Athlenda

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Outcoached..


Ο Παναθηναϊκός γυρνάει με ένα βαρύ 2-0 από τη Βιτόρια πληρώνοντας, παρά τη βελτίωση του στο δεύτερο ματς, την αδυναμία του προπονητή του να διαχειριστεί τις λεπτομέρειες εκείνες που κρίνουν μια κλειστή μάχη και έναν ανορθόδοξο πόλεμο στον οποίον βρίσκονται εμπλεκόμενοι οι πράσινοι. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει. Αν μια σειρά γυρνάει από το 2-0, είναι αυτή.. Το Hoopfellas αναλύει και απευθύνει διάγγελμα συσπείρωσης στο αναγνωστικό κοινό του..





Δυστυχώς το πολυπόθητο break δεν ήρθε για τον Παναθηναϊκό στη Βιτόρια αν και η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έφθασε πολύ κοντά σε αυτό στο δεύτερο ματς το οποίο κρίθηκε στη παράταση. Μετά την πρώτη εβδομάδα στη Χώρα των Βάσκων μπορούμε να πούμε ότι το 2-0, είναι ξεκάθαρα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αξιολογώντας πάντα τα 85' στα οποία βρέθηκε η μία ομάδα πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι στην άλλη. Οι Βάσκοι του Βέλιμιρ Περάσοβιτς διαχειρίστηκαν καλύτερα τα δεδομένα που προέκυψαν και μαζί τις απουσίες τους ακουμπώντας το απόλυτο. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Όμως η σειρά έχει δρόμο ακόμα και αυτός περνάει από το ΟΑΚΑ..

Ανορθόδοξος πόλεμος..


Είναι φανερό ότι οι πράσινοι βρίσκονται στη μέση ενός ανορθόδοξου πολέμου, αν κρίνουμε από το πολύ ιδιαίτερο αγωνιστικό στυλ το οποίο υποστηρίζει η Λαμποράλ του Περάσοβιτς τη φετινή σεζόν και κατ'επέκταση στη συγκεκριμένη σειρά. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πιο δύσκολα διαχειρίσιμο από ένα άρτιο σε επίπεδο τακτικής σύνολο, σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Βρίσκει απέναντι του μια ομάδα η οποία βρίσκεται σε Streak αναφορικά με τον τρόπο που το γήπεδο και το ίδιο το αγωνιστικό της στυλ απαντά στα προβλήματα της. Μια ομάδα που έχει χτίσει μέσα στη σεζόν μεγάλη αυτοπεποίθηση στο closing κλειστών παιχνιδιών τα οποία διαχειρίζεται με σιγουριά δυσανάλογη του αγωνιστικού χαρακτήρα πολλών, σημαντικών μονάδων της. Προσέξτε.. Τη Παρασκεύη το βράδυ στη “Μπουέσα Αρίνα”, οι πράσινοι έχασαν ένα παιχνίδι το οποίο παίχτηκε κοντά στο δικό τους πλαίσιο (ισορροπία στις κατοχές, 70 πόντοι, ελληνική κυριαρχία στο ριμπάουντ) αλλά ουσιαστικά ποτέ (όσο και εάν προσπάθησαν με το σαφώς μεγαλύτερο effort σε σχέση με το πρώτο ματς) δεν έλεγξαν πραγματικά..


Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς (θα πω straight αυτό που σκέφτομαι..) έκανε κατά τη ταπεινή μου γνώμη, outcoach στον ίδιο του τον εαυτό. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς μετά και την απουσία του Χάνγκα, μπορούσε να παρουσιάσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και τη δεξαμενή των “προσαρμογών” και των ιδεών του να είναι ρηχή λόγω της κατάστασης η οποία έχει προκύψει. Ο κόουτς Τζόρτζεβιτς έχασε ένα παιχνίδι το οποίο ουσιαστικά κατάφερε να παίξει στα δικά του θέλω πατώντας στο αυξημένο effort των παιχτών του μετά την ήττα με κάτω τα χέρια στη πρεμιέρα. Και έχασε γιατί δε κατάφερε να διαχειριστεί τις λεπτομέρειες εκείνες που σε αυτά τα ματς, μετατρέπουν το αβαντάζ της επιβολής του δικού σου αγωνιστικού πλαισίου σε πραγματική διαφορά στο σκορ και ρεαλιστικό πλεονέκτημα εντός των τεσσάρων γραμμών. Αυτό με προβληματίζει περισσότερο αυτή τη στιγμή.. Ο Τζόρτζεβιτς δεν ήταν ούτε “τραγικός”, ούτε “ανύπαρκτος” όπως γράφτηκε κατά κόρον. Απλά εμφάνισε χαρακτηριστική αδυναμία να δώσει στην ομάδα του την ώθηση που χρειαζόταν από τον προπονητή της για να φτάσει στο διπλό. Ουσιαστικά η έλλειψης συνέχειας στη σκέψη του και κάποιες “εμμονές”/αποδεδειγμένα πλέον λανθασμένες εκτιμήσεις του Σάλε τον οδήγησαν στο να κάνει σε κομβικά σημεία της μάχης ένα θεαματικό outcoach στον ίδιο του τον εαυτό ..


-Η εμμονή του κόουτς με τον Πάβλοβιτς πρέπει να σταματήσει. Από μόνη της έχει γονατίσει την ομάδα στα δύο ματς της Βιτόρια. Ο φόργουορντ των πρασίνων δε μπορεί να αμυνθεί στον Μπέρτανς και με τη παρουσία του δημιουργεί καταστάσεις που δίνουν απλόχερο πλεονέκτημα στην επίθεση της Λαμποράλ. Τα 15' μ.ο του Μαυροβούνιου φόργουορντ πληγώνουν τον Παναθηναϊκό. Δε μπορεί να κυνηγήσει γύρω από τα screens (είναι χαρακτηριστικά αργός από στάση), δε μπορεί να χαμηλώσει στα close outs, δεν έχει πλάγια ή πίσω βήματα, πηγαίνει στη τελική προσπάθεια του αντιπάλου παθητικά. Αυτό φέρνει τη μυρωδιά “αίματος” στα ρουθούνια μιας αντιπάλου η οποία επιτίθεται κατά κύματα στις άμυνες και έχει ως βασικό χαρακτηριστικού του παιχνιδιού της αυτό το aggressiveness. Όταν δε, στο σχήμα βρίσκεται παράλληλα και ένας εκ των Φώτση-Ραντούλιτσα, ο Περάσοβιτς κάνει κρυφά High-Fives με τους συνεργάτες του στέλνοντας τον αντίστοιχο παίχτη ως screener του Λετονού μακριά από τη μπάλα ως απάντηση στα switch (με τα forwrards) που χρησιμοποίησε ο Τζόρτζεβιτς για την αντιμετωπίσει του Sniper της Λαμποράλ. Εκτός αυτού, ο Πάβλοβιτς (που ούτως ή άλλως βρίσκεται στο παρκέ) δεν έχει παίξει καθόλου πάνω στον Μπέρτανς ο οποίος υστερεί στο αμυντικό κομμάτι. Σε δύο αγώνες δεν έχω δει ένα post up πάνω στον πολύ αδύνατο κορμό του φόργουορντ των Βάσκων..Το να τον φθείρεις παίζοντας πάνω του στην άμυνα είναι κάτι που θα επηρεάσει άμεσα την επιθετική του δραστηριότητα. Ο Τζόρτζεβιτς ποντάρει στη προσωπικότητα του Πάβλοβιτς αλλά ουσιαστικά εκθέτει τον παίχτη του τη στιγμή που η παρουσία ενός πραγματικού SF (με αυτή τη χρήση) δε του δίνει κάποιο πλεονέκτημα απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος ουσιαστικά καλύπτει τη θέση με Swingmen (όπως σας έχω πει χρόνια τώρα και ο Μπέρτανς παρά το ύψος του ως τέτοιος συμπεριφέρεται στο παρκέ). Το μεγαλύτερο δε από τα δεινά ήταν η διαχείριση της συμμετοχής του Πάβλοβιτς. Όταν το ματς “φώναζε” ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν Defensive lineups για να πάρει το τιμόνι του παιχνιδιού σε μια μάχη σώμα με σώμα, ο Τζόρτζεβιτς πέταγε τον 33χρονο φόργουορντ στο παρκέ και άθελα του έδινε “λύσεις” στον αντίπαλο..

Σημείωση: Ειδικά απέναντι σε αυτή τη Λαμποράλ που τρέχει πολλές 2-2 ή 3-3 καταστάσεις στην επίθεση της δουλεύοντας πολλά Flare Screens για Cutting/Shooting (Τζέημς/Μπέρτανς) μακριά από τη μπάλα (και με κύριο δημιουργό τον Μπουρούση) χωρίς πολύ μετακίνηση της μπάλας, η παραμικρή ατομική αδυναμία έχει άμεσο αντίκτυπο.


-O Παναθηναϊκός έχει αποτύχει να διαχειριστεί αυτό το Aggressive Cut του Tilly όταν η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Μπουρούση στο low post. Oι πράσινοι σωστά επιλέγουν να στείλουν τον Γκιστ στο ντουμπλάρισμα του Καρδιτσιώτη σέντερ (ο Tilly είναι σουτέρ κάτω του 30% και με αυτή τη Λαμποράλ δεν έχει πολλές επιλογές για “τζόγο”..) όμως διαχειρίζονται άσχημα τις επιδράσεις που φέρνει αυτό το δυναμικό κόψιμο του Tilly προς το καλάθι με το οποίο αλλάζει το πλαίσιο της άμυνας του αντιπάλου. Απελπιστικά νωθρός ο Έλιοτ Ουίλιαμς εδώ που αδυνατεί να βγει έγκαιρα και δυναμικά στη περιστροφή (ως SF τις περισσότερες φορές ήταν δική του αρμοδιότητα). Ο Γάλλος είναι ο παίχτης-κλειδί της Λαμποράλ στη πρώτη εβδομάδα της σειράς στη Βιτόρια. Πολύ υψηλό effort, καλοπροπονημένος με blue collar mentality και σπουδαία επίδραση στα μετόπισθεν, αποτελεί (όπως σας έχω πει) πολύ σημαντικό κομμάτι της φετινής αμυντικής επιτυχίας των Βάσκων. Η εικόνα που μου έχει μείνει μετά από 85' λεπτά μάχης στη Βιτόρια και φιλτράροντας τα όσα έχω δει είναι αυτό το Aggressive Cut του Tilly και η επέλαση των Άνταμς-Τζέημς στον άξονα με τη μπάλα στα χέρια..


-Μου αρέσουν οι “προσαρμογές” και τις θεωρώ απαραίτητο κομμάτι της τακτικής σε επίπεδο Playoffs και σε μια σειρά. Σαφέστατα τις ενθαρρύνω. Δείχνουν οξυδέρκεια, διάβασμα, προσαρμοστικότητα, ιδέες και προσπάθεια να επηρεάσεις τα δρώμενα προς όφελος σου. Όμως αυτές οι “προσαρμογές” που επιλέγεις, πρέπει να έχουν και κάποια βάση. Αλλιώς μπαίνουν σε γιορτινή συσκευασία με κορδέλα και λέγονται “δώρα”.. Η Λαμποράλ δε φοβάται το τρίποντο του Παναθηναϊκού και πάνω σε αυτόν τον No Fear χαρακτήρα έχει χτίσει όλη την αμυντική της τακτική. Στην 1-3-1 επίθεση και σε καταστάσεις Pick & Roll ο Μπουρούσης μένει “πίσω” δίνοντας χαρακτηριστικά το σουτ μετά από ντρίμπλα στους δημιουργούς του Παναθηναϊκού (μόνο ο Διαμαντίδης εδώ έπαιξε άριστα πάνω στον ψηλό των Βάσκων) ενώ ο Tilly δεν έχει κανέναν δισταγμό να παρατήσει τον Γκιστ στη γωνία και να τραβηχτεί στον άξονα για να προστατέψει το καλάθι της ομάδας του. Καταλαβαίνεις κόουτς, ότι σχήματα με τον Χάντερ στο “4” (από τη στιγμή που δεν έχει να ματσάρεις ένα πλεονέκτημα του αντιπάλου στο ριμπάουντ όπως σε μεγάλα κομμάτι του πρώτου παιχνιδιού) δεν είναι λειτουργικά.. Ειδικά στον συγκεκριμένο τύπο επιθέσεως (1-3-1), η εικόνα του Χάντερ να βάζει τη μπάλα στο παρκέ ανοιχτά στο φτερό μετά από pick και ενός slasher όπως ο Πάβλοβιτς να χρησιμοποιείται στην αδύνατη πλευρά ως εκτελεστής που περιμένει το back screen λες και είναι ο Πέτζα, θυμίζει σουρεαλιστικές σκηνές από ταινία του Κουστουρίτσα.. Ο Χάντερ από την άλλη εκτιμώ ότι αξίζει παραπάνω λεπτά συμμετοχής, ειδικά σε διαστήματα όπου οι πράσινοι χρειάζονται 1,5-2 λεπτά πλήρους αδράνειας σε επίπεδο επιμέρους σκορ.. Δύο λεπτά στα οποία η ελληνική ομάδα (θυσιάζοντας τη παραγωγή της) θα κοιτάξει να μη φάει ..πόντο με στόχο να κατεβάσει τον ρυθμό και να αποσυνδέσει τον αντίπαλο από το καλάθι της. Απέναντι σε αυτή την ομάδα η ανάγκη αυτή είναι αυξημένη..


-Σε κομβικά χρονικά σημεία του παιχνιδιού (τελική ευθεία κανονικής διάρκειας, παράταση) ο Σάλε εμπιστεύεται τη Horns επίθεση με τον Ουίλιαμς στη θέση του PG και παράλληλα βασικού δημιουργού στη κατεύθυνση που έτρεξε η ομάδα την A-Set. Δε πήρε κάτι. Η ειρωνεία είναι ότι τη μόνη φορά που στο “κεφάλι” της επίθεσης έπαιξε ο Διαμαντίδης, ο Παναθηναϊκός σκόραρε εύκολο lay up στη baseline με τον Καλάθη από τελική του αρχηγού.. Ο Τζόρτζεβιτς παίζει αρκετά τον Ουίλιαμς στη κορυφή της διάταξης και στην 1-3-1 (ο Αμερικανός κατεβαίνει στη τελική όταν μπαίνει ο Χέινς ο οποίος παίζει ψηλά) προτιμώντας τον Καλάθη δίπλα στον Ραντούλιτσα στην ενδιάμεση γραμμή η οποία ευθύνεται για το δημιουργικό κομμάτι σε αυτή την επίθεση (side picks, αξιοποίηση του φόργουορντ στη base line κτλ.) ενώ στη Diamond Offense που παρουσίασε στηρίχτηκε σε κεντρικό PnR μεταξύ Καλάθη-Ραντούλιτσα, τοποθετώντας τον Γκιστ στη τελική γραμμή θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ικανότητα του Ραντούλιτσα να βάλει τη μπάλα εκεί μετά από Short Roll στον σωστό χρόνο. Στη παράταση αμυντικά διαλέγει “αλλαγές” με τον Περάσοβιτς να το έχει διαβάσει και απλά να αλλάζει τη διάταξη στην επίθεση του όταν η μπάλα βρισκόταν στο low post με τον Μπουρούση, κρατώντας τον Άνταμς (και μαζί του τον Γκιστ, για αυτό πρέπει να έχουμε στόχους στις αλλαγές στα μετόπισθεν..) στη δυνατή πλευρά απαγορεύοντας βοήθεια στον Μπουρούση με τον Γκιστ και επιτρέποντας ουσιαστικά δύο ξεκούραστα ένας με έναν στον Έλληνα σέντερ.

Χειραγώγηση..


Τα γκαρντς της Λαμποράλ έχουν καταφέρει να χειραγωγήσουν πλήρως τα αντίστοιχα του Παναθηναϊκού (με μοναδική εξαίρεση, ξέρετε ποιον, στο 2ο ματς..). Άνταμς και Τζέημς έχουν κάνει τη διαφορά στο ξεκίνημα της σειράς βάζοντας φωτιά στο παρκέ της “Μπουέσα Αρίνα”. Και οι δύο Αμερικανοί είναι γκαρντς που μπορούν να πάνε παντού με τη μπάλα στο παρκέ και έχουν το πράσινο από τον ίδιο τον Περάσοβιτς να το κάνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο μέρος του playbook της Λαμποράλ δημιουργεί το πλαίσιο για να τους βοηθήσει να φθάσουν μέχρι τη καρδιά της αντίπαλης άμυνας και το καλάθι. Και οι δύο είναι τρομερά επιθετικοί παίζοντας κάθετα με τη παραμικρή ευκαιρία που θα αποκωδικοποιήσουν. Αυτό το ball dominant στυλ τους θα ήταν μεγάλο πρόβλημα σε μια επίθεση μισού γηπέδου (για αυτό και οι Βάσκοι σε σετ καταστάσεις ακουμπούν τη μπάλα κυρίως στον Μπουρούση) όμως έτσι όπως είναι δομημένη η επίθεση της Λαμποράλ και με το τέμπο που επιδιώκει υπάρχει χώρος για να αξιοποιηθούν scoring guards ακόμα και αν αυτοί πολλές φορές χαρακτηρίζονται από overdribbling. Eίναι χαρακτηριστικό το πως δουλεύουν οι ψηλοί (screeners) της ομάδας, μετά το pick κυρίως, με το κορμί τους για να τους ανοίξουν διαδρόμους και χώρους ώστε να φτάσουν μέχρι μέσα. Ειδικά όταν στο “4” του Παναθηναϊκού δε βρίσκεται ο Γκιστ (και παράλληλα στη πίσω γραμμή άμυνας), ο Περάσοβιτς στήνει ball screens ψηλά, στα 10 μέτρα τα οποία παράγουν κατά μέτωπον επίθεση στο πράσινο καλάθι σε καθαρά προσωπικές φάσεις. 


Οι δύο Αμερικανοί γκαρντς των Βάσκων είναι οι κύριοι εκφραστές του “ανορθόδοξου πολέμου” που όπως σας είπα στην αρχή αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στα φετινά playoffs. Όταν δε μπορείς να παίξεις under τον Άνταμς στα 9.5 μέτρα μακριά από καλάθι γιατί θα το μπουμπουνίσει και θα σκοτώσει, σίγουρα δε μιλάμε για τακτική (ορθόδοξη) μάχη. Τα early picks (για τον χειριστή) με τα οποία έχει πλημμυρίσει ο Περάσοβιτς τη transition (και όχι μόνο) επίθεση της Λαμποράλ μοιάζουν με νάρκες οι οποίες σκάνε στη πλάτη των γκαρντς του Παναθηναϊκού με τους δύο Αμερικανούς να εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα του σκριν και να πυροβολούν ακατάπαυστα εκτός timing, απλά μέσα στον ..χωροχρόνο (σωστά ο Τζόρτζεβιτς έβαλε τον Γκιστ στα 3/4 να κάνει show & recover για να σταματήσει την ντρίμπλα). Ο Καλάθης έχει χάσει τους αστραγάλους του απέναντι στον Άνταμς. Παρά το γεγονός ότι έχει βγάλει μερικές πραγματικά εντυπωσιακές άμυνες απέναντι στον Αμερικανό, η γλώσσα του σώματος του διεθνή PG δείχνει υπερπροσπάθεια αλλά παράλληλα και μια ηττοπάθεια η οποία πηγάζει ότι έχει δεχθεί σε αυτά τα δύο ματς αρκετά σουτ πάνω σε καλή άμυνα. Συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα να τρέξει “μαζί”, σαν ομάδα δίπλα στη Λαμποράλ.


Αυτό που έχει παίξει όμως τον μεγαλύτερο ίσως ρόλο είναι ότι οι γκαρντς της Λαμποράλ έχουν κάνει shut down στους αντίστοιχους των πρασίνων, όντας πολύ aggressive και στην άμυνα. Έχουν πραγματικά βάλει το χέρι τους πάνω τους.. Φελντέιν και Ουίλιαμς είναι αρνητικοί, παίζοντας παθητικά και χωρίς να δημιουργούν κανένα πλεονέκτημα απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους. Στα πρόσωπα των δύο τους απεικονίζεται η πραγματικότητα που βιώνει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός στη σειρά. Το επιθετικό παιχνίδι της ελληνικής ομάδας χαρακτηρίζεται από μια εκνευριστική αστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (αξίζει μια ματιά στο πόσο δυσκολεύεται ο Φελντέιν να βγει από τα screens μακριά από τη μπάλα και να φτάσει στο καλό του σημείο απέναντι στους Άνταμς-Τζέημς..) και μια χαρακτηριστική αδυναμία να ταξιδέψει στη γραμμή των προσωπικών. Που είναι η ικανότητα του Ουίλιαμς να εκτελεί 8 με 10 προσωπικές τη βραδιά..; Στη Βιτόρια εκτέλεσε συνολικά μόλις 2 και αυτές στο τέλος του δεύτερου παιχνιδιού.. Τα γκαρντς του Τζόρτζεβιτς απέχουν από τη charity line η οποία θα τους βοηθούσε να “μπουν” στο παιχνίδι. Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια η Λαμποράλ μετράει 34/44 προσωπικές και ο Παναθηναϊκός 20/29.. Όσο για τη περιφερειακή εκτέλεση..; Το συνολικό 10/46 βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με την αδυναμία ταξιδιού στις προσωπικές, ειδικά όταν μιλάμε για τους γκαρντς. Ο Παναθηναϊκός είχε παρουσιάσει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι μέσα στη σεζόν και μάλιστα στο TOP-16 όπου μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν οι λιγότερο αποτελεσματικές ομάδες στη περιφερειακή εκτέλεση. Χωρίς ένα τουλάχιστον 30% σε αυτό το κομμάτι, πολλές επιλογές που τρέχει συχνά φέτος ο Τζόρτζεβιτς στην 1-3-1 και στη Horns απλά απενεργοποιούνται..


Σημείωση: Ο Μαρκίζ Χέινς είναι ο μόνος περιφερειακός των πρασίνων που κατάφερε να μείνει μαζί τα γκαρντς του Περάσοβιτς και παράλληλα ήταν αποτελεσματικός σουτάροντας από τη περιφέρεια (9.5 πόντους με 4/8 τρίποντα). Για τον ρόλο του και τον τρόπο χρησιμοποίησης τα έχουμε γράψει πριν πατήσει Ελλάδα. Στη σειρά αυτή που η πίεση είναι τεράστια για όλους, νομίζω μπορέσατε και εσείς να δείτε πιο καθαρά κάποια πράγματα σχετικά με το πως θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο Αμερικανός off guard. Πιστεύω ότι έχει καλό μομέντουμ και αυτό πρέπει να το διαβάσει ο προπονητής του. Ο Χέινς, σε έναν 3&D ρόλο, μπορεί να είναι ο παίχτης-κλειδί για τα δύο παιχνίδια που έρχονται στο ΟΑΚΑ.. Το μακρινό σουτ και η άμυνα πάντα μπορούν να ηλεκτρίσουν τις κερκίδες..



Green Pride


Όπως και όλοι σας, έτσι και εγώ χάζεψα την εκπληκτική παράσταση που έδωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο δεύτερο ματς της σειράς. Τα λόγια ωχριούν.. Με τον Παναθηναϊκό να υποχωρεί αισθητά, έφτασε πάλι (για μια ακόμα φορά φέτος) η στιγμή που έρχεται το ίδιο συναίσθημα. Μόνο αυτός μπορούσε να γυρίσει τη κατάσταση. Και το έκανε.. Ο τρόπος που χειρίζεται τον εαυτό του ο Διαμαντίδης στο διάστημα αυτό του δευτέρου ημιχρόνου δείχνει τη πολύ βαθιά γνώση του αθλήματος που διαθέτει. Ήταν τρομερά επιδραστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ σε σημείο που η αύρα του σταμάτησε τα “καθαρόαιμα” τα οποία έμειναν να τον κοιτούν αποσβολωμένα και μετέφερε το μομέντουμ με μια πολύ χειρουργική πρακτική βασιζόμενη σε αυτή τη γνώση και την υπομονή, στα χέρια του Παναθηναϊκού. 


Σε αυτό το διάστημα ο Διαμαντίδης, σπάει τη κατάρα του τριπόντου και μετά από λίγο βρίσκει τον κλειδάριθμο στην άμυνα της Λαμποράλ ανοίγοντας τις αποστάσεις με την ικανότητα του να βάζει τη μπάλα εκεί που θέλει υπό οποιοδήποτε καθεστώς, παίζει σεμιναριακή άμυνα στον Μπέρτανς απλά και μόνο με σωστές τοποθετήσεις και καίρια τοποθέτηση των χεριών του (στη μπάλα), καθαρίζει μπάλες στη πίσω γραμμή άμυνας. Το χαρακτηριστικό που αλλάζει την ατμόσφαιρα εντός των 4 γραμμών του παρκέ είναι η σιγουριά με την οποία εκτελεί κάθε δραστηριότητα που σας ανέφερα. Αυτό επιδρά δυναμικά στη ψυχολογία συμπαιχτών και αντιπάλων που απλά γνωρίζουν αλλά δε ..μιλούν. Όταν ο Διαμαντίδης βρίσκεται σε αυτό το mode ο οποιοσδήποτε αντίπαλος έχει μικρή τύχη. Και όμως.. Στο τέλος, έχω (νομίζω και ο ίδιος ο αρχηγός θα αισθάνεται το ίδιο) την εντύπωση ότι η μπάλα δεν έπρεπε ποτέ να μπει μέσα. Όταν έχεις κάνει μόνος σου αυτό το ντεμαράζ, έχεις λίγο πριν ευστοχήσει σε ένα από τα δυσκολότερα off balance στη σύγχρονη ιστορία των playoffs, παίρνεις εσύ τη τελευταία εκτέλεση. Είναι χαρακτηριστικό το πως η Λαμποράλ επέτρεψε, ουσιαστικά άνοιξε η ίδια τη πόρτα για να εισάγει ο Παναθηναϊκός τη μπάλα στο ζωγραφιστό. Ούτε η ίδια ήθελε τη ζαριά του Διαμαντίδη.. Βλέποντας τον καλλιτέχνη επί τω έργω στη τελική ευθεία του ματς, αισθάνθηκα ότι γράφεται ιστορία με ένα ακόμα classic performance του αρχηγού. Όμως στο τέλος η αίσθηση ότι πεθαίνεις έχοντας παραλείψει να ρίξεις τη τελευταία σου σφαίρα στη μάχη κάνει τη πίκρα μεγαλύτερη..


Ολοκληρώνοντας.. Η σειρά έρχεται στο ΟΑΚΑ πλέον και είναι δεδομένο ότι οι ισορροπίες αλλάζουν. Διαφοροποιείται το κλίμα, η μυρωδιά στην ατμόσφαιρα και σταδιακά ευελπιστώ το υπάρχον status που έχει διαμορφωθεί στη σειρά. Μιλάμε σχεδόν κάθε χρόνο για την “αλλαγή” αυτή που φέρνει σε όλα τα επίπεδα η επιστροφή στην έδρα, σε αυτή τη φάση της σεζόν. Η Λαμποράλ θα έρθει στην Αθήνα με κύρια όπλα το μομέντουμ που έχει χτίσει και την έλλειψη ιδιαίτερης πίεσης που απορρέει από το 2-0. Αυτό μπορεί να αποβεί χάρτινο όμως.. Εκτιμώ ότι στο συγκεκριμένο ματσάρισμα ο Παναθηναϊκός δεν έχει πει τη τελευταία του κουβέντα και έχει αρκετή τύχη να επιστρέψει στη Βιτόρια για 40' μάχης, με τη σειρά όμως να τυλίγει ένα διαφορετικό ψυχολογικό πέπλο. Περιμένω συσπείρωση και ένα καλύτερο performance από τον κόουτς Τζόρτζεβιτς ο οποίος καλείται να βοηθήσει τους παίχτες (ο Καλάθης για παράδειγμα κρατά τα κλειδιά της πιθανής αγωνιστικής εκτόξευσης των πρασίνων η οποία είναι άμεσα εξαρτημένη με τη δική του απόδοση) και την ομάδα του συνολικά. Δύο εμφατικές νίκες του Παναθηναϊκού την εβδομάδα αυτή στο ΟΑΚΑ (απέναντι σε μια ομάδα η οποία χάνει σημαντικό μέρος της δύναμης της μακριά από την έδρα της) ανατρέπουν το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί. Είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να μπορέσει ο ίδιος να διαχειριστεί τη πίεση που σαφώς υπάρχει. Να μη φοβηθεί να χάσει.. Και τότε θα βρει τις απαντήσεις στο γήπεδο. Η κατάσταση μπορεί να γυρίσει. Το Βερολίνο απέχει ακόμα τρεις νίκες μόνο. .











728 σχόλια:

  1. Αν βγαλουμε πανο στα σερβικα "ουτε για βοηθος του Περασοβιτς" απεναντι απο τον παγκο του ΠΑΟ, λέτε να το καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτιμω πολυ την ψυχραιμια με την οποια αποτιμας της κατασταση και την αποδοση του Σαλε. Εγω δεν ειμαι καθολου ψυχραιμος μετα απο αυτο που ειδα στα δυο παιχνιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ στα χρονικά των play off στους 8, δεν αποκλείστηκε ομάδα που προηγείτο 2-0.Οι Βάσκοι θα δουν τους 2 αγώνες στην ΑΘήνα ως ευκαιρία να ξελαφρώσουν από την πίεση, θα τους χαρίσουν (γιατί έτσι κι αλλιώς χάνουν από την δυναμική τους αρκετά εκτός Ισπανίας) και μετά, την άλλη εβδομάδα ανενεωμένοι και με τους τραυματίες πίσω στην ομάδα ενταγμένους ομαλά, θα περάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8.14 α καταλαβαμε, αν κερδισουμε θα ναι γιατι μας το χαρισαν,ο Παο δεν εχει την δυναμη-ποιοτητα να κερδισει στο Οακα την Λαμποραλ,ΜΑΛΙΣΤΑ.!!!

      Διαγραφή
    2. Φιλος, η Λαμποραλ ηρθε για ενα ενταξει τους τραυματιες ομαλα στην Αθηνα και να κανει αναγνωρισει του τι θα εφαρμοσει ο ΠΑΟ στο 5ο παιχνιδι. Δεν κερδίζει και το ξέρει επομενως δε θα κατσει να χαλασει τη ζαχαρενια της για αυτα τα 2 ματσακια.Το ματς στη Βιτορια θελει να παρει.

      Διαγραφή
    3. Θα αποκλειστεί τώρα 8 14

      Διαγραφή
    4. ασ μην τους μπουν τα τριποντα και σου λεω εγω πως θα κερδισουν την μια 13 την αλλη 11.

      Διαγραφή
    5. Σηλαδη η Λαμποραλ εχει 2 ευκαιριες μπροστα της να τελειωσει την σειρα, ωστε να παει στο τελευταιο παιχνιδι και αντι για 60-40 να εχει 70-30...
      Φοβερο σκεπτικο...
      Q81

      Διαγραφή
  4. Ο Παναθηναϊκός έχει το πιο δύσκολο ματς αύριο. Αυτό μπορεί να στραβώσει γιατί είναι αναγνωριστικό της νέας κατάστασης που μπαίνουν οι δύο ομάδες (ΟΑΚΑ). Πιστεύω ότι η ομάδα θα κάνει αυτό που πρέπει. Αλλιώς θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη αποτυχία σε επίπεδο αποτελέσματος στην ιστορίας της στα πλεηοφς.

    Thanos

    Η μεγαλύτερη προσωπική σου νίκη Τζιμ είναι μετά το 2-0 με το 90% του κόσμου σε πλήρη αναβρασμό (και δε μιλάω μόνο για τη σελίδα) βγήκες αργά, είπες ένα "τίποτα δεν έχει τελειώσει" και παύσαν όλα. Ρε μπαγάσα μέχρι και εγώ δε πίστευα το πόσο με ηρέμησαν αυτές οι 4 λέξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γράφεις δημήτρη " Που είναι η ικανότητα του Ουίλιαμς να εκτελεί 8 με 10 προσωπικές τη βραδιά..; Στη Βιτόρια εκτέλεσε συνολικά μόλις 2 και αυτές στο τέλος του δεύτερου παιχνιδιού.."

    και σε ρωτάω ΑΝ είδες ΕΣΤΩ και ένα uncontested lay up attempt από τον ουίλλιαμς ... συγκεκριμένα , του δίνουν (τον παίρνει, μικρή σημασία έχει) τον διάδρομο και μόλις κάνει την προσπάθεια για lay up ή dunk σηκώνονται αμέσως 2 ή και 3 για να τον κόψουν (ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΘΑΡΆ)

    Αυτό που μένει στον ουίλλιαμς λοιπόν είναι το μακρυνό σούτ ή το καρφωμα στο ανοικτό γήπεδο μετά από καλή άμυνα ... ε, αυτοί είναι όλοι και όλοι οι πόντοι του εως τώρα στη σειρά

    Και όσο οι πόντοι τους έρχονται μόνο με αυτό τον τρόπο - έστω και αν ειναι 16 κάποια βραδυά - τίποτα δεν γίνεται

    υ.γ ο σάσα ΔΕΝ μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα και αυτό διότι δεν έχει πολλά μάτς σε αυτό το σημείο της χρονιάς (ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεκάθαρα, ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να απαλλαχθεί από τις εμμονές του και να λειτουργήσει προς το συμφέρον της ομάδας, και όχι με κίνητρο να μας αποδείξει ντε και καλά ότι ο Πάβλοβιτς είναι παιχταράς.

    Η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ θα προσδώσει επιπλέον ώθηση αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Δεν δέχομαι ότι αντιμετωπίζουμε δα μια τόσο καλή και ανίκητη ομάδα σαν την περσινή CSKA, που λέγαμε θα το πάρει ο κόσμος το 3ο παιχνίδι. Είπαμε, καλή και σκληροτράχηλη η Laboral αλλά έλεος... Ο κόσμος θα ξελαρυγγιαστεί, αλλά να μπει μέσα να παίξει δεν μπορεί. Πρέπει και οι παίκτες και πρωτίστως ο προπονητής να κάνουν τα στοιχειώδη...

    Και επιτέλους, μπορεί να καταντάει γραφικό, αλλά μόνο και μόνο το να πάει ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Διαμαντίδης στο τελευταίο Final-4 της καριέρας του θα έπρεπε να αποτελεί τρομερό κίνητρο για όλους. Εγώ προσωπικά την Παρασκευή ξαγρύπνησα απ τη στεναχώρια μου, και για την ομάδα φυσικά, αλλά κυρίως για την απέλπιδα προσπάθεια του αρχηγού.

    Ο Διαμαντίδης το είπε σήμερα ξεκάθαρα: "Δεν είναι θέμα να πάρω εγώ το τελευταίο σουτ, αλλά να ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ". Πόσο πιο απλά να το πει ο άνθρωπος ότι θέλει συμπαράσταση από τους συμπαίκτες και τον προπονητή του.

    Αλλά εν πάσει περιπτώσει, αν είναι να χάσουμε και να αποκλειστούμε σε κλειστό ματς, προτιμώ 1000 φορές να είναι από χαμένο σουτ του ΑΡΧΗΓΟΥ παρά από την εκνευριστική αστοχία Καλάθη - Williams - Feldeine. Πιστεύω όλοι οι Παναθηναϊκοί κουβαλάμε ένα βάρος από το χαμένο ημιτελικό της Πόλης, τότε που ο Διαμαντίδης δεν επιχείρησε καν το τελευταίο σουτ, αλλά προσπάθησε να πασάρει στον Καϊμακόγλου καταστρέφοντας -είναι η αλήθεια- τη φάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα βασικα προβληματα του Παναθηναικου ονομαζονται Τζορτζεβιτς και Καλαθης.Για τον μεν,τα ανελυσες επαρκως και ησουν θεωρω λιγο επιεικης μαζι του.Για τον δε, αυτο που εχω να πω ξεκαθαρα και χωρις περιστροφες ειναι οτι μπορει να γινει λειτουργικος με ενα ροστερ με μπομπερ γυρω του,το οποιο απαιτει συνηθως ενα πιο αυξημενο μπατζετ.Ναι,γρηγορα ποδια,ναι,quarterback skills ναι,ναι,ναι..Ειναι γελοιο το γεγονος οτι ΑΔΥΝΑΤΕΙ να βαλει την μπαλα στο καλαθι,ειδικοτερα σε συνθηκες που το ματς καιει.Ως εκ τουτου δε θα μπορεσει ποτε να γινει ο ηγετης της επομενης ημερας.Συγκρινετε τον Καλαθη με τους Ντε Κολο,Τεοντοσιτς,Σερχι Ροντριγκεθ,Ντιλεινι,Σλουκα και παει λεγοντας.Βρειτε τη διαφορα.Ναι αυτη ειναι που σκεφτηκατε.Πληρωσαμε υπεραξια στην περιπτωση του και ειναι κλασικη περιπτωση του ''ο βασιλιας ειναι γυμνος''.Οπως και να χει,παικτης ο οποιος παιζει 30 λεπτα μεσο ορο,και εχει τη μπαλα στα χερια στα περισσοτερα εξ αυτων,οφειλει να απειλει και απο μονος του,οταν πχ δε θα βγαινει ενα play η δε θα μπορει να περασει μια πασα.Να τον νιωθει εν ολιγοις η αντιπαλη αμυνα.Η προταση μου επι του θεματος ειναι απλη και ξεκαθαρη.Παραδοχη του λαθους να δωθει τοσο μεγαλο μερος του μπατζετ στον Νικ,αποδεσμευση και αποκτηση στη θεση του,των Ντιλεινι και Ντρειπερ πακετο απο τη Λοκομοτιβ.Για να ξαναθυμηθουμε τα βασικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι ποιοι θα ειναι οι 6 ελληνες παικτες σου;

      Διαγραφή
    2. Να μειωθεί ο μισθός του στο μισό.
      Για να πάρεις καλά φτερά και φόργουρντ να τον
      υποστηρίξουν, μιά και είναι εγκεφαλικός παίκτης
      αν μη τι άλλο μη γελιόμαστε.
      Ο Καλάθης χρειάζεται.
      Το λάθος ήταν πως τον άφησαν μόνο του στην τρικυμία
      της πρώτης φάσης και του πρώτου γύρου των 16.
      Σε μη ορθολογική στελέχωση κι ο Καλάθης φαίνεται
      Τιτανικός.
      Οπερ σημαίνει αν δεν έχεις λεφτά για να τον πλαισώσεις σωστά,όσα περισσότερα του δώσεις
      τζάμπα θα πάνε.
      Με Κούζμιτς, Πάβλοβιτς και Ραντούλιτσα δεν
      υπάρχει ο Καλάθης που θα ήταν σούπερ με Κουίνσι,
      Ράντολφ και Ουντόχ.

      Διαγραφή
    3. File mhn ta isopedwnoume ola gia kalathh autos ekane ston adams to klepsimo pou phges paratash..deuteron epeidh paizw basket kai playmaker tha sou pw ena pragma den mporeis na katevazeis thn mpala na paizeis 35 lepta na markareis ton kalutero paikth ths antipalhs omadas na moirazeis to paixnidi kai na vazeis pontous apla den vgainei den ginetai...sthn telikh kanei ta 4 apo ta 5 para polu kala vres mou ena point guard pou kanei 4 sta 5 toso kala..sumfwnw oti ta duo triponta sthn paratash den eprepe na ta parei alla kai autos tosa akiuei alla tosa thelei na apodeiksei..twra sumfwnw se ola me ton filo mou jim pou htan kai autos playmaker sta niata tou apo ta kala....apla jim hthela na dw ton pao sta playoffs h me manolopoulo h prifth na dw pou tha ftaname an mplokara ta combo tous giati point guard den ta les kai tous xalagame to mualo vaterlo...alla me ta an....takis katw apo to aulaki...

      Διαγραφή
    4. Πως θα μειωθει ο μισθος του Καλαθη στο μισο; Αφου εχει συμβολαιο. Πως πειθεις καποιον που εχει συμβολαιο που λεει οτι πρεπει να παιρνει 2 μυρια να δεχτει να παιρνει 1? Προτεινω να μιλαμε σοβαρα. Π

      Διαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ,

    ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΗ ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ...ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ...ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΧΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΙΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ...
    ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ Ο ΠΑΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ...
    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΧΑ...ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ, Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΧΑ ΦΕΤΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΔΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ...
    ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΤΡΤΖΕΒΙΤΣ...ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ (Σ'ΕΝΑ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΦΡΟ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΗ...ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ...ΠΡΩΤΟΝ, ΟΤΙ Ο ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ...ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, Ο ΣΕΡΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ...ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ...

    ΕΙΔΩΜΕΝ,
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε 7:54μ.μ., αμαν πια με το Τζορτζεβιτς και συ, απ την αρχη ειχαμε πει οτι μαθαινει και οτι ειναι νεος κοουτς. Προφανως δεν ειναι ιδανικος αλλα αφου δε μπορουσε να ερθει ο Ζοτς τι να κανουμε, πονταραμε πανω του και ισως με λιγη δουλεια και χρονο να καταφερει να παρουσιασει καλα πραματα τα επομενα χρονια. Φαινεται οτι ειναι δουλευταρας και ψαχνεται αρκετα αλλα ειναι επισης ΑΠΕΙΡΟΣ.. Πολλα πραγματα(πχ τακτικης) τα δοκιμαζει πρωτη φορα με τον ΠΑΟ και πολλες εμμονες του τις πολεμαει επισης για πρωτη φορα και ψαχνει εναλλακτικες(γιατι αλλο η εθνικη και αλλο ολοκληρη χρονια με συλλογο). Προσωπικα βλεπω μεγαλη βελτιωση στο κοουτσαρισμα του σε σχεση με την αρχη και μαλιστα δεν περιμενα να χασει τις εμμονες του τοσο ευκολα, οι οποιες προφανως μεχρι να σιγουρευτει γι' αυτες δοκιμαζοντας ξανα κ ξανα τα σχηματα, θα κανουν την εμφανιση τους που κ που οπως τωρα... Εμενα δε με χαλαει που εχει εμμονες αφου εχω δει οτι προσπαθει και το ψαχνει το πραγμα. Περιμενα ετσι οπως μας εβλεπα στην αρχη της χρονιας, οτι θα παιζουμε ολη τη χρονια το ιδιο.. Επισης σε επιπεδο coaching εχει πολλες αστοχιες αλλα νομιζω οτι ειναι γνωστο πως υπο πιεση και οντας απειρος το ενστικτο σε οδηγει ευκολα στην "πεπατημενη"(πχ οι γνωστες εμμονες και αποτυχημενα τρικακια σε κλειστα σημεια του ματς που επανερχονται πιστευω "μπας και" δουλεψουν). Το θεμα ειναι οτι αυτον εχουμε και οφειλουμε να τον στηριξουμε ως το τελος της χρονιας τουλαχιστον και ναβλεπουμε και τα θετικα εντος των τωρινων καταστασεων και οχι να συγκρινουμε με Ζοτς και αλλες εποχες. Δεν ειναι τοσο κακος οση και η χολη που βγαζουν ορισμενοι γι αυτον. Ψυχραιμια. Μη μηδενιζουμε τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια υπενθύμιση μόνο 9:10μ.μ.: Σήμερα έχουμε 18 Απριλίου και ναι, Πάβλοβιτς και Κούσμιτς είναι ακόμη βασικοί.

      Διαγραφή
  10. ΤΟ ΑΠΑΤΗΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

    1)ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΑΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ ΟΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Η ΦΕΝΕΡ
    2)ΤΟΝ ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    3)ΤΟΝ ΧΕΗΝΣ 40 ΛΕΠΤΑ
    4)ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΕΤΑΙ
    5)ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ
    6)ΤΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΕΤΑΙ(ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΑ ΝΒΑ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ)
    7)ΤΟΝ ΦΕΛΝΤΕΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟΣ
    8)ΤΟΝ ΚΟΥΖΜΙΤΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ 2ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    9)ΤΟΝ ΣΑΛΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ!

    ΝΙΚ ΤΗΕ FREAK



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βαζω στοιχημα οτι δεν ειδες ουτε ενα παιχνιδι φετος του Παπαγιαννη στην Ελλαδα,αμυνα μονο με τα ματια κανει καμια ταπα και τον κανατε ηρωα,

      Διαγραφή
    2. Ενω ο ραντουλιτσα κατεβαζει καμια δεκαρια ριμπαουντ

      Διαγραφή
    3. Το καλυτερο dive στο pick n roll απο τους ψηλους του παο το εχει ο παπαγιαννης

      Διαγραφή
    4. Το καλυτερο dive στο pick n roll απο τους ψηλους του παο το εχει ο παπαγιαννης

      Διαγραφή
    5. στην αμυνα ειναι χειροτερος και απο τον Ραντου.

      Διαγραφή
    6. Δεν υπαρχει χειροτερος απ τον Ραντουλιτσα .Ο τυπος δεν πηδαει ουτε χαρτοπετσετα.Μην γραφεις κουταμαρες......

      Διαγραφή
    7. Δεν ηξερα οτι η εφεση στο ριμπαουντ εχει σχεση με την αμυνα.

      Διαγραφή
    8. Δηλ ο ραντου σου κανει για αμυντικος ογκολιθος? Μην
      Ξεχνας οτι περνει και 1μυριακι....για κανα δεκαπενταλεπτο ειναι, εδω ο πασκουαλ με ολοκληρο τομιτς πηγε και πηρε το ντορσει για να σωσει τη χρονια...
      Τι αλλο θα διαβασουμε..... το μπασκετ θελει ποδια και ενταξει λογω κακοστελεχωσης παιζει 30λεπτα ο ραντου ενω θα μπορουσε να παρει λιγο χρονο ο παπατζον που και καλυτερος ριμπαουντερ ειναι, και πιο καλο dive εχει στο pick n roll και ειναι ελληνας, μη σου πω οτι παιζει και καλυτερη αμυνα ψηλα...αλλα ειπαμε φετος ο σαλε τα κανει ολα λαθος

      Διαγραφή
  11. Α ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΩΣ Mr ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κλασικά πολύ αναλυτικός ο Τζιμ, βοηθά να διαβάζεις μια ανάλυση για το ματς ενώ έχουν μεσολαβήσει κάποια 24ωρα κ σου έχει πέσει λίγο η πίεση μ αυτά που είδες.

    Πλέον δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πάμε βήμα βήμα όπως είπε κ ο αρχηγός, ο οποίος διαβεβαίωσε πως το "θέλω" εντός της ομάδας είναι μεγάλο. Μακάρι να το δούμε στο ΟΑΚΑ αυτό. Θα παιχτούν 2 (ελπίζω να ναι 2) διαφορετικά ματς αυτή τη βδομάδα. Μετά ξανασυζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟ.
      Πρώτος είπα πάμε βήμα βήμα αδελφέ.
      Την Λαμποράλ την έκανες Γουόριορς εσύ (οχι προσωπικά
      βέβαια :) )
      Κι εσύ θα την ξανακάτσεις Κούτσα Κούτσα.
      ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
  13. ευγε τζιμ ενα πολυ καλο και σουπερ τεκμηριωμενο αρθρο.
    ο παο υστερει σε ταχυτητα και σε ικανοτητα να αποκωδικοποιησει
    αυτο το run and gun της καχα που την πηγαινει μεχρι το τελος
    με ελλειψη φοβου αλλα και με πολυ παθος!
    απορω μονο με την αδυναμια του παο να παιξει λιγο
    σκληρα ρε παιδι μου ετσι λιγο να της σπασει τον τσαμπουκα
    να την μπουκωσει αμυντικα να της δημιουργησει με το μοτορ
    του τοσο μεγαλη στερηση για να της βαλει την ιδεα του καλυτερου και πιο αγριου θηριου σιγα σιγα ωστε να την πιασει μπασκετικος
    τρομος!
    πιστευω πως εχει και τα μεσα και τον τροπο να το κανει.
    σαν να μην το πιστευει φερεται η ομαδα και ειναι απορροια
    της συγχυσης που περιβαλει τον τζορτζεβιτς..
    μηπως το ιδιο δεν ειχε παθει και το καλοκαιρι με την λιθουανια..?
    εκτιμω το γεγονος τζιμ οτι δεν αναφερθηκες καθολου στο κομματι της
    διαιτησιας για λογους που εχουν να κανουν θωρω
    με το οτι δεν επαιξε κανενα ρολο η δολο στην εκβαση του αποτελεσματος.
    καποιοι ειδημονες της ψυχολογιας μιλησαν ακομα και για (ακουσον!)διακοπες των διαιτητων με τα instant replay για τις..
    χαμενες ανασες της λαμποραλ!!
    ο παο μπορει να παει την σειρα στην χωρα των βασκων.
    Θελει..?
    ζεπ μπλατερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα έχεις δίκιο δεν θέλει να παει, πού να τρέχει άλλωστε;
      Ντιρκ

      Διαγραφή
  14. Καλησπερα σε ολους!

    Ευχαριστουμε Jimmy για την αναλυση και την γενικοτερη προσπαθεια για ενεση αισιοδοξιας, αλλα δεν θα παρουμε. Καλη η αναλυση, απλα θα ηθελα να ρωτησω ποσες σελιδες ειναι το playbook του Perasovic, που καποιοι εδω μεσα τον εχουν θεοποιησει. Ενα play ειναι το post στον Μπουρουση κ απο εκει κ περα.....Adams, James, Hanga, Bertrans εχουν το ελευθερο να βαρανε 3ποντα με το που δουν εκατοστο ελευθερο. Αυτος δε ο Adams σε δυο αγωνες τραβηξε 23 3ποντα, πολλα εκτος λογικης που εμπαιναν για πλακα. Ευθυνεται γι'αυτο ο Perasovic? Ναι, εννοειται. Οταν οι σουτερ σου εχουν ψυχολογια Kobe Bryant εχεις κανει καλη δουλεια σε αυτο το κομματι. ΑΛΛΑ σε τετοιες προπονητικες δουλειες απλα φτυνω. Δεν ειναι η Bamberg που θα βγαλει το συστημα της για ελευθερο τριποντο. Ειναι απλα το "screen & shoot" και ο,τι γινει. Τι? Ειναι κρεμασμενος πανω σου αμυντικος? Οχι οχι, δεν θα δωσεις πασα πασα μου. Θα βαρεσεις! Εγω αυτο βλεπω σαν πλανο της Laboral. Να εξηγησω κατι ομως, ειμαι πολυ στεναχωρημενος απο τον τροπο που χαθηκε το παιχνιδι την Παρασκευη και αν οποιοσδηποτε εδω μεσα εχει την καλη διαθεση να μου εξηγησει γιατι η Laboral ειναι καλη ομαδα, θελω να τον ακουσω γιατι εχω μηδενισει οτι κινειται απο την πρωην Ταου. Καλα προφανως δεν εννοω πως ο Παναθηναικος επαιξε διαστημικο μπασκετ. Αθλιος ηταν, ειδικα εκει που επρεπε, αλλα για αυτον τον Διαμαντιδη επρεπε να φυγουν με την νικη. Και αν πολλοι νομιζουν πως με τον Ζοτς εκλεισε ενα κεφαλαιο, περιμενετε να δειτε τι θα γινει του χρονου. Ολοκληρος τομος θα κλεισει.. Τωρα το αν πηρε το τελευταιο σουτ ή οχι νομιζω δεν αξιζει καν σαν σχολιο. Οσοι παρατηρησαν την τελευταια φαση, υπηρχε σαφες play, με back screen του Gist στον Διαμαντιδη για να μπορεσει να (ξανα)παρει την μπαλα απο τον Raduljica, αλλα μετα το φαουλ του Bertrans, ηταν αδυνατον οποτε ο μοσχαρουλης μου τελειωσε την φαση μονος του αστοχωντας απο το μισο μετρο σε hook.

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @..Kaspar Hauser..o τροπος που παιζει η Λαμποραλ κανει την Κουμπαν να φανταζει σαν τους Σπερς..Το οτι ειναι η σειρα στο 2-0 και βασει αριθμων επιβραβευεται το στυλ μπασκετ με τα ''νομιστερακια'',οφειλεται κυριως στις αδυναμιες του Παναθηναικου..Οταν οι αλλοι σουταρουν κι αστοχουν,αλλα μαζευουν για πλακα τα επιθετικα ρημπαουντ και ξανασουταρουν ανετοι κι ωραιοι,μεχρι να ευστοχησουν,τι να σχολιασουμε..Ενας στοιχειωδως σωστα δομημενος Παναθηναικος,χωρις κατι το σπουδαιο,θα ηταν εστω και δυσκολα στο 1-1..VECCHIO..

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα, Τζιν έχω μια ερώτηση. Είσαι ο ΔΓ, τι κάνεις με τον Σαλε στο τέλος της χρονιάς? Το χειρότερο είναι πως κατά την άποψή μου θα περιμένει να δει αν θα περάσουμε στο φ4 η αν θα πάρουμε πρωτάθλημα. Βλέπεις στον συγκεκριμένο προπονητή περιθώρια βελτίωσης τέτοια που να μπορεί αργότερα να σταθεί σαν κανονικός προπονητής για τον παναθηναϊκό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιμ πιστευω πως επιβαλλεται να αλλαξει πραγματα ο Τζορτζεβιτς στην τακτικη του ..θα συμφωνησω τοσο για το οτι πρεπει να παρκαρει τον Παβλοβιτς στον παγκο οσο κ οτι πρεπει να ενεργοποιησει περισσοτερο τον Χεηνς..ειδικα ο Χεηνς(ο καλυτερος σου σουτερ για μενα μετα τον 3D) πιστευω οτι μπορει να αποδεικτει το κλειδι για να γυρισει η σειρα..αρκει να του δειξει μεγαλυτερη εμπιστοσυνη κ ελευθερια κινησεων(να γινει πιο aggressive) προκαλωντας φθορα κ σε δυναμεις κ σε φαουλ σοτυς Ανταμς,Τζειμς..

    oπως ειχε πει κ ο Ιωαννιδης καποτε οταν ηταν προπονητης της ΑΕΚ,αναφερομενος σε μεγαλη εμφανιση του Ατρουια απεναντι στον Ριβερς του Ολυμπιακου "κωλοτουμπας εναντιον κωλοτουμπα"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπερεs,ειδα διεξοδικα τα 2 Ματs του Παο με την Καχα και πιστευω περαν των λιγων Γνωσεων που κατεχω οτι εβγαλα καποια συμπερασματα.
    -Ο Παο θυμιζει αρκετα ομαδα Σπαγγετι σιρκου'ι' (Α1 ΙΤΑΛΙΑΣ),υπαρχουν φορεs που η αδυναμια του να διαβασει τιs αδυναμιεs αντιπαλου μ εκνευριζει,υπαρχουν φορεs που ψαχνειs το plan B.
    -H ομαδα μιαζει μιαs χρησηs,ειναι δεδομενο οτι ηθελαν και θελουν να αντικαταστησουν το παβλοβιτs με το Μπραμο-επισηs υποπτευομαι οτι θα γινει κινηση για επιστροφη καιμακογλου(ισωs στη θεση φωτση).
    -Μεγαλυτεροs για μενα κυνδινοs ειναι το Μελλον τησ ομαδασ Δηχωs διαμαντιδη,ο χεινs ΔΕΝ ειναι ο Μπακ απ ποιντ-γκαρντ του καλαθη και θα χρειαστει παιχτηs με ευρωπαικη Νοοτροπια και αμυνα ωστε να ανταποκριθει στην πολυ Δυσκολη επομενη ευρωλιγκα με Νεουs Κaνονεs....
    Y.Γ Απειρια και ελλειψη ψυχραιμιαs χαραμησαν για τουs Pistons το εντυπωσιακο 15/29 τριποντα (10/16 ημηχρονο) χθεs,η κηνηση με το λωβ στο 5 ειταν το κλειδι και το προβλημα που ο πολυ καλα προετημασμενοs SVG Δεν μπορεσε να λυσει.Ο Στανλε'ι' τζονσον εχει τεραστιο ταβανι(πολυ μεγαλυτερο του ουινσλοου),O SF των επομενων χρονων για το Ντιτροιντ,αρκει να βρειτε πωs αντιμετοπησε το ΄Λεμπρον...
    Υ.Γ 1 Ο βανγκαντι πειρε το Μαρκουs Μορριs(14π-5ρ σεζον) και το Μπουλοκ που ειναι ο μελλοντικοs Μπακ απ SG πισω απ τον ποουπ για ενα πικ Δευτερου γυρου.......Και την πιθανοτητα οι ΣΑΝΣ να μπορουσαν να προσεγγισουν τον ΟΛντριτζ το καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακη ωραια η ομαδα σου...... παιζει φετος να ναι η μονη ομαδα που δεν ετυχε να δω παιχνιδι της στην κανονικη διαρκεια....ο γιαννης δεν θα ηταν ιδανικος για τα πιστονια?θα ανεβαινε και επιπεδο ο ιδιος πηγαινοντας σε σαφως μεγαλυτερο ονομα......stonerook

      Διαγραφή
    2. Υπαρχουν αρκετοι στην Αμερικη που υποστιριζουν οτι SVG σημαινει Stan Van Genius.....Αυτοs ειναι ο υπευθυνοs τησ μεταμορφωσηs των τελευταιων χρονων.Φοργουορντ χωριs Φαρμακερο σουτ σε ομαδα βανγκαντι;Μαλλον ο τζαμπαρι θα κολλαγε.
      Αυτο που θα κανουν στην Offseason ειναι να παρουν ενα πολυ καλο Μπακ απ του ρετζι τζακσον στη θεση του στιβ Μπλεικ που ειμαστε σχδον συνομιλικοι(απ τουs free agent) και να κανουν Ντραφτ ενα 4-5αρι ωστε να δωσει Μποι στο 4 και Αμυνα που ο tobias Harris( poors man MELO) δεν μπορει να δωσει.

      Διαγραφή
  18. Εισαι ο τζορτζρβιτς και θελεις να εκθεσεις τους παιχτες σου; παμε λοιπον:
    1)βαζεις τον χεινζ να κατεβασει και να οργανωσει...
    2) βαζεις τον παυλοβιτς να κυνηγησει και να μαρκαρει...
    3)τον ραντουλιτσα νσ βγαινει εξω για χετζ αουτ....
    4)ενω η μπαλα κατεβαινει μετα κοπων και βασανων εχεις τον 3D στο 3!στο τελος τον εγραψε και κατεβαζε και οργανωνε...
    5)αφηνεις τον φελνεινι να δημιουργησει αυτος για παρτη του χωρις να υπαρχει ξεκαθαρο συστημα για ελευθερο σουτ
    6)δινεις στον ουιλιαμς (καλος παιχτης) μεσα σε 3 μηνες να γινει ηγετης δηλ να οργανωνει,να κατεβαζει(επροχθες βγηκε με τη μπαλα πλαγιο αουτ) να σκοραρει και να τα κανει ολα
    7)βαζεις φωτση με ραντουλιτσα χωνι η ρακετα
    8)βαζεις ασσο καλαθη και δυο ουιλιαμς σουταρει ο καλαθης και σιδερο
    ΥΓ)κατα την γνωμη μου αν θεωρησουμε οτι ευκολα η δυσκολα παρουμε τα ματς στην αθηνα στη βιτορια πρεπει να μικρυνει το ροτεισον και να παρει πολυ χρονο στον ασσο ο 3d και ο καλαθης ,με χεινζ φελνεινι στο δυο, και πολυ χρονο ο γκιστ στο 4-5 και να αφησει τα πειραματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο Δημήτρη πάρα πολύ ωραία ανάλυση. Ήλπιζα να σε βρω ακόμα πιο αισιόδοξο, αλλά θα την πάρω κι αυτό το λίγο που δίνεις.

    Τα'παμε και στο προηγούμενο, θεωρώ πως o coach μπορεί να κάνει λίγα και βασικά πράγματα ωστέ να βοηθήσει τους παίκτες του (εγώ λέω θα'ναι επιτυχία του αν απλά δεν τους σαμποτάρει). Πιστεύω όμως οτι θα παιχτεί καθαρά στα ψυχικά αποθέμετα, στον εγωϊσμό και στο καθαρό μυαλό των παικτών.

    Έδρες, φανέλες, το DNA των δύο clubs κλπ παίζουν το ρόλο τους αλλά μόνο αν παίξεις κι εσύ τη ζαριά σου.

    Επίσης μην ξεχνάμε οτι η Laboral είναι στο 2-0. Άλλος έχει την πίεση της σκούπας. Αυτό το δεδομένο εγώ το προσμετρώ περισσότερο κι απο την έδρα και απο τη φανέλα και απ'όλα. Διαχειρίσιμο, αλλά για μένα αυτή η συναισθηματική διαχείριση είναι το βασικό ζητούμενο.

    Αυτά. Πάμε ρε Αστέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρα πολυ καλη αναλυση αλλα ας μη το κουραζουμε αλλο, το οτι ο παναθηναικος ειναι στο 0-2 απο την Λαμποραλ οφειλεται σε ενα και μονο λογο και αυτος λεγεται Μπρους Γουιλις των Βαλκανιων, ο προπονητης του που ειναι ενα μαθητευομενος για αυτο το επιπεδο και το κακο ειναι οτι δεν μαθαινει κιολας. Τα μπασκετικα εγκληματα που εχει κανει δυο παιχνιδια τωρα δεν εχουν τελειωμο και το ανεκδοτο με τον Παβλοβιτς πλεον εχει ξεπερασει τα ορια της προκλησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΤΟ ΕΡΥΘΡΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΑΟΥΛ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ!

    ΝΙΚ ΤΗΕ FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ως λατρης της σημειολογιας να πω οτι το 2ο παιχνιδι της σειρας αποτυπωνει την προπονητικη διαδρομη του προπονητη Τζορτζεβιτς μεχρι τωρα στην ομαδα..Οπως σημειωνει αναλυτικα ο Τζιμ στο αρθρο του,ο κοουτς κανει μια σειρα λαθων με συνεπεια να αφησει τον ελεγχο του στον αντιπαλο προπονητη,ωσπου εμφανιζεται ο απο μηχανης θεος ΔΔ και στελνοντας το παιχνιδι στην παραταση,στην ουσια του δινει μια 2η μεγαλη ευκαιρια να δειξει οτι τελικα μπορει να κανει το σωστο και να γυρισει το φυλλο..Και τελικα τι συνεβη σ' αυτο το ''ιστορικο'' 5λεπτο;..Απολυτως τιποτα..καμια αντιδραση του κοουτς..καμια συμμετοχη..ισα-ισα που η οψη του στον παγκο εδειχνε πως ειχε παραλυσει μπρος στην ευκαιρια που του ειχε δοθει για να αποδειξει οτι ''μπορει''..Στην παραταση ο κοουτς Τζορτζεβιτς ηταν ο ορισμος της απογοητευσης..Δεν χρειαζοτανε πολλη σκεψη ωστε να δωσει εντολη στους παικτες του να επιτιθενται μεσα απο το ζωγραφιστο ειτε με ποσταρισματα των ψηλων ειτε με ντραιβ,εχοντας ως 3η επιλογη το τριποντο καποιου απο τους σουτερ της ομαδας που θα ειχε παρει θεση στη weak side..Ποσο θα μπορουσαν να αντεξουν οι Μπουρουσης και Τιγι μετα απο τοση επιβαρυνση;..Το 2ποντο η οι 2 βολες θα εριχνα αλατι στην πληγες της Λαμποραλ..Αντ' αυτου εκπληκτοι ολοι ειδαμε η πρωτη επιθεση στην παραταση να ειναι το κλασσικο φετινο play με τον Καλαθη να σουταρει απο τη γωνια..Και η αμεσως επομενη επιθεση να ειναι και παλι 3ποντο του Καλαθη εξω απο συστημα..Το παιχνιδι ηταν θεμα χρονου να καταληξει στη Λαμποραλ,της οποιας οι παικτες ειδαν εκπληκτοι τους αντιπαλους τους να τους δινουν το φιλι της ζωης,τη στιγμη που και οι ιδοι εβλεπαν οτι το οξυγονο τους εφτανε στο τελος του..Αυτο που εγινε στην τελευταια επιθεση,ειναι αυτο που επρεπε να γινει στο ξεκινημα της παρατασης..Και κατι για τα μαρκαρισματα..Λαθος η επιλογη για βοηθεια στον Μπουρουση.Επιτρεπεις να εκμεταλλευτει την ικανοτητα να πασαρει και να βαλει στο παιχνιδι κι αλλους συμπαικτες του.Αλλαζεις παικτες επανω του και τον αφηνεις να παρει πολλες επιθεσεις.Οσους ποντους και να βαλει δεν γινεται να χασει μια ομαδα απο εναν παικτη και δη σεντερ,οσο καλος κι αν ειναι..Υ.Γ..Με Ζοτς ξεραμε οτι ο παικτης του Μπερτανς θα τον ποσταρε ανελεητα απο το ξεκινημα φορτωνοντας τον νωρις με φαουλ με συνεπεια να τραβηχτει στον παγκο κανοντας πιο ευκολη τη δουλεια..Ηταν αυτονοητο..Δυστυχως,τα αυτονοητα δεν ειναι πλεον τοσο αυτονοητα γι' αυτους που θα 'πρεπε...VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Simfwnw me to post sou. O Sale ta idia ekane kai stin ethniki Servias sto teleftaio tournoua gia osous thimountai.

      Διαγραφή
  23. Κρίμα για τον Ερυθρό, πάει για 2πλο το ματσάκιον. Ξέμειναν από δυνάμεις οι Σέρβοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν δεν μπαινουν τα τριποντα αυτα παθαινεις δεν ειναι θεμα δυναμεων.

      Διαγραφή
    2. τα σπασαν στο τριποντο, αντιθετως η τσκα στο δευτερο ημιχρονο εκανε παρτυ στα τριποντα...το ιδιο θα παθει κ ο παο αυριο αν τα ξανασπασει

      Διαγραφή
    3. Aκη παναθα,πολυ θα το θελες να τα σπασουν για να μας λες μετα σας το ελεγα εγω.

      Διαγραφή
    4. φιλε μου εγω ειμαι φιλαθλος και δν βλεπω με οπαδικα γυαλια...η αληθεια ποναει παντα...αν αυριο παλι εχουμε 3 στα 25 λογικο ειναι να μην κερδισεις....ετσι τα σπασαμε και με ερυθρο αστερα στην φαση των 16 κ χασαμε στο οακα

      Διαγραφή
  24. Jim, pragmatika pisteveis oti mporesei na girisei ti seira aftos o Panathinaikos? O Panathinaikos tou Djordjevic?

    Tespa, kontos psalmos..

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τομ γαυρε η ομαδουλα σου παπαλα,να μην ασχολησαι με τον Παο κομπλεξικε.

      Διαγραφή
  25. ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΥ.
    ======================================

    ==========================
    Η ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ.
    ==========================

    ► O μάγκας με τα πράσινα, προδόθηκε από όλους.
    Ολοι την κάναν τουμπεκί και συνθηκολόγισαν με
    τη Σισιλιάνικη πολυεθνική μαφία που εδρεύει στον Σαν Σεμπαστιάν, στο Μπιλμπάο και στην Βιτόρια.
    Στις μεγαλουπόλεις της Βασκονίας.
    ► Ακόμα και οι φίλοι του τον παράτησαν.
    Επρεπε όμως να εξαρθρώσει την σπείρα των Σισιλιάνων
    και των γκρίζων λύκων με κάθε τρόπο.
    Εστω και μόνος του.
    ► Μπήκε στο άντρο των μαφιόζων στη Βιτόρια με φόβο
    και αυτό ήταν το λάθος του.
    Εφαγε την πρώτη σφαίρα στο πόδι που τον γονάτισε.
    Φταίει γιατί δεν φυλάχτηκε.
    Τους πολέμησε όμως στα ίσια, όταν επανήλθε.
    Αυτοί πολλοί, αυτός μόνος.
    ► Εφαγε μερικούς, πρίν τον ρίξει κάτω η δεύτερη σφαίρα
    που έφαγε στον ώμο.
    ► Τον φυγάδευσε ο καραφλάλεξ ο κολλητός του.
    Του έδεσε τις πληγές και τον φρόντισε.
    TON ΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΑΠΟ
    ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΝΔΟΡΑΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο FOR EVER LEGEND.
    ► Οι Σισιλιάνοι τον ψάχνουν.
    Το ίδιο και οι γκρίζοι λύκοι.
    ► Ο νονός Βαρθολομαίος (Μπερτομέου στα Ισπανικά, Μπαρθόλομιου στα Βάσκικα) ηγείται του ανθρωποκυνηγητού
    του κι από δίπλα ο Κροάτης ο Πέρα από τα Σόβιτς του Ζάγκρεμπ, το πρωτοπαλίκαρο του :)
    ► Ο μάγκας με τα πράσινα γύρισε στην Αθήνα.
    Τον ακολούθησαν τα "σκυλιά" από το Σάσκι της Βασκωνίας.
    Στην Αθήνα έχει κάποιους φίλους.
    ► Θα αρχίσει τον ανταρτοπόλεμο, γιατί οι δύο σφαίρες
    τον πονάνε.
    Κι έχει ετοιμάσει την τελική επίθεση.

    =======================================================
    ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ & ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΙΤΣ.
    =======================================================

    ► Πρίν γυρίσει στην Βιτόρια να βάλει φωτιά στην φωλιά του φιδιού.

    ♣ Στην ετήσια γιορτή των μαφιόζων του Βερολίνου δεν πρέπει
    να υπάρχει ο μάγκας με τα πράσινα.
    Τον τρέμει ο Σέρβος κακοποιός :) Ζέλικο με το μπράτσο...βιτς (το βιτς μπαίνει στο τέλος του δυνατού του
    μπράτσου, για να δείξει την Παρτζάνικη καταγωγή του).
    Που έχει πίσω του τον κολοσσό της Turkish airlines.
    ► Θέλει τους Βασκοσισιλιάνους μαφιόζους που είναι
    του χεριού του για να πάρει στα χέρια του τα σκήπτρα
    της Ευρώπης.

    ΥΓ Η ΠΑΝΑΘΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
    ΔΕΝ ΤΗ ΣΚΙΑΖΕΙ ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ
    ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ
    ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΠΕΣ ΤΡΑΒΑ.

    Jim..οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άρθρο απόλαυση. Pure Τζίμ!
    Θα σταθώ λίγο παραπάνω στον τρόπο χρήσης του Χάινζ ως τώρα στη σειρά. Είναι κρίμα ένα κατεξοχήν scoring guard να χρησιμοπιείται ως facilitator και να εκτελεί μόνο όταν κολλά η μπάλα στην επίθεση. Επίσης έχει τα γρήγορα πόδια που χρειάζονται για να μην επιτρέψει στον προσωπικό του αντίπαλο ξεμαρκάριστο σουτ ή διείσδυση μετά από ένα απλό screen. 100% ευθύνη κόουτς κι ελπίζω στο ΟΑΚΑ να του δώσει παραπάνω χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι στη λογική της 3&D χρησιμοποίησης του Χέινς, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ο Μποχωρίδης. Από τη στιγμή που ο κόουτς δεν εκμεταλλεύεται την υπεροχή του Πάβλοβιτς στο ποστ για να φθείρει τον Μπέρτανς, δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται στη δωδεκάδα. Ας μπει ο Μπόχω λοιπόν. Και καλύτερο σουτ και καλύτερη άμυνα από τον παλαίμαχο Σάσα.

      Διαγραφή
  27. Ωραια αναρτηση Τζιμ. Believe... Εχει μεγαλη σημασια. Οι πιθανοτητες δεν ειναι με το μερος. Ο Παναθηναικος ομως μπορει αν ειναι αυτος καλυτερος. Η Λαμποραλ παιζει ηδη πανω απο τις δυνατοτητες της (τα ποσοστα σε εκτος ισορροπιας σουτ και μετα απο ντριμπλα στα 8 μετρα ειναι αδιανοητα κανοντας σμαραλια οποιαδηποτε αμυντικη προσπαθεια).Εξακολουθω να πιστευω πως εστω και δυσκολα ο Παναθηναικος θα παρει την σειρα. Και θα παει για μια τελευταια ζαρια. Και ποια ομαδα στην Ευρωπη δεν φοβαται την τελευταια ζαρια του Παναθηναικου;

    Υ.Γ εννοειται βεβαια πως οσοι μετα το ματς εγραψαν πως ο Τζορτζεβιτς εχει μεγαλη ευθυνη, ο Καλαθης σερνεται, ΑΛΛΑ η σειρα εχει ψωμι αντιμετωπιστηκαν ως "χαρτζηλικωμενοι" . Την Παρασκευη και το Σαββατο αυτο που προειχε ηταν το ενστικτο της ανθρωποφαγιας και του "τα ελεγα εγω" καθως και ο πληγωμενος εγωισμος καποιον λογιων φιλων μας που ουρλιαζαν για τα φαουλ που δεν θα επρεπε να δωθουν γιατι ο αντιπαλος ειχε 3 απουσιες.

    Ευτυχως για τους περισσοτερους ο Παναθηναικος εχει ελαχιστες πιθανοτητες να γυρισει την σειρα, γιατι αλλιως θα χρειαζομασταν υπογλωσσια.

    Οσοι πανε αυριο ΟΑΚΑ, να θυμηθουν τις χαρες που εχει χαρισει η ΟΜΑΔΑ. Οχι μονο ο ΔΔ, ο Καλαθης, τα λαβαρα. Αλλα ΟΛΟΣ ο οργανισμος. Και πως το τριφυλλι σηκωθηκε και απο οταν επαιζε στο Σπορτινγκ, και οταν επαιζε με τον Χαρη Γιαννοπουλο. Και πως μας κοιταζαν σαν εξωγηινους οι παιχτες οταν μετα την ηττα-αποκλεισμο απο το Μαρουσι αντι να παμε να τραμπουκισουμε (οπως κανουν αλλοι που παρκαρουν το πουλμαν 200 μετρια μακρια για να πανε ποδαρατοι στο παρκινγκ),πηγαμε να δηλωσουμε στηριξη. Γιατι αυτο μαθαμε, πως ετσι χτιζονται οι μυθοι.

    Και για καποιος νεοκοπους Παναθηναικους που ουρλιαζουν "ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΦΩΤΣΗ" εγω ντρεπομαι.

    Θελουν τον Ομπραντοβιτς και τα μεγαλεια του παρελθοντος, αλλα δεν εμαθαν ΤΙΠΟΤΑ απο αυτον.Μονο οτι σηκωνουμε μια/δυο/τρεις κουπες καθε χρονο.

    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοοω οτι πιστευv πως ευκολα η δυσκολα θα παρει τα παιχνιδια στο ΟΑΚΑ, θα παει την σειρα στο 2-2 και θα παει για μια ζαρια στην Βιτωρια
      Q81

      Διαγραφή
    2. Να σου πω ρε συ Q, λίγα με το Χάρη, το στυλ του και το γενάκι του είναι απολύτως επικά!!! α, και παίζει και καλό μπασκετάκι το παληκάρι ;-) Και δεν ξέρω γιατί, όποτε κάποιος αναφέρει τον Γιαννόπουλο, μου έρχεται αυτόματα στο μυαλό ο Τζανής, δεν ξέρω γιατί...

      Για τα υπόλοιπα που λες, προφανώς συμφωνώ, ειδικά οι πιο παλιοί που έχουμε ζήσει Τάφο και Γλυφάδα και συνεχόμενες ακούπωτες χρονιές (επί Άρη και ΠΑΟΚ), τα "σήμερα πανηγυρίζουμε-αύριο θάβουμε" τα εκλαμβάνουμε μόνο ως χαβαλέ, δεν είναι άξια σχολιασμού....

      Διαγραφή
  28. Καλησπερα παιδες και Τζιμ

    Το πρωτο εισιτηριο για το Βερολινο σφραγιαστηκε. Η ΤΣΣΚΑ Μοσχας θα δωσει το παρον (μεινατε ολοι απ την εκπληξη ε??) Θελω να σταθουμε σε καποια πραγματα. Κομβικος παιχτης της Μοσχας ο Κουρμπανοφ. Χρησιμο εργαλειο με επαφη με το καλαθι που αξιοποιει στον μεγιστο βαθμο το παιχνιδι των Τεοντοσιτς - Ντε Κολο και τρεφεται ετσι. Πολυ οικονομικος παιχτης καινει βγαζει βρωμικη δουλεια.


    Ο κυριος λογος που η ΤΣΣΚΑ αποτυγχανε στα τελευταια F4 ειναι γιατι δεν μπορουσε να διαχειριστει καλα τον ρολο του φαβορι. Ειμαι ο μονος που βλεπει πως προσπαθει να τον αποβαλλει σιγα σιγα γεμιζοντας το ροστερ της με παιχτες σαν τον προαναφερθεντα?? Δεν εχει παιχτες φοβητρα οπως τα προηγουμενα χρονια αλλα κανεις δεν μπορει να λει πως οι Νικολς, Χιγγινς (προερχομενος απ το Ρεθυμνο της Τουρκιας) ή ο Κουρμπανοφ ειναι "λιγοι" παιχτες που εχουν αποτυχει στον ρολο τους. Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο μπορει να αποβαλλει τον τιτλο του φαβορι μια ομαδα οταν λεγεται ΤΣΣΚΑ Μοσχας. Θα ειναι ενδιαφερον να δουμε.


    Το πα και θα το ξαναπω. Η σειρα Λοκο- Μπαρτσα εχει πολυ μελλον. Η Λοκομοτιβ εχασε γιατι δεν μπηκαν τα σουτ. Οχι πως το απετρεψε η Μπαρτσελονα. Το shot selection ηταν στη χειροτερη ικανοποιητικο. Απλα δεν μπηκαν. Υπαρχουν βραδια που συμβαινει. Αν επιστρεψει στα κανονικα της ποσοστα προβλεπω ευκολο διπλο σε ενα απ τα 2 παιχνιδια. Ειναι δυσκολο η Μπαρτσα να ξαναεχει 60% στο τριποντο και δεν διαθετει "πυρινη εδρα". Οι εδρες, εικαζω θα εχουν μικρη σημασια σ αυτη τη σειρα.


    Αυτο που ελεγα σε φιλους πριν ξεκινησει η σειρα Παο-Λαμποραλ ειναι πως ο Παο εχει σαφες πλεονεκτημα γιατι χρειαζεται μια μεγαλη νικη, σε αντιθεση με τον αντιπαλο που χρειαζεται τρεις. Τα παιχνδια στο ΟΑΚΑ ευκολα δυσκολα πιστευω πως θα τα παρει. Να ευχονται οι φιλοι του Παναιθηναικου το ενα τουλαχιστον να το παρει πολυ δυσκολα στο τελος ενος κλειστου παιχνιδιου (κατα προτιμηση της Πεμπτης). Η ατμοσφαιρα του γεματου ΟΑΚΑ μπορει να ξεκλειδωσει στους παιχτες του Παο την refuse to die attitude και να τους στειλει ετοιμοπολεμους στο 5ο ματς. Αυτη τη στιγμη μονο ο Διαμαντιδης ειναι σ αυτο το attitude. Δεν θα χαρακτηριζα 2 ευκολες νικες "ιδανικο σεναριο"

    Πολυ διαφορετικη στα εκτος εδρας η λαμποραλ. Δεν πιστευω πως αυριο θα δουμε τους παιχτες της να παιρνουν τα σουτ που πηραν μεχρι τωρα με τη ιδια αυτοπεποιθηση.



    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επίσης θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δω όλους αυτούς που απαξιωνουν πλήρως τον σαλε ( η ίδια φάρα με αυτούς που τραμπουκιζαν τον μπαρτζωκα, που ανάγκασαν τον σπανουλη να τους δείξει τα αυτιά του ΠΡΙΝ το οακα, που έβριζαν τον σακατη ουκιτς,που έλεγαν Μποχου τον πεδουλακη που τώρα αποθεωνουν κτλ) τι θα έλεγαν του χρόνου αν ο παο πάρει πχ τον περασοβιτς και τους Άνταμς και Τζέιμς. Να δω όταν τα off dribble off balance σουτ δεν μπαίνουν και η ομάδα χάνει από καμιά απλά σωστά δομημένη ομάδα όπως η μπαμπεργκ ή η περισυνη Αλμπα. Τι θα ακούγαμε για το μπάσκετ αλανας που δεν ταιριάζει με το σκεπτόμενο του dna


    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνοντας μια πλήρη παράκαμψη στα πολλά κατα τη γνώμη μου περιττά σχόλια για τους συνομιλητές σου και επειδή συνήθως τα υπόλοιπα που γράφεις έχουν ζουμί, θα σου πω τι έχει πει για το θέμα ο μέγας ιεραπόστολος του μπάσκετ εκ περιστερίου, ο Αργύρης Πεδουλάκης, σχολιάζοντας το μπάσκετ του Ivanovic.

      Το ελληνικό μπάσκετ έχει 7 στις 14 απο τις τελευταίες Ευρωλίγκες, ok; Και όχι παίζοντας οτι να'ναι και όπως να'ναι. Παίζοντας πολύ συγκεκριμένο, στοχευμένο μπάσκετ. Το ισπανικό έχει 3 (πέρυσι που το έλεγε ο Πεδουλάκης είχε 2). Και μόνο η ιδέα οτι ένας εκ των ΠΑΟ/ΟΣΦΠ θα εγκατέλειπε το ελληνικό μπάσκετ για να προσπαθήσει να μοιάσει στο ισπανικό είναι αστεία.

      Προσωπικά, όπως υποψιάζομαι κι εσύ, δεν είμαι καθόλου εντυπωσιασμένος απο τη Laboral που έχει τον ΠΑΟ στο 2-0. Όχι μόνο γενικώς απο τη Laboral φέτος αλλά και ειδικώς απο τη Laboral αυτής της σειράς.

      Κι όμως αυτή η ομάδα έχει τον ΠΑΟ στο 2-0. Και σου αντιστρέφω την ερώτηση. Αν πάρει τη σειρά ένα τέτοιο σύνολο, τι συμπέρασμα βγάζεις;

      Διαγραφή
    2. Χρήστο έχει λογική που είναι στο 2-0. Ο παναθηναϊκός έχει πολύ βαριά πόδια και δυσκολεύεται να μαρκάρει στην περιφέρεια, ενώ ταυτόχρονα έχει και μεγάλο πρόβλημα στο σουτ. Γίνεται μονοδιαστατος. Οι αμυνομενοι θα κλείσουν μέσα και σε αφήνουν να τα σπας. Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ και στον κάθε αδαή πως ο κόουτς ΑΛΛΑ ΚΑΙ οι παίκτες έκαναν κακά παιχνίδια.
      Επίσης όντως το μπάσκετ έχει πάρει πιο γρήγορη κατεύθυνση. Γρήγορο όμως δεν σημαίνει βιαστικό. Το κλειδί είναι η ισορροπία. Κρίνουμε όμως κυρίως εκ του αποτελσματος. Το παιχνίδι πήγε έν τελει παράταση. Χάθηκε στο ένα σουτ. Με νίκη του παναθηναϊκου θα ανοίγαμε σαμπάνιες. Επιπλέον ναι ο παβλοβιτς δεν μαρκάρει ούτε με τα μάτια τον μπερτρανς αλλά από τα 4 τρίποντα που έβαλε τα 2 ήταν τόσο κακές επιλογές που 1/10 θα μπουν. Ειδικά σε κάποια φάση χάνει ο feldeine ενα wide open και στο καπάκι βάζει ο Adams ένα μετά από ραχιαια.

      Η λαμποραλ πέρασε γιατί έπεσε σε έναν όμιλο με 3 ισπανικές και 2 κατ ουσία λιθαουανικες/ ισπανικές. Έχασε από ολυμπιακό, έχασε από τσσκα με ιτουδη, διασυρθηκε από την μέτριας ποιότητας αλλά δομημένη μπαμπεργκ. Αυτή είναι η μοίρα αυτών των ομάδων. Στην μέρα τους κερδίζουν τους πάντες, στην κακή τους διασυρονται και από τον αο Δάφνης.

      Εσύ ποιον πιστεύεις ότι προτιμάει ο ζελικο αν περάσει στον ημιτελικό;
      Q81

      Διαγραφή
    3. Χρήστο, αν και καταλαβαίνω το συλλογισμό σου, το συμπέρασμα που θα βγει αν πάρει τη σειρά η Laboral είναι ότι ο ΠΑΟ παρουσιάστηκε ασόβαρος, ή εν πάσει περιπτώσει ανέτοιμος (στα μέχρι τώρα μιλάω). Μπράβο της αν περάσει, αλλά θα ήταν εντελώς τρελό να προσπαθήσουμε πχ του χρόνου να εγκαινιάσουμε ένα μοντέλο run and gun σαν το φετινό της Καχα, με την προσδοκία να μπαίνουν όλα τα σουτ και ταυτόχρονα να πετύχουμε έναν αντίπαλο ελλιπώς πεισμωμένο - προετοιμασμένο, μπας και περάσουμε final 4. To ρόστερ αυτού του ΠΑΟ με έναν coach σαν το Ζέλικο πχ, που θα οργάνωνε άριστα τόσο τα plays όσο και την ψυχολογία των παικτών του, θα την καθάριζε άνετα τη Laboral.

      Διαγραφή
    4. @Q81 : Δεν είμαι φαν του λογισμού "το μπάσκετ έχει γίνει πιο [βάλε εδώ ο,τι θες]". Δε λέω οτι σώνει και ντε δεν ισχύει, απλά δεν είμαι φαν. Για μένα μια καλοστελεχωμένη, καλοπροπονημένη ομάδα που έχει προκύψει απο ένα συγκεκριμένο πλάνο ένος ικανού προπονητή μπορεί να κερδίσει και θα κερδίσει στην καλή της βραδιά κατα κανόνα τον οποιοδήποτε. Πέραν τούτου, γενικώς μου βρωμάνε τέτοιες διαπιστώσεις αλλά δεν είναι σημαντικό οπότε πάμε παρακάτω.

      Δεν ξέρω ποιους εννοείς όταν λες "κρίνουμε εκ του αποτελέσματος". Ξέρεις φαντάζομαι οτι μερικοί κράζουμε και στις νίκες, αν όχι κυρίως στις νίκες. Και σίγουρα δεν θα ανοίγαμε σαμπάνιες. Οκ, μπορεί και να ανοίγαμε. Αλλά σίγουρα πχ και να κέρδιζε ο Παναθηναϊκός, το οτι υπήρξε πεντάδα με Raduljica, Φώτση, Pavlovic και Williams ταυτόχρονα στο παρκέ τη στιγμή που η ομάδα είχε μόλις πάει τη διαφορά απο το -9 στο -3, ε, φαντάζομαι το υποψιάζεσαι κι εσύ, οτι πάλι θα το βλεπες γραμμένο κάπου. Δεν συμφωνώ στο γενικό κλίμα "έλα μωρέ σε μια ζαριά παίχτηκε". Η δική μου εκτίμηση είναι πως αν το παιχνίδι έφτασε να παιχτεί σε μια ζαριά, αυτό συνέβη επειδή ο Διαμαντίδης στα 36 του, γι'αυτό το 7λεπτο-10λεπτο που μπορεί να έχει ανάσες έχει μεγαλύτερο impact απο ολόκληρη τη Laboral μαζί και οπωσδήποτε απο τον δικό του προπονητή και μπόλικους (αν όχι όλους) μαζι τους συμπαίκτες του. Το δικό μου κρίμα δεν είναι οτι ο Raduljica δεν έβαλε το τελευταίο καλάθι, ή οτι ο Adams έβαλε buzzer beater απο τα 10 με το ένα πόδι ή οτι η μπάλα βρήκε στο διαιτητή και άλλαξε η κατοχή. Δεν με πολυνοιάζουν αυτά γιατί είναι μέρος του παιχνιδιού. Και ο Διαμαντίδης άλλωστε με τρίποντο στο ένα πόδι ισοφάρισε. Το δικό μου κρίμα είναι οτι ο ΠΑΟ θα είχε κάνει σίγουρα break αν δεν τον είχε σαμποτάρει ο προπονητής του. Στο δεύτερο παιχνίδι. Για το πρώτο δεν θέλω να τον χρεώσω γιατί τον πούλησαν οι παίκτες του (και δεν θέλω να μπω στο γιατί τον πούλησαν οι παίκτες του).

      Καταλήγω. Δεν θεωρώ οτι η Laboral είναι κάτι σπουδαίο. Αλλά αυτό κάτι λέει γι'αυτόν που τον έχει 2-0. Ε;

      Δε νομίζω οτι ο Obradovic έχει προτίμηση. Εγώ θα διάλεγα Παναθηναϊκό που είναι πιο προβλέψιμος, δηλαδή όπως είπες κι εσύ, ομάδες rodeo σα τη Laboral αν βρεθούν στη μέρα τους είναι πρόβλημα, σε αυτή τη λογική. Δε νομίζω όμως οτι τον Obradovic τον προβληματίζει ούτε η Laboral ούτε ο Παναθηναϊκός, θα κοιτάξει την ομάδα του πρώτα.

      @δεν μπορώ να γράψω το nick σου :

      Στο πρώτο παιχνίδι οι παίκτες ήταν ασόβαροι. Στο δεύτερο παιχνίδι ο προπονητής ήταν ασόβαρος. Αλλά γενικώς δεν θεωρώ οτι η ομάδα με αυτόν τον coach και σε αυτή τη χρονική στιγμή μπορεί να κατέβει σε σειρά πέντε παιχνιδιών και να περιμένεις κάτι συγκλονιστικά καλύτερο (τουλαχιστον στα εκτός έδρας). Αν, ΑΝ λέμε, περάσει στο final 4, θα έχουν όλοι άλλη μια ευκαιρία να λάμψουν, όπως και στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Αλλά σε αυτή τη σειρά μπήκαν περίπου όπως τους περίμενα να μπουν. Δε με εκπλήσσει δηλαδή ιδιαίτερα αυτό που βλέπω ως τώρα. Ακόμα και έτσι θεωρώ οτι ο ΠΑΟ δεν χρειάζεται να παίξει συκγλονιστικά καλύτερα για να πάρει τα επόμενα τρία παιχνίδια. Αν δηλαδή παίξει σαν νορμάλ ομάδα και επειδή παίζει στο ΟΑΚΑ κλπ πιστεύω οτι μπορεί να πάει στο 2-2. Και μετά είναι μια ζαριά, έστω στη Vitoria. Δεν είμαι 100% σίγουρος οτι μπορεί να κάνει αυτά τα βασικά, αλλά αισιοδοξώ.

      Προσωπικά δεν περιμένω τη σειρά για να βγάλω συμπέρασμα. Σαφώς και έχει τη σημασία του το αν περάσει, αποκλειστεί ή σκουπιστεί. Αλλά στα δικά μου μάτια είναι σαφές το τι πάει στραβά στον φετινό ΠΑΟ και σίγουρα δεν είναι η ασοβαρότητα. Οπωσδήποτε όχι η στιγμιαία ασοβαρότητα.

      Τέλος, δε νομίζω οτι χρειάζεται ο Ζελικο για να περάσεις τη Laboral.

      Διαγραφή
    5. @Q81: Signwmi, sigrineis ton PAO tou Djordjevic me ton OSFP tou Mpartzwka? Thes na mas trelaneis? O OSFP epi epoxi Mpartzwka epaikse sxedon OLOKLIRWTIKO basket. Xairosoun na to vlepeis. Egw pou eimai filos tou Panathinaikou tote parakolouthousa sinexeia ton Osfp.

      Oson afora ton Perasovic, o anthrwpos einai enas METRIOTATOS proponitis. Idiou epipedou me ton Ivanovic kai ton Djordjevic. Aftoi oi proponites einai kaloi gia 3-4artes omades oxi gia omades pou kanoun prwtathlitismo KATHE XRONO. Tha einai EGKLIMA ean ferei kana tetoion to kalokairi o Giannakopoulos.

      Kanenas den tha anoige sampanies ean nikouse o PAO tis proalles. Afta ta kanoun oi mirwdiades kai ta prasina talimpania.

      Ipo kanonikes sinthikes o PAO tha pernage efkola afti ti Laboral. Den exoume toso kaki omada oso fainetai. Apla einai adoulefti kai aproponiti. Kai gi'afto exei KAIRIA efthini o anekdiigitos Djordjevic. Tha me rwtiseis giati ton lew anekdiigito. Ena paradeigma mono tha dwsw: einai dinaton na vazeis to argo vouvali pou legetai Radouljica na kanei hedge out???? Einai dinaton???? Akoma kai tin omada tou Papagou na exeis apenanti den kaneis kati tetoio. EKTHETEIS ton paixti kai tin omada.

      O Djordjevic den exei empeiria. To kserame alla pirame to risko. Pistepsame sto talento kai sti fimi pou ton akolouthouse. Kaname lathos. To kalokairi PREPEI na diorthwthei afto to lathos. O Panathinaikos xreiazetai enan poli kalo/sovaro proponiti pou exei dokimastei. Enan proponiti pou na gnwrizei ta vasika tou athlimatos, na exei empeiria kai na tou aresei to control paixnidi. Me aftou tou eidous basket o Panathinaikos eftase stin korifi tis Evrwpis.

      Distixws den kserw ean iparxoun tetoioi proponites stin Evrwpi pleon. Kapoioi lene gia Markopoulo, Prifti, Mpartzwka. Apo ksenous den kserw ean iparxei kati aksiologo. Tespa, to kalokairi prominietai poli diskolo kai KOMVIKO.

      Tom

      Διαγραφή
    6. @ Christos T

      Εννοούσα ένας coach με όλο το πακέτο, από την ψυχολογία των παικτών και πλήρες playbook μέχρι τη δυνατότητά του να παρεμβαίνει καθοριστικά αν πάει να στραβώσει το παιχνίδι. Δεν εννοούσα απαραίτητα τον ίδιο τον Obradovic. Δεν θέλω να μπω σε προπονητολογία από τώρα, το θεωρώ άσχημο από τη στιγμή που ακόμα η ομάδα δίνει τη μάχη της.
      Δεν είναι η στιγμιαία (α)σοβαρότητα το πρόβλημα του Παναθηναϊκού γενικά φέτος, αλλά ακόμα και με αυτά τα συγκεκριμένα δομικά και λειτουργικά θέματα του φετινού ρόστερ, η ομάδα θα μπορούσε, αν παρουσιαζόταν όπως έπρεπε, να είναι στο 1-1 και να πηγαίνει φουλ για πρόκριση τώρα.

      Υ.Γ. Μην το βλέπεις σαν σιδηρόδρομο το nick, 4 λέξεις είναι

      Διαγραφή
    7. Χρηστο το οτι το μπασκετ κινειται προς το πιο γρηγορο ειναι θεμα καθαρα ελλειψης ταλεντου.

      Τo NBA εχει ανοιξει στους Ευρωπαιους και καθε ταλαντουχος ευρωπαιος παει εκει απο τα 20. Δεν ειναι τυχαιο που οι ακομα και τωρα κορυφαιοι παιχτες της Ευρωπης ειναι ο ΔΔ/ο Σπανουλης/ο Ναβαρο ενω απο τους νεωτερους μονο Ντε Κολο και Μιλος ξεχωριζουν ποιοτικα. Για ποστ ψηλους ουτε για δειγμα βεβαια. Εκτος αν πιστευει κανενας πως τον Βαλανσιουνας πχ θα τον εκανε χαζο ο Χαινς και ο Ντανστον.

      Οταν λοιπον λειπει το ποστ παιχνιδι αλλα και το ταλεντο της δημιουργιας, οι ομαδες θα στραφουν στην ατομικη ενεργεια και τους ημιψηλους. Αυτο θα δημιουργησει αναγκες και στις υπολοιπες ομαδες ( ο Παναθηαικος θα αναζητησει πχ τον δικο του Χαντερ για να φυλαξει τον καθε αθλητικο σεντερ)

      Για μενα η στροφη αυτη ειναι ξεκαθαρα ελλειψη ποιοτητας αρα οχι καλα, αλλα δεδομενη. Δεν ειναι τυχαιο πως ο Μπουρουσης στα 33 του κανει πλακα στην Ευρωλιγκα (αφου δεν εχει ποιοτικους αντιπαλους) αλλα στα 26-27 του ηταν ενας καλος αλλα οχι πολυ καλος παιχτης αφου ανταγωνιζοταν τους Πεκοβιτς/Βουισιτς κτλ.

      Επισης δεν ειναι και πολυ μακρια το 2009 οπου ο Μπουρουσης που θεωρειται αυτη την στιγμη το πιο old-school 5ρι της Ευρωπης, επαιζε πολυ ωρα στο 4 στον Ολυμπιακο με τον Βουισιτς στο 5. Οποιος δεν το θυμαται η του φαινεται παραμυθι μπορει να δει τον ημιτελικο με Παναθηναικο

      Q81

      Διαγραφή
  30. Α και, κάποιος εδω μέσα πρέπει να το πει. Δόξα και τιμή στον Ερυθρό Αστέρα, μιας απο τις 2 αγαπημένες μου δουλειές για φέτος μαζί με τη Bamberg. Γνώμη μου είναι οτι οι προπονητές των δύο ομάδων και η σχέση της ομάδας με την εξέδρα της ήταν οτι καλύτερο είδαμε φέτος. Ούτε τσεσεκάδες, ούτε μαδρίτες ούτε, δυστυχώς, οι δικοί μας. Διπλό μπράβο στον Αστέρα γιατί έπαιξε με δικά του παιδιά, με απουσίες, με λίγους αλλά εξαιρετικούς ξένους, με πολύ σωστές προσθήκες στο top 16 και άψογη διαχείριση αυτών των προσθηκών, με ανατροπές, με τσαμπουκά και πολύ πολύ ωραίο ΟΜΑΔΙΚΟ και στοχευμένο μπάσκετ. Η δε κερκιδα του Αστέρα είναι απλά απο άλλο πλανήτη. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην τον δούμε του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μου αρέσουν αυτές οι ομάδες. Μου άρεσε τρομερά και η Άλμπα περισυ. Το παιχνίδι της στο οακα ήταν παρέλαση. Ήμουν θετικός στην φημολογία για Σάσα ομπραντοβιτς όχι όμως και στον τρινκερι που κάνει φανταστική δουλειά αλλά στην πρώτη του πιεστικη δουλειά κατέβασε ομάδα με 3 guard / 3 sf / 3 pf / 3 c για να χωρέσουν όλοι

      Διαγραφή
    2. Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίρρηση για τον Trinchieri, αλλά ήταν τόσο όμορφο στην απλότητα του το μπάσκετ της φετινής Bamberg που μπορώ να το παρακάμψω αυτό που λες. Δε νομίζω οτι αξίζει να στεκόμαστε σε αυτό με την εθνική, νομίζω είναι ζόρικη κατάσταση για όλους όσους δουλεύουν εκεί. Αλλά γενικά δεν τον κόβω για manager που είναι του στυλ "my way or the highway" κι αυτό όσο να'ναι σε πάγκους μεγάλων club είναι πρόβλημα. Όχι απαραίτητα ΤΟ πρόβλημα, αλλά καλό δεν το λες.

      Διαγραφή
    3. Ολοι γνωριζουμε γιατι τοσα χρονια καμια ομαδα δεν εχει καταφερει να σπασει το 2-0.

      Βασικα ολες αυτες οι αναμετρησεις ακολουθουν ενα συγκεκριμενο προτυπο που καταληγει στο να αποφασισει το τελικο αποτελεσμα με βαση πιο πολυ τη διαχειριση δυναμεων και οχι τοσο τη διαφορα μπασκετικου ταλεντου ή τακτικης. Δηλ. ομαδες οπως ο Πανααθηναϊκος (ή ο Ολυμπιακος με τη Ρεαλ προπερσι) τα δινουν ολα για να κανουν το 2-2 και στο τελος ξεμενουν απο δυναμεις (φυσικες και πνευματικες) και πανε εξω για το τελευταιο παιγνιδι οπου τρωνε 20-30άρες.

      Ο Περασοβιτς εχει ολο το χρονο να ξεκουρασει τους Ανταμς/Τζεϊμς/Χανγκα/Μπουρουση/Τιγύ και να επανενταξει ομαλά τον Κοζερ. Αλλά πρεπει να το κανει αυτο κουραζοντας ταυτοχρονα τον Παναθηναϊκο και κανοντας τον Τζορτζεβιτς να δειξει οτιδηποτε μπορει να εχει κρατησει κρυφο για τη συνεχεια της σειρας. Καποιοι βασικοι του Παναθηναϊκου θα αντεξουν τρια συνεχομενα D-days?

      Διαγραφή
  31. Αρχιζω απο τα ευκολα. δεν υπαρχει κοουτς τζορτζεβιτς οταν εχεις παει στην παραταση με χιλια ζορια και λογω ενος παικτη και οι δυο πρωτες σου επιθεσεις στην παραταση ειναι τριποντα του καλαθη.
    Αν δεν βαλει λεει ο αλλος τα τριποντα η κουτσα δεν θα κερδισει.Ελα ομως που φετος στην ευρολιγκα εχει 8 ματς με ποσοστο σχεδον 50%.
    Με το αν δεν γινεται τιποτα ,ειναι ευστοχη και το ξερουμε,οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.
    Τζειμς ,ανταμς εναντιον φελντειν ουιλιαμς.
    Ειναι καλυτεροι παικτες οι πρωτοι τι να κανουμε.Καλοι οι δικοι μας καλυτεροι οι αλλοι.Καλος ο φελντειν στο τριποντο καλυτερος ο τζειμς,γρηγορος ο φελντειν σφαιρα ο τζειμς, αθλητικος ο φελντειν πιο αθλητικος ο τζειμς καρφωνει και το κεφαλι του φτανει τουλαχιστο στο στεφανι κι ας ειναι 1.85 10 ποντους κοντυτερος του φελντειν τι να κανουμε.Επειδη βιαστηκαμε να τον ανανεωσουμε με διπλα χρηματα στη μεση της σεζον αυτο απαγορευει να υπαρχουν καλυτερα γκαρντ με λιγοτερα χρηματα;
    Αφου ειναι γνωστο οτι ο μανατζερ του τζειμς μετα το περσυνο του περασμα απο τον κολοσσο τον προτεινε με ουτε ενα κατοσταρικο σε οσφπ παο αλλα δεν...
    Καλος ο ουιλιαμς γρηγορος με μετριο τριποντο τον αποθεωσαμε επειδη εγραψε 13 ποντους μεσο ορο σε δεκα ματς ευρολιγκας ολα κι ολα και ειμαστε ετοιμοι να του δωσουμε 2 εκ. ελπιζω να μην εκλεισε το ντηλ.
    να ομως που ο αλλος ο ανταμς αποδειχτηκε καλυτερος τωρα που η μπαλα καιει.
    Βαζει ομως λεει τυχερα τριποντα.Δυο χρονια στην ευρολιγκα εχει τα ιδια νουμερα με την κουτσα 12 ποντους και 40% τριποντα σε σαραντα ματς ευρολιγκας οχι 10.
    Επειδη δηλαδη ο χρυσοπληρωμενος μας καλαθης δεν μπορει να βαλει τριποντο ουτε με αιτηση οι αλλοι που βαζουν μαρκαρισμενα ειναι τυχεροι και κωλοτουμπες.
    Τα πραγματα ειναι απλα, οποιος μπορει κανει, οποιος δεν μπορει σκεφτεται και παιζει σκεπτομενο μπασκετ μεχρι να του μεινει η μπαλα στα χερια η να κουτουλησει με συμπαικτη του οπως ειδαμε στα δυο πρωτα ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δημήτρη. Εξαιρετική ανάλυση. Βασικά δεν είναι το τοπ επίπεδο της ανάλυσης που κάνει τα κείμενα ξεχωριστά αλλά η κριτική ματιά σου πάνω στα γεγονότα η οποία πλέον έχει βαρύτητα Ιεράς εξέτασης και ακολουθείται με ευλάβεια από τεράστια μερίδα κόσμου. Στα του ματς τώρα, θα ήθελα να διαφωνήσω με την οπτική στη τελευταία φάση. Ο Διαμαντίδης έδωσε τη μπάλα στον Ραντούλιτσα με τη προϋπόθεση να τη ξαναπάρει και να το κολλήσει. Αυτό νομίζω ήταν το σχέδιο δεδομένου του ότι υπήρχε χρόνος.

      Insider

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλε και σε ευχαριστώ πολύ. Η Λαμποράλ επέτρεψε την εισαγωγική πάσα. Πολύ έξυπνα.. Και διατήρησε τον Μπέρτανς κολλημένο στον Διαμαντίδη ώστε να μη ξαναβγεί η μπάλα έξω. Οι Βάσκοι δεν ήθελαν φάουλ, δεν ήθελαν τρίποντο. Ήθελαν ένα δίποντο πάνω σε (μονή) άμυνα. Ουσιαστικά, από τη στιγμή που ο Διαμαντίδης βάζει τη μπάλα στο ζωγραφιστό ισοδυναμεί με πέταγμα της σε μαύρη τρύπα..

      Διαγραφή
    3. Ξαναβλεποντας την παραταση μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι ο Διαμαντιδης προτιμησε να παει ο Παναθηναϊκος σε σιγουρους ποντους στην αρχη για να παρει αν χρειαζοταν ξανα την τελευταια προσπαθεια ο ιδιος μονος του. Αλλά δεν βρηκε στηριγματα σ' αυτη τη φαση. Ο Καλάθης ειναι άσουτος, ο Γουϊλλιαμς εχει αρχισει να χανει την αγνοια κινδυνου που μεχρι τωρα τον εκανε πολυ επικινδυνο και ο Ραντουλιτσα εμφανιστηκε πολυ κουρασμενος.

      Διαγραφή
  33. Δημητρη καλημέρα,αυτο με τον παυβλοβιτς στο μπερτανς και στις δύο πλευρές το τονισα και εγώ, ο μαρκις είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει τους δύο παντού αλλά ξεχνιέται λίγο στο πάγκο χωρίς να είναι αρνητικός.
    Στο ΟΑΚΑ τα κόζια αλλάζουν με όλες τις ομάδες αν λέω αν, ο παο πάρει τα δυο μας τότε στη βιτορια πρέπει να πάει προετοιμασμένος να τρέξει αν εκεί μέσα δε σουτάρει σταθερά με 40%στον αγώνα τότε θα πρέπει να ανοίξει το ρυθμό να μην το φοβηθεί να βρει ανοργάνωτη την άμυνα να κερδίσει φάουλ να δώσει φτερά στα πόδια του ουιλιαμς και του καλαθη να τους κουρασει να τους φθείρει, στο ρυθμό που πήγε τα ματς στη βιτορια δεν τα κερδίζει χωρίς σταθερή απειλή απ έξω.

    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα παιχταρά. Βήμα-βήμα.. Ο σκοπός είναι να αρχίσει να μετακινείται σταδιακά το μομέντουμ της σειράς στα χέρια του Παναθηναϊκού.

      Διαγραφή
    2. Αν ο Τζορτζεβιτς θελει να εχει τυχη στο τελευταιο παιγνιδι της σειρας στην Ισπανια πρεπει να κανει το 2-2 ξεκουραζοντας τον Καλαθη και τον Διαμαντιδη.

      Γινεται?

      Διαγραφή
  34. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...
    ΠΟΛΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΚΟΥΩ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ (Η΄ΕΥΤΥΧΩΣ) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ...
    ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΤΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ:
    - ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΧΕΙΝΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ, ΚΛΕΙΔΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΣΗΣ)
    - ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ (ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΦΩΤΣΗΣ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΡΝΤΣ ΚΛΠ, Ή ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ? Ο ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)...

    ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΧΘΕΣ, ΕΙΔΩΜΕΝ
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να αρχίσω απ’ αυτά που έρχονται. Στον ΠΑΟ πρέπει να έχουν ένα και μόνο στόχο. Να πάρουν το σημερινό ματς. Μόνο αυτό. Τα 2-2, 5ο ματς στην Βιτόρια, ανατροπές, παραδόσεις που θα σπάσουν κλπ είναι μακριά ακόμη. Υπάρχουν δεδομένα στη σειρά που μπορούν να πατήσουν οι πράσινοι. Λίγα μεν αλλά υπάρχουν. Ο ΠΑΟ μπορεί αν και οι πιθανότητες είναι πλέον καθαρά εις βάρος του. Μην ξεχνάμε ότι οι Βάσκοι έβγαλαν προχθές 45’ με 7 παίκτες και σ’ αυτούς θα μείνουν αφού Χάνγκα, Κοζέρ μάλλον δεν παίζουν ενώ φέτος εκτός έδρας δεν κερδίζουν εύκολα. Πρόπερσι με Φράγκι στον πάγκο έγινε το 2-2 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ γιατί όχι και τώρα. Ωστόσο, στον ΠΑΟ πρέπει να μην βασίζονται τόσο πολύ στην αύρα του ΟΑΚΑ. Το γεμάτο γήπεδο θα βοηθήσει αν πρώτα η ίδια η ομάδα βοηθήσει τον εαυτό της όπως στα ματς με Εφές, Φενέρ, Λοκό (αν και κανένα απ’ αυτά τα ματς δεν είχε την κρισιμότητα του σημερινού). Αλλιώς μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Η ψυχολογία των Ισπανών είναι στα ύψη αφού βρίσκονται μια νίκη μακριά απ’ το F4 που στην αρχή της χρονιάς φάνταζε ουτοπία.

    Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος της ομάδας θέλει να δει ένα μόνο πράγμα. Αυταπάρνηση. Ούτως ή άλλως δεν μπορεί να ποντάρει σε πολλά όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος. Δεν γίνεται να προκύψουν κοσμογονικές αλλαγές δηλ. Ο ΠΑΟ έχει 3 παίκτες που μπορούν να τραβήξουν τους υπόλοιπους. Μιλάω για Καλάθη, Διαμαντίδη και Γκιστ. Αυτοί οι 3 μπορούν και πρέπει να βγουν μπροστά. Ο ένας το ‘χει ήδη κάνει και είναι βέβαιο ότι στο βαθμό που του το επιτρέπει το σώμα του θα συνεχίσει να το κάνει. Πρέπει να τον ακολουθήσουν και οι άλλοι δύο.

    Για μερικούς εδώ μέσα δεν αποτελεί έκπληξη η αδυναμία του προπονητή να βοηθήσει στοιχειωδώς την ομάδα. Έγκαιρα και σε χρόνο που έτρεχε το σερί νικών, υπήρξαν αναφορές για την ανησυχητική εικόνα κρίνοντας ανεξάρτητα απ’ τα αποτελέσματα. Ο ΠΑΟ χωρίς τις προσθήκες δεν θα βρισκόταν τώρα στα play off (το χρωστάει κυρίως στον Νικ αλλά και στον Γκιστ) ενώ μετά τις προσθήκες δείχνει αναίτια μπερδεμένος. Εξάλλου υπήρχαν αμφιβολίες για τον αν μπορεί ο Σάλε να εξελίξει τη νέα version. Τι παίζουμε, γιατί το παίζουμε, τι προσπαθούμε να πετύχουμε, που πονάμε, που υπερτερούμε, τι εργαλεία έχουμε, πως εξελισσόμαστε, πως αντιδρούμε σε ειδικές καταστάσεις κ.α. Ο Σάλε δείχνει αφενός να μην γνωρίζει τους παίκτες που έχει στα χέρια του κι αφετέρου αδυνατεί να διαβάσει τα ματς πριν και κατά την διάρκειά τους. Ο ΠΑΟ, με τον Γουΐλιαμς στις τάξεις του, δείχνει μια ροπή προς το ‘’ελεύθερο’’ μπάσκετ με την τακτική και τις συνεργασίες σε δεύτερο πλάνο. Είχε σημειωθεί εδώ ότι είναι λίγο παράδοξο να δίνονται στον παίκτη τόσες πρωτοβουλίες κι ενώ δεν έχει παίξει ξανά σ’ αυτό το επίπεδο. Με τόσο λίγο χρόνο στην ομάδα και στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Ο Σάλε ψάρωσε με την εκπληκτική ικανότητα του παίκτη στο 1-1 και πάνω σ’ αυτή βάσισε αρκετά την επίθεση της ομάδας συν την αντίστοιχη ικανότητα στο post του Μίρο. Μια επίθεση, όμως, που απενεργοποίησε άλλους (όπως ο Νικ που τα ακούει αδίκως, ο Φελντέιν και ο Γκιστ δηλ. παίκτες που δεν μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το αγωνιστικό στυλ), έγινε στατική και χωρίς το μακρινό σουτ εύκολα αντιμετωπίσιμη. Για την άμυνα δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Ο κόουτς, Απρίλη μήνα, δείχνει να μην έχει αντιληφθεί πως παίζεται το παιχνίδι στη λίγκα εμμένοντας σε αποφάσεις που μοιάζουν ανεξήγητες.

    Θέλω λίγο να σταθώ σ’ αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο ‘’είναι νέος, άπειρος και μαθαίνει’’. ΟΚ, δεκτό επί της αρχής αν και το συμβόλαιό του μόνο μαθητευόμενου δεν είναι. Εκτός απ’ την εμπειρία που αποκτάται υποχρεωτικά με τον καιρό υπάρχει και το ταλέντο. Είναι δηλ. μερικά πράγματα που δείχνουν αν κάποιος έχει τα προσόντα για να κάθεται στον πάγκο μιας top ευρωπαϊκής ομάδας. Ας δούμε μερικά σημεία που είναι παντελώς άσχετα με την εμπειρία και τις παραστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Ο Χάντερ δεν μπορεί να παίξει τον Μπουρούση στο post. Ο Έλληνας σέντερ περνάει σε κάθε ματς περίπου 10’ στον πάγκο. Σ’ αυτό το διάστημα στην 5άδα του ΠΑΟ πρέπει να είναι ο μικρός αφού μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα σε Άνταμς, Τζέιμς που αποτελεί μέχρι τώρα πληγή. Στα υπόλοιπα 30’ ο Μίρο για να φθείρει αν μπορεί τον Γιάννη και ο Κούζμιτς που είναι ο μόνος που μπορεί να αμυνθεί στοιχειωδώς στο post.
      2. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας. 5άδες με Νικ, Έλιοτ, Πάβλοβιτς και Γκιστ δεν έχουν σουτ. Επίσης, 5άδες με Μήτσο, Πάβλοβιτς, Φώτση και Μίρο απαγορεύονται διά ροπάλου. Πόσο αίμα πρέπει να χάσεις για να το καταλάβεις; Απρίλη φτάσαμε.
      3. Ισοφαρίζεις με την τριποντάρα του Μήτσου και μένουν 8’’. Time out ο αντίπαλος και επαναφορά απ’ το κέντρο. Είναι σίγουρο ότι η μπάλα θα πάει είτε σε Άνταμς είτε σε Τζέιμς για να γίνει γρήγορα η επίθεση. Τι θέλεις; Αλλαγές σ’ όλα τα σκριν. Και μου στέλνεις 5άδα με τον Κούζμιτς μέσα; Ο Άνταμς μπήκε εύκολα και του έκλεψε την μπάλα ο Νικ από πίσω λίγο πριν εκτελέσει. Το λάθος δεν κόστισε λόγω της ρισκαδόρικης πρωτοβουλίας του Καλάθη.
      4. Πας παράταση απ’ το πουθενά. Έχεις το momentum κόντρα σε μια ομάδα που με 7 παίκτες αναγκάζεται να παίξει extra 5’. Αρχίζεις το extra 5λεπτο και κάνεις δυο επιθέσεις της πυρκαγιάς με τρίποντα του Καλάθη. Ο άλλος σε ισάριθμες επιθέσεις ποστάρει με τον Μπουρούση σκοράρει τη μια και την άλλη παίρνει φάουλ. Τους φτιάχνεις το μυαλό, τους δίνεις κουράγιο και κυνηγάς ξανά.
      5. Ο Γουΐλιαμς σ’ όλο το ματς είναι μέτριος. Βάζει, όμως προς το τέλος ένα μεγάλο τρίποντο. Στα καπάκια, του δίνεις την μπάλα απ’ το κέντρο για να παίξει καθαρά 1 με 1 και σουτάρει ξανά για 3. Δεν είναι κάθε μέρα λαμπρή.

      Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και συμπληρωματικά σε άλλα που έχουν γραφτεί κατά κόρον. Δηλ. για τον Πάβλοβιτς τι να άλλο να προσθέσω;

      Έχω και μια ένσταση για την τελευταία επίθεση της παράτασης. Μάλλον πρόκειται για πρωτοβουλία του χειρουργού Διαμαντίδη παρά για εντολή απ’ τον πάγκο αν κρίνω πως πήγε όλη η παράταση. Ο Μήτσος σωστά επέλεξε να βάλει την μπάλα μέσα στον Μίρο για να πάρει ένα σχετικά ασφαλές σουτ. Ο Μπουρούσης ήταν κατάκοπος και ο Ραντούλιτσα μπορούσε να σκοράρει. Το ότι αστόχησε δεν αναιρεί το σωστό της επιλογής. Ο Διαματίδης μετά την ραψωδία του β’ ημιχ. στην παράταση δεν εκδήλωσε επίθεση αν θυμάμαι καλά εκτός της ασσίστ στον Καλάθη στην base line. Προφανώς, κατάλαβε ότι δεν είχε πλέον ανάσες. Παρόλα αυτά είχε την διαύγεια να μην παρασυρθεί απ’ το δικό του κρεσέντο και να διαλέξει την πιο κατάλληλη λύση. Ένα hook του Μίρο απ’ τα 2 μέτρα.

      ΥΓ Σέντρικ, κατάλαβες τώρα τι σου γράφαμε τις προάλλες; Περί ειδικών καταστάσεων, χρήσης του Μήτσου, λίγη αναμονή πριν ανανεώσουν μ’ αυτά τα λεφτά τον Γουΐλαμς κλπ; Εξακολουθείς να μας θεωρείς υπερβολικούς και εμπαθείς;
      ΥΓ1 Vecchio, σε βοηθήσω λίγο; Δεν υπάρχει Α.Γ. ούτε Α.Μ. Δεν υπάρχει καν Α. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς απέναντι στον γνωστό παλιό φίλο της σελίδας δώστου εσύ ένα nick για να διευκολύνεις τον εαυτό σου. Π.χ. ΜΗΤΣΟΣ. Τυχαίο το nick, τυχαία και τα κεφαλαία. Έτσι για να τιμήσεις τον 3D.
      ΥΓ2 Ο Σάλε σε συνέντευξη σε ισπανικό ΜΜΕ πριν την έναρξη της σειράς.
      http://euroleague.sport24.gr/article/4006340/tzortzevits-hrtha-ston-panathhnaiko-gia-na-ton-odhghsw-sto-final-four.html
      Πρώτο κρατούμενο : Ο δικός του στόχος, λέει, ήταν το F4. Όχι της ομάδας.
      Δεύτερο κρατούμενο : Ήθελε τις προσθήκες πριν το top 16.
      ΥΓ3 Προχθές αυτό το γαμημένο ματς ο Αργύρης δεν θα το έχανε.
      ΥΓ4 Άντε τώρα να συνεχίσεις το ψηστήρι στον Μήτσο να συνεχίσει. Δηλ. να του πεις ‘’κάτσε Μήτσο άλλη μια χρονιά, να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου κι όποτε ζορίζομαι να μπαίνεις να καθαρίζεις’’. Τι λες; Ψήνεται;

      Διαγραφή
    2. Όποιος αποδίδει με νικνέιμς τιμές στον αναξιοπρεπή αρχηγό, αυτόν που δεν σεβάστηκε τους γκρίζους του κροτάφους, τα 36 του χρόνια και τα δυο του παιδιά τη στιγμή που με δουλοπρέπεια παρέδωσε, άκουσον - άκουσον, την κούπα στον ΔΓ, είναι προφανέστατα ελλιποβαρής για να ορθώσει περί της ομάδας λόγο. Πού να φτουρήσει τέτοιος λόγος δίπλα σε εκείνων που χρειάστηκαν 77 απονομές για να ανακαλύψουν την Αμερική; Που μετά το αρχικό 1-3 πήραν αέρα κι απαίτησαν να πληρωθεί ο λογαριασμός; Σε εκείνων που ακόμη και σήμερα, με θυμικές αναφορές στη φουστανέλα, επιχειρούν να ρίξουν σε συναισθηματικό λαβύρινθο μια ομάδα που, ειδικά απόψε και μεθαύριο, δεν χρειάζεται καν υπερβάσεις: της αρκεί να παίξει στο 60-70% των ικανοτήτων της για να φτάσει στο 2-2. Εκτός κι αν είναι mission impossible να νικήσει ποιος, ο Παναθηναϊκός, ποια, τη Λαμποράλ, πού, στο ΟΑΚΑ... Να τους προλάβω παραπέμποντάς τους στο 5ο ματς: εκεί είναι οι όποιες ελπίδες τους να κρύψουν τη χαρά τους σε καταγγελτικά σεντόνια, εκεί θα χρειαστεί υπέρβαση. Στο ΟΑΚΑ έχει 2/2. Και σχετικά εύκολα, για να θυμηθώ άλλη επική πρόβλεψη για τους τελικούς της Α1 (το βράδυ που προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός στους 8 της Ευρωλίγκας κι αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός, να μην ξεχνιόμαστε).
      Καλύτεροι κι από Έλληνες πολιτικούς, βεβαίως, μαθαίνουν. Και φροντίζουν να κρατάνε πισινή. "Δεν τελείωσε", λέει, αλλά "κι οι ελπίδες είναι λίγες". Δικαίωμα τους, βεβαίως, να επιχαίρουν με τις κατά καιρούς αποτυχίες της ομάδας που (λένε πως, αλλά κάθε που έχει απονομή προδίδονται) υποστηρίζουν. Μια στις τόσες, θα βρεθεί κι ένας μπάφος να του δώσει χαρά. Κάθε φορά, όμως, που θα επιχειρούν να σωρεύσουν μιζέρια (και μάλιστα εις το όνομα του Παναθηναϊκού), θα έχει απαντήσεις. Υπομονή. Μόνο τα πρώτα 77 χρόνια είναι δύσκολα.

      Διαγραφή
    3. Φίλε 77 δεν θα άλλαζα λέξη από το ποστάρισμα που έκανες.Πολύ ορθές και σωστές παρατηρήσεις

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Τι; Δεν σ’ αρέσει το ΜΗΤΣΟΣ;
      Έλα, ρε συ. Μην απαρνιέσαι το μπλογκιακό παρελθόν σου. Δεν είσαι περήφανος γι’ αυτό;

      ‘’Να ρίξουν σε συναισθηματικό λαβύρινθο την ομάδα’’!!!

      Ένας σχολιαστής σ’ ένα blog επιχειρεί να ρίξει σε συναισθηματικό λαβύρινθο μια επαγγελματική ομάδα μπάσκετ. Συνειδητοποιείς τι γράφεις, φουκαρά ΜΗΤΣΟ;

      Διαγραφή
    5. N'agiasei to stoma sou. Ta aftonoita les.

      Tom

      Διαγραφή
    6. Παιδια ο 77 θα παει οακα αποψε. Πληρωμενο εισιτηριο. Και θα μουρμουριζει απ το πρωτο δευτερολεπτο

      Διαγραφή
    7. 77 διατηρώ αμφιβολίες για την τελευταία φάση, δηλαδή ασχέτως φάουλ ο Μήτσος δείχνει να την παρατάει τη φάση οπότε ίσως στο μυαλό του είναι οκ να την πάρει την επίθεση πάνω του ο Miro. Εμένα δεν με χαλάει σαν play πάντως, αλλά καταλαβαίνω και πως το γράφει ο Δημήτρης. Απο την άμυνα πάντως που παίζει ο Bertans στον Διαμαντίδη και τον χώρο που δίνεται στον Miro απο τους βάσκους για να εκτελέσει είναι προφανές οτι η Laboral αυτό το play ήθελε να δεχθεί, με αυτό ένιωθε άνετα, τους το δωσαν δηλαδή. Υποθέτω πως ήθελαν την τελευταία επίθεση δικιά τους με χειρότερο σενάριο τη δεύτερη παράταση, οπότε ήθελαν οπωσδήποτε να κάψουν μερικά δευτερόλεπτα και να αποφύγουν πάση θυσία τρίποντο ή φάουλ.

      Διαγραφή
    8. Ο 77 δεν ειναι παναθηναϊκος,οποτε δεν θα παει στο ΟΑΚΑ. Ειναι απλα ο τυπος που θα σου πει οτι του αρεσει το μπασκετ και ειναι ολυμπιακος μεταξυ 93-97,παναθηναϊκος μεταξυ 2000-2011,ολυμπιακος μεταξυ 2012-2013 κλπ. Ο κλασσικος ελληναρας προπονητης του καναπε και της εξεδρας ειναι ο christos T.

      O jerry απο την αλλη ειναι το κλασσικο γαυροτρολ που υπαρχει σε καθε μπλογκ και σαϊτ

      Διαγραφή
    9. Αν πάντως οι μισοί από όσους πάνε οακα απόψε μπαίνουν στο μπλογκ και διαβάζουν σχόλια σαν του 77, εύκολα αρχίζει η μουρμούρα. Το 0-2έχει φτιάξει κλίμα κι απαιτείται στήριξη, αν η ομάδα ξεκινήσει στραβά

      Διαγραφή
    10. Να το προσέξετε, γιατί από το πολύ μπασκετικό σχόλιο και επιχείρημα θα πάθετε και τίποτα ε...Το γνωστό τροπάρι:

      α) Ποιός θα ευχαριστηθεί και ποιός θα στεναχωρηθεί αν νικήσει , χάσει η Πανάθα ( της κατινιάς το ανάγνωσμα)
      β) ποιός είναι αυθεντικός παναθηναϊκός ( της αλαζονείας το ανάγνωσμα, σε λίγο θα ζητάνε ή θα μοιράζουν και πιστοποιητικό)
      γ) ποιός λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσει κλίμα και να βλάψει την ομάδα ( της συνωμοσιολογίας το ανάγνωσμα)

      1000 φορές προτιμότεροι οι "προπονητές του πληκτρολογίου" από τους αυτόκλητους πρασινοφρουρούς, που έχουν πάρει και πολύ σοβαρά το ρόλο τους. Και κριτικάρουν τους Ελληναράδες, τρομάρα τους...

      Διαγραφή
    11. Μην το κουράζετε άλλο. Αν είχε 77 και λοιπούς από παλιότερα, ο ζοτς δεν θα έμενε όχι 13 χρόνια, ουτε 13 μήνες

      Διαγραφή
    12. Γνώμες φίλε. Ο καθένας έχει κι από μία, τρομάρα του... Χίλιες φορές προτιμότεροι, λέω εγώ, οι αυτόκλητοι πρασινοφρουροί (και κοκκινοφρουροί και ό,τι θέλεις, το χρώμα δεν ήταν ποτέ το θέμα) παρά οι με ειδικότητα στην αυτοεκπληρούμενη προφητεία ξερόλες του πληκτρολογίου. Ειδικά όταν τα "πολύ μπασκετικά τους σχόλια" είναι συμπλεγματικά, συνέπειες ετών ολόκληρων (77 νομίζω) σφαλιάρας.
      Μια καλή αρχή θα ήταν ίσως να αντιληφθείς πως το "αυτόκλητος" είναι για πολλούς κομπλιμέντο, όχι ψόγος: αν για την ομάδα που με χόρτασε τα (πολλά, σχεδόν 77) προηγούμενα χρόνια ήλθε ο καιρός να βάλω κι εγώ λίγη πλάτη στα δύσκολα (που δεν είναι και τόσο δύσκολα, απλά οι γνωστοί ξερόλες συνηθίζουν - σκοπιμότητα ή χούι, μάλλον είσαι σε θέση να αντιληφθείς - να σπέρνουν μαυρίλα), είναι πράγματι πολύ σοβαρός ο ρόλος. Αλλά και το "πρασινοφρουρός" τιμητικό είναι, αν με τον όρο εννοείς τη διαρκή ακύρωση όσων το έχουν σύστημα να μηδενίζουν. Είναι παντελώς αδιάφορο ποιος θα το ευχαριστηθεί περισσότερο, αδιάφορο ποιος είναι αυθεντικός (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, οτιδήποτε). Είναι όμως απολύτως κρίσιμο αν κάποιος λειτουργεί για να βλάψει την ομάδα. Ακόμα και σε επίπεδο ατμόσφαιρας/κερκίδας/γκρίνιας...
      Προεκτείνοντας, δε, το ακριβώς παραπάνω σχόλιο, να είσαι βέβαιος πως αν φτουρούσαν οι 77 στα μπλογκ τα προηγούμενα χρόνια, το σημείο αναφοράς όλων των ντεμέκ, ο Ομπράντοβιτς, δεν θα προλάβαινε να κάνει την ομάδα μύθο. Θα τον είχαν πνίξει οι λογιών - λογιών 77 γιατί έχασε απ' το Μαρούσι του Βαγγέλη Αλεξανδρή (θυμάσαι, αλήθεια, ένα σύνθημα "διώξτε τον μπεκρή";) ή γιατί αποκλείστηκε στο Κύπελλο απ' την Πάτρα. Ο Πάβλοβιτς του χθες ήταν ο Μάριτς, ο Σκεπάνοβιτς, ο Μουγεζίνοβιτς, ο Πρκάτσιν, ο Κέτσμαν. Ή, για να μη χρησιμοποιήσω το ακαταμάχητο επιχείρημα "Ομπράντοβιτς", αν αυτό το ίδιο Hoopfellas είχε τέτοιο πλήθος σχολιαστών προ 3ετίας, ο (λατρεμένος μου για την ανυπολόγιστη προσφορά του) Πεδουλάκης, που κάμποσοι έχουν σήμερα και το θράσος να τον επικαλούνται, θα είχε σχολάσει νωρίς πληρώνοντας τον Ίκαρο, τη Χίμκι, τον Χίλτον Άρμστρονγκ, τον Κίτσεν, τον Μπανκς, τον Πάνκο.
      Αυτά, αν δεν το πήρες χαμπάρι, είναι τα κεφαλαιώδη. Αν μπορεί (που δεν μπορεί) ο Πάβλοβιτς, αντιθέτως, έπεται...

      Διαγραφή
  36. ας ελπισουμε σημερα η αυρα του γεματου οακα να αλλαξει τις ισορροπιες και να γινει το 2-1 για αρχη.δεν το θεωρω δεδομενο, οπως και κανενα ματς του παο στην ευρωλιγκα τα τελευταια 4 χρονια, κανενα ομως!κουρασμενοι ή οχι οι βασκοι, με απουσιες ή χωρις απουσιες, με μειωμενη αποδοση στα εκτός εδρας ή οχι, με το μπουρουση μοναδικό ψημενο παικτη σε τετοια (εκτος εδρας) ματς, παραμενουν το φαβορι για τη σειρα.

    αυτο που μπορει να αλλαξει τη σειρα ειναι μια ολοκληρωτικη καθηλωση της καχα στο οακα σε τετοιο βαθμο ωστε να τους βαλει το μικροβιο της αμφιβολιας εν οψει πεμπτου παιχνιδιου.εκει ναι, ισως παιξει ρολο η περιβοητη φανελα!!και σε αυτη την περιπτωση ο παο ισως μπορεσει να κεφαλοποιησει το γεγονος οτι πηγε στην παραταση το δευτερο ματς.με αλλα λογια, η αποδοση του παο στη σειρα πρεπει να ειναι αυξανομενη, αν μπορει να χρησιμοποιηθει ενας τετοιος ορος.ανυπαρκτος στο πρωτο παιχνιδι, να δειχνει σφυγμο στο δευτερο, να ειναι καλος εως πολυ καλος στην εδρας του και στο τελευταιο ματς να δειξει οτι εχει μαθει για τα καλα το μαθημα του.με σκαμπανεβασματα δουλεια δε θα γινει και θα παμε σπιτια μας να χαζευουμε το ζοτς να τους κανει πλακα στον ημιτελικο...

    το θεμα ειναι αν μπορει ο παο και αυτο κανεις δεν το ξερει.τρια παιχνιδια τελικοι στη σειρα σε διαστημα μιας εβδομαδας ειναι πολλα.το ψυχολογικο βαρος τεραστιο και δυστυχως μονο ενας παικτης του παο δειχνει να το αντιλαμβανεται πληρως και να μπορει να ανταποκριθει αλλα ακομα και αυτος δεν εχει τα ποδια πλεον για να παλεψει σε τετοιο επιπεδο 3 φορες σε 7 μερες...

    κατα τα αλλα,

    ωραιος ο αστερας, παλεψε και τα τρια ματς απεναντι στη τσσκα αλλα δεν αρκουσε δυστυχως.περιμενα να παρει κατι περαπανω απο τη σειρα αλλα δυστυχως για τους σερβους η τσσκα δεν παρεταξε στο παρκε μονο το μεγαλο ταλεντο της αλλα και τις δυνατοτητες της στην αμυνα,κατι που δεν ειδαμε ολη τη σεζον.οι σερβοι πληρωσαν το γεγονος οτι δεν ειχαν το σκορ στα ζορικα, πραγμα φυσιολογικο για το μπατζετ τους.

    υ.γ ονειρωξη γιαννη μπουρουση,
    προκριση επι του παο, νικη στον ημιτελικο επι της φενερ του ζοτς και κατακτηση της κουπας εις βαρος της τσσκα του ιτουδη!!πληρης επικρατηση δηλαδη κατα του πρασινου κατεστημενου!!στις δηλωσεις του μετα το τελος του τελικου τραγουδαει μονος του το συνθημα "ρε γιαννακη 10 μερες ελεγες.."!!!!δικαιωση 7 χρονια μετα το φ4 του 2009 , στην ιδια πολη!!!7 χρονια οσο και ο μαγικος αριθμος της πρωην ομαδας του.ειμαι σιγουρος οτι κατι τετοιο του περναει απο το μυαλο τις τελευταιες μερες πριν παει για υπνο...

    υ.γ ο τρελομιλος εχει ξεφυγει εντελως.εδω ο τοπος καιγεται και ο μιλος σκεφτεται πώς θα βγαλει την πασα της δεκαετιας!!!

    υ.γ ντανγκουμπιτς ελα στην παναθα τωρα!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Νομιζω πως ο Περασοβιτς θελει να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟ ,που θεωρει οτι θα εχει μια χαλαρη Καχα σε 2 ματς στο ΟΑΚΑ, και να παρει τη σειρα μεσα στο ΟΑΚΑ αν ειναι δυνατον και σημερα.Το μονο υπερ οπλο ,πραγματικά και δυστυχώς σημερα ειναι ο Διαμαντιδης και ο κοσμος που κανει σολντ αουτ για τα τελευταια του ματς.Η υπολοιπη ομάδα ειναι είτε εξουθενωμένη ειτε εκτος κλιματος τετοιων αγώνων ,και ο Σαλε ειναι σε πιο δυσκολη θέση απ αυτη που ηταν μετα την ηττα στο ΣΕΦ.Οι απουσιες ΚΟζερ Χανγκα πιθανως να δουλεψουν και πιο συσπειρωτικά.Σε καθε περιπτωση περιμένω δυσκολα και συναρπαστικά σε διακυμανση παιχνιδια,και αν μαλιστα ο ΠΑΟ καταφερει με πειστικα plays και καλες νικες να παει στη Βιτορια η ψυχολογια μπορει να ειναι αντιστροφη..
    Παντως κακα τα ψεμματα οι περισοτεροι ηδη σκεφτομαστε την επομενη χρονια και την "ιδανικη στελεχωση του ΠΑΟ"

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H "ιδανικη στελεχωση του παο" αν μη τι αλλο εχει χαβαλε , ας μη το στερηθουμε...

      οταν η ομαδα πηγαινε τρενο δεν ειχε νοημα κατι τετοιο.να γραψεις τι?οτι δε σου αρεσει ο σπανουλης ή ο σαρας και οτι εχεις βρει ενα παιχτρονι απο το nbdl?ή οτι εχεις τσεκαρει εναν παιχτουρη απο το ιταλικο πρωταθλημα για να σου αντικαταστησει τον πεκοβιτς που δεν παιζει αμυνα και δεν παιρνει ριμπαουντς?

      ενω τωρα....μια χαρα, πεδιο δοξης λαμπρο!!

      ασε που πεφτει γελιο, μπορει να ακουσεις απο τσαιρελη και καιμακογλου μεχρι παου γκαζολ που εχει βαρεθει το Nba και θελει να γυρισει ευρωπη αλλα ταυτοχρονα εχει ψυχρανθει με το ναβαρο και γι αυτο δε μπορει να παει στη μπαρτσελονα...

      προκειται για ερωτημα παρομοιο με το "τι θα κανατε αν κερδιζατε 1εκ ευρω".ο,τι αυθαιρεσια θες την κανεις, δεν εχει προστιμο...τι?εχει συμβολαιο ο ταδε παικτης?του ακυρωνεις το συμβολαιο , του δινεις και μια μικρη αποζημιωση, γιατι ετσι σε βολευει,και πας για τον επομενο.ο,τι θες κανεις...

      μιλαμε για τρελο αγχολυτικο...

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. Εννοείται οτι εχει τον χαβαλέ του ,και μαλιστα τωρα που οι υποχρεωσεις χρονικα φτανουν στο τελος εχει και μια ουσία,σαν βολιδοσκοποηση του κοσμου τι θα ηθελε στον ΠΑΟ (ειδικα)..

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Κανείς δεν σκέφτεται τη στελέχωση της επόμενης χρονιάς όταν έχεις do or die σε μια ιστορική στιγμή για την ομάδα και με τον παίκτη - μύθο σου στις τελευταίες παραστάσεις του στο γήπεδο που αναδείχθηκε. Ο Παναθηναικός μπορεί να λιώσει τη Λαμποράλ και ορισμένοι καλά θα κάνετε να έχετε υπομονή για αργότερα σχετικά με μεταγραφικές συζητήσεις.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  38. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
    ============
    Και ειδικά τους Los kanapedeiros
    Καραφλοφαγους μπασκετμπολιστες του sweet νερού :))

    Ο Σαλε έχει κάνει οσα λάθη λέτε κι άλλα τόσα.
    Επιπλέον δενν επεμβαίνει για μένα στο παιχνίδι σε εξωφθαλμα διαιτητικά λάθη όπως το μπρος πισω που αντι να βαλουμε καλάθι το φάγαμε κιολας.
    Μειον 4-5 πόντοι απο μια εύκολη φαση που θα παίρναμε δική μας με απαίτηση ινσταντ ριπλέι, αν ηταν πιο ενεργητικός ο βάφλας.

    Έχετε καταλάβει ολοι όμως πως πήρε μια ομάδα με ισχύ το συμβόλαιο του Φωτση πχ (οχι πως φταίει το παλικάρι μας) που είναι οσα παίρνουν Ανταμς-Τζειμς και Χανγκοβερ????
    Ξέρετε αν ο ΔΓ πχ ήθελε 3αρι???
    Η συνέχεια της Ελληνοποιησης στο 3 με Βλαντο και Χαραλάμπη?
    Και τον έψησε ο Βάφλας να φέρει εστω εναν απομαχο για να παίζουν αυτοί κι ο άλλος να διδάσκει και να βοηθάει?
    Κι οταν είδε που είναι το ταβάνι των δικων μας τρελάθηκε αλλά ηταν αργά???
    Κτυπαγαμε Λασμε και Ταιους?
    Το είπε ξεκάθαρα ο Ταιους οτι του κάναμε πρόταση, μικρότερη απο Εφες.
    Είπαμε ξεκάθαρα πως δεν θέλουμε Λασμε που ήθελε αυτός, για εναν γελοίο λόγο.
    Και πήγαμε με τα λεφτά που είχαμε στον Γκουφη που ήξερε ο Σαλε.
    Ας ειχαν κλείσει τον Ουντοχ προ Σαλε όπως εκλεισαν Καλαθη απο περσι.
    Ξέρετε τι παίχτηκε the summer time και τι πραγματικά ήθελε ο Βαφλας??
    Τι θελω να πω με αυτά και αλλα τοσα??
    Πως αυτή δεν είναι ομάδα του Σασα.
    Πως αυτή η ομάδα με την άθλια καλοκαιρινή στελέχωση ψαχνεται και παλεύει για την υπέρβαση.
    Γιατί υπερβαση είναι απο την εύκολη ήττα στην Ζιελονα να είσαι στους 8 και να δίνεις ξανά ελπίδες επαναξαμψης στον κόσμο σου, μετά την περσινή ετσιθελικη αυτοκτονία.
    ΗξερεςΗξερες οτι Ο Σασα ειναι άπειρος.
    Έχεις εναν μπασκετανθρωπο να του πει πως επανδρωνεται ομάδα της Ευρωλιγκας???

    Δεν στηριζω κανενα Σασα.
    Ο ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ πάντα θα στηρίζει την αλήθεια και τον πεσμένο.
    Αλλά το βρίσκω εντελώς αντιπαναθηναικο να λέμε τα μεγάλα όντως λάθη του Σασα, χωρίς να πούμε πως η ομάδα ηταν ΕΝΑ τεράστιο λάθος απο την αρχή, χωρίς να φταίει για ολα αυτός.

    Για πέστε μου σοβαρά και με τεκμήρια τι έκανε ο ανεπανάληπτος Ζοτς την πρώτη του χρονιά στη Φενερ???
    Τι έκανε την δεύτερη.
    Εν λευκό τα πάντα στα χέρια του.
    Χωρίς τρελά εν ισχύ συμβόλαια.
    Με μπάτζετ οσο γουστάρει ακόμα και για αγορές καυτων σερβικων ονομάτων.
    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ παρακαλώ.
    Οχι με...θα και ναι μεν αλλά δεν βλέπουμε φως και λοιπά κουλά
    Τι έκανε τα δύο πρωτα χρόνια στην Φενερ ο ανθρωπος "ευρωλιγκα".??
    Έβγαλε παίκτες???
    Πέτυχε ευρωπαϊκά?
    Πηρε πρωτάθλημα στην Τουρκία πλην του πρώτου που δεν κατέβηκε η Γαλατα???
    Τι έκανε?
    Απαριθμήστε.

    Πρώτος εγώ θα τον φάω ζωντανό και ξέρετε πως :) αυτόν που θα παίξει με την ομάδα και θα ανατρέψει τα αυτονόητα.
    Ακόμα κι αν λεγεται Στεφεν Καρι η Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
    Αλλά θα προσμετρησω τα πάντα πριν το κάνω.
    Κι όχι μόνο το αποτελεσμα.

    ΥΓ Ο Τζέιμς έπαιζε στον Κολοσσό.
    Τον ανακάλυψε η Λαμποραλ απο 5.000 χιλιόμετρα μακριά κι εμείς που τον βλέπαμε κάθε βδομάδα πήραμε Τομπουλογλου :)
    Ενας ολόκληρος οργανισμός υπολειτουργει διώχνοντας παικταραδες και κάνοντας βρεφονηπιακοποιηση.
    Διαλύει ομάδες ενα βήμα πριν το Φ4.
    Και βρήκαμε έναν άπραγο καράφλα :) να του φορτώσουμε και το κέρατο της γυναικας μας :)

    Σας αγαπώ.
    Συνέλθετε.
    Δεν ειναι μάγκας όποιος εντοπίζει τα λάθη στο τέλος.
    Αυτό το κάνουμε ολοι.

    Jim.... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, τα λες σωστά. Υπάρχει όμως κάτι που δεν εξηγείται. Αυτή η εμμονή του με τον Παβλοβιτς,μήνες τώρα, η οποία είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη. Αυτό δεν είναι θέμα εμπειρίας, αλλά ατολμίας. Θέλει θάρρος για να γίνεις ο καλύτερος. Παίξε πχ σχήμα Καλάθης, Φελντέιν, Χέινς. Είναι τέλειο για να βρουν ρυθμό και οι 3. Προφανώς και όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει, αλλά δε νομίζω πως εκφράζω κάποια τρομερή προπονητική άποψη ή προσαρμογή.

      Διαγραφή
    2. Σκεπτόμενε δεν έχεις άδικο.
      Δεν ξέρω τι παίζεται με αυτό.
      Μπορεί στις προπονησεις να ειναι αχαστος ο Πάβλοβα.
      Μπορεί αν πάρει φωτιά να μην σβήνει με τέτοια εμπειρία.
      Μαζί σου είμαι, αλλά υπάρχουν πολλά αν......
      Ούτε εγώ θα τον χρησιμοποιουσα τόσο εις βάρος αλλων πάντα.
      Μη σου πω πώς αν έβλεπα καλά τον Μποχω, εστω με φυσική κατάσταση δυνατή θα τον έβαζα να κυνηγάει τα δυο λαμογια :) της περιφέρειας τους που γράφουν κι απ'τη φυλακή :)
      Καλαθη-Μποχωριδη άσσοι.
      Φελ-Χεινς- Γουίλιαμς 2αρια
      Βλαντο 3 με Γουιλι.
      Μήτσος παντού χαμηλά.
      Εξω ο Πάβλοβα.
      ΥΓ Ο Πάβλοβα αν ηταν σε καλή κατασταση και δεν τον ειχαν ξυπνήσει απο την Παρτιζαν να ξαναπαίξει σοβαρά σε υψηλό επίπεδο, όντας φευγάτος απο το σοβαρό μπάσκετ, θα έκανε παπάδες.

      JB

      Διαγραφή
    3. Όλα καλά και όμορφα τα γράφεις και στον Jimόπληκτο αφήνουμε πάντα ένα περιθώριο για δυο τρια εξτρα πράγματα γιατί είναι ωραιο τυπάκι και ξηγημένο παιδί.

      Το νιώθεις να έρχεται το "όμως", έτσι; Καλά κάνεις.

      ΌΜΩΣ :

      Το επιχείρημα "και ο Ζοτς απέτυχε παταγωδώς την πρώτη του χρονιά" είναι τόσο κακό που γυρνάει και χτυπάει τον εαυτό του στον πισινό του. Τόσο κακό.

      Πρώτον, σε επίπεδο λογικής, μιλάμε για παράδοξο το οποίο είναι τόσο classic που έχει μέχρι και λατινικό όνομα. Post hoc ergo propter hoc. Δηλαδή, επειδή μετά το γεγονός Α (κακή χρονιά Ζοτς) προέκυψε το γεγονός Β (καλή χρονιά Ζοτς), το γεγονός Β είναι επακόλουθο του γεγονότος Α. Και επομένως μετά απο κάθε Α είναι λογικό να περιμένουμε να ακολουθήσει ένα Β.

      Δεν είναι όμως ΚΑΝ αυτό το πρόβλημα.

      Ο Ζοτς είναι ένας προπονητής που αποδεδειγμένα είναι ικανός (ο ΠΙΟ ικανός out there, by far) και επομένως όταν επενδύεις πάνω του μπορείς να υπομείνεις και την πιθανή αστοχία του, κάνοντας την απολύτως βάσιμη υπόθεση πως σε βάθος χρόνου η επένδυση θα σου βγει, έχοντας να διαχειριστείς το απολύτως μίνιμουμ ρίσκο.

      Ο Sale δεν είναι απολύτως τίποτα απο όλα αυτά. Δεν έχεις εκ των προτέρων απολύτως κανένα δείγμα καλής δουλειάς σε συλλογικό επίπεδο στο οποίο να μπορείς να πατήσεις και επομένως κρίνεις το ρίσκο της επένδυσης σου as you go. Όταν σε συντριπτικό βαθμό η πλάστιγγα γέρνει κατά της επένδυσης, γίνεται προφανές πως πρέπει να απαγκιστρωθείς απο αυτή πριν σε πάρει μαζί της στον πάτο της θάλασσας.

      Καμμία απολύτως σχέση δεν έχει η περίπτωση του coach Sale με αυτή του Ζοτς, όχι ως προπονητές αλλά ως επενδύσεις.

      Και προφανώς δεν αναγνωρίζω σε κανέναν προπονητή δικαιολογίες τύπου "η διοίκηση μου φόρτωσε παίκτες". Δεν το αναγνώρισα στον Αργύρη που είναι η λατρεία μου, δεν πρόκειται να το αναγνωρίσω σε κανέναν. Αν έχεις επαγγελματική υπόληψη και αξιοπρέπεια ή πατάς πόδι ή γίνεσαι συνυπεύθυνος. Το αυτό για το "δε μου πήραν τον παίκτη που ήθελα".

      Αυτά.

      Διαγραφή
    4. Εννοείται πως δεν υπάρχει καμιά βεβαιότητα για το τι θα δουλέψει, παρά μόνο εικασίες. Το σχήμα που προτείνω το λέω γιατί:
      1ον ο Νικ πλαισιώνεται από 2 σουτέρ οι οποίοι αν καταφέρουν να ανοίξουν την άμυνα θα κάνουν τη ζωή του απείρως πιο εύκολη.
      2ον έχουν και οι 2 πλάγιοι πόδια στην άμυνα, οπότε θα κεφαλαιοποιείται η πίεση που ασκεί ο Νικ στη μπάλα με κλεψίματα των άλλων 2 που θα βγαίνουν στις γραμμές πάσας. Ειδικά ατο μαρκάρισμα του Μπερτάνς πιστεύω πως ο Φελντέιν είναι ο καλύτερος όλων για να τον μαρκάρει, μιας και η ταχύτητα εκτέλεσης σε συνδυασμό με το ύψος του, τον κάνουν να ευστοχεί πάνω σε άμυνα. Εκεί λοιπόν πρέπει, κατά την ταπεινή μου άποψη, να χτυπήσει ο Φελντέιν δυσκολεύοντας τις πάσες προς αυτόν.

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου Jim.... οπληκτε όλα αυτά που λες είναι σωστά αλλά αυτό που με εκνευρίζει στον βάφλα όπως τον λές αφάνταστα είναι ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη του......κάποτε ρε φίλε ο ζότς μας έφερε πολλά παλτά σέρβικα.....τί να πρωτοθυμηθούμε....σκεπανοβιτς,κεζμαν,τέπιτς...είχε το θάρρος όμως όταν έβλεπε και απέβλεπε να τους δίνει από μια πετσέτα στον καθένα για να την κουνάνε στην άκρη του πάγκου στα κρίσιμα παιχνίδια....Ο καράφλας φίλε μου είναι εγωιστής θέλει να αποδείξει με το ζόρι ότι οι επιλογές του είναι οι σωστές και ας είναι εις βάρος τις ομάδος....
      Δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα ότι οι 3 προσθήκες που φέραμε για να αντικαταστήσουν τους 2 Σέρβους αντικατέστησαν στην τελική τον παππά τον γιανκοβιτς και τον Παπαγιαννη...Μόνο και μόνο που δεν τους έδιωξε φώναζε από μακριά ότι για εκεί το πήγαινε...Πρόσεχε δεν τον κρίνω σαν προπονητή μέσα στο παιχνίδι γιατί εκεί θέλουμε ένα σεντόνι να γράψουμε για τα ανδραγαθήματα του.....τον κρίνω μόνο σαν διαχείριση των αθλητών του club...δέν έχει την ίδια συμπεριφορά προς όλους το ίδιο....και αυτό είναι απαράδεκτο και δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από αυτόν...
      Ο Δ.Γ έχει κάνει πολλά λάθη φίλε μου τεράστια για την ακρίβεια έχω βγάλει όνομα....όπως και εσύ :)) για το κράξιμο που του έχουμε ρίξει κατά περιόδους αλλά τώρα αυτήν την στιγμή ο καράφλας είναι υπεύθυνος για όλα....
      Πρόσεχε δεν κρίνω κάποιον από τους τίτλους που θα πάρει αλλά τον κρίνω από την εν γένει συμπεριφορά σαν προπονητή εντός αγώνα αλλά και εκτός....Ακόμα και να πάρει όλους τους υπόλοιπους τίτλους εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι....Αν το παιχνίδι Ν0 2 το έπαιρνε στο τέλος(όχι και πολύ δύσκολο με την βοήθεια του παιχταρά) θα ήμασταν ευχαριστημένοι από το προπονητικό του ρεσιτάλ;Εγώ πάντως όχι
      Στεφ

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα

      Αν και άκαιρη η συζήτηση για recruiting, πάντα θα ιντριγκάρει και πάντα θα είναι επίκαιρη σε τέτοια forum.
      Προσωπικά θεωρώ πως οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται. Βέβαια με καλύτερα υλικά χτίζεις και πιο στέρεα. Θεωρώ λοιπόν, πως ο ΠΑΟ δε χρειάζεται 15 μετεγγραφές του χρόνου. Λίγες και ποιοτικές...
      - Αφήνεις τον Χέινζ και φέρνεις τον Λαρεντζάκη.
      - Διώχνεις Πάβλοβιτς και φέρνεις τον Θανάση από Αμέρικα (ή ακόμα και Μάικ Μπράμος)
      - Και δύο παίχτες στις θέσεις Φώτση και 3D...έναν παίκτη με σουτ και αθλητικά προσόντα στο 4, και έναν καλό οργανωτή που θα πρέπει οπωσδήποτε να παίζεται over από τον προσωπικό του αμυντικό και όχι under.

      Καλή επιτυχία σήμερα στην ομάδα μας...πιστεύω πως αυτό το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και πως αν το πάρουμε θα βρούμε τρόπο να επιστρέψουμε Βιτόρια.

      Με εκτίμηση
      tentas13

      Διαγραφή
  39. απαραίτητη προϋπόθεση γιά να είμαστε στο βερολίνο (πιστεύω πως τελικά θα τα καταφέρουμε) είναι να συνειδητοποιήσουμε τόσο εμείς όσο και η ομάδα πως από σήμερα δε θα γίνει το 2-2,να απομονώσουμε το παιχνίδι αυτό σαν να είναι τελικός, και να πάρουμε μιά επαγγελματική νίκη έστω και με μισό καλάθι. να επιβεβαιώσουμε πως το momentum της σειράς αλλάζει και να τους δείξουμε πως ξέρουμε πιά τον τρόπο να τους νικήσουμε. πως θα γίνει αυτό ? με συγκέντρωση, κυνηγητό στην περιφέρεια με συνεχείς εναλλαγές παικτών, παγίδες στα guards τους (δεν το έχουμε δει ακόμα) και κυρίως με ορθολογική χρήση των 13 ετοιμοπόλεμων εργαλείων της ομάδας. ο feldeyne με το haynes να μοιραστούν το SG και να κυνηγήσουν τα αντίπαλα guards έξω από τα screens.
    τον καλάθη να κατευθύνει χωρίς λάθη και αχρείαστα τρίποντα και να συνεχίσει να πιέζει σε παγίδες και να κλέβει μπάλλες. το 3D μπαλλαντέρ και δημιουργό στο δεύτερο μισό αλλά αν χρειαστεί να κατεβάσει και μπάλλα (ακόμα και ο vlado σε κάποιες φάσεις θα μπορούσε να το κάνει ποτέ όμως ο haynes & o feldeyne). το williams να παίξει ακόμα και PG και να πάει σε iso (ας του δοθούν κάποια screens αν χρειαστεί) και σε βολές γιά να βρεί ρυθμό. τον pavlovic σε post up game πάνω στον bertans γιά να τον φθείρει και να νιώσει ποιός είναι το αφεντικό και σε base line cuts όπως στην πρώτη φάση του 2ου αγώνα. ο kuzmic να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο δεύτερο παιχνίδι (κακώς δε έπαιξε στην παράταση που μας καθάρισε ο γαμπρός του κου μάκη), άμυνα πάνω του και ριμπάουντ και αν μπορεί ξανά και σκόρ.
    το radu με λιγότερα λεπτά συμμετοχής, αν δεν είναι απόλυτα εύστοχος και σε παιχνίδι one on one στο μπουρόυση αν βγαίνει, αλλιώς την μπάλα στα flangs σε έτοιμο spot shooter ή στον ψηλό (gist -pavlovic-hunter) που θα κόβει. ο gist σε διαρκή κίνηση και cut και μόνο κατ' ανάγκη τρίποντο. ο hunter μέσα με το που βγαίνει ο μπουρούσης γιά ανάσες και ο φώτσης (μου άρεσε το above the rim game του προχτές) να πηδάει στην άμυνα και να εκτελεί τα γνωστά μεγάλα του τρίποντα. πιστεύω πως αυτοί θα έχουν χάσει πριν μπούνε μέσα αλλά επειδή έχουν το μαξιλαράκι του 2-0, που συνιστά και μιά άγνοια κινδύνου, πρέπει να γίνουν όλα τα παραπάνω και άλλα που μου διέφυγαν. ραντεβού την πέμπτη στο οακα.










    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε, το Beny…
      Φίλε, ο Κούζμιτς δεν έπαιξε στην παράταση γιατί αποβλήθηκε στην αρχή της με 5ο φάουλ. Επίσης, τα εργαλεία είναι 13 αλλά μόνο 12 μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Το 13ο ποιος είναι;
      Κατά τα λοιπά, αιώνια πιστός στον έρωτά σου. Θέλεις ακόμη να βλέπεις τον Πάβλοβιτς. Και μάλιστα να δείξει στον Λετονό (είδες βρωμόχερο το κωλόπαιδο;) ποιος είναι το αφεντικό.
      Υποκλίνομαι…

      Διαγραφή
    2. ο μποχωρίδης. κακό ball handling αλλά καλή ατομική άμυνα και απέναντι σε μεγαλύτερα κορμιά αλλά και δολοφονικό αριστερό σουτ, κυρίως τρίποντο. δε θα είχα αντίρρηση να μπεί δωδεκάδα στη θέση του vlado που δεν πατάει παρκέ (το άλλο που σκέφτηκες μη μου το ζητήσεις καν) και να τους στείλει δύο express βόμβες των τριών, να σου πως μετά αν αφήνουν ελεύθερα σουτ.

      Διαγραφή
    3. Μιλάμε για τον Μποχωρίδη. Τον Λευτέρη, έτσι; Με το δολοφονικό σουτ; Δολοφονικό, ε; Όχι σαν αυτό του Μπέρτανς.
      Ρε, Beny. Ο Μποχωρίδης δεν έχει παίξει φέτος Ευρωλίγκα. Και θα τον βάλει στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς; Δηλ. ειλικρινά τώρα. Για τον έκπτωτο βασιλιά της base line να το καταλάβω. Πάθος είναι αυτό. Αλλά, ρε φίλε, που τα βρίσκεις;

      Διαγραφή
    4. αυτά έκανε ο ζοτς και τους ξέραινε όλους. έβγαζε τους άσους από το μανίκι του και τους παίκτες από τη ναφθαλίνη και του παίρνανε τα παιχνίδια.
      ο καλάθης, ο δημήτρης παπανικολάου, ο λάζος, o pepe sanchez, o δεκαεννιάχρονος τότε φώτσης, ο pat burke και τόσες άλλες περιπτώσεις.
      nothing ventured, nothing gained

      Διαγραφή
  40. Καλημέρα παιδιά. Ενα κουίζ θα βάλω:
    ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΜΕ ΚΟΟΥΤΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΠΡΕΙΚ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΑ??
    ο Αρτζυ θα ειχε εξαφανίσει κατι άνταμς, τζειμς και μπερτανς.

    ΥΓ πιστεύω πολυ στο 2-2, ελαχιστα όμως στο 2-3
    Καλη επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βασικά σήμερα πρέπει να πιστεύουμε στο 2-1 και σε τίποτα περισσότερο. τα υπόλοιπα από αύριο το πρωϊ

      Διαγραφή
    2. Μάριε

      λιγο ατοπο το ερωτημα σου, αν και υποθετικο.

      ο πεδουλακης με αυτη την ομαδα δε θα ειχε περασει ουτε τον πρωτο γυρο.σαφως και κατι τετοιο δε θα συνεβαινε επειδη ειναι λιγοτερο καλος προπονητης απο το τζορτζεβιτς (ή πιο κακος, διαλεγεις και παιρνεις) αλλα επειδη το στυλ του κοουτς ηταν καθαρα και μονοπλευρα αμυντικογενες και με αυτους τους παικτες σιγουρα δε θα βγαζε ο παο τα γουστα της ομαδας του 2013, η οποια αφηνε χωρις καλαθι τη μπαρτσελονα στο πεμπτο ματς επι 10 αγωνιστικα λεπτα!!!

      ο φετινος παο σαφως και μπορει να παιξει καλη αμυνα αλλα οπως και να χει, με γιονας-μπραμος-γκιστ-στεφαν-ουκιτς δεν παιζεις απλα καλη αμυνα αλλα αμυνα του θανατά!

      επισης δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε 100% τις δυνατοτητες της φετινης καχα.προφανως δεν τις γνωριζουν ουτε οι βασκοι.εντελως υποθετικα, μας αποκλειει η καχα στην εδρα της, ο μπερτανς τρελαινεται στον ημιτελικο με το ζοτς και σαλιωνει 7-8 σουτ στα μουτρα του στραβοστομη, παει τελικο,οπου ο μπουρουσαγκα με μια επικ εμφανιση κοντρα στον αντικαταστατη του στον οσφπ χαινς παιρνει την κουπα στο μπουρουσεικο!!!αντε μετα να πεις στο τζορτζεβιτς "μα καλα, απο αυτους αποκλειστηκες?".και για κερασακι, σε καποια μεζονετα/διαμερισμα/βιλα στην αττικη ο σφαιροπουλος αυτομουτζωνεται που εκατσε και εχασε απο τους τουρκους και πηρε την καχα στον ομιλο του....

      πολλη φαντασια εχω σημερα...

      θυμιζω επισης οτι ο πεδουλας απολυθηκε μετα απο ηττα στο οακα απεναντι σε μια κακη καχα!

      οπως και να χει ομως, αγαπαμε πεδουλα!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Εμένα φιλε ΣΜ μου αρέσουν αυτές οι υποθετικές κουβεντούλες οι οποίες όμως εχουν και μια βάση μπασκετική.
      Πρώτον όσα και να βαλει ο μπέρτανς στον ημιτελικό δεν υπάρχει περιπτωση ο ζοτς να αποκλειστει απο δαύτους.
      Δεύτερον, είναι τόσο μπασκετικό μυαλό άμυνας ο πέδουλας που και μ αυτην την ομάδα θα τους εξαφάνιζε.
      Γιατί δεν είδαμε ούτε μια φορά τον γκίστ να μένει πάνω στον κοντό μετά απο αλλάγη και να του κόβει το καλάθι?? Είτε με τάπα στο ντράιβ είτε με τα χέρια του πάνω σε ένα τρίποντο? Και μην μου πει κανενας ότι ο ανταμς και ο τζέιμς θα διάβαζαν το μισ ματς και θα πάσαραν γιατι αυτοι δεν πασάρουν ούτε από το δεξί στο αριστερό.
      Τον έδειξε τον δρόμο ο μέγας πεδουλας με σπανούλη, εκνεταλλευόμενος το κομπλεξ του για να σκοράρει παρόλου που ο σπαν ξέρει και να διαβάζει και να πασάρει. Δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε στοβ ανταμοτζειμς??

      Διαγραφή
    4. Φίλε ΣΜ O Πεδουλάκης με αυτό το μπάτζετ και με αυτούς τους παίχτες θα ήταν ήδη στο Final four.....θα τον είχε δέσει κόμπο τον Περάσοβιτς...η μέρα με την νύχτα με τον κόουτς(τρομάρα του) Σάλε..
      Στεφ

      Διαγραφή
    5. Εμένα φιλε ΣΜ μου αρέσουν αυτές οι υποθετικές κουβεντούλες οι οποίες όμως εχουν και μια βάση μπασκετική.
      Πρώτον όσα και να βαλει ο μπέρτανς στον ημιτελικό δεν υπάρχει περιπτωση ο ζοτς να αποκλειστει απο δαύτους.
      Δεύτερον, είναι τόσο μπασκετικό μυαλό άμυνας ο πέδουλας που και μ αυτην την ομάδα θα τους εξαφάνιζε.
      Γιατί δεν είδαμε ούτε μια φορά τον γκίστ να μένει πάνω στον κοντό μετά απο αλλάγη και να του κόβει το καλάθι?? Είτε με τάπα στο ντράιβ είτε με τα χέρια του πάνω σε ένα τρίποντο? Και μην μου πει κανενας ότι ο ανταμς και ο τζέιμς θα διάβαζαν το μισ ματς και θα πάσαραν γιατι αυτοι δεν πασάρουν ούτε από το δεξί στο αριστερό.
      Τον έδειξε τον δρόμο ο μέγας πεδουλας με σπανούλη, εκνεταλλευόμενος το κομπλεξ του για να σκοράρει παρόλου που ο σπαν ξέρει και να διαβάζει και να πασάρει. Δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε στοβ ανταμοτζειμς??

      Διαγραφή
    6. Επίσης ο πέδουλας δε θα ειχε χάσει 3 στα 4 παιχνιδια απο τον μπαρτζωκα.. Δεν θέλω να μειώσω κανέναν, ειδικά τον μπαρτζώ με την εξαιρετική δουλεία σε γαύρο και φέτος, αλλά ο πεδουλας του είχε πάρει το σκαλπ (ακόμα και ο αλβερτης οταν ανελαβε για να κερδισει τον μπαρτζω το γύρισε σε παδουλάκεια προπονητικοτακτική)...

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
    7. κοιταξτε να δειτε τωρα τι γινεται...

      θετει ο Μαριος ενα ερωτημα , υποθετικο αλλα θετικα προσκειμενο στον πεδουλακη.στο ποστ λοιπον του Μαριου απαντανε θετικα επισης ο Στεφ και ο Γιωργος.δηλαδη, σε ενα μινι διαλογο 6-7 μυνηματων υπαρχουν τρεις φιλοι που υποστηριζουν τον πεδουλα!!!

      και ερωτω, πριν 2 χρονια υπηρχε περιπτωση να συμβει κατι τετοιο στο διαδικτυο στην ελλαδα?οταν ο κοουτς πεδουλακης εδινε τον εαυτο του και τη ψυχη του ολοκληρη για να παρουσιασει εργο με τον παναθηναικο μας υπηρχε περιπτωση να βρει 3 υποστηρικτες μαζεμενους σε 50 αραδες γραμματα στο διαδικτυο?

      αφορμη παιρνω απο τα ποστ των παιδιών πιο πανω χωρις να καταφερομαι προς αυτους προσωπικα.σε καμια περιπτωση .

      το ερωτημα και η απαντηση του ισως εχει σχεση με την ισοπεδωτικη κριτικη του τζορτζεβιτς φετος, με αυτη του ντουσκο πιο πριν, ακομα και του ζοτς τη χρονια που το πηρε περπατωντας τελικα στη βαρκελωνη.τοτε που σχετικοι και ασχετοι καταφερονταν χλευαστικα εναντιον του γιατι δεν επαιρνε ποιντ πισω απο τον Αρχηγο.
      για την κριτικη στον πεδουλακη δε συζηταμε.με αυτον μας ενοχλουσε ακομα και το πουκαμισο που εβγαινε απο το παντελονι του στη σφαγη απο την κιμκι στη ρωσια...

      ΣΜ

      Διαγραφή
    8. ΣΜ, είναι λίγο στρεβλή to begin with η ερώτηση σου γιατί εμπεριέχει την επιθυμητή (γι'αυτόν που τη θέτει) απάντηση, μέσω της διατύπωσης της.

      Δεν είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτή η ερωητηση όμως, ακόμα και έτσι. Ρώτα τον Μαρίνο, τον Στεφ και τον Γιώργο αν ήταν υποστηρικτές της απόλυσης του Πεδουλάκη εκείνο τον καιρό.

      Προμπλεμ σολβντ και χωρίς γενικεύσεις.

      Διαγραφή
    9. Ειχα σπασει το πληκτρολογιο οταν εδιωξε τον πεδουλακη....Μιλαμε για χοντρη μαλακια του Δ.Γ......Αχαριστια μεγαλη ρε φιλε στον Αργυρη.....ειδικα μετα το τελος του ματς με την Κουτσα εδω μεσα.....τετοιο βρισιδι και τετοια γιουχα δεν εχουμε κανει ουτε σαν δειγμα στους αλλους προπονηταρες που φεραμε απο τοτε.....
      Μας εφαγε οτι δεν επαιζε επιθετικο μπασκετ τρομαρα μας...αλλα αν βαλεις sopist τα βινεακια με τις χρονιες του Αργυρη θα καταλαβεις τι σημαινει μπασκετ και στις 2 μεριες του παρκε....
      Στεφ

      Διαγραφή
  41. Καλησπέρες στην παρέα,

    Για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει πλέον την κατάσταση δεν χρειάζεται να γράψω και εγώ μιας και θα χαρακτηριστεί πλεονασμός. Τα έγραψαν οι συμφορουμίτες με τον Τζίμ να πρωτοστατεί. Ο Παναθηναικός έφερε τον εαυτό του στην ίδια κατάσταση που είχε ο Ολυμπιακός στο TOP-16.Να παίζει την ύπαρξή του σε κάθε ματς. Έτσι ξεκινά και σήμερα. Ώρα για αποδείξεις.

    Είχα πεί στον εαυτό μου να μην προχωρήσει σε ποσταρίσματα μετά τον χαμένο δεύτερο "τελικό". Ήταν τέτοια η ψυχολογική μου κατάσταση που δεν ξέρω και πως κρατήθηκα...

    Ποστάρω όμως σήμερα για την αυτοκριτική μου.

    Μετά το τέλος του αγώνα έπιασα τον εαυτό μου να μονολογεί "Δεν σου αξίζει αυτο ρε Δημήτρη...Δεν σου αξίζει τέτοιο τέλος..."

    Όταν ηρέμησα κατάλαβα πως το παραπάνω βγαίνει κυρίως από μια ενδόμυχη επιθυμία και προσωπική θέληση.

    Κατανόησα οτι ο Δημητρός είτε φύγει με σκούπα είτε περάσει στο F4 έχει ΗΔΗ καταφέρει να πετύχει το τέλος που επιθυμούσε για την καριέρα του στην Ευρωλίγκα. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. Σαν πρωταγωνιστής. Δεν λέω οτι δεν θέλει να φτάσει στο Βερολίνο ή οτι δεν τον ένοιαζε η νίκη. Είναι το πρώτο πράγμα που θα ήθελε , φυσικά πολύ περισσότερο από εμάς.

    Όμως κατάλαβα οτι προτιμώ να δώ τον Διαμαντίδη να αποχωρεί ώς ένας πραγματικός θρύλος του θεσμού παρά να έχει το άδικο(?) τέλος που είχαν πολλοί παίκτες σαν και αυτόν σε ταλέντο και αξία. Θα με πειράξει που δεν θα του δωθεί η ευκαιρία για τον τελευταίο χορό αλλα θα είμαι περήφανος για τον πραγματικά refuse to lose χαρακτήρα που έχει και τον καταθέτει κάθε φορά που μπαίνει στο παρκέ.

    ΥΓ. Το πιο εκνευριστικό πράγμα που υπάρχει για μένα σε έναν άνθρωπο είναι το να είναι υποκριτής και αχάριστος. Στο προηγούμενο ποστ εμφανίστηκε το ίχνος του ανθρώπου "ποντικομαμής". Αυτού που κοινώς ονομάζουμε σιγανό ποταμάκι. Κρίμα... Προτιμώ , εκτιμώ και θεωρώ πιο ειλικρινείς τους ανθρώπους που οτι έχουν ανα πουν το λένε ντόμπρα και πολλές φορές με λάθος τρόπο(οχι τα τρολ).Και ας διαφωνώ ή κι ας μου φαίνονται απαράδεκτα. Τουλάχιστον δεν είναι κίβδηλα. Περισσότερο αυτούς παρα εκείνους τους ψεύτικους που δείχνουν γλυκομίλητοι , αντικειμενικοί και γνώστες.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ακόμα ένα hoopfellas classic απ'τα πιο φορμαρισμένα fingertips του μπάσκετ μετά απ' αυτά του Marcus Morris στο Α' ημίχρονο με το Κλήβλαντ.. Η ανάλυση απόλυτα άρτια, τεχνικά όχι απλώς δε μπορώ να προσθέσω, αλλά εντυπωσιάζομαι με την προσήλωση στη λεπτομέρεια (πχ show&rec του Γκιστ στα 3/4) για ακόμα μια φορά.
    Συνοπτικά, δεν ξέρω αν συμφωνώ απόλυτα στο κομμάτι του self-outcoaching, πιστεύω ότι στις καλές ανατροπές, όπως αυτή του 2ου ματς στη Βιτόρια, ρόλο παίζει πάντα ο αντίπαλος και ο κόουτς. Δε μπορώ να μην του δώσω κανένα credit. Υπόψιν ο αντίπαλος είχε 5 παίχτες με 35+ λεπτά εκείνη την ώρα στο παρκέ. Με αντίθετο ρυθμό, ήττα στο ριμπάουντ, και ο Άνταμς βάζει εκείνο το unguardable 3ποντο 28'' πριν το τέλος. Παίζουν κι αυτοί μπάσκετ εννοώ, όσο συγκλονιστικός κι αν ήταν ο Διαμαντίδης.
    Θα κάνω μια υπόθεση εργασίας. Αν ο ΠΑΟ έπαιρνε το ματς στην παράταση, θα μιλούσαμε για self-outcoaching? Κάνοντας αυτήν την αφαίρεση, θέλω να τονίσω ότι η παράταση είναι πάντα μια άλλη ιστορία, που περιέργως συνήθως την παίρνει αυτός που έχει το μομένοντουμ. Εκεί μπορώ να σταθώ πιο πολύ, και να κακίσω τον κόουτς.

    Εν κατακλείδι πιστεύω ακόμα πως ο ΠΑΟ δεν πρέπει να πάει το ματς στην καπατσοσύνη και στα διαβάσματα απλώς. ΕΠΙΜΕΝΩ δεν πρέπει να φοβηθεί να τρέξει, όπως κάνει εδώ και 80 λεπτά. Έχει έναν καλό transition δημιουργό -Ν. Καλάθης- και 2-3 παίχτες ακόμα να το υποστηρίξει (Χέυνς, Ουίλλιαμς, ίσως και Φελντίν). Ο Διαμαντίδης ας είναι game changer όπως στο 2ο ματς. Απέναντι στο (ανορθόδοξος πόλεμος? καλό...) οργανωμένο χάος της Λαμποράλ, νιώθω ότι είναι σαν να τρέχει ο ληστής για να ξεφύγει, και να φοβάται ο σερίφης να το "σανιδώσει" μην τυχόν και παραβιάσει τον ΚΟΚ. Ας γκαζώσει λοιπόν, κι ας εμφανιστεί ο γερο - Κλιντ Ίστγουντ (προφανώς καταλάβατε ποιος είναι) για τη μάχη με τα περίστροφα στην αλάνα που θα επιλέξει ο ίδιος.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ρε μπακαλόγατε.
      Κτυπας το θηρίο όπως σε κτύπησε στη φωλιά του.
      Μονο μην ξεχάσεις να το κτυπησεις ολοκληρωτικά και οχι μονοπατα.
      Και τρανζισον αλλά και άμυνα δαγκωτή.
      Δεν σηκώνεσαι στα 7 μετρα να σουτάρεις αν δεν υπάρχει μια παλαμη στο προσωπο σου.
      Κι αν είσαι τυφλοπόντικας βάλτο ρε Λετονε κι αμερικανε και Ουγγρε απο την Βασκονια.
      Παλιό το κόλπο με την παλάμη ε?
      Καντετο.
      Ο Λαμονικα κι ο Μπελοσεβιτς
      παλαμακιατζηδες ειναι:))))

      JB

      Διαγραφή
    2. Το οποίο "κόλπο με την παλάμη", όταν η εν λόγω παλάμη είναι εντός του κυλίνδρου του σώματος και των χεριών του επιτιθέμενου, πλέον αποτελεί εν δυνάμει παράβαση, και ο διαιτητής οφείλει να κάνει σύσταση ώστε την επόμενη φορά που θα το κάνει ο ίδιος -ή άλλος- παίκτης της ίδιας ομάδας, να δοθεί foul (ή τεχνική, δεν θυμάμαι καλά). Έγινε μάλιστα τέτοια φάση και σε έναν από τους πρώτους αγώνες των play-offs, δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα σε ποιον...

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ πολύ GM που μόνο "μπακάλης" στη λογική δεν είσαι. Να'σαι καλά. Όσον αφορά αυτό που έθεσες.. Self-outcoaching έγινε από τη στιγμή που κατάφερες να παίξεις το ματς στα δικά σου θέλω και δε το κέρδισες στη κανονική διάρκεια. Self-outcoaching έγινε όταν χρειαζόταν καλύτερη διαχείριση λεπτομερειών στο πρώτο ημίχρονο, η έλλειψη της οποίας σου απαγόρευσε να κεφαλαιοποιήσεις την οποία υπεροχή είχες εκείνη τη στιγμή, να παγιώσεις ρυθμό και προβάδισμα παίρνοντας το τιμόνι του ματς. Η παράταση είναι όντως μια άλλη υπόθεση.Ο Περάσοβιτς κέρδισε κατά κράτος στη πρώτη παρτίδα. Στο δεύτερο ματς (και εδώ είναι το κλειδί στον συλλογισμό μου) παρουσίασε απλά πράγματα (για παράδειγμα η αλλαγή διάταξης στην επίθεση στη παράταση για να απομακρύνει τη βοήθεια του Γκιστ στον Μπουρούση στο post) στα οποία ο Σάλε άργησε αδικαιολόγητα να προσαρμοστεί. Self outcoaching..

      Διαγραφή
  43. Το προβλημα του Σαλέ δεν ειναι αν θα αποκλειστει ο Παναθηναϊκος.

    Το προβλημα του ειναι οτι ολοι περιμενουν να γινει το 2-2 στο κατ' ελαχιστο. Οτιδηποτε άλλο θα αποτελεσει τεραστιο ξενερωμα.

    Ο Περασοβιτς μυριζεται αιμα σαν γρια αλεπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το μεγαλειο του Παναθηναικου των προηγουμενων ετων εχει ποτισει τους φιλαθλους του με το αίσθημα ανωτερότητας, με το αίσθημα οτι το Ευρωπαικο χανεται μονο όταν ο Παναθηναικος δεν παιζει καλα, με το αίσθημα ότι η σειρά θα πάει στο 2-2 και κάνουμε σχέδια για το 5ο παιχνίδι.

    Κανείς δεν μπορεί να δει, οτι αυτός ο Παναθηναικός είναι χειρότερος από τις περισσότερες ομάδες των play-off, ίσως να ειναι και ο χειρότερος, και το να κάνει δύο νίκες απέναντι σε ένα σύνολο που έχει δέσει και που έχει καθοδηγητή είναι ουτοπικό σενάριο.

    Η σειρά θα πάει, εκεί που θα αφήσουν οι συμπαίκτες του τον Διαμαντίδη να την πάει. Ήδη ο Τζόρτζεβιτς του στέρησε μια νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτοπικό σενάριο να κάνει 2 νίκες απέναντι στη Λαμποράλ μέσα στο ΟΑΚΑ? Άσε μας ρε φίλε. Γιατί μήπως η Φενέρ και η Λοκομοτίβ που ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ δεν είναι δεμένα σύνολα με καθοδηγητή?
      Δε σου λέω ότι θα κάνει για πλάκα την ανατροπή και θα περάσει με 3-2. Εκεί οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Αλλά δεν καταλαβαίνω πού είναι το "ουτοπικό", όπως λες, στο να κερδίσει δύο φορές στην έδρα του. Σίγουρα, μπορεί και να χάσει κάποιο παιχνίδι αλλά οι δύο νίκες στο ΟΑΚΑ δε θα συνιστούν κάποια έκπληξη αν τελικά γίνουν. Εδώ το '14 κέρδισε 2 φορές την Τσσκα και με προπονητή τον Αλβέρτη.

      Διαγραφή
    2. Ουτοπικο σημαίνει ότι πρεπει να γινουν θαυματα για να νικησει ο Παναθηναικος 2 παιχνιδια playoff (και οχι κανονικης διάρκειας) όταν δεν έχει παρουσιάσει τίποτα καθ'ολη τη διάρκεια της σαιζον.

      Διαγραφή
  45. Άκυρο με ό,τι συζητάμε αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το jump stop. Αν θέλει κάποιος, μου απαντάει.
    Πρώτον, όταν κάνεις jump stop μετά από ντρίμπλα, πρέπει να προσγειωθείς αναγκαστικά και στα δύο πόδια ταυτόχρονα ή όχι;
    Αν προσγειωθείς και στα δύο πόδια ταυτόχρονα, μπορείς να ορίσεις μετά όποιο πόδι θες εσύ για πίβοτ ή αν μετακινήσεις κάποιο πόδι είναι βήματα;
    Αν προσγειωθείς πρώτα στο ένα και μετά στο άλλο πόδι, είναι βήματα ή απλά το πόδι που ακουμπάει πρώτο στο δάπεδο είναι το πόδι πίβοτ;
    Και κάτι τελευταίο. Αν στο λει απ κάνεις το πρώτο βήμα, γίνεται το δεύτερο να είναι jump stop με προσγείωση ταυτόχρονα στα δύο πόδια πριν σηκωθείς ή είναι βήματα;

    DK13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι απορίες σου μπορούν να απαντηθούν από τον κανονισμό που ισχύει, και ο οποίος είναι αναρτημένος σε αρκετά sites, με αυτά της ΕΣΚΑ και του ΕΣΑΚΕ τα καλύτερα.

      Από όσο θυμάμαι και κατά σειρά ερωτήσεων:
      - όχι
      - ναι
      - το πρώτο αυτομάτως
      - όχι (θεωρείται επιπλέον βήμα)

      Διαγραφή
    2. Tι ειν' ο καβουρας, τι ειναι το ζουμι το;
      Βασανιστικα ερωτηματα

      Διαγραφή
    3. Αναγκαστικά και στα δυο πόδια ταυτόχρονα μετά απο ντρίμπλα στο jstop.
      Γιατί δεν ειναι συνέχεια της προσπαθειας σου για να αφήσεις τη μπαλα μετα απι δύο βήματα και αναπαύεται στα χερια σου για σουτ.

      Συνήθως προσγειωνεσαι με τα πόδια παράλληλα.
      Αν όμως το ένα είναι πιο μπροστά απο το άλλο, σταθερο στο πιβοτ είναι το πισω πόδι αν και αυτό είναι λεπτομέρεια που λίγοι διαιτητές την παρατηρούν.

      Ειναι βήματα αν προσγειωσεις το ενα και μετά το άλλο ποδι και κρατησεις τη μπάλα.

      Πρώτο βήμα και μετά jstop είναι βήματα κι ας είναι ταυτοχρονη η επαφη τους με το έδαφος.
      Καλιστα μπορεί να σου πει ο διαιτητής υπήρξε διαφορά εκατοστου του δευτερολέπτου στην προσγείωση των δύο ποδιών.
      Ειβαι σπάνιο κάτι τέτοιο πάντως.

      Κατι που δεν ξέρει ο πολυς κόσμος είναι το επιθετικό που δινουν οταν ο επιθετικός περνάει το χερι γυρω απο τη μεση του αμυντικού για να τον περάσει.
      Αν είναι κολλημένος ο αμυντικός στον επιθετικό και δεν του αφήνει κενό χώρο να ρολαρει γυρω απο το σωμα του (ο επιθετικός) ακομα κι αν ο αμυντικός βάλει χέρι για να τον περασει ειναι αμυντικό το φαουλ και πολλοί το δίνουν επιθετικό με τους φιλάθλους να αγνοούν αυτή την λεπτομερεια.

      Οτι γουστάρετε ρωτήστε για να τα μαθαίνετε.

      Jim... οπληκτος

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστούμε δάσκαλε Jim...οπληκτε!

      DK13

      Διαγραφή
    5. Η φαση του 1996 ΠΑΟ - Μπαρτσελονα στον τελικο, οπου στο τελος την παιρνει ο Ναβαρο και τρωει την ταπα απο τον Βρανκοβιτς, θεωρειται βηματα ή οχι?

      Διαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημέρα
    Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ο αγώνας Μπάρτσα - Κούτσα, αναβλήθηκε για να διευκολυνθούν και οι 2 ομάδες στη Euroleague, η Ρεάλ έπαιξε τον δικό της αγώνα την Κυριακή. Ξέρω ότι γενικά οι Ισπανοί δεν αναβάλλουν αγώνες λόγω play off, αλλά η Ρεάλ είναι στην πιο δύσκολή θέση από τις τρεις και παρόλα αυτά ήταν η μόνη που έπαιξε. Εκτός βέβαια αν δεν συναίνεσε η αντίπαλος σε σχετκό αίτημα αναβολής (που κι αυτό περίεργο είναι)
    LK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ότι κ να λέτε ο άνθρωπος δεν αλλάζει.
    Οπως χρησιμοποιούσε εμμονικα τον ερτσεγκ στο 5 ετσι θα συνεχίσει με τον παύλοβα.
    Σε μπενετον κ αρμάνι δεν έδειξε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. http://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/article/192331/paei-nva-o-papagiannis

    Δεν πειράζει μάγκες, έτσι κι αλλιώς ο Κούσμιτς είναι καλύτερος αμυντικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mparavo tou ean paei. Einai i kaliteri kinisi pou mporei na kanei. Sto NBA tha apogeiwthei o Papagiannis. Ean meinei Ellada den tha kanei tipota.

      Tom

      Διαγραφή
  50. Άσχετο αλλά καλό για αποτοξίνωση.

    Η FIBA έχει αρχίσει τους ωμούς εκβιασμούς στις ομοσπονδίες των χωρών στα πλαίσια του πολέμου με τον Μπερτομέου. Ζητάει να αποκλειστούν απ’ τα εθνικά πρωταθλήματα οι ομάδες που προτιμούν να παίξουν στο Eurocup και απειλεί τις ομοσπονδίες, αν δεν το πράξουν, με αποκλεισμό των εθνικών τους ομάδων απ’ τις διεθνείς διοργανώσεις αρχής γενομένης απ’ το Ευρωμπάσκετ του 2017. Στη λίστα υπάρχουν σχεδόν όλες οι ομοσπονδίες των προηγμένων μπασκετικά χωρών. Στην ΕΟΚ, εν προκειμένω, λέει να διαλέξει μεταξύ :

    Α) ΑΕΚ στο CHL και στη λίγκα του ΕΣΑΚΕ-Εθνική κανονικά στο Ευρωμπάσκετ ή
    Β) ΑΕΚ στο Eurocup αλλά εκτός λίγκας του ΕΣΑΚΕ- Εθνική κανονικά στο Ευρωμπάσκετ ή
    Γ) ΑΕΚ στο Eurocup, κανονικά στον ΕΣΑΚΕ-Εθνική εκτός διεθνών διοργανώσεων.

    Ο αιώνιος ΕΟΚάρχης βρέθηκε σε αδιέξοδο. Γιατί φυσικά ο Βασιλακόπουλος θέλει να μην τα χαλάσει με τον Μπάουμαν, να μην τον βρίζουν οι ΑΕΚτζήδες και να μην πάρει την ευθύνη για τον αποκλεισμό της εθνικής. Μονά ζυγά δικά του. Τι έκανε, λοιπόν; Σαν γνήσιος πολιτικάντης νίπτει τας χείρας του και πετάει το μπαλάκι στον Κοντονή ζητώντας του να αποφασίσει η Πολιτεία. Ποιος χέζει τώρα τα αυτοδιοίκητα και παπαριές…
    Ελπίζω ο Κοντονής να του επιστρέψει το μπαλάκι ως οφείλει. Μια σκέψη που κάνω είναι όλες οι ομοσπονδίες να γράψουν στα μέζεά τους την FIBA. Να δούμε αν θα αποκλείσει όλες τις καλές εθνικές ομάδες ο Μπάουμαν ρισκάροντας να ρεζιλευτεί τόσο με το να διοργανώσει Ευρωμπάσκετ με Ισλανδίες, Μάλτες, Λουξεμβούργα και λοιπές δυνάμεις. Το απόλυτο φιάσκο.

    Το πιθανότερο είναι ότι η FIBA θα υποχωρήσει άτακτα κι έτσι ο δικός μας μπασκετάρχης θα συνεχίσει απρόσκοπτα την παραγοντική του θητεία. Με τούτα και με εκείνα ο Μπάουμαν πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που επιδιώκει απ’ την αρχή. Ισχυροποιεί πολύ τον Μπερτομέου στον οποίο έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν θα κουνιέται πλέον κανείς. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπαλακι επεστραφη παραυτα.
      Pal el

      Διαγραφή
    2. ...εγώ πάλι πιστεύω ότι μια χαρά θα τα κάνει μπουρδέλο η ΦΙΜΠΑ αδερφέ. Τουλάχιστον για το 2017 (ή και το '16).
      Στην καλύτερη μετά θα πέσουν κεφάλια (φιμπαίικα) και θα αλλάξει όλη η διοίκηση κλπ και θα κωλοτουμπιάσουν οι επόμενοι, αλλά όσο είναι διοικούντες αυτοί που είναι δεν το κόβω ν' αλλάξει τίποτα.
      (Αν ήταν δε θα το ξεκίναγαν καν. Είναι βέβαια φόρα με το κεφάλι στον τοίχο, αλλά.)

      Διαγραφή
  51. Νομίζω ένα τραγούδι το οποίο τα λέει όλα για τη σειρά είναι αυτό.
    https://www.youtube.com/watch?v=6Y-DjurrO08
    Τέρμα τα ψέμματα. Στήριξη από όλους και πάμε να τα δώσουμε όλα για τον αρχηγό. Μπορεί το club να είναι υπεράνω παικτών, αλλά νομίζω αυτή η χρονιά πρέπει να αφιερωθεί στο μεγαλύτερο αθλητή που πέρασε από το σύλλογο σε όλα τα σπορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΟΡΜΟΙ ΑΙΩΝΙΩΝ.
    ============================
    ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ============================
    ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ.
    ============================
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SITE.
    ============================

    Για πάμε να δούμε τον κορμό που μπορεί να φιάξει
    με ψίχουλα ο Παναθηναικός από Ελληνες παίκτες,
    απέναντι στον έτοιμο ΟΣΦΠ.
    Και ποιός (θα) έχει την υπεροχή.

    ► Ζήσης (ΠΑΟ) 33 χρονών - ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (ΟΣΦΠ) 34 χρονών
    μιά χαρά τους βρίσκω και τους δύο αιωνίους.
    Οι θέσεις δεν είναι ίδιες, είναι ίδιες όμως
    οι μεγάλες ικανότητες και των δύο και κυρίως του Bill.

    ► ΚΑΛΑΘΗΣ (ΠΑΟ) 27 ετών - Μάτζαρης (ΟΣΦΠ) 26 ετών.
    Πιό μπαρουτοκαπνισμένος ο Νίκ, αλλά και ο Βαγγέλης
    δεν πάει πίσω.
    Δύο ευρωπαικές κούπες και οι δυο με τον Νίκ να
    παίρνει σχεδόν μόνος του το eurocup στο Κούμπαν
    αλλά και να έχει δύο χρόνια ΝΒΑ.
    Μιά χαρά κι εδώ οι αώνιοι.

    ♣ Εχουμε και Μποχωρίδη εδώ εμείς
    ♣ Εχουμε και Πάππαρο που δεν υπάρχει στον ΟΣΦΠ

    ► Βλάντο 26 ετών(ΠΑΟ) - Παπαπέτρου 22 ετων (ΟΣΦΠ)
    Μιά χαρά project και οι δύο αιώνιοι.
    Τους πάω και τους δύο, με σαφώς ανώτερες προδιαγραφές
    για εξωτερικό ο Πάπ.

    ► Μπράμος 29 ετών (ΠΑΟ) - Παπανικολάου 26 ετών (ΟΣΦΠ)
    Καλά ματσαρίσματα στα φόργουορντ και οι δύο, με
    διαφορετικά χρήσιμα προσόντα.

    ► Πρίντεζης στο 4 για ΟΣΦΠ.
    Εδώ εμείς δεν έχουμε Ελληνα δυστυχώς.
    Ο Φώτσαρος τελειώνει φέτος εκτός απροόπτου.
    Μπορούμε να πάρουμε από τα Ελληνόπουλα της Αμερικής.
    Μας "ματσάρει" Ελληνικά ο ΟΣΦΠ σε αυτή τη θέση άνετα,
    με Πρί.
    Tον "ματσάρουμε" σε άλλη θέση με Πάππαρο, αν πάνε όλα καλά.

    ► Θανασης Αντετό 24 ετών (ΠΑΟ) - Αγραβάνης 22 ετών (ΟΣΦΠ)
    Δεν παίζουν ιδιες θέσεις.
    Η εκρηκτικότητα όμως του Θάνου, είναι ικανή να
    "ματσάρει" το ύψος των 2.08 του Μήτσου.

    ► Μπόγρης 27 ετών (ΠΑΟ) - Καββαδάς 25 ετών (ΟΣΦΠ)
    Τεχνίτης και διακριθής σε δυνατό πρωτάθλημα ο ένας.
    Δυνατός και δανεικός με καλή χρονιά ο άλλος.
    Διαφορετικοί αλλά καλοί.
    Δεν πάω σε Βουγιούκα γιατί είναι ήδη 31 ετών
    δεν είναι όμως κακός για την Πανάθα.

    Μιά χαρά ομάδα Ελλήνων φιάχνουμε, για να αντιπαρατέθουμε
    στον ΟΣΦΠ που έχει ήδη καλή φουρνιά στις τάξεις του.
    Οι ξένοι είναι το πρόβλημα μας.
    Αλλά κι αυτό θα λυθεί με........ Jim..οπληκτο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλά ρε, παει και βγαζει τον Γιάνκοβιτς;;;
    Μετά από 3 λεπτά που εκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ;;; Θα μας τρελανει ο τρελοσερβος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Kαλα βγαζει τον Γιανκοβιτς στα τρισιμησι λεπτα ενω εχει βαλει 5 ποντους, εχει ριξει ταπα και εχει παρει 2 φαουλ?


    Και αφηνει πενταδα χωρις σουτ απο το ενα εως το τεσσερα??


    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ Ο ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/909749/protofanes-kraximo-stin-allagi-toy-giankovits-apo-ton-pavlovits

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Εντάξει, ο καραφλας έχει βιάσει όλη τη μπασκετική λογική..δεν είναι πραγματα αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ουτε μισο συστημα στον Γουιλλιαμς, τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Παλι τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ βλεπω.

    Δεν το πιστευω οτι του κανει πλακα ο Περασοβιτς με τα νεροπιστολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πενταδα με ΔΔ-Φωτση-Ραντουλιτσα...γρηγορα ποδια, πιεστικη αμυνα... ρε ειναι αρρωστος ο ανρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Εχω πραγματικα μια απορια και μονο.

    Πως δεν εχει παρει ακομα ο Γιαννακο την ομαδα και να φυγει,πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοείς για τον προπονητή τσίρκο, ή για τη διαιτησία τσίρκο;

      Διαγραφή
    2. η διαιτησια δν βλεπεται σημερα οντως...οχι οτι η ομαδα παει πισω ετσι

      Διαγραφή
  61. Ω ΡΕ ΚΑΤΙ ΒΗΜΑΤΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ Μ...ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τωρα αληθεια πιστευετε οτι αυτη η ομαδα μπορει να νικησει τους Ισπανους εστω και μια φορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Η υπομονή εξαντλείται coach. Δε συμφωνώ με τη γιούχα που έπεσε στην αλλαγή, αλλά από την άλλη δεν είμαι γήπεδο κσι άρα δε δικαιούμαι να μιλάω. Δε βλέπω πως έχεις βοηθήσει την ομάδα (και) σήμερα. Ξεχνάς Γιάνκοβιτς στον πάγκο, αφήνεις το ελεύθερο στο Γουίλιαμς για ποικιλίες με αποτέλεσμα, όχι απλά να είμαστε αναποτελεσματικοί μπροστά, αλλά και να δίνουμε transition στη Λαμποράλ. Παρόλα αυτά κάνω δήλωση από τώρα, πως απόψε θα νικήσουμε.

    ΥΓ. Πάβλοβιτς μέσα απόψε είναι πολλαπλά ζημιογόνος για την ομάδα. Ήσουν μεγάλος παίκτης, ακόμα δεν είσαι μεγάλος προπονητής και άρα δε δικαιούσαι ασυλία και να κάνεις πράγματα επειδή "κάτι ξέρεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πολύ φοβάμαι ότι η άφιξη του Ουίλιαμς δεν έκανε μόνο καλό, αλλά και κακό. Ολες οι άμυνες σφίγγουν μέσα αφου δεν φοβούνται το σουτ των Ουίλιαμς-Καλάθη. Ετσι δημιουργούνται πρόσθετες δυσκολίες και για τους Γκιστ-Ραντούλιτσα. Ιδίως ο πρώτος έχει εξαφανιστεί τώρα που δεν βρίσκει χώρους....ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΙΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΓΚΑΖΕΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣΩΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. .....πόσα δισεκατομμύρια είπαμε ότι ζήτησε ο Γουίλιαμς για να μείνει....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τέλος εποχής...

    Με τι μπορείς ν αντικαταστήσεις εναν θρύλο?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΞΕΦΤΙΛΑ............ΣΑΛΕ ΦΥΓΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ.....Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ντροπη σας κυριοι αισχος... Μητσαρα σε ευχαριστω για ολα !!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Απαραδεκτη δημοσιογραφια τυπου Παπαδογιαννη στο live, κλασικο δειγμα γραφης του νεοελληνα, οταν χανουμε αρχιζουμε τα 'απαραδεκτος', 'τραγικος' και δε συμμαζευεται. Μαλιστα χαρακτηρισε μπασκετ 'αλανας' αυτο της Κουτσα. Δεν εχει καταλαβει ο συγκεκριμενος κυριος οτι το μπασκετ εχει αλλαξει. Τελειωσε το λεγομενο 'σκεπτομενο' μπασκετ της δεκαετιας του 00. Πλεον αν δεν εχεις ενεργεια και σουτ εισαι τελειωμενος. Κερδισε η ομαδα σημερα που εβαλε τα τελευταια 5 τριποντα. Ολα τα αλλα ειναι φιλοσοφιες. Οσο τα τριποντα δε μπαινανε μεχρι εκεινη την ωρα το παιχνιδι ηταν στον ποντο. Απο εκει και περα κατ εμε η υπολοιπη αναλυση περιττευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Thimamai aftous tous geloious pou legane 2 evdomades prin oti o Williams einai o diadoxos tou Diamantidi. Oute 500 xiliarika den aksizei afto to paixtaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ρε συ τζιμαρε τι σχολια αφηνεις και περνανε?? το μπλογκ ειχε σαν ατου οτι δεν περνουσαν αηδιες και βρισιες...
    Τραγικος ο κοουτς αλλη μια φορα που δεν ειχε να δειξει τπτ καινουργιο και τα περιμενε ολα απο ταντου ουλιαμς και τον αρχηγο.
    Η λαμποραλ με 6 παιχτες ροτεισον παρακαλω καταφερε να μας κανει πλακα!!!
    Ειμαστε η μονη μεγαλη ομαδα που αφηνει τα 2 αντιπαλα και μονδικα γκαρντ να την βγαζουν ακουραστα!!! απιστευτα πραγματα.. μηδεν πιεση την στιγμη που εχουμε 5 γκαρντ στην ομαδα!!!
    Υπαρχει καποιος λογος να μεινει στην ομαδα ο σαλε?? να κανει τι??
    Ακατανοητη αλλαγη του γιανκοβιτς για να ξεκουραστει... την στιγμη που ο καλαθης ελιωσε στο παρκε για ενα 10 λεπτο συνεχομενο.
    Ο παβλοβιτς που επρεπε να μεινει εκτος ροτεισον παλι καταφερε να βρει χρονο την στιγμη που επρπε να κλεισει το ροτεισον!! απιστευτα πραγματα...
    Περιστροφες μηδεν και αμυνα για κλαματα, παροτι οι 2 αμερικανει της λαμπο εβαζαν τα παντα!!
    Που πηγε το κοντο σχημα οεο??? γκιστ φωτσης???.. μηδεν προετοιμασια παιχνιδιου, μηδεν φαντασια, μηδεν ψυχολογια, μηδεν αξιοποιηση παιχτων... σπιτι του χθες ο σαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πάρα πολύ απλό, οριστικό μπαν σε όποιον βρίζει ή προκαλεί. Κάποιοι θέλουμε να μιλάμε για μπάσκετ. Για τα τσάμπα χουλιγκανιλίκια του πληκτρολογίου υπάρχουν τόσα σάιτ. ΚΡΙΜΑ πραγματικά. Σε κάνει να μη θες να ξαναμπείς.


      Αλλά κάνει κάτι ο κερατάς ο Τζιμ και ξαναμπαίνεις.

      μπακαλοGM

      Διαγραφή
    2. jimoπληκταρα μου αρχοντα τα ειπες ολα οπως παντα ομορφα και ωραια.Δυστυχως το επιπεδο μας ειναι μεχρι τα φαπ , τις σκουπες κλπ . Τεσπα παω να συνεχισω τις μπυρες για να μπορεσω να συνειδητοποιήσω το προπονητικο υπερθεαμα που παρουσιασε ο σαλε (και) σημερα

      Διαγραφή
  74. Beny εισαι ακομα εδω ρε φιλε?? Σε προλαβαμε?? Η' ξεκινησες ηδη για Βερολινο ρε τρελε?? Χαχαχαχχαχαχαχαχαχ, ευρωπαικα και triple crown βλεπατε μερικα οργια εδω μεσα, ε ρε γλεντια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Orgia, asxetoi, mirwdiades, "epistimones", prasina talimpania, troll etc. Iparxoun polla epitheta gia na tous xaraktiriseis. Simera ksevrakwthikan entelws. Apo avrio tha milane gia tin alwsi tou Sef, gia tous pelates, gia ton spanouli kai to poso kakos paixtis einai etc. Ki otan faei ki ekei skoupa i omada meta tha arxisoun na asxolountai me ti metagrafologia.

      Klasikoi fanatismenoi Ellines opadoi. Tous sinantas se kathe athlitiko swmateio.

      Διαγραφή
  75. Ντροπη επισης που περνανε τετοια σχολια ..

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ουτε ο Ιβανοβιτς δεν τον εκανε σκουπα η ΤΣΣΚΑ με 3-0....ο Σαλε το καταφερε και αυτο.....σημερα ο ανταμς και ο τζειμς μας γλεντησαν με ολους τους τροπους.....δεν νομιζω να υπαρχει κατι να πουμε παραπανω...το εχουμε εξαντλησει το θεμα απο τα προηγουμενα παιχνιδια....απλως 3-0 απο την κουτσα ρε γαμωτο...ουτε ενα παιχνιδι για την τιμη των οπλων....κριμα για τον παιχταρα...τιποτα αλλο
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Συχαθηκα τη ζωη μου σε αυτη την σειρα.Ο Σαλέ δεν εχει διξει τίποτα φετος...το ερώτημα τώρα είναι ποια είναι η καταληλη στιγμή για να φύγει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Το χα πει, η απολαυση αυτης της σειρας θα παει μεχρι τελους, αλλα ουτε εγω δεν πιστευα οτι θα δουμε τετοιο ξεφτιλικι.. γεια σου ρε Σαλε, για παντα στην Παναθα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μεγαλο τελος σε μια μεγαλη καριερα.

    Φευγει οπως του αξιζει, καβαλα στο σκουποξ... στο αλογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί περάσανε και τα τρία ως άνω σχόλια; Δεν εξετάζω ποιος έχει δίκιο ή όχι, με τέτοιες εκφράσεις, το χάνετε οι δυο τελευταίοι το (προφανές) δίκιο σας. Έλεος όμως...

      Διαγραφή
  80. Η πλακα ειναι οτι οντως η Λαμποραλ ηρθε για να ξεκουρασει παικτες. Σημερα επαιξαν μεχρι και ο Καρμπατσο με τον Πλανινιτς. Οταν ομως ειδε οτι ενω δεν καιγεται για το παιχνιδι, ο Παναθηναικος δεν μπορουσε να το παρει, καλει ο Περασοβιτς τους βοηθους του και αποφασίζουν οτι ειναι καλυτερα να ξεκουραστουν οι παικτες του σπιτια τους παρα σε ξενοδοχειο στην Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Παίδες, ας πιασουμε μια πιο παραγωγικη κουβεντα: Ποιος λετε να ειναι ο επομενος προπονητής του ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Στο Final four καθηστε να δειτε τον ζοτς πως θα σβησει τους κοντους τις καχα....να καθησει να το δει και ο δικος μας μηπως και παρει μυρωδια...τουλαχιστον δεν θα ξαναδουμε τον παυλοβιτς και τον Κουζμιτς ξανα....η θα τους ξαναδουμε;Τον εχω ικανο να πεταξει εξω τον χαντερ για να ξαναβαλει τον Κουζμιτς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ειναι κριμα γιατι στην τελευταια παρασταση του κορυφαιου και τεραστιου διαμαντιδη στην ευρωπη την αμαυρωσε αυτος ο αχυρανθρωπος στο παγκο τον οποιο μεχρι σημερα τον θεωρουσα ασχετο αλλα απο σημερα και μετα τον θεωρω και επικυνδινο και εμπαθη και γινομε συγκεκριμενος:αφου ο κουτοπονηρος κλεφτοκοτας σερβος εβαλε των γιανκοβιτς για να τον εκθεσει(ξεχασμενος στο παγκο λογω ...πουλεν)καταφερε να εκτεθει απο τον γιανκοβιτς που ηταν ο καλυτερος στο α ημιχρονο και τον ξαναεβαλε οταν το ματς ειχε κριθει, λυπαμαι για τους χαρακτηρισμους αλλα η αγανακτηση ειναι μεγαλη...
    ΥΣ:Μπραβο στη κουτσα αλλα να τους δουμε με κανονικους προπονητες, θα εξακολουθουν να βλεπουν την στεφανη βαρελι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλά οι "ολυμπιακοί" που βγάζουν το μένος τους, τι να πω... Οι "παναθηναϊκοί" που στο τελευταίο παιχνίδι του πελώριου Διαμαντίδη μπαίνουν για να βρίζουν, και μάλιστα τόσο χυδαία, τι να πω... Η περίφημη ελληνική μπασκετική κουλτούρα... Το πράγμα έχει ξεφύγει, εύχομαι Τζιμ να διαγράψεις κάποια σχόλια εντός ολίγου, είναι πραγματικά ξεφτίλα...

    Αντίο σπουδαίε Διαμαντίδη. Προφανώς η Ευρωλίγκα δε θα είναι ίδια πια. Μετά από Γιασικεβίτσιους, Παπαλουκά, φεύγει ο Δημήτρης, μόνο Σπανούλης και Ναβάρο έμειναν, όχι για πολύ, τα 10ς ακόμα να βγάλουν έναν σπουδαίο παίχτη-προσωπικότητα-winner. Μελαγχολία αδιανόητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλοι εχουν βγαλει χολη που ολες τις αλλες μερες ηταν εξαφανισμενοι

      Διαγραφή
  85. Δημήτρη Διαμαντίδη σ'ευχαριστώ που μ'έμαθες να βλέπω το μπάσκετ αλλιώς.

    Πολλά μπράβο στη Laboral και ο,τι καλύτερο στο final 4, το αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ποιος ηταν αυτος εδω μεσα που φωναζε οτι απο τον ομιλο του Ολυμπιακου θα περνουσε μονο μια ομαδα στο φαϊναλ-4 καθοτι ο ομιλος του Παναθηναϊκου ηταν πολυ δυνατοτερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ο Παναθηναϊκος του Τζορτζεβιτς ειναι η ομαδα που ακομα κι οταν ο αντιπαλος ερχεται για να χασει τον αφηνουν και κερδιζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρωτη ομαδα που λανσαρει το περιφημο refuse to win

      Διαγραφή
  88. Ο ξενος εκφωνητης της Ευρωλιγκα ειπε οτι ο Παναθηναϊκος ειχε να χασει σειρα play-off με 3-0 απο το 1989!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Τasuto ρε φιλε μια ερωτηση μονο γιατι εχω μεινει με τν απορια..γιατι να μεινει οπως λες μονο 13 χρονια ο Σαλε στην ομαδα?? Γιατι οχι 14,15,16?? Ακομα και μια αιωνιοτητα θα ηταν λιγη μπροστα σε αυτον τον πολυνικη mastermind του ευρωπαικου basket!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι ρωτας κι εσυ ρε φιλε..αφου ειπαμε, ειναι μπασκετοφατσα και τα νυχια του μυριζουν καουτσουκ

      Διαγραφή
  90. Μπραβο και στον ΔΓ που αντιμετωπιζει ηρεμα και ψυχραιμα τον αποκλεισμο. Ο μπαλτακος εκανε καλη δουλεια σε αυτο το κομματι και ενας μυαλωμενος ΔΓ ειναι πολυ σημαντικοτερος απο ενα ακομα χαμενο χαμενο φ4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Συγχαρητήρια στη Λαμποράλ. Το άξιζε και το πήρε. Το σκεπτόμενο basket ακόμα μπορεί να κερδίσει το διαγωνισμό 3πόντων, αλλά το κανονικό σκεπτόμενο basket. Και κάποιος άλλος σούταρε σήμερα 19% στο ημίχρονο, αλλά ήταν πάνω με 2 πόντους.
    Τέλειωσε, λοιπόν, σήμερα η euroleague για το μπασκετικό είδωλο των εφηβικών μου χρόνων και το μόνο που με λυπεί περισότερο από το άδοξο τέλος του μεγάλου 3d είναι το κόμπλεξ και η χολή που βγάζουν κάποιοι απέναντι σε μια μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού basket. Με τις υγείες μας, λοιπόν, μάγκες και του χρόνου που σταματάει και ο μεγάλος Σπανούλης θα μείνουμε να διηγούμαστε τις εποχές που το ελληνικό basket κυριαρχούσε στην euroleague. Τέτοιοι που είμαστε αυτά μας αξίζουν και το σχόλιο πάει και προς τους συνοπαδούς μου. Όποιος στεναχωριέται όντως για το μεγάλο αρχηγό δεν ασχολείται με τους υβριστές του, αλλά με την τελευταία του παράσταση και ας μην ήταν αυτή που θα θέλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Πάλι μόνος κι έρημος ο μεγάλος αρχηγός...Φεύγει όμως όπως επιθυμεί: με μεγάλες τελευταίες παραστάσεις.

    Για άλλο ένα ματς ήταν κάτω του μετρίου Καλάθης, Φελντέιν, Ουίλιαμς, κακοί οι Χέινς και Παύλοβιτς. Οι υπόλοιποι προσπάθησαν αλλά χωρίς περιφέρεια και σουτ δεν κερδίζεις. Σε κανένα ματς δεν περιορίστηκαν οι Άνταμς και Τζέιμς που έπαιζαν συνεχώς μια ταχύτητα πάνω από τους αντιπάλους τους. Και ο Σάλε βέβαια το βιολί του: σε κάποιο σημείο στο β' δεκάλεπτο έπαιζαν μαζί Διαμαντίδης, Παύλοβιτς, Φώτσης και Ραντούλιτσα...

    - Κανείς μας δεν νομίζω να περίμενε σκούπα της Κάχα και της Φενέρ που θα αναμετρηθούν στον ένα ημιτελικό. Το μεγάλο φαβορί για την κούπα απέναντι στο μεγάλο αουτσάιντερ.
    - Οι Ελληνικές ομάδες πρέπει να στοχεύσουν πλέον να στελεχωθούν με καλούς σουτέρ. Φέτος η έλλειψη ήταν εμφανέστατη. Και να δουλεύουν οι Έλληνες παίχτες στο σουτ από μικρή ηλικία.
    - Ποιος αντέχει το μαρτύριο των Ελληνικών τελικών; Και εννοώ την καφρίλα που τελευταία έχει σημαντική συμμετοχή στο blog. Jim, αναζητείται λύση...

    Υ.Γ. Προς Διογένη: η δουλειά που είχες κάνει ήταν πολύ σημαντική και αξιόλογη. Θα σε συμβούλευα, εντελώς φιλικά, να μην αναλώνεσαι σε οπαδικά σχόλια.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Eρωτηση.

    Μετα τον αποκλεισμο του ΟΣΦΠ απο την φαση των 16 μπηκαν εδω μεσα παναθηναϊκοι και εγραψαν για σκουποξυλα στον κ*λο του Σπανουλη ας πουμε?

    Γιατι αν συνεβη, να συμφωνησω οτι ειναι γενικο φαινομενο.
    Τετοια κατασταση εγω πρωτη φορα βλεπω και ειναι απο συγκεκριμενο στρατοπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Η αγκαλια Γιαννακοπ. - Μπουρούση ασχολίαστη θα μέινει;;; Δε μας εχει συνηθίσει σε τέτοια ο Δ.Γ. Λετε να σημαίνει κάτι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή