Athlenda

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Άνοιξε η πόρτα..


Το Hoopfellas σχολιάζει ρεαλιστικά τη μετακίνηση του Κώστα Παπανικολάου στους Χιούστον Ρόκετς, η οποία προκάλεσε αίσθηση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μήπως ανοίγει για τα καλά η πόρτα του ΝΒΑ για τους Έλληνες αθλητές..?




Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε σε συμφωνία με τους Ρόκετς για 1+1 συμβόλαιο, ύψους 4.8 εκ. δολαρίων για την πρώτη σεζόν, με το Χιούστον να διατηρεί οψιόν ανανέωσης για τη δεύτερη (4.6 εκ.). Οι "Ρουκέτες" κατέβαλλαν το μάξιμουμ του buy-out  για international παίκτη όπως ορίζεται νομικά δηλ. 600 χιλιάδες δολάρια (με τον παίκτη να καταβάλλει με τη σειρά του 500χιλ. στη Μπάρτσα).


4.8 Τιιιιι...????


Σίγουρα το ποσό των ετησίων απολαβών του "Παπ" φάνηκε υπερβολικό σε πολλούς -λογικό, γιατί καθαρά σαν απολαβές/αγωνιστική αξία είναι..-, όμως οι Ρόκετς δεν είναι χαζοί και το συγκεκριμένο deal μπορεί να τους αποφέρει πράγματα. O Nτάρυλ Μόρεη (GM) είδε ότι το να υπογράψει έναν ποιοτικό βετεράνο defensive-combo forward  όπως ο Σόουν Μάριον δεν ήταν εφικτό (οι Ρόκετς δεν ήταν στις επιλογές του) και αποφάσισε να επενδύσει ολόκληρο το υπόλοιπο της mid level exception στον Παπανικολάου. Ουσιαστικά ο Μόρεη (ο οποίος έχει δεχθεί έντονη κριτική τη φετινή off season ειδικά μετά την ..απώλεια του Κρις Μπος, τη στιγμή που δεν κατάφερε να "μπεί" ποτέ για τον Μέλο και τον Λόουρι) "φούσκωσε" το ποσό στον "Παπ" για τον πρώτο χρόνο συμβολαίου, κερδίζοντας ο ίδιος το δικαίωμα να μη δώσει εγγυημένα χρήματα στον παίκτη τη δεύτερη σεζόν μιας και η ομάδα διατηρεί την option ανανέωσης. Έτσι λοιπόν, είτε ο Έλληνας φόργουορντ ανταποκρίνεται αγωνιστικά (πράγμα που όλοι εύχονται στον Χιούστον με πρώτο τον Μόρεη που ξαφνικά θα γίνει..μάγκας) και η ομάδα τον διατηρεί με 4.6 εκ. δολάρια που προβλέπονται εφόσον το Χιούστον κάνει χρήση της option, είτε, σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί, χρησιμοποιεί το συμβόλαιο του Παπανικολάου σαν διαπραγματευτικό χαρτί σε trade ή κερδίζει απλά το σεβαστό ποσό ενός expiring contract που μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμο στην επόμενη free-agency. Καθαρά ρεαλιστικά, πρόκειται για μια συμφωνία ενός έτους με προοπτική ανανέωσης, με τους Ρόκετς να τσεκάρουν σε αυτό το χρονικό διάστημα τον  Έλληνα φόργουορντ ο οποίος θα πρέπει να μπεί από νωρίς στα βαθιά μιας και δεν έχει την πολυτέλεια μιας εγγυημένης διετούς ή τριετούς συμφωνίας που θα του έδινε άπλετο χρόνο να ενταχθεί. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ναι μεν τα χρήματα φαίνονται too much για τον Παπ, όμως ουσιαστικά οι Ρόκετς κέρδισαν το δικαίωμα να κρίνουν άμεσα τον παίκτη και να αποφασίσουν για την τύχη του το καλοκαίρι χωρίς να δεσμευτούν με μια π.χ. τριετής συμφωνία ύψους 10-11 εκ. δολαρίων..

Το πλάνο του Μόρεη και η προοπτική του Παπανικολάου..


Όποιος παρακολούθησε Χιούστον Ρόκετς πέρυσι κατάλαβε πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα.. Μια μηχανή παραγωγής πόντων, με μεγάλο πρόβλημα στα μετόπισθεν το οποίο και κατά τη γνώμη μου της στέρησε το δικαίωμα να πάει πιο ψηλά στη Δύση. Κοιτώντας πιο βαθιά στη προσπάθεια της ομάδας του Χιούστον πέρυσι όμως, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει η προοπτική για τις "Ρουκέτες" να γίνουν καλύτερη αμυντική ομάδα. Ουσιαστικά ήταν μια καλή αμυντική ομάδα όσο ο Πάτρικ Μπέβερλι (εύκολα ένα από τα καλύτερα Defensive-PGs σήμερα) βρισκόταν στο παρκέ (διατηρούσαν την 7η καλύτερη άμυνα με αυτόν διαθέσιμο) ενώ συνολικά τελείωσαν 13οι σε defensive rating όλη τη σεζόν και 22οι σε παθητικό πόντων αν και εδώ πρέπει να λάβουμε υπόψιν και το fast-pace που επιδίωκαν σαν ομάδα. Έτσι ο GM, Ντάρυλ Μόρεη επικεντρώθηκε στο να φέρει στο Τέξας παίχτες με μεγάλη αμυντική διάθεση και ικανότητα να δώσουν στην ομάδα defensive stops τα οποία τόσο έλειψαν πέρυσι. Όλες οι κινήσεις του οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Αρίζα, Νικ Τζόνσον (G, εξαιρετικός leaper και αμυντικός πάνω στη μπάλα), Ντόρσεη, Καπέλα, Άντριεν (ναι, αυτός που η σελίδα πρότεινε το 2012 http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5591.html  και ήταν στους 4 προτεινόμενους αντί-Λάσμε το 2013, θυμηθείτε εδώ http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/06/show-me-money.html)

"3 & D" Wing


Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόκτηση του Παπανικολάου. Στους Ρόκετς αρέσει το motor του παίκτη, η αμυντική του διάθεση και τα ένστικτα του, τα οποία θεωρούν ότι μπορούν να βελτιώσουν την τρύπα της ομάδας στην help defense. Ουσιαστικά, ο Κέβιν Μακχέηλ (έχει μεγάλο μερίδιο όσον αφορά το αμυντικό πρόβλημα και ήδη εξετάζονται υποψήφιοι αμυντικοί κόοτς για να τον συμπληρώσουν) με τον Μόρεη βλέπουν στον Παπανικολάου έναν υπό κατασκευή "3 & D" wing, είδος πλαγίου (που ειδικεύεται στο να σουτάρει τρίποντο συνήθως σε spot up καταστάσεις και να παίζει άμυνα) που κάνει θραύση στο σύγχρονο ΝΒΑ και αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε ομάδα που θέλει να πατήσει κορυφή. 


Φυσικά ο 24 χρονος φόργουορντ θέλει πολύ δουλειά για να σταθεί στο ΝΒΑ. Σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχει το πακέτο του Γ. Αντετοκούνμπο, είναι σαφώς πιο limited prospect για το ΝΒΑ. Πρέπει να δουλέψει πολύ το παιχνίδι του με τη μπάλα στα χέρια και να βάλει κι άλλα πράγματα στο ρεπερτόριο του, όπως π.χ. το σουτ μετά από ντρίμπλα, να βελτιώσει το playmaking του που βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και τα τελειώματα του που θα τον κρατήσουν περισσότερη ώρα στο παρκέ. Έχει IQ, παραστάσεις που δε βρίσκεις σε παιδιά της ηλικίας του, δε κάνει εύκολα λάθη. Μπορεί να γίνει fan favorite με τη διάθεση και το πάθος του. Το αθλητικό/φυσικό του κομμάτι που για την Ευρώπη ήταν εξαιρετικό για τη θέση "3", είναι απλά average ή λίγο πιο πάνω, για την Αμερική. Θα το βελτιώσει σίγουρα. Όπως και την αυτοπεποίθηση-σιγουριά του, χαρακτηριστικό που θα γίνει άμεσα αντιληπτό στα διεθνή τουρνουά. Καθαρά σε προσωπικό επίπεδο, οι Ρόκετς και το ΝΒΑ ήταν ότι καλύτερο για τον παίκτη. Όχι μόνο οικονομικά αλλά αγωνιστικά. Έχω την εντύπωση ότι στην Ευρώπη το παιχνίδι του δεν είχε περιθώρια εξέλιξης. Και το Χιούστον μοιάζει καλή κατάσταση για αυτόν. Η φύση του συμβολαίου του αλλά η στελέχωση του ρόστερ του δίνει το περιθώριο να βρεί ρόλο ως μπακ-απ του Αρίζα. Eκεί θα χρησιμοποιηθεί και δε βλέπω σε πρώτη φάση καθόλου λεπτά στο "4", εκτός και ο Μακχέηλ επιλέξει να παίξει small, ανοίγοντας με το σουτ του Έλληνα φόργουορντ τη ρακέτα για τον Χάουαρντ. Στο "3" λοιπόν, θα έχει εσωτερικό ανταγωνισμό πιθανόν με τα τεράστια χέρια του Ρόμπερτ Κόβινγκτον, το agressiveness του Αλόνζο Γκι και ίσως το πρώην δικό μας Σκότι Χόπσον.. Στο Χιούστον πάντως οι οπαδοί των Ρόκετς έχουν λάβει θετικά την υπογραφή Παπανικολάου (παρόλο το κακό προηγούμενο με τον Σπανούλη) και τον αντιμετωπίζουν (λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του και το επίπεδο ανταγωνισμού που έπαιζε στην Ευρώπη ως έναν late-first rounder που αξίζει η ομάδα να επενδύσει πάνω του ακόμα και εάν δεν έχει την παραγωγικότητα του Πάρσονς..


Το θετικό από την όλη υπόθεση είναι ότι η χώρα μας ανοίγει σιγά σιγά την πόρτα του Αμερικανικού μπάσκετ. Ο Παπανικολάου θα μπεί στη λίγκα δίπλα στους Καλάθη, Κουφό, Αντετοκούνμπο ενώ πλέον πολλά νέα παιδιά κοιτούν το NCAA, χωρίς δισταγμό και δυσπιστία, τοποθετώντας το μάλιστα ως πρώτη επιλογή, πάνω από τη συμμετοχή (..) και το συμβόλαιο στην ελληνική Α1. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σταδιακά αλλάζει ο τρόπος που βλέπουν τον, μέχρι πρότινος δυσπροσάρμοστο στον τρόπο ζωής και στις αγωνιστικές απαιτήσεις της Αμερικής, Έλληνα παίκτη στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Είναι όμως και μια ευκαιρία για εμάς να ξαναχτίσουμε τη λίγκα μας (και να γίνουμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε προγράμματα του NCAA) , εστιάζοντας στην παραγωγή και ανάπτυξη νέων παιδιών τα οποία θα εντάσσονται νωρίς και με ενεργό ρόλο στο αγωνιστικό πλαίσιο της Α1 αλλά και με το να επενδύσουμε πραγματικά στο σωστό scouting σε όλες τις αγορές του κόσμου. Η εποχή μας το επιτάσσει. Επενδύστε στη παραγωγή και το εξειδικευμένο scouting. Οι ομάδες που θα το κάνουν αυτό, θα βγούν στον αφρό.. Και να είστε σίγουροι ότι παιδιά από το δικό μας πρόγραμμα μπάσκετ, σαν τον Παπανικολάου, τα οποία κάνουν το μεγάλο βήμα απέναντι, μόνο πολλαπλά οφέλη μπορούν να φέρουν στη λίγκα και στο άθλημα μας..


ΥΓ: Θέλω τόσο πολύ, την επόμενη διετία/τριετία, κάποια στιγμή να δω τον Γ. Αντετοκούνμπο να παίζει με τη μπάλα στα χέρια όπως ο Μπατούμ. Να αποκτήσει τα playmaking abilities του Γάλλου. Θα τρομάξει πολύς κόσμος τότε, να είστε σίγουροι.. Ο Μπατούμ βέβαια είναι 6 χρόνια στη λίγκα. Πέρυσι τελείωσε τα 82 παιχνίδια της σεζόν με μ.ο. 7.5 ριμπ. & 5.1 τελικές.. Ανάλογα νούμερα και στα 11 ματς της ποστ σίζον.. Το δικό σου πακέτο Γιάννη είναι ακόμα καλύτερο. Θέλει όμως πολύ δουλειά για να φτάσεις αρχικά εκεί..


ΥΓ1: Η Εθνική μας έχει καλά στοιχεία και ακόμα περισσότερα να βελτιώσει. Το καλό είναι ότι γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας. Ειδικά στο κομμάτι του ριμπάουντ (ελλείψει Φώτση) πρέπει να βοηθήσουν πολύ οι περιφερειακοί, δεδομένου ότι  τα γκαρντς μας είναι εξαιρετικοί ριμπάουντερς. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο γιατί με αυτή την αδυναμία θα χάσουμε το παιχνίδι του ρυθμού και θα μοιάζουμε με underachievers. Περιθώρια υπάρχουν και καλή προοπτική πάντως. Με τα παιδιά που θα γυρίσουν θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι..

ΥΓ2: Οι Κροάτες μου αρέσουν αρκετά, έχουν ποιότητα. Έμαθα βέβαια ότι η χθεσινή ήττα με το τρίποντο-φαρμάκι του Belgrade's finest, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, έφερε εκνευρισμό..  Θα τους δούμε σήμερα απέναντι μας.


222 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό άρθρο Τζιμ...

    Καλή επιτυχία στον συνονοματό μου...

    Δυο απορίες... Το τρίποντο στο ΝΒΑ είναι στα 7.75 μ; Ο Παπ δεν πρέπει να δουλέψει στο consistency; Γιατί σε ένα παιχνίδι μπορεί να έχει 6/8 και στο άλλο 1/5... Επίσης φέτος είχε μεγάλο "slump" συγκριτικά με το 66% που σούταρε στη ρέγκιουλαρ σιζον πέρσυ

    Συμφωνείς με τον χαρακτηρισμό του light Πάρσονς που του έδωσε ο Παπαδογιάννης;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7.24 το τρίποντο στο ΝΒΑ

      Διαγραφή
    2. 7.25m στη κορυφή του τόξου με σταδιακή μείωση στα 6.70m στη βάση.

      Γιώργος Μετ/ση

      Διαγραφή
  2. Αρθράρα. Το καλύτερο είναι αυτό για τον Αντετοκούνμπο. Αν γίνει Μπατούμ στο κομμάτι αυτό θα είναι σούπερ.

    TEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " Είναι όμως και μια ευκαιρία για εμάς να ξαναχτίσουμε τη λίγκα μας (και να γίνουμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε προγράμματα του NCAA) , εστιάζοντας στην παραγωγή και ανάπτυξη νέων παιδιών τα οποία θα εντάσσονται νωρίς και με ενεργό ρόλο στο αγωνιστικό πλαίσιο της Α1 αλλά και με το να επενδύσουμε πραγματικά στο σωστό scouting σε όλες τις αγορές του κόσμου. Η εποχή μας το επιτάσσει. Επενδύστε στη παραγωγή και το εξειδικευμένο scouting. Οι ομάδες που θα το κάνουν αυτό, θα βγούν στον αφρό.. "

    πες τα τζιμ..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν έχω πολύ καλό προαίσθημα για τον Παπ. Είναι άγουρος για το ΝΒΑ και δε νομίζω ότι θα μπορέσει ποτέ να παίξει με τη μπάλα στα χέρια. Εύχομαι τα καλύτερα βέβαια στο παιδί.

    αυτό το περυσινό λινκ που έβαλες με τη λίστα για τους αντι-λάσμε ήταν ένα από τα αγαπημένα άρθρα

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/06/show-me-money.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim για τον Παπανικολάου είναι ένα μεγάλο βήμα αλλά βλέποντας όλη την πορεία του, που έγινε σκαλί-σκαλί και μέσα απο πολύ δουλειά νομίζω οτι το timing είναι ιδανικό. Η Ευρώπη δεν έχει να του δώσει κάτι παραπάνω ενώ η προοπτική να αρχίζει απο χαμηλά στοχεύοντας ψηλότερα δεν τον τρόμαξε ποτέ. Η κίνηση με την μπάλα στα χέρια και το σουτ μετά απο τρίπλα είναι όπως είπες η αχίλλειος πτέρνα του αλλά βλέποντας τα φιλικά της Εθνικής έχω την αίσθηση ότι έχει δουλέψει αρκετά πάνω σ' αυτά και παρουσιαζεται κάπως καλύτερος.
    Σε ότι έχει να κάνει με το εξειδικευμένο scouting νομίζω οτι θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία στον ΠΑΟΚ όχι μόνο για την περίπτωση Κούπερ αλλά συνολικά για τον τρόπο που κινείται ως ομάδα. Αλήθεια έχεις άποψη για τον Όντουμ;
    basketmaniac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας είμαστε ρεαλιστές: Μετά την καταστροφική οφ-σίζον ο Μόρεϊ αναγκαστικά γεμίζει το ρόστερ με υλικά μιας χρήσης-μιας χρονιάς για να ξαναβγεί στην αγορά ένα χρόνο από τώρα. Στο ΝΒΑ πλέον παίχτες θεωρούνται το πολύ 2-3 αστέρες ανά ομάδα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι 'assets' που υπάρχουν απλά σε αναμονή της επόμενης ανταλλαγής.

    Μπράβο του Παπανικολάου που έφτασε μέχρι εκεί. Προφανώς εγώ και η μπάκα μου δεν θα θεωρούμασταν ούτε καν assets για τον Μόρεϊ. Πρέπει να είσαι καλός παίχτης για να φτάσεις εκεί. Αν πιάσει, έχει καλώς. Θα πρέπει όμως να υπερβεί κατά πολύ τις προσδοκίες για να τον κρατήσουν. (Αυτό που ο δεύτερος χρόνος συμβολαίου πληρώνει λιγότερο από τον πρώτο είναι κλασσικό συμβόλαιο Μόρεϊ.)

    Μακάρι να διαψευστώ, αλλά η φάση μου θυμίζει λίγο το one and done του Φώτση ή του Ρεντζιά.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζιμ ο Φωτσης ειναι ο καλυτερος ψηλςο above the rim αλλα θεωρω οτι παρα τα καλα του στατιστικα στα ριμπαουντ εχει/θα ειχε σημαντικο προβλημα απεναντι σε αλτικους ψηλους η 7φουτερ..δες πχ την σειρα με τα τσσκα και το ματς με osfp στο κυπελλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πιστευεις ότι ο παπανικολαου μπορει να παρουσιασει ουσιαστικη βελτιωση σε τομεις όπως η ντριμπλα κτλ ώστε να γινει ολοκληρωμενο τριαρι και να πιασει επιπεδο σταρτερ στο χιουστον?η ισως η ηλικια του δεν επιτρεπει τοσο μεγαλη βελτιωση σε βασικους τομεις του παιχνιδιού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @vet13..Οπως γραφει κι ο Τζιμ,οι Ροκετς τον υπεγραψαν για ενα ρολο αναλογο αυτου του Μπραμου στον Παναθηναικο..Οι βασικες και χτυπητες αδυναμιες του Παπ που οφειλονται στη δουλεια που δεν εγινε οταν ηταν μικροτερος,δεν μπορουν να εξαλειφθουν στα 24 του,οταν μαλιστα παει να παιξει σε μια ομαδα που τον θελει για συγκεκριμενο ρολο..Αν σκεφτουμε οτι ο Φωτσης που εφυγε στα 20 του για το nba εχοντας κι αυτος χτυπητες αδυναμιες οσον αφορα το παιχνιδι με τη μπαλα στα χερια,δεν μπορεσε να τις βελτιωσει,καταλαβαινεις ποσο δυσκολο θα ειναι για τον Παπ..Το ιδανικο σεναριο ειναι να γινει ενας καλος ρολιστας που με δυνατο του σημειο την αμυνα να βρισκει συμβολαια..Το κακο ειναι οτι σε αντιθεση με τον Αντε που ειναι 20 ετων και βασει του ταλεντου του η ομαδα του πονταρει πολλα επανω του,ο Παπ ειναι 24 και λογιζεται σαν ετοιμος να δωσει λυσεις στην ομαδα που τον υπεγραψε..Το σιγουρο ειναι οτι θα βελτιωθει παιζοντας στο καλυτερο πρωταθλημα του κοσμου και τη βελτιωση του αυτη θα την καρπωθει επιστρεφοντας καποια στιγμη στην Ευρωπη..

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Jim,
      Εγώ νομίζω οτι ο μικρός είναι πολύ έξυπνος αφού πάει σε ομάδα που παρότι δεν θα του δώσουν εγγυημένο χρόνο, μπορεί αμα δουλέψει να του δώσουν πολύ (12-18 λεπτά). Αυτά που πρέπει να βελτιώσει (ball handling & court vision), βελτιώνονται μέσω δουλειάς αφού το IQ το έχει. Απλά θα πρέπει να βάλει ένα κρεβάτι στο προπονητήριο, αν το κάνει αυτό τότε θα μείνει για πάντα εκεί, all star μπορεί να μην γίνει αλλά 4-5 εκ θα τα βρίσκει πάντα.
      Χαιρετισμούς
      "Ατσα Νικολιτς"

      Διαγραφή
  9. Απο τον Trashpi και το Garcia που ειχαμε περσυ, ο Παπανικολαου ειναι ο Τζορνταν μπροστα τους. Δυστυχως το buy out του ηταν μεγαλο αλλιως θα ερχοταν πιστευω με την BIE(2.1mil per year).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν καταλαβαίνω ακριβώς το λόγο που ο Παπ θα πάρει τόσο μεγάλο συμβόλαιο παρά τις επεξηγήσεις του Τζιμ,δεν καταλαβαίνω πως το μεγάλαιο συμβόλαιο μπορεί να μεταφραστεί σε διαπραγματευτικό χαρτί για ανταλλαγή κλπ. Άσχετος από νόμους ΝΒΑ γαρ..
    Όσο για τον παίκτη,δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως να έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά που τον κάνουν χρήσιμο σαν ρολίστα στο ΝΒΑ όπως είχε πχ. ο Άντιτς με τον όγκο του και το σουτ από τη θέση 4.
    Παρ'όλα αυτά έχει ταλέντο και ικανότητες που αν δουλευτούν μπορεί να δώσει πολύ αποτελεσματική βοήθεια σε μια ομάδα.
    Ήταν το καλύτερο βήμα κατ'εμέ στην καριέρα του αυτή τη στιγμή,μιας και οι Ευρωπαικές ομάδες δεν τον βοηθούν σαν προγράμματα να εξελίξει έτσι το παιχνίδι του ώστε να εξελιχθεί σε top material για τα Ευρωπαικά δεδομένα.
    Παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια,καλύτερο agility στην προσωπική φάση,consistency στο μακρινό σουτ και δουλειά στο σουτ υπό οποιοδήποτε καθεστώς.
    Στον όρο playmaking που αναφέρεις Τζιμ δεν ξέρω αν εννοείς το να μπορεί να τρέξει μόνος του pick and roll ή να παίξει κεφάλι σε μια επίθεση μισού γηπέδου,πάντως το courtvision,το basketball iq και η αίσθηση των φάσεων με τους συμπαίκτες του αποτελούν κάποια από τα καλά του στοιχεία.
    Δείχνει και μαι βελτίωση στα τελειώματα του σε δικές του προσπάθειες,τον βοήθησε κάπως η Μπαρτσελόνα(κάτι που δείχνει την αδυναμία Ελληνικών ομάδων,που ναι μεν ίσως υπερέχουν στο πώς να εκμεταλλεύονται και να σχεδιάζουν τακτικά τους παίκτες,αλλά υστερούν πολύ στην προσωπική βελτίωση του παίκτη)
    Έχει agressiveness και αποφασιστικότητα που ίσως τον βοηθήσουν να διεκδικήσει με πείσμα και κόντρα σε απογοητεύσεις τη θέση του στο rotation των Ρόκετς.
    Τώρα όσο για το θέμα-κέρδος για το Ελληνικό μπάσκετ-δεν ξέρω πόσο μπορώ να συμφωνήσω σε αυτό και αν το βλέπω υπό το ίδιο πρίσμα.Πέρα από τον παίκτη που αποκομίζει μεγάλα οφέλη σε προσωπικό status και μπορεί να ανεβάσει τα personal skills του δεν βλέπω το τι κερδίζουμε ανοίγοντας την πόρτα στην Αμερική.
    Οι Γάλλοι που στέλνουν τα ταλέντα τους από νωρίς στο ΝΒΑ τι αποκομίζουν στην εγχώρια λίγκα(που είναι ο καθρέφτης σου) και στο μπάσκετ τους σαν χώρα πέρα από τους βελτιωμένους παίκτες που έχει η εθνική τους?(που 1 στους 2 Nbaers την αρνούνται)
    Aν δεν αποκτήσουμε αυτά που λες σε τεχνογνωσία παραγωγής-εύστοχου scouting και εξειδικευμένου για τις ομάδες μας(συν όλα τα οικονομικά και τα παραγοντικά που είναι και ο μεγάλος ανασταλτικός μας παράγοντας) δεν πρόκειται να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και κινδυνεύουμε να γίνουμε βιτρίνα των Αμερικάνων ενώ αυτή τη στιγμή τουλάχιστον έχουμε την ιδιαιτερότητα μιας από τις πιο κυρίαρχες σε ταυτότητα παραγωγή παικτών στο Ευρωπαικό σκηνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Ο Κατσικάρης προσπαθεί να προσαρμόζεται στον αντίπαλο αμυντικά στα match-up και βλέπουμε 5άδα με Αντετοκούμπο στο 2 (ελέω Μπατούμ-Μπογκντάνοβιτς).Ήδη στρώνει λίγο το παιχνίδι μας,θα είναι ευεργετικές οι ενσωματώσεις Καλάθη(που είναι ο πιο σημαντικός παίκτης,ίσως μαζί με Μπουρούση)-Πρίντεζη(ο Καιμακόγλου σα να μην ταιριάζει τόσο στο παιχνίδι και την ομάδα όσο θα θέλαμε).
      ** Οι Κροάτες έχουν καλό υλικό,αρκετούς δημιουργούς σε διαφορετικές θέσεις με τους γκαρντ τους να υστερούν στον τομέα.Καλό γιατί βρίσκουν εναλλακτικές και δεν έχουν τόσο σοβαρό θέμα στον τομέα,αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να έχεις καλούς δημιουργούς στα γκαρντ.Ο Μπογκντάνοβιτς καλείται να αναλάβει τον τομέα σαν go-to guy με μια πιο ισορροπημένη απόδοση και σε πιο passive mood. Αν σφίξουν καλά στην άμυνα(γιατί δεν υπάρχουν και τα καλύτερα υλικά) έχουν καλές δυνατότητες.
      ***Bλέπω ότι αρχίζει η κλασική γκρίνια για πρόσωπα και κυρίως για Βασιλειάδη.Όταν γίνεται σύγκριση σουτέρ μεταξύ τους,τουλάχιστον κοιτάξτε να είναι ίδιας θέσης και φύσης.Να συγκρίνεις έναν παίκτη που μπορεί να σουτάρει από κάθε θέση,με οποιαδήποτε στάση σώματος,με μεγάλο consistency και να μπορεί να βγαίνει πίσω από τα screen και να εκτελεί σε χρόνο dt με καλά αποτελέσματα δεν μπορείς να τον συγκρίνεις σαν σουτέρ με έναν καθαρό spot shooter που μάλιστα είναι σχεδόν αποκλειστικά 3άρι.(Μπράμος) Προφανώς ο προπονητής έκρινε ότι στο 3 υπάρχουν παίκτες που του δίνουν την άμυνα και τα στοιχεία που θέλει να έχει,ενώ ο Βασιλειάδης είναι tweener,role player και παλιός γνώριμος του Κατσικάρη.(που δεν είναι κακό-ξέρει να συνεργάζεται μαζί του κι έχουν χημεία)

      Διαγραφή
    2. @peris..Σεβομαι την επιμονη του Κατσικαρη στον Βασιλειαδη,αφου αυτος ειναι ο προπονητης κι οχι εγω,ομως ειναι δεδομενο οτι επιλεγοντας τον για το Μουντομπασκετ ρισκαρει γιατι πολυ απλα ο Βασιλειαδης ειναι παρωχημενος παικτης και οσον αφορα αυτο που γραφεις ''..και να εκτελει σε χρονο dt με καλα αποτελεσματα'',αυτο το 'χει καταφερει σε συγκεκριμενες βραδιες και σε ματς ανευ σημασιας..Υ.Γ.Δεν μπαινω στη λογικη της συγκρισης με τον Μπραμο για το ποιον θα επρεπε να καλεσει..

      Διαγραφή
    3. Για το συμβολαιο του Παπ που αναφερεις
      1) Επρεπε να ειναι τετοιο ωστε να πειστει ο παικτης να μετακομισει στο Χιουστον. Αν αφαιρεσεις τη φορολογια που ειναι γυρω στο 40% συν τα προβλεπομενα μπονους των εκπροσωπων (4% αν δεν κανω λαθος), συν το οτι τα εξοδα διαβιωσης επιβαρυνουν αποκλειστικα τον παικτη (σπιτι, αυτοκινητο, διατροφη που κοστιζουν κατιτις). Στο τελος μετατρεψε τα σε ευρω και εχεις το νουμερο που θα εκανε τον παικτη να αφησει το κλειστο 2ετες που απεμενε στην Μπαρτσελονα με τα σιγουρα λεφτα για να παει για ενα διετες στην Αμερικη με μονο τον 1ο χρονο εγγυημενο.
      2)Το συμβολαιο του αποτελει δυνατο χαρτι σε περιπτωση ανταλλαγης καθως χρησιμοποιώντας το μπορει να παρει εναν παικτη του οποιου οι μιθσοι να ματσαρονται οπως λεει ο κανονισμος και εσυ τους προσφερεις τη δυνατοτητα να κανουν χωρο στο σαλαρι καπ του χρονου. Για να σου το εξηγησω με παραδειγμα. Εστω οτι ο Παπανικολαου δεν παει τοσο καλα αλλα το Χιουστον ειναι κοντα στα Πλειοφ και θελει μια αναβαθμιση σε καποια θεση του ροστερ πχ στο 4 που υπαρχει θεμα και το Ντενβερ λογικα δεν μπαινει στα Πλειοφ και θελει να ξεφορτωθει καποιο μισθο. Τοτε μπορει να γινει μια ανταλλαγη Παπανικολαου-Χικσον και το Χιουστον θα παρει το κλειστο 2ετες του που μενει ενω το Ντενβερ θα αποδεσμευσει τον Παπ στο τελος της χρονιας κερδιζοντας 4,6 εκατ για τη νεα σεζον. Κατι αντιστοιχο μπορει να γινει με οποιοδηποτε παικτη που η ομαδα του δεν φαινεται να μπαινει στην ποστ-σιζον και εχει κλειστο πολυετες συμβολαιο της ταξης των 5 εκατ.

      Διαγραφή
  11. Καλησπερες,ενω ολη η λιγκα πληρωσε το σουτ στην ελευθερη αγορα το χιουστον πληρωνει αμυνα...δεδομενου οτι ο αριζα επαιζε 35 λεπτα μ.ο στη ουασινγκτον και με το σκεπτικο οτι ισως μειωθει λιγο αυτος ο χρονος ο παπανικολαου εχει 8 με 10 λεπτα το ματς,ειναι δεδομενο οτι οι ροκετς επιρεαστηκαν πολυ απ τα προβληματα που τους εβαλε ο μπατουμ στα πλει οφ και η παθιτικη αμυνα του παρσονς επανω του,ετσι προσθεσαν ενα πολυ πολυ καλυτερο αμυντικο αλλα και πολυ βελτιωμενο στους σουτ παιχτη οπως ο αριζα και προσθεσαν ενα επιθετικα αμυνομενο μπακ απ που θα κανει φαουλ θα τσαλακωσει και θα κουρασει τον αντιπαλο.Ο αλονζο τζι δεν αποτελει απειλη,εαν ειναι μετριο το παιχνιδι στη περιφερεια απ τον παπ το δικο του ειναι σχεδον ανυπαρκτο,ειναι αρκετα αθλητικος αλλα σκοραρει μονο με ντραιβ(και καρφωμα). Ουσιαστικα ο μορεη στεινει ενα ροστερ που θα παιζει για τους χαρντεν-χαουαρντ,εχει αρκετο χρημα εξαιτιας του ξεφωρτοματος των ασικ-λιν και ρισκαρει σε συμβολαιο μη εγγυημενα και ενος χρονου οπως ο παπ.Αμεσος στοχος η ελευθερη αγορα 16/17 οπου εκει υπαρχει ο mvp κεβιν ντουραντ....
    Υ.Γ Δυσκολο να αλλαξει η 12αδα εθνικης,ο γιανκοβιτς δεν φενεται να αρπαζει την ευκαιρια και μαλλον ο μπογρης με βασιλειαδη ειναι οι 2 που θα παρουν τις θεσεις.
    Υ.Γ 1 Πως τουμπανιασε ετσι ο σαριτς!!!Εχει ριξει πολυ δουλεια στο κορμι του με προφανη στοχο το nba, περπερογλου-σαριτς-κριστιτς με μπακ απ το λασμε;χμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω για τον Παπανικολαου μετραω 13 λεπτα ως back up 3 (εαν πουμε οτι θα παιξει 35λεπτα) + μερικα λεπτα ως back up 2 οταν ο Χαρντεν ξεκουραζεται και ο Ντανιελς αμυντικα δεν μπορει. Εξαλου επιθετικα οι μπαλες θα πηγαινουν στον Χαουαρντ ενω επισης οταν οι ροκετς θα παιζουν small ball με Αριζα στο 4 θα βρισκει και αλλα λεπτα στο 3 εαν ειναι ζεστος. Λεπτα υπαρχουν εαν βρισκει μια σταθεροτητα στο σουτ του.

      Διαγραφή
    2. Η φροντκόρτ της Αναντολού είναι πολύ δυνατή και άψογα δομημένη. Το μπακόρτ όμως ερωτηματικό..

      Διαγραφή
    3. Δεν τρελενομαι για ντρε'ι'περ κουμανταδορο,αντιθετα ο ματ τζαννιγκ μιαζει στοχευμενη κινηση απ εκει και περα ο μπαλμπα'ι' ειναι μετριοτατος και τα 2 στοιχηματα που αρεσουν στο ντουντα - τσεντι που θα παρει λιγο χρονο στο 2 και ο ουλουμπαι που εχει πολυ μελλον.Πολυ βαρος στο παιχνιδι στη ρακετα και στα σουτ που θα βγαινουν για τζαννιγκ.

      Διαγραφή
    4. Ο Τσεντί είναι πιο παιγμένος Άκη, υπάρχει περίπτωση να τον ανεβάσει μέχρι και στο "1". Ο Ουλουμπάη όντως είναι prospect και δίπλα στον Ντούντα μπορεί να κάνει την τύχη του όμως το πρόβλημα για την Εφές είναι ο τραυματισμός του Μπατούκ που θα έπαιρνε αρκετό χρόνο στα φτερά (χάνει 5 μήνες). Είχα γράψει στο Euroland ότι κοιτούν τον Ακιόλ.. Μη ξεχνάς ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με Πλάνινιτς. Προσωπικά θα έβαζα τον Μίλκο Μπιέλιτσα μόνο στην Ευρωλίγκα και θα έπαιρνα έναν δημιουργό τύπου Μίσιτς. Δεν υπάρχει δημιουργία στα γκαρντ φίλε.. Ο καλύτερος της Εφές σε αυτό το κομμάτι είναι ο Σάριτς..

      Διαγραφή
  12. ...κάτι άσχετο, αναφορικά με ποστ που γίνανε στο προηγούμενο άρθρο και αφορούσαν την παρακολούθηση παιχνιδιών της U17 Εθνικής στο Παγκόσμιο του...Ντουμπάι (ντόινγκ...), μέσω του browser-addon "Hola" (για Crome ή Mozilla Firefox), το οποίο εξυπηρετεί VPN σκοπούς (=κοντολογίς και στην ουσία, κατ' επιλογή σύνδεση μέσω servers άλλων χωρών σε ιστοσελίδες που έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς παρακολούθησης) : Επειδή τα post-game βίντεο (και όχι τα του real-time streaming την ώρα των αγώνων) του καναλιού της ΦΙΜΠΑ στο ΥΤ, ΔΕΝ παίζουν με δαύτο, μπορείτε εναλλακτικά να εγκαταστήσετε το ZenMate addon. Μέσω του οποίου,σε 'μένα έχουν παίξει μια χαρά (σύνδεση σε server Ελβετίας).
    (...το δε Hola, είναι από την άλλη μια χαρά για όσους είναι στο εξωτερικό, και θέλουν να παρακολουθήσουν είτε real-time streaming, είτε βίντεο στο gallery, από το site του ΑΝΤ1, επιλέγοντας σύνδεση σε ελληνικό server.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oσο το 'μοντερνο' μπασκετ του Κατσικαρη στηριζεται στο 'σουτερ' Βασιλειαδη και στις ζεϊμπεκιες του Καϊμακογλου τα αποτελεσματα και το θεαμα θα ειναι ασχημα. Χιλιες φορες να χανουμε παιζοντας συγκροτημενο και ορθολογικο μπασκετ. Δε θελω να ξαναδω να παιρνει κρισιμη προσπαθεια ο 'σουτερ'. Υπαρχει ο Μπουρουσης,ο Σλουκας κι ο Παπανικολαου. Ας χασουν εκεινοι τα σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim. στην θέση του Κατσικάρη, και αν ήξερες ότι ο Κουφός δεν κατεβαίνει, θα καλούσες τον Αντώνη και θα κατέβαινες με 3 τεσσάρια? Προσωπική άποψη, και δεν ξέρω αν έγινε τέτοιου είδους κίνηση,ότι αντί Μπόγρη-Γλυνιαδάκη, ο Αντώνης μια χαρά θα έπαιζε και 5άρι για 5' και άλλα 10 στο 4. Ίσως και για αυτό να τα έχωσε τόσο ο Κατσικάρης στον Κουφό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100%.. ΄Θεωρώ ότι με τον Κουφό στην ομάδα, ο κόουτς έπραξε σωστά αρχικά. Πλέον χωρίς τον Κουφό και με το θέμα στο ριμπάουντ, ο Φώτσης θα ήταν ταμάμ..

      Διαγραφή
  15. Ο Παπανικολάου είναι δεδομένο ότι θα δουλέψει και θα καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά το αθλητικό του πακέτο ώστε να μπορεί να σταθεί για αρκετά χρόνια στο NBA ως Defensive anchor στη θέση 3.
    Ο ρόλος που περιγράφει ο τζίμ νομίζω ότι θα είναι αυτός που θα έχει του χρόνου στο Houston. Στα πολύ θετικά του είναι ότι μπορεί να τρέξει πολύ καλά το γήπεδο και να τελειώσει αξιόπιστα φάσεις στο transition.
    Ένα απο τα σημαντικά θετικά του ανοίγματος της πόρτας στο NBA είναι ότι θα καταλάβουν όλα τα νέα παιδιά που παίζουν μπάσκετ στην Ελλάδα ότι αν βάλουν κάτω το κεφάλι, δουλέψουν και προσπαθήσουν με σταθερά βήματα (αρχικά να εμπιστευτούν τις ομάδες της Α1) δεν τους εμποδίζει τπτ να παίξουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.
    Άληθεια υπάρχει κάποιος έλληνας, απο του πολλούς που έχουν παίξει, που να έκανε το βήμα κατευθείαν απο το NCAA στο NBA? Δεν νομίζω. Όπως περίτρανα απέδειξε το μεγαλύτερο ταλέντο των τελευταίων ετών στην Ευρώπη, Dario Saric, ο σωστός δρόμος περνάει απο τις εγχώριες λίγκες!!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Ακόμα και η μετάλλαξη του Παπαπέτρου μέσα σε μια σεζόν στην Αμερική αποτελεί κίνητρο για τα νεότερα παιδιά.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα στην παρέα, όσον αφορά την εθνική μου αρέσει η φιλοσοφία και ο τρόπος παιχνιδιού που προσπαθεί να περάσει ο Κατσικάρης. Περιμένω περισσότερα από Σλούκα που στα φιλικά φαίνεται να βρίσκεται εντελώς εκτός κλίματος.
    Συμφωνώ με μια παραπάνω άποψη ότι ελλείψει Κουφού θα είχε σίγουρα θέση στη 12αδα ο Φώτσης.
    Θεωρώ λάθος να κατηγορείται άδικα ο Βασιλειάδης,δεν έχουμε άλλον καθαρό σουτερ και είναι χρήσιμος.Άλλωστε δεν κάνει κατάχρηση προσπαθειών και δίνει την ψυχή του στο παρκέ.
    Ο Αντετοκούμπο πρέπει να παρει πολλά λεπτά συμμετοχής στο τουρνουά αλλά και περισσότερες προσπάθειες,αλλάζει η ομάδα με την παρουσία στην 5αδα.
    Όσον αφορά τον Παπανικολάου, το ύψος του συμβολαίου του είναι αστρονομικό. Αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς ότι φέτος θα πάρει όσα και οι Jabari Parker kai Andrew Wiggins.
    O Παπανικολάου στο NBA μπορεί να κάνει 3 πράγματα: άμυνα κυρίως, σουτ από μακρινή απόσταση το οποίο και θα πρέπει να βελτιώσει και να σταθεροποιήσει και να τρέχει σωστά το γήπεδο στο transition.
    Aν είναι συνεπής στα τρία παραπάνω θα καταφέρει να σταθεί αξιοπρεπώς σαν ρολίστας για αρκετά χρόνια στο nba. Για παράδειγμα ο Shane Battier με αυτά τα χαρ/κα κατάφερε να κάνει μια αξιοσημείωτη καριέρα σαν ρολίστας.
    Φυσικά μακάρι να διαψευστώ και να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται.

    Stephen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστές απόψεις. Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα. Στον Παπ το έγραψα, βλέπουν έναν 3 & D Wing υπό κατασκευή, όπως ο Μπατίερ, που μια και το έφερε η κουβέντα θα ήταν πολύ χρήσιμος στη σημερινή Team USA όπως εξελίχτηκε το πράγμα.

      Διαγραφή
  17. Eιμαι απο αυτους που δεν τους αρεσει ο Βασιλειαδης , αλλα αυτη τη στιγμη το λεω και θα επιμεινω δεν υπηρχε καλυτερη επιλογη για τη θεση του.
    Ειναι και για αυτον αυτο το τουρνουα πολυ σημαντικο , αν δεν τα καταφερει με δικο του προπονητη δεν θα τα καταφερει ποτε ...
    Σημερα παρουσιασαμε καλυτερη εικονα απο εχτες και χαρηκα για αυτο .
    Καλυτερος ελεγχος ριμπαουντ και ψυχολογικο σπρωξιμο στο τελος για να θυμηθουν οτι καποτε αυτη η Εθνικη γυριζε απιστευτα δυσκολα παιχνιδια.
    Βλεπω σημαδια ωριμανσης (επιτελους ...) απο τον Μπουρουση...
    Τα μαζεψε τα 7 ριμπαουντ ο Αντε ...
    Θελω να δω τον Σλουκα με αυτοπεποιηθηση Κωνσταντινουπολης δεν ξερω τι πηγε φτετος στραβα και παει ακομα..
    Ο Καιμακογλου θα ειναι ετοιμος για το παγκοσμιο και θα μας βαλει τα γυαλια...
    Καλημερα σε ολους..
    Μανος Μασσαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σλούκας και Βουγιούκας. Πρέπει να ανέβουν άμεσα, θα αλλάξει όλη μας η εικόνα προς το καλύτερο Μάνο. Πως τα περνάς, όλα οκ?

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχνάμε και την ένταξη του Καλάθη ( κυρίως ) και του Πρίντεζη

      Διαγραφή
    3. Ολα καλα Τζιμ , διακοπες σε λιγο ... Προπονω (τουλαχιστον προσπαθω...) την ομαδα της εταιριας που δουλευω... Εχουμε απο ολα μεσα Γαλλους Ελληνες Κροατες Γερμανους Αμερικανους Τυνησιους... Βαβελ σκετη...
      Το μπλογκ με βοηθαει παρα πολλες φορες να ξεκαθαριζω τις ιδεες μου ανατρεχοντας σε διαφορα αρθρα -αυτοδιδακτος γαρ... Παθος τρελο.. Μπραβο και παλι για τη δουλεια σου καλο υπολοιπο διακοπων (πηγες δεν πηγες -δεν ξερω,,,)

      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
  18. απο τα λιγα που ειδα!
    ο αντεκουντομπο θα ειναι ο εφιαλτης της weak side το μακρος και η ταχυτητα του θα απαγορευσει τις πασες απο εκεινη την πλευρα και μας δινει την δυνατοτητα να κλεινουμε.

    ο καϊμακογλου και η δυνατοτητα του να παιζει με προσωπο και τριπλα στο τριποντο κολαει απιστευτα με το μπασκετ που θελει να παιξει ο κατσικαρης.

    ο βασιλειαδης ειναι υπεραπαραιτητος- δεν θα αργησει η στιγμη που θα αρχισουν να μας αφηνουν τα 3ποντα!!

    ειδα πολυ ενεργεια στην αμυνα-που ειχα καιρο να δω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τζιμ μπορεις να εξηγησεις πως ο κορμος ελληνων του οσφπ που πηρε δυο σερι ευρωλιγκες πατωσε εντελως τις ιδιες χρονιες με την εθνικη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ίδιο λόγο που τα χρυσά παιδιά της Ισπανίας δε μπορούν να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα..

      Διαγραφή
    2. Τα πραγματικά χρυσά παιδιά της Ισπανίας ΔΕΝ παίζουν στην Ευρωλίγκα (αφοι Γκασόλ, Ιμπάκα, Καλντερόν). Ο Ναβάρο την έχει κατακτήσει, άρα αναφέρεσαι μόνο σε Σέρχι και Ρούντι..

      Ο λόγος είναι ότι ο κορμός ελλήνων του ΟΣΦΠ είναι πιο μέτριος απ' ότι νομίζουμε (πλην Σπανούλη βεβαίως). Το μυστικό του ΟΣΦΠ τα χρόνια που πήρε τις 2 ευρωλίγκες ήταν οι καλοί ξένοι, και η προσωπικότητα Σπανούλη.

      Νίκος 13

      Διαγραφή
    3. Τελείως διαφορετικές διοργανώσεις, ομάδες, απαιτήσεις Νίκο. Το ερώτημα δεν έχει βάση. Θεωρητικά αν είχες τον Ίβκοβιτς στο τιμόνι της Εθνικής μπορεί να έβλεπες "άλλα" από τα ίδια παιδιά..

      PS: Οι ρόχας ήταν κυρίαρχοι και προ Μαρκ-Ιμπάκα..

      Διαγραφή
    4. Τζίμ, συμφωνώ ότι ο προπονητής παίζει μεγάλο ρόλο και όντως μιλάμε για τελείως διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά εσύ έβαλες την αναλογία.σύγκριση στο τραπέζι.
      Πάντως, οι φόυριας ρόχας, σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν ποτέ τόσο συγκεντρωμένοι σε μία ομάδα αλλά μάλλον διάσπαρτοι μεταξύ ΝΒΑ και διάφορων ισπανικών ομάδων.

      Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πιστεύω ότι οι Πρίντεζης, Σλούκας και Μάντζαρης είναι υπερεκτιμημένοι παίκτες. Απέδωσαν στο μάξιμουμ στον ΟΣΦΠ του Ντούντα (περιλαμβάνω εδώ και την πρώτη χρονιά Μπαρτζώκα γιατί μιλάμε για την ίδια ομάδα) αλλά περισσότερο η ομάδα τους ανέδειξε παρά αυτοί την ομάδα (σε αντίθεση με Σπαν, Παπανικολάου, Χάινς, ακόμη και ο υποτιμημένος Άντιτς).
      Και εξηγούμαι: Ο Μάντζαρης είναι καλύτερος από τους άλλους 2 σαφώς. Εξαιρετικός αμυντικός, μέτριος επιθετικός και οργανωτής, αλλά σίγουρα χρήσιμος σε μία ομάδα που θα έχει δίπλα του δύο κλασάτους περιφερειακούς (Σπανούλης- Λο).
      Ο Σλούκας ένας μέτριος παίκτης γενικώς, ασταθής σουτέρ, μέτριος οργανωτής και ενίοτε κακός (όχι απλώς μέτριος) αμυντικός (με εξαίρεση το διήμερο του Λονδίνου).
      Ο δε Πρίντεζης, το ομολογώ, είναι η προσωπική μου "αδυναμία", με την έννοια ότι τον θεωρώ ότι πιο υπερτιμημένο κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή πιάτσα. Μία χρυσή μετριότητα, που σε πιο "μπασκετικές" εποχές δεν μπορούσε να σταθεί όυτε στη Μάλαγα, βρήκε έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο υπό την καθοδήγηση του Ντούντα και πλασάρεται ως ένα από τα καλύτερα τεσσάρια στην Ευρώπη..Για μένα, το να προτιμάται έναντι του Φώτση (έστω και του τωρινού) είναι μπασκετικό έγκλημα. Το μοναδικό στο οποίο υπερέχει του Φώτση είναι το ποστ παιχνίδι. Απο κει και πέρα, σε άμυνα, σουτ, ριμπάουντ, αντίληψη, προσωπικότητα και ότι άλλο θες, μεταξύ τους υπάρχει χάος.. Δέχομαι ότι μιλάμε για έναν παίκτη που έχει πετύχει πολλά και που όλοι οι προπονητές τον σέβονται ιδιαιτέρως και εγώ προπονητής δεν είμαι, οπότε πιθανότατα κάνω λάθος, αλλά εγώ τον παίχτη Πρίντεζη ποτέ δεν αντιλήφθηκα τι τον κάνει "πολύ καλό".. Είμαι προκατειλημμένος φαίνεται, τι να κάνουμε... Θα με ενδιέφερε πάντως η απάντηση σου, καθώς είμαι βέβαιος ότι ΚΑΙ εσύ θα διαφωνείς μαζί μου σε αυτό το θέμα..

      Νίκος 13

      Διαγραφή
    5. Παρα το οτι ειναι off topic,ο ''Νικος 13'' εχει απολυτο δικιο.

      Διαγραφή
    6. Πλάκα έκανα Νικόλα.. Νόμιζα ότι σε αυτό το πνεύμα ήταν και το δικό σου αρχικό σχόλιο. Η μη κλήση του Φώτση δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική αξία του παίκτη αλλά με το ότι η ομάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα. Ίσως, λέω ίσως, να γινόταν το ίδιο με τον Ζήση εφόσον ήταν υγιής ο Σπανούλης.

      Διαγραφή
    7. Νίκο
      Για τον Πρίντεζη σε σχέση με Φώτση σ' ότι λες μαζί σου, το πρόβλημα το Φώτση όμως είναι ο Καιμακόγλου. Αυτοί οι 2 μοιάζουν πάρα πολύ και ο Κώστας είναι ποιο ολοκληρωμένος απ τον Φώτση (ο Πεδουλάκης τον λέει Κρυφό πλέι μέηκερ), αν και στα δυνατά του στοιχεία ο Φώτσης (above the rim, σουτ) είναι καλύτερος απ όλους. Τον Πριντ όμως τον αδικείς λίγο, επιθετικά είναι υπερ όπλο, παίζει με πλάτη, παίζει με πρόσωπο, με πρόσωπο έχει και jump shot και βάζει την μπάλλα στο παρκε, έχει drive και αξιοπρεπές σουτ και τέλος έχει κάτι πραγματικά σπάνιο, έχει μια κίνηση που δεν κόβεται (σουτ απ το πλάι) που την κάνει και με τα δυο χέρια! Αυτό είναι τρομερός μπελάς για την αντίπαλη άμυνα να είσαι σίγουρος. Το βασικό όμως είναι οτι με Καϊ-Φώτση, θα είχαμε 2 πολύ παρόμοια 4αρια και άρα παρόμοιο τρόπο αναπτυξης κλπ κλπ. Ο Φώτης πήρε τα ρίσκα του και το είπε κ όλας, απλά έκατσε πολύ άσχημα το ζήτημα με τον Κουφό.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    8. Άτσα, συμφωνώ με την ανάλυση σου ως προς Καϊμακόγλου- Φώτση-Πρίντεζη, αν και θυμάμαι το δίδυμο Καιμακόγλου-Φώτση στον ΠΑΟ να λειτουργεί μια χαρά μαζί (έπαιζε και στο 3 ο Καιμακόγλου τότε βέβαια)

      Κι εγώ πιστεύω ότι μάλλον τον αδικώ τον Πρίντεζη, καθώς αυτό επιτάσσει η κοινή λογική όταν τον παραδέχεται άπασα η μπασκετική πιάτσα..
      Αλλά μετά κάθομαι και τον βλέπω. Παιχνίδι με πλάτη έχει, αν και όχι κάτι εξαιρετικό. Παιχνίδι με πρόσωπο και σουτ και μπάλα στο παρκέ, τα έχουν δεκάδες άλλα τεσσάρια στην Ευρώπη στο ίδιο επίπεδο. Κι έναν παίκτη με τους μέσους όρους του και τα ποσοστά του, επιθετικό υπερόπλο δεν τον λες...
      Αυτή η κίνηση, στην οποία αναφέρεσαι, όντως είναι αποτελεσματική, αλλά δεν βρίσκει την ευκαιρία να την κάνει τόσο συχνά, ούτε είναι τόσο μη-αντιμετωπίσιμη, ώστε να δικαιολογήσει το επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται.

      Νίκος 13

      υ.γ. Τζίμ, θα ήθελα και την δική σου γνώμη πάνω σε αυτό το θέμα, αν γίνεται. Επίσης, Σλότερ ή Μακόλουμ??

      Διαγραφή
    9. Δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα οσο τα περιγραφεις για τον Πριντεζη,,,,Οπως ολοι οι παικτες εχει και αυτος τα μειονεκτηματα του .
      Μη ξεχνας οτι ενας απο τους πιο σημαντικους λογους που δεν εκατσε στη Μαλαγα ηταν και ενας αρκετα σοβαρος τραυματισμος που του στοιχισε μιση χρονια ενω ειχε αρχισει να βρισκει ρυθμο και ρολο στην ομαδα του. *(πηγε να καρφωσει και επαθε σοβαρο θεμα...)
      Στη συνεχεια δεν συνηλθε και δεν μπορεσε να επανελθει μεσα στην ομαδα.
      Οι επιθετικες του κινησεις ειναι ακριβως επιπεδου Ευρωλιγκας τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω μονο και μονο αυτο φτανει για να βρει θεση στην Εθνικη , θα διαφωνησω μαζι σου οσον αφορα την γνωστη του κινηση αλλωστε μη ξεχνας οτι στη Κωνσταντινουπολη με κατι τετοιο κερδισε ολοκληρο Ευρωπαικο.
      Σιγουρα δεν ειναι Μπερι αλλα βαζει αρκετους ποντους με αυτα τα περιεργα σουτ , εχει καλη συχνοτητα επιτυχιας....
      Επισης παραβλεπεις και τον χαρακτηρα του και τη μαχητικοτητα του ακομα και σε τομεις που δεν ειναι αρκετα καλος οπως το ριμπαουντ.
      Δεν υπαρχει περιπτωση να μη δωσει τις μαχες του.
      Αν εξαιρεσεις τον Μπουρουση και λαμβανοντας υποψιν την τωρινη ανυπαρξια του Βουγιουκα δεν διαθετουμε αλλο παικτη που να μπορει να ποσταρει τοσο καλα ....
      Οπως ειπε και παραπανω ο Τζιμ αν δεν ξυπνησει και ο Βουγιουκας δεν κανουμε χωριο ..
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    10. Μάνο, για τη μαχητικότητα συμφωνώ..Αλλά εδώ μιλάμε για υψηλό επίπεδο. Όσο για την κίνηση, είναι αποτελεσματική αλλά- ξαναλέω- δεν την κάνει τόσο συχνά ώστε να τον καταστά σοβαρό επιθετικό παράγοντα και μία καλή άμυνα την αντιμετωπίζει. Το ότι του έκατσε η φάση στην Πόλη (και είχε τα αρχίδια να την τελειώσει) δεν αλλάζει την επιθετική του γενική μετριότητα..
      Τέλος πάντων....Καλά να είναι το παλικάρι και μακάρι να με διαψεύσει...

      Νίκος 13

      Διαγραφή
    11. Νταξει το καταλάβαμε Νίκο έχεις εμπάθεια με τον Πριντεζη. Έχει και κάτι που δεν εχει ούτε ο Φώτσης ουτε ο Καιμακογλου ούτε τα περισσότερα τεσσάρια . Πολύ γρήγορα πόδια. Και αν τον εχεις δει στο γήπεδο τότε θα χεις δει ότι βγάζει πολύ ενέργεια στο παρκέ (που δεν βγάζει ούτε ο Φώτσης ουτε ο Καιμακογλου ) είναι άριστος στο τρανζισιον ειδικά για τηθέση του . γενικά τον ψοφαει λίγο τον αντίπαλο του…

      Διαγραφή
    12. Όπα, δεν ήθελα να το συνεχίσω αλλά δεν θα τρελαθούμε κι όλας..Γρήγορα πόδια ο Πρίντεζης??? Είναι το ίδιο γρήγορος με τον Φώτση στα 33 του.. 2 χρόνια πριν ούτε που υπήρχε σύγκριση..Απλώς είναι πιο γρήγορος τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το πως ήταν πριν, που ήταν πιο αργός κι από το ριπλεϋ..

      Για την ενέργεια έχεις δίκιο. Σήμερα, βγάζει σαφώς πιο πολλή ενέργεια από τον Φώτση (δεν ήταν έτσι πριν 2 χρόνια) και λίγο περισσότερο από Καιμακόγλου (ο οποίος βέβαια είναι 3 κλάσεις πιο πάνω ως παίκτης γενικότερα). Στο τρανζίσιον όντως είναι συμπαθητικός, περισσότερο λόγω αντίληψης και λιγότερο λόγω ποδιών..

      Πάντως, για να μην παρεξηγηθούμε, αυτό που λέω είναι ότι το παιδί είναι μέτριος, όχι κακός, παίκτης.. Και πάντα σε συνάρτηση με το επίπεδο που αγωνίζεται και το στάτους που έχει φτάσει.

      Νίκος 13

      Διαγραφή
    13. O Νίκος σ αυτό έχει δίκιο, ο Πρίντεζης δεν έχει καθόλου γρήγορα πόδια, απλά ξέρει και τρέχει πολύ καλά το γήπεδο. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, γρήγορα πόδια σημαίνει άμυνα και κυρίως άμυνα σε κοντούς μετά απο αλλαγή, και αυτό ο Πρίντ δεν το έχει, αλλά απο την άλλη η γνώμη μου είναι πω το επιθετικό πακέτο του Πρίντεζη είναι πολύ παραπάνω απο μέτριο...
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    14. Μαλλον κανεις πλακα… ειλικρινα… αλλιως κρινεις τον παιχτη με κριτηρια οπαδικα… ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ στα 2 3 τοπ 4αρια στην ευρωλιγκα, ταχυτητα εκτελεσης με καθε τροπο, ειτε ''πεταχτα'' ειτε. απο κατω, μαρκαρει αποτελεσματικα, ενω σε καθε ματς στις αλλαγες ακολουθει nitrogen-pg με ευκολια… θανατος για ομαδα που τρεχει αποτελεσματικα… πραγματικα σωμα και στοιχεια sg απλα 2,04… συν το γεγονος του. mental πακετου στο οποιο υπερτερει καθε 4αριου πλην. Φωτση που εχω σε εκτιμηση επισης… αποδεδειγμενα clutch παιχτης… Δεν εχουμε τα περιθωρια να απαξιωνουμε μαγκες τετοια προιοντα του μπασκετ μας…
      assistant

      Διαγραφή
    15. Φίλε assistant, προκατάληψη έχω, το παραδέχθηκα. Σίγουρα όχι οπαδική πάντως, αφού υπάρχουν πολλοί παίκτες του ΟΣΦΠ που εκτιμώ πολύ..
      Αλλά μήπως υπερβάλλεις από την ανάποδη εσύ λίγο?? "σε κάθε ματς στις αλλαγές ακολουθεί nitrogen pg με ευκολία"!!! Αυτό που το είδες ακριβώς?? "Σώμα και στοιχεία sg", ένας- στην καλύτερη περίπτωση μέτριος σουτέρ!!! "Στα 2-3 τοπ 4αρια στην ευρωλίγκα"!!!! Αν εγώ το παρατραβάω μία, εσύ το παρατραβάς διπλά...

      Α, και δεν απαξιώνω τίποτα. Συζήτηση κάνουμε...

      Νίκος 13

      Διαγραφή
    16. Νικο για να ενισχυσω τη προκαταληψη σου να σου θυμισω και το τρομερα αργο release στα τριποντα που επιχειρει ,χωρις αλμα...
      Σπεσιαλ κινηση και αυτη απο τον Πριντ.. ....
      Πραγματι μονο ο Πριντεζης και ο Ισραηλινος (πως τον λενε ?? εχει και αυτος περιεργο σουτ...) σου προσφερουν τετοιο creepy μπασκετικο feeling...
      Καληνυχτω παιδια χαρηκα για τη συζητηση ...
      Mανος Μασσαλια ..

      Διαγραφή
    17. MONO AUTH H XORA TETOIA APAKSIOSH ...
      NA EPERNE TON MPRAMO KALHTERA APO THN ARGOKAROUTA TON PRINTEZH....

      ELEOS!

      Διαγραφή
    18. Ειτε δει κανεις στατιστικα ειτε απλα ενα ματς ο πριντεζς ειναι top 5 τεσσαρια στην ευρωπη.. Αρχικα ο πριντεζης ειναι instant offence παικτης..αν κολλησει η ομαδα ξερεις οτι θα του δωσεις τη μπαλα για τρεις τεσσερις επιθεσεις για γρηγορους ποντους. Δευτερον, αποδεδειγμενα clutch παικτης (και το τριποντο του πολυ καλο οταν η μπαλα καιει, αντιθετα με την ευστοχια σε κανονικες συνθηκες). Τριτον, πανω απο το μεσο ορο αθλητης σε αλμα, δυναμη και αντοχη και σιγουρα οχι κακος αμυντικος. Βασικα καλος αμυντικος (οχι κτ σπουδαιο ομως). Μαλλον ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ post power forward στην ευρωπη με ποικιλια κινησεων σε δεξι και αριστερο κανει πλακα με κοντυτερους ή ισουψεις, τα βαζει και με πιο ψηλους. Απο την αλλη κανει ευκολα το λαθος και συχνα ξεφευγει και το παρακανει με τις προσπαθειες που παιρνει. Ωστοσο, το ποσο καλος ειναι φαινεται και στο οτι κοιτουσε το μιροτιτς στα ματια και μολις εβγαινε ο πριντ γινοταν το ελα να δεις στο 4 με τον πετγουει..Γενικα ο πριντεζης ειναι top euroleague material..δεν περιμενα καν να ανοιξει τετοια κουβεντα σε ''μη πρασινο" site...

      ΥΓ: Για οσους δεν ξερουν στη Μαλαγα ειχε χρυσοπληρωθει και πηγε σε εποχες που η μαλαγα ηταν σε πολυ καλη κατασταση. Ειχε αρχισει παρα πολυ δυναμικα, ο τραυματισμος αλλαξε και χαλασε την εκτος οσφπ καριερα του.
      ΥΓ2: Πριν απ αυτον τον τραυματισμο το nba ηταν μαλλον βεβαιος προορισμος...

      Favors

      Διαγραφή
  20. Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι εννουσε ο Κατσικαρης οταν ελεγε οτι θελει να παιξει "γρηγορο μπασκετ". Διοτι κατι τετοιο δεν εχω δει ακομα. Αλλα και στο χωριο μου απαραιτητο για να βγαινεις σε αφνιδιασμους ειναι να παιρνεις το αμυντικο ριμπαουντ, που στην Εθνικη μας ο Κατσικαρης φροντισε να το μειωσει στο ελαχιστο μη καλωντας στην Εθνικη το καλυτερο ριμπαουντερ Φωτση. Οτιναναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Θα το ξαναγράψω, ήμουν υπέρ της σκληρής απόφασης του κόουτς να προχωρήσει η ομάδα χωρίς τον Φώτση, με την προϋπόθεση ότι φυσικά θα ήταν παρών ο Κουφός. Ο Φώτσης αγωνιστικά ασυζητητί μπορεί να δώσει ακόμα αρκετά πράγματα απλά η ομάδα πρέπει να προχωρήσει. Όπως ήρθαν τώρα τα πράγματα (απουσία Κουφού) ο "Μπάτμαν" είναι ο παίκτης που λείπει από την εθνική. Τι να κάνουμε..

      Διαγραφή
    2. Ο φωτσενκο ο παιχτης που λειπει???χαχαχχαχαχαχ..για να εχουμε αλλο ενα παιχτη χωρις σκορ??

      Διαγραφή
  21. Kαλησπέρα Τζιμ...Νομίζω η ρεαλιστικότερη προσέγγιση στη μεταγραφή Παπ είναι αυτή που έγραψες πιο πάνω.Αν γίνει πιο σταθερός,αν βελτιώσει την προσωπική προσπάθεια με σκοπό να εκμεταλλεύεται την «όρθια» άμυνα των περισσότερων στο ΝΒΑ,αν μπορέσει να βελτιώσει όπως είπες το playmaking στο παιχνίδι του,έχει κάποιες προοπτικές.ΝΑ προσθέσω ότι επειδή άμυνα ψηλά παίζει σχεδόν όλο το ΝΒΑ,θα πρέπει να βελτιώσει αρκετά και τα πόδια του.Στο ψυχολογικό τομέα πιστεύω ότι πρέπει ταυτόχρονα και να πάει με το κεφάλι κάτω,αλλά και με τον τσαμπουκά και τον αέρα του δις πρωταθλητή Ευρώπης και πρωταθλητή Ισπανίας.Στην τελική δεν κατάλαβα,κάτι Καλδερόν,Ντατόμε κλπ είναι τόσο καλύτεροι που βγάζουν το ψωμί τους στην Αμερική;Στην καλύτερη θα παίζει ΝΒΑ και του χρόνου(ή θα βρει ένα καλό συμβόλαιο ξανά),στη χειρότερη θα γυρίσει Ευρώπη με τον αέρα του ΝΒΑer,βελτιωμένος όπως γύρισε και ο Σπανούλης το 08 και θα ξαναβρεί πρωταγωνιστικό ρόλο σε πρωτοκλασάτη ομάδα της Ευρώπης...


    υ.γ:Λεμπρόν πάντως έχει ξαναμαρκάει...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματι η περιπτωση του εχει αναλογιες με την αντιστοιχη του σπανουλη ο οποιος αν και δεν ειχε σημαντικο χρονο συμμετοχης στις ''ρουκετες'' όταν επεστρεψε στην Ευρωπη ηταν εμφανως βελτιωμένος σε πολλους τομεις και ολοι ξερουμε τι επακολουθησε...

      Διαγραφή
    2. Ενταξει για τον Ντατομε,αλλα τον ΚΑΛΝΤΕΡΟΝ τον εχεις δει ποτε να παιζει;..Ελεος!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Σπύρο. Το θέμα με τον Παπ είναι ότι θα κληθεί να "δείξει" σχετικά γρήγορα τι μπορεί να κάνει. Είναι η φύση της συμφωνίας τέτοια.. Ο Καλντερόν ήταν σαφώς καλύτερος παίκτης όταν πήγε στην Αμερική ενώ ο Ντατόμε (χωρίς να είναι overall καλύτερος) έχει κομμάτια στο παιχνίδι του (playmaking, προσωπική φάση, αθλητικό πακέτο ανάλογο του δικού μας) που μεταφράζονται καλύτερα στο μπάσκετ του ΝΒΑ.

      Διαγραφή
  22. Ένα θεμα-οχι τελειως ασχετο με την αναρτηση-που με απασχολει καιρο και θελω να το θεσω και ως αιτημα προς το μπλογκ:Το ελληνικο μπάσκετ φαινεται να καθιερώνεται πλεον ως αυτονομη σχολη και το κυρος του αυξάνεται διεθνως σε όλα τα επίπεδα(αυξανομενη εξαγωγή παικτων σε ευρωπη και ΝΒΑ,παρουσια ελληνων προπονητών στον παγκο κορυφαιων ευρωπαικων ομαδων,συνεχεις επιτυχιες σε επιπεδο συλλογων,σταθερες διακρισεις για τις εθνικες ομαδες ολων των ηλικιων)ισως είναι καλη ευκαιρια να ξεκινησει μια συζητηση για το θεμα της ανάπτυξης/παραγωγης παικτων στην Ελλαδα.Για το ποιες είναι οι αδυναμίες στα προπονητικα προγράμματα των μικρων ηλικιων,το πως αυτα μπορουν να προσαρμοστουν σε συναρτηση με τις συγχρονες τασεις/απαιτησεις του αθλήματος,το αν οι σωματοτυποι που ''παραγει'' ο ελληνικος πληθυσμος αρκουν για να διατηρησουν σε υψηλο επιπεδο το μπάσκετ τα επομενα χρονια,το θεμα των παραστασεων που εχουν οι νεοι παικτες στις μικρες ηλικιες κτλ...Νομιζω θα ηταν ένα ενδιαφερον θεμα και για το πορταλ εδώ αλλα και για οποιον ενδιαφέρεται για την πορεια του σπορ στην χωρα μας γενικα.Τζιμ κανε μια σχετικη αναφορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα μια πολύ μικρή εισαγωγή στη παρούσα ανάρτηση vet.. Έχει πολύ βάθος το θέμα.

      Διαγραφή
  23. Re auth h alepou h Stern autoprotathike gia to hall of fame ...

    Geliaaa ...

    https://www.youtube.com/watch?v=XXsh_D1Xi9g

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου Τζιμ

    Κριμα να μην εχει ο Κατσικαρης τους Σπανουλη,Σοφο,Κουφο και ειδικα τον Σπανουλη που θα του ξεμπλοκαρε την επιθεση και τον Κουφο στο 5 και την αμυνα...Παντως οταν μπει ο Καλαθης θα παιξουμε πιο καλο μπασκετ,πιο γρηγορο και πιο αποδοτικο.Στοχος πρεπει να ειναι να φτιαξουν ομαδα για το επομενο ευρωπαικο...Παντως βλεπω να εχουμε προβλημα στο 4-5 για λιγα χρονια ειδικα αν σταματησουν οι Μπουρουσης,Καιμακογλου...
    Απο την αλλη θα μπορεσουν να χωρεσουν ολα αυτα τα τριαρια που βγαλαμε οπως οι 2 Αντετοκουνμπο,ο Παπανικολαου,ο Παπαπετρου,ο Γιανκοβιτς και αργοτερα ο Χαραλαμποπουλος αφου αναγκαστικα καποιοι θα ανεβουν στο 4 λογω ελειψης...

    Μπραβο στον Παπανικολαου.Οταν τον εβλεπα 18-19 χρονων ημουν σιγουρος οτι θα παει καποια στιγμη NBA αλλα τον περιμενα να παει για τις 20αρες που θα εβαζε πιο πολυ παρα για την αμυνα που θα επαιζε που απο τοτε ηταν καλος στην αμυνα.Εστω και ετσι ειναι μεγαλη ευκαιρια να γινει πολυ καλυτερος παικτης και παει σε μια ομαδα που του ταιριαζει το στιλ παιχνιδιου της...Μακαρι να μπορεσει να σταθει και στο NBA...

    Μηπως ακουσες Τζιμ τι αποζημιωση θα παρει η Ιντιανα απο την FIBA για τον τραυματισμο του Τζορτζ;;Εχει συμβολαιο 17-18 εκατομ. δολλαρια το χρονο..

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φιλαράκι.. Όχι, δεν έχω ακούσει για το ακριβές ποσό.. Το μπάσκετ εξελίσσεται. Ας ανέβουν όλα αυτά φόργουορντς στο επίπεδο που πρέπει και θα βρεθεί η φόρμουλα να παίξουν μαζί. Έχουμε δυνατότητες πάντως για φέτος. Ακόμα και χωρίς V-Span. Ο Καλάθης θεωρώ ότι θα ανεβάσει την ομάδα άμεσα. Μπορεί ο Ζήσης να έχει το μεγαλύτερο ειδικό βάρος για αυτά τα τουρνουά όμως ο Νικ ουσιαστικά είναι ο go-to-guy μας.

      Διαγραφή
  25. Ρε Jim τι κατσίκι είσαι?? χαχαχαχα
    Πάει και ο Μίσιτς...

    Για τον Βασιλειάδη τι γνώμη έχεις?
    Θα είχε πιστεύω καλύτερα ποσοστά απλά έχει χάλια shot selection.
    Πιστεύω πως κάπως χαλάει την ηρεμία της ομάδας και μου βγάζει έναν εκνευρισμό. Ακόμη και να μην είναι στη μέρα του πιάνει μπάλα και σουτάρει. Ούτε σουτέρ ψυχολογίας είναι.
    Πιστεύω παρά την χάλια χρονιά του Μπράμου θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος.

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κατσίκι μαύρο.. Έχω ξενερώσει. Ο Βασιλειάδης είναι κλασσικός σουτέρ. Το θέμα είναι να τον χειριστεί η ομάδα σωστά και να μη του ζητήσει παραπάνω από όσα μπορεί γιατί θα αντιστραφεί η κατάσταση και θα γίνει μείον. Το καλό shot selection είναι σημαντικό. Έχω αμφιβολίες για το εάν έχει το mentality να βάλει τα μεγάλα σουτ σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ πιθανό να τα ζητήσει η ίδια η ομάδα. Περιμένω να με διαψεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας εχουν και οι αλλες ομαδες απουσιες..οχι μονο εμεις..ΤΖΙΜ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ; ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΣΕ 2 ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΠΤ ΑΠΟΛΥΤΩΣ..Αυριο με Χαμφρις (σημερα ειχε 41 ποντους και 20 ριμπαουντ) καλειται να δωσει απαντησεις..

      Διαγραφή
    2. Ναι δυστυχως ηταν απογοητευτικος ο Παπαγιαννης , απ'οτι αλλη οσο περισσοτερο βλεπω τον Κονιαρη τοσο πιο πολυ μου αρεσει σαν ψυχραιμος οργανωτης, καλος αμυντικος με γρηγορα χερια στην αμυνα.

      Διαγραφή
  27. Με 1/3 διποντα οντως δεν εδειξε τιποτα...εσπασε τα καλαθια...βεβαια πως γινεται με τους Αμερικανους να τραβηξε το σκορ μαζι με Χαραλαμποπουλο και Κονιαρη και με τις υπερδυναμεις Φιλιπινες και Αγκολα να κρινεται απογοητευτικος,μονο καποια τρολ μπορουν να μας το πουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα κάνει μπαμ ότι δεν είδες καν τον αγώνα αλλά μόνο τα στατιστικά...Το λέω εγώ που είμαι Παναθηναικός..

      Διαγραφή
    2. Με την Ανγκολα σουταραμε 30 τριποντα κι ειχαμε 25 λαθη..δεν χρειαζεται να δει καποιος το ματς για να καταλαβει τι μπασκετ παιχτηκε και πως παρουσιαστηκαν οι παικτες της εθνικης..Αν περιμενεις τα ματς με τις υπερδυναμεις Φιλιππινες και Ανγκολα για να κρινεις εναν παικτη,συγκεκριμενα τον Παπαγιαννη,που σιγουρα θα ειδες και με τις ΗΠΑ και στο U18.πραγματικα σηκωνω τα χερια ψηλα.

      Διαγραφή
  28. Το Ελληνικό μπάσκετ έχει αυτή τη στιγμή μια τρομερή υπερσυγκέντρωση φόργουορντ για τα επόμενα 10 χρόνια:
    Ξεκινάμε:
    Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο, αμφότεροι ΝΒΑερ

    Κώστας Παπανικολάου, επίσης

    Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, έτοιμος για σοβαρό ρόλο στον ΠΑΟ και την Εθνική

    Ιωάννης Παπαπέτρου, του χρόνου Εθνική και βασικό ρόλο στον ΟΣΦΠ

    Χάρης Γιαννόπουλος, ένα σκαλί παραπάνω στην Ομπραντόιρο. Αν συνεχίσει να δουλεύει θα κληθεί αργά ή γρήγορα Εθνική

    Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του Ελληνικού μπάσκετ. Το απόλυτο πρότζεκτ.

    Μάικ Μπράμος: μετά από ένα διάλειμμα λογικά θα επιστρέψει δυναμικά

    Ανδρέας Χριστοδούλου: όλοι μιλάνε με πολύ καλά λόγια. Περιμένουμε να τον δούμε σε μεγαλύτερη δράση.

    Και στην πορεία ίσως προκύψουν κι άλλες περιπτώσεις
    Λεωνίδας Κασελάκης: είναι στα χέρια του Σούλη Μαρκόπουλου...Ελπίζωμεν

    Γιάννης Κουζέλογλου: θα περάσει από τις ακτίνες του Ντούλε στην Παρτιζάν. Μακάρι να βγει ένα ταλέντο από το πουθενά..

    Σαλούστρος: βγήκε από μπασκετομάνα Φιλαθλητικός. Στην πρώτη του χρονιά στην Α1 πήγε πολύ καλά στον Πανιώνιο με αποτέλεσμα να ασχολούνται πολλές ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΓΟΡ)

    και τα ταλεντάκια στο NCAA: Μήτογλου, Τσαλμπούρης.

    Είναι σαφές πως τα επόμενα χρόνια η Εθνική ομάδα θα πάει σε ένα άλλο μπάσκετ. Ήδη ο Κατσικάρης δοκιμάζει σχήματα με χαμηλά τεσσάρια.
    Η υπερσυγκέντρωση φόργουορντ με δυνατότητα να παίζουν από 2 έως 4 ή και 5 μερικοί λύνει τα χέρια της Εθνικής για το μέλλον.

    Γι αυτό μην παραξενευτείτε αν δείτε δωδεκάδα με 2 βαριά σέντερ: Μπουρούσης, Βουγιούκας και τον Γιάνκοβιτς αντί Μπόγρη που δείχνει πιο πολύτιμος αυτή τη στιγμή.

    Αυτό σημαίνει πως ο Φώτης θα δοκιμάσει και χαμηλά σχήματα (ήδη το δοκιμάζει) με Καιμακόγλου, Πρίντεζη και Αντετοκούμπο. Η παρουσία του 2.11 Γιάννη του δίνει τέτοια δυνατότητα σε μια επιλογή παιχνιδιού πίεσης γρήγορης και τρεξίματος στην επίθεση. Δε το βγαλα από το μυαλό μου. Το βλέπω:

    Άρα ίσως ΙΣΩΣ, ΙΣΩΣ (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΦΩΤΗΣ) σε μια 12άδα:

    Καλάθης, Μάντζαρης
    Ζήσης, Σλούκας
    Βασιλειάδης, Γιάνκοβιτς
    Παπανικολάου, Αντετοκούμπο
    Καιμακόγλου, Πρίντεζης
    Μπουρούσης, Βουγιούκας.

    ΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι έχεις δικιο! Σε τέτοια λύςη πρέπει να προςανατολίζεται ο coach. Κρατώ μόνο μια επιφύλαξη μήπως πάρει Αθηναιου τελικά.

      graz

      Διαγραφή
    2. Με Καλάθη, Μάντζαρη, Ζήση και Σλούκα δύσκολο να χωρέσει. Ο Γιάννης Αθηναίου είναι η απόδειξη και μάλιστα στα γκαρντ που είναι πιο δύσκολη θέση πως η δουλειά αμείβεται. Και στο ισχυρό Τουρκικό πρωτάθλημα θα πάει καλά.
      Στους ψηλούς είναι η πρώτη φορά που δεν είναι τόσο ρίσκο να πάμε με δύο βαριά 5άρια.
      Στην ουσία αυτό που αλλάζει τα δεδομένα είναι η παρουσία Αντετοκούμπο και η παράλληλη συνύπαρξη του είτε με Καιμακόγλου είτε με Πρίντεζη. Ο Γιάννης είναι 2.11 οπότε δε χάνουμε σε ύψος. Στη θέση 3 ο Παπανικολάου είναι σε πολύ κατάσταση. Ο Γιάννης θα πηγαίνει από 2 έως και 5 όπου η ομάδα χρειαστεί. Ο Φώτης θέλει να δώσει κίνηση στην ομάδα σε επίθεση και άμυνα. Μια κίνηση που τη βλέπαμε στην ομάδα του Γιαννάκη με τα γνωστά ημίψηλα σχήματα και τους 3 κοντούς και πεντάρι τύπου Μπουρούση ή Τσαρτσαρή.

      Ίδωμεν. Ο Κατσικάρης ξέρει καλύτερα απ όλους. Το σημαντικό είναι πως πιστεύω ότι η Εθνική αυτή τη φορά θα ανεβαίνει στο Μουντομπάσκετ. Και όχι στα φιλικά...

      Και μη ξεχνάτε: Οι ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ο ένας παίκτης έτσι ο άλλος αλλιώς.

      Όταν η Εθνική φτάσει στην απόλυτη ομαδικότητα και οι χαμηλών στάνταρ θα φαίνονται καλύτεροι...

      Διαγραφή
    3. Οσο εμφανιζονται παικτες με καλυτερες προδιαγραφες απο τους ηδη υπαρχοντες,αυτο οδηγει αυτους με τα λιγοτερα προσοντα εκτος προσκηνιου..Απο οσους φοργουορντ παρεθεσες οι Κασελακης,Σαλουστρος,Γιαννοπουλος,Μπραμος δεν εχουν καμια τυχη να κληθουν στην Ανδρων..Απο κει και περα ο Κουζελογλου δεν δειχνει οτι θα κανει καριερα,ενω ο Χριστοδουλου ειναι γκαρντ..Κι εχεις ξεχασει τους Αγραβανη,Μαραγκο...Υ.Γ.Η 12αδα σου ειναι πολυ λογικη..

      Διαγραφή
    4. Ο Κουζελογλου στο αντρικο του μαντουλιδη ειχε μ.ο 18 ποντους φετος στην γ εθνικη..επειδη δεν εκανε πολλα με την νεων δεν σημαινει οτι δνε ειναι ταλεντο..

      Διαγραφή
    5. Ταλεντο εχει,απλα το θεμα ειναι ποιο ειναι το ταβανι του..Με την Νεων περασε απαρατηρητος,ομως ειναι στο χερι του να δειξει αν ειναι παικτης ψηλου επιπεδου η οχι..

      Διαγραφή
  29. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.

    ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΛΜΑ Ο ΠΑΠ, ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ... ΒΕΒΑΙΑ, Η ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ (ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΑΙΤΑΜΑ, ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ), ΑΛΛΑ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ...

    ΤΟ ΝΒΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ...ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΝΤΡΑΖΕΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΛΑΝΤ...

    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ... ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΜΕ 50% ΣΤΟ ΣΠΟΤ ΤΡΙΠΟΝΤΟ, ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ / ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ... ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΛΟΝ... Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ... ΚΑΙ Ο ΠΑΠ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ...

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ, ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΥΛΣ...

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚ ΧΕΗΛ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ... Ο ΠΑΠ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΛΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ...

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κούκοτς είχε ηγετικό ρόλο στους Μπούλς. Ο Παπ είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα γίνει ποτέ παίκτης ροτέησιον στο ΝΒΑ

      Διαγραφή
  30. Μπράβο στον Χάρη Γιαννόπουλο για τη μετακίνησή του στην Ομπραντόιρο. Περνάει σε επίπεδο πιο πάνω από την Μανρέσα και πιστεύω πως θα τα πάει καλά και εκεί. Μακάρι να κερδίσει το Ελληνικό μπάσκετ και η Εθνική έναν παίκτη που ίσως τον είχαμε ψιλοξεχάσει.

    Πάντως από τη νέα σεζόν ΝΒΑ, NCAA, ACB, VTB και Τουρκία θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

    Μακάρι φίλε Jim πριν την έναρξη της σεζόν να κάνεις ένα αφιέρωμα στους Έλληνες του εξωτερικού. Πολλά παιδιά μπορούν να προκύψουν για την Εθνική από έξω.

    Α, και στα φόργουορντ ξέχασα να αναφέρω ένα παιδί που μέχρι πέρυσι ήταν πρότζεκτ..Είναι ακόμα άραγε;

    Λίνος Χρυσικόπουλος...

    ΥΓ1.Ο Μιχάλης Καμπερίδης λογικά θα είναι τη νέα σεζόν στην Α1. Επειδή είναι πολύ ταλαντούχος θα παρακολουθούμε την πορεία του.

    Επίσης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης φέτος ίσως παίξει βασικός στον Άρη. Ακόμα μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

    NCAA: Ιωάννης Δημακόπουλος 2.17 20 χρονών και φέτος θα έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής στο UC Irvine. Μήπως να έχουμε τα βλέμματά μας ανοιχτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καμπεριδης μαλλον μενει φιλαθλητικο γιατι ζηταει πολλα λεφτα που ο αρης δεν εχει, ο Λαρεντζακης θα παει δανεικος σε ομαδα της Α2...

      nikos

      Διαγραφή
    2. Και επίσης ο Λαρεντζάκης εκτός από σουτ δεν έχει απολύτως τίποτα...

      nikos

      Διαγραφή
  31. O Λαρεντζάκης έχει θράσσος και εξαιρετικό σουτ. Υστερεί στην άμυνα. Θα πρέπει ν παίξει στον Άρη.

    Η Μπαρτσελόνα κοιτάζει τον Σάτο? Σιγά μη τον δώσει η Βαλένθια.

    Όχι Μπόγρη, προτιμώ Γλυνιαδάκη λόγω νοοτροπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόπηκε ο Τσαιρελης

      Διαγραφή
    2. Είχε θέμα από την αρχή στους κοιλιακούς.

      Διαγραφή
    3. Τον προτιμούσα χίλιες φορές από Μπόγρη.

      Διαγραφή
  32. Με αφορμή το Μουντομπασκετ και τις εμφανίσεις των μικρών ας θυμηθούμε για λίγο τι έκαναν το 1995 η χρυσή(;) αυτή γενιά του Ευθύμη Ρεντζιά, Μιχάλη Κακιούζη, Δημήτρη Παπανικολάου, Νίκου Χατζή, Γιώργου Καλαϊτζή, Αλέξανδρου Παπαδάτου, Γιώργου Τσιριγωτάκη, Παναγιώτη Μπαρλά, Θανάση Καμαριώτη, Βασίλη Σούλη, Δημήτρη Δέσπου, Γιώργου Καράγκουτη στο Μουντομπασκετ εφήβων.

    Πρώτος αγώνας με το Πουέρτο Ρίκο και νίκη με κατοστάρα 109-74, με τον Ρεντζιά να έχει 21 πόντους και 19 ριμπάουντ!

    Δεύτερος αγώνας με την Ανγκόλα και νίκη με δεύτερη κατοστάρα με 133-53 για την εθνική μας με 80 πόντους ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Ρεντζιάς με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ!

    Τρίτος αγώνας με τους φίλους μας Ισπανούς και νίκη με τρίτη κατοστάρα 104-70 με τον Ρεντζιά 16 με 9 ριμπάουντ!

    Στα προημιτελικά πρώτος αγώνας με τους Κροάτες και νίκη με τέταρτη κατοστάρα 109-80, Ρεντζιάς με 30 πόντους, 11 ριμπάουντ!

    Δεύτερος αγώνας στα προημιτελικά με τις Η.Π.Α.. Εδώ δεν είχε κατοστάρα αλλά μόνο 20 πόντους διαφορά, πακέτο για το σπίτι, με 98-78. Ο Κακιούζης είχε 29 πόντους με 11 ριμπάουντ και ο Ρεντζιάς 27 πόντους με 16 ριμπάουντ!

    Τρίτος αγώνας στα προημιτελικά με τους Γάλλους, με 71-50 με Παπανικολάου 27 πόντους και 12 ριμπάουντ και Ρεντζιά 19 πόντους!

    Ο μεγάλος τελικός ήταν με την πολύ καλή Αυστραλία η οποία άντεξε για ένα ημίχρονο αλλά έφυγε με μόνο 18 πόντους διαφορά στις βαλίτσες της επιστροφής για το σπίτι, τελικό σκορ 91-73 με την Εθνική να το σηκώνει ΑΝΙΚΗΤΗ.

    Μεγάλος πρωταγωνιστής του τουρνουά αλλά και του τελικού ο Ρεντζιάς με 33 πόντους και 21 ριμπάουντ, φόβος και τρόμος των αντίπαλων ομάδων τους κατάπινε αμάσητους! Να σημειωθεί ότι ο Ρεντζιας τελείωσε το τουρνουά με μέσο όρο 23 πόντους και 12 ριμπάουντ(!), ο Κακιούζης με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Παπανικολάου με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ και όλη η υπόλοιπη ομάδα είχε τρελά νούμερα στην στατιστική της που πέρασε σαν οδοστρωτήρας σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα της κερδίζοντας με μέσο όρο 30 πόντους διαφορά όλα τα παιχνίδια!

    Κι όμως τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε ίσως ποτέ το Ελληνικό μπάσκετ, έκαναν στην συνέχεια(με μικρές εξαιρέσεις) μέτριες καριέρες, σε μια εποχή που το μπάσκετ στην Ελλάδα δεν είχε ακόμα την υποδομή για να δουλέψει σωστά πάνω σε αυτά τα ταλέντα. Αντίθετα περιμένουμε φέτος από μια μέτρια σε ταλέντο ομάδα εφήβων να βγάλει(και πιθανότατα θα βγάλει λογω σωστής δουλειάς) καλύτερους παίκτες στη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καραγκούκοτς, Μπαρλάς, Χατζής- Κακιούζης που παίζουν ακόμα, Παπανικολάου, Γιαννούλης που δεν έπαιξε τότε, Καλαιτζης.. Κακιούζης μακράν την καλύτερη καριέρα από όλους. Ρεντζιάς underachiever και υπερεκτιμημένος και ας έφτασε μέχρι το ΝΒΑ (και ο Γλυνιαδάκης έφτασε και?)

      Διαγραφή
    2. Αξιολόγηση βάσει καριέρας
      1. Κακιούζης
      2. Παπανικολάου-Ρεντζιάς
      3. Χατζής-Καλαϊτζής

      Διαγραφή
    3. Τεραστια προσοντα ο Ρεντζιας, μεγαλο ταλεντο, που εμεινε ομως για παντα ταλεντο... Ηθελε δουλεια στην αυτοπεποιθηση του και γενικα προετοιμασια που δεν εκανε ποτε για κατι καλυτερο. Η μεγαλυτερη απογοητευση του Ελληνικου μπασκετ

      Διαγραφή
    4. Όντως. Δεν είχε χαρακτήρα νομίζω. Αντίθετα με τον Κακιούζη. Underachiever και ο Καράγκουτης, εδώ και εάν υπήρχε έλλειψη χαρακτήρα. Πολύ αξιόλογος ο Χατζής.

      Διαγραφή
  33. Στη σημερινή ανδρών πάντως θα ήθελα τον Γιαννούλη στα καλά του. 4-5 αν και σήμερα μόνο 5, δυνατός καλός αμυντικός, ριμπάουντερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οτι υπαρχει ανθρωπος που λεει οτι αυτο που μας λειπει απο εθνικη ειναι ο φωτσενκο..με κανει να θελω να βαλω τα γελια..ο ανυπαρκτος περσι φωτσενκο..ενω εχουμε πριντ,αντετο και καιμακ..αλλα μας λειπει ο φωτσης.;;;καρφωνεστε ασχημα...συνεχισε τζιμ να δινεις σανο στις μαζες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΗΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ ΣΟΥΤ;; ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ;

      Διαγραφή
    2. ενω περυσι ο πριντεζης εβγαλε ματια.... ο φωτσενκο που λες του πηρε το πρωταθλημα για πλακα με 1,5 περιφερειακο........

      Διαγραφή
    3. Ο γκιστ θες να πεις..ο λασμε και ο ματσιουλις.,ποιος φωτσενκο;;ο καλυτερος τι;;;σε σουτ;;;αχαχχαχαχαχαχαχαχ..δωσε σανο στο κοσμο..γουσταρουν..

      Διαγραφή
  35. Θελω να θεσω ενα ερωτημα..

    Το γεγονοςοτι υπαρχουν τοσα πολλα ταλεντα μεγαλα που ερχονται απο κατω που πιστευετΕ οτι οφειλεται;

    Α. Στην δουλεια που γινεται στην ομοσπονδια (υποδομες και τα σχετικα)
    Β. Στην σοβαροτητα αυτων των παιδων για δουλεια εχοντας τα απαραιτητα εφοδια και φυσικα την μπασκετικη ιστορια με γκαλη κλπ που κουβαλαμε σαν χωρα
    Γ. Στο γεγονος οτι απο μικρα πανε στους αιωνιους και δουλευουνε διπλα στους καλυτερους
    Δ. Στην τυχη καθαρα (δλδ εχουμε 10 εκατ πληθυσμο..φυσικο να βγουν 10 ταλεντα με τοσο ΜΠασκετικη ιστορια που εχουμε σαν χωρα)
    Ε. Συνδυασμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Γ. βαλτε και αρη, πανιωνιο, παοκ, κολλεγια εκτος απο αιωνιους

      Διαγραφή
    2. Ε. Αλλά πολύ καλό το ερώτημα σου, έχει παραμετρους

      Διαγραφή
    3. ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΥΧΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ) ΩΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ Π.Χ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ....ΒΕΒΑΙΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ, ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ..ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΣ...ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ.....ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΣΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΧΑΘΗΚΑΝ (ΤΑΠΟΥΤΟΣ, ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ, ΛΑΙΔΕΛΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΙ ΑΚΟΜΑ)...Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ..

      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΤ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΥΧΗ Η ΚΥΡΙΩΣ ΤΥΧΗ..ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΥΧΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ U18 Η ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ U17 ΣΗΜΕΡΑ...ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟΙ..

      Διαγραφή
    4. ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ..ΕΚΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 30 ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.... ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΓΝΤ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΑ 18-19 ΤΟΥ (ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟ ΤΑ 15-16) ΚΑΙ ΣΤΑ 20 ΤΟΥΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΞΑΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ.(ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Ο ΒΛΑΝΤΟ, Ο ΠΑΠΑΣ).. ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΓΝΤ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΡΙΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ....

      ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ..ΠΩΣ ΓΝΤ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ;;; ΔΕΝ ΓΝΤ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ 2-3 ΤΑΛΕΝΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ...ΚΑΙ ΟΙ GERMANOI ΤΠΤ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ...

      Διαγραφή
    5. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ*...ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΛΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΠΕΙΠΕΔΟΥ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ..ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ

      ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ!!

      Διαγραφή
    6. Για μένα αυτή είναι η σωστή σειρά

      Α. Μπασκετική κουλτούρα - παιδεία, υποδομές (έστω και λανθασμένη) για να ασχοληθεις με το μπασκετ
      Και μετα τα παντα εξαρτώνται από τον παίκτη..Άμα δουλέψει και πετύχει είναι η εξής
      Β. Δουλειά
      Γ. Τύχη
      Δ. Μεταγραφη σε μεγαλη ομαδα (αμα δεν δουλεψεις, μπορεις να καεις ολοσχερως..)

      Για αυτο ακριβως τον λογο υπαρχει η διαφορα εθνικης ανδρων με τις μικρες εθνικες ομαδες και δεν πανηγυριζει κανεις για τα μεταλλια των μικρων!! Γιατι στην ανδρων θα φανουν οι δυνατοτητες τους..

      Διαγραφή
    7. το λανθασμένη στην παιδεία πήγαινε..

      Διαγραφή
    8. KALA TORA XASAME, DEN TO EX0OYME XONEPSI AKOMA..NA FANTASTO TORA OYTE KAN POY THA SKEFTOMASTE TPT PERI TIXIS GIA TA TALENTA POY VGAZOYME KLP? AYTA MONO KAPOIOS (ELLINAS) POY BLEPEI LABRON MELLON STIS MIKRES ILIKIES KAI DEN EXEI TI NA KANEI BOREI NA TO SKEFTEI

      Διαγραφή
    9. Ο Παραγοντας τυχη-πληθυσμος παιζει ρολο μονο στις μικρες εθνικες πχ..δες τους 8 που πηγαν στα προημιτελικα του μουντομπασκετ αντερ17..Ο Καναδας πχ και η Κινα χαρης στον μεγαλο πληθυσμο (αρα πες τυχη) ειναι φυσικο να πηγαινουν τοσο ψηλα αλλα μετα αυτα τα παιδια που δνε θα εχουν την καταλληλη μπασκετικη κουλτουρα και σχετικα..δεν θα καταφερουν να κανουν πολλα πραγματα με τις ανδρων τους που στα μουντομπασκετ με το ζορι θα πηγαινουν στην φαση των 12 και εαν..

      Διαγραφή
  36. Φέτος είναι καλό να παρακολουθήσουμε NCAA σε μεγάλο βαθμό. Ειδικά, στην πρώτη κατηγορία θα αγωνιστούν αρκετά Ελληνόπουλα και να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν:

    Μήτογλου, Τσαλμπούρης, Αγγέλου και επιμένω για τον Δημακόπουλο. Είναι 2.17 με καλά στοιχεία και αν έχει παραπάνω χρόνο συμμετοχής στο UC Irvine που είναι δυνατό κολλέγιο σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η περίπτωσή του. Μόνο και μόνο λόγω ύψους αξίζει να τον παρακολουθούμε.

    Ο Πάρης Μαραγκός θα έχει φέτος ένα αρνητικό. Μετακόμισε στο κολλέγιο Αμέρικα και λόγω των κανονισμών στο NCAA δε θα μπορεί να παίξει αυτή τη χρονιά αλλά την επόμενη. Δεν ξέρω πως θα καλύψει το κενό αλλά πρέπει να προσπαθήσει γιατί με τη Νέων έδειξε μερικά καλά στοιχεία.

    Ο Καμπερίδης με κάποιο τρόπο πρέπει να ανέβει σκαλοπάτι γιατί είναι παίκτης Α1.

    Ο Λίνος έμεινε ΚΑΟΔ; Ξέρει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος12 Αυγούστου 2014 - 8:12 π.μ.

      Τον Μήτογλου τον είδα, εκτός από τα παιχνίδια της εθνικής, και σε ένα ποτ πουρί βιντεάκι, και αν αυτά που έκανε με τους συνομήλικους του καταφέρει να τα κάνει κάποια στιγμή και με τους ΑΝΔΡΕΣ, τότε έχουμε βρει τον νέο Πριντ (ίσως και καλύτερό του, ειδικά στην άμυνα).

      Θέλω να ελπίζω ότι θα φοράει φανέλα... ερυθρόλευκης αποχρώσεως του χρόνου :-) ...

      Από την U17 νομίζω ότι ο Πεφάνης είναι ενδιαφέρον project, και από την U20 ο Λιάπης...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  37. Φρέσκο υλικό από τη συμμετοχή του Παπαπέτρου τον Ιούνιο στο καμπ στο Τρεβίζο: http://www.youtube.com/watch?v=ai0NcZHkyi4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαυρο χαλι η u17 αυτη την ωρα,σαφες το οτι δεν υπαρχει προπονητης ,ουτε για Β Εσκανα δεν κανει ο Παπανικολαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οι Αυστραλοί παίζουν ένα πράγμα όλο το ματς και μια άμυνα δεν έχουμε βγάλει. Κι ο Παπαγιάννης που παίζει μόνος του δεν παίρνει ούτε μια πάσα.Τι να πω συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία για τους προπονητές που έχει διαλέξει με ένα σωρό προπονητές με πείρα στην Α1 να είναι άνεργοι. Άντε στα τσακίδια δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μπραβο στην ΕΟΚ. Μετα την ετσιθελικη τοποθετηση του κου Παπανικολαου στο σταφ της Ανδρων περυσι και αφου ο Κατσικαρης σιγα μην τον επαιρνε στο δικο του σταφ οπου θελει κανονικους προπονητες, ειπαν να τον βολεψουν καπου. Αντε και στο Παγκοσμιο U19 του χρονου να πατωσουμε παλι. Ειπαμε να κραταμε τους μεγαλους παικτες κοντα στο αθλημα ωστε να το βοηθησουμε να αναπτυχθει αλλα αυτο απεχει απο το να δινουμε μια εθνικη στα τυφλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ..Η ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ..ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗ ΡΑΚΕΤΑ..ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Παπαγιαννης τραγικος...Επιθετικα μετα το 5 σταματησε να παιζει..

    Επιθετικα ολο κακες επιλογες με σουτ απο τα 4-5 μετρα εκτος ισορροπιας..οταν κανει σκριν παραμενει στην περιφερεια η μετα απο 3 δευτερολεπτα θυμαται να παιξει πικ εν ρολ

    Αμυνα ΚΑΚΙΣΤΟΣ, ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ ΠΟΔΙΑ, Στα ριμπαουντ μονο τα χερια του σηκωνει, δεν κουνιεται Καθολου, υπερβολικα Σοφτ!! Ολοι εσεις που λετε οτι ειναι τεραστιο ταλεντο μαλλον στηριζεστε αποκλειστικα στ αβιντεακια και τις δηλωσεις του προπονητη του..ΕΛΕΟΣ

    ΥΓ. ΕΙΜΑΙ ΑΡΗΣ ΟΧΙ ΟΣΦΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι θελεις ρε βλαμμενε 17 χρονων παιδι ειναι,μου αρεσει που διευκρινιζεις τ ομαδα εισαι,λες και απο την ομαδα ξεχωριζουν οι γκαου.

      Διαγραφή
    2. ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ βλαμμενε ΘΑ ΛΕΓΕΣ "χαχαχα, κανει μπαμ οτι εισαι γαυρος"...Αμα εβαζε 20 ποντους να φανταστω οτι θα τον θεοποιουσες τωρα..

      Διαγραφή
    3. τωρα που δεν εισαι γαυρος φαινεται οτι εισαι ακομα χειροτερος στο μυαλο απο τους γαυρους.Αν ειχατε παρει τον παπαγιαννη στον αρη λαβαρο την φανελα του στο ταβανι του παλε θα χατε κρεμασει

      Διαγραφή
    4. Θα χαμε ναι..στον σημερινο αρη βασικος θα ηταν.δεν λεω οτι δεν ειναι ταλεντο αλλα οχι και το σουπερ που λενε καποιοι οτι σε 2 χρονια θα ειναι στην πρωτη πενταδα των draft1

      Διαγραφή
    5. ο παπαγιαννης ειναι ο επομενος τομιτς θα πρωταγωνιστησει στην ευρωπη αλλα για αμερικη δεν εχει τα αθλητικα προσοντα........

      Διαγραφή
    6. Εντάξει 6\9 σουτ είχε δεν μπορείς να πεις πως ήταν κακές οι επιλογές του σαν σύνολο, απλά δεν του έδιναν την μπάλα εκεί που έπρεπε να τελειώσει τις φάσεις. Γενικότερα νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολικός στην κρίση σου. Όχι βέβαια τόσο υπερβολικός όσο ο ανώνυμος λίγο πιο κάτω που λέει πως θα ήταν κρεμασμένη η φανέλα του στο ταβάνι και που μάλλον δεν έχει ιδέα από Άρη.

      Διαγραφή
  43. Δηλαδή, ο συντάκτης του άρθρου θεωρεί ότι είναι θετικό να πάνε Έλληνες στο ΝΒΑ;
    Και κατ'επέκταση: Θεωρεί ότι είναι θετικό να πάνε οι πρωτοκλασάτοι ευρωπαίοι, ή και λατινοαμερικάνοι που μεγαλώνουν μπασκετικά στην Ευρώπη, στο ΝΒΑ μετά από 2-3 καλές χρονιές στην ευρωλίγκα;

    Μην βιαστείτε να απαντήσετε.
    Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να φεύγουν πολλοί πρωτοκλασάτοι ευρωπαίοι για τις ΗΠΑ, και αυτοί να αντικαθίστανται στις ομάδες τους από μέτρια αμερικανάκια.
    Θυμηθείτε πόσοι καλοί ευρωπαίοι (ή έστω ευρω-αναθρεμμένοι λατινοαμερικάνοι) την έχουν κάνει για το ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια.
    Ειδικά στις θέσεις των ψηλών αυτό το φαινόμενο είναι κραυγαλέο.
    Πέκοβιτς, Σκόλα, Σπλίτερ, Άντερσεν, Μοζγκόφ, Μπαρνιάνι, Μαρκ Γκασόλ, παλιότερα ο Πάου Γκασόλ, Ασίκ, Βαλαντσιούνας, Γκόρτατ κτλ
    Οι μισοί από αυτούς να έπαιζαν στην Ευρώπη, το επίπεδο της Ευρωλίγκα θα ήταν μία κλάση πάνω.
    Αντ'αυτών βλέπουμε κάτι Τάιους, Λάσμε, Χάινς, Ντάνστον, Σάμουελς... και ομάδες καθαρά αμερικάνικες όπως η περσινή Μιλάνο και η Μακάμπι, ο φετινός Ολυμπιακός με 7 αμερικάνους (Λαφαγέτ, Ντάρντεν, Λοτζέσκι, Ντάνστον, Πέτγουει, Χάντερ, Σίμονς) και άλλες παρόμοιες ομάδες.

    Έτσι όπως πάμε, σε λίγα χρόνια η Ευρωλίγκα θα θυμίζει D-League με σκόρπιες ευρωπαϊκές πινελιές.

    Υ.Γ: Ευτυχώς οι δικοί μας Διαμαντίδης και Παπαλουκάς είχαν μυαλό, γιατί θα χάνονταν τσάμπα και αυτοί.
    Οι Σπανούλης και Φώτσης πήγαν είδαν και ευτυχώς απήλθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο που λες ειναι εχει να σχεση περισσοτερο με την παγκοσμια οικονομια παρα με το μπασκετ.Απο το 91 μετα την πτωση του παραπετασματος και την σταδιακη πακγοσμιοποιηση του κεφαλαια το NBA ανοιχτηκε σε ολες τις αγορες (Ευρωπη αλλα και Ασια και Αφρικη) και οντας το πιο εμπορικο και προσοδοφορο μπασκετικο προιον εγινε ο τοπ στοχος για παιχτες και για μανατζερ.Αυξηθηκε οταν χρειαστηκε ο αριθμος των ομαδων,αλλαζουν εδρες κλπ..
      Η ευρωλιγκα αν και μπασκετικα εχει ανεβει πολυ,εμπορικα ειναι παρα πολυ πισω.Πιθανως οι 30-40 χιλιαδες πορωμενοι μπασκετοφιλοι που υπαρχουμε στην Ελλαδα και σκαμε φραγκα σε εισητηρια η τρωμε τις διαφημισεις στην Tv με τις ωρες δεν ειμαστε αρκετα μεγαλο κεφαλαιο σε σχεση με το αντιστοιχο του ποδοσφαιρου.Πανευρωπαικα επισης ισχυει το ιδιο
      no_closure

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ αδελφέ , ήθελα και γω να το γράψω κάποια στιγμή αλλά βαρέθηκα ( :P ) . Στα μάτια μου είναι κακό το να φεύγουν οι καλοί για το ΝΒΑ σε πολλά επίπεδα(που βαριέμαι να αναλύσω). Μόνο οι Έλληνες σκάουτερς και λοιποί θα κερδίσουν από αυτό ....

      Διαγραφή
  44. Ποιος Χαμφρις αλλα πελατη τον εκανε τον Παπαγιαννη..Ο οποιος μονο με καρφωματα σκοραρε..Αυτος ειναι ο καλυτρος 97αρης του πλανητη; 2 κλάσεις ανώτεροι Κόνιαρης, Χαραλαμποπουλος...Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΗ 17 ΠΟΝΤΟΙ ΚΑΙ 6 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΠΑΛΙ!! ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΤΟΥ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ Η ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ..ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Για τους U17..οποιος ειδε τον αγωνα και εχει στοιχειωδη νοημοσυνη ,θα ειδε οτι τα παιδια εκαναν οτι να ναι στο 2ο ημιχρονο.Στο 1ο ειχαμε καλα διαστηματα και ειμασταν και λιγακι ατυχοι.Ο Παπαγιαννης ειναι θεριο επαιξε τελεια στην αρχη,στο 2ο πηρε 2(!!!) μονο προσπαθειες που εχασε.Οτι να ναι οι αλλαγες,οι οδηγιες,ενα ασχετο πρες στα 3/4 που εσπαγε για πλακα,ο Παπαγιαννης εβγαινε να κοψει τριποντο στο φτερο και παιρναν οι αλλοι τα ριμπαουντ για πλακα...και στο τελος η καταρευση αφου οι Αυστραλοι ειχαν ψυχολογια και τα βαζαν ολα..Ο Διπλαρος εκανε τραγικα λαθη το ενα μετα το αλλο .....Καθαρη ευθυνη του Παπανικολαου οποιος εξελισεται στο μεγαλυτερο προπονητικο καταστροφεα του ελληνικου μπασκετ μετα τον Ηλυσιακο και την Ανδρων,πηγε και εκανε ντερμπυ παιχνιδια με Αγκολα και Φιλιπινες ..το πραμα μυριζε
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να μου πεις οτι ειχε οδηγια ο Παπαγιαννης να βγει εξω στο τριποντο;;; Το οτι στα ριμπαουντ δεν πηδαει και δεν παιρνει καλες θεσεις και στην επιθεση ξεχνιεται στα αδυτα των 6,75 δεν σου λεει κατι;; Ταλεντο ο Παπαγιαννης αλλα τι να πουμε και για το σουπερ-ταλεντο, τον Χαμφρις;;

      Διαγραφή
    2. Όχι ότι είχε οδηγία να βγαίνει στο τρίποντο να μαρκάρει, αλλά ότι δεν είχε καμία συγκεκριμένη οδηγία γενικότερα είναι πολύ πιθανό.

      Διαγραφή
  46. Αυτη η θ17 θα το σηκωσει του χρονου στους θ18 στο ευρωπαικο σιγουρα!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ! ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Η Γ@@ΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ..ΚΑΙ ΣΤΗΝ U20 ΤΑ ΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ U18 ΤΑ ΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ U17 ΤΑ ΙΔΙΑ...ΠΩΣ ΓΝΤ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ;;

    ΑΠΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΜΕ ΠΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Παπαγιαννης αμα δεν βελτιωσει τις βολες του και σταθεροποιησει το σουτ απο τα 3-4 μετρα και δουλεψει τα..ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ ποδια του παντα θα χρειαζεται εναν σουπερ κοντο στυλ Διαμαντιδη, Σπανουλη, Αρογιο για να μπορει να φανει...Για Ευρωπη πανταα μιλαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εγώ πάλι μια χαρά την είδα την προσπάθεια των πιτσιρικάδων να το γυρίσουν, χόρτασε το μάτι μου και ευχαριστήθηκα παιχνίδι, κι ας χάσαμε. Σύμφωνοι, δεν βγάλανε μάτια αλλά δεδομένου οτι μιλάμε για τουρνουά πιτσιρικαρίας δεν βλέπω τι ακριβώς μπορεί να απαιτεί παραπάνω κάποιος απο τον coach.

    Αυτό το παιδάκι ο Διπλαρος ήταν σήμερα λίγο εκνευριστικός, με κούρασε πολύ. Αλλά στο παιχνίδι με την Ανγκολα έκανε coast to coast σε 2.9", με ανάγκασε να ξεθάψω κάτι βιντεάκια του Rivers απο το youtube.

    Κόνιαρης, Μουράτος, Παπαγιάννης, ειδικά ο τελευταίος μάλλον πληρώνουν το marketing των αιωνίων. Τα παιδιά έχουν potential αλλά θέλουν προφανώς πολύ δουλειά, το να βλέπεις τον Παπαγιάννη στα 17 του και να εξεγείρεσαι επειδή το timing του στο pnr είναι off με αφήνει ελαφρώς μαλάκα. Εμένα μου άρεσαν και οι τρεις όσο τους είδα στις δύο διοργανώσεις. Ο Κόνιαρης και ο Μουράτος θα ωριμάσουν ούτως ή άλλως και θα βελτιωθεί και το selection τους (έχουν θέμα και οι δύο) και η κρίση τους. Ο Παπαγιάννης θα πρέπει να δουλέψει παρα πολύ όμως στα fundamentals, πρόσοντα έχει αλλά η θέση είναι δύσκολη και απαιτητική.

    Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια να χαρούμε πάντως. Αίγυπτο να ξεμπουκώσουμε και Αργεντινή.

    Anyway, έχει και U16 ευρωπαϊκό στη Λετονία φέτος, ώρα να περάσουμε και τον Λουντζη ένα χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α. Η Αιγυπτος στην παραταση εχασε απο το Πουερτο Ρικο! Εγω βλεπω να χανουμε λογω ψυχολογιας

      Β. Η Παιδων η φαση των 12 ειναι το ταβανι της

      ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΤΑΙΜΙΝΓΚ ΣΤΟ ΠΝΡ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ!!! ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΞΗΓΗΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΛΗ ΝΑ ΠΕΙΣ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ...

      Διαγραφή
    2. Εννοω οτι το ταιμινγκ στο πνρ δεν ειναι θεμα απειρίας και ειναι δυσκολο να καταλαβεις (ενω εχει σχετικα γρηγορο βηματισμο λογω του μεγαλου υψος των ποδιων του) για ποιο λογο εχει τοσο κακο ταιμινγκ!

      Διαγραφή
  49. Αμα το γυρναγαμε σημερα μονο και λογω ψυχολογιας τους ειχαμε τους Πουερτο ρικανους που εχουν χειροτεηρ ομαδα αν και βγηκαν πρωτοι απο τους αυστραλους...Τωρα τι 9οι τι 12οι κλπ το ιδιο ειναι παιδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Παπαγιαννης σς θυμιζω οτι οι ....ειδικοι τον εχουν για τον καλυτερο 97αρη που υπαρχει σε ολον τον κοσμο εκτος αμερικης..!!!!!!!!!!!!!!! Υπερβολικο το βρισκω..Απορω που το στηριζουν...Παντως μεχρι στιγμης δεν δικαιωνει αυτον τον χαρακτηρισμο εκτος βεβαια και αν αναφερονται αποκλειστικα στις προδιαγραφες του. Τοτε ο Χαμφρις τι ειναι που ειναι μβπ της διοργανωσης;;; Θαρρω πως αμα παιζαμε με τους Γαλλους θα τους περναγαμε, με τους Καναδους θα χαναμε ακομα πιο ευκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δε χάσαμε εύκολα, στο ένα lay up χάσαμε

      Διαγραφή
    2. καπως ετσι ειναι τα πραγματα οι 3 ξεχωριζουν και αν επρεπε να μπει και ενας 4ος που μπορει να κανει καριερα στο υψηλο επιπεδο ειναι ο μουρατος αλλα σιγουρα υστερει σε σχεση με την τριαδα του παναθηναικου...

      Διαγραφή
    3. λαθος στο 2.44 απευθυνεται

      Διαγραφή
  51. Για το γεγονός πως δεν είδαν ποτέ αγωνιζόμενη, σε βίντεο, την Αυστραλία: «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, θα ήθελα όμως να αναφέρω ότι έγιναν περίεργα πράγματα… Δεν είδαμε ποτέ σε DVD το παιχνίδι της Αυστραλίας, καθώς μας είπαν ότι ήταν το μοναδικό που χάλασε, ενώ δεν υπήρχε ούτε στο site της FIBA. Επαναλαμβάνω ήταν το μοναδικό που δεν υπήρχε. Ίσως όλο αυτό να είχε να κάνει με το γεγονός ότι μόνο εμείς καταφέραμε να τρομάξουμε στον πρώτο γύρο τις ΗΠΑ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του αγώνα η γραμματεία έκανε συνεχώς λάθη, έβαζε πόντους στην Αυστραλία κι εμείς έπρεπε να τους διορθώνουμε!».


    Gia ποιον λογο να θελει η φιμπα να παει μπροστα η ΑΥΣΤΡΛΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;; ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;; ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ DVD ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλα νταλλων ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ...ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ; ΟΤΙ ΣΠΡΩΝΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ;;

      ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ KAI TO DEYTERO ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ...ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΜΟΝΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΜΑΣ..ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΦΙΜΠΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΟ ΕΝΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ!!!! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΕΠΙΤΗΔΕΣ Η ΦΙΜΠΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ!

      ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ 2 ΗΜΙΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΡΚΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

      Διαγραφή
    2. Παιδια η προπονητικη καριερα του Παπανικολαου περιοριζεται σε ενα τριμηνο στον Ηλυσιακο ... Στη συνεχεια και αφου εδωσε δημοσια τον Γιαννακη (οτι δεν ειχε διπλωμα οταν εβγαλε την Εθνικη τεταρτη σε παγκοσμιο οντας πρωτη φορα προπονητης) προσεληφθη μαζι με τον τηλεσχολιαστη και προπονητη 3χ3 Λημνιατη ως βοηθος του Τρινκερι , διορισμενος απευθειας απο τον Βασιλακοπουλο..
      Μετα την αποτυχια της Εθνικης περισυ στην οποια εφερε και αυτος ευθυνη αντι να απολυθει συνεχισε την αξιοθαυμαστη καριερα του σε μικρες εθνικες για να ολοκληρωσει την καταστροφη..
      Ακου λεει δεν βρηκε το DVD αρα η Φιμπα στηνει παιχνιδια ...
      Οτι να ναι οτι του φανει του λολοστεφανη μιλαμε για την τελεια μπασκετικη αναλυση ... Περιμενε λεει να του δωσουν το DVD και δεν του το εδωσαν..
      Αλλα τι να περιμενεις απο παικτη που δεν δουλεψε ποτε του για να γινει παικταρας? Οτι θα δουλεψει ποτε του για να γινει προπονητης?
      Σε ποσα clinics εχει παει απο τοτε που επιασε βοηθος?
      Σε κανενα μηπως?
      Σορρυ αλλα δεν αντεχω τα βυσματα και τα λαμογια στο μπασκετ και ειδικα στην Εθνικη..
      Με αυτα και με αυτα γουσταρω με τα χιλια τον Κατσικαρη ακομα και αν αποτυχει γιατι καταφερε να επιβαλει τουλαχιστον τους βοηθους του...
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
  52. Η U17 εχει 3 παικτες που πραγματικα ξεχωριζουν απο τους υπολοιπους και το εδειξαν και στο Ευρωπαικο των U18 στην Τουρκια..Ο Κονιαρης,ο Χαραλαμποπουλος κι ο Παπαγιαννης εχουν τα προσοντα για να κανουν καριερα σε τοπ επιπεδο και συγκεκριμενα σε λιγα χρονια να παιζουν βασικοι στον Παναθηναικο..Οι υπολοιποι που απαρτιζουν την ομαδα ειναι απο μετριοι εως κακοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Μουράτος φίλε έχει πολύ καλά στοιχεία απλά δεν κάνει τόσο μπαμ και ίσως είναι λίγο πιο πίσω, τη βρίσκω πολύ ψαγμένη την κίνηση του Ολυμπιακού πάντως. Θα δείξει.

      Διαγραφή
    2. Επειδη ανεφερες τον Μουρατο θα 'θελα να σου πω οτι ο συγκεκριμενος περα απο το οτι παιζει καλη αμυνα,επιθετικα προσπαθει να απειλησει μονο με διεισδυσεις γιατι απο σουτ ειναι τραγικος..Χθες στο τελος χαντακωσε την ομαδα οταν αποφασισε να παρει πρωτοβουλιες που δεν αντιστοιχουν στο ταλεντο(που δεν εχει).Καποιος να του πει οτι το μονο κοινο που εχει με τον Σπανουλη ειναι το μικρο του ονομα και τιποτε αλλο.Στη φαση που επιχειρησε να κανει την ντριμπλα ''μαστιγιο'' και τρακαρε πανω στους Αυστραλους ηταν για γελια.Κακα τα ψεμματα το ταβανι του ειναι να γινει ενας καλος ρολιστας που θα αναλαμβανει αμυντικες αποστολες.Και να 'σαι σιγουρος οτι αν οι Χαραλαμποπουλος,Κονιαρης,Παπαγιαννης δεν ανηκαν στον Παναθηναικο και δεν γινοταν τοσο ντορος γυρω απο το ονομα τους,ο Ολυμπιακος ουτε που θα σκεφτοταν να παρει καποιον απο τους υπολοιπους κατι που αναγκαστηκε να κανει λογω εντυπωσεων.

      Διαγραφή
  53. Θα συμφωνησω με το Χρηστο για Κονιαρη,Μουρατο,Παπαγιαννη,Χαραλαμποπουλο.Και εμενα μου αρεσαν και στις δυο διοργανωσεις.Βασικα ειδα οτι βρισκονται σε αρκετα καλο επιπεδο και απο εδω και περα θα παιξει ρολο αν συνεχισουν τη σκληρη δουλεια ωστε να γινουν καποια στιγμη παικτες.

    Μην παραμυθιαζομαστε απο τα μεταλλια.Αυτα ενδιαφερουν την ομοσπονδια και τους δημοσιογραφους για να πανηγυριζουν και να πουλανε...Καλυτερα που αποτυχαμε και στις 2 διοργανωσεις,γιατι η σκληρη δουλεια και η βελτιωση των χτυπητων αδυναμιων που εχουν ειναι σημαντικοτερη απο ενα μεταλλιο που μπορει λογω της ελληνικης ατμοσφαιρας να εκανε τους παικτες να επαναπαυτουν και να μεινουν στασιμοι.

    Ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου η επιλογη του να παιξουν οι 4 παραπανω συν τον Σκουλιδα που τραυματιστικε και στα 2 τουρνουα.Εχουν παιξει μεχρι σημερα σε 19 μερες 13 παιχνιδια με ενδιαμεσα ταξιδι στο Ντουμπαι.Καλυτερα να τα αφηναν μονο στο παγκοσμιο να παιξουν με τους αλλους της ηλικιας τους ή εστω στο ευρωπαικο.Ειναι πολλα τα συνεχομενα παιχνιδια και μεγαλη η κουραση.Και τους παικτες λιωσαμε οπως τον Χαραλαμποπουλο και φαγαμε τη θεση στις εθνικες απο 4 αλλα παιδια και τιποτα δε πηραμε...

    Παντως οι ηλικιες 96-97 εχουν να δωσουν πολλα ταλεντα και μου αρεσαν αρκετοι παικτες.Επισης ειναι ευτυχια οπως το σκεφτομαι θεωρητικα που θα δουλεψουν οι Χαραλαμποπουλος,Παπαγιαννης,Κονιαρης με τον Ιβανοβιτς και τον Ισπανο βοηθο του.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έλεγα, μόνο σε μένα φάνηκε ψιλοαστείο που στείλαμε τα παιδιά και στις 2 διοργανώσεις;

      Διαγραφή
    2. Και σκέψου πως αυτοί του Παναθηναϊκού έχουν να περάσουν και προετοιμασία Ιβάνοβιτς. Ενδιαφέρον θα έχει πάντως να δούμε κάνα εργομετρικό πριν ξεκινήσει η προετοιμασία. Τι να πω, καλό κουράγιο στα παιδιά

      Διαγραφή
  54. το 1 και το 5 ειναι οι θεσεις κλειδια και παναθηναικος εχω τους καλυτερους στις συγκεκριμενες θεσεις και στην εθνικη νεων και στην εφηβων.... μποχωριδης-διαμαντακος,κονιαρης-παπαγιαννης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σημαντικοτερο ειναι αυτοι να γινουν οι καλυτεροι και σε επιπεδο ανδρων..Κι επειδη στο μπασκετ οι ψηλοι ειναι χρησιμοι,αλλα οι κοντοι κανουν τη διαφορα,στα επομενα χρονια αυτο το καλοκαιρι θα μνημονευεται σαν το καλοκαιρι της αποκτησης των γκαρντ που εμελλε να κυριαρχησουν στο ελληνικο μπασκετ..

      Διαγραφή
  55. φετος στην εθνικη θα δουμε ποσα απιδια πιανει ο κατσικαρης . αποψη μου , ειναι υπερεκτιμημενος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Απο οτι εχω καταλαβει, στις μικρες Εθνικες δεν υπαρχει καμια αξιοπιστια και αξιοκρατεια, ουτε στους προπονητες αλλα ουτε και τους παικτες. Γινεται του μανατζερ το καγκελο.

    Οποτε γιατι καθομαστε και προσπαθουμε να βγαλουμε συμπερασματα?
    Διαμαντιδης, Σπανουλης και Παπαλουκας σχεδον δεν ακουμπησαν στις μικρες Εθνικες.
    Κι αλλοι που ακουμπησαν δεν εκαναν απαραιτητα καποια αξιολογη καριερα.

    Βρισκω λοιπον λιγο αστεια ολα αυτα τα ποστς για το μελλον των μικρων. :)
    Κι ελπιζω οτι οι μικροι δε διαβαζουν τις αρλουμπες που γραφονται στο ιντερνετ, για το καλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί από αυτούς που γράφουν είναι μάνατζερς ;)

      Διαγραφή
    2. οτι να ναι ο καθενας.... ο σπανουλη δεν ακουμπησε στις εθνικες νεων ειναι ανεκδοτο ή σοβαρα το λες....
      σπανουλης,ζησης και ταπουτος ηταν τα αστερια εκεινη της γενιας στην εθνικη νεων και οι 2 απο τους 3 ηταν πρωταγωνιστες στην κανονικη εθνικη για πανω απο 10χρονια.... ακομα και ο διαμαντιδης που ολοι λετε ηταν βασικος στην εθνικη νεων νομιζω το 2000 αλλο που δεν ειχε πρωταγωνιστικο ρολο αλλα ηταν στην εθνικη νεων.....
      ποιος απο την τωρινη εθνικη δεν περασε απο τις μικρες εθνικες? ο καιμακογλου,μπορουσης και ζησης βασικοτατοι το 02 στο χρυσο στο καουνας,βασιλειαδης μαζι με βουγιουκα και πριντεζη(με μικρο χρονο συμμετοχης) το 04 στη 4η θεση στο μπρνο,πριντεζης και βουγιουκας πρωταγωνιστες το 05 στη ρωσια, για καλαθη,μπογρη,σλουκα,μαντζαρη,παπανικολαου και αντετοκουμπο δεν τους αναφερω καν γιατι ειναι νεοτεροι και οι περισσοτεροι τους θυμομαστε στις εθνικες νεων......

      Διαγραφή
    3. Φιλε,δυστυχως η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια..Αυτος που εγραψε το σχολιο στο οποιο απαντησες,προφανως ειναι τελειως ασχετος με το μπασκετ κι η ενημερωση του βασιζεται σε καφενειακου τυπου συζητησεις(μαλλον θα ΄ναι και φαν του Γεωργιου).Καπου,καποιος του 'πε η ακουσε οτι ο Παπαλουκας κι ο Διαμαντιδης δεν επαιξαν στις μικρες εθνικες(εχεις δικιο για τον Διαμαντιδη και την Νεων του 2000),εβαλε σαλτσα και τον Σπανουλη,πεταξε και τα γνωστα περι μανατζερ κι αξιοκρατιας κι αποφασισε να μας σερβιρει την αποψη του..Ακομα ενας ψεκασμενος λατρης της συνωμοσιολογιας..

      Διαγραφή
  57. http://www.leoforos.gr/editorial/72062/o-regas-einai-modernos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Tζιμ,

    Καλησπέρα. Είμαι οπαδός του Παναθηναικού και θέλω να σε συγχαρώ για την πολύ καλή δουλεία που κάνεις..

    Ηθελα να σε ρωτήσω, βάσει του πως είναι δομημένο το ρόστερ της ομάδας ως τώρα, για τί είδους παίχτη θα πήγαινες στο 3?

    Ένα στυλ Μασιούλις, ποστ 3άρι που να μπορεί να παίξει και λίγο 4 ή έναν point forward (άλα Τούρκογλου), που να μπορεί να δημιουργήσει απ' αυτή τη θέση.. Αν επέλεγες το δεύτερο, ποιά η άποψή σου για τον Μπλέικ Σλίμπ? Μου αρέσει πολύ αυτός ο παίχτης.. Είναι διαθέσιμος?

    Ή μήπως θα πήγαινες για έναν lockdown defender, όπως είναι ο Θανάσης Αντετοκούμπο?

    Σ' ευχαριστ'ω a priori..

    Λευτέρης δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λευτέρη καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όταν μια ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία rebuilding εστιάζοντας κυρίως στο να αναπτύξει νέα παιδιά όπως οι πράσινοι, οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Αφήνεις συνειδητά "κενά" στο ρόστερ, χάνοντας σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά, για να δημιουργήσεις ένα πιο γόνιμο περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτών των παιδιών. Οπότε στη προκειμένη περίπτωση οι πράσινοι δεν κοιτούν τον καλύτερο διαθέσιμο παίκτη (ακόμα και αν μπορούν άνετα να τον πληρώσουν) αλλά κάποιον που θα βοηθήσει τους Γιάνκοβιτς-Χαραλαμπόπουλο με το παιχνίδι του. Στόχος δεν είναι οι νίκες αλλά η ανάπτυξη και δημιουργία υπεραξίας.. Αν ήθελα νίκες θα έπαιρνα έναν -προ δυετίας- Πιτ Μάικλ. Με τα τωρινά δεδομένα και με βάση το μπάσκετ που θα παρουσιάσει ο Ιβάνοβιτς θα κοίταζα ένα defensive-3. Aν και έχω πεί ότι η δική μου επιλογή, χωρίς να είναι ίσως τόσο συμβατή αγωνιστικά αλλά με βάση το πρότζεκτ θα ήταν να υπογράψω τον Βεζένκοφ και να τον δουλέψω και στις δύο θέσεις των φόργουορντς χωρίς να πάρω άλλον παίκτη (πράγμα που προσπ άθησε ο ΠΑΟ). Ο Σιλπμ είναι εξαιρετικός, έχω γράψει πολλάκις εδώ μέσα. Έχει συμβόλαιο, μένει Γαλλία. Να'σαι καλά,

      Tζιμ, γκάνγκστερ

      Διαγραφή
    2. για μενα καλα κανει ο παναθηναικος και δεν παιρνει 3αρι σ αυτη την φαση της σεζον.... πχ αν εχεις μπατζετ 500χιλ για την θεση και τα διαθεσεις τον ιανουαριο μετα το τελος της φασης των ομιλων παιρνεις 10φορες καλυτερο παικτη απ οτι παιρνεις τωρα αλλωστε υπαρχουν τα παραδειγματα του ντορσει και του λο...
      επισης ο νελσον και ο διαμαντιδης μαρκαρουν τα περισσοτερα 3αρια της ευρωλιγκας οποτε μπορουν να υπαρξουν σχηματα με 3 περιφερειακους οποτε ο ρολος του μποχωριδη θα ειναι αναβαθμισμενος.... αρα θεωρητικα τα 20λεπτα που θα επερνε ενα 3αρι θα μοιραστουν αναμεσα σε μποχωριδη και χαραλαμποπουλο......

      Διαγραφή
    3. Αυτο που λες ομως φιλε προϋποθέτει να περάσει την πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός

      Διαγραφή
    4. ενταξει αν θεωρεις οτι ο γκαβελ ειναι καλυτερος του διαμαντιδη,ο μισιτς καλυτερος του νελσον,ο σαβανοβιτς καλυτερος του φωτση,ο σαφαρτζικ καλυτερος του σλοτερ,ο μπραιαντ καλυτερος του γκιστ και ο στιματς καλυτερος του μαυροκεφαλιδη και η φανελα και η εδρα της μπαγερν καλυτερης αυτης του παναθηναικου τοτε δεν περναει ο παναθηναικος.... οχι πως θα ειναι ευκολη ομαδα η μπαγερν αλλα και με αυτο το ροστερ νομιζω ο παναθηναικος ειναι καλυτερος της.....

      Διαγραφή
    5. προς 1.58
      καλως η κακως μετραει η ομαδα και οχι οι μοναδες . αν ο ιβανοβιτς προλαβει (λειπει κιολας) να φτιαξει απο την αρχη ομαδα εχει καλως . αν δεν προλαβει να στησει την εντελως καινουρια και χωρις χημεια ομαδα , τοτε αποκλειεσαι για πλακα απο την μπαγερν .

      Διαγραφή
    6. γκαβελ-σαβανοβιτς-μισιτς-(στιματς) που θα εχουν πρωταγωνιστικο ρολο φετος αποκτηθηκαν σε αντιθεση με τον κορμο διαμαντιδη-φωτση-μαυροκεφαλιδη-γιανκοβιτς-γκιστ που ηταν μαζι και περυσι..... επισης η μπαγερν εχασε τον ηγετη της τον ντιλεινι οποτε για ποια χημεια μιλας? υπαρχουν στοιχηματα στο φετινο παναθηναικο με μεγαλυτερα τον γιανκοβιτς και παππα αλλα και οι δυο εχουν τις δυνατοτητες να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις.......ο ιβανοβιτς λειπει απο μια ομαδα που δεν εχει ξεκινησει καν προετοιμασια οπως και καμια ομαδα στην ευρωπη, ο ιβανοβις θα λειψει απ την προετοιμασια τις πρωτες 6-7 ημερες μεχρι τελη του μηνος που ειναι και προπονησεις κυριως χωρις μπαλα συνηθως...... αντιθετα η μπαγερν πιθανoν να εχει τραυματια τον μισιτς που θα χασει την προετοιμασια και στην εθνικη τον στιματς αν τελικα υπογραψει........

      Διαγραφή
  59. Σ' ευχαριστώ Τζίμ, να σαι καλά.. Νομίζω ότι δεν ήταν στο χέρι μας για τον Βεζένκοφ, το προσπαθήσαμε αλλά ο παίχτης ήθελε να μείνει στον Άρη απ' ότι δήλωσε και ο ίδιος.. Παρότι συμφωνώ μαζί σου για Βεζένκοφ, θεωρώ πιο σημαντική την απόκτηση του Μποχωρίδη, επειδή είναι Έλληνας.. Ιδανικός 5ος γκαρντ, θα βγει μπροστά προϊούσης της σεζόν όπως είχες πει.. Μεγάλο πρόσπεκτ..

    Λευτέρης (Σπαρτιάτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ για την επικοινωνία Λευτέρη..

      Διαγραφή
    2. ετσι οπως ειναι στελεχωμενος ο παο δεν χωραει ουτε ο βεζενκοφ . η θα πρεπει να καψεις τον χαραλαμποπουλο η να παιζεις στο 5 μονο με μπατιστα-μκφ .

      Διαγραφή
  60. Aν δεν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση των συλλόγων, να εκτονωθούν τα "πάθη" δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε απο συνωμοσιολόγους, καταστροφολόγους και κάθε λογής ξερόλες.

    Είχαμε ένα καλοκαίρι γεμάτο από το απαύγασμα του ελληνικού μπάσκετ με ταυτόχρονη αναγνώριση, με όλους τους τρόπους και απο κάθε κατεύθυνση του ταλέντου και της προοπτικής αναγέννησης του παιγνιδιού στη χώρα μας και τσακωνόμαστε ποιος θα κάνει - ποιος θα γίνει και δεν ξέρω τι άλλο.

    και τα γράφω σαν οπαδός, που είμαι...
    φαντάζομαι την απόγνωση πιο αντικειμενικών και φαν του παιγνιδιού... έλεος.

    Σε αυτές τις ηλικίες μόνο οι προοπτικές κρίνονται, βάση αθλητικών προσόντων και iq. Όλα τα άλλα χτίζονται διαρκώς, ακόμα και τα τελευταία παραγωγικά χρονιά στη καριέρα ενός παίκτη.

    Μη θάβεται τα πιτσιρίκια.

    ...όσο μπορούσα πιο φιλικά!

    +++
    Για την έξοδο παικτών στο ΝΒΑ, κατα κανόνα, διαφωνώ.
    Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λέω αυτός πρέπει να φύγει... ο Σρεμφ, ο Ντίβατς, ο Ντράζεν, ο Κούκοτς, ο Νοβίτσκι και λίγοι ακόμα.

    Οι συντριπτικά περισσότερες όμως περιπτώσεις ήταν χάσιμο χρόνου.
    Παίκτης στο πάγκο για μένα δεν βελτιώνεται.
    Αν όλο αυτό γίνεται για το πρεστιζ ή τα λεφτά, είναι κάποια επιλογή - δεν την κρίνω.

    Το μπασκετ είναι physical game και απέναντι είναι πολύ πάνω.
    Τόσο πάνω που το ταλέντο σε κάποιο τομέα και η ευφυΐα πρέπει να συνδυάζεται στο έπακρο.
    Αναρωτιέμαι τι απο τα δύο είχαν (ή έχουν) στο έπακρο όσοι δικοί μας πήγαν ή σκοπεύουν να πάνε στο μέλλον...
    Χωρίς καμία εξαίρεση.

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. θαβετε
    (δυο φτου - πέντε σφαλιάρες κτλ ελέω κακής παιδείας και διακοπών!)

    Nίκος Δ. :-)
    Νικος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο Δ,

      Συμφωνώ με κάποια εξ' όσων ανέφερες.. Ιδίως θέλω να πω για τον Παπανικολάου, είναι ένας παίχτης που δεν μ' αρέσει καθόλου.. Απορώ τί είδαν οι Ρόκετς και του έδωσαν τόσα λεφτά.. Ατσούμπαλα τελειώματα, μηδεν πλέιμέικινγκ αμπίλιτις και κορτ βίζιον, μέτρια ντρίμπλα κλπ.. Και όπως είπε και ο Τζιμ, έμεινε πολύ στάσιμος.. Ακόμα ακόμα και περίφημο athleticism που έβγαζε, δεν μου μου το βγάζει πλέον..

      Θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με το μπάσκετ στην Αμερική.. Νομίζω μπερδεύεις το physical με το αθλητικό, γιατί ναι, εκεί είναι πολύ πιο αθλητικοί οι παίχτες, αλλά εδώ το παιχνίδι είναι πολύ πιο physical, πιο δυνατό και επιτρέπονται πολύ παραπάνω οι επαφές.. Physical στην Αμερική ήταν την εποχή του Τζόρνταν με τους Πίστονς πχ και τα περίφημα Jordan rules.. Tώρα το παιχνίδι εκεί είναι του γλυκού νερού κάπως..

      Όλα τα παραπάνω είναι δικές μου εκτιμήσεις.. Ο Τζίμ είναι ο πλέον αρμόδιος για το θέμα..

      Φιλικά,

      Λευτέρης

      Διαγραφή
    2. Πιθανότατα έχεις δικιο για το "physical", δεν το παρακολουθώ αρκετά, κυρίως λόγω υποχρεώσεων, οπότε η ορολογία μου είναι πιθανότατα λάθος.
      Στο αθλητικό κομμάτι του παιγνιδιού αναφέρομαι και κυρίως στους μαύρους παίκτες οι οποίοι είναι ανώτεροι εξ ορισμού, σε αυτό (εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν βέβαια).

      Πιθανολογώ ότι λόγω man to man και γρηγορων επιθέσεων πρέπει να έχεις την ταχύτητα/έκρηξη/δύναμη/αντοχή αλλά και την δημιουργία (για τον εαυτό σου και τους άλλους) - iq, που λίγοι Ευρωπαίοι (οι εξαιρέσεις) τα καλλιεργούν ή τα έχουν μαζί. και αυτοί οι λίγοι κάνουν μπαμ! Οι υπόλοιποι είναι είτε ρολίστες που βρίσκουν ρόλο είτε σάκοι του μποξ που επιστρέφουν κατα κανόνα γρήγορα.

      Υπο αυτό το πρίσμα μάλλον συμφωνούμε και στα δύο λοιπόν.
      (Στον Παπανικολάου δεν θα αναφερθώ... μου φτάνει ότι ο γαύρος του έδωσε τα κλειδιά - θα μπορούσε να είναι πρώτος στο "χωριό" και προτίμησε τη μπαρτσελόνα για τα λεφτά.
      Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους (αν και ειλικρινά δεν θέλω το παιδί να επιστρέψει απο απέναντι σα την βρεγμένη γάτα - μακάρι να τα καταφέρει να βρει ρόλο σε ομάδα που επιθυμεί).

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
  62. Τζιμ,

    1) Ο Φώτσης δεν χώραγε γιατί έπρεπε να πάμε με δύο σέντερ με μεγάλο χρόνο συμμετοχής αλλά γιατί να το κόψουμε για να αλλάξουμε σελίδα? 3 τεσσάρια είχαμε όχι τέσσερα και κανείς δεν είναι νεανίας
    2) ΝΖ - Πάλι λάθος κάνεις. Σπανούλης-Καλάθης-ΝΖ είναι τρείς με δύο κλάσεις πιο πάνω από Μάντζαρή και Σλούκα. Και πάλι οι δύο τελευταίοι δεν έιναι νεανίες οπότε το να θυσιάσεις τον ΝΖ για έναν άπό τους δύο δεν έχει λογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριντεζης, Καιμακ 2..που ειναι το τριτο τεσσαρι;; Θα μπορουσε καλλιστα να ειναι για 5-6 λεπτα ο Φωτσης στο 5 να βοηθησει στο σουτ που εχουμε θεμα, ειναι και καλος ριμπαουντερ...μια χαρα χωρουσε..

      Διαγραφή
    2. Δύο τεσσάρια είναι αρκετά. Δύο πέντε και ένας 4/5. Με την προϋπόθεση ότι θα ήταν ο Κουφός εντός σωστά έπραξε ο κόουτς. Με τα τωρινά δεδομένα όμως (χωρίς Κουφό) ο Φώτσης θα βοηθούσε πολύ.

      Διαγραφή
    3. Επρεπε να τον κλαεσει ο Κατσικαρης τωρα..Λες να φοβηθηκε την αντιδραση Φωτση;

      Διαγραφή
    4. Δλδ τζιμ εσυ με ΚΟυφο θα προτιμουσες Τσαιρελη για 5ο ψηλο;;; Τωρα ομως αυτο το 4/5αρι δεν υπαρχει ..

      Διαγραφή
  63. ονειρο θερινης νυκτος:

    Διαμαντιδης, Καλαθης, Ματζαρης
    Σπανουλης, Ζησης
    Παπανικολαου, Αντετοκουνμπο
    Φωτσης, Πριντεζης, Καιμακογλου
    Μπουρουσης Κουφος

    και προπονητης Ομπραντοβιτσ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βοηθός Ιβκοβιτς και πρόεδρος Αλαφούζος... χαχαχαχα

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. Έλεος με τον Ζήση...

      Διαγραφή
    3. Έλεος με τους αμνήμονες που συνεχώς γκρινιάζουν για το Ζήση... Σε λίγο θα μας πείτε ότι ο Σλούκας ή ο Παππάς είναι καλύτεροι ή/και πιο χρήσιμοι για την Εθνική.

      Διαγραφή
  64. jim ποια η γνώμη σου για τον στιματσ;Απορώ γιατί δεν κινήθηκε ο οσφπ, πιστεύω ότι θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και ως δεύτερος ψηλός πίσω από ντάνστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κι εμενα μου κανει εντυπωση που δεν κινηθηκε αλλη ευρωπαϊκη ομαδα για τον Στιματς. Αν μη τι αλλο, ειναι ανερχομενος,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτος ο Μαρκους Γουϊλιαμς που παιρνει ο Ερυθρος Αστερας πρεπει να 'ναι ενα τιποτα μπροστα στον Νελσον, ετσι δεν ειναι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Jim,

    Πως θα έβλεπες μια μεταγραφή του Πιτ Μαικλ στον Παναθηναικό?
    Δίνει χώρο στον Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλο και προσθέτει εμπειρία και κάποια ποιοτικά λεπτά.

    Αναμένω με πολλή αγωνία την ευρωλίγκα φέτος.

    Έχουν γίνει πολλές αλλάγες και θα παρακολουθήσουμε

    -παίχτες που θα προσπαθήσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και από ταλέντα να γίνουν οι επόμενοι ηγέτες π.χ. Σάριτς, Μπογκντάνοβιτς, Μίσιτς, Μπιέλιτσα

    -τις τούρκικες ομάδες με Ιβκοβιτς, Ομπράντοβιτς να προσπαθούν να διώξουν τις loser νοοτροπίες των τουρκικων ομάδων και να πάρουν ευρωλίγκα,

    -τις γερμανικές που όλο ανεβαίνουν,

    -τους έλληνες προπονητές Ιτούδη και Πεδουλάκη αν περάσει τα προκριματικά,

    -Λάσμε και Ματσιούλη αντίπαλους,

    -Παναθηναικό σε restart,

    -έλληνες παίχτες όπως ο Παππάς και Γιάνκοβιτς να προσπαθούν να πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και ταλέντα όπως ο Παπαπέτρου και Μποχωρίδη που λογικά θα πάρουν αρκετά λεπτά ειδικά στον πρώτο πιστεύω ότι έχει δείξει στοιχεία ικανά για να είναι σε 2-3 χρόνια το βασικό τριάρι της εθνικής...

    -θα φανεί επίσης αν ο Σλούκας μπορεί να έχει πιο ηγετικό ρόλο τα επόμενα χρόνια ή θα μείνει ένας πολύ καλός ρολίστας

    -μια από τις τελευταίες χρονιές Διαμαντίδη, Φώτση....

    κ.λ.π.

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τα ειπες ολα δικε μου. Οντως πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ektos kai an o koniaris kai o xaralabo einai kourasmenoi apo ta upervolika polla mats mes to kalokairi kai etsi dne 8ewrei aparaithto o papanikolaou na tous xrhsimopoihsei gia ena mats xwris nohma (11-12 8esh ) den katalabainw thn emonh sthn uprvolikh xrhsimopoihsh tou kalou shmera alla genika para polu kakou sto tournoua mouratou o opoios ekapse kai olh thn e8nikh sto mats me thn australia...

    Prelevic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Είμαι πεπεισμένος ότι η τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το Web TV του Ant1 είναι μια webcam στημένη μπροστά από μια αναμμένη τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Με το μπάσκετ που βλέπουμε στην προετοιμασία είναι αρκετή και η webcam.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Aκομα μια επιδειξη μοντερνου μπασκετ απο το Φωτη Κατσικαρη. Μεγαλη υποθεση η προπαγανδα στο ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Κύριε Κατσικάρη, υπάρχει χρόνος ακόμα...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Highlight της βραδιας η στιγμη που βγαινει ο Αντετοκουμπο με 5 φαουλ και καθεται διπλα απο τον χρυσαυγιτη Μπογρη και αυτος παει να σκασει απο το κακο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα φιλε αυτη ειναι δικη σου ερημια με ενα προχειρο ψαξιμο στο inet δεν φαινεται να γραφουν πουθενα δηλωσεις του για χρυση αυγη και ουτε θα ειχε κλειθει στην Εθνικη αν ισχυε κατι τετοιο....
      Σιγα που εχει αναγκη η Εθνικη τον Μπόγρη....

      Διαγραφή