Athlenda

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

2014 FIBA WORLD CUP: SPAIN ATTACKED, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ..



Σε μια από τρελές μπασκετικές βραδιές της σύγχρονης ιστορίας σε διεθνή τουρνουά, οι πρωταθλητές Ευρώπης Γάλλοι του εντυπωσιακού Βινσέντ Κολέ, γκρέμισαν τα όνειρα της μεγάλης γενιάς των Ισπανών για ένα μεγάλο φινάλε στη καριέρα τους με την εθνική. Glory days ξαναζεί η Σερβία που πέρασε πάνω από τη Βραζιλία θυμίζοντας ημέρες ’90. Όργια από Τεόντοσιτς. Το –εκστασιασμένο από την τροπή της διοργάνωσης- Hoopfellas αναλύει..

Βραδιά που θα θυμόμαστε για χρόνια η χθεσινή.. Και περισσότερο από όλους θα τη θυμούνται οι Ισπανοί που υπέστησαν ήττα-σοκ στη Μαδρίτη από τους αποφασισμένους για μάχη μέχρις εσχάτων Γάλλους οι οποίοι πλέον δείχνουν να παίρνουν τη σκυτάλη.. Μάγεψε η Σερβία του Τζόρτζεβιτς ο οποίος έχει δημιουργήσει ομάδα-συμμορία και κάνει ριφιφί στους πάντες.. Πάμε να πούμε δύο κουβέντες γιατί και σήμερα έχουμε σπουδαίο ματς με τους Αμερικανούς του Σιζέφσκι να συγκρούονται με τη Λιθουανία του Καζλάουσκας..



Ειλικρινά δε θυμάμαι άλλη ομάδα να έχει αμυνθεί έτσι απέναντι στους Ισπανούς. Σε αυτούς τους Ισπανούς.. Αιτία θανάτου «πνιγμός», για την επίθεση των «φούριος ρόχας». Aξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Κολέ και στους παίκτες του γιατί πιστέψτε με και άλλοι προπονητές έχουν διαβάσει καλά τους Ισπανούς αλλά εντός παρκέ έχουν καταρρεύσει τα πάντα.

Οι Les Bleus ακούμπησαν το άριστα στο αμυντικό κομμάτι, στοχεύοντας από την αρχή να παίξουν αυτό το παιχνίδι σε συγκεκριμένες συνθήκες και σε αυτό το πλαίσιο να το χάσουν ή να το κερδίσουν (αλλά αυστηρά σε αυτό). Ο Κολέ έχτισε την αμυντική του τακτική πάνω στη παρουσία 4 δίμετρων+ στη πεντάδα του, παίζοντας πολύ με τις αλλαγές (όταν δε περιλαμβανόταν στη φάση ο Ερτέλ, αντίθετα με τον Ντιό προβαίνει σε switch σε όλο το τουρνουά) με τον «περιφερειακό» που μένει στη πίσω γραμμή να είναι πολύ επιθετικός προσπαθώντας να κρατηθεί στα ¾. Μου έκανε μεγάλη (και αρκετά αρνητική ομολογώ) εντύπωση το ότι οι Ισπανοί δεν επέμειναν, δεν έψαξαν αυτά τα miss matches χαμηλά με υπομονή αλλά αντιθέτως προτιμούσαν να ψάξουν τη προσωπική φάση (απέναντι σε ψηλούς αρκετά ικανούς στην περιφερειακή άμυνα) ή το τρίποντο με ψηλό (!) στην αδύνατη πλευρά. Είδα επίσης καταπληκτική άμυνα θέσης, η οποία «έσπρωχνε» τη μπάλα συνεχώς μακριά από το ζωγραφιστό των Γάλλων και  κράτησε με πολύ εμφατικό τρόπο όλα τα ατού των Ισπανών μακριά από τις «καλές» τους θέσεις. Πόσα post up πήραν οι γηπεδούχοι? Ελάχιστα. Μιλάμε για το κέντρο βάρους της επίθεσης τους όπου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό το δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι τους. Όσο περνούσε μάλιστα η ώρα, η σκέψη για καθαρές post up καταστάσεις (με τις οποίες διέλυσαν τους Γάλλους στο πρώτο ματς) είχε μπεί στο καλάθι των αχρήστων ή μάλλον μεταμφιεστεί σε face up στα 4μέτρα στην πλευρά από τον Πάου αποκλειστικά.


Κλειδί  η επιλογή του Κολέ να τοποθετήσει με συνεχή ροπή προς το κέντρο της ρακέτας τον Μπορίς Ντιαό ως help defender (είναι πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι) παίζοντας πάνω στον Μαρκ  μόνο σε απόσταση μιας πάσας και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο σέντερ του Μέμφις  σε πολλά plays της ομάδας του περνά χρόνο στο high post ώστε να εκμεταλλευτούν οι Ισπανοί την ικανότητα του στο διάβασμα και τη πάσα ανοίγοντας το χαμηλό ποστ για τον αδερφό του. Όμως η πόρτα της ρακέτας είχε «κλειδώσει».. Η συντριπτική κυριαρχία των Γάλλων στο ριμπάουντ, η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά σε καταστάσεις 2-2 απέναντι στους Ναβάρο-Γκαζόλ (ο Ρούντι βγήκε νωρίς εκτός από τα δυνατά hedge που ακύρωναν κάθε απόπειρα του για προσωπική φάση) έδωσε το τιμόνι από την αρχή στους πρωταθλητές Ευρώπης. Και όλα αυτά παίζοντας πολύ απλά και πρακτικά στο επιθετικό κομμάτι. Με πηγή δημιουργίας τον Ντιαό σε όλες τις γραμμές (πήρε προσπάθειες από το πρώτο λεπτό ψηλά από το «4» για να δημιουργήσει χώρους, είτε με σούτ είτε με drive), παιχνίδι μακριά από τη μπάλα, απλά plays (όπως τα σκρινς στην αδύνατη πλευρά όταν ο Ντιαό είχε τη μπάλα χαμηλά, με στόχο το σουτ ενός εκ των wings –Ζελαμπάλ, Φουρνιέ, Μπατούμ- από τα 5 μέτρα κοντά στη γραμμή των προσωπικών)υποστηριζόμενα από επιθετικό ριμπάουντ.

 Απέναντι σε αυτή τη πολύ διαβασμένη ομάδα είδαμε ένα σύνολο που από την αρχή ένιωσε ότι –τουλάχιστον- θα ζοριστεί και προσπαθούσε να μπεί στο παιχνίδι  με λάθος τρόπο. Σας το έγραψα και εχθές . η Ισπανική ομάδα «φώναζε» εχθές για βοήθεια από τον προπονητή της, μάταια όμως, αντίθετα με τον αντίπαλο που είχε έναν κόουτς έτοιμο να επηρεάσει ανά πάσα στιγμή το ματς (όχι με τον τρόπο του Ορένγκα φυσικά..) Όταν οι Ισπανοί προσπαθούσαν να πάρουν κεφάλι για να μπούν με προβάδισμα στη τελική ευθεία ο Κολέ (από τις ελάχιστες φορές που το παρουσίασε φέτος, ίσως λόγω της δομής του ρόστερ αλλά και των playmaking skills του Μπατούμ) έπαιξε με τους δύο PGs του και η επίθεση του «αμόλησε» (που λέμε στη μπασκετική αργκό) αμέσως. Ο Ορένγκα ενώ αμύνθηκε καλά με τους Ροντρίγκεθ-Καλντερόν «κόλλησε» επιθετικά και άργησε να το διαβάσει.  Οι Ισπανοί έψαχναν μάταια από νωρίς ρυθμό και απαντήσεις μέσα από την εξέλιξη του παιχνιδιού τη στιγμή που οι Γάλλοι τις είχαν στον πάγκο. Πολύ σημαντικό το ότι δε βρήκαν παρά ελάχιστο σκορ μέσα από τα λάθη των Γάλλων (16 απέναντι σε αυτή τη φονική μηχανή του τρανζίσιον δεν είναι λίγα..). Κάπως έτσι η Γαλλία αμύνθηκε άριστα απέναντι σε μια ομάδα με 5 δημιουργούς στη πεντάδα της (η οποία βγάζει και έναν Σέρχιο από τον πάγκο..)η οποία είχε βγάλει μάτια με τις συνεργασίες της στο μισό γήπεδο μέχρι τώρα στο τουρνουά αλλά τελείωσε το πιο κρίσιμο ματς της διοργάνωσης με 8 μόλις τελικές.. Το τέλος (εάν αυτό έρθει και επίσημα) για τη μεγάλη αυτή γενιά του ισπανικού μπάσκετ δεν είναι το ιδανικό αλλά έτσι είναι η ζωή και ο αθλητισμός. Αυτά τα παιδιά κυριάρχησαν στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα για αρκετά χρόνια, όντας  η πιο ατρόμητη παρέα (μαζί με τους Αργεντίνους και μετά τους Λιθουανούς) στα διεθνή τουρνουά. Το τέλος του Τζόρνταν δε μπορούν να το έχουν όλοι..

Με αυτά και μ’αυτά έχω πλέον ένα ακόμα λόγο να σας υπενθυμίσω αυτό που είχαμε γράψει μετά τον αποκλεισμό της δικής μας ομάδας. Υπομονή, συνέπεια και συνέχεια. Οι Γάλλοι δουλεύουν μια 5ετία τώρα με τον Κολέ, έχουν σταθερό σκληρό πυρήνα παικτών ο οποίος έφαγε πολλά χαστούκια για να φτάσει στην ανταμοιβή πέρυσι αλλά και φέτος καθώς αυτή η νίκη ισοδυναμεί με ..κορυφή, δεδομένης της αντιπαλότητας και της ιστορικής της σημασίας. Αναρριχήθηκαν σταδιακά περιμένοντας τη σειρά τους. Πανηγύρισαν σαν παιδιά το χάλκινο του 2005, έφτασαν στον τελικό το 2011, μέχρι το θαύμα της Σλοβενίας. Πάνω από όλα όμως έμαθαν να σηκώνονται, να μάχονται στη κόντρα, να επιστρέφουν. Το τι θα γίνει στη συνέχεια του τουρνουά για αυτούς, δεν έχει και πολύ σημασία.. Τόσο δύσκολο να ακολουθήσουμε κι εμείς αυτόν τον δρόμο..?
GLORY DAYS


Πίσω στα ‘90s μας πήγε ο Αλ. Τζόρτζεβιτς και η ομάδα του με την επιβλητική εμφάνιση τα στο ντέρμπι με τη Βραζιλία. Για τους Σέρβους δε θέλω να πω πολλά πράγματα, γνωρίζεται άλλωστε τη συμπάθεια μου για τη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν άλλαξαν ιδιαίτερα σε τακτικό επίπεδο από αυτά που μας παρουσίασαν στο μεταξύ μας ματς.  Είναι όμως απολαυστικοί. Έχουμε πεί ότι από αυτά τα νοκ-άουτ παιχνίδια γεννιούνται μεγάλες ομάδες και εκπλήξεις των τουρνουά γιατί πολύ απλά διεξάγονται σε συνθήκες μεγάλης πίεσης. Η Σερβία λοιπόν είναι η ομάδα αυτού του τουρνουά.
Και εχθές είδαμε τη γνωστή Flex επίθεση από τον «Σάλε»με τα διπλά screens των wings στη base line η οποία με τον Μπογκντάνοβιτς στο «3» (κάθετο σκριν και ανεβαίνει ψηλά για σουτ) και λόγω της επικινδυνότητας του ψηλά, δημιούργησε χώρους στο ποστ. Είδαμε αλλαγή στο play εισαγωγής στο transition, με τον Τζόρτζεβιτς να κατευθύνει τη μπάλα στην πλευρά έχοντας σε τριγωνική διάταξη τους δύο βασικούς δημιουργούς του, Μπιέλιτσα (ποστ) και Τεόντοσιτς (περίμετρο) με ενδιάμεσο τον παίκτη της θέσης «3» (με εντολή να απειλεί πάντα). Η εκτέλεση σε κομμάτια όπως η close out επίθεση (Μπιέλιτσα, πολλές πάσες σε δεύτερο χρόνο στη καρδιά της ρακέτας) και το pick & roll (Τεόντοσιτς) έπιασε πολύ υψηλό βαθμό. Στην  άμυνα ήταν σαφής η εντολή του Σάλε να μη δημιουργηθούν συνθήκες ανοιχτού γηπέδου για τους Βραζιλιάνους. Βοήθησε το γεγονός ότι είχε έτοιμους παίκτες ψηλά να σπρώξουν τη μπάλα στις γραμμές μετά από τη δική του ποστ επίθεση βέβαια αλλά και απόλυτη συγκέντρωση για σωστά έξυπνα φάουλ που σταματούσαν συνεχώς τη μπάλα. Έχουμε πεί ότι η χρήση των φάουλς είναι επιστήμη στο σύγχρονο μπάσκετ και μπορείς να κερδίσεις ένα ολόκληρο ματς χρησιμοποιώντας τη σωστά, γλιτώνοντας πόντους και βγάζοντας μια επίθεση «εκτός ρυθμού». Η Σερβία λοιπόν (κα επειδή δίνω πολύ προσοχή σε τέτοια κομμάτια) είναι η ομάδα που χρησιμοποιεί πιο σωστά τα διαθέσιμα φάουλς σε αυτό το τουρνουά από κάθε άλλη..



Δε μπορώ να μη σταθώ  στον εκπληκτικό Μίλος Τεόντοσιτς που έκανε μια εμφάνιση υποψήφια για να θεωρηθεί classic, λαμβάνοντας υπόψη τη κρισιμότητα του αγώνα. Από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι ψυχολογικά έχει προσεγγίσει το παιχνίδι σωστά. Ώριμος, με σωστή σκέψη και ..κοντρολαρισμένη επιθετικότητα στο βαθμό που τη χρειαζόταν και τη ζητούσε η ομάδα του, αποτέλεσε τον ηγέτη και τον παίκτη-ασφάλεια για τη νίκη. Η έκφραση ηρεμίας στο πρόσωπο του (ακόμα και όταν οι δύο αντίπαλοι πάλευαν σώμα με σώμα) ήταν χαρακτηριστική. Το execution του δε στο pick & roll εντυπωσιακό, ανάλογο του ταλέντου του συγκεκριμένου αθλητή. Όσο ο Τεόντοσιτς παίζει έτσι, οι Σέρβοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη περιφέρεια και να ονειρεύονται.


Τον ακολουθούν οι δύο..ροκ-σταρ (σε αυτά τα ύψη είναι η δημοτικότητα τους στο Βελιγράδι, πίσω από τον Τζόρτζεβιτς η αφίσα του οποίου θα κοσμήσει τη μισή πόλη σε λίγο..) της ομάδας, Μπιέλιτσα και Μπογκντάνοβιτς. Ο «Μπόγκντα» έχει βρεί τον ρόλο του ως game changer από τον πάγκο, όμως είναι πολλά περισσότερα λόγω του πληθωρικού του παιχνιδιού. Είναι σε φάση που γενούν και τα κοκόρια του, σουτάρει και βάζει τα πάντα και αυτόπρέπει να το διαχειριστεί σωστά και ο ίδιος τα δύο βράδια που απομένουν. Από την άλλη, ο Μπιέλιτσα είναι μακράν ο σημαντικότερος παίκτης της ομάδας και ο μοναδικός αναντικατάστατος. Ο μοναδικός που χωρίς αυτόν στο παρκέ, το σύνολο του Σάλε πονάει. Δημιουργικά, εκτελεστικά, αμυντικά. Ειδικά από τη στιγμή που ο Τζόρτζεβιτς εισάκουσε τις παρακλήσεις του ..Hoopfellas και άφησε τις heavy lineups βασιζόμενος στο δίδυμο Κάλινιτς-Μπιέλιτσα στα φόργουορντς, οι Σέρβοι γαζώνουν.. Ελπίζω το παραμύθι να συνεχιστεί..


HMITEΛΙΚΟΙ

ΗΠΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ


Με τόσα που είδαν τα μάτια μας εχθές, λογικό είναι να περιμένουμε  «κάτι» και εδώ. Ένα καλό ματς από τους Λιθουανούς τουλάχιστον.  Είναι 110% εμφανές (το αναγνωρίζει και ο Σιζέφσκι) ότι αυτή η αμερικανική ομάδα έχει  αδυναμίες. Η ομάδα του Καζλάουσκας έχει στοιχεία που μπορούν να τους προβληματίσουν. Πιο σημαντικό από αυτά η αμυντική της συνοχή. Δε αφήνει διαδρόμους, αμύνεται καλά στο τρανζίσιον και στο χαμηλό ποστ. Βεβαίως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαφορετική περίπτωση μιας και η ομάδα του Σιζέφσκι διαφέρει από τις υπόλοιπες. Το μεγάλο μείον των Λιθουανών είναι ότι δεν έχουν γκαρντς για να ελέγξουν αυτό το ματς. Εκεί είναι η πληγή τους.. Θα πρέπει να σουτάρουν πολύ καλά σήμερα επίσης. Η αποστολή τους όμως είναι σαφώς δύσκολη, μιας και η TEAM USA θα πιέσει πολύ τη μπάλα. Ξεκάθαρα, για να κερδίσει κάποιος την ομάδα του Σιζέφσκι δε χρειάζεται να σουτάρει 19/20.. Πρέπει να μη κάνει λάθη στις μεταβιβάσεις του και να μη δώσει επιθετικό ριμπάουντ. Αυτά τα δύο στην εντέλεια..
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 70-30


ΣΕΡΒΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ



Πολύ μεγάλο ματς. Δύο ομάδες που θα μπούν με τη ψυχολογία στον..ουρανό. Οι Σέρβοι είναι πιο ζυγισμένη ομάδα με περισσότερη ισορροπία και παίζουν καλά απέναντι στους Γάλλους, οι οποίοι όμως με τη σειρά τους έχουν δημιουργήσει μέταλλο που δεν έχει η ομάδα του Τζόρτζεβιτς (τουλάχιστον ακόμα) και φόβισαν με την άμυνα τους στους προημιτελικούς. Κλειδί η μάχη του Μπιέλιτσα με τους φόργουορντς των Γάλλων. Περιμένω τον φόργουορντ της Φενέρ στο Ντιαό, τον Κάλινιτς στον Μπατούμ και τον Ζελαμπάλ στον Τεόντοσιτς.. Η πιο συγκεντρωμένη ομάδα (έδειξαν και οι δύο αυτό το στοιχείο στα ματς των «8») θα πάρει προβάδισμα. Πόλεμος..
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 50-50 (αυστηρά..)


PS: Άγιε μου Βασίλη, δε ζητάω πολλά.. Έναν τελικό Σερβίας-Λιθουανίας μόνο.. Και δε θέλω τίποτα για τα Χριστούγεννα..



230 σχόλια:

  1. Παρότι συνεχίζω να σε διαβάζω τακτικά, σχολιάζω πλέον μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Τίποτα δεν με εκφράζει καλύτερα από το υστερόγραφό σου για αυτό το παγκόσμιο κύπελλο. Εκπληκτικός όπως πάντα, Τζιμ...

    Λίγη τροφή και για τη σελίδα σου στο φβ αν θέλεις...ας ελπίσουμε να κάνουν το θαύμα απόψε...

    http://www.youtube.com/watch?v=69PTjI4aayE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε ψηλέ που είσαι? Καλά όλα? Ευχαριστώ. Ωραίο βίντεο..

      Διαγραφή
  2. Τζιμ τα πες όλα. Αύριο αναμένουμε ματσάρα.. Σήμερα δύσκολο να αντισταθούν οι Λιθουανοί στους Αμερικανούς..αν και μακάρι να γίνει το θαύμα..
    Χτες είπε μερικά πολύ σωστά πράγματα ο Πεδουλάκης στον ΑΝΤ1 για το ελληνικό μπάσκετ. Αν δεν ανέβει το πρωτάθλημα μας δύσκολα θα αναδεικνύονται παίκτες στο μέλλον για την Εθνική και θα περιμένουμε απο Αμερική μεριά να μας κάτσει κάτι καλό, όπως ο Καλάθης.. Κριτίκαρε και την τακτική Παναθηναικού απ' ότι κατάλαβα που γέμισε πιτσιρικάδες οι οποίοι δεν πρόκειται να παίξουν λεπτό για να ψηθούν.
    Τέλος, να πω για τον παικταρά τον Rose που έδειξε να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Μακάρι να επιστρέψει αυτό το παιδί, μέχρι να τραυματιστεί έκανε πλάκα σε όλους..για να ανέβει και η ομαδάρα οι Ταύροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φιλαράκι. Δε τον άκουσα δυστυχώς τον κόουτς. Ο Ρόουζ είναι ευχή των πάντων να γυρίσει δυνατός. Με αυτόν στο παρκέ, ακόμα και εάν δε πιάνει τα παλιά νούμερα αλλά κάτι σε 17π.-5/6 τελικές, οι Μπούλς μπορούν να φτάσουν μέχρι τέλους.

      Διαγραφή
  3. Τζιμ τι σου αρεσει τοσο στους Λιθουανους ; Δε τους θεωρω κακη ομαδα προς θεου, αλλα θες να τους ξαναδεις τελικο με τους Γαλλους η τους Σερβους..
    Σερβια - US δε σε εξιταρει παραπανω;

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Δε μου αρέσουν οι Λιθουανοί ιδιαίτερα, το είπα για λόγους παράδοσης δηλ. να δούμε τις δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές σχολές αντιμέτωπες σε τελικό Μούντο.. Ασφαλώς και με εξιτάρει παραπάνω το Σερβία-Αμερική αλλά αν χάσουν οι "πλάβι" θα στεναχωρηθώ περισσότερο..

      Διαγραφή
  4. Τόσο δύσκολο να ακολουθήσουμε κι εμείς αυτόν τον δρόμο..? Jim στη θεωρία δεν είναι δύσκολο αλλά το δυσκολότερο είναι να ξεπεράσουμε τον συχνά αυτοκαταστροφικό μας χαρακτήρα που θέλει τον οποιοδήποτε υψηλά ιστάμενο να θεωρεί τον εαυτό του ειδήμονα και να μην επιτρέπει σε ανθρώπους που ξέρουν, να κάνουν την δουλειά τους!!!
    basketmaniac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και θέμα δικής μας φιλοσοφίας, των απ'έξω. Θεοποιούμε και σταυρώνουμε πολύ εύκολα.

      Διαγραφή
  5. euxaristo thee mou pou uparxei o conway gia na mathenoun kai oi abaloi!!!
    redhoops.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχοντας μεγάλη εμπειρία απο Σερβία (ανεβοκατεβαίνω 4 χρόνια τώρα κάθε 2-4 μήνες) ήθελα να σημειώσω 1-2 πραγματάκια που μου έκαναν εντύπωση. Είχα πάει στο site της Blic (η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας) και διάβαζα μηνύματα (τις προηγούμενες μέρες, πρίν το ματς με εμάς) και, για όποιον δεν ξέρει, έχουν ίδιο σκηνικό με το Ελληνικό "Διαμαντίδης-Σπανούλης"... Αλλά εκεί η κόντρα είναι "Τεόντοσιτς-Μπογκντάνοβιτς". Να μπούν οι Κόκκινοι (Crvena Zvezda) να μειώσουν/βγάλουν άχρηστο τον Μπογκντάνοβιτς, να μπούν οι Μαύροι (Partizan) να μειώσουν/βγάλουν άχρηστο τον Τεόντοσιτς... Αφού διαβάζεις και λές "μαλάκες, δεν παίζει. Έλληνες είστε και δεν το ξέρετε!!!" Αυτά τα γράφω με αφετηρία αυτό που είπε ο Τζιμ ότι είναι "rock-stars" στην Σερβία. Δεν είναι και τόσο ακριβές... Κι αυτοί, τα μυαλά τους είναι βουλωμένα με τα οπαδικά και όσο (πιο) "πατριώτες" (απο εμάς) και να είναι, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν τόσο εύκολα.. Όλα αυτά (μαζί με τις μπούρδες των ΜΜΕ), ήταν που είχαν δημιουργήσει τρομερή πίεση στην ομάδα της Σερβίας (σ.σ. πολύ περισσότερη πίεση απο ότι είχε η δικιά μας ομάδα!) και γι'αυτό για εμένα είναι δυό φορές παλικάρια! Ανταπεξέλθανε την πίεση του κόσμου, των ΜΜΕ, της ίδιας τους της ιστορίας (που είναι βαρύτατη!) και μπήκανε και κάνανε ΠΛΑΚΑ σε Ελλάδα και Βραζιλία που δεν είχαν δείξει δείγματα....καφενείου.. Τα λέω όλα αυτά εννοόντας ότι αυτή η χώρα είναι ξεχωριστή/διαφορετική απο όλες τις πλευρές. Γι'αυτό ένα τεράστιο Respect στους Σέρβους και ας σκύψουμε το κεφάλι να μάθουμε και τίποτα... Η αλλαζονία του Έλληνα είναι ο χειρότερος σύμβουλος.. Η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή.. Ευχαριστώ για τον χρόνο. Σόρι αν κούρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *αλαζονεία, σόρι. Κεκτημένη ταχύτητα

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Παναγιώτη και ευχαριστούμε φίλε για το εξτραδάκι. Έγραψα για Μπιέλιτσα-Μπογκντάνοβιτς, όχι Τεόντοσιτς. Αυτή τη περίοδο (ειδικά ο μικρός) έτσι αντιμετωπίζονται. Το οπαδικό πάντα υπάρχει, αν διαβάζεις τη σελίδα μας καιρό θα ξέρεις από τις συχνές αναφορές. Δε νομίζω ότι έχουμε να μάθουμε όπως λένε πολλοί από την Εθνική τους. Από τη παραγωγή και την οπτική τους για το άθλημα ίσως. Γιατί και αυτοί αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα σε εγχώριο επίπεδο από εμάς.

      Διαγραφή
  7. Μέχρι στιγμής jim έχεις στείλει κόσμο και κοσμάκη στον κουβά. Επίσης δεν βλέπω να σέβεσαι πολύ τους Αμερικανούς. Θέλω να δω τί θα γράφεις όταν θα κερδίσουν στον τελικό με 30 πόντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αλλάξω τα κείμενα από το edit και θα σας διαψεύσω.. Δυστυχώς εδώ δεν είναι στοιχηματικό site, για αυτό σβήνονται τα σχόλια σου..

      Διαγραφή
    2. Έχεις τα δίκια σου. My bad. Αυτό με το edit να το κάνεις πάντως. Θα χει πλάκα.

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα Εγω αυτες τις μερες εχω καταλαβει οτι το λεγομενο γρηγορα μπασκετ με το πολυ γρηγορο τρανζισιον αυτο που παιζουν οι ισπανοι και θελαμε και εμεις αποδομιθηκε. Ακομη και αν εισαι πολυ πολυ κατωτερη ομαδα αμα ξερεις να παιζεις αμυνα και τους πας σε set παιχνιδι τελειωσαν. Αυτο μας εκαναν οι Σερβοι αυτο εκαναν οι Γαλλοι, αυτο εκανε δυο χρονιες ο Πεδουλακης και ο Ομπραντοβιτς στον μεγαλο ΠΑΟ εννοω οταν ειχε σπανουλη διαμαντηση κτλ... Απλα οταν εχεις και επιθετικο ταλεντο δεν ειναι αντιπαθητικο οπως του ΠΑΟ του πεδουλακη η λιγο της Γαλλιας εχθες ελλειπαν παιχτες αλλα εχεις και θεαμα και μεγαλο σκορ οπως της Σερβιας. Θυμηθείτε τον ΠΑΟ σκληρη αμυνα τρομερες συνεργασιες μπροστα ευρωλιγκα 2009. Και πιστευω ειναι λαθος να αλλαξουμε τις βασεις της Ελληνικης ομαδας απλα πρεπει να το εξελιξουμε να ξερουμε να παιζουμε και τα δυο και τρανζισιον και σετ παιχνιδι. Τα προηγουμε χρονια πιστευω οτι δεν ειχαμε καλες συνθεσεις ομαδων. πχ δειτε το ροστερ του 2010 στο Μουντομπασκετ 4 τεσσαρια Καιμακογλου Τσαρτσαρη Φωτση και Πριντεζη. Το εχετε ξανα δει αυτο?? Αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι πρωτα πρεπει να ξερεις να παιζεις τελεια το σετ και μετα να πας σε τρανζισιον για να εισαι ολοκληρομενη ομαδα Jimm θα ηθελα την γνωμη σου αν εχεις χρονο Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Δεν είναι ακριβώς έτσι Θωμά. Ούτε είναι σχολείο ναα μάθεις πρώτα το το σετ όπως είπες και μετά να παίξεις πιο γρήγορα. Δε συνδέονται αυτά απαραίτητα. Η κάθε ομάδα παίζει πάνω στις δυνατότητες της. Η Αμερική π.χ. παίζει γρήγορα και πιθανόν θα κατακτήσει τη κούπα λέμε, άρα γιατί "πεθαίνει" αυτό το μπάσκετ? Η τάση λέει "πιο γρήγορα" τουλάχιστον στις ευρωπαϊκές λίγκες πλέον. Απλά τέτοια ματς στην πλειοψηφία τους για να τα κερδίσεις πρέπει να έχεις λύσεις στο μισό γήπεδο.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Δεν πιστευεις οτι αν ο Κατσικαρης πηγαινε σε τετοιο στυλ με πιο αργο ρυθμο και απλα να φτιαξει καποια plays στην επιθεση θα πουλαγαμε πιο ακριβα το τομαρι μας? ΠΙστευω οτι ηταν πολυ αποτομη η αλλαγη σε τοσο γρηγορο ρυθμο
      Υ.Γ. παλι η διαιτησια εχθες πηγε να παιξει ρολο αλλα οι Γαλλοι πολυ ψυχραιμει και το πηραν τον αγωνα οχι οπως εμεις το 2007 που χασαμε λιγο τον στοχο μας αν και νομιζο οτι τοτε μας εσφαξαν χειροτερα 3 φαουλ στον παπαλουκα σε 5 λεπτα αν θυμαμαι καλα

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι αυτοσκοπός Θωμά να πάρεις ένα-δύο ματς παραπάνω. Το θέμα έχει βαθύτερα ..νοήματα. Να μπορέσουμε ίσως να βάλουμε κάποια καινούργια στοιχεία στα ήδη υπάρχοντα της σχολής μας. Εγώ ευχαριστώ για την επικοινωνία.

      Διαγραφή
  9. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η μέτρια ομάδα της Λιθουανίας, που εκμεταλλεύτηκε το γελοίο όμιλο και τις ακόμα πιο γελοίες διασταυρώσεις, να κοντράρει έστω και αυτούς τους Αμερικανούς.

    Μόνη της ελπίδα να αποφύγει την 4η θέση, είναι να γίνει θρίλερ στο Σερβία - Γαλλία και ο ηττημένος να εξαντληθεί σωματικά και ψυχολογικά.

    Υ.Γ. Το χω δει 500 φορές γραμμένο και το έχω ακούσει χιλιάδες. Το σωστό είναι Η φούρια ρόχα και σημαίνει red fury δηλαδή κόκκινη οργή. Ούτε ρόχας ούτε φούριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο για το υστερόγραφο. Ισπανικά δεν ξέρω (μερικά ίχνη μόνο καταλαβαίνω, λόγω γνώσης άλλων λατινογενών γλωσσών), αλλά αυτό που γράφεις μοιάζει πολύ λογικό.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε για τη διόρθωση. Θυμάμαι -αν ήσουν εσύ- που μου το είχες ξαναγράψει. Λάθος δικό μου.

      Διαγραφή
    3. ...No entiendo Ισπανικά από μεριάς μου - παρ' ολ' αυτά (κι αν και όντως το "φούριος" του Τζιμ είναι φάουλ) με λίγο ψάξιμο βλέπω ότι το "Furias Rojas" που ακούμε εδώ και χρόνια απ' τους γλωσσομαθέστατους σχολιαστές που παρεπιδημούν στην ελληνική τηλεόραση, παίζει και να είναι...λετζίτ :

      Κατ' αρχάς η (κάθε, φαντάζομαι) ισπανική εθνική ομάδα (σε όλα τα αθλήματα, ηλικίες και φύλα δηλαδή) έχει το προσωνύμιο "Furia Roja", όπως με τη μία φαίνεται "επισήμως" στην...Γουίκι.
      Όλα καλά λοιπόν μέχρι εδώ, το θέμα είναι όμως τί ακριβώς...εννοούν με τον όρο και κατά πόσο ΜΠΟΡΕΙ όντως να παίζουν και παραλλαγές.
      Για παράδειγμα, ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ (που αντιστοιχεί στο "Furias Rojas" που λέγαμε), λογικά αναφέρεται στους ΠΑΙΚΤΕΣ ως σύνολο ατομικοτήτων (...αρκεί βέβαια όντως να χρησιμοποιείται στην πράξη από τους ίδιους τους Ισπανούς, και να μην είναι εφεύρημα των προαναφερθέντων "γλωσσομαθών"...).
      Το ακόμη πιο ενδιαφέρον μάλιστα είναι, ΑΝ ισχύει, ότι η λέξη "Furias" μπορεί να αναφέρεται ΟΧΙ στις..."οργές" (...μαλακία...), αλλά στις γνωστές (...;) σε όλους μας (χμμ) αρχαίες ΕΡΙΝΥΕΣ....

      Οπότε πάμε μια σούμα : Ναι, το "Furia Roja" αδιαμφισβήτητα υφίσταται και είναι και ό,τι πιο επίσημο σχετικά : Είναι "Η Κόκκινη Οργή" (...πώς θα λέγαμε "Η Μαύρη Θύελλα" ένα πράμμα... :ρ) = η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας.
      ΙΣΩΣ όμως να υφίσταται ΚΑΙ το "Furias Rojas" = "Oι Κόκκινες Ερινύες". Ξέρωγώ...;
      Βασικά, ο ίδιος ο Τζιμ, αν θέλει, μπορεί να ρωτήσει εκείνον τον Ισπανό προπονητή-δημοσιογράφο (τί διάλο - δε θυμάμαι ακριβώς...), με τον οποίον μας έγραφε πριν μήνες ότι έχει γνωριμία κτλ και μας μετέφερε απόψεις του σχετικά με την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα...

      Άντε βρε Τζιμ, γινού....Κονέ-γουέη και κάνε ένα κονέ και πες μας τί σου απάντησε...

      Διαγραφή
  10. όπως έγραψε και ένας άλλος φίλος και εγώ προτιμώ τελικό Σερβία - Αμερική, βέβαια και το Γαλλία - Αμερική θα χει το ενδιαφέρον του.. όπως βλέπεις δεν δίνω σχεδόν καμία πιθανότητα στους Λιθουανούς..κάπου 95% - 5% τα ποσοστά για να είμαστε ειλικρινείς..Εμείς Τζιμ φοβάμαι ότι δεν έχουμε αρκετό ταλέντο αυτή την περίοδο, δεν λέω ότι δεν έχουμε καλούς παίκτες αλλοίμονο αλλά πες μου αν έχουμε εμείς Μπογκντάνοβιτς, Τεόντοσιτς, Μπιέλιτσα,,,θα πρέπει να κάνουμε ομαδική υπέρβαση για να χτυπήσουμε Σέρβους , Γάλλους , Ισπανούς , Λιθουανούς, Ρώσους και σία τα επόμενα χρόνια, ή/και ιδανικά να ξεπεταχτούν 2-3 παικταράδες επιπέδου σταρ να μας τραβήξουν μπροστά και όχι απλώς καλές μονάδες. Σόρρυ αλλά έτσι απαισιόδοξα το βλέπω το πράμα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σερβία-Αμερική είναι σίγουρα το καλύτερο και πιο εμπορικό νομίζω ζευγάρι για πολλούς λόγους μιας και οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ζωτικής φύσεως απουσίες για μια τέτοια κόντρα. Σαν μπασκετικός λοιπόν σίγουρα θα διάλεγα Σερβία-Αμερική. Απλά ένα ματς Σερβία-Λιθουανία (οι δύο μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές σχολές) θα είναι κάτι ιδιαίτερο (και με περισσότερες πιθανότητες νίκης για τους "δικούς" μου πλάβι..)

      Διαγραφή
    2. Τζιμάρα καλησπέρες. Μετά τα χθεσινά νομίζω ότι θα έδινα 65-35 την Αμερική σήμερα. Τι λές?

      manu chao

      Διαγραφή
  11. Οι ισπανοι και μονο για τον τελικο του 2008 μπαινουν στο πανθεον των ομαδων μπασκετ σε παγκοσμιο επιπεδο.
    Δεν τους γουσταρα ποτε και συνεχιζω να μην τους γουσταρω αλλα εχουν δουλεψει πολυ και με συστημα και φαινεται.
    Την γιουγκοσλαβια δεν την προλαβα εγω αλλα ειμαι πεπεισμενος οτι εσεις που την προλαβατε την εχετε πιο μυθικη στο μυαλο σας απο αυτο που πραγματικα ηταν. Φυσικα ειχαν τεραστιο επιπεδο ταλεντου αλλα ειναι δυνατον να αμφισβητουμε τους γκασολ πχ που αλλαζουν τις ισοροπιες σε αμερικανικες ομαδες; Η Ισπανια εχει καποιους απο τους καλυτερους παικτες που υπηρξαν ποτε και οχι μονο σε ευρωπαικο επιπεδο, μην μηδενιζουμε.
    Διασκεδασα παρα πολυ με την Γαλλια που ενω δεν τους συμπαθουσα ποτε ιδιαιτερα, εχουν καταφερει να με κερδισουν.
    Για σημερα ΠΟΛΥ δυσκολα η Λιθουανια δυστυχως. Για αυριο ΠΟΛΥ δυσκολα τα προγνωστικα. Ας το παρει ο καλυτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...για να καταλάβεις την διαφορά στις "συγκρίσεις", οι Γιούγκοι δεν είχαν αθληταράδες, αλλά είχαν παίκτες που "όλοι" τους γνωρίζαν και παίζαν πολύ καλό μπάσκετ. Από τους κοντούς έως ΚΑΙ τους ψηλούς τους (...μοναδική εξαίρεση -για Γιούγκους λέμε πάντα- ίσως ο Βράνκοβιτς, που στο επιθετικό κομμάτι δεν ήταν δα και..."μπασκετόφατσα". Αμυντικά βέβαια, άλλη ιστορία το τί ήταν...).

      Πάμε τώρα στους Ισπανούς της τελευταίας δεκαετίας, που δεν έχουν κάνει τη διαφορά ΜΟΝΟ με την μπασκετική τους τεχνική, αλλά βασίζονται πολύ στις αθλητικές δυνατότητες ΚΑΠΟΙΩΝ από τα μέλη τους - όπως επίσης βασίζονται ΚΑΙ στις...σουταριστικές ικανότητες κάποιων άλλων : Στην ουσία ο ΜΟΝΟΣ Ισπανός που "γιουγκοφέρνει", είναι ο Πάου. Συνδυασμός κορμάρας με εξαιρετικότατη τεχνική, διάβασμα του γηπέδου ΚΑΙ του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα, έχουμε τον Χουάν Κάρλος Σίχαμας Ναβάρρο (...που θα έλεγε και κάποια ψυχή...), που είναι πριν από οτιδήποτε άλλο, ένας σουτέρ αγγιγμένος από θεϊκό χέρι. Έχουμε επίσης τον "σαλταρισμένο" Ρούλη Φερνάντεθ, που εκτός από σαλταρισμένος κάνει και απίθανα σάλτα, και διατηρεί ΚΑΙ αυτός, βρωμόχερο...
      Οι διαφορές αυτών των δύο με ανάλογους Γιούγκους, πολλές. Κατ' αρχάς ούτε γι' αστείο δεν κουβάλαγε ποτέ κανείς Γιούγκος γκαρντ το καραγκιοζιλίκι που κουβαλάν' αυτοί οι δυο (και φυσικά αναφέρομαι στα φλόπινγκ, στις ηλεκτροπληξίες, στην κλαψομουνίαση και γενικά σε ό,τι κωλοπαιδίστικο σχετικό). Άντε ο Γιάννης-Κάρολος τρώγεται (και με τα χρόνια το έχει κόψει μάλιστα μπορώ να πω), ο Ρούλης όμως με τίποτα.
      Στα περισσότερο μπασκετικά, ο πρώτος ναι μεν είναι Ναβαρρόνε, αλλά από άμυνα μία νούλα και μισή. Γιούγκος χωρίς άμυνα από την άλλη, χλωμό. Ο δε δεύτερος είναι επίσης εξαιρετικός στο να βρίσκει τρόπους να σκοράρει (και δη με εντυπωσιακά καρφώματα ενίοτε, που σε κάνουν σχεδόν να ξεχνάς ότι τον μισείς για όλα τα υπόλοιπα του χαρακτήρα του), θυμίζοντας παίκτη ΝΒΑ που τον ξέβρασε "εδώ" ο Ατλαντικός (και στην πορεία από το πολύ το ξέπλυμα με τ' αλατόνερο, έφυγε και το χρώμα του...). Σημαντικός, θεαματικός, σκοραριστικός, αλλά και μεγάλο νούμερο, αντιπαθής, αχώνευτος, ψιλο(έως χοντρο)κωλόπαιδο και γενικά λουζεράς : δεν τον θυμάμαι να έχει βγάλει κάστανα από φωτιές για τις ομάδες του.
      Γιούγκους, τέτοιους, επίσης δεν θα βρεις...

      Ο (τέως) Γκάρπατζ-Χώστα (μιας και μίλησες για την ομάδα του '08 κατά βάση), επίσης βρωμοχεράς, επίσης βρωμοχαρακτήρας. Αλλά και πολύ έξυπνος παίκτης, και dedicated. KAI έπαιζε και άμυνα. Βασικά, ΑΥΤΟΣ, μου θυμίζει αρκετά Γιούγκο. Θα μπορούσε και αν ήταν - αν δεν ήταν και αυτός θεατρίνος μέγιστος. Οι Γιούγκοι άλλωστε, έναν κωλοπαιδισμό τον είχαν ΚΑΙ αυτοί (αρκετοί εξ' αυτών τεσπα), μόνο που η διαφορά είναι ότι ο δικός τους ήταν πιο "αντρίκιος".
      Πάμε σε Καλντερόν, Ρούμπιο, Σέρχι, Γιούλ. Στα πόιντ δηλαδή : τίποτε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ αμυντικά, και όσον αφορά την επίθεση, βασισμένοι σε έναν συνδυασμό ταχύτητας (πρωτίστως), χειρισμού μπάλας (εκπληκτικοί handlers) και γρήγορης πάσας. Ο Ρίκης δεν συγκρίνεται ούτε γι' αστείο με Γιούγκους (πολύ πεθαμένο το σουτ του), ο Καλντερόν "απλά" πολύ έξυπνος στο να βλέπει γήπεδο/συμπαίκτες (και όχι ιδιαίτερα γρήγορος για Ισπανός παρεμπιπτόντως), ο Γιούλ αθληταράς που βασίζεται πολύ σε αυτό, παρά στις "διαννοητικές" του ικανότητες, ικανοποιητικός σουτέρ τα τελευταία 2 χρόνια (έχει βελτιωθεί σημαντικά από παλιά που ήταν χέθε μέθα), ένας επίσης ακόμη από τους "λουζεράδες" από τους Ισπανούς, ο Σέρχι ένα α-λα ΝΒΑ πόιντ που βγάζει πάσες από τα μανίκια που δεν έχει η φανέλα του, που όμως ταβανιάζει απρόσμενα ενίοτε, ειδικά όταν η ομάδα του τον χρειάζεται να βγάλει ηγετιλίκι.
      Γενικά καμμία σχέση με Γιούγκους δηλαδή : οι 4 προαναφερθέντες βασίζονται στην ταχύτητα και στον ρυθμό. Το είδαμε και προχθές, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τους Ισπανούς με τους Αφούς Γκατζόλ "κλειδωμένους" στην ρακέτα και τον Ιμπάκα σε ένα άλλο σύμπαν, το πόσο λίγα φάνηκαν τα γκαρντ της Ισπανίας, για να ανατρέψουν καταστάσεις.

      Διαγραφή
    2. Κοντολογίς αυτά λοιπόν, "μικρέ".
      Και σε περίληψη, οι Γιούγκοι ήταν ως σύνολο πιο "μπασκετικοί", ενώ οι Ρόχας υπερέχουν σε αθλέτισισμ που λένε και σε κάτι χωριά.
      Α επίσης υπερέχουν σε Πάου. Μεγάλο πράμμα ένας Πάου. Και Πάου, όντως δεν είχαν οι Γιούγκοι. Είχαν Βλάντο, οκ, είχαν Ντίνο, οκ και πάλι - αλλά Πάου όχι.
      Αγωνιστικά και στην πράξη, ήταν άλλες οι εποχές (και πολύ "περίεργες" έτσι όπως εξελίχθηκαν) και είναι αδόκητο να γίνουν συγκρίσεις. Βασικά ακόμη και οι συγκρίσεις μεταξύ "ταλέντου" είναι επίσης μαλακία, καθώς οι περισσότεροι νέοι, πάνω σε βιώματα από παραστάσεις των παλαιοτέρων χτίσανε τις δικές τους πορείες. Ακόμη κι αν ήταν Ισπανοί που -σίγουρα- βλέπανε Γιούγκους. Οι νεότεροι γαρ, σίγουρα θα είναι "βελτιωμένοι" σε διάφορους τομείς, τους οποίους ακόμη εξερευνούσανε οι παλαιότεροι, για να τους κληροδοτήσουν.
      Στην τελική λοιπόν, κάθε πράμμα στον καιρό του. Οι Γιούγκοι στα late 80ies, οι Ισπανοί στα late 00ies. Έτσι είναι.

      Διαγραφή
  12. Έλα ρε Manu.. Όχι, το 70-30 είναι ότι καλύτερο μπορούν να πάρουν οι Λιθουανοί. Χωρίς γκαρντς δύσκολο πολύ να κρατηθούν.. Ας μη γελιόμαστε, οι Αμερικανοί είναι πλέον γκραν φαβορί για τη κούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και Παναθηναϊκός, εύχομαι να το σηκώσει αυτή η Σερβία ειδικά για τον Τεόντοσιτς. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως κάνει τις καλύτερές του εμφανίσεις τώρα, με προπονητή Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ως παίκτης υπήρξε, όπως κι ο Μίλος, ένας τύποις μόνο άσο, που έγραψε ιστορία σκοράροντας στα μεγάλα ματς παρά δημιουργώντας (αν και σ' αυτό το Παγκόσμιο ο Μίλος είναι και εξαιρετικός δημιουργός). Θα είναι επιτέλους μια δικαίωση για τον Τεόντοσιτς, που όλοι εκείνοι που παπαγαλίζουν όσα ακούν στα media έχουν κατατάξει άπαξ δια παντός στην κατηγορία των λούζερ. Λες κι η ηττοπάθεια είναι κάτι εγγενές, που το κουβαλάς εσαεί. Λες και δεν κατέχουν γρι αθλητική ιστορία για να ξέρουν πως ο λούζερ του σήμερα είναι ο γουίνερ του αύριο...
    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Ο loser δεν γεννιέται. Φτιάχνεται. Και, όντως, υπήρξαν παίκτες στο παρελθόν που το άλλαξαν το έργο. Είδαν την άλλη μεριά του λόφου. Υπήρξαν, όμως, κι άλλοι που δεν πρόκαναν. Δεν μπόρεσαν να πετάξουν από πάνω τους την ρετσινιά.

      Κανένας δεν κατέταξε τον Τεόντοσιτς στους αιώνιους losers. Θα ήταν και παράλογο για έναν 27χρονο παίκτη. Η αντίθετη άποψη από την δική σου βασίζεται στην μέχρι σήμερα καριέρα του και αφορά το τώρα. Δεν προδικάζει το μέλλον. Μπορεί ο Σέρβος να το γυρίσει το πράγμα. Μπορεί και όχι. Η μόνη συζήτηση που μπορεί να γίνει είναι σχετικά με το πόσο πιθανόν είναι να το καταφέρει. Πάντα στην βάση των όσων μας έχει δείξει μέχρι σήμερα.

      Αυτή είναι η δική μου γνώμη και δεν έχει να κάνει με το αν είμαι ΠΑΟ ή όχι. Το ότι δεν την συμμερίζεσαι δεν σημαίνει ότι είναι προϊόν παπαγαλίας από τα ΜΜΕ.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι γιατί βιώνω κάθε Πέμπτη βράδυ στη Νόβα ένα διαρκές deja vu ακούγοντας τον Καρύδα να τον απαξιώνει, ακόμη και τους πιτσιρικάδες να ειρωνεύονται την ικανότητά του να τελειώνει ματς; Γιατί έχει περάσει de facto απ' τους μπασκετικούς πως τον τελικό της Πόλης τον έχασε ο Μίλος (που πραγματικά ήταν κακός στο 2ο) παρ' ότι ο Σίσκα κάνει 0/2 βολές στο τέλος;
      Βεβαίως και κρίνουμε από τη φωτογραφία της στιγμής, αλλά επειδή ακριβώς αρεσκόμαστε στις ταμπέλες. Στο ΝΒΑ, για παράδειγμα, αν θυμάσαι τα κάπως παλιά, μέχρι αρχές του '90, ως τοπ λούζερ θεωρούσαν - συγκριτικά με Μάτζικ, Μπερντ, Τόμας που τότε "θέριζαν" τίτλους - κάποιον Τζόρνταν...
      Δεν είναι θέμα Παναθηναϊκού/Ολυμπιακού. Είναι θέμα αδυναμιών. Ο συγκεκριμένος, αν και δύσκολος χαρακτήρας, είναι από τους τελευταίους παλιομοδίτες που αντιστέκονται. Αργά πόδια, old school μπάσκετ, αλανιάρικο, αλλά και κάτι κοχόνες ΝΑ! Που αντέχει να πάρει το κρίσιμο σουτ, ακόμη κι αν το χάσει. Αρκεί να μην του γίνεται ψύχωση (που συχνά του γίνεται) να πάρει αυτό το κρίσιμο σουτ...
      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν αμφισβητώ ότι έχει εδραιωθεί αυτή η άποψη στους μπασκετικούς δημοσιογράφους. Κι εγώ στη Nova βλέπω αυτά που λες. Και ο μακαρίτης ο Συρίγος τα ίδια και χειρότερα έλεγε. Όλοι, βέβαια, αναγνωρίζουν το ατόφιο μπασκετικό του ταλέντο. Αυτό στο οποίο στάθηκα είναι η παπαγαλία που λες. Όλοι αυτοί εκφράζουν απόψεις και αξιολογούν πρόσωπα κατά καιρούς. Σ’ άλλα συμφωνώ και σ’ άλλα διαφωνώ. Όταν συμφωνώ σημαίνει ότι παπαγαλίζω και όταν διαφωνώ ότι παπαγαλίζουν οι άλλοι;
      Για τον Τζόρνταν, έχεις δίκιο. Άλλωστε, σου έγραψα ότι υπάρχουν παίκτες στο παρελθόν που τελικά τα κατάφεραν και άλλαξαν το έργο.

      Διαγραφή
    4. Δεν διαφωνούμε σε τίποτα επί της ουσίας. Απλά επισημαίνω πως όταν μια άποψη αναπαράγεται από τόσους πολλούς του χώρου, στο τέλος γίνεται και συνείδηση
      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    5. Δ. Αλεξ. , το θέμα με τον Θεοδόση είναι ότι πέραν των αγωνιστικών του (κατ' εξακολούθηση) σφαλμάτων, έχει ΚΑΙ πρόβλημα συμπεριφοράς.
      Κωλοπαιδισμού συγκεκριμένα, που περιλαμβάνει από θεατρινισμούς, φλοπαρίσματα και ηλεκτροπληξίες (κάτι έκανε και του Καλάθη όταν αυτός πήγε να του βάλει χέρι σ' εκείνο το τρίποντο), μέχρι χτυπήματα στη βουβωνοχώρα του Φώτση πχ (με τελικό αποτέλεσμα Κρσττς και Μπουρούσης να είναι σήμερα όπως η Τερέζα με το ΤΕΖΑ).

      Και αυτός είναι πιστεύω ο ενστικτώδης λόγος που ο κάθε Καρύδας/Γουατεβερίδας τον έχει στην μπούκα, μη συγχωρώντας του τις (επίσης υπαρκτές) αγωνιστικές του ατασθαλίες. όχι ότι οι τελευταίες δεν θ' αρκούσαν από μόνες τους. Απλώς και να θέλουν ν' αγιάσουν με τον Θεοδόσιο, αυτός ο ίδιος είναι που δίνει αφορμές να μην τους αφήνει.

      Ενημερωτικά, δεν είμαι ούτε πράσινος, ούτε κόκκινος, ούτε κάτι άλλο. Μπασκετόφιλος είμαι απλά. Το λέω για να μη χάσει τον χρόνο του κα'να πιθανό βλήμα που θα του καπνίσει να μου κολλήσει ηλιθιωδώς καμμιά ταμπέλα.

      Τέλος, δείχνει να έχει ψιλοσυμμαζευτεί τελευταίως, κι από Τρελός να γίνει κανονικός Τεός. Μακάρι και του το εύχομαι, και για να πάψει να δίνει δικαιώματα να τον κράζουν δημοσιογράφοι και όχι μόνο, και για να χαρεί ο μπασκετόκοσμος ατόφιο το ταλέντο του, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα μπόλικο - όπως και εσύ είπες.

      Διαγραφή
    6. ...α και κάτι ακόμα : όταν κάποιος λες και δεν έφτανε ΜΟΝΟ να κάνει "προβληματικές αγωνιστικές επιλογές" ΚΑΙ να είναι ΚΑΙ προβληματικός χαρακτήρας, αλλά είναι ΚΑΙ από κακός έως τεμπελχανάς αμυντικός (μεγάλο σφάλμα για γκαρντ, την σήμερον...), τότε τερματίζει την ανοχή του καθ' ένα, δίνοντας δικαίωμα για "στόλισμα" με διάφορα επίθετα.
      Κατάσταση που θα έλεγα ότι του αξίζει κι όλας.

      Και μένει στα χέρια της σκανδαλόπετρας να μεταστρέψει όλο αυτό το κλίμα. Με τις πράξεις του.

      Διαγραφή
    7. Ίσως είναι όλα τα παραπάνω που λες. Είναι όμως και κάτι ακόμα, πολύ σπάνιο σήμερα: είναι ΠΑΙΧΤΑΡΑ από τις λίγες. Κι ένας μπασκετόφιλος θα πρέπει να εύχεται τέτοιες παιχτάρες να δικαιώνονται και με τίτλους - που για μένα δεν έχουν τη μεγαλύτερη σημασία, αλλά αυτά μένουν στην ιστορία.
      Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι αν έπαιζε σήμερα ο Γκάλης θα είχαν γεμίσει ιστολόγια και σόσιαλ μίντια σχόλια του στιλ "δεν παίζει άμυνα" ή "δεν τη δίνει απ' το αριστερό στο δεξί"
      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  14. Jim θέλω αν μπορείς να απαντήσεις ποιοι παίκτες σ αυτή την Εθνική με τον Φώτη Κατσικάρη να μένει μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω από δω και πέρα. Και βέβαια δεν εννοώ Σπανούλη και Περπέρογλου που δεδομένα είναι καλοί σκόρερ.

    Ο Θανάσης Αντετοκούμπο με τα προσόντα του σε άμυνα πάνω σε αντίπαλο ή να κλείνει τρύπες;

    Ο Νίκος Παππάς ΕΦΟΣΟΝ-ΕΦΟΣΟΝ-ΕΦΟΣΟΝ-ΕΦΟΣΟΝ αποδείξει στον εαυτό του πρώτα και μετά στους άλλους ότι μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης;

    Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς που θα πάρει θέση βασικού και έχει προσόντα;

    Κάποιο άλλο από τα παιδιά που κλήθηκαν και δεν ήταν στη 12άδα;

    Πιστεύεις πως πρέπει να μπούνε πιο σύντομα στη διαδικασία των Ανδρών οι νεαροί γίγαντες Διαμαντάκος και Παπαγιάννης;

    Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μήπως καθυστερούμε να τον βάλουμε σε...ανδρική διαδικασία λόγω της νοοτροπίας μας να θεωρούμε κάποιο ταλέντο στα 18 του και φοβόμαστε να τον ρίξουμε στα βαθιά;

    Έχεις γνώμη για τον πανύψηλο Γιάννη Δημακόπουλο 2.17 που παίζει στο UC Irvine στο NCAA1;

    Πρέπει και εμείς να πετάξουμε 2-3 παίκτες έκπληξη του χρόνου που δεν τα τους περιμένουν όπως κάνουν κι άλλες ομάδες.

    Ευχαριστώ

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα πάρει ο Γιάνκοβιτς; Θέση βασικού;

      Καλώς εχόντων των πραγμάτων, δε θα πάρει ούτε συμμετοχή.

      Η εθνική αυτή τη στιγμή έχει δυο ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ στο τρια! Και σαν να μην φτάνει αυτό, έχει ένα παιδί 20 χρονών που ήδη στην ευρωλίγκα στάθηκε καλύτερα, κι αν δεν του στοιχίσει ο τραυματισμός, δε θα βλέπει μπροστά του τον συμπαθέστατο Βλαδίμηρο. Αν ισχύουν όσα λέγονται και για τον Χαραλαμπόπουλο, τότε για τη θέση του sf, θα γίνεται ΣΚΟΤΩΜΟΣ.

      Καταλαβαίνεις ότι ο Γιάνκοβιτς όχι θέση βασικού, αλλά θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός αν ποτέ βρεθεί σε προεπιλογή.

      Διαγραφή
    2. μην ξερασω,τι εκανε μωρε ο Παπαπετρου και σταθηκε στην ευρωλιγκα,επειδη εβαλε 3-4 τριποντα πιο πολλα ηταν τα φαουλ του παρα αυτα που προσφερε.

      Διαγραφή
  15. Ντροπή να το παίρνουν οι ΗΠΑ περπατώντας με τόσες απουσίες.
    Θα μου πείτε σχεδόν όλες οι ομάδες εκτός της Ισπανίας ήρθαν με επίσης σημαντικές απουσίες φέτος αλλά οι Αμερικανοί πετάνε 30άρες για πλάκα χωρίς να παίζουν και κανένα μπάσκετ της προκοπής ουσιαστικά λες και παίζουν με κολεγιόπαιδα...
    Μετά απο αυτό το τουρνουά μόνο σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα ξαναδούμε μια πραγματική Dream Team.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εξαιρετικος ως συνηθως τζιμ, δεν εχω γραψει καθολου εδω κ καιρο αλλα σε διαβαζω κλασσικα :). Τα ειπες ολα, για χθες δε το περιμενα να μη συναντηθουνε στον τελικο οι ΗΠΑ με τους Ισπανους αλλα το απολαυσα, ειδικα τον αγαπημενο μου μπιφτεκακια που εχει αδυνατησει :D... Παιχτης της χρονιας στο παγκοσμιο στερωμα ειδικα αν φθασει τελικο η γαλλια κ ας φαει 30 απο τους αμερικανους.

    ΗΠΑ δε παιζονται απλως, δε ξερω γιατι τοσο κοσμος τους υποτιμα απο την αρχη του τουρνουα. Περιπατο κ με την λιθουανια, λογικα θα ελεγα, κανεις δε μπορει να κοντρολαρει αυτα τα γκαρντ κ οχι μονο τα γκαρντ !!! Οποτε θελουνε αλλαζουνε ρυθμο κ οταν γινεται αυτο οι αλλοι κοιτανε.

    2 λογια για τον μιλος, οσο κ αν γοσυταρω να τον αντιπαθω κανει τα ματς της ζωης του, θεωρουσα ως μεγαλυτερη εμφανιση του το ματς με την ισπνια πριν λιγα χρονια αλλα φετος πηγε σε αλλο επιπεδο με συνεχομενα εκπληκτικα ματς, αυτος μας νικησε κ αυτος τους οδηγει... Μπραβο του κ σε ολη την Σερβια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ασχετο......αν παρει το χρυσο η usa σε ποιον λετε θα παει το βραβειο του MVP?........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαρίντ εκτός και αν κάνει τρελό τελικό ο Ντέιβις.

      Διαγραφή
    2. manimal ειναι πολυ δυνατος αλλα θα παει σε κανα καιρι/καρι/ντειβις... με προβαδιμα στον καιρι για εμενα

      Διαγραφή
    3. τεοντοσιτς............

      Διαγραφή
  18. O Diaw δεν είναι ο Φάνης της εποχής?Σε όλα..μέχρι και την κοιλιά έχει αντιγράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι σε στυλ αλλα ενα επιπεδο τουλαχιστον πιο πανω.... μην ξεχναμε ηταν παικτης κλειδι στους τελικους του nba και αν καταφερει να κανει καμια τεραστια εκπληξη η γαλλια τοτε σιγουρα θα μιλαμε για τον καλυτερο παικτη στον κοσμο φετος οσο και οξυμωρο και αν ακουγεται...... παντως νομιζω η σερβια σημερα θα νικησει.....

      Διαγραφή
  19. Πως σας φάνηκε το στιγμιότυπο που ο Μπουρούσης λέει προς τους δικούς μας "Μα καλά, αυτός είναι μαζί μας τώρα;" αναφερόμενος για τον διαιτητή;

    Να ρωτήσω τώρα κάτι... Υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που λέει ότι γουστάρει το μπάσκετ και την εθνική, και δεν έχει σιχαθεί τον Βασιλακόπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H μονη λυση για να βγει απο το αδιεξοδο το ελληνικο μπασκετ ειναι να αντικατασταθει ο Βασιλακοπουλος απο το Φασουλα οπως εγραψε το contra. Να αναλαβει επιτελους ενας ανθρωπος ουδετερος, που δεν εχει ταυτιστει με καποιον απο τους δυο μεγαλους και να κοιταξει το συμφερον του μπασκετ κι οχι να εξυπηρετει τα συμφεροντα του Παναθηναϊκου ή του Ολυμπιακου.Ακομα καλυτερα θα ηταν να αναλαμβανε ο Γιαννης Μοραλης που εχει και εμπειρια απο το ποδοσφαιρο αλλα δε νομιζω οτι θα προλαβαινει τωρα που εγινε δημαρχος.

      Διαγραφή
    2. Σταματα να διαβαζεις Μαγουλα, ειναι ο πιο ασχετος απο μπασκετ σε ολο το ελληνικο ιντερνετ. και κομπλεξικος. Ισως και λιγο gay με τον βασιλακοπουλο

      Διαγραφή
    3. Αποδεκτος απο ολους τους Ελληνες ειναι ο Γιαννακης. Αυτος πρεπει να ειναι ο διαδοχος του Βασιλακόπουλου.

      Ο Φασουλας ειναι τυπου Βασιλακόπουλου: πασοκος, των διαδρομων και των κονέ. Και με διοικητική εμπειρία με κακά αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    4. 9:31

      Να φανταστώ ότι μόνο ο Φασούλας είναι ταυτισμένος με κάποιο σύλλογο. Ο Βασιλακόπουλος που είναι 40 χρόνια στο τιμόνι, δεν είναι ταυτισμένος με κάποιο σύλλογο. Δεν έπαιξε δέκα χρόνια μπάσκετ σε κάποια ομάδα.

      Διαγραφή
    5. ρε αχαριστοι επι βασιλακοπουλου πηρατε δυο ευρωπαικα με οργιαστικη διαιτησια υπερ σας και στον τελικο με την τσκκα και την επομενη στα ματς με την εφες για να πατε φαιναλ4.... επι βασιλακοπουλου βγαινατε 8οι και σας εδιναν κλειστο συμβολαιο με 500 ατομα στο γηπεδο και παιζατε ευρωλιγκα εις βαρος των αλλων ομαδων που τερματιζαν πανω απο εσας.... επι βασιλακοπουλου και μαλιστα στο απογειο της δυναμης του λογω και του συντροφου κοκκαλη αναλαβατε παρασκηνιακα το μπασκετ με τον ιωαννιδη να κανει οτι γουσταρει στην πιο βρωμικη εποχη του ελληνικου μπασκετ που ειδαμε μεχρι και δηλητηριασμενα νερα..... και ξερετε γιατι ειναι τοσο βρωμικος και ο σωληνας γιατι ειναι πειραιωτης..... τωρα αν οι προτασεις που εχει κανει ο ολυμπιακος για προεδρο της εοκ ειναι ο φασουλας και ο μονιμος θαμμωνας των επισημων του σεφ ρεντζιας τοτε ο βασιλακοπουλος θα μεινει και θα βασιλευει.... καντε καμια σοβαρη προταση και μακαρι να φυγει ο σωληνας......

      Διαγραφή
    6. @ Ανώνυμος12 Σεπτεμβρίου 2014 - 2:10 π.μ.
      Αυτο λεμε. Ο Βασιλακοπουλος ειναι ταυτισμενος με το βαζελο. Ενω ο Παναγιωτης Φασουλας ειναι αυστηρα ουδετερος. Δεν εχει καμια σχεση με τον Κοκκαλη, το γαυρο, το λιμανι. Οπως ειπε κι ο προηγουμενος κυριως δεν εχει σχεση με κομματα, διαδρομους κλπ. Ασε που εκανε φοβερη δουλεια ως δημαρχος. Χωρις πλακα, σχεδον προτιμω το Μοραλη.

      Διαγραφή
    7. και επι Iωαννιδη ο Βασιλακοπουλος ηταν, πηρατε πρωταθληματα,αλλα τοτε ηταν καλα,ε

      Διαγραφή
    8. Αφού είναι τόσο βρώμικος ο Βασιλακόπουλος που έδωσε μέχρι και ευρωλίγκες στον Ολυμπιακό (!!!), τότε γιατί δε συμφωνείτε όλοι ανεξαιρέτως ότι πρέπει επιτέλους να μας απαλλάξει από την παρουσία του; Γιατί εν αντιθέση των υπερασπίζεστε λες και σας θίξαμε τον πατέρα;

      @2:10
      Εντάξει, αφού έγραψε ένα site το όνομα του κατακόκκινου Φασούλα για πρόεδρο της ΕΟΚ, αυτό εξισορροπεί τα τόσα χρόνια που ο καταπράσινος Βασιλακόπουλος βρίσκεται σε βασιλικό θώκο.
      Δε σε κόβω και πολύ έξυπνο, πάντως.

      @2:26
      Για τα μόνιμα συμβόλαια της Ευρωλίγκας δε φταίει ούτε ο Σωλήνας ούτε ...ο Ρεντζιάς!!! Οι πρόεδροι σου που το υπέγραψαν φταίνε!!
      Όσο για τη διαιτησία της ευρωλίγκας, γελάω με τον γκεμπελισμό σου. Όταν τα έπαιρνες εσύ ήταν καθαρά, όταν τα παίρνει ο θρύλος βρώμικα...

      Όσο για την πιο βρώμικη εποχή του μπάσκετ, ρώτα των Λιανό που μέχρι κι αυτός αηδιασμένος από τη ξεφτίλα σας σηκώθηκε κι έφυγε.

      Διαγραφή
    9. Η καλύτερα ρώτα τον παίκτη σου τον Μαυροκεφαλίδη. Τα έχει πει στις συνεντεύξεις του όταν έπαιζε στη Ρωσία. Θα σου εξηγήσει ποια ομάδα είναι βρώμικη...

      Διαγραφή
    10. Και κάτι άλλο... Επί Ιωαννίδη, τότε που σας πετσώναμε και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, πρόεδρος της ΕΟΚ ήταν ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου. Επί 20 χρόνια πρόεδρος μάλιστα.

      Καλή η καραμέλα σας, αλλά δε ξεπλένει τη βρωμιά σας.

      Διαγραφή
    11. 1ον ποιος θελει τον βασιλακοπουλο? μεχρι και σαιτ του δημητρη γιαννακοπουλου πριν ενα μηνα ειχε αρθρο οτι πρεπει να αποσυρθουν απο το μπασκετ ο ρηγας με τον βασιλακοπουλο....
      2ον ο βασιλακοπουλος ειναι οσο παναθηναικος ηταν και ο πιλαβιος τα χρηματα και τα συμφεροντα δεν κοιτουν ομαδες και ο βασιλακοπουλος το εχει αποδειξει παμπολες φορες.....
      3ον εμενα οι προεδροι μου μπορει να το υπεγραψαν και απο δολο για να βλεπουν το ολυμπιακο να χανει με 50 ποντους απο την εφες μεσα στο σεφ και να διασυρεται πανευρωπαικως αυτο δεν σημαινει οτι ο ολυμπιακος λειτουργησε σε συνεργασια με τον βασιλακοπουλο εις βαρος του ελληνικου μπασκετ....

      οσο οτι φτασατε να γινεστε υπερασπιστες του λιανου αυτου που παρα την θεληση του περπερογλου τον εστειλε με τον ζορι στον παναθηναικο και αλλα τετοια ωραια που λεγατε....νομιζω το επομενο βημα ειναι να γινεται υπερασπιστες του σωληνα....

      Διαγραφή
    12. @ανωνυμε 4.00 βρε ανιδεε μην πω τιποτα χειροτερο εκεινη ηταν η εποχη της ποντοδυναμιας του βασιλακοπουλου αφου ηταν γενικος γραμματεας αθλητισμου και εκανε απολυτο κουμαντο στα παντα.... στον non call που αδικηθηκε πραγματικα ο ολυμπιακος ποιος ηταν προεδρος ξερεις?

      Διαγραφή
    13. @4:031
      1. Λινκ;
      2. Συμφωνώ. Όσο παναθηναικός ήταν κι ο ψηλός Σισσέ. Αυτός που στα χρόνια του ο Πατέρας καθάριζε την μπουγάδα.
      3. Ρε αγόρι μου, τι δουλειά έχει ο Βασιλακόπουλος με την Uleb; Δεν καταλαβαίνει ότι η Uleb είναι απλά η προσπάθεια των ομάδων να απαγκιστρωθούν από τη fiba. Έλεος!!!

      Όσο για τον Λιανό, μάθε να διαβάζεις πριν το παίξεις έξυπνος. ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΛΙΑΝΟΣ σου έγραψα...
      Για την ουσία όμως, τίποτα...

      @4:05
      Δηλαδή ο Βαζελακόπουλος ήταν πιο ισχυρός όταν ήταν γραμματές αθλητισμού κι όχι όταν ήταν πρόεδρος της FIBA Europe και πήγαινε για πρόεδρος FIBA. Πόσα θες να μας τρελάνεις;


      Διαγραφή
    14. Και τέλος πάντων αφήστε τον γαύρο και τον βάζελο στην άκρη...

      Το βίντεο το είδατε; Πως σας φάνηκε;

      Δεν ξέρετε τι εννοείς ο Μπουρούσης; Δεν ξέρετε ποιος κρύβεται πίσω από αυτά; Δε θέλετε να αλλάξει αυτή η κατάσταση;

      Ψάξτε να βρείτε επίσης πόσους αγώνες μας σφύριξαν οι δυο από τους τρεις διαιτητές του συγκεκριμένου αγώνα.

      Διαγραφή
    15. Εννοείται να πάρει πόδι ο Βασιλακόπουλος. Να μπει στη θέση του κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής, νεότερος και με κύρος (πχ Γιαννάκης). Κάτι αστειότητες τύπου Ιωαννίδη (λολ) που ακούστηκαν ελπίζω πως είναι απλά τρολάρισμα.

      ΥΓ Αυτά που αναφέρει παραπάνω ένας σχολιαστής για το Λιανό είναι απλά αστεία. Έχουν μούτρα και μιλάνε οι Πανιώνιοι, οι μεγαλύτεροι ίσως κάφροι και χουλιγκάνοι, που δεν έχει περάσει αντίπαλος στο κλειστό να μην τον έχουν τραμπουκίσει και το παίζουν ηθικοί από πάνω; Ρώτα κάποιον πχ αρειανό τι γνώμη έχει για τη "φιλοξενία" στη Νεα Σμυρνη. Εκεί, στην Α2 και παρακάτω εύχομαι.

      Διαγραφή
    16. @4:34

      Έχουμε πλέον τόσες γεννιές καλών παικτών με ευρωπαική εμπειρεία. Δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για τον Ιωαννίδη, ούτε για παραμονή του Βασιλακόπουλου και του Τσαγκρώνη.

      Όλες οι ευρωπαικές χώρες, ειδικά οι παραδοσιακές, προωθούν στις διοικήσεις της ομοσπονδίας του αστέρες του παρελθόντος. Εμείς γιατί απαγορεύεται να τους αξιοποιήσουμε;

      Ρεντζιάς, Κακιούζης (όταν τελειώσει με το καλό), Παπαλουκάς, Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Λάζαρος είναι οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό. Και είναι να απορείς γιατί κανένας από αυτούς δεν έχει εμπλακεί ακόμα στις εθνικές.

      Αλλά τι να περιμένεις όταν μας γαμάνε τα μυαλά με τέτοιο τρόπο, που ο άλλος αποκλείει τον Ρεντζιά, τον παίκτη του ΠΑΟΚ, της Μπαρτσελόνα και του ΝΒΑ, τον πρώτο Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητα, επειδή λέει είναι τάχα μου στα επίσημα του ΣΕΦ.

      Διαγραφή
    17. @5.36 αμα δεν εχεις ιδεα μην μιλας καλυτερα.... ολοι ξερουν πως πηγε παρανομα να περασει υποψηφιοτητα ο ολυμπιακος του ρεντζια.... ο κακιουζης που αναφερεις θα ηταν μια τελεια υποψηφιοτητα απ ολες τις πλευρες.....

      Διαγραφή
    18. @5:41
      Αγόρι μου, ο άνρθωπος είπε ότι με βρωμιές του έκλεψαν πρωταθλήματα. Είσαι ή παριστάνεις τον βλάκα;

      Για τον Ολυμπιακό στο λέω απλά: είχε εν ισχύ συμβόλαιο. Από την πρώτη μέρα της ευρωλίγκας είχε!
      Η ΕΟΚ, η ΦΙΜΠΑ, κι όλες οι ομοσπονδίες δεν έχουν καμία σχέση με την ULEB και κανέναν λόγο στην διοργάνωση των πρωταθλημάτων της. Σου ξαναλέω, αν είσαι άσχετος, μην το παίζεις έξυπνος.
      Οι σχέσεις του Ολυμπιακού με το Νίκο Πιτσίλκα στηροζόταν σε ένα πρωτοσέλιδο της Πράσινης, που έλεγε ότι θα αναλάβει μάνατζερ του ΟΣΦΠ και όπως λέει και το άρθρο διαψέυστηκε πανηγυρικά.
      Όπως επίσης το ίδιο άρθρο γράφει: «Στο πρωτάθλημα της Α1 δεν πρόκειται ν’ αλλάξει απολύτως τίποτα, εκτός κι αν τοποθετηθεί το καλοκαίρι στην ΚΕΔ.»

      ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

      @5:45
      Ο Ρεντζιάς βέβαια πήγαινε για πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, και καλώς θα τον στήριζε ο Ολυμπιακός. Γιατί αυτό θα έπρεπε να αποκλείσει την μελλόντική του εμπλοκή σε οποιοδήποτε πόστο;
      Ότι να ναι

      Διαγραφή
    19. Συμφωνώ παρόλα αυτά με Κακιούζη.

      Διαγραφή
    20. βλεπω αρχιζεις και εκνευριζεσαι και δεν σου κανει καλο..... το οτι υπηρξαν βρωμιες σε ενα πρωταθλημα το οποιο μπορω να το πω κι εγω πχ για το πρωταθλημα του non call ή για το κυπελλο του ολυμπιακου με τον γιαννακη τον μπουρουση να ζηταει τις βιταμινες του δεν σημαινει οτι ο παναθηναικος ή ολυμπιακος ειναι η πιο βρωμικη ομαδα μαθε ελληνικα....
      δηλαδη εσυ που στηριζεις τις κατηγοριες για τον ζαβλανο? η οτι ο σχοινας ειναι παναθηναικος επειδη στο εγραψε ο γαυρος και ο πρωταθλητης τον εχεις δει εσυ με πρασινη φανελα?

      Διαγραφή
    21. Αγόρι σου έγραψα ότι ο ίδιος σου ο παίκτης σε χαρακτήρισε βρωμιάρη. Σου αρέσει δε σου αρέσει.

      Για την ελληνική διαιτησία δεν έχω να συζητήσω κάτι. Δεν ψάχνω πια αξιοπρέπεια εδώ μέσα να παραδεχτεί έστω τα αυτονόητα. Ξέρω ότι δεν έχετε τσίπα, άρα δεν έχω να συζητήσω κάτι.
      Μόνο ότι σας αξίζει ο Μαρινάκης, τέτοιοι ποτυ είστε. Να σας γλεντάει και να σκούζετε.

      Διαγραφή
    22. Εδω ο Λω εκανε δηλωση -ομολογια, τι να λεμε τωρα. "Πιάνεις το χερι του Διαμαντιδη και σου σφυρίζουν φαουλ, ενω στην Ευρωπη δεν σφυριζεται" (λολ). Ε ναι, γιατί να σφυριζεται στην Ευρωπη το hand check, το χάνω-τον-παιχτη-μου-και-μετα-τον-πιανω-απο-πισω του Σλουκα, το σπρωχνω-και-δερνω-τους-αντιπαλους του Χαινς. Καλόμαθε ο Λω όσο ήταν στον ΟΣΦΠ πως θα ρίχνει ξύλο και δε θα σφυριζεται τίποτε.

      Αληθεια, αυτος ο Χαινς, ο υπερσεντερ των 5 ηπειρων και 7 θαλασσων, πως γινεται και απο τοτε που εφυγε απο την προστατευομενη ομαδα του Ρηγα να περναει απαρατήρητος;

      Μονοι σας μαρτυρατε!

      Για πες μας, φίλε της ανανέωσης και του νέου πνευματος, θα συνασπιστειτε μαζι με αλλες ομαδες της Ελλάδας και Ευρωπης να φύγει επιτελους από την (ισόβια?) θεση του ο κ. Ρηγας;

      Διαγραφή
    23. 7:01
      Είσαι παντελώς άσχετος, ε; Εσύ δηλαδή στο ευρωπαικό μπάσκετ έχει καταλάβει ότι η κάθε επαφή είναι φάουλ; Την εποχή του Ζοτς δηλαδή παίζατε από απόσταση;
      Θα ήθελε ωστόσο ένα λινκ για τις δηλώσεις του Λο.

      1. Ο παντελώς απαρατήρητος Χάινς, παρότι έπαιζε στο 4 όλη τη χρονιά, είχε 11,5 pir μέσο όρο. Και αγωνιζόταν μόλις ένα λεπτό λιγότερο από ότι στον ολυμπιακό. Θέλεις να μου πεις τι έκαναν ο Φώτσης κι ο Νίκολας όταν έφυγαν από τον ΠΑΟ ή προτιμάς να μου πεις για τον Μπατίστ; Μήπως για την καράφλα του Καλάθη;

      2. Διάβασε λίγες γραμμές παραπάνω να δεις τι λέω για τον Ρήγα και τον Χριστοδούλου. Ξύπνα.

      Για τις δηλώσεις Λουκά κουβέντα;

      Διαγραφή
    24. Εγώ αυτό το απόσπασμα βρήκα:

      «Άμα τον δείτε στην Euroleague και στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα προσέξετε πως είναι σαν να παίζουνε δυο διαφορετικοί παίχτες. Στην Euroleague δεν τον προστατεύουν και τόσο, οπότε δεν είναι και τόσο καλός άμα δείτε.»

      Ελπίζω να μην είσαι τόσο χυδαίος ψεύτης και αναξιοπρεπής γκεπελίσκος ώστε να του άλλαξες τα λόγια.

      Διαγραφή
    25. Ελα ρε καθεστε και ασχολεισται ειναι φανερο οτι προκειται γι αυτον τον γραφικο που λεει ολο για ντοπες και για τον διαμαντιδη.Οσο ασχολεισται μαζι του τοσο αξια του δινεται.

      Διαγραφή
    26. "Στοιχηματίζω πως αμα παίξουμε με τον Παναθηναικό στην Euroleague, τότε θα τον κερδίσουμε με 20 πόντους."

      χαχαχαχαχα

      μέσα είχε πέσει ο λο

      Διαγραφή
    27. @ 7:39

      Κανονικά όλοι όσοι κατηγορούν αθλητές για ντόπα έπρεπε να φάνε μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Αλλά δυστυχώς η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ώρες ώρες ανύπαρκτη. Να τους έβλεπες αυτούς τους μάγκες του πληκτρολογίου πως θα μετατρέπονταν αίφνης σε κοτούλες, πώς θα ψελλίζαν συγγνώμες με την ουρά στα σκέλια. Όχι τίποτε άλλο, αλλά το χαρτζιλικάκι που τους δίνουν οι πρόεδροί των ομάδων τους δε θα έφτανε ούτε για τα δικαστικά έξοδα, ποσο μαλλον για να πληρώσουν τις αποζημιώσεις.

      Διαγραφή
    28. @7.56 στην τελικη στον επαγγελματικο αθλητισμο υπαρχει κι αυτη η παραμετρος αλλα ειναι το ιδιο ευκολο για ολους οποτε οταν μπλεκεις σ αυτην την παραφιλολογια δεν καταληγεις πουθενα..... και το φοβερο ειναι τοσο υποκριτες που αν πχ ο προεδρος τους υπογραψει εναν παικτη που εχει πιαστει στο παρελθον οπως ο καλαθης αν υπεγραφε στον ολυμπιακο θα διαβαζαμε για υπερπαικταρα κτλ αντιστοιχα και στον παναθηναικο ο μπουρουσης...

      Διαγραφή
  20. Δηλώνω και γω εκστασιασμένος με τη Σερβία. Κάποια πράγματα δεν γίνονται τυχαία

    http://www.youtube.com/watch?v=nUsobLxpueE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα.
    Αφού το χθεσινό ματς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον, επιστρέφω στη μεγάλη νίκη των Γάλλων.

    Οι Γάλλοι πήραν το σκάλπ των Ισπανών γιατί :

    - Έριξαν τον ρυθμό (δέχτηκαν μόνο 2π. από fb) και επιτέθηκαν αυστηρά στο 5-5 (0π. ενεργητικό από fb). Λίγες κατοχές και αυστηρά κατευθυνόμενες.
    - Απέτρεψαν το επιθετικό transition των Ισπανών πιέζοντάς τους στο ριμπάουντ (16 επιθ.).
    - Έπαιξαν εκπληκτική άμυνα στην περιφέρεια (2/22 τριπ. με πολύ λίγα ελεύθερα και μόνο 9 ασσίστ οι αντίπαλοι) και στο post (μόνο 22π. παθητικό στο ζωγραφιστό και με 45% στα διπ. για τους αντιπάλους).
    - Χρησιμοποίησαν τα φάουλ πολύ σωστά χωρίς να δώσουν άκοπα βολές σε αντίθεση με τους Ισπανούς.
    - Είχαν σε εξαιρετική μέρα τους δύο pg και κυρίως τον Ερτέλ ο οποίος είχε καθαρό μυαλό και σωστές αποφάσεις σε μεγάλο κομμάτι του ματς.

    Και παρά το ότι :

    - Πήγαν σε rotation 9 παικτών.
    - Δεν διέθεταν και κανένα σοβαρό παιχνίδι στο post (24π. στο ζωγραφιστό κυρίως από επιθ.ριμπ. ή p’n’r). Ο Γκομπέρ δεν το έχει στο ρεπερτόριό του. Ο Λοβέρν που μπορεί να ποστάρει έμεινε στα 17’ και 4π. Και ο Μπατούμ δεν πήρε μπάλες χαμηλά παρά το ότι τον μάρκαρε ο Ναβάρο και δευτερευόντως ο Ρούντι.
    -Δεν είχαν και δεν έχουν τον μεγάλο σουτέρ (6/24 τριπ.) και η επίθεσή τους ήταν βασισμένη κυρίως στο p’n’r’ με δημιουργούς τους Ερτέλ, Ντιαό και Μπατούμ.
    -Πολλές από τις επιθέσεις τους ήταν σκοτωμένες με την λήξη των 24’’.
    - Έπαιξαν για πολύ λίγο με δύο pg (περίπου 5’).

    Παρόλα αυτά.

    Δεν βλέπω κανέναν να γράφει ότι πόνεσαν τα μάτια του από αυτό το μπάσκετ ή ότι καταριέται την ώρα και την στιγμή που κάθισε να δει το ματς ή να κράζει τον Κολέ επειδή επέλεξε αυτήν την τακτική.

    Υ.Γ. Επειδή βλέπω ότι η υπεράσπιση του «αδικημένου» Μίλος τείνει να πάρει κινηματικές διαστάσεις. Κάτι σε στυλ «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΟΣ». Εύχομαι σήμερα να δούμε ένα πολύ κλειστό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Να δούμε κατά πόσο έχει αλλάξει τσιπάκι ο Σέρβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι δεν σ αρεσει στο rotation των 9 παικτών; για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω δει το ματς, από περιέργεια ρωτάω.

      μίμης

      Διαγραφή
    2. Μίμη, δεν είναι το θέμα αν μ’ άρεσε ή όχι.

      Οι Γάλλοι έπαιζαν από την αρχή άμυνα υψηλής έντασης. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το σφιχτό rotation θα τους εξουθένωνε και στο τέλος του ματς θα είχαν έλλειμμα ενέργειας. Επιπλέον, υπήρχε το ενδεχόμενο να τους δημιουργήσει πρόβλημα με τα φάουλ ειδικά με την ευκολία που τους τα σφύριζαν οι διαιτητές.

      Διαγραφή
    3. δεν είχα καταλάβει αν το θεωρείς σφιχτό ή όχι. εγώ προσωπικά (στο λίγο μπάσκετ που ξέρω) το θεωρώ "κανονικό", ακόμα και για ματς υψηλής έντασης

      μίμης

      Διαγραφή
    4. Δε γίνεται σε τέτοιο ματς να αλλάξεις πλεύση στη στρατηγική που έχεις χαράξει όσον αφορά το rotation.Γίνεται πολύ καλή διαχείριση από τον Κολέ και σε αυτό το κομμάτι... Από τη στιγμή που οι 3 που δεν έπαιξαν δεν είναι της λογικής μπες 5-10 λεπτά σε ρόλο καμικάζι για άμυνα(αν εξαιρέσεις τον Καουντί ο οποίος όμως παίζει σε θέση όπου οι Γάλλοι βγάζουν ενέργεια και έχουν παίκτες μπετόν) δεν μπορείς να πάρεις τέτοιο ρίσκο εφόσον έχεις αποφασίσει να πας το ματς σε αυστηρά πλαίσια.
      Γενικά όσα έχεις συμπεριλάβει στα "παρ'όλα αυτά" δεν είναι ακριβώς όπλα που δεν χρησιμοποίησαν αλλά επιλογές μέσα στον αγώνα.Επιλογές που μπορεί να πάρεις και να σε βοηθήσουν, ή μπορεί να μη σου βγουν.Πχ.αν είχαν παίξει κανα 15λεπτο μαζί Ντιό-Ερτέλ θα έγραφες αντίστοιχα ότι δεν ανέβασε πολύ τον Μπατούμ στο 2.
      Γενικά συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα.

      Χθες οι Λιθουανοί είχαν πράγματα να βγάλουν στο παιχνίδι και ένας καλός προπονητής μπορεί να τα χρησιμοποιήσει υπέρ του.(όπως και ο Σιζέφσκι για την ομάδα του.)
      Όχι δηλαδή ότι απείλησαν τους Αμερικάνους,αλλά είδαμε στο 1ο ημίχρονο να είναι η μόνη ομάδα που εμπόδισε την Αμερική να βγάλει φάσεις στο τρανζίσιον,όχι μη κάνοντας λάθη,αλλά αποδίδοντας εξαιρετική transition defense,με κορμιά να τρέχουν κάθετα στη ρακέτα τους αναχαιτίζοντας την προσπάθεια των Αμερικάνων να φτάσουν σε 2-3 δευτερόλεπτα στο αντίπαλο καλάθι.Έβαλαν καλάθια με όπλο ένα ψηλό και δυνατό ποστ-3 τον Κουζμίνσκας,χρησιμοποιώντας ωραία cross screens για να τον βγάλουν κάτω από το καλάθι(με το miss-match με Χάρντεν), έκλεισαν πολλούς διαδρόμους στην άμυνα και δοκίμασαν διάφορα στην επίθεση με τα βαριά κορμιά τους.Φυσικά τους κατάπιαν οι Αμερικάνοι στην επανάληψη,αφού για να τους κάνεις τη ζωή δύσκολη πρέπει να χεις περίσεμμα ενέργειας,μεγάλους παίκτες,ποιότητα,καλά γκαρντ και φρέσκα πόδια και να τους συγχύσεις(μιας και παίζουν με τέτοια κυνικότητα στο ανοιχτό γήπεδο σαν να μη τους νοιάζει τίποτα αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο) στο πώς θα σε εξολοθρεύσουν.

      Σερβία-Γαλλία(τραγικό να μην προβάλλεται από κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας και όχι συνδρομητικό ο ημιτελικός του Μουντομπάσκετ) απόψε.
      Ψυχολογικά βρίσκουμε ομοιότητες μιας και οι 2 ομάδες ξεκινούν με το ηθικό στα ύψη και μεγάλη αυτοπεποίθηση.Σούπερ είσοδος στο τουρνουά στα νοκ-άουτ,μεγάλες νίκες και οι δύο.
      Αν μπορώ να διαγνώσω πλεονέκτημα για κάποιον σε αυτόν τον τομέα είναι η Σερβία μιας και η νίκη των Γάλλων μπορεί να γίνει κάτι σαν φινάλε για αυτούς αν έχουν αδειάσει ψυχολογικά και από δυνάμεις,εφόσον είναι σαν να έχουν κερδίσει τελικό τη στιγμή που οι Σέρβοι μοιάζει τώρα να ανοίγει η όρεξη τους.
      Μεγάλη μάχη στους πάγκους και τον έλεγχο του ρυθμού όπου οι Γάλλοι είναι μετρ,αλλά οι Σέρβοι προσαρμόζονται.Έχουν δείξει να τους παίρνουν την ψυχολογία και να αποζητούν ρεβάνς για την ήττα στους ομίλους.Μπορούν να τους βάλουν προβλήματα με τα μεγάλα κορμιά,δεν θα ισχύσει τόσο το miss-match του Μπιέλιτσα σήμερα και οι Γάλλοι μπορεί να έχουν απαντήσεις στον Μπογκντάνοβιτς με τους αθλητικούς αμυντικούς τους.
      Από τα παιχνίδια που πιστεύω θα κριθούν εν πολλοίς από την πνευματική-τακτική προσέγγιση των 2 αντιπάλων ενώ θεωρώ ότι το timing και μια ματιά στις φιγούρες των 2 ομάδων ευνοεί τους Σέρβους ενώ οι defensive stoppers τους μπορούν να πνίξουν την Γαλλική περιφέρεια της οποίας η απόδοση-consistency στο σημερινό ματς θα είναι κλειδί.

      55-45 για τους Σέρβους.

      Διαγραφή
  22. Σε διαβαζω 1 περιπου χρονου φιλε Jim. Κανεις καταπληκτικη δουλεια, θερμα συγχαρητηρια.

    Περαν του μουντομπασκετ, ειναι παντως φοβερο αυτο που γινεται στην ελληνικη μπασκετικη σκηνη της...δημοσιογραφιας. Ψαχνεις να βρεις μια τεχνικη αναλυση, κατι ουσιαστικο τελος παντων και πεφτεις πανω σε ατακες, σε ψυχολογικες αναλυσεις, πορτρετα και αναδρομες! Πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.

    Dej10



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρες ,

    Τζιμ δεν ξέρω αν συμφωνείς , πάντως ο Στεφ από την μέχρι στιγμής πορεία των Αμερικάνων σε αυτό το τουρνουά δεν δείχνει ο παίκτης που θα μπορούσε να είναι ταμαμ για τουρνουά FIBA όπως πολλοί περίμεναν. Ο Τόμπσον δείχνει πιο έτοιμος και πλήρης να αναλάβει πολλά κομμάτια και στις δύο πλευρές του παρκέ.Ειδικά χτές ήταν απολαυστικός.

    Σε είχα ξαναρωτήσει και πριν το τουρνουά με αφορμή τα πολλά φάουλ που φορτώνεται ο Στεφ σε κάθε ματς.Μάλλον δεν έχει συνηθίσει το συγκεκριμένο τύπου μπάσκετ που παίζεται στον υπόλοιπο πλανήτη και δυσκολεύεται αμυντικά να ακολουθήσει.Επιθετικά δεν το συζητάμε , το παιδί είναι φονιάς.

    ΥΓ1 Θεωρώ οτι είναι μάταιο να μπλέκουμε σε συζητήσεις -ακόμη!- στην σύγκριση Ισπανια-Γιούγκοι όταν οι 2 μεγαλύτερες μπασκετικές προσωπικότητες της ηπείρου ΓΙΑ ΜΕΝΑ (και ευτυχώς τους πρόλαβα...) , ο τεράστιος Τόνι (ο πιο πλήρης μπασκετμπολίστας που έβγαλε η Ευρώπη) και ο Μέγιστος Ντράζεν (τα λόγια εδώ περιττεύουν) ανήκουν στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

    ΥΓ2 Το ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ.Δεν υπάρχει ομαδικό άθλημα με μπάλα που οι Γιουγκοσλάβοι να μην διακρίνονται.Είναι στο DNA τους..

    ΥΓ3 Ο χτεσινός αιφνιδιασμός των αμερικάνων μέσα σε 2΄΄ με 2 αστραπιαίες πάσες και ανάποδο λέι απ από τον Ιρβινγκ ήταν απλή μαγεία.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο τζιμ είχε γράψει για κλέη τόμπσον πριν το τουρνουά ότι θα είναι ο παίκτης-κλειδί για την Αμερική, αυτό σκεφτόμουν εχθές βλέποντας τον. μόνο ποου ο τζιμ έγραφε ότο τον ήθελε στάρτερ. πολύ καλός παίκτης και σοβαρό παιδί.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Manu ,

      Το παλικάρι με έκανε χτές να τον δω εντελώς διαφορετικά. Τον παρακολούθησα φέτος στα περισσότερα παιχνίδια (NBA άλλος κόσμος φυσικά). Στο τουρνουά δείχνει πολύ πιο συγκροτημένος, παικτης οικονομίας, μάτια για άμεσο τρανζίσιον, πολύ καλή μακρινή μεταβίβαση της μπάλας και καλός αμυντικός. Σίγουρα στο NBA βγάζει το ψωμί του από το σουτ και την άμυνά του , όμως σε αυτό το τουρνουά δείχνει και πολλά άλλα στοιχεία που δεν είχα διακρίνει καθαρά. Ευτυχώς τον κρατήσαμε....

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με αυτά που γράφεται και οι δύο. Απλά αν θυμάμαι καλά ο Τζιμ είχε επισημάνει τον Ντέιβις ως αναντικατάστατο-παίκτη κλειδί.

      Το τουρνουά απέδειξε πως και ο Φαρίντ και ο Ίρβινγκ βοήθησαν πάρα πολύ.

      Αλλά ας περιμένουμε να τελειώσει το τουρνουά. Έτσι λέγαμε και προχτές για την Ισπανία και την πατήσαμε ομαδικώς!!

      Διαγραφή
    4. Kατ'εμέ ο Τόμπσον είναι ο πιο χρήσιμος-αναντικατάστατος σε αυτή την Αμερική. Συνδετικός κρίκος,πολύ ταιριαστός στις ανάγκες του τουρνουά και τη φιλοσοφία της ομάδας.
      Ο Ντέιβις είναι η κολώνα,ο Φαρίντ ο παίκτης που κάνει τη διαφορά και σπρώχνει την ομάδα με τα επίπεδα ενέργειας που βγάζει,τη στιγμή που ο Ίρβινγκ είναι η ασφάλεια της ομάδας σε αυτή την περιφέρεια.
      Μια περιφέρεια που ο Κάρι λειτουργεί περισσότερο σαν εξτραδάκι(με τη λογική-αν τα βάλει βρες καράβι να φύγεις) κι ο Χάρντεν σαν ζυγαριά(αν δεν το παρακάνει στις προσπάθειες του και είναι θετικός ανεβάζει το επίπεδο-αν τα κάνει μαντάρα φέρνει προβλήματα στην ομάδα του)

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα peris.

      Run TMC

      Διαγραφή
  24. Kenneth Faried μετα τον αποκλεισμο της Ισπανιας :"Εκαναν σχόλια αλαζονικά. Ειπαν οτι ειναι καλυτεροι απο εμας. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου για τον αποκλεισμό τους. Τα σχόλια τους ήταν πολύ αλαζονικά και ασεβές προς εμάς και σκέφτηκα, καλά, θα δούμε στον τελικό. Ειμαι απογοητευμενος που δεν θα εχουμε την ευκαιρια να τους κερδισουμε στην χωρα τους», είπε. (ο γαιδαρος στον πετεινο κεφαλα...)

    Εχει πλακα παντως η ολη φαση. Δεν θα το χωνευουν με τιποτα οι Ισπανοι το πειραγμα. Αυτο που μενει τωρα ειναι να χασουν οι Αμερικανοι στον τελικο και να γελαει ολος ο πλανητης και με τους δυο. Η μηπως εχει κανεις αμφιβολιες οτι δεν μπορουν να χασουν απο Σερβια ή Γαλλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά τον ημιτελικό σήμερα τον δείχνει μόνο ο ΟΤΕ και όχι ο ΑΝΤ1??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  26. Οι Αμερικάνοι μέχρι τώρα δεν έχουν παίξει με καμιά πραγματικά καλή ομάδα. Κανείς δεν τους έχει βάλει δύσκολα. Κανείς δεν τους πίεσε, δεν τους ανάγκασε να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν, δεν τους έβαλε να σκεφτούν. Μέχρι τώρα πιέζουν στην άμυνα, εκμεταλλεύονται την αθλητική τους υπεροχή και τρέχουν ακατάπαυστα και όχι πάντα συντονισμένα. Στα 2 ματς που έχω δει μέχρι τώρα, όποιος πάρει μπάλα τρέχει και όταν προκύψει ανάγκη για σετ παιχνίδι, οι πάσες δεν είναι ποτέ περισσότερες από δύο και ας είναι καλά τα επιθετικά ριμπάουντ.

    Επομένως, η πρώτη φορά που θα βρεθούν μπροστά σε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να τους αποσυντονίσει θα είναι στον τελικό. Είτε είναι απέναντί τους οι Γάλλοι είτε οι Σέρβοι. Και οι δύο έχουν δώσει δείγματα γραφής ότι είναι ομάδες με τακτική προσήλωση και καθοδήγηση από τον πάγκο. Είναι δύσκολο να αντέξουν γιατί μεταξύ άλλων δεν έχουν και πολλές λύσεις. Αλλά αν καταφέρουν να αλλάξουν τις συνήθειες των Αμερικάνων, να μικρύνουν το γήπεδο και με δεδομένο ότι οι παίκτες της USA Team είναι άπειροι από τέτοια τουρνουά, τίποτα δεν αποκλείεται. Τότε θα δούμε τους pg απέναντι σε στημένη άμυνα, πώς θα λειτουργήσουν τα βαριά κορμιά τους στο ‘’4’’ και στο ‘’5’’, πώς θα καλυφθεί η ανυπαρξία μακρινού σουτ από τους pf κλπ

    Σκέφτομαι τι θα μπορούσε να τους κάνει μια πλήρης Γαλλία ή μια Σερβία χωρίς ελλείψεις και έναν παιγμένο κόουτς στον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όλα αυτά από δυο αγώνες που είδε...

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα!!! Έχεις δίκιο.

      Και να σου πω και κάτι μεταξύ μας.
      Κι αυτά τα 2 δεν τα είδα ολόκληρα.

      Διαγραφή
    3. κατσε να δούμε τι θα τους κάνει τώρα, και μετά ας οραματιστούμε τι θα τους έκανε η μια ή η άλλη πλήρης... και οι ηπα απουσίες εχουν έτσι;

      Διαγραφή
    4. Είπαμε, οι ΗΠΑ είναι γκραν φαβορί. Και ξέρεις γιατί; Κυρίως γιατί παίζουν καταπληκτική άμυνα. Από την άμυνά τους αρχίζουν τα πάντα.

      Και, ναι. Έχουν κι αυτοί απουσίες.

      Πόσο, όμως, ευκολότερο είναι γι’ αυτούς να καλύψουν 2 και 3 παίκτες που λείπουν σε σχέση με την Γαλλία ή την Σερβία; Η δεξαμενή από την οποία μπορούν να διαλέξουν παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα τους είναι τεράστια. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν βαριά βαριά 20 παίκτες που μπορούν θεωρητικά να σταθούν σ’ αυτό το επίπεδο. Και ορισμένους, όπως ο Πάρκερ, που είναι κομβικοί για το παιχνίδι τους. Για τις ΗΠΑ αυτό δεν ισχύει ακόμη κι αν μιλάμε για παίκτες επιπέδου Ντουράντ.

      Διαγραφή
  27. κεφαλαιο τεοντοσιτς: ουτε παιχτακι της σειρας ηταν ποτε ουτε καμια θεοτητα εγινε τις τελευταιες μερες!!!ενας πολυ ταλαντουχος παικτης ηταν που κληθηκε σε πολλη μικρη ηλικια να ανταποκριθει σε πολυ δυσκολες καταστασεις!!!στα 22 του επαιζε και επρεπε να κερδιζει μια απο τις μεγαλυτερες ομαδες ολων των εποχων στην ευρωπη, τον παο!!!μετα πηγε τσσκα και του φορτωσαν την ανατροπη απο το -19 απεναντι στον οσφπ οταν στην ομαδα υπηρχε ενας κιριλενκο, ενας σισκα και παει λεγοντας!!!και φυσικα ολοι ξεχνανε οτι για να προηγηθει η τσσκα με 19π εβαλε το χερακι του κυριως ο ιδιος με 4 τριποντα σχεδον συνεχομενα......

    ναι, θελει να σουταρει, σουταρει αψυχολογητα αρκετες φορες αλλα δε φοβαται να το παρει πανω του και αυτο το κανει απο μωρο......
    ναι, δεν ειναι κανενας σουπερ αμυντικος αλλα οταν θελει προσπαθει και αυτο αρκει σε συνδιασμο με ολα τα αλλα που προσφερει στο παρκε.

    ειπανε πολλοι για τον ιτουδη που τον ξαναυπεγραψε με ενα σκασμο λεφτα φετος!!!ξεχνανε ομως το σημαντικοτερο,
    ο μιλος τωρα μπαινει στην πιο παραγωγικη του ηλικια!!ειναι 27 στα 28 και μιλαμε για εναν πλει μεικερ, οπου η ηλικια ειναι σε αμεση συναρτηση με την μεγαλη ωριμοτητα που πρεπει να εχει για να καθοδηγησει μια ομαδα.
    οι εμπειριες που κουβαλα ο παικτης ειναι σπανιες για παικτη της ηλικιας του και αν ειναι υγιης θα πετυχει αρκετα στο μελλον.δεν ειναι μεγαλος παικτης αλλα μπορει να γινει!

    κεφαλαιο γαλλια: τους αξιζουν συγχαρητηρια, ετσι απλα!!με ενα ροστερ με αρκετες απουσιες (στα ματια τα δικα μου απλα μετριο για πρωταθλητισμο) και εφθασαν 4αδα αποκλειωντας το μεγαλο για μενα φαβορι της διοργανωσης!!!και μετα βγαινει ο λιναρδος, ο οποιος τυγχανει να ειναι προπονητης μπασκετ, και λεει "ποιος κολε?ο παρκερ και η παρεα του!!" και λες "πώς ειναι δυνατον αυτος ο ανθρωπος να βγαζει λεφτα απο το μαπσκετ?"!!!!ο ντιαο κανει το τουρνουα της ζωης του, ενω ο ερτελ βρηκε χωρο με την απουσια του παρκερ και κανει απιστευτα πραγματα.τα τελειωματα του προχθες με την ισπανια ηταν απλα μαγικα και θα του δωσουν απιστευτη αυτοπεποιθηση εν οψει της νεας χρονιας!!!

    κεφαλαιο ισπανια: εγραψαν μαυρη σελιδα την τριτη!!!πολλοι το χαρηκαν αλλα δεν το συμμεριζομαι. ναι, ειναι αντιπαθεις λογω του μπλαζε υφους τους , του θεατρινισμου τους, ειναι αντιπαθεις γιατι αν ειναι δυνατον διαμαρτυρονται και οι 12 προκλητικα στο διαιτητη!!!
    για μενα ομως ολα αυτα ειναι μεσα στο παιχνιδι!!!οποιος μενει σε αυτα, οπως εμεις , χανει, οποιος τα ξεπερνα τους κοντραρει στα ισισ!!!εκει ειναι η ουσια για μενα!!!

    για μενα η ισπανια ειναι προτυπο!!!εχουν απιστευτο ταλεντο, απιστευτες υποδομες, το καλυτερο πρωταθλημα, εχουν προπονητες (δεν εννοω φυσικα τον ορενγκα) και στην εθνικη τους υπαρχει ιεραρχια (πρωτα ο παου, μετα ο ναβαρο τον οποιο σεβονται ολοι ανεξαιρετως και ας μην εκανε καριερα απεναντι και μετα ολοι οι αλλοι) , κινητρο για συμμετοχη και ποτε δεν ειχαν κοντρες, ιντριγκες και φαγωμαρες!!ειναι ενωμενοι σα γροθια!!!
    1-2 μεταλλια πανω κατω δεν κανουν τη μεγαλη διαφορα!!!για καποιους ισως την κανουν , οκ!το θεμα ειναι οτι προκειται για την πεμπτουσια του ευρωπαικου μπασκετ που 8 χρονια τωρα παραμενει φοβητρο!!

    κεφαλαιο usa: δεν τους εχω παρακολουθησει πολυ λογω της χαμηλης δυναμικοτητας των μεχρι τωρα αντιπαλων τους!!!μου δινουν την εντυπωση οτι καλυτερα να αμυνεσαι εναντιον τους (με μεγαλυτερο κινδυνο το ριμπαουντ) παρα να επιτιθεσαι!!!παιζουν καλη αμυνα, αμυνα κλασσικη αμερικανικη πανω στη μπαλα, ενω τα δυνατα κορμια των φαριντ και ντειβις κανουν καλη δουλεια στα ψηλα.επαναλαμβανω , οι αντιπαλοι τους μεχρι τωρα δεν προσφερονται για ασφαλη συμπερασματα.

    ΣΜ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έναν μπασκετμπολίστα στα 22 τον θεωρείς τόσο μικρό;

      μίμης

      Διαγραφή
    2. για ηγετης σε μια μεγαλη ομαδα σαν τον οσφπ , που εχει στοχο να χτυπησει την αυτοκρατορια του παο και να παρει ευρωλιγκα, παιζοντας στη θεση του ποιντ, ναι , ηταν μικρος!!!

      δεν εννοω οτι στα 22 του ενας παικτης ειναι μικρος!!σαφως και οχι!!!

      αλλα για να χει το κουμαντο στο ποιντ μιας μεγαλης ομαδας που κανει πρωταθλητισμο, ναι ειναι πολυ μικρος.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Αυτό με τον Λινάρδο είναι πραγματικά απίστευτο.


      Ανθρωποι που ζουν από το μπάσκετ να νομίζουν πως το 2014 ένας παίκτης και η παρέα του με μαριονέτα προπονητή μπορούν να κάνουν αυτό που έκανε η Γαλλία, σε ένα άθλημα που η παρεμβατικότητα ενός κόουτς σε ζωντανό χρόνο συγκρίνεται μόνο με αυτήν ενός προπονητή ράγκμπι.

      Α ρε Αλέφας που σας χρειάζεται


      Ο σκροπολίθας

      Διαγραφή
    4. ε για τα ευρωπαικα δεδομενα μικρος ειναι στα 22...για το nba οχι! Mη ξεχναμε οτι η γενια του οσφπ (παπανικολαου κλπ) ηταν η πρωτη γενια που τοσοι πολλοι μικροι επαιζαν σε τοσο υψηλο επιπεδο απο τοσο νωρις..

      Απο την αλλη εδω θεωρουμε τον γιανκοβιτς...ταλεντο που ειναι 24 χρονων (!!)..δε λεω οτι δεν ειναι καλος παικτης, αλλα στην ηλικια του επρεπε να ειναι βασικος σε ομαδα επιπεδου για να εριμενουμε απ αυτον.

      Αν ξερει καποιος ας με βοηθησει...υπαρχει νεοτερος απο τον teodosic που εχει κερδισει το mvp ευρωλιγκας?

      Favors

      Διαγραφή
    5. διαφωνώ, γιατί γενικά πιστεύω ότι ο κάθε πόιντ γκαρντ πρέπει να κάνει κουμάντο στην ομάδα του, οπότε έστω και στα 22 πρέπει να είναι έτοιμος για αυτό. εξάλλου και η ομάδα του δεν ήταν γυμνή τότε, δεν έπαιζε μόνος του!

      μίμης

      Διαγραφή

    6. Έλα, Favors. Καλησπέρα.

      Σε βοηθάω εγώ. Όχι, φίλε. Δεν υπάρχει.

      Βοήθα με εσύ τώρα. Υπάρχει παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας που να έχει παίξει σε 5 F4 και δεν έχει πάρει τίτλο; Μιλάμε για παίκτη με πρωταγωνιστικό ρόλο. Όχι να κουνάει πετσέτες.
      Άντε. Κάν’ τα 4, γιατί το 2009 όντως κούναγε πετσέτες.

      Υ.Γ. Να ‘σαι σίγουρος ότι αν υπήρχε ο θεσμός του MVP την περίοδο της Γιουγκοπλάστικα ή της Παρτίζαν, θα είχαν πάρει ο Κούκοτς, ο Ράτζα, ο Ντανίλοβιτς. Και θα ήταν νεότεροι από τον Μίλος.

      Διαγραφή
    7. Η ερώτηση είναι απλή. Υπάρχει κάποιος που στα 22 του να πήρε ευρωλίγκα ως ηγέτης ομάδας του, και πολύ περισσότερο από τη θέση του playmaker;

      Μήπως πήρε ο Διαμαντίδης; Μήπως ο Σπανούλης; Μήπως ο Παπαλουκάς; Μήπως βρε αδερφέ ο Γιασκεβίτσιους; Μήπως ο Ναβάρο; Έστω ο Μποντιρόγκα; Ξέρω εγώ, μήπως ο Τζινόμπιλι;

      ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
      Οπότε εκ των πραγμάτων, ένας παίκτης 22 χρονών -ναι- είναι μικρός.

      Διαγραφή
    8. @77
      Πολύ πρόχειρα, ο Τόμιτς έχει ήδη 4 χωρίς τίτλο.

      Διαγραφή
    9. @Σκροπολιθας...Μαλλον ο Λιναρδος τα ειπε αυτα γιατι γνωριζει καλα απο προπονητες που απλα παριστανται στον παγκο γιατι οι παικταραδες που ειχαν μεσα στο παρκε καθαριζαν τα παιχνιδια..Εχει συνεργαστει αλλωστε και μ' εναν απο τους κορυφαιους του ειδους..ΚΑΠΠΟΣ..

      Διαγραφή
    10. @77
      Κι άλλο ωραίο παράδειγμα. Ο Χριάπα.
      Η ομάδα του έχει πάρει 1, το 2008 με αυτό μόλις να έχει ενταχθεί στο ρόστερ, να μην έχει ρόλο και να κάνει γκεστ εμφανίσεις για τη συμμετοχή στο final4.
      Στα υπόλοιπα 7, που έχει συμμετάσχει κανονικά, έχει πάρει τα εξής: κανένα!!!

      Διαγραφή
    11. η κατάκτηση της ευρωλίγκας και το γεγονός αν είσαι ηγέτης στην ομάδα σου είναι δυο διαφορετικά πράγματα. παραδείγματα και αντι-παραδείγματα περί βραβείων mvp-oscar κτλ υπάρχουν πολλά.
      π.χ. ούτε ο γκάλης κατέκτησε ευρωλίγκα, δεν λεει τίποτα αυτό όμως για την αξία του

      μίμης

      Διαγραφή
    12. ακόμα μια απορία : ποιος επιλέγει τον mvp της ευρωλίγκας, του Φ4 κτλ και με ποια κριτήρια;

      μίμης

      Διαγραφή
    13. Ο Χριάπα έχει παίξει σε 7 f4; Πότε, ρε παιδιά;
      Εγώ τα βγάζω 5 (2009, 2010, 2012, 2013, 2014), αν εξαιρέσεις το 2008 που λες. Αφήνω στην άκρη το ΄09 και το ’10 που δεν ήταν και η κολώνα της ομάδας. Πάμε στα άλλα 3. Μάντεψε ποιόν είχε συμπαίκτη σ’ αυτά.
      Ο Τόμιτς έχει παίξει σε 4, όντως. Οπότε, βρήκαμε άλλον έναν.

      Διαγραφή
    14. Το 2003 στη Βαρκελώνη 52 λεπτά συμμετοχής.
      Το 2004 στο Τελ Αβίβ 31 λεπτά συμμετοχής.

      Αλλά δεν εκτίθεσαι για αυτό!
      Αυτή είναι μια πληροφορία που ο καθένας μας θα μπορούσε να είχε ξεχάσει, και για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ θυμόμουν.

      Εκτίθεσαι όμως όταν χρεώνεις την αποτυχία της ΤΣΣΚΑ στο φετινό final4 στον Τεόντοσιτς. Να φανταστώ ότι φταίει ο Μίλος που ο Χριάπα είχε σκατά στο σορτσάκι και στα χέρια, κι έχασε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση με Μακαμπι;

      Διαγραφή
    15. Επίσης το 2010, και για αυτό εκτίθεσαι επίσης, ο Χριάπα έχει κάνει σεζόν με 15 pir μέσο όρο και είναι στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης. Πως στο διάολο δεν έχει ευθύνη;

      Διαγραφή
    16. Άσε, φίλε. Όλοι στην έκθεση είμαστε. Μονίμως.

      Να σου πω ότι θυμόμουν ότι ο Χριάπα έπαιξε στα F4 του ’03 και του ’04, θα σε γελάσω. Οπότε, mea culpa γι’ αυτό. ΟΚ, υπάρχει κι άλλος loser στην Ευρώπη. Ο Ρώσος.

      Πλάκα κάνω.

      Λοιπόν, επειδή αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια. Τελειώνω εδώ την κουβέντα για τον Τεόντοσιτς. Ξεκίνησα να πειράξω τον Favors και πλακώσατε όλοι οι θαυμαστές του Μίλος να με φάτε. Παραδέχομαι ότι του έχω τρελή «αδυναμία».

      Κολλήματα είναι αυτά.

      Διαγραφή
    17. Πρέπει κάποιος να ρωτήσει τον έρμο τον Παναγιώτη Γιαννάκη τη γνώμη του για τον Μίλος. Ιδιαίτερα για το ΦΦ στο Παρίσι, όπου ο Σερβος εμφανίστηκε ξημερώματα την ημέρα του τελικού στο ξενοδοχείο τύφλα. Παιχτης-ηγέτης, να στηρίζεται η ομάδα πάνω του!

      Διαγραφή
    18. Δε σου που είπα τίποτα που ξέχασες το 2002 και το 2003, αλλά για τα υπόλοιπα...

      Αυτό που θέλω να πω για τον Τεόντοσιτς, είναι ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκονται αθλητές που τους θεωρούμε παικταράδες, υπερπολύτιμος και τους έχουμε ενδεχομένως στο απυρόβλητο.

      Τον Τεόντοσιτς όμως τον έχουμε όλοι λίγο ή περισσότερο στη μπούκα και στο στόχαστρο.

      Για δυο λόγους κατά τη γνώμη μου.
      Πρώτον για οι πάλαι ποτέ θαυμαστές του (κι εγώ ανάμεσά τους) χτίσαμε τέτοιες προσδοκίες για αυτόν τον παίκτη, που οτιδήποτε άλλο εκτός από την κορυφή μας φαντάζει αποτυχία.

      Το δεύτερο, ξέρει ότι θα προκαλέσει λίγο, αλλά είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει, οπότε δε βρίσκω λόγο να μην το αναφέρω.
      Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η πλευρά των Παναθηναικών κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι όσα είδαμε το 2010 ήταν νορμάλ και φυσιολογικά. Οι περισσότεροι το κάνουν ενδεχομένως ασυνείδητα, αλλά πάντα συνεπικουρούμενοι από τη συνειδητή στάση πράσινων δημοσιογράφων.

      Διαγραφή
    19. @704
      Ένα δημοσίευμα;

      Διαγραφή
    20. Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι ο Προφήτης, η αυτού Μεγαλειότης, ο Μωυσής που ξαναγράφει τις Δέκα Εντολές με πένα Pick n Roll.


      ΥΓ. Το αστείο είναι ότι στο τουρνουά είναι πάρα πολύ καλός.

      Ισως γιατί αυτό το τουρνουά της μιας ανάσας που λέει και ο Τζιμ δεν του αφήνει το χρόνο να σκεφτεί τι μ@λ@κιες μπορεί να σκαρφιστεί για να τα διαλύσει όλα.


      ΥΓ2. Μην πέφτετε να μας φάτε οι Φίλοι Τεόντοσιτς. Απλά η συνήθεια που έγινε λατρεία είναι να τον βλέπεις κάθε φορά να αποτυγχάνει λόγω μυαλού και όχι επειδή του λείπει το ταλέντο.



      Ο σκροπολίθας

      Διαγραφή
    21. Δε διάβασα πάντως πουθενά ότι είναι ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης, ούτε ο πληρέστερος παίκτης του κόσμου, ούτε ότι είναι καλύτερος του Γκαλη.
      Οπότε Σκροπολίθας, κράτα την ειρωνεία σου για εκεί που πρέπει.

      Διαγραφή
    22. Η επαφή ναι, κανονικά είναι φάουλ. Αυτοί είναι οι κανόνες του μπάσκετ. Στην πράξη, όχι, δεν σφυρίζονται όλες, ωστόσο όταν χτυπάς το χερι που τριπλάρει ή σουτάρει, είναι αυτονόητο πως (θα έπρεπε να) σφυρίζεται φαουλ. Ο Λω έπαιζε μονίμως κάνοντας φαουλ με τα χερια του, το ίδιο και ο Χαινς (χωρίς να σημαίνει αυτό πως κατά τα άλλα δεν είναι καλοί παιχτες). Με πιο νορμάλ διαιτησία, και οι δυο ναι μεν θα ήταν καλοί παιχτες, όχι όμως ικανοί για να φέρουν ευρωπαϊκό τίτλο (γιατί μη γελιόμαστε, αυτοί κυρίως φέραν τους δυο τίτλους).

      Ο Νικολας εκανε ακριβως ό,τι και ο Λω όταν εφυγε απο εσας.

      Ο Φωτσης ποτε ακριβως εννοεις, εφυγε 3-4 φορες και επαιξε σε καλες ομαδες με μεγαλα συμβολαια, ενώ παράλληλα είχε αδιάκοπη συμμετοχή στην Εθνική. Ποτέ δεν ήταν παιχτης των 15-20 ποντων, ουτε στον ΠΑΟ ουτε πουθενά. Επίσης, είναι φανερή η φθορά του πλέον, απόδειξη οτι δεν παιζει όπως στα 30 του. Συμφωνα με τη λογική σου, θα πρεπε να πεταει και να βγάζει φωτιές τώρα που ξαναγύρισε. Αφου ομως ειναι απλα μετριος πλεον και στον ΠΑΟ, πώς δικαιολογείται η απίθανη συλλογιστική σου; Κάπου μπάζει.

      Τωρα για τον Μπατιστ, φανταζομαι δεν περιμενεις σοβαρη απαντηση. Εφυγε στα 36(!) του για τελευταια ενσημα και φυσικα περασε απαρατηρητος. Όπως επισης απαρατηρητος έως αρνητικος ήταν οσο έπαιξε περσυ στον ΠΑΟ. Ξανά, συμφωνα με τη λογική σου, θα έπρεπε να πεταει πάλι εδω, ετσι δεν ειναι? Τοτε γιατι δεν πεταγε? Μηπως απλα γιατι ειχε μεγαλωσει?

      Είναι σουρεαλιστικό από τη μια να παίρνετε παίχτες-πρωταθλητές από τον ΠΑΟ για να σας βοηθήσουν να γίνετε κι εσείς πρωταθλητές -όπως ο Σπαν, ο Περπερογλου - και από την άλλη να τους συκοφαντείτε ότι ήταν μες στην ντοπα όσο παιζαν στον ΠΑΟ. Και τότε γιατί τους θέλατε/θέλετε; (γιατι ενδιαφερον δειξατε και για αλλους πχ Καιμακογλου, Μασιουλις).. Σουρεαλιστικό πραγματικά!

      Για το Λουκά τι θες να σου πω; Πάνω στα νεύρα του είπε διάφορα περί βρωμιάς στην Ελλάδα, τα οποία τα ξέχασε μάλλον και ο ίδιος, μιας και ξαναγύρισε τρέχοντας στην Ελλάδα να παίξει. Οπότε καταλαβαίνεις πόσο βαθιά τα πίστευε.

      Χαιρομαι που συμφωνουμε (επιτελους σε κατι!) και για το Ρηγα και για το Βασιλακόπουλο. Να φύγουν και να αφήσουν νέους και πιο ικανούς στη θέση τους.

      Διαγραφή
    23. Σορυ, το σχολιο αυτο πηγαινε ως απαντηση για -αρκετά- πιο πανω σχολιο (12 Σεπτεμβρίου 2014 - 7:13 π.μ.)

      Διαγραφή
    24. Το αστείο με την όλη ιστορία είναι οτι αν οι Γάλλοι έκαναν το μεγάλο comeback σήμερα(αν πχ.είχε χάσει εκείνο το μεγάλο 3ποντο στο τέλος ή δεν έβαζε τις βολές ο Κάλινιτς) πολλοί θα του είχαν χρεώσει την ήττα τελικά μην καταλαβαίνοντας ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα....

      Το θέμα Τεόντοσιτς έχει καταντήσει υπερβολικά γραφικό για να το συζητάμε τόσο πολύ ακόμα εδώ μέσα...

      Διαγραφή
  28. οι αμερικανοι εχουν περασει ολοι απο πληρη ελεγχο αιμα-ουρα η κανει τζιζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. https://www.youtube.com/watch?v=oY12cFjrHjU

    Δωράκι στο Jimmy από τη φαμίλια του Little Italy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @7:40
    Που έγραψα για ντόπα;
    Λογικό είναι κάποιοι που φεύγουν μια ομάδα και πάνε σε μιαν άλλη μερικές φορές να αποτυγχάνουν. Εσύ αναφέρθηκες στον Χάινς (ατυχέστατα) και εγώ σου απάντησα.

    Ο Λουκάς το είπε χρόνια αφότου είχε φύγει από τον Ολυμπιακό.

    Τις δηλώσεις του Λο στις ανάρτησε και καμία σχέση δεν έχουν με τη δική σου παραχάραξη. Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιες δηλωσεις του Λο έβαλες, αυτές που ανακάλεσε ο ίδιος;

      Διαγραφή
    2. Δε μου ανάρτησες κάποιες καλύτερες.

      ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕ

      Διαγραφή
  31. το σερβια-γαλλια δεν το δειχνει ο αντ1;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νομίζω πως μπορούμε να πούμε φέτος για αυτήν την Σερβία πως είναι η Σερβία του Milos Teodosic.

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έχει φάει τα χαστούκια της ζωής του ο Μίλος τόσα χρόνια στην Ευρώπη και μετά απο ένα καλό τουρνουά οι Αμερικάνοι σχολιαστές τον ανακήρυξαν Βασιλιά της Ευρώπης. Είπαν ο μόνος λόγος που δεν έρχεται στο NBA είναι γιατί θέλει να είναι ο καλύτερος στο τουρνουά που παίζει και τα τελευταία χρόνια είναι μακράν ο καλύτερος PG της Ευρώπης.

    Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης , Σ.Ροντρίγκεθ σαν να μην υπήρξαν και υπάρχουν μπροστά στον γεννημένο νικητή Μίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταξ οι αλλοι τρεις. Αλλό ο Σέρχι είναι μια τρίχααπό τα αρχίδια του Μίλος

      Διαγραφή
    2. απο αποψη ταλεντου ο μιλος ειναι ανωτερος και των 4αρων που λες... το προβλημα του ειναι στο μυαλο οποτε ειχε σοβαρο προπονητη να τον κουμανταρει αποδεικνυε την αξια του...... εχει επισης την κυριακη την ευκαιρια να γινει μυθος αλλιως θα παραμενει ενα τεραστιο ταλεντο που δεν προσφερε αυτα που μπορουσε.....

      Διαγραφή
  34. ...όσοι τυχόν περιμένατε Αντένα και τον ήπιατε και δεν βρήκατε άκρη, προλαβαίνετε τηντελυταία περίοδο : http://w-sp.tv/us/?id=u2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. allez les blues !!!!!!!!! πάμε για την ανατροπή ρε παιχταράδες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τελικα θα αποδειχθει πως αποκλειστικαμε απο τους παγκοσμιους πρωταθλητες σερβους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μπράβο μωρή Γαλλία ! Πολύ σκληρή για να πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οι γαλλοι εχουν μπει στο τελευταιο δεκαλεπτο με σκοπο να παιξουν τρελη αμυνα. Για να δουμε. Το τρελο ειναι οτι μεχρι τωρα αντι να παιζουν στο ζωγραφιστο που ειναι πολυ δυνατοι παιζουν με τριποντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. τρελαμένο σπριντ προς τον τελικό τα σερβόπουλα!! μπράβο τους.. λέτε να πάρουν κούπα με καμιά 30ρια πόντους και 10 ασίστ του φίλου μας του μίλος;

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κρίμα να μην μπορεί να παίξει τελικό αυτός ο Batum. Δεν ήθελε να χάσει με τίποτα. Οι Σέρβοι αξίζουν πολλά μπράβο γιατί πήραν όλα τα ματς στα νοκ αουτ με μεγάλη επιθετική παραγωγή και πολλές λύσεις και δείξανε ότι αντέχουν στην πίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ...εμπρός τώρα, μπείτε να φάτε τον σεβεντισέβεν όσοι δεν σας έφερε ο ντελιβεράς την παραγγελία την ώρα του αγώνα...

    (...περί ορέξεως Τεοντοσόπιτα δηλαδή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους πρόλαβα, washcloud!!!

      Θα πάω για ύπνο αρτιμελής.

      Τα λέμε.


      Διαγραφή
  42. Δεν επαιξαν καθολου ασχημα οι Γαλλοι, εχασαν με το απιστευτο 94 ranking;! Απλα οι Σερβοι ηταν ακομα καλυτεροι. Τρομεροι σημερα οι Μπατουμ και Τεοντοσιτς. Πολυ καλος και ο Μπογκντανοβιτς στο τελευταιο δεκαλεπτο. Να δεις που στο τελικο οι Σερβοι θα ειναι πεθαμενοι και οι αμερικανοι θα παρουν την κουπα παιζοντας με πεθαμενες ομαδες και αφηνοντας ολες τις υπολοιπες διεκδικητριες να σφαχτουν μεταξυ τους. Τελικα μαλλον ειμασταν και εμεις ατυχοι παιζοντας με τους Σερβους στους 16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ατυχές μου κάνει το "άτυχοι".
      Το φέρανε έτσι τα πράμματα και παίξαμε με μια αξιόλογη (όπως ΤΕΛΙΚΑ αποδείχθηκε, διότι αρχικά, δεν θα το 'λεγα) ομάδα. Τί να κάνουμε.
      Το ΠΑΛΑΙΨΑΜΕ, το αντιπαλαίψανε κι αυτοί, και τελικά χάσαμε. Και καλά κάναμε και χάσαμε αφού δεν είμασταν "αρκετοί" στην πράξη, για να τους πάρουμε.
      Το προτιμώ χίλιες φορές, από το να βγάζαμε ένα τουρνουά με Δομινικανούς, Ανγκολέζους και δεν ξέρω 'γω πόσους άλλους πεθαμένους (...σαν μερικούς-μερικούς...) και αν φτάναμε τελικό.

      Αν κάτι με χαλάει, είναι που στο τέλος παραδοθήκαμε σε σημείο να φτάσει το σκορ στα όρια ενός σκορ που υποδηλώνει διασυρμό. Χωρίς βέβαια στην πράξη να διασυρθήκαμε, σε καμμία περίπτωση.

      Και όχι, δεν βγάζω καμμιά εθνικοψωροπερήφανη κωρώνα, τύπου "εεε χάσαμε από έναν από τους ΦΙΝΑΛΙΣΤ - άρα είμαστε πολύ ωραίοι κύριέ μου". Χάσαμε "απλώς" από μία αξιόλογη (όπως αποδείχτηκε) ομάδα όπως είπα, καθώς είμασταν "λίγοι" απέναντί τους, και προφανώς λιγότερο αξιόλογοι από αυτούς, στην πράξη.

      Διαγραφή
  43. Τι ματσάρα!!! Τι είδαμε πάλι σήμερα!!!

    Οι Σέρβοι μας έστειλαν όλους αδιάβαστους. Κι από εκεί που τρέκλιζαν στην α’ φάση πάνε στον τελικό. Κάνοντας την αρχή με μας, αρματώθηκαν με εκρηκτικά και γάζωσαν κάθε περαστικό στο διάβα τους. Σήμερα τα χρειάστηκαν στο τέλος λόγω απειρίας. Και λόγω του τεράστιου ματς του Μπατούμ. Η άμυνα που έπαιξαν στο α’ μέρος ήταν για σεμινάριο
    Άξια η Γαλλία. Απέδειξε ότι έχει πια το χαρακτήρα να παλεύει και χαμένα ματς. Παλιά της τα γυρνούσαν. Τώρα έχει το χαρακτήρα να παλεύει να τα γυρίσει αυτή.
    Μεγάλο ματς από την «αδυναμία» μου τον Μίλος. Ήταν εξαιρετικός, ειδικά στο α’ μέρος. Μπορεί αυτό το τουρνουά να είναι και η Νέμεσή του. Αν και για να τα λέμε όλα, όταν ζόρισαν τα πράγματα τα κάστανα από την φωτιά τα έβγαλε το παλικαράκι με το ‘’7’’. Μπογκντάνοβιτς με 7 σερί πόντους.
    Να μην ξεχάσω ότι σ’ εκείνη την δύσκολη στιγμή για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς υπήρξαν 1-2 ευγενικές χειρονομίες από τους γκρι με 2 φάουλ εκτός φάσης που δεν υπήρξαν ποτέ και έστειλαν τους Σέρβους στις βολές. Α, και το καλάθι της δεκαετίας του Ραντούλιτσα με ανάποδο ψαλίδι!!!
    Οι Σέρβοι δίκαια, όμως, είναι στον τελικό. Αν κερδίσουν τον τίτλο απέναντι στις ΗΠΑ θα μιλάμε για το ριφιφί του αιώνα.

    Υ.Γ. Ρε παιδιά, μέτρησε κανείς πόσα συνεχόμενα τρίποντα έβαλαν οι Γάλλοι στα τελευταία λεπτά;
    Υ.Γ. 1 Ο Μίλος στο α’ και ο Μπατούμ στο β’, ήταν σαν να πετούν βότσαλα στην θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...μια διόρθωση αδερφέ : Η "Νέμεση", αντιστοιχεί, πες, "στα φαντάσματα του παρελθόντος που μας κυνηγούν". Δεν είναι ούτε ξόρκισμα, ούτε "η εκδίκησή μας προς άλλους (ή προς καταστάσεις)", ούτε "δικαίωση".

      Κατά τ' άλλα, χαίρομαι που υπάρχουν "πάρλες" ΟΠΩΣ εσύ στο παρόν μπλόγκιον, που έχουν μια χαρά τ' αρχίδια για ν' αναγνωρίζουν πράγματα, χωρίς να καταφεύγουν σε ναιμεναλλατζίδικες κωλοτουμπιάσεις, μόνο και μόνο για να δείξουν (ψωρο)περηφάνια.
      Μετάφραση : Ο Μούρλος Τρελλόντοσιτς, όντως ήταν εκπληκτικά μεστός (ειδικά) απόψε (όπως και στα προηγούμενα δύο καυτά παιχνίδια που δώσανε οι Σέρβοι). Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το (δεδομένα) "ένοχο" παρελθόν του.
      Το μόνο που μπορεί ν' αλλάξει, είναι το υπό συζήτηση μέλλον του. ΜΑΚΑΡΙ να έχει στρώσει σε τέτοιο βαθμό και να έχει αυτό το στρώσιμο διάρκεια, ώστε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ να μπει σιγά-σιγά στη λίστα με τους ΑΛΗΘΙΝΑ μεγάλους Ευρωπαίους. Κέρδος για τον κάθε απλό μπασκετόφιλο θα είναι, άλλωστε.
      Ως τότε, ένα Μουντομπάσκετ δεν φέρνει Άνοιξη. Και ο Χειμώνας του έχει κρατήσει αρκετά, ώστε να ΕΙΝΑΙ δικαιολογημένος, όποιος δύσκολα μπορεί να τον πιστέψει.
      Προσωπικά, τυχαίνει να μοιράζομαι παρόμοιες απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα λοιπόν.

      Διαγραφή
  44. Jimάρα, εγένετο το θέλημά σου.

    Λέγε, τώρα. Μπορούν τα Σερβάκια να εκτελέσουν και τους Αμερικάνους ή είναι μεγάλοι για τα δόντια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η κίνηση της γαλλικής ομάδας στο 4ο 10λεπτο να αποκόψει τον Milos από τη υπόλοιπη ομάδα παραλίγο να τους δώσει και τη νίκη. Βέβαια, πάλι οι Σέρβοι πέτυχαν 29 πόντους (39!!! οι Γάλλοι) αλλά δεν έβγαζαν σιγουριά στο παιγνίδι τους. Εκεί θα κριθεί νομίζω και ο τελικός.

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τι να πει κανείς για αυτό το παιχνίδι....
    Από τα καλύτερα-συναρπαστικότερα που έχω παρακολουθήσει ποτέ μου....
    Τεράστιο ματς απλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Για να μπουνε καποια πραγματα στη θεση τους…
    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Milos Teodosic που ειχαμε την τυχη να δουμε στα ελληνικα γηπεδα οπως κ τοσους αλλους τεραστιους PG δεν ειχε τιποτα να αποδειξει σε κανεναν 77, 78, washcloud κτλ. Τα απεδειξε σαν ηγετης στον Οσφπ και τη σερβια του 10, στις ομαδες της τσσκα που χτιστηκαν γυρω του, μπροστα στον Γκαρμπαχοθα στο σουτ απτα 9μ, σε ματς που η μπαλα εκαιγε, το αποδεικνυει ξανα, σε μουντομπασκετ, κανοντας τους συμπαιχτες του να μοιαζουν καλυτεροι αποτι ειναι… Τι να κανουμε αλλο καλαθης και ζησης και αλλο Milos Teodosic… Ειναι θεμα ποιοτητας μετα απο ενα σημειο…
    Ταλεντο αυθεντικα μπασκετικο δηλ απο αυτους που ομορφαινουν το αθλημα…
    Αναλογο αυθεντικο ταλεντο που εχουν δει τα ματακια μου στην Ευρωπη:
    Sarunas jasikevicius
    jc navarr. και ειμαι 25 χρονων
    (οι σπαν 3d παπαλουκας πρεσβευουν αλλο στυλ)

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΗΛΙΚΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ… Η απλα μισειτε το αθλημα και αγαπατε τη νικη… στην περιπτωση σας απολαυστε tyreese rice βαγγο μαντζαρη, και αλλεπαλληλο τιμιο ποστ απο ΜΑΣΙΟΥΛΗΣ σαν σεντερ στο μαρκοπουλο Α ΕΣΚΑ
    assistant

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ειναι γιασκεβιτσιους,ναβαρροο,τεοντοσιτς με την σειρα που τους αναφερω ειναι αυτο που λεμε γεννηθηκαν με το ταλεντο.... μπορει να μην ειναι πιο ολοκληρωμενοι πακτες πχ απ τον διαμαντιδη αλλα ειναι αυτο που λες ομορφαινουν το μπασκετ......δηλαδη πως να το κανουμε αλλο γκαλη και αλλο γιαννακης που θελαν καποιοι να κανουν αυτην την χαζη συγκριση... ετσι αλλο σαρας και αλλο διαμαντιδης και σπανουλης..... απλως το ταλεντο χρειαζεται και καποιος να το τιθασευσει και αυτη την ατυχια ειχε ο μιλος με κατι γιαννακηδες και κατι καζλαουσκες...

      Διαγραφή
    2. αν ο Διαμαντιδης ηταν σερβος θα τον ειχαμε διπλα σε αυτους αλλα εχουμε την μανια να υποβαθμιζουμε τους παικτες μας

      Διαγραφή
    3. ...με ορθογραφία νηπιαγωγείου προσπαθείς να μας πείσεις (...ή να πειστείς άραγε...;) για οπαδιλίκι νηπιαγωγείου;

      Όχι δηλαδή ότι και πανεπιστημίου να ήταν θα άξιζε προσοχής, καθώς το από μέσα είναι πιο πρόβλημα - αλλά λέμε τώρα...

      Διαγραφή
    4. Δεν ειχα ξαναμιλησει για το θεμα Τεοντοσιτς ξανα. Θελω ομως φιλε μου να σου πω δυο λογακια. Θα χαρακτηριζες τον Τεοντοσιτς σουτερ; Δηλ χτες εβαλε 4/5 τριποντα και εχει βαλει και αλλες φορες τριποντα με πολυ καλο ποσοστο. Εχει βαλει ομως και σε πολλα ματς 1/8 τριποντα η ακομα και 0/5, 0/6, 0/7 κτλ. Ειναι πολυ ασταθης στο σουτ λοιπον κατα συνεπεια σουτερ ΔΕΝ ειναι. Σουτερ ειναι αυτος που ΣΤΑΝΤΑΡ θα στα βαλει τα σουτ γιατι αυτο ξερει να κανει. Παμε παρακατω. Ποσες ασιστ δινει ανα παιχνιδι; Σε μερικα παιχνιδια δινει ακομα και 10 ασιστ. Σε μερικα αλλα δεν δινει καμια. Στην Ευρωλιγκα δεν θυμαμαι να ειναι ποτε μεσα στην πρωτη πενταδα των δημιουργων σε αντιθεση με τον Διαμαντιδη πχ που παιζει στην πρωτη αντε δευτερη θεση ΣΤΑΘΕΡΑ σε ολο το τουρνουα. Και ο Μπουρουσης λοιπον σε μια καλη του μερα μπορει να βγαλει και αυτος 6 ασιστ αλλα αυτο δεν τον κανει δημιουργο. Σημασια εχει η σταθεροτητα. Αρα δημιουργος ΔΕΝ ειναι. Παμε παρακατω. Συνολικη αποδοση σαν παικτης. Σε καποια παιχνιδια θα σου βαλει 20 ποντους και μπορει και 6-7 ασιστ. Σε καποια αλλα παιχνιδια θα σου δωσει 1-2 ασιστ και μπορει να εχει 0/9 τριποντα. (εκεινη η σταθεροτητα που λεγαμε). Οχι μονο δεν βοηθαει την ομαδα λοιπον αλλα το χειροτερο με τον Τεοντοσιτς ειναι οτι δεν μπορει να καταλαβει οτι δεν ειναι στην μερα του και θα συνεχισει να παιρνει προσπαθειες μεχρι να καταστρεψει την ομαδα του(αν δεν τον πεταξει ο προπονητης του εγκαιρα εξω). Θελω να πω λοιπον οτι μπορει να ειναι ο καλυτερος παικτης στην ομαδα σου μια μερα αλλα μπορει να ειναι και ο χειροτερος παικτης ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ για την ομαδα σου. Δυστυχως δεν εχει ενα χαρακτηριστικο, το πιο σημαντικο ισως για να χαρακτηριστει μεγαλος παικτης. ΣΥΝΕΠΕΙΑ και ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. Πρεπει ο παικτης να ξερεις οτι μπορει να σου δωσει συγκεκριμενα πραγματα οταν μπαινει στο παρκε οποιαδηποτε μερα οχι να λες απο μεσα σου ¨για να δουμε ειναι σε καλη μερα σημερα η θα σπασει την μπασκετα¨. Πολυ καλο τουρνουα κανει μεχρι τωρα αλλα μεχρι να αποκτησει σταθεροτητα για μενα θα ειναι ενας μετριος παικτακος της σειρας

      Διαγραφή
    5. H εμπάθεια και η μισανθρωπιά έχει και κάποια όρια!!!

      Εντάξει καταλαβαίνουμε την προσπάθεια σας δικαιλογήσετε μέσα σας την πουστιά του 2010, αλλά υπάρχουν και όρια στην λάσπη και στη συκοφάντηση.

      Φτάνει ο τύπος ο πάνω να μας πει ότι ο Τεόντοσιτς δεν ήταν ποτέ στην πρώτη πεντάδα δημιουργών. Μιλάμε για τον παίκτη που ΗΔΗ στα 27 του έχει ολοκληρώσει δυο σεζόν ως πρώτος σε συνολικές ασσίστ στην ευρωλιγκα. Μιλάμε για τον παίκτη που ΗΔΗ στα 27 του έχει βρεθεί 3 φορές στους 5 καλύτερους πασέρ της χρονιάς, είτε μιλάμε για άθροισμα είτε μέσο όρο. Μιλάμε για τον παίκτη που ΗΔΗ στα 27 του είναι 8ος στην ιστορία της ευρωλίγκας σε συνολικές ασσίστ κάτω μόνο από μύθους της διοργάνωσης!!!


      Παιδιά η μαλακία έχει και κάποια όρια και τείνετε να τα ξεπεράσετε.

      Διαγραφή
    6. Το παράκανα με τα όρια....

      Διαγραφή
    7. @10.54 το αντιθετο γινεται επειδη ειναι ελληνες τους υπερεκτιμαμε.... κοιτα πχ την περιπτωση παπαλουκα-χολντεν που ενω ο 2ος ηταν μια κλαση ανωτερος εμεις θεοποιουμε τον 1ο.... ο μιλος φυσικα για να αποδειξει την αξια του πρεπει να παρει και τιτλους......

      Διαγραφή
    8. Βέβαια και η ΤΣΣΚΑ και η Ευρωλίγκα τον Παπαλουκά θεοποιεί, όχι τον Χόλντεν. Γι αυτό κι ο Παπαλουκάς ήταν ο μόνος εν ενεργεία παίκτης που μπήκε στο hall of fame της euroleague, γι αυτό ήταν mvp του final four του 2006 και mvp της χρονιάς το 2007. Ο καθένας ό,τι θέλει λέει μου φαίνεται.

      Διαγραφή
    9. και ο γιασκεβιτσιους δεν εχει βγει ποτε mvp της διοργανωσης τι σημαινει δηλαδη? http://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_Hall_of_Fame σε ποιο hall of fame εχει μπει?

      Διαγραφή
    10. αν εκανε την εμφανιση του Παπαλουκα στο ματς με τους αμερικανους το 2006 η αν την εμφανιση στα τελευταια λεπτα με γαλλια 2005 η με σλοβενια το 2007 θα το ειχαμε κορυφαιο ευρωπαιο αν εκανε καποιος σερβος η λιθουανος το τουρνουα του σπανουλη το 2009 θα μιλουσαμε για μεγαλη σερβικη κτλ σχολη

      Διαγραφή
    11. επειδη αυτες ειναι οι παραστασεις μας....το 09 πχ που λες ξερει τι τουρνουα ειχε κανει ο λορμπεκ..... θυμασαι ο χολντεν το 07 τι εκανε στους ισπανους...... εμεις θυμομαστε μονο τα δικα μας......

      Διαγραφή
    12. Εντάξει δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος νοήμων μπασκετάνθρωπος στην Ευρώπη που να συγκρίνει τον μεγάλο Χόλντερ με τον τεράστιο Παπαλουκά!

      Η αλήθεια βέβαια είναι συγκεκριμένα ο Χόλντεν είναι πολύ υποτιμημένος από τους Έλληνες, κυρίως εξαιτίας των ανεκδιήγητων "δημοσιογράφων" της ΕΡΤ.

      Οι ίδιοι βέβαια έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και για την υπερτίμηση πολλών Ελλήνων παικτών, ειδικά αυτών που έκαναν καριέρα εντός συνόρων, ιδιαίτερα δε όση φορούσαν και πράσινη φανέλα (χωρίς να σημαίνει ότι οι κόκκινοι δεν εκθειάζονται υπέρ του δέοντος).

      Όταν υπάρχουν πολλοί Έλληνες φίλαθλοι που πιστεύουν ότι ο Διαμαντίδης είναι ο πιο πλήρης αθλητής του κόσμου, ότι ο Καλάθης είναι καλύτερος του Ντράγκιτς, ότι ο Σπανούλης έχει ξεπεράσει τον Τζινόμπιλι από το 2008 μάλιστα, ότι ο Τσαρτσαρής είναι από τα καλύτερα 4άρια της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία, ότι ο Ναβάρρο είναι ένας λούζερ που φοβάται τις ελληνικές ομάδες (!!!), κτλ κλτ,
      τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει νόημα να συζητήσουμε κάτι περισσότερο.

      Παρεμπιπτόντως, ο Ζήσης είναι άχρηστος, ο Κακιούζης ασήμαντος, ο Παπαλουκάς υπερτιμημένος κτλ κτλ.

      Διαγραφή
    13. εδω υπαρχουν μερικοι που πιστευουν οτι ο πριντεζης ειναι το καλυτερο 4αρι στην ευρωπη,ο μαντζαρης ο καλυτερος αμυντικος στην ευρωπη,ο σπανουλης ο καλυτερος ευρωπαιος και ο σλουκας το μεγαλυτερο ταλεντο στην ευρωπη........ αλλα ας τον τρελο στην τρελα του που λεει και το τραγουδι....

      Διαγραφή
    14. Απάντηση στην περί hall of fame ερώτηση. Μίλησα για euroleague, όχι για fiba. 35 παίκτες συμπεριλαβάνονται, όλοι πρώην πλην Παπαλουκά. Αυτά για τα περί Holden - Theo.

      http://en.wikipedia.org/wiki/50_Greatest_Euroleague_Contributors

      Διαγραφή
  48. ειναι πραγματικα αστειο που καποιοι βαζουν τον νικ καλαθη στα ιδια στανταρ με τεοντοσιτς και αλλοι βεβαια και με τονυ παρκερ (!!!!)..αν και κατα τα αλλα ο καλαθης ειναι συμπαθεστατος!

    Ματσαρα σημερα...καλο για το τουρνουα που προκριθηκαν οι σερβοι..αν υπαρχει καποιος να δυσκολεψει τους αμερικανους ειναι μονο αυτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, πριν λίγες μέρες διαβάσαμε ότι είναι καλύτερος του Ντράγκιτς, επειδή έπαιξε ένα μήνα με φάρμακο για την καράφλα!!!

      Διαγραφή
  49. σε ενα τουρνουα με πολλες ελλεειψεις με ομαδες γεματες κατα βαση στους ψηλους μια ομαδα με καλλους περιφερειακους και καλλους ψηλους μια ομαδα με ισσοροπια καταφερε να προχωρησει μεχρι τελικο
    αυτο που εκανε η φιμπα ουσιαστικα να κανει δυο μικροτερα τουρνουα μεσα στο παγκοσμιο και οι νικητες να παιξουν τελικο ηταν λαθος υποβαθμισε το τουρνουα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Σέρβος εχει ψυχή... πηδάει τους εφιάλτες του σε κάθε καλάθι του Τεόντοσιτς ή του Μάρκοβιτς... το ίδιο του κάνει, γιατί γουστάρει το παιγνίδι και την ομάδα του.

    Σχεδόν συγκινητική η πορεία των Σέρβων. Δεν εχω να πω τίποτε άλλο.
    Δεν μπορούμε να τους μοιάσουμε, αλλα ας προσπαθήσουμε να πάρουμε απο αυτούς τα στοιχεία που μας ταιριάζουν.

    Ανυπομονώ να τους δω πρωταθλητές κόσμου.
    Την ώρα που οι ελληνάρες θα ασχολούνται πάλι με τον Βασιλακόπουλο και τους ΓιαννακοπουλοΑγγελόπουλους ενώ οι παίκτες μας θα έχουν μετατραπεί πάλι σε παικτάκια... ως την επόμενη φορά...

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι παίκτες μας μετατρέπονται σε παικτάκια, όταν γυρίζουν προς τους συμπαίκτες του και ρωτάνε αν τελικά ο διαιτητής είναι μαζί μας!

      Όχι όταν εμείς ασχολούμαστε με τον Βασιλακόπουλο.

      Διαγραφή
    2. Α! βλέπω βγήκε το συμπέρασμα για το τι σήμαιναν αυτά τα λόγια... Τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε. τα πάντα όλα...

      Είπαμε... όλα τα ξέρουμε!

      Συνεχίστε να ασχολείστε με τον Σωλήνα.
      Εκεί είναι το νόημα του παιγνιδιού, αν έτσι πιστεύετε.

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    3. Εσύ δηλαδή τι συμπέρασμα θα μπορούσες να βγάλεις;

      Ασχολούμαστε με τον σωλήνα, για να μπορέσουμε κάποτε να ασχοληθούμε με το μπάσκετ.

      Διαγραφή
  51. Δειτε το μικρο αλλα και το μεγαλο τελικο του Mundobasket στο 24livestream.blogspot.gr !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1000 φορες με τουρκο ρωσσο σλοβενο αλβανο σχολιαστη και να κολλαει καργα παρα στο πιο ασχετο καναλι που εχει αναλαβει(και καλα) μεταδοσεις τετοιου επιπεδου με πληρη αποτυχια συν οτι εχει και τους χειροτερους και ασχετοτερους σχολιαστες

      Διαγραφή
  52. Τεόντοσιτς το ανάγνωσμα συνέχεια.

    Το μεγάλο ματς του Μίλος, χθες, δεν συνίσταται στο ότι τα έβαζε από παντού. Το μεγάλο ματς, κατά την γνώμη μου, προέκυψε γιατί τον είδαμε :

    - Να μην εκβιάζει προσπάθειες.
    - Να διαβάζει υποδειγματικά τα επιθετικά hedge outs της γαλλικής άμυνας στο β’ ημιχ. Διώχνοντας γρήγορα και σωστά την μπάλα από τα χέρια του.
    - Να παίζει χωρίς την μπάλα. Να μην είναι στατικός δηλ. Μέχρι που έγινε αποδέκτης ασίστ κάτω από το καλάθι.
    - Να μην είναι τρύπα στην άμυνα.
    - Να χρησιμοποιεί σωστά τα φάουλ κόβοντας τον ξέφρενο ρυθμό των Γάλλων στο 4ο δεκάλεπτο. Δείγμα συγκέντρωσης.
    - Μέχρι και να ποστάρει τον Ερτέλ και να τελειώνει φάσεις στο post.
    - Να διαβάζει εξαιρετικά την άμυνα των Γάλλων όταν ο Κολέ έπαιξε με Ντιάο-Πιετρούς στην front line. Φόρτωσε επίμονα μπάλες στον Κρίστιτς βάζοντάς τον στο ματς αφού μέχρι εκείνη την ώρα o Νέναντ ήταν άφαντος.
    - Να πηγαίνει σε drive διαβλέποντας τις τρύπες στην αντίπαλη άμυνα. Πήρα δηλ. αυτά που του έδιναν.
    - Να μην προσπαθεί να γίνει ήρωας όταν ζόρισαν τα πράγματα. Έδωσε χώρο στον Μπογκντάνοβιτς να καθαρίσει το ματς.
    - Να έχει δίπλα του έναν κλασσικό quarterback guard όπως ο Μάρκοβιτς και σχεδόν πάντα άλλους δύο δημιουργούς στο παρκέ. Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα. Μεγάλη αποφόρτιση.

    Γι’ αυτό ήταν καθοριστικός. Το ότι τα έβαζε από παντού ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα. Στην πραγματικότητα ακόμη κι αν έβαζε τα μισά πάλι σπουδαίο ματς θα είχε κάνει.

    Αν, λοιπόν, μπορέσει να σταθεροποιήσει το μυαλό του σ’ αυτά τα επίπεδα τότε θα καταφέρει να ανέβει και στις κορυφές που γι’ αυτόν είναι ακόμη άπατες. Αν όχι θα μιλάμε για εκλάμψεις και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως 77.. Είναι πλέον θέμα σκέψης και προσέγγισης η πόρτα που έχει ανοίξει ο Τεόντοσιτς για το επόμενο επίπεδο. Το πρώτο ημίχρονο του ήταν από τα καλύτερα που έχω δεί από αθλητή στις διεθνείς διοργανώσεις.

      Διαγραφή
    2. @77..Η ουσια σ' αυτα που γραφεις ξεκιναει και τελειωνει στην τελευταια παρατηρηση σου..Σουπερ εμφανισεις κανει ο Τεοντοσιτς μονο που αυτες γινονται γιατι ΣΕ ΟΛΑ τα ματς ξεκιναει στο ''2'',εχοντας διπλα του τον Μαρκοβιτς,ο οποιος ειναι αυτος που αναλαμβανει το κατεβασμα της μπαλας και να κραταει μακρια τον Τεοντοσιτς απο την πιεση που θα ειχε σαν ''1''..Γιατι εδω ολοι οι ''ειδημονες'' ξεχνανε κατι βασικο..ο Τεοντοσιτς κανει καριερα κι εχει πληρωθει πολλα λεφτα σαν ποιντ γκαρντ κι οχι σαν σουτινγκ γκαρντ..Ολοι οσοι τον εχουν παρακολουθησει απο την αρχη της καριειρας του γνωριζουν οτι εχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα οταν απεναντι του εχει εναν πολυ καλο αμυντικο που θα του κανει τη ζωη δυσκολη..Τοτε ο Τεοντοσιτς ''τρελλαινεται'' κι αρχιζει τα λαθη με συνεπεια η ομαδα του να βγαινει απο τον ρυθμο της..Βεβαια,επειδη ο Τζορτζεβιτς τον ξερει καλυτερα απ' ολους αποφασισε να τον στειλει στο ''2'' ωστε να τον απαλλαξει απο την πιεση στο κατεβασμα της μπαλας και το ''ξυλο''..Εχει πολυ ενδιαφερον να δουμε αν φετος στην Τσσκα ο Ιτουδης θ' ακολουθησει κι αυτος το παραδειγμα του Σαλε και εμφανισει στα μεγαλα ματς περιφερεια με δυο ποιντ γκαρντς δινοντας στον Τεοντοσιτς περισσοτερο εκτελεστικο ρολο..Γιατι αν δουμε και παλι στον ''1'' τον Τεοντοσιτς ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι θα μας παρουσιασει μια απο τα ιδια και θ' απογοητευσει τους φαν του,που μαλλον δεν εχουν καταλαβει τι ακριβως βλεπουνε σ' αυτο το Παγκοσμιο..Τωρα κατι συγκρισεις με ΔΔ και Σαρας προκαλουν θυμηδια και μονο...Στα 27 τους ηταν ηδη καταξιωμενοι σε παγκοσμιο επιπεδο,εχοντας κανει απειρως περισσοτερα μεγαλα ματς στη καριερα τους απο τα μολις 3 του Τεοντοσιτς..VECCHIO..

      Διαγραφή
    3. ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ!!!!

      Ρε παιδιά ο Σάρας τους πρώτους του σημαντικούς τίτλους τους πήρε 27 χρονών. Ο Διαμαντίδης την πρώτη του ευρωλίγκα κι αυτός 27.

      Ο Τεόντοστις στα 27 του θα είναι για τρίτη φορά σε καλύτερη 5άδα διεθνούς διοργάνωσης, έχει ήδη βγει mvp ευρωλίγκας, έχει ήδη βγει καλύτερος ευρωπαίος της χρονιάς (κάτι που οι άλλοι δυο δεν κατάφεραν ποτέ). Αν είχε πάρει τίτλο με συμπαίκτες τον Κέσελ και τον Τέπιτς θα μιλούσαμε για τον νέο Ντράζεν.

      Οπότε στην πραγματικότητα το μόνο που του λείπει είναι μια γαμωευρωλίγκα!!! Αν την είχε πάρει το 2012 (αν ο μη γένοιτο είχε βάλει ο Σίσκα τις βολές), θα ήταν η καριέρα του δεκάδες βήματα μπροστά από τους δυο που αναφέρεις. Τώρα είναι απλά συγκρίσιμες.

      Διαγραφή
  53. Ωραιο παιχνιδι εχτες , οι Γαλλοι επεσαν στην ιδια παγιδα με εμας και δεν μπηκαν σωστα στο ματς οι Σερβοι μπηκαν οπως πριν με τεραστια αυτοπεποιηθηση και συγκεντρωση.
    Μηχανη σκετη και αψογη διαχειριση του αγχους της νικης.
    Ο Τεοντοσιτς δειχνει σημαδια ωριμοτητας στον χαρακτηρα του πανω απο ολα .
    Καποια στιγμη θα γινοταν και αυτο , ωστοσο η πλαισιωση του απο τους αλλους quarterback guards ειναι ιδανικη για τη Σερβια και για τον ιδιο .
    Μου αρεσαν οι ζωνες 2-3 απο τους Σερβους σε σημεια που το ματς ηταν ακομα δικο τους .
    Δεν καταλαβα γιατι ο Μπογκαντοβιτς επρεπε να φυλαει τον Μπατουμ σε τοσο μεγαλη διαρκεια , ο Μπατουμ σουταρε τα περισσοτερα τριποντα υπο καλες προυποθεσεις....Δεν εβγαινε αυτο το μαρκαρισμα.
    Η επιμονη των Γαλλων να κοψουν στα δυο τους Σερβους παγιδευοντας τον Τεοντοσιτς δουλεψε μονο στο 4ο δεκαλεπτο οταν η κουραση ειχε αρχισει να κανει την εμφανιση της . Στα προηγουμενα δεκαλεπτα οχι μονο δεν το καταφεραν αλλα τιμωρηθηκαν απο τον ιδιο το Τεοντοσιτς αλλα και απο ολους τους αλλους...
    Ηταν τοσο σωστες οι αποστασεις των Σερβων στην επιθεση που που απαιτουσε απο νωρις απο την αρχη δηλαδη πολυ καλες αμυνες στις γωνιες της πασας + χερια πραγμα που οι Γαλλοι ξεχασαν να το κανουν...
    Μπραβο στη Σερβια και στον βελτιωμενο Τεοντοσιτς μπραβο και στη Γαλλια για τον χαρακτηρα της .
    Μανος Μασσαλια.

    Υ/Γ Γελαω λιγο με τα σχολια και τις συγκρισεις περι Τεοντοσιτς ... Παιδια ηρεμηστε , ο παικτης ξεκιναει τωρα τα ωριμα μπασκετικα του χρονια ,,, Ειδομεν,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά Μάνο. Ο Μπογκντάνοβιτς έχει καλό ιστορικό πάνω στο Μπατούμ. Απλά εχθές δε νομίζω ότι μπορούσε οποιοσδήποτε να κάνει πολλά πράγματα..

      Διαγραφή
  54. Καλημέρα (σίγουρα είναι για εμένα..)! Ηδονισμένος από τη νίκη των πλάβι και το χθεσινό φοβερό ματς. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά..

    Αντιγράφω από τη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook (https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274)

    Σεπτέμβρης του 2011.. Το Hoopfellas για τον Τζόρτζεβιτς και το ότι μπορεί να αποτελέσει τη "νέα φωνή" που χρειαζόταν η ομάδα..

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/09/blog-post_23.html

    Ticking away the moments that make up a dull day
    You fritter and waste the hours in an offhand way.
    Kicking around on a piece of ground in your home town
    Waiting for someone or something to show you the way.... (Pink Floyd-Time)

    Ακολουθεί φωτό του Σάλε να πανηγυρίζει με τους παίκτες γύρω του (την οποία δε μπορώ να παραθέσω εδώ όπως καταλαβαίνετε..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. καλημερα τζιμ......οσοι αγαπανε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το αθλημα χαιρονται γι αυτη την ομαδα........απο πισω απο αυτη την ομαδα υπαρχουν 17αρηδες και 18 αρηδες που να μπορουν να πρωταγωνιστησουν?δεν το περιμενα τον τζορτζεβιτς για να πω την αληθεια,μακαρι να το σηκωσουν.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον χτεσινο μιλος τον συγκρινω με τον σαρας του δευτερου ημιχρονου στον ημιτελικο του βερολινου....τοσο απλα....stonerook

      Διαγραφή
    2. Έλα κάπταιν, καλημέρα. Σωστά. Ο Σάλε ήταν το μεγαλύτερο ερωτηματικό αυτής της ομάδας πριν το τουρνουά. Αυτή είναι η αλήθεια. Με το σπαθί του βρίσκεται τώρα εκεί..

      Διαγραφή
  56. https://www.youtube.com/watch?v=oyxbng2JWeU#t=44

    Μέγας Γιαννάκης, μέγας Μίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φοβερό στιγμιότυπο.

      Πόσο διαφορετικές θα ήταν οι καριέρες και των δυο, αν το 2010 δε ζούσαμε την αλητεία.

      Διαγραφή
    2. ναι δεν θα ειχατε 3 ευρωπαικα αλλα 1.....

      Διαγραφή
    3. Ενδεχομένως... Αλλά τι σχέση έχει με το θέμα μας;

      Διαγραφή
  57. Ξερει κανενας αν υπαρχει καπου η πως μπορουμε να βρουμε το χθεσινο παιχνιδι ολοκληρο;;;

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://forum.rojadirecta.es/showthread.php?226785-BASKETBALL-FIBA-World-Cup-2014-1-2-Final-Serbia-vs-Francia-12-09-14&s=c1030fcb024fbd4d3874a89e0fe2f7f2

      Διαγραφή
  58. στα ίσα πήρε χτες ο Σάλε τον Βενσάν (ρε jim, Βενσάν Κολέ είναι, όπως Βενσάν Κασέλ, δεν είναι Βίνσεντ Τζιγκάντε) σε ένα ματς δυο τεράστιων ομάδων με πολύ μεγάλους παίκτες και, όπως φάνηκε, δυο πολύ μεγάλους προπονητές.

    Το πώς το 52 έγινε 90, το πώς το παθητικό 66 της Βραζιλίας έγινε 84 μάλλον πρέπει να κάνει μερικούς από μας τους Έλληνες φιλάθλους να αναλογιστούμε ότι μάλλον δεν ήταν και μεγάλη αποτυχία για μας που χάσαμε από αυτή τη Σερβία.

    Η αδικία που διακρίνει τον ελληνικό τύπο είναι ότι αν χτες στον πάγκο της Σερβίας καθόταν ο Ίβκοβιτς, όλοι θα μιλούσαν για το μαεστρικό στήσιμο του μεγάλου δασκάλου που αναγέννησε εν έτει 2014 το όραμα του Νίκολιτς.

    Μα αυτό ακριβώς δεν έκανε ο Τζόρτζεβιτς; Γιατί δεν τον βλέπω πουθενά σήμερα σε εφημερίδες και σάιτ;

    Χτες λοιπόν κύριοι γεννήθηκε ένας πολύ μεγάλος προπονητής. Στο ψυχολογικό κομμάτι, εκεί δηλαδή που μπήκαν και οι δύο ομάδες με την ψυχολογία στον ουρανό, ο Σάλε είχε βρει τη λεπτή γραμμή για να κρατήσει τους δικούς του παίκτες down to earth, πιο down to earth από τους αντιπάλους τους. Αυτή η λεπτή γραμμή είναι που φτιάχνει τους μεγάλους προπονητές. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που είχε βρει ο Ομπράντοβιτς πριν το 4ο ματς με τη Μακάμπι στο Ισραήλ το 2012, αυτή η λεπτή γραμμή που βρήκε φέτος ο Πόποβιτς πριν τον 3ο τελικό μέσα στο Μαϊάμι κλπ.

    Από κει και πέρα, νόμιζα ότι ο Τεόντοσιτς που εμφανίστηκε απέναντι στη Βραζιλία ήταν ο πιο εγκεφαλικός και ώριμος Τεόντοσιτς που είχα δει μέχρι τώρα. Χτες με διέψευσε, ήταν ακόμα καλύτερος. Κι αυτό φυσικά στο Σάλε πιστώνεται. Γιατί αυτός είναι ο προπονητής που κατάφερε στο κρίσιμο σημείο να έχει έτοιμο τον καλύτερο Τεόντοσιτς που έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα, και το σημαντικότερο, να τον έχει προσγειωμένο και στοχοπροσηλωμένο στον επόμενο στόχο, να βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα και κυρίως, γιατί για το Μίλος μιλάμε, να μην κάνει τις 9μετρες ταρζανιές που μας έχει συνηθίσει και που έκανε στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ. Γιατί καλές είναι οι 9μετρες ταρζανιές όταν η μπάλα μπαίνει στο καλάθι (όπως πριν 4 χρόνια μπροστά στον Γκαρμπαχόσα) αλλά όταν δε μπαίνει, όπως με την Τουρκία στον περασμένο ημιτελικό, η ομάδα καταστρέφεται. Αν καταλάβατε, ο Σάλε έβγαλε από το μυαλό του Μίλος αυτό που δεν είχε μπορέσει να βγάλει ούτε ο τεράστιος Ντούντα.

    Στο τακτικό κομμάτι πάλι μακράν καλύτερα προετοιμασμένος ο Σάλε, μπήκε με το πλάνο των 2 προηγούμενων αγώνων και δεν το άλλαξε (ακολουθώντας το ρητό του Ζοτς ότι μέσα στον αγώνα συστήματα αλλάζεις, πλάνο δεν αλλάζεις ποτέ), με ένα κοντό σχήμα με εναλλαγές σε όλα τα σκριν και έμφαση στην έξτρα πάσα που τόσο τέλεια παίχτηκε κόντρα στη Βραζιλία, με άψογη διαχείριση του χρόνου συμμετοχής στα δύο σέντερ (Ραντούλιτσα-Κρστιτς, που όπως και στα 2 προηγούμενα ματς και οι δύο έκαναν την ίδια δουλειά τόσο καλά που δεν καταλάβαινες ποιος από τους δύο είναι μέσα και ποιος έχει κάτσει στον πάγκο), μόνο το μαρκάρισμα Μπογκντάνοβιτς σε Μπατούμ δεν έπιασε, αλλά δεν πειράζει,, με τέτοια επίθεση ας υπάρχει και μια μικρή τρύπα στην άμυνα. Μη σας πω ότι ο Σάλε έκανε εξυπηρέτηση στο Ζοτς βάζοντας ένα τέτοιο τεστ στον Μπόγκντα για να είναι έτοιμος για τα man-to-man που θα τον βάζει ο Ζέλικο να παίζει στη Φενέρ.

    Μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο νικούσαν σε όλα οι Σέρβοι λοιπόν, τους είχε πάει το ματς όπως τα 2 προηγούμενα, και φαινόταν ότι γυρίζει μόνο αν οι Γάλλοι ξεκινήσουν να αμολάνε τρίποντα και τα βάζουν όλα. Αυτό έγινε, αλλά εκεί μίλησε πάλι ο μεγάλος Μίλος, που έδειξε ότι είναι και καλός αμυντικός, σταματώντας τους Γάλλους με φάουλ όποτε χρειάστηκε. Πράγματι εκεί θύμισε Σάρας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο 4ο δεκάλεπτο του τελικού του Βερολίνου (ρισπέκτ στον stonerook που το θυμήθηκε).

    Το στόχο της τον έχει πετύχει και ξεπεράσει κατά πολύ αυτή η Σερβία. Αλλά το κυριότερο επίτευγμα αυτών των παιδιών είναι άλλο. Μας έκαναν να τους αγαπήσουμε. Μας έκαναν να θυμηθούμε πόσο ωραίο είναι να παίξεις ΑΠΛΟ μπάσκετ. Κι ας είναι το πιο δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. οι σερβοι το ελεγαχνε σταθερα το ματς βεβαια.....οι γαλλοι μονο στο 84-81 πλησιασαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή