Athlenda

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Macbeth..




Ωθούμενος από την άκρατη φιλοδοξία του ο Ολυμπιακός μετατράπηκε σε “τραγικό ήρωα” της φετινής Ευρωλίγκας βλέποντας ανήμπορος το τέλος του να πλησιάζει.Το Hoopfellas για το διαφαινόμενο Σαιξπηρικό φινάλε των ερυθρολεύκων ..




Όνειρα, προσδοκίες, δυνατότητες. Η σιγουριά ότι τη κατάλληλη στιγμή θα είναι έτοιμος. Θα είναι εκεί.. Και όμως.. Σήμερα, ο Ολυμπιακός μοιάζει με μια φιγούρα που υποβαστάζει το ασήκωτο πεπρωμένο της τελικής κατάρρευσης ύστερα από μια τραγική κορύφωση και ένα μαρτύριο που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του.. Στο παγκοσμίου φήμης έργο του Σαίξπηρ προκαλείται τεράστια φόρτιση από το γεγονός ότι ο κεντρικός ήρωας γνωρίζει το τέλος που έρχεται, κατά βάθος το φοβάται όμως πιστεύει ότι τελικά θα καταφέρει να το αποφύγει. Στη πορεία του έργου ο φόβος τον καταβάλλει όλο και περισσότερο βλέποντας τον εαυτό του να οδεύει προς την “αλήθεια”, την προαποφασισμένη του κατάρρευση..


Το δράμα των 40 λεπτών απέναντι στη Κίμκι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η πραγματικότητα μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας προς την οποία έτρεχαν οι ερυθρόλευκοι με τις ίδιες τους τις αποφάσεις σε ολόκληρο το δεύτερο μισό της σεζόν έως τώρα. Και την αντίκρισαν όταν μπήκε στη ζωή τους η αμφιβολία..


Την ώρα της κρίσεως ο Ολυμπιακός σωστά προσπάθησε να στραφεί στις δύο σταθερές του, Σπανούλη και Πρίντεζη, αναμειγνύοντας τους περισσότερο στη τελική προσπάθεια όμως το έκανε με τρόπο προσωποκεντρικό αφήνοντας κατά τη γνώμη μου πολλές λεπτομέρειες στη τύχη, πράγμα που μαθηματικά τιμωρείται σε αυτό το επίπεδο και όχι δημιουργώντας ένα πλαίσιο το οποίο θα ήταν λειτουργικό και για το υπόλοιπο supporting cast. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έγινε δέσμιος των επιθυμιών και των ενστίκτων του..


Η στιγμή όπου ο κόουτς Σφαιρόπουλος και μαζί του η ομάδα κυριεύτηκε από την “αμφιβολία” είναι η πιο κομβική στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει προβλήματα και υποσυνείδητα στρέφεται στις πιο ασφαλείς για αυτόν καταστάσεις ώστε να βρει εμπειρικά τον δρόμο προς τον αφρό. Η μεγάλη διαφορά φέτος ήταν ότι αυτή η ομάδα δεν ήταν φτιαγμένη για να υποστηρίξει αυτές τις καταστάσεις. Αντίθετα ήταν δομημένη για να παίξει το μπάσκετ που παρουσίασε μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν να ρίξουν τον αριθμό κατοχών τους επιλέγοντας μια διαφορετική, πιο “ασφαλής” στα μάτια του λάτρη της σετ επίθεσης-προπονητή τους (ο ίδιος που γέννησε στο μυαλό του το καλοκαίρι την ομάδα που θα μετέτρεπε την υπεροχή της στα μετόπισθεν σε transition πόντους) προσέγγιση μπαίνοντας σε ένα γκρούπ με ρωσοισπανικές ομάδες οι οποίες σκοτώνουν στο ανοιχτό γήπεδο. Αλήθεια όμως, ήταν καλύτερος από αυτές ο Ολυμπιακός στο μισό γήπεδο; Kατηγορηματικά όχι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν 4/5 ματς στα οποία έφθασαν τις 75 κατοχές και πάνω ενώ έχασαν 4/5 παιχνίδια τα οποία έπαιξαν κάτω από τις 70 κατοχές.. Ο ίδιος ο δημιουργός του φετινού πρότζεκτ απαρνήθηκε την ιδέα του στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν κάνοντας μια στροφή στη κατεύθυνση που είχε βοηθήσει την ομάδα να περάσει σκοπέλους στο χρυσό πρόσφατο παρελθόν. Όμως:


O Oλυμπιακός δε μπορoύσε με αυτό το ρόστερ να τρέξει μια Pick & Roll based επίθεση στο βαθμό που χρειαζόταν. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να αξιολογηθεί νωρίς στη σεζόν ώστε η ομάδα να χτίσει τον τρόπο που επιτίθεται και τους ανάλογους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής σωστά. Οι ερυθρόλευκοι στη παρούσα φάση, με το ρόστερ σε αυτή τη μορφή αδυνατούν χαρακτηριστικά να ανοίξουν το γήπεδο. Δεν έχουν γκαρντς που σουτάρουν (ο καλύτερος εκτελεστής είναι τραυματίας και ο άλλος, Σπανούλης, παίζει με τη μπάλα στα χέρια αναγκαστικά ως ο πιο ικανός δημιουργός), δεν έχουν Stretch-4. Ειλικρινά δε θυμάμαι πόσες φορές τη φετινή σεζόν παρακολούθησα τον Ολυμπιακό να παράγει καλά σουτ και να αστοχεί υπό ευνοϊκές συνθήκες, χαρακτηριστικό που έχει άμεση επίδραση στο ψυχολογικό κομμάτι καθώς σε συνθήκες παιχνιδιού μοιάζει με ένεση η οποία μπαίνει κατευθείαν στο αίμα σου. Παράλληλα αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης, με την ομάδα να βασίζει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της στο μισό γήπεδο ευνούχισε παίχτες που είχαν αποκτηθεί για να παράγουν πόντους μέσα από την άμυνα, τρέχοντας το παρκέ. Ο Ολυμπιακός πέρασε πάνω από τη Ρεάλ γιατί τη χτύπησε στο transition. Γύρισε το ματς με την Khimki στο ΣΕΦ γιατί μετέτρεψε την άμυνα σε άμεση επίθεση. Έχασε από τη Brose Baskets και τη Ζάλγκιρις γιατί παγιδεύτηκε στο μισό γήπεδο, όπου διογκώνεται η χαρακτηριστική φετινή του αδυναμία να ανοίξει μια άμυνα με την έλλειψη αποτελεσματικότητας στη περιφερειακή εκτέλεση. Μια ματιά στα ποσοστά των ερυθρολεύκων (ειδικά στα εκτός έδρας ματς όπου με δυσκολία ακουμπούν συνολικά το 30% beyond the arcμε τα περιφερειακά σουτ να καλύπτουν το 35% των συνολικών τους εκτελέσεων) από το τρίποντο θα σας πείσει.. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον μάλιστα άλλαξε υφή με τον κύριος δημιουργό και ballhandler της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη να δείχνει μια σαφή ροπή να παίξει πιο κάθετα, περνώντας προς τα μέσα με κύριο στόχο να τελειώσει από το ζωγραφιστό. Σε σχέση με πέρυσι (και με τον Λοτζέσκι λαβωμένο) ο Ολυμπιακός κοίταξε σαφέστατα λιγότερο τη Weak Side του. Δε τη πίστευε από ένα σημείο και μετά..


Κατάρρευση του αμυντικού μηχανισμού..


Ο τρόπος που κατέρρευσε η πιο στιβαρή άμυνα της κανονικής περιόδου πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά. Το τελευταίο στο οποίο θα βασιστώ είναι η σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα των αντιπάλων στη φάση του TOP-16. Όποιος βλέπει πραγματικά το άθλημα μπορούσε να κατανοήσει ότι από ένα σημείο και μετά “έσπασε” αυτό το οποίο ονομάζουμε αμυντική συνοχή για τους ερυθρόλευκους. Αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα μιας και η κατεύθυνση που διάλεξε ο κόουτς επιθετικά επηρέασε σημαντικά τα σχήματα, τους ρόλους και κατά συνέπεια το πνεύμα σημαντικών -για το αμυντικό κομμάτι- παιχτών. Το μπάσκετ είναι συνέχεια. Οι 50 επιθετικά στείρες ημέρες του Μάντζαρη (ο οποίος ήταν βασικό κομμάτι της επιτυχίας του spacing σε προηγούμενες σεζόν όπου η ομάδα είχε σαφώς μεγαλύτερο περιφερειακό firepower αλλά πλέον σε κάποια στιγμή κατέληξε φέτος να θεωρείται ο πιο σταθερός σουτέρ της από “καλός υποστηρικτής του spacing”) τον επηρέασαν στο αμυντικό κομμάτι. Όταν η κούραση χτύπησε τη πόρτα του Χάντερ η απόδοση του στα μετόπισθεν ήταν σαφώς κατώτερη. Ο Παπανικολάου δυνάμωσε τον Ολυμπιακο στο ριμπάουντ αλλά με αυτόν στη πεντάδα ο αντίπαλος μύριζε αίμα στη close out άμυνα. Συνολικά οι χρόνοι των ερυθρολεύκων στα αμυντικά rotations μεγάλωσαν. Τα γκαρντς πάλευαν να σπρώξουν τον αντίπαλο μακριά από το καλάθι χωρίς να έχουν το περιθώριο λάθους μιας και η κάλυψη του Γιάνγκ έλειπε στο κέντρο του ζωγραφιστού. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο TOP-16 ήταν σαφώς πιο efficient απέναντι του ενώ διογκώθηκε ένα βασικό πρόβλημα που κουβαλούσε η ομάδα από την αρχή της σεζόν. Η αμυντική αποτελεσματικότητα στη περιφερειακή εκτέλεση η οποία φρονώ ταπεινά ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη -όσο και αν σε πολλούς φανεί περίεργο- με την απουσία ενός δυνατού παίχτη ρακέτας. Ακόμα και στη πολύ καλή αμυντική του περίοδο στη σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε βραδιές που δεχόταν εύκολα τρίποντο, απόρροια και της ροπής των περιφερειακών του να κλείσουν συνειδητά διαδρόμους και να προστατέψουν το καλάθι. Στο δε TOP-16 οι αντίπαλοι των ερυθρολεύκων “γράφουν” 39.1% από το τρίποντο. Με λίγα λόγια, οι πρωταθλητές τα “έτρωγαν” από παντού..

Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν μεγάλο πρόβλημα στο να ακολουθήσουν στο μισό γήπεδο ομάδες πολύ καλά δουλεμένες στη κυκλοφορία της μπάλας, οι οποίες μου έδωσαν την εντύπωση -ειδικά η Brose Baskets και η Khimki- ότι τους έκαναν να τρέχουν σαν ακέφαλο κοτόπουλο.. Στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό, οι κίτρινοι της Μόσχας “γράφουν” από 21 τελικές (+29 ριμπάουντ συνολικά, 15+14) μετακινώντας τη μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα. Το ίδιο νούμερο έγραψε και η low pace Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ. Κοινό τους σημείο το πόσο καλά δουλεμένες είναι οι δύο ομάδες στο μισό γήπεδο, ειδικά στον τρόπο που μεταφέρουν τη μπάλα από τη Strong στη Weak side στον κατάλληλο χρόνο.


Η απουσία ενός ψηλού με “κιλά” στο ζωγραφιστό αποδείχτηκε τεράστιο λάθος, ζωτικής σημασίας. Νομίζω ότι με την ταυτόχρονη απουσία από σημαντικά παιχνίδια του καλύτερου περιφερειακού εκτελεστή της ομάδας, Ματ Λοτζέσκι, διαμόρφωσαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τη σημερινή κατάσταση. Σαφώς εδώ τίθεται θέμα αδυναμίας (και μάλιστα χαρακτηριστικής) επιλογής και η ευθύνη βαραίνει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Είναι περίεργο το ότι ο Ολυμπιακός πήγε στην (κατά τη σελίδα και πριν κινηθούν οι ερυθρόλευκοι) ιδανική επιλογή για τη θέση το καλοκαίρι υπογράφοντας τον Πάτρικ Γιάνγκ και μετά δε κατάφερε να λύσει έχοντας τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάθεση του το πρόβλημα της ξαφνικής απουσίας όχι φυσικά με έναν αθλητή που θα φέρει το ίδιο impact (αντικειμενικά δύσκολο μέσα στη σεζόν) αλλά με κάποιον που θα αποτελέσει πρακτική λύση στο πρόβλημα της ομάδας. Εδώ θα ήθελα να πω πως περιμένω μια εξήγηση από τον κόουτς Σφαιρόπουλο σχετικά με τη λογική με την οποία προέβηκε στις δύο (λανθασμένες όπως αποδεικνύεται) επιλογές των Τζέημς και Ουόρικ. Τι ήταν αυτό που πραγματικά είχε στο μυαλό του και ποιες δεξιότητες των συγκεκριμένων αθλητών έκρινε πως μπορεί να εντάξει βελτιώνοντας το παιχνίδι της ομάδας του; Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.. Η απουσία ενός τέτοιου ψηλού επηρέασε άμεσα τον τρόπο που αμυνόταν ο Ολυμπιακός ο οποίος ουσιαστικά δεν είχε μέγεθος και rim protection στο ζωγραφιστό με συνέπεια οι περιφερειακοί (και γενικά η πρώτη γραμμή άμυνας) να επωμίζονται μεγαλύτερη πίεση και ευθύνη καθώς κάθε λάθος τους πληρωνόταν ακριβά δεδομένου του ότι δεν υπήρχε ο ψηλός που θα καλύψει μικρές αμυντικές αδράνειες των περιφερειακών. Παράλληλα, χωρίς μέγεθος στο “4” αυτόματα τα σχήματα που σχεδόν στο 100% φέτος υποστηρίζει ο Ολυμπιακός, με Light-4s γίνονται δυσλειτουργικά. To Quick Bigs/Big Guards Basketball που λανσάρει πολύ επιτυχημένα ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δε βρήκε τη σωστή εφαρμογή του σε επίπεδο αγωνιστικής κατεύθυνσης αυτή τη σεζόν.

Και τώρα..;


Ας μη γελιόμαστε, η πιθανότητα να ανατραπεί η παρούσα κατάσταση τη τελευταία αγωνιστική είναι πολύ μικρή (όχι μηδενική, για μπάσκετ μιλάμε, αλλά σίγουρα πολύ μικρή). Στο λιμάνι υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και προβληματισμός από τον τρόπο που γκρέμισε το φετινό όνειρο. Όπως είπε όμως και ο τρομερός και φέτος Πρίντεζης (εύκολα στους 6-7 καλύτερους παίχτες της διοργάνωσης τη τρέχουσα σεζόν) “κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία”. Ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει χαρακτήρα και να φθάσει στον τίτλο της ελληνικής λίγκας ο οποίος πλέον είναι αυτοσκοπός. Σε αυτό το διάστημα άλλωστε, μη γελιόμαστε, θα κριθούν πολλά πρόσωπα. Το θετικό πάντως (αν και είναι νωρίς ακόμα για τέτοιες κουβέντες) είναι ότι η ομάδα είναι σχεδόν έτοιμη για τη νέα σεζόν και αναφορικά με το ρόστερ θα έχει να ασχοληθεί με 2-3 υποθέσεις τις οποίες φρονώ ότι θα προσπαθήσει να κλείσει έγκαιρα. Αυτό που προέχει στη παρούσα φάση είναι να ξεκινήσει η ομάδα να παίζει καλύτερα. Ίσως χρειαστούν “προσαρμογές”. Θα δούμε τι θα επιλέξει ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Από τον κλοιό της “αυτοεκπληρούμενης προφητείας” άλλωστε απελευθερώνεται κάποιος μονάχα περνώντας μέσα από τον σκληρό δρόμο της αυτογνωσίας. Αν και εφόσον ο Ολυμπιακός μείνει έξω (όπως δείχνουν τα πράγματα) αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να αφήσει την απογοήτευση να τον πλημμυρίσει για όσο διάστημα ορίσει αυτός και αργότερα να τη μετατρέψει σε κραυγή.. Ίσως αυτή είναι η στιγμή που θα γυρίσει πάλι ο διακόπτης, προς τη σωστή πλευρά αυτή τη φορά..



Υ.Γ: Τη Παρασκευή το βράδυ ήμουν στο ΟΑΚΑ. Ειλικρινά, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, δε μπορούσα να εμποδίσω τη σκέψη μου να ταξιδέψει μέχρι το καλοκαίρι και να κολλήσει στη στιγμή που ο Διαμαντίδης θα δώσει το τελευταίο του ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο.. Δε ξέρω ποιο θα είναι το ιδανικό φινάλε, έχω σκεφτεί πολλά σενάρια. Ας αφήσουμε να γράψει όπως αυτός θέλει.. Και εδώ, συντασσόμαστε στο πνεύμα της σημερινής ανάρτησης. Η ερώτηση μου είναι: Τι λέει στο δικό σας το μυαλό η προφητεία για τους τελευταίους μήνες της καριέρας του Διαμαντίδη..;







Υ.Γ1: To Villanova (αν και Wildcats..) έδειξε το πως μπορεί να σε δαγκώσει ένα πεινασμένο σκυλί.. Οι παίχτες του Jay Wright κατάφεραν να γυρίσουν υπέρ τους το φαινομενικά μεγάλο πλεονέκτημα του North Carolina στο μέγεθος με άρμα τη μαχητικότητα τους. Εκεί παίχτηκε η μεγάλη ζαριά.. Ένα σύνολο που φημίζεται για την  Pace & Space επίθεση του κατάφερε να κερδίσει ένα τίτλο με την άμυνα του απέναντι σε μια πιο ταλαντούχα ομάδα και μάλιστα το κατάφερε χωρίς να διαθέτει πολύ ικανούς individual defenders. Με μια Switching all αμυντική τακτική σχεδόν σε κάθε σκριν και τρομερό effort στη πίσω γραμμή (το οποίο, είτε θέλετε το πιστεύετε είτε όχι, εκμηδένιζε υψομετρικές διαφορές 15 εκατοστών..) οι Wildcats προστάτεψαν το ζωγραφιστό τους απέναντι σε μια ομάδα που στα ημιτελικά ξερίζωσε τη καρδιά του Syracuse σκοράροντας 50 in the paint ενώ τώρα μετά βίας έφθασε τους 26.. Κλειδί λοιπόν  το τεράστιο πρόβλημα των Tar Heels στην εισαγωγική πάσα . Ήταν το καλύτερο τέλος μιας καταπληκτικής ιστορίας για το Villanova με τον Arcidiacono (τον οποίον σας παρουσίασα πριν μερικές ημέρες) να παίρνει το MOP στο τελευταίο του παιχνίδι δίπλα στον πνευματικό του πατέρας κόουτς Wright. Χολιγουντιανό φινάλε..


Y.Γ: Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ. Η ομάδα βασανίζεται απίστευτα από την έλλειψη ενός καλού PG, η οποία ταβανιάζει τους υπόλοιπους σε όλες τις γραμμές και συνολικά το παιχνίδι της ομάδας. Κρίμα γιατί αγωνιστικά δουλεύει σωστά.

508 σχόλια:

  1. O Διαμαντιδης ακομα και τωρα ειναι ο μισος (και παραπανω) Παναθηναϊκος. Δεν υπαρχει παικτης στην Ευρωπη που να μπορει, εστω και σε ενα βαθμο, να καλυψει την απουσια του την επομενη χρονια. Μοναχα ο Ζοτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Enai alhtheia oti o Williams zhthse symvolaio oso kai tou Kalathi via na meinai kai tou xronou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Emeis ta legame edw kai dyo mhnes gia ton Pappa kai oi apistoi Thwmades ksefytrwnan san tous Syrious prosfyges!

    Twra pou sas to leei o Laoudis to pisteyete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε ρε Τομ που τα ελεγες.Κανεις δεν ξερει τι ακριβως εγινε, ολοι υποθετουν,το μονο σιγουρο ηταν οτι η κατασταση της υγειας του δεν ηταν και η καλυτερη,ανετοιμος σωματικα αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

      Διαγραφή
    2. Phgaine sta post ths Afro kai tha katalaveis ti engine. Sigoura o Sale den dexetai pisw ton Pappa akoma ki an autos metamorfwthei se Schwarzenegger. Thelei kati parapanw (kapoia dhmosia syggnwmh isws?). To opoio afou den tou to exei dwsei mexri twra o Pappas apokleietai na tou to dwsei to kalokairi pou einai h epoxh twn paxiwn ageladwn.

      Διαγραφή
    3. ναι ξερεις η αφρο επεσε μεσα σε αυτα που ελεγε και πρεπει να την πιστεψω.Τιποτα δεν βγηκε προς τα εξω επισημα ο καθε ενας λεει οτι του κατεβει,να ζητησει λεει συγγνωμη, τι λες μωρε;;;

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα.

    Καταλαβαίνεις ότι περιμένουμε σαν τα αρπακτικά κάθε νέα ανάρτηση.

    Το σύμπαν θα "συνωμοτήσει" και το triple crown θα γίνει πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα στο καθηγητή. Τζιμ η βασική ευθύνη είναι του Σφαιρόπουλου. Ήδη μαθαίνω ότι το κλίμα είναι πολύ εναντίον του, δύσκολα θα το αντιστρέψει. Στη Πάτρα η ομάδα ήταν χάλια. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Το κίνητρο θα είναι υψηλό και λογικά θα είναι πιο φρέσκος.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στο μυαλο μου το σεναριο ειναι τελικος απεναντι σε αυτον που τον εκανε αυτο που ειναι στον ανθρωπο που τον εκανε μπασκετμπολιστα κανονικο.....σκεφτεστε τιποτα καλυτερο?και στο τελευταιο παιχνιδι του στο σεφ μια συγνωμμη απο τους αγγελοπουλους για το εμετικο πανο που ειχαν αφησει να κρεμαστει......περισσοτερες πιθανοτητες παντως εχει να συμβει το πρωτο........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Τζιμ και καλό Μήνα!

    Ο Ολυμπιακός πραγματικά φέτος (με εξαίρεση το ματς της Ρεαλ στο ΣΕΦ) είναι σαν τον ασθενή που είναι με τεχνική υποστήριξη. Αγκομαχάει, βαριανασαίνει. Φαίνεται στον τρόπο παιχνιδιού του. Αρτηριοσκληρωτικός, προβλέψιμος και βαρύς. Το καλό είναι ότι έχει φέτος το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο κατά 90% δίνει πρωτάθλημα στην ομάδα που το έχει.

    Όσον αφορά τον Διαμαντίδη, ιδανικό θα ήταν ένα triple crown αλλά και το double δεν νομίζω να τον χάλαγε. Σε έναν ιδεατό κόσμο, θα έλεγα πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ με τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον αποθεώνει αλλά τι ζητάω και εγώ τώρα! Ονειροπαρμένος, γαρ...

    Όσο για την ΑΕΚ, φταίει ότι δεν έχει καλό PG ή ότι δεν έχει κάποιον αθλητικό ψηλό να ξεμπλοκάρει τον Μαυροκεφαλίδη ο οποίος είναι πεσμένος; Και δεν νομίζω ο Micheal Eric να είναι αυτός ο ψηλός που έλειπε. Η ομάδα κάνει ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Έχει ρίξει πολύ χρήμα εκεί που δεν πρέπει και αν δεν κάτσει να βγάλει ένα σοβαρό πλάνο, δεεεεν πρόκειται να πάει μπροστά.

    ΥΓ: Κρίμα για τον φετινό ΠΑΟΚ. Πολύ αστάθεια ρε παιδί μου. Του έλειπαν και 1-2 καλύτεροι ξένοι. Διάβασα κάτι για Όβι Σόκο. Μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο ο Σόκο;

    ΥΓ2: Πολύ καλή δουλειά άλλη μια χρονιά από τον κόουτς Παπαθεοδώρου. Έχει καλό μάτι στους ξένους, όπως και ο κ. Λυκογιάννης. Εξαιρετικό τμήμα scouting; Συνεργασία με ατζέντηδες ή χρησιμοποιούν καμιά διαδικτυακή πλατφόρμα όπως πχ το draftexpress ή το scoutbasketball.com ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγώ θα ήθελα ΔΔ να σηκώνει για τελευταία φορά τη καλή τη κούπα και να βάζουμε το 7ο αστεράκι, αλλά είμαι ρεαλιστής και δίνω πολύ μικρό ποσοστό σε αυτό το σενάριο, πες ένα 10, άντε 15%. Αλλά έτσι θα έχει ο Μπερτομέος την ευκαιρία να κάνει μια καλή βράβευση του μύθου ΔΔ, και όχι αυτό το...κάτι σαν τίποτα, που είδαμε προχθές....

    Όσον αφορά το πρωτάθλημα, αν και εφόσον φτάσουμε τελικό με τον ΟΣΦΠ, η πιθανότητα να χειροκροτηθεί ο ΔΔ στο ΣΕΦ σε περίπτωση break στο 3ο ματς έχει πολλά δεκαδικά ψηφία, με ένα τεράστιο 0 μπροστά από την υποδιαστολή. Κοινώς το ξεχνάμε. Άρα μόνο με break στο 1ο ή 2ο ματς, και ακολούθως με στέψη στο ΟΑΚΑ θα πάρει το χειροκρότημα και την αποθέωση που του αξίζει.

    Μακάρι να διαψευσθώ πανηγυρικά και στα δύο, και να πάρουμε το 7ο και να αποθεωθεί ο ΔΔ από τους οπαδούς του ΟΣΦΠ :-D :-D :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα σχολιάσω το κολλεγιακό:

    Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στον Δημήτρη για την προ-προηγούμενη ανάρτησή του για το NCAA όπου μας παρουσίασε μέχρι και τον ΜΟΡ του φάιναλ φορ, τον Αρχιδιάκονο του Βιλανόβα. Έχω κατά καιρούς εκφράσει τις αντιρρήσεις μου για το στυλ μπάσκετ που προωθεί η σελίδα, αλλά αυτές είναι τελικά διαφωνίες ενός μαθητή με τον καθηγητή. Και τον λέω καθηγητή γιατί τελικά κάθε βδομάδα όλοι μαθαίνουμε και κάτι που δεν ξέραμε για το μπάσκετ.

    Στα του τελικού τώρα: Η νίκη της Βιλανόβα με χαροποίησε ιδιαίτερα. Όχι τόσο γιατί είναι ένα πρόγραμμα που λειτουργεί παραδοσιακά, με καλό ρεκρούτινγκ αλλά χωρίς αστέρες μιας χρήσης (one and done). Αυτό άλλωστε θα ήταν άδικο προς το φετινό Νορθ Καρολάινα που κι αυτό δεν είχε το σούπερ ταλέντο, σε αντίθεση πχ με τους περσινούς πρωταθλητές του Ντιουκ με τους one and done Οκαφόρ και Γουίνσλοου. Ούτε απαραίτητα γιατί έχω μια συμπάθεια στο γρήγορο στυλ του Ράιτ - από εποχές που κατέβαινε με τέσσερις γκαρντς (Λάουρι-Ρέι-Φόι) και έναν σέντερ ενάντια στο Φλόριντα του Νόα και του Χόρφορντ. Χάρηκα γιατί αυτή η νίκη είναι και μια νίκη για την νέα μπασκετική περιφέρεια της Big East.

    Για όσους δεν ξέρουν, η Βιλανόβα μαζί με το Σεντ Τζονς, το Σίτον Χολ, το Τζόρτζταουν και το Πρόβιντενς ήταν τα 5 μεσαίου μεγέθους καθολικά κολλέγια που καλλιεργούσαν παραδοσιακά το μπάσκετ στις βορειοανατολικές ΗΠΑ και που υπήρξαν ο πυρήνας της σπουδαίας Big East των 80ς και των 90ς.

    Δυστυχώς όμως τα μεγαλύτερα πολιτειακά ή ιδιωτικά κολλέγια που ήταν στην Big East (Σίρακιουζ, Κονέκτικατ, Πίτσμπουργκ) έχουν και πρόγραμμα φούτμπολ, το οποίο αποδίδει έσοδα δισεκατομμυρίων στα πανεπιστήμια (το μπάσκετ αντίθετα είναι ελάχιστα επικερδές). Στην πορεία αυτά τα πανεπιστήμια έφυγαν για να πάνε σε άλλες μεγα-περιφέρειες που δημιουργούνταν για να εκμεταλλεύονται εμπορικά το φούτμπολ αλλά δεν έχουν γεωγραφική ή ιστορική συνοχή. Κάπως έτσι το Σίρακιουζ, που βρίσκεται 3 ώρες από τα καναδικά σύνορα, βρέθηκε στην ACC, την περιφέρεια του Νορθ Καρολάινα και του Ντιουκ που ιστορικά ήταν πάντα περιφέρεια των νότιων ακτών του Ατλαντικού, εγκαταλείποντας rivalries δεκαετιών (πχ με το Τζόρτζτάουν).

    Τα 5 καθολικά μπασκετικά σχολεία της Big East αναγκάστηκαν να προσκαλέσουν αλλά 5 καθολικά κολλέγια έξω από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ (Μαρκέτ, Ντε Πολ κ.α.) για να φτιάξουν μια ουσιαστικά νέα περιφέρεια. Η νέα μικρότερη Big East δεν έχει πια γεωγραφική συνοχή αλλά είναι αμιγώς μπασκετική, χωρίς το φούτμπολ να προσφέρει λεφτά για εγκαταστάσεις και προώθηση του brand. Ο κίνδυνος υποχώρησης ήταν σαφής: Η Βιλανόβα ήταν φέτος το μοναδικό κολλέγιο της νέας Big East που έφτασε στους 16.

    Ο τελικός λοιπόν ήταν ουσιαστικά μεταξύ της νέας Big East, μιας περιφέρειας με κολλέγια με μπασκετική παράδοση και ιστορία, όχι αουτσάιντερ, αλλά και χωρίς τα πολλά χρήματα και τις στρατειές οπαδών των πολιτειακών πανεπιστημίων με προγράμματα φούτμπολ, εναντίον της νέας γιγαντωμένης ACC που 'έκλεψε' από την παλιά Big East μερικές από τις παραδοσιακές της δυνάμεις και ξεκάθαρα ήθελε να εισβάλει (με όχημα το φούτμπολ) και στον μπασκετικό ζωτικό χώρο των Catholic 5 της Big East.

    Αναλογικά η Βιλανόβα και τα άλλα πανεπιστήμια της σημερινής Big East είναι κάτι σαν την Μπανταλόνα, την Εστουντιάντες ή το Μαρούσι - αυθεντικά μπασκετικά προγράμματα. Ακόμα και αν καλλιεργούν κυρίως το μπάσκετ έναντι του φούτμπολ, το Νορθ Καρολάινα, το Κεντάκι ή το Κάνσας είναι οι αντίστοιχοι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε - προγράμματα με πρόσβαση σε χιλιάδες οπαδούς, τρομερή οικονομική ισχύ και μεγάλη εμπορικότητα που ξεπερνούν το μπάσκετ.

    Η νίκη της Βιλανόβα είναι επομένως υπό μια έννοια και πέρα από τα αγωνιστικά νίκη του μπάσκετ. Και ένα τελευταίο στατιστικό: Η τελευταία φορά που ένα basketball-only πανεπιστήμιο κέρδισε το πρωτάθλημα ήταν το 1985, όταν το κέρδισε...η Βιλανόβα.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλα για το "φροντιστηριο". Ξερεις μηπως που μπορω να δω αγωνες ncaa online??

      The_Joker

      Διαγραφή
    2. Νομίζω σιγά-σιγά όλοι ανεβαίνουν στο ΥΤ γιατί το τουρνουά παραδοσιακά μεταδίδεται από το CBS σε ελεύθερη μετάδοση και δωρεάν σε στρημ από το ίντερνετ, επομένως θεωρείται εξαρχής free to air προϊόν. Αν βάλεις αγώνα και χρονιά (πχ Florida Villanova 2006 ή Louisville Michigan 2013) νομίζω θα στον βγάλει σίγουρα.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    3. Τσεκαρε και αυτο το σαιτ, http://www.vault.ncaa.com/

      Διαγραφή
    4. υπεροχο κειμενο Στεγοσαυρε, εγω δεν ειχα ιδεα απο ολο αυτο το..παρασκηνιο.

      Διαγραφή
    5. Αν το Νορθ Καρολάινα, το Κεντάκι ή το Κάνσας είναι οι αντίστοιχοι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε, δηλαδή οι μεσαίες ομάδες της Ευρωλίγκας, τότε ποιοι είναι κατ' αντιστοιχία η Μακάμπι, ο ΠΑΟ και η ΤΣΣΚΑ?

      Διαγραφή
    6. Στεγοσαυρε μαθητης μαθητης αλλα στογγυλοκατσες στην εδρα ε;

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    7. @8.29

      Η Ρεάλ πιο 'μεσαία' ομάδα από την Μακάμπι...;;;;

      @Δημήτρης Σ.

      Είναι προφανές από τα ποστ μου ότι σε αντίθεση με τον Τζιμ και τους περισσότερους εδώ μέσα παρακολουθώ το μπάσκετ όχι τόσο τεχνικά όσο με όρους κουλτούρας, ιστορίας και εμπειριών. Αν και 33 χρονών και μπασκετόφιλος από τα 11 μου, η σελίδα μου έχει πολλά πράγματα που φίλαθλοι της γενιάς μου δεν είχαν μάθει να διαβάζουν όταν ήταν μικροί (βλ. Τρίποντο κλπ.). Απλά προσπαθώ να συμπληρώνω την εικόνα στις συζητήσεις του μπλογκ.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    8. Ποια ειναι η σελιδα σου, δεν ηξερα οτι διατηρεις μπλογκ..?

      Εγω παλι εχω ιδιαιτερο ενδιαφερον στα διοικητικα, recruiting, και στησιμο ενος μπασκετικου οργανισμου συνολικα, ειχα μαλιστα ζητησει απο το Τζιμ να γραφει και λιγο πιο πολυ απο το πρισμα αυτο, αν θελει και μπορει.

      Τεσπα, εξαιρετικο πραγματικα το κειμενο, δινει την πληρη εικονα του ποσο σαπιο και αντιδεοντολογικο ειναι το συστημα του κολλεγιακου αθλητισμου.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    9. @ Δημήτρης Σ.

      Σόρρυ, η σωστή πρόταση είναι 'η σελίδα μου έχει μάθει πολλά πράγματα...' εννοώντας το Hoopfellas. Δεν έχω δικιά μου σελίδα, αυτό έλειπε.

      Ο κολλεγιακός αθλητισμός στις ΗΠΑ είναι αντικείμενο διδακτορικών διατριβών. Είναι ένας τελείως άλλος και ολίγον παλαβός κόσμος αν δεν είσαι Αμερικάνος.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    10. Πολύ ενδιαφέρον post και ιδιαίτερο. Είσαι μόνο 33 κι είσαι τόσο ρετρολάτρης;

      Διαγραφή
    11. Ούτε εγώ τα γνώριζα αυτά. Θένξ Στεγόσαυρε. Όμορφο σχόλιο και ιδιαίτερο.

      Run TMC

      Διαγραφή
    12. Στεγόσαυρε,

      Έχω την εντύπωση πως Syracuse και Georgetown παίζουν στην ίδια περιφέρεια.

      Τουλάχιστον φέτος έπαιξαν στην κανονική περίοδο.

      Διαγραφή
  10. καλησπερα!πολυ σωστες σκεψεις και αναλυση οπως παντα!
    θα ηθελα να θιξω 2 θεματα :1ov πιστευω ως παναθηναικος πως του χρονου ασχετα με φετινα αποτελεσματα(πρωταθλημα,ευρολιγκα)ο τζορτζεβιτς θα παραμεινει στην ομαδα.και ο βασικος λογος ειναι πως του χρονου δεν θα εχεις διαμαντιδη.ο σαλε και οι συνεργατες του εβρισκωμενοι ολη την χρονια στην ομαδα ξερουν πραγματικα τι θα χασει η ομαδα χωρις τον διαμαντιδη(δεν αναφερομαι μονο στο αγωνιστικο μερος)οποτε θα κινηθει και αναλογα το καλοκαιρι να καλυψει-οσο γινεται αυτο,για τον διαμαντιδη μιλαμε αλλωστε!!-αυτα που θα χασει.ενδεχομενη αποχωρηση και του προπονητη και του επιτελειου του θα μιλαμε για 3η φορα,τα τελευταια 4 χρονια γκρεμισμα και χτισιμο απ το μηδεν!
    2ον:ο ολυμπιακος βρισκεται στο πιο δυσκολο σημειο των τελευταιων ετων..(π.χ.εαν δεν ανανεωσει εγκαιρως χαντερ δεν θα μιλαμε μονο για 2-3 παιχτες ετσι?).αναφερομαι κυριως στον σπανουλη.το διλημμα ειναι τεραστιο:ανανεωνεις τον ηγετη σου(με οτι συνεπαγεται αυτο-μπατζετ,αποδυτηρια,ηλικια,χτιζεις ΓΥΡΩ του και οχι ΠΑΝΩ του κτλ-) η΄ φευγει η σημαια σου και κλεινει αλλου την καριερα του (κατα πασα πιθανοτητα),γυριζοντας σελιδα σε ενα σημαντικο κομματι ιστοριας του μπασκετικου τμηματος?ο κορμος πραγματι υπαρχει οπως ομως και ο μηδενισμος και η απαξιωση στην πιεση του αποτελεσματος.

    υπομονη και στηριξη λοιπον!ο υγειης ανταγωνισμος μας κανει καλυτερους!εγω σαν παναθηναικος γαλουγηθηκα να νικαω τους καλυτερους με το καλυτερο μπασκετ!

    sir charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλησπερα Τζιμ και Αλανια

    Κρισημη εβδομαδα αυτη που περασε για Ευρωπη και Αμερικη. Ενα πραγμα μου εμεινε. Ο καθενας πηρε αυτο που το αξιζε. Πιο συγκεκριμενα:

    Ολυμπιακος
    Το ''σκαλοπατι'' που χρησιμοποιησε ο Ιβανοβιτς αμεσως μετα το hedge out του ολυμπιακου για να δημιουργησει αριθμητικη ανισοροποια 4 vs 3 προς οφελος του ηταν η αρχη του τελους. Ο Σφαιροπουλος, ειτε λογω του οτι αργησε να το διαβαζει, ειτε λογω ελλειψης αλλου πλανου, δεν μπορεσε να βοηθησει την ομαδα να ανταπεξελθει σε ενα τετοιο πολυ απαιτητικοπαιχνιδι. Το μεταλο και η ψυχη δεν μιλησαν (πρωτη φορα μετα απο χρονια) και μοιραια αλλα και δικαια ειχαμε τον αποκλεισμο
    Ενα πολυ ευστοχο σχολιο που ειδα στην προηγουμενη αναρτηση απ τον Σεντρικ λεει εν ολιγοις οτι τωρα ειναι που η ομαδα χρειαζεται τον κοσμο της πιο πολυ. Η πλειοψηφια του κοσμου που θα παει στο ΣΕΦ την παρασκευη θα παει δειξει εμπρακτα τη στηριξη της σε αυτη τη δυσκολη στιγμη και οχι γιατι πιστευει πως θα κοιμηθει ο Θεος και ο Ολυμπιακος θα περασει.
    Το κεφαλι ψηλα.


    Παναθηναικος
    Οταν σε βραβευει η Euroleague και το πεφτει του Τουιτερ απο μηνυματα σεβασμου απο θρυλους και συμπαικτες νυν και πρωην τοτε ξερεις πως εφτασες στην αθανασια. Συγχαρητηρια. Το παιχνιδι δεν το ειδα καθως εβλεπα το Λαμπολαρ Ρεαλ.

    Λαμποραλ-Ρεαλ
    Το καλυτερο ματς της Euroleague που εχω δει φετος. Δυνατες μονομαχιες, ενταση και σασπενς μεχρι το τελος. Στο τελευταιο δεκαλεπτο το μονο που ειχε να αντιπαραταξει η ρεαλ απεναντι στο καλοδουλεμμενο συνολο του Περασοβιτς ηταν προσωπικες ενεργειες των Σερχιο. Ο Llull το τερματισε. Το τελος, κατα τη γνωμη μου, αποδοθηκε μπασκετικη δικαιοσυνη και σε επιβεβαιωνει Τζιμ, που την χαρακτηρισες πολυ αποτελεσματικη σε κλειστους αγωνες.
    Ο Λασο πως θα ενιωθε λετε βλεποντας τον Φετινο Μπουρουση??


    NCAA
    Παμε και στα ωραια τωρα! Final Four στο πιο fun to watch πρωταθλημα στον κοσμο. Εγκεγαλικη αμυνα, πλουσια αθλητικα προσοντα αυτοθυσια, παιδια να παλευουν να φτιαξουν ονομα και κοινο που να παραπεμπει σε σχολικους αγωνες. Οργασμος. Αληθεια ποτε ηταν η τελευταια φορα που ειδαμε καποιον να παιρνει ριμπαουντ απο δικη του βολη και να σκοραρει.
    Η πολυπροσωπη αμυνα των Wildcats επνιξε την Οκλαχομα περιοριζοντας τις κατοχες στο μετρο του δυνατου. Το ζευγαρι Hart-Hield θυμισε κατι απο Lebron-Leonard. Ο Hart πηγε το φ4 ως ενας απ τους πιο underated παιχτες των ΗΠΑ και ο αλλος σαν ροκσταρ. Κομβικος ο πρωτος κομβικος σε αμυνα και επιθεση. Συνεχεις αλλαγες πανω στον δευτερο, κατι που εποδειχθηκε πολυ σωστο. Πολυτιμη και η συνεισφορα του Arcidiacono σε αυτο. Credits to Jim.

    Οι Syracuse θα εφταναν μεχρι εκει που θα τους πηγαινε το μπασκετ του προπονητη και η πολυδιαφημισμενη ζωνη τους. Οι Tar Heels διαλεξαν να περασουν την μπαλα στο ποστ και δικαιωθηκαν. Κομβικος ο Paige.
    Τελικο δεν εχω δει ακομα. Αν καποιος ξερει αν θα ανεβει καπου ας μου πει

    Τhe_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άκου φιλέ Δημητρη κανείς ένα λάθος για τον συνωνοματο σου,οι λέξεις ιδανικό και φινάλε,δεν ταιριάζουν στην περίπτωση του.
    Για κάποιους μπορεί να είναι πρωτάθλημα στο σεφ για άλλους ένα ακόμα ευρωπαϊκό για μένα αν το σκεφτώ ψυχρά ένα φιλικό παναθηναικος-μποστον στο ΟΑΚΑ με ολα τα λάβαρα στον ουρανό προς τιμήν του μεγαλύτερου όλων,αλλά δυστυχώς οσον αφορά στην περίπτωση του δεν μπορώ να σκεφτώ ψυχρά ας είμαστε καλά να τον χαιρόμαστε το επόμενο τρίμηνο ας κλαψουμε όταν έρθει η ώρα του αντίο και από του χρόνου θα αντιληφθούμε όλοι το πραγματικό του μεγεθος...


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφού το γυρίσαμε στον Σαίξπηρ, "όνειρο θερινής νυκτός":

    Ο κορυφαίος Ελληνας μπασκετμπολίστας ( Διαμαντίδης) δίνει ασσίστ για alley oop κάρφωμα στον διάδοχό του που τον έχει για πρότυπο (Αντετοκούνμπο), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λες?
      ωραια θα ταν βρε Γαλατη..

      Διαγραφή
    2. Pensierix, όντως, αυτό θα ήταν το τελευταίο μεγάλο δώρο του Μήτσου προς όλους μας. Ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών να τελειώσει παίζοντας στην Εθνική. Και με συμπαίκτη ένα παιδί 21 ετών που ήδη ακουμπάει τον ουρανό και μάλλον θα αφήσει πίσω του τον Διαμαντίδη.
      Το δικό μου όνειρο. Την μέρα που θα ανεβεί το ‘’13’’ στην οροφή του ΟΑΚΑ και η μυσταγωγία θα πλημμυρίσει τους πάντες, η ΚΑΕ να προσκαλούσε όλους τους κατά καιρούς προπονητές και συμπαίκτες του Μήτσου στον Ηρακλή, στον ΠΑΟ και στην Εθνική.

      Διαγραφή
    3. Αυτό είναι ονείρωξη!!!

      Pepe

      Διαγραφή
    4. Ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών αυτή τη στιγμή διανύει τον 59ο χρόνο της ζωής του και είναι εκ των πραγμάτων, δυστυχώς αδύνατον, να αγωνιστεί ως συμπαίκτης του Αντετοκούμπο στην Εθνική το ερχόμενο καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    5. Με τη μόνη διαφορά ότι:

      α) Ονειρεύομαι, ναι, αλλά προφανώς αναφέρομαι σε εν ενεργεία αθλητές, τουτέστιν το "όλων των εποχών" είναι δικό σου συμπέρασμα και μόνο.
      β) Ακόμα κι αν είχε νόημα η όποια σύγκριση Γκάλη-Διαμαντίδη με αυστηρά μπασκετικά κριτήρια (που δεν έχει), ο Νικ ξεπερνάει τα όρια του "Ελληνα μπασκετμπολίστα", γιατί ήταν και είναι κάτι παραπάνω από ένας αθλητής για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία. Και 5 δαχτυλίδια ΝΒΑ να φορέσει ο Αντετοκούνμπο πχ, ο Γκάλης είναι τοτέμ, Θεός.

      Διαγραφή
    6. Πολύ σωστά Pensierix. Τα νεότερα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία και την επίδραση στην ελληνική κοινωνία που είχε ο Νικ. Γι'αυτούς είναι απλά ένας σούπερ παιχταράς. Όπως πχ βλέπουμε εμείς βίντεο παλιών παιχταράδων που δεν προλάβαμε να ζήσουμε στην εποχή του -λες πωωω σουπερ, αλλά ως εκεί. Αν δεν είχες ζήσει την εποχή του Γκάλη, όσο καλή διάθεση και να έχεις να του αναγνωρίσεις το μεγαλείο, είναι δύσκολο να νιώσεις εκ μεταφοράς τί impact είχε στη χώρα.

      Διαγραφή
    7. Μι μικρή διόρθωση, επειδή τώρα πρόσεξα ότι ο Billy Batts απαντούσε στον 77 και όχι σε μένα. Αν μου βάλεις ένα πιστόλι στον κρόταφο και μου ζητήσεις να διαλέξω έναν παίκτη (αφήνοντας στην άκρη διαφορετικές εποχές, διαφορετικές θέσεις κοκ που κάνουν τις συγκρίσεις δύσκολες και ίσως χωρίς νόημα) θα επέλεγα " Διαμαντίδης" ( υποκειμενικά μέχρι εκεί που δεν παιρνει), τουτέστιν συμφωνώ επί της ουσίας με τον 77. Απλά στο σχόλιο δεν υπήρχε η διάθεση αποτίμησης της αξίας του Μήτσου, ήταν περισσότερο μια εικονική τελετή "παράδοσης-παραλαβής" μεταξύ ενός κορυφαίου παίκτη ( αν είναι όλων των εποχών μικρή σημασία έχει) και του νέου αστεριού του ελληνικού μπάσκετ.

      Από εκεί και πέρα, όπως γράφω και προηγουμένως, ο Γκάλης δεν μπαίνει στην εξίσωση, δεν συγκρίνεται. Είναι μια κατηγορία μόνος του για 5447458437239 διαφορετικούς λόγους.

      Διαγραφή
  14. Δεν είναι η ώρα για τέτοιες συζητήσεις με όλα αυτά που έπονται (euroleague,nba,ελληνικοί τελικοί), όμως βλέποντας τον Okaro White του Άρη δεν παύω να αναρωτιέμαι πόσο θα ταίριαζε σε Παο και σε Ολυμπιακο μαζι με Γκιστ - Φωτση (Ο Αντώναρος σαν 5ος-6ος ψηλός,η σημαία της ομάδας από το καλοκαίρι δηλαδή) και με Πρίντεζη αντίστοιχα.

    MrMigiagi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Jim ειλικρινά δεν πίστευα ποτέ οτι θα αναφερθείς και εσύ στον patrick young προκειμένου να δικαιολογήσεις την ολική καθίζηση του ολυμπιακού. εδώ μιλάμε γιά το δεύτερο f/c της ομάδας, ένα μαθητευόμενο ουσιαστικά, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε στις αρχές της χρονιάς. μην ξεχνάμε πως με αυτόν βασικό και χωρίς τον hunter ο ολυμπιακός έχασε δύο φορές από τον Παναθηναϊκό, ενώ με hunter βασικό και χωρίς αυτόν μας κέρδισε άνετα. αλλά ας δεχτώ πως είναι μιά απώλεια. δε μπόρεσαν να βρουν ένα center της προκοπής σε εφτά μήνες ?! όλες οι ομάδες έχουν απώλειες από τραυματισμούς και μέσα στη χρονιά είναι κάτι αναμενόμενο.
    θα πρότεινα να σταματήσει το χάϊδεμα των αυτιών των γαύρων γιά να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια που πονάει ως γνωστόν. και η αλήθεια λέει οτι στελεχώθηκαν με παίκτες επιπέδου eurocup (strawburry, odom, warrick, james) και με άπειρους μικρούς (αγραβάνης, παπαπέτρου milutinov), που προσπαθούν να τους παρουσιάσουν σαν παίκτες euroleague.
    με επικοινωνιακά τρίκς μπορείς να πας μέχρις ενός σημείου. όταν τα πράγματα δυσκολέψουν όμως η πραγματικότητα θα έρθει σαν οδοστρωτήρας. ήταν αναμενόμενο πως δεν θα μπορούσε να κρατήσει αυτους τους αμυτικούς ρυθμούς της regular season γιά παραπάνω από 15 λεπτά στο τοπ 16.
    και όταν το ροτέϊσον από 12 παίκτες έπεσε στους 9 1/2 άρχισε η κατάρρευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαίνει-βγαίνει μάλλον είσαι. Δεν έχεις διαβάσει λέξη από το κείμενο. Αυτό γράφει, ότι ο Γιάνγκ δεν αποτελεί δικαιολογία και ότι υπήρχαν μήνες να τον αντικαταστήσουν.

      Διαγραφή
    2. Μίλησες σωστά και έτσι πρέπει να λέγονται τα πράγματα, παρά να μπαίνουμε σε δαιδαλώδεις λεπτομέρειες.
      Οι παίκτες αποδείχθηκαν λίγοι. Αυτός που τους επέλεξε και όχι μόνο σαν πρόσωπα αλλά και σαν ικανότητα, έκανε λάθος, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων. Στη μέση της σεζόν δε γίνεται όμως να αλλάξουν τέσσερις παίκτες. Αεκ είναι μόνον μία εξάλλου...
      Η ομάδα έφτασε στο να της έχει απομείνει μόνο η διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με αυτά που δείχνει και με αυτό που περνάει σε όλους μας από αυτή την εικόνα, δύσκολα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δε λέω αδύνατον γιατί ο παο δεν είναι το θηρίο, έχει αδυναμίες, είναι τρωτός. Σίγουρα βελτιωμένος σε σύγκριαση με την πριν ένα μήνα ομάδα βέβαια.
      Ο Σπανούλης θα μείνει μετά το καλοκαίρι. Το ερώτημα όμως δεν είναι ο Σπανούλης Το μέγα ερώτημα είναι ένα: το μπάτζετ!
      Αν το μπάτζετ είναι μικρό, τότε και τα αποτελέσματα να τα περιμένουμε περιορισμένα. Αυτό το λέω γιατί πλέον αποσαθρώθηκε ο άλλοτε ισχυρός κορμός του Ολυμπιακού που τον οδήγησε στο θρόνο. Αυτός ο κορμός δεν προφυλάχθηκε όσο έπρεπε. Το αποτέλεσμα είναι το σημερινό.
      Επειδή λοιπόν έχασες την τουρμπίνα που λέγεται κορμός, τώρα μιλάνε πλέον τα λεφτά. Παράλληλα βέβαια οφείλεις να δουλεύεις για το μέλλον χρησιμοποιώντας σύμμαχο το χρόνο και τις εμπειρίες της φετινής αποτυχίας στην ευρωλίγκα. Αυτοί οι παίκτες επιπέδου γιούροκαπ όπως λέχθηκε πιο πάνω, του χρόνου - εκτός του Αγραβάνη που δε στροφάρει με τίποτα- θα είναι εμπειρότεροι και αναλόγως της δουλειάς και της θέλησης που θα δείξουν για βελτίωση, καλύτεροι και πιο χρήσιμοι.
      Όμως πρέπει να αγοράσεις έτοιμες λύσεις που δώσουν τα πράγματα που λείπουν.
      επίσης είναι για μένα σίγουρο πλέον πως η ομάδα θα αλλάξει και προσανατολισμό όσον αφορά στα παιξίματα στο παρκέ. Ο Σπανούλης λειτουργώντας έτσι, νομίζω μας τελείωσε. Το στατικό μπάσκετ μεγάλων επιθέσεων, προβλέψιμο και σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμο, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί στο υψηλό επίπεδο. Επίσης η περιφέρεια θα πρέπει να απειλήσει πολύ περισσότερο. Χρειάζεται να αυξηθεί η ικανότητα παραγωγής πόντων.
      Το κυριότερο όλων όμως, μιας και τυγχάνει να είμαι λάτρης τους, είναι να έρθουν ικανότατοι ψηλοί! Από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Αν σου λείπει η καρδιά μέσα στη ρακέτα, δύσκολα θα διαβείς το δρόμο των επιτυχιών. Ο Γιανγκ μόνο δε φτάνει. Δεν ξέρουμε επίσης σε τι κατάσταση θα είναι μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε φέτος. Μην ξεχνάμε πως στα λίγα ματς που έπαιξε, είδαμε να τρέχει χωρίς να ξέρει που πάει. Βέβαια εδώ έχει μεγάλη ευθύνη ο κόουτς που ζήτησε από αυτόν πράγματα που δεν ήξερε ο παίκτης να κάνει. Πράγματα όχι εύκολα που χρειάζεται χρόνος και πολλή δουλειά αλλά και κυρίως μυαλό.
      το μυαλό που τόσο μας έλλειψε φέτος από τον πάγκο. Εκεί που πραγματικά χρειάζεται για μένα και τη μεγαλύτερη επένδυση για του χρόνου η ομάδα...

      Διαγραφή
  16. τα ιδανικά ρόστερ των 2 ομάδων για του χρόνου με μπάτζετ περίπου ίδιο με το φετινό τους.ρεαλιστικά σενάρια με λίγα λόγια και με 6 ξένους φυσικά(γιατί διαβάζω δεξιά κι αριστερά για μασιούλις 7ο ξένο και να παίζει μόνο ευρωλίγκα στον παναθηναϊκό για ντε κολό κλπ και αναρωτιέμαι αν οι ψεκασμοί όντως είναι αληθινοί

    ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ 2016-2017(προς το παρόν. το ρόστερ μπορεί να αφορά τον ΕΠΤΑΣΤΕΡΟ,θα το ξέρουμε σε 40 μέρες)
    1)καλάθης,ζήσης,μποχωρίδης
    2)παππάς,φελντέιν
    2-3)έλιοτ γουίλιαμς
    3)μπράμος ή γιάνκοβιτς,χαραλαμπόπουλος
    3-4)κουζμίνσκας
    4)γκιστ,φώτσης
    5)ραντούλιτσα,χάντερ,παπαγιάννης

    γενικά οι μεταγραφές θα πρέπει να είναι λίγες(2,3 άντε μαξ 4). προπονητή δεν γράφω,αφού τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. θα στεναχωρηθούν οι φίλοι και οι μάνατζερ των ελλήνων "προπονηταράδων",αλλά τι να κάνουμε? μπορούν να αρχίσουν να μας πρήζουν με τα ίδια ονόματα για τον ολυμπιακό

    ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΣ BC 2016-2017
    1)χάκετ,μάντζαρης,αθηναίου
    2)μακόλουμ,σπανούλης
    2-3)λοτζέσκι
    3)παπανικολάου,παπαπέτρου
    4)πρίντεζης,αγραβάνης
    4-5)τόμπκινς
    5)γιανγκ,ζίρμπες,μπόγρης ή βουγιούκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα που διαβασα το post σου πρωι πρωι και μου εφτιαξε τη μερα!

      Διαγραφή
    2. tasuto, θα ανεβουμε μεχρι τη Θεσσαλονίκη να στις βρέξουμε αν συνεχίσεις με το ******ς.

      Διαγραφή
    3. Άφησες σε μας το Χαντερ που δεν ξέρουμε τι θα βγει κι εβαλες Ζιρμπες στον ΟΣΦΠ.
      Έβαλες Μακολουμ καλαθομηχανη στο ασσοδυο σε ΟΣΦΠ μαζί με Λοτζο στο 2-3 που γράφει και σε μας δεν έβαλες μπομπερ στο ασσοδυο και μονο γραφια στο 2-3 τον Ελιοτ.
      Ξαναβαλες σε μας τον 35χρονο Φωτση στο 4 για τον μαραθώνιο 30 παιχνιδιών φωτιά μέσα εξω σε ευρωλιγκα συν την Ελλάδα.
      Ετσι και κτυπήσει ο Κουζμινσκας η ο Γκιστ θα τους αντικαταστήσει ποιος??
      Ρε tasuto μπας κακαι είσαι Ολυμπιακός σε λανθάνουσα κατάσταση???

      Διαγραφή
    4. Εγραψα 2 ροστερ με 6 ξενους για την καθε ομαδα. Μπορει να εχουν κι 7ο ξενο στην πορεια,αλλα θα ειναι εντελως συμπληρωματικος,σαν τον κουζμιτς στην τωρινη του κατασταση πχ. Το λαθος που εκανα ειναι οτι εγραψα οτι τα 2 ροστερ εχουν παρομοια μπατζετ με φετος. Του οσφπ ειναι αυξημενο οπως το γραφω. Για παναθηναϊκο ετσι οπως το γραφω το θεωρω εφικτο. Το πιο ιδανικο θα ηταν σλουκας αντι ζηση και καποιος πιο εμπειρος(αρα ακριβοτερος) απο ψαντερ(πχ εμπακουε)

      Διαγραφή
    5. Φωτσης; πλακα μας κανεις; Καταρχας θα παιζει ο Μαυροκεφαλιδης στο 4, και ο Φωτσης σταματαει το καλοκαιρι

      Διαγραφή
    6. δεν έχει πει ο φώτσης ότι σταματάει. θες μαυροκεφαλίδη αντί του φώτση? βάλε μαυροκεφαλίδη,δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. βάλε και καϊμακόγλου αν θες(με συμβόλαια όμως ανάλογα της αξίας τους,δηλαδή 500 χιλιάρικα μαξ).

      θανάση αντετοκούμπο,όγκουστ κλπ ανέκδοτα μη βάζεις να έχουν ενεργό ρόλο που θα απαιτεί 20 λεπτά από αυτούς.

      Διαγραφή
  17. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...

    ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ (ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ή ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟ ΣΕΦ, ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ...ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ) ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ, ΥΠΟΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ...ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΜΕ, ΕΝΩ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΛΟΓΩ ΕΥΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΒΛΕΠΕ 77) ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΑΣΟΥΤΟBENYBENYΔΕΣ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΓΑΥΡΟΙ...ΚΛΑΣΙΚΗ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ΑΝ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟΣ...Ο ΠΑΟ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩΝΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΚΙ ΕΧΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ...ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Σ'ΕΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ ΟΜΙΛΟ, ΕΝΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΗΝ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΤΥΧΗ. ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΚΑΧΑ, ΕΣΤΩ ΜΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΝΑΕΙ...ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΜΠΑΡΤΣΑ Ή ΡΕΑΛ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ...ΚΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΧΙΜΚΙ 50-50...
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ: Ο ΣΦΑΙΡΟ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΦΤΑΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ...ΓΙΑΤΙ Ο ΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΛΟΥΚ ΚΑΙ ΝΤΑΝΣΤΟΝ ΚΑΙ ΦΥΓΑΝΕ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΠΡΩΞΑΝΕ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΨΗΛΟ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ...ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΟΥΤΣ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ...ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ Ο ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΕΧΕΙ (ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ), ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο 77 καλα κανει και λεει αυτα που βλεπει λαθος στον παναθηναικο,η γνωμη του ειναι αλλωστε..δεν τον κατηγορουν τα παιδια γι'αυτο το λογο ομως,μαλλον εχεις καταλαβει λαθος..οταν ακομη και να κερδιζει ο παναθηναικος,ψαχνει να βρει αφορμη για να κραξει,σαλε και παιχτες,και οταν χανει ακομη και με 32 ποντους ο ολυμπιακος,ψαχνει να βρει αφορμες για να μας πει,οτι ετσι ειναι η ζωη και ο αθλητισμος,υπαρχει και η ηττα μεσα!!δλδ κραξιμο ακομη και στις νικες στον παναθηναικο,χαιδεμα και δικαιολογιες στους διασυρμους του ολυμπιακου!!δεν βλεπει κατι για να κραξει τοτε,απλα 'ετσι ειναι ο αθλητισμος'!!!αυτο ειναι που εκνευριζει και αρχιζουν οι ειρωνιες...

      Διαγραφή
    2. ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Σταμάτησα να σε διαβάζω και να σε παίρνω στα σοβαρά (συγνώμη) οταν είπες πως ο ΠΑΟ με πλεονέκτημα εναντια σε Ρεαλ και Μπαρτσα μαλλον το ξεχνάει !!!
      Σου εχουν δείξει αυτές οι πάλαι ποτέ τεράστιες ισπανικές ομάδες οως φέτος ειναι πιο κοντά στο F4 και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας απο οποιονδηποτε απέναντι ακομα κι απο τον Ερ Αστέρα ???
      Δεν λέω οτι δεν μπορεί να συμβεί.
      Αλλά να λες μάλλον το ξεχνάει είναι απείρως αντιμπασκετικο με οτι βλέπουμε ως τωρα βέβαια.
      Κριμα.
      Εγω σαν ΠΑΟ αν έπεφτε ο ΟΣΦΠ πάνω στη Φενερ χωρίς Βεσελι και παρ'οτι δεν είναι καλά, ακομα και με πλεονέκτημα εδρας της Φενερ το θα το έβλεπα 50-50 κι αν μου ελεγαν να δωσω 1% παραπάνω ποσοστό για πρόκριση θα την έδινα στον ΟΣΦΠ.
      Άλλη ομάδα η Φενερ χωρις Βεσελι κι άλλη ο ΟΣΦΠ σε σειρά 5 αγωνων πχ κι ανεβασμένος απο τυχων πρόκριση.
      Β@γγ3λη$

      Διαγραφή
    3. @9:39
      Μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια. Με αρκετούς εδώ μας χωρίζει άβυσσος. Ας ανεχτούμε ο ένας τον άλλο για όσο πάει και όποτε ζοριζόμαστε θα ρίχνουμε ένα τρικούβερτο καυγά για εκτόνωση. Θα υπάρξουν κι άλλες αφορμές στο μέλλον. Τα σπουδαία είναι μπροστά.
      Όχι ότι με νοιάζει να αλλάξετε γνώμη αλλά έχω γράψει πολλά και για τον ΟΣΦΠ φέτος. Για τη στελέχωση (μακρινό σουτ και stretch 4), για τις επιλογές μέσα στη σεζόν (θεώρησα εξαρχής άστοχη την κίνηση Τζέιμς ενώ για Όντομ έγραψα ότι θα κριθεί απ’ το πόσο θα (που δεν) σκοράρει από μακριά), για τα λάθη του προπονητή, για την τακτική της διοίκησης κλπ.

      Ζεν, σωστές οι προσεγγίσεις σου.

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ Β@γγ3λη$,

      ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΑΛ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

      ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΩ ΤΥΧΗΣ...ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΛΕΥ ΟΦΣ ΝΑ ΒΓΕΙ...
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ...
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...Ο ΟΣΦΠ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΕΝΕΡ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  18. Καλησπερα!Πραγματικα,μετα απο το ξεγυμνωμα του...υποδειγματικου αμυντικου πλανου του κοουτς Σφαιροπουλου,ο οποιος γεμισε την ομαδα αταλαντους επιθετικα παικτες στυλ Στρομπερι κ Οντομ,οι οποιοι οταν αποκτηθηκαν χωρις λογο αποθεωνοντουσαν απ την σελιδα...απορω πως βγαινει το συμπερασμα οτι το προβλημα του Οσφπ ειναι η ελλειψη ενος ακομη αμυντικογενους ψηλου και οχι ενος παικτη με οντως παραπανω κιλα,στον οποιο ομως θα μπορουσε κατα κυριο λογο να ακουμπησει η μπαλα στο ζωγραφιστο!
    Εννοειται οτι και για μενα το κυριοτερο λαθος ηταν η μη αποκτηση strech-4 κ 2αριου σκορερ απ την αρχη της σεζον,αλλα αυτο δεν δικαιολογει την επικροτηση της αποκτησης του Οντομ κ την προταση αγορας ακομη ενος αταλαντου φοβητρου ψηλου!!!
    Για μενα η ομαδα του Οσφπ με Αθηναιου αντι Οντομ στο ροτεισον,παικτη στυλ Πετγουει στο 4 και 5αρι στυλ Μπουρουση-Βουγιουκα-Ζιρμπες αντι για Μιλουντινοφ θα ηταν ικανη για μεγαλα πραγματα κ φετος.
    Κλεινοντας,θελω να εκφρασω την ευχη να κλεισει ο καλυτερος ευρωπαιος μπασκετμπολιστας της τελευταιας 15ετιας την καριερα του ετσι οπως του αρμοζει...στην κορυφη της Ευρωπης.Ειμαστε ΤΟΣΟ περηφανοι για σενα τεραστιε αρχηγε μας!Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ οτι και αν γινει μεχρι το τελος...το οποιο ελπιζω να μην ειναι φετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω κι εγώ αυτή την αίσθηση. Αξίζει κάθε καλό σε αυτόν τον άνθρωπο και μακάρι να του κρατάει η μοίρα το καλύτερο για το τέλος.

    Παναθηναικός είμαι, θέλω να βλέπω την ομάδα στην κορυφή, αλλά φέτος δεν το θέλω για εμάς. Το θέλω για τον Μήτσο μας.

    Μια τελευταία στιγμή μαγείας από τον Θεό.
    Δεν ξέρω αν προτιμώ να το πάρει με τάπα "αλά Άκερ" ή τρίποντο "βάλτο αγόρι μου"

    TraderV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άψογη ανάλυση για τον Ολυμπιακό Τζιμ,πραγματικά τα είπες όλα...

    -)Διαβάζοντας το πρώτο κομμάτι του κειμένου δεν μπορούσα να μην ανασύρω τις μνήμες του Σεπτεμβρίου.Ένα πρόβλημα γνώριμο για μένα και σε μεγαλύτερο βαθμό,δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε.
    Μια εθνική ομάδα έτοιμη να τρέξει το γήπεδο με τους Καλάθη,Πρίντεζη,Αντετοκούμπο,Σλούκα να προσπαθεί να παντρέψει δύο διαφορετικές αρχές στο παιχνίδι της. Σε τουρνουά όπου η ταυτότητα είναι η μισή επιτυχία.
    Τελικά καταλήξαμε σε pick and roll επίθεση μισού γηπέδου με Σπανούλη βασικό άξονα και οι γύρω του να είναι οι αμφίβολοι το λιγότερο σουτέρ Καλάθης,Γιάννης και Πρίντεζης. Ή διαλέγεις να ανοίξεις τους ασκούς του αιόλου(άλλωστε ο Βασίλης ακόμα και τώρα δεν χαλιέται να τρέξει όσο να ναι) ή στηρίζεις κάπως καλύτερα αυτή την επίθεση,με έναν Σλούκα,έναν Περπέρογλου,Ζήση κλπ. Είναι χαρακτηριστικό οτι όταν αυτή η ομάδα έπαιζε με 3 γκαρντ εξασφάλιζε καλύτερη κυκλοφορία και επιθετική λειτουργικότητα.Είναι επίσης χαρακτηριστικό οτι όταν θυμόταν την εγκαταλελειμμένη της έφεση στο τρανζίσιον ,στο full court press και το γρήγορο μπάσκετ της κίνησης χωρίς τη μπάλα στην επίθεση έπαιρνε μπροστά...

    -)Ο Σφαιρόπουλος απέτυχε να καθορίσει τις τύχες της ομάδας του.Στη Μόσχα είδαμε την πιο κυνική κατάρρευση μιας μεγάλης αλλά επώδυνης προσπάθειας.
    Μπορεί το ματσάρισμα να ήταν οδυνηρό,όπως κ με Μπάμπεργκ(η Κίμκι ίσως έχει την καλύτερη κυκλοφορία μπάλας στο μισό γήπεδο,με φοβερό firepower που ανοίγει το γήπεδο και τον Όγκουστιν να σπέρνει μετά το short roll στην κινηματογραφικής ταχύτητας επίθεση των Ρώσων),μπορεί η ενέργεια να ήταν άφαντη(οι 2 αρχηγοί είχαν φτύσει αίμα,ο Χάντερ είχε γονατίσει,το downsizing είχε αποτελειώσει κάθε σπιθαμή αντοχής στην ομάδα),η μέρα κακή και ο αντίπαλος στυγνός αλλά το αποτέλεσμα ήταν ο καθρέφτης της αλήθειας.

    -)Μια αιρετική άμυνα που απαιτεί πλήρη ψυχή-τε-και-σώματι προσπάθεια,απόλυτο συγχρονισμό και μια τακτική αναθεώρηση ήταν εκ προοιμίου δύσκολο να αντέξει ένα ολόκληρο αιματηρό top16.

    -)Η απουσία του Γιανγκ και του βαριού σέντερ(και συνάμα 2ου στην ομάδα που ουσιαστικά δεν υπήρχε) εξέθεσε το ρίσκο στο σχεδιασμό στο 4 όπου η ομάδα ήταν πολύ κοντή και η προσπάθεια να καλυφθεί αυτό με την κίνηση Όντομ και τους Στρόμπερι και Χάκετ να δίνουν μέγεθος στη γραμμή των γκαρντ απλά έκανε χειρότερα τα πράγματα στην υπόθεση σουτ και επιθετικού versatility.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -)Για μένα το "ασπίδες στον Σπανούλη" αξιολογήθηκε λάθος φέτος.Το να γεμίζεις την ομάδα με σούπερ αθληταράδες-αμυντικούς-ρολίστες Αμερικάνους προσφέρει απλά αμυντική κάλυψη στον Σπανούλη και παραλληλα προυποθέτει οτι αυτός κάνει τα πάντα μπροστά ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον τρόπο παιχνιδιού του. Τα στηρίγματα που θέλει ο παίκτης είναι να υπάρχουν πρόσωπα με επιθετική ικανότητα που θα αφαιρέσουν βάρος από πάνω του και θα μοιραστούν πρωτοβουλίες,σέντερ που θα συνεργαστούν μαζί του παράλληλα με τους αμυντικούς "υπερασπιστές" του.Χάκετ-Λοτζέσκι-Γιανγκ συνέθεταν ένα τέτοιο τρίο αλλά τελικά δεν το είδαμε στην πράξη.

      -)Η ουσία και ο απολογισμός(γιατί ακόμα και αν υπάρχουν οι μαθηματικές ελπίδες τα περασμένα δεν αλλάζουν) είναι οτι τα ρίσκα ξεγυμνώθηκαν από τις περιστάσεις,οι συγκυρίες ταρακούνησαν την ομάδα λόγω των λάθος χειρισμών και οοι προσπάθειες επιβίωσης δεν είχαν την χροιά της υπέρβασης από το προπονητικό team και τους παίκτες(παρά την μεγάλη προσπάθεια).
      Η κριτική πρέπει να γίνει στον Σφαιρόπουλο και σε άλλα πρόσωπα,αλλά φυσικά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτή την ομάδα. Ακόμα και έτσι τα έδωσε όλα και μπορεί να βρει τις απαντήσεις προοδευτικά κοιτώντας κατάματα το πρόβλημα. Το θέμα είναι να υπάρξει στήριξη από τον κόσμο της ομάδας και να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις το καλοκαίρι.
      Για μένα με 2-3 κινήσεις μπορεί να ξαναπρωταγωνιστήσει η ομάδα.
      Ενδεικτικά θα διαλέξει να σκοτώσει ένα από τα τέσσερα 3άρια της
      (ο Παπαπέτρου με τίποτα,ο Λοτζέσκι μπορεί να απειληθεί μόνο από τα ιατρικά του,ο Στρόμπερι ήταν και είναι καλύτερος από Παπ αλλά μάλλον θα πληρώσει το μάρμαρο λόγω εθνικότητας και προσφοράς στο παρελθόν)θα περιμένει τον Γιανγκ πίσω μαζί με Χάντερ,θα πρέπει να ψάξει για 4άρι με μέγεθος και αμυντική ικανότητα-κατα προτίμηση κ σουτ(θα μπορούσε ακόμα κ ο καλός Πετγουει) και έναν περιφερειακό με ποιότητα(όπως ο Κόπονεν,δίπλα σε Χάκετ,Μάντζαρη,Σπανούλη και τον υγιή Λοτζέσκι).

      -)Ο Διαμαντίδης πρέπει να το απολαμβάνει πολύ φέτος και πραγματικά θέλω πολύ να τον δω να μπαίνει και πάλι σε ένα ματς φάιναλ4.Άλλωστε έχει αφήσει κάτι στη μέση εκεί,έχει ξεχάσει να κάνει ένα σουτ...
      Ίσως πάλι παίξει στο τελευταίο του ματς στο ΣΕΦ,το γήπεδο και τον αντίπαλο που μεγάλωσε πιο πολύ από πουθενά το θρύλο του?

      Διαγραφή
    2. Σωστός γενικά, απλά μια παρατήρηση (και προς το Jim): αν από όλους τους αμερικάνους που πήρε, ένας -ένας μόνο- ήταν καθαρός 3&D, κοινώς όπως είναι και τώρα, αθληταράς και σκληρός και δυνατός και άτεχνος και χωρίς προσωπική φάση κλπ κλπ ΑΛΛΑ να έχει ένα σταθερά καλό ποσοστό beyond the arc, τότε ΟΛΟΣ ο ΟΣΦΠ θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα. Δηλαδή χωρίς καμία άλλη μεταγραφή, χωρίς άλλο ένα ευρώ, κατ'ελάχιστον να είχε έναν αμερικανό τέτοιου στυλ και θα ήταν σίγουρα στην επόμενη φάση, και συνολικά πολύ καλύτερος σαν ομάδα.

      Αν μάλιστα έκανε και τα υπόλοιπα προφανή (ένα απλά ανεκτό 4αρι και ένα post 5αρι, ακόμα και τον Σερμα που λέει ο λόγος), τότε θα ήταν όντως F4-material...

      Διαγραφή
  21. Ωραιο το σχολιο για τους Wildcats
    Καποιες παρατηρήσεις για τα υπολοιπα...
    1)Λες σε καποιο σημειο-αν καταλαβα καλα-οτι η close-out αμυνα του ΟΣΦΠ επηρεάζεται αρνητικα από την παρουσια του Παπανικολάου στο παρκε.Ο Παπ με τοσα χρονια εμπειριας δλδ δεν είναι καλος αμυντικος απ την αδυνατη πλευρα???
    2)Γιατι ένα σχημα με light-4 να είναι απαραίτητα δυσλειτουργικο...Ο Παπαπέτρου ας πουμε δεν θα μπορουσε-για την ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ-ν'ανταποκριθει σ έναν τετοιο ρολο???
    3)Με την αποκτηση ενός μπακ απ του Σπανουλη-που μεγαλωνει κι αυτος σιγά-σιγά-και την επανοδο του Γιαγκ,η την αποκτηση ενός αλλου καλου ψηλου,οπως επισης και την παραμονή του Χακετ,εγω τον βλεπω με καλη προοπτικη τον ολυμπιακο και για του χρονου...Να παρει τον Ταιλερ Ντορσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!

    ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ,ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΥΟ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ)ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΜΠΑΤΖΕΝΤ.ΚΟΙΝΩΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΙΣΜΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ 12 ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ(ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ,ΚΟΥΖΜΙΤΣ,ΧΑΝΤΕΡ,ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ,ΟΝΤΟΜ,OYΟΡΙΚ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΡΙΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ)ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΟΤΑΝ ΛΕΩ 12 ΕΝΝΟΩ 12 ΚΑΙ ΟΧΙ 9 Η 10.ΚΑΙ Ο ΠΑΟ ΚΑΙ Ο ΟΣΦΠ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ,ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΙΣΧΥΕΙ NO ΜΟΝΕΥ ΝΟ HONEY.

    ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:REFUSE TO LOSE,ΚΑΡΔΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ,ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΟΑΚΑ,ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΣΕΦ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ....ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.

    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΔΙΚΟ.ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΤΣΣΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ.Ο ΠΑΟ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΕΥΚΟΛΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ.Η ΤΥΧΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΛΑΣΠΩΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!Ο ΟΣΦΠ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ.ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,ΚΙΜΚΙ,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΠΑΙΞΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.Ο ΠΑΟ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ.ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΚΙΜΚΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΟΝ ΟΣΦΠ.

    ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΤΖΕΝΤ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.......... NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nick the freak, βρες στο πληκτρολόγιο το κουμπί που γράφει caps lock και πάτα το.
      δε γίνεται ρε φίλε τυχερός στον όμιλο και τυχερός στη διασταύρωση γιατί τότε και ο απέναντι όμιλος βατός θα ήταν.

      Διαγραφή
    2. ...και ας πούμε ότι αφήνουμε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα, αλλά εκείνο το
      "Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΟΥΔΑ,
      ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ,
      ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ,
      ΔΕΝ-ΤΗΣ-ΒΓΑΙ-ΝΟΥ-ΝΕ"
      σηκώνει χειροκρότημα...

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου, με συγχωρείς, αλλά αυτό που εσύ αποκαλείς άδικο, άλλοι το βλέπουμε ως μια διοργάνωση που δίνει ευκαιρίες σε όλους. Δηλαδή πέρα από το μπάτζετ τι άλλο είχε εμφατικά ανώτερο από τους άλλους η εν λόγω ομάδα? Το ότι δεν παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές της στα φ4 δεν είναι αδικία της διοργάνωσης. Συμβαίνει για έναν πολύ απλό λόγο. Όταν σαν ομάδα έχεις μάθει στα εύκολα(έχεις άπειρο μπάτζετ, αλλάζεις παίχτες ο,τι ώρα θες, έχεις άρρωστη διαιτητική ασυλία), πως ακριβώς να χτίσεις χαρακτήρα? Όταν λοιπόν θα σου στραβώσει 1 ματς χωρίς αύριο θα πελαγώσεις.

      Διαγραφή
    4. Όταν καταλήγεις να παίζεις στο φάιναλ φορ και να κατακτάς τον τίτλο μετά από σχεδόν 30 αγώνες, δεν θα έλεγα ότι το σύστημα διεξαγωγής είναι τόσο άδικο. Ίσα ίσα, θεωρώ ότι από τη στιγμή που συνυπάρχουν στην ίδια διοργάνωση ομάδες με μπάτζετ 30 εκατομμυρίων και ομάδες των 3 εκατομμυρίων, μιλάμε για μια εξορισμού άνιση λίγκα που δεν μπορεί αντικειμενικά να προάγει τον δίκαιο ανταγωνισμό. Αυτή είναι μια κλασική παθογένεια του ευρωπαϊκού αθλητισμού και όχι μόνο του μπάσκετ. Επειδή η λίγκα είναι προς το παρόν ανοιχτή, δεν μπορούν προκριθούν λύσεις (ορθολογικές μεν) τύπου σάλαρι καπ, και γι' αυτό έχουμε τις συνεχείς αλλαγές στο σύστημα με ομίλους και σειρές νοκ άουτ όλα αυτά τα χρόνια. Το φάιναλ φορ ως εφεύρεση είναι ίσως η μοναδική επιτυχημένη ιδέα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια γιατί δίνει τη δυνατότητα σε κλαμπ που δεν έχουν τα απίστευτα χρήματα να ανταγωνιστούν εμπορικούς κολοσσούς ή εξειδικευμένα "πλυντήρια" μέσα από τη διαδικασία δύο αγώνων που μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τη κούρσα της μιας ανάσας των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς αγώνες. Πάντως και του χρόνου που η Ευρωλίγκα παίρνει τη μορφή του όλοι εναντίων όλων στη κανονική περίοδο, έχει μια φάση πλεί-οφ στους οχτώ και μετά ακολουθεί φάιναλ φορ, οπότε επί της ουσίας δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα. Ο νικητής της διοργάνωσης θα αναδειχτεί μέσα από δύο νοκ άουτ ματς χωρίς αύριο. Όσο θα υπάρχει οικονομική ανισότητα μεταξύ των ομάδων -σε αντίθεση με το ΝΒΑ- αυτή η λύση είναι και η πιο δίκαιη.

      Διαγραφή
    5. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΔΙΚΟ.ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΤΣΣΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

      προσπαθω να καταλαβω η ΤΣΣΚΑ πως αδικηθηκε απο το συστημα της ευρωλιγκας οταν επαιζε στο φαιναλ φορ. Εννοεις οτι αδικηθηκε απο τους διαιτητες;;;; Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. LOGIC

      Διαγραφή
  23. Mε c ρε Τζιμ. Με c το Macbeth. Πόνεσαν τα μάτια μου, και είναι πραγματικά κορυφαίος τίτλος για το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Jim πιστευεις οτι ο Ολυμπιακος θα παρει γκαρντ-σκορερ το καλοκαιρι? Και αν ναι, θα σου αρεσε σαν επιλογη ο Erick Green πρωην της Σιενα και του Ντενβερ? Εγω πιστευω οτι ειναι αυτο ακριβως που χρειαζεται η ομαδα ετσι οπως ειναι δομημενη τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Ολυμπιακός θα πάει για παίχτη τύπου Κοπόνεν ώστε να αντικαταστήσει τον Σλούκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ας εγραψα και αλλου οτι η φημη που κυκλοφορει ειναι οτι ο Παππας εκανε μια κινηση που την κανουν μετα απο συννενοηση οι παικτες "μικρων" ομαδων, και οτι σε συγκεκριμενο παιχνιδι επαιξε με γνωμονα τη συγκεκριμενη αυτη κινηση, που σιγουρα δεν τιμαει τον ιδιο σαν νοοτροπια αλλα ΔΕΔΟΜΕΝΑ απαγορευεται για παικτη του Παναθηναικου και μαλιστα μελλοντικο ηγετη. Αρκετα πια με τις "αντικειμενικες γνωμες" που παρουσιαζουν το Σαλε ως τυχαιο προπονητη. Ισα ισα και ειδικα εαν ισχυει η φημη αυτη που μαθαινω ο Σαλε τα κανει ολα τελεια για να κερδισει τον παικτη, ο οποιος κακα τα ψεματα με τον Ιβανοβιτς επαιξε το καλυτερο μπασκετ της ζωης του. Αρα δε ψαρωνω οτι ο Παππας ειναι πριμαντονα, πληρωνει καποιο λαθος που εκανε μιας και δεν ειναι χαζος ο προπονητης να μη χρησιμοποιει παικτη που τη βαζει οπως θελει στο καλαθι και στη μερα του δε τον σταματανε ουτε 3 αμυντικοι μαζι.

    Διάβασε περισσότερα στο: H... απομόνωση του Παππά και τα δεδομένα για το μέλλον του | Basket League & Παναθηναϊκός | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημερα και απο μενα

    Στα του Ολυμπιακου,

    Ο Ολυμπιακος προδοθηκε απο το λεγομενο Σπανουλο-μπασκετ, το οποιο ειχε πληξει ΚΑΙ την εθνικη στο Eurobasket.

    Σετ ρυθμος, η μπαλα για 15-20 δευτερα στον Σπανουλη. Εννοειται πως ο Σπανουλης ειναι υπεροπλο και στα κλειστα παιχνιδια μπορει με αυτο το μπασκετ να καθαρισει. ΟΜΩΣ δεν μπορει αυτος να ειναι ο μοναδικος τροπος επιθεσης της ομαδας.

    Ακομα και ΑΝ δεχτουμε πως αυτος θα ειναι ο τροπος επιθεσης, η στελεχωση ειναι τραγικη.

    Χακετ,Στρομπερυ,Παπανικολαου, Μαντζαρης, ακομα και ο Οντομ δηλαδη ΟΛΗ η περιφερεια δεν μπορει να το υποστηριξει. Δεν εχει καλους σουτερ που θα επαιρναν καποια ελευθερα σουτ ενω πλην Πριντεζη δεν εχει και εναν παιχτη να δωσει ποντους στο ποστ. Γενικα ομως παρακολουθω πως στην σελιδα και ο Τζιμ και πολλοι σχολιαστες αποθεωνουν "μισους" παιχτες ( Γιανγκ,Νελσον,Κουπερ, Οντομ-Τζονσον, Στρομπερυ) οταν ξεκαθαρα οι παιχτες αυτοι εχουν μεγαλα προβληματα ειτε στην αμυνα ειτε στην επιθεση. Ταυτοχρονα βεβαια θα ξεσκισουμε τον Ραντουλιτσα που για μενα και αυτος ειναι "μισος" παιχτης

    Ειναι μια ομαδα που εξαρταται απο τον Σπανουλη, αλλα χωρις να εχουν δωσει και τα καταλληλα υλικα. Το ιδιο μπασκετ επαιζε και ο Κατσικαρη, με τον Αντετοκουμπο και τον Καλαθη στο 3 και το 1, με αποτελεσμα η ομαδα να γινει τρομερα προβλεψιμη.
    Μονο στν τριτη περιοδο με την Ισπανια η ομαδα αφησε το αλογο Αντετοκουμπο να τρεξει και η ομαδα πεταξε φλογες. Μετα γυρισαμε στο σετ παιχνιδι.

    Δεν ξερω αν αυτη ειναι αποφαση Κατσικαρη/Σφαιροπουλο ή απλα δεν μπορουν αν επιβληθουν στην ομαδα.

    Απο εκει και περα καλο ειναι να μετραμε τις απουσιες, ομως ας πουμε τα πραγματα ρεαλιστικα.

    Ο Young επαιξε ελαχιστα παιχνιδια. Τραυματιστηκε τελη Οκτωβριου/αρχες Νοεμβριου και ο Ολυμπιακος ειχε απειρο χρονο να παρει αντικαταστατη. Δεν πηρε. Οπως πχ δεν δεχομαι να κλαιει ολη την χρονια ο Παναθηναικος επειδη εχασε το βασικο του SG (που θα γυριζε Δεκεμβη πανετοιμος υποτιθεται) ετσι δεν δεχομαι και το θεμα Young

    Ο Ματ ειναι παιχταρας. Ξεχνανε ομως πολλοι πως ο Ολυμπιακος ουσιαστικα πηρε δυο παιχτες επιπλεον στην περιφερεια. Οντομ και Παπανικολαου. Δεν φταιει κανεις που ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο Σφαιροπουλος δεν πηρε καποιον off-ball shooter. Και αν ο Παπανικολαου ειναι ιδιαζουσα περιπτωση λογω παρελθοντος, γιατι πχ δεν πηρε τον Τζενκινς ή εναν αντιστοιχο; Ολες οι ομαδες τραυματισμους ειχαν

    Η αμυντικη καταρρευση δεν εχει να κανει μονο με την αμυνα αυτ καθεαυτη. Περα του γεγονοτος πως ο Ολυμπιακος παιζει την ιδια αμυνα με hedge out απο την αρχη της σεζον και δεν την προσαρμοζει ακομα και οταν ο αντιπαλος την εχει φανερα διαβασει (Μπαμπεργκ,Χιμκι) ειναι και θεμα επιθεσης καθως μια ομαδα που κανει σκοτωμενες επιθεσεις, και δεν απειλει στο επιθετικο ριμπαουντ, ειναι ευκολο να φαει ποντους πισω σε transition ή semi-transition καταστασεις.


    Στα υπολοιπα των σχολιων. Ειναι φοβερο πως ο Παναθηναικος ειναι τυχερος στον ομιλο του και σωνεται απο τον Ελλιοτ (λες και ο Ολυμπιακος δεν εφερε 4 παιχτες στην μεση της χρονιας). Θα περιμενε κανεις πως τον εσωσε η κληρωτιδα. Αλλα οι ομιλοι προευκψαν αγωνιστικα!

    Ταυτοχρονα ακουω πως ο Παναθηναικος θα ειναι τυχερος λογω του οτι κερδισε παιχνιδια στο φιναλε. Οταν τα εχανε περισυ ευθυνοταν ο κακος closer Ivanovic.Φετος για τον Παναθηναικο ειναι τυχη. Ο Ολυμπιακος οταν κερδιζει στο φιναλε ειναι μεταλλο. Επισης οι περισσοτεροι ξεχνουν πως αν ο Παναθηναικος ειναι αυτη την στιγμη τριτος, επισης για δυο σουτ με Κουμπαν.

    Το ακομα καλυτερο ειναι πως αν τελικα σαν τριτος παιξει με την Λαμποραλ, ΠΑΛΙ τυχερος θα ειναι. Προσπαθω να κατανοησω πως ειναι τυχερος οταν θα παιξει με τον δευτερο του πανδυσκολου ομιλου που εχει 9-4.
    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα είναι θέμα τιμής φίλε. Καλός παίχτης ο Ραντούλιτσα αλλά παίρνει 800 παραπάνω από Μπατίστα. Τόσο καλύτερος είναι? Με τα λεφτά του κρατούσες Εστεμπάν και έπαιρνες και Γιανγκ δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. εγραψα το ιδιο που γραφεις στο προηγουμενο αρθρο. Συμφωνω πως ο Ραντου ειναι μισος παιχτης.

      Απλα δεν γινεται να τονιζεται τοσο εντονα αυτο, αλλα να αποθεωνονται οι ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ αλλοι μισοι παιχτες. Ο Νελσον ηταν επισης μισος παιχτης (και δεν κοστισε λιγα) αλλα διαβαζαμε διθυραμβους.

      Q81

      Διαγραφή
    3. NAI, είναι ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ. Γιατί ο Μπατίστα αν τον κλείσεις από δεξιά, δεν υπάρχει τρόπος να σκοράρει και επίσης δεν μπορεί και να πασάρει ΚΑΙ να βαλει βολες. Η Τιμή δεν ειναι αναλογική-σκοράρισμα από δεξιά 200 000, σκοράρισμα από αριστερα άλλες 200 000, ειναι εκθετική των ικανοτήτων! Μας πρήξατε με τον παίκτη που σε όλη τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ 9 πόντους δεν έβαλε σε αγώνα-πειτε ρε δημοσια πως θελετε την Μελετη στο ΟΑΚΑ και αφηστε τα φουμαρα για την τιμη του Ραντουλιτσα!

      Διαγραφή
    4. 350 έπαιρνε. και ο μίρο σχεδόν 1.2. Ο Χάντερ πχ είναι καλύτερος του με τα μισά. και ναι, θέλουμε τη μελέτη στο οακα!

      Διαγραφή
    5. O Hunter είναι καλύτερος του Radulica ? Ασχέτως χρημάτων, ή βγάζοντας τιμή-προς-απόδοση (σαν να αγοράζουμε αυτοκίνητο, ένα πράγμα) ? Μην τα λέμε αυτά ρε παιδιά, ή τουλάχιστον βάλτε ένα dislaimer πιο πριν, ότι ακολουθεί post με χιουμοριστική διάθεση....

      Διαγραφή
    6. Και εγω δηλωνω οτι θελω Μελετη στο ΟΑΚΑ και μπλουζες για τα boobs...
      Ειχα διαβασει οτι νταραβεριζοταν μετα με Γκιστ αλλα μαλλον ραδιοαρβυλα.

      Αλλα ας μην μεινουμε στο παραπανω μονο στον Μπατιστα και τον Μιρο. Παρολα αυτα, σε μια προχειρη συγκριση των περισυνων στατιστικων Μπατιστα και φετινων Ραντου, σε περιπου Ιδιο μεσο ορο χρονων, εχουν ΠΟΛΥ παραπλησια στατιστικα με τον Εστεμπαν να εχει 2 reb παραπανω (και με χειροτερη ομαδα)

      Q81

      Διαγραφή
    7. O Ραντουλιτσα στην περσινή ομάδα θα ηταν πρόβλημα.
      Ο Μπατιστα στην φετινή ομάδα θα ηταν μια χαρά και θα σου εμεναν και λεφτά για καλύτερο του Χαντερ.
      Οντως άλλα περίμενα απι Μιρο αλλά δεν τα είδα.
      Κι ούτε θα τα δώ.
      Ο Εστεμπάν έπαιζε μόνος του πέρσι.
      Και στα σεντερ αλλά και στα γκαρντ που πλην Μήτσου δεν υπηρχαν αλλά και στα σμολ με Βλαντο μονο, με αποτελεσμα να ειναι εκτεθειμένος απο παντου.

      Διαγραφή
    8. Η επίδραση του Ραντούλιτσα (οταν ειναι συγκεντρωμενος τουλαχιστον και δεν πετάει χαρταετό) φαινεται μολις βγαινει απο το παρκε. Δεν ειναι μονο το σκορ που δινει, αλλα και η δημιουργία που προκύπτει από την παρουσία του.

      Διαγραφή
    9. Μονο που ο Ραντουλιτσα εχει παρει μερικα παιχνιδια τοπ-16 ολομοναχος , χωρις καν να παιρνει καλες πασες.

      Ο Μπατιστα πιθανοτατα να ηταν πιο φιλοτιμος παικτης, αλλα σε αγωνιστικη αξια δεν ειναι καν κοντα.Σκοραρισμα,πασα,φθορα αντιπαλων

      Διαγραφή
    10. Κανεις δεν ειπε πως ο Μπατιστα ειναι καλυτερος παιχτης. Επιμενω ομως πως τα στατιστικα τους ειναι ΠΛΗΡΩΣ συγκρισμα, και σε σκορ και σε πασα και σε κερδισμενα φαουλ και σε ποσοστα

      Kαι ΝΑΙ και αυτος κερδισε παιχνιδια μονος του (πχ κυπελλο με Ολυμπιακο)

      ΤΟ μονο που εγραψα ειναι πως σαν Value For Money θα επαιρνες και εναν παιχτη ακομα. Tα αλλα με την "αισθηση" που σου αφηνει ο Μιρο θυμιζουν την περιφημη αισθηση της αμυνας του Ολυμπιακου.

      Επισης ο Εστεμπαν ειχε μια αξιοζηλευτη μαχητικοτητα. Αντιθετα ο Μιρο σε ενα παιχνιδι θα κανει παπαδες, στο αλλο θα αμολαει αετο. Αν μου πεις ομως διδυμο
      Μπατιστα/Λασμε Vs Μιρο/Κουζμιτς (ιδιο κοστος) προτιμω εμφανως το πρωτο

      Q81

      Διαγραφή
    11. Θελω να γραψω και εγω σχολιο για το ποσο κακος παικτης ειναι ο Ραντουλιτσα αλλα δεν θυμαμαι τα στατιστικα του απεναντι στην καλυτερη τριαδα ψηλων της Μπαρτσελονα και το καλοκαιρι με την Εθνικη απεναντι στον Μπουρουση. θυμαται κανεις;

      Διαγραφή
    12. ο μπατίστα έπαιρνε 600 χιλιάρικια και ο ραντούλιτσα παίρνει 1 εκατομμύριο. τα 350 του πρώτου και τα 1.2 του δεύτερου είναι μόνο στη φαντασία σου

      Διαγραφή
  28. Το μπάσκετ είναι προτάσεις κι αλήθειες οσο κι αν πονάνε.
    😍
    Και σε καμιά περίπτωση οπαδισμος κι αντιπαλότητα.
    Η μπάλα ειναι γυναίκα.
    Την χαϊδεύεις και την ντριμπλαρεις.
    Την καρφώνεις και τη σουτάρεις.
    😄
    Ο ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ είναι πολίτης απο άλλο πλανήτη, τον Quizamon Cronus.
    Βλέπει και προτείνει.
    Προτείνει το τέλειο και γουστάρει μετά να το απολαμβάνει.
    😉
    Ζήσης - Καλαθης (Σλουκας αν... )
    Γουοναμεικερ - Φελντειν
    Γουιλιαμς ( μια νέα θεση μόνος του... bomb frwd )
    Μπραμος - Βλαντο - Θανασακης
    ο ΝΒΑυομενος.
    Γκιστ - ΡΑΝΤΟΛΦ όπως και διποτε.
    Ραντουλιτσα - Μπουρουσης η Βουγιουκας η Μπογρης η ο 7ος ξένος μονο για
    ευρωλιγκα - Παπατζων.
    😊
    Μποχω και Χαραλαμπης.
    Αφήνω το Σαλε να τους κανονίσει.
    Μπορεί να τους θέλει για εφεδρείες στον υπερμαραθωνιο.
    Η ΟΜΑΔΑ πρέπει να ειναι τόσο γεμάτη του χρόνου που ακομα κι αν της κτυπήσει ο Γουίλιαμς να μπορει να ειναι ξεκούραστη και ανταγωνιστική.
    Οπότε ο 7ος ξένος ειναι υπεραπαραιτητος οπου κρίνει ο προπονητής πως θέλει επιπλέον δυναμη για ευρωλιγκα.
    Αρκεί να μην μου ξαναευνουχισει ο Σασα τον Γουονα πχ οπως τον Χεινς μου.
    😪
    Εδωσα την υπερπρωταθλητρια ομάδα για πολλά χρόνια.
    Κανονίστε πάλι να κάνετε του κεφαλιού σας και να τρέχουμε.

    Συνταγματαρχης JB Τζιμοπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..."και τη σουτάρεις"...;!
      Μετά από αυτά τα μπαλο-φαλλο-κρατικά, σε βλέπω να τρως πολύ αφρόξυλο :ρ

      Διαγραφή
  29. Ευχαριστουμε Τζιμ και εγω προσωπικα για τον εκτενη και ευστοχο προβληματισμο πανω στην καταρρευση της ομαδας για φετος.

    Δυσκολευομαι να κατηγορησω το Σφαιροπουλο, περαν των θεματων recruiting, οπου ηταν και οι μεγαλυτερες ενστασεις μου απο την ελευση του ακομα (απο τη δουλεια των 2 στον Πανιωνιο και μονο μπορουσε να δει κανεις ποσο ανωτερος ειναι ο Μπαρτυωκας απο καθε αποψη).

    Ο λογος που δεν μπορω να τον κατηγορησω ειναι οτι ο ΟΣΦΠ εχει ενα ιδιοτυπο μοντελο διοικησης και αγωνιστικης κατευθυνσης, οπου ο ρολος του προπονητη δεχεται πιεσεις απο 2 πλευρες:
    Η διοικηση επεμβαινει λογω προσωπικης καβλαντας (αυτο καποιες φορες για καλο, και σιγουρα με οικονομικη ανιδιοτελεια) και ο Σπανουλης, ως απολυτος αγωνιστικος αρχων δειχνει να εχει λογο τοσο στις προσθηκες οσο και στο συστημα της ομαδας.
    Εδω να ξεκαθαρισω οτι δεν το θεωρω απολυτα αθεμιτο αυτο, καθοτι ο Σπαν ειναι και πολυ πιο εμπειρος και πολυ πιο ισχυρη προσωπικοτητα εντος και εκτος παρκε απο τους περισσοτερους διαθεσιμους προπονητες.

    Ο ΟΣΦΠ λοιπον, καλως η κακως, με αυτα τα δεδομενα εκανε καποιες θεαματικες υπερβασεις τα τελευταια χρονια, αλλα αφενος η τυχη του στερεψε, αφετερου επηλθε μια αλαζονεια που δεν αφησε το μοντελλο να εξελιχθει οσο θα μπορουσε, αν και εχει υπαρξει προοδος.

    Κλειδι για τη συνεχεια ειναι (που μπορει να ειναι λαμπρη καθως και κορμος και τεχνογνωσια υπαρχουν σε ζηλευτο επιπεδο):
    Αφενος μια προσγειωση των Αφων οσον αφορα το ¨εμεις ετσι κανουμε¨, νομιζω δε χρειαζεται να πω κατι αλλο.
    Μια υποχωρηση του Σπαν σε ρολο 6ου παιχτη/απολυτου game changer, που εγω πιστευω οτι ειναι απολυτα προθυμος να την κανει, η ομαδα δεν τον αφηνει.
    Πλανο αποφορτισης ΚΑΙ του Πριντεζη στο εξης, παει στα 31, μην κανουμε το λαθος που εκανε ο ΠΑΟ 2 χρονια με ΔΔ.
    ΟΚΑΡΟ ΓΟΥΑΙΤ. Μερικες φορες τα πραγματα ειναι τοσο απλα.
    Εγω θα ελεγα αλλαγη προπονητη, διοτι ειναι σημαντικο καποια στιγμη ο Ολυ, εκτος απο αποτελεσμα, να παρουσιασει ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ακομα και τη μια χρονια που η ομαδα δε μας εκανε περα απο καθε πραγματικοτητα μαγκες.

    Απο εκει και περα, οπως ειπε ο Τζιμ, το ροστερ ειναι μια χαρα, σχεδον ετοιμο, μερικες πινελιες θελει (λιγη 1ον1 ικανοτητα στην περιφερεια, ενας πιο rim protector ψηλος - ταμαμ ο φτηνος Μπερτς).

    Καθαρα αγωνιστικα, το προβλημα του Ολυ δεν ηταν οτι δεν ειχε το ροστερ να παιξει καλο μπασκετ, ειναι οτι προσπαθησε να παιξει αλλο μπασκετ απο αυτο που μπορουσε να παιξει εξαιρετικα.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κορμός που υπάρχει ρε Δημήτρη Σ ????
      Όπως είδες ο Σλουκας του περσινού κορμού χαιρέτησε για διάφορους λόγους.
      Πεστο λεφτά, πεστο φιλοδοξία να φύγει απο τη σκιά του Σπανουλη, πεστο οπως θες.
      Ο Πριντεζης ειναι κλεισμένα 31 στα 32 όπως είπες.
      Ο Παπανικολάου γύρισε αγνωριστος και ο Ματζαρης είναι σκιά του αρχηγού με εκλαμψεις.
      Ενας Παπαπετρου έμεινε που τον χρησιμοποιεί λάθος ο Σφαιροπουλος και δεν ξέρουμε αν ανέβει τι θα γίνει και αν ακολουθησει τα χνάρια του Σλουκα κι ο κατά γενική ομολογία λίγος για επίπεδο ΟΣΦΠ υπολογισιμης οντότητας στην ευρωλιγκα, Αγραβανης.
      Κορμός Ελληνικός δεν υπάρχει λοιπόν άξιος για να ξανακάνεις οτι έκανες τα προηγουμενα 4 χρόνια, η εστω να τα πλησιάζεις κι απο απόσταση.
      Σε καλούς ξένους πρέπει να πας που είναι μια χαρα μια και ετσι λειτουργούν οι πάντες.
      Αλλά πως θα πας σε Ντιλεινι πχ οταν εχεις Σπανουλη στην ομάδα που τώρα που μεγάλωσε θέλει μονο στηριγματα για να δικαιολογεί οσα παίρνει χωρίς αναλογους πρωτοκλασατους στη θέση του τουλάχιστον (Ντιλεινι, Γουιλιαμς κλπ).
      Σκαουτινγκ λοιπόν για λαβράκια ξένους οπωςοπως ο Χαινς, ο Ντανστον, ο Λοτζο κι άγιος ο Θεός.

      Διαγραφή
    2. Σε δύο φράσεις τα είπες όλα: "Αφενος μια προσγειωση των Αφων οσον αφορα το ¨εμεις ετσι κανουμε¨,"
      και
      "...αφετερου επηλθε μια αλαζονεια"
      Ειδικά η αλαζονεία έχει χτυπήσει ταβάνι. Βλέπεις τον 3ο βοηθό με ύφος που ούτε ο Πόποβιτς, (ώς κατέχων το άθλημα όχι ως αλλαζών) δεν έχει.
      LK


      Διαγραφή
    3. Καλα απομονωνετε και οι 2 πραγματα απο αυτα που ειπα, αλλα τεσπα...

      Η αλαζονεια δε χτυπησε ταβανι, γιατι αν ειχε χτυπησει ταβανι δε θα μαθαιναν απο την απωλεια Χαινς και δε θα ανανεωναν τον Λοτζεσκι νωρις, ουτε το Μαντζαρη.
      (ο Ντανστον δεν αξιζε να ανανεωθει νωρις, παρουσιαστηκε υπερβαρος τη δευτερη χρονια και δε δικαιολογησε τα χρηματα που ζητησε μετα).

      Επισης δε θα ανεβαινε καθε χρονο το μπατζετ, οπως κανει απο το 2010, αν πιστευαν εντελως οι Αφοι οτι εχουνε πιασει τον παπα απο τα @@.

      Οσο για τον κορμο, beauty is in the eye of the -vazelo- beholder προφανως, διοτι απο την πλευρα μου το
      Πριντεζης, Παπ Χ2, Μαντζαρης ειναι μια χαρα κορμος, και σε υποστηρικτικο ρολο οι Αθηναιου Αγραβανης Καββαδας ειναι μια χαρα για 5/6οι ψηλοι, καθοτι θα βελτιωθουν.
      Απο πισω ερχονται ο ΟΚ Τολιοπουλος και ο εξαιρετικος, μοντερνος Μουρατος. Ο δε Σλουκας θα επιστρεψει καποια στιγμη.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    4. Χωρίς να θέλω να μπω σε μια μακρά αντιπαράθεση, επέτρεψε μου να σου πώ ότι και μόνο ο χειρισμός μετά τον τραυματισμό του Γιαγκ δείχνει το μέγεθος της αλαζονείας που διακατέχει την ομάδα.
      LK

      ΥΓ.Συγνώμη από την ελληνική γλώσσα για το έγκλημα που διέπραξα με το "αΛΛΑζών"

      Διαγραφή
    5. Καλυτερος ο Μουρατος απο τον Τολιοπουλο; Ο Μουρατος μεχρι στιγμης ειναι σκυλι στην αμυνα, αλλα σε ολα τα αλλα υπερτερει ο Τολιοπουλος.

      Διαγραφή
    6. Η υποθεση "5αρι για αντικατασταση Γιανγκ" ναι σιγουρα ειναι ενα απο τα παραδειγματα που κι εγω εχω κατα νου οταν γραφω για αλαζονεια απο τους ΑΦΟΥΣ, ειδικα στο σημειο που απαιτουσαν απο τον Ντορσευ να μεινει ελευθερος χωρις να πληρωσουν μπαι αουτ.

      Βεβαια αυτο ειναι και συμβατο με τη λογικη δεν πληρωνω υπεραξιας που ορθως ακολουθει η ομαδα, χαθηκε λιγο η χρυση τομη.

      Δημητρης Σ.

      Φιλε 5.38 ο Μουρατος μου εκανε εξαιρετικη εντωπωση περσι στο Νεων με τον τροπο που βλεπει γηπεδο.
      Στην αμυνα εχει τα προσοντα αλλα και την οξυδερκεια του Μαντζαρη, αλλα αφενος μπορει να δημιουργησει με μπαλα στα χερια πολυ περισσοτερο απο το Βαγγελη και ειναι εξισου low-mistake, αφετερου ειναι πιο aggressive.

      O Τολιοπουλος καταρχας ειναι μεγαλυτερος. Ειναι αρκετα ταχυς και καλος στο μακρινο σουτ, αλλα σαν κορμι χειροτερος του Μουρατου.
      Ο Τολιοπουλος θυμιζει Σλουκα, ο Μουρατος ενα κραμα Μαντζαρη και Παππα, αν θες συγκριση απευθειας με τους '90.

      Διαγραφή
  30. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η κριτική για το Σφαιρόπουλο.
    Εδώ την "έφαγαν" άλλοι κ άλλοι.

    Η στελέχωση δεν είναι το μοναδικό λάθος του προπονητή (αργοπορία,λάθος παίκτες κλπ).
    Είναι ίσως ο μοναδικός προπονητης φέτος στην Ευρωλίγκα που έχει ανακατέψει τόσο πολύ την τράπουλα και μέσα στην ομάδα του. Σε βαθμό τέτοιο που έχουν μπερδευτεί και οι παίκτες οι ίδιοι.

    Γρήγορα γρήγορα μπορώ να θυμηθώ τον Παπαπέτρου να πάιζει θέσεις 3 και 4 , τον Πρίντεζη 4 και 5 , τον Χάκετ 1 και 2 , ομοίως ο Σπανούλης , ο Στρόμπερι 2 και 3 , ο Αγραβάνης 4 και 5 , Ο Παπανικολάου εσχάτως 3 και 4 και πάει λέγοντας...

    Επιπρόσθετα χωρίς να το θέλει "ευνούχησε" ψυχολογικά και αγωνιστικά το Μάντζαρη και ακύρωσε τον Αθηναίου που θα μπορούσε να δώσει πράγματα.

    Έκλεισε το ροτέισον , η άμυνα που ήθελε να εφαρμόσει απαιτεί τεράστια αποθέματα ενέργειας και αυτό σε ένα μαραθώνιο τριών θεσμών βγαίνει στο τέλος σε κούραση , έσκασαν οι βασικοί επιθετικοί πυλώνες πλήν χάκετ από την κούραση , και στέγνωσαν ψυχολογικά αφού κάθε ματς το αντιμετώπιζαν ως τελικό για τέτοιο ήταν.

    Τα παιδιά πιο πάνω τα έχουν ήδη γράψει όλα και με βρίσκουν σε τεράστιο βαθμό σύμφωνο με τους Periw & Replay να ταυτίζομαι.

    Ο Ολυμπιακός οφείλει να μην πέσει στη λούμπα του τύπου "του χρόνου θα υπάρχει Γιάνγκ". Είδαμε με τον Παππά το πόσο ύπουλος μπορεί να είναι ένας τέτοιος τραυματισμός που δεν ξέρεις σε τι κατάσταση μπορεί να επιστρέψει ένας παίκτης και κατα ποσο μπορείς να τον υπολογίζεις. Ειδικά ο Γιάνγκ που έχει "κιλα" και καταπονούνται τα γόνατά του λόγω των ριμπάουντ χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Με 3-4 διορθωτικές κινήσεις ο Ολυμπιακός και αλλαγή κατεύθυνσης και πλάνων από τον προπονητή του ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πολύ καλύτερος.

    Για τον ΔΔ δεν έχει σημασία πως θα επιθυμούσα να τον δώ στο τέλος της χρονιάς. Σημασία έχει να έχει το τέλος της καριέρας που ο ίδιος ο ΔΔ ονειρεύεται.

    Υγ1. Δεν γνωρίζω εαν ο Κόπονεν έχει συμβόλαιο και για του χρόνου όμως εαν ήμουν στη θέση των δύο προπονητών θα "σφαζόμουν" να τον πάρω...

    Υγ2 Αλλα πολύ σημαντικό...Ειναι νωρίς και άσχετο με την ανάρτηση του Τζίμ, όμως τα φαινόμενα μεχρι στιγμής και μακάρι να διαψευστώ δείχνουν οτι η Εθνικη στο Προολυμπιακό θα είναι είτε ξεζουμισμένη (Ζήσης, Πριντ, Καλάθης, Περπε, Μπουρού, Μαντζαρης) είτε από τραυματισμούς (Σλούκας, Πριντ) είτε με ερωτηματικά (Γιάννης Αντε, Χαραλαμπό, Βλάντο, Παπ, Κουφός, Θανάσης Αντε).

    Μακάρι να μπορεσουν οι περισσότεροι να δώσουν το παρόν προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ευχάριστος πονοκέφαλος στον Κατσικάρη , φοβάμαι όμως για την ενέργεια και τη στελέχωση που θα μπορέσουμε να έχουμε.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σε ολα!

      Q81

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω.... οπως ειχε γραψει και σωστα ο Q81 τις προαλλες σχετικα με τους δυο μεγαλους στην Α1, τιθεται ενα θεμα για το αν η Εθνικη των wild card αξιζει να βρισκεται στους Ολυμπιακους in the first place...

      Ισως ειναι και καλυτερο γενικα για την Εθνικη να δει ο Κατσικαρης τι μπορει να κανει χωρις τους Πριντεζη, Μπουρουση, και να ανεβουν οι Μητογλου, Ντορσυ, Ογκαστ.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    3. Μπορούν να σταθούν οι Πιτσιρικάδες Ντόρσευ, Μήτογλου και Ογκαστ δίπλα σε έμπειρους παίκτες σε τουρνουά FIBA και απέναντι σε ομάδες όπως η Ιταλία κ η Κροατία?

      Δεν είναι οτι δεν θέλω να μπουν , απλά δεν νομίζω οτι είναι εύκολο -υπολογίζοντας οτι το καλεντάρι και τα τουρνουά πλέον αλλάζουν- να συμπεριληφθούν άμεσα και με λίγες προπονήσεις να παίξουν σε προολυμπιακό τουρνουά.

      Εκτός οτι τους ρίχνεις στα βαθιά (πχ σαν να βάζαμε το Λούτζη backup του Καλάθη στην Ευρωλίγκα) , είναι σαν να ρίχνεις λευκή πετσέτα.Κατι που δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα της Εθνικής.

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. o κοπόνεν στην κίμκι παίρνει από 1.5 εκατομμύριο. προφανώς θα πέσει,αλλά και πάλι είτε στον παναθηναϊκό θα ήταν ο πιο ακριβός παίχτης του ρόστερ τους(εκτός καλάθη προφανώς)

      Διαγραφή
    5. O Kopponen παιρνει λιγο πανω απο τα μισα απο αυτα που γραφεις.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    6. Ρε συ RunTMC...

      Ποιον χαρακτηρα της Εθνικης? Η Εθνικη δεν εχει αυριο αν δε φροντισει να το φτιαξει, εσχατως το αγοραζει απο το μαγαζι της ΦΙΜΠΑ με εκατομμυρια απο την τσεπουλα του φουκαρα του Ελληνικου λαουτζικου και υποπτες χορηγιες.

      Εχουμε την κακιστη αναπτυξη μικρων οπου δινεται εμφαση στα δυνατα σημεια καθε πιτσιρικα ωστε να σηκωνουμε τιτλους αρπαχτες, και απο κει και μετα ο,τι αναπτυξη φερει η τεχνογνωσια των κλαμπ. Επειτα γινονται γελοιες προετοιμασιες με ανισορροπα ροστερ που επιβαλλονται απο τις συμπαθειες και τις εισηγησεις του ισοβιου Προεδρου, αντι για τις αναγκες του προπονητη.

      Στην τελικη ας ανανεωσουν την Εθνικη φτιαχνοντας ενα συνολο που να μπορει να ειναι ανταγωνιστικο για χρονια, αλλιως ας τριξει η καρεκλα και του Κατσικαρη και του Κομη Δρακουλα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    7. ο κόπονεν ξαναλέω παίρνει πάνω από 1.5 εκατομμύριο. τα νούμερα που γράφετε αρκετά εδώ μέσα τα βγάζετε από το μυαλό σας,όπως κάνατε και με τον κλαβέρ που μερικοί εδώ μέσα έγραψαν το φοβερό και τρομερό ότι ο πάβλοβιτς(των 300-350 χιλιάδων) παίρνει περισσότερα από τον κλαβέρ. πάλι καλά που δεν γράψατε ότι πληρώνει κιόλας ο κλαβέρ την κουμπάν για να παίξει.
      τέτοιοι παίχτες για να παίξουν στη ρωσία ή την τουρκία αναγκαστικά θα πρέπει να πάρουν περισσότερα λεφτά. και προφανώς λόγω μικρότερης φορολογίας σε εκείνες τις χώρες(ή και ανύπαρκτης) το συνολικό κόστος για τους ιδιοκτήτες παραμένει το ίδιο με εκείνο που θα δίναμε στην ελλάδα.
      ο σπανούλης και ο καλάθης κοστίζουν κάθε χρόνο όσο κοστίζει ο τεόντοσιτς στην τσσκα,παρότι οι 2 πρώτοι είναι στα 2 εκατομμύρια και ο τρίτος είναι κοντά στα 3(καθαρά λεφτά στην τσέπη του παίχτη)

      Διαγραφή
    8. Δημήτρη ,

      Διαφωνούμε συνολικά ως προς το συλλογισμό σχετικά με το θέμα της Εθνικής.Tόσο ως προς τον χαρακτήρα που έχει όσο και για την ανάπτυξη νέων παικτών όσο και για την στελέχωση που αναφέρεις από τον ισόβιο πρόεδρο.

      Προσωπικά για μένα η Εθνική δεν είναι ούτε ο φτωχός συγγενής του ομίλου στον οποίο συμμετέχει κάθε φορά ούτε η ομάδα που τον συμπληρώνει. Είναι το φαβορί.Τέλος (για μένα πάντα...)

      Είναι μεγάλη κουβέντα όπως και να έχει και θα την αναλύσουμε στο προσεχές μέλλον μετά τους τελικούς.

      Run TMC

      Διαγραφή
    9. Tasuto, η πηγη μου για τον Κοπονεν ειναι ο Τζιμ και δε γραφω τιποτα απο το μυαλο μου, οποτε το παραληρημα σου το ακουω λιγο βερεσε.
      Τη δικη σου πηγη ακομα δεν την ακουσαμε, εκτος κι αν νομιζεις οτι απλα τα κασε στη Ρωσσια ξεκινανε απο το 1.5 εκατομμυριο, ετσι by default.

      Run TMC, σε διαβασα προσεκτικα, οκ δεν εχω να προσθεσω κατι, τα συζηταμε μετα την προεπιλογη κλπ.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  31. Jim και λοιποί φίλοι Καλημέρα...
    Jim περίμενα και εγώ όπως φαντάζομαι και πολλοί ακόμα εδω μέσα ένα ΥΓ με αναφορά στον Παππά..Θέλω να πιστεύω πως θα ξέρεις καλύτερα από πολλούς τι συμβαίνει και θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μας..
    Όπως και να έχει πιστεύεις οτι αυτή η τιμωρία μπορεί να του κάνει καλό και να επιστρέψει δυνατός ή όχι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Παναθηναικός εδώ και περίπου 2 εβδομάδες έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον μάνατζερ του Ελιοτ Γουίλιαμς σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του.Προτεραιότητα του παίχτη είναι φυσικά η επιστροφή στην Αμερική χωρίς να αποκλείει βέβαια και την παραμονή στην ομάδα,όπου οι απαιτήσεις του ξεκινούν από τις 200.000/μήνα (2εκ/χρόνο αφού τα συμβολαια είναι 10μηνα). Προς το παρόν καμία άλλη ευρωπαική ομάδα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον πέραν του Ολυμπιακού,χωρίς ωστόσο να είναι κάτι σοβαρό.
    Προσωπικά δε με αφορά κι ούτε θέλω να κρίνω αν είναι πολλά ή λίγα τα λεφτά.Ξέρω σίγουρα ότι θα ήθελα να τον δω και του χρόνου στην ομάδα,σε μία διαφορετική κατάσταση πλέον χωρίς τον Διαμαντίδη,όπου παίχτες με μεγάλο ταλέντο και προσωπικότητα θα χρειαστούν και με το παραπάνω.


    Dhm Q.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΟΣΦΠ έχει εκδηλώσει ενδιαφερον για Γουιλιαμς??
      Μόνοι τους-βλέπε Σπανουλη-δεν μπορούν να φιαξουν μια φορά ομάδα?

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα νομοτελειακα για οποιονδηποτε παιχτη εχει την ελπιδα να κλεισει ο ΠΑΟ θα ακουμε οτι τον ηθελε και ο Ολυ....

      Διαγραφή
    3. Παιχταρα dhm.q έχω ινσαιντ ινφο (σου δίνω ένα στοιχείο χθες που επινα καφέ σε κεντρικό μαγαζί στην αριστομενους στην Καλαμάτα ήρθε ο κουμπάρος της θείας της γυναικας του σφαιροπουλου)και μου είπε ότι ο παβαθβανικος ασκεί πιέσεις σε χαντερ λοτζεσκι παπαπετρου και το όλο θέμα κολλάει γιατί οι αγγελοπουλοι θέλουν να σώσουν. Δώρο και τον αγραβανη,αλλά μην το πεις σε κανέναν....


      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  33. Trigger warning : ακολουθεί υπερτεράστιο σεντόνι. Sorry.

    Καλησπέρα. Στο σημείο που φτάσαμε (για τον ΠΑΟ κυρίως το λέω) θεωρώ οτι δεν έχει πλέον ιδιαίτερη αξία η κριτική στα θεμελειώδη, ότι ήταν να ειπωθεί έχει ειπωθεί και πλέον το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθήσουμε τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει η ομάδα με όσα καλά (γιατί υπάρχουν και μπόλικα τέτοια) και άσχημα έχει κουβαλήσει στην καμπούρα της απο όλη τη χρονιά. Τολμώ να πω πως δεν είμαι ιδιαίτερα απαισιόδοξος, κυρίως γιατί δεν υπάρχει κάποιος αντίπαλος που να τρομάζει φοβερά.

    Αυτό που κυρίως με προβληματίζει είναι ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς. Αν εξαιρέσουμε τα ακραία σενάρια στα οποία ο ΠΑΟ κλείνει τη χρονιά είτε με triple crown ή με πλήρη κατάρρευση και η ομάδα μπορεί να σχεδιάσει με ηρεμία και χωρίς υπερβολές, βλέπω μπόλικα ζόρια στις αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν. Συγκεκριμένα :

    *** Γενικά

    - Με το νέο format της Euroleague, θεωρώ οτι όλες οι ομάδες θα πάνε για ελαφρώς, αλλά όχι δραματικά μεγαλύτερα rosters. Θεωρώ οτι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τους προπονητές που δεν νιώθουν άνετα με μεγάλα rotations (όπως ο Sale) να τους ξεράσει το ίδιο το format.

    - Με την αποχώρηση του Διαμαντίδη, ο ανωνιστικά ικανός ελληνικός κορμός του ΠΑΟ μικραίνει σημαντικά. Αν ο Φώτσης αποχωρήσει ή περάσει πολύ πίσω στο rotation, μικραίνει ακόμα περισσότερο. Αν η ιστορία με τον Παππά πρωτίστως αλλά και με τον Jankovic δευτερευόντως έχει κακή εξέλιξη, το πράγμα αρχίζει να ζορίζει επικίνδυνα. Αν, δε, συνυπολογίσουμε οτι ο Μποχωρίδης και ο Χαραλαμπόπουλος ουσιαστικά έχασαν τη χρονιά και οτι κανείς απο τους πολύ πιτσιρικάδες (Λούντζης, Καλαϊτζάκης, Κόνιαρης, Παπαδάκης) δεν δείχνουν ικανοί να μπούν στο rotation της πρώτης ομάδας, η κατάσταση, στο χειρότερο δυνατό σενάριο έχει ως εξής (και μιλάω για το αγωνιστικά ικανό roster, εκεί που μετράει, δηλαδή στη Euroleague) : Καλάθης, Παπαγιάννης, τέλος. Θεωρώ πάντως οτι ο στόχος της με το στανιό ελληνοποίησης (ευτυχώς) μάλλον έχει εγκαταλειφθεί. Μεγάλο όφελος για το club που απαλάσσεται απο αυτή την αυτολοβοτομή.

    - Η ομάδα έχει τρύπα σε όλες τις θέσεις της εκτός, ίσως, του 2. Λείπει αξιόπιστος δεύτερο point guard, λείπει πρώτο τριάρι, λείπει ο αντι-Φώτσης, λειπει το other half του Miro.

    - Παράλληλα, υπάρχει και ένα μικρό προβληματάκι στην περιφέρεια, όπου η παρουσία του Καλάθη κάνει σχεδόν απαγορευτική την απουσία ικανών σουτέρ στις υπόλοιπες περιφερειακές θέσεις. Σε μια πεντάδα με Καλάθη, Williams και Raduljica, πρακτικά ο αντίπαλος μπορεί απλά να κλείσει προς τα μέσα, ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον τελευταίο. Με δεδομένο οτι Raduljica χωρίς Gist στην πεντάδα αρχίζει να βρωμάει, μιλάμε για πεντάδα στην οποία μόνο ο Feldeine (ή όποιος άλλος συμπληρώνει) μπορεί να απειλήσει σχετικά ικανοποιητικά. Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει και είναι πάρα πάρα πάρα πολύ προβληματικό.

    - Θεωρώ οτι αυτοί οι τέσσερις παράγοντες θα ορίσουν σε απόλυτο βαθμό τις αποφάσεις της ομάδας το καλοκαίρι. Και δεν θεωρώ απίθανο να δούμε αποφάσεις που πιθανώς να ξενίσουν, ακριβώς επειδή ο ΠΑΟ θα πρέπει να ανταποκριθεί σε πολλά "must".

    *** Coach

    - Λογικά, παρ'ότι η δουλειά που έχει παρουσιάσει στην πρώτη του χρονιά έχει περισσότερα αρνητικά απο θετικά, ο coach μένει. Θεωρώ οτι εφόσον έχει βγάλει τη χρονιά αξιοπρεπώς, δεν είναι παράλογο να του δωθεί η ευκαιρία να δουλέψει έχοντας περισσότερη εμπειρία και πιθανώς λιγότερο άγχος του πρωτάρη. Αν μείνει πάντως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσει μερικές κομβικές καταστάσεις στις οποίες έχιε και ο ίδιος ευθύνη. Συγκεκριμένα, τον Παππά, τον Jankovic, τις περιπτώσεις Χαραλαμπόπουλου/Μποχωρίδη, γενικότερα το πρόβλημα που θα προκύψει με το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, την εμφανή δυσκολία του να μεγάλα rotations και, σε τακτικό επίπεδο, πως μπορεί να φτιάξει έναν ΠΑΟ που να είναι παράλληλα ΚΑΙ ομάδα του Καλάθη ΚΑΙ ικανή στην περιφερειακή εκτέλεση. Παράλληλα, περιμενω να δω ένα ξεκάθαρο πλάνο για το τι σημαίνει για την ομάδα ο Raduljica (αν μείνει) και πως μπορεί να παρει το maximum απο έναν παίκτη που δεν είναι οικονομίας. Πολύ μεγάλα ζόρια εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *** Center

      - Υπόθεση Raduljica. Βαθιά προβληματική περίπτωση παίκτη που όμως φέρνει σπάνιες επιθετικές αρετές στο τραπέζι. Παρ'ότι μιλάμε σίγουρα για κάκιστο value for money, θεωρώ οτι ο ΠΑΟ μπορεί και πρεπει να τον κρατήσει υπο πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Να μείνει ο coach. Να γίνει ξεκάθαρο οτι μιλάμε για τον δεύτερο center της ομάδας, και εννοώ οτι μιλάμε για τον center που κάθεται στον πάγκο στα σημαντικά λεπτά κρίσιμων παιχνιδιών. Και, το σημαντικότερο, να αποκτηθεί πολύ καλός πρώτος center. Και επειδή δεν θεωρώ οτι υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης αποδοχών, μιλάμε για οικονομική υπέρβαση που θα πρέπει να γίνει. Χοντρό ζόρι.

      - Θεωρώ αυτονόητο οτι ο Hunter δεν μένει. Καλός, φιλότιμος, κλπ, αλλά ο ΠΑΟ έχει ήδη έναν πιτσιρικά στη συγκεκριμένη θέση και η ομάδα δεν αντέχει και δεύτερον τέτοιο, ενώ παράλληλα, αν μείνει ο Miro, ο ΠΑΟ χρειάζεται κάτι πολύ πιο αξιόπιστο στη συγκεκριμένη θέση.

      - Αυτονόητο επίσης οτι ο Kuzmic χαιρετάει.

      - Credit στον coach για την αγωνιστική συμπεριφορά του Παπαγιάννη. Θεωρώ οτι μπορούσε κάλλιστα να του δώσει πραγματικό χρόνο στη Euroleague, αλλά εδώ θα πάω με το τετριμμένο οτι αυτός ξέρει καλύτερα. Όμως, το θεωρώ πολύ δύσκολο, με τη φετινή εικόνα του Παπαγιάννη, στη νέα χρονιά να μην αναγκαστεί ο Sale να του δώσει σημαντικό χρόνο στην Ευρώπη.

      *** Power forward

      - Αν δεν αποχωρήσει ο Φώτσης, θεωρώ οτι η ομάδα θα τον παρκάρει στον πάγκο (ή κάτι πολύ κοντά σε αυτό), κάτι που κάνει επιτακτική την απόκτηση παίκτη στη θέση του. Θεωρώ οτι ο ΠΑΟ θα πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξει τις περιπτώσεις του Melli και του Kuzminskas. Δυσκολεύομαι πολύ σοβαρά να δω παίκτη χωρίς αξιοπρεπές σουτ σε αυτή τη θέση για τον ΠΑΟ.

      - Το αστείο με τον Gist στο 5 καλό είναι να τελειώσει το καλοκαίρι.

      *** Small forward

      - Δυσκολεύομαι να δω τον ΠΑΟ χωρίς βασικό 3άρι στη θέση του Pavlovic. Και εδώ έρχονται τα ζόρια. Θα μείνει ο Williams με πλάνο να περάσει πολύ χρόνο εκεί; Μπορεί να δουλέψει αυτή η κατάσταση για μια ολόκληρη χρονιά; Τι σημαίνει αυτό για τα υπόλοιπα τριάρια της ομάδας;

      - Ο Jankovic ξεκάθαρα δεν έχει φτάσει ακόμα στην καριέρα του σε σημείο που να μπορεί να είναι lead 3άρι σε αυτό το επίπεδο. Δεν το θεωρώ κακό, ούτε θεωρώ οτι είναι κάτι υποτιμητικό για τον παίκτη. Τον θεωρώ εξαιρετικό asset για την ομάδα και πιστεύω είναι αδιανόητο να είναι παρκαρισμένος. Απο την άλλη όμως, η παρουσία του Jankovic στη θέση κάνει απαγορευτική την παράλληλη παρουσία του Χαραλαμπόπουλου.

      - Οπότε για τον Χαραλαμπόπουλο θεωρώ οτι ο δανεισμός είναι μονόδρομος. Αίσθηση μου είναι οτι ο Βασίλης είναι πολύ καλύτερος όταν είναι απο τα πρώτα βιολιά σε μια ομάδα και παίρνει ευθύνη πάνω του παρά οταν έρχεται ως δωδέκατος παίκτης.

      - Ο Williams, αν μείνει, σίγουρα μπορεί να πάρει πολύ χρόνο εδώ, αλλά, αν το 3 συμπληρώνεται με τον Jankovic, θεωρώ οτι θα υπάρχει θεματάκι στην άμυνα, και δεν ξέρω πως καλύπτεται αυτό. Πιθανώς και να μην καλύπτεται και η ομάδα να αποφασίσει οτι είναι ένα ελεγχόμενο ρίσκο.

      Διαγραφή
    2. *** Shooting guard

      - Ελπίζω να ισχύει οτι έχει ήδη ανανεώσει ο Feldeine. Σοβαρότατος αν και λίγο ασταθής, φιλότιμος, άριστο value for money, πολύ καλό δέσιμο με την ομάδα και απο τους καλύτερους του φετινού ΠΑΟ, θα ήταν αδιανόητο να τον χάσει η ομάδα.

      - Παππάς. Δεν ξέρω τι και πως, αλλά μέχρι να μάθω κάτι πολύ τραγικότερο του "πήρε κιλά", απαιτείται απο την πραγματικότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο coach πρωτίστως, να βάλουν εγωισμούς κλπ κάτω απο την ομάδα, γιατί ο Νίκος είναι τεράστιο asset για τον ΠΑΟ και το μπάσκετ μας. Δεν μπορώ καν να διανοηθώ οτι ο ΠΑΟ θα έχει καταφέρει να κάψει έναν τέτοιο παίκτη. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να του παραχωρηθεί κάτι που δεν αξίζει (θέση βασικού πχ) αλλά είναι αδιανόητο ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟ να βάζει παίκτες να προπονούνται μόνοι τους.

      - Williams. Και τώρα ήρθε η ώρα να με βρίσετε. Δε νομίζω οτι θα μείνει. Και δεν είμαι και πολύ στενοχωρημένος γι'αυτό. Αναμφισβήτητα, πάρα πολύ καλός παίκτης, προφανώς. Όμως : δεν απειλεί απο το τρίποντο (κι ας έχει βάλει μερικά κρίσιμα) κι αυτό είανι απαγορευτικό για τον βασικό σου περιφερειακό scorer, ειδικά όταν τον βάζεις δίπλα στον Καλάθη. Παράλληλα, το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο ο ΠΑΟ να μπορεί να ματσάρει τα λεφτά που θα θέλει ο παίκτης, εκτός πχ αν προκύψει κάποιος παράγοντας που να μερακλώσει τη διοίκηση και να την αναγκάσει να κάνει την τρέλα. Δυσκολεύομαι όμως να δω τον ΠΑΟ με τρεις 7ψήφιους μισθούς στο roster του, ειδικά όταν θα πρέπει να συνυπολογίσουμε οτι θα χρειαστούν μπόλικα λεφτά και στις θέσεις 1,4 και (ειδικά) 5.

      *** Point guard

      - Αν μείνει ο Williams, ο ΠΑΟ θα έχει τρείς παίκτες στο 2 που δεν μπορούν να σταθούν και ως οργανωτές. Επομένως, και με τον Διαμαντίδη να έχει χαιρετήσει, αυτομάτως ο ΠΑΟ αναζητά έναν ικανότατο ball handler, οργανωτή ΚΑΙ αμυντικό για να μοιραστεί τη θέση με τον Καλάθη. Αυτό σημαίνει οτι ο Haynes αποχαιρετά, χωρίς δεύτερη σκέψη, καθ'ότι δεν είναι τίποτα απο τα τρία και, προφανώς, δεν υπάρχει χώρος γι'αυτόν στο 2.

      - Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για τον Μποχωρίδη που, όμως, ξεκάθαρα μπορεί να χρησιμοποιήσει την επόμενη χρονιά για να επανέλθει χωρίς πίεση, να πάρει χοντρά λεπτά στην Α1 και να έρθει πιο κοντά στο επίπεδο που απαιτείται για τον ΠΑΟ της Euroleague.

      - Ξεκάθαρα με την αποχώρηση του Διαμαντίδη, ο ΠΑΟ γίνεται η ομάδα του Καλάθη. Θεωρώ οτι σε επίπεδο τακτικής στελέχωσης, ο ΠΑΟ θα πρέπει να κινηθεί σκεπτόμενος πως θα πλαισιώσει αυτόν τον παίκτη με τα υλικά που θα αναδείξουν τα σημαντικότατα προσόντα που φέρνει στο τραπέζι. Αν το πράξει, θεωρώ οτι θα έχουμε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό και έναν coach Sale σε θέση να κρύψει πολλές απο τις αδυναμίες του ως άπειρος σε αυτό το επίπεδο προπονητής. Τα θεωρώ αλληλένδετα αυτά τα δύο. Όσο καλύτερη στελέχω γίνει, τόσο λιγότερο θα έχουμε να μιλάμε για τα θεματάκια του Sale.




      Αυτά. Τα γράφω τώρα γιατί θέλω να τσεκάρω για πόσα απο αυτά θα έχω την ίδια γνώμη στο τέλος της χρονιάς (εξαιρουμένων των ακραιών περιπτώσεων που έγραψα στην αρχή, triple crown, κλπ).

      Διαγραφή
    3. Όμορφο σεντόνι και δομημένο. Χαίρεσαι να το διαβάζεις αφου δεν είναι μια μονοκόμματη παράγραφος.

      Στα γενικά πριν πάμε στη στελέχωση. Νομίζω οτι είναι σαφές πως ο όρος Ελληνοποίηση πήγε περίπατο οχι γιατι δεν το ήθελες αλλα γιατι όταν σε χτυπάνε οι τραυματισμοί σε παίκτες που ανέμενες να κάνουν το step up (Μποχωρίδης-σπάσιμο , Παππάς-Χιαστοί , Χαραλαμπόπουλος-Κοιλιακοί) δεν μπορείς να το υποστηρίξεις.

      Το οτι ο Σάλε έχει δείξει μεχρι στιγμής περισσότερα κακά από ότι καλά δεν μπορώ να το υποστηρίξω με θέρμη ακόμη. Και αυτό γιατι παροτι της λάθους στελέχωσης έκανε τις αλλαγές που έπρεπε , πέτυχε κελεπούρια ενω άλλοι δεν του βγήκαν , δεν είναι εμμονικός με το στύλ παιχνιδιού όπως άλλοι ή κακός closer, δεν αφήνει πριμαντόνες να κάνουν κουμάντο και προσπαθεί να δώσει έστω και σαν ρούκι μια ταυτότητα στην ομάδα , κατι που πέρυσι δεν το είχαμε. Έπιπρόσθετα έφτασε στους οκτώ με πιθανότητες και για παραπέρα , κατι που πιο έμπειροι ή καλύτεροι κόουτς δεν το κατάφεραν (ή οχι ακόμη...).

      Στα της στελέχωσης.

      Συμφωνώ απόλυτα για τους σέντερ. Χρειάζεσαι πρώτο αθλητικό πεντάρι και λόγω του οτι υπάρχουν τραυματισμοί και μεραθώνιος ο Παπαγιάννης θα πάρει παραπάνω χρόνο και λογικά.

      800.000 είναι πολυτέλεια για παίκτες σαν το Φώτση στα 35 πλέον. Γκίστ με ένα καλό strech-4 και άντε τιμής ένεκεν ένα τελευταίο μονοετές στο Φώτση μικρό συμβόλαιο εαν δεν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του.

      Στο τρία ο Γουίλιαμς είναι το βαρόμετρο. Και το συμβόλαιο που θα ζητήσει (εαν αποφασίσει να μείνει Ευρώπη) θα γείρει την πλάστιγγα. Παβλοβιτς δεν υπάρχει , Βλάντο μένει γιατι χρειάζεσαι Έλληνες και βάθος στο πάγκο οπότε εφόσον μείνει ο Γουίλιαμς πιθανόν να είναι το ελεγχόμενο ρίσκο που αναφέρεις.

      Δυάρια. Θα εξαρτηθεί καθαρά από τον Παππά το τι θα γίνει. Με Φελντέιν και Γουίλιαμς (εαν μείνει) είσαι πλήρης εκτός και έχε στραβώσει το κλίμα και τα "σπάσουν". Εαν συμβεί το απευκταίο θα είναι κρίμα και για τον ίδιο και για την ομάδα. είναι κρίμα ένας παίκτης κεφάλαιο για την Εθνική και τις ελληνικές ομάδες -ποσο μάλλον μετά και την φυγή ΔΔ κ Σπαν- να αυτοκαταστρέφεται και να χάνει συνέχεια το τρένο για την Εθνική.

      Άσος.Καθαρά χρειάζεται μεταγραφή τύπου Κόπονεν ή Ερτέλ. Η ομάδα έχει ανάγκη για point με δημιουργία και σουτ. Εδω πρεπει ναγίνει η υπέρβαση. Αλλιώς θα πρέπει να πάει σε παίκτη τύπου Ντιό.

      Προβλέπω τουλ 4-5 αποχωρήσεις το καλοκαίρι. Θα χρειαστεί χρηματική υπέρβαση για να είναι ανταγωνιστικός και final4 material του χρόνου.

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Γι αυτο θα πρεπει να δρομολογηθουν οι επιστροφες Παππα και Μαυροκεφαλιδη ΑΜΕΣΑ στην ομαδα. Η μη συμμετοχη του Χαραλαμποπουλου, του παικτη που το καλοκαιρι πηρε την κουπα μονος του απεναντι στην πολυ καλυτερη Τουρκια, ειναι απλα εγκληματικη...

      Διαγραφή
    5. Tι διαβαζουμε...ο Ντοσιτς που ειναι ενα επιπεδο πανω απο Χαραλαμποπουλο, τωρα που εσφιξαν τα γαλατα στη Ρεαλ παιζει πολυ?

      Διαγραφή
    6. Αν και τέτοιες κουβέντες είναι καλό να γίνονται στο τέλος της χρονιάς εντούτοις οι παρατηρήσεις των παιδιών είναι εύστοχες.
      Κατ' εμέ ο ΠΑΟ πρέπει να πάει στις εξής αλλαγές προσθήκες:
      Στέφαν Γιόβιτς στο 1 στη θέση του ΔΔ. Χρειάζεσαι ένα αξιόπιστο οργανωτή στις κακές βραδιές του Καλάθη ή σε περίπτωση τραυματισμού. Μαζί με τον Μποχωρίδη που του χρόνου πρέπει να πάρει χοντρά λεπτά στην Α1, η ομάδα θα είναι κομπλέ.
      Παππάς Φιλντειν στο 2. (Ελπίζω ο Νικόλας να καταλάβει ότι το καλοκαίρι είναι "Now or Never" για την καριέρα του. Στη θέση του θα έκανα προπόνηση 24 ώρες τη βδομάδα για να θυμίσω του χρόνου σε όλους τι μπορώ να κάνω)
      Γουίλιαμς να μείνει στο 3.
      Εδώ η κατάσταση είναι περίπλοκη γιατί θα δεσμεύσει ένα μεγάλο ποσό που για μένα μπορεί να εξοικονομηθεί από το 4 αποκτώντας ένα παίκτη φτηνό και εξελίξιμο μαζί με Γκιστ και Φώτση(συμβόλαιο οικονομικό και παίξε άλλα 10 χρόνια αν θες). Διαφορετικά η ομάδα πρέπει να πάει σε δυο καλούς παίκτες στο 3-4. Και πιο συγκεκριμένα ένα δυνατό παιδί στο 3(ώστε να συμπληρώνει τον Βλαντο) και ένα παίκτη που να έχει σουτ στο 4. Προφανώς το 3άρι θα είναι πενταδάτος και ο Γιάνκοβιτς αλλαγή.
      Στο 5 προσθήκη ενός καλού αθλητικού παίκτη που να μοιράζεται τα λεπτά με τον Ραντούλιτσα.
      Το γεγονός όμως είναι ότι η ομάδα του χρόνου θέλει 15 παίκτες για να βγάλει τη χρονιά και να μην υπάρχουν και γκρίνιες στο ροτέισον.
      Δηλαδή κάπως έτσι:
      Καλάθης-(Γιόβιτς)-Μποχωρίδης-Λούντζης
      Παππάς-Φιλντέν
      Γουίλλιαμς-Γιάνκοβιτς-Χαραλαμπόπουλος
      Γκιστ-Μεταγραφή-Φώτσης
      Ραντούλιτσα-Μεταγραφή-Παπαγιάννης

      Officer

      Διαγραφή
    7. Γεια χαρά.
      Συμπάθα με αλλά το post είναι πρόωρο και με πολλά ‘’αν’’. Αρχές Απρίλη και κάνεις σκέψεις για την επόμενη χρονιά την ώρα που ετοιμαζόμαστε για το πιο κρίσιμο και ενδιαφέρον κομμάτι της τρέχουσας σεζόν. Τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Ενώ, λοιπόν, προσπαθείς να οριοθετήσεις τα δύο ακραία σενάρια και να πιάσεις μια μέση κατάσταση, το μεν ιδανικό είναι σαφές δηλ. triple crown το δε απευκταίο είναι θολό. Τι ορίζεις ως πλήρη κατάρρευση για τον φετινό ΠΑΟ; Το χειρότερο που μπορεί να πάθει εδώ που φτάσαμε είναι να αποκλειστεί απ’ το F4 και να χάσει τον τίτλο στην Α1. Αν αποτύχει και στα δύο μέτωπα με 3-2 π.χ. δεν την λες και κατάρρευση.
      Την Τρίτη αρχίζει η σειρά των play off όπου ο ΠΑΟ μετά την τελευταία παρουσία του σε F4 (το ’12 στην Πόλη) μπαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις από ποτέ. Ούτε το ’13, ούτε το ’14 και πολύ περισσότερο πέρσι δεν είχε τόση τύχη όση φέτος ανεξαρτήτως αντιπάλου, με ή χωρίς πλεονέκτημα έδρας. Επιπλέον, το σημερινό momentum λέει ότι στην εγχώρια μάχη για τον τίτλο ο ΠΑΟ υπερτερεί. Αυτά τα δεδομένα έχουν δημιουργήσει πολλές προσδοκίες που εύκολα μεταφράζονται σε απαιτήσεις δηλ. πίεση.
      Πρώτος απ’ όλους θα κριθεί ο Τζόρτζεβιτς. Άλλα δεδομένα με τον Σάλε στον πάγκο και του χρόνου. Άλλα χωρίς αυτόν.
      Ακόμη κι αυτός ο Williams θα κριθεί από εδώ κι εμπρός. Όχι για την αναμφισβήτητη κλάση του αλλά για το πώς θα λειτουργήσει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στα μεγάλα ματς που έρχονται. Αυτό π.χ. που λες για την συνύπαρξή του με τον Νικ θα δοκιμαστεί στα δύσκολα που ακολουθούν. Εμένα, πάντως, αν ισχύουν τα 2 εκ. μου φαίνονται υπερβολικά παρά το ότι μιλάμε για περιπτωσάρα.
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟ πρέπει να δει τι θα κάνει με τους πολυσυζητημένους μικρούς. Αναφέρομαι κυρίως στον Χαραλαμπόπουλο και τον Μποχωρίδη αφού ο Παπαγιάννης νομίζω ότι δικαίως του χρόνου θα ανήκει στο ενεργό rotation της Ευρωλίγκας ως 3ος σέντερ. Άλλη μια χρονιά στο στυλ ‘’το καλοκαίρι τους υπολογίζουμε στο σχεδιασμό αλλά στην πορεία τους παρκάρουμε’’ δεν πρέπει να υπάρξει. Φαντάσου πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα γι’ αυτούς αν από πέρσι δίνονταν δανεικοί, ολοκλήρωναν φέτος το καλοκαίρι το 2ετές αγροτικό τους και εμφανίζονταν την επόμενη χρονιά έτοιμοι για τον ΠΑΟ.

      Υ.Γ. Η βασική θέση του Κουζμίνσκας είναι το 3.

      Διαγραφή
    8. Ναι, είναι πρόωρο, όντως, αλλά δεν θεωρώ οτι η κατάσταση θα αλλάξει και τόσο δραματικά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δηλαδή, με triple crown, άντε η διοίκηση να μερακλώσει και να τα σκάσει στον Williams. Αρκετά πιθανό και στο normal αλλά και στο ακραία κακό σενάριο. Στην περίπτωση πλήρους κατάρρευσης, άιντε να φύγει ο Sale (και ο Raduljica μαζί του, προφανώς). Τα υπόλοιπα δεν πολυαλλάζουν.

      Τώρα, τι ορίζω ως πλήρη κατάρρευση. Αποκλεισμός στους 8 με οποιονδήποτε τρόπο και απώλεια του πρωταθλήματος θεωρώ οτι δεν αφήνουν απολύτως κανένα λόγο για να μπορεί κάποιος να υπερασπιστεί την ιδέα της παραμονής του coach. Δεν βλέπω δηλαδή τι πρόοδος θα έχει μείνει απο αυτή τη χρονιά, εκτός ίσως απο το γεγονός οτι ο ΠΑΟ μετά απο δύο χρόνια ίδιες νίκες/ήττες στους ομίλους τελειώνει με ρεκόρ 16-8 ή 15-9 (και θυμήθηκε σ'ένα βαθμό και τι σημαίνει να κερδίζεις εκτός έδρας). Αρκετά εντυπωσιακό μεν, αλλά εφ'όσον η ομάδα θα έχει χτυπήσει πάλι ταβάνι, ανεπαρκέστατο. Ακόμα και αν και οι δύο αποτυχίες έρθουν με 3-2. Όχι τόσο γιατί τα αποτελέσμαατα απο μόνα τους συνιστούν αποτυχία αλλά γιατί το όλο έργο του Djordjevic ως τώρα, τουλάχιστον για μένα, είναι, hands down, απογοητευτικότατο (θα τα πούμε άλλη στιγμή, σε άλλο, ακόμα μεγαλύτερο σεντόνι). Αν διαφαινόταν ένας τομέα στον οποίο ήταν ξεκάθαρο σε όλους οτι το club δείχνει να προοδεύει μαζί με τον coach, τα αποτελέσματα μπορεί και να έμπαιναν σε δεύτερη μοίρα. Γνώμη μου, κάθετα, είναι πως τέτοιος τομέας δεν υπάρχει ούτε γι'αστείο.

      Θεωρώ πάντως οτι αποχώρηση Sale σημαίνει μόνο δύο-τρία, όχι ιδιαίτερα κοσμογονικά, πράγματα :

      α) αποχώρηση Raduljica

      β) πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα επανενεργοποίησης Παππά/Jankovic

      γ) μικρότερο access στη σέρβικη αγορά ίσως; Not sure.

      Το β) μάλιστα το θεωρώ σχεδον σίγουρο και χωρίς να φύγει ο Sale. Άρα πρακτικά νομίζω πως το μόνο που αλλάζει είναι ο Raduljica. Δεν συγκλονίζομαι. Εσύ;

      Διαγραφή
    9. @Ανώνυμος6 Απριλίου 2016 - 3:22 μ.μ.
      Ποιος Ντοσιτς ρε Αλεφαντε / Τζιμοπληκτε; O Doncic ειναι δυο χρονια μικροτερος απο το Χαραλαμποπουλο. Τι συγκρινεις;

      Διαγραφή
    10. ο σαλε γιατι ειναι απογοητευτικοτατος;;;επρεπε να ριχνουμε 20αρες σε καθε ματς;ή γιατι παρκαρε τον παππα;;και πολυ καλα εκανε και τον παρκαρε,γιατι εχει καταντησει αστειο το θεμα με τον παππα...θα αλλαξουμε κανα 15αρια προπονητες μεχρι να δουμε με ποιον μπορει ο παππας!!μονο με τον εαυτο του προπονητη μπορει,λεω εγω!ο σαλε ηθελε απο την αρχη παιχτες στα γκαρντ,αλλα ελεγε οτι θελω παιχτη καλο,οχι απλα να παρω παιχτη για να πουμε οτι πηραμε...οταν τα εσκασε ο προεδρος και πηρες τον 1ο σκορερ του nbdl,κατευθειαν ανεβηκε ενα επιπεδο η ομαδα..εδω κοτζαμ ζελικο με 30 μυρια μπατζετ και ξεφτυλιστηκε την πρωτη χρονια στη φενερ,για ιβκοβιτς με αλλα τοσα μυρια μπατζετ,δεν λεω τιποτα!!απλα ειναι να γελας...και ο σαλε με το μισο μπατζετ μας φαινεται απογοητευτικοτατος,και ενω η ομαδα δειχνει φετος ικανη και για φαιναλ4;;;να φυγει ο σαλε λοιπον,να ερθει ο υπερκοουτς πριφτης!!
      εχει ξεφυγει η κατασταση τελειως με το κραξιμο απο καποιους,για τον σαλε...λες και ηταν ευκολο,με ενα μετριοτατο μπατζετ,να φτιαξει ντριμ τιμ,και τον κατηγορουμε γι'αυτο!!και απο την πρωτη του χρονια!!που εχει δρομο ακομη,και ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει στο τελος!!γιατι κατι μου λεει,οτι και το ευρωπαικο να παρει,παλι θα τον κατηγορουν συγκεκριμενα ατομα,γιατι δεν το πηρε πιο ευκολα!ελεος παιδια,ελεος..το να λεει καποιος απογοητευτικοτατο τον σαλε,χωρις να εχει τελειωσει η χρονια κιολας,και να συζηταει οτι θα φυγει το καλοκαιρι,δεν ειναι κριτικη,ειναι εμπαθεια...

      Διαγραφή
    11. Ειναι οντως υπερβολικα αυτα που γραφονται. Κανενας υπερθετικος δε στεκεται για την περιπτωση του Σαλε. Ουτε θετικος, ουτε αρνητικος. Ειναι απειρος και φαινεται. Εχει κολληματα, αργει να αντιδρασει αλλα εχει ηδη παρει κυπελλο, εχει ηδη περασει στους 8, χτυπαει ακομα και πλεονεκτημα εδρας και εχει βαλει σε μια σχετικη ταξη τα αποδυτηρια. Εχω μεγαλη αδυναμια στον Παππα (θεωρω υπερβολες αυτα που γραφονται εις βαρος του, πιθανοτατα χειροτερες απο εκεινες που γραφονται για το Σαλε) αλλα η αληθεια ειναι οτι ηταν σε αθλια κατασταση οταν επεστρεψε. Αν θεωρησουμε δεδομενο οτι του εγιναν συστασεις, στη συνεχεια ο προπονητης εκανε το αυτονοητο. Του ειπε οτι δεν ειναι αποδεκτο απο την ομαδα να συνεχισει ετσι, τον εστειλε να δουλεψει για να ξαναμοιαζει με επαγγελματια και του ειπε 'απο του χρονου βλεπουμε'. Τι αλλο να εκανε δηλαδη; Παροτι ειναι δυσαρεστη κατασταση, θα ελεγα οτι ο Σαλε θα ηταν απογοητευτικος αν δεν ειχε αυτη τη συμπεριφορα. Συνεπως ας περιμενουμε να δουμε τη δουλεια του Σαλε σε ενα στοιχειωδες βαθος χρονου πριν τον κρινουμε.

      Διαγραφή
    12. Στον δεύτερο φίλο, που μιλάει σαν ενήλικας :

      Μπορώ να δεχτώ την κριτική της υπερβολής, είναι πιθανό να έχεις δίκιο. Για τον Παππά δεν γνωρίζει κανείς τι έχει γίνει και, προσωπικά, τίποτα απο αυτά που γνωρίζουμε (όχι αυτά που υποθέτουμε) δεν δικαιολογεί τον εξοστρακισμό του απο τις ομαδικές προπονήσεις και εκδηλώσεις. Ναι, κι εγώ ΥΠΟΘΕΤΩ οτι κάπως όπως τα περιγράφεις έγιναν τα πράγματα και, αν όντως έγιναν κάπως έτσι, καλώς, πολύ καλώς ο Sale τον κρατάει μακριά απο τους αγώνες. Πρόσεξε όμως :

      - Ακόμα και αν δεχτούμε οτι ο (κάθε) Παππάς είναι ιδιόρρυθμη περίπτωση, που προσωπικά εγώ δεν έχω κανέναν ιδιαίτερο λόγο να το πιστέψω, κάθε αποτυχία να εκμεταλλευτείς τα προσόντα του και να τον εντάξεις στο σύνολο είναι ΚΑΙ αποτυχία του manager. Ασχετα αν o Sale έχει τα δίκια του δηλαδή, δεν παύει να είναι αυτός ο προπονητής που ενδέχεται να έχει κάψει τον Παππά. Ούτε ο Ivanovic, ούτε καν ο Πεδουλάκης. Το οτι πήρε, δε, τόσο extreme μέτρα -- γιατί είναι εξαιρετικά ακραίο μέτρο ο αποκλεισμός απο τις δημόσιες εμφανίσεις με την ομάδα, σημαίνει οτι έφτασε ΚΑΙ με δική του ευθύνη το πράγμα στο απροχώρητο. Προσοχή : ΔΕΝ παίρνω το μέρος του Παππά, αλλά σε κάθε σχέση που χαλάει, και ειδικά στα επαγγελματικά, ο δυνατός, ο coach δηλαδή εν προκειμένω, έχει εξ ορισμού το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Γιατι; Γιατί ακριβώς έχει και εξ ορισμού το δικαίωμα να διοικεί όπως νομίζει την ομάδα. Και το αποτέλεσμα αυτής της διοίκησης κρίνεται.

      - Στην πραγματικότητα πάντως, για την κατάσταση δεν φταίει ούτε ο Sale, ούτε ο Παππάς. Φταίει αυτή η πουτάνα η "ελληνοποίηση" που φούσκωσε και προσδοκίες και μυαλά, για απολύτως κανέναν χειροπιαστό λόγο. Ο Sale, υπο μια έννοια, έχει τα δίκια του κυρίως γιατί του έκατσε το λαχείο να είναι ο προπονητής που θα πρέπε τώρα να ζήσει με τα απόνερα αυτής της ηλιθιότητας.

      Αυτά, για τον Sale γενικά δεν θέλω να αναφερθώ εκτενώς και συνολικά τώρα, ό,τι είπαμε το είπαμε σε πραγματικό χρόνο. Θα πρέπει, συμφωνώ, να κάνουμε ένα ταμείο πλέον στο τέλος της χρονιάς, γιατί τώρα που έρχονται τα σπουδαία, ο Sale έχει την ευκαιρία να μας δείξει κάτι που δεν έχουμε δει ακόμα. Οτι εκτός απο σπουδαία προσωπικότητα ως παίκτης, μπορεί να έχει και τέτοια ως προπονητής. Α, και, όχι, το να στέλνεις παίκτες να κάνουν προπόνηση μόνοι τους δεν είναι δείγμα προσωπικότητας. Αυτό μπορεί να το κάνει και ο τελευταίος ΕΠΟΠ Λοχίας. Άλλα είναι τα σπουδαία.

      Διαγραφή
    13. Το απογοητευτικότατος που έγραψε ο Χρήστος έχει μια διάσταση που σχετίζεται με τις αρχικές προσδοκίες. Κάποιος απογοητεύεται όταν προσδοκά σε κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτό που τελικά προκύπτει. Αντίθετα, δεν υπάρχει απογοήτευση για κάποιον που δεν ανέμενε πολλά. Αυτό νομίζω είναι βασική παράμετρος για τον χαρακτηρισμό.
      Θέλω να σταθώ στο τετριμμένο ‘’θα τον κρίνουμε στο τέλος’’. Αυτό είναι σωστό ως βασική αρχή. Φυσικά, το καλοκαίρι αυτός που ανέθεσε την δουλειά στον προπονητή θα αποφασίσει αν θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Αν αυτό συμβεί αυτόματα θα σημαίνει ότι ο κόουτς θα θεωρηθεί επιτυχημένος απ’ αυτόν που έχει την κύρια ευθύνη ό,τι κι αν λέμε εμείς οι απ’ έξω. Ωστόσο, ο ίδιος άνθρωπος που αποφασίζει είναι υποχρεωμένος να αξιολογεί τα αποτελέσματα (όχι μόνο τα αγωνιστικά) της δουλειάς του υφισταμένου του ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ενίοτε να παρεμβαίνει όπως είδαμε να συμβαίνει στα τέλη του Γενάρη. Αν είχε επικρατήσει η λογική του ‘’όλα θα τα δούμε στο τέλος’’ καμιά αλλαγή δεν θα είχε συντελεστεί και πιθανά η κουβέντα που θα κάναμε τώρα να είχε άλλο αντικείμενο. Στον Τζόρτζεβιτς έχουν τεθεί κάποιοι στόχοι όταν υπέγραφε. Με διαφορετική βαρύτητα ο καθένας πάντα με βάση τον προσανατολισμό του οργανισμού. Ο κάθε επαγγελματίας, λοιπόν, κρίνεται την κάθε στιγμή. Αυτή η συνεχής διαδικασία αξιολόγησης κάπου θα καταλήξει. Σ’ αυτή τη βάση μοιάζει εντελώς παράλογη η απαίτηση να υπάρξει κρίση για τον προπονητή μόνο στο τέλος. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μια κατάσταση που είναι δυναμική κι ενώ οι προκάτοχοι του κόουτς απολύθηκαν πριν βγει η χρονιά με την κριτική των απ’ έξω να χτυπάει κόκκινα.
      Τέλος, είναι πολύ εύστοχη η παρατήρηση του Χρήστου για τα απότοκα της ελληνοποίησης. Αυτό που συμβαίνει εδώ και 3 χρόνια στον ΠΑΟ με τους μικρούς είναι ανεπανάληπτο. Το ‘χουμε συζητήσει και παλιά.

      Χρήστο, σχετικά με τις αλλαγές στο ρόστερ που έγραψες χθες. Αν δεν διαβάσω ανακοίνωση της ΚΑΕ που να ευχαριστεί για την προσφορά τους Πάβλοβιτς και Κούζμιτς με τις καθιερωμένες ευχές για την συνέχεια της καριέρας τους δεν τους ξεγράφω.
      Κοίτα τι είπε για τον πρώτο ο Τζόρτζεβιτς στη συνέντευξη στη NOVA απαντώντας σε ερώτηση για τους μικρούς :

      ‘’Το να δουλεύει ο Παπαγιάννης κόντρα στον Πάβλοβιτς στην προπόνηση είναι βουνό για εκείνον, όπως και για τον Χαραλαμπόπουλο δουλεύοντας κόντρα στον Πάβλοβιτς για παράδειγμα.’’

      Βουνό, λέει. Γιατί να μην μείνει το βουνό εδώ για να βοηθηθούν κι άλλο οι μικροί.

      Διαγραφή
    14. @Christos T...συμφωνω σχεδον με ολα οσα εχεις γραψει στα σχολια σου για παικτες και προπονητη..Οσον αφορα τον Παππα,ειναι αληθεια οτι 9/10 οπαδους της ομαδας του εχουν αδυναμια,ομως επειδη δεν ξερουμε τον πραγματικο λογο που τεθηκε στο περιθωριο,οφειλουμε να σεβαστουμε την αποφαση του προπονητη,αφου αυτος ειναι ο υπευθυνος στο αγωνιστικο κομματι..Αν ο λογος που ο Παππας ειναι εκτος ομαδας ειναι σοβαρος,τοτε ο παικτης οφειλει να διορθωθει.Αν ομως ο λογος ειναι ασημαντος και οφειλεται στη μονολιθικοτητα του Τζορτζεβιτς,τοτε τα δεδομενα αλλαζουν και βαζουν στο παιχνιδι τη διοικηση για προφανεις λογους..Το να ξεκιναει την καριερα του ο Σαλε ''τρωγοντας'' εναν παικτη δεν ειναι ενθαρρυντικο..Γιατι ενας προπονητης πρεπει να ''κερδιζει'' κι οχι να ''χανει'' παικτες,εκτος κι αν μιλαμε για μη αναστρεψιμες περιπτωσεις..Το περιστατικο αυτο μου φερνει στη μνημη κατι παρομοιο με πρωταγωνιστη τον Ιβκοβιτς,οταν αυτος κοουτσαρισε τον Αρη,στα πρωτα χρονια της καριερας του..VECCHIO..

      Διαγραφή
    15. @77...Μα το ενα δεν αναιρει το αλλο.Εννοειται οτι υπαρχει μια συνεχης αξιολογηση της δουλειας του προπονητη(αλλα και των παικτων)με στοχευση τον Ιουνιο να υπαρξει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα..Αν στην πορεια η πραγματικοτητα επιβαλλει αλλαγες,αυτες πρεπει να γινουν..Στην περιπτωση του Τζορτζεβιτς οι αλλαγες αφορουσαν τους παικτες,αφου κριθηκε προφανως οτι πρεπει να στηριχθει ο προπονητης..Και οταν τελειωσει η χρονια τοτε γινεται ο απολογισμος κι ο ελεγχος της επιδοσης προπονητη και παικτων και παιρνονται οι αναλογες αποφασεις..VECCHIO..

      Διαγραφή
  34. διαφωνω σε αρκετα απο τα comments
    1)λετε πολυ οτι ο Παπανικολαου ειναι πεσμενος,λες και παλια ηταν κατι μεταξυ Λεμπρον και Ντουραντ...ενας ρολιστας πρωτης γραμμης ηταν...μην τρελαθουμε κιολας...εγω μια χαρα τον βλεπω,δεν ειναι στο 100 τςι 100,αλλα δεν περιμενω να δω και παππαδες απο τον συγκεκριμενο παικτη...
    2)αποθεωνατε τον Ματζαρη για το παιχνιδι με την Ρεαλ ενω ειχε να παιξει 2 μηνες...παικτης με ταβανι...αρκετα καλος αμυντικος,αλλα αργος..επιθετικα μικρων δυνατοτητων...αδυναμος,δεν διεισδυει,ασταθης σουτερ...
    3)ο Παπαπετρου παει να χαντακωθει και να γινει ενας καλος ρολιστας...ειναι για παραπανω αυτος ο παικτης...
    4)ατυχια με Γιανγκ,αλλα οχι πως ηταν και ο Σακιλ...χαλαρωστε λιγο...παικτης που τον παρακολουθω απο το Κολλεγιο..εχι δυνατοτητες,πολυ καλος,αλλα μην υπερβαλλεται...σιγουρα ειναι σημαντικη απωλεια,αλλα ειχατε τον χρονο να την καλυψετε...
    5)πρεπει να παιξεται και λιγο μπασκετ..καλη η αμυνα,καλα τα ρεφιους του λους,αλλα εχουν κουρασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Ο Παπανίκ αποδίδει γύρω στο μισό από ότι πριν την κάνει από ΟΣΦΠ. Έπαιρνε ρημπάουντ, έβαζε τρίποντα, ήταν κομβικός στην κυκλοφορία της μπάλας - γενικά ήταν μέσα σε όλα/"έβγαζε ενέργεια". Σουπερστάρης δεν ήταν, αλλά ήταν σημαντικότατο γρανάζι. Τώρα είναι κάτι σε σπασμένο γρανάζι.

      2)Ο Μάντζαρης δεν έχει κάνει μόνο το παιχνίδι με τη Ρεάλ (όπου τα 6/6 τρίποντα ήταν, μην πω θα συνεχίσει να είναι μέχρι ν' αποσυρθεί, ρεκόρ καριέρας) - έχει κάνει πάμπολα καλά παιχνίδια. Φέτος είχε ανέβει αρκετά μέχρι να εξαφανιστεί για το 2μηνο που εξαφανίστηκε, όπως εξαφανίστηκε ΟΛΟΣ ο ΟΣΦΠ όμως. Παίκτης με συγκεκριμένο ταβάνι ναι - αλλά πολύ σημαντικός παίκτης όμως. Γενικά. Και σίγουρα όχι τόσο λίγος όσο αφήνεις να εννοηθεί.

      3) Για τον Παπαπέτρου δεν είμαι σίγουρος ότι είναι για παραπάνω όπως λες. Όχι για τόσο όσο αφήνεις να εννοηθεί. Όσο για το "πάει να χαντακωθεί", είναι νομίζω ακόμη πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

      4) Ο Γιανγκ ήταν το χαλί που έφυγε κάτω απ' τα πόδια για τον Σφαιρό και τον ΟΣΦΠ. Πλάκα κάνετε μερικοί ρε παιδιά; Ξεκίνησε ψόφια και μετά τα πρώτα 2-3 ματς (Α1 & ΕΛ ) ανέβαινε σταθερά και εντυπωσιακά σε κάθε παιχνίδι. Έφτασαν οι "γενικώς άμπαλοι" οπαδοί του ΟΣΦΠ να φωνάζουν τ' όνομά του.
      ΔΕΝ ξέρω τί θα είχε φτάσει να κάνει αν δεν χτύπαγε, κι αυτός κι ο ΟΣΦΠ, αλλά τα δείγματα ήταν φοβερά ικανοποιητικά και αισιόδοξα.
      Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι παίξανε πετσάκι που δεν τον αντικατέστησαν ούτε επάξια ούτε (κυρίως) εγκαίρως. Άσε που δεν δόθηκε ΕΠΑΡΚΕΣ βάρος στους υπάρχοντες αποπίσους : Αγραχαϊβάνη, Τσαϊρέλη, Μιλουτίνοφ (δικαιολογίες υπήρχαν εδώ πάντως, με τραυματισμούς κτλ, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να τα είχαν σκάσει εγκαίρως για καλό αντικαταστάτη. Είναι όμως ένα ερώτημα πού ακριβώς ήθελε να πάει φέτο ο ΟΣΦΠ : Λονδίνο, Άμστερνταμ, ή Βερολίνο τελικά...;)

      5) Συμφωνώ ότι "καλές οι άμυνες" και ότι καλά θα έκανε να έπαιζε και λίγο...περισσότερο μπάσκετ ο Σφαιρό φέτος (ας άλλαζε λίγο περισσότερο τα πλάνα του όταν έβλεπε ότι δεν του βγαίνανε αντί να συνέχιζε το κουτούλημα πάνω στην πόρτα όταν την έβρισκε κλειστή) - αλλά εκείνο το σαρκαστικό ρηφιουζτουλούζ τί το 'θελες;
      Δεν είμαι οπαδός (κανενός), αλλά η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος τρόπος του ΟΣΦΠ έχει δώσει πολλές συγκινήσεις σε όσους βλέπουν μπάσκετ. Μαζί σου ότι "ΜΟΝΟ έτσι, ΔΕΝ γίνεται δουλειά", αλλά επειδή το αντιλαμβάνομαι πιο πολύ ως ειρωνεία και όχι ως κριτική (κι επειδή δεν του αξίζει), ε ας μην το παρακάνουμε...

      Διαγραφή
  35. https://www.youtube.com/watch?v=3E82pAZYG9I

    Εικόνες από τα αποδυτήρια στο Κιμκι-ΟΣΦΠ πριν τον αγώνα, στο ημίχρονο και μετά το τέλος.
    Η πλάκα είναι πως το συγκεκριμένο φιλμάκι παει 1 λεπτο σε κάθε μια από αυτές τις συναντήσεις στα αποδυτήρια.
    Ο Σφαιρόπουλος αφού λέει τα κλασσικά μετά το τέλος γυρίζει με υφάκι στην κάμερα και λεει "πέρασε το 1 λεπτό" σε στυλ άντε ξεκουμπίσου να αρχίσω το βρισίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το βλέμμα που σκοτώνει στο 1:40!!!

      Διαγραφή
    2. Μ' αρέσει που οι Ρώσοι κατηγορούσαν τα αγγλικά του Πεδουλάκη.
      LK

      Διαγραφή
  36. μ φαινεται οτι αν ο παο κερδισει αυριο την εφες και η λαμποραλ χασει απ τη μπαμπεργκ ο μπαρτζωκας θα τριβει τα χερια του...πιστευω θα κατσει να χασει για να παει τριτος να παιξει με λαμποραλ κ εμας θα μας στειλει πανω στη μπαρτσα με πλεονεκτημα.....που δεν ειναι και το καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη το να παιξουμε με Λαμποραλ με μειονεκτημα ειναι καλυτερο απο το να παιξουμε με Μπαρτσα την προκριση στο ΟΑΚΑ;

      Γιατι; Τι εχει δειξει η Μπαρτσα φετος;

      ΟΑΚΑ και ας παιξoυμε με GSW οι οποιοι ετσι και αλλιως δεν πατανε καλα τελευταια :P

      Q81

      Διαγραφή
    2. α) εννοείται οτι πας για πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον οποιοδήποτε αντίπαλο

      β) εννοείται οτι η Laboral με μειονέκτημα δεν είναι ακριβώς "ευκολάκι" για να το προτιμας απο πλεονέκτημα

      γ) εννοείται οτι η Loko είναι καλή, αλλά όχι πια και τόοοοοοοοσο καλή ωστέ να έχει την πολυτέλεια να απολέσει επίτηδες αυτό για το οποίο αγωνίζονται να κερδίσουν όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες της Euroleague. Θα μιλάμε για την βλακεία του αιώνα αν κάνει κάτι τέτοιο ο Μπαρτζώκας

      δ) όπως επίσης και ο Ιτούδης αποκλείεται να επιλέξει ΠΑΟ απο Αστέρα

      ε) αλλά θα ήταν λίγο ιντριγκαδόρικο ο Ολυμπιακός να ζοριστεί λίγο παραπάνω για να στείλει την CSKA πάνω στον ΠΑΟ, ε;

      Διαγραφή
    3. Δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι σήμερα, αλλά επειδή είναι τελευταία αγωνιστική, και επειδή ακούγονται διάφορα περίεργα σενάρια, εγώ θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα παίξουν για την πάρτη τους, δηλαδή το καλύτερο που μπορούν για να κερδίσουν. Ως εκ τούτου, κρίνοντας από την μέχρι τώρα απόδοση των ομάδων:

      Zalgiris-Barca 2
      Efes-PAO 2
      Brose-Kutxa 1
      Real-Khimki 1
      Daru-Loko 1
      Cede-KK 2
      Uni-Fener 2
      OSFP-CSKA 2

      Τα πιο οριακά θα είναι πιστεύω τα δύο ελληνικά ματς, εκεί θα έδινα τριπλό σημείο 12Χ....

      Διαγραφή
    4. ΖΑΛ - ΜΠΑΡ, 2, όχι διότι πιστεύω τόσο στον Τσάβι, αλλά διότι ΔΕΝ μπορώ να σκεφτώ τον Σάρας "της Μπάρτσα" να την πετάει έξω, δίνοντας παράλληλα ευκαιρία στον ΟΣΦΠ (που δεν είναι ακριβώς ομάδα της καρδιάς του) να ελπίζει...

      ΕΦΕΣ - ΠΑΟ, 1, διότι αφ' ενός δεν έχω ούτε τόσο του πεταματού μια ομάδα όπως την Εφές (αυτήν που τα έκανε ΣΚΑΤΑ φέτος), που παίζει στην έδρα της, που έχει κι έναν Ντούντα "φορτωμένο" φέτος με τα χαΐρια της και "πρέπει" να κάνει ένα καλό παιχνίδι για κλείσιμο (και δη ενάντια στον ΠΑΟ, στον οποίο δε νομίζω να θέλει ο Σέρβος να χαρίσει ούτε καν τις αμαρτίες του) - αφ' ετέρου ούτε τον ΠΑΟ έχω για αρκετά ικανό μακρυά απ' το ΟΑΚΑ.

      ΜΠΡΟ - ΚΟΥΤΣΑ, 2, διότι ούτε οι Γερμανοί νομίζω ότι έχουν το σθένος για τέτοιου βάρους παιχνίδι (όσο κι αν υπήρξαν αξιόμαχοι), ούτε ότι οι αφιονισμένοι Ισπανοί έχουν διάθεση να τυχόν χάσουν την θέση που δίνει πλεονέκτημα στα Π.Ο.

      ΡΕΑΛ - ΚΙΜ, 1, διότι ο κώλος των περσινοπρωταθλητών πρέπει να έχει πάρει φωτιά.

      ΝΤΑΡΟΥ - ΛΟΚ, 2, διότι ενώ πιστεύω ότι ομάδα Λοκομοτίβ υπάρχει και παραϋπάρχει, δεν πιστεύω ότι υπάρχει Νταρουσάφακα.

      ΤΣΕ - ΑΣΤΕ, 2, διότι ε.

      ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ, 1, ακόμη και με δυσκολία, για ένα εκατομμύριο λόγους. Και κυρίως για να μην πάρουν όλη την ομάδα στο κυνήγι οι "φίλαθλοί" της όπως πέρσι πήραν τον Μπαρτζώκα...

      ΟΥΝΙ - ΦΕΝΕΡ, εδώ σε θέλω κάβουρα - αυτό είναι το 12Χ το δικό μου...(η "λογική" λέει Φενέρ, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα πάει το πράμμα με τη λογική...;)

      Διαγραφή
    5. η Κουτσα εχει εξασφαλισει το πλεονεκτημα εδρας στα play-off ανεξαρτητου αποτελεσματος αυριο στην Γερμανια..κ να χασει στην χειροτερη 2η βγαινει..συν οτι θα παιζει κ χωρις τον Κοζερ αυριο..λογικα για ασσος παει το αυριανο στην Γερμανια..

      Διαγραφή
    6. Προφανως ομως και η Κουτσα προτιμαει πλεονεκτημα εδρας με τον απειρο Ερυθρο, παρα τον Παναθηναικο

      Q81

      Διαγραφή
    7. Μην υποτιματε παντως το ατομικο κινητρο των μισθοφορων της Εφες στην τελευταια τους παρασταση για φετος.
      Γενικα τετοιοι παιχτες επιφυλασσουν το καλυτερο τους για το τελευταιο παιχνιδι στη μεγαλη σκηνη, κι ας ειναι βαθμολογικα αδιαφορο διοτι απλουστατα κοιτανε την παρτη τους.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    8. ...δεν ήμουν σίγουρος αν η Κούτσα είχε εξασφαλίσει την έδρα (έχω μια αμφιβολία, αλλά αν είσαι βέβαιος, Enforcer, ΟΚ) - πάντως στα σίγουρα θυμόμουν ότι ούτως ή άλλως δεν είναι αδιάφορη για την νίκη, με την προοπτική να πέσει με Αστέρα, όπως λέει κι ο Q .
      Η έλλειψη Κοζέρ σίγουρα είναι μείον της και υπέρ της Μπάμπεργκ, αλλά και πάλι πιο πιθανό θεωρό το διπλό παρά τον άσσο (όχι ότι είναι κακή ομάδα η Μπαμπ, αλλά πιστεύω ότι πιο πολύ είναι ότι "της έδωσε αέρα" ο ΟΣΦΠ με τα δυο σβερκώματα που της "επέτρεψε", παρά ότι έχει τέτοιο μέταλλο και το ότι θα παίζει για πρόκριση νομίζω θα την αγχώσει περισσότερο απ' ότι θα την κινητοποιήσει...).

      Διαγραφή
  37. Αντί για κατεβατά, έγραψα όμορφα τι θέλει η ομάδα.
    Όμορφα και φθηνά με μόνη υπέρβαση τον ΡΑΝΤΟΛΦ.
    Και ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ παικταραδες μέσα.
    6 στο ασσοδυο με Παππά η οχι οπως γουστάρετε.
    ��
    Ζήσης
    Καλαθης
    Γουοναμεικερ
    Φελντειν
    Παππας
    Μποχω
    ��
    Γουιλιαμς.
    Μια θέση μονος του.
    ��
    Μπραμος
    Βλαντο
    Νασος Αντεντοκουμπο
    ��
    Γκιστ
    Ραντολφ
    Φωτσης υπο συνθήκες (Μητογλου)
    ��
    Ραντουλιτσα
    (εγω θα επαιρνα Ζιρμπες αλλά ΟΚ)
    Βουγιουκας (Μπουρου αν βγαινει)
    Παπαγιαννης
    ��
    Και φυσικά ακόμα εναν ξένο εκεί που πιστεύω πως εχω πρόβλημα η θα εχω πρόβλημα μετά απο ατυχία.
    Στα σεντερ πχ χωρίς να ανανεώσω καν τον Αντώνη.

    Ετσι δενω μια δυνατή περιφέρεια οποιος κι αν μου λείψει.
    Δενω και την φροντ λαιν οποιος κι αν μου κουραστεί η κτυπήσει με Θανάση μια θεση κάτω και τους ηφαιστειογενεις Γκιστ και Ραντολφ επισης.
    Ομάδα χωρίς υπερβάσεις, πλην Ραντολφ επαναλαμβάνω, για να βγάλει τρέλα γούστα παντού.
    ��
    Και δεν γράφω ακρότητες και πράγματα που δεν γίνονται.
    Ουτε ψαρεύω λαβράκια και αν μου βγούνε.
    Η Κουμπαν αν δεν βγει έστω 2η στην VTB league, ευρωλιγκα δεν ξαναβλέπει και ειναι δύσκολο να κρατήσει τετοια πραμάτεια.
    Βουρ.
    Έτσι δεν δείχνεις απλά πως γύρισες.
    Αλλά πως είσαι ήδη εδώ κι αγριεμένος.
    ��

    Jimopliktician

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν βγαινουν τα κουκια ρε φιλε τζιμοπληκτε με το ροστερ που λες..εχεις 5 αμερικανους Γουοναμεικερ,Φελντειν,Ελιοτ,Γκιστ,Ραντολφ..μεχρι 4 μπορεις να χεις για την Α1..κ δεν νομιζω οτι θα ερχοταν καποιος εκ των Γουαναμεικερ,Ραντολφ για να παιζουν μονο στην Ευρωλιγκα..

      επιπλεον ο Ραντολφ το καλοκαιρι θα χτυπησει λογικα δυνατο συμβολαιακι..εφοσον σπρωξεις χοντρα λεφτα για την παραμονη του Ουιλλιαμς δυσκολο το βλεπω να σκας λεφτα κ για την αποκτηση ενος παικτη τυπου Ραντολφ...δεν το βλεπω..

      το πιο ρεαλιστικο σεναριακι για μενα για την ομαδα της επομενης σεζον ειναι το παρακατω..

      Καλαθης,κοινοτικος γκαρντ(π.χ Γιοβιτς αν κ θα γουσταρα κανα Κοπονεν),Μποχωριδης

      Φελντειν,Παππας(δεν τον καις ετσι ευκολα πιστευω θα παρει μια τελευταια ευκαιρια την επομενη σεζον)

      Ουιλιαμς,Γιανκοβιτς,Χαραλαμποπουλος

      Γκιστ,Φωτσης

      Ραντουλιτσα,mobile ψηλος(Μπερτς,Ταιους οτι κυκλοφορει στην αγορα)Παπαγιαννης

      συνολο 13 παικτες..τουλαχιστον ετσι βλεπω το ρεαλιστικοτερο σεναριο να ξεκιναει η επομενη σεζον..με αστερισκο να παρεις κανα αμερικανο για μπαλωμα στο 4 για να παιζει μονο στην ευρωλιγκα αν κ εφοσον κριθει αναγκαιο..

      στην ουσια την επομενη σεζον πιστευω πας για 2-3 μεταγραφες μαξιμουμ εκτος απροοπτου..

      Διαγραφή
    2. Αγαπη δεν έχεις 4αρι πάλι.
      Δεν εχεις περιφερειακό σουτ παλι.
      Αν σου κτυπήσει ο Γουίλιαμς, παραγγέλνεις κολιβα.
      Και αλλά πολλά.
      Βάλε στη θέση Γουοναμεικερ τον Κοπονεν πουναι κοινοτικος και τέλος.
      Διώχνεις Αντώνη και τα σπρωχνεις για ΡΑΝΤ.
      Με του Μήτσου πληρώνεις Γουιλι.
      Και μειώνεις Ραντου η πας σε Ζιρμπες.
      Μονο η ομαδα που έγραψα έχει ελπίδες στον υπερμαραθωνιο του χρόνου.
      Και θα με θυμηθείς όπως πάντα.
      Με λουλακι δεμ βάφεις αυγά :)
      Ζήσης, Μπραμος και Θανάσης απαραίτητα για Ελληνική ένεση.

      JB

      Διαγραφή
    3. Με Καλαθη-Γιοβιτς-Φενλντειν-Παππα-Γουιλιαμς περιφερειακούς, βλέπω να εχεις 20% στα τρίποντα και να χανεις και απο την Ζιελονα Γκορα.

      Δεν βγαινει, πρεπει ο Pg (ή έστω ο combo) που θα πάρεις να έχει καλό τρίποντο και μαλιστα μετα απο τριπλα. Πχ Ροτσεστυ, Ερτελ, Σλουκας

      Διαγραφή
    4. Σώστα, όμως με Williams, Παππά, Feldeine ΔΕΝ παίρνεις combo. Ούτε με "έστω".

      Διαγραφή
    5. στο 4 θα χεις μονο θεμα,οπου σου πα μπορεις να παρεις καποιον παικτη μπαλωμα μονο για την ευρωλιγκα..με τα λιμα της Α1 ο Φωτσης δεν νομιζω να χει θεμα να παιξει..συν δεν προκειται να φυγει..κ για λογους αρχης εκτος αν βγει ο ιδιος κ πει σταματαω..

      για τον Ραντολφ πιστευω θα του τα σκασει χοντρα καμια Τσσκα το καλοκαιρι ή θα τον παρει κανας Ζοτς στην Φενερ..εχεις τα φραγκα να συναγωνιστεις Ρωσους κ Τουρκους?δυστυχως δεν το νομιζω..

      Διαγραφή
    6. να μην τα ξαναλέμε. αναγκαστικά αφού δεν υπάρχει έλληνας άξιος για το 3-4(ο καϊμακόγλου μια από τα ίδια με φώτση είναι. ένας από τους 2 πάντως χρειάζεται λόγω αριθμού αγώνων) θέλοντας και μη ο έλληνας θα είναι στους κοντούς,όπου η ανάγκη για παίχτη ποιότητας είναι πολύ μικρότερη από ότι στο 4 που πίσω από γκιστ υπάρχει ο φώτσης. στους κοντούς αν μείνουν παππάς,williams έχεις ήδη 4 και ψάχνεις τον 5,που δε χρειάζεται να είναι ο κάρι. άρα η λύση είναι ο ζήσης(που δεν μου αρέσει ούτε εμένα,αλλά δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς) ή ο σλούκας(το ιδανικό αν τον αφήσει ο ζοτς).
      ουσιαστικά αυτό που ψάχνουμε είναι κάποιες προσωρινές λύσεις ποιοτικών ελλήνων μέχρι να μπορούν να αποκτήσουν θέση βασικού οι χαραλαμπόπουλος-παπαγιάννης και ο μποχωρίδης να είναι αναπληρωματικός τουλάχιστον pg. με καλάθη και παππά και ίσως γιάνκοβιτς θα έχεις την 6αδα των ελλήνων για αρκετά χρόνια μετά(+ και τους άλλους μικρούς που ακολουθούν)

      υγ. υπάρχει και ο περπέρογλου για το 3-4 που θα άνοιγε χώρο για ξένο κοντό,αλλά δε νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό σενάριο η επιστροφή του

      υγ2. ρόστερ με 7 και 8 ξένους έχουν βάση μόνο όταν αυτοί οι 7οι και 8οι ξένοι είναι παίχτες σαν τον κούζμιτς,τον πάβλοβιτς,τον χάντερ κλπ. δηλαδή είτε πάμφθηνοι(κούζμιτς),είτε σχεδόν παλαίμαχοι(πάβλοβιτς),είτε ταλαντούχοι άπειροι αμερικάνοι(χάντερ). σενάρια μασιούλις λοιπόν κλπ σαν 7ο ξένο να τα ξεχάσετε καλύτερα,γιατί στα ξεκόβουν οι ίδιοι οι παίχτες αυτού του επιπέδου,αν εσύ είσαι φυσικά διατεθιμένος να δίνεις 500 και 600 χιλιάρικα σε παίχτη μόνο για ευρώπη

      εκτός αυτού φυσικά οι έξτρα ξένοι θα πρέπει να έχουν από μπροστά τους κάποιον για να τους καλύπτει στην ελλάδα,όπου κρίνονται άλλοι 2 τίτλοι πέρα από την ευρωλίγκα. άρα και τα σενάρια με 7ο ξένο τον αναπληρωματικό pg ή τον αναπληρωματικό σέντερ δεν έχουν ούτε αυτά κάποια βάση. ευτυχώς μέσα στην ομάδα ενδιαφέρονται και για τους ελληνικούς τίτλους και δεν πρόκειται να πάμε σε τέτοια τραγικά λάθη. γιατί πρόκειται περί τραγικού λάθους να φτιάχνεις ομάδα με τόσους ξένους στην ευρωλίγκα που όμως κρίνοντας τα ρόστερ που γράφονται στην ελλάδα θα μετατρέπονται σε ρόστερ με pg πίσω από τον καλάθη τους μποχωρίδη-λούντζη ή πίσω από τον ραντούλιτσα μόνο τον παπαγιάννη κλπ

      Διαγραφή
    7. Ειναι στα ορια της trollιας η επιμονη στον Αντετοκουμπο. Μιλαμε για παικτη που ζοριζεται να καθιερωθει στο NBDL.
      Με Ζηση, Θαναση, Μπογρη και Μπραμο θα κανεις ομαδα που θα χτυπαει ολα τα παιχνιδια στο νεο format; Γελανε και οι πετρες..

      Διαγραφή
  38. To Jim or not to Jim? XAXAXA!!! Γεια σου Jimάρα. Να σου ζητήσω μια χάρη μιας και μιλάς με τον Piti Hurtado. Τι εννοούσε όταν σχολίαζε τον αγώνα Χίμκι - Ολυμπιακός ο συνάδελφός του στην μετάδοση σχετικά με τον Παπανικολάου και για την καλή και συμφέρουσα συμφωνία για την Barça; Ακούστηκε πως ο Παπ προτιμούσε φέτος να πάει στον Ολυμπιακό για να βρει τα πατήματά του και για του χρόνου βλέπουμε. Παίζει το καλοκαίρι να μετακομίσει προς Βαρκελώνη μεριά; Αυτά μπας και βγάλουμε και κανά λαβράκι. Συνέχισε να μας κακομαθαίνεις με τέτοιου επιπέδου άρθρα.

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έλιοτ Γουίλιαμς.
    ==================
    ��
    ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ
    ============
    ��
    Η παγίδα τύπου Καλαθη!!!
    Του δίνεις τρελό χρήμα όπως
    του Νικ.
    Νομίζεις πως είναι ο Spiderman όπως ο Νικ.
    Τον αφήνεις αβοήθητο όπως το Νικ.
    Και παίρνεις three burgers with pikles take away :)

    Ο Έλιοτ θέλει καλό δεύτερο point.
    Δυνατό combo.
    Αγαπησιαρικο 3αρι.
    Lover 4αρι.
    Και mad max 5αρι.
    Θέλει ομάδα γιοματαρι.

    Οι φωστήρες νομιζαν...

    - Πως με Καλαθη στους κοντούς.
    - Διαμαντιδη στους ΘΕΟΥΣ.
    - Γκιστ στους γρηγορους.
    - Και Ραντου στους νταλικερηδες.

    Θα εκαναν ομάδα με τους υπολοιπους απο τις εκπτωσεις του Αυγούστου.
    Και καλά που τους βγήκε ο πορτοφολάς απο την Εσπανιολα island.
    Ειδεμη θα κάναμε παρέα στα χταποδια την σαρακοστή, καθότι
    νεροβραστα :) ( γειασου Jimmara)

    Oποτενες μάγκες και πιστοι τζιμοπληκτοι, τώρα ξέρετε.

    = Χαιρόμαστε με το πενετρεισον (διείσδυση) που λεει κι ο Στεφ ο Κάρι κι οχι απλά αν βρούμε ωραία γκόμενα
    ��

    Jim...οπληκτος.
    Ο απόλυτος και μόνος εκφραστής
    του ωραίου.
    Οσοι πιστοί προσέλθετε.
    ��





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τελευταία αγωνιστική για το top-16 της Euroleague..Ξεκαθάρισαν κατά πολύ οι ομάδες που θα περάσουν στα playoff.Μένει να δούμε την τελική κατάταξη των δύο ομίλων..Ακούω προβλέψεις παιδιά
    Πέμπτη 7/4
    19:45 Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπαρτσελόνα 2
    20:30 Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός 2
    21:00 Μπάμπεργκ-Λαμποράλ Κούτσα 1
    21:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Κίμκι 1
    Παρασκευή 8/4
    20:00 Νταρουσάφακα-Λοκομοτίφ Κουμπάν 1
    20:00 Σεντέβιτα-Ερυθρός Αστέρας 1
    21:45 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας NoBet
    21:45 Ουνικάχα-Φενερμπαχτσέ NoBet

    -Πεθεροπληκτος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. https://www.youtube.com/watch?v=OCZ3DhCLpBc

    Ατακες δηλητηριο!

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αν ο ΠΑΟ κινηθεί για Μπράμο ως τριάρι και ενα 2ο 4ρι με τριποντο, θα μπορεί να μπει και ένας point guard με λιγότερο καλο τρίποντο.
    Οι προτασεις μου:

    Καλαθης,A1 or A2,Stefano Gentile/Dimitry Kvostov,Μποχωριδης. Ο Ιταλος σουταρει με καλά ποσοστά και ειναι καλός με τη μπάλα στα χέρια.Είναι και μακρύς που αρέσουν στον Σαλε.Το αυτό και ο Ρωσος που ειναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ στα τριποντα.

    Φελντειν,Παππας

    Ουιλιαμς,Γιανκοβιτς,

    B1/B2
    Γκιστ,Φωτσης

    Ραντουλιτσα,mobile ψηλος(Mbakwe,Tyus οτι κυκλοφορει στην αγορα) Παπαγιαννης

    A1: Kalnietis/Jovic A2 Kvostov/Gentile.
    B1:Bramos B2: Kuzminskas.

    Τουτέστιν, αν θα εχει ο ασσος σου τριποντο εξαρταται και με τι θα τον πλαισιωσεις. Αν πλαισιωσεις τον Καλνιετις με τον Μπραμο, μια πενταδα με Καλαθη Καλνιετις Μπραμο Φωτση 5ρι, θα μπορει να ανοιξει την αντιπαλη ομαδα.
    Αν πλαισιωσεις τον Καλνιετις με τον Κουζμινσκας που δεν εινα δολοφονος στο 3ποντο, θα εχεις θεμα.
    Αν πλαισιωσεις τον Κουζμινκας με τον Τζεντιλε που σουταρει με καλο ποσοστο απο την εξωτερικη γραμμη, επισης δε θα εχεις θεμα.

    ΥΓ.Βλεπω ειρωνειες για τον Μπραμο. 'Οταν τον ηθελε ομως ο Μπαρτζω στον θρυλο της καρδιας μας (πριν τραυματιστει), λεγανε ολοι ποσο καλος αμυντικος/σουτερ και ποσο διευκολυνει τα plays με το αψογο spacing toz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. αυτη τη στιγμη ο παο εχει ουσιαστικα 2 ελληνες ανενεργους (παππας, βλαντο) και 3 πιτσιρικαδες (μποχωριδης, χαραλαμπ, παπαγιαννης), των οποιων το αγωνιστικο μελλον δε μπορει να το προδικασει κανεις.για το παρον δε συζητω, δε χωρανε πουθενα φετος!!κοινως, μπαρμπουτσαλα...υπο αυτες τις συνθηκες δε μπορουμε να συζηταμε ευκολα και αβιαστα την προοπτικη να φυγει ο παππας ή να μην ανανεωσει ο βλαντο επειδη μεχρι τωρα δεν εχει βγαλει το 100% ή ουτε καν το 70%.

    σχετικα με τον παππα, να κοψουν τον κωλο τους ολοι, τζορτζεβιτς, παικτης και γιαννακοπουλος, να κλειστουν σε ενα δωματιο, να τα πουν, να φωναξουν, να πεσει και καμια ψιλή και να βγουν ενωμενοι για το καλο του παναθηναικου.δε γινεται αυτος ο παικτουρης να μην κανει καριερα στον παο, απλα δε γινεται.
    του χρονου ο Μητσος θα ναι σπιτι του (ελπιζω να βαρεθει συντομα και να μας γυρισει με κουστουμακι ως βοηθος προπονητη-τετοια μπασκετικη ποιοτητα ειναι κριμα να αναλωνεται σε babysitting και μονο)και ο ζησης ειναι αυτος που εχει ολο το πακετο απο τους πιθανους αντικαταστατες του Αρχηγου.καλη σωματικη κατασταση, εμπειρια, καθαρο μυαλο, αμυνα, σουτ, ντραιβ, δεν καταλαμβανει θεση ξενου.

    στο 3 ο βλαντο θεωρω δεδομενο οτι θα ανανεωσει και απο πισω ο χαραλαμποπουλος, ο οποιος πρεπει να μπει και αυτος σε ρυθμους ευρωλιγκας.εννοειται οτι βασικο σχημα της ομαδας θα ναι και αυτο με τρια γκαρντ με τον ουιλιαμς να συμπληρωνει το ποιντ και το δυαρι.

    στο 4 ο γκιστ πρεπει να συνοδευτει απο ενα πιο μαχημο τεσσαρι σε σχεση με το φωτσενκο, ο οποιος ειναι απαραιτητο να μεινει και να κλεισει στην ομαδα την καριερα του.για μενα το δευτερο τεσσαρι πρεπει να ειναι κοινοτικος μιας και στις 4 θεσεις των αμερικανων θα πρεπει να ειναι φελντειν, ουιλιαμς (αν ανανεωσει), γκιστ και δευτερο σεντερ.ο τιγι ειναι καλος παικτης,ενω ο πολοναρα της ρετζιο ειναι εξαιρετικη περιπτωση (ισως αξιζει τον κοπο εδω να σπασει ενα συμβολαιο).
    στο 5 , διπλα στο ραντουλιτσα θεωρω οτι πρεπει να προσεγγισουμε τους ιδιους παικτες που καναμε επαφες και το περασμενο καλοκαιρι και των οποιων το κασε για διαφορους λογους (ισως) δε θα ναι το ιδιο υψηλο.ο λογος για λασμε και ταιους.ο πρωτος λογω ηλικιας δυσκολα θα συνεχισει να βρισκει συμβολαια > 800χιλ, ενω ο δευτερος προερχεται απο κακη χρονια.αθλητικο σεντερ ναι αλλα με δεδομενη ποιοτητα.αθλητικο σεντερ χωρις δεδομενη ποιοτητα εχουμε και τωρα, το χαντερ, αλλα δεν κανει τη διαφορα.αν δεν κατσει ενος απο τους 2 εμενα δε με χαλαει και ο κουζμιτς να μεινει, με τον παπαγιαννη ομως να βαζει μυαλο στην αμυνα και να γινεται πιο σοβαρος και οχι να εχει το μυαλο του μονο στο πώς θα κοψει τη μπαλα!!

    η δικη μου προταση δηλαδη,

    καλαθης, ζησης, μποχωριδης,
    παππας,φελντειν,
    ουιλιαμς, βλαντο, χαραλαμποπουλος,
    γκιστ, πολοναρα,φωτσης,
    ραντου, λασμε, παπαγιαννης

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επαιρνα εναν ακομα παικτη που να παιζει 3-4. Περισσοτερο 4. Κατα τα λοιπα συμφωνω. Ειναι καλο και ρεαλιστικο ροστερ. Αρκει βεβαια ο Λασμε να ειναι σε καλη κατασταση. Φετος πχ ηταν πολυ καλος. Μακαρι.

      Διαγραφή
    2. Όπως πάντα πολύ ωραίο ποστ, ΣΜ!

      Ειδικά εδώ:

      "σχετικα με τον παππα, να κοψουν τον κωλο τους ολοι, τζορτζεβιτς, παικτης και γιαννακοπουλος, να κλειστουν σε ενα δωματιο, να τα πουν, να φωναξουν, να πεσει και καμια ψιλή και να βγουν ενωμενοι για το καλο του παναθηναικου.δε γινεται αυτος ο παικτουρης να μην κανει καριερα στον παο, απλα δε γινεται."

      Έτσι ακριβώς όπως τα λες!!!

      Διαγραφή
  44. Για διαμανταρο νομιζω οτι και φετος εδωσε απαντησεις στο ποιος ειναι το καλύτερο γκαρντ της ευρωπας!!! οχι ο σπαν οχι ο ναβαρο οχι ο παπαλουκας, οχι τα παιδακια της ρεαλ που ειναι για κλαματα...
    Ο αρχηγος ακομη και στην ηλικια που ειναι ακομη και με επιβαρυμενες σεαζον μεχρι και φετος.. μπορει και κανει το κατι παραπανω για την ομαδα.. δεν ειναι ο καλύτερος σουτερ(ναβαρο) δεν ειναι ο καλυτερος στην μπουκα(σπανουλης)
    αλλα ειναι απιστευτα κλατσς παιχτης, αν αποφασισει να μπουκαρει δεν σταματιεται, και εχει κανει μαγκες ολους τους ψηλους που εχουν περασει απο παο και ξερουν τα βασικα του μπασκετ. Δεν μιλω βεβαια για αμυνα, ριμπαουντ, ασιστς γιατι θα με πλακωσουν τα ντουβαρια.

    Για οσφπ το εγραψα και στην νικη επι ρεαλ.. απλη φωτοβολιδα, που την εριξε ο ματζαρης με τα τριποντα του(απο τοτε εγραψε κανα 2 ερμπολ και βεβαια πολλα χαμενα σουτ). Ο οσφπ ξαναλεω δεν εχει κακους παιχτες ειναι κακη ομαδα ομως που στηριζεται μονο και μονο σε σπανουλη και πριτεζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Ο Αντώνης Φώτσης σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA πήρε πριν από δύο ημέρες το τουρκικό διαβατήριο στα χέρια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτου γαμωτο... και τους ειπα εκει στο γραφειο διαβατηριων να πουν οτι προκειται για συνωνυμια αλλά αυτοι δεν τσιμπησαν...

      Διαγραφή
    2. Ο Αντώνης Φώτσης διαθέτει περιουσία στην Κων/πολη που είναι η γενέτειρα της μητέρας του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Τουρκίας προκειμένου να αναπαλαιωθούν τα παλιά σπίτια θα πρέπει να ανήκουν σε Τούρκο πολίτη. Αυτό προφανώς νομοθετήθηκε για να αποκλείονται οι Έλληνες με καταγωγή από την Πόλη από την εκμετάλλευση της περιουσίας τους..

      Διαγραφή
  46. η δικη μου προταση για Παναθηναικο
    1.Καλαθης,Κοπονεν,Μποχωριδης
    2.Παππας,Φελντειν
    3.Ουιλιαμς,Γιανκοβιτς,Χαραλαμποπουλος
    4.Γκιστ,Κλαβερ,Φωτσης
    5.Ραντουλιτσα,Χαντερ,Παπαγιαννης

    Με λιγα λογια δινεις τα πολλα λεφτα για να κρατησεις τον Ελιοτ,κανει 2 πολυ δυνατες προσθηκες με Κλαβερ και Κοπονεν...ακριβες μεταγραφες,αλλα που αξιζουν...διωχνεις Χεινς,Παβλοβιτς,Κουζμιτς...επαναφερεις τον Παππα...

    *εναλλακτικες για Κλαβερ και Κοπονεν...Μελι για ποιο φτηνη λυση...πολυ καλο τεσσαρι...και Πολοναρα,που εγραψε ενα παιδι παραπανω ειναι καλη επιλογη...και για ποιο καθαρο ασσο φερνεις Γιοβιτς,αντι του Κοπονεν..ο Φιλανδος πιστευω ταιριαζει αψογα με τον Καλαθη...ειτε στην ιδια πενταδα,ειτε για αλλαγη του!!!

    *εννοειται Μποχωριδης,Χαραλαμποπουλος και Παπαγιαννης με αναβαθμισμενο ρολο...

    *εχει καλη βαση ο Παναθηναικος...2-3 προσθηκες πρωτης γραμμης και ειναι κομπλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κοπονεν φετος ανανεωσε με την κιμκι μεχρι το 2018 με αυξημενες απολαβες και με nba opt out..τα σεναρια για καποια ελληνικη ομαδα ειναι ουτοπικα και αβασιμα..Ας το σκεφτομασταν πριν κανα δυο χρονια που δεν ηταν και τοσο αλμυρος.Τωρα πεταξε το πουλακι

      Διαγραφή
    2. 9:39

      Ας μην πάει η Χίμκι euroleague μέσω VTB league
      και θα σου πώ εγώ αν κρατήσει τον Κόπονεν, ή τον δώσει με φραμπαλά και φιόγκο, καλύπτωντας και μέρος του συμβολαίου του.
      Πόσο ξέπλυμα πιά σέ άδειο γηπεδο και σε μικρή
      διοργάνωση ;;;

      Διαγραφή
    3. δεν γντ με αυτην την 12αδα na ehoyn parallila αναβαθμισμενο ρολο...δεν γινονται ολα...ο charalampo πρεπει να φυγει ο βλαντο για να βρει horo...an erhotan o claver den tha na hreiazotan na meinei o fotςiς..ton bohoridi den nomizo na ton ipologizei idiaitera kai ton vlado ton idio

      Διαγραφή
    4. θα έβλεπα και dragisevic or dubljevic γιά strech 4 αν φυσικά ο kuzminscas, ο μεγάλος μου πόθος, επιλέξει να φορέσει το τετράφυλλο τριφύλι αντί γιά το τρίφυλλο (τριφύλι εννοώ).
      χρειάζεται και άλλο PG που να μπορεί να παίζει και μαζί με τον καλάθη στην ίδια πεντάδα. που θα πει πως θα πρέπει να διαθέτει και σουτ.
      και μάλλον και ένα βαρύτερο SF με post up game
      αν δεν μείνει ο hunter ο hollman θα ήταν ο ιδανικός back up του radulica, παίκτης σκόρερ και με έφεση στο rebound. α, προϋποτίθεται πως θα επανέλθει και ο παπάς. ομάδα γιά nba πλέον. Ian

      Διαγραφή
    5. μεγαλη αδυναμια ο Ντουμπλιεβιτς,αλλα πολυ ακριβος και ειναι περισσοτερο πενταρι για μενα...εχει και τριποντακι,αλλα ειναι ποιο βαρυς...δεν νομιζω οτι ταιριαζει με Ραντου...ο Ντραγκισεβιτς καλος,αλλα δεν ξερω αν κανει για Παναθηναικο...Κουζμισκας παικταρα,αλλα λενε πως εχει κλεισει Νταρουσαφακα...Χολμαν επισης παικτουρι,ψαγμενη επιλογη!!!

      Διαγραφή
  47. η μακαμπι εκλεισε λανγκφορν, χεντριξ και προταση στο μιλλερ του ερυθρου....θα δουμε ωραιες κινησεις το καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 2 πρωτοι πλεον ειναι ξεπερασμενοι και καθε χρονο πεφτει η αποδοση τους το αν θα τους βγουνε ειναι αλλο θεμα.Για μιλλερ νομιζα οτι εχει κλειστο συμβολαιο και ο αστερας θα ζητουσε ενα σκασμο λεφτα να τον δωσει

      Διαγραφή
    2. langford kanei tromeri hronia kai pali apla den fainetai epeidi i kazan den ta paei kala ...20 pontoi m.o eurocup...tha tan megali metagrafi para toy oti paei 33 apla telika eipan oti den einai alitheia oti tha paei macabi

      Διαγραφή
  48. Εξαιρετικά αμφίβολοι Σάριτς και Ερτέλ, διάστρεμμα ο Πάβλοβιτς, όλα πάνε πρίμα για την ομάδα. Απομένει μόνο αύριο κι ένα διαστρεμματάκι του Ντιλέινι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η Μακαμπι πηρε Χεντριξ στα μεσα της σεζον,και εκλεισε Λανγκφορντ επισημα.Παραλληλα συμφωνα με το sportando εχει κλεισει Ζιρμπες - Κουινσυ Μιλλερ και σημερα βγηκε απο πολλα μεσα οτι εκλεισε και Γουιμς.
    Καποιος τα σκαει χοντρα...

    MrMigiagi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ανακοινωσε Γουιμς η Μακαμπι,που εχει κλεισει και Λαγκφορντ και ειναι κοντα σε Ζιρμπες,Μιλερ...θα δουμε ωραια πραγματα του χρονου...παντως μια πενταδα με Λαγκφορντ,Μεκελ,Γουιμς,Μιλερ,Ζιρμπες και πρωτες αλλαγες Οχαγιον,Σμιθ,Εμπακουε μαρεσει πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΟΣΦΠ
    Πρέπει η ομάδα να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει μέχρι τους τελικούς για να σώσει φέτος τη χρονιά. Ο ΠΑΟ έχει το μομέντουμ αλλά σε 2 μήνες περίπου, όλα γίνονται με προσεκτικό σκάουτινγκ, ευρηματικότητα και κυρίως ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Εκεί πρέπει να εστιάσει ο κόουτς.
    Μετά τους τελικούς και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει είναι ένα ραντεβού μεταξύ Αφών και Σπανούλη. Η επιλογή είναι μία, 6ψήφιο συμβόλαιο και ένας παίκτης καλός στην θέση του, προκειμένου να πάει η ομάδα με αυτόν αρχηγό για μια τελευταία κούπα(Ευρώπη). Ο Σπαν έχει να δώσει ακόμα πολλά αλλά πρέπει να καταλάβει ότι το χρόνο δεν το νίκησε κανείς. Η ομάδα πλέον θέλει την ποιότητα του και όχι την ποσότητα. Αν επιμείνει να παίζει βασικός(με αναλογο συμβόλαιο), δυστυχώς η ομάδα θα έχει ταβάνι εκτός αν τα αδέρφια κάνουν την οικονομική υπέρβαση και πάρουν ένα πολύ καλό παίκτη για να παίζει 10'-15'.
    Κατά τ'άλλα όποιος δεν έχει λαιμό και κάνει πάγκο πάνω απο 120 κιλά, λογιστήριο και δρόμο.
    Γίνομαι υπερβολικός για να καταδείξω ότι η ομάδα φέτος είχε έλλειμμα "μπάσκετ". Πάνω απ'όλα η ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ας δούμε τον Μπαρτζώκα με παρόμοια φιλοσοφία πως τα κατάφερε.
    Στο μοντέλο των 15 παικτών που είπα πιο πάνω, ο ΟΣΦΠ πρέπει να είναι του χρόνου:
    Χάκετ-Μάντζαρης-Αθηναίου-Τολιόπουλος(Ή αυτός ή ο Μουράτος δανεικός)
    Μεταγραφή(Σκόρερ)-Σπανούλης
    Λοτζέσκι-Παπανικολάου-Παπαπέτρου
    Πριντεζης-Μεταγραφή(Σίγκλετον)-Αγραβάνης
    Γιανγκ-Χάντερ-Μιλουτίνοφ(Καββάδας)

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τι παιχνιδι στα καναρια......ματσαρα..ωραια ομαδα οι ισπανοι.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Στο αυριανο παιχνιδι η ομαδα πρεπει πρωτιστως να παιξει καλο μπασκετ γιατι πλεον τα ψεμματα τελειωνουν και το να παει στα πλεη-οφ ειτε με μειονεκτημα ειτε με πλεονεκτημα,συνεχιζοντας τις μετριοκακες εμφανισεις των τελευταιων εβδομαδων θα ειναι ασχημος οιωνος..Απορω μαλιστα που υπαρχει υπερμετρη αισιοδοξια για την πιθανη διασταυρωση με την Λαμποραλ,τη στιγμη που οι Βασκοι ειναι απο τις ομαδες που εχουν κανει πολλες και μεγαλες νικες και αποδειξαν οτι δεν ηταν ο φτωχος συγγενης του ομιλου..Ας περιμενουμε ομως να βγει ο αντιπαλος και τα ξαναλεμε..Οσον αφορα τη βραβευση του ΔΔ απο την ευρωλιγκα στο ματς με την Τσεντεβιτα το μονο που εχω να σχολιασω ειναι οτι αποδειχτηκε ακομα μια φορα το ''οραμα'' των διαφορων απιθανων Μπερτομεου για το μπασκετ..Καταλαβαινω οτι η παρουσια καποιου εξ αυτων στο γηπεδο θα προκαλουσε τον κοσμο,ομως θα μπορουσε καλλιστα να κληθει ενας βετερανος σταρ του παρελθοντος για να παραδωσει το βραβειο στον ΔΔ(ειτε ο ηδη βραβευμενος Σισκαουσκας ειτε ο μεγιστος Μποντιρογκα),δινοντας μια μεγαλυτερη λαμψη στο γεγονος.Τι να περιμενεις ομως απο τυπους που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να χρησιμοποιουν ομαδες και διαιτητες κατα το δοκουν..Πολλοι σχολιαστες γραφουν ηδη για το πως θα ηθελαν το ροστερ του Παναθηναικου για την επομενη χρονια.Ειναι,οντως,προωρο να συζηταμε κατι τετοιο απο τη στιγμη που ολοι θα κριθουν τους επομενους 2 μηνες,ξεκινωντας απο τον προπονητη,ο οποιος καλειται να ''πιασει'' τους στοχους που εχουν τεθει απο τη διοικηση για την τρεχουσα χρονια.Η ομαδα συνεχιζει να αγκομαχαει και μετα τις προσθηκες,οπως αντιστοιχα εκανε και πριν.Τωρα ειναι η ωρα του Σαλε για να δειξει αν μπορει να σταθει σε τοπ επιπεδο(η γνωμη μου ειναι πως δεν εχει τα προσοντα)..Οσον αφορα τον Γουιλιαμς καλο θα ειναι να περιμενουμε τα πλεη-οφ της ευρωλιγκας και του πρωταθληματος για να βγαλουμε οριστικο συμπερασμα για το ταβανι του.Μπορει να δειχνει οτι διαθετει πολλα καλα στοιχεια,ομως το μακρινο σουτ του ειναι υποπτο..Επειδη ειναι καθαρο 2αρι δεν μπορει να κανει πραγματικα τη διαφορα αν δεν εχει 40% απο τη γραμμη του 3ποντου.Ας ελπισουμε οτι με αφετηρια τα ματς με τη Λαμποραλ(;) θα μας δειξει οτι ειναι αξιοπιστος σουτερ γιατι ειναι σιγουρο οτι ο Περασοβιτς(η ο Πασκουαλ)θα δοκιμασουν ζωνη,βλεποντας τα μεχρι τωρα στατιστικα του..Και η αποδοση του στα πλεη-οφ(κι αν προκυψει και στο φ4)θα αποτελεσει προκριμα για τον τροπο αντιμετωπισης του και στους ελληνικους τελικους..Γιατι χωρις μακρινο σουτ(αρα και χωρις παιχνιδι μακρια απο την μπαλα)σημαινει πολυ ωρα η μπαλα στα χερια του αρα η ομαδα γινεται στατικη και προβλεψιμη..Και κατι αλλο.Ο Γουιλιαμς δεν ειναι ουτε μπορει να παιξει στο 3,περα απο καποια 2-3λεπτα σε smallball.Τα διαφορα 3αρια τυπου Μασιουλις θα τον ποσταρουν ολο το βραδυ φορτωνοντας τον με ποντους και φαουλ..Αν ο Γουιλιαμς αποδειχθει τελικα the real deal λεφτα για την ανανεωση του θα βρεθουν και μαλλον απο το συμβολαιο του σεντερ του 1 εκατομμυριου δραχμων που απο λαθος πληρωθηκε 1 εκατομμυριο ευρω..Υ.Γ..Κατι για τον Ολυμπιακο.Απο τη στιγμη που ο Σπανουλης εχει τον κεντρικο ρολο στην ομαδα και μεγαλο χρονο συμμετοχης αυτο σημαινει οτι χτιζεις μια ομαδα οχι για να τρεχει,αλλα για να εκμεταλλευεται το σετ παιχνιδι.Κι αυτο προυποθετει παικτες που μπορουν να ανταποκριθουν,κυριως σουταροντας καλα απο μακρια.Και οι επιλογες σε τετοιους (ξενους)παικτες δεν ηταν η αναλογη.Κι αυτο φανηκε απο το πρωτο επισημο ματς της σεζον(ντερμπι κυπελλου)...VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω σε όλα, φίλε VECCHIO, πολύ σωστές παρατηρήσεις.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    2. Ταυτιζόμαστε, VECCHIO.
      Υπό άλλες συνθήκες με όσα έγραψες χθες βράδυ θα έπρεπε να ακολουθήσει η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου…

      Διαγραφή
    3. @77..Χαιρομαι για την ταυτιση αποψεων..Προσπαθω να σχολιαζω με κριτηριο την πραγματικοτητα κι οχι ευσεβεις ποθους,μενοντας μακρια απο ενθουσιασμους κι απογοητευσεις.Οχι οτι δεν με επηρεαζουν κι αυτα,αλλα μετα απο τοσα χρονια στα γηπεδα μπορω να φιλτραρω αυτο που βλεπω..Σεβαστη η αντιθετη αποψη αν στηριζεται σε επιχειρηματα,αυτη αλλωστε ειναι η ουσια του διαλογου..VECCHIO

      Διαγραφή
    4. Μια μικρή σημείωση: η ζώνη (είτε απλή 3-2 είτε 4-1 είτε 2-1-2) μπορεί να σπάσει, πέρα από τα γνωστά "τρίποντο και post", και από τα middle-range 5μετρα σουτάκια, μετά από μετακίνηση της εξωτερικής ζώνης και ντρίπλα για να βάλεις στη πλάτη τον παίκτη του χώρου σου. Είναι το γνωστό "just outside the paint", χώρος που χρειάζεσαι απαραίτητα δύο στοιχεία για να εκμεταλλευτείς: έλεγχο μπάλας/ντρίμπλα, και φυσικά αξιόπιστο middle-range σουτ. Τα οποία διαθέτει σε εξαιρετικό βαθμό ο Williams, άλλωστε είναι το αγαπημένο του παιχνίδι. Άρα δεν είναι απαραίτητο ότι *πρέπει* να έχει αξιόπιστο beyond the arc, αρκεί να μπορεί να παράγει αξιόπιστα σε αυτές τις περιπτώσεις.

      Τα παραπάνω ισχύουν και στην περίπτωση της match-up, καθώς ειδικά ο Williams, με την ταχύτητα και το πρώτο βήμα που διαθέτει, του είναι εξίσου εύκολο να περάσει στα αγαπημένα του σημεία εκτέλεσης, είτε γίνονται αλλαγές πάνω του, είτε συγκλίνουν ή αποκλίνουν οι αμυντικοί, καθώς έχει δείξει ότι μπορεί επίσης να μεταφέρει τη μπάλα σωστά, γρήγορα και με ακρίβεια. Χρειάζεται βέβαια λίγο χρόνο για να μάθει να διαβάζει τις ζώνες στην EL αλλά και στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  54. http://www.sdna.gr/mpasket/eyropaika-protathlimata/article/187790/fenermpaxtse-ibb-73-55
    Μα καλά, η Φενέρ έπαιξε Τετάρτη για το πρωτάθλημα και Παρασκευή θα παίξει στη Μάλαγα για την Ευρωλίγκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. και ποιος φταει στον ζντοβτς που δεν εχει καλο pg;
    τον κουπερ αυτος δεν τον εδιωξε;
    o μπατιστα λεει δεν μπορουσε να βαρεσει βολες.
    με 76% στην ευρολιγκα,
    ενω προφανως ο ραντουλιτσα μπορει με 81%.
    τι να λεμε χαωδης η διαφορα δικαιολογουνται τα διπλα λεφτα του σερβου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ασχετο με το ποστ αλλα θελω να εκφρασω τσ θερμα συλληπητυρια για τον αλεξη παπακωστα...με το γνωστο ψυχειατρειο απεναντι απο τη θυρα 13 στη λεωφορο...καλο ταξιδι φιλε μου και αναπαυσου εν ειρηνη...θα σε αγαπαμε για παντα ... Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μπαινω, βλεπω καινουρια αναρτηση απο το Τζιμ, την διαβαζω και παω στα σχολια και δεν πιστευω στα ματια μου. Γνησια υπεροχη μπασκετικη κουβεντα. Βρε λες;https://m.youtube.com/watch?v=5vOn7IhfhzE
    Σας διαβασα ολους (το ξενυχτησα βεβαια) και το απολαυσα.
    Σας ευχαριστω ολους.
    Πρεπει να κοιμηθω και λιγο ... Καληνυχτα
    Pal el

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλτατε, ως γνησιος εκπροσωπος της αποκλειστικα μπασκετικης κουβεντας, σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και σου ευχομαι ονειρα γλυκα :D

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  58. NEWSPAPER

    Ο φετινός τελικός του eurocup, θα έχει έντονα ερυθρόλευκο
    χρώμα.
    Θα τεθούν αντίπαλοι οι ομάδες δύο σπουδαίων προπονητών.
    Του Αταμάν και του Κολέ, που είναι οι πρώτοι βασικοί
    υποψήφιοι για τον πάγκο του Ολυμπιακού.
    Ο Αταμάν θα φέρει μαζί του αν δεν πάνε καλά τα πράματα
    με το Λοτζέσκι τον εξαιρετικό Μίτσοφ, μαζί με τον Τσάκ
    Ντέιβις που θα είναι το alter ego του Πρίντεζη στο 4.
    Τα αγαπημένα παιδιά του Τούρκου κόουτς.
    Και ο Κολέ που θα συνεχίσει να είναι προπονητής της
    Εθνικής Γαλλίας θα φέρει μαζί του στα γκάρντ τον Γκάμπριελ
    και ίσως τον δυναμικό 27χρονο σέντερ Μπαγγαλί Φοφανά
    ανάλογα πώς θα εξελιχθούν τα πράματα με τον Χάντερ.
    Για να δούμε, θα υπάρξει επιτέλους στον ερυθρόλευκο
    πάγκο ένας μεγάλος πρώην ή νύν εθνικός προπονητής που
    έχουμε να δούμε από την εποχή Ντούσαν Ιβκοβιτς, τον άνθρωπο
    που αναμόρφωσε και απογείωσε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό
    με τις προσθήκες και το αγωνιστικό του πλάνο.

    Informer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα σε όλους. Ματσάρα εχθές στο Λας Πάλμας. Ο Ρενέσες έχει γυρίσει τη κατάσταση, βρίσκεται στο +16 στο τελευταίο λεπτό και βλέπει τον καυτό εκείνη τη στιγμή Σίλεη (23π. 4/5 τριπ. μεγάλα σουτ στο τέλος της κανονικής διάρκειας) να αστοχεί σε δύο βολές.. Πολλά ..κιλά από τον Μακόλουμ που πήρε εξ ολοκλήρου ολόκληρο το βάρος με one on one καταστάσεις στην επίθεση της Γαλατά από το 37' και μετά. Το Στρασβούργο έδειξε την ποιότητα του και δικαίωσε όλους εμάς που πιστεύαμε ότι θα διεκδικήσει τη κούπα φέτος στη διοργάνωση όταν έμενε εκτός Ευρωλίγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΦΙΛΕ καλήμερα,καλός ο μακ κολουμ, καλός ο κολε άλλα η θλίψη είναι μεγάλη που δεν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον μεγάλο αϊτό στην νέα ευρωλιγκα,φοβερή ομάδα φοβερό γήπεδο κρίμα...

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξενέρωσα φίλε. Εκεί που έφθασε έπρεπε να το πάρει ο Αϊτο..

      Διαγραφή
    2. Τεραστια ξενερα :(
      Αντ'αυτου θα εχουμε αλλο ενα νεοπλουτο τουρκικο σκορποχωρι στους ομιλους.

      Ας ελπισουμε να το παρει η Στρασμπουρ εστω, αν και οι Γαλλοι δεν παρουσιαζουν διαρκεια στις ομαδες τους.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    3. Τζιμ,νομιζω οτι στον Ρενεσες ταιριαζει το ποιημα του Καββαδια ''Ιδανικος κι αναξιος εραστης''(θα μεινω παντα ιδανικος κι αναξιος εραστης των μακρυσμενων ταξιδιων και των γαλαζιων ποντων.....).Aν τελικα κατακτησει το Εurocup η Γαλατα και προβιβαστει στην ευρωλιγκα,αυτο σημαινει ακομα ενα χοντρο πορτοφολι στο μεταγραφικο παζαρι.Και θα 'χει ενδιαφερον να δουμε τις επιλογες του Αταμαν..VECCHIO..

      Διαγραφή
    4. Η Γκραν Κανάρια είναι μπασκετικό κλαμπ αλλά με τον Ρενέσες ψηλώνει σε όλα τα επίπεδα. Η Γαλατά δεν είναι και η αγαπημένη στα κεντρικά της Ευρωλίγκας αν και φέρνει στο τραπέζι ένα τεράστιο fanbase. Θα δούμε.. Το Στρασβούργο απέδειξε στη κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε.

      Διαγραφή
    5. Δεν εννοουσα αυτο οταν ελεγα οτι δεν εχουν διαρκεια οι Γαλλοι.

      Εννοουσα τα προγραμματα τους απο σεζον σε σεζον.
      Φετος μπορει να παρουν το Γιουροκαπ και του χρονου να μη μπουν καν 4αδα στο πρωταθλημα. Μεγαλα σκαμπανεβασματα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    6. ''Η Γαλατα δεν ειναι και η αγαπημενη στα κεντρικα της Ευρωλιγκας''....λογω επεισοδιων,λογω οφειλων η απλα επειδη δεν γουσταρουν τα μουτρα τους;..αν συμβαινουν τα δυο πρωτα υπαρχει μια καποια δικαιολογια,αν συμβαινει το δευτερο τα σχολια περιττευουν..VECCHIO..

      Διαγραφή
  61. Ξεχώρισα 2-3 παικτακια απο τα δύο ματς του eurocup χθές.
    Τα ζαχαρωνω ακόμα και για Παναθα!!
    Γούσταρα τρελά τον σκιρτο δολοφόνο της Τρεντο.
    Χταπόδι και ψυχαρα ο τύπος.
    Για 7ος ξένος ψήνομαι αφόρητα.
    Νταβιντε Πασκολο και το σπαγγέτι
    αλ ντεντε.
    Ο Λασμε γερνάει συμπαθητικά.
    Καλός για την ηλικία του.
    Ο Πάγκος ο Καναδός της Γκραν για 23αρης μου άρεσε ως κινητήριος μοχλός, οπως και ο Seeley που βρέθηκε σε καλή μέρα και θέλω να τον δω σε βάθος.
    Ο Κόλινς είναι η νωχελα που ξέραμε απο ΟΣΦΠ αλλά με πολλά κιλά μπάσκετ στο μπυροκοίλι του :))
    Μπιμπουα αρνητικός προς μεγάλη μου εκπληξη.
    Ο Μπιρτου ο ψηλός της Στρατς δεν με ψήνει παρ'οτι έβγαλε ματια χθες, οπως με ψήνει ο Ομιτς της Γκραν που έχει μεγαλύτερο ορίζοντα κατ'εμε.
    Ο Μπισοφ που δεν γουστάρει ο Σαλε ειναι φάτσα.
    Θέλει μια μπάλα για πάρτι του και βγάζει μπασκετικό εγωισμό.
    Ο Αταμαν τον έχει χύμα να παίρνει οτι προσπάθεια γουστάρει.
    Τα είδα και τα 4 ματς γιατί είμαι άρρωστος με τη σπυριαρα.
    Καλοί προπονητές και οι 4.
    Ο Ιταλος μου φάνηκε σαν τρικυμίας στα δύσκολα αλλά φετος κατάφερε πολλά και μπράβο του.
    Ο τελικός ειναι 60-40 και παραπάνω υπερ Γαλατά μη γελιόμαστε.
    Πιο σκληρή ομάδα οι Τούρκοι.
    Θα δούμε ωραίους τελικούς κι ας νικήσει ο χειρότερος :)
    O Τζουλιαν δεν πήγε καλά αν και το πάλεψε μόνος του ο ανθρωπάκος στους ψηλους γιατι παικτης Λουκα Λεκταλερ χθες δεν υπηρχε.

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε τζιμοπληκτε θα μας τρελανεις?ποιος Νταβιντε Πασκολο κ μακαρονια αλ ντεντε?με τον Φαιδωνα Γεωργιτση(στα νιατα του φτυστος ειναι) της Ιταλιας θα πας να παιξεις ευρωλιγκα του χρονου?αμα ειναι πηγαινε παρε τον Πολοναρα που ειναι κλασεις πιο πανω κεχει μεγαλυτερο ταβανι..κ πιο πυραυλοκινητος κ με περιφερειακο σουτ..αν κ ο Κογκα γραφει σημερα οτι Παναθηναικος κ Ολυμπιακος κινουνται για τον Οκαρο Γουαιτ του Αρη..οποτε πιθανον να πας του χρονου σε μια φροντ Λαιν με Γκιστ-Γουαιτ-Φωτση στο 4 κ Ραντουλιτσα-Παπαγιαννη στο 5 βαζοντας κατα διαστηματα κ τον Γκιστ στο 5 κ ανοιγοντας ετσι κ χωρο στο 5 για τον Παπαγιαννη..μπορεις να κρατησεις κ κανα Κουζμιτς για την ευρωλιγκα μονο για να παιζει στα ρεπο του Ρ αντουλιτσα..

      ΜΣ

      Διαγραφή
    2. Αδελφέ μου ΜΣ.
      ===============
      Αν πας του χρόνου στη φροντ με Γκιστ, Γουαιτ, τον τρελοπενηνταρη το Φωτση :) τον "κάτσε Τούρκο να γεμίσω" στην αμυνα Αργουλιτσα και τον μαθητή του 2ου Λυκείου Δομοκού Παπαγιαννη.
      Θα γίνεις η Λάσκαρη στον "κατήφορο" και θα τρέχεις γυμνουλης στη Βάρκιζα για να βρεις ζιπ κυλοτ :)))
      Για 7ο ξένο θέλω Πασκολο λέω κι οχι τον Γκουφη που τον αγαπώ αλλά δεν κάνει.
      Ο Γουαιτ θέλει και Λασμε στα σεντερ ως νεουδι.
      Για να βάζεις τον Γκιστ να κλεινει τις τρύπες του Αργουλιτσα στο άλλο ντουμπλαρισμα και το Λασμε να σκεπάσει τον Γουαιτ στο δικό τους.
      Ακου το φιλο σου ρε μόρτη.
      ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΡΑΔΙΔΩ :)
      Γιατί η ευρωλιγκα του χρόνου δεν θα είναι σε τρεις φάσεις ώστε αν βγεις τέταρτος στην πρώτη να σώσεις το ναυάγιο μετά.
      Αν σε σφαλιαρισουν απο την αρχή ξεφύγουν στη βαθμολογία και χασεις το τρένο, ως ο περίγελος καρπαζοεισπρακτορας θα τελειωσεις οσο κι αν τρέξεις μετά.
      Θέλεις Γουαιτ?
      Παίρνεις και Λασμε.
      Θέλεις Ραντολφ?
      Απλά τον Βουγιουκα θα πάρεις στο 5 να τον εναλλαζεις με Αργουλιτσα.
      Ηδη η Μακαμπι αγοράζει απο το πάνω ράφι, φαντάσου οι άλλοι τι θα κανουν.
      Αν ξαναρχίσουμε τα περσινά και του χρόνου, κλάψε τον μάνα κλάψε τον, τον green τον Τζανετακο.

      Jim.. οπληκτος

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα,

    http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/526167-Menei-ston-Panathinaiko-o-paiktaras-Goyiliams

    graz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πάμε για το φινάλε σήμερα. Θα έχουμε τις διασταυρώσεις..;

    http://blog.stoiximan.gr/basket/murise-playoffs/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν συνιστά δα και σπουδαία έκπληξη πως η ανάρτηση – μαύρο κουτί για τα χάλια του Ολυμπιακού έφτασε να γίνει κυτίον παραπόνων για τα πολλά ελλείμματα που έχει ο Παναθηναϊκός: το μπλογκ, καθ’ ότι μπασκετικό, παναθηναϊκοκρατείται, κι η στροφή ήταν εύκολη. Τι πιο λογικό, άλλωστε, τώρα που η ομάδα μπαίνει στην ποστ σίζον ν’ αρχίσει η συζήτηση για τη νέα της σεζόν; Αν δεν αρχίσει αυτή η συζήτηση στον Παναθηναϊκό, που θα παίξει πλέι οφς, σε ποιον θ’ αρχίσει; Στον Ολυμπιακό, που το βράδυ κουνάει μαντίλι;
    Το ακόμη πιο ωραίο είναι πως η συζήτηση δεν περιορίζεται στα θεωρητικά, αλλά περιλαμβάνει και συγκεκριμένη λίστα: mock 12άδες, κανονικά, οι οποίες μάλιστα παρουσιάζονται και με περίσσεια άνεση, λες κι όποιος τις συντάσσει ασχολήθηκε πάνω από 5 λεπτά! Πόσο αστείες είναι, βέβαια, τέτοιες λίστες το αντιλαμβάνεται κανείς μόνο αν αναλογιστεί τι σημαίνει να περιλαμβάνεται σ’ όλες ανεξαιρέτως τις 12άδες, ως must, ο Φελντίν: σκέψου, δηλαδή, Απρίλη του ’15, όχι πόσες ανάλογες λίστες εδώ μέσα είχαν συμπεριλάβει τον Δομινικανό, αλλά πόσοι εδώ μέσα είχαν ακούσει μία, έστω, φορά το όνομά του. Πως είδα/είδες/είδε/είδαμε, δηλαδή, μερικά ματσάκια Ευρωλίγκας (άντε και μερικά Γιούροκαπ) κάνει τον καθένα και ειδικό, σαν σε βίντεο γκέιμ. Όλοι GM. Κι εγώ, παιδιά, θα έδιωχνα Ραντούλιτσα, Φώτση και παίρνοντας στις θέσεις τους Άιβερσον και Οκάρο Γουάιτ θα εξοικονομούσα άνω του εκατομμυρίου. Ωραία κουβέντα, πιασάρικη, αλλά να της αποδίδεται κι η δέουσα (α)σοβαρότητα. Τα γούστα του καθενός είναι σχετικά με τις όποιες περιορισμένες του παραστάσεις. Για να στηθούν ομάδες υπάρχουν ειδικοί, επαγγελματίες του είδους. Επαγγελματίες με καλές (π.χ. Γουίλιαμς) και κακές (Πάβλοβιτς) επιλογές, τις οποίες πιστώνονται ή χρεώνονται.
    Αν, λοιπόν, έχουν γνώση ή όχι οι φύλακες για τη σεζόν 2016-17 θα κριθεί εν καιρώ, αν και υπάρχουν ήδη σαφή δείγματα (ο Φελντίν ανανέωσε, ο Γουίλιαμς μαθαίνουμε πως ανανεώνει). Πριν από αυτό, όμως, υπάρχει κι η σεζόν 2015-16, που παραμένει σε εξέλιξη. Μαθαίνουμε, μάλιστα, πως τώρα τελευταία η ομάδα έχει «μετριοκακές» (sic) εμφανίσεις. Φαντάσου δηλαδή να μην είχε σερί 8-1, φαντάσου να μην είχε νικήσει Φενέρ και Λοκομοτίβ, να μην είχε χάσει in extremis στο Βελιγράδι. Φαντάσου, δηλαδή, να μην ήταν μέτριος με την Τσεντεβίτα: όχι στο +29, στο +129 θα είχε πάει η διαφορά… Αναρωτιέσαι, επίσης, σε σύγκριση με ποιο μέγεθος είναι αυτές οι «μετριοκακές» εμφανίσεις; Πόσο και ποιος εντυπωσιάζεται τελευταία απ’ την ΤΣΣΚΑ, τη Φενέρ, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ (α, κάποιος ενημέρωσε πως με Μπάρτσα ή Ρεάλ ο Παναθηναϊκός «μάλλον το ξεχνάει». Είδα Αρόγιο και τα έκανα επάνω μου…); Πώς γίνεται να μην περνά από κανενός το μυαλό πως ναι, η ομάδα θα πάει κι άλλο με μεταπτώσεις (ως συνέπεια του καθυστερημένου των προσθηκών), αλλά ταυτόχρονα αυτές οι προσθήκες καθιστούν άγνωστο και το ταβάνι της; Και πως αυτό το άγνωστο ταβάνι είναι, αν συνυπολογιστεί η ατομική ποιότητα, μάλλον υψηλό;
    Υ.Γ. Δεν ενοχλεί κανενός η άποψη, όσο μηδενιστική κι αν είναι. Ενοχλεί όταν αυτή η μηδενιστική θέση συνοδεύεται από ψευδή δήλωση προθέσεων. Το βάρος κάθε θέσης είναι άμεσα συνυφασμένο με την αφετηρία της. Εδώ μέσα έχει ευδοκιμήσει, αλίμονο, να παριστάνει κάποιος κάτι που δεν είναι για να εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτό μια ψευδεπίγραφη «αντικειμενικότητα» που ισχυροποιεί τη θέση του και να χύνει έτσι τη χολή του με άνεση, όταν οι δεκτικοί ανυποψίαστοι έχουν μετατραπεί σε ανοιχτά δοχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή