Athlenda

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

2014 FIBA WORLD CUP: DAY 5 REVIEW




Η Εθνική μας έδειξε μια άλλη όψη του.. Balkan Mentality στον κόουτς Ρέπεσα περνώντας «πάνω» από την Κροατία. Στην αναζήτηση για το πολυπόθητο balance basketball το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη πάει απόψε για την 1η θέση κόντρα στην Αργεντινή. Τρόμαξε (τον ανταγωνισμό) και πάλι η Ισπανία, bounce back από τη Βραζιλία που νίκησε τους Σέρβους. Το Hoopfellas σχολιάζει..



Ξεκινάμε ανοίγοντας παρένθεση..


Μεταφράζω τον Μίλος:




"Τι θέλουμε? Κανείς δε μπορεί να πιάσει καν τη μπάλα! Ας πάμε σπίτι τότε! Άντε και γαμ..τε!"

Ακόμα και οι πιο ήσυχοι (..) άνθρωποι καμιά φορά χάνουν την ψυχραιμία τους..

Κλείνει η παρένθεση..

Πάμε..




Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη βρίσκεται στο δρόμο για το πολυπόθητο «ισορροπημένο μπάσκετ» που αποτελεί τη βάση του μοντέρνου τρόπου που παίζεται το άθλημα στα μέρη μας. Μια ομάδα με ισορροπία στο παιχνίδι της και στις δύο πλευρές του παρκέ η οποία μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε στυλ παιχνιδιού και να επιβιώσει απέναντι σε οποιοδήποτε τέμπο. Αυτή είναι η κατεύθυνση που παίρνει το μπάσκετ στην Ευρώπη άλλωστε.. Θυμηθείτε τις 3 τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο της (διαφορετικών από το παρών τουρνουά, προδιαγραφών βέβαια αλλά σημαντικής για τις τάσεις που δέχεται το άθλημα παγκοσμίως) Ευρωλίγκας. Ολυμπιακός και Μακάμπι. Transition επίθεση, execution στο μισό γήπεδο, αμυντική συνοχή, κυρίως όμως two-dimensional ομάδες που μπορούσαν να επιβιώσουν σε χαμηλό και υψηλό τέμπο. Κάτι τέτοιο χτίζει ο Φώτης Κατσικάρης με αυτό το σύνολο.. Και πιθανόν αυτό που παρακολουθούμε να είναι η εξέλιξη του μπάσκετ  της σχολής μας από τη στιγμή που αυτό θα ευθυγραμμιζόταν με τις πρακτικές και τη σύγχρονη κατεύθυνση του αθλήματος.


Η Εθνική μας ομάδα έχει αφήσει πίσω τον σκόπελο της limited offense όχι με τη γέννηση ενός μπασκετικού «μεσσία» που θα τράβαγε το σκορ, στα πρότυπα Νοβίτσκι, Πέτζα ή Τζινόμπιλι για τον οποίο προσευχόμασταν τόσα χρόνια, αλλά με τη γεμάτη ροή και συνεχή κίνηση  επίθεση του κόουτς Κατσικάρη που παράγει ευκαιρίες για όλους τους παίκτες στο μισό γήπεδο ενώ παράλληλα η αύξηση στην ταχύτητα ανάπτυξης με πολύ αποτελεσματικά plays εισαγωγής στην transition επίθεση (είναι φανερό πόσο πιο επικίνδυνη είναι η ομάδα τις πρώτες στιγμές που «μπαίνει» στην επίθεση) έχει δώσει αθόρυβα τους 8-10 παραπάνω πόντους που ψάχναμε συνολικά στο παραγωγικό κομμάτι. Είναι τελικά η multi-cultural φιλοσοφία του κόουτς η λύση? Ο συνδυασμός της ελληνικής άμυνας και του δικού μας “discipline, physical & high IQ” μπάσκετ με την ταχύτητα σε ανάπτυξη και εκτέλεση της ισπανικής σχολής? Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.. Σίγουρα όμως, είναι αυτό που θέλαμε να δούμε τόσα χρόνια, όταν ψάχναμε την «ισορροπία» έχοντας άλλοτε μια φονική αμυντική μηχανή που κόλλαγε στο επιθετικό κομμάτι (εποχή Γιαννάκη) και άλλοτε μια ομάδα που μπορούσε να σκοράρει αλλά πίσω ήταν μακριά από όσα πρεσβεύει η σχολή μας (Τρινκιέρι τελευταία). Σε επίπεδο συνεργασιών δε, είμαστε αναμφίβολα μέσα στις 2-3 καλύτερες ομάδες του τουρνουά, δείγμα καλοδουλεμένου συνόλου.


Οι εύθραυστοι ψυχολογικά  Κροάτες δεν είχαν πολύ τύχη εχθές. Τα γκαρντς μας έλεγξαν πλήρως το τέμπο, τα φόργουορντς μας έκοβαν και έραβαν στη base line και  η άμυνα μας έδωσε 23 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (στέλνοντας τον Σάριτς στην «πλευρά», μακριά από τον άξονα και τα καλά του σημεία). Και επειδή το μπάσκετ είναι «συνέχεια», ουσιαστικά ένα παζλ,  είναι πολύ σημαντικό να παρατηρήσετε το πόσους πόντους, υπό τον Κατσικάρη, παράγει η άμυνα μας, δημιουργώντας  τις προδιαγραφές για καλή επίθεση.


Το computerized παιχνίδι του Ζήση (10 τελικές/0 λάθη) ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα μας, μιας και ο 31χρονος γκαρντ –βλέποντας την αρχική του αστοχία- έγινε πιο passive και μετά τους 19 πόντους απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο έδειξε την άλλη πτυχή ενός combo, «τρέχοντας» άριστα το επιθετικί playbook του κόουτς. Μπουρούσης, Καϊμακόγλου (Η οξυδέρκεια..), Παπανικολάου σε εξαιρετικό βράδυ.

Κύριε Ρέπεσα υπάρχει τελικά και αυτό το Βalkan mentality, αποτυπωμένο στην ελληνική ομάδα και το παιχνίδι της. Ένας συνδυασμός μοντέρνου δυτικοευρωπαϊκού αέρα γαρνιρισμένος με μπόλικη βαλκανική «πολεμική» νοοτροπία. Βρίσκεται στα νότια της χερσονήσου. Πως σου φαίνεται..?



-Το μεγάλο ματς με την Αργεντινή είναι κάτι σαν τελικός, με την έννοια ότι οι Ισπανοί δεν έχουν περιθώρια με τις εμφανίσεις σε κανέναν. Impossible is nothing βέβαια και οι «φούριος ρόχας» όπως και η δική μας ομάδα το γνωρίζουν άριστα. Όμως πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά. «Επιλέξαμε» την πρωτιά και με βάση την εικόνα μας μέχρι στιγμής στο τουρνουά αυτή είναι η θέση που μας αρμόζει στον όμιλο. Ο  Λουίς Σκόλα, είναι ένα μεγάλο τεστ για την ελληνική άμυνα, ειδικά από τη στιγμή που οι Μπουρούσης-Καϊμακόγλου δε θα είναι στο παρκέ καθώς είναι πολύ physical για τους Βουγιούκα-Πρίντεζη και νομίζω ότι θα χρειαστούν βοήθειες από τα «3» μας στα «γυρίσματα» του χαμηλά και «τζόγος» με τα φόργουορντς των Αργεντίνων. Η ομάδα του Λάμας πάντως δείχνει ότι έχει θέμα με τις «βαθιές» ομάδες και η εθνική μας είναι τέτοια. Μεγάλο τεστ και για τον χαρακτήρα καθώς το τουρνουά και η κάθε ημέρα φέρνουν πολλά πάνω-κάτω και η εναλλαγές συναισθημάτων μέσα σε ελάχιστες ώρες για τις περισσότερες ομάδες. Αυτό θέλω να διαχειριστούμε σήμερα, μετά τη σπουδαία χθεσινή νίκη..



-Μεγάλο ματς στη Γρανάδα εχθές όπου η κοιμωμένη Σερβία του πρώτου ημιχρόνου έκανε ένα εκκωφαντικό 32-12 στη τρίτη περίοδο γυρίζοντας από το -16, όμως στα τελευταία λεπτά «κλείδωσε» με τον Μπογκντάνοβιτς να κάνει άσχημο ματς, τον Ραντούλιτσα να βρίσκει τοίχο απέναντι στους Σπλίτερ-Βαρεχάο και τον Τεόντοσιτς να προσπαθεί μόνος να ξεκλειδώσει την άμυνα του Μανιάνο. Οι Σέρβοι πλήρωσαν για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό φέτος τις κακές αποστάσεις τους στην επίθεση, απόρροια  των «βαρέων» σχημάτων με δύο πεντάρια που λανσάρουν συνεχώς, με τους Βραζιλιάνους να παίζουν έξυπνα float προστατεύοντας έξυπνα το ζωγραφιστό τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο Μαρκίνος Βιείρα (21π.-6/9 τριπ.) με πολλά clutch plays. Νομίζω ότι ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να αναθεωρήσει λίγο και να παίξει περισσότερο σχήματα με τον Κάλινιτς στο «3» και τους Μπιέλιτσα-Μπίρτσεβιτς στο «4» τα οποία ανοίγουν τους χώρους για να τρέξει pickn roll καταστάσεις ο Τεόντοσιτς ή να δημιουργήσει ρήγματα ο Μπογκντάνοβιτς. Οι Σέρβοι πάντως δε δείχνουν σε καλό φεγγάρι και έρχονται κατά πάνω μας στη φάση των «16». Ερωτηματικό, καθώς αυτά τα νοκ-άουτ ματς λειτουργούν σαν τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ σε τέτοιες περιπτώσεις. Σαφώς παίζουμε καλύτερο μπάσκετ αλλά είναι μεγάλο μείον να πάμε ως «περισσότερο φαβορί» από ότι πραγματικά είμαστε. Οι ομάδες δεν είναι τόσο μακριά..



-Αντίθετα αυτοί που φαίνεται να είναι..μακριά είναι οι Ισπανοί. Ένα ακόμα σόου εχθές απέναντι στη Γαλλία η οποία κατέβαλλε φιλότιμη προσπάθεια να μείνει όρθια αλλά τελικά δε γλίτωσε τη βαριά ήττα. Η ομάδα του Κολέ δεν άντεξε την πίεση που ασκούν οι γηπεδούχοι στη μπάλα και μοιραία άνοιξε το γήπεδο.  Είναι φανερό ότι από τους πρωταθλητές Ευρώπης λείπει πολύ ο Ντε Κολό .. Οι Ισπανοί, παρότι άστοχοι από την περιφέρεια, παρέμεινα πολύ επιθετικοί, με τους αδερφούς Γκασόλ να αποτελούν το σημείο αναφοράς στην επίθεση και την τριάδα Ρούμπιο-Γιούλ-Ρούντι να δίνει φοβερά τρεξίματα στο ανοιχτό γήπεδο «τελειώνοντας» σε φοβερές ταχύτητες όταν μυριζόταν αίμα. Όσο επίσης ο Ναβάρο διατηρεί τον aggressive χαρακτήρα του (κάνει αρκετά καλό τουρνουά αν αναλογιστούμε τη σεζόν που πέρασε και τα προβλήματα που αντιμετώπισε) η Ισπανία θα είναι untouchable..

Υ.Γ: Γαλλία ή Σερβία..? Τι προτιμάμε? Προτιμάμε αλήθεια..?




156 σχόλια:

  1. Ksekatharise kai o tritos omilos finland ukraine ektos. Patosan oi persines ekplikseis .... Perimena kaluteri oukrania na po tin alithia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το εχεις διαβασει καπου αυτο η απο το μυαλο σου το βγαζεις;; για ανελυσε το μου λιγο..

      Διαγραφή
    2. Des tis diafores sta metaksu tous paixnidia ( ton omadon pou isovathmoun kathe fora) . Ta ypoloipa einai mathimatika dimotikou . Elpizo na to xeis....

      Διαγραφή
    3. pros ti i eironeia soy? mia erotisi ekana..

      Διαγραφή
    4. Den m arese to yfos s. Den tha grafa kati toso katigorimatika an den imoun sigouros etsi apla epeidi to diavasa kapou... Pantos mallon exeis dikio imoun ypervolikos.

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο όπως πάντα Τζιμ. Νομίζω ότι η κατεύθυνση που έχει δώσει η τριάδα των κόουτς μας είναι σωστή και μπορούμε να την υπηρετήσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό. Τώρα για ποια ομάδα θα προτιμούσα στους 16; Τελικός είναι οποιαδήποτε και να παίξουμε καλή ομάδα είναι. Προσωπικά φοβάμαι περισσότερο τους Γάλλους. Όχι βέβαια ότι είναι αμελητέα ποσότητα η Σερβία. Γενικά ίδωμεν όταν φθάσει το παιχνίδι. Για την Ισπανία τώρα, τα λόγια είναι περιττά. Είναι το νο1 φαβορί αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στις δύο περιπτώσεις (Γαλλία ή Σερβία) έχουμε δύο ομάδες με ψηλά και δυνατά κορμιά αλλά ελλείψεις στην περιφέρεια. Στη παρούσα φάση πάντως η Σερβία μοιάζει πιο βατός αντίπαλος για εμάς.
    Πιστεύω ότι θα είμαστε στους 8 όποιος και να μας κάτσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω οτι την Γαλλια δυσκολα την εχουμε. Δεν μας παει το ματς απ. Η Σερβοι μας πανε πολυ καλυτερα

      Διαγραφή
  4. χαχα ακομα γελαω με την φωτο για τα βαλκανια. Αψογη αναλυση για ακομα μια φορα. Χτες που ειδα το ματς Ισπανια - Γαλλια μου εκανε εντυπωση ενα πραγμα. καθε φορα που εβαζε καλαθι ο Γκασολ αντι να τρεξει πισω στην αμυνα για να προλαβει τυχον αιφνιδιασμους, σταματουσε, κοιταζε δεξια αριστερα στις καμερες με υφακι κανοντας επιδειξη. Μου αφησε πολυ κακη εντυπωση. Σε μια φαση μαλιστα οι Γαλλοι ειχαν φτασει στην επιθεση και αυτος ηταν ακομα πισω και περπατουσε αργα αργα κανοντας επιδειξη. Ειπαμε παιχταρας αλλα οκ συμμαζεψου λιγο αγορι μου! Επισης ακουω απο φιλους οτι τελος η Ισπανια, γερασαν οι πιο πολλοι παιχτες κτλ. Αν ο Παου ειναι πρωτος/δευτερος σε ολες τις στατιστικες κατηγοριες δεν τον λες και συνταξιουχο!. Μπορει να παιξει (αν θελει) ακομα μια τετραετια τουλαχιστον. Χτες στο τελος του δεκαλεπτου που πηρε την μπαλα ο Ναβαρο απο την εξωτερικη και σουταρε το τριποντο δεν καταλαβα τι ακριβως εγινε. Απλα ειδα καποιον να δινει την μπαλα απο την εξωτερικη προς τα μεσα και μετα μια μπαλα να μπαινει στο καλαθι. Τοσο γρηγορη ηταν η εκτελεση του! Μοναδικος!
    Αν φετος προχωρησει η Ελλαδα αρκετα στο παγκοσμιο θα πρεπει η Φμπα να αναθεωρησει τις θεσεις των ομαδων που δινει στις ευρωπαικες σε σχεση με τις ομαδες απο τον υπολοιπο κοσμο. θα πρεπει οι ομαδες που ειναι στην πρωτη 10αδα της καταταξης της Φιμπα να παιζουν υποχρεωτικα στις παγκοσμιες διοργανωσεις. Ειναι τοσο βαρια η φανελα τους που τις κανει παντα επικινδυνες. Καλη ωρα οπως η Ελλαδα που μπηκε απο την πισω πορτα και μπορει να διεκδικησει μεταλλιο. Δεν νοειται παγκοσμιο χωρις Νοβιτσκι και Γερμανια, χωρις Ιταλια χωρις Ρωσσια. Αν ειναι δυνατον να παιζουνε στις θεσεις τους Ιραν και Σια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και κατι αλλο . Βλεπω τον Blatche να ειναι πρωτος ριμπαουντερ της διοργανωσης με 14 ριμπαουντ ανα παιχνιδι. Τον κοιταζω καλα καλα κουτσαινει και ποναει σε ολο το παιχνιδι. Και αναρωτιεμαι. Αν ενας κουτσος μπορει να σου κατεβασει 14 ριμπαουν ανα παιχνιδι τοτε ο Βουγιουκας που δεν μπορει να σου πηδηξει εφημεριδα και το ριμπαουντ το κατεβαζει με αιτηση, μηπως θα πρεπει να κανουμε εναν ερανο για το παιδι λογω ΑΜΕΑ; Ειναι πολυ πιθανον να ειναι αναπηρο το παιδι και να μην το ξερουμε

      Διαγραφή
  5. μετριότατο άρθρο. μιλήστε μας λίγο παραπάνω για τα quorterback skills του ζήση να δούμε κάτι!!!
    Redhoops.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασχολησου με το redhoops και σοβαρεψου βρε ντουγανι

      Διαγραφή
  6. Εντάξει, ωραίο και καλό το μπάσκετ, αλλα ρε φίλε τι σόι χάρτης είναι αυτός;
    Πότε Η Βοσνία κατακτήθηκε και διαιρέθηκε ανάμεσα σε σερβους και κροάτες;
    Από πότε το Κόσοβο είναι αλβανικό; Το ίδιο ισχύει και για το κρατίδιο των σκοπίων.
    Θέλω να πιστεύω ότι απλά σου ξέφυγε στη βιασύνη σου να ανεβάσεις το άρθρο, οπότε, με αυτό δεδομένο, σου το "συγχωρώ"
    Βέβαια θα μου πεις, και σωστά, ποιος είμαι εγώ να σε συγχωρήσω..αλλά τελοσπάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιγότερο από μια ώρα απομένει μέχρι να γίνει το τζάμπολ στην Σεβίλλη στην αναμέτρηση της Κροατίας με το Πουέρτο Ρίκο, με το νικητή να παίρνει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

    Ωστόσο, μόνο ρόδινη δεν είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο της Κροατίας, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναφέρει ο Αργεντινός δημοσιογράφος, Πάμπλο Βιόλα, σύσσωμοι οι παίκτες ενημέρωσαν την ομοσπονδία της χώρας τους ότι δεν θα αγωνιστούν στο σημερινό παιχνίδι (4/9 - 19:00) αν στον πάγκο βρίσκεται ο Γιασμίν Ρέπεσα, ζητώντας να τους καθοδηγήσει ο Γιαν Τάμπακ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πηγη basketblog.gr
    τελικα αυτοι οι κροατες ειναι οντως αυτοκαταστροφικοι. Μια απο τις καλυτερες ομαδες του τουρνουα και διαλυθηκανε μονοι τους. βαλκανιοι 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει περίπτωση ο Φρατέλο να λάβει τέτοιο εξόφθαλμο δώρο από τις ΗΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ελληνικό ερωτηματικό. κομψό και δεν βγάζει μάτι σε όσους διαβάζουν. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα. Αφήστε τις πολιτικές/γεωγρφικές μαλακίες.. Ο χάρτης μπήκε λόγω μότο και το πνεύμα είναι καθαρά χιουμοριστικό. Ας επικεντρωθούμε στο μπάσκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου αγαπητέ, ένα σχόλιο έκανα που βγάζει μάτι (τουλάχιστον σε μένα), τίποτα παραπάνω.
      Γιατί αρπάζεσαι;
      Τέλος πάντων, απλά μου έκανε εντύπωση ο χάρτης και τον σχολίασα. Το θέμα τελειώνει εδώ.
      Συγνώμη για την ενόχληση και τις μαλακίες
      Καλό αγώνα απόψε

      Διαγραφή
    2. Εδώ μόνο μπάσκετ. Είμαι κάθετος σε αυτό. Καλό αγώνα σου εύχομαι..

      Διαγραφή
    3. τζιμ γιατι αρπαχτηκες τοσο με τον απο πανω;; τον καλο αγωνα το ειπε για την εθνικη φανταζομαι...

      Διαγραφή
    4. αχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα

      Διαγραφή
    5. "Purus mpasketanthropous, purus azinus"

      Ανωνύμου του Έλληνος.

      Διαγραφή
    6. μπορουμε να εχουμε μεταφραση σε αυτο;

      Διαγραφή
    7. Κλείσε την TV και το PC και άνοιξε κάνα βιβλίο ρε στραβάδι.
      (Ελεύθερη μετάφραση)

      Διαγραφή
    8. ανοιξα το πισι και το βρηκα κυριε εξυπνακια

      Διαγραφή
    9. Κύριε Ανώνυμε Έλληνα, δεν ξέρω πού μάθατε Λατινικά, αλλά είστε εντελώς ανορθόγραφος. Θα έλεγα αντιαισθητικά ανορθόγραφος.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    10. Μόνο ένας βλάξ ασχολείται με το περιτύλιγμα και όχι με το περιεχόμενο.
      Γκραααα.

      Διαγραφή
    11. Κήριαι Shaddamn, ησε καραγκηοζισ ε βλαξ.
      Γραααα.

      Διαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα στη "μίξη" μπασκετικής φιλοσοφίας που πάει να κάνει το τεχνικό τιμ της Εθνικής.
    Πλέον βλέπουμε μπάσκετ που μας γεμίζει και επιθετικά.
    Δεν ξέρω που μπορεί και που θα φτάσει αυτή η ομάδα αλλά στόχος είναι να διατηρηθεί αυτό το πλάνο και στο μέλλον (καλύτερα χωρίς πατερούλη κατά τη προσωπική μου γνώμη).

    Όσον αφορά τις διασταυρώσεις στην επόμενη φάση θα επέλεγα Σερβία επειδή φαίνεται ότι και εκεί το κλίμα της ομάδας δεν είναι και το καλύτερο.
    Και οι δύο ομάδες είναι αποδυναμωμένες και σαφώς μέσα στις δυνατότητες της εθνικής μας ακόμα και σε μία μέτρια μέρα.
    Καλή τύχη, γιατί πάντα χρειάζεται, και υγεία στα παιδιά!!

    Dali.S



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι κριμα ενα Μουντομπασκετ με τοσες προδιαγραφες να εχει υποβαθμιστει τοσο πολυ απο το συστημα διεξαγωγης, καποιους παικτες και καποιες ομαδες ωστε να εχει γινει κουρσα για 2.
    1)Η Γαλλια με Παρκερ, Ντε Κολο, Νοα θα ηταν πολυ κοντα στους 2 και θα ηταν ο 3ος πολος για το χρυσο.
    2)Η Σερβια με Νεντοβιτς, θα ειχε την περιφερεια να ανταγωνιστει τους Ισπανους. Βεβαια η διαφορα στα ψηλα ειναι επισης μεγαλη. Επισης ο Τζοορτζεβιτς δεν εμπνεει σαν προπονητης.
    3)Χασαμε την ευκαιρια να παρακολουθησουμε τις τελευταιες παραστασεις παικτων οπως ο Νοβιτσκι, Τζινομπιλι, ισως και Παρκερ,Κιριλενκο αν και δεν το νομιζω.
    4)Ειναι πραγματικα ντροπη να γινεται Παγκοσμιο Κυπελο χωρις τη συμμετοχη των καλυτερων ομαδων του κοσμου. Στην μπαλα η μονη χωρα που ηταν πραγματικα καλη για το επιπεδο και εμεινε εξω ηταν η Σουηδια. ΟΛΕΣ οι αλλες ηταν παναξια εκει ολες οι ομαδες επαιξαν στα ισια μεταξυ τους. Δεν γινεται να υποφερουμε με τους Φιλανδους, τους Κορεατες, τους Φιλιππινεζους και να μη θαυμαζουμε ομαδες-παραδοσιακες δυναμεις (και παικτες) οπως Ρωσια, Γερμανια, Ιταλια, ακομα και Ισραηλ και Λετονια θα ηταν καλυτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.

    ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΨΗΛΑ.

    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΕΙ 4ΣΤΑ4.

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: ΤΟΝ ΞΕΚ@ΛΙΑΣΕΣ ΡΕ ΤΖΙΜ ΤΟ ΡΕΠΕΣΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΙΠΕ ΜΙΑ Μ@Λ@ΚΙ@ ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΨΥΧΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΤΟΥ....

    ΥΓ2: ΣΕΡΒΙΑ Ή ΓΑΛΛΙΑ? ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ...ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΕΙ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΙΟ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ...ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΗ), ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΧΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλο μπασκετ τηρουμενων των αναλογιων ειχαμε δει απο την εθνικη και το 2011 μια ομαδα που ειχε 5 παικτες αν θυμαμαι καλα που επαιζαν πρωτη φορα σε ευρωμπασκετ.Κοινα στοιχεια με εκεινη την ομαδα ελληνας προπονητης και εκτος λογω τραυματισμου ο Σπανουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. -μπορει να γραφεται δεξια αριστερα περι διασταυρωσεων αλλα θελω να πιστευω οτι η εθνικη ομαδα δε θα ξαναμπει σε αυτη τη λογικη!!!με οποιον πεσουμε και ας παμε σπιτια μας!!!!οτιδηποτε αλλο δειχνει φοβο και ελλειψη αξιοπρεπειας και ας οδηγει και σε μεταλλιο.....

    -δε μπορω να καταλαβω ποιος ειναι τελικα αυτος ο ντε κολο που ειναι τοσο μεγαλη απωλεια για τη γαλλια!!!ολες οι ομαδες , πλην ισπανων, εχουν απουσιες και σταματαει εκει το πραγμα!!ποιος ειναι ο ντε κολο που θα μεταμορφωνε τη γαλλια?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2011 στο Ευρωμπασκετ ειναι τα καλαθια του Ντε Κολο που εσπασαν το σερι της Εθνικης απεναντι στους Γαλλους ... Ψηλο δυαρι με πολυ σταθερο χερι και υψηλα ποσοστα ευστοχιας ... Μελος των Σπερς περισυ...
      Γαλλια χωρις Ντε Κολο ειναι περιπου 10 με 11 ποντους λιγοτερο σκορ σε καθε αγωνα τους οποιους σε κρισιμα παιχνιδια δεν εχει καταφερει να τους παρει απο αλλο παικτη,,, Ελπιζω να σε καλυψα λιγο ...
      Μανος Μασσαλια..

      Διαγραφή
    2. Τον ξερω βρε Μανο το ντε κολο και τι εχει κανει εκει που επαιξε και δεν εντυπωσιαζομαι.

      τι να πουμε και εμεις ή άλλες ομαδες για απουσιες?

      και τι εχει κανει στις ομαδες που περασε ο ντε κολο?ποιο σαν αντονιο?ακουμπησε εκει?και στο τοροντο τι?να τον δουμε και φετος στη τσσκα....

      και αφου γραφουν συνεχεια για απουσιες της γαλλιας γιατι δεν αναφερουν , οχι τον παρκερ, αλλα τον αζινσα ή το νοα?

      καλος παικτης ειναι αλλα ουτε κατι φοβερο αποτελει ουτε καμια απουσια μεγεθους παρκερ, ααζινσα, νοα ειναι ουτε εχει αποδειξει μεχρι τωρα στην καριερα του οτι αξιζει να γινεται ντορος γυρω απο το ονομα του!!!
      μια συμπαθητικη πορεια σε μια μετρια τοτε ομαδα, τη βαλενθια ,εχει να επιδειξει, οχι κατι παραπανω.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Κοιτα εδω Γαλλια το λενε , εχουν και απουσιες μεσα στη ρακετα , αν βεβαια μπορεις να μετρησεις σαν απουσια τον Νοα που εχει παιξει μονο ενα τουρνουα τα τελευταια 6 χρονια...
      Θα δειξουν αλλο προσωπο οι Γαλλοι και απο οτι φαινεται απο την μεχρι τωρα αποδοση της Εθνικης θα βρουνε τους Βαλκανιους του Ρεπεσα στο δρομο τους...
      Τα λεμε φιλε...
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    4. Δυο απουσίες έχει η Γαλλία και είναι τεράστιες. Του Πάρκερ και του Νοά. Οι υπόλοιποι καλοί παίκτες, αλλά να χαμε να λέγαμε. Μετά τις ΗΠΑ πάντως, είναι μάλλον η πιο αποδυναμωμένη.

      Διαγραφή
  16. Θα ήθελα (θέλαμε...) να έγραφες προτού όμως ολοκληρωθεί η Πρώτη Φάση και για τους άλλους ομίλους,που διάφοροι ξυπνητζήδες τους ονόμασαν "άμπαλους" αλλά είναι αρκετά ενδιαφέροντες.
    Ή έστω στην ανάλυση για την Day6 να προσθέσεις και κάτι παραπάνω για τον Γ' και Δ' όμιλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σε περιπτωση που κερδισουμε η αργενιτη παει τριτη ετσι;;;;;;ισχυει οτι πρωτος και τριτος ειναι το ιδιο;;ας μου απαντησει καποιος.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξερω αν παει τριτη η δευτερη αλλα ο τριτος με τον πρωτο εχω την εντυπωση οτι αποφευγουν την ισπανια στους 8

      Διαγραφή
  18. 10 λεπτα χωρις αλλαγη ο φωτης!!! μαλιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ***στην διασταυρωση με ισπανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καυε φορα που βλεπω τον Βουγιουκα να προσπαθει να βαρησει σουτ fade out μου ερχεται να το αρχισω στα χαστουκια και να του φωναζω στα μουτρα μεχρι να το καταλαβει:
    ¨δεν εισαι ο Ναβαρο¨
    ¨δεν εισαι ο Ναβαρο¨
    ¨δεν εισαι ο Ναβαρο¨
    ¨δεν εισαι ο Ναβαρο¨
    ¨δεν εισαι ο Ναβαρο¨!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφού το "τέρας" κοιμάται, να γράψω κι εγώ 3 σειρές.
    Απόψε ειδικά ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ την Ελλάδα, μπαίνει κι ο Καλάθης στο κλίμα και βλέπω ΟΜΑΔΑ! Πρώτη φορά βλέπω να βγάζουμε τόση υγεία τα τελευταία χρόνια! ΜΠΡΑΒΟ στον Κατσικάρη! Λέγε τα Τζιμ για το σκεπτόμενο μπάσκετ, κάποιους εδώ μέσα μας έχεις κάνει να βλέπουμε το μπάσκετ με άλλα μάτια! Σε ευχαριστώ φίλε μου, συνέχισε την καλή σου δουλειά! Είσαι η ΟΑΣΗ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ετσι γ@μηστε τους με τσαμπουκα τους βλαχαραδες απ την αργεντινη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:44 ελα ομολογα,βαζελος εισαι μην το αρνεισαι.

      Διαγραφή
  23. o Zησης γιατι αντεδρασε ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. στο δευτερο ημιχρονο οι διατητες διαλεξαν νικητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.26 ελα ομολογα,γαυρος εισαι μην το αρνεισαι.

      Διαγραφή
    2. Α ρε μαγκες Αγγελοπουλοι.. Δε βλεπω να φευγει ο Βαζελακοπουλος.

      Διαγραφή
  25. Πραγματικά χάρηκα που το κανάλι (ο θεός να το κάνει) ) που έχει τα δικαιώματα της συγκεκριμένης διοργάνωσης αποφάσισε να δείξει και άλλο όμιλο εκτός από το δικό μας. Η Ισπανία έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ αν και είχε κάποια κενά διαστήματα που εκμεταλλευτηκαν οι Γάλλοι κυρίως με παιχνίδι high-low με ντιαο και πιετρις να δίνουν "έτοιμη τροφή" σε λοβερν και γκομπερτ. Φυσικά σαν Ισπανοί και γνωστοί καραγκιοζηδες σε πολλά σημεία πουλούσαν μούρη στις κάμερες και εδώ φάνηκε η ανάγκη για επιβεβαίωση και η ανασφάλεια τους . Για αυτό το λόγο οι ΗΠΑ θα τους κερδίσουν και εύκολα μαλιστα. Γιατί τους έχουν δημιουργήσει κόμπλεξ. Πάντως παίζουν πολύ όμορφο μπάσκετ αλλά εξαρτώνται αποκλειστικά από τους ψηλούς και έχουν παραγκονισει τα εξαιρετικά τις γκαρντ (πλην του ρουμπιο που είναι ο μόνος που μπορεί μόνο να πασάρει χωρίς να κοιτάει καν τον εαυτό του) και θα το πληρώσει απέναντι στους Αμερικανούς που ψηλά υπερέχουν και βγάζουν περισσότερη ενέργεια. Πάντως αν δεν έχουμε εκπλήξεις θα είναι από τους πιο αμφίρροπους τελικούς των τελευταίων ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλάβω. Εννοείς ότι ο Πάου Γκασόλ, ο Μαρκ Γκασόλ και ο Ιμπάκα έχουν ΚΑΚΩΣ παραγκωνίσει την Ροντρίγκεζ και τον Γιουλ;

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω ότι πρέπει μεν να γίνεται αξιοποίηση των συγκεκριμενων παικτών ώστε να αποφορτιστουν τα γκαρντ αλλά να μην γίνεται με υπερβολή και να εξαφανιζονται παίκτες του ίδιου βεληνεκούς όπως ο Καλντερόν και ο ναβαρο η και ακόμα ο ροντριγκεθ και ο γιουλ γιατί στα κρίσιμα ματς ή στο κρίσιμο ματς απέναντι στις ΗΠΑ που είναι σαφώς ανώτερη και πιο αθλητική στους ψηλούς θα πρέπει τα γκαρντ να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά και να βγουν μπροστά γιατί στο σύγχρονο μπάσκετ τα γκαρντ παίρνουν τα ματς.
      Φιλικά πάντα

      Διαγραφή
    3. Αν η Ισπανία πάει να παίξει με την Αμερική περιμένοντας από τα γκαρντς να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, τότε καλύτερα να μην κατέβουν καν.

      Η γραμμής κρούσης των Ισπανών είναι η ρακέτα της. Με αυτούς θα πάει ψηλά. Αυτούς φοβήθηκε κι ο Σιζέφσκι και γέμησε τη ρακέτα του.

      Αν τώρα ο Ναβάρρο καταφέρει και δαγκώσει του Αμερικάνους, χωρίς να έχει πλέον φτέρνες, τότε θα μιλάμε για έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών. Αλλά δεν το πιστεύω. Μόνο οι Γκασόλ μπορούν να το κάνουν αυτό.

      Διαγραφή
  26. Μεγαλη εμφανιση απο το Μπουρουση. Δεν μπορουσε να μην κανει ομως μια απολυτως αψυχολογιτη τεχνικη ποινη και να μας θυμησει για ποιο λογο αντι για Μπουρουσης ειναι Μπορουσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τεραστιος ο μπουρουσης ξεκαθαρα ο ηγετης αυτης της εθνικης με συμπαραστατες καλαθη και ζηση..... αλλα παρα τον ενθουσιασμο που υπαρχει στα νοκ αουτ ισως η ομαδα στοιχισει οτι εχει ουσιαστικα μονο ενα πενταρι και μονο δυο περιφερειακους(ζηση,καλαθη) οι υπολοιποι ειναι ενα επιπεδο τουλαχιστον κατω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν ο Νικ τους επόμενους μήνες δεν πάρει κανένα σκεύασμα για τριχόπτωση, ανικανότητα και ακμή, τότε οι φωτογραφίες με τον πρόεδρο και την πράσινη φανέλα θα έχουν συλλεκτική αξία.

    ΥΓ
    Κλασσικό παιχνίδι για να καταλάβει και ο πλέον ανυποψίαστος τον λόγο για τον οποίο ο Μπουρούσης δεν έγινε ποτέ μεγάλος παίκτης και γιατί το παλμαρέ του είναι τόσο άδειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κανουμε αλλοι , εχουν μονο καλο χαρακτηρα και γινοται θεοι του μπασκετ στην Ελλαδα ενω αλλοι κανουν συνεχεια double double οδηγουν την ομαδα τους στη νικη απενταντι στο Σκολα αλλα ειναι για τα σκουπιδια επειδη πεταξαν τη μπαλα στη διαφημιστικη πινακιδα...
      Ας συνεχιζει να παιζει οπως παιζει ο Μπουρουσης και βλεπουμε...
      Εως τοτε να σου θυμησω και το φαρμακακι για να τον βγαλεις και ντοπαρισμενο και να δεσεις το γλυκο...

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο μωρέ δεν είναι μεγάλος παίχτης ο βασικός σέντερ της ρεάλ που σήμερα είχε 16 πόντους 15 ριμπ και 3 μπλοκ απέναντι στο Σκόλα.

      Διαγραφή
    3. Ο καθένας έχει τα δικά του στάνταρντς για να αποκαλέσει κάποιον μεγάλο παίκτη. Καλά τα νούμερα και τα νταμπλ-νταμπλ, αλλά όταν στα 30 φεύγα συμπεριφέρεσαι ακόμα σαν 15χρονο και μετράς τους τίτλους με το σταγονόμετρο, κάποιος λόγος θα υπάρχει.

      Διαγραφή
    4. Και φυσικά, είναι άλλο πράγμα το "κάνει μεγάλο τουρνουά ο Μπουρούσης" (που κάνει) και άλλο το "είναι μεγάλος παίκτης ο Μπουρούσης" ( που δεν είναι).

      Διαγραφή
    5. Οι τίτλοι δεν αποτελούν πάντα κριτήριο της αξίας ενός παίχτη.
      Stockton,malone,barkley,reggie miller δεν πήραν ποτέ τίτλο.
      Είναι ένας εξαιρετικός σέντερ για επίπεδο ευρωλίγκας και παίζει σε μια από τις καλύτερες ευρωπαικές ομάδες αυτή τη στιγμή.
      Δεν είχε ποτέ τις προδιαγραφές για να γίνει Νοβίτσκι,Γκασόλ,Ντίβατς,Σκόλα κλπ και ο λόγος που δεν έφτασε σε αυτό το επίπεδο δεν εντοπίζεται στο ότι πέταξε την μπάλα στις πινακίδες.
      Συμφωνώ ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι μεγάλος παίχτης αλλά είναι εντελώς παράλογο να μην παραδέχεται κανείς ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός σέντερ και υπερπολύτιμος για την εθνική.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνούμε δηλαδή στο ότι δεν είναι μεγάλος παίκτης ( αυτό που γράφω στο υστερόγραφο), απλά διαφωνούμε στον λόγο.( δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν τον θεωρώ απαραίτητο σε αυτή την εθνική) Εγώ πάλι θεωρώ ότι είχε όλα τα φόντα για να γίνει, αλλά λόγω χαμηλού μπασκετικού IQ ( ένα δείγμα του οποίου είδαμε ΚΑΙ σήμερα), δεν έφτασε σε τοπ επίπεδο και δεν κατέκτησε τους τίτλους που μπορούσε.

      Διαγραφή
    7. Eντάξει, μερικές φορές η κριτική που γίνεται στον Μπουρούση είναι παιδική. Όπως μετά από τον τελικό της ευρωλίγκας που ήταν εξαιρετικός, και κάποιοι εδώ πέρα τον έχρισαν λούζερ. Ή ακόμα και σήμερα, παρά το γεγονός ότι ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ η συμπεριφορά του, είναι λίγο άδικο να σταθείς εκεί.

      Αλλά δεν μπορούμε να πούμε κι ότι ο φίλος έχει εντελώς άδικο. Ο άνθρωπος εξάλλου, είναι αυτός που στην καριέρα του διάλεξε να πορευτεί δίπλα στον Μάκη. Τι να πούμε εμείς;

      Διαγραφή
    8. Εμενα παλι στον Μπουρουση με ενοχλουν περισσοτερο τα παρεδωσε με το Ψωμιαδικο και τα φαρμακα του παρα αν ειναι μεγαλος παικτης ή κανει καλο τουρνουα.
      Οι Αμερικανοι σχολιαστες φαινεται να τον εχουν περι πολλου παντως, οπως και τον Παπανικολαου που gentleman των γηπεδων τον ελεγαν συνεχεια γιατι συμπεριφερεται ομορφα, πραα και ωριμα.
      Για μενα ακομη κι αν ο Μπορουσης παρει μονους του τους Αμερικανους στα νοκουτ, ηθικα θα παραμεινει υπολογος.

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ για Μπουρούση και Ψωμιάδη, και να προσθέσω ότι η συζήτηση περί ντόπινγκ πιο σημαντική από τη συζήτηση περί απόδοσης. Το ίδιο ισχύει και για τον Καλάθη φυσικά.

      Που ξέρω εγώ στο κάτω κάτω ότι η απόδοσή του δεν είναι προϊόν νοθείας;

      Διαγραφή
    10. Kαι που ξέρεις ότι όλων των υπολοίπων δεν είναι προιον νοθείας?Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση περί φαρμάκων,ας μείνουμε καλύτερα στα καθαρά αγωνιστικά μπασκετικά θέματα.

      Διαγραφή
    11. Εισαι foul pensierix. Κριτικη στον Μπουρουση τη στιγμη που κανει αυτο το τουρνουα; Γιατι; επειδη εκνευριστηκε με τον εαυτο του για μια στιγμη; Δεν εχει κανει τα ιδια και χειροτερα ο Σπανουλης; Ο ΔΔ;Δεν εχουν αρπαχτει με αντιπαλους; Δεν εχουν παρει τεχνικες ποινες; Χτυπημα κατω απο τη μεση στον Μπουρουση η αναφορα στην ελλειψη τιτλων. Λες και επαιζε μονος του ή εφταιγε εκεινος για τις ομαδες του που αποτυγχαναν. Μυριζει εμπαθεια το σχολιο σου. Δε λεω οτι δεν ειναι ανθρωπινο, αυτο ελειπε. Παντως τον αδικεις.

      Διαγραφή
    12. Εχει διαφορα το μπασκετικο iq, το οποιο διαθετει σε υψηλοτατο βαθμο, με την νοοτροπια του.

      Διαγραφή
    13. Δεν αδικώ κανέναν Μπουρούση, αυτός αδίκησε και αδικεί τον εαυτό του. Και το χτεσινό ματς είναι άλλο ένα κλασσικό παράδειγμα, αυτό γράφω. Κάνει νταμπλ-νταμπλ για πλάκα, παίρνει τους Αργεντίνους σχεδόν μόνος του και από το πουθενά βάζει φωτιά σε ένα ματς που θα πήγαινε σβηστά προς τη μεριά μας. Θα τον αδικούσα αν ο Μπουρούσης δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες "ομορφιές" και περίμενα την πρώτη στραβή για να τον κράξω. Αλλος το λέει κακή νοοτροπία, άλλος χαμηλό μπασκετικό IQ. Το ότι όλοι θα γράφαμε άλλα τώρα έτσι και το ματς γύριζε ( έφτασε στο καλάθι) ή χάναμε κανα μετάλλιο, είναι το μόνο σίγουρο.

      Διαγραφή
    14. Θα μπω στη συζήτηση,όχι για να υπερασπιστώ τον Μπουρούση (ο οποίος κάνει το τουρνουά της ζωής του και γενικά αξίζει μπράβο γιατί καθαρά σε θέμα απόδοσης όσο περνούν τα χρόνια εμφανίζεται πιο πλήρης και δουλεμένος ενώ κάθε χρόνο με την εθνική τα δίνει όλα-κάτι καθόλου αυτονόητο τη σήμερον ημέρα για τους παίκτες) αλλά περισσότερο για να αντικρούσω το επιχείρημα(που συχνά χρησιμοποιείται) περί ατιτλίας.

      Ενώ,όπως σου έχω πει,pensierix συμφωνώ σχεδόν πάντα με τις απόψεις σου εδώ σε βρίσκω κάπως υπερβολικό και διαφωνώ με το επιχείρημα που χρησιμοποίησες.
      Δεν μπορεί για μένα να αποτελεί κριτήριο ανακήρυξης μεγάλου παίκτη το αν έχει τίτλους ή όχι. Δηλαδή,εννοείται παίζει ρόλο ανάλογα με τις συνθήκες αλλά δεν μπορεί να λες "ο Χ καλύτερος από τον Υ γιατί έχει μια παραπάνω ευρωλίγκα" ή "ο Ζ δεν είναι μεγάλος παίκτης γιατί δεν έχει πάρει ποτέ τίποτα".
      Τους τίτλους τους κερδίζουν οι ομάδες.Η αξία των παικτών και ο καθρέφτης του παιχνιδιού τους είναι το παρκέ.Το αν θα επιτύχει η ομάδα τους εξαρτάται από 1000 διαφορετικές παραμέτρους.Επίσης,κάθε παίκτης κρίνεται διαφορετικά σε αυτό το θέμα με βάση το τι έχει κάνει στην καριέρα του.Είναι άλλο να πεις..."Α,ο Τεόντοσιτς δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλος παίκτης(παικταράς ναι) επειδή ενώ μπορεί να ναι ο καλύτερος της ομάδας του μέχρι το φάιναλ4,δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει όλους τους σκοπέλους και να κάνει μια πλήρη και καλή εμφάνιση ώστε να την οδηγήσει προς τον τίτλο"
      Και άλλο "Ο Μπορούσης είναι ένας πολύ καλός παίκτης-με ταβάνι βέβαια- που ποτέ του δεν έχει πάρει τίτλο γιατί είναι loser". Χρησιμοποιείς το αποτέλεσμα-->Δεν έχει πάρει τίτλο- και βγάζεις ως συμπέρασμα αυτό που θεωρείς ως αιτία.
      Αντιπαραδείγματα: 1)Ο Σοφοκλής που πλέον είναι πρωταθλητής Ευρώπης τι παραπάνω καλό έκανε στην ομάδα του στον τελικό για να του αναγνωρίσουμε κάτι σπουδαίο στην κατάκτηση της ομάδας του που τον ξεχωρίζει από τον άτιτλο Μπουρούση?
      2)Ο Σκόλα έχει πατήσει 2 φορές κορυφή στην καριέρα του.Το 2002 πήρε το Ισπανικό πρωτάθλημα και το 2004 το χρυσό στους Ολυμπιακούς.
      Αν δηλαδή το 2004 κατέβαιναν οι Αμερικάνοι με σούπερ ομάδα σε παίκτες-προπονητή και πήγαιναν καρφί στον τίτλο θα δίναμε το βήμα σε κάποιον να έρθει και να μας πει ότι ο Σκόλα δεν είναι μεγάλος παίκτης επειδή δεν έχει πάρει ποτέ πραγματικά μεγάλο τίτλο?
      Καλύτερα τους τίτλους λοιπόν να τους αφήνουμε λίγο στην άκρη καμιά φορά και να πιανόμαστε από αυτά που βλέπουμε στο παρκέ και όχι στην τροπαιοθήκη...

      Τώρα όσο για την ουσία της συζήτησης,ντάξει τον Μπουρούση δεν τον συνοδεύει και η φήμη του καλύτερου παιδιού(εξετάζω μόνο εσωαγωνιστικά θέματα γιατί τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα κρίνω δίχως να ξέρω την αλήθεια και όλα όσα θα έπρεπε) μέσα στα παιχνίδια.Το "πάθος" του για το παιχνίδι τον οδηγεί σε πολλές τσαμπουκαλίστικες συμπεριφορές που πολλές φορές μπορούν να σε βλάψουν μέχρι ενός σημείου.Βέβαια δεν είναι ο πρώτος,ούτε ο τελευταίος παίκτης που τα συνηθίζει αυτά.Και αν κάποιος ισχυριστεί ότι αυτό τον ρίχνει συνολικά σαν παίκτη και τον αδικεί μπορεί να έχει βάση,από την άλλη θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι η αιτία που ο Μπουρούσης δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε να κάνει(που κατ'εμέ μια χαρά είναι η καριέρα του με βάση τις ικανότητες του-που δεν ταίριαξαν τόσο στο σύγχρονο ευρωπ.μπάσκετ).

      Όσο για Καλάθη,χθες έκανε μεγάλη εμφάνιση.Τον περίμενα(γενικά στο τουρνουά,όχι χθες) πιο επιθετικό εν γένει στα δημιουργικά του καθήκοντα,δεν μου αρέσει να τον βλέπω παθητικό στο μοίρασμα του παιχνιδιού.Πολύ καλός παίκτης,όμως έχουν ακουστεί πολλές υπερβολές και γραφτεί κι έδω μέσα μεγάλα πράγματα για τον Καλάθη.Ο παίκτης θα μείνει στο ΝΒΑ επειδή του ταιριάζει το μπάσκετ,επειδή το θέλει κι ο ίδιος(αν και φαίνεται να βάζει τα χρήματα πιο πάνω ώρες ώρες),επειδή εκεί βελτιώνεται και θα μπορεί να βρει όσο συνεχίζει με σοβαρότητα έναν ρόλο σε κάποια ομάδα σαν συμπληρωματικός σχεδόν πάντα.
      Όχι επειδή δε τον χωράει η Ευρώπη ή είναι πολύ καλός για τα μέρη μας...Μην τρελαθούμε κιόλας.

      Διαγραφή
    15. συμφωνώ pensierix θα μπορούσε ο Μπουρούσης να έχει πάρει περισσότερους τίτλους από αυτούς που έχει. ο λόγος δεν είναι όμως ότι έχει χαμηλό IQ (είδες την πάσα πίσω από την πλάτη), ούτε μόνο η νοοτροπία του. Εμένα μου έδειξε στην Ρεαλ και στην Εθνική ότι έχει βελτιωθεί .
      Τι σημαίνει μεγάλος παίχτης? Αυτή την στιγμή παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και είναι ανάμεσα στους 2-3 οι οποιοι αποτελούν την κολώνα της Εθνικής. Ε δεν είναι και λίγο!

      Ανοησία του μεγάλη αυτο που έκανε χτες, γιατι πράγματι θα μπορούσε να μας στοιχήσει..
      Οι τίτλοι του:
      ΑΕΚ
      1 Πρωτάθλημα Ελλάδας (2002)

      Ολυμπιακός
      2 Κύπελλα Ελλάδας (2010, 2011) +Ρεαλ

      Εθνική Ομάδα

      Εθνική Νέων Ανδρών
      Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2002, στη Ρωσία

      Εθνική Ανδρών
      Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005, στο Βελιγράδι
      Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009, στην Πολωνία
      Τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ 2007, στην Ισπανία

      Διαγραφή
    16. @ peris

      Ισως επειδή το σχόλιό μου ήταν σύντομο (ένα υστερόγραφο δηλαδή), βγάλατε το συμπέρασμα ότι για να θεωρήσω κάποιον μεγάλο παίκτη πρέπει να πάρει τίτλους με το τσουβάλι. Αυτό που γράφω είναι ότι εξαιτίας της κακής του νοοτροπίας ( και χαμηλού IQ) έχει τόσο φτωχό παλμαρέ και δεν έγινε μεγάλος παίκτης. Δύο ξεχωριστά πράγματα δηλαδή που δεν σχετίζονται. Μπορεί ένας καλός ρολίστας (Περπέρογλου πχ) να σηκώνει Ευρωλίγκες την μια πίσω από την άλλη και ένας τεράστιος παίκτης (Γκάλης πχ) ούτε κούπα του καφέ. Το ότι ο Μπουρούσης, βέβαια, έπαιξε σε ομαδάρες και μετράει τους τίτλους με το σταγονόμετρο κάποιος μπορεί να το θεωρήσει αποτέλεσμα αποκλειστικά συγκυριών. Προσωπικά πιστεύω ότι έβαλε και αυτός το χεράκι του.

      Και κλείνω επαναλαμβάνοντας ότι α) ο Μπουρούσης κάνει πολύ μεγάλο τουρνουά και β) αν η χτεσινή του ανοησία μας έστελνε καρφί στην Ισπανία, τώρα θα γράφαμε άλλα και τα νταμπλ-νταμπλ θα περνούσαν σε τρίτη μοίρα.

      Διαγραφή
    17. Το πρωτάθλημα του 2002 και το χρυσό του Βελιγραδίου βγάλτα απ' τη σούμα. Απλή αναγραφή στο ρόστερ.

      Επί της ουσίας μιλάμε για τα δύο ελληνικά κυπελλάκια της πλάκας, το χάλκινο του 09 και το κόπα ντελ ρέι με τη Ρεάλ. Για να μην ξεχνιόμαστε στο κυπελλάκι του 11 υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις που προκύπτουν από τηλεφωνικές συνομιλίες, ότι ο μικρός Γιαννάκης είχε βάλει μπόλικο Hemo (που του δώρισε κάποιος κύριος -τρέχα γύρευε- Μάκης) στο γαλατάκι που έπινε εκείνο τον καιρό σαν καλό παιδί που θέλει να μεγαλώσει και να γίνει ψηλός σαν μπασκετμπολίστας.

      Billy Batts

      Διαγραφή
  29. καλησπερα παιδια.....
    1.η ομαδα βγαζει υγεια αυτο ειναι το βασικο
    2.ο μπουρουσης κατι χρωσταει στους σερβους και ειδικα σε μια αδερφη
    3.πολυ δυσκολο το ματς με τους σερβους αλλα ολα εχουν παρει το δρομο τους
    4.θα με διωξουν απο την πολυκατοικια με το μαλακα το φιλιππουση....που τον βρηκαν αυτον ρε γαμωτο.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου μια ειναι η λυση......ΟΤΕ TV!!! μπασκετανθρωπος κ να μην εχεις βαλει ακομα??? εχω δει ολα σχεδον τα παιχνιδια σε σουπερ αναλυση κ μακρια απο φιλιpussydes!!!!! σκουντης κ δαρδαλης!!!!!

      Διαγραφή
    2. χαχαχα δικιο εχεις....προτιμω ευρωλιγκα απο nba(υπαρχει και το league pass) γι αυτο δεν εχω οτε........δεν μας σωζει τιποτα οσο θα προχωραει η εθνικη.........stonerook

      Διαγραφή
    3. Εντάξει ο Φιλιπούσης είναι κατηγορία Χατζηεγωργίου, Ιωαννου, που δεν υπάρχει χειρότερο αλλά και ο Σκουντής ώρες ώρες είναι σαν παππούς που πίνει ούζα στο καφενείο και σχολιάζει το ματς. Οι χαζομάρες φεύγουν σύννεφο και με την αντικειμενικότητα καμία σχέση.

      Διαγραφή
  30. Ρε παιδια διαβαζω για ""Μπορουση"" και ντοπε Καλαθη ?
    Τι ειναι αυτα ....
    Νικησαμε μια ομαδα με μεγαλα αυγα που δεν παρατησε το ματς και μας αναγκασε σε μεγαλο αριθμο λαθων ... Φαγαμε ξυλο σημερα αλλα επικρατησαμε σε ολες τις κατηγοριες κοιταξτε τα ριμπαουντ για παραδειγμα που φωναζαμε πριν το τουρνουα..
    Διπλος ο Μπορουσης 18 ποντους ο Καλαθης , λυσεις ο Σλουκας λυσεις ο Ζησης λυσεις ακομα και ο Βουγιουκας ολοι εδωσαν οτι τους ζητηθηκε .
    Ματσαρουμε ολες τις καταστασεις προς το παρον...
    Βελτιωθηκαμε και παιξαμε κλειστο ματς κανοντας το ροτεισιον που εμεις θελαμε...
    Κριμα που εχουμε το νοκ αουτ τωρα θα ειναι αδικο για εμενα να χασουμε απο τα ματια μας αυτη την Εθνικη...

    Μπραβο στην Εθνικη παμε γερα...

    Μανος Μασσαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. οτι και ναναι ο Καλαθης τα δινει ολα μεχρι και ταπες σε ψηλοτερους κανει, βαζει καλαθια κρισιμα παιρνει ριμπαουντ,τα δινει ολα.Τι ντοπα και μαλακιες γραφετε,η αλλιως τι νομιζεται οτι μονο αυτος παιρνει στο ΝΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑ Ο καλαθης αυτο που πηρε το πηρε για να βγαλει μαλλι...και απο τελη μαρτιου εχε να παιξει..τι φλεβαρη λεει ο μλκ ο φιλιππουσης...

      Διαγραφή
    2. Για να βγάλει μαλλί και να κατεβάσει γάλα.

      Διαγραφή
  32. Το κάνω πενηνταράκια, αν και θέλει τεράστια φαντασία για να δει κανείς "Καλάθης ντοπέ" στο σχόλιο:

    Το αμερικανάκι κάνει τόσο καλές εμφανίσεις στο ΝΒΑ και στο Μουντομπάσκετ, που για να μην βρει συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να ξαναφορέσει την πράσινη φανέλα, θα πρέπει να πάρει ένα φάρμακο για πάσα νόσο και πάσα μαλακία και να πιαστεί ντοπέ.

    Κομπλιμέντο του έκανα, άιντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταξει αλλα ειναι και περιεργος ο τροπος σου να κανεις κομπλιμεντα , αγνοησε το προηγουμενο σχολιο μου σε παρακαλω...
      Και εγω δεν τον βλεπω να γυριζει Ευρωπη συντομα και καλυτερα για αυτον βεβαια...

      Μανος Μασσαλια ..

      Διαγραφή
    2. pansierix στο γραπτο λογο οταν δεν σε ξερει καποιος γινονται ευκολα παρεξηγησεις,νομιζω οτι λιγοι καταλαβαν τι εννοουσες.

      Διαγραφή
  33. xaxaxaxax τα ματια του δεν υπαρχουν αγνωριστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ο εφιαλτης του σκαουτινκ ειμαστε:
    κοουτσ ποιον να φυλαξουμε? ολους ακομα και το μαλακισμενο τον sloukas και τον αλλο τον μουσια επεισης και τον αλλο με το βλεμα της αγελαδας και τον αλλο που θυμιζει μπανε
    κοουτσ τριποντα βαζουν? οταν θελουν

    παντως σημερα που εσφυξαν τα γαλατα και η πολυ κινητηκοτητα κοπηκε και στα πικ ν ρολ γυρισαμε και πολλα λαθη καναμε.

    υ.γ. τους αργεντινους θα τους ξαναπετυχουμε στον προημιτελικο.

    υ.γ.2 το μονο κακο μεχρι στιγμης που δεν εχουμε δει πως αντιδραμε οταν ειμαστε πισω στο σκορ

    υ.γ.3 μου θυμιζει λιγο βελιγραδι το σκηνικο ή ειμαι ο μονος που βλεπει ονειρα.

    υ.γ4 εαν σημερα μανουριασαμε με τους αργεντινους με τους γιουγκοσλαβους θα πεσουν μπουνιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακομα και ημιτελικο να φτασεις, θα φας καλα απο τα ισπανακια..

      Διαγραφή
    2. ακριβως, με τους σερβους τους οποιους εχουμε κανε πελατες τελευταια, αμα μπουμε καλα (πρεπει να μπουμε καλα), θα νευριασουν μετα και αμα παει στο ξυλο...τους εχουμε ψυχολογικα (και στο ξυλο..)Θα τον κανει αδρφη τον κρστιτς ο Μπουρουσαρος..

      Διαγραφή
    3. ας φτασουμε στα ημιτελικα και εας ερθουν τα ισπανα να μας κερδισουν!!!

      εχουν μελλον μεχρι τοτε να δουμε πως θα αμυνθουμε στην φλεξ και τα τριγωνακια που παιζουν και πως θα χτυπησουμε την undersized περιφερεια τους

      Διαγραφή
    4. kai emeis εχουμε undersized froncourt

      Διαγραφή
    5. δεν ειμαστε undersized, ποιοτητα στερουμαστε μετα τον μπορουση!!

      Διαγραφή
  35. παντως σε ολα τα παιχνιδια, στις αρχες του τεταρτου δεκαλεπτου ειχαμε σοβαρο προβλημα τοσο αμυντικα οσο και επιθετικα..αμα δουμε ποσους ποντους εχουμε φαει συνολικα σε αυτα τα 5 λεπτα της τεταρτης περιοδου θα ειναι συνολικα κοντα (υπερβάλλω λιγο) στο 1/3 που εχουμε φαει στις κανονικες διαρκειες τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ..ΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ..ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΣΤΟΥΣ 8..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τελικά ο Ζήσης κάνει για την εθνική ή είνα βύσμα που παίζει χαριστικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. τι εξυπνανες διαβαζω.(μικροτητες).
    Κανενα σχολια για την τελευταια επιθεση τησ αργεντινης και την ταπα στον Σκολα (χαμηλα βεβαιως, βεβαιως) απο τον ΚΑΛΑΘΗ υπαρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παιδιά υπάρχει πουθενά ολόκληρο το ματς με την Αργεντινή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. jim εχεις καμια πληροφορηση οι σερβοι εμας ηθελαν η την αργεντινη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημερα σε ολους !
    Το χτεσινο παιχνδι οπως αναμενοταν ηταν δυσκολο και η νικη ηρθε λιγο πιο ευκολα απ οτι δειχνει το τελικο σκορ.Νομιζω πως οι Αργεντινοι γνωριζοντας πως με τριτη γλυτωνουν Ισπανια,χαλαραρωσαν στο 3ο και αν δεν τους εβαζε ο Καμπαθο στο τελος ξανα στο παιχνιδι το τελος θα ταν πιο χαλαρο
    Η ομαδαρα εδειξε πολυ καλη αντιδραση ,αν και λιγο καθυστερημενα,ενω ο παιχταρας Σκολα εδειξε πως στην ηλικια του τα ποιοτικα του λεπτα εχουν μειωθει.Αυτο ηταν και το κλου της φετινης Αργεντινης και το ξερουν και στην εθνικη μας,οι παιχταραδες τους δε μπορουν να παιξουν με την ιδια ενταση πανω απο 25 λεπτα.
    Τα νευρα και το physical game δεν ελειψαν και σε ενα βαθμο ειναι πολυ λογικο,παιξαμε το ισοροπημενο μπασκετ που αναφερει ο Τζιμ σε ικανοποιητικο βαθμο αλλα καποιες αμυνες ηταν προβληματικες και θελουμε κι αλλη προσοχη στη λεπτομερεια ,ειδικα στην αμυνα
    Στην επιθεση η ομαδα ειναι σε καλο δρομο και οσο συνεχιεσει ετσι θα προχωραει.

    Και τωρα η Σερβια.Το μονο προβλημα που βλεπω ειναι πλεον το γεγονος οτι ειμαστε φαβορι,και δυστυχως γιατι δεν μου αρεσει η εθνικη να παιζει ως φαβορι ειμαστε...
    Το ματς θα ειναι ματς σταθμος και δε λεω κατι αλλο για να μη γουρσουζεψω την ομαδα.

    ΥΓ Τζιμ και οποιος αλλος εχει ορεξη θα μου πειτε την ιδανικη σας 12αδα απο ενωμενη Γιουγκοσλαβια περιοδου 88 εως 91;

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασική πεντάδα

      1) Dražen Petrović:
      2) Predrag Danilović
      3) Toni Kukoč
      4) Dino Rađa
      5) Vlade Divac

      Αναπληρωματικοί

      1) Jure Zdovc:
      2) Velimir Perasović
      3) Žarko Paspalj
      4) Zoran Savić
      5) Stojan Vranković

      Συμπληρωματικοί στη δωδεκάδα:

      Aleksandar Đorđević
      Arijan Komazec

      Χεντ Κόουτς:

      Billy Batts

      Διαγραφή
    2. Είχαν 12άδες τότε;

      Διαγραφή
    3. ναι ειχαν
      Ανώνυμος - 12:29 π.μ. μ ΄αρεσεις,ουσιαστικα εχεις τη 12αδα του 1991 με Ντραζεν και Στοικο αντι για Σρετενοβιτς και Γιοβανοβιτς.

      Διαγραφή
  42. Συγχαρητήρια στην Eθνική μας. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Μετά την Κροατία, το ροτεσιον με Αργεντινή μίκρυνε ακόμα περισσότερο. Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η ομάδα από εδω και πέρα θα πορευτεί με μια βασική πεντάδα(εξάδα στην ουσία) Ζήση με Καλαθη, Παπανικολάου, Πριντεζη να εναλλάσσεται με τον Καιμακογλου και Μπουρουση στο 5. Με εξαίρεση τη θέση 4, οι υπόλοιποι θα μπαίνουν για λίγα λεπτά για να ξεκουράσουν τους βασικούς. H ομάδα έχει λοιπόν ελλείψεις και όσο προχωραμε στη διοργάνωση θα φαίνεται περισσότερο. Κάποια στιγμή κάποιος από τη βασική πεντάδα είτε θα χρεωθεί με φάουλ είτε θα βρεθεί σε κακή μέρα. Εκεί θα φανούν τα δύσκολα.
    Χτες στην προσπάθεια της ομάδας να κλείσει τον Σκολα άφησαν πάρα πολλά ελεύθερα τρίποντα στους Αργεντινούς που έτσι γύρισαν το παιχνίδι. Αν χρειαζόμαστε την μισή ομάδα να μαρκάρει τον Σκολα πόσους θα χρειαστούμε για να μαρκάρουμε Παου και Μαρκ Γκασολ με τους Ναβαρο, Ροντριγκεζ, Φερναντεζ και Σια να καραδοκούν στην περιφέρεια για το τρίποντο;(αν πάμε βεβαίως μέχρι τα ημιτελικά...) Θέματα πάντως υπάρχουν στην ομάδα.
    Οι Σέρβοι πιστεύω ήταν οι ευκολότεροι αντίπαλοι που θα μπορούσαμε να έχουμε από τον συγκεκριμένο όμιλο. Σίγουρα δεν προτιμούσα ούτε Βραζιλία ούτε Γαλλία καθώς είναι εμφανώς πιο δύσκολες ομάδες για εμάς. Τι να πει κανείς βέβαια για τους άλλους που παίζουν με… Σενεγάλη, Μεξικό και το κορυφαίο Τουρκία - Αυστραλία(αν είναι δυνατόν…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημέρα παιχταράδες μου.. Είμαι σίγουρος ότι έχετε ξυπνήσει "ηδονισμένοι" από τη χθεσινή νίκη της Εθνικής μας. Με 5-0 πέφτουμε πάνω στη Σερβια σε νοκ-άουτ ματς.. Ούτε με την Ανγκόλα, ούτε με το Μεξικό ή τη Σενεγάλη. Με τη Σερβία που βρίσκεται στο 2-3 και με ένα καλό βράδυ μπορεί να πάει στους "8".. Θα πρέπει να το διαχειρηστούμε αυτό.

    PS: Η χθεσινή συνεργασία με τη πάσα "Βλάντε Ντίβατς" του Μπουρούση, στο χρονικό σημείο που έγινε, αντικατοπτρίζει τους τόνους αυτοπεποίθησης με τους οποίους πατάει αυτή η ομάδα στο παρκέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω γραψει και πιο πανω την ερωτηση επειδη φαινεται να εχεις γνωριμιες στην σερβια η σερβοι ηθελαν εμας η την αργεντινη?

      Διαγραφή
    2. Αργεντινή ξεκάθαρα. Την έπαιξαν και στα ματς προετοιμασίας στο Βελιγράδι, την ήθελαν. Και την Κροατία επίσης. Από την αρχή του τουρνουά μιλούσα με Σέρβους για αυτό. Δε μας ήθελαν με τίποτα. Θα μιλήσω μέχρι μεσημέρι πάλι.

      Διαγραφή
    3. Jim τι πιθανοτητες δίνεις στους Σερβους να κανουν την εκπληξη; Προσωπικα θεωρω οτι ειναι μονο 65-35 υπερ μας και ειναι αδικο μετα το 5-0 να "αγορασουμε" τετοιο σταυρωμα....

      Διαγραφή
    4. πήγε 5 η ώρα και ακόμα να μιλήσεις!!! έλεος...

      Διαγραφή
  44. τι εχει το Τουρκια Αυστραλια?
    Ντερμπυ θα ειναι λογικα και οι Αυστραλοι ειναι σαφες φαβορι...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλα βλεπεις υα αλλα ζευγαρια και απορεις πως ειναι δυνατον μια απο αυτες τις δυο μαδες να πανε στους 8 ενω αλλες πολυ καλυτερες θα πανε απο νωρις σπιτι τους

      Διαγραφή
  45. λοιπον,
    ειμαστε μια πολλη συμπαθητικη ομαδα, με αρχες στο παιχνιδι της, με σχεδον σταθερο ρυθμο επι 40 λεπτα, με πολλα τρεξιματα , που κανει τρομερη προσπαθεια να αλλαξει το μπασκετ που ειχε μαθει να παιζει επι πολλα χρονια!!!

    το σεταρισμενο παιχνιδι δινει σιγα σιγα τη θεση του σε ενα πιο γρηγορο παιχνιδι, το οποιο ξεκινα απο την καλη αμυνα.αυτη ειναι η μεγαλυτερη επιτυχια μας μεχρι τωρα, οτι δηλαδη κινουμαστε σε ενα στυλ πιο μοντερνο και εξελιγμενο, το οποιο οταν εφαρμοστει πληρως , σε συνδιασμο με την ατομικη βελτιωση των παικτων που ειναι και σε νεαρη ηλικια, ειναι βεβαιο οτι θα χαρισει επιτυχιες στην εθνικη μας τα επομενα χρονια!!!

    εβλεπα χθες τον καλαθη να κατεβαζει τη μπαλα και χωρις να δωσει πρωτη πασα, παιρνοντας ενα σκριν στην κορυφη , σουταρε αμεσως!!!και ποιος?ο καλαθης!!που οσο βελτιωμενος και αν ειναι στο σουτ δεν παυει να αποτελει ενα μετριο σουτερ!!!
    τετοια ενεργεια δεν εκανε ουτε καν ο σπανουλης με προπονητες στην εθνικη μετριοτητες οπως ο ζουρος, ο τρινκιερι και ο καζλαουσκας, που δε θα του λεγαν και τιποτα!
    βγαζουμε αιφνιδιασμους με ταχυτητα φωτος!!ειδικα ενας χθες βγηκε πριν καν σκασει η μπαλα στο παρκε απο το καλαθι που ειχαμε φαει πιο πριν.

    ο κοουτς εχει 12 παικτες που δινουν στην ομαδα!!αν εξαιρεσει κανεις το μαντζαρη που δειχνει για καποιο λογο ξενερωμενος και λιγο ξεκομμενος απο το υπολοιπο συνολο ολοι οι υπολοιποι μπαινουν και προσφερουν!!!θα μπει ο σλουκας θα βαλει 1-2 σουτ , θα δωσει και 2-3 πασες,θα μπει ο γλυνιας να σπρωξει και να ριξει τιποτα ψιλες ξεκουραζοντας το μπουρουση, θα μπει ο βουγιουκας, ο οποιος παλευει εναντιον της νωθροτητας του τοσα χρονια, θα παλεψει στην επιθεση για να σταξει 2-3 καλαθακια, το ιδιο και ο βασιλειαδης, ο οποιος με την κροατια ειχε 4 συνεχομενα αστοχα 3ποντα και μολις εβαλε το 5ο ο κοουτς ακυρωσε την αλλαγη που ειχε ετοιμη (ειχε σηκωσει το ζηση για να αλλαξει το βασιλειαδη και τελικα εβαλε το ζηση αλλα στη θεση αλλου-αυτο καταλαβα εγω τουλαχιστον) για να τονωσει το ηθικο του παικτη!!!οι παικτες βοηθανε την ομαδα και ο κοουτς βοηθαει με πολυ ωραιο τροπο τους παικτες!!!

    η ομαδα ειναι νεα και ως νεα πρεπει συνεχως να αποδεικνυει πραγματα για να ξερουμε και μεις τι να περιμενουμε!!!
    μεχρι σημερα και παρα τις εντυπωσιακες 5 συνεχομενες νικες μας (εντυπωσιακες γιατι σε κανενα ματς δεν επιτρεψαμε ουσιαστικα στον αντιπαλο να μας απειλησει) κανεις δε ξερει τι μπορει να περιμενει απο δω και περα!!!

    μπορει να παμε τραινο στα 3 απο τα 4 επομενα ματς και να παρουμε το χαλκινο μεταλλιο.μπορει να μας σταματησει η σερβια την κυριακη.....

    αυτο που ελειπε απο αυτη την ομαδα ηταν ενας μεγαλος παικτης.πλεον τολμω να πω οτι αυτο που λειπει απο την ομαδα ειναι η εμπειρια , την οποια σιγουρα θα αποκτησει μεχρι τελους του τουρνουα, περνωντας απο τη ψυχρολουσια των νοκ αουτ!!!

    μεμονωμενα,
    ο μπουρουσης κανει μεγαλο τουρνουα!!οκ, δε λειπουν τα γνωστα του αλλα ειναι παλικαρι.
    ο ζησης οπως καθε χρονο ετσι και φετος παιζει καλα!!!
    ο πριντεζης ειναι εξαιρετικος!!
    ο καλαθης ειναι η κολωνα στην περιφερεια.
    ο καιμακογλου βοηθαει πολυ αν και το οτι ειναι αργος ειναι μεγαλο μειον!!!
    ο παπ ωρες ωρες δεν καταλαβαινει κανεναν στο παρκε!!
    ο αντετοκουμπο δινει παρα πολλα για τηνηλικια του!!
    οι σλουκας, ιαν, βασιλειαδης, γλυνιας , οπως ειπα, δινουν βοηθειες σταθερα, ενω μενει ο μαντζαρης, τον οποιο δε ξεγραφω!!μπορει να μπει σε ενα ματς και να μας δωσει , περα απο την καλη του αμυνα, και 2-3 σουτ που μπορει να αποδειχτουν καθοριστικα!!!εχει και την εμπειρια και την ικανοτητα.

    ανακεφαλαιωτικα, γιατι κουρασα κιολας, αυτη η ομαδα δινει υποσχεσεις οτι στο μελλον θα δουμε ωραια πραγματα!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανεξάρτητα με το αν ψάχνουμε το balanced basketball, το σημαντικότερο σε αυτό το τουρνουά είναι ότι βρήκαμε μετά από πολλά χρόνια ένα προπονητή (και staff) στα ίδια κυβικά με τους παίχτες.

    Στα 5 πρώτα παιχνίδια παίξαμε όσο χρειάστηκε, καμία ομάδα δεν μας πίεσε στα όριά μας. Η Αργεντινή μας έριξε αρκετό ξύλο, ίσως από τις λίγες ομάδες παγκόσμια πιο σκληρές από εμάς, αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε που θα μας κάνει καλό για τη συνέχεια. Όσο περισσότερο προχωρήσουν στο τουρνουά θα γίνονται καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι.

    Από τη Σερβία είμαστε καλύτεροι ανεξάρτητα με το 5-0 και σαν σύνολο και σαν μονάδες, το θέμα είναι να το δείξουμε στο γήπεδο. Πράγμα δύσκολο αλλά λόγο του βάθους μας νομίζω θα τα καταφέρουμε. Τώρα όμως ξεκινάνε τα δύσκολα όπου κάθε φάση μετράει και θέλει 100% συγκέντρωση.

    Προσωπικά έχω βαρεθεί τους undesized ψηλούς και πραγματικά χαίρομαι να βλέπω την ομάδα μου με Μπουρούση, Ίαν, έχουν ο κάθε ένας τα κακά τους, αλλά πραγματικά κουράστηκα να βλέπω παίχτες στο 5 που έχουν 0 κινήσεις με πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να ξεκαθαριστει παντως πως στο ευρωπαικο μπασκετ δεν υπαρχουν undersized center.Ο ορος ειναι ορος-συνθηκη που αναφερεται κυριως σε εχρωμους παικτες που λογω σωματικων προσοντων παιζουν στην θεση 5.Σωματικα προσντα εννουμε το ανοιγμα χεριων που ενας 2.03 στην ουσια φτανει τον ευρωπαιο 2.10,και μυικηςσ δυναμης-ογκου που τον κανει δυσκολα χειραγωγισιμο στο ποστ.Επισης στο 5 κατεβαινουν αναγκαστικα και παιχτες που δεν εχουν σουτ η τριπλα και δουλευουν πολυ το σωμα και τα ποστ σκιλς ωστε να μπορουν να σταθουν στο υψηλοτερο επιπεδο οποιο κι αν ειναι αυτο με αξιωσεις.
      Στην Ευρολιγκα α) επειδη οι καλοι ψηλοι εχουν παει στο ΝΒΑ β) οι υπολοιποι χρυσοπληρωντε πολλες φορες δυσανολογα με την αξια τους ,ολοι ψαχνουν τον φτηνο τιμιο δουλευταρα αμερικανο που θα ματωσει στο 5.Επισης μια ομαδα καλιστα μπορει να χει 2-3 τετοιους και να καλυψει για ολη τη σεζον τη ρακετα της.παραδειγματα δε χρειαζονται
      Στο παγκοσμιο μπασκετ λοιπον undersized ψηλους του ανωτατου επιπεδου βλεπουμε στις ΗΠΑ (Φαριντ) στη Σενεγαλη (Ντιενγκ) αντε και τον Ντιαο που παιζει παλι κατα συνθηκη με πλατη λογω πειρας
      Επομενως ειναι αδοκιμο να μιλαμε σε τετοια τουρνουα για undersized,οπου αγωνιζεται η ελιτ των ποστ ψηλων παγκοσμιως..

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Ε ναι δεν μιλάμε για τέτοια τουρνουά για underzised. Εγώ μόνο για τα μέρη μας (Euroleague, A1) αναφέρθηκα πως μπούχτισα :)

      Διαγραφή
    3. Μαζι σου,τα παγκοσμια και ολυμπιακα τουρνουα ειναι το πιο υψηλο επιπεδο που μπορει να δει κανεις μπασκετ.
      no_closure

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας τρόπος να βλέπω τον Ίαν και να χαίρομαι. Αφού οι καλοί 7φούτερς μας εγκαταλείπουν για το ΝΒΑ, να λέμε πάλι καλά που οι Ευρωπαίοι προπονητές με πρώτο και καλύτερο τον Ντούντα, το έριξαν στους undersized, και απαλλαχτήκαμε από ακίνητους, άναθλους, άχρωμους, άνευρους παίκτες!

      Διαγραφή
    5. Με πρώτο και καλύτερο τον Ντούντα;; Πότε άρχισες να βλεπεις ευρωπαϊκό μπάσκετ; To 2012?

      Διαγραφή
  47. Ασχετο τελειως αλλα δεν μπορω να μην το αναφερω,τι παιχταρας αυτος ο Σκολα (ειδικα σε αυτην την ηλικια) αν και χτες δεν επιασε τα στανταρ του,μαθητης του Ιβανοβιτς μαθαινω μαλιστα τον ευχαριστει που τον εκανε λεει πλουσιο@@@@@@@@@@@@@@.Το μεγάλο ατού του Ιβάνοβιτς έχει να κάνει με την δουλειά του στους νέους παίκτες. Στην ανάδειξη ταλέντων. Στο να παίρνει ακατέργαστη ύλη και να την πλάθει με τέτοιον τρόπο που να φτάνουν στο σημείο να γίνονται πρωταγωνιστές, ενίοτε και πρωτοκλασάτα ονόματα. Σκόλα, Νοτσιόνι, Σπλίτερ, Πριτζιόνι, Ματσιγιάουσκας, Τελέτοβιτς, είναι μερικοί από τους παίκτες που έκαναν το μεγάλο «μπαμ» έχοντας φοιτήσει στη δική του σχολή: «Ο Ιβάνοβιτς ήταν για πέντε χρόνια προπονητής μου και του οφείλω ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου. Πραγματικά του είμαι ευγνώμων για τα όσα έχει κάνει για μένα» είχε δηλώσει το 2006 ο Λουίς Σκόλα σε συνέντευξή του στη FIBA. Δηλαδή ήταν... χαζός ο Αργεντινός που αποθέωνε τον Ιβάνοβιτς;@@@@«Δείτε τον Ιβάνοβιτς και τον Σκόλα. Ο Σκόλα πήγε στην Ισπανία μετά τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο με την Αργεντινή. Μετά από ένα μήνα προπόνησης, τον ρώτησε ο Ιβάνοβιτς «τι τρέχει Λουίς; Τι έχεις». «Είμαι λίγο κουρασμένος, αλλά μια χαρά», απάντησε εκείνος. Ο Σκόλα ήταν παίκτης της προπόνησης. Μετά, λοιπόν, από ένα ταξίδι, ο Ιβάνοβιτς γύρισε στην ομάδα και είπε: «Παιδιά, αύριο όλοι θα πάρετε ρεπό για να ξεκουραστείτε. Στο γήπεδο θα έρθει μόνο ο Λουίς που είναι κουρασμένος». Κι μετά από αυτό ρωτάς τον Λουίς και σου λέει «αυτός ο άνθρωπος με έκανε πλούσιο». Πέπε Λάσο (πρώην προπονητής μπάσκετ και πατέρας του Πάμπλο Λάσο).
    Χαιρομαι που εχουμε προπονητη στον Παο,οσοι αξιζουν και δουλεψουν θα πανε μπριστα σιγουρα,Συγγνωμη για το ασχετο.
    Διάβασε περισσότερα στο: Ο νόμος του Ντούσκο Ιβάνοβιτς | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσύ περίμενες τον Σεπτέμβριο του 2014 για να μάθεις ότι ο Σκόλα είναι "παιδί" του Ιβάνοβιτς;

      Διαγραφή
    2. ε δεν εχουμμε ολοι την ιδια ηλικια εγω τωρα βλεπω και μαθαινω,το χειμωνα εχουμε σχολειο.

      Διαγραφή
    3. Ενταξει παιχτες μπορει να φτιαξει ο Ιβανοβιτς, ομαδα καλυτερη του Πεδουλακη μπορει να φτιαξει????

      Διαγραφή
  48. παντως πραγματικα ο μεγαλυτερος εχθρος αυτης της ομαδας ειναι οι δημοσιογραφοι που ειτε την συνοδευουν ειτε οχι.
    το τι παπαρια εχει γραφτει-ακουστει και ερωτηθει απο αυτους μετα τη νικη με την Αργεντινη αλλα και με την κροατια,δεν λεγεται.
    τιμη στον Ζηση.που δεν αντεξε σε μια ερωτηση ενος απο αυτους τους καθυστερημενους και του απαντησε με ενα απλο....λαθος ερωτηση,λαθος ερωτηση.
    η σερβια ειναι σερβια. δεν ειναι σενεγαλη ουτε πορτο ρικο ουτε φιλιππινες,ουτε σουριναμ.ειναι ΣΕΡΒΙΑ!!!!!

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου οι μισοι δημοσιογραφοι απο μεσα τους ευχονται να πατωσει η εθνικη αυτο το 5 στα 5 εχει ξενερωσει πολυ κοσμο και αρχισαν τα περι μεταλλιου και οτιδηποτε αλλο ειναι αποτυχια οταν οι ιδιοι λεγαν μεχρι και για δυσκολια να περασουμε απο τον ομιλο.....φυσικα ακομα δεν εχει επιτευθει ο στοχος που ηταν η 8αδα για να θεωρηθει επιτυχημενη η εθνικη......δυστυχως καποιοι θελαν να χρησιμοποιησουν την εθνικη για να ριξουν τον βασιλακοπουλο αλλα δεν τους καθεται.... διαβασε λιγο κουρουνες,μαγουλαδες,φιλερηδες και θα καταλαβεις.......

      Διαγραφή
    2. δλδ για σενα αμα αποκλειστουμεα πο τους σερβους θα ειναι αποτυχια;

      Διαγραφή
    3. mallon εσυ εισαι πολυ υπερ του βασλακο...αποκλειεται να υπαρχει ελληνας που να θελει να πατωσει η Εθνικη! Ασυζητητί ..

      Διαγραφή
    4. πολυ αθωοτητα διακρινω και μου φαινεται παραξενο....μπες απλως σε ενα οπαδικο σαιτ του ολυμπιακου και διαβασε τα σχολια και θα καταλαβεις αν καποιοι ευχονται να αποτυχει η εθνικη με πρωτους απ ολους την διοικηση καποιας ομαδας που αποφασισε να δημιουργησει θεμα με τις ασφαλειες των παικτων μονο στην εθνικη και οχι πχ και στην κροατια....... πολυ βασιλακο δεν ειμαι απ την αλλη ομως δεν μπορω να του αναγνωρισω οτι ειναι ο πιο πετυχημενος προεδρος οποιαδηποτε ελληνικης ομοσπονδιας αλλωστε μιλανε ξεκαθαρα τα αποτελεσματα χωρις να παραγνωριζω τα κακα του και ναι αν αποκλειστουμε απ την σερβια σιγουρα δεν θα ειναι επιτυχια γιατι στο τελος αυτο που μενει περισσοτερο ειναι το πλασαρισμα και οχι το μπασκετ που επαιξες.....

      Διαγραφή
  49. @Αλέξη (Διογένη τον Κυνικό)

    Δεν κατάλαβες το πνεύμα μου χθες και αμφισβήτησες τις προθέσεις μου. Ίσως γιατί θίχτηκε ο εγωισμός σου και βρέθηκες στην αγαπημένη σου θέση να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου. Αυτό κάνεις μονίμως. Βρίσκεσαι σε θέση άμυνας. Σκέψου μόνο το γιατί. Ο washcloud έπιασε 100% το νόημα και σου τα έγραψε ακόμα πιο ωμά.

    Δεν έχω διάθεση ούτε να σε ειρωνευτώ, ούτε να σε μειώσω. Δεν έχω σκοπό να σου κάνω υποδείξεις. Τίποτα από όλα αυτά. Αν το ήθελα πίστεψέ με ότι θα έβρισκα τον τρόπο να το κάνω. Και μετά θα ακολουθούσε η γνωστή χαβούζα από κάτω. Επίσης, δεν το παίζω εκπρόσωπος κανενός. Εκφράζω μόνο τον εαυτό μου.
    Αν ήσουν πιο ψύχραιμος θα καταλάβαινες ότι σε διαβάζω (εκτός από τα (Χ)) και ότι πήρα το θάρρος να σου γράψω δυο πράγματα προσπαθώντας να σε προστατεύσω. Δεν είναι για πέταμα τα κείμενά σου. Ωστόσο, για να βρεις τα σημεία που αξίζουν πρέπει να ψάξεις πολύ και βαθιά. Και αυτή η πολυτέλεια δεν υπάρχει.
    Είμαι καιρό εδώ μέσα. Σκέψου, ποιοι από τους τακτικούς θαμώνες του blog, μιλάω για τα πολλά παιδιά που είναι σοβαρά και συγκροτημένα, μπαίνουν στην διαδικασία να κουβεντιάσουν μαζί σου. Ελάχιστοι. Και όσοι το επιχείρησαν μια φορά δεν επανήλθαν. Γιατί; Γιατί μονίμως κάτω από τα posts σου υπάρχουν απαντήσεις που στην καλύτερη περίπτωση είναι κράξιμο και ειρωνεία; Επομένως, το ζήτημα δεν είναι αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τις απόψεις σου. Αλλά το γεγονός ότι έχεις μετατραπεί σε σάκο του μποξ γι’ αυτούς που ψάχνονται να βρίσουν και να βριστούν.

    Στα blogs, φίλε, δεν γίνονται καλλιστεία μόρφωσης, παιδείας, καλλιέργειας, εξυπνάδας κλπ. Είναι τέτοια η φύση της επικοινωνίας που χώρο και δικαίωμα στην έκφραση έχουν όλοι. Μορφωμένοι και αμόρφωτοι, γνώστες και μη, μικροί και μεγάλοι, έξυπνοι και βλάκες, φτωχοί και πλούσιοι. Όλοι. Κι αυτή είναι η γοητεία του πράγματος.

    Ακόμη και την ερώτηση για το Alpha Quadrant, Vulcan παρεξήγησες. Κλικάροντας τον λογαριασμό σου αναφέρεται η τοποθεσία. Επειδή δεν ξέρω τι είναι, σε ρώτησα. Τόσο απλά και φυσικά. Αλλά εσύ αντέδρασες. Γιατί έτσι έχεις μάθει εδώ. Είσαι καχύποπτος. Έγινες καχύποπτος. Για το λόγο που σου γράφω παραπάνω. Ότι δηλ. συνήθως τα σχόλια που λαμβάνεις είναι μειωτικά προς το πρόσωπό σου. Οπότε, θεωρείς ότι όποιος σου απαντά είναι εκ των πραγμάτων κακόβουλος.

    Αν θέλεις κρατάς την γνώμη μου. Αν όχι, δεν τρέχει και τίποτα.

    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ένας Βαλκάνιος

      Σε διαβεβαιώ ότι ούτε αμφισβήτησα τις προθέσεις των χθεσινών σχολίων σου, ούε διέκρινα πουθενά διάθεση να με ειρωνευτείς ή να με μειώσεις. Και μάλιστα έγραψα στην αρχή του πρώτου μου σχολίου, ότι σέβομαι την άποψη σου.

      Όσον αφορά το σύμβολο (Χ) που χρησιμοποιώ, δεν έχει γίνει, τουλάχιστον από εσένα, αντιλληπτή η σημασία του. ΔΕΝ σημαίνει ΠΑΝΤΟΤΕ ή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ότι το σχόλιο αυτό θα κάνει κάποιον να πέσει κάτω από τα γέλια. Σημαίνει ΚΥΡΙΩΣ ότι το κείμενο μετά το σηματάκι αυτό, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ. Δεν σημαίνει ότι είναι αστείο, απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ σχόλιο. Ζητώ συγνώμη από όσους αναγνώστες με διαβάζουν (όσους έχουν απομείνει), αν αυτό το στοιχείο δεν έγινε αντιλληπτό, παρόλο που είχα περιγράψει τα σηματάκια σε παλιό μου σχόλιο.

      Όσον αφορά τον τρόπο γραφής μου, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ απόλυτα ότι κάποιοι μπορεί να δυσκολεύονται ή γενικά να τους ξυνίζει (και πραγματικά λυπάμαι για αυτό), αλλά σκέψου το εξής παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι λένε σε κάποιον να γράψει μια συγκεκριμένη παράγραφο (μερικές γραμμές) ενός κειμένου, όταν είναι στην 1η Δημοτικού, μετά στην 6η Δημοτικού, μετά στην 3η Γυμνασίου, μετά στην 3η Λυκείου. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να γράψει την παράγραφο αυτή με τον ίδιο τρόπο στην 1η Δημοτικού και στην 3η Λυκείου; Ακόμα και μεταξύ 1ης και 6ης Δημοτικού το πνευματικό επίπεδο, η ωριμότητα και οι γνώσεις του παιδιού είναι πολύ διαφορετικές, και στην 6η Δημοτικού το παιδί δεν μπορεί (φυσιολογικά αδύνατο) να γράφει όπως έγραφε στην 1η Δημοτικού.

      Θέλω να πω με αυτό το παράδειγμα, ότι για εμένα είναι αδύνατο να γράψω ακόμα πιό απλά (από όταν πρωτοξεκίνησα να σχολιάζω στους ιστοχώρους) από το παρόν στυλ μου. Έχω ήδη κάνει μεγάλη προσπάθεια να είμαι όσο πιό κατανοητός γίνεται αλλά σε ΟΛΑ υπάρχει ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΙΟ, και σε όσους δεν το καταλαβαίνουν μου είναι π.χ. εκ φύσης πολύ δύσκολο να γράφω στον ενικό όταν απευθύνομαι σε κάποιον που δεν γνωρίζω. Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό από όλους είναι ότι δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο σε κανένα. Αλλά όχι και να φτάσω στο σημείο να κρύβω τα προσόντα που πραγματικά έχω, όταν στην ΕΛΛΑΔΑ, άλλοι συστηματικά εφευρίσκουν ή αγοράζουν πτυχία και προσόντα για να φουσκώσουν με την τρόμπα το CV τους, και τα οποία έχουν δει μόνο στο όνειρο τους...

      Και εμένα δυστυχώς πολλά μου ξυνίζουν αλλά σέβομαι κάποια πράγματα, αντιλαμβάνομαι κάποιες καταστάσεις και εν τέλει δεν ασχολούμαι περαιτέρω...

      Με την παράγραφο σου ... Στα blogs... πράγματος, συμφωνώ απόλυτα. Αυτό όμως ισχύει και για εμένα, γιατί και ΕΓΩ έχω δικαίωμα στην έκφραση όπως όλοι.

      Τέλος, δεν καταλαβαίνω που αντέδρασα για τον Vulcan. Είπα απλώς τί και που είναι (από το Star Trek), και μετά ρώτησα: και τί σημασία έχει? Μήπως ο τρόπος που ζούμε στην Ελλάδα δεν είναι επιστμονική φαντασία για τους ξένους; Γιατί να ασχολούμαστε και με τέτοιες μορφές ψυχαγωγίας;

      Με την ευκαίρια, το κείμενο του Washcloud πώς το πήρατε είδηση, αφού ήταν σε προηγούμενο άρθρο του Jim, και μου το έστειλε μόλις σήμερα;

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη, ήθελα να γράψω στον ενικό στην τελευταία μου πρόταση (πήρες) και όχι πήρατε, αλλά είναι δυστυχώς θέμα συνήθειας.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Και κάτι ακόμα.

      Όσο κανείς μεγαλώνει, μέσα από τα βιώματα και την καθημερινή διαδικασία ωρίμανσης και εξέλιξής του, τόσο λιγότερο ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ γίνεται και τόσο περισσότερο ΚΥΝΙΚΟΣ γίνεται στη ζώη του κα στον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα. Και αυτό ΔΕΝ είναι άποψη μου, αυτό είναι 100% ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Αλέξη είμαι από αυτούς που διαβάζουν όλα τα κείμενα σου και ας διαφωνώ τις περισσότερες φορές.Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και ας οδηγεί κατ΄εμέ σε λάθος συμπεράσματα και απόψεις.
      Θέλω να σου επισημάνω όμως κάτι που σου διαφεύγει.
      και νομίζω πως είναι σημαντικό,Το δύσκολο λοιπόν είναι να είσαι λακωνικός και όχι περιγραφικός και αναλυτικός.
      Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
      Γιατί στο λέω αυτό;Μιλάς για γνώσεις και σπουδές και πτυχία.Δε λέω πως υπερηφανεύεσαι, ίσα ίσα, αλλά κάποιος που έχει πτυχία και γνώσεις και αποδεδειγμένα χειρίζεται άριστα τη γλώσσα,οφείλει να είναι πιο λακωνικός.
      Περιεκτικός σύντομος και πιο βατός στην ανάγνωση και .την κατανόηση.
      Το ξέρω αυτό είναι και το πιο δύσκολο, αλλά εκεί είναι η μαγκιά κάποιου που γράφει.Εγώ για παράδειγμα δεν το έχω,μου είναι απίστευτα δύσκολο να γράψω λίγα, δομημένα και με νόημα που θα το πιάσουν όλοι χωρίς επεξηγήσεις και υποσημειώσεις. Μου είναι σχεδόν αδύνατον να μην γράψω περιφραστικά και να χρησιμοποιώ μικρές προτάσεις.
      Εγώ όμως είμαι απλός απόφοιτος λυκείου και είναι ζήτημα αν έχω διαβάσει 10 βιβλία στη ζωή μου.
      Στο κάτω κάτω για μπάσκετ μιλάμε και όχι για πυρηνική φυσική.

      Ελπίζω να έγιναν κατανοητές οι προθέσεις μου.Δεν ήθελα σε καμμία περίπτωση να σε μειώσω ή να σε φέρω σε δύσκολη θέση.Απλώς η συζήτησή σου με τον παραπάνω φίλο, μου έδωσε την αφορμή να εμβαθύνω πιο πολύ και να μπω στον πειρασμό να γράψω και εγώ μία παρατήρηση.
      (παρεμπιπτόντως αυτή η παράγραφος ήταν ο ορισμός του μη λακωνικού)

      Ένας φίλος του μπλογκ που γράφει σπάνια.

      Διαγραφή
    5. Απάντηση στην απορία
      "Με την ευκαίρια, το κείμενο του Washcloud πώς το πήρατε είδηση, αφού ήταν σε προηγούμενο άρθρο του Jim, και μου το έστειλε μόλις σήμερα;" :
      Πολύ απλά, κάποιοι έχουν τη συνήθεια να...σκαλίζουν το παρελθόν. Καλή ώρα εγώ που τώρα ξημερώματα 10/9 σχολιάζω σε θέμα της 5/9...

      Διαγραφή
  50. Δυστυχως έκατσε Σερβια. Μια τρελη ομάδα με βαρια φανελα μπορει να κανει τα παντα. Χιλιες φορες να παιζαμε τους "Λε-Φλορ".
    Μπορει να μην εχει την κλαση ενος Παπαλουκα, Σπανουλη, Διαμαντιδη, αλλα φετος ειναι και παλι ΟΜΑΔΑ. Η φαση με την πασα Μπουρουση σκετη ηδονη.
    Υ.Γ.
    Τι μαλλι ειναι αυτο ρε Σαριτς???? Ελεος!
    Edgar Jones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καλυτερα που εκατσε σερβια παιδια.....αν θελουμε να λεμε πως θα παμε ψηλα ειδικα αυτους πρεπει να τους κερδισουμε,τους χρωσταμε,ειμαστε σε καλυτερη κατασταση,εχουμε καλυτερο προπονητη και απλα οπως καποτε μας κερδιζαν λογω των πιο πανω ηρθε η ωρα να γινουν τα αναποδα..........περιμενω σκληρο ματς ακομα και αντιαθλητικο και δεν γινεται απλα σε αυτο το παιχνιδι να μην πεσουν και οι απαραιτητες ψιλες.....προσωπικα αυτες οι ψευτοβλαχιες του τζορτζεβιτς του τυπου ''καλυτερα που η ελλαδα ειναι αητητη'' εμενα με κανουν ακομα πιο αισιοδοξο.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΧΑΧΑΧΑΧΑ..ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ τρομπες εκει στον αντ-1...Αλλα ακομα περισσοτεροι μαλκες οι φιμπαοι που με αυτον τον τροπο απομακρυνουν το μπασκετ απο τα σπιτια μας....Ας εδειχνε καλυτερα το γαλλια-κροατια απο το βραζιλια-αργεντινη που την ωρα που θα ειναι σε εξελιξη θα παιζει και η εθνικη στο ποδοσφαιρο οποτε δεν θα το δουμε ολο...

      ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΑΜΑ Η ΦΙΜΠΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΚΣΕΤ 2015, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ @@@@

      Διαγραφή
  53. Μεγάλο παιχνίδι μεθαύριο...βέβαια σε ένα τέτοιο παιχνίδι όλα μπορούν να γίνουν αλλά η υπεροχή της Ελληνικής ομάδος σε ατομικό, ομαδικό και προπονητικό επίπεδο είναι σαφέστατη,
    Τα σερβάκια θα παίξουν πολύ ξύλο, περιμένω πολλές προκλήσεις και ψευτομαγκιές, και από παίκτες (ειδικά Τεόντοσιτς, Μπογντάνοβιτς και τα λοιπά σερβο-βλαχάκια) αλλά και από τον ψευτομάγκα Τζόρτζεβιτς που το παίζει νταής εκεί που τον παίρνει (Μίσιτς), αλλά μπροστά στα καραγκιοζιλίκια του ψυχοπαθή Τεόντοσιτς μόκο (που πέταξε τη μπάλα στη μάπα διατητή πριν 3 βδομάδες...αν ηταν ΜΑΓΚΑΣ ο Τζόρτζεβιτς θα τον έστελνε σπίτι του στο Κρούσεβο)
    Ελπίζω οι δικοί μας να μην πέσουν στη παγίδα και να κάνουν το παιχνίδι τους και όλα να κριθούν με βάση τις μπασκετικές ικανότητες (που μας συμφέρει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. κατι ασχετο αλλα απο το 17 και μετα οι διοργανωσεις θα διεξαγονται καθε 2 χρονια...

    Περα απο το πως θα περναμε τα ζυγα καλοκαιρια χωρις μπασκετ!! τωρα ειναι που δεν θα πρεπει να λειπει κανεις (απουσιες) απο ευρωμπακσετ-μουντομπασκετ ...Καθως μετα δεν θα ειναι την επομενη χρονια διοργανωση ωστε να διασκεδασεις τις εντυπωσεις μιας ενδεχομενης αποτυχιας..

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΗΣ ΤΗΣ ΦΙΜΠΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΑΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ...(ΑΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ..ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΝΤ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα παιδιά. Λίγο πιο αργά θα έχουμε ανάρτηση, κάτι πιο σπέσιαλ σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντως εφοσον γινει το μπαμ και εχουμε μικρο τελικο αυστραλια-ελλαδα τοτε 2 ομαδες ισως (μαζι με γαλλια-αργεντινη) με τις μεγαλυτερες απουσιες θα κοντραροχτυπηθουν για την 3η θεση που πρινα ρχισει το τουρνουα φαινοντουσαν οι πιο ατυχες καθως η γαλλια ηταν πιο ψηλα σε προβλεψεις απο εμας και η αργεντινη εχει βγαλει εξαλλου τα ψωμια της.....φανταστειτε ποσο μελλον εχουμε εμεις και οι αυστραλοι ακομα και απο τους 16 να αποκλειστουμε

      Διαγραφή
    2. δωσε μια ιδεα τζιμ..

      Διαγραφή
    3. τζιμ κανε ενα αρθρο για τα ιστορικα παιχνιδια με τους σερβους....stonerook

      Διαγραφή
  56. Ζήσης, Καιμακ, Μπουρούσης, Πρίντεζης (αφαβητικά) κάνουν τα καλύτερα παιγνίδια (μακράν) της καριέρας τους, ως τώρα. (όσο τους έχω δει τουλάχιστον)

    Ατέντο, Καλάθης, Παπ είναι έτοιμοι για απογείωση και οι υπόλοιποι δίνουν ότι καλύτερο μπορούν (ακόμα και ο Βουγιούκας)

    Δεν είναι τυχαίο. Ναι μεν δεν παίξαμε με τα μεγαθήρια της διοργάνωσης, αλλά το παιγνίδι μας έχει αρκετά καλή διάρκεια με όποιον και αν παίζουμε (και παίξαμε με όλα τα πιθανά στυλ ως τώρα).

    Η απάντηση imo είναι ότι σε αυτό το τουρνουά έχουμε προπονητή και ότι το γρήγορο, δυνατό, ομαδικό παιγνίδι μας πάει. Όχι σε 2-3. Σε όλους.

    Ντέρμπι με Σερβία. Μακάρι να τα καταφέρουμε.

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ρε παιδιά από που κι ως που τόση σιγουριά ότι αν περάσουμε τους Σέρβους παίζουμε με Αργεντινή για τους 4; Η Βραζιλία και καλύτερους παίχτες έχει και πλέον έχει και προπονητή σοβαρό. Ένας Σκόλα μόνος του, μπορεί να κερδίσει Σενεγάλη, Φιλιππίνες, άντε και Πουέρτο Ρίκο αλλά μέχρι εκεί. Ο άνθρωπος, ακόμα και στα 34 είναι δύο επίπεδα πάνω απ'τους συμπαίκτες του αλλά όταν κάθεται στον πάγκο η ομάδα είναι σε επίπεδα Αγκόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος ειπε οτι παιζουμε με Αργεντινη;

      Διαγραφή
    2. H αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι λεν πως θα τους ξαναβρούμε στους οχτώ.

      Διαγραφή
    3. Ποια Βραζιλία;;;;; Δεν έχει καμία τύχη αδερφέ.

      Διαγραφή
  58. Deite osous agwnes den provalei o ant1 sto 24livestream.blogspot.gr !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή