Athlenda

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

One & Done: Το μεγάλο παζάρι..!




Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όλων στη φετινή Ευρωλίγκα, ευρισκόμενη μόλις δύο ματς μακριά από την κατάκτηση του τίτλου και το τέλος μια καταπληκτικής πορείας στο θεσμό. Τον τελευταίο καιρό όμως, πίσω από το δημιούργημα του κορυφαίου ίσως Ευρωπαίου recruiter, Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει στηθεί ένας χορός επαφών με το βλέμμα στη καλοκαιρινή αγορά και πολλές ομάδες, μεταξύ τους και οι ελληνικές, να εποφθαλμιούν μέλη του βασικού κορμού της ομάδας του Κρασνοντάρ. Το Hoopfellas σας παρουσιάζει τον φετινό τιμοκατάλογο για να παραγγείλετε..



Η προχθεσινή ήττα της Κουμπάν μάλιστα στην Αγία Πετρούπολη, με την οποία η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα "έπεσε" στη πέμπτη θέση της VTB και αυτομάτως διασταυρώνεται στα playoffs με τη Κίμκι (και σε περίπτωση που περάσει συνεχίζει με CSKA), κάνει τον δρόμο προς την Euroleague της επόμενης περιόδου μια υπόθεση δύσκολη (πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο της VTB). Από την άλλη είναι δεδομένη ότι τα βασικά πρόσωπα της φετινής επιτυχίας του club θα προσπαθήσουν να εξαργυρώσουν τη σούπερ αυτή σεζόν με το σχετικό ενδιαφέρον να έχει ήδη πάρει (εδώ και μήνες) μορφή οργασμού  από τους "μεγάλους" της Ευρώπης, καθένας εκ των οποίων ψάχνει να πάρει από τη Κουμπάν το κομμάτι που ταιριάζει περισσότερο στις δικές του ανάγκες. Η Λοκομοτίβ οδεύει προς το F4 του Βερολίνου για να γράψει ιστορία, γνωρίζοντας όμως ότι μπορεί να αποτελέσει ίσως τη πιο πιστή απεικόνιση της One & Done Team στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού. Πάμε να δούμε τη πραμάτεια της.. 




Malkolm Delaney (1.91-G-1988): H μεγαλύτερη επιτυχία για τον Delaney και κατ'επέκταση για το προπονητικό τιμ της Κουμπάν φέτος ήταν η επιρροή που είχε στο παιχνίδι της ομάδας ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε τον εαυτό του ο Αμερικανός “κανονιέρης”. Ο Delaney “ποτίστηκε” με τη φιλοσοφία του να αφήνει στην επίθεση το παιχνίδι να έρχεται σε αυτόν χωρίς να εκβιάζει καταστάσεις, ξεκινώντας με αφετηρία τη συνεργασία και την ανάμειξη των συμπαιχτών του σε αυτή. Αυτός η πιο σοφιστικέ και calm προσέγγιση από τον Αμερικανό ανέβασε τον δείχτη ποιότητας του performance της Κούμπαν η οποία θα ήταν πιο ευάλωτη (σίγουρα πιο ευανάγνωστη) και με πιο αδύνατο status ως one man's team, με τον Delaney να καταδυναστεύει το επιθετικό κομμάτι. Μέσα από αυτή τη διαδικασία “μεγάλωσε” η ομάδα και ο αθλητής. Νομίζω ότι στον ψυχικό κόσμο του 27χρονου γκαρντ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε “παρθένα γη”, ώστε να καλλιεργήσει αυτή τη νοοτροπία στο υψηλό επίπεδο σε έναν σκόρερ ο οποίος έχει μάθει να νικάει όντας πρωταθλητής 3 συνεχόμενες σεζόν σε Γαλλία (Σαλόν), Ουκρανία (Μπουντιβέλνικ) και Γερμανία (Μπάγερν Μονάχου). Αυτό λοιπόν το calm αγωνιστικό προφίλ του βοήθησε τα μέγιστα στο να επιστρέψει η Κουμπάν στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα όπου ο Αμερικανός (15.4 PPG-3.8 RPG- 4.8 APG, ελάχιστα λάθη) ακολούθησε τον δρόμο της υπομονής.


Στον Delaney έγινε μια πρώτη προσέγγιση από τον Ολυμπιακό κοντά στα Χριστούγεννα ενώ τον Φεβρουάριο ο Παναθηναϊκός μίλησε με τον μάνατζερ του ανανεώνοντας το ραντεβού για το τέλος της σεζόν. Πλέον, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και με τη Λοκομοτίβ στο Βερολίνο, θα είναι αντικειμενικά δύσκολο να μπει ελληνική ομάδα (με προίκα ήδη ένα συμβόλαιο σαν του Καλάθη από τη μία πλευρά και ένα που θα προκύψει από μια πιθανή ανανέωση του Σπανούλη από την άλλη) στο χορό που θα στηθεί γύρω από το όνομα του αθλητή ο οποίος έμαθα ότι φέτος έχει συμβόλαιο όχι ύψους 1.6 εκατομμυρίων δολαρίων όπως αρχικά είχε βγει προς τα έξω αλλά κάτι λιγότερο από 1.2.. Ο μάνατζερ του θα προσπαθήσει να τον ντύσει με χρυσάφι ξεκινώντας τις συζητήσεις από ένα συμβόλαιο ανάλογο με αυτό του Tαϊρίς Ράις..


Anthony Randolph (2.11-F/C-1989): Στο Guard based-ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Ντιλέηνι (δίκαια) είναι ο leader της Κουμπάν και το πρώτο όνομα στη μαρκίζα όμως overall ο καλύτερος παίχτης αυτής της ομάδας (και κατά τη γνώμη μου το βαρύ πυροβολικό με ότι και αν αντιπροσωπεύει ο όρος) είναι ο Randolph. Μιλάμε για τον πιο skilled γρήγορο ψηλό της λίγκας αυτή τη στιγμή. Το Midrange παιχνίδι του και τα isolations στα 6 μέτρα αποτέλεσαν το αντίβαρο στη βροχή τριπόντων (και την έλλειψη καθαρού post παιχνιδιού) που χαρακτήριζαν την επίθεση της Κουμπάν φέτος. Εκτός αυτού ήταν ο παίχτης που προστάτεψε το καλάθι της Λοκομοτίβ με το εξαιρετικό touch του ψηλά που γαρνίρει το 7'3'' (τεράστιο) άνοιγμα χεριών του. Ήταν επίσης ο παίχτης (αφήνοντας πίσω τον Ντιλέηνι) ο οποίος “καταναλώνει” τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας με USG/G 16.26. Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο στη χρονιά που διανύουμε για τον πρώην first rounder του ΝΒΑ είναι το γεγονός ότι (ενάντια στα προγνωστικά) κατάφερε να ανοίξει (ειδικά στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα και το 4ο ματς) τη πόρτα που θα τον πάει παραπέρα σε πνευματικό επίπεδο. Το mental toughness του ήταν αμφίβολο όλο αυτά τα χρόνια. Απογοητευόταν εύκολα και στις κακές του βραδιές του effort του (ειδικά στην άμυνα) ήταν αισθητά διαφοροποιημένο σε σχέση με τα βράδια που η επίθεση του “τον πάει”. Χαρακτηριστικό άμεσα συνδεδεμένο με τον δείκτη λαθών του και με το γεγονός ότι δύσκολα έβρισκε τη ψυχική δύναμη να επιστρέψει στο ματς όταν ξεκινούσε άσχημα.Στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα έσπασε τον τοίχο αυτό σε προσωπικό επίπεδο κουβαλώντας κυριολεκτικά την ομάδα του (17.4 PPG-6.4 RPG, 91% FT) απέναντι σε έναν πιο έμπειρο αντίπαλο. Μένει να δούμε αν θα κεφαλαιοποιήσει αυτή του την επιτυχία επιδεικνύοντας συνέχεια. Αυτή είναι που σου δίνει μόνιμη θέση στην “ελίτ”..



Μέσω του μάνατζερ του ο Randolph έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι του χρόνου θα ήθελε να εργαστεί είτε στη Μόσχα (CSKA, Khimki) είτε στη Πόλη (Fenerbahce, Anadolu, Darrusafaka). Μεγάλες πόλεις με clubs τα οποία μπορούν να τον πληρώσουν διπλάσια χρήματα από τα 950 χιλιάρικα που παίρνει τώρα στο Κρασνοντάρ..


Chris Singleton (2.06-F/C-1989): Ο Singleton είναι ένας παίχτης που έχει το απαιτούμενο πακέτο για να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, δεδομένου ότι μπορεί να ανταποκριθεί σωματικά και αγωνιστικά στις σημερινές απαιτήσεις της λίγκας έχοντας έναν συμπληρωματικό καθαρά ρόλο από τον πάγκο (στέκεται αθλητικά, έχει σουτ για να παίξει στο “4” σε μια λίγκα που κατευθύνεται στο downsizing). Η φετινή χρονιά μπορεί να τον βοηθήσει να πάρει το “κάλεσμα”. Έκανε εξαιρετική σειρά απέναντι στη Μπαρτσελόνα αν και η αλήθεια είναι ότι κάπου τελευταία έχει διαφημιστεί περισσότερο από όσο πρέπει. Δεν είναι ακόμα Βέσελι, ούτε Χάινς, τουλάχιστον ακόμα. Σίγουρα όμως μια πολύ καλή περίπτωση παίχτη. Είναι δυνατό παιδί (ο κορμός τους ήταν κλειδί στη post άμυνα της Κουμπάν φέτος και γενικά στον τρόπο που η ομάδα προστάτεψε το ζωγραφιστό της), με μακριά χέρια (τα οποία ξέρει να χρησιμοποιεί βγαίνοντας στη μπάλα), καλό positioning, face up παιχνίδι (που παίρνει και χρειάζεται ακόμα βελτίωση όντας όμως ήδη καλό) και ικανότητα να βάλει τη μπάλα στο παρκέ. Πρέπει να κοντρολαριστεί και να βελτιώσει το shot selection του. Η ικανότητα των ψηλών της Λοκομοτίβ να πάνε με τη μπάλα παντού στο παρκέ αποτέλεσε σήμα-κατατεθέν του φετινού αγωνιστικού της στυλ.. Στα 60 χιλιάρικα το μήνα οι αποδοχές του. Τον Δεκέμβρη, όταν και έληγε η συμφωνία των Ρώσων με τον Singleton, ο Ολυμπιακός μπήκε στο κόλπο ρωτώντας για το συμβόλαιο  του παίχτη όμως ο Μπαρτζώκας είχε φροντίσει να κλείσει το θέμα ανανεώνοντας τον εγκαίρως. Πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η σεζόν άραγε εάν είχε επιτευχθεί για τους ερυθρόλευκους αυτή η μετακίνηση τότε..;


Σημείωση: Πριν μια πενταετία, όταν η σελίδα βρισκόταν στα πρώτα της βήματα, σας είχα υπογραμμίσει στις συζητήσεις μας ότι τα Guard-Forwards των τελευταίων τότε χρόνων στο ΝΒΑ (είτε μιλάμε για Αμερικανούς είτε για Ευρωπαίους), παίχτες τύπου Κριάπα ή Μόνια (wings για την Αμερική), είναι οι καλύτερες περιπτώσεις Strech ή Passing-4s (το νέο trend που θα μας έρθει σύντομα και στην Ευρώπη, τα Passing-4s) για το μπάσκετ της Ευρωλίγκας. Παίχτες π.χ τύπου Correy Brewer μπορούν να κάνουν θραύση στην Ευρώπη παίζοντας πιο κοντά στο ζωγραφιστό (ειδικά με την αμυντική παιδεία του συγκεκριμένου). Η Κουμπάν δούλεψε (από πέρυσι με τον Randolph, φέτος με τον Singleton) με Small Forwards (Βig-3s) του ΝΒΑ (συγκεκριμένου μεγέθους και mobility) απορροφώντας τους στο δικό μας μπάσκετ στη θέση “5”. Mε βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η κατεύθυνση της..


Ryan Broekhoff (2.00-F-1990): Μέλος της φετινής καλοκαιρινής λίστας του Hoopfellas ο Broekhoff, αντιπροσωπεύει με το 3&D παιχνίδι του αρκετά μέρος της εικόνας που θέλησε να περάσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο φετινό σύνολο. Ουσιαστικά με παίχτες όπως ο Αυστραλός Sniper ο κόουτς βρήκε “ισορροπία” στο παιχνίδι της Λοκομοτίβ. Ο Broekhoff είναι Mike Bramos -Type of player και πολύ βασικό εργαλείο σε αυτό που παρουσίασε φέτος η Κουμπάν. Εξαιρετικός Spot shooter , πολύ προσηλωμένος στο αμυντικό κομμάτι όπου έχει την ικανότητα να μαρκάρει και στις δύο γραμμές άμυνας, δε κλέβει και δεν εξοικονομεί ανάσες, blue collar mentality. Ένα πολύ καλό υποστηρικτό εργαλείο σε αυτό που έπαιζε φέτος η Λοκομοτίβ δεδομένο ότι ήταν κομβικός για το spacing (όπως και ο έτερος sniper Voronov που ξεκινούσε μαζί του αρκετά φέτος με τον κόουτς να θέλει να δώσει ύψος στο αμυντικό κομμάτι και να θέλει να βάλει πίεση στις αντίπαλες άμυνες διαμορφώνοντας το πλαίσιο για τους υπόλοιπους της πεντάδας και ειδικά τον άξονα Ντιλέινι-Ράντολφ), παίρνει μόνο καλά σουτ όντας ο πιο efficient εκτελεστής της ομάδας με 62.5 eFG%, 1.11 πόντους ανά κατοχή, 45.7% τρίποντο και 87.5% προσωπικές και δε κάνει λάθη. Ο Broekhoff ανέδειξε και αναδείχθηκε μέσα από το παιχνίδι της Κουμπάν με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει το μάξιμουμ από την επιλογή του. Του λείπει το παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια για αυτό δεν είναι το ίδιο δυνατός (όσο μπορεί να μοιάζει σε κάποιους φέτος..) σε αυτό το επίπεδο μακριά από το αγωνιστικό περιβάλλον τη Κουμπάν που του ταιριάζει γάντι. Μπορεί όμως να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε αυτό το επίπεδο (και με τον τρόπο που παίζεται το άθλημα σήμερα, με τον 3&D χαρακτήρα του) στα χέρια του προπονητή που ξέρει πως να απορροφήσει τις δεξιότητες του και δε θα τον βάλει να παίζει προσωπική φάση ή να λειτουργεί ως πηγή δημιουργίας. Για τα 350 χιλιάρικα του συμβολαίου toυ ήταν μια πραγματικά εξαιρετική επιλογή..



Dontaye Draper (1.81-PG-1984): Ο Draper πήρε πέρυσι τη ψήφο μου για το “βραβείο του καλύτερου αμυντικού παίχτης της χρονιάς” στην Αναντολού του Ίβκοβιτς ο οποίος όμως τον άφησε προτιμώντας έναν γκαρντ πιο δυνατό στη προσωπική φάση και γενικά πιο ποιοτικό με τη μπάλα στα χέρια όπως ο Granger. Τότε ο Draper έπαιζε άμυνα για δύο στο backcourt της Αναντολού (και για τον Ερτέλ δηλαδή..) και αυτό φάνηκε φέτος όπου οι Τούρκοι αδυνατούσαν να ελέγξουν τη μπάλα στο αμυντικό τους κομμάτι. Ο πρώην γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης φέτος αποτέλεσε σημαντικό γρανάζι στο αμυντικό οικοδόμημα του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά και στην ανάπτυξη του Ντιλέηνι αποτελώντας πραγματική πανοπλία για τον Αμερικανό σκόρερ. Θεωρώ ότι ήταν βασικό το γεγονός ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας δε ζήτησε από τον Draper παραπάνω πράγματα από αυτά που μπορούσε να του προσφέρει στο υψηλό αυτό επίπεδο, κάνοντας καλή διαχείριση του παίχτη. Ο Αμερικανός PG προσφέρει πολλά σε σημεία-κλειδιά του παιχνιδιού όπως η πίεση στη μπάλα, το αμυντικό transition και η άμυνα στη πίσω γραμμή όπου για το ύψος του είναι ένας από τους πιο ικανούς παίχτες που έχουμε δει ιστορικά μιας και έχει δυνατό κορμό, γρήγορα άκρα/αντιδράσεις και έξυπνες τοποθετήσεις. Ουσιαστικά και ο Ντούντα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατάλαβαν γρήγορα ότι δεν είναι τόσο μεγάλο ρίσκο να τον αφήσεις στη πλάτη της άμυνας ένας ένας με έναν παίχτη 15 πόντους ψηλότερο του.. 450 χιλιάρικα για έναν παίχτη που τη τελευταία τετραετία έχει φτάσει σε τρία F4s (και έχασε το περυσινό μόνο στο 5ο ματς των playoffs) και αξιολογείtai πολύ θετικά από σπουδαίους προπονητές σίγουρα δεν είναι πολλά. Τα χρόνια περνούν βέβαια όμως το αγωνιστικό του στυλ μπορεί να τον βοηθήσει να μείνει στο υψηλό επίπεδο ως παίχτης-ρόλων. Από το Μιλάνο μου είπαν ότι η ΕΑ7 τον ζαχαρώνει για το καλοκαίρι ενώ σε μια συζήτηση που είχα πέρυσι με διοικητικό έμαθα ότι αρέσει πολύ στον Μαχμούτι..


Matt Janning (1.96-G-1988): O Janning υπέγραψε στη Χαποέλ Ιερουσαλήμ το καλοκαίρι συμβόλαιο ύψους 400 χιλιάδων ευρώ “γράφοντας” στο Eurocup 10.1 PTS με 40.9% στο τρίποντο. Στη Κουμπάν όμως, και σε υψηλότερο επίπεδο, έπαιξε καλύτερο μπάσκετ ανεβάζοντας και ο ίδιος το παιχνίδι του (πολύ σημαντικό αυτό). Ο Janning (το Hoopfellas τον είχε συστήσει στο ελληνικό κοινό μετά τη σεζόν στη Monferrato το 2012) ήταν εναλλακτική του Τζόρτζεβιτς το καλοκαίρι για τη θέση του SG στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν η συμφωνία με τον Φελντέιν (όπως και ο Δομινικανός, είναι περιφερειακός με χαρακτηριστικά που αρέσουν στον Σάλε όπως το μέγεθος, η περιφερειακή εκτέλεση, συνέπεια στην άμυνα, παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια) αλλά και το Νο2 στη shortlist του Γιώργου Μπαρτζώκα στα μέσα της σεζόν όταν ο κόουτς προσπάθησε να πάρει το άλλο πουλέν του Hoopfellas, Μichael Roll αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση από την  Buyukcekmece  . Από τον Τζάνινγκ η Λοκομοτίβ, ξεκινώντας πάντα από τη βάση του 3&D, ζητάει κάτι παραπάνω τις σβηστές βραδιές του Ντιλέηνι. Λίγα ψήγματα αστρόσκονης, ένα boost με σκοράρισμα από τον πάγκο. Ο 28χρονος off guard που επίσης (όπως και ο Draper) συνεργάστηκε με τον Ίβκοβιτς πέρυσι στην Αναντολού (δεν ήταν κακός απλά είχε μεταπτώσεις μια και πολλές φορές του ζητήθηκε από το παιχνίδι της ίδιας του της ομάδας να βγει μπροστά) εκτός από έναν πολύ καλό καρπό διαθέτει δεξιότητες στο ballhandling και το ποικιλία στο dribling που του επιτρέπουν να φτιάχνει τον χώρο του στην επίθεση όμως ενώ έχει το ταλέντο δε μπορεί να πιάσει αυτό το Alpha Dog Status (όπως π.χ έκανε φέτος ο Ντιλέηνι) γιατί του λείπει ο χαρακτήρας και κυρίως τα intangibles. Έχει την ευκαιρία στο Βερολίνο να ανεβάσει την αξία του στην αγορά.

Ο δικός μας άνθρωπος..


Victor Claver (2.06-F-27): Εδώ είναι μια περίπτωση με την οποία θεωρώ ότι αξίζει να ασχοληθούμε σε αρκετά ρεαλιστική βάση. Πρόκειται για “παίχτη του Έλληνα προπονητή”..



Ο Βίκτορ Κλαβέρ αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό χαρτί στις αμυντικές τακτικές του Γιώργου Μπαρτζώκα φέτος και με τη πολυδιάστατη παρουσία του άνοιξε αισθητά τη γκάμα των επιλογών στο rotation της Κουμπάν καθώς με αυτόν στο παρκέ ο κόουτς μπορούσε να "παίξει" με το μέγεθος της εκάστοτε lineup πηγαίνοντας Big ή Small ανάλογα με τη περίσταση. Ο Ισπανός διεθνής μετά τη στασιμότητα του ΝΒΑ και της Μόσχας έπαιξε επιτέλους μπάσκετ ανάλογο των δυνατοτήτων του δικαιώνοντας τον Έλληνα τεχνικό για την επιλογή του. Η περίπτωση του είναι ιδιαίτερη. Δεν αντικατέστησε ποτέ τον Κάρλος Χιμένεθ ως ο defensive combo-forward/συνδετικός κρίκος μεταξύ περιφερειακών και ψηλών στην Εθνική ομάδα, παρότι είναι παίχτης με αρκετά υψηλότερο ποιοτικό status από τον πρώην αρχηγό της Εστουντιάντες χωρίς όμως το "πολεμικό" mentality του Χιμένεθ.



Ο Κλαβέρ κάνει μια εξαιρετική σεζόν ξεκινώντας από το καλοκαίρι όπου αποτέλεσε και τον παίχτη-κλειδί της εθνικής ομάδας της Ισπανίας με την ικανότητα του να επιτεθεί ψηλά στις διεκδικούμενες μπάλες. Για παράδειγμα, σκεφτείτε τον Ισπανό forward στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού και πόσα προβλήματα θα έλυνε σε αυτό με τη πολυχρηστικότητα του. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως Big-3, PF (πλέον είναι η βασική του θέση) ή ακόμα και ως Mobile-5 (o Mπαρτζώκας το παρουσίασε πολλές φορές φέτος με επιτυχία) καλύπτοντας κάθε κενό και διευρύνοντας τη γκάμα των συνδυασμών στις θέσεις της frontcourt. Αυτό το οποίο με βάζει σε σκέψεις είναι η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας του όταν λειτουργεί υπό πίεση. Στην Ισπανία είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα για αυτό και τα top clubs (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα) τα οποία φέτος πολύ πιθανόν να τον πλησιάσουν, τον έχουν φοβηθεί μέχρι τώρα μην έχοντας επιδείξει ουσιαστικά ρεαλιστικό ενδιαφέρον για τη περίπτωση του. Το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από μια έλλειψη πρωτοβουλίας και ένα ψυχολογικό "ταβάνιασμα" στα δύσκολα, κομμάτι στο οποίο δουλεύει και προσπαθεί να βελτιώσει φέτος. Η σειρά με τη Μπαρτσελόνα (μέτριος έως κακός μέχρι το τέταρτο ματς όπου έκανε θραύση με 17 πόντους -10 ριμπάουντ και πολλές clutch παρεμβάσεις στη ροή του ματς) αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.. 



Πιστεύω παρ'όλα αυτά ότι είναι παιδί για το “δικό μας μπάσκετ” και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι φέτος έλαμψε δίπλα σε έναν Έλληνα προπονητή και σε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Μπορεί να αμυνθεί πραγματικά παντού στο παρκέ (multiple positions), είναι High energy τύπος forward, ικανός πάνω από το καλάθι, ο οποίος φέτος σουτάρει με 41.8% από το τρίποντο. Το θέμα είναι η αντίδραση του σε ένα club υψηλών απαιτήσεων για αυτό και θα πρέπει σε ενδεχόμενη προσέγγιση να εκτιμηθεί σωστά η τιμή του (+10 με 15% από τα 600 χιλιάρικα που παίρνει φέτος, σε καμία περίπτωση παραπάνω) και να μη βρεθεί overpaid εξαργυρώνοντας τη σημαντική συνεισφορά του στο φετινό θαύμα της Λοκομοτίβ.

Η πηγή..

Φυσικά η πηγή της δημιουργίας αυτής ακούει στο όνομα Γιώργος Μπαρτζώκας. Ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) recruiters στην Ευρώπη όπως τον έχει χαρακτηρίσει η σελίδα από την αρχή της λειτουργίας της (όχι γιατί έχουμε κοινά γούστα στην αγορά αλλά γιατί έτσι είναι..). Η τέχνη της στελέχωσης είναι ιδιαίτερη και, ενώ βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το coaching και τη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και καταστάσεων αναφορικά με τη λειτουργία της ομάδας, χρειάζεται ειδικές ικανότητες. Ο κόουτς, εφόσον επιλέξει να αφήσει το Κρασνοντάρ είναι σίγουρο πως θα έχει πληθώρα επιλογών. Στη Τουρκία χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης ενώ είναι δεδομένο ότι θα είναι στη shortlist των υποψηφίων σε περίπτωση που αδειάσει πάγκος οποιουδήποτε TOP-4/5 club (ACB, CSKA, MTL) στην Ευρώπη. Αυτό που θα χρειαστεί ο κόουτς Μπαρτζώκας θα είναι να μπει σε μια κατάσταση που θα έχει ο ίδιος τη πλήρη ευθύνη για το χτίσιμο του ρόστερ με τα δικά του υλικά ώστε το σύνολο να μπορεί να υποστηρίξει το μπάσκετ που ο ίδιος έχει στο μυαλό του. Όλα αυτά βέβαια θα τον απασχολήσουν μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Προς το παρών προέχει η τεράστια πρόκληση του Βερολίνου. Εκεί που ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται εκτός των άλλων, να διαχειριστεί σε πνευματικό επίπεδο τον One & Done χαρακτήρα που καλλιεργείται από τους υπόλοιπους για την ομάδα του..


Υ.Γ: Στη Ρωσία είναι σημαντικό να έχει καλούς γηγενείς παίχτες και η τριάδα των Bykov-Voronov-Zubkov είναι ιδιαίτερα ποιοτική. Ο πρώτος (αποτέλεσε αμυντική προσαρμογή για τον κόουτς στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα) μάλιστα είναι περιφερειακό εργαλείο με όλη τη σημασία της λέξεως. Καλοπροπονημένος, μαχητής με γερά πνευμόνια λειτουργεί πολύ καλά ως facilitator ενώ μπορεί να ταιριάξει με Scoring guards στο Backcourt αναδεικνύοντας το παιχνίδι τους. Τα καλά χρόνια βέβαια της καριέρας του είναι πίσω σε αντίθεση με τον Zubkov που ουσιαστικά τώρα έχει ξεκινήσει.



Υ.Γ1: Ως γνωστόν, τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στον Ουέηντ. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν βραδιές που παίζει ως "ο πιο κομπλέ παίχτης της λίγκας" με τη διαφορά ότι πλέον αυτά τα βράδια έχουν μειωθεί δραστικά. Ο τύπος είναι ένας από τους πιο efficient περιφερειακούς που είδε ποτέ το άθλημα και παράλληλα ένας τρομερά ευφυής άνθρωπος. Εχθές το βράδυ "επέστρεψε" (όπως κάνουν οι πραγματικά σπουδαίοι) στο ματς φορώντας τον μανδύα του closer, με τον οποίο έστειλε τη σειρά με τους Χόρνετς στα 7 ματς..



Υ.Γ2: Oι Σέλτικς είχαν εκ των προτέρων δύσκολο έργο απέναντι στους Χοκς. Ο Budenholzer έχει χτίσει μια ομάδα με σπουδαία αμυντική συνοχή και μια Pace & Space επίθεση (όπως επίσης και οι Σέλτικς ή οι Σπερς), είδος το οποίο αποτελεί το νέο trend στο παγκόσμιο μπάσκετ πλέον. Oι "Κέλτες"  δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στην άμυνα των "Γερακιών" η οποία χτύπησε το φίδι στο κεφάλι (βλ. Isiah Thomas) καταστρέφοντας το κέντρο αποφάσεων της Βοστόνης. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η Ατλάντα ως ομάδα βρισκόταν σε πιο ώριμο σημείο από την αντίστοιχη του Στίβενς ώστε να διαχειριστεί μια τέτοια σειρά. Το μπαλάκι πλέον στον Έηντζ, έναν από τους πιο ικανούς διοικητικούς στο σημερινό μπάσκετ, ο οποίος έχει αρκετά assets στα χέρια του ενόψει καλοκαιριού. Οι Χοκς συνεχίζουν και το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι εάν πραγματικά φέτος διαθέτουν τον αμυντικό εξοπλισμό για να στριμώξουν τους Καβς..



Υ.Γ3: Ξεκινάμε και με ημιτελικούς Α1 την εβδομάδα που έρχεται..Προπονητικά το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και πολυεπίπεδο. Το ρολάρισμα του Ολυμπιακού, οι προσαρμογές του Πρίφτη που θα πρέπει να καλύψει το κενό του Χάγκινς, η αμυντική τακτική της ΑΕΚ και οι καινοτομίες του Αργύρη Πεδουλάκη στη προσπάθεια του να παίξει ένα μπάσκετ όσο το δυνατόν πιο κοντά στη δική του κατεύθυνση, με διαφορετικά όμως υλικά..

Καλή Ανάσταση σε όλους..




388 σχόλια:

  1. Αν θυμαμαι καλα ο αρης εχει 2,3 ελλειψεις οποτε δεν μπορουμε να περιμενουμε και πολλα απο αυτη την σειρα. Το οσφπ Αεκ απο την αλλη θα εχει τεραστιο ενδιαφερον.
    Στα της λοκομοτιβ.. οτι ποιο χαζο αυτη την στιγμη θα ιεναι να χτυπησουμε παιχτες της.. αναφερομαστε σε τρελες υπεραξιες που δεν αξιζουν καν τον κοπο. Υπαρχουν πολλα λαυρακια που εχει αναφερει κατα καιρους που διγουρα θα κανουν την δουλεια το ιδιο ισως και καλύτερα.
    Πρωτα θα πρεπει ο παο να ξεκαθαρισει ποιον θα εχει για πρωτο κοουτς, μετα τις αποχωρισεις... και τελευταιο τις μεταγραφες που λογικα θα ειναι αρκετες.
    Τα αντερ σαιζ 5αρια στην αμερικη ειναι ατελειωτα, γιατι δεν μπορουνε να κανουν καριερα σαν 4αρια αφου συνηθως δεν εχουν ικανοποιητικο τριποντο και δεν μπορουνε να κανουν καριερα σαν 5αρια αφου δεν αντεχουν το ξυλο απο τα κανονικα 5αρια, οποτε την βγαζουν στις θυγατρικες λιγκες. Μερακι και γνωσεις αν υπαρχουν και το μοναστηρι να ειναι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε αν ο πρόεδρος είναι διατεθειμένος να δώσει τόσα χρήματα για Ουίλιαμς, ας τα δώσει σε έναν παικταρά που μας λείπει 3 χρόνια τώρα. Δεν έχω αντίρρηση στη λογική σου, απλώς να μας το πει ξεκάθαρα η ΚΑΕ.

      Διαγραφή
    2. 1,5 μυριο που θελει ο ουλιαμς θα ειναι αρκετο για ντιλεινι?? Για τους ψηλους της λογικα ναι αλλα νομιζω οτι απο τετοιυς ψηλους εχει γεμισει η αγορα. Παιχτη σαν τον ουλιαμς εχουμε χρονια να δουμε στην ομαδα.
      Οπως ειπες η Καε πρεπει να ξεκαρισει τι θελει και με ποσα το θελει

      Διαγραφή
    3. Γιατί μόνο ο Ντιλέινι υπάρχει αν είναι να πάς
      σε top level ;
      Ανταμς και Τζέιμς πακετάκι στο ασσόδυο δεν σου
      κάνουν με 1,5 άντε 2 εκατομμύρια και οι δύο
      με διετές η τριετές κλειστό ;
      Και κλείνεις πραγματικά όλες τις τρύπες, στην περιφέρεια.
      Δημιουργία, σκυλίσια άμυνα, drive απίστευτο,
      σούτ από παντού.

      Mπακατσούλας

      Διαγραφή
    4. Το δίδυμο Άνταμς-Τζέημς παιδιά απέδωσε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μπάσκετ. Δύσκολα θα είναι το ίδιο αποδοτικοί σε μια ομάδα (πάντα μιλάμε για το υψηλό επίπεδο) με διαφορετική κατεύθυνση.

      Διαγραφή
    5. Πόσο διαφορετική κατευθυνση ρε Jim ???
      Αμυνα παίζουν.
      Δημιουργία έχουν.
      Αθλητικότατοι είναι.
      Πλήρη πακέτο με drive και σουτ από κάθε απόσταση
      έχουν.
      Φάιναλ φορ πήγαν την Λαμποράλ σχεδόν μόνοι τους
      στην περιφερεια από τότε που κτύπησαν οι Γάλλοι
      και κυρίως ο Κοζέρ.
      Με Πεδουλάκη πιστεύω οτι ταιριάζουν,τους πάει τους αθλητικούς παίκτες και τους διδάσκει σκέψη, δεν ξέρω εσύ τι γνώμη έχεις.


      Μπακατσούλας

      Διαγραφή
    6. Ο τρόπος που παίζουμε το άθλημα στην Ελλάδα απαιτεί πιο εγκεφαλικά γκαρντς. Εκτός και εαν τους βλέπεις δίπλα σε PGs όπως οι Καλάθης-Μάντζαρης.. Στην επίθεση της Λαμποράλ φέτος έπαιζαν προσωπική φάση αυστηρά. Αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    7. Ναι Jim.
      Δίπλα από Καλάθη στην Ελλάδα.
      Με Αρτζι θα μπούν σε σκεπτόμενα καλούπια χωρίς
      να χάσουν το killer instict που έχουν.
      Μου έκανε εντύπωση και θέλω τη γνώμη σου, η απίστευτη φυσική τους κατάσταση.
      Επαιζαν 35λεπτα κι όμως είχαν την διαύγεια να
      παίρνουν δολοφονικές αποφάσεις στο 4ο 10λεπτο !!
      Αντί να κουράζονται σωματικά και να βγαίνει
      πνευαμτικά αυτό (όπως του Νίκ), αυτοί ανανεώνονταν
      πνευματικά μέσα από την κούραση της δημιουργίας
      της εκτέλεσης και του ψαξίματος να βρούν φάση
      σώμα με σώμα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού Jim !!!!!

      Mπακατσούλας

      Διαγραφή
  2. Τζιμ θεωρείς πιθανό ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για Ντιλέινι; Που πιστεύεις οτι θα κυμανθεί το κασέ του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλέον το θεωρώ δύσκολο, όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Ο μάνατζερ του θα ζητήσει πάνω από 2 εκατομμύρια. Πιθανόν του χρόνου θα είναι μέσα στους πιο ακριβοπληρωμένους παίχτες. Και είναι ο τύπος που έτσι κι αλλιώς βάζει ως προτεραιότητα το οικονομικό..

      Διαγραφή
    2. Κοίτα στον Ζοτς δεν τον βλέπω, Λόκο εκτός ευρωλίγκας λογικά, Χίμκι γεμάτη, ΤΣΣΚΑ, Ρεαλ επίσης, Ούνικς έχει Λάνγκφορντ, Γαλατά δεν νομίζω μένουν ΠΑΟ, Μπάρτσα, ΟΣΦΠ και Εφές και...Κίνα. Συνήθως δεν είμαι ο τύπος που γουστάρει τέτοιους παίκτες, προτιμώ την σχολή της πειθαρχίας και των αντι-σταρ που μας έφερε 6 Ευρωπαϊκά, γι αυτό και απεχθάνομαι κάθε λογής Άνταμς. Αλλά ο τύπος είναι άλλο φρούτο, απλά δεν υπάρχει...

      Υ.Γ. Δεν νομίζω 2εκ ευρώ. Δεν παίρνουν τόσα χρήματα Αμερικανοί, γιατί είναι πάρα πολλοί. Λανγκφορντ, Ντέντμον, Γκάουντλοκ, Άνταμς, Ραις, Ουιμς κλπ..Γύρω στα 1.8 δολλάρια βλέπω...

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστουμε και Καλη Ανασταση Τζιμ.

    Για μενα ενα πραγμα ειναι σιγουρο: οποιος απο τα αστερια της Κουμπαν βρεθει στην Ελλαδα, αυτο θα ειναι μονο για διακοπες!

    Σκεφτομαι ποιοι αστερατοι ξενοι παιχτες επαιξαν στην Ελλαδα αυτην την χρονια και βρισκω μονο εναν: τον Χακετ.

    Ολοι οι υπολοιποι καλοι παιχτες ειτε ειναι Ελληνες, ειτε ειναι καλοι ξενοι αλλά οχι αστερια (Γκιστ, Ραντουλιτσα, Λοτζεσκι, Γιανγκ, Χερστον).

    Παρτε γυαλια 3D γιατι μονο απο την τηλεοραση θα μπορουμε να βλεπουμε παιχτες-αστερια πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα εν μέρει συμφωνώ και έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό που μόλις έγραψες. Από την άλλη διαφωνώ κιόλας. Τι εννοείς αστέρι; Ραντούλιτσα και Γιανγκ είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη στη θέση τους, αν και γενικώς το 5 (πλην Βέσελι, Τόμιτς και Αγιον) είναι μια θέση που δεν χρυσοπληρώνεται στην Ευρώπη (δεν βάζω τις υπεραξίες μέσα). Καλάθης, Γκιστ, Πρίντεζης και Σπανούλης επίσης έβρισκαν άνετα συμβόλαιο 1-1.5+ σε ΡωσοΤούρκικες(Ισπανικές??). Πάντως να αγοράζουμε οτι κυκλοφορεί όπως κάναμε πριν 6-7 χρόνια με Μάτσε, Ντρου, Πέκοβιτς, Γκριρ, Σάρας, Κλέιζα, Γουντς, Σισκα, Μάριτς όχι...

      Υ.Γ. Ο Χάκετ με συμβόλαιο 700.000 δεν είναι αστεράτος.
      Υ.Γ.2 Στον ΟΣΦΠ πολλά θα εξαρτηθούν από το συμβόλαιο του Σπανούλη. Στον Παναθηναϊκό από το αντίστοιχο του Ουίλιαμς.

      Διαγραφή
    2. Oxi, den einai asteria oi Radulica kai Young. Asteria einai paixtes opws o Tomic, Vesely klp. Den exoun apodeiksei oi dyo prwtoi, einai apla paixtes me prooptikes alla taytorona einai kai megala riska. Gi ayto kai den toys xtyphsan megales omades.

      O Hackett den pairnei 700. Einai konta sto myrio kai, nai, einai asteri kai tha epairne parapanw sth Rwsia h sthn Tourkia. H fhmh toy omws ws apeitharxoy paixth erikse perisy thn timh toy toylaxiston kata ena 20-30%.

      Διαγραφή
    3. "Αστέρια" με βάση το αγωνιστικό και οικονομικό τους status (δηλ. με αυτό που θα βγουν στην αγορά το καλοκαίρι) από τη Κουμπάν μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο οι Ντιλέηνι-Ράντολφ.

      Διαγραφή
    4. Αν ειναι αστερι ο Χακετ το ευρωπαϊκο μπασκετ εχει πεσει παρα πολυ χαμηλα

      Διαγραφή
  4. Καλή Ανάσταση Jim! Ευχαριστούμε για το άρθρο! Πώς πιστεύεις θα αλλάξουν οι μετοχές της Κουμπαν για κάθε νίκη της στο F4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση Νικόλα. Οι μετοχές των παιχτών (νομίζω αυτό εννοείς) είναι ήδη ψηλά. Απλά ένας τίτλος μπορεί να σου δώσει το δικαίωμα να ζητήσεις το καλοκαίρι περισσότερα χρήματα από αυτά που σου αναλογούν στη πραγματικότητα (και αυξάνει τη πιθανότητα να τα πάρεις).

      Διαγραφή
    2. Αν ομως ο Ντιλεϊνι αποδειχθει καθοριστικος στο φ4 ειναι περισσοτερο απο σιγουρο οτι οι μετοχες του θα εκτοξευθουν σε αλλο γαλαξια.

      Ειναι τετοιος παιχτης? Ετσι δειχνει (σε μενα) προς το παρον. Ειναι στο χερι του Ιτουδη να τον σταματησει κι αν δεν τα καταφερει ο Ζοτς θα εχει πραγματικο προβλημα στον τελικο!

      Διαγραφή
    3. Αυτό εννοούσα Jim. Όλοι στην Ευρώπη ζαχαρώνουν τους παίκτες του Μπαρτζώκα, αλλά θεωρώ ότι έστω και με μια νίκη στο F4 οι τιμές τους θα είναι φαρμάκι. Με 2 ήττες όχι και τόσο. Η πιο οικονομική πρόταση: πάρτε Μπαρτζώκα να κάνει την δουλειά που έκανε στην Κουμπαν.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο του χρόνου να μην παίξει καν στην ευρώπη μία εκ των κίμκι και κουμπάν. η VTB δίνει μία θέση στον φιναλίστ(αν υποθέσουμε ότι θα πάει η τσσκα στους τελικούς). ο φιναλίστ θα είναι κάποιος εκ των ούνιξ-ζενίτ μιας και στους 8 υπάρχει το ζευγάρι κίμκι-κουμπάν(πλεονέκτημα έδρας η κίμκι) και ο νικητής στους 4 θα παίξει με την τσσκα. επίσης στο eurocup θα παίξει μία ομάδα από τη VTB(υποθέτω η 3η). wild card για τη VTB δεν προβλέπεται στο eurocup,ενώ στην ευρωλίγκα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει που θα πάει η wild card,αλλά έχουν ακουστεί πολλά για την νταρουσάφακα.

    άσχετα με όλα αυτά εγώ θα ήθελα κοπόνεν από την κίμκι και σίνγκλετον από την κουμπάν,2 παίχτες δηλαδή εντός των οικονομικών μας δυνατοτήτων αν υπολογίσουμε και τα λεφτά που θα γλιτώσουμε από διαμαντίδη-φώτση-χέινς-πάβλοβιτς-κούζμιτς-χάντερ-μπάι άουτ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμια ομαδα περαν (πιθανον) των Ρεαλ και Χιμκι δεν μπορει να αξιοποιησει τον Σινγλετον οπως ο Μπαρτζωκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή ανάσταση Jim! Τελικά καλύτερη επιλογή για Παναθηναικο ήταν Janning ή Feldeine?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια ερωτηση!

      Φυσικα ο Feldeine ηταν φτηνοτερος κι αυτο επαιξε το ρολο του. Ο Janning ειναι πιο γνωστος παιχτης και εχει μεγαλυτερη αξια στο χρηματιστηριο της Ευρωλιγκα χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και καλυτερος.

      Διαγραφή
    2. O janning ειναι πολυ σοφτ, μη κοιταμε μονο πως επαιξε στην Λοκο, ας θυμηθούμε και την Εφές με τον Στρόμπερι να τον κάνει άνω κατω (και ήταν και ακριβότερος που λέει ο φίλος).

      Διαγραφή
    3. Ο Φελντέιν έπαιξε μια χαρά παιδιά. Σούταρε καλά, συνεπής στην άμυνα. Έγινε η σωστή επιλογή. Έκανε "βουτιά" η απόδοση του όταν ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε προσθήκες. Αυτό που έγινε στην ουσία δεν ήταν λειτουργικό.

      Διαγραφή
    4. Τζιμ, να θυμησουμε οτι ο Φελντέιν παιζει χωρις διακοπη απο την αρχη της σεζον 2014-15: Καντου-Πουερτο Ρικο-Προολυμπιακο-Παναθηναϊκος.

      Καποτε θα του βγει η κουραση.

      Διαγραφή
  9. Μπορώ να παραγγείλω μία απ' όλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μια πιτσα με το μετρο...

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 30 Απριλίου 2016 - 2:14 μ.μ.

      Εφτασέεε... :-)

      https://twitter.com/TheLadBible/status/726410934197972993?cn=ZmxleGlibGVfcmVjc18y&refsrc=email

      Αλέξης

      Διαγραφή
  10. Πολύ ενδιαφέρον το πόστ jim. Επιβεβαιώνει και τον Μπαρτζώκα για το μπατζετ 5,5εκ $ που πολλοί διαφωνούσαν ότι ισχύει. Ειδικά το συμβόλαιο του ράντολφ τρομερή συμφωνία. Να περιμένουμε αντίστοιχο ποστ για Λαμποράλ;
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O μάνατζερ του Ράντολφ είπε σε συνεργάτη μου από Τουρκία ότι ο παίχτης παίρνει πολλά περισσότερα. Ευνόητοι οι λόγοι ειδικά με αυτό το timing.. Μη ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος τραυματίστηκε τον Σεπτέμβρη. Ο Μπαρτζώκας τον διατήρησε στο ρόστερ..

      Διαγραφή
  11. Χουπφελάκι με μια πρέζα offseason και ΝΒΑ, μαγειρίτσα, κανονισμένο ποτάκι για βράδυ και καιράρα με βοριαδάκι ίσα να μην ιδρώνουμε. Αν μου έστελνε και μηνυματάκι η Φ., ότι άλλαξε γνώμη θα ήταν όλα σούπερ, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Τί να πει κι ο Ντοκ Ρίβερς για κακό timing και χαμένες ευκαιρίες?

    Δυστυχώς στην Ευρωπαική αρένα δεν είμαστε πια τα μεγάλα πορτοφόλια. Η τιμή του καθενός είναι αυτή που του δίνει η υψηλότερη προσφορά, όχι αυτή που νομίζουμε εμείς ψυχανεμιζόμενοι το πόσα παίρνουν. Καλό το μπακαλοGMηλίκι αλλά τα νούμερα πολλές φορές είναι απαγορευτικά. Ο Ντιλέινι δεν έχει λόγο στα 27 του να μην πάρει το μάξιμουμ, είναι επαγγελματίας, και μάλιστα με τρομερή σαιζόν, και κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απ'την πατρίδα του, τους φίλους και την οικογένειά του. Η σχολή που ακολουθούμε δεν αλλάζει δραματικά. Ευκαιρίες και λαβράκια πλην 3-4 εξαιρέσεων στα τοπ ελληνικά ρόστερ, που πιθανά θα έχουν ημερομηνία λήξης μέχρι να ξαναβγούν στην free agency και να πάρουν αρκετά περισσότερα. Εντύπωση μου κάνει το κασέ του Κλαβέρ, τον είχα για πιο ψηλά, και ειλικρινά αν μπορούσα να πάρω 4άρια και στις 2 ελληνικές ομάδες θα 'ταν Μέλλι και Κλαβέρ χωρίς πολλά πολλά.
    Επίσης αν ήμουν ο κοόυτς Μπι, θα περίμενα δε θα βιαζόμουν. Όχι υπερβολικά, αφήνοντας τα τραίνα να περνούν, αλλά δε θα πήγαινα στην ξελιγωμένη Εφές τόσο εύκολα, γενικά θα απέφευγα χώρες που οι περιορισμοί σε γηγενείς παίχτες είναι πολύ αυστηροί. Οι recruiters αντιμετωπίζουν κι αυτό το πρόβλημα, όσο δευτερεύον κι αν ακούγεται. Γενικά Maccabi ΤΑ - coach B. perfect match.

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΖΙΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΑΣΩΝΗΛΙΚΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπακάλη, η Εφές και ξελιγωμένη να είναι όπως λές,
      αν πάρει Μπαρτζώκα θα ξέρει ότι θα επανδρωθεί
      κατά 60% τουλάχιστον από την αρχή, στα γούστα του Μπαρτζώκα.
      Αρα αν τα τσιμπήσει χοντρά από τους Τούρκους και
      εξασφαλίσει και μπάτζετ για τα γούστα του, μιά χαρά
      θα πάει και στην Εφές.
      Και όπως ξέρεις ειδικά ο χορηγός της Εφές και οι
      από πίσω του, δεν φείδονται χοντρών πακέτων για
      να κάνουν το μπάμ.
      Ειδικά τώρα που είναι ξεπουπουλιασμένη οικονομικά
      και αποτυχημένη παρά το ξεπουπούλιασμα, θα κάνει
      όλα τα κέφια του προπονητή που θα την αναστήσει.
      Διαφωνώ λοιπόν μπασκετικά με το σκεπτικό σου και
      λέω πώς η Εφές που τα κλειδιά θα τα έχει ο
      κόουτς Μπί, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία γι'αυτόν.
      Χωρίς να παραγνωρίζω τις άλλες του πιθανόν προτάσεις.
      Κλειδιά θέλει ο Μπαρτζώκας και περιβάλλον Κούμπαν.
      Απαξ και τα πάρει καλά θα κάνει να παέι όπου του
      τα δώσουν, γιατί απέδειξε πώς αξίζει.

      ΥΓ Ο Ντιλέινι γουστάρει Μπαρτζώκα.
      Και τον γουστάρει πολύ.
      Τροφή για σκέψη αυτό το πακέτο !
      Αν ο Παναθηναικός θέλει μπομπέρ στην περιφέρεια
      υπάρχουν μιά χαρά 4-5 τέτοιοι γνωστοί κι αλλού,
      όπως υπάρχουν και τα λεγόμενα λαβράκια.

      Informer

      Διαγραφή
    2. Η Μακάμπι δε βλέπω να δίνει τον απαιτούμενο χώρο αυτή τη στιγμή σε έναν κόουτς όπως ο Μπαρτζώκας δεδομένου του ότι ήδη έχει φορτωθεί ένα μεγάλο συμβόλαιο όπως του Ουίμς για το άμεσο μέλλον. Αμφιβάλλω αν θα συμφωνούσε με αυτό ο κόουτς. Εκτός αυτού η Winner League δεν είναι VTB..

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ ότι η Μακάμπι πάει να κάνει κάτι παράτολμο φορτώνοντας τόσο star quality την ομάδα (φήμες για Κουίνσι Μίλλερ-Λάνγκφορντ-Τσίρμπες ήδη κλεισμένων πλην Ουίμς), και δεν ξέρω ποιός κόουτς γενικά θα αποδεχόταν να δουλέψει υπ' αυτές τις συνθήκες, όχι μόνο ο Μπαρτζώκας. Μιλάω για τον οργανισμό Μακάμπι όπως τον μάθαμε τις 2 αυτές δεκαετίες σε επίπεδο αγωνιστικής φιλοσοφίας και μόνο. Αν μιλήσει κανείς με παίχτες που έχουν εργαστεί με το Μπαρτζώκα ή σκαμπάζουν από μπάσκετ (ΔΕΝ είναι πολλοί, ειδικά οι δεύτεροι) καταλαβαίνεις ότι ο κόουτς δίνει χώρο στο ταλέντο, δεν είναι control freak όπως οι περισσότεροι προπονητές μας, πράγμα που ενίοτε ταιριάζει σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα. Με αυτό το σκεπτικό και υπό την αίρεση ότι ο κόουτς μπορεί να επενδύσει σε περισσότερους από 4 αμερικάνους νομίζω κάνοντας μια λογική αφαίρεση, η Μακάμπι θα ήταν ενδιαφέρουσα προοπτική.
      Επίσης δεν κατάλαβα το " η Winner League δεν είναι VTB".

      informer, φίλε αυτό το 40% που δεν είναι επανδρωμένο απ' τον κόουτς και πρέπει να λέγεται Turkyilmaz ή Baykara είναι μεγάλο μείον για μια στελέχωση. Πχ ακόμα κι ο Μπύκοφ που δεν είναι κανας χθεσινός, όλη τη χρονιά ήταν εκνευριστικός, παρότι στη σειρά με Μπάρτσα όντως έδωσε λύσεις αμυντικά. Βασικά ας το ομολογήσω. Ήταν ο Μανώλης ο Παπαμακάριος με ρώσικη ταυτότητα.

      μπακαλοGM

      Διαγραφή
  12. Ο ιδιος ο Μπαρτζωκας το εθεσε πολυ καλα:
    Ο Ντιλεινι, ειπε, ειναι οικονομικος μεταναστης, θα παει στα καλυτερα λεφτα.

    Ας μην τρεφουμε ελπιδες για κανεναν της Λοκο, ολοι υπεραξια θα εισπραξουν, μηδενος εξαιρουμενου.
    Η μαλλον εξαιρουμενου του προπονητη τους, που δημιουργησε τις υπεραξιες.

    Ας κοιταξουνε οι ελληνικες ομαδες να μη χασουνε τα λαυρακια που εχουνε μες στα ποδια τους πρωτα, και μετα τον καθε Ντιλεινι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Ολυμπιακος μονο τον Ντιλεινι θα μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλωστε. Στις υπολοιπες θεσεις ειτε ειναι γεματος (φτερα και ελαφρια 4αρια) ειτε εχει αναγκη πιο σταθερο σουτ απο του Σινγκλτον (στο 4).

    Ελπιζω να κινηθουμε γρηγορα για τις ηλιου φαεινοτερες καλες περιπτωσεις που ηδη εχουμε προσεγγισει (Γουαιτ, Μπουκερ/Μπερτς στο 4-5) και να κανουμε μια δυνατη αλλα νηφαλια επιλογη στα γκαρντ (Κοπονεν, Ροτσεστι οι καλες και οχι υπερεκτιμημενες επιλογες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοπονεν ειναι στο 1εκ. και δεν κατεβαινει απ' αυτο.

      Διαγραφή
    2. Σαφως και κατεβαινει αν φυγει απο Ρωσσια.
      Αν δε μπει Ευρωλιγκα η Χιμκι δε νομιζω οτι θα κατσει να παιξει παλι Γιουροκαπ.

      Ολοι οι παιχτες παιδια ζητουν ενα 20% μπονους οταν πανε Μοσχα, το οποιο ευχαριστως το χαριζουν αν πανε σε χωρα με καλη ποιοτητα ζωης.

      Ο Κοπονεν ειδικα εχει ποιοτητα αλλα δεν εκανε χρονια που να δικαιολογει αυξηση, οποτε για Ολυμπιακο γυρω στα 800 χιλ. ειναι απολυτως ρεαλιστικα λεφτα.

      Καπου τοσα θα παρει αν δεν παει ΝΒΑ φετος, νομιζω εχουν οι Γκριζλις τα δικαιωματα του.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω. Το 1εκ ειναι πολυ για ενα παιχτη σαν τον Κοπονεν. Αλλά βλεπω να το ξαναπαιρνει απο την Χιμκι αν μεινει head coach ο Δρακουμελ.

      Διαγραφή
    4. O Koπόνεν έχει συμβόλαιο (δεν έχω ψάξει αν υπάρχει option). Είναι Φινλανδός και του αρέσει η Μόσχα (ή τουλάχιστον δε τον χαλάει). Ο Σίνγκλετον στον Ολυμπιακό θα έπαιζε "5" Δημήτρη.

      Διαγραφή
    5. Εχει οντως συμβολαιο αλλα υποθετω οτι θα ξεφορτωσει πραμα αυτο το ροστερ εφοσον παιζει Γιουροκαπ, και νομιζω θα προτιμησουν να κρατησουν Ραις και τον Ρωσσο οσομ μπειμπ.
      Εικασιες βεβαια ειναι αυτα.

      Α, μιλαμε για τον Σινγκλτον στο 5. Ε τοτε δεν τρελλαινομαι, διοτι ουτε ειναι o rim protector που θα πλαισιωσει την ωμη δυναμη του Γιανγκ στο 5 (βασικα ειναι εξισου μετριος με τον Χαντερ σε αυτο το κομματι) ουτε τον εχουμε δει ιδιαιτερα σε πικ ν ρολ καταστασεις ως finisher.

      Εδειξε οτι μπορει να σπρωξει το Ραντουλιτσα, οκ, αλλα δεν εχει τα εξαιρετικα γρηγορα ποδια για να παιξει αλλαγες η τα χετζ αουτ του Σφαοροπουλου, ουτε ο Ολυ παιζει πικ ν ποπ η δινει προσωπικη φαση με προσωπο στο 5αρι του για να τον εκμεταλλευτει στην επιθεση.

      Ο Ολυ μπορει να παρει τα ιδια πραγματα και καλυτερα απο τον Μπουκερ, που ηδη στοχευει, ειτε να παει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ mobile σεντερ και να παρει τον Μπερτς.

      Και οι δυο φτηνοτερες λυσεις.

      Διαγραφή
  14. Ενα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα του μπλογκ (συμπεριλαμβανομένου και του Δημήτρη) έιναι πως βλέπετε έναν παίκτη να κάνει Α, Β, Γ πράγματα σε μια ομάδα και τον φαντάζεστε να κάνει τα ίδια σε μια τρίτη ή δεν κάνει ένας παίκτης το Δ σε μια ομάδα και δεν μπορείτε να τον φανταστείτε το κάνει κάπου αλλού. Η δημιουργία μιας ομάδας δεν είναι απλά βλέπω 4-5 αγώνες ενός παίκτη, το βιογραφικό και τα στατιστικά του και σκέφτομαι πως θα μπορούσαμε να τον αξιοποιήσουμε σε μια ομάδα-ειδικά από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι έχει ένας προπονητής στο μυαλό του. Αυτή η διαχρονική αδυναμία τόσο των σχολιαστών όσο και του ιδιοκτήτη του μπλογκ εδώ μέσα είναι ο λόγος που θεωρήσαΜΕ καλό παίκτη τον Νέλσον ή κακό παίκτη τον Λο κοκ.

    Επομένως πριν αρχίσουμε και μιλάμε για το τι παίκτες θα μπορούσε να αγοράσει μια ομάδα και αν ειναι ευκαιρίες ή οχι, πρέπει να δούμε ποιος θα ειναι ο προπονητης σε καθε ομαδα, τι μπάσκετ θελει να παιξει (γιατι δεν παιζουν ολοι οι προπονητες παντα το ιδιο μπασκετ), ποιοι παικτες θα μεινουν, απο τους προηγούμενους τι εμπειριες (και οχι μονο στατιστικα) εχει καθε παικτης, τι ΣΤΟΧΟΥΣ εχει μια ομαδα και το κυριοτερο, να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ (τι εχει ειπωθει στην συναντηση για ξεκαθαρισμο ρολου).

    Το να λέμε εγω θελω τον Ροτσεστι στον ΟΣΦΠ ή εγω θελω τον Ντιλεινι στον ΠΑΟ είναι αστείο όταν δεν ξέρουμε πως φαντάζεται την επόμενη χρονια ο προπονητης της ομαδας-ειδικα απο τη στιγμη, ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΦΟΡΜΑΤ ΑΛΛΑΖΕΙ.

    Μια ομαδα σαν την Μπαρτσελονα του ΠΑΣΚΟΥΑΛ του χρονου, παροτι στα κρισιμα αποδεικνυεται συνηθως λιγη, θα εχει πλεονεκτημα γιατι χαλαρα θα τερματισει στους 4-5 πρωτους της λιγκας.Επισης, μια ομαδα που παραδοσιακα φορμαρεται στο τελος οπως του Ζοτς μπορει να ΜΗΝ ειναι σε καλη κατασταση γιατι θα εχει χασει αγωνες στην αρχη (και αρα πολυτιμο εδαφος).

    Ο Τζιμ τη δουλεια του κανει-προτεινει παικτες, βγαζει λεφτα. Οι υπολοιποι γιατι τρελαινεστε και νομιζετε πως ειστε κεφατοι γιατι γυριζατε απο του Βεροπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Προφανώς δεν έχει διαβάσει καθόλου τη σελίδα. Βασική αρχή στη συζήτηση μας ή στις προτάσεις που κάνει το Hoopfellas (πέρα από τις μίζες που παίρνω οι οποίες είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας) είναι το πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται ο κάθε αθλητής. Για αυτό π.χ. πριν λίγους μήνες είπαμε ότι ο Ndour ήταν καλό fit για την επίθεση συνεργασίας του Παναθηναϊκού αλλά δεν είχε καμία τύχη στη Μαδρίτη. Δεν είναι μόνο λοιπόν γάτε το τι περιμένει ο κάθε προπονητής από τον παίχτη του (επειδή το έγραψες με κεφαλαία) αλλά σε ποιο περιβάλλον θα απορροφηθεί, με τι θα τον ταιριάξει και πως θα πάρει το καλύτερο από αυτόν βελτιώνοντας το σύνολο. Η επιτυχία λοιπόν μιας μεταγραφής/μετακίνησης είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από το εάν κάποιος είναι καλός παίχτης ή όχι.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ αυτής της γνώμης είμαι.
      Απλά προτάσεις κάνουμε.
      Σίγουρα ο προπονητής είναι αυτός που θα πάρει
      παίκτες και θα τους απογειώσει όπως η Λαμποράλ
      και η Κούμπαν, από κοντά κι η Μπρόζε.
      Η θα τους βουλιάξει όπως ο Λάσο στη Ρεάλ και
      λιγότερο ο Τσάβι στην Μπαρτσελόνα.
      Σωστά τα λές πάντως.

      Informer

      Διαγραφή
    3. Πραγματικα φιλε δε θα μπροουσες να εχεις πεσει περισσοτερο εξω.
      Ισα ισα που οχι μονο ο ιδιος ο Τζιμ (ασυζητητει) αλλα και η παρεα ολη εχει μαθει απο την ιδια τη σελιδα να μη σκεφτεται ετσι.
      Οταν γραφω παραπανω πχ οτι θελω το Ροτσεστι στον Ολυμπιακο, δεν ειναι επειδη μου αρεσουν τα νουμερα του στη Νιζνι, ειναι επειδη ΑΚΡΙΒΩΣ ενα τετοιο κομπο χρειαζεται ο Ολυ διπλα στον Χακετ, σα ζευγαρι σταρτερ, και απο πισω να ερχεται 6ος παιχτης ο Σπαν με το Μαντζαρη.

      Διαγραφή
    4. Γιατί ρε Δημήτρη να πετάξεις 2 εκατομμύρια
      σε Βασίλη, όταν μπορείς να πάρεις με αυτά
      τον Μέλι και τον Κλαβέρ πακέτο και με Γιάνγκ,
      Πρίντεζη να κάνεις τρομερή front line ακόμα
      κι αν δεν ανανεώσει ο Χάντερ με τον Βαρνάντο
      στο 5 και έναν ακόμα άσσο όπως ο Ρόλλ ;
      Εκτός κι αν περισσεύουν οπότε ο Βασίλης θα
      είναι χρησιμότατος.

      Διαγραφή
    5. Οταν γραφεις για το Σπανουλη να βαζεις ονομα απο κατω φιλε για να ξερουμε ποσο σοβαρα να σε παιρνουμε στο εξης.

      Ουτε ξερεις ποσα παιρνει ουτε ποσα θα παρει ο Σπανουλης, και προφανως ουτε ποσα αξιζει.

      Διαγραφή
    6. γιατί κάθε ελληνική ομάδα πρέπει να έχει 6 ξένους στο ρόστερ της στο ελληνικό πρωτάθλημα. πχ για τον οσφπ έτσι όπως τα γράφεις οι ξένοι του χρόνου θα ήταν
      1)χάκετ
      2)ρολ
      3)λοτζέσκι
      4)μέλι
      5)κλαβέρ
      6)γιανγκ
      7)βαρνάντο

      και άντε κάποιον τον αφήνεις μόνο για ευρώπη. με χάκετ-μάντζαρη και ρολ στο 1-2 θα κατέβεις του χρόνου στην ευρωλίγκα? και ταυτόχρονα με 3 4αρια(μέλι,κλαβέρ,πρίντεζης),τα οποία θα παίζουν αποκλειστικά εκεί μιας και στο 3 έχει ήδη λοτζέσκι-παπανικολάου-παπαπέτρου

      Διαγραφή
    7. γιατι ο βασιλης ειναι ο θρυλος του θρυλου
      ο παικτης που αλλαξε το ριζικο που λενε
      και στο χωριο μου και οταν ξεπετας ετσι την σημαια
      σου εστω και ερημην του λογου σικ τοτε μπαινεις
      στα αχαρτογραφητα νερα του αυστηρου ορθολογισμου
      και της αχαριστιας δηλαδη για να το κανω
      λιανα αν το δουν και τα αδερφια στεγνα επαγγελματικα
      που δικαιωμα τους οκ ειναι απλα
      διαπρατουν υβρη..!
      και μετα την υβρη ερχεται η νεμεσης.
      μπασκετικα τωρα οι μελι και κλαβερ
      ειναι 4αρια καθαροτατα
      ο ρολλ ειναι καλος παικτης
      αλλα ουχι μπιστολι που χρειαζεται επειγοντως
      η ομαδα στην περιφερεια και οχι και τρελος
      δημιουργος οπως ο βασιλης βεβαιως βεβαιως.
      ο βαρναντο ?
      οχι δεν θα παρω προτιμω να ξεμεινω με ουορικ.
      φιλικα
      ζεπ μπλατερ

      Διαγραφή
    8. Ζεπ μπλάτλερ αν διαπράτεις ύβρη τότε κράτατον
      γιατί δεν είναι ωραίο να υβρίζουμε.
      Για θρύλους μιλάς και με στενοχωρείς.
      Αυτό το προσωνύμιο το έχετε στο ποδόσφαιρο εδώ και 60 χρόνια οταν παίξατε φιλικό με την Σάντος του Πελέ.
      Στο μπάσκετ όμως είναι ύβρη φίλε.
      Και ως αντίμαχος των υβρεων που είσαι σε εγκαλώ στην τάξη και σε αλλαγή.
      Ο παίκτης που άλλαξε το ριζικό σας μεγάλωσε,αλλά τα θέλει και χοντρά.
      Μακάρι να τον κρατήσετε και να λειτουργεί ως χαλινάρι για την υπέρβαση σας.
      Αλλος ο Βασίλης του 12 και του 13 και άλλος του 17
      με πέντε χρόνια στην πλάτη και 35άρης.
      Φιλικά
      Ζεπ Ελίν

      Διαγραφή
    9. για χαρην της κουβεντας το ιδιο χαλιναρι ηταν
      και ο διαμαντιδης.
      απο το ξεσκαρταρισμα μετα τον ζοτς
      μονο αυτος εμεινε με μεγαλο συμβολαιο.
      αλλα σωστα επραξε ο παο γιατι ετσι επρεπε!
      και τον ειδαμε τελικα τι πηγε να κανει φετος
      οντας 37
      οποτε.. θρυλικα
      ζεπ μπλατερ

      Διαγραφή
  15. Καλή ανάσταση σε όλους

    Μπήκα να ρίξω σήμερα μια ματιά με την κρυφή ελπίδα να δω 1 σχόλιο για τον μεγάλο Wade. Ο μάστερ δε με απογοήτευσε. Τρομερό κλείσιμο του match από 1 ζωντανό θρύλο. Το απίστευτο fade away και η τάπα στον mvp της αντίπαλης ομάδας είναι 1 σαφές μήνυμα πως δε σκοπεύει και δε γίνεται να χάσει.

    Στα δικά μας τώρα. Δε βλέπω πως θα μπορέσουν οι ελληνικές ομάδες να συναγωνιστούν τα συμβόλαια των λοιπών πιο εύπορων ομάδων. Παρόλα αυτά αν μπορούσαμε οι 2 αιώνιοι να πάρουμε από 1 παίχτη τότε, κατά την άποψη μου, ΠΑΟ για Κλαβέρ και ΟΣΦΠ για Ντιλέινι. Στους μεν ο Ισπανός θα δώσει αξιόπιστο σουτ και τεράστια γκάμα αμυντικών επιλογών στο 3-4 και κυρίως δίνει στον RG τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποήσει ο τρικ του με το Γκιστ να αμύνεται στον πιο επικίνδυνο περιφερειακό της αντίπαλης ομάδας. Στους δε ο Αμερικανός θα αναλάβει τον ηγετικό ρόλο του Σπανούλη στην επίθεση ως κόμπο με το δεύτερο να δρα επικουρικά με 10-15 ποιοτικά λεπτά.

    Όμως, για την ομάδα μου θα ήθελα να δω το Χαραλαμπόπουλο στα βαθειά του χρόνου. Ο αρχηγός φεύγει και αφήνει ένα τεράστιο κενό το οποίο μπόρει να αναπληρωθεί μόνο μέσα από πολλές εργατοώρες και επένδυση σε κάποιον ο οποίος έχει σκοπό να μείνει χρόνια και έχει το κατάλληλο mentality. Προφανώς και κρίνω χωρίς να τον έχω δει στο πιο υψηλό επίπεδο όμως η πνευματική του ωριμότητα είναι πρωτόγνωρη. Το μόνο ερωηματικό είναι το κορμί του και κατά πόσο θα ανταποκριθεί λόγω έλλειψης αθλητικότητας. Ελπίζω, λοιπόν, σε παραμονή του coach RG που τον πιστεύει και θα επενδύσει πάνω του και θα χτίσει τη νέα ομάδα, πατώντας στις φετινές βάσεις που τέθηκαν, γιατί παρότι η χρονιά είναι αποτυχημένη υπάρχουν παίχτες που μπορείς να πατήσεις πάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παλι γιατι το βλεπω αναποδα ... δηλαδη Ντιλέινι για ΠΑΟ και Κλαβέρ για ΟΣΦΠ ...

      Διαγραφή
    2. Ο Κλαβερ δεν κολλαει για 2 λογους στον Ολυ:
      1. Δεν εχει αναγκη ΚΑΘΟΛΟΥ την ευελιξια του παιχτη να παιζει και στο 3, βασικα ο Παπαπετρου ειναι εξαιρετικα ομοιος παιχτης.
      2. Δεν προκειται να δωσει τετοια λεφτα για μπακαπ του Πριντεζη.

      Ο Ντιλεινι σε οποιαδηποτε ομαδα τοπ8 της Ευρωλιγκας ειναι χρησιμος.

      Διαγραφή
    3. Μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους σχετικά με το πρόσωπο που θα κάτσει την επόμενη περίοδο στον πάγκο των πρασίνων (είτε είναι ο Πεδουλάκης είτε οποιοσδήποτε άλλος) πρέπει να είναι η ανάπτυξη παιδιών όπως ο Χαραλαμπόπουλος. Αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ομάδας η οποία έχει επενδύσει πάνω τους σε διάφορα επίπεδα.

      Διαγραφή
    4. @4:25 Φίλε μου scoring guard για το σύλλογο είναι ο Παππάς με τα καλά του και τα στραβά του. Το μόνο που του λείπει είναι όταν ζεστένεται να μάθει να αναμιγνύει και τους συμπαίκτες του, μιας και η αντίπαλη άμυνα θα προσαρμοστεί πάνω του και θα δώσει χώρο στους άλλους. Τώρα ο ΟΣΦΠ έχει τους 2 Παπ 3-4 και τον Ματ 2-3. Πιστεύω δεν υπάρχει χώρος.

      @Jim Κατά τη γνώμη μου η πιο ωραία φράση σου για τον ΠΑΟ στην μετά Ζοτς εποχή είναι "η υπομονή είναι πικρή, ο καρπός της όμως είναι γλύκος". Εκεί είναι όλο το ζουμί. Αν θέλουμε να ξανανεβούμε στην κορυφή πρέπει να πάρουμε απόφαση πως θα πρέπει να βγάλουμε μπροστά κάποια assets της ομάδας. Όντως οι τίτλοι δεν είναι αυτοσκοπός, απλώς το μπασκετικό τμήμα επωμίζεται αδίκως το βάρος όλου του συλλόγου, καθώς στα άλλα σπορ δεν υπάρχει ανάλογος αιμοδότης και κατ' επέκταση υπολειτουργούν. Για μένα ο RG είναι ο καταλληλότερος διαθέσιμος αυτή τη στιγμή. Έξυπνος coach, με όρεξη για δουλειά, στρατιώτης του συλλόγου, με τις θέσεις 1-2 να είναι όμορφα στελεχωμένες με βάση τα θέλω του(1 back up point ακόμα), με παίκτη με τεράστιο ταβάνι στο 3-4(ΒΧ) που είναι ο ένας συμπάθεια του άλλου και πολλά ακόμη. Το ξέρω πως είναι ανεπαρκής η δουλειά του επιθετικά, αλλά στο Σάλε άξιζε υπομονή ως prospect ενώ ο RG όχι;

      Διαγραφή
  16. Καλησπερα Jim,εξαιρετικο αρθρο
    Θα ηταν ωραιο να κανεις κατι αντιστοιχο και για τη Laboral
    Καλη Ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τη Μπαμπεργκ, και για την Καχα, και για την Εφες που θα σκορπισει...

      Διαγραφή
  17. ΤΗΕ ΝΕW GOLD BASKETBALL TEAM OF ARGYRIS PEDOULAKIS.
    *
    Mike James fm Kutxa 1-2
    Kevin Dillard fm Antwerp 1-2 or "cheap" Elliot Williams
    Okaro White fm Aris 4
    Nobel Boungou Colo fm Limoges 4
    James Gist fm home 5
    Miroslav Raduljica fm home 5 (or John Bourousis)
    EXTRA
    James Feldeine fm home
    *
    Τhey are foreigners of Panathinaikos bc 2016-17.
    ΤΗΕ ΒΕST CHOICES IN EVERY RESPECT AND EVEN ECONOMIC.
    *
    Mike Mpramos fm Venezia 3
    Thanasis Antento fm Westchester (New York) Knicks 2-3-4
    Nikos Zisis fm Broze 1
    John Bourousis fm Kutxa 5 ? (Ian Vougioukas fm Zalgiris)
    *
    These are Greek transcriptions.
    *
    ΑLL OTHERS ARE UNNECESSARY & EXPENSIVE FOR THE SEVENTH.

    The usefull Scouter about Pedoulakis team !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμόπληκτε τον μπόγρη ξέχασες. με αυτό το ρόστερ παλεύεις με ΑΕΚ για τη 2η θέση του χρόνου στην ελλάδα,όχι για το 7ο

      Διαγραφή
    2. δε σεβενθ αναβαλλεται μεχρι νεωτερας
      στοπ
      ζεπ μπλατερ

      Διαγραφή
    3. what about bogris jimoplikte ?

      Διαγραφή
    4. Eγκρίνω και επαυξάνω.
      Με τους ήδη υπάρχοντες Καλάθη-Παππά-Βλάντο και τα πιτσιρίκια Μποχώ και Χαραλαμπόπουλο,Παπαγιάννη για Ελλάδα να ξεκουράζονται κάποιοι κυκλικά,αυτή είναι ομάδα Πεδουλάκη που σφίγγει τη θηλιά σε κάθε αντίπαλο,έχοντας και σκόρ συγχρόνως.
      Κι αν δεν συνεχίσει ο Ραντούλιτσα,πάς σε Βαρνάντο από Σάσσαρι δίπλα στον Μπουρούση στο 5 και έχεις στο 4 τους Κολό Νομπέλ με Γκίστ και από πίσω τον Οκάρο
      να παίρνει εμπειρίες και να βοηθάει ουσιαστικά.
      Πραγματικά γεμάτη ομάδα στους ψηλούς για τον δύσκολο
      μαραθώνιο της νέας Ευρωλίγκας.
      Μπορείς να πάς σε Κουζμίνσκας,αλλά ανεβαίνει πολυ το μπάτζετ.
      Καλάθης-Τζέιμς-Ζήσης-Γουίλιαμς η Ντίλλαρντ [του Απόλλωνα εννοείς],Παππά και Φελντέιν για Ευρώπη μαζί με Μποχωρίδη είσαι γεμάτος από κάθε άποψη και στην περιφέρεια,με εγκέφαλο, δημιουργία και σκόρ με κάθε τρόπο.
      Στο 3 οι Μπράμος,Βλάντο και ο μεγάλος Αντετοκούμπο
      είναι μιά χαρά για παρών και μέλλον.
      Ομάδα άριστη και στα οικονομικά μας μέτρα.
      Γιατί να μην συνεχίσει ο Πεδουλάκης με τέτοια ομάδα όμως,για να δούμε τι πραγματικά μπορεί να κάνει με γεμάτο ρόστερ δικό του και όχι Μπατίστ και Λουκά που απ'ότι ακουγόταν δεν ήταν επιλογές του ;

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα και καλή Ανάσταση σε όλους

    Πολύ ωραίο ποστ Jim, συγχαρητήρια! Ήθελα να ρωτήσω τα εξής κ. Conway (και όποιος άλλος φίλος ξέρει απαντάει):
    1. Ο Φώτσης θα μείνει του χρόνου; Δεν έχει ανακοινώσει κάτι για απόσυρση.
    2. Για Παππά και Γιάνκοβιτς τί σκέψεις υπάρχουν;; Και αν ο πρώτος έχει περιθώριο να δείξει πράγματα στα play-off, ο δεύτερος δυστυχώς βγήκε νοκ άουτ..
    3. Ο Elliot Williams είναι πιο κοντά στο να μείνει ή να φύγει; Μέχρι τί συμβόλαιο θα δικαιολογούσες για την περίπτωσή του Jim (βέβαια είναι και οι τελικοί μπροστά μας, στους οποίους ο παίκτης μπορεί να είναι από αρνητικός μέχρι θετικά καθοριστικός);
    4. Η ερώτηση του 1.000.000: Υπάρχει στο μυαλό της διοίκησης κάποια εναλλακτική για προπονητή εκτός από Άρτζι (τον οποίο εκτιμώ αφάνταστα είτε μείνει είτε φύγει); Έχει γίνει κάποια διερευνητική επαφή με άλλον προπονητή;; Ιτούδη υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξαναδούμε στον Παναθηναϊκό ή έχουν διαρραγεί οι σχέσεις δια παντός;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. jim ποια ειναι η αισθηση σου οτι θα γινει στο φαιναλ φορ? Μπορουν η Λοκομοτιβ και η Λαμποραλ να φτασουν τελικο? Σχετικα με τους παικτες θεωρω οτι Ντιλεινι και Ραντολφ δεν υπαρχει περιπτωση να ερθουν σε ελληνικη ομαδα παρα μονο σε ρωσικες και τουρκικες που εχουν να τους δωσουν τα λεφτα που θελουν οποτε ξεχαστε τους.Για τους αλλους παικτες της Λοκο πιστευω οτι μπορουν να τους χτυπησουν οι ελληνικες ομαδες γιατι δεν ειναι οικονομικα απλησιαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλη ανασταση σε ολους.
    O Wade ηταν ο αγαπημενος μου παιχτης μετα τον Iverson. Οι τελικοι που εκανε το 2006 ειναι οι πιο DOMINANT τελικοι που εχει κανει παιχτης μετα τον MJ. Τρομερα υποτιμημενος παιχτης σε σχεση με την αξια του απο τον πολυ κοσμο.

    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τζιμ καλο το αρθρο οπως παντα,θελω να σε ρωτησω κατι σχετικα μ ενα σχολιο σου για τον Βασιλη Χαραλαμποπουλο στο προηγουμενο ποστ...Λες οτι εχει το potential να αμυνθει και στις 2 γραμμες.ΠΙστευεις οτι μπορει να εξελιχθει σε μια ''ψηλοτερη εκδοση του Διαμαντιδη'',παρολο που του λειπουν τα αθλητικα προσοντα???Για να το θεσω καλυτερα,μπορει καποιος παικτης με οπλο την σκληραδα,την τακτικη αντιληψη κτλ,να γινει τοπ αμυντικος,ακομα κι αν τα αθλητικα του προσοντα ειναι στον μεσο ορο,οπως στην περιπτωση του νεαρου διεθνη?Γιατι κατα τα αλλα το παιδι εχει προσοντα,και εχω την αισθηση οτι αυτος ο τομεας του παιχνιδιου και ο βαθμος βελτιωσής του εκει πανω,θα ειναι ο κρισιμος παραγοντας π θα κρινει το αν κανει μια σπουδαια η απλως καλη/μετρια καριερα...Σχολιο σου please :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για darius miller στον παο ποια η γνωμη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε παιδια το οτι ανεβηκε ποστ με το προτζεκτ της λοκο δεν σημαινει οτι παμε να παρουμε καθε παιχτη της.. δειτε ποστ που εχει κανει ο τζιμ με παιχτες απο Αμερικα και βαλτε να δειτε χρονιες που εκαναν να τραβατε τις κωλ@ τριχες σας....
    Ο ντιλεινι ο κοπονεν κτλ κτλ ηταν λαυρακια πριν 2,3 χρονια τωρα προσπαθουν να παρουν οσα περισσοτερα λεφτα γινεται. Παμε για αλλα, οπως ειπα μερακι και γνωσεις να υπαρχουν..
    Τζιμ βλεπεις τον μανωλοπουλο να γυρναει στην ομαδα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειμαι σχετικα καινουριος (εδω και εναμιση χρονο) στην παρακουληθηση αυτης της ωραιας μπασκετικης κοινοτητας. Δεν σχολιαζω σχεδον ποτε αλλα αισθανθηκα την αναγκη να σε ευχαριστησω για οσα μας προσφερεις μπασκετικα, για το επιπεδο και την αυρα που εκπεμπει το blog. Keep up the good work. Καλη Ανασταση.
    Bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πιστεύεται ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει για μεγάλο όνομα το καλοκαίρι;Δε νομίζω οτι ο Καλαθης ειναι η μονη κινηση για αντικατάσταση του Διαμαντίδη μιας και το κενο ειναι υπερβολικά μεγαλο.Εσυ Τζιμ τι πιστευεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα Τζίμ εξαιρετικό το άρθρο σου για αλλη μια φορα. Θεωρείς ότι ο Άρης μπορεί να ευνοηθεί απο την απουσία του Χαγκινς απο την άποψη ότι θα αφήσει την ρακέτα και θα κλείσει το τρίποντο και δεν θα πάθει ο,τι και στον ημιτελικό του κυπέλλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

    Να ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και ότι επιθυμείτε! :-)

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πίσω από τις μεταγραφές του Γουίμς,του Λάγκφορντ,
    του Κουίνσι Μίλλερ και του Μάικ Ζίρμπες κρύβεται
    κάποιος γνωστός ευρωλιγκαίος προπονητής 100%.
    Που έχει υπογράψει προσύμφωνο με τον Μιζράχι.
    Το αποκλείω να δρούν μόνοι τους οι Ισραηλινοί και
    να την ξαναπατήσουν με την χημεία της ομάδας, όσο
    κι αν είναι παικταράδες αυτοί που πήραν.
    Δεν θέλω να πάω μακρύτερα στην άρνηση της Μακάμπι
    να δώσει τον Μ'μπάκουε το Γενάρη και να πώ πώς κι εκεί
    η άρνηση δεν ήταν του club,γιατί είναι επίφοβο.
    Μου έρχεται κάποιος στο μυαλό,ύστερα μάλιστα κι από
    την έρευνα που έκανα αλλά είναι στον αέρα και δεν θέλω
    να δεσμευτώ.
    Θα τα ακούσουμε σύντομα τα ματάντα πιστεύω.
    Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

    Informer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως μπορεις να πεις ποιος σου ερχεται στο μυαλο? Δεν πειραζει αν δε γινει τελικα.

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφερον ποστ...

      Φυσικα μονο το γεγονος οτι ο Γουίμς πηγε καρφωτος στη Μακαμπι χωρις να τον προσφερουν πρωτα σε ομαδες της Ισπανιας, Τουρκιας ή Ρωσιας λεει πολλα.

      Ε.Μ στο προσκηνιο ή μηπως επαναφορα του πιτσαδορου?

      Για Μπλατ δεν το πολυβλεπω. Για Μπαρτζωκα ξεχαστε το. Δεν θα ξοδεψει καμια ομαδα πολλα εκατομμυρια σε μεταγραφες για τον Mr Bean. Πρεπει πρωτα να δειξει οτι ειναι επιπεδου Ομπραντοβιτς/Ιβκοβιτς/Μεσινα/Μπλατ. Σ' αυτο το Φ4 εχει την ευκαιρια να το κανει.

      Διαγραφή
    3. Να αποδείξει πρώτα ότι είναι επιπέδου Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς, Μεσίνα ή Μπλατ; Μας κάνεις πλάκα ε;

      Ο πρώτος έχει ομάδα.
      Ο δεύτερος είναι 75 χρονών.
      Οι άλλοι δυο είναι στο ΝΒΑ και δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επιστροφής.

      Κατά την άποψη σου, του χρόνου καμία ομάδα στην Ευρώπη δε θα ξοδέψει πολλά λεφτά πλην της Φενέρ. Γιατί καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει προπονητή του επιπέδου των 4 που αναφέρεις.
      Και κακά τα ψέματα, κανένας προπονητής στην Ευρώπη πλην του Ζοτς, δεν είναι τόσο επιτυχημένος στην Ευρώπη όσο ο Μπαρτζώκας, όντας φυσικά σε παραγωγική ηλικία.

      Για αυτό όλα τα κλαμπ που θα θέλουν να επενδύσουν πολλά εκατομμύρια, πρώτα θα ενοχλήσουν το μάνατζερ του Μπαρτζώκα και μετά του οποιουδήποτε άλλου.

      Διαγραφή
  30. Καλη ανασταση σε ολους παιδια.....Για εμενα θα πρεπει να σταματησει εδω η κουβεντα για ντιλεινι,ραντολφ,σιγκλετον για τις Ελληνικες ομαδες....πανε αυτοι... το κανανε το limit up κα θα πρεπει να το λουστουνε αλλοι......εμεις θα πρεπει να ψαξουμε τους επομενους διψασμενους ντιλεινι,ραντολφ και σινγκλετον.....ας γεμισουμε τα ροστερ με περισσοτερους ποιοτικους Ελληνες παιχτες(τον λαρετζακη ποιος θα τον παρει;) και να παρουμε ψαγμενους ξενους στις θεσεις που ποναμε να εχουν περασει το 1 σταδιο Ευρωπη και να θελουν να κανουν το step up στην καριερα τους.....κατι σαν λοτζεσκι,φελντεην,χαινς.....να τα ξεχασουμε ολα τα υπολοιπα.......οι σωστοι Ελληνες μπορει να εκτιναξουν την ομαδα.....κατι αντιστοιχο που δεν εχει ο ζοτς και εχει χαλασει τα μαλλια τις κεφαλης του και 3 χρονια για να κανει μια σωστη ομαδα.....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε Στέφ.
      Για μένα δεν είναι πανάκια οι Ντιλέινι, Ράντολφ, Σιγκλετον και Κλαβέρ.Κι ουτε θα κάνει ομαδάρα ντέ και καλά όποιος πάρει κάποιον η κάποιους από αυτούς.
      Οπως είπε κι ο Jim, μετράει και η ατμόσφαιρα του σωματείου που θα πάνε, η χημεία που θα βγάλουν ή όχι στη νέα τους ομάδα, ο προπονητής, τα συστήματα, τα θέλω της νέας τους περιπέτειας.
      Η αξία αυτών των παικτών δαβάζεται και ανάποδα κι ούτε τους έβαλε ο Jim στο σημερινό εξαιρετικό του άρθρο ως επιλογές των Ελληνικών ομάδων.
      Η Λαμποράλ είχε κανέναν Ντιλέινι η Ράντολφ, που τα πήρε όλα σε δυσκολότερο βάση ονομάτων όμιλο ;
      Αυτή έβγαλε στην επιφάνεια κυριολεκτικά μέχρι χθές
      πανάγνωστους παίκτες,που ήταν ικανοί μόλις έξι από
      αυτούς να σκουπίσουν τον Παναθηναικό, που λέγαμε όλοι πόσο βαριά φανέλα έχει στην Ευρώπη και πώς στο ΟΑΚΑ θα αντιστραφούν τα πράγματα.
      Χωρίς Ντιλέινι λοιπόν και Ράντολφ η Σίγκλετον αν ψάξεις κι έχεις μπασκετικά μάτια παντού και δεν είσαι
      πρόχειρος να φέρεις τους γνωστούς σου πχ όπως ο Σάσα σε μάς, μπορείς με το όνομα που έχεις να φιάξεις εσύ τις υπεραξίες στο διηνεκές.
      Ποσα clubs στην Ευρώπη στο μέγεθος του Παναθηναικού υπάρχουν για να το κάνουν όταν στενεύουν οικονομικά τα πράγματα ;
      Ελάχιστα.
      Κι όμως ομάδες όπως η Μπάμπεργκ και η Λαμποράλ παίρνουν, παρ'ότι δεν έχουν το όνομα του ΠΑΟ η του ΟΣΦΠ τεφαρίκια και τρίβουμε τα μάτια μας.
      Οπως τεφαρίκια βρήκε ο Μπαρτζώκας στην Κούμπαν (Ντιλέινι) αλλά έψαξε να βρεί τον Σίνγκλετον η τον Μπρόκχοφ, όταν του κτπύπησε ο Ράντολφ.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός. Ο Τζιμ νομίζω από όλους αυτούς σημάδεψε μόνο τον Κλαβέρ (ο δικός μας άνθρωπος) ως πακέτο προσιτής τιμής-αξίας.

      Bohemian

      Διαγραφή
    3. Ψάχντοντας τον επόμενο Λοτζέσκι ή τον επόμενο Χάινς κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύχεις.

      Εγώ για την ομάδα μου τον Ολυμπιακό, αφού δεν μπορεί πια να πάρει παικταράδες έτοιμους από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, θα ήθελα τουλάχιστον να μπορεί να πάρει παίκτες που έκαναν πραγματικό μπαμ σε μικρότερες ομάδες ευρωλίγκας. Μιλάω για παίκτες επιπέδου Κουζμίνσκας, Μίλερ, Χάνγκα, Σίγκλετον ή ΜκΚόλουμ από eurocup.
      (δεν εξετάζω ποιοι από αυτούς ταιριάζουν στην ομάδα)

      Και πάλι δε θα ζητήσω τα ρέστα στους προέδρους που δεν βάζουν παραπάνω λεφτά. Αλλά όταν έρθει η ώρα του απολογισμού δε θα χρεώσω τις ευθύνες σε παίκτες και προπονητές που δεν υπερέβησαν εαυτό. Και κάποια στιγμή μπορεί να ζητήσω και από τους προέδρους τουλάχιστον να κρατάνε τη μπάλα λίγο πιο χαμηλά στις δηλώσεις τους και να μην είναι τόσο αλαζόνες.

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα σε όλους. Οι ελληνικές ομάδες δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν υπεραξίες. Η ικανότητα θα είναι πλέον να μπορεις να βρεις τις επόμενες υπεραξίες αλλά για αυτό χρειάζεται να δομηθεί όλος ο οργανισμός με αυτό τον τρόπο. Ειδικά για τον ΠΑΟ το φετινό θα είναι ένα κομβικό καλοκαίρι με πολλές δύσκολες αποφάσεις.
    1 Προπονητής
    2 Παππάς (ηγέτης? Μπορεί να γίνει?)
    3 Θα υπάρχει σημαντική επένδυση σε PG ? (η αξία του 2ου PG δείχνει πολλά για την δυναμική μιας ελληνικής ομάδας)
    4 Πως θα γίνει η ανάπτυξη των μικρών? (μέχρι στιγμής δεν πιστεύω ότι ακολουθούμε το σωστό δρόμο)
    5 Τι σημαίνει η νέα δομή της EL για το σύλλογο και πως μπορεί να μείνει στο top επίπεδο? αυτό μάλλον σχετίζεται με την αλλαγή του οργανισμού που αναφέρθηκε παραπάνω.

    Για το τελευταίο ερώτημα θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του Jim και για τις δύο ομάδες μας.

    Καλή Ανάσταση σε όλους

    Weak side

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν δίνεις δανεικούς σε καλά project όσοι Ελληνες
      είναι μικροί και δεν μπορούν να παίξουν σε σένα.
      Αρα τους καίς και μαζί καίγεσαι κι εσύ.
      Ολα θα πάνε καλά.
      Παιχνίδια θέλει ο Χαραλαμπόπουλος και όχι ευχολόγια,
      μεγάλα λόγια και πάγκο η εκτός 12άδας όταν σφίξουν
      τα γάλατα.
      Το να επενδύουμε στα λάθη δεν βοηθάμε ούτε τα παιδιά
      ούτε το σύλλογο.
      Παραδείγματα οι Σλούκας και Μάτζαρης.
      Ηρθαν 21-22 ετών όντας βασικοί στις ομάδες τους και
      δίπλα από Λό και Σπανούλη στα φόρτε του βοήθησαν
      και έμαθαν ουσιαστικά.
      Ακόμα κι ο Πρίντεζης έκανε step up στην Ολύμπια
      Λάρισας.
      Ο Περπέρογλου στον Πανιώνιο και τόσοι άλλοι.
      Ο Χαραλαμπόπουλος δεν ήταν κάν έτοιμος ούτε
      σαν έφηβος και διώχτηκε ο Γιόνας,για να παίξει
      βασικός ο Βλάντο με πίσω το Βασιλάκη !!
      Είναι σοβαρά πράγματα αυτά ;;;;
      Δανεικοί οι μικροί που ξεχωρίζουν, σε μικρότερα clubs
      να πάρουν παιχνίδια και να αναλάβουν τις ευθύνες
      που τους αναλογούν.

      Διαγραφή
  32. Kala krasia. Osa post kai na grapseis Conway, tzampa ta grafeis gia tous perissoterous edw mesa.

    To xeirotero ap'ola einai to eksis: Epi 13 xronia (epoxi Obradovic) oi Ellines filathloi kai akoma perissotero oi basketikoi eixan tin efkairia na apolafsoun basket IPSILOTATOU epipedou. Kapoios tha perimene na tous meinei kai kati apo afta ta 13 xronia.

    Ta sxolia twn perissoterwn edw einai sourealistika. Les kai parakolouthoun allo athlima wres wres. Se kanoun na anarwtiesai: Trolaroun i einai entelws anideoi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά μία μεγάλη μερίδα φιλάθλων του Παναθηναικού σου δίνει την εντύπωση ότι πέρασαν και δεν ακούμπησαν από το μπασκετικό φροντιστήριο ανωτάτου επιπέδου που τους έκανε τόσα χρόνια ο Ομπράντοβιτς.

      Εδώ θεωρούσαν δεδομένο ότι αφού πήραν τους Παππά και Γιάνκοβιτς βρήκαν τους αντίστοιχους Σλούκα, Παπανικολάου, Μάντζαρη του Ολυμπιακού και κάποιοι που το τερμάτισαν τελείως βλέπανε τον Νίκο τον Παππά ως τον νέο Σπανούλη.
      Δεν πήραν καθόλου σοβαρά υπόψιν για τις εκτιμήσεις που κάνανε το γεγονός ότι ο Παππάς δεν έχει στεριώσει με κανένα προπονητή επιδεικνύοντας σχεδόν με όλους προβληματική συμπεριφορά και ότι ο Μπαρτζώκας όταν είχε την ευκαιρία να πάρει Παππά και Γιάνκοβιτς στον Ολυμπιακό άναψε κόκκινο φως χωρίς δεύτερη σκέψη στην διοίκηση των ερυθρολεύκων που είχε κλεισμένους τους παίχτες.

      Διαγραφή
    2. Ποια 13 χρόνια Ομπράντοβιτς ρε παιδιά;
      Πιστεύετε δηλαδή ότι το 90% από αυτούς που αναφέρεστε έβλεπε μπάσκετ πριν το 2010;
      Εγώ πιστεύω ότι όλοι όσοι γράφουν για τους γαύρους που βλέπουν μπάσκετ από το 2012, στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι που είδαν τότε πρώτη φορά μπάσκετ.
      Ακόμα και ηλικιακά να το πάρεις, οι περισσότεροι είναι φοιτητές. Το 2009 για παράδειγμα θα ήταν μαθητές γυμνασίου και αν...

      Και πράγματι, αν είχαν δει τον Πέκοβιτς, αν είχαν δει τον Μπατίστ στα καλά του, αν είχαν δει το Διαμαντίδη την εποχή που ήταν ο καλύτερος αμυντικός που έχουμε δει, αν τους είχαν δει το Σπανούλη στα πράσινα, ακόμα και τον Λάκοβιτς ή τον Νίκολας,
      θα μας μιλούσαν έτσι για τον Γκιστ και τον Λάσμε; Θα ασχολούταν με τους Μπατίστες και του Μαυροκεφαλίδηδες; Για να μη συζητήσω για Φελντίνηδες και Μπλουμηδες.

      ΥΓ
      Δεν είμαι επικρτικός εις βάρος κανενός νεότερου που ασχολείται με το μπάσκετ είτε μετά το 2010 είτε μετά το 2012 είτε από χθες. Αλλά να μην είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα μας κουνάει το δάχτυλο και θα μας κάνει διδαχές.

      Διαγραφή
    3. Edw pera kapoioi pane na pasaroun ton anekdiigito Papa gia epomeno igeti tou Panathinaikou. Einai dinaton, meta apo ton ogkolitho pou legetai Diamantidis, na pas na kaneis ena apeitharxo paidareli kai poli pio atalanto basketbolista opws o Papas, igeti? Tha trelathoume entelws? To paidi den kanei gia prwtathlitismo. Gia tous Paniwnious aftou tou kosmou kalos einai. Oxi omws gia ton Panathinaiko.

      Kaloi kai ftinoi paixtes iparxoun. Apla, prepei na exeis to mati na tous vreis. Eidate oloi ti ekane fetos o Mpartzwkas sti Loco. Ftina paixtakia, ta pire kai ta apogeiwse. Afto prepei na kanoume ki emeis. Afto kanoun oi eksipnoi kai oi epitiximenoi.

      Διαγραφή
    4. Για να έχουμε και μια εικόνα του πόσο άμπαλοι είναι όσοι λένε ότι ο Παππάς είναι ο αντικαταστάτης του Διαμαντίδη ή ο νέος Σπανούλης.


      26 χρονών ο Διαμαντίδης είχε ένα χρυσό μετάλλιο με την εθνική με ανάδειξη στην καλύτερη 5άδα. Είχε ένα ασημένιο παγκόσμιο. Είχε συμμετάσχει σε ένα Φ4 με τον ΠΑΟ και ήταν ο καλύτερος του παίκτης εκεί. Είχε βγει ήδη δυο φορές καλύτερος αμυντικός της ευρωλίγκας.

      Ο Σπανούλης στα 26 του είχε κι αυτός ένα χρυσό ευρωπαϊκό. Είχε ένα ασημένιο παγκόσμιο έχοντας πετάξει μια 22άρα απέναντι στις ΗΠΑ. Είχε διακριθεί μια φορά στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας. Είχε αγωνιστεί ένα χρόνο στο ΝΒΑ.

      Κι ας σημειώσουμε ότι και οι δυο έκαναν το μπαμ σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Ενδεικτικά, λίγο μήνες αφότου έκλεισαν τα 26 τους και οι δυο, διακρίθηκαν ως mvp του final4 (2007 και 2009 αντίστοιχα).

      Τι έχει καταφέρει αντίστοιχα ο Νίκος ο Παππάς στα 26 του σε διεθνές επίπεδο;
      Από τότε που μεγάλωσε και σταμάτησαν οι διακρίσεις με τους εφήβους και τους νέους, έχει διακριθεί στο παγκόσμιο τουρνουά 3ον3.

      Χωρίς υπερβολή, τους χωρίζει ένα χάος.
      Έχει τόσες πιθανότητες ο Παππάς να γίνε σαν κι αυτούς, όσες κι ο Καβαδάς να γίνει νέος Βούισιτς.

      Διαγραφή
    5. 7.57 αυτα που λες τα πιστευεις η τα γραφεις ετσι,αν τα πιστευεις τοσο σου κοβει.Αν θα κανει καριερα ο Παππας και ο καθε Παππας θα το δειξει μονο ο χρονος.Οι δυο σταρ που αναφερεις ηταν τυχεροι ππυ επαιζαν στον Παο και η εθνικη ειχε επιτυχιες οταν ηταν στα 26 τους.Αληθεια ο Πριντεζης που βρισκοταν στα 26 του ξερεις;;εγω δεν ξερω παντως για να πω αληθεια.Για χαλαρωσε με τον Παππα γιατι ακομη δεν τα εκλεισε τα 26.Ταλεντο, ευχερια στο σκοραρισμα εχει,τεμπελης δεν ειναι το εχει πει και ο ιδιος,ανωριμος χαρακτηρας ειναι μονο,αυτο διορθωνεται με τα χρονια.Οποτε ολα ειναι στο χερι του να μεγαλουργησει.Η κακια και το κομπλεξ σας ομως δεν θα φυγει ποτε.Ο Καββαδας με τον Παππα που κολλαει μονο εσεις ξερετε.Ελεος πραγματικα.

      Διαγραφή
    6. @10:07
      Μου κάνεις πλάκα ε;

      Ήταν τυχεροί οι δυο σταρ επειδή ο ΠΑΟ και η εθνική είχε επιτυχίες; Δηλαδή ο Σπανούλης είχε 15 πόντους μέσο όρο στον ΠΑΟ του Ομπράντοβτις (όχι στον ΠΑΟ του Ιβ και του Μπλουμς) επειδή ήταν τυχερός; Έβαζε 22 πόντους στις ΗΠΑ επειδή ήταν τυχερός; Έβγαινε στην 2η πεντάδα της ευρωλίγκας επειδή ήταν τυχερός; Έπαιξε ΝΒΑ επειδή ήταν τυχερός;
      Ο Διαμαντίδης ήταν επί δυο έτη ο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας επειδή ήταν τυχερός; Είχε διακριθεί στην καλύτερη 5άδα του ευρωμπάσκετ επειδή ήταν τυχερός; Είχε στην πρώτη του συμμετοχή σε Φ4, την πρώτη του χρονιά στην ευρωλίγκα, 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασσίστ και 3 κλεψίματα επειδή ήταν τυχερός;

      Και θα τους συγκρίνεις με ένα παίκτη που δεν έχει καταφέρει καν να φορέσει τη φανέλα της εθνικής; Που το μόνο που έχει καταφέρει είναι να παίξει 10 το πολύ καλούς αγώνες στην περσινή ευρωλίγκα;
      Και έχεις το θράσσος να μιλάς για κακία και κόμπλεξ; Κόμπλεξ που εκδηλώνεται κατά του ανύπαρκτου Παππά και υπέρ του Διαμαντίδη; Είσαι στα καλά σου ρε φίλε;

      «Αν θα κανει καριερα ο Παππας και ο καθε Παππας θα το δειξει μονο ο χρονος.»
      Ναι προφανώς δεν έχουμε μαντικές ικανότητες και για αυτό μιλάμε με βάση όσα έχει κάνει μέχρι τώρα. Και αυτά λένε ότι όχι Διαμαντίδη και Σπανούλη, αλλά αν κάνει την μεγάλη καριέρα του Νίκου του Χατζηβρέττα θα είναι τεράστια έκπληξη.

      ΥΓ
      Βέβαια το επιχείρημα σου ότι ο ίδιος παραδέχεται ότι είναι εργατικός είναι πραγματικά ακλόνητο.

      Διαγραφή
    7. Τι σου κανω πλακα;;ποιος μιλαει για τυχη στο σκοραρισμα;;;Οι παιχτες διακριθηκαν μεσα απο την ομαδα που αυτη τοτε μεσουρανουσε .Το μπασκετ ειναι ομαδικο αθλημα,δεν παιζει κανεις μονος του.Επειδη φαινεται εισαι ασχετος ο ΔΔ κερδισε 6 φορες τον τιτλο του καλυτερου αμυντικου.ΔΔ δεν θα γινει ποτε κανεις.Ο Πριντεζης στα 26 του που ηταν και πως επαιζε τοτε;;;, δεν ειδα να απαντας ετσι;;,οτι σε συμφερει μονο σχολιαζεις.Αν θα κανει καριερα ο Παππας θα το δειξει ο χρονος οχι ο καθε ανυπαρκτος που εχει γνωμη για ολα και ολους,καταλαβες;;Υ.Γ οταν λεει ο Παππας "με εχουν κατηγορησει για τα παντα δικαια η αδικα,μονο για ενα πραμα δεν μπορουν να με κατηγορησουν,τεμπελη δεν μπορει να με πει κανεις".Εμενα αυτο μου λεει οτι ο παιχτης εχει να δωσει,ευχομαι μονο να εχει υγεια.Οποτε κατι μιζερους μηδενιστες θα τους αποστομωσει μια για παντα.

      Διαγραφή
    8. 11.24 και μονο που συγκρινεις Παππα με Καββαδα(χωρις να θελω να μειωσω τον παιχτη σας) φτανει για να καταλαβει κανεις τι κακια βγαζεις.Τοσο μενος για τον Παππα αναιτιο.

      Διαγραφή
    9. @10:10
      Ρε αγόρι μου, μου λες ότι οι παίκτες ήταν τυχεροί γιατί βρέθηκαν σε ομάδες που μεσουρανούσαν. Εγώ σου απαντάω ότι αυτοί και κάποιοι όμοιοί τους είναι η αιτία που οι ομάδες τους μεσουρανούσαν. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις;

      Ο Πρίντεζης στα 26 του είχε ήδη συμμετοχές με την εθνική και είχε ήδη υπογράψει 7ψήφιο συμβόλαιο, εξαργυρώνοντας τη συμμετοχή του στο φ4 ως βασισκός με τον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση καλύερα από τον Παππά, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα γίνει από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη.
      Τι πάει να πει όμως αυτό; Ότι επειδή ένας πάει κόντρα στα προγνωστικά, θα πάνε όλοι κόντρα στα προγνωστικά;

      Και για να απαντήσω και στο επόμενο. Αν μπορεί ο Παππάς να κάνει τέτοιο ντεμαράζ και να γίνει σαν τον Διαμαντίδη και τον Ναβάρο, γιατί να μην μπορεί να κάνει κι ο Καββαδάς αντίστοιχο και να γίνει σαν τον Βούισιτς; Όπως καταλαβαίνω το μόνο που απαιτείται είναι να κάνει μια δήλωση ότι δε φοβάται τι δουλειά.
      Δε συγκρίνω λοιπόν τους παίκτες, συγκρίνω την αναλογία.

      Και κόψτε τις μπούρδες με τις κακίες και το μένος. Γίνεστε γραφικοί.

      Διαγραφή
    10. Επίσης προτού αποκαλέσεις κάποιον άσχετο καλύτερα θα είναι να ξαναρίχνεις μια ματιά στα γραφόμενα του.

      Όταν λέω ότι ο Διαμαντίδη είχε 2 βραβεία καλύτερου αμυντικού ΠΡΟΦΑΝΩΣ λέω για τα 2 βραβεία που είχε στη σημερινή ηλικία του Παππά. Όλες οι διακρίσεις που γράφω είναι μέχρι τα 26 τους, κι όχι στο σύνολο της καριέρας τους.

      Ξύπνα.

      Διαγραφή
  33. @ 5:58
    @ 10:25

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.
    Ανθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε, συγχωρέστε μας
    μέρες που είναι.
    Και είθε το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ να βάλει μυαλό αποδοπαδοποίησης
    στους πάντες να χαιρόμαστε χωρίς απερισκεψίες αυτό
    το όμορφο άθλημα.
    Επίσης ας κάνει αυτό εδώ το site , κοιτίδα πολιτισμού
    με ηλεκτροφόρα σύρματα σοφίας, που θα κρατούν μακριά
    τον οπαδισμό, ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ και τις ύβρεις.
    ΥΓ Εχετε δίκιο.
    Ο ΟΣΦΠ σαν ευρύτερη καί άυλη έννοια είχε κλείσει
    Παππά και Βλάντο και ο κος Μπαρτζώκας άναψε κόκκινο.
    Μπράβο του, αποφύγατε υφάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/230507-Konta-se-Giankovits-o-Olympiakos

      Διαγραφή
    2. http://sports.in.gr/basketball/a1andrwn/article/?aid=1231202589

      Διαγραφή
    3. 1:38
      1:42

      Και τον προπονητή λοιπόν που χάλασε τη μεταγραφή του Βλαντο στον ΟΣΦΠ γιατί δεν αξιζε τι τον κάνατε???
      Φρονώ πώς ειναι περισσότερο αμπαλο απο το να πάρεις τον μέτριο κατ'εσάς Βλαντο, να γιουχαρεις-προπηλακιζεις και να διώχνεις τελικά αυτόν που δεν τον ήθελε και ειχε απίστευτο μάτι στις μεταγραφές-recruiting !!
      Δύσκολοι καιροί για εξοχικους πριγκηπες παιδιά !!
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

      Διαγραφή
    4. Τον Μπαρτζώκα τον γιουχάρανε λιγότερα από 100 άτομα τα οποία ενεργώντας εν θερμώ μετά από έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό φτάσανε σε αυτές τις ακραίες αντιδράσεις που δεν έπρεπε να γίνουν.
      Η παραίτηση και η απομάκρυνση του Μπαρτώκα καλώς έγινε την χρονική στιγμή που έγινε όπως καλώς θα γίνει εάν επιστρέψει στο μέλλον ο Μπαρτζώκας στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ολα είναι θέμα κατάλληλου timing και το καιφάλαιο Μπαρτζώκα δεν έχει κλείσει για τον Ολυμπιακό.
      Πάντως εκεί που ένιωσα πραγματικά άσχημα ερχόμενος στην θέση του μπασκετμπολίστα και του προπονητή ήταν πριν λίγες μέρες όταν βρισκόμενοι μόλις στα πρώτα λεπτά του αγώνα ένα ολόκληρο γήπεδο γιουχάρισε έντονα τον προπονητή (Τζόρτζεβιτς) και την παίχτη (Παβλοβιτς) της ίδιας του της ομάδας την ώρα που πάλευε και μοχθούσε στον αγωνιστικό χώρο σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς.

      Διαγραφή
    5. Είναι θεμα του πως τα βλέπει ο καθένας.
      Αλλοι την πέφτουν στα σκοτεινά παρκινγκ σε εναν προπονητή που τους έφερε ευρωπαϊκό η στα πουλμαν των αντιπαλων με τραυματίες στη διαδρομή για Φάληρο.
      Κι αλλοι δισφορουν λεκτικά χωρίς ύβρεις με σφυριγμστα και γιουχα, στο άπλετο φως απέναντι σε κάποιον η κάποιους που ευθύνονται 100% για τον αποκλεισμό της ομάδας τους.
      Επιδοκιμασια και αποδοκιμασία.
      Αθλητικά γεγονότα κερκιδας που καλό είναι να αποφεύγεται το δεύτερο.
      Δεν έχουν καμιά σχεση όμως με προπηλακισμους ικανων ανθρώπων ανυπερασπιστων απο τραμπούκους στα σκοτάδια.
      Μη συγκρίνουμε ανομοια γεγονότα.
      Ο Έλληνας απέκτησε κριση και δεν ξεγιελιεται απο αφελείς ισχυρισμούς.
      Οχι στη βία.
      Ναι στον καθαρό αθλητισμό και την αδελφωσυνη των οπαδων.
      Πάρτε παράδειγμα τους Παναθηναϊκούς του μπάσκετ που σε χειρότερες σφαλιάρες απο Μαρουσια στην ευρωλιγκα αποθέωναν τον προπονητή που τους έφερε ευρωπαϊκό.
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

      Διαγραφή
    6. Λες για τότε που μετά την ήττα από το Μαρούσι η εφημερίδα όλων των Παναθηναικών έβγαινε με πρωτοσέλιδο φωτογραφία όλης της ομάδας και τίτλο ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ?

      Στο άπλετο φως εννοείς και τα ντου στα αποδυτηρια των διαιτητών στο ΟΑΚΑ με ύβρεις για παιδιά και πέταγμα καρεκλών και κεριών προς τον διαιτητή Ανκαραλί.

      Μήπως ήταν στο άπλετο φως και η επίθεση στον Σπανούλη και οι εμετικές βρισιές για την γυναίκα του την μάνα και το παιδί του από κάποιον τραμπούκο που σουλάτσαρε ανενόχλητος στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ ?

      Στο άπλετο φως εννοείς και την χειροδικία του δημοσιογράφου Βετάκη μπροστά στα παιδιά του από κάποιους που ρωτάγανε για την οδό ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ ?

      ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ
      ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΓΙΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

      Διαγραφή
    7. 6.10 Αλλοι τα κανουν δημοσια και αλλοι υπογεια οπως κανουν αλλοι και αλλοι με το πεπλο των καλων.Εκει που λες για δημοσιογραφους και χειροδικιες μπροστα στα παιδια τους θα ησουν και εσυ μπροστα για να μιλας με τετοια σιγουρια.

      Διαγραφή
    8. Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
      Διώξατε τον μέγιστο Μπαρτζωκα που σας έφερε Ευρωπαϊκό και σας πρόλαβε να πάρετε τον μέτριο Βλαντο λες και ηταν εχθρός σας.
      Αυτό ηταν το θεμα μας.
      Κι εσύ μας λες πως ο Ομερ Βρυώνης ηταν Παναθηναϊκός κι ο Κολοκοτρώνης Ολυμπιακός.
      Ο Μέγας Ναπολέων εκτός απο ριφιουζ Τουλουζ τι ηταν???
      Αχαχαχαχαχα.
      Τον ΔΔ δεν τον βρίζουν οι Ολυμπιακοί που δεν ηταν στον Ολυμπιακό στο κάτω κατω και δεν τον πούλησε με πανό κιόλας.
      Μονο τον Βασίλη βριζουν οι Παναθηναϊκοί.
      Σε καλό σου βρε αντικειμενικέ.
      Αχαχαχαχαχα.
      Επειδή ξέρω σε τι αποσκοπεις για μένα το θέμα τελειώνει εδώ.
      Γράψε οτι θες.
      Παω για ψητό αρνί στη Βάρη στα Βλάχικα.
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλές μασες άδελφια.

      Διαγραφή
    9. Από ότι καταλαβαίνω, το γεγονός ότι τον Γιαννακόπουλο τον έχουμε πιάσει στα πράσα να τραμπουκίζει, να απειλεί κτλ, είναι υπέρ του. Σε αντίθεση τους Αγγελόπουλους που δεν τους έχουμε πιάσει να κάνουν τέτοια αίσχη, μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάνουν χειρότερα.
      Λογικού τελειωμένου οπαδού. Καμμένο χαρτί που λέμε.

      "Ήσουν μπροστά με στο ξύλο του Βεττάκη;"
      Άλλη τελειωμένη ατάκα. Φαντάζομαι ότι ο ίδιος θα γράφει για τα αίσχη εις βάρος του Μπαρτζώκα, επειδή ήταν μπροστά. Και θα είναι απόλυτα σίγουρος ότι ήταν καθοδηγούμενα από τους αφούς, επειδή και πάλι ήταν μπροστά.

      Διαγραφή
    10. 6.50 δεν τους εχουμε δει δημοσια να κανουν κ@@@@χτυλα;;;,με τα μπλουζακια δεν στοχοποιησαν διαιτητες;;;,δεν ξεφτιλιζουν δημοσια ολους τους αντιπαλους τους σε Ελλαδα και Ευρωπη,μειωνοντας τους.Παραδεχτηκαν οτι εχασαν μια φορα δικαια;;;Εδιωξαν τον Μπαρτζωκα οπως τον εδιωξαν μια αποζημιωση δεν μπορουσαν να δωσουν;;η ξεχασαμε τις συμφωνιες κατω απο το τραπεζι με τον Παπαλουκα;;;Αληθεια τον Γιαννακη τον ξεπληρωσαν;;;

      Διαγραφή
    11. Βάζεις στην ίδια θέση έναν πανηγυρισμό με τα αίσχη του Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ; Είσαι τόσο καημένος;


      Όποιος έχει οικονομικές διαφορές πάει στα δικαστήρια και τις επιλύει. Εσύ τι ανακατεύεσαι με τον αν έχει πληρωθεί ο Γιαννάκης; Να μας πεις για τότε που ο Μπατίστ περνούσε τις νύχτες του στα κρατητήρια γιατί κάποιοι δεν πληρώνουν εφορία ποτέ.

      Διαγραφή
    12. Επίσης από ότι φαίνεται είσαι παντελώς άσχετος από φορολογικά ζητήματα οπότε κράτα τις μπούρδες για τον Παπαλουκά. Οποιαδήποτε στιγμή, οποιοσδήποτε εργαζόμενος μπορεί να παραιτηθεί των απαιτήσεών του χωρίς να χρειάζεται να αναπροσαρμόσει το συμβόλαιό του.

      Διαγραφή
  34. Οι καλυτερες μεταγραφες των ελληνικων ομαδων το καλοκαιρι θα ειναι να στειλουν τους Γιανκοβιτς, Παππα, και Αγραβανη σε ειδικο τριμηνο προγραμμα εκγυμνασης, εκδυναμωσης και ψυχολογικης προετοιμασιας στην Αμερικη.

    Ο Γιανκοβιτς, εδω που τα λεμε, προλαβαινει δεν προλαβαινει. Ισως και να το εχασε το τραινο. Ο Παππας ισως χρειαστει και κατι παραπανω (ειδικο ψυχολογο?). Τον Αγραβανη θα τον ωφελουσε πολυ καθως το παιδι ειναι και αγυμναστο και εχει χασει επαφη με τα βασικα. Κι εδω θα χρειαζοταν επιπλεον ψυχολογικη προετοιμασια αλλά για διαφορετικους λογους απο οτι με τον Παππα.

    Με ενα πενηνταρικο-κατοσταρικο εκαστος, εχεις παιχτες που απο άφαντοι φετος θα μπορεσουν να παρουν καθαρη θεση στο ροτεϊσον στην Ευρωλιγκα του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν σε αυτά τα κέντρα παίζει ρόλο η ηλικία αλλά οι Παππάς Γιάνκοβιτς είναι ήδη 26 ετών εν αντιθέσει με τον Αγραβάνη που είναι μόλις 21 ο οποίος παίζει και σε θέση όπου ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία υπάρχουν παραδείγματα παιχτών που βελτιώθηκαν αισθητά με την πάροδο των χρόνων (Πρίντεζης, Μαρκ Γκαζόλ, Μπουρούσης στα 33 που κάνει μακράν την καλύτερη χρονιά της καριέρας του)

      Διαγραφή
    2. Σιγουρα οσο πιο νεος τοσο καλυτερα. Γι αυτο και λεω οτι ο Γιανκοβιτς ισως να το εχασε το τραινο.

      Αλλά σκεψου οτι γραφτηκε οτι ο Παππας εξετασε το ενδεχομενο να παει στην Αμερικη τον περασμενο Φεβρουαριο 0δηλ. τωρα) για να μπει σε προγραμμα εκγυμνασης. Εγω πιστευω οτι ποτε δεν ειναι αργα. Σκεψου τον Πριντεζη στη μετα Μαλαγα εποχη το 2011 που αφιερωσε ολο το καλοκαιρι για βελτιωση.

      Το θεμα ειναι ο παιχτης να επιζηταει τη βελτιωση και οχι να μενει σε ενα πλασματικο comfort zone που δεν τον αφηνει να βελτιωθει. Κι οταν βαφτιζεις τον ενα παιχτη νεο ηγετη στη μετα-Διαμαντιδη εποχη και τον αλλο βασικο τριαρι, δεν προκειται κανεις τους να κανει το 1ο βημα. Θα παραμεινουν μετριοτητες που θα περιμενουν την ευκαιριακη συγκυρια για να βγαινουν MVP χωρις ουσιαστικο αντικρυσμα σε ευρος χρονου.

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! JIM μια ερώτηση ήθελα να σου κάνω.Πιστεύεις κάτι ανάλογο με τις πιθανές αποχωρήσεις παικτών της Loko μπορεί να γίνει και με παίκτες της Khimki; Έχει κάποιους εξαιρετικούς παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. δεν ειμαι ουτε παο ουτε οσφπ οποτε εκφερω ενα αντικειμενικο και πραγματικα εφικτο οικονομικα ροστερ για τον παναθηναικο ειναι το εξησ νομιζω που συνδυαζει και πραγματικη ελληνοποιηση και πανω κατω νομιζω εκει θα κινηθουν...ροστερ φυσικα ικανο για τοπ-8..αμφιβαλλω βεβαια αν ειναι πολυ καλυτερο απο το φετινο...

    1: Καλάθης, Kίνο Κόλομ , Λούντζης
    2: Παπάς, Φελντέιν
    3: Γουίλιαμς, χαραλαμπόπουλος
    4: Γκιστ, Φώτσης
    5: Ραντούλιτσα, σίνγκλετον, Παπαγιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγώ φίλε μου - και χρόνια πολλά - σαν πιό αντικειμενικός μιά και δεν είμαι ούτε παο, ούτε,
      οσφπ, ούτε αεκ, ούτε αρης, ούτε παοκ και πολύ δε
      περισσότερο ούτε Καρδίτσα.
      Θα σου πώ το ιδανικό ρόστερ για τον οσφπ, ώστε και
      να κερδιθούν χρήματα και να γίνει σοβαρή ελληνοποίηση και να μείνει ο αρχηγός και
      να είναι σε κάποια από τα επόμενα φάιναλ φορ ο οσφπ.
      Φυσικά ικανό για τοπ 8 και καλύτερο από το φετινό
      που πήγε στο τόπ 16.

      1. Τολιόπουλος - Μάτζαρης - Κατσίβελης
      2. Σπανούλης - Πονκρασόφ
      3. Παπαπέτρου - Παπανικολάου
      4. Πρίντεζης - Αγραβάνης
      5. Γιάνγκ - Παραχούσκι - Καβαδάς

      Διαγραφή
    2. roster 2015-2016
      1. τζιμ-αφροξυλανθη
      για ακαταπαυστα πικς
      2.διογενης κυνικος-τζιμοπληκτος
      για σουτ σεντονια
      3.ζεπ μπλατερ-ζεν μαστερ
      για φαρμακερες αμυνες που δινουν τιτλους
      4.βενυ βενυ-ακης αλεξανδρης
      γιατι η ομαδα χρειαζεται και βρωμικα 4αρι να ριχνουν ξυλο
      5. anonymous
      για να τους αλλαζουμε αμα δεν μας κανουν.
      οργουελικα
      ζεπ μπλατερ

      Διαγραφή
    3. αρειανος ειμαι 9:41 τωρα αν εσυ περιμενεισ τον ντε κολο και τον ραντολφ καλυτερα να προσαρμοστεισ..και μην μου πεισ για τον αρη γιατι τωρα για τον παναθηναικο μιλαμε..το μπατζετ που εγραψα παιζει να ειναι και πιο υψηλο απο το φετινο....απορω τι δεν σου αρεσε...

      Διαγραφή
    4. Κατ'αρχήν δεν είσαι αρειανός φίλε 2:44.
      Γιατί οι αρειανοί ξέρουν μπάσκετ !!!!
      Κατά δεύτερον δεν βλέπεις μπάσκετ μάλλον
      αν δεν κάνεις φθηνό χιουμοράκι.
      Φεύγει ο τεράστιος από την περιφέρεια και μου
      έβαλες αντικαταστάτη του τον Κόλομ και στη θέση
      του Χέινς τον Λούτζη !!!!!!!!!!!!!!!!
      Δηλαδή μας δουλεύεις ξεκάθαρα και το συνεχίζεις.
      Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
      Αχαχαχαχαχαχαχαχχα.
      Φέτος μας έκανε γιουβετσάδα η Λαμποράλ με 3D
      και Χέινς και μου έβαλες στις θέσεις τους
      έναν Ισπανό από την Εστουτιάντες, της Ουνικς και ένα 17χρονο παιδί της δευτέρας λυκείου :P
      Στο 4 πάλι μου έβαλες Γκίστ με Φώτση.
      Να παίζει ο Γκίστ και να βγάζει φωτογραφίες
      ο Αντώνης :P
      Στο 3 πάλι έβαλες ένα αμούστακο παιδί κι έναν
      παίκτη πάρα πολύ καλό που δεν έχει τρίποντο.
      Να κτυπήσει ο Γουίλιαμς και να πούμε στον Χαραλαμπόπουλο μπές μέσα και παίξε με τα αυτοκινητάκια σου !!!!
      Στο 2 Παππά και Φελντέιν που ο ένας δεν ξέρουμε
      τι θα κάνει, αν παίξει τελικά και ο άλλος ήπιε
      εξαφανιζόλ στα play offs.
      Και θέλεις να σε πάρω στα σοβαρά επειδή έβαλες
      στο 5 τον Σίνγκλετον, με μιά ομάδα που θα ψάχνεται
      από τον άσσο εώς το 4 και χωρίς τον αρχηγό της
      που έκανε ακόμα και στα 36 του τα πάντα.
      Αυτή η ομάδα που έγραψες για καλαμπούρι σίγουρα,
      δεν παίρνει ούτε το κύπελλο της χερσονήσου
      της Ινδοκίνας, με Βιετνάμ, Καμπότζη και Μαλαισία.
      Δε νικάει ούτε το Μακάο !!!!!
      Δεν έχει αρχή, μέση και τέλος.
      Ενας πύργος της Βαβέλ, της πλάκας.
      Για να καταλάβεις τι έγραψες, σε αυτήν την ομάδα
      θα αμύνονται οι Γκιστ και Σίνγκλετον μόνο !!!!
      Ο Καλαθάκος έγινε γιογιό από τους Λαμπορίτες.
      Μέχρι να σκάσουν κατά το Νοέμβρη και να γελάει
      ο κάθε πικραμένος στο eurocup μετά με τα χάλια μας.
      Μην τον συνεχίσεις pls.
      Αν θέλεις πάρτους στον ΑΡΗ μιά και είσαι Αρειανός
      για να πάρετε το κύπελλο Βαρδάρη και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Χαλκιδικής, γιατί θα σας νικήσει το Πευκοχώρι του Γκάλη στον τελικό !!
      Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
    5. * αν υπήρχε eurocup.
      Γιατί τώρα θα παλέψουμε για την 15η θέση της
      νέας euroleague με τον τελευταίο.

      Διαγραφή
    6. κοιτα και με αυτην την 12αδα τοπ-8 μπορει να πατε..τωρα εσυ μπορει να ονειρευεσαι οτι θα φτιαξει ομαδα ο δγ των 15 εκατομμυριων οποτε πασο..για κοιτα με τι ροστερ ξεκινησατε με καλαθη διαμαντιδη παπα και φελντειν..τον σινγκλετον τον εβαλα για 4-5αρι...βεβαια θα μου πεισ και οι ολυμπιακοι ονειρευονται να παρουν τον κουινσι μιλερ για μπακ-απ του πριντεζη...εδω γελαμε ακομα πιο πολυ και απο αυτο με τον ντε κολο για διδυμο με καλαθη....και εμεισ οι αρειανοι θελαμε τον παπανικολαου βεβαια...δεν παει να πει το οτι θελουμε γινεται..διαλογο κανουμε...

      Διαγραφή
    7. 11:47

      Εγώ φίλε δεν ανέφερα πουθενά για Ντε Κολό.
      Δικιά σου ανακάλυψη είναι για να δικαιολογήσεις
      όσα λές.
      Τώρα αν θα πάμε στους 8 με Λούτζη, Χαραλαμπόπουλο
      και Φώτση, μαγκιά σου είναι να το πιστεύεις.
      Το καλαμπούρι αυτό το τελειώνω εδώ.
      ΥΓ Κανένας Ολυμπιακός δεν ονειρεύεται Κουίνσι Μίλλερ κι ούτε το έχω ακούσει αυτό πουθενά.
      Ο Κουίνσι έκλεισε στην Μακάμπι κατά 99% άλλωστε.
      Πάλι δικά σου βάζεις για να γίνεται κουβέντα.
      Σου ξαναλέω πάντως, πώς αποκλείεται να εισαι Αρειανός, γιατί οι Αρειανοί χωρίς πλάκα, ξέρουν
      κιλά μπάσκετ.

      Διαγραφή
    8. και τοτε γιατι να ειπα ψεματα οτι ειμαι αρειανος ρε μεγαλε; να ελεγες οτι δεν ξερω μπασκετ αν ελεγα οτι αυτη ειναι ιδανικη 12αδα εγω λεω απλα την 12αδα που θεωρω οτι θα φτιαξουν..ειναι μεγαλη διαφορα αναμεσα στα 2.......

      λετε για τον αντι διαμαντιδη αλλα θυμιζω οτι για αυτο ηρθε ο νικ το καλοκαιρι δεν ηρθε για να φερετε και αλλον παικταρα των 2 εκατομμυριων...τον ντε κολο τον αναφερουν αλλοι και δεν λεω για εδω περα μονο....απλα μπορει να μεινει και ο βλαντο μαζι με τον ελιοτ να παιζει και ο ελιοτ 2αρι ...οποτε βγαλε τον λουντζη και βαλε τον μπραμο η βλαντο 12αδα...πανω .και ο κολομ δεν ειναι κανενα παικτακι οτι να ναι που ελεγε ο παραπανω...αν δεν φερετε κανενα ροτσεστι δεν βλεπω καμια πολυ καλυτερη επιλογη..εξαλλου παλι ο νικ θα ειναι το βασικο πλει-μεικερ...

      Διαγραφή
    9. Ασε τον αντικαταστάτη του Διαμαντιδη στην ουσία.
      Δεν λέμε αυτό και μην κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις.
      Λέμε για τον αντικαταστάτη του σε παρουσία του χρόνου στην ομάδα.
      Και μου βάζεις εναν Ισπανο β' διαλογής οπως για Χεινς μου έβαλες τον Λουτζη!!!!!!
      Για ηγέτη εφερεςτο Νικ καλώς η κακώς.
      Για τη θεση του 3D ως παίκτη που αποχωρεί και για Χεινς τι πρότεινες????
      Δυο πουθεναδες με την καλή έννοια.
      Εναν Ισπανο που δεν παίζει ούτε στις 18 επιλογές της Ισπανιας κι εναν πιτσιρικα!!
      Θα βγαλω Λουτζη και θα βαλω τον Μπραμο που?
      Στο 3???
      Και στο ασσοδυο ποιοι θα παίζουν???
      Επιπλεον μονο ο Ισπανός???
      Χωρις ΔΔ και Χεινς????
      Δηλαδή συνεχίζεις το δούλεμα???
      ΟΚ.
      Δεν μου κανουν οσοι λες.
      Ουτε για τον Ηλυσιακο.
      Τώρα πιστεύω να συνεννοηθήκαμε φίλε Αρειανε.

      Διαγραφή
    10. Καλά ρε μεγάλε, χαλάρωσε λίγο. Το έχεις πάρει το παλικάρι μονότερμα και τον κράζεις επειδή έχει διαφορετική άποψη από εσένα.

      Και εδώ που τα λέμε δεν προτείνει και κάτι τόσο τραγικό.
      Σε βλεπω να γράφεις ποιος θα αντικαταστήσει τον έναν, ποιος θα αντικαταστήσει το άλλον. Να σου πω λοιπόν ότι ο φίλος έχει εντάξει 6 ξένους στο ρόστερ. Άρα όσο και να το ζορίσεις, το πολύ πολύ να καταλήξεις σε ένα παρόμοιο ρόστερ συν έναν εκ των Γιάνκοβιτς, Μπράμο, Θανάση. Άντε το πολύ πολύ να διώξεις τον Φώτση και να πάρεις τον Καϊμακόγλου (δεν το λες και αναβάθμιση αυτό) ή να βάλεις τον Ζήση αντί του Φελντίν και ξένο αντί του Φώτση (αυτό είναι αναβάθμιση).

      Όσο για τον Κόλομ που σε ξενίζει, άσε μας ρε φίλε. Δίδυμο Καλάθης-Κόλομ είναι εξαιρετικά ποιοτικό και οι φίλοι του ΠΑΟ θα έπρεπε να είναι πολύ ευχαριστημένοι αν γινόταν αυτό.

      Η έπαρση σου βέβαια φαίνεται στη φράση "Δε μου κάνουν όσοι λες". Δεν το ξέραμε ότι οι σκέψεις και οι προτάσεις μας πρέπει να σου κάνουν. Χαλάρωσε λίγο μεγάλε.

      Η έπαρση είναι κακό πράγμα, αλλά όταν συνοδεύεται και με ασχετοσύνη γίνεται ανυπόφορη. Βγαίνεις και κουνάς το δάχτυλο στο παλικάρι για τον Κόλομ με επιχείρημα ότι δεν είναι καν στη 18 της Ισπανίας.
      Εντάξει, δεν τον ξέρεις τον παίκτη, αλλά κάνε ένα google search πριν βάλεις το ύφος του καθηγητή.

      http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=39300&subid=2&pubid=130102268

      Λίγο πιο χαμηλά τη μπάλα ρε παιδιά.
      Το hoopfellas είμαστε, όχι στα παράθυρα του mega.

      Διαγραφή
    11. 3:08

      Το πρόβλημα μου ήταν ο Κόλομ ;
      Η ο Κόλομ και ο πιτσιρικάς στις θέσεις
      3D και Χέινς ;;
      Δηλαδή όχι απλά χειρότεροι από φέτος που μάς
      σκούπισε η Λαμποράλ, αλλά εντελώς για τα μπάζα.
      Μάθε να διαβάζεις πρώτα και μετά λές τους
      συνομιλητές σου άσχετους και με έπαρση, επειδή
      αντιδράνε στα τρολαρίσματα.
      Που θα μου πείς ότι αν φύγει ο Σπανούλης
      και ο Χάκετ να πάρει ο ΟΣΦΠ τον Κόλομ και
      να τον κάνει δίδυμο με τον Τολιόπουλο !!!!
      Γιατί αυτό μου είπε αν το αντιπαραβάλουμε
      με τον Ολυμπιακό.
      Ούτε κάν τον Μποχωρίδη δεν έβαλε στην 12άδα
      και έβαλε τον Λούτζη για να μας τρολάρει και
      παίρνεις και τα μέτρα του.
      Και μας προσβάλεις κιόλας για να υπερασπιστείς
      ενα troll.
      Για πέσμου μιά που ξέρεις να διαβάζεις, που
      γράφω ποιός θα αντικαταστήσει τον έναν και
      ποιός τον άλλο εγώ, εκτός από δοαφωνία σε
      όσους έγραψε;;;;;;;;
      Εγραψα πουθενά εγώ ποιόν προτείνω ;;;;
      Για να σου αποδείξω πώς πετάχτηκες απλά για
      να πείς την κοτσάνα σου.
      Δεν συνεχίζω για να κρατήσω επίπεδο και να
      μην φέρω σε δύσκολη θέση τον Jim.

      Διαγραφή
    12. Δεν είχε καταλάβει ότι θα έπρεπε να σε σέβομαι ως συνομιλητή, εσένα που λες σε κάποιον ότι "Κατ'αρχήν δεν είσαι αρειανός φίλε 2:44.Γιατί οι αρειανοί ξέρουν μπάσκετ !!!!".

      Στο ύφος που μιλάς σου μίλησα.

      Και να κατάλαβα ότι έχεις πρόβλημα με τον Κόλομ όταν έγραφες ότι είναι ένας πουθενάς που δεν μπαίνει 18άδα Ισπανίας.

      Λοιπόν, μάζεψε λίγο το υφάκι σου και μάθε να σέβεσαι, αν θέλεις να σε σέβονται οι υπόλοιποι.

      ΥΓ
      Με την ουσία δε θα ασχοληθώ καν. Η δωδεκάδα που προτείνει αυτός που αποκαλείς τρολ είναι κλάσεις ανώτερη από αυτή που ξεκινήσατε φέτος τη σεζόν.

      Διαγραφή
    13. Και τουλάχιστον να έχεις το θάρρος να πεις ότι έγραψες βλακεία για τον Κόλομ και την εθινκή του.

      Διαγραφή
    14. 6:18

      Σέβομαι το site που με φιλοξενεί.
      Δεν σε ταίζω άλλο.

      Διαγραφή
    15. 6:28 και 6:30 εννοώ και όχι 6:18

      Διαγραφή
    16. Κι ςγώ το σάιτ που με φιλοξενεί σέβομαι, για αυτό σε αντιμετωπίζω έτσι.

      Διαγραφή
    17. Φίλε 8:25/4:00 etc

      Κατ'αρχήν δεν έπρεπε να ασχοληθείς κάν με τον
      φίλο που μπήκε στη συζήτηση που είχες με
      τον Αρειανό.
      Κι ούτε έπρεπε να το συνεχίσεις όταν σου έγραψε
      πως ... "Σε βλεπω να γράφεις ποιος θα αντικαταστήσει τον έναν, ποιος θα αντικαταστήσει το άλλον."
      Οταν εσύ δεν μίλησες κάν για αντικαταστάτη κανενός.
      Εν συνεχεία σου έγραψε πως έχεις υφάκι επειδή είπες
      πώς οι Αρειανοί ξέρουν μπάσκετ και είπες την γνώμη σου για έναν παίκτη της Ούνικς !!!!!!
      Και πουθενά να τον είπες είναι η γνώμη σου.
      Δεν έβρισες κανένα συνομιλητή σου.
      Αντέδρασε λές και ήταν ο ίδιος ο Κόλομ και
      σε είπε άσχετο
      Επίσης σου έγραψε "Καλά ρε μεγάλε, χαλάρωσε λίγο. Το έχεις πάρει το παλικάρι μονότερμα και τον κράζεις επειδή έχει διαφορετική άποψη από εσένα"
      Κανένα μονότερμα δεν είδα.
      Σου έγραφε κάτι και του απάνταγες.
      Οπως του έγραφες και σου απάνταγε.
      Εκτός αυτού δεν είδα πουθενά κανένα κράξιμο.
      Κι αν υπήρχε, ας σου το έλεγε ο άνθρωπος που
      συζητούσες μαζί του !!!!!!
      Δεν πείραξε κάν αυτόν που τα λέγατε και πειράχτηκε
      ένας άλλος φίλος !!!!
      Σου την είχε στημένη και του έδωσες λαβή.
      Φταίς και την πλήρωσες με όλο το θάρρος.
      Δεν απαντάς σε τρίτους που σε προκαλούν όταν μιλάς με κάποιον.
      Νόμος.
      Οταν σου είπε δε,πώς τον κράζεις επειδή έχει διαφορετική γνώμη από σένα,έπαθα πλάκα, λές
      και αυτός που το είπε δεν έκραξε εσένα για
      τον ίδιο λόγο !!!!
      Συγνώμη που επεμβαίνω, δεν θέλω να μου απαντήσεις,
      γιατί δεν κάνω διάλογο με ανώνυμους, αλλά κάτι
      με τσίγκλησε και τα έγραψα.
      Συγνώμη και πάλι.
      Γράψε λάθος και πώς δεν συμμετείχα ποτέ στην συζήτηση σας.
      PS Δεν θα απαντήσω σε κανένα επ'αυτού του θέματος.
      Νομίζω ότι όλα ήταν και τα είπα ξεκάθαρα.
      Γι'αυτό λέω να γράφουμε όλοι τα μόνιμα νίκ μας, ώστε να μην ξεφεύγει η συζήτηση με ανώνυμους που μπαίνουν για δικούς τους άσχετους λόγους στις συζητήσεις.
      Δεν φωτογραφίζω κανένα.μιλάω γενικά γιατί την έχω πατήσει.

      Διαγραφή
    18. Για την ιστορία.

      Λέγοντας "σε βλέπω να γράφεις ποιος θα αντικαταστήσει το έναν.." αναφέρομαι στις ερωτήσεις που έκανε για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Διαμ και ποιος τον Χέινζ.

      Επίσης. Ότι ο Κόλουμ είναι πουθενάς είναι μια προσωπική άποψη. Ότι ο Κόλουμ δεν ήταν στην 18άδα της Ισπανίας δεν είναι προσωπική άποψη.

      Τέλος φίλε Σκίζα ποιος εγγυάται ότι γράφεις μόνο με αυτό το νικ; Ποιος εγγυάται ότι δεν είσαι ο ανώνυμος που υπερασπίζεσαι;
      Και εμένα με έβαλες στη θέση μου. Το ανώνυμο που στις δυο πρώτες γραμμές της απάντησης προς τον αρειανό του είπε ότι δεν ξέρει μπάσκετ και ότι κάνει φτηνό χιουμοράκι, εκεί γιατί δεν ήσουν τόσο ευαίσθητος;

      Διαγραφή
    19. Δεν απαντώ σε ανώνυμους αλλά επειδή ίσως σε έθιξα αθελα μου θα σου πω το εξής φιλικά.
      Εσύ ως τριτος στη συζήτηση προσβάλλεις και τους δυο, οταν υπερασπίζεσαι τον ενα και κραζεις ας πούμε τον άλλο.
      Γιατί εχει προσωπικότητα ο φίλος Αρειανός αν τον πείραξε κάτι να απαντήσει μονος του.
      Μου λες να αοαντησω εγώ για "το φθηνο χιουμορακι και το δεν ξερει μπάσκετ" και να είμαι ευαίσθητος.
      Μα γιατί καλε μου φίλε να το κανω??
      Μπασκετικα θα μιλήσω εγώ κι αν προσβλήθηκε θα το κανει ο φίλος Αρειανός.
      Κι εσένα δεν σε προσβαλα, φίλο σε αποκάλεσα και πηρα κόσμια θέση σε κατι που έγραψες και μου φάνηκε παράξενο.
      Δεν υπερασπίζομαι κανεναν γι"αυτο του ειπα πώς φταιει.
      Υπερασπίζομαι τον ορθό διάλογο και την οντότητα του καθενός να υπερασπίζεται μονος του τον εαυτό του.
      Νασαι καλά.
      Δεν υπάρχει πρόβλημα.
      Μη θίγεσαι για τον κάθε Κολομ και χαλιέσαι με εναν συνομιλητη σου για το τίποτα.
      Να είσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
    20. Κοίτα αδερφέ, όπως εγώ "χώθηκα" ως τρίτος να υπερασπιστώ τον φίλο αρειανό, χώθηκες και εσύ ως τέταρτος. Σε παρακαλώ πολύ, κράτα τα μαθήματα για τον εαυτό σου.

      Φιλικά.

      Διαγραφή
  37. Ρε παιδια γιατι τοση ενασχοληση με τον Παππα και το Γιανκοβιτς;; Αφου ειναι μετριοι, αιωνια ταλεντα, Διαμαντοπουλοι κλπ γιατι ξοδευετε τοσο χρονο ασχολουμενοι μαζι τους; Πραγματικα ακατανοητη πρακτικη. Θα περιμενε κανεις οι οπαδοι του ΟΣΦΠ να ασχολουνται με οσους θεωρουν επικινδυνους απο τον αντιπαλο. Οπως πχ με το περιβοητο πανο για το Διαμαντιδη. Αηδιαστικη συμπεριφορα αλλα τουλαχιστον κατανοητη με τη λογικη του λιμανισιου επιστημονα. Τι νοημα εχει να ασχολειστε με τον Παππα και το Γιανκοβιτς τη στιγμη που οι ιδιοι λετε οτι ειναι αναξιοι λογου; Αβυσσος η ψυχη του γαυρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δράση αντίδραση φίλε μου.
      Μας πρήζετε τα συκώτια 2 χρόνια τώρα. Είναι τόσο παράλογο να ασχοληθούμε 2 μέρες μαζί τους;

      Διαγραφή
    2. Ασχοληθειτε και δυο χρονια. Κανενα προβλημα. Χρονια πολλα!!

      Διαγραφή
    3. Δυο χρόνια λίγο δύσκολο. Ο ένας δυο μήνες έχει ακόμα στον ΠΑΟ και ο άλλος αν παίζει μπάσκετ σε δυο χρόνια θα είναι έκπληξη.

      Διαγραφή
    4. Μεγαλο ζορι με μετριους παικτες. Ακατανοητο.

      Διαγραφή
    5. Αν το να λες αυτό που βλέπεις είναι ζόρι...

      Αν το να μη συμμερίζεσαι το σανό που τρώνε τα πρόβατα είναι ζόρι...

      Διαγραφή
    6. Ο,τι και να λεμε, ζορι ειναι. Και δε νομιζω οτι εχει σχεση με τον ΟΣΦΠ. Προσωπικο σου ζορι ειναι. 

      Διαγραφή
    7. Ισχύει. Μου φάγανε μια γκόμενα. Και οι δυο μαζί.

      Ρε που έχουμε μπλέξει.

      Διαγραφή
    8. Δεν ειναι ο Παππας και ο Βλαντο το θεμα σου. Σιγα μην ξοδευες τοσο χρονο για δυο παικτες που εχουν κανει απο μιση καλη χρονια εκαστος. Ο χωρος τους στη δωδεκαδα ειναι που σε ενδιαφερει. Καποιος θα πρεπει να τον καλυψει αν δημιουργηθει.

      Διαγραφή
    9. Και αυτό ισχύει. Εκτός από την γκόμενα μου έχουν φάει και τη θέση στη δωδεκάδα.

      Αρρωστημένες καταστάσεις.

      Διαγραφή
  38. O Oλυμπιακός κοιτάζει τον Χογκ της Κηφισιάς για τη νέα περίοδο?

    Martin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ακουστεί σε κάποια στέκια. Και για ΠΑΟ-Καϊμακόγλου επίσης

      Διαγραφή
    2. Ο Παναθηναϊκός καλά θα κάνει κάνει να κοιτάξει τον Χάγγινς του Άρη και με 280 χιλιάρικα να λύσει το θέμα του mobile ψηλού με ένα δυνατό παιδί που ξέρει να παίξει άμυνα και φέρνει σπουδαία ενέργεια.

      Διαγραφή
    3. Αν και δεν είμαι Ολυμπιακός θα πώ πώς καλά κάνει
      και κοιτάζει τέτοιους παίκτες που ξεχώρισαν στην ομάδα τους ο ΟΣΦΠ.
      Δεν ξέρω τι έκανε ο Χόγκ φέτος στην Κηφησιά, γιατί δεν τον παρακολούθησα, αλλά μόνο με προσιτούς παίκτες που βλέπεις ότι θα ανεβάσουν μετοχές και θα σε βοηθήσουν, όπως ο Λότζο, ο Χάινς, ο Χάντερ, ο Ντάνστον, ο Παπαπέτρου, ο Σλούκας, ο Μάτζαρης, ο Παπανικολάου κλπ μπορούν οι ομάδες μας να ανταγωνιστούν σοβαρά τους νεόπλουτους στην ευρωλίγκα.
      Κι ο ΟΣΦΠ έχει σπουδαία παράδοση στο να ανακαλύπτει παίκτες που τον βοήθησαν να σηκώσει τρόπαια, αλλά και να παίξουν καλό μπάσκετ.

      { Είμαι ο 3:18 που απάντησα παραπάνω σε έναν φίλο.
      Θα βάζω και όνομα παρ'ότι ξεχάστηκα παραπάνω }

      Διαγραφή
  39. O OSFP θα πάρει μεγάλο κορμί στο πέντε φέτος τύπου Μπίλαν αλλά όχι τον Κροάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Η Ιντιάνα χρειάζεται βάθος και περισσότερο ταλέντο γύρω από τον Τζορτζ. Νομίζω φάνηκε στη σειρά απέναντι στους Ράπτορς οι οποίοι συνολικά είχαν περισσότερη ποιότητα και λύσεις. Επαναλαμβάνω, από την αρχή της σεζόν δεν είδα με καλό μάτι τη μετακίνηση του Μόντα Έλις αν και το front office των Πέησερς ήθελε με την απόκτηση του σκόρερ από το Mississippi να υποστηρίξει ένα συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ (μεγαλύτερο ταχύτητα, ευελιξία στο rotation, small ball).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το θετικό για αυτούς είναι ότι ο Τζορτζ ανταποκρίθηκε πλήρως. Πολύ σημαντικό μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό. Περιμένω σήμερα με ανυπομονησία το Καβς-Χοκς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ εχεις κανα στοιχημα να ριξουμε χρονιαρες μερες...? :P
      Χριστος Ανεστη

      Διαγραφή
  42. Για μένα αν ο Γιαννακόπουλος φέρει στον Παναθηναικό
    τον Τζέιμς από Λαμποράλ, πού έχει ανεβάσει αξία, αλλά
    είναι σε λογικά ακόμα επίπεδα.
    Κλείσει τον Ζήση από Μπρόζε και τον Γουίλιαμς, θα έχει
    τρομερή περιφέρεια με 2 καλούς άσσους (Νικ και Νίκος),
    ένα κόμπο πραγματική έκρηξη τον Τζέιμς και δύο 2άρια
    τον Παππά και τον Φελντέιν με διαφορετικά στοιχεία που
    παντρεύονται καλά.
    Με Μποχωρίδη έτοιμο να αρπάξει την ευκαιρία.
    Στο 3 ο Μπράμος με Γουίλιαμς για τρίποντο, άμυνα και drive,
    μαζί με Βλάντο για την χαμαλοδουλειά ενός καλού ρολίστα.
    Στο 4 ο Γκίστ με τον Μασιούλις (παίζει άνετα εκεί)
    η τον Κουζμίνσκας (καλή εναλλακτική ο Γουίλ Τόμας της Μάλαγα) και στο 5 ο Μπουρούσης με τον Τάιους της Εφές
    που πέφτει σε αξία, η τον Σλότερ της Νταρουσάφακα, η μιά
    έκπληξη αλά Λάσμε από τον Αρτζι και πίσω τους τον νεαρό Παπαγιάννη που έχει το μυαλό του στην Αμερική η τον Ιαν
    τον Βουγιούκα αν δεν έχει κλείσει σε Ζαλγκίρις, η κάπου αλλού εξαργυρώνοντας την καλή πορεία του φέτος.
    Με τέτοια ομάδα που θα έχει physical possibilities και
    σκόρ, παίκτες με διάβασμα στα μις μάτς σαν παιδιά του Αρτζι, δεν βλέπω το λόγο να μην συνεχίσει ο Περιστεριώτης στον Παναθηναικό.
    Καλάθης-Ζήσης-Μποχωρίδης
    Τζέιμς-Παππάς-Φελντέιν (ο Τζέιμς είναι ακούραστος να αναλάβει φορτίο για τυχών.... Παππα..τζηλίκια)
    Μπράμος-Γουίλιαμς-Βλάντο
    Γκίστ-Κουζμίνσκας (Μασιούλις-W.Thomas)
    Mπουρούσης-Τάιους-Βουγιούκας
    PS. Μπουρούσης, Μασιούλις (Κουζμίνσκας), Γουίλιαμς, Τζέιμς
    δεν είναι ότι φθηνότερο κυκλοφορεί.
    Είναι προφανώς φθηνότεροι από τις υπεραξίες που κτύπησαν
    οι παίκτες της Κούμπαν όπως μας έγραψε ο Jim και καλύπτονται άνετα από τα συμβόλαια των Μήτσου, Φώτση, Πάβλοβιτς, Κούζμιτς, Χέινς και κυρίως Ραντούλιτσα.
    Τα επιπλέον σε Ζήση και Μπράμος δεν πιστεύω να είναι
    πρόβλημα.
    Σαν φιλοσοφία ομάδας τους αναφέρω τους παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι μικροι παπατζον και haralampo τι θα κανουν ρε φιλε; δεν γντ να πα με 3αδα φελντειν παπα τζειμς και μπορου βουγιουκα ταιου...ουτε το γκολντεν στειτ τετοια πληροτητα...ειδες καμια ομαδα φετος με τετοια πληροτητα;; ουτε η φενερ ....για να ερθουν ολοι αυτοι πρεπει ανεβει το μπατζετ κατα 40%..

      Διαγραφή
    2. Ο Ραντούλιτσα θα δώσει το συμβόλαιο του σε Μπουρού
      και πολλά σου λέω.
      Ο Φώτσης σε Τάιους.
      Ο Μήτσος σε Τζέιμς.
      Και ο Κούζμιτς στον Βουγιούκα.
      (Πάβλοβιτς, Χέινς στον Μασιούλις πχ αν και
      δεν τον ανέφερες)
      Οι άλλοι που είπες ήδη είναι στην ομάδα και πληρώνονται !!!!!
      Δεν καταλαβαίνω που είναι το επιπλέον 40%
      στο μπάτζετ ;;;;

      Σε ευχαριστώ θερμά που παραδέχεσαι κι εσύ πώς
      προτείνω πάμφθηνα ΕΩΣ ΤΖΑΜΠΑ, ΜΙΑ ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ ΟΜΑΔΑ που την συγκρίνεις σε πληρότητα κατ'αναλογία βέβαια ας μην γελιόμαστε με τους GSW.
      ΤΙΜΗ ΜΟΥ.
      Αυτά να τα ακούνε στον Παναθηναικό και να
      τα διαβάζει ο Αργύρης ο Πεδουλάκης.
      Οποιος μάς διαβάζει ας του τα σφυρίξει παρακαλώ.

      Διαγραφή
  43. Ντιλεινι:«Αρχικά να πω ότι οι λόγοι της άρνησής μου δεν ήταν μόνο οικονομικοί. Ηταν μία σειρά από σκέψεις. Αρχικά, ο Ολυμπιακός με είχε πλησιάσει από τα μέσα της σεζόν και μου ζητούσε πιεστικά να υπογράψω συμβόλαιο. Εγώ όμως, τότε, παίζοντας στην Μπάγερν έκανα μία πολύ καλή σεζόν κι αισθανόμουν ότι δεν ήθελα να δεσμευτώ από νωρίς, χωρίς να αξιολογηθώ από την υπόλοιπη αγορά. Ο Ολυμπιακός πράγματι έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον. Ομως, υπήρχα και κάποιες πληροφορίες που μου έλεγαν ότι υπήρχαν κάποια θέματα με τις πληρωμές. Δεν ξέρω κάποιον που έχασε χρήματα από τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι αλήθεια. Ξέρω όμως, ότι υπάρχουν στιγμές που αυτά τα χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς των παικτών σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Η ομάδα πλήρωνε όποτε ήθελε. Κι αυτό είναι κάτι, ίσως το μοναδικό, που μπορεί να επηρεάσει τη δουλειά μου. Οταν γίνεται μία συμφωνία, υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής. Αν η ομάδα πληρώνει όποτε θέλει, εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω, δεν μπορώ να προπονηθώ όπως θέλω, δεν μπορώ να είμαι ήρεμος. Κι αυτό επηρεάζει την απόδοσή μου. Και συν τοις άλλοις, όπως αποδείχτηκε, όταν η ομάδα έχασε από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, ο κόουτς Μπαρτζώκας, που ήξερα ότι με θέλει πολύ, απολύθηκε. Αρα, όπως καταλαβαίνεις, ήταν μία σειρά αιτιών που δεν δέχθηκα την πρόταση του Ολυμπιακού, κι όχι μόνο το οικονομικό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετα απ αυτο δν προκειται να πατησει ποτε το ποδι του στο πειραια

      Διαγραφή
    2. Μεταξύ μας τώρα, μόνο το οικονομικό ήταν.
      Δεν ήθελε να δεσμευτεί από το χειμώνα γιατί πίστευε ότι το καλοκαίρι θα βρει περισσότερα, ενώ ο ίδιος λέει ότι αν δεν μπουν τα λεφτά στην ώρα τους δεν μπορεί να συγκεντρωθεί.

      Δεν ξέρω το παιδί γιατί πιέζεται τόσο και βγαίνει και μιλάει συνέχεια για αυτό το θέμα, αλλά κάτι τον ενοχλεί. Και δε θα έπρεπε γιατί αυτή τη στιγμή είναι ένας πλούσιος πετυχημένος παικταράς με όλη την Ευρώπη στα πόδια του.

      Διαγραφή
    3. Aπαραδεκτος. Σπιλωνει τη φημη του πιο σοβαρου οργανισμου στον ευρωπαϊκο επαγγελματικο αθλητισμο. Οι Μαγκες Αγγελοπουλοι δε θα τον ξεχασουν.

      Διαγραφή
    4. Tα ίδια δεν κάνανε οι κοι Αγγελόπουλοι με τον
      Βασίλη τον Σπανούλη ρε παιδιά ;
      Από τα μέσα της σεζόν είχαν ενεργοποιήσει τον Ραζνάτοβιτς να τον ψήσει να φύγει και πούλαγε παραμύθια στον Ζέλικο, ενώ ήταν αποφασισμένος από
      το Γενάρη τουλάχιστον να την κάνει.
      Μόνο οι πέτρες κι αυτές αν είναι φανατισμένες
      κόκκινες δεν το παραδέχονται.
      Τα έμαθε ο Ζέλικο και τον έκανε delete.
      Ούτε τρελός είναι ο Σέρβος, ούτε κανένας τυχάρπαστος, παίζει τις κούπες και την αγορά στα δάκτυλα.
      Αυτό που δεν καταλαβαίνω και σας το καταθέτω με παρρσησία είναι, γιατί δεν κλείνουν και δεν πιέζουν τους παίκτες που είναι στην ομάδα τους
      από το Δεκέμβρη και το Νοέμβρη να μείνουν και τους χαιρετάνε το Μάη !!!!
      Δεν ρίχνω μομφή σε κανέναν.
      Τα γεγονότα παραθέτω.
      Ετσι τους αρέσει να λειτουργούν, έτσι λειτουργούν.
      Αυτή η αγορά υπάρχει, σε αυτήν την αγορά απευθυνονται η τουλάχιστον σε μέρος αυτής της αγοράς.
      Και ο Βασίλης καλά έκανε κι έφυγε κι ας δούλευε
      τον Ομπράντοβιτς.
      Δεν δούλευε καμμία Παναγία κι ούτε θα τον μέμψω που ήθελε να τα πάρει χοντρά και να είναι απόλυτος πρωταγωνιστής σε ένα σωματείο που έψαχνε ηγέτη.
      Εν κατακλείδι λέω σε όλους σας, πώς είναι επαγγελματίες οι παίκτες και διεκδικούν μεγάλα πακέτα, οπότε μην τους αποθεώνετε κατά το δοκούν, ούτε βέβαια να τους τα χώνετε αν δεν κάνουν τα κέφια των ομάδων σας.
      Ο φίλαθλος είναι εραστής.
      Ο παίκτης ψυχρός επαγγελματίας, με ελάχιστες εξαιρέσεις που κι αυτές δεν παίζουν τζάμπα, αλλά τουλάχιστον κρατάνε τα ηθικά προσχήματα, όσο κι αν αυτός ο όρος σε τέτοιου είδους επαγγελματισμό είναι αδόκιμος.

      Διαγραφή
    5. O Obradovic τελικά μιλάει στον Τουρκσάν ή όχι;

      Διαγραφή
  44. Ο ενας εφυγε κακην κακως κ παει με το μικροτερο μπατζετ κ 9 μηνες προπονητης να σηκωσει την κουπα με την λοκο...κ ο αλλος εφυγε επισης κακην κακως απο το ελλαδα κ σηκωσε την κουπα στην αγγλια με την λεστερ...αντε μπας κ βαλουμε μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουμε μυαλό φίλε.
      Εχουμε οπαδοποιήσει στον έσχατο βαθμό τα πάντα
      γιατί αυτή είναι η παιδεία και η κουλτούρα μας και γιατί στις χαμηλές κυρίως κοινωνικά μάζες, στερούσαν και στερούν πολλά, για να φανατίζονται και να παίρνουν ψευδαισθησιακή χαρά όχι από την προσωπική τους οντότητα οι άνθρωποι και τις οικογενειακές και
      κοινωνικές τους επιτυχίες και χαρές.
      (Εδώ η Ελλάδα βουλιάζει κι εμείς κοιτάμε πώς
      θα βρίσουμε και θα μειώσουμε - τόσο μάς κόβει -
      τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη πχ).
      Αλλά από τις ομάδες, τα χρώματα μιάς μπλούζας
      και τους εκατομμυριούχους που τις απαρτίζουν.
      Οταν είχαμε ερασιτεχνικό αθλητισμό πιό καλά είμασταν.
      Από τότε που έγινε επαγγελματικός, σκοτωνόμαστε
      για τους δισεκατομμυριούχους Α, Β και Γ, με πρόσσχημα τον Ολυμπιακό και τον Πανθηναικό και τους άλλους βέβαια. (γράφω γι'αυτούς γιατί αυτοί πρωτοστατούν σήμερα στο μπάσκετ)
      Τόσο μυαλό έχουμε !

      Διαγραφή
  45. XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
    ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ.
    ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ SITE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Βρε Τζιμ ασ'τους τους Ντιλεηνιδες.Δεν ειναι για τα δοντια μας πια.Αλλωστε μονο κακο θα κανεις να χτυπησεις παικτη των 2εκατομμυριων και να μην εχεις για εξισου καλους παικτες στις υπολοιπες θεσεις.Περιμενω αναλυτικοτατη αναρτηση με πιο φθηνες και εφικτες προτασεις εκει που ποναμε.Κοινως τα λαβρακια της αγορας.
    Και επειδη δυστυχως το σκαουτινγκ σε αυτη τη χωρα ειναι αγνωστη λεξη,και επειδη σημαντικοι ανθρωποι των ομαδων μπαινουν και διαβαζουν εδω μεσα,πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κανεις αυτην την αναρτηση τωρα που ειναι ΝΩΡΙΣ.
    Μπας και σωθουμε γιατι εχουν πονεσει τα ματακια τα τελευταια χρονια.
    ΚΑΝ'ΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ......

    Βρε λες η Οκλαχομα να................(Αν και δεν θα το ηθελα)....

    ΝΙΚ THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μεγάλο Σάββατο και ο Κατσιωνης κάνει πλύση εγκεφάλου περί Μπαρτζωκα. Get a life ρε μεγάλε..
    Tasoskratos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμία πλύση εγκεφάλου με Μπαρτζώκα.
      Γράφει ότι είδε όλη η Ευρώπη.
      Εναν προπονητή να παίρνει μιά ομάδα από το πουθενά
      και να την οδηγεί στο final-4.
      Oταν ομάδες του βεληνεκούς της Ρεάλ,της Μπάρτσα,
      του ΟΣΦΠ,του ΠΑΟ και της Μακάμπι (ακόμα χειρότερα)
      ακόμα και των νεόπλουτων Τούρκων της Εφές, αποκλείστηκαν πανηγυρικά από το Βερολίνο.
      4 νίκες απέναντι στην Μπάρτσα και 3 απέναντι
      στον Παναθηναικό μόνο τυχαίες δεν ήταν.

      Διαγραφή
  48. Ρόστερ Ολυμπιακού 1.ΧΑΚΕΤ-ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ-ΑΘΗΝΑΙΟΥ,2.ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-ΤΖΕΙΜΣ{ΛΑΜΠΟΡΑΛ}-ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,3.ΛΟΤΖΕΣΚΙ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,4.ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ-ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ-ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,5.ΑΙΒΕΡΣΟΝ-ΓΙΑΝΓΚ-ΚΑΒΒΑΔΑΣ.Κάπως έτσι θα ήθελα τον Ολυμπιακό του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. 800.000+500.000+150.000
      2. 2.000.000+800.000+50.000
      3. 600.000+700.000+200.000
      4. 1.000.000+1.000.000+200.000
      5. 500.000+700.000+100.000
      ΣΥΝΟΛΟ = 9.300.000 το λιγότερο plus εφορία 45%
      ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ = 14.000.000 μόνο για πληρωμές παικτών
      το βλέπω λιγάκι χλωμό και γενικό μπάτζετ πάνω
      από 20.000.000 ευρώ !!!!!
      Εχεις 11 πρωτοκλασάτους πλούσια αμοιβόμενους παίκτες.
      Και 4 που δεν παίρνουν όλοι μαζί ούτε 500 χιλιάρικα.
      Εδώ είναι η μεγάλη δυσκολία.
      Δεν έχεις ούτε έναν άγνωστο καλό που θα παίρνει λίγα
      θα σε βοηθήσει ουσιαστικά και θα κάνει το μπάμ με σένα.
      Εκτός του ότι έχεις τον Φράουλα για άλλον έναν χρόνο
      οπότε θα χρειαστεί αποζημείωση.
      Οπως είχε η Λαμποράλ πχ φέτος.
      Αν υπάρχουν τα χρήματα η ομάδα είναι σούπερ ντούπερ.
      Αλλά δεν υπάρχουν δυστυχώς.
      Εκτός κι αν βρεθούν στην πορεία !
      Με Τζέιμς, Αιβερσον και Σίγκλετον που θές πάντως μέχρι και η Αρμάνι θα κάνει ομάδα, αν είχε προπονητή για να μην σου πώ πώς η Μπάρτσα μπορεί να το πάρει κιόλας.

      Διαγραφή
    2. 9.300.000 τα καθαρά συμβόλαια με 45% εφορία σημαίνει 16.9 εκατομμύρια συνολικό ύψος συμβολαίων (ακαθάριστα).

      Διαγραφή
    3. @ 9:31

      Ακόμα χειρότερα αδελφέ.
      17 εκατομμύρια μπάτζετ μόνο οι παίκτες !!!!
      Βάλε ενοίκιο ΣΕΦ, λειρουργικά ΚΑΕ με μισθούς υπαλλήλων, ταξίδια, καμμιά μεταγραφή που δεν θα βγεί κλπ.
      Πάνω από 22-23 εκατομμύρια μπάτζετ, μεσα στα 5 πρώτα της Ευρώπης.

      Διαγραφή
    4. Το προπονητικό team ξεχάσατε που αν αλλάξει
      θα πάνε σε κάτι καλό που θα τα πάρει χοντρά.

      Διαγραφή
    5. Ο Στρόμπερι λέγεται σε κάποια ρεπορτάζ ότι ίσως δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο τελικά.Πάντως έτσι και αλλιώς δύσκολα θα μείνει.Σίγουρα απαιτούνται περισσότερα χρήματα για το συγκεκριμένο ρόστερ,αλλά μην ξεχνάμε ότι τα έσοδα πολλαπλασιάζονται από φέτος,οπότε πάνω κάτω η επιπλέον χασούρα καλύπτεται από τα νέα έσοδα.Η μείωση που θα γίνει στον Σπανούλη καλύπτει πχ το συμβόλαιο του Άιβερσον.Τα συμβόλαια του Σίνγκλετον και του Τζέιμς δεν νομίζω ότι θα ξεπερνούν το 1 εκ ευρώ το καθένα και ίσως λέω και πολλά.Συν ότι αποδεσμεύονται χρήματα από Όντομ,Τσαιρέλη,Ουόρικ,Μιλουτίνοφ,Στρόμπερι που και να χρειαστεί να τον αποδεσμεύσεις αν έχει κλειστό,δεν θα πάρει όλο το ποσό αλλά μέρος του,Χάντερ που νομίζω παίρνει γύρω στα 500.000 δολάρια.Όλα τα ποσά αυτά βγάζουν μεγάλο μέρος ενός από τα δύο συμβόλαια είτε Τζέιμς είτε Σίνγκλετον.Πάντως αν θέλει ο Ολυμπιακός να είναι ανταγωνιστικός και διεκδικητής πρέπει να ανεβάσει τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά το ρόστερ του και σαν χαρακτηριστικά παικτών κάπως έτσι πρέπει να κινηθεί.Θέλει γκάρντ σκόρερ,αθλητικό τεσσαροπεντάρι με σχετικά καλό σούτ από μέση και μακρινή απόσταση και πεντάρι με δύναμη,ύψος και ισορροπημένο επιθετικό και αμυντικό παιχνιδι,κάτι που ο Χαντέρ δεν έχει ολοκληρωμένο.

      Διαγραφή
    6. Ξεκινώντας από την αγωνία ορισμένων για τον Σπανούλη, να πω πολύ απλά ότι η σημαία θα μείνει στον ιστό της. Να μην ελπίζουν.
      Το πόσα λεφτά θα πάρει είναι θέμα της οικογένειας του Ολυμπιακού. Εξάλλου μιλάμε για τον παίκτη που λίγους μήνες νωρίτερα είχε κερδίσει μόνος του τη ΤΣΣΚΑ στο ημιτελικό. Ο ίδιος που κάνοντας όργια σε ΟΑΚΑ, Πυλαία και Γκάλης έδωσε τρία διπλά και επί της ουσίας το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Μια κακή regular season δεν φτάνει για να τον αποκαθηλώσει.

      Δεν ισχυρίζομαι ωστόσο ότι είναι ο ίδιος παίκτης του 2012 ή του 2013. Για αυτό πλέον χρειάζεται έναν παίκτη με δημιουργικά και εκτελεστικά χαρακτηριστικά, που δε θα έρχεται πλέον από πίσω του όπως έκανε πέρσι ο Σλούκας, αλλά που θα στέκεται δίπλα του. Ο επικός Τζέιμς δεν είναι αυτό που θα ήθελα. Εκεί θα ήθελα μια μεγάλη υπέρβαση για τον Έρικ ΜκΚόλουμ.

      Στο 4 δεν νομίζω ότι απαιτείται μια ένας παίκτης τόσο μεγάλης χρηματιστηριακής αξίας όσο ο Σίγκλετον. Θα ήθελα μια ευκαιρία σε Γουάιτ.

      Στο 5 Χάντερ, κι αν όχι αυτόν τον επόμενο Χάντερ. Ή γιατί όχι Τάιους. Λογικά θα έχει πέσει η αξία του.

      Άρα:

      Χάκετ Μάντζαρης ΜκΚόλουμ Σπανούλης
      Παπανικολάου Λοτζέσκι Παπαπέτρου
      Πριντ Γουάιτ Αγραβάνης
      Γιανγκ Χάντερ/Τάιους/άλλον Καβαδάς

      Ελαφρώς ανεβασμένο μπάτζετ, αλλά μην ξεχνάμε ότι ανεβασμένα θα είναι και τα έσοδα από την ευρωλίγκα.

      ΥΓ
      Το ρόστερ με παραδοχή 6 ξένων.

      Διαγραφή
    7. Παιδια, μην κανετε για υποθεσεις για 6 ξενους την επομενη χρονια. Οι 6 ξενοι ειναι περιορισμος μονο για την ελληνικη λιγκα. Ομαδες οπως ο Παναθηναϊκος και ο Ολυμπιακος σταδιακα θα αποτραβηχτουν απο αυτον τον περιορισμο και θα παιρνουν περισσοτερους ξενους ειδικα αν δουν οτι εχουν δυσκολια να περνανε στους 8 της Ευρωλιγκας.

      Διαγραφή
    8. 1:07

      Μας προσβάλλεις οταν λες οτι ελπίζουμε να φύγει ο Σπανουλης.
      Παρακάτω γραφω τους λόγους που θα μείνει 100% οτι κι αν ζητήσει (κατατι λιγοτερο απο φέτος).
      Τον παραδέχομαι ως παίκτη ακόμα και τώρα με ξεκούραστο καλοκαίρι.
      Απλά δεν θα τον ήθελα στον ΠΑΟ μπασκετικα και μονο (αν υπήρχε τέτοια αδύνατη περίπτωση λέμε) και για να πάει αλλού το μεγαλύτερο συμβόλαιο μου και για να τρέχουν ολοι της περιφέρειας.
      Γιατί όπως είδες, δυο τρεχαντηρια ακουραστα και μπασκετικα με ισοπέδωσαν στα play offs, οπως σχεδόν όλους στους 16.
      Κι εγώ ως ΟΣΦΠ θα τον κράταγα τον Βασίλη πάση δυναμη.
      Άλλη σχέση, άλλη επιρροή στην ομάδα σας.

      Διαγραφή
    9. @2:25
      Δε νομίζω ότι σε προβάλω κάπου. Έγραψα για ορισμένους. Αν δεν τοποθετείς τον εαυτό σου εκεί, τότε αυτομάτως δε σε αφορά καν.

      Συμφωνώ απολύτως με τον τρόπο που θέτεις το ζήτημα για τον Σπαν.

      Διαγραφή
    10. Ολα καλα ρε φιλε αλλα οτι κερδισε μονος του την τσσκα στον ημιτελικο περισυ ειναι περα για περα ψεμα ..Ξαναδες τον αγωνα μια να θυμηθεις καποια πραγματα

      Διαγραφή
    11. @2:47
      Εντελώς μόνος του. Όσο ήταν εκτός αγώνα ο ολυμπιακός απλά προσπαθούσε να μην μείνει εκτός παιχνιδιού. Όταν έκαιγε η μπάλα, μόνος του, εκτός συστημάτων, τους έστειλε στο καναβάτσο.

      Δεν είναι δική μου ερμηνεία αυτή. Όλη η Ευρώπη, των παικτών της ΤΣΣΚΑ συμπεριλαμβανομένων, αυτό είδε κι αυτό είπε. Αλλά στην Ελλάδα πρέπει να υποτιμούμε ότι κάνει ο Σπανούλης γιατί τόλμησε να αφήσει τον ΠΑΟ για τον ΟΣΦΠ.


      (Ενδεικτικά:
      Τζάκσον:ατάκα του Άαρον Τζάκσον για το ξέσπασμα του VSpan των 8 πόντων στο τελευταίο 2λεπτο; «Σοβαρά σκεφτόμουν "Γαμ***νε Σπανούλη!».

      «Ήταν σα να 'ψαχνα για λίγο αέρα, κάποιο είδος οξυγόνου και δε μπορούσα να βρω» πρόσθεσε.

      Βατούτιν: Το ματς στη Μαδρίτη κρίθηκε από τα λάθη στο τέλος και τις ικανότητες του Σπανούλη. Για 37 λεπτά στον ημιτελικό όλα πήγαιναν καλά, αλλά στο τέλος ο Σπανούλης ανέλαβε. Εμείς δεν έχουμε τέτοιον παίκτη.

      Διαγραφή
  49. Συγγνώμη τα 2 εκ στον Σπανούλη από που προκύπτουν?
    Με τα φετινά του χάλια-αν δεν τον σουτάρουν οι αφοι-κανονικά το συμβόλαιο του δεν πρέπει να είναι πάνω από 750 χιλ. και πολλά είναι, και αυτό για 1 χρόνο.
    Τον Καββαδά για μπετατζή θα τον πάρει?
    Στη θέση των Αθηναίου Τολιόπουλο μπορεί να πάρει 1 καλύτερο παίκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.500.000 παίρνει τώρα και θα βρεί με 1.500.000
      για πλάκα στην Ευρώπη, μη σου πώ και 2.000.000
      από απελπισμένες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, που μέχρι και τον 37άρη Αρόγιο έκλεισαν για να βρούν έναν
      έμπειρο παίκτη δημιουργό και σκόρερ στην περιφέρεια.
      Λές να κλείσει με 750 χιλιάρικα, λιγότερα από όσα παίρνει ο Σλούκας στη Φενέρ ;;;;
      Για τον Σπανούλη μιλάμε με ατζέντη τον Ραζνάτοβιτς
      που διαλαλεί παντού ότι είναι η κορωνίδα των παικτών
      που έχει στο γραφείο του.
      Λογικά να το δείς δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει
      κάτω από 1.500.000 κι αυτό αν του δώσουν τριετές και πάλι συμβόλαιο το λιγότερο.
      Ασε που θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν τον ικανοποιήσουν
      οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, μιά και έχει περάσει στο DNA του μέσου οπαδού του ΟΣΦΠ, πώς είναι αυτός που άλλαξε το ριζικό της ομάδας τους και θα απαιτήσουν οικονομικό σεβασμό με αλλωνών τσέπες :P
      Οπως σου τα λέω είναι.
      Βάλε την ψυχρή λογική σου κάτω και θα δείς πώς
      έτσι θα γίνει.
      Και αν αντιδράσουν κάποιοι, γιατί ίσως δεν ενισχυθεί
      ο ΟΣΦΠ καλά σε άλλες θέσεις, τη στιγμή που θα πάρει ο Βασίλης 2 εκατομμύρια, κάτι θα βρούν για να τα μπαλώσουν, από το ότι του έδωσαν λιγότερα μέχρι και το ότι ο Οκάρο Γουάιτ που θα κλείσουν, παράδειγμα δίνω, πήρε περισσότερα γιατί είναι σίγουροι πώς τους θα βγεί νέος Λοτζέσκι και νέος Χάινς.
      Ακου τον παλιό.

      Παλιοσειρά Φραγκίσκος Κουμουτσάς.

      Διαγραφή
  50. Ασ δούμε πρώτα τους τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος, να δούμε ποιος θα το πάρει, ποιοι προπονητές θα είναι την νέα χρονιά και μετά ας μιλήσουμε για ρόστερ.
    Προσωπικά αν και Παναθηναικός νομίζω ότι φαβαρί ειναι ο Ολυμπιακός λόγω πιο συμπαγούς ομάδας.
    Ελπίζω ο Πεδουλάκης να βελτιώσει κάποια πράγματα. Η απώλεια του Γιάνκοβιτς νομίζω θα φανεί στη σειρά.
    Τζιμάκο τι προβλέπεις για τη σειρά Σαν Αντόνιο-Θάντερ?
    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Σπερς. Η νίκη της Οκλαχόμα στο δεύτερο ματς μου θύμισε την αντίστοιχη του Ντάλας απέναντι της στον πρώτο γύρο..

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω / ελπίζω Jim. Oi thunder έχουν πραγματικά 2 υπερπαιχτες. Καμία σχέση με τους πολύ μέτριους mavericks

      Διαγραφή
  51. Παλιοσειρα Φραγκίσκο Κουμουτσά δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να πάρει ο Σπανούλης αυτά τα λεφτά με τα χάλια που έχει.
    Ας πάει να τα πάρει στην Μπάρτσα
    Καλύτερα να τα δώσουν σε παίκτη Ντιλέινι παρά στον Σπανούλη ειδικά αν του στήσει ο Πέδουλας καμιά περίεργη άμυνα και τα σπάσει
    Πρέπει να καταλάβει ο Kill bill ότι η εποχή των κοροιδων πέρασε.
    Φέτος μέχρι τώρα ήταν μέτριος καμιά σχέση με 2,5μύρια

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τούς κάνει 20% έκπτωση γιατί ειναι η ομάδα της καρδιάς του κι απο τα 2,5 θα πέσει στα 2 αντε στο 1,8 και θα τα πάρει Koth.
      Εχει το πάνω χέρι στις συζητήσεις με τους αδελφούς.
      Νιώθουν υποχρεωμενοι απέναντι του γιατί άφησε τον ΠΑΟ,γιατι κατέκτησαν μαζί την Ευρώπη,γιατι πρωτοστατησε στην αλλαγή της μοιρας τους,γιατι ξαναυπεγραψε με αυτούς οταν ηταν πάλι στα πανω του και περιζήτητος.
      Μην τα βλέπετε όλα ψυχρά επαγγελματικά.
      Τους βοήθησε οταν άφησε για χάρη τους τον ΠΑΟ και έγινε ηγέτης απέναντι,τωρα ήρθε η στιγμή της δικής τους βοηθειας.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι οι Αγγελόπουλοι τόσο ηθικοί και φιλότιμοι....μην αυταπατάσαι φίλε μου....δεν θα μπουν καν στον κόπο να τον δουν τον Σπανούλη όπως βλέπει πχ ο Γιαννακόπουλος τον Διαμαντίδη....ως τώρα φέτος έχει παίξει χάλια...αν κάνει το ίδιο χάλια ημιτελικούς-τελικούς θα του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι χωρίς δεύτερη σκέψη....μην νομίζεις ότι τρέφουν ευγνωμοσύνη στον σπανούλη επειδή άφησε τον Παναθηναικό για να έρθει στον Ολυμπιακό(την δουλειά τους κάνανε και οι δύο άλλωστε...έτσι το βλέπουν)...ίσα ίσα στο πίσω μέρος του μυαλού τους δεν τρέφουν και σε μεγάλη εκτίμηση όλο αυτό το σκηνικό...γιατί σίγουρα δεν θα τους άρεσε καθόλου αν τούς το κάνουνε σε αυτούς το ίδιο πράγμα!!!Και στην τελική ποιος σου λέει εσένα ότι αντί να ευγνωμονούν ε τον Σπανούλη για όλους τους τίτλους που πήρε όλα αυτά τα χρόνια δεν τον κατηγορούν για τους τίτλους που έχασε όλα αυτά τα χρόνια(τους έχω πολύ ικανούς για αυτό....)Η πρόσφατη άλλωστε διαμάχη Αγγελόπουλοι -Παπαλουκάς μας έχει δώσει ήδη μια γεύση πως διώχνουν έναν παίχτη οι Αφοι όταν δεν τον θέλουν πιά...
      Στεφ

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

    Τελικά, όντως είναι πολύ κ@@@παιδο αυτός ο... Griezmann! :-))))))))))

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα σε όλους. Βρίσκομαι στη Γαλλία από εχθές το πρωί για αυτό και δεν έχω μπει στις συζητήσεις σας όμως τις παρακολουθώ ανελλιπώς. Βρέθηκα με μερικούς ανθρώπους του χώρου και μαθαίνω αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τα πλάνα των ευρωπαϊκών ομάδων το φετινό καλοκαίρι. Τα περισσότερα από αυτά θα τα μοιραστώ φυσικά μαζί σας εν καιρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η Βαλένθια ενδιαφέρεται για τον Travis Wear της Gipuzkoa ώστε να αντικαταστήσει τον Justin Hamilton ο οποίος πολύ πιθανόν να αφήσει την ομάδα αυτή την off season. Για τον Wear έχουμε ξαναμιλήσει αν θυμάμαι καλά. Πρώην Bruin του UCLA, χαρακτηρίζεται από ένα undeprforming φέτος στο περιβάλλον που βρίσκεται καθώς είναι σαφώς καλύτερος παίχτης από ότι δείχνουν τα νούμερα του. Ψηλό παιδί με καλό περιφερειακό σουτ και σε καλή ηλικία. Η Βαλένθια έχει τη τεχνογνωσία να αναπτύσσει τέτοια παιδιά και να παίρνει από αυτά καλές σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το Στρασβούργο έμαθα ότι θέλει να φέρει πίσω στη Γαλλία τον Blake Schilb, αντίπαλο της ομάδας στο φετινό τελικό του Eurocup. Ο Schilb (33, Τσέχικο διαβατήριο) που έχει αγωνιστεί 5 σεζόν στη ProA (4 με την αγαπημένη του Σαλόν και μια στη Παρί)και είναι σαν ντόπιος εδώ, έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ από ένα σημείο και μετά στη φετινή σεζόν όντας παίχτης-κλειδί της Γαλατά με την ικανότητα του να παίξει τις τρεις ενδιάμεσες θέσεις και τα εξαιρετικά playmaking abilities που τον διακρίνουν. Με τον Αμερικανό Point-Forward στο παρκέ ο Αταμάν μπορούσε άνετα να "παίξει" με το μέγεθος και τη ταχύτητα του εκάστοτε σχήματος χρησιμοποιώντας τον (εκτός φυσικά από SF) είτε ως δεύτερο γκαρντ-χειριστή με τον Μίτσοβ στο "3" είτε ως PF στο Small ball που βοήθησε πολύ τη Γαλατά στη τελική ευθεία του Eurocup. Ο πρωταθλητής πλέον Schilb τελείωσε τη σεζόν με 12.1 πόντους (43.3% τρίποντο-51.4% στα δίποντα και 83.3% προσωπικές) 4.8 ριμπ. και 3.7 τελικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Jim, τον Σιλμπ θα τον χαρακτήριζα τον καλύτερο 6ο παίκτη του φετινού eurocup.
      Και το κλειδί αποσυμπίεσης και step up της Γαλατα στο θεσμό.

      Μπακατσουλας

      Διαγραφή
  56. Και μιας και αναφέραμε τη Chalon, περιττό να σας πω ότι γρήγορα θα πάρει call από ψηλά ο γνωστός μας από τα ..Δεκεμβριανά Devin Booker. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι μιλάμε για ομάδα που έχει παράδοση στο κομμάτι του scouting μιας και τα τελευταία χρόνια από το club έχουν παρελάσει παίχτες όπως ο Λοβερνί, ο Ντιλέηνι, ο Χέινς, ο Σιλμπ, ο Ντένμον, ο Έρβινγκ Ουόκερ κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως ερχεσαι φερε και τον Collet μαζι σου.......

      NIK THE FREAK

      Διαγραφή