Athlenda

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ..!


Ο Ολυμπιακός πέρασε τις κακοτοπιές των δύο πρώτων παιχνιδιών και κράτησε το καλύτερο για το τέλος, κερδίζοντας πανάξια τη σειρά και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας απέναντι σε έναν λαβωμένο Παναθηναϊκό. Το Hoopfellas σχολιάζει το performance των δύο «αιωνίων» στους τελικούς και προετοιμάζει το κοινό του για τη μεγάλη φετινή off season που ξεκινάει..






Πανάξια λοιπόν οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στον τίτλο με το πρώτο sweep της ιστορίας τους στο θεσμό, υποτάσσονται έναν λαβωμένο Παναθηναϊκό ο οποίος αφού έπαιξε τη ζαριά του πρώτου ματς, το οποίο θα άλλαζε όλη τη σειρά, «έπεσε» φυσιολογικά μιας και η αδυναμία του σε ζωτικά κομμάτια του σύγχρονου μπάσκετ ήταν εμφανής. Συν τοις άλλοις, αυτή η πολύ καλή φετινή ομάδα του Ολυμπιακού θα ήταν άδικο να μείνει χωρίς τίτλο φέτος. Ένα πολύ σωστά (όπως τόσες φορές υπογραμμίσαμε το καλοκαίρι εδώ μέσα) στελεχωμένο σύνολο από τον top recruiter Γιώργο Μπαρτζώκα (ίσως ο καλύτερος μεταξύ των Ελλήνων συναδέλφων του στο κομμάτι του recruiting) το οποίο βρήκε τη σωστή «φωνή» στα αποδυτήρια στο πρόσωπο του Γιάννη Σφαιρόπουλου και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και η ομάδα που θα κατακτούσε τον τίτλο της φετινής Ευρωλίγκας εάν δεν έκανε μια από τις χειρότερες επιθετικά εμφανίσεις της στη χειρότερη δυνατή έδρα..



Η σειρά είχε τεχνικό ενδιαφέρον με τους δύο προπονητές να προσπαθούν να «πάρουν» το μομέντουμ στο κάθε παιχνίδι αλλά να παίζουν με διαφορετικά χαρτιά. Ο Ολυμπιακός κεφαλαιοποίησε στη σειρά το γεγονός ότι εκτός από μια πολύ βαθιά ομάδα, αποτελεί και το σύνολο με τη μεγαλύτερη συνοχή ίσως στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και σε αυτό το επίπεδο. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που «έβαλε από κάτω» πιο ακριβά ρόστερς μέσα στη σεζόν όπως άλλωστε έκαναν και στο πρόσφατο παρελθόν  οι πράσινοι του Ομπράντοβιτς και του, για μεγάλη περίοδο, σταθερού κορμού παιχτών. Αυτή λοιπόν η ιδιότητα «έσπρωξε»  τους ερυθρόλευκους όταν κόλλησαν σε διάφορα σημεία-κλειδιά στη σειρά και τους επέτρεψε να προσπεράσουν τον ψυχολογικό σκόπελο απέναντι στην ομάδα- Νέμεση τους. Σε μια τέτοια σειρά με ιδιαιτερότητες και συγκεκριμένο  υπόβαθρο, δεν είναι δύσκολο για μια ομάδα να κλειδωθεί στον θάλαμο της ψυχολογικής κατηφόρας με κατεύθυνση το κενό, σε ρόλο παρατηρητή, χωρίς απλά να μπορεί να αντιδράσει, με τα γεγονότα να εκτυλίσσονται μπροστά της..


Εκεί πόνταρε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος για να «κλέψει» τον τίτλο. Να παγιδεύσει τον Ολυμπιακό σε μια εικονική πραγματικότητα χωρίς ορατή θύρα διαφυγής. Η ζώνη που ετοίμασε ήταν ένα καλό όπλο για κερδίσει προς στιγμήν (σε διάφορα σημεία της σειράς) το μομέντουμ, ενώ τον βοήθησε σημαντικά στην επαναφορά της ομάδας στο 1ο ματς. Όμως παράλληλα αυτή η τακτική φανερώνει την πλήρη αδυναμία του Παναθηναϊκού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας τόσο δύσκολης σειράς. Απέναντι σε μια ομάδα «φυσική», καλοπροπονημένη με δυνατά κορμιά σε όλες τις γραμμές, οι πράσινοι υστερούσαν απελπιστικά στη προσωπική άμυνα. Μιλάω καθαρά για αυτό το κομμάτι που έγειρε πλήρως τη σειρά υπέρ των ερυθρολεύκων. Ο συνύπαρξη παιχτών με όχι ακριβώς φανατισμένο αμυντικό mentality (και soft frame) όπως οι Κούπερ, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδη σε πολλά σχήματα σε συνδυασμό με τα βαριά πλέον πόδια των Διαμαντίδη-Φώτση έδωσαν στους ερυθρόλευκους τη μυρωδιά του αίματος.. 


Eίναι χαρακτηριστική η άνεση με την οποία διαχειρίζεται ο Ολυμπιακός την «επιστροφή» (51-46) των πρασίνων στον χθεσινό τελικό και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μια άνεση η οποία πηγάζει από τη σιγουριά της υπεροχής σε καταστάσεις ένας-ένας. Οι περιφερειακοί του Σφαιρόπουλου αρκετές στιγμές στη σειρά έμοιαζαν να περνούν «πάνω» από τους Σλότερ-Γιάνκοβιτς (και Κούπερ όσο αγωνίστηκε) φτάνοντας με μεγάλη άνεση μέχρι τέλους σε μια ρακέτα μάλιστα από την οποία απουσίαζε ο rim protector. Η αδυναμία λοιπόν στη προσωπική άμυνα σε συνδυασμό με το θέμα του αμυντικού ριμπάουντ ανάγκασε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να καταφύγει στη ζώνη για πολύ περισσότερο χρόνο ίσως από ότι έπρεπε και είχε αρχικά προγραμματίσει. Θα προτιμούσα «εναλλαγές» ή ακόμα και συνδυασμένες άμυνες. Σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δε πρέπει να δίνεις χρόνο να διαβάσουν μια άμυνα και να αισθανθούν άνετα απέναντι σε αυτή. Μπορεί λοιπόν σταδιακά ο Παναθηναϊκός να βελτίωσε τις επιδόσεις του στο ριμπάουντ, όμως το ίδιο έκαναν και οι ερυθρόλευκοι απέναντι στη ζώνη είτε εντοπίζοντας τον κενό χώρο είτε με μετακίνηση της άμυνας και καλό περιφερειακό σουτ. Αυτή η σταδιακή περιφερειακή βελτίωση των πρωταθλητών στη σειρά φαίνεται στα ποσοστά τους από το τρίποντο. 24% στο 1ο ματς, 32% στο 2ο, 44% στο 3ο.. Στο χθεσινό ματς μάλιστα σε πολλά σημεία η άμυνα χώρου των φιλοξενούμενων παρουσίασε και λάθη στη διάταξη με τους μπροστινούς παίχτες να χάνουν θέσεις στη προσπάθεια τους να στηθούν στα πρώτα δεύτερα της άμυνας. Όταν οι ερυθρόλευκοι βρήκαν το ιδανικό spacing, η υπεροχή τους σε καταστάσεις close out επίθεσης αλλά και επίθεσης με έξτρα πάσα στα base line cuts ήταν χαρακτηριστική.

Ο ΜVP


Όχι μόνο των τελικών αλλά ολόκληρης της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Φυσικά ο Γιώργος Πρίντεζης.. Μοιάζει ευλογημένος. Έχει το καλό κάρμα του σπουδαίου παίχτη όμως η συνέπεια και η σταθερότητα του τον κατατάσσει στους κορυφαίους παίχτες της Ηπείρου μας. Ήταν τόσο εμφανές ότι ο Πρίντεζης αποτελούσε τον μόνο παίχτη απέναντι στον οποίο οι πράσινοι δεν είχαν αντίδοτο. Όταν έβαζε τη μπάλα στο παρκέ σε καταστάσεις close outs δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα ενώ και στη ποστ επίθεση το footwork και η άμεση εκτέλεση δεν αφήνουν περιθώρια. Ο Πρίντεζης είναι ένας από τους καλύτερους παίχτες στο τοπ-ευρωπαϊκό επίπεδο και (πολύ βασικό) το σύστημα του Ολυμπιακού κάνει maximize στις δεξιότητες του. Το Hoopfellas έκανε  focus πάνω του δις μέσα στη σεζόν. Εστίασε στο διάστημα της απουσίας του σημειώνοντας ότι η επιστροφή του θα αποτελέσει ορόσημο στο παιχνίδι του Ολυμπιακόυ και ακούμπησε πάνω του πριν τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα και ο Συριανός φόργουορντ «παρέδωσε». Όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα, σε κάθε δύσκολη στιγμή ήταν εκεί. Ο πιο σταθερός της παίχτης, ο πολυτιμότερος όλη τη σεζόν. Ο μόνος που οι ερυθρόλευκοι αδυνατούν να αντικαταστήσουν καλύπτοντας ενδεχόμενη απουσία του. Στη περίπτωση του Πρίντεζη το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία είναι τα νούμερα (13.7 πόντους-5.0 ριμπ. και 65% στα δίποντα στους τελικούς). Αυτό που καταθέτει στο παρκέ και η αόρατη συνεχής σύνδεση του με το καλάθι που παρέχει σιγουριά στην ομάδα είναι αξίες ανεκτίμητες. Στις κρύες βραδιές των περιφερειακών και τα νεκρά διαστήματα του Σπανούλη, ο Πρίντεζης ήταν πάντα εκεί για να κουβαλήσει χωρίς φανφάρες και θόρυβο τον Ολυμπιακό. Ο τύπος απλά ..κάνει τη δουλειά.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ OFF SEASON


Είναι η πιο καυτή περίοδος της χρονιάς, ειδικά για τη σελίδα μας η οποία παίρνει φωτιά. Επίσημα ξεκινήσει από εχθές το βράδυ για τους δύο «αιωνίους» όμως η κινητικότητα στην ευρωπαϊκή αγορά είναι μεγάλη εδώ και καιρό με τον ανταγωνισμό να παίζει επιθετικά.


 Οι δύο τοπ-ελληνικές ομάδες έχουν διαφορετικούς δρόμους να διανύσουν αυτό το καλοκαίρι, όμως ο προορισμός που έχουν κυκλώσει στον χάρτη τους είναι ο ίδιος. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο έτοιμη ομάδα. Έχει βρεί τον προπονητή που θα δουλέψει και ο ίδιος έχει την (απόλυτη για έναν κόουτς) ευτυχία να διατηρήσει έναν ισχυρό κορμό γηγενών κυρίως παιχτών αλλά και ξένων τους οποίους το πρόγραμμα του Ολυμπιακού έχει απορροφήσει με τον καλύτερο τρόπο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται μερικές πινελιές απλά αφού πρώτα λύσουν το θέμα του Σλούκα. Το πλαίσιο υπάρχει για να βρεθεί σύντομα λύση και να φτάσουν σε ανανέωση οι δύο πλευρές όμως οι χειρισμοί της διοίκησης θα πρέπει να είναι λεπτοί γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι παραείναι σημαντικό για το παζλ του ρόστερ της ομάδας και το επίπεδο της ποιότητας που βγάζει στο παιχνίδι της τα τελευταία χρόνια.


 Το αστείο είναι ότι εχθές αργά το βράδυ μιλούσα με έναν φίλο στο τηλέφωνο (είναι Παναθηναϊκός) ο οποίος, με αφορμή ένα ανάλογο σχόλιο που έγραψε στη σελίδα μου εξέφρασε το πόσο πολύ θα ήθελε να δεί την ομάδα του να κινείται για τον γκαρντ του Ολυμπιακού . Σήμερα βγήκε στα media περί πρότασης.. Σαφώς και ο παίχτης ρεαλιστικά είναι κοντά στον Ολυμπιακό με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν σαφές προβάδισμα στη κούρσα για την υπογραφή του. Επειδή όμως το mailbox μου έχει πάρει φωτιά σχετικά με το θέμα νομίζω είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι ναι, σε ένα υποθετικό σενάριο μετακίνησης του Σλούκα στο ΟΑΚΑ θα άλλαζαν πλήρως οι ισορροπίες σχετικά με τη παρούσα υπεροχή των ερυθρολεύκων στο κομμάτι των γηγενών παιχτών τώρα. Ναι, είναι ο γκαρντ που κολλάει πλήρως σε αυτό που ζητάει το πράσινο back court (ο υψηλού επιπέδου pick & roll δημιουργός, φονικός από την περιφέρεια με ευχέρεια να παίξει σε οποιονδήποτε συνδυασμό στα γκαρντς και στις δύο θέσεις) τώρα που η αυλαία πέφτει σιγά σιγά για τον Διαμαντίδη. Και (τρίτο) ναι, (υποθετικά και πάλι) μιλώντας για «υπερβάσεις» οικονομικής φύσεως θα προτιμούσα (εφόσον μπορούσα) να πάρω τον Σλούκα  με τα μισά λεφτά από τον Καλάθη. Μιλάμε για value/money καθαρά και δε συγκρίνουμε τους δύο πρωτοκλασάτους Έλληνες γκαρντς. Την εκτίμηση μου τη γνωρίζεται νομίζω. Ο Σλούκας θα παραμείνει στο λιμάνι εκτός και οι διοίκηση του Ολυμπιακού χειριστεί το θέμα λάθος.. Δεν είπα να πληρώσει υπεραξίες αλλά πιστεύω ότι θα κληθεί να δώσει παραπάνω χρήματα από όσα αρχικά υπολόγιζε. Πιθανή απώλεια του παίχτη και μετακίνηση του στο αντίπαλο στρατόπεδο (το οποίο πιθανόν να ανεβάσει τον οικονομικό πήχη-μαζί και την τιμή του αθλητή- μιας και μόνο κέρδος μπορεί να έχει από αυτό με γνώμονα ότι είτε τον υπογράφει και το παραπάνω κόστος ματσάρεται με την επιτυχία στο επικοινωνιακό κομμάτι είτε τον χάνει αλλά ο αντίπαλος «χάνει» σε χρήματα) θα αποτελέσει τεράστιο χτύπημα..


Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχει περισσότερα χιλιόμετρα να διανύσει στη φετινή off season. Λιγότερα από όσα νομίζουν οι περισσότεροι αλλά σαφώς περισσότερα από τον αιώνιο αντίπαλο του. Έχω πολύ συγκεκριμένες απόψεις για το τι χρειάζονται οι πράσινοι αυτό το καλοκαίρι ώστε να επιστρέψουν στην ευρωπαϊκή «ελίτ» χωρίς να ματώσουν οικονομικά. Πολύ συγκεκριμένη επίσης θα είναι και η πρόταση μου για τη θέση του προπονητή την οποία η σελίδα θα παρουσιάσει άμεσα.


Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή να μοιραστώ μαζί σας είναι οι δύο «σταθερές» πάνω στις οποίες πρέπει να βασιστεί το πλάνο του Παναθηναϊκού τη φετινή off season.

-Όχι στο γενικό rebuilding. Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει έναν καλό κορμό παιχτών και δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα να πάει πάλι σε ολική αναδόμηση. Απλά χρειάζονται κινήσεις-κλειδιά (ο χαρακτηρισμός στοχεύει στη στελέχωση) με αθλητές που θα ηγηθούν και θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να ανεβάσουν το παιχνίδι τους αλλά κυρίως το παιχνίδι της ομάδας συνολικά.

-Οι περισσότεροι εδώ μέσα γνωρίζεται ότι μου αρέσει πολύ να λειτουργώ ως μελετητής των τάσεων του αθλήματος διαχρονικά και γνωρίζεται τις απόψεις μου περί κατεύθυνσης του. Ξεκάθαρα λοιπόν τοποθετούμαι. Το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πόδια και playmaking. Το μέλλον απαιτεί ομάδες που μπορούν να τρέξουν το γήπεδο, να αμυνθούν μέχρι θανάτου και να δημιουργήσουν. Αυτή είναι η ταμπέλα που θα πρέπει να μπεί στον τοίχο του πράσινου front office για τους επόμενους μήνες και όσο η ομάδα στελεχώνεται.


Θα επανέλθουμε σύντομα με ονόματα και για τους δύο «αιώνιους» όπως κάθε χρόνο..

352 σχόλια:

  1. το οτι ο σλουκας απαντησε σχεδον ενοχλημενος δειχνει οτι ο δπγ δεν προσεγγισε σωστα τον παικτη . αμολησε την κανονια για να δυσκολεψει τον οσφπ αλλα δεν εκανε τις γνωστες κινησεις του παρελθοντος με τις οποιες εκλεινε με συνοπτικες διαδικασιες οποιον παικτη ηθελε . του ικανοποιουσε και το αισθημα και την τσεπη . αν τωρα δεν προσεγγισε προσωπικα τον παικτη και απλως μπουμπουνισε ενα ποσο στον μανατζερ, οντως φερνει σε δυσκολη θεση τον παικτη . παλαιοτερα ολα αυτα τα εκανε διακριτικα και το μπαμ εσκαγε την καταλληλη στιγμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λες.
      Τότε που με συνοπτικές διαδικασίες έκλεινε τον Μάντζαρη, τον Καλάθη, τον Κένιον Μάρτιν, τον Χάκετ, τον Καϊμακόγλου, τον Βεζένκοφ, τον Τζεντίλε και τόσους άλλους που έχετε κλείσει αλλά ποτέ δεν πήρατε.

      Ή αν εννοείς τότε που με συνοπτικές διαδικασίες έφερνε παικταράδες όπως ο Ράιτ, ο Γκουίν, ο Μόργκαν, ο Κούπερ, ο Κάρι, ο άλλος Ράιτ, ο μεγάλος Μπανκς, ο Άρμστρονγκ, ο Κίτσεν και πόσα ακόμα τροπικά φρούτα που έχουν περάσει από την "ομάδα" σας τα χρόνια του ΔΓ.

      Διαγραφή
    2. Όχι αναφέρεται τότε που έκλεινε Διαμαντίδη,Μποντιρόγκα,Jasikevičius(ναι αυτόν που τον είχε κλεισμένο ο Ολυμπιακός),Σισκάουσκας,Πέκοβιτς και τόσους άλλους παιχταράδες που άμα αρχίσω να αραδιάζω δεν θα τελειώσω ούτε αύριο..

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    3. Τους είχε κλείσει ο ΔΓ αυτό και δεν το θυμάμαι;

      Ή μήπως απλά έχεις χάσει την ψυχραιμία σου και δεν διάβασες τη φράση "τα χρόνια του ΔΓ";

      Διαγραφή
    4. ναι απλά αυτούς τους έκλειναν ο πατέρας του και ο θείος του που ήταν μανούλες σε αυτά και όχι ένας παρορμητικός παράγοντας που προτιμά να δει τον αγώνα της Σπάρτης της Δ' Εθνικής από τον 3ο τελικό της ομάδας του

      Διαγραφή
    5. Απλό. Ο ΔΓ πήρε τηλέφωνο το Σλούκα και του είπε κάτι σε στιλ "έλα με (τόσα) και θα είσαι πρώτο βιολί στην ομάδα" και μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Ε πώς να μη νιώσει ο Σλούκας σα να του έκαναν φάρσα μετά;

      Διαγραφή
    6. Τον Σλούκα ή τον τηλεφωνητή πάλι;

      Διαγραφή
    7. Εσυ ο 7:57 μ.μ. που ειρωνευεσαι παντως ο καρι ηταν καλος παικτης και πηρε 2 νταμπλ βγαινοντας και mvp στον εναν τελικο κυπελλου και ο γκουιν προλαβε και πηρε κι αυτος ενα πρωταθλημα

      Διαγραφή
    8. Ε, και τι μ' αυτό;
      Κι ο Κινέζος πήρε πρωτάθλημα. Είναι παίκτης;

      Διαγραφή
    9. Μα πραγματικά μου λες για τον Γκουίν που πήγε στην Γκόρα και δεν κατάφερε να πάρει λεπτό συμμετοχής;

      Διαγραφή
  2. Η αισθηση που αφησε με τη συμπεριφορα του ο Γιαννακοπουλος ειναι οτι στην πραγματικοτητα δεν ενδιαφερεται για το Σλουκα. Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω. Ο μάνατζερ βγήκε και και είπε πώς κατατέθηκε πρόταση με κάθε επισημότητα για τον παίκτη. Αν δεν γουστάρει να έρθει στον ΠΑΟ είναι άλλη συζήτηση και σιγά μην κολλήσει ολόκληρος εξάστερος στον Σλούκα.

      Διαγραφή
    2. ...εξάστερος λαστ γίαρ μπέημπη. Ή μάλλον, λαστ ντικέηντα. Πλέον μάλλον εξ-άσφαιρο τον λες τον ΠΑΟ , όταν από τη μια είναι χωρίς Ομπράντοβιτς, χωρίς επαρκές μπάτζετ (...αυτά τα δύο μπαδεγουέη ήταν που κάνανε τις μεταγραφάρες του ΠΑΟ παλιά, κι όχι οι παυλοθανάσηδες που ανεφέρθησαν...) και από την άλλη είναι ΜΕ Τράκη στο τιμόνι...

      Ντισκλέιμερ : όχι, κανείς δεν αρνείται τους 6 Ευρωτίτλους του ΠΑΟ. Μόνο που πρόκειται για μακρυνό παρελθόν πια, ενώ αυτό μετράει είναι το παρόν και το μέλλον (και μην πω πάνω απ' όλα το δεύτερο...).
      Σε παραφθορά κινηματογραφικής ατάκας της Σμάρως Στεφανίδου, "...και ξέρεις τί άτιμο πράγμα είναι το παρόν; Κάθε φορά που μπαίνει από την πόρτα, το περελθόν φεύγει απ' το παράθυρο".

      Διαγραφή
  3. Jim μια 15αδα τηρωντας το πλανο και χωρις οικονομικες υπερβολες θα μπορουσε να ειναι ενα frontcourt αρκετα λειτουργικο με Mclean-Μαυροκεφαλιδη-Παπαγιαννη στο 5 με Φωτση-Γκιστ-Βεζενκοφ στο 4.Ο Παπαγιαννης εδειξε οτι αν και αγουρος ακομα,μπορει να σου δωσει ποιοτικα λεπτα ακομα και σε επιπεδο ευρωλιγκας και σαν γενικη εικονα το μπατζετ δεν ξεφευγει.Επισης στο backcourt Διαμαντιδη- Καλαθη (θεωρω απιθανο να ευδοκιμησει του Σλουκα) - Μποχωριδη - Παππα - Ξενος Κομπο γκαρντ (σε στυλ Μπογκντανοβιτς-Χικμαν-Κινσευ) και στο 3 Γιανκοβιτς - Ξενος (σε στυλ Μασιουλις - Ντεσον Τομας )..Ποια ειναι η αποψη σου?

    MrMigiagi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Καράφλα βλεπω για κόουτς στον παο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν, αλλά λογικά τόσο καιρό θα είχε κλείσει και θα ανακοινωνόταν σήμερα, αύριο. Σαν να περιμένουμε κάποια περίπτωση φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. ο Ιβάνοβιτς κατά τις 16 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί και κατά το Σεπτέμβρη παρουσιάστηκε.

      Διαγραφή
  5. Σλουκας Μαντζαρης (Ναι, ο Σλουκας αυστηρα σε θεση ασσου, οχι off-guard)
    Σπανουλης Ρεντινγκ (παρτενερ του Σλουκα, σκληρο κορμι, βοηθαει και στο 3)
    Παπι Λοτζεσκι
    Πριντεζης Αγραβανης Ματσβαν
    Χαντερ ΜακΛιν

    Λαφαγιετ καλος αλλα απογοητευσε μετα τη σειρα με Μπαρτσα.
    Νταρντεν συνεπεστατος αμυντικα, glue guy σαν τον Παπ στην αμυνα, αλλα επιθετικα μονο απεναντι στο Γιανκοβιτς τραβηξε. Κοστιζει πολυ γι αυτα που δινει.
    Πετγουει συγκινητικος και βελτιωμενος, αλλα αφερεγγυος λογω υγιας.
    Ντανστον ασυνεπης και θα ζητησει πολλα, δεν ειναι καθολου αναντικαταστατος.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Μάτσβαν ρε παιδιά!

      Η δική μου σύνθεση:

      1-2: Σλούκας, Μάντζαρης, Σπανούλης, Αμερικάνος.
      Ο Ρέντινγκ που προτείνεις είναι πολύ ωραία και ταιριαστή περίπτωση. Αν κάνει μια υπέρβαση ας φέρει Γκρέιντζερ. Εναλλακτικά μου κάνει κι ο Λαφαγέτ, παρότι έχει δίκιο.

      3: Όπως είμαστε.
      Ο Ντάρντεν είναι ότι πρέπει για να δωθεί χρόνος στον Παπ αλλά ταυτόχρονα να ξέρεις ότι έχει ένα εχέγγυο για μεγάλος αγώνες και λοιπές κρίσιμες καταστάσεις. Τα λεφτά που παίρνει όντως είναι ανασταλτικός παράγοντας (αλλά δεν τα βάζω εγώ).

      4. Πρίντεζης-Αμερικάνος
      Εδώ για μένα δε χρειάζεται ιδιαίτερη δουλειά. Έχουμε το καλύτερο 4άρι στην Ευρώπη για τη νέα σεζόν, χρειάζεται δίπλα του έναν αθλητικό που να μην έχει τραγικό σουτ.

      5. Όπως είμαστε. Δεν ξέρω πόσα θα ζητήσει ο Ντάνστον αλλά ξέρω ότι είναι παικταράς και ένα από 3-4 καλύτερους στο είδος του στην Ευρώπη. Θα τον άλλαζα μόνο με τον Τάιους.
      Ο ΜκΛιν με 0,2 μπλοκ ανά αγώνα, δε νομίζω ότι κάνει για τέτοιο ρόλο. Καλός παίκτης πάντως, αν απειλούσε έστω και λίγο από την περιφέρεια, θα ήταν Νο1 για τεσσάρι.

      Διαγραφή
    2. Επιθετικα ο ΜακΛιν θα δωσει απο το 5 περισσοτερα απο το Ντανστον, ειδικα αν σκεφτεις οτι τελειωνει εξισου καλα στις επαφες ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ απο τα πολλα φαουλ που παιρνει.
      Αμυντικα, τα μπλοκ μου ειναι αδιαφορα, οτι χανει σε μπλοκ θα το δωσει μενοντας μπροστα απο τον αντιπαλο οταν πρεπει, και με σωστες βοηθειες σε συμπαικτες, που ο Ντανστον κανει κακιστα.
      Ριμπαουντερ σε επιθεση και ειδικα στην αμυνα, ε χειροτερος απο Ντανστον που δεν ξερει τι ειναι μποξ αουτ δε θα ειναι με τιποτα.
      Κυκλοφορουν επισης Χαινς Χεντριξ για τη θεση του Μπραιαντ.

      Με τον Γκρειντζερ δεν καταλαβαινω τι εχουν παθει ολοι. Μετριοτατος παιχτης.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    3. Ο Χέντριξ είναι ελεύθερο δηλαδή;
      Σε τι κατάσταση είναι;
      Ρε γαμώτο, πόσο μου τη σπάνε που πάνε και χαραμίζονται στη Ρωσία;

      Διαγραφή
    4. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι του Χεντριξ ληγει φετος, και η Λοκομοτιβ παιζει Γιουροκαπ του χρονου........

      Ο Χαινς δειχνει να κλεινει ΤΣΣΚΑ, του εκαναν ηγεμονικη προταση με προθεσμια.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    5. Πολύ λογικό για Χάινς. Δεν τον αφήνεις να φύγει τέτοιο παικταρά.
      Για Λαουάλ της Σασάρι τι άποψη έχεις;

      Διαγραφή
    6. Προσωπική άποψη είναι οτι ο Ολυμπιακός θέλει ένα Λω ( ιδανικός Τζάκσον της ΤΣΣΚΑ αλλά έκλεισε) και έναν Ρέγες για να είναι απο τα φαβορί για το φαιναλ φορ του Βερολίνου

      zio7

      Διαγραφή
    7. Α, και κάτι ακόμα.
      Αν θέλουν να μας τρελάνουν, ας κάνουν αυτό που ξέρουν καλά να κάνουν.
      Όπως με Παπανικολάου, όπως με Παπαπέτρου.
      Ας κλείσουν τον Βεζένκοφ να αρρωστήσουμε.

      Διαγραφή
    8. Και γιατί όχι Ζήσης για αντι-Λαφαγιέτ?¨
      Είναι Έλληνας (σου μένει μια εξτρά θέση για ξένο), εξαιρετικός χαρακτήρας (που θα βοηθήσει να συνεχιστεί το φανταστικό κλίμα στα αποδυτήρια), παίκτης οικονομίας που θα παίξει καλή άμυνα, θα οργανώσει, ιδανικός να έρχεται από τον πάγκο και που θα βοηθήσει και στο σκοράρισμα αν χρειαστεί....

      Διαγραφή
    9. Ποτέ δεν έχω καταλάβει γιατί ο Ζήσης δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    10. Γιατι δε λειπει η εγκεφαλικοτητα απο την περιφερειακη γραμμη του ΟΣΦΠ, τα αθλητικα προσοντα και το μεγεθος/ποδια λειπουν.
      Ο ΟΣΦΠ ειναι η μοναδικη ομαδα τοπ επιπεδου της Ευρωλιγκας που πραγματικα δε χρειαζεται αυτα που δινει ο Ζησης.

      Εναν ψηλο σκληρο iso swingman με λιγο ποστ παιχνιδι θελει ο ΟΣΦΠ να βαλει διπλα στο Σλουκα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    11. @Δημήτρη, αναφέρομαι κυρίως στις εποχές που παίρναμε για μπάλωμα του Γουέιφερ τον Πενν ή όταν ψάχναμε αντικαταστάτη του Γκόρντον.
      Στην εποχή Μάντζαρη φαίνεται να τρακάρει λίγο ο Ζήσης, αλλά και πάλι θα βοηθούσε πολύ.

      Διαγραφή
    12. Για τοτε συμφωνω. Αλλα ο Ζησης, περα απο αντιεμπορικος, ειχε παντα λιγο φουσκωμενο κασε για τα δεδομενα του, λογω εμπειριας. Ισως αυτο να απετρεψε τη μεταγραφη του, εχει συζητηθει πολυ αλλωστε.

      Διαγραφή
    13. ξερει κανεις με την περιπτωση του μαριανοβιτς τι γινεται?

      Διαγραφή
  6. Μπορώ να πω πως συμφωνώ (σχεδόν) σε όλα με το πλάνο που προτείνεις φίλε.Μια αμφιβολία έχω για την θέση ''5'' όπου πιστεύω πως ο Μπατίστα έχει θέση στο ρόστερ,καθώς δύσκολα θα βγει η σεζόν με τον ταλαντούχο αλλά άπειρο Παπαγιάννη,ένα ποιοτικό πεντάρι(τύπου Λάσμε) και με τον ασταθέστατο Μαυροκεφαλίδη.
    Λεωνίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο αναφέρεται στον MrMigiagi.
      Λεωνίδας

      Διαγραφή
  7. Καλησπερα την αποψη μου για το ροστερ του Παναθηναικου στο ειπα στην προηγουμενη αναρτηση σου.Τωρα το μονο που θελω να σου πω ειναι ενα μεγαλο ευχαριστω για το υπεροχο ΤΡΙΦΙΛΛΙ που εβαλες....
    ΥΓ: Συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο

    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Copy/paste ό,τι έγραψα στην προ-προηγούμενη ανάρτηση του Τζιμ, πριν την έναρξη των τελικών: «Αν παίξει με τα μυαλά των αντιπάλων, ο Παναθηναϊκός έχει τύχη να εμφανιστεί ανταγωνιστικός. Αν όχι, μπορεί να έχουμε το 1ο ερυθρόλευκο σουίπ της ιστορίας»… Ο Παναθηναϊκός πράγματι έπαιξε με τα μυαλά των αντιπάλων του όταν προηγήθηκε με +13 στον 1ο τελικό, αλλά ο Ολυμπιακός το διαχειρίστηκε με την ψυχραιμία που άρμοζε στην υπεροχή του και δεν ξανακοίταξε πίσω. Με το «υπεροχή του» εννοώ, φυσικά, όχι την αγωνιστική του υπεροχή (αυτή ήταν αντιμετωπίσιμη), αλλά το γεγονός πως ο αντίπαλός του εμφανίστηκε με ιδιαίτερη σύνθεση, μια «μισή» ομάδα στην πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο οι μείον 3 παίκτες, είναι πως οι συγκεκριμένοι παίκτες (ειδικά Γκιστ & Παππάς) δίνουν πράγματα που δεν υπάρχουν στο υπόλοιπο ρόστερ. Και πως, επιπρόσθετα, τα 3 προβλήματα προέκυψαν τις τελευταίες 40 μέρες, σε χρόνο που δεν άφηνε περιθώρια προσαρμογών ή ομαλής ένταξης των αντικαταστατών: απόντος του Γκιστ (το παρελθόν επιτρέπει να εικάσουμε πως παρόντος του Αμερικανού ο Πρίντεζης δεν θα έκανε τόση διαφορά) ο Παναθηναϊκός έχανε το ένα αμυντικό ριμπάουντ μετά το άλλο, απόντος του Παππά είχε σκορ μόνο απ’ τους ψηλούς του (οι 5 γκαρντ του Παναθηναϊκού, Διαμαντίδης, Σλότερ, Νέλσον, Κούπερ, Μποχωρίδης, είχαν αθροιστικά 67 πόντους στα 3 ματς, ήτοι 4,4 έκαστος μ.ο.)…
    Εν τέλει, βεβαίως, ισχύει απολύτως αυτό που σημειώνει στην εισαγωγή ο Τζιμ. Θα ήταν άδικο για την ποιότητα των εμφανίσεών του στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός να μείνει χωρίς τρόπαιο φέτος. Ο Ολυμπιακός θα ήταν ασφαλώς, λόγω έδρας και ποιότητας, φαβορί ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός εμφανιζόταν πλήρης. Ούτε βεβαίως μειώνει το κατόρθωμά του η ανευθυνότητα του Γκιστ ή οι μέχρι την τελευταία στιγμή τραυματισμοί στον Παναθηναϊκό, προϊόν πιθανότατα των προπονήσεων Ιβάνοβιτς (ακόμη κι η ρήξη χιαστών του Παππά, που είναι γενικώς αυτό που λέμε «άτυχη στιγμή», μπορεί να οφείλεται σε κακή εκγύμναση των μυών)… Όμως ακόμη κι αυτή η (μερικώς) ανταγωνιστική εικόνα που εμφάνισε ο μισός Παναθηναϊκός για 2½ απ’ τους 3 τελικούς, επιτρέπει να εικάσουμε πως πλήρης θα είχε σοβαρή τύχη, κυρίως λόγω της εγκεφαλικής του επιβολής στον αντίπαλο. Αν, πάλι, δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα, πως ο Παναθηναϊκός (που άλλαξε ριζικά μια φορά στη φυγή Ομπράντοβιτς κι άλλη μια φορά φέτος) έχει κατορθώσει να είναι 2-2 στους εγχώριους τίτλους με τον Ολυμπιακό που διατηρεί 4 χρόνια τον κορμό του, το κατόρθωμά του είναι απρόσμενα μεγάλο…
    Μια απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της ανάρτησης είναι εκεί που ο Τζιμ σημειώνει πως ο Παναθηναϊκός έχει να διανύσει λιγότερα χιλιόμετρα από ό,τι φαντάζονται οι περισσότεροι… Θα συμφωνούσα, αν οι Γκιστ & Παππάς, «κολώνες» της ομάδας φέτος, δεν έμεναν εκτός μάχης ως τον Δεκέμβριο: οι απουσίες τους κάνουν επιβεβλημένες ακόμη καλύτερες επιλογές ξένων, αυτό δηλαδή που στοίχισε ακριβά φέτος. Ο ελληνικός κορμός είναι καλός, οι νέοι θα μεγαλώσουν, επιβάλλεται όμως οι 5 επιλογές ξένων (πλην Γκιστ) να είναι εύστοχες. Και γι’ αυτό είναι κρίσιμη η επιλογή του προπονητή: για να επιλέξει αυτός, με τη σειρά του, ξένους καλύτερους απ’ τον Σλότερ, τον Μπλουμς ή ακόμη και τον Νέλσον. Και φυσικά, έλεος πια, ο Μήτσος (αν συνεχίσει, γιατί η δική μου πληροφόρηση είναι πως δεν είναι πια τόσο βέβαιο…) θα πρέπει να είναι μια πολυτέλεια απ’ τον πάγκο που θα παίζει 12’, άντε 15’. Και όχι πια στο «1». Από όσα λάθη έκανε ο Ιβάνοβιτς φέτος, η διαχείριση του Μήτσου κι η αποτυχία του να απεξαρτηθεί η ομάδα από εκείνον ήταν το μεγαλύτερο. Ο Μανωλόπουλος σε έναν μήνα πέτυχε περισσότερα σ’ αυτόν τον τομέα…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υ.Γ. Ο γνωστός Δημητράκης στο θέμα Σλούκα: στο μυαλό του συνιστά win-win situation, είτε τον αποκτήσει, είτε αναγκάσει τους Αγγελόπουλους να πληρώσουν παραπάνω. Το πιθανότερο είναι, βεβαίως, να προκύψει νέος Μάντζαρης... Προσωπικά πάντως διαπιστώνω πως ο Δ.Γ. μαθαίνει, έχει αρκετές θετικές ενέργειες τους τελευταίους μήνες: παιδομάζωμα, προσθήκη Λαγουάλ (άσχετα απ' το πώς κατέληξε), ανανέωση Γκιστ & Παππά, ακόμη και στήριξη Ιβάνοβιτς ως εκεί που δεν πήγαινε άλλο. Αν τσοντάρει και κάτι παραπάνω στο μπάτζετ, η ομάδα θα είναι γρήγορα ξανά διεκδικήτρια ευρωπαϊκού τίτλου.

    ΜΗΤΣΟΣ (2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελείωσαν οι τελικοί. Θα πείτε ποιος προπονητή έκλεισε ο Παναθηναϊκός τώρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ντιλέινι και Τζέντοβιτς ρε. ΝΤΙΛΕΙΝΙ ΚΑΙ ΤΖΕΝΤΟΒΙΤΣ. Παικταράδες και δεν ακούγονται πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα στην παρέα !
    Δικαιότατα ο Ολυμπιακός, ίσως τελικά να χρειαζόταν αυτή η σκούπα, για το καλό του Παναθηναικού ...
    Το εχω ξαναγράψει, προσωπικά είμαι πολυ αρνητικός στην περίπτωση Ομπράντοβιτς, πείτε με περίεργο αλλά μου θυμίζει Ιβάνοβιτς η όλη ιστορία ...

    Κύριε συντάκτα, αναμένουμε με αγωνία την πρόταση σας για τον πράσινο πάγκο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δάσκαλε είσαι ο ίδιος πο γράφεις σε άλλα site ως Καθηγητής13 ή Kathigitis13;

      Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να σε πούμε περίεργο για Ομπράντοβιτς.

      Διαγραφή
    2. Οχι φιλε μου, δεν εχω αλλο λογαριασμό .

      Διαγραφή
  13. Ο Μπάνκι θα φύγει από την Αρμάνι; Υπάρχει περίπτωση να απασχολήσει τον Παναθηναϊκό; Επίσης θέμα Κατσικάρη υπάρχει ή μόνο Πρίφτης από Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. o ΠΑΟ θέλει ένα προπονητή που να βάζει το Μήτσο 10-15 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, εκεί που χρειάζεται. Ένα προπονητής που να ξέρει να διαχειρίζεται αυτόν τον ρημάδη τον χρόνο. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ti ginete me coach jim?
    Νομίζω ότι όντως η καλύτερη λύση και ότι πιο κοντά στο dna μας είναι ο Σάσα.
    Ποια ειναι η αποψη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aφροξυλάνθη εμφανίσου κούκλα μου και πες μας ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε παιδιά ειπαμε. Ενώ έπαιζε δυνατά του κοκοσκοφ, έγινε ανατροπή με σασα ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ που αυτή την στιγμή είναι σχεδόν κλεισμένος. Εναλλακτικά ο πριφτης Αλλά εδώ το πρόβλημα είναι ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο στον Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Άμπα έχει τελειώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της τόσο καιρό άρα κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουμε συμφωνήσει με τον Σάσα και γιατί όχι να ανακοινωνόταν και σήμερα ειδικά για να καλύψει τον χθεσινό τελικό. Ε?

      Διαγραφή
  18. Την πρόταση του Παναθηναϊκού για διετές συμβόλαιο συνεργασίας στον Κώστα Σλούκα επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο μάνατζερ του παίκτη, Πάνος Καπάζογλου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    78 μήνες, 4 αγωνιστικές και 445.000€ εχει φάει ο Γιαννακόπουλος λέει στα 3 χρονια. Ρεκόρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερες,ο ολυμπιακος ειταν παντα ενα βημα μπροστα φετος και παρα πολυ αξια πρωταθλητης,ακομα και αν ο γκιστ και ο παππας επαιζαν δυσκολα ο παναθηναικος με το μειονεκτημα εδρας θα τα καταφερνε.
    Ο ολυμπιακος θελει ενα συμπηρωματικο γκαρντ στη θεση λαφαγιετ,διαβαζω αρκετους ολυμπιακους να ζητανε το ροτσεστι,ας ρωτησουν τον σπανουλη εαν θελει ενα τετοιου τυπου παιχτη κα μετα τα λεμε....
    Ο παναθηναικος εχει πολλα ''αν'' για τη νεα σεζον,εαν τελικα ο διαμαντιδης θα μεινει με συμβολαιο νεων δεδομενων και φυσικα εαν ο καλαθης θα ερθει κατα δω.
    Υ.Γ Ενα αλλο''αν'' σαν να γινεται πραγματικοτητα γαι τον παο,ο βεζενκοφ ΔΕΝ μπαινει στο ντραφτ κατι που σημαινει τα εξης.
    -Οι γκριζλις δεν του εξασφαλιζουν επιλογη Α'γυρου(στο 25) που ηθελε ο παιχτης που αυτοματα σημαινει εγγυημενο συμβολαιο(σε αντιθεση με τις επιλογες Β'γυρου)
    -Αυτο πολυ πιθανον να σημαινει οτι ο τζεφ γκριν θα κανει opt in στο τελευταιο χρονο συμβολαιου του και θα παει για ελευθερος του χρονου,εαν εκανε opt out πιθανοτατα ο βεζενκοφ να εμπαινε στο ντραφτ.
    Ο δρομος ειναι ανοιχτος οχι μονο ομως για τον παναθηναικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pao, barca y ivkovic ο βεζενκοφ, με τον σοφο ισως να ειναι η πλεον ενδεδειγμενη λυση μαζι με την παραμονη του σε ενα ενδυναμωμενο αρη.
      Basilsta

      Διαγραφή
  21. Απόσυρση του Βενζεκοφ από το ντραφτ.... Μάλλον κατηφορίζει προς Αθήνα μεριά..!!

    -Makos 13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. http://www.sdna.gr/gr/protoselida/protoselida/?newspaperid=23659 υπαρχει καπου η συνεντευξη του αρχηγου;;γιατι λεει οτι τον εκανε καλυτερο ανθρωπο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Jim (ή καποιος αλλος φιλος που ξερει) ξερεις αν εχει ξαναπροταθει στον ΠΑΟ ο James Anderson???

    Υ.Γ. : Ακουγεται σημερα πολυ ο Σασα για τον παγκο του ΠΑΟ (προσωπικα τον θεωρω αξιολογη περιπτωση) αλλα μονο απο προαισθημα εχω την εντιπωση πως ισως θα ειναι αλλος τελικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλη περιπτωση και ο Ομπραντοβιτς (ο Σασα φυσικα) αλλα εγω ειμαι τρελαμενος με τον Φωτη Κατσικαρη παιδια!!!!
    Μου αρεσει πολυ ως προπονητης διοτι γνωριζει το συγχρονο μπασκετ οσο λιγοι coach στην ευρωπη.
    Θυμαμαι Jim τον ειχες στην Νο1 θεση στη στηλη σου για τους ιδανικοτερους αντικαταστατες του Ζοτς το 12.

    Δυσκολη περιπτωση ομως ετσι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα πράγματα είναι απλά. Θέλεις πραγματικά τον Σλούκα? Κάνε ρελάνς στα 2 με 2,5 μύρια το χρόνο δίνοντάς του και τα κλειδιά της ομάδας. Δώστου δηλαδή το συμβόλαιο του Καλάθη και βάλε στους απέναντι φιτίλια. Το θέμα δεν είναι αν αξίζει τόσα χρήματα ο Σλούκας, αλλά αν αξίζει τόσα χρήματα 1) η αποδυνάμωση του αντιπάλου, 2) η τεράστια επικοινωνιακή νίκη για τον Δημητράκη, την στιγμή που η δημοτικότητά του έχει πιάσει πάτο και 3) φυσικά η προσθήκη ενός ποιοτηκότατου εξελίξιμου Έλληνα διεθνή γκάρντ στο ρόστερ της ομάδας.
    Τριπλό χτύπημα σε τιμή ευκαιρίας Δημητράκη... αλλά ας όψεται το θολωμένο σου μυαλό...
    Ο μπαμπάκας σου ξέρεις τι θα έκανε? "Πόσα θέλεις αγόρι μου Σλούκα? Πάρε λευκή επιταγή και απλά συμπλήρωσε το ποσό..."
    Έτσι γίνεσαι ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ...

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε ρωτήσω κάτι; Από την εποχή που οι Αγγελόπουλοι ανέλαβαν τον Ολυμπιακό, ποιους παίκτες έχει "κλέψει" ο ΠΑΟ από τον Πειραιά; Μιλάω για παίκτες που να παίζουν στον Ολυμπιακό, όχι για μεταγραφές που διεκδίκησαν και οι δυο.
      Για πες, έτσι για να ξέρουμε τι θα έκανε κι ο μπαμπάκας...

      Διαγραφή
    2. φιλε ολυμπιακε μην γινεσαι γραφικος δεν πηρε παιχτη απο τον ολυμπιακο επι αγγελοπουλων κανεις επειδη τους επαιρνε τους τιτλους για πλακα δεν χρειαζοταν να παρει παιχτες απο αυτους

      Διαγραφή
    3. Ρε Φιλαράκι,πες μας ΈΝΑ παίχτη που άξιζε να σας πάρει ο Παναθηναϊκός... από την εποχή που οι Αγγελόπουλοι ανέλαβαν τον Ολυμπιακό!!!!
      Στεφ

      Διαγραφή
    4. Ποιος είναι ο γραφικός;
      Ότι δηλαδή τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε έναν παίκτη που να σου κάνει, ε;
      Αλλά παρόλα αυτά έχει πάρει παίκτες του Ολυμπιακού από "δεύτερο χέρι" όπως ο Λουκάς, ο Σόφο, ο Γιαννόπουλος, ο Βουγιούκας, ο Αποστολίδης και άλλοι.

      Και ξαναρωτάω.
      Ποιος είναι ο γραφικός;

      Διαγραφή
    5. @Στεφ
      Πάμε ξανά. Έχεις πάρει τον Λουκά, τον Σόφο, τον Βουγιούκα, τον Αποστολίδη, τον Γιαννόπουλο. Αλλά κρίνεις ότι δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης του Ολυμπιακού που να άξιζε να πάρεις...
      Πραγματικά οξύμωρο.

      Διαγραφή
    6. έλα ντε

      ο ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια έχει πάρει όλους τους αποτυχημένους πρωην του Ολυμπιακου

      γι'αυτο και προκοπή (στην Ευρωλιγκα) δεν ειδε

      Διαγραφή
    7. Αλλά το πρωταθληματάκι, ε; Το έχετε κάβα.

      Διαγραφή
    8. 2 πήρε ο ΠΑΟ και ένα ο ΟΣΦΠ

      πώς είναι κάβα?

      Διαγραφή
    9. Ποιος παναθηναϊκός όμως και ποιος ολυμπιακός.

      Διαγραφή
  26. http://www.sdna.gr/gr/basket/basket-league/panathinaikos/article/44897/to-megaleio-tou-diamadidi-vid/ ΛΙΓΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λίγες σκέψεις για τον Παναθηναϊκο..
    Κανείς διαθέσιμος ξένος προπονητής δεν έχει το βιογραφικό, ώστε να αξίζει το ρίσκο της επιλογής από το σύλλογο. Η καλύτερη επιλογή είναι η προφανής. Πρίφτης!!
    Συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη. Η αποδόμηση της ομάδας θα είναι καταστροφή. Δυο τρεις καλές προσθήκες, είναι αρκετές..
    Ο Γκιστ πρέπει να μείνει. Μπατιστα και Νέλσον επίσης από τους φετινούς ξένους, χωράνε στο ροστερ μια χαρά.
    Η περίπτωση Βεζένκοφ θυμίζει Παπανικολάου και Μπαρτσελόνα. Αξίζει να επενδύσει η ομάδα σε ένα παίχτη για πιθανότατα μία και μόνη σεζόν?
    Με την δημοσιοποίηση της πρότασης για το Σλούκα, κάηκε και η όποια πιθανότητα. Έτσι κι αλλιώς ο σκοπός του Γιαννακόπουλου ήταν να τρολάρει τους Αγγελόπουλους και όχι να φέρει τον παίχτη στον Παναθηναϊκό.

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O σκοπός του Γιαννακόπουλου ήταν μάλλον να τρολλάρει εσάς, όχι τους Αγγελόπουλους.

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ με τον 9:08

      Διαγραφή
  28. Αφού λέμε όλοι το μακρύ και το κοντό μας, να πω και εγώ το δικό μου: οι 12 του Ολυμπιακού 2015-16 θα είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς της φετινής χρονιάς, με μια αλλαγή. Αποδέσμευση Λαφαγιέτ και ενεργοποίηση Κατσίβελη!!! Νομίζω Jim, στέκει (και όχι μόνο από καθαρά μπασκετικής άποψης-παίζουν ρόλο και οι ισορροπίες). Για να δούμε. Πάντως οι χρόνοι στο 1-2 θα αφήσουν τους πάντες ικανοποιημένους και μια θέση ξένου κενή για παν ενδεχόμενο.

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. i was thinking the same!
      εκτος οτι αντι του petway ενος ποιο ποιοτικου παικτη (o kim Tillie λαμποραλ μαρεσει)

      ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ YOUNG που διαβασα οτι ρωτησαν αντι του dunston.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι αρνητικός στην ιδέα της "τράμπας" Λαφαγιέτ με Κατσίβελη. Τη πίεση στη μπάλα μπορεί να τη δώσει ο Κατσίβελης και είναι και πολύ πιο "μακρύς". Στην επίθεση όμως με τα καλά του και τα κακά του ο Λαφαγιέτ απειλούσε είτε με το 3ποντο είτε με αυτά τα mid-range σουτάκια του μετά από μισές διεισδύσεις, ο Κατσίβελης δεν δείχνει να έχει την αυτοπεποίθηση να πάρει σουτ παρ΄ότι είναι 22-23 πια. Αν διακρίνουν πως μπορεί να την αποκτήσει, είμαι μέσα με 1000.

      Τον Πέτγουει τον αγαπάω αλλά το μισό καιρό λείπει. Πάντως με το Πρίντεζη σε τέτοια κατάσταση πόσο καλός και όνομα μπορεί να είναι το 2ο 4άρι; Με το Μπρεντ θέμα ισορροπιών δεν υπάρχει, με κάποιο άλλο πιο δυνατό ονομα, ίσως υπάρξει.

      Θα φανούν οι ικανότητες του Σφαιρο να επιλέγει παίκτες και να κτίζει ροστερ (έστω και αν αυτό είναι σχεδόν έτοιμο) πολύ γρήγορα.

      Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι το 3. Θα ήθελα να μείνει όπως είναι αλλά πώς θα περισσέψουν 15 λεπτά για να ανθήσει ο Παπαπέτρου;

      Διαγραφή
  29. Δικαιότατος ο τίτλος στον Ολυμπιακό, δεν δικαιώσαμε τις προσδοκίες.
    Μου αρέσει που λέγαν ότι είμαστε η πιο προπονημένη ομάδα της Ευρώπης με Ιβανοβιτς και ο Ολυμπιακός έπαιζε μια ταχύτητα πιο πάνω(μπορεί και 2)
    Τώρα για την επόμενη μέρα, πρέπει να φύγουν Μόργκαν, Κούπερ, Μπλούμς,Σλότερ, μειωση συμβολαίου Φώτση Διαμαντίδη και πάμε παρακάτω.
    Θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί με μια πεντάδα παικτων(όχι ομως κάτω από 4)
    Θέλεις παικταρά στον άσο(Καλάθης αν και το βλέπω χλωμό), δυάρι πίσω από Παππά, τριάρι(αλά ΜΑσιούλις με ποστ παιχνίδι), 4-5 με γρήγορα πόδια αλά Ντάνστον-Λάσμε-Χάντερ.
    Νέλσον-Μπατίστα μπορούν να μείνουν υπό προυποθέσεις.
    Δυστυχώς έχουμε γίνει Ολυμπιακός των προυγούμενων χρόνων που αλλάζαμε μια 5ντάδα παίκτες κάθε χρονιά.
    Τώρα για Βεζένκοφ θέλει ψήσιμο ο παίκτης και αν αποκτηθεί πρέπει να του γίνει 3ετές συμβόλαιο και όχι σε 1 χρόνο να πάει ΝΒΑ

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα παιδια
    Πριν ασχοληθουμε με τον ΠΑΟ αναλυτικά (μαλλον στην επομενη αναρτηση του Τζιμ) ας δουμε λιγο το ροστερ του ΟΣΦΠ.Πρεπει πριν αρχισουμε να κανουμε μεταγραφολογια να μελετησουμε τα δεδομενα.
    Πρωτο δεδομενο ειναι οτι οι Ελληνες ειναι ο κορμος της ομαδας και το πρωτο μελημα ειναι να παραμεινει ο Κωστας Σλουκας.Με δεδομένο επισης την ηλικια του Σπανουλη που θα αρχισει να τον περιοριζει ειναι μονοδρομος η διαδοχη να γινει ομαλα.Αυτο νομιζω ειναι και ο παραγοντας που θα κανει το Σλουκα να μεινει στον ΟΣΦΠ με ελαφρως λιγοτερα χρηματα(αν τελικα βεβαια μεινει),η προοπτικη του ηγετη.
    Απο κει και περα νομιζω θα αποδεσμευτουν μονο ο Καββαδας και ο ΤΣαιρελης,ο πρωτος γιατι δεν μπορει να προσφερει πολλα και ο δευτερος γιατι θα βρει κατι καλυτερο απο το να ειναι το 4ο τεσσαρι του ΟΣΦΠ εκτος και αν τον πιστευουν τοσο πολυ που μπορει να τροποποιησουν τον σχεδιασμο.Ο Κατσιβελης πρεπει να μεινει,ειναι η μεγαλη καβατζα του ΟΣΦΠ στο μπακορτ.
    Απο κει και περα στους ξενους τα πραματα ειναι πιο ρευστα.Θυμίζω οτι πρεπει να χεις 2 κοινοτικα διβατηρια και μεχρι 4 αμερικανικα αλλιως θα πρεπει να αλλαζεις ξενους απο το πρωταθλημα στην Ευρωλιγκα που ειναι μλκια γενικα.
    Οι κοινοτικοι του ΟΣΦΠ ξαναθυμιζω ειναι ο Λοτζεσκι και ο Λαφαγιετ.Ο Ματ ειναι ο μονος ξενος που δεν πρεπει να αγγιξουν στον Πειραια.Ολοι οι υπολοιποι εχουν τα θεματα τους.Ο Λαφαγιετ εχει την πολυτελεια του διαβατηριου και αν δεν βρεθει κατι πολυ καλυτερο πιθανως να μεινει γιατι εχει εμπειρια.ΕΙναι βεβαια κι αυτος 31...
    Στους Αμερικανους ειναι πολυ ρευστα τα πραματα...Ο Νταρντεν ειναι σουπερ αλλα μπαινει στα 34 και πρεπει να ναι και λιγο ακριβος,μαλλον θα μεινει αλλο ενα χρονο..
    Η πιο ξεκαθαρη περιπτωση ειναι του Μπρεντ Πετγουει ο οποιος δειχνει πως δε μπορει πλεον να παιζει σε τετοιο επιπεδο,αφου το σπουδιαο του προσον η αθλητικοτητα εχει σβησει κατα πολυ,και το βασικο ειναι πως πιανει θεση αμερικανου,ειναι ομως σπουδαιο παιδι και παμφθηνος.Η λογικη λεει πως χρειαζεσαι κοινοτικο ψηλο με σουτ,θα δειξει τον επομενο μηνα..
    Στους ψηλους επισης ενας εκ των Ντανστον Χαντερ θα πρεπει να αλλαχτει αφου προσφερουν πανω κατω τα ιδια(μεχρι και ιδια ημερομηνια γεννησης και υψος εχουν...:P).Αν παιζει και θεμα επιστροφης Χαινς,νομιζω θα θυσιαστει ο Ντανστον χωρις πολλες τυψεις(ακουγεται δε πως ο Ντανστον θα συζητησει και αρκτα χρηματα).
    Παντως κατ 'εμε ο ΟΣΦΠ διπλα στον undersized center του θελει κι εναν seven footer με στοιχειωδες επιθετικο παιχνιδι και μπολικη δυναμη.Τυπου Κολτον Αιβερσον ή ακομα και Στιματς....

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρά τώρα, να διώξει ο Ολυμπιακός τον Ντάνστον για να πάρει τον Στίματς; Ε, όχι κι έτσι!

      Ο δε Χάινς υπογράφει ΤΣΣΚΑ, και κλείνει ευτυχώς από νωρίς οποιαδήποτε κουβέντα διαδοχής.

      Έχω βαρεθεί να ακούω για τον Ολυμπιακό που χρειάζεται οπωσδήποτε έναν 7footer γιατί λέει δεν μπορεί να σταθεί ομάδα μόνο με undersized. Αλλά το 2012 πήρε Ευρωπαϊκό μόνο με undersized, το 2013 πήρε ευρωπαϊκό με δυο undersized και τον Γιόργκι, το 2014 πήγε τελικό μόνο με undersized.
      Κάθε σχόλιο από εδώ και πέρα είναι περιττό.

      Διαγραφή
    2. Κοιταξε να δεις :
      Το 2012 υπηρχε στην ομαδα και ο Λαζαρος που αν και στο δευτερο μισο της χρονιας δεν επαιξε μπασκετ η παρουσια του βοηθησε,και κυριως ειχες το θηριο που λεγεται Περο Αντιτς(με υψος 2.10) που ηταν καταλυτης στα ριμπαουντ και την αμυνα οταν ζοριζαν τα ματς.

      Επισης δε λεω να παρεις τον Στιματς(ο οποιος ειναι και σχημα λογου) στην θεση του Ντανστον η του Χαντερ.Γραφω εναν σεβεν φουτερ τριτο σεντερ,εφοσον υπαρχει και η περιπτωση Χαινς (αν ισχυει),στην θεση του ξενου που καλυπτει τωρα ο Πετγουει(ιδανικα γραφω ψηλο τεσσαρι με σουτ)

      Ειναι δεδομενο πως μια ομαδα που χτυπαει φαιναλ φορ πρεπει να εχει αρκετα βαθυ ροστερ για αντιμετωπιζει τους δεινοσαυρους της Ευρωλιγκας και οχι τον Καββαδα......

      Κανενα σχολιο δεν ειναι περιττό

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Τρίτο σέντερ 7footer, όντως δε θα ήταν κακή περίπτωση αλλά οι Αγγελόπουλοι κόβουν από παντού, οπότε δεν το θεωρώ πιθανό.

      Διαγραφή
    4. Μαυροειδής αντί για Καββαδά;

      Διαγραφή
    5. Υπάρχει ο Αγραβανης σαν πέμπτος ψηλός που έχει και το σουτάκι του και έρχεται, όποτε ο Πετγουει δεν είναι σίγουρο ότι θα τον αφήσει ο ΟΣΦΠ. Στην θέση του Ντανστον αν δεν τα βρουν θα ψαχτεί ο ΟΣΦΠ…

      Διαγραφή
  31. αν και η χρονια τελειωσε πολυ ασχημα για τον παο,
    αν και η ομαδα φανηκε να μην ειναι σε θεση να ανταγωνιστει ουτε στο ελαχιστο τον οσφπ (και τα αλλα μεγαλα ευρωπαικα κλαμπς),
    αν και οι εμπειροι παικτες του παο ειναι ελαχιστοι και αυτοι σε προχωρημενη ηλικια,

    εντουτοις, ειμαι και εγω της αποψης οτι η ομαδα χρειαζεται λιγοτερους παικτες απο οτι φαινεται με μια πρωτη ματια!!!

    παππας, βλαντο, φωτσης, μποχωριδης, χαραλαμποπουλος θα ειναι και τη νεα χρονια στο οακα.
    γκιστ, λουκας φαινεται οτι μενουν αμφοτεροι , αν και για τον πρωτο προσωπικα διαφωνω για λογους αρχης.
    ο δδ, αν δεν πεταξει καμια βομβα, λογικα θα μεινει για ενα τελευταιο γυρο...,
    ενω και ο μικρος ο παπαγιαννης δεν ειναι απιθανο να μεινει αν παρει τη διαβεβαιωση απο το νεο προπονητη οτι υπολογιζεται κανονικα για 12αδα!!!

    μαζευονται λογικα 8-9 παικτες απο το ροστερ της επομενης σεζον και οι μεταγραφες που εχει αναγκη η ομαδα δε ξεπερνουν τους 5 παικτες!!!

    3 κοντοι και 2 ψηλοι πρεπει να ειναι η ενισχυση του παο.

    ενα πολυ δυνατο ποιντ, γυρω απο το οποιο θα στηθει η περιφερεια,
    ενα δευτερο ποιντ επισης.
    εναν παικτη με εφεση στο σκορ στο 2-3
    το βεζενκοφ
    και ενα πενταρι δυνατο να κλεινει τις τρυπες της αμυνας αλλα και να μην ειναι αμεσα εξαρτωμενο απο τις ορεξεις των δημιουργων.

    στην τελευταια περιπτωση προσωπικα θα προτιμουσα το γιανγκ, ο οποιος μου εχει δωσει την εντυπωση οτι ξεφευγει καπως απο τα στενα πλαισια του ευελικτου ψηλου.

    για τις θεσεις των γκαρντ , δεδομενου οτι ο σλουκας δυσκολα θα ερθει , ενω ο καλαθης ειναι και πανακριβος αλλα και αρκετα ευαλωτος λογω ης αδυναμιας στο σουτ, θα προτεινα την τριαδα σβεντ-ρενφροε-σοσα.ο πρωτος να παρει το συμβολαιο του Μητσου και ισως κατι παραπανω, ο δευτερος κατι παραπανω απο το συμβολαιο του νελσον, ενω ο τριτος , ο παικτης της σασαρι δε θεωρω οτι εχει υψηλο κασε!!

    με αλλα λογια,

    σβεντ-ρενφροε-δδ
    παππας-μποχωριδης-σοσα
    βλαντο-χαραλαμπο
    γκιστ-βεζενκοφ-φωτσης
    γιανγκ-λουκας-παπαγιαννης.

    με την προυποθεση βεβαια ο Μητσος να παρει ενα συμβολαιο αρκετα κατω απο 1εκ.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε σοβαρά τώρα. Δεν υπάρχει τρόπος να έρθει ο Σβεντ στην Ευρώπη και να τον πείσεις να πάει στον ΠΑΟ. Κανένας τρόπος. Μηδέν. Τίποτα. Ούτε καν.

      Η υπόλοιπη ομάδα που γράφεις είναι αρκετά ρεαλιστική αλλά γιατί να φορτώσεις τόσο το 4 και να αφήσεις γυμνό το τρία; Εκτός αν βλέπεις τον Βεζένκοφ και σαν 3άρι.

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφερον ροστερ ...Ομως ο Σβεντ περισυ επαιρνε 4 μυρια δολαρια και πιστευω οτι μπορει να τα βρει ΑΝΕΤΑ και φετος στο ΝΒΑ, ασε που δεν ξερω αν θα ηθελε να γυρισει Ευρωπη ....Μακαρι να παμε σε τετοιο ροστερ οπως το προτεινεις και να σαι σιγουρος οτι αν του πουνε του Μητσου παρε 700 και τα υπολοιπα τα θελουμε για δυνατες μεταγραφες δεν θα ελεγε οχι σε καμια περιπτωση ...

      Droga

      Διαγραφή
    3. Ποιος είναι ο γραφικός;
      Ότι δηλαδή τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε έναν παίκτη που να σου κάνει, ε;
      Αλλά παρόλα αυτά έχει πάρει παίκτες του Ολυμπιακού από "δεύτερο χέρι" όπως ο Λουκάς, ο Σόφο, ο Γιαννόπουλος, ο Βουγιούκας, ο Αποστολίδης και άλλοι.

      Και ξαναρωτάω.
      Ποιος είναι ο γραφικός;

      Διαγραφή
    4. Μπερδεύτηκαν τα σχόλια. Δεν πάει στον ΣΜ αυτό.

      Διαγραφή
  32. Στα του ΠΑΟ τώρα.
    Καταρχήν ως Ολυμπιακός, και μεταφέροντας όσα ακούω κι από φίλους μου κυριαρχούν οι στίχοι από το τραγούδι "μείνε όπως είσαι, μην αλλάζεις τίποτα".
    Δεν νομίζω πάντως ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Τα site του ΔΓ μιλάνε για 5 αλλαγές ξένων χωρίς όμως να αναφέρουν αν αυτοί που θα έρθουν θα είναι καλύτεροι ή χειρότεροι.

    Στην ουσία τώρα. Ο ΠΑΟ πριν ξεκινήσει τον υπόλοιπο σχεδιασμό του έχει να λύσει 4 ελληνικά αινίγματα.
    1. Δημήτρης Διαμαντίδης: νομίζω ότι ο έλληνας σταρ βιάστηκε να δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει μέχρι το 2016 και τώρα ίσως να το έχει μετανιώσει.
    Ο ΠΑΟ πρέπει να ξεκαθαρίσει καταρχήν αν θα θεωρήσει το Διαμαντίδη ως βασικό στέλεχος της ομάδας του ή απλά ως μια εναλλακτική. Αν κάνει το πρώτο, η χρονιά είναι χαμένη από χέρι.
    2. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν με Φώτση. Η θέση που αγωνίζεται τον βοηθάει λίγο παραπάνω, αλλά η αγωνιστική καθίζηση είναι δεδομένη. Θα είναι λοιπόν το δεύτερο 4άρι της ομάδας πίσω από τον Γκιστ;
    3. Καλάθης: ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟ που θα αλλάξει όλο του τον σχεδιασμό.
    4. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Αυτός κι αν αποτελεί μεγάλο γρίφο. Μια διετία πέρασε και δεν ακούμπησε. Και στους φετινούς τελικούς έμοιαζε με τον Τιμ Ντάνκαν. Τι κάνεις λοιπόν; Πιστεύεις ότι τα φετινά playoff είναι η αλλαγή πορείας του και τον κρατάς, ή κρίνεις με βάση τις δυο κακές σεζόν του; Επίσης ερωτηματικό οι απαιτήσεις του μετά τις εμφανίσεις στους τελικούς.
    Η άποψή μου για τον συγκεκριμένο παίκτη είναι ξεκάθαρη και είναι κακή. Επιπλέον, δεν κρίνεις έναν παίκτη με βάση τα "ειδικών συνθηκών" ελληνικά ματς. Οπότε τον αφήνεις, και ξεμπερδεύεις.

    Αν δεν απαντήσει όλα αυτά, συν το πως θα διαχειριστεί το θέμα Παππά και Γκιστ, τότε δεν μπορεί να ξεκινήσει μεταγραφές, ανανεώσεις και αποδεσμεύσεις.

    Κι όλα αυτά φυσικά έπονται του θέματος του προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10.16 αλλα ντα αλλα.Ξεχασες περσι στα πλει-οφ με Αλβερτη ποιος εκανε την διαφορα ετσι.Ο Λουκας βοηθησε περσι και ηταν απο τους καλυτερους μας.Εχει κλεισει αγορι ο Λουκας οποτε μην ασχολεισαι..

      Διαγραφή
    2. Ναι, είχε κάνει και κάποια καλά ματς στα περσινά playoffs. Αλλά αυτό καθόλου δεν τον εμπόδισε να κάνει μια άθλια σεζόν στην Ευρωλίγκα.
      Μήπως αυτό ενισχύει τη σκέψη μου, παρά την αποδυναμώνει;

      Πάντως, αγόρι, μην νομίζεις ότι ασχολούμαι ιδιαίτερα με το Λουκά. Πάντως δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλή η υπόθεση της ανανέωσής του.

      Διαγραφή
  33. Ο Κίνσευ δε θα ήταν καλή περίπτωση για ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Διαμαντιδης-Καλαθης-Μποχωριδης
    Παππας-Τζεημς Αντερσον
    Γιανκοβιτς-Χαραλαμποπουλος
    Γκιστ-Βενζεκοφ-Φωτσης
    Μπουρουσης-Λασμε

    green warrior

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΤΖΙΜ, μια μικρή ένσταση.
    Γράφεις ότι το πρώτο ματς θα μπορούσε να αλλάξει τη σειρά. Δεν ξέρω τι ακριβώς σκέφτεσαι ότι θα συνέβαινε αν κερδίζαμε το πρώτο ματς, αλλά πιστεύω ότι φέτος δεν μπορούσαμε να χτυπήσουμε σε σειρά αγώνων τον Ολυμπ. Χρειάζεται βάθος και ποιότητα για να παίζει μια ομάδα τελικό κάθε 3 μέρες. Ακόμα κι αν είχαμε κάνει το 0-1, θεωρώ ότι μπορεί να χάναμε 3-1 στο τέλος.

    συνολικά πιστεύω ότι ήταν κακή σεζόν για τον Πάο, όχι λόγω αποτελεσμάτων, αλλά επειδή (νομίζω ότι) δεν δουλεψε σωστά ως οργανισμός. Τη θεωρώ (σε γενικές γραμμές) μη παραγωγική σεζόν.

    Κατ επέκταση πιστεύω ότι η συζήτηση για τους παίκτες που θα έρθουν ή θα φύγουν έιναι σχετικά άκαιρη, γιατί πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να υπάρχει πραγματικό πλάνο και μετά πρέπει να επιλεγεί ο προπονητής που θα το υλοποιήσει. Κατόπιν θα επιλεγούν τα υλικά (παίκτες κτλ)

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. καλημερα παιδια......καποιες παρατηρησεις απο μενα
    1.αν ημουν σφαιροπουλος......θα κρατουσα τον σλουκα(θελει να παιζει περισσοτερο ειναι φανερο),θα αντικαθιστουσα τον ντανστον με εναν εκ των χαιντς ή μακλιν και θα εψαχνα στην αμερικη τον παικτη που θα κουμπωνει καλυτερα απο τον λαφαγιετ με τον σπανουλη(μια ιδεα λεω εγω ο ντραγκιτς ο μικρος δεν θα ηταν οτι πρεπει?)
    2.αν ημουν γιαννακοπουλος θα σκουπιζα ολους τους ξενους εκτος γκιστ(με μειωση λογω μαλακιας),νελσον,θα εδινα τα παντα για τον καλαθη και τον βεζενκοφ,μειωση σε φωτση,μητσο καθως και δευτερους ρολους στην ομαδα......και ενας ψηλος τυπου λασμε....και απλετος χωρος για τους μικρους.......οσο για προπονητη δεν νομιζω ο ομπραντοβιτς να ναι καλυτερος απο τον πεδουλακη.....ψηφιζω πριφτη
    3.κιτρινιζει το πρωταθλημα.....του χρονου οπως σας επρηξα φετος με ρεαλ θα σας πρηξω με λεμπρον......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντράγκιτς μικρός ιδανική περίπτωση για Ολυμπιακό αλλά δε νομίζω ότι είναι εφικτός στόχος.

      Νέλσον και Καλάθης μαζί πιστεύεις κολλάνε;

      Διαγραφή
    2. Η προταση σου για τον ΠΑΟ ειναι μαλλον ,ρεαλιστικά το best case scenario που μπορει να εχει φετος ο ΠΑΟ.Υπαρχει μια υπονοια δηλωσης του Βεζενκοφ πως θα μεινει στον Αρη αν μεινει κι ο Πριφτης που θεωρει πως τον βοηθησε πολυ φετος.Οποτε η λογικη του "πακετου" υπαρχει.Οπως κι οτι ο Καλαθης θα ναι μεγαλη προσθηκη για 3-4 πολυ σοβαρους λογους,αλλα εκει ειναι ακομα πιο δυσκολα τα πραματα.Νομιζω πως ολα ξεκινανε με το θεμα Γκιστ.Αν μεινει απλοποιουντai καποια πραματα.

      no_closure

      Διαγραφή
    3. για ειδικους σκοπους ο νελσον καλος ειναι......τα κλειδια της ομαδας στον νικ...αυτο θα ναι το ιδανικο.......μαζι στην ιδια πενταδα η αντιπαλη πενταδα θα αμυνεται στη γραμμη που απο κει και περα δεν σφυριζεται επιθετικο φαουλ.....stonerook

      Διαγραφή
    4. το θεμα του Γκιστ νομιζω ξεκαθαρισε κ τυπικα σημερα αν κρινω απ'τα ρεπορταζ του onsports κ της πρασινης...ΜΕΝΕΙ!!!!!

      green warrior..

      Διαγραφή
    5. O Kαλάθης θα είναι μεγάλη προσθήκη από όλες τις πλευρές,εξαρτάται όμως τι θα ζητήσει και στο οικονομικό...
      Για μένα δεν αξίζει συμβόλαιο franchise player αυτή τη στιγμή.Είναι και παίκτης που μπορεί παλι να θελήσει να φύγει..
      Βεζένκοφ εννοείται μεγάλος στόχος και ο Γκιστ πιστεύω πρεπει να μεινει.Θα κληθεί να αποδείξει και στον εαυτό του και στην ομάδα πράγματα,οπότε μπορεί να βγει με έξτρα κίνητρο και είναι πολύ σημαντικό να τον βρει ο Πάο καλό μέσα στη χρονιά.

      Ο Ζόραν Ντράγκιτς σούπερ παίκτης,αλλά παιδιά είναι wing και ο Όσφπ παρατάσσεται ως επί το πλείστον με 2 guard-lineup.Θεριστής στο τρανζίσιον αλλά είναι πείραμα να τον βάλεις πχ. στο 2 και δίπλα τον Σπανούλη.Ειδικά ο Όσφπ έχει συγκεκριμένα στάνταρ πλέον στη στελέχωση του και τη φιλοσοφία επιλογών παικτών,δεν πιστεύω πως θα κοίταζε τέτοιον παίκτη,όσο στο 3 έχει Παπαπέτρου και παίκτη με το επιθετικό versatility του Lojeski.

      Διαγραφή
    6. περις ξερεις πως το σκεφτομαι.....οσο μεγαλωνει ο σπανουλης ολο και λιγοτερο παταει ρακετα ,γινεται ολο και πιο πλει μεικερ.......ο ντραγκιτς διπλα του οπως λες στην καλυτερη ηλικιακα φαση θα κανε θαυματα....stonerook

      Διαγραφή
    7. Με Καλάθη δεν χρειάζεσαι Nelson. Αν κάτσει Καλάθης πως μας φαίνεται ο Κατσίβελης και χεράς 2-3 που θα μας προτείνει ο Jim;
      Κατά τα άλλα συμφωνώ με stonerook ειδικά για τον προπονητή.
      Για να δούμε τον Λεμπρον...ελπίζω όχι

      Yuri

      Διαγραφή
  37. Καλησπέρα σε όλους.
    Δίκαιος πρωταθλητής ο ΟΣΦΠ όπως σωστά είπε και ο Τζιμ.
    Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι πως δεν ειμαι 100% ευχαριστημένος απο τον κόουτς Μανωλόπουλο. Η ζώνη που προσπάθησε να εφαρμόσει είχε πολλές τρύπες και φάνηκε πως οι παίκτες δεν την είχαν αφομοιώσει.
    Πάντως ειδικά στο τελευταίο ματς και με δεδομένο το τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ πιστεύω πως ο Παπαγιάννης άξιζε μια ευκαιρία ειδικά σε σχηματισμό ζώνης σαν κεντρικός. Με το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα του θα μπορούσε να κάνει το σκιάχτρο στη ρακέτα και να αλλάξει έστω και προσωρινά τα δεδομένα. Επίσης και στην επίθεση με αντίπαλο τον Αγραβάνη θα μπορούσε να πάρει και κάποιες προσπάθειες. Αμαρτία να παίζει(;) ο Μόργκαν και να μην παίζει ο πιτσιρικάς. Επίσης ο Χαραλαμπόπουλος έπρεπε να παίξει στο 3 και όχι στο 4. Με τον Πρίντεζη δεν είχε καμιά ελπίδα. Στο 3 θα μπορούσε με το μέγεθός του να συνεισφέρει και αυτός αμυντικά.
    Αυτά τα λίγα και τα ξαναλέμε για της μεταγραφές.


    Officer

    ΥΓ: Σάσα Ομπράντοβιτς ή Πρίφτης. Ο μεν με μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρωλίγκα ο δε Έλληνας.
    Όχι άλλους πειραματισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οφισερ, εννοείς ότι ήταν πειραματισμός ο Ιβάνοβιτς αλλά δεν είναι ο Σάσα;

      Διαγραφή
    2. Ο πειραματισμός όσον αφορά τον Ιβάνοβιτς αφορούσε το αγωνιστικό κομμάτι και όχι τον όνομα και το βιογραφικό του. Ο κόουτς θέλησε να φέρει κάτι νέο που δεν ταίριαξε με την φιλοσοφία και τον χαρακτήρα της ομάδας.
      Οι προπονητές που ανέφερα είναι της "σερβικής" σχολής που σημαίνει έμφαση στην άμυνα και καλό διάβασμα του παιχνιδιού. Αμφότεροι μπορούν να βάλουν τα πράσινο τρένο πάλι στις ράγες.
      Ειδικά για τον Σάσα, επειδή ήμουν πίσω απο τον πάγκο του στο ματς με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ, είχε φοβερή συμπεριφορά μέσα στον αγώνα. Κρατούσε τους παίκτες στην τσίτα και τους έκανε να πιστεύουν πως μπορούν το διπλό.

      Officer

      Διαγραφή
    3. Den mou gemizei to mati o Obradovic, Officer. Ton thewrw metrio proponiti. Den tha itan kalitero na paroume enan Giannaki i Djordjevic? O Priftis exei simvolaio me ARI.

      Tom

      Διαγραφή
    4. o Πρίφτης είναι της σερβικής σχολής; wtf?

      Διαγραφή
    5. @Tom
      Τον πιστεύω γιατί είναι ανερχόμενος και με βάση τις δηλώσεις του σήμερα φαίνεται πολύ καλά ότι ξέρει τι σημαίνει ΠΑΟ.
      Για τον Τζόρτζεβιτς έχω ενστάσεις στο γεγονός ότι δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό συλλογικά και δεν έχει εικόνα από Ευρωλίγκα.

      Officer

      Διαγραφή
  38. Ολίγον περιεκτικά το "απόσταγμα" της σειράς και της σεζόν για κάποια θέματα:

    Ο Όσφπ είχε σαφές πλεονέκτημα αθλητικά,σε ενέργεια και σαν συνοχή ομάδας.Ασφαλώς και σε ποιότητα...Η όλη ανταγωνιστικότητα που έδειξε ο Πάο σε 2 παιχνίδια,αν και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, ήταν θέμα περισσότερο κατάστασης του Όσφπ που είχε ρίξει τους τόνους από το final4 και φυσικά των ειδικών συνθηκών τακτικής και ψυχολογίας που δημιουργούνται σε αυτούς τους αγώνες.
    Φυσικά ο Πάο θα είχε πολύ καλύτερη τύχη χωρίς όλες τις αναποδιές που του κάτσανε αλλά και πάλι μιλάμε για 2 ομάδες με μεγάλη διαφορά στο τι κα πώς έπαιξαν τη σεζόν. Διαφωνώ κιόλας Τζιμ για τον στόχο που λες οτι είναι ίδιος για τις 2 ομάδες τη νέα σεζόν...

    Ο Όσφπ έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει με την ίδια σεμνότητα για το final4 δουλεύοντας με ανάλογη συνέπεια.
    Ο Πάο παρότι μπορεί να βρει τη λεπτή γραμμή που θα τον συνδέσει με τον συντομότερο δρόμο στο μονοπάτι των επιτυχιών και της ελίτ(που κακά τα ψέματα-και το πρωτάθλημα να έπαιρνε- αυτή τη στιγμή απέχει πολύ η εικόνα της ομάδας) δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μιλάει για final4. Απλούστατα γιατί τον αποπροσανατολίζει.Η ομάδα πρέπει να κινηθεί προς τον σταθερό δρόμο που θα ακολουθήσει.Ξάστερα και σταράτα...REBUILDING???? REBUILDING
    ΣΚΑΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ?? ΤΑ ΣΚΑΜΕ
    ΠΑΜΕ ΜΕ 2-3 ΚΙΝΗΣΕΙΣ,ΚΑΛΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΑΤΟ ΚΟΟΥΤΣ? ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ...

    Δυστυχώς η διοίκηση δεν εμπνέει αυτή τη σιγουριά στο οτι θα στηρίξει την κατεύθυνση που θα χαράξει...Η ομάδα μετά το 12' μπήκε ανέλπιστα σε μια καλή τροχιά με τον Πεδουλάκη μάστορα,πήρε το πρωτάθλημα όντας καλύτερη ομάδα σε εκείνο το κομμάτι,απείχε ελάχιστα από το final4 το οποίο της στέρησαν 1-2 ελλείψεις όπως ένα γκαρντ και ένας παίκτης ακόμα ρακέτας.Ήταν πραγματικά από τις περιπτώσεις που είχε φτιάξει την ομάδα και της έλειπαν 2 πινελιές..
    Το 13' μπήκε στον ίδιο δρόμο ακολουθώντας μερικές λάθος κινήσεις(πολλά φράγκα σε Φώτση,ΜΚΦ,Μπατίστ(!!) χάνοντας λίγο την ουσία και φυσικά κακό recruiting σε θέματα χημείας) αλλα η ομάδα έδειξε κακό μπάσκετ στο μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς με τον Πεδουλάκη να πληρώνει το μάρμαρο αρκετά εύκολα(κάνοντας βέβαια πολλά τραγικά λάθη αδικώντας την προηγούμενη εξαιρετική του χρονιά).
    Πέρσι εκεί που έχει βγάλει ένα πλάνο με διάφορες κακοτοπιές και όχι άψογη εκτέλεση το ακύρωσε εν ψυχρώ και να πάλι από την αρχή...
    Τουλάχιστον είχε περισσότερα κέρδη από όσα άφησε η σεζόν 13-14'(έστω κι αν "έκλεψε" το πρωτάθλημα από τον καλύτερο Όσφπ του Μπαρτζώκα).

    Ο καθένας έχει κάτι στο μυαλό του για την νέα σεζόν...Η δική μου άποψη είναι οτι πρέπει να πάει σε Έλληνα κόουτς,1-2 κινήσεις υπέρβασης για να σηκώσουν την ομάδα και δουλειά σε ένα μοντέλο που θα απαιτήσει χρόνο.
    Τα 2 ονόματα που εγώ θα ήθελα να δω είναι Πρίφτης ή Γιαννάκης.
    Ο ένας είναι στα μέτρα της επιλογής Σφαιρόπουλου...Τα δείγματα τα έχει δείξει,δύσκολα θα σου βγει τόσο οσο ο Σφαιρό,αλλά πιστεύω οτι ταιριάζει στην περίπτωση.
    Ο Γιαννάκης είναι ένας αδικημένος προπονητής που έχει τεράστιο ειδικό βάρος για να σηκώσει με μερικές αποφάσεις το status της ομάδας,ακόμα κι αν τελικά δεν "στεριώσει"...
    ΝΑΙ στον Καλάθη,όχι στα 2 μύρια προφανώς...(οτιδήποτε πάνω από 1,5 για μένα είναι μεγάλη υπεραξία για την τσέπη σου)
    Ο Σλούκας θα ήταν πραγματικά σούπερ κίνηση με αμφίπλευρο κέρδος.
    Βεζένκοφ με κλειστά μάτια...
    Αθλητικός σέντερ στα μέτρα του Ντόρσει κλπ.
    Ανοιχτά τα μάτια για τις περιπτώσεις Λαφαγιετ(ειδικά αυτόν)-Ντάρντεν 2 ψημένους αθλητές που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν άμεσα.

    Για εμένα μια ιδανική εξέλιξη θα ήταν να βάλεις Λαφαγιέτ-Καλάθη(με 1,5 μύριο) δίπλα στους ΔΔ-Παππά-Μποχωρίδη και Βεζένκοφ με έναν mobile center στη φροντλάιν.Αυτό θα ήταν μια αρχή και θα εξέταζες τι χρειάζεται το 3 ακόμα και μέσα στη χρονιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τίθεται θέμα rebulding. Ο ΠΑΟ έχει έναν κορμό από παίκτες. Θες έναν άσσο δυναμίτη στην περιφέρεια, ένα τριάρι πολεμιστή και ένα γρήγορο 5άρι.
      Λαφαγέτ ούτε καν. Όχι άλλους μέτριους παίκτες.


      Officer

      Διαγραφή
    2. Μεχρι να επιστρεψει ο Παππας αλλα και γενικοτερα ποιος θα τραβηξει λιγο παραπανω το σκοραρισμα?
      Ο Λαφαγιετ ή ο Καλαθης?

      Διαγραφή
  39. Για τον Όσφπ κλείνει μια εξαιρετική χρονιά με ελάχιστες κακοτοπιές και που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει καταλήξει ονειρικά και με την Ευρωλίγκα.
    Ίσως έδειξε μάλιστα το πιο σκληρό και σταθερό προφίλ μέσα στη χρονιά,αν και δεν μπορείς να πεις οτι η Ρεάλ δεν άξιζε την κούπα.
    Έχασε την ευκαιρία να παλέψει το ματς όπως του αναλογούσε όντας και αρκετά άδειος "ψυχολογικά" μετά τον θρίαμβο του ημιτελικού.

    Μια αναφορά σε μερικούς παίκτες:
    -Ο Πρίντεζης,αν και όχι MVP συνολικά της ομάδας μην τρελαθούμε(μην ξεχνάμε πως ο Σπαν έκανε μια από τις καλύτερες χρονιές του-άσχετα από το αμφίβολο final4) ανέβασε κατακόρυφα το παιχνίδι του. Παρότι η βελτίωση που έδειξε το 12' μας έκανε να μιλάμε για ανέλπιστη άνοδο και φανταστήκαμε πως είναι το ταβάνι του,ο Έλληνας φόργουορντ έχει δυναμώσει κιάλλο το παιχνίδι του και η αποτελεσματικότητα του σε αυτά που κάνει καλά είναι παροιμιώδης.Δεν είναι ένας απλά καλός σκόρερ στο τρανζίσιον,ένας αξιοπρεπής αμυντικός,ένας παίκτης με καλή επαφή με το καλάθι και ενέργεια.
    Είναι πλέον ένας παίκτης με εξαιρετική ικανότητα και σύνδεση με το σκοράρισμα,μεγάλη ποιότητα στο ποστ,τεράστια αξιοπιστία,αυτοπεποίθηση και aggressiveness στα μεγάλα παιχνίδια,με καλή παρουσία στα μετόπισθεν όπου όποιο σωματικό-αθλητικό έλλειμμα παρουσιάζει το "σβήνει" με τη διάθεση του και την εμπειρία του πια. Για μένα είναι ο 2ος καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας πια και το πιο dominant 4άρι της Ευρώπης(αν ο Μπιέλιτσα είναι το καλύτερο).
    -Ο Παπαπέτρου έδειξε και πάλι πως έχει ταλέντο,όρεξη για δουλειά και μέταλλο.Μεγάλο κεφάλαιο για τον Όσφπ και έχει μεγάλα upsides..
    -Ο Λοτζέσκι ήταν συγκινητικός στον τελικό και έχει δείξει μια αξιοζήλευτη δίψα στο τέλος της χρονιάς να πετύχει αποτελώντας τεράστιο steal του Ολυμπιακού.Αυτό είναι και το πιο ενθαρρυντικό για τη συνέχεια του παίκτη που είναι απόλυτα ταιριαστό κομμάτι στην ομάδα και έχει το απαραίτητο momentum για να συνεχίσει με ανάλογο τρόπο.

    Ο Ντάνστον είχε μια σεζόν με προβλήματα κυρίως σωματικά και αθλητικά και αυτό πρέπει να απασχολήσει την ομάδα.Αν μπορούν να είναι σίγουροι πως θα είναι καλύτερα,είμαι σίγουρα θετικός στην παραμονή του μαζί με Χάντερ και ένα 3ο συμπληρωματικό ψηλό.(ο Μπόγρης για μένα θα ήταν μια ιδέα,με αμφίβολο mentality,διαφορετικά κάποιος Ευρωπαίος νέος με κινήσεις στο ποστ)
    Ο Ντάρντεν δεν μου γέμισε το μάτι και γιατί δεν ανταποκρίθηκε τόσο καλά επιθετικά,αλλά και γιατί τα αμυντικά του στάνταρντ δεν είναι στο ίδιο επίπεδο όσο περνούν τα χρόνια.Πλέον πάει για τα 35..Ακόμα και να μείνει θα έχει περιορισμένο ρόλο,αν και πιστεύω πως δεν θα χαλάσει τη χημεία.
    Ο Λαφαγιετ θα κριθεί και ανάλογα με την παραμονή Σλούκα.Ενώ έδειξε οτι είναι ένας πολύ καλός παίκτης με πολλή ποιότητα,δεν ταίριαξε πιστεύω με τον ρόλο του και τα "θέλω" του Όσφπ από έναν παίκτη που έρχεται από τον πάγκο.Ίσως θέλει κάτι άλλο σε στιλ ο Ολυμπιακός εκεί.Κυρίως ο τρόπος που διάλεγε τα σουτ του με προβλημάτισε και το ότι δεν ακολουθούσε τον ρυθμό και την αρμοδιότητα που του άρμοζε στην κάθε περίπτωση.
    Φυσικά υπάρχει η περίπτωση Πετγουει ο οποίος σε αυτά τα λεφτά είναι οτι καλύτερο,και έχει έναν σοβαρό ρόλο μέσα στην ομάδα,αλλά πολλές φορές προβληματίζει.Αν προκύψει κάτι όπως Βεζένκοφ πχ. που τον παίρνεις ανεξαρτήτως χημείας ή παίκτης με καλό κασέ και ελκυστική εξέλιξη τον "γραπώνεις".Διαφορετικά Πετγουει εφόσον υπάρχει και ο Αγραβάνης.
    Πάντως ένα μότο που έχω είναι "ποτέ μην αφήνεις κάτι ολόιδιο".Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να φέρει 1-2 παίκτες καινούριους,να βγάλει κάτι έξτρα στην επίθεση πχ. ή να δώσει ένα update σε κάποιους ρόλους και αποστολές.
    Τέλος,ο Σφαιρόπουλος,η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς.Δεν περίμενα τόσο καλό έργο και αποτελέσματα.Με εκπλήσσει η ευκολία με την οποία κατάφερε να επιβληθεί εντός της ομάδας.Σε τέτοιο επίπεδο να ειναι τόσο αποτελεσματικός στην λεπτομέρεια αμυντικά,σε spacing και διαχείριση.Μπράβο του...Σίγουρα τον ευνόησε η κατάσταση και το άριστο κλίμα στην ομάδα με χαρακτήρες και αθλητές με εμπειρία, έδωσε όμως το στίγμα του ιδίως στην προσέγγιση και την πνευματική στάση των παικτών του σε πολλά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά το τεράστιο θέμα είναι ο Σλούκας ο οποίος είναι σε ηλικία και φάση που δεν τον αφήνεις,πόσω μάλλον όταν ετοιμάζεις τον αρχηγό σου για λιγότερες αρμοδιότητες και θα πρέπει να είσαι έτοιμος για τη διάδοχη κατάσταση.
      Ειδικά δε όταν μπορεί να πάει στον αντίπαλο... Για μένα και ένα μύριο το αξίζει άνετα ο παίκτης και τον "δένεις". Αυξημένο ρόλο και αν τον κρατήσεις κοιτάζεις ποιος θα είναι ο 4ος...Παίκτης που θα μπορεί και σε 15 λεπτά να αποδώσει και να είναι "αποφόρτιση" είτε για Σλούκα είτε για Σπαν.

      Διαγραφή
  40. Την άποψή μου για την φετινή χρονιά την έγραψα αμέσως μετά την απόλυση του Ιβάνοβιτς της μεγαλύτερης απόδειξης ότι το πλάνο πήγε άκλαυτο. Δεν έχω να προσθέσω το παραμικρό. Η ευθύνη για το φετινό φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο. Αυτού που μαθαίνει και έχει πολλές θετικές ενέργειες στο ενεργητικό του (Μπαλτάκος, αυτή που ψήνεται τελευταία). Περιμένω με ενδιαφέρον την σαφή θέση της σελίδας και των σχολιαστών για τον απολογισμό και τις προοπτικές.

    Ένα πράγμα με απασχολεί από εδώ και πέρα. Να έχει ο Διαμαντίδης το τέλος που του αξίζει. Όρθιος, αξιοπρεπής και μαχητής. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που πρέπει να μας αφήσει. Εύχομαι να παίξει και του χρόνου γιατί η εικόνα του στους τελικούς ήταν αποκαρδιωτική με ευθύνη άλλων. Έχει αφήσει γραμμάτια προς εξόφληση. Ο οργανισμός που λέγεται ΠΑΟ οφείλει να του εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό τέλος ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντί στο μεγαλύτερο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του. Η ομάδα χάνει συνεχώς σε πρεστίζ. Και δεν εννοώ λόγω της αγωνιστικής εικόνας. Μόνο όσοι στρουθοκαμηλίζουν, δεν το βλέπουν.

    Ας κάνουν τα κουμάντα τους στην ΚΑΕ ώστε να μην τους ακολουθήσει στον κατήφορο ο Μήτσος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Simfwnw apolita. Afti i xronia itan 100% apotiximeni. Eginan tromera lathi. Afto to kalokairi tha einai komviko gia to mellon tou PAO. Prepei na paroume ena TOP proponiti. Na dwsoume osa lefta xreiazetai. O proponitis einai to A mias omadas.

      Tom

      Διαγραφή
  41. "Δεινόσαυρους δεν θέλω, αλλά θέλω να 'χουν ύψος. Να είναι η ομάδα όσο πιο ψηλή γίνεται, ώστε να μην μειονεκτεί".

    Οποιαδηποτε πιθανοτητα υπηρχε για επιστροφη Χαϊνς στον Πειραια, σβηνει μ' αυτη τη δηλωση του Σφαιροπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χάινς κλείνει ΤΣΣΚΑ παιδιά. Δε χρειάζεται να αναπαράγουμε ένα ανύπαρκτο θέμα.

      Διαγραφή
  42. Αφροξυλάνθη, θα μας πεις ποιον προπονητη θα εχουμε να κανουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/488426-Poios-Spanoylis-einai-o-pio-petyhimenos-Panathinaikos-VS-Olympiakos-poll

    Όλα τα λεφτά...
    Και το καλύτερο από όλα ο πράσινος "μπασκετικό" λαός που ψηφίζει ΠΑΟ!!!

    ΥΓ
    Στο πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Σπανούλης απαντάει ολόκληρος ο Παναθηναϊκός!
    5 ολόκληρα χρόνια μετά την αποχώρησή σου:
    Οι φίλαθλοι του ΠΑΟ ασχολούνται περισσότερο με το πόσους πόντους θα βάλει ο Σπανούλης παρά με την ομάδα του.
    Ο μεγαλύτερος προπονητής της ιστορίας του, τρώγεται κάθε φορά που τον βλέπει.
    Ο πρώην προπονητής Πεδουλάκης, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί καμαρώνει για την αντιμετώπιση του Σπανούλη.
    Ο ίδιος ο "πρόεδρος" του ΠΑΟ κάνει δηλώσεις. Θυμάστε από τότε που δήλωνε ότι ο Σπανούλης είναι υπερτιμημένος παίκτης, μέχρι την έκκληση στον Κοντονή.
    Τα μέσα του προέδρου γράφουν άρθρα και κάνουν δημοσκοπήσεις για την καριέρα του Σπανούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/488481-O-Gkist-kai-i-antepithesi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προσωπικά αν δεν έρθει έστω ένας εκ των Σλούκα, Καλάθη, θα θεωρήσω τη μεταγραφική περίοδο ως αποτυχημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ευγενική χυλόπιτα από Ομπράντοβιτς, και για να χαρούν οι οπαδοί παίρνουμε Σάρας. Άντε και τον Καλαϊτζή βοηθό να παίζει ξύλο για να καυλώνει ο μπρόεδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σήμερα (σ.σ.: χθες) αρκετοί φίλοι με πληροφόρησαν για το τι γράφεται στην Ελλάδα και το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι για μένα είναι μεγάλη τιμή να συγκαταλέγομαι στους υποψηφίους για την τεχνική ηγεσία μίας τόσο μεγάλης δύναμης του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να σου πω, ότι αν πήγαινα στον Παναθηναϊκό, θα αναλάμβανα την καλύτερη δουλειά στην καριέρα μου και αυτομάτως θα ανέβαινα επίπεδο! Πρόκειται για τεράστιο σύλλογο, με μεγάλη δυναμική, παράδοση και σεβασμό στην Ευρώπη, που εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις που παίρνει μέρος.."

      Διαγραφή
    2. αρα ουτε που το ηξερε πριν ο Σασα και το εμαθε χτες απο τους φιλους του.

      Διαγραφή
    3. άρα τα ρεπορτάζ των ΑΡΔ για πρόταση σε Σασα Ομπραντοβιτς ειναι μουφα

      για να καταλαβαινουμε την "αξιοπιστία" τους

      Διαγραφή
  47. Ο Jordan Farmar πως θα σας φαινοταβ για ΠΑΟ στη θεση του Σλοτερ??(και ποιο ειναι το κασε του περιπου??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κρατάω 2 θετικά από το άρθρο του ΔΓ ( εεε του Κοντού, σόρρυ):

    α) Την ομολογία αποτυχίας του περσινού πλάνου. Ολοι θα θυμούνται το περσινό πόνημα τέτοιες μέρες καλή ώρα με ομορφιές τύπου "ξένο πεντάρι αν και εφόσον χρειαστεί". Κι επειδή τίποτα δεν είναι αυτονόητο πλέον στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, δεν είναι κακό να διαβάζουμε ότι υπάρχει διάθεση για αλλαγή πλεύσης.

    β) Η παραμονή Γκιστ. Θα ήταν βλακεία μεγατόνων να σουτάρεις ένα παίκτη που έχει κερδίσει ουκ ολίγες φορές τον βασικό σου αντίπαλο και νοιώθει τι σημαίνει Παναθηναϊκός. ΟΚ, ένα θεματάκι στην αρχή της χρονιάς μέχρι να επανέλθει θα το έχεις, αλλά με τα "γατάκια" που είδαμε φέτος, ενδεχόμενη φυγή Γκιστ θα άγγιζε τα όρια της ύβρεως, ειδικά όταν ο παίκτης θα έχει και διάθεση να δώσει "απαντήσεις" για την φετινή του ανοησία.

    Τώρα, βέβαια, αν δεν υπάρξει μια ηχηρή μεταγραφή νοοτροπίας της διοίκησης και όποιων την συμβουλεύουν, και το νέο πλάνο άκλαυτο θα πάει. Κακό πρώτο δείγμα ο χειρισμός στο θέμα Σλούκα ( αναρωτιέμαι πόσα επικοινωνιακά αυτογκόλ πρέπει να φάει ακόμα), αλλά και ενδεικτικό της ανάγκης να φανεί προς τα έξω ότι προσπαθεί για το καλύτερο. Προσωπικά δεν αμφιβάλλω ότι το προσπαθεί, αλλά λίγο χαμηλότερα η μπάλα, λίγο λιγότερη φανφάρα, λίγο περισσότερο τακτ δεν θα έβλαπταν. Με άλλα λόγια, είναι καιρός να κάνει ο ΔΓ πρώτα ένα "κλικ" στον έρμο τον κόσμο και όχι στο...ονσπορτς, που και υπομονή έχει επιδείξει και έχει στηρίξει μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Και μακριά από το "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ'αλεύρι". Αν δεν πληρώσεις αλεύρι το καλοκαίρι, θα πληρώνεις πίτουρα όλη τη χρονιά όπως κακή ώρα ΚΑΙ φέτος και θα βρεθείς χωρίς πίττα και με τον σκύλο νηστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαλατη μου διαφωνω με το Γκιστ.
      Οταν εχεις δεθει με την ομαδα, χρυσοπληρωνεσαι και αισθανεσαι ηγετης πρεπει να το δειχνεις κι ολας στην πραξη και να κοψεις τους μπαφους επιτελους, κι οχι να κρεμας την ομαδα πριν τους τελικους.
      Εξαλλου δεν ηταν η πρωτη φορα. Ποιος μας λεει οτι θα ναι και η τελευταια?

      Διαγραφή
    2. Κανείς δεν μας το λέει, αλλά όταν η ομάδα σε έχει στηρίξει δις ( με το προσωπικό σου θέμα το καλοκαίρι και με τον μπάφο), θα παραήταν χοντρό να φανείς τόσο ανεύθυνος (και γάιδαρος). Τα έχουμε δει όλα βέβαια και ποτέ μη λες ποτέ, αλλά στη φάση που διανύει η ομάδα δεν μας παίρνει να σουτάρουμε παίκτες σε καλή ηλικία, με μια κάποια ποιότητα και πνεύμα νικητή. Πριν περικά χρόνια θα σου απαντούσα τελείως διαφορετικά, αλλά ποιός μπορεί να μας εγγυηθεί στην παρούσα φάση ότι θα βρεθεί αντι-Γκιστ; Διατηρώ τις αμφιβολίες μου, όταν μάλιστα έχουν περάσει από την ομάδα ορδές αστείων Αμερικάνων την τελευταία τριετία...

      Διαγραφή
  49. η περιπτωση μαριανοβιτς για ολυμπιακο ακουγεται καθολου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπόμπαν είναι ο μόνος λόγος που θα δεχόμουν να δω αλλαγή του μοντέλου με τους mobile ψηλούς στον Ολυμπιακό.
      Αλλά είναι αρκετά αλμυρός, λύσσα που λέμε, για να τον κοιτάξει ο ΟΣΦΠ σε αυτή τη φάση.

      Τουρκία, επιστροφή στην ΤΣΣΚΑ, η ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    2. Ακούγεται ότι έχει κλείσει Μπαρτσελόνα μαζί με τον Σένι Λαουάλ της Σάσαρι

      Διαγραφή
    3. Ακουγεται, αλλα με Τομιτς, Σειν Λαουαλ και Μαριανοβιτς, ποιος θα πρωτοπαιζει?

      Διαγραφή
  50. ΙΔΑΝΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ
    1)ΚΑΛΑΘΗΣ,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,ΚΟΥΠΕΡ
    2)ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΑΝΤΕΡΣΟΝ
    3)ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
    4)ΓΚΙΣΤ, ΒΕΖΕΝΚΟΦ, ΦΩΤΣΗΣ
    5)ΓΙΑΝΓΚ, ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.

    Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ.(ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΓΚΙΣΤ). ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ.
    ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Οι κόκκινοι χρειάζονται αυτούς τους δύο (αφού ευχαριστήσουν Νταστον, Πετγουει κ Λαφαγιετ):
    1. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=005804
    2. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=005193&seasoncode=E2013

    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λαουάλ μοιάζει καλή περίπτωση. Ακούγεται για Μπάρτσα. Αλλά προτιμώ να μείνει ο Ντάνστον.

      Από εκεί και πέρα, κανέναν παίκτη που επέλεξε στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του να πάει στην Κίνα.

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα Jim
    Πως αξιολογείς της απόφαση Βεζένκοφ για το draft?
    Προσωπικά την βρίσκω πολύ λογική μόνο σε περίπτωση που συνδυαστεί με ένα καλό ρόλο σε top ομάδα ευρωλίγκα και για άλλη μια φορά θα πω ότι ιδανική επιλογή θα ήταν η Ισπανία. Είναι φανερές οι αδυναμίες του κυρίως στο αθλητικό κομμάτι και εκεί σε ένα πρωτάθλημα γρήγορου ρυθμού θα βρει αρκετές ευκαιρίες να τις βελτιώσει.

    Επίσης ποίοι από τους φετινούς ξένους του Άρη θεωρείς ότι θα ήταν μπορούν να παραμείνουν στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς με δεδομένη την αύξηση του μπάτζετ?
    Νομίζω μόνο ο Νέιμικ αξίζει και αυτός υπο την προϋπόθεση ότι θα πλαισιωθεί με ένα ξένο mobile center με έφεση στην επίθεση. Κατά τα άλλα απλοί ρολίστες με αρκετά θεματάκια τραυματισμών οι θέσεις των οποίων καλύπτονται πολύ εύκολα στην αγορά.

    Dali.S


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Βουνό το δίκιο όσων φορτώνουν σε πολυσύλλαβο (4 συλλαβές το όνομα, 5 το επίθετο) ονοματεπώνυμο την ευθύνη για το φετινό φιάσκο. Είναι σαφές πως ο Δ.Γ. είναι ο ηθικός αυτουργός στο θέμα Γκιστ: όταν ο εργοδότης κάνει σκληρά, πολύ λογικά ο υπάλληλος θα πιει κι έναν μπάφο. Είναι επίσης σαφές, όποιος δεν το είδε ας βάλει στο replay, πως το πόδι κάτω από εκείνο του Παππά, που πέφτει άσχημα και του κόβεται ο χιαστός, είναι το πόδι του Τράκη. Σαφής επίσης η ευθύνη του Τράκη που, σε αντίθεση με τους πιο επιτυχημένους παράγοντες της τελευταίας 7ετίας (οι οποίοι απέλυσαν τον πρωταθλητή Ευρώπης προπονητή τους καθ’ υπόδειξη των Τσουκαλάδων κι επειδή η κίνηση «τους βγήκε» φαντασιώνονται κιόλας πως έπραξαν το σωστό), δεν στήριξε τον προπονητή Ιβάνοβιτς περισσότερο από 10 μήνες. Είναι σαφές, επίσης, πως ενώ ο Ιβάνοβιτς αξίωνε καθημερινά ενίσχυση του ρόστερ με το αθλητικό «5» που έλειπε σαφέστατα, ο τσιγκούνης ιδιοκτήτης δεν μπήκε ποτέ στα έξοδα. Σαφέστατο επίσης πως δεν επιτρέπεται στην ΚΑΕ να εμπλέκεται ένας φίλος του Κασιδιάρη. Μικρή σημασία έχει πως ο ίδιος είχε ενεργό ρόλο στην ΚΑΕ επί χρόνια: τότε ήταν Παύλος & Θανάσης, εμείς με τον Τράκη τα έχουμε, τον Τράκη ξεφωνίζουμε. Διώχνοντας τον Τράκη, άλλωστε, είναι ουρές οι υποψήφιοι διάδοχοι χρηματοδότες για να μας εγγυηθούν έναν Παναθηναϊκό αντάξιο των προσδοκιών μας. Με Απόλλωνα Τσόχλα, ενδεχομένως και με Κώστα Χαρίση.
    Όσοι, λοιπόν, για να δικαιολογήσουν την εμμονή τους με τον Δημητράκη σπεύδουν να του φορτώσουν – αν όχι όλη, τουλάχιστον τη βασική – ευθύνη για το «φιάσκο» (φιάσκο με 1 κύπελλο και συμμετοχή στους 8 της Ευρωλίγκας; Γρήγορα τον Τσόχλα για νέα τριπλ κράουν…), ας σταματήσουν να επικαλούνται την αποτυχία Ιβάνοβιτς: αποτυχία όχι φυσικά λόγω αποτελεσμάτων, πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε 2 σερί πρωταθλήματα απέναντι σε μια πολύ πιο ολοκληρωμένη ομάδα πέρσι και πρόπερσι, αυτό δεν σήμαινε πως αυτό θα συμβαίνει κάθε χρόνο. Η αποτυχία του προπονητή ήταν πως «έχασε», με τον τρόπο που το διαχειρίστηκε, το μισό ρόστερ: Διαμαντίδη, Νέλσον, Λαγουάλ, Λουκά, Μποχωρίδη.
    Το περασμένο καλοκαίρι, βεβαίως, αν θυμάμαι καλά (και πολύ καλά θυμάμαι), κανείς δεν είχε εκφράσει αντιρρήσεις με την επιλογή του προπονητή. Οι αντιρρήσεις ήταν, γενικώς κι αορίστως, για το «πρότζεκτ» («πρότζεκτ» είναι το ονοματεπώνυμο που λέγαμε…). Έλα όμως που το πρόβλημα δεν ήταν το αφεντικό, ήταν ο προπονητής. Ένας προπονητής που από αυτό, το (σαφώς χειρότερο από πέρσι, αλλά καθόλου άχρηστο) ρόστερ δεν πήρε όχι το μάξιμουμ, ούτε καν το 50%... Ένας προπονητής που με την αρτηριοσκληρωτική από ένα σημείο κι έπειτα στάση του, την άρνησή του να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες του κάθε ματς, προκάλεσε την τύχη του… Και παρ’ ότι, αντίθετα με ό,τι θα υπαγόρευε η μενταλιτέ του ιδιοκτήτη, ο προπονητής στηρίχτηκε για τους 9 απ’ τους 10 μήνες της σεζόν, πως απομακρύνθηκε χρησιμοποιείται ως επιχείρημα εναντίον του. Ας μην επαίρονται λοιπόν κάποιες Κασσάνδρες πως δικαιώθηκαν για όσα καταστροφικά προέβλεπαν πέρσι. Εκτός κι αν το ονοματεπώνυμο που αναφέρουν ήταν Μπάφος το μικρό, Χιαστός το επίθετο…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Το περασμένο καλοκαίρι, βεβαίως, αν θυμάμαι καλά (και πολύ καλά θυμάμαι), κανείς δεν είχε εκφράσει αντιρρήσεις με την επιλογή του προπονητή''
      Σε ποιόν πλανήτη βρισκόσουν το περασμένο καλοκαίρι? Γιατί στον μόνο που δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την επιλογή Ιβάνοβιτς ήταν ο red planet...

      Διαγραφή
    2. Αντιρρήσεις στο hoopfellas για τον Ιβάνοβιτς; Ποιος και πότε; Δεν μιλάω για ήξεις - αφήξεις, τις φυσιολογικές αμφιβολίες για το αν θα κολλήσει στην ομάδα που υπάρχουν πάντα, μιλάω για αντιρρήσεις. Κανείς δεν έκρινε αρνητικά την επιλογή Ιβάνοβιτς, γιατί απλά μεταξύ των διαθέσιμων προπονητών ήταν ένας απ' τους πιο φημισμένους. Η κριτική ήταν εξαρχής στον Δ.Γ., με κάτι γενικά περί "πρότζεκτ".
      (Για να μην κουράζεσαι, αυτή είναι η ανάλυση του Τζιμ για Ιβάνοβιτς: http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/06/law-order.html#comment-form). Κι αν θες, το ονοματάκι σου για να καταλαβαινόμαστε

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. "σε αντίθεση με τους πιο επιτυχημένους παράγοντες της τελευταίας 7ετίας (οι οποίοι απέλυσαν τον πρωταθλητή Ευρώπης προπονητή τους καθ’ υπόδειξη των Τσουκαλάδων κι επειδή η κίνηση «τους βγήκε» φαντασιώνονται κιόλας πως έπραξαν το σωστό)" αλήθεια πιστεύεις ότι οι Αγγελόπουλοι παίρνουν εντολές και υποδείξεις από τον κάθε τσουκαλά του κόσμου τούτου???τι το πέρασες το τμήμα??Ποδοσφαιρικό?? Μάτια και μυαλό δεν έχουν οι όντως πιο πετυχημένοι παράγοντες της 7αετίας για να αποφασίσουν το σωστό ή λάθος για την ομάδα που ρίχνουν τα λεφτά τους??? Δεν απελύθει ο πρωταθλητής ευρώπης Μπαρτζώκας. Απελύθη ο ταπεινωτικά ηττημένος από τον coach Αλβέρτη(??????) και το εφηβικό του Παναθηναϊκού coach Μπαρτζώκας λόγω έλλειψης ψυχολογίας έναντι συγκεκριμένου αντιπάλου.....Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές του στο coaching ή στο recruiting μιας ομάδας.....Εγώ προσωπικά θα ήθελα να τον δω στο team του Ολυμπιακού στο τμήμα scouting αλλά ο άνθρωπος είναι coach......Λίγο προσοχή στο πως υποτιμάμαι και υπερεκτιμάμαι την νοημοσύνη των ανθρώπων....

      Διαγραφή
    4. Η απομάκρυνση Μπαρτζώκα έγινε μόνο και μόνο επειδή μετά την ήττα του Κυπέλλου έπεσαν σφαλιάρες στο ΣΕΦ. Αν θέλεις και λεπτομέρειες εκείνης της βραδιάς, τις πιο πολλές τις έφαγε ο Μπαρτζώκας, τον οποίο χρειάστηκε να προστατέψει ο Σπανούλης. Δεύτερος στόχος ήταν ο Μάντζαρης (ως "βάζελος"), μάλιστα μερικές μέρες αργότερα την έπεσαν ως και στον αδελφό του. Οι Αγγελόπουλοι δεν επρόκειτο ποτέ ν' απολύσουν τον Μπαρτζώκα από μπασκετική επιλογή. Σύρθηκαν όταν πείστηκαν, μετά τις σφαλιάρες, πως δεν γινόταν αλλιώς.
      (Οι λεπτομέρειες της βραδιάς είναι από αυτόπτη μάρτυρα. Αν θέλεις, τις πιστεύεις...)

      ΜΗΤΣΟΣ




      Παναθηναϊκού coach Μπαρτζώκας λόγω έλλειψης ψυχολογίας έναντι συγκεκριμένου αντιπάλου.....Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές του στο coaching ή στο recruiting μιας ομάδας.....Εγώ προσωπικά θα ήθελα να τον δω στο team του Ολυμπιακού στο τμήμα scouting αλλά ο άνθρωπος είναι coach......Λίγο προσοχή στο πως υποτιμάμαι και υπερεκτιμάμαι την νοημοσύνη των ανθρώπων....

      Διαγραφή
    5. Ο από πάνω σου ήταν ένας από αυτούς που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την επιλογή Ιβάνοβιτς...
      Και για να μην κουράζεσαι...
      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/06/rumors-smith-for-smith.html

      Διαγραφή
    6. Εγω παλι τον Δημητρακη δεν τον εθελω γιατι συμπεριφερεται σαν οπαδος/τραμπουκος και αντιλαμβανεται τον κοσμο του Παναθηναικου σαν λοβοτομημενο.
      Δε θελω ο προεδρος μου να παθαινει τις διπολικες (ψυχωτικες δε ξερω γω τι αλλο) κρισεις του δημοσιως και να βλαπτει την εικονα της ομαδας.
      Θελω να εχει ψυχραιμια κι οχι να πληρωνει περισσοτερα λεφτα σε προστιμα απο οτι για μεταγραφες. Θελω επισης να μην χρησιμοποιει τα sites του για να περναει την προπαγανδα του κανοντας το ασπρο μαυρο.

      Διαγραφή
    7. Κουράστηκα λιγάκι φίλε, αλλά το βρήκα. Credit στον Dali.S, που πρόβλεψε πως ο Ιβάνοβιτς δεν θα κολλήσει. Credit και σε σένα που βρήκες, ανάμεσα σε κάπου 600-700 σχόλια, πως υπήρχε και κάποιος που εξέφρασε αντίρρηση στην επιλογή Ιβάνοβιτς. Δικαιώνεται, εκτός απ' τον κόπο σου να βρεις ψύλλο στα άχυρα, κι η άποψή σου πως εγώ ζούσα σε άλλο πλανήτη το περσινό καλοκαίρι. Αν βρεις και 2ο που έφερε αντίρρηση, περιμένω κι άλλο copy/paste. Όπως περιμένω ακόμη κι ονοματάκι.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    8. Από αυτόπτης μάρτυρες έχουμε χορτάσει αλλά για τη διευκόλυνση της συζήτησης έστω ότι ο Μπαρτζώκας έφτασε αιμόφυρτος μόνος και αβοήθητος στα σκαλιά του Μετροπόλιταν την ώρα που τον έφτυναν οι νοσοκόμες ενώ οι γιατροί χόρευαν γύρω του το χορό της φωτιάς ελπίζοντας ο θεός Ρα να τον καταραστεί στο μπουντρούμι μιας πυραμίδας παρέα με ένα μπουκάλι κόνιο.......Ακόμα πιστεύεις ότι οι Τσουκαλάδες αποφασίζουν στον μπασκετικό Ολυμπιακό όταν (προφανώς) για λόγους ευθιξίας ο coach υπέβαλλε παραίτηση και δεν υπήρχε δεύτερη επιλογή??? Και προφανώς το αν θα βγεί το πείραμα Σφαιρόπουλος ήθελε και μια δόση τύχης......Ούτε ο Τζίμ τον πίστευε 100% στην αρχή και όλοι μας είχαμε τις αμφιβολίες μας.....για να πετύχεις χρειάζεται και η τύχη....όσο για τις σφαλιάρες και τους αυτόπτης θα κατάλαβες την άποψή μου από την εισαγωγή.... ΓΙΩΡΓΟΣ

      Διαγραφή
    9. Λίγο με ενδιαφέρει αν χόρτασες αυτόπτες μάρτυρες, αν δεν ήταν επώνυμος και καριερίστας θα σου έγραφα κι ονοματεπώνυμο. Δεν επιχειρώ να σε πείσω, καταθέτω τη δική μου αλήθεια. Ούτε ακυρώνω το πώς λειτουργεί μια πραγματικά σπουδαία ομάδα - κι ας μην είναι φυσικά η πιο επιτυχημένη της 7ετίας (άκου "7ετίας", ωραίο είναι να τοποθετείς το σημείο εκκίνησης όπου βολεύει). Αν τις σφαλιάρες τις λένε και ευθιξίες, πάσο. Άθελά σου όμως επιχειρηματολογείς υπέρ μου, προφανώς γιατί φαντασιώνεσαι πως μειώνω τον Ολυμπιακό: αυτό ακριβώς εννοώ, πως θέλει και τύχη. Ο Σφαιρόπουλος ήταν μια επιλογή που βγήκε. Αλλά αν δεν το επέβαλλαν οι Τσουκαλάδες με εκείνο το πέσιμο, τη σεζόν θα την πήγαινε ο Μπαρτζώκας. Κι ίσως να έπαιρνε και το ευρωπαϊκό, το έχει ξαναπάρει.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    10. Η πηγη σου για τις φαπες στον Μπαρτζωκα σε ενημερωσε για πιο λογο το πουλμαν δεν μπηκε μεσα στο ΣΕΦ αλλα σταματησε 100 μετρα απ'εξω ωστε να πανε οι παικτες και ο προπονητης με τα ποδια μεσα απο ενα μαζεμενο πληθος; Ωστε να αποθεωθουν;
      Aleister

      Διαγραφή
  54. Να βγει η αφροξυλανθη στο τηλεφωνο ... αν δεν το ξερει τελειωσαν οι τελικοι της ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ είμαι αλλά ξεκαθάρισα ότι δε μπορώ να πω κάτι. Το λέω ξανά ότι ήταν λάθος μου που το ανέφερα. Δεν έχει βγει πουθενά και δε μπορώ να γράψω έστω με nickname σε blog. Δεν είναι οι Γιαννάκης, Κοκοσκοβ κτλ που έγραφαν την προηγούμενη εβδομάδα. Προσωπικά θα ήθελα να ήταν στο τιμ ο Σάρας!
      Θεωρώ λάθος τη δημοσιοποίηση της προσφοράς για τον Σλούκα με νούμερα σε όλα τα σάιτ από τον Γιαννακόπουλο. Αυτός τα έδωσε και οχι ο μάνατζερ ή κάποιος άλλος. Μάλιστα έχει διαρρεύσει ότι θα ανεβάσει την πρόταση στο 1€ το χρόνο χωρίς τα πριμ κατάκτησης στόχων. Δε νομίζω ότι έχει ελπίδες αν και θα ήταν εξαιρετική περίπτωση για τον Παναθηναικό. Απ' ότι γνωρίζω ενόχλησε πολλούς και μέσα στην ομάδα ο τρόπος που το έβγαλε.
      Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει ο Βεζένκοβ. Ήδη απέσυρε τη συμμετοχή του στο Ντραφτ παρόλο που του είχε φουσκώσει τα μυαλά ο Λώτσος ότι θα καταφέρει να τον βάλει στον πρώτο γύρο.
      Τον Καλάθη συνεχίζουν να τον θεωρούν σίγουρο στην ομάδα.
      Ο Ντάνστον λογικά θα απαντήσει θετικά στην πρόταση της Εφές και δεν θα περιμένει τον Ολυμπιακό άλλο. Είπαν στον Μισκο ότι θα συζητήσουν για τον παίχτη του μετά την περίπτωση Σλούκα.
      Ο Παναθηναικός προσπάθησε να πάρει τον Kyle Hines, έχοντας καταθέσει επίσημη πρόταση στον Μίσκο αλλά δεν θα προχωρήσει εφόσον αποφάσισε να παραμείνει στη Μόσχα κάτι που πριν από ένα μήνα φάνταζε αδύνατον. Διαβάζω ότι θα κινηθούμε για τον Λάσμε. Δεν το γνωρίζω αλλά αν τον αποδεσμεύσουν θα τον ήθελα.
      Τέλος αν και διαφωνώ, πάμε για ανανέωση συμβολαίου του Μαυροκεφαλίδη και κόψιμο του Μπατίστα.

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη Τζιμ, αλλά εφόσον τα σχόλια περνούν από την έγκρισή σου, θεωρώ λάθος να αφήνεις ''ειρωνευτικά'' όπως του 7:19.

      Διαγραφή
    3. Δεν εχει βγει πουθενα μεχρι τωρα; Αχ Χριστε μου, τι εχουν να δουν τα ματια μας, καναν Γκερσον θα μας φερει...

      Διαγραφή
    4. Άφρο καλησπέρα. Πολλά σχόλια, ακόμα και εαν περιέχουν μια μικρή δόση ειρωνείας (γιατί σε μερικές περιπτώσεις η ιδιαιτερότητα του γραπτού λόγου δε το αποσαφηνίζει) ειδικά και πρώτα από όλα προς το πρόσωπο μου, τα περνάω γιατί απλά τα λαμβάνω ως χιούμορ.. Αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό. Εννοείται ότι εφόσον δε το εξέλαβες έτσι (γιατί σε εσένα αναφερόταν) το σβήνω και απολογούμαι.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδη αν δεν εχει ακουστεί καν το όνομα του πουθενά, δεν μιλάμε για Ομπράντοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Γκέρσον, Ζντόβτς, Πρίφτης ούτε τπτ απο αυτά που κυκλοφορούν ;
      Αν πάμε για γνωστό και δυνατό όνομα δεν μένουν και πάρα πολλοί διαθέσιμοι που δεν έχουν ακουστεί ... Μεσίνα (ουτοπικό), Κατσικάρης ( πολύ δύσκολο λόγω Εθνικής), τι άλλο ;;; ..
      Πιανιτζίανι ακόυστηκε οτι δεν προχώρησε επειδή ζήτησε πολλά, αν αληθεύει ...
      Αν όμως έκλεισε ο coach όπως έχει πει η Αφρό σε προηγούμενη ανάρτηση, τι περιμένουν για να τον ανακοινώσουν ;

      Tα φώτα σας οι γνώστες παρακαλώ, θα καούμε αυτό το καλοκαίρι και είμαστε μόνο στο πρώτο 2ημερο ακόμα ...

      Διαγραφή
    6. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να απαντήσω στον καθένα εφόσον είχε εγγραφεί και χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο ψευδόνυμο στα σχόλιά του ώστε να ξέρω και εγώ σε ποιον απευθύνομαι. Φταίω εγώ δηλαδή που είχαν σίγουρο πέρσι τον Καλάθη οι Παπαδόπουλος κτλ. παρόλο που δεν ήταν ελεύθερος;

      Διαγραφή
    7. Πρίφτης και απλά περιμένουμε να τελειώσουν οι αγώνες του Άρη για να ανακοινωθεί και επίσημα.

      Διαγραφή
    8. Το ονομα του κοουτς που δεν εχει γραφτει πουθενα μηπως ειναι απο Αμερικη? Δωσε καποιο στοιχειο τελοσπαντων..θα ξερουμε εξαλλου αργα ή γρηγορα , δεν νομιζω να χαλασει το ντιλ απο το Hoopfellas..

      Διαγραφή
    9. Αφροξυλάνθη αληθεύει ότι ακούγεται έντονα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού Ο Σάσα Ομπράντοβιτς??Επίσης βλέπεις τον Άντερσον της Ζαλγκίρις να κλείνει??Ενδιαφέρουσα περίπτωση,είναι 26 χρόνων,στην καλύτερη μπασκετική ηλικία,μπορεί να παίξει στις θέσεις 2-3 και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβώς

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    10. Ντειβιντ Μπλατ. Χανουν το πρωταθλημα οι Καβαλιερς, απολυεται και τον ανακοινωνουμε..
      Λεμε τωρα..

      Διαγραφή
    11. Ο 7:19 πρεπει να ημουν εγω (απλα το υποψιαζομαι γιατι δεν ειδα το ποστ πριν σβηστει).

      Ειλικρινα Αφροξυλανθη, αν σε πειραξε τοσο, θελω να σου ζητησω συγγνωμη και να σου υποσχεθω οτι δεν θα ξαναγινει.

      Τζιμ, εισαι μαγκας ρε φιλε και φυσικα πρεπει να το ξερεις οτι το γεγονος οτι αφηνεις το χιουμορ απεναντι στον εαυτο σου κανει και το σαϊτ να εχει μεγαλυτερη επισκεψικοτητα.

      Διαγραφή
    12. Αφροξυλάνθη, μηπως ο λεγαμενος ειναι κοουτς ομαδας που παιζει ακομα στο πρωταθλημα της χωρας της?

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα παίδες.. Πολύ κόσμο βλέπω από εχθές όλο το 24ωρο. Καταλαβαίνω ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Για αυτό και σύντομα θα μπούμε στο "ψητό". Όπως σας έγραψα έχω πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου και για τις δύο ελληνικές ομάδες τις Ευρωλίγκας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αναφερθείς έστω και συνοπτικά στο επερχόμενο Draft του ΝΒΑ;

      Τι θα παιχθεί μετά το Νο 4;
      Θα είναι η έκπληξη του Ντραφτ ο Porzingis;
      Γιατί ο Βεζένκοφ απέσυρε την συμμετοχή παρά τις βάσιμες ελπίδες του για ένα late first round pick;

      Διαγραφή
  56. ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΛΑΣΑΡΕΙ,ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ,ΥΠΕΡΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ (οσφπ) Ο ΟΤΕ ΤV ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗN NOVA,KAMIA ΣΧΕΣΗ…..ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΠΑΟ ΚΑΝΑΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν προκειται να αλλαξει, η συμφωνια ειναι για δυο χρονια ακομη νομιζω.Εδω με την Κηφισια παιζαμε και μας ειρωνευοταν οι δημοσιογραφοι της νοβα.Την ΑΕΚ να δεις πως την μειωνουν ανηκει και αυτη στον ΟΤΕ.Φετος τους ειχα και τους δυο,ηθελα να φυγω απο την νοβα παλια για την μη αντικειμενικη μεταδοση,αλλα ο ΟΤΕ ειναι χειροτερος στο μπασκετ.Παρεμπιπτοντως στο κυπελο ποδοσφαιρου οι μεταδοσεις ειναι σωστες.Ειχα ακουσει μεταδοση Οσφπ-ΑΕΚ και καραφλιασα, νομιζα οτι η ΑΕΚ ηταν τουρκικη ομαδα.

      Διαγραφή
    2. Υ,Γ απο 9.46, μπασκετ ηταν ο αγωνας.

      Διαγραφή
  57. Από αυτούς που ΔΕΝ έχουν βγει παραέξω για τον πάγκο του ΠΑΟ στο μυαλό μου έρχονται πρόχειρα:
    - Γκέρσον με βοηθό Σάρας
    - Μπάνκι της Αρμάνι
    - Πλάθα
    - Μπαγκάτσκις

    Σάρας δίπλα σε Πίνι ή Πρίφτη θα ήταν ιδανικό. Αλλιώς Σάσα Ομπράντοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπας και είναι ο Τρινκέρι?

      Διαγραφή
    2. Μπαγκάτσκις αποκλειεται - κάνει ηδη τις μεταγραφες στη Νιζνι.

      Διαγραφή
  58. http://www.tokoulouri.com/sports/giannakopoulos_lawsuit/

    Αληθεύει αυτή η ιστορία ή ήταν απλά ράδιο αρβύλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε τζιμ μην ανεβαζεις τετοια σχολια που αφορουν αρθρα που εχουν δημοσιευτει αν ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ 2012....ΕΛΕΟΣ.Χανετε η ουσια του αρθρου και προκαλειτε συγχυση

      Διαγραφή
    2. 9.03 ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ.Απορω πως μπαινουν καποιοι εκει μεσα, μαλλον επιπεδου δαπεδου ειναι οι επισκεπτες,

      Διαγραφή


  59. ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ Ο ΟΤΕ TV ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ,ΜΙΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ.ΠΡΙΝ ΤΟΝ 3ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕ ΟΡΔΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΒΑΡΛΑΣ,ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ)

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΝΟVA KΑΝΕΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΥΔΑ,ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΛΩΣΤΕ…
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΝΑΛΙ?….
    ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ,ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ(ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΠΑΙΖΑΝ…)
    ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΜΟΝΑΞΙΑ……

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα το καταλαβες εσυ;;;εδω καποιοι βριζουν και γινεται ειδηση μια βδομαδα σε ολα τα καναλια.ενω αλλοι χτυπανε δημοσιογραφους με απειλες,κατηγορουν ονομαστικα αυτον που εβαλε τους μπραβους μπροστα σε κοσμο,κατηγορουνται επωνυμα για εγκληματικες οργανωσεις και δεν γινεται νυξη ουτε μια αναφορα που-θε-να.ΚΑΙ Εγω παρακαλω να περσαει αφηστε μας εδω τουλαχιστον να πουμε τον πονο μας.ΠΛΙςςς

      Διαγραφή
  60. Αφού έχει κλείσει ο κοουτς και δη τόσο καιρό γιατί δεν ανακοινώνεται δηλαδή; Ο Κοντός στο Ονσπορτς γράφει ότι δεν υπάρχει κάτι οριστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο προπονητής είναι ο Ιτούδης και ο Λάσμε έρχεται πάλι στον ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ?

      Διαγραφή
    2. Για τον Ιτούδη, η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή για πάντα δεν έχει πει διοίκηση του ΠΑΟ;

      Διαγραφή
    3. O Ιτούδης έχει συμβόλαιο με την Τσσκα...Μην γράφετε βλακείες γιατί ορισμένοι τα διαβάζουν,τα πιστεύουν,και μετά απογοητεύονται και κράζουν την διοίκηση...

      Διαγραφή
  62. Αφρο μήπως γίνονται προσπάθειες για Ιτούδη

    Βιογόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. η απόφαση να κάνει δεκτή εν μέρει την έφεση του Ολυμπιακού για τα γεγονότα της 23ης Απριλίου με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Η διοργανώτρια αρχή διατήρησε την μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, όμως στο πρόστιμο υπήρξε μια δραστική μείωση από τις 97 χιλιάδες ευρώ, μόλις στις 22!

    Δηλαδή, η Euroleague αποφάσισε μείωση στο πρόστιμο της τάξεως των 75 χιλιάδων ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Γενικά πάντως η Αφροξυλάνθη πέφτει μέσα στις πληροφορίες της, πλην του περσινού με τον Καλάθη, που όμως όπως σχολιάζαμε σε άλλο blog (αιωνία του η μνήμη), υπήρχε πάντα ένα "αλλά", αφού ο παίκτης δεν ήταν ελεύθερος... Ας ελπίσουμε να χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός επάνω σε γερές βάσεις και με προπονητή που ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας μας, αλλά και στις δυνατότητές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. E θα πεθάνω, τέλειωσε, δεν πάει άλλο. Τα έχω δει ΟΛΑ από αυτή την Καρσίγιακα. Μέχρι και να γυρνάει το 54-69 σε 77-77!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. αν δεν ερχεται ο μαρκοπουλος τοτε μονο τζορτζεβιτς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Παιδιά δικές μου πληροφορίες λένε ότι ο προπονητής θα είναι κάποιος ξένος assistant από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού...Δεν συμφωνώ, δεν ξέρω πως την έχει δεί έτσι τον τελευταίο καιρό ο ΔΓ, αλλά αυτό βγαίνει προς τα έξω...Ίδωμεν...Το πολύ 5-7 μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ!!! ΤΟ ΠΗΡΕ!!!!!!!!!

    ΜΕ 91-88 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!!!

    ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!!!

    ΜΕ 28-13 ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ!!!

    σαν παραμύθι που δε λέει να τελειώσει είναι! κι ένα μάθημα σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ αλλά προ πάντων σε Ζοτς και Ντούντα, ότι τα λεφτά δε φέρνουν πάντα τη χαρά.

    Πώς να μη νιώσεις ΚΑΥΛΑ για μια ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζι σου φιλε. Το απολαυσα. Μινι ολυμπιακος ειναι τα παλληκαρια. Αναρχο μπασκετ αλανας, αλλα αλληλοκαλυψη, ενεργεια και αρνηση στν ηττα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  69. o Λάσμε ήταν καλός στην άμυνα σήμερα, περιόρισε πολύ τον Παλάσιος, είχε και 11 πόντους (κι ο Πέρπε 21) αλλά περιφερειακά Ντίξον και Ντίμπλερ κάνανε πάρτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. και κοίτα να δεις κάτι περίεργα πράματα.. στην τουρκία η διαιτησία αν ευνοεί κάποιον, ευνοεί τον αδύναμο (Μπάνβιτ πέρσι, Κάρσι φέτος) απέναντι στο δυνατό. Εμείς στην Ελλάδα πάλι, έχουμε "δημοκρατία"...

    υγ: προστατέψτε Αγγελό και Γιαννακό γιατί αν φύγουν αυτοί πεθαίνει το ελληνικό μπάσκετ, ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μπεεεε να τα κάνεις αλλού..Εδώ είναι σοβαρό μπασκετικό site και τέτοιου είδους σχόλια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν

      Διαγραφή
    2. καλά 10:50. Πάνε πέστο αυτό σε κανέναν Αρειανό, που άκουγε το 2005 τον Θανάση ("τυφώνα") να λέει "έχω δώσει 25 εκατομμύρια και μπορώ να κερδίζω τα κύπελλα όπως θέλω" αφού είχε δει (ο Αρειανός) να στερούν από την ομάδα του ένα κύπελλο που άξιζε να πάρει 100%.

      το "μπε" πήγαινε σε μερικούς δημοσιογράφους που βγάζουν μεροκάματο γλύφοντας τις 2 οικογένειες ακόμα και στα λάθη τους. Φυσικά και δεν πήγαινε σε κανέναν από εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    3. ισως η πιο μεγαλη σφαγη σε ενα ματς/κουπα...καλως φωναζει κ ο οσφπ, αλλα εκεινο ηταν απιστευτο

      Διαγραφή
    4. Eυτυχως που υπαρχει βιντεο ολοκληρου του αγωνα,και ξερουμε τι εγινε τοτε,αυτο ηταν σφαγη λοιπον;;.οκ τοτε.Ακομη και περσι που νικησε ο Παο με τοσους ποντους διαφορα τον Αρη παλι ακουσαμε για αδικιες,κλασικα.Εδω στο Αρης-ΠΑΟΚ τσακωνονται ποιον ευννοησε η διαιτησια δεν θα θεωρουν τον Παο οτι τους κλεβει παντα,Αυτο με τον Θαναση μονο ως φημη υπαρχει,ποτε δεν ειπωθηκε πραγματικα.

      Διαγραφή
  71. Αμα θελει ο Προεδρος ας σκασει 2,5 μυρια δολαρια και ας φερει τον Weems για 2-3 ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. 10.18 μπορει να χεις δικιο σε ολα οσα λες,ΑΛΛΑ μονο στα δικα του σαιτ περναει αυτα που θελει.Αλλοι εχουν τα ΜΜΕ ολης χωρας ομως μην το ξεχνας.Το πολυ σε ΚΑΙ ΣΕ μεσα πρασινων αποχρωσεων να περνανε ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥ.Και ακομη και σε αυτα του ασκειται αυστηρη κριτικη.Αλλοι παρο ολα τα λαθη τους τιποτα αρνητικο δεν διαβαζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Γεια σε ολους και απο μενα.
    Η καλυτερη περιοδος ξεκινησε ηδη.
    Προσωπικα η μονη λυση για προπονητη θεωρω του Πριφτη.
    Για πολλους λογους...εκτος αν παει πραγματικα για καποιον αποδεδειγμενα ικανο και εμπειρο προπονητη.Αλλιως ας αφησουμε σαρας, ομπραντοβιτς και τζορτζεβιτς και παμε σε κατι ελληνικο.
    Σεβασμος στην αφροξυλανθη, Απο τα ατομα που αξιζουν εδω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. κ για τους δυο μεγαλους, κ κυριως τον παο...
    http://www.sportando.com/en/europe/turkey/164265/fenerbahce-inform-andrew-goudelock-they-ll-opt-out-of-his-deal.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Τα πράγματα ειναι μετρημένα κουκιά! Τόσος ντόρος , τόσες υποθέσεις, τόση αφέλεια γυρω γυρω από την ομάδα! Ο Δημητρης Γιαννακοπουλος έχει ιδιορυθμίες, αλλά θέλει τον Παναθηναικο δυνατό κι αυτό μπορει να επιτευχθει με το μπατζεντ που διαθέτει. Αυτοι που πρέπει να απομακρυνθουν πρώτοι ´ετςι όπως δείχνουν τα πράγματα είναι οι συμβουλατορές του... Θυμίζει η κατάσταση τον Παναθηναικό του 1993-1999, δεν ξέρω μηπως είναι και οι ιδιοι που έχουν γίνει πάλι αυλικοι...

    Θα ξεκινησω απο το γεγονος οτι η ομάδα έχει ελληνικό κορμό πλέον, ο οποίος απαιτεί την έλευση του Καλάθη για να ολοκληρωθεί. Η πρωτη κίνηση που πρέπει να γίνει είναι να έρθει προπονητης που να έχει δείξει δείγματα ορθολογισμένου μπάσκετ και τόσο συγχρονου όσο πρεσβευει η Σερβο-Ελληνική σχολή. Μακρια από οτιδηποτε ισπανοφερμένο... Οι προπονητες που ειναι διαθεσιμοι στην αγορα είναι σχεδον ανυπαρκτοι..., ο Ζελικο δεν γυριζει, ο Μπλατ ειναι στο NBA, τα πραγματα ειναι απλά. Ή θα επιλεξεις Σέρβο-Σερβο και συγκεκριμένα τον έμπειρο Πεσιτς ή αν θες να ρισκαρεις τον ανερχόμενο Τζορτζεβιτς (που τον σπρωχνει και το Σερβικο λόμπυ...) ή θα κοιτάξεις μέσα στη χώρα που ή θα επιλέξεις τον έμπειρο Μαρκόπουλο ή θα ρισκάρεις με τον ίςως ανερχόμενο Πρίφτη. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο προς συζήτηση για τον πρώτο προπονητη και είμαι κατηγορηματικός! Ο πρωτος προπονητης πρεπει να πλαισιωθεί κι ο ενας βοηθός πρέπει παση θυσία να είναι ο Σάρρας για να χτίσουμε πανω σε αυτον και να γεμισει κύρος ο πάγκος! Κι ο άλλος ας είναι ο Μανωλόπουλος που ξερει ηδη την ομαδα για να υπαρχει συνέχεια. Με αυτον τον συνδιασμό των βοηθων λοιπόν θα επέλεγα πιο έμπειρο προπονητη οπότε ή Πέσιτς ή Μαρκόπουλο.

    Θα Συνεχισω με το ρόστερ για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Από τους ξένους που ήδη υπάρχουν η γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να μείνει κανένας απολύτως!!! Και να μην ακούσω για Γκιστ όταν θα τελειώσει η τιμωρία του γιατί στην ουσία αυτός πρόδωσε την ομάδα σε μια πολυ δύσκολη χρονιά και έδειξε ανευθυνος για τέτοιου βελινεκους ομάδα, άρα ας συνεχισει κάπου που φτάνουν τα πόδια του...
    Η ομάδα κατεβαίνει στους αγωνες με 12 παιχτες, 6 Έλληνες και 6 ξένους συν 3-4 εφευδρικους για να συμπληρωνουν 15-16αδα. Οι 6 Έλληνες αποτελουν τον βασικό κορμό της ομάδας μαζι με τους 3-4 συμπληρωματικους που προκειται πάλι για Έλληνες ελπιδοφορους που προετοιμάζονται να πάρουν ρόλο όταν έρθει η σειρά τους η οποία δεν αργει και πολύ....
    Αυτοι οι έλληνες λοιπόν είναι: Διαμαντιδης, Καλαθης, Παππας, Γιανκοβιτς, Φωτσης, Μαυροκεφαλιδης.
    Οι 3-4 συμπληρωματικοι είναι: Χαραλαμπόπουλος, Μποχωριδης, Λουτζης, Παπαγιαννης (ο Διαμαντακος πρέπει να δωθει δανεικός κι ο Κονιαρης ας μεινει στην ομαδα κι αυτός)
    Οι ξένοι που θα έρθουν θα πρέπει να αγωνιζονται στις παρακάτω θέσεις:
    Α: Πλειμεικερ. (πρόταση: Γκορντον τον περσινό της Γαλατά που τραυματιστηκε και δεν ξερω που βρίσκεται και σε τι κατάσταση... Στην ουσία ενα πλειμεικερ σκληροτράχυλο αλλά με καλό σουτ 3ποντων)
    Β: Τριάρι. (πρόταση: Ντεζουαν Τομπσον)
    Γ: Τεσσάρι. (πρόταση: Τομπκινς ή Ματσβαν)
    Δ: Πεντάρι ψηλό κλασσικό. (Λάμπε ή Πλάις)
    Ε: Πεντάρι Αθλητικό. (Γιανκ ή Μμπάκουε)
    ΣΤ: Η έκτη μεταγραφή μπορεί και να περισσευει... Προσωπικά θα επέλεγα ένα ανερχόμενο Τεσσάρι ακόμα. (Βεζενκοφ)

    King Bill

    συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή