Athlenda

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Δαντέλα..



Η "δαντελένια" εθνική Ισπανίας κατεβαίνει στο Eυρωμπάσκετ με απουσίες αλλά και ένα πιο ευέλικτο ρόστερ διατηρώντας τις υψηλές της φιλοδοξίες. Το Hoopfellas αξιολογεί της πιθανότητες των Ιβήρων στο τουρνουά..


Καλησπέρα σε όλους.. Μετράμε ημέρες για την έναρξη του σπουδαίου τουρνουά και είναι λογικό σιγά σιγά να εστιάζουμε σε αυτό, ειδικά από το τέλος της εβδομάδας οπότε και επιστρέφω από το εξωτερικό. Θέμα σήμερα που ήθελα να συζητήσω μαζί σας καιρό. Και για να είμαι ειλικρινής όσο περισσότερο παρακολουθούσα την ομάδα του Σκαριόλο στα παιχνίδια προετοιμασίας τόσο περισσότερες σκέψεις μου γεννούσε η εικόνα του συνόλου του, τις οποίες και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Δύο-τρία σχόλια ως βάση για την ανάπτυξη της συζήτησης μας..


-Στο ρόστερ των Ισπανών δεσπόζει η frontcourt των Μπούλς (Μίροτιτς-Π. Γκασόλ) και το σπουδαίο backcourt της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ (Ροντρίγκεθ-Γιούλ-Ρούντι) όμως είναι φανερό ότι σημαντικές οι απουσίες (παρά το μέγεθος της δεξαμενής παιχτών των Ισπανών) οδήγησαν στην δημιουργία ενός συνόλου με διαφορετική υφή και σε ένα ρόστερ πιο ευέλικτο με εμφανή σκληρό πυρήνα και παίχτες-ρόλων από πίσω με σημαντικά λιγότερες παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο.


Μπορεί λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να έφτασε (και επίσημα) για το κραταιό περιφερειακό δίδυμο των Καλντερόν-Ναβάρο (ένα από τα καλύτερα backcourts που είδαν τα τουρνουά της FIBA) όμως το πραγματικό "πλήγμα" για τον Σκαριόλο έγκειται αλλού. Χωρίς τον Μαρκ Γκασόλ και πλέον με τον Μίροτιτς αντί του Ιμπάκα και κυρίως χωρίς τον Ρούμπιο (και τα γρήγορα πόδια του Αμπρίνες) η Ισπανία χάνει σημαντικά στο αμυντικό κομμάτι. Δε πιέζει τόσο αποτελεσματικά τη μπάλα και δεν έχει την ίδια δύναμη στο rim protection και τη post defense. Πρόκειται ασφαλώς για μια ομάδα πιο "δαντελένια", που διατηρεί ταλέντο στο ρόστερ της ικανό να τη φέρει ψηλά αλλά λιγότερο hustling και σαφώς πιο αργούς χρόνους στην άμυνα. Ο Σκαριόλο δοκιμάζει απλωμένες άμυνες με σκοπό να κερδίσει μπάλες και να ανοίξει το γήπεδο ποντάροντας πολύ σε αυτούς τους έξτρα πόντους. Όταν κατάφερε να οδηγήσει σε λάθη (Σενεγάλη) κέρδισε εύκολα, όταν απέτυχε (Βενεζουέλα) αντιμετώπισε πρόβλημα. Είναι δεδομένο ότι τα γκαρντς που ξέρουν να μεταφέρουν με ασφάλεια τη μπάλα και δεν χάνουν χρόνο που θα κοστίσει στην επίθεση τους στο μισό γήπεδο θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους Ισπανούς, των οποίων η άμυνα είναι πιο αποτελεσματική στα πρώτο τρίτου του χρόνου της (7-8 δεύτερα).


-Είναι η πρώτη φορά που η φημισμένη για το βάθος της Ισπανική ομάδα, στηρίζεται στη παρουσία ενός παίχτη, του Πάου Γκασόλ, αλλά σε λίγο διαφορετική βάση από ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Χωρίς τον σταρ των Μπούλς οι "φούριας ρόχας" χάνουν πολύ σε "μέγεθος" και ποστ επίθεση, κομμάτια σημαντικά σε αυτό το πλαίσιο μπάσκετ. Δεν έχουν το μήκος και το athleticism στο βαμμένο ώστε να προστατέψουν ψηλά το καλάθι τους και αυτό τους κάνει ευάλωτους στη πίσω γραμμή ειδικά όταν ο Σκαριόλο επιλέγει να απλώσει την άμυνα του, Θεωρώ ότι (αυτό πηγαίνει και στη δική μας ομάδα..) ότι οι "γάτοι" κόουτς θα σημαδέψουν τον Πάου από το πρώτο λεπτό.. Ο Hernangomez για τον οποίο μιλήσαμε φέτος στη σελίδα μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα (εκτιμώ το ταλέντο του) αλλά θέλει ακόμα χιλιόμετρα σε αυτές τις διοργανώσεις.. Οι Ισπανοί  φέτος άλλωστε κατεβάζουν τον 93αρη Βίβες (PG), τον 94αρη Ερνανγκόμεθ και τον 91αρη "παιγμένο βέβαια στο φούλ" Μίροτις. Χωρίς τον Γκασόλ "χοντρά" λεπτά στο παρκέ όσο περνάει το τουρνουά ο Σκαριόλο πιθανόν να έχει θέμα. Από την άλλη μεριά, πρόβλημα αντιμετώπισαν οι αντίπαλοι με τα εξαιρετικά passing abilities του διδύμου των Μπούλς και την ικανότητα τους να δημιουργούν. Δυνατό όπλο αυτό για τους Ίβηρες.


-Παίχτης-κλειδί στο παρκέ ο Φελίπε Ρέγιες. Προερχόμενος από μια καταπληκτική σεζόν όπου ουσιαστικά ήταν ο MVP της Ρεάλ Μαδρίτης, συνεχίζει με καταπληκτική σταθερότητα και πρωτόγνωρη συνέπεια το έργο του στην Εθνική ομάδα όντας μαζί με τους δύο "Ταύρους" ο σκληρός πυρήνας της frontcourt. Μια τριάδα η οποία θα εναλλάσσεται όσο αυτό είναι δυνατόν στις δύο θέσεις των ψηλών. Ο Ρέγιες φέρνει στο τραπέζι δύναμη η οποία λείπει, hustling, rebounding και σταθερό χέρι στην επίθεση.Χρυσάφι.. Έστω και σε αυτή την ηλικία δίνει ώθηση σε αυτή την ομάδα.


Συνολικά, ενώ οι Ισπανοί παραμένουν μια αρκετά ταλαντούχα ομάδα για να φθάσουν μέχρι τα μετάλλια, η αλλαγή της "υφής" τους, τους κάνει πιο ευανάγνωστους στα μεγάλα ματς. Προσωπικά δε με φοβίζει η Ισπανία. Διανύουν μια μεταβατική περίοδο όπου λόγω της ύπαρξης βάθους στη δεξαμενή παιχτών θα τη περάσουν ομαλά. Σίγουρα έχουν την ποιότητα να φθάσουν στα μετάλλια όμως επαναλαμβάνω δε με φοβίζουν. Ειδικά η ιδιοσυγκρασία αυτού του συνόλου. Μια πιθανή συνάντηση στους "8" με το δικό μας συγκρότημα δε κόβει απαραίτητα τον δρόμο προς την κορυφή αυτή τη φορά. Αλλά κάτι τέτοιο αργεί ακόμα. Εμείς ας κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και τη δική μας ομάδα γιατί θέλουμε δουλειά..


Y.Γ:  Χωρίς έκπληξη η τελική 12αδα της Εθνικής μας. Είχα εκφραστεί εκ των προτέρων ότι είμαι υπέρ των παιχτών-ρόλων που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα στο rotation όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι πάμε με το καλύτερο δυνατό σύνολο σε ένα δύσκολο τουρνουά όπου πιθανόν θα χρειαστεί να κάνουμε νίκη "χρυσού" από τα προημιτελικά. Ίσως αυτό το ματς μας δώσει και την ώθηση.. 

Πολύ σωστά ο Κατσικάρης έχει στραφεί στην άμυνα. Αυτή η ομάδα μπορεί να ελπίζει για κάτι πραγματικά καλό μόνο εάν παρουσιάσει μια ΤΟP-4/5 άμυνα στο τουρνουά..


240 σχόλια:

  1. Οταν λες παικτες-ρολων εννοεις τον Αγραβανη; Πιστευες σοβαρα δηλαδη οτι θα μπορουσε να ειναι χρησιμος κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες. Αρκετα χρησιμος για να θυσιαστει μια θεση στη δωδεκαδα γι'αυτον; Αν ειχες καποιους αλλους στο μυαλο σου μπορεις να αναφερεις παραδειγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Τζιμ και λοιποί φίλοι. Το σχολιό σου/σας για τον Σκαριόλο;;

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν την βλέπω για μακριά φέτος την Ισπανία. Δεν έχει βάθος στο ρόστερ λόγω των πολλών απουσιών ενώ δίνει ξανά στο τιμόνι της στον ξεπερασμένο διαχειριστή Σκαριόλο. Αλλά αν είναι να τον συγκρίνεις με τον Ορένγκα…
    Θα την ήθελα αντίπαλο στο κρίσιμο χιαστί των προημιτελικών. Νομίζω ότι με μια πρώτη ματιά φαβορί του τουρνουά είναι οι Γάλλοι.

    Στα δικά μας.
    Ήρθε η ώρα των αποδείξεων για τον Κατσικάρη. Έφτασε ο καιρός να δικαιώσει την φήμη που τον συνοδεύει τα τελευταία χρόνια. Δικαιολογίες, πλέον, δεν υπάρχουν. Το ρόστερ της ομάδας είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να έχει στα χέρια του την δεδομένη χρονική στιγμή αφού η δική του προεργασία όλη τη χρονιά εκμηδένισε κοπάνες και απώλειες. Η εθνική μετά από αρκετά χρόνια είναι πλήρης και αυτό ήδη πιστώνεται προσωπικά στον κόουτς. Επιμέρους ενστάσεις δευτερεύουσας σημασίας μπορεί να υπάρχουν (ας πούμε εγώ θα έβλεπα πιο ταιριαστό τον Λουκά στο ρόστερ αντί του Καϊμακόγλου αφού ο Αντέτο προορίζεται κυρίως για 4) αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

    Καλά είναι τα «σεμνά και ταπεινά», ακόμη καλύτερη η προσγείωση και η πορεία βήμα-βήμα αλλά τα μάτια δεν μπορείς να τα κλείσεις. Ο,τιδήποτε λιγότερο από την 4άδα θα αποτελέσει αποτυχία. Ορθά κοφτά.

    Βλέπω αρκετούς να είναι υπέρ του δέοντος επιφυλακτικοί προσπαθώντας μάλιστα να φτιάξουν μια κάβα από δικαιολογίες σε περίπτωση νέου στραπάτσου. Ότι ο Παπ είναι ντεφορμέ, ότι ο Σπανούλης δεν κολλάει με τον Καλάθη, ότι ο Κουφός δεν έχει συνηθίσει τα διεθνή τουρνουά, ότι ο Αντέτο δυσκολεύεται κλπ. Αστεία πράγματα. Ο Κατσικάρης έχει ποιοτικό και βαθύ ρόστερ για να πάει μακριά. Αν δεν τα καταφέρει η ευθύνη θα βαρύνει βασικά τον ίδιο. Αν νομίζει ότι πρέπει να πάρει τολμηρές αποφάσεις δυσαρεστώντας κάποιους ας βρει τα άντερα να το κάνει. Ας μοιράσει ρόλους, ας επιβάλλει τον δικό του νόμο. Ας κάνει ό,τι νομίζει. Να βάλει τον κώλο του κάτω και να σκεφτεί τον τρόπο.

    Στα δικά μου μάτια το σημαντικότερο αγωνιστικό ζήτημα που έχει να διαχειριστεί είναι η επανένταξη του Σπανούλη στην ομάδα με δεδομένη την περσινή παρακαταθήκη.

    Τα περί ισπανικού μοντέλου με up tempo παιχνίδι στην επίθεση είναι για λαϊκή κατανάλωση. Δεν λέω, το στυλ είναι ωραίο για τα ματς του ομίλου αλλά δεν σου δίνει το κλειδί να ξεκλειδώσεις τα χιαστί. Τα μεγάλα ματς κρίνονται στην άμυνα και στην αποτελεσματικότητα στο σετ. Η περσινή σφαλιάρα από τους Σέρβους πρέπει να είναι ο οδηγός. Η εθνική, φέτος, έχει την πολυτέλεια να διαθέτει επιλογές και δημιουργούς στο 5-5. Αρκεί, λοιπόν, να αυξήσει την ταχύτητα εκτέλεσης στις επιθέσεις μισού γηπέδου, να αποκτήσει ποικιλία επιλογών ανεβάζοντας την ένταση και την διάρκεια στην άμυνα. Είναι ενθαρρυντικό ότι ο κόουτς δείχνει μια καταρχήν στροφή προς αυτή την κατεύθυνση.

    Δεν υποτιμώ τους αντιπάλους ούτε παραβλέπω τον υψηλό ανταγωνισμό. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι φέτος θα σπάσουμε την κατάρα των τελευταίων ετών και θα πάμε τουλάχιστον 4άδα. Το χιαστί στους 8 είναι όλα τα λεφτά κι εκεί πρέπει να στοχεύει από τώρα ο κόουτς. Η ομάδα σε σχέση με την ελπιδοφόρα αλλά αποτυχημένη περσινή εμφάνιση είναι συν τους Σπανούλη, Περπέρογλου και Κουφό. Έχει καλύψει δηλ. ιδανικά τις διαπιστωμένες αγωνιστικές της αδυναμίες και το έλλειμμα χαρακτήρα, σκληράδας και εμπειρίας. Είναι ακόμη ανέτοιμη αλλά χρόνος υπάρχει.

    Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να σπάσουμε την αλυσίδα των αποτυχιών.
    Φώτη, τέλος τα ψέματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 77, σήμερα το στυλ της γραφής σου είναι απογοητευτικό.
      Καταρχήν ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από οποιονδήποτε προπονητή ή παίκτη την επιτυχία εδώ και τώρα. Ο Κατσικάρης θα κριθεί για την καριέρα του στο τέλος της. Ότι εσύ βάζεις ως ορόσημο αυτό το ευρωμπάσκετ είναι εντελώς αυθαίρετο, άκαιρο, και άχρηστο.

      Μια ήττα-αποκλεισμός από την Ισπανία στα δικά μου μάτια δεν αποτελεί αποτυχία. Η μόνη ξεκάθαρη αποτυχία θα είναι ο αποκλεισμός από τον προολυμπιακό. Κι αντίστοιχα, η μόνη ξεκάθαρη επιτυχία η είσοδος στην 4άδα.
      Οι ενδιάμεσες θέσεις είναι γκρίζες και θα χρωματιστούν από το μπάσκετ που θα παίξουμε και τον τρόπο που θα έχουμε αποκλειστεί.

      Διαγραφή
    2. Δεν πολυκαταλαβαίνω τι σημαίνει «απογοητευτικό στυλ γραφής» αλλά δεν στέκομαι εκεί.

      Δεν απαιτώ (σιγά ποιος είμαι κιόλας) επιτυχία. Διαπιστώνω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έρθει και θεωρώ ότι είναι δουλειά του προπονητή να τις αξιοποιήσει. Είναι κρίμα να χάσουμε και το φετινό τρένο, πολύ περισσότερο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς.

      Αυτό που μας καίει δεν είναι η καριέρα του Κατσικάρη ή του όποιου Κατσικάρη αλλά η εθνική που εδώ και 5 χρόνια τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη και κινδυνεύει να εθιστεί στην ήττα.

      Αν θεωρείς ότι το δεύτερο σερί διεθνές τουρνουά του κόουτς δεν είναι ορόσημο, τότε μάλλον μιλάμε για άλλον. Ο Φώτης έχει μια διοργάνωση Ευρωλίγκας στο παλμαρέ του με την Μπιλμπάο και τέλος. Εννοείται ότι το Ευρωμπάσκετ θα καθορίσει πολλά για την συνέχεια της καριέρας του. Κοίτα την πορεία του. Πέρσι το καλοκαίρι ακουγόταν για Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ αλλά τελικά έμεινε εκτός. Έκανε ένα συμπαθητικό μεν, αποτυχημένο δε Μουντομπάσκετ με την Εθνική και φέτος έκλεισε στην Μούρθια…

      Τέλος, μια ήττα-αποκλεισμός από αυτήν την παρηκμασμένη, κορεσμένη, ελλιπή και με τέτοιον προπονητή Ισπανία για μένα θα είναι αποτυχία. Για σένα, όχι. Εδώ κολλάει αυτό που έγραψα παραπάνω περί εθισμού στην ήττα. Η εθνική εδώ και 5 χρόνια μας έχει απογοητεύσει τόσο ώστε να υποτιμούμε τις εκάστοτε δυνατότητές της ομάδας.

      Διαγραφή
    3. Απογοητευτικό με την έννοια ότι μας έχεις συνηθίσει σε πολύ καλύτερα κείμενα, όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο, αλλά και ως προς την εκφορά του (γραπτού) λόγου σου.

      Το τουρνουά μπορεί να είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της καριέρας του Κατσικάρη αλλά δεν είναι ορόσημο για να κριθεί η καριέρα του. Αυτή θα κριθεί στο πέρας της και όχι στα μισά της διαδρομής της.
      Αυτό που ενδεχομένως να κριθεί σε αυτό το τουρνουά είναι η γνώμη των Ελλήνων "μπασκετικών". Ναι, σε περίπτωση αποτυχίας, θα είναι ένας κακός προπονητής, με μικρή καριέρα, ακόμα κι αν πάρει πρωτάθλημα Ισπανίας με την Μούρθια.

      Η Ισπανία είναι παρηκμασμένη, κορεσμένη και ελλιπής. Δεν παύει να έχει στο ρόστερ έναν εκ των καλύτερων PF/C στον κόσμο, να έχει ένα εκπληκτικό 4άρι, να έχει την καλύτερη 3άδα περιφερειακών των ευρωπαϊκών γηπέδων. Όχι, αν χάσουμε από αυτούς δεν είμαστε αποτυχημένοι. Χωρίς να σημαίνει αυτό, ότι σε ενδεχόμενη διασταύρωση θα είμαστε το outsider.
      Γκρίζα ζώνη λοιπόν...

      υγ
      Ο Γιαννάκης στο πρώτο του πέρασμα από την εθνική θεωρήθηκε αποτυχημένος (!!!) επειδή δεν έφερε κάποιο μετάλλιο. Στο δεύτερο πέρασμά του από την εθνική θεωρήθηκε από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Σήμερα η προπονητική του καριέρα αγνοείται.
      Έχει γυρίσματα ο καιρός, και νομίζω ότι τα διεθνή τουρνουά δεν είναι τα ασφαλέστερα για να βγάζουμε συμπεράσματα για τους προπονητές.
      Κάτι μου λέει, ότι φέτος το χειμώνα, θα το διαπιστώσουμε ξανά...

      Διαγραφή
    4. ΟΚ, κατάλαβα. Πες ότι είμαι ντεφορμέ. Έχω στραβώσει και με μερικά περίεργα που συμβαίνουν εδώ, οπότε δένει το γλυκό.

      Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου. Είναι αναμφισβήτητο ότι ο Κατσικάρης απολαμβάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης από τους μπασκετικούς γραφιάδες. Είναι χαρακτηριστική η αναιμική κριτική που του ασκήθηκε πέρσι μετά την ήττα από τους Σέρβους. Άλλος στην θέση του θα είχε ακούσει τα μύρια όσα.
      Είναι ικανός προπονητής, με ενδιαφέρουσες ιδέες, ανοιχτό μυαλό και γενικά πολύ συμπαθής ως φυσιογνωμία. Αλλά η μέχρι τώρα πορεία του δεν δικαιολογεί την φήμη που τον συνοδεύει. Δεν έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα. Φέτος, για πρώτη φορά, θα κληθεί να διαχειριστεί καυτές πατάτες. Θα μας δώσει ένα δείγμα αν μπορεί να λειτουργήσει υπό πίεση. Για παράδειγμα, πολλά γράφονται για τις σχέσεις μεταξύ των παικτών. Ε, κι αυτό δουλειά του προπονητή είναι.

      Έξυπνο το υπονοούμενο στο ΥΓ για τον Σάλε. Συμφωνώ ότι μόνο η παρουσία σε διεθνή τουρνουά δεν αρκεί για να αξιολογηθεί συνολικά ένας προπονητής.

      Διαγραφή
    5. 77 δε διαφωνώ ότι η φήμη του Κατσικάρη τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεγαλύτερη από την αξία του. Δεν νομίζω πάντως ότι είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Τον Τρινκέρι τον αποθέωναν 1-2 χρόνια πριν μας τον φορέσουν στην εθνική.

      Δεν υπερασπίζομαι την προπονητική αξία του Κατσικάρη, αλλά το δικαίωμά του να κριθεί ως προπονητής από το σύνολο της όποιας καριέρας. Και το λέω αυτό, όχι τόσο προς εσένα, αλλά προς η γνωστή νοοτροπία του ελληνικού "μπασκετικού" κοινού να κρίνει τους πάντες και τα πάντα με γνώμονα την εθνική, τον ΠΑΟ, και τον ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    6. ο κατσικαρης μεχρι στιγμης ειναι ο πιο προωθημενος/υπερεκτιμημενος ελληνας προπονητης

      Διαγραφή
    7. 77, απαντας στον εαυτο σου ή ιδεα μου ειναι;

      Διαγραφή
    8. Iδέα σου είναι. Άντε με όλους τους νετόμπατσους εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    9. ξεχασες να κανεις εγγραφη στο μπλογκερ!

      Διαγραφή
    10. δεν έχω μπλόγκερ. Wordpress έχω μόνο.

      Διαγραφή
    11. Προς Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2015 - 3:18 μ.μ. για 77

      (Χ)

      Ο 77 είναι ντεφορμέ, διότι ακολουθεί... ειδικό πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων (αλά VSpan) προκειμένου να είναι σε πλήρη φόρμα (όπως κάνουν οι ομάδες) την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στα μέσα Οκτωβρίου που αρχίζει η Euroleague.

      Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει προπὀνηση για τη διατήρηση των πολύ υψηλών του ποσοστών ευστοχίας στις... ελεύθερες βολές, ασκήσεις για τη βελτίωση της... keyboard πάσας του προς τους συμπαίκτες (συγνώμη, συν-σχολιαστές ήθελα να πω), καθώς και στην αλτικότητα, ταχύτητα και εκρηκτικότητα των άνω άκρων του, για να... ταπώνει λεκτικά, με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, τα διάφορα troll σχόλια που θα εμφανίζονται στην οθόνη του και θα πέφτουν στην αντίληψή του.

      Φήμες ότι για τη βελτίωση της δημιουργίας του στο... παιγνίδι των σχολίων, χρησιμοποιεί εξειδικευμένο λογισμικό ζωγραφικής και σχεδίου ελέγχονται ως ανακριβείς, επειδή τα προγράμματα αυτά συνήθως απαιτούν τη χρήση... ποντικιού, και ο 77 είναι ως γνωστόν... γάτα, οπότε...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  4. Μάλλον το σχόλιο σου πήγαινε στη προηγούμενη ανάρτηση 77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ βλέπω ότι η ρόχα είναι σαφώς λιγότερο σκληρή αλλά σίγουρα καλύτερη ομάδα από τη δική μας σε όλες τις γραμμές Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερα τζιμ και υπολοιπη παρεα,καλη σεζον να χουμε.......καποιες παρατηρησεις για το ευρωμπασκετ που ερχεται
    1.απο πλευρας προσωπων πανω κατω ολοι κατι τετοιο περιμεναμε,η εθνικη ειναι γενικα πληρης σαν ομαδα....... ανησυχω για το μονιμο προβλημα στο περιφερειακο σουτ καθως δεν γραφουμε με τιποτα οπως και στις βολες που δεν ειμαστε καθολου σταθεροι......βεβαια τα φιλικα εχω μαθει να μην τα κοιταω αλλα μπορει καποιος να δει πραγματα.......η αμυνα θα ειναι σιγουρα πολυ δυνατη(η καλυτερη στο τουρνουα) αλλα για να κερδισεις ομαδες οπως η γαλλια,ισπανια,σερβια πρεπει να περασεις τους 80 ποντους χωρις πιεση
    2.την ισπανια προσωπικα δεν την φοβαμαι καθως πλεον ειναι σε πτωση και εχει αργησει να δωσει τη σκυταλη σε νεα παιδια....εφτασε το πληρωμα του χρονου μετα το τουρνουα για μεγαλη ανανεωση
    3.φοβαμαι την σερβια παρα πολυ γιατι ειναι ομαδα σκληρη οταν πρεπει,βρωμικη οταν χρειαζεται και το χει γενικα το μπασκετ στο αιμα της
    4.μεγαλο φαβορι η γαλλια,ομαδαρα με τα ολα της αλλα κατι μου λεει οτι δεν θα το σηκωσει φετος
    5.απο τωρα σας λεω οσοι θελετε να κανετε ωραιο καλοκαιρι το 2016 βαλτε σιγα σιγα λιγα λιγα χρηματα σταδιακα στον λεμπρον για πρωταθλητη.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "για να κερδισεις ομαδες οπως η γαλλια,ισπανια,σερβια πρεπει να περασεις τους 80 ποντους χωρις πιεση"

      πιστεύω ότι μπορείς να κερδίσεις και με τους 70, αν παίξουμε την άμυνα που πρέπει. Αλλά με αυτές τις ομάδες οι 70 δεν είναι και τόσο εύκολοι

      μίμης

      Διαγραφή
    2. αν δεν γραψεις απο την περιφερεια μεγαλο ματς δεν παιρνεις....προχειρα θυμαμαι οτι στο τελευταιο μεγαλο παιχνιδι που πηρε η εθνικη με ισπανια το 2013 με καλο περιφερειακο σουτ νικησε.....καλη η αμυνα αλλα στους 70 δυσκολα κρατας ομαδες σαν γαλλια,σερβια,ισπανια.....stonerook

      Διαγραφή
    3. "αν δεν γραψεις απο την περιφερεια μεγαλο ματς δεν παιρνεις" με βρίσκεις σύμφωνο! εκτος κι αν κάποιος πιστευει ότι στα δυνατά ματς θα τρέχουμε και θα πηδάμε για κάρφωμα...

      "καλη η αμυνα αλλα στους 70 δυσκολα κρατας ομαδες σαν γαλλια,σερβια,ισπανια" εδώ έχω την ένσταση. νομίζω ότι είναι πιο εύκολο για αυτήν την εθνική να κρατήσει μια ομάδα κάτω από τους 70, παρά να βάλει πάνω από 80. Θα δείξει. Αλλο τα επίσημα και άλλο τα φιλικά ματς. Και φυσικά, άλλο ένα ματς ομίλου και άλλο ένα ματς προημιτελικών-ημιτελικών κτλ

      μίμης

      Διαγραφή
  7. ρε τζιμ, γιατί η frontcourt είναι θηλυκό και το backcourt ουδέτερο; Στο ένα δλδ είναι offense (η) και στο άλλο όχι;

    αυτή την απορία είχα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εικάζω επειδή την frontcourt την ειχαμε συνηθήσει παλιότερα ως frontline (γραμμή ψηλών) και είναι θηλυκό εξ΄αυτού. Backcourt (court =γήπεδο) και μάλλον από εκεί προκύπτει το ουδέτερο.

      Διαγραφή
    2. Μιας και μπήκαμε σε τέτοια διαδικασία, και χωρίς να θέλω να προσβάλω, αλλά το βλέπω συνέχεια ακόμα και σε επίσημα κείμενα.
      Φίλε SD, είναι εξ αυτού, όχι εξ' αυτούς.

      Διαγραφή
    3. Δεκτο, ευχαριστω για την διορθωση.

      Διαγραφή
  8. Πιστεύω πως ο Κατσικάρης αλλάζει σαν προπονητής στην Εθνική. Αυτό κατάλαβα αυτές τις μέρες που ήμουν στη Ξάνθη. Αν και προπονητής του ισπανικού στυλ, στην Εθνική είπε και ελάλησε. Άμυνα μέχρι θανάτου. Αυτό μας οδήγησε στις επιτυχίες, αυτό θα μας ξαναφέρει ψηλά. Όλοι θυσία στην ομάδα. Δεν υπάρχουν παικταράδες. Τέλος αυτό που μας παράσερνε τόσα χρόνια. Στους συλλόγους παικταράδες. Στην Εθνική όλοι θυσία για την ομάδα και όταν χρειάζεται θα βγάζουν και τις επιθετικές τους αρετές,

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΣΟ ΔΕ ΠΑΕΙ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.
    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
    Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα και οι άμπαλοι κράχτες του πληκτρολογίου που κράζουν την Εθνική.
    Χαίρομαι που δεν υπάρχει ανεμελιά και όλα χάι-χούι...
    Δουλειά, δουλειά, δουλειά....
    Να βγουν οι συνεργασίες, να συνεχίζει η δουλειά στην άμυνα.
    Και να πω και το τελευταίο
    Φώτης Κατσικάρης, Δημήτρης Πρίφτης, Θανάσης Σκουρτόπουλος είναι ένα πολύ καλό σταφ. Τέλος. Ξέρουν έχουν καταλάβει και δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιουλ - Ροντρίγκεθ - Φερνάντεθ - Μίροτιτς/Ρέγιες - Γκασόλ οι Ισπανοί

    Τσιντσαρίνι/Χάκετ - Μπελινέλι - Ντατόμε/Τζεντίλε - Γκαλινάρι - Μπαρνιάνι οι Ιταλοί

    Τεόντοσιτς - Μπογκντάνοβιτς - Κάλινιτς - Μπιέλιτσα - Ραντούλιτσα οι Σέρβοι

    γιατί μου φαίνεται ότι το πιο δύσκολο έργο θα το έχουμε αν πέσουμε με Ιταλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το μπάσκετ δεν είναι άθροισμα ταλέντου...

      Διαγραφή
    2. στα τουρνουά της Φίμπα 11:48; Το λες με πολλή σιγουριά αυτό;

      Διαγραφή
    3. Με απόλυτη σιγουριά.
      Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η Σερβία την οποία αναφέρεις το έχει αποδείξει ξεκάθαρα.

      Διαγραφή
    4. η Σερβία συνεχίζει να είναι πιο δύσκολος αντίπαλος από την Ισπανία στα δικά μου μάτια

      Διαγραφή
    5. Ρε μάγκες και οι 3 5αδες των χωρών που αναφέρατε (Ισπανία-Ιταλία-Σερβία) πιο ταλαντούχες είναι από τη δική μας. Όπως και της Γαλλίας.
      Ακόμα και η 5αδα η βασική της Γερμανίας (Σρέντερ-Στάιγκερ-Μπένζινγκ-Νοβίτσκι-Τάις/Σέιφερτ) δεν υστερεί συγκριτικά με τη δική μας 5αδα. ΄Ασχετα από το ότι δεν έχουν βάθος πάγκου.

      Food for Thought

      Διαγραφή
  10. γιατι δεν παιζει στο ενμπιεη ο μαντζαρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όλες οι ομάδες κρατάνε χώρο στο ρόστερ και στο σάλαρι για να διεκδικήσουν τον Παππά.

      Διαγραφή
    2. Ποιος Παππάς και πράσινα άλογα! Ετοιμάζεται για comeback ο Γλυνιαδάκης

      Διαγραφή
  11. με το που βλέπω τη φωτό πάνω πάνω στην ανάρτηση, δε μπορώ να σταματήσω να γελάω. Α ρε Σέρτζιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συναντηθούμε με τους Ισπανούς στους 8, η μεγαλύτερη ελπίδα μας είναι ο Σέρτζιο. Και θέτω το μεγάλο ερώτημα:

      Πόσες ώρες θέλει για να φτάξει το αψεγάδιαστο look?

      Pepe

      Διαγραφή
    2. σίγουρα περισσότερη από όση θέλει για να δώσει οδηγίες σε τάιμ άουτ για επίθεση 10'' σε διάστημα 5''

      www.youtube.com/watch?v=lR1Crd30sdM

      πάντως προσπαθεί να μοιάσει σε λουκ τον Ράιλι. Άλλο αν το πετυχαίνει, το προσπαθεί πάντως.

      Διαγραφή
    3. τρεις εξυπνακηδες παπαγαλακια

      Διαγραφή
    4. Για πες μας εσύ που εισαι αυθεντια τη γνωμη σου για τον Σκαριόλο. Δηλαδη η πλακα σου πέφτει βαριά; Ή προτιμάς οπαδικα σχόλια;

      Pepe

      Διαγραφή
    5. Είστε παπαγαλάκια του αντισκαριολικού λόμπι....

      Διαγραφή
    6. Pepe σε καταλάβαμε.
      Σε πληρώνει ο Pepu Hernandez για να διαβάλλεις τον γοητευτικό Σέρτζιο.
      Αν δεν είσαι ο ίδιος ο Pepu.

      Καρφώθηκες υπάλληλε.

      Διαγραφή
    7. εγώ είμαι Ρενεσικός (με την Κλέλια τη Ρενέση δηλαδή). Υπάλληλο του Πεπού να σε πει το πρώτο σου παιδί.

      Διαγραφή
  12. Υπάρχει ακόμα προπονητής Σκαριόλο?

    -Makos 13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ρώσικη ομοσπονδία προστέθηκε κι αυτή στη λίστα με τους χαζούς, καθώς από σήμερα έχει στην προεδρία της τον Αντρέι Κιριλένκο.
    Καλοί μαλάκες και του λόγου τους, δεν παραδειγματίζονται από εμάς, που ξέρουμε καλά πως γίνεται η δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τεσσερα συνεχομενα σκασιματα μπαλας χωρις να την κοιταξει εκανε ο μαντζαρης σπαζοντας το προηγουμενο ρεκορ του που ηταν τρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλήσπερα σε όλους

    Γράφω έπειτα από καιρό καθώς ετοιμάζω βαλίτσες για ιταλικό βορρά. Κανείς για κασκόλ Φορτιτούντο ή Βίρτους;

    Στο πρόκειμενο... Ιδέα μου είναι ή αν δεν ήταν ο μεγάλος Φελίπε θα μιλάγαμε για μια ανάλαφρη και άνευρη Ισπανία; Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια τους, να πω την αλήθεια. Εδώ της Εθνικής μόνο με τους Τσέχους είδα και απ' αυτό , μόνο λίγο από garbage time.

    Για μένα φαβορί είναι οι Σέρβοι γιατί έρχονται με φόρα αν και οι Γάλλοι παίζουν εντός έδρας και δεν προβλέπω να χαρίσουν κάστανα...

    Κeep an eye on... Italy. Τους βλέπω έτοιμους για καλά πράγματα αν και στον όμιλο του Βερολίνου προβλέπω... Τρίτο Παγκόσμιο.

    ΥΓ: Εξωτερικό ακούω Τζιμάκο... Μήνας του μέλιτος έ;; Που το πήγες το κορίτσι; Βοστώνη; Ιρλανδία; Μπαγασάκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο βροχερό μελαγχολικό Λονδίνο. Μπλιαχ...

      Διαγραφή
    2. Η Ιταλία είναι δυνατό αουτσάιντερ για την τετράδα, το πρόγραμμα μετά τον όμιλο την ευνοεί. Εδιμβούργο είναι ο Τζιμ.

      Διαγραφή
    3. Τις πληροφορίες εσείς που τις έχετε ο ρε γομάρια; :P

      Φίλε 8:04 , μετά τον όμιλο, ναι... αλλά θα τον περάσει; Toυρκία, Ισπανία, Σερβία και Γερμανία;; Καλά οι Ισλανδοί νομίζω θα έφαγαν τα μαλλιά τους στην κλήρωση!!!

      Διαγραφή
    4. Το είχε αναφέρει ο Τζιμ.

      Διαγραφή
  16. η εθνικη πιστευω θα ξεκιναει απο την αμυνα,αυτο ειναι το καλυτερο και πιο δυνατο στοιχειο της ομαδας μας,περιμενω να δω πιεση και πνιξιμο των αντιπαλων γκαρντ σε ολο το γηπεδο.Δεν υπαρει η δικαιολογια της κουρασης η των φαουλ καθως εχουμε 5 κοντους στο πιο υψηλο επιπεδο.Στην επιθεση περιμενω να χτυπησουμε περισσοτερο στον αιφνιδιασμο με πριντεζη και γιαννη,ειναι απο τους πιο γρηγορους στις θεσεις τους και γρηγορο επιθετικο τρανζισιον και early post με πριντεζη η περπερογλου και early drive apo antetokoumpo στο ανοιχτο γηπεδο που ειναι και σπεσιαλιτε του.θεωρω οτι μας ταιριαζει αυτο το στυλ παιχνιδιου με τους παικτες που εχουμε και ταιριαζει και ξεκαθαρα στην ισπανικη επηρεασμενη φιλοσοφια του kατσικαρη.Τελος θα ηθελα να δω περσσοτερα στοχευμενα plays για καθε παικτη ξεχωριστα στο set παιχνιδι με περισσοτερα σκριν και σταγκερ σκριν,back σκριν μακρια απο την μπαλα και λιγοτερο p n r που ειναι μονοτονο και προβλεψιμο και κανει τους τους υπολοιπους παικτες θεατες και χωρις συμμετοχη στο παιχνιδι.,συγγνωμη αν κουρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όντως η Ισπανία φέτος δεν φοβίζει όπως άλλες χρονιές. Αυτό όμως εμένα με φοβίζει ακόμα περισσότερο. Ο δε Σκαριόλο πάντα με την Εθνική Ισπανίας παρουσιαζότανε πιο διαβασμένος! Φαβορί εγώ δίνω τη Σερβία και τη Γαλλία. Οι Σέρβοι είναι σε τρελό μομέντουμ από πέρσι ενώ οι περισσότεροι παίκτες κλειδιά προέρχονται από εξαιρετικές χρονιές, οι δε Γάλλοι έχουν βρει την χαμένη τους αυτοπεποίθηση και έχουν ένα πλήρες ρόστερ, με πολύ καθορισμένους ρόλους. Γι αυτό έμεινε έξω και ο Ερτέλ. Εμείς έχουμε πολλές βλέψεις και δικαίως, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν οι κατάλληλοι ρόλοι για τους κατάλληλους παίκτες. Ειδικά στην περιφέρεια υπάρχει τρομερό ταλέντο και πρέπει ο κάθε παίκτης να δώσει από κάτι. Χρόνος υπάρχει όμως..Μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο θεωρώ Σέρβους, Γάλλους και Ισπανούς πιο ψηλά από μας. Στόχος σαφώς η 4άδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά όλα, αρκεί με κάποιον τρόπο να μην παίξουμε με Φινλανδία που μας έχει πάρει τον αέρα. Τον Κόπονεν δεν το φοβάμαι. Υπάρχει Καλάθης. Το πρόβλημα εστιάζεται στο "3", που δεν έχουμε παίκτη για τον Σον Χαφ και δευτερευόντως στο "4", όπου ο Τούκα Κότι αναμένεται να μας γλεντήσει.

    Σκανδιναβός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τζιμαρα καλα να περνας και ευχαριστουμε για τη φιλοξενια.

    Η Ισπανια εχει μεγαλη πρωτη πενταδα συν τον Ρεγιες που ως συνηθως ειναι παικτης κλειδι.Βρισκονται σε μεταβατικο σταδιο εδω και 1-2 σεζον με το μελλον τους να δειχνει λιγο θολο.Αλλα οσο αντεχουν και παιζουν οι Γκασολ(ή ενας απο τους δυο) και σε συνδιασμο με την τριαδα της Ρεαλ παντα θα εχουν την ποιοτητα να φτασουν ακομα και την κορυφη.Ενδεχομενως οποιος τους βρει στους 8 να τους πετυχει κουρασμενους ή και μπερδεμενους λογω του ψιλοδυσκολου ομιλου τους.

    Εχει μεγαλη φανελα η ομαδα τους αλλα το μελλον τους φαινεται λιγο δυσοιωνο μετα απο 2-3 σεζον οπου θα σταματησουν οι Γκασολ,δυο απο τους μεγαλυτερους Ευρωπαιους μπασκετμπολιστες ολων των εποχων(συν τον Ρεγιες).Θα ξεμεινουν τοτε απο μεγαλους ψηλους οι οποιοι απογειωσαν το μπασκετ τους...

    Δυο λογια και για την εθνικη μας.Απο το 87 και μετα στοχος του ελληνικου μπασκετ ειναι η κορυφη ειτε σε εθνικο ειτε σε συλλογικο επιπεδο.Ποτε το ελληνικο μπασκετ δεν παιζει για την οκταδα ή την τετραδα.Σιγουρα θα πας βημα-βημα αλλα στοχος ειναι η κουπα.Τον ιδιο στοχο εχουν και οι Σερβοι,οι Ισπανοι και οι Γαλλοι.Αλλοτε τα καταφερνουμε,αλλοτε βγαινουμε δευτεροι,τριτοι και αλλοτε αποτυγχανουμε.Ετσι ειναι το μπασκετ,θελει να εχεις ομαδα και τυχη και να φορμαριστεις την καταλληλη στιγμη...

    Πρωτη φορα που μου αρεσει το κλιμα αμφισβητησης που εχει διαμορφωθει.Υπαρχει αμφισβητηση για τον προπονητη και ολους σχεδον τους παικτες(εκτος ισως απο Σλουκα,Πριντ),ακομα και για την 11η ή την 12η θεση θεση του ροστερ.Κανενας δεν μπορει να εφυσηχαστει και πρεπει ολοι να ξεπερασουν τους εαυτους τους.Στα ματια μου ακομα και να αποκλειστουμε απο τους 8(οσο και αν με στεναχωρησει και με νευριασει)θα ειναι ενας πετυχημενος κυκλος που κλεινει με οχι τις καλυτερες εντυπωσεις.Και ειναι 3-4 παιδια που τους αξιζει μια τελευταια μεγαλη εθνικη επιτυχια.Μετα θα ανοιξει ο επομενος κυκλος και παει λεγοντας...Ισως αν παμε καλα να δωσουν ολοι μαζι μια τελευταια παρασταση στο Ριο...

    Απο τα πρωτα 4-5 φιλικα δεν περιμενω να δω την επιθετικη λειτουργια της ομαδος ενω δεν εχει βγει ουτε η 12αδα,ουτε η πρωτη πενταδα κτλ και δοκιμαζονται οι παικτες ανα 2 ή ανα 3 για να δει ο προπονητης τα σχηματα και να μοιρασει τους ρολους.Αυτο που περιμενω να δω στα πρωτα φιλικα ειναι το παθος και η θεληση στοιχεια που τα βλεπεις στην αμυνα.Θα μπορουσαν για παραδειγμα να χαλαρωσουν με τους Βοσνιους αλλα οι παικτες επαιζαν στο κοκκινο για μια μπαλα,για μια κατοχη.Ναι μεν εχουμε προβλημα στην αμυνα στο πικ εν ρολ ή στο 5 απο τον Κουφο αλλα η θεληση και το παθος στο τελος κερδιζουν...

    Στην επιθεση θα αρχισουν να λυνονται λογικα,τωρα στο Ακροπολις και ειδικα στα παιχνιδια του ομιλου.Σημασια ομως εχει να τους εχουμε λυμενους και συγκεντρωμενους στην επιθεση στα νοκ αουτ,οπου σε συνδιασμο με τη θεληση μας και για πιεστικη,ομαδικη αμυνα να κανουμε το 4 στα 4...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Ισπανία είναι φανερά αποδυναμωμένη, όχι μόνο σε πόδια, βάθος και αμυντικές δυνατότητες, αλλά κυρίως σε χαρακτήρα. Οι απώλειες Ναβάρο και Καλντερόν είναι τεράστιες, καθώς μιλάμε για παίχτες που δίναν την αίσθηση πως ό,τι και να γινόταν, στο τέλος, θα επικρατούσαν. Το μεγαλύτερο, λοιπόν, πρόβλημα, των Ισπανών είναι ότι θα πρέπει να βασιστούν στη 3αδα της Ρεαλ στην περιφέρεια της οποίας το mentality είναι τουλάχιστον εύθραυστο.

    Ως προς την αμυντική σκληράδα τώρα, έχω να πω πως αν η Εθνική μας σταυρωθεί με αυτή την Ισπανία, θα περάσει από πάνω της έτσι και το παιχνίδι γίνει physical και, βασικά, αν θέλουμε να κερδίσουμε ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Πως λοιπόν θα παίξει άμυνα τον ξεκούραστο Κουφό ο κουρασμένος και πλέον αρκετά μεγάλος Γκασόλ; ΠΡΟΣΟΧΗ! Δε λέω πως ο Κουφός είναι υπερπαίκτης και θα τον ποδοπατήσει, αλλά θα τον φθείρει σε μεγάλο βαθμό ώστε να μην έχει ανάσες για την επίθεση. Γενικά, θα πρέπει να μεταφέρουμε στο γήπεδο τη μεγάλη μας υπεροχή στις θέσεις 3-4.

    Τέλος, δε γίνεται καμιά ομάδα να πάει μπροστά με το Ρούντι για go to guy. Απλά δε γίνεται, αφού όταν του πάει καλά το παιχνίδι κάνει θεότρελες επιλογές και μάλιστα χωρίς λόγο, για τις οποίες 8/10 φορές δε δικαιώνεται. Ούτε αυτός, ούτε ο Γιουλ έχουν αύρα νικητή και πραγματικά ήταν πολύ κρίμα που ο Ολυμπιακός ήταν τόσο κουρασμένος στον τελικό που δεν μπόρεσε να τους στείλει σπίτι για άλλη μια φορά με σουβενίρ της παρηγοριάς αντί για κούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χτες ένας φίλος από Ιταλία ανέβασε στο ΥΤ αυτό τον αγώνα

    www.youtube.com/watch?v=4vLBu0iUE0Q

    Είτε παίξουμε φέτος με Ιταλία στους 8 είτε όχι, εκείνη τη μέρα είχα φάει μεγάλη πίκρα. Γιατί εκείνο το Ευρωμπάσκετ ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η εθνική έδειχνε να συνδυάζει σωστά το μέλλον της με το παρελθόν της. Ευτυχώς τα επόμενα χρόνια, τα παιδιά που κάνανε την αρχή σε εκείνο το τουρνουά, o Διαμαντίδης, ο Χατζηβρέττας, ο Φώτσης, ο Ντικούδης, ο Λάζος κλπ, όχι μόνο δε μας ξανα-απογοήτευσαν αλλά μας γέμισαν και χαρές.

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αποτυχία αυτή φέρει το ονοματεπώνυμο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο "μεγάλος κόουτς" έμεινε στα 90s στο Ευρωμπάσκετ. Η Ελλάδα παρότι αήττητη μέχρι τον αγώνα με την Ιταλία, κατά γενική ομολογία δεν βλεπόταν όσον αφορά το πώς έπαιζε και από σύμπτωση την σκαπούλαρε με Κροατία, Τουρκία ενώ και με την Ουκρανία ήταν κακή.
      Βέβαια εδώ είχαμε το γνωστό τροπάριο με την κακούργα τη μοίρα που έπαιξε πάλι άσχημο παιχνίδι στο "μεγάλο" Ιωαννίδη που ενώ η ομάδα πήγαινε τρένο, έχασε ένα κρίσιμο παιχνίδι από έναν υποδεέστερο αντίπαλο, που αν ξαναπαιζόταν το παιχνίδι 100 φορές δεν θα ξαναχάναμε (όπως ο ΟΣΦΠ καλή ώρα από τη Μπανταλόνα) και από έναν παίκτη που έκανε το παιχνίδι της ζωής του Σοράνια κλπ κλπ.

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    2. 7 ποντους σε 8,5 λεπτα στο τελος... τι να πεις... και με το Ρεκαλκατι στον αντιπαλο παγκο, οχι με κανα σερβο, για να μην ελεγε οτι τον εσφαξε παλι το σερβικο λομπι

      παντως του πιστωνω ως μεγαλη μαγκια το οτι σε εκεινο το δεκαλεπτο επαιξε με Διαμαντιδη, Παπαλουκα, Χατζηβρετα, Ντικουδη και Φωτση, ενω ειχε αρχισει το ευρωμπασκετ με Σιγαλα, Αλβερτη, Παπανικολαου, Χαριση και Ρεντζια. Δειγμα οτι μεσα απο εκεινους τους αγωνες ειχε γινει σιγα-σιγα η μεταβολη της νεας εκεινης γενιας, απο "παιδια" σε αντρες, που μας εδωσαν το χρυσο μετα απο δυο χρονια στο βελιγραδι

      Διαγραφή
    3. πωπω ειχα να δω την τελευταια φάση απο τοτε (ειχα δει μονο το τελος του αγωνα, οχι ολοκληρο) Παπανικολαου απ το κεντρο με 2 δευτερολεπτα να μενουν..οτι και να λεμε δε δικαιολογειται επαγγελματίας μπασκετμπολιστας να κανει τετοια ενεργεια στο τελος προημιτελικου ευρωμπασκετ...Ισως αυτο να ηταν το μεγαλυτερο μειονεκτημα της ταλαντουχας γενιας του 95...Δεν ειχαν αισθηση της πραγματικοτητας ...των οριων τους.. κλπ
      Αυτο δεν παει για ολους τους παικτες....

      no_closure

      Διαγραφή
    4. τους βλεπεις επι 8 λεπτα να γυρνανε τη μπαλα γυρω γυρω και να μην ξερουν τι να την κανουν... τον ιωαννιδη τον ξεπερασε το μπασκετ οταν μπηκε στην εποχη των 24 δευτερολεπτων... αυτος κι ο μαλκοβιτς τοτε εξαφανιστηκαν...

      υγ. τζιανλουκαρος μπαζιλαρος μονο!

      Διαγραφή
  22. Ο Γκασόλ τον Κουφό και παίκτες σαν τον Κουφό τους έχει για πρωινό. Η Ισπανία παρά τις τεράστιες απουσίες της έχει πιο ταλαντούχα και 100% πιο "μπασκετική" ομάδα από την Ελλάδα ως σύνολο. Η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα θα είναι αν της επιτρέψουν το κατς που θα επιστρατεύσει σε ένα τέτοιο ματς προκειμένου να ισορροπήσει την έλλειψη ταλέντου σε σύγκριση με τους Ίβηρες και να καταφέρει ν σκοράρει γύρω στους 75-80 πόντους πράγμα αρκετά δύσκολο.

    Θερβάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα
    (3 μέρες προσπαθώ να γράψω σχόλιο αλλα αποτρέπομαι λογω ανωτέρας βίας)
    -Για το Ευρωμπασκετ
    Η Γαλλία ειναι πανισχυρη σε όλες τις θέσεις ,πραγματική οικογένεια μεσα στο γηπεδο,με εναν κοουτς με τη δικια του ιστορια στην ομάδα,με το προηγουμενο χρυσο στην τσέπη,και κυριως εχοντας παρει τον αερα της Ισπανιας 2 χρονια τωρα σε δυσκολα ματς.Ειναι το ξεκαθαρο φαβορι..
    Η Ισπανια ερχεται απο πισω της ,λογικα θα κανει παρτυ στην αρχη του τουρνουα,αλλα ο Γκασολ οταν θα χρειαστει να αντιμετωπισει για 30 λεπτα, γιατι δεν εχει μπακ απ φετος,τον Γκομπερ ή τον Βαλανσιουνας ,μαλλον θα ζοριστει..Επισης οι Ισπανοι στο πεντε εναντιον πεντε χωρις τον Γκασολ στην πενταδα θα εχουν προβληματα.Θα λειψει πολυ ο Ναβαρο..
    Οι Λιθουανοι για μενα εχουν υλικο μεταλλιου,σκληροι,γρηγοροι,ανανεωμενοι,και μαλλον υποτιμημενοι απο ολους που βλεπουν στους ΝΒΑερς της Ιταλιας τη μεγαλη ατραξιον οτυ πρωταθληματος.
    Μετα οι Σερβοι με ενα ερωτηματικο στην φροντλαιν ,εν τη απουσία του Κριστιτς και του Μαριανοβιτς,με τους "δικους μας¨" να πρεπει να κανουν υπερβασεις για να παει καλα η ομάδα.
    Τουρκια ,Ελλαδα και Ιταλια στην ιδια μοιρα ,θα διεκδικισουν οκτάδα και τετράδα αναλογα με το ρυθμό και την ενταση που θα εχουν στην διαρκεια του τουρνουα....
    Για μας τα 'χουμε πει τα περισοτερα,θα δουμε και την ομάδα στην προβα τζενεράλε του Ακρόπολις με δυνατες ομάδες(οσοι ειστε Αθήνα να πάτε γιατι δε ξέρω ποσο συχνα θα εχουμε την ευκαιρια να βλεπουμε απο κοντα Αντετο και Βαλανσιούνας...)

    ΥΓ.Τρομερος ο Λάζος Παπαδοπουλος στο σχόλιο της μετάδοσης στην ΕΤ3 προχτες,ελπιζω να τον ακούμε συχνοτερα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.gazzetta.gr/stili/ellines-toy-exoterikoy/article/792072/rekalkati-einai-kala-o-mpramos

    Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Μάικ Μπράμος.
    Μακάρι να είναι καλά το παιδί γιατί είναι κρίμα σε τέτοια ηλικία.

    Πάντως, αν επανέλθει σε πλήρη δράση, τόσο μειώνεται η πιθανότητα του Βλάντο να δει κάποτε 12άδα σε διεθνές τουρνουά. Θυμίζω ότι ο υγιής Μάικ άφηνε τον 24χρονο Βλάντο να παρακολουθεί το σύνολο της Ευρωλίγκας από τον πάγκο.
    Κι αν λάβουμε υπόψιν μας ότι έρχονται με φόρα ο Παπαπέτρου κι ο Χαραλαμπόπουλος, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι αν όλα πάνε καλά, η φετινή θα είναι και η τελευταία του συμμετοχή στην προεπιλογή.

    Από την άλλη δε θα ασχοληθεί κανείς με αυτά που γράφω. Από του χρόνου έτσι κι αλλιώς οι φίλοι του ΠΑΟ θα ασχολούνται με τον Χαραλαμπόπουλο, οπότε δε θα μας πρήζουν με τον παραλογισμό τους, ενώ κι ο ομοσπονδιακός θα έχει πράσινες επιλογές για να κάνει την "πολιτική του" και δε θα χρειάζεται να επιστρατεύσει τον Γιάνκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το 'χει πάρει πρέφα ο Φωτάρας ότι τα γκαρντ που έχουμε δύσκολα βγάζουν σκορ (Σλούκας η μόνη εξαίρεση) και από το Σπανούλη ακομα μικρά νούμερα περιμένει, γι' αυτό το γυρνάει στην άμυνα μπας και κλέψει κάνα ματσάκι στα νοκ άουτ. Ωραίος αν και δεν του το 'χα το αμυντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι μωρε τι σκορ να παρει απο σπαν..αφησε και εξω το πολυβολο τον γιανκοβιτς..

      Διαγραφή
    2. όχι βρε θα βάζει 20άρες ο Μπιλ ρισκάροντας τραυματισμό στα 34 του. Μπεεεεεε...

      Διαγραφή
    3. εσυ πρεπει να καταλαβαινεις πολυ μπασκετ..ειμαι σιγουρος ηθελες γιανκοβιτς στην θεση του παπ..

      Διαγραφή
    4. σιγά μην ήθελα το μόνο άμπαλο γιουγκοσλάβο μπασκετμπολίστα έβερ. Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι πιο αστεία κι από τα σχόλια που κάνεις. Ξαναβέλαξε τώρα.

      δεν πιστεύω να περιμένεις το Σπανούλη να κάνει ντράιβ μέχρι μέσα απέναντι σε όλη την άμυνα όπως πριν 2 χρόνια, ε;

      Διαγραφή
    5. σας ποναει ακομα ο σπαν μετα απο τοσα χρονια..δεν πειραζει ξυδακι..οσον αφορα αυτα τα μπε και τα βελαξε..αυτα να τα πεις στην μανα σου και τον πατερα σου που σε εμαθε να μιλας ετσι..

      Διαγραφή
    6. σε ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις προβατάρα μου. Ξαναβέλαξε να σε χαρώ!

      (μόνο την τσέπη των Αγγελόπουλων πονάει ο Σπανούλης 5 χρόνια τώρα)

      Διαγραφή
    7. δεν πειραζει ρε συ..σηκωσε και 2 ευρωλιγκες..ναι ηταν τοτε που εσυ κοιτουσες απο τον καναπε και κλαψουριζες..

      Διαγραφή
    8. Μπα το κλαψούρισμα είναι ίδιον άλλων. Τώρα στις εξυπνάδες για ριπίτ και καναπάδες, υπάρχει μια παροιμία που συνοψίζει το γελοίο των κακαρισμάτων: έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο...

      Διαγραφή
    9. ναι, ειδικά εκεί που βγαίνει στον αιφνιδιασμό και τον κόβει από πίσω ο Γκιστ, τι να σου πω, πολύ κλάμα έριξα. Μπεεεεεεεεεεεεεεεε λέμε...

      (στο ευρωπαϊκό ματς της Τσικνοπέμπτης έγινε αυτό, για να μη λέει ο Ανώνυμος ότι την τάπα την έριξε ο Ζαβλανός και όχι ο Γκιστ)

      Διαγραφή
    10. Εντάξει, μιλάτε για μεγέθη όπως ο Σπανούλης, και ξαφνικά πετάτε τον Γκιστ.
      Ή θα μιλάτε για παίκτες ή για ανύπαρκτους πουθενάδες. Μη μας μπερδεύετε...

      Διαγραφή
    11. Επίσης είσαι σίγουρος ότι ήταν Τσικνπέμπτη; Στο λέω γιατί αν σου μοίριζε μπριζολίδι, μπορεί να ήταν τα σπόρια από το τσιγάρο του Γκιστ...

      Διαγραφή
    12. Και τέλος...
      Ο σούπερ μπλοκέρ Τζέιμς Γκιστ (στην Ελλάδα, γιατί στην ευρωλίγκα δεν έχει Ζαβλανό), στο top16 του 2014 έριξε 3 τάπες, όλες κι όλες. Καμία από αυτή δεν ήταν εις βάρος παίκτη του Ολυμπιακού.

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=002980&seasoncode=E2013#!TS

      Διαγραφή
    13. ναι, του δίνει αλτικότητα ο Ζαβλανός. Ξαναμπεεεεεεεεεεεεεε λέμε...

      εγώ μιλάω για παίκτες. Εσύ μιλάς για ανύπαρκτους που έχουν 1 πόντο με 0/10 σουτ όταν κρίνεται το πρωτάθλημα.

      καλοκαιριάτικα πάντως ψάχνεις τις σελίδες για τα στατιστικά του επιβήτορά σου. Έννοια σου και από το φθινόπωρο θα τον έχεις πάλι κοντά σου να τον χαίρεσαι.

      Διαγραφή
    14. Την τάπα την βρήκες ψευταράκο; Είσαι και πονηρούλης είσαι και ψευταράκος, έτσι;

      Πόσους πόντους σου έβαλε στο τελευταίο ματς ο «ανύπαρκτος»;

      Αλήθεια τώρα, πέραν ότι δε θα ξαναμπουρδελέψω το blog, αρνούμαι έτσι κι αλλιώς να διαξιφιστώ για οποιονδήποτε παίκτη δεν έχει πάει στην καριέρα του σε final4.
      Ναι μιλήσουμε για τον Καλάθη, να μιλήσουμε για τον Διαμαντίδη, για το Φώτση. Παίκτες με υπόσταση, παρελθόν ή μέλλον, αντάξι των ομάδων μας. Για πουθενάδες ασήμαντους που σας τους έκαναν φίρμα οι Ζαβλανοί και οι Χάτζηπαπάρες, και που όσο αγωνίζονται στην ομάδα σας έχετε σταθερά περισσότερες ήττες από νίκες, όχι, με αυτούς δε θα ασχοληθώ.

      υγ
      Θα τον έχουμε τον ανύπαρκτο κοντά μας από φθινόπωρο.
      Μπόχα, βρώμα.

      Διαγραφή
    15. βρε τον Kιντέλ Γουντς είχες είδωλο για μια 5ετία τουλάχιστον και μιλάς για παίκτες φάιναλ φορ; Πόσο μικρούληδες είστε...

      Oφείλω να ομολογήσω πάντως ότι με τον Ρέιμαρ Μόργκαν αντίπαλο, ο Mr Turnover φτάνει στο ικανοποιητικό ποσοστό των 10/35 σουτ σε 3 αγώνες. Μπράβο του.

      πάρτη την τάπα αφού τη θες τόσο πολύ:
      www.youtube.com/watch?v=xLR_NH0bZzI

      Διαγραφή
    16. Μιλάς στον λάθος άνθρωπο για του Γουντς...

      Αλλά έτσι κι αλλιώς, επειδή στα 5 χρόνια άλλαξαν πολλά, από σήμερα λέω να βάλω αυτόν τον κανόνα. Δεν ξαναμιλάω για παίκτη πουκοντεύει τα 30 και δεν έχει πάει φ4. Τέλος.
      Μη μου μιλάτε ρε παιδιά για πουθενάδες.

      Διαγραφή
    17. Την έχασε η στατιστική την τάπα πάντως.
      Άσχετο. Από κάτω μου δεν ήσουν στον όμιλο, παρότι έπαιζε με μισή ομάδα;

      Διαγραφή
    18. Από κάτω με εσένα μιλάω; Που μου γράφεις για Πελεκάνο;

      Διαγραφή
    19. ε ναι. Επιτυχημένη η χρονιά σου για τον μήνα Απρίλιο. Έκανες μια λιγότερη ήττα από τον ΠΑΟ στο τοπ 16. Μετά βέβαια ήρθε το 0/10 του Ηγέτη απέναντι σε μη-φαϊναλφορικούς (Λάσμε, Γκιστ) αλλά και σε πρωταθλητές Ευρώπης (ΔΔ, Μπατίστ, Φώτση, Μασιούλις), και ξαναρχίσατε να βρίζετε Μπαρτζώκα και παίκτες και να τους καίτε τα αμάξια.

      Αλλά εντάξει. Αφού μετά από 7 ήττες σερί κέρδισαν ένα αδιάφοο ματς Ευρωλίγκας με τον ΠΑΟ, για 2 μήνες γλίτωσαν το κράξιμο. Κι ας έφαγαν 30άρες από το Μιλάνο και 30άρες από τον J'Covan Brown στη Δράμα.

      Βέβαια επειδή ήταν της πλάκας ομάδα και κυρίως φανέλα, τους έβαλε 8 πόντους σε 7 λεπτά ο Γιάνκοβιτς (!) στον αγώνα του 0/10 του Mr Turnover.

      Διαγραφή
  26. κανεις δεν ειπε οτι ο Παπ ειναι κακος παιχτης,υπερτιμημενος ειπαμε μονο πως ειναι,ειδικα την δεδομενη στιγμη. Οσο επαιζε στον ΟΣΦΠ ηταν σαφως καλυτερος πηγαινοντας στην Μπαρτσα εχασε πολλα.Ακομη και τα στατιστικα του να δειτε φαινεται αισθητα η πτωση του.Πηρε πολλα λεφτα για την μεταγραφη του στο ΝΒΑ και τους επιασε κοτσο.Δεν αξιζε με την καμια αυτα τα λεφτα.Ο Φωτης τον πηρε για το πλουσιο βιογραφικο του και μονο, την δεδομενη στιγμη δεν αξιζε την θεση στην 12αδα. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=001255&seasoncode=E2012 http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=001255&seasoncode=E2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έστω ότι είναι υπερτιμημένος. Έστω ότι έχεις δίκιο σε όσα λες.

      Ποιον να έπαιρνε ρε φίλε στη θέση του;
      Μήπως εννοείς τον Γιάνκοβιτς;
      Έναν παίκτη δηλαδή που στα 24 του σάπιζε στον πάγκο βλέποντας τον Μπράμος 22 λεπτά ανά αγώνα;
      Έναν παίκτη που για να βρει χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, έπρεπε να βρεθεί σε μια ομάδα που είχε ρόστερ ισάξιο αν όχι χειρότερο της Άλμπα Βερολίνου και που και πάλι έπρεπε να τους αδειάσουν τη θέση των SFs;
      Έναν παίκτη που ανέστησε όποιο 3άρι βρέθηκε μπροστά του;
      Και τι θέλουμε δηλαδή; Μια Εθνική σαν τον φετινό ΠΑΟ που έφαγε ότι 30άρα και 20άρα και που τον ξεφτίλισαν όλες οι γερμανικές ομάδες;


      Ερώτηση: γιατί δεν έχουμε τις ίδιες ανησυχίες για τον Καλάθη, που έπαιξε ακριβώς όσο κι ο Παπ και που είναι μάλιστα η δεύτερη χρονιά ανυπαρξίας του; Στο κάτω κάτω, άλλα να σε βγάζει εκτός rotation ο Josh Smith κι άλλο ο Beno Udrih...

      Διαγραφή
    2. o Beno Udrih είναι αυτός που στα 19 του το 2002 σου έσταξε 29 πόντους με 5 τρίποντα στο ΣΕΦ με τη Λουμπλιάνα και σε έκοψε από το Φ4. Η υποτίμηση μόνο καλό δεν κάνει.

      Διαγραφή
    3. ρε παναθηναικοι τι δεν καταλαβαινετε; αν υπηρχε τριτο κανονικο 3αρι στην εθνικη μετα απο παπ-περπε, θα κοβοταν ο παπ. Αλλα υπαρχει ο γιανκοβιτς. Πως να το κανουμε τωρα, να κοψεις τον παπ γινεται, να κοψεις τον παπ για τον γιανκοβιτς, ε δε γινεται ρε σεις...

      Διαγραφή
    4. 14 λεπτά Μ.Ο. συμμετοχής στα πλέι οφ του ΝΒΑ ο Καλάθης
      2 λεπτά ο Παπανικολάου
      σου λύθηκε η απορία γιατί δε μιλάει ΚΑΝΕΝΑΣ για αντικατάσταση του Καλάθη;

      Διαγραφή
    5. @2:42
      Άρα είναι καλύτερος του Σμιθ;

      @2:49
      Έκανε μεστή χρονιά δηλαδή ο Καλάθης,ε;

      Διαγραφή
    6. Δεν ξέρω. Ο ένας είναι PG, ο άλλος SF-PF. Εσύ μίλησες υποτιμητικά για τον παίκτη που είχε κάνει έρωτα με τον Ολυμπιακό πριν καν κάνει έρωτα με γυναίκα, και που παίζει 12 χρόνια στο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    7. Τι θες ρε 2,56 να σου πω; Θες να ακούσεις ότι τα 2 λεπτά είναι πιο "μεστά" από τα 14; Εντάξει, σου το λέω. Ευχαριστήθηκες τώρα; Τα Ladose τι ώρα τα παίρνεις;

      Διαγραφή
    8. Απαντήστε μου λοιπόν και οι δυο σε ένα δυο απλά πράγματα.

      Έκανε μεστή χρονιά ο Καλάθης; Θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την διετία στο ΝΒΑ; Είναι νορμάλ που τον άφησε στον πάγκο ο Μπένο Ούντριχ στα 33 του; (αφού είχε βάλει 5 τρίποντα στα 20)

      υγ
      Regular season: 18,5 λεπτά ο ένας, 14,5 ο άλλος. Και βασικό: ο ένας καθαρός, ο άλλος ντοπέ.

      υγ2
      Δεν ξέρει αν ο Τζος Σμιθ είναι καλύτερος του Ούντριχ. Οκ.

      υγ3
      Τελικά ο Μπατίστ έγινε παίκτης επειδή ο Διαμαντίδης έβγαλε 12 ασσίστ με τις ΗΠΑ;

      Διαγραφή
    9. Απαντώ. Την πρώτη χρονιά έκανε μεστότατη σεζόν με αποκορύφωμα να αντικαταστήσει τον Κόνλεϊ κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του. Τη δεύτερη χρονιά επίσης τη θεωρώ μεστή, αφού στα πλέι οφ διατήρησε το χρόνο συμμετοχής που είχε στην κανονική διάρκεια (σε αντίθεση με τον Παπ). Το ότι ο Ούντριχ, με 12 χρονιές στο ΝΒΑ και καλύτερο σουτ, είχε τρία λεπτά παραπάνω από τον Καλάθη, γιατί πρέπει να με χαλάει μόνο εσύ το ξέρεις. Για ντόπα επίσης μη μιλάς όταν βάζεις στο Λονδίνο 100 και μετά από ένα μήνα περνάς με το ζόρι τους 50.

      ΥΓ η διαφορά είναι ότι με το που άρχισαν οι σοβαροί αγώνες, τη μια θέση την έπαιζαν εναλλάξ Κόνλεϊ-Ούντριχ-Καλάθης, ενώ την άλλη Τ. Τζόουνς-Σμιθ. Ο Παπ ούτε κατά διάνοια δεν έπαιζε. Το ότι έχει να παίξει 7 μήνες φαίνεται, δε σου το λέω εγώ.

      ΥΓ2, σε τι να τους συγκρίνω ακριβώς; Ο Μπαρόν κάποτε έχασε τη βασική θέση του στη Νέα Υόρκη από τον Τζέρεμι Λιν. Ο Μπάλκμαν την έχασε από τον Καρμέλο. Είναι καλύτερος ο Μπάλκμαν από τον Μπαρόν; Της πλάκας συγκρίσεις είναι αυτές που κάνεις.

      ΥΓ3, ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ πού κολλάνε με αυτά που λέμε μόνο εσύ ξέρεις. Στη συζήτηση υπάρχουν ήδη 2 βιαστές της ομάδας σου (Ούντριχ-Καλάθης). Γιατί θες να βάλεις κι άλλους 2; Μαζόχα είσαι;

      Και για να τελειώνουμε εδώ, εγώ θεωρώ απαραίτητους και τον Παπ και τον Καλάθη για την εθνική, και ούτε κατά διάνοια δεν πιστεύω ότι έπρεπε να βγει ο Παπ για χάρη του Βλάντο. Αλλά εσύ ξεκίνησες την τρολλοσυζήτηση μπλέκοντας σ' αυτή τον Καλάθη, επειδή προφανώς σε πείραξε που δε μιλάει κανείς για αποπομπή του από την εθνική (γιατί θα 'πρεπε;), και είπες να ξεμπουρδελέψεις το φόρουμ κατά τη γνωστή σου συνήθεια.

      I'm out.

      Διαγραφή
    10. Δε μιλάω για ντόπα γενικά και αόριστα, όπως εσύ που πετάς λάσπη. Μιλάω απλά και συγκεκριμένα. Η μόνη καλή περίοδος του Καλάθη στο ΝΒΑ, αυτή που αναφέρεις κι εσύ, οδήγησε στην τιμωρία του για ντόπα. Είναι ψέματα;
      Κατά τα άλλα εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι ο Καλάθης έκανε μεστές σεζόν, έτσι κι αλλιώς υποκειμενικό είναι αυτό, αλλά φαίνεται δεν συμφώνησαν και πολλοί στο ΝΒΑ μαζί σου...

      Πάντως, πέραν από την πλάκα, προφανώς και δεν υποστηρίζω ότι ο Καλάθης δεν έχει θέση στην εθνική τουλάχιστον ως αμυντικός ρολίστας.
      Αρκεί να είναι καθαρός από ντόπες κι άλλες βλακείες.

      Στο ΥΓ3, προσπαθώ να θυμηθώ ποιον παίκτη άφηνε αμαρκάριστο ο Ντούντα το 2012 και στήριξε πάνω του τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλά ξέχασα. Το 2011 ήταν πολύ καλός ο Καλάθης στο να κερδίζει βολές από τον Ψαριανό. Πραγματικός βιαστής.
      Ο Μπατίστ πάει σε μια προ ημερών συζήτηση.

      υγ (δικό μου)
      Για να το ξετρολάρω. Ναι, η θέση του Καλάθη είναι αυτονόητη. Απλά άμα τρολάρει ο άλλος δεν μπορώ να αντισταθώ.
      Τα λέμε.

      Διαγραφή
    11. Για το ΥΓ2, αφού μπορείς να κάνεις αυτόν το ορθό συλλογισμό, φαντάζομαι είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι επειδή ο ένας έπαιζε περισσότερο πίσω από τον Ούντριχ δε σημαίνει ότι είναι καλύτερος από αυτόν που δεν έπαιζε καθόλου πίσω από τον Παπ.
      Για το γεγονός επίσης ότι ο ένας είναι παιδί του αμερικάνικου μπάσκετ κι ο άλλος της πιο "αντι-αμερικάνικης" εκδοχής του ευρωπαϊκού, δε θα συζητήσουμε καν...

      Διαγραφή
    12. είπα εγώ ότι έχει σουτ ο Καλάθης; Λογικό είναι να τον αφήσει αμαρκάριστο ο Ντούντα. Το "βιαστής" έγκειται στους 16 πόντους, 11 ασίστ και 5 ριμπάουντ σε 42 λεπτά στον 4ο τελικό το '11 απόντος του Διαμαντίδη.

      Διαγραφή
    13. Τόσε που η ομάδα σου κέρδιζε επάξια βολές, ε;
      Ψαριανός λέμε, μην κάνεις τον ανήξερο.

      υγ
      Δεν το έδινε σουτ. Τον άφηνε αμαρκάριστο. Δεν ασχολούταν μαζί του ρε παιδί μου. Παρότι αυτός τα έβαζε. Ξαναδές το ματς και θα καταλάβεις ποιος βιάσε ποιον.

      υγ2
      5/17 σουτ

      Διαγραφή
    14. βολές σε εκείνο το ματς κέρδισε ο Παπαλουκάς και ο Μαυροκεφαλίδης στο 39'', ο ένας είχε 0/2 κι ο άλλος 1/2. Μια παραπάνω να βάζανε θα κέρδιζες. Εκείνο το ματς ο Καλάθης κι ο Μπάτμαν το πήραν, και πες ό,τι θες.

      Και μην ξεχνάς ότι στο 3ο σε είχα 45-57 μέσα στο ΣΕΦ και σε άφησα να κερδίσεις (με τον Πελεκάνο!) γιατί ήσουνα έτοιμος να ξανακάψεις το γήπεδό σου.

      Διαγραφή
    15. Εκείνο το ματς το κέρδισε ο Ψαριανός κι η παρέα του.
      Το ξέρεις και το ξέρω.
      Ότι έχασαν βολές οι δικοί μου στο τέλος δεν αλλάζει τα εγκλήματά τους.
      Πχ κι εσείς φωνάζετε για το 2012 με ΤΣΣΚΑ, αλλά εγώ θυμάμαι τον Δημητράκη να έχει χέσει το βρακάκι του και να φοβάται να σουτάρει στην τελευταία επίθεση. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία, έτσι;

      Η δεύτερη παράγραφός σου κωμική.
      Άσχετο, θυμάσαι πόσο είχατε τιμωρηθεί μετά το 4ο ματς όταν μπήκαν οι κάφροι σας στο γήπεδο κι έδειραν παίκτες του Ολυμπιακού; Πάνω από μισή αγωνισική;

      Διαγραφή
    16. Τι να σου πω, ο Μαγουλάς πάντως τη μέρα του αγώνα (και όχι τέσσερα χρόνια μετά που τα έχουμε ξεχάσει και μπορούμε να πετάξουμε όποια πίπα θέλουμε). άλλα έλεγε για τους διαιτητές:

      "Γίνεται καλό παιχνίδι και οι διαιτητές πάνε καλά παρά την διαφορά στις βολές. Δικαιολογημένες όλες."

      http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/derby/panathhnaikos-olympiakos-101-94.1172735.html

      ο Ψαριανός με το 4ο ματς (101-94) πού κολλάει; Τανατζής-Πηλοΐδης-Καρακατσούνης ήταν στο τέταρτο. Μπερδεύεσαι με το δεύτερο (78-66). Τρικυμία εν κρανίω σε έχει πιάσει.

      Μακάρι φίλε μου να ήταν απλά "κωμικό" το ότι βάζετε φωτιά και μέσα και έξω από το γήπεδό σας κάθε φορά που στραβώνει ένα ματς με τον ΠΑΟ. Δυστυχώς μόνο κωμικό δεν είναι. Το ότι στο 3ο δεκάλεπτο κάπου στο -7 είχατε αρχίσει να πετάτε κροτίδες μέσα, επίσης δεν είναι κωμικό. Το ότι ο Πελεκάνος γύρισε το ματς, αυτό μάλλον είναι το μόνο κωμικό.

      Να σου απαντήσω και για την τιμωρία. Τιμωρήθηκε ο ΠΑΟ για τη μπούκα όσο είχε τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός στη μπάλα μετά το ντέρμπι του Καλόπουλου.

      Διαγραφή
    17. Πόσο σίγουρος είσαι;

      Διαγραφή
  27. Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ρε!!!
    Για να γίνει η εθνική σαν τον παο του Ιβάνοβιτς!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πώς καταφέρνετε κάποιοι και το γυρνάτε στο οπαδικό πάλι.Κατόρθωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να το αποφύγουμε ρε Κώστα, αφού μερικοί εδώ και μια εβδομάδα αποδεικνύουν ότι προτιμούν η εθνική να μην πάει καλά αρκεί να έχουν έναν παραπάνω δικό τους παίκτη στην ομάδα;

      Διαγραφή
  29. Όποιος στεναχωρηθεί σε περίπτωση που πάει καλά η εθνική, ας μας το πει από τώρα.
    Θα σας ανεχτούμε που θα πανηγυρίζετε σε περίπτωση αποτυχίας, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε κι εμείς να πανηγυρίζουμε εις βάρος σας αν πάμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι πρεπει σωνει και καλα καποιοι να πανηγυριζουν σε βαρος καποιων αλλων; η εθνικη παιζει ρε σεις...

      Διαγραφή
  30. Παπανικολάου Δημήτρης και Παπανικολάου Κώστας κάτι περισσότερο από κοινό επίθετο. Παίκτες που θεωρήθηκαν μεγάλα ταλέντα σε μικρή ηλικία εξαιτίας κυρίως των αθλητικών τους προσόντων, αλλά και των επιτυχιών τους με τις μικρές εθνικές αλλά και με τον σύλλογο τους, ενόσω ήσαν αμφότεροι νεανίες, ο οποίος ήταν και σε αυτή την περίπτωση κοινός ο ΟΣΦΠ. Παίκτες που κάναν γκελ εξαιτίας του κουτσαβακισμού που έβγαζαν, ο οποίος ερμηνεύτηκε και ερμηνεύεται ως πάθος και "ενέργεια" από την πλειοψηφία των "ποιοτικών" εγχώριων μίντια που πάντα αρέσκονταν στη φανφάρα και την "εξυπνάδα". Ο μεν πρώτος έπαψε να είναι μπασκετμπολίστας ουσιαστικά στα 27 του, έχοντας φτάσει στο απόγειο του στα 23-24, ενώ ο δεύτερος παρουσιάζεται σαν κορυφαίο τριάρι και αστέρι του NBA εξαιτίας μιας πολύ καλής χρονιάς και ενός καλού F4 και αυτό γιατί το σήκωσε η ομάδα του. Από τότε εδώ και 2 χρόνια στάσιμος. Βέβαια εδώ αποθεώθηκε επειδή έκανε ένα καλό παιχνίδι (φιλικό πάντα) με τη Βοσνία.
    Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο Παπανικολάου jr προλαβαίνει το τρένο, υγιής να είναι πάνω απ'όλα και να το πάρει...αλλιώς.

    ΥΓ: Χωρίς ίχνος εμπάθειας, το ίδιο πιστεύω για οποιαδήποτε παρόμοια περίπτωση, είναι αστείο να λέγεται και να γράφεται "οι Ρόκετς του δικού μας Κώστα Παπανικολάου". Είναι σαν να λέμε: "ο Παναθηναϊκός του Λευτέρη Μποχωρίδη", "ο Ολυμπιακός του Βασίλη Καββαδά" κοκ.

    Θερβάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θερβάντες, χωρίς πλάκα, δεν παρακολούθησες προφανώς τις εμφανίσεις του Παπανικολάου στο ΝΒΑ, για αυτό μιλάς για στασιμότητα.

      Είναι δεδομένο ότι ο Παπ είναι εντελώς "κρύος" αυτήν την περίοδο, όπως είναι δεδομένο ότι η καριέρα του βρίσκεται σε ένα περίεργο σταυροδρόμι.
      H άποψή μου είναι ότι πρέπει να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά από την άλλη λίγοι είναι οι Ευρωπαίοι που από την πρώτη τους σεζόν εντυπωσίασαν στο ΝΒΑ, και οι περισσότεροι εξ αυτών κατέληξαν να είναι σταρ. Ο Παπ δεν έχει τέτοιες προδιαγραφές, οπότε θα ήταν τουλάχιστον υπερβολικό να περιμέναμε ότι θα είχε μεγάλο ρόλο σε ομάδα πρωταθλητισμού.

      Αυτά στην περίπτωση που θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά. Αν η μόνη σου πρόθεση είναι να προσβάλλεις τον παίκτης και να πικάρεις όσους τον συμπαθούν, συγχώρεσέ με που σε πήρα σοβαρά.

      Διαγραφή
    2. Καταρχήν τον ίδιο και να ήθελα να τον προσβάλλω δε μπορώ γιατί δεν τον έχω απέναντί μου. Παρακολούθησα αρκετά τις εμφανίσεις του, όπως και την πορεία του στην Ευρώπη, τόσο σε ΟΣΦΠ, όσο και σε Μπαρτσελόνα. Η άποψη μου είναι ότι πραγματικά καλή χρονιά έκανε το 2012-13 και αυτό γιατί σούταρε με πολύ υψηλά ποσοστά στα τρίποντα, πράγμα που δεν επανάλαβε ποτέ από τότε. Ούτε στη Μπαρτσελόνα, ούτε στο ΝΒΑ, ούτε στην εθνική Ελλάδος. Δεν το θεωρώ κακό παίκτη, αλλά αυτό που γίνεται με τα εγχώρια μίντια, τόσο στην περίπτωση του όσο και σε άλλες παλαιότερα, όπως του συνονόματού του που ανέφερα παραπάνω ή του Ρεντζιά ή του Γαλακτερού ακόμα παλαιότερα το θεωρώ γελοίο. Όπως γελοίες βρίσκω κάποιες από τις αντιδράσεις του στους αγώνες, τις οποίες οι φωστήρες της ελληνικής δημοσιογραφίας τις παρουσιάζουν ως απότοκες του πάθους του, ενώ σε άλλους παίκτες, κυρίως Ισπανούς και Σέρβους ως αποδείξεις "κωλοπαιδισμού".

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    3. Οι αντιδράσεις του Γκιστ πως σου φαίνονται;

      Μεχρι την ελευση του Σμιθ στο Χουστον ειδες στασιμο παικτη?

      Διαγραφή
  31. Κάποιες συμπαθητικές, τις οποίες οι εδώ δημοσιογράφοι τις παρουσίαζαν ως λίγο-πολύ "εξωγήινες. Σε κάθε περίπτωση όχι ικανές να αποτρέψουν την απόκτηση του Σμιθ, προφανώς γιατί οι Ρόκετς ένιωθαν κενοί με τον Παπανικολάου.
    Ο Γκιστ, όπως και άλλοι μπασκετμπολίστες, αμερικανοί και μη πανηγυρίζουν έντονα κάποια καλάθια τους. Δεν είναι σημάδι "κωλοπαιδισμού" αυτό. Σημάδι "κωλοπαιδισμού" είναι το να πετάς επιδεικτικά τη μπάλα πάνω σε αντίπαλο ή το να μπλέκεσαι με ψευτομάγκικο τρόπο ανάμεσα σε 2 αντιπάλους που πανηγυρίζουν ένα κάρφωμα που προήλθε από συνεργασία τους ή να κάνεις σκληρό αχρείαστο φάουλ εν είδει τσαμπουκά σε αγώνα που έχε κριθεί με γύρω στους 15-20 πόντους διαφορά κανένα 2λεπτο για το τέλος. Δεν λέω ότι είναι ο μόνος που λειτουργεί έτσι. Λέω ότι έχει "ασυλία" από τα ελληνικά ΜΜΕ, την στιγμή που το Ρούντι για παράδειγμα θα τον περνούσαν γενεές 14.

    Θερβάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να υποστηρίζει κάποιος ότι ο Γιανκοβιτς έπρεπε να είναι στην εθνική αντί του Παπ. Δεν είναι κακό. Είναι μια άποψη .
      Το να θεωρεί τον παίχτη όμως κωλόπαιδο επειδή έπαιξε στου αντίπαλους και πανηγύρισε τα καλάθια του είναι τραγικό. Ειδικά όταν το παιδί έχει δώσει κάποιες συνεντεύξεις και έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τους αντίπαλους του ουκ ολίγες φορές δείχνοντας εκεί τον (εξαιρετικό) χαρακτήρα του.
      Επίσης το να λέει κάποιος ότι ο καλαθης έκανε μεστές σαιζόν στο ΝΒΑ σε αντίθεση με τον ΟΛ ΣΤΑΡ την πρώτη του σαιζόν Παπανικολάου μόνο ως κόμπλεξ και στρουθοκαμηλισμό μπορώ να το εκλάβω .
      Το ότι ο Παπ τραυματίστηκε 2 φορές στο δεύτερο μισό της σαιζόν και ήρθαν 2 πολύ καλοί παίχτες στην ίδια θέση με αυτόν σαφώς και τον πήγε πίσω ,όπως και το ότι του έδιναν έναν ρολό (αυτό του τεσσαριου )που και στην Ευρώπη σε ειδικές καταστάσεις μόνο θα μπορούσε να ανταποκριθεί, το παραβλέπουμε σκόπιμα νομίζω.
      Τα σχόλια περί ντοπέ Καλαθη τα θεωρώ αστεία.
      Γενικά βλέπω από το 80 μπάσκετ και την απαξίωση με τον οπαδισμο που έχω δει τα τελευταία χρόνια από οπαδους του παναθηναϊκού για την εθνική δεν την έχω ξαναδεί ποτέ
      Σοβαρευτείτε .
      ΑΚ74

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λες, αλλά ποιος τον θεώρησε "κωλόπαιδο" εξαιτίας του τρόπου που πανηγύρισε τα καλάθια του;

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    3. Θερβάντες,

      Καταρχήν να σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες και όσα θα πεις για τους Έλληνες δημοσιογράφους. Ώρα να έχεις να σχολιάζουμε για αυτό το θέμα. Από το πως το θέατρο του Ναβάρο είναι καραγκιοζιλίκι ενώ του Αλβέρτη ευφυία (Συρίγος), μέχρι τις "κλωτσίτσες" του Σπανούλη φέτος που βαφτίστηκαν πρόκληση του Ρούντι, με ενδιάμεσες στάσεις το πως έπεισαν τον κόσμο του ΠΑΟ ότι ο Διαμαντίδης είναι ένας και αξεπέραστις και ανάμεσα στους καλύτερους ευρωπαίους όλων των εποχών. Εδώ μέχρι και για τον Τσαρτσαρή έχουν πείσει κόσμο ότι είναι στα καλύτερα 4άρια της δεκαετίας στην Ευρώπη, κι ότι μάλιστα κι άκουσον άκουσον, clutch player!!!

      Στα του Παπανικολάου...
      Η ερώτηση που σου έκανα αφορούσε το αν είδες έναν ΣΤΑΣΙΜΟ παίκτη. Όχι αν είδες έναν παίκτη που ήταν έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού σε μια ομάδα που αντιλήφθηκε ορθώς ότι πρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
      Εγώ λοιπόν δεν είδα στάσιμο παίκτη. Το κάθε άλλο. Δεν είδα όμως και παίκτη που θα μεγαλουργήσει στο ΝΒΑ.

      Σχετικά με τους πανηγυρισμούς, εκτός από ότι δεν είναι κωλοπαιδισμός ποτέ και από κανέναν, αυτό που με προβληματίζει σε βάθος είναι το γιατί όταν συζητάμε για την απόδοση του παίκτη, ξαφνικά εσύ αναφέρεσαι σε κάτι τόσο άσχετο και ασήμαντο, όσο οι πανηγυρισμοί του. Έκανες ποτέ το ίδιο για τον Γκιστ; Έστω για τον Βέσελι που αγωνίζεται σε τρίτη ομάδα; Ποιο ήταν το κίνητρό σου, τι ήθελες να επιδείξεις σχετικά με το θέμα του Παπ, του ΝΒΑ και της εθνικής;

      Αν αυτά που περγράφεις τα έχει κάνει ο Παπ, εκτός από ότι δεν τα θυμάμαι, αποτελούν όπως το είπες απλώς σημάδια κωλοπαιδισμού. Από μόνα τους δεν λένε τίποτα.
      Στο κάτω κάτω, είναι πταίσματα μπροστά σε πράξεις όπως πχ να πετάς μπάλες σε κεφάλια αντιπάλων, να φτύνεις, να τσαμπουκαλεύεσαι με τη μισή Ευρώπη. Αλλά εδώ μάλλον θα επανέλθουμε στη στάση των Ελλήνων δημοσιογράφων και στην (πετυχημένη) προσπάθεια αγιοποίησης συγκεκριμένων αθλητών.

      Διαγραφή
    4. την ιδια και χειροτερη απαξιωση ειχαν οι ολυμπιακοι για την "βαζελλαδα" ή "εθνικη του σωληνα" μεχρι τη μερα που ο πριντεζης εκανε με το ενα χερι το 62-61.

      και μη μου πεις ΑΚ οτι δεν ειναι ετσι, μπορω να σου το αποδειξω και απο σχολια ολυμπιακων ακομα και εδω στο hoopfellas εποχες καλοκαιριου 2011.

      ειδες πως αλλαζουν οι καιροι;

      Διαγραφή
    5. το μεγαλύτερο έπος γλειψίματος στην ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι το "ο Ιωαννίδης έδεσε κόμπο τον Μάλκοβιτς σε όλο το παιχνίδι" του Παπαδογιάννη, μετά τη νίκη της Λιμόζ στο Μπομπλάν με τη γραμμή του Πάσπαλι.

      Το "οι Γιουγκοσλάβοι χρειάστηκαν τον Βιρόβνικ και τον Μπετανκόρ για να μας κερδίσουν" (για να κερδίσει δηλαδή ο Ντίβατς τον Αγγελίδη και ο Τζόρτζεβιτς τον Μπακατσιά θέλανε τους διαιτητές!) του Συρίγου το 1995 έρχεται δεύτερο με μικρή διαφορά. Μιας και πιάσαμε αυτό το θέμα.

      Rolando Blackman

      Διαγραφή
    6. ο Βεσελι μιας και αναφερθηκε, με εκνευρισε τοσο πολυ στον ημιτελικο με τη Ρεαλ που ηθελα να σπασω την τηλεοραση. Αυτος ειναι πραγματικο κωλοπαιδο σε αντιθεση με Παπανικολαου.

      για τα 4αρια, τσαρτσαρης ουτε καν. Φωτσης μονο απο Ελληνες (χωρις να ειναι βεβαια καλυτερος ας πουμε του Νοτσιονι). Οικονομου και Πριντεζης ή Πριντεζης και Οικονομου οι δυο που ακολουθουν.

      ω ρε τζιμ, παγωτα μου εβαλες στο τεστ; αχ να χαμε τωρα ενα...

      Διαγραφή
    7. @7:59
      Δυο παίκτες είχε ο ΠΑΟ το 2011 στην εθνική.

      Παιδιά μήπως κάποια στιγμή να περιορίζαμε τις ανακρίβειες εδώ μέσα;
      Κάντε ένα πρόχειρο google search πριν γράψετε κάτι.

      Εκτός αν θέλουμε να πετάμε μπαρούφες για τις 12 ασσίστ του Διαμαντίδη με τις ΗΠΑ και να ελπίζουμε να μείνουν ασχολίαστες.

      Διαγραφή
    8. @8:15
      Τον υποτιμάς λίγο τον Πρίντεζη.
      Και προφανώς δεν υπάρχει καν λόγος να βάζουμε τα ονόματα των Ελλήνων pf δίπλα σε παίκτες όπως ο Νοτσιόνι.

      Διαγραφή
    9. Θερβαντες
      Και ο 3D πέταξε την μπάλα στον Νταρντεν στους τελικούς αλλά κωλόπαιδο δεν τον θεωρώ. (και ξύλο έχει παίξει ο Διαμαντιδης αλλά πάλι για γαμω τα παιδιά και τους παίχτες τον κόβω) Επίσης αυτό που λέω είναι πως μόνο οι φίλοι του Παο θεωρούν κωλόπαιδο τον Παπ αντίθετα με τον ρουντι που τον θεωρούν όλοι ας πούμε, αυτό καυτηριάζω .

      7:59 δεν νομίζω ότι ήταν σε τέτοιο βαθμό με τίποτα.
      Αλλά και να ήταν θεωρώ ότι θα ήταν λάθος και μ@κΙΑ.
      Κάτι που νομίζω συμφωνείς και συ.
      Αν συμφωνείς με μένα όμως
      Μην χρησιμοποιείς σαν πρότυπο τον μ@λκ@
      Και προσωπικά στενοχωριέμαι που γραφώ και το σχόλιο
      Είναι σαν να μιλώ με άτομα που γουστάρουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και μετά γράφουν κακά σχόλια για αυτούς τους άλλους που γουστάρουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
      Φαύλος κύκλος
      Λιμνασμένα νερά
      Διέξοδος καμιά
      Για αυτό λέω
      Σοβαρευτείτε.
      ΑΚ 74

      Διαγραφή
    10. 7.43 πας καλα για τον ΔΔ, οι Ελληνες δημοσιογραφοι τον εκαναν σπουδαιο λεει και εναν απο τους καλυτερους της Ευρωπης;;;Τι λες ρε πας καλα;;Τον ΔΔ τον εφτασαν εκει μονο τα στατιστικα του,και οι πρωτιες που εχει σε πολλες κατηγοριες,Δεν περιμενει απο εσενα και αλλους ασχετους να τον πουν μεγαλο παιχτη,εξαλλου με αυτο που βγαζει χεστηκε για την υστεροφημια του στην τελικη, @@@@@@@@@@6 βραβεία «Καλύτερου Αμυντικού» στην Euroleague, 1 ΜVP της σεζόν και 2 MVP του Final 4. Επίσης, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ (1146), τα περισσότερα κλεψίματα (414), τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (7,415), το μεγαλύτερο rating (3,538) στην ιστορία της Euroleague και παράλληλα είναι 2ος πίσω από τον Ναβάρο στη λίστα με τους περισσότερους αγώνες (252), 4ος στα κερδισμένα φάουλ (925), 5ος στα τρίποντα (340, με ποσοστό καριέρας 38%), 6ος στις βολές (592 με ποσοστό καριέρας 80%) 11ος στα ριμπάουντ (908), 16ος στα μπλοκ (112), όντας ο μόνος guard στην 20άδα.(Ακομη ειναι πρωτος στα γκαρντ στις ταπες με 112,πρωτος στα ριμπαουντ στα γκαρντ με 908).Αν νομιζεις οτι εκανε καριερα χαρη στους δημοσιογραφους ελληνικης καταγωγης εισαι γελασμενος.Εκτος και αν εισαι γαβρος και πιστευεις οτι εκανε καριερα χαρη στους διαιτητες γιατι το ακουσαμε και αυτο..
      .

      Διαγραφή
    11. δε με νοιαζει ποσους ειχε. σου λεω τι εβλεπα να λενε οι γαυροι. διαφωνεις οτι υπηρχε απαξιωση απο το οπαδικο κομματι σας τουλαχιστον;

      Διαγραφή
    12. ΑΚ ο καθενας οπαδος βλεπει την εθνικη με χρωματισμενα γυαλια. Οι καφροι βαζελοι μετα τη Σλοβενια λεγανε οτι διελυσε την εθνικη ο Σπανουλης. Οι γαυροι οταν νικησαμε την Ισπανια λεγανε "εφυγε ο αγκωνιδης και νικησαμε επιτελους τους ισπανους".

      απλα το 11 ο Ολυμπιακος εφτιαχνε ομαδα και ηταν λογικο να μην εχει 6-7 παικτες στην εθνικη, αλλα μονο σπανουλη και πριντεζη. Ε αυτοι καθε Ιουνιο λεγανε να μην παει κανενας στην εθνικη, επειδη τους σφαζει το σωληνοσυστημα και αλλα τετοια.

      κανενας σοβαρος παναθηναικος ουτε ολυμπιακος παρολα αυτα δεν βγαζει κακια εναντιον της εθνικης, ακομα κι αν αυτη παιζει μονο με Κατσιβελη και Αθηναιου ή με Μποχωριδη και Παπαγιαννη.

      Διαγραφή
    13. Άντε πάλι ανακρίβειες. Ρε φίλε γιατί γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν;
      Από τη μια μιλάς με απόλυτη βεβαιότητα για απαξιώσεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, κι από την άλλη γράφεις άλλα αντί άλλων...

      Μήπως το πρόβλημά σου είναι ότι αντί να ασχολείσαι με το μπασκετάκι, ασχολείσαι μόνο με το hoopfellas;
      Γιατί ενώ λες ότι ξέρεις τι έγραφαν στο hoopfellas οι γαύροι το 2011, δεν ξέρεις ότι το 2011 δεν ήταν στην εθνική ούτε ο Σπανούλης ούτε ο Πρίντεζης.

      Τέλος, η εθνική του σωλήνα είναι πράγμα αδιαμφισβήτητο αλλά δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τους συλλόγους. Δεν αμφιβητεί κανείς το γενικότερο κουμάντο του ακόμα και σε θέματα που δεν το αφορού. Τώρα γιατί εσύ τον συνδέεις με τον ΠΑΟ, είναι μάλλον θέμα μύγας...

      Διαγραφή
    14. @10:43
      Έχεις πλάκα να καταφέρνεις με μια μόνο φράση, να βάζεις κάποιον να γράφει φλογισμένα κείμενα.

      Τέλος πάντων.
      Από τους καλύτερους παίκτες στην 15ετή ιστορία της ευρωλίγκας είναι αναμφισβήτητα. Από τους καλύτερους ευρωπαίους όλων των εποχών που έγραψα εγώ δεν είναι εξίσου αναμφισβήτητα...

      Διαγραφή
    15. @ΑΚ74
      Αυτή την εμπάθεια σε βαθμό εμμονής με το Ρούντι και γενικά με τους Ισπανούς παίκτες ΜΟΝΟ στην Ελλάδα την έχουμε κατηγορηματικά.Όπως και ισοπέδωση των πάντων απέναντι σε παίκτες όπως ο ΔΔ, ο Σπανούλης κλπ από μίντια εκατέρωθεν, από οπαδούς, από συνθήκες που επικρατούν στα γήπεδα με την ανοχή και την παρότρυνση διοικήσεων επίσης είναι φαινόμενο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ελληνικό. Όπως και ηλιθιότητες που γράφονται κατά καιρούς από μερίδα του τύπου της χώρας και μηδενίζουν παίκτες του βεληνεκούς και του background του Κιριλένκο (έχει γραφτεί ότι του έκοψε το μπάσκετ ο ???Παπαπέτρου ας πούμε).
      Τώρα όσον αφορά το ΔΔ είναι άλλο πράγμα να μπλέκεσαι σε καβγά όπως με το Μπατή επί παραδείγματι ή να αντιδράσεις άσχημα όπως με Τεόντοσιτς γιατί προηγουμένως σε έχει κτυπήσει αντίπαλος και άλλο να μπεις για τσαμπουκά, μόνο και μόνο γιατί χάνεις και σπάζεσαι γιατί ο αντίπαλος πανηγυρίζει. Δεν είναι εγκληματίας, μην τρελαθούμε, ούτε ο μοναδικός, αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις τη διαφορά. Και by the way η στάση του ΔΔ αρνητικά σχολιάστηκε ο Παπανικολάου παρέμεινε στο απυρόβλητο.

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    16. με τον παο εγω τον συνδεω; οι προεδροι σου τον συνεδεσαν. οι οπαδοι του οσφπ μετα πως να μην ακολουθησουν;

      δικο μου λαθος με σπανουλη-πριντεζη. Ποια αλλη ανακριβεια εγραψα γιατι λες αντε παλι. Την εθνικη του 2011 (που για το ροστερ που ειχε πηγε πολυ καλα και αποκλειστικε ουσιαστικα μονο απο τον παρκερ στο 4ο δεκαλεπτο του προημιτελικου) πες μου εσυ αν δεν τη σνομπαραν οι κοκκινοι οπαδοι απο την αρχη. Λεω οπαδοι, οχι φιλαθλοι. Ολοι οι ρεντχουπς και θρυλοςφανς και ρεντπλανετ βγαζανε μιρλα και λεγανε ποια εθνικη και αλλα τετοια. Αν δε σε εκφραζουν αυτοι εχει καλως.

      και οι παναθηναικοι τωρα το ιδιο κανουν. οπαδοι ειναι, αστους να το κανουν. περιμενεις κατι αλλο;

      Διαγραφή
    17. Δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο αυτή την κουβέντα . Για μένα είναι στενάχωρη έτσι κι αλλιώς .
      Ούτε στοχεύω να σε πείσω σε κάτι, δεν έχει νόημα να κάνω κάτι τέτοιο .Απλά , διαβάζω εδώ και τρία περίπου χρόνια αρκετά πράγματα που μόνο ρεαλισμό δεν έχουν και πωλούνται και σαν σοβαρή άποψη και κάποια στιγμή θα έρθει ο άλλος και θα το καυτηριάσει αυτό.(πόσο να αντέξει ο άλλος την οπαδικη μιρλα;)
      Ένα,δυο πράγματα μόνο για να το κλείσω.
      Το ότι μόνο εδώ θεωρούν τον ρουντι κωλόπαιδο μόνο για αστείο μπορεί να το γράφεις. Αν το πιστεύεις έχεις τεράστιο λάθος
      Το ότι ο Παπ είναι στο απυρόβλητο που τον περνάτε γενεές δεκατέσσερις εδώ και 5 χρόνια (επειδή πανηγυρίζει τα καλάθια του στο ΟΑΚΑ στα 22 του αυτό σας πείραξε και τον βγάλατε κωλόπαιδο, έχουν γίνει αυτές οι κουβέντες και απλά επειδή δεν στέκει αυτό και γέλαγε ο κόσμος με τα χρόνια ψάχνετε κάτι άλλο να τον κατηγορήσετε ) δείχνει και την ανοησία του θέματος
      Εδώ πέρυσι διάβαζα γιατί να παίζει ο Πριντεζης στην Εθνική.π.χ. (και αυτό για σοβαρή άποψη το παρουσίαζαν )
      Από την άλλη οι της γενιάς μου που μεγάλωσε με τον ΑΡΗ του Γκάλη του Γιαννάκη έμαθε να αγαπά το ελληνικό μπάσκετ (και το μπάσκετ γενικά) και όχι τον οπαδισμο, τυχερή η γενιά μου σε αυτό .
      Έτσι, για νιώθω και γω την ισορροπία γράφω την άποψη μου μια φορά επί του θέματος, και πάω να ταΐσω την κατσίκα μου.
      Άντε λεβέντη μου καλή συνέχεια
      ΑΚ 74

      (νομίζω ότι και σε αυτό το ποστ κάποιος έγραψε ότι ο Κιριλενκο δεν έχει @@ )γελάει ο κόσμος.

      Διαγραφή
    18. Έμαθε να αγαπάει τον αθλητισμό εκτός του Γκάλη και του Γιαννάκη και εξαιτίας του Ιωαννίδη να υποθέσω; Επίσης σε ποιο σημείο ανέφερα ως δείγμα "κωλοπαιδισμού" το ότι πανηγύρισε έξαλλα τα καλάθια του στο ΟΑΚΑ. Αν και για παράδειγμα αν τα πανηγύριζε στο ΣΕΦ κάποιος άλλος (Ρούντι, Ρέγες, Βέσελι) θα τον "έκραζαν" τα μίντια. Το αν το εκλαμβάνουν κάποιοι άλλοι Παναθηναϊκοί ως κωλοπαιδισμό τα έξαλλα πανηγύρια που δεν περιέχουν χειρονομίες όμως, δικό τους θέμα και δεν με αφορά.
      Στο απυρόβλητο είναι από τους δημοσιογράφους τους και καλά αντικειμενικούς, όχι από τους οπαδούς της αντιπάλου ομάδος. Σε τελική ανάλυση ο Παπανικολάου και ο κάθε Παπανικολάου μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξει στρατόπεδο.
      Εντάξει ο Πρίντεζης σε πείραξε τόσο; Εδώ όταν κερδίσαμε την Ισπανία, τα ερυθρόλευκα σάιτ θεώρησαν την απουσία του Διαμαντίδη που "ξεκουμπίστηκε" σαν λόγο επιτυχίας.
      Για τον Κιριλένκο στα λόγια μου έρχεσαι. Κάποιος έγραψε ότι δεν έχει @@ και κάποιοι άλλοι ότι του έκοψε το μπάσκετ ο Παπαπέτρου. Για έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαίους παίκτες της γενιάς του.
      Την κατσίκα σου άσε την να βοσκήσει μόνη της, αυτή είναι η φύση της.
      Καλή συνέχεια και σε σένα

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    19. Θερβαντες

      Δεν μιλάς με μένα για τους δημοσιογράφους
      Για τους οπαδούς μίλησα και την μιρλα τους
      Από οπαδικους δημοσιογράφους δεν γλιτώνει κανείς ούτε ο Διαμαντιδης ουτε ο Παπανικολαου ουτε ο Πριντεζης η ο Καλαθης κτλ
      Αυτή είναι η δουλειά τους και ειδικά δικτυακά που ζουν από τα κλικ, όσο πιο ίντριγκα τόσο πιο καλά για αυτούς . Εμένα δεν με ενδιαφέρει και δεν τους διαβάζω οκ;
      Το θέμα το Παπ γενικά τοποθετήθηκα τοποθετήθηκες το εξαντλήσαμε.
      Για τον Ιωαννιδη το σχόλιο δεν το κατάλαβα εγώ μίλησα για εποχή και για μια ομάδα που έβαλε το μπάσκετ στο σπίτι του κάθε έλληνα όχι για άτομο . Αν δεν έχεις εικόνα και παραστάσεις από αυτή την ομάδα δεν μπορώ να στο εξηγήσω μέσω νετ εκπέμπουμε σε διαφορετικό μήκος κύματος
      Σαφώς με κούρασε το αν έπρεπε να παίζει ο Πριντ στην εθνική και τα παρελκομενα αυτής , οπως θα με κούραζε αν σε αντίστοιχο βαθμό διάβαζα το γιατί να παίζει ο Διαμαντιδης η ο Τσαρτσαρης στην εθνική συστρατευμενα (όχι από δημοσιογράφους από οπαδούς λέμε.)ευτυχώς δεν είδα κάτι τέτοιο τότε, αν το έβλεπα την ίδια στάση θα είχα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διάφορα.
      Τα τουΑΚ47 οτι του έκοψε το μπάσκετ ο Παπαπέτρου δεν ειπώθηκε ποτέ, ειπώθηκε ότι έμαθε τον Παπαπέτρου (αν αναφέρεσαι στην δήλωση των προέδρων του ΟΣΦΠ)και σαφώς είναι ανόητη .αλλά βλέπεις τι γίνεται; Εγώ μιλάω για το ότι είναι ανούσιο να απαξιώνεις αυτό που παρακολουθείς και συ ψάχνεις να βρεις τι πιο μίζερο για να στηρίξεις την απαξίωση σου προς αυτό (να το κριτικάρεις ναι να το απαξιώνεις γιατί; Αφού το παρακολουθείς . να μην το παρακολουθούσες και να το απαξίωνες το καταλαβαίνω αλλά να το βλέπεις και να το απαξιώνεις είναι κούκου)
      Όσο για την κατσίκα...
      Κάτσε καλά που θα μου πεις να την αφήσω ελεύθερη να βοσκήσει αφού στην γωνιά με την σούβλα περιμένεις.
      Αυτά και τέλος από μένα

      ΑΚ74

      Διαγραφή
  32. Δεν αντιλαμβανομαι το χαμο γυρω απο τον Παπανικολαου.
    Προφανως και ειναι ενα χρησιμο γραναζι για την ομαδα (κυριως οταν ειναι σε φορμα) αλλα δεν θα τον ελεγα και παικτη βαρομετρο για να εχει γινει το επικεντρο του μπλογκ.

    Προσωπικα μου αρεσε πολυ στις 2 τελευταιες σαιζον με τον Ολυμπιακο αλλα απο τοτε εχει μεινει στασιμος και δε το λεω γιατι δεν τον παω, αλλα γιατι αυτη ειναι η αληθεια.

    Ελπιζω να βρει το δρομο του, κανοντας αρχη απο το Ευρωμπασκετ, αλλα να χαρειτε, μην αναλωνετε αλλο την κουβεντα γυρω απο ενα προσωπο επειδη σας θιξανε την συλλογικη σας ομαδα... ΦΤΑΝΕΙ.

    Καλος, κακος ή ασχημος, ο Παπ ειναι στην ομαδα. Η προσφορα του θα κριθει με το τελος του τουρνουα.
    Παμε παρακατω!

    theBgt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. υπαρχουν καποιοι μπασκετμπολιστες που ειναι οι αγαπημενοι των δημοσιογραφων,ειναι οι πρωτοι που θα πανε για συνεντευξη(ζησης),που θα πεταξουν την ατακα τους σε αυτη και φυσικα οι δημοσιογραφοι ανταποδιδουν....αυτο συνεβαινε και παλια και σε ολες τις ομαδες....για παραδειγμα ο ιωαννου στην μεταδοση της εθνικης περισσοτερο ασχολουταν με το αν ο παπ θα ξεμπλοκαρει στην επιθεση παρα με το παιχνιδι της εθνικης..........πιστευω οτι κατι τετοιο ειναι και ο παπανικολαου ο οποιος ειναι πραγματικα υπερεκτιμημενος και οι δημοσιογραφοι που βρισκονται κοντα στην εθνικη τον αβανταρουν συστηματικα.....ενας παικτης πραγματικα στασιμος,που σουτ δεν εχει,σωματικα προσοντα επισης,μπαλα στο παρκε δεν βαζει...μονο να κυνηγαει την μπαλα ξερει,στο χιουστον τον πηραν χαμπαρι αμεσως.....αν χαραλαμποπουλος και παπαπετρου κανουν καλη σεζον φετος και δεν εχουν ατυχιες ο παπανικολαου θα χει το πολυ ενα πενταλεπτο στην εθνικη(αν τον καλουν).....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά όλα τα άλλα, αυτό με τα σωματικά προσόντα τι το ήθελες;

      Διαγραφή
    2. σωματικα προσοντα για αστερι του NBA που μας τον παρουσιαζουν εννοω......stonerook

      Διαγραφή
    3. Ποιος το παρουσίασε ρε παιδιά για αστέρι ΝΒΑ;

      Διαγραφή
    4. για δες λιγο πιο πανω,..για "σαιζόν ΟΛ ΣΤΑΡ" γραφει ενας αποπανω, και (υποθετω) δεν ειναι δημοσιογραφος. Φαντασου οι δημοσιογραφοι τι λεγανε. Θυμαμαι το Δεκεμβριο ο Ιωαννου εφτασε να πει για τον Παπ οτι εφτασε σε 3 μηνες στο επιπεδο που ειχε φτασει ο Αντετοκουνμπο στο αντιστοιχο διαστημα προπερσι.

      Διαγραφή
    5. Ο Ιωάννου την παπαριά την έχει έτσι κι αλλιώς εύκολη, αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα καλά αυτό που γράφεις, δε μου φαίνεται και τόσο υπερβολικό. Το να είναι ο Παπ στα 24 του στο ίδιο επίπεδο με τον Γιάννη στα 19 του δεν είναι δα και κατόρθωμα.
      Ο φίλος ΑΚ κάτι άλλο θα εννοεί, κι όχι ότι ο Παπ έχει προδιαγραφές ολ σταρ. Μπορεί να μας το εξηγήσει κιόλας, αλλά νομίζω ότι κάπου κάτι μπέρδεψε.

      Γενικά, όχι, δεν έχω ακούσει ποτέ και πουθενά κάποιον να λέει ότι ο Παπ θα γίνει αστέρας του ΝΒΑ. Αντιθέτως έχω ακούσει και διαβάσει πολύ χολή και υποτίμηση. Και δεν καταλαβαίνω γιατί.

      Διαγραφή
    6. νταξ, εγω ειμαι εναντιον οσων υποτιμουν τον παπ, αλλα τα χριστουγεννα ειχα να αντιμετωπισω και τους πανηγυρτζηδες που μου λεγανε οτι εχουμε στο ΝΒΑ "δυο παικταραδες που χωνουν 20 ποντους ο καθενας σε καθε ματς" εννοωντας παπ και αντε, μην εχοντας δει ουτε εναν αγωνα ΝΒΑ, απλα ενημερωνομενοι απο τους δημοσιογραφους που οταν εκανε career high o παπ, το ειχανε πρωτη ειδηση για 10 μερες.

      για το τι ειχε πει ακριβως ο ιωαννου, θυμαμαι ειχαν παιξει Ροκετς-Μπακς, λιγο μετα το career high του παπ με τους λεικερς, o παπ ειχε 12 π. σε 29', ο Αντε 17 σε 35'. Λεει ο καλεσμενος του Ιωαννου (δε θυμαμαι ποιος, προπονητης νομιζω) για την εξελιξη του Αντε σε τεχνικα προσοντα τη δευτερη χρονια στο ΝΒΑ, και λεει ο Ιωαννου οτι ελπιζει και απο τον Παπ του χρονου να εχει την ιδια εξελιξη, γιατι βλεπει οτι με 3 μηνες στο ΝΒΑ εχει τα ποσοστα που ειχε ο Αντετοκουμπο στο ιδιο διαστημα περσι (αυτο το τελευταιο επι λεξει)

      βεβαια εκεινη τη μερα ο παπ ειχε 5/6 σουτ και 4 ασιστ, οποτε λογικος ο ενθουσιασμος, αλλα οτι εχει φτασει στο ιδιο επιπεδο με Αντε δεν το λες.

      Διαγραφή
    7. @10:49
      Το ολ σταρ φίλε μου το έγραψα σαν απάντηση με το ότι ο καλαθης ήταν μεστός στο ΝΒΑ (το οποίο το παρακολουθώ και αρκετά ) σε αντίθεση με τον παπ. Σαφώς δεν θεωρώ τον παπ ότι θα γίνει σταρ του ΝΒΑ και προσωπικά τον θεωρώ καλό παίχτη ως εκεί. Μην απομονώνεις 2 λέξεις από την παράγραφο του αλλού για να δημιουργήσεις την εντύπωση που θες δεν είναι ωραίο .
      ΑΚ 74

      Διαγραφή
  34. Παντως το να παιζει ο Αντετοκουμπο 10-15 λεπτα σαν 4 αρι αποκλειστικα και οχι στην φυσικη του θεση, ωστε να παιζει 20-25 λεπτα ο Παπ σαν 3αρι και ο μεγαλυτερος οπαδος του Παπ θα πρεπει να το θεωρει αφυσικο.
    Το εχω ξαναγραψει,
    σαν 3αρι ο Παπανικολαου δεν εχει καλυτερο στοιχειο απο τον Γιαννη.
    Χειροτερος αμυντικα (οπως ολοι) εξισου μετριος σουτερ,σαφως χειροτερος δημιουργος και δεν μπορει να βαλει την μπαλα στο παρκε.
    Επισης σαν στατικος σουτερ δεν ειναι καλυτερος ουτε απο τον Πριντεζη ωστε να λεμε οτι Παπ-Αντετοκουμπο ειναι λειτουργιο σχημα ενω το Αντετο-Πριντεζη μας κοβει το σουτ.

    Επιθετικα και οι 2 απεχουν πολυ απο τον Περπε που σουταρει καλυτερα και ποσταρει καλυτερα

    Για μενα το βασικο διδυμο στα guard θα επρεπε να ειναι Αντετο-Πριντ, με τον Περπε αλλαγη και διδυμα Περπε-Πριντ, Περπε-Αντετο.

    Το να προσπαθουμε να επιβαλλουμε 25 λεπτα για τον Παπ πραγματικα δεν το καταλαβαινω. Για αυτο υποστηριζα πως ο Βλαντο θα ηταν καλυτερα να παει στην εθνικη απο τον Παπ.Εχει επειδη ειναι καλυτερος παιχτης αλλα επειδη θα βουθουσε καν κατανεμηθουν οι ρολοι καλυτερα, κανει διαφορετικα πραγματα απο τους αλλους και ειναι παιχτης που μπορει να δωσει 3-4 ποιοτικα λεπτα σε αντιθεση με τον Παπ που χρειαζεται χρονο συμμετοχης.

    Δουλεια του προπονητη δεν ειναι να παρει τους 12 καλυτερους παιχτες, αλλα να φτιαξει και την χημεια της ομαδας.
    Ο Φωτης δειχνει να προσπαθει να μοιρασει τους χρονους με το χρονομετρο. Σου δινει την εντυπωση πως αν ο Σλουκας με τον Ζηση τα βαζουν μια μερα απο παντου, αυτος θα τους κατσει στον παγκο για να παιξει ο Καλαθης και ο Σπανουλης.

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι εσύ το παίδεψες λίγο παραπάνω, και για να βάλεις τον αγαπημένο σας Βλάντο στην εθνική, κόντεψες πρώτα να προτείνεις ότι θα ήταν καλύτερο να πάμε με 11 παίκτες...

      Στο δίδυμο Πέρπε-Πριντ, αγαπημένοι παίκτες και οι δυο, ξέχασες να μας πεις ποιος θα παίζει άμυνα.

      Ο Βλάντο παιδιά δεν μπορεί να προσφέρει ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρια λεπτά. Το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να μπει 2-3 λεπτά, να φάει 2-3 εύκολα καλάθια και να αλλάξει το ρυθμό εις βάρος μας. Δεν υπάρχει παίκτης Γιάνκοβιτς για αυτό το επίπεδο. Να μην τα ξαναλέμε για την αλλαγή του Μπράμος...

      Διαγραφή
    2. 2-3 τον βαζεις (οπως τον εβαζε για 2-3 λεπτα ο πεδουλας οποτε τον εβαζε) για να κανει 2-3 φαουλ και να κοψει το ρυθμο του αντιπαλου. Για τιποτα αλλο. Μετα ξανα παγκο. Και μονο αν η εθνικη ειχε περιθωριο να παρει 13 παικτες κι οχι 12, θα εμπαινε ο γιανκοβιτς, γιατι τωρα το ιδιο πραμα μπορεις να το κανεις με οποιονδηποτε αλλο παικτη θες.

      Διαγραφή
    3. Μη σου πω και 14.
      Δεν νομίζω να προσπερνούσε τον Αγραβάνη.

      Διαγραφή
    4. Μπορεί να μπει όμως όπως με τον Αλβέρτη στο ΣΕΦ. Εκεί που δεν τον περιμένεις να σου στάξει 8-10 ποντάκια και άντε γεια. Ενώ ο Αγραβάνης τι να σου κάνει; Στο Ευρωμπάσκετ της ΦΙΜΠΑ υπάρχουν μεγάλα κορμιά και δεν είναι ο Ρήγας υπεύθυνος διαιτησίας, όπερ σημαίνει το κατς του Αγραβάνη θα σφυρίζεται φάουλ, όπως είναι στην πραγματικότητα δηλαδή και επειδή θα είναι δυνατός ο ψηλός και όχι αρκετά έξυπνος ο Αγραβάνης για να κάνει έγκαιρα το φάουλ, θα έχουμε καλάθι και συμπληρωματική. Quelle catastrophe!!!!

      Διαγραφή
    5. 11:07 δεν είμαι εγώ ο 12:01. Να ξέρεις. Εγώ είμαι που σου 'λεγα να μην υποτιμάς τον Ούντριχ. Ο 12:01 είναι άλλος.

      (ξέρω ότι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι ότι είμαστε το ίδιο πρόσωπο, γι' αυτό το γράφω)

      Διαγραφή
    6. @12:01
      Εκτός από Ρήγα, το ευρωμπάσκετ δεν έχει ούτε Ζαβλανό. Για αυτό πέρσι δεν είχες κανέναν και φέτος έχεις μόνο έναν παίκτη στην εθνική.

      @11:07
      Δεν υποτίμησα τον Ούντριχ. Απλά είπα ότι είναι χειρότερος του Σμιθ.
      Μάλλον κάποια στιγμή πρέπει να χρησιμοποιούμε nicknames,

      Διαγραφή
  35. @Rolando Blackman
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε!

    @Φίλε ανώνυμε στο 7:43 μ.μ
    Δεν χαρακτήρισα "κωλόπαιδο" τον Παπανικολάου επειδή πανηγυρίζει έξαλλα τα καλάθια του. Το ακριβώς αντίθετο έγραψα. Αν κάνεις τον κόπο και ανατρέξεις στο κείμενό μου στο 5:58 είμαι ξεκάθαρος στο τι θεωρώ "κωλοπαιδισμό". Την ερώτηση: "Καλά τα λες, αλλά ποιος τον θεώρησε "κωλόπαιδο" εξαιτίας του τρόπου που πανηγύρισε τα καλάθια του" στο 6:28 την υποβάλλω σαν απάντηση-απορία προς τον φίλο ΑΚ74, ο οποίος εσφαλμένα θεώρησε ότι θεωρώ κωλόπαιδο τον Παπανικολάου ένεκα του παρελθόντος του στον ΟΣΦΠ και του τρόπου που πανηγυρίζει, ενώ ουδέποτε έγραψα κάτι τέτοιο.

    Θερβάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Φίλε στο 7:43 μ.μ
      Ε δεν έμεινε στάσιμος; Δηλαδή ποιον τομέα του παιχνιδιού του βελτίωσε πραγματικά; Βελτίωσε την ντρίμπλα του, την πάσα του, το παιχνίδι με πλάτη, την άμυνα του, που δεν ήταν κακός (για Ευρώπη) ή το σουτ του το οποίο δεν ήταν κακό, αλλά σε καμιά περίπτωση αντιπροσωπευτικό του διαστημικού ποσοστού της χρονιάς 2012-13; Το ότι έκανε κάποια συμπαθητικά παιχνίδια στην αρχή, που ούτε το γνώριζαν ιδιαίτερα οι ομάδες, ούτε σε φουλ ένταση παίζονταν οι αγώνες δεν αναιρεί τα όσα έγραψα.
      Τελοσπάντων, τέλος το θέμα Παπανικολάου γιατί αρκετά κούρασε και δε νομίζω να υπάρχει και κάτι άλλο να προσθέσουμε.

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    2. Συγκεκριμένα, όταν είδα τον Παπ στο ΝΒΑ έμεινα έκπληκτος με το πόσο καλά έβλεπε το γήπεδο. Οι πάσες του, εκτός των άλλων, γινόταν και highlights στο κανάλι του ΝΒΑ. Είναι άδικο να λες ότι δε βελτιώθηκε στο συγκεκριμένο τομέα. Επίσης η ντρίπλα του είναι πολύ καλύτερη όπως και η διεισδυτικότητά του, χωρίς ακόμα να είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε φυσικά.

      Σε κάθε περίπτωση, ας αφήσουμε τη συζήτηση, κι ας την ξαναπιάσουμε είτε όταν θα έχουμε επίσημα αγωνιστικά δείγματα, είτε όταν αποφασίσουν οι Νάγκετς τι θα κάνουν μαζί του. Ειδικά τότε θα φανεί και τι ψάρια πιάνει στα μάτια των ειδικών...

      Διαγραφή
  36. Με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των παιχτών της Εθνικής τι γίνεται; Πως και δεν είχαμε φέτος σήριαλ, τα βρήκανε οι Αγγελοπουλοι με το Βασιλακοπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος το σήκωσε η πιο κατατρεγμένη ομάδα από καταβολής καλαθόσφαιρας και αθλητισμού γενικότερα. Το φως έρχεται μετά το πιο βαθύ σκοτάδι. Τα σεμνά αδέρφια δικαιώθηκαν και θα δώσουν τόπο στην οργή και δεν θα προβούν σε εξτρεμιστικές ενέργειες, που απάδουν προς το ήθος τους.

      Διαγραφή
    2. Καλά ο λόγος που δεν έκαναν τα ίδια, είναι ότι η τακτική του και πέρσι πήγε στα σκουπίδια. Άμα θέλεις να κόψεις τους παίκτες από την εθνική θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις συμφωνήσει μαζί τους. Οι Αγγελόπουλοι ούτε αυτό δεν έκαναν...

      Όσο για το περσινό πρωτάθλημα τα έχουμε πει ρε παιδιά.
      Ότι μπορούσαν έκαναν τα κοράκια. Στο ματς στο ΟΑΚΑ ξεπέρασαν και τις ερμηνείες του 2010. Αλλά η ομάδα σας ήταν χειρότερη κι από την Άλμπα Βερολίνου.

      Διαγραφή
  37. Πολυ υποτιμηση στον Γιανκοβιτς βλεπω.

    Νομιζω,υπερβολικη,για εναν παιχτη με πολλα λεπτα Ευρωλιγκας περυσι σε τοπ κλαμπ που παει μπουσουλωντας στους 8 οπου εβρισκε το ταβανι του (και με ταφοπλακα Ρηγα).

    Η ομαδα κατερρευσε περυσι,οχι ομως τοσο ο Βλαντο,(πιο πολυ ΣλοτερΜΜπλουμς κτλ)

    9 ποντοι και 9 pir δεν ειναι και χαλια,ειδικα για παιχτη φτερου σε ενα μπασκετ που ειναι πια των γκαρντ και των ψηλων (εκτος αν εχεις κανενα σταρ στο 3 οπως Ρουντι,Γουιμς κτλ)

    Τεσπα,γουστα ειναι αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Top club ο περσινός ΠΑΟ; Όχι δα.
      Το ταβάνι του το έβαλε ο Ρήγας ή οι 20άρες και οι 30άρες από την ΤΣΣΚΑ.
      Και τέλος όταν λες μπουσουλώντας εννοείς με την ψυχή στο στόμα;

      Διαγραφή
    2. 11.43 σπρωχνει η διαιτησια τον Παο ακομη και στην ευρωπη;;;Τον ΟΣΦΠ και Μπαρτσα μπορει τον Παο με την καμια.Αντε γιατι το χετε παρακανει με τον ΠΑΟ και την διαιτησια γενικα.

      Διαγραφή
    3. Για να αποκτάμε ένα γενικό επίπεδο συνεννόησης.
      Στην πρώτη μου πρόταση γράφω τον γενικό κανόνα, στην συνέχεια τον εξειδικεύω στην περίπτωση του ΠΑΟ, όπου πουθενά δεν αναφέρομαι σε διαιτησία. Είσαι ικανός να διαβάσεις ένα κείμενο χωρίς τρελαθείς;

      Κατά τα άλλα, αν νομίζεις ότι στους αγώνες με Άλμπα και λοιπά καφενεία δεν ευνοείσαι είναι επειδή σου έχει κάνει τα μυαλά κιμά η πράσινη και ο Χατζηγεωργίου.
      Επίσης, αν έχει φτάσει στο επίπεδο η ελληνική διαιτησία να σου φαίνεται 50-50, είναι λογικό να πιστεύεις ότι στην ευρωλίγκα σε κατατρέχουν.

      Διαγραφή
    4. Πρασινη και Χατζηγεωργιου;;;;;χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!Μην μιλας εσυ που εχετε 3-4 φυλλαδες και τις συντηρειτε με τοσες χιλιαδες φυλλα καθε μερα,εμας μια ειναι και αυτη αν δεν ηταν του ΔΓ θα ειχε κλεισει εδω και χρονια μιας και φυτοζωει. -Ελα αληθεια 50-50,μα πως γαβρος και λεει κατι τετοιο;;;.Αφου μας παιζουν 80-20 και σας σφαζουν ετσι δεν λετε;;;;.Τωρα πως γινεται να χετε περισσοτερες βολες καθε χρονο μονο εσεις ξερετε.Αναφερω βολες γιατι αυτες θεωρειτε εσεις ως τεκμηριο αδικιας,τελευταια βλεπετε και τα φαουλ,χαχαχα.Α κατι τελευταιο να δουμε φετος το κατς του Σφαιροπουλου πως θα σφυριζεται εις τα Ευρωπας;;;;;χεχε!!!

      Διαγραφή
  38. Εντυπωσιακο! Πιστευω οτι τα σχολια του συγκεκριμενου αρθρου θα πρεπει να γινουν μελετη απο εξειδικευμενους επιστημονες. Ισως μπορει επιτελους να εξηγηθει γιατι το Ελληνικο Εθνος χαρακτηριζεται απο διχονεια στην νεοτερη ιστορια του.
    Σε καθε περιπτωση ενας ουδετερος φιλαθλος θα χτυπαει το κεφαλι του προσπαθωντας να κατανοησει ποια ακριβως ειναι η διαφωνια των σχολιαστων αυτου του αρθρου. Τι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλό το αρθράκι, Τζιμ. Να μπαίνουμε σε κλίμα Ευρωμπάσκετ!
    Πάντως ο τίτλος σου μού θύμισε μια παλιά ταινία (πολύ παλιά για την ακρίβεια): "Αρσενικό (δηλητήριο δηλ.) και παλιά δαντέλα". Ε, κάτι τέτοιο μυρίζομαι για τη φετινή Ισπανία. Θα κεράσει φαρμάκι όποιον την υποτιμήσει. Έχει ως βάση τη δύναμη πυρός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ (Ρούντι, Ρέγες, Σέρχι, Γιουλ), οι απουσίες έχουν ξεκαθαρίσει τελείως τους ρόλους και νομίζω ότι υπάρχει διάθεση για αποδείξεις εκ μέρους τους. Δεν τους δίνω πρώτο φαβορί, αλλά νομίζω ότι, καταρχήν, έχουν καλύτερες πιθανότητες από εμάς. Η κόπωση είναι ο βασικός τους εχθρός.
    Θα ήθελα να σημειώσω ότι παρατηρώ μια υποτίμηση της Κροατίας στα προγνωστικά των περισσότερων φίλων. Για μένα έχει πολύ καλό υλικό, το οποίο συνδυάζει νιάτα και πείρα. Το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ νομίζω ότι έχει επαναφέρει την αυτοπεποίθηση στην ομάδα (μην ξεχνάμε ότι έχει τεράστια παράδοση), στα φιλικά σαρώνει (εντάξει, αυτό μπορεί και να μην είναι απαραίτητα καλό), θα έχει και την εξ Αμερικής χείρα βοηθείας (βλ. Ντρέιπερ). Γιατί να μην κάνει κάτι καλό φέτος;
    Βέβαια, στην αφετηρία, τα αδιαφιλονίκητα, νομίζω, φαβορί είναι η Γαλλία και η Σερβία (αν και βλέπω ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα θέμα για τους Σέρβους στο 5). Μακάρι η ομάδα μας να καταφέρει να μπει σφήνα σε όλους αυτούς. Μου αρέσει πολύ το ρόστερ, αλλά δε βλέπω τη χημεία του 2004 - 2007 (τι ομαδάρα ήταν εκείνη, πραγματικά ήθελες χίλια μάτια να τη βλέπεις σε κάποια παιχνίδια, τώρα την εκτιμώ ακόμα περισσότερο).

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η κροατια αφου απαλλαχτηκε απο τον μπουζουκοκεφαλο το ρεπεσα και εχει πια τον περασοβιτς, πιστευω εχει το δικαιωμα να κοιταζει μακρια φετος

      Διαγραφή
  40. Μιας και κουβεντιάζουμε χυμα για πείτε μια γνωμη για το ροστερ της ΑΕΚ...
    Επιπεδου Ευρωλιγκας ροστερ πλεον ,με Ορτον ,Χαιρστον,Σκραμπ αλλα και Μαυροκεφαλιδη Κατσιβελη και τον πολυ καλο Μαρκ Καρτερ τον Παυλος τον Σακοτα τον Παπαντωνιου...(δεν εχω εικονα τι ετσι Κρις Γουορεν μονο...) πρεπει φετος να χτυπησει τα ματς με τους αιωνιους και να κανει και καλη πορεία στο Γιουροκαπ..
    Πηρε και παικτες με προοπτικη οπως ο Τσαλμπουρης και ο Μωραιτης και νομιζω ψαχνει να κλεισει και το κλειστο Γαλατσι...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Ντράγκαν Σάκοτε όμως τι λες;

      Διαγραφή
    2. Είναι πλεον παρωχημένος μεσα στο παιχνίδι αλλα μπορει να βοηθήσει τους νεους παίκτες.Επισης είναι ανθρωπός αποδοχής απο παίκτες, φιλάθλους ,διοιήκηση και παρουσία του προσεφέρει ηρεμία στην ομάδα...

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που κινείται η ΑΕΚ αυτά τα δυο χρόνια, με δεδομένο πάντα ότι είναι μια μεγάλη ελληνική ομάδα, που όπως φαίνεται διαθέτει χρήματα.

      Στο θέμα προπονητή δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς περιμένουν από τον Σάκοτα. Στη θέση του θα χτυπούσα Έλληνα προπονητή. Ο Πρίφτης ήταν ελεύθερος όταν επέστρεψε η ΑΕΚ στην Α1, ενώ αφού έχει λεφτά να πληρώσεις τον Λουκά, έχεις μάλλον για να πληρώσεις και τον Πεδουλάκη.

      Τους ξένους που έφερε φέτος δεν τους γνωρίζω καλά. Η περσινή της όμως πρακτική που θύμισε Κόκκαλη στα χειρότερά του. Μισοτελειωμένους πανάκριβους παίκτες με μεγάλο όνομα και αμφίβολη συνεισφορά.
      Η μεταγραφή του Κάρτερ είναι πολύ καλή, του Κατσίβελη επίσης, ενώ του Λουκά, για το επίπεδο της ΑΕΚ, είναι τεράστια υπέρβαση, κι ας ενέχει ένα ρίσκο.

      Διαγραφή
  41. Jim, υποχρεωτικό profile για ανάρτηση, έγκριση σχολίων και μπλοκάρισμα λογαριασμού/IP για 1ημ/5ημ/πάντα στο 1ο/2ο/3ο "παράπτωμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το σπαραγμό σχετικά με το γιατί ο ΟΣΦΠ έχει πιο πολλούς παίκτες στην εθνική από εμάς(ΠΑΟ). Τι σας νοιάζει; Μήπως είναι νατουραλιζέ οι παίκτες του ΟΣΦΠ. ΟΧΙ.

    Τώρα ως προς τη μεγάλη διαφωνία πέρι Βλάντο ή Παπ, ξεκάθαρα Παπ. Πρώτα από όλα γιατί δίνει την απαραίτητη σκληράδα στο 3 και δεύτερον γιατί το mentallity και οι παραστάσεις του σου δίνουν την πεποίθηση πως θα είναι πιο αξιόπιστος από το Βλάντο. Για το Βλάντο τώρα αν δε τσαμπουκαλευτεί και δε δυναμώσει δε γίνεται να παίξει 3 σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πιο λογικό θα ήταν να έπαιρνε τη θέση του Περπε(αν θέλαμε οπωσδήποτε να τον πάρουμε) παρά του Παπ.

    Ως προς τα σχόλια που αφορούν τον Παπ τώρα. Που ακριβώς εξελίχθηκε ο Παπ τον τελευταίο 1,5 χρόνο; Μια δουλειά έχει να κάνει για να γίνει παίχτης για (ακόμα πιο) μεγάλα πράγματα. ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ. Το χει δουλέψει αυτό καθόλου; Για το αν είναι κωλόπαιδο ή όχι δεν έχω γνώμη αλλά χάνει πόντους λόγω του παρορμητισμού του. Άλλο πανηγυρίζω καλάθια και άλλο χώνομαι για τσαμπουκά ανάμεσα σε Λάσμε και Γκιστ που πανηγυρίζουν το δικό τους, απλά επειδή μου χει στραβώσει το ματς και δε βάζω τίποτα.

    Δε γίνεται να ακούμε και να διαβάζουμε μικρότητες όσο αφορά την εθνική για Παπαλουκά, 3D και Vspan. ΕΛΕΟΣ. Μας έχουν δώσει ανείπωτες χαρές. Για τους φανατισμένους του ΠΑΟ μη μου πείτε ότι τα 2 τελευταία αυτά χρόνια θα σας χάλαγε να είχαμε το Σπαν και να είχε πάρει τη σκυτάλη από το Μήτσο. Για τους φανατισμένους του ΟΣΦΠ Αγκωνίδης εεε; ΝΑΙ Αγκωνίδης γιατί άμα μπορεί κανείς από εσάς να είναι για κοντά 10 συναπτά έτη ο απόλυτος αμυντικός εξολοθρευτής της Ευρώπης με Γαλλικά και πιάνο, συγχαρητήρια. Οι Σέρβοι τον αποκαλούν Έλληνα Μποντιρόγκα και εμάς μας χαλάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρε Jimmy, γιατί φαντασιώνομαι να χάνουμε λίγα λεπτά πριν το τέλος του τελικού με -10 από τη μισητή (ακόμα και χωρίς το "σίχαμα" -όπως έλεγε και ο αείμνηστος- Ναβάρο και τον Καραγκιόζη Καλντερόν) Ισπανία και να το γυρνάμε με πεντάδα-ροντέο Καλάθη-Σλούκα-Παπανικολάου-Πρίντεζη_Αντετοκούμπο;;;

    (Ναι, το παραδέχομαι, όταν πρόκειται για την εθνικής Ελλάδας –και χωρίς κανένα ίχνος εθνικισμού- είμαι οπαδός)

    Επειδή έχω να γράψω πολύν καιρό, αν και παρακολουθώ το site ανελλιπώς, εύχομαι ότι καλύτερο στη νέα σου ζωή και καλό κουράγιο στην κυρα-Jimαινα, αν όντως ισχύει ότι δεν ασχολείται καθόλου με μπάσκετ…

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αδελφέ.. Η κυρα-Τζίμαινα είναι ευχαριστημένη, πήρε τη δόση της γιατί τώρα η σχέση μας μπαίνει σε φάση "Ευρωμπάσκετ" και υπάρχει απομόνωση. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο δίδυμο Καλντερόν-Ναβάρο. Βασικά είναι από τους αγαπημένους παίχτες, άσχετα με το πως ζούσα τα μεταξύ μας παιχνίδια..

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα παίδες από Ελλάδα πλέον.. Επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς, κλειδώνει η πόρτα πλέον αφού πήραμε μια γεύση από τους τετράποδους φίλους μας. Για να δούμε την Εθνική μας και στο "Ακρόπολις" όπου το ζητούμενο είναι να "τριφτούμε" πνευματικά και να μάθουμε οι ίδιοι (αναφέρομαι σε παίχτες-προπονητές) καλύτερα την ομάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα το διαβαζω και με εχουν πιασει τα γελια βραδιατικα με τους φιλους μας. Να σαι καλα ρε Τζιμαρα. Σου σφιγγω το μπροστινο ποδι.

      gelo

      Διαγραφή
  45. Εγώ πάλι είμαι τελείως αδαής που θεωρώ το δίδυμο Καλάθη-Σπανούλη ως το καλύτερο μπακόρτ της διοργάνωσης? Αντε μετά της Γαλλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκάθαρα μετά της Γαλλίας. Όχι καλύτερο από της Ισπανίας (Γιουλ-Σέρχι Ροντίγκεθ), ούτε από της Σερβίας (Τεόντοσιτς-Μπογκντάνοβιτς) αν και ο Μπογκντάνοβιτς είναι 2-3 όχι κόμπο γκαρντ.

      Διαγραφή
  46. 18 στο δεκάλεπτο.Από την Ολλανδία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. πωπω...αυτό είναι που θα το γυρίζαμε στην άμυνα; ωχ μάνα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. δε θα υπάρξει σέντερ σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ευρωμπάσκετ που να μην κάνει πάρτι με τον Κουφό. Από τώρα το λέω. Συνεχίστε να τρώγεστε οι γαύροι και οι βάζελοι για τους δικούς σας που είναι μια χαρά παίκτες, ενώ θα γελάει με τον Κουφό ο κάθε πικραμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι να κάνουμε; Να ελληνοποιήσουμε τον Τιμ Ντάνκαν;

      Διαγραφή
  49. υπαρχουν καπου στατιστικα του σημερινου φιλικου με ολλανδια;;;Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  50. Δεκάλεπτα: 18-25, 40-48, 55-74, 80-92

    Ολλανδία (Φαν Χέλφτερεν): Φράνκε, Ουίλιαμς 8 (1), Γ. Ντε Γιονγκ 7, Κλουφ 17 (1), Κεράζι, Ντε Πάγκτερ, Άκερμπουμ 16 (4), Σάφτενααρ 9 (1), Ν. Ντε Γιονγκ 6 (6 ριμπ.), Σμόιλντερς 8, Νόρελ 6 (6 ριμπ.), Σλάγκτερ 3 (1).

    Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 10 (8 ριμπ.), Ζήσης 10 (2τρ, 6 ριμπ.), Σπανούλης 9 (2τρ, 5 ασίστ), Καλάθης 10 (2), Περπέρογλου 6, Σλούκας 2, Αντετοκούνμπο 22 (3τρ, 6 ριμπ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 8 (5 ριμπ.), Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. no_closure σε ευχαριστω αλλα δεν ειναι ολα,βρηκα και εγω καποια αλλα και αυτα ειναι μισα http://wcdn.gazzetta.gr/sites/default/files/ned_gre_80_92.jpg.

      Διαγραφή
  51. The Chocolate-Thunder-Flying, Robinzine-Crying, Teeth-Shaking, Glass-Breaking, Rump Roasting, Bun-Toasting, Wham-Bam-Glass-Breaker-I-Am-Jam

    RIP Chocolate Thunder.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. omg!!!
      Rip Darryl Dawkins..Μαυρη χρονία φέτος..

      https://www.youtube.com/watch?v=lszr5JGNA7o

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Ο φόβος και τρόμος των καλαθιών Ντάριλ Ντόουκινς απεβίωσε εχθές σε ηλικία 58 ετών. O Chocolate Thunder υπήρξε ο πρώτος παίχτης που έγινε ντραφτ κατευθείαν από το High school .Τι να πω.. RIP..

      Διαγραφή
  52. απογοητευτική η εθνική χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τα προηγούμενα φιλικά δεν ήταν και τόσο σοβαρά (ή δυνατά), άντε να εξαιρέσουμε αυτό με την Τουρκία, αλλά πλέον είμαστε μια βδομάδα πριν την έναρξη και το πρώτο ματς, οπότε μερικά πράγματα μπορούν να κριθούν.

    Θετικά
    - φαίνεται ότι όντως θα έχουμε πλήρες rotation, με ανάλογες προσαρμογές στον εκάστοτε αντίπαλο προφανώς. Αυτό θα μας επιτρέψει μεγαλύτερα επίπεδα πίεσης, θα δώσει ανάσες σε όλους, θα μας δώσει extra βενζίνη στο ντεπόζιτο για τα closing minutes δύσκολων παιχνιδιών, θα μπορεί να κάνει το δικό του παιχνίδι ο Φώτης από το πάγκο. Πολύ σημαντικό αυτό.
    - οι περισσότεροι παίκτες φαίνεται να είναι σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση. Εξαιρώ τον Παπ που φαίνεται να έχει μπλοκάρει στο σουτ (ή πιέζεται παραπάνω από όσο πρέπει ?) και τον Μάντζαρη (που σίγουρα πιέζεται να "δείξει" πράγματα...γιατί όμως ?). Όλοι οι άλλοι παίζουν λίγο-πολύ αυτό που ξέρουν και μπορούν.
    - Υπάρχουν στιγμές που τα πάντα δουλεύουν και τότε φαινόμαστε ικανοί να κερδίσουμε κυριολεκτικά τον οποιονδήποτε. Πίεση, δύναμη, συνεργασίες και ευστοχία. Δεν είναι τυχαίο αυτό, άρα είναι εντός της δυναμικότητας της ομάδας μας.

    Αρνητικά
    - έστω και αν η δυναμικότητα των Ολλανδών δεν θα έπρεπε να μας προβληματίζει, παρόλα αυτά παίξαμε στο σωστό "επίπεδο διαφοράς" μόλις για ένα δεκάλεπτο (και ούτε).
    - υπήρχαν περιπτώσεις που απαιτούνταν δύο και τρεις περιστροφές στην άμυνα, και κολλάγαμε από την πρώτη κιόλας. Και αυτό δεν είχε να κάνει με συγκεκριμένους παίκτες
    - Άσχημα ποσοστά γενικότερα, ειδικά στο τρίποντο. Θα λυθούν τα χέρια ? Ή θα πάμε έτσι και στο Euro ? Με καλά ποσοστά πάμε ψηλά, με αυτά που έχουμε μέχρι τώρα όμως μπορεί να στραβώσει ακόμα και στον όμιλο.
    - δεν μου βγαίνει από το μυαλό (και όπως φαίνεται και σε πολλούς άλλους) ότι το κλίμα στην ομάδα και τα αποδυτήρια δεν είναι το καλύτερο δυνατό μεταξύ όλων των παικτών. Προφανώς και δεν είναι όλοι κολλητάρια μεταξύ τους για να βγαίνουν για μπύρες, αλλά κάποια πράγματα δίνουν άσχημες ενδείξεις.
    - σκαμπανεβάσματα στο επίπεδο συγκέντρωσης. Λογικό μεν γιατί ήταν φιλικά, αλλά τι θα γίνει αν δεν "γιατρευτεί" μέχρι το Euro ?

    Μακάρι να μεγιστοποιηθούν τα θετικά και να εξαλειφθούν τα αρνητικά, ώστε να πάμε όσο δυνατότεροι γίνεται στο Euro. Ίσως δούμε διαφορετικά πράγματα και σήμερα και αύριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος σχεδον σε ολα....δυο παρατηρησεις και απο μενα......οπως λενε και καποιοι φιλοι παραπανω ο κουφος ειδικα στην αμυνα εχει φοβερο προβλημα,αν δεν βρεθει λυση κατι ραντουλιτσα,τομιτς θα τον εκθεσουν πολυ ασχημα.....επισης ο κοουτς πρεπει να βρει μια πενταδα βασικη και να πορευτει με αυτη καθως στην προσπαθεια του να τους χωρεσει ολους αφαιρει απο την ομαδα τον ρυθμο......βεβαια φιλικα ειναι και δινει χρονο σε ολους......ομως ολες οι ομαδες εχουν μια βασικη 7αδα και τους αλλους συμπληρωματικους,κανενας δεν εφτασε στο τελος με πληρες rotation......stonerook

      Διαγραφή
    2. Κατά ένα περίεργο τρόπο, όντως έτσι είναι, ο Κουφός που θεωρείται (αν και όχι ακριβώς) banger και δεν έχει άσχημα stats στην άμυνα -τα adv.stats σε άμυνα είναι θετικά και καλά γενικώς- σε αυτή την Εθνική και σε αυτά τα φιλικά φαίνεται ο πιο αδύναμος κρίκος στην άμυνα....τι να πω ?

      Το καλό είναι ότι, όσο και αν θέλησαν να τον κάνουν banger, τις κινήσεις δεν τις έχει ξεχάσει τελείως, οπότε μπροστά μπορεί και τα βάζει, άρα δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "τρύπα". Αυτό που σίγουρα όμως θέλει δουλειά είναι στο p'n'r, καθώς πιθανότατα δουλεύει τέτοιες καταστάσεις μόνο στην Εθνική (δεν έχω δει τόσο Memphis για να ξέρω τι plays του έχουν εκεί).

      Διαγραφή
  54. Εθνικής Ισπανίας το ανάγνωσμα λοιπόν....
    Οι Ίβηρες πάνε με νέο look στη φετινή διοργάνωση και κοιτάζουν ακόμα ψηλά.Δεν ξέρω ακόμα αν η αλλαγή στον πάγκο τους είναι νέα σελίδα ή πισωγύρισμα..
    Μου φαίνεται παράξενο που το λέω,αλλά παρότι δεν άνοιξαν νέα πόρτα στον πάγκο,ο Σκαριόλο έχει γευτεί τη νίκη,έχει φτάσει εκεί.Δεν έχει το know how με την κλασική έννοια,μπορεί να έχει γίνει άπειρες φορές περίγελος και δεν χαίρει και μεγάλης εκτίμησης στο μπασκετικό κοινό αλλά νομίζω οτι στα διεθνή τουρνουά ξέρει να βρίσκει τα κουμπιά των παικτών και η ομάδα του να παίζει καλά και να "βρίσκεται" μέσα στο παρκέ όταν πρέπει. Ισπανία ήταν θα μου πεις αλλά οκ...

    To μεγαλύτερο βαρόμετρο για την Ισπανία θα είναι η ποιότητα του πάγκου τους.Πόσο θα βοηθήσουν οι 2οι παίκτες? Είναι ικανοί παίκτες όπως ο Αγκιλάρ,ο Κλαβέρ και ο Ρίμπας να παίξουν καλά και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στα νοκ-άουτ?
    Φυσικά παρέα με την άμυνα....Μπορεί ακόμα να υπάρχουν παίκτες που θα πιέσουν τη μπάλα(για Ισπανική σχολή μιλάμε πάντα),θα κυνηγήσουν το κλέψιμο,θα καλύψουν σε γρήγορους χρόνους αποστάσεις,αλλά υπάρχουν κορμιά που θα χτυπηθούν στο low post? Θα βάλουν τα σώματα τους στη φωτιά? Εκεί καλείται ο Σέρχιο να βρει τη χρυσή τομή με ρολίστες και βασικούς που θα του εξασφαλίσουν αμυντική συνοχή και χημεία.
    Το επιθετικό versatility των βασικών παικτών πάντως είναι αξιοθαύμαστο.Η 5άδα των Μιροτιτς-Γκασόλ-Ρούντι-Σέρχιο(2ις) μπορεί να σουτάρει από παντού και να παίξει σχεδόν ότι θες και όπως θες.Αν μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει στο έπακρον αυτό το όπλο η Ισπανία,θα είναι ένας εφιάλτης για τις αντίπαλες άμυνες..
    Μια τελευταία σημαντική παράμετρος,το ειδικό βάρος των παικτών...Η ασφάλεια Ναβάρο δεν υπάρχει πια,και το Μαδριλένικο backcourt πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.Δεν συμμερίζομαι ότι είναι losers,έχουν ένα no fear ταπεραμέντο,παρ'όλα αυτά πρέπει να κάνουν καλά όλα αυτά τα μικρά πράγματα ώστε να βγουν στον αφρό.
    Εν ολίγοις το ταλέντο της ομάδας της επιτρέπει να σκέφτεται μακριά,μέχρι την κορυφή αλλά ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.Πρέπει να πιάσει πραγματικά το peak του σαν σύνολο,χημεία και να λύσει τα προβλήματα που φαίνεται να έχει το δαντελένιο ρόστερ για να πάει ψηλά. Διαφορετικά,αν την δούμε νερόβραστη και πολύ ..light χωρίς παίκτες(ιδίως τους παγκίτες) έτοιμους να γδαρθούν στο παρκέ,μπορεί να αποδειχθούν πολύ βουτυρένιοι για καλές ομάδες εκεί που μετράει πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. RIP Chocolate Thunder...18 χρονών έγινε ντραφτ για να παίξει με Dr. J... Τα καρφιά του από τα alley oop του Cheeks, απλά ε-ξ-ω-π-ρ-α-γ-μ-α-τ-ι-κ-ά... Μεγάλος, τίποτα άλλο, αυτό μόνο, ΜΕΓΑΛΟΣ.

    top 20 dunks
    https://www.youtube.com/watch?v=2V7z1UY1WbE

    κι εδώ στα 33 του το 1990 με Τορίνο απέναντι σε Μιλάνο (που πήγε μετά)

    https://www.youtube.com/watch?v=EZAPC1ap5Pk

    είχα την τύχη και τον είδα από κοντά να παίζει. Δεκέμβρης του '91 στο Παλέ, σε εκείνο το συγκλονιστικό Άρης-Φίλιπς... Tη χρονιά εκείνη ήθελα μόνο γι' αυτόν να πάρει το Μιλάνο ευρωπαϊκό, το πήρε τελικά η Παρτιζάν.

    RIP Darryl Dawkins


    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. πώς το έλεγε ο Schoolly D εκείνο το στιχάκι;

    "Big shot, and Mo Cheeks, and Moses Malone
    Julius Erving called Philly his home
    Bobby Jones, Darryl Dawkins, Andrew Toney takin' 3s..."

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, που η εθνική προετοιμάζεται για μια νέα περιπέτεια, ασυναίσθητα έρχονται στο μυαλό ματς και στιγμές από το παρελθόν. Το οποίο συνειδητοποιώ ότι χωράει πια πολλά. Μεγαλώνουμε...
    Αρχής γενομένης από το ορόσημο του ’87. Ματς που θυμάμαι και ξαναείδα αρκετές φορές. Σκηνές, όχι απαραίτητα οι πιο χαρακτηριστικές, που εμφανίζονται ξανά. Τώρα με το youtube είναι όλα ευκολότερα.

    Top-10 αγώνων εθνικής σε διεθνή τουρνουά που θέλω να θυμάμαι

    1. ΕΛΛΑΔΑ – ΕΣΣΔ. Ο τελικός του ’87 που άλλαξε την μοίρα μας. Highlight, το απίστευτο καλάθι του Γκάλη με το τετραπλό σπάσιμο της μέσης μπροστά στα σοβιετικά δέντρα.
    2. ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ. Ο επικός ημιτελικός του Μουντομπάσκετ του 2006 στη Σαϊτάμα. Highlight, οι 5 ή 6 συνεχόμενες επιθέσεις μας που κατέληξαν σε εύστοχα τρίποντα στο β’ ημίχρονο.
    3. ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ. Ο ημιτελικός του Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι με την απίστευτη ανατροπή του τελευταίου λεπτού. Highlight, φυσικά το buzzer beater του Μήτσου.
    4. ΕΛΛΑΔΑ – ΕΣΣΔ. Ο ημιτελικός του Ευρωμπάσκετ του ’89 στο Ζάγκρεμπ. Highlight, το τρίποντο του Φάνη 50’’ περίπου πριν το τέλος και τα σηκωμένα χέρια του Γκάλη κατά την διαδρομή της μπάλας.
    5. ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΝΑΔΑΣ. Η νίκη-πρόκριση στην 4άδα στο Μουντομπάσκετ του ’94 στο Τορόντο. Highlight, ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό (!!!) του Φασούλα που έκρινε οριστικά το ματς.
    6. ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ. Η ανατροπή του αιώνα στο προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2007 στην Μαδρίτη. Highlight, ένα εκπληκτικό φάουλ γκολ του Παπαλουκά στο τέλος που έβαλε το νερό στ’ αυλάκι.
    7. ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ. Ο ημιτελικός του ’87. Highlight, τα μούτρα των αφών Πέτροβιτς μετά την 2η σφαλιάρα.
    8. ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ. Ο προημιτελικός του ’87. Highlight, φεύγει ένας Ιταλός στον αιφνιδιασμό (νομίζω ο Ρίβα), τον καταδιώκει ο δράκος αλλά δεν τον προλαβαίνει. Κι, όμως, βουτάει από πίσω στην ντρίπλα και πετάει την μπάλα εκτός.
    9. ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ. Η νίκη πρόκριση στην 8άδα στον όμιλο για το Μουντομπάσκετ της Αργεντινής του ’90. Highlight, το απίστευτο κρεσέντο του Φάνη έξω από την γραμμή του τριπόντου.
    10. ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ. Ματς ομίλου do or die στη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ του ’93 στη Γερμανία. Highlight, ένα καλάθι του Γιαννάκη που με διαδοχικές προσποιήσεις ξάπλωσε στο παρκέ τον Μάγερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να προσθεσω 77 και το ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ το 2005 ενα ματς που ηξερες απο την αρχη τι θα γινει καθως και την μελαγχολια στο τελος απο την αντιδραση των σερβων που χειροκροτουσαν την εθνικη σε αντιθεση με τις μαλακιες που τους ειχαμε κανει 10 χρονια πριν......stonerook

      Διαγραφή
  58. Top-10 αγώνων εθνικής σε διεθνή τουρνουά που θέλω να ξεχάσω

    1. ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ. Η ανώμαλη προσγείωση στον τελικό του Μουντομπάσκετ του 2006. Highlights, τα σερί τρίποντα που έσταζε από παντού ο Γκαρμπαχόθα.
    2. ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. Ο χαμένος προημιτελικός του ολυμπιακού τουρνουά στο Πεκίνο το 2008. Highlight, το χαμένο τελευταίο τρίποντο του Σπανούλη.
    3. ΕΛΛΑΔΑ – ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ. Ο χαμένος ημιτελικός του Μουντομπάσκετ του ’98 στο ΟΑΚΑ. Highlight, τρίποντο του Κορωνιού στα μέσα του β’ μέρους που μας έδινε μεγάλο προβάδισμα. Ο Άγγελος, με ξυρισμένο κρανίο, έγνεφε χειρονομώντας στον Σάσα Ομπράντοβιτς κάτι σαν ‘’εγώ δεν συγχωρώ ποτέ’’.
    4. ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ. Ο χαμένος ημιτελικός του Ευρωμπάσκετ του 2007 στην Μαδρίτη. Highlights, οι θεατρινισμοί των ρόχας που χτύπησαν κόκκινο.
    5. ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ. Χαμένος προημιτελικός στο Ευρωμπάσκετ του 2003 στη Σουηδία. Highlights, το φονικό σουτ του Σοράνια που μας έστειλε στο καναβάτσο.
    6. ΕΛΛΑΔΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ματς οδυνηρός αποκλεισμός στο Ευρωμπάσκετ του 2001 στην Τουρκία. Highlights, οι διαδοχικές χαμένες βολές του Παπαλουκά.
    7. ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. Ο χαμένος προημιτελικός του ολυμπιακού τουρνουά στο ΟΑΚΑ το 2004. Highlight, η απίστευτη αστοχία του Αλβέρτη με κάτι σαν 1/10 σουτ.
    8. ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Η ήττα που μας στοίχισε τον αποκλεισμό από του ολυμπιακούς του ’92 με την original dream team. Προολυμπιακό ’92 στην Ισπανία. Highlight, η αυτοκρατορική παρουσία του Σρέμπφ που μας πήρε παραμάζωμα.
    9. ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ. Ο χαμένος ημιτελικός στο καλύτερο Ευρωμπάσκετ όλων των εποχών, το ’95 στο ΟΑΚΑ. Highlight, η εικόνα όλου του γηπέδου να βρίζει εν χορώ τους πλάβι και τους διαιτητές μετά το τέλος του ματς.
    10. ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ. Η ήττα-αυτοκτονία σους ομίλους που μας έστειλε σπίτια μας, στο Ευρωμπάσκετ του ’91 στη Ρώμη. Highlight, ένας τύπος που λεγόταν Σβόμποντα και σούταρε σαν να πετούσε βότσαλα στην θάλασσα εκείνο το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό κείμενο, πολύ καλή σκέψη. Αν σας πω ότι η μεγαλύτερη απογοήτευση που με πλημμυρίσει από όλες αυτές τις ήττες ήταν ο προημιτελικός του 2003 στη Σουηδία με την Ιταλία θα σας φανεί παράξενο; Δίπλα του και ο ημιτελικός του 1995..

      Διαγραφή