Athlenda

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

BREAKING DOWN PANATHINAIKOS 2015-16 NEEDS


Το Hoopfellas σας παραθέτει τις σκέψεις του σχετικά με τη στελέχωση του ρόστερ του Παναθηναϊκού και το πλάνο που είχε ετοιμάσει η σελίδα από την άνοιξη για τους «πράσινους», αναλύοντας τις πραγματικές ανάγκες της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ποιοί παίχτες, βάσει χαρακτηριστικών,  μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα και οδηγό στην αγορά; Ποιος παίχτης-πρόταση «χάθηκε»; Ανοίγουμε τον φάκελο  και στελεχώνουμε μαζί την ομάδα της νέας περιόδου..




Θα ήθελα λοιπόν να ξεκινήσουμε με μια γενική εκτίμηση των αναγκών των πρασίνων στη φετινή off season. Ήθελα να μιλήσουμε για το θέμα αυτό τη προηγούμενη εβδομάδα όμως ιεραρχικά προείχε αυτό του προπονητή για αυτό έδωσα προτεραιότητα. Δυστυχώς δεν αποφύγαμε τις απώλειες όπως θα δείτε παρακάτω..

Η ανάρτηση αυτή παραθέτει τις σκέψεις μου για τη στελέχωση του Παναθηναϊκού της νέας περιόδου. Στόχος της σελίδας με αυτή είναι να κυκλώσει τις πραγματικές ανάγκες της ομάδας και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο δίνοντας ονόματα αθλητών που μπορούν να λειτουργήσουν ως "οδηγοί"(ανά θέση) στην αγορά ή ακόμα και ως  ρεαλιστικοί στόχοι, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.  Έχω κάνει τη προεργασία από την άνοιξη και θα ήθελα να τη συζητήσουμε μαζί.

Μη ξεχνάτε πριν ξεκινήσουμε. Εναλλακτικές πάντα  υπάρχουν. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι ομάδες δεν φέρνουν σε πέρας στο απόλυτο το μεταγραφικό τους πλάνο. Η ουσία είναι όμως, άσχετα από απώλειες προσώπων, να μείνεις στο ίδιο πλαίσιο και την ίδια κατεύθυνση ψάχνοντας εναλλακτική με παρόμοια χαρακτηριστικά. Πάμε..



Το πλάνο της φετινής off season πρέπει να δομηθεί πάνω σε συγκεκριμένες αρχές τις οποίες ανέφερα μετά τους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

1.) Όχι στο γενικό rebuilding  και την ολική αναδόμηση.  Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι ο Παναθηναϊκός έχει έναν καλό κορμό παιχτών πάνω στους οποίους μπορεί να βασιστεί και πάνω σε αυτή τη βάση έγινε η πρόταση της σελίδας για τη θέση του προπονητή με ανθρώπους που θεωρώ ότι μπορούν να αξιοποιήσουν ένα τέτοιο ρόστερ στο έπακρο.

2.) Στροφή στο δικό μας μπάσκετ, αυτό το οποίο χαρακτήρισε τον σύλλογο στις ημέρες-δόξας του πάντα σε συνδυασμό με τις μοντέρνες επιταγές του αθλήματος. Η χρυσή τομή μεταξύ των δύο αυτών κατευθύνσεων μπορεί να κάνει θαύματα (ΟΣΦΠ 2012).


Ο στόχος λοιπόν το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ρόστερ ευέλικτου και λειτουργικού που αυτόματα θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών και βάθος χωρίς η ομάδα να έχει φορτωθεί υπερβολικά σε πρόσωπα και πάντα διατηρώντας  ένα χαμηλό οικονομικό προφίλ μακριά από σπατάλες.  Σωστή στελέχωση στα κομμάτια, λειτουργικότητα και επιλογές/βάθος  πάντα πάνω σε αυτό που θέλεις να παίξεις. Με σωστή γνώση και αξιολόγηση της αγοράς όλα γίνονται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ο Παναθηναϊκός  χρειάζεται τουλάχιστον 3 παίχτες. Αθλητές που να μπορούν να ηγηθούν ανεβάζοντας σημαντικά τον συνολικό δείκτη ποιότητας και μαζί τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους δημιουργώντας με τη παρουσία τους το σωστό πλαίσιο για να απονεμηθεί στη κάθε μονάδα ο σωστός ρόλος που θα αποτελέσει και ένα σημαντικό βήμα προς  το ζητούμενο  της μεγιστοποίησης των δυνατοτήτων.

ΣΤΑΘΕΡΑ σημαντική για τον προσανατολισμό που θα δουλέψει το πλάνο: Φέτος απαγορεύονται παραχωρήσεις. Χρειάζεται καθαρή ανάγνωση. Σε αυτή τη βάση λοιπόν, ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα πρέπει να λογίζεται στον αρχικό σχεδιασμό ως 4ος γκαρντ και ο Αντώνης Φώτσης ως 5ος ψηλός. Αυτή η απόφαση θα βοηθήσει περισσότερο τους δύο "θρύλους" πλέον του Παναθηναϊκού  να κάνουν τη καλύτερη δυνατή σεζόν προσφέροντας το μέγιστο στην ομάδα στη παρούσα φάσης της καριέρας τους.


BACKCOURT


Είναι δεδομένο ότι το πιο δυνατό χαρτί της φετινής off season και η ακριβότερη δαπάνη από πλευράς διοίκησης θα πρέπει να αφορά τη περιφερειακή γραμμή. Είναι ξεκάθαρο τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός πλέον και οι πιστοί αναγνώστες της σελίδας το γνωρίζουν καλά τα τελευταία χρόνια μιας και η ανάγκη απόκτησης ενός pick & roll δημιουργού με πολύ καλή περιφερειακή εκτέλεση έχει στοιχειώσει το παιχνίδι της ομάδας και τις συζητήσεις στο Hoopfellas από την εποχή που η σελίδα πρότεινε τον Κρις Κουίν μέσα της σεζόν. Είναι δεδομένο ότι οι πράσινοι πρέπει να είναι έτοιμοι να επενδύσουν ένα ποσό της τάξεως των 800 χιλιάδων-1 εκατομμυρίου ευρώ (τουλάχιστον) για να υπογράψουν έναν παίχτη του οποίου η ποιότητα και η ικανότητα να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας θα είναι αναμφισβήτητη, πάντα στη καλύτερη δυνατή ηλικία. Τα χρήματα δεν είναι πολλά για αυτό που ζητάς. 

Δυστυχώς εδώ είχαμε "απώλειες" για τις οποίες απευχόμουν όταν σας προετοίμαζα πριν κάποιες ημέρες για τη σχετική ανάρτηση-πρόταση. Πριν μπούμε στο δεύτερο μισό της σεζόν που μόλις τελείωσε, είχα κυκλώσει τρία ονόματα για αυτό τον ρόλο με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας αναφορικά με τη μετακίνηση τους στο ΟΑΚΑ. 

Σας τα παραθέτω ενδεικτικά (και κατά προτεραιότητα ιεραρχώντας την επιρροή που μπορούν να φέρουν στο παιχνίδι της ομάδας) κυρίως για να καταλάβετε απόλυτα τον τύπο του περιφερειακού που πρέπει να βάλει στο backcourt του ο Παναθηναϊκός.




1.  Κώστας Σλούκας




2. Πέτερι Κόπονεν



3. Τέηλορ Ρότσεστι

Καταλαβαίνετε ότι μιλάω για πολύ ποιοτικά combo guards με (πλέον) περίπου την ίδια τιμή στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, τα οποία μπορούν να σου κάνουν σίγουρα τη δουλειά. Θεωρώ παράλληλα ότι η περίπτωση του Καλάθη (άσχετα με τη μεγάλη, αναμφισβήτητη, αγωνιστική αξία του παίχτη) μπορεί να πάει πίσω τον Παναθηναϊκό και φέτος, ειδικά όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του πλάνου. Οι πράσινοι, για αυτόν, θα πρέπει να επενδύσουν ένα σεβαστό ποσό για την αγορά ενός πολύ ποιοτικού περιφερειακού όμως τα 2 εκατομμύρια στα οποία πιθανόν θα χρειαστεί να ανέβει ο Παναθηναϊκός για να υπογράψει τον Καλάθη είναι πραγματικά ΠΟΛΛΑ χρήματα για την εποχή . Για αυτό από την αρχή και στη θεωρητική κουβέντα που κάναμε προ ημερών τάχτηκα υπέρ του να δοθούν τα μισά χρήματα από αυτά τα δύο εκατομμύρια π.χ. για τον Σλούκα από το να φύγουν 2 εκ. για τον επαναπατρισμό του Καλάθη. Δε κάνω καμία σύγκριση μεταξύ των δύο πολύ καλών διεθνών γκαρντς, μιλάω καθαρά για value/money και σωστή τοποθέτηση χρημάτων στην αγορά.



Με τη περίπτωση του Σλούκα φυσικά να παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες και τις πιθανότητες για συμφωνία (η οποία θα άλλαζε τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ) να είναι εξ αρχής λίγες και τη προ 3 μηνών συμφωνία του Κόπονεν με τη Κίμκι να στενεύει τη shortlist, ήλπιζα ότι οι πράσινοι θα προλάβαιναν «ανοιχτό» τον Ρότσεστι, παίχτη που στα μάτια μου έχει αυτό το DNA το οποίο αποτελεί διαβατήριο για την εισαγωγή του στον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς ο γρήγορος αποκλεισμός της Μακάμπι από τους τελικούς της Ισραηλινής λίγκας έκανε επιτακτική την άμεση σύναψη και ανακοίνωση της συμφωνίας με τον πρώτο σκόρερ της φετινής Ευρωλίγκας για την «ομάδα του λαού». Ο Ρότσεστι (η "πρόταση" της σελίδας που χάθηκε) ήταν ότι πρέπει σε όλα τα επίπεδα μιας και δε κόστιζε μια περιουσία (850-900 σε δολάρια) και κάλυπτε (όπως φυσικά και οι άλλοι δύο) το πρότυπο του combo δημιουργού/εκτελεστή περιφερειακού που ψάχνουν οι πράσινοι πιάνοντας παράλληλα και τα ποιοτικά στάνταρντς που ζητά η ομάδα. Ειλικρινά πιστεύω ότι του πήγαινε περισσότερο ο Παναθηναϊκός από τη Μακάμπι..

Από την άλλη για τον Σλούκα θεωρώ ότι εάν έβλεπαν ανοιχτό παράθυρο οι πράσινοι (η αρχική προσέγγιση ήταν όντως λάθος) θα ανέβαιναν μέχρι και το 1.2 εκ. Όχι, δεν είναι η πραγματική αξία του Έλληνα γκαρντ ακόμα εκεί στην αγορά, είναι εκεί όμως η αξία της κίνησης αφού λάβουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες  μια τέτοιας επιτυχίας για τον Παναθηναϊκό (ενδυνάμωση ελληνικού κορμού στο έπακρο, αποδυνάμωση του αντιπάλου, τρομερό χτύπημα στο επικοινωνιακό κομμάτι). Ο παίχτης έχει συμφωνήσει στο οικονομικό από προχθές το βράδυ με τη Φενέρ και μόνο μια δυνατή ρελάνς  θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Η αγορά είναι απρόβλεπτη βλέπετε.. Περίμενα τον Σλούκα να παραμείνει στον Ολυμπιακό, σας το έχω γράψει άλλωστε. Θα χρεώσω στην ερυθρόλευκη διοίκηση (εάν φυσικά λήξουν με αυτό τον τρόπο οι διαπραγματεύσεις) ότι δεν έβαλε τη κατάλληλη πίεση στον ίδιο τον παίχτη ανεβάζοντας το ποσό στα 800 ετησίως.. Εκεί δε ξέρω πως θα λειτουργούσε ο Σλούκας.. Αντίθετα μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει μείνει στα 2.2 για 3 χρόνια.
Όσον αφορά τον Κόπονεν  δε βλέπω ιδιαίτερο περιθώριο από τη στιγμή που τέλη Μαρτίου υπέγραψε διετής ανανέωση με την Κίμκι βάζοντας μέσα και NBA outs. O παίχτης είναι σούπερ και σε καλή ηλικία όμως ακόμα και εάν υποθετικά ο Παναθηναϊκός έβρισκε άκρη για ένα αναίμακτο buy out (δύσκολο), δε θα δεχόταν (σωστά) ποτέ NBA out για έναν αθλητή για τον οποίο πλήρωσε χρήματα στη πρώην ομάδα του ώστε να τον φέρει στο ΟΑΚΑ. Κινήσεις σαν του Κόπονεν ή του Ρότσεστι θέλουν προεργασία όπως καταλαβαίνετε..

Λύσεις εναλλακτικές υπάρχουν. Και σε λιγότερα χρήματα (με περισσότερο ρίσκο) και σε αυτά ή περισσότερα. Μόνο που μοιάζει αυτή τη στιγμή μονόδρομος για τους πράσινους το να ξεκλειδώσουν την αμερικανική αγορά για να βρούν παίχτη αυτών των προδιαγραφών που θα πληρωθεί αλλά θα κάνει σίγουρα τη δουλειά.. Έχω 2-3 περιπτώσεις αθλητών στο μυαλό μου των οποίων το παιχνίδι μεταφράζεται σωστά στο δικό μας μπάσκετ αλλά τις αφήνω για λίγο αργότερα και εφόσον εκτιμήσουμε ότι ταιριάζουν στα όσα πρεσβεύει ο όποιος νέος προπονητής. Πάμε να κλείσουμε το backcourt όμως..


Δεδομένου του ότι  ο Παππάς θα αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού τη νέα περίοδο (σε πρώτο καθαρά ρόλο) και εφόσον η ομάδα κολλήσει  δίπλα του star quality με τον γκαρντ που σας περιγράφω (στυλ Σλούκα/Κόπονεν/Ρότσεστι), κρατάς οπωσδήποτε τον Νέλσον. Οπωσδήποτε. Το back court του Ολυμπιακού που αποτέλεσε πρότυπο συνοχής και λειτουργικότητας (και τη ραχοκοκαλιά των επιτυχιών των ερυθρολεύκων) βασίστηκε στη τριάδα Σπανούλη-Σλούκα-Μάντζαρη. Σε αυτή τη βάση (την οποία επαναλαμβάνω θεωρώ πρότυπο) ο Νέλσον έχει τον ρόλο του Μάντζαρη (χειρότερος σουτέρ-λιγότερο ασφαλείς μεταβιβάσεις, καλύτερη διείσδυση και πιο φυσικό αθλητικό κορμί σε σχέση με Έλληνα επίσης ball stopper) . Ο Παναθηναϊκός  έχει απόλυτη ανάγκη 2 παίχτες στα γκαρντς που να μπορούν να αμυνθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο με τον ένα να είναι «εξολοθρευτής» (ο ΟΣΦΠ φέτος είχε 3 τέτοιους). Δε πας πουθενά χωρίς (τουλάχιστον) έναν τόσο καλό αμυντικό παίχτη στα γκαρντς. Ο Νέλσον, ο οποίος βελτιώθηκε σημαντικά υπό τον Μανωλόπουλο, έχει τα μειονεκτήματα του σίγουρα όμως σκεφτείτε ότι κοστίζει μόνο 350 χιλιάρικα και αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών PGs στο υψηλό επίπεδο, έχει κορμί που δεν υπάρχει στη θέση, «πόδια» και κυρίως (πολύ βασικό) μπορεί να αμυνθεί με επιτυχία και στις δύο γραμμές άμυνας (ένας προπονητής θα σας πεί πόσο σημαντικό είναι πλέον να έχεις τέτοιους παίχτες). Ο Αμερικανός  δε κολλάει στο ρόστερ στη περίπτωση μόνο που αποκτηθεί ο Καλάθης ή ένας γκαρντ με ανάλογα του Νικ χαρακτηριστικά (δεν μπορείς να έχεις δύο γκαρντς χωρίς καλό περιφερειακό σουτ στο σκληρό πυρήνα του μπακόρτ). Σε διαφορετική περίπτωση ο Νέλσον κατά τη ταπεινή μου άποψη παραμένει. Με Διαμαντίδη-Μποχωρίδη (Λούντζη, Κόνιαρη) κλείνεις. Απλά και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Πάντα όμως να θυμάστε σε ένα σωστά δομημένο ρόστερ παίζει ρόλο η ευελιξία στη διαχείριση. Για αυτό και κάθε γραμμή στη στελέχωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την άλλη. . Αυτό σαν πάσα για να πάμε παρακάτω..

SF- Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ


Κομβική επιλογή σχετικά με το πώς θα παρουσιαστούν σε επίπεδο λειτουργικότητας οι άλλες δύο γραμμές, back και front court, οι οποίες περιμένουν «έξτρα» βάθος από τους SFs των πρασίνων οι οποίοι πρέπει να δίνουν στον προπονητή την ευχέρεια για «προσαρμογές» ώστε η ομάδα να αλλάζει «κέλυφος» και να μπορεί να ανταποκριθεί  σε διαφορετικές καταστάσεις.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τη σεζόν που μας πέρασε  την αδυναμία του στη συγκεκριμένη θέση με το σκεπτικό ότι με τον στοχευμένο χώρο που είχε δημιουργηθεί εκεί, ο Χαραλαμπόπουλος θα μπορούσε (όπως αποδείχθηκε άλλωστε) να παίξει παραπάνω . Προσέξτε, ο νεαρός F έπαιξε ναι, «αρκετά» για παίχτη της ηλικίας του όμως «λίγα» βάση των πραγματικών του ικανοτήτων , του πλαισίου που είχε δημιουργηθεί στο ρόστερ και των αναγκών της ομάδας μέσα στη σεζόν. Εφόσον λοιπόν ο στόχος των πρασίνων είναι να χτυπήσουν και πάλι τη πόρτα της ευρωπαϊκής «ελίτ», χρειάζεται πολύ συγκεκριμένη προσθήκη στη θέση. Ο σχεδιασμός της σελίδας προβλέπει F (SF/PF και όχι G/F), με κύριο χαρακτηριστικό την αποτελεσματικότητα στο αμυντικό κομμάτι και τη δυνατότητα να αμυνθεί και στις δύο γραμμές. Κυρίως όμως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο «4», αμυνόμενος σε ότι καλύτερο υπάρχει στη θέση και παράλληλα με την ευχέρεια να ανοίξει το γήπεδο σε σετ καταστάσεις με αξιόλογο περιφερειακό σουτ.


Το πρότυπο του παίχτη ο οποίος συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά εντοπίζεται στον Γιόνας Ματσιούλις. Σε τέτοιο τύπο παίχτη πρέπει να κινηθούν οι πράσινοι, ο οποίος μάλιστα θα δώσει τη δυνατότητα στον Γιάνκοβιτς να ανέβει (θα το ζητήσει η ίδια η ομάδα μέχρι να γυρίσει ο Παππάς) λεπτά στο «2». Έτσι πρέπει να λειτουργεί ο Βλάντο, ως G/F. Αυτό του υπαγορεύει το mentality του, εκεί είναι ο «χώρος εργασίας» του (απαραίτητη προϋπόθεση να δουλέψει στο playmaking και στην άμυνα όταν χαμηλώνει). Όσον αφορά τον ίδιο τον Ματσιούλις τώρα, έχει βγεί προς τα έξω ένα κλίμα ότι ο παίχτης θα ψάξει μια κατάσταση που θα τον βοηθήσει να παίξει περισσότερο και παράλληλα να κερδίσει πιο πολλά σε οικονομικό επίπεδο (Τουρκία, Ρωσία). Παίχτη με τα χαρακτηριστικά του Λιθουανού δεν είναι δύσκολο να βρούμε στην αγορά. Το δύσκολο είναι να βρεις όλο το πακέτο του μιας και το DNA του σαν αθλητής/προσωπικότητα  (hard worker-hard nosed, μεγάλη καρδιά, αλτρουισμός, θυσία για τον συμπαίκτη) είναι κάτι σαν perfect fit για τον οργανισμό.


FRONTCOURT

Παρότι είναι η γραμμή όπου οι πράσινοι ίσως χρειαστούν παραπάνω προσθήκες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Με τους οιωνούς να δείχνουν θετικοί για τη παραμονή του Γκιστ, οι πράσινοι θα πρέπει να κλειδώσουν το «4» με τον tweener Μαυροκεφαλίδη. Όπως έγινε κατανοητό σε όλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά και στους τελικούς, η «βάση» του Λουκά στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι πιο κοντά στο «4» (άλλωστε «θέση σου στο παρκέ είναι εκεί που  μαρκάρεις καλύτερα..») παρά στο «5» (όπου είναι ο «χώρος» του στην επίθεση). Γκιστ, Λουκάς, Φώτσης λοιπόν πάντα σε άμεση σύνδεση με τη προσθήκη του SF ο οποίος θα μπορεί να κατέβει (κυρίως για να αμυνθεί ή να ανοίξει παραπάνω το γήπεδο) στο «4». Επαναλαμβάνω «άμεση σύνδεση» γιατί αλλιώς δεν υπάρχει λειτουργικότητα. Ο Ματσιούλις-type player  μπορεί να φέρει «ταχύτητα» πίσω από τον Γκιστ στη θέση. Όλα είναι με φτιαγμένα με «σοφία»..


Για τον Μπατίστα πιστεύω θα πρέπει να παρθεί η απόφαση αποκλειστικά με γνώμονα το πώς θα πλαισιωθεί η θέση «5» και τι θα προκύψει στην αγορά. Απομονώνοντας τα καλά του στοιχεία (ωμός post ψηλός με όλα τα θετικά που φέρνει αυτό στο τραπέζι, οικονομικός, καλός ριμπάουντερ) πίσω από τον κατάλληλο sky jumping/defensive center μπορεί να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο παραμονής του, φυσικά σε διαφορετικό ρόλο (πέρυσι απλά του ζητήθηκε να κάνει πολλά παραπάνω από αυτά που μπορεί σε αυτό το επίπεδο).  Γράφω τι θα προκύψει στην αγορά.. Για παράδειγμα αν ο Παναθηναϊκός πάει σε μια επιλογή όπως του Πάτρικ Γιάνγκ (καλά πόδια=επιλογές στη pick & roll άμυνα, άμυνα πάνω από το καλάθι) σαφώς μπορεί να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο Να κρατήσει πίσω του τον Ουρουγουανό. Αν από την άλλη πάει  σε μια επιλογή τύπου Mclean (Άλμπα), ο οποίος φέρνει μαζί του αξιόλογο post παιχνίδι, καλό επίπεδο athleticism αλλά όχι σπουδαία άμυνα ψηλά (δεν είναι rim protector), ο Μπατίστα δε «κουμπώνει». Σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεσαι «5» που θα προστατέψει το καλάθι σου παίζοντας πάνω από αυτό και ανεβάζοντας το επίπεδο της άμυνας σου. Μια αξιόλογη περίπτωση είναι ο Κόλτον Άιβερσον της Λαμποράλ. Εξαιρετικό κορμί με μέγεθος, timing στο μπλογκ, καλός ριμπάουντερ, μπορεί να σου φέρει ένταση στο παρκέ (παρά τις αδυναμίες του επιθετικά) ερχόμενος από πίσω.

Η ουσία επαναλαμβάνω είναι να δέσεις τα υλικά σωστά ώστε να ξεκλειδώσεις το χρηματοκιβώτιο της  «χημείας» και της ευρείας γκάμας επιλογών. Η γνώμη μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός της επόμενης περιόδου πρέπει να δομηθεί σε αυτή τη βάση. Εναλλακτικές επαναλαμβάνω υπάρχουν για όλες τις θέσεις, όμως πρώτα πρέπει να περιμένουμε τον τιμονιέρη ώστε να κατανοήσουμε τι θέλει να παίξει.

Κάθε εξέλιξη  θα φέρνει και ένα update. Με τον καινούργιο προπονητή να ανακοινώνεται θα μπούμε πάλι στο θέμα της στελέχωσης προσπαθώντας να μεταφράσουμε τα θέλω της φιλοσοφίας του στην αγορά. Η απόκτηση ενός αθλητή επίσης μπορεί να φέρει κλιμακωτές αντιδράσεις σε κάθε θέση και σε ολόκληρο το ρόστερ. Όπως καταλαβαίνετε τα πάντα είναι παζλ..



Υ.Γ: Επειδή διαβάζετε διάφορα για τον Σλούκα, καλό είναι να μάθετε την αλήθεια από μια σελίδα η οποία δεν εξυπηρετεί συμφέροντα και δε παίρνει SMS σχετικά με το τι να γράψει. Ο Σλούκας δε κατέβηκε στην Αθήνα, ούτε έχει συναντηθεί κατ’ιδίαν με τον Ζοτς. Αυτό βγήκε από κάποιον (όχι από  τους αδερφούς Αγγελόπουλους) για να δημιουργήσει «κλίμα» κατά του παίχτη. Αυτός το πάσαρε σε κάποιον/κάποιους  που απλά το έγραψε (μπορεί και με άγνοια της αλήθειας) για να το παίξει «γάτος» και να οι «εντυπώσεις». Το θεωρώ άδικο για έναν αθλητή αν και αυτά τα χτυπήματα είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν ισχύει λοιπόν. Να το γνωρίζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων..

Υ.Γ1:  Πολύ πιθανόν σύντομα θα έχουμε παίχτη-πρόταση για τους ερυθρόλευκους.. 




223 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε όλους,
    Θα ήθελα να ενημερώσω ότι τις τελευταίες ημέρες απείχα από το blog όχι γιατί δεν είχα να γράψω τίποτα (άλλωστε ενημέρωνα τον Jim) αλλά γιατί είχαν φτάσει στα αφτιά μου πληροφορίες – απειλές προς δημοσιογράφους ως προς το ποιος δίνει πληροφορίες με το nickname Αφροξυλάνθη και δεν ήθελα να δώσω ‘’τροφή’’ για να συνεχίσουν.

    Σήμερα με μεγάλη μου λύπη έμαθα ότι δημοσιογράφος που γράφει ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού ενημερώθηκε (ξαφνικά και από το πουθενά) από τον εργοδότη του, ότι από εδώ και πέρα θα ασχολείται με άλλα θέματα και όχι με τον Παναθηναϊκό αφήνοντάς του υπονοούμενα ότι δίνει ειδήσεις σε blog.

    Θέλω να τονίσω (νομίζω ότι το έχω ξανακάνει) ότι δεν είμαι δημοσιογράφος και δεν εργάζομαι στο χώρο αυτόν. Οι πληροφορίες που φτάνουν σε μένα κατά καιρούς δεν είναι από δημοσιογράφους (αν και δεν το κρύβω ότι γνωρίζω κάποιους εξ’ αυτών) αλλά από κάποιους που τυγχάνει να είναι ‘’κοντά’’ στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Περισσότερο ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό γιατί είναι η ομάδα μου και έχω ‘’μεγαλώσει’’ στο ΟΑΚΑ.

    Τέλος, αν κάποιος από το συγκεκριμένο κανάλι θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου ώστε να του αποδείξω ότι δεν είμαι δημοσιογράφος, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τον bloger (στον οποίο θα δώσω τα στοιχεία μου). Είναι κρίμα να την πληρώνουν άσχετοι, εκτός και αν ψάχνατε αφορμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαβορί για κοουτς ο Τζόρτζεβιτς λένε τα sites. Κερδίζει το Σούλη τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είναι σκληρό το μπρα ντε φερ, αλλά κάτι μου λέει ότι θα κερδίσει ο Σούλης (ή κάποιος ανάλογου διαμετρήματος).

      Διαγραφή
  3. Jim εμμεσως πλην σαφως το παραδεχτηκε κ ο Ζοτς οτι συναντηθηκε με τον Σλουκα. Για Λασμε οπως ακουστηκε ξερεις αν ισχυει τπτ; Θα ηταν καλη προσθηκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα τζιμ ωραια αναλυση.εγω δυο παιχτες θα ηθελα πολυ να δω εναν ο ντιο εξαιρετικος σουτερ καλος αμυντικος,διορατικος σε σουπερ ηλικια οικονομικος και ετοιμος για το επομενο βημα.
    O δευτερος ο καλινιτς του ερυθρου που πιστευω οτι ειναι μεσα στις δυνατοτητες της ομαδας.

    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχε συνάντηση από τη δήλωση του Ομπράντοβιτς.
    Αν είχε γίνει, ένας άνθρωπος του "ήθους" του Ομπράντοβιτς δε θα έχανε καμία ευκαιρία να δώσει τον παίκτη για να βγει κερδισμένος ο ίδιος. Αντ' αυτού φρόντισε να δημιουργήσει κλίμα χωρίς όμως να μπορεί να εκτεθεί.
    Ο γνωστός Ομπράντοβιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι είναι γνωστος ο Ζελικο? ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον μεγαλυτερο προπονητη της Ευρωπης

      Διαγραφή
    2. φιλε ο ζοτς εχει απαντησει πολλες φορες στο παρελθον σε αναλογο υφος σε δημοσιογραφους χωρις να εχει κατι να κερδισει(σλουκας).ειναι γνωστος θιασωτης της νοοτροπιας "μη με ρωτατε ανοησιες"

      Διαγραφή
  6. Jim εξαιρετικό άρθρο. Ο Βεζένκοφ δεν χωράει πουθενά???

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βεζένκοφ έχει ως βασικό στόχο το ΝΒΑ. Για αυτό και οι μεγάλες ομάδες δεν είναι ιδιαίτερα ζεστές στο να πληρώσουν για έναν παίχτη που θα χάσουν σύντομα και δε θα μπορούν μάλλον να τον έχουν στα παραγωγικά του χρόνια.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Jim. Μου μοιαζει υπερβολη και τεραστιο ρίσκο το να βασίσει ο ΠΑΟ τη νεα του ομαδα επάνω στον Παππα και τα χαρακτηριστικα του. Αξιόλογος παικτης, με πολλα προσόντα, κανείς δεν ξέρει όμως αν μπορεί να σηκώσει το βάρος του ηγέτη μιας τετοιας ομάδας, αλλά και σε ποια κατασταση θα γυρίσει μετα από πολυμηνη αποχη και τον σοβαρο τραυματισμό του. Η φετινή του παρουσία στον χειροτερο ΠΑΟ των τελευταιων ετών (πλην της οντως μαγικης σειρας με την ΤΣΣΚΑ, όπου ομως βρηκε και απολυτη ελευθερία λογω ελλειψης άλλων παικτων - νελσον παραγκωνισμενος, σλοτερ τραυματιας) ηταν ικανοποιητική μεν, όχι τοσο εντυπωσιακη ομως ωστε να δικαιολογεί ενα τετοιο πλανο. Θα μου πεις καποιος πρεπει να αποτελεσει το σημειο αναφορας τωρα που ο Διαμαντιδης τελειωνει. Συμφωνοι, μονο που κατα την ταπεινη μου αποψη αυτος (για φετος τουλαχιστον) δε γινεται να ειναι ενας παικτης που θα γυρισει στην καλυτερη περιπτωση τον Δεκεμβριο - Ιανουαριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον Τζειμς Αντερσον τι ξερουμε? Εχει κλεισει καπου, υπαρχει ενδιαφερον απο καμια ομαδα, ο παικτης τι θελει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιταει για Nba και μονο αν δε βρει κατι θα μεινει ευρωπη..τσσκα τον θελει ηδη

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Δεν έγραψα να βασίσει την ομάδα στον Παππά αλλά ότι ο Παππάς πρέπει να έχει πιο σημαντικό ρόλο.Πρωταγωνιστικό.

      Διαγραφή
  9. Με δεδομενη τη φημη για Τζορτζεβιτς προπονητη αλλα και χωρις αυτην πως θα αξιολογουσες τον Καλινιτς για τη θεση του φοργουορντ???

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα έβλεπα και Ραντούλιτσα ίσως, οπότε κλείνει 4-5...
      Basilsta

      Διαγραφή
    2. Όχι κακή Γιώργο (είναι εργαλείο) αλλά νομίζω ότι χρειάζεσαι παίχτη με καλύτερη ποιότητα. Καλός αμυντικός, σπουδαίος αμυντικός ριμπάουντερ αλλά χρειάζεσαι κάτι με μεγαλύτερη συνέπεια στο επιθετικό κομμάτι πάντα με βάση τη στελέχωση που προτείνω εγώ. Γιατί με διαφορετική στελέχωση ο Κάλινιτς μπορεί να κολλάει γάντι.

      Διαγραφή
    3. Δεδομένου οτι μπορεί να ταιριάξει με τον προπονητή,έχει ισχυρό fight spirit μέσα του,είναι σε πολύ παραγωγική ηλικία και ταιριάζει με τα θέλω σου στη θέση θα θεωρούσα εξαιρετική κίνηση τον Κάλινιτς.Ίσως από τις καλύτερες μαζί με τον ίδιο τον Μασιούλις για τη θέση(ειδικά το ενδεχόμενο ο αθλητής να ανέβει μαζί με τον σύλλογο και να στεριώσει στην ομάδα για χρόνια).

      Αυτό που λες Τζιμ ισχύει,αλλά το perfect fit μπορεί να μην το βρεις ποτέ και θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό για μια ομάδα να βρίσκει παίχτες που της ταιριάζουν και στο κατάλληλο timing για τους ίδιους..(ειδικά ο συγκεκριμένος θεωρώ έχει πολύ μεγάλα αμυντικά upside αν βρεθεί σε μια ομάδα που δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτή και είναι στον κατάλληλο ρόλο)

      Η Ρεάλ πχ. μπορεί να μην είχε την καλύτερη χημεία σαν 1η ματιά στην Ευρώπη αλλά κυριάρχησε έχοντας τους βασικούς της περιφερειακούς σε ένα εξαιρετικό timing στην καριέρα τους(Γιουλ 27,Σέρχι 28,Ρούντι 30).

      Διαγραφή
  10. Με το aj slaughter τι να γινει? Τον θεωρω καλο σουτερ ρυθμου που θα βελτιωθει κι αλλο του χρονου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιπέδου ΚΑΟΔ είναι. Δεν έχει θέση στο ρόστερ ομάδας με στόχους.. τίτλους.
      Κακός pick n roll παίχτης, μετριότατος αμυντικός και μην ξεχνάς οτι ήταν 5 μήνες εκτός φόρμας.

      Φιλικά
      MarKeZ

      Διαγραφή
    2. Μη μηδενίζουμε καταστάσεις. Μπορεί κάλλιστα να βρεί ένα συμβόλαιο σε αξιόλογη ευρωπαϊκή ομάδα αρκεί να του ταιριάζει η κατάσταση.Δε θα τον κρατούσα, όχι.

      Διαγραφή
  11. Δημητρη συμφωνώ απόλυτα. Μόνο μαυροκεφαλιδη με βεζενκοφ θα άλλαζα. Ό κόμπο θα μμπορούσε να είναι και ο παλιός μας ο λογκαν; θα κουμπωνε;

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κόουτς.. Όχι, θέλεις πολύ καλύτερο παίχτη. Ιδανικά θα ψαχτείς για παίχτη μυαλού όχι ενστίκτου όπως ο Λόγκαν.

      Διαγραφή
  12. A ρε Jimara . Περιμένω τα blogs σου περισσοτερο απο το Game of Thrones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οποτε τζιμ με ροτσετι-κοπονεν να εχουν χαθει και Του σλουκα να ειναι πολυ δυσκολη περιπτωση τι εναλλακτικες προτασεις υπαρχουν για μπακκορτ?γιατι εκει θα κριθει κατα ενα μεγαλο ποσοστο η χρονια...και πια η αποψη σου για λογκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις εναλλακτικές θα τις δούμε μαζί εδώ. Προέχει του κόουτς.

      Διαγραφή
  14. Jim ο Σλούκας έχει αρνηθεί οριστικά - κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό?? Δεν μπορεί ο Παναθηναικός να έχει κάνει νέα βελτιωμένη πρόταση (π.χ. 1.2 - 1.3 εκ./ 3 χρόνια) χωρίς απλά να έχει βγεί προς τα έξω??? Τον θέλουμε πιστεύω όλοι πάρα πολύ στον Παναθηναϊκό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6.20 ποιοι τον θέλουν ρε συ τωρα σοβαρολογείς ειδικά με αυτά τα ποσά,μακριά απο εμάς,εδώ δεν τον θέλει σοβαρά η διοίκηση τον θελουμε εμείς.

      Διαγραφή
    2. Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες και από τη στιγμή που ο ΠΑΟ από την αρχή δεν είδε ανοιχτό παράθυρο δε νομίζω ότι θα επιμείνει.

      Διαγραφή
  15. τζιμ πως το βλεπεις με τον εμπακουε της μπαμπεργκ και τι γνωμη εχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός παίχτης, τον έχουμε αναφέρει πριν έρθει Ευρώπη στη σελίδα.

      Διαγραφή
  16. Χαιρετώ κυβερνήτη Jim Conway και με γεια το καινούριο φόντο. Να υποθέσω το γραφείο σου με τα άπαντα του μπάσκετ; :P Τo the point τώρα...

    Στο backcourt: πολλές φωνές ακούγονται για απομάκρυνση Νέλσον. Εγώ προσπαθώ να τον υπεραμυνθώ όσο μπορώ. Έχει άλλοθι του τραυματισμού και γενικώς ο Ντούσκο τον έκαψε με το να τον βάζει στο τρίποντο. Όντως για Καλάθη είναι πολλά τα λεφτά αν και θεωρώ πως μπορεί να είναι παιχνίδι εντυπωσιασμού από μια διοίκηση που τα τελευταία χρόνια ε είναι πιο... θορυβώδης. Ο Κόπονεν είναι ένας παίκτης που ήταν και στην δική μου shortlist. Δική μου άποψη, ο Ετουάν Μούρ των Μπουλς. Πως σου φαίνεται;

    Στα φόργουορντς τώρα o Μικαέλ Ζελαμπάλ πως σου ακούγεται; Στα τελευταία τουρνουά με την Γαλλία με έχει εντυπωσιάσει. Ο Μασιούλις θα ήταν εξαιρετική περίπτωση και μεγάλο λάθος της διοίκησης να τον αφήσει να φύγει. Πάντως ο Λιθουανός χρωστάει -κατά την ταπεινή μου άποψη - ένα "ευχαριστώ" στον Παναθηναϊκό και τον Πεδουλάκη που του έσωσε την καριέρα.

    Τέλος, στην frontcourt, έχω το πουλέν μου από αμερικάνικη αγορά. Τζέρεμι Έβανς των Γιούτα Τζαζ. Rim protector και μανούλα στο ανοικτό γήπεδο. Πηδάει ψηλά (πρώην νικητής slam dunk contest), εξαιρετικός αμυντικός (1.8 τάπες ανά 40 και 1.7 κλεψίματα) και κατεβάζει αρκετά ριμπάουντ (10.7 ριμπάουντ ανά 40). Το κάσε του ίσως είναι απαγορευτικό όμως.

    ΥΓ1: Ο Στρόμπερι που έκλεισε ο Ολυμπιακός πως σου ακούγεται;
    ΥΓ2: Μεγάλη αδικία το σύστημα της Ευρωλίγκας. Κάποια μέρα νομίζω πως όλοι θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη σου για το σύστημα με το οποίο οι ομάδες εξασφαλίζουν τα εισιτήρια με τα περίφημα A license και τις wild cards.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι γάτος ρε Ντίνο.. Το'πιασες (με το φόντο). Μου αρέσουν οι σκέψεις σου. Τον Ζελαμπάλ τον εκτιμώ αλλά θα ήθελα κάτι πιο 3/4. Σίγουρα ο Ματσιούλις είναι ευγνώμων στον Παναθηναϊκό και τον Πεδουλάκη. Η καριέρα του βρισκόταν τότε σε κρίσιμη καμπή.

      Διαγραφή
  17. Jim όλος αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα μεγάλο αν (και δεν είναι το όνομα του νέου προπονητή μόνο). Πότε και εάν ο Παππάς θα επιστρέψει σε καλή κατάσταση του χρόνου. Με τέτοιο τραυματισμό δυστυχώς τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αλλιώς αν διώξεις και Νέλσον (κάτι που προκύπτει από τα ρεπορτάζ ότι θα γίνει) πρέπει να στήσεις ολοκαίνουρια backcourt σχεδόν από την αρχή.

    Sobeit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τζιμ μια ερώτηση που πάει περισσότερο στην προηγούμενη ανάρτηση απλά λόγω των εξελίξεων δεν υπήρχε πολύς χώρος για ΝΒΑ.
    Το σαλαρι καπ ανεβαίνει φέτος στα 65 εκατομμύρια και μετα την αποδέσμευση του Τζορνταν Χιλ οι Λεικερς έχουν περίπου 27 εκατομμύρια για ξόδεμα.Με λίγα λόγια έχουν δεσμευμένα 38 και από αυτά τα 25 του Κομπι.

    1)Πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να πάρουν τον Cousins χωρίς να χάσουν εντελώς το πικ τους φέτος; Δηλαδή να γίνει μια ανταλλαγή 3 ομάδων (απευθείας LAL-SAC δεν βγαίνουν τα κουκιά) πιθανότατα το Ντενβερ και στο τέλος οι Λεικερς να καταλήξουν με τον Cousins και τον νο6 ή το νο7 του φετινού Ντραφτ, αφού είναι βέβαιο ότι το νο2 θα πάει στους Κινγκς.
    2)Θεωρείς ότι και οι ίδιοι έχουν καταλάβει το λάθος τους με τα 25 εκατ του Κομπι. Αν για παράδειγμα ήταν 20 τα επιπλέον 5 θα ήταν ιδανικά για να υπογράψουν 2 near max παικτες. Παράδειγμα Ρόντο και Μονρο για να μην αναφέρω Αλντριτζ και Λοβ σαν 4άρια αν ο Κόμπι έκανε τη χάρη στον εαυτό του και την ομάδα του.
    Δυνητικά η αρχική πεντάδα θα μπορούσε να είναι φέτος χωρίς αυτό το εκτρωμα-συμβολαιο του Κομπι.
    Pg)Rondo
    Sg)Bryant
    Sf)Hezonja ή Winslow (αν κρατούσαν φετινό πικ νο6 ή νο7)
    Pf)Monroe/Love/Aldridge
    C)Cousins
    Για πρώτη φορά Big-4 χωρίς κανέναν να επισκιάζει σαν παίκτης την προσωπικότητα του Κομπι (άλλο προβλημα κι αυτό). Φαβορί για τελικούς Δύσης, τουλάχιστον και ομάδα που για μια 4ετία θα μπορούσε να είναι στην κορυφογραμμή, ειδικά μετά την αποχώρηση του Κόμπι και την εκτοξευση του σαλαρι καπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο υποθετικό σενάριο που οι Lakers καταλήγουν με τον Cousins και το νούμερο 6/7 του ντραφτ, νομίζω πως η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο Cauley-Stein που είναι εξαιρετικός αμυντικός. Προσθέτεις και KJ McDaniels στο 3 και μια χαρά. Μακριά από Rondo πάντως.

      saxon

      Διαγραφή
  19. Jim σου παραθέτω το παρακάτω
    http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/olympiacos/omprantovits-gia-slouka-sto-contra-gr-eimai-trelos.3547095.html
    Λέει ότι ο Ομπράντοβιτς συναντήθηκε με Σλούκα στο Χίλτον.
    Ποιος λέει αλ΄θεια και ποιός όχι.
    Τλωρα για ΠΑΟ νομίζω ότι πρέπει να πέσουν λεφτά για 1ασο-3αρι-πεντάρι οποσδήποτε,
    Ο Σλούκας θα ήταν ευχής έργο για Παναθηναικό αλλά δεν νομίζω να έρθει λόγω αντιπαλότητας
    Ας έρθει ένας προπονητής και βλέπουμε
    Για τον Λάσμε Τζίμ τι βλέπεις ?
    Θα μπορούσε να ξαναέρθει?

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ λογικό. Όταν θέλεις να κάνεις μια μυστική συνάντηση πας στο Χίλτον..

      Ο Λάσμε έχει περάσει τη κορυφή του βουνού. Παραμένει παίχτης που μπορεί να βοηθήσει αρκετά όμως θα κοιτάξεις κάτι νεότερο, πιο φρέσκο (ειδικά σε επίπεδο κινήτρων) και πιο οικονομικό.

      Διαγραφή
  20. Ο Ρένφρο πώς θα σου φαινόταν για τον Παναθηναϊκό ;Είναι ένας από τους παίκτες που ξεχώρισα στην φετινή Alba.Επιπλέον ποιά η γνώμη σου για τον Tavares της Gan Canaria;Ακούστηκε πριν από λίγες μέρες για την Fener,η οποία όμως νομίζω πως θα καταλήξει σε young.
    DB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός γκαρντ αλλά τζόγος. Στη τιμή του υπάρχουν πολλές επιλογές.

      Διαγραφή
    2. Ο Tavares θέλει δουλειά αλλά είναι καλή πρώτη ύλη. Είναι σε ηλικία που πρέπει σιγά σιγά να δείχνει για το παραπάνω βήμα.

      Διαγραφή
  21. Tzimara Mclean θέλω. Θα μας ανεβάσει επίπεδο. Χωρίς τα μείον του Μπατίστα στην άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στα των γκαρντ εγώ θα συμπλήρωνα Τζιμ πως είναι αναγκαίο να γίνουν όχι μία, αλλά δύο δαπανηρές κινήσεις. Συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ μίνιμουμ. Και να είναι αμφότερες PG (στη χειρότερη ένας PG κι ένας combo), αφού ο Μήτσος δεν πρέπει να ξαναπαίξει στο «1». Όχι άλλο κυνηγητό στις γωνίες… Στο μυαλό μου θα ήταν ιδανικό το δίδυμο Σλούκα με Γκρέιντζερ: τον παίκτη της Μάλαγα ίσως θυμάσαι πως τον ανέφερα και σε προ μηνών ανάρτησή σου, αλλά αν ισχύουν όσα γράφονται, η τιμή του έχει ανέβει αρκετά και μάλλον πάει Τουρκία. Συμφωνώ πως οι παράδες για Καλάθη παραείναι πολλοί, αλλά με δεδομένο πως Παππάς & Γκιστ θα χάσουν τους δυο πρώτους μήνες, είναι επιβεβλημένο να γίνουν και οικονομικές υπερβάσεις. Αν ο ένας PG είναι ο Καλάθης, ο άλλος επιβάλλεται να είναι «φονιάς», αλλιώς η ομάδα θα έχει θέμα απ’ τα 6,75. Παιχτούρα ο Κόπονεν, αλλά έπρεπε να τον τσακώσουμε απ’ την εποχή της Μπολόνια, τώρα ξέφυγε οικονομικά.
    Στους ψηλούς δεν αναφέρεις πουθενά τα ονόματα των Βεζένκοφ & Λάσμε. Τα θεωρείς απίθανα; Θεωρείς επίσης πως αξίζει να μείνει ο (καθόλου φθηνός) Μαυροκεφαλίδης αντί να πληρωθεί ο Βεζένκοφ και ν’ ανέβει στο rotation ως 3ος σέντερ (πίσω απ’ τον ευκίνητο και τον ποστ ψηλό) ο Παπαγιάννης;
    Άσχετα ή όχι και τόσο υστερόγραφα:
    1) Ο Ζοτς πρέπει να απελπίστηκε εντελώς με τα φετινά για να διαλέξει στο PG Μπόμπι Ντίξον…
    2) Η αίσθησή μου είναι πως τελικά ο Σλούκας θα μείνει στον Ολυμπιακό, κυρίως γιατί είναι φανερό πως αυτό επιθυμεί. Είναι αποκλειστικά στο χέρι των Αγγελόπουλων, αν και το timing της διαρροής για Στρόμπερι καλό δεν τους κάνει. Αν πάντως χαθεί, θα πρόκειται για κεφαλαιώδη απώλεια: η 2η (μετά τον Παπανικολάου) του ελληνικού κορμού των διαδοχικών ευρωπαϊκών, πολύ περισσότερο δυσαναπλήρωτη από ό,τι εκείνη του Ντάνστον.
    3) Αν υπήρχαν 10-20% πιθανότητες να διαλέξει ο Σλούκας Παναθηναϊκό, πώς να το κάνει όταν δεν είναι γνωστός ούτε ο προπονητής του;

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΛΑΣΙΚΟ κόλπο του Ζοτς παιδιά δε θέλει πολύ κλικ-κλικ... Το διέρρευσε με τον γνωστό κύριο Τσατσόπουλο που θυμάται το μπάσκετ μόνο όταν πέσει το λαρδί (μεταγραφική περίοδος). Έτσι δημιουργείς κλίμα για να "κλέψεις" τον παίχτη. Μαγκιά του εδώ που τα λέμε...
    Βλέπω ότι ο Σφαιρό με τον Στρόμπερι θέλει να δώσει χώρο στον Σλούκα δεδομένου ότι παίρνει ένα κορμί των 2 μέτρων- 2 γραμμών, και παίχτη που δεν νιώθει "άνετα" με τη μπάλα, σε αντίθεση με τον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Λάφαγιετ, που φαίνεται ότι ζει περισσότερο απ' την επαφή με αυτήν.
    Στον ΠΑΟ μην κοροϊδευόμαστε αυτός ο παίχτης που περιγράφεται στο άρθρο δε βρίσκεται εύκολα, αν και έχει το πλεονέκτημα να παίζει μπροστά στο Διαμαντίδη, σα μαξιλαράκι όχι ασφαλείας, πολυτελείας. Στο 3-4 άρι πάντα πίστευα ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν τέτοιοι παίχτες, κι ο Μασιούλις δεν ήταν ποτέ κάτι εξαιρετικό, ας μην δραματοποιηθεί εκεί η κατάσταση. Στο 5 να στε σίγουροι ότι ο ΠΑΟ θα κινηθεί για φίνισερ, είτε ποστ, είτε στον αέρα, δεν θα πάει για παίχτη που τη θέλει 6-7'' στο χέρι για να κάνει τη δουλειά του. Λάσμε ότι πρέπει, και τρέχει και το γήπεδο.
    Γενικά λείπει όλη η ομάδα αυτή τη στιγμή ... Κύριος δημιουργός/ Φίνισερ στο 5/ Παππάς/προπονητής... Αυτοί είναι οι άξονες προφανώς και καλώς είναι έτσι.
    Στον ΟΣΦΠ θα προσέθετα Σλούκα (μιας και είναι ελεύθερος), Μίτροβιτς (Γιατί σούταρε έτσι στο τοπ 16?), και (α ρε αλάνι μες στο μυαλό μου είσαι) ΚΟΛΤΟΝ ΑΙΒΕΡΣΟΝ. 2,09 να τρέχει το γήπεδο έτσι και να σου κάνει "μπόουλιγκ" (που λέει κι ο Μιχελογιαννάκης) τέτοιου επιπέδου στο ριμπάουντ δεν κυκλοφορεί. Α και έναν σουτέρ για 5ο γκαρντ, όχι άλλους ball mover φτάνει... Θα γούσταρα κάτι φτηνό και ελληνικό τύπου Ντούβνιακ, Πάσαλιτς και τέτοια.
    Θα επανέλθω με fantasy team για όλους.
    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα παιδιά,πώς θα σας φαίνονταν μία τέτοια στελέχωση του ρόστερ;

    1)Καλάθης-Μποχωρίδης-3D
    2)Παππάς-κάποιος στυλ "Σλούκα"
    3)Χέρστον-Γιάνκοβιτς-Χαραλαμπόπουλος
    4)Γκιστ-Βεζνέκοφ-Φώτσης
    5)Γιανγκ-Μαυροκεφαλίδης-Παπαγιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειο με μία μόνο αλλαγή (μιας και έχει κλείσει ήδη αλλού): αντί του Χέρστον, Ματσιούλις ή Αντερσον!

      Γαστόνος

      Διαγραφή
    2. Την Καρσίγιακα την διαμέλησαν πλήρως! Και όλοι ελεύθεροι... ούτε 1 σεντ στα ταμεία της, ούτε wild card! Φωτοβολίδα...

      Γαστόνος

      Διαγραφή
    3. Είμαι υπέρ παραμονής του Νέλσον και κατά της έλευσης Καλάθη.
      Αποκτάς έναν top class playmaker, δίνεις Μποχωρίδη δανεικό σε Άρη ή ΑΕΚ για να πέρνει 20λεπτα και κρατάς για 5ο έναν απο τα πιτσιρίκια ώστε να παίζουν 5λεπτα στο πρωτάθλημα. Επίσης ο Χέρστον ίσως να ζητήσει πολλά.

      Στις υπόλοιπες θέσεις είναι 100% αυτοί που θα πρότεινα και εγώ

      Φιλικά
      MarKeZ

      Διαγραφή
    4. Σωστος αλλα
      - ΑΝτι για χεριστον βρισκεις καλυτερους. Ο Θ Αντετοκουμπο θα ηταν ιδανικος αν μπορουσε να ερθει
      - Δυσκολο να μεινει ο Παπαγιαννης

      Ηugo

      Διαγραφή
  25. έκλεισε palacios η φενέρ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. γεια σου τζιμαρα σωστο το αρθρο σου ως προς την στελεχωση της ομαδας!!!!για αρχη στο backcourt του παναθηναικου θελω χρονια να δω τον κοπονεν αν και ειναι παρα πολυ δυσκολη περιπτωση..τι θα ελεγες για τον γκαλ μεκελ που φετος αγωνιστηκε στην νιζνι για λιγο δεν εβγαλε ματια αλλα πιστευω μπορει να αποδωσει καλυτερα. για την θεση 3 τι λες για τον ρομπιν μπενζινγκ της μπαγερν τον θεωρω μια καλη λυση για το 3/4 η τον τονι μιτσελ που επαιξε φετος στην ιταλια?? επισης μαρεσει πολυ για το 3/4 ο νατσο μαρτιν της εστουδιαντες απλως δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσει να σταθει σε υψηλο επιπεδο,θανασης αντετοκουμπο ενδιαφερουσα περιπτωση αλλα δεν ξερω αν μπορεσει να αποδωσει τα αναμενομενα, για κουζμινσκας??.Σεντερ τι λες για τον τρεβορ εμπακουε σε περιπτωση που μεινει ο μπατιστα ενω σε περιπτωση που φυγει μακλιν η ραντοσεβιτσ της αλμπα εκανε αρκετα καλη χρονια φετος, τι λες για τον λαβαλ της σασαρι???ακουσα εχει ακουστει πολυ για μπαρτσα ισχυει???πιστευω ο παπαγιαννης πρεπει να παρει περισσοτερο χρονο σε περιπτωση που μεινει(ακουσα τον θελει ο καλιπαρι στο κεντακι)ακομα εκτιμω πολυ τον ματσβαν που επαιξε στην παρτιζαν τον θεωρω καλη λυση απο τον παγκο!!!περιμενω με αγωνια την εξελιξη του φετινου μεταγραφικου παζαριου για τον παναθηναικο!!!
    μεγαλη μερα σημερα,εχει ντραφτ...πορζινγκις στο 3 ακουω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμφωνώ στο 100% Τζιμ με όλες τις προτάσεις. Δεν πρέπει άλλη μια χρονιά, μετά την προηγούμενη διετία, να πεταχτεί και αυτή στα σκουπίδια. Ήδη το πόσο κακό έκανε στην ομάδα η αποχώρηση Λάσμε, Ματσιούλις έχει φανεί. Εδώ είμαστε ένα χρόνο μετά και λέμε ότι αυτοί οι παίκτες λείπουν. Ειδικά με τον Λιθουανό ήταν μεγάλο φάουλ και δεν ξέρω αν ευθύνεται ο Ιβάνοβιτς γι αυτό. Και φέτος παρά την γενικά κακή σεζόν βγήκαν κάποια συμπεράσματα.
    1. Παππάς για πυρήνας της backcourt.
    2. Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος να πάρουν πιο πολύ και πιο "καλό" χρόνο.
    3. Ο Νέλσον κάνει καλή δουλειά στην άμυνα. Με Μανωλόπουλο έπαιξε μια χαρά μπάσκετ και είναι παίκτης με στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε καλή περιφέρεια. Στο σωστό ρόλο είναι μια χαρά παίκτης και αν μείνει υγιείς θα είναι ακόμα καλύτερος.
    4. Ο Μπατίστα είναι ΟΚ για εναλλακτική επιλογή στη θέση του σέντερ. Εκτός αν προτιμηθεί για 3ος ο Παπαγιάννης που για μένα είναι θέμα του κόουτς. Προτιμώ τον πιτσιρικά που πιστεύω θα αφήσει εποχή.
    5. Σωστή χρήση και πλαισίωση του ΜΚΦ επιτέλους. Ας είναι μια χρονιά να πάρουμε το 100% από τον παίκτη.
    Άρα δεν πετάμε στον κάδο των αχρήστων παίκτες που είναι εντός οικονομικής λογικής και μπορούν να σου φανούν χρήσιμοι γιατί έτσι πάλι θα ψάχνουμε 5-6 παίκτες και θα τρέχουμε και μέσα στη σεζόν για μπαλώματα. Αυτοί που έδειξαν ότι μπορούν ας μείνουν. Οι άλλοι (Σλότερ, Μπλούμς, κλπ. ας αποχωρήσουν). Για Κούπερ δεν έχω καθαρή εικόνα.
    Οπότε για μένα πάμε ως εξής:
    Καλός χρυσός ο Καλάθης. Αλλά είναι φανερό ότι δεν πολυψήνεται και θα αργήσει πολύ η υπόθεση. Υπομονή μέχρι 1/7. Μετά τέλος. Αν έρθει διώχνεις Νέλσον και πας για ένα κόμπο με συμβόλαιο κοντά στα 600χ.
    Αν δεν έρθει ο Καλάθης, τότε κάνεις μια ωραία προτασούλα στον Φάρμαρ που είναι και free agent αν δεν κάνω λάθος. Άσσος και δυο παίκτης που έχει παίξει Ευρώπη και θα φέρει τρελή ποιότητα στην περιφέρεια. Κρατάς Νέλσον και μένεις ως έχει.
    Backcourt: (Σενάριο με Καλάθη) Καλάθης, Παππάς, Μποχωρίδης, Διαμαντίδης, (ξένος φτηνός), Λούντζης και Κόνιαρης για συμπληρώματα. Σενάριο χωρίς Καλάθη: Παππάς, Φάρμαρ (ή παίκτης τέτοιου caliber), 3Δ, Μποχωρίδης, Νέλσον και οι μικροί.
    Στο 3 έχουμε Χαλαραμπόπουλο και Γιάνκοβιτς. Πάικτης τύπου Ματσιούλις για 3-4 και κομπλέ. Δική μου πρόταση ο Ζελαμπάλ. Θα δώσει ποιότητα χωρίς να φάει πολύ χρόνο από Χαλαραμπό.
    Στο 4 κομπλέ με Γκιστ, Φώτση και Βασίλη/ΜΚΦ υπό συνθήκες.
    Στο 5 σίγουρα ένας στυλ Λάσμε. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ή κρατάς Μπατίστα και Λουκά ή διώχνεις Μπατίστα και έχεις στη 12άδα μόνιμα τον παπαγιάννη (αν αυτός μείνει).
    Σύνολο 2 γκαρντ, 1 φόργουορντ και ένα σέντερ. 4 κινήσεις χωρίς να αλοιωθεί ο πυρήνας ο περσινός. Και ναι, ο Βεζένκοφ είναι ταλέντο, μακάρι να έρθει αλλά με περίπου ίδια στοιχεία υπάρχει ο Χαλαραμπό. Αυτός στην καλύτερη θα γίνει από τα πιο καλά φόργουορντς στην Ευρώπη, ο άλλος σίγουρα θα φύγει κάποια στιγμή ΝΒΑ. Ας δώσουμε την ευκαιρία στον Χαλαραμπόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1-2: Σπανούλης Σλούκας Μάντζαρης Στρόμπερι (και ένας πιτσιρικάς να συμπληρώνει)
    3: Λοτζέσκι Παπαπέτρου κι ένας Έλληνας
    4: Πρίντεζης Γκάμπριελ Αγραβάνης
    5: Γιανγκ Χάντερ Καββαδάς

    Και είμαστε έτοιμοι.
    Με λίγη ψυχραιμία από πλευράς Αγγελόπουλων το ρόστερ μπορεί να κλείσει σε μια βδομάδα. Και μετά να ψάξουν μια έξυπνη κίνηση. Είτε πρόκειται για τον Θανάση, είτε για τον Στράτο.
    Και θα είμαστε πρώτο φαβορί για ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 3 στην Αμυνα θα κάνουν πάρτυ οι αντίπαλοι

      Pasqual

      Διαγραφή
    2. οπως εκανε και ο μεγιστος κιριλενκο.καροτσι το πηγαινε ο παπαπ.

      Διαγραφή
  29. Συμφωνώ σε αρκετά, νομίζω ότι έχεις αρκετά καθαρό μυαλό...Δύο διαφωνίες έχω βασικά...

    Η μία έχει να κάνει με τον ρόλο του Παππά... Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα από μια μικρή καλή περίοδο που είχε ο παίκτης πέρυσι, ιδίως από την στιγμή που θα προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό... Στη παρούσα φάση ο Παππάς πρέπει να υπολογίζεται ως ο 5ος γκαρντ της ομάδας... Χρειάζονται επομένως 2 μεταγραφές, ένας καθαρός δημιουργικός pm και ένα 1-2! (πχ. Καλάθης και Σλούκας) Τον ρόλο του Νέλσον θεωρώ ότι μπορεί να τον παίξει ο Μποχωρίδης καθώς οι δύο παίκτες έχουν παρόμοια πλεονεκτήματα (δύναμη, ποστάρισμα, άμυνα). Όσο λείπει ο Παππάς τον ρόλο του 5ου γκαρντ θα καλύπτει ο Γιάνκοβιτς (με μεταγραφή και Χαραλαμπόπουλο στο 3)-σε όλα αυτά νομίζω ότι συμφωνούμε...

    Η δεύτερη διαφωνία μου έχει να κάνει με την θέση 5... Για μένα Μπατίστα δεν υπάρχει με κανέναν ρόλο... Κακός αμυντικός... Πολύ κακός... Εκεί η ομάδα θέλει δύο παίκτες... Για Γιανγκ δεν πολυσυμφωνώ... Άγουρος ακόμα... Προσωπικά θα έπαιρνα 2 από τους εξής... Εμπάκουε, Ραντούλιτσα, Μακλίν, Σάμιουελς. Λαουάλ (της Σάσαρι)... Μια πεντάδα ψηλών Ραντούλιτσα, Εμπάκουε, Μαυροκεφαλίδης, Γκιστ, Φώτσης θα ήταν σούπερ... Το κενό του Γκιστ κατά την διάρκεια της τιμωρίας του θα καλυπτόταν προφανώς από τον Μαυροκεφαλίδη αλλά και από την θέση 3...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε στο πρωτο μισο καλα το πηγες το 2ο μισο το σκοτωσες
      - Μπατιστα για 10 λεπτα για να σου δωσει αυτο που ηθελες στην επιθεση μια χαρα ηταν
      - ΓΙανγκ αγουρος , αλλα βελτιωμενος και δυναμιτης και μονο 23
      - Ο Ραντουλιτσα ξερεις ποσοι αμοιβεται?

      Hugo

      Διαγραφή
    2. Παρεμπιπτόντως, αν δεν έχω χάσει κάποιο επεισόδιο ο Ραντούλιτσα ΔΕΝ αμείβεται, καθώς από τότε που τον ΕΔΙΩΞΑΝ από την Κίνα δεν έχει ομάδα.
      Κι αν θυμάμαι καλά, στην Κίνα είχε πάει με 1 εκατομμύριο. Κρατώντας επιφυλάξεις γιατί μπορεί να κάνω λάθος, αν ισχύει αυτό το ποσό είναι πάρα πολύ μικρό.

      Γενικά νομίζω ότι είναι πάρα πολύ υπερτιμημένο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
      Ένα καλό τουρνουά και στην υπόλοιπη καριέρα του τίποτα.

      Διαγραφή
  30. Ο Φαβερανι που βρισκεται; Δεν ξερω ποσα θα ζητουσε αλλα νομιζω θα ηταν καλη λυση για ποστ παιχτη με εναν αθλητικο 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν λιγες μερες διαβασα οτι προταθηκε ο Φαβερανι μαζι με τον Mejri της Ρεαλ αλλα κοπηκε και λογω υψηλου κασε και γιατι θεωρουν οτι υπαρχουν πολυ καλυτερες λυσεις!

      Διαγραφή
  31. Πως θα πάρει ρε Jim... Patrick Young παιχτη του Λώτσου ο Παο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου είπε σε αυτές τις προδιαγραφές. Όχι απαραίτητα τον συγκεκριμένο. Μπορεί για παράδειγμα να είναι ο Λάσμε.

      Διαγραφή
  32. Παίρνω αφορμή από το υστερόγραφο του Τζιμ. Οχι ότι μας είναι κάτι νέο, αλλά αυτή η κακομοιριά με τους "δημοσιογράφους" στην υπηρεσία των διοικήσεων ( στην προκειμένη περίπτωση του Ολυμπιακού, αλλά ανάλογες "ομορφιές" έχουμε απολαύσει και σε πράσινη απόχρωση) έχει καταντήσει αηδία. Βγάζει ο άλλος "είδηση" ότι οι Αγγελόπουλοι εξετάζουν τη "φήμη" που θέλει τον Σλούκα να συναντιέται με τον Ομπράντοβιτς. Η κουτοπονηριά και η δουλοπρέπεια σε όλο της μεγαλείο. Ο κακός Σλούκας που ιιιιιισως συναντήθηκε με τον Ομπράντοβιτς, οι απογοητευμένοι πρόεδροι που ιιιιιιιισως αλλαξουν στάση στην περίπτωση Σλούκα. Θα ήταν πιο ειλικρινές και ντόμπρο, από τη στιγμή που λειτουργούν ως προέκταση της διοίκησης, να γράψουν μια ανοιχτή επιστολή στον Σλούκυ Λουκ με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανανεώσει με την ομάδα της καρδιάς τους. Αντ'αυτού επιδίδονται σε χαφιεδοπρακτικές, υποννοούμενα κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Από τον προπονητή ξεκινούν όλα.Με Σούλη θα είμαστε η πιο low pace ομάδα στην Ευρωλίγκα. Χρειαζόμαστε κάτι άλλο, πιο φρέσκο. Στη στελέχωση συμφωνώ με Τζίμι 100%. Σε όλα.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://www.sdna.gr/gr/basket/basket-league/panathinaikos/article/47556/skoupa-ston-pao-o-rolos-tou-alverti/

    ξέρει κανείς κάτι παραπάνω; για Άκη μου κάνει εντύπωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό νομίζω που μας ιντριγκάρει περισσότερο είναι ότι αυτό το ρόστερ που παρουσιάζει η σελίδα είναι οικονομικό. Με 8 περίπου εκατομμύριο έχεις ένα σύνολο πολύ ανταγωνιστικό.

    Κοπόνεν (ή όποιος αντίστοιχος) Νέλσον Μποχωρίδης

    Παππάς Διαμαντίδης

    Ματσιούλις Βλάντο Χαραλαμπόπουλος

    Γκιστ Λουκάς Φώτσης

    Γιάνγκ Μπατίστα Παπαγιάννης

    Πολύ μου αρέσει

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Kατι μου θυμιζει ο κυριος που μαρκαρει τον Πορζινκις στα 25 δευτερα αυτου του βιντεο...www.youtube.com/watch?v=gmV9JNkQ2NU
    Βραδια ντραφτ με ανταλλαγες και αρκετο παρασκηνιο σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα με Γκιστ μου μοιάζει.. χαχαχα

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
  37. ο Τζιμ μίλησε για παίκτη στυλ Μασιούλις, και εδώ βλέπω 3-4 σχόλια που μάλλον το παρερμήνευσαν και μιλάνε για τον ίδιο το Μασιούλις βάζοντάς τον σε ένα μελλοντικό ρόστερ του ΠΑΟ. Σοβαρά ρε παιδιά, υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να έρθει ο Μασιούλις φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι. Επειδή έκανε ένα καλό δεκάλεπτο στον τελικό της euroleague, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η χρονιά ήταν πλήρως απογοητευτική. Απέδειξε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει σε αυτό το επίπεδο. Όπως επίσης απέδειξε ότι είναι σκληρός και καρυδάτος, για να τα λέμε όλα.

      Ο ΠΑΟ έχει μπροστά του προφανή λύση για το τρία: Τρεμέλ Ντάρντεν.

      Διαγραφή
    2. Ντάρντεν; Ή μήπως Πέρπε;

      Διαγραφή
    3. Oτι να ναι όμως 9.17 ο Μασιουλης φταίει που δεν του έδινε χώρο ο Λάσο,παίχτης εθνικής Λιθουανιας βασικός και δεν ειναι παίχτης για υψηλό επίπεδο;;ρε πας καλα;;Tόν Τρεμελ να τον πάρεις ΕΣΥ στο σπίτι σου,άσε μας ρε συ.

      Διαγραφή
    4. «Ο Μασιούλης φταίει που δεν του έδινε χώρο ο Λάσο»

      Ναι προφανώς φταίει ο Μασιούλις γιατί δεν ήταν στο επίπεδο των συμπαικτών του. Ή μήπως είναι κάποια αντιπαναθηναϊκή σκευωρία συντονισμένη από Μπερτομέου και Αγγελόπουλος για να πλήξει το πρεστίζ του ΠΑΟ;

      Εν τω μεταξύ ποια η γνώμη σου για Γιασάιτις; Αυτός ήταν ο προηγούμενο βασικό sf της Ρεάλ.

      Όσο για τον Τρέμελ, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για ...σπίτια.
      Δεν ξέρω αν θα τον πάρω στο σπίτι μου, αλλά αυτός το έκανε ήδη στο δικό σου.

      Διαγραφή
    5. Όσο έφταιγε και ο Μπουρούσης Υποθέτω,αλλα βλέπεις ο Μασιουλης σου κάνε την ζημεια μπορείς να λες ότι θες

      Διαγραφή
    6. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=000483&seasoncode=E2014

      Διαγραφή
    7. «'Οσο έφταιγε ο Μπουρούσης».

      Που τα βρίσκεις και τα λες αυτά;
      Προφανώς όσο έφταιγε και ο Μπουρούσης. Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα χρόνια για το Γιάνναρο πέρασαν; Άλλο πάλι και τούτο.

      Ο Ματσιούλις μας έκανε ζημιά στο πρώτο ημίχρονο και για αυτό αναγνώρισα ότι είναι σκληρός και καρυδάτος. Κι ας ήταν αρνητικός στο δεύτερο μέρος.

      Γενικά την παλεύεις ή όχι;

      Διαγραφή
    8. Πραγματικά, συγγνώμη που επιστρέφω και επιμένω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτονται και κατά συνέπεια συζητάνε ορισμένοι.

      Μιλάμε για τον αν ο Ματσιούλις θα μείνει ή όχι στη Ρεάλ.
      Διατυπώνω μια άποψη -κατ'εμέ προφανή- ότι ο Λιθουανός δύσκολα θα μείνει στη Ρεάλ, γιατί έκανε κακή σεζόν, και δύσκολα θα πάει σε κλάμπ πρώτο επιπέδου, γιατί μάλλον δεν ανήκει εκεί.

      Και μου λέει ο άλλος για τον Μπουρούση.
      Μπορεί κάποιος να βρει κάποια λογική σ' αυτή την ατάκα; Μπορεί να καταλάβει κάποιος που κολλάει ο Μπουρούσης;

      Ή μήπως επειδή έπαιζε στον ΟΣΦΠ ο φίλος νομίζει ότι παίρνει κάποιου τύπου ρεβάνς: "Αφού ο δικός μας ήταν μέτριος κι ο δικός σας μέτριος ήταν"

      Διαγραφή
    9. Τωρα τι να σου,απορώ που απαντώ πραγματικά έχεις πρόβλημα,λοιπόν,εννοούσα ότι ο Μπουρούσης άξιζε να παίζει παραπάνω,ο ΛΑσο φέτος τον εξαφάνισε,ο Μπουρούσης αδικήθηκε,τι δεν καταλαβαίνεις πραγματικά,όπως αδικήθηκε και ο Μασιουλης.ΕΠεμενε ΕΣΥ το ειναι λίγος σαν παίχτης υψηλού επιπέδου.Η καριέρα του Πήγε πίσω λόγω τραυματισμού,τωρα αν ΕΣΥ τον θεωρείς λίγο τι να σου πω,πολύ θα θέλεις τον Γιόνας στην ομάδα σου,αλλα δεν τον θέλεις διότι ειναι λίγος,μάλιστα.....

      Διαγραφή
    10. Δεν ξερω γιατί δεν περνάνε όλα τα μνμ μουΛοιπον ο τρέμελ σκότωσε τον πεθαμένο ΠΑΟ γιατί αυτο είμαστε και ΕΣΥ μας τον προτείνεις δεν τον θελουμε τέτοιον παίχτη,μακάρι να είχαμε ξανά τον Μασιουλης

      Διαγραφή
  38. ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ "3" ΤΖΙΜ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ Ο ΝΤΑΡΤΝΕΝ; ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ "4" ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΛΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΡΜΙ........ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω ένα παίχτη περισσότερο F και λιγότερο Swingman.

      Διαγραφή
    2. Περισσότερο λειτουργικό στο "4" από Ντάρντεν.

      Διαγραφή
  39. Jim πως θα σου φαινόταν ο Νέλσον στον Ολυμπιακό? Σπανούλης,Μάντζαρης,Σλούκας,Νέλσον,Στρόμπερι δυαροτρίαρο,Λοτζέσκι και Παπαπέτρου
    (Γαύροι μην βρίζετε ... χεχε)


    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως ταιριάζει τέλεια με Σλούκα στον Παναθηναικό έτσι θα ταίριαζε και στον Ολυμπιακό.
      Τι τον θες τον Στρόμπερι?

      Vatos76

      Διαγραφή
    2. Μου το είχε ρωτήσει ένας φίλος της σελίδας προ ημερών, Ολυμπιακός.. Ήθελε defensive guard με ποστ παιχνίδι και στη πλάκα μου πέταξε το σενάριο "trade" μεταξύ Νέλσον-Λαφαγιέτ..

      Διαγραφή
  40. Καλαθης, νεντοβιτς, παππας, διαμανντιδης, μποχωριδης
    Γιανκοβιτς, χαραλαμμποπουλος
    Γκκιστ, φωτσης, βεζενκοφ
    Λουκας, γιαννγκ
    Μητσος κ βεζεννκοφ θα δινουν λεπτα στο 3 κ ο γκκιστ στο 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σάσα Τζορτζεβιτς ο εκλεκτός για τον πάγκο του Παναθηναϊκού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οριστικό; Θα παραμείνει στην Σερβία παράλληλα;

      Διαγραφή
    2. Ναι φίλε μου το έμαθα μέσα από την διοίκηση

      Διαγραφή
    3. Σαν παίχτης ήταν μεγάλη κ@βλ@, σαν προσωπικότητα πολύ δυνατός, σαν προπονητής έχω αμφιβολίες..
      Από το Σούλη πάντως χίλιες φορές καλύτερα..
      Είναι και εκλεκτός του καθεστώτος και θα έχει και την αμέριστη υποστήριξη του λόμπι..

      Vatos76

      Διαγραφή
  42. *Tον πέτυχα τον Ρότσεστι τελικά...
    *Συμφωνώ σε μεγάλο μέρος του άρθρου οτι μια τέτοια φιλοσοφία στη στελέχωση που θα διατηρήσει ένα συμπαγές ρόστερ και με έναν προπονητή που μπορεί να φέρει γρήγορα αποτελέσματα και να ταιριάξει με το status του συλλόγου θα φέρει τον Πάο ένα βήμα πάνω.
    Με βάση το ότι ο σύλλογος πρέπει να ορθοποδήσει παίζοντας πάνω στις βάσεις του ελληνικού μπάσκετ και με συγκεκριμένους κανόνες αυτοί οι 3-4 τύποι παίκτη που χρειάζεται και προτείνεις(συμφωνώ απόλυτα) είναι μπετόν.
    *Για μένα ο Καλάθης δεν αξίζει επουδενί 2 μύρια,ειδικά με τον τρόπο που δίνουν τα συμβόλαια οι Ελληνικές ομάδες.Όχι απλά δεν είναι value/money,είναι δαπανηρή επιλογή με μεγάλο ρίσκο.
    *Η κυριότερη μου ενσταση που θα εξέταζα ενδελεχώς είναι ο Νέλσον.Γνωρίζω καλά τις απόψεις σου Τζιμ, αλλά πλέον ο τρόπος που αμύνεται μια ολόκληρη ομάδα,σχεδόν δεν επιτρέπει να έχεις περιφερειακό με τόσο κακό σουτ.Άλλο να παίζεις Ερ.Αστέρα ή Α1 που το αθλητικό επίπεδο είναι πολύ πιο κάτω και μπορείς να επιβληθείς με άλλους τρόπους ή να "κρυφτείς".Εδώ μιλάμε για Ευρωλίγκα όπου το τακτικό κομμάτι είναι επιστήμη και η ετοιμότητα σε αθλητικό και ομαδικό επίπεδο της άμυνας είναι στο ζενίθ.
    Φυσικά δεν θα τον άφηνα χωρίς να το εξετάσω.Απλά θα κοίταζα πολύ την επιλογή με βάση το ποιος είναι τελικα ο περιφερειακος δημιουργος που επελεξα και πως μπορεί να δέσει με τις άλλες επιλογές.Πάντως και αμυντικά δεν μπορώ να πω οτι μου άρεσε φέτος ο Νέλσον.
    * Ο Σλούκας είναι κοντά στη Φενέρ,αλλά ας περιμένουμε,μπορεί να ανατραπούν τελευταία στιγμή τα δεδομένα.
    Μου κάνει εντύπωση που ο Ζοτς πάντως ξηλώνει πάλι την ομάδα και δεν πατάει στις βάσεις που είχε έτοιμες.Ολοκαίνουρια περιφέρεια,νέο αίμα και βασικές απώλειες στα φοργουορντ και τη ρακέτα.

    Λίγο περίεργη πιστεύω θα είναι η επόμενη χρονιά....Βλέπω πολύ κόσμο να φεύγει για ΝΒΑ σύμφωνα με τις φήμες.Η Τσσκα μετά από άλλο ένα κρυο ντουζ ξεκίνησε με φήμες για ξερίζωμα,αλλά τελικά θα πορευτεί πάνω σε συγκεκριμένα θεμέλια που έχει.
    Η Ρεάλ πάει να χάσει τους 2 Σέρχιο...
    Η Φενέρ μάλλον χάνει Μπιέλιτσα και ξεκινάει πάλι από την αρχή.
    Η Μπαρτσελόνα βλέπει τον Ναβάρο πια στα τελευταία του και συνεχίζει την ούτως η άλλως από πέρσι προσπάθεια ανανέωσης με ένα σταδιακό βαθμό multicultural rebuilding.
    Ο Όσφπ επίσης φαίνεται να χάνει μερικά σημαντικά κομμάτια του παζλ.


    Πάντως μου κάνει εντύπωση πως τόσοι Ευρωπαίοι κάνουν τόσο αμάν να πάνε ΝΒΑ ενώ εδώ δεν μπορούν να πετύχουν καλά καλά και να γίνουν πολύ καλοί στην Ευρωλίγκα σε καλές ομάδες(Πλάις,Μαριάνοβιτς,Καλνιέτις κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύξηση του salary cup λέγεται και θα αδειάσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

      Διαγραφή
    2. Ναι και τα πράγματα του χρόνου θα γίνουν πολύ χειρότερα.

      Διαγραφή
  43. Game of Benches S04E256

    O Bal Tako πείθει τον Dimi ότι ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟ πρέπει να είναι λευκός, φαλακρός και γεροδεμένος, σε σκίνχεντ πρότυπα, γιατί "γεμίσαμε αράπηδες και αδερφές". Ο Mick Cronin θα ερχόταν, αλλά προέκυψε πρόβλημα υγείας και φυσικά προτιμά ένα αμερικάνικο νοσοκομείο από ένα ελληνικό. Για τον Σάσα Ομπράντοβιτς μάθαμε σε προηγούμενο επεισόδιο ότι προτιμά το Sauerkraut από τη χωριάτικη, οπότε μένουν δυο μόνο καλές, οικονομικές και κυρίως καραφλές λύσεις. Νέβεν Σπάχια εναντίον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ποιος θα επικρατήσει; Μη χάσετε τα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια. Θα σας καθηλώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Υπέγραψε τελικά Τζιμ ο Τζορτζεβιτς?? Έχεις ενημέρωση?? Αν ναι, το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνει είναι να πάρει τηλέφωνο τον Σλούκα, έχοντας στα χέρια του και μια καλύτερη προσφορά από την διοίκηση και να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τον πήσει να πάρει την δύσκολη απόφαση..

    ΥΓ: Μέσα σε όλα αυτά τα σενάρια των τελευταίων ημερών (Μαρκόπουλος - Τζόρτζεβιτς), μου κάνει εντύπωση που ο Σάρας δεν έχει υπογράψει ακόμα στην Ζαλγκίρις..Μήπως τελικά περιμένει και αυτός?? Ίσως και σαν assistant τελικά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Έκλεισε ο Τζόρτζεβιτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπερα στην παρεα,

    Ειναι καποια πραγματα τα οποια θελω να πω,οχι τοσο για να τα ακουσετε εσεις αλλα για να τα βγαλω απο μεσα μου.

    Εμαθα σημερα λοιπον, οτι παρελθον απο τον Παναθηναικο θα αποτελεσει ενας ανθρωπος που ηταν στην ομαδα απο την εποχη που ο κ. Γιαννακοπουλος ο νεοτερος, ηταν 10 χρονων παιδακι! Αναφερομαι προφανως στον Ακη Παναγιωταρα, σπανια παναθηναικη ψυχη και ιερο συμβολο του παγκου μας. Δεν ξερω τον λογο που φευγει, (μαζι με τον κ.Χαντζο,αλλα σπουδαιο στελεχος του τιμ μας) αλλα η αληθεια ειναι οτι λιγο με ενδιαφερει!
    Εκει που θελω να καταληξω,ειναι οτι αν και μολις 28 χρονων, δεν δεθηκα με την ομαδα και καθε της μελος πραγματικα τα τελευταια 15 χρονια. Μαζι με την ομαδα,αποκτησαμε και οσοι την αγαπησαμε τις παναθηναικες αξιες. Σεβασμος,αγαπη για το αθλημα,Παθος,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, μαζι με τους παιχτες τις αποκτησαμε και εμεις διπλα στην πλεον υγιη ομαδα των προηγουμενων χρονων! Αυτες τις αξιες,σε καθε νεο παιχτη ακομα και σε προπονητες,τα τελευταια χρονια,τις μεταλαμπαδευε το τεχνικο τιμ.Ο Ακης,Ο Σαββας, Ο Παρης ο τρελος καραφλας, ο κ.Χαντζος,ο Φραγκι. Ολοι τους κομματια μιας ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ! Ναι! Αυτης που ανεφερε περσι ο Διαμαντιδης στις δηλωσεις του! Οταν λοιπον διωχνεις εναν ΑΚΟΜΑ ανθρωπο που αποτελει Παναθηναικη ιστορια, δεν μενει πλεον τιποτα να μεταλαμπαδευτει απο την παλια γενια στην νεα. Ειναι πραγματικα κριμα, το γεγονος οτι θα μπω καποια στιγμη στο ΟΑΚΑ,σε εναν ασημαντο μικρο αγωνα,και το μονο που θα μου θυμιζει την ομαδα που αγαπησα θα ειναι 1 ατομο στον Παγκο και αλλα 2 στο γηπεδο που και αυτα σε 1 χρονο θα ειναι παρελθον.
    Δυστυχως κυριε Γιαννακοπουλε,οταν χανεις τετοιους ανθρωπους,χανεις σιγα σιγα καθε εστω μικρο πλεονεκτημα που ειχες απεναντι σε αλλες ομαδες λογω τρομερης εμπειριας και τεχνογνωσιας των στελεχων.Φυσιοθεραπευτες,γιατρους, φροντιστες θα βρεις πολλους. Καλυτερους ισως, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ! Και επειδη εφαγα την μεχρι τωρα ζωη μου στο Οακα,μου διαλυεις και την δικη μου οικογενεια. Δεν με ενδιαφερει καν ποιος εχει δικιο, την οικογενεια σου δεν την διαλυεις!
    Επειτα απο 15 συναπτα ετη με διαρκειας, το σκεφτομουν για φετος... Κατι η απαραδεκτη σταση του προεδρου,κατι ο κακος για αλλη μια φορα χειρισμος, με ειχαν βαλει σε σκεψεις. Ηθελα ομως να ειμαι εκει, παρεα με τους ανθρωπους που μεγαλωσα! Τωρα πλεον δεν με τραβαει τιποτα στο Οακα, τιποτα δεν μ θυμιζει τα παλια χρονια...

    Γιατι Παναθηναικος δεν ειναι κ.Γιαννακοπουλε μονο ο Λασμε ο Γκιστ και ο Νελσον, Παναθηναικος ειναι κατι που μονο οσοι το εζησαν ξερουν τι ειναι.... Και αυτο μου το πηρες....

    Ευχαριστω και συγγνωμη για το κατεβατο!
    Μαρουσι Σαρας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε το βλέπεις λάθος. Δεν γίνεται να φεύγουν χωρίς λόγο. Η λογική σου είναι λάθος, καθώς τότε όταν έφυγε ο Ζέλικο και ο Ιτούδης έπρεπε να μην πατάμε ΟΑΚΑ επειδή έφυγαν οι μεγαλύτερες μορφές. Και είναι λάθος κυρίως για τον τεράστιο άνθρωπο και αθλητή Δημήτρη Διαμαντίδη τέτοια λογική. Δε πήρε σκούπα να διώξει Φράγκι, Δερμάνη και σια προφανώς κάτι συνέβη, ίσως μάθουμε ίσως όχι με Άκη και Χάντζο. Στο πλευρό του αυτοκράτορα μπασκετικού Παναθηναϊκού πάντοτε. Φιλικά.

      Διαγραφή
    2. Αυτός ο Παναγιωταρα τι ακριβώς ρόλο έχει στον Παναθηναικό και από που και ως που είναι άξιος θαυμασμού ?

      Γιατί εγώ σαν Ολυμπιακός έχω σχηματίσει πολύ αρνητική εικόνα για τον συγκεκριμένο μετά από ένα προσβλητικό σχόλιο στο ίντερνετ που έγραφε πάρτε τα @@ μας τώρα μετά την δικαίωση του Παναθηναικού από το ΑΣΕΑΔ για τον αγώνα κυπέλλου και από ένα άλλο σχόλιο που έγραφε για Αυγουλομάτηδες που απολύουνε κόσμο σε αντίθεση με το αφεντικό του που δεν έχει απολύσει κανέναν (που να ήξερε λίγους μήνες μετά ότι αυτό το σχόλιο θα του ερχόταν μπούμερανγκ)

      Διαγραφή
  47. Jim Κοιτα μια συνθεση

    Καλαθης, ΔΔ, Μποχωριδης
    Παππας, ξενος κομπο
    Βλαντο - Θ. Αντετοκουμπο
    Γκιστ, Βεζνεκοφ , Φωτσης (μπαλαντερ και στο 5 οπως ο Τσαρτσαρης καποτε)
    ΓΙανκγ ή Μακ Λιν ή Εμπακουε - Μαυροκεφαλιδης - Μπατιστα ή Παπαγιαννης (ακουγεται παει Αμερικη)

    Θεωρω οτι ο Λασμε ειναι πισωγυρισμα λογω ηλικιας. Ο Θ Αντετοκουμπο αν μπορουσε να ερθει ειναι δυναμητης, σε αμυνα, ριμπαουντ, ταπες και καλος στο ποστ.
    Ποια η γνωμη σου για τον A.J SLoter? Μια πολυ καλη μιση χρονια που αποθεωνοταν και μια κακη αλλη μιση. Θεωρω εχει καλα στοιχεια και μπορει να τα εκμεταλευτει ο νεος προπονητης

    ΥΓ Προτεινεις τον Μασιουλις και εναν σεντερ με χαρακτηριστικα Λασμε ενω περισυ ελεγες οτι επικροτεις την νεα προσπαθεια και τωρα λες οτι τους θες

    ΥΓ Διφωνω για ΜΦΚ στο 4, 5 για 2ος σεντερ εφοσον πλαισιονεται με mobile ψηλο

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hugo, σχετικά με το Υ.Γ.1

      ο Jim επικροτούσε περισυ ένα project ελληνοποίησης (όπως έλεγε και η διοίκηση) όπου θα αναδειχτούν οι νέοι και θα θυσιαστούν τίτλοι. Ένα τέτοιο Project δεν επιτυγχάνεται σε ένα χρόνο. Επίσης όπως είδες έχουμε αλλαγή πλεύσης από διοίκηση όπου λένε για επιστροφή στην ευρωπαική ελίτ. Σε αυτό το πλάνο ο Jim θέλει παίχτες τύπου Ματσιούλις και Λάσμε, ενώ στο περσινό ήθελε να βγουν μπροστά Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης κ.λ.π.

      Φιλικά,

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. Έλα Άρτζι, φρέναρε. Οι εκτιμήσεις για τη στελέχωση στηρίζονται στις εξαγγελίες της διοίκησης κάθε χρονιά. Πέρυσι μίλησαν για υπομονή και ελληνοποίηση. Πάνω σε αυτή τη βάση μιλήσαμε. Φέτος βγήκε ξεκάθαρα ότι η ομάδα πρέπει να επιστρέψει στη κορυφή για αυτό και χτίσαμε αναλόγως ένα ρόστερ. Και στη τωρινή στελέχωση μη νομίζεις ότι θα παίζουν λιγότερο οι νεαροί.. Το αντίθετο.

      Διαγραφή
  48. Ποια η γνωμη σου για το θεμα Ναντστον? Θεωρω οτι ο οσφπ ειναι τυχερος που δεν εμεινε και δεν πληρωσε αξια
    Παιχτες οπως ΜακΛιν, Γιανκ, Λασμε, Εμπακουε, Σαμιουελς (αν και δεν ταιριαζει μαζι με τον Χαντερ) ειναι πολυ ανωτεροι και θα τον δυναμωναν

    ΠΟια ειναι γνωμη σου για τον Στρουμπερι που ακουγεται?

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. http://www.sdna.gr/gr/basket/basket-league/panathinaikos/article/47606/ena-vima-apo-ton-panathinaiko-o-tzortzevits-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/ola-deixnoyn-tzortzevits.3547762.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Φέρτε Τζόρτζεβιτς, μακράν η καλύτερη επιλογή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. αν χρεωκοπησουμε... τι προβλεπεται να γινει σε Ολυ και Παο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τζορτζεβιτς και φέρνει μαζί του ραντουλιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρά παίζει τέτοιο σενάριο; Τι κασέ έχει ο παίκτης;

      Διαγραφή
    2. προκύπτει από κάπου αυτό ή είναι επιθυμία?

      Διαγραφή
    3. ραντουλιτσα και καλινιτς... παιρνεις και καλαθη και γιναμε.

      Διαγραφή
    4. Κοντά στο εκατομμύριο, ίσως και λίγο λιγότερα..Το σίγουρο είναι ότι θέλει Ευρώπη,παιχνίδια στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Τεράστια προσωπικότητα ο Σάλε αλλά υπάρχει ένα τεράστιο αλλά λόγω του μη επιτυχημένου περάσματός του από συλλόγους ως προπονητής. Στα συν ότι είναι θρύλος του Ευρωπαικού μπάσκετ (κύρος στον πάγκο) και ότι ίςως ανοίγει η αγορά της Σερβίας στο υψηλότερο επίπεδο.

      Διαγραφή
    5. Είστε σίγουροι ότι θέλετε τον Ραντούλιτσα στην ομάδα σας;

      Διαγραφή
  54. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Đorđević

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αν φυγουν οι σερχιο και στειλει ο ιτουδης τον μιλος στη μαδριτη μαλλον θα παρει καλαθη... αλλα σκεφτειτε μιλος και ρουντι στην ιδια ομαδα... αλητεια ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καλαθης εχει υπογράψει συμβόλαιο ότι δεσμεύεται σε περίπτωση που φύγει απο ΝΒΑ. ότι θα ρίξει σε εμας.

      Διαγραφή
    2. Γλώσσα λανθάνουσα;

      Θα σας ρίξει όντως. Ένα άκυρο.

      Διαγραφή
    3. To ταμπλέτ το γράψε εγω ούτε που το είδα,πιο πολύ αγχώνεστε εσείς παρά οι του Παναθηναϊκού.αν έρθει η όχι

      Διαγραφή
    4. Ταμαθες τα νεα ο Σλουκας σας εριξε ΑΚΥΡΟ

      Διαγραφή
    5. Τον πήρατε εσείς;

      Διαγραφή
  56. Πολύ σωστές και λογικές οι προτάσεις για την στελέχωση του ρόστερ. Μια δυό παρατηρήσεις κι από μένα.
    Πολύ σωστά, στην απίθανη περίπτωση που κλείσει ο Σλούκας, ο Νέλσον θα πρέπει να μείνει, ενώ αν αποκτηθεί ο Καλάθης δεν ταιριάζει. Επίσης ναι, ο Μήτσος θα πρέπει να είναι το τέταρτο γκάρντ, θα μπορούσε να έχει αξιοπρεπέστατη διετία έτσι.
    Νομίζω επίσης ότι αν κλείσει ο Καλάθης, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κινηθεί για GF και όχι για κόμπο.
    Μιά χαρά θα είναι ο Λάσμε στην φρόντλαιν μαζί με Μπατίστα.
    Έγραψα για τον Τζόρτζεβιτς, εντάξει αλλά θα ήθελα Γιαννάκη.

    Υγ. Λογική η σκέψη για τον Στρόμπερι στον Ολυμπιακό. Προσθέτει ύψος στα γκάρντ, ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο και διεισδύσεις. Αν αποκτηθεί όμως σε τι αναβαθμίζεται ο ρόλος του Σλούκα, στο ότι θα κατεβάζει μπάλα?

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο σχεδιασμός του ΠΑΟ πρέπει να αλληθωρίζει, με το ένα μάτι στην επόμενη και το άλλο στη μεθεπόμενη σεζόν και το τέλος εποχής ΔΔ - Φώτση. Όταν έρθει η στιγμή λοιπόν, θα πρέπει ο Μποχώ να λογίζεται ως 4ο γκαρντ και να έχει βρει ρόλο ο Χαραλαμπόπουλος.

    Στα της στελέχωσης τώρα, συμφωνώ για το backcourt με τη διαφορά ότι θα προτιμούσα παίκτη τύπου Nelson με καλύτερο σουτ και όχι τον Νελσον.

    Το πρόβλημα είναι ότι χάνουν τη μισή σεζόν οι Γκιστ - Παππάς. Τα σημαντικά παιχνίδια είναι την άνοιξη, αλλά μια ήττα στην αρχή της σεζόν μπορεί να κοστίσει το πρωτάθλημα και στην Εuroleague ένα καλό πλασάρισμα.

    Κατά τη γνώμη μου ο παίκτης τύπου Ματσιούλις ταιριάζει στην ομάδα του παραχρόνου. Για την επόμενη σεζόν θα πήγαινα σε λύση F/G για να παίρνει χρόνο και ο Χαραλαμπόπουλος.

    Όσον αφορά στο front court, θα πήγαινα σε δυο physical ψηλούς (C και C/PF) και ναι, οπωσδήποτε ο ένας rim protector.

    Όπως καταλαβαίνεις, το Μαυροκεφαλίδη δεν τον υπολογίζω ώς tweener αλλά ως σεντερ και μόνο. Επειδή είναι light ψηλός δεν πάει να πει ότι και 4αρι. Έχει τα πόδια να ακολουθήσει τα αντίπαλα 4αρια έξω από το ζωγραφιστό?

    Θα ήθελα επίσης τη γνώμη σου και των υπολοίπων για τον Χαραλαμπόπουλο.
    4αρι ή 3αρι?

    Νώντας

    ΥΓ Για το Βλάντο συμφωνώ ότι πρέπει να εξελιχθεί σε G/F (όπως και ο Παππας σε combo) αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να προστεθεί ένα στοίχημα στη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Jim φέτος που μένουν ελεύθεροι Πρέλτζιτς και Κατσίβελης δεν τους προτείνεις???
    Αλεξ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος κατσιβελης ρε αλεξ..για την αεκ καλως ειναι

      Διαγραφή
    2. Σου είπε κανείς ότι όταν προτείνεις έναν παίχτη τη μια χρονιά θα τον προτείνεις και την άλλη..; Να βγάλουμε μια εφάπαξ πρόταση τότε..

      Διαγραφή
  59. Λέτε να φέρει Νέντοβιτς , Ραντούλιτσα να γουστάρουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πως...και στο 3 βάλε μου και ένα Γουίμς..τσάμπα είναι

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  60. 1. Towns
    2. Russell
    3. Okafor
    4. Porzingis
    μεχρι τωρα τα drafts. Παντως οι φιλοι των knicks εριξαν πολυ γιουχα οταν ανακοινωθηκε...
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. No 6 και πηραμε τον Stein... Αυτο Τζιμ σου λεει κατι για φυγη Cousins;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τζιμ πραγματικα το ονομα του Κοπονεν το αρπαξες μεσα το μυαλο μου.Πριν ακομα τελειωσει η σεζόν πίστευα οτι ειναι επιτακτική η απόκτηση ενός combo guard τυπου Σλούκα.Εναν παικτη που να εχει μπορει και να δημιουργήσει και να εκτελέσει χωρις ομως να εχει το <> και να στοιχίσει πολυ (1,5εκ+).Ροτσεστι και Κοπονεν πίστευα οτι ταίριαζαν περισσοτερο απο τον οποιοδήποτε αλλα δυστυχως θα μείνω με την ορεξη.

    Ο Παναθηναϊκός χρειαζεται εναν παικτη στο στυλ του Νελσον ball stopper που να μπορει να μαρκάρει ανελέητα τον εκάστοτε αντίπαλο star αλλα οχι τον Ντεμαρκους.Ο Νελσον του Ερυθρού Αστέρα (που ναι μεν ειχε προβλημα στο σουτ αλλα τα ποσοστα του και η αυτοπεποίθηση σου δεν σου επέτρεπαν να μαρκαρεις στα 5μετρα) ειχε θεση στο ροστερ της ομάδας αλλα αυτος δεν ειχε καμια σχεση με αυτον τον Νελσον που είδαμε φετος.Επισης εισαι σιγουρος για το ποσο που αναφέρεις γιατι το ποσο του συμβολαίου που ακούστηκε ηταν κοντα στα 600-700χιλ.Ο Κατσιβελης φετος λογικα θα μεινει ελεύθερος και θα ηταν μια καλη λύση σε αυτην την λογική.

    Επισης θεωρω οτι η ομαδα θα χρειαστεί 2 γκαρντ και οχι ενα αφου ο Παππας θα μεινει εκτος μεχρι το Δεκέμβρη και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα ειναι οταν επιστρέψει.Βεβαια αν μεινει ο Νελσον λύνεις το προβλημα σε ποσότητα αλλα το τριποντο ειναι πολυ μεγαλο θεμα για να παραληφθεί.

    Στην θεση του Μασιουλις αν δεν ερθει ο Λιθουανός θα πρότεινα Θανάση Αντεντοκουμπο 3&D παικτης που μπορει να παιξει πολυ ευκολα στο 4.Το περιφερειακό σουτ συνεχώς το βελτιώνει οποτε μοιαζει με την ιδανική επιλογη.

    Στην περίπτωση του Μαυροκεφαλιδη θα διαφωνήσω καθώς δεν μπορει να ακολουθήσει σε καμια περιπτωση σοβαρα 4αρια στην εξω απο την ρακέτα.Γενικα το συμβολαιο του ειναι εξαιρετικά δυσανάλογο με την προσφορά του και θα ηταν λαθος του Παναθηναϊκού να τον κρατήσει.Ο Παναθηναϊκός χρειαζεται εναν tweener αλλα πολυ πιο φθηνό απο τον Λουκα.

    Στα 5αρια θεωρω οτι ενας mobile center σε συνδυασμό με ενα κλασικο βαρύ center ειναι ο ιδανικός συνδυασμός.Λασμε,Γιάνγκ θα μονοπώλησαν το ενδιαφερον (βεβαια ο δεύτερος εκπροσωπείται απο τον Λωτσο) αλλα εγω θα αλλάξω λιγο το σκεπτικό.
    Μια frontline Ταβαρες και Μπατιστα θα μπορουσε να σταθεί στον Παναθηναϊκό ?

    Ο tweener θα κληθεί να βγαλει πολυ χρονο στο 4 οπως και το 3αρι.

    Τελος θεωρω οτι μια μεταγραφη του Καλαθη περισσοτερο κακο θα κανει παρα καλο.Τα λεφτα ειναι υπερβολικά πολλα οχι τοσο για την αξία του οσο για το μπατζετ της ομάδας.Ουσιαστικα θα μείνουν γυμνές οι μισές θεσεις και η ομαδα θα οδηγηθεί σε επιλογές αμφίβολες με μηδενική εμπειρια σε υψηλό επιπεδο,

    Ας ελπίσουμε οτι το θεμα του προπονητη θα κλείσει μεσα στις επόμενες ωρες γιατι οι παικτες εξαφανίζονται με φρενήρη ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Νεντοβιτς και Μαρκιζ Χαινς στα γκαρντ
    Νομπελ Κολο ή Πολοναρα στο 3
    Λασμε και Μπιλαν στο 5
    Πολυ δουλεια και παιχτες διψασμενοι για διακριση χωρις μεγαλο μπατζετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αν έρθει ο σασα θα θέλει παιχταράδες άρα το μπατζετ ανεβαίνει αναγκαστικά.Στου ΔΓ τα σάιτ δεν λένε για κάτι το σίγουρο αφήνουν να εννοηθεί ότι τίποτα ακόμη δεν εχει αποφασιστεί.Σερβικα μέσα σχεδόν τον ανακοίνωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο Νέντοβιτς πιθανόν θα είναι επιλογή στα γκαρντς αν υπογράψει ο Τζόρτζεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αναφορικά με Καλάθη. Εγωισμό δεν έχει αυτό το παιδί; Δηλαδή είναι διατεθειμένος μέχρι την τελευταία μέρα να περιμένει, μήπως δε βρουν κάτι καλύτερο στο Μέμφις, για να τον κρατήσουν;

    Και πόσο πολύτιμος χρόνος χάνεται για τον Παναθηναϊκό στον προγραμματισμό που λογικά θα ξεκινήσει άμεσα με την πρόσληψη του καινούριου προπονητή;

    Jim ή οποιοσδήποτε άλλος τι θα λέγατε για Νέντοβιτς στον Παναθηναϊκό;
    Εμεινε ελεύθερος από Βαλένθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιλογή σαν παίκτης. Έχει πολλά ups, ειδικά στο physical κομμάτι άλλα γνώμη μου είναι ότι δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Σαφέστατα αν έρθει θα είναι καλή προσθήκη αλλά ούτε ιδιαίτερα καλός δημιουργός είναι, ούτε φοβερός σουτέρ, ενώ στο κομμάτι που αριστεύει, στο attack the rim παιχνίδι του, υπάρχει και ο Παππάς.

      Διαγραφή
    2. Σόρυ συνεχίζω.Δώσε το συμβόλαιο στο Μπουρούση και έχεις τον καλύτερο Έλληνα ψηλό στην ομάδα.Για να κλείσεις το 5 φέρνεις εμπάκουε η λάσμε και ένα ψαγμένο αλτικό 5 για τρίτο ψηλό και είσαι σούπερ.Στο 4 φέρνεις πατ καλάθη που είναι Έλληνας και βελτιωμένος και μαζί με φώτση γκίστ έκλεισες την frontcourt.Και χωρίς αύξηση μπάτζετ καθώς με φυγή μαυρό,μπατίστα και μείωση σε αντώνη γκίστ βγήκαν τα λεφτά.Στο 3 δεν θέλεις ένα σαν τον γιόνας θες τον λιθουανό και έκλεισες.Θέλει να έρθει και δεν θα είναι και οικονομική υπέρβαση.Τώρα στο 1-2 με μείωση 3d,φυγή όλων των ξένων γλιτώνεις περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ.Με αυτά και μια μικρή αύξηση φέρνεις δυο εκ των pargo,hacket,η κάποιους άλλους αντίστοιχης ποιότητας.Ούτε καλάθη ούτε σλούκα. Αυτοί με μήτσο παππά και μπόχω κλείνουν την backcourt.Ρόστερ στα ίδια περίπου λεφτά και λειτουργικότατο κατά εμένα.Ευχαριστώ για τον χώρο Jim

      Green North

      Διαγραφή
  67. Ηθελα να το γραψω στο προηγουμενο αρθρο αλλα δε το εκανα, τελος παντων κριμα για τον βεζενκοφ, παρολο που δεν ειχε βγει προς τα εξω απο σπερς (ειδικα μετα το φιασκο με το δραφταρισμα του χαρνταγουει, που τον χασαμε απο Νικς επειδη τοτε ακουγοταν οτι οι σπερς ειναι πολυ ζεστοι κ ξαφνικα σε 2 μερες το παιδι ανεβηκε 10-15 θεσεις), ο μπιουφορντ ακολουθει πολυ πιο χαμηλο προφιλ. ειχε στοχο να δραφταρει ευρωπαιο για 2 λογους, ο ενας ειναι ο ολτνριτζ κ ο αλλος ο ντανι, τους θελει κ τους 2 πιστευω κ δε του βγαινουν τα λεφτα + ο τζοσεφ, οποτε θα πηγαινε σε ευρωπαιο με την προοπτικη να μεινει ευρωπη για μια 2ετια. Το ονομα στο #26 θα ηταν ο βεζενκοφ πιστευω. Τελικα ο μπιουφορντ τραβηξε Μιλικουνοφ (1 μικρο σχολιο αν μπορεις τζιμ).
    Ακη γιατι προσπερασατε τον γουινσλου? Η κλεψια του δραφτ απο τον πατ που ουτε για ψηλο ουτε για κοντο πηγε, του ηρθε δωρο απο του πουθενα ο γουινσλου κ ουτε που θα το σκεφτηκε πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερες,εαν εμενε ο μονροε ο ουινσλοου κολλαγε καλυτερα καθως ειναι καλυτερος με τη μπαλα βγαζει ενεργεια αλλα δεν εχει το μεγεθος και τη δυναμη του στανλε'ι'΄τζονσον που ειναι Μουγκρι...Με τον ιλιασοβα οι πιστονς ηθελαν ενα παρα πολυ φιζικαλ παιχτη στο 3 και καλο ριμπαουντερ,ο ουινσλου μου μιαζει ποιο πολυ προς το 2 στο ΝΒΑ οσο αφορα μεγεθος και παιχνιδι με τα ντραιβ.
      Οπως και να εχει και οι 2 θα ειναι μπακ απ παιχτες,ο τζονσον του παιχτη που θα πληρωσουν οι πιστονς(που εχουν περιπου 15 μυρια για σταρτερ sf και μπακ απ σεντερ ,περαν τα χρηματα για τον ρετζι τζακσον) και ο ουινσλοου του ντενγκ αλλα και του ουειντ που χανει τουλαχιστον 20-25 ματς το χρονο.
      Υ.Γ Εχω την εντυπωση πως ο παιχτης πουτ θα παρουν οι σιξερς στο ντραφτ του 16 θα ειναι κανας πλατανος η΄κανα κυπαρισσι....ψηλος να ειναι!!
      Υ.Γ 1 Το παιχτη στο βιντεο που αναφερα ποο πανω τον αναγνωρησες;

      Διαγραφή
    2. To πιο γαμάτο με τους 76ers είναι ότι διάλεξαν και Ερνανγκόμεζ,Γκουντάιτις επίσης σέντερ αλλά και τον επίσης ψηλό Μίτροβιτς.

      Διαγραφή
  68. Αν και μοιάζει πολύ δύσκολο να υπάρξει αλλαγή σκηνικού, τώρα είναι που γίνεται η κίνηση - ματ για Σλούκα. Από τη στιγμή που δεν συνεχίζει Ολυμπιακό, τον πέρνεις ένα τηλέφωνο, ο νέος κόουτς είναι αυτός (Τζόρτζεβιτς), σε υπολογίζει για βασικότατο παίκτη, ανεβαίνεις και λίγο οικονομικά και τέλος..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ έχει εδώ και μέρες συμφωνήσει με κάποιους που τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν προπονητής είναι ο Ομπράντοβιτς?

      Και ξέρεις οτι εν τέλει ο παίκτης ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει αυτή την αλλαγή στρατοπέδου που θα πυροδοτούσε άλλη μια βεντέτα,ποτέ δεν φαίνεται να σκέφτηκε την επιλογή του Πάο.
      Ήθελε χοντρά αγωνιστικά λεπτά και ηγετικό ρόλο σε ομάδα...
      ΄΄Ισως θεωρεί οτι χρωστάει στον εαυτό του να αποδείξει τι μπορεί και δεν είναι ένας απλά καλός συμπληρωματικός παίκτης.

      Μένει να δούμε...
      Για μένα δεν είναι και η πιο λογική απόφαση στον κόσμο,μιας και ο παίκτης βρισκόταν σε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό περιβάλλον και σε 2 χρόνια,εφόσον απέδιδε την αξία του και ανέβαινε κι άλλο αγωνιστικά θα μπορούσε να χε πάρει σιγά-σιγά τα σκήπτρα από τον Σπανούλη.Από αυτή τη σκοπιά το βλέπω σαν μεγάλο ρίσκο,να πάει σε μια ομάδα όπου δεν έχει και το καλύτερο status,δεν του δίνει μεγάλη ασφάλεια και σιγουριά οτι μπορεί να τον οδηγήσει σε επιτυχίες.
      Μένει να διαψεύσει τους αμφισβητίες και να δούμε αν έπραξε σωστά,θεωρώντας πως στα 25 του πρέπει να είναι A-class guard στο Ευρ.μπάσκετ
      Το μόνο σίγουρο είναι οτι η συνεργασία με τον Ζοτς θα τον βοηθήσει πάρα πολύ να αναβαθμίσει το παιχνίδι του και να ωριμάσει αγωνιστικά.Είναι άλλωστε ο pick'n'roll master και μπορεί να τιθασεύσει και να δείξει τον δρόμο στον καθένα για την επιτυχία.

      Διαγραφή
    2. Θεωρητικά μιλούσα..Μιας και το timing της αρχικής πρότασης για μένα ήταν λάθος, τώρα θα "έπρεπε" να γίνει το γερό μπάσιμο. Για μένα λογική κίνηση από την μεριά του. Από την στιγμή που ένιωσε "ταβανιασμένος" σαν 6ος παίκτης καλά έκανε και είπε να δοκιμάσει πως θα τα πάει σε ρόλο starter. Σίγουρα ο Ζοτς θα τον βοηθήσει να παίξει πιο μεστό μπάσκετ και αυτό θα τον ανεβάσει κι άλλο σαν παίκτη. Ήδη έχει καλό πακέτο και μόνο με τον πολύ χρόνο συμμετοχής, μακριά από τον αμυνομαγνήτη που λέγεται Σπανούλης και τον κυματοθραύστη που λέγεται Μάντζαρης, θα καταλάβουμε την πλήρη αξία του Σλούκα.

      Διαγραφή
  69. Δημήτρη καλησπέρα, ο Σλούκας φεύγει, ξέρεις αν ο λόγος είναι ο (αντ)αγωνιστικός ρόλος του Σπανούλη, γενικά ότι ήθελε να φύγει από τους κόκκινους ή αν τον ιντριγκάρει η αλλαγή (η Φενερ κ ο Ζοτς)...πάντως νομίζω η διοίκηση με τα 900 χιλ.€ το καθήκον της το έκανε (τουλ. στο οικονομικό)
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Πιστεύω να υπάρχουν κάποια στιγμή εκατέρωθεν δηλώσεις οσφπ κ σλούκα, η ιστορία τους αυτά τα χρόνια αυτό απαιτεί, άσχετα το ότι ο σλούκας το ταλαιπώρησε λίγο το πράγμα τώρα στο τέλος (ήξερε εξαρχής τι ήθελε αλλά αυτές οι σχέσεις...). Κάτι μου λέει πως ο Σφαιρο το ήξερε πάντως. Καλή τύχη στο παλικάρι, να γίνει ακόμα καλύτερος και να είναι υγιής. Τρέχουν τώρα οι κόκκινοι σαν τους πράσινους, να μην πω περισσότερο.
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σλουκας Τελος για Ολυμπιακο και επισημα! Λογικα θα παει Φενερ.

    Στα του αρθρου. Τζιμ γιατι προτιμας combo guard και Νελσον απο εναν καθαρο δημιουργο + σκορερ?
    Συμφωνω για την υπεραξια του Καλαθη, αλλα ποιος αλλος guard σε αυτο το επιπεδο και ηλικια υπαρχει στην Ευρωπη? Μακαρι να ειχες το Μαντζαρη και να πηγαινες και για εναν καλο combo scorer αλλα δυστυχως δεν τον εχεις.
    Στο θεμα του Μασιουλις συμφωνω απολυτα, αν και μου κανει εντυπωση γιατι περυσι ελεγες πως δεν ταιριαζε (εστω και στο Μπασκετ του Ιβανοβιτς η γνωμη μου ειναι οτι θα πεταγε).
    Τελος στους ψηλους. Λουκας, Μπατιστα φευγουν! Ο Μπατιστα κανει μονο για 3ος ενω ο Λουκας (αν και πουλεν μου) δεν εχει δουλεψει καθολου το κορμι του και ειναι tweener. Πιστευω πως ειναι ιδανικη η περιπτωση του Πλαις (φευγει απο Μπαρτσα και ζηταει λιγο κατω απο 1 εκ) + εναν αθλητικο (υπαρχουν παμπολοι στην αγορα).

    DR34M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι 3 επιλογές μου αφορούν παίχτες σκόρερ/δημιουργούς. Ακριβώς τέτοιον παίχτη πιστεύω ότι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Που είδες το αντίθετο..; Ο Ματσιούλις πέρυσι έφυγε στο όνομα της ελληνοποίησης ώστε να ανοίξει ο χώρος για Βλάντο-Χαραλαμπόπουλο. Σας είχα γράψει για να στο θυμίσω σωστά, ότι ο Ιβάνοβιτς προτιμά διαφορετικά "3" που μπορούν να παίξουν με τη μπάλα στα χέρια. Όπως προτιμούσε και διαφορετικά "5"..

      Διαγραφή
  72. Για να κάνουμε και λίγη πλάκα..

    ..να δώσω και γω ένα αποκλειστικό:

    από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται ο νέος προπονητής του Παναθηναικού..

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  73. Σε κάποια γωνία τώρα ο Βαγγέλης Ιωάννου θα κλαίει πιο εύκολα και από την σκιά του..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Για μεταγραφή που θα προκαλέσει ηχηρό μπαμ ετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός. Όπως όλα δείχνουν μαζί με την ανακοίνωση του Τζορτζεβιτς για head coach,θα ακολουθήσει και αυτή ενός παίχτη. Μείνετε συντονισμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Το ότι περιμένουμε να συμφωνήσει η μερκελ ειναι αλληλένδετο με τον νέο ξένο προπονητή μην σας κάνει εντύπωση γιατί αργεί ο Σασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Jim, κάνα αφιέρωμα στους παίκτες που αξίζει παρακολουθήσουμε από το U-19 θα δούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Free agent κι ο Ούκιτς. Νομίζω τον κοιτάνε από ΟΑΚΑ μεριά. ΑΕΚ εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φίλε έτσι που το 'γραψες τρόμαξα προς στιγμήν.

      Διαγραφή
  78. H δήλωση Σλούκα..

    "Δεν θέλω να κάνω μια απλή δήλωση αποχαιρετισμού.

    Πάλεψα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου και κατέληξα στην απόφαση ότι αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο το καλύτερο για την καριέρα και το αγωνιστικό μου μέλλον είναι να συνεχίσω μακριά από τον Ολυμπιακό. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε αποκλειστικά και μόνο με αγωνιστικά κριτήρια.

    Δεν ήθελα ποτέ η όλη υπόθεση να μετατραπεί σε σήριαλ.

    Δεν ήθελα και δεν έβαλα ποτέ τον Ολυμπιακό σε καμιά διαδικασία πλειστηριασμού.

    Δεν αμφισβήτησα σε καμία στιγμή την αγάπη της οικογένειας Αγγελόπουλου την οποία περισσότερο από απλόχερα μου πρόσφεραν για 7 χρόνια, όπως και δεν θέλω κανείς να αμφισβητήσει την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφω στους προέδρους, κ. Γιώργο και κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο, καθώς και στον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

    Πιστεύω ότι επί 7 χρόνια, σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα έδωσα τα πάντα, σωματικά και ψυχικά για την ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στις επιτυχίες της.

    Κρατάω μέσα μου όλες τις όμορφες στιγμές που έζησα με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, το τεχνικό επιτελείο και κάθε έναν ξεχωριστά σε αυτή την μεγάλη οικογένεια. Σε αυτούς στους οποίους ένιωσα την ανάγκη να εξηγήσω και να αιτιολογήσω την απόφαση μου, το έκανα με τον σεβασμό και την ειλικρίνεια που αρμόζει και απαιτεί η περίπτωση και τα πρόσωπα.

    Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ για πες μας την αίσθηση σου(εκτός αν το φυλάς για την ανάρτηση...)
      Τι έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση του και πώς βλέπεις την επόμενη μέρα για τον ίδιο?

      Διαγραφή
    2. Ο Βαρλάς το έγραψε και αυτό; food for thought:))

      Διαγραφή
  79. Καλησπέρα σε όλους.

    Θα ήθελα να μάθω την άποψη σου Jim αλλά και τον υπολοίπων σχετικά με το αν ταιριάζη ο Χαγκετ που αναφέρει ένας φίλος πιο πάνω στον νέο ΠΑΟ.

    Επίσης, Jim μπορείς λίγο να μας δώσεις ποια ακριβώς στοιχεία έχει ο ροτσεστι που ταιριάζουν στο ΠΑΟ και κατα την γνώμη σου πρέπει να ψάξει.

    Ευχαριστώ,
    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Φτιάχνουμε ρόστερ αλλά μας λείπουν 3 βασικά δεδομένα.

    1. Ο στόχος της ΚΑΕ. Υπάρχουν διαρροές περί αλλαγής ρότας και επιχείρηση επιστροφής στην ελίτ. Τίποτα επίσημο. Υπομονή.
    2. Σε συνέχεια του προηγούμενου. Το budget.
    3. Ο προπονητής. Έχουν γραφτεί ονόματα με διαφορετικές φιλοσοφίες. Δεν ξέρουμε αυτός που θα επιλεγεί τι μπασκετ θα θέλει να παίξει.

    Συν τις μεταβλητές Γκιστ και Παππά. Ορθώς μέχρι τώρα δεν έχει αποδεσμευτεί κανείς. Πρέπει να αποφασίσει ο κόουτς και μόνο αυτός.

    Για μένα, Νέλσον και Μπατίστα δεν έχουν θέση αν υποθέσουμε ότι η ομάδα επιστρέφει στις αρχές του στυλ μπάσκετ που παίζεται εδώ.

    Στα γκαρντ έχουμε Παππά με ερωτηματικό μεγάλο, Διαμαντίδη και Μποχωρίδη με ελάχιστη πρόοδο φέτος. Ψάχνουμε τους δύο βασικούς. Αν ο ένας είναι ο μονοδιάστατος Νέλσον ο δεύτερος πρέπει να είναι επιπέδου Κάρι ή Πολ για να καλύψει όλες τις αδυναμίες των υπολοίπων.

    Στους ψηλούς. Φώτσης και Λουκάς και Μπατίστα μαζί; Έχετε γεια βρυσούλες. Με Γκιστ εκτός για 2 μήνες ο βασικός σέντερ πρέπει να είναι superman. Ο μόνος που πρέπει να μείνει είναι ο Λουκάς με μειωμένες αποδοχές. Για 4 και 5. Ο Φώτσης για 5ος με 1εκ. συμβόλαιο είναι πολυτέλεια που δεν υπάρχει. Αν δεν θέλουν να τον διώξουν τότε πρόταση 400χιλ. +1 χρόνος ανανέωση ως bonus για να τελειώσει την καριέρα του εδώ. Αν δεν δεχτεί αντίο κι ευχαριστούμε.

    Υ.Γ. Οι αφού βλέπουν την άλλη όψη του νομίσματος με Σλούκα. Το 2010 ήταν στην απέναντι πλευρά με τον Σπανούλη. That’s business.
    Υ.Γ.1 Ο Τζόρτζεβιτς δεν είναι κι ο πιο εύκολος χαρακτήρας του κόσμου.
    Υ.Γ.2 Φέτος δεν γλιτώνουμε. Θα δούμε πάλι το έργο «πάρτε τον Ζήση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου 77. Σωστά αυτά. Να γκρινιάξω κι εγώ λίγο μαζί σου που'χουμε καιρό να το κάνουμε;

      Μιλάμε για project επιστροφής στην ελίτ. Οκ. Γαμώ. Με προπονητή ποιόν; Τα ονόματα στο τέλος ήταν του Σούλη Παπαδόπουλου, του Σ. Ομπράντοβιτς και του Σ. Τζόρτζεβιτς. Ποιός απο τους τρεις προπονητές έχει δείξει οτι μπορεί να αναλάβει ένα τέτοιο project με σχετική ασφάλεια; Ποιός απο τους τρεις έχει εμπειρία σε αυτό το επίπεδο;

      Θα πει κάποιος, είχε ο Μπαρτζώκας; Είχε ο Σφαιρόπουλος; Όχι, δεν είχαν, όμως ο Ολυμπιακός είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα και του Σφαιρόπουλου ήταν ήδη στην ελίτ όταν ανέλαβαν. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει πρωτίστως την ταυτότητα του. Όταν την βρει, μπορεί να κάνει σκέψεις για ελίτ.

      Για το ρόστερ, διαφωνώ με την πλειοψηφία του κόσμου οτι ο Μπατίστα δεν κάνει. Ο Μπατίστα είναι μια χαρά αν στην εξίσωση προκύψει και ο Λάσμε ή αντίστοιχος παίκτης σε αμυντικό επίπεδο κυρίως. Και προφανώς ο Λουκάς μπορεί να είναι πολυτέλεια για τα λεφτά του αλλά είναι παίκτης που κλείνει θαυμάσια την τριάδα και μπορεί να δώσει πράγματα στο 4. Μια τέτοια τριάδα δίνει στον ΠΑΟ πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών, τουλάχιστον επιθετικά. Έχει παίκτη που παίζει κάτω απο το καλάθι, έχει παίκτη που παίζει και μακριά απο το καλάθι, έχει και high flyer.

      Στο τρία παίρνεις παίκτη που μπορεί να παίξει και στο 4. Χωρίς συζήτηση. Ο Βλάντο έκανε βήματα μπροστά αλλά εκτέθηκε και η πρόοδος του θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη αν μοιραζόταν τη θέση με κάποιον που τον συμπληρώνει. Ο Χαραλαμπόπουλος έχει δουλειά ακόμα, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

      Στο 4 αν δεν φέρεις Βεζένκοφ (που δεν φέρνεις απ'οτι δείχνει το πράγμα) δεν φέρνεις κανέναν. Gist, Φώτσης και συμπλήρωμα απο Λουκά και απο το τριάρι που λείπει.

      Στον άσσο συμφωνούμε. Με Μήτσο, Παππά και Μποχωρίδη, δεν βλέπω πως μπορεί να μείνει ο Νέλσον. Ειδικά αν έρθει ο Καλάθης. Ο Δημήτρης έχει δίκιο, το κορμι, τα πόδια και το physicality του Νέλσον είναι πολύ σημαντικά assets. Οι αδυναμίες του όμως θεωρώ οτι είναι ακόμα πιο σημαντικές και δεν μιλάω για το σουτ ή για το οτι δεν είναι και κανένας φοβερός δημιουργός, μιλάω κυρίως για το πόσο soft ψυχολογικά έδειξε οτι είναι σε πολλά σημεία στη σεζόν. Αν όντως κοιτάς να επιστρέψεις στην ευρωπαϊκή ελίτ, δίνεις το πακέτο στον Χάκετ και ξεχνάς οτι ο Νέλσον έπαιξε ποτέ στον ΠΑΟ.

      ΥΓ. Ο Σλούκας πολύ καλώς έπραξε. Και ο Ολυμπιακός επίσης πολύ καλώς έπραξε. Κακώς γίνεται το τεχνητό τζέρτζελο, ειδικά απο τη στιγμή που το παιδί δεν πάει στον ΠΑΟ για μπορεί καποιος να πει οτι δίνει δικαιώματα.
      ΥΓ1. Γιατί, είναι πχ ο Ζοτς εύκολος χαρακτήρας;
      ΥΓ2. Μαζί σου. Συμπαθέστατος ο Ζήσης αλλά please.

      Διαγραφή
    2. Σούλης τι; Παπαδόπουλος;
      Με έστειλες...

      Κάτσε να δούμε. Τελικά Σάλε. Από φιλοσοφία είμαστε ΟΚ. Για τα υπόλοιπα αναμονή. Αυτό που θα λείπει πάλι από την προετοιμασία ο κόουτς δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Ας όψεται.

      Φίλε, δεν υπάρχει front line με φιλοδοξίες επιπέδου F4 που θα έχει 3/5 Φώτση στα 34 για 10', Λουκά και Μπατίστα. Συν τον Γκιστ εκτός για 2 μήνες.



      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι τα ονόματα που υπήρχαν διαθέσιμα δεν ήταν πολλά. Με όλο και περισσότερους Ευρωπαίους κόουτς να κοιτάνε προς το ΝΒΑ, και με άλλους τόσους που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή προπονητική ελίτ να έχουν στο ενεργητικό τους μεγάλα φιάσκα (Μπάνκι με Αρμάνι, Πιανιτζιάνι με Φενέρ) και με άλλους "μεγάλους" να έχουν συμβόλαια, ο Σάλε ήταν μαζί με τον Κολέ οι μόνες "καλές" λύσεις με την έννοια ότι έχουν αν επιδείξουν καλό έργο με τις Εθνικές τους ομάδες. Ειδικά ο Σάλε χωρίς το ΝΒΑ χρώμα της Γαλλίας. Επένδυση σε μια μεγάλη μπασκετική φυσιογνωμία, που δεν έχει αφήσει έργο σε συλλόγους ακόμα αλλά έχει τα φόντα να το κάνει.
      Και μπορεί ο Μπαρτζώκας να ανέλαβε τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, αλλά και ο Σάλε θα παραλάβει το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό brand name, με την διετία Πεδουλάκη να δείχνει ότι το DNA δεν έφυγε εντελώς. Η τεχνογνωσία υπάρχει και με ένα κατάλληλο ρόστερ και σωστές προπονητικές επιλογές ο Παναθηναϊκός εύκολα θα ξαναμπεί στην ελίτ.
      Συμφωνώ με Χρήστο για Χάκετ, (αν και αυτός θέλει ΝΒΑ) νομίζω πάντως ο Σάλε θα ψηθεί για Νέλσον. Πάντως μου έχει μείνει η εικόνα με τον Αμερικανό να έχει μια αρκετή καλή παρουσία στο 4ο δεκάλεπτο με Μπάρτσα στο ΟΑΚΑ και ξαφνικά 2-3 σερί επιθέσεις ήταν σαν είχε η μπάλα....shit happens που λένε..

      Διαγραφή
    4. Xρήστο πόσο Χάκετ είδες φέτος? Έλα, πες αλήθεια..

      Διαγραφή
    5. Να ξεκαθαρίσουμε 2-3 πράγματα για τον προπονητή.

      - Όποιος κι αν ήταν ο εκλεκτός δεν θα είχε 100% αποδοχή. Θα ζούμε για καιρό με την σκιά του Ζοτς.
      - Ο Τζόρτζεβιτς είναι μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα. Αυτό, όμως, στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν αρκεί. Είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την επιτυχία.
      - Το μόνο δείγμα που έχουμε είναι η περσινή επιτυχία της εθνικής Σερβίας. Αλλά μιλάμε για άλλο τουρνουά, άλλες απαιτήσεις, άλλες προδιαγραφές και άλλες απαιτήσεις από τον προπονητή.
      - Ο Σέρβος υποτίθεται ότι έρχεται για να οδηγήσει την ομάδα στο F4. Έτσι μας λένε οι Κοντοί για την ώρα. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει budget ατελείωτο πρέπει να κάνει σωστές επιλογές. Για μένα δεν πρέπει να γίνουν μόνο 3 αλλαγές. Χρειάζεται τόλμη. Θα κριθούν πολλά από τη στελέχωση στην οποία ο Σάλε δεν έχει δοκιμαστεί.
      - Μην περιμένει κανείς να δει πολύ του χρόνου Μποχωρίδηδες, Χαραλαμπόπουλους και Παπαγιάννηδες. Ο Σάσα, εφόσον έρχεται με στόχο F4, δεν θα ρισκάρει το παραμικρό.

      Πάνω απ’ όλα καταλυτικός παράγοντας θα είναι η διοίκηση. Όλα από εκεί αρχίζουν.

      Κάπου διάβασα προχθές ότι η Μπάρτσα σκέφτεται να σπάσει το συμβόλαιο του Πασκουάλ. Δεν θα με χαλούσε καθόλου.

      Χρήστο, ο Χάκετ ήταν φέτος ναυάγιο σκέτο. Το παιδί έχει θέματα. Που να μπλέκεις. Απολογισμό δεν θα κάνεις για φέτος;

      Διαγραφή
    6. Οχι ρε τι απολογισμό, τα'παμε στην αρχή της χρονιάς, τα ίδια θα γράφουμε;

      Πάνω σ'αυτά που γράφεις, με προπονητή-στοίχημα και στοχοθέτηση final 4, μόνο ένα θαύμα σε σώζει, να μη γίνουν δυο τρεις απανωτές στραβές στην αρχή και τρέχεις. Μεγάλη και άδικη πίεση στον καινούργιο coach.

      Εννοείται πως αν ερχόταν οχι ο Πασκουάλ αλλά οποιοσδήποτε δοκιμασμένος σε αυτό το επίπεδο προπονητής, δεδομένης της στοχοθέτησης τον προτιμούσες με κλειστά τα μάτια.

      Ο Χάκετ έχει χοντρά θέματα, το ξέρουμε όλοι. Αλλά αν έπρεπε να βάλω τα λεφτά μου μεταξύ της χειρότερης εκδοχής του Χάκετ και της καλύτερης του Νέλσον, δεν θα το σκεφτόμουν ιδιαίτερα.

      Για να το κλείνουμε, όλα αυτά τα θεωρώ ψιλοάκυρη κουβέντα. Ο ΠΑΟ δεν πονάει στο αγωνιστικό, ο ΠΑΟ πονάει γιατί η διοίκηση του περνάει κρίση ταυτότητας. Όταν την ξεπεράσει θα μπορεί να γίνει και σοβαρή κουβέντα για την ομάδα.

      Διαγραφή
  81. Εκλεισε Τζορτζεβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Εκλεισε Τζορτζεβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ελπίζω και εύχομαι να γίνει σωστή στελέχωση με πληρότητα σε όλες τις θέσεις από την αρχή της σεζόν. Αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Σάλε λοιπόν και το παιχνίδι τώρα ξεκινά.
    -Μου κάνει εντύπωση που δεύτερη σερί χρονιά θα κάνουμε προετοιμασία με τους βοηθούς επειδή ο head coach θα είναι με Εθνική. Ελπίζω να υπάρχει καλύτερη οργάνωση φέτος και καλύτερη συνεργασία από ότι με τον Ιβάνοβιτς.
    - Όντως μάλλον πάμε για καλό ρόστερ με ανεβασμένο μπάτζετ. Καλός ο Σάλε αλλά και με τη Σερβία πέρσι, είχε μεν νεαρούς παίκτες, αλλά υπήρχαν και 2-3 πιο "μπασμένοι" στο σπορ (Μίλος, Νεμάνια κλπ.) που τράβηξαν κουπί. Λογικά θα ζητήσει 2-3 καλές κινήσεις.
    - Ενδιαφέρον ότι υπάρχει μπόλικο καλό Σέρβικο "εμπόρευμα" ελεύθερο για μεταγραφές. Να δούμε αν θα προσπαθήσει να φέρει Ραντούλιτσα και Νέντοβιτς.
    - Σε θέματα αγωνιστικής φιλοσοφίας, νομίζω θα ταιριάξει στα χνώτα του Παναθηναϊκού αλλά το μεγάλο ερώτημα με έναν προπονητή που έκανε όνομα σαν προπονητής Εθνικής ομάδας, είναι αν θα κάνει καλό recruiting ή αν απλά θα φέρει 4-5 Σέρβους και ότι γίνει έγινε.
    - Με Διαμαντίδη θα τα πάει εξαιρετικά καλά. Για Λουκά πάντως δεν νομίζω να είναι και πολύ θερμός. Λέω τώρα.
    - Ενδεχομένως να ζητήσει παραμονή Νέλσον, Μπατίστα.
    - Μένει να δούμε πως θα κινηθεί μεταγραφικά. Εκεί θα δούμε λίγο πολύ τις βλέψεις της ομάδας για φέτος. Θεωρώ πάντως πολύ πιθανό να στραφούμε πλέον στη Σερβική αγορά παικτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Link για τον αγώνα εδώ http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=MjEzOTk%E2%84%96f&c=en&i=eWluYm5ndW90ZQ%E2%84%96f%E2%84%96f

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Game of Benches S04E457 (The King's Revenge)

    O Βασιλιάς Ζέλικο παίρνει τελικά, 5 χρόνια μετά την αρπαγή του Bι Σπαν, την εκδίκησή του από τους Starks κάνοντας δικό του τον φτωχό και μόνο πλεϊμέικερ, που τώρα πια θα σουτάρει και θα πασάρει πιο γρήγορα από το gölge του (η σκιά στα τούρκικα). Oι αντιδράσεις των χαρακτήρων της σειράς για τη μεταγραφή είναι πολλές και διάφορες, όπως:

    "Του χρόνου θα του δώσω 1600 ευρώ περισσότερα από τη Φενέρ και θα τον ντύσω στα πράσινα" - Dimi Yannister
    "Αν παίξουμε με τη Φενέρ θα βάλω τον DJ Στρόμπερι να τον μαρκάρει. Κι αν δε μου κάτσει αυτός, παίρνω τον DJ Tiesto που μιξάρει και μπλεντάρει πιο γρήγορα από τη σκιά του" - John Sfero
    "Κάθε φορά που ευστοχούσε σε βολές έβαζα καουμπόικα στα μεγάφωνα. Τώρα με τον Στρόμπερι τι θα βάζω; Τη φραουλίτσα;" - Υπεύθυνος μουσικών επιλογών ΣΕΦ
    "Εγώ ποτέ δε θα πήγαινα στην Τουρκία. Δεν έχει Παντελίδη εκεί. Άσε που λίγο να γκαζώσεις με το GTR σε πιάνει η αστυνομία" - Saint George Πρίντεζης
    "Παναγιώτη, κράτα τουλάχιστον το Βελούδινο Σφυρί, θα πεθάνω" - απεγνωσμένη έκκληση του Βαγγέλη Ιωάννου προς τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο από το Ωνάσειο, όπου μεταφέρθηκε επειγόντως ο τροφαντός nickname-giver με οξύ έμφραγμα μετά την είδηση της φυγής του Σλούκι
    "Καλά κάναμε και δεν τον πήραμε. Για να πάει στην Τουρκία σημαίνει ότι δεν αγαπάει την Ελλάδα και εμείς δε θέλουμε τέτοιους. Αν γίνει πόλεμος με ποιον θα είσαι ρε Σλούκα;" - Bal Tako
    "Ο ευλογημένος μας πρόεδρος έκανε πρόταση στον Σλούκα να συνεχίσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, αλλά αυτός δεν ήρθε γιατί δεν αντέχει τον ανταγωνισμό με Ροναλντίνιο, Μιραλάς, Νενέ" - Κώστας Νικολακόπουλος

    Mηνγουάηλ, στο πράσινο στρατόπεδο, η μάχη για την κατάκτηση του Πάγκου έχει μπει στην τελική ευθεία. Κι εκεί που ο Bal Tako έχει πλευρίσει τον Dimi και σχεδόν τον έχει πείσει ότι ο ελληνόψυχος προπονητής που χρειάζεται η ομάδα για να αποκτήσει το άριο DNA έχει βρεθεί και δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Ιωαννίδη, μπαίνει μέσα o Lord Varys μεταμφιεσμένος σε Σάσα Τζόρτζεβιτς (δεν του πήρε και πολύ χρόνο η μεταμφίεση) φωνάζονττας "ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΓΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ" και με την απειλή να γκρεμίσει τον στοιχειωμένο Πάγκο αν δεν του τον δώσουν, ανακηρύσσεται Προπονητής του Παναθηναϊκού.

    Αύριο το συναρπαστικό τελευταίο επεισόδιο της 4ης σεζόν του Game of Benches, όπου θα λυθούν και τα εναπομείναντα μυστήρια:

    Τι θα κάνει ο Νικ Καλέιθες;
    Σε ποιανού τα χέρια θα πέσουν τα τέσσερα κρυμμένα μαύρα διαμάντια; (Εμπάκουε, Γιανγκ, Λαβάλ, Mακλίν)
    και
    Ποιος θα παρηγορεί την Ελεονώρα αν φύγει ο θηριώδης γούτσου-γούτσου;

    Μην το χάσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχααχαχ ωραίος! Όσο για την Ελεονώρα, spoiler# η Σαμάνθα να' ναι καλά και θα βρεθεί ο αντικαταστάτης#

      Διαγραφή
  87. Καλημέρα "συμμορία".. Μεγάλη επιτυχία της Σάσσαρι η οποία κατόρθωσε να φτάσει στον τίτλο μετά από σπουδαία μάχη (αν και για να είμαι ειλικρινής ήθελα να δω τον αγαπημένο μου Ρίμας πάλι πρωταθλητή..). Ο Jerome Dyson βρισκόταν στις λίστες της σελίδας το 2013..

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/07/made-in-usa-2013.html

    Eχθές ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν οδηγώντας τη Σάσσαρι στον τίτλο (17π.-7 ριμπ.-6 τελικές στο 7ο ματς)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim, ευχαριστούμε για το σύνδεσμο. Αν και διαβάζω τον ιστοχώρο πολύ καιρό πριν αρχίσω τα... τρομοκρατικά χτυπἠματα σε αυτόν, δεν θυμόμουν αυτό το άρθρο.

      Πράγματι, πολύ ακριβής προσέγγιση. Είναι γεγονός ότι όταν βρει ρυθμό δεν χάνει σουτ ούτε από τα 9 μέτρα, όπως στην 3η παράταση του 6ου τελικού, αλλά υπάρχουν στιγμές που στο σουτ και ο Καλάθης μπροστά του είναι... Κάρι!

      Τα νούμερα του στη Legabasket μπορεί κανείς να τα δει στον παρακάτω σύνδεσμο.

      http://195.56.77.208/player/DYS-JER-87/dyson_jerome

      και τα στοιχεία του χθεσινού τελικού στο σύνδεσμο

      http://www.legabasket.it/game/66/66410.html

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω ότι ο συγκεκριμένος παίκτης φαίνεται νά έχει τρομερή φυσική κατάσταση και αποθέματα ενέργειας, δεδομένου ό,τι έκανε όσα έκανε στην 3η παράταση του 6ου τελικού και μετά από 42-43 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα. Στοιχείο απαραίτητο στον ΟΣΦΠ του κ. Σφαιρόπουλου, για να μπορεί να παίξει την σκληρή άμυνα που ζητάει ο προπονητής επί 40 λεπτά. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος για το επίπεδο της άμυνάς του (για ΟΣΦΠ) αν και από τα στατιστικά του φαίνεται ό,τι είναι ιδιαίτερα καλός στα κλεψίματα.

      Ο 6ος αξέχαστος τελικός...

      http://web.legabasket.it/game/66409/banco_di_sardegna_sassari-grissin_bon_reggio_emilia_115:108

      Αλέξης

      Διαγραφή
  88. Ήταν που κανείς σοβαρός προπονητής η παίχτης δεν θα ήθελε να έρθει στον ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2015 - 12:31 μ.μ.

      Λυπάμε, αλλά δεν το έγραψα εγώ...

      http://prasinanea.gr/basket/article3550498.ece

      Επίσης, αναφέρεστε σε ξένο ή Έλληνα προπονητή;

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΣΦΠ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!
      ή
      BREAKING DOWN... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2015-16 NEEDS...

      Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία!

      Disclaimer: Το παρακάτω σχόλιο περιέχει τοποθέτηση γνώμης...

      Μετά την αποχώρηση και του Σλούκ, ο παραπάνω τίτλος είναι κάτι περισσότερο από επίκαιρος και έγκυρος.

      Καταρχήν, στο "φάκελο" Σλούκα, είμαι μάλλον ο μοναδικός Έλλην στον πλανήτη, που δεν μπόρεσε να διαπιστώσει... σήριαλ! Αν δυό-τρεις συνομιλίες μέσα στη χρονιά και δύο συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες με τον μάνατζερ και τον παίκτη, σε μια τελειωμένη υπόθεση, συνιστούν σήριαλ, τότε τύφλα να΄ χει η Λάμψη του Φώσκολου με τα μερικές χιλιάδες επεισόδιά της!

      Επιπροσθέτως, αυτό που έγινε όλες αυτές τις ημέρες στα ΜΜΕ, και κυρίως με το ποιό μέσο θα "ενημερώσει" τους αναγνώστες πρώτο για τα τεκταινόμενα στη συγκεκριμένη υπόθεση, ακόμα και μετά την οριστική επιβεβαίωση της αποχώρησης του Σλουκ από την ομάδα, δεν είχε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια! Προσωπικά προτιμώ ΧΙΛΙΕΣ φορές περισσότερο να ενημερωθώ ΣΩΣΤΑ και ΕΓΚΥΡΑ, παρά ΓΡΗΓΟΡΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ, πολύ συχνά με υπόθέσεις, απλά και μόνο για να γραφτεί κάτι. Πολύ ένταση, αγωνία, χαμός για ένα θέμα για το οποίο, κατά τη γνώμη μου, δεν υπήρχε κανένας λόγος να χυθεί τόσο... ηλεκτρονικό μελάνι. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και τα σχόλια των περισσότερων φίλων(;) της ομάδας για τον παίκτη, μόλις οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή του από τον ΟΣΦΠ.

      Εν κατακλείδι, ο Σλουκ (για 'μένα θα είναι πάντοτε ο Σλουκ είτε επιστρέψει με τα εξάσφαιρά του κάποια στιγμή στην ομάδα -όπως οι δηλώσεις του άφησαν να εννοηθεί- είτε όχι) αποφάσισε ότι ήθελε μια αλλαγή περιβάλλοντος και ρόλου (πιό πρωταγωνιστικού απ' εκείνον που θα είχε και φέτος στον ΟΣΦΠ), και επέλεξε, τουλάχιστον για όσο θα είναι ενεργός στον ΟΣΦΠ ο VSpan, να πάει σε μια ομάδα, που κατά τα φαινόμενα θα έχει ένα διαφορετικό, και πιό κατάλληλο γι' αυτόν, ρόλο.

      Από τη δική μου οτπική γωνία (μισό λεπτό να κάνω μια στροφή 47,5 μοιρών για να βρεθώ στη γωνία αυτή... ωραία, έτοιμος) και βλέποντας τα πράγματα με διαφορετικό μάτι και από απόσταση, πιστεύω ότι είναι δικαίωμα του κάθε παίκτη να επιλέγει τον επόμενο τόπο προορισμού για τη συνέχεια της καριέρας του, και συνεπώς θεωρώ σωστή την επιλογή του αυτή, από τη στιγμή που θεώρησε ότι, αν έμενε στον ΟΣΦΠ, θα κινδύνευε να νιώθει παραγκωνισμένος και τη νέα χρονιά, και έχοντας κακή ψυχολογία από το γεγονός αυτό και την έλλειψη ρυθμού, πιθανότατα δεν θα απέδιδε ούτε αυτά που θα ήθελε να δώσει ή που θα μπορούσε με βάση τις αδιαμφισβήτητες δυνατότητές του.

      Η διοίκηση έκανε στο απόλυτο αυτά που έπρεπε (τουλάχιστον τις ημέρες αυτές, γιατί για τις τυχόν αποφάσεις που ενδεχομένως πάρθηκαν τον περασμένο χειμώνα ή άνοιξη δεν έχω το δικαίωμα να κάνω υποθέσεις ή να παίρνω θέση, αφού φυσικά δεν γνωρίζω τί διημείφθη μεταξύ διοίκησης και παίκτη) φτάνοντας και σε ποσά ξεκάθαρα έξω από την, σωστή κατ' εμέ, πολιτική που ακολουθεί η ομάδα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να κρατήσει τον παίκτη στην ομάδα.

      Κλείνοντας το "φάκελο" Σλουκ, του εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και στο... επανιδείν!

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΤΡΕΞΕ ΑΜΕΣΩΣ;;;.ΒΡΗΚΕΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΑ ΧΑΧΑ. ΕΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΑΧ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ. ΡΟΥΜΕΛΗ.Συμφωνα με Τουρκικα μεσα λεει το ρεπορταζ,πολυ αξιοπιστο ρεπορταζ .....Αλεξιε λυπαμαι αλλα εισαι το πιο υπογειο τυπακι που γραφει στου Τζιμ.Εισαι δηθεν μου ταχα αντικειμενικος και αυτο ειναι το πιο ασχημο.Αληθεια σε ενοχλησε η διαπιστωση μου και μπηκες στον κοπο να βρεις λινγκ απο πολυ αξιοπιστο σαιτ με καθολα εγκριτο ρεπορταζ.Μαλιστα...συνεχισε.

      Διαγραφή
    4. Αλεξιε την αλλη φορα οτι γραφτει οτι φημη υπαρχει θα στην ποσταρω,αλλα τωρα που το σκεφτομαι βαριεεεεεμαιιι,μπα δεν θα ασχοληθω γραφε οτι θελεις,ως συνηθως και σε ευχαριστω για αυτο μολις δω το ΔΙΟΓΕΝΗΣ παω παρακατω και γλιτωνω την φλυαρια σου.

      Διαγραφή
    5. Αλεξη τα πρασινα νεα δεν ειναι του ΔΓ αλλο η πρασινη και αλλο τα πρασινα νεα.Αν ειναι να πιστευουμε οτι γραφετε καηκαμε.Ειδικα απο τουρκικα δημοσιευματα ειναι αλλα ντα αλλα.Ανακοινωθηκε ο Τζορτζεβιτς στο λεω για να μην ανησυχεις αδικα.

      Διαγραφή
  89. Αναμένουμε και το άρθρο για τον οσφπ, πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει κ μάλλον κάποιοι παίχτες ταιριάζουν και στις δύο ομάδες, κυρίως στα δύο γκαρντ (δημιουργία-εκτέλεση) κ τον βασικό σέντερ...κακό πράγμα οι κουμπαριές τελικά για το ελληνικό μπάσκετ (ιβκ-ζοτς, σπαν-ζησης).
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dj Strawberry and mc collum (μάλλον δεν θέλει Ζήση ο Σφαίρο), για σέντερ θα έρθει "δωράκι" από Μίσκο...
      http://www.beobasket.net/players-market/non-european.html?center=true

      Διαγραφή
  90. Ζητώ συγνώμη που γράφω τρίτο σχόλιο για το ίδιο θέμα, αλλά... οὐ γὰρ ἔρχεται μόνον. Ξέχασα να τονίσω ό,τι ο παίκτης αυτός δείχνει απόλυτα clutch, καθώς δεν διστάζει (και προφανώς, απ' όσα είδαμε, δεν έχει κανένα πρόβλημα) να αναλάβει το βάρος των τελευταίων επιθέσεων, όταν η μπάλα ζυγίζει κάμποσα κιλά, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στους δύο τελευταίους τελικούς, στους οποίους έβγαλε το φίδι από την τρύπα στο τέλος, και του έδωσε να καταλάβει. Νομίζω χρήσιμο στοιχείο για μια ομάδα όπως ο ΟΣΦΠ...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τεχνικός της Εθνικής Σερβίας ήρθε σε απόλυτη συμφωνία με την ομάδα του Παναθηναϊκού και πλέον απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για να μπουν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας σε εποχή... Τζόρτζεβιτς. Η διοίκηση του «τριφυλλιού» στην τελευταία της επαφή με τον εκπρόσωπο του Σέρβου προπονητή, διευθέτηση και τις τελευταίες λεπτομέρειες, με τον Τζόρτζεβιτς τα βρίσκει σε όλα με τους «πράσινους» και να ανυπομονεί να καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, πιάνει άμεσα δουλειά στον Παναθηναϊκό και σε συνεργασία με τη διοίκηση του «τριφυλλιού» θα ετοιμάσει σε χρόνο... dt τα μεταγραφικά «χτυπήματα» της νέας του ομάδας, έτσι ώστε να μπορέσει να «χτίσει» το συντομότερο δυνατόν το ρόστερ του Παναθηναϊκού .....Aλεξιε για σενα για να μην ψαχνεσαι.

      Διαγραφή
  91. Αυτή την ώρα, μπορείτε να δείτε τους αντιπάλους της εθνικής μας στο παγκόσμιο U19, και όχι μόνο, στο σύνδεσμο

    https://www.youtube.com/watch?v=2NVJ7H9igsI

    Καλή διασκέδαση

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να υπενθυμίσω ό,τι το πρωτάθλημα U19 ενδεχομένως θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τον ΟΣΦΠ να εντοπισεί πιθανά αστεράκια, τα δικαιώματα των οποίων στο μέλλον θα μπορούσαν να του αποφέρουν σημαντικά κέρδη από τις πωλήσεις τους σε άλλους συλλόγους. Τα παραδείγματα των Παπ και Γιάννη Αντετοκούμπο είναι νομίζω ενδεικτικά του κέρδους που θα μπορούσε να έχει μελλοντικά η ομάδα από τέτοιες κινήσεις...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Να προσθέσω ότι η φυγή του Σλούκ μπορεί βραχυπρόθεσμα (μέχρι να... επιστρέψει) να κάνει καλό στην ομάδα, αν γίνουν σωστές επιλογές στα guard. Ήδη φαίνεται ό,τι έχουμε κλείσει τον "Φράουλα" της Καρσίγιακα, που νομίζω είναι πολύ καλή περίπτωση με πολύ καλά νούμερα στη στατιστική του και εξαιρετική σωματοδομή, ικανός να μαρκάρει άνετα στις θέσεις 1-3. Ίδωμεν...

    Και μερικές ευχές, που δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω τις προηγούμενες ημέρες...

    1) Προς τον Νίκο Παππά, περαστικά και σιδερένιος!

    2) Συλλυπητήρια στον Batman...

    3) Νίκο και Περικλή σας ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή