Athlenda

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

2016 EL Playoffs: Basketball Industry Predictions


To Ηoopfellas φιλοξενεί τον ομοσπονδιακό προπονητή Φώτη Κατσικάρη ο οποίος κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για τα ζευγάρια των Playoffs της Ευρωλίγκας και παράλληλα παρουσιάζει το ετήσιο γκάλοπ της σελίδας μαζεύοντας τα προγνωστικά των κορυφαίων επαγγελματιών της βιομηχανίας του μπάσκετ ανά την Ευρώπη. Τι προβλέπουν παίχτες, προπονητές, σκάουτερς, διοικητικοί και μάνατζερς για καθένα από τα ζευγάρια της Post Season..; 


Μεγάλη ημέρα σήμερα καθώς μπαίνουμε στο κομμάτι της σεζόν που περιμέναμε όλοι, με την έναρξη των Playoffs. Όπως σας είπα η σελίδα θα είναι όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή στα "κόκκινα" και το Place to Be για κάθε μπασκετικό που θέλει να νιώσει την ατμόσφαιρα της Post Season στην Ευρωλίγκα. Μιλάμε άλλωστε για δύο εβδομάδες παράνοιας όπου το μπάσκετ επισκιάζει (σχεδόν) τα πάντα.. Μαζί μας στο ξεκίνημα  αυτής της γιορτής ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Φώτης Κατσικάρης. Πρόσωπο πολυσυζητημένο στη σελίδα μας . Σας παραθέτω αυτούσια τη κουβέντα μου με τον κόουτς τον οποίον και ευχαριστώ πολύ..



Fenerbahce-Real Madrid

Φ.Κατσικάρης: Μετά και τον τραυματισμό του Βέσελι, ο οποίος είναι παίχτης-κλειδί για τη Φενέρ, αυτό για το οποίο πάλεψε η τουρκική ομάδα όλη τη σεζόν -το πλεονέκτημα έδρας- είναι αμφίβολο το πόσο μπορεί να τη βοηθήσει. Το λέω με την έννοια ότι παρόλο που η Ρεάλ δεν έχει κάνει μια καλή χρονιά, μάλιστα τη διακρίνει μεγάλη αστάθεια στην απόδοση της, είναι μια ομάδα που όταν έρχονται τα αποφασιστικά παιχνίδια παρουσιάζεται έτοιμη σε άμυνα και επίθεση.

-Δ.Κατσιώνης: Κόουτς, θα μπορούσες να φανταστείς τι "προσαρμογές" θα μπορούσε να κάνει ο Ομπράντοβιτς (ειδικά σε επίπεδο άμυνας) για να ματσάρει την απουσία του Βέσελι; Ίσως κάποια Match-up ζώνη;

Nαι.. Σίγουρα θα πρέπει να ετοιμάσει κάτι γιατί είναι και αριθμητικά λειψός. Μη ξεχνάμε ότι ο Βέσελι ταίριαζε πλήρως με τα "τεσσαροπεντάρια" της Ρεάλ..

-Βλέπεις να γέρνει κάπου η πλάστιγγα..; 

Kοίτα, μπορεί να έχει το πλεονέκτημα έδρας η Φενέρ αλλά εγώ πιστεύω ότι η Ρεάλ έστω και δύσκολα θα περάσει. Θεωρώ ότι έχει πιο βαθύ ρόστερ, απαντήσεις σε όλα αυτά τα οποία μπορεί να τις βάλει ως πρόβλημα η Φενέρ. Οι Τούρκοι βέβαια θα πρέπει να προβληματιστούν για το πως θα σταματήσουν τη περιφερειακή γραμμή της Ρεάλ γιατί και αριθμητικά υστερούν εκεί. Θα πρέπει να κάνουν μεγάλα παιχνίδια οι περιφερειακοί της Φενέρ..



Lokomotiv Kuban-Barcelona

Αυτή η σειρά θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Η Λοκομοτίβ είναι ίσως η πιο σταθερή ομάδα. Είναι αξιοσημείωτο το πως ξεκίνησε αλλά και η εξέλιξη αυτής της ομάδας μπαίνοντας στο TOP-16. Σύνολο που έχει τα στοιχεία του μοντέρνου ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Διαθέτει έκρηξη, ταχύτητα, σουτ. Έχει 10 στους 12 παίχτες που σουτάρουν τρίποντο..

-Την έχω χαρακτηρίσει ως στη βάση των "3&D" παιχτών ως μια "3&D" ομάδα, χτισμένη πάνω στην επιστήμη των advanced stats..

Ναι, ναι.. Και είναι δύσκολο αυτό για τον αντίπαλο. Πολύ. Έχει μάλιστα (η Λοκομοτίβ) την εμπειρία των δύο παιχνιδιών της regular season απέναντι στη Μπαρτσελόνα, όπου μάλιστα στην ήττα της Βαρκελώνης ουσιαστικά έχασε μόνη της η Κουμπάν.. Από την άλλη υπάρχουν όμως δύο παράγοντες πολύ σημαντικοί. Ο πρώτος είναι το πως θα διαχειριστούν οι παίχτες της Κουμπάν, παίχτες που συζητήθηκαν πολύ το τελευταίο διάστημα όπως ο Ντιλέηνι, το βάρος στη σκέψη του "ναι, μπορώ να φθάσω μέχρι το τέλος" σε συνδυασμό με τον αντίπαλο (Μπαρτσελόνα) που είναι πολύ μπαρουτοκαπνισμένος σε τέτοιες καταστάσεις. Εκεί θα έχει πολύ ενδιαφέρον..

-Βλέπεις κάποια ομάδα να ξεχωρίζει στο νήμα σε αυτή τη σειρά..;

Θα έλεγα, παρότι δε μου αρέσουν τα προγνωστικά και στο μπάσκετ μάλιστα όπου είναι εύκολο να πέσεις έξω μιλώντας πάντα με βάση την εικόνα των ομάδων, ότι είναι πάρα πολύ αμφίρροπη η σειρά. Εάν έπρεπε να δώσω κάτι ..μισό παραπάνω θα το έδινα στη Κουμπάν.




-Ναι.. Άλλωστε κόουτς πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να κερδίσει αν χρειαστεί και μέσα στη Βαρκελώνη..

Μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε..! Στο ξαναλέω το κλειδί δεν είναι πλέον η διαχείριση του κόουτς Μπαρτζώκα αλλά η διαχείριση που θα κάνουν στο μυαλό τους οι παίχτες. Για παράδειγμα ο Ντιλέηνι ή ο Κλαβερ ο οποίος είναι ένας παίχτης πολύ αμφισβητημένος μέσα στην Ισπανία και φέτος κάνει μια καταπληκτική χρονιά.. Στο μυαλό επίσης κάποιων Αμερικανών παιχτών οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάνε παραπέρα, κάνοντας το επόμενο βήμα..


CSKA Moscow-Crvena Zvezda



-ΤΣΣΚΑ-Ερυθρός Αστέρας βλέπεις κάτι; Βλέπεις περιθώριο για του Σέρβους;

Δε βλέπω τίποτα..

-Ούτε νίκη;

Δύσκολο.. Θεωρώ ότι έβγαλε τη τελευταία σταγόνα, ρανίδα αίματος ο Ερυθρός Αστέρας. Ότι είχε.. Έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ, μου άρεσε πολύ προσωπικά. Ο τρόπος που διάβαζε.. Σίγουρα η έδρα τους τους έδωσε ένα πλεονέκτημα επίσης καθώς κέρδισαν παιχνίδια μόνο από αυτόν τον παράγοντα.

-Πολύ κοντά στη δική μας σχολή ο Ράντονιτς.. Two way-team χωρίς το πολύ πλούσιο υλικό στα χέρια του..

Ναι, ναι. . Ακριβώς.


Laboral-Panathinaikos



-Πάμε και στο δικό μας..

Η Λαμποράλ είναι μια ομάδα η οποία βασίζεται πολύ στην αθλητικότητα της. Δεν έχει πολύ σκέψη στο παιχνίδι της και αυτό είναι χαρακτηριστικό των παιχτών που έχει. Υπάρχουν μόνο δύο παίχτες οι οποίοι μπορούν να σκεφτούν και να διαβάσουν. Ο ένας είναι ο Μπουρούσης και ο άλλος είναι ο Κοζέρ που θα λείπει.. Οι υπόλοιποι παίζουν με το ένστικτο, με τη δύναμη, με τη ταχύτητα, με την έκρηξη και το ατομικό ταλέντο το οποίο όμως μπορεί να σου κάνει ζημιά. Και εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ερωτηματικό σε αυτή τη σειρά.. Κατά πόσο δηλαδή οι δύο Αμερικανοί PGs, ο Τζέημς και πιο πολύ ο Άνταμς στην ημέρα που θα βρεθούνε, γιατί δεν είναι θέμα το πως θα αμυνθείς και τι θα ετοιμάσεις απέναντι τους, το πως θα  ξυπνήσουν.. Ο playmaker της ομάδας είναι σίγουρα ο Μπουρούσης. Είναι πάρα πολύ δυνατή η έδρα τους. Έχουν πρόβλημα να κερδίσουν εκτός κάτι που σημαίνει ότι εάν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πάρει ένα ματς εκεί θα έχει μεγάλο προβάδισμα.

-Προσωπικά υποστηρίζω ότι αυτή η ροπή της επίθεσης τους στη προσωπική φάση πάνω στην οποία έχουν χτίσει την up tempo-επίθεση τους, μακιγιάροντας πολλές αδυναμίες όπως η έλλειψη δημιουργού στο μισό γήπεδο, είναι πιο εύκολο να αποκωδικοποιηθεί από μια ελληνική, καλά διαβασμένη άμυνα. Το παράδειγμα του Ολυμπιακού είναι χαρακτηριστικό..

Ναι, έτσι. Από αυτούς άλλωστε μόνο  ο Μπουρούσης έχει παίξει και διαθέτει την εμπειρία σε σετ καταστάσεις.

-Βλέπεις κάποιος να έχει προβάδισμα;

Πολύ δύσκολο..50-50. Αυτό είναι πραγματικά 50-50. Βάζοντας με αστερίσκο ότι εάν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κερδίσει ένα ματς εκεί θα γείρει η πλάστιγγα υπέρ του.

-Για το Hoopfellas και το κοινό του κάτι..;

Συνεχίστε τη πολύ καλή δουλειά. Είναι σημαντικό να μάθουμε σαν λαός που αγαπάμε πολύ το μπάσκετ, παθιαζόμαστε  και συχνά ξεπερνάμε τα όρια και φθάνουμε σε (..) άγριες καταστάσεις (γέλια) να  προβληματιζόμαστε διατηρώντας ένα επίπεδο.





Tι βλέπει η Ευρώπη..;

Τα είπε όλα ο κόουτς.. Πάμε μαζί να δούμε τι λέει και η υπόλοιπη Ευρώπη για τις σειρές. Το καθιερωμένο πλέον γκάλοπ του Hoopfellas το οποίο ήρθε σε επαφή με έναν πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών της βιομηχανίας του αθλήματος, ζητώντας τις εκτιμήσεις τους.



Eίναι πολύ ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε την οπτική των επαγγελματιών του αθλήματος ανά την Ευρώπη . Μερικές ενδιαφέρουσες απόψεις.. Ο Βέλικο Μρσιτς τάχθηκε με τις προτιμήσεις της σελίδας (Φενέρ, Λόκο, ΠΑΟ, ΤΣΣΚΑ) ενώ ο Λούκα Μπάνκι μου είπε πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις Ρεάλ-Μπάρτσα (μαζί με Παναθηναϊκό-ΤΣΣΚΑ). Το φιλαράκι μου, Ντέρικ Σαρπ (παίχτης που θα ήθελα στην ομάδα μου σε αυτά τα ματς) βλέπει κατάκτηση από τη Φενέρ και τον Παναθηναϊκό να φθάνει στο Βερολίνο ενώ ο "ψυχολόγος" Αντρέα Ματζόν, αφού μου πέταξε πρώτα το τσιτάτο του (για αυτό τον γουστάρω) "όποιος δε προσπαθεί είναι αυτός που δε κάνει ποτέ λάθος, για αυτό είμαι εδώ (για να τολμήσω..)!" πήρε Ρεάλ και μετέπειτα τις τρεις έδρες (με Λαμποράλ και Λόκο να επιβιώνουν στα 5 ματς). Τέλος ο JR Holden, αφού κάναμε μια μεγάλη κουβέντα αναφορικά με τους καλούς νέους Ευρωπαίους παίχτες και το επερχόμενο ντραφτ, κατέληξε σε Ζοτς, ΠΑΟ, ΤΣΣΚΑ και Λοκομοτίβ. Τα τελικά ποσοστά για κάθε ζευγάρι..



Fenerbahce-Real Madrid 56.2-43.8%

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι εντός Τουρκίας η Ρεάλ είχε το πάνω χέρι στα προγνωστικά. Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία στους γείτονες για το πόσο μπορεί η Φενέρ να αντέξει σε μια σειρά στη παρούσα κατάσταση απέναντι στο οπλοστάσιο των πρωταθλητών.

Lokomotiv-Barcelona  51.2-48.8%

Αίμα και άμμος..

Laboral-Panathinaikos  50.4-49.6%

Το πιο ζυγισμένο ζευγάρι. Μοιράστηκαν τα προγνωστικά για 4 ή 5 παιχνίδια, ανεξάρτητα από τον νικητή.


CSKA Moscow-Crvena Zvezda 100-0%

Ούτε μια ψήφος για τον Ερυθρό Αστέρα.. Το 61%  μάλιστα ψήφισε ΤΣΣΚΑ στα 3 παιχνίδια.





Σχόλιο από τον κόουτς Κώστα Μέξα..





Θα κλείσω παραθέτοντας το σχόλιο του κόουτς της Πάτρας, Κώστα Μέξα για τα ζευγάρια της post season που ξεκινά σε λίγες ώρες.  Ο κόουτς Μέξας αποτελεί έναν από τους νέους προπονητές που εκτιμώ αρκετά για τη δουλειά τους καθώς τον θεωρώ καταρτισμένο και μου αρέσει η  επιμονή του στο να δουλεύει πάνω στη λεπτομέρεια. Μας έδωσε λοιπόν τη δική του οπτική για τις μάχες της Ευρωλίγκας και τον ευχαριστώ πολύ. Αναλυτικά..


"Δημήτρη καλημέρα και ευχαριστώ για την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη να με συμπεριλάβεις στο γκάλοπ σου.

Λαμποράλ-Παο
Νομίζω αρχικά είναι θέμα επιβολής ρυθμού και ποιο στυλ θα κυριαρχήσει-της ατομικής φάσης ή της συνεργασίας(+4 ασσίστ ΠΑΟ). Καθοριστικό το match up Μπουρούση-Ραντούλιτσα, σημαντικό ότι η Λαμποράλ έχει δυο παιδιά για τον Ουίλιαμς νομίζω(Χάνγκα και Μπλάζιτς), ενώ και η κατάσταση των p.g των δυο ομάδων θα παίξει αποφασιστικό ρόλο. Να δούμε και πόσο ρόλο θα παίξει σε τόσο σημαντικά παιχνίδια η ικανότητα που δείχνει η Λαμποράλ στα κλειστά παιχνίδια αν και τα play off είναι μια άλλη ιστορία. Αν ο ΠΑΟ επιβάλει με Καλάθη -Διαμαντίδη όλα οσα θέλει είναι φαβορί, έχει σχετικά καλό μομέντουμ και με ένα διπλό μπορεί να γίνει το dark horse που έλεγες. Πιθανό 1-3


Λοκομοτίβ-Μπαρτσελόνα
Τα περιμένω όσο κανένα άλλο ζευγάρι. Η Κουμπάν νομίζω έχει μεγάλη ευκαιρία καθώς πετυχαίνει την Μπάρτσα σε μέτρια γενικά κατάσταση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή. Η αντίδραση της Μπάρτσα στο pop out/face up γενικά παιχνίδι των 3 ψηλών της Κουμπάν που έχει δημιουργήσει όλες τις ανισορροπίες φέτος στους αντιπάλους θα είναι κλειδί. Πιθανώς το βάθος των δυο ομάδων να παίξει κάποιο ρόλο, όπως και το πως θα αντιδράσει κάθε ομάδα σε πολύ πιθανή αμυντική τακτική αλλαγών τόσο σε p'n'r όσο και σε off ball screen καταστάσεις που θα καταφύγουν οι δυο κόουτς για να χαλάσουν συγχρονισμούς συνεργασιών. Κουμπάν 3-2 αλλά 51-49%

Φενέρ -Ρεάλ
Η πιο σταθερή ομάδα φέτος απέναντι σε μια ομάδα που αφού κατάφερε να προκριθεί πλέον δημιουργεί άλλα δεδομένα σε συνδυασμό φυσικά με την τεράστια απώλεια του Βέσελι. Νομίζω ότι η Φενέρ μέσα από την άμυνα θα προσπαθήσει να ελέγξει τα ματς και να χτυπήσει τις αδυναμίες της Ρεάλ στην άμυνα. Δεν θα πρέπει να την αφήσει να νιώσει δυνατή γιατί τότε μπορεί να έχουμε απρόοπτα. Λόγω της απώλειας Βέσελι και έλλειψης μεγάλου βάθους από Φενέρ θεωρώ θα γίνουν  κλειστά ματς και θα χρειαστεί πιθανό step up από κάποιους παίκτες η Φενέρ για να ελέγξει την σειρά( Σλουκας-Χικμαν-Καλινιτς ή Μαχμουτογλου).  3-2 Φενερ 51-49%


Τσσκα-Ερυθρός 
Θεωρώ ότι η Τσσκα είναι το φαβορί, ειδικά αν θα επιβάλει το high pace game της και το δίδυμο μπορέσει να σκοράρει και να δημιουργήσει με τη γνωστή συχνότητα απέναντι βεβαία σε ομάδα πολεμιστών που θα έχει τρομερό κίνητρο και σε guards που έχουν αμυντική ικανότητα και μέγεθος για να τους δυσκολέψουν. Ο Αστέρας θα χρειαστεί μεγάλη σειρά από τα βαριά χαρτιά του- αξιόπιστο σουτ(ειδικά εκτός) και σημαντικό περιορισμό των λαθών για να μπορέσει να είναι πραγματικά ανταγωνιστικός.
Τσσκα 3-1

Τις παραμέτρους ενέργειας έντασης κινήτρου αποφασιστικότητας δεν τα συμπεριλαμβάνω γιατί φαντάζομαι σε όλες τις ομάδες θα είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ευχαριστώ και πάλι αν και τα προγνωστικά δεν είναι το φόρτε μου..."




Αυτά και από τον κόουτς Μέξα.. Το Hoopfellas θα χτυπήσει "κόκκινο" αυτές τις δύο εβδομάδες δουλεύοντας πυρετωδώς ώστε να είναι για μια ακόμα σεζόν η πιο φορμαρισμένη σελίδα στην ώρα της ..κρίσης. Σε λίγες ώρες μπαίνουμε στα Playoffs. Και όπως σας είπα το πρωί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ανοιξιάτικο βράδυ Playoffs.. 

Aπολαύστε το..

441 σχόλια:

  1. Tα περσινά πλέι οφ ήταν μεγάλη ξενέρα. Εκτός από τη σειρά Μπάρτσα-Ολυμπιακός, όλες οι άλλες αποδείχτηκαν απογοητευτικά προβλέψιμες.

    Τα προπέρσινα ήταν ωραία, με ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ και Ρεάλ-ΟΣΦΠ να πάνε σε 5 αγώνες, και κυρίως με το Μιλάνο-Μακάμπι (τι ματσάρα ήταν εκείνο το σπάσιμο της έδρας στο 1ο παιχνίδι...)

    Το 2013 ήταν και κρύο και ζέστη. Ζέστη γιατί είχε τη σειράρα ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα και τα πολύ δυνατά παιχνίδια ΟΣΦΠ-Εφές, και κρύο για την πιο εμετική διαιτησία όλων των εποχών (4ο Λαμποράλ-ΤΣΣΚΑ) και για το χαλαρό 3-0 της Ρεάλ επί της Μακάμπι, σε μια σειρά που όλοι περιμέναμε να πάει μακριά.

    Το 2012 τα πλέι οφ μπορώ να πω ότι τίμησαν τη φήμη τους. Είχαμε την καλύτερη σειρά της σύγχρονης Ευρωλίγκας (ΠΑΟ-Μακάμπι), τον Ολυμπιακό να σπάει την έδρα της Σιένα, το magnum opus του Κατσικάρη με τη Μπιλμπάο, και τα μαθήματα αμυντικής τακτικής και από τις δύο ομάδες στο Μπαρτσελόνα-Ούνιξ (πρόδρομο του Μπάρτσα-ΠΑΟ της επόμενης χρονιάς).

    Αλλά τα καλύτερα πλέι οφ μακράν ήταν του 2011. Τότε που όλοι οι "μειονέκτες" έσπασαν έδρες. Λίγο ο ύπνος του Ντούσκο στο 2ο παιχνίδι με τη Μακάμπι, λίγο το σεμιναριακό "ξέθαμα" της ζώνης box-and-one από τον Ζοτς, λίγο τα σκαμπανεβάσματα στα συναισθήματα (πόσες φορές κοντέψαμε να πάθουμε καρδιακό σ' εκείνη τη σειρά...) λίγο το +48 του ΟΣΦΠ που έγινε 1-3 της Σιένα, και λίγο ο γερο-Πέσιτς με Ομάρ Κουκ, Σαβάνοβιτς και Nτε Κολό να αποκλείει παραλίγο τη χωρίς προπονητή Ρεάλ, έκαναν εκείνες τις 15 μέρες αξέχαστες...

    Φέτος μου τα χαλάει μόνο η σειρά ΤΣΣΚΑ-Ερυθρός. Σε όλες τις άλλες προμηνύεται αίμα και άμμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δυνατή έκπληξη ρε Τζιμάρα μπράβο! Άκρως ενδιαφέροντα όσα είπαν οι καλεσμένοι σου, ενώ από τα ποσοστά κ μόνο καταλαβαίνει κανείς πόσο κοντά είναι τα 3 ζευγάρια. ΜΠΡΑΒΟ Κ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ κ για το μεράκι κ για την προσπάθεια.

    ΥΓ: Θεωρώ πως είναι κρίμα ο ιστότοπος του Hoopfellas να περιορίζεται σε ένα απλό blogspot.gr. Χαραμίζεται και δεν φτάνει το full potential που έχει. Αν μου επιτρέπεις μια φιλική συμβουλή, πρέπει να το κοιτάξεις αυτό.
    ΥΓ2: Δώσε Piti Hurtado στον λαό ρε Τζιμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ William.. Θέλετε Πίταρο; Άμα είναι να τον φέρω..

      Διαγραφή
  3. Πολυ ωραιες αναλυσεις και λεπτομερειες για ολα τα ζευγαρια,ευχαριστουμε Τζιμ.Ευτυχως εφτασε η ωρα,γιατι η αναμονη δεν παλευεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντομοι και κατανοητοι ολοι.
    Και οι ερωτησαντες και οι ερωτηθεντες.

    Well done to all of you BM (basketmen).
    Great job coach to the Murcia.

    Jimopliktos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση: Μπορούμε να βρούμε τα στατιστικά του Φελντείν όσο ήταν στην Fuenlabrada απέναντι στην Σασκι Βασκονια; Να δουμε πως τα πηγε;Το ίδιο και του haynes όσο ήταν στην Gran Canaria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο άρθρο, ενδιαφέρουσες απόψεις!
    Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο sweep, περιμένω τον Ερ. Αστέρα να εξαντλήσει τις πιθανότητες απ' όσα μπορεί να του δώσει η έδρα. Απο την στιγμή που κέρδισε Εφές, Παναθηναικό, γιατί να μην κερδίσει και ΤΣΣΚΑ.

    Για Παναθηναικό πιστεύω οτι θα δούμε Γκίστ πάνω στον Μπουρούση κάποια στιγμή, ιδικά αν ο τελευταίος κάνει πάρτυ. Εκτιμώ οτι ο Χέινς θα παίξει καθοριστικό ρόλο καθώς απ'αυτά που βλέπω είναι ο πιο αξιόπιστος περιφερειακός σουτέρ.

    Η Λόκο έχει αποκτίσει οπαδούς σε όλη την Ευρώπη. Εύχομαι να περάσει τόσο γιατί αποτελεί την Ευρωπαική έκδοση των Warriors όσο και γιατί ο coach Μπαρτζώκας έχει υποτιμηθεί στο παρελθόν και δεν του άξιζε.

    Στο τελευταίο παιχνίδι, προσωπικά θέλω Ρεάλ γιατί μου αρέσει να βλέπω τον τροπαιούχο να πέφτει τιμητικά στον τελικό...
    Όμως το φαβορί είναι η Φενέρ διότι πλήν Βέσελι, δεν έχει ταλαιπωριμένα κορμιά, θα έρθει με πλάνο, έχει σταθερή απόδοση και καλύτερο προπονητή.

    Υ.Γ. Να περιμένουμε αντίστοιχο άρθρο και για ΝΒΑ?

    ΜαρΚεΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Η Λαμποράλ δεν έχει τις προσωπικότητες να κερδίσει 2 ματς πλέι οφ Ευρωλιγκας μέσα σε 2 μέρες. Ο ΠΑΟ θα κλέψει ένα ματς θεωρώ και με το 1-1 στο ΟΑΚΑ δύσκολα υπάρχει επιστροφή για τους Βάσκους. Φοβερή πορεία μέχρι εδώ, όμως τώρα έχουμε πλει οφ και με κουμανταδόρους Μιλερ και Άνταμς δεν πας πουθενά παίδες...

    - Για ΤΣΣΚΑ ουδέν σχόλιο...

    - Για τον ίδιο λόγο με Λαμποράλ, θεωρώ οτι θα αποκλειστεί και η συμπαθέστατη Κουμπάν. Δε νικάει 2 φορές συνεχόμενες. Μπαρτσα στα 4 ματς...

    - Το πιο αμφίρροπο για μένα είναι το Φενέρ - Ρεάλ. Εντελώς 50-50.

    Άρα:

    Κούτσα - ΠΑΟ: 1-3
    ΤΣΣΚΑ - Ερυθρός: 3-0
    Κουμπάν - Μπάρτσα: 1-3
    Φενέρ - Ρεάλ: 2-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλά μπράβο για την καλή σας δουλειά, εγώ που δεν είμαι καθαρά μπασκετικός μαθαίνω να "διαβάζω" καλύτερα το άθλημα μέσω των αναλύσεων σας!
    Υ.Γ. Ξέρουμε τελικά τι έχει γίνει με το Νίκο Παππά χωρίς να μας πείτε τα "είναι στο χέρι του αθλητή" κλπ κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικα ολα τα περιμενω πλεον απο τον τζιμ, εξαιρετικος κ απολαυστικο αρθρο, προ ημερων συζητουσα με ενα φιλαρακι κ ελεγα θα μετραγε αν εκανες ενα αρθρο με theme τι λενε παλιοι παιχτες/μπασκετικοι της ευρωπης, μιας κ μιλαγαμε για τον μπλουθενταλ κ καπως μου ειχε ερθει στο μυαλο ενα τηλ που τον ειχες παρει προ ενος Φ4, 2 χρονια πισω? ειχες κανει κ ενα σχολιο αν θυμαμαι καλα.

    Υ.Γ. Πλεον πιστευω οτι θα εχεις ετοιμο κ αρθρο για το ΝΒΑ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπραβο σου τζιμ, και μπραβο στους κοουτς που ασχοληθηκαν παρα το φορτωμενο προγραμμα τους.
    Μεγαλη απωλεια ο οσφπ και κριμα που περασε τελικα η ρεαλ, αλλα το μπασκετ του οσφπ στην επιθεση ηταν τραγικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΜΠΑΣΚΕΤΑΝΡΩΠΟΣ που σεβεται τον εαυτο του και το κοινο του σε τετοια θεματα επρεπε να εχει και την γνωμη του στιβ(ενας ειναι ο στιβ)με ηχητικο κιολας σχολιο να προφερει τα ονοματα και εμεις απο τις οθονες να παραληρουμε τεσπα.
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ φιλε σε ευχαριστουμε για οσα μας διδασκεις καθημερινα μεγα διδασκαλε του του μπασκετογενους...


    αεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.eurohoops.net/el/euroleague-el-2/223807/evroligka-psifiste-tous-korifeous-tis-sezon?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=Euroleague&utm_term=Article&utm_content=Generic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φοβάμαι τον Σάλε. Θα πάμε καλά αλλά στο τέλος θα κολλήσει. Αύριο είναι η μεγάλη ευκαιρία παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ-ΑΝ συμβεί διπλό θα είναι στον 2ο αγώνα, όπου θα έχουν εξαντληθεί κάπως τα προπονητικά τρικ και ο ΠΑΟ θα έχει συνηθίσει την φασαριόζικη έδρα.

      Διαγραφή
  14. Ερώτηση, λίγο έως πολύ πρόσκαιρη (δεν υποτιμάω σε καμία περίπτωση τη Λαμποράλ, θεωρώ μάλιστα ότι δύσκολα οι δύο ομάδες θα γλιτώσουν το πέμπτο ματς) αλλά θα ήθελα πολύ δω τη τάση που υπάρχει. Ποιον θα προτιμούσαμε για ημιτελικό ΕΦΟΣΟΝ περάσουμε? Γιατί πιστεύω ότι με Ρεάλ δεν έχουμε τύχη? Ευχαριστώ

    Bohemian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκαιρη ναι αλλά πολύ καλή ερώτηση. Προτιμώ Φενέρ. Με Ρεάλ θα έχουμε πρόβλημα σε όλες τις γραμμές.

      Διαγραφή
    2. Το ακριβώς αντίθετο, οι slashers (πλην Φελντειν) περιφερειακοι του ΠΑΟ θα είναι απέναντι στη Ρεάλ σαν σαν τα τραινα που βλεπεις να περνάνε το σιδηροδρομικό σταθμό-για να μη σχολιάσουμε για τη ρακέτα.

      Διαγραφή
    3. ρεάλ,γιατί φ4 στο βερολίνο θα είναι σαν φ4 στην κωνσταντινούπολη για τη φενέρ λόγω κόσμου. με φενέρ εκτός δεν υπάρχει άλλη ομάδα που κουβαλάει κόσμο στα φ4

      Διαγραφή
  15. http://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/article/189750/trexei-gia-game-2-me-panathinaiko-o-kozer

    Γιατί δεν εκπλήσσομαι; Και γιατί πιστεύω πως θα παίξει στη σειρά, όπως επαιξε και ενας απο τη Σιενα τελευταια στιγμη στη σειρα του 2009 (δε θυμαμαι ποιος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο χωριό μου το λένε είπαν του τρελού να χέσει κι εκείνος ξεκ... Είπαμε να ανέβει το επίπεδο αλλά ο Τζίμης το τερμάτισε. Δηλαδή Κατσιώνη (awkward) όταν η γυναίκα σου πεινάει, της αγοράζεις εστιατόριο?
    Σκουπίζοντας τα σάλια μου μπροστά στο λουκούλλειο Hoopfellas Playoffs madness, και λυπούμενος για την ωμή πραγματικότητα που θα συναντήσουν οι Βαλκάνιοι φίλοι μας στη Μόσχα, πάω κατευθείαν στο γενικό σχόλιο.
    Τα playoffs είναι συνδυασμός ικανοτήτων και ψυχολογικού στάτους, που οι προηγούμενες αποδόσεις δε διασφαλίζουν τις μελλοντικές. Στην πραγματικότητα λίγα ξέρουμε για το "τι παρέες" έχουν φτιαχτεί μέσα στις ομάδες, βαθμό επαγγελματισμού και αθλητικής ετοιμότητας. Υπάρχουν ομάδες που θεωρητικά έχουν ρίξει τη δυνατότερη γροθιά τους (Λαμποράλ, Αστέρας), powerhouses με αλλοπρό-Σαλε (σόρρυ πολλά χρόνια Σεφερλής) αγωνιστικό επίπεδο, που έχουν αλλάξει προσανατολισμό μέσα στη χρονιά (ΠΑΟ, Μπαρτσελόνα), κτήνη εν υπνώσει (Ρεάλ), και δύο ομάδες με καθαρή στόχευση, με σφραγίδα προπονητή που υπηρέτησαν απ' την αρχή τις σύγχρονες τάσεις του αθλήματος, βάζοντας (εδώ φουσκώστε) τις ιδέες της σχολής μας στο μείγμα όσο και όταν πρέπει (Λόκο, ΤΣΣΚΑ). Πριν γίνουν τα ματς, πολλά μπορούμε να υποθέσουμε, οι προπονητές να είστε σίγουροι είναι έτοιμοι για όλα, και ξέρουν μέχρι που πέφτει η σκιά τους. Σε τέτοιες σειρές, 3 ματς κερδίζει αυτός που ξέρει τι παίζει και πιστεύει σε αυτό, ρισκάροντας να "δείξει" τα αδύνατά του σημεία, χωρίς να χάνει σε αυτοπεποίθηση. Η Λόκο πχ ξέρει τα όρια του απλωμένου spacing. Έχει τα κορμιά να το καλύψει αμυντικά? Η Φενέρ καταλαβαίνει (αυτό έλειπε να μην καταλαβαίνει ΑΥΤΟΣ) ότι η backcourt της έχει αδυναμίες ανεξήγητες για το μπάτζετ της, αλλά το instant score στην ατομική φάση είναι too much για οποιαδήποτε άμυνα.
    Δεν έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι πλην Λόκο, Μπάρτσα και Τσσκα οι υπόλοιποι ΔΕΝ έχουν mobile-5 στα best case scenarios? Η "άτσαλη" Λαμποράλ όμως μπορεί να τρέξει και να σουτάρει "μαζί" καλύτερα από κάθε άλλον. ΠΑΟ και Αστέρας έχουν προπονητές rookie σε επίπεδο Final-4, είναι οι μόνοι που δεν έχουν ξαναπάει. Η Μπάρτσα μόνο εγώ είχα την εντύπωση ότι στο τέλος του τοπ16 έγινε πιο "ατομική" και ενστικτώδης?

    Είμαστε σίγουροι λοιπόν?

    - CSKA Moscow - Red Star Belgrade. Ναι τί? 3-0, 3-1
    - Lokomotiv Kuban - Barcelona. Efficiency στις απλωμένες επιθέσεις για τη Λόκο , μή παραίτηση για τη Μπάρτσα (ευάλωτη σ' αυτό) όταν θα γεννάνε τα κοκόρια της Λόκο. 3-1, 2-3
    - Fenerbahce - Real Madrid. Πολύ Χίκμαν, low pace και ρίσκο στις περιστροφές ελλείψει Βέσελυ. Για τη Ρεάλ φθορά στο 5 μέχρι αηδίας, instant score απ' τα πλάγια εκεί που "κάνει κοιλιά το πράμα", και πολλά πάνω απ' το "0" από Ρίβερς-Νοτσιόνι και λιγότερο Ματσιούλις. 2-3, 3-2
    -Laboral Kutxa - Panathinaikos. Μη φοβηθεί ο ΠΑΟ να τρέξει ακόμα κι αν φαντάζουν κανονικό black horse κάποιες φορές. Πολύ Ουίλλιαμς, είναι limited ο ΠΑΟ γενικά χωρίς αυτόν. Και θυμηθείτε ότι ο Καλάθης ταιριάζει σ' αυτή τη σειρά. Για την Λαμποράλ η προσωπική άμυνα είναι το 90%. 3-2, 1-3

    Let's get ready to rumble...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσθεσε και εμένα στο fan club σου. Στο έχω ξαναπεί παλιότερα, πρέπει να γράφεις συχνότερα.

      Διαγραφή
    2. Μπακάλη, ξέχασες και την Φενέρ που έχει mobile. Ο Udoh είναι καρατέτοιος.

      Διαγραφή
    3. Ακόμα γελάει η κυρά-Τζίμαινα μπακάλη..
      Ρουφάω κάθε σου σχόλιο..

      Διαγραφή
  17. Καλύτερα να παίξει ο Κοζέρ φίλε μου. Το λέω και ας εκτιμώ την εκτελεστική του δεινότητα.

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είμαι ο μοναδικός που βλέπω τον Ράντονιτς να στριμώχνει τον Ιτούδη σε ένα από τα δύο ματς της Μόσχας?

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατά κανόνα, το πού γέρνει η κάθε σειρά φαίνεται στο 2ο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα αλλά ακόμα και η αγωνιστική εικόνα στο πρώτο παιχνίδι συνήθως δε λένε τίποτε για τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διαβάζω τον Κατσικάρη είναι σκέτη απογοήτευση οι δηλώσεις του.Προσπαθείς να εκμαιεύσεις μια πληροφορία που δεν ξέρεις ήδη και περιμένεις τον ειδικό να σου πει και απλά δεν βρίσκεις ΤΙ ΠΟ ΤΑ, μας αναπαράγει όσα ξέρει κάποιος που απλά ασχολείται. Ο άνθρωπος έπρεπε να γίνει πολιτικός, αδικείται με τέτοιο ταλέντο στο να μιλά δίχως να μιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε @7:29 με πρόλαβες...Όταν σε 3 επισημάνσεις του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Jim οι απαντήσεις είναι "Ναι, Ναι, Έτσι" και ο τελευταίος καταλαβαίνει... Συγκρίνετε απλά με τα σχόλια του Μέξα που όντως κάνει αξιόλογη δουλειά.

      Pepe

      Διαγραφή
    2. Tεράστιος Jim, "πολιτικός" ο κόουτς..
      Θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει παλικάρια..
      Ή μάλλον, θα βγάλει ο chesterfield πόδια και θα μας αρχίσει στις κλωτσιές (lol) !

      Διαγραφή
    3. Για μισό ρε Jim.
      a)Γιατί να μας πλακώσει ο καναπές; Απαγορεύεται η κριτική; Δεν τον είπαμε καμπούρη τον άνθρωπο-είπαμε πως διαβάζεις μισή σελίδα δηλώσεις του και δεν βρίσκεις κάποια σημαντική πληροφορία, σαν τους γενικόλογους λόγους των πολιτικών.
      β)Θα μπορούσε απλά ο Κατσικάρης να κάνει δώσει κάτι παραπάνω από τις τεχνικές του γνωσεις, να πει πχ αν ήμουν εγώ η Μπαρτσελόνα θα χτύπαγα εκεί την Κούμπαν.
      γ)Εν μέρει έχεις και εσύ ευθύνη για τη συνέντευξη, γιατί φαίνεται πως είσαι άπειρος σε αυτό το ζήτημα. 'Οταν κάνουμε συνεντεύξεις, δεν δίνουμε τις απαντήσεις στον ερωτώμενο. Κοίτα λίγο πόσο μεγάλη ερώτηση έκανες εδώ "Προσωπικά υποστηρίζω ότι αυτή η ροπή της επίθεσης τους στη προσωπική φάση πάνω στην οποία έχουν χτίσει την up tempo-επίθεση τους, μακιγιάροντας πολλές αδυναμίες όπως η έλλειψη δημιουργού στο μισό γήπεδο, είναι πιο εύκολο να αποκωδικοποιηθεί από μια ελληνική, καλά διαβασμένη άμυνα. Το παράδειγμα του Ολυμπιακού είναι χαρακτηριστικό..". Αυτο είναι απλά faut pas γιατί δίνεις απάντηση στον ερωτώμενο και επίσης δεν τον αφήνεις να πει τα δικά του επιχειρήματα. Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί τις μικρές και γενικόλογες τοποθετήσεις του προπονητή της Εθνικής αλλά να τα λέμε όλα.

      ΥΓ.Αν δεν υπάρχει κριτική, δεν υπάρχει βελτίωση.


      Διαγραφή
    4. Ποια συνέντευξη..; Αυτά είναι για τους δημοσιογράφους. Εγώ δε παίρνω συνεντεύξεις φίλε.. Έχεις μπερδευτεί. Σκάουτερ είμαι. Μια απλή κουβέντα κάναμε στο τηλέφωνο. Κριτική εννοείται. Σε όλους.

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα σε όλους, πολλές οι εκπλήξεις από τον Δημήτρη. Congrats Conway θα σας παρακολουθώ από τα ξένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ηρθε η ωρα για παικτες ρεζερβες να αναδειχθουν.

    Περιμενω απο ΠΑΟ τον Μποχωριδη να κανει step up και να αναλαμβανει PG τα λεπτα του Καλαθη που θα ειναι στον παγκο.
    Τον Χεινζ επισης, παιζοντας στο 2 μαζι με Φελντειν.
    Με Ουιλιαμς στο 3 διπλα σε Παβλοβιτς.
    Μπακαπ ολων αυτων ο Διαμαντιδης.

    Και στα forwards ως εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μποχωρίδης θα είναι εκτός 12αδας,αφού η 12αδα αποτελείται από τους 8 ξένους+διαμαντίδη,καλάθη,γιάνκοβιτς και φώτση

      Διαγραφή
    2. Εφοσον δεν χρησιμοποιει τον Γιανκοβιτς, θα πρέπει να πάρει τον Μποχωριδη. Αυτό εννοώ, μάλλον δεν το έθεσα σωστά.

      Διαγραφή
  23. Sorry παιδιά, αλλά κριτική αντέχει να γίνει μόνο σε τρεις απ' τις προημιτελικές σειρές. Με την ΤΣΣΚΑ δεν πρόκειται για μπάσκετ, πρόκειται για κουκλοθέατρο. Μετά από ένα δεκάλεπτο μόνο και θέλεις να ξεράσεις με όσα έχουν γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ... Ο ΑΛΛΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΑΝΕ 3 ΒΟΛΕΣ...

      Διαγραφή
    2. ε ηταν για 3..αλλο αν δεν το διναν πουθενα αλλου...δικαια το πηρε σημερα..

      Διαγραφή
  24. Α ρε ομπραντοβιτς αν δεν ειχαν οσα ειχαν γινει το 2012 δεν θα ψαχναμε το νεο ηγετη μετα τον διαμαντιδη ,θα τον ειχαμε ηδη....τον μπογντανοβιτς.Ας ξυπνησω τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι η μεγαλυτερη αδυναμια μου ο Παρτιζανος ο Μπογκνταν ... Ελπιζω καποτε να τον δω με το τριφυλλι το στηθος !!

      Droga

      Διαγραφή
    2. προσθεστε και μενα στο fan club του Bogdan.Μεγαλη καψουρα ο τυπος!

      Makos 13

      Διαγραφή
  25. Μπορεί να μου εξηγήσει είτε ο Jim,είτε κάποιος φίλος
    ή φίλη στο site,με πιό σκεπτικό έδιωξε ο Λάσο τον
    Μπουρούση από αυτή τη Ρεάλ ;;;;;;;;;
    Μιά frontcourt μόνος του είναι στη Λαμποράλ.
    Ψηλός playmaker.
    Ευχαριστώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανως για τον ιδιο λογο που ο Μπουρουσης δεν στεριωσε πουθενα.

      Δυστυχως ενω εχει πολυ ταλεντο, εχει ιδιορρυθμο (στην καλυτερη περιπτωση ) χαρακτηρα.

      ΑΚομα και τωρα στην Λαμποραλ (σαφεστατα μικροτερο μεγεθος απο την Ρεαλ) ο Γιαννης συμπεριφερεται σαν σεριφης. Στον Ανταμς και τον Τζεημς ισως και να τον παιρνει. Σε καμια σοβαρη ομαδα δεν θα μπορουσε να γινει αυτο.

      Q81

      Διαγραφή
  26. Αυτη η διαιτησια με τους Ρωσους εχει καταντησει αηδια.....αυτα που σφυριξανε στους Σερβους σημερα ηταν για γελια....καλα δεν ντρεπονται καθολου;Ειδικα το τζαμπολ που το μετατρεψανε σε φαουλ και βολες γελαγε ακομα και ο Ιτουδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ιωαννου σε παραλληρημα....τιποτα δεν εχει τελειωσει επι 50 φορες δηλαδη ελεος ρε φιλε....τιποτα δεν εχει τελειωσει...μολις ξυπνησει οι δυο εφιαλτες του θα ναι στο βερολινο....τιποτα δεν εχει τελειωσει...refuse to lose....μηπως περναει ο ολυμπιακος?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η το αλλο με τισ 5ασσιστ του σλουκα 5 ηταν του μπογκντανοβιτσ

      Διαγραφή
  28. σλουκας σημερα εκπληκτικος....γαβρακια ακομα ονειρευεστε οτι μπορει να επιστρεψει ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. η νικη της Φενερ σημερα ειχε ελληνικη υπογραφη....
    τους πηγαιναν τους τουρκους κ οι διαιτητες παντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω φιλε θα διαφωνισω..επειδη το ειδα η διαιτησια ηταν 50 50 αντε 60 40 παραπανω οχι

      Διαγραφή
    2. Ποια διαιτησια ρε φιλε...σοβαρα τωρα?
      Η Φενερ επαιζε με ΜΟΝΟ ενα ψηλο τον Ουντοχ και η Ρεαλ προσταρε πανω του μονο 4 φορες και στα πικ εβλεπες τα γκαρντ να παιζουν παραλληλα και να μην χτυπανε στα ποδια!!
      Εκανε σεμιναριο παλι ο Λασο...

      Διαγραφή
    3. οι διαιτητες επαιξαν στο ρυθμο που βολευε τους τουρκους λογω των απουσιων τους.
      επετρεψαν το πολυ physical παιχνιδι στη ρακετα και μαεστρικα φορτωσαν φαουλ τις απλες επαφες των περιφερειακων της ρεαλ.
      δυσκολα παντως βλεπω να φτανουν τα τρικ του THE ONE για τους τουρκους οσο και αν προσπαθησει ο Λασο να αποκλειστει η ομαδα του με τα σεμιναρια που παραδιδει....

      Διαγραφή
  30. Η παναθα μας είναι το φαβορί..το μόνο που με φοβίζει είναι ο κόουτς σαλε. Έχω την εντύπωση ότι κολλάει το μυαλό του,δεν μπορώ να βασιστω πάνω του.. Μακάρι να κάνω λάθος.
    Γιοβαισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. νικη για τη Φενερ σημερα με μπολικο σπρωξιμο απο τη διαιτησια...οχι σφαγη για τη Ρεαλ,αλλα πηραν σφυριγματα οι Τουρκοι η για να το γραψω διαφορετικα δεν εδωσαν καθα φαουλ στη Ρεαλ οι διαιτητες,ειτε σε διεισδυσεις του Γιουλ,ειτε σε σκριν του Ουντοχ...βεβαια το ματς χαθηκε εκει,αλλα λογω της αστοχιας της Ρεαλ..αρκετα καλο κοουτσαρισμα απο τον Λασο με το τρικ με τον Τειλορ να ξεχωριζει,που επαιξε εξαιρετικη αμυνα,αλλα επιθετικα δεν βοηθησε...τρομερη αστοχια απο τη Ρεαλ...κακα τα ψεματα το μπασκετ πολλες φορες ειναι πολυ απλο...σκληρο παιχνιδι,καλες αμυνες κτλπ,αλλα η Ρεαλ ΤΑ ΣΠΑΣΕ σημερα...δεν ηταν αστοχη,ΤΑ ΣΠΑΣΕ...πιστευα εξαρχης οτι θα προκριθει η Ρεαλ μετα το σημερινο ειμαι σιγουρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όπως είχα γράψει και στο άρθρο της περασμένης εβδομάδας (πριν τις προβλέψεις του Jim και πολύ κοντά στις δικές του - 2 χρόνια φανατικός αναγνώστης κάτι έμαθα...):

    Τα προγνωστικά μου για τα play off:

    FENER-REAL 55-45 λόγω Obradovic και κακής αμυντικής λειτουργίας της Ρεάλ. Με Βέσελι δεν θα το συζητούσα.
    Πρόβλεψη: 3-2

    KAJA-PAO 51-49 λόγω πλεονεκτήματος έδρας. Έχει τον χαρακτήρα η Kaja να περάσει μια από τις πιο βαριές έδρες της Ευρώπης; Θα αντέξει την πίεση; Μια ευκαιρία για διπλό νομίζω ότι ο ΠΑΟ θα την έχει.
    Πρόβλεψη: 1-3

    LOKOMOTIV-BARCA 55-45 Βλέπω φαβορί τους Ρώσους. Η Μπαρτσα δεν με έχει πείσει, ειδικά εκτός έδρας. Και βλεπω πιθανό να περνάει ο Μπαρτζωκας με 3-1.

    CSKA-ΑΣΤΕΡΑΣ 65-35. Ο Αστέρας δεν έχει το βάθος και τους παίχτες να περάσει την CSKA με μειονέκτημα έδρας. Είναι και σε κακή φόρμα τον τελευταίο μήνα. Πρόβλεψη:3-0

    Ο Jim αν θυμάμαι σωστά, πέρυσι έγραψε ότι ποτέ δεν δίνει ποσοστά πάνω από 65% στο final 8. Και δικαιώθηκε από τον σημερινό αγώνα στη Μόσχα που ο Αστέρας ήταν καλύτερος από όσο όλοι περιμέναμε.

    Υ.Γ.1. Κάποιος προπονητής (Ντούντα, Μάλκοβιτς, Ιωαννίδης-δεν θυμάμαι καλά)είχε πει πριν από 20-25 χρόνια ότι τα κλειστά ματς κρίνονται σε 3 σημεία: ριμπάουντ, λάθη και βολές. Jim ποια είναι η γνώμη σου;

    Υ.Γ.2. Τι θα είχε γίνει αν ο ΠΑΠ κατέληγε στον Παναθηναϊκό. Μεγάλο το δώρο των προέδρων...

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pepe αν είχε καταλήξει ο ΠΑΠ στον ΠΑΟ, το μόνο σίγουρο είναι πώς δεν θα είχε έρθει ο Γουίλιαμς σε μάς.
      Πράγμα που σημαίνει αντίο play off.
      Αν εσείς παίρνατε άλλο 3άρι, τότε δεν ξέραμε τι θα είχατε καταφέρει.
      Πάντως ο ΠΑΠ φέτος δεν σας έδωσε δυστυχώς τίποτα απολύτως.

      Διαγραφή
    2. @12:22

      Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: είμαι φίλος του μπάσκετ και απλά τα τελευταία χρόνια συμπαθώ περισσότερο τον Ολυμπιακό μένοντας αντικειμενικός. Η χρονιά για τον Ολυμπιακό είναι αποτυχημένη ανεξάρτητα του τι θα γίνει στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΠ και ο Όντομ ανακάτεψαν τους ρόλους στην ομάδα και δεν έδωσαν κάτι-ιδιαίτερα ο ΠΑΠ. Η μεγάλη απώλεια ήταν του Λοτζέσκι στο TOP 16: αν ήταν υγιής η ομάδα θα πέρναγε.

      Ελπίζω να δικαιωθούμε όλοι όσοι προβλέπουμε ΠΑΟ στο Βερολίνο. Υπάρχει πιο ιδανικό κλείσιμο για τον Μήτσο;;;

      Pepe

      Διαγραφή
    3. Pepe καμμία παρεξήγηση.
      Ξέρω ότι γράφεις μπασκετικά και είναι υπέρ σου.
      Δεν έχεις άδικο για τον Βέλγο.
      Αλλά μιά καλύτερη προσθήκη στο 3,θα είχε καλύτερα
      αποτελέσματα για ΟΣΦΠ.
      Ετσι νομίζω.
      Δεν είναι τόσο κακό το ανακάτεμα Pepe.
      Αλλά δυστυχώς μπήκαν παίκτες που δεν είχαν το κάτι παραπάνω που ζήταγε ο ΟΣΦΠ.
      Κι αυτό που ζήταγε ήταν μιά κολώνα στο 5 και έναν σκόρερ στα φόργουορντ.
      Και όχι ακόμα έναν γκάρντ με χαμηλό ταβάνι και
      τον ΠΑΠ, σε κακό φεγγάρι.
      Με καλό 5 και αντιΛοτζέσκι στα φόργουορντ το ανακάτεμα θα ήταν μιά χαρά.
      Θα μου πείς και τι θα γινόταν όταν γύριζε ο Γιάνγκ
      και ο λοτζέσκι.
      Ολοι οι καλοί χωράνε νομίζω.

      Διαγραφή
    4. Δεν ξερω απο που προκυπτει οτι ο Ολυμπιακος θα περνουσε αν ο Λοτζεσκι ηταν υγιης.

      Ο Ολυμπιακος βγηκε 7ος στο ομιλο του. Υπηρξαν αλλες 2 ομαδες πανω απο αυτον που αποκλειστηκαν.

      Επισης πολλες ομαδες ειχαν τραυματισμους μεσα στην χρονια.

      Τουλαχιστον ο τραυματισμος του τον βρηκε σε μια θεση (3) που ο Ολυμπιακος ειχε πολλες λυσεις (Στρομπερυ/Παπαπετρου) και πηρε και αλλες δυο (Παπανικολαου/Οντομ για σχημα με 3 κοντους πχ)

      Εμενα μου αρεσει πολυ ο Ματ και δινει πλατος στην επιθεση του Ολυμπιακου καθως ειναι ο μονος σουτερ που υποστηριζει το Σπανουλο-μπασκετ.

      Απο την αλλη ο Ολυμπιακος ηταν "τυχερος" που δεν ειχε αλλους τραυματισμους.

      Ο Πριντ εβγαλε πελματιαια και επαιζε 4 μηνες στα ΚΟΚΚΙΝΑ στο 4 ΚΑΙ στο 5.
      Ο Σπανουλης σχεδον στα 34 ηταν η μοναδικη επιθετικη πηγη δημιουργιας για τον Ολυμπιακο και παρα την επιβαρυνση του, φετος εβγαλε λιγοτερα προβληματα απο περισυ πχ.

      Δεν υποτιμω την απουσια του Λοτζεσκι, αλλα η ιστορια δεν γραφεται με τα αν και τα ισως.

      Απο την αλλη πια το εχουμε ξεχειλωσει και πολυ, κανουμε τους αποντες να μοιαζουν υπερπαιχτες. Ο Λοτζεσκι δεν ειναι ο Paul George και ο Υοung δεν ειναι ο DeAndre Jordan. Οπως και ο Παππας δεν ειναι ο Χαρντεν.

      Φυσικα και υπαρχει πιο ιδανικο κλεισιμο για τον Μητσο
      Να το σηκωσει κιολας στο Βερολινο, χαχα. Δεν νομιζω οτι μια απλη παρουσια εχει να πει κατι στον Μητσο. Αν πας, πας για να το παρεις, οχι για να βρεθεις εκει σαν φτωχος συγγενης.

      Q81

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα Pepe.. Έτσι είναι φίλε. Στα κλειστά ματς μετράει ο έλεγχος της μπάλας (ριμπάουντ, λάθη). Και φυσικά οι προσωπικές που σου δίνουν εύκολο σκορ. Γενικά οι λεπτομέρειες.

      Διαγραφή
  33. Λέτε να ψήσει τον Τεόντοσιτς ο συμπατριώτης του Τζόρτζεβιτς και να αριβάρει του χρόνου στον Παναθηναικό ;
    Και να έχουμε μιά περιφέρεια φωτιά και λάβρα ?
    Τίποτα δεν αποκλείεται.
    30 γίνεται του χρόνου ο Μίλος.
    Με ένα κλειστό τριετές στα 5.000.000 σύνολο ποτέ δεν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι απιστευτη υπερβολη να εχεις μια περιφερεια με Καλαθη(2.5εκ) Ουιλλιαμς(1.7εκ) και Τεοντοσιτς(2.5)??
      Δημιουργει περισσοτερα προβληματα παρα λυνει!!
      Εγω αδερφε με εναν Μισιτς θα ημουν υπερευχαριστημενος!!!

      Διαγραφή
  34. O Παναθηναϊκος θα περάσει με 3-0, θα παίξει όπως την έπαιξε ο ΟΣΦΠ και το παραμύθι της σταχτοπούτας θα τελειώσει εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρες..

    Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Η διαφορά των δύο ομάδων εχθές στη Μόσχα ήταν ένας παίχτης. Ο Τεόντοσιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τα γκαρντς που βγάζει από πίσω η Φενέρ θα παίξουν μεγάλο ρόλο στη σειρά. Εχθές ο Σλούκας ήταν ο παίχτης-κλειδί (17PTS-7/8FG σε 20') δείχνοντας τη ποιότητα του απέναντι στους φημισμένους περιφερειακούς της Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και φυσικά η ..αρρώστια Μπογκντάνοβιτς. Ο πιο ολοκληρωμένος wing στην Ευρώπη. Θυμάμαι κάποτε που μιλούσαμε για το φθηνό πακετάκι της Παρτίζαν, Μπόγκντα-Λοβερνί, ειδικά για τον Ολυμπιακό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τζιμ,συγχαρητηρια για τη δουλεια που κανεις στο μπλογκ σου..Στη Μοσχα οντως ο Αστερας ηταν ανταγωνιστικος και μεσα στο πνευμα του ματς..Η Τσσκα απο τη στιγμη που εχει τον Τεοντοσιτς ηταν και ειναι εξαρτημενη απ' αυτον..Μπορει στο φ4 να ντυσει ο Ιτουδης ''Μαρκοβιτς'' καποιον απο τους Ντε Κολο η Τζακσον(στα προτυπα του formation του Σαλε το 2014),ωστε να του αφαιρεσει αρκετη απο την πιεση που στα δυσκολα τον κανει να παθαινει κοκομπλοκο;..Δυσκολο..Και μην ξεχασω..να χαιρονται οι Μπερτομεου το πατροναρισμα της ομαδας που εμφανιζει διαχρονικα αυτη την αξιολυπητη εικονα στις εξεδρες στα εντος εδρας παιχνιδια της..Στην Πολη,ο Ζοτς πηγε το ματς εκει που ηθελε τη στιγμη που ο Λασο απλα παρευρισκοταν στον παγκο..Αν ο Ουντοχ δεν ''χτυπηθει'' ουτε αυριο τοτε η Φενερ εστω και δυσκολα θα κανει το 2-0 και θα τελειωσει τη σειρα,στη χειροτερη,στο 5ο ματς..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καλημερα δημητρη, η ρεαλ αυτο που παρουσιαζει προκαλει λιγο θλιψη,ο αγιον ενα σουτ σε 40 λεπτα,αλλα πολλη αστοχια φιλε αν βρει σε ενα ματς ρυθμο θα ειναι δυσκολα για ζελικο εχθες σε 3 λετπ περασαν μπροστα, ο ουντο θα αντεξει 40 λεπτα σε ολη την σειρα???, ο γιουλ θα συνεχισει να τα σπαει?? ο ματσιουλις θα περσαει χρονο στο 4 αντι του αγνωριστου πλην τεραστιου αντρες???
    πολλα ερωτηματα απλα εγινε το 1-0 θα ειναι πολυ συσκολα για φενερ.πολλη μικρο ροτεισιον για πεντε ματς αν κλεισει νωριτερα η σειρα εχει καλως αλλιως...
    Στο αλλο ματς ο αστερας επαιξε την ζαρια του αλλα καθε φορα που εφερνε εξαρες οι αρχοντες του ελεγαν επαναληψη...

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Το χθεσινό ματς ήταν μια προσωπική νίκη του Ζοτς. Καταπληκτικό "playoff" κοουτσάρισμα.. Μπήκε φορμαρισμένος.

      Διαγραφή
  40. Καλή αρχή κάναμε.

    Είδα το πρώτο ημίχρονο του ματς της Μόσχας και όλη τη ματσάρα της Πόλης. Στο πρώτο εκτός της απρόσμενα ανταγωνιστικής εμφάνισης των Σέρβων και της εκπληκτικής παράστασης του Μίλος, ξεχωρίζει το πιο αστείο φάουλ που έχει δοθεί ποτέ όσο θυμάμαι εγώ την Ευρωλίγκα. Οι 3 βολές στον Ντε Κολό στο κέντρο του γηπέδου. Γενικά, στο α’ μέρος, η διαιτησία ήταν στο στυλ ‘’μη φοβάστε κύριοι της ΤΣΣΚΑ, εμείς είμαστε εδώ δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κανένα ατύχημα.’’

    Το άλλο ήταν κλασσικό ματς play off. Γνήσιο ευρωπαϊκό ντέρμπι. Τι κράτησα :

    1. Το πρόβλημα της Φενέρ στην front line είναι γνωστό. Ο Ούντοχ χθες έπαιζε για 2. Τι έκανε ο Λάσο για να χτυπήσει στην αδυναμία των Τούρκων; ΤΙΠΟΤΑ. Ακόμη και στα σχήματα του Ζοτς με Ντατόμε και Κάλινιτς στις θέσεις 4,5 (!!!) οι Μαδριλένεοι συνέχιζαν να πετούν χαρταετούς απ’ τα 6,75. Μηδενικό διάβασμα. Ο Αγιόν είχε σε 25’ 1 FG κι ο Σέρχι Ροντρίγκεζ 0 ασίστ!!!
    2. Αυτά τα 3,5 λεπτά του Ρίβερς, τα 10’ του Κάρολ και τα 24,5 του Τέιλορ ανάθεμα κι αν τα κατάλαβα. Και να πεις ότι ο συμπαθής Τζέφρι σταμάτησε και κανέναν περιφερειακό της Φενέρ; Μπογκντάνοβιτς, Σλούκας και Ντίξον ήταν πολύ καλοί.
    3. Ο Ζοτς έβγαλε χθες απ’ τη μύγα ξύγκι. Οι 8 του rotation είναι λίγοι για να βγει η σειρά. Αλλά που να βρει τον 9ο; Βάζει κάποια στιγμή τον ψηλό τον Έρσεκ. Στην πρώτη φάση γίνεται ένα pick και στην αλλαγή ο Τούρκος βγαίνει πάνω στον Σέρχι. Ο Ισπανός τον περνάει εύκολα και τελειώνει με goal foul απ’ τον απρόσεκτο ψηλό. Ο Ζοτς τον αποσύρει αμέσως και του ρίχνει έναν επικό εξάψαλμο. Φυσικά δεν μπήκε ξανά.
    4. Παρά την εμφανή διαφορά στην κατεύθυνση των ομάδων, η ποιότητα της περιφέρειας των Ισπανών είναι τέτοια που μέσα σε 5’ γύρισαν το ματς. Αλλά η αστοχία τους απ’ έξω ήταν καταδικαστική. Ρούντι και Γιούλ είχαν χθες 2/17 τρίποντα!!! Παρόλα αυτά το ματς ήταν κλειστό και κρίθηκε στο τέλος. Που σημαίνει ότι η σειρά έχει πολύ ψωμί.
    5. Ηγετικός ο Μπογκντάνοβιτς, επιβλητικός ο Ούντο, μαχητής ο Κάλινιτς αλλά ο καθοριστικός ήταν ο Σλούκας. Πήρε κρίσιμες επιθέσεις όταν η Φενέρ είχε κολλήσει. Πάντως, το παιδί φαίνεται ότι δεν έχει ανάσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δύο-τρία γρήγορα σχόλια και από μένα, δεν τα έγραψα χθες γιατί ήθελα να τα σκεφτώ λιγάκι :-)

    Φενέρ-Ρεάλ: "πως να κερδίσετε με έναν center" ή αλλιώς "πως να χάσετε από ομάδα με ένα center"! Εντάξει είχε και χαμηλό ποσοστό στα 3P η Ρεάλ, αλλά το παράκαναν όσο δεν πήγαινε άλλο, το τερμάτισαν, πως το λένε. Σχεδόν διπλάσια τρίποντα από δίποντα, απέναντι σε ομάδα που δεν είχε 2ο ψηλό ούτε για δείγμα (ο Antic δεν πλησιάζει στο χρωματιστό ούτε με παραγγελιά, και ο Hercek κατάφερε και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ εκνευρισμού του Ζοτς). Και για να το εμπεδώσουμε: η Ρεαλ κατάφερε να χάσει απέναντι σε ομάδα με ένα ψηλό, που έπαιξε και για τα 40' με 8 μόνο παίκτες! Τι άλλο να πεις....Απλά η Fener ήταν ομάδα, έστω 8 παικτών, ενώ η Real ήταν ένα....δεν ξέρω τι ήταν, βάλτε εδώ όποια λέξη θέλετε....Σλούκας εγγύηση, Udoh πηγάδι ενέργειας, Bogdan καλός μεν, αλλά λίγο αεράτος στον εγκέφαλο, στις τελευταίες 3 φάσεις θα ορκιζόμουν ότι θα τον αρπάξει από το λαιμό ο Ζοτς.

    CSKA-KK: Το πάλεψαν οι σέρβοι, αλλά δεν έκαναν 2-3 βασικά πραγματάκια, και μέχρι και σήμερα να έπαιζαν, το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε. Δηλαδή ρε Radonjic, πόσες φορές θα πρέπει να φας το ίδιο ακριβώς καλάθι με baseline cut, για να καταλάβεις ότι αρκούσε να βάλεις ακόμα και μια κορίνα εκεί κάτω στη βασική, ώστε να γλυτώσεις, ή έστω να δυσκολέψεις γύρω στα 5-6 καλάθια που τα έφαγες χαλαρά και σβηστά ? Να μου πεις, ο weak-side def. που είχε το μυαλό του ? Τεςπα, σε ομάδα που έχει μονίμως 2 ή και 3 σουτέρ έτοιμους να μπουμπουνίσουν από τα 6 και 7 και 8 μέτρα, κάτι πρέπει να δώσεις. Α, και φυσικά εδώ είχαμε και ένα ελαφρύ computer-assistance υπέρ της CSKA, το γνωστό 60-40, που πλέον είναι παγκόσμια σταθερά της EL, κάτι σαν το απόλυτο μηδέν ή το c, τα είπαν και τα παιδιά πιο πριν, πέρα από το γενικό στυλ, ακόμα και αν οι τρεις βολές του DeColo παίζονται, αυτές οι βολές του Hines δεν πρέπει να κατάλαβε κανείς μέσα στο γήπεδο (ούτε ο ίδιος ο Hines, ο Ιτούδης σίγουρα δεν κατάλαβε) γιατί δόθηκαν. Α, και μήπως ο Ιτούδης χρησιμοποιεί motion offence, να πω την αλήθεια δεν το είχα παρατηρήσει παλιότερα ? Για τον τρελό τι να πεις, αλλά και πάλι δούλεψε συνολικά η CSKA (όπως και ο Αστέρας, βγάζω στην άκρη το μαυρούκο με τα τρελοκοτσιδάκια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν σούπερ. Και σε επίπεδο σκέψης έχει δουλέψει πολύ με τον Ζοτς. Στο τέλος, σχετικά με τα λάθη που έκανε, έμοιαζε περισσότερο κουρασμένος παρά θολωμένος Αντώνη. Αυτή την αίσθηση έχω.

      Διαγραφή
  42. Καλημέρα.

    Φοβερές οι τελευταίες δύο αναρτήσεις, την τελευταία τη διάβασα στο δρόμο περπατώντας απο το κινητό και πήγα να στουκάρω πάνω σε αμάξι, κοινώς θα πάθουμε καμμιά ζημία ρε συ Jim για πάρτη σου.

    Οι δικές μου προβλέψεις :

    α) Fener - Real : μια ομάδα με τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης εναντίον μιας ομάδας χωρίς προπονητή. Sorry αλλά ακόμα και χωρίς Vesely και με το τόσο κοντό rotation, θα πάρω Fener. Δύσκολα, αλλά σίγουρα Fener. Κυρίως γιατί είναι αμφίβολο αν η Real μπορεί να (σκεφτεί να) χτυπήσει τους Τούρκους εκεί που πονάνε.

    β) CSKA - Crvena Zvezda : χαίρομαι που είδα μαχητικότητα απο μια απο τις δύο αγαπημένες μου ομάδες (μαζί με τη Bamberg) για φέτος, αλλά no way, εύκολα η CSKA

    γ) Loko - Barca : δυστυχώς, μάλλον θα ζήσω δύσκολες στιγμές. Μια απο τις δύο ομάδες (μαζί με τη Khimki) που δεν αντέχω να βλέπω φέτος, η Loko, απέναντι στην αγαπημένη μου ευρωπαϊκή ομάδα, και δυστυχώς δε τη βλέπω καλά τη Barca μου. Παρηγοριά οτι θα περάσει ο Μπαρτζώκας. Ίσως αν κάνει καλή σειρά στο σύνολο της η περιφέρεια της Barca γίνει το θαύμα. Δε νομίζω οτι τίθεται θέμα κατάρρευσης της Loko απο την πίεση της στιγμής ή της φανελας του αντιπάλου πάντως.

    γ) Laboral - ΠΑΟ : Θεωρητικά, για μια ομάδα που παίζει με συνέπεια ελληνικό μπάσκετ, η Laboral θα ήταν ένα ομορφότατο ορεκτικό για το final 4. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, ο ΠΑΟ φέτος παίζει κάτι άλλο. Στο δικό μου μυαλό, που πραγματικά δεν σκαμπάζει και πάρα πολλά, ο Μπουρούσης φαίνεται αντιμετωπίσιμος και αν έπρεπε να διαλέξω το δηλητήριο μου, στεγνά διάλεγα Adams/James. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι οτι θα υπάρξουν στιγμές στη σειρά που ο ΠΑΟ θα χρειαστεί να ελέγξει κομβικά σημεία του παιχνίδιού, κεφαλαιοποιώντας διαστήματα πιεστικής άμυνας μέσα απο το αμυντικό rebound. Ε, αυτό ακριβώς είναι που φοβάμαι οτι δεν θα μπορέσει να κάνει ο ΠΑΟ, κυρίως επειδή φοβάμαι πολύ τις ανορθόδοξες (το λέω ευγενικά) πεντάδες που βλέπουμε να κατεβάζει στο παρκέ ο πάγκος του. Πονάει το μυαλό μου στη σκέψη οτι μια ομάδα rodeo σαν τη Laboral είναι περισσότερο ικανή να το κάνει αυτό. Ακόμα και έτσι πάντως, θεωρώ οτι ο ΠΑΟ έχει αρκετή περισσότερη ποιότητα απο τους Βάσκους και περιμένω, όχι, βασικά, ψιλοαπαιτώ να δω παίκτες που κατεβαίνουν για πόλεμο. Περιμένω επίσης να δω, όχι τόσο πως θα ετοιμαστεί ο ΠΑΟ να παίξει τον Μπουρούση, όσο πως θα ετοιμαστεί η Kutxa να παίξει τον Raduljica. Ο Σέρβος δεν θα χρειαστεί να κάνει 5 καλά παιχνίδια, και αρκεί να κάνει ένα μέσα στη Vitoria. Και φυσικά, νόμιζω όπως πολλοί, παίζει να χάσουμε εντελώς τη ροή του αγώνα χαζεύοντας μερικές απο τις τελευταίες παραστάσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη. Δίνω στον ΠΑΟ πλεονέκτημα, όχι βάση λογικής, απλά επειδή στη σκέψη οτι ο ΠΑΟ μπορεί να αποκλειστεί σε best out of 5 απο τη Laboral, το μυαλό μου κρασάρει.

    ΥΓ : Jim να ευχαριστήσεις πολύ τους προπονητές που μας έκαναν την τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. lol... Χρηστάρα καλά να'σαι στείλε μου τη ζημιά αν βρεις πουθενά με το αμάξι..

      Το έχω κάνει ήδη (για τους κόουτς). Μεγάλη μας τιμή.

      Διαγραφή
  43. ΚΥΡΙΟΙ..... ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
    ===========================
    ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-
    Ο Ουντο παίρνει όσα ο Ραντου και κάνει διπλάσια απο τον δικό μας, παίζοντας και άμυνα.
    Ο Σέρβος θέλει τσίτα τα γκάζια και προφύλαξη.
    Δεν είναι κακός.
    Κρίμα που ο μέντορας του ο Σασα δεν εχει βει τα συστήματα που θα τον ταβανιασουν.
    Αρα με το μπάτζετ που έχεις μπορείς :)
    ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΑ ΠΑΝΔΑ :)
    Η Ρεάλ έχει ομαδαρα παρά κάποιες κουφές προσθήκες, αν είχε προπονητή.
    Ιnside game μηδέν.
    Σχεδόν κανένα σύστημα για Αγιουν και Ρεγες.
    Αν παρει ο Μεξικανός προσωπική φάση στο ζωγραφιστό και ο γερολυκος κανένα επιθετικό ριμπάουντ εχει καλώς.
    Ο Λάσο κατάφερε κι έκανε ρολιστα δεύτερης διαλογής τον ΓΙΟΝΑΣ!!
    Έκοψε την ουρά στο σκυλί του πολέμου.
    Α ρε Αρτζι μεγιστάνα :)
    Ο Ριβερς που ειναι ρε??
    Με πήρε τηλέφωνο κόουτς της Α2 χθες και μου είπε εύστοχα " ο καράφλας κατάφερε κι έκανε το Ριβερς Κάρολ και τον Καρολ, Ριβερς. Στατικοι σουτερ χωρίς φαντασία και κάποια αλλη προσφορά πλην του μπουμπουνητου."
    Τελικά ο Σλουκας ηταν κάτι περισσότερο απο ορντινατζα του Σπανουλη ε????
    Ο μικρος Ζελικοποιειται κιόλας.
    Διαβάζει το ματς και παίρνει πανω του βαριές αποφάσεις.
    Μπήκε και δεν ξαναείδε παρκέ ο "Γάλλος" ο Ντιξον, πλην μιας αλλαγής χαντμπολ στο τελευταίο λεπτό για την κατοχή της Φενερ.
    Μαγκιά του Σλουκι Λουκ που λεει κι ο στου δρόμου τα μισά :)
    Μεγάλο του προσόν ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ κι η κατάθεση ψυχής ακόμα και οταν δεν του βγαίνουν.
    Ο Χιγκμαν πέθανε :)
    Ο Αντιτς βάρυνε αλλά το μπουμπουναει.
    Ο Καλινιτς προσπαθεί να αναστηθεί αν και πιστευω πως το ταβάνι του αυτή τη στιγμή ειναι ο Ερυθρός.
    Στη Ρεάλ εκτός απο το τρανζισον, το ενστικτο των Γιουλ, Ροντρι, Ρουντι, Ρεγιες κι Αγιουν οταν τον "βλεπουν" και την καλή περιστροφή η την μπούκα κι εξω, είδε κανείς κανένα αλλο σύστημα η pnr στο χθεσινό ματς?
    Δεν μιλάω για τον sensey Jimmy που μπορεί να δει παπάδες :).
    Ολοι οι υπόλοιποι της Ρεαλ είναι χειρότεροι φέτος με πρώτο το Γιονας, αλλά και τον Αργεντινό.

    Κρίμα ρε κόουτς, κρίμα.
    Ντροπιάζεις και το όνομα του μεγάλου Πικάσο :))))

    Jim.... οπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρες και από μένα,

    Είδα και τα δύο ματσάκια. Το ένα με το laptop ανα χείρας και το δεύτερο στο χαζοκούτι.

    Για την Τσσκα εν τάχει...ΟΚ παίδες δεν ανακαλύψαμε την Αμερική με τα σφυρίγματα υπέρ της Ρωσικης αρκούδας. Αυτο δεν σημαίνει οτι είχαμε και σφαγείο βέβαια.
    Εγω είδα σε ένα σημείο στο β μέρος τον Ερυθρό να έχει 7 ασίστ όλες και όλες όταν ο Ντε κολό είχε μόνος του 8!
    Προσωπικά μιας και αναφέρθηκε το σφύριγμα για 3 βολές στο Ντε Κολό δείχνει την ευστροφία του παίχτη. Έχει "ψιλιαστεί" πως θα του γίνει φάουλ για να κοπεί ο αιφνιδιασμός και έχει ήδη σηκωθεί για τρεις. Πανέξυπνος. Επειδη γίνονται σωρηδών λοιπον τέτοια φάουλ δεν σημαίνει οτι το φάουλ δεν ήταν για βολές.
    Ο Ερυθρός τα περίμενε όλα από 2 παίκτες μόνο που δεν έφταναν. Στα κρίσιμα σημεία όταν πλησίαζε στους 4-5 πόντους πάντα έκανε κάποιο λάθος και έχυνε την καρδάρα με το γάλα. Ο Ράντονιτς έριξε την ζαριά του στο πρώτο ματς μήπως κάτσει και δεν το κατάφερε. Το δεύτερο με πιο υποψιασμένη πλεον την Τσσκα και πιο απογοητευμένο τον Αστέρα βλέπω να βγαίνει με συνοπτικές διαδικασίες.

    Φενέρ-Ρεάλ. Όντως σκυλομαχία και τρομερή ατμόσφαιρα στην εξέδρα. Θα συμφωνήσω με κάποια παιδιά πως ο Λάσο κοιμόταν στο πάγκο.
    Οι σκέψεις του 77 για το μάτς ήρθαν και στο δικό μου μυαλό κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τέιλορ? Ρίβερς? Κάρολ? (χρόνοι παιχνιδιού). Το spacing της Ρεαλ τραγικό , η κατάχρηση της μπάλας από το Ρούντι εκνευριστική , απονενοημένα πολλά από τα σού πολλές φορές λόγω τελος χρόνου επίθεσης , μηδενικό ποστάρισμα από Μασιούλις,Αγιον,Ρέγες για τα δεδομένα της ομάδας και μόνο το επιθετικό ριμπάουντ και ο Γιούλ θύμιζε Ρεάλ.
    Εαν αποφασίσει να "ανοίξει" το γήπεδο σε αποστάσεις ο Λάσο στην επίθεση και δώσει iso σε Αγιόν,Μασιούλις,Ρέγες και Ρούντι για να κουράσει και να φθείρει την Τουρκική ομάδα θα έχει ελπίδες αλλιώς δεν βλέπω να φτάνουμε στα 5 μάτς.

    Το step up έγινε με εμφατικό τρόπο από Σλούκα-Άντιτς. Ό Ζοτς μπορεί να βγάλει και το Μαχμουτόγλου κατα την προσωπική μου άποψη στο rotation αφού και αμυντικά και επιθετικά θα μπορέσει να δώσει λύσεις και να ξεκουράσει παίκτες. Ο Άντιτς όσο έπαιξε έδωσε στηρίγματα σε Ούντοχ με ριμπάουντ άνοιξε την άμυνα των Ισπανών (καλα αυτό δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια φέτος...) με σούτ από την περίμετρο και ο Σλούκας ήταν το instant scoring που ζήταγε ο Ζοτς από τον πάγκο. Βραβείο έκτου παίκτη για χτες στον Κώστα. Μπράβο.

    ΥΓ. Μπορεί να φανεί περίεργο αυτό που θα γράψω και κόντρα στην λογική του τροπου παιχνιδιού του ΠΑΟ αλλα ίσως αυτό που δεν κατάφερε να κάνει χτες η Ρεαλ (καλύτερες αποστάσεις στην επίθεση και αδυναμία iso για κομβικούς ποστ παίχτες) ίσως εαν το στοχεύσει σήμερα (ο ΠΑΟ) να του βγεί σε καλό...Μεγαλύτερες επιθέσεις, λιγότερες κατοχές, φθορά αντιπάλου, έλεγχος του τρανζίσιον, εισαγωγή ενος κρυφού(?) χαρτιού στο παιχνίδι με χαμηλά ποσταρίσματα από ΔΔ,Πάβλοβιτς & Κούζμιτς εκτός του Μίροσλάβ και one on one του Γουίλιαμς. Μπορώ να το κάνω ακόμη πιο παράδοξο εαν αναφέρω οτι αυτός που του έχω σούρει ούκ ολίγα (Κούζμιτς) μπορεί να αποτελέσει τον x factor στο παιχνίδι εαν καταφέρει να δώσει ασφάλεια στο ριμπάουντ και περίπου 10 πόντους (ευσεβής πόθος μάλλον...)

    Καλή μας τύχη απόψε

    Run TMC


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημέρα
    Δεν ειδα καθολου ΤΣΣΚΑ - Ερυθρο και εχασα και λιγο απο το Φενερ - Ρεαλ αλλα το μπασκετ που επαιξαν ηταν ελαφρως κατωτερο τον προσδωκιων μου.Καταρχας η Φενερ επαιξε μπασκετ back to the basics και αυτο της εδωσε ενα πλεονεκτημα που δεν εχασε παρολο που η Ρεαλ ειχε πολλες ευκαιριες να φερει τουμπα το παιχνιδι.Αμυνα σκληρη με καλο pressing που κουρασε τα γκαρντ της Ρεαλ,δεν αφησε σουτ τουλαχιστον στην αρχη.Και με αξωνες τους Ουντο Σλουκα κερδισε.Ο Ουντο ειναι φοβερος στο μπασκετ του Ομπραντοβιτς,εχθες ηταν καθοριστικος.Δεν μου αρεσε η προσεγγιση ντιβας του Μπογντανοβιτς που κρατοντας παραπανω τη μπαλα και παιρνοντας τραβηγμενες προσπαθειες εδινε ζωη στη Ρεαλ,μου αρεσε αντιθετα ο Καλινιτς που προσαρμοστηκε αψογα απεναντιο στα κορμια της Ρεαλ και κερδισε πολλες μαχες,αν και στην επιθεση παραμενει "λιγος"...Ο Σλουκας αγγιξε σχεδον το τελειο απο τον παγκο και εδειξε οτι ειναι σε εξαιρετικη κατασταση,με τον Ζοτς να χαιρεται με την παρουσια του στο παρκε.
    Κακος για μια ακομα φορα ο Λασο (ειδικα με την επιμονη στο Τειλορ που δε μπορει να αποδοσει σε τετοιο μπασκετ) ,την καραντινα στον Τομπκινς που θα μπορουσε να ματσαρει τον Ουντο,και την περιθωριοποιηση του Ματσιουλις που οσο πηρε την μπαλα στην επιθεση ηταν αποτελεσματικος αλλα η ομαδα του αποκλειει φετος το σουτ(μολις 2 προσπαθειες και ενα κερδισμενο φαουλ).
    Παντως σε τελικη αναλυση η Φενερ μπηκε για να παρει το ματς απο το πρωτο δευτερολεπτο ενω η Ρεαλ οσο κοντα κι αν ηταν στο σκορ ποτε δεν επεισε για την αποφασιστικοτητα της.

    Αποψε τα σπουδαια για ΠΑΟ.ΣΥμφωνω με τον Run TMC οτι ο ΠΑΟ πρεπει να δοκιμασει αλχημιες και παιχνιδι στο ποστ και οτι ο ΚΟυζμιτς σημερα μπορει να εχει περιθωριο δρασης,αρκει βεβαια και ο ιδιος να ναι ετοιμος για την προκληση και να μπορει να τελειωσει τις πασες που θα παρει σιγουρα.Φοβαμαι ο Περασοβιτς θα προσπαθησει να πνιξει Γουιλιαμς και Ραντουλιτσα με συνθετα μαρκαρισματα και αρκετα ντουμπλαριματα οταν παιρνουν τη μπαλα ,επομενως ο Καλαθης ο ΔΔ και ο Φελντειν θα πρεπει να ειναι ετοιμοι να παρουν επιθετικες πρωτοβουλιες( Ο ΔΔ θα παρει ετσι κι αλλιως).Κλειδι και ο Γκιστ που δεν εχει αντιπαλο στα μετρα του ,κυριως πως θα παιξει στην αμυνα ,και αν θα δοκιμαστει καποιο τρικ να πεσει πανω στο Χαγκα η ακομα και το Τζειμς.
    Παντως ο ΠΑΟ θα δοκιμαστει πιο πολυ απο την επιθεση του ,αφου στην αμυνα εχει πολλα οπλα απεναντι στους καμικαζι του Περασοβιτς

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε,

      Να δοκιμάσω πρόβλεψη οτι απόψε πιθανόν να δούμε πολύ λίγο ματσάρισμα Μπουρούση-Ραντούλιτσα προκειμένου να μην εξουδετερώσουν οι προπονητές τα ατού τους?

      Επίσης σε πεντάδα που υπάρχει ταυτόχρονα ΔΔ και Έλιοτ και ο Χάνγκα έχει πάει πάνω στον Αμερικάνο , για μένα επιβάλεται το ποστάρισμα χαμηλά από ΔΔ είτε προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψουν στα αντίπαλα γκάρντ είτε στην δημιουργία χαμηλά.

      Θα προτιμούσα να μην δώ πολύ σούτ από την περιφέρεια στον ΠΑΟ μιας και πιθανή αστοχία δίνει πολλές ευκαιρίες στην Κάχα να τρέξει στο transition.

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. ΕΙναι πολυ λογική η προβλεψή σου,αν το ματσαρισμα Μπουρουση - Ραντουλιτσα μπερδευεται απο το γεγονος οτι συνηθως κανεις απο τους δυο δε ξεκιναει το παιχνιδι οποτε λογικα θα πεσουν μεσα κι οι δυο ταυτοχρονα,οποτε καποιο ματσαρισμα τους θα προκυψει.Παντως θεωρώ πως ο πρωτος παικτης που θα πεφτει πανω στο Ραντου θα ειναι ο Τιγί και ενας δευτερος θα παρενοχλει τη τριπλα του πιθανως το 2αρι ,με τον Χαγκα να μαρκαρει το τριαρι του ΠΑο και τον Μπουρουση η τον Πλανινιτς στο ημικυκλιο της ρακετας για να κλεινουν τις διεισδυσεις.
      Εν ολοιγις ο ΠΑΟ θα εχει τον περιασμο του σουτ αλλα συμφωνω μαζι σου πς πρεπει να παιξει πιο ορθολογιστικά φθειροντας το ποστ και πηγαινοντας στις βολές οσο μπορει.Σημαντικο επισης θα ειναι να παρει "καθαρα" σουτ απο μεση αποσταση και να ειναι ευστοχος και στα τρίποντα (που θα χρειαστέι) να παρει) να ειναι οσο τον δυνατον υπο τις καλυτερες προυποθεσεις και στο τελος του χρονου ,ωστε τυχον επιθετικα ριμπαουντ να επιτρεπου ν στσον ΠΑΟ να παιζει με το χρονομετρο που ειναι υπερ του ,σε εκτος εδρας ματς

      no_closure

      Διαγραφή
  46. Καμιά ομάδα στην φετινή euroleague δεν ξεχωρίζει για να την πει κάποιος φαβορί για την κούπα.
    Πράγμα που σημαίνει όποιος πάει final4 έχεις τις ιδιες με τους άλλους καλές πιθανότητες του.
    Αν πάει η Φενερ έχει καλές πιθανότητες λογω Ζοτς.
    Αλεπού και ομάδα δική του πιά.
    Αν παει ο ΠΑΟ επίσης,λόγω 3D κυρίως,Νικ, Ελιοτ,Μιρο και Γκιστ, με τους υπόλοιπους να συμβάλουν σε καλά επίπεδα.
    Είναι μετρ ο Μήτσος σε τετοια ματς.
    Εμπνέει και εμπνέεται.
    Αν παει η Λοκο έχει κι αυτή πιθανότητες λογω Μπαρτζω και της Αγίας Τριάδας,Ντιλεινι,Ραντολφ και Κλαβερ.
    Ομάδα σκληρή και οργανωμένη.
    Κι αν πάει η ΤΣΣΚΑ,εχει κι αυτή τα δικά της δυνατά οπλα με τρομερή περιφέρεια και ισορροπημενη σε όλες τις θεσεις.
    Μπαρτσα και Ρεάλ δεν είναι σε καλά φεγγάρια,αλλα ειναι Μπαρτσα και Ρεαλ.
    Κι η Λαμποραλ που απεύχομαι να περάσει έχει ηδη κάνει την υπέρβαση της,πόσο μάλλον αν αποκλείσει τον ΠΑΟ,αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
    Β@γγ3λη$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ολα τα περιμενα απο το χθεσινο παιχνιδι Φενερ-Ρεαλ αλλα το οτι οτι θα βλεπα τον Καλινιτς κατα διαστηματα στην θεση 5 δεν το περιμενα..περισσοτερο περιμενα να βοηθησει κ ο Αντιτς στο 5,αλλα απ'οτι ειδα αγωνιστηκε αποκλειστικα στο 4..

    κ αντι να χτυπησει η Ρεαλ μες στην ρακετα ψαχνοντας να βαλει πλατη εναν εκ των Αγιον,Ρεγες,Λιμα συνεχιζε να βαραει 3ποντα..αντιθετως αυτος που χτυπησε το συγκεκριμενο μις-ματς ηταν η Φενερ..ειδαμε σε κανα δυο επιθεσεις να αδειαζει ο χωρος για να χτυπησει ο Καλινιτς στα ποδια τους ψηλους της Ρεαλ σε φασεις one-on-one..

    αμα συνεχισει στο ιδιο μοτιβο η Ρεαλ,δεν το βλεπω να παιρνει παιχνιδι μεσα στην Τουρκια,θα αρκεστει σε δυο ενδεχομενως νικες μεσα στην Ισπανια..

    υ.γ αναρωτιεμαι αυτος ο NDour τοσο μαυρο χαλι ειναι στα φετινα παιχνιδια της Ρεαλ που δεν τον εχει καν 12αδα?αναρωτιεμαι αν θα μπορουσε να τον εμφανισει(μιας κ Σλοτερ δεν υπαρχει φετος) ο Λασο για να ματσαρει καπως με την αθλητικοτητα του Ουντο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H αλήθεια είναι οτι ο Εντούρ ήταν εκτός τόπου και χρόνου φέτος όσο αγωνίστηκε και είναι ρίσκο να τον πετάξει σε τέτοια παιχνίδια.

      Η Ρεάλ χθες έχασε από την επίθεση της.Είδαμε να ανεβαίνει η ένταση και η ετοιμότητα της άμυνας της αλλά εν τέλει να έχει μια πολύ κουτουρού επίθεση.Το γεγονός οτι η Φενέρ έπαιξε με αλλαγές σχεδόν σε όλα τα σκριν και ο Αγιόν είχε 0 πόντους μέχρι πριν 2-3 λεπτά από το τέλος τα λέει όλα.
      Είχα αναφέρει οτι ο Ρούντι μπορεί να βοηθήσει στο να περάσει τη μπάλα μέσα η Ρεάλ μετά τα cross screen που παίρνει δημιουργώντας αλλά ο Ισπανός σούπερ-σταρ είχε άλλη άποψη κάνοντας τραγικές επιλογές πετώντας τούβλα από τα 7,5 μέτρα.

      Με εντυπωσίασε ο συνδυασμός ατμόσφαιρας-έντασης στο παρκέ στο 1ο ημίχρονο από την Φενέρ.Άνοιξα την τηλεόραση στο 1ο δεκάλεπτο και φοβήθηκα οτι έχω χάσει τα 3 δεκάλεπτα του παιχνιδιού και βλέπω τα τελευταία λεπτά.Τεράστια ένταση και στήριξη από την κερκίδα.
      Παρ'όλα αυτά φάνηκε οτι στην πορεία του ματς άρχισε να πλήττεται πολύ η Φενερ του σφιχτού rotation σε αυτό το μοτίβο και όσο περνούσαν τα λεπτά έπεφτε η ένταση της. Βλέπω τη σειρά να έχει πολύ ψωμί και την Ρεάλ να μπορεί να απειλήσει πλέον.Οι Τούρκοι θα πρέπει να βγάζουν σε κάθε ματς άσσους από το μανίκι όπως ο Σλούκας χθες και να αφήσουν τα κόκκαλα τους στο παρκέ.

      Ίσως αυτή η σειρά να είναι και στο χέρι της Ρεάλ όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο,με την έννοια οτι αν πιάσει τα καλύτερα στάνταρ απόδοσης της με μια προπονητική κατεύθυνση από τον πάγκο,μπορεί να μην μείνουν πολλά περιθώρια στη Φενέρ. Νομίζω το 2ο παιχνίδι θα είναι πολύ καθοριστικό και όποιος πάρει την νίκη έχει γείρει την πλάστιγγα υπέρ του.

      Διαγραφή
  48. Βάζει τον Χερσέκ μισό λεπτό, τρώει καλάθι+φάουλ, και μετά βγάζει όλο το παιχνίδι με Κάλινιτς και Ντατόμε στο 4-5. Και κερδίζει. Γι' αυτό σε αγαπάμε ρε Ζοτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου.
      Κι αφού σου πω πως είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη.
      Για ποιόν Ζοτς λές;;
      Γι'αυτόν που κατάφερε τη δευτερη χρονιά του στην TBL να χάσει το πρωτάθλημα απο
      τον Κοροιβο της Τουρκίας;;
      Τουλάχιστον αυτός ειχε Καλινιτς Ντατομε.
      Ο άλλος έχει ξεχάσει οτι το μπάσκετ παίζεται και με ψηλούς κι έβαζε τους κοντούς να βαράνε τρίποντα σε όλο το ματς.

      Διαγραφή
    2. ε και που εχασε το πρωταθλημα απο τον Κοροιβο της Τουρκιας τι παει να πει?ασε που κ ο Ντουντα την πατησε περυσι στα play-off απο την Καρσιγιακα..συμβολαιο με την επιτυχια(οπως λενε κ οι Ολυμπιακοι φετος για τον αποκλεισμο τους απο τους 8) δεν υπογραφει κανεις..κ οι αποτυχημενες σεζον(οπως γενικοτερα κ οι αποτυχιες) μες στη ζωη..λογικο θα λεγα..

      βρες αλλον προπονητη με 8 ευρωλιγκες στην κατοχη του(δεν αναφερω καν κατι κατακτησεις Eurocup με Ρεαλ,Μπενετον,εθνικα πρωταθληματα,κυπελλα,κλπ) κ μετα το ξανασυζηταμε..

      το μεγαλυτερο προβλημα του Ζοτς στην Φενερ πιστευω ειναι οτι δεν υπαρχουν αξιολογοι γηγενεις παικτες,οπως π.χ ειχε στον Παναθηναικο..κ οσοι υπαρχουν(π.χ Κορμαζ,Οσμαν της Εφες) δυσκολα θα σου φερουν αμεσα αποτελεσματα..

      δεν ξερω τι περιορισμος ξενων παικτων υπαρχει στην Τουρκια..αλλα βλεπω τον Ζοτς την επομενη σεζον(ειδικα με την μορφη που θα χει απ'του χρονου η ευρωλιγκα) να φορτωνει το ροστερ με παραπανω ξενους παικτες αφου δεν μπορει να βασιστει σε γηγενεις..καποιες δηλωσεις που χε κανει πριν κανα δυο βδομαδες δειχνουν οτι προς τα εκει τεινει το σκεπτικο του..

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη ο Ζοτς για να τον παραδεχτουμε δεν πρεπει να χασει ποτε καποιον τιτλο...μμμαλιστα...

      Διαγραφή
    4. 12:23

      Να χάσει απο τη Ρεαλ αν ειναι στη Μπαρτσα.
      Κι απο την ΤΣΣΚΑ αν ειναι στη Χιμκι.
      Αλλά να χάσει τίτλο απο τις Κουκουβάουνες αν είναι στους Γουοριορς ΟΧΙ.
      Είπαμε είναι μέγας.
      Μη προσπαθείς να με βγάλεις τρελό.
      Αλλά πιο ΜΕΓΑ ηταν η χημεία, οι παικτες, οι Πρόεδροι, ο κόσμος και το δέσιμο που είχε στον εξαστερο.
      Αυτό ηταν, είναι και θα είναι ανεπανάληπτο και θα το ξαναφιαχνε αν έμενε εδώ εστω με τα δύο συμβόλαια που βρήκε ο Αργύρης.

      Διαγραφή
    5. Διαμαντιδης, Τσαρτσαρης, Περπερογλου, Καλαθης, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας, Σαρας και Μπατιστ. Αυτοι ηταν οι παιχτες που τελειωσαν τη σεζον 2012 και ΕΠΡΕΠΕ να μεινουν και την επομενη(εβγαλα Σμιθ, Λογκαν, Νικολας που φαινοταν πως δεν μπορουσε να συνεχισει, Πατ Καλαθη κλπ).

      Η (τοτε) νεα διοίκηση του ΔΓ δεν καταφερε να τους πείσει να ανανεωσουν, 1)γιατι δεν ήθελε να δωσει λεφτα και 2)γιατι οι παιχτες πιστεψαν πως ο ΠΑΟ διαλυεται μετα την αποχωρηση Παυλου-Θαναση-Ζοτς.

      ΥΓ Οσο για τον Αργυρη, τον Περπερογλου δεν ηθελε να τον ανανεωσουμε.

      Διαγραφή
    6. 12:57

      Ακομα και οι Γουοριορς εχουν κατακτησει σοβαρους τιτλους.
      Η Φενερ μεχρι περσι δεν ειχε δει F4.
      Τωρα προσπαθει ο Ζοτς να την κανει ομαδα.
      Αν ειχε χασει το Ισπανικο πρωταθλημα απο τη Μουρθια να το συζητουσαμε.

      Εννοειται οτι ο ΠΑΟ σαν οργανισμος υπηρξε ο,τι καλυτερο στο ευρωπαϊκο μπασκετ για 15 χρονια τουλαχιστον.Δεν γινεται να το βρει αυτο σε ομαδα που εχει ελαχιστους τιτλους και γηγενεις παικτες κατι Μπαλμπαϊ και Χερσεκ.

      Διαγραφή
    7. δηλαδη οι Γουοριορς ηταν η περσινη Φενερ κ οι Κουκουβαουνες ηταν η περσινη Καρσιγιακα?σορρυ αλλα το παραδειγμα σου ειναι τουλαχιστον ακυρο..

      απο κει κ περα τον ευχαριστουμε για οσα προσεφερε στον συλλογο κ ο καθενας τραβαει τον δρομο του..κ μακαρι για μενα να μην διασταυρωθουν οι δρομοι μας σε ενδεχομενο προκρισης του Παναθηναικου στο final-4..προτιμω τον πιο αφελες Λασο κ ας εχει στα χερια του ποιοτικοτερο ροστερ απ'αυτο της Φενερ..

      το να τον μειωνουμε ομως επειδη εχασε να πρωταθλημα(εστω κ αν ηταν το φαβορι) απο την Καρσιγιακα(των Ντιξον,Ντιμπλερ,Στρομπερυ,Παλασιος,Γκαμπριελ,κλπ) ειναι τουλαχιστον αστειο..

      αναλογισου λιγο ποιος ηταν ο Παναθηναικος στην προ Ζοτς εποχη(οπου οι Γιαννακοπουλοι σκαγαν του κοσμου τα λεφτα αλλα δεν βλεπαν προκοπη περαν ενος ευρωπαικου του 96 κ 2 πρωταθληματων το 98 κ το 99) κ ποσο γιγαντωσε σαν συλλογος ο Παναθηναικος κατα την θητεια του Ζοτς ..

      Διαγραφή
    8. enforcer

      Τα ίδια λέμε.
      Απλά στοχεύω και στις αδυναμίες του.
      Τον ειπα καλύτερο σε ολη την Ευρώπη μακράν,οπότε δεν διαφωνούμε.
      Η Καρσιγιακα που λες ηταν Κοροιβος.
      Μικρότατο μπάτζετ,στοχευμενες κινήσεις ξενων.
      Ολοι οι ξενοι της πέρσι,το συμβόλαιο του Βεσελι και πολύ λιγότερα, ψάξτο σε παρακαλώ.
      Το ελεγαν και γέλαγαν στη Σμυρνη χωρίς πλάκα.
      "Τάιζε τους ξένους παντεσπάνι ζοτς,να το τρώμε εμείς τζάμπα"
      έγραφαν οι τοπικές εφημερίδες στον ημιτελικο και χειρότερα στον τελικό με τον Ντουντα που τον ισοπεδωσαν.
      Φέτος την Νταρουσαφακα τη νίκησε σε νεκρό χρόνο στον τελικό κυπέλλου.
      Δεν εχει σημασία τι καθεστώς υπάρχει στην Τουρκία για τους ξενους,γιατί με Τουρκικές ομάδες συγκρινω την Φενερ.

      Διαγραφή
    9. νομοτελειακα φιλε οπως κ στην ζωη ετσι κ στο μπασκετ θα χεις κ τις αποτυχιες σου..κανεις δεν ειναι τελειος,αλανθαστος,ανικητος,πες το οπως θες..

      μεσα σε 20 χρονια και προπονητικης καριερας απολυτα λογικο ειναι ο Ζοτς να χει κ ορισμενες αποτυχιες..οπως ο αποκλεισμος του Παναθηναικου απο τα play-off της Ευρωλιγκας το 2008 κ το 2010,ο αποκλεισμος απο την Ταου το 2006,το χαμενο ευρωμπασκετ για τους Σερβους το 2005 μες στην εδρα τους κ δεν θυμαμαι κ γω αλλο τι..

      το θεμα ειναι ομως οτι αυτα που εχει πετυχει σε 20 χρονια και προπονητικης καριερας ειναι πολλα περισσοτερα απο τις ελαχιστες αποτυχιες του..κ πολλα περισσοτερα απ'οσα εχει πετυχει οποιοσδηποτε αλλος Ευρωπαιος προπονητης..

      οπως ειπε κ ο Σλουκας χθες στις δηλωσεις του οταν τον ρωτησαν για τον Ζοτς..«Αυτά που λένε για τον κόουτς είναι αναμφισβήτητα. Εγώ είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω. Γι' αυτόν μιλάνε οι τίτλοι. Οι παίκτες τα δίνουν όλοι. Χαίρεσαι τη συνύπαρξη μαζί του. Κατεβάζουμε τα κεφάλια και συνεχίζουμε»





      Διαγραφή
  49. η διαφορα αναμεσα σε φενερ και ρεαλ αποτυπωνεται στην αντιδραση ενος προπονητη σε μια συγκεκριμενη φαση,

    2-3 λεπτα πριν το τελος του χθεσινου παιχνιδιου ο μπογκντα, με την ανεση ενος μικρου προβαδισματος και της καλης προσωπικης αποδοσης, κανει ντριπλιτσα πισω απο την πλατη μπροστα στο αμυντικο με αποτελεσμα να οδηγηθει σε λαθος και να χαθει η κατοχή.εκει ο ζοτς τρελαθηκε,κοκκινησε και αν ηταν δυνατον θα εμπαινε μεσα στο γηπεδο να πιασει το σερβο απο το σβερκο και να τον αρχισει στις δοξολογιες!!
    σε αντιστοιχες περιπτωσεις, τραγικων ενεργειων των ισπανων ο λασο απλα κοιταγε αγερωχος, σα να μη τρεχει τιποτα!
    δεν ειμαι της αποψης φυσικα οτι ο καλος κοουτς ειναι αυτος που χτυπιεται στον παγκο αλλα ρε φιλε δε γινεται να κλεινεις τα ματια μπροστα στα αισχη των παικτων σου!!

    δε γινεται ο καλυτερος σου ψηλος να σκοραρει τους πρωτους του ποντους 3-4 λεπτα πριν το τελος τη στιγμη μαλιστα που ο αντιπαλος παιζει ουσιαστικα με ενα πενταρι το οποιο απο το 25-30' και μετα μετα βιας σερνει τα ποδια του!!!ουτε γινεται να απενεργοποιεις παικτες σαν το μασιουλις, το ριβερς για χαρη του τρελορουντι , ο οποιος τωρα γυρισε απο 3μηνο τραυματισμο και προσπαθει να βρει τα πατηματα του μονο με σουτ.

    το χθεσινο αποτελεσμα εχει διπλη αναγνωση.απο τη μια μπορει να υποστηριξει κανεις οτι απο τη στιγμη που η ρεαλ επαιξε τοσο αναρχα και ηταν τοσο αστοχη απεναντι σε μια καλα οργανωμενη ομαδα, μαχητικη, που επαιζε μεσα στην εδρα της και που παρολαυτα καταφερε να παει το ματς εως το τελος αυτο σημαινει οτι οι ισπανοι εχουν μεγαλα περιθωρια βελτιωσης και οτι εχουν πολλες πιθανοτητες στη σειρα.απο την αλλη ομως, δε βλεπω πώς οι ισπανοι θα παιξουν στα επομενα ματς πιο οργανωμενα, πιο στοχευμενα και με περισσοτερο μυαλο και τακτικη.κατ'εμε δηλαδη, δυσκολα θα δουμε κατι πιο διαφορετικο απο τους ισπανους και οι παικτες της ρεαλ θα ναι αυτοι που θα καθορισουν μεχρι πού θα παει η σειρα και οχι ο προπονητης τους και γενικα το πλανο της ομαδας.

    υ.γ αυτος ο ομπραντοβιτς ηθελα να ξερα τι ονειρο ειδε και εσπασε μαλιστα το συμβολαιο του καλινιτς για να τον παρει στη φενερ!αν θυμαμαι καλα ο τελευταιος αμπαλος παικτης που ειχε στο 3 ο ζοτς στις ομαδες του ηταν ο καργκολ στη ρεαλ 20 χρονια πισω και δεν ειμαι και σιγουρος (δε θυμαμαι καλα βασικα) αν ο ισπανος ηταν τοσο ατεχνος οσο ο σερβος.τουλαχιστον ο σατο που εφερε στον παο , μπορει οταν ντριπλαρε η μπαλα να χτυπαγε στη φουντα απο το τσαρουχι του (και να βγαινε εξω...) αλλα τουλαχιστον ειχε αρκετα αξιοπιστο σουτ!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα συμφωνήσω στο οτι ο Κάλινιτς είναι άτεχνος. Χτες έβαλε κιόλας ίσως το ομορφότερο καλάθι της αναμέτρησης με τη reverse κινηση που έκανε στο drive που επιχείρησε. Ίσως απλά τον χρησιμοποιεί ο Ζοτς για συγκεκριμενες δουλειές. Αυτο που εγώ του βρίσκω σαν ψεγάδι είναι το πολλά φάουλ που κάνει απόρροια της δυνατής άμυνας που ενίοτε πάιζει.

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Δεν θα συμφωνησω και εγω με το οτι πρεπει να ευνουχίζεις τους παικτες σου. Δεν γινεται να γίνουν όλοι ρομπότ σαν τον Διαμαντίδη.

      Βεβαια, αυτος ειναι ο συντομότερος δρόμος για την επιτυχία αν είσαι προπονητής, αλλα σαν θεατής, αυτό που θα ήθελα να ξαναδώ είναι το σλάλομ του Ρατζα μεσα στο ΣΕΦ και το τρίποντο από το κέντρο (που με Ομπράντοβιτς δεν θα το βλεπες).

      Διαγραφή
    3. είδες όμως με Ομπράντοβιτς το τρίποντο του Αλβέρτη από το κέντρο στο ΣΕΦ και τον Ζοτς να αφιονίζεται... είδες κι ένα ίδιο του Μήτσου με τη Σιένα, δε βλέπαμε μόνο ρομποτάκια.

      Διαγραφή
  50. - Εμένα, πιο κοντά σε διαδοχος του Διαμαντιδη θα μου φαινόταν αν είχε έρθει στον ΠΑΟ, ο Κώστας ο Σλουκας, παρά ο Νίκος ο Καλαθης.
    Πολύ πιο πλήρη πακέτο εννοώ.

    Informer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληρες πακετο ο Σλουκι που δεν μπορουσε να μαρκαρει ουτε τον 34χρονο Ραμελ Καρι?

      ΟΚ...

      Διαγραφή
    2. Αντικαθιστά τον Διαμαντίδη όπως είναι τώρα με κλειστά τα μάτια.....θα σου προσφέρει playmaker abilities,σκορ,σουτ,καθαρό μυαλό,εμπειρία(2 ήδη ευρωλίγκες στην πλάτη)και το πιο βασικό απο όλα ΜΕΛΛΟΝ(είναι μικρός ακόμα για να δούμε το ταβάνι του)....στην άμυνα όντως θα έχει θέμα....αλλά και ο Διαμαντίδης τώρα δεν έχει θέμα?Ο Διαμαντίδης στα νιάτα του στην άμυνα ήταν θαύμα τις φύσης...ο Καλάθης του τώρα...ούτε στο μικρό του το δαχτυλάκι δεν του φτάνει και ας είναι και αυτός αμυντικός ογκόλιθος(μην πω τίποτα βαρύτερο)....αλλά στην επίθεση όμως ο Κωστάκης τώρα είναι καλύτερος παίχτης από τον αντίστοιχο Διαμαντίδη τις ίδιας ηλικίας
      Στεφ

      Διαγραφή
    3. Ο Κάρυ ηταν απόλαυση τη χρόνια πιυ ήρθε.
      Πολλά καμάρια μπάσκετ.
      Πολλά μαρκαρίσματα δεν βγαινουν όμως πάντα.
      Ουτε του Ραντουλιτσα στον Σαριτς :P
      Μιλάμε για πριν δύο χρόνια υπόθεση άλλωστε.
      Ο τοτε Σλουκι με τον τωρινό είναι σαν τη νύχτα με τη μέρα.
      Κοίτα τη συνολική προσφορά κάθε παίκτη κι οχι ενα δύο ματς.
      Ο Σλουκι ειχε δυο ευρωλιγκες
      στα 23 του ως ενεργός ρολιστας.

      Διαγραφή
    4. Τι να πω, για μενα ο Καλαθης ειναι τουλαχιστον ενα επιπεδο πανω απο τον Σλουκα.Φανηκε και με την Εθνικη , φαινεται και φετος που επεστρεψε ο Νικ στην Ευρωλιγκα.Φοβερη επιδραση στο παιχνιδι και στις δυο πλευρες του παρκε.Μονο στο σουτ υπερτερει ο Σλουκας.
      Σε δημιουργια,διαβασμα του παιχνιδιου,αμυνα ο Νικ ειναι πολυ μπροστα.

      Διαγραφή
    5. Oταν λες "φανηκε με την εθνικη" τι ακριβως εννοεις; Το ενα λεπτο με την Ισπανια στο οποιο ο εικονιζομενος (πανω-πανω) χρησιμοποιησε το Σλουκα, και παραλιγο να παρει το παιχνιδι μονος του; Δεν ειναι κριτηριο το Ευρωμπασκτ οταν ο ενας επαιζε 20λεπτα κι ο αλλος μονολεπτα.

      Διαγραφή
    6. Δεν νομιζω ο Κατσικαρης, οσο καλος ή κακος προπονητης κι αν ειναι, να εβλεπε τον Σλουκα να βγαζει ματια και να παιζει πολυ καλυτερα απο τον Νικ στις προπονησεις και να μην τον εβαζε.

      Ενταξει, περα απο το "2 Ευρωλιγκες" ουτε τους αριθμους ουτε κατι αλλο εχει κανει ο Σλουκας ωστε να μπορει να συγκριθει ατομικα με τον Καλαθη

      Διαγραφή
  51. Ματσαρες χθες και οποιος ειχε ορεξη μπορουσε να παρει μαθηματα μπασκετ και τακτικης και στα 2 παιχνιδια.
    Ο ουντο παροτι φαινεται 40 χρονων στο προσωπο ο τυπος ειναι μαυρο σκυλι του πολεμου... η αμυνα της ρεαλ στο πρωτο ημιχρονο τραγικη τοσο σε περιφερεια οσο και σε ζωγραφιστο.
    Στον οσφπ αραγε ακομη σκεφτονται το αν επρεπε να δωσουν τα λεφτα που ηθελε ο σλουκας ??? τα λεφτα και τον ρολο βεβαια...
    Το ολο θεμα σμρ με τους ισπανους για τον παο θα ειναι τα φαουλ του μπουρουση. Αν βγει εκτος ρυθμου το ματς τελος.
    Σιγουρα θα ειναι οι πιο ενδιαφερουσες μαχες αναμεσα σε 5αρια.
    Ματσαρα και το λοκο μπαρτσα οπου οι ρωσοι για πρωτη φορα θα εχουν τοσο μεγαλη πιεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλημερα σε ολους.Καλα αρχισαμε χθες.Ανταγωνιστικος ο αστερας,φορμαρισμενος ο ζοτς.Θα βγαλει ομως ολη τη σειρα με 8 παικτες?Πιστευω θα δωσει περισσοτερο χρονο (σε ειδικο ρολο) στον χερσεκ.Παντως η ρεαλ με απογοητευσε για ακομα μια φορα.Δεν χτυπησε με τους ψηλους ειδικα οταν η φενερ επαιζε χωρις αντιτς,ουντοχ ενω δεν παλεψε και για τα επιθετικα ριμπαουντ.Για μενα οποιος παρει το 2ο ματς θα προκριθει.
    αμπαλος789

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τελικά η Λοκομοτιβ είναι οι Golden State της Ευρωλίγκας; από άποψη σουτ εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. αυτό που καταλαβαίνω βλέποντας τη real στη φετεινή euroleague είναι πως ο lasso δεν μπορεί με τίποτα να επιβάλει την ελλειπή του προσωπικότητα στις βεντέτες της ομάδας δλδ την αγία ισπανική τετράδα και στις παλιοσειρές.
    οτι τους κατεβάσει το μυαλό κάνουν. κανένα σύστημα, κανένα σκριν ή συνεργασία. μόλις περάσουν το κέντρο όποιος έχει τη μπάλα το μπουμπουνάει, με ή χωρίς υποστήριξη στη ρακέτα. αν μπει έχει καλώς, αλλιώς δεν πειράζει στην επόμενη επίθεση. γιά αμυντική προσήλωση ούτε κουβέντα. ντρίπλα ο σλούκας, καμιά βοήθεια, εκτελούσε midrange σα σε προπόνηση. στο ριμπάουντ δεν πηδάνε καθόλου, άμα πάει η μπάλα προς το μέρος τους κάτι γίνεται αλλιώς δεν τρέχει και τίποτα, ας κάνουν δεύτερη επίθεση ή και τρίτη. στο τέλος θα κουραστούν. και ακριβώς εκει στηρίζονται, στο ότι οι 8 της φενερ θα κουραστούν σε μιά σειρά best of five.
    πολύ πιθανό να γίνουν έτσι τα πράγματα και τελικά οι πρωταθλητές ευρώπης να είναι στο βερολίνο γιά να υπερασπιστούν το στέμμα τους. αλλά αν παίζανε και λίγο μπασκετάκι δε θα χάλαγε και ο κόσμος.
    Ο Παναθηναϊκός είναι grand favourite όχι μόνο γιά απόψε αλλά και γιά κάθε παιχνίδι που θα ακολουθήσει μέχρι και τον τελικό του βερολίνου. είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες και δυνατότητες, που δείχνει να μην έχει ταβάνι τόσο στο παιχνίδι της όσο και στις φιλοδοξίες της. έχει το μέταλο του πρωταθλητή και το winning mentality που ο coach και οι παλιοσειρές έχουν ήδη μεταδώσει στους μικρότερους και στους φρέσκους. εμπειρία, φιλοδοξία, σιγουριά και γεμάτο roster εγγυώνται επιτυχίες. απόψε προφανώς θα επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους σε όλα τα επίπεδα. μία (γιά να γίνουν δύο sold out στην αθήνα) ή και δύο νίκες στην ισπανία και φύγαμε γιά μιά repetition του 2009. και τωρα που το σκέφτομαι ημιτελικός στο βερολίνο χωρίς γαύρο μοιάζει με πάρτυ χωρίς martini.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η βασικη διαφορα αναμεσα στις δυο ομαδες ηταν ο προπονητης.Η Φενερ επαιζε με 6 ολο το παιχνιδι λογω Ζοτς.
    Ολοι μαζι οι ψηλοι της Ρεαλ δεν κανουν έναν Μπουρουση
    Ο Μπογκτανοβιτς ειναι ο παικτης να χτισεις πανω του για μια δεκαετια κατι που φαινοτανε,αλλα στον ΠΑΟ ηγρον ηγοραζαν για τετοια ταλαντουχα παιδια,τη στιγμη μαλιστα που ο Μπογκτανοβιτς ειχε δηλωσει ότι φαν της ομαδας,οπως και ο Σαριτς και πολοι αλλοι βεβαια.
    Τωρα νομιζω κατι αλλαξε και αντιληφθηκαν ότι το ταλεντο ειναι πανω απ όλα τα περιφημα εργαλεία του προπονητη κλπ
    Ο Σλουκας ηταν εκπληκτικος και ξερει πολύ καλα γιατι εφυγε από τον Ολυμπιακο.Δεν ειχε κανενα νοημα να βλεπει την πλατη του Σπανουλη για 2-3 χρονια ακομη.Ειναι γνωστο αλλωστε ότι ο Σπανούλης δεν τον πηγαινε.Με τον Ομπραντοβιτς θα ανεβει δυο κλασεις και θα γινει αυτό που ονειρευεται από τους κορυφαιους παικτες της Ευρώπης.Και αργα η γρηγορα ,θα γυρισει στην Ελλαδα να παιξει στην ομαδα της καρδιας του,τον Παναθηναικο ,που ούτως η αλλως του ταιριαζει εκπληκτικα να κανει διδυμο για 7-8 χρονια με τον Καλαθη
    Η Ρεαλ παντως δεν εχει πεθανει.Δεν μπορεις ετσι ευκολα να τους ξεγραψεις.Ειναι και το κάθε παιχνιδι διαφορετικη ιστορια,δεν εχει και μεγαλο βαθος η Φενερ και θα κουραστουν
    Τελος,αποδεδειγμενα μια ομαδα για να εχει απαιτησεις πρεπει να εχει 3 βαρβατους γκαρντ.
    Η Ρεαλ πληρωνει την μεγαλη κλαση των περιφερειακων της ,με το να εχει αμπαλους ψηλους [τυπου Μεσρι για να μην πω και Αγιον πχ] η να καιει αβερτα καποιους αλλους [Μπουρουση,Τομπκινς πχ]


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Το κλέβω απ'αλλού γιατί το βρήκα ωραίο:


    Η έδρα δε σπάει σήμερα με τίποτα, θα μπουν παθιασμενοι, υποψιασμένοι και με ύφος 1000 καρδιναλίων. Πιο πιθανό να σπάσει η έδρα στο 2ο ή στο 5ο παιχνίδι παρά σήμερα.Να δούμε και τα στατιστικά
    2009 ΠΑΟ ΣΙΕΝΑ. Η έδρα έσπασε από τους Ιταλούς στον 2ο αγώνα.
    2011 ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΠΑΟ. Η έδρα έσπασε από τον ΠΑΟ στον 2ο αγώνα.
    ΟΣΦΠ ΣΙΕΝΑ. Την ίδια χρονιά επίσης οι Ιταλοί σπάσανε την έδρα στον 2ο αγώνα.
    Βαρκελωνη Μακαμπι. Στο 3ο break την ίδια χρονιά, οι Ισραηλινοί πήραν το 2ο παιχνίδι.
    2012 ΣΙΕΝΑ ΟΣΦΠ. Οι αχώνευτοι σπάσανε την έδρα στο 2ο παιχνίδι.
    ΠΑΟ ΜΑΚΑΜΠΙ. Ξανά την ίδια χρονιά, η έδρα έσπασε από τους Ισραηλινούς στο 2ο παιχνίδι.
    2013 ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΠΑΟ. Η έδρα έσπασε από τον ΠΑΟ στο 2ο παιχνίδι.
    2015. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΟΣΦΠ. Η έδρα έσπασε από τον ΟΣΠΦ στο 2ο παιχνίδι.

    3 φορέ έτυχε να σπάσει η έδρα από το πρώτο παιχνίδι, το 2009(Βαρκελωνη Σασκι Βασκονια), το 2010 (Μακαμπι Παρτιζαν) και το 2014(Αρμανι Μακαμπι). Και μόνο τα 2010 και 2014 και συνοδεύτηκε με πρόκριση στο f4 της ομάδας με μειονέκτημα έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @ 3:53

    Θα ανεβάσει ο Σλουκας τις μετοχές του με Ζοτς και θα ερθει να παίξει για 7-8 χρόνια στην ομάδα της καρδιάς του, παρέα με Καλαθη !!
    Με τι λεφτά θα τον φέρει ο Γιαννακό.
    Που δεν πήρε 6ο ξένο φέτος το καλοκαίρι κι οτι του έμεινε τα έδωσε σε Κουζμιτς και Παβλοβιτς???
    Εκτός αν εννοείς πώς ο Σλουκας είναι οπαδός της ΤΣ.Σ.ΚΑ που θα έχει πάρει τον Καλαθη για να παίξουνε παρέα.
    Ρε φίλε ο Έλιοτ μας βγήκε παικτουρα και κάνουμε αμάν να τον κλείσουμε.
    Αν ανεβάσει μετοχές ο Σλουκας, ακόμα και mail να στείλει στον εκπρόσωπο του ο ΔΓ θα ειναι πανάκριβο :))))

    Είναι μάγκας ο Γιαννακό???
    ============================
    Δεν χρειάζεται να πάει σε Σλουκα ακόμα.
    Ας παει πρώτα στους ψηλούς που έχουμε πρόβλημα.

    Κλείνει το Χαντερ του ΟΣΦΠ παρέα με τον Ραντολφ της Κουμπαν για τρια χρόνια !!
    Κι ας φέρει η μικτή Ευρώπης με προπονητή τον Ποποβιτς και βοηθό το Ζελικο, τον Στεφεν Κάρι να μας κουνηθεί :))))
    Ραντου, Χαντερ, Γκιστ και Ραντολφ τοιχος γεμάτο τρινιτροτουλουολη!! :))))
    Αιώνιος πρωταθλητης ΝΒΑ και Ευρώπης :)

    Μπορεί ?????

    Jim.... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Φιλε Jim...οπληκτε θα διαφωνησω, τις ομαδες τις φτιαχνουν οι προπονητες τις πληρωνουν οι προεδροι και τις απολαμβανουν οι οπαδοι. Η ομαδα μετα την αλλαγη φιλοσοφιας του προεδρου μπορει να ανεβει αρκει να την ακολουθησει και ο προπονητης....harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε harvester.
      Επέτρεψε μου αν θέλεις με ολο το σεβασμό σε ΔΓ και προς όλους, ως παθών να εχω επιφυλάξεις για την αλλαγή νοοτροπίας του τεράστιου όπως και να'χει ΔΓ.
      Ας εμπεδωθεί η τελευταία αλλαγή νοοτροπίας για τα καλά, χωρίς την άλλη αλλαγή της Ελληνοποιησης με τα λυκόπουλα των σχολών Μωραιτη και εγώ θα είμαι σημαιοφόρος της, καθότι πρώην εφεδρος ανθυπολοχαγος σε τσολιάδες και ΕΛ.ΔΥ.Κ.

      JB

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα στο λόμπι.. Πάμε για ματσάρες σήμερα. Τεράστιο προπονητικό ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. My Jimmy.

    Το σημερινό ματσάκι στη Βασκονια είναι διπλό απο τη Βιτόρια μέχρι το Λας Πάλμας στα Κανάρια νησιά :)
    Η Σασκι Μπασκονια (μια και Λαμποραλ Κουτσα είναι ο χορηγός) θα αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτι για το έβδομο :)

    Μη το δέσεις κόμπο.
    Προπονητές είμαστε, κάνουμε που και που κανένα λαθάκι :)

    Κλειδί το σετ παιχνίδι σήμερα.
    Αν δεν τρέξουν, μπλοκαρουν.
    Κάθε αντίπαλος έχει το χουι του κι η Σασκι τη δερμάτινη ζώνη.

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. O Πασκουάλ τον έχει στο 7-1 τον Μπαρτζώ (σε Μαρούσι, ΟΣΦΠ, Κουμπάν) μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΠΙΔΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΤΟΜΙΤΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Ο ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ, ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    https://www.youtube.com/watch?v=f-6SBl74eds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Οι παιχτες της Λοκο ειναι τραγικοι στο πρωτο ημιχρονο, ειχαν 2 ποντους 2 λεπτα πριν το τελος του δευτερου δεκαλεπτου.Η διαφορα τους κολακευει.Τετοιο χαλι φετος δεν τους εχω ξαναδει,λες και ειναι αληθεια για το βαρος της φανελας.Ειμαι της αποψης οτι μπασκετ παιζουν οι παιχτες και οχι οι φανελες.Μπηκαν νευρικοι,χανουν τις βολες χανουν ελευθερα τριποντα.Αν ηταν λιγο πιο ευστοχοι οι παιχτες της Μπαρτσας η διαφορα θα ξεφευγε.Αν δεν αλλαξουν ψυχολογια η Μπαρτσα θα τους σκουπισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Πάμε μωρή Barca. Σχεδόν ζω και αναπνέω για να βλέπω αυτό το 3/15 στα τρίποντα της Loko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Christos T, τόσα χρόνια σπουδαστής στον Τζιμ, ανεπίδεκτος... Θα σου έλεγε ο γκουρού στο ημίχρονο πως το κρίσιμο δεν είναι τα 3/15 τρίποντα, το κρίσιμο είναι πως η Λοκομοτίβ είναι τόσο καλή αμυντικά που έμεινε στο ματς παρά την αστοχία της. Και πάλι χάρη στην άμυνά της, προσπέρασε. Τι λες τώρα, μπορούν ή όχι χωρίς τρίποντο;

      Διαγραφή
    2. Ω μα δεν ισχυρίζομαι οτι η Loko δεν μπορεί γενικά χωρίς τρίποντο, δεν εξετάζω αυτό. Απλώς δεν μ'αρέσει καθόλου, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ, η λογική πίσω απο την οποία έχει στηθεί αυτή η ομάδα. Θα σε σοκάρει αν σου πως οτι δεν είμαι καθόλου φαν του Curry και των Warriors; Όχι ε;

      Πάντως μιας και το είπες, εγώ λέω οτι σε αυτή τη σειρά, ΔΕΝ μπορούν χωρίς τρίποντο. Σ'ένα αγώνα, μπορεί. Σε πέντε, με την καμμία. Για την ακρίβεια, με ανάλογες επιδόσεις στο δεύτερο παιχνίδι, στεγνά βλέπω Barca.

      Btw, ΠΟΛΥ μ'αρέσει ο coach Sale σήμερα.

      Διαγραφή
    3. 12-2 απο την ώρα που το έγραψα. Λέω να το βουλώσω για σήμερα.

      Διαγραφή
  65. Ποσο λογικο μπασκετ παιζει η Μπαρτσελονα.. Χαιρεσαι να τη βλεπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γελαω με αυτους που συγκρινουν το Βασιλη Σπανουλη με τον Ντιλεινι. Καποιοι ηταν μαλιστα ετοιμοι να διωξουν το Σπανουλη για να φερουν στη θεση του ποιον;; Τον Ντιλεινι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. O Kαρυδας ειναι απιθανος. Ειπε οτι ο Ντιλεινι ειναι ο κορυφαιος σκορερ στην Ευρωλιγκα 'ισως οχι στα νουμερα, αλλα στη λογικη'. Ειναι μαλλον εκεινος που μας εγραφε εδω οτι η αμυνα του ΟΣΦΠ ειναι η καλυτερη, ισως οχι στα νουμερα αλλα στην αισθηση που αφηνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καρύδας έλεγε συνεχόμενες π@π@ριές, και πρέπει να έκανε γύρω στα 15-20 λάθη, από βολές και πόντους μέχρι φάουλ, ακόμα και ονόματα παικτών. Ήθελα να'ξερα, το γ@#$@#$νο παιχνίδι το έβλεπε καθόλου, ή απλώς έλεγε ότι του'ρχοταν στο μυαλό ? Το ότι δεν ξέρει μπάσκετ το έχουμε καταλάβει προ πολλού....

      Διαγραφή
  68. ρε τομιτς αγορακι μου δεν κανεις πολυ απλα...αλλαξε αθλημα.....δεν γινεται να μην μπορεις να ποσταρεις αυστραλο γκαρντ και ντιλεινι.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. a ρε μπατρτζωκα θεε τους διαλυσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Το τελευταίο ενάμισι λεπτό του αγώνα η Μπαρσελόνα ήταν για τα "θηρία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. κλασσικο παιχνιδι πρωτο των πλει οφ που η γηπεδουχος κερδιζει δυσκολα....στο δευτερο ανανμενεται να τα βαλει ολα η λοκο......τομιτς λεει ρε ελεος απλα.....πασκουαλ δεν σου κανε ο σασ τον εβγαλες για να βαλεις τον νεροβραστο ντοελμαν στο τελος....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 11 στο πρωτο νικησαμε ευκολα με πανω απο 25 ποντους την Μακαμπι και στο δευτερο χασαμε εμεις με μεγαλη διαφορα.

      Διαγραφή
  72. Η Άφρο που το είχε γράψει αρχικά (πριν αρκετές δημοσιεύσεις) ή όποιος ξέρει μπορεί να γράψει το link για αγώνες Ευρωλίγκας που μπορείς να δεις με τον ace stream player?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Από τη στιγμή που μπήκε ο Διαμαντίδης αρχίσαν οι βλακείες. Νομίζω ότι ο Μήτσος δεν ταιριάζει με το γρήγορο παιχνίδι σήμερα

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. opws vlepetai afiste ta evdomaa.....i omada dn vlepetai me tetoio proponiti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακης ρε νουμερο,ο προπονητης φταιει που ολη η ομαδα μαζι ειχε 12 ποντους και 17 μονος του ο Μιρο;

      Διαγραφή
    2. o proponitis ftaiei p m kouvalise to kuzmic k to pavlovic

      Διαγραφή
  75. Ωραιο πλανο ο Σασα .....

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Πραγματικά ο Ντούσκο ήταν openminded σε σχέση με το Σάλε. Τι κόλλημα είναι αυτό με τα hedge του Ραντού? Δεν είναι δυνατόν να σου τιμωρούν ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ φορά αυτή την άμυνα και να μην έχεις 1 plan b. Η κάκιστη εικόνα του 1ου ημιχρόνου είναι 1000% υπ' ευθύνη του coach.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ελα ρε Ακη, που σου φταιει μονο ο Σαλε για το πρωτο ημιχορον. Ο Σαλε ειναι αυτος που δεν μπορει να βαλει την μπαλα απο 1 μετρο; Ο Σαλε τα εχει σπασει; Ο Σαλε φταιει που ο Καλαθης εχει ΤΡΑΓΙΚΟ χειρισμο μπαλας και εχει χαλασει τις μισες επιθεσεις; Ολοι σου οι παιχτες πλην συγκινητικου Ραντουλιτσα εχουν βαλει 10 ποντους σε ολο το ημιχρονο.

    Προπονητικα δεν εχει παει ασχημα ο Παναθηναικος, transition δεν επετρεψε πολυ, τον Μπουρουση τον πανε καλα αμυντικα ενω την σημαδευουν συνεχεια στην επιθεση. Αλλα πρεπει να μπει και κανα γκολ να πουμε

    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ναι ο προπονητής σας φταίει όταν ο Φώτσης όύτε καν πηδαέι για ρημπάουντ, όταν ο Μήτσος είναι υπέδαφος, όταν ο Καλάθης είναι μετριότατος.
    Είπαμε ο γαύρος νίκησε γιατί έλιωσε τα γκαρντ τους στην πίεση.
    Προβλέπω εύκολο 2-0 και μετά τρέχουμε.
    Βρίζουμε τον Ραντούλιτσα όλη τη χρονιά και είναι ο μόνος που έχει άντερα να βάζει καλάθια.
    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το εγραψα και εγω πιο πανω. Το εχουμε βρει σαν καραμελα και το μπουμπουναμε παντου. Σαν τον Βυντρα ενα πραγμα. 10 ποντους εκ των οποιων 1 τριποντο της απελπισιας στην πρωτη φαση, 2 ποστ του Γκιστ και 1 βολη του Χαντερ... Αυτα...

      Q81

      Διαγραφή
  79. Ένας, ΕΝΑΣ, Ε-Ν-Α-Σ παίκτης του ΠΑΟ μπορεί να βοηθήσει τον δύσμοιρο Ράντουλα ? Εντάξει, και οι άλλοι έχουν τρομερά ποσοστά, αλλά οι δικοί μας έχουν επιδοθεί σε διαγωνισμό χειρότερου παιχνιδιού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. οπως βλεπετε ολα τα ματς πανε ισορροπημενα. οποτε οι βλακειες οτι ο ενας ομιλος ηταν νβα και ο αλλος ευκολος πανε περιπατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αυτός ο παικταράς ο Ουίλιαμς που θα τους έπαιρνε μόνος του, που θα σερνόταν όλη η Ευρώπη στα πόδια του που είναι?
    Παρατηρώ ότι από τη στιγμή που ήρθε κάθε παιχνίδι είναι και χειρότερος.
    Μιλάμε για πολύ χώμα σήμερα.
    Πολύ φοβάμαι ότι πάμε για 20άρα σήμερα.
    Ας σκεφτούμε τι διαφορετικό πρέπει να κάνουμε την ΠΑρασκευή.
    Έχουμε την Λαμποράλ εύκολη και θα πηγαίναμε Βερολίνο αέρα πατέρα.
    Μιλάμε για 3D-Φώτση-Καλάθη-Ουίλιαμς σε άλλο γήπεδο μέχρι τώρα

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι ξερει ο τζορτζεβιτς να ετοιμασει την ομαδα? οταν λεγαμε οτι ο μαρκοπουλος ειναι 10 κλασεις προπονητικα πανω απο τον καραφλο κοροιδευατε

      Διαγραφή
  82. Προτεινω η προσφορα στον Ουιλλιαμς να ανεβει. 1.5 μυριο ειναι λιγο. Λεω να το κανουμε 2.5. Επισης μαυρο χαλι ο Καλαθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλάθης, Διαμαντίδης, Ουίλιαμς, Χέινς, Φελντειν, Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς μαζί, δηλαδή όλοι οι γκαρντ, έχουν συνολικά 1/17 σουτ, δηλαδή 16 συνεχόμενα άστοχα.Λίγο εγωισμό δεν έχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ομαδα που δεν εχει απειλη απο απεξω και το κυριοτερο οι λιγοι που εχει να φοβουνται να σουταρουν δεν εχει καμια τυχη....βαλτε και τον καλαθη που εχει βαρεσει μπιελες απο το αγχος(ουτε την μπαλα δεν μπορει να κατεβασει) και εχει δεσει το γλυκο.....ο δε ο χανγκα τον εχει σβησει τον ελιοτ....σημερα το ματς δηστυχος ειναι πολλα με λιγα.....προς τα πανω θα παει η διαφορα παρα προς τα κατω...
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. 1/17 τριποντα εχουμε οταν οι αλλοι εχουν πανω απο 50% μετα σας φταιει ο κοουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν ειναι ολα-μα ολα ελευθερα τα δικα τους ναι φταιει ο κουτς..Οταν εσυ δεν μπορεις να κυκλοφορεις την μπαλα ναι φταει ο κοουτσς ..

      Droga

      Διαγραφή
  86. Σήμερα δεν εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός αλλά κάτι γατάκια εκτός Ραντού.
    Ντιρκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αυτοί μασάνε σίδερα και οι δικοί μας νομίζουν ότι θα προκριθούν, επειδή είναι, λέει, φαβορί.

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι/κάποιος να παρασύρει αυτή την ομάδα να βγάλει ενέργεια,αποφασιστικότητα και θέληση στο παιχνίδι της. Ίσως κάνει καλό αυτή η ήττα για να υπενθυμίσει στην ομάδα οτι παίζει πλέιοφ και όχι Α1.

      Διαγραφή
    2. Ας ελπίσουμε ότι είναι έτσι. Γιατί βλέπω τεράστια διαφορά διάθεσης. Κακή προετοιμασία δείχνει αυτό.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
  88. ο σφαιροπουλος τριβει τα χερια του. βλεπει οτι ο παναθηναικος καταφερνει να ειναι χειροτερος απο την δικη του ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Να χαρω εγω ενα Γουλιαμς απεναντι σε καλους αμυντικους γενικα ... Περα απο την πλακα δεν μας ταιριαζει καθολου η Καχα σαν αντιπαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ο ΠΑΟ το εχει παρατησει απο την αρχη του δευτερου ημιχρονου, ειναι φανερο.

    Την Παρασκευη ετοιμαστειτε για κωλοτουμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. μεχρι στιγμης οι ομαδες που πηραν το πλεονεκτημα πηραν το πρωτο αγωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Η χειροτερη ομαδα του τοπ 8 ειμαστε ... Οσο εχασαν , εχασαν με το κεφαλι ψηλα μονο εμεις ρεζιλευομαστε παντα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελεος ρε κανεις λες και χασαμε με 30αρα,κατι τετοιοι σαν και εσενα που ειναι μεσα στην απαξιωση δεν τους χρειαζεται η ομαδα.

      Διαγραφή
  93. Η επιλογη ειναι να απελευθερωσει τον Χεινζ. Μποχωριδης στην 12αδα στη θεση του Γιανκοβιτς και Χεινζ καθαρα στο 2.

    Δεν υπαρχει αξιοπιστος σουτερ στην ομαδα, ετσι οπως ειναι δομημενη τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Οι ισπανικές ομάδες είναι καλύτερες από τις Ελληνικές. Τι να κάνουμε δηλαδή.
    Είδα το απιχνίδι της Μπαρτσα το απόγευμα. Μιλάμε τσάμπα το έχασε.
    Με την εμφάνιση αυτή και πλεονέκτημα να είχαμε από την Μπαρτσελόνα θα χάναμε αέρα πατέρα
    Αν υπάρχει στατιστική όπως στο ποδόσφαιρο που δείχνει πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει κάθε μια ομάδα, πρέπει να έχουν άπειρα παραπάνω.
    Με αργά πόδια 3D, Φωτση,Πάβλοβιτς, αστοχία στα τρίποντα(όπως πάντα βέβαια) πάμε για εύκολο 2-0

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ανφαιρ του περασοβιτς πηρε ταιμ αουτ στους 18 ποντους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. εχει πλακα που δεν εχετε διδαχθει τιποτα απο σειρες αγωνων...εκει εσεις.....ο ΟΣΦΠ περσι εχασε με κατω τα χερια στο πρωτο παιχνιδι στη Βαρκελωνη τι εγινε μετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15 τριποντα η Κουτσα με πανω απο 45% ενω εμεις ειχαμε 3 ολα και ολα,οποιος νομιζει οτι θα ξαναχουμε αυτη την αστοχια και οι αλλοι θα ξε@@@@@@ουν ξανα ειναι γελασμενοι.Αστους να χαιρονται ακομη υπαρχει πολυς δρομος.

      Διαγραφή
  97. Δεν μπορώ να πω οτι είμαι ακριβώς σοκαρισμένος απο το σημερινό. Όμως :

    Σήμερα νομίζω οτι ήταν μια απο τις πάρα πολύ ελάχιστες φορές που ο προπονητής του ΠΑΟ εκτέθηκε απο τους παίκτες του και όχι το ανάποδο. Του έχω σούρει τόσα πολλά του Sale φέτος που δεν θέλω να σταθώ καθόλου στο αν τους προετοίμαστε κατάλληλα ή όχι, αν τους επέτρεψε να το παρατήσουν το παιχνίδι (γιατί το παράτησαν), το οτι δεν κατάφερε να αλλάξει καθόλου τα πράγματα στο ημίχρονο κλπ, κλπ. Έχει την ευθύνη του, μέχρι εκεί.

    Γιατί, ενώ η ομάδα μπήκε και κυνικά χτύπησε με τον Raduljica, έχοντας ξεκάθαρες ιδέες για το πως να τον ταϊσει (credit στον coach), οι περιφερειακοί της ομάδας κυριολεκτικά δεν υπήρχαν, με αποκορύφωμα τον πάρα πολύ κακό Καλάθη και τον ανύπαρκτο Williams.

    Και δεν είναι ούτε καν αυτό το πρόβλημα μου. Η άμυαλη (γιατί όντως άμυαλη είναι) Laboral βουτούσε για κάθε μπάλα, πήρε σε 3 δευτερόλεπτα 4 επιθετικά rebounds, πήδηξε για τα blocks και απολύτως πανάξια διέλυσε τον Παναθηναϊκό. Το γήπεδο κατηφόρησε σχετικά άνετα και εύκολα, σίγουρα πολύ πιο εύκολα θα περίμεναμε κι εμείς οι γκρινιάρηδες μίζεροι απαισιόδοξοι αντιπαναθηναϊκοί.

    ΔΕΝ μ'αρέσει αυτό που παίζει η Laboral αλλά μ'αρέσει το πως παίζει. Μπράβο στους Βάσκους, καλά μυαλά στους δικούς μας. Εννοείται οτι υπάρχει γυρισμός, οι ομάδες δεν έχουν ξαναβρεθεί φέτος και ήταν πολύ πιθανό να αιφνιδιάσει η μια ομάδα την άλλη. Αλλά θα χρειαστεί ο ΠΑΟ (παίκτες και coach) να δείξουν οτι έχουν άντερα.

    Έχουν; Ώρα για αποδείξεις. Σε σειρά αγώνων και μια τέτοια ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι και είναι υποχρεωμένη η ομάδα να την διαχειριστεί σωστά και το ίδιο ισχύει απο την ανάποδη και για τη Laboral. Οπότε το δεύτερο παιχνίδι θα είναι, πιστεύω ειλικρινά και ελπίζω, ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

    Αρκεί, παλικάρια, να καταλάβουμε πως οταν λέμε πάμε για πόλεμο σημαίνει πάμε να ματώσουμε, όχι για ρακέτες στην παραλία. Δείτε λίγο πως χτυπιούνται οι απέναντι, πάρτε γραμμή οτι είστε η μοναδική ομάδα που έχασε με κάτω τα χέρια και βγάλτε λίγο εγωϊσμό γαμώ το κερατό μου.

    Αυτα και ψυχραιμία, όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμυαλη η Λαμποράλ,άμυαλη η Λοκομοτίβ,άμυαλη η Κίμκι,άμυαλη η Ρεάλ....να χαιρόμαστε τα μυαλά μας.

      Σόρρυ Χρήστο αλλά έχω κουραστεί να το βλέπω και να το ακούω αυτό για όποια ομάδα παίζει up-tempo,έχει στοχευμένη ροπή στην προσωπική φάση ή στο περιφερειακό σουτ. Προφανώς και το "σκεπτόμενο-μυαλωμένο μπάσκετ" δεν είναι απλά να κατεβαίνεις το κέντρο στα 8,να στέλνεις τη μπάλα στο λόου ποστ στα 16" και να τελειώνεις την επίθεση στα 20+".Αυτό είναι απλά μπάσκετ χωρίς φαντασία. Άμυαλος είσαι αν δεν εκμεταλλεύεσαι τα πλεονεκτήματα σου και δεν έχει τακτικά σχέδιο.Ε,αυτή η Λαμποράλ μόνο άμυαλη δεν είναι και έχει και προπονητάρα.

      Διαγραφή
  98. η διαφορα ηταν στους 20 ποντους και ο φωτσης εκανε γελακια με τον μπουρουση. μηπως να παρει δρομο απο τωρα και να μην περιμενει το καλοκαιρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ποσο χρονων εισαι; Ο Φωτσης εχει γραψει ιστορια στον Παναθηναικο. "Να παρει δρομο" ; Ολα αυτα επειδη εχασε η ομαδα; Σοβαροι φιλαθλοι ειστε

      Q81

      Διαγραφή
    2. auto dixnei file oti o fwtsis eklise san paixtis..oti ekane ekane

      Διαγραφή
  99. Μας εμεινε και η διαφημηση να τρεχουμε στο βουνο......μαλλον εμεις πρεπει να παρουμε τα βουνα με αυτα που ειδαμε σημερα.....ο φωτσης σημερα ουτε μια προσπαθεια για τριποντο....ρε ουτε μια....ο χανγκα μας επαιξε μονος του σημερα.....θα ειναι μεγαλη υποθεση αν δεν παιξει στα επομενα ματς...το φαουλ του βλαντο στην τελευταια φαση και το airball μονος του απο το τριποντο αλλα το κυριοτερο το φαουλ χωρις λογο στο κεντρο του γηπεδου με την αμυνα πισω του μας δειχνουν γιατι τρωει παγκο και γιατι δεν ειναι για πολλα πολλα
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Προς Χρήστο

    Δυστυχώς σήμερα δεν ήταν η ημέρα μας :-(((((. Μας έκλεψε τη νίκη η Λόκο (ας είναι καλά οι βολές, αυτοί έπαιζαν άμυνα, αυτοί βάραγαν βολές), αποκλειστήκαμε και στο CL. Άστα να πάνε...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κέρασε πίκρα ο Σιμεόνε Αλέκο, πολλή πίκρα.

      Διαγραφή
  101. Ας γράφετε ότι θέλετε αλλά απόψε δεν είδαμε μπάσκετ. Δε θέλω να μπω σε παραπάνω ανάλυση απλά αν ήμουν ο Σαλέ θα τους είχα πήξει στα γαμωσταυρίδια σε κάθε ταιμ. Απλά απαράδεκτοι.
    Ραντούλιτσα ο μοναδικός καλός, Κούζμιτς τίμιος. Οι υπόλοιποι χάλια μαύρα. Αφήνω έξω τον Έλιοτ γιατί έχει δικαίωμα να κάνει ένα κακό ματς. Ο Καλάθης είναι μήνες εκτός τόπου και χρόνου.
    Δεν με πειράζει που χάσαμε, αλλά ο τρόπος που χάσαμε. Στο μισό παιχνίδι δεν υπήρχε κανένα πλάνο επίθεσης, χάναμε τη μπάλα μέσα από τα χέρια. Στην άμυνα ενώ οι άλλοι έπεφταν και διεκδικούσαν κάθε μπάλα εμείς κοιτάζαμε.
    Αν λοιπόν το θέλουν τόσο πολύ οι δικοί μας να περάσουν τότε ας πάνε πανάξια F4 οι ισπανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Πως παει ρε παιδια; Κουτσα μπαλα και τραμπαλα; Η κατι μου διαφευγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ο euroleague legend που ηταν αποψε; -3 εγραψε το θηριο αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ να χαιρεσαι που νικησες το Ρεθυμνο και ασε τους αληθινους ''θρυλους'' στην ησυχια τους.
      Εδω γραφουμε γνωμες για το F8 και η ομαδα σου δεν ειναι σε αυτες.
      Απ'του χρονου παλι ...και αν.

      Διαγραφή
    2. 11.50 αυτη να ναι ολη σου η χαρα ξεφτιλα,βγαλε κομπλεξ μπορεις.

      Διαγραφή
    3. 8 λεπτα επαιξε,μηπως ηθελε να εχει 20pir;;

      Διαγραφή
    4. Πελατακο δεν ξερεις ποσο χαιρομαι που καθεσε στον ΚΑΝΑΠΕ σου και κραζεις τον Διαμαντιδη.
      Πελατακο κατσε και κλαψε..
      Εγω βλεπω την ομαδα μου και χαιρομαι εσυ κλαις πελατακο..
      Ετσι κατσε και γραφε αποψε ολο το βραδυ να χωνεψει το φαρμακι που σε εχει ταισει ο Μητσος...πελατακοοο

      Διαγραφή
  104. Πολυ κακοι οι περιφερειακοι μας σημερα(πλην χεϊνς) και ηρθε μια απολυτως δικαιη ηττα. Την παρασκευη οι πιθανοτητες λενε οτι δεν θα ειναι και παλι ολοι τοσοι τραγικοι,οποτε ελπιζουμε εκει για το διπλο. Η σειρα προφανως εχει πολυ μελλον ακομα,ενω η κουτσα εχει αποδεκατιστει(μαλλον για θλαση τον κοβω τον χανγκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. τον παύλοβιτς κ τον κούζμιτς τους παχαίνουμε να τους φτιάξουμε πόρτα για τον χειμώνα.
    Ενώ τον Καλάθη να ανεβοκατεβαίνει πάνω-κάτω το παρκέ κ έχει γίνει σα σουλβί κ οι αλλοι είναι 800 κιλά αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Με πολυ Μαεστρια ο Κοουτς Περασοβιτς μαζι με τις ''βομβες'' Ναπαλμ που εχει καθοδηγει πηραν μια πολυ δικαια νικη αποψε!!
    Απο την αλλη μερια ο ΠΑΟ δεν καταφερε να νικησει τον μεγαλυτερο αντιπαλο σε τετοιου ειδους παιχνιδια, την ψυχολογια.
    Μπηκε με φοβο και εναν υποτονικο ρυθμο οπου και το πληρωσε.
    Χαρακτηριστικο ειναι πως στο τελος που ειχε κριθει το αποτελεσμα και το ειχαν αποδεχθει ολοι ο ΠΑΟ επαιξε πιο απελευθερωμενα.

    Ο Περασοβιτς διαβασε πολυ καλα τον ΠΑΟ στην επιθεση του και στην αμυνα του.
    Επελεξε να παιξει χωρις βοηθειες στον Ραντουλιτσα και να πιεσει πολυ σκληρα τα γκαρντ του ΠΑΟ ωστε να κοψει την δημιουργια του Καλαθη και το σκοραρισμα του Ουιλιαμς, ωστε να μεινουν εκτος ρυθμου με την λογικη οτι απο τα γκαρντ χανω απο τον ψηλο οχι...και του βγηκε!!

    Στην αλλη μερια του γηπεδου την αμυνα, την ηδη με λιγες λυσεις αμυνα του ΠΑΟ την διαβασε πολυ καλα και χτυπησε ακει που πονουσε, στα ποδια!!
    Χαρακτηριστικα, ειχε διαβασει τις επιλογες του ΠΑΟ σε ολους τους αγωνες να παιζει ειτε αλλαγες ειτε να οδηγει ''DOWN'' σε sidepick με μαγαλυτερη επιτυχια στο δευτερο.
    Ετσι χτυπησε στο κεντρικο Pick'dRoll οπου δεν μπορεις να οδηγησεις ''DOWN'' με αποτελεσμα να μεινουν εκτεθιμενα τα αργα ποδια του ΠΑΟ με τα Hedgeout.

    Ο ΠΑΟ για να διεκδικησει την νικη την παρασκευη πρεπει πρωτα απ' ολα να αντιστρεψει την ψυχολογια του. Για να παρεις τετοια παιχνιδια πρεπει να εχεις ματι που γυαλιζει!! Πρεπει να παιζει πιο δυναμικα τοσο στην αμυνα οσο και στην επιθεση. Να ανοιξει τις αποστασεις του και να παρει τα σουτ σωστα και οχι σκοτωμενα.
    Τελος να ''μπουν'' στο παιχνιδι περισσοτεροι παικτες, Φελντειν Γιανκοβιτς Παβλοβιτς.

    Φυσικα θα μαθουμε περισσοτερα και απο τον Jim...

    Ας μην ξεχναμε ομως, γιατι δεν μπορω την γκρινια και τους αφορισμους, η σειρα ειναι Μαραθωνιος και οχι 100αρι!!

    Υ.Γ.:Αποδεικνυεται οτι σε τετοιου ειδους παιχνιδια το μπασκετ ειναι το αθλημα του προπονητη. Δεν ειναι τυχαιο οτι στα τρια Ντερμπυ πηραν την νικη οι Ζοτς Μπαρτζωκας Περασοβιτς. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Πρασινοι κ ρεαλ εχουν αστρο φετος απο νωρις, χανγκα οι μεν βεσελι οι δεν...τα επομενα παιχνιδια η ευκαιρια για μπρεικ...η κουπα αξιζει σε ρωσους, κ περισσοτερο στον Μπαρτζωκα, μισο χρονο προπονητης κ κανει θαυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Με τοση αμυνα οι ισπανοι και ειχαν 16 φαουλ και 22 εμεις,οπως και περισσοτερες βολες.Μια ρημαδα φορα δεν πηραμε λιγοτερα φαουλ,εμεις ειχαμε δεισδυσεις αυτοι βαρουσαν τριποντα και πηραν περισσοτερες βολες.Προς θεου δεν εννοω οτι χασαμε απο την διαιτησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Ο Παναθηναϊκος ειναι σαφως πιο αδουλευτος απο την Κουτσα. Δεν υπαρχει συγκριση. Κανει τα παντα πιο αργα οχι γιατι οι αλλοι ειναι πιο αθλητικοι (που ειναι) αλλα γιατι οι αλλοι εχουν μαθει να τα κανουν μετα απο ατελειωτες ωρες σωστης προπονησης. Γι'αυτο ο καλος προπονητης συνηθως κερδιζει το λιγοτερο καλο (ή τον κακο στην περιπτωση του Σαλε). Τελειο διαβασμα του Παναθηναϊκου απο τον Περασοβιτς. Ασφυκτικη η πιεση στην μπαλα χτυπώντας καθε τεχνικη αδυναμια των γκαρντς του Παναθηναϊκου. Η πλακα ειναι οτι λεγαμε οτι απο τις δυο ομαδες ο Παναθηναϊκος ειναι εκεινος που παιζει με μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Εγω παντως στο γηπεδο ειδα μονο τον Δ.Γ.
    Η ομαδα δεν ταξιδεψε μαζι του.
    Ας ελπισουμε να φτασει στο γηπεδο μεχρι την Παρασκευη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Εγιναν αψυχολογητες κινησεις. 500 στο Φελντεην, 1.5+ λενε στο Γουιλιαμς. Ποσα παιρνει αραγε ο Ανταμς και ο Τζεημς; Ειμαστε σιγουροι οτι ο Φελντεην ειναι καλυτερος; Ειμαστε σιγουροι οτι ο Γουιλιαμς ειναι χρησιμοτερος απο το Χανγκα; Πολλα λεφτα για παικτες που βοηθησαν στην προκριση στους 8. Εκει δηλαδη που ειχαν παει ο Μπατιστα, ο Σλοτερ και το πλανο της ελληνοποιησης. Ξανα και ξανα βεβιασμενες κινησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή