Athlenda

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΕΧΟΥΜΕ «ΣΕΙΡΑ»..



Το ανανεωμένο Hoopfellas αναλύει τα όσα είδαμε στον πρώτο τελικό της Α1 και προετοιμάζει το έδαφος για το δεύτερο, μεγάλο ματς.. 




Νομίζω ότι έγινε κατανοητό από όλους πλέον ότι έχουμε «σειρά».. Και μάλιστα μια τέτοια με μεγάλο ενδιαφέρον και δύο Έλληνες προπονητές οι οποίοι μας δίνουν μια επίσης πολύ ενδιαφέρουσα μάχη σε υψηλό επίπεδο τακτικής. Το σκορ είναι 1-0. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Δύο-τρείς κουβέντες για το performance των δύο ομάδων..



Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια σειρά αγώνων. Κέρδισε ένα ματς το οποίο έδειχνε να στραβώνει. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν έτοιμος και είχε ορμή.  Απέναντι στο μίνι-φάντασμα της περιφερειακής αστοχίας που στοιχειώνει την ομάδα των τελευταίο καιρό.
Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε μια κατάσταση με το έτσι θέλω. Πως μεταφράζεται αγωνιστικά αυτή η φράση..; Κατοχές. Με 17 παραπάνω ευκαιρίες για σκορ δε χάνεις, τουλάχιστον σε ελληνικό ντέρμπι. Μιλάμε για ισοπέδωση, κάτι ανάλογο σαν να περνάς πάνω από τον αντίπαλο κάνοντας επίδειξη φυσικής υπεροχής. Και δεν είναι μόνο το «φυσικό κομμάτι» και η νευρικότητα που προκάλεσε στον Παναθηναϊκό η συνέπεια των ερυθρολεύκων στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι και ο τρομερός αριθμός των 3 λαθών σε τέτοιο ματς, με τη πίεση (υπόψιν) πάντα στους γηπεδούχους. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός δημιούργησε έναν δρόμο που δεν ήταν ορατός μετά από ένα σημείο.


Η αίσθηση που μου άφησε το παιχνίδι αναφορικά με την αξιολόγηση της ερυθρόλευκης επίθεσης είναι ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δε πήρε αυτό που ήθελε από τις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου και αναφέρομαι στη close out επίθεση και στις απομονώσεις των Πρίντεζη (ποστ και close outs όπου ο Φώτση δεν έχει πλέον τα πόδια να τον μείνει μαζί του ειδικά όταν ο φόργουορντ του Ολυμπιακού χρησιμοποιεί αλλαγή κατεύθυνσης) και Σπανούλη. Φιλτράροντας την όλη κατάσταση καταλήγουμε στο ότι η αστοχία των ερυθρολεύκων από την περιφέρεια (ξεκίνησαν με 0/13 τρίποντα) επέφερε σημαντικό χτύπημα στο spacing των Πειραιωτών και βοήθησε τον Παναθηναϊκό σε αρκετές περιπτώσεις να μετακινεί την άμυνα του ένα βήμα πίσω παίζοντας πιο κλειστά. Αυτό το υπέρ των πρασίνων διαμορφωμένο πλαίσιο άλλαξε μόνο όταν ο Ολυμπιακός (πατώντας στο 3-men rotation του Μανωλόπουλου στη γραμμή ψηλών) εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές ανάσες (πλήρη έλλειψη δευτέρων αλμάτων και αντοχής στη μάχη θέσεως στο έδαφος) των ψηλών του Παναθηναϊκού δημιουργώντας δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά και όταν..


.. πάτησε στο παρκέ ο Κώστας Σλούκας.  Ήταν ο παίχτης που άλλαξε το μομέντουμ λειτουργώντας ιδανικά ως game changer. Ο Σλούκας είναι «μάσκας».. Μπορεί να φορέσει το προσωπείο του scoring-guard που όλοι οι προπονητές θέλουν να βγάζουν από τον πάγκο τους για να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα ή να μπεί στο γήπεδο φέρνοντας μαζί του το σπουδαίο playmaking του το οποίο πλέον χαρακτηρίζεται απλά ως εντυπωσιακό σε καταστάσεις transition. Τη Κυριακή μάλιστα κεφαλαιοποίησε για μια ακόμη φορά τη σπουδαία βελτίωση που έχει κάνει σε επίπεδο εκρηκτικότητας (ποδιών γενικότερα) από πέρυσι όντας ο παίχτης που πόνεσε τον αντίπαλο δημιουργώντας ρήγματα με τις διεισδύσεις του και φτάνοντας μέχρι τέλους. Ο Σλούκας είναι ένα από πιο ποιοτικά γκαρντς που μπορεί να φέρει μια τοπ-ευρωπαϊκή ομάδα από τον πάγκο της και δικαιολογημένα κατέχει υψηλή θέση στη wish list του Ίβκοβιτς για τη νέα σεζόν.




O Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένος στο Φάληρο. Η ομάδα είχε ετοιμαστεί για να κάνει ένα σωστό τακτικά παιχνίδι έχοντας χαράξει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις στο παρκέ. Είναι σημαντικό πλέον ότι οι πράσινοι υπό τον Μανωλόπουλο δε παίζουν στον αυτόματο το ίδιο μπάσκετ κάθε βράδυ αλλά προσαρμόζονται ανάλογα με τον αντίπαλο, αποκωδικοποιώντας και χτυπώντας πάνω στους στόχους που το staff έχει κυκλώσει.



Από την αρχή της σεζόν υπογραμμίσαμε ότι ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας «έχανε» σημαντικά σε αμυντικό ριμπάουντ και άμυνα στο ποστ με το δίδυμο Μαυροκεφαλίδη-Φώτση στη φροντκόρτ. Ενώ λοιπόν στην Α1 το δίδυμο αυτό είναι επαρκέστατο σε φυσικό/αθλητικό επίπεδο, στην Ευρωλίγκα και δη στο ανώτερο επίπεδο αυτής, υστερεί (για αυτό και επιμέναμε από την αρχή για δίδυμο Λουκά-Γκιστ και Φώτση-Μπατίστα στη frontcourt). Ο Ολυμπιακός λοιπόν δίνει στον Παναθηναϊκό μια σειρά στο ανώτερο επίπεδο της Ευρωλίγκας για αυτό η εικόνα που είδαμε στο Φάληρο κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί. Ενώ λοιπόν η πλαστικότητα του Λουκά, τα μαλακά του χέρια και το πολύπλευρο πρόσωπο-πλάτη παιχνίδι του (το οποίο δεν υπάρχει σε άλλον Έλληνα ψηλό) βάζουν δύσκολα σε οποιονδήποτε αμυντικό ψηλό, οι πράσινοι χάνουν σε άμυνα ψηλά, ριμπάουντ και γενικότερα τόσο σε «θέσεις» όσο και σε rim protection.  Το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ ήταν αυτό που γονάτισε τους πράσινους στο πρώτο ματς. Και χωρίς τον Μπατίστα δύσκολα θα μείνουν όρθιοι στη σειρά..


Ο Μανωλόπουλος παίρνει αρκετά καλό βαθμό στον πρώτο τελικό της σεζόν. Ήταν διαβασμένος και ΚΥΡΙΩΣ (πολύ σημαντικό στοιχείο για εμένα προσωπικά που διαχωρίζει την έννοια της λέξης «κόουτς» από άλλες όπως του διαχειριστή, recruiter  ή αυτού που ετοιμάζει τα ματς) είχε παρέμβαση. Η άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε σε ένα σημείο όπου τα πάντα γκρεμίζονταν γύρω του βοήθησε την ομάδα του κατοχή με κατοχή να ξανασταθεί στα πόδια της και να γυρίσει στο παιχνίδι. Προσπάθησε να πάει βαθιά για να καλύψει τις απουσίες του (αν και περίμενα και ένα σχήμα Χαραλαμπόπουλο-Γιάνκοβιτς στα «φτερά») όμως οι πράσινοι έχασαν πολύ αίμα από την πληγή του αμυντικού ριμπάουντ. Μη ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει στην ίδια έδρα παιχνίδια με σπουδαίους προπονητές και ρόστερς πολύ πιο εύκολα.. Καλά στοιχεία λοιπόν από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο ο οποίος είχε από την αρχή την ψήφο μου και μέχρι σήμερα τον αξιολογώ με πολύ καλό βαθμό.


Ο Παναθηναϊκός «πονάει» τα λεπτά που ο Νέλσον παίρνει ανάσες. Χωρίς το δυνατό κορμί του Παππά και λίμπερο-Γκιστ οι πράσινοι χάνουν σε αμυντική αποτελεσματικότητα και πλέον (ελλείψει Μπατίστα-Γκιστ) και σε αμυντικό ριμπάουντ μιας και ο Αμερικανός PG είναι ίσως ο καλύτερος ριμπάουντερ που διαθέτουν αυτή τη στιγμή. Μου άρεσε αρκετά η επιλογή του Μανωλόπουλου να επιτεθεί σε πολλές καταστάσεις με γρήγορη προωθητική ντρίμπλα του Νέλσον φτάνοντας μέχρι τέλος, επιλογή που εκτός των άλλων δημιούργησε 3 ελεύθερα εύστοχα τρίποντα για τους πράσινους και θα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματική εάν ο Αμερικανός τελειώνει με μεγαλύτερη συχνότητα τις φάσεις αυτές. Το θετικό για τους πράσινους είναι ότι φαίνεται να βρίσκουν και πάλι (μετά τη Gist-area) τον παίχτη που μπορεί να αμυνθεί στον Σπανούλη μιας και ο σούπερ-σταρ των ερυθρολεύκων φαίνεται να νιώθει άβολα απέναντι σε έναν γκαρντ πιο «φυσικό» και γρήγορο από τον ίδιο. Θα δείξει η συνέχεια βέβαια, το ζευγάρι αυτό είναι σημαντικό στην εξέλιξη της σειράς.


Overall. Ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος στη κακή του βραδιά και κέρδισε ένα δύσκολο ψυχολογικά ματς πετώντας το μπαλάκι στον αντίπαλο. Credit στον κόουτς Σφαιρόπουλο που διαχειρίστηκε με καθαρό μυαλό το κακό ξεκίνημα της ομάδας του μεταφέροντας αυτή την ηρεμία και στους παίχτες του. Πλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία τη Τετάρτη να ακουμπήσουν τον τίτλο. Έχω την εντύπωση όμως ότι θα πρέπει να σουτάρει κάπως καλύτερα από το ..24% στο τρίποντο για να βάλει πίεση στον αντίπαλο.


Τώρα, από τον Παναθηναϊκό είδαμε σωστή προσέγγιση και δικαίωση της προ-τελικών εκτίμησης μας ότι θα έχουμε «σειρά». Η απουσία του Μπατίστα κόστισε πολύ καθώς εκτός της μαύρης τρύπας στο αμυντικό ριμπάουντ, η ομάδα ενώ έψαχνε απεγνωσμένα δε βρήκε ποτέ δύο σίγουρους πόντους για να σπάσει το ορμητικό σερί του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο. Ο Ουρουγουανός (με όλα τα μείον του) τα προσφέρει αυτά.. Ο Σλότερ φαίνεται πως είναι ο μοναδικός παίχτης που δε μπορεί να ακολουθήσει στο νέο πιο aggressive style της ομάδας (η οποία έχει τόσο ανάγκη 2-3 σουτ κάθε βράδυ) και το δίδυμο των νεοφερμένων Αμερικανών θέλει σίγουρα χρόνο. Το δεύτερο ματς πλέον είναι το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς για όλους στον Παναθηναϊκό. Μερικές φορές στη ζωή απλά ΠΡΕΠΕΙ. Είναι στιγμές που απλά ΠΡΕΠΕΙ για έναν άντρα να σταθεί όρθιος και να κάνει αυτό που χρειάζεται. Αυτή η στιγμή για την ομάδα του Παναθηναϊκού είναι τη Τετάρτη. Και δε δικαιολογείται τίποτα λιγότερο από μια εμφάνιση με το μαχαίρι στα δόντια..




Υ.Γ: Ο τρόπος με τον οποίο συσπείρωσε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έναν σύλλογο με καταρρακωμένο ηθικό κατά τη γνώμη μου αποτελεί το highlight της καριέρας του. Μετά τα ..λαμπόγυαλα του Χάκετ, το τραγικό ομαδικό μπάσκετ και το 1-3 της Σάσαρι βγήκε μπροστά με ασυνήθιστη για αυτόν ηρεμία και κάλεσε οπαδούς-συμπαίχτες-προπονητές (γνωστή η κόντρα του ιδίου από την αρχή της σεζόν με τον Μπάνκι) να γίνουν ένα για να γυρίσουν μια χαμένη φαινομενικά κατάσταση. Η ΕΑ7 είναι πλέον στο 3-3..

329 σχόλια:

  1. Kρατάει ο Ντουράν, 40-39 στο ημίχρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας αναψες φωτιες τωρα με τα περι Σλουκα και Ιβκοβιτς, σαδισταρα Τζιμ.

    Με γεια ο καναπες, και εις ανωτερα, μπραβο και για το mobile friendly site.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ότι πολλά ζητάω, αλλά θα περίμενα από τον Ίβκοβιτς να μην κάνει κάτι τόσο unfair στον σύλλογο με τον οποίο έχει και τις 2 του Ευρωλίγκες τώρα που δε μπορεί να ακολουθήσει στα λεφτά. Θα πέσει πολύ στα μάτια μου (ως άνθρωπος)
      Αλεξ 7

      Διαγραφή
    2. Αδερφε δεν υπαρχουν αυτα. Ειδικα σε ο,τι εχει να κανει με Σερβους. Σκληροι ανθρωποι. Αλλα δεν υπαρχουν αυτα γενικα στο επαγγελματικο μπασκετ.
      Μας εκανε το ιδιο σε μικροτερη κλιμακα με τον Περπε περσι, ετσι?
      Δε θα πεσει στα ματια μου, αλλα θα τα παρω στο κρανιο, σιγουρα.

      Δεν πιστευω οτι θα γινει, παντως. Ο Σλουκας δειχνει να παιρνει αυτο που θελει (του χρονου θα ερχεται ο Σπαν απο τον παγκο) ενω θα παρει και καλα λεφτα.
      Αν παει Εφες θα ειναι αλλαγη του Ερτελ (και θα υπαρχουν αλλοι 2 τουρκοι τουλαχιστο με μεγαλυτερη ευνοια επειδη ειναι κορμος της Εφες).

      Στην τελικη, προτιμας να μοιραζεσαι χρονο με καποιον Ερτελ η να εισαι 1ο/2ο βιολι στην ομαδα (σου και) του Σπανουλη?

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    3. Ναι ακριβως ... Η ομαδα ειναι του Σπανουλη αυτος ειναι ο πιο κομβικος παικτης .....Για γελεια και για καλαματα !!

      Διαγραφή
  3. Τζιμ χαιρετω. Πολυ ωραιο αρθρο. Θα ηθελα την γνωμη σου για Σασαρι και συγκεκριμενα τρεις παικτες. Νταισον ( ειχες γραψει αρθρο- αλλα φαινεται ποκυ επιπολαιος, ουτε τα λευ απ δεν βαζει), Ρακιμ Σαντερς μου χει κανει πολυ καλη εντυπωση και Σειν Λαβαλ....

    Alphonso "The Bull" Ford

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όμως παιδιά, ο Σλούκας μοιάζει να κολλάει τέλεια στην Εφές και όχι στη Φενέρ. Ο Τζάνινγκ πιθανόν θα αποχωρήσει, οπότε γιατί όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως βλέπει ο περισσότερος μπασκετικός κόσμος ο Μανωλόπουλος κάνει αρκετά καλή δουλειά. Γιατί λοιπόν να συζητάμε για άλλον κόουτς ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει τελειώσει η σεζόν..; Δηλαδή αν πάρει πρωτάθλημα θα πάρουμε άλλον; Σοβαροί να είμαστε..

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πως ακριβώς θα πάρει πρωτάθλημα Mariο? Η απουσία Μπατίστα είναι κομβική και το 2-0 θα γίνει σχετικά εύκολα. Δεν βλεπω τον τροπο να πάρουμε νικη εκτος αν προκύψει μεγάλο ποσοστό στα τρίποντα και αστοχία του ολυμπιακου.

      Διαγραφή
  6. O Παναθηναικος ειχε οντως τεραστιο προβλημα στο reebound!
    Aυτο φανηκε απο την αρχη με χαρακτηρηστικο παραδειγμα στα πρωτα λεπτα τη φαση οπου ο Οσφπ αστοχει σε 2 διαδοχικα τριποντα και εν συνεχεια με δευτερη προσπαθεια σκοραρει ο Ντανστον!
    Η ρακετα των πρασινων ηταν δεδομενο οτι θα αντιμετωπιζε προβλημα με τον Φωτση οπου ειναι πια κοντα στα 35 και τον Λουκα μονο!
    Γκιστ-Μπατιστα θα εδιναν λυσεις στο reebound!
    Xωρις την παρουσια τους θα συνεχισει να υπαρχει αυτο το προβλημα που υπηρχε ολοκληρη τη χρονια ακομα και οταν επαιζαν οι 2!
    Ο Μανωλοπουλος κανει πολυ καλη δουλεια!
    Καταφερε να βγαλει μπροστα Νελσον και Λουκα και ισως αυτες οι εμφανισεις να δωσουν αλλη μια ευκαιρια στους παιχτες(κυριως στον αμερικανο!)
    Θα το παλεψει ο ΠΑΟ αλλα νομιζω δυσκολα θα βγει ξανα πρωταθλητης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά είναο οριστικό ότι προπονητής του χρόνου για τον ΠΑΟ θα είναι ο Σάσα Ομπράντοβιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα στην παρέα.
    Μεγάλο ρόλο παίζουν και τα φάουλ στη σειρά εκτός από τα ριμπάουντ. Όταν το βασικό (και μοναδικό 5αρι σου φοβάται-λογικό-να κάνει φάουλ, τότε δε μπορείς να κόψεις και το ρυθμό παικτών όπως ο Ντάνστον και ο Χάντερ.
    Λόγω έδρας περιμένω πιο αποτελεσματικό στα ριμπάουντ και γενικότερα ένα πιο αποτελεσματικό αμυντικό σχέδιο για την φροντκόρτ του Ολυμπιακού.
    Τζιμ, παρά το νεαρό ηλικίας, πιστεύεις πως θα μπορούσε να πάρει ο Παπαγιάννης κάποια λεπτά; Ρωτώ με αφορμή και προηγούμενο ποστ σου, όπου δικαιολογημένα εξυμνούσες το πόσο καλό έχει κάνει ο coach Μανωλόπουλος με το rotation των 11-12 παικτών.

    Χρίστος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Τζιμαρα, ωραία η ανανέωση. Άντε και σε φόρουμ!
    Υγ: χορηγός εγώ, στα έχω ξαναπεί!
    Πες μια κουβέντα και για nba...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναφέρθηκε από πολλούς στην πρηγούμενη ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Bαλένθια-Ρεάλ 88-88 και παράταση (δε μέτρησε καλάθι της Βαλένθια στην εκπνοή)

    έκανε κι η Ρετζιάνα το 3-3... μέχρι Ιούλιο θα βλέπουμε μπάσκετ φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα...
    Μόνο εμένα με έχει ζαλίσει λίγο ο καναπές?? :P χαχα(θα τον συνηθίσει ελπίζω το μάτι,μάλλον τα βιβλία πίσω φταίνε..)

    Ο Σλούκας έχει ανέβει πάρα πολύ...
    Το ότι είχε χαρακτήρα και guts ο παίκτης το είχαμε πάρει χαμπάρι από το 12' αλλά πλέον κάνει ανέβασμα σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.
    Απλά δεν νοείται ο Όσφπ να μην δώσει γη και ύδωρ για να τον υπογράψει...

    Πολύ καλά μαντάτα και για την εθνική μας την οποία έχω αρχίσει να οραματίζομαι και ανυπομονώ για τα πρώτα φιλικά ενόψει Eurobasket(η μαχη μεταξύ Γαλλίας-Ισπανίας-Σερβίας και εμάς??!! να αναμένεται συναρπαστική..)

    -Έχει γίνει πιο εκρηκτικός.Απέναντι σε πιο ψηλούς αντιπάλους συνήθιζε να δοκιμάζει σουτάκι από μέση απόσταση,πλέον τους παίζει στα πόδια και δοκιμάζει να τρυπήσει στο καλάθι.
    -Ανεβασμένα slashing abilities.Καλύτερο διάβασμα της άμυνας,δεν διστάζει να χωθεί και να τελειώσει στο βαμμένο,βελτίωση στην επαφή με το καλάθι.
    -Εντυπωσιακή ανάπτυξη του στο transition παιχνίδι.Δείχνει πιο γρήγορος και ξεχύνεται ταχύτατα,χρησιμοποιεί εξαιρετικά αλλαγές κατεύθυνσης με την ντρίπλα και το σώμα του,ενώ έχει εξαιρετικό courtvision που του επιτρέπει καλές πάσες.
    -Στις καλές του μέρες είναι πολύ καλός και στην άμυνα.Έχει τη διάθεση να παλέψει..
    Αν δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα και φτιάχνοντας ακόμα πιο πολύ τις τοποθετήσεις του(και τον κορμό του ώστε να είναι πιο ανθεκτικός σε επαφές) μπορεί να είναι πλήρης και στις 2 πλευρές του παρκέ αντέχοντας σε καλά αμυντικά στάνταρ για πολλά λεπτά.

    Νομίζω την επόμενη διετία θα φανεί το σε ποιο status μπορεί να ανέλθει και ήδη ορεγόμαστε πολλά σαν Έλληνες φίλαθλοι.Φυσικά και δεν ονειροβατούμε απλά μετά από μια καλή εμφάνιση,αλλά χαιρόμαστε να βλέπουμε ουσιαστική άνοδο από έναν Έλληνα γκαρντ προιόν της σχολής μας.
    Θαρρώ πως αν ξυπνήσει περισσότερο τα scoring insticts του(σε 2-3 χρόνια από τώρα ειδικά σε έναν Όσφπ δίχως τόσο πολύ ενεργό Σπανούλη θα του το ζητήσει η ομάδα) παίρνοντας τα σουτ που του δίνει η άμυνα(αφού το έχει) και βρίσκοντας το mode που πρέπει στο παιχνίδι του μπορεί να κάνει establish στο επόμενο level.

    Για το αυριανό παιχνίδι...απλά τα πράγματα.2-0 και η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος ή 1-1 και τα φαντάσματα αρχίζουν το πάρτι...
    Θα διαφωνήσω λίγο με το "πρέπει" σου Τζιμ.Νομίζω το πρέπει μπαίνει σαν ταμπέλα πάνω από τα κεφαλια των ερυθρολεύκων ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.Μια ομάδα που χρωστάει στον εαυτό της κάποια πράγματα και στην ουσία βρίσκεται σε άλλο status από τον αντίπαλο δεν μπορεί να επιτρέψει να αμφισβητηθεί ξανά,ΠΡΕΠΕΙ να νικήσει.
    Αντίθετα οι πράσινοι μπήκαν σε ένα άλλο τριπάκι,αλλάξαν προπονητή,αναθεώρησαν πρότζεκτ,βρήκαν τραυματισμούς...
    Φυσικά και οι 2 το θέλουν,ο Πάο πάντα ξέρει να πολεμάει,το Οάκα μπορεί να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα αλλά το ΠΡΕΠΕΙ έτσι όπως το βλέπω εγώ είναι στις πλάτες τους Όσφπ.Ξεκάθαρα...Νομίζω και το μεγαλύτερο "μπορώ".Κάπως έτσι αν καταφέρει και αποτύχει οι συνέπειες θα είναι πραγματικά ολέθριες.

    Είναι πολύ κομβικό το ματς αύριο και το έχουν καταλάβει όλοι..
    Πιο ανταγωνιστικός από ότι περίμενα ο Πάο,παρουσίαζοντας πολύ καλό τακτικό πλάνο και πολύ καλή άμυνα,πάρα πολύ καλή(κρίνοντας και από τις προσδοκίες).Ίσως άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι.Πλέον,πρέπει να υπερβάλει εαυτόν,είναι πολύ μεγάλος ο φόρτος στο ρόστερ..
    Νομίζω πως αν ο Όσφπ βγάλει τα απαραίτητα ποσοστά ενέργειας,ευστοχίας και σοβαρότητας ο Πάο πολύ δύσκολα θα αντέξει(πόσω μάλλον σε ολόκληρη σειρά..) ειδικά όταν με λίγες λύσεις μοιάζει πλέον και πιο ευανάγνωστος για τον Σφαιρό που θα έχει ετοιμάσει καλύτερο πλάνο στο πώς σταματάς τον Μαυροκεφαλίδη ή χτυπάς τον Φώτση στα closeout.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ε εντάξει, αν δεν την πάθουμε τώρα την καρδιά μας, δε θα την πάθουμε ποτέ

    100-103 με τρίποντο σε νεκρό χρόνο η Ρεάλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα και με γεια ο italian leather sofa!

    Θα μπορούσε ο Χαραλαμπόπουλος να κατέβει στο 4 (stretch-4)? Όχι μόνο για τη σειρά αλλά γενικότερα, με προϋπόθεση φυσικά τη μυική ενδυνάμωση, ως διάδοχη κατάσταση του Φώτση.

    Νώντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε παιδια πόσο θα γούσταρα Ντούμπλιεβιτς στον Ολυμπιακό.

    πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε για αστείο. Σοφτ και παρατηρητής στην άμυνα

      Διαγραφή
  16. o Περπερογλου βαλει δεν βαλει καλαθια εχει αβαντα απο τους εδω δημοσιογραφους οτι και καλα αυτος εκανε την διαφορα,αυτος με τα καλαθια του την εσωσε κ.α.Οποτε τους συμφερει γραφουν και για αλλους π.χ οταν ο Λασμε ειναι αποντος το κανουν ειδηση,σημερα παλι δεν εγραψαν τιποτα.Ειδα τυχαια τους συνολικους ποντους των παιχτων και απορησα τουλαχιστον για τον Ερτελ θα αξιζε η αναφορα. Τα δεκάλεπτα: 19-28, 48-50, 66-64, 81-81, 95-92
    Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 3 (2ρ.), Οσμάν 5 (0/2τρίπ., 5ρ., 2κλ.), Περπέρογλου 9 (3/5δίπ., 1/7τρίπ., 6ρ., 3ασ., 1κλ., 4λ. σε 30:22), Μπατούκ 4 (1/3τρίπ., 3ρ., 2κλ.), Σάριτς 15 (4/6δίπ., 2/4τρίπ., 1/2β., 14ρ., 2ασ.), Κρστιτς 17 (4/7δίπ., 9/10β., 7ρ., 3λ.), Λάσμε 10 (4/7δίπ., 2/2β., 4ρ., 2κλ., 3λ.), Τζάνινγκ 7 (1/6τρίπ., 2ρ., 3ασ., 2λ.), Ερτέλ 25 (3/7δίπ., 6/7τρίπ., 1/2β., 2ασ., 3λ.)
    Καρσίγιακα (Σαρίτσα): Παλάσιος 4 (6ρ., 3ασ., 2λ.), Χερσέκ 1, Στρόμπερι 16 (3/8δίπ., 1/4τρίπ., 7/13β., 7ρ., 3λ.), Κοτς 2, Ντίξον 26 (3/7δίπ., 5/12τρίπ., 5/8β., 7ρ., 5ασ., 3κλ., 4λ.), Βεϊσέλογλου 2, Σονσιρμά, Γκέιμπριελ 10 (2/5δίπ., 2/3τρίπ., 4ρ., 2λ.), Ναλγά 6 (2ρ., 2ασ.), Ντίμπλερ 19 (2/4δίπ., 5/9τρίπ., 2ρ.), Σεντούρκ 6 (2/4τρίπ., 2ρ., 2ασ.)

    Υ.Γ ο Σουλης με απογοητευει τελευταια συνεχεια κανει παραπονα για την διαιτησια χωρις λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Σουλης ειναι πεσμενος. Φαινεται απογοητευμενος και κουρασμενος. Αλλα σκεψου οτι ειναι ανθρωπος, δεν ειναι μηχανη και εχει καποια ηλικια. Δεν εχει το κινητρο που ειχε παλιοτερα, λογικο ειναι. Επισης ειναι βεβαιο οτι δεν μπορει να κριθει προπονητικα καποιος που παιζει με ψηλους το Λαγνκφορντ, το Μαργαριτη και το Χαριτοπουλο και τεσσαρι το Δεδα. Ειναι αδικο να τον κρινεις απο την αποδοση του ΠΑΟΚ αυτης της εποχης. Παντως η χθεσινη διαιτησια ηταν για γελια. Εχει δικιο που κανει παραπονα. Ακομα και με αυτη την ομαδα και με τη δικη του χαμηλη αποδοση θα επαιρνε το παιχνιδι με 50-50 διαιτησια.

      Διαγραφή
    2. Απο τη στιγμη που δε τον αφησαν να ερθει Πειραια μοιάζει να γέρασε 10 χρονια. Και για να προλαβω τους καλοθελητες, δεν αναφερομαι μονο στη περιπτωση του Ολυμπιακου και το αντιστοιχο να συνεβαινε (να τον ηθελε ο Παναθηναικος και να μην τον αφηναν), ιδια καταληξη θα ειχε. Ειχε μια ευκαιρια, που επρεπε να την ειχε παρει πιο παλια, και δε του επετρεψαν να ζησει το ονειρο (πρωταγωνιστρια ομαδα στην Euroleague).
      Κριμα....

      Διαγραφή
  17. 2 απλές επισημάνσεις γιατί βλέπω πολλοί ζουν με το όνειρο να αποδυναμωθεί ο ελληνικός κορμός του ολυμπιακού:1)η περίπτωση σλούκα είναι κλασική περίπτωση όπου στο τέλος τα βρίσκουν-ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο..και δεν είναι τόσο το οικονομικό αλλά ο ρόλος-ματς όπως της κυριακής φέρνουν το Σλούκα σε αυτό που ζητάει. 2)η σειρά έχει ψωμί αλλά πριν νικηθεί ο οσφπ από πιθανό κόμπλεξ θα έχει πέσει ο Παο γιατί απλά δεν βγαίνουν τα κουκιά εως και 5ο ματς με τέτοιους μέσους όρους λεπτών συμμετοχής βασικών παιχτών.Αυτά

    υγ:Η παράλληλη απουσία Μπατίστα -Παπαπέτρου με βάζει σε πονηρές σκέψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τι πονηρες σκεψεις δηλαδη;

      Διαγραφή
    2. ΌΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΖΕΥΓΆΡΙ...

      Διαγραφή
    3. xaxaxa...έχω ακούσει ότι εμπλέκονται και οι Irving and love στην όλη φάση...

      Διαγραφή
  18. Με γεια το νεο σκηνικο Τζιμαρα!

    Για το παιχνιδι, δυσκολα θα ειναι τοσο αστοχος ο Ολυμπιακος ξανα. Να δουμε ομως πως και υπο την νεα προπονιτικη ομαδα βοηθαει το ΟΑΚΑ (αν κατηφοριζει οπως με Ιβανοβιτς). Αν ο Σλοτερ για παραδειγμα βαλει 5 τριποντα και ο Παναθηναικος βρει ρυθμο δυσκολα σταματαει.
    Ολα αυριο θα τα δουμε και μακαρι να μην εχουμε παρατραγουδα παλι.
    DR34M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αναρωτιεμαι αν ο τροπος που φορτωθηκε με φαουλ χθες ο Μαργαριτης (μοναδικος παικτης του ΠΑΟΚ που μπορει να παιξει στοιχειωδη αμυνα το Βεζενκοφ) ειχε σχεση με την παρουσια του προεδρου των Γκριζλις στο Αλεξανδρειο. Μαλλον τον περνανε για χαζο τον αμερικανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ με τον Peris. Το «πρέπει» είναι στην πλευρά του Ολυμπιακού κι εκεί θα μείνει μέχρι το τέλος. Αυτό το «αν όχι και τώρα, πότε;» κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων. Πάντως, ο Σφαιρόπουλος δείχνει ικανός να διαχειριστεί την πίεση παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δείχνει να μην είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Ο ΠΑΟ έχει όλου του κόσμου τα ελαφρυντικά, ακόμη και σε περίπτωση σκούπας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστούν. Δεν έχει, λοιπόν, το παραμικρό άγχος. Θα ρίξει την ζαριά του κι ό,τι κάτσει. Εύχομαι σήμερα να μην έχουμε άλλες ομορφιές πάλι.

    Σχετικά με το θέμα του προπονητή στους πράσινους. Γράφονται ονόματα δεξιά κι αριστερά αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τον προσανατολισμό της νέας χρονιάς. Η σειρά θα έπρεπε να είναι α) στόχοι, β) επιλογή προπονητή και γ) στελέχωση. Αφρούλα, δεν ξηγήθηκες όμορφα. Γράψε ό,τι ξέρεις κι άσε τα μισόλογα.

    Κάπου διάβασα ότι η Εφές θα αφήσει ελεύθερο τον Ντρέιπερ ο οποίος για μένα ήταν ο πιο σταθερός της παίκτης φέτος. Δεν ξέρω το κασέ του. Ίσως πρέπει να τον κοιτάξει ο Ολυμπιακός αν αποφασίσει να αλλάξει τον Λαφαγέτ.

    Ο Γιουλ παίζει να είναι ο πιο υποτιμημένος παίκτης στην Ευρώπη. Η βελτίωσή του χρόνο με το χρόνο είναι εντυπωσιακή. Κατά την γνώμη μου αυτός είναι το βαρύ σασί της Ρεάλ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης φαίνεται να είναι άδειοι μετά το F4 και οι τελικοί με την Μπάρτσα θα είναι δύσκολοι γι’ αυτούς.

    Στην ΤΣΣΚΑ ετοιμάζεται η σκούπα. Λίγοι θα γλιτώσουν. Οι Ρώσοι θα βγουν στην αγορά για να καλύψουν πολλά κομμάτια του νέου παζλ.

    Στο ΝΒΑ, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, παίζεται το παιχνίδι «εγώ κι όλοι σας». Μοιάζει απίστευτο ένας παίκτης να πάει όλο το δρόμο μέχρι τέλους σέρνοντας μόνος του το κάρο. Μόνο στα παραμύθια γίνονται αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα για Ντρέιπερ. Θα ήταν ιδανικός και για τον ΠΑΟ: καλός οργανωτής, άριστος αμυντικός

      Διαγραφή
    2. Αγαπημένος του Τζιμ ο συγκεκριμένος. Είπε άλλωστε ότι τον ψήφισε για DPOY φέτος ανοιχτά

      Διαγραφή
    3. Ο Ντρέιπερ είναι ακριβός, ο παο τον χρειάζεται περισσότερο από τους κόκκινους, αλλά...
      Οι κόκκινοι "πρέπει" να το πάρουν κ μάλιστα 3-0, οι απουσίες παππά κ γκιστ ήταν οι πλέον κομβικές, λοτζέσκι (επιθετικά) κ χάντερ (αμυντικά) τα κλειδιά για τους κόκκινους απόψε, οι πιτσιρικάδες για τον παο κ τις ανάσες (χαραλ, παπαγ.).
      Basilsta

      Διαγραφή
  21. Jim, ένα χαρακτηριστικό του ΠΑΟ φέτος, τουλάχιστον επί Ιβάνοβιτς, ήταν οι πολλές κατοχές που είχε στα παιχνίδια του, κατά κανόνα περισσότερες από αυτές του εκάστοτε αντιπάλου (είτε τελικά κέρδιζε είτε ήταν άστοχος και έχανε). Κατά τη γνώμη μου, ήταν και το μόνο ίσως στοιχείο που του έδινε ελπίδες απέναντι σε πιο πλήρεις και πιο ποιοτικούς αντιπάλους, όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Είδαμε όμως στο 1ο παιχνίδι της σειράς να το χάνει αυτό το ατού. Η απουσία του Μπατίστα κανονικά δεν θα έπρεπε να παίζει τόσο ρόλο σε αυτό τον τομέα, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν ήταν και ο φοβερός ριμπάουντερ ούτε ο φοβερός αμυντικός ώστε να να συντελεί τόσο πολύ σε περισότερες κατοχές. Μήπως είναι λάθος η προσέγγιση του Μανωλόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκιστ , Μπατισα, Παππας. Δες του μεσους ορους τους σε ριμπαουντ και κλεψιματα, κανε το αθροισμα και θα βρεις τη διαφορα. Ο Παναθηναικος απλως εμεινε απο παικτες. Τραυματισμοι, ντεφορμαρισματα, παικτες-στοιχηματα που δε βγηκαν. Ηταν αναμενομενο απο την αρχη. Οταν ξεκινας τη χρονια με 5 σταθερες και 10 στοιχηματα δε γινεται να περιμενεις να τελειωσει με πρωταθλημα. Απλα πραγματα. Ας μην το φορτωνουμε αυτο στο Μανωλοπουλο.

      Διαγραφή
    2. Καλα δεν ειναι και Rodman ο Μπατιστα, αλλα περα του οτι λειπει και ο Γκιστ ειναι και θεμα ποσοτητας. Ο λουκας ειναι σιγουρα χειροτερος ριμπαουντερ του Μπατιστα,αλλα οταν ο Φωτσης παιζει 38 λεπτα και ο ΜΚΦ 32 δεν ειναι λογικο να κουραστουν; Ακομα και η αμυνα ζωνης δινει δικαιωματα για περισσοτερα επιθετικα ριμπαουντ. Ο Μανωλοπουλος το παει μια χαρα το καραβι δεδομενων των συνθηκων

      Aleister

      Διαγραφή
  22. α ρε Λεμπρόν, το 'βαλες στοίχημα φέτος να τιμήσεις το 23 που φοράς στην πλάτη. Χαλάλι σου αν είναι να το πάρεις.

    και μια απάντηση σε όλους όσους αμφισβητούσαν τον Μπλατ, Η ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΚΑΒΣ. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το γράφω από τώρα γιατί ακούω και διαβάζω απόψεις υπέρ της παραμονής Μανόλο κλπ. Θέλει προσοχή μάγκες. Όσο παραμορφωτικά μπορεί να λειτουργήσει το έργο του προπονητή σε ειδικές καταστάσεις εις βάρος της εικόνας του, όπως εδώ του Μανόλο, υπό την έννοια ότι υπάρχει ο κίνδυνος να "καεί" δηλαδή να κριθεί άδικα από μία σειρά τελικών όταν έχει του κόσμου τα ελαφρυντικά, άλλο τόσο παραπλανητικά μπορεί να λειτουργήσει η όλη κατάσταση υπέρ των ικανοτήτων του, και μάλιστα με τα ίδια ακριβώς κριτήρια. Δηλαδή, είναι πολύ πιθανό, βλέποντας έναν προπονητή που κάνει απλώς τα αυτονόητα [η μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο αυτονόητα ;] χωρίς πίεση και άγχος για αποτέλεσμα και τίτλο, με ένα κάρο δικαιολογίες και με ρόστερ έιψό και ξένο προς τις επιλογές του καταλήξουμε να υπερτιμήσουμε τις δυνατότητές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ.

      Δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός, που παραμένει ένα από μεγαλύτερα κλαμπς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, να κάνει το σχεδιασμό για τον προπονητή του με βάση του τι θα δείξει κάποιος σε ένα μήνα. Ιδιαίτερα όταν αυτός ο κάποιος είχε προηγουμένως μηδενική εμπειρία ως πρώτος προπονητής και μάλιστα μέχρι πρότινος ήταν ο 2ος τη τάξει assistant (ούτε καν πρώτος δηλαδή).

      Διαγραφή
  24. οσοι βιαζονται στο τεταρτο παιχνιδι θα παρουν την απαντηση τους........οι γουοριορς θα το παρουν ευκολα κιολας το παιχνιδι.....εδω θα μαστε να τα λεμε......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλησπερα και απο μενα,
    Αρκετα ανταγωνιστικος ο ΠΑΟ, περισσοτερο απ' οσο πιστευα.
    Καλες επιλογες απο τον Σωτηρη, αλλα θεωρω πως για να εχει ελπιδες στη σειρα πρεπει να χρησιμοποιηθουν Χαραλαμπο,Παπαγιαννης. Δεν βγαινει παιχνιδι με 30λεπτα ΜΚΦ,Φωτση παροτι ειναι εντυπωσιακος ο ζηλος που βγαζουν.
    Αν συνεχισει με αυτο το ροτεισον ο Σωτηρης η ομαδα θα κλαταρει στο επομενο παιχνιδι.
    Μοργκαν δεν με πειθει μεχρι τωρα και το βλεπω δυσκολο να παραμεινει, εκτος αν το πλανο ειναι να εχουμε μικρο μπατζετ και για του χρονου, και να μεινει μεχρις οτου επιστρεψει ο Γκιστ.
    Σλουκας με τετοιες εμφανισεις ανεβαζει κι αλλο το κασε του, και η τελευταια εικονα παντα μετραει.
    Μανωλοπουλος δυσκολα θα μεινει ως 1ος, εκτος και αν καταφερει να συντελεσει ενα μικρο θαυμα και παρει τη σειρα.

    Υ.Γ. Ωραια η νεα εμφανιση, αλλα το home title δεν ταιριαζει κατα τη γνωμη μου.

    123bong

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα περιμένω απάντηση του Παναθηναϊκού και 1-1. Θα ήμουν σχετικά σίγουρος αν έπαιζε ο Μπατίστα αλλά πλέον χωρίς αυτόν κανείς δε μπορεί να προδικάσει τίποτα. Για τον Μανωλόπουλο αυτό το ματς είναι προαπαιτούμενο ώστε να παίξει τη ζαριά της παραμονής. Αν χάσει δηλαδή με σουίπ, δε θα μετρήσει καν η καλή (πραγματικά καλή) δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα. Beograd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποιος θα στοιχηματίσει σε αυτή την "απουσία"...
    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=130085341

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα. 20 μήνες στον ΔΓ. Νομίζω θα γελάει και ο ίδιος.

      Διαγραφή
    2. Ναι γιατι οι Αγγελοπουλοι δεν εχουν κανει ποτε δυσφηνθστικες ανακοινωσεις για το αθλημα τοσο σε Ελλαδα ακομη και σε Ευρωπη , αλλα ξεχασα οι Αφοι ειναι τα καλα παιδια !!

      Διαγραφή
  28. Ο μόνος ρεαλιστικός στόχος του Παναθηναικου σε αυτά τσ playoff είναι να αποφύγει το sweep που με τον Ιβάνοβιτς στο τιμόνι ήταν δεδομένο.

    Ήταν φυσικά ανέλπιστα καλός στο ΣΕΦ αλλά υπάρχει χάος μεταξύ των 2 ομάδων. Πρέπει οπωσδήποτε να παίξουν όλοι και ο Χαραλαμπόπουλος και ο Παπαγιάννης και ο Μποχωρίδης ώστε να δώσουν έστω και μια ανάσα στους βασικούς. Από αυτούς περιμένω πράγματα από Slaughter πρωτίστως και από Morgan Cooper δευτερευόντως δεν περιμένω τίποτα, πλήρης απογοήτευση.

    Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για σειρά αν δεν γίνει το 1-1 σήμερα, κάτι πολύ δύσκολο. Σίγουρα ο Παναθηναικος δεν έχει άγχος λόγω των ελαφρυντικών αλλά αυτό από μόνο του δεν φέρνει νίκη όταν υπάρχει τόσο μεγάλη ανεπάρκεια και σε επίπεδο ομαδικής συνοχής αλλά και ατομικών δεξιοτήτων διαφόρων παιχτών. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα όταν από απέναντι έχεις τέτοιο step up από το Σλούκα αρπάζοντας τα ηνία, τον σταθερά εξαιρετικό Πρίντεζη, τον "σίγουρο" Λοτζέσκι και φυσικά τον αφυπνισμένο Dunston.

    Ελπίζουμε για το 1-1 σήμερα και πάμε βήμα βήμα μπας και γίνει το θαύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πιστευω καλυτερο θα ηταν να μην σηκωθει ουτε δευτερολεπτο απο τον παγκο ο Σλοτερ σημερα και γενικα ... Δεν παει αλλο με δαυτον!!Μπορει να βοηθησει περισσοτερο ο Μποχω

      Droga

      Droga

      Διαγραφή
  29. Jim αφιερωμένο σε σένα!

    https://www.youtube.com/watch?v=0gpxZSSPvxk

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    Δημήτρης Σέρρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα.. Φοβερό! Ελπίζω να προφτάσει η ..πυροσβεστική.

      Διαγραφή
    2. Άσχετο Jim αλλά είδες την είδηση για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που έφερε η ΕΟΚ για την Εφήβων και τη Νέων; Για πρώτη φορά με εξέπληξε θετικά που τον έφερε μυστικά και προσπαθεί να βγάλει τα χαρτιά του για διαβατήριο μιας και η μητέρα του είναι Ελληνίδα. Ο 19χρονος είναι ταλεντάρα και θα παίξει από τη νέα σεζόν στο Όρεγκον.

      Δες όλα τα βίντεο:

      http://www.nbadraft.net/players/tyler-dorsey

      Διαγραφή
  30. Kαλησπερα παιδια

    Μεγαλος χερας αυτος ο Ντορσει που πανε να του βγαλουν διαβατηριο...
    Ενας παικτης με καλο σουτ παντα λειπει απο το ελληνικο μπασκετ.

    Καλο ντερμπυ να εχουμε...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Jim με γεια την καινούργια σελίδα!

    Μήπως ξέρει κάποιος αυτό το clutch σουτάκι του Σπανούλη που κάνει 1 βηματάκι αριστερα και μετά 2 βηματάκια δεξιά για να ξεμαρκαρστεί και να σουτάρει (ή μάλλον και να σκοράρει) δεν είναι βήματα?

    Φιλικά,
    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Step back three λέγεται. Το κάνουν αρκετοί και στο NBA(ειδικά ο Χάρντεν) απλά ο Σπανούλης το έχει τερματίσει στην Ευρώπη σε καταστάσεις πίεσης...

      Δεν είναι βήματα γιατί ρίχνει την τρίπλα και κάνει το βήμα πίσω πριν την μαζέψει(gather) με τα 2 χέρια για να σουτάρει. Άρα ουσιαστικά κάνει τρίπλα-βήμα πίσω- στήσιμο με το άλλο πόδι και jump shot.

      Δες και τον Λεμπρον στο game winner του κόντρα στους Μπακς φέτος..

      https://www.youtube.com/watch?v=eO-OkI5iXBs

      Δημήτρης Σέρρες.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη ευχαριστώ για την απάντηση,

      απλά ο λεμπρόν στο βίντεο κάνει το βηματάκι και μετά σκάει τη μπάλα. Δηλαδή κάνει 2 βηματάκια. ο σπανούλης έχω παρατηρησει ότι συχνά αφου πιάσει την μπάλα κάνει το ένα βημα αριστερά και μετα 2 δεξιά. Στο nba αυτό δε σφυρίζεται γιατί έχουν ένα βοηθητικό βήμα αλλά δε ξέρω στην Ευρώπη.

      Συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες σήμερα.

      Υ.γ. Πλάκα πλάκα από 2-0 το έχει γυρίσει ποτε ο Παναθηναικός? LoL

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
  32. Δυστυχώς ΔΕΝ έχουμε σειρά...μόνο με θαύμα θα πάρει ματς ο Παναθηναϊκός.Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτει η διοίκηση και να κάνει προσεγμενες κινησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ολη η σειρά μεταφράζεται σε μια φράση : "Ο Παναθηναικός θέλει, αλλά δεν μπορεί" .

    Τόσα απλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απλά ρισπεκτ στην ομάδα για την υπερπροσπάθεια αλλά ήταν φανερό ότι τα κουκιά δεν έβγαιναν με τίποτα. Με έναν μόνο από τους 3 απόντες η ιστορία μπορεί να ήταν διαφορετική αλλά η ιστορία δεν γράφεται με αν. Ας γίνει τουλάχιστον ένας καλός σχεδιασμός του χρόνου για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Πανάξιος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Jim απίστευτη η νέα σελίδα, ειδικά για τα κινητά είναι μεγάλη η διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κριμα παιδια η ομαδα δεν ειναι για πουθενα δεν θα περναμε πρωταθλημα ουτε και στη Λιθουανια να παιζαμε με τη Νεπτουνας ...
    Πρεπει να φυγουν ολοι οι ξενοι αμεσα και να κανουν επιτελους σωστες και προσεκτικες επιλογες στη διοικηση .
    Για να ευθυμησουμε και λιγο τωρα , παικτη σαν τον Σλοτερ δνε εχω ξαναμισησει ετσι στη ζωη μου , μιλαμε δεν θελω να τον ξαναδω ουτε σε βιντεο !!!
    Τελος ειναι ντροπη για την Ελλαδα η ποιοτητα του μπασκετ που βλεπουμε τα τελευταια χρονια απο τις καλυτερες ομαδες της χωρας μας ...
    Ελπιζω του χρονου να δουμε καλο,ποιοτικο μπασκετ απο τις ομαδες και στο τελος να το σηκωσουμε εμεις !!!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ΄τη δικιά σας ομάδα φιλαράκι, γιατί οι άλλοι έχουν παίξει σε 15 τελικούς ευρωλίγκας

      Διαγραφή
    2. Το οτι εχουν παιξει σε τελικους δεν σημαινει οτι παιζουν ποιοτικο μπασκετ το αντιθετο μαλιστα για μενα .Εγω γι αυτο μιλησα οχι για το αν ειναι αποδοτικο

      Droga

      Διαγραφή
    3. οι κοκκινοι δεν παιζουν κακο μπασκετ, ο παο πρεπει να ξαναβρει χαρακτηρα, ξεχνωντας το δδ.

      Διαγραφή
    4. ο ΟΣΦΠ δεν παιζει σπουδαιο μπασκετ ουτε εχει φοβερη ομαδα ο Παο ειναι λειψος και αυτο κανει την διαφορα.Ο Παο του 13 ακομη και του 14 δεν εχανε απο αυτην την ομαδα μεσα στο ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
    5. φιλε ο σλοτερ δεν ηρθε μονος του, καποιος τον εφερε...

      Διαγραφή
  36. Έπιασαν οι προσευχές του Φώτση να κάνει το 2-0 ο Ολυμπιακός. Πλέον υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην αφήσει την τελευταία του πνοή στο γήπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ειδικά ο Φώτσης τα "έφτυσε" φαινόταν σε κάθε φάση ότι δεν άντεχε. Τελικά ο μόνος κερδισμένος του ΠΑΟ είναι ο Λουκάς που ή θα μείνει στην ομάδα ή θα πάρει καλά λεφτά με τις τελευταίες του εμφανίσεις (αν και πιστεύω οτι ήταν και απόφαση του Σφαιρόπουλου να τον αφήσουν να τελείωνει χωρίς βοήθειες τις φάσεις)

    Για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό πιστεύω οτι αν μείνει ο Σλούκας και αντικαταστήσει με έναν Λω τον Λαφαγιέτ και ενα δυνατό 4-5 τον Πέτγουει είναι υποψήφιος και για το νέο φαιναλ φορ

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=D4C23F9E&mode=2 o Σπανουλης και στο δευτερο παιχνιδι δεν ηταν κατι ιδιαιτερο οπως τον ξερουμε, στο πρωτο ειχε -1 σημερα ειχε 3 pir.αλλα στο τελος παλι θα βγει mvp

      Διαγραφή
    2. Για πες μας και πως ειναι ο Διαμαντιδης στα τελευταια ματς με τον Ολυμπιακο. Γιατι τετοια ευαισθησια για τις κακες εμφανισεις του Σπανουλη δεν βλεπω να δειχνετε και για τον Διαμαντιδη που 2 χρονια τον εχουν σβησει διαδοχικα Μαντζαρης και Νταρντεν. Γιατι ειναι στο απυροβλητο?

      Διαγραφή
    3. Μάλλον δεν πρέπει να παρακολούθησες τους περσινούς τελικούς για να γράφεις ότι ο Μάντζαρης "έσβησε" τον Διαμαντίδη. Μόνος του στην κυριολεξία, αφού τα υπόλοιπα γκαρντ ήταν ανέκδοτα, έκανε πλάκα σε όλη την περιφέρεια του Ολυμπιακού, Βαγγέλη συμπεριλαμβανομένου.

      Διαγραφή
    4. να σου πω σημερα ειχε 9 pir και στο πρωτο παιχνιδι ειχε 14 pir.Tι του εκαναν του ΔΔ;;; ΧΑΧΑΧΑ.Ξεχασες περσι ποιος σου πηρε το πρωταθλημα.Μακαρι να επαιζαν ολοι στα 35 τους οπως ο ΔΔ χωρις βοηθεια, ειδικα φετος.Ο Σπανουλης δεν ειναι στην δυση του, ο ΔΔ ειναι, αλλα σε καταλαβαινω εχεις περασει πολλα απο αυτον.

      Διαγραφή
    5. τι τον εκαναν τον εσβησαν χαχαχα.Ε βεβαια επρεπε να παει 35 ετων για να παρετε χαρα,ποση πικρα.

      Διαγραφή
    6. σου το γραψα αλλα μαλλον δεν θα το περασε ο Τζιμ.9 ειχε σημερα και 14pir στο πρωτο παιχνιδι.Eπρεπε να παει 35 για να δειτε χαρα,Ο Σπανουλης δεν ειναι στην δυση του και ειναι απαραδεχτος οπως παντα.μαζι μας ακου -1 και παιρνει 2.5 μυρια.Ο ΔΔ ειναι στην δυση του γαβρακο και ειναι μονος του δεν εχει απο πισω σχεδον κανεναν ολη την χρονια,μαλλον τρια χρονια τωρα.Ποιος τον εσβησε ρε συ ειδικα περσι αυτος μας εδωσε το πρωταθλημα.Αντε γεια,

      Διαγραφή


  38. Μία μοναδική στιγμή έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, μετά το τέλος του δεύτερου τελικού της Α1, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που βρήκε τους "ερυθρόλευκους" μεγάλους νικητές, με 69-76.

    Μπορεί, δηλαδή, οι "πράσινοι" με αυτή την ήττα να έμειναν πολύ πίσω στη μάχη για τον τίτλο, αφού πλέον ο "αιώνιος" αντίπαλος έκανε το 2-0 στη σειρά και έχει το απόλυτο προβάδισμα για να στεφθεί πρωταθλητής, αλλά η αντίδραση από την κερκίδα ήταν πραγματικά τρομερή.

    Όλο το γήπεδο, που ήταν κατάμεστο, σηκώθηκε όρθιο και με παρατεταμένο χειροκρότημα και ανασταμάτητο τραγούδι, αποθέωσε την ομάδα, σε μια τρομερή σκηνή, που πολύ σπάνια ζούμε στα ελληνικά γήπεδα.

    Τι κι αν η ήττα προερχόταν από τον Ολυμπιακό και ήταν στην ουσία καταδικαστική για την κατάκτηση του πρωταθλήματς, οι οπαδοί του Τριφυλλιού έδειξαν αξιοσημείωτη ωριμότητα και επιδοκίμασαν τους παίκτες, αναγνωρίζοντας όχι μόνο την προσπάθειά τους, αλλά και τα όσα έχει πετύχει αυτή η ομάδα κατά το παρελθόν.

    Τέτοιες σκηνές γεννάει ο υγιής αθλητισμός και τέτοιες σκηνές έχουμε ανάγκη να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Μακριά από τον φανατισμό και τη βία, οι φίλοι του Παναθηναϊκού έδειξαν απόψε στο ΟΑΚΑ πως έχουν ήθος και αθλητική-μπασκετική παιδεία και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.(σπορτντογκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανανεωση τωρα λουκα και νελσον. Δρομο ολοι οι υπολοιποι ξενοι και ενανελληνα προπονητη οπως ο πριφτης αμεσα συν εναν γρηγορο σεντερ μαζι με γκιστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δυστυχώς η ομάδα δε μπορεί για το κάτι παραπάνω με τις συγκεκριμένες απώλειες και λυπάμαι πολύ που βλέπω παίχτες όπως ο Φώτσης και ο ΔΔ στη δύση της καριέρας τους να λιώνουν στο παρκέ αβοήθητοι.
    Δε μου άρεσε καθόλου και η διαχείριση των παιχτών από τον προπονητή και ειδικά αυτό που χρησιμοποιεί τον Κούπερ ως δυάρι ταυτόχρονα με ΔΔ. Τι να πω; Εύχομαι και ελπίζω να έχουν συνειδητοποιήσει τα λάθη που έγιναν και να μην τα επαναλάβουν για του χρόνου.

    Μπρέικ και η Μπάμπεργκ στο Μόναχο με ηγέτη τον Wanamaker (πολύ μου αρέσει αυτός). Τρομερό ματς και στο Μιλάνο τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφρο πες μας τωρα για τον κοουτς ουσιαστικα τελειωσε το πρρωταθλημα !!!!!

      Droga

      Διαγραφή
    2. AΦΡΟ καλη μου πες μας, αν δεν μπορεις το ονομα, τουλαχιστον δωσε καποιο φως Ελληνας η ξενος ειχε σχεση μετον συλλογο παλια η οχι.κατι σαν γριφος αν δεν μπορεις καθαρα και ξαστερα.

      Διαγραφή
    3. Ευτυχως για το ελληνικο μπασκετ ο παο των τελευταιων 4 ετων τελειωνει, αναρχος κ κουραστικος. Απ ολα αυτα δυστυχως αδικειται ο ΔΔ. Δεν χρειαζοταν καποια κραυγαλεα σφυρηγματα σε ενα τελειωμενο ματς σημερα στο τελος. Επισης, οι δικαστες μπορουν να ασχοληθουν με κανεναν αλλο ανθρωπο, καλως η κακως ο προεδρας ειναι υπερανω ολων.

      Διαγραφή
    4. 12.35 εντελως τυχαια τον τιμωρησαν σημερα για οτι ειχε γινει πριν 7 μηνες;;;.Ρε που τα πουλατε αυτα;;,νεα "δυναμη" και στο μπασκετ ετσι;;;.Αυτος τμωρειται για λεκτικη βια,αλλοι που χτυπανε δημοσιογραφους τους καταγγελουν δημοσια και δεν τους αγγιζει κανεις..Αυτα ειναι τα ηθη της χωρας.

      Διαγραφή
  41. Ρε Jim επέστρεψε στο παλιό backround του blog.
    Προσωπικά δεν μου κάθισε καθόλου καλά αυτό το καινούργιο.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα προτιμουσα καμια παλια δερματινη μπαλα, με κορδονι...

      Διαγραφή
  42. Την ώρα, που όλως τυχαίως, πάντοτε οι εξοντωτικές ποινές του Παναθηναϊκού ανακοινώνονται ανήμερα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (δεν ήταν η πρώτη φορά) οι φίλοι του «τριφυλλιού» έδωσαν απάντηση με το ίδιο σκορ μάλιστα!

    Τι θέλουμε να πούμε; Το 2010 με το σκορ στο 69-76 το ΣΕΦ «απαγόρευσε» να λήξει ο αγώνας και ο τελικός διακόπηκε, όπως και το 2013 με το σκορ στο 72-76! Τώρα στο ΟΑΚΑ οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν νικητές και δεν άνοιξε μύτη. Με το μόνο που ασχολήθηκε ο κόσμος ήταν να χειροκροτήσει τους παίκτες και να τους δώσει ώθηση για ένα θαύμα.

    Ούτε Βαγδάτη, ούτε Καμπότζη ούτε κουρτίνες, ούτε τίποτα. Ένα γήπεδο παράδειγμα προς όλους! Ακόμη και για την Ελλάδα σας. Αυτή που καθημερινά λέει ψέματα και μαυρίζει έναν σύλλογο. Αυτόν τον σύλλογο θέλουν κάποιοι να εξοντώσουν. Αυτός ο σύλλογος, όμως, τους δίδαξε σήμερα τι σημαίνει ήθος, τι σημαίνει «το ξέρω να χάνω» και δεν τα κάνω όλα μπουρδέλο επειδή η ομάδα μου δεν τα κατάφερε. Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα.ΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ ΠΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. copy paste from onsports or you are D.Kontos?
      funny...

      Διαγραφή
    2. nai re to katalaves mono poy an to ekane o kontos tha afine onoma.Toso soy kovei mallon esena.

      Διαγραφή
    3. Πολλά νεύρα έχετε νομίζω προφανώς δεν ειναι αυτος αλλα το copy paste των άρθρων δημοσιογραφων ποσό μαλλον τοσο χαμηλού επιπέδου ειναι απλα τραγικό...χαλαρά όμως γιατι ο πάτος μονο βοήθεια θα δώσει στην ομάδα σου

      Διαγραφή
  43. NAI !!! 75-75 και Παραταση στην Ιταλια .... Παμε Σασαρι !!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ti na pw gia ton agwna... Ntropi kai kseftila. Mono o Loukas epaikse kai ligo o Nelson. Ptwma o Diamantidis. Eimai eksorgismenos me arketous paixtes alla o vasikos ipefthinos gi'afti tin katantia einai o Dimitris Giannakopoulos. Tha eprepe na ntrepetai.

    Mesa sto kalokairi tha prepei na allaksei tin misi omada kai na vrei SOVARO TOP proponiti. Kati mou leei oti tha apotixei patagwdws opws kai fetos. Makari na kanw lathos. Tha prepei na riksei poli xrima. Apo ton proponiti pou tha ferei tha katalavoume kai pws tha kilisei oli i xronia. Kati fimes peri Kokoskof kai Gerson einai geloiotites. Elpizw na einai apla asteia kapoiwn mirwdiadwn. Oi kaloi proponites einai ligoi kai o Giannakopoulos tha prepei na stoxefsei enan ek twn Prifti, Giannaki, Djordjevic. Den iparxoun alloi kaloi afti ti stigmi stin Evrwpi. Tha elega kai ton Blatt alla aftos pleon einai sto NBA. Prosexe Giannakopoule! Ekanes ekswfrenika lathi fetos, den xreiazetai na ta ksanakaneis tou xronou! O Ivanovic kontepse na mas dialisei! Min fereis neo Ivanovic! Eisai neos alla twra pleon exeis kapoia empeiria. Kane afto pou prepei kai tha se sevastoume/agapisoume opws agapisame ton patera kai ton theio sou!

    Kind regards,

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προκαλεί θλιψη αυτός ο Παναθηναικός που βλέπουμε όπως και ο Πρόεδρός του.
    Το χειρότερο όλων είναι πως μετά από τον αγώνα βγαίνουν όλοι οι μισθοφόροι (μπατίστα, κούπερ, μπλουμς, μόργκαν, σλότερ, νέλσον) και κάνουν δηλώσεις περί νίκης στο ΣΕΦ και "μικρών λαθών" χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και συγνώμης προς τον κόσμο. Δυστυχώς, πιάσαμε πάτο. Μάλλον λάθος...πάτο έχουμε ακόμα να βρούμε αν και όποτε φύγει ο Μήτσος.
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τελικα Τζιμ, δεν εχουμε σειρα απο οτι φαινεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τέλος το μπάσκετ για φέτος στον Ολυμπιακό...

    Τώρα όμως δεν γίνεται αυτό. Ο Ολυμπιακός έχασε όχι μόνο ένα παιχνίδι και ένα κύπελλο. Ουσιαστικά έχασε όλη του τη χρονιά. Όχι αγωνιστικά. Ψυχολογικά. Εχασε τον κόσμο του. Ποιος φίλαθλός του θα τον εμπιστευθεί ξανά στη διάρκεια τη σεζόν; Μόνο αν πάει φαϊναλ φορ στην Ευρωλίγκα θα ασχοληθεί κανείς μαζί του όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό. Ποιος θα τον πιστέψει ακόμη και αν πάει με 2-0 νίκες στους πρώτους τελικούς και έχει και το αβαντάζ έδρας; Ο Ολυμπιακός απόψε έχασε κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι με – έστω - απίστευτο τρόπο αυτοχειρίας. Γύρισε ακόμη περισσότερα χρόνια πίσω και θα χρειασθεί πάρα πολλά πράγματα ώστε να ξανακερδίσει τον κόσμο και τον ίδιο του τον εαυτό. Για φέτος, ας τον ξεχάσουμε…

    Γιώργος Μαζιάς μετα τον αγώνα κυπέλλου... Αν μας έλεγε και κανένα νούμερο στο τζοκερ χαχα

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μετά την εξαφάνιση της Σιένα το Ιταλικό πρωτάθλημα φαίνεται να μπαίνει ξανά σε μια περίοδο ρευστότητας και απρόβλεπτων εξελίξεων. Ήδη η Ντινάμο Σάσαρι είναι στον τελικό και περιμένει μια από τις Ουμάνα Βενέτσια ή Γκρίσιν Ρέτζο Εμίλια. [σσ. το να λέω τα ονόματα των ιταλικών ομάδων με τους χορηγούς τους είναι φετίχ μου από τις εποχές που η Φορτιτούντο άλλαζε όνομα κάθε χρόνο στα 90ς] Ένα ζευγάρι σχεδόν σουρεαλιστικό με βάση την πρόσφατη ιστορία αυτών των ομάδων.

    Θυμίζει έτσι το Σπαγγέτι Σιρκουί τις ένδοξες ημέρες των 80ς και των 90ς, τότε που Μιλάνο, Βαρέζε, Καντού, Μπολόνια, Πέζαρο και αργότερα Τρεβίζο μονομαχούσαν επί ίσοις όροις κάθε χρόνο για το Σκουντέτο. Δυστυχώς οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Τότε το Ιταλικό πρωτάθλημα είχε 5-6 ομάδες κάθε χρόνο που διεκδικούσαν όλα τα Ευρωπαϊκά τρόπαια. Οι φετινοί φιναλίστ με το ζόρι θα προκρίνονταν από έναν όμιλο του Γιούροκαπ. Τότε έπαιζαν στην γείτονα Ντανίλοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Ναουμόσκι, Κόμαζετς, Γούλριτζ, Κούκοτς και Ράτζα (πιο παλιά), Μποντιρόγκα, Μπλάκμαν. Τώρα αστέρες της λίγκας τους είναι ο Ντέιβιντ Λόγκαν και ο Χρβόγιε Πέριτς. Τότε εγχώριοι αστέρες ήταν ο Ρίβα, ο Μανίφικο, πιο μετά ο Φούτσκα και ο Μάιερς. Σήμερα είναι ο Τσιντσαρίνι και ο Τζεντίλε υιός. Θλίψη...

    Από την μια μεριά η Ιταλία παράγει πια πολύ λίγα σπουδαία ταλέντα (και όσοι είναι καλοί πάνε στο ΝΒΑ), από την άλλη η δομή της αγοράς της (με τις κωμοπόλεις και χωριά με τοπικούς χορηγούς) αρκούσε κάποτε πριν από 20 και 30 χρόνια, αλλά είναι ξεπερασμένη σήμερα που η αγορά του μπάσκετ είναι πια πανευρωπαϊκή και κυριαρχείται είτε από ομάδες-κράτη (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι) είτε από ομάδες χρηματοδοτούμενες από ολιγάρχες σε ημι-Ευρωπαϊκές μπανανίες (Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία). Εδώ που τα λέμε το Ιταλικό ποδόσφαιρο έχει μικρύνει πια λόγω έλλειψης χρημάτων, σιγά μην γλίτωνε το μπάσκετ.

    Αυτό που έχουν οι Ιταλικές ομάδες είναι καλό σκάουτινγκ σε ξένους, οι οποίοι συνήθως ξεκινούν από την Serie B και σιγά-σιγά ανεβαίνουν στην Serie A και καταλήγουν στις πλουσιότερες ομάδες της χώρας - Σιένα παλιότερα, Μιλάνο τώρα. Στόουνρουκ, Μος, Εζέ, Καουκένας, όλοι είχαν αυτήν την πορεία. Αλλά αυτό δεν αρκεί, ιδιαίτερα γιατί τα έσοδα του πρωταθλήματος είναι μηδαμινά από την εγχώρια τηλεοπτική αγορά σε εθνική κλίμακα. Έτσι αυτοί οι ξένοι καταλήγουν να ανακυκλώνονται μεταξύ των Ιταλικών ομάδων, οι οποίες με την σειρά τους δεν μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω καθώς ρίχνουν και ελάχιστο βάρος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι πριν από 15 χρόνια η ΟΥΛΕΜΠ είχε ξεκινήσει ως ένωση λιγκών, αλλά στα χρόνια της δυο από τις μεγαλύτερες αγορές και λίγκες στην Ευρώπη - η Ιταλία και η Γαλλία των κάποτε σεβάσμιων διεθνώς Λιμόζ, Ορτέζ, Σολέ, Βιλερμπάν κλπ - έχουν ουσιαστικά χαθεί πλήρως για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ (δεν μιλάω για το ΝΒΑ που παραμένει πολύ δημοφιλές και στις δυο χώρες). Από ένωση 20 λιγκών, η ΟΥΛΕΜΠ έχει γίνει κολαούζος 15 ομάδων από 4-5 χώρες, κάτι που συνιστά μεγάλη αποτυχία της.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεγόσαυρε: προσωπικά πάντως το κλίμα στα γήπεδα της γείτονος (sic) πολύ με αρέσει. Γήπεδα πιο μικρά (όχι σαν τα δικά μας με κρατικό χρήμα φτιαγμένα ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, Παλατάκι αλλά ούτε Ελευσίνας και Τρικάλων), γεμάτα κόσμο, με θόρυβο και φασαρία αλλά χωρίς (τις περισσότερες φορές) να ξεπερνάνε τα όρια, παιχνίδια θεαματικά με αρκετή τακτική. Θα προτιμούσα αυτό το μοντέλο,δλδ να είμασταν 1 επίπεδο πιο χαμηλά, αλλά να έλειπαν πολλά από τα αρνητικά στοιχεία (μικρός εώς ανύπαρκτος ανταγωνισμός κορυφής, απουσία θεατών στους περισσότρους αγώνες, στρατοί ανεγκέφαλων επικουρούμενοι από οπαδικές εφημερίδες κτλ). Νομίζω ότι θα έπρεπε να επανεξατάσουμε το μοντέλο. Θα μου πεις βέβαια εδώ βγάζεις πρωταθλητές Ευρώπης, πρωταγωνίστριες εθνικές σέ όλες τις ηλικίες, κορυφαίους προπονητές κτλ. Αλλά εδώ ακριβώς είναι (για μένα) το ερώτημα. Τι ακριβώς θέλουμε από τον (επαγγελματικό) αθλητισμό (συγκεκριμένα από το μπάσκετ).
      Φιλικά
      geobat

      Διαγραφή
    2. Ωραίο σχόλιο, μια δυο παρατηρήσεις..
      Ουσιαστικά η κατάσταση στην Ιταλία, οφείλεται την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία εικοσαετία.
      1) Το σπορ αύξησε συντριπτικά την δημοφιλία του. Τα 30 με 40 χωριά (ή ομάδες πόλεων με αριθμό φιλάθλων χωριού) έγιναν 10-15 οργανισμοί και 100 με 150 χωριά.
      2) Το ΝΒΑ άνοιξε για τα καλά στους διεθνείς και ιδιαίτερα στους Ευρωπαίους παίχτες. Το Ευρωπαικό μπάσκετ έχασε τους καλύτερους παίχτες του, αλλά κέρδισε από την αλλαγή των κανονισμών και από την υπερπληθώρα καλών Αμερικανών που περισσεύουν πλέον από το ΝΒΑ.
      Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν τα παιδιά από τους ενήλικες και να προχωρήσει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ στα πρότυπα της μαμάς Αμερικής για να πάει παραπάνω?
      Ευρωλίγκα με αποκλειστική συμμετοχή για τις ομάδες, play off και final four για τον τίτλο, play out για τον υποβιβασμό (επιστροφή στην εκάστοτε εθνική λίγκα). Άνοδος στην Ευρωλίγκα από το Eurocup.
      Συνολικά η Ευρωλίγκα θα εκτοξευθεί, οι εθνικές λίγκες θα χάσουν σε συνολική ποιότητα αλλά θα αυξηθεί κατακόρυφα ο ανταγωνισμός, το Eurocup θα παραμείνει το ίδιο αλλά το κίνητρο θα είναι πολύ μεγαλύτερο.
      Έτσι και οι μεγάλοι θα έχουν περιθώρια να μεγαλώσουν κι άλλο και να ανταγωνιστούν καλύτερα τον "Αμερικανό αδελφό", αλλά και οι μικροί θα μπορούν και να γίνουν καλύτεροι αλλά και να έχουν την ευκαιρία να γίνουν μεγάλοι.

      Vatos76

      Διαγραφή
  49. Δεν εχουμε σειρα Τζιμ, και φανηκε κι απο το πρωτο παιχνιδι. Απλα ηρωικα καποιοι παικτες του ΠΑΟ προσπαθουν.

    Ισως ειναι καλο να χασει ο ΠΑΟ με 3-0 γιατι τα 2 προηγουμενα χρονια με τους τιτλους εκρυβε απλα τα προβληματα.
    θα πρεπει να ηρεμησει ο Γιαννακοπουλος (αν μπορει) και με ψυχραιμια να κτισει τη νεα ομαδα. Μπορει καλυτερα ομως απο διαφορους Σλοτερ, Μπλουμς, Μοργκαν, Μπατιστα και λοιπα λιμα. Αυτοι οι παικτες ισως ηταν χρησιμοι σε μια πληρη ομαδα.
    Να κανεις ομως πρωταγωνιστη το Σλοτερ και το Μπατιστα σε ομαδα επιπεδου ΠΑΟ δε γινεται, πως να το κανουμε.
    Οσο για το Γκιστ, θα ειναι τεραστιο λαθος να επιστρεψει στην ομαδα. Κρεμασε τους συμπαικτες του για ενα μπαφο. Κριμα, αλλα στο καλο να παει.

    Δε θελει πολλα χρηματα, τροπο θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ηταν ο θανασης προεδρος ενα 3-0 θα πυροδοτουσε ευνοικες εξελιξεις . το κακο με τον δημητρη ειναι οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι ειναι καλο για την ομαδα . το καλοκαιρι αυτο αποδειχτηκε . δυστυχως ειναι αδικαιολογητος γιατι απο το 1993 εχει δει τα λαθη του πατερα του και δεν θα επρεπε να τα επαναλαμβανει . δεν δικαιολογειται καποιος που ειναι μεσα στον παναθηναικο 20 χρονια να επαναλαμβανει τα ιδια λαθη .

      Διαγραφή
    2. μονο το παθος του Γκιστ φτανει δεν βρισκεις πολλους αμερικανους σαν και αυτον.Πολυ θα θελες γαβρακο να φυγει αλλα δεν νομιζω να σου κανουν την χαρη,κριμααα.

      Διαγραφή
  50. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Πρασινης και τον Τράκη.

    Έφτεξε:

    -Το κάψιμο του αυτοκινήτου του Παναγιώτου... απο Ολυμπιακούς.
    -Η ερυθρόλευκη μετάδοση απο τον Νοβα.
    -Ο Γκιστ
    -Οι δικαστές της Εσάκε
    -Ο Κοντόνης
    -Οι Αγγελόπουλοι
    -Ο Αναστόπουλος

    και κανένας άλλος απολύτως!!!

    ΑΛΛΑ!!

    Έτσι κι αλλιώς χάσανε τα 2 πρώτα επίτηδες για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο....



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι φανερό. Μετά το F4 έχει αδειάσει. Το 2-0 έχει προκύψει από την απελπιστική έλλειψη λύσεων του ΠΑΟ αλλά και από την ικανότητα του Σφαιρόπουλου να διαχειρίζεται άψογα τα ψυχολογικά και αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα της ομάδας του. Όταν απολύθηκε ο Μπαρτζώκας και άρχισε το σαφάρι για τον αντικαταστάτη του, θεωρούσα ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν έναν προπονητή που θα τραβήξει μια γραμμή σε σχέση με το παρελθόν, θα θωρακίσει το αγωνιστικό τμήμα, θα δουλέψει με το μυαλό της ομάδας και θα αφοσιωθεί μόνο στο μπάσκετ. Τελικά, ο Σφαιρόπουλος παίρνει άριστα σ’ αυτό το κομμάτι βοηθούμενος βέβαια και από τις ατέλειωτες παλινωδίες των πράσινων. Γιατί οι νίκες πάντα είναι το καλύτερο γιατρικό. Μην ξεχνάμε ότι φέτος έχει στο 4-0 τον ΠΑΟ με 2 νίκες στο ΟΑΚΑ. Όλα τα ματς κρίθηκαν καθαρά. Πάει να φτιάξει παράδοση από την ανάποδη πια.
    Δικαιοσύνη, λοιπόν. Μια ομάδα που ξεκίνησε θεόστραβα τη χρονιά, απολύοντας τον προπονητή κατ’ απαίτηση 100 κάφρων (οι οποίοι τώρα βέβαια μπορεί να θεωρούν ότι έχουν μερίδιο στην φετινή επιτυχημένη χρονιά) βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο παρά το ότι δεν ήταν στις πρώτες της επιλογές. Δούλεψε μεθοδικά, δεν άλλαξε παίκτες, απέκτησε ταυτότητα, πίστεψαν οι παίκτες το πλάνο και να τα αποτελέσματα. Με 1-2 παρεμβάσεις το καλοκαίρι, θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.

    Μερικά για τον ΠΑΟ :

    - Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου από πέρσι για τον Λουκά. Με σωστή διαχείριση είναι υπερχρήσιμος. Έχει πάρει το σκαλπ του καλύτερου αμυντικού της Ευρωλίγκας (γεια σου μεγάλε Μίσκο).
    - Κάθε φορά που βλέπω τον Βλάντο μου ‘ρχονται στο μυαλό όσοι τον θεωρούν καλό και βελτιωμένο. Προσωπικά με έχει απογοητεύσει. Ειδικά από τα μέσα της χρονιάς και μετά είναι χάλια.
    - Ο Μανωλόπουλος δεν είναι μάγος. Στο μπάσκετ υπάρχουν κανόνες που δεν γίνεται να τους υπερβείς ό,τι κι αν κάνεις. Παρόλα αυτά, η δουλειά του είναι άξια σεβασμού και δημιουργεί σκέψεις για το μέλλον.
    - Μετά το 2ο ματς στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ και τα 3 τρίποντα του Μποχωρίδη, γελούσα με τα φοβερά που γράφτηκαν για το παιδί. Πόσο απελευθερώθηκε, πόσο βελτιωμένος είναι κλπ. Για μένα ο μικρός είναι στάσιμος. Δεν έχει δείξει την παραμικρή πρόοδο. Σουτ, χειρισμός της μπάλας, ατομική και ομαδική άμυνα, drive, διάβασμα, συγκέντρωση, νοοτροπία.
    - Χάρηκα την αντίδραση των οπαδών χθες με το χειροκρότημα. Οι παίκτες και οι προπονητές άξιζαν την αναγνώριση της προσπάθειάς τους που ήταν τεράστια. Σε γενικές γραμμές το κλίμα στους τελικούς είναι ΟΚ.
    - Ο Θανάσης έκανε εκπληκτική δήλωση πριν το ματς αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του αντιπάλου.
    - Διαμαντίδης. Ο Μήτσος πήρε το περσινό πρωτάθλημα σχεδόν μόνος του. Πρόπερσι ήταν καταλυτικός. Φέτος, απλά δεν μπορεί. Δεν είναι μόνο η ηλικία. Είναι και ο τρόπος που τον διαχειρίστηκαν από τον Σεπτέμβρη. Φυσιολογική, λοιπόν, η εικόνα του όταν έπρεπε όλη τη χρονιά να τρέχει σαν τον Βέγγο. Πού πήγαν όλοι αυτοί που μας έπρηξαν με την φρεσκάδα και την ενέργεια που είχε ο αρχηγός από την φοβερή και τρομερή προπόνηση του Ντούσκο; Δεν του αξίζει τέτοια τύχη.
    - Οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής αποδείχτηκαν ανούσιες.


    Υ.Γ. Διαβάζεις τι γίνεται στα play off στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές λίγκες και ζηλεύεις. Ισπανία, Τουρκία, Γερμανία ακόμη και στην παρηκμασμένη Ιταλία γίνονται φοβερά ματς. Ανατροπές, παρατάσεις, break, buzzer beater, εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος στα περισσοτερα. Διαφωνω για τον Μποχωριδη. Με εξαιρεση την ντριπλα που πιστευω οτι δε θα βελτιωθει στα υπολοιπα εχει σαφη βελτιωση. Αν συνεχισει να δουλευει πολυ στο μελλον θα ειναι ενας χρησιμος παικτης του rotation.
      Σε ο,τι αφορα τους ξενους της τελευταιας στιγμης, εχω να πω οτι μου κανει εντυπωση η εικονα του Κουπερ. Ξενο σωμα, σα να κανει αγγαρεια. Δεν ξερω τι φταιει αλλα αν τοσο πολυ δεν ηθελε ας μην ερχοταν.

      Διαγραφή
    2. Μερικά για τον ΠΑΟ :

      -ο ΜΚΦ είναι χρήσιμος , κανείς δεν διαφωνεί. Αλλά δεν είναι παίχτης αναφορά στο παιχνίδι μιας ομάδας και επίσης δεν μπορεί να ενταχθεί σε πολλά είδη μπασκετ. Για μένα σε ένα παραλληλισμό με τους Grizzlies ( και ελπιζω να μην πεσει φωτια να με κάψει ) θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο του Z-Bo αλλά θα πρέπει να έχεις και αντίστοιχο Mark, αν προκρινεται το μοντελο μπασκετ του Memphis (που δεν ειναι μοδα στην ευρωπη).
      -Ο Γιανκοβιτς κατά την γνώμη μου τα έφτυσε. Το τρίποντο στον ΠΑΟΚ ήταν η κορυφή στην απόδοση του μετά ξεκίνησε η κάθοδος. Βελτίωση υπήρξε, αλλά είναι αρκετή.
      -Μανωλοπουλος ξέρει την ομάδα. Εκανε κάποια αυτονόητα για το υλικό που έχει και προχώρησε. Αλλά με ότι είχε , τετοια σουπα έφτιαξε. Με πεδουλάκη και πεδουλάκη - αλβερτη&πριφτη υπήρχαν υλικά και προπονητής ήταν το αλάτι. (να πάρω μια τυρόπιτα πείνασα :) )
      -Μποχωρίδης μόνο τις εμπειρίες φέτος (αρχίζει να θυμίζει βεργίνη)
      -Ο κόσμος βλέπει, καταλαβαίνει και κρίνει. Τετοια κριτική που δεχεται ο DPG δεν την έχει δεχτεί αλλος πρόεδρος. Ολοι καταλαβαίνουν οτι ο DPG κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν αναφέρομαι στα ντοπινγκ στα περι διαιτησιας κλπ αλλά στον σχεδιασμό και ενα πλάνο που δεν υπάρχει όπως αποδεικνυεται. Προσπαθεί αλλά κανει κατα 90% λάθη
      -Ο Θανάσης τι να πει. Έχει πληρώσει ομαδάρες και παικταράδες. Μπορεί να κάνει την σύγκριση.
      -Ο Διαμαντίδης έπαθε κρίση ταυτότητας φέτος. Αυτά που του ζητήθηκαν ήταν πέρα λογικής , του αναγνωρίζεται όμως η προσπάθεια του και ότι δεν έκανε τα αποδυτήρια ροντέο. Άλλη μια χρονιά είπε. Ελπίζω σε 2 για να γίνει ομαλότερη η μετάβαση στη νέα κατάσταση γιατί η φετινή δεν ήταν μεταβατική χρονιά αλλά πειραματισμού.
      -Ο Κούπερ τον ξέραμε. Σίγουρα δεν μπορούσε να προσφέρει σαν τον Καρυ αφου μιλάμε για ένα pass-first point guard που το δεσιμο με την υπόλοιπη ομάδα παίζει μεγάλο ρόλο ενω ο κάρυ ήταν ενα instant scoring δυαρι που το έκανε αυτό πολύ καλά. ο Μοργκαν από την παιδική χαρά (οσον αφορά τακτική και ξύλο) της Γερμανίας ήρθε να τα βάλει με τον Dunston (γιατί βγήκε αυτός καλύτερος αμυντικός στην euroleague μάθαμε;)

      ΥΓ στις υπόλοιπες χώρες νομίζω διασκεδάζουν λίγο περισσότερο

      sneakersplay.webs.com


      Διαγραφή
    3. καλημερα παιδια.......πανω κατω συμφωνω με τον 77.....καποιες παρατηρησεις κι απο μενα
      1.ο παναθηναικος πρεπει να παει σε ελληνα προπονητη.....ειδα εναν πριφτη με ιδεες και σαφη προσανατολισμο,ειδα ενα σφαιροπουλο να συμμαζευει τον ολυμπιακο και να τον πηγαινει τελικο ευρωλιγκας,ο μανωλοπουλος φαινεται οτι θα κανει καλη καριερα,οι κατσικαρης,ιτουδης,μπαρτζωκας,πεδουλακης,γιαννακης ειναι καταξιωμενοι....γιατι να ρισκαρουμε σε ξενους που δεν ξερεις τι σου ξημερωνει......εμπιστοσυνη στα δικα μας παιδια
      2.ο παναθηναικος πρεπει να παρει τον καλαθη και να τον χρισει ηγετη της ομαδας.....ο διαμαντιδης πρεπει να παιζει 15-20 λεπτα και συμπληρωματικα......τους ματσιουληδες ,τους λασμε και τους ντανστον τους βρισκεις με το τσουβαλι στην ευρωπη
      3.κεφαλαιο μαυροκεφαλιδης....οι δυο ψηλοι του ολυμπιακου με το ξυλο που του ριχνουν πρεπει τον ιδιο να τον προβληματισουν και να του δωσουν να καταλαβει οτι μπασκετ δεν παιζεις με σουτακια......τετοιες κινησεις αυτος και ο τομιτς εχουν στην ευρωπη αλλα και οι δυο ειναι βουτυρακια
      4.τον μποχωριδη θα τον κρινουμε του χρονου.......εδω παιχταραδες και δεν αποδιδουν απο την αρχη και περιμενουμε απο ενα παιδι.......ο χαραλαμποπουλος εχει μελλον και θα βγει μπροστα απλα θελει εναν προπονητη να ασχοληθει με την βελτιωση του και να αποφασισουν σε ποια θεση θα παιξει
      5.χτες δεν ανοιξε μυτη στο οακα και μονο που δεν χειροκροτησαν τον ολυμπιακο.....πριν δυο χρονια στην σκουπα καποιοι που λεγονται ιδιοκτητες της καε ολυμπιακος δεν ειχαν το σθενος να παραδεχτουν την ανωτεροτητα του αντιπαλου....ειναι οι ιδιοι που καποτε εφυγαν απο την απονομη κυπελλου,οι ιδιοι που οταν χανουν απλα δεν τελειωνει το παιχνιδι,οι ιδιοι που ειρωνευοταν τη ρεαλ........stonerook

      Διαγραφή
    4. Ας έδιναν οι διαιτητές π.χ. χθες κάθε επαφή στον Ντάστον ή τον Σπανούλη φάουλ, ας μην «έβλεπαν» ότι η μπάλα ακουμπάει στο στεφάνι στα σουτ του ΠΑΟ, ας «έβλεπαν» ότι ο Διαμαντίδης παταέι γραμμή ενώ δεν πατάει, ας έβγαζαν τον Διαμαντίδη με 5 φάουλ, ας διαμαρτυρόταν ο Σπανούλης στη διαιτησία ενώ ταυτόχρονα έκανε τάκλιν στον Νέλσον και τότε θα βλέπαμε αντίδραση από τον υπέροχο κόσμο του Παναθηναϊκού και τον «ήσυχο» επίσημο φίλαθλό του.

      zio7

      Διαγραφή
    5. οταν ησουν καλυτερος το πηρες και δικαια και κανενας δεν φωναξε για την διαιτησια.......οταν δεν ησουν καλυτερος δεν τελειωναν τα παιχνιδια....αλλα ξεχασα παντα ησουν καλυτερος...δεν επιτρεπεται να χανεις.....stonerook

      Διαγραφή
    6. O zio7 είναι πιθανότατα απευθείας "μεταγραφή" από το Gazzetta, τα ίδια γράφει και εκεί (ή κάποιος με το ίδιο nick, ίδιο στυλ και ίδια μανία καταδίωξης). Οπότε απλά διαβάζουμε και ευθυμούμε.....

      Διαγραφή
    7. Astous zio7 dn les tpt paralogo , oso forane ta prasina gualia tous dn tha sumfwnisoun pote.

      Bravo sto Sfairopoulo gia tin sugentrwsh k hremia pou edeixe omada, dn einai k eukolo otan se paizoun 70 - 30 / 80 - 20 .

      Pame me tin idia nootropia tin Kyriaki , dn tha nai eukolo.

      Rigaudeau

      Διαγραφή
    8. Σωστος 77 ειδικα για Λουκα και Μποχωριδη

      Διαγραφή
    9. @stonerook

      Ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε απλά να είναι καλύτερος, έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ καλύτερος για να μπορέσει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και τη διαιτησία, που και χτες ήταν τραγική. Οι ομάδες έχουν τεράστια διαφορά σε ποιότητα, αφού πλην του καλύτερου ρόστερ, ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς απουσίες κι έχει μια ομάδα δεμένη που έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός με νέο προπονητή, με φοβερές απουσίες, καταφέρνει να φτάνει τα παιχνίδια στο τελευταίο λεπτό. Οι πολλοί καλοί στην Ευρώπη ψηλοί του Ολυμπιακού εξαφανίζονται απέναντι στο μεγαθήριο Μαυροκεφαλίδη που τους παίζει Τετάρτη-Κυριακή μόνος του. Ωραίο το (εν μέρει αληθινό) παραμυθάκι με τις φανέλες, τα βαρύδια και τα κόμπλεξ, αλλά ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξυπνήσετε και να δείτε ότι δε γίνεται αυτός ο Παναθηναϊκός να διεκδικεί επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα απ'αυτόν τον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    10. ζιο7 εχεις δικιο παντα οι διαιτητες φταινε που σας παιζουν 0/100 και για αυτο τα σπατε.Ετσι τα σπασατε και εξω απο το ΣΕΦ οταν χασατε απο τα 20χρονα παιδακια στο κυπελο.Ελπιζω αυτο να περασει ΤΖΙΜ επιτελους.

      Διαγραφή
    11. ναι δεν θα ναι ευκολο,βαλανε αυτον που μεχρι περσι βριζατε,ενω φετος παρακαλουσατε να μπει.Αυτον ντε που λεγατε οτι φορουσε πρασινες φορμες οταν γυμναζοτανε στο ΟΑΚΑ.Αυτος που ζητησε να δειξετε τις φωτογραφιες απο τις πρασινες φορμες και δεν δειξατε ουτε μια.Σιγουρα θα ναι δυσκολο,θα σας σφαξουν σαν τις αλλες φορες μονο 18 βολες παραπανω στην εδρα σας παραπανω κανονικη σφαγη.Ξερω οτι ουτε αυτο θα περασει,αλλα ειπαμε η ελπιδα πεθαινει τελευταια.

      Διαγραφή
    12. οι διαιτητες φταινε που ειχαν σχεδον τα ιδια στατιστικα και το ιδιο ποσοστο αξιολογησεις;;;;Νομιζετε οτι εχετε ομαδαρα,απλα η ομαδα σας ειναι καλυτερη απο τον λαβωμενο Παναθηναικο,ας επαιζε πληρεις και σου λεγα παλι τι κλαμα θα ριχνατε,θα σας εφταιγε ακομη και η διαιτησια στο Σεφ παρο ολο που ηταν εξωφθαλμα υπερ σας.Παρο ολα αυτα μονο η διοικηση εκανε παραπονα για την διαιτησια ο κοσμος αρνειται αντιδρασεις σαν τις δικες σας.Πολυ απλα γιατι ξερει μπασκετ.

      Διαγραφή
    13. Τελικά αποδεικνύεται ότι οι Παναθηναϊκοί οπαδοί του μπάσκετ είναι χειρότεροι από τους ολυμπιακούς οπαδούς του ποδοσφαίρου. Ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν έχουν παραδεχτεί αυτά που βλέπει όλος ο κόσμος!!! 14 φάουλ οι τρεις ψηλοί του Ολυμπιακού που παίζουν μ.ο. 25 λεπτά και μόνο 3 φάουλ ο ένας ψηλός του ΠΑΟ που παίζει 35λεπτά μ.ο.
      Zio7

      Διαγραφή
    14. ζιο7 τι να κανουμε ρε συ ειστε οι γκαλακτικος το ειπαμε νικατε και την διαιτησια.100/0 σας παιζουν οι γκρι και παλι νικατε.Χανετε σας σφαζουν, νικατε;;νικατε και την διαιτησια.Τα παμε,ο Τσουκαλας τα λεει καθε μερα ε πως να μην τον πιστεψουμε.Τωρα αφησαμε τις βολες πιασαμε τα φαουλ.Ε ρε καταντια μονο που παραγκα αυτην την κλασικη ξερετε εσεις με κασσετες και ολα τα συναφη δεν εχει ο ΠΑΟ αν ειχε δεν θα κυνηγουσαν τον ΔΓ.Οι βολες στο Σεφ δεν θα ηταν 18 παραπανω συνολικα στα δυο παιχνιδια.Αλλα ειπαμε τωρα μετραμε και τα φαουλ στο χτεσινο αγωνα ηταν λιγοτερα κατα 4 για τον ΠΑΟ.Αλλα τι περιμενεις αν εχεις προτυπα τον Τσουκαλα και τον Σαββα τον κερατουκλη αυτα θα λες, πιο γραφικοι δεν γινεται.Ποσο θλιβεροι πραγματικα,λυπαμαι.Οχι τιποτα φταιει ο ΔΓ με τις επιλογες του.Για μενα ο ΟΣΦΠ ομαδα δεν εχει, ο ΠΑΟ ειναι αποδεκατισμενος.Ας μην ειχατε Σλουκα Ντανστον και Πριντεζη (αυτες τις απουσιες εχουμε αντιστοιχα ) και σου λεγα εγω πως θα χανες.Παντα η ομαδα σου αδικειται,παντα ακομη και οργια να γινονται στο Σεφ παλι θα βρειτε φασεις για κλαψα.Αυτο ειναι δεδομενο πλεον.Εμπαινε ο Αγραβανης για να ριξει ξυλο και μονο,και μια που λες για φαουλ 13 ηταν τα φαουλ των ψηλων σας.Συνολικα 4 φαουλ λιγοτερα ολο το παιχνιδι ο ΠΑΟ.Το οτι παιζαμε με ενα τριαρι χρεωμενο με 3 φαουλ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ηταν επειδη εχουμε παραγκα.

      Διαγραφή
    15. εκτος απο νεραιδοπαρμενος εισαι και ψευτης 4 φαουλ ο Λουκας σε 32 λεπτα 13 τα φαουλ των ψηλων σας.Συνολικα ο Παο ειχε 4 φαουλ λιγοτερα, πω ρε μανα μου σφαγη μεσα στο Οακα.

      Διαγραφή
    16. το αλλο μαγαλο ψεμα ειναι οι βολες του ΔΔ 30 λιγοτερες εχει μονο για φετος απο τον Σπανουλη.http://esake.gr/el/action/EsakeplayerView?idgame=D4C23F9E&idplayer=00000577&mode=1 http://esake.gr/el/action/EsakeplayerView?idgame=D4C23F9E&idplayer=0000011A&mode=1

      Διαγραφή
  52. Η ομάδα του Παναθηναϊκού πρέπει να πάρει τα μηνύματα της φετινής σεζόν που για εμένα είναι πολύ χρήσιμη.

    -Τέρμα τα πειράματα με ξένους προπονητές. Έλληνας. Και ο Μανωλόπουλος στη λίστα.
    -Ο Γιάνκοβιτς είναι μέτριος για αυτό το επίπεδο (μόνο για μπακ απ κάνει) σε αντίθεση με τον Παππά που δίκαια ανανέωσε.
    -Το σύγχρονο μπάσκετ θέλει άμυνα, ταχύτητα, δύναμη. Νέλσον παραμένει και θα είναι ακόμα καλύτερος. Αυτά που είδα επί Μανωλόπουλου αρκούν.
    -Λουκάς βασικό ρόλο στη νέα ομάδα. Από τα κεντρικά κομμάτια στην επίθεση.
    -Χρειάζεται ένα 5 στυλ Λάσμε, πιο νέος και οικονομικός.
    -Μπατίστα μπορεί να προσφέρει ως μπακ απ.
    -Διαμαντίδης-Φώτσης σε δεύτερο ρόλο.

    Bojemian

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  53. Αυτα που θελω μετα τους τελικους ειναι:

    1.Να φυγει ο Νελσον και μη ξεγελιεστε, σιγα την εμφανιση,θα βαραμε τα κεφαλια μας αν μεινει..

    2.Να φυγει ο Κουπερ (οχι δικαιολογιες του στυλ οτι του χρονου θα ειναι καλυτερος)

    3.Να φυγουν οι Σλοτερ Μπλουμς κ Μοργκαν

    4.Να μεινει ο Γκιστ μονο ως 7ος ξενος αλλιως να φυγει

    5.Να μεινει ο Μπατιστα ως ρεζερβα καποιου αξιολογου ψηλου αλλιως να φυγει

    6.Να δωθουν δανεικοι τουλαχιστον 3 Ελληνες της ομαδας(οχι αλλη 16αδα με νηπια μεσα)

    7.Να μεινει ο Μαυροκεφαλιδης με το 1/3 του συμβολαιου σαν 3ος ψηλος(αλλιως να μεινει ο Παπαγιαννης,οχι και οι 2 μαζι παντως)

    8.Να μην ξαναψωνισουμε ξενους απο το πανερι (χλωμο παντως…)

    Παρακαλω περαστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να φύγει και το οακα και να πάρουμε καλύτερο γήπεδο..

      Διαγραφή
    2. Δεν μας είπες ποιος θα μείνει?

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    3. 1.Δύο πίτα γύρο,πατάτες σως κετσαπ κρεμμυδι

      2.Μία κόλα light(γιατι προσεχω τη σιλουετα μου)

      3.Και τελος για γλυκακι ενα σουφλε σοκολατας

      Τζιμ περνα το γιατι πειναω

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    4. να φύγουν και τα πράσινα να βάλουμε πορτοκαλί..

      Διαγραφή
  54. Καταρχάς με για την καινούργια εικόνα του μπλοκ Τζιμ!
    Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε για τους τελικούς.Ο Ολυμπιακός άξια και χωρίς να παίξει κανά σπουδαίο μπάσκετ πάει για την κούπα.Απέναντί του ένας Παναθηναϊκός αποδεκατισμένος-Παππάς,Γκιστ,Μπατίστα βασικότατα στελέχη-και απ΄την αρχή της χρονιάς με ένα μέτριο ρόστερ.Θέλουν δραστικές αλλαγές το καλοκαίρι και ελπίζω ο Γιαννακόπουλος να τις πραγματοποιήσει.
    Όσο για προπονητή,ψηφιζω Πρίφτη δαγκωτό με βάθος 3ετίας.Αφού δεν έκλεισε ο Ιτούδης πριν από 3 χρόνια να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο...
    Το πιο σπουδαίο από όλα-χωρίς να έχω διαβάσει τα πολύ παραπάνω σχόλια,είναι ότι το HoopFellas παρόλο την αύξηση επισκεψιμότητας εδώ και 1-2 χρόνια δεν έχει φτάσει σε τραγικό επίπεδο σχολίων-Μπε,Φαααααπ,Άντε γεια κτλ- σε σχέση με ''μεγάλα'' αθλητικά σάιτς.
    Υ.Γ Υπάρχει περίπτωση να δούμε κανά άρθρο για τον αποκλεισμό της Αρμάνι και για την κακά δομημένη ομάδα της;
    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ενας αν φυγει θα γινει δουλεια . φευγει ο δημητρης και αναλαμβανει η κατερινα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλημέρα
    Διάφορες παρατηρήσεις:
    -Ελαφρώς καλύτερο ποιοτικά το δευτερο ματς απο το πρωτο με την κουραση παντως και των 2 ομάδων να φαινεται κυριως στα πολυ κακα σουτ ειδικα στο 2ο ημιχρονο
    -Χαωδης η διαφορα των ξένων των δυο ομάδων που εν πολλοις κρίνουν τον τίτλο.
    Εκτος απο την ποιοτητα και την αποδοση ειναι και η διαφορα στους ρολους.Στον ΟΣΦΠ και οι 6 εχουν συμπληρωματικο χαρακτηρα ενω στον ΠΑΟ περιμενουν και σκορ και ρυθμο απο τους δικους του.Τραγελαφικά αυτα που γράφουν τα εγκυρα σαιτ για τηον εξαφανισμενο Νταρντεν που κανει την εκπληξη.Το παιδι αν εξαιρεσουμε ορισμενα κακα παιχνιδια οπου δε βρηκε ποτε ρυθμο ,φετος ειδικα με τον ΠΑΟ εχει παιξει αριστα και κανει μετρημενα πραματα καλα μεσα στο γηπεδο.Και ειναι και 34....
    -Απο τα ευχαριστα για τον ΠΑΟ ηταν η αποδοση του Χαραλαμποπουλου στο λιγο που επαιξε.Εβαλε ενα δυσκολο σουτ και κλειδωσε πολυ καλα τον Πριντεζη ο οποιος μαλιστα του σωσε με μια κινηση τα ευσημα.
    -Ο Διαμαντιδης φέτος δε μπορει να δωσει σκορ ,ειναι και ο τροπος που ειναι δομημενος ο ΠΑΟ που τον αναγκαζει να ματσαρεται με τα φοργουορντ του αντιπαλου και ,αν και εχει δυναμη ,δε μπορει να τελειωσει καθαρα τις φασεις.Στο δημιουργικο κομματι ειναι ακομα μοναδικος αλλα του λειπει ο αθλητικος παικτης να τελειωσει τα πικ ν ρολ.Αποτελεσματικο το παιχνιδι του Λουκα αλλα δεν κερδιζει παιχνιδια.
    (Ανιστορητοι και παπατζες οσοι τον συγκρινουν με τον Ρατζα για τις εμφανισεις του.Ο Λουκας ενδεχομενως ειναι πιο πλαστικος αλλα ο Ντινο εκτος απο την απιστευτη δυναμη του,τελειωνε τις μισες του φασεις με κοουστ του κοουστ με φοβερη τριπλα και ειχε παιχνδι με προσωπο και πασα εφαμιλη με πρωτοκλασατου πλευμεικερ)
    - Ο ΠΑΟ δε θα παρατησει το 3ο παιχνίδι ,γνωριζοντας οτι ο ΟΣΦΠ θα χει αρκετο αγχος μην αποκλεειετε ντρερμπυ οσο αντεξουν οι Ελληνες.Οι πιθανοτητες δεν ειναι με το μερος του αλλα ας μην ξεγραψουμε τελειως την εκπληξη.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. απολυτη δικαιοσυνη . υστερα απο τον απολυτο εξευτελισμο της ομαδας απο την διοικηση το καλοκαιρι , εκατσαν και ενα τσουβαλι ατυχιες και παπαλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @Στεγοσαυρος

    Το χα γραψει σε ενα παλαιοτερο ποστ, το ευρωπαικο μπασκετ αιμορραγει και οι "Μπερτομεου" δεν κανουν απολυτως τιποτε γι αυτο.

    Τα Φ4 εχουν καταντησει εδω και χρονια υποθεση των ιδιων ομαδων (Ρεαλ, ΤΣΣΚΑ, Ολυ, Παο, Μπαρτσα, Μακαμπι). Ελλαδα, Ισπανια, Ρωσια και Ισραηλ. Που και που τρουπωνουν Ιταλια και Σερβια.
    Θα μου πεις και στο ποδοσφαιρο οι ιδιοι και οι ιδιοι, αλλα εκει ειναι τεραστια η εμπορικοτητα και το Τσ.Λιγκ ειναι το ΝΒΑ του αθληματος οσον αφορα τα χρηματα και τη δημοφιλια.

    Δεν εχει γινει τιποτε για να αυξηθει η εμπορικοτητα του αθληματος κι αν δεν υπηρχαν τρελλοι να σπαταλανε λεφτα ή γκανγστερς να ξεπλενουν χρημα, τα πραγματα θα ταν ακομη χειροτερα.

    Οι καλοι/καλουτσικοι Ευρωπαιοι παικτες κοιτανε πλεον μονο ΝΒΑ κι απο αρκετα νεαρη ηλικια.
    Και η φουρνια των μεγαλων σταρ που προτιμησαν την Ευρωπη τελειωνει σιγα-σιγα (Διαμαντιδης, Ναβαρο, Σπανουλης κοκ).

    Και στην Ελλαδα, μολις σταματησουν Σπαν και Δ.Δ. και με δεδομενη την κριση (ισως και πιθανη χρεωκοπια) μονο στο Know-how μας θα βασιστουμε. Εκτος αν τιποτε καλοι γκανγκστερς αποφασισουν να ξεπλυνουν χρημα και στα μερη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κάτι νεότερο για προπονητή στον Παναθηναϊκό; Αυτό μας απασχολεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατι νεοτερο για προεδρο ?

      Διαγραφή
    2. Πρόεδρο έχουμε τον εξαιρετικό Μάνο Παπαδόπουλο. Επί Δ.Γιαννακόπουλου και Μ.Παπαδόπουλου έχουν έρθει 5 τρόπαια στην ομάδα και αν χαθει το φετινό πρωτάθλημα 5/6. Από πρόεδρο μια χαρά είμαστε

      Διαγραφή
  60. Επαναλαμβάνω

    Σάσα Ομπράντοβιτς κόουτς
    Μακλίεν Ρενφρόε ξένοι για τον Παναθηναϊκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μένει ο Μανωλόπουλος βοηθός. Ο Σάσα διώχνει Κούπερ-Μόργκαν και Σλότερ-Μπλούμς-Μπατίστα. Κρατάει Νέλσον και παίρνει ένα ψηλό πεντάρι πρώην Γιούγκο που μπορεί να αμυνθεί. Για τον Γκιστ είναι θέμα διοίκησης.

      Διαγραφή
    2. Αυτά. Όποιος θέλει τα σημειώνει.

      Διαγραφή
    3. για το ψηλο πενταρι ξερουμε αλλες πληροφοριες;;

      Διαγραφή
    4. Για τις θέσεις 2 και 3 υπάρχει κάτι;

      Διαγραφή
    5. 2? 3? Ποιοι θα παιξουν; παλι μονος του ο Γιανκοβιτς. Καλες κινησεις ειναι αυτες αλλα χρειαζονται επιπλεον υλικα. Αν ισχυουν παντως. Στα δυσκολα ο Σασα θα βαζει ΔΔ, Ρενφροε, Νελσον , Γκιστ , Μακλιν και δε θα τρωει καλαθι με τιποτα. Δεν ειναι κακη προοπτικη. Με ενα καλο 2-3 με σκορ φτιαχνει μια χαρα ομαδα.

      Διαγραφή
    6. Ti les mwre, poios Obradovic? Aftos pou kseftilistike sti Germania? Ante me tis geloiotites kalokairiatika. Oute san asteio den les kati tetoio. Ean kanei kamia tetoia makakia o Giannakopoulos tha trexei kai den tha ftanei tou xronou.

      Διαγραφή
    7. κακός προπονητής ο Ομπράντοβιτς ; το διαβάσαμε και αυτό...στην άλμπα έκανε εξαιρετική δουλειά αν και είχε ένα πολύ φτωχό ρόστερ.τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους προπονητές της ευρωλίγκα.ΑΜΥΝΑ,ΑΜΥΝΑ,ΑΜΥΝΑ.Μου φαινεται πάντως περίεργο να φέρει μαζί του τον ρένφροε ,καθώς οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες,μετά τον τσακωμό στο time out.βέβαια αυτά μένουν στο παρκέ.Τέλος πάντων ας περιμένουμε παιδιά να τελειώσουν οι τελικοί και μετά βλέπουμε

      DW

      Διαγραφή
    8. δεν πειραζει ειναι συνηθισμενος

      Διαγραφή
    9. Δηλαδη η Άλμπα είχε πολυ φτωχο ρόστερ αλλα εμεις στον Παναθηναικο που υποτίθεται οτι στόχος ειναι το F4, να πάρουμε παίχτες απο την Αλμπα; (Ρενφροε, Μακλιν, Ρεντινγκ)

      Διαγραφή
    10. άμυνα άμυνα άμυνα αλλά 101 πόντους του έβαλε ο Πέσιτς... τι να λέμε τώρα...

      Διαγραφή
  61. Μακάρι να ισχύει για Σάσα Ομπράντοβιτς και οι παραπάνω πληροφορίες. Ο ψηλός έχει μαθευτεί ποιος θα είναι; Ραντούλιτσα μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δε γνωρίζω. Θα είναι δική του επιλογή.

      Διαγραφή
    2. Για Καλάθη, Καιμακόγλου, ακόμα και Σλούκα υπάρχει χώρος στο πλάνο;

      Διαγραφή
    3. Γιατί δεν κάνει ο φίλαθλος πρόταση για πακέτο με Μάντζαρη;

      Διαγραφή
    4. οχι ειναι λιγοι για το νεο τεραστιο παο ολοι αυτοι...λεμπρον κ πανω...σας κακομαθαν οι φαρμακοποιοι μου φαινεται, που κουλτουρα χτυσηματος ομαδας απο το μηδεν.

      Διαγραφή
    5. ούτε Κένιον Μάρτιν στα 38 του δε μπορεί να φέρει ο "φίλαθλος" που λες.

      Διαγραφή
    6. Ο Καϊμακογλου ειναι ηδη κλεισμενος για την επομενη τριετια παιδια.

      Ο μονος λογος που δεν εγινε η μεταγραφη πριν τα play-offs ηταν επεφτε Σαββατοκυριακο και δεν προλαβαιναν να φωτοτυπησουν τα συμβολαια....

      Διαγραφή
    7. Πάντως την 5άδα Μαρκί Πέρι, Ιβάν Ζορόσκι, Λαβόρ Ποστέλ, Βαγγέλης Σκλάβος, Λάζαρος Αγαδάκος δε θα τη φτάσουμε σίγουρα.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
  62. Τζιμ δεν νομίζεις οτι ήρθε σιγα σιγά ο καιρός να μας πεις ποιον έχεις σαν ιδανικότερη επιλογή στο μυαλό σου, για τον πάγκο του Παναθηναικού ; Έρχεται καυτό καλοκαίρι ...

    Είχαμε αναφερθεί και σε πρηγούμενο ποστ και το απέφυγες "μαστορικά" !

    Είμαι πολύ αρνητικός για τον Σασα Ομπράντοβιτς, προσωπική μου γνώμη τουλάχιστον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θεμα ειναι να εχουμε λεφτα να τον πληρωσουμε

      Διαγραφή
  63. Ο Ρένφροε που αναφέρθηκε ότι θα έρθει στον ΠΑΟ με Σάσα και Μακλίν, δεν θα πάει στην Μπάγιερν όπως γράφετε καιρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. προπονητολογία στον ΠΑΟ απο 10 ιουνιου

    Έτσι όπως βλέπω εγω τα πραγματα το θέμα δεν είναι τόσο περίπλοκο

    Μετά την αποτυχία του Ιβανοβιτς και μαζί του πλάνου ανανέωση και F4 σε 4-5 χρόνια , οι επιλογες ειναι 2

    Α- προπονητης γνώστης των πραγμάτων , των συνθηκών και των καταστάσεων. υποψηφιοι : Γιαννάκης και Πριφτης

    Β - προπονητης με αλλη αντιμετώπιση του μπασκετ καινούριες ιδέες και νεες τεχνικές
    υποψήφιοι : κοκοσκόφ (αν το λέω καλά και γενικά ένας προπονήτης από USA και ειδικότερα NCAA) και κουφός (εντελώς διαφορετικός τρόπος προσέγγισης από τους ελλήνες προπονητές)

    εγω προσωπικά θα διάλεγα το Β.

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και είναι και Παναθηναικάρας ο Κουφός... Προσυπογράφω αν και έχει τα κουσούρια του ο Στέργιος....

      Αντώνης

      Διαγραφή
    2. Αυτο με τον Κουφό στον ΠΑΟ δεν ειναι καν για γελια,μαλλον θλιβερο ειναι..
      Ξερετε γιατι εφυγε απο την Ελλαδα?

      no_clsoure

      Διαγραφή
  65. http://www.superbasket.gr/klisi-giannakopoulou-ke-papadopoulou-apo-eea/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook αν δεν τον διωξουν οι αφοι και το συστημα ολο δεν θα ησυχασουν.Ειναι που εχει παραγκα και κινει τα νηματα,τι θα του εκαναν αν δεν ειχε κιολας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ότι συνεχίζει με αυτοπεποίθηση να αγνοεί τις αποφάσεις τι σου λέει??ότι ανησυχεί??ότι τους έχει όλους γραμμένους??πιστεύεις ειλικρινά ότι θα γίνει κάτι μετά από την κλίση του στην ΕΕΑ??εγώ πάντως όχι

      Διαγραφή
    2. συνεχιζει γιατι δεν μπορουν να του κανουν τιποτα, σαν ΔΓ ειναι νομικα καλυμμενος,τι δεν καταλαβαινετε ρε;;;τοσο δυσκολο ειναι.Οι αλλοι που εχουν εμμονη ειναι καλυτεροι,κατηγορουν στοχοποιουν διαιτητες κατηγοροντας τους σε συμεντευξεις ονομαστικα ειδες να τους βαζουν ενα προστιμο κατι,εστω για τα ματια του κοσμου.Εδω ο αλλος ο εκδοτης βγηκε κατηγορησε επωνυμα αυτον που εβαλε να τον δειρουν στο Σεφ παρουσια κοσμου και δεν κουνηθηκε φυλλο.

      Διαγραφή
  66. ημίχρονο Εφές-Καρσίγιακα 44-46.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ANANTOΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ 85-86 ΚΑΙ... 1-1!

    άλλο ένα last minute comeback...

    τώρα εγώ αν πω ότι αυτή η ομάδα από τη Σμύρνη παίζει ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, θα είμαι υπερβολικός; Αν όχι το καλύτερο πάντως, το πιο "dogged" σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Άσε ρε Κρίστιτς που ζητάς και φάουλ στην τελευταία φάση. Σε έχουν βάλει μέσα στα καλάθια ο Παλάσιος και κάποιος Βεϊσέλογλου σε 2 αγώνες, έχεις βγάλει τον προπονητή σου από τα ρούχα του και ζητάς φάουλ σε καλάθι που χάνεις από το μισό μέτρο. Άσε μας ρε Νέναντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Mπράβο στη Βαλένθια για τη μπασκετάρα που μας χαρίζει και την υπερπροσπάθεια που κάνει απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Tι το δα το εφες-καρσιγιακα τον φορτωθηκαμε τον τουρκαλα...
    Ευτηχως ο τελευταιος χρονος δεν εγγυημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λες?σαριτσα κι τα μυαλά στα κάγκελα?μάλλον δεν ξέρει η διοίκηση τι ακριβώς θέλει και με ποιον θα τοπετύχει.Αναμένουμε την τοποθέτηση του jim για τον νέο προπονητή. ¨Εχω την αίσθηση ότι πάμε για πείραμα Πιανιτζάνι με κάπως υψηλότερο μπάτζετ.
      Ανδρεας

      Διαγραφή
    2. Ποιον εννοεις?

      Διαγραφή
    3. Μάλλον τον Ντίξον..
      Ανδρέας

      Διαγραφή
  71. Η ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

    Καλησπέρα σε όλο το Hoopfellas και τους... καναπέδες του! Jim, πολύ ενδιάφερον και on the spot ο νέος διάκοσμος του ιστοχώρου!

    Μετά από αρκετό καιρό, γιατί φυσικά προηγείται η ζωή από τα χόμπι και τη διασκέδαση, επιστρέφω με νέο... βιβλίο, συγνώμη σχόλιο εννοούσα.

    Καταρχήν, να ευχαριστήσουμε τον ΠΑΟ για τη νίκη του στον προημιτελικό του κυπέλλου, χάρις στην οποία, σε αντίθεση με τον ΠΑΟ που ξεγελάστηκε από αυτή, ο ΟΣΦΠ συσπειρώθηκε, ανασκουμπώθηκε και εν τέλει πέτυχε όλα αυτά που ζήσαμε τη φετινή χρονιά, ξορκίζοντας και το φάντασμα του ΟΑΚΑ σε τελικούς πρωταθλήματος.

    Έχοντας παρακολουθήσει ολόκληρο τον πρώτο και μόνο το δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου τελικού, θέλω να σταθώ αποκλειστικά σε ένα σημείο (γιατί αυτοί οι τελικοί που είδαμε δεν νόμιζω ότι χρήζουν περαιτέρω ασχολίας) που αισθάνομαι ότι έχει γίνει καραμέλα δικαιολογίας για τις εμφανίσεις του ΠΑΟ στους τελικούς. Αναφέρομαι στο ρόστερ της ομάδας που παρουσιάζεται ελλειπές τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.

    Το ρόστερ του ΠΑΟ στην αρχή της χρονιάς ήταν δομημένο με το στόχο της ελληνοποίησης έντονα παρόντα σε αυτό. Οι Μποχωρίδης, ΒΧ και Διαμαντάκος (3ο 5) κατόπιν απόφασης της ομάδας, θα ήταν βασικοί στο ρόστερ του ΠΑΟ. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αποκτήθηκε άλλο 3, προκειμένου να προωθηθεί ο ΒΧ. Έτσι, νομίζω ότι η βασική δωδεκάδα τη νέα χρονιά θα ήταν η παρακάτω (τούλάχιστον για τους δύσκολους αγώνες της ομάδας):

    PG 3D, Nelson, Μποχωρίδης
    SG Παππάς, Slaughter
    SF Γιάνκοβιτς, ΒΧ
    PF Φώτσης, Gist
    C Batista, ΜΚΦ, Διαμαντάκος

    Στο χθεσινό τελικό ο ΠΑΟ κατέβασε ενδεκάδα με τους

    PG 3D, Nelson, Μποχωρίδης
    SG Cooper, Slaughter, Blums
    SF Γιάνκοβιτς, ΒΧ
    PF Φώτσης, Morgan
    C ΜΚΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Από τις παραπάνω συνθέσεις, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι:

    1) Ναι μεν έχασε στην πορεία τον Παππά, αλλά στη θέση του αποκτήθηκε ο Cooper, του οποίου τις ικανότητες έχει εκθιάσει επαννειλημένως ο Jim σε αυτόν τον ιστοχώρο, άρα θεωρητικά ότι ενδεχομένως χάνει σε εκτέλεση στην επίθεση, το κερδίζει και με το παραπάνω σε δημιουργία (άσχετα από το άν ο παίκτης αυτός έχει βγει στον ΠΑΟ ή όχι), και σε ποσότητα παραμένει ίδια η ομάδα στα guard, αφού κανένας άλλος δεν λείπει από την αρχική σύνθεση.

    2) Στα SF δεν υπάρχει καμία έλλειψη σύμφωνα με το αρχικό πλάνο της ομάδας, και επιπροσθέτως είναι στο rotation και ο Blums, που παίζει και guard όταν χρειαστεί.

    3) Άρα μέχρι τώρα, έχουμε 8 παίκτες στο χθεσινό τελικό έναντι 7 στην αρχή της χρονιάς, και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να μιλάμε σε καμία περίπτωση για ποσοτική υστέρηση στις θέσεις 1-3. Μπορούμε μόνο ενδεχομένως να υποστηρίξουμε ότι ποιοτικά χάνει ο ΠΑΟ από την απώλεια του Παππά, αν θεωρήσουμε ότι Cooper και Blumsείναι μαζί λιγότερο ποιοτικοί από τον Παππά.

    4) Στα PF υπάρχει πράγματι η απώλεια του Gist, αλλά μόνο ποιοτικά, γιατί στη θέση του αποκτήθηκε ο Morgan. Και πάλι άσχετα από το αν αυτός ο παίκτης βγήκε ή όχι. Ποσοτικά δεν υπάρχει καμία διαφορά από το αρχικό σχήμα, και μέχρι τώρα, στις θέσεις 1-4, δεν υπάρχει καμία ποσοτική διαφορά, αλλά 10 παίκτες αντί των 9 του αρχικού ρόστερ.

    5) Η πραγματική διαφορά σε ποσότητα υπάρχει στο 5, που αυτή τη στιγμή είναι μόνο ο ΜΚΦ. Αλλά εδώ υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα. Γιατί κατέβασε χθες ενδεκάδα ο ΠΑΟ (σε τελικό πρωταθλήματος!!!) και δεν έπαιξαν, έστω και λίγο, ένας εκ των Διαμαντάκου ή Παπαγιάννη, από τη στιγμή που ο πρώτος "νίκησε" τον ΟΣΦΠ στον προημιτελικό του κυπέλλου αγωνιζόμενος μάλιστα με επιτυχία για περίπου 11 λεπτά και ο δεύτερος είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία του και κατά τα φαινόμενα ικανός να αγωνιστεί, έστω και κάποια λίγα λεπτά, σε τέτοιο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον ο πρώτος ήταν, με βάση το πλάνο της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, το τρίτο 5, και υποτίθεται θα αντικαθιστούσε τα άλλα πεντάρια της ομάδας. Ο συνομήλικός του, Αγραβάνης, πώς και γιατί έπαιξε χθες; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία δικαιολογία από την πλευρά του ΠΑΟ για τη μη χρησιμοποίηση του με βάση τα όσα ακούγαμε όλη τη χρονιά, και πολύ περισσότερο η χρησιμοποίηση της δικαιολογίας ότι υστερεί η ομάδα ποσοτικά έναντι του ΟΣΦΠ. Πόσο μάλλον όταν ο ΠΑΟ χθες αγωνίστηκε με 6 guards και ο ΟΣΦΠ με 4 (Μάντζι, Lafayette, VSpan, Σλουκ), άρα ούτε θέμα ποιότητας υφίσταται εκεί. Για το χάος στη θέση 3 και 5, ως γνωστόν είναι ΚΑΘΑΡΑ επιλογές του ΠΑΟ να έχει στο 3 τους Βλάντο και ΒΧ (από το περασμένο καλοκαίρι), και στο 5 να κατέβει χθες μόνο με τον ΜΚΦ. Όπως και η επιλογή των Cooper και Morgan ως αντικαταστάτες των τραυματιών. Αλλά και η επιλογή της ομάδας να πορευτεί από την αρχή της χρονιάς με 2 μόνο τεσσάρια. Συνεπώς, ήρωες ΔΕΝ υπάρχουν, μόνο επιλογές, από τις οποίες κρινόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ά ρε Διογένη Δεν μπορείς απλά να χαρείς το πρωτάθλημα της ομάδας σου;

      Πήραμε λέει τον Κούπερ άρα δεν πειράζει που λείπει ο Παππάς. Αν νομίζεις ότι είναι το ίδιο ένας παίκτης -όσο καλός και να είναι στα χαρτιά- που έρχεται ένα μήνα πριν με έναν που είναι ήδη δυο χρόνια στην ομάδα τι να σου πώ...Το αυτό και για Μόργκαν.Εκτός αν πιστεύεις ότι θα ήσασταν ΟΚ αν χάνατε Σλούκα, Πρίντ, Ντάνστον και παίρνατε Jarrius Jackson, Justin Harper, O.D. Anosike (3 παίκτες που έχουν διαφημισθει από αυτή τη σελίδα αφού αυτό είναι το κριτήριο σου) ένα μήνα πριν τους τελικούς. Ποσοτικά το ίδιο θα ήταν. Όχι;


      Στους ψηλούς, ο Διαμαντάκος είναι χειρότερος παίκτης από τον Αγραβάνη (και αγωνίζεται σε άλλη θέση). Απλά. Το ότι είναι συνομηλίκοι δεν λέει τίποτα. Ο ένας είναι και καλύτερος και πιο ψημένος με 2 χρονιές με καλές συμμετοχές Α1 και μπόλικη Ευρωλίγκα φέτος με σοβαρά λεπτά ακόμα και σε ημιτελικό final four. Στα χαρτιά ήταν να είναι ο τρίτος σέντερ αλλά στην πράξη δεν ήταν σε κανένα σημείο της χρονιάς. Αν το πάμε έτσι, ο Κατσίβελης στα χαρτιά είναι το τρίτο πόιντ του Ολυμπιακού (θεωρώντας Σλούκα Σπανούλη combo). Βγάλε Μάντζαρη και παίξε με Κατσίβελη τότε.
      Ο Παπαγιάννης ταλεντάρα αλλά στα 17 δεν μπορεί να τα βάλει με ψηλούς επιπέδου Ευρωλίγκας ούτε ο Σάμπονις. ( οι ψηλοί αργούν να ωριμάσουν μπασκετικά κλπ).

      Για το χάος στη θέση 3 πράγματι είναι καθαρά επιλογή αλλά κανείς δεν στάθηκε σε αυτό.

      Και να σου πω απλά πως με τους 3 παρόντες κατά πάσα πιθανότητα το πρωτάθλημα πάλι προς Πειραιά θα πήγαινε αν και όχι στα 3 παιχνίδια.

      Γοργίας ο Σοφιστής.

      Διαγραφή
  73. Τελειώνω με μια διαπίστωση που έκανα διαβάζοντας ένα άρθρο στο σύνδεσμο

    http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/timwria-ston-giannakopoylo-gia-thn-paroysia-toy-ston-deutero-teliko.3522526.html

    στο οποίο ο ΠΑΟ απαντάει ως

    «Στην αντίπερα όχθη, αυτή του Παναθηναϊκού, η λογική δεν αλλάζει ως προς την αντιμετώπιση των αποφάσεων του Αθλητικού Δικαστή, αφού στο "τριφύλλι" επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία ακόμη αντισυνταγματική απόφαση, από τη στιγμή που Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ή διοικητική) με την ομάδα, από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.»

    Η ίδια η ομάδα ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ότι ο ΔΓ, από τον περασμένο Δεκέμβρη, ουσιαστικά δεν ΒΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ στον ΠΑΟ, από τη στιγμή που όπως λένε οι ίδιοι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με την ομάδα. Άρα:

    1) Ο ΔΓ έχει τελειώσει ΚΑΙ οικονομικά από τον ΠΑΟ, οπότε δεν έχει πλέον ΚΑΝΕΝΑ νόημα να ζητάνε από αυτόν οι φίλοι της ομάδας να κάνει μεταγραφές ή γενικά να δώσει χρήματα για την ομάδα, και

    2) συνεπώς ποιός άραγε πληρώνει στον ΠΑΟ από το Δεκέμβριο και έπειτα, ο οποίος θα είναι προφανώς και ο υπεύθυνος για την οικονομική στήριξη του συλλόγου αυτό το καλοκαίρι;

    3) Εξάλλου, μετά από την παραπάνω παραδοχή της ίδιας της ομάδας, με ποιά ιδιότητα παίρνει μικρόφωνα και κάνει δηλώσεις;

    4) Η απορία που απομένει είναι γιατί ασχολούμαστε ακόμα μαζί του, αφού όπως είπε πρόσφατα και ο κ. Bertomeu, αυτό ακριβώς επιθυμεί λόγω του χαρακτήρα του (εγωκεντρικός); Και ενώ είναι απόλυτα ξεκάθαρο ποιά είναι η τιμωρία που του αρμόζει;

    Η αρχή του τέλους...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, το καλοκαίρι οι μεταγραφές του ΠΑΟ και ο προϋπολογισμός της επόμενης σεζόν θα πρέπει να στηριχθούν στον ενεργό κεφάλαιο της εταιρείας, στα έσοδα της εταιρείας, σε δανεισμό ή στην τσέπη του Μάνου Παπαδόπουλου.

      Κι αφού ο ΠΑΟ έχει μετοχικό κεφάλαιο μικρότερο του 1 εκατομμυρίου, κι ο πρώην πρόεδρος ΔΓ λέει διαρκώς ότι ο ΠΑΟ είναι ελλειμματικός, κι αφού καμία τράπεζα δε δίνει δάνεια σε εταιρείες που δεν περιμένουν κέρδη, κι αφού ο Μάνος Παπαδόπουλος δύσκολα θα έχει 10-15 εκατομμύρια στην άκρη, τότε η λογική λέει ότι ο ΠΑΟ δε θα κάνει μεταγραφές, θα διώξει τους παίκτες του, και θα ακολουθήσει την πορεία των υπόλοιπων ομάδων της Α1...

      Διαγραφή
    2. Σωστος στα περισσοτερα. Λαθος το συμπερασμα. Γιατι αρχη του τελους; Ισα ισα, ετσι ειναι καλυτερα. Χιλιες φορες να δουλεψει ο Παναθηναικος με ενα μοντελο εσοδα εξοδα και να παει σε χαμηλο νοικοκυρεμενο μπατζετ.Ουτως ή αλλως μια χαρα μπατζετ ειχε και φετος.Απλως με αυτο το μοντελο δεν μπορεις να ζητας φ4 ή να απαιτεις πρωταθλημα. Αν κατσουν καλως αν οχι συνεχιζεις στο πλανο σου. Στοχος πρεπει να ειναι το καλο μπασκετ κι απο εκει και περα ο,τι καλυτερο μπορει να γινει.
      Το ερωτημα ειναι αυτο εθεσες. Αν ειναι ετσι τα πραγματα προς τι οι δηλωσεις του dpg. Ως τι μιλαει; Θα ελεγα λοιπον οτι αυτη ειναι η αρχη μια νεας πιο υγιους περιοδου για τον ΠΑΟ.Χωρις πατερουληδες, χωρις παραλογους στοχους και με αλλον πιο σοβαρο τροπο λειτουργιας.

      Διαγραφή
    3. Μα τι λες; Ο Γιαννακόπουλος συνεχίζει να συνεισφέρει οικονομικά με νόμιμες χορηγίες.

      Διαγραφή
    4. Αλέξη, σε λιγό θα μας πεις ρε φίλε ότι το ρόστερ του ΠΑΟ είναι καλύτερο από αυτό του ΟΣΦΠ. Μου λες ότι δεν έχει διαφορά ο Γκιστ με το Μόργκαν, αν είναι έτσι ας βγάλει και ο Σφαιρό τον Σλούκα και να βάλει τον Μπακατσιά. Για να μην αναφέρω τη σύγκριση Παππά-Κούπερ. Δες εκεί την ομάδα σου που παίζει μια χαρά μπάσκετ(αν και προσωπικά πιστεύω ότι ο ΟΣΦΠ παίζει 8/10 στους τελικούς) και άσε τον ΠΑΟ.
      Έγιναν λάθη στον προγραμματισμό αυτή τη χρονιά και τώρα τα πληρώνει η ομάδα αλλιώς θα τρέχατε πάλι να βρείτε κουρτίνες να κρυφτείτε.
      Έλεος με την προπαγάνδα σε κάθε άρθρο σου.
      Χειρότερος και απο τον Νικολακόπουλο είσαι.

      Officer

      Διαγραφή
    5. @ ανωνυμο 11:55 π.μ.

      O ΠΑΟ δεν είναι ελλειμματικός πλέον. Ίσα ίσα που το business plan που έχει καταθέσει στην ΕΕΑ προβλέπει κάποια (λίγα, μην φανταστείς) κέρδη για του χρόνου

      Διαγραφή
  74. Τελικά αποδεικνύεται καλή περίπτωση ο Γκάμπριελ που τον είχαμε πέρσι στο Ρέθυμνο. Επαγγελματίας 100%, απόλυτα προσηλωμένος στην δουλειά του, και σταθερότατος όλη την χρονιά. Μου φαίνεται ότι άξιζε να τον κοιτάξουν λίγο παραπάνω οι 2 μεγάλοι, αλλά τον έκλεισε νωρίς η Καρσίγιακα...

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ωρα για ομιλια του αλβερτη στα αποδυτηρια ...
    pony4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. προς φραγκισκο απο pony4
    φετος για λογους ανωτερας βιας δεν ηταν δυνατον να ερθω να βαλω κατι εξω απο τα αποδυτηρια ... εσυ ομως παραμενεις αυτος που μπορεις να πεις τα λογια που πρεπει ... στο επανιδειν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. καλυτερα να παιξει ο χαραλαμποπουλος 3αρι παρα 3 γκαρντ στην πενταδα εκ των οποιων μεσα οι σλοτερ-κουπερ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ο Ντίξον διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα των γηπεδούχων σταματώντας στους 28 πόντους! Από την άλλη η τριπλέτα Κρστιτς, Λάσμε και Περπέρογλου προσπάθησαν να αποτρέψουν την ήττα με 16, 15 και 14 πόντους αντίστοιχα αλλά δεν αποδείχτηκαν αρκετοί.

    Η σειρά των τελικών κρίνεται στις τέσσερις νίκες και ο επόμενος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (14/6).

    Δεκάλεπτα: 23-22, 44-46, 63-69, 85-86.

    Εφές (Ίβκοβιτς): Οσμάν 10, Περπέρογλου 14, Μπατούκ 3, Σάριτς 10, Κρστιτς 16, Λάσμε 15, Τζάνινγκ 9, Ερτέλ 8 (12 ασίστ), Κιλιτσλί, Μπαλμπάι.

    Καρσίγιακα (Σαρίτσα): Παλάσιος 12, Χερσέκ 3, Στρόμπερι 16, Ντίξον 28, Βεϊσέλογλου 11, Γκάμπριελ 5 (13 ριμπ.), Ναλγκά 2, Ντίμπλερ 7, Σαντούρκ 2, Σονσιρμά, Κοτς. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΙΞΟΝ;;;ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΑΙΖΕΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Γεια σας κι από μένα.
    Γράφω σπάνια αλλά διαβάζω τα πάντα και η σελίδα είναι μία από τις αγαπημένες μου! Οι αλλαγές πολύ καλές, ειδικά για τη mobile έκδοση. Η πειρατική γραμματοσειρά στον τίτλο όμορφη, αλλά το logo με τη street μπασκέτα για μένα ήταν το trademark της σελίδας!
    Στα των τελικών. Κατ' αρχάς είμαι Ολυμπιακός. Θα ήθελα να μιλήσω για τη διαιτησία των 2 παιχνιδιών, αφού για τα αγωνιστικά οι αναλύσεις του Jim δε χωράνε πολλές αντιρρήσεις!Η διαιτησίες είναι κακές. Στο ΣΕΦ είδα πάρα πολλά λάθη και διαιτητές να προσπαθούν να διορθώσουν το λάθος στη μία μεριά του παρκέ με κόντρα λάθος ή με υπερβάλλοντα ζήλο, αλλάζοντας ουσιαστικά τα κριτήρια με τα οποία σφύριζαν. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορούν να κάνουν. Υπάρχει πολύς φόβος. Μην ξεσηκωθεί η κερκίδα, μην αρχίσει πόλεμος ανακοινώσεων; Δεν ξέρω. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Για μένα πρέπει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ να έχουν την απόλυτη ευθύνη. Οι θεατές να ελέγχονται εξονυχιστικά και με τη πρώτη κροτίδα να υπάρχει άμεση εκκένωση και βαρειά τιμώρια. Τουλάχιστον για τώρα. Για να αρχίσει κάτι να αλλάζει. Έτσι πιστεύω θα δούμε και σωστές διαιτησίες και γενικά το καλύτερο που μπορούν να μας δώσουν οι ομάδες μας. Και το καλύτερο των ομάδων μας είναι πολύ καλό. Πάρα πολύ καλό ώστε τόσα χρόνια πρώτα αυτοί να ανέχονται αυτήν την κατάσταση. Στο ΟΑΚΑ όντως το παιχνίδι έληξε αναπάντεχα πολιτισμένα. Κι εγώ, όπως και άλλοι φίλοι, δεν ξέρω αν θα γινόταν το ίδιο αν ένιωθαν αδικημένοι. Το θέμα είναι να μην μπορεί να γίνει αυτό. Αλλά δυστυχώς είναι φανερό πλέον πως οι υπεύθυνοι ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ.
    Τέλος θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα καλύτερος σε αυτή τη σειρά. Είναι εδώ και κάποια χρόνια βασικά καλύτερος (αν και με όχι τέτοια διαφορά). ΑΛΛΑ. Υπάρχει κόμπλεξ. Στα μάτια μου είναι φανερό. Δεν ξέρω αν δημιουργήθηκε δίκαια ή άδικα και δε με νοιάζει. Αλλά στις 2 χρονιές του Μπαρτζώκα χάσαμε και από το κόμπλεξ μας (και σε καμία περίπτωση λόγω διαιτησίας αυτές τις χρονιές). Φέτος και αυτό είναι διαφορετικό. Αυτά είχα να πω. Ευχαριστώ για την ανοχή μιας και το προηγούμενο post μου ήταν τουλάχιστον πριν ένα χρόνο!
    schumi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΙΜ,ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΡΑΙ ΜΑΡΤΙΝΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΑΤΑΚΕΣ.ΩΡΑΙΟ.
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΝΙΚΗΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΛΑΒΩΜΕΝΟ ΗΤΤΗΜΕΝΟ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΡΟΣΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΕΙΝΑΙ
    1:ΔΥΟ PASS FIRST ΕΝΑΝ ΤΟ ΚΑΛΑΘΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΡΟΤΣΕΣΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ
    2:ΟΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο ΔΔ(ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΠΕΣ)ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ.
    3:Ο ΒΛΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ(ΜΠΡΑΜΟΣ?)ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΙΑΡΙ
    4:ΓΚΙΣΤ ΒΕΖΕΝΚΩΦ ΚΑΙ ΦΩΤΣΗ
    5:ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ.
    ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΣΕ ΜΗΤΣΟ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ....
    ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Α2 ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ Ο ΛΟΥΝΤΖΗΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΤΗΝ Α1.ΤΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣΤΟΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ(π.χ. ΠΕΚΟΒΙΤΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΜΕ ΚΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΦ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ Ο ΣΑΡΑΣ ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ-ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ.
    ΥΓ:ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ STEP BACK ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΟΥΣΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΦΟΙ.


    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυο από τα πιο καυτά ονόματα περιφερειακών που θα παίξουν στην ελληνική αγορά, Καλάθης και Ροτσέστι, θα καταλήξουν στην ομάδα του Δημήτρη του Γιαννακόπουλου!!

      Καλό!!

      Διαγραφή
    2. Στην ευρωπαϊκή αγορά εννοούσα.

      Διαγραφή
    3. O φίλος δεν είπε ότι θα γίνει αλλά ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ..Και φυσικά θέλει το καλύτερο...Τώρα εσύ αν το βρίσκεις αστείο τι να πω

      -Makos 13-

      Διαγραφή
  81. Μη ξεχνάτε και τον Κένι Γκάμπριελ,πέρσι έκανε μερικά φανταστικά παιχνίδια με τον ΑΓΟΡ (http://www.esake.gr/el/action/EsakeplayerView?idteam=0000000E&idchampionship=46F7BA21&idplayer=F3E4013A&mode=4 ) αν και ο Ζομπανάκης τον είχε κατηγορήσει οτι δεν επαιζε άμυνα,και φετος χτυπάει πρωτάθλημα στην Τουρκία
    Ιδιαιτερος παίκτης,ψηλός με καλο σουτ και καλο ριμπαουντ αλλα οντως σοφτ στις επαφες

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η προφητεία περί Ιγκουοντάλα βγαίνει αληθινή Τζιμ τελικά

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τεο εγω τα ειπα πριν το τζιμ για ιγκι,αστα αυτα......πλακα κανω τζιμ.......τωρα ειναι ευκολα τα πραγματα καθως μαλλον οι καβς αδειαζουν........του χρονου η σειρα του βασιλια.......stonerook

      Διαγραφή
    2. Εδω που τα λέμε σιγα την προφητεία ,για οσους αντιλαμβάνονται το μπάσκετ ηταν αυτονόητο πως χρειάζεται να παρει σκορ και ενέργεια απο τον Ιγκουοντάλα.Ετσι κι αλλιώς η σωματοδομή του αλλα και η πειρα του ταιριάζουν σαν ματσάρισμα με τους Καβς και το ανατολικό μπάσκετ εν γένει(παιδι της ανατολής ηταν πολλα χρονια)

      no_closure

      Διαγραφή