Athlenda

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

2014 FIBA WORLD CUP: DAY 3 & 4 REVIEW


Πάθος για μπάσκετ (φωτό).. Η ομάδα μας στο 3-0, ο Ρέπεσα, οι ισοπεδωτικοί "φούριος ρόχας", οι Boomers και άλλα στο παρκέ του Hoopfellas που σχολιάζει την τρίτη και τέταρτη ημέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος..





-Ξεκινάω με Γιασμίν Ρέπεσα και τα περί του φημισμένου "Balkan mentality" που δήλωσε μετά την ήττα των Κροατών από τη Σενεγάλη..

«Αν είχα την επιλογή θα ήθελα να είχα γεννηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από τα Βαλκάνια. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω, αλλά είναι η νοοτροπία είναι περίεργη και έχουμε υποφέρει πολλές φορές στο παρελθόν εξαιτίας της. Σε κρίσιμα παιχνίδια δεν έχουμε ψυχραιμία και κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Είναι το πεπρωμένο μας. Το ζω έντονα αυτό στα όσα χρόνια είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα και έχουμε πάντα την ίδια αντιμετώπιση στις καταστάσεις»

Τι λε ρε Γιασμίν..? Δηλαδή που ήθελες να γεννηθείς (?), μήπως στη κεντρική Ευρώπη? Ξεχνάς όμως ότι εκεί θα έβλεπες μπάλα μπάσκετ και θα έπαιρνες μαχαίρι και πιάτο..

Ο κόουτς Ρέπεσα μου είναι  συμπαθής, όπως και σε πολλά από τα φιλαράκια μου στο πιο.. λαϊκό κομμάτι της Μπολόνια (από την επιτυχημένη θητεία του στη Φορτιτούντο) όμως οι δηλώσεις του είναι μάλλον εν θερμώ κλαψούρισμα και εκτός πραγματικότητας. Και μόνο ότι έβαλε στο ..μπλέντερ με τη μορφή ταμπέλας ένα κοινωνικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και το μπάσκετ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα μια πλειάδα λαών με αφορμή την ήττα της δικής του ομάδας σε ένα τουρνουά, χάνει εξ'αρχής. Ο wannabe λοιπόν Βόρειο/Δυτικό-Ευρωπαίος κόουτς Ρέπεσα έκανε λάθος γιατί μάλλον έπρεπε να χρησιμοποιήσει το -χιλιοειπωμένο σε αυτό το μπλογκ- "Hvratska mentality" και να επικεντρωθεί στη χώρα του και στις χιλιάδες μπασκετικές γκάφες που έχει επιδείξει η σύγχρονη ιστορία της στο άθλημα. Το Βαλκάνια κόουτς, έχουν γεννήσει τις καλύτερες ομάδες που είδε η Ήπειρος μας διαχρονικά σε όλα τα επίπεδα.. Οπότε προφανώς και το πρόβλημα στο μπασκετικό mentality φτάνει μέχρι το Ντουμπρόβνικ..

Οι Κροάτες  προσπαθούν να σφυρηλατήσουν χαρακτήρα αλλά ακόμα χτίζουν. Πέρυσι το τουρνουά της Σλοβενίας ήταν ένα βήμα. Αλλά χρειάζεται "συνέχεια" και τέτοια αποτελέσματα δε βοηθούν. Οι πραγματικά καλοί τους παίκτες (Μπογκντάνοβιτς, Τόμιτς) δεν είναι ικανοί closers (για  να μη πω λιπόψυχοι πολλές φορές..) και ο Ρέπεσα περιμένει να αλλάξει αυτό στα παιδιά που έρχονται από πίσω (Σάριτς, Χεζόνια). Πάντως το σημερινό ματς δε θα είναι εύκολο για την εθνική μας ομάδα. Ειδικά μετά από αυτό που έπαθαν οι Κροάτες από τη Σενεγάλη.. 

Δείτε τις αποδόσεις για το σημερινό «ευρωπαϊκό» ντέρμπι..





-Τελικά δεν είναι τόσο.. άσχημος παίκτης ο Gorgui Dieng που είχε προτείνει το Hoopfellas πέρυσι μετά το τέλος της σεζόν (http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/06/show-me-money.html.) 27 πόντους και 8 ριμπ. απέναντι στους Κροάτες, 22 π.μ.ο. - 11.7 ριμπ. και πρώτος σε efficiency (26.7) στο τουρνουά. Η πρώτη του σεζόν στην Αμερική τον βοήθησε πολύ..




-Ακέφαλο κοτόπουλο θύμιζε η Λιθουανία στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Αυστραλία. Οι Μπούμερς παρουσίαζαν μια πολύ physical άμυνα που "έσπρωχνε" συνεχώς τους Λιθουανούς προς τα έξω, απαγορεύοντας τους να βάλουν τη μπάλα με οποιονδήποτε τρόπο χαμηλά και αναγκάζοντας τους σε καθαρά περιφερειακό μπάσκετ. Όταν μάλιστα σε πολλά plays έβλεπες 5 παίκτες (με πρώτους τους αδερφούς Λαβρίνοβιτς) έξω από τη γραμμή του τριπόντου, καταλάβαινες ότι η "Λιέτουβα" βάδιζε λάθος..  Μηδέν post offense, μηδέν post defense.. Ο Βαλαντσιούνας τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς καν μια προσπάθεια (σε αυτό είμαι κάθετος, έχει μεγάλο μερίδιο και ο προπονητής του καθώς το πλαίσιο που επιτιθόταν η Λιθουανία μόνο γόνιμο για τον σούπερ-σταρ της δεν ήταν..) ενώ ο Μπέηνς μετρούσε 5/10 FG.. Η πίεση των Αυστραλών στη μπάλα είχε βγάλει "εκτός" τους Λιθουανούς καθώς ο σούπερ-Σεημπούτις που κρατούσε μόνος του το μπακόρτ του Καζλάουσκας όρθιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δεν είναι σε καμία περίπτωση ο floor general που χρειάζεται η ομάδα, ενώ η ball screen offense του Λεμανίς λειτουργούσε άψογα με τους Boomers να βρίσκουν συνεχώς καλές "ματιές" προς το καλάθι. Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο κόουτς των Λιθουανών διάβασε καλύτερα κάποιες καταστάσεις ("έπνιξε" με double teams των Μπέηνς, σημαντική η συνεισφορά εδώ των Λαβρίνοβιτς), ανέβασε την ένταση της άμυνας του (ο Ματσιούλις κοιτούσε τον Ινγκλις λες και θέλει να τον καταπιεί ζωντανό) και η ομάδα έφτασε να σκοράρει 19 πόντους μέσα σε έξι λεπτά. Είναι αστείο μάλιστα ότι σχολιάζοντας εδώ στο μπλογκ νωρίτερα το πρώτο ημίχρονο και την πολύ καλή απόδοση των Αυστραλών, έγραψα ότι τα "καγκουρό" πρέπει να σταθεροποιήσουν την άμυνα τους σε ικανοποιητικό επίπεδο μέσα στο 40λεπτο γιατί αυτές οι διακυμάνσεις στο αμυντικό performance τους έχουν κοστίσει αρκετά.. 


Ο κόουτς Λεμανίς παρ΄'όλα αυτά κατάφερε με ένα ζον-πρες που κατέληγε σε ζώνη 3-2 να πάρει πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού και με παίκτη κλειδί τον Τζαγουάη (πολύ ενεργητικός στο μικρό διάστημα που έπαιξε και στις δύο πλευρές του παρκέ) ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια από το πρώην "καθαρόαιμο" τους Πανιωνίου, Μπράντ Νιούλεη (10π.-4 ριμπ.-2 τελικές σε 19'). Σημαντικό το ότι οι Αυστραλοί κυριάρχησαν συντριπτικά σε κατοχές ενώ ο Βιλβεντόβα έχει αρχίσει και παίζει καλύτερα (οδηγεί το τουρνουά σε τελικές με 6.5) Οι Λιθουανοί έχουν δυνατότητες αλλά χωρίς πραγματικό PG έχουν φτάσει σε σημείο underperfoming. Πάντως η σπέκουλα έχει ξεκινήσει ήδη και πολλοί "συγχαίρουν" τους Αυστραλούς που πάνε για μετωπική με το θηρίο (ΗΠΑ) στους "8".. 



-Μετά και το ματς της Ισπανίας με τη Βραζιλία νομίζω όλοι όσοι παρακολουθείτε στενά το τουρνουά καταλάβατε γιατί έβαλα τους "φούριος ρόχας" στο Νο1 στα Power Rankings μου. Δε ξέρω εάν θα φθάσουν μέχρι τέλους και στη κούπα αλλά αυτή τη στιγμή παίζουν το καλύτερο μπάσκετ και μάλιστα το κάνουν λυσσαλέα. Ο Ναβάρο είναι σε πολύ καλή κατάσταση (σκοτώνει μετά από flare screens) και η front court  με προεξέχοντα τον Πάου είναι σε mood απόλυτου domination. Ο Ορένγκα χρησιμοποιεί τον Γιούλ ως μπαλαντέρ στη περιφέρεια, ανεβάζοντας τον πολλές φορές στο "3" για να πιέσει πιο πολύ τη μπάλα και να ανοίξει χώρο για τα υπόλοιπα αστέρια του μπακόρτ. Η Βραζιλία πραγματικά βρέθηκε σε κατάσταση αιχμαλωσία, χωρίς αμυντική ισορροπία και με τους Σπλίτερ-Νένε να χάνουν κατά κράτος τη μάχη από τους Ισπανούς ψηλούς, με τη Horns offense του Μανιάνο (που "τελειώνει" με τους δύο ψηλούς χαμηλά) να πηγαίνει περίπατο. Συνολικά οι γηπεδούχοι, έχουν τεράστια γκάμα στο μισό γήπεδο (η flex επίθεση τους είναι πολύ αποτελεσματική) με σημείο αναφοράς τον Πάου και την ικανότητα αυτού και του αδερφού του να δημιουργήσουν για τους υπόλοιπους που λειτουργεί σαν λάδι στην επιθετική μηχανή της ομάδας. Πολύ πειστική λοιπόν η Ισπανία, περιμένω να τη δω και σήμερα με μια πιο "παιγμένη" σε αυτό το επίπεδο ομάδα όπως η Γαλλία.



-Πάμε και στην ομαδάρα μας.. "Ομαδάρα" όχι γιατί έχει παίξει κανένα εκθαμβωτικό μπάσκετ όπως έχουν βγεί όλοι οι πανηγυρτζήδες και λένε/γράφουν, αλλά γιατί την αγαπάμε. Σας γείωσα..? Ελπίζω όχι, γιατί εδώ μέσα το αναγνωστικό κοινό έχει "μάτι" είμαι σίγουρος για αυτό. Η Εθνική μας είναι σοβαρή και "δουλεύει" σκληρά μέσα σε κάθε παιχνίδι για να φτάσει σε αυτό που λέμε ισορροπημένο μπάσκετ. Αυτό που σας έγραφα (στην παρουσίαση του από τη σελίδα μας) ότι θα προσπαθήσει να φέρει ο Φώτης Κατσικάρης στο τραπέζι. Δουλεύει σκληρά για να αυξήσει τα λεπτά -εντός του 40λεπτου- που θα έχει αυτό το πολυπόθητο balance στο παιχνίδι της. Σε ένα σημαντικό κομμάτι των δύο ενδιάμεσων δεκαλέπτων (ειδικά του τρίτου) η ομάδα μας έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Θέλει όμως δουλειά ακόμα, μέσα από κάθε φάση, δεκάλεπτο και παιχνίδι για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το πολυπόθητο execution, την εξειδίκευση στην εκτέλεση της λεπτομέρειας, το οποίο θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε από τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. 



Στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο η εθνική μας απέδειξε αυτό που γράφαμε παλαιότερα, ότι δηλαδή δεν είναι πλέον, υπό τον Φώτη Κατσικάρη μια αυστηρώς pick'n roll-based ομάδα. Ο Νικαιώτης κόουτς έχει βάλει κίνηση μακριά από τη μπάλα, έχει ανεβάσει ταχύτητα στο μισό γήπεδο και ανοίξει χώρους, παίζοντας πολύ πάνω στα καλά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Σημαντικό στοιχείο στο κομμάτι "λειτουργικότητα στην επίθεση" είναι το ποσοστό δημιουργίας που έχει ακουμπήσει στα χέρια των ψηλών (Καϊμακόγλου και Μπουρούσης είχαν εκτός από τα 19 ριμπάουντς τους και 11 τελικές) οι οποίοι κινούνται άνετα μακριά από το καλάθι (όπου μπορούν να εκτελέσουν κιόλας) με συνέπεια το ζωγραφιστεί να ανοίγει για cuts παιδιών όπως οι Αντετοκούνμπο-Παπανικολάου από την αδύνατη πλευρά. Το ρόστερ έχει χτιστεί με την παρουσία εκτελεστή και δημιουργού σε κάθε θέση και μάλιστα προχθές έλαμψε -σε ατομικό επίπεδο- η πεντάδα που μου αρέσει περισσότερο να βλέπω στο παρκέ (Καλάθης, Ζήσης, Αντετοκούνμπο, Καϊμακόγλου, Μπουρούσης, πολλοί δημιουργοί με ικανότητα να δώσουν defensive stops). Περιμένω (και ΠΡΕΠΕΙ) να ανέβει ο Βουγιούκας και να σταθεροποιηθεί ο  Βασιλειάδης (δεν είναι καθόλου άσχημος, ειδικά τώρα που βγαίνει πίσω από τους Καλάθη-Ζήση όπως είχαμε πεί) για να ανοίξει κι άλλο η γκάμα της επίθεσης μας (με καλύτερη  post και ball screen offense αντίστοιχα) η οποία μετά από τρία παιχνίδια είναι η 5η καλύτερη του τουρνουά και έχει καλύτερο πασέρ τον ..Παπανικολάου, δείγμα του ότι η ροή με τη συνεχή κίνηση και η αναζήτηση του ανοιχτού γηπέδου παράγει από μόνη της ευκαιρίες για όλους ώστε να "φτιάξουν" και να "τελειώσουν". Εγώ θα πω ότι μια σημαντική παράμετρος που ίσως δε λαμβάνουμε υπόψιν μας είναι το ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα δυνατές αμυντικές ομάδες. Περιμένω λοιπόν πιο ευρωπαϊκές συγκρούσεις για να διαπιστώσω το ακριβές επίπεδο της επίθεσης μας στη παρούσα φάση.. Τότε το «ομαδάρα» θα κολλήσει και αγωνιστικά. Προδιαγραφές λοιπόν σίγουρα υπάρχουν αλλά ακόμα απέχουμε για να χαρακτηριστούμε τέτοια. Ελπίζω αυτό το τουρνουά να αποτελέσει το σκαλοπάτι για να φτάσει αυτό το σύνολο σε επίπεδο διεκδικητή της κορυφής, στην πολύ κλειστή αυτή ελίτ..



Και κάτι τελευταίο.. Ο Μπουρούσης σαφώς αποτελεί το κέντρο βάρους της ζυγισμένης/πολυπρόσωπης επίθεσης και κατά προέκταση του παιχνιδιού της ομάδας όμως ο go to guy είναι αναμφίβολα και πάλι ο Νίκος Ζήσης. Κανείς συμπαίκτης του δεν έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας σε ένα σουτ που θα καθορίσει το ματς, με τη θερμοκρασία της μπάλας να φτάνει τους ..200 βαθμούς. Ο Ζήσης έχει βάλει τέτοια όταν δίπλα του στο μπακόρτ είχε τους Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Σπανούλη. Πλέον η μπάλα, μέσα από την κυκλοφορία της ομάδας, τον ζητάει επίμονα από μόνη της..




94 σχόλια:

  1. Πολυ δυσκολο το ματς σημερα. Πρεπει να το κερδισουμε οπως και το επομενο με Αργεντινη (που κερδισε την Σενεγαλη) αν θελουμε να βγουμε πρωτοι.
    Καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας νικησουμε σημερα και ας χασουμε αυριο..Το θεμα ειναι να εχουμε την 2η θεση κλειδωμενη γιατι αμα βγουμε 3η στους 8 εφοσον παμε παιζουμε με ισπανια...

      Διαγραφή
    2. και μια προβλεψη. Οταν θα μπαινει ο Τομιτς μεσα αμεσως θα βγαινει ο Μπουρουσης για να μπει ειτε ο Γλυνιαδακης ειτε ο Βουγιουκας για να παιξουν ξυλο. Εξαλλου και ο Τομιτς θεωρειται λιγο σοφτ οποτε με το που φαει τις πρωτες ξυλιες θα βγει εκτος παιχνιδιου

      Διαγραφή
    3. Αμα βγουμε 2οι παιζουμε με Ισπανια στους 8.
      1οι ή 3οι τους αποφευγουμε

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικος Τζιμ....αν ειναι ευκολο θα θελα την αποψη σου για την μεχρι τωρα εικονα του Λαφαγιετ...Ευχαριστω!

    Alphonso "The Bull" Ford

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παντως οι τουρκοι εφοσον χασουνε σημερα και νικησουν αυριο θα παιξουν με σλοβενους στους 16...μαλλον θα ζησουμε το τραγικο να βρεθει ενας εκ των δυο στους 8 ...και βεβαια με τους σλοβενους εχουν καλυτερη τυχη οι τουρκοι οι σλοβενοι ειναι και λιγο λουζερ..αμα πανε στους 8 οι τουρκοι απλα πρεπει να στηματησουμε να ασχολουμαστε μετα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έχουνε οι Σλοβένοι. Μια χαρά ομάδα είναι, έχουν και έναν-δυο παιχταράδες τουλάχιστον. Από Φινλανδία, Ουκρανία, Τουρκία καλύτεροι σίγουρα.

      Διαγραφή
    2. με σλοβενους θα χασουν με 15 ποντους...επειδη εμεις του εχουμε, δεν σημαινει το ιδιο και για τους τουρκυος...εγω με λιθουανια φοβμαι μην γινει καμια κηδεια καθως εχουν ελλειψη γκαρντ οι λιθουανοι

      Διαγραφή
  4. Σημερα πρεπει να νικησουμε για να μην εχουμε αγχος αυριο καθως αμα βγουμε τριτοι παιζουμε με ισπανους στο 8..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα βγουμε 2οι παιζουμε με Ισπανια στους 8.
      1οι ή 3οι τους αποφευγουμε

      Διαγραφή
    2. Οποτε μονο νικη σημερα γιατι αυριο θα παρακαλαμενα χαοσυμε (ειδικα αμα νικησουν οι σερβοι τους βραζιλιανους)

      Διαγραφή
  5. Τζιμ εχω 3 αποριες:
    1)Γιατι το επομνενο Παγκοσμιο κυπελο θα γινει σε 5 χρονια αντι για 4? Απο εκει και περα θα γινεται καθε 4?

    2)Γιατι οι ομαδες παιζουν αμυνα μπροστα στον παγκο τους στο 1ο ημιχρονο και επιθεση στο 2ο? Ολως τυχαιως τωρα που δειχνει η νεριτ το Ελλαδα-Αμερικη το 2006 ηταν και τοτε το ιδιο αρα θα πρεπει να ειναι μια ιδιομορφια στα παγκοσμια κυπελα. Ως γνωστο στην Ευρωλιγκα αλλα και στην Α1 παιζεις επιθεση στο καλαθι μπροστα στον παγκο σου οπου κανεις και προθερμανση πριν το παιχνιδι.

    3)Γιατι οι Φιλανδοι μιλουν Αγγλικα στον παγκο τους (ταιμ αουτ κτλ)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τους εκαψε ο κοπονεν τους φιλανδους..Πως χανουν ετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λουζερ αποδειχτηκαν οι φιλανδοι...τοσο με κοπονεν στην κανονικη διαρκεια οσο και στην παραταση που ενω ισοφαρισαν εχαναν το ενα καλαθι μετα το αλλο..

      Διαγραφή
    2. θα φανε καλα απο τους αυστραλους....

      Διαγραφή
  7. (X)

    Είμαι εκνευρισμένος, γιατί οι Σέρβοι πέτυχαν 70+ πόντους (πολύ δύσκολα βέβαια στο τέλος) και μου χάλασαν την πρόβλεψη για την άμυνα της Βραζιλίας.

    Θέλω λοιπόν Σερβία στους 16 για να τους εξηγήσουμε το ποίημα και να πάρω έτσι εκδίκηση :-) !

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μονος σου τα λες μονος σου τ ακους... ή αλλιώς μόνος σου τα γράφεις μόνος σου τα διαβάζεις...

      Τσίπρας

      Διαγραφή
  8. Τζιμ είσαι σε σούπερ κέφια,εξαιρετική ανάρτηση,συμφωνώ σε όλα για την εθνική.

    Μάλιστα.....
    Οι Σέρβοι πάλι τα ίδια και μάλλον καταλήγουν 4οι στον όμιλο...
    Αρχίζω να μη θέλω τόσο να πάρουμε την πρωτιά στον δικό μας.
    Προτιμώ Γάλλους ή Βραζιλιάνους(παρά την καλή τους φροντλάιν θεωρώ ότι έχουμε την ικανότητα να κουμαντάρουμε το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο τους)
    Οι Σέρβοι είναι underachievers για τη θέση αυτή και τους θεωρώ πολύ επικίνδυνους για το νοκ-άουτ όπως και σαν ομάδα θεωρώ πως δεν μας ταιριάζουν πολύ...
    Παίζει ρόλο το πώς και πότε θα παίξεις με κάποιον και τα φαινόμενα δεν ευνοούν πολύ για αγώνα με τους Σέρβους στους 16.(αν και βιάζομαι..)
    Ενδεικτικό αυτού το πώς οι Φιλιππίνες που άξιζαν την πρόκριση έχουν μείνει χωρίς νίκη,και πως οι "λίγοι" Αφρικανοί έχουν πάρει 2 παιχνίδια.

    Στον 3ο όμιλο σφαγή 5 ομάδων για την πρόκριση,οι Φινλανδοί χάρισαν την νίκη στους Τούρκους.Οι γείτονες υπερβολικά πικ ν ρολ(χωρίς να το αφήνουν τόσο...στον Πρέλντζιτς τον καλύτερο δημιουργό τους) για τους παίκτες που έχουν,πολύ στατικοί και αδούλευτοι στον τρόπο που επιλέγουν να επιτίθενται,με αταίριαστα κομμάτια και δίχως κάτι ιδιαίτερο στην άμυνα φαίνεται να μπορούν να προκριθούν.
    Οι Φινλανδοί πολύ καλύτεροι ως ομάδα,με σαφή κατεύθυνση την πάτησαν και πλέον όλα θα κριθούν στις ισοβαθμίες(υπό την προυπόθεση πως θα κερδίσουν τους Νεοζηλανδούς αύριο).
    Οι Ουκρανοί μπορεί να έχουν καλή άμυνα,αλλά επιθετικά είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο και αυτό δείχνει το επίπεδο του ομίλου με την κατάταξη που έχει.

    Στον 4ο η Λιθουανία βλέπει τα ερείπια που άφησε ο τραυματισμός του Καλνιέτις(είχα ξαναπεί ότι ίσως ήταν ο σημαντικότερος παίκτης για την ομάδα του σε όλο το τουρνουά).
    Η Σλοβενία αποτελεσματική ως τώρα κοιτάζει την πρωτιά.Ο Ζντοβτς δίνει πολύ έμφαση στο spacing για να στηρίξει την βασισμένη στο 3ποντο επίθεση του έχοντας ταιριαστά υλικά και φρέσκα πόδια.Ίσως φαντάζει φαβορί από τις υπόλοιπες μαζί με Αυστραλία για ημιτελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να πανε οι σλοβενοι ημιτελικο και να μην ειμαστε μεις...φανταζεσαι;

      Διαγραφή
    2. Ειπαμε οι εποχες που διαλεγαμε αντιπαλο περασαν. Ακομα και οι Αμερικανοι να ειναι στην τεταρτη θεση στον αλλο ομιλο εμεις πρεπει να παιξουμε για την πρωτια. Ψυχολογια οδοστρωτηρα και αστους να ψαχνονται

      Διαγραφή
  9. περα απο τι θα γινει σε αυτο το μουντομπασκετ ενα ειναι δεδομενο....οτι ο κατσικαρης κανει πολυ πολυ καλη δουλεια και απομενει στους παικτες να βελτιωθουν επιθετικα ο καθενας ατομικα ωστε τα υπολοιπα χρονια να κυριαρχησουμε στην ευρωπη..........παπανικολαου-σλουκας και μαντζαρης ειναι το κλειδι για να παμε ψηλα και σε αυτο το τουρνουα,μολις ανεβουν θα ειμαστε αλλη ομαδα,απο τους υπολοιπους ο κατσικαρης θα παρει αυτα που θελει.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με Γαλλια ηταν η καλυτερη διασταυρωση (εφοσον παντα παιξει μαζι μας ο κρστιτς)....Δυστυχως οι διαιτητες ειχαν αλλη αποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Γαλλοι ειναι underachivers..συμφωνω ..με αυτους θα ηταν καλυτερο να παιξουμε

      Διαγραφή
  11. (Χ)

    Έτσι και το καλάθι του Παπ δεν είναι αύριο μέσα στο TOP-5, οι Φιμπαίοι είναι αδελφές!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βραδυα βγαινεις τσαρκα με τους ΧΑ και δερνετε τις "αδελφες" παρεα?

      Διαγραφή
    2. ή με τον κουτσούμπα...

      Διαγραφή
    3. @Αλέξη (Διογένη τον Κυνικό)

      Ξεκαθαρίζω προκαταβολικά ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα posts σου. Μπορεί να μην μ’ αρέσει το στυλ που γράφεις, να μην μου ταιριάζει το ύφος και συνήθως να διαφωνώ με το περιεχόμενο, αλλά δεν μ’ ενοχλούν. Ειλικρινά στο λέω. Νομίζω ότι και ο ίδιος αντιλαμβάνεσαι ότι ο ξεχωριστός σου τρόπος μπορεί εύκολα να γίνει στόχος και αφορμή για όσα λούζεσαι κάθε μέρα. Αλλά είναι το στυλ σου και καλά κάνεις και δεν τ’ αλλάζεις. ΟΚ, ο πληθυντικός ξενίζει λίγο αλλά αφού έτσι θέλεις είναι δικαίωμά σου.
      Αυτό, όμως, που σε χαντακώνει είναι οι αποτυχημένες απόπειρες να αστειευτείς. Και τελευταία, αυτές εμφανίζονται με καταιγιστικό ρυθμό.
      Πραγματικά στο λέω και με κάθε καλή διάθεση ότι δεν έχεις την παραμικρή αίσθηση του τι είναι χιουμοριστικό. Μιλάμε για κρύο επιπέδου Βορείου Πόλου. Από ένα σημείο και μετά οι ενδείξεις (Χ) εκτός από χαριτωμένες (sic) μου φάνηκαν και πολύ χρήσιμες. Μην πω σωτήριες. Μόλις δω την προειδοποιητική σήμανση, πάω αμέσως παρακάτω.
      Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν καλή παρέα χωρίς να είναι χωρατατζήδες. Δεν είναι ενοχλητικός ένας άνθρωπος που δεν έχει ίχνος χιούμορ. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ο ίδιος άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι αυθεντία στο να μιλάει ή να γράφει χιουμοριστικά. Εσύ, λοιπόν, έχεις πέσει σ’ αυτήν την παγίδα. Νομίζεις ότι έχεις αίσθηση του χιούμορ ενώ στην πραγματικότητα δεν…
      Μην τρέφεις αυταπάτες και μην αδικείς τον εαυτό σου.

      Υ.Γ. Α, να μην το ξεχάσω. Αυτά τα περί μόρφωσης, καλλιέργειας, ευγενικής ψυχής και όλα τα συναφή δεν χρειάζεται να μας τα σερβίρεις κάθε λίγο και λιγάκι. Άσε που δεν μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε και είναι και τελείως υποκειμενικά. Και, πάντως, είναι πιο συνετό να τα λένε οι άλλοι για σένα από το να περιαυτολογείς.

      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2014 - 1:44 π.μ.

      Σέβομαι την άποψη σας για εμένα και τα σχόλια μου, αλλά ως ΕΛΛΗΝΑΣ και φυσικά ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ, δεν μου αρέσει η ιδέα που φαίνεται από το σχόλιο σας να έχετε για το τί εστί Βαλκάνιος.

      Συνήθως διαφωνείτε ΚΑΙ με τις απόψεις μου για το άθλημα; Διαφωνείτε και με αυτά που έγραψα ακόμα και για την εθνική μας και την FIBA/Euroleague; Ή απλώς διαφωνείτε με τις απόψεις μου σε διάφορα εξωαγωνιστικά θέματα; Τότε γιατί δεν μου απαντάτε, με επιχειρήματα, όταν διαφωνείτε με κάτι που λέω; Αν σας απασχολούν τόσο τα σχόλια μου η/και η ποσότητά τους, στο βαθμό που να μου το γράφετε με αυτό τον τρόπο, τότε πώς γίνεται να μην έχετε πρόβλημα με αυτά;

      Αν πάλι το θέμα σας είναι η ομαδική μου προτίμηση, οφείλω να σας θυμίσω ότι, ανάμεσα σε άλλα, ΕΓΩ είμαι αυτός που, αν μπορούσα, θα χειροκροτούσα τον Ζοτς στο ΣΕΦ στο ΟΣΦΠ - Fenerbahce πέρσι. Ανατρέξτε σε παλαιότερά μου σχόλια για να διαπιστώσετε αυτό και πολλά αλλά, και να συνειδηποιήσετε ΠΟΣΟ ΟΠΑΔΟΣ κάποιας ομάδας είμαι.

      Όσον αφορά το στυλ και το ύφος των σχολίων μου, θα ήταν αδύνατο και παράλογο, να ταιριάζει στους αναγνώστες όλων των ηλικιών, ομαδικών και πολιτικών πεποιθήσεων, μορφωτικών επιπέδων κλπ. Παράδειγμα, όπως είναι λογικό, τα άρθρα του Jim, δεν είναι πάντοτε "εύκολα" για τον καθένα, όπως κατά καιρούς θα διαπιστώσατε και από σχόλια αναγνωστών, αλλά είναι ΓΝΩΣΤΟ ότι το hoopfellas ΔΕΝ είναι η καθημερινή ιστοσελίδα που μπορείτε να διαβάσετε οπουδήποτε αλλού, και απαιτεί κάποιες γνώσεις του αθλήματος για να είναι πάντοτε κατανοητό.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι τα σχόλια μου ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ μπορούν να γίνουν αφορμή για... μπάνιο, αλλά ΠΑΝΤΟΤΕ απαντάω, ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, σε όλους όσους σχολιάζουν τις αναρτήσεις μου, είτε τα σχόλια τους είναι καλοπροαίρετα είτε κακοπροαίρετα (φυσικά με ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ με το είδος του σχολίου που δέχομαι).

      Όσον αφορά το "χιούμορ" μου, είναι καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ σε ποιό αρέσει και σε ποιόν όχι. Για αυτό το λόγο κάποιοι προτιμούν π.χ. την σειρά Friends (στο Amazon δεν ήταν καν στην κατηγορία Comedy) ενώ κάποιοι άλλοι την πολύ ανώτερη σειρά, αλλά ίσως λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό, Frasier. Όπως αντίστοιχα σε άλλους αρέσει π.χ. ο Σεφερλής, σε άλλους ο Λαζόπουλος και σε άλλους και οι δύο. Τελείως διαφορετικά κωμικά στυλ, αλλά κωμικοί και οι δύο. Είναι λοιπόν δικαίωμα σας να θεωρείτε το χιούμορ μου επιπέδου Βορείου Πόλου, αν και δεν υπάρχει κανένας ζωντανός οργανισμός εκεί (αν ήταν επιπέδου Νοτίου Πόλου, το χιούμορ μου θα μεν ήταν εξίσου κρύο, αλλά τουλάχιστον φαντάζομαι θα το εκτιμούσαν οι πιγκουίνοι). Πάντως δεν θα πρέπει να έχετε κανένα παράπονο τους τελευταίους δύο μήνες, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά σας για το χιούμορ μου, μάλλον σας κράτησα "δροσερούς" στον καύσωνα. Χαίρομαι πάντως που σας φάνηκε χρήσιμη η ένδειξη (Χ), γιατί πράγματι δεν την χρησιμοποιώ για στολίδι στα σχόλια μου. Πάντως, σας συνιστώ να πηγαίνετε αμέσως παρακάτω γενικά μόλις δείτε το λογότυπο "Διογένης ο Κυνικός", γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρήστε με τα σχόλιά μου, σύμφωνα με αυτά που μου γράψατε. Το χιούμορ πάντως απαιτεί να βρίσκονται στις ίδιες συχνότητες, αυτός που το κάνει με αυτόν που το λαμβάνει. Αλλιώς...

      Επίσης, δεν γνωρίζω από που συμπεραίνετε ότι θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία στο να μιλάω ή να γράφω χιουμοριστικά. Αν έχω δώσει αυτή την εντύπωση, ζητώ συγνώμη από όλους τους αναγνώστες του hoopfellas (όσους ζουν ακόμα, μετά από τόσεις δόσεις Διογένη του Κυνικού).

      Αλέξης (Ένας άλλος Βαλκάνιος)

      ΥΓ 1. Αφού ο πληθυντικός σας ξενίζει από εδώ και πέρα, θα γράφω σε εσάς στον ενικό (όπως έγινε και με τον Christo Grigo που μου το ζήτησε και αυτός). Αν όμως κάποιος δεν μου το ζητήσει...

      ΥΓ 2. Προφανώς δεν μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε αυτά που σας λέω, όπως και εγώ κανενός άλλου σχολιαστή. Όμως πώς μπορούν να πουν οι άλλοι σχολιαστές τί έχω κάνει εγώ; Που ξέρω εγώ τί έχετε κάνει εσείς για να σας το πω; Δυστύχως μόνο από τα λεγόμενά μας στα σχόλια ίσως φαίνεται τί είμαστε ο καθένας, και πάλι θα πρέπει να βασιζόμαστε και να είμαστε καλοπροαίρετοι στα λεγόενα του καθενός. Η ανωνυμία του Internet βλέπετε...

      Διαγραφή
    6. Σου κακοφάνηκε. Δεν σε κατακρίνω.
      Σου έγραψα δύο βασικά και απλά πράγματα. Ωμά αλλά με καλή διάθεση.
      Ότι το sense of humor σου είναι άθλιο. Και ότι δεν είναι ανάγκη να αυτοθαυμάζεσαι για την προσωπικότητά σου.
      Κι εσύ μου έγραψες δυο κατεβατά γεμάτα άσχετα πράγματα.
      Στο μόνο που μπορώ να σταθώ είναι αυτό.
      ‘’ Το χιούμορ πάντως απαιτεί να βρίσκονται στις ίδιες συχνότητες, αυτός που το κάνει με αυτόν που το λαμβάνει. ‘’
      Βάλε στην θέση αυτού που το κάνει τον Σεφερλή. Και στη θέση αυτού που το λαμβάνει το φανατικό κοινό του. Εγώ λέω ότι είσαι ο Σεφερλής. Ε, κάποιοι εδώ δεν είναι σαν το κοινό του Σεφερλή.
      Το ‘πιασες;

      Πού είναι το Alpha Quadrant, Vulcan?

      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    7. Προς Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2014 - 7:43 π.μ.

      Λες

      (Σου κακοφάνηκε. Δεν σε κατακρίνω.
      Σου έγραψα δύο βασικά και απλά πράγματα. Ωμά αλλά με καλή διάθεση.
      Ότι το sense of humor σου είναι άθλιο. Και ότι δεν είναι ανάγκη να αυτοθαυμάζεσαι για την προσωπικότητά σου.
      Κι εσύ μου έγραψες δυο κατεβατά γεμάτα άσχετα πράγματα. )


      1) Ξαναδιάβασε προσεκτικά το αρχικό σου σχόλιο προς εμένα.

      2) Ξαναδιάβασε προσεκτικά την απάντησή μου στο αρχικό σου σχόλιο.

      3) Ξαναδιάβασε την τελευταία σου απάντηση προς εμένα.


      Το παράδειγμα του Σεφερλή και του Λαζόπουλου το ανέφερα γιατί διαισθάνθηκα ότι η σύγκριση με τα Friends / Frasier δεν θα γίνονταν εύκολα αντιληπτή από όλους. Το γεγονός ότι αναφέρεσε στο ΦΑΝΑΤΙΚΟ κοινό του Σεφερλή, δείχνει από μόνο του ότι δεν κατάλαβες το νόημα στο σημείο αυτό της απάντησης μου.

      Στον ιστοχώρο αυτό κανείς δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι) ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ με κανένα και με τίποτα (ούτε καν με ομάδα). Το κοινό, όπως το λές, του hoopfellas, ποιό και πόσο νομίζεις ότι είναι;

      Ο πλανήτης Vulcan είναι στο Alpha Quadrant. Και;

      Επειδή εκπέμπουμε σε τελείως άλλες συχνότητες, ας μην χαλάμε τις καρδιές μας και ας το αφήσουμε καλύτερα εκεί γιατί δεν βγάζει πουθενά. Απλά μην με διαβάζεις και το θέμα σου θα τελειώσει εκεί (αν είναι αυτό που αφήνεις να εννοηθεί).

      Αλέξης (Ένας Vulcanιος)

      Διαγραφή
    8. Ρε συ Αλέξη (είμαι αρκετά μεγάλος και για να σου μιλήσω έτσι, όπως και αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνω τί παπαριά είναι οι πληθυντικοί σε αθλητικό μπλογκ), έκατσε ο Μπάλκαν πριν να σου πει 2-3 πράγματα που τα νιώθει η πλειονότητα των όσων κοπροσκυλιάζουν εδώ (η ολότητα για την ακρίβεια, αλλά δε γαμείς). Και το έκανε για καλό σου. Κι εσύ αντί να καταλάβεις και την ουσία των όσων είπε και καλώς εχόντων των πραγμάτων να προβληματιστείς κομμάτι και ν' αρχίσεις ν' αλλάζεις κάποια από αυτά για τα οποία σου μίλησε, έκατσες κι απάντησες με ΑΚΟΜΗ πιο κουραστικό στυλ, στην προσπάθειά σου στην ουσία να "υπερασπιστείς το δικαίωμά σου στην έκφραση"...
      Ήμαρτον ρε αδερφέ, δεν σου είπε το παιδί ούτε "φεύγα από ΄δω μέσα", ούτε προσπάθησε να σ' ευνουχίσει εκφραστικά, ούτε προσπάθησε να σε μειώσει, ούτε ΤΙΠΟΤΑ. Διότι έτσι όπως αντέδρασες, είναι ακριβώς σα να προσπάθησε να σου τα κάνει ολ' αυτά μαζί...
      Λοιπόν, ώρα ήταν κάποιος να βγει να σου τα πει. Και ο συγκεκριμένος σου τα είπε και πολύ εύστοχα μάλιστα. Τώρα αν θες μπορείς να τον γράψεις στα παλιά σου τα παπάρια - μπορείς όμως και να δώσεις και λίγη βάση από την άλλη.
      ΔΕΝ είναι το θέμα "να μη σε διαβάζει". Ούτε η λύση. Η λύση είναι ΜΙΑ, και είναι ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ. Διότι, αδερφέ, έχει ξεφύγει από κάθε μπάντα.
      Ξεκίνησε με το πολύ χαρακτηριστικό νικνέημ που διάλεξες. Το οποίο κάνει μπαμ από τη μια, κι απ' την άλλη είναι ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΟΝΤΡΑΣΤ με ό,τι ακολουθεί. Μετά παίρνει το μάτι την εικονίτσα του προβάτου. Ωραία ως εδώ, λες μας περιμένει μάλλον κάτι ψαγμένο. Και μετά προσέχεις καλύτερα και βλέπεις το χαμογελάκι. Και τουρτοκέρασο τα παπουτσάκια του - αχ καλέ, γουτσουγούτσου το. Και λες "δεν μπορεί, κάτι παίζει". Κι εκεί που περιμένεις να διαβάσεις κάτι ανατρεπτικό, κάτι που να γυρνάει σα μαχαίρι μέσα σου και να σε σφάζει σαν πρόβατο χαμογελαστό,,,,σκάνε οι πληθυντικοί (πάει στο διάλο), σκάνε οι φατσούλες οι τόσο μελετημένες - σχεδόν σε νιώθουμε να τις κεντάς με το χέρι, σκάνε τα ΜΠΟύΖΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ αστειάκια, σκάνε οι κουραστικές, προσεκτικά τοποθετημένες λέξεις - πίσω από τις οποίες στο τέλος του κειμένου κρύβεται κι ένας Αλέξης! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΧΟΥΝ, τα κενά που αφήνεις μεταξύ περιόδων. Έλεος! ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛ' ΑΥΤΑ, κι αντί να κάνεις αυτόν που σε διαβάζει να χαίρεται, τον κάνεις να θέλει να ξεμαλλιαστεί μπας και ξετσιτώσει! ....το καταλαβαίνεις όλο αυτό; ΔΕΝ είναι απάντηση το "καλά, άμα δε σας αρέσει, κάντε έτσι με τα χέρια σας, να μην το βλέπετε"...Απάντηση θα ήταν το ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, να καταλάβεις ότι για καλό σου τα λένε όσα σου λένε, και να μη συνεχίσεις να τα επαναλαμβάνεις όλ' αυτά, σφυρίζοντας γραψαρχιδίστικα...

      Απάντηση δεν είναι το "και για τα μπασκετικά μου, τί έχετε να πείτε;" και να μιλάς για "επιχειρήματα"...Αδερφέ, το θέμα είναι ότι ΟΠΟΙΑ άποψη μπασκετική και να έχεις, την ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΙΣ με όλα τα υπόλοιπα! Την θάβεις, την κρύβεις, την ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙΣ!...Το καταλαβαίνεις; Καταλαβαίνεις επίσης ότι έχεις γίνει ο περίγελως του μπλογκ, δίνοντας αφορμή να μπαίνουν συχνόπυκνα και να σου κρεμάνε κουδούνια διάφοροι; Δεν είναι ότι "απλά είναι μαλάκες - θα περάσουν", τους το βγάζεις ΕΣΥ αυτό! Γίνου λίγο πιο "σοβαρός", πιο "συγκρατημένος" στο πώς εκφράζεσαι πληκτρολογιακώς, και ΑΚΟΥ αυτούς που φαίνεται ότι ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ σου γκαρίζουν (ακόμη και κάποιοι που το κάνουν πετώντας σου "αθώες" σπόντες...). Για ΚΑΛΟ είναι...

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Δεν είναι ότι "χαλάς το μπλογκ". Απλά είναι τόσο ΧΤΥΠΗΤΟ όλο αυτό, που καταντάει γαμώ τις ανισορροπίες σε σχέση με ό,τι γράφεται εδώ. Είσαι σαν την μύγα μες στο γάλα, και με έναν τρόπο που ΔΕΝ θα πρέπει να είσαι περήφανος. Και πίστεψέ με, δεν έχω ποτέ ξαναγράψει/πει σε κανέναν άλλον, ΠΟΥΘΕΝΑ, παρόμοια πράγματα. Βάλε με νου σου δηλαδή...

      Αλέξη, είχες γίνει κουραστικός, και πλέον γίνεσαι εξοργιστικός. Κοντεύεις να θυμίζεις μποτ. Σε ένα κάρο επίπεδα. Γι' αυτό άρχισε ν' αλλάζεις κάτι. Όχι επειδή έτσι γουστάρουμε μια χούφτα μαλάκες και ιντερνετικοί μπούληδες, ούτε για να κάνεις με το στανιό αυτό που σου λέμε, αλλά επειδή θα έχεις ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τί ακριβώς σου λέμε...

      Εναλλακτικά γράψε μας όλους στ' αρχίδια σου και συνέχισε να κάνεις όπως ΑΚΡΙΒΩΣ σου καβλώνει. Είναι μια επιλογή κι αυτό. Αν νιώθεις με αυτήν καλύτερα, αυτό να κάνεις.
      Προσωπικά θα προτιμούσα πάντως να μη μας αρχιδογράψεις (πχ εμένα και τον Σποκ από πάνω). Γιατί είναι άσχημο να νιώθεις ότι ο άλλος απλά έχει κατεβάσει ρολλά και ό,τι και να του πεις ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟΥ, σε γράφει.

      Διαγραφή
    11. Προς Washcloud

      Αν και δυσκολεύομαι αρκετά, θα προσπαθήσω να απαντήσω στον ενικό, απο τη στιγμή που έχετε σοβαρό πρόβλημα με τον πληθυντικό (όπως γράφετε στο σχόλιο σας).

      Δεν σου αρέσουν το avatar μου, το παρατσούκλι μου, οι φατσούλες που ενίοτε χρησιμοποιώ, τα αστεία μου, το ύφος της γραφής μου, τα κενά και ο τρόπος που τα χρησιμοποιώ, βρίσκεις τα κείμενα μου κουραστικά στο μάτι, ΓΕΝΙΚΑ είσαι εντελώς αντίθετος σε ότι αφορά τα σχόλια μου (ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ) και παρόλα αυτά με διαβάζεις ανελλιπώς; Τέτοιο μαζοχισμό δεν έχω ξαναδεί!

      Λες

      (Ρε συ Αλέξη (είμαι αρκετά μεγάλος και για να σου μιλήσω έτσι, όπως και αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνω τί παπαριά είναι οι πληθυντικοί σε αθλητικό μπλογκ), έκατσε ο Μπάλκαν πριν να σου πει 2-3 πράγματα που τα νιώθει η πλειονότητα των όσων κοπροσκυλιάζουν εδώ (η ολότητα για την ακρίβεια, αλλά δε γαμείς). )

      Αν είσαι αρκετά μεγάλος και γράφεις με αυτόν τον τρόπο, τότε λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να σε βοηθήσω.

      ΕΠΙΣΗΣ πώς γνωρίζεις ποιοί κοπροσκυλιάζουν (όπως λες) στο hoopfellas, και με ποιό δικαίωμα απoφασίζεις ΕΣΥ για το ποιά είναι η γνώμη ΤΟΥΣ για οποιοδήποτε θέμα; Ποιός είσαι που θα αποφασίσει τί θα κάνει η ΟΛΟΤΗΤΑ, όπως λες, του ιστοχώρου;

      Το avatar και το παρατσούκλι μου τα γνωρίζεις εξαιρετικά, όπως δηλώνειςς και στα τρία σου σχόλια, συνεπώς, ειλικρινά, για το καλό της ψυχικής σου υγείας θα παρακαλέσω ΘΕΡΜΑ να μην με ξαναδιαβάσεις.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    12. Κρίμα. Αν και αναμενόμενο.
      Και φυσικά δεν έχει και πολύ νόημα ν' απαντήσω, μετά από τα αποπάνω, αλλά κάποια πράγματα λέω να τα πω παρ' ολ' αυτά.

      Λοιπόν, αν κάτι πραγματικά με στενοχώρησε, είναι που ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ (....περί επιμονής πρόκειται, και όχι για συνέχεια απλά) να σου λένε κάτι και να καταλαβαίνεις άλλο. Αναφέρομαι στην "ολότητα" και για μια τελευταία φορά να τονίσω ότι δεν είναι θέμα δικής μου "απόφασης" για τους άλλους και τις γνώμες τους. Η απλή πραγματικότητα είναι το ότι παρομοίως με Μπάλκαν και εμένα και τόσους άλλους που απλά σε περιπαίζουν με διάφορες σπόντες νιώθουν όσοι σε διαβάζουν. Τα σημάδια έχουν εμφανιστεί εδώ και καιρό, κι εσύ απλά επιλέγεις να μην τους δίνεις σημασία. Εκτός κι αν περιμένεις να βγουν συλλήβδην οι μόνιμοι και οι περαστικοί και να σου τα πουν για να το δεχτείς. Πράγμα βέβαια που δεν πρόκειται να γίνει, για διάφορους λόγους. Άλλος γιατί "φοβάται", άλλος γιατί δε γουστάρει, άλλος γιατί το θεωρεί απρεπές (και απλά σε προσπερνά), άλλος γιατί "έτσι έχει μάθει από την οικογενειά του", άλλος γιατί θεωρεί ότι δεν του πέφτει λόγος, άλλος γιατί αδιαφορεί, άλλος γιατί δεν του αρέσουν οι συγκρούσεις, κτλκτλ. ΑΝ θες να το καταλάβεις, δες το από το ότι όποιος τυχόν σου σχολιάζει κάτι μια στο τόσο, ξεκινάει με το να σου κάνει έναν μίνι πρόλογο σχετικά με το πώς "συνηθίζει να αποφεύγει να σε διαβάσει" ή "βρίσκει το ύφος σου κουραστικό". Και φυσικά, όπως ήδη είπα, κάποιοι απλά σου πετάνε σπόντες, ειρωνείες, εξυπνάδες.

      ΕΝΑΣ βρέθηκε (κάποια στιγμή θα βρισκόταν) μετά από καιρό και σου τα είπε ωμά όπως παρεδέχτηκε κι ο ίδιος, τονίζοντας ότι δεν έχει κάτι μαζί σου παρ' ολ' αυτά. Κι εσύ κοίταξες απλά "ν' αμυνθείς". Και ήταν ο λόγος που μου την έδωσε κι εμένα και είπα να σου γράψω πράγματα που μου έχουν έρθει κατά καιρούς, αλλά επέλεγα να μην το κάνω. ΚΥΡΙΩΣ γιατί πέραν των όσων για τα οποία σε "έκραξα" (διότι δυστυχώς απλώς ως κράξιμο το πήρες), είσαι εμφανώς ευγενής άνθρωπος, με ποιότητα. Και όπως και να το κάνεις, θα είχε το κόστος του ένα "κράξιμο", το οποίο θα φαινόταν "άδικο" απέναντι σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Κόστος και γι' αυτόν άμεσα (καθώς κανείς δε γουστάρει να βλέπει να τον κράζουν, είτε το φέρει βαρέως μετά - είτε αποφασίζει να το γράψει στ' αρχίδια του), κόστος για το "πλήγμα" που θα δεχόταν για τους τρίτους, κόστος και για εμένα τον ίδιο. Διότι εάν έχεις την παραμικρή εντύπωση ότι φτιάχτηκα με τα προηγούμενα που σου έγραψα, κάνεις λάθος. Ίσα-ίσα που αναστατώθηκα που το έκανα. Άσε δε που κατά πάσα πιθανότητα έχω "στιγματιστεί" ως ο κακός της υπόθεσης, "που με θράσος και κακεντρέχεια επιτέθηκα σε κάποιον που στο κάτω-κάτω κανέναν δεν έχει πειράξει", από όσους έτυχε να διαβάσουν αυτά που έγραψα. ΑΛΛΑ ρε Αλέξη, δεν γινόταν όπως σου είπα να μην το κάνω. Για κόμπο στο χτένι μιλάμε. Αφορμάρα τεραστίων διαστάσεων. Καθώς το "πρόβλημα" είναι στις λεπτομέρειες, στη βιτρίνα, στο διάνθισμα των όποιων σου απόψεων και όχι σε αυτές τις ίδιες - όπως είναι και στο ό,τι παράπλευρο σχετίζεται με αυτά (καλή ώρα το να σου λέει ο Μπάλκαν κάτι, κι εσύ ν' απαντάς για κάτι άλλο ΚΑΙ να μην δέχεσαι να μπεις στην ουσία των όσων σου "καταμαρτυρεί").

      Διαγραφή
    13. Πάμε λίγο τώρα στα "αδιοράτως ειρωνικά" : ναι, σε διαβάζω. όχι ανελλιπώς, αλλά γενικά σε διαβάζω. Κανένα πρόβλημα "να το παραδεχτώ". Αν θέλεις, κράτα την "μαζοχιστική" εκδοχή που είπες (άλλωστε σε κάποιον βαθμό, το 'χεις ένα δίκιο. Κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ και αυτό. Εδώ θα μπορούσες βέβαια να μου πεις "ε βελτιώσου ΚΑΙ εσύ, όπως συμβουλεύεις εμένα, με το ν' αρχίσεις να ξεμαζοχίζεσαι" - το οποίο κι αυτό δεκτό. Αλλά αν ΜΕΙΝΟΥΜΕ σ' αυτό, χάνουμε το δικό σου θέμα). Είναι κρίμα όμως να μην υποψιαστείς ότι ο λόγος που σε διαβάζω δεν είναι μόνο αυτός, αλλά και το ότι είσαι ευπρεπής όπως ήδη είπα. Και το ότι όσον αφορά την ουσία (μέχρι και τα "επιχειρήματα" που είπες) που είναι "το μπάσκετ", σχετικά "μια χαρά" πράγματα γράφεις.


      Κι εννοώ ότι δεν πρόκειται ούτε για ασυναρτησίες, ούτε για θολωμένες οπαδικές οπτικές κτλκτλ (βέβαια δεν έχουν και καμμιά τρελλή εμβάθυνση ή κάτι που να σε κάνουν να πεις "βρε για δες τί είπε ο Διογένης - ούτε που θα μου πέρναγε από το μυαλό", αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας). Και φυσικά, σε διαβάζω περιμένοντας να δω και κάποια "αλλαγή" που είπα.
      Μένεις λοιπόν στην "επίθεση" (όπως την κατάλαβες) και δεν βλέπεις καν παραδίπλα. Αλλά ας είναι.
      Το αν θα σε διαβάζω ή όχι εφ' εξής, δεν μπορώ να το υποσχεθώ. Αν και, εκείνο το "ΘΕΡΜΑ", το κρατάω. Αυτό που σίγουρα θα κάνω πάντως, θα είναι να μην επανέρθω ποτέ στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν χρειάζεται άλλωστε, ό,τι είχα να πω το είπα - κι ούτε το έχω βάλει σκοπό ζωής να με καταλάβεις και να μη συνεχίσεις τίς άκαιρες αντιδράσεις, ή να "αλλάξεις".

      Όσο αφορά το πώς θα γράφεις από εδώ και πέρα : εννοείται όπως ήδη είπα μπορείς να γράψεις τα πάντα στ' αρχίδια σου και να συνεχίσεις ακριβώς όπως τόσο καιρό. Ίσως γιατί δεν σε νοιάζει καν αν ο κόσμος σε ένα ολόκληρο μπλογκ έχει τις αντιρρήσεις του. Όπως και ίσως δε σε νοιάζει εάν δεν υπάρχει πχ παρά μόνο ένας που θα σου πει "εγώ σε λατρεύω, συνέχισε έτσι". Ίσως μάλιστα να μη σε νοιάζει εάν δεν υπάρχει καν κανένας. Ίσως επειδή πιστεύεις ότι μια χαρά τα λες, ΟΠΩΣ τα λες, και "δεν χρειάζεσαι επιβεβαίωση άλλων". Ίσως τέλος να μη σε νοιάζει τίποτα μα τίποτα απ' ολ' αυτά, και θεωρείς ύψιστη ανάγκη και δικαίωμά σου το να εκφραστείς ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ, χωρίς να δεχτείς απόλύτως τίποτα από άποψη "κριτικής". Χλωμό μάλλον το τελευταίο, στον απόλυτό του βαθμό έστω, διότι τις προάλλες σου έγραψα πρώτη φορά (μια μέρα πριν την προχθεσινή "επίθεση") κάτι "διορθωτικό" όσον αφορά τους αδόκητους αλλά χάριν στυλ αποδεκτούς "πληθυντικούς ονομάτων", και μου σχολίασες ότι συμφωνείς (...πράγμα που δείχνει ότι κομπλεξικός και κολλημένος ΔΕΝ είσαι, αλλά ξέρεις να εξετάζεις και να διαμορφώνεις την οπτική σου. Βέβαια άλλο αυτό, κι άλλο το να "καταπιείς" το προχθεσινό "στόλισμα").

      Διαγραφή
    14. Σούμα : κανείς δε σε εχθρεύεται. Κανείς δεν προτιμάει να σταματήσεις να γράφεις. Κανείς δεν έχει νόημα να σου πει "από εδώ και πέρα θα κάνεις αυτό και εκείνο". Δες το όσο απλό είναι : ΒΕΛΤΙΩΣΕ κάποια πράγματα. ΠΑΡΕ το μήνυμα από τις γκαρίδες κάποιων βλαμμένων σαν εμένα που "δεν έχουν ιερό και όσιο", φιλτράρισε, κάνε κάποιες "εξυπνες αλλαγές" (δεν θα σου πω ΤΙ, στο δικό σου χέρι είναι, αρκεί να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ και να κάνεις μόνος σου πράγματα. Αλλιώς θα είναι "υπόδειξη". Και δεν είμαστε καν εργασιακός χώρος για να μας πέφτει εμάς λόγος να τις κάνουμε, ή εσένα να τις εκτελέσεις στρατιωτικά και απρόθυμα) και θα είναι όλα καλύτερα).
      (...άντε, ένα μόνο να σου πω : τα ονόματα, τα αρχικά, τα νικνέημς κτλ στο τέλος των ποστ, τα βάζουν όσοι τα βάζουν, απλώς για να καταλαβαίνει ο άλλος ποιοί είναι, όταν δεν γράφουν υπό λογαριασμό αλλά ως "Ανώνυμοι". Ε δε χρειάζεται γαμώτη μου ΚΑΘΕ φορά να μας λες "Αλέξης". Αρκεί το νίκνέημ. Άσε που σε ξέρουμε απ' έξω πια....Και όχι, δεν είναι το θέμα η αυτο-σύστασή σου. Ένα παράδειγμα είναι, όπως είπα. Και τέτοιες μικρές "ενοχλήσεις", βγάζεις πολλές, και η σούμα όλων αυτών είναι που φέρνει την έκρηξη...Είναι και λίγο συμπαντικό το πράγμα. Για παράδειγμα, κάνει τρελλό κοντράστ το Διογένης ο Κυνικός, με το "πριγκηπικό" Αλέξης. Θες δε θες, διάλεξες ένα νικ το οποίο φέρνει συνειρμούς, και δη το "κυνικός" (άσε ποιός ήταν ο Διογένης και τί πρέσβευαν οι κυνικοί, το θέμα είναι ότι η εν λόγω λέξη στις μέρες μας κάνει συγκεκριμένο κλικ). Φαντάσου το να βάζει ο άλλος ένα νικ Ρωχάμης, να υπογράφει κάθε φορά ως Θεοδόσιος και το περιεχόμενο του γραπτού του να έχει και πληθυντικούς από πάνω, να κουράζει λεκτικά με αχρείαστες αναφορές/αναλύσεις/επισημάνσεις και αντικειμενικά κουραστικές χιουμοριστικές απόπειρες - και σα να μη φτάνουν και αυτά, να σου κάνει και πληκτρολογιακά κολπάκια με "φατσούλες" ακόμη πιο άνευρες...)

      Διαγραφή
  12. Αφου κερδισαμε τους κροατες με την περιφερεια μας για αλλη μια φορα ανυπαρκτη(τα τριποντα ηταν εντελως ελευθερα και εντελως αστοχα) το πειρατικο δεν εχει εχει στασεις. Express κατευθειαν στον τελικο σταθμο. Συγκλονιστικος ο καιμακογλου που τα εκανε ολα και ο Μπουρουσης για αλλο ενα παιχνιδι. Ολοι βοηθησαν ομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και βεβαιως αν εχεις την ικανοτητα να κερδιζεις κροατια αυτοματως εισαι φαβορι για τετραδα αν οχι για μεταλιο

      Διαγραφή
  13. εγινε το θαυμα, ο Καλαθης σημερα ουτε ενας λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στα 0.7 το μπουμπούνησε ο Ναβάρο.. και χωρίς να έχει πιάσει καλά τη μπάλα... άμα το χεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εχει να εκθεσει πολυ κοσμο ο βασιλακοπουλος φετος.......... να δω μετα αν οι αγγελοπουλο τολμησουν να του ζητησουν να φυγει μετα απο μια πιθανη επιτυχια της εθνικης.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Polu kali epilogi to moustaki tou vasiliadi. Apo shot selection omos....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά shot selection είχε. Ελεύθερος, στημένος, με αριστες προϋποθέσεις τα έριχνε. Απλά τα έχανε γιατί δεν είναι καλός σουτέρ (ο καλός σουτέρ τέτοια σουτ τα βάζει για πλάκα).

      Διαγραφή
  17. αυτον που λυπαμαι βλεποντας ισπανια-γαλλια ειναι τον ιμπακα.....τον εχουν καταντησει οι ναβαρογιουλοσερτζιδες γλυνιαδακη της ισπανιας......ειναι ζητημα αν εχει ακουμπησει μια φορα την μπαλα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδιά ξέρετε τι παίζει με τα κριτήρια ισοβαθμίας?
    Αν π.χ. χάσουμε απο Αργεντινή και παμε και οι δυο στο 4-1 θα μετράει το μεταξυ μας ή οι συνολικές διαφορές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τεραστια εμφανιση για πολλους λογους,σταθμος για την εθνικη μπασκετ
    - Η αμυνα θα σας γ....σουμε το σ..ι του Γιαννακη ηταν εδω ξανα εκωφαντικη συνοδευομενη με ενα εξοχο επιθετικο παιχνιδι, που κανει την ομαδα χωρις να χρειαζεται να ναι ευστοχη παραγωγικη.Ξαναλεω τα σουτ θα μπουν
    - Ο Καριμ Αμπντουλ...Βουγιουκας επεστρεψε κι εκανε πολυθ πολυ καλο παιχνιδι ,ειδικα σε αμυνα αλλα και το επιθετικο ριμπαουντ αναμεσα σε 2-3 ηταν χαιλαιτ
    -Ο Παπανικολαου επαιξε με το μαχαιρι στο λαιμο.Τετοιο ματσαρισμα ο Μπαγντα θα χει να το λεει,πρεπει να κλασε λιγακι στο πρωτο ημιχρονο
    Και επιθετικα αρκετα καλος και σηκωνει κι αλλο
    - Ο Κατσικαρης εφαρμοζει αριστα το δογμα οποιος δε παιζει καλα με το πρωτο τρωει παγκο και λεει ευχαριστω.Ο Γλυνιαδακης πχ δε τραβηξε απ την αρχη κι ο κοουτς δε το ψυρισε.Κι ο Γιαννακης ο Αντετοκουμπο που δε του βγηκε το παιχνιδι το ιδιο
    - Για τους Κροατες.Σεβασμος μονο σε Σαριτς και Μπογντα αντε και λιγο σε Σιμον γιατι το χουν.Ο Τομιτς ειναι γατακι πολυτελειας ο Ζοριτς ειναι εκολαπτομενος Λορμπεκ και πολυ χειροτερος,απατη του μπασκετ (ρε Ζοτς εχεις δουλεψει με καλους ψηλους αλλα και με κατι παλτα...)...και ο Ρεπεσα αναξιος να κοουτσαρει καποιους μεγαλους παιχτες που εχει στη διαθεση του.Κακιστη διαχειρηση..Δε θα λεγα πως πεφτω απ τα συννεφα με την Κροατια φετος παντως ,απλως δειχνει το κακο της προσωπο που ολοι ξερουμε οτι εχει..
    -Ο Κατσικαρης εχει πει φετος "δε παιρνουμε αιχμαλωτους" και τουλαχιστον εχουμε μια ομαδα που αν "παει" θα "παει" ορθια

    ενας οχι και τοσο νηφαλιος no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν κατλααβαινουμε τπτ στην πρωτη παραγραφο..ποιο ειναι το σ..ι του γιαννακη; τι εννοεις;

      Διαγραφή
    2. χαχαχα, μηπως το σοι;;;

      Διαγραφή
    3. Φανταζομαι θελει να πει την αμυνα του στυλ "θα σας γ@μησουμε το σπιτι" που παιζαμε επι Γιαννακη. χαχαχαχα δικαιολογειται λογω μη νηφαλιοτητας

      Διαγραφή
    4. αδερφια σορρυ για το ακαταλαβιστικο του πραγματος,προφανως ο τελευαταιος φίλος το χει πιασει.
      Μεγαλη εμφανιση ..τι να λεμε τωρα..
      no_closure

      Διαγραφή
  20. ερώτηση για τον Jim.
    πόσο καλό έχει κάνει, σε αυτή τη νέα ομάδα που χτίζει ο Κατσικάρης, η απουσία του Σπανούλη...???

    επιτέλους ευχαριστιόμαστε μοντέρνο μπάσκετ με συνεχή κίνηση και από τους 5 παίκτες, εναλλαγές θέσεων, κοψίματα στη base line, πάσες μέχρι να βρέθει ο ελεύθερος παίκτης, άμυνα Ελληνική!!!
    Μπράβο στον Κατσικάρη...έχουμε μέλλον!
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.fiba.com/basketballworldcup/2014/fullschedule

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ρε παιδες. μη με γελούν τα μάτια μου? η λιθουανία δεν έριξε ούτε βολή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μια χαρα ειναι τα ματια σου,εκτος και αν εκανε λαθος η φιμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 16 ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ...ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ...ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. O Kατσικάρης έχει κάνει καταπληκτική δουλειά,το rotation που κάνει ανάλογα τον αντίπαλο και το μομέντουμ του παιχνιδιου είναι ιδανικό.
    Υπάρχει ένα υγιέστατο κλίμα και πραγματικά όλοι ανεξαιρέτως απολαμβάνουμε αυτή την ομάδα
    Στα πρακτικότερα θέματα τώρα,ο αυριανός αγώνας με Αργεντινή είναι τελικός δίχως άυριο για εμάς,μπορούμε και πρεπει να τον κερδίσουμε.
    Διαφορετικα αν βγουμε δεύτεροι το ταβάνι μας θα είναι οι 8 που θα συναντήσουμε την Ισπανία την μοναδική ομάδα του τουρνουά που δεν μπορούμε με τίποτα να ματσάρουμε. Θα έδινα πολύ περισσότερες ελπίδες να κερδίσουμε την Αμερικη με την άμυνα που παίζουμε παρά την Ισπανία.
    Αν βγούμε πρώτοι αύριο εχω πιστη για 4αδα και το Χάλκινο μετάλλιο.
    Καιμακόγλου κάνει τεράστιο τουρνουά όπως και ο Μπουρούσης χωρίς βέβαια να υστερεί σε ποιότητα και προσφορά κανένας.
    Ο coach K επηρεάστηκε και έκανε λάθος στην στελέχωση της team usa,φυσικα δεν τον ευννοεί και το πρόγραμμα παραπάνω από το να προσφέρει απλως show.
    Me Ισπανία θα δυσκολευτεί πάρα πολυ και θα χρειαστεί σίγουρα βομβαρδισμό από την περιφέρεια για να επιβειώσει.
    Όπως βλέπω την εθνικής μας ο μόνος παίχτης που θα άλλαζα είναι σίγουρα οΚουφός αντί Γλυνιαδακη.
    Απο κει και πέρα δεν μπορώ να πω με βεβαιοτητα ποιο ακριβώς θα ήταν το αντικτυπο σε αυτή την ομάδα αν υπήρχαν Σοφο και Σπανούλης
    Γιατί Περπερογλου πιστεύω ταιριάζει,τι γνώμη σου τζιμ.

    Υ.Γ Ξεκαθαρίζω πως όποιο και να είναι το τελικό αποτελεσμα του τουρνουά για εμάς,στηρίζω και θα στηρίζω Φώτη Κατσικάρη όπως και όλους τους παικτες για την ψυχη και την ομαδικότητα τους.

    Την καλημέρα μου σε όλη την παρέα, Stephen


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό φωνάζουμε από τη στιγμή της πρόσληψης του κόουτς. Στηρίζουμε ότι και να γίνει. Είναι δυνατό χαρτί της σχολής, δε πρέπει να καεί εύκολα. Θα βγεί η δουλειά του. Τα δεδομένα στο τουρνουά μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Η καλή δουλειά όμως φαίνεται.

      Διαγραφή
  26. Νομίζω ότι αν ο Βασιλειάδης χαλαρώσει λίγο και δεν εκβιάζει τόσο το σουτ, αλλά αντίθετα να αφήσει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν θα βελτιώσει την εικόνα της ομάδας στα τρίποντα κατά πολύ.

    Το σουτ του Ναβάρο, απλά τρελό. Αυτοί οι Ισπανοί έχουν πραγματικά εκπληκτικά scoring insticts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βασιλειάδης πρέπει να είναι ελεγχόμενα επιθετικός. Το καλό/σωστό σουτ θα έρθει, ξέει να το ξεχωρίσει. Πρέπει να μάθει να το περιμένει.

      Διαγραφή
  27. μπορει να εχουμε ατυχια στο νοκ-αουτ και τελικα αυτη η ομαδα που μεχρι τωρα μας εχει αρεσει να μην παει ουτε σους 8
    αν και με τετοια αμυνα και συγκντρωση δεν φοβομαστε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπράβο στον Κατσικάρη και σε όλα τα παιδιά.
    Αφήσαμε πίσω τις "σόλο" εποχές μπάσκετ Γκάλη-Σπανούλη και το μυαλωμένο Γιουκομπάσκετ πικ εν ρολ και πολλά σουτ.
    Δεν μας ταιριάζει. Δεν έχουμε ούτε τόσο συχνή, ούτε τόσο μεγάλη παραγωγή.

    Ταχύτητα-Δύναμη-Άμυνα και ομάδα που αξιοποιεί τα καλύτερα απο κάθε μονάδα.

    Να δούμε πως θα πάει και στο κρας τεστ με την Αργεντινή.
    Για μένα απο την αρχή αυτό ήταν το κρίσιμο. Οι Κροάτες είναι η πιο αργή ομάδα του ομίλου και με soft ψηλούς. Τους είχαμε.
    Ανεξαρτήτως της συνέχειας στο τουρνουά, περιμένουμε μεγάλα πράγματα από την Εθνική. Έρχονται απο πίσω ταλεντάρες. Ακόμα και το 1/3 να δικαιώσει τις προσδοκίες, υπάρχει λαμπρό μέλλον (ελπίζω να μείνει και ο Κατσικάρης).

    Νίκος Δ.

    ΥΓ. Ο Ρέπεσα άντεξε 15λ στις αλλαγές τους Κατσικάρη. Μετά έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Δυο φάσεις πιο αργός ήταν. Μετά του φταίνε τα Βαλκάνια.
    Ας πάει να ζήσει με Σάξονες και Σκανδιναβούς να μην εκτίθεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοεις δεν μας ταιριαζει το σολο, το pick and roll και τα σουτ. Αυτα plays ειναι που ειναι απαραιτητο να τα εχεις στο παιχνιδι σου. Υπαρχουν στιγμες που η αντιπαλη αμυνα θα σε αναγκασει να παιξεις pnr οπως υπαρχουν στιγμες που θα πρεπει να κανεις σουτ. Και βεβαιως θα υπαρξουν στιγμες που θα πρεπει και καποιος παικτης να παιξει το solo του. Οι αφορισμοι δεν βοηθουν κανενα. Το καθε τι στην ωρα του και αναλογως τον αντιπαλο. Ανοιχτο μυαλο χρειαζεται

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο ότι και τα σολο και τα πικ ν ρολλ είναι στοιχεία του παιγνιδιού.
      Εννοώ να μην υπερβάλουμε και βασιζόμαστε σε αυτά, όπως συνέβη ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

      Οι λόγοι όπως εξήγησα είναι ότι το πικ ν ρολλ έχει νόημα όταν ο αντίπαλος δεν ξέρει αν θα εκτελέσεις απ'έξω ή πας στο ζωγραφιστό και για σολο χρειάζεσαι παίκτες φαινόμενα, όπως ο Γκάλης και ο Σπανούλης.
      Δεν έχουμε το σουτ παραδοσιακά και δεν έχουμε ικανή παραγωγή για να έχει κάθε γενιά τέτοιους σταρς.

      Η ταχύτητα και η ομαδικότητα που προτάσσει ο Κατσικάρης είναι αυτό που νομίζω μας ταιριάζει.

      Νίικος Δ.

      Διαγραφή
  29. MVP ο Κατσικάρης και το επιτελείο του
    Μπράβο στα παιδιά..είμαστε η τρίτη καλύτερη ομάδα στο τουρνουά ως τώρα.. αν είμαστε και λίγο τυχεροί μπορούμε πολύ ψηλά.
    Ότι και να γίνει όμως η ομάδα έχει μέλλον, έρχεται από πίσω και πολύ ταλέντο ιδιαίτερα στις θέσεις 4-5.
    Προβλέπω νίκη σήμερα έστω και δύσκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βήμα-βήμα..Η ομάδα πλησιάζει το balance basketball που λέγαμε.. Έχουμε δρόμο.

      Διαγραφή
  30. On topic

    #Μπράβο στην εθνική και σ’ αυτούς που την πίστεψαν από την αρχή. Πριν την έναρξη του world cup. Όχι γιατί κερδίζει. Αλλά γιατί παίζει. Οι υπόλοιποι που απαξίωναν παίκτες και προπονητή, ας περιμένουν πιθανό αποκλεισμό στους ‘’16’’ για να ξεμυτίσουν.
    #Υπάρχουν και οι άλλοι. Που έκραζαν την ομάδα πριν μερικές μέρες και τώρα δηλώνουν αισιόδοξοι και ότι πάμε για μεγάλα πράγματα!!! Σμπαρακουάκ?
    #Να τα λέμε όλα. Η αντιμετώπιση που έχει μέχρι τώρα η ομάδα από την διαιτησία είναι μούρλια.
    #Όχι άλλο Βασιλειάδη, κόουτς!!! Please!!!
    #MVP Καϊμακόγλου.
    #Είναι θέμα χρόνου να γίνουν οι Σέρβοι μπ@@@@@λο!!! Γίνεται της π@@@@@@ς!!! Τους θέλουμε; Ε, βέβαια!!!
    #Ο Σόφο ζυγίστηκε στην Μακάμπι 175 kgr!!! Δηλ. 18 περισσότερα από ό,τι συμφωνήθηκε ως max στο συμβόλαιό του. Αυτοκαταστροφικός ο κάποτε σέντερ-μπετονιέρα. Κρίμα…
    #Λαφαγιέτ, ε; Χμμμ…
    #Αυτό το σπαστικό στυλάκι των Ισπανών δεν έχει προηγούμενο. Το και καλά «είμαστε ανετίλες, σας έχουμε, κάνουμε πλάκα, δεν το χάνουμε» κλπ. Μια σφαλιάρα πριν τον τελικό θα την ευχαριστηθούν πολλοί. Ρε, που φτάσαμε. Να υποστηρίζουμε στον τελικό τους Αμερικανούς.

    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψηφοφορία: Ποιός Ισπανός έχει το πιο εριστικό στυλ..?

      Διαγραφή
    2. Ρούντι δε θέλει ερώτημα

      Διαγραφή
    3. Rudy Fernadez με διαφορά το πιο εριστικό στυλ για μένα. Αποπνέει σε κάθε έκφραση του υπεροψία η οποία στην τελική δεν δικαιολογείται και βάση τίτλων. Άλλους ισπανούς μπορώ εν μέρει να τους δώσω ελαφρυντικά, π.χ. ο navarro βάζει λίγο κουτοπονηριά (βλέπε flopping) αλλά μπορείς να του δώσεις ότι το κάνει για να βοηθήσει την ομάδα του και στην τελική στις off-court δηλώσεις του και αντιδράσεις του είναι κύριος.
      Ο rudy απλά τον βλέπεις να αντιδρά και θέλεις καθε φορά που θα παίζει να αντιπετωπίζει την ατμόσφαιρα που είχε βρει στο κάουνας...

      Διαγραφή
    4. Ρε φίλε, βγάλε τον Ρούντι εκτός συναγωνισμού για να έχει η ψηφοφορία ενδιαφέρον..!!

      graz

      Διαγραφή
    5. Εχθές ο Πάου. Οι γκριμάτσες του και το όλο άνετο στυλ ήταν για κλώτσους

      Διαγραφή
    6. Παου. Εχει μονιμα ενα μπλαζέ, ξινο, αντιπαθητικο ύφος.

      Διαγραφή
    7. σκατά στα μούτρα τους είναι όλοι τους...τουλαχιστον συμπαθώ τον ρικι!!!

      Διαγραφή
    8. Calderon εύκολα... Ειδικά στα νιάτα του. Όλους τους υπόλοιπους εγώ τους πάω! (Ναι κ τον Rudy)

      Διαγραφή
  31. παντως οι ηγέτες δε βριζουν. αυτοί είναι δουλειά του προπονητή. κι ας έχει περισσοτερες γνώσεις ο παιχτης από τον coach

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. οχι δεν το πιστευω,δεν μπορει αυτο το καλο παιδι να λεει Αντε και γ@@@@ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στο σημερινο παιχνιδι, πιστευω οτι θα πρεπει να τους τρεξουμε τους Αργεντινους. Γενικα θα πρεπει να τους πιεσουμε /ταλαιπωρησουμε/τρεξουμε/κουρασουμε. Εχουμε πολυ μικροτερο μεσο ορο ηλικιας, πιο αθλητικους παικτες ενω και το μεγαλο μας ροτεσιον μας επιτρεπει να διατηρουμε υψηλο ρυθμο και στα 40 λεπτα του αγωνα. Απο την αλλη εχουμε την Αργεντινη με μεγαλους σε ηλικια παικτες, καθολου αθλητικους και το ροτεσιον βασιζεται σε μια βασικη πενταδα. Βασικα στον Σκολα, ο οποιος θα κουραστει πολυ γρηγορα αν διατηρησουμε υψηλο ρυθμο στο παιχνιδι και τον πιεσουμε στην αμυνα. Πιστευω οτι γενικα τους εχουμε, παρολο που τρεφω ατελειωτο σεβασμο γι αυτους. Σεβασμος, αλλα μολις σφυριξει ο διαιτητης πρεπει να τους πατησουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και όμως.. Καμιά φορά και οι ψυχραιμότεροι άνθρωποι ξεφεύγουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Δύο πράγματα: Το πρώτο έχει να κάνει με το πρώτο νοκ-άουτ. Ουσιαστικά η εθνική μας με εξαίρεση το 2009 έχει 7 χρόνια να κερδίσει τέτοιο αγώνα. Αυτό θα είναι και το κομβικό. Όπως και το 2005 με το Ισραήλ,τότε. Μετά αλλάζει και η ψυχολογία.

    Το δεύτερο έχει να κάνει με τη μεγάλη Ισπανία που βλέπουμε, όλα αυτά τα χρόνια. Οι ήττες της ερχόντουσαν από ομάδες που ναι μεν είχαν δυνατά γκαρντ αλλά νομίζω το σημαντικότερο έπερναν σκορ και δημιουργούσαν προβλήματα με τα φόργουορντ τους (Λεμπρον-Καρμέλο-Τουρκογλου-Ιλιάσοβα-Ντουράντ-Κιριλενκο-Χριάπα..κλπ).

    Θέλω να καταλήξω πως αν περάσουμε το πρώτο νοκ-άουτ και ματσάρουμε με την Ισπανία, το ζητούμενο για εμάς θα είναι να αντέξουν τα γκαρντ μας στην πίεση τους. Εφόσον γίνει αυτό, νομίζω υπερτερούμε πολυ στα φόργουορντ και μπορούμε να κάνουμε ζημιά.

    Στο από εδώ μπλοκ για αυτούς είμαστε ίσως το χειρότερο ματσαρισμά. Μαζί με την τρελή Κροατία (η οποία με έχει απογοητέυσει πλήρως).

    Υ.Γ. Σε κάθε δεκαετία η Ισπανία μας κέρδιζε διαρκώς (80's και από 2003 και μετά) ενώ τη δεκαετία του '90 τους πατάγαμε αλύπητα μέχρι και το 2003...Πέρυσι τους κερδίσαμε εμείς ύστερα από 10 χρόνια...Λέτε να άρχισε καινούριο σερί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σουλη ειναι δυσκολη περιπτωση η φετινη Ισπανια ακομα και για την Αμερικη,ξαναλεω πως η νοοτροπια πρεπει να ειναι ( και φαινεται πως ειναι) πως θα παλεψουμε για το καλυτερο σε ολα τα παιχνιδια και θα ματωσουμε τους αντιπαλους ανεξαρτητως ονοματος.
      Καποια πραγματα ακομα
      -Ειδα λιγο Ισπανια - Γαλλια και ζηλεψα πραγματικα την ατμοσφαιρα του γηπεδου.Ναι μεν το εχουν κανει προσωπικη υποθεση αλλα οι ανθρωποι εχουν γουστο και αγαπανε το μπασκετ
      -ΟΙ διαιτησιες φετος ειναι καλες.Ειναι λιγο καλυτερες πιθανως και για μας να το λεμε,αλλα γενικα σφυριζουν ολοι πολυ επαγγελματικα με προσηλωση στους κανονισμους τις ΦΙΜΠΑ επιτρεπωντας και λιγο physical game
      - Ειναι δυνατον οι Γαλλοι να παιζουν με πυτζαμακια??
      - Εκτιμησα πολυ τον Σαριτς με τις δηλωσεις του για το χτεσινο παιχνιδι.Το παιδι μπορει να ειναι σταρ και παιχταρας αλλα εχει εχει ηθος και ξερει τι του γινεται(και στην ομαδα του)
      - Μεγαλο τουρλουμπουκι ο Δ' ομιλος,στο ιδιο επιπεδο τελικα και οι 5 ομαδες μετα τις ΗΠΑ.Μακαρι να προκριθουν τελικα οι Νεοζηλανδοι και να κανουν χακα στους 16
      no_closure

      Διαγραφή
  36. Τελικά η Ομαδάρα μας θα "διαλέξει" αντίπαλο?? Από τα λίγα που ξέρω (αλλά διαβάζω πολλά περισσότερα) θεωρώ πως δεν έχει τέτοιο σκοπό.. Γιατί τί να το κάνεις αν πέσεις στους "4" με την Ισπανία και στο τέλος να μη φτάσεις καν εκεί και χαθεί η αυτοσυγκέντρωση?? Αλλά από τη δική σου οπτική γωνία Jim, τί θεωρείς καλύτερο για την Εθνική μας? Τέλος, δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν τσαλακωθήκαμε ακόμα στο τουρνουά.. Δεν έχουμε κάνει την ήττα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μετά την νίκη των Φιλιππίνων επί της Σενεγάλης, αν η Κροατία κερδίσει το Πουέρτο Ρίκο, το αποψινό μας παιχνίδι μπορεί να γίνει Γρέθια-Αρχεντίνα Αμίγος Παρά Σιέμπρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΑΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα ειναι σωστα αυτα δηλαδη οι ουκρανοι την πατησανε ασχημα..

      Διαγραφή
  39. Προς washcloud

    Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Πράγματι ακούγονται και φαίνονται πολύ καλύτερα τα ονόματα αυτά όπως μου τα γράψατε.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή