Athlenda

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Αποκαθήλωση..


Ο Παναθηναϊκός διέψευσε τις προσδοκίες του κόσμου του, βιώνοντας μαρτυρικό τέλος το οποίο (τραγική ειρωνεία) σκηνοθέτησε ο ίδιος ο προπονητής του σε μια σειρά που στιγματίστηκε από το underperforming του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς και κατά συνέπεια ολόκληρης της ομάδας. Τι μπορεί να αλλάξει ο Αργύρης Πεδουλάκης που αντικαθιστά τον Σέρβο ομοσπονδιακό στο τιμόνι των πρασίνων; Το Hoopfellas για τα λάθη, τις αιτίες του αποτελέσματος και τη νέα ημέρα που ξημέρωσε στο ΟΑΚΑ..



Μαρτυρικό σε κάθε περίπτωση.. Ο Παναθηναϊκός δεν “έφυγε” μία και έξω αλλά αρρώστησε και υπέφερε απέναντι στη Λαμποράλ. Είδε το τέλος να έρχεται ανήμπορος να αντιδράσει. Το τρίτο ματς της σειράς που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα των πρασίνων στη φετινή διοργάνωση στιγματίζεται από τη συνεχή πάλη των γηπεδούχων να καταφέρουν κάτι που τελικά μοιάζει πάνω από τις δυνάμεις τους. Όχι, η Λαμποράλ του Περάσοβιτς δεν είναι η ομάδα με το ποιοτικό βάθος του Παναθηναϊκού (πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη σειρά και με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Βάσκοι). Όμως ήταν η πιο έτοιμη να παίξει και να επιβάλλει το πλάνο της, πατώντας στη σαφή αθλητική της υπεροχή και την ικανότητα της να τρέξει και να καλύψει αποστάσεις “μαζί” μέσα στο γήπεδο, σφυροκοπώντας τον αντίπαλο μέχρι να διαλύσει το ηθικό του. 110% δίκαιη η πρόκριση της και το απρόσμενο (προκάλεσε τεράστια αίσθηση σε όλη την Ευρώπη) Sweep απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ώρα για δικαιολογίες ούτε για υπεκφυγές.. Τραγικό πρόσωπο της σειράς ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς ο οποίος φάνηκε δυστυχώς “λίγος” όταν η ομάδα τον χρειάστηκε για να κάνει το βήμα παραπάνω στη σεζόν. Έχω χρόνια να δω τέτοιο προπονητικό underperforming σε μια σειρά playoffs, πόσο μάλλον όταν σε αυτή αναμειγνύεται ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έπεσε, απέναντι σε μια ομάδα με σαφώς λιγότερες λύσεις και εμπειρία, σαν χάρτινος πύργος δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν είχε χτίσει τις σωστές βάσεις μέσα στη σεζόν για να σταθεί όρθιος σε μια τέτοια περίσταση.. Μαζί του γκρέμισε τα όνειρα και τις προσδοκίες χιλιάδων οπαδών του και Ελλήνων μπασκετόφιλων που περίμεναν με προσμονή μια τελευταία παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη στα Final-4 της Ευρωλίγκας ως τον ιδανικό αποχαιρετισμό του θρύλου. Πολλοί δε από αυτούς, με τη σκέψη του αρχηγού να προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει το φιλί της ζωής σε μια ομάδα που βλέπει το θάνατο της, πήγαν το επόμενο πρωί στις δουλειές τους δακρυσμένοι. Γιατί στην Ελλάδα παίρνουμε το μπάσκετ πολύ σοβαρά.. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους..

Scare Tactics


Αξιολογώντας μετά από τα τρία παιχνίδια το γενικότερο πλάνο του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς απέναντι στους Βάσκους μπορώ να πω με σιγουριά ότι διακρίνω έντονη έλλειψη ρεαλιστικού στοιχείου στις σκέψεις του. Να σας το κάνω τάλιρα.. Αν κάποιος τρίτος ο οποίος έχει παρακολουθήσει στενά και καταγράψει το παιχνίδι της Λαμποράλ, γράψει ένα scouting report (που θα αποτελέσει τον κορμό πάνω στον οποίο κάποιος κόουτς θα χτίσει τη τακτική του απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα) σχετικά με την αντιμετώπιση της πάντα, θα βρει πολλές από τις ιδέες του κόουτς Τζόρτζεβιτς σε αυτό. Τι πρέπει να κάνεις απέναντι στα γκαρντς τους, τις κατευθύνσεις που πρέπει να δώσει η άμυνα σου στη μπάλα κλπ. Ωραία όλα αυτά αλλά πάντα θεωρητικά γιατί σκιαγραφείς το προφίλ μόνο του ενός αντιπάλου. Σε πρακτικό επίπεδο όμως (που καλείσαι να συναντηθείς με την αλήθεια..) σημασία έχει το τι ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις σε επίπεδο τακτικής απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο με τα υλικά που διαθέτεις. Οτιδήποτε άλλο είναι ουτοπία και Δωνκιχωτισμός.. Και δυστυχώς σε επίπεδο πλάνου, οι πράσινοι ναι μεν διάβασαν τη Λαμποράλ αλλά δε μετέφρασαν σωστά τα στοιχεία του παιχνιδιού τους σε συνάρτηση με το δικό τους στο τακτικό πλάνο της ελληνικής ομάδας.


Το σημείο κλειδί στο πεδίο της τακτικής, το οποίο ουσιαστικά έκρινε κατά τη ταπεινή μου γνώμη της σειρά, ήταν το γεγονός ότι η πράσινη άμυνα άφησε τα γκαρντς της Λαμποράλ (Άνταμς και Τζέημς) να πάνε παντού με τη μπάλα στο παρκέ, αποτυγχάνοντας (παρά τη προσπάθεια που έγινε) να τους δώσει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η τακτική Blue (& Under) που πιθανόν θα είδατε στον πίνακα των αποδυτηρίων (σε σχετική photo που κυκλοφόρησε μετά το ματς) είναι ουσιαστικά αυτό πολλές φορές εδώ στη σελίδα αναφέρουμε ως ICE αναφορικά με την αντιμετώπιση του Pick & Roll και αναφέρεται στη προσπάθεια του αμυντικού να δώσει πλευρά στον αντίπαλο ballhandler και να τον κρατήσει εκεί αποκόπτοντας του τον κεντρικό διάδρομο με σύμμαχο τον αμυντικό του screener (ο οποίος παίζει στη λεγόμενη και θέση “two nine” που λένε στην Αμερική χαρακτηρίζοντας έτσι τα 2.9'' από τα 3'' στα οποία ένας αμυντικός μπορεί να “μείνει” στον χώρο χωρίς να είναι active κυνηγώντας έναν επιτιθέμενο) και τη τελική γραμμή.


Συνήθως με αυτή τη τακτική μπορείς να ελέγξεις aggressive penetrator guards οριοθετώντας για αυτούς έναν συγκεκριμένο χώρο δράσης, δίνοντας σε αντάλλαγμα Long Twos (μακρινά δίποντα, η πιο inefficient εκτέλεση στο σύγχρονο μπάσκετ σύμφωνα με την επιστήμη των προηγμένων στατιστικών) ή ακόμα και τρίποντα απέναντι σε ομάδες χωρίς ιδιαίτερα ικανούς Stretch ψηλούς. Γίνεται αυτόματα κατανοητό ότι με Screeners σε αυτές τις καταστάσεις τους Planinic/Diop/Tilly αυτή η τακτική θα μπορούσε θεωρητικά να λειτουργήσει ενώ με τον Μπουρούση να αναμειγνύεται η προσέγγιση θα έπρεπε να είναι διαφορετική λόγω της ικανότητας του Έλληνα ψηλού να εκτελέσει από την περιφέρεια. Και γράφω “θεωρητικά” γιατί κόουτς δεν είχες τον ψηλό για να υποστηρίξεις αυτή σου την αμυντική επιλογή. Απλά δεν τον είχες.. Ο Καλάθης έδωσε τον καλύτερο του εαυτό αλλά χωρίς κάλυψη και ανάλογο effort από τον παίχτη της τελικής γραμμής δεν ..έβγαινε, πιστέψτε με. Ένας από τους λόγους που καταλήξαμε στο τέλος να τον βλέπουμε αποσβολωμένο να τρώει τρίποντα-αστραπές πάνω σε άμυνα.. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον γρήγορο ψηλό για να υποστηρίξει αυτό το αμυντικό πλάνο το οποίο στην ιδανική του (σκεφτείτε) μορφή ορίζει την απουσία περιστροφών με δεδομένο ότι ο αμυνόμενος ψηλός έχει την ταχύτητα και το περιθώριο να σπριντάρει ψηλά και να ελέγξει το σουτ του screener. Οι Ραντούλιτσα-Κούζμιτς δε μπορούν να το κάνουν αυτό και είναι παντελώς ακατάλληλοι για close out-άμυνα. Ο Χάντερ μπορεί να φτάσει έγκαιρες στη θέση του αλλά του λείπουν πλήρως τα fundamentals και η ικανότητα να διαβάζει τον επιτιθέμενο γεγονός που τον οδηγεί συνεχώς σε λάθη στα μετόπισθεν. Μόνο ο Γκιστ θα μπορούσε να αντεπεξέλθει αλλά θα ήταν πολύ εύκολο για τον Περάσοβιτς να αλλάξει screener αναμειγνύοντας στη κατάσταση τον Tilly και ανεβάζοντας παράλληλα τον Φώτση στο πάλκο (πλεονέκτημα και πάλι η Λαμποράλ).


Συνέπεια αυτών ήταν (σε ολόκληρη τη σειρά) να αποτελέσει η επίθεση των Άνταμς-Τζέημς από τον άξονα άλυτο γρίφο για την επίθεση του Παναθηναϊκού. Ο Περάσοβιτς στήνει δύο εβδομάδες τώρα Flat High ball screens (ο ball handler σε ευθεία γραμμή με τον screener) τραβώντας τους ψηλούς του Παναθηναϊκού στα 8+ μέτρα όπου τα αδύνατα πόδια τους είναι “τροφή” για τους γκαρντς του. Στη τακτική Hard show του Τζόρτζεβιτς στο PnR (ψηλοί δυναμικά στον κάτοχο της μπάλας) όπου ο αμυνόμενος ψηλός αναγκαστικά χάνει την επαφή με τον screener, απάντησε με την ικανότητα του Μπουρούση να σπάει τη μπάλα στη περιφέρεια ή τη τελική γραμμή δημιουργώντας συνεχώς ευνοϊκές για τους Βάσκους καταστάσεις. Και ένα στοιχείο που θα βοηθήσει όσους παρακολουθήσουν πάλι τα παιχνίδια προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις.. Ο εκπληκτικός Άνταμς σπάει στα δύο την άμυνα του Παναθηναϊκού κυρίως με το ballhandling του και όχι τόσο με την ικανότητα του στην εκτέλεση η οποία κατά τη γνώμη μου έρχεται σε δεύτερη μοίρα και αποτελεί φυσικό επακόλουθο του γεγονότος ότι η ελληνική άμυνα τον άφησε με τον τρόπο της να ζεσταθεί..

Είδαμε ακόμα..


-Τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει πολύ καλά στα πρώτα 6 λεπτά του τρίτου ματς με την άμυνα του αρχικά να παίρνει καλό βαθμό (Γκιστ-Καλάθης αρκετά επιθετικοί) αλλά να μη μπορεί να το κεφαλαιοποιήσει αυτό χτίζοντας μια διαφορά τη διαφορά που του επέτρεπε το μομέντουμ από την ανικανότητα της ομάδας να ευστοχήσει σε περιφερειακά σουτ. Οι πράσινοι ήταν η χειρότερη Shooting team των playoffs (23.5% τρίποντο, 70.5% προσωπικές) και αυτό το χαρακτηριστικό απενεργοποίησε σε μεγάλο βαθμό μερικά δυνατά κομμάτια της επίθεσης τους όπως η ικανότητα του Διαμαντίδη να μεταφέρει τη μπάλα από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά και μίκρυνε τον χώρο δράσης της ομάδας στην επίθεσης κάνοντας απέναντι σε μια ομάδα που ούτως ή άλλως ήταν πιο αθλητική και θα είχε ευκολότερη δουλειά καλύπτοντας μικρότερες αποστάσεις. Η περιφερειακή αστοχία των πρασίνων λοιπόν βοήθησε άμεσα τη Λαμποράλ (με τις απουσίες και το short rotation) να μείνει φρέσκια όσο προχωρούσε η σειρά. Σημαντική λεπτομέρεια και απόδειξη του ότι όλα είναι αλυσίδα και συνέχεια στο μπάσκετ..


-Αυτή αστοχία “πότισε” στο DNA των παιχτών και επηρέασε άμεσα τις κινήσεις και το ηθικό τους στο παρκέ. Οι πράσινοι παρήγαγαν ελεύθερα σουτ αλλά δε μπορούσαν να ευστοχήσουν και αυτό προκαλούσε εκνευρισμό. Η Λαμποράλ τους είχε φέρει σε μια “Shut down” κατάσταση στην οποία η ίδια η ελληνική ομάδα προγραμμάτιζε αρχικά να φέρει τον αντίπαλο. “Καθρέφτης” η Post up επίθεση του Γκιστ ο οποίος υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε να κομματιάσει τον Μπέρτανς (ο Περάσοβιτς άλλαζε συνεχώς στη πλευρά με τα φόργουορντς λες και ήθελε σκόπιμα να εισάγει ο αντίπαλος του τη μπάλα στο ματσάρισμα του Γκιστ με τον Μπέρτανς..) στο low post όμως τα Flare για εξωτερική πάσα και σουτ από τη κορυφή (μετά τη βοήθεια) από τους Καλάθη, Πάβλοβιτς, Ουίλιαμς δε λειτούργησαν γιατί απλά οι συγκεκριμένοι παίχτες δεν είχαν πίστη στη περιφερειακή εκτέλεση με όλο το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στη σειρά.


Ο Τζόρτζεβιτς προσπάθησε μέσα από μια Box επίθεση να συνδέσει τον Ουίλιαμς από νωρίς με το καλάθι όμως απέτυχε μιας και ο Αμερικανός ήταν διστακτικός, χωρίς aggressivenes, σταματώντας με το παραμικρό τη ντρίμπλα ακόμα και στα Hedge out του Πλάνινιτς (ε ύ κ ο λ α μπορούσες να πάρεις το φάουλ Έλιοτ..). Είδαμε ελάχιστα Screen the Screener καταστάσεις για τον Καλάθη ενώ όταν η ομάδα προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή στρεφόμενη στο διαχρονικό πιο ισχυρό όπλο της , το Pick & Roll με τον Διαμαντίδη, έλαμψε η απουσία ενός ψηλού ικανού να συνοδεύσει τον αρχηγό σε αυτό το play. Κρίμα.. Ο Διαμαντίδης ήταν εκεί ετοιμοπόλεμος αλλά ουσιαστικά δε μπόρεσε να προσπαθήσει, να κυνηγήσει τη νίκη μέχρι τέλους προτάσσοντας τα δικά του όπλα..


-Ο Περάσοβιτς έκανε μια “παρέμβαση” στη ροή της Post up επίθεσης με τον Μπουρούση. Ο Κροάτης αφαίρεσε το “κόψιμο” του Tilly, το οποίο όπως είχαμε υπογραμμίσει αποτέλεσε σημαντικό όπλο της Λαμποράλ στα δύο πρώτα παιχνίδια, βάζοντας τον Γάλλο forward να σκρινάρει τον παίχτη βοήθειας είτε με Cross screen στη γραμμή των προσωπικών στον SF (το οποίο λειτούργησε ως “τυράκι” αφού ακολουθούσε κάθετο κόψιμο του Μπέρτανς στη καρδιά της ρακέτας) είτε με screen στον PG της δυνατής πλευράς (κόψιμο ή ελεύθερο τρίποντο). Το παιχνίδι των Βάσκων μακριά από τη μπάλα, όταν αυτή βρισκόταν στο low post στα χέρια του Μπουρούση, ήταν ο πυλώνας μιας επίθεσης που σκόραρε χωρίς πολύ κόπο 85 πόντους μ.ο στη σειρά. Χαρακτηριστικό της αυτοπεποίθησης που έχτισαν οι Ισπανοί είναι ότι ακόμα και σε κακές επιθέσεις (ο Τζέημς σε 1-2 περιπτώσεις κράτησε τη μπάλα για 21'' στα χέρια του με τη ντρίμπλα να δυναμώνει την άμυνα) έβρισκαν λύσεις μέσα από την αθλητική τους υπεροχή και την ικανότητα στη προσωπική φάση. Η πνευματική παγίδα με τον τζόγο του “5” των Βάσκων, το οποίο έδινε προκλητικά το σουτ από μέση απόσταση στους δημιουργούς του Παναθηναϊκού, λειτούργησε στο απόλυτο (μόνο ο Διαμαντίδης μπόρεσε να το διαβάσει σωστά και να παράγει είτε πηγαίνοντας βαθιά στη ρακέτα με τη μπάλα είτε παίζοντας στον εξωτερικό ώμο του ψηλού, κατάσταση στην οποία είναι master). Eίναι πάντως αξιοσημείωτο ότι η Λαμποράλ από τη πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου παίζει ακριβώς τα ίδια (τα οποία της έδωσαν αρχικά το προβάδισμα) και ο Παναθηναϊκός έχει γυρίσει στο παρκέ χωρίς καμία “προσαρμογή” ώστε να αλλάξει κάτι..

Ο “Άρτζι”..

Είναι επιτυχία το γεγονός ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή ενός προπονητή όπως ο Αργύρης Πεδουλάκης σε αυτό το χρονικό διάστημα, με τη σεζόν στο τελικό στάδιο. Περίμενα ότι δύσκολα θα δεχτεί με την έννοια ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για να αλλάξει πράγματα και να δείξει μέρος της δουλειάς του, συν το γεγονός ότι καλείται να παρουσιάσει έργο και να φτάσει σε έναν τίτλο με ένα ρόστερ το οποίο δε δημιούργησε αυτός. Έμαθα ότι η διοίκηση του πρότεινε πόστο στην ομάδα και για τη νέα σεζόν (εφόσον δε συνεχίσει φυσικά ως προπονητής) το οποίο πιθανόν χρησιμοποίησε ως διαπραγματευτικό χαρτί για να τον πείσει.


Ο Πεδουλάκης είναι κόουτς. Πραγματικός κόουτς.. Έχει ιδέες, πειραματίζεται, δε φοβάται να ρισκάρει με θετικά και άλλοτε αρνητικά αποτελέσματα όμως η ουσία είναι ότι είναι ενεργός και μπορεί να παρέμβει στο παιχνίδι. Οι περίφημες αμυντικές τακτικές του είναι από τις καλύτερες που έχει δει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει βαθιά γνώση του πως να χτίσει το αμυντικό κομμάτι η οποία του δίνει τη πολυτέλεια να πειραματίζεται και να εισάγει καινοτομίες. Από την άλλη ποτέ δε παρουσίασε κάτι ανάλογο δουλεύοντας το επιθετικό κομμάτι. Παίζει σε σετ πλαίσιο και τους αρέσει να δουλεύει και να επιτίθεται στο μισό γήπεδο. Συνολικά θεωρώ ότι ο Τζόρτζεβιτς έκανε καλή δουλειά φέτος σε επίπεδο δομής και ανάπτυξης της επίθεσης του Παναθηναϊκού αλλά πλήρωσε και σε αυτό το κομμάτι τα λάθη στο recruiting. Η επίθεση του Παναθηναϊκού παρήγαγε μέσα από συνεργασίες όσο καμία άλλη στην Ευρώπη, είχε κίνηση και πολλές πηγές δημιουργίας όμως της έλειψε το παραπάνω περιφερειακό firepower (παρόλο που στο δεύτερο μισό προσέθεσε έναν σουτέρ όπως ο Χέινς τον οποίο η ίδια απενεργοποίησε δίνοντας του κυρίως ρόλο PG που τρέχει PnR) και ένας PnR ψηλός. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει αυτή η επίθεση υπό τον Πεδουλάκη. Για να είμαι ειλικρινής δε τη περιμένω πιο παραγωγική (και overall πιο αποτελεσματική σε κάθε περίπτωση) και αναφέρομαι στο υψηλό επίπεδο.. Όμως ο Έλληνας τεχνικός έχει το πλεονέκτημα του αμυντικού master στη κατοχή του και του γεγονότος ότι μπορεί να είναι πιο ενεργός εντός των 40' έστω και αν χρειαστεί old school κοουτσάρισμα και ανορθόδοξες μέθοδοι για να ανοίξει ο δρόμος..


Στη παρούσα φάση δε μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στη δομή του παιχνιδιού της ομάδας. Με τον Πάβλοβιτς και τον Κούζμιτς εκτός πλέον, θα δούμε τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη στο παρκέ. Την εκτίμηση τη δική μου τη ξέρετε από την αρχή της σεζόν.. Τα δύο παιδιά έπρεπε να παίζουν μπροστά από τους δύο Σέρβους γιατί η δυναμική του ανερχόμενου status τους ήταν πολύ μεγαλύτερη και επωφελής για το club σε σχέση με αυτά είχαν να δώσουν οι δύο ξένοι παίχτες των πρασίνων. Εκτός των άλλων, οι δύο αυτοί παίχτες διαθέτουν χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί (στον βαθμό) να απορροφήσει στη φιλοσοφία του ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο Παπαγιάννης είναι ένα “5” με γρήγορα πόδια και αντιδράσεις ενώ ο Χαραλαμπόπουλος (που παρεμπιπτόντως πέρυσι ήταν αρκετά καλός απέναντι στη ΤΣΣΚΑ..)  είναι ένας SF ο οποίος μπορεί να αμυνθεί θεωρητικά (μιας και έχει ακόμα δουλειά μπροστά του) και στις δύο γραμμές άμυνας. Από αυτόν τον Παναθηναϊκό λείπουν οι wings που δαγκώνουν αμυνόμενοι στη base line και οι ψηλοί που κάνουν shut down σε οποιονδήποτε στη περίμετρο για αυτό και θα είναι δύσκολο η ομάδα (πέρα από τη παράμετρο του περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου) να ακουμπήσει η ομάδα τα αμυντικά στάνταρντς του Πεδουλάκη. Ένα πολύ καλό αμυντικό αποτέλεσμα σε επίπεδο παραγωγής του αντιπάλου θα έχει να κάνει περισσότερο με έλεγχο του ρυθμού και “προσαρμογές” που σου δίνουν το μομέντουμ παρά με μια δουλεμένη σε βάθος άμυνα (αδύνατο σε τόσο λίγο χρόνο φυσικά). Ο κόουτς Πεδουλάκης φέρνει συγκεκριμένα πράγματα στο τραπέζι. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Φαίνεται, στη παρούσα φάση, ότι με αυτόν στον πάγκο ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερες πιθανότητες στη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή. Είναι όμως πραγματικά αυτός ο μεγάλος στόχος..; Θεωρητικά ναι, στην ουσία όμως όχι. 


Το τριφύλλι (μετά από τρεις σεζόν με συνεχόμενες απολύσεις τεχνικών) πρέπει να βρει τον προπονητή (είτε είναι ο κόουτς Πεδουλάκης είτε κάποιος άλλος) στον οποίον θα επενδύσει σε βάθος χρόνου. Έναν προπονητή με δεδομένες ικανότητες και όχι “πείραμα”. Και πάνω από όλα, έναν προπονητή που η φιλοσοφία και η ιδιοσυγκρασία του θα ταιριάζουν με τα χνώτα του συλλόγου ώστε να του δοθεί από ολόκληρο τον οργανισμό (διοίκηση, αθλητές, κόσμος) το χρίσμα να περάσει την ομάδα στην επόμενη ημέρα..





Υ.Γ: Πέρα από τον σχετικό χαβαλέ και τα πειράγματα αυτό το οποίο συνέβηκε στον Ζερμέιν Μάρσαλ είναι κάτι που μπορεί να σε κλειδώσει σαν παίχτη και να επηρεάσει σημαντικά την καριέρα σου τα επόμενα ακριβώς χρόνια. Είναι απόρροια πλήρους έλλειψης συγκέντρωσης και πνευματικής συγκρότησης από ένα παιδί το οποίο εκείνη τη στιγμή απλώς συμμετείχε και από ότι φάνηκε δεν ήταν ενεργός στο παρκέ με αυτό το mental status. Κανένας δε σταυρώνεται ή πετροβολείται. Θα χρειαστεί κάποιες κουβέντες από ένα πιο έμπειρο στόμα και χρόνο.. Ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα από τη Κηφισιά και θα έπαιρνε τη σειρά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Εκτός της ποιοτικής του υπεροχής είναι και πολύ καλά δουλεμένος για να γονατίσει στο πρώτο ανάχωμα σε αυτό το επίπεδο. Αυτό δεν αναιρεί ότι το προπονητικό τιμ της Κηφισιάς έκανε πολύ καλή δουλειά στη σειρά στης οποίας τα 4/5 χρονικά η ομάδα έπαιξε αρκετά καλό μπάσκετ όντας πολύ ανταγωνιστική. Καλή δουλειά κόουτς.. Για τον Άρη είναι τεράστια απώλεια ο Χάγκινς. Δυστυχώς..


Υ.Γ1: Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το δουν μέσα από τα Social media..




466 σχόλια:

  1. Τζιμ καλησπέρα.
    Για το άρθρο δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Πλεον σε διαβάζω και για το ύφος γραφής σου...πριν απο λιγο απόλυση Ντούσαν. Λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ρε φιλε.. ο ντουσαν με μπατζετ μεχρι τον ουρανο.. μεσα σε 3 χρονια εκανε μια τρυπα στο νερο.. δεν εβγαλε γηγενεις, δεν αφησε καποιο στυλ μπασκετ, μεχρι που του εκανε πλακα καποια καρσιγιακα ενω φετος με ομαδα πληρης στα χαρτια, εφαγε φαπες απο παντου!!
      Αναθεμα και αν εχει ορεξη να δουλεψει με νεους παιχτες τυπου παπαγιαννη και χαραλαμποπουλο..

      Διαγραφή
  2. Τα ειπες ολα για τον σερβο κοουτς και νομιζω δεν υπαρχει λογος να πουμε περισσοτερα.. Στην αρχη η ομαδα πεταγε φωτιες( για το χρονικο σημειο) και μαλιστα μου ειχες απαντησει να μην βιαζομαι γιατι τα ιδια ειχαν γινει και με τον Ιβα!!
    Ναι στην επιθεση ειχαμε κινησει, ναι ειχαμε ιδεες αλλα καταληξαμε να εχουμε firepower μονο τον ραντου και τον 'νεο' ουλιαμς!!!
    Για πεδουλακη... η καλητερη επιλογη αυτη την στιγμη, αφου ξερει την ομαδα και παρακολουθει ευρωπαικους και ελληνικους αγωνες!!
    Ομως : πεδουλακης και γιανκο - παππας δυσκολο να ειναι μαζι..
    Πεδουλακης και ομαδα χωρις αθλητικο ψηλο δυσκολακι.. και μην μου πει καποιος για τον αμερικανο.. απο την αρχη εχω πει οτι δεν μου κανει για ψηλος τυπου λασμε.. δεν καλυπτει την ρακετα, δεν τρομαζει οταν πηδαει, ενω λογο ηλικιας οι αντιπαλοι τον κανουν χαζο ευκολα...
    Βλεπω τον γκιστ να αφηνει τις σολες του στο 5.
    Πραγματικα θα ειναι ασχημο να διωξουμε πεδουλακη μετα το καλοκαιρι για να φερουμε αλλον την στιγμη που δεχτηκε να βοηθησει την ομαδα τωρα, αλλα ο μπλατ οσο δεν κλεινει σε ομαδα ΝΒΑ σαν πρωτος κοουτς τοσο το ψηνει για επιστροφη στην ευρωπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εκτιμώ αν ακούσει ο Γιαννακόπουλος(ή οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πρόεδρος) τα λεφτά που θέλει ο Μπλατ, θα πέσει ξερός.

      Officer

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλή δουλειά και πάλι Τζιμ ! Θα είναι λάθος να κριθεί ο πεδουλακης με το αν κατάφερε η όχι να πάρει το πρωτάθλημα . Ας βρει ο Παναθηναϊκός επιτέλους έναν κοουτς να επενδύσει και να περάσει τις ιδέες του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mετα την απολυση του Σαλε κυκλοφορησαν διαφορα παραμπασκετικα. Ειναι τετοια η φυση τους που δεν μπορει παρα προερχονται απο το εσωτερικο του Παναθηναϊκου. Δεν ξερω αν ισχυουν, αν οχι κακιστα διαδιδονται. Αν ναι, ηταν τραγικη η επιλογη της παραμονης του Σαλε στον παγκο για τοσους μηνες. Δεν αρκει το σωστο επιθετικο μπασκετ για να εισαι προπονητης στο τοπ επιπεδο. Πρεπει πανω απο απ'ολα να εισαι καλος μανατζερ και σωστος απεναντι στους αθλητες σου. Ομοιως και οι διοικουντες πρεπει να ειναι εντιμοι απεναντι σε προπονητη και αθλητες. Γενικως πρεπει να υπαρχουν καθαρες σχεσεις. Ο,τι απο τα δυο και να συνεβη λοιπον, υπαρχει σοβαρο προβλημα στον Παναθηναϊκο που ξεπερναει την κακη στελεχωση σε επιπεδο παικτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς για το άρθρο για το άρθρο του Σωτηρίου με τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του Σάλε ή είναι κι άλλα;

      Διαγραφή
    2. Οχι μονο του Σωτηριου. Αν ηταν ετσι ας τον εδιωχναν εξαρχης. Τωρα τα εμαθαν; Το ιδιο ειχε γινει νωριτερα με τον Παππα. Οσο ηταν εκτος ομαδας διαδιδονταν απιθανα πραγματα για τον παικτη. Τωρα ειναι καλος εκεινος και κακος ο Σαλε. Αρρωστημενο κλιμα.

      Διαγραφή
    3. LOL...

      Εδω τα λεγαμε φιλε μου και καποιοι εκαναν οτι δεν ακουγαν...

      Σαλε ή Παππας?

      Τυχερος ο 2ος.

      Διαγραφή
    4. 11.12 που το ειδες το αρρωστημενο κλιμα;;πολυ θα σου αρεσε ετσι;επειδη εβγαινε το καθε παιδακι και ελεγε οτι του κατεβαινε σημαινει οτι ηταν και αληθεια;;Μπραβο στην διοικηση που προστατεψε τον παιχτη.Επισημα δεν γραφτηκε τιποτα απο κανεναν.

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος24 Απριλίου 2016 - 11:53 μ.μ.
      Εισαι με τα καλα σου; Ψαχνετε παντου για εχθρους. Εσυ τι εισαι δηλαδη; Υπαλληλος της διοικησης και αντιδρας ετσι; Δεν ειχες ακουσει τι λεγοταν για τον παικτη; Γιατι δε βγηκε μια καθαρη ανακοινωση απο τη διοικηση για να τον προστατευσει οταν αρχισαν τα σεναρια; Τωρα δε διαβαζεις τι γραφεται για τον πρωην προπονητη; Ειναι αληθεια αυτα; Αν ναι γιατι δεν απολυθηκε νωριτερα; Αν ειναι ψεμματα ποιος τα βγαζει και γιατι; Και πως τα μαθαινει αν οχι μεσα απο την ομαδα; Σου φαινεται καλο κλιμα για να λειτουργησει ομαδα αυτο;

      Διαγραφή
    6. Συγγνώμη αλλά πού είναι γραμμένα όλα τούτα;
      Αν θα θέλατε να μπείτε στον κόπο να μας διαφωτίσετε,θα ήταν ευχή έργο.

      Ευχαριστώ εκ των προτέρων

      Διαγραφή
    7. @bhoy25 Απριλίου 2016 - 2:44 π.μ.
      Δυστυχως εχουμε πηξει σε οπαδικα blogs, twitter accounts κλπ. Γραφτηκαν παντως καποια πραγματα και στο sdna και στο sportit. Πχ https://www.sportit.gr/o-kakos-pappas-pou-egine-kalos-pappas/

      Διαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσα τόσο η ανάλυση του ματς όσο και η σύνθεση των χαρακτηριστικών του Πεδουλάκη Τζιμ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για μια ακόμα φορά!!
    Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι η τρίτη απόλυση προπονητή πριν το τέλος της χρονιάς είναι από μόνη της πρόβλημα. Πέρα από τα λάθη του Τζορτζεβιτς, του Ιβάνοβιτς και του Πεδουλάκη παλαιότερα, η απόλυσή τους από τον απρίλη είναι αδικαιολόγητη από το γεγονός και μόνο ότι γίνεται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σαν φίλαλθλο της ομάδας είναι κάτι που με προβληματίζει. Πρέπει κάποια στιγμή η διοίκηση να μάθει να κάνει υπομονή αν θέλει να χτίσει κάτι πραγματικά καλό στο μέλλον. Πρώτα όμως θα πρέπει να οριοθετήσει τους στόχους και να τους υπηρετήσει με συνέπεια. Τότε, ας αφήσει έναν προπονητή να δουλέψει με ηρεμία και ας τον κρίνει στο τέλος της θητείας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επρεπε να το εχει κανει με τους δυο προηγουμενους. Ο Σαλε επρεπε να εχει απολυθει νωριτερα. Η επιλογη Κουζμιτς και Παβλοβιτς φωναζε οτι κατι δεν παει καλα. Η επιμονη στη χρηση τους (κυριως του δευτερου) φωναζε ακομα περισσοτερο. Σκεψου οτι ο Ουιλλιαμς εκανε τις καλες του εμφανισεις ως 3 την εποχη που ηταν τραυματιας ο Παβλοβιτς με 2 το Φελντεην. Μολις επεστρεψε ο σερφερ θυσιαστηκε η ευθραυστη ισορροπια της ομαδας για να χωρις εκεινος στην ομαδα. Ο Ουιλλιμς πηγε στο 2 χανοντας μερικως το ρυθμο του και ο Φελντεην εξαφανιστηκε. Ολα για να χωρεσει οπωσδηποτε ο Παβλοβιτς. Επιπλεον επιλεχθηκε ο Χαντερ ως αθλητικος ψηλος. Παραλογη επιλογη φαινομενικα που ομως αφηνε ενεργο τον Κουζμιτς, που δε θα ειχε λογο υπαρξης αν ερχοταν καλυτερος παικτης. Εναν τετοιο προπονητη δεν τον διωχνεις τον Απριλιο. Τον εχεις διωξει πολυ νωριτερα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ για τα λάθη του Σάλε. Βέβαια υπάρχουν και πράγματα που δεν τα ξέρουμε,όπως πχ. τί έγινε με τις μεταγραφές,πότε ζητήθηκαν,ποιούς παίκτες ήθελε πραγματικά,κλπ.Και εμένα δεν με είχε ικανοποιήσει σαν προπονητής,αλλά διαφωνώ γενικά με τις απολύσεις πριν το τέλος της χρονιάς. Κατά την γνώμη μου,πρέπει να αφήνεις ένα χρονικό διάστημα (1-2 χρόνια;) για να κρίνεις έναν προπονητή. Πάντως η συγκεκριμένη τακτική έπιασε μια φορά και πήραμε πρωτάθλημα μετά την απόλυση Πεδουλάκη,ενώ απέτυχε πέρσι. Μακάρι να πετύχει και φέτος. Και για το πρωτάθλημα και για τον Πεδουλάκη,που μου αρέσει σαν προπονητής.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Jim.
    Παρακολουθώντας όλη τη σειρά του ΠΑΟ με την Λαμποράλ, και διαβάζοντας την παραπάνω ανάλυσή σου, μήπως τελικά ο Παναθηναικός δεν μάτσαρε τόσο καλά(σχεδόν καθόλου) όσο νομίζαμε όλοι και είχες αναφέρει και εσύ στην preview ανάλυσή σου πριν την έναρξη της σειράς..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα Τζιμ...Φανταστικο αρθρο οπως παντα...
    Θεωρω οτι το προβλημα του ΠΑΟ ειναι βαθυτερο απο το θεμα προπονητη...Αισθανομαι οτι ο ΠΑΟ εχει χασει τον προσονατολισμο και το πλανο του...Ξεκινησε μια προσπαθεια ελληνοποιησης,την οποια ολοι υποστηριξαν ακομα και αν αυτο σημαινε μια περιοδο ξηρασιας...Παρολα αυτα η αλλαγες προπονητων και το φετινο ανεβασμα του μπατζετ,νομιζω οτι αλλαξε το πλανο και τους στοχους...Αποτελεσμα,ο ΠΑΟ να εχει κανει μια τρυπα στο νερο τα τελευταια χρονια (στην Ευρωπη παντα),χωρις να εχει ενα ουσιαστικο πλανο αναπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα.
    Εκπληκτική δουλειά για μια ακόμη φορά Τζιμ.
    Εν ολίγοις ο Τζόρτζεβιτς απέτυχε στη σειρά με την Κάχα να παρουσιάσει μια ομάδα κυρίως με ψυχολογία και σε δεύτερο επίπεδο να παρέμβει τακτικά. Αυτό έτσι κ αλλιώς δε το περιμένεις από έναν άπειρο προπονητή. Αν όμως έχει καταφέρει να μεταδώσει την πίστη της επικράτησης στους παίκτες του και ήταν ρεαλιστής, θα είχε μπορέσει τουλάχιστον να πάει τη σειρά στο 3-2 και να παίξει τη χρόνια του με τον ΟΣΦΠ. Έχασε τη μπάλλα όμως σε αυτούς τους τρεις αγώνες γι αυτό και έφυγε με συνοπτικές διαδικασίες.
    Πάμε τώρα στον Πεδουλάκη. Προσπερνώ τους φετινούς μήνες και προχωρώ με την υπόθεση εργασίας ότι ο Αργύρης μένει και την επόμενη χρονιά.
    Δε πιστεύω ότι θα καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα που θα μπορεί να έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και να έχει μεγάλο ροτέισον για να αντέξει τον γολγοθά της regular season ώστε να είναι έτοιμη και φρέσκια τον Μάρτη στα πλέι οφ. Αντίθετα βλέπω πάλι ροτέισον 8-9 παικτών και αγωνιστικό στυλ με έμφαση στην άμυνα και από επίθεση λίγα πράγματα.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος προπονητής αυτή τη στιγμή, που να μπορείς να πεις με σιγουριά ότι αξίζει την υπέρβαση στο μπάτζετ, με την πεποίθηση ότι σε ένα χρονικό πλαίσιο 2-3 ετών θα έχεις αποτελέσματα.
    "Έναν προπονητή με δεδομένες ικανότητες και όχι “πείραμα”. Και πάνω από όλα, έναν προπονητή που η φιλοσοφία και η ιδιοσυγκρασία του θα ταιριάζουν με τα χνώτα του συλλόγου" και να έχει και την προσωπικότητα κυρίως να σταθεί σε ένα τόσο "δύσκολο" πάγκο προσθέτω εγώ.
    Αυτή την περιγραφή μπορείς να την βρεις κατ' εμέ σε 2-3 περιπτώσεις στους γνωστούς προπονητές αλλά καθεμιά έχει το ρίσκο της.

    Officer

    ΥΓ: Τζιμ(αλλά και λοιποί αναγνώστες), πως κρίνεις το πάντρεμα των Τζέιμς-Άνταμς από τον Περάσοβιτς; Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟ θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο με Παππά-Γουίλιαμς ή τον Φιλντέν στη θέση ενός εκ των δύο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω τα 2 γκαρντ της λαμπο ειναι πιο κομπο και για αυτο συνδυάστηκαν τοσο ομορφα.. ο παππας εννοειται οτι κολλαει με τον φελντεινι αλλα θα σκουντουφλαει με τον ουλιαμς, ο οποιος με τις εμφανισεις που εκανε και βεβαια αναλογα και το πως θα ειναι στους τελικους, δυσκολο να μεινει με τα λεφτα που θελει!!

      Διαγραφή
  9. Ο καλαθης έδωσε τον καλύτερο του εαυτο αλλά χωρίς κάλυψη......?

    Δηλαδή αν έβγαζε το χειρότερο του εαυτο με τι μ.ο θα τέλειωναν τη σειρά οι τζειμς-ανταμς?


    Ο τζορτζεβιτς δε μας έδειξε στη σειρά κάτι λιγότερο ή περισσότερο από ότι όλη τη σεζόν.ανεπαρκής ο κόουτς σίγουρα αλλά για την περίπτωση του υπάρχουν πολλά για τα οποια δε γίνεται κουβέντα.και ο πεδουλακης απελυθη κ ο ντουσκο κ ο τζορτζεβιτς.μάλλον είναι κακοί όλοι τους.ο πρώτος ήδη δικαιώθηκε με το να του σφυρίξουν να γυρίσει πίσω,έστω κ ως υπηρεσιακός.

    Για την απόδοση των παικτών ούτε λόγος.μόνο ο προπονητής ήταν ο κακός.


    Που ήταν ο καλαθης σε όλη τη σειρά?οκ,ήταν κουρασμένος.έπαιξε 20 30λεπτα το χειμώνα κ κλαταρε ο πιο γυμνασμενος γκαρντ της ευρωλιγκα.δεν αγνοω ότι έπαιξε και τραυματίας αλλά περίμενα πολλά παραπάνω μιας κ τον θεωρούσα τον πιο κομβικό παίκτη της σειράς.

    Ο γκιστ που είναι 2 χρόνια τώρα?ξέρω,και αυτός μας κράτησε το χειμώνα....

    Μιλάμε για το μισό σασί της ομάδας.άσος και τέσσαρι ανύπαρκτα.

    Ο ουιλιαμς που είναι?θα πάρει δύο σίγουρα αυτός αλλά δε θα ναι εκατομμυρια.

    Έγινε ο κακός χαμός με την αλλαγή του βλαντο.αδικηθηκε ο βλαντο,οκ.κάτσε βλαντο να πινεις κανα ρεντμπουλ στον πάγκο κ τα ξανάλεμε το σεπτεμβρη.

    Αδικηθηκε ο παππάς.που είναι ο παππάς? Τι?τον εχουν off?και?δεν έχει μερίδιο ευθύνης αυτός?

    Θα πρέπει να ντρέπονται κάποιοι παίκτες που ο καλύτερος στην ομάδα είναι στα 36 και σταματάει το μπάσκετ σε ένα μήνα.απλά θα πρέπει να ντρεπονται.

    Δε ξέρω για ποιό λόγο την τελευταία τριετία ο κακός χαμός γίνεται μόνο για τα μάτια του κακού προπονητή που έχει πάντα στον πάγκο του ο ΠΑΟ και όλοι οι άλλοι είναι στο απυρόβλητο. Κριτική δε θέλετε και μάλιστα από οκτωβρη μήνα? Γιατί δεν τους πιανετε όλους?και το ερώτημα φυσικά δεν πάει στο φίλαθλο της ομάδας.....

    Αυτό που ξέρω εγώ είναι το εξής,

    Ο πρόεδρος να βάλει ο,τι ποσό θέλει το καλοκαίρι και να κάτσει στην ακρουλα του

    Να πάρουν έναν κόουτς και να τον στηρίξουν αφού του χουν δώσει το ελεύθερο να κάνει ο,τι θέλει με το ρόστερ και με το δεδομενο μπάτζετ.με Μήτσο αποχωρησαντα κανεις δεν είναι ανεγγιχτος

    Ο καλαθης να κάτσει και να δουλέψει το σουτ κ το σεπτεμβρη να επιστρέψει με σουτ κι όχι ασουτος.ναι,έχει τα ελαφρυντικά του,για τα οποία γίνεται πόλυς λόγος,αλλά έχει κ το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και σε αυτό πέφτει mute.

    Οι πιτσιρικαδες να κάτσουν να δουλέψουν και να καταλάβουν ότι τίποτα δε χαρίζεται και αυτό ισχύει για όλους τους έλληνες.

    Ή νοοτροπία του κλαμπ να αλλάξει λίγο κλίση.ναι,εδώ το μπάσκετ το παίρνουμε στα σοβαρά αλλά πρέπει να τα παίρνουμε όλα σοβαρά και όχι μόνο το αποτέλεσμα.

    Σήμερα δήλωσε πάραιτηση ο ντουντα.μάλλον είναι κακός και αυτός....ξέρω ξέρω ,όταν έχει μεγάλα μπάτζετ αγχωνεται....αυτό θα πρέπει να προβληματίσει πολλές διοικήσεις και πολλούς παίκτες ανα την Ευρώπη.

    Σμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. apo atoma san kai sena etsi opws ta lete me misos
      thelw mono ena pragma
      na to tuposete auto kai to katheauto minima sas
      kai na mpeite na to diavasete sto apoditirio tis omadas
      kai egw apo mia gwnia na vgazw video
      elpizw na min zhtaw polla !

      Διαγραφή
    2. Μίσος εγώ για την ομάδα κ τους παίκτες?είναι αστείο.οκ,το διάβασα κ αυτό.

      Γραψε που διαφωνείς αν θες ανταλλαγή απόψεων,ειδάλλως γυρεψε αλλού εντυπώσεις.

      Σμ

      Διαγραφή
    3. apla na se dw na les gist pou eisai 2 xronia
      kai williams auta ta 2 tha pareis..
      pou mou apadas kiolas

      Διαγραφή
    4. Να απολογηθω επειδή δεν εκφράστηκα κοσμια για τον ουιλιαμς?σωστός,έχεις δίκιο.Μαγκας από το πληκτρολόγιο και γω.έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό.

      Σμ






      Διαγραφή
    5. pantws me kati tetoia sxolia esvise to instagram tou o haynes
      afou prwta apantise pragmatika panemorfa se kati aparadexta comments dustixws den tha to eides/eidate

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ,

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΤΑΞΕ Ο ΔΓ ΣΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ, Ή ΑΝ ΑΠΛΑ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΟΥΤΣΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΟ...
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ (ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ) ΦΑΝΤΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΕΙΔΩΜΕΝ...

    ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ:
    - ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...
    - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΟΥΤΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΟΥΣΕ.
    - ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΑΝ ΛΕΙΨΕΙ, ΤΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΚΟΥΖΜΙΤΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΘΕΜΑ...
    - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΥ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ)...ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ
    - Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΡΙΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
    - ΚΛΕΙΔΙ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΗ (ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ)...

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ:
    - ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΟΛ ΔΕ ΓΟΥΕΙ...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
    - ΝΤΟΥΝΤΑ ΤΕΛΟΣ...ΜΑΛΙΣΤΑ...ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΑΝΕ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ...ΝΤΡΟΠΗ...ΚΑΙ Η ΕΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...
    - ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΣΕΤΕ, Ο ΖΟΤΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ)

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ζοτς ομως φετος εχει ομαδα που κενταει, και παιζει μπασκετ που διδασκει.. αντιθετα για τον ντουντα σχολιασα πιο πανω δεν εδειξε κατι συγκεκριμενο..
      Να σου πω καρφακι δεν μου καιγεται αλλα τον σαριτς τον γουσταρω για παω

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς πρωτάθλημα στα χαρτιά; Φταίει ο Ζότς που δεν κατέβηκε ο Αταμάν να παίξει το παιχνίδι;
      Φαντάζομαι ότι είσαι από αυτούς που φώναζαν το '13 στο ΣΕΦ να μη λήξει το παιχνίδι για να το πάρουν στα χαρτιά χαχαχα
      Doc J.

      Διαγραφή
    3. τελικα ποσα συμπλεγματα σας εχει δημιουργησει ο Ζοτς;;συγκρινουν τον Ζοτς με τον Ιβκοβιτς τι αλλο θα πειτε.Πηγε μηπως την Εφες στο φ4 δυο φορες η μηπως κανω λαθος,εχει 8 ευρωπαικα ο Ιβκοβιτς η μηπως παλι κανω λαθος;;

      Διαγραφή
    4. @chris nas
      ΦΙΛΕ ΚΡΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Η ΦΕΝΕΡ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΚΕΝΤΑΕΙ, ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΤΣ ΦΕΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΕΛΙΚΟ.

      @Doc J
      ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΘΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΨΑΓΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΑΤΑΜΑΝ...ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ, ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΞΕΙ.

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. @11:46
      ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΖΟΤΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΟΟΥΤΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΙΒΚΟΒΙΤΣ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΙΠΑΜΕ, Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  11. Οι αγώνες με την Λαμποράλ πλέον αποτελούν παρελθόν και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όσο ο Παναθηναϊκός.

    Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αστάθεια που βιώνει η ομάδα στην μετέπειτα Ομπράντοβιτς εποχή. Κάθε μεγάλη ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα χαρακτηρίζεται από σταθερότητα. Ο Παναθηναϊκός της δεκαετίας του 2000 μέχρι το 2012, είχε ένα σταθερό κορμό, μια σταθερή φιλοσοφία, δεν ετίθετο θέμα εμπιστοσύνης προς την ομάδα, μόνο προς κάποιες μονάδες, η ομάδα είχε χαρακτήρα και ενέπνεε εμπιστοσύνη. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τον Ολυμπιακό του 2011 με 2014 ο οποίος διατήρησε έναν σταθερό κορμό παρά τις αποτυχίες σε πρωταθλήματα. Η σταθερότητα ξεκινάει από τον προπονητή, που πρέπει να διέπεται από μια φιλοσοφία την οποία να περάσει στην ομάδα δηλαδή να έχει μια ισχυρή προσωπικότητα η οποία να συνάδει με τους στόχους της ομάδας. Εφόσον υπάρξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, η ομάδα θα ακολουθήσει και μια ανάλογη πορεία.

    Ο παναθηναϊκός πρέπει να βρει ένα προπονητή να επενδύσει πάνω του, ακόμα και εάν η πρώτη χρονιά στεφθεί με αποτυχία. Ο τζόρτζεβιτς ενώ έχει την ισχυρή προσωπικότητα έδειξε ότι χρειάζεται αρκετή εμπειρία πριν αναλάβει ομάδα αυτού του επιπέδου. Ο Πεδουλάκης από την άλλη πράγματι επέδειξε ένα σύστημα και μια σταθερότητα η οποία μπορεί μεν να μην ήταν ελκυστική αλλά ήταν επιτυχημένη βάσει ρόστερ.

    Η καλύτερη περίπτωση βέβαια θα ήταν να επενδυθει χρόνος σε κάποιον ο οποίος έχει και την εμπειρία και δίψα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, αδύνατο ωστόσο λόγω μπάτζετ. Αυτές είναι δύο περιπτώσεις: Μια είναι ο Μεσσίνα ο οποίος πιστεύω αδημονεί για επιστροφή στην ελίτ του ΕυρωπαΪκου Μπάσκετ και του οποίου ο εγωϊσμος είναι πληγωμένος μετά τις τελευταίες αποτυχίες. Και η άλλη προτιμότερη αυτή του Μπλάτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσινα γινεται headcoach οταν σταματησει ο Popovic και ο μπλατ θα αναλαβει nba club με σοβαρο μισθο γιατι τον εκτιμουν. Α.D

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα στην ομάδα.
    Jim, το παραδέχομαι, μερικά σημεία τα έχω διαβάσει 2 φορές αλλά ακόμα δεν τα έχω εμπεδώσει. Non capisco un cazzo! θα μείνω στην ίδια τάξη.
    Για τον Τζόρτζεβιτς τι να πούμε άλλο. Πολύ soft. Τα έχω ξαναπει, ψυχολόγος ήταν ο άνθρωπος, όχι προπονητής και τελικά δεν έκανε ούτε το πρώτο σωστά!!!
    Τυχαία η φωτογραφία σου (λόγω Μάρσαλ) μετά από τη νύξη για νέο προπονητή στον Παναθηναϊκό (που εκτός τον άλλων σήκωσε και Ευρωπαϊκό με Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο)? Μου αρέσει η ιδέα.
    Sei un vero maestro!!! Bravissimo!!!

    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οπως εγραψα και στο προηγουμενο αρθρο, πιστευω πως ο Αρτζι πρεπει να μεινει και του χρονου εκτος αν μπορει να παρθει προπονητης απο ΠΟΛΥ ψηλο ραφι. Αλλα πειραματα οπως Πριφτης/Γιαννακης/Γκερσον/Ραντονιτς/Σαρας και τετοια δεν ειναι ουτε για αστειο. Αν εισαι μαγκας ακουμπα Μπλατ/Μεσινα/Ζοτς αλλιως μεινε με Αρτζι.

    Εμενα πιο πολυ με προβληματιζει η διαμαχη Fiba-Euroleague. Σιγουρα η λυση δεν ειναι η απογορευση απο τις εθνικες να συμμετεχουν αλλα προσωπικα δεν εχω καταλαβει ΤΙ εχει κερδισει το μπασκετ απο την παρεα του Μπερτομεου. Αξιοπιστια δεν φαινεται να υπαρχει (το σπρωξιμο της ΤΣΣΚΑ πχ ή αλλων ομαδων κανει κρα, οι τελευταιες αγωνιστικες δεν γινονται ιδια ωρα, η πλήρης απελευθερωση των ξενων ανα ομαδα που γεμισε τις ομαδες αμερικανους αμφιβολης ποιοτητας μειωνοντας την παραγωγικη διαδικασια στην Ευρωπη.

    Επιπροσθετως αφου εμμεσα η Fiba εκανε δεκτην την euroleague γιατι χρειαζοταν το eurocup και δεν γινοταν ενας συμβιβασμος; Η κλειστη λιγκα, χωρις salary cup, με εγγυημενα συμβολαια και πληρη αποσυνδεση των εθνικων πρωταθληματων θα τα καταστησει παντελως ανουσια, και το ευρωπαικο μπασκετ θα γινει υποθεση 20-25 ομαδων

    Προσωπικα με στεναχωρει
    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πειραμα με πειραμα διαφερει ομως ε. Ο djordjevic δεν ειχε δειξει τιποτα σε συλλογικο επιπεδο σε σχεη με τους Πριφτης/Γιαννακης/Γκερσον/Ραντονιτς/Σαρας.Αντε βγαλε τον Σαρας και βαλε τρινκιερι.Δηλαδη περιμενετε εσεις οτι του χρονου προπονητης θα ειναι καποιος εκ των μπλατ/ζοτσ/μεσινα.Και μετα λεμε οτι οι παναθηναικοι ειμαι μπασκετικοι...A.D

      Διαγραφή
    2. A.D, εισαι τρομερα επιθετικος, ειπα να μεινουμε με τον Πεδουλακη αν δεν μπορουμε να χτυπησουμε καποιον απο το πανω ραφι. Δεν ειπα οτι πρεπει να εχουμε καποιον απο αυτους τους 3.

      Συμφωνω οτι ο Djordjevic δεν εχει δειξει τπτ αλλα και αυτοι που αναφερεις τι ακριβως περγαμηνες εχουν;

      Ο Πριφτης δεν εχει παιξει ΠΟΤΕ EL και ακομα και στο eurocup εχασε παιχνιδια που δεν χανονταν.

      Ο Γιαννακης προπονησε τελευταια χρονια σοβαρη ομαδα πριν 6-7 χρονια.
      Ο Γκερσον το ιδιο και ισως περισσοτερα χρονια.
      Ο Ραντονιτς εχει δειξει εργο μονο στον Αστερα και η μεγαλυτερη του επιτυχια ειναι πως φετος πηγε στους 8 (οντως επιτυχια).
      Ο Σαρας δεν εχει προπονησει πουθενα (εκτος απο ενα τριμηνο χωρις πιεση με Ζαλκιρις)
      και ο Τρινκερι εχει οντως δουλεψει καλα σε 2 ομαδες EL χωρις ομως ΚΑΜΙΑ πιεση και χωρις να κανει καποια επιτυχια. Στην μοναδικη φορα που προπονησε ομαδα με πιεση (Ελλαδα) απετυχε παταγωδως οχι μονο λογο αποτελεσματων αλλα ΚΑΙ στελεχωσης.

      Οι ειρωνιες περισσευουν

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει και η περίπτωση Ιτούδη. Ας ελπίσουμε να χάσει πάλι η Τσσκα στο φάιναλ φορ, να τον απολύσουν και να τον τσιμπήσουμε εμείς. Και μην αρχίσουμε να λέμε πάλι για τα όσα είχαν ειπωθεί απο το ΔΓ. Μεγάλα παιδιά είναι, ας τα βρουν. Να βγει ο Δημήτρης και να ζητήσει δημόσια μια συγγνώμη, ακόμα κι αν είχε δίκιο. Για το καλό του συλλόγου. Ό,τι έγινε, έγινε.

      Διαγραφή
    4. Σορυ για το υφος αλλα μου θα καραφλιανω σαν τον σαλε με αυτα που εχω διαβασει για coaches το τελευταιο καιρο.Το θεμα ειναι να πιστεψουμε σε εναν προπονητη και το πλανο του .Και εγω δεν θελω προφανως γκερσον και γιαννακη γιατι νομιζω οτι πλεον τους εχει ξεπερασει το μπασκετ ,αλλα οι ραντονιτς/πριφτης/τρινκιερι εχουν δειξει οτι μπορουν να φτιαξουν αξιομαχα ροστερ με λιγα λεφτα και με μπασκετικο ΠΛΑΝΟ.
      Ναι οκ προφανως κανενας απο αυτους δεν ειχε την πιεση οπως θα ειχε στον παγκο του παναθηναικου αλλα τοτε τι μενει?Ο οσφπ γιατι πιστεψε Μπαρτζωκα και Σφαιροπουλο.Ειχαν προπονησει υπο καθεστως πιεσης ποτε?Δεν ειναι καλοι προπονητες?Ακομα και ο Σφαιροπουλος με ολα τα κακα του φετος εχει ενα πλανο και παιζει συμφωνα με αυτο. Α.D

      Διαγραφή
    5. Και για να κλεισω την σκεψη μου νομιζω 3 λυσεις υπαρχουν.1 Πεδουλακης και του χρονου ανεξαρτητα απο τι θα γινει φετος.
      2 Ενας εκ των Ραντονιτς/Τρινκιερι/Πριφτη .3 και η καλυτερη αλλα η πιο δυσκολη Ιτουδης αν απολυθει.Νομιζω αν απολυθει παντως ο ΔΠΓ με τοσα που εχει δει 3 χρονια θα κανει τα παντα για να τον φερει. Α.D

      Διαγραφή
  14. Στην αρχή της χρονιάς είχα επισημάνει τη σημασία που θα είχε η καθιέρωση - με χοντρά λεπτά συμμετοχής όχι μόνο στην α1,αλλά και στην Ευρώπη - των παπαγιαννη -χαραλαμποπουλο -λουντζη... Αυτό που ξεκίνησε δειλά πέρσι, έπρεπε φέτος να πάρει πιο δυναμική μορφή... Τα όσα ακούγονταν περί φάιναλ 4 και ευρωπαϊκό ήταν για να αυτοπαραμυθιαζονται κάποιοι και να περνάει η ώρα... Η ομάδα έπρεπε να μπει σε ένα πρόγραμμα αντίστοιχο με εκείνο του ζοτς της 3ετιας 2003-2006...Κάποτε ο καπετάνιος είχε πει ότι οι ομάδες χτιζονται δεν αγοράζονται, μια ρήση που την ενστερνιζομαι 100%,παρόλο που δεν ήμουν ποτέ βαρδινογιαννικος...Χρειάζεται μια διαδικασία ζύμωσης και πίεσης,με ατελείωτες εργατοωρες προπόνησης και αγωνιστικών λεπτών,όπου θα σφυρηλατηθει όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα... Σε γενικές γραμμές έπρεπε ο πυρήνας φέτος του παναθηναϊκου να ειναι οι καλάθης - παπαγιαννης - χαραλαμποπουλος - παππας...Αυτοί αποτελούν το παρόν και το μέλλον της ομαδας...και δίπλα τους να προστεθούν παίκτες βοηθητικοι που θα τους βοηθήσουν να αναδείχθουν περισσότερο...Θεωρώ ότι ο κόουτς Πεδουλακης έχει το τεχνικό ανάστημα και την προσωπικότητα να οδηγησει την ομάδα σε έναν τέτοιο δρόμο...Να επαναφέρει το panathinaikos basketball πάλι στα ευρωπαϊκά παρκέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To βασικο προβλημα του Πεδουλακη στην πρωτη του θητεια ηταν ο φοβος της απολυσης. Τον οδηγησε σε ατολμια που ηταν καταδικαστικη. Τωρα πια δεν πρεπει να φοβαται. Απολυθηκε απο τον ΠΑΟ, απο την Ουνιξ, λογικα πρεπει να εχει συνηθισει. Σημασια εχει να παιρνει τις σωστες αποφασεις κι οχι απλως να κραταει τη θεση του. Με αυτη τη λογικη θα την κρατησει περισσοτερο πιστευω και θα ειναι πιο χρησιμος.

      Διαγραφή
  15. Pou einai arage o Tasuto na kanei paste afta pou eixa grapsei sxetika me ton Panatinaiko kai ton Sale stin arxi tis xronias..?

    Ti na kanoume. Kapoioi vlepoun mexri ti miti tous kai kapoioi alloi poli pio pera. Den eimaste oloi to idio...

    I pragmatikotita sintrivei gia akoma mia fora tous "stirixtakides" kai ta talimpania. Idoni. Den tha anaferthw mellontika s'aftous ksana Jim. Kakws to ekana mexri twra. Tha prepei na veltiwthw s'afton ton tomea - pws na antimetwpizw tetoia atoma. Thank you.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ που κάθεστε και ασχολείστε με άσχετους και βαλτούς τύπου Tasuto. Ακόμα δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται εδώ μέσα..
      Doc J.

      Διαγραφή
    2. Νιώθεις ηδονή που ταπεινώθηκε η ομάδα σου, μόνο και μόνο επειδή δικαιώθηκες απέναντι σε κάποιους ανώνυμους στο ίντερνετ; Περίργη σχέση έχεις με την ομάδα "σου".

      Διαγραφή
    3. Bασιλιας της baseline

      Διαγραφή
    4. Τομ ασχολησου με την ομαδα σου και ασε τον ΠΑΟ.Αυτα συμβαινουν στο μπασκετ, δεν ειναι θεμα ποιος βλεπει πιο μακρια και ποιος μεχρι την μυτη του.Σαν γαυρος που εισαι το ηθελες να αποτυχει η ομαδα μας,εγινε λοιπον, οποτε κανε μας την χαρη και μην ξανασχοληθεις.Η υπομονη εχει και τα ορια της,εσυ τα εχεις ξεπερασει προ πολλου.Ειρωνια και απαξιωση ησουν απο την αρχη.Εσυ δεν ελεγες οτι η ομαδα σου φετος θα παει φ4, χωνεψε τωρα τους διασυρμους,απο ομαδες που δεν προκριθηκαν καν.

      Διαγραφή
    5. Το θέμα είναι ότι δεν κάνεις απλά κριτική στον Παναθηναϊκό, αλλά βγάζεις μίσος προς την ομάδα. Πες τουλάχιστον ότι είσαι αντι-Παναθηναϊκός να τελειώνουμε.
      Έγραψες τώρα αυτό το πράγμα μόνο και μόνο για να τσακωθείς. Και στην τελική δεν έχεις πέσει μέσα σε όλα όσα έχεις πει. 2-1 είναι οι νίκες υπέρ του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    6. εδώ είμαι jerry,μην ανησυχείς. ορίστε οι πετυχημένες σου προβλέψεις για την ομάδα σου,τον ολυμπιακό και για τον παναθηναϊκό που θα είναι θαύμα να πάρει έστω 1 νίκη κόντρα στον ολυμπιακό και φυσικά κανένα τίτλο(το σκορ είναι ήδη 1-0 σε τίτλους και 2-1 σε νίκες και περιμένουμε τη συνέχεια)
      γελάστε ελεύθερα οι υπόλοιποι



      1)Tom Delone3 Οκτωβρίου 2015 - 3:21 μ.μ.
      Perisi tetoia epoxi profitevame tin efialtiki xronia pou tha akolouthouse me ton mega apatewna/erasitexni proponiti Ivanovic. Simera, distixws, den exoun allaksei dramatika ta pragmata. Sigekrimena, ta fetina erwtimata/parametroi:

      1) Tha fanei ti soi proponitis einai o Djordjevic
      2) O metagrafikos sxediasmos itan toulaxiston METRIOS
      3) Tha prolavei na desei i nea omada kai na deiksei kati i sto telos tis xronias (afou exoun xathei oloi oi titloi) tha kounisoume mantili ston Sasha?
      4) Den exei meinei poli ipomoni sto ntepostito twn Panathinaikwn filathlwn

      Siberasmatika odevoume pros mia nea apotiximeni xronia me MIDEN titlous. As proetoimastoun oi filoi Panathinaikoi. Afti i xronia tha thewrithei petiximeni mono ean apodeixthei oti o proponitis einai sovaros/epaggelmatias kai prepei na meinei kai ta epomena xronia kai episis ftiaxtei ena dinato sinolo pou paizei orthologiko, swsto, katharo, omorfo basket (ean erthoun titloi akoma kalitera). Makari na kanw lathos. Distixws i diaisthisi mou peftei sxedon panta mesa. Edw tha eimaste oli ti xronia na ta sizitame.. Thank you.

      P.S. Ean perisi itan mia fora diskolo na xtipisei o pao ton osfp, fetos tha einai pente.. Tha ekplagw ean nikisei estw kai mia fora o pao ton osfp fetos. Ena apo ta favori gia Euroleague fetos o osfp, kat'eme.

      Kind regards,

      Thomas




      2)Tom Delone9 Οκτωβρίου 2015 - 3:22 π.μ.
      Nikise o pao. Den leei kati afto (arxi tis xronias einai, den exoun rolarei akoma oi omades). Kapoies episimanseis oson afora ton agwna:

      1) Den eida pragmata apo ton Djordjevic pou na me enthousiasoun
      2) O osfp eixe 5/30 sta triponta polla ap'ta opoia itan elefthera (den tha ksanasimvei kati tetoio filoi panathinaikoi)
      3) Xreiazetai opwsdipote akoma enas guard gia ton pao

      I omada me ta perissotera provlimata (kanei mpam) einai o pao. Favori gia ton epomeno agwna pao-osfp einai o osfp. Thetiko oi dilwseis tou Djordjevic meta ton agwna. Thank you.

      Kind regards,

      Thomas




      3)Ανώνυμος22 Οκτωβρίου 2015 - 1:38 π.μ.
      "Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό κυρίως για ψυχολογικούς λόγους"

      Afto. Tipota den exei krithei. An o Djordjevic den analisei ta lathi pou ekane i omada kai den vrei liseis, den tha prolavainei na arpazei 20ares stin Euroleague. Favori toso gia to Elliniko prwtathlima oso kai tin Euroleague fetos eksakolouthei na einai o Osfp. Thank you.

      Kind regards,

      Tom



      4)Tom Delone29 Οκτωβρίου 2015 - 11:54 μ.μ.
      25ara sto kefali gia tin armada tou Djordjevic, efkola. Apo mia Barcelona pou akoma psaxnetai. Fadasteite ti exei na ginei etsi kai antimetwpisoume aftin tin omada sti fasi twn 8 (ean ftasoume stous 8)...

      Διαγραφή
    7. Την λες στον Τομ που ειδε την αληθεια απο την αρχη, ενω εσυ και οι ομοιδεατες σου στηριζατε τον χειροτερο προπονητη που εχει περασει απ τον Παο ολη τη χρονια και τωρα λετε αυτα που ελεγε ο τομ και οι αλλοι απο την αρχη!!!!!!!!!

      Ελεος.Μαθετε να βλεπετε μπασκετ και μετα κριτικαρετε.Μηπως τελικα εσεις ειστε οι Ολυμπιακοι?

      Οι κωλοτουμπες εχουν ορια........

      Ο ΚΥΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  16. Πολλοί δε από αυτούς, με τη σκέψη του αρχηγού να προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει το φιλί της ζωής σε μια ομάδα που βλέπει το θάνατο της, πήγαν το επόμενο πρωί στις δουλειές τους δακρυσμένοι. Γιατί στην Ελλάδα παίρνουμε το μπάσκετ πολύ σοβαρά.. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους..

    Μα ο Αστέρας είναι trendy, αφού!



    Υ.Γ1: Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το δουν μέσα από τα Social media..
    http://popaganda.gr/hoopfellas-interview/

    OMG δεν το είχα δει αυτό! Πάρτε Κατσιώνη στην Πανάθα λέμεεε..

    3&D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πηρε πολυ κατάκαρδα την σκουπα ο Τζιμ...

      Διαγραφή
  17. Jim τον Waters πως τον βλεπεις?Εχει θεση στην ομαδα?Εξαιρετικο σουτ ειδικα απο μεση αποσταση αλλα πολυ Turnover prone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μεγαλη επιτυχια για τον αρτζι θα ειναι να βαλει τους παικτες να παιξουν στην σωστη τους θεση. ας πουμε ο χεινς ειναι καθαρο σουτινγκ γκαρντ ο ανθρωπος δεν ειναι πλει μεικερ. μετα βεβαια θα χρειαστει να εισαγει και καποια καινοτομια γιατι οντως το ροστερ δεν ειναι ακριβως οπως θα το σχεδιαζε. επειδη ομως το ροστερ ειναι γεματο πιστευω θα την βρει την λυση. στον παπαγιαννη πονταριζα παρα πολυ κι ελπιζω ο τραυματισμος του να μην ειναι καταδικαστικος για φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ενταξει, ο Παναθηναϊκος δεν εχασε γιατι δεν ειχε τον ψηλο να παιξει αμυνα ψηλα στην περιφερεια αλλα γιατι ο Τζορτζεβιτς δεν μπορεσε να βρει αντιδοτο στο ρυθμο της Λαμποραλ και δυστυχως η Λαμποραλ εαν βρει ρυθμο θα σε χτυπησει κατω σαν χταποδι.

    Και πως να ελεγξεις τον ρυθμο οταν παιζεις μονιμα τον Διαμαντιδη στο 2 ή στο 3, με τον Χεϊνς στο 1 (αυτον παιδια τον μαρκαρω κι εγω - σοβαρα τωρα), δεν παιζεις ουτε ενα overplay, ουτε ενα full-court press και πονταρεις τα παντα στο μεγαλυτερο ροτεϊσον μηπως και κουραστει η Λαμποραλ των 8 παιχτων στα τελευταια λεπτα? Ομως, οι Ανταμς/Τζεϊμς/Μπουρουσης αποδειχθηκαν ντουρασελ και το πλανο αποδειχθηκε φρουδο.

    Δυστυχως ουτε τα φαουλ ξερεις να παιζεις σωστα (ανεπιδεκτος ακομα και για Α' κατηγορια ΕΣΚΑΝΑ). 17 φαουλ η Λαμποραλ των 8 παιχτων, 19 ο Παναθηναϊκος των 11! Δηλ. στον "τελικο" 3ο αγωνα κανενας παιχτης του Παναθηναϊκου δεν εδεησε να παρει πανω απο τρια φαουλ! Ηταν κατι σαν φιλικο! Οι δε Ανταμς και Τζεϊμς τελειωσαν αμφοτεροι με 1 φαουλ εκαστος! Απολυτα λογικο, εφοσον ειχαν καταλάβει με τι αμπαλο αντιπαλο PG ειχαν να κανουν.

    Στο δια ταυτα, λυσεις υπηρχαν, πολυτελεια χρονου για δοκιμες οχι. Μπορουσες να κοπιαρεις τον Ζοτς του 2011 και να παιξεις τον ΔΔ στο 1, τους Καλαθη/Μποχωριδη σε στοχευμενες overplay αμυνες στον Ανταμς, τον Γκιστ σε hedge-out και φουλ κατενατσιο. Και παλι δεν ειμαι σιγουρος αν θα καταφερνες τιποτε. Διοτι βλεπεις τωρα πληρωνεις την ελλιπη προετοιμασια του καλοκαιριου. Τοτε ντε, που επαιζες ολο με τη μπαλα στο Καρπενησι και εμφανιστηκες σουπερμαν Οκτωβρη μηνα. Ε, τωρα πρεπει να βρεις να τα μπαλωσεις γιατι η σεζον δεν εχει τελειωσει, αλλά οι παιχτες αρχιζουν να τα φτυνουν. Και μη ξεχνας οτι ο Φελντιν παιζει χωρις σταματημο απο το 2014!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Jimmy, ποσο χρονο θεωρεις οτι θα μοιραστουν (αν παρουν και αν ειναι υγιης) οι Χαραλαμποπουλος, Παππαγιαννης και Παππας στους τελικους με ΟΣΦΠ(εφοσον δεν επελθει κανενα θαυμα)?
    Επισης, δεδομενου οτι ο Χαραλαμποπουλος ειναι ψηλο παιδι, υπαρχει περιπτωση να τον δουμε σε ρολο μασιουλις διπλα στον Γκιστ (να μαρκαρει το αντιπαλο 4 του οσφπ οσο ο γκιστ μαρκαρει τον σπανουλη? Θα εβγαινε ενα τετοιο ματσαρισμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το να πετυχει ενας κοουτς εκτος απο τις ικανοτητες του υπαρχει και παραγοντας τυχη!! Να τυχει οι παιχτες που θα παρεις να σου βγουνε , και βεβαια να κολλησουν σαν ομαδα.. η εφες εχει καλες μοναδες που παντου θα επαιζαν βασικοι αλλα δεν εχουν γινει ομαδα!!
    Υπαρχουν και αλλα πολλα παραδειγματα κοουτς που καπου επιασαν και καπου οχι.. απο τον μεγαλο ζοτς που πριν τον παο ηταν σαν τον σαλε σε επιτυχιες.. μεχρι τρινκιερι , μπλατ , μεσινα, ακομη και τον κοουτς της λαμπο !!
    Ο σαλε σαν επιλογη ηταν πανω ραφι.. ταλαντουχος, με επιτυχιες στην εθνικη σερβιας, και με ορεξη για δουλεια, ενω ειχε και ονομα σαν παιχτης, που τον σιγονταρε.. και ομως ενω ξεκινησε την χρονια δυνατα, στην διαρκεια της δεν βελτιωθηκε και φανηκε λιγος .
    Ομως ποιος μας λεει οτι σε καποια χρονια δεν θα ειναι σαν τον ζοτς???
    Ολα ειναι θεμα taiming

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σάλε ήταν ο ορισμός του ρίσκου και του "ευσεβούς πόθου". Επειδή τα λέει ωραία ( λέει αυτά που θέλεις ν'ακούσεις), τελειώνει σε "-ιτς" και όχι σε "-όπουλος" και διαθέτει ένδοξο παρελθόν ως παίκτης, θέλαμε να δούμε τον νέο Ομπράντοβιτς στα σπάργανα ( προσωπικά δεν ψηνόμουν καθόλου, μια ματιά στο βιογραφικό του αρκούσε).

      Επιλογή από το πάνω ράφι δεν ήταν με την καμία. Προπονητής που κοντεύει τα...πενήντα (άλλο που τον αντιμετώπιζαν λες και αποσύρθηκε χθες από την ενεργό δράση) και το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ένα τουρνουά 15 ημερών με την εθνική Σερβίας δεν θεωρείται ούτε τοπ ούτε με τρελή προοπτική.

      Διαγραφή
    2. πες τα ρε πενσιεριξ. τα ελεγες καλα απο το νταμπλτιμ μεχρι που μας εκτοπισαν...

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε φίλε; Ο Ζοτς είχε πάρει 3 Ευρωλίγκες πριν έρθει στον ΠΑΟ.
      Αντίθετα ο Σάλε είχε κοουτσάρει μόνο σε 3(!!!) αγώνες Ευρωλίγκας (όντας προπονητής της Αρμάνι) + 12 στο Eurocup με την Μπενετόν, πριν έρθει το καλοκαίρι στην ομάδα. Καμία σχέση δηλαδή.
      Το ξαναλέω. 3 κατακτήσεις Ευρωλίγκας ο ένας, 3 αγώνες ως κόουτς στην Ευρωλίγκα ο άλλος. Για του λόγου το αληθές:
      http://www.euroleague.net/competition/coaches/showcoach?pcode=AIP&seasoncode=E2015

      Υγ. Μου άρεσε σαν επιλογή το καλοκαίρι, γιατί φαίνεται φιλόδοξος άνθρωπος και αποφασισμένος να πετύχει. Απλά δε συγκρίνεται σε εμπειρίες με το Ζοτς όταν ήρθε στον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  22. Jim εξαιρετικός όπως πάντα. Το θέμα του Τζόρτζεβιτς νομίζω πως έχει εξαντληθεί. Το έχεις αναλύσει πολλάκις όπως και όλη η παρέα εδώ το έχει αναλύσει άριστα. Ο Πεδουλάκης είναι γνωστή επιλογή και αποσκοπεί στο να παίξει με το μυαλό του Ολυμπιακού και ειδικά του Σπανούλη. Θα περιμένουμε και θα δούμε.

    Υ.Γ1. Θα ήθελα ένα σχόλιο σου για το χάλι μεταξύ FIBA-Euroleague.
    Υ.Γ2. Λες το κακό για τους Σέρβους να τριτώσει με τον Ζοτς? Και από κροάτικο χέρι(Περάσοβιτς)? Εκεί θα μιλάμε για αποκαθήλωση!!!! =D
    Υ.Γ3. Και για να σε πειράξω λίγο...Περιμένω το καλοκαιράκι ανάρτηση για τους πετυχημένους Κροάτες. Ανάλογη ανάρτηση με τους Σέρβους ντε...Φαντάζεσαι Περάσοβιτς-Ευρωλίγκα, Πέτροβιτς-Προολυμπιακό και Κροατία να πετάει έξω Ελλάδα και Ιταλία? =D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ομπραντοβιτς θα τον καθαρισει σαν αβγο τον περασοβιτς. και το λεω εγω που τον παω πολυ τον περασοβιτς ως προπονητη.

      Διαγραφή
    2. 20 πόντους θα χάσει η λαμποράλ

      Διαγραφή
  23. Jim συγχαρητήρια τρελέ μου για την ανάρτηση..
    Θα ήθελα να δώσω και την δική μου σκοπιά σε οτι αφορά την ομάδα..
    Αρχικά, παρ' ότι είμαι και εγώ της σταθερότητας και διαφωνώ με τις συνεχείς αλλαγές των τεχνικών teams, αυτή τη φορά είμαι απόλυτα σύμφωνος με την διοίκηση για τον Σάλε..Έπειτα από 10 (8 δικής του παρουσίας) περίπου μήνες δουλειάς δεν χρειάζεται νομίζω να συζητάμε αν έπρεπε να μείνει..Άρα ΣΑΛΕ δικαιότατο ΤΕΛΟΣ..
    Συμφωνώ με την απόφαση για Πεδουλάκη την στιγμή ετούτη..Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ..
    Αλλά εγώ θα πω πως δεν έχει καμιά σημασία η κατάκτηση του πρωταθλήματος αυτή καθ'αυτή..
    Εγώ 2 λόγους έχω να θέλω το πρωτάθλημα..1.Για τον ΜΗΤΣΑΡΑ, 2. Για να πειράζω τους Ολυμπιακούς φίλους μου.
    Καταλαβαίνοντας πόσο λίγος είναι ο 2ος λόγος, ουσιατικά μου μένει μόνο ο πρώτος..Όπου και αυτόν, ειλικρινά θα μπορούσα να τον θυσιάσω για το γενικότερο καλό της ομάδας (και θα εξηγήσω λίγο αργότερα)..
    Αρχικά, να καταθέσω από τώρα πως θεωρώ οτι ο coach Πεδουλάκης δεν πρέπει κατα την δική μου γνώμη να συνεχίσει στον πάγκο μας..
    Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι (δηλαδή από χθές) πρέπει να έχει ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ.. Να φέρει στον πάγκο της ομάδας μας τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΤΟΥΔΗ (Με πολυετές συμβόλαιο, 3ετές ή 5ετές)..
    Αλλά όχι μόνο του, αλλά πακέτο με έναν GM ή τεχνικό διευθυντή ή όπως αλλιώς θέλετε (ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ ΒΕΒΑΙΑ) για πρώτη ουσιαστικά χρονιά στην σύγχρονη ιστορία μας..Νομίζω πως η ομάδα δεν είχε ποτέ κάποιον τέτοιο ρόλο από ΑΝΘΡΩΠΟ - ΓΝΩΣΤΗ..
    Φυσικά αυτός ο τεχνικός διευθυντής θα είχε και κάποιους βοηθούς, εδώ θα μπορούσε να βρεθεί θέση και στον κ. Πεδουλάκη και στον Διαμαντίδη..
    Αυτοί οι άνθρωποι (ΙΤΟΥΔΗΣ - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ) θα ήταν σε συνεχή συνεργασία για το recruiting της ομάδας ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ (που τόσο έχει λείψει), φυσικά μαζί με την διοίκηση που αυτή βεβαίως θέτει τους στόχους.
    Όσον αφορά το πλάνο:
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη και μετά από αρκετή σκέψη θεωρώ πως η νέα ομάδα πρέπει να στηθεί γύρω από τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ (ο οποίος να πάρει και το χρίσμα του αρχηγού)..Από αυτόν θα ξεκινούν και θα τελειώνουν όλα όσον αφορά το recruiting.Δεν σημαίνει βέβαια αυτό πως θα θεωρείται ή θα είναι ο ΗΓΕΤΗΣ της ομάδας κατ' ευθείαν. ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΟ..Αυτό θα βγεί σιγά σιγά μόνο του κατα την διάρκεια της σεζόν και ίσως και από την δεύτερη σεζόν..
    Τώρα, πρέπει να φτιάξουν έναν συμπαγή κορμό Ελλήνων για τα επόμενα 3-5 χρόνια ο οποίος θα μένει ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, και μόνον θα εμπλουτίζεται. Ο κορμός αυτός πρέπει να είναι:
    1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (C) (1997)
    2. ΚΑΛΑΘΗΣ (1989)
    3. ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (1994)
    4. ΠΑΠΠΑΣ (1990)
    5. ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ (1990)
    6. ΒΕΖΕΝΚΟΦ (1995)
    7. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (1997)

    Αυτός θα είναι ο Ελληνικός κορμός..Βεβαίως και μπορεί να υπάρχουν και άλλοι κάποιοι Έλληνες σε ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ρόλους για κάποιες σεζόν (π.χ. Μπουρούσης, Φώτσης του χρόνου).
    Από εκεί και πέρα θα υπάρχει ένας ξένος ορόσημο με χρόνια στην ομάδα (ΓΚΙΣΤ) και οι υπόλοιποι απαραίτητοι ξένοι (είτε είναι ο Φελντέιν + Ουίλιαμς, είτε οποιοιδήποτε άλλοι), που δεν παίρνω ξεκάθαρη θέση λόγω μη γνώσης της αγοράς.. Γι' αυτό θα υπάρχει ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ με βοηθούς..
    Ελπίζω να μην κούρασα..Professor Jim και λοιπά παιδιά θα ήθελα να το συζητήσουμε..Καταθέστε γνώμες..

    --tIESTO--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιτούδης προπονητής και Κατσιώνης τεχνικός διευθυντής.
      Τζιμάρε ψήσου και ψήσε και τον Ιτούδη και τον πρόεδρο. Υπέροχο ακούγεται!

      Διαγραφή
    2. Το χαβα τους μερικοι. Ο Βεζενκοφ παιζει στην Εθνικη Βουλγαριας και μερικοι ακομα τον θεωρουν Ελληνα...

      Διαγραφή
    3. Έχει πάρει ελληνική υπηκοότητα ρε φίλε. Που σημαίνει ότι μπορεί να λογίζεται ως Έλληνας στους συλλόγους που θα παίζει. Δεν έχει σχέση με την εθνική.
      Εντωμεταξύ, αυτό σε πείραξε πιο πολύ ή ότι έχει συμβόλαιο με την Μπάρτσα;

      Διαγραφή
    4. Ο Βεζένκοφ έχει πάρει εδώ και κάμποσο καιρό το Ελληνικό διαβατήριο, οπότε μπορεί να λογίζεται ως Έλληνας αν χρειαστεί να αγωνιστεί σε Ελληνική ομάδα..
      Εγώ τον έβαλα 4άρι σε αυτό τον κορμό του Παναθηναϊκού που στα μάτια μου πρέπει να φτιάξει η ομάδα, λόγω απουσίας άλλου Έλληνα 4αριού τέτοιου επιπέδου σε αυτές τις ηλικίες..Αλλιώς κάλλιστα, μπορεί η ομάδα να πάρει ξένο για να συμπληρώσει τον Γκιστ..
      Θεωρώ πολύ μεγάλο λάθος που δεν πείραμε πέρσι Βεζένκοφ..
      Έτσι δημιουργούνται οι στιβαροί κορμοί, μέσα από παρέες, και ο Βεζένκοφ είναι φίλος και δεμένος με τον Μποχωρίδη..
      Τέλος πάντων, Jim περιμένω ειλικρινά το σχόλιο σου για το πλάνο που έγραψα..

      --tIESTO--

      Διαγραφή
  24. Όλα έχουν ειπωθεί για τον Σάλε,εγώ απλώς θα πω ότι το κυριότερο είναι ότι από ένα σημείο και μετά φαινόταν ότι ο Σάλε με τον ΔΓ κάναν με το ζόρι χωριό γιατί ο ένας είχε τη φήμη του προπονητοφάγου και ο άλλος του δις απολυμένου.Δεν έχει προκοπή έτσι.
    Ο Αρτζυ δίνει τεράστιο ενδιαφέρον στα πλει οφ,τα υλικά στην διάθεση του είναι διαφορετικά αλλά είναι κόουτς με όλη την σημασία της λέξης.

    Υγ.1 Πιστεύω θα πάει σε transition,ρίσκο μεν με τον Ολυμπιακό αλλά δεν μπορεί να κρύψει και Καλαθη και Ελλιοτ.
    Υγ.2 Απαγορεύεται να παίρνεις ξένους χωρίς αθλητικά προσόντα,καταστρέφεις τους Έλληνες που καλώς η κακως δεν είναι το κύριο γνώρισμα της σχολής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τζιμ εσυ τι θα εκανες? θα εβαζες στην 12αδα τον παπαγιαννη για να παιξεις στο 5 με ραντουλιτσα-χαντερ-παπαγιαννη η θα εβαζες τον χαραλαμποπουλο 12αδα για να παιξει στο 4 και θα τραβαγες τον γκιστ στο 5?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το καλοκαίρι (άσχετα αν πάρει ο πεδουλάκης τον τίτλο ή όχι) η μόνη σοβαρή λύση από έλληνες είναι ο ιτούδης. εφόσον δε μπορεί να έρθει αυτός,αμέσως προσπερνάς τα λοιπά ελληνικά ανέκδοτα (πρίφτης, γιαννάκης, σούλης, βετούλας και δε συμμαζεύεται. μόνο για παπαθεοδώρου δεν διαβάσαμε πέρσι) που διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά κάθε χρόνο από τους φίλους-μάνατζερ-δημοσιογράφους που παρασιτούν στα διάφορα μπλογκς και σάιτς.
    προσπερνάς φυσικά και τον (ΕΙΚΟ)σάρας,γιατί δεν υπάρχει λογική να διώχνεις τον σάλε επειδή λες ότι είναι άπειρος και να φέρνεις τον (ΕΙΚΟ)σάρας που είναι προπονητής 2 μήνες. ψάχνεις λοιπόν κάποιον έμπειρο ξένο προπονητή από αυτούς που είναι ήδη ελεύθεροι (κοιτώντας φυσικά πρώτα τις δύσκολες περιπτώσεις αν είναι δυνατόν πχ μπλατ και αν δε μπορείς καταλήγεις σε κάποιον άλλο. πχ αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι και μου έρχονται γρήγορα γρήγορα στο νου οι πιανιτζιάνι, μπάνκι, κουρτινάιτις) ή μπορεί να μείνουν στην πορεία ελεύθεροι (πασκουάλ,πέσιτς κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ΔΓ και Gist δεν έχει final4 tasuto...

      Διαγραφή
    2. 4 σερί χρόνια χωρίς final4 ο Μήτσος tasuto? Πως γκενεν αυτό?

      Διαγραφή
    3. Γεια σου tasuto "γνώστη" του αθλήματος και λάτρη του Σαλε -που θα μείνει 13 χρόνια-, χαχαχαχαχα! Διασκέδασε μας!!!

      Διαγραφή
    4. Τασουταρος μεγαλος μυστης της καλαθοσφαιρας. Ο Πητ ο Παπαδακος και ο Τασουταρος στις προβλεψεις! Τασουταρε Μεσινα βολευει ή δεν διαθετει την τεχνικη αρτιοτητα του Σαλε που βασιλευσε 13 χρονια στο game of thrones του Οακα;

      Διαγραφή
  27. Γεια σου Τζιμαρα και σε ολη την παρεα

    Φετος εχω απογοητευτει απ το ελληνικο μπασκετ και το μεγαλο πισω βημα που εκανε.Η απογοητευση εχει ξεκινησει απ το καλοκαιρι με την εθνικη.Μετα το ελπιδοφορο χρυσο της νεων περασαμε σε μια κλασικη την τελευταια 5ετια νοκ αουτ εθνικη και δυο απ τις χειροτερες ομαδες,ως συνολα,που εχουν εμφανισει εδω και μια 15ετια.Δε γινεται να χασεις 2 φορες απ την μπαμπεργκ και 1 απο Ζαλγκιρις ή 3 σερι απο Λαμποραλ.Αν γινει αυτο σημαινει οτι εχεις κακη ομαδα και εκανες κακες επιλογες και σχεδιασμο.

    Για τον Ολυμπιακο και τον σχεδιασμο του θα τα πουμε αλλη φορα.Δεν θα λεει και παρα πολλα να παρει το πρωταθλημα αφου ετσι και αλλιως θα παιξουν τελικους δυο κακοσχεδιασμενες ομαδες και η μια απ τις δυο τελικα θα το παρει.Πολλα προπονητικα λαθη,κακος σχεδιασμος,λαθος επιλογες ξενων παικτων που δεν καλυψαν ποτε τα κενα στο κομπο γκαρντ,στο δευτερο 4 και στον αντικαταστατη του Γιανγκ.Ομαδα που ξεκινησε με 2-0 με Μπαρτσα και Λαμποραλ εξω.Και μη λεμε για τραυματισμους γιατι οταν ηταν παικτες εκτος εκανε πολυ καλα παιχνιδια με μπροσταρη εκεινη την εποχη τον Μαντζαρη που απογοητευσε βεβαια μετα...Μην πουμε για τη σχεδον ελαχιστη εξελιξη του Παπαπετρου και του Αγραβανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για τον Παο τι να πουμε...Τα εκαναν ολοι,ολα λαθος απ τη αρχη εως το τελος(μιλαμε παντα για ευρωλιγκα).Στην αρχη τους πιστεψα οτι πανε να κανουν κατι σοβαρο φετος στην τελευταια μαλλον χρονια του Διαμαντιδη.Πιστεψα στην αρχη τον Τζορτζεβιτς αλλα γρηγορα καταλαβα οτι ειναι πιο καλος στο ποιημα απ την προπονητικη τουλαχιστον αυτη τη στιγμη.Σιγουρα εχει λαφυρο το ασημενιο με τη Σερβια αλλα στον Παο δεν εδειξε πολλα...Κριμα γιατι φετος ειχε δυο απ τους καλυτερους παικτες να τρεξουν το κεντρικο πικ εν ρολ.Το μονο που ελειπε ηταν αυτο που φωναζε ο Τζιμ και τα αλλα παιδια.Ενας σβελτος,αθλητικος ψηλος δηλαδη να βουταει γρηγορα στη ρακετα να παιρνει τα ετοιμα καλαθια μετα το πικ εν ρολ καθως και να πιανει τις αλει ουπ πασες του Καλαθη και του μεγαλου 3D.Η σημασια ενος τετοιου 5 εχει αξια σε κλειστα και δυσκολα ματς που πρεπει να αμυνθεις αναλογα με τον αντιπαλο με αλλαγες,χετζ αουτ κτλ.Επισης τετοια πλει μεικερ θελουν σουτερ στην αδυνατη πλευρα να τους πεταξουν τη μπαλα.Στην ουσια ο Σαλε φρεναρε τους 2 καλυτερους παικτες τους συν τον Ραντουλιτσα που δεν τον καλυψε με εναν αλλου ειδους ψηλο για αλλες καταστασεις.

    Προπονητικα ο Σαλε απογοητευσε.Δεν ελυσε ποτε το προβλημα της αντιμετωπισης του κεντρικου πικ εν ρολ,οπως και τις περιστροφες.Το ευκολο λει απ τον αξονα,το τρωει καρμπον απ την αρχη της χρονιας οπως και το ελευθερο τριποντο στην γωνια.Πολυ κακη αμυντικη συμπεριφορα χωρια απ τις ελλειψεις του ροστερ.Τι δουλεια ειχαν Ραντου-Κουζμιτς να βγαινουν να αμυνονται στον κοντο στα 8 μετρα...Επισης μεχρι να παρει ο Σαλε ταιμ αουτ ετρωγε 15-0 σερι.Απο τους 10 μπροστα βρισκοταν τελικα 5 πισω μεχρι το ταιμ αουτ.Δε συνεβη αυτο μια και δυο φορες...Και οι 3 βοηθοι στον παγκο να κοιτανε και να μη μιλαει κανενας.Τζαμπα λεφτα...
    Επισης μηδεν εξελιξη των νεων παικτων ενω οι προσθηκες παικτων στα χασομερια δεν αρμοζουν σε μεγαλο συλλογο.
    Τιποτα,με απογοητευσε πολυ,δεν τον περιμενα σε καμια περιπτωση τοσο μετριο κοουτς.

    Ο Πεδουλακης γυρισε να τελειωσει μια δουλεια και τελικα ή να αποθεωθει απ τον παναθηναικο κοσμο ή να κλεισει ως προπονητης την πορτα αυτου του συλλογου.99% θα κριθει απ το αποτελεσμα των τελικων.Δε μπορει απο αποψη δουλειας να κανει πολλα σε ενα μηνα αλλα σιγουρα θα διαβασει τον Ολυμπιακο και θα προσπαθησει να εκμεταλλευτει τα δυνατα του χαρτια οπως το πικ εν ρολ του 3D και του Καλαθη με Γκιστ,Χαντερ καθως και θα απομονωσει Ραντουλιτσα και Γουιλιαμς.Στην αμυνα θα δωσει το τριποντο και θα κρατησει πιο μεσα τον Ραντουλιτσα.Καλαθης(σε κακη κατασταση) και Γιανκοβιτς(ομαδα με 1 μονο τριαρι...) πρεπει να ανεβουν και να βοηθησουν οπως και πρεπει να δοθουν σουτ στον Χαινς.

    Περα απ την κακη πορεια των ομαδων θα δουμε δυνατους τελικους.Στα αλλα σιγουρα καποιος Ελληνας θα σηκωσει ευρωλιγκα και μακαρι να παιξουν ημιτελικο Ιτουδης-Μπαρτζωκας.Μαλλον θα εχουμε και ρωσοτουρκικη μαχη στον τελικο που θα κανει το ματς πιο θερμο και τη μπαλα να καιει περισσοτερο.Παιχνιδαρες θα γινουν απο εδω και περα και στο NBA και ειδικα στη Δυση...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δουμε...

      Το σηκωνει ο Ιτουδης = το 1ο του (ως head coach).

      Το σηκωνει ο Μπαρτζωκας = το 2ο του.

      Το σηκωνει ο Μπουρουσης = το 2ο του.

      Το σηκωνει ο Σλουκας = το 3ο του.

      Το σηκωνει ο Περπερογλου = το 4ο του!

      Απ' αυτα του Μπαρτζωκα και του Περπερογλου θα κανουν αισθηση (βεβαια το ενα αποκλειει το αλλο, δεν μπορουν να συμβουν και τα δυο).

      Διαγραφή
    2. Ειδικα ο Περπε αν παρει και 4ο...Θα πρεπει πολλοι να κουνησουν το κεφαλι τους για να δουν αν εχουν μυαλο μεσα. Μεταξυ αυτων ο Αργυρης ο Πεδουλακης και ο ΔΓ που το καλοκαιρι του 2012 ουσιαστικα του δειξαν την πορτα. Δεν τους εκανε βλεπεις ο Περπερογλου, προτιμησαν τον Μπραμο.

      Διαγραφή
  29. Ο Πεδουλας ηταν η μονη λυση για τωρα,αλλα προς θεου όχι για του χρονου.Δεν είναι δυνατον να σηκωσεις Ευρωλιγκες με τον Πεδουλακη,οτι και αν λεμε.
    Ιτουδης και Μπαρτζωκας είναι οι δυο καλυτεροι Ελληνες προπονητες με Ευρωπαικο προφιλ και πρεπει να ερθει καποιος από τους δυο.Εκτος έαν μπορει να ερθει ο Μεσινα η ο Μπλατ,που μαλλον αποκλειεται.
    Εάν ο Τζωρτζεβιτς δεν ηταν ενας ξεροκέφαλος που επεμεινε αφορητα,για αγνωστους λογους στους Παυλοβιτς και Κουζμιτς,και ειχε δωσει ευκαιριες στους Ελληνες θα ειχε παει καλυτερα.
    Ο Χαραλαμποπουλος,ο Παπαγιάννης και ο Μποχωριδης εχουν όλα τα προσοντα να εξελιχτουν ,αλλα πρεπει να παιζουν.Προπονητης που προτιμάει Παυλοβιτς από Χαραλαμποπουλο,απολυεται κανονικα μετα το πρωτο παιχνιδι
    Η Εφες στην κατασταση αναβρασμου που είναι μπορεις να της αρπαξεις 2-3 παικτες ευκολα.Τον Ντανστον που κολλαει περιφημα με τον Ραντουλιτσα και τον Σαριτς σαν διαδοχο του Φωτση.Και ισως και τον Ερτελ,διπλα στον Καλαθη
    Ο Πασκουαλ που λενε καποιοι είναι πολύ καλος προπονητης με ιδεες και εχει κανει μερικες που δυνατες ομαδες 8-9 χρονια εκει.Παραλληλα εχει αναδειξει σειρα παικτων.Αλλα τουλάχιστον 15 φορες εχει κανει μεγαλες γκέλες
    Δειχνει σχεδόν σιγουρος ότι θα φτιαξει καλη ομαδα και βαση εάν ερθει,αλλα είναι αγνωστο έαν θα πηγαίνεις ταμειο η θα σπας τα μουτρα σου.
    Τα υπολοιπα ονόματα που ακουγονται είναι αστεια και να συζητιουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο ΠΑΟ ειναι σε κατασταση αναβρασμου. Γιατι δεν ερχονται αυτοι να αρπαξουν δυο-τρεις παικτες?

      Διαγραφή
    2. https://twitter.com/IAmDPick/status/724311565575532545

      Διαγραφή
    3. Του χρονου πριφτη με οκαρο γουαιτ πακετο απο τον αρη, ο πριφτης νομιζω ειναι η ευκαιρια του και την αξιζει,ειναι ελληνας,φρεσκος,φτηνος και μου δινει την εντυπωση οτι δεν εχει ταβανιασει σε σχεση με πεδουλα, ο γουαιτ ειναι ενα μοντερνο τεσσαρι με γρηγορα ποδια,ριμπαουντ,καλο σουτ,mvp του ελληνικου πρωταθληματος ευκαιρια....
      ΥΣ:ο πριφτης κοουτσαρε στους τελικους με τον οσφπ που πηραμε το πρωταθλημα,εκτος και αν πιστευετε οτι το εκανε ο αλβερτης....

      Διαγραφή
    4. Απο το να δινουμε ευκαιριες σε ξενουςαμφιβολου ποιοτητας, ας παμε με ελληνες, που τουλαχιστον ταιριαζει η νοοτροπια μας και η μπασκετικη κουλτουρα ,οσο για ιτουδη και ζοτς και μεσινες ειναι πολλα τα λεφτα συν οτι δυσκολα θα τους αφησουν να ερθουν...
      ΥΣ:ο προεδρος πρεπει να αποφασισει το πλανο, να επιλεξει τον προπονητη που θα του το βγαλει εις περας και να τον αφησει να χτισει...

      Διαγραφή
    5. Και μετα απο τους Ελληνες του χρονου να σκεφτουμε να παμε σε "κανονικους" ξενους προπονητες με προοπτικες 13-τιας, την μεθεπομενη χρονιά παλι σε Ελληνες γιατι οι ξενοι δεν ξερουν την ελληνικη νοοτροπια κ.ο.κ Νταραβερι να γινεται.

      Διαγραφή
  30. Ντούντα τέλος. Υπάρχει πιθανότητα να τον ξαναδούμε Ελλάδα? Καλημέρα

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιά διακοπές. νομίζω πως έχει δικό του σπίτι στα νότια προάστια και τώρα που βγήκε στη σύνταξη θα το χαρεί

      Διαγραφή
    2. Ο Ντουντα ειναι πιθανοτατα στο ΟΑΚΑ του χρονου.

      Διαγραφή
  31. Τον γιουχάρατε, τον βρίσατε, τον λοιδορήσατε, τον εξευτελίσατε και στο τελος τον διώξατε με τις κλωτσιες!

    ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟΣ ειναι ο παιχτης που θα λειψει τα μεγιστα απο τον Πέδουλα στα play-offs. Ποιος? Βρειτε τον, ειναι ευκολο!

    Θα ηταν ο Ματσιουλις του 2016 στη σειρα αυτη, αυτος που θα επαιζε απο 3 εως 4, θα ποσταρε τον Λοτζεσκι στο λοου ποστ, θα φυλαγε τη ρακετα οταν ο Γκιστ εβγαινε να μαρκαρει στην περιφερεια, θα βαρουσε τριποντα απο την κορυφη, θα επαιζε ξυλο!

    Τωρα ποιος θα παιξει αυτον τον ρολο? Ο Γιανκοβιτς ή ο Χαραλαμποπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9:31

      Είχαμε το κράμα Μπογκντανοβιτς-Χανγκα και Γιονας και τον διώξαμε !!
      Πριν η μετά την άλωση της Κωνσταντινουπολεως??
      Αυτό πεσμου και θα τον έβρω.
      Μονο αυτό, τέλος.

      Διαγραφή
    2. 1) Γελάει ο κόσμος με αυτά που λες.
      2) Απλά γιουχάραμε την έμπνευση του Σάλε να κάνει αλλαγή τον καλύτερο παίχτη της ομάδας μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα για να βάλει το χειρότερο με διαφορά (και δε νομίζω ότι κατάλαβαν πολλοί ότι ο Βλάντο ζήτησε αλλαγή).
      3) Κανένας δεν έφυγε με τις κλωτσιές. Εξάλλου από τη στιγμή που άρχισαν τα πλει οφ, δεν γίνονταν αλλαγές στο ρόστερ. Συνεπώς, έτσι κι αλλιώς, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
      4) Ο Ματσιούλις έπαιζε και άμυνα. Δεν πόσταρε μόνο. Και έβαζε και κάνα τριποντάκι.
      5) Μήπως κάναμε χαζομάρα που δεν τον ανανεώσαμε για τα επόμενα 5 χρόνια και τον αφήσαμε να βγει ελεύθερος στην αγορά;

      Διαγραφή
    3. 12:58

      Τον Παβλοβιτς εννοούσε ο παραπάνω???
      Αυτός θα βαρούσε τρίποντα?
      Αυτός θα ποσταρε τον Λοτζο?
      Αυτός θα φύλαγε τη ρακετα?
      Αυτός θα έπαιζε ξυλο??
      Αχαχαχαχαχαχαχα.
      Αχαχαχαχαχαχαχα.
      Και με την Κουτσα γιατί δεν τα έκανε αυτά ???
      Κι ηταν μονίμως στη διαδρομή Μύκονο για διακοπές και ΙΚΑ Χαλανδρίου για να κολαει τα ένσημα μη και του φάνε τη σύνταξη????
      Τρίποντα, ξύλο και ποσταρισμα ο Παβλοβιτς !!!!!!!!
      Που?
      Στο γυναικείο πρωτάθλημα των πυγμαιων??
      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
      Σε καλό μας.

      Διαγραφή
    4. Μα τον εβαζε ο Σαλέ να κανει αυτα που μπορουσε πραγματικα αδερφια?

      Ο Πεδουλας εχει την συνταγη αλλά του λειπουν τα βασικα υλικα για να φτιαξει ομελέττα.

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα
    -Για το θέμα Σάλε πιστεύω πως γράφτηκαν ακραία πράγματα που σε καποια βαθμό αδικούν τη δουλεία του(οχι τοσο για το τραγικό του κοουτσαρισμα με τα Λαμποράλ οσο για τη συνολικη του εικονα) χωρις αυτο να σημαίνει πως δεν επρεπε να φύγει.Το σημαντικοτερο προβλημα ειναι πως δεν μπηκε ποτε στο μενταλιτυ του ΠΑΟ σα συλλογο,θελησε να επιβαλλει πραγματα με τροπο εμμονικο και αδειασε ψυχολογικα την ομάδα.
    -Στο θεμα τις προπονησης που γραφτηκαν διαφορα ,θεωρω οτι ο φετινος ΠΑΟ ηταν απο τις πιο καλοπροπονημενες ομαδες που θυμαμαι (βεβαια αυτο ειναι δουλεια του γυμανστη) χωρις καποιον σοβαρο τραυματισμο μεσα στη σεζον,και κυριως με τους νευραλγικους Ραντου,Καλαθη και ΔΔ χωρις σοβαρους τραυματισμους.Μελονο σημειο ηταν βεβαια η εκθεση του Καλαθη με τραυματισμενο δαχτυλο,σε δυσκολο σημειο της σεζον...
    -Το θεμα των μικρων επισης σχολιαστηκε εκτενως,αρκετα αδικα.Ο Σαλε ειχε δσεσμευτει(ετσι διαβασαμε εστω) μονο στο χρονο του Παπαγιαννη στο ελληνικο πρωταθλημα,ο οποιος μετα το πρωτο τριμηνο ηταν ικανοποιητικος ,ενω ο Χαραλαμποπουλος ειχε μια χρονια γεματη τραυματισμους.ΕΠισης οι δυο παικτες δεν εδειξαν αποφασιμενοι οτι μπορουσαν να βοηθησουν στα δυσκολα.

    Εν τελει ολα στο τελος συνοψιζονται στην προταση του Τζιμ "στιγματίζεται από τη συνεχή πάλη των γηπεδούχων να καταφέρουν κάτι που τελικά μοιάζει πάνω από τις δυνάμεις τους."
    Οτι ο ΠΑΟ αδειασε αοπ μια ομαδα που αποδηχτηκε πιο διψασμενη ηταν ευθύνη του Σαλε.

    -Η κινηση Πεδουλακη για μενα ειναι και μια ατυπη συγγνωμη της διοικησης απεναντι στον τιμιο κοουτς που παροτι η ομαδα επαιξε αθλιο μπασκετ στο τοπ 16 της δευτερης σεζον του,ειχε κανει μια σημαντικη προσπαθεια σε πολυ δυσκολες συνθηκες σε 1,5 χρονο,ειχε κρατησει συσπειρωμένη την ομάδα,ενω ο κορμος ξενων που ειχε φτιαξει χαθηκε με κακες συνεποιες για τον ΠΑΟ και η ομαδα τις επομενες χρονιες αποπροσανατολιστηκε.....
    Και ο ιδιος αντιλαμβανεται οτι ο ΠΑΟ χρειαζεται ενα boost στη ψυχολογια κυριως....
    Οι σκεψεις και το στησιμο τις επομενης χρονια φανταζομαι θα κυριαρχησουν στο μπλογκ,αφου ουσιαστικα μονο οι (πολυ ενδιαφεροντες) τελικοι με τον εξισου προβληματικο σημερα ΟΣΦΠ,αναμενονται να μας αποσχολησουν στο αμεσο μελλον.


    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να δω το βλεμμα του Πεδουλακη(ναι, αυτο με τα γουρλωμενα ματια) στην καμερα αλλη μια φορα και μετα να πεθανω!
    Ελπιζω στο διαστημα που δεν δουλευε και καθοταν να αποφασισε να παει σε ενα δασκαλο αγγλικων να μαθει το τεραστιο λεξιλογιο των 200 λεξεων που χρησιμοποιηται στο μπασκετ. Μπας και απο ερασιτεχνης αποφασισει να γινει επαγγελματιας προπονητης...
    Να ξεκαθαρισω οτι τον σεβομαι απολυτα ως ερασιτεχνη προπονητη που ξερει πολυ περισσοτερο μπασκετ απο πολλους προπονητες της ευρωπης. Γινε ομως επαγγελματιας βρε Αργυρη!
    Αναμενω ο Χαντερ να γινεται ο βασικος σεντερ επι Πεδουλακη, τον Παππα στο παγκο παλι και εκει να μενει μετα τις βλακωδεις δηλωσεις που εκανε το καλοκαιρι(γι αυτο αυτος ο παικτης δεν θα γινει μεγαλος Π Ο Τ Ε).
    Αν παντως ο ΔΓ σκοπευει να παρει προπονητη το καλοκαιρι οι προτιμησεις μου ειναι οι εξης:
    1. Μπλατ
    2. Ιτουδης
    3. Πεδουλακης
    4. Αλλος Ελληνας προπονητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το αστείο με τα αγγλικά του Πεδουλάκη πρέπει να τελειώσει. Εκτός του ότι η γνώση αγγλικών δεν είναι η διαφορά του ερασιτέχνη από τον επαγγελματία προπονητή, αρκετοί προπονητές της Ευρωλίγκας μιλούν πολύ άσχημα αγγλικά.
      LK

      Υ.Γ Ο Πεδουλάκης δεν απολύθηκε από την Ούνιξ λόγω αγγλικών

      Διαγραφή
  34. ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ
    Σκύψε μύρισε τον κρίνο :)
    ==============================

    Γειασου Τζιμαρα άρχοντα
    μπασκετικε sensey
    ο γάμος σε ομορφυνε
    κι η μπακουριά σε κλαίει :)

    Δεν εχω όρεξη πολύ
    για μπάσκετ να σου γραψω
    γιατί αφυδατωθηκα
    και θέλω να αραξω :)))

    Ήμουν κομμάτια Jimmy μου
    απ'της Ταου :) τη φάπα
    και βρήκα μία μουσικό
    για να μου παίξει άρπα :)

    Αρπα, μαμώ τα όργανα
    εγχορδο και ατόφιο
    σε κάνει στους αποκλεισμούς
    Ντουρασελ από ψόφιο :)

    Μας έκλεισε ο Μπουρουσαρος
    το σπίτι ρε αδέλφια
    και θέλαμε να βγάλουμε
    στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ κέφια :)

    Άντε να δούμε τι θα βγεί
    τώρα με Πεδουλακη...
    θα φάμε σουβλιστο αρνί
    ή vegete σουβλάκι??

    Πάει μωρέ το ΕΒΔΟΜΟ
    κι ο αρχηγός μας πάει !
    μόνο το νταμπλ μας έμεινε
    κι αυτό χλωμό κοιτάει :))

    Jim... οπληκτος
    ==================

    Απ'την αν-εκδότη ποιητική συλλογή...." ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ".








    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τα καλυτερα σου αν και θα στενοχωρηθει λιγο η Αφρο πιστευω!

      Διαγραφή
    2. THANKS BRO.
      =============

      Η Αφρο δεν μ'αγαπησε
      ποτέ της φιλαράκι
      απλά την ώρα πέρναγε
      μ'ενα ερωτευμενακι :)

      Έφευγε δίχως να μου πει
      που πάει και τι κάνει
      κι εγώ καιγόμουν αδελφέ
      σαν γαύρος στο τηγάνι :)

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    3. χαχαχ όχι βρε jim..όπλητε, εγώ μαζί σου είμαι.

      Διαγραφή
  35. ΜΠΑΣΚΕΤΟΚΟΥΦΑ 2017!!!!!!!!!!

    1)Ο ΣΑΛΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΙ ΜΕ 3 MOBILE ΣΕΝΤΕΡ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ(Ο ΟΥΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΑΘΛΙΟΙ,ΚΑΙ 5 ΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΜΥΝΑ.ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ.


    2)Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΕΝΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ.

    3)Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ,ΠΑΙΡΝΕΙ 5 ΤΕΣΣΑΡΙΑ,5 ΣΕΝΤΕΡ ΑΛΛΑ 2 ΓΚΑΡΝΤ(ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΙ ΟΛΟΙ) ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ,ΑΛΛΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΟ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΕΙ ΠΑΓΚΟ ΛΟΓΩ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗΣ ΠΑΘΟΥΣ).

    4)Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΗΓΕΤΕΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΝ:ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    5)Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΒΟΥΛΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑ,ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΟΥΤΕ 1%.

    6)ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 10 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    7)ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΝΒΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ

    8)ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

    9)ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ

    10)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    ΝΙΚ THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του χρόνου δεν υπάρχει 1η φάση...

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ....

      ΝΙΚ ΤΗΕ FREAK

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι το 9) ισχύει ήδη
      LK

      Διαγραφή
    4. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να επικεντρωθώ κάπου...

      Διαγραφή
  36. ΛΟΙΠΟΝ ΤΖΙΜΗ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ RANKING ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.

    1)ΟΠΑΔΟΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ,ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ κτλ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.
    2)ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ
    3)ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ
    4)ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΕΠΙΣΗΣ
    5)ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ΕΠΙΣΗΣ

    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟ RANKING ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.ΟΣΟΙ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ(ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ LOL)ΘΑ ΕΧΟΥΝ KAI BONUS!

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.

    ΑΥΤΑ,ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙΠΟΤΑ................

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ο Τζιμ έχει πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να κάθεται να βαθμολογεί τα σχόλια.

      Διαγραφή
    2. μήπως να πας να ζήσεις στην Β Κορέα με τα μυαλά που κουβαλάς εσύ??? [στο μόνο που συμφωνώ είναι για τους υβριστές]

      Διαγραφή
  37. Ιρλανδέ οικοδεσπότη οι Σέλτικς του φίλου σου του Στίβενς το γύρισαν από το -16 στη τρίτη περίοδο. Δέχθηκαν μόλις 3 στη παράταση. 45 ο Μίλσαπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΤΑΡΧΗΝ καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους,
    δημητρη το μονο σιγουρο ειναι οτι αν η κουμπαν προκριθει στο φαιναλ φορ για πρωτη φορα μετα απο χρονια(παλι στο βερολινο ηταν η προηγουμενη)οι καλυτερες,οι πιο σταθερες,αυτες που ειχαν πραγματα να δειξουν μες στη σεζον θα ειναι στην τετραδα.
    Στα του παναθηναικου που αναφερεται κιολας το αρθρο σου θα σταθω σε μια μονο φραση "ο παναθηναικος πρεπει να βρει προπονητη και να τον αφησει να δουλεψει"τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο εχω καταντησει γραφικος καθε χρονο εδω και τρια χρονια να το φωναζω,οποιος και να ειναι αυτος ζελικο αποκλειεται να ειναι δεξου τα λαθη του κανε υπομονη δωστου το αναλογο μπατζετ για τυος στοχους που σαν οργανισμος θετεις και αστον να δουλεψει.
    Πηραν λεει τον αργυρη για να παρει το πρωταθλημα ζητω και παλι ζητω λυθηκαν ολα τα προβληματα αλλα συγγνωμη στα δικα μου ματια η χρονια ακομα και με νταμπλ ειναι χαμενη κανενας νεος η λιγο μεγαλυτερος δεν σου εδωσε την εικονα οτι η ομαδα μπορει να βασιστει επανω του κανενα κερδος απο την φετινη χρονια περα ιΣως την μεταστροφη του προεδρου στην συμπεριφορα του.
    Γι ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ το γραφω και ας λιθοβοληθω καμια μα καμια μεταγραφη στην θεση του δημητρη σωστη στελεχωση σε ολες τις θεσεις και στον ασσο καλαθης μποχωριδης και οι δυο μικροι.
    ο λευτερης εχει ολο το χρονο απο σημερα να αρχιζει να δουλευει σε βασικους τομεις που πασχει(μπολλ χαντλινγκ,αμυνα,σουτ)ετσι ωστε το καλοκαιρι να ανεβει στο ροτεσιον και να ξεδιπλωσει το ταλεντο του,οποιαδηποτε μεταγραφη θα μπει στη διαδικασια της ανισης συγκρισης και αυτο μονο κακο θα κανει.
    Υπομονη λοιπον απο ολους και κυριως απο την διοικηση...
    υγ:περναμε την ατλαντα(αν δεν τιμωρηθει ο αιζαια)στους ημιτελικους ευκολο εργο και παμε για τελικο με λεμπρον που κατι του χρωσταμε(ειπαμε μια καλη σειρΑ)...
    ΥΓ:Η Οκλαχομα ειναι πολυ αγριεμενη αν ο ρασελ συνεχισει να βαζει τον εαυτο του κατω απο την ομαδα μπορει να κανουν την εκπληξη που ειναι αλλωστε και η μονη ευκαιρια να μην διαλυθουν(πολυ μικρη αγορα για τα δεδομενα)

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. H Λαμποραλ βρεθηκε σε απίστευτο φεγγάρι.
    Δίψα για νίκη.
    Άμυνα μελετημενη και παιγμενη κατά γραμμα.
    Επίθεση εύστοχη, ενστίκτου
    και δουλεμενων plays.
    Ο Σαλε δεν ειχε τύχη δυστυχώς.
    Εχρησε Θεό τον Γουίλιαμς με το που ήρθε.
    Πράγμα που σημαίνει εκκωφαντική ένδεια επίθεσης και συστημάτων.
    Ο Πεδουλακης θα την πάλευε την Κutxa.
    Κι ίσως την πέρναγε ακόμα και με αυτό το ροστερ, αν ηταν δυόμιση μήνες στην ομαδα, δηλαδή μετά το τέλος του παιχνιδιού στο ΣΕΦ.
    Αλλά είπαμε πως ηταν σε εξωπραγματική φόρμα η Λαμποραλ και κραταω μικρό καλάθι.
    Ειμαι της γνώμης πώς θα δυσκολέψει και τον Ζοτς αν συνεχίσει ετσι διαβολεμενα.
    Χθες στη Μαδρίτη με την Φουενλαμπραδα του Ποποβιτς, έβγαλε το ίδιο ακριβώς πάθος και την ίδια πίστη στα play της όπως με εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Jim μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί η καθολική υπεροχή του Παναθηναϊκού στα rebounds (45-32) και στις assists (23-15) δεν μπόρεσε να αποτυπωθεί πουθενά στο παιχνίδι και στο τελικό σκορ, με δεδομένο μάλιστα πως το ποσοστό στα δίποντα ήταν ίδιο και η laboral δεν είχε και κανένα μεγάλο ποσοστό στα τρίποντα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου επιτρέπεις.
      Τα ριμπάουντ αν δεν είσαι εύστοχος είναι άχρηστα.
      Αν κανεις πχ 30 επιθέσεις και βάλεις τις 20 σε επιπεδο διποντων,έχεις ποσοστό 66%.
      Το ιδιο κι ο αντίπαλος αν κανει 15 επιθέσεις και βάλει τις 10.
      Ποσοστό 66% θα εχει κι αυτός με 20 πόντους λιγότερους ομως !!!
      Αν οι Τζέιμς και Άνταμς σε κάνουν οτι θελουν και τα μπουμπουνίζουν με κάθε τροπο απο προσωπικές, δε πα ναχεις 20 ασίστ περισσότερες.
      Θα χάσεις.
      Οταν το σκόρ ειναι κλειστό μέχρι το 3ο δεκάλεπτο και μετά εχουν 7/10 τρίποντα, ακομα κι αν δεν ειχαν βάλει κανενα πριν κι εσύ ειχες 7/15 πάλι θα χάσεις γιατί δεν είχες ξεφύγει.
      35 τρίποντα ειχαν στη σειρα οι Βασκοι όμως.
      105 απο τους 240 πόντους τους !!!
      Και δεν κατάφερες να περιορισεις με man to man και over play τα γκαρντ τους ουτε σε ενα ματς!!!!!
      Ο Μποχωριδης πχ έβλεπε τον Παβλοβιτς να μην κάνει τίποτα, αντί να ειναι σκιά του Άνταμς κι ας τα βάλει ο Αμερικανός με σπόντα όπως στο μπιλιάρδο.
      Έχεις 6 παίκτες περιφερεια κι ο Βλαντο 7 και δεν έβαλες 2 απο αυτούς να ειναι αυτοκολητοι στους αμερικανους έστω στο 3ο ματς που τους ήξερες.
      Κλείδωσε τους αυτούς και χασε απο τον Καμπασο!!
      Πράγμα αδύνατον.

      Informer.

      Διαγραφή
  41. Το πρωτο πραγμα που εκανε λεει ο Ζοτς την Τεταρτη το πρωϊ ηταν να παρει τηλ. τον Σαλέ. Τη συνομιλία τους επιασε μεχρι και ο κοριος της ΕΥΠ μόνο που ο Θωμαϊδης εκρινε το περιεχομενο ως μη ενδιαφερον για τη ΔΙΚΗ της Δευτερας και το πεταξε στο καλαθι των αχρηστων του ΣΚΑΪ. Εμεις ομως το βρηκαμε και σας δινουμε την απομαγνητοφώνηση:

    "Ελα ρε παιδακι μου τωρα δεν εγινε και τιποτε ... Αφου τα ειπαμε ... ειναι τρελλο το παιδί. Κατσε να δεις και τον σοφο την αλλη βδομαδα. Αυτουνού κι να δεν του εχουν ψησει το ψαρι στα χειλη. Τί εχασες απο μικροτερο μπατζετ του λενε, τί βγαινεις πολυ μεγαλος στην τηλεοραση του τσαμπουνάνε... Εσυ μη τσιμπας. Εισαι μεγαλος προπονητής. Μπορεις ακομα να γινεις ο μεγαλυτερος προπονητης στο ΝΒΑ. Και θα το αποδειξεις συντομα. Το καλοκαιρι ειναι κοντα και ειμαι σιγουρος οτι θα τους γαμ*σεις στο Προ-Ολυμπιακο. Κοιτα μονο να τα εχεις καλα με το Μισκο και θα σου ξαναβρουμε ομαδα στην Ευρωλιγκα, μη φοβασαι. Το μονο που λυπαμαι ειναι που πηγε στραφι το δωρακι που σου εκανα στο ΟΑΚΑ! Τουλαχιστον τσιμπησες κανα 500-αράκι?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 40 χρόνια προπονεί συλλόγους ο Ντούντα, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει πάρει μόνο με τον Ολυμπιακό. Τυχαίο φαντάζομαι. Τσκ τσκ τσκ...Χωρις Τάκη Λιβιεράτο, Σαλονίκη και λοιπούς να κάνουν τα κουμάντα τους, δεν έχει κούπα.

    Ντούντα γερά, πάρτους τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι διαβαζουμε εδω μεσα. Ο αμπαλος Ιτουδης, ο υπερεκτιμημενος Ντουντα, ο Ζοτς με τα μεγαλα μπατζετ, δλδ πραγματικα ΕΛΕΟΣ.

      Διαγραφή
    2. 2:58

      Εγω εγραψα για τον Ντουντα. Εσυ για το Ζοτς και τον Ιτούδη.

      Κρίμα να μπαίνουν στην ίδια πρόταση ο - υπερεπιτυχημένος με πόσα διαφορετικά κλαμπς- Ομπραντοβιτς μαζι με τον Ιβκοβιτς.

      Καλά δεν συζητω για Ιτουδη που ακομα δεν εχει κανει τιποτε ιδιατερο ως προπονητης.

      ΥΓ Σκασιλα του Ντουντα που απολυθηκε ή που δεν θα παει (για μια ακομα φορα) ΦΦ. Ο λογαριασμος του αυγαταινει, αυτο μετραει.

      Διαγραφή
    3. Με ένα χρυσό παγκόσμιο, τρία χρυσά ευρωπαϊκά, ένα ασημένο ολυμπιακό, δυο ευρωλίγκες και κάτι ψηλά (τύπου eurocup, εθνικά πρωταθλήματα κτλ) και όντας πλέον 73 χρονών, μπορώ και εγώ να συμφωνήσω: σκασίλα του που απολύθηκε.

      Διαγραφή
  43. Πως θα σας φαινοταν ο Σαριτσα (της Καρσιγιακα) για προπονητης του Παο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός ή κακώς η άποψη του Τζιμ επηρεάζει πολύ κόσμο (μαζί και εμένα) και σε αυτό το θέμα ήταν ξεκάθαρος δείχνοντας τον δρόμο. Όχι άλλο στοίχημα. Ο Σάριτσα τοποθετείται σε αυτή τη κατηγορία. Των στοιχημάτων. Αφήστε επιτέλους τα πειράματα.

      Manos

      Διαγραφή
  44. Το ερώτημα για τον ΠΑΟ είναι ποιους κρατάει και ποιους διώχνει το καλοκαίρι. Ξεκινώντας από τον προπονητή, φυσικά.

    Ο Διαμαντίδης φεύγει μόνος του.
    Ο Φώτσης ακόμα κι αν μείνει θα έχει θέση 6ου ψηλού.
    Το συμβόλαιο του Καλάθη δε σπάει.

    Μετά έχουμε και λέμε.
    Υπάρχει λόγος να κρατήσεις τον Γουίλιαμς δίπλα στο Καλάθη; Οι δυο πυλώνες της επίθεσης σου χωρίς σουτ;
    Μπορεί ο Φελντίν να ανταποκριθεί στη νέα μορφή της διοργάνωσης, που είναι ένα μόνιμο και ακόμα πιο ζόρικο top16;
    Πιστεύει ακόμα κανείς τον Γιάνκοβιτς;
    Ο Παππάς θα ταιριάξει τα χνώτα του με τον επόμενο προπονητή;
    Έχει ο Χέινς την ποιότητα για να καταλάβει τη μια από τις έξι πολύτιμες θέσεις ξένων;
    Για τον Χάντερ υφίσταται έστω ερώτημα;
    Μπορεί ο ΠΑΟ να πληρώνει 1 εκατ το χρόνο για έναν παίκτη που δεν προσφέρει καθόλου στην άμυνα; (Ραντούλιτσα)
    Μήπως ο απογοητευτικός στα playoff Γκιστ, έχει ταβανιάσει; Θα κάνει ποτέ το πάνω βήμα στην καριέρα του;

    Δεν προκαταλαμβάνω τις απαντήσεις. Άλλες μπορεί να είναι καταφατικές κι άλλες αρνητικές. Το σίγουρο όμως είναι ότι το καλοκαίρι θα είναι καυτό και δύσκολα θα γλυτώσει ο ΠΑΟ το νέο ξήλωμα και ράψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι παραπάνω ερωτήσεις κατά τη γνώμη μου αφορούν τον προπονητή της νέας σεζόν, καλό θα είναι η διοίκηση να μην πάρει ξανά μόνη της αποφάσεις γιατί οι προσθήκες που θα γίνουν ειδικά στους ξένους θα είναι κρίσιμες. Ο Ραντούλιτσα απ' όσο ξέρω δεν έχει option αλλά κλειστό διετές. Ο Φελντέιν ακόμα και αν δεν είναι στις πρώτες επιλογές μπορεί να μείνει για την ευρωλίγκα εφόσον είναι οικονομικός, δε νομίζω ότι έγινε και καμιά υπέρβαση για την ανανέωση. Προπονητής έμπειρος που να έχει δείξει τις ικανότητές του στο υψηλό επίπεδο χρειάζεται και να του παραδώσεις τα κλειδιά.

      Διαγραφή
    2. Φίλος ήσουν χείμαρρος! !!Μπορώ να πω πως τρόμαξα. ...τους ξήλωσες όλους. ..Αυτή η λογική μας πάει πίσω. .Παίκτες όπως ο Γκιστ ,ο Καλάθης,ο Ραντούλιτσα ,ενδεχομένως κι ο (T.S.) Eliot (Tennessee) Williams είναι παίκτες ΚΕΦΆΛΑΙΟ για τον Παναθηναικό.Όπως ήταν κι οι Ματσιούλις,Λασμέ. ..Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ψυχραιμία..να μη γίνουν τα ίδια λάθη με το πρόσφατο παρελθόν.Κρατάς τα σωστά εργαλεία...χτίζεις σιγά σιγά σε ομοιογένεια κι αποκτάς τα κομμάτια του παζλ που σου λείπουν. Στο σύγχρονο μπάσκετ η στελέχωση είναι το Α και το Ω. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο σχεδιασμός χάλασε σε 2-3 μεταγραφές -κενά στο ρόστερ.Δεν είναι αυτός λόγος να κάνεις ολική αναδιάρθρωση .Στην ουσία με έναν άσσο ακριβό κι αεράτο στο σουτ. .τύπου Ρότσεστι...καθώς και με μια μεταγραφή αθλητικού 5αριού με κάποια χιλιόμετρα στην Ευρωλίγκα...Η μεταμόρφωση της ομάδας θα αφήσει πολλούς άφωνους..!!Στο ρόστερ υπάρχουν πράγματι κάποιοι παίκτες οι οποίοι πρέπει να αξιολογηθούν για την προσφορά τους κι ίσως να αναπροσαρμόσουν τα συμβόλαιά τους πχ Βλαντο, Παππάς, Φώτσης,Χάντερ...αλλά προς θεού μην αρχίζετε το ξήλωμα σε κάποιες "σταθερές".Αλλοιώνεται το DNA της ομάδας με τις αλλεπάλληλες καραβιές παικτών.Νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη μετά Ζοτς εποχή στον Παο είναι η έλλειψη ψυχραιμίας η οποία πιθανον να εδραιώνοταν με την ύπαρξη ενός team manager .Φιλικά.Το.Nic.

      Διαγραφή
    3. NIC κανέναν δεν ξήλωσα. Ερωτήσεις θέτω, υπαρκτές στο μυαλό των περισσότερων φίλαθλων.

      Το DNA μιας ομάδας πράγματι αλλοιώνεται με τη συχνή εναλλαγή παικτών. Αλλά ποιο DNA προσδίδουν στον ΠΑΟ ο Γκιστ ή ο Ραντούλιτσα; Είναι ίδιο με αυτό που προσέδιδαν ο Μπατίστ και ο Διαμαντίδης;

      Δεν προτείνω την αντικατάσταση όλων αυτών των παικτών. Αλλά ένα ερώτημα υπάρχει σχεδόν για όλους.


      Αφροξυλάνθη, σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, ο Μίρο ανέβασε το κασέ του την φετινή χρονιά. Καθώς από ένας παίκτης του κινέζικου πρωταθλήματος είναι πλέον ένας παίκτης των 13 πόντων στην ευρωλίγκα.
      Αν ο ΠΑΟ θελήσει να τον αποδεσμεύσει, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί ο τρόπος.
      Δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να τον αποδεσμεύσει παντως.

      Διαγραφή
  45. Ο Φώτσης έχει μεγάλο συμβόλαιο (700?). Υπερβολή για 6ος. Τον αγαπάμε. Αλλά goodbye

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι λήγει. Άρα είτε υπογράφει νέο που να ανταποκρίνεται στη σημερινή του αξία, είτε goodbye όπως λες.

      Διαγραφή
  46. Για δες καιρο που διαλεξε ...
    -----------------------------

    Στιχοι: Hoopfellas & friends


    "Ριμπαουντ, παιδιά μου, φώναζε, παιδιά, μη φοβηθείτε
    Αμυνα ωρε, σάν Πρασινοι, σάν σκυλοι να σταθειτε".
    Εκείνοι εφοβήθησαν και κλειστηκαν πιο πισω.
    Κι εμειν΄ ο Σάλε στη γραμμη με εντεκα λεβέντες,
    Δυό ώρες επολέμαε με 6 αντιπάλους
    Σχίστηκε το σακκάκι του και εγινε κομματια
    και τη γραβατα του εβγαλε και στο παρκέ εμπήκεν.
    Έσπασε το πινακιο, κι εκραξε τους παιχτες,
    Πλην το σκορ δεν αλλαξε, λιγα δευτέρα μέναν.
    Κ' επεσ΄ ο Σάλε σα χαζος στου Βελιμιρ το πλανο.
    Ο Ανταμς τον πήρε απ΄ εμπρός κι ο Τζεϊμς απο πίσω.
    Κι ο Βελιμιρ εχέμυθα στον πάγκο τον ερώτα:
    - "Τ' αφηνεις τωρα Σάλε μου, στο φαϊναλ-4 να παω;
    Εσυ να πας στο Ελληνικο, το φαϊναλ-4 ν΄ αφήσεις;"
    Κ΄ εκείνος τ΄ αποκρίθηκε και με θυμόν του λέγει:
    - "Πάτε κι εσεις κ' η λιγκα σας, άμπαλοι να χαθείτε.
    Εγώ Σαλέ γεννήθηκα, Σαλέ θέλ΄ αποθάνω ...
    Αν θέλετε φαϊναλ-4 και θέση Βερολινο,
    Μόνον πέντ΄ έξι τριποντα ζωη να μου χαρίστε.
    Δυο-τρια να βάλει ο Ελλιοτ μου κι ο Μητσο-Διαμαντιδης"
    Σαν τ΄ άκουσ΄ ο Περασοβιτς στα ισπανικα φωνάζει:
    -"Βαρέστε ωρέ τα τριποντα και μη τα σπαταλάτε,
    τον Σάλε να 'ξοντωσετε, τον άπειρο τον coach
    που θελει να παιξει πικ-εν-ρολ με τον Μαρκέζ στο πόϊντ"

    Τον Σάλε τότε επήρανε, μικροφωνο του βάλαν.
    Στις καμερες τον στήσανε κι αυτός επεξηγουσε.

    "Για δες καιρο που διαλεξε, να μας σκουπισει η Καχα,
    τωρα που ολοι λεγανε, για φαϊναλ-4 μονάχα!

    Εμενα Σάλε με φωναζαν, εκει στην Καλογρεζα,
    το αγχος με εμαρανε, με εβαλε στην πρεζα.

    Εγω τα παντα εκανα, επαιξα και τον Χαντερ
    ας μην ητανε τα τριποντα, κι αυτο το 5-under!

    Τι κι αν με απολυσετε, ένας coach εχάθη,
    Ας είν΄ καλά ο Ομπραντοβιτς κι ο καπετάν ο Ντουντα.
    Αυτοί θα τα σαρωσουνε, εγω παω Ελούντα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τωρα που ο "καλυτερος Ελληνας προπονητης" is back in business και απ' οτι λενε εχει βελτιωσει τα αγγλικα του, ειναι καιρος για μερικα εντατικα μαθηματα πριν τα ελληνικα play-offs:

    http://www.artofmanliness.com/2014/04/15/how-tuck-in-shirt/

    Κριμα που αυτη η σελιδα δεν ηταν διαθεσιμη το 2012!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος 25 Απριλίου 2016 - 3:09 μ.μ.

      (Χ)

      Πολύ καλό, αλλά διαβάζω:

      "You should also have a clean “gig line” — a military term for the imaginary line straight down the front of your body, from the point of your chin to your crotch. A well-tucked shirt should sit so that the shirt placket (the rectangle of fabric where the front buttons are located) lines up precisely with the fly of your trousers. The belt buckle and trouser button should be centered neatly in that same line."

      Υπάρχουν μόνον δύο περιπτώσεις να συμβεί αυτό:

      1) Να είσαι ο Sean Connery (ΑΚΑ 007), ο μοναδικός άνθρωπος σ' αυτόν τον γαλαξία, που είναι ικανός να βρίσκεται για τουλάχιστον μιά ώρα, 100 μέτρα κάτω από τη θάλασσα με πλήρη εξοπλισμό βατραχανθρώπου, να μάχεται εναντίον 100 πρακτόρων άλλων μυστικών υπηρεσιών του πλανήτη, να επιβιώνει από σωρεία τορπιλών και εκρήξεων, να καταστρέφει τους πάντες μετά από εξαιρετικά δύσκολες μάχες, στο τέλος των οποίων να αναδύεται στην επιφάνεια, σαν να είχε, απλά, μόλις βγάλει τον σκύλο βόλτα, ως ο μεγάλος νικήτης και βγαίνοντας στην παραλία να αποχωρίζεται τη στολή του βατραχανθρώπου και από κάτω να είναι κατάστεγνος και άψογα ντυμένος με πανάκριβο tuxedo και με το μαλλί μπριγιαντινάτο και χτενισμένο στην τρίχα (χωρίστρας συμπεριλαμβανομένης) να γυαλίζει από 10 μέτρα απόσταση! :-)

      2) ή να είσαι το... άγαλμα του "Κολοκοτρώνη" (βάλτε όποιον θέλετε εκεί)!

      Για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς που εργάζονται ή/και έχουν άλλες καθημερινές δραστηριότητες, το να παραμένει στην ευθεία το... placket του πουκαμίσου, μόνο... πλάκα μπορεί να θεωρηθεί...

      Αλέξης

      ΥΓ. Πέρα από το χιούμορ, ευχαριστούμε πάντως για την πολύ χρήσιμη αυτή ιστοσελίδα!

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο Διογενη.

      Μη ξεχναμε οτι ακομα και η κινηση για ταϊμ-αουτ προς τη γραμματεια, οταν αυτη γινει με πιεση χρονου και μεσα στην ενταση του αγωνα, μπορει να πεταξει το πουκαμισο του Αργυρη εξω απο το παντελονι.

      Γι αυτο κι εγω εχω να προτεινω για τον Αρτζι (και οχι μονο) μια νεα πρωτοποριακη ιδεα ετσι ωστε να δειχνει παντα κυριος και ατσαλακωτος: a painted on shirt!

      Διαγραφή
  48. Τι καταπληκτική ανάλυση ρε φίλε...και τι μπασκετική ανάλυση χωρίς παρωπίδες.
    Πολλά συγχαρητήρια!

    Για μένα, ο κ. Τζόρτζεβιτς αποδείχθηκε εντελώς απροετοίμαστος για αυτό το επίπεδο αλλά και παράλληλα αρκετά "τεμπέλης" κατά τη διάρκεια της σεζόν, αφού σε κανένα σημείο δεν προσέδωσε κάτι στην ομάδα αγωνιστικά. Για να μην αναφερθώ στην ελλειπή στελέχωση με λάθος παίκτες αλλά και στην ακατανόητη εμμονή στον Παύλοβιτς ο οποίος πέραν 2-3 παιχνιδιών, ήταν αρνητικότατος. Εξ' αιτίας του (των) παραγκωνίστηκε η πολύ καλή σεζόν του Γιάνκοβιτς πέρσι και δεν πήρε καμμία εμπειρία hyper-prospect Χαραλαμπόπουλος. Το ίδιο ισχύει για Παπαγιάννη-Κούζμιτς.

    Το θέμα δεν είναι άλλο ένα πρωτάθλημα.
    Το θέμα είναι να μην γκρεμιστούν τα "συν" της σεζόν (σίγουρα Ραντού με τις ατέλειές του και Γουίλιαμς, που τέτοιον παίκτη ο ΠΑΟ δεν θα ξαναβρεί σύντομα...ή αν τον ψάξει θα τον χρυσοπληρώσει...).
    Με ανησυχεί η αντιστρόφως ανάλογη αγωνιστική απόδοση του Φελντίν με την πάροδο των φάσεων της Euroleague..όσο δυσκόλευε η φάση, αναλογικά έπεφτε η απόδοσή του. Ακατανόητη η ανανέωση συμβολαίου του τόσο νωρίς, πριν δοκιμαστεί πραγματικά ο παίκτης..
    Ο Χέινς μου αρέσει και τον θεωρώ καλύτερο του Φελντίν, όμως πολύ φοβάμαι ότι θα φύγει το καλοκαίρι..μακάρι όχι, γιατί είναι καλό 2άρι και πολύ μέτριο pg...ως καθόλου pg...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ζησης...Μπραμος....Θανάσης και
    Μπουρουσης...πρέπει να ειναι ΟΑΚΑ
    απο την πρώτη καλοκαιρινή συνάντηση για τη νέα χρόνια.
    ============================
    ΕΝΑΣ απο αυτούς αν δεν έρθει θα ειναι έγκλημα.
    Ζήσης και Μπουρουσης θα βάλουν πλατη με την εμπειρία τους για την επώδυνη Μ.Μ εποχή (μετά μητσου).
    =============================
    Ζήσης, Μπραμος, Μπουρουσης έχουν ικανοποιητικοτατο ΤΡΙΠΟΝΤΟ.
    Το θέλουμε κολασμένα.
    Ο Θανάσης έχει δύο χρόνια NBDL στην πλάτη και κάνα δυό βδομάδες ΝΒΑ.
    Φέρνει ενέργεια και ειναι εξαιρετικό πρότζεκτ στα χέρια ενός κανονικού προπονητή.
    ========================
    Με Μποχω, Καλαθη, μυαλωμενο Παππά, Βλαντο και Παπαjohn αν δεν φύγει, κάνεις ενα μπιουτιφουλ Ελληνικό κορμό γεμάτο εμπειρία και νειατα.
    Ο ΒΧ για Κηφησια δανεικός.
    Κορμό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο αυτόν του Ελληνικά ετοιμου ΟΣΦΠ.
    =========================
    Γίγαντα Δ.Γ.
    Ο λόγος και οι προτάσεις του Τζιμοπληκτου ειναι συμβόλαιο με την επιτυχία κι έτσι θελω να τις βλέπεις.
    ============================
    Τους θελω και τους τέσσερις στο ΟΑΚΑ πάση δυναμη.
    Απο κεί και πέρα παμε για 3-4 ξένους που δεν χρειάζεται να αναφέρω τι πρέπει να εχουν με πρώτο γνώμονα τη θανατηφόρα ενέργεια.
    Αντι για αθλητικά παπούτσια θα φοράνε ελατήρια σε οποια θέση κι αν παίζουν.
    Γήινους εχουμε Δόξα Το Θεό.
    Οι ξένοι πρέπει να είναι και θα ειναι Αlien :))))
    Σαν κι αυτά τα δυο εξωγήινα ανθρωπακια που κατεβηκαν απ' την Αφροδίτη στη Βιτόρια και μας έστειλαν αδιάβαστους και μεθυσμένους σπίτι μας :))))
    Ακομα και mobile να πάρουμε δίπλα απο Μπουρουση θα φοράει ελατήρια.

    Jim.... οπληκτος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mην ξεχνας Μπογρη, Κασελακη και Ελ Αμιν. Χωρις αυτους δε γινεται ομαδα.

      Διαγραφή
    2. Ρε συ Jim, όλο λες για τον Θανάση, αλλά ειλικρινά θεωρείς ότι θα φύγει από Αμερική, που είναι όλη η οικογένεια πλέον και θα έρθει Ελλάδα/Ευρώπη?
      Εαν το πάρει απόφαση, θεωρώ ότι η Ελλάδα θα ειναι πρώτη επιλογή, αλλά το όνειρό του είναι παίξει μαζί με το Γιάννη, έστω και σαν αντίλαπος. Και θεωρώ θα το κυνηγησει για καιρό ακόμη...

      Διαγραφή
    3. Φίλε Νικόλαε μπερδεύεσαι. Δε το λέει ο Τζιμ (Κόνγουέι-Κατσιώνης-οικοδεσπότης). Το λέει ο τζιμ.. οπληκτος!

      Διαγραφή
    4. Νικόλα θα έρθει αγόρι μου και θα είναι μέρα μεσημέρι.
      Αρκεί να τον θέλει ο Πρόεδρος.
      Κι εμένα το όνειρο μου να τα φιάξω με τη Σκάρλετ.
      Αλλά αν δεν μου καθήσει και η Σαρλίς καλή είναι :)))
      ΖΗΣΗΣ - ΘΑΝΑΣΗΣ - ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ - ΜΠΡΑΜΟΣ
      =======================================
      Και φύγαμε για τον ουρανό με τ'αστρα.

      ΥΓ Κασελάκης και Μπόγρης δεν είναι κακοί.
      Για τον Ελ Αμιν θα μάς πεί ο JIM CONWAY.
      Παίζει να βγεί σαν τον Τζέιμς από Κολοσσό ;;

      ΥΓ2 Να βάζετε νικ οι ανώνυμοι που απαντάτε
      σε επώνυμους στάρ :))))
      Για να βλέπουμε και τις προτάσεις σας :))))
      Κάτι είπα τώρα ε ;;;;

      JB

      Διαγραφή
    5. Ο Θανάσης δεν πολυπαιζει ούτε στο ΝBdl και θα μπορέσει να ανταπεξελθει στον Παο?

      Διαγραφή
  50. προπονητής:τα γράφω παραπάνω. από έλληνες μόνο ιτούδης,αλλιώς ξένος
    μπάτζετ:ίδιο με φέτος,άντε και λίγο αυξημένο

    Σενάριο 1(με μπουρούση)
    pg:καλάθης-farmar-μποχωρίδης-(λούντζης ή κόνιαρης κι ο άλλος δανεικός)
    sg:παππάς-feldeine
    sg/sf:elliot williams
    sf:μπράμος-χαραλαμπόπουλος
    pf:gist-thompkins-φώτσης(ή και χωρίς φώτση αν θέλει πάνω από 400Κ)-μίτογλου(δανεικός)
    c:μπουρούσης-tyus-παπαγιάννης

    Σενάριο 2(με ραντούλιτσα)
    pg:καλάθης-ζήσης-μποχωρίδης-(λούντζης ή κόνιαρης κι ο άλλος δανεικός)
    sg:παππάς-feldeine
    sg/sf:williams
    sf:μπράμος-χαραλαμπόπουλος
    pf:gist-singleton-φώτσης(ή και χωρίς φώτση αν θέλει πάνω από 400Κ)-μίτογλου(δανεικός)
    c:raduljica-hunter-παπαγιάννης


    Σενάριο 3(χωρίς williams)
    pg:καλάθης-strelnieks-μποχωρίδης-(λούντζης ή κόνιαρης κλπ)
    sg:παππάς-feldeine
    sf:μπράμος-χαραλαμπόπουλος
    sf/pf:perry jones
    pf:gist-φώτσης-μίτογλου(δανεικός)
    c:radjulica-lasme-παπαγιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο η πρώτη ομάδα που προτείνεις μπορεί να έχει αξιώσεις. Όχι για Φ4 αλλά τουλάχιστον να παίξει μπάσκετ αξιώσεων.

      Οι άλλες...

      Διαγραφή
    2. Γειασου tasuto σεναριογράφε.
      Ετοιμος για Hollywood είσαι.
      Ο Σιγκλετον κι ο Τομπικνς θα έρθουν σαν ελεύθεροι η θα απειλησεις την Κουμπαν και τη Ρεάλ να στους δώσει?
      Ο Ζήσης δεν κανει με Μπουρουση?
      Γιατί?
      Μαλωσανε?
      Τον Βλαντο τον πούλησες στα Γρεβενά?
      Ο farmar τι ακριβώς θα κάνει?
      Θα αποζημειωθει για να φύγει?
      Τον έψησες τον Ταιους να έρθει με φυστικια?
      Ο Φωτσης τι σου είναι???
      Ποιον hunter έβαλες?
      Του ΠΑΟ η του θρύλου?
      Του ΠΑΟ που τον είδες?

      Διαγραφή
    3. 4:18 μ.μ. ti thelete kai asxoleiste me daauton?
      Johnsonodom

      Διαγραφή
    4. -o σίνγκλετον το καλοκαίρι μένει ελεύθερος,γιατί τελειώνει το συμβόλαιό του
      -ο τόμκινς λογικά θα μείνει κι αυτός ελεύθερος,γιατί μάλλον τη θέση του στη ρεάλ θα πάρει ο κλαβέρ
      -ο ζήσης με τον μπουρούση είναι κι οι 2 έλληνες. έκανα ομάδες με 6 ξένους.θες να βάλεις ζήση και μπουρούση στην ίδια ομάδα και να έχεις 5 ξένους? κάντο αφού τους γουστάρεις τόσο πολύ
      -τον βλάντο δε χρειάζεται να τον πουλήσω στα γρεβενά. απλά δεν του προσφέρω νέο συμβόλαιο(μιας και λήγει αυτό που είχε υπογράψει όταν ήρθε) και παίρνω στη θέση του τον μπράμο
      -ο φάρμαρ θα έρθει να παίξει μπάσκετ. από όσο ξέρω αυτό είναι το άθλημά του
      -το κασέ του τάιους φέτος με την χρονιά που έκανε θα είναι ίσο με τα λεφτά που του προσφέραμε πέρυσι και δεν ήρθε,γιατί βρήκε αλλού περισσότερα
      -ο φώτσης τίποτα δε μου είναι. όπως βλέπεις μόνο στην τελευταία ομάδα τον έχω εντός ρόστερ σίγουρα. στα άλλα 2 απλά θα προσέθετε βάθος(λόγω αυξημένου αριθμού αγώνων) στο ρόστερ και τίποτα παραπάνω
      -στον hunter του ΠΑΟ αναφέρομαι. ο "θρύλος" ποιος είναι? εκτός από τον δικό μας hunter, ξέρω και τον hunter που έχει ο εμφιαλωμένος από πειραιά,όχι για πολύ βέβαια

      Διαγραφή
    5. Α, ρε Τασούτο...

      Πάνω που πήγα να σκουπίσω το δάκρυ και να συμφωνήσω σε όλα μαζί σου για πρώτη φορά, για το ρόστερ που έφτιαξες (κυρίως το πρώτο), και να ρωτήσω με ποιον προπονητή θα το δούλευες αν είχες το ελεύθερο, μου πετάς αυτό το "εμφιαλωμένος" και τα "ποιός είναι ο θρύλος" και με αδειάζεις...

      Ο Φάρμαρ είναι μια εξαιρετική λύση ποιοτικά, στους αποδεκατισμένους Grizzlies ήταν στάρτερ. Όχι για αυτό το επίπεδο φυσικά, αλλά παίζει όπου γουστάρει στην Ευρώπη.
      Ο Στρέλνιεκς είναι offguard.
      Ο Χάντερ του ΠΑΟ δεν είναι για αυτό το επίπεδο, φρονώ.

      Κρίμας

      μπακαλοGM

      Διαγραφή
    6. @μπακαλοGM
      σε αυτους που ειρωνευονται τοσο εμενα,οσο και τον παναθηναϊκο μη δειχνοντας τον απαραιτητο σεβασμο σε αυτον που τους εχει 20 χρονια τωρα στη φαπα,δεν αξιζει κανενας απολυτως σεβασμος. Εξαλλου το "εμφιαλωμενος" το κερδισαν με την αξια τους απο το 1995 με τη γνωστη ιστορια και τα νερα. Το "θρυλος" εχει μεινει αν δεν κανω λαθος απο το φιλικο με τη σαντος του πελε στο ποδοσφαιρο? Δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος. Με το μπασκετ παντως καμια σχεση. Θρυλος στο μπασκετ ειναι ο παναθηναϊκος, η ρεαλ, η μακαμπι,η τσσκα μοσχας.

      Στα υπολοιπα τωρα. Προπονητη θα ελεγα μπλατ,αλλα προφανως ειναι πολυ δυσκολο. Οποτε κατα σειρα προτεραιοτητας θα ελεγα ιτουδη(ο μονος ελληνας,εκτος μπαρτζωκα που δεν ερχεται για τους γνωστους λογους, που μου εμπνεει εμπιστοσυνη για να προπονησει ομαδα αυτου του επιπεδου. Οποτε καλη επιτυχια σε ζοτς,να το παρει η φενερ και να διωξει η τσσκα τον ιτουδη). Μετα τον ιτουδη θα ηθελα πασκουαλ. Στη μπαρτσελονα ειναι εγκλωβισμενοι στο ναβαροκεντρικο μπασκετ και γι αυτο και πολλες φορες εχουν αποτυχει ψαχνοντας αυτον στο τελος(και δικαια μιας και μονο αυτος που μπορει να κουβαλησει εκει). Επιθετικα ισως εχει παρουσιασει το καλυτερο σε πληθος συστηματων μπασκετ τα τελευταια χρονια+ καλες αμυντικες δουλειες οταν εχει τους παιχτες και οχι τωρα που εχει 3-4 γερολυκους και μερικους κακους αμυντικους σε καιριες θεσεις(ντοελμαν,βεζενκοφ,τομιτς).
      Τον hunter τον εβαλα σε 1 ροστερ στο οποιο υπαρχει η ασφαλεια τοσο του γκιστ,οσο και του singleton αν χρειαστει για καποια λεπτα στο 5. Ο στρελνιεκς μου αρεσει και προσπαθησα καπου να τον χωσω κι αυτον. Εχει και καλο τριποντο που μας λειπει.

      Διαγραφή
  51. Καλησπερεs,το κλισε του''Ο Μεγαλοs παιχτηs δεν γινεται ΠΟΤΕ μεγαλοs κοουτs'' Επιβαιβεωνεται,ο τζορτζεβιτs ωs players coach δεν καταφερε να κερδισει την πλειοψηφεια των παιχτων παρα μονο των σερβων,αρκει καποιοs να παρακολουθουσε στενα τα ταιμ αουτ τηs Ομαδαs-σε ποιον απευθηνονταν συχνα για οδηγιεs η υπολιπη ομαδα...Δεδομενο οτι ο Δημητρηs το εχει τερματισει στα τεχνικα θεματα το μονο που θα ηθελα να δω ειναι το πεδουλακη να μενει με ΑΥΤΟ το Μπατζετ και του χρονου,τι μπορει να φτιαξει αραγε;;;;;;;;;.
    Υ.Γ Δημητρη Καλη η φανελα MJ αλλα ριξε και κατι αλλο προs Detroit (ωs hoopfella) μερια-Grant Hill θα σου πηγαινε γαντι με το 33 κιολαs...
    Υ.Γ 1 Δεν περιμενα sweep, 1 ματs πιστευα θα το κλεψουμε-περιεργωs ο ταιρον Λου μιαζει να τουs εχει κανει ομαδα τουs καβs.
    One step at a time για τουs Pistons-το μικρο ροστερ και η απηρεια στοιχιζουν,shooting Big-backup pointguard προτεραιοτητεs για offseason.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Χιλ, δε ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου Άκη.. (lol)
      Nτούμαρς ή Μπίλαπς. Διάλεξε..

      Διαγραφή
    2. Αναφερα τον χιλ γιατι εχω φανελιτσα πιστονs(οινοπνευματι) 33 με το ξεχασμενο αλογακι!
      Mετα απο Μεγαλη ταλαιπωρια παρελαβα προσφατα τη Νεα chrome φανελα πιστονs,δεν εφερε γουρι στα πλει οφs βεβαια αλλα 7 χρονια διαιτα τσιμπησαμε ενα ψυχουλακι.....
      Ντουμαρs Aσυζητητι- ο ποιο Σημαντικοs σε ολη την ιστορια πιστονs,14 σεζον παιχτηs 13 σεζον GM κι ολα αυτα ΜΟΝΟ για τουs πιστονs εαν τυχον βρειs xρονο -μια απ τιs καλυτερεs ομιλιεs στο HOF www.youtube.com/watch?v=dkiQHlH0jJ0

      Διαγραφή
    3. Ακη για τους cavs κ εγω εξεπλαγην θετικα απο το πως χειριστηκανε τη σειρα και μ αρεσε η ιδεα του small ball που παιξανε σε αρκετα μεγαλα διαστηματα. Βεβαια, αυτα δεν πιανουν νομιζω ακομα ακομα και σε atl ή bos, ποσο μαλλον σε τιποτα spurs και πληρεις warriors (να δουμε αυτοι πως θα διαχειριστουν την τουλαχιστον για δυο βδομαδες απουσια καρυ).

      Για pistons πολλα βηματα μπροστα φετος, οπως λες ομως one step at time γιατι η ανατολη δυναμωνει και χρειαζονται προσεκτικες κινησεις και step up απο KCP και Jackson.

      Jim, NBA αδερφε θα εχεις κανα καλουδι τωρα που γινονται πραγματικα ενδιαφεροντα τα πραγματα με απουσια 2 βδομαδων τουλαχιστον απο καρυ και τουλαχιστον δυο σειρες φωτια σε ανατολη?

      Διαγραφή
    4. ακη καιρο εχω να δω σχολιο σου.. πες μου προβλεψη για πεδουλακη και την σειρα με οσφπ..

      Διαγραφή
  52. Το καλό πράμα αργεί να γίνει, και ο Κατσιώνης (πω πω πολύ περίεργο, έχει όνομα ξερωγωας'ουμε) άργησε αλλά έβαλε το χάος των ιδεών μου γύρω απ' τη σειρά του ΠΑΟ με τη Λαμποράλ σε μία τάξη.

    Κάποιες εναπομείνασες απορίες.
    - Ο ΠΑΟ εξακολουθώ να πιστεύω ότι δε ματσάρει καλά με τη Λαμποράλ, και κυρίως είχα την εντύπωση, την οποία εξέφρασα κουραστικά πολύ, ότι φοβήθηκε ειδικά μετά την κατηφόρα του πρώτου ματς, να τρέξει, απόρροια των κακών αμυντικών transition forwards νομίζω κι όχι τόσο του Ραντούλιτσα. Ο ΠΑΟ ήταν δουλεμένος στις συνεργασίες του, αλλά φαίνεται ότι λίγη τύχη είχε όταν η γραμμή ψηλών δεν είχε θέσεις βαθιά στη ρακέτα. Εκεί μου φαίνεται πραγματικά ευάλωτος.
    - Ένας παίχτης σαν τον Βλάντο που όλοι στην περίοδο Οκτώβρη - Μάρτη είδαμε να προκαλεί σχεδόν με την έλλειψη aggressiveness και την εικόνα του στο πρώτο ματς, έχει δικαίωμα δια να ομιλεί γι αυτή τη σειρά?

    Και κάποιες άλλες σκέψεις...

    - Το μομέντουμ στην καριέρα ενός προπονητή είναι κάτι ανατριχιαστικά ευμετάβλητο και άδικο σαν κριτήριο, που σε κάνει να ανησυχείς και για τον εαυτό σου, αναφορικά με το πώς μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που σε βλέπουν στη ζωή σου, άνθρωποι απ' τους οποίους εξαρτάσαι ή σε ενδιαφέρουν.

    Στην Ελλάδα παίρνουμε τα πάντα πιο σοβαρά, όχι μόνο το μπάσκετ. Υπάρχει μια διάχυτη καλλιτεχνική φύση, σχεδόν σε όλους μας. Όλα τα νιώθουμε πιο "πολύ", συγκρίνοντας με ανθρώπους στο εξωτερικό και κυρίως στις βόρειες χώρες. Ο Μπαρτζώκας πριν 15 μήνες, ο Ίβκοβιτς το 2006, ο Πεδουλάκης πριν 700 μέρες περίπου, ο Πιανιτζάνι της Φενέρ, ο Ζότς της Εθνικής Σερβίας. Όλοι με επιτυχίες συχνά κινηματογραφικού επιπέδου που ονειρευόμαστε ο καθένας στη ζωή του με ότι καταπιάνεται.

    Θέλω να καταλήξω στο ότι, όσο εύκολα αποκαθηλώνουμε τόσο δύσκολα αγκαλιάζουμε. Ας σκεφτούμε πόσες φορές αποτύχαμε ή θα αποτύχουμε, πριν ικανοποιηθούμε απ' τον εαυτό μας, πριν μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε ακόμα και καλοζωισμένους ήρωες (πχ προπονητές) από το timing ή τις αποτυχίες αποκλειστικά και μόνον. Τότε και μόνο, θα παρθεί μια απόφαση, με λιγότερες πιθανότητες αποτυχίας.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @mpakaloGM

      Stin Ellada iparxoun apaitiseis s'afto to athlima. Einai ena athlima pou agapame, pou exoume parakolouthisei kai gnwrizoume se ikanopoiitiko vathmo (oxi oloi alla arketoi apo emas - episis, iparxei basketiko koino s'afti ti xwra). Panta tha eimaste apaititikoi kai griniarides. Eixame tin tixi na parakolouthisoume merikous apo tous kaliterous basketbolistes s'afton ton planiti. Gi'afto (ena paradeigma) kai otan vlepoume ton Jankovic na paizei toso pathitika wrs wres trelainomaste kai tou rixnoume kantilia.

      Tom

      Διαγραφή
    2. TOM ασχολησου με την μετριοτητα του Μαντζαρη και ασε τον Γιανκοβιτς.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  53. Φαινεται να ειναι καλα σωματικα ο Παππας αλλα τελειως εξω απο τα νερα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Hunter ο δικος μας ειναι ανεκδοτο μεχρι και εγω τον παιρνω rebound

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι παραπανω μπορει να δωσει ο Χαντερ απο 10-15' λεπτα του Γκιστ στο 5?

      Η ερώτηση στον κο. Σαλέ.

      Διαγραφή
    2. H ερώτηση βεβαίως είναι ποιος θα παίζει στο 4 τότε.

      Διαγραφή
    3. Ο Χάντερ είναι άλλη μια αποτυχημένη μεταγραφή του Τζόρτζεβιτς. Θέλαμε παίκτη να προσφέρει άμεσα και όχι έναν άπειρο 21χρονο που αυτή τη στιγμή δεν είναι για το επίπεδο του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    4. Mα ηρθε για να μην παιζει. Ο Σαλε αφησε καμμενη γη. Κριμα.

      Διαγραφή
    5. Και η απαντηση ειναι οτι ο Σαλέ επρεπε να παρει 4αρι και οχι 5αρι.

      Διαγραφή
    6. Μα ο Χαντερ ηρθε για τον ιδιο λογο που φαγωθηκε ο Παππας και εξαφανιστηκαν οι Χαραλαμποπουλος και Παπαγιάννης και τελευταια οι Γιανκοβιτς και Χεινς..Για να παιζουν βρεξει χιονισει οι παλτουδιες του Σαλε Παυλοβιτς και Κουζμιτς

      Διαγραφή
  55. Ο ΔΔ εάν την είχε κάνει μαζί με το Ζοτς, έστω για κάποια μπάρτσα ή τσσκα, θα είχε άλλες δύο κούπες...τώρα προβλέπω και άλλες σκούπες με τους κόκκινους. Αλήθεια μπορεί ο Πεδουλακης να παίξει άμυνα με αυτούς τους παίκτες; κ μάλιστα με ξεκούραστους κόκκινους που θέλουν να αποδείξουν πράγματα (διότι αυτοί και η ρεάλ ήταν οι φετινές απογοητεύσεις στην euroleague, όχι οι πράσινοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τα άσχημα νέα είναι το κάταγμα στον καρπό του Γιάνκοβιτς.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η απώλεια του Γιάνκοβιτς φοβάμαι πως θα είναι πολύ σημαντική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ο Ιτούδης πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού!


    http://olaprasina1908.gr/%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BF-%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό. Αφού αποφάνθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα η ιερή αγελάδα του σύγχρονου μπάσκετ.. Από τη συνέντευξη του Τζιμ στο popaganda

      "Κανονικά το θέμα «προπονητής του Παναθηναϊκού» θα έπρεπε να είχε κλείσει για μια δεκαετία με τη προαγωγή του Ιτούδη στη μετά-Ζοτς εποχή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι από τους αρχιτέκτονες αυτού το οποίο λέμε Panathinaikos basketball (και με το οποίο έχει ποτιστεί το DNA του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα) οπότε αυτόματα και ένας από τους ιδανικότερους για να συνεχίσει τη παράδοση. Αυτό δεν έγινε για διάφορους λόγους και αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει (αν και πιστεύω ότι όλα αλλάζουν..)"

      Aυτή τη στιγμή κ.Κατσιώνη μια κουβέντα σας αλλάζει ισορροπίες και κατευθύνει τη κοινή γνώμη. Εκμεταλλευτείτε το.

      Bohemian

      Διαγραφή
    2. Ισχύει. Ο Δημήτρης μπορεί να μαλαγρώσει το κλίμα μέχρι και για Ιωαννίδη πείθοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι είναι η κατάλληλη επιλογή χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Λαοπλάνος

      Διαγραφή
    3. Καλά, το προφανές γράφει ο Τζιμ στην προκειμένη περίπτωση. Στη θέση της...κοινής γνώμης αυτή τη...γνώμη θα την είχα σχηματίσει και μόνος μου χωρίς την ανάγκη κάποιου opinion leader. 13 χρόνια δίπλα στον Ζοτς δεν ήταν δα και διακοσμητικός. Του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας οπότε τι πιο λογικό από τον δεύτερο που παίρνει την σκυτάλη. Αλλά ΟΚ, αφήνοντας στην άκρη το "διαλυτικό στοιχείο" ( ΔΓ speaking), o Ιτούδης δεν αξίζει μια ευκαιρία αφού είναι α) αιώνιος δεύτερος β) απομίμηση Ζοτς γ) περιορισμένων δυνατοτήτων αφού δεν σήκωσε κούπα με την ΤΣΣΚΑ από την πρώτη χρονιά ( έτσι και δεν σηκώσει και φέτος, θα είναι ο ορισμός του loser).

      Διαγραφή
    4. Ενταξει, ο αρθρογραφος εκφραζει ενα ευσεβη ποθο του και οχι το οτι εχει βασιμες πληροφοριες για αυτο.

      Οταν ο ιδιος μαλιστα εκφραζει και υπερασπιζεται μετα μανιας τη γνωμη του οτι η ΤΣΚΑ δεν εχει μεγαλυτερο μπατζετ απο τον Παναθηναϊκο (!), καταλαβαινουμε ολοι οτι ο ανθρωπος ξεχασε να παρει τα χαπια του...

      Διαγραφή
  59. Παει ο Γιανκοβιτς.Γυμνοι στο 3 λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή τουλάχιστον χωρίς παλτό.

      Διαγραφή
    2. Να σας παραπεμψω κι εσας σε πληρωμενη απαντηση παρακατω, κε 7:32.

      Διαγραφή
  60. συγχαρητηρια στον οσφπ για την κατακτηση του πρωταθληματος. μεσα σε λιγες ημερες 2 παικτες του παναθηναικου εσπασαν το χερι τους. ημαρτον μετανοουμε και παραιτουμαστε απο το πρωταθλημα. αρκει να μας αφησετε να ζησουμε απο τα βουντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάρα του Παύλοβιτς είναι, φέρτε τον πίσω ASAP!

      Διαγραφή
    2. Εδω να θυμησουμε στους φιλους παναθηναικους οτι:

      Ο Παβλοβιτς εφυγε γιατι:
      1.μπορουσατε να εχετε μονο 6 ξενους στην Ελλαδα και ειχατε 8 στην Ευρωπη, διοτι ο ελληνικος κορμος σας ειναι της πλακας.
      2. τον Ελιοτ για 3αρι τον πηρατε, οποτε δεν ειστε καθολου γυμνοι στο 3 και ο Παβλοβιτς περισσευε.
      3. υπαρχει ο Χαραλαμποπουλος, για το χατηρι του οποιου αλλωστε δε φορτωσατε το 3 στο ροστερ φετος. Ε, ας παιξει.

      Οσο για το πρωταθλημα, ειτε παραιτηθειτε ειτε οχι.....

      Διαγραφή
  61. Jim πολυ καλος για αλλη μια φορα.

    Δεν θελω να πω πολλα πραγματα για τον Σαλε, καποιοι τα ειχαμε πει για το ρισκο της επιλογης, ομως και ο ιδιος δεν βοηθησε με την εμμονικη σταση του!!

    Θελω να κλεισω το κεφαλαιο Σαλε με μια φραση του Πατριαρχη του αθληματος John Wooden:
    - Καμία αποτυχία δεν είναι θανάσιμη, εκτός από την αποτυχία να αλλάξεις. (John Wooden).


    Οσων αφορα την προσληψη του κοουτς Πεδουλακη εγω προσωπικα ειχα γραψει οτι ομολογουμενως ειναι η καλυτερη επιλογη ομως πιστευα πως δεν θα ερθει για 8-10 αγωνες και να αναλαβει και το κοστος μιας πιθανης αποτυχιας που ουσιαστικα δεν του αναλογει!!
    Λογικα αυτο που εγραψε ο Jim για καποιο ποστο στην ομαδα και την νεα χρονια να τον επεισε. Ο κοουτς Αργυρης αγαπαει και ποναει την ομαδα και σιγουρα πρεπει να εχει θεση σε αυτη.


    Οσων αφορα την ''νεα μερα'' στον Παο.


    http://www.eurohoops.net/el/nba-news-el/232226/ipopsifii-gia-leikers-i-mesina-ke-blat?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=mesina+blat+lakers&utm_term=News&utm_content=NBA

    Υποψήφιοι για Λέικερς οι Μεσίνα και Μπλατ!

    Η μεταγραφολογια και η ονοματολογια ειναι το αγαπημενο σπορ των φιλαθλων και δη των Ελληνων.
    Ας μην δημιουργουμε πλασματικες προσδοκιες.
    Προπονητες οπως Μπλατ δεν μπορουν να βρισκονται στο παγκο του ΠΑΟ για χιλιαδες λογους.

    Ο ΠΑΟ κατα τη γνωμη μου πρεπει να επενδυσει σε εναν κοουτς που να ταιριαζει με την μπασκετικη ιδεολογια που ειχε τοσα χρονια.
    Οχι αλλους πειραματισμους οπως Σαλε ή Ιβανοβιτς με το Ισπανικο στυλ μπασκετ που δεν αποδιδει στα κρισιμα παιχνιδια και ειναι μακρια απο την φιλοσοφια της ομαδας.

    Πρεπει να επενδυσει σε Ελληνες νεους αλλα και εμπειρους παικτες οπως Μπουρουσης Καιμακογλου Ζησης Θανασης Αντε Μπραμος.
    Αυτοι θα ανεβασουν και τους νεους που εχει ο ΠΑΟ. Η ομαδα δεν μπορει να περιμενει τους νεους αλλα αυτοι μεσω των καλων και εμεπιρων Ελληνων να προλαβουν και να φτασουν στο υψηλο επιπεδο της ομαδας.

    Εγω προσωπικα πιστευω πως τα καταλληλα προσωπα για τετοιο προτζεκτ ειναι:
    -Ιτουδης ως φυσικος συνεχιστης της ομαδας Ζοτς.

    -Πεδουλακης διοτι αποδεδειγμενα ειναι ο μοναδικος που αφησε εργο στη μετα Ομπραντοβιτς εποχη. Και σε μια περιοδο με πολυ πιεση λογω της συνεχης συγκρισης με τον Ζελικο. Ο κοουτς Αργυρης αγαπα πολυ την ομαδα ειναι πολυ εξυπνος κοουτς και ξερει τις αναγκες της ομαδες. Πιστευω θα ηταν πολυ καλο αν ειχε βοηθεια απο εναν μοντερνο ασσισταντ κοουτς για την ενισχυση του παιχνιδιου στην επιθεση.

    -Γιαννακης επειδη ειναι "μανουλα" στη διαχειρηση του Ελληνικου στοιχειου, ΑΛΛΑ εχει να κοουτσαρει πολυ καιρο και οι συσχετισμοι μεσα στην ΚΑΕ δεν ειναι υπερ του.

    Ο Παναθηναικος (και ο κοσμος μαζι) πρεπει να δει την -ουσια- τον πραγματικο στοχο της ομαδας.
    Στοχος της ομαδας δεν ειναι να παει στο Final 4 με μια προσωρινη κατασταση (Μπλατ κλπ).
    Στοχος ειναι να δημιουργησει κορμο με Ελληνες παικτες που θα ανεβασουν τους νεους και θα μειωσουν κατεπεκταση και το κοστολογιο της ομαδας, και σταθερο προπονητη που θα του δωσει τα κλειδια και χρονο να δουλεψει!!

    Υ.Γ1: Η άμυνα είναι σαν την τράπεζα ότι και όπως να γίνει σου δίνει τόκο, η επίθεση είναι σαν το χρηματιστήριο πότε πάνω και πότε κάτω. (Παναγιώτης Γιαννάκης)

    Υ.Γ2: http://www.ebasket.gr/2016/04/kosmosirroi-gia-pappa-pic
    Ο κοσμος διχνει ποιον θελει για επομενο ηγετη και αρχηγο της ομαδας!!
    Ολα ειναι στο χερι του Νικου...

    Υ.Γ3: Κριμα για τον Βλαντο. Σιδερενιος.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Περαστικά στον Βλάντο, η χρονιά για το παιδί είναι να την ξεχνάς και να πηγαίνεις παρακάτω.

    Κατα τ'άλλα, εγώ με αυτή τη φωτό είμαι διπλά ευτυχισμένος

    http://www.contra.gr/Basketball/article4027672.ece/ALTERNATES/w620/pappas_pedoulakis.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. http://www.sport-fm.gr/article/basket/karfi-tou-manatzer-tou-pappa-gia-tzortzebits-video/3161544

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 41 πόντους ο Ανταμς με την Φουενλαμπράδα χθές !!!!
    Μετά τα απίστευτα μάτς απέναντι μας.
    Κρίμα για την Λαμποράλ.
    Ενα final-4 θα τις στοιχίσει μαζικές φυγές από
    την Βασκονία πρός όλες τις πλούσιες ευρωπαικές
    κατευθύνσεις.
    Το θεωρώ πανδύσκολο να τις ξανακάτσουν τόσο
    φθηνά τζάκ πότ.
    Το είχε η μοίρα μας.
    Να πέσουμε με "προπονητή" τον Τζόρτζεβιτς στην πιό
    επιτυχημένη και εκρηκτική φουρνιά των Βάσκων εδώ
    και 8 χρόνια !!!!
    Κι όσο σκέφτομαι πώς όλοι μας θέλαμε τους Βάσκους
    αντίπαλους στα play off, τρελαίνομαι !!!!!
    Δυό φορές ανάσταση θα κάνουνε φέτος οι μάγκες.
    Κι εμείς δυό φορές σταύρωση !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ste ets 1000 like απο μενα φιλε....συμφωνω απολυτα σε ολα που εγραψες
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Jim αν ο ΠΑΟ (ο μη γενοιτο) δεν καταφερει να φερει τον Ιτουδη ποιος πιστευεις οτι ειναι μετα ο καταλληλοτερος??


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  67. «Ψάχνεται για NBA ο Ραντούλιτσα»

    http://www.sport-fm.gr/article/basket/psaxnetai-gia-NBA-o-radoulitsa/3161556

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. O δημοσιογράφος του ESPN, Jeff Goodman, αναφέρθηκε μέσω twitter στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και το συμβόλαιο με τον Panathinaikos BC

    http://www.eurohoops.net/el/nba-news-el/232591/tha-kitaxi-to-nva-o-rantoulitsa?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=Irving+Pistons+Cavs&utm_term=News&utm_content=NBA

    Γιαννη ετοιμασε βαλιτσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα βρει ομαδα ο ραντουλιτσα στο nba (γτ απο τι ξερω εχει ενα χρονο ακομα συμβολαιο με buy out μονο για ομαδα απ την αντιπερα οχθη) θα παω αγιο ορος

      Διαγραφή
  69. ο μπραμος.. δεν θα μας ανεβασει κανενα επιπεδο.. το παιδι εσπαγε τα καλαθια και επαιζε μονο αμυνα, ποιος ελληνας θα μπορουσε αυτη την στιγμη να ερθει στον παο ?? ο κατσικαρης?? ο αγγελου??
    Ο ιτουδης που ομως τα εχει σπασει με τον γιαννακο, και ο μαρκοπουλος που ομως θυμιζει ντουντα.. απο την ηλικια μεχρι και τις ιδεες.
    Ο σαλε απλα μας απεδειξε οτι το παιρνω κοουτς δεν ειναι και τοσο ευκολη υποθεση.. ποσο μαλλον το παιρνω παιχτες.
    Δεν ειναι δυνατον να ζηταμε τον μπραμο που τον εκραζε ο καθε πικραμενος και να γραφουμε και για καιμακογλου που αναθεμα αυτοι που τον ζητανε να εχουν δει εστω και μισο παιχνιδι του!! πρωην μπασκεμπολιστας..
    Αν ο πεδουλακης ξεφυγει απο την περμουρα να κρατησει τον παγκο θα δειξει πραγματα.. αν απλα θελει να παιρνει τα παιχνιδια μονο με ξυλο απλα για να μεινει στον παγκο τοτε παλι θα εχουμε γιουχες..
    Μην ξεχναμε τι εγινε με παππα, σοφοκλη, μαυροκεφαλιδη κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απ οτι ακουγεται ο ιτουδης τα χει ξαναβρει με τον γιανακοπουλο...οποτε αν η τσσκα δν παρει τν ευρωλιγκα ( που δεν θα τν παρει γτ η φενερ ειναι καλυτερη) τοτε δυσκολα πιστευω θα του ανανεωσουν το συμβολαιο το καλοκαιρι στη μοσχα..ολα ειναι ανοιχτα

      Διαγραφή
    2. Ο Ιτουδης εχει ατζεντη τον Σπανο που λυνει και δενει στον Παναθηναϊκο - μεχρι και το παλτό τον Χαντερ καταφερε να τους πουλησει.

      Καθολου απιθανο αν ο Ιτουδης δεν εχει προσφορα ανω του 1εκ. απο αλλη ομαδα να παρει τη βαλιτσα της επιστροφης.

      Διαγραφή
    3. Το Χαντερ τον πρότεινε ο Ντιβατς και ο Πεντζα, στον Τζορτζεβιτς, γιατί έπαιζε στη θυγατρική της ομάδας τους στο ΝBDL.
      Φλεβάρη μήνα και χωρίς πολλά λεφτά τέτοιους θα πάρεις.
      Ας έπαιρνες απ'την αρχή αντί του Κουζμιτς κάτι καλό.
      Αρα δεν φταίει κανενας Σπανός.
      Εσύ διαλέγεις τους πελάτες των μάνατζερς,κανεις δεν σου τους φορτώνει με το ζόρι.

      Informer

      Διαγραφή
  70. περαστικα στον βλαντο απο εναν ολυμπιακο. προβλεπω πολυ ΔΔ στο 3. ποια η αποψη σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πιθανό. Πάντως σήμερα σε κάποια στιγμή έπαιξε με 4 γκαρντ μέσα (αν θυμάμαι καλά με Χέινς, Φελντέιν, Γουίλιαμς, Διαμαντίδη) + τον Ραντούλιτσα

      Διαγραφή
    2. δυσκολο οταν ειναι στο παρκε ο πριντεζης ή ακομα και οι 2 παπ

      Διαγραφή
  71. Για να αλλάξουμε λίγο θέμα, ο πρόεδρος της VTB League ανακοίνωσε τα επίσημα μπάτζετ των ρωσικών ομάδων της λίγκας. Τα ποσά δίνονται σε ρούβλια, τα μετέτραψα σε ευρώ εγώ (σε εκατ. ευρώ):

    ΤΣΣΚΑ 36.8
    Κίμκι 21.8
    Λοκο 14.7
    Ούνιξ 10.6

    Και πάει λέγοντας μέχρι την Κράσνι που είναι η φθηνότερη ρωσική ομάδα με μπάτζετ 1.7 εκ. ευρώ.

    Οφείλω να ομολογήσω ότι τα νούμερα μου φαίνονται τρομερά πληθωρισμένα, ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι περιλαμβάνονται και προπονητές, μεταφορικά και λειτουργικά έξοδα (δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση τι περιλαμβάνεται όντως στα μπάτζετ). Επειδή δεν έχω γνώσεις, μπορεί κάποιος από τους άλλους σχολιαστές που τοποθετούνται περίπου αυτά τα μπάτζετ σε σχέση με την λοιπή Ευρωλίγκα; Φαντάζομαι ότι τα 37 εκ. της ΤΣΣΚΑ είναι μακράν το πιο ακριβό μπάτζετ.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o μπαρζώκας είπε ότι το αγωνιστικό μπάτζετ της λοκομοτίβ είναι 5.5 εκατομμύρια ευρώ. οπότε τα υπόλοιπα 9.2 είναι όλα τα υπόλοιπα. αντίστοιχα στην τσκκα έχουν συμβόλαιο όπως τα εξής
      τεόντοσιτς->2.8 ή 2.9 εκατομμύρια το χρόνο
      φρίλαντ->περίπου τα ίδια με τεόντοσιτς,ίσως λίγο λιγότερο
      φριντζόν->1.9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο(ένα κόμμα εννιά εκατομμύρια το χρόνο. το γράφω κι έτσι για να μη νομίζουν κάποιοι ότι το έγραψα λάθος)
      ντε κολό->1.5 εκατομμύριο το χρόνο
      χάινς->πάνω από 1 κι αυτός

      μόνο αυτοί οι 5 παίρνουν τα διπλάσια από όσα παίρνει όλη η λοκομοτίβ αν ισχύουν τα νούμερα που είπε ο μπαρτζώκας. είναι και ο βοροντσέβιτς που παίρνει 7ψηφιο ως ρώσος,ο νίκολς θα παίρνει κάπου εκεί γύρω,ο χίγκινς σίγουρα 7ψηφιος κι αυτός,ο τζάκσον κι αυτός 7ψηφιος. μόνο μισθούς θα δίνουν γύρω στα 16-17 σίγουρα.

      η κίμκι έχει 3.5 τον σβεντ,2 ή 2.5 τον ράις,1.5 τον κοπόνεν και κοντά στο 1 πρέπει να είναι οι ντέιβις και ντράγκιτς.

      μεταξύ αυτών λογικά είναι κατά σειρά από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο η ρεάλ,μετά η φενέρ και μετά η μπαρτσελόνα. λίγο πάνω την λοκομοτίβ πρέπει να είναι η εφές και ο παναθηναϊκός με τον ολυμπιακό πρέπει να είναι κι αυτοί γύρω στα 15 εκατομμύρια

      Διαγραφή
  72. To μη ανταγωνιστικό μας πρωτάθλημα,έχει μεγάλο μέρος
    της ευθύνης του πώς παρουσιάζονται οι ομάδες μας
    στην ευρωλίγκα.
    Η Γκράν Κανάρια είναι 7η στην Ισπανία,όπως ο Κολοσσός
    σε εμάς.
    Τεράστια διαφορά της δυναμικότητας αυτών των δύο ομάδων.
    Λίγο πρίν έρθει σε μάς η Λαμποράλ,έχασε από το Ρενέσες
    στο Λας Πάλμας,σε μάτς διαφήμηση του μπάσκετ.
    Δύσκολα μάτς παντού οι Βάσκοι,πράγμα που σημαίνει
    πώς είναι πάντα σε εγρήγορση και με παρακαταθήκη
    μεγάλης εμπειρίας για να ανταπεξέρχεται σε κάθε
    είδους δυσκολία.

    Informer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Τρεις άσχημες εξελίξεις για τον ΠΑΟ τη χθεσινή ημέρα.

    Πρώτη, ο τραυματισμός του Γιάνκοβιτς.
    Όσες ενστάσεις κι αν υπάρχουν για την ποιότητα του, θα στερήσει πολύτιμες ανάσες απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει 4 small forwards.
    Κρίμα επίσης να ολοκληρώνεται με τέτοιο τρόπο η καριέρα του στο ΟΑΚΑ. Δύσκολα θα ξαναφορέσει τα πράσινα.

    Δεύτερη, οι ειδήσεις για "ψάξιμο" του Ραντούλιτσα.
    Ήταν αναμενόμενο ότι πιθανή φυγή του Σάλε θα δημιουργούσε τέτοιους κραδασμούς. Οι άνθρωποι του ΠΑΟ μερίμνησαν και απομάκρυναν τους Κούζμιτς-Πάβλοβιτς.
    Ωστόσο ένας Ραντούλιτσα χωρίς κίνητρο θα είναι ότι χειρότερο μπορεί να προκύψει για τον ΠΑΟ.

    Τρίτη άσχημη εξέλιξη, η αποθέωση του Παππά.
    Για ποιο λόγο ακριβώς οι επιδοκιμασίες; Επειδή γύρισε υπέρβαρος από έναν τραυματισμό; Επειδή τσακώθηκε με έναν ακόμα προπονητή; Έχουν λίγο αέρα τα μυαλά του και πρέπει να πάρουν κι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλημέρα
    Με το καλημέρα ο Πεδουλάκης εδειξε πως θα διαφοροποιηθει απο τον Σαλε ,πανω στο υπαρχων ροστερ.Καταρχας θα δουμε πολυ παραπανω Φωτση μεχρι το τελος αφου η γραμμη των ψηλων αυτη τη στιγμη ποναει.Ο Αρτσι τον εβαλε χτες αρκετα στο 5 ,κι εδω βλεπουμε το προβλημα που παιζει με τον Χαντερ.Αν και δυνατος και φιλοτιμος ο αμεριακανος δεν ειναι αρκετα αθλητικος για αυτο που θελει να παιξει ο ΠΑΟ και χανει κι ευκολα τη θεση του στην αμυνα.Θα τον δουμε και στη συνεχεια,αλλα νομιζω δεν ειναι ο παικτης που θα κανει τη διαφορα με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
    ΣΤη συνεχεια βλεπουμε πως ανεβαινει ο Γουιλιαμς στο 3,πως ο Φελντειν και ο Χεινς θα μπορουν να παιζουν πιο καθαρα στην επιθεση,παιρνοντας αρκετα clean shots,και πλεον το ΔΔ να ετοιμαζεται για να παιξει απο το 1 ως το 3.
    Ο τραυματισμος του Βλαντο ανατρεπει πιο πολυ τη κατασταση στο 4 αφου με τον Αρτσι θα παιζε αρκετα εκει,και με δεδομενο οτι ο Φωτσης θα ανεβαινει το 4( και οχι τοσο το 3) μενει γυμνο.
    Ο Ραντουλιτσα ειναι ερωτηματικο μετα την αποχωρηση του Σαλε αλλα με δεδομενο οτι αν φυγει απο τον ΠΑΟ θελει ΝΒΑ πιθανως να ανεβασει τις στροφες του μεχρι το τελος της σεζον...
    Θεωρω δεδομενο οτι ο Παπαγιαννης θα επιστρεψει στα πλειοφ καθως ο τραυματισμος του ειναι ελαφρυς οποτε στο 5 ο ΠΑΟ θα ειναι σχετικα καλυμμένος.
    Ξεχωριστη αναφορα χριζει η περιπτωση Παππα.Θεωρω οτι η επαναφορα του ,μεσα απο μια συγκυριών που τον ευννοουν(ειναι τυχερος σε αυτη τη φαση) να παιξει μπασκετ ,κανουν καλο και σε αυτον και στον ΠΑΟ.Με την αποδοση και το δεδομενα εκδηλωτικο χαρακτηρα του ,θελει να εκθεσει τον Σαλε που των "εσβησε" απο τη φετινη σαιζον.Ο Πεδουλακης σκεπτομενος πρωτα τον συλλογο(και τον κοσμο) και οχι τοσο τη δικη τους προιστορια,τον βαζει με το καλημερα(ενω εδω στο hoopfellas οι φανατικοι φιλοι με εσωτερικη πληροφορηση απο την ομαδα του ΠΑΟ εγραφαν οτι ο Παππας ειναι τελειωμενος για φετος) ,οχι απλα στις προπονησεις και στις αποστολες,αλλα στον αγωνιστικο χωρο και με τη δεδομενη κατασταση στην ομαδα,μπορει η σπιθα του Παππα να ειναι αυτο που θα κανει τον πληγωμενο ΠΑΟ να παει δυνατα για το μπρεικ στο ΣΕΦ(απεναντι σε εναν ΟΣΦΠ που δεν ειναι σε καθολου καλη κατασταση επισης).Η φαση που ο Παππας παιρνει τα βηματα απο τη βολη και κοβει το λει απ του αντιπαλου στο ψηλοτερο σημειο της τροχιας της μπαλας ειναι δηλωση οτι "ειναι καλα και μπορει να παιξει"

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή