Athlenda

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΦΑΚΕΛΟΣ GANI LAWAL


Το Hoopfellas επιστρέφει αξιολογώντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Γκάνι Λαουάλ με μια αναλυτική ακτινογραφία. Μπορεί να αποτελέσει "κλειδί" για τη συνέχεια και πόσο εξαρτάται από αυτόν..?



Πάλι πίσω λοιπόν μετά από ολιγοήμερη απουσία λόγω ταξιδιού στο εξωτερικό όπως σας είχα ενημερώσει. Μεσολάβησε η αγωνιστική της Ευρωλίγκας όπου ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του ήττα δικαιολογώντας απόλυτα τον χαρακτηρισμό μας για το παιχνίδι ("το πιο δύσκολο της σεζόν μέχρι τώρα) απέναντι σε μια ομάδα που επίσης δικαιολόγησε (το συγκεκριμένο βράδυ) τα κολακαυτικά σχόλια της σελίδας, ενώ ο Παναθηναϊκός κέρδισε χωρίς πολλά πολλά τη Γαλατά και πάει για μεγάλη μάχη στο Βερολίνο τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την ΤΣΣΚΑ.  Η "είδηση" βέβαια που συγκεντρώνει τα περισσότερα φώτα (μετά και τα όσα προηγήθηκαν με τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου περί ελληνοποίησης) είναι η ενίσχυση του Παναθηναϊκού με τον γνωστό στο ευρύ κοινό πλέον, Γκάνι Λαβάλ ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του με την Τραμπζονσπόρ και έχει ξεκινήσει ήδη να δουλεύει με τους καινούργιους του συμπαίκτες στο ΟΑΚΑ. Κίνηση που το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών του τριφυλλιού περίμενε με ανυπομονησία. Πάμε λοιπόν να τον σκανάρουμε..


Ο Λαουάλ είναι παίκτης γνωστός στο λόμπι του Hoopfellas καθώς το καλοκαίρι του 2012, όταν ακόμα έπαιζε στη Πολωνική λίγκα και την εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων Ζιελόνα Γκόρα, έκανε enter στη λίστα με τις οικονομικές προτάσεις της σελίδας. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο παίκτης που κόστιζε ψίχουλα τότε, υπέγραψε στην Ρόμα πραγματοποιώντας μια break out σεζόν όπου κυριάρχησε στη στρατόσφαιρα της ιταλικής λίγκας για να αποτελέσει την επόμενη χρονιά σημαντικό γρανάζι της πρωταθλήτριας Αρμάνι στην προσπάθεια της να φτάσει στο φάιναλ-φορ που γινόταν στην πόλη της.  Ας δούμε όμως τι γίνεται πραγματικά με την περίπτωση του Λαουάλ, σε απόλυτα ρεαλιστικό επίπεδο, αξιολογώντας τον παίκτη στην scouting pool του Hoopfellas.


Ο 26χρονος (γεννημένος 7 Νοέμβρη του 1988) Αμερικανο-Νιγηριανός  σέντερ αποτελεί προϊόν του μπάσκετ της Ατλάντα και του προγράμματος του Τζόρτζια Τεκ όπου φοίτησε και αγωνίστηκε υπό τον Πολ Χιούιτ, έναν κόουτς όπου αξιοποίησε το τότε πολύ άγουρο πακέτο του Λαουάλ εντάσσοντας στη γνωστή (οι μύστες του NCAA γνωρίζουν) του 1 in-4 out Motion επίθεση και χρησιμοποιώντας την ενέργεια του παίκτη στις απλωμένες άμυνες που συχνά χρησιμοποιούσε. Έπειτα από 3 χρόνια στο πρόγραμμα, έγινε ντραφτ στον δεύτερο γύρο (2010, Νο46) από του Φοίνιξ Σανς.


Το πρώτο πράγμα που μπορεί να ειπωθεί για τον νέο ψηλό του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με το φυσικό του πακέτο το οποίο είναι πράγματι εξαιρετικό. Χτιστό κορμί με ύψος 2.06μ.  και άνοιγμα χεριών 7’0’, δυνατό upper body και καταπληκτικά χέρια (δύναμη, μάκρος, αντιδράσεις).
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αποτελεί αξιοπρόσεκτη παρουσία στο ζωγραφιστό, ειδικά με τα δεδομένα που παίζεται το άθλημα σήμερα στην Ευρώπη. Ο Λαουάλ είναι «καθαρόαιμο». Αυτό που όμως που ταβανιάζει την αξία του παίκτη στο ευρωπαϊκό μπασκετικό χρηματιστήριο είναι η αδυναμία του μέχρι τώρα να παίξει «μακριά» από το αθλητικό του πακέτο καθώς υστερεί σε κομμάτια των «βασικών» του αθλήματος τα οποία πρέπει άμεσα να δουλέψει για να παραμείνει στο τοπ-επίπεδο και να βελτιώσει το στάτους του. Υπάρχει χώρος για βελτίωση (βλέπω πολύ αδούλευτη πρώτη ύλη και περιθώριο) αρκεί να βρεθεί στο σωστό πρόγραμμα και να συνειδητοποιήσει πλήρως  τη σοβαρότητα της «απόφασης» για τον δρόμο που θα πάρει η καριέρα του. Με αυτό το σκεπτικό σας είχα πεί ότι  το καλοκαίρι προτιμούσα τον –πιο «φανατισμένο»- Λαουάλ από τον Χάντερ (ο οποίος είχε κάνει εξαιρετικά ματς μάλιστα απέναντι στη φροντκόρτ της  ΕΑ7 και τον Αμερικανο-Νιγηριανό) πίσω από τον Ντάνστον στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Μπάνκι τον είχε σταντ-μπάι μετά το τέλος της περυσινής σεζόν αλλά έφαγε «φλασιά» με τον Τζέημς (θεωρώ ότι το πλήρωσε η Αρμάνι στην Ευρωλίγκα) και τον άφησε ενώ ο παίκτης ήθελε να παραμείνει.


Ο Λαουάλ είναι ένας παίκτης που τοποθετείται όχι απλά στο ζωγραφιστό αλλά στο ..βάθος αυτού. Καθαρά παίκτης ρακέτας. Στη D-League αλλά και στην διαφορετικής φύσεως και κουλτούρας Πολωνική λίγκας πήρε λεπτά και στο «4» όμως ο παίκτης είναι αυστηρά και μόνο «5», ειδικά για αυτό το επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τον τρόπο που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός (βασικά για οποιοδήποτε επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά τέλος πάντων..). Η ζώνη λοιπόν από την οποία μπορεί να παράγει είναι συγκεκριμένη καθώς και το ρεπερτόριο του, δεδομένου του ότι τεχνικά υστερεί και αυτό αποτελεί τη μεγάλη του αδυναμία. Δεν καλλιεργείσαι ποτέ το back to the basket παιχνίδι του αδυνατώντας να βρεί τη χρυσή ισορροπία μεταξύ του aggressiveness  που διαθέτει και της απόφασης την ώρα της επιλογής με τη μπάλα στα χέρια.  Χάνει σημαντικά –και αυτό θα γίνει γρήγορα αντιληπτό- από το όχι ιδιαίτερα υψηλό μπασκετικό του IQ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σε ένας με έναν καταστάσεις χαμηλά θα χρησιμοποιήσει ένα δυναμικό  γύρισμα ή ένα drop step για να κερδίσει τον χώρο και να τελειώσει, κίνηση που στην Ιταλία αποτέλεσε σημαντικό εφόδιο του. Δε θα συγκεντρώσει double-teams όπως καταλαβαίνετε και αυτό είναι θετικό για τους πράσινους γιατί η ικανότητα του να «βγάζει» τη μπάλα από αυτά είναι μικρή (κάνει συχνά το λάθος και αυτό ισχύει για κάθε touch στην επίθεση που δεν είναι «άμεσο τελείωμα»).


Από την άλλη, ο Λαουάλ είναι ασυναγώνιστος ψηλά διαθέτοντας την ικανότητα να καρφώσει κατεβάζοντας τα φώτα από την οροφή του ΟΑΚΑ. Έχει «μύτη» και κυνηγάει τα putbacks και την ικανότητα να τελειώσει δυναμικά και στα ίσα (κάρφωμα) ότι μπάλα πάρει βαθιά στο ζωγραφιστό. Ουσιαστικά ζεί από τις μπάλες που φτάνουν στα χέρια του και από το τάισμα των γκαρντς (το Τζόρτζια Τεκ επί ημερών Χιούιτ έτρεχε μια καθαρά guard-based επίθεση).  Επειδή λοιπόν στον Παναθηναϊκό γκαρντ είναι και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, θεωρώ ότι οι πράσινοι μπορούν να πάρουν το μάξιμουμ από τις ικανότητες του Λαουάλ (αν δε μπορεί ο Διαμαντίδης τότε δε μπορεί κανείς..) εκμεταλλευόμενος τα φοβερά του χέρια και το αθλητικό του πακέτο σε καταστάσεις pickn roll, παρότι δεν έχει τη fundamental συμπεριφορά σε αυτό τον τύπο επίθεσης. Εξτραδάκι οι καταστάσεις 1 in-4 out, όπου ο 26χρονος σέντερ κλειδώνει τον αντίπαλο σε πρώτο (συνήθως) χρόνος βαθιά στο ζωγραφιστό εκμεταλλευόμενος το πολύ δυνατό πάνω  μέρος του κορμιού του, στις οποίες μια κάθετη πάσα μπορεί να φέρει «παραγωγή» άμεσα. 


Ο Λαουάλ λοιπόν είναι αυστηρά finisher γύρω από το ζωγραφιστό μιας και το face up παιχνίδι του θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο. Ουσιαστικά ποτέ δε κατάφερε να γίνει απειλή λίγο μακρύτερα από το καλάθι και η αδυναμία του να σουτάρει φαίνεται από το πολύ κακό ποσοστό του διαχρονικά στις προσωπικές. Να το περιμένετε και  να είστε συνειδητοποιημένοι.. Εάν ξεπεράσει το 55% θα έχει κάνει υπέρβαση. Αυτό αποτελεί τροχοπέδη για τη συμμετοχή του στο τέλος κλειστών ματς και ο ίδιος το βίωσε κατά κόρον και στην TBL φέτος.. Μη «συννεφιάζετε» όμως.. Ο Παναθηναϊκός δεν έψαχνε για σκόρερ άλλωστε αλλά..


..για έναν game-changer από το αμυντικό κομμάτι. Και ο Λαουάλ μπορεί να γίνει τέτοιος  με το high-motor που τον διακρίνει και την ενέργεια που μπορεί να καταθέσει στο παρκέ σε συνδυασμό με την ικανότητα του να κάνει φάσεις (ψηλά, και στις δύο πλευρές του παρκέ) καθοριστικές στο ψυχολογικό κομμάτι, οι οποίες αλλάζουν το μομέντουμ του παιχνιδιού. Αυτό δε το έχει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή και του λείπει.  Παρακολουθώ τον παίκτη χρόνια και  μιλώντας για αυτόν στο αμυντικό κομμάτι θα μπορούσα να υπογραμμίσω ότι  έχει βελτιώσει πράγματα αλλά και κάποια άλλα όχι. Και εδώ θα τοποθετούσα ως σημαντική παράμετρο τον παράγοντα αντίληψη. Ενώ το φυσικό/αθλητικό του πακέτο και το timing στο μπλοκ είναι εντυπωσιακά, δεν έχει το defensive leadership ενός Λάσμε ή ενός Ντόρσεη και την ικανότητα να ελέγξει τα δρώμενα κατά μήκος της άμυνας του στο μισό γήπεδο. Το footwork του κρίνεται ελλιπές (ειδικά σε καταστάσεις close out άμυνας, αν και είναι βελτιωμένο σε σχέση με τρία χρόνια πριν) το ίδιο και η πλευρική του ταχύτητα, γεγονός εμφανές όταν αμύνεται με hedge out, κατάσταση στην οποία συμπεριφέρεται καλύτερα χαμηλώνοντας σημαντικά την ώρα που «βγαίνει» στον γκαρντ ώστε να διατηρεί την ισορροπία του (και να μπορέσει να κάνει γρήγορο recover που στο Μιλάνο αποτέλεσε το μελανό του σημείο σε πολλά ματς). Θέλει δουλειά στην άμυνα εδάφους (και πάλι θεωρώ ότι παίζει ρόλο η αντίληψη) . Στο κέντρο της ρακέτας βέβαια είναι ασυναγώνιστος. Έχει δυνατό frame που τον βοηθά (μαζί με τα καταπληκτικά επαναλαμβάνω χέρια του) να αμυνθεί στο ποστ και να κερδίζει πόντους συνεχώς στη μάχη της θέσης. Σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ δυνατός καθώς μπορεί να βγάλει εκτός του οποιονδήποτε (αν είχε και καλύτερο footwork θα μιλούσαμε «εκτός συναγωνισμού» πακέτο). Πραγματικά καλός ριμπάουντερ. Παρότι δεν είναι fundamental ριμπάουντερ, είναι πραγματικά δύσκολο να τον κρατήσεις μακριά από το καλάθι. Εξαιρετικός μπλοκέρ.Η ικανότητα του αυτή (ριμπάουντ/μπλοκ) μπορεί να βοηθήσει τους πράσινους να ανοίξουν το γήπεδο στην επίθεση, κομμάτι που σαφώς μπορεί να συμμετάσχει και ο Λαουάλ με τρεξίματα/τελειώματα του.


Αυτή του την ενέργεια χρειάζονται απελπιστικά οι πράσινοι αυτή τη στιγμή αλλά και το mobility του παίκτη σε μια περίοδο όπου η pickroll τους άμυνα αποτελεί αχίλλειο πτέρνα. Ο Λαουάλ, ειδικά σε picks όπου αμύνεται «πίσω» ελέγχοντας στα 5 μέτρα τον γκαρντ με το χέρι του μπορεί να αναβαθμίσει την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Στην περίμετρο η άμυνα παλιότερα αποτελούσε το μελανό σημείο του στα μετόπισθεν όμως  σταδιακά η ευρωπαϊκή εμπειρία τον βοήθησε και ο slasher που δεν έχει την περιφερειακή εκτέλεση να τον τραβήξει αρκετά έξω (ώστε να εκμεταλλευτεί σε βάθος το μέτριο footwork που λέγαμε), θα περάσει δύσκολα απέναντι στον Λαουάλ.



Μετά την ανακοίνωση του παίκτη από τους πράσινους, βλέπω πολλούς να τον συγκρίνουν με τον Στεφάν Λάσμε. Άδικα κατά τη γνώμη μου.. Ο Λάσμε είναι πολύ πιο «παιγμένος» και ο πολύ υψηλός δείκτης αντίληψης του τον βοήθησε να ενταχθεί άμεσα σε αυτό που έπαιζε ο Παναθηναϊκός. Ο Λαουάλ δεν είναι εκεί, τουλάχιστον ακόμα. Το φυσικό του πακέτο είναι καλύτερο του Γκαμπονέζου όμως έχει πολύ πιο μικρή ακτίνα δράσης στην επίθεσης και δεν διαθέτει το leadership και το εκπληκτικό footwork  του Λάσμε στην άμυνα. Παρ’όλα αυτά έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού.  Οι πράσινοι χρειάζονται έναν mobile ψηλό που θα ανοίξει τη γκάμα των επιλογών τους στην άμυνα βοηθώντας τους να είναι πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στην –θεωρητικά τουλάχιστον- «ελίτ», τώρα που σιγά σιγά κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Ο Λαουάλ και το high-octane style του «δένουν» πολύ καλά με το underground/fundamental στυλ του Μπατίστα και δίνουν τη δυνατότητα στον Γκιστ να αποτελέσει πραγματικά «μπαλαντέρ» στην άμυνα χωρίς να ξεζουμιστεί στο παρκέ.. Από την άλλη και ο Λαουάλ θα πρέπει να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα. Εικάζεται ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας το καλοκαίρι δεν πήρε το ρίσκο της απόκτησης του λόγω κάποιων ιδιαιτεροτήτων του χαρακτήρα του. Βασικά είναι (όπως στην επίθεση) λίγο «μονοκόμματος». Αυθόρμητος. Πιστεύω όμως ότι κλαμπ του μεγέθους των ελληνικών μπορούν και απορροφούν τέτοιες προσωπικότητες πετυχαίνοντας να τους εντάξουν στο πλαίσιο που θέλουν. Το πρόβλημα στην Τουρκία είναι ότι είδε την Τραμπζονσπόρ και τα  λιγότερα από 400 χιλιάρικα ως οικονομικό σκαλοπάτι (ως πόρτα στη λίγκα του χρήματος) σε μια περίοδο που μπορούσε να είχε επιλέξει κάτι καλύτερο αγωνιστικά. Από την αρχή είχε θέμα με τον κόουτς Χακάν Ντεμίρ (ήταν ένας από τους λόγους που ο Τούρκος απομακρύνθηκε) και νομίζω ότι κάπου κατάλαβε και ο ίδιος ότι επέλεξε λάθος. 


Για τον Παναθηναϊκό αυτή την εποχή, η επιλογή, αγωνιστικά καθαρά, είναι καλή παιδιά καθώς ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί σίγουρα να προσφέρει και πιθανόν να βοηθήσει την ομάδα να γυρίσει διακόπτη πλησιάζοντας στο πιο κρίσιμο της σεζόν. Η φύση του παίκτη είναι τέτοια που -αυτή την περίοδο επαναλαμβάνω- που μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Η κίνηση λοιπόν κρίνεται καλή. Η μόνη μου ένσταση έχει να κάνει με τη συνεργασία του με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος ποτέ δε μπόρεσε να εντάξει τέτοιους ψηλούς σε ενεργό ρόλο στα πλάνα του. Θυμηθείτε λίγο την περίπτωση Ντόρσεη.. Ο Ιβάνοβιτς ήταν προπονητής που προτιμούσε να χρησιμοποιήσει στο "5" (για να ματσάρει το έλλειμμα ταχύτητας) power forwards όπως ο Τελέτοβιτς ή ο Μπιέλιτσα (και τώρα ο Γκιστ).. Επιτρέψτε μου λοιπόν να αμφιβάλλω ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι 100% δική του. Είναι ευθύνη του όμως να κάνει τον Λαβάλ πραγματικά παραγωγική μονάδα προς όφελος του συνόλου, ώστε ο Παναθηναϊκός να πετύχει τη φετινή σεζόν τους στόχους του.

Αλήθεια όμως, ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι του Παναθηναϊκού αυτή τη σεζόν? Να διατηρήσει την εικόνα ενός ακόμα φάιναλ-φορ ζωντανή στον ορίζοντα ή να δημιουργήσει τη βάση για τα επόμενα χρόνια..? 

221 σχόλια:

  1. Θα πέσει το σύστημα απόψε..

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιμάρα καλώς μας ήρθες πίσω! Ελεύθερος ο Λοβερνί. Τον είχες προτείνει το καλοκαίρι για Ολυμπιακό. Έχουμε τύχη ή πάει ΝΒΑ?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοβερνί

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/06/blog-post_15.html

      Διαγραφή
    2. Πάει ΝΒΑ.. Μετά από τέτοιο Μούντο φυσικό ήταν

      Διαγραφή
  3. Τζιμάρα άψογο. Ανυπομονώ να δω την τριάδα Νέλσον/Γκιστ/Λαβάλ να παίζει άμυνα σε σχήματα μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαινόταν ότι δεν ήταν καθαρή επιλογή του Ιβανοβιτς μέχρι την Τραπεζούντα.
    επιλογή του ΠΑΟ για να ματσαρει λίγο τον ΟΣΦΠ
    και για να μπουν 3-4 P&R plays στην επίθεση.

    Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα μπορέσει να αξιοποιήθει ως τεσσαρι με Μπατίστα και στήνοντας ενα side P&R να είναι ο Μπατιστα επιλογή πασας στην baseline.

    για την άμυνα εχουμε δει ότι εχει ταχύτητα και άλμα και ποδια για αλλαγές και ματσαρίσματα.

    Στόχος του Lawal πρεπει να είναι η βελτίωση του στο σουτ σε βολες και στα 4μ.

    Οσο το ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι του Παναθηναϊκού αυτή τη σεζόν πιστεύω ότι το να βάλεις μέσα τον Χαραλαμπόπουλο και τελικα να χανεις απο ομάδες όπως η Γαλατα με 10πόντους είναι ανούσιο διότι ο ΠΑΟ ειναι ομάδα που εχει απαιτήσεις Final - 4.

    Οπότε αν δεν μπολιάζονται τα παιδιά αυτά με στόχους F4 και χάνουν συνεχώς και ξεμένουν χωρίς στόχους τώρα πως σε 3-4 χρόνια που θα πρέπει να βγουν μπροστά θα αντέξουν την απαίτηση για F4.

    H διαχείριση του Ιβανοβιτς πιστεύω ότι είναι σωστή. Τα παιδιά αυτά πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό στις μικρες ομαδες και μικρες εθνικές και μετά να προσπαθησουν για συμμετοχες 15λεπτες.

    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Λαβάλ είναι σπουδαία προσθήκη και θα είναι και του χρόνου βασικό κομμάτι του παζλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το προηγούμενο με τον Ντόρσεη με βάζει σε σκέψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυνατη προσθηκη,θα συμβαλλει ουσιαστικα...Τζιμ ασχετο αλλα πιστευεις ο Μπραμος που είναι καιρο χωρις ομαδα χωραει στον παο?η τουλάχιστον καποιος παικτης με παρομοια χαρακτητιστικα...Η αξιζει να δουλευτεί στο αμυντικο κομματο ο γιανκοβιτς να παιξει αυτό τον ρολο σε βαθος χρονου?εχει τις δυνατότητες ο βλαντο για κατι τετοιο η πρεπει ο παο να παει σε defensive stopper όπως εσυ τους αποκαλεις,στην θεση 3?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραιο ποστ τζιμ , Λαβαλ λοιπον αν και αμφιβαλλω οτι τον ηθελε ο κοουτς στην ομαδα αφου πιστευει σε παιχτες τυπου μπατιστα. Ακομη δεν εχω καταλαβει γιατι το καλοκαιρι δεν χτυπηθηκε απο ολυμπιακο και ακομη δεν εχω καταλαβει γιατι εφυγε απο μιλανο!!!
    Οπως σωστα ειπες τζιμ ο λαβαλ (αντιθετα απο οτι εχω διαβασει σε αρθρα) δεν εχει υψηλο μπασκετικο ΙQ οπως ο λασμε, αλλα δεν ειναι και αμστρονγκ.. λιγο πολυ πιστευω ειναι περιπτωση γκιστ και ολα εξαρτωνται απο την θεληση που θα δειξει.
    πανω κατω ξερουμε τι θα δουμε , στην αμυνα αρκετοι θα περιμενουν να μαρκαρει μεχρι και σπανουλη οπως ο λασμε σε καποιες φασεις αλλα αυτο δεν προκειται να γινει αφου εχει πιο αργα ποδια και γενικα δεν χαμηλωνει το σωμα του.
    Νελσον γκιστ και λαβαλ θα ειναι απολαυση και αν υπηρχε και ο ματσιου στο 3 δεν μπορω να φανταστω τι ξυλο θα επεφτε.
    Τζιμ το οτι στους τελευταιους αγωνες εκτος απο γαλατα πηγαιναμε σε κοντρολ παιχνιδι και οχι τρεξιμο που αλλωστε εχουμε φιαχτει σαν ομαδα για κατι τετοιο ειναι απο επιλογη ιβα λογω τραυματισμων???
    Πραγματικα ειμαστε αλλη ομαδα οταν τρεχουμε και οταν προσπαθουμε να παιξουμε σετ παιχνιδι για πολυ ωρα.. Και ισως για αυτο ο λαβαλ εφτασε ωστε να δωσει τα ριμπαουντ που θα ειναι το καυσιμο μας.
    ροτεισον με 7 παιχτες και τρωμε στο κεφαλι 20 αρα.. δεν πρεπει να μπουνε οι μικροι λιιιγο περισσοτερο??? ή δεν ειναι αυτος ο σωστος τροπος χτισηματος τους??
    Ο παππας απλα ειτε βελτιωνει και αλλους τομεις του παιχνιδιου του, ειτε καταληγει να παιζει σε πανιωνιο καλος χρυσος αλλαγια να μπει στο ροτεισον παιρνει τα λεπτα πιο αποτελεσματικων παιχτων.. λεγε με μπλουμς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες περίπτωση Γκιστ ο Λαουάλ, τι εννοείς; Γιατί δε μοιάζουν σχεδόν σε τίποτα (πέρα από την αλτικότητα). Ο Γκιστ είναι πιο αδύνατος, πιο έξυπνος, με καλύτερο σουτ και ανώτερος αμυντικός overall.

      Διαγραφή
    2. Καλά αυτό με τον Γκιστ, αυτό με τον Παππά που το πας! Το παιδί τον πηγαίνει από ανεμοβλογιά σε σκωληκοειδιτιδα και δεν έχει συμπληρώσει μήνα χωρις να του συμβεί κάτι και ο Νας μας λέει ή βελτιώσου ή στον Πανιώνιο! Εντάξει και η εμπάθεια έχει τα όρια της.

      Διαγραφή
    3. μπασκετικο IQ .. o γκιστ οταν ειχε ερθει μπορειται να διαβασετε και αρθρο του τζιμ που εγραφε οτι ειχε τις επιφυλλαξεις του για το αν μπορει να προσαρμοστει ο γκιστι στα συστηματα του παο ειδικα στην αμυνα.. ο γκιστ χανοταν στις περιστροφες, αντιθετα με τον λασμε που προσαρμοστηκε πολυ μα πολυ πιο ευκολα.. τελικα ο γκιστ οχι μονο μας διεψευσε αλλα στην αμυνα προσαρμοζεται σε ολες τις αλλαγες.. δεν ανεφερα ποτε ομοιοτητες στο στυλ παιχνιδιου των 2 παιχτων.. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ IQ μιλλαω.
      Για τον παππα εχει ηδη ενα χρονο στον παο.. και το οτι ΔΕΝ παιζω δεν σημαινει οτι δεν μπορω να βελτιωθω.. + δεν ειπα για τον χρονο που ειναι τραυματιας αλλα και για το υπολοιπο της σεζον !! ψαξε φιλε μου περσινα ποστ και θα δεις αν εχω εμπαθεια η οχι με τον συγκεκριμενο παιχτη.. αλλα το να καθεσαι στα χρυσα αυγα και να μην κλωσσας ειναι ελλειψη στοχων...

      Διαγραφή
    4. Όντως Κρις το περί εμπάθειας πιο πάνω ήταν...εμπαθές.
      Από την άλλη αδελφέ, το "καταλήγει Πανιώνιο" ήταν υπερβολή.
      Ουδέτερος είμαι -από άποψη "χρωματισμών" δηλαδή, πέραν του....γαλάζιου- και η μόνη μου "υποκειμενικότητα" απέναντι στον Παππά έχει να κάνει με το ότι τον είχα σχεδόν λατρέψει το '08 και το '09 με τις "μικρές εθνικές" (κυρίως για την "επιθετικότητά" του, αλλά όχι μόνο). Δεν με τυφλώνει βέβαια το παρελθόν καθώς βλέπω ότι όντως σε καμμία περίπτωση δεν είχε την εξέλιξη που έλπιζα/φανταζόμουν. Όμως πέρασε κι αυτός πολλές περιπέτειες, γεγονός που με κάνει να πιστεύω πως ακόμη έχει περιθώρια ξεπετάγματος. Εκεί που θα συμφωνήσω πλήρως, είναι το ότι θέλει πολλή ΔΟΥΛΕΙΑ ακόμη από πάρτη του για να γίνει απαραίτητος (πρωταγωνιστικά) σε ομάδες όπως ο ΠΑΟ κι η Εθνική (και να προκόψει και αυτός μαζί τους). Μην ξεχνάμε πάντως ότι στην ηλικία του δεν περιμένουν δα και μάτσο τα ελληνικά γκαρντ για να του φάνε τη θέση. Όλη εκείνη η γενιά παικτών φαίνεται να "καταντήσανε" late bloomers, παρά το εφηβικό τους potential, αλλά έχουν ακόμη περιθώρια για ηγετικά ξεπετάγματα.

      Στην περίπτωση Παππά (καθώς θεωρώ απαραίτητο σκαλοπάτι κάποιο μεγάλο τουρνουά με εθνική, για να ξεπεταχτεί από κάθε άποψη ένας παίκτης), σκαλώνει ίσως λίγο το πράμμα, καθώς από γκαρντς υπάρχει ένας τάδε συνωστισμός με την συμμετοχή και του Καλάθη (θα προτιμούσα να κοίταγε το ΝΒΑ του και να αρνιόταν ευγενικά περαιτέρω συμμετοχή, γεγονός που δε θα με χάλαγε καθόλου, για να παίρνανε χρόνο γηγενή παιδιά, για καθαρά εθνικοΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥΣ λόγους), καθώς Ζήσης/Σπανούλης μου φαίνεται ότι δυστυχώς θα τρώνε ακόμη για 2-3 χρόνια χρόνο ("δυστυχώς" και "τρώνε", όχι γιατί είμαι αχάριστος με τους προαναφερθέντες, αλλά γιατί θα μείνουν πίσω οι νέοι σε εθνικό επίπεδο...). Σλούκας και Μάντζαρης φαίνονται επίσης να έχουν "καπαρωμένη" θέση, οπότε δεν ξέρω πώς θα...παίξει τον Παππά (sic) ο Κατσικάρης.
      Τα χρόνια λοιπόν όντας μετρημένα μπασκετικά κουκιά, έχουν αρχίσει ήδη να ζορίζουν για τον Παππά, δε λέω, αλλά ας ελπίσουμε ότι με κάποιον τρόπο θα προλάβει να εξαργυρώσει εγκαίρως τα χρυσά μπασκετικά του νιάτα και "ο Πανιώνιος" θα μείνει στην ιστορία απλώς ως το "απαισιόδοξο σενάριο"...

      Διαγραφή
  9. O καλύτερος above the rim defender στην Ευρώπη θα έλεγα. Μπορεί να υπάρξουν βραδιές και ανάλογα με τον αντίπαλο που να βάλει την αντίπαλη ομάδα να ξεχάσει το ενδεχόμενο σκοραρίσματος μέσα στο ζωγραφιστό.

    Για μένα είναι κατά κάποιον τρόπο θετικό ότι ο παίκτης overall δεν είναι βεληνεκούς Λάσμε ή Ντόρσει και γενικά σε τέτοιο επίπεδο δεν "σηκώνει" πάνω από 15-18 λεπτά.
    Είναι καθαρά μια θετική προσθήκη παίκτη εξειδίκευσης-ρολίστα-game changer(πείτε το όπως θέλετε αναλόγως από που το βλέπουμε..)
    Γιατί
    -Θα φέρει στο τραπέζι το κομμάτι rim protection σε τοπ επίπεδο που μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά σε μια ομάδα που πρέπει να ψάξει τον ανοιχτό ρυθμό και κάποιες έξτρα καλές άμυνες μέσα στο παρκέ.
    -Μobility και ανάσες σε μια θέση που χρειαζόταν οπωσδήποτε ο Πάο τη δεδομένη στιγμή(πόσω μάλλον εν μέσω τραυματισμών)
    -Καλό(βέβαια αρκετά "λιγότερο" από κάποια άλλα 5άρια του τοπ16) pick and roll finisher που θα βοηθήσει και θα βοηθηθεί από τον ΔΔ.
    -Ενέργεια και βάθος στην γραμμή των ψηλών χωρίς να τρακάρει με τους απαραίτητους για τη διάταξη Ιβάνοβιτς Μπατίστα-Μαυροκεφαλίδη(πολύ σημαντικό)
    -Ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τις μάχες με τον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη.Ο Έλληνας γκαρντ,φέτος παραδόξως,μοιάζει ακόμα πιο σημαντικός ρυθμιστικός παράγοντας των παιχνιδιών της ομάδας του και η ύπαρξη ενός 2ου αθλητικού ψηλού δίπλα στον Γκιστ μπορεί να παίξει ρόλο(λιγότερο από ότι με Λάσμε μιας και δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματική επιλογή για switch-όχι ότι μπορεί εύκολα ο Σπαν να τον κερδίσει σε προσωπική μάχη πλέον) κυρίως στο μυαλό του παίκτη και να μετρήσει στους Ελληνικούς τελικούς.

    Θα δούμε πως θα τον εκμεταλλευτεί ο Ιβάνοβιτς...
    Όσο για το πολυσυζητημένο ζήτημα των νέων και των στόχων του Πάο,νόμιζα ότι το είχαμε ξεπεράσει σε αυτό το κομμάτι της χρονιάς.
    Ξέρουμε λίγο η πολύ ποιοι παίκτες μπορούν να προσφέρουν ή έστω να αποκομίσουν για το αύριο μέσα απο τη συμμετοχή τους,οπότε δεν υπάρχει λόγος να εκβιαστεί η όλη κατάσταση,εφόσον η ομάδα μπορεί σίγουρα να μπει στα πλέιοφ και ίσως να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από τη στιγμή που παραμένει στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.Άλλωστε και να παίξουν οι 18-20χρονοι,για να βγεις κερδισμένος πρέπει να είναι έτοιμοι όντως να παίξουν και όχι να σέρνουν απλά το κορμί τους ανάμεσα σε έτοιμους μπασκετμπολίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός σε όλα, όπως συνήθως. Ιδίως στο τελευταίο. Μαζί σου...

      Διαγραφή
  10. Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ FINAL FOUR ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
    EDGAR JONES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Epitelous mia sovari apopsi , mas exei faei i intrigka k i parafilologia gia tus neous....an dn ksexwrizun stn A1 ti n bun n kanun stn eurwpi dld.......

      Διαγραφή
  11. Καλησπερα σε ολους, καλησπερα Τζιμ. Θελω να ρωτησω αρχικα αν ο Σλοτερ της Ρεαλ που ειχε ακουστει καποτε για τον παο αν ειναι καλυτερος του Λαουαλ και αν μπορει το σχημα με τους τρεις κοντους που χρησιμοποιει ο Ιβανοβιτς (διαμαντιδης, νελσον, σλοτερ) να κλεισει και τις αμυντικες τρυπες του παο στην θεση 3. Δηλαδη, αν μπορει ο διαμαντιδης κυριως (εφοσων ο νελσον θα αμυνεται λογικα στο 1 ή στο 2) να <> τα περισσοτερα τριαρια της ευρωπης. Τωρα οσον αφορα το θεμα της ελληνοποιησης πιστευω οτι ο παναθηναικος λειτουργει σωστα σε αυτο το κομματι. Δηλαδη χρησιμοποιει ως βασικους τους παππα, γιανκοβιτς. Ο μποχωριδης παιρνει περιπου 10 λεπτα και ο χαραλαμποπουλος παιρνει καποια λεπτα εμπειριων (μιλαω για την ευρωλιγκα). Θεωρω οτι οι υπολοιποι νεαροι παικτες δεν ειναι ακομη για αυτο το επιπεδο. Πρεπει να ενταχθουν ομαλα. Αν ο παο επαιζε με αυτους απο τωρα θα ετρωγε τριανταρες απο ολους κατι που δεν αρμοζει στην ιστορια του....ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζιμ σωστά λες πως ο Ιβάνοβιτς ποτέ δεν δούλεψε με ευκίνητους ψηλούς. Νομιμοποιείται, λοιπόν, ο καθένας να βάλει ένα ερωτηματικό στο πώς θα αξιοποιήσει τώρα τον Λαγουάλ. Την απάντηση, όμως, τη δίνεις μόνος σου παραπάνω: στις προηγούμενες ομάδες του ο Βόσνιος είχε μεγάλα point, αλλά δημιουργό σαν τον Διαμαντίδη δεν είχε. Ούτε καν ο Πριτζιόνι (προσωπικά τον βάζω πάνω απ' τον Καλντερόν) δεν είχε στην Τάου την επίδραση του Δ.Δ. στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Και φέτος συνεργάζονται αρμονικά γιατί του έχει παραδώσει (πώς θα μπορούσε αλλιώς) μέρος του "κουμάντου". Θα θυμάσαι, φαντάζομαι, πως πολύς κόσμος αμφέβαλλε το καλοκαίρι πώς θα άντεχε ο Μήτσος στον ρυθμό του Ιβάνοβιτς. Η απάντηση δίνεται εμπράκτως.
    Αδόκιμη κάθε σύγκριση με τον Λάσμε: ο ένας είναι ο τοπ αμυντικός της Ευρωλίγκας, θεμέλιο των ομάδων του, ο Λαγουάλ προορίζεται για να δώσει στα 10'-12' που θα παίζει (κι αν...) το διαφορετικό, αυτό που δεν έχει ο Μπατίστα, το παιχνίδι πάνω απ' τη στεφάνη. Σε άμυνα κι επίθεση. Πολύ σημαντικό επίσης πως είναι ακόμη 26. Αν παίρνει εξέλιξη, εδώ θα έχει την ευκαιρία του. Σε κάθε περίπτωση, η φροντλάιν γεμίζει πολύ, και μάλιστα με παίκτες που έχουν, 5 στους 5, εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά έκαστος. Μεγάλο πλεονέκτημα για τον κόουτς.
    Στο τελευταίο σου ερώτημα (περί στόχων) καλό θα ήταν να απαντήσει όχι ο Δ.Γ., κι ας είναι ο θεσμικά υπεύθυνος, αλλά κάποιος με μπασκετοσύνη. Να του εξηγήσει - και να μας εξηγήσει - πως βάσεις για τα επόμενα χρόνια δεν μπαίνουν ρίχνοντας ανέτοιμους στα παρκέ της Ευρωλίγκας. Ήταν πράγματι στόχος της χρονιάς (και ικανοποιείται) να βγουν μπροστά οι Γιάνκοβιτς & Παππάς ως βασικοί. Να παίζει σταθερά ο Μποχωρίδης (τραυματισμοί και συνωστισμός κάπου το χάλασαν, αλλά κι αυτό ικανοποιείται εν μέρει). Να μπει στην ομάδα ο μοναδικός προχωρημένος απ' τους εφήβους (Χαραλαμπόπουλος). Το παιδί δεν είναι έτοιμο σωματικά, κακά τα ψέματα. Μπορεί η ομάδα να βασίζεται υπερβολικά σε βετεράνους (Δ.Δ., Φώτσης, Μπατίστα, Μπλουμς), αλλά ο Σλότερ, ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς, ο Νέλσον, ο Μποχωρίδης είναι βάση για τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να γίνει κι ο Λαγουάλ. Αν κάτι δείχνει να μπερδεύει τον αρχικό προγραμματισμό είναι, νομίζω, η ανέλπιστη επιτυχία του Μπλουμς,που γέμισε υπερβολικά τα γκαρντ - όταν, τουλάχιστον, δεν είναι κανείς τραυματίας.
    Γιατί κατά τα άλλα, αν μπορώ να αποδώσω κάπου το ξέσπασμα του Δημητράκη (εκτός απ' τον εθισμό, που έλεγαν κάποτε κι οι Αγγελόπουλοι), είναι στο ότι με τη διαφορά στους 20, περίμενε να δει να παίζουν με τη Γαλατά κάποιοι απ' τους μικρούς. Ας του εξηγήσει κάποιος λοιπόν πως οι μικροί δεν είναι, αυτή τη στιγμή, για πολλά παραπάνω. Ούτε ακόμη στην Α1. Απαντώντας εγώ, λοιπόν, απρόσκλητος στην ερώτησή σου, να πω πως με τον Μήτσο στα 35 του, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί απ' την - τελευταία, προτελευταία, πάντως σίγουρα μια απ' τις τελευταίες - χρονιά του μεγαλύτερου αθλητή της ιστορίας του. Στόχος, λοιπόν, κι ας μην το φωνάζουν, είναι, κανονικά και με το νόμο, η Μαδρίτη.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ λάθος. Ο στόχος του πλάνου ήταν και είναι η ελληνοποίηση και η ανανέωση. Το καλοκαίρι αυτός που πληρώνει είπε που στοχεύει. Μας είπε να ξεχάσουμε αποτελέσματα και τίτλους και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία ελληνικού κορμού για το μέλλον. Σ' αυτόν τον τομέα έχουν γίνει πολύ λίγα.
      Ο Γιάνκοβιτς είναι μόνος του στο 3. Τον βλέπεις πολύ καλύτερο από πέρσι; Διαψεύδει τις προσδοκίες μέχρι τώρα.
      Ο Παππάς μια παίζει και δύο είναι έξω. Όταν παίζει παίρνει χρόνο μόνο αν είναι χάλια ο Σλότερ ή δεν τα χώνει από παντού ο Λετονός.
      Ο Μποχωρίδης πήρε δεκάλεπτα στην αρχή γιατί έλειπε ο Νέλσον. Όταν κι αν η ομάδα εμφανιστεί πλήρης τότε θα τρώει τρελό πάγκο.
      Ο Χαραλαμπόπουλος πήρε χρόνο μόνο στη Φενέρ γιατί έλειπε η μισή ομάδα. Υποτίθεται ήταν για δεύτερο τριάρι.
      Ο Διαμαντάκος απλά δεν υπάρχει και οι υπόλοιποι μόνο προπονήσεις.
      Ο Γιαννακόπουλος έχει δίκιο ανεξάρτητα αν έπρεπε να τα πει με τόσο άκομψο τρόπο. Επιπλέον υπάρχει θέμα και με τους τόσους πολλούς τραυματισμούς. Ο προπονητής έχει ευθύνη.
      Αυτή είναι η αλήθεια. Το σχέδιο δεν ακολουθείται. Καλό ή κακό αυτό ήταν. Ε, δεν τηρείται. Οι νέοι δεν έχουν δουλευτεί ή απλά δεν μπορούν. Πως να το κάνουμε; Να κάνουμε το μαύρο άσπρο γιατί η ομάδα διεκδικεί πρόκριση; Μα το καλοκαίρι μας έλεγαν να βγάλουμε από το μυαλό μας τέτοιες σκέψεις για να απολαύσουμε τη χρονιά. Οι περισσότεροι συμφώνησαν, Τώρα τι άλλαξε;

      Διαγραφή
    2. Και ελληνοποίηση γίνεται ("οργανικά" ο Γιάνκοβιτς αντικατέστησε τον Ματσιούλις κι ο Παππάς τον Κάρι) και ανανέωση (από Ούκιτς,Κάρι, Ματσιούλις, Μπράμο, Λάσμε που έφυγαν μόνο ο Μπράμος δεν είναι 30άρης - απ' τους νέους μεγαλύτερος είναι μόνο ο Μπατίστα κι ο εκτός προγραμματισμού Μπλουμς).
      Κανείς δεν είπε να ξεχάσουμε αποτελέσματα και τίτλους. Δεν θα μπορούσε ποτέ να ειπωθεί κάτι τέτοιο: αρμοδίως στόχους έβαλε μόνο ο Δ.Δ. κι είπε να περάσουμε στο τοπ-16 και βλέπουμε, δεν είπε πως περνώντας στο τοπ-16 κλείσαμε.
      Ελληνικός κορμός έχει ήδη γίνει, απλά δεν το συνειδητοποιείς. Είναι ο κορμός για τη μεθεπόμενη ομάδα. Οι 17χρονοι του καλοκαιριού, 18χρονοι σήμερα, θα είναι σε 2-3 χρόνια η βάση της νέας ομάδας. Και θα μνημονεύουμε, αν όλα πάνε καλά, την τακτική εκείνου του καλοκαιριού του '14, όπως μνημονεύσαμε στον Ολυμπιακό τον Γιαννάκη που μάζεψε Παπανικολάου, Σλούκα, Κατσίβελη.
      Ο Γιάνκοβιτς προφανώς είναι πολύ καλύτερος γιατί πέρσι δεν έπαιζε. Είναι, γενικά, καλός, και σε νούμερα (8,6 πόντοι, 3,5 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ) και σε σημαντικότητα ρόλου. Μπορεί βεβαίως και παραπάνω.
      Ο Παππάς έσπασε ρεκόρ τραυματισμών, αλλά όταν είναι υγιής παίζει πολύ (18'.25'' μ.ο.) και προσφέρει (8,5 πόντοι, 1,5 ασίστ). Κι αυτός μπορεί παραπάνω.
      Ο Μποχωρίδης έχασε κάπου 2 μήνες αλλά έχει 11'.53'' μ.ο. συμμετοχής και 9/15 ματς. Πώς θα χρησιμοποιηθεί στην ασφυκτικά γεμάτη πλέον περιφερειακή γραμμή θα το δούμε στο μέλλον, γιατί μόλις ανάρρωσε. Η παρουσία του Νέλσον μάλλον καλό θα του κάνει, γιατί θα πάει στο "2", όπου αισθάνεται πιο άνετα.
      Ο Χαραλαμπόπουλος πράγματι πήρε χρόνο μόνο στα 2 ματς των πολλών απουσιών (Φενέρ, Ρεάλ), αλλά απέδειξε πως δεν είναι έτοιμος - κυρίως σωματικά - για παραπάνω. Δεν υποτίθεται, είναι το 2ο τριάρι, γι' αυτόν και τον Γιάνκοβιτς έκαναν χώρο με τον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Δεν πήραν (θα μπορούσαν, όπως έγινε με τον Λαγουάλ στο "5") Αμερικανό στη θέση τοου... Αλλά είναι φανερό πως δεν ήρθε ακόμη ο καιρός του. Τα 18 μόλις τα έκλεισε άλλωστε.
      Οι υπόλοιποι μικροί δεν στέκονται ακόμη ούτε στον Παναθηναϊκό της Α1, όχι στον Παναθηναϊκό της Ευρωλίγκας. Αλλά δεν αποκτήθηκαν για το σήμερα.
      Ο Γιαννακόπουλος αυτός είναι: γνωστός παρορμητικός. Πρόπερσι πριν το ματς με τη Φενέρ είχε πει δημοσίως πως τα παρατάει. Κανέναν δεν ενθουσιάζει με τις συμπεριφορές του, αλλά κρατάει ζωντανή μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων. Αξία ανεκτίμητη.
      Το σχέδιο που λες προφανώς δεν ερμηνεύτηκε ορθώς το καλοκαίρι. Αν κατάλαβες πως σχέδιο ήταν να παίξουν οι 17χρονοι φέτος, κατάλαβες λάθος. Προτεραιότητα ήταν να γίνουν βασικοί οι Γιάνκοβιτς, Παππάς (συνέβη), να παίρνουν τακτικά χρόνο Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος (επίσης) και, 3ο, χωρίς να ομολογείται, να απογαλακτιστεί η ομάδα απ' τον Διαμαντίδη. Αυτό δεν συμβαίνει. Κι αυτό είναι για μένα η βασική "αποτυχία" του project. Αλλά με τέτοια μεγέθη δεν είναι και ό,τι απλούστερο να συμβεί...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. 1. Πιστεύεις ειλικρινά ότι ο τρόπος να αναδειχθούν οι νέοι είναι να τους ρίξεις στα βαθιά μια τέτοια στιγμή και να επωμιστούν, άδικα, το βάρος ενός αποκλεισμού;
      2. Κατά την άποψή σου, τα νέα παιδιά του ΠΑΟ, πέραν των Παππά & Γιάνκοβιτς, έχουν ηλικιακά, αλλά και σε επίπεδο αξίας, την ικανότητα να σταθούν σε τοπ 16 Ευρωλίγκας;
      3. Αν, όπως λες, τελικά οι νέοι "απλά δεν μπορούν", γιατί πρέπει να αποδομηθεί για χάρη τους η ομάδα;
      Συμπερασματικά: Όσοι μπορούν να παίξουν, παίζουν. Και για όσο χρόνο μπορούν να παίξουν. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε.
      Τέλος, εσύ βλέπεις ότι ο Γιάνκοβιτς και ο Παππάς δεν είναι πολύ καλύτεροι από πέρυσι; Τότε, μάλλον είχες πολύ υψηλές προσδοκίες γι' αυτούς εξ αρχής.

      Διαγραφή
    4. Γιάνκοβιτς-Παππάς δεν είναι καλύτεροι. Απλά παίζουν

      Διαγραφή
  13. συγνωμη για ποιον λασμε μιλαμε αυτον της παρτιζαν,της μακαμπι,της ομπραδοιρο,της εφες ή του παναθηναικου. να εμφανιζεται ο λασμε υπερπαικτης οταν φετος ειναι απ τις απογοητευσεις της εφες. ντρειπερ,κριστιτς,περπερογλου,μπιελιτσα,σαριτς και ο οσμαν κανουν καλυτερη χρονια απ τον λασμε.
    και θα δουμε και στο τελος της χρονιας αν τον κρατησει η εφες......
    ο λαουαλ ειναι καλυτερος ποιοτικα απ τον λασμε αλλα θα ειναι δυσκολο να προσφερει οσα προσφερε ο στεφαν στον παναθηναικο που εκανε υπερβαση των δυνατοτητων και του ταλεντου του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λάσμε είναι εξαιρετικός φέτος. Τραβάει όλο το κουπί στο 5. Δες τα νούμερα του.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. για δες τις μοναδες αξιολογησης απ ολους οσους ανεφερα μονο τον οσμαν περναει.για συγκρινε τα νουμερα του λασμε με αυτα του μπατιστα σε ολες τις στατιστικες κατηγοριες. για συγκρινε τα νουμερα του λουκα με αυτα του λασμε.
      για κοιτα σε καθε ματς της εφες ποιος ειναι ο 1ος σκορερ της αντιπαλης ομαδας.
      εγω ειμαι σιγουρος το καλοκαιρι η εφες θα κοιταξει να απεμπλοκει απ το συμβολαιο του λασμε...

      Διαγραφή
    3. Καλά μιλάμε σοβαρά τώρα, άφησε τις ανακρίβειες. Μια χαρά παίζει ο Λάσμε και τράβηξε όλο το κουπί στο πέντε μόνος χωρίς τον Κρίστιτς.

      Διαγραφή
    4. http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=IST&seasoncode=E2014#!stats

      ποιες ανακριβειες τα νουμερα μιλανε απο μονα τους... και ο κριστιτς ελειψε 7 ματς και η εφες εκανε ρεκορ 4-3 σ αυτα με τον μπιελιτσα να λειτουργει καλυτερα απ τον λασμε στο 5 εκτος απ το πολυ καλο ματς που εκανε με την ρεαλ στην κωνσταντινουπολη και τον μπορουση να κανει τις καλυτερες του φετινες εμφανισεις και στα δυο ματς κοντρα στον λασμε.
      ολο το κουπι τι εννοεις σ αυτα τα ματς ο λασμε δεν ειχε ουτε 23 λεπτα μο που επαιζε ο λασμε τωρα καπως συνερχεται με τα δυο συνεχομενα καλα ματς που εκανε με νιζνι(επιθετικα κυριως γιατι αμυντικα ηταν τραγικος οπως ολη η ομαδα) και με ολυμπιακο

      Διαγραφή
  14. Jim, o Λοβέρν γιατί έμεινε ελεύθερος από τη Χίμκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχως ο Λοβερν παει Ντενβερ...εξαλλου ο κοουτς Σφαιροποουλος ειπε πως δε θα γινει προσθηκη...ας ελπισουμε να εχει εκτιμησει σωστα την κατασταση( τραυματισμοι, ευπαθεια Πετγουεη) STEVEN KALAMATA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γκιστ, Φώτσης, Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδης, Λαβάλ. Σπάνια βρίσκεις μια τέτοια φροντ λάιν. Πραγματικοί ψηλοί, τόσο διαφορετικοί ο ενας απ' τον άλλο αλλά και τόσο συμπληρωματικοί!!
    Τώρα ο Παναθηναϊκός έχει την πιο πλήρη και παράλληλα την πιο καλογυμνασμένη, την πιο "φρέσκια" ομάδα των τελευταίων τεσσάρων τουλάχιστον ετών!!
    Όσο για το δίλημμα ως προς τον φετινό στόχο, παραγωγή και μέλλον ή τίτλοι? Και τα δυο! Και στα δυο τα πάει μια χαρά.
    Παππάς και Γιανκοβιτς σχεδόν έξω από το ροτέησον πέρσι, βασικοί και πολύτιμοι φέτος. Μποχωρίδης παγκίτης στον Άρη πέρσι, καλά μέσα στο ροτεησον φέτος. Χαραλαμπόπουλος 7+ πολύτιμα λεπτά μέσο όρο στην ευρωλίγκα. Να μην ξεχάσω και τους φτηνούς ξένους διαμαντάκια που έφερε ο Ιβάνοβιτς, με οψιόν ανανέωσης... Περισσότερα δεν γίνεται, είσαι ο Παναθηναϊκός όχι ο Φιλαθλητικός!!
    Όσο για τους στόχους, η χρονιά μπορεί και να εξελιχθεί και σε θρίαμβο, αρκεί η ομάδα να είναι τυχερη σε σχέση με τους μαζικούς τραυματισμούς, και να μην μαλακιστεί ο Γιαννακόπουλος.

    Vatos76


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φροντλάιν όντως είναι εξαιρετική. Και το μπακόρτ επίσης. Μόνο στο 3 υστερούμε.

      Διαγραφή
    2. ...σόρι αδελφέ, αλλά τί ακριβώς εννοείς με το "καλογυμνασμένη";
      Και πότε/πώς το έδειξε αυτό ο ΠΑΟ, όταν το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς έχει παλέψει με παροιμιώδεις απουσίες; Να είναι καλά "ο νόμος του ΟΑΚΑ" (κι εννοώ την στήριξη του κόσμου του συν την ψυχολογία των παικτών εκεί μέσα που ανεβαίνει επίπεδο), αλλιώς είδαμε τί γίνεται στα εκτός του - πώς λοιπόν εξηγεί αυτή του την γενική απόδοση μια "καλοεκγύμναση"...;

      Πραγματικά απορώ με την πιο πάνω σου κουβέντα, καθώς ο Μήτσος, όντας 35άρης, έχει "ξεχάσει" πια τις άμυνες που έβγαζε, έχει ξεχάσει τα γενικά clutch plays του σε crunch time (το να παίρνει ΚΑΠΟΙΑ από τα τελευταία σουτ δε λέει απολύτως τίποτε). Αν δεν έβγαζε και τις ασίστ που βγάζει (και που θα βγάζει αν παίξει μέχρι και τα...45), θα είχε ήδη κρεμάσει παπουτσοφανέλα.
      Ο δε Φώτσης, που ακολουθεί ηλικιακά, τί ακριβώς κάνει για να δικαιολογηθεί η κουβέντα σου; Με τη γλώσσα έξω είναι, και πάλι καλά στέκεται για την ηλικία και κυρίως την "αθλητική" νοοτροπία που ποτέ ΔΕΝ είχε. Αυτό όμως πώς να το συμπεριλάβεις στο "καλογυμνασμένη";
      Ο Μπατίστα "καλογυμνασμένος"; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Όγκο έχει το παλληκάρι, και μια τάδε τεχνική στις κινήσεις. Πού είναι όταν σφίγγουν τα γάλατα κι αυτός ψάχνει τον πάγκο για ανάσες;΄
      Άλλος ένας μη-πιτσιρικάς (και δη ψηλός, όπου τα νιάτα παίζουν μεγάλο ρόλο ΣΥΝΗΘΩΣ) εν τω μεταξύ.
      ....Όπως κι ο Μπλουμς. Ο οποίος, δε λέω, κινείται για να βγαίνει από τα μαρκαρίσματα και να σουτάρει κατευθείαν ΑΠΟ ΠΑΣΑ, του το αναγνωρίζω, αλλά από εκεί και πέρα, τί, πού να δικαιολογεί, τη λέξη; Η άμυνά του.........;
      Μέχρι στιγμής είναι προφανές ότι έχω συνδέσει το "καλογυμνασμένος" με το "αντοχές", αλλά είναι....προφανές ότι έτσι πάει. Όχι;
      Ο δε Μαυρό μάλλον...καλομαθημένος ήταν πάντα, παρά καλογυμνασμένος. Άσχετα με το πόσο ακριβώς ανταποκρίνεται ή όχι στην πραγματικότητα, το παρατσούκλι "αργοσοφτίδης" που του έχουν κολλήσει ήδη από πέρσι (διαδικτυακά), το έχεις πετύχει; Ο Λουκάς είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της λέξεως "απουσία νεύρου". Σύμφωνοι για την καλή του τεχνική, το μπασκετικό του νιονιό, το καλό του σουτ από όλες τις θέσεις, αλλά αυτά δεν θέλουν "εκγύμναση". Η οποία του λείπει εμφανέστατα. Ίσως γι' αυτό και
      Παππάς και Μποχώ από την άλλη θέλουν ξεμάτιασμα για το τί έχουν περάσει φέτος με συνέπεια τις παρατεταμένες απουσίες - συνεπώς, πώς είναι σε "καλογυμνασμένη" φάση;
      Ο Νέλσον πια, τί να πούμε. ΠΡΙΝ το καλημέρα εκτός για μήνες. Κι είναι εμφανής ο χρόνος που έχασε, καθώς ακόμη παλαντζάρει.
      Σλώτερ; Ναι, δεν τον λες "κακογυμνασμένο". "Χτισμένος" είναι, τρέχει, χώνεται. Αλλά η απόδοσή του (ειδικά η μηδενική εκτός ΟΑΚΑ), πώς ακριβώς συνδράμει στην δικαιολόγηση του χαρακτηρισμού "καλογυμνασμένη η ομάδα"; Δεν θα πρέπει να συνάδουν αυτά τα δύο; Δεν θα πρέπει το "καλογυμνασμένη" να φέρνει και το "καλοκουρδισμένη" και να συνεπάγεται το "δεν μασάει πουθενά και με κανέναν" (στα ίδια περίπου πλαίσια παίζει και η φάση του Βλάντο, που δεν τον λες σαπάκι - κάθε άλλο παρά) ;
      Τον λες "καλογυμνασμένο" τον ΠΑΟ, μετά το "θέαμα" του Α' ημιχρόνου προχθές στο Βερολίνο;

      Διαγραφή
    3. ...οπότε τί μας έμεινε; ΓΚΙΣΤ και μόνο αυτός (από σεβασμό και μόνο στις ηλικίες τους, δε θα πω για Χαραλαμπό/Διαμαντάκο και "εκγύμναση"). Ο οποίος ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ πύραυλος. Κυρίως λόγω "καρδιάς" βέβαια, κι όχι γιατί του είναι ΤΟΣΟ "φυσικό" (πόσο μάλλον όταν ενίοτε κι αυτός παίζει μ' ενοχλήσεις). Θέλω να πω, είναι εμφανώς κορμάρα ο άνθρωπος και δεν την έχτισε με προσευχές, αλλά αυτό που ΑΠΟΔΙΔΕΙ δεν το κάνουν "από μόνα τους" τα μούσκουλά του.
      Και ΠΡΟΣΕΧΩΣ Lawal. Aκόμη δεν τον είδαμε καν όμως, όσο κι αν τον ξέρουμε. Τεσπα πάντως, Γκιστ και Lawal και ΤΕΕΛΟΣΣΣ, από "εκγύμναση". Τον ΠΑΟ, "ΚΑΛΟΓΗΡΑΣΜΕΝΟ" τον λες - "καλογυμνασμένο" όμως όχι. Ο...πεδουλακίσιος ΠΑΟ που είχε την "γκαμπονεζοακρίδα", τον "αμερικανοπεζοναύτη" και το "λιθουανοτάνκ", ήταν πιο "καλογυμνασμένος" (συν τους μητσοφώτσηδες ένα και δύο χρόνια νεώτερους).
      Έτσι δεν είναι; Τα είδα λάθος;

      Διαγραφή
  17. Καλημερα..

    Να σχολιασω λιγο την κινηση Λαβαλ..

    Καλυτερος ψηλος συνολικα σε αυτο το στυλ ειναι ο Ταιους..Καλυτερος δηλαδη επιθετκα,καλυτερος αμυντικος στα ποδια αλλα χειροτερος σε αμυνα ψηλα εννοωντας σε ψηλους τυπου Τομιτς..

    Στα ιδια επιπεδα και ο Λασμε αλλα κατεμε ο Ταιους υπερεχει εναντι του Λασμε κατι που φανηκε και στις μονομαχιες μεταξυ τους με Καντου και Μακαμπι οταν ο Λασμε επαιζε στον Παναθηναικο..

    Ο Ντανστον καλυτερος επιθετικα και αμυντικα στα ποδια απο Λαβαλ οχι στο επιπεδο Ταιους-Λασμε αλλα καλυτερος..Ομως περυσι στα μεταξυ τους παιχνιδια ο Λαβαλ κυριαρχησε και στα 2 παιχνιδια..

    Ο Χαντερ καλυτερος και αυτος επιθετικα χειροτερος του Ντανστον αλλα καλυτερος αμυντικος ψηλα χειροτερος ομως του Λαβαλ οπως και χειροτερος στα ποδια απο Λασμε-Ταιους..

    Ο Παναθηναικος ομως εψαχνε κατεμε εναν αμυντικο που να κυριαρχει στην ρακετα στα 5 μετρα εναντι πολυ ψηλων οπως ο Τομιτς-Καουν που εχουμε 3 χρονια προβλημα και βεβαια εναντι ψηλων οπως οι Ταιους-Ντανστον..Πλεον αυτο το προβλημα λυνεται σε πολυ μεγαλο βαθμο ενω επιθετικα με Διαμαντιδη 6-8 ποντους τους εχει ευκολα αν οχι και παραπανω..Αλλωστε ποντους μπορει να παρει και απο Μπατιστα-Μαυρο οσο ειναι υγιης..Πιστευω θα ταιριαξει πολυ με Μαυρο στο 4 ή Φωτση..Αμυντικο προβλημα στην περιφερεια δεν εχουμε τοσο μεγαλο με το Νελσον,ενω επισης αν μενει μεσα απο τα 5-5,5 μετρα δεν θα αντιμετωπισει προβλημα και με γρηγορους κοντους αφου απο εκεινη την αποσταση μπορει να τους ακολουθησει..

    Υ.Γ.Παπας-Μαυροκεφαλιδης αντιμετωπιζουν πολλους μυικους τραυματισμους διοτι τοσα χρονια ειναι ουσιαστικα απροπονητοι..Του χρονου θα ειναι αλλοι παιχτες αν μεινει και ο Μαυρος..Αυτο φαινεται γιατι δεν βγαζουν τραυματισμους παιχτες οπως οι ΔΔ-Φωτσης που προπονουνταν απο τους καλυτερους τοσα χρονια παρολο την ηλικια τους..

    Ευχομαι ο Ντουσκο να μεινει πολλα χρονια και να χτισει και τους μικρους οπως πρεπει..

    Υ.Γ.1. Για τις δηλωσεις Γιαννακοπουλου ειμαι πεπεισμενος οτι τις εκανε για τον κοσμο (εμας τους φιλαθλους δηλαδη),και οχι για τον Ντουσκο οπου πιστευω οτι ηταν ενημερωμενος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερος ψηλός συνολικά σε αυτό το στυλ είναι ο Χάινς φίλε Γιάννη όχι ο Τάιους

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. TEO γνωμη μου ειναι οτι ο Ταιους ειναι καλυτερος,αν και εκανα την παραλειψη του Χαινς..Δεν εχει καλο επιθετικο παιχνιδι ο Χαινς..Καθολου σουτ και γενικα θελει την μπαλα ετοιμη για να βαλει το καλαθι..Σημειωση ειναι ομως ενας παιχτης που σκοραρει με επιθετικα ριμπαουντ οσο κανενας στην Ευρωπη παρολο το μικρο μεγεθος που εχει..Επισης αμυντικα απεναντι σε ψηλους τυπου Τομιτς ειναι κακος κυριως λογω υψους ενω αμυντικα στα ποδια ισως να ειναι ο πιο γρηγορος..Παντως με τον Λασμε αντιπαλο δεν τα εβγαλε περα το 2012,ο γκαμπονεζος τον εκανε οτι ηθελε στους τελικους και αυτο του το χρεωνω..

      Διαγραφή
    3. Και τον Τάιους τον έχει ο Λάσμε. Πλέον θεωρώ όμως ότι ο πιο κομπλέ είναι ο Χάινς. Ο Τάιους έχει πολύ σοβαρές αμυντικές αδυναμίες για αυτό και παρά το χαμηλό κασέ του δεν τον κοίταξε καμία τοπ ομάδα πέρυσι.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    4. Με Καντου και Μακαμπι εχουν δωσει 4 παιχνιδια ως αντιπαλοι..Στα 2 ειχε ελαχιστη συμμετοχη τη μια ο Λασμε και την αλλη ο Ταιους ενω στα αλλα 2 εχουν απο μια πολλη καλη εμφανιση εκαστως..Σε αυτην την φαση θεωρω οτι ειναι ενα επιπεδο πανω καθως ο Λασμε βρισκεται σε πτωτικη πορεια ενω δεν θεωρω οτι εχει σοβαρες αμυντικες αδυναμιες περαν του προβληματος που εχουν και οι 3 απεναντι σε δεινοσαυρους..

      Διαγραφή
    5. Ας πούμε ότι συμφωνούμε Γιάννη ότι ο Λάσμε έχει περάσει την κορυφή του βουνού. Το καλοκαίρι ο Ίβκοβιτς. μετά την κούπα και το πολύ καλό Φ4 του νεότερου Τάιους, πλήρωσε παραπάνω και πήρε τον Λάσμε. Γιατί?

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    6. Και αναφέρω τον Ίβκοβιτς σαν έναν τοπ προπονητή με μεγάλο πορτοφόλι

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    7. Φανταζομαι γιατι ειχε συμβολαιο με την Μακαμπι και μετα απο τετοιο Φ4 που εκανε περυσι(οπου ηταν ο μοναδικος ψηλος της Μακαμπι) θα ηθελε αναλογο συμβολαιο με τον Λασμε συν το σπασιμο του συμβολαιου..Πηρε τον δευτερο καλυτερο ευκολα και γρηγορα..Ετσι και αλλιως ειχε παρει και τον Κριστιτς,δεν εχει και τοσο μεγαλη διαφορα για να μπαινει σε τετοιες διαδικασιες οταν εχει μια αξιοπιστη λυση αρκετα πιο ευκολη..

      Διαγραφή
    8. Μην τρελαίνεστε παιδιά. Αλλος παιχτης ο ενας και αλλος ο αλλος. Ο Χαινς ειναι πολυ δυνατος και συνεπως πιο καλος αμυντικος στο λοου ποστ. Εχει μηδενισει Κριστιτς,Καουν,Μπουρουση και πολλα αλλα βαρια 5αρια. Ο ταιους ειναι πολυ ανωτερος στο πικ & ρολλ αλλα και καλυτερος στο παιχνιδι πανω απο τη στεφανη (αμυνα-επιθεση). Συνολικα αν εψαχνα αθλητικο 5 θα διαλεγα τον Ταιους καθε μερα γιατι μπορει με την αμυνα του και το παιχνιδι του ψηλα να κανει τη διαφορα αλλα και ο Χαινς ειναι τρομερος παιχτης!

      DR34M

      Διαγραφή
    9. Βλέποντας τη συζήτηση πετάω ένα ωραίο θέμα για τον Τζιμ που θα χει πολύ ενδιαφέρον....
      Καλύτερος undersized center των 3-4 τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη...
      Και παίζουν Τάιους,Χάινς,Λάσμε,Ντάνστον,Ντόρσει...

      Για μένα το κάθε σημείο που υπερέχει ο καθένας: Τάιους τρομερή ταχύτητα σε επιθετικά pick and roll,ο καλύτερος για finisher σε τέτοιες καταστάσεις-ασυγκράτητος
      Χάινς μικρός στο μάτι μεγάλος στο παρκέ,έτοιμος να κατασπαράξει με την ενέργεια του και την ικανότητα του να σκοράρει σε μικρό χώρο κάθε αντίπαλο
      Λάσμε φοβερός αμυντικός σε κάθε σημείο του παρκέ,στο έδαφος και με υψηλό μπασκετικό IQ
      Ντάνστον ο πληρέστερος επιθετικά με κινήσεις ποστ,ικανότητα τελειωμάτων γύρω από το καλάθι και ολοκληρωμένο παιχνίδι και στις 2 πλευρές του παρκέ
      Ντόρσει έτοιμος να φέρει τρομακτικό defensive impact με την pick and roll defense και φυσικά την ικανότητα του στο ριμπάουντ και την εντυπωσιακή μυική-ογκώδη δύναμη του.

      Διαγραφή
    10. ...την πιο σωστή "απάντηση" την έδωσε ο Ντρημ λίγο πιο πάνω : ο καθ' ένας τους άλλη φάση...
      Και για να υπερθεματίσω, πέραν από το "αυτοννόητο" ότι ο κάθε ένας τους κούμπωσε διαφορετικά σε κάθε ομάδα, πχ πού Χάινς στον ΟΣΦΠ - πού σε ΤΣΕΕΣΚΑ (όσο κι αν έχει να κάνει ότι πέρσι ο Μεσίνα του απαύτωσε τα πρέκια έτσι όπως τον χρησιμοποιούσε). Πού Lasme του ΠΑΟ - πού της Εφές, πού ο Ντόρσι του ΟΣΦΠ - πού της Barca...
      O Ντάνστον πέρσι καλός - φέτος (συνολικά) δεν πολυβλέπεται (αν και ελπίζω ότι όσο σφίγγουν τα πράμματα θα ξεπεταχτεί), οπότε θα έλεγα ότι ούτως ή άλλως είναι ένα κλικ πιο κάτω σε "αξία"...
      Ο Τάιους ίσως είναι ο μόνος πιο "ισορροπημένος" από όλους (τα έχει "λίγο" απ' όλα = και την άμυνα, και την επίθεση και το ρημπάουντ) για να τον βαφτίσει κανείς ως "το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα undersized ψηλού", και όχι το αδόκιμο "ο καλύτερος".
      Οι άλλοι όμως έχουν πολύ δυνατά μεμονωμένα στοιχεία...
      ...Ψέμματα, ο ΧΑΪΝΣ έχει, όχι όλοι! Κυρίως το ότι είναι παίκτης - καταλύτης για την λειτουργία της ομάδας του στις ζόρικες στιγμές ("συσπειρώνει", αν μπορώ να το πω έτσι, με το παιχνίδι που κάνει). Ο Lasme είναι μια "παραλλαγή" του Τάιους (πάνω-κάτω) (αν και ο Αμερικάνος έχει πιο "μπασκετικό νιονιό" και είναι και νεότερος). Ο δε Ντόρσι είναι μόνο για άμυνες - κατέβασμα ρημπάουντ και διακοπτών.

      Στην τελικά, όπως το βλέπω, δεν τίθεται θέμα "αντικειμενικά καλύτερου" (για τους διάφορους λόγους που ανέφερα), αλλά θέμα ΓΟΥΣΤΟΥ των θεατών. Ακόμη κι αν πει κανείς να περιορίσει τον διαγωνισμό για...Μις, μεταξύ των Τάιους και Χάινς. Όποιος δηλαδή πει τον έναν ή τον άλλον (ή και τον παράλλον...), μάλλον το πώς του κάθεται του ίδιου θα εκφράζει, στην ουσία...

      Διαγραφή
  18. Πέρυσι τέτοια εποχή αντί του Παπά και του Γιάνκοβιτς έπαιζαν ο Κάρι και ο Ματσιούλις (μακάρι να τον είχαμε ακόμα).Ο Μποχωρίδης ,που ναι μεν αυτή την στιγμή φαίνεται σαν τρίτη επιλογή στο 1 αλλά με σεβαστό χρόνο συμμετοχής,δεν υπήρχε καθόλου και στην θέση του ψάχναμε κάποιον Ράιτ.Τέλος ο Χαραλαμπόπουλος έπαιζε ελαχιστα στην Ελλάδα και καθόλου στην EUROLEAGUE.Αν όλα αυτά δεν είναι θετικά ως προς την προσπάθεια της "ελληνοποίησης" τότε τι πρέπει να γίνει? Γιατί φαντάζομαι δεν περίμενε ποτέ κανένας από εμάς,ούτε ο Γιαννακόπουλος, να παίζουν οι 17χρονοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανταζομαι οτι αναφερεσαι στο Υ.Γ που εχω γραψει παραπανω..Αλλιως παντως εννοουσα οτι αναφερεται στον κοσμο..Οχι με την οπτικη την δικη σου αλλα με την εξης οπτικη..Οτι δηλαδη ειπε το καλοκαιρι κανω ελληνοποιηση και μαλιστα στο πλανο του κοντου στον onsports αναφερονταν μολις 3 ξενοι μαζι με τον Βεζενκοφ και ολος ο κοσμος αντιδρουσε..
      Και, ολος ο κοσμος ελεγε οτι το κανει επειδη θελει να μειωσει το μπατζετ..
      Τελικα βλεπουμε να εχουμε πλεον 6 ξενους και οι Διαμαντακος-Παπαγιανης-Χαραλαμποπουλος να παιρνουν λιγο εως ελαχιστο χρονο..
      Αρα η πραξη δειχνει οτι ο Γιαννακοπουλος εκανε κωλοτουμπα..Ομως με την δηλωση που εκανε δειχνει οτι γινεται κατι στο οποιο δεν συμφωνει αρα δεν κανει κωλοτουμπα..

      Το συμπερασμα το δικο μου ειναι το εξης..Ο Ντουσκο δεν ηθελε τους ξενους που ειχε η ομαδα και ηθελε να επιλεξει εκεινος την ομαδα στην οποια θα χτισει, και επειδη ηταν στον κοσμο ιδιαιτερα αγαπητοι οι Λασμε-Ματσιουλης ανακοινωσε το πλανο ελληνοποιησης το οποιο θα στηριζοταν καλυτερα αν ερχοταν και ο καλαθης..
      Αλλωστε ο Λασμε ειναι σε διαρκη πτωση απο την πρωτη του χρονια με την πρασινη φανελα ενω η ηλικια του πλεον δεν βοηθαει στο παιχνιδι που κανει ενω παραλληλα θα επρεπε να πληρωσει και υπεραξια(μονο ισως ο Ταιους αξιζει αυτα τα λεφτα απο αυτο το ειδος των ψηλων αυτη την στιγμη),ενω για τον Ματσιουλης η ιστορια εχει δειξει οτι ο Ντουσκο παντα ηθελε 3αρια που να δημιουργουν ,να εχουν ντριμπλα και καλο σουτ..Στοιχεια δηλαδη που δεν κατειχε ιδιαιτερα ο Λιθουανος..

      Διαγραφή
    2. Oχι φίλε μου δεν αναφέρομαι στο υστερόγραφό σου.Ισα ίσα που η λογική σου είναι πολύ κοντά σε εμένα.Απλά έγραψα μια διαπίστωση ότι με το υπάρχον Ελληνικό δυναμικό δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο την στιγμή που η ομάδα διεκδικεί τους στόχους της.Ισως σε κάποια παιχνίδια, σε κάποιες στιγμές να μπορούσαν οι μικροί να είχαν περισσότερη συμμετοχή.Ομως αυτό δεν αναιρεί την όλη προσπάθεια.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω απολυτα με οσα λες και να προσθεσω οτι δεν περιμενα τοση συμμετοχη σε Ευρωλιγκα για Μποχωριδη..

      Διαγραφή
    4. Η ομαδα δεν ειχε στοχους το καλοκαιρι!! Στοχος ηταν να δυναμωσει το ελληνικο στοιχειο και να αναδειξει νεα παιδια! Γι αυτο δεν αποκτηθηκε 3ος ψηλος, γι αυτο δεν αποκτηθηκε 2ο 3αρι!! Για να παιρνουν δεκα λεπτα περιπου (σε παιχνιδια ευρωπης) οι πιτσιρικαδες!! Με το σχεδιασμο ομως φανηκε πως η ομαδα απλα εριξε μπατζετ και δεν θα στηριξει τοσο τους μικρους και αυτο αποδειχθηκε περιτρανα στους αγωνες και ακομα πιο περιτρανα με την ατακα Γιαννακοπουλου.

      Διαγραφή
  19. το οτι ο ιβανοβιτς δεν ετυχε να συνεργαστει με εναν παικτη τυπου λαβαλ στο παρελθον δε μου λεει κατι.

    υποστηριζουν πολλοι για την ατυχη συνεργασια με το ντορσει.και λοιπον?ποιος τον ηξερε το ντορσει πριν την καχα?τι Background ειχε ο παικτης?για ποιο λογο τον πηρε αφου δεν τον πιστευε ο ιβανοβιτς στην καχα?μηπως ο παικτης ειχε τις ιδιορρυθμιες του και δεν ακουγε τον προπονητη?μηπως ο ντορσει μετα απο 6 μηνες στον οσφπ εβγαλε τα δικα του γουστα και σηκωθηκε και εφυγε?

    μηπως ο μπλατ, μιας και ολοι εξυμνουμε εδω μεσα τον ταιους με την αποδοση που εχει στη μακαμπι, ειχε ξεγραμμενο τον πρωην παικτη της καντου (οπου ακουστηκε μεχρι και ενδιαφερον περυσι το χειμωνα απο τον οσφπ για τον παικτη αφου ο ιδιος ετοιμαζε βαλιτσες) και του κατσε ο τραυματισμος του τζειμς και αναγκαστηκε να τον ριξει στο παρκε?αν δεν τραυματιζοταν ο τζειμς θα μιλαγαμε τωρα για τον ταιους της μακαμπι?

    ο ιβκοβιτς που καρπωθηκε την επιλογη ντορσει ειχε ξανασυνεργαστει με τετοιου τυπου παικτη πριν τον οσφπ?

    παμε παρακατω ,

    ο λαβαλ υποστηριζουν πολλοι δεν ειναι 100% επιλογη ιβανοβιτς!!το ακουσαμε και αυτο!!!ξερει κανεις κατι 100% και υποστηριζει κατι τετοιο πριν δουμε καν τον παικτη να αγωνιζεται με την ομαδα?να τον δουμε ρε παιδια πρωτα και αν ο παικτης οντως τη βγαζει στον παγκο, ναι, ισως ο ιβανοβιτς να μην ειχε δωσει συγκαταθεση για αυτη την κινηση.
    δηλαδη ο ιβανοβιτς ειχε ζητησει παικτη και μαλιστα με χαρακτηριστικα παρομοια με των μπατιστα-μαυροκεφαλιδη......εχει λογικη αυτο?

    και κατι ασχετο ισως,

    εμεις οι παναθηναικοι εχουμε γινει απιστευτα κακομαθημενοι φιλαθλοι!!!

    λεμε να φυγει ο γιαννακοπουλος επειδη ειναι η ντροπη της οικογενειας.το αν πραττει σωστα και διατηρει την ομαδα ψηλα δεν εχει σημασια.σημασια εχουν μονο οι ακυρες δηλωσεις που κανει ενιοτε!!!οκ...

    λεμε να φυγει ο ιβανοβιτς γιατι προπονει σκληρα τους παικτες!!το αν στο τελος της σεζον οι παικτες εχουν κερδισει 2-3 χρονια εχτρα καριερας λιγη σημασια εχει.το αν ο δδ και ο φωτσης σε αυτη την ηλικια πετανε μικρη σημασια εχει επισης!!!το οτι καποιοι δεν εχουν κανει ποτε σοβαρη προπονηση δεν εχει καμια ομως σημασια.....

    λεμε οτι ο ΔΓ καπελωνει τον κοουτς λες και ειμαστε μπροστα στις συζητησεις και ξερουμε πραγματα απο μεσα....

    λεμε γιατι ο ΔΓ δε βαζει και αλλα λεφτα....το οτι η ελλαδα βρισκεται στον πατο της οικονιμικης κρισης δεν εχει καμια σημασια φυσικα οπως επισης δε μετραει καν το γεγονος οτι το μπασκετ δεν ειναι ποδοσφαιρο να καρπωνεται εκατομμυρια απο το c.l.

    λεμε για εβδομο αστερι λες και ειμαστε απο αλλον πλανητη....εχουμε μπατζετ λιγοτερο απο το μισο απο ρεαλ, μπαρτσα, τσσκα, φενερ και εμεις μιλαμε για κουπες ακομα.....ενταξει , εδω σηκωνω τα χερια ψηλα.....

    υ.γ δυσκολο ματς για τον οσφπ σημερα.ακομα πιο δυσκολο επειδη παιζει στο σεφ και ενδεχομενη ηττα θα μετρησει διπλα.για μενα, οπως εχει στηθει η ομαδα, κλειδη η αποδοση του σπανουλη.αν καταφερει και διεμβολισει την αμυνα της τσσκα τοτε ο οσφπ εχει σοβαρη τυχη στο παιχνιδι.αν μονοπλευρα προσπαθησει ο παικτης να χτυπησει τους ρωσους με τα σουτ απ εξω τοτε θελει πολλη τυχη μαζι του αυτος και η ομαδα μαζι.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί μας λες, ρε μάγκα; Ότι π.χ. ο Παππάς έχει κερδίσει 2-3 χρόνια έξτρα καριέρας επειδή μέρα παρά μέρα έχει θλάση και κάνει θεραπείες; Πού πετάει ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης; Τους έχει δει πώς είναι τον τελευταίο μήνα; Ο Μήτσος είναι μέσα στα νεύρα.
      Και καλά πες κάποιοι Έλληνες είναι τεμπέληδες και δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους. Οι ξένοι; Πόσες θλάσεις έχει ο Σλότερ; Πόσα ματς έχουν χάσει ο Μπατίστα, ο Γκιστ; Δηλ. σ' όλη την Ευρώπη μόνο ο Ιβάνοβιτς κάνει προπονησάρες; Γι' αυτό ήταν 2 χρόνια γραμμένος στον ΟΑΕΔ;

      Διαγραφή
    2. θα σου απαντουσα ρε μαγκιτη αλλα με χαλαει το πώς μπηκες στο ποστ σου.

      μη φαμε και καμια εδω μεσα φοβαμαι......

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. χαχαχα! παιδιά όντως υπάρχει πρόβλημα με τους τραυματισμούς. Και αυτό κυνηγάει τον κόουτς σε όλη του τη καριέρ5α. Δεν είναι σίγουρα τυχαίο.

      Διαγραφή
    4. ΣΜ ο Ντούσκο έχει ξεκάθαρες προτιμήσεις για τη θέση του σέντερ. Όσοι όπως εσύ π.χ. τον γνώρισαν πριν 4 μήνες δε μπορούν να καταλπάβουν αν κάτι είναι επιλογή του ή όχι.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    5. Οι εποχες αλλαζουν..Ετσι μπορει να αλλαξουν και οι προτιμησεις σε προπονητες αναλογα την ταση..Οπως αλλαξε ο Ομπραντοβιτς στην φενερ γουστα και παει να παιξει κατι αλλο ετσι μπορει να αλλαξε και ο Ντουσκο..Εφοσον πλεον δεν υπαρχει πληθωρα παιχτων στον ασσο και στο πεντε οπως παλιοτερα εισαι αναγκασμενος να κοιταξεις και να βρεις αλλες λυσεις..Συμβιβαζεσαι οσο ξεκαθαρες και αν ειναι οι απαιτησεις σου..Σιγουρα θα προτιμουσε ο ζοτς ενα ασσο σαν τον δδ ή τον παπαλουκα, ή σιγουρα θα προτιμουσε ο ντουσκο εναν σπλιτερ ή εναν σκολα,αλλα οταν δεν υπαρχουν τετοιοι παιχτες κοιτας τι εναλλακτικες εχεις..

      Διαγραφή
    6. Μαζί σου ΣΜ

      Ξανά για να το εμπεδώσουμε:

      "το οτι ο ιβανοβιτς δεν ετυχε να συνεργαστει με εναν παικτη τυπου λαβαλ στο παρελθον δε μου λεει κατι.

      υποστηριζουν πολλοι για την ατυχη συνεργασια με το ντορσει.και λοιπον?ποιος τον ηξερε το ντορσει πριν την καχα?τι Background ειχε ο παικτης?για ποιο λογο τον πηρε αφου δεν τον πιστευε ο ιβανοβιτς στην καχα?μηπως ο παικτης ειχε τις ιδιορρυθμιες του και δεν ακουγε τον προπονητη?μηπως ο ντορσει μετα απο 6 μηνες στον οσφπ εβγαλε τα δικα του γουστα και σηκωθηκε και εφυγε?

      μηπως ο μπλατ, μιας και ολοι εξυμνουμε εδω μεσα τον ταιους με την αποδοση που εχει στη μακαμπι, ειχε ξεγραμμενο τον πρωην παικτη της καντου (οπου ακουστηκε μεχρι και ενδιαφερον περυσι το χειμωνα απο τον οσφπ για τον παικτη αφου ο ιδιος ετοιμαζε βαλιτσες) και του κατσε ο τραυματισμος του τζειμς και αναγκαστηκε να τον ριξει στο παρκε?αν δεν τραυματιζοταν ο τζειμς θα μιλαγαμε τωρα για τον ταιους της μακαμπι?

      ο ιβκοβιτς που καρπωθηκε την επιλογη ντορσει ειχε ξανασυνεργαστει με τετοιου τυπου παικτη πριν τον οσφπ?

      παμε παρακατω ,

      ο λαβαλ υποστηριζουν πολλοι δεν ειναι 100% επιλογη ιβανοβιτς!!το ακουσαμε και αυτο!!!ξερει κανεις κατι 100% και υποστηριζει κατι τετοιο πριν δουμε καν τον παικτη να αγωνιζεται με την ομαδα?να τον δουμε ρε παιδια πρωτα και αν ο παικτης οντως τη βγαζει στον παγκο, ναι, ισως ο ιβανοβιτς να μην ειχε δωσει συγκαταθεση για αυτη την κινηση.
      δηλαδη ο ιβανοβιτς ειχε ζητησει παικτη και μαλιστα με χαρακτηριστικα παρομοια με των μπατιστα-μαυροκεφαλιδη......εχει λογικη αυτο?

      και κατι ασχετο ισως,

      εμεις οι παναθηναικοι εχουμε γινει απιστευτα κακομαθημενοι φιλαθλοι!!!

      λεμε να φυγει ο γιαννακοπουλος επειδη ειναι η ντροπη της οικογενειας.το αν πραττει σωστα και διατηρει την ομαδα ψηλα δεν εχει σημασια.σημασια εχουν μονο οι ακυρες δηλωσεις που κανει ενιοτε!!!οκ...

      λεμε να φυγει ο ιβανοβιτς γιατι προπονει σκληρα τους παικτες!!το αν στο τελος της σεζον οι παικτες εχουν κερδισει 2-3 χρονια εχτρα καριερας λιγη σημασια εχει.το αν ο δδ και ο φωτσης σε αυτη την ηλικια πετανε μικρη σημασια εχει επισης!!!το οτι καποιοι δεν εχουν κανει ποτε σοβαρη προπονηση δεν εχει καμια ομως σημασια.....

      λεμε οτι ο ΔΓ καπελωνει τον κοουτς λες και ειμαστε μπροστα στις συζητησεις και ξερουμε πραγματα απο μεσα....

      λεμε γιατι ο ΔΓ δε βαζει και αλλα λεφτα....το οτι η ελλαδα βρισκεται στον πατο της οικονιμικης κρισης δεν εχει καμια σημασια φυσικα οπως επισης δε μετραει καν το γεγονος οτι το μπασκετ δεν ειναι ποδοσφαιρο να καρπωνεται εκατομμυρια απο το c.l.

      λεμε για εβδομο αστερι λες και ειμαστε απο αλλον πλανητη....εχουμε μπατζετ λιγοτερο απο το μισο απο ρεαλ, μπαρτσα, τσσκα, φενερ και εμεις μιλαμε για κουπες ακομα.....ενταξει , εδω σηκωνω τα χερια ψηλα....."

      Διαγραφή
    7. ο ιβκοβιτς που καρπωθηκε την επιλογη ντορσει ειχε ξανασυνεργαστει με τετοιου τυπου παικτη πριν τον οσφπ?
      (under-sized σέντερ?)

      την ιδια σεζον με τον Κάιλ Χάινς

      Διαγραφή
    8. Τότε ήταν που βγήκε η μόδα.

      Διαγραφή
    9. Μπα φίλε μου... Το συνολάκι των undersized (σε επίπεδο κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων) το λάνσαρε εν έτη 2000 ο Ομπράντοβιτς με τον τον Μιντλετον και το ξεχείλωσε για καμιά δεκαετία με τον Μπατίστ.

      Αη Μήτσος

      Διαγραφή
    10. @8:08

      θεωρω οτι δεν απαντας στην ερωτηση μου.ρωταω "πριν τον οσφπ" και απαντας "την ιδια χρονια"....

      ακομα και με τη δικη σου λογικη, οτι δηλαδη το τετραμηνο με το χαινς τον εκανε να παρει εναν ιδιου τυπου σεντερ θα σου απαντησω οτι στην αρχη της σεζον 2011-2012 δεν ειχε δειξει κατι το ιδιαιτερο ο χαινς.κυριως βεβαια γιατι ηταν μονος του ουσιαστικα στο 5...μετα ξεκινησε ο χαινς τα οργια.

      κατα τη γνωμη μου παντα.

      @Αη μητσος

      μιντλετον και μπατιστ ειναι διαφορετικη περιπτωση απο τους λασμε, χαινς, ταιους, λαβαλ και σια.

      οι μεν πρωτοι ηταν (ή εγιναν) παικτες ρακετας , τεχνιτες, με κινησεις, με σουτακι (ο μαικ ειχε μεχρι και τριποντο) και μυαλο μπρος πισω, ενω οι μεταγενεστεροι σεντερ ειναι παικτες με πιο πλουσια αθλητικα και σωματικα προσοντα που ομως δε ξερουν γρι μπασκετ.και αν αμυντικα μπορεις να βρεις παικτες με καλο μπασκετικο iq (λασμε, χαινς, ντορσει) επιθετικα ολοι τους ειναι σε πολυ χαμηλο επιπεδο και εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο τα γκαρντ.

      δε νομιζω δηλαδη οτι πρεπει να συνδεουμε την ταση του ζοτς με τη νεα μοδα της ευρωλιγκα, την οποια απο οτι δειχνει ο σερβος ακομα δεν εχει ασπαστει (που δεν αποκλειεται να το κανει στο μελλον φυσικα).

      @μανου τσαο

      τι εγινε ρε φιλε?ολα καλα?

      @picknrolla

      ο ντουσκο , αν ο ΔΓ δε χυσει την καρδαρα και τον στηριξει στις πρωτες στραβες, ειναι λαχειο για την ομαδα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    11. @ ΣΜ

      Το γεγονός ότι ο Μπατίστ και ο Μιντλετον ήταν μπασκετικά αρτιότεροι από τα προαναφερθέντα σύγχρονα ημίψηλα 5αρια δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπήρξαν και εκείνοι undersized 5αρια (αμφότεροι γύρω στα 2,03) κάνοντας πάνω κάτω την ίδια δουλειά με τους σύγχρονους, σε μια εποχή που ένα σέντερ κάτω από 2,07 θεωρούνταν νάνος.
      Και φυσικά δεν έχει καμία σημασία αν έγιναν στην πορεία της καριέρας τους 5αρια μιας και την θητεία τους στον Παο την πέρασαν κατά 95% παίζοντας στο 5.
      Ήταν πολύ μπροστά φίλε μου ο Ζοτς και σε αυτόν τον τομέα...

      Αη Μητσος

      Διαγραφή
  20. Υπάρχουν θέματα με τον Ντούσκο. Πέρα απ' αυτά που του έσουρε δημοσίως ο πρόεδρος.
    Μέγα θέμα οι μυικοί τραυματισμοί. Μιλάμε για εκατόμβη. Δεν έχει γλιτώσει κανένας. Ο προπονητής νομίζει ότι κουμαντάρει κολλεγιακή ομάδα.
    Δεύτερο. Όσοι πάτε ΟΑΚΑ παρατηρείστε πόσο ενεργός ή όχι είναι ο Μανωλόπουλος στα τάιμ άουτ. Δίνει οδηγίες; Πού κάθεται; Ποιανού επιλογή είναι ο Σωτήρης;
    Τρίτο. Αυτά τα περί ιδανικής διαχείρισης του Μήτσου μην τα λέτε παρά έξω. Ο Μήτσος τα 'χει πάρει στο κρανίο τελευταία. Η γλώσσα του σώματός του τα λέει όλα.
    Τέταρτο. Ο Ντούσκο ήρθε με μια αποστολή. Την έχει γράψει κανονικά. Φοβήθηκε ότι με 2-3 ήττες στην αρχή θα τον έτρωγε λάχανο ο πρόεδρος και έτσι αποφάσισε να βασιστεί στους έμπειρους. Τώρα που σφίγγουν οι κώλοι από τη μια οι μικροί είναι αδούλευτοι κι από την άλλη ο προπονητής ως επαγγελματίας θέλει αποτελέσματα για να φτιάξει ξανά το όνομά του.
    Κοίτα όμως συμπτώσεις. Πέρσι ο πρόεδρος γκρίνιαζε πάλι για τους Έλληνες και πήγε και πήρε τον Ζακ Ράιτ στον Πεδουλάκη. Μετά από 1-2 βδομάδες τον καθάρισε. Τώρα πάλι τα ίδια. Πήρε τον Λαβάλ ενώ δηλώνει προβληματισμένος από την μικρή χρήση των μικρών. Ε, πλησιάζει το τέλος και του Ντούσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Ντούσκο ήρθε με μια αποστολή. Την έχει γράψει κανονικά. Φοβήθηκε ότι με 2-3 ήττες στην αρχή θα τον έτρωγε λάχανο ο πρόεδρος και έτσι αποφάσισε να βασιστεί στους έμπειρους. Τώρα που σφίγγουν οι κώλοι από τη μια οι μικροί είναι αδούλευτοι κι από την άλλη ο προπονητής ως επαγγελματίας θέλει αποτελέσματα για να φτιάξει ξανά το όνομά του."

      με κάλυψες απόλυτα. Αυτή είναι η παρούσα κατάσταση

      Διαγραφή
    2. Άρα υπάρχει χάσμα απόψεων με διοίκηση

      Διαγραφή
  21. μια χαρά θα ήταν ο Πάτρικ Γιάνγκ.. Νέος Ντόρσεη. Κλέψιμο για Αταμάν. Και οικονομικός και νέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Simfwnw, m'aresei ki emena o Young. Oson afora ton Dusko egw pleon den kanw allo sxolio. Thewrw oti den kanei gia ton PAO kai oti arga i grigora tha ekdiwxthei. Einai metrios proponitis kai paizei ena sistima pou exei kseperastei. Ean o PAO akolouthouse allo sistima basket me enan sovaro proponiti, isws epairne kamia koupa fetos alla me tin katastasi opws exei den iparxei kamia periptwsi gia kati tetoio. O Dusco tha kseftilistei stous telikous tou ellinikou prwtathlimatos, oi opadoi tha eksagriwthoun kai tha parei podi. Elpizw to kalokairi o Giannakopoulos na ferei ena sovaro, filodokso atomo kai na tou dwsei en lefkw tin omada, opws ekane o pateras tou me ton Obradovic prin xronia.

      Enos leptou sigi gia olous tous "epistimones" pou APOTHEWNAN Dusco stin arxi tis xronias kai sou edinan tin entipwsi oti o anthrwpos einai kati metaksi Phil Jackson, Greg Popovich kai Doc Rivers. I anoisia einai limitless se afti tin koinwnia.

      Tom

      Διαγραφή
    2. Φίλε, Tom, προφανώς όποιος έχει αντίθετες απόψεις από εσένα είναι ανόητος, αλλά, δυστυχώς, "se afti tin koinwnia" (sic) είσαι αναγκασμένος να ακούς κι εμάς τους ανόητους.
      Επειδή βλέπω ότι έχει αρχίσει η παραφιλολογία περί Ιβάνονοβιτς, τη θεωρώ τουλάχιστον άκαιρη. Θα αρκεστώ να θυμίσω ότι 1) η ομάδα πριν το ξεκίνημα της χρονιάς εμφανιζόταν με πολύ χαμηλό ταβάνι και στην πορεία έκανε εμφανίσεις που λίγοι περίμεναν και 2) ακόμα είμαστε στα μισά της σαιζόν, οπότε το όποιο έργο του προπονητή (καλό ή κακό) δεν μπορεί να αποτιμηθεί με ασφάλεια (ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι σε ελάχιστα παιχνίδια η ομάδα έχει εμφανιστεί πλήρης).
      Εν ολίγοις, η πικρή (για κάποιους) αλήθεια είναι ότι ο Ιβάνοβιτς δεν έχει δώσει σοβαρά πατήματα για να σκεφτεί κανείς ότι έχει αποτύχει μέχρι τώρα. Όλα τα υπόλοιπα ας βάλουν σε σκέψη και τους "ανόητους".

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5 Φεβρουαρίου 2015 - 3:00 π.μ. πες τα, στον ταχαμου δηθεν παναθα ΤΟΜ γιατι μας καραφλιασε.

      Διαγραφή
    4. Θεωρείς τον Ιβάνοβιτς μέσα στους τοπ 8 κόουτς της Ευρώπης?

      Διαγραφή
    5. προσωπικά, ναι

      Manu Chao

      Διαγραφή
    6. πες μου 5 καλύτερους
      τα-σάρας

      Διαγραφή
  22. Φίλε ΣΜ,

    επέτρεψέ μου να διαφωνίσω ως προς το ότι η ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια μας δίδαξε ότι το υπερδιπλάσιο μπάτζετ δε φτάνει για να σηκώνεις ευρωλίγκες...

    Δεν είναι παράλογο να πιστεύεις για κούπα αν έχεις τεχνογνωσία, καλό σκάουτινγκ, πάθος, φανέλα και προπονητή.. Ο Ολυμπιακός φέτος με μικρό μπάτζετ και είναι ένα από τα φαβορί. Η Μακάμπι κάθε χρόνο ξεκινάει τελειωμένη και όμως κάπως τα κατάφερε να πάρει ευρωλίγκα.

    Το μπάτζετ παίζει ρόλο αλλά σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες και αυτό είναι και η μαγεία της ευρωλίγκας. Αλλιώς κάθε χρόνο θα το έπαιρνε η Μπάρτσα η Ρεάλ ή η Τσσκα κάτι που δεν γίνεται πανηγυρικά!

    Φιλικά
    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Μπατζετ είναι ο νουμερο ενα παράγοντας για να πας ψηλά.δυστυχώς έτσι είναι.δεν είναι ο μόνος παράγοντας φυσικά αλλά ο σημαντικότερος.το τι έχει γίνει τα τελευταια 3 χρόνια δεν είναι ο κανόνας.......

      Σμ

      Διαγραφή
  23. χαλαρωστε παιδια που την λετε στον ιβανοβιτς....λετε να ειναι χαζος ο ντουσκο να μην θελει να αναδειξει νεους παικτες?δηλαδη υπαρχει καποιος που πιστευει οτι διαμαντακος-χαραλαμποπουλος μπορουν να σταθουν σε ψηλο επιπεδο τωρα?ο ενας καν δεν μπορει να τρεξει και ο αλλος αν τον δειτε απο κοντα θα καταλαβετε οτι το σωμα του αυτη τη στιγμη δεν τον βοηθαει.......αν τους ριξεις αμεσως στα βαθια εκτος απο το να γεμισεις ηττες θα τους καψεις και θα τραβας τα μαλλια σου.....εμπιστοσυνη στον ιβανοβιτς χρειαζεται,οταν οι μικροι ειναι ετοιμοι ειμαι σιγουρος οτι δεν θα διστασει να τους βαλει ακομα και στα κρισιμοτερα παιχνιδια.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι για τους δύο μικρούς (και για τον Κόνιαρη, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Ο Χαραλαμπόπουλος μοιάζει ακόμα με παιδάκι του Γυμνασίου, δεν μπορείς π.χ. να του ζητήσεις να κοντράρει τον Μασιούλις, να μην πω ότι ακόμα και ο Nelson θα τον πηγαίνει καροτσάκι στις προπονήσεις, ενώ ο Διαμαντάκος ώρες-ώρες μου μοιάζει πραγματικά σαν να έχει κινητικό πρόβλημα (που δεν έχει, αλλά έτσι φαίνεται). π.χ. ο Παπαγιάννης φαίνεται κάτι σαν Howard μπροστά στον Διαμαντάκο.

      Για τον Lawal, επειδή και εγώ τον παρομοίαζα με Lasme στο προηγούμενο post, θα έλεγα ότι μοιάζει σε περισσότερα πράγματα στον Stefan από ότι διαφέρουν. Μεγάλες διαφορές η πολύ καλύτερη ευστοχία του Lasme από τις προσωπικές και η απειλή του από τα 4-5 μέτρα. Κατά τα άλλα και για τους δύο: ανυπαρξία δημιουργίας προσωπικής φάσης, δυνατοί τριγύρω από τη στεφάνη, καλοί στο p'n'r, δυνατοί στην άμυνα (με συν/πλην ο καθένας τους) και υψηλή ενέργεια καθ'όλη τη διάρκεια.

      Για να δούμε, ο Lawal θα έχει και αρκετές προπονήσεις μέχρι να μπει να παίξει στην EL, λογικά θα προλάβει να δει και να μάθει αρκετά πραγματάκια....

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα σε όλους. Τον Lawal τον γνωρίζουμε όλοι λίγο ως πολύ. Τον έχουμε δει και ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει. Το ζουμί για τον Παναθηναϊκό είναι η τελευταία παράγραφος του άρθρου του Τζιμ.

    "Αλήθεια όμως, ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι του Παναθηναϊκού αυτή τη σεζόν? Να διατηρήσει την εικόνα ενός ακόμα φάιναλ-φορ ζωντανή στον ορίζοντα ή να δημιουργήσει τη βάση για τα επόμενα χρόνια..? "

    Νομίζω ότι η διοίκηση προσπαθεί να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα. Σωστό ή λάθος θα φανεί στο τέλος της σεζόν.

    Ο Παναθηναϊκός είναι η επιτομή του πρωταθλητισμού στην Ευρώπη , σαν ομάδα, όμως δεν γνωρίζει να ανακαλύπτει-δουλεύει νέους παίκτες. Και δεν αναφέρομαι σε παίκτες έτοιμους που ήρθαν και μετέπειτα απογειώθηκαν.

    Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο όταν σταματήσει ο Διαμαντίδης θα δούμε το πραγματικό πλάνο ανανέωσης της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το έκανε την τριετία 2003-2005 μόλις έφυγε ο μποντιρόγκα,με διαμαντίδη,μπατίστ,τσαρτσαρή,σπανούλη κλπ. και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι αμέσως μετά
      μπορεί να του βγει και πάλι,μπορεί και όχι,αλλά δεν ισχύει ότι δεν γνωρίζει η ομάδα να εντάσσει νέους παίχτες στο σύνολο και να κάνει ταυτόχρονα πρωταθλητισμό

      τα-σάρας

      Διαγραφή
  25. Ο μόνος στόχος της διοίκησης του ΠΑΟ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος για να μπορεί ο ΔΓ να χλευάσει και να εξευτελίσει τους Αγγελόπουλους. Η κινητήριος δύναμη του Ελληνικού μπάσκετ είναι το τυφλό οπαδικό μίσος των προέδρων και η αγάπη τους στο τρολάρισμα. Άντε και good wines.
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα σε όλους.

    Κατ'αρχάς δεν τίθεται θέμα προπονητή. Τουλάχιστον όχι τώρα μέσα στη χρονιά. Με τον Ντούσκο θα γίνει ταμείο στο τέλος.
    Δεν μπορώ να καταλάβω όμως, γιατί κάποιοι εδώ μέσα λένε ότι είναι πρέφας. Η ομάδα είναι δουλεμένη και έχει αποδώσει ωραίο μπάσκετ. Τραυματισμοί υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και απλά στον ΠΑΟ φάνηκαν γιατί παίζει από την αρχή με μείον δυο παίκτες (θέσεις 5 &3). Το μόνο θέμα του κόουτς ως τώρα είναι κάποια νεκρά διαστήματα μέσα στους αγώνες που δείχνει να χάνεται και να μην βοηθάει την ομάδα.
    Όσο για τους νέους παίκτες ο Stonerook είναι απόλυτα σωστός. Δεν μπορούν τα παλλικάρια. (όχι ακόμα)
    Τέλος για τον Lawal, εκτιμώ ότι θα παίζει 15-20' μο κάνοντας όλα όσα γράφει πιο πάνω ο Τζίμης.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤ ΕΜΕ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. Ο ΠΑΠΠΑΣ(24) Ο ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ(24) Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ(20) ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΜΠΟΠΟΥΛΟΣ(17) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΡΟΛΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.ΟΟΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΙ ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΛΟΥΝΤΖΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ.ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΘΗΝΑΙΚΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΑΒΑΛ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 5ΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ(ΧΑΧΑ).ΑΝ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ ΜΕ ΝΤΟΥΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΟΥ.ΜΕ ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΑΚΟΥΣ ΚΑΤΙ???ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. οτι θα ακουγα απο μερικους κραξιμο για τον ιβανοβιτς ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ δεν το περιμενα

    ναι χωρις λογο... οταν κερδιζεις στο οακα φενερ, αρμανι με 18 και 27 ποντους αντιστοιχα. οταν κανεις περιπατο με ζαλγκιρις η οποια οκ δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο αλλα ηταν δικαια στο τοπ16. οταν χανεις στα σημεια απο την μπαρτσελονα 2 φορες εκτος εδρας. οταν εχεις την ψυχη να γυρισεις το ματς με τη μακαμπι εδω μεσα..
    (ΚΑΙ ΟΛΑ αυτα με μπασκεταρα-οποιος διαφωνει περι μπασκεταρας να παει να μαθει λιγο μπασκετ πρωτα και να κοιταχτει και σε κανα γιατρο)

    τοτε...δεν ειναι μονο θεμα παιχτων..μια ομαδα δεν κερδιζει ποτε χωρις προπονητη. εχουμε δει τι εχουν παθει υπερομαδες με προπονητη νουλα (ρεαλ 2014 πχ) και εχουμε δει τι εκαναν καλα δουλεμενα συνολα με προπονηταρα στον παγκο (παναθηναικος 2002,ολυμπιακος 2012,μακαμπι 2014 πχ)

    μην τα ισοπεδωνουμε ολα ρε παιδια να χαρειτε...

    ο ιβανοβιτς ειναι παρα πολυ καλος και για μενα μεχρι στιγμης εχει ΠΕΤΥΧΕΙ. οσον αφορα στις σκληρες προπονησεις, εγω ενα πραγμα θα σας πω μονο... ΦΩΤΣΕΝΚΟ... εγω βλεπω εναν φωτση στα 34 να κανει την καλυτερη σεζον μετα τη χρονια 2010-2011 (4!! χρονια πριν δηλαδη) με καλα νουμερα/στατιστικα και με πολυ ανεση...

    αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρες παιδια
    Πιστευω πως το μεγαλυτερο προβλημα στον ΠΑΟ αυτη τη στιγμη περα απο το προπονητικο και την ελληνοποιηση,ειναι η μια προετοιμασια διαδοχης κατασταση για τον Διαμαντιδη,ακομα και μεσα στον κοσμο του ΠΑΟ.Ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν πολλοι φιλοι του ΠΑΟ που πιστευουν οτι ο ΔΔ εχει μπετοναρισμενο τριανταλεπτο σε καθε αγωνα για την επομενη τριετια πραγμα που ειναι και λιγο αντιθετο με την κοινη λογικη.Ο Μητσος ειδικα με τον τροπο που παιζει που δεν αποφευγει τις επαφες και ειναι μεσα στα ριμπαουντ κινδυνευει και ο Ιβανοβιτς ρισκαρει αρκετα με τον τροπο που τον χρησιμοποιει ειδικα σε μη κρισιμες στιγμες.ΜΑΚΑΡΙ να συνεχισει οπως ειναι τωρα με 20-25 λεπτα μεχρι τα πλευοφ και το σωμα του να συνεχισει να ανταποκρινεται οπως μεχρι στιγμης.
    Το θεμα του Ιβανοβιτς ειναι λιγο λεπτο,εχουν δικιο ολες οι πλευρες.Απο τη μια δε μπορεις σε συνθηκες ΤΟΠ πρωταθλητισμου στην Ευρωπη να αναπτυξεις ουσιαστικα ερασιτεχνες μικρους,απο την αλλη αυτοι οι μικροι ειναι η περιουσια του ΠΑΟ και η διοικηση περιμενει σε 3-4 χρονια να ειναι τα παιδια αυτα οι αντιστοιχοι Μαντζαρης-Σλουκας-Παπ...
    Το κοουτσαρισμα παντως του Ντουσκο ελεγχεται γι ατην αποτελεσματικοτικα του η ελλειψη wining mentality προβληματιζει..
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία.

    Πολύ ενδιαφέρουσα η αγωνιστική αυτή στη Euroleague, περιλαμβάνοντας τόσο τον εμφύλιο των "αιώνιων" στην Ισπανία, όσο και το ντέρμπι κορυφής στον άλλο όμιλο. Οι προβλέψεις μου:

    Group E

    Galata - Maccabi 2
    Crvena - Zalgiris 1 (Τελευταία ευκαιρία του Αστέρα να κάνει κάτι καλό)
    Real - Barca 2 (Η Barca αρχίζει και ανεβαίνει σιγά σιγά)
    Alba - PAO 2

    Group F

    OSFP - CSKA 1
    Fener - Kutxa 1
    Malaga - Nizhny 1 (Τελευταία ελπίδα για την Μάλαγα)
    Armani - Efes 2 (Αν η Εφές παίξει όπως με τον ΟΣΦΠ)

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξη 30 έφαγε η Μπάρτσα.

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 5 Φεβρουαρίου 2015 - 11:43 μ.μ.

      Ναι, έχετε απόλυτο δίκιο. Η Real έκανε τον ισπανικό εμφύλιο παιχνίδι ακατάλληλο για ανηλίκους, και από ότι φαίνεται μάλλον υπερτίμησα την δυναμική της Barca αυτή την εποχή.

      Δεν με ξάφνιασε όμως καθόλου η νίκη της Real, αλλά κυρίως η διαφορά, και προσπαθούσα να το εξηγήσω καθώς δεν μπόρεσα να δω και τον αγώνα, λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής με αυτόν του ΟΣΦΠ. Όταν όμως έριξα μια ματιά στο boxscore του παιχνιδιού και είδα ότι Rudy και Sergio είχαν μαζί 45 πόντους με 12/13 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 6/8 βολές, 10 rebounds, 11 τελικές πάσες, 6 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 10 κερδισμένα foul και 67 στο PIR, τότε κατάλαβα...

      Πάντως, 6/8 προβλέψεις σε μια τόσο δύσκολη αγωνιστική ημέρα, δεν θα την έλεγα και πολύ κακή επίδοση. Ειδικά στον όμιλο του ΟΣΦΠ με τα 4, όπως αποδείχθηκε, ντέρμπι :-) ...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  31. Τρελλο διπλο της μακαμπι στην Τουρκία στην παραταση Με μπάτζερ του παργκο. Πολυ δύσκολα τα πράγματα πλεον για παο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.44 και χαιρεσαι;;που κολλαει η Μακαμπι,τι τον νοιαζει τον Παο τι κανει η Μακαμπι και η Μπαρτσα εχασε σημερα τι σημαινει αυτο;; ακομη εχουν οι ομαδες 8 παιχνιδια,εβγαλες συμπερασμα απο σημερα εσυ.

      Διαγραφή
    2. και για τον ολυμπιακο πολυ δυσκολο, με πλεονεκτημα εδρας αν βγει 2ος το πιο πιθανο ειναι να παιξει ειτε με μπαρτσελονα ή με παναθηναικο...

      Διαγραφή
    3. Η Μακάμπι έχει άστρο. Τέλος

      Διαγραφή
    4. Ας όψεται ο Έρτσεγκ. 2 βολές; στις 10 έχασε και αυτές στα τελευταία 20''

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  32. ξερει καποιος γιατι δεν επαιξε τζακσον καουν κριαπα;;ο καουν χτυπησε σημερα;;δεν ειδα κατι,επαιξε μονο 10 λεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κριάπα εκτός από Σεπτέμβρη, Τζάκσον τραυματίας Κάουν έπαιξε 10λ

      Διαγραφή
    2. στο σεφ με φενέρ θα παιχτούν όλα. Ο Ζοτς έχει περάσει από Νίζνι μη ξεχνάμε.

      Διαγραφή
  33. Superbasket.gr | Το μπάσκετ εδώ αρχίζει > BLOGGERS > ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ > Εφαγε το ξύλο της χρονιάς η ΤΣΣΚΑ…Superbasket.gr | Το μπάσκετ εδώ αρχίζει > BLOGGERS > ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ >
    Εφαγε το ξύλο της χρονιάς η ΤΣΣΚΑ…Εβαλε 82 πόντους ο Ολυμπιακός στην ΤΣΣΚΑ και κάποιοι λένε ότι κέρδισε από την επίθεση. Δικαίωμά τους να το λένε, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν νίκησαν γι αυτό. Πέτυχαν το στόχο τους επειδή έδωσαν στους Ρώσους τόσο ξύλο, που θα το θυμούνται για πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ένα μπράβο στον ΟΣΦΠ. Παίζει πραγματικά καλό μπάσκετ και είναι σε τροχιά φάιναλ 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ολυμπιακός πάει για κούπα. Όποιος δε το βλέπει εθελοτυφλεί.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Ας μη προτρέχουμε. Με την Εφές έδειξε σημαντικές αδυναμίες.

      Διαγραφή
  35. Δυνατη εμφανιση απο τον ΟΣΦΠ χτες,πιθανως η καλυτερη του στη σεζον κρινοντας απ τον αντιπαλο.Ειχε τα κλασσικα κενα διαστηματα που μας εχει συνηθισει αλλα επαιξε αμυνα σε αρκετα υψηλο επιπεδο και εβγαλε και πολλα clutch plays.Νομιζω οτι οι Λαφαγιετ και Νταρντεν ειναι οι παραγοντες που ανεβαζουν πολυ τον Ολυμπιακο ποιοτικα σε σχεση με περσι.Ο Νταρντεν ελλειψει Πετγουει επαιξε αρκετα λεπτα στο 4 με τον Λοτζεσκι στο 3ο δεκαλεπτο κανοντας βρωμοδουλεια οπου βγηκαν πολλα αμαρκαριστα τριποντα.Ο Λαφαγιετ πλησιαζει στο αμυντικο κομματι τον καλο Λο,και ενω δεν ειναι καλος οργανωτης η σκορερ ειναι αριστος ball mover και αξιοπιστος σουτερ (καλυτερος και απ τον Λο).Δεδομενου οτι περσι ουσιαστικα ο Λο δεν επαιξε καθολου και ο Κολινς δεν επαιξε σαν γκαρντ αλλα περισοτερο σαν 3αρι η παρουσια του Λαφαγιετ σαν gamechanger ειναι μεγαλη αναβαθμιση.
    Στα θετικα οτι ο Πριντεζης σιγα σιγα βρισκει πατηματα και ειδικα στα εντος εδρας παιχνιδια δειχνει ετοιμος.
    Ο ΟΣΦΠ χτες κλειδωσε ολη την ΤΣΣΚΑ εκτος απο τον ΜΙλος που φανταζομαι οτι δεν σκοπευε να κανει κατι ιδιατερο με την περιπτωση του.Ο Ντε Κολο προφανως εκανε ζημια με τα ντραιβ του αλλα αυτο δηλωνε μπασκετικη και οχι ομαδικη ανωτεροτητα.Χαρακτηριστικο οτι ουτε ο Ντε Κολο ουτε ο Φριντζον(!!) δε σκοραραν τριποντο,και δεν πηραν και προσπαθειες.
    Περιεργη η κινηση του Ιτουδη να παιξει με τον Χαινς ο οποιος κερδισε αλλα εχασε και μαχες,κανεις δε καταλαβε τι εγινε με τον Καουν.Το γεγονος ηταν πως ειχε πολλα κενα στο παιχνιδι της και προσπαθησε να μεινει μεσα στο παιχνιδι μονο με τα τους δυο σταρ της πραγμα που στις συνθηκες τις χτεσινες του ΣΕΦ φαινοταν δυσκολο.
    Η Μακαμπι κερδιζει φυσιολογικα τους παντες αλλα στο 2ο γυρο πολλα μπορουν να αλλαξουν.Επισης ο Σοφο εξακολουθει να κανει μεγαλες εμφανισεις στ ΤΟΠ 16 δειχνοντας οτι οταν παιρνει τα πραγματα στα σοβαρα ειναι στους ΤΟΠ 5 σεντερ στην Ευρωπη αφηνοντας πισω τον Ταιους σε λεπτα και σκοραρισμα.(Δε μπορω να καταλαβω την λατρεια με τον Ταιους εδω μεσα,περα απο το να παιζει πολυ καλα above the rim δεν εχει κατι αλλο ωστε να τον κατατασει στους καλυτερους undersized ψηλους κατα το Hoopfellas,και επισης με 2,08 δεν τον λες καν undersized ψηλο)

    Περιεργα πραματα στο Ρεαλ Μπαρτσα διαβασα.
    Η Μπαρτσα αυτη τη στιγμη εχει ηγετη τον 19χρονο Χεζονια που κανει παπαδες αλλα η ομαδα εχει αρχισει να χανει εδαφος.Επισης αυτη τη στιγμη παιζει με εναν Ισπανο μονο τον Αμπρινες ο οποιος σιγα σιγα αποδεικνυεται πως ειναι και μετριος παικτης και παιζει μονο με το hype που εκανε πριν χρονια.Υπεγραψε τον τρελλο σουτερ Εντβιν Τζακσον της Γαλλιας ,(που πηγε να σκοτωσει την μικρη εθνικη του Παπ και του Βλαντο και ολων των αλλων παιδιων στη Ροδο)και εχει το πιο αλλοπροσαλο ροστερ οσο τη θυμαμαι.
    Η Ρεαλ κερδιζει χαλαρα με τους Ισπανους της να κανουνε ολη τη δουλεια,και ο Μπουρουσης φαινεται οτι απο μερα σε μερα τελειωνει απ την ομαδα δινοντας ενδιαφερον στη μεταγραφολογια.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα.Αυτά να τα βλέπουν όσοι μιλούσαν για τον Λαφαγιέτ στην αρχή της σεζόν. Χρειάστηκε τον χρόνο του και τώρα αποτελεί κλειδί. Ο Τάιους είναι 2.04 φίλε.. Η Μπάρτσα χωρίς Ναβάρο και Όλεσον θα κινδυνεύσει ακόμα και για πρόκριση.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχ,οντως τον Ταιους τον βρισκω απο 2,03 εως 2,08 (στο wiki του τον εχει 2,06) τεσπα δεν εχει και τοσο μεγαλη σημασια

      no_closure

      Διαγραφή
    2. χαχα, καλά δε βρίσκεις άκρη. 2.03-04 είναι απλά έχει τεράστια χέρια

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    3. 2.03 είναι ο "γέννημα-θρέμμα Ισραηλινός" Tyus

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=004119&seasoncode=E2014

      Διαγραφή
  37. Χεζω-νια. Και μερικοι ακομα περιμενουν Παππα, Γιανκοβιτς, Σλουκα, Μαντζαρη να μεγαλωσουν...
    Αν δεν κανει του χρονου ο Χαραλαμποπουλος αυτα που κανει ο Χεζωνια φετος, απλα δεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χεζόνια είναι one of a kind. Άσε τον Χαραλαμπόπουλο να τραβήξει τον δρόμο του και μη κάνεις τέτοιες συγκρίσεις. Ο Κροάτης είναι φαινόμενο.

      Διαγραφή
    2. Απιστευτος παικτης, δεν θα μου κανει εντυπωση του χρονου να παιζει ΝΒΑ καθως ειναι και πολυ αθλητικος. Δεν λεω οτι δεν μπορει να γινει και ο Χαραλαμποπουλος καλος παικτης. Απλα δεν εχει το ταλεντο που εχει ο Χεζωνια.
      Και μπραβο στην Μπαρτσελονα που μας δειχνει για πιο λογο η Ισπανια ειναι 20 βηματα μπροστα απο την Ελλαδα.

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνω γιατί επέμενε τόσο πολύ ο Τζιμ για τον Κροάτη. Στη διετία-τριετία στο ΝΒΑ θα είναι ολ σταρ

      Διαγραφή
  38. Δε βλέπω το λόγο γιατί να μη φτάσει ο Ολυμπιακός και πάλι μέχρι την κούπα φέτος.H CSKA είναι πολύ καλή ομάδα αλλά όχι φόβητρο. Και όταν έρθει το ματς του θανάτου θα παίζει με αλυσίδες στα πόδια.

    NickTime

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος λέγεται Σέρχιο και Ρούντι. Εκπληκτικά πράγματα χθες. Πιστεύω ότι έστω και με σπρώξιμο η Ρεαλ θα το πάρει φέτος

      Διαγραφή
  39. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα τρίτο φαβορί πίσω από τη γηπεδούχο και τους Ρώσους. Ειδικά αν αποφύγει διασταύρωση με ΠΑΟ (για ευνόητους λόγους μιας και η πίεση θα είναι τεράστια) θα φτάσει σχετικά εύκολα μαδρίτη. Ο Σπανούλης πάει φούλ για MVP

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Επειδή δεν κατάλαβα, ο Lawal είναι καλύτερος από τον Hunter ή οχι;
    Για Ολυμπιακό και Παο οτιδήποτε εκτός από Φ4 ισοδυναμεί με αποτυχία στην Ευρωλίγκα.
    Berlin_7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποιος που εχει παρακολουθησει ιταλικο μπασκετ στην περισυ ισως να εχει ακριβη γνωση σχετικα με τη συγκριση αυτων των δυο παικτων στην Ιταλια. Εγω μπορω να συγκρινω τον Λαουαλ με τον Ντανστον γιατι τους παρακολουθουσα το 2012 οταν επαιζαν και οι δυο εκει.

      Ηταν φανερο οτι αποτελουσαν τους καλυτερους ψηλους αλλα ηταν και τοσο διαφορετικοι που δεν μπορουσες να πεις με σιγουρια ποιος ηταν καλυτερος τοτε. Ο Ντανστον ανακηρυχθηκε εκεινη τη χρονια ως ο καλυτερος ψηλος της Λιγκας αλλα ο Λαουαλ ηταν πιο νεος και πιο "αγουρος" με περισσοτερα αποθεματα βελτιωσης.

      Σιγουρα αμυντικα ο Λαουαλ ειναι πανω απο τον Ντανστον και τα τελευταια 2 χρονια ειναι μαλιστα και βελτιωμενος (δεν κανει τα ασκοπα φαουλ που εκανε ενω εχει γινει φοβητρο ψηλα). Επιθετικα και οι δυο παιχτες ειναι για μενα αμεσα εξαρτημενοι απο το παιγνιδι της ομαδας και εχουν και οι δυο θεματακια στην ψυχολογια κατα την αποψη μου που δεν τους κανει να ειναι σταθεροι 100%. Ο Ντανστον τελειωνει τις φασεις κατω απο το καλαθι καλυτερα ενω ο Λαουαλ ειναι ισως καλυτερος σε τρανζισιον επιθεση. Συνολικα ο Ντανστον θεωρειται πιο μεγαλο ονομα αυτη τη στιγμη αλλα αυτο ισως ισχυει μονο στα χαρτια.

      Τωρα, αν πιστευει καποιος οτι ο Ντανστον ειναι καλυτερος του Χαντερ, τα ιδια μπορει να ισχυουν στη συγκριση Λαουαλ-Χαντερ. Εγω ομως πιστευω οτι ο Χαντερ ειναι πιο επαγγελματιας κι απο τους δυο, ειναι πιο οξυδερκης και μαθαινει πιο γρηγορα να ειναι παικτης ομαδας. Καλυπτει μεγαλυτερο space στο παρκέ (θυμιζει λιγο Χαϊνς σ' αυτο) και γενικα ειναι πιο σταθερος ως παικτης συνολου. Χειροτερος στην αμυνα ενας-προς-ενα και απο τον Λαουαλ (πρωταρχικα) αλλα και απο τον Ντανστον αλλα καλυτερος στην ομαδικη αμυνα. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αν ο Χαϊνς ερχοταν το καλοκαιρι στον Ολυμπιακο αυτος που θα εφευγε θα ηταν ο Ντανστον και οχι ο Χαντερ κι αυτο γιατι μεχρι τωρα εμφανισεις του Χαντερ εχουν αναδειξει τις αδυναμιες του Ντανστον (βεβαια υπαρχει κι αλλος λογος: Xαϊνς και Ντανστον εχουν τον ιδιο ατζεντη).

      Διαγραφή
    2. Παιδιά ο Χάντερ είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν ε΄λιναι επιπέδου Ντάνστον. Είναι αστείο να λέμε κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    3. Φιλε για δες λιγο τα στατιστικα στο τοπ-16.

      Δεν ξερω αν ο Χαντερ εγινε ξαφνικα καλυτερος του Ντανστον, ο οποιος ομολογουμενως εχει μεγαλυτερο ονομα, αλλα οταν ο νο1 ψηλος σου (Ντανστον) εχει 37.5% και 5 ποντους κατα μεσο ορο τοτε δεν μπορει να δικαιολογησει τη θεση του. Αυτα τα ποσοστα τα περιμενεις απο τον 3ο ψηλο κι οχι απο τον 1ο ψηλο.

      Αντιθετα ο Χαντερ εχει 67% στα διποντα και 10.7 ποντους. Στα ριμπαουντ ειναι στα ιδια και ο Ντανστον ειναι λιγο καλυτερος στα κλεψιματα και στα μπλοκ αλλα υστερει σηματικα στο ΠΙΡ (8.2 εναντι 12.3 του Χαντερ).

      Αλλα δεν χρειαζονται τα στατιστικα για να καταλαβει καποιος οτι ο Χαντερ ειναι πιο πολυ παιχτης ομαδας. Ο Ντανστον ειναι ενας τιμιος γιγαντας που βγαζει το ψωμι του απο τα επιθετικα ριμπαουντ ενω ο Χαντερ ειναι πιο ομαδικος στα συστηματα, παιζει πολυ καλυτερα το πικ-εν-ρολ με ολους τους περιφερειακους του Ολυμπιακου (ο Ντανστον ειναι μονιμα ενα βημα μπροστα ή ενα βημα πισω), ειναι καταπληκτικος στα χετζ-αουτ και δεν κανει ασκοπα επιθετικα στα σκριν οπως ο Ντανστον. Γι αυτο εξαλλου παιρνει και παραπανω χρονο απο τον Ντανστον σο τοπ-16 ενω επαιρνε λιγοτερο χρονο απ' αυτον στον 1ο γυρο.

      Ειναι φανερο οτι η αποδοση του Χαντερ σε συνδυασμο με την καπως μετρια αποδοση του Ντανστον, δημιουργει προβλημα ψυχολογιας στον τελευταιο κι αυτο το βλεπουν οσοι παρακολουθουν τους αγωνες. Απλα, δεν ειναι ο περσινος Ντανστον.

      Βεβαια, υποτιθεται οτι ο Ντανστον ειχε ιατρικο προβλημα (βαρος) απο την αρχη της χρονιας και ισως βελτιωθει με το χρονο. Αλλα και περισυ στο τοπ-16 ειχε 67% στα διποντα, 9.6 ποντους, 4.2 ριμπαουντ και 13.3 ΠΙΡ δηλ. πανω-κατω στα τωρινα νουμερα του Χαντερ. Δυσκολα λοιπον μπορει πλεον να γινει καλυτερος ο Ντανστον οταν μαλιστα παιρνει και λιγοτερο χρονο.

      Το δια ταυτα ειναι οτι ο Ολυμπιακος κατα τυχη βρηκε ενα ψηλο (Χαντερ) που αντικαθιστα τελεια (ισως και καλυτερα) αυτον που η ομαδα προοριζε ως αντικαταστατη του "θρυλου" Χαϊνς (Ντανστον). Αλλα η ολη ιστορια αποδεικνυει σε μεγαλο βαθμο οτι ολοι αυτοι οι undersized centers ειναι παιχτες "αναλωσιμοι". Θα σου κανουν τη δουλεια που θελεις για μια-δυο χρονιες και μετα θα βρεθει καποιος αλλος να παρει τη θεση τους. Γι αυτο και δεν χρειαζεται να χολοσκαμε περι Χαϊνς, Λασμε κλπ. Υπαρχουν ή μπορουν να βρεθουν πολλοι απ' αυτους χωρις πολλα χρηματα π.χ. οπως τωρα ο Λαουαλ.

      Διαγραφή
  41. Δεν συμφωνω οτι ο Λαουαλ ειναι αποκλειστικα παικτης γυρω και πανω απο το καλαθι. Ισως αυτη η εντυπωση εχει δημιουργηθει απο τις περσινες του εμφανισεις με την Αρμανι αλλα πρεπει παντα να υπολογιζουμε πως τον παιζει ο καθε προπονητης.

    Οταν επαιζε στη Ρομα και παρακολουθουσα ιταλικο μπασκετ καθε εβδομαδα, τον θυμαμαι πολλες φορες να σκοραρει απο τα 3-3,5 μετρα μακρια απο τα πλαγια με jump shoot και με τη βοηθεια του ταμπλο. Τον θυμαμαι να εχει την ικανοτητα, ενω ειναι με πλατη στον αντιπαλο ψηλο, να γυριζει ταχυτατα και να κανει αυτο το σουτ με επιτυχια τις πιο πολλες φορες.

    Τωρα, το αν ο Ιβανοβιτς θα του δωσει την ελευθερια να το κανει ειναι αλλη υποθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ισοπεδοτικος ο ολυμπιακος της 2η περιοδου, χωρις τον Σπαν, εριξε παρα πολυ ξυλο στην αμυνα.... σπουδαια εμφανιση και νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ξερει καποιος γιατι βρισκεται η ΤΣΣΚΑ πανω απο θρυλο αφου χτες κερδισαν και λογικα επρεπε να ειναι πανω.Τοσο πολυ μετραει το - + η μηπως στο τελος δεν θα μετρησει;.http://www.euroleague.net/main/standings

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχουν παίξει και τους 2 μεταξύ τους αγώνες, στην "Κατάταξη" (και όχι "Βαθμολογία") πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά πόντων επίθεσης-άμυνας.

      Διαγραφή
  44. το οτι μπορει η ΤΣΣΚΑ να κανει κοιλια το σκεφτηκε κανεις,το οτι εχασε και απο Λοκομοτιφ πριν 4 μερες λεει κατι;;Επαιζε με ανετοιμο τον Ουιμς και χωρις τον Τζακσον λεει κατι;;το οτι επαιζε χτες σχεδον σε ολον τον αγωνα με ενα σεντερ τον κοντο-κακο Χαινς σας λεει κατι;;;Οχι βεβαια, ο θρυλος το σηκωσε και ακομη δεν το ξερετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παιδια παρτε το αλλιως, ο στοχος του ΟΣΦΠ αλλα και του ΠΑΟ σε 2ο χρονο ειναι η συμμετοχη στο φαιναλ φορ.Αυτο ειναι η επιτυχια κι οτι γινει μετα σε ενα τουρνουα μιας ανασας θα κριθει τοτε.
    Ο ΟΣΦΠ αυτη τη στιγμη ειναι φαβορι για το πλεονεκτημα εδρας και τιποτα παραπανω.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΟΣΦΠ θα αποκλειστεί με πλεονέκτημα έδρας από τον ΠΑΟ στα πλέηοφς.

      Μαντείο των Αδελφών

      Διαγραφή
  46. Πρωτη φορα ειδα την ΤΣΣΚΑ να την αδικει η διαιτησια,Τελικα ο ΟΣΦΠ ειναι ευννοουμενος περισσοτερο και απο την αρκουδα.Δεν νομιζω να το αμφισβητει κανεις αυτο.Χτες επαιξαν ξυλο και η διαιτησια εκανε τα στραβα ματια με τοση αμυνα και πηραν σχεδον τα ιδια φαουλ,οσο για τις βολες ηταν διπλασιες και ας ειχε η ΤΣΣΚΑ τις μισες προσπαθειες σε τριποντο αλλα οπως ξερουμε δεν αποτελει στοιχειο αποδειξης.Το ξυλο ομως ηταν φανερα,το χαρηκα γιατι η ΤΣΣΚΑ πρωτη φορα δεν ευννοηθηκε καιρος ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκει δεν περνα το γαυροσυστημα κανεις λαθος,εκει υπαρχει Ρηγας.

      Διαγραφή
  47. λαθος, του Ολυμπιακου του σφυριξαν λιγοτερα φαουλ οχι τα ιδια και ας εριχνε ξυλο οπως ειπε και ενας δημοσιογραφος εφαγαν τοσο ξυλο. που θα το θυμουνται για πολυ καιρο,αραγε οι Ρωσοι θα διαμαρτυρηθουν χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σπανούλης για MVP. Κάνει μεγάλη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα παιδιά. Ο Ολυμπιακός μας χάρισε μια μεγάλη βραδιά εχθές.. Πάνω από όλα απέδειξε (κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό) το πόσο ανταγωνιστικός είναι απέναντι στη καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Κομβικό το ματς στο Βερολίνο σήμερα, από τα σημαντικότερα της σεζόν. Δείχνει κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. «Ο Παναθηναϊκός είναι οι Σέλτικς κι εμείς οι Λέικερς» έχουν καθιερώσει να λένε οι Ισραηλινοί της Μακάμπι για τις περιβόητες κόντρες των δύο ομάδων, αλλά να που οι μεγάλες ομάδες, εκτός από κόντρες στο παρκέ, πολλές φορές έχουν και παράλληλες πορείες...

    Το καλοκαίρι του 2014 έμοιαζε για τη Μακάμπι με το καλοκαίρι του Παναθηναϊκού το 2012. Με τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον «ήρωα» του Τελ Αβίβ να φεύγει για το ΝΒΑ, όπως ο Ομπράντοβιτς που αποχώρησε πριν από τρία χρόνια, παίκτες που έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας (π.χ. Χίκμαν, Ράις) να... πιάνουν την καλή με συμβόλαια του ενός εκατομμυρίου, η Μακάμπι, ο Φέντερμαν και ο Μιζράχι έπρεπε να ξαναφτιάξουν το πράγμα από την αρχή με τη λέξη «αποτυχία» να είναι απαγορευμένη για μια ομάδα με 51 Πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα, 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 6 τριπλ κράουν και καμια 10αριά τίτλους ακόμη σε περιφερειακά πρωταθληματα και Κύπελλα.



    Διάβασε περισσότερα στο: Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός του 2012 | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δρομο αυριο ο Ντουσκο ... Δεν ειναι μπασκετ αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η ομαδα των 85 ποντων μ.ο. στην Ευρωλιγκα σημερα εχει στο ημιχρονο... 22 απο την... Αλμπα. Πετυχισια, δεν μπορεις να πεις. Ας βαλει τουλαχιστον τους πιτσιρικαδες να παιξουν, ετσι και αλλιως χαμενη χρονια ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιαννακόπουλος είσαι, έτσι?

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι... και ο Φώτσης πρώην μπασκεμπολίστας ε?
      Περιμένετε τουλάχιστον να τελειώσει πρώτα το ματσάκι κ μετά κράζετε... κωλοτουμπάκια...

      Αη Μητσος

      Διαγραφή
    3. Έβαλε 43 στο δεύτερο

      Διαγραφή
  53. η Αλμπα παιζει αμυνα οχι σαν την ΤΣΣΚΑ-Φενερ που την αμυνα την παιζουν μονο με τα ματια,καταλαβατε γαυρακια που το παιζετε Παναθα.Η ομαδα στα εκτος εχει τρομερο αγχος,μη ξεχνατε οτι η Μπαρτσα εχασε εκει μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εγώ βλέπω ότι οι ελληνικές ομάδες πάνε για πλεονέκτημα αποκλειστικά με την άμυνα τους. Αφήστε το όμορφο μπάσκετ.Άσχημες νίκες θέλω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αθλιο μπασκετ....Μονο οι 4 Ελληνες υψωσαν αναστημα εκει μεσα ,Νελσον Γκιστ κακοι αλλα τουλαχιστον παλεψαν οι υπολοιποι ανυπαρκτοι.Για να κανω και λιγο χιουμορακι ο ΠΑΟ ηταν τοσο κακος που παρεσυρε την Αλμπα να παιξει χειροτερα.Γενικα ηταν τοσο κακο το ματς που η χαρα της νικης μετα βιας ξεπερνα τον εκνευρισμο μου.
    Και στο δια ταυτα ο Ιβανοβιτς εχει τη μεγαλυτερη ευθυνη για αυτο το χαλι.Πρωτον το ροτεισον εχει κλεισει τοσο που σημερα ειδαμε ουσιαστικα 6 παικτες.Τακτικα απλα αφησε την πενταδα που του γυρισε το ματς απλα να παιζει και στο τελος αφησε την ομαδα με 1 χειριστη με τον ΠΑΟ να χανει 2 κατοχες πριν περασει το κεντρο σε μισο λεπτο.Αυτο το πραμα δε το θυμαμαι στον ΠΑΟ...Οι παικτες στην αμυνα κερδισαν με το ενστικτο 3-4 κατοχες και βγηκαν καποιοι αιφνιδιασμοι που και αυτοι τελειωσαν βεβιασμενα και στο 5-5 πιεσαν καλα μονο στο 4ο δεκαλεπτο.
    Μετριοτατη ομαδα και η Αλμπα με κακη κυκλοφορια στο μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου.

    Απ 'οτι φαινεται ο ΠΑΟ περναει στους 8 ευκολα η δυσκολα αλλα η εικονα του αποψε δεν μπορει παρα να απογοητευει τους φιλους του μπασκετ

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε closurevειλικρινά τι λες? Σε διαβάζω και έχεις τον απόλυτο σεβασμό σχετικά με τη γνώση του αθλήματος. Γυρίσαμε το ματς με Γκιστ στην άμυνα, αυτό δε φαίνεται στα στατιστικά. Ο Ιβάνοβιτς έβγαλε για 35'' τον Νέλσον και σε δύο φάσεις δε περάσαμε το κέντρο και πήγε το ματς στους 3. Η Άλμπα δεν έχει ταλέντο (και κανένα όνομα) αλλά παίζει καταπληκτική άμυνα. Μεγάλη νίκη χωρίς ποιοτικό μπάσκετ συμφωνώ.Από το 25 και μετά παίξαμε καταπληκτική άμυνα.Για αυτό και οι Σλότερ-Μπατίστα δεν έπαιξαν σχεδόν καθόλου σε αυτό το διάστημα. Manu Chao

      Διαγραφή
    2. πες τα manu,βρε νο κλοσουρε μην μας τα χαλας αφου συνηθως εισαι ευστοχος,με τον Γκιστ το γυρισαμε δες τι εκανε η ψυχαρα και μετα γραψε.Μετριοτατη η Αλμπα γιατι ο ΠΑΟ την εκανε να φαινεται ετσιι.Η Μπαρτσα εχανε μεχρι και 18-20 ποντους εκει μεσα αλλο αν εχασε με 10 στο τελος.

      Διαγραφή
    3. Παιδια ψυχραιμια.Κατα αρχας τα σχολια τα εγραψα αφου τελειωσε το ματς.Επιτρεπεται να εχω τη γνωμη πως δεν ειναι μονο η νικη αλλα και το να βλεπεται η ομαδα σημαντικο..Η νικη ειναι πολυ σημαντικη και η προκριση επισης αλλα θεωρω πως υπαρχουν προβληματα.
      Δεν ειμαι απ αυτιυς που κατηγορουν συλληβδην για ολα τα κακα τον Ιβανοβιτς αλλα ναι δεχομαι οτι εχει αρχισει να δημιουργειται μια περιεργη κατασταση στην ομαδα και φαινεται καπως στο κοουτσαρισμα.Επισης ο Γκιστ και ο Νελσον ειναι ψυχαρες και παλευουν αλλα σημερα ειδικα ο δευτερος ηταν κακος μεσα στο γηπεδο ειδικα στην επιθεση και δεν εφταιγε για αυτο μονο η συμπαγης κατα τ αλλα αμυνα της Μαλαγα.
      Μην αρπαζεστε τοσο κουβεντουλα κανουμε

      no_closure

      Διαγραφή
    4. KANEIS LATHOS NO CLOSURE Rebounds Blocks Fouls
      # Player Min Pts 2FG 3FG FT O D T As St To Fv Ag Cm Rv PIR
      5 CHARALAMPOPOULOS, VASILIS DNP - - - - - - - - - - - - - - -
      6 SLAUGHTER, A.J. 8:16 3 1/3 1 1 2 1 1
      7 BOCHORIDIS, ELEFTHERIOS 9:29 3 0/1 1/1 1 1 1 1
      8 GIANKOVITS, VLANTIMIR 28:48 10 2/5 1/2 3/4 2 1 3 1 3 1 3 6 14
      9 FOTSIS, ANTONIS 27:42 9 1/2 2/5 1/2 5 3 8 2 2 2 1 11
      10 NELSON, DeMARCUS 26:18 6 2/9 0/2 2/4 1 2 3 2 2 1 2 3 5 1
      12 MAVROKEFALIDIS, LOUKAS 18:52 11 4/7 1/1 1 3 4 2 1 4 1 6
      13 DIAMANTIDIS, DIMITRIS 28:30 10 0/5 2/2 4/4 2 2 3 3 1 1 1 1 4 15
      14 GIST, JAMES 22:10 5 2/3 0/1 1/4 1 1 2 3 3 1 3 4 8
      15 BATISTA, ESTEBAN 18:17 6 2/3 2/4 1 3 4 2 1 3 7
      17 DIAMANTAKOS, GEORGIOS DNP - - - - - - - - - - - - - - -
      18 BLUMS, JANIS 11:38 2

      Διαγραφή
    5. Μην καθεστε να απαντατε στον καθε εμπαθη. αν ειχε λιγο το φιλοτιμο και κοιταζε τα λεπτα συμμετοχης στην ευρωλιγκα δεν θα εγραφε αυτο που εγραψε πιθανοτατα και σκοπιμα.
      http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=PAN&seasoncode=E2014#!stats
      διαμαντιδης 27.10
      φωτσης 26.19
      γιανκοβιτς 25.05
      σλοτερ 24.04
      μπατιστα 22.51
      νελσον 22.24
      γκιστ 21,21
      παππας 18,25
      μπλουμς 14,34
      μαυροκεφαλιδης 13,44
      μποχωριδης 11,38
      ολοι με πανω απο 10 αγωνες εκτος απ τον νελσον ππυ εχει 7 και θα μπει και ο λαουαλ στην ομαδα μιλαμε για σταθερο ροτεισιον 12 παικτων κατα την διαρκεια της χρονιας.....

      Διαγραφή
  56. Αφού δεν έχετε υπομονή, βρείτε τουλάχιστον τρόπο να σβήνετε τα σχόλια που κάνετε με το μισό ματς.
    Και σ' όσους δεν άρεσε (που προφανώς σε κανέναν δεν άρεσε) το αποψινό μπάσκετ, ας θυμηθούν τι μπασκετάρα έπαιξε ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, 2 βδομάδες πριν, στο ΣΕΦ με τη Λαμποράλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ρε παιδια ελεος....κερδιζει η ομαδα εκτος εδρας εναν αντιπαλο που κερδισε την μπαρτσελονα και εχω την αισθηση οτι οι περισσοτεροι ευχοταν ηττα για να φυγει ο ντουσκο......δεν παιζουμε καλα και κερδιζουμε θελουν θεαμα,παιζουμε καλα και χανουμε θελουν νικες...ΕΛΕΟΣ..λες και ειναι οι γκολντεν στειτ γουοριορς που παιζουν μπασκεταρα και κερδιζουν κιολας,λες και καθε ομαδα πρεπει να δινει αναφορα το πως θα κερδιζει.......η ομαδα ειναι καινουρια θα εχει σκαμπανεβασματα,το ξερουμε αυτο,θα μπει και ο λαβαλ στους 8 θα αφησει τα κοκκαλα της και την ψυχη της και κανεις δεν την θελει αντιπαλο και ολοι κραζουν.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάλυψες ρε στόουνρουκ 1000% Manu Chao

      Διαγραφή
    2. ρε φιλε Manu ξερεις τι εχω καταλαβει?μετα την μαλακια που πεταξε ο γιαννακοπουλος ξαφνικα βγαινουν καποιοι και θελουν να φυγει ο ιβανοβιτς.....μιλαμε για τραγωδια....stonerook

      Διαγραφή
    3. δεν νομιζω να θελουν να φυγει ο Ιβανοβιτς οταν εκανε τις δηλωσεις ο ΔΓ του τα εσυραν οι φιλαθλοι μεσα και στα σαιτ του,για αυτο βγηκε την αλλημερα και διευκρινησε τι εννουσε.

      Διαγραφή
    4. stonerook η ομάδα είναι μια χαρά το ίδιο και ο προπονητής. Σίγουρα ο ΔΓ δε τα πέταξε τυχαία αυτά αλλά ξεκαθάρισε ότι δε τίθεται θέμα προπονητή και όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να τίθεται οποιοδήποτε θέμα προπονητή. Ο Ντούσκο κάνει δουλειά, η ομάδα διεκδικεί δυνατά μια θέση στη μαδρίτη όταν το καλοκαίρι κάποιοι μας έβγαζαν εκτός top-16

      Manu Chao

      Διαγραφή
    5. δεν κερδισε μονο την Μπαρτσα, το καλοκαιρι νικησε τους San Antonio Spurs.Τωρα καποιοι θελουν να μας την παρουσιασουν ως ομαδουλα.

      Διαγραφή
  58. η μαδριτη πλησιαζει και θα ριξουμε απιστευτο γελιο με τα καλοκαιρινα σχολια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περιμένω πως και πως

      Διαγραφή
    2. Με διπλό στο τελ αβίβ αλλάζουν τα πάντα μάγκες. μέχρι και για πρωτιά πάμε. τουλάχιστον το πλεονέκτημα. και μετά να δω ποιός θα περάσει από το οακα

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά δε τη φοβάμαι τη Μακάμπι. Θα τη κάνει τη γκέλα

      Manos

      Διαγραφή
  59. stonerook μην εισαι και τοσο σιγουρος οτι ειναι Παναθηναικοι οσοι γραφουν ανωνυμα εδω μεσα.Αστους να λενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλημέρα. Βλέπετε ότι αν είχαμε πάρει εκείνο το ματς με μπαρτσελόνα τώρα θα κοιτούσαμε πρωτιά. Ο ΟΣΦΠ θα κλείδωνε το πλεονέκτημα αν έχανε η φενέρ χθες αλλά κ τώρα φαβορί είναι. Ο Παπαπέτρου πότε επίστρέφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τζιμ σε μελετάγαμε με τη παρέα χθες όλο το βράδυ μετά το ψυχοβγαλτικό ματς. Όπως για μια ακόμα φορά μας είχες πεί το καλοκαίρι, ο κόουτς τα χάνει στο τέλος παιχνιδιών που πηγαίνουν κοντά. Παρολίγο να κάνουμε ήττα-αυτοκτονία για αυτό το λόγο σε μια φάση του ματς που ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να λειτουργήσει με τον αντίπαλο να πιέζει. Τα είχες πεί.. Ελπίζω να μην κοστίσει στη συνέχεια γιατί πραγματικά τον πάω και είναι καλός προπονητής.

    JohnyQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 12 Ιουνίου του 2014
    Τζιμ (από το άρθρο μετά την υπογραφή Ιβάνοβιτς)
    http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/06/law-order.html


    "Προσωπικά θεωρώ ότι δεν τοπ-επιπέδου closer, πάντα μιλώντας για το coaching. Αυτές οι 10 τελευταίες κατοχές (εκατέρωθεν) του ματς (που λέγαμε για τον Μπλατ) δεν είναι το καλύτερο κομμάτι του. Έχει χάσει σημαντικά παιχνίδια κατά καιρούς στα οποία ήταν καλύτερος αλλά δε μπόρεσε να τα "κλείσει".

    Τα περιμέναμε αυτά οπότε. Σημασία έχει ότι περάσαμε παιδιά από μια πολύ δύσκολη έδρα που ο ένας αντίπαλος άφησε βαθμό.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό ακριβώς έλεγα Manu

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Για δευτερο ματς μετα την Γαλατα παρατάσει πεντάδα με 3 ψηλους. Στο πρωτο παιχνιδι η διαφορα απο το +20 επεσε στο +7 και παραλιγο να γινει ντερμπυ στο τελος και στο δευτερο παιχνιδι (Αλμπα) απο το +11 στο +4.

    Αναγνωριζω βεβαια οτι η διαφορα με την Αλμπα ανεβηκε στο +11 με την ιδια ψηλη πενταδα, αλλα στην επιθεση τρακαρανε ο ενας πανω στον αλλον και ο μονος τροπος που σκοραρανε ηταν με αιφνιδιασμους και με τα 2 τριποντα του Φωτση.

    Αντιλαμβανομαι οτι ο ΠΑΟ εχει σοβαρο προβλημα στα ριμπαουντ, και μαλλον εκει στοχευε η συνθεση αναγκης, αλλα αν δεν μπορεις με κανονικη 5αδα να παρεις ριμπαουντ και αναγκαζεσαι να παιζεις με 3 ψηλους ( για καποια λεπτα επαιζε παραλληλα και ο Γιανκοβιτς στο 2), τοτε ειναι προβλημα ατομικης ικανοτητας παικτων ή αμυντικου συστηματος προπονητη που εκθετει τους παικτες.

    Μακαρι να δουλεψουν πανω στο συγκεκριμενο τομεα και να ενταχθει ο καινουργιος παικτης, γιατι το προγραμμα του 2ου γυρου ειναι πιο δυσκολο και πρεπει να λυθουν τετοια θεματα αμεσα. Οπως μπορει να τελειωσει το 1ο γυρο με σκορ 5-2 ετσι ευκολα μπορει να τελειωσει τον 2ο με 2-5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλημέρα σε όλους παλικάρια..Τεράστιας σημασίας νίκη χθές,όπως και αν αυτή ήρθε..Στα σπόρια λοιπόν..
    1.Το σύστημα με 3 ψηλούς είναι μόνο για ειδικές καταστάσεις και για λίγα λεπτά,στο τέλος θέλεις γκαρντ για να ανταπεξέρθουν στην πίεση.
    2.Νελσον,σκυλί στην άμυνα,πολύ καλός στην πίεση πάνω στη μπάλα,καλός ball mover αλλά σε καμία περίπτωση pass first.Το γνωρίζαμε αυτό βέβαια αλλά χθες το είδαμε για τα καλά.Καθηστερούσε πολύ τη μπάλα..
    3.Σλοτερ,δεν φταίει ο ίδιος αλλά ο κοουτς.Τον βλέπεις ρε Ντουσκο στο 2ο δεκάλεπτο,άστοχο τρίποντο,δίνει καλάθι και φάουλ στον αντίπαλο,τρέχει στον εφνιδιασμό και τρακάρει στον αντίπαλο,λάθος επαναφορά απο την πλάγια εεεε βγάλτον νωρίτερα ρε γαμώτο,αφού δεν μπορεί το παληκάρι λόγο του τραυματισμού..
    4.Μαυροκεφαλίδης,είναι ο τύπος που απλά συμπληρώνει ειδανικά την 3αδα ψηλών.Ερχεται πίσω από το δεινόσαυρο και τον mobile,και με την πλαστικότητα του στο ποστ αλλά και με αυτό το σουτακι που διαθετει κάνει την 3αδα μας εκεί υπερπλήρη.Τώρα στο οικονομικό του κομμάτι ίσως θα έπρεπε να αμοίβεται με λιγότερα..
    Αυτά τα ολίγα...
    ΜΗΤΣΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 1ος. Σλότερ, τελευταία στιγμή ενσωματώθηκε στην αποστολή, καλό και το μπαζερ μπιτερ στο τέλος της 1ης περιόδου..
    2ος. Μπατίστα, είναι ο μόνος που δεν έχει λείψει ούτε δευτερόλεπτο, πρακτικά μόνος του παίζει στο 5 την μισή χρονιά, έλειπε χρόνια ένας ποστ ψηλός από την ομάδα και δεν υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι ψηλοί στην Ευρώπη..
    3ος. Νέλσον, απίστευτη άμυνα, ενέργεια, κλεψίματα, ασίστ...
    4ος. Μπλούμς, μικρή σε διάρκεια αλλά ουσιαστική συμμετοχή, όπως πάντα...
    Όλοι αυτοί είναι επιλογή Ιβάνοβιτς, πάμφθηνοι!!! Και είναι αυτές οι επιλογές γιατί η διοίκηση αυτό το μπάτζετ έδωσε!!!!
    Αναφέρω μόνο αυτούς τους τέσσερεις, γιατί διαβάζω κάποιους καλοθελητές που ξαφνικά τους κράζουν!!!
    Και όχι μόνο αυτό, αλλά ξαφνικά διαβάζω κόσμο να κράζει και τον Ιβάνοβιτς, μετά από νίκη, γιατί η ομάδα δεν έπαιξε καλό μπάσκετ!!!
    Και όλα αυτά ενώ η ομάδα είναι μέσα στους στόχους και με αυτό το υλικό, έχει παίξει μέχρι τώρα, τουλάχιστον στο ΟΑΚΑ, μπασκετάρα...
    Πέταξε μια μ@λ@κ!α δηλαδή ο Γιαννακόπουλος την προηγούμενη εβδομάδα και κατευθείαν να τον σιγοντάρετε..
    Αναρωτιέμαι αν έχετε δική σας άποψη ή απλά είστε λακέδες!!

    Χωρίς παρεξήγηση πάντα και με εκτίμηση
    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Για χθες νικη παρα την παραλιγο αυτοκτονια. Ο ΠΑΟ θα προκριθει τεταρτος ελλειψει άλλου. ΑΛΜΑ, ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ, ΓΑΛΑΤΑ είναι για τα θηρια. Δειτε τον περσινο και προπερσινο ομιλο στους 16 και τα ξαναλεμε.
    Νελσον. Καλός παικτης αλλα χωρις προετοιμασια έχει μεγαλα πανω-κατω. Θα ανεβει.
    Σλοτερ. Απειρια και τραυματισμοι τον εχεουν επηρεασει. Εκτος εδρας απλα εξαφανιζεται. Για τα λεφτα που παιρνει είναι ΟΚ.
    Μπλουμς. Δεν υπαρχουν απαιτησεις. Απλα συμπληρωνει ποσοτικα το ροστερ.
    Γκιστ. Όταν χρειαζεται ενεργεια και αμυνα είναι παντα εκει. Είναι φανερό ότι δεν νιωθει βολικα με τον τροπο που χρησιμοποιειται.
    Φωτσης. Ουτε κρυο ουτε ζεστη. Αλλα τα λεφτα είναι παρα πολλα.
    Μπατιστα. Μετα το πρωτο 2μηνο τον ψαχνουμε. Κι αυτος τραυαμτιστηκε (σιγα την πρωτοτυπια). Χθες δεν επρεπε να παρει πανω από 7-8 λεπτα. Ηταν αθλιος.
    Λουκας. Το μεγαλυτερο θυμα των προπονησεων του Ντουσκο. Είναι χρησιμος αλλα ακριβος.
    Βλαντο. Οι προσδοκιες ηταν μεγαλυτερες. Θελει τσαγανο και αυτοπεποιθηση. Να φτιαξει και το μακρινο σουτ.
    Παππας. Ισχυει οτι και για τον Λουκα. Μονο εκλαμψεις εχει μεχρι τωρα.
    Μητσος. Δεν ξερω τι λενε αλλα εγω τον βλεπω χειροτερο από περσι. Παρολα αυτά σε ματς σαν το χθεσινο δεν επιτρεπεται να λειπει από το παρκε στο τελευταιο τριλεπτο. Εστω και κουτσος. Ασχολιαστο που ο προπονητης τον βαζει να κυνηγαει τον καλυτερο γκαρντ του αντιπαλου.
    Για τους μικρους το εχετε εξαντλησει. Δεν μπορουν για τωρα.
    Ιβανοβιτς. Χθες κοντεψε να ριξει την ομαδα στα βραχια. Πιεζαν οι Γερμανοι κι αυτος επειζε με 2 τον Βλαντο και 3 τον Φωτση. Γλιτωσε στα 37’’ όταν αστοχησαν οι της Αλμπα στο -3. Ο ΠΑΟ δεν εχει αγωνιστικη ταυτοτητα. Στο Βερολινο κερδισε γιατι έριξε ρυθμο και εδειρε τους Γερμανους. Αλλα αυτό δεν είναι το μπασκετ που πρεσβευει. Τα περι Λαβαλ και ότι δεν τον θελει είναι για τους ασχετους. Δειτε πως αιμοραγει η ομαδα από το 5 στην αμυνα στο π’ν’ρ. Τι παει να πει δεν του κανουν τετοιοι ψηλοι?
    Γενικα ο ΠΑΟ εμφανιζεται σε αναμενομενο επιπεδο. Ευνοειται από τις συγκυριες και θα φτασει στους 8. Αν συνεχιστει ετσι η χρονια θα τελειωσει χωρις να αφησει κατι ιδιατερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας ότι είσαι και ΠΑΟ; Θα σε πιστέψουμε...

      Διαγραφή
    2. 3.43απλα τραγικος.Κακος ο ΔΔ?τι λες με 15 pir 10 ποντους 3 κλεψιματα 3 ασιστ 3ριμπ.1 ταπα 1 λαθος 4 κερδισμενα φαουλ.ΥΠΟΦΕΡΕΙ Ο ΓΚΙΣΤ?Απλα αστοχα οσα εγραψες ταχα μου δηθεν ΠΑΟ

      Διαγραφή
    3. ομαδουλες η Γαλατα και ο Ερυθρος;;;;,.απο τον πρωτο εχασε η ομαδα σου μεσα στην Τουρκια και απο τον αλλον δεινοπαθησε να κερδισει και τις δυο φορες,Οσο για την Αλμπα νικησε την Γαλατα στην Τουρκια εκει που εσεις χασατε και νικησε την Μπαρτσα με 80-70 με διαφορα που ειχε φτασει κοντα στους εικοσι, κατα τα αλλα ομαδουλα.

      Διαγραφή
  68. χρησιμη και σημαντικη η χθεσινη νικη.

    απεναντι σε μια πολλη σκληρη ομαδα στην εδρα της (οπου γονατισε και η μπαρτσα αλλα και ολοκληρο σαν αντονιο εστω και σε ματς φιλικο) και μετα απο ενα κακο πρωτο ημιχρονο καταφερε ο παο και εφυγε νικητης.οταν μαλιστα δεν εχεις εμπειρια σε εκτός εδρας νικες ενα αποτελεσμα σαν το χθεσινο σου δινει ωθηση και ψυχολογικη για τη συνεχεια και βαθμολογικη.

    οι ενστασεις πολλες ειτε για τον κοουτς ειτε για το διαμαντιδη ειτε για το μποχωριδη ακομα που , ακουσον ακουσον, βυσματικα ξεκινησε πενταδα.ολες δεκτες στην τελικη, οπως και το οτι ο παο εχει περιορισμενες δυνατοτητες, οτι δεν παιζει καλο μπασκετ, οτι ο κοουτς δε ξερει να τελειωνει παιχνιδια, οτι ο νελσον δεν εχει σουτ, οτι ο σλοτερ απλα παιζει για τα λεφτα που παιρνει, οτι ο γκιστ δεν εχει ρολο, οτι ο φωτσης ειναι τελειωμενος, οτι ο μπλουμς απλα συμπληρωνει τη 12αδα,οτι ο λαβαλ ειναι επιλογη του ΔΓ, οτι οτι.......

    ολες οι ενστασεις ειναι δεκτες , με την εννοια οτι καπου στηριζονται, αλλα αυτο που εχει σημασια ειναι οτι...

    ο παο ειναι εντός στοχων σε ολες τις διοργανωσεις και ηδη 3 νεοι ελληνες παικτες του, που δεν υπηρχαν περυσι, ειναι παικτες 12αδας ηδη.

    ολα τα υπολοιπα θα τα δουμε εν καιρω.....

    τωρα κοιταμε τον αστερα του οποιου πρεπει να του φαμε τον καρυτσαυλο.να μπουμε με τη μαχαιρα στο στομα και να τελειωσουμε το ματς μεχρι να πουν οι σερβοι olympiakos....:) :) :)

    και μιας και ανεφερα τον ολυμπιακο......τρομερη νικη απεναντι στη τσσκα!!!την κολλησε στον τοιχο και τη χτυπησε αλυπητα και μας εδειξε περιτρανα οτι φετος αχτυπητη ομαδα στην ευρωλιγκα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!ναι ειχε απουσιες η τσσκα αλλα το κοστος αυτων που επαιζαν παιζει να ειναι διπλασιο απο το μπατζετ του οσφπ.προσωπικα ετσι το εξεταζω!!!αλλο να λειπει ο πριντεζης απο τον ολυμπιακο και αλλο ο χριαπα!!στη μεν πρωτη περιπτωση αναγκαζεσαι και παιζεις με τον Κιαμο και στη δευτερη περιπτωση "αναγκαζεσαι" και παιζεις με το βοροντσεβιτς!!!!παραδειγμα φερνω....


    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μεγαλη νικη η χτεσινη..

    Διαβαζω για την τριαδα ψηλων οτι με την Γαλατα το ματς γυρισε υπερ τους ενω χτες γυρισε υπερ μας..Δεν βλεπω ομως κανεις να λεει οτι με την Γαλατα ηταν τριαδα ψηλων οι ΜΠΑΤΙΣΤΑ-Γκιστ-Φωτσης ενω χτες ηταν οι ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ-Γκιστ-Φωτσης..Αποτι φαινεται με Μαυροκεφαλιδη η τριαδα ψηλων ειναι λειτουργικη καθως οι 2 απο τους 3 ψηλους εχουν αξιοπιστο σουτ απο μακρια σε αντιθεση με την τριαδα ψηλων με τον Μπατιστα οπου το σχημα ειναι πολυ βαρυ αμυντικα αλλα και επιθετικα..

    Το μονο λαθος χτες του Ντουσκο ειναι οτι μολις ειδε την πιεση των Γερμανων χτες στο τελος αργησε να βαλει για 2 λεπτα 2 γκαρντ..Αλλα με την αλχημεια του γυρισε το ματς..Προπονητικα το γυρισαμε χτες το ματσακι με τρικ..Αντι να πιστωσουμε τη νικη σε αυτο το τρικ γκρινιαζουμε ολοι γιατι αργησε για 2 λεπτα..

    Κατι αλλο που ειδα χτες ειναι οτι οταν οι Γερμανοι μετα το 25 δεν ειχαν δυναμεις οπως στο πρωτο ημιχρονο εμεις δαγωναμε..Καθαρα λιωσαμε τους αντιπαλους με τις δυναμεις μας και αυτο επισης πιστωνεται στον Ντουσκο..Ο οποιος εχει ακουσει πολλα για τις σκληρες προπονησεις του..Εγω λεω παλι καλα..Και οι Παπας-Μαυροκεφαλιδης που βγαζουν συνεχως θλασεις δεν φταιει ο Ντουσκο αλλα η τεμπελια που ειχαν μια ζωη..Οταν καταφερουν και βγαλουν εις περας την φετινη χρονια,του χρονου δεν θα εχουν ξανα τα ιδια γιατι θα εχουν προσαρμοστει τα σωματα τους στα νεα δεδομενα..

    Ο Ιβανοβιτς μετα τους Ζοτς-Ντουντα ειναι στο επομενο επιπεδο αυτη τη στιγμη..Μακαρι να τον ειχαμε νωριτερα,απτην στιγμη που εφυγε ο Ζοτς..

    Καποια στιγμη ειχα πει φετος οτι ο Γκιστ δεν κανει με τον Ντουσκο και καλυτερα θα ηταν να εχει φυγει..Διαψευδομαι πανηγυρικα..Μακαρι να μεινει για πολλα χρονια στον Παναθηναικο..Ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους μαχητες και χτες μετα τα κλεψιματα και το καρφωμα του γυρισαμε το ματς..Μου εδειξε στοιχεια ηγετη χτες και τετοιοι παιχτες ειναι απαραιτητοι..Ειναι απαραιτητος στην ομαδα..
    Εκτος την φαση του καρφωματος χτες εβγαλε αλλη μια φαση που την ειδα στην syper euroleague η οποια με αφησε αφωνο..Χανει την βολη την δευτερη γυρναει πρωτος στην αμυνα και κλεβει την μπαλα με βουτια και μετα φευγει πρωτος στον αιφνιδιασμο και τελειωνει ο ιδιος την φαση με λευ απ..

    Και κατι τελευταιο..Η νικη ειναι νικη..Οπως και να ερχεται..Κερδισαμε ενα ματς που επρεπε να παρουμε οπωςδιποτε..Σιγουρα υπαρχουν αρνητικα αλλα τα θετικα ειναι περισσοτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι θεμα τεμπελιας αλλα θεμα κρασης, οι θλασεις ,οσο για τον Παππα δεν εχει σχεση η αποχη του λογο θλάσεων αλλα απο ιωσεις και εγχειρησεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα διαφωνησω για κραση και τεμπελια..Και τα 2 σεναρια ειναι εφικτα..Παντως ο Παπας φετος εχει 3-4 θλασεις απο την πρετοιμασια και μετα..Συν την εγχειρηση και την ιωση..

      Διαγραφή
    3. η τελευταια θλαση που επαθε ηταν απο χτυπημα του Σκορδιλη στον αγωνα με την Πατρα,κανα δυο φορες ηταν θλαση,τις υπολοιπες ηταν σκωληκοειδιτιδα και υποτροπη στην ιωση.Περσι ειχε σοβαρο χτυπημα στον αγκωνα.Χτες στην Νοβα ο Τσαρτσαρης ειπε οτι ο ιδιος αν και προσεχε και αθλουνταν πολυ ειχε συχνους τραυματισμους σε αντιθεση με τον Φωτση που φετος για πρωτη φορα ειχε απλη θλαση.Ε αυτη ειναι η λεγομενη κραση.

      Διαγραφή
  70. Καλησπέρα σε όλους,

    Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι το παιχνίδι ουσιαστικά γύρισε με την πεντάδα Διαμαντίδης, Νέλσον, Γιάνκοβιτς, Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης.
    Το σκορ ήταν 42 - 31 (βγαίνει ο Μπατίστα, ο Σλότερ και ο Φώτσης) και με την παραπάνω πεντάδα έγινε 46 - 51 δλδ επιμέρους σκορ 4-20.

    Μετά μπαίνει το σχήμα με 3 ψηλούς και το σκορ όταν μπήκε ο Διαμαντίδης ήταν 53 - 61 δηλαδή επιμέρους σκορ με 3 ψηλούς 7-10. Άρα η δήλωση του Ιβάνοβιτς ότι γύρισε το ματς με 3 ψηλούς είναι λίγο άστοχη (χωρίς να θέλω να μειώσω τον κόουτς, απλές παρατηρήσεις κάνω).

    Πολύ σημαντική νίκη κατά τ' άλλα σε ένα παιχνίδι που έχεις πίεση ότι δεν μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας και με κακή ψυχολογία αφού βρέθηκες στο -11 με εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο.


    Υ.Γ.1 Πολύ σημαντικό θεωρώ το τρίποντο του Γιάνκοβιτς όσον αφορά την ψυχολογία του στη συνέχεια.

    Υ.Γ.2 Φοβερό παιχνίδι από τον Ολυμπιακό όπου θύμησε το πάθος και τη καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης που θαυμάσαμε.

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τεραστια και κομβικη νικη χθες.εκτος απτο θεμα ψυχολογιας που ειναι πολυ σημαντικο εκτος του οτι εδειξε στους παικτες οτι εκτος πρεπει να δαγκωνουν στην αμυνα για να νικησουν δινει την ευκαιρια αυτη η νικη να παλεψει σε μεγαλα παιχνιδια για κατι καλυτερο απτην τεταρτη θεση.ολα μπορουν να γινουν στον ομιλο μας.θεωρω με καλη αμυνα στον μαριανοβιτς ειναι σιγιυρη η νικη στο οακα.που σημαινει 5/2.και εχουμε και λεμε τωρα.μπαρτσα ρεαλ και αλμπα μεσα κ μακαμπι γαλατα κ ζαλκιρις κ αστερας εξω.κανενα ματς δεν ειναι ευκολο.ομως εχεις την ευκαιρια να παρεις και 3 διπλα!!!!!στην μακαμπι θα ειναι τρομερα δυσκολο το ματςματς.κατ εμε πιο δυσκολ απο τι ηταν σε ρεαλ κ μπαρτσα.αν γινει το μπαμ θα ειναι το διπλο της χρονιας για τον παο.στον οποιο αγωνα θα ειναι κ ο λαβαλ .πιθανον να ειναι και ο παραγοντας χ.ολα ανοιχτα ειναι ακομα για την 2 θεση.οπως και για μπαρτσα που με νικη σε αθηνα κ ισραηλ μπαινει δυνατα στο κολπο.ολα ανοιχτα.οπως και η μακαμπι παιζει απτο 4 εως το 1.εχει πολυ ψωμι ακομα.το καλο ειναι οτι η ομαδα θα παιξει μεγαλα παιχνιδια με μεγαλη πιεση και σαυτα τα παιχνιδια φτιαχνονται παιχτες.μεγαλωνουν οι παιχτες.ειδα ολοκληρο το γαλατα μακαμπι.κριμα για την γαλατα.επρεπε να το παρει οι βολες το ανυπαρκτο φαουλ στον οχαγιον και ο παργκο γυρισαν την πλαστιγγα.respect στο 5αρι της γαλατα που 2 φορες επαιξε πανεξυπνη αμυνα σε τρανζισιον της μακαμπι αφου θυσιασε το εαυτο τ σε σκληρα χτυπηματα.οι διαιτητες ειδαν μονο 1 επιθετικο φαουλ ενω και τις 2 φορες ηταν.μετα απο αυτες τις φασεις η γαλατα καλυψε τιν διαφορα και πηγαν παραταση.
    Χεζονια.απλα one of the kind.το παληκαρι θα γινει Μεγαλος παιχτης.

    ΥΓ1 οτι και να μου λενε για ρουντι η ουιμς η λοτζεσκι εγω εαν ειχα επρεπε να διαλεξω 2 θα επαιρνα περπερογλου κ σμιθ.τεραστιο λαθος του παο που εφτιαηε τον περπερογλου και στην καλυτερη ηλικια τ τον αφησε και καρπωθηκε ο ολυμπιακος κ τωρα η εφες το λαθος αυτο.μεγα λαθος.μεγα.κατ εμε παντα.

    Υγ2Υγ2.το ξυλο βγηκε απτον παραδεισο.ο ολυμπιακος ξυλο με καχα ξυλο με ττσκα νικησε.η εφες ξυλο με γαβρο νικησε.ο παο ξυλο με αλμπα νικησε.και ρωτω.αν μια μερα μπουν οι διαιτητες μεσα και πουν σημερα σφυριζουμε ολες τις επαφες οσες και να ειναι.τοτε τι γινεται?υπαρχει πιθανοτητα να το κανουν αυτο?στο τοπ 16?τοπ8 η φαιναλ φορ?περιεργεια να δω που πιτε και σε πιον αγωνα θα το κανου αυτο εαν το κανουν.

    Υγ3 ξεχασα την καχα.και αυτη κατεμε δικαιουταν να το παρει το ματς.πολυ βελτιωμενη η καχα.μπραβο της.

    Υγ4 η αλμπα παιζει πολυ καλυτερη αμυνα απο οτι παιζουν κατι αλλες οπως γαλατα πχ.θα κανει νικες η αλμπα στο γηπεδο της.

    Υγ5 ο 20χρονος αντετο τους εχει κανει κ παραμιλανε.χιλια μπραβο στο μαγκα.μας κανει περηφανους.

    @delfino


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε @delfino,

      να προσθέσω για τον Αντετοκουμπο ότι στη χτεσινή 27άρα που έριξε είδα 3 σουτάκια από τα 6 μέτρα.. για να δούμε....

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. του χρόνου ολ σταρ. θυμηθείτε το

      Διαγραφή
  72. Μακαρι φιλε να φτιαξει καλο σουτ.θα του ανηκει το μελλον.μακαρι.
    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Τεράστιο παιχνίδι από τον βεζενκοβ μέσα στην πυλαια με 32 πόντους οδηγεί τον Άρη προς την νίκη 8 λεπτά πριν το τέλος.55 67

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ALBA - PAO
    (ή...Mission Possible - Αποστολή εξετελέσθη!)

    Disclaimer: Για την καλύτερη συμβατότητα με το σύστημα σας, του παρακάτω λογισμικού - με συγχωρείτε - κειμένου εννοούσα, απαιτείται η τοποθέτηση και αναπαραγωγή του δίσκου (κατά προτίμηση σε βυνήλιο ή κασέττα, αν και το κείμενο... υποστηρίζει και CD) του soundtrack της ταινίας Goldfinger σε ερμηνεία της Shirley Bassey.

    My name is Gist. James Gist. Είμαι ο διπλός πράκτωρ 014 του ΠΑΟ, και οι αποστολές αυτοκτονίας (λόγω της δυσκολίας και επικινδυνότητάς τους, καθότι είμαι και ο... πρώτος, και μόνο εγώ μπορώ να τις ολοκληρώσω με επιτυχία) που αναλαμβάνω, περιλαμβάνουν την εξολόθρευση των διαφόρων αντιπάλων είτε... σπάζοντάς τους τα κόκκαλα στην άμυνα, είτε εκτελλώντας τους από μακριά ή με εντυπωσιακές προσπάθειες στην επίθεση, που ξεσηκώνουν το κοινό που παρακολουθεί τις... ταινίες δράσης στην οποίες πρωταγωνιστώ. Όταν λείπω από την πεντάδα, οι συμπρωταγωνιστές μου δεν μπορούν να καλύψουν το κενό μου στην άμυνα, αλλά και την ενέργεια που φέρνω στο παιχνίδι της ομάδας.

    Στο χθεσινό παιχνίδι, ήμουν ο κύριος υπαίτιος για την επιτυχία των γυρισμάτων της ταινίας δράσης που γύριζε ο ΠΑΟ στο Βερολίνο, γυρνώντας το παιχνίδι από το -11 στο +11. Είχα βέβαια και την βοήθεια των συμπαικτών μου, όπως του Batman (όνομα και πράγμα χθες, ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο) και του ΜΚΦ, κυρίως στην επίθεση και τα rebounds, καθώς και του Nelson στην άμυνα. Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή του επικεφαλής της ομάδας, του Μ (συγνώμη, του σκηνοθέτη κ. Ivanovic ήθελα να πω), υπό τις οδηγίες του οποίου, παίζοντας με τρία forwardsστο 4ο δεκάλεπτο, εκμηδένισε την οποιαδήποτε αντίσταση του αντιπάλου, καταφέρνοντας έτσι να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία, και αυτή την αποστολή αυτοκτονίας. Με το ρεκόρ της ομάδας στο 4-2, και με σχεδόν σίγουρη την κατάκτηση μιας εκ των 4 πρώτων θέσεων πλέον (υπό φυσιολογικές συνθήκες), μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε, και μόνο η... Spectre μπορεί να φοβάται.

    Η τελική κλασική σκηνή με τον πρωταγωνιστή της ταινίας και την συμπρωταγωνίστρια του (εν προκειμένω η ALBA) έχει αφαιρεθεί από αυτό το κείμενο, διότι κρίθηκε ακατάλληλη, αν και θα υπάρχει ως extra υλικό στο DVD της ταινίας (στις σκηνές που κόπηκαν από την ταινία), που θα φέρει βέβαια και το σηματάκι καταλληλότητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. OSFP - CSKA
    (ή η αιχμαλωσία της Ρώσικης "αρκούδας" στο ΣΕΦ)

    Μετά το έκτακτο ανακοινωθέν της αστυνομίας, στο οποίο προειδοποιούσε τον κόσμο στην περιοχή του Φαλλήρου, για την εμφάνιση κάποιας πολύ επικίνδυνης (σε άγρια κατάσταση) και τεράστιας σε μέγεθος (κατά τα φαινόμενα) αρκούδας στα περίχωρα του ΣΕΦ, ανέλαβε δράση η ερυθρόλευκη σπείρα (η οποία παρόλο που συνελήφθη προς στιγμήν στην Πόλη την περασμένη εβδομάδα, κατάφερε τελικά να ξεγλυστρήσει από τα χέρια της αστυνομίας) υπό τις οδηγίες του εγκεφάλου της, Γ.Σ., και τα εκτελεστικά μέλη της σπείρας με μπροστάρη τον αρχηγό τους, Αγκοπιάν (γνωστό και ως VSpan), και με νέο της τρομοκρατικό χτύπημα, ανάγκασε την μεν αρκούδα να επιστρέψει σε χειμερία νάρκη, τον δε Γ.Σ. να τρέχει σε αναζήτηση καταστήματος ένδυσης, προκειμένου να προμηθευτεί νέα ζώνη, καθώς η προηγούμενη άρχισε να γεμίζει μετά τα συνεχόμενα επιτυχημένα τρομοκρατικά χτυπήματα της οργάνωσης σε όλη την Ευρώπη, και τα αμέτρητα σκαλπ που έχει συγκεντρώσει στη συλλογή του).

    Σε ένα γέματο ΣΕΦ, χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες, είδαν τον Αγκοπιάν να δαμάζει την αρκούδα, συνεπικουρούμενο από τον υπαρχηγό της σπείρας, Γιώργο Στιλέττο, που έδρασε επάξια σε αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα και για τον Brent τον Αεροπλάνο (λόγω ενός τραυματισμού του δεύτερου) και τον Κώστα τον Σουγιά. Εξαιρετικοί οι σκληροί του ΟΣΦΠ, o Ότο ο Κυνηγός και o Bryant o Καρφιάς, που έριξαν στον αντίπαλο, στην κυριολεξία το... ξύλο της αρκούδας. Πραγματικές ξυραφιές η δράση του Ματθαίου του ξυράφη, έγδαραν το τρίχωμα της αρκούδας στις κατάλληλες στιγμές, βρίσκοντας με ιδιαίτερα ακρίβεια το στόχο τους. Όνομα και πράγμα, οι Όλι ο Κάβουρας, Τρέμης ο Αστακός, Βάγκος ο Μυστήριος και Τζίμης ο Τανάλιας στις... τσίλιες που κράτησαν στην άμυνα της σπείρας, την ώρα του τρομοκρατικού χτυπήματος.

    Αλέξης

    ΥΓ. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη και πιό σταθερή (σε πολύ υψηλό επίπεδο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα) εμφάνιση του ΟΣΦΠ μέχρι στιγμής. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο ΟΣΦΠ είναι φορμαρισμένος, τουλάχιστον όχι όπως θα είναι σε 2-3 μήνες από τώρα. Με την προσθήκη και των απόντων, θα είναι ακόμα καλύτερος και θα έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια σε πολύ υψηλό επίπεδο μέσα στους αγώνες (κάτι που σίγουρα είναι απαραίτητο με αντιπάλους του επιπέδου της CSKA για να έχει θετικά αποτελέσματα).

    ΥΓ. 2 Θετικό το γεγονός ότι η ομάδα παρά την πολύ μεγάλη νίκη (το φασούλι που έβαλε στο σακούλι ήταν... γίγαντας) παραμένει προσγειωμένη. Πρώτα πρόκριση, έπειτα προνομιούχος θέση...

    ΥΓ. 3 Πολύ καλή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με εξαίρεση τα σφυρίγματα, κάποιες στιγμές στον αγώνα, προς τον Κάιλ και τον Τεό. Το μόνο ΤΡΑΓΙΚΟ σφάλμα ήταν η συμπεριφορά του κόσμου προς τον κ. Ιτούδη, για ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους...

    ΥΓ. 4 Βλέποντας χθες τον Gist να οργιάζει, δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ, για άλλη μια φορά φέτος, πόσο πολύ θα ταίριαζε στον φετινό ΟΣΦΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Απίστευτος Βεζένκοφ 29 πόντους και 14 ριμπάουντ. μεγάλο διπλό ο Άρης στη Πυλαία. Μπράβο στον Πρίφτη που κερδίζει τον Σούλη δύο φορές σε λίγες μέρες μέσα-έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Τζίμαρε, επέμενες πολύ το καλοκαίρι για Βεζένκοβ.. Αν και η διοίκηση το πάλεψε.

      Διαγραφή
  77. περιμενουμε εκτενες αρθρο για βεζενκοφ.προσωπικα πιστευω πως σε λιγα χρονια θα ναι ο νεος "νοβιτσκι" στην αλλη ακρη του ατλαντικου...κριμα που η λιγκα μας δεν εχει τα χρηματα και την λαμψη των 90ς.θα μπορουσε να χτισει ομαδα για την κορυφη της ευρωπης γυρω του ο αρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πρίφτης είναι από τους καλύτερους Έλληνες κόουτς. Δεύτερη φορά κέρδισε κατά κράτος τον Μαρκόπουλο (που όλοι ξέρουμε την αξία του) χωρίς Τόμας.

      Διαγραφή
  78. GIA AFTO XTES DEN KATEVAZE THN MPALA EIDIKA STO TELOS.Η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε το απόγευμα από το Βερολίνο και οι «πράσινοι» προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς. Έκανε θεραπεία ο Διαμαντίδης.

    Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον στόχο του στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα παίρνοντας το πρώτο του «διπλό» στο Top 16, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν έχουν περιθώρια χαλάρωσης αφού οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες και ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για την Α1 όσο και για τη συνέχεια στη Euroleague. Γι’ αυτό άλλωστε συνέχισαν την δουλειά χωρίς να χάνουν χρόνο.

    Η αποστολή του «τριφυλλιού» επέστρεψε το απόγευμα στη βάση της και απευθείας κατευθύνθηκε στο ΟΑΚΑ, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό. Οι παίκτες που έπαιξαν απέναντι στην Άλμπα προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς ενώ εκτός έμεινε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε θεραπεία για ενοχλήσεις που ένιωθε στο δάχτυλο του χεριού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Poios einai h metagrafh tou OSFP pou lene oti tha anakoinwsei avrio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=138465%3Aqq-&catid=227%3Aolympiakos&Itemid=226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. πλακα μας κανουν οι αγγελοπουλοι πανε και παιρνουν τον τσαιρελη που ειναι αναπληρωματικος στην 10η ομαδα της acb και εχει μεσο ορο 3 ποντους αν παιχνιδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή