρα.. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να "ταπεινώσεις" την ομάδα σου για να πας με "we are on a mission" style και να διατηρήσεις τα σκήπτρα στην Ισπανία.  Κλειδί ο Κάρι και το δίδυμο Φαρίντ-Ντέηβις που σκοτώνει αμυντικά.
Το θετικό για τους Αμερικανούς είναι ότι πάνε αέρα μέχρι τους "4", το πρόγραμμα είναι πολύ εύκολο πραγματικά. Θα ήθελα να τους δω στο γκρούπ Α στη θέση της Ισπανίας.. Νομίζω το παν για την TEAM USA είναι το πως θα διαχειριστούν τη δόση ανασφάλειας που υπάρχει με όλα αυτά που έχουν συμβεί. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Σιζέφσκι: "Αυτή τη φορά είναι πιο πιθανό να ηττηθούμε από ότι στο Λονδίνο ή στο Πεκίνο. Δεν έχουμε βετεράνους και υστερούμε σε μέγεθος". Για αυτό μάλλον φόρτωσε το ρόστερ ψηλούς.. Στη γραμμή εκκίνησης του τουρνουά, οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν το Νο2.


3. FRANCE: Οι Γάλλοι ήταν λίγο "μπλαζέ" στα παιχνίδια προετοιμασίας τους και εκτός των δεδομένων απουσιών τους (που είναι μεγάλες) έχασαν και τον καλύτερο γκαρντ τους, τον Ντε Κολό, με τραυματισμό. Παρ'όλα αυτά η ομάδα του Βινσέντ Κολέ διατηρεί τα υψηλά ποιοτικά στάνταρντς της και το βάθος στο ρόστερ δείχνοντας το μέγεθος της δεξαμενής παικτών του Γαλλικού μπάσκετ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν αμυντικό φίλτρο και εκεί ποντάρω προσωπικά συν το οτι το δίδυμο Μπατούμ-Ντιαό είναι πολύ δυνατό για πολλούς αντιπάλους "ίδιας ταχύτητας" στη διοργάνωση με την εντυπωσιακή ικανότητα των δύο παικτών να δημιουργήσουν για τους υπόλοιπους και να κάνουν τη διαφορά απέναντι σε οποιονδήποτε σε σχεδόν όλες τις γραμμές του γηπέδου. Ο Κολέ έχει στήσει γύρω τους παίκτες αλτρουιστές/αμυντικά εργαλεία ενώ η γραμμή των ψηλών (με προεξέχοντα τον Λοβερνί) είναι πολύ ανταγωνιστική απέναντι στον καθένα. Ακόμα και εάν φάνε χαστούκια στον όμιλο (έχουν ένα θέμα απέναντι στη Σερβία την οποία δυσκολεύονται να ματσάρουν) νομίζω ότι μπορούν να ρεφάρουν στα ματς της μιας ανάσας. Ποτέ δε ξέρεις.. Γάλλοι είναι αυτοί..


4. BRAZIL: Η Βραζιλία δεν έγινε υπερομάδα ούτε ξαφνικά σφυρηλάτησε κάποιον ατσαλένιο χαρακτήρα, όμως στη γραμμή εκκίνησης νομίζω ότι αυτή είναι η θέση που της αναλογεί. Yπό τον -πρώην κόουτς της Εθνικής Αργεντινής- Ρούμπεν Μανιάνο, οι Βραζιλιάνοι έχουν βελτιώσει τη συμπεριφορά τους στο αμυντικό κομμάτι και προσπαθούν να γίνουν (στα μέτρα του δυνατού) λιγότερο "αλέγκρο". Η frontcourt των NBAers, Σπλίτερ-Νένε-Βαρεχάο συν τον Χεητσχέημερ και η περιφερειακή γραμμή των Χουέρτας-Γκαρσία-Μπαρμπόσα μαζί, συνθέτουν τον σκληρό πυρήνα του Μανιάνο και ένα παραγωγικό επιθετικά σύνολο με τρανζίσιον επίθεση και pick'n roll execution. Παρ'όλα αυτά το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις δε της φέρθηκαν καλά. Βρίσκεται σε έναν πολύ δυνατό όμιλο και θα κληθεί να παίξει ματς επιπέδου μεταλλίων από την αρχή. Μου έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις στα ματς που τους παρακολούθησα όμως το παιχνίδι των "16" θα αποτελέσει ζαριά και ελπίζω (και πιστεύω..) να τη χάσουν εφόσον την παίξουν απέναντι μας..


5. CROATIA: Πριν το καλοκαίρι σας είπα ότι μου αρέσουν οι Κροάτες και νομίζω ότι μπορούν να παρουσιάσουν κάτι καλό, σαν συνέχεια της αρκετά καλής ομάδας που είδαμε στη Σλοβενία. Ο Ρέπεσα έχει ένα αρκετά ταλαντούχο σύνολο στη διάθεση του όμως καλείται να διορθώσει τα αμυντικά λάθη που είδαμε στα παιχνίδια προετοιμασίας. Αντί το Ντράπερ έφερε έναν "νατουραλιζέ" με περισσότερα playmaking abilities (Λαφαγιέτ) από τον γκαρντ της Εφές αν και βάσει της τελικής στελέχωσης της ομάδας το backcourt μου μοιάζει λίγο ρηχό.. Η γραμμή των ψηλών και οι versatile ικανότητες της τριάδας των φόργουορντς, Μπογκντάνοβιτς-Σάριτς-Ρούντεζ, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των Κροατών που είναι αρκετά καλοί και στο μισό και στο ανοιχτό γήπεδο (πολύ σημαντικό, ειδικά στα νοκ-άουτ ματς). Δε θα μου κάνει έκπληξη να τους δω πρώτους στον όμιλο (το ποντάρισμα τους έχει παικτική αξία σε σχέση με τη παρούσα κατάσταση των άλλων δύο δυνατών ομάδων του γκρούπ) όπως (ας μη κρυβόμαστε) δε θα μου κάνει επίσης έκπληξη να τους δω τρίτο-τέταρτους. Hvratska mentality γαρ.. Kακή η διασταύρωση πάντως για τη συνέχεια. Σε άλλον όμιλο θα είχε πολύ μεγαλύτερη τύχη να φτάσει ψηλότερα, δεδομένου ότι δεν είναι ομάδα που έχει σφυρηλατήσει χαρακτήρα στα ματς της μιας ανάσας..


6. GREECE: Για την Εθνική μας τα έχουμε πεί (γράψει δηλαδή..). Πάμε να καθαρίσουμε τους (θεωρητικά πάντα) "από κάτω" γιατί αυτά τα ματς εγκυμονούν όντως μεγάλους κινδύνους και μετά κοιτάμε το πλασάρισμα. Προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε καλή τύχη τους δύο άλλους διεκδικητές, περισσότερο με την Αργεντινή στη παρούσα φάση και μετά με την Κροατία. Γνώμη μου, πρέπει να είμαστε στη δυάδα, είναι στόχος εφικτός. Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, η Σερβία είναι η ομάδα με την οποία ματσάρουμε καλύτερα στις διασταυρώσεις..


7. SERBIA: Όλος ο πλανήτης λιακάδα και πάνω από το Βελιγράδι μαύρο συννεφάκι και βροχή.. Χωρίς το δίδυμο των Μίσιτς-Νέντοβιτς (που τόσο περιμέναμε..) και τον Μίτσοβ (μπράβο Σάλε..), ο Τζόρτζεβιτς την είδε ..Coach-K και φόρτωσε την ομάδα ψηλούς (Ραντούλιτσα που είναι και φορμαρισμένος, Κρίστιτς που πάει ακόμα και για λεπτά στο "4", Στίματς και Κάτις) ανεβάζοντας τον Μπιέλιτσα στο "3" και μένοντας ουσιαστικά με τρία γκαρντς (Μίλος-Μπόγιαν-Μάρκοβιτς συν τον Γιόβιτς..) με τον Μίροσλαβ Νίκολιτς να κρατάει δύο "δικά" του (λόγω Ραντνίσκι) παιδιά στη δωδεκάδα. Καταλαβαίνετε ότι το run & gun του Τριέστε πηγαίνει περίπατο καθώς ο Σάλε άλλαξε κατεύθυνση πηγαίνοντας σε πιο συντηρητικές μεθόδους (πιθανόν είδε τις frontcourts που έχει στον όμιλο..). Οι Σέρβοι εξακολουθούν να έχουν ποιότητα αλλά από την ομάδα λείπουν τα αμυντικά φίλτρα της αντίστοιχης του Ντούντα και για αυτό δυσκολεύονται να ελέγξουν τον ρυθμό. Αν δεν παρουσιαστούν σταθερά αναβαθμισμένοι (σε σχέση με την προετοιμασία) σε αυτό το κομμάτι θα είναι underachievers και αυτό γιατί η ομάδα έχει δυνατότητες να προχωρήσει τουλάχιστον μέχρι την οχτάδα. Θα το πω για άλλη μια φορά ολοκληρώνοντας.. Το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της ομάδας είναι ο ίδιος της ο προπονητής..


8. LITHUANIA: Έπαιζαν μεταξύ Νο5 και 6 στο μυαλό μου μέχρι εχθές (πάνω από εμάς), όμως δυστυχώς ο τραυματισμός του Καλνιέτις (καλά να'ναι το παιδί) άλλαξε τα δεδομένα. O Σαρούνας (ειρωνικό..) Βασιλιάουσκας της Τρεφλ θα πάρει το τιμόνι αλλά δεν έχει χέρια για τέτοιο αυτοκίνητο (και ο Σεημπούτις δεν είναι γκαρντ-δημιουργός).. Και αυτό γιατί η φρόντκορτ της "Λιέτουβα" (από το "3" και κάτω ουσιαστικά στελεχώνεται από παίκτες με τέτοια ροπή στο παιχνίδι τους) αλλά και οι off guards της αποτελούν ένα σύνολο με ψηλά κορμιά, ταχύτητα και μπόλικο athleticism, το οποίο "ζητάει" ένα πόιντ γκαρντ που θα ταΐσει τους υπόλοιπους εκμεταλλευόμενος τα πλεονεκτήματα τους. Ούτε ο Καλνιέτις είναι ο παίκτης που θα βάλει τη μπάλα στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή για αυτό και θεωρώ υπερβολικό το Νο3 που τους έδιναν πολλοί μπούκ πριν τον τραυματισμό. Το γερό τους χαρτί είναι ο Βαλαντσιούνας (από πέρυσι είχαμε πεί ότι είναι όλα τα λεφτά), το βάθος της γραμμής ψηλών και η γνώση των τουρνουά της FIBA από τον Καζλάουσκας. Ακόμα και έτσι έχει καλή τύχη για την οχτάδα λόγω διασταυρώσεων. Περιμένω με ενδιαφέρον το πως θα αντιμετωπίσει ο κόουτς το θέμα στον "άσσο"..


9. AUSTRALIA: Πιθανόν να αποτελέσει την ομάδα-έκπληξη του τουρνουά. Tην παρακολούθησα αρκετά στην προετοιμασία όπου σταδιακά βελτιώθηκε αισθητά. Two-way team, μπορεί να επιβιώσει και στο μισό και στο ανοικτό γήπεδο. Έχει τα όπλα για να το κάνει και αυτή η ιδιαιτερότητα της, της δίνει σημαντικό πλεονέκτημα που πιθανόν να φανεί όσο προχωράμε στο τουρνουά. Ηγέτης της ομάδας ο Μάθιου Ντελαβεντόβα των Καβς, παίκτης που ήθελα να προτείνω στη σελίδα για τους δύο αιωνίους πέρυσι. Δυναμικός PG, εξαιρετικός σε καταστάσεις pick'n roll με αρκετά καλό σουτ. Δεν έκανε καλά ματς προετοιμασίας αλλά νομίζω πως το τουρνουά θα μπορέσει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Οι Boomers έχουν πολύ βάθος σαν ομάδα. Ο κόουτς Λεμανίς ξεκινάει τον Γκούλντινγκ στο "2" (summer league με τους Μαβς, τον υπέγραψε η Σαραγόσα, εξαιρετικός σουτέρ με γρήγορο release) δίπλα στον Ντελαντόβα, βγάζοντας από πίσω το περιβόητο Νο5 του φετινού ντραφτ  Ντάντε Εξάμ των Τζαζ και τον Μπράντ Νιούλεη ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης Τζο Ίνγκλς δίνει δημιουργία από το φτερό. Η φροντκόρτ όμως των "καγκουρό" είναι το δυνατό τους σημείο. Μπέηνς (πρωταθλητής με τους Σπερς, τον σημαδεύουν στην επίθεση τους συνεχώς), Ντ. Άντερσον (κρατάει ακόμα, το σουτ του είναι απαραίτητο για να ανοίξει η ρακέτα), Τζαγουάη και το δίδυμο των φρέσκων στο ΝΒΑ, Κάμερον Μπέρστοου (Νο49 επιλογή των Μπούλς φέτος) και Μπροκ Μοτούμ (στη Μπολόνια πέρυσι, υπέγραψε πριν λίγες ημέρες με τους Τζαζ, συμπαίκτης του Εξάμ πλέον).. Σκληροί και δυνατοί στο ριμπάουντ οι Αυστραλοί, με πολύ βάθος. Θεωρώ ότι εάν είχαν και τους Μιλς-Μπόγκουτ θα διεκδικούσαν μετάλλιο.. Τώρα θα αρκεστώ να τους "τικάρω" ως την πιθανή έκπληξη της διοργάνωσης και μια value/money επιλογή για πόντα.. Δε βλέπω τι τόσο παραπάνω έχει η Σλοβενία και η -χωρίς Καλνιέτις- Λιθουανία για να δικαιολογεί τη διαφορά στις αποδόσεις για την πρωτοκαθεδρία στον όμιλο. όπου οι Boomers δίνονται τρίτο φαβορί.. Μόνη μου αναστολή, η απειρία του κόουτς Λεμανίς σε τέτοιο επίπεδο. Έχει κάνει θαύματα στην εγχώρια λίγκα αλλά εδώ οι προδιαγραφές είναι διαφορετικές.


10. ARGENTINA: Τέλος εποχής για τους "γκαούτσος" καθώς ο "απόλυτος FIBA player" Μάνου Τζινόμπιλι δε θα είναι στην Ισπανία. Το χειρότερο είναι οτι η απώλεια αυτή συνέπεσε με την απουσία του ιδανικού αντι-Τζινόμπιλι, Κάρλος Ντελφίνο (άλλος ένας παίκτης κομμένος και ραμμένος για τέτοια τουρνουά). Η Αργεντινή έχει "μεγαλώσει" και αυτό είναι εμφανές στο αμυντικό κομμάτι. Δεν είναι η ομάδα-τρόμος  πλέον, αυτό είναι εμφανές. Ο Λάμας ξεκινάει το Ντελία στο "5" δίπλα στον Σκόλα για να αποφορτίσει τον σούπερ σταρ του, ο οποίος παρά τα 34 του παραμένει φόβητρο για πολλές άμυνες. Νοτσιόνι, Χέρμαν, Καμπάτσο και ο "αρχηγός των Ντάλτονς" Πριγκιόνι θα είναι εκεί. Τους είδα αρκετά στα ματς προετοιμασίας. Το ριμπάουντ επίσης είναι ένα πρόβλημα για τον κόουτς που ψάχνει απεγνωσμένα τον έξτρα παίκτη που θα φρεσκάρει την ομάδα του στα πρόσωπα των Μάτα (F) Λαπροβιτόλα (G) Σαφάρ (G). Δε ξέρω τι τύχη έχει η Αργεντινή όσο προσπαθεί να κάνει outscore στον αντίπαλο, ειδικά στα δυνατά ματς τη στιγμή μάλιστα που οι επιλογές είναι λιγότερες πλέον. Αυτό που θα πω όμως είναι ότι το mentality αυτής της συμμορίας δεν υπάρχει πουθενά.. Κρίμα, γιατί εάν κατέβαιναν πλήρεις (με Τζινόμπιλι και Κάρλος "το τσακάλι"..) έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, θα μπορούσαν να τρελάνουν κόσμο..


11. SLOVENIA: Για τη Σλοβενία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Προσπαθεί να αποφύγει την τέταρτη θέση στον όμιλο (που θα την ρίξει πάνω στους Αμερικανούς) και αμέσως-αμέσως βρίσκεται ένα παιχνίδι (σίγουρα μέσα στις δυνατότητες της ανεξαρτήτου αντιπάλου) από την οχτάδα.. Περιμένω βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Η frontcourt των Όμιτς-Μούριτς (ο Ζντοβτς κατεβάζει συχνά τον παίκτη-πρόταση του Hoopfellas στο "4") δίνει τόνους ενέργειας στην ομάδα, στοιχείο που δένει αρμονικά με το δολοφονική ικανότητα στο transition των αδερφών Ντράγκιτς και του Μπλάζιτς. Όποια ομάδα πάντως τους κλείσει το γήπεδο έχει μεγάλη τύχη απέναντι τους. Θέλουν πολύ δουλειά στη σετ επίθεση..


12. UKRAINE: Ο Φρατέλο τρέλανε κόσμο πέρυσι στη Σλοβενία έχοντας δημιουργήσει μια american-style ομάδα, αρκετά αθλητική με τρεξίματα και κορμιά που εντυπωσίασε με την ενέργεια της. Το παραμύθι συνεχίζεται στην Ισπανία.. Το μπακόρτ των Τζέτερ-Γκλαντίρ είναι η ραχοκοκαλιά, ο Κραβτσόβ των Σανς η κολόνα ενώ σας συνιστώ να προσέξετε (βασικά να ξεματιαστείτε..) τον 17χρονο Σβιάτοσλαβ Μιχαηλιούκ (1.98-wing), επιλογή του Μπιλ Σελφ για το Κάνσας. Οι Ουκρανοί παίζουν πολύ καλή άμυνα, βγάζουν ενέργεια και είναι άκρως επικίνδυνοι γιατί έχουν εξοπλιστεί με no-fear attitude. Στον όμιλο μπορούν να πάνε οπουδήποτε εκτός της 1ης θέσης (λόγω Αμερικής). Θεωρητικά είναι η καλύτερη ομάδα πίσω από την TEAM USA, πολύ εφικτός στόχος λοιπόν η 2η θέση..

13. PUERTO RICO: Νταξ.. Για εμάς που μεγαλώσαμε με τη συμμορία των Μίνσι, Ορτίθ, Ρίβας, Λεόν αυτή η ομάδα μας μοιάζει λίγο βούτυρο αλλά δε παύουμε να μιλάμε για Πορτορίκανς.. Ο Όλμος έχει ένα πολύ επιθετικό σύνολο που παίζει με πολλά σουτ στηριζόμενο στο μπακόρτ των Αρόγιο-Μπαρέα (σε πολλά ματς προετοιμασίας ο κόουτς τον έβγαλε από τον πάγκο ξεκινώντας δίπλα στον Αρόγιο τους Φράνκλιν-Βάσαλο). Η φρόντκόρτ θέλει δουλειά με τον Ρενάλντο Μπάλκμαν (ναι είμαι φαν, όταν δε μπορούσα να πάρω τον Στόουνρουκ τον υπέγραφα στις ομάδες μου στο WBM, ωραία χρόνια..) και τον παλαίουρα Σαντιάγκο (παίζει ελάχιστα) να προσπαθούν να ξεσηκώσουν μνήμες από το bad boy παρελθόν. Όποια ομάδα επιπέδου αμυνθεί στοιχειωδώς σωστά απέναντι τους, δε θα απειληθεί. Αν όχι, τη πάτησε.. Ο όμιλος είναι ανοιχτός και η 4η θέση ανοιχτή με τους Πορτορικάνους φαβορί. Δε θα μου κάνει την παραμικρή έκπληξη κάτι διαφορετικό από τη θέση αυτή (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω).


14. FINLAND: Ε ρε δουλειές που ανοίξαμε.. Ο τρελός επιστήμονας Ντέτμαν φτάνει στην Ισπανία με την ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στο περυσινό Ευρωμπάσκετ. Είναι καλύτεροι από το 1-6 που μέτρησαν στα φιλικά. Διατηρούν το μαχητικό πνεύμα τους και προσπαθούν να αυξήσουν τις κατοχές παίζοντας κοντά στους 90 πόντους (δε ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να τους βρούνε σε τέτοιο επίπεδο). Σαλίν δίπλα στον Κόπονεν, Ράνικο από πίσω, Λι, Χαφ, Μούρινεν.. Σε αντίθεση με τους πολύ πιο ποιοτικούς Τούρκους, έχουν τουλάχιστον μια κατεύθυνση. Παίζουν αυτό που παίζουν (καλώς ή κακώς) και το υποστηρίζουν..

15. TURKEY: Η Τουρκία με έχει απογοητεύσει μέχρι στιγμής για αυτό κατρακύλησε στα Rankings μου παρόλο που έχει μεγαλύτερο ποιότητα (παρά τις απουσίες) από ομάδες όπως το Πουέρτο Ρίκο και η Φινλανδία. Της λείπει απελπιστικά το πνεύμα μαχητικότητας ενώ σε αντίθεση με τις ομάδες του Αταμάν, παρουσιάζουν μεγάλο θέμα λειτουργικότητας στην επίθεση. Ο κόουτς νομίζω ότι γρήγορα πρέπει να καταλάβει ότι η μόνη διέξοδος είναι να βασιστεί στο δίδυμο Πρέλντζιτς-Ασίκ και στα δυνατά πόδια των Γκιουλέρ-Οσμάν (το σίγουρο κέρδος από το τουρνουά) για να βρεί κάτι καλό φέτος και ύστερα να προβεί σε πλήρη ανανέωση με τα πολύ ταλαντούχα παιδιά που έρχονται από πίσω. Ο όμιλος είναι βατός (και μια καλή αρχή μπορεί να αλλάξει το κλίμα) αλλά με την εικόνα που μου βγάζουν οι Τούρκοι σαν ομάδα αμφιβάλλω ακόμα και για την πρόκριση. Ειλικρινά..


16. DOMINICAN REPUBLIC: Οι Δομηνικανοί είχαν διακυμάνσεις στηνν απόδοση τους κατά τη διάρκεια της pre-season όπου διαγνώστηκε αμυντικό πρόβλημα. Υπήρξαν ματς που είχαν συνεργασίες και έβγαζαν "δουλειά" στο παιχνίδι τους και άλλα που σκουντούφλαγαν.. Πέρα από τον ΝΒΑer και αστέρα της ομάδας Φραντσίσκο Γκαρσία (έχει all-around ρόλο, προσέχει -συνήθως- το shot selection του, κάνει και βρώμικες δουλειές θέλοντας γενικότερα να αποτελέσει συνδετικό κρίκο μεταξύ περιφερειακών-ψηλών) ρίξτε μια ματιά στον "New-Yorker" Τζέημς Φελντέην (1.91-G) που παίζει δίπλα του στο "2" (εμπειρία από Ισπανία, τον υπέγραψε η Καντού) και τραβάει βάρος στην επίθεση. Επαναλαμβάνω, ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ανοιχτός με "μυστήριο" κλίμα και αυτό αφήνει ανοιχτό παράθυρο για όλους.

17. MEXICO: Το "Μέχικο" κεφαλαιοποιεί το περυσινό θαύμα με την κατάκτηση του τίτλου στο Παναμερικανικό του Καράκας, επιστρέφοντας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 30 ακριβώς χρόνια. O κόουτς Σέρχιο Βαλντεολμίλος έχει δώσει μεγάλη βάση στο αμυντικό κομμάτι (είναι αρκετά physical) στο οποίο οι Μεξικανοί θα στηρίξουν τις ελπίδες τους. O Γκουστάβο Αγιόν φυσικά είναι το αφεντικό της ομάδας ενώ στη περιφέρεια ο έταιρος ΝΒΑερ κόμπο Χόρχε Γκουτιέρεθ κάνει το κουμάντο με τη μπάλα. Από το shot selection του τελευταίου θα κριθούν πολλά, για αυτό και ο προπονητής του πολλές φορές επιλέγει να βάλει δίπλα του (στο "1") τον Πολ Στολ (πρωταθλητή Ισραήλ το 2013 με τη Χάιφα). Θα παιχτούν πολύ δυνατά με την Ανγκόλα για το εισιτήριο. Είναι σαφώς μέσα στις δυνατότητες τους. Στο Μεξικό μάλιστα πιστεύουν ότι η ομάδα τους μπορεί κάτι παραπάνω από την εξασφάλιση της πρόκρισης στους "16", αναφορικά πάντα με την κατάταξη στον όμιλο..

18. ANGOLA: Η.. Ισπανία της Αφρικής. 9η το 2006, 2-4 ρεκόρ και 15η θέση το 2010. Το μεγάλο χτύπημα ήταν η απώλεια του off-guard και ηγέτη των Αφρικανών, Κάρλος Μοραϊς που τραυματίστηκε στο γόνατο, γεγονός που ανάγκασε το κόουτς Πάουλο Μασέδο να μοιράσει μπάλες στην επίθεση του. Και εδώ περίπτωση ομάδας που είναι καλύτερη από ότι έδειξε στα ματς προετοιμασίας. Η Ανγκόλα  (που επέλεξε μια σειρά φιλικών υψηλού επιπέδου) θα παίξει δυνατά με το Μεξικό για την 4η θέση στο γκρούπ D.

19. IRAN: Η οικογένεια Μπετσίροβιτς σε ρόλο Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Ιράν.. Ο Μέμι προσπαθεί να ποτίσει το μυαλό των Ιρανών με ευρωπαϊκή σκέψη αλλά ο δρόμος είναι κόντρα ανηφόρα ακόμα, παρά τη μικρή βελτίωση που παρουσιάζουν (τους είδα με Σλοβενία, Βραζιλία). Αδύναμοι στο επιθετικό κομμάτι. Το γκρούπ σίγουρα δεν αφήνει περιθώρια εκπλήξεως..


20. NEW ZEΑLAND: Με τις μνήμες του έπους της Ιντιανάπολις ζούν οι Tall Blacks και ο Νέναντ Βούτσινιτς όμως τα κόζια έχουν αλλάξει πλέον. "Άκρη-πάτο" περιφερειακή ομάδα, η οποία στοχεύει με το ιδιαίτερο/δυσπροσάρμοστο για τον αντίπαλο στυλ της να τον βάλει στο ρυθμό της. Έχει μόλις δύο παίκτες άνω των δύο μέτρων, στηρίζεται στο "γερόλυκο" Κιρκ Πένη και τους Ουέμπστερς. Ο  μικρός Τάη (95αρης) αγωνίζεται στο Νεμπράσκα και είναι ο παίκτης που θα στηριχθεί η Ν.Ζηλανδία τα επόμενα χρόνια. Όσο θα υπάρχουν ομάδες όπως η Σερβία (στα δύο φιλικά του Βελιγραδίου οι Νεοζηλανδοί πραγματικά ξεγύμνωσαν τις αμυντικές της αδυναμίες) ο Βούτσινιτς ελπίζει. Αντικειμενικά, η πιο αδύναμη όμως ομάδα σε έναν κατά τα άλλα ανοιχτό όμιλο.


21. SENEGAL: Εδώ υπάρχει δυνατότητα για κάτι καλύτερο από τα προγνωστικά. Οι Σενεγαλέζοι έχουν προσόντα αλλά τους λείπει η κατεύθυνση. Χρειάζονται κάποιον να τους βάλει να παίξει. Ο Γκ. Ντένγκ (μέτριος στα ματς προετοιμασίας) των Γούλβς είναι η κολώνα της ομάδας στο ζωγραφιστό (τον θυμάστε στην αντί-Λάσμε λίστα του Hoopfellas? http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/06/show-me-money.html παρεμπιπτόντως και οι 4 βρίσκονται στο ΝΒΑ σήμερα..) μαζί με τον  Ντιαγιέ των 87ers (D-League) τη στιγμή που ο Νταλμέιδα τρέχει το πόιντ. Θέλουν προσοχή, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τους παίζουμε στο ξεκίνημα. Αμυντικό ριμπάουντ και ρυθμός για να τους "πνίξουμε" και να μη δώσουμε υποψία για κάτι καλό. Είναι κοντά με τις Φιλιππίνες ενώ το Πουέρτο Ρίκο δεν είναι απαγορευτικό. Μέσα στο παιχνίδι όλοι..


22. PHILIPPINES: H παρουσία του Μπλάτσε έβαλε στο χάρτη τις Φιλιππίνες μιας και ο σταρ των Νετς αποτελεί απειλή για οποιαδήποτε άμυνα στο Μούντομπάσκετ και θα είναι βαρόμετρο τα λεπτά που θα παραμείνει στο παρκέ. Το θέμα είναι ότι η ομάδα υστερεί σημαντικά σε ύψος. Μέσος όρος στο μπακόρτ 1.79μ. και συνολικά 1.91.. Αυτό είναι το βασικό τους μειονέκτημα απέναντι στη Σενεγάλη με την οποία θα παιχτούν δυνατά. Ο Γκάμπριελ Νόργουντ (1.98μ.-F) είναι ο παίκτης που πιστεύει ο κόουτς Ρέγιες ως το καλύτερο supporting cast του Μπλάτσε.

23: EGYPT: Τους παρακολούθησα πέρυσι στο Παναφρικανικό. Σκληρή ομάδα, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά το σκορ και τις κατοχές. Βέβαια στον όμιλο που βρίσκονται οι πιθανότητα για κάτι καλό είναι μικρή. Το μόνο θετικό είναι ότι παίζουν πρώτο ματς με τη Σερβία. Την ομάδα που είναι ικανή να πάρει αμπάριζα τους πάντες αλλά και να χάσει στο Βελιγράδι από τη Ν. Ζηλανδία..

24. SOUTH KOREA: Η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά. Έπαιξαν δύο φιλικά μόνο, με τη Ν. Ζηλανδία. Με τη απουσία του Μίνγκου στον "άσσο" η Κορέα έχασε σε ποιότητα ενώ ο κόουτς Γιού δείχνει δείγματα defensive minded προπονητή διακυρήσοντας ότι σε αυτό το κομμάτι στοχεύει πρωτίστως φέτος η ομάδα του.

97 σχόλια:

  1. Γεια σου Τζιμάρα: Συμφωνώ σε όλα. Έχω κάποιες παρατηρήσεις.

    7. Σερβία. Η Ελλάδα του 2013. Χωρίς πολλά γκαρντ, με καλύτερη όμως τεχνική κατάρτηση από εμάς πέρυσι. Ο Σάλε είναι ,με συγχωρείς για το χαρακτηρισμό, για γέλια και για κλάμματα. α) Φέτος έχει δηλώσει αρχικά ότι δεν έχει το σθένος να καλέσει το Σαβάνοβιτς μετα τη "αποστασία" του Έρτσεγκ. β) Τον "έβρισε" ο Ραντούλιτσα στο ματς με την Ιταλία, γ) ο Τεόντοσιτς στο ίδιο ματς πέταξε την μπάλα στο διαιτητή και παρόλο αυτά συνέχισε στο ματς. δ) Τελικά την πλήρωσε ο Μίτσοφ. Τον οποίο όντως τον είχε ανάγκη. Αν τα καταφέρει πχ τετράδα, τότε μπράβο του..αλλά δεν τον πιστέυω. Ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του μάλλον.

    8. Λιθουανία: Έχω μια ένσταση. Πότε έκανε καλό τουρνουά ο Βαλαντσιούνας για να κάνει φέτος (στα φιλικά πάντοτε έπαιζε καλά); Απάντηση: Ήταν υποφερτός το 2011 με Σάρας και Καουκένας στα γκαρντ.

    9. Αυστραλία. Ο Μπέινς είναι υποψήφιος για την καλύτερη πεντάδα αν πάνε ψηλά.

    12. Ουκρανία. Για μένα θα είναι η έκπληξη της διοργάνωσης. Μόνο το άγχος και η απειρία μπορεί να τους εμποδίσει.

    13. Πουέρτο Ρικο. Θα τους λείψει πολύ ο Χόλαντ. Κούμπωνε καλά πέρυσι.

    Για τα υπόλοιπα συμφωνώ. Σαν πρόβλεψη δεν βλέπω στον τελικό το ΗΠΑ-Ισπανία. Μια από τις δύο σίγουρα ναι αλλά δεν πιστέυω και τις δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι προβλέπεις τελικό Σούλη?

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Μιά ένσταση Σούλη,

      Ο Βαλανσιουνας δεν φαινόταν απλά υποφερτός το 2011. Έδειχνε ένας τέλειος pnr ψηλός λόγω -συμφωνώ όπως είπες- Σάρας.
      Μην ξεχνάς όμως πως πλέον κουβαλάει και χρονιές από NBA στην πλάτη.Δείχνει πιο ολοκληρωμένος και δυνατός.Μείον του που δεν θα έχει ένα αξιόλογο point να τον "ταίζει"

      Ο τελικός είναι θεωρητικά γνωστός.Αρκεί τα φαβορί να το αποδείξουν στο γήπεδο...

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Σούλη. Ο Βαλαντσιούνας είναι 22 χρονών φίλε.. Τον Σαβάνοβιτς δε θα τον καλούσα με τη καμία, δε νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτή την ομάδα πλέον.

      Διαγραφή
    4. 1. Λιθουανία: Ο Βαλανσιούνας είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Ευρωπαίος ψηλός μετά τους Γκασόλ και ο επόμενος καλύτερος ψηλός από τα μέρη μας. Είναι το πρώτο τουρνουά με "δική" του ομάδα. Απλά χωρίς άσσο δυστυχώς να χρειαστούν ηρωιλίκια που δεν μπορεί να κάνει.
      2. Ελλάδα: Παρακαλάω να πέσουμε με Σέρβους. Μόνο με αυτούς υπάρχει η πιθανότητα στο χιαστί. Αλλά αυτό προϋποθέτει κατά πάσα πιθανότητα, ότι πρέπει να βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Δύσκολο, αλλά μας βολεύει το πρόγραμμα της πρώτης φάσης.
      3. Ισπανία: Γέροι, νέοι, παιδιά και αδέρφια, οι τύποι κατεβάζουν την καλύτερη ομάδα που έχουν κατεβάσει ποτέ. Μικρή σημασία έχει το ρεκόρ τους στην πρώτη φάση, αφού στο πρώτο χιαστί πάνε περίπατο.
      4. Βραζιλία: Η frontcourt δεν υπάρχει. Μόνο ΗΠΑ και Ισπανία ματσάρουν. Ο Χουέρτας είναι κλειδί, ο Μπαρμπόσα αν έχει ρόλο spot shooter θα είναι μπόμπα, αν τη δει πάλι ροναλντίνιο και αρχίσει τις γιούργιες, θα τους πάρει στο λαιμό του. Στο καλό τους βράδυ η πεντάδα τους βγάζει το λάδι της Ισπανίας. Στον πάγκο απλά τίμιοι.
      5. ΗΠΑ: Συμφωνώ μέχρι κεραίας με όσα γράφει ο Τζιμ. Δεν υπάρχει κανένα σημείο αναφοράς στην ομάδα και δεν υπάρχει υποψία veteran leadership τύπου Μπίλαπς. Ο μεγαλύτερος είναι ο Γκέι. Και σε τελικό που θα έχει πίεση επιπέδου τουλάχιστον τελικών περιφέρειας, οι μόνοι που έχουν φτάσει μέχρι εκεί είναι ο Ρόουζ και ο Χάρντεν.

      Διαγραφή
    5. @Manu Chao. Αν αντέξουν οι περιφερειακοί της...την Κροατία.
      @ Run TMC συμφωνώ για Βαλαντσιούνας. Εϊναι ακόμη προσπεκτ.
      Και το 2002 περιμέναμε το ΗΠΑ-Ισπανία και το 2006 το Αργεντινή-ΗΠΑ, αλλά τα τουρνουά απέδειξαν πως κάναμε λάθος.

      Διαγραφή
  2. Η Λιθουανία είναι ίσως η χώρα που χρειαζόταν περισσότερο από κάθε άλλη έναν νατουραλιζέ - έναν γρήγορο Αμερικανό άσο (τύπου ΄Εντνι) να τους απογειώσει. Τώρα μπορεί να φτάσουν τετράδα, αλλά με τα ψέμματα (λόγω κλήρωσης). Δεν αποκλείω όμως και πατατράκ νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Toν βρήκαν στο Κάουνας και σήκωσαν την κούπα με τη Ζαλγκίρις περίπατο..

      Διαγραφή
  3. Υπογραμμίζω το σχόλιο-ζουμί του Τζιμ. Μάλλον οι Σέρβοι είναι η καλύτερη διασταύρωση για εμάς.

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω βραζιλία θάνο. Μπορούμε να τους ελέγξουμε πιο εύκολα. Σιγά τον Ουέρτας

      Διαγραφή
    2. Φοβάμαι ότι θα έχουμε πρόβλημα στη ρακέτα με τους physical ψηλούς των Βραζιλιάνων..

      Διαγραφή
  4. προγνωστικά πρώτης φάσης, όμιλοι

    Ισπανία Βραζιλία,Γαλλία, Σερβία
    Κροατία, Ελλάδα, Αργεντινή, Πουέρτο
    Αυστραλία, Λιθουανία, Σλοβενία
    ΗΠΑ, Ουκρανία, Φινλανδία, Δομηνικανοί

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προβλέψεις παιδιά για τρίτη-τέταρτη θέση? Βλέπω Βραζιλία και μια εκ των Αυστραλία/Κροατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικητές γκρούπ

    1. Βραζιλία (ναι)
    2. Ελλάδα
    3. Λιθουανία
    4. ΗΠΑ

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισπανία Αργεντινή Αυστραλία ΗΠΑ

      Διαγραφή
    2. Ισπανία
      Ελλάδα και εύκολα
      Λιθουανία
      ΗΠΑ

      Διαγραφή
  7. ετσι οπως διαμορφωθηκαν οι ομιλοι ειναι πολυ πιθανο 3 με 4 ομαδες απο τις πρωτες 7 να μην φτασουν στους 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε closure ο Κάτιτς? really? Είναι λίγο μονοκόματος. Δε στρίβει. Και νομίζω 32-33

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σορυ για το εκτος θεματος σχολιο αλλα ακουγεται πολυ ο Λορμπεκ (Εραζεμ οχι Ντομεν) για ΠΑΟ ...Εσεις τι λετε εχει καμια βαση ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δε γραφω οτι ειναι ο νεος σαβιτς,ουτε καν ο νεος κοτουροβιτς,απλα οτι ειναι πολυ μαχητικος,δυνατος ,παιζει συμπαθητικα και προσωπο και πλατη,ειναι πολυ καλος ριμπαουντερ(θυμησου και το παιχνιδι στο Βελιγραδι με ΠΑΟ) και στη τελικη αξιζει να ειναι μια φορα στη 12αδα της εθνικης.Δε με χαλαγε και σε μεγαλη ελληνικη ομαδα ως 2-3ο 5αρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από ποιον ή από πού ακούγεται ο Λόρμπεκ για τον ΠΑΟ;
    Αφενός έχουμε τον Έλληνα Λόρμπεκ (Λουκά), οπότε δε θα μας δώσει κάτι που να μας λείπει στην φροντλάιν. Αφετέρου δεν είναι για το βαλάντιό μας (ακόμη και μετά την αποζημίωση που θα πήρε, το κασέ του θα είναι γύρω στο μύριο σίγουρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστείο. Τι να λέμε τώρα

      Διαγραφή
    2. Ο Λόρμπεκ έπαιρνε φέτος ετησίως το 1/3 του μπάτζετ του ΠΑΟ μόνος του

      Διαγραφή
    3. Aπο τους μεγαλυτερους απατεωνες των ευρωπαικων γηπεδων,ποτε μου δε καταλαβα γιατι μπηκε στην ελιτ,ποτε μου δε τον συμπαθησα αλλα ειδικα φετος ηταν για γελια.Aπο τις μεγαλυτερες αδικιες του ευρωπαικου και σλοβενικου μπασκετ οτι ο Λορμπεκ παιρνει τετοια λεφτα ενω ο Σμοντις σταματησε να παιζει μπασκετ αξιωσεων στα 30 του
      no_closure

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ 1000%

      manu chao

      Διαγραφή
  12. Τα δικά μου power rankings.

    1. Ισπανία – Τα έχουν σχεδόν όλα. Πληρότητα, εμπειρία, κλάση, έδρα κλπ. Αλλά τους λείπει ο προπονητής. Μπορούν με τον αυτόματο να πάρουν το χρυσό; Μάλλον, ναι.
    2. ΗΠΑ – Φαίνεται ότι δεν αισθάνονται σίγουροι για τον τίτλο. Θα πάνε περίπατο μέχρι τους ‘’4’’ κι αυτό μπορεί να τους αποπροσανατολίσει. Είναι η πρώτη φορά που θα κριθούν τόσα πολλά από την διαχείριση του κόουτς.
    3. Κροατία – Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα εμφανιστούν μετά την περσινή ολική επαναφορά τους. Βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι (Λαφαγέτ αντί Ντρέιπερ) συν τον extra χρόνο εμπειρίας του Σάριτς. Φαίνονται ρηχοί στα γκαρντ. Αλλά και πέρσι έτσι ήταν. Ο Ούκιτς ερωτηματικό με το πρόβλημα στους τένοντες. Χτυπάνε δυνατά 4άδα.
    4. Γαλλία – Έχουν αυτοπεποίθηση πια και πέταξαν την ρετσινιά των losers. Για τους Γάλλους αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, πάντως. Μπορεί να τους πιάσει η αλαζονεία αλλά και να εμφανιστούν μασώντας σίδερα. Στα γκαρντ, Ντιό και Ερτέλ δεν φτάνουν.
    5. Ελλάδα – Ήρθε η ώρα για την δική μας επαναφορά. 4 χρόνια με φάπες είναι πολλά. Ο Κατσικάρης και η άμυνα είναι τα κλειδιά.
    6. Λιθουανία – Αν δεν έχαναν τον Καλνιέτις (και μάλιστα σ’ αυτό το χρονικό σημείο) θα ήταν φαβορί για το χάλκινο και οι πιθανότεροι να σπάσουν το άσπαστο δίδυμο. Τώρα με pg β’ διαλογής έχουν χάσει πολλή από την δυναμική τους.
    7. Βραζιλία – Καλή πρώτη πεντάδα. Αλλά πάγκος; Πάντα κάπου έχαναν το τρένο. Πάντα κάτι τους έλειπε. Πάντα σε κάποιο ματς τα θαλάσσωναν.
    8. Σερβία – Καταρχήν, άτυχοι. Μπορούσαν να είναι φαβορί για 4άδα. Τώρα, όμως, χρειάζονται ιδανική καθοδήγηση από τον πάγκο. Αλλά, ο κόουτς με τους συγκεκριμένους παίκτες είναι ένα εκρηκτικό μίγμα. Συζητήσιμη και η στελέχωση της 12άδας. Οι πατρικές φτερούγες του Ντούντα δεν θα ‘ναι στην Ισπανία.
    9. Αυστραλία – Πολλοί ΝΒΑers, καλή παράδοση, κλασσική σκληράδα. Έχουν καιρό να κάνουν θόρυβο.
    10. Αργεντινή – Αυτοί κι αν είναι άτυχοι. Με Μανού και Ντελφίνο θα ήταν ικανοί να κερδίσουν τον οποιονδήποτε. Τώρα, η οκτάδα μοιάζει με μετάλλιο.
    11. Σλοβενία – Χαμηλό ταβάνι. Μόνος του ο Ντράγκιτς δεν τα κατάφερε πέρσι. Θα τα καταφέρει φέτος;
    12. Τουρκία – Λίγα πράγματα, χαμηλές προσδοκίες και τον Αταμάν σαν να βαριέται. Τους ευνοεί το ταμπλό, πάντως.
    13. Ουκρανία – Να δούμε πόσο έχουν αξιοποιήσει την περσινή επιτυχία και πόσο τους έχουν επηρεάσει τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τους. Έχασαν και την διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του ’15 που αποτελούσε τον μεγάλο στόχο.
    14. Πουέρτο Ρίκο – Καλοί οι Μπαρέα και Αρόγιο αλλά δεν αρκούν. Διάβασα ότι έχουν αλλάξει το στυλ τους. Για να τους δούμε.
    15. Ν. Ζηλανδία – Πάντα ενδιαφέρουσα παρουσία σε Παγκόσμια και Ολυμπιακούς. Το στυλ τους είναι ιδιαίτερο και ξεχωρίζει. Αν κρίνω από το φιλικό με εμάς, δεν είναι για πολλά.
    16. Φινλανδία – Κόπονεν και τα μυαλά στα κάγκελα. Είναι ικανοί για ένα μπαμ. Όχι παραπάνω.

    Και κάτι ακόμη. Δεν καταλαβαίνω γιατί η FIBA τόσα χρόνια επιλέγει αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής. Θα ήταν προτιμότερο και υπέρ της αξιοπιστίας του τουρνουά, μετά την φάση των ομίλων να γίνεται κλήρωση για το υπόλοιπο πρόγραμμα μέχρι τον τελικό. Έτσι κι αλλιώς πριν την έναρξη της φάσης των νοκ-άουτ μεσολαβεί μια ημέρα κενή και όσοι προκριθούν μεταφέρονται σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη. Ας περίμεναν την Πέμπτη το βράδυ να ολοκληρωθούν όλα τα ματς των ομίλων και ας έκαναν τότε την κλήρωση. Πάνω από 10’-15’ δεν θα τους έπαιρνε. Έτσι, θα αποφεύγονταν υπολογισμοί, εσκεμμένες ήττες και γενικώς φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν και έχουν πλήξει το κύρος τέτοιων τουρνουά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Ως 2ο πέντε όχι σε ελληνική ομάδα, τρίτο ίσως. Οι Σέρβοι έχουν Κρίστιτς, Ραντούλιτσα, Στίματς νομίζω ήταν περιττός. Δεν είναι καλύτερος του Μαριάνοβιτς του οποίου ήταν μπακ απ στον Ερυθρό.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @77 N.Zηλανδία πάνω από Φινλανδία και Τουρκία πάνω από Ουκρανία με τίποτα φίλε

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρα 77. Και εγώ νομίζω ότι υπερτιμάς τη Ν.Ζηλανδία όμως στα περισσότερα είμαστε κοντά.

      Διαγραφή
  15. Ίσως γιατί η καλύτερη θέση στους ομίλους πρέπει να επιβραβεύεται στη διασταύρωση.
    Απο την άλλη δεν επιβραβεύεται η καλή πορεία στα προηγούμενα τουρνουά ή η γενικότερη παρουσία μιας ομάδας.

    Και μένα δεν μου αρέσει το schedule πάντως.
    Θα προτιμούσα ένα μινι πρωτάθλημα με 16 ομάδες / 2 ομίλους και οι τέσσερις καλύτερες σε βαθμολογία να παίζουν f4.

    Tα power rankings τα θεωρώ λίγο τζογαδόρικα και για να περνάει η ώρα.
    Δεν πολυμπαίνω στη διαδικασία. Οι πραγματικές δυνατότητες των ομάδων διαμορφώνονται μέσα στα τουρνουά και εξαρτώνται απο τις σχετικές διασταυρώσεις - ματσαρίσματα προπονητών και παικτών.

    Οπότε κάνω πρόβλεψη μόνο για κατάταξη, βλέποντας και το schedule.
    Φαβορί θεωρώ τις ΗΠΑ. Θα έλεγα το ίδιο, ακόμα και αν κατέβαιναν οι επόμενοι 12...

    Ισπανοί, Βραζιλιάνοι, Αυστραλοί, έχουν πλήρης ομάδες που μπορούν να πλασαριστούν στη 4άδα και θα μοιράζονταν ωραία και οι ήπειροι :-).
    Οι δύο πρώτοι θα πρέπει να ανεβάσουν τη συγκέντρωσή τους και οι Αυστραλοί τη λίμπιντο, αν θέλουν να πετύχουν.

    Για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, μπορούν να χωθούν στη 4άδα και η Γαλλία, Σερβία, Κροατία, Λιθουανία, αλλά έχουν όλες απουσίες-αδυναμίες που δεν εμπνέουν για διαδοχικές νίκες στα νοκ αουτ.

    Καλό τουρνουά μπορεί να κάνουν και η Ελλάδα, Αργεντινή, Ουκρανία αλλά όχι για f4. Θα εξαρτηθεί απο τη διαχείριση που θα κάνουν οι προπονητές και πόσο καλά θα αποδώσουν οι παίκτες κλειδιά - πόσο θα αντέξουν...

    Ο ένας ημιτελικός μοιάζει με HΠΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
    Ο άλλος είναι χαοτικός. Στη τύχη ΙΣΠΑΝΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ.

    Κατάταξη
    1. ΗΠΑ,
    2. ΒΡΑΖΙΛΙΑ,
    3. ΙΣΠΑΝΙΑ,
    4. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,
    5. ΣΕΡΒΙΑ,
    6. ΓΑΛΛΙΑ,
    7. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,
    8. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

    Νίκος Δ.

    ΥΓ Θα υποστηρίξω ΒΡΑΖΙΛΙΑ στο τουρνουά.
    Έχουν καλό προπονητή, παίκτες με γνώση και των δύο κόσμων του μπάσκετ, εμπειρία και δύναμη πυρός τόσο στη περιφέρεια όσο και στη ρακέτα και το κυριότερο υψηλό... λίμπιντο που μπορεί να τους εκτινάξει μέσα στο τουρνουά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διευκρίνιση, Νίκο.
      Όταν μιλάω για κλήρωση δεν εννοώ να μπουν και οι 16 ομάδες στον κουβά. Έτσι η φάση των ομίλων δεν θα είχε νόημα. Οι 4 πρώτες σε ένα pot, οι 4 δεύτερες σε άλλο κ.ο.κ. Παράλληλα, να είναι σχεδιασμένες οι διασταυρώσεις από εκεί και μετά μέχρι τον τελικό. Όπως είναι και τώρα.

      Διαγραφή
    2. Σωστός. Έτσι θα είχε κάποιο νόημα όντως.
      Δεν το κατάλαβα στο προηγούμενο πόστ σου.

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
  16. @77 Συμφωνω με το σκεπτικο σου και ειναι αληθεια οτι θα διορθωνε αρκετα πραγματα οσον αφορα τις εσκεμμενες ηττες και απορω πως δεν το εχει σκεφτει κανενα απο τα μεγαλα μυαλα της ΦΙΜΠΑ.
    Επισης θα ηθελα να προσθεσω πως ο το πλανο διεξαγωγης ειναι μαλλον αδικο και παραξενο και μετα την πρωτη φαση, στους 16 δηλαδη, μια κακη εμφανιση να τιμωρειται αμεσως με αποκλεισμο. Για παραδειγμα η Ελλαδα μπορει να τα παει τελεια στην Α φαση και στη 2η να πεσει στη Σερβια και μια κακη βραδια να μας πεταξει εκτος 8αδας. Ισως θα επρεπε να γινουν ισως καποιοι νεοι ομιλοι.
    πχ1) με 8 ομαδες οπου μεταφερονται νικες-ηττες με τις ομαδες του ομιλου σου, αρα ουσιαστικα παιζεις με τις 4 του διπλα ομιλου και περνουν οι 4 πρωτοι και οι 4 πρωτοι παιζουν σταυρωτα με τον αλλο ομιλο.
    πχ2) με 4 ομαδες, οπου δεν θα μπορεις να πεσεις με ο μαδα του ομιλου σου. Θα αποτελειται απο ενα 1ο, ενα 2ο, ενα 3ο και ενα 4ο της πρωτης φασης. 3 ματς και οι 2 πρωτοι στους 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λευτερη εγω θα σου προσθεσω και το Γιουγκοσλαβια - Κροατια που δεν εγινε το 95'!Αυτος θα ηταν πραγματικα τελικος φωτια απο ολες τις αποψεις!!

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι Ισπανοί θα στραβοπατήσουν ως συνήθως στα ματς του γκρούπ και στα νοκ άουτ θα κάνουν περίπατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @77

    Μέσα στην φλυαρία σου λες και μερικά σωστά. Και το σωστό πρέπει να λέγεται: Με βάση την ιδιαιτερότητα του μπάσκετ (η ύπαρξη μιας χώρας που κανένας δεν θέλει να παίξει πριν τους 4), είναι απαραίτητη η διενέργεια κλήρωσης μετά την φάση των ομίλων. Το σκεφτόμουν και μόνος μου τις προάλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γειά σου Λευτέρη. Ωραία η βόλτα που μας πήγες. Όντως τεράστιο ματς θα ήταν.. Αν και νομίζω ότι εκείνη η Αργεντινή ήταν Η ομάδα για το μπάσκετ της FIBA λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αθλητών της. Τότε είχε και βάθος.. Σκονοκίνι, Βολκοβίσκι, Ομπέρτο.. Kαι από την άλλη οι Λιθουανοί ερχόμενοι από το χρυσό της Στοκχόλμης (τι μου θύμησες τώρα.. τον Μιντάουκας Ζουκάουσκας πολυεργαλείο-παιχτούρα). Οι Ιταλοί μεγάλη καρδιά τότε και overachievers. Συμπάθεια μου ο Σοράνια (πολλά guts). Το μπάσκετ αλλάζει Λευτέρη, μαζί και οι προδιαγραφές των παικτών που ακολουθούν το παιχνίδι. Με την ίδια λογική, αν συζητούσαμε το 2004, θα μπορούσα να σου "γιατί δε βγαίνουν παίκτες πλέον όπως αυτοί των early 90's"..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γειά χαρά no_closure. Σαφώς και θέλει πολύ προσοχή το ματς με τη Σενεγάλη, ειδικά γιατί είναι αυτό με το οποίο μπαίνουμε στο τουρνουά. Ο Κάτιτς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Σπουδαίος μαχητής, με συμπαθητικό επιθετικό παιχνίδι, μπήκε για πρώτη φορά στα 33 του πέρυσι στην Εθνική υπό τον Ίβκοβιτς (δε τα πήγε καθόλου άσχημα τηρουμένων των αναλογιών). Είναι στα 34 πλέον. Θεωρώ ότι οι Σέρβοι ίσως έπρεπε να πάρουν έναν έξτρα γκαρντ. 4 πεντάρια είναι υπερβολή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

    Group A : 1. ESP | 2. BRA | 3. FRA | 4. SRB
    Group B : 1. GRE | 2. CRO | 3. ARG | 4. PUE
    Group C : 1. USA | 2. TUR | 3. UKR | 4. NZL
    Group D : 1. AUS | 2. LTU | 3. SLO | 4. ANG

    Round of 16
    ESP - PUE
    CRO - FRA
    GRE - SRB
    BRA - ARG
    USA - ANG
    LTU - UKR
    AUS - NZL
    TUR - SLO

    Quarter Finals
    ESP - CRO
    GRE - BRA
    USA - LTU
    AUS - SLO

    Semi Finals
    ESP - GRE
    USA - AUS

    Final
    ESP - USA

    3rd place
    GRE - AUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικό γιατί δεν μας έβαλες; Να ολοκληρωθεί η αστειότητα του ποστ σου.

      Διαγραφή
    2. Έβαλα, καλέ μου φίλε!!!

      Θα σε άφηνα, παραπονούμενο; Κοίτα πιο προσεκτικά. Μέχρι και τον πρωταθλητή προέβλεψα.

      Διαγραφή
    3. Εννοεί την Ελλάδα στον τελικό γιατί δεν έβαλες. :D

      Διαγραφή
    4. Ο 77 σε νέο ρεκόρ.

      Διαγραφή
    5. Ου να μου χαθείτε αχάριστοι!!!

      Σας δίνω μασημένη τροφή για να τα οικονομήσετε κι εσείς ειρωνεύεστε.

      Τυπώστε, ρε, το post και κάντε την πόντα σας. Μπας και βγάλετε κανένα φράγκο. Τώρα που είναι νωρίς.

      Και δεν θέλω ούτε προμήθειες ούτε μερτικά.


      Διαγραφή
    6. Προς 77

      Όπως λένε και στο χωριό μου, οι προβλέψεις σας look plausible!

      Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου αρκετές από τις ομάδες, αλλά από τις πληροφορίες που διάβασα στους διάφορους ιστοχώρους πιστεύω ότι έχω σχηματίσει μια αρκετά καλή εικόνα για αυτές.

      Συμφωνώ απόλυτα για τις επιλογές σας στα Group B και C.

      Για το Group Α έχω μόνο μια επιφύλαξη για το 2-3 BRA-FRA. Ενδεχομένως να έχουμε στο 2-3 FRA-BRA. Επειδή όμως δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου την Βραζιλία στα φιλικά, θα ήταν παρακινδυνευμένο και άστοχο να επιχειρήσω την οποιαδήποτε πρόβλεψη. Αν βέβαια, υπήρχε ο Parker δεν νομίζω ότι θα το συζητάγαμε καν. Τώρα όλα είναι πιθανά...

      Για το Group D, επίσης δεν έχω καμία εικόνα για την Αυστραλία, και κρατάω μια μόνο επιφύλαξη μήπως η Λιθουανία δεν επιρρεαστεί τόσο σημαντικά όσο περιμένουμε από την απώλεια του Καλνιέτις και βγει 1η. Αλλιώς, συμφωνώ απόλυτα με τις προβλέψεις σας και για αυτό το Group.

      Good Work!

      Στο παρκέ θα μάθουμε αν έχουμε δίκιο, αρχής γενομένης από αύριο. Ας ελπίσουμε να έχουμε ένα γεμάτο συγκινήσεις και απρόοπτα ΠΚ (π.χ. η Ισπανία και η ΗΠΑ να αποκλείονται από τους ομίλους).

      Αλέξης

      Διαγραφή
    7. Να διευκρινήσω βεβαια με το απίθανο απρόοπτο που έβαλα στην παρένθεση στο τέλος του προηγούμενου σχολίου μου, ότι εννοούσα θα θέλαμε να αποκλειστούν οι δύο υπερδυνάμεις, ούτως ώστε όπως είπε το 1987 και ο Νίκος Φιλίππου πριν καν αρχίσει το αξέχαστο για εμάς έπος, η εθνική μας να έχει την ευκαιρία για ένα μετάλλιο καλύτερης αποχρώσεως από αυτής του χαλκού. Το 2006 το πετύχαμε...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    8. Αχ βρε εσυ... πως τα καταφερνεις και δε σου μιλαει κανεις... αλλα είσαι τυχερος που βρηκες εμένα. που λες διογένη like και καρδουλα

      Διαγραφή
  23. Διογενη ουουυουουουυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2014 - 8:17 π.μ.

      Σε ποιό δωμάτιο του ξενοδοχείου, συγνώμη, ήθελα να πω ιστοσελίδα του Hoopfellas διαμένετε?

      Get a life...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Αχ μωρε, τι γλυκούλης?
      Σ αγαπώ τζουτζουκο!

      Διαγραφή
  24. fantasy league θα παιξουμε φετος?

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όλα ανοιχτά στο Μουντομπάσκετ. Πιστεύω πως θα τα δούμε όλα. Θα μετρήσουν προπονητές, προσωπικότητες και καλό κλίμα στις ομάδες.
    Στην Εθνική μας αυτοί που θα ηγηθούν της επίθεσης θα ναι ο Καλάθης, ο Πρίντεζης και ο Μπουρούσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αποσπάσματα της συνέντευξης του Νικ Καλάθη:

    για την απουσία του Βασίλη Σπανούλη: ''Ο Μπίλι ήταν ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη τα τελευταία 2-3 χρόνια. Προφανώς η απουσία του μας πληγώνει πολύ. Είναι αλήθεια ότι μας λείπει ο Μπίλι όμως έχουμε κι άλλους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ελληνική ομάδα. ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που την ειδες αυτη την συνεντευξη να την δαβασουμε και εμεις??.

      Διαγραφή
    2. aytin tin aidia me ton kalitero paixti varethika na tin diavazo.Ti na poyn kai alloi pextes poy exoyn kalytero pir kai perissoterous pontous.

      Διαγραφή
  27. Α' Όμιλος: ΙΣΠ-ΒΡΑ-ΓΑΛ-ΣΕΡΒ
    Β' Όμιλος: ΚΡΟ-ΑΡΓ-ΕΛΛ-ΠΟΥΡ
    Γ' Όμιλος: ΗΠΑ-OΥΚ-ΤΟΥΡ-ΝΖ
    Δ' Όμιλος: ΑΥΣ-ΛΙΘ-ΣΛΟ-ΜΕΞ

    Φάση 16:
    ΙΣΠ>ΠΟΥΡ
    ΓΑΛ>ΑΡΓ
    ΚΡΟ>ΣΡΒ
    ΒΡΑ>ΕΛΛ
    ΗΠΑ>ΜΕΞ
    ΛΙΘ>ΤΟΥ
    ΟΥΚ>ΣΛΟ
    ΑΥΣ>ΝΖ

    Προημιτελικοί:
    ΙΣΠ>ΓΑΛ
    ΚΡΟ>ΒΡΑ
    ΗΠΑ>ΛΙΘ
    ΑΥΣ>ΟΥΚΡ

    Ημιτελικοί:
    Ισπανία>Κροατία
    ΗΠΑ>Αυστραλία

    Τελική Κατάταξη:
    1. Ισπανία
    2. ΗΠΑ
    3. Κροατία

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα παιχταράδες μου..

    Μεγάλη ημέρα σήμερα, ξεκινάμε..

    Κροατία-Φιλιππίνες

    Ουκρανία-Δομηνικανή Δημοκρατία

    Ανγκόλα-Κορέα

    Αίγυπτος-Σερβία

    Ν. Ζηλανδία-Τουρκία

    Αυστραλία-Σλοβενία

    Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή

    Γαλλία-Βραζιλία

    Μεξικό-Λιθουανία

    Ελλάδα-Σενεγάλη

    ΗΠΑ-Φινλανδία

    Ιράν-Ισπανία

    Πολλά "ύποπτα" παιχνίδια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που είμαστε στην πρεμιέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα Τζιμάρα. 1 η Νέα Ζηλανδία και 2 η Αργεντινή.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπαααα.. Θα κερδίσει ο Αταμάν σήμερα. Βλέπω μάχη στο Ανγκόλα-Κορέα και φοβάμαι τους Σέρβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κροατία-Φιλιππίνες +6

    Ουκρανία-Δομηνικανή Δημοκρατία +2

    Ανγκόλα-Κορέα +9

    Αίγυπτος-Σερβία -18

    Ν. Ζηλανδία-Τουρκία +11

    Αυστραλία-Σλοβενία -2

    Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή -9

    Γαλλία-Βραζιλία -8

    Μεξικό-Λιθουανία μπααααααααααααααααααααααμμμμμμμμμμμμ

    Ελλάδα-Σενεγάλη +14

    ΗΠΑ-Φινλανδία +27 οι Φινλανδοι θα βάλουν 65 το πολύ 70 πόντους

    Ιράν-Ισπανία -28

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απροσμενο παιχνιδι μεχρι τωρα το Κροατια-Φιλιππινες,ιδανικο δειγμα πρεμιερας Μουντομπασκετ.Οι Κροατες ειχαν σταθερα μια διαφορα τουλαχιστον 10 ποντων και το ημιχρονο εκλεισε 36-31.

    Ο Μπλατς νομιζει πως ειναι ο MJ των Φιλιππινων και μεχρι τωρα περισσοτερο κακο παρα καλο φαινεται να κανει στην ομαδα του.Φανηκε να τραυματιστηκε κιολας και βγηκε κουτσαινοντας.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Aυτό που μπορεί(ή θα μπορούσε) να γίνει στο Κροατία-Φιλιππίνες δεν έχει προηγούμενο...
    Οι Κροάτες έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια βλέποντας τα ..νανάκια να τους γυρνάνε διαφορα 10+ πόντων(+ μια άθλια τακτική αντιμετώπιση απέναντι στον Μπλατς)
    Φαίνεται να τους ξελασπώνει ένας παίκτης με καλό clutch ιστορικό,ο Σίμον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράταση!!!
      Πέρα από τις αυτοκτονικές τάσεις των Κροατών που μπαίνουν σε άλλη μια διοργάνωση με αμφίβολο mentality και team-unit,βλέποντας(δυστυχώς μόνο) το 4ο δεκάλεπτο είδα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα,πρωτοφανή ομάδα στις Φιλιππίνες. Αξιοσημείωτα καλή αμυντική προσέγγιση,πολύ καλές περιστροφές και άμυνα στο πικ ν ρολ,και επιθετικά παίκτες να παίζουν με το δικό τους μπασκετικό μπρίο και τρόπο ξετρυπώνοντας σε φάσεις με ωραίες κινήσεις off the ball και εντυπωσιακά καλάθια.
      Για να δουμε αν θα σοβαρευτούν οι Κροάτες στην παράταση...

      Διαγραφή
    2. oti kai na ginei oi tupoi exoun xasei ta auga kai ta pasxalia. To vlepeis sta prosopa tous to mentality....

      Διαγραφή
  34. Καλά, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.. Οι Κροάτες είδαν το χάρο με τα μάτια τους. Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει εύκολο ματς. Χρειάζεται πολύ προσοχή το βράδυ.. Ο Φρατέλο με ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το πήρε το ματσάκι.. Πολύ καλός ο Γκαρσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Περιμένω τους Σέρβους σε λίγη ώρα (ο Τεόντοσιτς είχε πυρετό εχθές).. Επίσης, παρά την ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων, οι Λιθουανοί θα πρέπει να είναι πραγματικά καλοί απέναντι στο Μεξικό για να αποφύγουν κακοτοπιές.. Πονηρό παιχνίδι, η Λιθουανία είναι ακόμα σοκαρισμένη από τον τραυματισμό του Καλνιέτις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kali arxi egine to apogeuma perimenoume kai ta pio "kala" paixnidia...
      Ton blatche pos ton eides?( ligo ypervolikos alla super aparaititos gia tetoiou epipedou omades kat eme)

      Διαγραφή
  36. Τραγικος ο Ρεπεσα ,ξεχασε τον Τομιτς στον παγκο και παραλιγο να χασει το παιχνιδι ,μαυρα χαλια ο Ζοριτς(αλλος ενας πολυ υπeρτιμημενος παιχτης που το κασε του δεν αντικατοπτριζει την αξια του)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. που τα βλέπετε τα παιχνίδια ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ξεκινήσαμε με ταμείο στο Αγκόλα - Κορέα άσσος . Συνεχίζω με Πουέρτο Ρίκο +4.5. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τζιμ είχες δίκιο για Τουρκία. Αδυνατούν να κερδίσουν μια πολύ μέτρια ομάδα. Τραγικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτοκτονεί η Ν.Ζηλανδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Balkman καλός παίχτης μου φαίνεται για να βολοδέρνει στα πρωταθλήματα της Ν.Αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ποτε σταματησει ο ελεγχος αντι ντοπινγκ στην ευρωπη θα ερθει και προς τα μερη μας......

      Διαγραφή
    2. Οταν επαιζε στο ΝΒΑ ηταν 3-4 τωρα εχε ιγινει 4-5 δεν βγαινει καν στην περιφερεια που παλια ειχε καιλουτσικο σουτ. Αν ηταν 3-4 οπως παλια με σουτ θα ηταν ταμαμ για Παο καθως θα ειχε και σκορ και ειναι και καλος αμυντικος

      Prelevic

      Διαγραφή
  42. Η Σλοβενια πολυ ωραια και τα καταφερνουν πολυ καλα απεναντι στους ψηλους της Αυστραλιας. Κατι πρεπει να κανουν για το ριμπαουντ οι Αυστραλοι στο δευτερο.
    Προβλεπω οτι σε αυτο το τουρνουα ο Ντραγκιτς θα αποκτησει το στατους του καλυτερου Ευρωπαιου. Μακαρι να τον βοηθησει και η ομαδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Που λετε να παει φετος ο Ινγκλες ?? Γιατι δεν εχει υπογραψει πουθενα ενω ειναι πολυ χρησιμος παικτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αποφασισει ο τρακης να ριξει χρημα, σε μας..

      Διαγραφή
    2. χοχο.. ναι, κρατηθείτε ερχεται

      Διαγραφή
  44. ΟΙ Clipers εκαναν waive τον Ντελφινο ...Λετε να ερθει πουθενα απο Ευρωπη μερια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πλάκα κανει τη διαφορα

      Διαγραφή
    2. με αυτόν η αργεντινή μετάλλιο ακόμαα και χωρίς μανού

      Διαγραφή
  45. Γεια σου ρε Τζιμ. Εβλεπα το παιχνιδη της Εθνικης και θυμηθηκα που περσι πριν το Ντραφτ ειχες προτεινει τον Ντιενγκ ως αντι-Λασμε στον ΠΑΟ αλλα σε εξεπληξε η ψηλη του θεση σε εκεινο το Ντραφτ γεγονος που απετρεπε το να ερθει στην Ευρωπη. Ενα μετριο 4αρι για το ΝΒΑ που μπαινει μονο για να δωσει και να φαει ξυλο. Στην Ευρωπη ομως εχει το κορμι και τα προσοντα να ηταν απο τους τοπ σεντερ. Ψηλος, δυνατος, πολυ καλος ριμπαουντερ, μπλοκερ, ευστοχος απο τις βολες, συμπαθητικο σουτακι απο μεση αποσταση. Ολα τα υπολοιπα διορθώνονται/διδασκονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός πλέον είναι εκτός εμβέλειας. Δύσκολα θα αφήσει το ΝΒΑ.
      Εμένα μου άρεσε ο Μπατζί. 22 χρονών, 2.06m και παίζει κάπου Ευρώπη. Τον είδα να προσπαθεί να ποστάρει, έχει αθλητικά προσόντα και είναι σε πολλή καλή ηλικία.
      Μου φαίνεται καλή λύση για το 4-5(κυρίως 5) του ΠΑΟ.
      Και να μην βγει, είναι επένδυση μικρού κόστους.


      Officer

      Διαγραφή
    2. Ντενγκ πολύ καλός. 21 και 14 είχε απέναντι στον μπουρούση

      Διαγραφή
  46. Ο Μαρφι της Φινλανδιας φετος πηρε φινλανδικο διαβατηριο και αγωνιζεται ως νατουραλιζε..ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. enas clay thompson pou paizei ameriki kalo paiktaki. pos sas fainetai gia triari ston pao?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή τρολαρεις ή είδες φως και μπήκες, δεν εξηγείται αλλιώς...

      Διαγραφή
  48. δε μπορω να πιστεψω οτι ξεχνατε τον ματσιγιαουσκας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. *ωπ σορρυ λαθος :D...μου ξεφυγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Bλέπω τον Σκόλα να κάνει πλάκα μόνος του σε όλη τη ρακέτα της Κροατίας, και θυμάμαι το αίσχος του ημιτελικού στο ΟΑΚΑ, όταν οι θεατρινισμοί του Αλβέρτη και η διαιτησία απαγόρευσαν από αυτόν τον παικταρά να διεκδικήσει αυτό που το άξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή