Athlenda

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Στο σταυροδρόμι της καριέρας του..



Το Eurobasket που έρχεται αποτελεί το μεγαλύτερο σταυροδρόμι στη καριέρα του Φώτη Κατσικάρη ο οποίος καλείται να περπατήσει τον δρόμο του Ντέηβιντ Μπλατ. Σε ένα τουρνουά  ομάδων που βρίσκονται  ποιοτικά «κοντά», η επίσημη αγαπημένη μας θα χρειαστεί όσο ποτέ άλλοτε τον προπονητή της για να μπορέσει να κάνει το παραπάνω βήμα και να ξεχωρίσει. Το Hoopfellas καλεί τον ομοσπονδιακό προπονητή να βγει μπροστά..




Έχουμε ήδη μπει σε ρυθμούς Eurobasket, μια διοργάνωση την οποία περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία. Προσωπικά βρίσκομαι σε αυτό το mood αρκετό καιρό παρακολουθώντας όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ ώστε να έχω πλήρη εικόνα σχετικά με το τι θέλει να παρουσιάσει ο κάθε προπονητής και ποια η κατάσταση στο παιχνίδι όλων των συνόλων κάθε στιγμή, οδεύοντας προς την έναρξη του τουρνουά.


Σε αυτό το σημείο θέλω να τοποθετηθώ σε κάτι, σχετικά με τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί για την εθνική μας ομάδα. Είμαι απέναντι στους «πανηγυρτζήδες» που ξαφνικά άρχισαν να γράφουν για «ομάδα-όνειρο», «σύνολο με ελάχιστες αδυναμίες» που κοιτάζει μόνο τη κορυφή και τίποτε άλλο πλάθοντας στον κόσμο την εικόνα μιας ομάδας που υπερέχει απέναντι στο συντριπτικό κομμάτι του ανταγωνισμού. Ξεχάστε το αυτό.. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε ένα καλό σύνολο με παίχτες που έχουν ποιότητα και εικόνες σε υψηλό επίπεδο, τη στιγμή που όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ομοσπονδιακού ώστε να έχουμε απαρτία, στοιχείο πολύ σημαντικό που καταδεικνύει ότι έγινε καλή δουλειά πριν τις κλήσεις. Μπάσκετ όμως παίζουν και οι υπόλοιποι.. Δεν είναι λίγες οι ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά μας σε ποιότητα και με τις οποίες θα παιχτούμε στη ..λεπτομέρεια για το βήμα παραπάνω στη διοργάνωση. Φυσικά δε μιλάω για ποιότητα στο ρόστερ μόνο αλλά (κυρίως) για ποιότητα παιχνιδιού που είναι το πιο σημαντικό. Ουσιαστικά σε αυτά τα τουρνουά της μιας ανάσας και των χιαστί παιχνιδιών τα πάντα είναι θέμα timing και διαχείρισης (συναισθηματικής και αγωνιστικής) ώστε να βρεθείς σε σταθερά ανοδική πορεία τη κατάλληλη στιγμή οδεύοντας προς το αγωνιστικό σου μάξιμουμ στη στροφή πριν τη τελική ευθεία. Ένα ματς, ένα αποτέλεσμα ή ακόμα και ένα διάστημα 5-10 λεπτών μέσα σε ένα παιχνίδι ή μια αντίδραση μπορεί να αποτελέσει turning point για τη πορεία της ομάδας σε ολόκληρο  το τουρνουά με θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο. Για αυτό θεωρώ ότι σε μια τέτοια οριακή κατάσταση  θα ξεχωρίσει το συγκρότημα με τον πιο ικανό, έτοιμο προπονητή.. Ο Φώτης Κατσικάρης καλείται να κάνει τη διαφορά. Μπορεί..;

Θέλουμε δουλειά..


Για την ομάδα μας σε τεχνικό επίπεδο θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες μιας και ακόμα προσπαθεί να βάλει πράγματα και να απορροφήσει καταστάσεις στο παιχνίδι της. Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε δουλειά. Πολύ φυσικό για την εποχή. Το τουρνουά είναι πολύ απαιτητικό. Μερικά σχόλια-τροφή για συζήτηση..

-Το βάθος σε ένα ρόστερ είναι πλεονέκτημα μόνο από τη στιγμή που μπορείς να το διαχειριστείς σωστά. Αλλιώς σου γυρνά μπούμερανγκ.  Είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί αισθητά μεγαλύτερο χρόνο να κατανείμεις ρόλους σε ένα βαθύ ρόστερ σε σύγκριση με ένα πιο ρηχό και ευέλικτο. Όταν όμως το καταφέρεις, το βάθος μπορεί να κάνει τη διαφορά..

Για αυτό το λόγο πρέπει να «παίξουμε πάνω στο βάθος μας» λανσάροντας ένα πιο aggressive στυλ παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του παρκέ το οποίο θα απαιτεί μεγάλο rotation παιχτών και θα μας δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το βάθος μας βάζοντας αυτό μας το πλεονέκτημα στο παρκέ.
-Η σύνθεση της γραμμής των φόργουορντς μπορεί να αποτελέσει οδηγό για κάποια πράγματα που θα παρουσιάσουμε το παρκέ. Από την ομάδα μας λείπει το Stretch-4, ρόλο που έπαιζε άψογα όλα αυτά τα χρόνια ο Φώτσης (ο οποίος συνδύαζε μέγεθος, ταχύτητα και shooting accuracy, στοιχεία πολύ σημαντικά για τις διοργανώσεις της FIBA) όμως το συγκεκριμένο μείγμα φόργουορντς ανοίγει τη γκάμα επιλογών αναφορικά με πιθανούς συνδυασμούς κάθε στιγμή.


 Όπως σας έγραψα τη προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί στη παρούσα φάση να δώσει πολλά πράγματα στο αμυντικό κομμάτι και εκεί πρέπει να εστιάσει και ο ίδιος σε αυτό το τουρνουά. Η ικανότητα του μάλιστα να μετατρέπει άμεσα την άμυνα σε επίθεση πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί. .  Η ουσία φυσικά είναι να μπορέσει το παιδί να εξοικειωθεί με το μπάσκετ της FIBA και να αποκωδικοποιήσει τις διαφορές του με το αντίστοιχο που παίζεται στην Αμερική έτσι ώστε να προσφέρει.

«..Ο Αντετοκούνμπο φέρνει στο τραπέζι ένα καταπληκτικό φυσικό/αθλητικό πακέτο, πρωτόγνωρο σύμμαχο για την ελληνική σχολή και την Εθνική μας ομάδα. Μέγεθος, ταχύτητα, athleticism, κίνηση περιφερειακού παίχτη στο παρκέ. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε δύο χρόνια εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων facilitators στην Αμερικανική λίγκα. Η ικανότητα του να επηρεάσει το παιχνίδι προσφέροντας διαφορετικά πράγματα από διαφορετικές θέσεις είναι σημαντική και ξεκλειδώνει πόρτες στο playbook του Κατσικάρη ο οποίος..

1.) Θα τον χρησιμοποιήσει στις δύο θέσεις των φόργουορντς παίζοντας με τον συνδυασμό μεγέθους/ταχύτητας. Θεωρώ ότι με τη παρουσία δύο φόργουορντς όπως ο Παπανικολάου και ο Περπέρογλου στο «3» ο Αντετοκούνμπο θα κατέβει αρκετά στο «4» μαζί με τον Πρίντεζη.

2.) Έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πιο ελαφρά σχήματα, με τη ταυτόχρονη παρουσία τριών φόργουορντς (χωρίς σέντερ στο παρκέ) π.χ. ματσάροντας την έλλειψη ύψους με τη τοποθέτηση του Γιάννη στη τριάδα αυτή, με στόχο να ανεβάσει τη γραμμή άμυνας της ομάδας. Η παρουσία του Αντετοκούνμπο δίνει την ευκαιρία στον κόουτς να παρουσιάσει «απλωμένες» άμυνες κατά μήκος του παρκέ με τον 21χρονο φόργουορντ να αξιοποιείται είτε σε παγίδες είτε (κυρίως εδώ) στη πίσω γραμμή άμυνας όπου μπορεί να ελέγξει δύο αντιπάλους ακόμα και σε σχετικά μεγάλη απόσταση μεταξύ τους ή να λειτουργήσει ως τελευταίος παίχτης και rim protector.»

-Από την ομάδα μας λείπει ο κλασσικός σουτέρ. Τέτοιοι παίχτες κάνουν τη διαφορά σε αυτά τα τουρνουά. Θυμηθείτε την άποψη (την οποία χρησιμοποιεί κατά κόρον η σελίδα) του μεγάλου Βλάντε Ντίβατς, ενός παίχτη που είχε φάει με το κουτάλι το μπάσκετ των συγκεκριμένων διοργανώσεων ..

«Σε αυτά τα τουρνουά χρειάζεσαι πραγματικούς σέντερς και σπουδαίους σουτέρς για να προχωρήσεις..»

Όσο και να ήθελε να προβάλλει τη ζωτικής σημασίας παρουσία της αφεντιάς του και του κολλητού του,, Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο Ντίβατς έλεγε την αλήθεια..


Η ομάδα μας έχει παίχτες που μπορούν να σουτάρουν αλλά όχι τον κλασσικό σουτέρ. Θεωρώ ότι σε αυτό τον ρόλο (Executive Shooter) σε καταστάσεις ball screen επίθεσης  θα χρησιμοποιηθεί ο Περπέρογλου του οποίου το περιφερειακό ποσοστό μπορεί να αποτελέσει σημαντική παράμετρο στη καμπύλη της απόδοσης μας. Κάπως έτσι ο Αντετοκούνμπο θα περάσει αρκετό χρόνο στο «4» ειδικά αν αναλογιστούμε ότι με ταυτόχρονη παρουσία δική του και του Πρίντεζη στις δύο θέσεις των φόργουορντς στη πεντάδα χάνουμε σε σουτ και κατά συνέπεια μπορεί να δεχτεί πλήγμα το spacing στην επίθεση μας. Η άλλη όψη του νομίσματος βέβαια λέει ότι για παράδειγμα ο Πρίντεζης (χαμηλό «4» για αυτά του τουρνουά που σωματοδομικά δεν έχουν σχέση με το πιο γρήγορο μπάσκετ της Downsizing Ευρωλίγκας) που αποτελεί ίσως το καλύτερο transition-4 στην Ευρώπη μπορεί να αξιοποιηθεί στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Κατσικάρη να ψάχνει πολλά early posts στη transition επίθεση και καταστάσεις 2-2 στη πλευρά με τα φόργουορντς ω (κάτι που το δίδυμο Περπέρογλου-Πρίντεζη εκτελεί αρκετά καλά).


-Σήμα κατατεθέν των καλών μας ομάδων στη νεότερη εποχή των διεθνών διοργανώσεων ήταν παραδοσιακά η πίεση της μπάλας στο μισό γήπεδο. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να εστιάσουμε. Έχουμε μέγεθος και καλό footwork (ειδικά στα φόργουορντς και στους ψηλούς) ώστε να επιφέρουμε χτύπημα στη κυκλοφορία της μπάλας των αντιπάλων. Εδώ και στο αμυντικό ριμπάουντ πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ έτοιμοι. Δεν είμαστε ακόμα σε πολύ καλό επίπεδο όμως υπάρχει χρόνος να βελτιώσουμε το performance μας. Το θετικό είναι ότι υπάρχει διάθεση από τα παιδιά και από το προπονητικό τιμ να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αποτελεί άλλωστε μέρος της φιλοσοφίας  του κόουτς.





Στο δρόμο του Ντέηβιντ Μπλατ..(;)


Νιώθω ότι η γραμμή της καριέρας των δύο προπονητών διέπεται από μια μυστηριώδης, αόρατη μορφή σύνδεσης.. Η πρόωρη επιτυχία του Φώτη Κατσικάρη  και η εξέλιξη του σε νεαρή προπονητική ηλικία τράβηξε αρκετά βλέμματα στην Ευρώπη ανεβάζοντας το στάτους του. Ο Έλληνας κόουτς  αντικατέστησε τον Ντέηβιντ Μπλατ στη μαγευτική Αγία Πετρούπολη, στη τρομερά επιτυχημένη εθνική ομάδα της Ρωσίας ενώ ο Αμερικανοεβραίος mastermind διαδέχθηκε τον Έλληνα προπονητή στο πάγκο του Άρη το 2010. Δείγμα του ότι έπαιζαν σε κοινή σελίδα της αγοράς, γεγονός πολύ τιμητικό για τον Κατσικάρη. Φυσικά τα κατορθώματα του Μπλατ τη τελευταία διετία τον έχουν εκτοξεύσει στο.. διάστημα προκαλώντας παγκόσμιο θαυμασμό και σχόλια για θεωρίες συνομωσίες, μυστικισμό και σπρώξιμο από το «αόρατο χέρι» του Σιονισμού για ένα εκλεκτό τέκνο του.. Η αλήθεια φυσικά είναι ότι απλά ο Ντέηβιντ Μπλατ είναι απλά ένας πολύ ικανός τεχνικός και ακόμα περισσότερο ιδιοφυής άνθρωπος που βουτάει κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται στο πεδίο μάχης, ρισκάρει και ξέρει να χειρίζεται άριστα τις διαπροσωπικές σχέσεις μέσα και έξω από την ομάδα του. Παρόλα αυτά, το Eurobasket του 2007 αποτέλεσε το σημείο που έδωσε τεράστια ώθηση στη καριέρα του (και πιθανόν τον προθάλαμο για όσα πέτυχε μετά). Μετά την επιτυχία του στο Τρεβίζο (πρωτάθλημα το 2006 με την εξαιρετική Μπενετον των Ζήση, Νίκολας, Σισκάουσκας, Σοράνια, Μορτέντε, Γκορί κτλ) κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα της εθνικής ρωσικής ομάδας κερδίζοντας μετά από ένα καταπληκτικό τουρνουά το χρυσό σε μια διοργάνωση όπου νίκησε με ..σφεντόνες τα «καλάσνικοφ» βραχυκυκλώνοντας την πανίσχυρη ισπανική περιφέρεια με τον Πονγκράσοφ και τη ζώνη προσαρμογής που δυσκόλεψε τη κυκλοφορία της μπάλας του αντιπάλου και κλείδωσε τον Ναβάρο.



Ο Φώτης Κατσικάρης δεν είναι Ντέηβιντ Μπλατ.. Είναι όμως ένας ικανός προπονητής του οποίου η καριέρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα σταυροδρόμι το οποίο διασταυρώνεται  με τον δρόμο του εθνικού αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Χαρακτηρίζοντας τη προπονητική φιλοσοφία σε ένα άρθρο μου πριν μερικά χρόνια είχα γράψει..

«Οι επιρροές που δέχθηκε κατά καιρούς και φυσικά οι δικές του απόψεις συνθέτουν μια multicultular μπασκετική φιλοσοφία που περιλαμβάνει την πειθαρχία και την αμυντική προσήλωση που κήρυξαν οι Σέρβοι «διδάσκαλοι» των 90’s, ελληνική εξειδίκευση στο τακτικό κομμάτι και physical game γαρνιρισμένη με την Ισπανική ταχύτητα στην ανάπτυξη και εκτέλεση που χαρακτηρίζει τους Ίβηρες.»

Αρκετά ενδιαφέρον μωσαϊκό.. Θα ήθελα πολύ να δω την εφαρμογή του στην Εθνική μας ομάδα..


Για τον Κατσικάρη κάποια πράγματα σε επίπεδο καριέρας «δούλεψαν» τα τελευταία χρόνια και κάποια άλλα όχι. Μετά  τη εξαιρετική πορεία του στο Μπιλμπάο δε κατάφερε να επικοινωνήσει με τη ρωσική ομοσπονδία σε κανένα επίπεδο (ως γνώστης της κατάστασης σας λέω όχι με δική του ευθύνη) ενώ πέρυσι χρεώθηκε τη μαλθακότητα που έδειξε η ομάδα μας στο νοκ-άουτ ματς με τους Σέρβους στο οποίο ο ίδιος δε κατάφερε ποτέ να τραβήξει χειρόφρενο στην αγωνιστική  κατηφόρα  του συνόλου μέσα στο 40λεπτο. Έπαιζε πάντα σε shortlists για τους καλούς ευρωπαϊκούς πάγκους (δείγμα του ότι «η δουλειά του ήταν εκεί» παρότι δε συνδυάστηκε με τίτλους) όμως ποτέ δε πήρε τη καλή θέση σε ένα τοπ-ευρωπαϊκό κλαμπ. Η συμφωνία του με τη Μούρθια του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγαπημένη του λίγκα και να εργασθεί σε ένα πλαίσιο που ο ίδιος έχει τη τεχνογνωσία, αναπτύσσοντας ένα μεσαίο κλαμπ . Η αλήθεια όμως είναι ότι και πάλι μένει μακριά από το τοπ-ευρωπαϊκό επίπεδο.


Το τουρνουά του Σεπτεμβρίου  μπορεί να δώσει κατεύθυνση στη καριέρα του Φώτη Κατσικάρη. Θα πει πολλά για τον χαρακτήρα του ως προπονητή και ΚΥΡΙΩΣ αυτόν που μπορεί να μεταδώσει σε μια ομάδα. Ξεκάθαρα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την Εθνική μας ομάδα. Ο δρόμος δεν είναι ακριβώς ανοιχτός.. Ένα πιθανό νοκ-αουτ παιχνίδι στα προημιτελικά με τους Ισπανούς ή τους Σέρβους δε μεταφράζεται ως εύκολη πρόσβαση στη μάχη των μεταλλίων. Όμως μπορεί να αποτελέσει τη «μαγική στιγμή» που θα αλλάξει τη δυναμική και το ψυχολογικό στάτους της ομάδας μέσα στο τουρνουά.


Κόουτς, αυτή θα είναι η στιγμή σου.. Και αυτό, είναι το τουρνουά σου.. Αυτή τη φορά πρέπει εσύ να εμφανίσεις  ένα πεινασμένο σύνολο που θα εξελιχθεί στην «ομάδα της διοργάνωσης». Πρέπει να βρεις τον τρόπο να εμπνεύσεις στη δύσκολη στιγμή που σίγουρα θα έρθει. Πρέπει να είσαι σε «προπονητική ετοιμότητα» με διαύγεια και καθαρότητα σκέψης γιατί θα χρειαστεί να πας πολύ βαθιά πνευματικά τις 15 αυτές ημέρες. Όπως καταλαβαίνεις, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο, αυτή η διοργάνωση έχει το «πρέπει» για εσένα. Σε ένα τουρνουά με ομάδες που βρίσκονται κοντά «πρέπει» να κάνεις τη διαφορά. Δε ξέρω αν μια αρκετά επιτυχημένη παρουσία στη διοργάνωση θα σε κάνει καλύτερο προπονητή ή όχι. Σίγουρα όμως θα σου (και θα μας) δείξει τα όρια σου.. Μετά από αυτό, όλα είναι θέμα επιλογών. Μπορείς να διαλέγεις να κάνεις τα μπανάκια σου στη Costa Blanca και να δίνεις έμφαση στη ποιότητα ζωής (παρότι μπορεί να μοιάζω καυστικός, το έχεις κερδίσει δε στο χάρισε κανείς) στοχεύοντας δουλειές χωρίς τη πίεση στο μάξιμουμ ή απλά να ανοίξεις τη πόρτα του Δάντη όπου βρίσκονται μαζί κόλαση και παράδεισος. Και αναφέρομαι φυσικά στο τοπ-ευρωπαϊκό επίπεδο.. Εκτιμώ πως εκεί βρίσκεται η θέση σου. Αυτό το τουρνουά θα είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθουμε την αλήθεια..





499 σχόλια:

  1. Θεωρω οτι ο Κατσικαρης μεχρι στιγμης δεν εχει μπορεσει να κατανεμει ρολους με αποτελεσμα να μπερδευονται συνεχως οι παιχτες..Γνωμη μου ειναι οτι μπορει να κοψει ενα δυο παιχτες που θα θελουν μεγαλο χρονο συμμετοχης για να μπορεσει να εχει χαρουμενο τον παγκο του..Οπως για παραδειγμα η Γαλλια που εκοψε τον Ερτελ..

    Μου αρεσε η γνωμη σου οτι λογω πληθωρας επιλογων μπορουμε να πιεζουμε παρα πολυ,αλλα το θεμα ειναι να εχεις τους εργατες να το κανεις αυτο..Αλλιως θα πρεπει να πεισεις τις πριμαντονες σου..

    Πιστευω οτι τεχνικα και απο αποψη διαβασματος ειναι απο τους καλυτερους τεχνικους αλλα δεν πιστευω οτι θα καταφερει στη καριερα του να πετυχει πολλα..Δεν εχει το πνευμα του νικητη ουτε τον τροπο να πεισει τους παιχτες να ματωσουν γιαυτον..Δεν εχει το mentality με λιγα λογια..Παντα μου εβγαζε κατι νεροβραστο..Αν θα μπορουσα να τον παρομοιασω μεναν παιχτη αυτος ειναι ο Ζησης..Μοιαζουν αρκετα απο θεμα χαρακτηρα..

    Μακαρι να διαψευστω και να αλλαξει τσιπακι αλλα το βλεπω δυσκολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ζησης φατσικα παντως μου θυμιζει το Σφαιροπουλο.

      Διαγραφή
    2. ε πώς να μη μοιάζουν, αφού της σχολής Κατσικάρη είναι ο Νικόλας. Τρία χρόνια τον είχε στην ΑΕΚ ο γυαλάκιας πριν τον διπλαρώσει στη Μπενετόν ο Μέγας Μάγιστρος του Σιωνισμού που λέει και ο Τζιμ.

      ο Σπανούλης πάλι είναι της σχολής Γιαννάκη (Μαρούσι) γι' αυτό έχει μάθει να απλώνει τα ούμπαλα όταν καίει το τόπι και να κάνει τας Ευρώπας να παραμιλάνε.

      Διαγραφή
  2. Τον Φώτη τον εκτιμώ όπως και το στάφ με Πρίφτη-Σκουρτόπουλο...Θεωρώ πως η Εθνική πρέπει να νιώσει την πίεση στο πετσί της και εκεί θα φανεί η αντίδρασή της. Πιστεύω πως οι παίκτες έχουν έναν απροσδιόριστο εγωισμό του στυλ "Οκ. Πάμε καλά συλλογικά αλλά αν δε πετύχουμε κάτι με την Εθνική δε θα μας θυμούνται και πολύ".

    Στη δωδεκάδα δε ξέρω αν θα έχουμε εκπλήξεις. Ας περιμένουμε τα τουρνουά τα φιλικά και βλέπουμε. Πάντως παρατήρησα στα φιλικά πως πάμε πολύ για το κλέψιμο με πολλές παγίδες και αυτό μου δίνει μια κατεύθυνση. Η χημεία όσο πιο γρήγορα έρθει τόσο το καλύτερο. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη στη δεύτερη φάση. Στην πρώτη και με μια καλή εμφάνιση δε θα έχει πρόβλημα. Το θέμα είναι στα χιαστί.

    Ο Αντετοκούμπο ως τεσσάρι αλλάζει πράγματα του στυλ ότι στον αιφνιδιασμό ίσως πιάσουμε ομάδες στον ύπνο που δε πιστεύουν πως ο ψηλός 2.11 Γιάννης θα πάρει τη μπάλα, θα την κατεβάσει και θα σκοράρει. Περιμένω πολλά από τη δημιουργία Σπανούλη, Καλάθη, Σλούκα, Ζήση, Μάντζαρη. Στη επίθεση εκεί είναι το κλειδί για να αξιοποίησουν τα ποσταρίσματα των 4 ψηλών (Αντετοκούμπο, Πρίντεζη, Κουφού, Μπουρούση).

    Ναι δεν έχουμε κλασικό σουτέρ. Μα νομίζω ότι ποτέ δεν είχαμε τον μπόμπερ. Η ομάδα του 2005,06 έβγαζε σουτ απ' όλους. Όλοι έκαναν τρίποντα χωρίς να είναι οι καλύτεροι σουτέρ. Πέρυσι είχαμε το Βασιλειάδη που ζει από το σουτ. Φέτος έχουμε Πέρπε που έχει άλλα στο οπλοστάσιο του.

    Για μένα το κλειδί είναι η άμυνα και είναι ευχάριστο που το βλέπεις στις δηλώσεις του Φώτη. Η επιθετική άμυνα στην οποία τα γκαρντ αλλά και ο υπερπολύτιμος Παπανικολάου, ο Αντετοκούμπο με τις χερούκλες του και οι ψηλοί μπορούν να βοηθήσουν. Οι παγίδες, η πίεση και να σκληρύνουμε το παιχνίδι μας στα όρια του φάουλ (κάτι σαν την παλιά Σιένα που έπαιζε στα όρια του φάουλ). Ναι να κάνουμε φάουλ. Παίκτες έχουμε ως αλλαγές. Εκεί θα φανεί το βάθος. Στη χειρότερη μέρα να βρεθούμε πρέπει να κάνουμε φάουλ, να πάρουμε τα ριμπάουντ (πληγή που μπορεί να κλείσει).

    Το κλειδί είναι η άμυνα. Στην επίθεση θα βρούμε τις λύσεις, με το καιρό οι συνεργασίες θα φτιάχνονται. Τι στο καλό από γκαρντ-δημιουργούς μια χαρά είμαστε...

    Νομίζω πως οι παίκτες ξέρουν πως ήρθε η ώρα. Βαρεθήκαμε να αποφεύγουμε ομάδες στα χιαστί. Αν θέλουμε διάκριση πρέπει να τους περάσουμε. Έτσι θα γίνουμε μεγάλοι. Ή μάλλον θα ξαναγίνουμε.

    Κάθε χειμώνα θαυμάζουμε τους παίκτες στην Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ. Κάθε φάιναλ-φορ αποθεώνουμε τον Σπανούλη.

    Οι Έλληνες είναι περιζήτητοι στην Ευρώπη.

    Έ, ήρθε η ώρα να υπερκεράσουμε ομάδες που μοιάζουν ανώτερές μας και νομίζουμε ότι αποτελούν φόβητρο. Τώρα που έχουμε και έναν εκ των κορυφαίων Βασίλη Σπανούλη και ορισμένους κορυφαίους στην Ευρώπη ήρθε η ώρα να δείξουμε το κάτι παραπάνω.

    Ο Φώτης ναι πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του. Μόνο που δεν μπορεί να είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό αφού πρόκειται για σύντομο τουρνουά Εθνικών ομάδων. Μισό ο Φώτης και το σταφ, μισό οι παίκτες να πάμε ψηλά. Για να μη μείνουμε πάλι εκτός πηγής. Είναι πολλά τα 6 χρόνια μη διάκρισης.

    ΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι εκανε στον Αρη ο Φωταρας και τι ο Μπλατ

    35 ποντους απο τον ΠΑΟΚ ο ενας, νικη με Ολυμπιακο στο κυπελλο (και παραλιγο προκριση) ο αλλος

    για εθνικη ρωσιας ουτε καν το συζητω

    ιεροσυλια και μονο να τους βαζουμε στην ιδια προταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σούπερ άρθρο. Γι τον Φώτη ανοιχτά θα πω ότι ξενέρωσα όταν υπέγραψε Μούρθια. Ψάχνει μια νέα Μπιλμπάο μάλλον.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με Γιαννη Μπουρουση δεν καταφερε κανεις και ποτε τιποτα. Ο ανθρωπος χτες εβαλε 20 ποντους κ ηταν ο παικτης που ευθυνεται περισσοτερο για την ηττα. Μαλακος στην αμυνα, παρτυ οι Τουρκοι στα επιθετικα, τροχοπεδη στην επιθεση σε μια ομαδα που φαινεται να παιζει χωρις σχεδιο. Σε Ολυμπιακο,Μιλανο κ Ρεαλ παντα με το ιδιο εκνευριστικο στυλ του βαζω 5 καλαθια κ καταστρεφω την ομαδικη λειτουργια σε αμυνα κ επιθεση. Φετος ξυπνησε ο Λασο στην Ρεαλ κ η ομαδα σαρωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μπάσκετ αλλά στους 8 θα γονατίσουμε. Αυτά τα έχω ως δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυνατό χορταστικό κείμενο. Ο Κατσικάρης μου δίνει την εντύπωση ότι δε τη ψάχνει τόσο για τον καλό ευρωπαϊκό πάγκο. Δε μπορώ να βλέπω πχ. μέτριους τουλάχιστον προπονητές όπως ο Γκούντες να οδηγούν τη Μακάμπι και τον Κατσικάρη να υπογράφει στη Μούρθια με όλο το σεβασμό στην ισπανική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω απολυτως για Κατσικαρη...Η ευκαιρια του να αλαξει προπονητικο επιπεδο
    Μερικες παρατηρήσεις ακομα...

    1)Εκτος από τα γρηγορα ποδια στην φροντκορτ,η ομαδα εχει και καλους περιφερειακούς αμυντικούς καλαθης,μαντζαρης για καποια λεπτα σλουκας και ζησης
    2)Τον ρολο του σουτερ ισως μπορει να αναλαβει ο Σλουκας που δεν αναμενεται να εχει μεγαλο χρονο συμετοχης,καθως στην οργανωση υπαρχουν καλυτεροι από αυτόν.Πλας η ηγετικη προσωπικοτητα του Σπανουλη η οποια μπορει να εκδηλωθεί μεταξυ αλλων ΚΑΙ με .σουτ
    4)Πολυμορφικο οπλο ο Αντετοκουμπο,ισως να είναι το κλειδι για αγωνιστικες καινοτομιες και αρα για το βημα παραπανω...
    5)Τον ρολο του στρετς-4 δεν μπορει να τον παιξει ο Μπουρούσης,πλαισιωμενος από γρηγορα φοργουωρντς για τις αμυνες(Πριντεζης-Γιαννης-Καιμακ-Παπ)?Πως θα το βλεπες?Και όταν η ομαδα αμυνεται να κατεβαινει στο 5 ας πουμε
    6)Ο Καιμακογλου μπορει να κατεβει στο 5 για καποια λεπτα λογω της αμυντικης του σκληράδας και της ομαδικης του νοοτροπίας?Απο 3-4 δηλαδή λογω και της ηλικιας να κατεβει σε 4-5

    ΥΓ.Ασχετο με το τοπικ αλλα μηπως μπορουν να βρεθουν στοιχεια για το ποιοι παικτες θεωρούνται νατουραλιζε?Τα υπολοιπα αδερφια του Αντετοκουμπο θα μπορουν να παιζουν στην εθνικη αν βεβαια φτασουν σε αυτό το αγωνιστικο επιπεδο?Το ιδιο για τον Ντορσει που ειδαμε στην Κρητη τον περασμενο μηνα όπως επισης και τον Ζακ Ογκαστ που εχει εντυπωσιακα προσοντα και ελληνικη καταγωγη...
    Τι ισχυει με τους νατουραλιζε και γιατι Ιμπακα και Μιροτιτς δεν μπορεσαν να δηλωθουν ταυτόχρονα για το Ευρωμπάσκετ απ τους Ισπανούς?Ισως εδώ θελει καλους χειρισμούς απ την ομοσπονδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι το ίδιο. Ιμπάκα και Μίροτιτς δεν έχουν καμιά Ισπανική σχέση...Αντετοκούμπο, Ντόρσει έχουν την Ελληνική υπηκοότητα γιατί είναι Έλληνες. Οι Αντετοκούμπο δεν είχαν κάποια άλλη υπηκοότητα πριν, ενώ ο Ντόρσεϊ έχει μητέρα Ελληνίδα. Στην ίδια κατηγορία είναι και ο Νικ Καλάθης. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Και ο Θανάσης και ο Γιάννης και ο Ντόρσεϊ μπορούν να παίξουν μαζί. Αν κάναμε Έλληνες π.χ τον Κάρτερ και τον Χέρστον θα έπρεπε να διαλέξουμε έναν..παράδειγμα έφερα. Δες τη Γερμανία πόσους Τουρκοαμερικανοπολωνοκαναδούς έχει. Δεν είναι νατουραλιζέ αυτοί.

      Ο Ντόρσεϊ έβγαλε διαβατήριο χάρη στα χαρτιά της μητέρας και των παππούδων του το γένος Κωνσταντινίδη στην Αθήνα.

      Ο Ζακ Όγκαστ εφόσον το θελήσει, θα βγάλει διαβατήριο λόγω της μητέρας του το γένος Τζιμούλη από Κοζάνη.

      Ο Ναζ Λονγκ-Μήτρου έβαλε πλέον και το επώνυμο της μητέρας του Γεωργίας Μήτρου οπότε λογικά θα τον δούμε σύντομα κοντά μας.

      Οι Αντετοκούμπο πήραν την υπηκοότητα επειδή γεννήθηκαν εδώ, σπούδασαν εδώ κλπ κλπ

      Κανείς απ' αυτούς δεν είναι νατουραλιζέ. Θα ήταν νατουραλιζέ π.χ ο Ντάνστον που όσο σχέση με την Ελλάδα άλλη τόση έχει με τη Σλοβενία που πήγε να τον κάνει Σλοβένο...

      Για τον μόνο που είχαν ακουστεί φωνές πως ίσως θα μπορούσε να είχε πάρει διαβατήριο για να παίξει Εθνική ήταν ο Μάικ Μπατίστ. Αλλά δεν έγινε κάτι και σωστά δεν έγινε.

      Και ο Τζάρεντ Δημακός που παίζει στο NCAA μπορεί να παίξει Εθνική. Ο πατέρας του έχει παίξει παλιά στον Ηλυσιακό, ο Πλάτων Δημακός.

      Διαγραφή
    2. vet13,

      Οι Αντετοκούμπο νομίζω ότι έχουν γεννηθεί Ελλάδα και άρα είναι Έλληνες πολίτες και δε θεωρούνται νατουραλιζέ.

      Γι' αυτούς που έχουν ελληνική καταγωγή δε είμαι σίγουρος τι παίζει, ίσως ο Τζιμ ή κάποιος άλλος να μας διαφωτίσει..

      φιλικά,
      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    3. Τα αδελφια αντετοκούμπο εχουν Ελληνικά διαβατήρια...εχουν γενηθει από τον θαναση και μετα ολοι Ελλαδα και εχουν παει σχολείο ,τουλαχιστον γυμνασιο εδω...δεν εχουν καμια σχεση με νατουραλιζε

      Διαγραφή
    4. Μάγκες σωστά ολα αυτα που λετε αλλα τα παρουσιάζετε λες και δεν εγινε τιποτα σημαντικο.Ο Γιαννης και τα αδέλφια του για να παρουν ελληνικά διαβατήρια επρεπε να περιμενουν 18 χρονια,να χτυπήσει την πορτα του ΝΒΑ ο πρωτος,ο Βασιλακόπουλος να τους δηλώσει ως Έλληνες στην Fiba (παρόλο που εκείνη την στιγμη δεν υπηρχε το νομικό πλαίσιο για να γινει κατι τετοιο),να περιμενουν 8 μηνες,να πιεση και να χρησιμοποιήσει ο,τι άκρες ειχε σε υπουργεία,κυβέρνηση και Βουλή και οταν πλεον το μαχαίρι ειχε φτασει στο κόκκαλο και οι οικογένεια ουσιαστικα ηταν αναγκασμένοι να τους δηλώσει στην εθνικη Νιγηρίας τοτε αποφασίσαμε να το κοιτάξουμε το θεμα.

      Vet οποιοσδήποτε αθλητής δεν εχει συγγένεια πρώτου ή δεύτερου βαθμού κτλ και δεν εχει γεννηθεί σε μια άλφα χώρα μπορει να παιξει σε αυτην ως νατουραλιζε.Καθε ομαδα σύμφωνα με την Fiba μπορει να εχει μονο εναν τετοιο.Τα παραδείγματα αρκετα Λαφαγιετ με Κροατια,Μακαλεμπ/Ντανστον με Σκοπιά,Χακετ Ιταλία,Χολντεν Ρωσία,Σλοτερ Πολωνία,Ιμπακα/Μιροτιτς Ισπανία κτλ

      Διαγραφή
    5. Κάπου έχει χαθεί το μέτρο με τους "Έλληνες" των ΗΠΑ.

      Καταρχήν να ξεκαθαρίσω κάτι: Έλληνα προσωπικά θεωρώ όποιον θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα. Αλλά αυτό δεν αφορά το μπάσκετ. Κι επιπλέον, έχω σοβαρές αμφιβολίες για ανθρώπους που δεν ξέρουν ελληνικά πόσο Έλληνες νιώθουν (ειδικά όταν έχουν ζήσει και 2-3 χρόνια στην Ελλάδα ως επαγγελματίες αθλητές).

      Αν ψάξουμε το γενεαλογικό δέντρο των Αμερικάνων παικτών 2 και 3 γενιές πίσω, τότε ίσως να μην αφήσουμε παίκτη για να κατέβει με την USA team.
      Ειλικρινά δε βγάζω νόημα σε αυτήν την ιστορία και πολύ περισσότερο, για άλλη μια φορά σαστίζω με την υποκρισία των καλοθελητών δημοσιογράφων που ήταν λάβροι εναντίον του Κέιμαν ή του Μπράντλει αλλά δε βλέπουν τίποτα παράλογο στον Μπράμος και στον Ντόρσει.

      Διαγραφή
    6. Λογικα για Ντορσει-Ογκαστ θα ισχυει ο,τι και για Καλαθη-Κουφο.Αν εχει δικιο ο φιλος από πανω και τα παιδια αυτά δεν θεωρούνται νατουραλιζε,ενδεχεται να δουμε μαζι ολους αυτους+αφους Αντετοκουμπο με την φανελα της εθνικης.Και αμα συμβει αυτό προιωνιζονται μεγαλες στιγμες...

      Διαγραφή
  9. «Σε αυτά τα τουρνουά χρειάζεσαι πραγματικούς σέντερς και σπουδαίους σουτέρς για να προχωρήσεις..»

    Έκφραση που έχει καταχωρηθεί στα κιτάπια του Hoopfellas και ευαγγελίζεται συχνά ο Τζιμ. Δε θα διαφωνήσω. Χθές μάλιστα χάσαμε από μια ομάδα που δεν είχε κάτι ιδιαίτερο όμως στηρίχτηκε σε έναν σέντερ (Ερντέν) και έναν σουτέρ (Μαχμούτογλου)

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχως δεν υπαρχει το 5αρι στην ομαδα για να ακουμπησουμε την μπαλα με ποστ παιχνιδι...υπαρχει μονο ο πριντεζης στο 4 και ο περπερογλου στο 3....επισης υπαρχει αδυναμια για pnr παιχνιδι με τα 5αρια μας...προβληματικο επισης και το τριποντο μας...βλεπω τεραστια δυσκολια για την εθνικη στο σετ παιχνιδι...ειμαστε καλοι στο τρανζισιον παιχνιδι,εφοσον διασφαλισουμε το ριμπαουντ και βελτιωσουμε την πιεση μας στην μπαλα...απορω γιατι ο σοφο δεν εχει θεση στην εθνικη και εχει ο απαραδεκτος κουφος...επισης απουσιαζει το πνευμα του νικητη απο τους παικτες μας...ηδη μετρανε 2-3 σερι αποτυχιες...εγω τον κατσικαρη δεν το εκτιμω πολυ για την ικανοτητα του να ατσαλωσει την εθνικη..προς τι λοιπον η αισιοδοξια?δυσκολα θα φτασει 4αδα με αντιπαλους στους 8 σερβια κ ισπανια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Αντετοκουμπο στη θεση "4" ... μάλιστα!

    Δεν περιμενα οτι κατι τετοιο θα ειχε την υπογραφη του υποτιθεμενου δημοφιλέστερου μπασκετικου μπλογκ της Ελλαδας!

    Σκεψου μονο τι εγραψες και θα τα ξαναπουμε στο τελος του Ευρωμπασκετ.

    Εγω απλα θα πω οτι τετοιες ιδεες ισοδυναμουν με μιση καταστροφη! Ειδικα οταν συνδυαζονται με τον αλλο αμπαλο στο "3".

    Απλα ευχομαι ο Κατσικαρης να βρει το φως στην ακρη του τουνελ πριν αρχισει το τουρνουα (ή τουλαχιστον καποιος να του το σφυριξει απο το τηλεφωνο!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συζητάμε και τώρα.. Που θέλεις να τον βάλουμε, στα γκαρντς ή στο "5";
      Βασικά θα ήθελα να μου αναλύσεις τι σε χαλάει τόσο στο να παίρνει αρκετά λεπτά ο Γιάννης στο "4"..

      Διαγραφή
    2. Σε αυτήν την Εθνική ο Αντετοκούμπο μόνο 4 μπορεί να παίξει - και κατά προτίμηση με τον Περπέρογλου στο 3. Γενικά τα περιθώρια αξιοποίησης του Γιάννη στην επίθεση είναι πολύ περιορισμένα.

      Διαγραφή
    3. Κάπου εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να τον δούμε στο "3" δίπλα σε έναν νεότερο (και πολύ καλό σουτέρ για τη θέση "4") Φώτση.

      Διαγραφή
    4. Δηλ. ποσα απο τα παρακατω εχει ο Αντε για να θεωρειται οτι μπορει να παιξει πλεον μονο στο 4?

      (1) Υψος
      (2) Δυναμη
      (3) Παιγνιδι στο ποστ
      (4) Αμυνα στο ζωγραφιστο - box out
      (5) Ριμπαουντ
      (6) Σουτ απ' εξω αλλά ή/και απο το high post

      Τωρα μη μου πειτε οτι επειδη μπορει να εχει το (1) και (5) μπορει να θεωρηθει αξιοπιστο τεσσαρι. Δεν εχει ιδεα απο ευρωπαικο μπασκετ και στο τεχνικο/τακτικο παιγνιδι που θα παιχτει στο ευρωμπασκετ οχι μονο θα τα βρει σκουρα αλλα θα κρεμασει και την ομαδα. Ειδικα δε, οταν θα υπαρχει και ο Παπανικολαου στο 3, η ομαδα ειναι με δυο παιχτες που παιζουν χωρις την μπαλα στην επιθεση και χρειαζονται πολυ καλους δημιουργους στην περιφερεια, ρολο που σε τοσο ψηλο επιπεδο μπορουν να παιξουν μονο οι Σπανουλης και Σλουκας. Ειδικα δε. οπως φαινεται κι απο τα φιλικα μεχρι τωρα, ο Αντε και ο Παπ εναι τοσο μπερδεμενοι οταν παιζουν μαζι που η ομαδα δειχνει να ειναι εντελως ξεδοντιασμενη στο 3 και 4.

      Το επιχειρημα οτι με τον Αντε στο 4 η Εθνικη θα απλωσει την αμυνα της στην περιφερεια ειναι λιαν επιεικως απλοϊκο. Δηλ. δεν μπορει να κανει το ιδιο ο Γιαννης οταν παιζει στο 3? 'Η οσον αφορα τα επιθετικα ριμπαουντ, χρειαζεται να παιζει σωνει και καλα στο 4? Τα αθλητικα του προσοντα, πανω στα οποια στηριζει ολο του το παιγνιδι, δεν χανονται επειδη παιζει στο 3.

      Απλα πραγματα... Αν ο Κατσικαρης θεωρει οτι πρεπει να εχει μεσα τον Αντετοκουμπο για να παιζει αμυνα και να βγαζει αιφνιδιασμους σε στυλ ισπανικου μπασκετ τοτα θα χασει. Κι αυτο γιατι οι καλες ομαδες του Ευρωμπασκετ ΔΕΝ θα σ' αφησουν να κερδισεις παιγνιδι με τους αιφνιδιασμους. Δηλ. απεναντι σε ποιους θα βγαλεις αιφνιδιασμους? Στη Σερβια, στην Γαλλια ή στην Ισπανια?

      Ας μη γελιομαστε. Ο Γιαννης ειναι για show NBA αλλα δεν μπορει να παιξει στοχευμενο Ευρωπαϊκο μπασκετ ακομα!. Κι εδω που τα λεμε, αυτη τη στιγμη που μιλαμε, κανει μονο για backup τριαρι. Το θεμα ειναι ποιος θα παιζει στη θεση του βασικου τριαριου. Με δεδομενο το γεγονος οτι ο Παπ ειναι τοσο ντεφορμε ο μονος που μενει ειναι ο Στρατος οποτε ποιος ειναι ο ρολος του Παπ? Κι αυτο δεν ισχυει π.χ. μονο για τον Παπανικολαου. Ποιος ειναι π.χ. ο ρολος του Μαντζαρη στην ομαδα οταν ηδη εχεις Καλαθη/Ζηση και Σλουκα?

      Ειπαμε να κανουμε ομαδα οχι να προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι ολοι οι καλοι χωρανε με αλχημειες που δεν βγαζουν πουθενα. Ενας σοβαρος κοουτς το πρωτο που κανει ειναι να βαλει αρχες και μεσα απο τις αρχες να φτιαξει την ιεραρχια απο την οποια θα ξεκαθαρισουν οι ρολοι του καθενος. Δεν βλεπω να γινεται τιποτε απ' ολα αυτα προς το παρον. Αλλά βεβαια ουτε και περισυ εγιναν.

      Εγω θα καθησω να δω αυτη την Εθνικη χωρις απαιτησεις και δεν θα περιμενω ουτε τροπαια ουτε μεταλλια αυτη τη φορά. Θα χειροκροτησω καθε θεαματικη προσπαθεια του Αντε οπως και ολης της ομαδας αλλά ξερω οτι πνευματικα δεν μπορουμε να ζητησουμε τιποτε παραμενω απο αυτην την ομαδα κι αυτο το προπονητικο τιμ. Ας παμε αυτη τη φορα να δωσουμε λιγο χρωμα στο Ευρωμπασκετ κι ας το χαρουμε χωρις αγχος.

      Διαγραφή
    5. προτείνεις δηλαδή να πάει στο 3 ο αντετοκούμπο με τον πρίντεζη(?) στο 4? και με καλάθη που θα είναι στον άσσο να έχουμε 4 παίχτες που δεν είναι και καμιά τρομερή απειλή απ' έξω?
      συμφωνώ με τον στεγόσαυρο στο γεγονός ότι ο αντετοκούμπο ταιριάζει καλύτερα με τον περπέρογλου στο 3,ώστε να καλύπτει τις αμυντικές αδυναμίες του 2ου ο αντετοκούμπο και να υπάρχει παράλληλα ένας αξιόπιστος σουτέρ από μακριά.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ 3ΑΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

      Διαγραφή
    6. Παιδιά με Αντετοκούνμπο ("3")- Πρίντεζη ("4") θα έχουμε θέμα αποστάσεων και θα φάμε "τζόγο" από τις αντίπαλες άμυνες. Είναι ξεκάθαρο. Ο μικρός μπορεί να παίξει στο "4" μαζί με τον Περπέρογλου στο "3" ή ακόμα και τον Παπανικολάου που έχει προοδεύσει σαν spot shooter.

      Διαγραφή
    7. Όταν βρει τα πατήματά του ο Παπ, θα είναι απίστευτο δίδυμο με τον Κούνμπο

      Διαγραφή
    8. Τεσσαρι με το σουτ του Φωτση δεν βγαινει ευκολα,αλλα δεν ειχε τον επαγγελματισμο και την επιμονη των γκαρντς της γενιας του...Αμα ειχε βαλει midrange και παιχνιδι με πλατη,ο μπατμαν θα εκανε μεγαλη καριερα στην Αμερική με τα αθλητικα του προσοντα,το υψος κτλ...Εκτος από στατικο σουτ μπορει να σουταρει βγαινοντας και πισω από τα σκριν εχοντας γρηγορα ποδια,πραγμα σπανιο για παικτη του υψους του,ακομα και αναμεσα σε εγχρωμους αθλητες...Από την νεοτερη γενια πιστευεις ότι καποιος μπορει να γινει αξιολογο στρετς-4???

      Διαγραφή
    9. Ο Γιαννης νομιζω μπορει να παιξει καλυτερα σαν 4αρι κοβοντας στη baseline η' να χτυπησει στα close out βαρυτερους αντιπαλους.

      Φυσικα παιζει και στο 3 αλλα μαλλον οχι με Πριντεζη που θα ειναι το βασικο 4αρι οποτε θα παει πιο λιγα λεπτα.

      Διαγραφή
    10. Φίλε 2:28 ( και 11:32 μάλλον είσαι ο ίδιος) , το ότι έχεις στο μυαλό σου ένα συγκεκριμένο στυλ παίκτη ιδανικό για κάποια θέση, δεν σημαίνει ότι μόνο αυτό το στυλ μπορεί να παράγει και να είναι αποδοτικό σε αυτήν την θέση. Γούστα είναι αυτά και κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά ας μην γινόμαστε απόλυτοι σε τέτοια θέματα.

      Διαγραφή
  12. Jim αυτα ακριβως που γραφεις για τον Κατσικαρη σκεφτομουν και γω.Ειναι φετος η μεγαλη του ευκαιρια να δειξει οτι αξιζει να ανηκει στο τοπ ευρωπαικο επιπεδο...
    Φετος βρισκεται στο σταυροδρομι ενος δρομου που ο ιδιος διαλεξε ξεροντας τι ροστερ μπορουσε να κατεβασει η εθνικη,αν πηγαιναν τα πραγματα καλα.

    Προσωπικα τον εκτιμω πολυ ως προπονητη αλλα φετος ειναι η μεγαλη στιγμη και γι αυτον αλλα και για την εθνικη μας να δειξουν σε τι επιπεδο ειναι.Ειναι θιασωτης του γρηγορου μπασκετ που κτυπα στα πρωτα 10-15 δευτερολεπτα με στοχο να πετυχει την αμυνα σε ανισορροπια με ενα καλο πλει,με ελευθερους παικτες,με μις ματς κτλ.Επισης σημαντικο κομματι του παιχνιδιου του ειναι το τρεξιμο του ανοικτου γηπεδου μετα απο κλεψιμο ή ριμπαουντ.Περσι οταν οι Κουνμπο,Παπανικολαου επαιρναν το ριμπ ετρεχαν το γηπεδο κατι που περιμενω να δω και φετος.Ειδικα ο Κουνμπο ετσι βγαζει το ψωμι του απο τα 15-16.Το ιδιο κανει και στο NBA δηλαδη ριμπαουντ και τρεξιμο του γηπεδου με τη μπαλα.Να πω την αληθεια ειμαι λατρης του γρηγορου μπασκετ αρκει να μην παιζονται σε εκεινα τα ματς κουπες και μεταλλια.Τοτε θελει πνευματικη και συναισθηματικη συγκεντρωση να ελεγξεις το παιχνιδι σου και το ρυθμο,να διαβασεις τις καταστασεις με υπομονη και να χτυπησεις την καταλληλη στιγμη.Σε τετοιες καταστασεις(οπως νοκ αουτ) παιζει σπουδαιο ρολο ο προπονητης.

    Για αμυνα δε θα μιλησω καθολου.Οτι σχηματα και να καταβεσουμε θα ζουμε απο την ομαδικη αμυνα.Θεωρω αυτονοητο οτι θα τα δωσουμε ολα σε αυτο το κομματι και αυτη τη φορα ειμαστε πληρεις με πολλα γρηγορα ποδια,χερια,υψη κτλ. αλλα και με παικτες πολυ ικανους σε αυτον τον τομεα...

    Η επιθεση τωρα ειναι το κομματι αυτο που πρεπει να ξεδιπλωσει ο προπονητης και οι παικτες.Εχουμε παικτες να υλοποιησουμε στο παρκε πολλα διαφορετικα συστηματα.Απο πικ εν ρολ,ποπ μεχρι ποσταρισματα και μις ματς καθως και ελευθερα σουτ απο την περιφερεια.Ναι μεν δεν εχουμε τον κλασικο σουτερ(οπως παντα) αλλα εχουμε παικτες που σουταρουν σχετικα καλα για τη θεση τους και πανω απ ολα ειναι ψημενοι οταν τα παιχνιδια καινε(Σπανουλης,Πριντεζης,Σλουκας,Περπε,Παπανικολαου,Ζησης).Περιμενω απο τον Κατσικαρη να δουλεψει αυτες τις 20 μερες που μενουν,την λειτουργια της επιθεσης μας οταν μας παιξουν ζωνη.Τα τελευταια χρονια ειναι το μεγαλο μας προβλημα.Αρκει να μας παιξουν ζωνη ενα πενταλεπτο σε νοκ αουτ για να μας μπλοκαρουν πνευματικα.Ειναι σημαντικο να δουλεψει η ομαδα αυτο το κομματι οπως και το να μας δωσουν το σουτ προκλητικα(Καλαθης,Αντετοκ)...

    Η ομαδα φετος εχει 2 μεγαλες πενταδες...Μια πενταδα NBA σχετικα γρηγορη και αθλητικη που θα παρει το ριμπ,θα τρεξει το γηπεδο,θα παιξει γρηγορα κτλ.
    Βαζω και τον Σλουκα μεσα για να βγει η πενταδα...Καλαθης,Σλουκας,Παπανικολαου,Αντετ,Κουφος

    Εχει ομως και αλλη μια πενταδα με πολλα κιλα εμπειριας,με τιτλους και μεταλλια που ειναι ψημενοι σε μεγαλα ματς εκει που η μπαλα καιει...Ζησης,Σπανουλης,Περπερογλου,Πριντεζης,Μπουρουσης.
    Συν δυο παικτες εργαλεια τους Μαντζαρη και Καιμακογλου
    Ομως και η πενταδα NBA εχει παρει μεταλλιο το 09 και ευρωλιγκα-γκες εκτος απο τον Κουνμπο...Βασικα τα γραφω αυτα για να δειξω οτι το φετινο μας ροστερ ειναι ενα απο τα πιο πετυχημενα και πληρη που εχουμε κατεβασει ενω ειναι σιγουρα το καλυτερο που ειχε ποτε ο Κατσικαρης...

    Ειναι μεγαλη ευκαιρια για τον προπονητη να δειξει το ταλεντο του και τη φιλοσοφια του με αυτο το πληρες ροστερ.Εχει κοντους,εχει φοργ και ψηλους ωστε να φτιαξει μεγαλες πενταδες και λειτουργικες μεσα στα παιχνιδια αρκει να μη χαθει ο ιδιος και οι επιλογες του σε αυτο το πλουσιο,βαθυ ροστερ και το συνεχες ροτεισον.
    Στα νοκ αουτ θα πρεπει να εχει καταληξει σε 9-10 παικτες με τους υπολοιπους να ειναι πνευματικα ετοιμοι να μπουν να βοηθησουν αν πανε τα παιχνιδια στραβα...

    Αν και παιζουν και οι αλλοι προσωπικα φοβαμαι μονο τον κακο μας εαυτο.
    Απο ομαδες φοβαμαι πιο πολυ τους πληρεις Γαλλους που αν ολα πανε καλα και λογικα θα τους βρουμε σε εναν μεγαλο ημιτελικο μεσα στην εδρα τους...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Two-way teams.. Πρέπει να είσαι έτοιμος να επιβάλεις τον ρυθμό σου αλλά σε κάθε περίπτωση να μπορείς να δώσεις μάχη ακόμα και εάν το πλάνο στραβώσει. Να μπορείς να ανταποκριθείς..

      Διαγραφή
  13. Είδα πρώτη φορά την Εθνική (όπως και οι περισσότεροι άλλωστε) με την Τουρκία και η αίσθησή μου είναι ότι για να γράφει ο Δημήτρης ένα τέτοιο ποστ με τόσα...μεταφυσικά μέσα μάλλον θα αισθάνθηκε όπως κι εγώ: Η εικόνα της Εθνικής, για να το πω ωμά, με τρόμαξε. Δεν είναι θέμα απλά ότι 'θέλουμε δουλειά', είναι ότι και το body language έδειξε μια ομάδα με μικρή ακόμα ψυχική σύνδεση μεταξύ των μελών της, ένα mentality που μέχρι στιγμής δεν σε πείθει.

    Ο Κατσικάρης καλείται να λύσει ένα σταυρόλεξο σε δυο επίπεδα. Το πρώτο είναι το τεχνικό. Άλλοι είναι καλύτεροι από εμένα να τα αναλύσουν αυτά, απλά το λεγόμενο βάθος του πάγκου μας είναι σε κάποιες περιπτώσεις πλεονέκτημα (πχ στο 5), αλλά σε άλλες είναι πλεονασμός (πχ στα φόργουρντ) κι εκεί πρέπει να διαχειριστείς τα αλληλοεπικαλυπτόμενα προσόντα των παιχτών, να μοιράσεις ρόλους και να καλμάρεις αυτούς που αναγκαστικά θα μείνουν πιο πίσω ως επιλογές.

    Το δεύτερο επίπεδο που πρέπει να διαχειριστεί ο Κατσικάρης είναι αυτό της ανθρώπινης διαχείρισης. Δεν ξέρω αν το έχουν πάρει είδηση πολλοί αλλά αυτή η Εθνική είναι η πιο diverse σε θέμα background, κοινωνικών αναφορών, προσλαμβανουσών και αντιλήψεων που έχουμε εμφανίσει τα τελευταία 30 χρόνια.

    Παραδοσιακά η Εθνική ανανεωνόταν σταδιακά 'ανεβάζοντας' τους καλύτερους παίχτες της νέας γενιάς ενώ διατηρούσε ένα σημείο αναφοράς, μια 'μασωνία' παλιών που ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά (ακόμα και αν δεν το αξίζαν, πχ Γιαννάκης 1995-96, Σιγάλας/Αλβέρτης 2001-04) κρατούσε τα μπόσικα μέχρι να έρθει η σειρά των νεώτερων. Αυτή η ιεραρχία διατηρούνταν γιατί οι νέοι λίγο-πολύ είχαν ανέβει από τα ίδια 'κανάλια' (μικρές εθνικές και μικροί σύλλογοι της Α1) και είχαν τις ίδιες φιλοδοξίες (να παίξουν σε μεγάλους συλλόγους της Α1 και κυρίως να διακριθούν στην Ευρωλίγκα) με τους παλιούς. Δέχονταν επομένως την θυσία γιατί η Εθνική λειτουργούσε ως ανακυκλωτής καριέρας με τον ίδιο τρόπο για όλους.

    Σήμερα υπάρχουν γκρουπ διεθνών που προέρχονται από τελείως 'άλλους κόσμους'. Το μεγάλο κενό στην παραγωγική διαδικασία μεταξύ 1986-1989 και μεταξύ 1991-1996 έφερε στο προσκήνιο τρεις παίχτες (Κουφό-Καλάθη-Αντετ) που αν και απαραίτητοι αγωνιστικά έχουν και τελείως διαφορετικό background και τελείως διαφορετικούς στόχους καριέρας από ό,τι θα είχαν αν ήταν παίχτες σοβαρού επιπέδου πχ ο Σάκοτα, ο Καραβασάνης, ο Γιαννακίδης, ο Κατσίβελης, ο Χρυσικόπουλος ή ο Λαρεντζάκης (τα 'αστέρια' των ανεπαρκών γενιών). Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Κουφός μπορεί να δεχτεί πχ ότι ο Μπουρούσης θα τελειώνει τα ματς ή ο Αντε ότι θα δεχτεί να έχει έναν ρόλο λίγο μεγαλύτερο από αυτόν του Βασιλόπουλου στις ομάδες του Γιαννάκη (να κάνει δηλ. το λίμπερο στην άμυνα με ολίγο από κατέβασμα της μπάλας) χωρίς να στραβώσουν.

    Εδώ η κοσμοπολίτικη και πλουραλιστική προσωπικότητα του Κατσικάρη μπορεί να βοηθήσει. Ο κίνδυνος είναι ο Κατσικάρης, υπό την πίεση του αποτελέσματος, να αποφασίσει τελικά ότι θα 'ζήσει και θα πεθάνει' με ό,τι κάνουν οι παλιοί (Σπανούλης, Ζήσης, Μπουρούσης, Περπέρογλου, Πρίντεζης) που έχουν εμπειρίες και μεγάλη αλληλεγγύη μεταξύ τους. Αλλά εν έτει 2015, αν η πεντάδα που παίζει στις κρίσιμες στιγμές (τα τελευταία 2 λεπτά του αγώνα) είναι η παραπάνω, δεν έχεις ομάδα για πάνω από την 6η-7η θέση. Και αν επιμείνεις σε αυτούς, τελικά ξενερώνεις και τους καινούριους.

    Θα παρακολουθήσω με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία αυτής της Εθνικής, και ιδιαίτερα τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μελών της. Συνήθως το καλύτερο βάλσαμο είναι οι νίκες. Αν πετύχουμε αγωνιστικά, όλα θα είναι μέλι-γάλα. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι σε ανθρώπινο επίπεδο (ηλικιακό, πολιτιστικό) η ομάδα είναι κομμένη στα δυο και αμφιβάλω κατά πόσο θα είναι σε θέση να διαχειριστεί καταστάσεις που απαιτούν μεγάλο δέσιμο. Ας μην υποτιμούμε πόσο σημαντικός παράγοντας υπήρξε αυτό άλλωστε για τις πετυχημένες Εθνικές του παρελθόντος, τις δικές μας αλλά και των άλλων (πχ Γιουγκοσλαβία 90ς, Ισπανία πρόσφατα).

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ...η εθνική θέλει πολύ δουλειά για να αποκτήσει συνοχή, ταυτότητα κ θέλει χρόνο, ίσως χρόνια ....αλλά επειδή για αρκετά παιδιά θα είναι το τελευταίο τουρνουά κ ιςως θα θέλουν το αποτέλεσμα τώρα κ όχι χτίσιμο για το μέλλον ....πρέπει πραγματικά ο κοουτς να δημιουργήσει κ να εμπνεύσει

      ΓΚΚ

      Διαγραφή
    2. Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο Στεγόσαυρε. Και η πνευματική διαχείριση σε ένα τουρνουά 2 εβδομάδων είναι εξίσου σημαντική με το καθαρά τεχνικό κομμάτι. Ο Τζόρτζεβιτς στο Μουντομπάσκετ π.χ. ακούμπησε το άριστα εκεί χωρίς να εμφανίσει κάτι εξεζητημένο τεχνικά.

      Διαγραφή
    3. Ερώτηση : Ο Λίνος Χρυσικόπουλος που χάθηκε? Γιατί εξαφανίστηκε ένα τόσο μεγάλο ταλέντο με εκπληκτικη σωματοδομή. Που παίζει φέτος?
      ΣΩΤΟΣ

      Διαγραφή
    4. Το μεγαλυτερο φετινο στοιχημα της εθνικης και φανηκε αμεσως με το πρωτο φιλικο

      Διαγραφή
    5. Μεγαλωνοντας ολο και περισσοτερο πιστευω ότι αυτή η ''πνευματικη διαχειριση'' παιζει εξισου μεγαλο ρολο με την τακτικη κτλ,όχι μονο σε μικρης διαρκειας τουρνουά,αλλα σε ολες τις διοργανώσεις...Και όχι μονο στον αθλητισμο...

      Διαγραφή
    6. Αμα κανει κανα μπαμ κι ο Λινος θα πλυμμηρισουμε point-forwards...
      Τον πιστευεις τον Κερκυραιο Δημητρη?

      Διαγραφή
  14. η εθνικη δεν τα πηγαινει καλα σε τουρνουα η αγωνες οπου κατεβαινει σαν φαβορι αντιθετα οπου παει χωρις μεγαλες προσδοκιες τα καταφερνει καλυτερα και ξεπερναει τον εαυτο της.
    Εχουμε σπουδαια ομαδα κατα την γνωμη μου ποιοτικους και εμπειρους παικτες σε μεγαλα ματς π.χ εχουμε 10 παικτες πρωταθλητες ευρωλιγκα αλλα πρεπει να παμε στο ευρωπαικο χωρις μεγαλα λογια και με την σκεψη στον αγωνα με την σερβια περυσι στο παγκοσμιο ο οποιος πρεπει να μας γινει μαθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί.Αυτό το γνωρίζουν όλοι μέσα στην ομάδα. Μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

      Διαγραφή
  15. Νομίζω πρέπει να ρισκάρουμε περισσότερο με τον Γιάννη και τον Κουφό και να ενταχθούν με κάθε τρόπο στο παιχνίδι FIBA. Είναι το καινούριο και διαφορετικό στην ομάδα. Αν πάμε στα σίγουρα και συντηρητικά με Καϊμακόγλου και Μπουρούση, θα φτάσουμε μέχρι 8, όπως αποτυγχάνουμε τα τελευταία 5 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι θα πρέπει να βάλουμε όλους αυτούς απλά να "παίξουν μαζί"..

      Διαγραφή
    2. Ναι πράγματι. Όμως, όμως αυτοί που είναι το καινούριο χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν και αυτός πρέπει να τους δοθεί. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι το 2004 η καινούρια ομάδα έγινε, όταν στην αρχή δόθηκε δευτερεύοντας ρόλος και μετά αποχώρηση στους παλαιότερους και λιγότερο αθλητικούς της ομάδας, Σιγάλα, Αλβέρτη, Παπανικολάου κλπ και ίσως κάτι τέτοιο να πρέπει να ξεκινήσει φέτος. Να δοθεί περισσότερος χρόνος στους μικρότερους, οι οποίοι είναι αθλητικότεροι, μπορούν να πιέσουν και να παιξουν σε μεγαλύτερους ρυθμούς.

      Διαγραφή
  16. Η γνώμη μου είναι οτι ο Κατσικάρης θα μπορούσε να κάνει τεράστια καριέρα ακόμα και στο ΝΒΑ σαν δεύτερος. Είναι καλός γνώστης του αθλήματος, έχει επαφή με τους παίκτες και παρακολουθεί τις εξελίξεις. Αλλά δεν έχει την σκληράδα που χρειάζεται ένας πρώτος, δεν μπορεί να εκνευριστεί όπως ο Ζοτς, ο Ντούντα, ο Μπόμπι Νάιτ, ο Μεσίνα κλπ. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι θέμα χαρακτήρα και νομίζω ότι στα τουρνουά FIBA είναι τρομερά σημαντικό. Τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσε να κάνει καλό πρώτο στο NBA όπου ο Coach δεν έχει τον ρόλο του σκληρού, αλλά σε ευρωλίγκα και τουρνουά FIBA δυστυχώς είναι απαραίτητος.
    Λυπάμαι που το λέω αλλά ο Σαλε θα τον καταπιεί αμάσητο όπως κι πέρσι αν τον πετύχει χωρίς ν είναι καλύτερος του τεχνικά. Νομίζω όμως οτι ίσως μπορεί να σταθεί απέναντι στον Σκαριόλο αν δεν μας πιάσει πάλι κόμπλεξ κατωτερότητας...
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει διαφορετική ιδιοσυγκρασία για αυτό και πέτυχε στην Ισπανία. Δε τον θεωρώ "μαλθακό", αν ρωτήσεις τους παίχτες του θα σου πουν το αντίθετο. Περιμένω πνευματική ετοιμότητα και leadership από τον κόουτς. Και ας μη είναι ούτε Μπόμπι Νάιτ ούτε Ντούλε..

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να κάνω λάθος Τζιμ, δεν θα τον έλεγα "μαλθακό" αλλά Mr. Nice guy.... Θα το δούμε, απο την άλλη συμφωνώ απόλυτα οτι αυτό το τουρνουά θα το κρίνει αυτός. Το υλικό κατα την γνώμη μου είναι είναι on paper ίσως το καλύτερο όλων των εποχών ή κάπου εκεί, πρέπει να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που του αναλογούν και να φτιάξει την δική του ομάδα. Ελπίζω πολύ στον Σπανούλη, αυτός μπορεί να καθαρίσει στις δύσκολες στιγμές και να δώσει το feeling "have no fear Vassilis is here" που νομίζω οτι κάποια παιδιά στην ομάδα ψάχνουν.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  17. Τζιμ αυτό το ακούγεται το όνομα του καταικαρη για τις μεγάλες ομάδες και είναι στην shortlist δεν μου λέει κάτι. Η πραγματικότητα λέει ότι πριν 8 χρόνια Φώτης και μπλατ ήταν στο ίδιο επίπεδο και τώρα... Επίσης μου λέει ότι ομάδες ευρωλιγκας έχουν διαχειριστεί πετυχημένα ο αρτζι ο Γιαννάκης ο σφαιροπουλος ο μπαρτζωκας ο ζουρος ο ιτουδης ο αγγέλου (για λίγο). Αυτοί είναι μόνο οι Έλληνες. Και πόσοι άλλοι ξένοι. Ακόμα και ο σκαριολο βρίσκεται μονίμως κάπου εκεί γύρω. Εγώ δεν μπορεί όλα να είναι μεταφυσικα εναντίον του Φώτη
    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, σαφώς δεν είναι τίποτα μεταφυσικό. Έχει παρουσιάσει αρκετά καλή δουλειά και στην Ευρωλίγκα πάντως.. Θεωρείς καλύτερους του για παράδειγμα τον Σάσα Ομπράντοβιτς ή τον Μπάνκι;

      Διαγραφή
    2. Ποια ακριβώς ομάδα ευρωλίγκας διαχειρίστηκε επιτυχημένα ο Ζούρος;
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    3. Εκ του αποτελσματος κρίνω ότι οι ομάδες ευρωλιγκας δίνουν δουλειά και σε Σάσα και σε μπιανκι ενώ ο Φώτης βρήκε στην μουρθια. Επιπλέον μου άρεσε πολύ η φετινή Άλμπα. Ήταν ομάδα. Οπότε γιατί να μην θεωρήσω καλύτερο τον Σάσα από τον Φώτη;
      Aleister

      Διαγραφή
  18. Πολλά κιλά ο Κολέ..
    Παιρνεί μεγάλο ρίσκο όμως, όχι για το φετινό τουρνουά, στο φετινό τουρνουά είναι υπερπλήρεις και χωρίς Ερτελ και είναι κατανοητοί οι λόγοι που τον άφησε έξω. Σε ένα χρόνο όμως, όταν δεν υπάρχει Πάρκερ εκεί θα τον χρειάζεται.. και τότε τι ανταπόκρισει θα έχει από τον παίκτη?.. Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα προτιμούσα να μην αναφερθούμε στην κουβέντα στα φιλικά. Όχι γιατί δε θέλουν οι παίχτες να κερδίζουν αλλά γιατί είναι νωρίς σωματικά για όλα τα ρόστερ να δείξουν το πικ των ικανοτητων τους. Συνεπώς νομίζω περισσότερο "δε μπορούν" παρά "δε θέλουν.
    Στο προκείμενο. Περιμένω ιδέες. Μπασκετικές, προπονητικές από το Φώτη. Πράγματα που δεν είδα μέχρι σήμερα. Δε θέλω διαχείρηση, υπομονή, πίεση στην άμυνα, καλή κυκλοφφφφοορρρ.... ζζζζζζ... χρρρρρ φουυυυυ.... Ι-ΔΕ-ΕΣ. Ετσι παίρνονται αυτά τα τουρνουά, ή έστω πας πιο μακριά από το ταλέντο σου. Εκτός αν σε λένε Κέβιν και ΛεΜπρον οπότε το ταλέντο ξεχειλίζει.
    Τουρκία. Ιδέα Τάνιεβιτς με τέσσερις 2,05+, τον Ερντέν στο "4" και έναν γκαρντ. Ζώνη κι άγιος ο θεός, εκμετάλλευση της υψηλής τεχνικής των Ιλυασόβα/Τούρκογλου. Θέλω να δω καλές ιδέες, όποιες κι αν είναι αυτές. Ας τολμήσει εκεί που θα' ναι 60-70 πίσω στο 28' από τη Σερβία να ανεβάσει τον Γιάννη στο "2" και να τους ταράξει στο iso. Κι αυτό ιδέα είναι διάολε. ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΧΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ. Δεν είναι πάντως καλή ιδέα να φαίνεται ο Ερντέν , Σαμπόνις κι ο Κικάνοβιτς, Ντάνκαν επειδή το αμυντικό IQ του Κουφού είναι επιπέδου Β ΕΣΚΑΝΑ. Θα έκανα τρέλες αν είχα την Εθνική στα χέρια μου, αλλά θα έπεφτα μαχόμενος. Η "επίσημη αγαπημένη" πάσχει από κακομάθεμα και δειλία.
    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    - Χοντρά λεπτά στο Μάντζαρη όταν χαλάνε το μυαλό μας. Δεν ξέρω γιατί αλλά το μυαλό αυτής της εθνικής είναι πολύ ευαίσθητο, καλύτερα κοντά στο σκορ λοιπόν, με ρίσκο παρά κατρακύλα που δε συμμαζεύει ούτε ο Κόμπε μετά. Όσο κι αν δεν το εκτιμάμε το computerized ψυχρό μυαλό είναι ATM (όχι ελληνικό) σε τέτοια momentums. Επίσης, άσχετο, αλλά γιατί το comfort-zone του Καλάθη είναι η τρεχάλα στο ζωγραφιστό μπορεί να απαντήσει κάποιος?
    - Ρίσκο με 3 φόργουορντ από τώρα. Το μήκος αυτής της ομάδας μπορεί να γίνει εκνευριστικό στην άμυνα, οι Παπανικολάου- Πρίντεζης μια χαρά spacing εξασφαλίζουν, Γιάννης, Σπανούλης/Nick συνθέτουν τους slash - brothers του τουρνουά...
    Γενικά το ρόστερ ανάλογα με τις συνθήκες και τον αντίπαλο "κρύβει" ιδέες... Το Θέμα όπως τονίζεται και στο άρθρο είναι αν ο Φώτης έχει τα κάκαλα να μην ρίξει απλά τα υλικά στην κατσαρόλα αλλά να "ανάψει" και τη φωτιά...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με το συζητήσουμε οποιαδήποτε ιδέα έχει ο καθένας απλά αυτό να γίνει στη βάση εξεύρεσης ρεαλιστικών εναλλακτικών και όχι για την "καινοτομία". Για παράδειγμα αυτό με τον Αντετοκούνμπο στο "2" δε βγαίνει σε αυτό το τουρνουά παρά μόνο ως τρικ πολύ μικρής χρονικής διάρκειας για να αλλάξεις κάτι στο μομέντουμ. Στο 60-70 που αναφέρεις απέναντι στη συγκεκριμένη άμυνα, παίζοντας με iso του Γιάννη το σκορ θα είναι στο επόμενο δίλεπτο 60-85.. Ο Αντετοκούνμπο απέχει από το να θεωρηθεί αρκετά καλός FIBA Player. Το μπάσκετ σε αυτές τις διοργανώσεις είναι πιο "παραδοσιακό" αν θέλεις.. Χρειάζεσαι σίγουρα χέρια, καλό spacing και διάβασμα (αυτό το έχουμε) για να τον κάνεις να μπει και να πατήσει σε επίθεση μισού γηπέδου (γιατί στο ανοιχτό είναι καθαρόαιμο). Καταλαβαίνω απόλυτα πάντως το σκεπτικό σου. Και εγώ περιμένω από τον προπονητή μου αν χρειαστεί να έχει ετοιμάσει πράγματα, "προσαρμογές" και να πετάξει σε κάθε περίπτωση όλα τα χαρτιά του στο παρκέ σε ένα ματς κομβικό.

      Διαγραφή
    2. Το παράδειγμα με το iso ήταν μια χοντροκομμένη ιδέα για αυτό που σωστά κατάλαβες, την επιμονή στη "στόχευση". Πρέπει στα μεγάλα ματς αυτών των τουρνουά να "πας" τα παιχνίδια στα δυνατά σου σημεία. Αυτά δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνουν το περιφερειακό σουτ, τα ωμά ποστ από το "5", ποτέ δεν εμφανίστηκε εθνική ομάδα με τέτοιες αρετές. Αντίθετα στο Γιάννη βλέπω μια προκλητικά υψηλή ικανότητα στα πόδια/τεχνική που δεν πιστεύω ότι χρειάζεται πολλούς χώρους για να "αναπνεύσει". Η ιδέα να πάει στο "4" μ' αρέσει, του δίνει ανάσες (ειδικά αν στην πλευρά του συνεργάζεται αμυντικά με καλά πόδια πχ Καλάθης) και χώρο να σουβλίσει τους προσωπικούς του αντιπάλους και να μην κυνηγάει τον κάθε γοργοπόδαρο που ψάχνει να επιζήσει βγαίνοντας από σκρην. Άσε που πάντα προτιμώ ο allrounder στην άμυνα να έρχεται από την πίσω γραμμή, από το 5 κατά προτίμηση αλλά και το 4. Δίπλα στον καλό Παπανικολάου μπορούν να γίνουν όντως ευχάριστα πράγματα για την εθνική. Θα είναι κρίμα να μη γίνει η "μεγάλη" νίκη που μας λείπει από το 2009 σχεδόν, σε αυτό το τουρνουά. Γιατί πραγματικά το υλικό είναι γεμάτο ιδέες, για λιγότερο ή περισσότερο.

      μπακαλοGM

      Διαγραφή
  20. Ενα ροστερ (με τον καιμακογλου εκτος και τον αγραβανη 5 ψηλο)με πολλες καλες μοναδες αλλα 2 χωρις εμπειρια σε αυτο το μπασκετ.το ποιο σημαντικο ειναι να δωσει ταχυτητα στα πρωτα 10 ο αντεκουτομπο,πριντεζης δινουν αυτην την δυνατοτητα!πρεπει να δωσει ρολλους κ να βτει 5δες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι υπέρ των παιχτών-ρόλων σε αυτό το επίπεδο και όχι της επιβράβευσης του ατομικά καλύτερου παίχτη, το έχουμε εξηγήσει πολλάκις γιατί. Όμως Λεωνίδα στη συγκεκριμένη περίπτωση παίρνω Καϊμακόγλου χωρίς καμία σκέψη πάνω από τον Αγραβάνη. Δε βλέπω να υπάρχει κάτι που να μπορεί να κάνει καλύτερα για το σύνολο ο νεαρός από τον βετεράνο φόργουορντ.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα μπορεί να δώσει περισσότερα στα 3-4 λεπτά που θα χρειαστείς ένα 3 σέντερ σε κάποιους αγώνες Τζιμ? έχει ταχύτερα πόδια ο μικρός και πιο δυνατο κορμί για τη θέση 5. προσοχή σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ πως ο Καϊ είναι καλύτερος παίκτης .. Πειρατής

      Διαγραφή
    3. Ο Καϊμακόγλου μπορεί να παίξει καλύτερα τον ρόλο του "μπάνγκερ". Έχει πιο δυνατό κορμό για να μαρκάρει στο ποστ ακόμα και σε ένα πιο χαμηλό σχήμα και είναι πολύ πιο αξιόπιστος στην επίθεση για τις λίγες μπάλες που αναλογούν στον παίχτη αυτού του ρόλου. Ο Αγραβάνης θέλει δουλειά για να μπορέσει να σταθεί σε αυτό το επίπεδο έστω και σαν ολιγόλεπτη συμμετοχή. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να το κάνει σύντομα αλλά σήμερα, σε αυτό το τουρνουά θα διάλεγα Καϊμακόγλου. Είναι σημαντικό να έχεις έναν τόσο έξυπνο παίχτη στο βάθος του πάγκου.

      Διαγραφή
    4. τη ιδια σκεψη με τον απο πανω ειχα! σε ενα πολυ βαθυ ροστερ το φοβαμαι να προσθεσω εναν ακομη που θα ηθελε λεπτα. Προτιμω να παρω το πιτσιρικο (παντα αυτο πιστευω για τον 12παικτη σε τετοια τουρνουα)να παιρνει μυρωδια απο τετοιες καταστασεις, να μου δωσει και 2-3 3λεπτα . Εκτιμω τον Καϊ για το μυαλο για το γενικο overachiving που εχει κανει (ασε που εχω και μια αδυναμια σε οσους τα εχουν με την κορη του αφεντικου) αλλα σε αυτο το τουρνουα δεν θα το επαιρνα.

      αλλα αυτα ειναι λεπτομεριες και οτι και να κανει ο κοουτσ θα εχει βαση.

      αλλα ειναι προς αμεση επιλυση!!

      Διαγραφή
  21. Πάντως εμένα η εθνική μου μοιάζει παγιδευμένη στη προσπάθεια της να δώσει πρώτο ρόλο στον Αντετοκούνμπο. Μήπως θα ήταν καλύτερα να επέστρεφε ο Κάι σε ρόλο δεύτερου τεσσαριού και να έπερνε ο μικρός ρόλο συμπληρωματικού στις θέσεις 3-4. Παιδιά θεωρώ πολύ χτυπητες τις αδυναμίες του για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η εθνική θα τις πληρώσει νωρίς στα νοκ-αουτ. Το παιδί φυσικά έχει όλα τα φόντα να γινει κορυφαίος, δεν το συζητάμε αυτό .. Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε επιτέλους το είπε και κάποιος!!! Εγώ θα πήγαινα και ένα βήμα παραπέρα και θα έλεγα " Μήπως να μην τον έπαιρνε καθόλου; "

      Διαγραφή
  22. Τζιμ δεν σε βλεπω και πολυ ενθουσιασμένο για τον Κουφό.Δεν δω καταφέρει να παρακολουθήσω κανενα παιχνιδι της εθνικής μεχρι στιγμης αλλα αυτα τα τουρνουά κρίνονται σε μέγεθος και βάθος στο ροστερ.Ο Κουφός μετα απο αρκετα χρονια σου δινει μια αξιόπιστη λύση διπλα απο τον φιλότιμο μεν αλλα σοφτ Μπουρούση.Επισης δεν ειναι αργος ιδίως για τετοιες διοργάνωσης οι σεντερς ειναι καταλύτες.

    Οσον αφορα τον Αντνετο παιζει απο 1 ως 5 αλλα με αδυναμίες στο ballhadling σε πολυ πιεστικές καταστάσεις στην θεση του άσου,στο σουτ απο τις θεσεις 2-4 και στο σώμα απο το 4 και πανω.Σε οποία θεση και αν τον βαλεις κερδίζεις αρκετα αλλα χανεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αν δεν πλαισιωθεί κατάλληλα.

    Παντως το σενάριο Αντεντο-Περπε/Παπ σε ρολο stretch4 -Σλούκας-Σπανουλης-Ζησης/Μάτζαρης σε κρίσιμα σημεια ή σε ειδικές καταστάσεις (τελος δεκαλέπτων κτλ) θεωρω οτι θα ειχε εξαιρετικό ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου φανηκε εσενα λιγοτερο σοφτ απο το Μπουρουση ο Κουφος; Πλακα κανουμε; Δεν ξερω τι κανει στο ΝΒΑ, στην εθνικη παντως παιζει να ειναι πιο σοφτ κι απο το Λουκα. Εκτος κι αν σου αρκουν τα βιαια φαουλ.

      Διαγραφή
    2. Φιλε 12.37 οπως ειπα και στο σχολιο μου δεν ειχα την τυχη μεχρι στιγμης να δω καποιο φιλικό της εθνικής.Ομως αποκλείεται ενας παικτης που 3 χρονια τωρα έτρωγε ξυλο απο Μαρκ Γκαζολ και Ραντολφ και αλλα τοσα χρονια απο τον Νενε κτλ να ειναι σοφτ.Πιθανον ο Κουφός να χρειαζεται χρονο για να δει γυρω του ποιοι ειναι συμπαίκτες του,πως παιζουν και τι ακριβως χρειαζεται η ομαδα απο αυτον.Μην ξεχνάς οτι απο ολους τους παικτες της εθνικής μονο με τον Ζηση,τον Καλαθη,τον Μπουρούση και τον Σπανούλη εχει παιξει.

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα jim και στα υπόλοιπα παιδιά!Επιτέλους άρωμα eurobasket στο blog.Τεράστια αγωνία ως τις 5 του Σεπτέμβρη. Ήθελα να πω μια σκέψη που έχω jim και ήθελα να την αναφέρω καιρό τώρα.Θεωρώ ότι η εθνική πάσχει σε ένα σημαντικότατο σημείο που για μένα μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας.Κάθε ομάδα θεωρώ ότι πρέπει να έχει έναν άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί το τραίνο να φτάσει στον προορισμό του.Η εθνική σε αυτό το τουρνουά παρουσιάζει 2.Ο ένας είναι ο Σπανούλης,ένα από τα καλύτερα guard του ευρωπαικού μπάσκετ.Ο άλλος είναι οι nbaer που διαθέτουμε και κυρίως η τριπλέτα Καλάθης-Άντε-Κουφός. Βλέπεις ότι δεν προσθέτω ούτε τους υπόλοιπους παλιούς δίπλα στο Σπανούλη διότι δεν είναι ίδιο μέγεθος ούτε τον Παπανικολάου στους nbaer διότι λόγω της μέτριας χρονιάς του φαίνεται έξω από τα νερά του. Γνώμη μου είναι ότι θα υπάρξει πρόβλημα διότι ο Σπανούλης λογικότατα και λόγω προσωπικότητας θα πάρει τουλάχιστον 8-10 σουτ σε κάθε αγώνα και θα πάρει τη μπάλα από τα χέρια Καλάθη που θα είναι ο κινητήριος μοχλός του άξονα με Γιάννη και Κουφό περιορίζοντας τον ρόλο τους και βγάζοντας τους ίσως από την ροή του τουρνουά.Τώρα λοιπόν θα φανώ αιρετικός και ίσως φάω κράξιμο αλλά θεωρώ ότι καλύτερα να μην κατέβαινε ο Σπανούλης που λόγω και της βεβαρημένης χρονιάς που προηγήθηκε θα είναι πιο δύσκολο να βρει ρυθμό και να στηρίξουμε το οικοδόμημα στα παιδιά που παίζουν το αμερικάνικο μπάσκετ και είναι και κοντά στη φιλοσοφία του κόουτς παρόλο που διαφωνώ και με αυτήν.Θεωρώ ότι το γαρνίρισμα της σχολής μας με τα ισπανικά χαρακτηριστικά που πρεσβεύει ο κόουτς δεν θα φέρει αποτέλεσμα.Αντίθετα μια ομάδα με Γιαννάκη η Πεδουλάκη(προτιμώ) θα ήταν πιο κοντά στα δικά μας δεδομένα και τότε βάσιζες και την ομάδα στον άξονα των μπαρουτοκαπνισμένων παλιών με κεντρικό ενορχηστρωτή τον Σπανούλη.Γενικά δηλαδή πιστεύω ότι η βασική ραχοκοκαλιά της επίθεσης κάθε ομάδας είναι 1 και δεν πρέπει να μπερδεύεται ούτε χρειάζονται πολλές εναλλακτικές πάνω σε αυτό για τουρνουά 15 ημερών.Φιλικά και ελπίζω να μην φάω κράξιμο.

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα
    Καταρχήν να τονίσω οτι θεωρώ τις εθνικές διοργανώσεις (ακομα) ως τα σημαντικοτερα μπασκετικα γεγονότα,την αφροκρεμα του αθληματος ,ακομα κι αν εχουν χασει την αιγλη των 90ς ,συνεπως και τις συζητησεις για τις εθνικης και την εθνικη μας στο hoopfellas απο τις πιο σημαντικες (για μενα τουλαχιστον) που γίνονται εδω μεσα.

    Δυσκολο τουρνουα.Καταρχας οι 4 χωρες θα δηνμιουργησουν εκ των πραγματων δυσκολιες για τη διοργανωση.Πριν ξεκινησουμε για τους αλλους με τα καθιερωμένα power rankings ας κουβεντιασουμε πανω στην δικια μας εθνικη πανω στο (πολυ καλο) κειμενο του Τζιμ,

    1) Το ροστερ ειναι προκληση καθως πλεον εχεις 12 παικτες που εχουν ρολο στην ομάδα τους κι ο κοουτς πρεπει να τους κανει ενα συνολο με συγκεκριμενο στοχο και παιχνιδι.Η υποθεση Αντετοκουνμπο που αναλυει κι ο Τζιμ πολυ ευστοχα ,ειναι κλασσικο παραδειγμα παικτη με μπερδεμενο ρολο.
    2)Το ιδιο προβλημα και στα γκαρντ.Η λυση για μενα θα ηταν να χρησιμοποιησει δοκιμασμενα πραματα,οπως πχ Μαντζαρη Σπανουλη βασικους κι ας γκρινιαξει ο κοσμος και πιθανως και καποιοι παικτες.Σλουκας σε gamechanger και ο Καλαθης στο ρολο που ειχε ο Παπαλουκας ως 6ος παικτης και big guard.Το σχημα Σπανουλης-Καλαθης η Σπανουλης - ΣΛουκας μου φαινονται δυσκολα .Για αυτο και θα εχει σπουδαιο ρολο ο Νικος Ζησης που στην Εθνικη παντα παιζει καλα και δεν κρυβεται.Σε αυτη την ομαδα θα πρεπει να καλυψει κυριως το ρολο του 2ου γκαρντ( η SG αν θελετε να πουμε)
    3)Περιφεριακη αμυνα:To 12' ηταν ο Αμινου με τον Νταγκουντουρο,το 13 ο Κοπονεν αλλα και ο Αραντορι και ο Ντραγκιτς,περσι ο Καλινιτς και ο Μπογκντανοβιτς..Οι ζεστοι executioners και τα αθλητικα τριαρια παραδοσιακα εκμεταλευονται τα κενα στο spacing της ελληνικης άμυνας και την σχετικη ελειψη athleticism και κανουν μεγαλες ζημιες.Πρεπει να δουλευτει στην προπονηση αλλα και στους αγωνες οι παικτες να δωσουν μεγαλυτερη συγκεντρωση και αυταπαρνηση.Ο πιο μεγαλος κινδυνος για μενα αυτο το κομματι.....

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ποιοι ξεκινανε μετραει στην αμερικη, εδω μετραει ποιοι το κλεινουν! και μπορουμε ολοι να φανταστουμε με ποιους θα το κλεινει: βασικα η εθνικη ειναι ο ολυμπιακος του Λονδινου + μπουρουση + 3 αμερικανακια.

      Διαγραφή
  25. 4) Η φροντ κορτ εχει κενο αλλα μαλλον δε γινοταν αλλιως..Οι Φωτσης ,ΜΚΦ και Σοφο για διαφορετικους λογους ειναι εκτος εθνικης και αυτο δεν αλλαζει.Οι υπολοιπες λυσεις μοιαζουν ανεπαρκεις(εμενα με ιντριγκαρε μια ιδεα με Παπαγιαννη στη 12αδα αλλα ειναι πολυ παρακινδυνευμενο),οποτε θα πορευτουμε ε 5 γκαρντ 5 φοργουροντ και 2 σεντερ.Λογικα ο ΚΟυφος θα ειναι ο αναλωσιμος ψηλος που θα δινει και θα τρωει ξυλο αλλα στην επιθεση θα ζει απο το ταισμα ενω ο Μπουρουσης θα προστατευει για τα δυσκολα κομματια του παιχνιδιου.Κι αυτος παικτης που τα δινει ολα με την εθνικη,και μπορει να κανει ενα καλο τουρνουα δειχνοντας και σε καλη κατασταση.
    Ο Αντετοκουνμπο θα καλυψει το x-factor poy εδινε ο Σοφο αλλα θελει πολυ προσοχη απο κοουτς και συμπαικτες.Δυσκολευεται να συνεργαστει με Σπανουλη - Καλαθη και πρεπει να το επιτελειο να κανει πολυ δουλεια και εκει..
    5)Φοργουορντς.Περπε- Παπ και Πριντ-Καιμακ μαζι με Αντετοκουνμπο.Στα φιλικα εμοιαζαν ολοι εκτος φορμας και ειναι ανησυχητικο καθως ειναι η ραχοκοκαλια της ομαδας μας.Πιο πολυ με αγχωνει ο Παπ, που μοιαζει οτι πασχίζει να αποδείξει κατι που δεν καταλαβαινω τι ειναι...Ο Πριντεζης θα ρολαρει γρηγορα με τους υπολοιπους και ο Καιμακ μαλλον θα εχει περιορισμενο ρολο με δεδομενο οτι ο Αντε θα παιζει αρκετα στο 4 .Στοιχημα να κρατηθει ζεστος ο Περπερογλου (κι αυτος μπορει να παιζει στο 4 με τον Παπ στο 3 σε πιο ευελικτα σχηματα) και να παιρνει "καλες" προσπαθειες απο το τριποντο και οχι σκοτωμενες...Εχουμε ταχυτητα στην θεση και πρεπει να το εκμεταλευτουμε...
    6)Προετοιμασια : Για καποιο λογο που δεν επιασα δεν ειχμα Καρπενησι φετος,κι αυτο θα εχει καποια επιδραση τουλαχιστον στην αρχη του τουρνουα που ενω περσι πεταγαμε φετος μπορει να σερνομαστε..Μπορει να ειναι καλη οικονομια δυναμεων βεβαια για το τελος (εχουμε παικτες με πολυ γεματες αγωνιστικα χρονιες και ο μεσος ορος ηλικιας ειναι ανεβασμενος με τις επιστροφες Σπανουλη Περπε).Το φιλικο στην Τουρκια ηταν πολυ καλο γιατι εγινε σε κανονικες ,αρκετα ανταγωνιστικες και "εχθρικες" συνθηκες ,στο κλιμα ενος νοκ αουτ.Επισης ειχαμε και σχετικα κοντρα διαιτησια που ειναι καλο μαθημα για φιλικο...Τα υπολοιπα παιχνιδια θα ειναι χαμηλοτερης εντασης για μαθουν οι παικτες καποια συστηματα -σχηματα κλπ..
    Αυτα προς το παρων και θα επανατοποθετηθώ

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως δεν γινοταν αλλιως για το κενο στο 5; Δλδ δεν υπήρχε ο Μπόγρης;
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. Ο Μπογρης δεν εχει ουτε το αθλητικό πακέτο ουτε την εμπειρία ουτε το μενταλιτυ για να είναι 12αδα,χωρις αυτο να σημαίνει οτι δεν ειναι βελτιωμένος.
      Ο Σαρικόπουλος ειναι χειρότερος μπασκετικά απο τον Μπογρη αθλητικά-σωματικά υπερέχει,και βεβαια ειναι πολυ πισω απο το επιπεδο της εθνικής ανδρών
      Οι 3 που προανέφερα (Φωτσης - ΜΚΦ - ΣΟφο) θα μπορουσαν με καθαρα αγωνιστικα κριτήρια να ειναι στην ομάδα αλλα για διαφορετικους λογους δεν ανηκουν πια στο δυναμικο της εθνικης.
      Οι αλλες επιλογές ηταν οι εξης
      Μαυροειδής : Aπο καλη χρονιά αλλα σε μέτριο επιπεδο δυσκολιας και χωρίς να εχει πεισει οτι ειναι σωματικα στο 100% χωρις παντως να ηταν παραλογη μια κληση του στην ομαδα
      Βουγιούκας :Μάλλον ειναι πρωην μπασκετμπολιστας
      Παπαγιάννης :Θα ειχε ενδιαφέρον σαν προτζεκτ αλλα με την καμια δεν ειναι ετοιμος για αυτο το επίπεδο

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Για μισό ρε παιδιά: O Mpogris μέτρησε στην πιο ανταγωνιστική λίγκα της Ευρώπης, 8 ποντους ανα παιχνίδι, 2 ριμπάουντ και δεν μπορεί να παίζει 12δρα στο Ευρωμπάσκετ; Ειδικά εφόσον είναι κλασσικο 5ρι; Και λέμε να καλέσουμε τον... Μαυροειδή επειδη εντυπωσίασε με την ... ΑΕΝΚ;
      Σοβαρομιλάμε τώρα;

      Λυπάμαι, διαφωνώ φουλ και θεωρώ πως ο Μπόγρης έπρεπε να καλεστεί στην προετοιμασία και έχει και θέση στην 12δα, απλά δεν είναι εκεί για έναν λόγο και μόνο: Επειδή κουμάντο ακόμα κάνουν τα PR.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    4. Γεμίσαμε από insiders και από γνώστες του παρασκηνίου ρε γαμώτο.

      Κανένας αδαής παρατηρητής και (τηλε)θεατής του σπορ έμεινε εκτός από εμένα;

      Μιας και από ότι φαίνεται είμαι από τους λίγους που είναι στην απέξω και δεν γνωρίζουν ποιοι κάνουν κουμάντο στην εθνική, μπορώ ελεύθερα να αναρωτιέμαι αν ο Μπόγρης πέρσι είχε καλό PR και βρέθηκε στην προεπιλογή...

      Πάντως παιδιά, 17 Αυγούστου σήμερα, ενδεχομένως να κάνουμε την πιο ανούσια συζήτηση σε όλο τον ελληνικό διαδίκτυο. Λες κι αν ήταν ο Μπόγρης στη θέση του Αγραβάνη ή του Γιάνκοβιτς, ή λες κι αν ήταν και στην 12άδα αντί του Καϊμάκ θα άλλαζε το παραμικρό στην εξέλιξη του τουρνουά.

      Διαγραφή
    5. Σου απαντάω με τα εξής επιχειρήματα
      1)Ο Μπογρης ,που απο τη χρονιά με τον ΠΑΟΚ και δουλεψε παρα πολυ κυρίως στην αθλητικοτητά του,ενω ειναι μαχητικός παικτης,δεν εχει ενα προσον που τον χαρακτηριζει ωστε να τον κανει απαραιτητο σε ενα συνολο υψηλων απαιτησεων(χωρις αυτο να σημαινει πως δε μπορει να ειναι καλος ρολιστας σε μια επαγγελματικη ομαδα).Δεν ειναι ουτε πολυ καλος φινισερ,ουτε πολυ καλος σουτερ,ουτε πολυ ψηλός ,ουτε πολυ αθλητικος,ουτε ιδιαιτερα καλος ριμπαουντερ(αν και παλευει μεσα στη ρακετα).Ουτε πολυ κακος σε κατι απ αυτα ειναι,αλλα δεν μπορεις να υπολογισεις οτι απεναντι σε ψηλους επιπεδου Ευρωλιγκας ,και σε ματς στην κοψη του ξυραφιου θα μπορεσει να ανταποκριθει...
      2)Εστω οτι παιρνεις 3ο ψηλό κι ας πουμε οτι ειναι ο Μπογρης ποιον θα κοψεις;Tον Μαντζαρη που ειναι ενας εκ των δυο καθαρων ποιντ γκαρντ και απο τους καλυτερους αμυντικους της ομαδας;Τον Ζηση που ειναι η ψυχη της ομάδας και δινει σκορ και ενεργεια;Tον πολυ εμπειρο και εξυπνο Καιμακόγλου;H εναν εκ των Περπερογλόυ - Παπανικολαου; Για τους υπολοιπους ουτε λογος.....

      no_closure

      Διαγραφή
    6. Είναι κακό να έχω την άποψη ότι ο Καϊμακόγλου είναι παίκτης χαμηλής μπασκετικής ευφυίας;

      Διαγραφή
    7. αντιθετως, εγω πιστευω πως το μονο που τον σωζει καπως ειναι το υψηλο μπασκετικο IQ του...γιατι ταλεντο ποτέ δεν είχε

      Διαγραφή
    8. Εγώ νομίζω ότι τον σώζει η αγωνιστικότητα του, η επιμονή του και η πολλή δουλειά του.
      Από ταλέντο ελάχιστα πράγματα.
      Αλλά από μπασκετικό IQ νομίζω ότι έχει ακόμα λιγότερα εφόδια. Όταν ήταν μικρός και του είπαν να κοιτάει γήπεδο, αυτός το πήρε κυριολεκτικά...

      Διαγραφή
    9. Στις εθνικές, δεν παίρνεις παίκτη σαν να φτιάχνεις ρόστερ-παίρνεις από τους διαθέσιμους, τους καλύτερους.Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Μπόγρης είναι καλό 5ρι για εθνικές και αν την επόμενη φορά, μας κρεμάσει για ν-οστή φορά ο Κουφός, θέλω να δω με ποιον θα παίζουμε στο 5.
      'Οσο για το ποιον κόβεις, ο Ζήσεις είναι πια ΠΟΛΥ μεγάλος, ο Μάντζαρης τίποτε το ιδιαίτερο για την ομάδα που πρέπει να παρουσιάσεις ενώ ο Καιμακόγλου πολύ μεγάλος.Αυτά υπό την προυπόθεση πως αντιλαμβάνεσαι πως θα παίζεις με σέντερ στην 5δα.

      Δεν ξέρω, κάποιοι μπορεί να θέλετε να κατεβούμε την επόμενη φορά με Μαυροειδή Αγραβάνη για σέντερ για να μην κόψουμε τον Μάντζαρη....

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    10. Δυσκολεύομαι λίγο να παρακολουθήσω τη συλλογιστική σου.

      Καταρχήν λες ότι πρέπει να πάρει τον Μπόγρη όχι επειδή είναι γενικά και αόριστα καλός παίκτης αλλά επειδή πρέπει να έχουμε 3ο σέντερ. Και έπειτα οι προτάσεις για το ποιοι θα κοπούν στηρίζονται όχι στο τρόπο με τον οποίο δομείται το ρόστερ αλλά με βάση την ποιότητα και την ηλικία των υποψηφίων!

      Ή θα εστιάσουμε στην ποιότητα των παικτών, οπότε μάλλον ομόφωνα (πλην συγγενών και φίλων του) θα λέγαμε ότι ο Μπόγρης δεν περνάει ούτε απέξω από ευρωμπάσκετ, ή θα εστιάσουμε στον τρόπο που πρέπει να δομηθεί το ρόστερ, οπότε και η ένσταση για 3ο 5άρι αποκτάει νόημα.

      Κατά την άποψή μου η ομάδα χρειάζεται 3ο 5άρι, περισσότερο από 3ο τεσσάρι. Και ο Μπόγρης θα μπορούσε να είναι μια κάποια λύση, αλλά σε καμία περίπτωση η απουσία του δε θα φανεί στο τουρνουά. Προσωπικά, σε κάθε περίπτωση θεωρώ τον Αγραβάνη πολύ καλύτερο παίκτη, που στα 20 του έχει ήδη περισσότερες παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο από τον βελτιωμένο κατά τα άλλα Μπόγρη.

      Διαγραφή
  26. Jim καλημέρα.. Μου άρεσε το άρθρο για τον Κατσικάρη και το στόχο που έχει να τον φέρει και τον ίδιο σε περαιτέρω εγρήγορση.. Όσο αυτό είναι δυνατόν μέσα από μία σελίδα ατόμων που αγαπάνε το άθλημα συντάκτη και αναγνωστών. (Ελπίζω ότι διαβάζουν κάποια πραγματα οι άνθρωποι που πρέπει).
    Μου άρεσε ο χαρακτηρισμός μωσαίκό που χρησιμοποιήσες για την μπασκετική του φιλοσοφία. Ήθελα να πω ξεκινώντας απο αυτή τη φράση ότι για να εχει η εθνική ομάδα επιτυχυμένη πορεία και κατά συνέπεια ο ίδιος ο Κατσικάρης θα πρέπει αυτό το μωσαικό μπασκετικής κουλτούρας να το μετατρέψει σε ψηφιδωτό πρώτα στο μυαλό του και μετά προβάλλοντας το στην Εθνική, καθότι το μωσαικό περιλαμβάνει την τυχαιότητα στην κατασκευή του και δεν έχει κάποια ιδιάτερη αξία, ενώ σε ένα ψηφιδωτό κάθε ψηφίδα έχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ορισμένη θέση και ρόλο και αυτό είναι το πιο δύσκολο.. (Κάθε παραλληλισμός με πράγματα και καταστάσεις επιβάλλεται..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσεις.. Παρ'όλα αυτά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν έχει εύκολο έργο. Το ρόστερ είναι βαθύ γεγονός που το κάνει λιγότερο ευέλικτο και την υπόθεση λειτουργικότητας πιο δύσκολη. Όταν βρείς τη "χρυσή τομή" όμως κεφαλαιοποιείς τη πληθώρα λύσεων.

      Διαγραφή
    2. Τα ειπες ολα με το ''χρυση τομη''. Απλα σκεφτομαι μηπως πρεπει να μαθουμε με το δυσκολο τροπο όπως εκανε περυσι η Σερβια, ή και φέτος η εθνική εφήβων. Μεχρι τωρα η στάση του σώματος των παιχτων δε μ βγαζουν ομαδα κ γι'αυτο ειμαι επιφυλακτικος. Εκτός αν το επιτελειο συνειδητα επελεξε μικροτερο διαστημα προετοιμασιας ωστε να εκμεταλλευτει και την πρωτη φαση του τουρνουα σαν περιοδο χτισιματος. Ρισκαδορικο αλλα εχει λογικη που δεν ξερω αν με ιντριγκαρει η αν με τρομαζει! Μεσολαβει και η αλλαγη χωρας οποτε ειναι πολλες οι μεταβλητες που εχει να σκεφτει ο κοατς. Οποτε ισως να ειναι πιο ευκολο να γινει restart μεσα στο τουρνουα. Εν κατακλειδι, μεγαλα καραβια, μεγαλες φουρτουνες. Αλλα ποιος δε θα θελε να ναι στη θεση του Κατσικαρη;
      Και κάτι ακόμα ασχετο και σχετικο ταυτοχρονα.. ποια η γνωμη σου για το Λημνιατη και το ρολο του στην εθνικη εφηβων; Χρειαζεται θεωρεις τετοιο ατομο στο προπονητικο επιτελειο σε επιπεδο ανδρων; Προσωπικα, τον εκτιμω οσο τον εχω γνωρισει τηλεοπτικα κ μονο απο το πως εκφραζεται. Το προσωποποιω για να καταλαβεις τι ειδους ανθρωπο εχω στο μυαλο μου αναφορικα με το πνευματικο κομματι. Μπορει ήδη το επιτελειο μας να είναι υπερπλήρες σε τετοια θεματα και να ειναι ανουσιο το οτι ρωταω, ή επειδη μιλάμε για επιπεδο ανδρων να είναι περιττό... Τι λες ??

      Διαγραφή
  27. Η φετινή ομάδα είναι το σταυροδρόμι 2 εποχών.
    Το στοίχημα για τον κόουτς είναι να γίνει η ομαλή μετάβαση από την μία εποχή στην άλλη.
    Πρέπει να αποφευχθεί το ξενέρωμα των ΝΒΑερς,όμως όχι σε βάρος του συνόλου...
    Εγώ εκεί διαβλέπω το πρόβλημα,το οποίο απαιτεί μαεστρικούς χειρισμούς για να μην πληγώσει την σημερινή και την αυριανή μέρα της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ολο το ζουμι ειναι το νοκ αουτ ματς, αν φθασουμε φυσικα μεχρι εκει....

    καλες οι τεχνικες αναλυσεις αλλα αν δεν εχεις παικτες ικανους να σηκωσουν την ομαδα τοτε δυσκολα προχωρας.κολε και τζορτζεβιτς εγιναν μαγκες επειδη εχουν παικτες με καρυδια.μεχρι και ο σκαριολο μαγκας φαινεται με τους ισπανους...

    εμεις θα περιμενουμε απο το σπανουλη να τραβηξει το καρο και η κουβεντα σταματα εκει, μεχρι αποδειξεως του εναντιον.

    την τελευταια φορα που περασαμε νοκ αουτ ματς ηταν με μια βατη ομαδα, την τουρκια, οπου ο σκοτωμενος απο την κουραση σπανουλης επρεπε να τα γραφει απο παντου σε ενα ματς οπου τα λαθη διαδεχονταν το ενα το αλλο!!!ετσι κερδισαμε το τελευταιο νοκ αουτ πριν 6 χρονια και αυτο με κανει απαισιοδοξο.....

    και εχουμε και το αλλο το παραδοξο ως εθνικη....

    ενω εχουμε οντως καποιους παικτες με υψηλη ποιοτητα εντουτοις αυτοι δεν ανταποκρινονται με την εθνικη.παικτες οπως ο πριντεζης, ο σλουκας, ο περπερογλου, ο καλαθης ειναι οντως ποιοτικοι αλλα η αποδοση τους με την εθνικη δεν ηταν ποτε αναλογη με αυτη των συλλογων τους.

    ο κατσικαρης θα κληθει φετος να αλλαξει το σκηνικο αλλα προσωπικα δεν του εχω εμπιστοσυνη.ισως να ειμαι εμπαθης μαζι του, δε ξερω.δε θεωρω οτι εχει κανει κατι σπουδαιο προπονητικα παρα την προβολη που εχει και σιγουρα δε θα ξεχασω ποτε οτι παρατησε μια μεγαλη ομαδα χειμωνιατικα για να παει στο μπιλμπαο και στη θεση του καταδεχτηκε να παει καποιος ντειβιντ μπλατ!!!

    για μενα φετος ζητουμενο δεν ειναι ενα μεταλλιο.αυτο ειναι ανεφικτο μιας και υπαρχουν τουλαχιστουν 3 ομαδες αποδεδειγμενα ανωτερες μας, η ισπανια, η γαλλια και η σερβια.ζητουμενο ειναι να φθασουμε στο νοκ αουτ ματς και να περασουμε και αυτον το σκοπελο.αυτο θα ειναι μια σπουδαια παρακαταθηκη για την οντως ποιοτικη σειρα παικτων που θα διαδεχθει το σπανουλη, το ζηση, το μπουρουση, ωστε τα επομενα χρονια να δουμε καλυτερα πραγματα.το υλικο υπαρχει (καλαθης, σλουκας, μαντζαρης, παππας, παπανικολαου, παπαπετρου, γιανκοβιτς, αντετο,χαραλαμποπουλος), μια σπιθα χρειαζεται.



    υ.γ μεγαλη περιεργεια μου εχει προκαλεσει η ιταλια.πολλοι χεραδες μαζευτηκαν εκει περα!!!πολυ ταλεντο πραγματικα.για να τους δουμε....

    υ.γ2 επισης ενδιαφερον εχει και η κροατια!!!περιμενω να δω τον παιχτουρη το χεζονια....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ως τώρα είναι κατώτερη του αναμενομένου η Εθνική. Καλό ρόστερ ως μονάδες, αλλά το σύνολο δεν λέει... Μόνο καποιες στγμες -με ορισμενα σχήματα - βγαίνουν καλές άμυνες και συνεπώς προκύπτουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Σε σετ παιχνίδι λίγα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε παιδιά. Πρέπει να είναι λίγη η Εθνική τώρα. Στα πάντα. Δε το καταλαβαίνετε; Δείτε ποιες ομάδες διακρίθηκαν τα τελευταία χρόνια. Όσες φόρτσαραν στη δεύτερη φάση. Τι δε καταλαβαίνετε; Αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος. Μόνο χρόνος. Τίποτα άλλα. Για να βγουν οι συνεργασίες, οι παγίδες, η φυσική κατάσταση. Για ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΛΙΓΟΙ ΜΟΝΟ ΞΕΡΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Ή ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΤΣ. ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΙΨΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ. Λίγοι μόνο διαβάζουν διάφορα πράγματα στο παιχνίδι ασχέτως σκορ και νίκης. Οι υπόλοιποι Έλληνες φίλαθλοι είναι επιφανειακοί στις προσεγγίσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αρθραρα ρε Τζιμ.
    Η εθνικη φετος εχει υψηλο ταβανι.Υπαρχουν παικτες κοντα στο peak τους,με καλο momentum στην καριερα τους,υπαρχουν παρα πολλα αλληλοσυμπληρουμενα στοιχεια στο ροστερ,πλεον εχουμε κι εναν πιο mobile κ αξιοπιστο 2ο σεντερ και εναν go-to guy οπως ο Σπανουλης(2 στοιχεια που περσι μας ταβανιαζαν ξεκαθαρα).

    Το πιο ΔΥΣΚΟΛΟ της υποθεσης ειναι ολοι αυτοι να γινουν ομαδα,με καλες σχεσεις,ρολους,χημεια και δυναμικη στο τουρνουα.Το mentality και τα μεγαλα προοονητικα πλανα του κοουτς προυποθετουν τα προηγουμενα και τα θεωρω δευτερευοντα καθως η εθνικη εχει μεγαλες προσωπικοτητες που το mentality το εχουν και αν η ομαδα γινει μια γροθια μπορει να το βγαλει αν το χρειαστει.
    Φαινεται κι απο τις δηλωσεις του Φωτη που μιλαει για το "εγω" κατω απο το εμεις οτι ακομα παλευει σοβαρα με αυτο το θεμα.


    Υπαρχουν πολλες καλες ομαδες πολυ κοντα.Οι Λιθουανοι ξερουν το δρομο,εχουν καλη κληρωση και χημεια με σταθερο κορμο,οι Ιταλοι εχουν φετος συγκεντρωσει τρομερο ταλεντο,οι Κροατες επισης ειναι πληρεις,ενω οι Σερβοι ισως ειναι οι λιγοτερο ταλαντουχοι-εμπειροι αλλα ηδη δειχνουν πως εχουν καταφερει κι εχουν γινει ΟΜΑΔΑ.


    *Ο Κολε εκοψε εναν απο τα καλυτερα γκαρντ στην Ευρωλιγκα φετος,δειγμα οτι οι Γαλλοι ειναι απιστευτα πληρεις.Αποφαση που θελει κοτσια(περσι ηταν σχεδον ηγετης σου) .Παιζει πολυ με wing που χειριζεται τη μπαλα στο 2 οπως Μπατουμ-Φουρνιε αλλα υπαρχει μεγαλο ρισκο σε περιπτωση τραυθματισμου καποιου παικτη να μην εχει καποιον εξισου καλο να βγαλει απο πισω.Θα μπορουσε να τον παρει και να τον εχει 12ο παικτη αν δεν τον υπολογιζει υπο νορμαλ συνθηκες.

    Συγγνωμη για τον μη τονισμο παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φίλε, να'σαι καλά. Ο Κολέ έχει Πάρκερ-ΝτεΚολό-Ντιό που μπορούν να καλύψουν τον "άσσο" και έξτρα playmaking από Ντιαό-Μπατούμ. Ο Ερτέλ περισσότερο θα λειτουργούσε ως "ασφάλεια", ως "γέμιση", όμως όπως και να'χει είναι παίχτης που έχει βγάλει leadership σε αυτή την ομάδα πρόσφατα και η απόφαση ξένισε.

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαινω οτι υπολογιζοντας τον Παρκερ για μπροσταρη,κολλαει καλυτερα διπλα Ντε Κολο-Ντιο ενω αυτοι που ανεφερες δινουν εξτρα δημιουργια οποτε στα πλανα του επρεπε να τον "καψει" τον Ερτελ(τη στιγμη που αποφευγει κιολας σχηματα με 2 γκαρντ χωρις μεγεθος) .

      Το ριψοκινδυνο ειναι οτι οποιοδηποτε προβλημα θα μπορουσε να τυχει θα ειχες ηδη ετοιμο αντικαταστατη υψηλης ποιοτητας... Πολυ πιθανο να μην ηθελε να του κανει τετοιο καψονι ενω επισης μπορει να βαρεθηκε να κοβει καθε χρονο τον Καουντι.Το σιγουρο ειναι οτι η 12αδα αρτιμελης εχει ολες τις επιλογες και ευδιακριτους ρολους..

      Διαγραφή
  32. Jim γιατί μ' αρέσει και η επόμενη μέρα, τα επόμενα χρόνια πιστεύεις πως οι παρακάτω είναι οι επόμενοι επιλαχόντες:

    Μποχωρίδης, Ντόρσεϊ, Θανάσης Αντετοκούμπο, Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Μήτογλου, Μπόγρης, Παπαγιάννης και ίσως ανάλογα με την απόδοσή τους Μπράμος, Νικ Παύλος, Κατσίβελης (φέτος η μεγάλη του ευκαιρία), Τσαιρέλης, Διαμαντάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θα γελάσουμε πολύ με τα όσα θα διαβάσουμε εναντίον του Αντετοκούνμπο σε αυτό το τουρνουά!
    Ελπίζω μόνο η καφρίλα και το βλαχοδημαρχιλίκι που θα επικρατήσει όχι μόνο σε οπαδούς αλλά και σε δημοσιογράφους, να μη μας στερήσουν την χαρά και την τύχη να δούμε για πρώτη φορά έναν παγκόσμιο σούπερ σταρ να φοράει τη φανέλα της εθνικής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερβάλλεις...ο Αντετοκουνμπο όπως και να το κάνουμε δεν είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο και η κριτική που θα του γίνει, θα είναι όπως σε όλους τους παίκτες της Εθνικής. Κανείς δεν είναι στο "απυρόβλητο". Είναι επαγγελματίας, 21 χρονών πλέον και θα δέχεται τη κριτική του, όπως όλοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει αυτό;

      Διαγραφή
    2. εναντίον του Γιάννη;;;; απο ποιον καλέ;;; είναι ίσως η πιο αγαπητή αθλητική φυσιογνωμία των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα

      Διαγραφή
    3. @4:01
      Σε πρόλαβε ο 3:45, ο οποίος έβγαλε το συμπέρασμα ότι «όπως και να το κάνουμε» δεν είναι έτοιμος ακόμα να ανταπεξέλθει...

      Σου λέω φίλε, θα διαβάσουμε ομορφιές.
      Και ο λόγος είναι ακριβώς αυτός που λες: ότι ο Γιάννης είναι η πιο αγαπητή αθλητική φυσιογνωμία στο ευρύ κοινό. Κι αυτό, κάποιους τους ενοχλεί.

      Διαγραφή
    4. Είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στο NBA και να συγκαταλεγεται εκει στο κορυφαίο επίπεδο αλλά δεν είναι έτοιμος για το υψηλό ευρωπαικό επίπεδο? Καλά τα είπε ο 3.28 οτι θα διαβάσουμε ομορφιές.

      Διαγραφή
    5. Καλά εσύ ο 5:34 πρέπει να ξέρεις πολύ μπάσκετ! Όσο για τον 4:29, ο οποίος πρέπει να έχει κάνει και το αρχικό σχόλιο, οι ρατσιστικές σου αναφορές μου έδωσαν και την απάντηση που έψαχνα για το επίπεδο σου.

      Διαγραφή
    6. @ 7:01
      'Εχεις δει κανένα ματς του Αντετοκούμπο στο ΝΒΑ ή απλά διαβάζεις τι κάνει από τα ΜΜΕ? Βασικός σε ομάδα playoff στο NBA θεωρείς ότι δεν μπορεί να παίξει στο Ευρωμπάσκετ? Απάντησε μου μιας κι εσύ ξέρεις πιο πολύ μπάσκετ.

      Διαγραφή
    7. @7:01

      Είχες πυρετό όταν τα έγραφες; Τι ρατσιστικές αναφορές;

      Διαγραφή
  34. Το βασικό πρόβλημα της Εθνικής είναι πως αναγκάστηκε να έχει λειψανδρία στους ψηλούς (4-5) προκειμένου να πάρει τρία 3ρια. Ο Παπ αυτή τη στιγμή περισσεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν υπό συζήτηση αν ο Κατσικάρης χρησιμοποιούσε τον Κούνμπο στο 3.
      Αφού τον θεωρεί 4άρι, αυτός που περισσεύει είναι ο έτσι κι αλλιώς ξένος με το επίπεδο Καϊμακόγλου.

      Διαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. Πέρπε-αφενός είναι πιο καλός, αφετέρου δε ο Βλάντο πρέπει να κάτσει να δουλέψει πολύ αυτό το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    2. Και οι δυο, ας φάει τον Ζήση..

      Vatos76

      Διαγραφή
    3. Αλίμονο. Αν χρειαστεί και τον Σπανούλη.

      Διαγραφή
  36. οποιος πει οτι θα πρεπει ο παο να παρει εγκαιρως παικτη για να ειναι μαζι στην προετοιμασια και να δεσει με την ομαδα ειναι απλως εμπαθης . που τα ακουσατε αυτα βρε να γινονται στα κορυφαια κλαμπ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σίγουρο σε βλέπω πως θα πάρει παίκτη, εγω δεν θα ήμουν σίγουρος.

      http://www.leoforos.gr/basketball/story/85718/dolofoniko-enstikto

      Αυτός μάλιστα, είναι και ο λόγος που οι “πράσινοι” δεν βιάζονται ν' αποκτήσουν κι άλλον γκαρντ καθώς δεν θα επιλέξουν παίκτη που θα μπει μπροστά όταν ο Παππάς θα επιστρέψει πανέτοιμος στην αγωνιστική δράση.


      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  37. Καθε καλοκαιρι η Πρασινη κανει ρεπορταζ επιπεδου νηπιαγωγειου με εκφρασεις του στυλ ''θα γκρεμιζει τις μπασκετες,θα τρωει σιδερα'' μαζι με συνοδευτικα αρθρα για τα απολυτα plays που θα οδγηουν καθε φορα..... στο F4.
    Το γεγονος οτι εχουμε μολις 4 ξενους δεν θα με χαλαγε αν διαθεταμε και φοβερο κορμο ελληνων (ετοιμων οχι ταλεντων)
    Βρισκω λοιπον λαθος τα εξης:
    1. Λαθος η μη αποκτηση γκαρντ
    2. Λαθος η αποκτηση Κουζμιτς
    3. Λαθος η μη αποκτηση 4αριου,εστω Ελληνα(δε βγαινει η χρονια μονο με Γκιστ κ Φωτση στα 35 του)
    4.Θα πρεπει καποια στιγμη να αποκτησει η ομαδα και ταλεντα σε αλλες θεσεις εκτος του 1 & 5 που εχει εμμονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τώρα με ρεπορτάζ Πράσινης δεν νομίζω να πολυαξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε. Οπαδικά καθαρά ρεπορτάζ,και εμένα να πέρνανε για σέντερ αν ήμουν 2.14 θα έλεγαν ήρθε το θηρίο από τα τοπικά Ημαθίας να ρίξει τα ταμπλό (πιθανό, λόγο εγκληματικής αστοχίας).
      Από κει και πέρα δεν μπορείς να πεις λάθος για κάτι που δεν έχουμε δει ακόμα. Για γκαρντ γίνονται επαφές και λογικά θα κλείσει ένας μέσα στον μήνα, οπότε μετά την επιστροφή του Παππά θα υπάρχουν 5 γκαρντ (ΛΜ, ΔΔ, ΝΚ, ΝΠ, μεταγραφή), ο Κούζμιτς θα φανεί τη ψάρια πιάνει, αν και όντως θα ήταν καλό να υπογραφεί ένας mobile ψηλός, στο "4" προσπαθεί η ομάδα να βρει χρόνο στον Χαραλαμπόπουλο οπότε θα δώσει αυτός το απαραίτητο βάθος στην θέση (άσχετα αν θα το κάνει καλά ή όχι). Όσον αφορά τα ταλέντα, το μεγαλύτερο ταλέντο της ομάδας αυτή τη στιγμή παίζει 3-4, ενώ και ο Καλαϊτζάκης που αποκτήθηκε από τον Άρη μάλλον θα καταλήξει σαν 2-3 (μην ξεχνάμε και την ακαδημία που ίσως είναι η καλύτερη κίνηση του καλοκαιριού).
      Αν αποκτηθεί καλό γκαρντ μιλάμε για καλό ρόστερ, ασύγκρητα καλύτερο από το περσινό και αν τα βαριά στοιχήματα αποδώσουν (Πάβλοβιτς, Ραντούλιτσα και το κοουτσάρισμα του Σάσα) μπορούμε να είμαστε αισιόδοξη για μια καλή σεζόν. Απο κει και πέρα αν προκύψει κενό μπορεί η ομάδα πριν το τοπ-16 να αποκτήσει και ψηλό που θα βγάλει τον Παπαγιάννη εκτός 12άδας στην Ευρωλίγκα τουλάχιστον. Ας μαζευτούν όλοι να αρχίσουν την δουλειά και βλέπουμε.

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα σε όλους. Θυμάμαι παλιότερα ο Τζιμ σε αφιερώματα για την εθνική, ξεκινούσε με τίτλους π.χ. "Ερχόμαστε" - και φάτσα Τρινκέρι -καθώς και ανάλυση/θέση για τους παίκτες που πρέπει να είναι στο ρόστερ. Τώρα είναι και εκείνος προβληματισμένος, όπως όλοι μας.

    Νομίζω σε αυτό το τουρνουά παρουσιάζουμε μια ομάδα με άγνωστο ταβάνι. Το ταβάνι ,όπως πολύ σωστά λέει ο Τζιμ, θα το καθορίσει ο Κατσικάρης. Μόνο αυτός.

    Επίσης έχουμε μια ομάδα που ίσως για πρώτη φορά θα πρέπει να υπολογίζει και τους δώδεκα που θα πάρει, καθώς δεν υπάρχουν παίκτες π.χ. Μπουρούση-Βασιλόπουλου τη διετία 2005-2006, και να τους μοιράσει τους ρόλους σωστά.

    Κλειδί πιστεύω για την πορεία μας ήταν ,είναι και θα είναι το πρώτο χιαστί. Αγνοούμε σαν εθνική τη νίκη σε τέτοιο ματς εδώ και χρόνια και ο τρόπος που θα το πετύχουμε - αν το πετύχουμε φυσικά- θα καθορίσει την πορεία μας στη συνέχεια.

    Υ.Γ. Το 2005 στο χιαστί με το Ισραήλ κάναμε τα εύκολα-δύσκολα στο νοκ-άουτ. Όμως το κεφαλοποιήσαμε στον αγώνα με την Ρωσία φτάνοντας έπειτα μέχρι το τέλος όπως και στα επόμενα δύο τουρνουά, με τις περίφημες ανατροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπλατ είχε στον πάγκο το Ισραήλ. Δεν έχει "εύκολα" με τον Μπλατ.

      Διαγραφή
    2. Το 2005 το Ισραήλ είχε τον Σερφ. Ο Μπλατ δεν έχει προπονήσει ποτέ το Ισραήλ.

      Διαγραφή
  39. Με γκιστ φωτση στο 4 και βλαντο παβλοβιτς στο 3 θα πρέπει να μείνει χώρος για τον tweener 3-4. Χαραλαμποπουλο. Σωστή η μη απόκτηση pf. Συμφωνώ ότι είναι απαραίτητο να πάρουμε 2αρι καθώς αυτή την στιγμή ο παο έχει 3 γκαρντ. Η επιλογή κουζμιτς ξενίζει αλλά θα κριθεί
    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός σε όλα. Να συμπληρώσω οτι το δυάρι θα πρέπει να είναι απο το πάνω ράφι (ακόμα και με Παππά υγιή - πόσο μάλλον τώρα). Αρχηγέ, ο Ρέι Άλλεν, κολλάει;

      Διαγραφή
  40. νομιζω οτι προκειται για μια χαρακτηριστικη του ελληνικου μπασκετ εθνικη με το συν οτι εχει τα 3 αμερικανακια (καλαθη,κουφο,αντετοκουμπο) που δινουν το κατι παραπανω σε αθλητικοτητα και ταχυτητα και το μειον οτι δεν υπαρχουν τα ιδιοφυη γκαρντ του παρελθοντος (διαμαντιδης,παπαλουκας οταν σταματησει κι ο σπανουλης το θεμα στα γκαρντ νομιζω οτι θα παρει ανησυχητικες διαστασεις) αυτο το τελευταιο μπορει παντως εν μερει να καλυφθει απο τον προπονητη οπως ειπε κι ο τζιμ. οι αδυναμιες γνωστες η μεγαλυτερη οπως παντα σε ολες τις εθνικες ομαδας ολων των ηλικιων το σουτ αποριας αξιο πως τοσα χρονια μια παραδοσιακη δυναμη του παγκοσμιου μπασκετ σαν την ελλαδα δεν μπορει να βγαλει κλασσικο σουτερ (αν εξαιρεσουμε ισως μονο τον αλβερτη) δεν ειναι βεβαια της ωρας αλλα θα ηθελα μια εξηγηση να δοθει απ τον τζιμ ειναι θεμα ταλεντου, δεν δουλευουν, ειναι τυχαιο;

    ινγκραμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. James Feldeine λοιπον επελεξε ο Σαλε..
    Πανεξυπνη κ πολυ..ψαγμενη κινηση κατ'εμε.
    Και ναι πλεον παραεχει ανταγωνιστικο ροστερ για final4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο ολοκληρωμενη αποψη εχουμε για τον παικτη; Απο επιθεση καλος φαινεται (στα νουμερα), απο αμυνα πως τα παει; Πιστευεις οτι θα βγει ή θα ειναι παικτης επιπεδου Σλοτερ-Μπλουμς, δηλαδη να καφετιζουν τα σορτσακια στα κρισιμα ματς;

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλε πορτορικανος ειναι..Ο καλυτερος εχει σουγια στην καλτσα..Αλλα θεματα εχουν συνηθως αυτοι..

      Διαγραφή
  42. Ειναι λιγο παλαβος αλλα ειναι παιχταρα..
    Τουλαχιστον απο την εικονα που εχω απο Ισπανια.
    Η αμυνα δεν ειναι το φορτε του αλλα ειναι πολυ δυνατος αθλητης κ γρηγορος οποτε δυσκολα των περνας.Περα απο το οτι σπαει τα σκρινς.
    Μακαρι να γινει γτ δενει κ με τον Παππα πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σωστό σε βρίσκω Jim και συμφωνώ με το άρθρο, είναι ευκαιρία του Κατσικάρη να καθιερωθεί και στην συνείδηση του κόσμου ως ένας καλός κόουτς.

    Feldeine ε;; χαχαχα... και να φανταστείς ότι στον είχα πει πριν από κανα χρόνο που τον είχα ξεχωρίσει το International Basketball Manager. Χαχαχαχ... Εξαιρετική κίνηση, νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εξαιρετικη κινηση ο Feldein, ακουσον ακουσον. 45 % στα τριποντα λεει. Βεβαια, στα δυσκολα στο Ευρωμπασκετ το '14, 5/18 συνολικα. Για να μην τελειωσει τη σεζον ουτε στην Καντου, στην οποια "δειχνουν" τετοιου ειδους παικτες-γυρνωντας στα αζητητα να παιξει, φανταζομαι δεν θα εχει κανενα θεμα...

    Πατρικιος Γιανγκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Παγκοσμιο ηθελα να πω

      Διαγραφή
    2. δεν εχεις ιδεα απ το αθλημα. πως δεν τελειωσε την σεζον στην καντου; δεν εχεις ιδεα κανονικα επαιξε μεχρι τον 1ο γυρο των πλειοφς που αποκλειστκε η καντου και μετα πηγε στο πουερτο ρικο.
      1ος σκορερ την acb πριν 3 χρονια εκει στα δυσκολα...
      αληθεια τελικα το παγκοσμιο ειναι τα δυσκολα; γιατι οταν εκανε πλακα εκει περυσι ο ραντουλιτσα αλλα διαβαζαμε φετος γι αυτον

      Διαγραφή
    3. Δε νομίζεις ότι έιναι πολύ μικρό δείγμα ένα τουρνουά??

      Διαγραφή
    4. Ηταν τοσο καλος δηλαδη που η Καντου δεν ηθελε να τον κρατησει και πηγε στο Πουερτο Ρικο. Πρωτος σκορερ στην acb? Ποτε? Για τον Ραντουλιτσα κανεις δεν ειπε πτι δεν ειναι καλος, απλα οτι εχει σοβαρες αδυναμιες για το συγχρονο μπασκετ και οτι βολοδερνε τοσα χρονια σε κατι εξωτικες Κινες.

      Πατρικιος Γιανγκος

      Διαγραφή
    5. 12/13 με 542 ποντους στην κανονικη διαρκεια

      τι εννοεις δεν ηθελε να τον κρατησει; ξερεις αν μπορουσε ή αν ηθελε ο παικτης; τον χακετ γιατι τον εδιωξε η αρμανι ενω ειχε αλλον ενα χρονο συμβολαιο;

      Διαγραφή
    6. πατρικιε καλε μου και τον γιανγκ τον αφησε η γαλατα,μην μας πεις οτι δεν ειχε λεφτα γιατι τον Λασμε μια χαρα τον ακριβοπληρωσε. ######### Ο Φελντέιν αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Βακιέρος ντε Μπαγιαμόν (Πουέρτο Ρίκο), στην οποία έδειξε τεράστια πρόοδο έχοντας 25 πόντους μέσο όρο (σε 17 παιχνίδια) και 45% στα τρίποντα! Την περασμένη σεζόν φόρεσε για μεγάλο διάστημα και τη φανέλα της Καντού, με την οποία είχε συνολικά 48 παιχνίδια και 12,5 πόντους μέσο όρο. Είναι διεθνής με την Δομινικανή Δημοκρατία, με την οποία έπαιξε και στο περσινό Μουντομπάσκετ (9,7 πόντους μέσο όρο).

      Διαγραφή
    7. @anonymos 1.06πμ. Να θυμηθουμε ποιος ηταν πρωτος σκορερ την προηγουμενη χρονια; Αντυ Πανκο. Δεν ξερουμε αν θα "πιασει" στον Παναθηναικο.Προσωπικα περιμενα καλυτερο παικτη. Αν δεν κολλησει με το υπολοιπο ροστερ τουλαχιστον θα κανει παρεα στην γυναικα του Καλαθη.

      Διαγραφή
    8. πολυ μπασκετικο σχολιο αντιστοιχο του επιπεδου της ομαδος σου

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Γιατι τους ελουσε κρυος ιδρωτας ρε παιδια ??

      Διαγραφή
    11. E ναι ρε, όταν διάβασα το όνομα Φελντέιν μου κόπηκαν τα πόδια.

      Σοβαρέψου.

      Διαγραφή
  45. Ανώνυμος9 Αυγούστου 2015 - 12:41 μ.μ.
    α)Θεωρώ πως ο Kuric ήταν καλύτερη επιλογή.Από όλους όσους ακούστηκαν, θεωρώ καλύτερες επιλογές για ΠΑΟ Kuric, Terrico White, Janning. Βέβαια εξαρτάται και το τι έχει στο μυαλό του ο Κοουτς.Εγώ θα πω πάντως James Feldeine.Και ένα βλέμμα φέτος στον Myles της Πεζαρο.
    β)O ΟΣΦΠ δίνει χώρο στους νεαρούς.Σίγουρα, είναι καλή φάση αν του βγει το ρίσκο.Αν δεν του βγει όμως; Τι γίνεται αν δεν υπάρξει 3ποντό από το 4ρι πλην Πρίντεζη; Ειδικά με μια περιφερειακή που προτιμά να σκοράρει με διεισδύσεις...

    ΜΦΓ TON ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΜΦΓ;;;;ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ;;;ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.mundodeportivo.com/20130123/baloncesto/acb/feldeine-fichajes-barca-regal_54362260016.html

      Τον ήθελε και η Μπάρτσα αλλά κατέληξε στον Πούλεν

      Διαγραφή
    2. στον ολεσον κατεληξε τον ιανουαριο του 13

      http://www.fcbarcelona.com/basketball/basketball-team/detail/article/barca-regal-sign-point-guard-brad-oleson

      Διαγραφή
    3. O Feldane ήταν ένας παίκτης που ταίριαζε.Για αυτό τον πρότινα:

      Δυάρι, άνω του 1.90 (νομιζω πλέον κάνει μπαμ πως ο Σάλε θέλει ύψος σε ΟΛΕΣ τις θέσεις), με καλό ποσοστό στα τρίποντα, έχει την ικανότητα να βγει απο τα σκριν και να εκτελέσει επι τόπου ενώ στην άμυνα δεν θα κάτσει να τον σπρώχνουν. Έχει ευρωπαική εμπειρία σε καλά πρωταθλήματα άρα δεν θα έχεις λογικά θέμα πίεσης και απόδοσης σε υψηλότερο επίπεδο.
      Αν καταφέρει ο Σάλε και τον ηρεμίσει (σε φάση βάλε τη φαλτσέτα μέσα και δεν μπουμπουνίζεις καταστρέφοντας επιθέσεις), θα κάνει ζημιές ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ (αναπληρωματικός του Παππά και γκαρντ που θα σκοτώσει τη ζώνη του αντιπάλου).
      Overall, πιστεύω πως είναι value for money επιλογή αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα δείχνει καλύτερα η νεκροψία.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  46. quiz ποια μεταγραφη του ολυμπιακου επαιξε περυσι στο πρωταθλημα του πουερτο ρικο? φυσικα με νουμερα πολυ κατωτερα του Feldeine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Strawberry νομίζω. Χωρίς αυτό να λέει κάτι για κανέναν από τους δύο παίκτες.

      Διαγραφή
    2. O Στρομπερι, αλλα απο οτι εψαξα δεν πρεπει να επαιξε πολυ εκει...

      Διαγραφή
  47. Φελντέιν λοιπόν. Για να το έβαλε και το ον, μάλλον έχει κλείσει. Έχει καλό background με Ισπανικό πρωτάθλημα και Καντού (ιδιαίτερος οργανισμός στην επιλογή ξένων), καλά physical tools και μένει να δούμε αν το παιχνίδι του μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο της ομάδας. Μιλάμε δλδ για συγκεκριμένα σουτ και συγκεκριμένα plays που θα παραχθούν γι αυτόν και όχι μπάσκετ αλάνας. Μοιάζει σαν περίπτωση με τον Μπράουν που πρότεινε ο Τζιμ, ο οποίος νομίζω θα εγκρίνει την επιλογή Φελντέιν. Αν έχει το mentality να σταθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας θα αποτελέσει πολύ καλό συμπλήρωμα.
    Σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσα και εγώ κάτι πιο δοκιμασμένο σαν λύση. Δεν πειράζει, με Καλάθη έγινε γερή υπέρβαση και φέτος θέλω προσωπικά να δω τον Παππά να συνεχίζει εκεί που έμεινε και τον Μποχωρίδη ανεβασμένο. Μακάρι ο Φελντέιν να αποτελέσει την ευχάριστη κίνηση - έκπληξη.
    Με το ρόστερ πάντως να κλείνει, θεωρώ υπερβολή να γίνονται κουβέντες για Βερολίνο. Θέλει τύχη και πάαααρα πολύ δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Άσχετο με το θεμα που έβαλε ο Τζιμ αλλα στο παγκόσμιο που τον ειχα παρακολουθήσει (κυριως την Δομινικανή Δημοκρατία) ειχα διακρίνει έντονο προβλημα να μπει κρύος απο τον παγκο και να κανει την διαφορα.Αυτος ηταν και ο λόγος που ειχε τοσο κακά ποσοστα.Το ίδιο προβλημα ειχε και ο Σλοτερ ο οποιος οσο στην αρχη ειχε εξασφαλισμένη θεση και χρονο στα εντός επαιζε καλα.Οταν ο προπονητης άρχισε να μοιράζει τον χρονο στην θεση εξαφανίστηκε.

    Ευχομαι να μην βγει το ιδιο προβλημα και φετος γιατι με Παππα ερωτηματικό ως προς την κατασταση που θα εμφανιστεί,Διαμαντιδη ερωτηματικό λόγω ηλικία,Φωτση το ιδιο,Καλαθη ως προς τι θα κανει στα κρίσιμα σημεια οπου πλεον αυτος πρεπει να παρει την προσπάθεια χωρις να διαθετει clutch instinct και ενα τεραστιο ερωτηματικό για το ποσο καλα μπορει να δουλέψει σε συλλογικό επιπεδο μετα απο 2 αποτυχημένες προσπάθειες.
    Γενικα υπαρχει κίνδυνος η ομαδα με την πάροδο του χρονου να αρχίσει να δειχνει ολο και μεγαλύτερο έλλειμα ενέργειας και να καταρρεύσει απο Φεβρουάριο και μετα.Φετος μην ξεχνάμε οτι τα παιχνιδια με ΑΕΚ,Αρη,ΠΑΟΚ εντός εκτος δεν θα ειναι η χαλαρή προπόνηση (με ελάχιστες εξαιρέσεις) που γινόταν τα τελευταια χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι φανερο οτι παιχτες οπως αυτοι που αναφερεις, μπορει να εχουν το ταλεντο αλλα δεν εχουν εμπειρια απο το ψηλοτερο επιπεδο. Χρειαζονται ενα με δυο χρονια να αποκτησουν αυτην την εμπειρια και μετα να τη χρησιμοποιησουν, εαν βεβαιως την αποκτησουν ποτέ.

      Διαγραφή
  49. Παρακολούθησα λίγο το παιχνίδι της Κίμκι με τη Καντού. Εντάξει, παραδέχομαι ότι είναι μόνο ένα παιχνίδι, αλλά ο παίχτης με καλά χαρακτηριστικά φαίνεται, ξεχωρίζει εύκολα στο μάτι. Ο συγκεκριμένος έχει μέτριο χειρισμό μπάλας, μετριότατη διείσδυση και παρά την εμπιστοσύνη που δείχνει να έχει στον εαυτό του, ήταν αρκετά άστοχος. Μια φτηνή λύση που πιθανότατα θα αποχωρήσει στα μέσα της περιόδου. Είμαι πολύ απαισιόδοξος.

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. James Feldeine ... το δωράκι του Μίσκο!

    Δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μπορει καποιος που εχει δει τον παιχτη (Feldeine) να μας πει σε τι διαφερει απον Μπραουν που προταθηκε εδω στο hoopfellas?

    Εγω απο τα λιγα βιντεακια που ειδα μου φαινεται οτι ειναι πανομοιοτυπος στο παιγνιδι του με τον Μπραουν μονο που ο δευτερος φαινεται καλυτερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα +: Ψηλότερος, σε καλύτερες ομάδες πρότινος και με περισσότερη έφεση στην άμυνα.
      Στα -: Είναι δυάρι κλασσικό, μπορεί να κατεβάσει την μπάλα, αντε να δει καμιά εύκολη φάση να δώσει την ασσίστ αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει ως 1.

      Τουλάχιστον όπως τα είχα δει εγώ.

      ΜΦΓ.

      ΥΓ.Μη γράφετε ό,τι σας κατέβει, δεν έχει το Μίσκο agent, εδώ οι παίκτες του
      http://www.beobasket.net/

      Διαγραφή
    2. Μάλλον ο φίλος δεν έγραφε ότι του κατέβηκε αλλά την αλήθεια.
      Ο Μίσκο τον εκπροσωπεί όπως αποδείχθηκε.

      Διαγραφή
    3. http://www.sportando.com/en/italy/serie-a/130441/james-feldeine-moving-to-pallacanestro-cantu.html

      2014 η ημερομηνία.

      Ο Μισκο δεν τον έχει στο σάιτ του ενώ πηγή του 2014 λέει πως είναι άλλος ο ατζέντης.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    4. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/497212-O-Raznatovits-anakoinose-ton-Felntein

      Διαγραφή
    5. Και αν τουίταρε, παρότι δεν είναι δικός του παίκτης; Ένα tweet δεν είναι αρκετό.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    6. Εντάξει, αν πάμε σε δίκη, το tweet του Μίσκο δεν είναι αρκετό ως αποδεικτικό στοιχείο.

      Αλλά έλα τώρα ρε φίλε. Τι είναι πιο πιθανό: να άλλαξε πρόσφατα ατζέντη και να μην έχει ενημερωθεί το site ή να ανακοίνωσε ο Μίσκο παίκτη άλλου μάνατζερ;

      Διαγραφή
    7. Γνωρίζοντας τον Μισκο, τον έχω ικανό να το ανακοίνωσε μήπως και χαλάσει μεταγγραφή (δική του ή άλλου παίκτη).
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    8. "Ενα tweet δεν ειναι αρκετο..."

      Ωραιο αποφθεγμα! - θα μπορουσε να γινει και τραγουδι.

      Αντε ρε απιστοι Θωμαδες...

      Ενταξει το onsports δεν το πιστευετε (λογικο ειναι αυτο ;-) αλλα ουτε και το sportando?

      http://www.sportando.com/en/world/america/162577/james-feldeine-moves-to-vaqueros-de-bayamon.html

      Μα που εχει φτασει ο κοσμος σημερα κυριε??????

      Διαγραφή
    9. Το έχει χόμπι φαίνεται ο Μίσκο να ανακοινώνει τις μεταγραφές του Φελντέιν χωρίς καν να τον εκπροσωπεί.

      Διαγραφή
  52. Προτού συζητήσουμε για πόσο πανίσχυρος γίνεται ο ΠΑΟ με την απόκτηση ενός παίκτη που δεν έχει παίξει ούτε eurocup, προτού συζητήσουμε για το πόσο πολύ ταιριάζει στα πλάνα του Τζόρτζεβιτς, πόσες άμυνες θα σκοτώσει, πόσο τρέμουν οι αντίπαλοι και πόσα αστέρια θα ράψει ο ΠΑΟ στη φανέλα τώρα που το απόκτησε, ας ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα γιατί βλέπω ότι υπάρχει μια σύγχυση.

    1. Ο παίκτης λέγεται Feldeine; Γιατί βλέπω άλλοι να το γράφετε Felden, Feldane, Feldein.
    2. O παίκτης είναι Δομινικανός; Γιατί κάποιοι βλέπω ότι τον αναφέρουν ως Πορτορικανό.

    Προτού λοιπόν μας πείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, παρακαλώ ψάξτε πρώτα πως τον λένε και από που είναι.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/players/showplayer?pcode=005918&seasoncode=U2014

      Διαγραφή
    2. Eσυ εψαξες να δεις αν εχει παιξει eurocup?

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν έψαξα, και για αυτό έκανα λάθος.

      Διαγραφή
    4. Μικρη σημασια εχει το λαθος. Σιγα την προσωπικοτητα που θα επρεπε να ξερουμε και που εχει παιξει. Αλλα δε χτυπαει καλα να τη λες στους αλλους επειδη δεν τον ξερουν τη στιγμη που δεν εχεις μπει στον κοπο να κανεις ενα απλο google search. Aυτα και sorry για τη διορθωση.

      Διαγραφή
    5. Έχεις δίκιο.
      Η κριτική μου βέβαια αναφέρεται περισσότερο στο γεγονός ότι παρότι δεν ξέρουμε πως λέγετε καν ο παίκτη, ή από που είναι, κάνουμε αναλύσεις...

      Αλλά σε κάθε περίπτωση έχεις δίκιο.

      Διαγραφή
  53. Ειχατε δεν ειχατε τον φερατε τον off guard...Από τις ζούγκλες της κεντρικης αμερικης.
    Παει για φετος ο Μποχωριδης καλα κρασια...
    Παντως στα βιντεο καλος σκορερ φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι στην ίδια θέση vet13,ο Μποχωρίδης έχει γίνει ένας pass first guard, ο Δομινικανός δεν σκέφτεται να φτιάξει παιχνίδι.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. Εντυπωση μου είναι ότι ο Μποχωριδης εχει πιο ανεπτυγμενη επαφη με το καλαθι από ότι καθαρόαιμοι ασοι τυπου Διαμαντιδη,καλαθη,παπαλουκα κτλ...Στοίχημα να εξελιχθεί σωστα ο Λευτερης για τον ΠΑΟ και για το ελληνικο μπάσκετ.Πιο πολύ μου θυμιζει τον Ζηση στο στυλ,αλλα νομιζω θελει δουλεια στο θεμα της τακτικης αντίληψης.Οτι μπορει να εξελιχθεί σε ιδιαιτερα καλο περιφερειακο αμυντικο νομιζω εχει τα προσοντα...

      Διαγραφή
  54. Παίδες, επειδή σας βλέπω και προβληματίζεστε, θα τα ξαναγράψω:

    Είχα προτείνει τον πάικτη λόγω ύψους, ευρωπαικής εμπειρίας σε καλές λιγκες, καλού ποσοστού στα τρίποντα,με ικανότητα να δώσει ασιστ και με καλα σωματικά προσόντα για άμυνα.

    ΔΕΝ ειναι Τζάνινγκ, δεν είναι Hackett, ΔΕΝ ειναι Γκάουντλοκ.ΔΕΝ θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του, ΔΕΝ θα σκοράρει 15+ πόντους μέσο όρο, δεν θα σβήσει τον αντίπαλο επιθετικό, δεν θα παίξει τέλεια το pick n roll με διείσδυση, ΔΕΝ θα ποστάρει τον κοντύτερο άσσο.

    ΔΕΝ ειναι Σλοτερ, δεν θα του βγάζεις τζάμπα το εισιτήριο στους εκτός αγώνας έδρες, ΔΕΝ θα τον πηγαίνει τραινάκι ο εκάστοτε Ντάρντεν, ΔΕΝ θα φοβηθεί να σουτάρει απέναντι σε ζώνη σε τοπ8 (εντός ή εκτός έδρας) με τη σειρά 2-2, το σκορ 72-72 και 2 λεπτά να απομένουν.

    Ο Σάλε είναι κατ εμέ ξεκάθαρο πως σκοπεύει να παίξει ΠΟΙΟΤΙΚΟ OLD SCHOOL BASKET.

    Οι άσσοι υπάρχουν για να φτιάχνουν παιχνίδι και να παίζουν pick n roll, τα 5ρια για να σκοράρουν από τη ρακέτα ή μέση απόσταση και να συνεργάζονται με τους κοντούς, τα 2ρια για να σκοράρουν είτε από διείσδυση είτε με Σουτ τριών πόντων κοκ.

    Αν του βγει, έχει μεγάλες πιθανότητες σε μια εποχή που οι ομάδες είναι φλου και παίκτες με ειδικούς ρόλους που όμως αφήνουν κλασσικά μειονεκτήματα, να κάνει κάτι καλό (για την ιστορία του Παναθηναικού καλό).Παίζει ωστόσο και να μην του βγει.

    Το υλικό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.Υπάρχουν ικανοί αμυντικοί (Κουζμιτς Γκιστ Καλάθης Feldeine και εν δυνάμει ο Μποχωρίδης), υπάρχουν κλασσικοί σουτέρ (Παβλοβιτς Feldeine Φώτσης), υπάρχουν finishers (Ραντουλιτσα Παππας), υπάρχουν play makers (Ραντούλιτσα Διαμαντίδης Παππάς Γιάνκοβιτς Καλάθης).

    Είναι στο χέρι του ΣΑΛΕ να το εκμεταλλευθεί, να πείσει τους παίκτες να χαμηλώνουν και να αμυνθούν σκληρά (ο μέγας Ζοτς πάντα λέει πως η άμυνα είναι πρώτιστα θέμα διάθεσης) και ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ μέσα στη χρονιά.
    Η στελέχωση πάντως θυμίζει Πεδουλάκη τη 2η χρονιά (με Κάρυ), δίχως τα τελειωμένα πόδια του Ούκιτς.

    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία προσέγγιση του θέματος, αν και έχω μια ένσταση. Όταν φέρατε τον Σλότερ γνώριζες ότι δε θα εμφανιζόταν στα εκτός έδρας παιχνίδια και ότι όσο βαθαίνει η σεζόν αυτός θα πνίγεται;
      Μάλλον όχι. Όταν παίρνεις έναν παίκτη από μικρές ή μικρομεσαίες ευρωπαϊκές ομάδες, χωρίς παραστάσεις από euroleague, τότε ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τέτοιου τύπου λεπτομέρειες.
      Είναι λοιπόν άδικο να συγκρίνεις τον Φελντέιν της Καντού με τον Σλότερ του ΠΑΟ. Δεν ξέρεις πως θα ανταπεξέλθει ο Δομινικανός σε πιεστικό περιβάλλον. Η σωστή σύγκριση είναι του Φελντέιν με τον Σλότερ της Γαλλίας.

      Προσωπικά δε θα κάνω πρόβλεψη, δεν τον ξέρω τον παίκτη καν, αν και οι πιθανότητες επιτυχίας τέτοιων μεταγραφών είναι γνωστές.

      Διαγραφή
    2. Είναι εργαλείο και αν χρησιμοποιθεί και αξιολογηθεί ως τέτοιο, μπορεί να δώσει τους έξτρα πόντους που χρειάζονται ομάδες f4 σε δύσκολες στιγμές.Αλλιώς, θα γελάσουμε πολύ

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    3. εννοείται πως ισχύει αυτό που λες, 11.31

      τέτοιοι παίχτες δεν ξέρεις αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού της Ευρωλίγκας...τους παίρνεις με λίγα χρήματα και ελπίζεις να σου βγουν λαχεία

      όπως και ο Στρόμπερυ που έκανε καλή σεζόν και έρχεται με φόρα, αλλά δεν ξέρεις αν μπορεί να σταθεί καλά σε μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού

      Διαγραφή
    4. @12:02
      Εννοείται πως η επιλογή Στρόμπερι ενέχει μεγάλο ρίσκο.
      Πόσο μάλλον όμως ένας παίκτης που δεν έχει παίξει καν eurocup και δεν έχει πάρει τον παραμικρό τίτλο στην καριέρα του.

      Διαγραφή
    5. ναι

      όσα λιγότερα διαθέτεις, τόσο πιο άσημο παίχτη παίρνεις και τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο αν θα σου βγει. καλώς ή κακώς, το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο και φαίνεται πως δεν υπήρχαν περιθώρια για κάτι καλύτερο

      πάντως έχει προσόντα -αν έχει και το σωστό μεντάλιτυ, θα βοηθήσει πιστεύω τον ΠΑΟ

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ και πάλι.
      Για μένα το ερώτημα στο φετινό ΠΑΟ είναι αν είναι σωστές οι επιλογές Καλάθη και Ραντούλιτσα και όχι του Κούζμιτς και του Φελντέιν.

      Η άποψη μου είναι ότι η πρώτη είναι 100% σωστή, κι ας δαπανήθηκαν χρήματα που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή παικτική αξία του, αλλά η δεύτερη μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον φετινό ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    7. Eχει παιξει eurocup ο Feldeine.

      Διαγραφή
    8. @ 12:26

      Θα φανεί μες στη σεζόν. Για μένα είναι εξαιρετική προσθήκη ο Ραντούλιτσα, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση.

      Διαγραφή
    9. Έχεις δίκιο.
      Λάθος μου.

      Διαγραφή
    10. Γενικότερα, το match up Feldeine Strawberry θα φορεθεί φέτος.Θα είναι ενδιαφέρουσα φάση γιατί και οι 2 παίκτες είναι σκληροί, με εγωισμό.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  55. Διαβάζω φανατικά γιατί πιστεύω πως εδώ γράφονται ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.....\

    ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μπήκα να διαβάσω νέα σχόλια και το γεμίσατε με κάποια μεταγραφή ομάδας...........................και ανάλυση μάλιστα.

    Αφού έχει σχετικό κομμάτι ο άνθρωπος αλλού τι μας παιδεύεται........

    Εύγε για την σελίδα και για την "ζουμερή" ενημέρωση.

    Ευχαριστίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε,
      Θα ήταν χρησιμότερο αντί να μας κάνεις παρατήρηση για τη συζήτησή μας, να επαναφέρεις τη θεματολογία εκεί που νομίζεις, με ένα καλό δικό σου σχόλιο.

      Διαγραφή
  56. Αν πάρει ο Σάσα έστω το 70 με 80% των
    παικτων που είχαμε και έφερε στα μεγάλα ματς και δεν έχει τραυματισμούς.
    Γι'αυτό ήθελα και το 4αρι που δικαιούμαστε.
    Τότε δεν υπάρχουν γρίφοι στον ΠΑΟ πλην
    air Flei για το πόσο μακριά θα φτάσει η ομάδα μας.
    Καλό ροστερ.
    Καλύτερο χωρίς τραυματισμούς.
    Άριστο χωρίς σκαμπανεβάσματα.
    Και στη διαρκεια της χρονιάς βλέπουμε
    για τυχών προσθαφαιρεσεις.
    DAIYA SETO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πάντως ρε παιδί μου, να κάνεις δουλειά με το μεγαλύτερο γραφείο μάνατζερ στην Ευρώπη, και να παίρνεις από αυτό τον Άρμστρονγκ, τον Πάνκο, τον Σλότερ, τον Νέλσον και τον Φελτέιν, είναι λίγο μαλακία, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα ... σωστά.

      Ο Πανκο νομιζω ανηκε σε αλλο γραφειο.

      Το θεμα παντως ειναι οτι ο Μισκο μπορει κια παιρνει τα λεφτα αυτων με τους οποιους θεωρειται τσακωμενος! Ιδιοφυϊα!

      Κατι που δεν φαινεται να κανει ο Lotsos.

      Διαγραφή
    2. Ο παίκτης δεν είναι στο site του Μίσκο-beobasket.net
      Πηγή του 2014,
      http://www.sportando.com/en/italy/serie-a/130441/james-feldeine-moving-to-pallacanestro-cantu.html,
      αναφέρει άλλον ώς ατζέντη του.
      'Εχετε πηγή που να λεει πως ατζε΄ντης του παίκτη είναι ο Μίσκο ή βγάζουμε στοιχεία από το κεφάλι μας;

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    3. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/497212-O-Raznatovits-anakoinose-ton-Felntein

      Διαγραφή
    4. Ενα tweet δεν είναι αρκετό, δεν ξέρεις αν είναι δικός του ο παίκτης.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    5. Υπαρχει σαϊτ στα ισπανικα που γραφει γαι τον παιχτη οταν μετακομισε απο την Καντου στην Vaqueros τον περασμενο Ιουνιο και αναφερει τον Ραζνατοβιτς ως ατζεντη του.

      Μαλλον ο Μισκο τον εχει αναλαβει απο το 2015 και μετα.

      Διαγραφή
    6. Ελάτε ρε παιδιά τώρα. Μη συζητήσουμε άλλο το αυτονόητο.

      Διαγραφή
  58. Γεια σε όλη την παρεα

    Γράφω μετά από πολύ καιρό γιατί η εθνική μας έμαθε μπάσκετ οπότε το θέμα σε προκαλεί

    Λοιπόν:
    1-Κατσικάρης
    Εγώ θεωρώ ότι θα δείξει έργο, δηλαδή μια σωστή, στρωτή ομάδα με κατεύθυνση στο παιχνίδι της.
    Δεν ξέρω πόσο σκληρή θα είναι αμυντικά αλλά βλέπω μια τάση να εκμεταλευτεί ο Κατσικάρης το μέγεθος που έχει η ομάδα.
    Επίσης βλέπω τον Αντετοκουμπο να προσπαθεί να τρέξει το transition.
    Δεν νομίζω να δουμε καμία μα καμία καινοτομία.
    Ισως το μοναδικό τρικ να είναι μια πενταδα Σπανουλης, Περπερογλου, Αντετοκουμπο, Πριντεζης , Κουφος

    2-Διαβασα πολλά σχόλια για τον Αντετοκουμπο και πως θα παίξει και αν θα ανταποκριθεί και ότι είναι βαρόμετρο κλπ
    για μένα αυτή η εθνική είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ του Σπανούλη.
    Αν ο Σπανούλης αντέχει και κάνει τα 2 πρωτα παίχνιδια καλά τότε δεν υπάρχει αμφισβήτηση ποιος κάνει κουμάντο

    3-Από εκεί και πέρα ελπίζω ο Coufos να κάνει καλό σωστό τουρνουά για 5αρι
    Δηλαδή να σπρώξει τον αντίπαλο επιθετικό, να παίξει 3 επίθεσεις με πλάτη (φτάνουν γιατι η εθνική ομάδα είναι ξεκάθαρα περιφερειακοβαρής -δεν ξέρω αν υπάρχει τετοια λέξη), να κόψει την ανίπαλη επίθεση σε βοήθεια σε 2 άμυνες και να κάνει 1 ταπα-αλλοιωση στο ματς.
    Φτανουν.
    Ο Μπουρούσης το άλλο center έχει αποδειχθεί ότι δεν κάνει ότι απαιτεί ένα τέτοιο τουρνούα.
    (κατά την προσωπική μου άποψη ο Μπουρούσης έπρεπε να είναι το ψηλό pf μιας ομάδας, απορώ πως δεν το είδαν τοσοι προπονητές. Από την ΑΕΚ ακόμα το παιδί προτιμούσε να παίζει με πρόσωπο και όχι με πλάτη)
    Οπότε θεωρω πολύ ριψοκίνδυνο ότι δεν έχει 3ο ψηλό.

    και επιστρεφουμε στον Κατσικάρη
    4-Smallball

    αυτος ο τροπος παιχνιδιού δεν σημαίνει ότι μπείτε μεσα οι Oversized backcourt και η undersized frontcourt και παίξτε λίγο uptempo.
    εχει μια συγκεκριμένη λογική για να χτυπησει κάποιες αδυναμίες του αντίπαλου δεν είναι η βασική lineup σε playbooks.


    η ελλάδα ξερει και μπορεί να παίξει πολυ p&r
    ας το κάνει με σπανούλη
    και μια ιδεα είναι ο Αντετοκουμπο να είναι ο sreener
    για σκέψου το coach

    καλό ευρομπασκετ!

    sneakersplay.webs.com

    ΥΓ jim μου έκανε εντύπωση που δεν έκανες ανάλυση ανα θέση και επικεντρώθηκες στον Κατσικάρη. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν περάσει στο προολυμπιακό μας χαιρετά;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Σπανουλης ετοιμαζεται να την κανει με ελαφρια βηματα.Ηδη δηλωσε τραυματιας.Ολο κατι ατομικα κανει,ολο κατι παιχνιδια διαλεγει,ολο και κατι θεραπειες αναφερουν οι ρεπορτερ.Δεν μπορει αλλο,κλαταρε..Ε εχει και τους Αγγελοπουλους που περσι τον επεισαν να ξεκουραστει,πως να το κανουμε,περσι ηταν ξεκουραστος και μεγαλουργησε με την ομαδα.Καλα θα κανει,και φετος το ιδιο.Τοσα μυρια παιρνει απο τα αδερφια πως να μην τους κανει το χατηρι.Εξαλλου εχει και προβληματα σωματικα.Ας αφησει την θεση του στους νεωτερους,στα 34 οδευει.

      Διαγραφή
    2. Μιλάν κι οι ρακετίστες.

      Διαγραφή
  59. Ποιος ξέρει τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά του Ευρωμπάσκετ;
    Θα έχει τους περισσότερους αγώνες το ote tv και μόνο την εθνική σε ελεύθερη συχνότητα;
    Υπάρχει κάποιο web tv που επ' αμοιβή θα μπορούμε να παρακολουθούμε τους υπόλοιπους;
    Τύπου livebasketball.tv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπερα...
    Νομιζω οτι ο Παναθηναικος φέτος θα παρουσιάσει την πιο ορθολογική ομάδα μετα την φυγή του Ζοτς. Επισης δεν θα δουμε φαινόμενα φέτος διπλο-τριπλοθεσιτών κατι που ήταν απόρροια του μικρού ρόστερ ή της ανικανότητας του πεδουλάκη (2η χρονια) να μοιράσει ρόλους σε όλους. Αν και δεν νομίζω ότι θα καταφερουμε να πάμε F4 (ελπιζω να διαψευστώ) η ομάδα επιτέλους αποπνέει αισιοδοξία απο την αρχή. Η στελέχωση μπορεί να μην είναι ιδανική αλλα πλέον μπορούμε να βλέπουμε 2-3 χρόνια μπροστά. Στο τέλος της σεζόν και να μην κατακτήσουμε τίποτα θα έχουμε εναν καλό και σχετικά νεανικό κορμό. Και μακαρι αυτο να έχει στο μυαλό της η διοίκηση. Το να σκασεις μαζεμένα λεφτά σ ενα καλοκαίρι δεν συνεπάγεται διάκριση και κούπα. Φέτος χτίζουμε κορμό με σταθερές (Καλάθης, Ραντούλιτσα, Παππάς πρώτα βιολία) και του χρόνου το καλοκαίρι γίνεται η υπέρβαση. Θα έχεις και τη δυνατότητα να κλείσεις και νωρίς παιχτες για εκεί που πονάς πριν σε προλάβουν οι υπόλοιποι (βλ. ροτσεστι). Επίσης με ένα τέτοιο προτζεκτ δεν αποκλείεται να συνεχίσει και ο Διαμαντίδης με αισθητά μειωμένο χρόνο (βλ. Σαρας στα τελευταία του).
    Το ερώτημα λοιπόν για μενα δεν είναι αν θα καταφέρουμε να σηκώσουμε το 7ο φέτος αλλά αν η φετινή ομάδα είναι οι βάσεις για ένα πλάνο τριετίας ετσι ώστε να γυρίσουμε στην ελιτ της Ευρώπης (Φ4, τελικοί, 7ο/ οτι κανει ο γαυρος τα τελευταία χρόνια δλδ)

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δηλαδή η ομάδα που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο να παίξει Ευρωλίγκα θα είναι

    Διαμαντίδης 1 χρόνο πιο μεγάλος από πέρσι
    Καλάθης
    Μποχωρίδης
    το βελούδινο σφυρί από τον Άγιο Δομίνικο
    Πάβλοβιτς
    Γιάνκοβιτς
    Χαραλαμπόπουλος
    Φώτσης 1 χρόνο πιο μεγάλος από πέρσι
    Γκιστ
    Ραντούλιτσα
    Κούζμιτς
    Παπαγιάννης

    και παίζουμε με Μπαρτσελόνα, Κουμπάν, Ζαλγκίρις, Καρσίγιακα, Ζιέλονα Γκόρα

    αν βγούμε 2οι ή 4οι σε αυτό τον όμιλο, παίζουμε στους 16 με ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακό/Εφές, Ρεάλ/Φενέρ

    αν βγούμε 3οι, παίζουμε με Ρεάλ/Φενέρ, Κίμκι, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό/Εφές, Μακάμπι

    στην πρώτη περίπτωση τα κουτσοκαταφέρνουμε και φτάνουμε μέχρι τους 8 και ελπίζουμε να παίξουμε εκεί με Μπαρτσελόνα ή Ολυμπιακό (αν είναι στον άλλο όμιλο) για να γλιτώσουμε τη σκούπα. Στη δεύτερη βγαίνουμε στην καλύτερη 4οι, και πάλι του χρόνου τον Απρίλη η Ευρωλίγκα για μας θα τελειώσει όταν μας συναντήσει ο Μίλος ο Τεόντοσιτς.

    Μέχρι τότε θα έχει μπει ο Παππάς και - κατά πάσα πιθανότητα - το βελούδινο σφυρί από τον Άγιο Δομίνικο θα οργώνει το κλειστό της Φουενλαμπράδα, το οποίο όργωνε το 1992 ο νυν προπονητής μας με την Παρτιζάν.

    Άντε και καλό μας χειμώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, φαντάζομαι δεν έχεις κάποια μαγική σφαίρα για να προβλέψεις τόσο αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟ φέτος θα μείνει εκτός f4.

      Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο Μίλος ο Τεόντοσιτς έχει εξελιχθεί σε τεράστιο εφιάλτη για τον ΠΑΟ από τότε που έφυγε από την Ελλάδα και τον Ζαβλανό.
      Τι σερί τρέχει άραγε; Μια φορά τον έχει νικήσει ο ΠΑΟ, πέρσι, κι αυτή σε αδιάφορο ματς. Μεγάλη πελατεία λέμε.

      Διαγραφή
    2. α φίλε, δε με ξέρεις. Κάθε χρόνο με το που γίνεται η κλήρωση της Ευρωλίγκας πιάνω το τετράδιο και γράφω τα σενάρια-διασταυρώσεις κάθε ομίλου. Δεν πέφτω πάντα μέσα. Πχ το 2010-11 είχα προβλέψει ότι ο ΠΑΟ θα σηκώσει Ευρωλίγκα, και σήκωσε. Το 13-14 έβγαζα τελικό ΤΣΣΚΑ-Φενέρ, βγήκε Μακάμπι-Ρεάλ, καμιά σχέση δηλαδή. Φέτος είμαι ακόμα στους ομίλους. Όταν βγάλω νικητή θα σε ενημερώσω.

      Διαγραφή
    3. Έχει όντως αρκετά στοιχήματα ο ΠΑΟ (νέο προπονητικό team, νέοι παίχτες), αλλά αν δέσει η συνταγή, φέτος υπάρχει και πολλή ποιότητα και εμπειρία και νεανικός ενθουσιασμός. Πράγμα που σημαίνει πως το ταβάνι του φετινού ΠΑΟ είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή και πάντως, σίγουρα δεν μπορεί κανείς να πει το προσδιορίσει με απόλυτο τρόπο στους 8 της EL.

      Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως "πάμε για το 7ο στο Βερολίνο" και τέτοια υπερβολικά που μπορεί να ακούσεις από κανέναν πιτσιρικά οπαδό ή από κάποια πράσινη φυλλάδα, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν οι προοπτικές για ωραία πράγματα. Σίγουρα οι φίλοι του ΠΑΟ περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει η σεζόν μετά από την περσινή που μας πόνεσαν τα μάτια και το μυαλό μας.

      Αντιθέτως, ο φετινός ΟΣΦΠ, αν κι έκανε κάποιες μεταγραφές που μου άρεσαν πολύ, όπως οι Χάκετ & Γιανγκ αλλά και ο νεαρός Σέρβος, πιστεύω πως λόγω δομής ρόστερ αλλά και του αμυντικογενούς στυλ του Σφαιρόπουλου, έχει ταβάνι τα πλευ οφ στην Ευρωλίγκα φέτος. Οι πιο κρίσιμοι παράγοντες θα είναι η σωματική κατάσταση των Σπανούλη και Πρίντεζη που είναι οι ηγέτες και τα βαρόμετρα της ομάδας και που θα χρειαστούν αξιόπιστα back up (κατά τη γνώμη μου, για τον δεύτερο αυτός θα είναι ο Τσαϊρέλης αν είναι υγιής).

      Διαγραφή
    4. Παλι απαντας στον εαυτο σου;

      Διαγραφή
    5. Μένω συντονισμένος ;)

      Διαγραφή
    6. Για ψαξου. Εχουμε νικησει αρκετες φορες απο το 10-11 που εφυγε απο τον γαυρο, αλλα ισχυει οτι ειμαστε λιγο πελατες του...

      Διαγραφή
    7. Δε χρειάζεται να ψαχτώ. Μια φορά. Πέρσι. Ψάξου κι εσύ ;).

      Διαγραφή
    8. 9-1 ειναι με Μιλος. Και 2-2 χωρις Μιλος. 11-3 συνολικα οι Ρωσοι.

      το Ομπραντοβιτς-Ολυμπιακος btw ειναι 57-33 (6-3 με Μπανταλονα-Ρεαλ-Φενερ, 51-30 με ΠΑΟ)

      Διαγραφή
    9. ο ολυμπιακος χωρις να εχει αλλη θεση ξενου εχει για αναπληρωματικο 4αρι τον αγραβανη και αναπληρωματικο 3αρι τον παπαπετρου.
      επισης 11ος και 12ος παικτης ειναι ο μιλουτινοφ και αθηναιου.

      στο ροτεισιον των 8 παικτων που του μενουν
      εχουμε τον γιανγκ με μισο χρονο στην ευρωπη στην χρεωκοπημενη γαλατα
      τον στρομπερυ που διωχθηκε μεχρι και απ την ορτεζ και ετρεχε στο πουερτο ρικο που στα 30 του εκανε μια καλη χρονια στην καρσιγιακα
      τον χαντερ ενα φιλοτιμο σεντερ
      τον χακετ που ενω ειχε αλλον εναν χρονο στην αρμανι του ελυσαν το συμβολαιο
      και τον βαγγελακη τον μαντζαρη που ειχε φετος pir στην ευρωλιγκα 5.1

      και ολους αυτους χωρις θεση ξενου οτι αντικαθιστας θα διωχνεις ξενο αγραβανης,αθηναιου,παπαπετρου και μαντζαρη θα ειναι αναποσπαστα κομματια της ομαδα...

      μηπως πρεπει να ξανασκεφτουν οι ολυμπιακοι ποια ομαδα θα περασει στην 8αδα και ποια οχι;

      ξεχασα και τον τσαιρελη την αλλαγη του λαμπροπουλου στην acb.....

      Διαγραφή