Athlenda

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

MINDFREAK..


Μπορεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος να κουβαλήσει τη παράδοση και τα μυστικά της σχολής μας στη νέα εποχή; Ανορθογραφία ή στοχευμένο κενό στα ρόστερς των "αιωνίων" και πως αυτό βοηθά τον ίδιο και τον Ιωάννη Παπαπέτρου; To Ηοοpfellas βάζει στο τραπέζι τη δική του οπτική..



Η προέλαση της Εθνικής εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες δικαιολογημένα. Ρεαλιστικά όμως, η πορεία αυτών των παιδιών μέσα στο χωροχρόνο του αθλήματος με στόχο τη «συνέχεια» είναι το ζητούμενο για το μπάσκετ μας. Η χώρα μας αποδεικνύει ότι διαθέτει παραγωγική διαδικασία. Πρέπει όμως να δουλέψει περισσότερο στο εξελικτικό στάδιο, αυτό της ανάπτυξης και της ένταξης αυτών των παιδιών στο επόμενο επίπεδο των υψηλών απαιτήσεων.  Η πόρτα της Αμερικής έχει πλέον ανοίξει για τους νέους Έλληνες παίχτες και προσφέρει μια σχετική σιγουριά για τη βελτίωση τους. Το θέμα είναι όμως, μπορούμε να τους βελτιώσουμε εμείς εδώ διατηρώντας τους στη χώρα μας..; Έχουμε πραγματικά τη τεχνογνωσία; Mπορούμε να ιεραρχήσουμε το γεγονός της ανάπτυξης όσο ψηλά πρέπει δημιουργώντας το κατάλληλο πλαίσιο μέσω των συλλόγων για αυτά τα παιδιά;  Είναι σωστό για τον Παπαγιάννη να αφήνει στην άκρη προγράμματα-τοτέμ του NCAA επιλέγοντας να μείνει στον Παναθηναϊκό στη παρούσα φάση της καριέρας του..;  Θα υπάρχει για κάθε Μήτογλου και ένας Παπαγιάννης και ποια θα είναι η αναλογία μεταξύ των παιχτών που θα αποφασίσουν να μείνουν ή να περάσουν τον Ατλαντικό σε αυτή την ηλικία τα επόμενα χρόνια;  Ερωτήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά..


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι το πιο σίγουρο χαρτί αυτής της γενιάς. Θα έλεγα το πιο σίγουρο χαρτί για την ημέρα που ξημερώνει στο ελληνικό μπάσκετ με γνώμονα ότι  στο παιχνίδι του η σχολή εξασφαλίζει τη συνέχεια και διαιώνιση των μυστικών της. Μπορεί η πρώτη ύλη του Παπαγιάννη και τα προσόντα του να κάνουν τη γλώσσα πολλών αμερικανών σκάουτερς ..γραβάτα, όμως ο Χαραλαμπόπουλος είναι το real thing  για το δικό μας μπάσκετ. Επαναλαμβάνω, για το «δικό μας» μπάσκετ. Έστω και αν στην εποχή της ταχύτητας και της αθλητικής τελειότητας μοιάζει με έναν Old-School Σαολίν που παλεύει απέναντι σε ρομπότ..



 Έχω εκφραστεί πολλάκις με κολακευτικά λόγια για το παιδί, πράγμα που δε το συνηθίζω σε αυτές τις ηλικίες.  Έχει πολλά στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, όμως μόνο ένα που αποτελεί ενέχυρο για μια καριέρα ανάλογη των δυνατοτήτων του. Ο Χαραλαμπόπουλος βγήκε από το παραγωγικό εργαστήριο της σχολής μας. Είναι όσα δουλεύουμε και διδάσκουμε στο μπάσκετ μας, με τα συν και τα πλην του. Είναι η εικόνα της σχολής μας, ο παίχτης που θα κουβαλήσει τη παράδοση.. Στην εποχή των Athletic Freaks, ο νεαρός φόργουορντ  είναι ένα Mind-Freak, «απάντηση» στο μπάσκετ της αθλητικής υπεροχής σε μια εποχή που το άθλημα κατευθύνεται σε μετάγγιση ψάχνοντας παίχτες και κατ’επέκταση σύνολα που συνδυάζουν και τα δύο χαρακτηριστικά σε ένα βαθμό. Ο τρόπος που φιλτράρει και αποκωδικοποιεί τα δρώμενα γύρω του είναι εντυπωσιακός. Ο αλτρουισμός του έχει βγεί από τη μπασκετική μήτρα των μεγάλων γκαρντς της σύγχρονης εποχής (Διαμαντίδη-Παπαλουκά) οι οποίοι ως άλλοι ιεραπόστολοι διακήρυξαν σε όλη την Ευρώπη το μπάσκετ της συνεργασίας, το leadership μέσα από τη δεξιότητα στην αξιοποίηση του συμπαίχτη και τη πίστη στο σύνολο ποτίζοντας όλο το σύστημα της ηπείρου μας με την αύρα και το winning mentality τους. Όμως το στοιχείο του οποίου η λάμψη λαμπιρίζει περισσότερο στα μάτια μου αναφορικά με τον νεαρό φόργουορντ, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του. Θεωρώ ότι έχει τη πνευματική βάση για να χτίσει μια καριέρα ανάλογη των προσδοκιών. Είναι ταπεινός και πνευματικά συγκροτημένος, στοιχεία τα οποία προσωπικά ιεραρχώ πολύ ψηλά αξιολογώντας παιδιά σε αυτές τις ηλικίες (για αυτό και οι συνεχείς αναφορές μου τα τελευταία χρόνια στον Βεζένκοφ)..


Ο χαρακτήρας κάνει τη διαφορά στην εξέλιξη. Ξέρω πολλά παιδιά, ακόμα πιο ταλαντούχα από τον Χαραλαμπόπουλο, που κόλλησαν μόνοι τους στο μέτωπο τους τη ταμπέλα του underachiever γιατί δεν είχαν τον χαρακτήρα για να βρούν και να περπατήσουν τον σωστό δρόμο. Και δεν είναι μόνο το πόσο ταπεινός, πειθαρχημένος και πνευματικά συγκροτημένος είσαι.. Είναι και πόσο πολύ το θέλεις. Πόσο αποφασισμένος είσαι να κυνηγήσεις απελπισμένα το αγωνιστικό σου Έβερεστ. Πόσο διαρκεί η πείνα για περισσότερα και η δημιουργική σου φιλοδοξία.. Πριν χρόνια, στην Ιταλία, συζητούσα με κάτι φίλους (Ιταλούς) οι οποίοι είχαν πάθει πλάκα με τον Παππά. Με ρωτούσαν αν είναι καλύτερος σκόρερ από τον Σπανούλη στην ανάλογη ηλικία.. Τους είπα «πιθανόν ναι, όμως θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος αν κάνει ακόμα και τη μισή καριέρα του Σπανούλη..». Παιδιά όπως ο νυν αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς κατέκτησαν την Ευρώπη χωρίς να είναι οι πιο ταλαντούχοι παίχτες τριγύρω. Με θέληση που τρυπούσε τοίχους και τον χαρακτήρα τους πήραν το μάξιμουμ του εαυτού τους.  

Ανορθογραφία ή στοχευμένο κενό..;


Στον Χαραλαμπόπουλο δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία φέτος μέσα από μια «ανορθογραφία» των πρασίνων στο κομμάτι της στελέχωσης. Ο Παναθηναϊκός προτίμησε έναν πλάγιο σκόρερ (Πάβλοβιτς) αντί ενός φόργουορντ που θα λειτουργήσει ως μπαλαντέρ καλύπτοντας την απουσία του Γκιστ και στο «4» τους πρώτους μήνες, αφήνοντας τον βετεράνο Αντώνη Φώτση μόνο του στη θέση. Έχουν μυρίσει «λεπτά» όπως καταλαβαίνετε.. Ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος λειτουργεί περισσότερο ως big guard στο παιχνίδι του με έφεση στο να κινείται στην post area (παίζει πολύ καλά πάνω στη τελική γραμμή), πιθανόν θα γεμίσει τα λεπτά της θέσης έστω και αν ακόμα θέλει δουλειά στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι και στο footwork ώστε να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι σε εκρηκτικούς φόργουορντ που θα παίξουν «πάνω του». Το θετικό για αυτόν νομίζω είναι ότι έχει πλήρη γνώση των μειονεκτημάτων του και των πραγμάτων στα οποία πρέπει να εστιάσει και να δουλέψει για να ανεβάσει τα λεπτά του και να κερδίσει μια θέση στο rotation των πρασίνων. Θα φάει χαστούκια είναι δεδομένο. Το θέμα είναι πως θα τα χρησιμοποιήσει. Η Ευρωλίγκα έχει σκληρό πρόσωπο και είναι σημαντικό για τον ίδιο το πώς θα διαχειριστεί και θα προστατέψει τον εαυτό του και την απόφαση του προπονητή του να τον έχει στο παρκέ απέναντι σε πολύ πιο παιγμένους και ποιοτικούς σε αυτή τη φάση αντιπάλους. Όλος ο οργανισμός τον περιμένει. Άλλωστε ο Χαραλαμπόπουλος κάνει μπάμ ότι έχει το DNA παίχτη του Παναθηναϊκού.. Και το γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλα παιδιά όπως ο Παπαγιάννης, το αθλητικό του πακέτο δείχνει να ταβανιάζει κάπως την προοπτική του ΝΒΑ, φτιάχνει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του τριφυλλιού που βλέπει στον Χαραλαμπόπουλο μια μακροχρόνια δέσμευση με το κλαμπ.


Το ίδιο ερώτημα, «ανορθογραφία ή επιτήδειο» κενό τίθεται και για το ρόστερ του Ολυμπιακού. Και μια παρόμοια πόρτα ανοίγει για ένα άλλο πολύ ταλαντούχο παιδί του ελληνικού μπάσκετ. Αναφέρομαι φυσικά στον Ιωάννη Παπαπέτρου. Οι ερυθρόλευκοι, με τη παρούσα μορφή του ρόστερ και εφόσον δεν κάνουν κάποια προσθήκη-έκπληξη (..) έχουν μόνο τον Πρίντεζη με λεπτά-μπετόν στο «4» (θυμηθείτε πόσο πόνεσε η ομάδα στην απουσία του πέρυσι και πόσο επιμέναμε στο Hoopfellas για το ότι οι ερυθρόλευκοι θα είναι διαφορετικοί με την επιστροφή του). Ο Παπαπέτρου, ο οποίος θα μοιραστεί το «3» με τον Λοτζέσκι (συν τα έξτρα λεπτά του Στρόμπερι στη θέση ), είναι σούπερ στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι και χρειάζεται απλά παραπάνω χιλιόμετρα στο παρκέ για να κάνει establish στα λεπτά του στο rotation του Σφαιρόπουλου.  Το θετικό για το παιδί είναι ότι ανταποκρίνεται άψογα όταν τον πετάς στα βαθιά. Αυτό έχει δείξει τουλάχιστον τη τελευταία διετία.. Το σημαντικό βέβαια είναι να παραμείνει υγιής. Και να κρατήσει το κεφάλι χαμηλά. Τότε θα βγάλει στο παρκέ σε μόνιμη βάση την «τορπίλη» που κρύβει μέσα του. 


Ο Παπαπέτρου μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τον φετινό Ολυμπιακό μιας και φυσικό του στυλ σε σχέση με to aggressiveness που βγάζει ταιριάζουν γάντι σε αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Σφαιρόπουλος  και δίνουν ώθηση σε ολόκληρη την ομάδα. Αν σταθεροποιήσει σε ένα καλό επίπεδο το περιφερειακό σουτ του και δουλέψει σε επίπεδο αποφάσεων (για παράδειγμα τον τρόπο που διαχειρίζεται τον εαυτό του στη close out επίθεση) τότε θα μιλάμε για «μεταγραφή» καλύτερη και από αντίστοιχη ξένου αθλητή για τους ερυθρόλευκους. Το παν για τον Παπαπέτρου, ο οποίος έχει ήδη συνειδητοποιήσει το πόσο σημαντική είναι η φετινή σεζόν για αυτόν, είναι να παραμείνει υπομονετικός και να δουλέψει μέχρι να βρεθεί στο σημείο που πρέπει για να μπορέσει να δείξει τα «παραπάνω» πράγματα που νιώθει ότι μπορεί.. Κάπως έτσι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δημιουργεί μια ευελιξία στο ρόστερ του και ανεβάζει το κίνητρο των παιδιών που έρχονται από πίσω (Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Στρόμπερι) αφήνοντας έξτρα "διαθέσιμο" χρόνο να διεκδικήσουν..



Είναι ενδιαφέρον ότι τα καλύτερα νέα προϊόντα του ελληνικού μπάσκετ αγωνίζονται  στην ίδια θέση (SF) και έχουν τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά να παρουσιάσουν. Γιάννης Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος (συν φυσικά τον 25 χρονο Παπανικολάου ή τον 92αρη Θανάση Αντετοκούνμπο που κάνει μεγάλη προσπάθεια να βρεί ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ και τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς) . Λέτε το μπάσκετ των τριών «ενδιάμεσων» που είχε παρουσιάσει ο Σιζέφσκι το 2012 (ένας PG, ένας C, τρείς ενδιάμεσοι SF οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν θέση στο παρκέ ανά πάσα στιγμή-Ντουράντ, Τζέημς, Άντονι)  με την TEAM USA να αποτελέσει την επόμενη ημέρα για την εθνική μας ομάδα..;



Υ.Γ: Λατρεύω τον Κορκμάζ γιατί Ναβαρο-φέρνει.. Σας το έχω πεί και παλιότερα πόσο μου θυμίζει τον Λα Μπόμπα των μικρών ομάδων της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας σε επίπεδο θράσους και σιγουριάς στα χέρια του. Στη προκειμένη φάση είναι ευλογία για τον νεαρό ότι δουλεύει με το συγκεκριμένο τεχνικό τιμ στην Αναντολού. Όσο περισσότερο καιρό μείνουν εκεί τόσο το καλύτερο για τον ίδιο..

Υ.Γ1: Είναι μεγάλη ευκαιρία σήμερα για τα παιδιά και τον προπονητή να πατήσουν κορυφή. Έχουν δουλέψει για αυτό και τα τελευταία χρόνια έμενα εκτός στις λεπτομέρειες. Θα μετρήσουν πολύ τα λεγόμενα intangibles. Έχουμε δείξει ότι τα διαθέτουμε σαν σύνολο. Καλή μας επιτυχία..

350 σχόλια:

  1. Jim ποια η άποψή σου για τον Σεντεκέρσκις της Λιθουανίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα παιχταρά μου... Τι "4" ήσουν.. Έχω ακόμα χειρόγραφες σημειώσεις με τα στατιστικά σου..

      Καλός ο Λιθουανός, μου αρέσει. Πολύ καλό κορμί, μου αρέσει ο τρόπος που επιτίθεται στο καλάθι. Θα ήθελα να τον δω στο NCAA. Αν και η αλήθεια είναι ότι στη Βασκονία μπορούν να δουλέψουν και να εντάξουν τέτοιους παίχτες στο μπάσκετ τους. Καλή περίπτωση.

      Διαγραφή
  2. Jim όταν λες προσθήκη έκπληξη στον Ολυμπιακό τι εχεις στο μυαλο σου;πολλοί λενε αλλα θελουμε να ακούσουμε κατι πιο συγκεκριμένο...(ΠΑπ,Λουκάς,Μπράμος...ονόματα που ακούγονται )
    Ευχαριστώ
    Soc_ele

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βλέπω το λόγο να πάρεις wing.. Θα ήθελα έναν φόργουορντ που να μπορεί να σουτάρει αλλά ας μη γελιόμαστε, είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα. Περιμένω να δω τον Παπαπέτρου περισσότερο στο "4". Ο Ολυμπιακός είναι στη λογική του "είμαστε κομπλέ, ξεκινάμε και βλέπουμε".

      Διαγραφή
  3. Καλο ποστ,το περιμενα καιρο...Θελω να πουμε λιγο για τον Χαραλαμποπουλο και το αθλητικο του προφιλ.Κρινεις ότι είναι γενετικα αδυνατο να ''ανεβει επιπεδο'' σ'αυτη την κατηγορια προσοντων με την καταλληλη προπονηση ώστε να πιασει το μάξιμουμ των προδιαγραφών του σαν επαγγελματιας παικτης?Ή είναι εφικτη μια ανοδος του σε σημειο τετοιο που να μην απομειωνει πανω στο παρκε τα δυνατα του σημεια σε τεχνικο,εγκεφαλικο,και ψυχικο επιπεδο?Η ηλικια του επιτρεπει σημαντικη σωματικη βελτιωση?Πιο παλια μιλωντας με καποιον προπονητη μικρων ηλικιων και νυν μελος της ακαδημιας του ΠΑΟ,μου ειχε πει σε μια παρομοια ερωτηση μου για τον Παπαπέτρου(εξισου υποσχομενο ταλεντο)ότι πριν παει στο κολλεγιο τα αθλητικα του στοιχεια ηταν ''κατω του μετριου''-αυτολεξεί η απαντηση.Και βεβαια ολοι ξερουμε ότι βελτιωθηκε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζιμ φοβερό άρθρο και πάλι. Ο Χαραλαμπόπουλος πολύ ταλέντο, δείχνει φέτος να καλύπτει το κενό του Γκιστ μέχρι να γυρίσει και να παίρνει και αρκετά λεπτά ακόμα εφόσον ανταποκρίνεται στο ροτέισιον.
    ΥΓ. Με το 2άρι τι γίνεται γιατί έχει παγώσει του Τζάννινγκ; ξέρεις κάτι παραπάνω;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Στάθη.. Ο Τζάνινγκ είναι μια από τις επιλογές, όχι η πρώτη. Επαναλαμβάνω εδώ δε χρειάζεται βιασύνη.

      Διαγραφή
  5. Οι Αμερικανοι λενε ''εισαι'' οτι μπορεις να μαρκαρεις,αυτη τη στιγμη ορθα ο χαραλαμποπουλος θα παρει χρονο στο 4,δεν ειναι πολυ καλος ριμπαουντερ αυτη τη στιγμη αλλα θα ανοιξει ιδανικα το γηπεδο για τους ψηλους του παο που υπαρχουν σε αφθονια.
    Ο ''παπι'' (οπως τον αποκαλουσαν στο τεξας) ειναι πραγματικα ο καλυτερος και ποιο SF απ τους υπολοιπους(αντετοκουμπο-χαρακαμποπουλος),εχει ποιο δουλεμενο σωμα για πλαγιος και κανει παρα πολυ καλη δουλεια στην αμυνα,με αυτον δεν βλεπω το λογο να παρει πισω το παπανικολαου ο οσφπ....(προς μοσχα;;)
    Υ.Γ Καποια στιγμη θα ηθελα ενα ποστ για εθνικη,πιστευω το μεγαλο ερωτημα στο μυαλο κατσικαρη ειναι ενα-Αντετοκουμπο στο 4;;;
    Υ.Γ 1 Αυτο που αναφερεις με το σιζεφσκι υποπτευομαι οτι ο Βανγκαντι το εχει στο νου του με τον τζακσον στο 1 και Ντραμοντ στο 5....Ποουπ-στανλε'ι΄' τζονσον και μαρκους μορρις οι ενδιαμεσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνει και αυτό το ποστ, εννοείται.. Ναι, ο Γιάννης πάει για αρκετά λεπτά στο "4", από τη στιγμή που έχεις Παπ-Πέρπε..

      Διαγραφή
  6. Jim ξερεις κατι για guard στον Παο?Ισχυει του Τζανινγκ που ακουγεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ πώς ο Τζάνιγκ έχει κλείσει.
      Και απλά μας τον κρατάνε κρυφό να μην πέσουν
      όλοι μαζί και να μην απαιτήσουμε και 4άρι, εώς ότου
      ανακοινωθεί.
      JASON JORDAN JASMIN

      Διαγραφή
    2. Το έγραψα πιο πάνω παίδες. Είναι στις επιλογές, όχι η πρώτη.

      Διαγραφή
  7. jim pisteveis diladi oti o xaralampopoulos mporei na dosei poiotika lepta fetos ston pao se epipedo euroleague?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πέρυσι μπορούσε. Φάνηκε απέναντι στη ΤΣΣΚΑ. Δεν ετοιμάστηκε σωστά όμως για αυτό.

      Διαγραφή
  8. πολυ ωραιο αρθρο!!ισως το μονο που εχω διαβασει και με εχει εντυπωσιασει τοσο!!
    επειδη αναφερθηκες στον κορκμαζ, εγω εχω ενα αλλο παιχτη απο την αναντολου που δεν μπορω να ξεκολλησω τα ματια μου απο πανω του..τον οζμαν τσεντι!μου αρεσει πολυ η προσηλωση του στην αμυνα και ιδιαιτερα οι κινησεις του χωρις τη μπαλα σε ολα τα σημεια του παρκε..φοβερο φοργουορντ!!
    πολλα φιλια
    θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, ο Οσμάν είναι πολύ καλός. Κολλάει γάντι στο μπάσκετ του Ντούντα, βγάζει πολύ ενέργεια σε επιθετικό-αμυντικό τρανζίσιον.

      Διαγραφή
  9. Γιαννακόπουλε φέρε και τον Σκουλίδα από τώρα και βάλτον
    δίπλα από Καλάθη, Παππά και ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ να εχεις
    την επόμενη περιφέρεια του τρέμπλ !
    JASON JORDAN JASMIN - 3 J

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκουλιδας; χαχαχααχα
      Απο ολους τους παικτες της εθνικης εσυ τον... Σκουλιδα ξεχωρισες; Χωρις παρεξηγηση αλλα Μουρατος, Διπλαρος ειναι 3 με 4 κλασεις καλυτεροι του

      Διαγραφή
    2. Aυτοί είναι κλεισμένοι.
      Αλλά επέτρεψε μου φίλτατε να εχώ αυτή τη γνώμη.
      Αν δεν σε πειράζει βέβαια, οπότε θα την αλλάξω, μιά και
      απ'ότι φαίνεται έχεις μάτι καλό !
      ΥΓ Μη κάνεις συγκρίσεις σε αυτές τις ηλικίες και μάλιστα για παιδιά
      που δεν ξεχωρίζουν εξώφθαλμα όπως ο Χαραλάμπης και ο Παπαγιάνννης
      με τρία "ν".
      JASON JORDAN JASMIN

      Διαγραφή
    3. Ο Σκουλιδας μου θυμιζει πολυ Καιμακογλου..Εχουν πολλα κοινα στοιχεια..

      Διαγραφή
    4. Και ο Μήτογλου μια χαρά θα ήταν.. Βλέπω έναν μελλοντικό γρήγορο ψηλό με έφεση στο ριμπάουντ.

      Διαγραφή
    5. Φίλε Κώστα Β,

      Δε καταλαβαίνω προς τι η ειρωνία.. Έχεις κάποια επιχειρήματα? Ο Σκουλίδας είναι αρκετά ολοκληρωμένος για την ηλικία του. Σουτ, άμυνα, ριμπάουντ διεισδύσεις αλλά και ποστ παιχνίδι. Από τους πιο σταθερούς παίχτες της ομάδας μας στο τουρνουά με 9.9 πόντους 4.2 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ.

      φιλικά,

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    6. Ο Σκουλίδας είναι πολύ καλός. Για μένα, χρησιμοποιώντας ένα ποδοσφαιρικό όρο, ο πιο κοντρολαρισμένος περιφερειακός στην U18.
      Βέβαια θέλει πολύ δουλειά και το ξέρει. Έμεινε στο Περιστέρι για να έχει χρόνο συμμετοχής και να δουλέψει, όπως ο ίδιος δήλωσε, τα τελειώματα στο drive και το διάβασμα στα pick n roll.
      Και το σουτ του πρέπει να δουλέψει και ιδιαίτερα μετά από ντρίπλα που δεν το πολύ έχει. Είναι ήδη πάντως καλός αμυντικός.
      Για τον Παναθηναϊκό δεν ξέρω γιατί πίσω απ' τον Μποχωρίδη, υπάρχει Κόνιαρης και Λούντζης. Ειδικά ο τελευταίος με το κορμί που έχει..
      Σωστά γράφει ο Δημήτρης, ένας ψηλός σαν τον Μήτογλου, θα συμπλήρωνε καλύτερα τα προτζεκτ της ομάδας

      Vatos76

      Διαγραφή
    7. καλα, παιδες, με ενα ξενο γκαρντ και τον μητογλου, νομιζω ειναι παρα πολυ καλα η ομαδα!!εγω θα γουσταρα παρα πολυ!!
      θανος

      Διαγραφή
    8. Ο Σκουλίδας είναι όντως πολύ καλός, πρέπει να δουλευτεί και παρ'ότι πολύ θα'θελα να μείνει για πάντα στο Περιστέρι, πολύ φοβάμαι οτι δεν είναι η καλύτερη επιλογή γι'αυτόν αυτή τη στιγμή, πρέπει και μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα (προφανώς όχι στον Παναθηναϊκό).

      Διαγραφή
  10. Τζιμαρα πολυ καλο αρθρο..Θελω να εστιασω σενα κομματι στο κειμενο σου..

    Λέτε το μπάσκετ των τριών «ενδιάμεσων» που είχε παρουσιάσει ο Σιζέφσκι το 2012 (ένας PG, ένας C, τρείς ενδιάμεσοι SF οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν θέση στο παρκέ ανά πάσα στιγμή-Ντουράντ, Τζέημς, Άντονι) με την TEAM USA να αποτελέσει την επόμενη ημέρα για την εθνική μας ομάδα.

    Θεωρω οτι ειναι το επομενο βημα στο ευρωπαικο μπασκετ και οχι μονο σε επιπεδο εθνικων..Τρεις ενδιαμεσοι sf οι οποιο να μπορουν να τα κανουν ολα στο παρκε..Ν αμυνθουν,να δημιουργησουν,να παρουν ριμπαουντ,να σουταρουν,να παιζουν με την μπαλα στο παρκε κοκ..Το συστημα αυτο θελει τρομερο ασσο και πολυ δυνατο πενταρι..Εμενα παντως μου ερχεται σαν εικονα η σκεψη του Τζορτζεβιτς για τον Παναθηναικο,ειδικα μετα την γνωστοποιηση οτι ψαχνει δυαροτριαρι και οχι ασσοδυο κομπο..

    Θελω την γνωμη σου σε αυτο κατα ποσο μπορει να πετυχει στην Ευρωλιγκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα σχετικά είναι. Τα πάντα μπορεί να λειτουργήσουν και το αντίθετο. Θέλεις σίγουρα (για μια τέτοια lineup) έναν πολύ καλό δημιουργό (πιθανόν και dominant ballhandler τύπου Τεόντοσιτς για παράδειγμα) στον άσσο..

      Διαγραφή
    2. Ο Καλαθης δεν στο δινει αυτο?

      Διαγραφή
    3. Ναι και ο Καλάθης εννοείται. Απλά στο μπάσκετ της Ευρωλίγκας τα δύο καθαρά γκαρντς σε βοηθούν να ελέγξεις τη μπάλα καλύτερα σε άμυνα-επίθεση και κατά προέκταση τον ρυθμό.

      Διαγραφή
    4. Απλα αν μπορουν οι 3 sf να δημιουργησουν και για τον εαυτο τους και για τους αλλους δεν λυνεται το προβλημα?Αμυντικα δεν ειναι καλυτερα να εχεις μια πενταδα με γρηγορα ποδια με εξαιρεση ισως το πεντε οι οποιοι να ειναι απο 2 μετρα και πανω?Παντως εχω την εντυπωση οτι κατι τετοιο θελει να φτιαξει και ο ζοτς απλα δεν ειχε τον dominant ballhndler..

      Διαγραφή
    5. Σε μια κατασταση οπως αυτη βεβαια, κρινω οτι απαιτειται τα SF σου (καποια εξ αυτων ) να εχουν ενα αλφα υψος και να συνδυαζεται αυτο με ταχυτητα/χειρισμο/σουτ σε καποιους συνδυασμους αυτων. Στην εθνικη μπορεις να βρεις και το υψος με τον Γιαννη τον Ιωαννη κτλ. Στον Παναθηναικο, το βλεπω πιο δυσκολο να βρεις τετοια sf, ενω εχεις ενα dominant guard, ενα dominant δυνατο 5αρι, δεν εχεις τετοια sf. Ισως Βλαντο-Χαραλαμποπουλος να εχουν καποιες (πολυ) καλες προυποθεσεις αλλα μεχρι εκει.


      Μαρουσι Σαρας

      Διαγραφή
  11. Δυστυχώς οι Ελληνες δημοσιογράφοι, δίνουν και πάλι ρεσιτάλ λαικισμού, μη βοηθώντας τους μικρούς να είναι στην Γη. Η ολη φάση θυμίζει επικίνδυνα τη γενιά των , Καράγκουτη, Παπανικολάου, Ρεντζιά , Χατζή που κατακτήσανε λιγότερα από όσα μπορούσανε.
    Την καλύτερη τοποθέτηση την έκανε ο Λαούδης, ζητώντας επί της ουσίας από τους συναδέλφους τους να σταματήσουν να ....αυτοικανοποιούνται.

    ΜΦΓ

    ΥΓ.Για ονομα, ΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Χαραλαμπόπουλος ξεχωρίζει, κατά την γνώμη μου, για έναν κυρίως λόγο. Είναι εξαιρετικός στα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Σουτ, πάσα, ντρίπλα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ελληνόπουλα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας είναι η ανεπαρκής ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών. Για παράδειγμα οι προπονητές που ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες προτιμούν να διδάξουν το πώς θα σπαταλούν τα παιδιά τα φάουλ σκοπιμότητας παρά να τους εκπαιδεύσουν στο πως εκτελούνται οι βολές. Ή δίνουν βάση στο πως θα διαβάζουν ένα miss match που δίνει η αντίπαλη άμυνα παρά να λιώσουν τα γκαρντ στο σουτ μετά από ντρίπλα ή στο εξαντλητικό χειρισμό της μπάλας.

    Έχω την αίσθηση ότι βασικό χαρακτηριστικό της ελληνικής προπονητικής σχολής είναι η εμπέδωση της τακτικής παιδείας. Πάντα μιλάμε για τους προπονητές που ασχολούνται με μικρότερα παιδιά. Προσπαθούν δηλ. να εξηγήσουν τον σωστό τρόπο που παίζεται το άθλημα ώστε αυτός να είναι νικηφόρος. Κατά την γνώμη μου εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη ισορροπία. Φυσικά και είναι αναγκαία η τακτική παιδεία. Ωστόσο, μου φαίνεται ότι βασικές προτεραιότητες μένουν πίσω. Εκεί κολλάει η μεταλλιολαγνεία, οι προπονητές που χρησιμοποιούν τις επιτυχίες σ’ αυτό το επίπεδο για να φτιάξουν καριέρα, η ΕΟΚ που κομπάζει για αναπτυξιακό πλάνο που δεν υπάρχει, ο Βασιλακόπουλος κλπ

    Ο Βασιλάκης, λοιπόν, θυμίζει Σέρβο στον τρόπο που σουτάρει, πασάρει και ντριπλάρει. Η τεχνική του αρτιότητα συνδυάζεται με την εκπληκτική αντίληψη του παιχνιδιού και δημιουργεί το εξαιρετικό μίγμα που βλέπουμε όλοι.

    Το παιδί για να μην χαθεί πρέπει τώρα να γίνει καλύτερος αθλητής ώστε να μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις του ΠΑΟ. Μιας και στον ΠΑΟ θεωρούν ότι δεν θα τον βοηθούσε μια διετία σε ομάδα επιπέδου Άρη όπου το παιδί θα δούλευε με μεγαλύτερη άνεση και χωρίς την πίεση ενός μεγάλου club. Ώστε στα 20 να μπει έτοιμος και παιγμένος στον υψηλότερο ανταγωνισμό. Όλα τα υπόλοιπα τα έχει ενώ η πείρα θα έρθει με τον καιρό. Μάλλον θεωρούν ότι δεν ωφελεί να αργούν κι άλλο.

    Χρειάζεται προσοχή γιατί διακρίνω μεγάλες προσδοκίες οι οποίες μου φαίνονται πρόωρες. Η ένταξη του παίκτη στην ομάδα πρέπει να γίνει ομαλά, σταδιακά και με πρόγραμμα. Ελπίζω να υπάρχει τέτοια βούληση από την ομάδα. Καλό είναι να χαμηλώσει η «τρέλα» με τον μικρό για να αποφορτιστεί κι ο ίδιος. Το λέω γιατί φαίνεται μετρημένος και με τα μυαλά μέσα στο κεφάλι. Η ευθύνη του ΠΑΟ είναι μεγάλη γιατί διαχειρίζεται ένα τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Συνάμα το club είναι και τυχερό που του έλαχε αυτό το project.

    Ο Παπαπέτρου πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι υγιής. Άλλου τύπου F από τον ΒΧ. Είναι μεγαλύτερος, σωματικά έτοιμος, τσαγανό έχει και η ομάδα δείχνει έτοιμη να ποντάρει περισσότερα πάνω του. Πιστεύω, όμως, ότι δεν έχει το ταβάνι του πράσινου Κούκοτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 77

      Με καλύψατε απόλυτα! Περισσότερο και από τους αμυντικούς της Ρεάλ τον VSpan στον τελικό, όταν και δήλωσε ότι δεν μπορούσε να δει καν το καλάθι...

      Θέλω μόνο να τονίσω ότι όντως, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Johan με τον ΒΧ, για πολλούς λόγους. Ηλικία, σωματοδομή και "εμπειρία" σε τεχνικές δεξιότητες του πρώτου, που απέκτησε στην Αμερική, είναι μερικοί από αυτούς.

      Νομίζω ότι ο Johan, κυρίως με τις εμφανίσεις του τόσο πέρσι στα play-off απέναντι στη Ρεάλ, όσο και φέτος στον ημιτελικό με την CSKA, δείχνει ότι είναι, σε γενικές γραμμές, πνευματικά έτοιμος γι' αυτό το επίπεδο. Ίδωμεν...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Φίλε 77,

      Σχετικά με την προτελευταία παράγραφό σου, θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω. Οι προσδοκίες δεν είναι πρόωρες αλλά βασίζονται στο ότι ο Χαραλαμπόπουλος είναι όπως έχει πλέον χιλιοειπωθεί πολύ ώριμος και με υψηλό i.q.

      Δεν έχεις ένα παίχτη όπως π.χ. ο Παπαγιάννης ή ο Λούτζης οι οποίοι έχουν τα σωματικά προσόντα αλλά είναι άγουροι ακόμη παιχτικά και δε ξέρεις πως θα εξελιχτούν.

      Σίγουρα θέλει προσοχή από την ομάδα αλλά δεν είναι αρνητικό να υπάρχουν προσδοκίες. Η ''τρέλα'' αυτή που βγαίνει από ΜΜΕ κυρίως, είναι κάτι που θα υπάρχει πάντα έτσι κι αλλιώς. Όλοι θέλουν να είναι παρόν στην γέννηση ενός νέου Τζόρνταν, Γκάλη, Διαμαντίδη, Σπανούλη... γι' αυτό και τα μεγάλα λόγια όταν υπάρχουν στον ορίζοντα νέα ταλέντα. Το πως αντιμετωπίζεται από τους (νέους) αθλητές έχει να κάνει με την παιδεία τους. Αθλητές όπως π.χ. ο Μέσι σίγουρα από μικροί θεοποιούνται και όμως κατά την γνώμη μου αν είναι να γίνουν μεγάλοι παίχτες θα γίνουν γιατί έχουν τα εφόδια από πριν.

      Από τις δηλώσεις του ο Χαραλαμπόπουλος φαίνεται να γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει μεγάλος παίχτης αλλά με συνεχή δουλειά και βελτίωση. Σε κάθε συνέντευξη το δηλώνει ότι έχει αδυναμίες και πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτές. Είναι σε μια ομάδα ιστορική και έχει δίπλα του και τον δάσκαλο Διαμαντίδη.. Είναι σε καλό δρόμο μέχρι τώρα.. Να δούμε και τι μας επιφυλάζει και η χρονιά αυτή και κάνουμε επανεκτίμηση.

      Υ.Γ. Τζιμ γνωρίζεις αν όντως υπάρχει κάποιο team στις ομάδες μας που να δουλεύει πάνω στην εξέλιξη και στη βελτίωση των νέων παιχτών? Μου κάνει εντύπωση που για παράδειγμα ταλέντα όπως ήταν ο Φώτσης (τον αναφέρω λόγω του ότι ήταν από μικρή ηλικία στην ομάδα) δεν δουλεύτηκαν αρκετά (καμιά βελτίωση ας πούμε στην ντρίπλα τόσα χρόνια). Αν η βελτίωση έρχεται μόνο από την ατομική προσπάθεια κάθε παίχτη είναι λυπηρό...

      Φιλικά,

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    3. Ο Χαραλαμπόπουλος παιδιά, επειδή δείχνει όλα τα άλλα να τα δουλεύει με επιτυχία, χρειάζεται να εστιάσει σε ένα πράγμα. Πόδια, πόδια, πόδια, πόδια, πόδια...
      Το παλικάρι πάει σούμπιτος να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος pointforward

      Vatos76

      Διαγραφή
    4. Αρτζι ο Φωτσης επαιζε 3 μικρος και μια μερα τον εβαλε ο Ζοτς στο 4(νομιζω μεσα στην Τουρκια) και καθιερωθηκε εκει αμεσως μετα τη βολτα απο το ΝΒΑ οπου ειδε οτι ηταν καλυτερα να παιξει 4 στην Ευρωπη.Ετσι εκανε αυτη την μεγαλη καριερα ως ενα απο τα καλυτερα συγχρονα τεσσαρια.εκεινης της εποχης.Αλλα ως 4 δεν δουλεψε ντριμπλα,μπασιμο κτλ αλλα δουλεψε αλλα πραγματα.Αυτο δεν πρεπει να συμβει με Χαραλαμποπουλο.Ας καλυψει τον Γκιστ αλλα μετα πρεπει να συνεχισει να ολοκληρωσει το επιθετικο παιχνιδι του και να μπορει στην αμυνα στο μελλον να μαρκαρει τα γρηγορα και αθλητικα τριαρια τουλαχιστον της Ευρωπης.Παντως οσο λιγοτερο αθλητικος και γρηγορος γινει,τοσες περισσοτερες θα ειναι οι πιθανοτητες να μεινει πολλα χρονια στον Παο.

      77 δεν μπορεις να τον στειλεις τωρα δανεικο στον Αρη.Θα του τσακισεις την ψυχολογια...Δανεικο θα στειλεις τον Μουρατο,τον Κονιαρη,αντε και τον δικο σου τον Διαμαντακο αλλα οχι τον ΒΧ.
      Ασε που οποτε εχει παιξει ειναι αποδοτικος με το ωριμο παιχνιδι του.
      Ο Ολυμπιακος και ο Παναθηναικος παιζουν στη Ελλαδα 10-15 παιχνιδια που κερδιζουν με 20-30 ποντους διαφορα,δεν μπορει να μην παιζουν 2-3 μεγαλα ταλεντα 15-20 λεπτα σε τετοια παιχνιδια.Μια πενταδα με Καλαθη,Τζανινγκ,Χαραλαμπο,Φωτση,Ραντουλ μπορει να εχει προβλημα με το Ρεθυμνο εντος;
      Η μηπως αντεχεις να βλεπεις τον παικτη σου να γραφει 2 σεζον με τον Αρη αντι να τα χωνει με την ομαδα σου;

      Δικαιολογημενα εχουν πεσει τα φωτα πανω του.Δεν ειναι μονο οτι ξερει τα βασικα του μπασκετ αλλα το πιο βασικο ειναι οτι εχει ηγετικες και πνευματικες ικανοτητες(γρηγορη και σωστη σκεψη και αποφαση μεσα στο παιχνιδι).Τετοια ταλεντα σπανιζουν και βγαινουν μια στο τοσο.
      Δεν ειναι μικρος στα 18 προς 19.Ο Κουνμπο πηγε NBA στα 18.Ο Λεμπρον,ο Κομπι,ο Γκαρνετ το ιδιο.Δε μπορει να μη αντεχει να παιξει ο ΒΧ στην ευκολη Α1 στα 18.Ειναι καποιοι παικτες οπως ο Ρουμπιο,ο Χεζονια κτλ που πρεπει να παιξουν απο μικροι σε μεγαλες ομαδες.
      Στην Ελλαδα οι παικτες μας ειναι νεοι Κουκοτς στα 15,μικροι στα 18-21 και ταλεντα στα 25-26 και στο τελος καποιοι χανονται.Ειδικα στο ποδοσφαιρο συμβαινει αυτο αλλα και στο μπασκετ εχουν μεινει πισω παιδια...

      WILKINS

      Διαγραφή
    5. @ Πεδουλάκης

      Αρχικά να σου δώσω τα credits που τον ανακάλυψες και τον έφερες στην ομάδα από τα 15 του χρόνια. Κι επειδή θρυλείται ότι έπεισες και τον Παπαγιάννη να έρθει στην ομάδα πέρσι, σου δίνω και extra bonus.
      Το πρόωρο δεν πάει στις προσδοκίες αυτές καθεαυτές. Εννοείται ότι το παιδί φωνάζει ότι είναι περιπτωσάρα. Το πρόωρες κολλάει στο βάρος που μπορεί να του φορτωθεί και στη βιασύνη που ενδεχομένως να προκύψει απ’ αυτό. Η ωριμότητά του είναι δεδομένη (φαίνεται και από τον τρόπο που μιλάει) όπως και το μπασκετικό του iq. Αλλά εδώ μιλάμε για την ένταξη ενός 18χρονου σε μια ομάδα που ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης. Η διαδικασία, λοιπόν, πρέπει να είναι ομαλή, σταδιακή και προγραμματισμένη. Υπάρχουν παραδείγματα προς αποφυγή από το παρελθόν.

      @WILKINS

      Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο. Υπάρχουν δύο απόψεις με τα συν και τα πλην τους. Όσοι θεωρούν καλύτερη εξέλιξη για το παιδί μια διετή εκπαίδευση σε ομάδα σαν τον Άρη ή τον ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, έχουν μια λογική που την ακούω. Όλα θα φανούν στην πορεία κι εύχομαι πραγματικά να καταφέρουν στον ΠΑΟ να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο ένα τεράστιο κεφάλαιο.
      Φίλε, ο Διαμαντάκος τέλος από τον ΠΑΟ. Του ‘χεις αδυναμία, έτσι;


      Γενικά, πάντως, εκτός του ΒΧ και του Παπαγιάννη, δεν βλέπω κάποιον άλλο να ξεχωρίζει. Εκεί λίγο πάνω λίγο κάτω από τον μέσο όσο κινούνται οι υπόλοιποι. Μακάρι στην πορεία να ξεπεταχτεί και κάποιος ακόμη. Ίσως ο Σκουλίδας να είναι ένας. Δεν είναι λίγο να βγάλεις από μια φουρνιά 2 ή 3 παίκτες που να μπορούν να στελεχώσουν τις top ομάδες της χώρας.

      Δεν θυμάμαι ποιος ήταν ο τελευταίος Έλληνας παίκτης στην ηλικία αυτή με τέτοια μπασκετοσύνη σαν τον ΒΧ. Με τέτοια πλαστικότητα στις κινήσεις και τεχνική αρτιότητα. Πραγματικά το λέω δεν μου ‘ρχεται κάποιος Έλληνας στο μυαλό, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Ίσως ο Καράγκουτης αλλά κι εκείνος υπολείπεται. Μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο απ’ τα μαλλιά, απλά ο μπαγάσας μου θυμίζει έντονα τον Κούκοτς.

      Διαγραφή
    6. Νομίζω πως οι παίκτες της εθνικής (αυτοί που έπαιξαν τουλάχιστον) χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες : α) Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, β) Σκουλίδας, Μουράτος, Λούντζης, γ) Χρηστίδης, Μιλεντίγιεβιτς, Φλιώνης, δ) οι υπόλοιποι. Στο δ) βάζω και τον Δίπλαρο που μπορεί να έκανε καλό τουρνουά αλλά νομίζω οτι εκτός απο το πάθος δεν έχει κάποιο upside που να μας κάνει να αισιοδοξούμε. Η α) κατηγορία μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο, η β) μόνο υπο συνθήκες.

      Διαγραφή
    7. Χρήστο θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ο Λούντζης είναι μια κατηγορία μόνος του πίσω από τη δυάδα. Αρκετά καλύτερος τον Σκουλίδα-Μουράτο

      Manos

      Διαγραφή
    8. Κι εγώ έτσι προβλέπω για το Λούντζη αλλά έχει πολύ τρανταχτά μεινοεκτήματα για τη θέση του, κυρίως το ball handling του που είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Οι άλλοι δύο είναι πιο κοντά αλλά είναι και μεγαλύτεροι. Έχουν (θεωρώ) μικρότερο potential αλλά και λιγότερο κραχτές αδυναμίες.

      Διαγραφή
    9. Δε μου φάνηκε καλύτερος. Δεν είδα μπάσκετ μέσα του.
      Πάντως έχει σωματικό πακέτο.

      Διαγραφή
  13. Καλη επιτυχια στα παιδια αποψε. Δυσκολο, αλλα ο τελικος ειναι τελικος και ολα ειναι πιθανα.Ο χαραλαμποπουλος δειχνει να ειναι ετοιμος για το επομενο επιπεδο και ο μονος που θα χασει αν δεν του το προσφερει ειναι ο ιδιος ο Παναθηναικος. Χτες ειδικα με εντυπωσιασε που διαβαζε ολες τις φασεις, διαβαζε ολα τα μις ματς, ηξερε ποτε να ριξει τριποντο, ποτε να παιξει πλατη ενω αποδεχτηκε το ρολο του ως αρχηγος παιρνωντας την ομαδα στη πλατη του με προσωπικες ενεργειες οταν η μπαλα εκαιγε. Παικτης ορχηστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία!

    Jim, κατά τη γνώμη μου, αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει στο Hoopfellas...

    Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο και τα τεκταινόμενα στην U18, παραθέτω ορισμένες επιλογές από τις... ατἀκες του αγαπημένου μου παίκτη στο ΝΒΑ, του Magic από το παρακάτω άρθρο,

    http://www.eurohoops.net/el/2015/08/nba-retro-el/113429

    που αισθάνομαι ότι ταιριάζουν κουτί στην περίσταση:

    1) Η μεγαλύτερη διαφορά κατά τη μετάβαση από το... κολέγιο στο... ΝΒΑ είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η ΑΜΥΝΑ και η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

    2) Το ταλέντο δεν είναι ποτέ αρκετό από μόνο του. Πλην ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ εξαιρέσεων, οι καλύτεροι παίκτες είναι οι ΠΙΟ σκληροί εργάτες...

    3) ΔΕΝ έχουν ΟΛΟΙ σε μια πρωταθλήτρια ομάδα την ίδια δημοσιότητα. ΟΛΟΙ όμως είναι πρωταθλητές...

    4) Αν κάποιος σου πει “όχι” ή σε απορρίψει να θυμάσαι τον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος “κόπηκε” από την ομάδα στην πρώτη του χρονιά, όμως επέστρεψε και έγινε ο κορυφαίος όλων των εποχών. Αυτό πρέπει να διαθέτεις: την πεποίθηση ότι “θα δείξω σε όλους πως θα δουλέψω σκληρά για να βελτιώνομαι ολοένα και περισσότερο"...

    5) Όποιος είναι ανταγωνιστικός παραμένει έτσι σε όλη τη ζωή του. Δε σταματά. Πάντα έχει το βλέμμα πάνω από τους ώμους του...

    6) Όταν είσαι ειλικρινής με τους νέους ανθρώπους, εκείνοι θα σε εμπιστευτούν...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O Χαραλαμπόπουλος είναι ουσιαστικά η ελπίδα για την επόμενη μέρα του Παναθαναϊκού. Το είπε και σε ανύποπτο χρόνο ο Πεδουλάκης ότι αυτός θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ομάδας. Χτυπητές αδυναμίες έχει, ειδικά σε επίπεδο άμυνας, αλλά όπως τονίστηκε πολλές φορές το παιδί έχει τα mental tools για να βελτιώνεται. Για παράδειγμα σε επίπεδο Ευρωλίγκας δεν θα πηγαίνει για ντραιβ όπως πάει τώρα με αντιπάλους 18 χρονών. Έχει αυτή τη στιγμή τη σιγουριά ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στην ηλικία του και παίζει με αυτή την αύρα. Το φετινό ρίσκο με τη συμμετοχή του και στη θέση "4" είναι μονόδρομος για την ομάδα. Θα δοκιμαστεί στα σκληρά, θα φάει τα μούτρα του και θα γίνει σοφότερος και καλύτερος. Με το βαθμό ανάπτυξης του, θεωρώ ότι στα 21-22, με καλή εκγύμναση για να δυναμώσει λίγο (εδώ έχει περιορισμούς από το σκαρί του, δεν είναι ταχύς ας πούμε, ούτε ιδιαίτερα απλτικός), θα είναι έτοιμος στο 100%. Τα skills του έτσι κι αλλιώς είναι κυρίως τεχνικά και mental. Μπορεί να αφήσει εποχή στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Καλώς άφησαν κενή τη θέση για να παίξει και στον Παναθηναϊκό φέτος περισσότερο.
    Πάντως και στις δύο θέσεις που αγωνίζεται θα είναι φέτος 3η επιλογή (μετά την επιστροφή του Γκιστ) και όχι με το ζόρι δεύτερη όπως ήταν πέρσι. Στο χέρι του είναι να συνεχίσει την δουλειά του και σιγά σιγά τα 5 λεπτά στην Ευρωλίγκα να τα κάνει 10, 12, 15 και ούτε καθεξής. Προσόντα υπάρχουν και πιστεύω είναι ήδη αρκετά αρεστός σε μεγάλη μερίδα του κόσμου του Παναθηναϊκού η οποίοι θα τον συγχωρέσουν και 1-2-3 λάθη να κάνει στις πρώτες του "καλές" συμμετοχές στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κάποιος να παι στον Βαγγέλη να ηρεμίσει λιγάκι .. παιδάκια είναι ακόμα..
    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θέλω η Αφροξυλάνθη (ή όποιος άλλος ξέρει) να αναφέρει τους μάνατζερ κάθε παικτη Ολυμπιακού και ΠΑΟ. Το ξέρω ότι ειμαι εκτός θέματος, αλλά ήθελα από μέρες να το ρωτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα.. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Ήταν ένα ματς δύσκολο πνευματικά το οποίο χρειαζόταν υπομονή σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω ότι από τη στιγμή που γυρίσαμε ξέραμε πως να το διαχειριστούμε. Παίζαμε στο "δικό μας" γήπεδο κυριολεκτικά και μεταφορικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ματς πιστευω γυρισε γιατι παιξανε με παθος στην αμυνα στο β ημιχρονο..Παντως τα παιδια μπηκανε φοβισμενα στην αρχη και τα περιμεναν ολα απτον ΒΧ..Ευτυχως ειχαμε την συνταγη..

      Διαγραφή
  19. Πολύ καλός ο Χαραλαμπόπουλος, διαβάζει ώριμα τις επιθέσεις και στην άμυνα είναι καλος, μην τον κρίνουμε όταν μαρκάρει παίχτες επιπέδου Euroleague αλλά με βάσει την απόδοσή του έναντι σε παίχτες της ίδιας κλίμακας. Και ο Παπαπέτρου πολύ καλός. Μαζί με τους Αντετοκούμπο, Γιάνκοβιτς και Παπανικολάου μπορεί η Εθνική μας να παίξει smallball υψηλού επιπέδου στο μέλλον.

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αντετοκούνμπο δίνει "μέγεθος" και ευελιξία το οποίο στο μπάσκετ της FIBA είναι χρυσάφι.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρες. Jim πως είδες το σημερινό παιχνίδι; Εξαιρετικό διάβασμα οι τούρκοι, πολύ καλή ομάδα. Μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο, σημαντική η εμπειρία τους από τελικούς. Η άμυνα νομίζω μας έδωσε ρυθμό και γυρίσαμε το παιχνίδι, παρά την κακή επιθετικά μας βραδιά. Σχόλιο για την άμυνα του Σκουλίδα πάνω στον Korkmaz;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνολικά η άμυνα μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή. Και τέτοια ματς στο σημείο που είχε φθάσει (με τους Τούρκους να έχουν το πάνω χέρι) τα γυρίζεις με την άμυνα, παίζοντας μπάλα-μπάλα με στόχο αρχικά να αλλάξεις το μομέντουμ. Το καταφέραμε.. Δεν είναι καθόλου εύκολο πνευματικά. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο σημείο.

      Διαγραφή
  21. Σχετικό με το άρθρο.. Τι άλλο είδαμε στο παιχνίδι αυτών των παιδιών στο συγκεκριμένο τουρνουά..;

    "Να μπορείς να αποδίδεις κάτω από πίεση.

    Αξία ανεκτίμητη.."

    Γνώρισμα της σχολής μας επίσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγκινήθηκα με αυτά τα παιδιά, με το αυθόρμητο τρεχαλητό προς τους γονείς τους στο τέλος, με την αγκαλιά και τα κλάματα Χαραλαμπόπουλου-Παπαγιάννη στο κέντρο του γηπέδου, με τον κύκλο του θριάμβου που βάλανε στη μέση το πιτσιρίκι με το καροτσάκι...Περισσότερο χάρηκα με τον ενθουσιασμό και την χαρά τους παρά το κύπελλο το ίδιο. (να έλειπε και ο Μπέος μόνο τι καλά που θα ήταν-του έδωσαν και μετάλλιο του τύπου, αηδίασα, αλλά για αυτό δεν φταίνε τα παιδιά).
    Το 2008 η παρέα έβγαλε 4 πρωταθλητές Ευρώπης, οι τρεις με ενεργό ρόλο, δυο παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας και μερικούς ακόμα καλούτσικους παίκτες Α1, καθόλου άσχημα. Μακάρι αυτή η φουρνιά να πάει ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο στην Εθνική μας. Είναι ψυχάρες και μπράβο τους

    Έχω όμως μια ένσταση. Μόνο εμένα μου φαίνεται "λίγος" ο Παπαθεοδώρου; Εννοώ, έχουμε απειροελάχιστα plays και όλο τρίποντα, τρίποντα, τρίποντα. Πέρα από κάτι side pick n roll και ένα βασικό play για να ποστάρει ο Χαραλαμπόπουλος δεν είδα κάποιο εξαιρετικό ball movement.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι.
      συμφωνω και επαυξανω.
      Και ενα σκιαχτρο να ειχαμε στον παγκο παλι τα πιτσιρικια θα κερδιζανε αποψε.

      Διαγραφή
    2. Ακριβως οι σκεψεις μου οταν εβλεπα τον αγωνα. Τετοια μηδενικη επιρροη απο προπονητη ειχα χρονια να δω. Ειδικα σε οτι αφορα τον παπαγιαννη δεν ειδα ουτε ενα play, ενα πικ εν ρολ, ενα μπλοκ αουτ στη περιφερεια ρε αδερφε! Τον ευχαριστουμε πολυ γι αυτα που προσφερε στην εθνικη ομαδα αλλα νομιζω οτι πρεπει να παρει την θεση του αλλος απο εδω και περα.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, εφηβικό μπάσκετ ήταν, μην έχουμε απαιτήσεις άλλου τύπου. Αλλά ο συγκεκριμένος θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τον πάγκο για άλλους λόγους. Το χειρότερο πρότυπο για αυτά τα παιδιά.

      Διαγραφή
    4. Ξύδι.. Πολύ ζήλια για Παπαθεοδώρου. Μια χαρά προπονητής είναι. Και σύντομα θα ανέβει σε πιο μεγάλο σύλλογο

      Διαγραφή
    5. Μπράβο στον κόουτς και τους συνεργάτες του. Ο χαζός Έλληνας πάντα θα βρίσκει κάτι για να γκρινιάζει.

      Διαγραφή
    6. Παρ'ότι συμφωνώ οτι είναι ανεπαρκής για πολύ σημαντικότερους λόγους απο το τεχνικό κομμάτι και συγκεκριμένα για την τραγικά ανήθικη διαχείριση της περσινής κρίσης με τον Κόνιαρη κα τη φετινή διαχείριση του τραυματισμένου Χαραλαμπόπολου, διαφωνώ γι'αυτό που λες περι εφηβικού μπάσκετ. Και οι Τούρκοι εφηβικό μπάσκετ παίζουν και οι Λιθουανοί αλλά μια χαρά είναι σε τακτικό επίπεδο, στοχευμένο μπάσκετ, ψύχραιμο, με κυκλοφορία, με διάβασμα και χωρίς ανάγκη για ηρωϊσμούς. Αν και, για να μη γινόμαστε άδικοι, ίσως να μην είναι αποκλειστική ευθήνη του Παπαθεοδώρου αυτό.

      Διαγραφή
    7. «Πολύ ζήλια για Παπαθεοδώρου.»

      Ναι, όντως πολύ ζήλια.
      Γιατί όταν επέλεγαν προπονητή για τις μικρές εθνικές, υποψήφιοι ήταν ο Παπαθεοδώρου, εγώ που έχω ενστάσεις για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του, κι ο σχολιαστής 1:39, που έχει αντιρρήσεις για τις τεχνικές ικανότητές του.

      Επέλεξαν όμως αυτόν, κι από τότε το φέρουμε βαρέως και ασκούμε κριτική.

      Δεχτείτε κάποια στιγμή ότι υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική άποψη από εσάς.

      Διαγραφή
    8. Δεχτείτε ότι ο Παπαθεοδώρου είναι πρωταθλητής Ευρώπης..
      Έλεος! Δώστε συγχαρητήρια και εννοείται αναφέρετε τις ενστάσεις σας. Όχι κόμπλεξ.

      Διαγραφή
    9. Φιλαρακι οταν βλεπεις τετοια σχολια μετα απο νικη φαντασου ποσα σχολια θα εβλεπες μετα απο ηττα. Υπαρχει προβλημα λοιπον με τον προπονητη.

      Διαγραφή
    10. @11:42
      Το μπασκετικό μπλογκ υπάρχει για να δίνουμε συγχαρητήρια ή για να συζητάμε και να εκφράζομαι απόψεις διαφορετικές ο ένας από τον άλλον;

      Διαγραφή
  24. Αξιζει ενα μεγαλο μπραβο σε αυτα τα παιδια.Παλευουν χρονια να παρουν αυτο το χρυσο και επιτελους η τυχη τους χαμογελασε και κερδισαν μια μεγαλη ομαδα στον τελικο.Τωρα μενει να τα δωσουν ολα για να γινουν καλυτεροι και να κανουν τους εαυτους τους και ολους εμας ακομα πιο περηφανους...

    Μπραβο και σε ολους αυτους που τους πιστεψαν και τους στηριξαν αυτα τα 3-4 χρονια.Βεβαια πανω στην αγωνια τους ξεχασανε να στησουνε δυνατη νεων-ανδρων με αποτελεσμα να πεσουν κατηγορια.Ετσι η χρυση φουρνια θα πρεπει να παιξει του χρονου να μας ανεβασει κατηγορια...Πανω στις επιτυχιες μπορει να γινει η καλυτερη και πιο ουσιωδης αυτοκριτικη και πρεπει να την κανουν...Για παραδειγμα τι εχει προσφερει ο Αχιλλεας σε αυτην την φουρνια ωστε να αξιζει μεταλλιο;;;χαχαχαχα
    Για γελια και τελικα για κλαματα...

    Μπραβο Τζιμ για το αρθρο που εγραψες.Μαιντ φρικ ειναι ο Χαραλαμποπουλος...Μπορει να γινει μεγαλο ποιντ φοργουρντ.Τετοιο διαβασμα και τοσες μαζεμενες μεγαλες ασιστ εχω να δω χρονια...

    Το μελλον μας ειναι ενας πλει,ενας σεντερ και 3 φοργουρντ ή δυο γκαρντ και 3 σμολ φοργουρντ.Πολλοι μαζεμενοι καλοι φοργουρντ θα αποτελεσουν τον κορμο της εθνικης τα επομενα χρονια.Στα ευρωπαικα θα μπορουμε να παιξουμε σμολ μπολ και να κυριαρχησουμε με Αντετοκουνμπο στο 4-5.
    Η φουρνια κατω απο 23 ειναι καταπληκτικη σε σωματικα και πνευματικα προσοντα.
    Οι 3 Κουνμπο,ο Παπαπετρου,ο Αγραβανης,ο Παπαγιαννης,ο τρομερος Χαραλαμποπουλος,ο Μητογλου,η ψυχαρα ο Σκουλιδας,ο Λουντζης,ο Τολιοπουλος και ο πολυ δυνατος Ντορσει που ελπιζω να μην ηταν κομητης για το ελληνικο μπασκετ αλλα και ολα τα αλλα παιδια,μπορουν και πρεπει να δουλεψουν σωστα και να βγουν μπροστα στο μελλον...

    WILKINS





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζιμ, πιστευεις οτι ο Χαραλαμποπουλος ειναι μελλοντικο NBA material?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ισως στο ΝΒΑ αν βεβαια καταφερει να φτασει μεχρι εκει,να του ταιριαζε ο ρολος του 6ου σε μια καλη ομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προσωπικα, περαν του Χαραλαμποπουλου που ειναι πραγματικα σε αλλο επιπεδο, για μενα ξεχωρισε ο Μουρατος. Τι αμυνα ειναι αυτη που παιζει το παλικαρι; Μειονεκτει στα υπολοιπα αλλα η αμυνα του ειναι σεμιναριακου επιπεδου. Σκυλος πραγματικα. Δεν εχω αμφιβολια οτι δεν θα δυσκολευτει να βρει ομαδα αφου τετοιοι παικτες ειναι υπερπολυτιμοι σε οποιαδηποτε ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν να έβλεπε τον μικρό αδερφό του Μάντζαρη...

      Διαγραφή
    2. Θέλει πολύ δουλειά

      Διαγραφή
    3. Φίλε χωρίς σουτ στο σημερινό μπασκετ ιδίως στα γκαρ δεν υπάρχει ζωή.Ο Μουρατος ειναι παίχτης μόνο για την μια μεριά του παρκέ.Ετος αυτού δεν εχει και drive.

      Διαγραφή
  28. Ο παο εχει 1-2-4 και 5 κατω των 20. Πρεπει να παρει ενα τριαρι και οι μονοι διαθεσιμοι αυτοι τη στιγμη ειναι ο αντετοκουμπο και ο σκουλιδας. Μπορουμε ομως να κοιταξουμε και για καποιον ξενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. O Μπέος με το μεταλλιάκι στο στήθος!
    Αυτοί είμαστε, αυτό μας αξίζει!

    Οι τέσσερις μεγάλοι νικητές από το μπάσκετ των παιδιών και από τον καταπληκτικό Χαραλαμπόπουλο είναι κατά σειρά:
    α) ο Σωλήνας που θα μας κατσικωθεί μερικά χρόνια ακόμα
    β) ο Τράκης που θα είναι πλέον πιο πειστικός στους οπαδούς του
    γ) ο Αχιλλέας ο Μπέος που θα έπαιξε Τουρκία ημίχρονο, Ελλάδα τελικό, και τώρα έχει κι ένα μετάλλιο στο γραφείο του στο Δημαρχείο
    δ) ο μεγάλος Ιωάννου που δεν κώλωσε να φωνάξει ένα "ναι ο Μιλεντίγεβιτς" λες και δεν ήταν παιδιά που αντιμετώπιζαν παιδιά. Α, και κατάφερε να μας πει ότι το κρίσιμο σημείο του ματς ήταν ένα μακρινό ριμπάουντ 3 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα οντως αυτο το ριμπαουντ 3-4 λεπτα πριν το τελος του αγωνα που λεει "η κρισιμοτερη φαση του αγωνα" με εκανε να τραβαω τα μαλλια στο καραφλο κεφαλι μου

      Διαγραφή
    2. Έχει φάει εμμονή με το μακρινό ριμπάουντ λόγω παλιότερου κραξίματος. Τώρα προσπαθεί να δικαιωθεί και φυσικά το μόνο που καταφέρνει είναι να βυθίζεται ακόμα πιο βαθιά...

      Διαγραφή
    3. Για πες το σκηνικό με το παλιότερο κράξιμο, δεν το'χω υπ'όψιν

      Διαγραφή
    4. Τίποτα φοβερό. Στην πρώιμη εποχή των μπασκετικών blogs είχε φάει ένα ωραίο κράξιμο μετά από ένα τουρνουά της εθνικής, όταν υπερθεμάτιζε για το μακρινό ριμπάουντ ("το μακρινό ριμπάουντ, στο πολυτιμότερο στοιχείο στο σύγχρονο μπάσκετ") και για καιρό έπαιζαν δεκάδες γαμάτα βίντεο στο youtube. Ήταν από τις πρώτες ατάκες του που τον καθιέρωσαν σε αυτό που είναι σήμερα, πριν το βελούδινο σφυρί, το αγγίζει την τελειότητα και άλλα λογοτεχνικά αριστουργήματα.

      Διαγραφή
  30. ενα μπραβο στα παιδια της εθνικης για τη μεγαλη προσπαθεια που κατεβαλλαν.

    το ζητουμενο πλεον απο δω και περα ειναι να συνεχισουν την προσπαθεια τους ωστε να σταδιοδρομησουν και επαγγελματικα και απο ο,τι βλεπω πραγματικα ειναι στο χερι τους κατι τετοιο.

    συγχαρητηρια και στους τουρκους που πραγματικα κανουν καλη δουλεια στις μικρες ηλικιες!!καλοι παικτες και πολυ καλα κορμια οι τουρκοι.

    μου εκανε εντυπωση βεβαια χθες η επιλογη των τουρκων να μας δωσουν τοσα πολλα σουτ στο β ημιχρονο.ηταν οντως απο επιλογη?κουραστηκαν?δε ξερω!!!το σιγουρο ειναι οτι ειμασταν εντελως αστοχοι, ενω με μια υποτυπωδη ευστοχια θα ειχαμε ληξει προωρα το ματς!!!εκεινος ο μιλιντιγιεβιτς , ενω εχει πολυ καλο σουτ, τα σπασε στην κυριολεξια!!!

    και απο ενα σχολιο για μερικους παικτες μας.

    μουρατος.αυτο το παλικαρακι εχει ψυχη!!παιζει αμυνα αμερικανικου τυπου με ενα χερι παντα πανω στη μπαλα.εκτελεστικα ειναι κακος αλλα βλεπει γηπεδο και παιζει αμυνα.ειναι και γυμνασμενο παιδι.ειναι μια καλη αρχη για να παιξει επαγγελματικα.

    σκουλιδας.αυτος ειναι καλος πραγματικα.σουτ,ντριπλα, αμυνα, κορμι!!χθες τον εσκασε τον κορκμαζ στο δευτερο ημιχρονο.πολυ καλος!!!

    χρηστιδης.ωραιος ο ψηλος και ακομα καλυτερη η επιλογη του να παει στον αρη!!!θα τον φτιαξει ο πριφτης.

    διπλαρος.ψυχωμενος ο νεος, με καλη αμυνα και σουτακι.το αριστερο χερι βεβαια το εχει για μοστρα αλλα θα μαθει.το οτι τελειωσε χθες τον τελικο στην πενταδα λεει πολλα.εχει πολυ μελλον.

    λουντζης.σωματικα , μαζι με τον παπαγιαννη, ειναι στο καλυτερο επιπεδο σε σχεση με τους συμπαικτες του αλλα θελει δουλεια τεχνικα.εκτελεστικα χανει πολυ.επισης πολυ μελλον.

    μιλιντιγιεβιτς.ειναι κοντουλης ο μικρος!!!εχει τεχνικη, αγριο σουτ αλλα κοντουλης!!!τον πιστευω ομως!!!ξερει κανεις αν τον εχει παρει ο παο?κατι ειχε ακουστει.

    παπαγιαννης.θα τον ηθελα πιο παθιασμενο για να αξιοποιει τα τεραστια σωματικα προσοντα εναντι των αντιπαλων.εχει τεραστιες δυνατοτητες φυσικα.θα τον δουμε και φετος με τον παο...

    και ερχομαστε στο χαραλαμποπουλο.οπως και οι υπολοιποι ετσι και αυτος θελει πολλη δουλεια και να διανυσει πολυ δρομο μεχρι να ολοκληρωθει ως παικτης.

    λενε πολλοι οτι θελει δουλεια σωματικα και δε διαφωνω.εχει βελτιωθει ομως αρκετα σε αυτο το κομματι.προσωπικα εντοπιζω αλλου την αδυναμια του , για τα κυβικα του παντα!!!θελει δουλεια στη ντριπλα.

    γινεται πιο αποτελεσματικος οταν ποσταρει τον αντιπαλο, απο οπου μπορει να εκτελεσει ή να δημιουργησει!!!αυτο σε επιπεδο αντρων δεν πιανει ευκολα!!!δυσκολα δηλαδη θα μετουσιωσει αυτη την ικανοτητα σε επιπεδο αντρων, ποσο μαλλον σε επιπεδο ευρωλιγκας!!!ομοιως, δυσκολα θα φανει αποδοτικος στο υψηλο επιπεδο απο τη θεση 4, οπου πολλοι εκει βλεπουν το μελλον.πρεπει να φτιαξει δυνατο κορμι και να αποκτησει εμπειρια μεγαλη για να τα βαλει με τα τεσσαρια της ευρωλιγκας.προσωπικα δε μπορω να φανταστω το χαραλαμποπουλο να δινει μαχες πανω απο το στεφανι......

    στο 3 ομως μπορει να κανει τη διαφορα πιο αμεσα.ολοκληρωμενα τριαρια με σουτ, πασα, ντριπλα και αμυνα ελαχιστα υπαρχουν.αν φτιαξει ντριπλα ο χαραλαμποπουλος θα ανεβει 2 επιπεδα αυτοματα και χωρις να ειναι 100% ετοιμος σωματικα!!!τη ντριπλα τη φτιαχνεις, το σωμα δε ξερουμε κατα ποσο παιρνει βελτιωση στον καθε αθλητη!!!

    ο μικρος ντριπλαρει και κατεβαζει το κορμι του, κατι που δειχνει αδυναμια.κατ εμε, εκει πρεπει να δουλεψει!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ η σωστή η παρατήρηση για την "σκυφτή" ντρίμπλα. Και εμένα με προβλημάτισε αρκετά.

      Πάντως, με δεδομένο ότι ο παίκτης μου βγάζει ευρωλίγκα κι όχι ΝΒΑ, πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψει τα χαρακτηριστικά εκείνα ώστε να παίξει στο 4.
      Αυτό δεν αποκλείει για κάποιες σεζόν να μπει στο πράσινο ροτέισον ως τριάρι, αλλά νομίζω ότι η θέση που θα καταλήξει θα είναι το 4. Τον φαντάζομαι ως ένα πολύ δυνατό και γρήγορο 4άρι, που θα μπορεί να παίξει με πλάτη και πρόσωπο, που θα σουτάρει θα τρέχει το γήπεδο, και το μόνο που θα του λείπει θα είναι το παιχνίδι above the rim. Αλλά μεταξύ μας, πόσα 4άρια στην Ευρωλίγκα έχουν παιχνίδια ψηλά;

      Αντίθετα ως τριάρι, μπορώ να φανταστώ να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με την ταχύτητά του και την ευελιξία του.

      Διαγραφή
  31. Ο Μουράτος θα παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό? Είναι για αυτό το επίπεδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. δηλαδή θα μπορέσει του χρόνου να είναι 5ος γκαρντ όπως ο Κατσίβελης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. να ρωτησω κατι?για γκαρντ καταλαβαινω οτι δεν χρειαζεται βιασυνη..θα ξερουν ομως, στο περιπου, μεχρι ποτε θελουν να τον κλεισουν..δε νομιζω να περιμενουν μεχρι τελη σεπτεμβρη!!υπαρχει καποιο χρονοδιαγραμμα γι αυτη τη μεταγραφη??
    θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα. Jim, ωραίο άρθρο αλλά έχω παράπονο. Ενώ στον πρόλογο σου αναρωτιέσαι αν είναι τελικά σωστή η επιλογή του (κάθε) Παπαγιάννη να απορρίψει προγράμματα του NCAA για ελληνικές ομάδες στη συνέχεια δεν κάνεις αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα που έχει για μένα μπόλικο ζουμί. Συγκεκριμένα :

    α) Ρώτησε και κάποιο παιδί πιο πάνω. Έχουν οι δύο top ελληνικές ομάδες ανθρώπους που ασχολούνται ατομικά με τη βελτίωση των νεαρών παικτών; Δε μιλάω για διαιτολόγους και γυμναστές κλπ αλλά για όλο το πακέτο, προπονητές, ψυχολόγους κλπ.

    β) Ποιά είναι η κατάσταση στις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας σε γενικές γραμμές;

    γ) Και αντίστοιχα, ποιά είναι η κατάσταση σ'ένα μέσο αξιοπρεπές κολλεγιακό πρόγραμμα; Πέρα απο hollywoodιανές υπερβολές, σε τι βαθμό δουλεύεται εξατομικευμένα ο κάθε πάικτης; Πχ, ένας παίκτης σαν τον Χαραλαμπόπουλο σε τι βαθμό θα μπορούσε να δουλευτεί πάνω σ'ένα τέτοιο πρόγραμμα;

    δ) Συνοπτικά για να μη σε κουράζω, που πιστεύεις οτι πάσχει η παραγωγική μας διαδικασία σε επίπεδο ατομικής βελτίωσης των παικτών, πόσο εύκολο/δύσκολο πιστεύεις οτι είναι να στηθεί σωστά μια τέτοια διαδικασία και γιατί θεωρείς (αν θεωρείς) οτι δεν στήνεται σωστά όλο αυτό; Έλλειψη τεχνογνωσίας; Έλλειψη προσωπικού; Μεγάλη αναλογία κόστους προς κέρδος;

    Για την εθνική δεν έχω να πω πολλά, μπράβο στα παιδιά αλλά μπράβο και στην Τουρκία, φοβερή ομάδα, πολύ καλοδουλεμένη, μπράβο και στον κόουτς τους που έπαιξε ορθολογικό μπάσκετ μέχρι τέλους. Υπο μια έννοια λυπάμαι που δεν το σήκωσαν. Έβλεπα χθες μια ανασκόπηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων που είχαμε πάρει το 1995 και συνειδητοποίησα με χαρά πόσο έχουμε προχωρήσει, αργά αλλά σταθερά. Τα (φοβερά είναι η αλήθεια) παιδιά του 1995 μιλούσαν με εκφράσεις τύπου "με τη βοήθεια του θεού", "οι 40 πόντοι έπρεπε να γίνουν 50", "είμαστε καλύτεροι απο τους Αμερικάνους και είναι στο χέρι μας να παίξουμε στο NBA" και η ντροπιαστική και αρρωστημένη δήλωση του Καράγκουτη "κάπου πρέπει να σταματήσουν αυτοί οι μαϊμούδες να περνάνε, να φύγουνε όλοι, για να μπορούμε όλοι εμείς να συνεχίσουμε και να παίζουμε μπάσκετ στη χώρα μας", λίγο μετά απο τον πιθηκίστικο χωρό με τις κραυγές "που'ναι οι Γιούγκοι, οεο που'ναι οι Γιούγκοι". Χαίρομαι τρομερά που ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε μια σαφώς λιγότερο ταλαντούχα στο σύνολο της εθνική, τα παιδιά αφέθηκαν να είναι παιδιά, να κάνουν τον χαβαλέ τους, να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό τους συνομίληκους τους Τούρκους και να μέσα σε όλα αυτά να έχουν συναίσθηση και της θέσης και της κατάστασης τους. Μπράβο σε όσους φταίνει γι'αυτό, γονείς, δασκάλους, προπονητές, φίλους, συντρόφους, σε όλους και όλες όσες ευθύνονται για την πρόοδο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν παρακολούθησα πρώτη φορά ως ενήλικος τις δηλώσεις των εφήβων με έπιασε πραγματική αηδία. Και μου έκανε και εντύπωσε ότι την από μικροφώνου μπαγκέτα της μισαλλοδοξίας κρατούσε ο Παπαδογιάννης.

      Διαγραφή
    2. Τη φραση "που ειναι οι γιουγκοι" απο το μυαλο μου τη πηρες. Λες και οι γιουγκοι ειχαν βαλει μεσο για να παιζουν στις ομαδες τους οχι επειδη ειχαν ταλεντο. Απο την αλλη σχεδον ολοι οι παιχτες αυτης της γενιας εξαφανιστηκαν χωρις να κανουν καποια αξιοσημειωτη καριερα. Συμπερασμα; Κανεις δεν εχει καβατζωμενη καμια θεση σε καμια ομαδα αν δεν το αξιζει και δεν δουλεψει γι αυτην. Προφανως ουτε και οι τωρινοι πρωταθλητες Ευρωπης.
      Η τουρκικη ομαδα εμενα προσωπικα μου εβγαλε ΥΓΕΙΑ και ΟΜΑΔΑ. Ηταν καλυτερη ως ομαδα απο εμας και ειμαι σχεδον σιγουρος πως αν δεν ειχαμε την εδρα(παιζει μεγαλο ρολο σε αυτες τις ηλικιες η ψυχολογικη υποστηριξη απο τον κοσμο) θα σηκωναν και το Ευρωπαικο. Μπραβο και στο προπονητη τους που πηρε και την ταυτοτητα του Παπαθεοδωρου σε ολα τα επιπεδα. Η μονη κινηση προπονητη που ειδα σε εμας ηταν στο τελος που εβγαλε τον παπαγιαννη και επαιξε με πιο μικρο σχημα αλλα και επειδη ο παπαγιαννης ηταν αστοχος στις βολες.
      Παντως σε λιγα χρονια οι ομαδες της τουρκιας στην ευρωλιγκα θα σαρωνουν τις κουπες αφου προς το παρον το προβλημα τους ειναι η απουσια των γηγενων πραγμα που απο οτι φαινεται θα λυθει πολυ συντομα. Οτι παρουμε τωρα λοιπον.

      Διαγραφή
    3. O Papagohn σουτάρει βολές με τα δυο χέρια ή μου φαίνεται;

      Διαγραφή
    4. Το μετάλλιο έχει συναισθηματική αξία αν είσαι μέσα στην ομάδα ή στις οικογένειες των ανθρώπων της και οικονομική αν είσαι στην ομοσπονδία, κατα τ'άλλα μικρή η διαφορά. Θεωρώ οτι οι Τούρκοι θα πρέπει να είναι παρα πολύ χαρούμενοι γι'αυτό που παρουσίασαν, ο Al, ο Taskiran, ο Ulker, οι Korkmaz και Durmaz, ο Gazi, ίσως ο Yurtseven και ακόμα και ο Omer Al που έπαιξε πολύ καλά σαν point είναι όλοι τους παίκτες που έδειξαν πανέτοιμοι για επαγγελματικό μπάσκετ.

      Για την τότε εθνική, Παπανικολάου, Καλαϊτζής, Χατζής, Κακιούζης, Ρεντζιάς και ακόμα και ο Καράγκουτης έκαναν μια χαρά καριέρες, πήραν ευρωπαϊκά, μετάλλια σε παγκόσμια, μεταγραφές στο εξωτερικό και το NBA, κομπλέ. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, το ξέρουμε όλοι, είναι σε ένα βαθμό καθρέφτης του περιβάλλοντος τους. Αν έχεις μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που σου λέει οτι για την ανεργία φταίει ο κακός μετανάστης (ο Γιούγκος που λέγαμε πριν), είναι δύσκολο σαν παιδί να έχεις την εμπειρία και την κριτική ικανότητα να το απορρίψεις σαν άποψη. Ίσως μάλιστα τα παιδιά αθλητές, με την ιδιαίτερη ζωή που κάνουν να το βρίσκουν πιο δύσκολο ακόμα να αναπτύξουν τέτοιου είδους κριτική σκέψη. Παρ'όλα αυτά δε νομίζω οτι ισχύει οτι αν ένα παιδί πάρει κακή παιδεία σώνει και ντε είναι καταδικασμένο για πάντα. Κάποια στιγμή έρχεται και η ατομική ωρίμανση μέσω της εμπειρίας και η πραγματικότητα σου δίνει μπόλικες ευκαιρίες να σπάσεις πάνω της τις κονσερβες που πήρες απο το σπίτι σου. Οπότε δεν θα μου έκανε καμμία εντύπωση αν ο Καράγκουτης πχ σε μεταγενέστερο χρόνο έβλεπε τη δήλωση του και γελούσε για τη χαζομάρα που ξεστόμισε.

      Διαγραφή
    5. Μάλιστα, το ακούσαμε κι αυτό. Εσύ από έναν αγώνα που είδες έβγαλες το συμπέρασμα ότι 8 (!) παίχτες της Τουρκίας είναι πανέτοιμοι στα 18 τους για επαγγελματικό μπάσκετ - ακόμα και ο κοντοπίθαρος Αλ. Ενώ αντίθετα εμείς μέσα στην μιζέρια, άμπαλος ο Μουράτος, κοντός ο Μιλεντίγεβιτς, αργός ο Χαραλαμπόπουλος, νωθρός ο Παπαγιάννης (σταχυολογώ κάποια δικά σου, κάποια άλλων). Δηλαδή συγγνώμη, αφού είχαμε την ντριμ τιμ αντίπαλο και εμείς είχαμε ομάδα-μπάζο (με αστείο προπονητή έτσι, μην το ξεχνάμε κι αυτό) πώς κερδίσαμε και δεν φάγαμε 30 πόντους στο κεφάλι;

      Τελικά σε αυτήν την χώρα είμαστε της υπερβολής, όχι μόνο στο πανηγυρτζιλίκι αλλά και στην 'σοβαρή' 'εμπεριστατωμένη' κριτική. Όπως κάποιοι γκασμάδες βγάζουν όλα τα οπαδικά και εθνικά τους κόμπλεξ σε ένα χρυσό εφήβων με φόντο τον Μπέο και τον Βαγγέλη Ιωάννου, κάποιοι γνώστες, ψύχραιμοι και αντικειμενικοί δεν μπορούν να μην βγάλουν τα κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν έναντι της ίδιας τους της χώρας - σε βάρος 18χρονων παιδιών βεβαίως βεβαίως.

      Να εξηγούμαι: Από αυτήν την ομάδα ξεκάθαρα προδιαγραφές έχουν δυο παίχτες (Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης). Άλλοι δυο έχουν προοπτικές για μπάσκετ υψηλού επιπέδου αλλά αυστηρά ως ρολίστες (Σκουλίδας και Μουράτος). Οι υπόλοιποι αν παίξουν σε καλό επίπεδο στην Α1 θα πρέπει να είναι χαρούμενοι. Από τους Τούρκους δεν ξέρω, μπορεί όντως 10 παίχτες τους να πάνε στο ΝΒΑ και μαγκιά τους αν το κάνουν. (Αυτό όμως δεν θα σημαίνει ότι οι δικοί μας έκαναν ακόμα μεγαλύτερο κατόρθωμα;)

      Αλλά έλεος με την ισοπέδωση. Ένα μεταλλιάκι πήραμε, ας το χαρούμε χωρίς να βγάζουμε την αστυνομία σκέψης παγανιά. Χαζοί είναι οι Αμερικανοί που πανηγυρίζουν επιτυχίες παιδιών στα χάι σκουλ αν πάρουν ένα πρωτάθλημα πόλης ή πολιτείας σαν να είναι ΝΒΑερς; Άμπαλοι είναι οι Αμερικάνοι που σε κάθε φουρνιά που μπαίνει στην αντίστοιχη πρώτη λυκείου εκεί μιλάνε για 15 νέους Κόμπε και 20 νέους Λεμπρόν; Το μπάσκετ είναι σόου παντού και σε όλες τις ηλικίες. Ένας νέος άνθρωπος που κάνει επιτυχίες αξίζει και να το διασκεδάσει και να πει καμιά μαλακία παραπάνω. Οι δε πιο ταλαντούχοι πρέπει από τώρα να μάθουν να ζουν με προσδοκίες και την ανθρωποφάγο πραγματικότητα των ΜΜΕ, γιατί αυτή θα είναι η καριέρα τους.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      ΥΓ: Με την λογική κάποιων, ένας 18χρονος που μαθαίνει ότι πέρασε στις Πανελλήνιες τελευταίος στην Ιατρική Θράκης δεν πρέπει να βγει και να τα σπάσει με τους κολλητούς του μια βραδιά, αλλά να κλαίει πέντε μερόνυχτα επειδή δεν θα γίνει ποτέ διευθυντής του Harvard School of Medicine.

      Διαγραφή
    6. "κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν έναντι της ίδιας τους της χώρας - σε βάρος 18χρονων παιδιών βεβαίως βεβαίως."

      Νόμιζα τα'χα διαβάσει όλα σε αυτό το site. Νόμιζα λάθος.

      Συνοπτικά. Οι Τούρκοι ήταν Π Ο Λ Υ καλύτεροι ως σύνολο απο εμάς στον τελικό. Οι παίκτες τους ακολούθησαν πιστά το πλάνο του προπονητή τους, κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα, χτύπησαν ξανά και ξανά τις αδυναμίες που είχε διαβάσει το τεχνικό τους team πριν τον αγώνα, σούταραν όταν έπρεπε και χωρίς να εκβιάζουν καταστάσης και κατεύθηναν κυνικά απο την άμυνα τους τις επιθέσεις της δικής μας ομάδας. Μια μικρογραφία δηλαδή του πως θα προσέγγιζε μια επαγγελματική ομάδα έναν τέτοιο αγώνα. Αυτά όλα δείχνουν παίκτες που φαίνεται να έχουν την δυνατότητα να αφομοιώσουν και να εκτελέσουν σε τακτικό επίπεδο το πλάνο του προπονητή τους. Αυτό εννοώ όταν λέω οτι δείχνουν έτοιμοι για το επαγγελματικό επίπεδο, ούτε NBA, ούτε F4, ούτε τίποτα.

      Γιατί δεν φάγαμε 30 πόντους στο κεφάλι; Απαντώ, αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι χρειάζεται να απαντήσω ένα τέτοιο ερώτημα : θα μπορούσαμε, εύκολα. Η ομάδα επιχείρησε (και κατάφερε) να γυρίσει το παιχνίδι άμυνα με άμυνα και πήρε τα σουτ που της δόθηκαν. Το μομέντουμ γύρισε στο χειρότερο δυνατό σημείο για τους Τούρκους και με δεδομένη την υποστήριξη του κόσμου και την ψυχραιμία του Χαραλαμπόπουλου, το πήραμε. Αν όμως δυο-τρια σουτ στο κρίσιμο σημείο δεν είχαν μπει για να πάρουν θάρρος οι δικοί μας, οι Τούρκοι θα το έπαιρναν άρκετα άνετα το παιχνίδι. Γενικά, ήταν ένας πολύ κλασσικός ελληνικός τελικός, με τους αντιπάλους να είναι καλύτεροι και τους δικούς μας να κάνουν το γνωστό πλέον επικό come back κλπ κλπ. Αυτό είναι και η γλύκα των come back, οτι απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους, με πάθος και μόνο ένας χειρότερος αντίπαλος παλεύει, επιμένει, δεν τα παρατάει και στο τέλος κερδίζει. Βασική προϋπόθεση για να έχει δράκο το παραμύθι; Ο καλύτερος αντίπαλος. Η χθεσινή Τουρκία δηλαδή.

      Προφανώς, εννοείται πως όχι 20χρονοι αλλά και 50χρονοι μπορούν και πρέπει να πανηγυρίζουν τις επιτυχίες τους όπως θέλουν και φυσικά να πουν και την παραπάνω μαλακία. Μόνο που (εικάζω εκεί αναφέρεσαι) ο Καράγκουτης δεν είπε μαλακία. Τραγούδησε τον εθνικό ύμνο του σωβινισμού και, αν ποτέ γίνεται να είναι κάτι πιο ανησυχιτικό απο αυτό, σε επίπεδο αθλητή δικαιολόγησε εκ των προτέρων την όποια μελλοντική του αποτυχία στην ποτάνα την κενωνία πο έρχονται ναούμε οι ξένοι και μας παίρνουν τις θέσεις μας ναούμε. Αυτό δεν είναι μαλακία, αυτό είναι χοντρό, πολύ χοντρο καμπανάκι για τα μυαλά που κουβαλάει ένας παίκτης τέτοιας ηλικίας (και γενικότερα ένας άνθρωπος οποιασδήποτε ηλικίας, προσθέτω). Για να χρησιμοποιήσω τον γιατρό του παραδείγματος σου σε μια πολύ ρεαλιστική αντιστοιχία, αυτό είναι σα να βγεί στο μικρόφωνο του μπουζουκτσίδικου στο οποίο τα σπάει ο απόφοιτος Ιατρικής Θράκης και να πει κατα λέξη "πρέπει να φύγουν απο εδω οι μαϊμούδες με τα πτυχία απο τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία για να μπορέσουμε κι εμείς να δουλέψουμε εδώ, στη χώρα μας".

      Πάντως, ο Σκουλίδας και ο Χαραλαμπόπουλος, εν μέσω πανηγυρισμών και σπασιμάτων, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην βελτίωση των αδυναμιών τους. Δεν κλαίγανε φυσικά που δεν θα πάνε στο Harvard για διευθυντές, αλλά υπάρχουν και ενδιάμεσα στάδια (λέω εγώ τώρα που είμαι και υπερβολικός μεταξύ άλλων).

      Δεν βλέπω, τέλος, που διαφωνούμε όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες. Ίσα ίσα που φαίνεται πως εγώ (ο γκρινάρης με το κόμπλεξ εις βάρος πατρίδας και 18χρονων παιδιών) είμαι πιο αισιόδοξος : δίνω ελπίδες για υψηλό επίπεδο σε 5 παίκτες (ΒΧ, Παπαγιάννης, Σκουλίδας, Μουράτος, Λούντζης) ενώ εσύ σε 4 (τους ίδιους πλην Λουντζη).

      Διαγραφή
  35. Στη μεγάλη ομάδα θα ανέβουν μόνο οι Χαραλαμπόπουλος Παπαγιάννης Λούντζης. Και για τον ψηλό δε παίρνω όρκο. Οι άλλοι δύο θα κάνουν μεγάλη καριέρα.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το Χαραλαμπό προφανώς δεν τίθεται θέμα συζήτησης.
      Ο Λούντζης είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παίξει σε ΠΑΟ αλλά δύσκολα θα μεγαλουργήσει.
      Ο Παπαγιάννης έχει πιθανότητες να μεγαλουργήσει στον ΠΑΟ αλλά έχει πιθανότητες και να μην παίξει καν. Γενικά πολλά μειονεκτήματα αλλά και πολλά πλεονεκτήματα στο πακέτο του.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη Μουρατος, Χρηστιδης, Μιλεντιγεβιτς, Σκουλιδας δε σου λενε τιποτα ε?

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    3. θα παίξουν Α1 ίσως κάποιος φτάσει στις παρυφές της εθνικής αλά παπαμακάριος. τίποτε παραπάνω. μακάρι να διαψευστώ πανηγυρικά.

      Διαγραφή
    4. Ο Σκουλίδας παιδιά θα προχωρήσει. Το ότι απέρριψε πρόταση μεγάλης ομάδας για να μείνει στο Περιστέρι δείχνει πολλά για το μυαλό και την νοοτροπία του..
      Ο Λούντζης, αν και είναι ο μικρότερος όλων, κάθε φορά που τον άκουγα μου έκανε πολύ παιδάκι και κάπως με προβληματίζει αυτό, γιατί από κορμί, δεν παίζεται..
      Βέβαια αυτό μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Ο Σπανούλης όταν ανοίγει το στόμα του είναι σαν να βελάζει, αλλά είναι μεγάλος παίχτης..
      Από τους άλλους θα ξεχώριζα τον Μουράτο. Δύναμη, ταχύτητα, αθλητικότητα παρά το βραχύ του κορμού..
      Για τους άλλους δεν μπορώ να πώ..

      Vatos76

      Διαγραφή
    5. Όταν λες να βελάζει???
      Ότι θέλουμε γράφουμε πλέον...

      Διαγραφή
    6. Τσίμπησες..

      Vatos76

      Διαγραφή
  36. Καλά την παλεύετε; Βγήκε σε τελικό στην πόλη του Δημάρχου Μπέου, διπλό ημίχρονο άσσος τελικό με ανατροπή και ακόμα πιστεύετε πως κέρδισε η εθνική με την αξία της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ντοντευ Ντρειπερ διπλα στο Ντιλεινι ο γατος ο Μπαρτζωκας....

    Ο Ραντολφ μαλλον θα παιξει πολυ στο 5, διπλα στον Ραντλ.
    Ενα εκρηκτικο αμυντικογενες 3αρι απο Αμερικα να φερει και εχει πολυ δεμενο συνολο.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά έχουμε πολύ κοινά γούστα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.. Καλή επιλογή ο Ντρέηπερ.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλός ο Ντρέιπερ. Απορώ γιατί τον άφησε ο Ίβκοβιτς, ήταν από τους πιο σταθερούς και αξιόπιστους παιχτες του ολη την περσινη σεζον

      Διαγραφή
  38. Καλημέρα
    Συγκίνηση και χαρα ΜΟΝΟ για τους παικτες και οτ τεχνικό τιμ χτες.¨Αξιζε το μετάλλειο και χτες ειχε εδρα και τυχη απεναντι σε μια πολυ καλή ομάδα πιο τεχνικη και αρτια αλλα ,οι δικοι μας ειχαν πάθος και θέληση και πολυ ισχυρο ομαδικό πνευμα.Οι βουτιες του Μουρατου του Σκουλιδα και του Λουντζη δειχνουν πολυ ισχυρη πνευματικη ισχυ.
    Μπραβο και στο κοουτς Παπαθεοδωρου που μπορει μπασκετικα να ειναι παροχυμενος και μεσα στο παιχνιδι να μην μπορει να διαμορφωσει καταστασεις αλλα εδειξε πως κρατησε ενα συνολο δεμένο σαν μια γροθια ,δουλευοντας σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ δυο μηνες,πιθανως με ελαχιστα χρηματα για ξενοδοχεια κλπ ,λογοδοτοντας σε Μπεους Βασιλακοπουλους και λοιπα λουλουδια και μαλλον χωρις σχεδον καμια υλικοτεχνικη παροχη...
    Ξεπερασε η ομαδα το περσινο σοκ με τα χαστουκια και τα σπρωξιματα και το διασυρμο με τις Αγκολες στο περσινο παγκοσμιο με προπονητη τον Παπανικολαου και το χτεσινο ηταν μαλλον μια εξιλεωση για 3 χρονια σκληρης προσπαθειας.Μη ξεχνατε,λιγοι ειναι επαγγελματιες,στοιχημα ειναι για αυτα τα παιδια (πλην 2-3 εξασφαλισμένων) να παιξουν μπασκετ.

    Για τη γενιά του 95 εχετε δικιο.Η φαση με τους "Γιουγκους" ηταν αν το θελετε μεταφυσικα η μεγαλη υβρις που στοιχιωσε το Ελληνικο μπασκετ απο το 97 μεχρι το 05 .Μεχρι τοτε ο Πετζα ο Γκουροβιτς κι ο Γιαριτς τα πηραν ΟΛΑ και ο Καραγκουτης σε μικρη ηλικια σταματουσε το μπασκετ.Αν το δειτε απο μια σκοπια ο Δημητρης Δεσπος ειναι πιο επιτυχημενος απο τον Καραγκουτη,αν και λιγοτερο ταλαντουχος ,εχοντας ενα σωμα στα σαραντα του που θα το ζημευαν πολλοι....

    Επανερχομαι και καταληγω ,το στοιχημα για τα παιδια ειναι να γινουν επαγγελματιες οσοι μπορουν και να παιζουν μπασκετ σε 5-6 χρονια.Εγω πιστευω πως 2-3 να φτασουν στην ανδρων και 5-6 να σταδιοδρομησουν στην Α1 θα ειναι πολυ μεγαλη επιτυχια.

    Για Χαραλαμποπουλο τα εχουμε πει ολα.Νομιζω πως πρεπει να σταθουμε λιγο παραπάνω στο Διονυση Σκουλιδα που απο τη Β Εθνικη κοντραρε στα ισα τον Κορκμαζ που ειναι επαγγελματιας και προπονήτε με τις μεγαλυτερες ανεσεις που προσφερει η Τουρκικη λιγκα και το κασε του.Ο Σκουλιδας εχει αθλητικο πακετο ,μεγεθος για 2-3 και προοπτικη στο σουτ.Πιστευω οτι θα παιξει Α1 και μετα ολα ειναι στο χερι του.Και ο Διπλαρος και ο Μουρατος ακολοθουν με λιγοτερες ομως προοπτικες.Ερωτηματικο ο Χρηστιδης που θελει πολυ πολυ δουλεια ακομα και για να φτασει το επιπεδο του Μαυροειδη,αλλα με τον Πριφτη θα μπορουσε να κανει ξεπεταγμα

    Ολα καλα με τους μικρους ,αναμονη για την ανδρων

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες το επίπεδο του Μαυροειδή εννοείς να παίζει σε ομάδα top16 της Ευρωλίγκας και να έχει διψήφια νούμερα; Ή εννοείς του Μαυροειδή μετά τον τραυματισμού του;

      Διαγραφή
    2. Το επιπεδο του Μαυροειδη στο Μαρουσι προς το παρων ....

      no_clοsure

      Διαγραφή
    3. Τότε του βάζεις πολύ ψηλά τον πήχη. Μακάρι το παιδί αλλά το θεωρώ ψιλοαπίθανο.

      Διαγραφή
    4. Μα αυτό γράφω,και τον συγκρίνω με έναν παικτη στα κυβικά του ,και παρομοιο στυλ παιχνιδιου,οτι θα χρειαστεί παρα πολυ δουλεια για να φτάσει σε αυτη την κατευθυνση..

      no_closure

      Διαγραφή
    5. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το παλικάρι δε χρειάζεται να φτάσει στο επίπεδο του Μαυροειδή για να θεωρηθεί πετυχημένος.

      Διαγραφή
  39. Τζιμ, τοποθετησου σε παρακαλω στο θεμα της επιστροφης Παπ στο ροστερ του Ολυμπιακου...

    Με δεδομενο πλεονεκτημα ολα αυτα που μπορει να προσφερει ο Παπ και στις δυο θεσεις των φοργουορντ, και μειονεκτημα ενδεχομενως λιγοτερο χρονο για Αγραβανη, Παπαπετρου, πως θα βαθμολογουσες συνολικα την προσθηκη, θεωρητικα παντα?

    Εγω βλεπω ενα πραγματικα τελειο ροστερ, εφοσον προστεεθι ο Παπ, με βαθος σε καθε θεση αλλα και ισορροπιες, ρολους, καλο χρονο για τα 2 προτζεκτ και πολλη σκληραδα αλλα χωρις τρωτα σημεια, ουτε καν στο μακρινο σουτ πλεον.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς θα πρόκειται για μια πολύ δυνατή προσθήκη ειδικά με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τώρα (οι ερυθρόλευκοι έχουν εξαντλήσει τις θέσεις ξένων). Δε θα έλεγα ακριβώς perfect fit αλλά κάτι κοντά σε αυτό. Καθαρά αγωνιστικά θα προτιμούσα ένα "4" τύπου Χαράνγκοντι που να μπορεί να ανοίξει στο έπακρο το γήπεδο, πίσω από τον Πρίντεζη. Σίγουρα παίζει ρόλο και η παράμετρος του ότι ο Παπ είναι Έλληνας.. Με τα τωρινά δεδομένα ο Ολυμπιακός έχει τη πολυτέλεια να περιμένει το εξτραδάκι-Παπανικολαου χωρίς φθορά μιας και το ρόστερ ακόμα και χωρίς αυτόν μπορεί να κριθεί θεωρητικά έτοιμο.

      Διαγραφή
    2. Οταν λες να ανοιξει στο επακρο το γηπεδο, εννοεις οτι ο Παπ υπολειπεται του Λιουκ στο σουτ?
      Η μηπως οτι δε μπορει να αμυνθει πραγματικα στο 4 στην Ευρωπη?

      (οχι μονο το οτι ειναι Ελληνας παιζει ρολο, με την εννοια του διαβατηριου, αλλα και το οτι ειναι παιδι του Ολυμπιακου και δυο φορες πρωταθλητης Ευρωπης με την ομαδα. Αλλη αυρα θα φερει σε σχεση με τον οποιονδηποτε ξενο).

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    3. O Λιούκ είναι καλύτερος σουτέρ χωρίς συζήτηση. Φυσικά και ο Παπ μπορεί να αμυνθεί στο "4" στην Ευρώπη. Αλλά θα πάρει και λεπτά στο "3" αναγκαστικά.. Με τις ανάλογες συνέπειες για τους υπόλοιπους. Όπως και να'χει μια τέτοια προσθήκη θα δυναμώσει σημαντικά τον Ολυμπιακό ειδικά εφόσον ο Σφαιρόπουλος μοιράσει σωστά τους ρόλους κρατώντες τους πάντες "ενεργούς".

      Διαγραφή
    4. Όταν μπορείς να πάρεις το καλύτερο ίσως 3άρι στην Ευρώπη, όταν μπορείς να πάρεις έναν από τους μεγαλύτερους winner στην Ευρώπη, όταν μπορείς να πάρεις το μεγαλύτερο σκυλί στην Ευρώπη, όταν μπορείς να πάρεις έναν παίκτη που στα 25 του έχει γίνει ήδη ΘΡΥΛΟΣ για την ομάδα, τότε τον παίρνεις και πας να το σηκώσεις.

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχαχαχα! Αφθονο γέλιο. Παίχτης χωρίς ντρίμπλα, σουτ μέση απόσταση, μηδέν ποστ παιχνίδι θρύλος..Γέλασε όλη η Αμερική φέτος.

      Διαγραφή
    6. Έπιασες βάρδια κλακαδόρε της πλάκας; Μια χαρά ήταν το blog μέχρι τώρα.

      υγ
      Το λάθος του ήταν ότι δεν πήρε κάνα φάρμακο για την τριχόπτωση να ανέβουν τα στατιστικά του στα δυσθεώρητα ύψη του Καλάθη, που είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη επειδή έπαιξε 35 λεπτά παραπάνω από τον Παπ...

      Διαγραφή
    7. Και φυσικά είπα ότι είναι παίκτης θρύλος για την ομάδα μου, όχι γενικά.
      Αλλά ο κλακαδόρος της γελοιότητας δεν ξέρει ανάγνωση.

      Διαγραφή
  40. Εγώ πάντως βλέπω και τους 2 να καταλήγουν στο 4.
    Με τον Χαραλαμπόπουλο,λόγω ποστ παιχνιδιού,σποτ σουτ και πάσας να γίνεται ένα σούπερ stretch-4.
    Ο Κορκμάζ είναι απίστευτος στην απαλλαγή του μετά το πρώτο σκριν.Πως δουλεύει την φάση ανάλογα με τί του δίνει ο αντίπαλος.Θυμίζει γιούγκο σε αυτό,όπως και στην ικανότητα του στο σουτ...
    Λίγα λόγια και για τα άλλα παιδιά:
    ΠαπαJohn: Απογοητευτική η απόφαση παραμονής του εδώ...Βέβαια,δεν ξέρουμε τα οικονομικά της οικογένειας. Κρίμα που δεν έφυγε για να εξελιχθεί.Δεν βλέπω τον τρόπο να παίζει πάνω από 5-7 λεπτά εδώ...
    Σκουλίδας: Απορώ με τις ομάδες κορυφής.Πλήρης.Με σουτ,άμυνα,drive...
    Μουράτος: Βλέπω το ταβάνι του...Πρέπει να πάει στον άσο. Βελτίωση στο σουτ απαραίτητα.Όποτε έψαχνε τους ψηλούς,ήταν απόλαυση.Όποτε άρχιζε τα γιουρούσια,μου θύμιζε Ινδιάνο
    Δίπλαρος: Δεν έχουμε τέτοια γκαρντ στην σχολή μας.Γρήγορος,αλλά με ινδιάνικες καταβολές και αυτός.Όταν πήξει το μυαλό,μπορεί να γίνει και ο καλύτερος πλευμέκερ της γενιάς του
    Λούντζης:Απογοητευτικό τουρνουά,αλλά ξέρουμε ποιος είναι
    Μιλιντίγιεβιτς: Σουτέρ.Μόνο αυτό τα λέει όλα.Έχουμε βγάλει άλλον κλασικό σουτέρ τα τελευταία χρόνια; Το ύψος του δυστυχώς τον περιορίζει
    Χρηστίδης: Θα γίνει ένας καλός παίκτης Α1
    Οι υπολοιποι,απλά συμπληρωματικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μουντομπάσκετ Εφήβων 1995 -Χρυσό
    Κακιούζης, Καλαϊτζής, Καράγκουτης, Μπαρλάς, Παπανικολάου, Ρεντζιάς, Σούλης, Χατζής, Τσιριγωτάκης, Καμαριώτης, Δέσπος, Παπαδάτος.

    Αρκετοί παίκτες που έπαιξαν top ευρωπαϊκό επίπεδο

    Ευρωμπάσκετ Εφήβων 1998 - χάλκινο
    Αγαδάκος, Διαμαντόπουλος, Δορκοφίκης, Παπαδόπουλος, Παπαμακάριος, Παππάς, Μαντζάνας, Πέττας, Φώτσης, Πετρόπουλος, Γλυνιαδάκης, Κόγιας, Νάνης

    Δύο αστέρες, 3 που έπαιξαν ευρωλίγκα, και κάποιοι που περιορίστηκαν στην Α1.


    Eurobasket Εφήβων 2000 - Χάλκινο
    Μισιακός, Σπανούλης, Ταπούτος, Γεωργιάδης, Ζήσης, Μαρκόπουλος, Κοντοστάνος, Τσιάρας, Γεωργίτσης, Γιαννακόπουλος, Ανδρίτσος, Κουμπούρας

    1 σούπερ σταρ, ένας σταρ, η απογοήτευση Ταπούτος, και κάποιοι επιπέδου Α1. Απών ο Μπουρούσης.

    Ευρωμπάσκετ Εφήβων 2002 - χάλκινο
    Αποστολίδης, Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος, Δ. Αγγελόπουλος, Ν. Αγγελόπουλος, Θέος, Ξανθόπουλος, Περπέρογλου, Σχορτσιανίτης, Γιαννουλάκος, Ζευκιλής, Λυμπάρης

    και

    Μουντομπάσκετ Εφήβων 2003 - χάλκινο
    Βασιλειάδης, Θέος, Ξανθόπουλος, Περπέρογλου, Σουρλής, Σχορτσιανίτης, Σάκοτα, Αποστολίδης, Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος, Βουγιούκας, Κουπίδης.

    Αρκετοί παίκτες σε επίπεδο ευρωλίγκας. Εντυπωσιακό ότι μεγαλύτερη καριέρα από όλους έκανε ο Περπέρογλου. Και ακόμα μεγαλύτερη ο απών Πρίντεζης.

    Ευρωμπάσκετ Εφήβων 2007 - Ασημένιο
    Παππάς, Παπανικολάου, Ιωακειμίδης, Ματαλόν, Γιαννόπουλος, Αράπης, Θεοδωράκος, Σλούκας, Πλιούκας, Μπόγρης, Κουφός, Σαρικόπουλος.

    Δεσπόζει η παρουσία του Κουφού. Από τους υπόλοιπους 89άρηδες, λίγα πράγματα.

    Ευρωμπάσκετ Εφήβων 2008 -χρυσό
    Αγγελόπουλος, Καραθανάσης, Κατσιβέλης, Παπαντωνίου, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Γεωργάκης, Σλούκας, Παππάς, Κασελάκης, Σαρικόπουλος, Γιάνκοβιτς.

    και

    Μουντομπάσκετ Εφήβων 2009 - ασημένιο
    Γιάνκοβιτς, Παππάς, Κασελάκης, Παπανικολάου, Σλούκας, Σαρικόπουλος, Παπαντωνίου, Κάλφας, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης, Καραθανάσης, Γεωργάκης

    Αρκετοί παίκτες ευρωλίγκας, ένας ΝΒΑer, κι άλλοι από Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραια προσπαθεια κάνεις αλλα μη μένεις μονο στη U18 και οι άλλες μικρές εθνικές έιχαν επιτυχίες και έβγαλαν παραπάνω παίκτες
      Μπες στο σαιτ της ΦΙΜΠΑ και χάζεψε στις διοργανώσεις για να δεις αναλυτικα την εξέλιξη
      Π.χ. http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/team/p/sid/3594/tid/291/_/2004_European_Championship_for_Men_U20/index.html

      (αυτο το σαιτ ειναι θυσαυρος πραγματικα)

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Πόσα πληρώνεις;

      (από wiki είναι, απλό copy paste)

      Διαγραφή
  42. Κάτι ακόμα Jim...
    Επειδή έχω ρωτήσει προσωπικά κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους για τον λόγο απουσίας από τις μικρές Εθνικές των μικρών αδελφών Αντετοκούμπο(Κώστα-Αλέξανδρο) και δεν έχω πάρει απάντηση,μπορείς να μας διαφωτίσεις εσύ;
    Επικρατεί μια ύποπτη σιωπή που παραπέμπει σε προβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ικανοί να παίξουν ή απλά κουβαλούν το όνομα?

      Manos

      Διαγραφή
    2. Όταν για τον Dorsey κινήθηκαν οι διαδικασίες και έπαιξε μέσα σε 2 εβδομάδες,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί Κώστα και Αλέξανδρο ακούμε και Κώστα και Αλέξανδρο δεν βλέπουμε...
      Φίλε Μάνο,δεν έχει σημασία αν μπορούν ή όχι στην παρούσα φάση...
      Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι όλοι όσοι παίζουν στις μικρές εθνικές παίζουν ή θα παίξουν μπάσκετ επιπέδου;

      Διαγραφή
  43. Ήταν για μένα ίσως η πρώτη φορά που κάθισα και είδα τόσα πολλά παιχνίδια τόσο μικρών -ηλικιακά- παιχτών. Η αρχή όπως είχα γράψει και προηγουμένως ήταν κακή, αλλά αυτή η δύσκολη πρόκριση φαίνεται πως ατσάλωσε τα παιδιά. Έτσι όπως η Ισπανία που είχε περάσει δύσκολα από το πρώτο γύρω πριν από κάποια χρόνια νίκησε έπειτα τους πάντες στο διάβα της και πήρε το χρυσό έτσι και η δική μας ομάδα.

    Η Τουρκία ήταν καταπληκτική ομάδα, πραγματικά καλοδουλεμένη με πολύ ψηλό προσωπικό ταλέντο. Ο Κορκμάζ είναι για μεγάλα πράγματα, θα έχουμε νέο παίχτη να μισούμε τα επόμενα χρόνια τώρα που ο Ναβάρο οδεύει προς την δύση του. Μεγάλο πράγμα να νικάς μία τόσο καλή ομάδα και με τέτοια ανατροπή. Σίγουρα αν δεν γινόταν στην έδρα μας δεν θα τα καταφέρναμε. Επίσης είναι πολύ σημαντικό που γενικά η ομοσπονδία φέρνει διαρκώς στα μέρη μας τέτοιες διοργανώσεις, κρίμα που δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο και στην Αθήνα.

    Ο Χαραλαμπόπουλος έχει στόφα πολύ μεγάλου παίχτη και ξεχωρίζει από χιλιόμετρα μακρυά, είναι όμως και ευλογημένος γιατί τα τελευταία χρόνια δουλεύει ανάμεσα σε πολύ καλούς αθλητές με ιατρικό επιτελείο και προπονητές παγκόσμιας κλάσης. Με τον Παναθηναϊκό δεν είναι τόσο εύστοχος (προφανώς γιατί έχει ακόμα πολύ άγχος), αλλά με την εθνική ότι βαράει γράφει. Το επίπεδό του είναι πολύ πάνω από όλους αλλά όπως προείπα έχει και όλα τα μέσα διαθέσιμα για να εξελιχθεί, για αυτό δεν θέλω να επεκταθώ.

    Εμένα με εντυπωσίασαν όλοι γενικά οι παίχτες που έπαιξαν, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στο μπάσκετ τόσο πολύ όσο οι Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης κλπ. Γνώρισα φέτος παίχτες σαν τον Χρηστίδη, τον Δίπλαρο, τον Μιλεντιγιεβιτς (ή όπως το λένε τέλος πάντων) και ενθουσιάστηκα. Σίγουρα είναι παίχτες με πολλές ελλείψεις και μπροστά στον MVP να φαίνεται χαώδης η διαφορά αλλά προσωπικά είδα πολλά στοιχεία που σε βγάζουν στον αφρό. Μόνο το άνευ που κέρδισαν τώρα πολλά από τα παιδιά αυτά θα τα οδηγήσει να πάνε σε κάποιο πανεπιστήμιο (πράγμα καλό για μένα) και δεν θα τα δούμε, αλλά έχουν τις βάσεις για να διακριθούν. Ειδικά η άμυνα που παίζουν τσακίζει κόκαλα. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας πώρωσαν.

    Ένα μόνο παράπονο έχω αυτό το Mid range shot δεν το έχει κανένας Έλληνας παίχτης δηλαδή? ;D

    O Παναθηναϊκός έχει δηλαδή 5 παίχτες -πλέον- που έχουν κατακτήσει το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα? Πολύ καλό...ελπίζω να συνεχιστεί...Για μένα το πιο ντροπιαστικό για την ομάδα μου τα τελευταία χρόνια ήταν ότι δεν είχαμε παίχτες καν στην εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε y0zh1,

      Άπο που προκύπτει ότι ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι τόσο εύστοχος με τον Παναθηναικό?

      -στην ευρωλίγκα έχει 57 % δίποντα (4/7) και 57 % τρίποντα (4/7) με λίγα βέβαια σουτ αφού δεν έχει παίξει πολύ
      -στην Α1 62% στα δίποντα (18/29) και 37 % στα τρίποντα (11/30)

      Στο u18 είχε 46% στα δίποντα και 32 % στα τρίποντα.

      Σίγουρα στο u18 έπαιρνε και πιο τραβηγμένες προσπάθειες αλλά και πολλά σουτ όταν τελείωνε ο χρόνος, ενώ στον Παναθηναικό έπαιρνε μόνο τα σουτ που ήταν υπό καλές προυποθέσεις, αλλά πουθενά δε φαίνεται τουλάχιστον για την περίοδο 2014/15 ότι δε σουτάρει καλά στον Παναθηναικό...

      Το αντίθετο μάλλον φαίνεται και αν έχεις παρατηρήσει παιχνίδια όταν είναι αφύλαχτος σπάνια αστοχεί είτε από τρίποντο είτε λίγο πιο μέσα από την γραμμή τριπόντου.

      Φιλικά,

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. Ωπ όντως είχε τόσο καλά?

      Δεν είδα στατιστικά, πιο πολύ έγραψα από το αισθητήριο που είχα αποκομίσει τόσα χρόνια που τον βλέπω στο γήπεδο.

      Τον έβλεπα αρκετά διστακτικό και καμία σχέση με αυτό που είδαμε στο τουρνουά.

      Οπότε με τέτοια ποσοστά μπορεί άνετα να είναι το stretch 4 που ψάχνουμε! ;)

      Διαγραφή
  44. Αυτό που μου αρέσει τόσο στον Χαραλαμπόπουλο είναι αυτή η φυσική αίσθηση υπεροχής που βγάζει στις εκφράσεις του στο παρκέ. Παίζει και το νιώθεις οτι τους έχει όλους.Ξέρει εξαιρετικά να κατευθύνει τη μπάλα με τις πάσες του,στο ποστ έχει μια ολόκληρη καριέρα μπροστά του με το ρεπερτόριο του δημιουργικά-επαφής με το καλάθι,ενώ το μπασκετικό του iq και το πώς διαχειρίζεται τον εαυτό του και τις θέσεις του στον αγώνα είναι φοβερό.
    Τελευταία πινελιά είναι η ραγδαία βελτίωση του σουτ του όπου πλέον απλά κεντάει έχοντας αλλάξει ελαφρώς τον μηχανισμό του.
    Πάντως,ενώ εκτός παρκέ μπορεί να είναι ο πιο εκδηλωτικός,να χαβαλεδιάζει και οτιδήποτε άλλο,όταν μπαίνει μέσα φαίνεται πως μεταμορφώνεταιι,τον διακατέχει αίσθημα ευθύνης,μπαίνει μέσα και βγαίνει "η 2η φύση του"-το μπάσκετ.

    Μεγάλη επιτυχία για όλα τα παιδιά χθες,κυρίως τα κατάφεραν λόγω της δίψας τους,του ενθουσιασμού και της ορμής τους σαν ομάδα.
    Μιλεντίγιεβιτς χέρι από τα λίγα,αλλά πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα τον ρόλο του
    -ο Λούντζης θέλει πολλή δουλειά επιθετικά όπου δεν έχει καθόλου πλαστικότητα και πρέπει να βρει το πεδίο δράσης του στο μέλλον
    -ο Μουράτος έχει εξαιρετική αίσθηση του παιχνιδιού και μπασκετικό iq αλλά θα πρέπει να κάνει δραστικό step up είτε στο σουτ,είτε στην εκρηκτικότητα-ταχύτητα του,δηλαδή στα πόδια του
    -ο Δίπλαρος έχει ταλέντο αλλά δεν ξέρω αν θα μπει ποτέ στο μονοπάτι που πρέπει
    -ο Σκουλίδας πολύ μπασκετικός αλλά δεν ξέρω αν έχει τα αθλητικά-σωματικά εργαλεία να προχωρήσει
    -ο Παπαγιάννης αν δουλέψει σωστά και με όλα τα μέσα μπορεί να γίνει σούπε,αλλά πολύ φοβάμαι οτι δεν έχει όλη την ιδιοσυγκρασία να δουλέψει όπως πρέπει και να το μεταφράσει στο παρκέ...(ειδικά στο κομμάτι συγκέντρωση-συνέπεια μες στο παρκέ θέλει πολλή δουλειά)


    Για το τέλος αφήνω τον Παπαπέτρου για τον οποίο ισχύουν πολλά από αυτά που είπα για Χαραλαμπό....Το παιδί έχει τρομερό feeling for the game,είναι αξιοθαύμαστο οτι μπήκε σε ομάδα πρωταθλητισμού σε τόσο μικρή ηλικία εκτός rotation 2 χρονιές σε κρίσιμα παιχνίδια και "έδειξε" κατευθείαν.
    -Πολύ καλό σουτ,εξαιρετικά τελειώματα μέσα στο καλάθι(και πάνω σε επαφή-πάρα πολύ σημαντικό),βάζει κάτω τη μπάλα καλά σε close out καταστασεις.
    Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα,δηλαδή να μπορεί να καλύψει μεγαλύτερες αποστάσεις και πιο γρήγορα βάζοντας καλά το σώμα του(όπως κάνει εξαιρετικά ο Παπανικολάου),να μπορεί να "παιξει" λίγο μια επίθεση και να διαχειρίζεται καλύτερα τους χρόνους που θα προσποιηθεί,θα πασάρει,θα σουτάρει(όπως κάνει εξαιρετικά ο Περπέρογλου).
    Μακάρι να μείνει υγιής γιατί έχει αντιμετωπίσει ανησυχητικώς πολλά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και ο Καρύδας όπως φαίνεται ανακάλυψε το χουπφελας και αναμασα τις συζητήσεις μας ή βασικά ό,τι καταλαβαίνει από αυτές.Κρίμα.

    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι καταλαβαίνουμε εγώ κι εσύ, αλλά δεν καταλαβαίνει ο Καρύδας...

      Διαγραφή
    2. Σώπα, ρε γίγαντα.
      Που αναμασά τις κουβέντες σου ο Καρύδας. Που δεν τα καταλαβαίνει και όλα. Σιγά τα βαθιά νοήματα, ρε συ. Τι λες τώρα; Που μπαίνει εδώ ένας δημοσιογράφος με 30 χρόνια στο κουρμπέτι για να μάθει από σένα και μένα αν είναι κεφάλαιο ο Παπαγιάννης ή ο Χαραλαμπόπουλος.
      Κατέχεις την αποκλειστικότητα στην ανάλυση των προοπτικών των παικτών της U18; Και οποιοσδήποτε άλλος κάνει προσέγγιση στο θέμα αναπαράγει αυτά που κουβεντιάζουμε εδώ;
      Για δες το πάλι...

      Διαγραφή
    3. 77 είσαι φάουλ. Το ότι είναι 30 χρόνια δημοσιογράφος δε σημαίνει ότι γνωρίζει πραγματικά το αντικείμενο. Ελάχιστοι από τους Έλληνες δημοσιογράφους γνωρίζουν βαθιά το άθλημα. Σίγουρα όχι ο Καρύδας, ο οποίος πάντως τιμά τη σελίδα αυτή από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

      Διαγραφή
    4. 77, αντί να γκρινιάζεις ως συνήθως,διάβασε το άρθρο του Καρύδα σήμερα, σύγκρινε το με τις συζητήσεις στα σχόλια άρθρου πριν λίγες ημέρες και θα καταλάβεις πολλά.

      Διαγραφή
    5. Τι είμαι;

      Μιλάμε γενικά στους δημοσιογράφους και στις γνώσεις τους; Ή για τον συγκεκριμένο;

      Μάλλον, δεν κατάλαβες τι έγραψε ο φίλος. Έγραψε ότι ο Καρύδας αναμασά τις κουβέντες μας. Των σχολιαστών δηλ. Όχι τις αναρτήσεις. Που και πάλι τραβηγμένο είναι αλλά ΟΚ. Και μας λέει ότι ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος με περίπου 30 χρόνια στην πιάτσα (από την ηλικία το κόβω) αναμασάει τις απόψεις διαφορών σχολιαστών σ’ ένα blog.
      Και μου λες ότι είμαι φάουλ; Σοβαρά μιλάς;

      Α, με την ευκαιρία. Πού ξέρεις ότι ο Καρύδας τιμά την σελίδα από τον πρώτο χρόνο; Στο έχει πει; Δεν το αμφισβητώ αλλά σε βλέπω πολύ σίγουρο. Αλλά ακόμη κι έτσι να ‘ναι και ο Καρύδας διαβάζει την σελίδα καιρό, προφανώς δεν μαθαίνει απ’ αυτή όντας άσχετος.

      Τέλος πάντων, δεν έχω διάθεση να υπερασπιστώ τον Καρύδα αλλά αυτή η υπερβολή χτυπάει άσχημα.

      Διαγραφή
    6. ΟΚ, παιδιά το βρήκαμε πάλι. Ο γκρινιάρης ο 77 που…

      Να σας πω λίγο. Αυτό που κάνετε είναι άδικο για το blog και για τον Jim. Το να πιστεύετε ότι ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος που ασχολείται με το αντικείμενο επί 30 χρόνια ξεπατικώνει σχόλια αναγνωστών από ένα blog και τα χρησιμοποιεί στην αρθρογραφία του γιατί είναι άσχετος, είναι αστείο.

      Από εκεί και πέρα ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας.

      Διαγραφή
    7. Ο Καρυδας ειναι ασχετος με το σπορ. Ειναι πολυ καλος για να μεταφερει παραμπασκετικα, να γραφει αποκλειστικες ειδησεις κλπ. Κι εχεις δικιο. Δε χρειαζεται να αντιγραψει το μπλογκ. Αν χρειαστει τεχνικη βοηθεια ξερει τοσο κοσμο για να τον βοηθησει. Αυτο ελειπε.

      Διαγραφή
    8. Φυσικά και ο Καρύδας και κάθε Έλληνας δημοσιογράφος διαβάζει τη σελίδα για να μάθει το άθλημα από τον Τζιμ. Αυτό είναι δεδομένο. Ούτε από εσένα ούτε από εμένα 77. Από τον Τζιμ. Έναν pro scouter που σαφώς γνωρίζει πολλά παραπάνω για το αντικείμενο. Έχεις αμφιβολία 77?

      Johny Q

      Διαγραφή
    9. Καλησπερα παιδια

      Ειναι αδικο να ειμαστε υπερβολικοι και να υποτιμουμε τοσο ευκολα ανθρωπους ή καταστασεις...

      Κατ αρχας ειναι τιμη για το παιδι που μας φιλοξενει στο μπλογκ του να διαβαζουν τα αρθρα του,αλλα και τα σχολια,ανθρωποι του αθλητισμου,δημοσιογραφοι,προεδροι,αθλητες κτλ.Ο Τζιμ εχει παλεψει για να καθιερωθει στο χωρο αυτη η αμιγως μπασκετικη γωνια.και το εχει καταφερει με το παραπανω...Πρωτοτυπα αρθρα,σωστες προσεγγισεις,ψυχραιμες αναλυσεις χωρις οπαδισμο και υπερβολη.Συν οτι απαντα σε ολους μας οτι και να τον ρωτησουμε.
      Ποιος μπασκετικος που θα γνωρισει αυτη τη σελιδα δε θα φαει κολλημα;

      Απο κει και περα το μπασκετ δεν εχει ορια για να το κλεισεις σε δυο σχολια ή μια σελιδα.Μακαρι να διαβαζουν τα αρθρα και τα σχολια που γραφουμε εμεις οι υπολοιποι και ας συμφωνουν ή διαφωνουν ή ακομα και να τα μεταφερουν αυτουσια ή παραλλαγμενα.Αυτο πρεπει να δινει χαρα πρωτα στον Jim και μετα σε ολους εμας...

      Για παραδειγμα ρωτησα προχθες τον Jim πως βλεπει την ιδεα να φτιαξουν οποιος θελει(Παο,Ολυμπιακος,Αεκ,Παοκ,Αρης) ομαδα U21 και να μπει να παιξει απο την Γ εθνικη στα επαγγελματικα και να μην πεφτει πιο κατω ενω να μπορει να ανεβει μεχρι Α2.Οπως γινεται δηλαδη στο ισπανικο και γερμανικο ποδοσφαιρο.Ο Jim μου απαντησε οτι στην παρουσα φαση τα θετικα ειναι περισσοτερα απο τα αρνητικα.Μακαρι να το διαβαζε αυτο και καποιος απο την ΕΟΚ και να το εβαζαν κατω να δουν αν μπορει να υλοποιηθει κατι τετοιο...

      Μερικοι γραφετε σε εισαγωγικα ως ανωνυμοι και μιλατε πολυ μπασκετικα ή εχετε ωραιο χιουμορ.Βρειτε ενα ψευδωνυμο να μπορουμε να σας διαβαζουμε και να μπορουμε να κανουμε διαλογο,συμφωνωντας ή διαφωνωντας,ή ακομα να κανουμε πλακα...

      WILKINS

      Διαγραφή

    10. Ενδιαφέρουσα η κουβέντα αλλά να μην καταλαβαίνει ο καθένας ό,τι θέλει.
      Ο ΜΦΓ έγραψε ότι ο Καρύδας αναμασά τις συζητήσεις μας. Σ’ αυτό αναφέρθηκα. Το καταλαβαίνετε ή όχι; Τι σχέση έχει αν ο Jim είναι expert; Ή ότι ο Καρύδας δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις του Jim και γιατί να τις έχει στη τελική; Ή αν διαβάζουν το blog επαγγελματίες του χώρου; Ποιός τα αμφισβήτησε αυτά;

      Την υπερβολή στο post του ΜΦΓ σχολίασα. Ότι δηλ. όποια σκέψη ή επιχείρημα γραφτεί εδώ, πάει κατοχυρώθηκε στο blog και απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος να σκέφτεται τα ίδια. Πολύ περισσότερο όταν ένας σχολιαστής αναφέρεται και στον εαυτό του απαξιώνοντας έναν δημοσιογράφο με τόσα χρόνια εμπειρίας. Κατηγορώντας τον μάλιστα ότι κάνει λαθροχειρία για να στηρίξει τα άρθρα του. Και σιγά την πρωτοτυπία δηλ. Πάνω κάτω οι περισσότεροι τα ίδια λέμε για τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική.

      Η σελίδα και ο Jim έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει και δεν χρειάζονται τέτοιου τύπου μπιζάρισμα. Το αντίθετο. Νομίζετε ότι δίνετε μεγαλύτερη αξία στον Jim απαξιώνοντας κάποιον σαν τον Καρύδα; Εντελώς άστοχη η σύγκριση. Άλλη η δουλειά του ενός κι άλλη του άλλου. Επομένως, αναφορές του στυλ ότι ελάχιστοι δημοσιογράφοι γνωρίζουν βαθιά το άθλημα και σ’ αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Καρύδας ο οποίος όμως παρακολουθεί τη σελίδα από την αρχή της αλλά βέβαια δεν σκαμπάζει και πολλά, είναι τίγκα στην αμετροέπεια.

      Πολλοί μπασκετικοί δημοσιογράφοι έχουν τεχνικές γνώσεις σε επίπεδο υψηλότερο απ’ ότι θα χρειάζονταν για να κάνουν την δουλειά τους. Κάντε τις συγκρίσεις με άλλους χώρους και θα αντιληφθείτε την διαφορά.

      Διαγραφή
  46. Walter Hodge για Παναθηναϊκό.Πώς σου φαίνεται jim;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Κόνιαρης 97άρης δεν είναι κι αυτός; Δεν έπαιζε λόγω κάποιου τραυματισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Όσον αφορά την εθνική συγχαρητήρια για το κατόρθωμα γιατί το άξιζαν.Αν αποτύγχαναν και εδώ νομίζω ότι η στάμπα των underachievers θα ήταν δίκαιοι.

    Στο παιχνίδι δεν έχει τόσο πολύ νόημα να σταθείς.Είχαμε ένα παιδί 2,17 να εμποδίζει ό,τι πήγαινε προς την ρακέτα και αναγκάστηκαν να ζουν από mid και long-range shoots.

    Θα ήθελα να μιλήσω κυρίως στον Χαραλαμπόπουλο.Αυτή την στιγμή στην ηλικία του είναι από τους τοπ παίκτες αλλά δεν νομίζω ότι σε λίγα χρόνια θα ισχύει κάτι τέτοιο και στο αντρικό επίπεδο.Καταρχάς η θέση που παίζει και που ξέρει να παίζει είναι 4 αλλά στο αντρικό επίπεδο δεν ξέρω θα μπορέσει να σταθεί.Υστερεί σε ταχύτητα,άλμα και footwork από πάρα πολλούς της ηλικίας του όμως έχει τεράστιο προβάδισμα τόσο στη σωματική δύναμη όσο και στο μυαλό.Δυστυχώς αυτά με την πάροδο του χρόνου θα τα αποκτήσουν και οι υπόλοιποι συνομήλικοι του.Επίσης έχει τεράστιο θέμα με το δεξί χέρι και δεν το επιλέγει ακόμα και κραυγαλέες καταστάσεις.Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βελτιωθεί κάτι τέτοιο μετά τα 14 πόσο μάλλον στα 18.

    Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω το Τζιμ και γενικά όποιον ξέρει και πρόλαβε το Σμόντις σε αυτήν την ηλικία και αν είχε τέτοια προβλήματα με την επιλογή θέσης 3 ή 4 κτλ.

    Υ.Γ Ο Παπαγιάννης με απογοήτευσε αρκετά σε αυτό το τουρνουά.Προφανώς και ήταν πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα αλλά για το ταβάνι που μπορεί να φτάσει βαθμολογείτε με κάτω από την βάση.Σουτ από τα 5 μέτρα ενώ δεν το έχει,σουτ τούνελ λες και είναι ο Χάινς και έχει να αντιμετωπίσει τους γίγαντες,προκλητικός πολλές φορές στην άμυνα αφήνοντας πολύ χώρο μόνο για να πάει για τάπα,άνευρος στην επίθεση όπου δεν έσπρωχνε για να πάρει σωστή θέση παρόλο που έριχνε 8-10κιλά στους αντιπάλους και κάπου τόσο και στο ύψος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αντίληψη αποκτάται με την ηλικία!!!! Ρε τι διαβάζουμε????

      Διαγραφή
    2. Φίλε george pap,

      Γιατί θεωρείς δεδομένο ότι με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσουν μυαλό οι συνομίλικοι του? Οι εγκεφαλικοί παίχτες στο μπάσκετ σπανίζουν σε οποιαδήποτε ηλικία. Που βασίζεται αυτή σου η παρατήρηση?

      Για το θέμα με τον Παπαγιάννη συμμφωνώ και είχα μάλιστα ποστάρει κάτι ανάλογο παλιότερα ότι με φοβίζει ότι παρ' όλα τα σωματικά του προσόντα αποφεύγει την επαφή και ότι με την πρώτη επαφή φαίνεται ότι νοιώθει άβολα και κάνει αυτό το hook. Πρέπει να του κάνουν ιδιαίτερα στο πως να χρησιμοποιεί το σώμα του, να σπρώχνει και να ποστάρει γιατί με το ύψος του θα είναι ανίκητος.

      Φιλικά,

      Πεδουλάκης


      Διαγραφή
    3. Εντάξει ρε παιδιά, τα λέει λίγο μεροληπτικά αλλά μυαλό αποκτούν οι παίκτες με τα χρόνια: το λένε και εμπειρία!

      Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Χαραλαμπόπουλο θα μείνει στάσιμος σε αυτό τον τομέα.

      Διαγραφή
    4. δηλαδη η μονη ομαδα που ουσιαστικα βασιζοταν σε 2,5 παικτες χαραλαμποπουλο-παπαγιαννη και λιγο και απο σκουλιδα και καταφεραν να βγουν 1οι σε ολη την ευρωπη στην ηλικια τους απογοητευσαν τον george pap. Ο οπαδικος σου φανατισμος δεν σε αφηνει να δεις ουτε τα προφανη...

      Διαγραφή
    5. 5.23 Ναι φιλε το ιδιο μπασκετικο IQ και την ιδια αντίληψη για το παιχνίδι εχει ενας 13χρονος ενας 17χρονος και ενας 28χρονος.Με την πάροδο του χρονου τα παιδια αποκτούν εμπειρια και μαθαίνουν να κρύβουν καλυτερα τις αδυναμίες τους.Επισης αναφερόμουν σε παιδια στην ηλικία του Χαραλαμπόπουλου που μπορει να ασχολούνται με το μπασκετ λιγοτερο απο 3-4 χρονια.Παιδια οπως ο Κουσμινκας που έπιασε μπαλα στα 19 του,ο Χέντριξ που μεχρι και εκείνη την ηλικία δεν ήξερε αν θα παιξει Μπασκετ,Αμερικανικό ποδοσφαιρο ή μπέιζμπολ.Ο Χαραλαμπόπουλος ηταν παρα πολυ τυχερός που βρέθηκε σε μια εξαιρετική ομαδα που δινει μεγαλη προσοχή στα μικρά παιδια (Αιγάλεω) και έμαθε πολυ παραπάνω απο τα βασικα.Αλλοι ακομα μαθαίνουν το αλφάβητο

      5.49 δεν ειπα οτι ολοι θα αποκτήσουν σωστο μυαλο αλλα εκείνοι που εχουν τον σωστο χαρακτήρα ειναι βέβαιο οτι προοδεύσουν είτε βρίσκονταν σε αυτο το τουρνουά είτε οχι.Την ψυχη και τα guts που έδειξε ο Χαραλαμπόπουλος στο τουρνουά δεν μπορεις να τα διδάξεις το ιδιο ομως ισχυει και για την ταχυτητα,το άλμα και το footwork στοιχεία στα οποία ο Βασίλης υστερεί.

      11.03 Δεν νομιζω να μεινει στάσιμος ο Χαραλαμπόπουλος στο τομεα του μυαλού αν σκεφτούμε ποιοι υπαρχουν διπλα του αλλα δεν ειναι το στοιχείο στο οποιο πρεπει να επικεντρωθεί.Εχει χτυπητές αδυναμίες αμυντικά και επιθετικα.Εκει πρεπει να δουλέψει σκληρά αν θελει να αποτελεί σημαντικο γρανάζι ή και πρωταγωνιστή σε επιπεδο Ευρωλίγκας

      11.06 για πες μου λιγο ποιες ηταν οι ομαδαρες του τουρνουά με τις αρμάδες των 10+ έτοιμων παικτων?Περα απο τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιαννη πριν το καλοκαιρι δεν ήξερες κανεναν απο αυτους οποτε αστο καλυτερα

      Υ.Γ εχεις πεσει εξω ακομα και στο τι ομαδα ειμαι

      Διαγραφή
  49. http://www.sdna.gr/gr/basket/ethniki-omada/arthro/57315/sok-kai-deos-me-auto-to-podi-tous-pire-paramazoma/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. o Kονιαρης εκανε επεμβαση σιγουρα στο ποδι,μαλλον στον αστραγαλο (νομιζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Eγώ πάντως απορώ που θεοποιείτε τον Χαραλαμπόπουλο...

    Tην μπάλα κάτω δεν την στουμπίζει...

    Πασάρει χάλια.

    Σουτ για τα πανηγύρια…
    Tο μόνο ενδιαφέρον που βρίσκω το έχει το ύψος του.

    Παίχτης που να είναι 2,2 ,με 2,8 συγχρόνως δεν έχω ξαναματαδεί…

    Αν καταφέρει αυτό να το σταθεροποιήσει και ακόμα καλυτέρα να το εξελίξει (να το πάει 1,98 με 2,12 ας πούμε) τότε ναι!

    Έχουμε παιχνίδι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6.29 κλαψε οσο θελεις, μπορεις.!!!!!!

      Διαγραφή
    2. υψος 2.2 με 2.8?? εχεις παει σχολειο αδερφε?

      Διαγραφή
    3. H ατάκα για το ύψος τεράστια...
      Μπράβο.

      Τα υπόλοιπα όχι και τόσο.

      Διαγραφή
  52. Μια χαρα τα γραφει ο george pap.Εγω θα θυμισω οτι πριν λιγα χρονια στα αναλογα τουρνουα εφηβων εκανε παρτι ο Ματσβαν.Σουπερ σταρ που οδηγουσε τους μικρους σερβους απο χρυσο σε χρυσο.Μεχρι και τους αμερικανους που ειχαν στη συνθεση τους ΝτεΑντρε Τζορνταν και Στεφ Καρι ειχε κατατροπωσει σε ενα παγκοσμιο.Ακριβως οπως στην περιπτωση του Χαραλαμποπουλου ο Μaτσβαν ηταν ωριμος και οξυδερκης για την ηλικια αλλα του ελειπαν τα αθλητικα προσοντα για να γινει κατι παραπανω απο ενας ρολιστας σε επιπεδο Ευρωλιγκας.Εγω βλεπω πολλα κοινα στις περιπτωσεις Χαραλαμποπουλου-Ματσβαν.Χωρις αθλητικα προσοντα δεν πας πολυ μπροστα στο συγχρονο μπασκετ.Βεβαια ο Χαραλαμποπουλος εχει σουτ για να γινει ενα αξιοπρεπες stretch 4.Παντως στα mock draft των επομενων χρονων δεν υπαρχει πουθενα το ονομα του ενω οι συνομηλικοι του Μπεντερ,Κορκμαζ και Μιχαλιουκ ειναι στην πρωτη δεκαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βεζένκοφ είναι πιο αθλητικός? (χωρίς ειρωνεία, ειλικρινής ερώτηση!)

      Διαγραφή
    2. απ το 08 και μετα οι mvp του ευρωπαικου νεων ειναι
      08 μοτεγιουνας
      09 καντερ
      10 βαλαντσιουνας
      11 αμπρινες
      12 σαριτς
      13 σιπαχι
      14 γκιουβεν

      μπορω να πω και 100% των Mvp του συγκεκριμενου τουρνουα και αφου εσυ ενδιαφερεσαι τοσο πολυ για το ντραφτ και εκει στοιχηματιζω οτι θα γινει επιλογη πιο ψηλα απ την θεση 50 του σπανουλη ή την μη επιλογη καν στο ντραφτ του παπαπετρου

      Διαγραφή
    3. Είναι λίγο πιο γρήγορος, λίγο πιο ψηλός και λίγο πιο μακρύς. Αλλά είναι και τρία χρόνια μεγαλύτερος..

      Διαγραφή
    4. Στον Βεζένκοφ αναφέρομαι..

      Vatos76

      Διαγραφή
    5. @11:21
      Μπορείς να πεις ότι το 100% των MVP έκανε τι; Μιλάς με γρίφους;

      Επίσης το παλικάρι από πάνω είπε την άποψή του ότι ο Χαραλαμπόπουλος δε θα γίνει ψηλά ντραφτ. Κι εσύ του λες ότι θα γίνει ψηλότερα από το 50. Διαφωνείτε τελικά κάπου;

      Διαγραφή
    6. 100% πετυχε μπασκετικα και παιζει στο κορυφαιο επιπεδο ειτε στην ευρωπη ειτε στην αμερικη εκτος απ του δυο τουρκους που ειναι ακομα στα 20 και θα κριθουν...

      ο χαραλαμποπουλος θα γινει ντραφτ κοντα στην θεση 30 οπως θα γινει και ο βεζενκοφ γιατι στην αμερικη κοιτουν πολυ την αθλητικοτητα γι αυτο και ο τεοντοσιτς παρολου που ηταν Mvp στο ευρωπαικο νεων κατω τον 20 δεν εγινε ποτε ντραφτ ή ο μποντιρογκα εγινε στην θεση 51

      το να γινει σε χαμηλη θεση ντραφτ ο χαραλαμποπουλος συμφερει απιστευτα τον παναθηναικο...

      Διαγραφή
  53. Mια χαρα παικτης ειναι παντως ο Χοτζ. Δεν καταλαβαινω γιατι το συζηταμε. Για τη δουλεια που τον θελουν και με το διαθεσιμο μπατζετ ειναι καλη λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τελείως άκυρο με την επικαιρότητα αλλά ξέχασα να το αναφέρω συγκεκριμένα στην προηγούμενη συζήτηση που κάναμε για Μπαρτσελόνα.
    Αυτό που δεν γεμίζει το μάτι στην Μπαρτσελόνα είναι οτι δεν υπάρχουν 2-άντε 3 παίκτες Α κλάσης να την κουβαλήσουν.
    Είναι άλλο να έχεις 12 γαμάτους παίκτες για Ευρωλίγκα και άλλο να διαθέτεις 2-3 παίκτες σούπερ,που κάνουν τη διαφορά ακόμα κι αν η 10η-11η-12η επιλογή σου στο ροτέισιον μπορεί να είναι φθηνή από το πανέρι..
    Όσο ωραίος παίκτης και να είναι ο Όλεσον,όσο ταλαντούχος και να είναι ο Αμπρίνες,versatile ο Πέρπε,ελπιδοφόρος ο Σατοράνσκι και βράχος ο Λαουάλ,είναι πολύ δύσκολο να κάμψουν μια ομάδα που θα βγάζει Ρούντι-Γιουλ-Σέρχι ή Μίλος-Ντε Κολό-Γουιμς ή Σπαν-Πρι...

    Πχ. ο Πάο του 13' ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική ομάδα από τη χρονιά που μας πέρασε γιατί είχε έναν σταρ σαν τον ΔΔ,σταθερές όπως ο Τσαρτσαρής και τη δύναμη που εδιναν Γκιστ-Λάσμε.
    Τώρα που ο Διαμαντίδης πρέπει να αξιποιείτε σαν first team-rotation player και όχι key player,πρέπει να βρεις άλλες λύσεις...

    Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για μένα,που η Μπάρτσα δουλεύει ρολόι όλη τη χρονιά,μπορεί να περάσει από Οάκα,Βερολίνο,Μιλάνο(με τον Ναβάρο απών) κλπ. με υποδειγματική λειτουργία όταν τα ματς είναι πιο ήπια και όταν έρχεται η ώρα της κρίσης στα πλέιοφ ψάχνει απεγνωσμένα την ποιότητα και το βάρος που θέλει από τον Λα Μπόμπα όσο ο Τόμιτς είναι στα σχοινιά ή απλά δεν αρκεί από μόνος του..

    Ένας βασικός λόγος που στον Ολυμπιακό θα πρέπει να έχουν πολύ σοβαρά στο μυαλό τους οτι οι ευθύνες του Σπανούλη πρέπει όλο και να λιγοστεύουν.(και που θεωρώ πως αν μιλούσαμε για τον Σπαν του 12΄' όπου θα μπορούσε να τρέχει σχεδόν κάθε επίθεση,ο Όσφπ θα ηταν σοβαρό φαβορί για τη φετινή διοργάνωση με τη στελέχωση της εξαιρετικής άμυνας αλλά λίγο "στεγνών" επιθετικά παικτών).

    *Ανυπομονώ για το Ευρωμπάσκετ,φέτος που είμαστε πλήρεις και σε μια φάση που ελπίζουμε πάρα πολύ...Με εξιτάρει επίσης το γεγονός οτι υπάρχουν πανίσχυροι αντίπαλοι(αντίθετα πχ. με το 13΄ είναι μια Γαλλία-θηρίο και οι Σερβία--Ισπανία άκρως υπολογίσιμες και ισχυρές, με Κροατία-Ιταλία να έπονται.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Peris

      Eτσι ειναι φιλε οπως τα λες για Μπαρτσα...Στα κρισιμα της λειπουν παικτες ηγετες να την κουβαλησουν.Παει ολη τη χρονια καλα γιατι ειναι μεγαλη φανελα και οργανισμος αλλα στα φ4 της λειπουν τα μεγαλα γκαρντς και οι ηγετες.
      Οποτε ειχε τετοιους το πηρε.Πχ το 10 ειχε Ρουμπιο,Ναβαρο αλλα και Λορμπεκ συν τον μεγαλο Πιτ Μαικλ ενα απο τα καλυτερα τριαρια που εχουν παιξει στην ευρωλιγκα(και εδω Πεδουλακης που τον πιστεψε μετα απο ρηξη αχιλλειου και τον πηρε ειτε στο Περιστερι ειτε στον Μακεδονικο).
      Για το 03 τι να πουμε...Μονο Μποντιρογκα,Γιασκεβιτσιους που ειχε φτανει...
      Φετος της λειπουν παλι τα μεγαλα γκαρντς εχασε και τον Χεζονια...Μεγαλη ευκαιρια για τον Βεζενκοφ να αρχισει να γραφει και εκει...

      Το διαβασε ο Σφαιροπουλος αυτο που λες και πηρε τον Χακετ.Τωρα μπορει ευκολα να απαλλαξει τον Σπαν απο την δημιουργια και να δωσει τη μπαλα στον Χακετ.Με τον Σπανουλη στο 2 και τον Χακετ στο μπασιμο θα ειναι ρισκο να παει βοηθεια και να αφησει μονο του τον Σπανουλη ή και τον Λοτζεσκι.Ομως ο Χακετ ειναι πολυ δυνατος στα μπασιματα.Αν τωρα παει βοηθεια Σπανουλης,Λοτζεσκι θα γραψουν μονοι τους.Πολυ καλη κινηση του Ολυμπιακου με Χακετ.Στην αμυνα ειναι πολυ καλος.
      Ενα καλο τεσσαρι με σουτ τους λειπει πισω απο Πριντ αλλα τους καταλαβαινω που θελουν να αφησουν ενα ψιλοκενο για να παιξουν τα ταλεντα τους.

      WILKINS

      Διαγραφή
    2. WILKINS δε νομίζω πως θα γίνει off-guard ο Σπανούλης στα γεράματα, όσο βαστάνε τα κότσια του τη μπάλα θα τη θέλει, απλά θα παίζει λιγότερα λεπτά από τα 28-30 που έπαιζε πέρυσι.

      Μου φαίνεται δύσκολο να γίνει ο Χάκετ ο κύριος/πρώτος δημιουργός του Ολυμπιακού, όχι από τη πρώτη χρονιά τουλάχιστον. Από του χρόνου το συζητάμε. Δε λέω ότι δε θα συμβεί να έχει τα ηνία ο Χάκετ σε κάποια παιχνίδια ή διαστήματα αλλά θέλει πολλά ψωμιά για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

      Άσε που ο Μπούλετ θα βλέπει εφιάλτες με το Χάκετ να κάνει μπούκα και να έχει το Σπανούλη ή/και το Λοτζέσκι να πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να γυρίσουν στην άμυνα : )

      Διαγραφή
  55. 1. Μου αρέσει τρελά ο Αιβαν Άσκα από καιρό Ικαρου. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ στο pnr και μόλις 25... Μην τον βγάλετε απ'το μυαλό σας.... Πηγε Αλμπα, μάγκας ο καμπριολές

    2. Για το Χαραλαμπόπουλο... Υπομονή παιδιά αυτά τα κορμιά κανονικά αργούν να δέσουν... Δε μπορει να ποστάρει ακόμα ούτε στην Α1, εδώ έρχονται τύποι 2,14 και τρώνε φάπες απ'τους Καλλέδες και τους Δέσπους. Σιγά σιγά στο ροτέισον και για 3άρι...

    3. Ο Χοτζ είναι ταμάμ γι αυτό που ψάχνει ο ΠΑΟ. Μην κοιτάτε το 1,83 μια χαρά θα πιέσει μπάλα. Και διάολος. Στα φόργουορντ μπάζει ακόμα πιστεύω.

    4. Πιστεύω σα κοινότητα συζητήσεων έχει υποτιμηθεί μια μεταγραφή που έγινε... Του Γιανγκ... Δεν ξέρω πόσοι κατάλαβαν τι είδος είναι αυτό που θα ραγίζει τις μπασκέτες στα μέρη μας από Οκτώβρη αλλά ας πούμε ότι δεν είναι και πολύ undersized ή τροφή για τα υπερδίμετρα θηρία στα ευρωπαικά ζωγραφιστά ...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Χότζ για τον συγκεκριμένο ΠΑΟ που βρίθει ύψους σε όλες
    του τις γραμμές, δεν είναι απλά εξαιρετική λύση, αλλά λύση ταμάμ
    που λένε και οι φιναλίστ στον τελικό των εφήβων.
    Ο επονομαζόμενος και "τρυπάνι", "'εμβολο", "τουρμπίνας" , μπορεί
    να κάνει άνω κάτω οποιαδήποτε άμυνα και στη μέρα του, υπογράφει
    το πιό δύκσολο μάτς.
    Αν ο Σάλε τον αξιοποιήσει σωστά, (πενετρέισον και σκόρ ή πάσα στον ψηλό,
    τρανζίσον γκέιμ με Κούζμιτς και Γκίστ πεντάδα κλπ), ο Χότζ μπορεί να
    κάνει παπάδες.
    Είναι το αλλιώτοκο στην πανύψηλη ταξιαρχία του Παναθηναικού.
    Για μένα είναι πολύ καλή προσθήκη, είτε αποκτηθεί 4άρι αλά "Γκίστ"
    που εκεί θα διαπρέψει, είτε όχι αν ο Σαλέ τον προφυλάξει αμυντικά
    και έχει το οπλοστάσιο να το κάνει.
    JASON JORDAN JASMIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
    96-97-98 κονιαρης,παπαγιαννης,λουντζης,χαραλαμποπουλος
    93-94 μποχωριδης
    89-90 καλαθης,παππας,γιανκοβιτς
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    96-97-98 μουρατος,τολιοπουλος
    93-94 παπαπετρου,αγραβανης
    89-90 μαντζαρης

    ο παναθηναικος για την επομενη 10ετια θα μονοπωλησει το ελληνικο μπασκετ το περσινο πλανο που χλευαζαν πολλοι θα τους εκθεσει ανεπανορθωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν από όσους γράφεις υπάρχει ένας παίκτης επιπέδου, ο Καλάθης, ένα ταλέντο επιπέδου, ο Χαραλαμπόπουλος, και ένας που ίσως πιάσει ο Παπαγιάννης. Οι υπόλοιποι δε σου δίνουν ούτε κυριαρχία, ούτε τίποτα. Οι μισοί από αυτούς δε θα παίξουν ποτέ, όπως δεν έπαιξε ποτέ ο Διαμαντάκος που πέρσι ήταν ο νέος Ντέιβιντ Ρόμπινσον.

      Κατά τα άλλα, τα πάντα είναι οικονομία. Άντε και βγαίνουν αυτοί οι παίκτες. Θα τους κρατήσετε; Με τι λεφτά; Με τα δίφραγκα που δίνετε στους απίθανους που φέρνετε;

      Για να στο πω απλά. Τον Καλάθη τον είχατε ξανά στην ομάδα σας πριν 3-4 χρόνια. Σήμερα του δίνετε 2 μύρια. Πόσους τέτοιους μπορεί να σηκώσει το μπάτζετ μιας ομάδα που σήμερα δεν μπορεί καν να συμπληρώσει 12άδα;

      Διαγραφή
    2. θα κρατησουμε τον παπαπετρου οπως κρατησαμε τον σλουκα...

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια είναι πως πλέον οι ελληνικές ομάδες δύσκολα μπορούν να κρατήσουν όποιον αναδεικνύεται. Αλλά έστω κι έτσι, μπορούν να αποκομίζουν οφέλη από τους παίχτες όσο καιρό θα τους έχουν.

      Διαγραφή
  58. "Έπαιζα στο 4 επειδή δεν είχαμε άλλο κορμί για αυτή τη θέση. Εγώ θα παίξω στο 3. Θα δυναμώσω τα πόδια μου. Έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι αυτή η θέση μου ταιριάζει καλύτερα αγωνιστικά. Θέλω να δημιουργώ φάσεις για τους συμπαίκτες μου. Θέλω να παίρνω εγώ τις αποφάσεις".
    Χαραλαμπόπουλος σε σημερινή του συνέντευξη.

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. http://www.sdna.gr/gr/basket/sunedeuxeis/arthro/57355/vh-15-horis-titlo-me-hruso-metallio-omos/ - Σε ποιον προπονητή, περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους που είχες, θα έλεγες ευχαριστώ;

    «Κάθε προπονητής έχει τα δικά του στοιχεία. Ο καθένας μιλάει διαφορετικά στους παίκτες. Μπασκετικά όμως, θέλω να σταθώ στον Πεδουλάκη. Δεν υπάρχει άλλος προπονητής που να ξέρει τόσο πολύ μπάσκετ. Οι άμυνές μας με τον κόουτς Πεδουλάκη ήταν καταπληκτικές». Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων... Σε ποια θέση θα αγωνιστείς στο μέλλον;

    «Εγώ θέλω να παίξω «3». Πιστεύω ότι είμαι κοντός για «4». Αν και στην Εθνική έπαιζα «4» γιατί δεν είχαμε κάποιο άλλο μεγάλο κορμί. Εγώ θέλω να παίξω «3», θέλω να βελτιώσω τα πόδια μου οπωσδήποτε, αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο. Δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη... Χρειάζεται υπομονή και χρόνο. Φυσικά και θα φάω τις σφαλιάρες μου, θα απογοητευτώ κι εγώ αλλά μόνο έτσι πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Πρέπει να βελτιώσω τα πόδια μου, πρέπει να βελτιώσω την άμυνά μου, πρέπει να γίνω πιο αθλητικός».

    - Η βελτίωση είναι πολύ σχετική έννοια... Μπορείς να γίνει πιο συγκεκριμένος!

    «Η άμυνά μου... Πιστεύω ότι με βοήθησε πολύ σε αυτόν τον τομέα ο κόουτς Πεδουλάκης. Κάναμε προπόνηση κι όταν δεν μπορούσα να παίξω μία άμυνα, με πέταγε έξω. Η άμυνά μου είναι αυτή που θα με αλλάξει επίπεδο, διότι θα μου επιτρέψει να παίξω στη θέση «3».

    - Και στην επίθεση;

    «Στην επίθεση είναι πολλά τα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσω. Δεν έχω ένα σταθερό σουτ, δε σουτάρω καλά από ντρίμπλα, δεν μπορώ παίξω πολύ καλά το pick n' roll, από δεξιά δεν μπορώ να περάσω πολύ καλά και πολλά πράγματα πρέπει να βελτιώσω. Εχω την αίσθηση της πάσας, μπορώ να δω τον ανοιχτό παίκτη, αλλά δεν αρκεί... Πρέπει να έχεις πιο πολλές επιλογές στην επίθεση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς για τον ίδιο που δε θα τον προπονήσει άλλο ο καλύτερος κόουτς που έχει συναντήσει μέχρι σήμερα. Όχι ότι ο Τζόρτζεβιτς υπερτερεί σε κάτι, οπότε μάλλον σιγά σιγά πρέπει να κοιτάξει τι θα κάνει στην καριέρα του και να πάει για το επόμενο σκαλοπάτι.

      Διαγραφή
  60. Ωραιος ο Χαραλαμποπουλος,μπραβο στο παιδι αλλα και σε ολους τους αθλητες μας που το παλευουν να γινουν καλυτεροι...

    Θελω οποιος γουσταρει να μου πει τη γνωμη του...
    Αν σκεφτουμε οτι επαθε διαστρεμα πριν ενα μηνα,οτι εχασε πολλες προπονησεις αλλα και το οτι επαιξε καθε μερα 37λεπτα στα τελευταια 7-8 παιχνιδια πως ειδατε την ταχυτητα του σε σχεση με περσι;
    Τον παρακολουθω αρκετα απο τα 15 του και προσωπικα τον ειδα πιο γρηγορο φετος...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, είναι πιο γρήγορος από πέρσι, αλλά πρέπει να γίνει γρηγορότερος και φαίνεται να μπορεί..

      Vatos76

      Διαγραφή
  61. δε θα λεγα οχι στην περιπτωση αποκτησης χοτζ στον παο, αρκει μια τετοια χαμηλου προυπολογισμου μεταγραφη να συνοδευθει απο μια τελευταια προσθηκη στη φροντ λαιν ελληνα ελπιδοφορου παικτη, του μητογλου.

    δηλαδη, ας το παρουμε το ρισκο με το χοτζ δινοντας λιγοτερα χρηματα απο οτι θα πρεπε για την ενισχυση της περιφερειας, αρκει να ενισχυθει η ομαδα και στους ψηλους με εναν παικτη που μπορει να αποτελεσει σημειο αναφορας στο μελλον και μαλιστα σε μια θεση οπου δεν υπαρχουν ελληνες παικτες, αυτη του 4, και που θα κληθει να αντικαταστησει το φωτση οταν αυτος αποφασισει να αποσυρθει!!!!

    με την αποκτηση του μητογλου ο παο ολοκληρωνει τις κινησεις του σε νεους ελληνες παικτες.θα χει στη συνθεση του τους χαραλαμποπουλο, παπαγιαννη, λουντζη, κονιαρη, μητογλου, μποχωριδη συν τους καλαθη-παππα-βλαντο, οι οποιοι λογιζονται πλεον ως βασικοι και αναντικαταστατοι.μιλαμε για μια 9αδα παικτων που καλυπτουν ολες τις θεσεις της πενταδας και που αποτελουν σε μεγαλο βαθμο εγγυηση οτι το μελλον της ομαδας ειναι σε καλο δρομο!!

    και εδω θα πρεπει να επισημανθει κατι που εχει παρεξηγηθει.η διαδικασια της ελληνοποιησης δεν ειναι κατι που σχεδιαζεται, εφαρμοζεται και ολοκληρωνεται μεσα σε μια μονο χρονια.θελει χρονο και θυσιες, οπως θυσια ηταν να αφιερωσουμε μια ολοκληρη θεση στο βλαντο περυσι.οκ, γινονται και λαθη αλλα και ποιος δεν κανει λαθη?το θεμα ειναι να υπαρχει πλανο και στρατηγικη και ο παο εχει στρατηγικη, οσο και αν λοιδωρειται ο γιαννακοπουλος και το σκεπτικο του για το μελλον της ομαδας.

    αυτη τη στιγμη θα τολμουσα να πω οτι ο παο , μετα τη ρεαλ με την τετραδα των σταρ της σερχιο-γιουλ-ρουντι-ρεγιες, ισως εχει το καλυτερο υλικο γηγενων παικτων στην ευρωλιγκα και αυτο ειναι σημαντικο εφοδιο αφου αν σε αυτο προσθεσεις 3-4 ποιοτικους ξενους πας για μεγαλα πραγματα.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδια, ηρεμηστε λιγο στο πρασινο στρατοπεδο. Εχουν φουσκωσει λιγο τα μυαλα σας με το ομολογουμενως εξαιρετικο τουρνουα του Χαραλαμοπουλου...
      Ο ΠΑΟ εχει, μετα τη Ρεαλ το καλυτερο υλικο γηγενων παιχτων στην Ευρωλιγκα?
      Δηλαδη η Εφες με Ουλουμπαι, Κορκμαζ, Οσμαν τι εχει? (αν μιλαμε για νεαρους). ΔΥΟ MVP εφηβικων διοργανωσεων.
      Ο Ολυμπιακος με Πριντεζη Μαντζαρη Αγραβανη Παπαπετρου κ.α. που εχουνε παει ηδη σε εναν τονο final 4?
      Για να μην αναφερθω στους Σλουκα, Παπανικολαου που τους ξεγραφετε, αλλα μπορουν ανα πασα στιγμη να γυρισουν, μην το ξεχνατε αυτο.
      Αλλο τοσο πιθανο ειναι ο Καλαθες να την ξανακανει για ΝΒΑ στην πρωτη ευκαιρια.
      Καντε και μια σοβαρη χρονια στην Ευρωλιγκα και θα δειτε ποσο ευκολα ο "κορμος" σας θα την κανει σιγα σιγα για αλλες πολιτειες.
      Κρατηστε λιγο μικρο καλαθι, αυτο λεω μονο.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    2. Άσε ρε Δημήτρη. Με έναν γηγενή παίκτη πρώτου επιπέδου και βάζουν το όνομά του δίπλα στον Ροντρίγκεζ, τον Ρούντι και τον Γιουλ.
      Ποιος Σπανούλης και ποιος Πρίντεζης μωρέ. Ο Παππάς κι ο Βλάντο.

      Το θέμα ρε παιδιά δεν είναι μόνο πόσους Έλληνες έχει αλλά και ποιους Έλληνες έχεις. Ο ΠΑΟ σήμερα, σας αρέσει ή όχι, έχει έναν παίκτη εθνικής Ελλάδος. Και πέρσι δεν είχε κανέναν, για αυτό πέρασαν από πάνω του μέχρι και δυο γερμανικές ομάδες.

      Διαγραφή
    3. Ο Φώτσης έπρεπε να ήταν στην Εθνική όμως, και πέρσυ και φέτος. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ο Καϊμακόγλου στη θέση του.

      Οι Έλληνες παίχτες του ΠΑΟ επιπέδου Εθνικής είναι οι Καλάθης, ΔΔ, Φώτσης, Παππάς. Και θα ήταν και ο Μαυροκεφαλίδης αν έμενε.

      Διαγραφή
    4. Αντίστοιχα στον Ολυμπιακό παίχτες επιπέδου Εθνικης είναι οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης και -αν έρθει - και ο Παπανικολάου.

      Διαγραφή
    5. "Επιπέδου εθνικής"...

      Μου αρέσει όταν ανακαλύπτεται νέες εκφράσεις. Όπως το αλησμόνητο "μια ανάσα από το Final4"!!!

      Για να έχω μια εικόνα, πόσοι είναι περίπου οι Έλληνες παίκτες "επιπέδου εθνικής"; Καμιά 30αριά ή παραπάνω;

      Πάντως πέρσι με 4 παίκτες "επιπέδου εθνικής", και καταφέρατε να κάνετε περισσότερες ήττες από νίκες και να συλλέξετε περήφανες 30άρες;

      Διαγραφή
    6. Α, και για να σε βοηθήσω, αφού δεν καταλαβαίνεις. Ο Φώτσης δεν είναι στην εθνική γιατί εκτός των άλλων, δεν μπορεί να κάνει πλάγια βήματα.
      Πρόσεξε! Δεν τα κάνει αργά! Δεν μπορεί καν να κάνει.

      Διαγραφή
    7. Μπορουμε να συζηταμε οσο θελουμε για το ποιοι ειναι παιχτες επιπεδου Εθνικης, αλλα αυτο που δε σηκωνει αμφισβητηση ειναι το ποιοι ΟΝΤΩΣ εχουν κληθει στην Εθνικη.

      Και αυτη τη στιγμη στην Εθνικη εχουν κληθει ΔΥΟ (ενας θα κοπει) παιχτες απο τον ΠΑΟ και ΕΞΙ (δυο θα κοπουν) απο τον ΟΣΦΠ.

      Και τα υποθετικα με τον Παππα και τον Φωτση αφηστε τα... Ο Αγραβανης κληθηκε μπροστα απο τον Φωτση.
      Ο δε Παππας, ακομα και υγιης, γιατι να κληθει? Θα μεινει εξω ο Σπανουλης, ο Καλαθης, ο Μαντζαρης η ο Σλουκας για να παιξει ο Παππας? Ως τι? Τι εχει καταφερει η τι εκανε φετος σε σχεση με τους αλλους 4?

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    8. Φιλε σε καιει φου η Παναθα ε?Λαβαρο nothing βαλατε φετος που φαγατε ακομα μια 20αρα σε τελικο?

      Διαγραφή
  62. Ρε παιδιά, τελικά ο Παπαγιάννης σουτάρει όντως βολές με τα δυο χέρια, ή ήταν της ιδέας μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο Μπουρούσης βρήκε ομάδα ή ακόμα τίποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ρε σεις, ο Ρέι Άλεν τυπικά δεν έχει σταματήσει ακόμα το μπάσκετ, ψάχνει ομάδα, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΦΕΡΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εθνικη Ελλαδος 2016.
    Ο Μπουρουσης στα 33 του ισως και να εχει αποσυρθει, ο Κουφος θα βγαλει την υποχρεωση φετος, μετα θα εχει παλι υποχρεωσεις στο ΝΒΑ και αμφιβαλλω αν θα ξανασυμμετεχει στην Εθνικη, μονο αραια και που. Ο Μαυροκεφαλιδης μαλλον εχει διαγραφει απο την εθνικη αλλα και ο ιδιος δεν ψηνεται να παιζει. Τι γινεται μετα; Ξεχασα μηπως καποιον;Εχουμε 8 παικτες στο 3 και 4 και στο 5 μονο 17χρονους. Θα ειμαστε η εθνικη με τους παικτες-σταρ σε ολες τις θεσεις και στο πενταρι θα παιζει ο φουφουτος. Οι περιπτωσεις των πιτσιρικαδων ειδικα διαμαντακου μητογλου και παπαγιαννη πλεον ειναι εθνικης σημασιας. Δεν εχουμε επιλογες, εχουμε αναγκες. Πρεπει να μπουν στα βαθια και πρεπει να μπουν τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή