Athlenda

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Υπομονή και ανοιχτά μάτια..


Την ώρα που ο Ολυμπιακός αντιδρά με σημαντικό διπλό σε ένα δυνατό ματς απέναντι στη Νταρουσάφακα, ο Παναθηναϊκός προβληματίζει όχι για το αποτέλεσμα του Παλάου Μπλαουγκράνα αλλά για τον τρόπο με τον οποίο αυτό ήρθε και πως αυτός συνδέεται με τις εγγενείς πλέον αδυναμίες αυτού του ρόστερ. Το Hoopfellas προτείνει υπομονή (στη διαδικασία ανάπτυξης του παιχνιδιού των “αιωνίων”) αλλά παράλληλα ανοιχτά μάτια και αποφασιστικότητα σε οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει μια ομάδα. Ακόμα και εάν αυτό είναι μια πρόωρη επιστροφή στην αγορά..




Οι σπουδαίες μάχες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο υψηλότερο επίπεδο προσφέρονται για συμπεράσματα. Πάμε λοιπόν κατευθείαν σε αυτά..



Για να είναι πραγματική “νίκη” χρειάζεται συνείδηση..


Ο Ολυμπιακός πήρε ένα σπουδαίο διπλό στη Πόλη ενδεικτικό του status της ομάδας αυτή τη στιγμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αφήστε με να το επαναλάβω.. “Ενδεικτικό του status της ομάδας αυτή τη στιγμή” σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σήμερα, 4/12/16, οι ερυθρόλευκοι δικαιούνται να λογίζουν τον εαυτό τους κατά κάτι ψηλότερο από αρκετούς από τους άμεσους ανταγωνιστές τους στον βαθμολογικό πίνακα καθώς διαθέτουν δύο σημαντικά χαρακτηριστικά που τουλάχιστον αυτή την εποχή τους δίνουν ένα μικρό προβάδισμα:


-Υψηλό επίπεδο συνοχής. Οι 6 ομάδες που βρίσκονται μαζί ή μια νίκη πίσω από τους ερυθρόλευκους αυτή τη στιγμή (και αποτελούν το λόμπι που κοιτάζει προς τη τετράδα ή αν θέλετε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα με στόχο την post season) έχουν καινούργιους προπονητές και πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά, κομβικά για το παιχνίδι τους. Χτίζουν ενώ ο Ολυμπιακός δουλεύει αυτό που ήδη έχει χτίσει.

-Οι ερυθρόλευκοι έχουν κατασκευαστεί για να μπορούν να κερδίζουν τέτοια κλειστά ματς. Πέραν του επιπέδου της συνοχής και αυτοματισμών που ευνόητα είναι υψηλό λόγω της ομοιογένειας που έχει αναπτύξει μέσα από τη χρόνια συνύπαρξη των παιχτών και του προπονητή, είναι σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός έχει 1.) γκαρντ τα οποία μπορούν να ελέγξουν στη τελική ευθεία παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες με ικανότητα να διαχειριστούν το χρονόμετρο και να αποφασίσουν με υψηλό ποσοστό επιτυχίας υπό πίεση 2.) απλωμένους κατά μήκος του ρόστερ παίχτες οι οποίοι μπορούν να αμυνθούν σε ένας εναντίον ενός καταστάσεις. Η σελίδα αυτή έχει εστιάσει χρόνια τώρα στο πόσο σημαντική είναι η παρουσία τέτοιων αθλητών στο τέλος κλειστών ματς τα οποία κατά κανόνα πάνε στο ένας με έναν.

Μη σας φαίνεται λοιπόν τυχαίο το ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν και στέκονται όρθιοι σε εκτός έδρας ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων αυτή τη περίοδο. Αρκεί αυτό;

Όχι. Σε καμία περίπτωση.. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δουλέψει αρκετά και να αναπτύξει κομμάτια του παιχνιδιού του εάν θέλει να διατήρηση αυτό το ελάχιστο αλλά σημαντικό πλεονέκτημα. Ας μη γελιόμαστε. Η εμπειρία λέει ότι η διαμορφωμένη εικόνα (που ούτως ή άλλως φέρνει τις ομάδες πολύ κοντά με τη μια να νιώθει την ανάσα της άλλης) είναι μεν υπαρκτή αλλά μπορεί να αποδειχθεί γυάλινη εάν δε μπεις σε κατεύθυνση βελτίωσης, έστω μικρής αλλά απαραίτητα συνεχόμενης. Η λογική λέει άλλωστε ότι ομάδες όπως η Νταρουσάφακα, η Μπασκόνια ή ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερες στο δεύτερο μισό της σεζόν δουλεύοντας περισσότερο χρόνο “μαζί” και με αυτούς τους προπονητές που διαθέτει η κάθε μια, αν και στο μπάσκετ (όπως και στη ζωή) υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας. Ο Ολυμπιακός έχει λοιπόν ένα μικρό πλεονέκτημα τώρα. Το αύριο είναι μια άλλη υπόθεση..


Στη Volkswagen Arena η ελληνική ομάδα μπήκε έτοιμη. Η εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής είχε εξαλείψει οποιοδήποτε σημάδι χαλαρότητας και αυτό ακριβώς το πνευματικό status αποτελεί τη βάση για να κάνεις ένα καλό εκτός έδρας ματς σε αυτό το επίπεδο, ειδικά όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό που συχνά παρουσιάζει διακυμάνσεις. Δεν είναι μυστικό ότι (επαναλαμβάνω) η κατασκευή του συνόλου του Σφαιρόπουλου το βοηθάει απέναντι σε τέτοιες ομάδες οι οποίες βασίζονται αρκετά στο ένας εναντίον ενός και τη προσωπική φάση (βλ. Baskonia). Η Νταρουσάφακα είναι τέτοια ομάδα. Και μπορεί επιθετικά να λειτουργήσει καλά εάν πετύχει αρχικά τη διαμόρφωση συγκεκριμένου πλαισίου, ανοίγοντας την αντίπαλη άμυνα και προσφέροντας χώρους ώστε να λειτουργήσoυν οι αρχές του passing/cutting/constant moving παιχνιδιού που θέλει να εγκαθιδρύσει ο Ντέηβιντ Μπλατ στη Πόλη. Στα παιχνίδια που το έχει πετύχει φέτος είδαμε μια άλλη ομάδα πολύ πιο επιθετική, πιο attack the gap, με πολύ αποτελεσματικά wing, dribble ή post entries στο ζωγραφιστό μιας και διαθέτει εκτελεστές που μπορούν να κρατήσουν την άμυνα στα “δάχτυλα των ποδιών” της. Με τον Ολυμπιακό δε συνέβη αυτό..


Η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ διαβασμένη και φανερά πιο έτοιμη να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι. Η απουσία του Σλότερ (με αυτόν θα μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό αμυντικό πλάνο των γηπεδούχων) και του Χαράνγκοντι ανάγκαζε τον Μπλατ να αλλάξει προσανατολισμό και νομίζω ότι δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο σε πρώτο στάδιο για τον κόουτς Σφαιρόπουλο να προβλέψει το που θα πατήσει ο αντίπαλος τακτικά, προσπαθώντας να μετατρέψει το μειονέκτημα του (μεγάλα κορμιά μόνο στο “5”, χοντρά λεπτά στους Ερντέν-Αλντεμίρ) σε πλεονέκτημα, δίνοντας μπάλες στα μεγάλα του κορμιά ώστε να φθείρει την ελληνική ομάδα και παράλληλα να “βάλει” τους ψηλούς του στο παιχνίδι από την αρχή. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούσε η 1-3-1 επίθεση των γηπεδούχων με το crossing των “πλαγιών” και την άμεση μεταμόρφωση (μετά το back screen στον Ερντέν) σε 1 in-4 out για τον Τούρκο seven footer. Έχω δει φέτος τη Νταρουσάφακα να παίζει αυτό το λεγόμενο diagonal back screen για τον ψηλό της με διαφορετικό εισαγωγικό play (Box Offense) όμως νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση και απέναντι στον Ολυμπιακό ο Μπλατ προτίμησε την 1-3-1 θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο format θα τον βοηθήσει να βρει ευκολότερα χώρους στη ρακέτα κάτι που τελικά οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν και νομίζω πως ηταν ο βασικός λόγος που η επίθεση τους έμεινε στα ρηχά. Ο Σφαιρόπουλος ξεκίνησε τον Μιλουτίνοφ (καλό ματς από τον Σέρβο) προβλέποντας αυτή την πρόθεση του Μπλατ (θέλοντας να προστατέψει τον Birch από τη φθορά που μπορεί να προκαλέσει η κατευθείαν μάχη με ένα ψηλότερο και πιο βαρύ κορμί στο βάθος του ζωγραφιστού) και νομίζω πως η πλήρης αποτυχία του Ερντέν να τελειώσει φάσεις χαμηλά πρέπει να πιστωθεί στην ελληνική πλευρά η οποία σκόπιμα επέλεξε Show & Recover ως επί το πλείστων αμυντική τακτική στα Pick & Rolls της Νταρουσάφακα, αποφεύγοντας την “αλλαγή” και στοχεύοντας στο να έχει μέγεθος απέναντι στον Ερντέν στη τελική προσπάθεια χαμηλά. Οι ερυθρόλευκοι πήγαν σε “αλλαγή” πολύ ελεγχόμενα όταν ως screener στη κατάσταση αναμειγνυόταν ο Μόερμαν και στο παρκέ για αυτούς βρισκόταν ο Χάκετ.


Συνολικά η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλή και αυτή που του έδωσε ουσιαστικά τον έλεγχο του αγώνα, με εξαίρεση κάποιες ολιγωρίες σε High Stack baseline entries όπου δέχθηκε εύκολα lay ups, κάποια αργά αντανακλαστικά σε Double Staggered καταστάσεις που έδωσαν περιφερειακά σουτ στον αντίπαλο και μια αδυναμία του Young να ελέγξει στιγμιαία τον χειριστή και να κάνει το transition άμεσα στον ψηλό που ρολάρει στη PnR άμυνα. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα από τον Μπλατ να χτυπήσει περισσότερο και πιο μεθοδικά τον Σπανούλη (με close outs στην αδύνατη πλευρά και γενικά σε καταστάσεις όπου θα τον αναγκάσει να βγει ψηλά και να δουλέψει με πίσω και πλάγια βήματα) στην επίθεση με τα γκαρντ του αλλά και να παρουσιάσει (γιατί κόουτς;) το γνωστό του Weakside Flash όταν ο Πρίντεζης έπαιξε κάποια στιγμή “άρνηση” τον Μόερμαν στη κορυφή της ρακέτας (υποτίθεται ότι ο γκαρντ της αδύνατης πλευράς πετάγεται δυναμικά στο High post παίρνοντας τη μπάλα με το “4” να μετατρέπεται σε δορυφόρο παίζοντας γύρω του παιχνίδι μακριά από τη μπάλα). Μόλις όμως προσγειώθηκε ένας τσιμεντόλιθος δίπλα μου.. Το ντουβάρι πέφτει και θα με πλακώσει (που κάνω υποδείξεις στον Μπλατ πανάθεμα με..)!


Επιθετικά ο Ολυμπιακός χτύπησε στοχευμένα στο μεγάλο φετινό πρόβλημα της Νταρουσάφακα, τα αργά αμυντικά rotations. Είναι μια κατάσταση η οποία προβληματίζει πολύ τον Ντέηβιντ Μπλατ, εξ ου και η απόφαση του να πορευθεί σε πολλές των περιπτώσεων φέτος με σχήματα τα οποία περιλαμβάνουν το δίδυμο Clyburn-Slaughter στη γραμμή ψηλών. Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν και αυτοί με τη σειρά τους (πέρα από τη παραδοσιακή Horns και τα 2-3 High Sets) 1-3-1 επίθεση με μια ακολουθία Screens για τον Σπανούλη (Staggered-Flat-Side) εξασφαλίζοντας του πλειάδα επιλογών κάθε φορά αν και αυτή ακριβώς η ποιότητα των screens είναι κάτι που πιστεύω ότι χρίζει βελτίωσης στη συνέχεια για τους πρωταθλητές Ελλάδας μιας και αυτόματα θα δώσει καλύτερους χρόνους στην επίθεση τους. Οι ψηλοί (συμπεριλαμβανομένων και των forwards) του Μπλατ είχαν μεγάλο πρόβλημα στο να τσεκάρουν το ρολάρισμα του ψηλού της ελληνικής ομάδας ενώ τις λίγες φορές που οι γηπεδούχοι τόλμησαν να εξερευνήσουν τη τύχη τους σε Hard hedge άμυνα εκτέθηκαν. Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν απολαυστικός και όταν στάζει “δηλητήριο” όπως στο ματς της Παρασκευής η επίθεση του Ολυμπιακού ανεβαίνει επίπεδο, ο Γκριν που ξεκίνησε άσχημα έβαλα σημαντικούς πόντους στο τέλος ενώ πολύ σημαντική δουλειά έκανε και ο Χάκετ του οποίου οι προσπάθειες στην επίθεση έχουν μειωθεί όμως παραμένει ένας από τους καλύτερους facilitators τριγύρω και αυτή του τη πτύχη πρέπει να αξιοποιήσει ο προπονητής του για να τον ανεβάσει.


Πρόβλημα ο τρόπος της ήττας, όχι ή ήττα..


Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά το αποτέλεσμα της Βαρκελώνης ήταν μάλλον αναμενόμενο για τον Παναθηναϊκό στη παρούσα φάση απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα η οποία γέμισε το ρόστερ της με επιστροφές τη στιγμή που η ελληνική ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα. Είχαμε πει ορισμένα πράγματα στο Preview του παιχνιδιού στο Stoiximan.blog..


Μια Μπαρτσελόνα η οποία ερχόταν από 3 σερί ήττες, έπαιζε εντός με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και στη συνέχεια έμπαινε στη διαδικασία τριών πολύ δύσκολων εκτός έδρας αναμετρήσεων (Αναντολού, ΤΣΣΚΑ, Μπασκόνια) ήταν δεδομένο ότι θα έσπρωχνε τον εαυτό της στο όριο εάν χρειαζόταν για να πάρει αυτό το ματς.


Αυτό που προβλημάτισε περισσότερο στη συνολικά κακή, για τους πράσινους, βραδιά της Παρασκευής είναι το πόσο ευανάγνωστη ήταν η επίθεση του Παναθηναϊκού για την άμυνα της Μπαρτσελόνα. Μπορώ όμως να σας πω με σιγουριά ότι αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο της αρκετά καλής αμυντικής τακτικής που επέλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά και των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και δυστυχώς θα έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός σε επίπεδο λειτουργικότητας του ρόστερ. Και για τη παρούσα φάση, με μια βασική επιστροφή περιφερειακού και την απόκτηση ενός ξένου παίχτη φρέσκια, αυτό είναι πρόβλημα.. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος για μια ακόμα χρονιά να επαναλάβω αυτό που γράψαμε το καλοκαίρι , στο ξεκίνημα της σεζόν, τον Νοέμβρη και θα ξαναγράψουμε σήμερα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται, απεγνωσμένα αυτή τη φορά, έναν Pick & Roll ψηλό..


Η άμυνα της Μπαρτσελόνα επιτέθηκε στον Παναθηναϊκό κόβοντας κάθε γραμμή επικοινωνίας του Νικ Καλάθη με τους συμπαίχτες του στη τελική κυρίως συνεργασία της πράσινης επίθεσης. Πατώντας πάνω στην αδυναμία του φορμαρισμένου διεθνή PG να εκτελέσει με συνέπεια από τη περίμετρο και μετά από ντρίμπλα έστησε όλες τις αμυντικές του καταστάσεις με κοινή συνισταμένη τον αποκλεισμό του κεντρικού διαδρόμου που οδηγεί στο καλάθι. Το πλάνο υπαγόρευε πως ο Καλάθης απλά απαγορευόταν να περάσει προς τα μέσα ντριμπλάροντας στον άξονα είτε μιλάμε για transition επίθεση (όπου είναι πολύ δυνατός και το συνηθίζει) είτε για καταστάσεις μισού γηπέδου. Συνήγορος στη τακτική επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα για να πετύχει αυτό τον στόχο, ήταν ακριβώς αυτή η απουσία ενός ψηλού που θα ρολάρει μετά το pick και θα ανάγκαζε την άμυνα του να αλλάξει συμπεριφορά. Είτε χρησιμοποιώντας ICE για κρατήσει τον Καλάθη στη πλευρά (γιατί δε πήγες Νικ αυτόματα στο midrange του Σίνγκλετον;) ή να τον οδηγήσει να ντριμπλάρει κατά μήκος τη τελικής, κατάσταση που δυνάμωνε την άμυνα των γηπεδούχων, είτε με HUG (αγκαλιά του Τόμιτς στον screener) & Under ή με Zone up του εκάστοτε “5” (τραβιόταν πίσω φορτώνοντας το ζωγραφιστό). Ο Καλάθης έμοιαζε αποκομμένος από τους συμπαίχτες του και πλέον δεν υπήρχε κανείς να τους αναμείξει (ειδικά όταν μιλάμε για αυτούς που δεν έχουν προσωπική φάση) στο επιθετικό κομμάτι..

Υ.Γ: Tην ίδια στιγμή “προκλητικά” το οπλοστάσιο των γηπεδούχων έβγαζε από τον πάγκο τους Κοπόνεν-Ρενφρόε..


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σωστά ξεκίνησε με και διατήρησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ψηλό σχήμα το οποίο τον βοήθησε να ελέγξει το ριμπάουντ και τον ρυθμό κόβοντας το γήπεδο στη μέση όποτε χρειάστηκε και αιχμαλωτίζοντας ως άλλος πυγμάχος βαρέων βαρών τον ελαφρύτερο αντίπαλο του σε μικρό χώρο. Πολύ σωστά επέλεξε να επιτεθεί σε αρκετές περιπτώσεις μακριά από τον (καλύτερο αμυντικό PG ίσως της διοργάνωσης) Καλάθη, τραβώντας τον Ράις στη weak side και μαζί τη πιθανή βοήθεια και τα θαυματουργά χέρια του όταν πηγαίνει σε αυτή. Με τον Όλεσον και τον Τόμιτς ως δημιουργικούς πυλώνες πήγε σε 3 on 3 καταστάσεις. Ακόμα πιο σωστά χτύπησε στην επίθεση του τον Γιάννη Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ ήταν αδύναμος μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε (φάνηκε στο positioning όπου δυσκολευόταν να διεκδικήσει τη θέση του) όμως ούτως ή άλλως οι χρόνοι στα αμυντικά rotations δεν είναι το φόρτε του. Ο Πασκουάλ εσκεμμένα όταν οι γηπεδούχοι επιτίθονταν με PnR στον άξονα άφηνε τον Μπουρούση σε παρατεταμένο Show (στα όρια του trapping) με τους forwards της αδύνατης πλευράς να παίρνουν το dive του Τόμιτς. Η Μπαρτσελόνα πάτησε σε αυτή τη τακτική χτυπώντας με skip πάσα στον παίχτη του forward που παραλάμβανε τον Τόμιτς (Βεζένκωφ ή Περπέρογλου συνήθως, σκόπιμα στημένοι εκεί). Συνολικά οι Καταλανοί δούλεψαν πολύ καλά τη weak side τους .ενώ η άμυνα τους ήταν καλά προετοιμασμένοι προβαίνοντας σε αλλαγές αυτόματα στη πλευρά όταν τον πράσινο συνδυασμό αποτελούσαν face up παίχτες που δε συνιστούσαν απειλή προς τα μέσα. Ο Παναθηναϊκός τους προβλημάτισε μόνο με κάποια base line cuts τα οποία οι guards του Μπαρτζώκα δυσκολεύτηκαν να ελέγξουν και σε δεύτερη φάση με τη δραστηριότητα του Σίνγκλετον και την ικανότητα του να κινηθεί μακριά από το καλάθι ή να πάει στο επιθετικό ριμπάουντ.

Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα


Είμαι αυστηρός με τον Παναθηναϊκό όμως νιώθω πως αυτό επιβάλλεται να γίνει τώρα γιατί ξαφνικά ένα σύνολο το οποίο είχε σημαντικές δυνατότητες στον ορίζοντα και καλή προοπτική με τη προσθήκη του καινούργιου προπονητή ξαφνικά βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. Η ήττα στο Παλάου Μπλαουγκράνα ως αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτική του μεγέθους του προβλήματος όμως ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε είναι είναι. 


Ο Παναθηναϊκός  χρειάζεται αλλαγή. Εδώ και τώρα. Έκανε λάθος με την επιλογή Γκάμπριελ όχι γιατί ο Αμερικανός είναι κακός παίχτης (δεν είναι) αλλά γιατί δεν φέρνει στο τραπέζι αυτά που χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή. Αυτό ήταν δεδομένο από την αρχή. Οι πράσινοι χρειάζονταν έναν F/C ο οποίος θα μπορεί να παίξει και το “5” (δεν έχουν τρίτο “5”, για αυτό το επίπεδο αυτό είναι τρύπα, να είστε σίγουροι..) αλλά κυρίως να τους βοηθήσει να στήσουν PnR καταστάσεις και να ανοίξει τη γκάμα των επιλογών τους στην άμυνα (όπως π.χ. ο Theiss που λέγαμε τα τελευταία καλοκαίρια.. Απλά τον αναφέρω για να καταλάβετε το ζητούμενο, μη διαβάσω τίποτα ερωτήσεις για τον εάν μπορεί να αποκτηθεί, όχι δε μπορεί..). Ο Γκάμπριελ είναι καλός παίχτης για διαφορετική κατάσταση (ο ίδιος είχα πει παλαιότερα ότι θα είναι αναβάθμιση για τον Ολυμπιακό αντί του Πέτγουεϊ). Πιστεύω ότι αποκτήθηκε με το βλέμμα στην επιστροφή του Γκιστ και το γεγονός ότι όντως τότε μπορεί να κολλήσει όμως αυτή η απόφαση κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι λανθασμένη. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα παίχτη ρακέτας που θα ενεργοποιήσει πάλι τις δεξιότητες του Καλάθη στο μάξιμουμ και όχι έναν φόργουορντ που θα αδυνατεί να στήσει screens και θα τον γκρεμίζουν τα γκαρντ της Μπαρτσελόνα περνώντας από πάνω του. Πλέον στο 85-90% των πράσινων Ball screens τελειώνει τη φάση (η μπάλα δε φτάνει στα χέρια του ψηλού) γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη κατάσταση προβλέψιμη για την αντίπαλη άμυνα. Σίγουρα με τον Τζέιμς θα πρέπει να δούμε περισσότερο High Flat PnR επίσης..

Ο Παναθηναϊκός με υπομονή θα γίνει καλύτερη ομάδα στα χέρια του Πασκουάλ. Έχει δυνατότητες, σαφώς  μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες των ομάδων της τελευταίας διετίας. Όμως (και πάλι) βάζει εμπόδια στον ίδιο του τον εαυτό με κάποιες από τις επιλογές του, τα οποία δε τον αφήνουν να πλησιάσει μάξιμουμ. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα οπτικής του προβλήματος..


499 σχόλια:

  1. Τζιμ καμια καλη επιλογη για την θεση 5 του ΑΡΗ εχεις στο μυαλο σου??..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και αμφιβάλλω οτι τον έχουν προσέξει πολλοί εδώ μέσα εγώ θα σου έλεγα ότι ο D.J White της Τορίνο είναι ένα κι ένα για τον Άρη.
      30άρης με πλούσια μπασκετικό εμπειρία και με πέρασμα από πολλές ομάδες του ΝΒΑ.
      Έχει πολύ καλά στοιχεία και αν δεν απατωμαι κάνει και καλή χρονιά εφέτος.
      Κάπως δύσκολη περίπτωση αλλά για εμένα αξίζει.

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
    2. Θα μπορούσες να μοιραστείς τις σκέψεις σου Jim?

      Διαγραφή
    3. Jim την είδες Popovich?

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα! Ράιλι..
      Απλά σκέφτομαι να το βγάλω σε σχετική ανάρτηση. Αν προλάβω, σίγουρα..

      Διαγραφή
    5. Jim θα προλάβεις άνετα γιατί πολύ απλά, δεν βλέπω τον Άρη να παίρνει παίκτη. Μετά τη νίκη κόντρα στον Κολοσσό και τα επόμενα σχετικά εύκολα παιχνίδια κόντρα στους Έλιος και Κύμη, το κενό στην front line θα αποφασισθεί να καλυφθεί εσωτερικά με Τσαιρέλη κυρίως. Η μόνη περίπτωση, για μένα πάντα, να αποκτηθεί παίκτης είναι να γυρίσει ο Καββαδάς και να μην πατάει καλά (πράγμα που απεύχομαι).

      Διαγραφή
  2. Αν ειχαμε εναν ασο ο οποιος δημιουργει και για τον εαυτο του και για την ομαδα του εξισου καλα(οτι ακριβως κανουν οι ασοι των τοπ ομαδων στην Ευρωλιγκα)δε θα συζητουσαμε τωρα για “ενεργοποιηση των δυνατοτητων του Καλαθη” ουτε για το DNA της ομαδας που αλλαζει δυσκολα κλπ κλπ.Το μπασκετ της καθε ομαδας καθοριζεται καταρχας απο τον προπονητη και εν συνεχεια απο τις δεξιοτητες του βασικου δημιουργου.Αν στη θεση του Καλαθη ηταν ο Λαρκιν πχ,ο οποιος εχειεξι ασσιστ μ.ο. και πολυ καλη εκτελεση με σουτ η με ντραιβ δε θα επαιζε τετοια αμυνα ο Μπαρτζωκας και ο καθε Μπαρτζωκας.Με τον συγκεκριμενο ασο η επιθεση του Παναθηναικου ειναι προβλεψιμη.Μονη λυση να ειναι τρομερα aggressive ο Καλαθης στη μπασκετα.Αλλα δεν ειναι,η ειναι μεχρι ενος σημειου το οποιο ενας καλος προπονητης το διαβαζει ευκολα.Και οσον αφορα τα περιφημα τρπλ νταμπλ του Καλαθη,να τον δω τωρα τι αριθμους θα κανει που θα μειωθει ο χρονος συμμετοχης.Αυτη η ομαδα εται οπως ειναι δομηνενη χρειαζοταν τον Ανταμς.Ο Καλαθης ειναι βαριδι και δυστυχως θα το καταλαβετε ολοι οταν φυγει και παρουμε εναν κανοβικο συγχρονο ασο που εχουν ολες οι ομαδες που θελουν να λεγονται διεκδικητριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστοτατοτατος.
      👍👆👌✌💪

      Διαγραφή
    2. Βαρίδι του Παναθηναϊκού ο Καλάθης. Μάλιστα...Καταλαβαίνω το να μην αρέσει ένας παίκτης και να προτιμάς έναν ανακατωσούρα με σουτ τύπου Ανταμς (γιατί αν τον θεωρείς οργανωτή ( με αναλογία ασσιστ/λάθη σαν του Νικ/αμυντικό επιπέδου Καλάθη θα πέσουν οι μπασκέτες να μας πλακώσουν), αλλά εδώ φτάνουμε στα όρια του παραλογισμού. Το ότι φλερτάρει με το τριπλ νταμπλ δεν είναι αποτέλεσμα ικανοτήτων μας λες, αλλά αυξημένου χρόνου συμμετοχής. Μέχρι τώρα σου τα χώναμε για το σουτ αλλά αφού τα νούμερά σου είναι καλά, για να σε δούμε, Καλάθη μου, όταν δεν παίζεις αν θα κάνεις τριπλ νταμπλ.

      Με τη δική σου λογική, ο Παπαλουκάς με χειρότερο σουτ από τον Νικ (ούτε ποτέ τόλμησε ποτέ να σουτάρει μετά από ντρίπλα στην καριέρα του) ήταν βαρίδι στην ΤΣΣΚΑ και στη Εθνική. Και πάντα με τη δική σου λογική, ο τεράστιος Διαμαντίδης είναι ο ίδιος παίκτης έτσι και του κόψεις τη δημιουργία χωρίς έναν Μπατίστ, έναν Λάσμε, έναν Πέκοβιτς να στήσει ένα πικ εν ρολ. Θα τα μπουμπούναγε από την περιφέρεια και όλα καλά.

      Επαναλαμβάνω: απολύτως σεβαστό να μην γουστάρεις έναν παίκτη. Αλλά άλλο αυτό κι άλλο να ισοπεδώνουμε τον πολυτιμότερο αθλητή της ομάδας με επιχειρήματα τύπου "έχει νούμερα γιατί παίζει, όταν δεν παίζει αμφιβάλλω αν θα έχει νούμερα". (μεταξύ μας, λιγότερο από τριαντάλεπτο αποκλείεται να παίξει φέτος ο Νικ στην Ευρωλίγκα)

      Διαγραφή
    3. O Καλαθης δεν φταιει που διπλα του δεν παιζει ενας bomber τυπου Ουιμς ή Ντιλεινι αλλα ρολιστες σε αυτο το επιπεδο οπως Τζεημς, Παππας, Φελντεην, Ριβερς.

      Αντι ο Παναθηναικος να δινει για δευτερη φορα τοσο μεγαλο συμβολαιο στον αναπληρωματικο σεντερ και σε πολλους ξενους ρολιστες, επρεπε να τα δωσει σε εναν περιφεριακο που θα καλυπτε τις επιθετικες αδυναμιες του Νικ.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδη εσυ μου λες οτι ο Καλαθης ειναι ιδιος παιχτης με τον Διαμαντιδη και τον Παπαλουκα.Ειστε καλα ρε μερικοι εδω μεσα?Ενας παιχτης δεν ειναι νουμερα μονο.Ξεκολλατε μαυτο το πραγμα.Το κυριοτερο προτερημα σε εναν παιχτη ειναι η προσωπικοτητα.Ειναι ιεροσυλια να βαζεις στην ιδια προταση τον Καλαθη με δυο απτις μεγαλυτερες προσωπικοτητες που εβγαλε το Ευρωπαικο μπασκετ.Και στην τελικη ρωτα τον Ομπραντοβιτς και τον Ιτουδη ποτε ανεβηκε λεβελ ο ΔΔ.Ναι φιλε μου,οταν ακουσε τον Μεγαλο και εγινε πιο επιθετικος στο καλαθι φτιαχνοντας και το σουτ του.Και κατι για το τελος.Γιουλ,Τεοντοσιτς,Σπανουλης,Ερτελ,Λαρκιν,Σλουκας,Λανγκφορντ,Γουοναμεικερ.Πες μου ποιες ομαδες θα αλλαζανε το βασικο τους 1 εξ αυτων για να βαλουν τον Νικ στη θεση τους να τρεχει την ομαδα τους.Οχι σαν μπακ-απ(που ειναι η φυσικη του θεση) αλλα σαν βασικο.

      Διαγραφή
    5. ΟΚΚΚΚΚ...Εσύ κατάλαβες ότι συνέκρινα Παπαλουκά και Μήτσο με Καλάθη. Τώρα άφησες στην άκρη τα νούμερα και τα τριπλ νταμπλ που δε λένε μια γιατί όποιος παίζει κάνει νούμερα, το γύρισες στην προσωπικότητα που δεν διαθέτει και μου αραδιάζεις ένα κάρο παίκτες εντελώς άσχετους μεταξύ τους και εντεταγμένους σε άλλο πλαίσιο για να τους συγκρίνουμε με τον Νικ. Να παίξουν πχ παρεούλα στη Φενέρ 1-2 ο Σλούκας με τον Καλάθη θα ήταν εφιάλτης κανονικός για τον Ζοτς...

      ΥΓ
      Η Μπασκόνια που φέρνει τον 39χρονο Πριγκιόνι το κάνει γιατί είναι βαρίδι ο Λάρκιν ή γιατί διαθέτει χαρακτηριστικά που λείπουν/συμπληρώνουν τον λεγάμενο;

      Διαγραφή
    6. Επειδη κανεις πως δεν καταλαβαινεις,οι παιχτες που σου ανεφερα,επωμιζονται το ρολο του 1 στις ομαδες τους.Προφανως ομως επελεξαν παιχτες που και μπορουν να οργανωσουν και να σκοραρουν.Ο Καλαθης μπορει να κανει μονο το ενα.ΤΔΚ?Και η περιπτωση Πριτζιονι ειναι ασχετη με το θεμα,γιατι ο Παμπλο ειναι παιχτης συμβολο για τη Βασκονια και ηρθε στα 39 του για να κλεισει καριερα.Οπως σε εμας ο Μπατιστ.Τωρα απο εκει και περα αν καποιοι απο εσας θεωρειτε οτι ο Καλαθης ειναι συνωνυμο της μπασκετοσυνης,σηκωνω τα χερια ψηλα.Δε σας αρεσουν οι ασοι που μπορουν να σκοραρουν.Δηλαδη πραγματικα ο Τεοντοσιτς ειναι πολυ κατωτερος του Καλαθη γιατι τολμαει και σκοραρει.Ακου εκει πραγματα.Απειλει απο μακρια.Ντροπης πραγματα.Δεν πρεπει να ειναι ετσι ο ασος.Πρεπει να ειναι σαν τον Νικ.Μιλαμε για τρελα.

      Διαγραφή
    7. Για μενα ο Καλαθης ειναι πολυ καλος παικτης αλλα με τρομερο μειονεκτημα επιθετικα.

      Δεν εχει ουτε την προσωπικοτητα ουτε το ταλεντο. Η συγκριση με τον Παπαλουκα ειναι ακυρη γιατι ο Παπαλουκας με ποσταρισματα και drive σκοραρε πολυ καλυτερα απο τον Καλαθη.

      Καλος παικτης μεν ο Καλαθης αλλα το γεγονος πως στην επιθεση ειναι επιεικως μετριως δεν μπορει να τον κανει τοπ-παικτη.

      Περιφερειακος που ειναι ο πιο ακριβοπληρωμενος παικτης της ομαδας του και να χανεις παιχνιδια με "hack-a-shaq?
      Και κακα τα ψεματα σε ολες τις ομαδες του κοσμου τα πολλα λεφτα τα παιρνουν αυτοι που κανουν την διαφορα στην επιθεση.

      Κανενας δεν αμφισβητει πως ο Ροντο στο ΝΒΑ ειναι παικταρας, αλλα πουθενα δεν επαιξε σαν πρωτο ονομα με την ομαδα του να πρωταγωνιστει.

      Ο Καλαθης στην ευρωλιγκα ειναι το πιο κοντικο του Ροντο στο επιπεδο του ΝΒΑ

      Διαγραφή
    8. Εντελώς πληροφοριακά, ο Καλάθης που δεν σκοράρει έχει μέσο όρο 13 πόντους. Αλλά ΟΚ, στον επόμενο τόνο έχει 13 πόντους γιατί τον αφήνουν, παίζει πολλή ώρα, έχει άσχημα ποσοστά, άλλο πράμα οι 13 πόντοι του Καλάθη και άλλο του Σλούκα, του Σπανούλη κοκ. Επαναλαμβάνω και κλείνω γιατί προφανώς δεν έχει νόημα η όλη συζήτηση: μπορεί να μην τον γουστάρεις σαν παίκτη αλλά με τη δική σου λογική μπορώ να βγάλω παλτό και ακατάλληλο τον οποιονδήποτε. Από τον Γιουλ που σκοράρει πολύ αλλά με μετριότατα ποσοστά ( 20/70 τρίποντα), τον Σπανούλη που όσα βάζει μπροστά τα τρώει στην άμυνα και κάνει και τέσσερα (4) λάθη/ματς, τον Τεόντοσιτς που μέχρι χθές ήταν λούζερ και μπορούσε να σε χαντακώσει ανά πάσα στιγμή , τον Λάνγκφορντ που δεν πασάρει από το δεξί στο αριστερό, τον Ερτέλ που έτσι και του χαλάσεις το μυαλό είναι για κλωτσιές και στις δυο πλευρές του παρκέ κοκ.

      Αν είναι βαρίδι παίκτης που προσφέρει 13 πόντους, 7 ασσίστ, 5 ριμπάουντ, 1,5 κλέψιμο, μόλις 1,5 λάθος/ματς, 17,5 ράνκινγκ και πίεση στη μπάλα τότε εύχομαι να βρούμε 1-2 βαρίδια ακόμα αυτού του βεληνεκούς μπας και...πατώσουμε.

      Διαγραφή
  3. Πιστευεις οτι υπαρχει περιπτωση να γινει κινηση στο 5 απο τον Παναθηναϊκό ;Οποιαδήποτε κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μπορουν να γινουν τον Γενάρη, Παιχτες φεύγουν κι έρχονται...

      Διαγραφή
  4. Ολόσωστος Τζιμ...Προσωπικά μου ξένισε πάρα πολύ η επιλογή του Γκαμπριελ (οχι ως ποιότητα οπως λες).Τι έξτρα μπορεί να προσφέρει σε αυτή την ομάδα ο Γκαμπριελ,δεν υπάρχει πλέον ένας ψηλός ικανός να δώσει ενα σωστό δυνατό σκριν που χρειαζονται πολλά για τα plays του Πασκουαλ...Αναρωτιέμαι αν μπορεί να έχει πέσει τόσο εξω στην επιλογή του ο Τσαβι,να έχει κάνει τοσο μεγαλη γκαφα...τι λες Τζιμ?Τι αλλο μπορεί να έχει στο μυαλό του???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί έχεις σκόρερ δημιουργό για να σου ξυνισει ο Γκάμπριελ ;
      Δηλαδή αν πάρεις εναν Μπιρτς η εναν Σλοτερ το έλυσες το πρόβλημα ;
      Οι άλλοι θα είναι ζώα για να μην σου κλείσουν το pnr;
      Και μετά ποιος θα σκοράρει?
      Ο Μπιρτς απο τα τρία μέτρα η ο Καλαθης απο την περιφέρεια ;

      Μπακατσουλας

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορω να πω, οι ενστασεις του αγαπητου Μπακατσούλα εχουν βαση.

      Εξαλλου, τα διδυμα pnr δεν γινονται κατα παραγγελια γυρος-πιτα χωρις κρεμμυδι στο συνοικιακο. Πρεπει να δουλευτουν πρωτα και μετα να δεις αν βγαινουν. Αυτα δεν γινονται ευκολα στο ενδιαμεσο της χρονιας.

      Αυτο που μπορεις να παιξεις τωρα με τον Γκαμπριελ ειναι αντε κανα αιφνιδιασμο, αντε κανα αλλεϋ-ουπ δηλ. εκει που πηδουσε ο Γκιστ τωρα να πηδαει ο Γκαμπριελ, αντε κανα ρολόϊ για τριποντο κλπ. Δεν ειναι και λιγα!

      Απλά το παιδί δεν φαινεται να ενδιαφερεται για αμυνα παρα πολυ. Κοψιματα τυπου Πετγουέϊ δεν φαινεται να μπορεί.

      Διαγραφή
  5. Τζιμ, για να σε διορθωσω στο τελος. ΕΙΝΑΙ θεμα χρηματων και ΗΤΑΝ θεμα οπτικης του προβληματος. Τωρα με την προσθηκη του Γκαμπριελ δυστηχως γυρισμος δεν υπαρχει. Αν εβλεπε καποιος απο την ομαδα οτι η μη αποκτηση PnR ψηλου θα δημιουργουσε τοσα προβληματα, θα προτιμουσαμε αλλον παικτη με τα λεφτα του Γκαμπριελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφέστατα και είναι (όχι ήταν, το πρόβλημα παραμένει) θέμα οπτικής. Κανείς δε μπορεί να έχει απαίτηση από μια διοίκηση να βάζει συνεχώς παραπάνω χρήματα. Όμως μπορεί να περιμένει ότι το διαθέσιμο ποσό θα επενδυθεί σωστά. Θα προτιμούσα λοιπόν παίχτη των 150 χιλιάδων με τα χαρακτηριστικά που σου είχα περιγράψει..

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω μαζι σου Τζιμ.

      Διαγραφή
    3. Κάτσε Τζιμ γιατί έχω μπλεχτεί και εγώ όπως και άλλοι φίλοι του blog νομίζω...

      Η απόφαση για τον Γκάμπριελ δεν ήταν του Πασκουάλ? άρα πως επαναλαμβάνεις συνέχεια ακόμα και μετά την απόκτηση Γκάμπριελ ότι ο Παναθηναικός θέλει υπομονή και έχει έναν καλό προπονητή και πρέπει να δουλέψει με αυτόν? δε λέω, σε καμία περίπτωση, να κρεμάσουμε τον Πασκουάλ, ο άνθρωπος ήρθε στη μέση της χρονιάς (που και από την αρχή να ήταν καλύτερα να γίνεται στο τέλος το ταμείο). Απλά προσπαθώ να κατανοήσω τον συλλογισμό σου.

      πχ "Όμως μπορεί να περιμένει ότι το διαθέσιμο ποσό θα επενδυθεί σωστά" να επενδυθεί σωστά απο ποιόν? από τον Πασκουάλ καταλαβαίνω εγώ.

      Υ.Γ: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επαναλαμβάνω ότι δε θέλω σε καμία περίπτωση να βάλω στον τοίχο τον Πασκουάλ.

      Διαγραφή
    4. Κανεις δεν μπορει να απαιτει απο την διοικηση να βαλει χρηματα που δεν εχει. Και νομιζω ολοι θα συμφωνησουμε σ' αυτο.
      Ομως λιγοτερο προσβλητικο ειναι να εκανε ο Πασκουαλ μια λανθασμενη επιλογη απο το να ισχυριστουμε οτι του επιβληθηκε η επιλογη απο ασχετους.
      Δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο σε καμια περιπτωση...
      Ειναι δικη του η επιλογη και η ευθυνη.
      Οπως γραφω και παραπανω θεωρω οτι ισως κοιταζει πιο μακρυα απο εμας. Εχει αλλο χρονικο οριζοντα για το προτζεκτ που εχει αναλαβει και δεν εστιαζει απαραιτητα στους αμεσους, για εμας τους υπολοιπους, στοχους. Ειναι ηδη κοντα δυο μηνες στην ομαδα και πιστευω οτι εχει σχηματισει αποψη και εκτιμηση για τις δυνατοτητες της. Εχει επισης σιγουρα σταθμισει τις επιπτωσεις απο την απωλεια του Γκυστ και καταλαβαινει καλυτερα απο τον καθενα μας οτι δεν υπαρχει τροπος να τον αντικαταστησει αυτη την ωρα. Δεν εκβιαζει καταστασεις λοιπον αλλα δουλευει μεθοδικα πανω στο δικο του πλανο. Αν εκρινε οτι ο Γκαμπριελ εχει θεση στο πλανο αυτο προχωρησε στην αποκτηση του ανεξαρτητα απο τις αναγκες της στιγμης. Κατι τετοιο εδειξε εξαλλου η σταση του οταν ηρθε στην ομαδα. Η διοικηση του ειχε ετοιμες λυσεις στο θεμα του ασσου αυτος ομως προτιμησε να εκτιμησει ο ιδιος την κατασταση πριν αποφασισει.
      Αυτη φυσικα ειναι μια δικη μου ερμηνεια και θεωρω οτι εχει βαση... Δεν αποκλειω τιποτα ομως και σιγουρα αντιλογος μπορει να υπαρχει αφθονος...

      Διαγραφή
  6. του κυριου στεφανου λασμε η τιμωρια ποτε τελειωνει?....αυτον χρειαζεται ο παναθηναικος....15 ποιοτικοτατα λεπτα τιποτα αλλο......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν και του Γκιστ περιπου. Εχει συμβολαιο με Γαλατά, δεν τον αφήνουν.

      Διαγραφή
    2. Είπαμε, αδερφέ, ο Γκαμπονέζος ανήκει στους Τούρκους. Δεν τον περιμένουν για να τον αφήσουν σε μας. Μην κάνετε όνειρα.

      Διαγραφή
    3. Του Λάσμε η τιμωρια λήγει τον Ιούνιο του 17. 35χρονο παίκτη ενάμιση χρόνο εκτός παρκέ και ακόμη συζητείται τό όνομά του για τους Παναθηναικάρες τους πληκτρολογίου. Ξεκολλάτε ρε με τη κριτική και αφήστε τον Πασχάλη να κάνει τα κουμάντα ξέρει κάτι παραπάνω από εσάς

      Διαγραφή
    4. ενω εσυ που εισαι παναθηναικαρας της θυρας 13 συζητας για ποιον?ο προπονητης ξερει καλυτερα αλλα ειναι παγιδευμενος σε κατι που ο ιδιος δεν επελεξε ,ανοιξε λιγο τα ματακια σου

      Διαγραφή
    5. Μακρυα τα μπουμπουκια και κάθε παραλληλισμος μαζί τους, από εμενα. Εγω είμαι ευτυχης που λείπουν διότι είναι ο εσωτερικός εχθρος που έχει κάνει μεγαλο κακο στον Παναθηναικο. Δεν συζηταω για κανεναν εχω πίστη στον πρόεδρο που κρατάει ψηλά τον 6άστερο φέρνονταςτον καλύτερο προπονητή μετά τον Ζοτς και τον Ιτουδη στην ομάδα. Επίσης δε πέφτω στη γκρίνια ότι δεν έχουμε ρόστερ ή ότι έχουμε ελλέιψεις που σκόπιμα το σύστημα διασπείρει για να κάνει κακό στον Παναθηναικο ενώ απέναντι όλα είναι καλά.

      Διαγραφή
    6. Σλουρπ σλουρπ. 400 ευρώ στον Ερμή για υπεράσπιση.

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραίο άρθρο Jim. Θα ήθελα περισσότερα πίνακακια έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε καλύτερα και εμείς οι αμύητοι. Εαν το ροστερ του ΠΆΟ μείνει ως έχει υπάρχει σωτηρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η επιλογή Γκάμπριελ είναι κάτι που δε μπορεί να καταλάβει το απλό, άσχετο και μη μπασκετικό μυαλό του 99% των φίλων του παναθηναϊκού. Εγώ ανήκω σε αυτό το ποσοστό. Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος στο 1% ας μας βοηθήσει. PANAIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι ο Γκάμπριελ αν είχες πάρει δημιουργό με σκορ που φωνάζουμε μηνες τώρα.
      Να τους τρυπήσει να μην τον αφήνουν στιγμή μόνο του ακόμα και με double team ώστε να ελευθερωθουν οι αλλοι.
      Οταν ο Καλαθης ειναι ακίνδυνος απο έξω και δεν έχει σουτ μετά απο ντρίμπλα, ολοι κλείνουν στους υπόλοιπους και μπουκώνεις.
      Και σου φαινεται μάπα ο Μπουρουσης και χάλια ο Γκάμπριελ και ο Νικολς.
      Για πεσμου μια ομάδα στην ευρωλιγκα ΕΣΤΩ ΜΙΑ που να μην έχει δεύτερο δημιουργό η να μην έχει σκορ απο το δημιουργό της η να παίζεις τον δημιουργό της under.
      Εσύ αν ο Καλαθης ηταμ αντίπαλος μας θα τον φοβοσουν να πάρει προσπάθεια η να τον στείλεις στις βολές ;;;;;
      Οχι βέβαια.
      Θα έκλεινες λοιπον την πάσα του και τους άλλους και παπαλα.
      Ποσες φορές το έχουμε δει αυτό το έργο ;;
      Έχεις εναν Ανταμς πχ να μην τον αφήνουν ρούπι να είναι και ελεύθερος στη ρακετα ο Μπουρουσης να δημιουργήσει η να κάνει παπάδες ;
      Δημιουργό με σκορ χρειάζεται η ομαδα κι ολα θα παρουν το δρόμο τους.

      Μπακατσουλας.

      Διαγραφή
  9. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Τότε υπήρχαν λεφτά,δεν υπήρχε σωστή οπτική. Τώρα λόγω Πάσκουαλ υπάρχει σωστή οπτική, αλλά πως να σκασει η διοίκηση και άλλα λεφτά. Έγιναν και λάθος μαθηματικά. Ήταν ολοφανερο ότι έλειπε ένας ελληνας ακόμη από το ροστερ αριθμητικά. Τώρα πιάσε το αυγό και κουρεύτο. Ο Φάρμαρ η ο Ανταμς είναι η μόνη λύση αντί για Φέλντειν να στήσεις δίδυμο με Καλάθη όλοι οι άλλοι στην περιφέρεια σε συμπληρώματικσ ρόλο. Και να ποντάρεις στην ομαδικοτητα του ενός και στον ατομισμο του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. file etsi den kerdizontai prwta8lhmata. Mporei na kerdiseis merikous agwnes alla oxi koupes. sugnwmi gia ta greeklish all den exw ellhnika

      Nikos

      Διαγραφή
  10. Τοσα χρονια που σε διαβαζω Τζιμ ουδεποτε εχω δει τοσο καθετη τοποθετηση σου και μαλιστα σε θεμα που αφορα σε ελληνικη ομαδα.
    Στην πολιτικη αυτο θα ισοδυναμουσε με εξωθεν παρεμβαση. Κατι σαν ανοιχτη επιστολη προς Πασκουαλ...
    Και φανταζομαι οτι αντιλαμβανεσαι τον αντικτυπο της τοποθετησης σου αυτης και εδω στο μπλογκ αλλα και γενικοτερα...

    Το θεμα αν μπορει να γινει κατι πλεον γιατι τα περιθωρια τοσο τα οικονομικα οσο και τα χρονικα δειχνουν να εχουν εξαντληθει.
    Μια αντικατασταση του Γκαμπριελ θα ηταν ομολογια γκαφας και δυσκολα θα γινει. Απο την αλλη μια εξτρα προσθηκη στους ψηλους (αφου οπως λες τριτο πενταρι ετσι κι αλλιως λειπει) θα βγαλει την ομαδα εκτος οριων στον αριθμο των ξενων ενω παραλληλα παραμενει η εκκρεμοτητα σχετικα με τον ασσο και φυσικα παντα παραμονευουν και αλλα απροοπτα.
    Ακομα ομως και αν υπηρχαν η διαθεση και η δυνατοτητα να γινουν οι απαραιτητες διορθωσεις.. υπαρχουν τα χρονικα περιθωρια?
    Θα καταφερει αυτη η ομαδα να μονταριστει μετα απο τοσες παλινωδιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Θάνο. Είμαι κατά των αλλαγών μέσα στη σεζόν. Όμως όταν κάτι είναι φανερά δυσλειτουργικό πρέπει να το διορθώνεις. Ναι, αναφέρομαι ευθέως σε αλλαγή. Όχι γιατί ο παίχτης δε μπορεί να προσφέρει (με αυτή τη κατάσταση στο "4" μπορεί να βρει λεπτά) αλλά γιατί οι ανάγκες της ομάδας είναι διαφορετικές. Σκέψου μόνο (χτύπα ξύλο) να λείψει ο Σίνγκλετον ή ο Μπουρούσης από ένα ματς..

      Διαγραφή
    2. Σε αλλαγη του παιχτη που μολις επελεξε?
      Νομιζω οτι θα εχανε εντελως την αξιοπιστια του σε μια τετοια περιπτωση...

      Μηπως ομως εχει διαφορετικο χρονικο οριζοντα στις αποφασεις του απο εμας?
      Προσωπικα θεωρω πολυ πιθανο ενα τετοιο ενδεχομενο...
      Ισως να βαζει σε δευτερη μοιρα αυτους που εμεις θεωρουμε.. 'αμεσους στοχους'.
      Στο κατω-κατω αν δεν το κανει αυτο τωρα ποτε θα το κανει?

      Διαγραφή
  11. Νίκ μου, Νικ μου...
    -------------------
    Έτος: 2016
    Στίχοι: Χουπφέλλας εντ Φρέντς
    Μουσική: Απόστολος Καλδάρας
    Ερμηνεία: o Καταλανός Κόκοτας

    Νίκ μου, ειν' ο φόρτος σου αβάσταχτος καλέ μου
    που σε βλέπω σαν ξερόφυλλο του ανέμου
    στο παρκέ κυνηγημένος να γυρνάς

    Νίκ μου, δεν τον άκουσες τον δόλιο σου τον σέντερ
    παρασύρεσαι από τον άλλο helper
    είσαι είκοσι επτά χρονών κι όμως γερνάς

    Νίκ μου, τι περιμένεις, πε μου
    σ’ έναν ρόστερ λαβωμένο
    θα ’σαι πάντα ενα γκάρντ αποκομμένο
    δίχως play, δίχως σούτ κι ουρανό

    Νίκ μου, την ομάδα συλλογίσου
    τι να κάνω να γλυκάνω την πληγή σου
    Νίκ μου, Νίκ μου, πώς πονώ

    Νίκ μου, είν’ οι αντίπαλοι απάνθρωποι καλέ μου
    οι φιλάθλοι είναι μάστορες πολέμου
    και γελούν όταν το δάκρυ μας κυλά

    Νίκ μου, μην πιστεύεις σε κανέναν ακριβέ μου
    ως κι οι φίλοι σου χαρήκανε, Θεέ μου
    που ’χουμε πέσει τώρα τόσο χαμηλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπουρούσης από γαστρεντερίτιδα πήρε εξιτήριο μόλις 1 μέρα πριν το παιχνίδι. Τα κοράκια σημάδεψαν τον Σιγκλετον και στο 4ο φάουλ τελείωσε το παιχνίδι. Τζέημς και Γκάμπριελ 1 εβδομάδα προπονήσεις. Βρίσκουμε τηπαρτσελόνα ΥΠΕΡΠΛΗΡΗ και με τη πλάτη στο τοίχο. Λογική η ήττα. Από την άλλη ο οσφπ συνεχίζει να βρίσκει τους αντιπάλους του μισούς. Είναι η πιο ευνοημένη ομάδα της φετινής ευρωλίγκας με διαιτησίες που θα ζήλευε και η Τσσκα αλλά αυτό που γίνεται φέτος με τον οσφπ να παίζει με μισές ομάδες δεν έχει ξαναγίνει. Θα γυρίσει δε μπορεί να συνεχιστεί. Κατα τα άλλα πίστη στον Πασχάλη και τίποτα άλλο, αυτός ξέρει καλύτερα και για να διάλεξε Γκάμπριελ με πολυ ακριβο συμβόλαιο για την εποχή και όχι 5αρο4αρι κάτι παραπάνω θα ξέρει από τον hoopfellas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα.

    Βίοι αντίθετοι για τους δύο δικούς μας. Άλλη μια αγωνιστική με κύριο χαρακτηριστικό τα σκαμπανεβάσματα μερικών ομάδων που πάντως μειώνονται σιγά σιγά.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Σπουδαία νίκη μόνο και μόνο λόγω του στραπάτσου απ’ την Μακάμπι που είχε προηγηθεί. Οι ερυθρόλευκοι πήραν το ματς για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι η εξαιρετική εικόνα των παικτών του δεύτερου rotation με τον Λοτζέσκι να ξεχωρίζει. Κι ο δεύτερος, η απουσία του Σλότερ που έκανε την τρύπα στο ‘’5’’ να φαίνεται πηγάδι για την Νταρουσάφακα. Ο Μπλατ με ψηλούς τους Ερντέν – Αλντεμίρ δεν πάει πουθενά. Τα συζητούσαμε και το καλοκαίρι. Ας μη υποτιμάται, λοιπόν, η απουσία του Αμερικανού mobile center όπως δεν έπρεπε να υποτιμηθεί η αντίστοιχη των Μόερμαν – Χαραγκόντι απ’ το ΟΑΚΑ. Όταν οι δικοί μας έχουν 2 τόσο σημαντικές απουσίες η καραμέλα με την δικαιολογία είναι έτοιμη. Από όλους μας.

    Μια παρατήρηση ως προς το rotation. Ο Σφαιρόπουλος, κυρίως λόγω άμυνας, δεν χρησιμοποιεί πολύ στην ίδια 5άδα τους Σπανούλη, Λοτζέσκι και Πρίντεζη. Πιστεύει, μάλλον, ότι μ’ αυτούς τους 3 η ομάδα του γίνεται ευάλωτη αμυντικά. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι δύο Έλληνες παίρνουν περίπου 27’-30' σε κάθε ματς και πολλά στηρίζονται στην μεταξύ του συνεργασία άρα πρέπει να συνυπάρχουν, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως τα λεπτά του Λοτζέσκι δεν μπορούν να αυξηθούν πολύ. Είναι κρίσιμο το πόσο αποτελεσματικός θα είναι σ’ αυτό το περιορισμένο πλαίσιο ο Αμερικανός.

    Γενικά, συνεχίζω να έχω επιφυλάξεις για τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι πέρα απ’ την τρανταχτή έλλειψη ενός ψηλού υπάρχουν παίκτες που παίζουν κάτω απ’ τις δυνατότητές του κι όχι απαραίτητα με δική τους ευθύνη.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

    Πισωγύρισμα. Η δεύτερη πραγματικά και συνολικά κακή εμφάνιση μετά το ΣΕΦ. Ανέλπιστη για μένα αλλά όχι ανεξήγητη. Ο Πασκουάλ τον πρώτο καιρό αποφάσισε να πάει τα ματς με ένα σφιχτό rotation 8 παικτών. Οι λόγοι προφανείς. Αυτή η επιλογή τον βοήθησε πολύ βραχυπρόθεσμα αλλά δεν μπορεί να την μονιμοποιήσει απ’ τον Νοέμβρη. Ο coach ήθελε την μεγαλύτερη δυνατή συνοχή στο ξεκίνημά του και το πέτυχε με το κλειστό rotation. Τώρα πλέον είναι αναγκασμένος να το ανοίξει εντάσσοντας μάλιστα έναν pg με ό,τι αυτό σημαίνει κι έναν νέο παίκτη που αντικατέστησε όχι κάποιον τυχαίο αλλά τον Γκιστ χωρίς όμως να μοιάζει μ’ αυτόν. Απόλυτα φυσικά, η ομάδα μπαίνει πάλι σε διαδικασία αναζήτησης συνοχής υπό νέα δεδομένα. Στην Βαρκελώνη έχασε μια μεγάλη ευκαιρία αφού βρέθηκε απέναντι σε μια μετριότατη και προβληματική Μπάρτσα.

    Φαίνεται ότι η τρύπα του Γκιστ πάει να καλυφθεί ποσοτικά. Λίγο ο Φώτσης, λίγο ο Νίκολς, λίγο ο Γκάμπριελ, να τσοντάρει κι ο Σίνγλετον κάτι ψιλά και βγήκε το 40λεπτο. Ότι είναι λάθος η προσέγγιση είναι φανερό γιατί τελικά η ομάδα δεν παίρνει τίποτα από κανέναν. Π.χ. ο Νίκολς μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα ενώ ο Σίνγκλετον πάει να γίνει το νέο παιδί - λάστιχο της ομάδας. Πιστεύω ότι με το τέλος του α’ γύρου το αργότερο θα έρθει ένας διαφορετικός ψηλός αντί του Γκάμπριελ. Και λόγω της παρατεταμένης αδυναμίας του Μπουρούση να βρει την περπατησιά του. ΟΚ, προχθές ήταν από ίωση αλλά γενικά υπάρχει θέμα. Ο ΠΑΟ μετά από πολλά χρόνια δεν διαθέτει ούτε έναν p’n’r’ ψηλό την ώρα που πολλοί ζητούν να προστεθεί και δεύτερος τέτοιος δημιουργός στο back court.

    Στο πρόγραμμα του ΠΑΟ ακολουθεί μια πεντάδα αγώνων (με 3 εντός) που δίνει την δυνατότητα για να χτιστεί ένα καλό σερί. Στα καπάκια πάει στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα. Με τον Γκιστ υγιή, πιστεύω ότι το 5/5 θα ήταν ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο. Ίσως αυτή η συγκυρία οδηγήσει τον Τσάβι να κλείσει πάλι το rotation. Το ίδιο φαινομενικά βολικό (επίσης 3 εντός) είναι και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού.


    ΥΓ Ρε, το Σάρας…
    ΥΓ1 Κάπου διάβασα ότι στην Αρμάνι είναι λέει δυσαρεστημένοι με την απόδοση του Μίρο και σκέφτονται να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι. Ρε, τους άθλιους… Κι ο Ρέπεσα, ακλόνητος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα 77. Όντως βολεύει το πρόγραμμα αλλά το βασικό είναι να πατήσει καλά ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να πάρει πολύ παιχνίδι από το δίδυμο της θέσης "5". Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλο τέτοιο βράδυ του Μπουρούση (ανάλογο της Βαρκελώνης) ακόμα και εάν πολεμάει βαριά ίωση. Δυστυχώς.

      Μεγάλο διπλό του Σάρας και με στυλ..

      Διαγραφή
  14. Εγω επιμένω πως ο ΠΑΟ εφοσον πηρε τον Γκαμπριελ και θα τον εχει τουλαχιστον για το επομενο κομματι του Α'γύρου θα πρεπει να τον εντάξει σε ενα αγωνιστικό πλάνο και οχι να τον αφήσει στο ροστερ του να περιφερεται ενω ειναι δεδομενο οτι δεν κανει για Γκιστ..Επισης το κενο στο πεντε ειναι μεγαλο προβλημα αυτη τη στιγμη κατι που ο ΠΑΟ δεν ειχε πολλα χρόνια ....Ξαναλεώ η απουσια του Γκιστ αλλοιώνει και το παιχνίδι του Καλαθη που ειχε αναπτυξει αυτοματισμους με η χωρις τη μπαλα στα χερια με τον Αμερικανο και μπορουσε να συνεργαστει μαζι του ή ενιωθε ασφάλεια οταν εκτελουσε φασεις διπλα του..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευεις οτι δεν προσπαθει να τον ενταξει στο αγωνιστικο πλανο?
      Πως περιφερεται δηλαδη? Τωρα ηρθε ο ανθρωπος...

      Διαγραφή
  15. τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα,καταληξαμε στον Gabriel γιατι οπως δημοσιευσε ενα αθλητικο site,αρχικα καναμε κρουσεις στον Drew Gordon και στον Earl Clark,των οποιων οι ομαδες αξιωναν ποσα απο 700.000 εως 1 εκατομ. για να τους δωσουν...ο μονος διαθεσιμος οικονομικα και σχετικα safer σαν επιλογη ηταν ο Gabriel ναι μεν τεσσαρι αλλα τι να κανουμε?τετοια ωρα,τετοια λογια...τα λαθη γιναν παλι το καλοκαιρι,τοτε επρεπε να ειχαμε παρει ενα αθλητικο θηριο,ενα τριαρι πισω απ'τον Rivers και ενα καθαρο pg πισω απ'τον Καλαθη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H αφρο είχε πεί οτι μας προτάθηκε ο εισι αλλά περα βρέχει.

      Διαγραφή
    2. @ 10:41
      Μη διαβάζετε μπούρδες παιδιά. Σιγά μη σου ζήτησαν και το ΟΑΚΑ..

      @11:26
      Ναι. Αρκετά καλός αλλά ακριβός.

      Διαγραφή
  16. Βασικά και οι δύο ελληνικές ομάδες χρειάζονται ενίσχυση.Αρχικά ο Ολυμπιακός στη περιφέρεια είναι εντάξει,αλλά στους ψηλούς έχει μόνο δύο παίκτες που παίζουν σταθερά καλά,τον Μπίρτς και τον Πρίντεζη.Ο Μιλουτίνοφ έχει βελτιωθεί,αλλά δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του στα κρίσιμα.Ο Αγραβάνης δυστυχώς δεν φαίνεται να βγαίνει ούτε φέτος.Ο Γιάνγκ είναι σκέτη απογοήτευση.Ο Παπαπέτρου βοηθάει αρκετά στη θέση 4 και αυτό είναι πολύ θετικό,αλλά ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη ενός ποιοτικού 4/5αριού,ώστε να σταθεροποιήσει την απόδοση του,την κατανομή ρόλων και το ποιοτικότερο ροτέισον,κάτι που αυτόματα θα του αυξήσει τις δυνατότητες του και την προοπτική του στη ευρωπαική του πορεία.Ο Παναθηναικός από την άλλη είχε δύο τρύπες,την έλλειψη γκάρντ δημιουργού-σκόρερ και ενός πενταριού.Οι τραυματίσμοι που προέκυψαν του δημιούργησαν μεγαλύτερο πρόβλημα και πιστεύω τον οδήγησαν σε λανθασμένη κίνηση με την απόκτηση του Γκάμπριελ,ο οποίος δεν μπορεί να του λύσει το πρόβλημα στο 5.Μια σειρά από λάθη και ατυχίες δεν τον βοηθούν να λύσει αυτά τα δύο καίρια προβλήματα.Θα χρειαστεί σύντομα να πάρει εκ νέου αποφάσεις για το ρόστερ ο προπονητής.Ίσως θα πρέπει να θυσιαστούν ένας με δύο ξένοι για δύο ποιοτικότερους και για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας.Μένουν ακόμα 20 αγώνες.Πολλά μπορούν να συμβούν.Καμία ομάδα δεν είναι άτρωτη.Ακόμα και η Τσσκα έχει αδυναμίες.Το αβαντάζ που της παρέχει η χημεία και το βαθύ ρόστερ σε διάρκεια 30 αγωνιστικών,εξαλείφεται κατά πολύ στα μονά ματς του φάιναλ φορ.Η φετινή ευρωλίγκα είναι άκρως ανταγωνιστική και δημιουργεί διακυμάνσεις συναισθημάτων και σκέψεων,κάτι που φουντώνει τις μπασκετικές συζητήσεις και το ενδιαφέρον γύρω από το άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Jeff Ayres θα μπορούσε να αποτελέσει λύση Τζιμ? Εάν ναι έχει την δυνατότητα να τον περιμένει για τον 2ο γύρο?

    Επίσης ακούγεται ότι η Μιλάνο θα αποδεσμευσει τον Χικμαν. Εάν συμβεί δεν θα ήταν μία πολύ καλή λύση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Μιλάνο θα είναι χαζό να αφήσει τον Χίκμαν και ο Παναθηναϊκός -εφόσον και εάν συμβεί αυτό- δε θα πληρώσει (όχι λανθασμένα) τόσα πολλά χρήματα αφού ήδη έχει δώσει το δεύτερο μεγάλο συμβόλαιο του backcourt στον Τζέιμς.

      Διαγραφή
    2. Jim, πως θα σου φαινόταν ένα trade kalnietis & hickman for james ? το πακετάκι θα μας έλυνε όλα τα θέματα οργάνωσης, δημιουργίας και εκτέλεσης στο backcourt ενώ και ο james θα μπορούσε να μεγαλουργήσει στο λούνα παρκ του μιλάνου.
      και καπάκι ανταλλαγή gabriel με drew gordon or frank elegar and we become real contenders με παιχνίδι και από paint & με την επάνοδο του gist είμαστε πιά το νο 1 favourite για τη euroleague. τι λες και εσύ ?

      Διαγραφή
    3. Ναι με Καλνιετις Χικμαν στην οργανωση και Ντρου Γκορντον στο ζωγραφιστο, αν δεν παρει Ευρωλιγκα αυτος ο ΠΑΟ θα ειναι αποτυχια.

      tipiny tipiny (?)

      Διαγραφή
    4. beny beny νομιζω με τις ανταλλαγές αυτές, γίνεται πρώτο φαβορί για το τίτλο του nba, όχι απλά της ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
  18. Στην ελλαδα νομιζω οτι το χουμε παραξηλωσει με τη μεταγραφολογια και ως χομπι και ως το απαιτουμενο μετρο εκεινο που θα γιατρεψει καθε κακως κειμενο σε μια ομαδα.

    για το γεγονος δηλαδη οτι ο παναθηναικος δεν κατεβηκε ποτε στην πραγματικοτητα να παιξει εναντιον της μπαρτσελονα φταιει το οτι τραυματιστηκε ο γκιστ?φταιει που ο αντικαταστατης του ειναι ο γκαμπριελ και οχι καποιο αθλητικο σεντερ?φταιει που η ομαδα δεν εχει δευτερο καθαρο ποιντ γκαρντ?φταιει που δεν εχουμε ενα καθαρο και ποιοτικο τριαρι?

    ναι, ολα αυτα ειναι λογοι να μη φθανεις εως το τελος (ειτε της σεζον ειτε σε ενα απαιτητικο παιχνιδι) αλλα δεν ειναι ο λογος που η ομαδα επαιξε τοσο μα τοσο ασχημα την παρασκευη.επρεπε να πιασει δηλαδη το μαξιμουμ της αποδοσης του ο παναθηναικος τις προαλλες για να μην εμφανισει αυτο το χάλι στο παλαου μπλαουγκρανα?

    οι παικτες του παο την παρασκευη ηταν απο κακοι εως ανορεχτοι για ενα τετοιο ματς.ηταν τυχεροι βεβαια που απεναντι τους ηταν αυτη η μπαρτσελονα (των τραυματισμων, της ελλειψης ρυθμου και ποιοτητας των προπονησεων) και οχι καποια πιο ετοιμη ομαδα διοτι σε μια τετοια περιπτωση η συντριβη με νουμερα ασυλληπτα θα ηταν γεγονος.οταν ο τζεημς χανει λει απ μονος του, ο μπουρουσης ειναι ανημπορος να κανει μια εστω σωστη κινηση, ο παππας χανει συνεχομενα ελευθερα σουτ μονος του, ο γκαμπριελ δειχνει να μη ξερει ακομα πού αποφασισε να συνεχισει την καριερα του αυτο σημαινει οτι κατι δεν πηγε καλα στην προετοιμασια για το ματς.δεν επροκειτο απλα για μια κακη βραδια αλλα για ενα βραδυ οπου η πλειοψηφια των παικτων δεν ηταν σε θεση να αγωνιστει.αν για αυτο φταιει η ποιοτητα και πληροτητα του ροστερ εγω θα διαφωνησω.

    προσωπικα ελπιζω οτι αυτο το παιχνιδι θα κουδουνισει ως σημα κινδυνου στον παο και οτι θα συνεχισουμε να βλεπουμε τη γνωστη τον τελευταιο καιρο μαχητικοτητα της ομαδας.ελλειψεις εχουν ολες οι ομαδες με εξαιρεση ενδεχομενως της τσσκα.δεν απαιτω απο τον παναθηναικο να εχει 2 παικτες ποιοτικους και εμπειρους σε καθε θεση και φυσικα δεν περιμενω να δω πληροτητα και μαχητικοτητα στα 10 με 11/12 του ροστερ.αυτα ειναι last year που ελεγε και ο ζοτς!!!αν χαθει η σεζον επειδη δε θα ξαναπαιξει ο γκιστ και επειδη ο γκαμπριελ καταστει αδυνατο να δωσει αυτα τα διαφορετικα στοιχεια σε σχεση με τον προκατοχο του τοτε ας ειναι.θα θελα ομως να δω τους υπολοιπους να καταθετουν την ποιοτητα τους στο παρκε.θα θελα τον προπονητη να καταφερει να παρει απο τους υπαρχοντες παικτες το μαξιμουμ!

    προσωπικα διαφωνω καθετα με τη λογικη οτι ενας παικτης πρεπει απαραιτητως να εχει το ιδανικο πλαισιο γυρω του για να αποδωσει.ο καλος ο παικτης ειναι υποχρεωμενος να παιζει ακομα και αν το πλαισιο του γυρω δεν ειναι αυτο που εχει στο μυαλο του, αλλιως δεν ειναι πραγματικα καλος παικτης αλλα παικτης ειδικων καταστασεων και αυτο δεν το δεχομαι επουδενι για τους καλαθη, μπουρουση και σια.λεγαμε περυσι για τον καλαθη οτι δεν ειχε σουτερ διπλα του, φετος ομως του φερανε τετοιους παικτες.φετος θα αρχισουμε αλλο τροπαριο?οτι δεν εχει p&r ψηλο?να ευχομαστε να ανεβασει στροφες ο τζεημς για να παιξει και ο μπουρουσης?

    ......

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ..........

    οι ελληνικες ομαδες αυτο το μπατζετ εχουν και αυτο σημαινει οτι αν παθουν καμια στραβη θα πρεπει να μαθουν να επιβιωνουν χωρις την αναλογη λυση.και ο παο φετος (γκιστ) και ο οσφπ περυσι (γιανγκ) ειναι υποχρεωμενοι να μαθουν να ζουν χωρις την κολωνα τους στην αμυνα.ετσι ειναι δυστυχως!!!η μπαρτσελονα περυσι με το που τραυματιστηκε ο τριτος σεντερ (λαουαλ) πηγε και πηρε το ντορσει.οκ, θεμιτο.ας μη μπουμε ομως σε αυτη τη λογικη διοτι δεν εχει κανενα νοημα.ο παναθηναικος το γκαμπριελ μπορουσε να παρει και αυτον πηρε.300 χιλιαρικα εδινε για εναν παικτη ελευθερο και με εμπειρια απο ευρωλιγκα και απο υψηλου επιπεδου εγχωριο πρωταθλημα.θα μπορουσε να παρει το χ ή ψ αθλητικο παικτη απο τις κουκουβαουνες και να του βγει, οκ, δε θα το μαθουμε ποτε.περυσι ο οσφπ πηρε τον ουορικ με φραγκοδιφραγκα.οκ, δεν του βγηκε.πιο πριν πηρε το τζεημς, ουτε αυτος του βγηκε.αυτους μπορουσε να παρει ομως.οταν εχεις χαμηλο μπατζετ, σε σχεση με αλλες ομαδες, δε σημαινει απαραιτητα οτι δε μπορεις να στησεις εξισου ανταγωνιστικη ομαδα με πιο πλουσια κλαμπ αλλα σιγουρα οταν θα σου ερθει η στραβη τα αντανακλαστικα σου θα ειναι πολυ διαφορετικα.

    για μενα το μεγαλυτερο προβλημα του παναθηναικου ειναι η ελλειψη προπονησεων που θα τον κανουν ομαδα.προκειται για νεοσυστατη ομαδα ουσιαστικα, με αλλαγη προπονητη, που εχασε το τζεημς για 2 μηνες και τωρα το γκιστ.μια τετοια κατασταση απαιτει πλουσιο προπονητικο χρονο και αυτος φετος με τα τοσα πολλα και δυσκολα ματς δεν υπαρχει.ο νεος κοουτς εχει ενα μηνα στην ομαδα και αναθεμα αν εχει κανει 10 προπονησεις, τι συζηταμε τωρα?

    υ.γ τα 5 επομενα ματς του παο ενδεχομενως να δειξουν και κατα πού θα παει το πραγμα φετος για την ομαδα.γαλατα, φενερ μεσα, αρμανι εξω, καχα μεσα, ουνιξ εξω.οχι εκτος δυνατοτητων του παο ενα καλο σερι.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσο κ να προπονηθεί η ομάδα θα κάνει μια τρύπα στο νερό.
    το ρόστερ είναι τόσο μπερδεμένο που μόνο με 2-3 προσθαφερέσεις διορθώνεται κ αν.
    βλέπω οι υπερασπιστές του μπουρούση να χρησιμοποιούν την γαστρεντερίτιδα για κανένα 2μηνο ως δικαιολογία.
    Ως τώρα ήταν τα νευρα που είχε προσπαθώντας να αποδείξει πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα,

    Εγώ νομίζω πως ο Γκάμπριελ αποκτήθηκε όπως λες Τζιμ σε συνάρτηση με την επιστροφή του Γκιστ. Περισσότερο ως ποσοτική κάλυψη και μελλοντική διαδοχή του Φώτση.
    Καλή η σκέψη για κανονικό 5, τύπου Σλότερ, Λάσμε, Ντόρσει αλλά τώρα πια νομίζω πως είναι αδύνατο. Ο Χάντερ που ήρθε πέρσι δεν θα μπορούσε να δουλευτεί λίγο να γίνει τέτοιος παίκτης; Φάνηκε δουλευταράς και μάθαινε εύκολα.
    Ας το χωνέψουμε ότι φέτος η ομάδα είναι συμπαθητική με ελλείψεις που δεν φτιάχνονται μες τη χρονιά. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει άλλη αλλαγή. Καλύτερα να δουλέψει αυτό το συνολό με τα +- του και ας αποφασίσει για 2,3 προσθαφαιρέσεις το καλοκαίρι ο Πασκουάλ. Το καλοκαίρι η ομάδα αλλάζει στάτους με Γκάμπριελ αντί Φώτση, με 1 τύπου Χικμαν αντί του Φελντέιν και 5 τύπου Σλότερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. γιατί ο οσφπ, ακόμα και εδώ μέσα στις αναρτήσεις, υποστηρίζεται τόσο πολύ; βλέπω τα σάιτ να μένουν ακόμα στο σπανούλη ενώ ο λοτζέσκι ήταν όλα τα λεφτά, είναι παιχνίδια που η ομάδα τρώει εύκολα καλάθια λόγω αδυναμίας του αρχηγού στην άμυνα, και πασχίζει για καλάθι στην επίθεση. Γενικότερα αδικείται ο παο, με καινούργιους παίκτες κ προπονητή που δεν επέλεξε το ροστερ αυτό, και ο οσφπ με το βαμβάκι. Γαύρος είμαι, χρειάζεται η κριτική των κόκκινων να γίνει πιο αυστηρή από αυτή των πράσινων (με αφετηρία το Νοέμβρη και όχι το καλοκαίρι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.Κάνενας Ολυμπιακός δεν χαιδεύεται,ιδίως από τους οπαδούς του.Ήττες όπως αυτές με Μακάμπι και Γαλατά προκάλεσαν γκρίνια και δικαιολογημένα.Επίσης το κενό στους ψηλούς υπερτονίζεται σε κάθε ύφος και συνεχώς,εξίσου δικαιολογημένα.Ούτε ο Τζιμ χαιδεύει τον Ολυμπιακό.Σε κάθε ανάρτηση γράφει τα θετικά και τα αρνητικά που διακρίνει ο ίδιος,όπως κάνει άλλωστε και με τον Παναθηναικό και όλες τις ομάδες.Πολλοί οπαδοί του ΠΑΟ αντίθετα προσπαθούν να δικαιολογήσουν κάθε ήττα της ομάδας τους και τα βρίσκουν όλα θετικά,αρνούμενοι να παραδεχτούν τρανταχτές αδυναμίες που έχουν φέρει και επώδυνες ήττες.Προφανώς δεν το κάνουν όλοι.Υπάρχουν και οπαδοί του ΠΑΟ που γράφουν συνεχώς για τα λάθη και ζητάνε την βελτίωση της ομάδας τους και ας τους χαρακτηρίζουν γραφικούς.Η γόνιμη κριτική μόνο καλό κάνει.Κακό κάνει να τα βλέπουμε όλα θετικά και να μην παραδεχόμαστε ανορθογραφίες.Τέλος και οι δύο ομάδες χρειάζονται προσθήκη-ες και να σταθεροποιήσουν επιτέλους την απόδοση τους.

      Διαγραφή
  23. Είναι γεγονός ότι η ομάδα έχει δύο θέματα να λύσει. Το ένα είναι στην περιφέρεια και το άλλο είναι στους ψηλούς. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται ο παίκτης με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχουν αναφερθεί εδώ και καιρό. Και μαζί με τις προσθήκες δύο παικτών ή ενός και την επιστροφή Γκιστ θα χρειαστούν και αποδεσμεύσεις οι οποίες επίσης είναι γρίφος. Και αν στους ψηλούς η αποδέσμευση θα πρέπει να είναι ενός εκ των Νίκολς-Γκίστ, στην περιφερεια τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Ο Φελντέιν φαίνεται να είναι πιο πιθανός για αποδέσμευση η χρησιμοποίηση μόνο στην Ευρώπη αλλά από την άλλη είναι ο πιο κλασσικός σουτέρ. Αν προστεθεί ένας άσσος όπως όλοι λέμε και μείνουν οι Καλάθης, μεταγραφή, Παππάς, Τζέημς πάλι θα λείπει ο κλασσικός σουτέρ από το 1-2.
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει γρίφους να λύσει με τους παίκτες που θέλει αλλά και με τους παίκτες που έχει..
    Έχω εμπιστοσύνη στον Πασκουάλ και επίσης η ομάδα έχει μια καλή βάση για να χτίσει. Απλά θεωρώ ότι λόγω μπάτζετ θα χρειαστεί να περιμένουμε ως το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει μια καλή προσπάθεια φέτος και ό,τι καταφέρει. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να στηριχθει η προσπάθεια και να χτιστεί καλύτερα για να κάνει το επόμενο βήμα από το καλοκαίρι. Καλώς η κακώς οι ομάδες χρειάζονται χρόνο. Απλλά πρέπει να τον έχουν ΚΑΙ απο τον κόσμο.
    Καλή συνέχεια παίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θεωρώ ότι ο Γκάμπριελ τρακάρει με τον Φώτση, καθώς ειναι πανομοιότυποι παίκτες, παρά με οποιονδήποτε άλλον στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκάμπριελ τρακάρει με τον Φώτση.
      Ο Νίκολς τρακάρει με τον Γκάμπριελ.
      Ο Ρίβερς τρακάρει με τον Νίκολς.
      Ο Τζέιμς τρακαρει με τον Παππά.
      Ο Παππάς τρακάρει με τον Φελντίν.

      Ε, τότε, βγάλτε το 'Superfoods' και βαλτε καλυτερα 'Πίστα Συγκρουόμενων' για να'μαστε μέσα ρε παιδιά.

      Απ' αυτους που δεν τρακάρουν, ο Σινγκλετον θα κόβει εισιτήρια, ο Καλάθης θα δίνει μάρκες και ο Μπουρούσης θα παρκάρει τα συγκρουόμενα.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι ψέματα ότι κάποιοι παίκτες τρακάρουν.
      Ίσως λιγότερο από όσο ανέφερες.
      Στη θέση 4 η ομάδα έχει Φώτση, Νίκολς, Γκάμπριελ από τους οποίους κάποια στιγμή μάλλον θα μείνουν δύο.
      Και στη θέση 2 έχεις Παππά, Φελντέιν, Τζέημς (με το δεδομένο ότι θες άσσο) που επίσης μάλλον πρέπει να μείνουν δύο από αυτούς.
      Αυτά είναι και τα μεγαλύτερα θέματα του Παναθηναϊκού από άποψης στελέχωσης αυτή τη στιγμή. Με τις αλλαγές αυτές ανοίγει ο χώρος για άσσο και p'n'r ψηλό και τα πράγματα είναι σε πολύ καλύτερη βάση.
      Το ποιες ακριβώς από τις παραπάνω θα είναι οι αλλαγές είναι δουλειά του επιτελείου του Παναθηναϊκού.
      Το θέμα κατά πόσο αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν μέσα στη σεζόν είναι δουλειά του Προέδρου ο οποίος (κατανοητό) δε μπορεί να προσφέρει άπειρα στο Μπάτζετ.
      Πάντως η ομάδα έχει μια καλή βάση. Μακάρι να γινόταν αυτή τη στιγμή να γίνουν οι 1-2 αλλαγές για να πάρεις ό,τι καλύτερο γίνεται αό αυτή τη χρονιά. Διαφορετικά ο Παναθηναϊκός θα έχει θέματα μέχρι το τέλος της σεζόν εκτός αν σωθείς από καλά νέα στην επιστροφή Γκίστ.
      Ίδωμεν. Όπως και να έχει πάντως η ομάδα έχει μια καλή βάση και πρέπει να στηριχθεί κατ¨εμέ.

      Διαγραφή
  25. ποσο μου λείπεις big guy.....
    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/1016995/mpatist-agapao-kai-ton-spanoyli-kai-ton-diamantidi-gtv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τεράστιος σημείο αναφοράς μια εποχής, ελπίζω μια μέρα να γίνει το αυτονόητο και να αποσυρθεί και το 8 στο ΟΑΚΑ ....
      το φάντασμα του πλανάτε στο οακα και τραγούδα πικ&εν ρολ πικ&εν ρολ.

      Gidovoskos

      Διαγραφή
  26. Ερώτηση κρίσεως:

    Ειναι ο Καλάθης πικ-εν-ρολ γκαρντ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο γκαρντ της Ευρωπης

      Διαγραφή
    2. Ε, τότε γιατι δεν πήραμε πικ-εν-ρολ ψηλό ρε παιδιά?

      Διαγραφή
    3. Εδώ πέρυσι είχαμε ΔΔ + Καλάθη και αντί να πάρουμε πικ εν ρολ πεντάρι, μείναμε μόνο με τον Γκιστ. Άσε..

      Διαγραφή
    4. Προφανώς είναι ο Καλάθης. Και η δεύτερη ερώτηση είναι αυτό που σκεφτόμαστε πολλοί. Εικάζω ότι αρχικά δεν πήραμε πικ-εν-ρολ ψηλό γιατί υπήρχε η σκέψη να πάρει αυτή τη θέση καθαρά ο Γκίστ. Κατά την άποψή μου και με Γκίστ στο 4 χρειαζόταν ακόμη πικ-εν-ρολ ψηλός. Μετά τον τραυματισμό του Γκίστ είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί κινηθήκαμε για τεσσάρι που δεν παίζει πικ-εν-ρολ αλλά ούτε καν στο 5.
      Αυτό δεν το ερμηνεύω καν. δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    5. Το 'προφανως' απο που βγαινει ρε παιδια? Τον ειδαμε στον Παναθηναϊκο ή εστω στην Εθνικη να μπορει να παιζει αξιοπιστα το PNR? Κατι λιγα side pick επαιζε περισυ με τον Ραντουλιτσα και κατι αλλεϋ-ουπ με τον Γκιστ. Αλλά PNR στον αξονα δεν τον εχουμε δει. Δηλ. και εναν Παραχουσκι να φερεις, εισαι σιγουρος οτι μπορει να τον παιξει ο Καλαθης?

      Διαγραφή
    6. Ε τι p'n'r με το Ραντούλιτσα να παίξει? Και τα αλλεϋ-ουπ με τον Γκίστ δεν πιάνονται δηλαδή? Γενικά ο Καλάθης στην πορεία του μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει. Ας έρθει ένας p'n'r ψηλός και δεν θα είναι το πρόβλημά μας ο Καλάθης σε αυτό το κομμάτι.

      Διαγραφή
    7. Ενταξει, με τον κλασσικο ορισμο του PNR, τα αλλεϋ-ουπ Καλάθη-Γκιστ δεν πρεπει να θεωρουνται PNR. Δεν υπαρχει καν screen και ο Γκιστ απλά τρέχει πισω απο τους αμυντικούς για να δεχθει τη λομπα του Καλάθη. Οχι βέβαια οτι δεν πρεπει να θεωρούνται ωραίες ασσιστ (γιατι οντως είναι).

      Διαγραφή
    8. Σωστά. Τέτοιες φάσεις όχι απλά δεν θεωρούνται PNR με την κλασσική έννοια αλλά με καμία έννοια μάλιστα. Αλά υπάρχουν και άλλες φάσεις. Ο Καλάθης γενικά έχει δείξει στην πορεία του ότι μπορεί να το κάνει. Αυτή τη στιγμή όπως είπαμε, ψηλό δεν έχουμε να το κάνει. Τον Καλάθη να μη τον φοβάσαι σε αυτά. Έχει αδυναμίες μεγάλες αλλά όχι σε αυτό.

      Διαγραφή
  27. Πριγκιονι στη Λαμποραλ!

    Πως και δεν μπορεσε να τον φερει ο φαβοριτακιας στον Παναθηναϊκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα σε όλους. Γερή ένεση τεστοστερόνης και IQ στη Μπασκόνια με την επιστροφή του θρυλικού "Παμπλίτο" Πριγκιόνι στη Βιτόρια. Τη προηγούμενη εβδομάδα σας είχα γράψει κάτι σχετικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ διπλωματικά ο Πριγκιόνι (ο οποίος είχε επιστρέψει στη πόλη για να γράψει τα παιδιά του στο εκεί σχολείο, κατ'επιλογήν της οικογένειας) δήλωσε ότι δε θέλει να ξαναπαίξει αλλού στην Ισπανία εκτός της Baskonia ("η οποία δε νομίζω να ενδιαφέρεται γιατί έχει πολύ καλούς παίχτες στη θέση μου") δηλώνοντας για μια ακόμα φορά μετάνοια για τη μετακίνηση του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μην ξαναγραφω παλι φοβερη αναλυση και τα λοιπα,γραφικος θα γινω.Εξαλλου μας εχεις καλομαθει και οι απαιτησεις μας ειναι στα υψη πλεον.Μια ερωτηση:
    Δεν σου κανει εντυπωση οτι η επιλογη Γκαμπριελ εγινε σχετικα γρηγορα?Δεν δινεις καμια πιθανοτητα η επιλογη να αποκτηθει τετοιος παικτης και οχι pick n roll ψηλος να εγινε συνειδητα και οχι απο λαθος?Πιστευω οτι Πασκουαλ ηθελε εναν παικτη που να κανει λιγο απο ολα οπως ο γκιστ.Και Pick n roll δηλαδη,και λιγο ποστ,και ενα καποιο σουτ απο την περιμετρο(προφανως οχι ολα σε φοβερο βαθμο).Για αυτο και στραφηκε πρωτα,απο οτι εμαθα,στον eark clark.Η τιμη του ηταν απλησιαστη,και ετσι πηγε σε παικτη με λιγοτερα skills.
    Και κατι ακομα.Πολλοι κατηγορουν τον Πεδουλακη για κακο recruiting.Ο κοουτς πεδουλακης παιδια ειχε εντελως διαφορετικη οπτικη για το ροστερ.Σε αντιστοιχη αναποδια (τραυματισμο γκιστ δηλαδη),θα ανεβαζε και αλλο τα λεπτα του Χαραλαμποπουλου στο 3,και του Νικολς ως strech 4.Eτσι εχοντας ξεκαθαρους τους ρολους στο μυαλο του,(υποθετω) θα εβγαινε στην αγορα για παικτη σαν και αυτον που περιγραφει ο τζιμ(τυπου theiss).Αντιθετως ο Πασκουαλ δεν εχει ξακαθαρους ρολους στο μυαλο του,κατι που ειναι απολυτως λογικο.
    Bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατα τη γνωμη μου εγινε πολυ συνηδειτα και κοιταζωνας πολυ πιο μακρυα... απο τους αμεσους (γι εμας τους υπολοιπους) στοχους.
      Δοξα το θεο τριετες εχει... και η ομαδα που παρελαβε δεν ειναι δικη του.

      Διαγραφή
    2. Σορρυ ....συνειδητα και κοιταζοντας...
      Αυτο το σαιτ επιτελους βρε Τζιμ... Αντε να μπορουμε να διορθωνουμε και τιποτα...

      Διαγραφή
    3. Είμαστε έτοιμοι. Απλά θα είναι on line την άλλη εβδομάδα που επιστρέφω από εξωτερικό.

      Διαγραφή
    4. Τα καλυτερα ευχομαι!!!!
      Να λοιπον το χριστουγιαννιατικο δωρο μας φιλοι ουπφελλιτες!

      Διαγραφή
    5. Οι άγιες γραφες δεν πρεπει να διορθώνονται.

      Διαγραφή
  31. Εισαι αρχοντας Τζιμ.Το ειχες προβλεψει ξεκαθαρα.
    Κατα τα αλλα.Η φετινη χρονια ειναι ζαρια.Μονο με εναν Φαρμαρ εχεις ελπιδα να στρωσει.Να καθαρισει μονος του και με την τρελα του 7-8 ματς να χασει και 3-4.Καλα λετε ολοι για την πασα ,αλλα σε ποιον να δωσει πασα.Ο μονος σταθερος σκορερ της ομαδας ,εαν στρωσει,ειναι ο Μπουρουσης.Ουδεις αλλος ειναι σιγουρος.
    Και παικτες οπως ο Τζειμς και ο Παππας παιζουν μονοι τους,δεν εχουν μαθει να σκοραρουν απο πασα.
    Οι ομαδες δεν φτιαχνονται το καλοκαιρι αλλα τον Απριλιο.
    Οπως ο Ολυμπιακος περσυ τσεκαρε και πηρε τον Μπιρτς
    Παικτες υπαρχουν.Μυλλερ,Τειςς,Χανγκα,Ντιλεινι[που ισως γυρισει],Μπογκτανοβιτς που ληγει το συμβολαιο του,Χαραγκοντι,Μπραουν,Ερτελ,Σαντερς και πολλοι αλλοι.
    Ακομη και Λοτζεσκι που επισης ληγει το συμβολαιο.
    Πανω απ ολα αργα η γρηγορα ο ΠΑΟ πρεπει να χτυπησει Σλουκα και Παπαπετρου για να ενισχυσει τον Ελληνικο κορμο και να σπασει τον κορμο του Ολυμπιακου.
    Προπονητη σπουδαιο εχει για πρωτη φορα μετα τον Ζοτς.
    Πρεπει ομως να ψωνισει πρωτος απο τον Απριλιο εφετος,οπως κανουν ολοι οι μεγαλοι συλλογοι.
    Εαν φυγει ο Χικμαν απο την Αρμανι οπως γραφεται,ειναι μια πολυ καλη αμεση λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πονηροοός ο παίχτης...

      Διαγραφή
    2. Μη σου πω οτι οι ομαδες φτιαχνονται και απ' τον Δεκεμβρη...
      Εκει που οι αλλοι ψαχνουν προσθηκες της συμφορας για να ονειρευονται φαιναλ-4 και τροπαια, ο ξυπνιος.. καβατζαρει αυτο που το χρειαζεται για να χτισει...

      Διαγραφή
  32. Πιο αποτυχημένη μεταγραφή από του Γκάμπριελ μου είναι αδύνατο να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να κάνουν....ήθελα να ήξερα με τι κριτήρια τον πήραν...αν όντως τον διάλεξε ο Πασχάλης....θα πρέπει να μας φοβίζουν τα κριτήρια του για μελλοντικούς του παίχτες μεταγραφές...αν τώρα τον πήρε η διοίκηση...με την λογική όπως πήρε Ιβάνοβιτς και Τζώρτζεβιτς εξηγείται σε ένα μεγάλο ποσοστό και το χάλι των 2 τελευταίων χρόνων....το ξαναλέω για να το εμπεδώσουμε...στην θέση του Γκιστ πήραμε τον γκαμπριελ που δεν μπορεί να βάλει καν το σώμα του σωστά να κάνει ένα καλό σκριν.....είμαστε για πολλά γέλια. Πάντως προσωπικά δεν βλέπω άλλη εξήγηση από το να ο παίκτης να αυτοπροτάθηκε ο ίδιος (βάζοντας και από την τσέπη του που λέμε)βλέποντας τον Παναθηναικό να είναι στην αγορά θεωρώντας το σαν ευκαιρία να φύγει από μια ομάδα,πόλη,καιρός που δεν πέρναγε καλά για να έρθει σε μιά ομάδα Ευρωλίγκας με φανταστική προοπτική.Το θέμα μας όμως δεν είναι τι ήθελε ο Γκαμπριελ αλλά τι ήθελε ο Παναθηναϊκός και αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός ήταν βουλώσει τρύπα όπως να είναι με το λιγότερο κόστος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον παρουσιαζεις σαν να ειναι για πεταμα..
      Στεκεσαι στα μειονεκτηματα τα οποια εχεις διαβασει, οπως ολοι μας αλλωστε...
      Ομως ο Τζιμ λεει κι αλλα πραγματα..
      "...Έκανε λάθος με την επιλογή Γκάμπριελ όχι γιατί ο Αμερικανός είναι κακός παίχτης (δεν είναι) αλλά γιατί δεν φέρνει στο τραπέζι αυτά που χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή..."
      Αυτη τη στιγμη...
      Ισως ομως ο Πασκουαλ να μην κοιταει... "αυτη τη στιγμη"...
      Και δικαιουται να το κανει.., πρωτον γιατι η σημερινη ομαδα δεν ειναι δικη του... και δευτερον γιατι ενδεχομενως να εχει εκτιμηση για το που μπορει και που δεν μπορει αυτη η ομαδα να φτασει...

      Ο Πασκουαλ ανελαβε ενα προτζεκτ τριετιας και ο οριζοντας του ειναι αυτος.

      Εχει την προσωπικοτητα να επιβαλλει τους ορους του και τις επιλογες του κι'αυτο το εδειξε απο την πρωτη στιγμη. Οταν του ειπαν να αναλαβει μεχρι τελος του χρονου τους εδειξε ευγενικα την πορτα...
      Οσο και αν τα μεγεθη ειναι διαφορετικα η ιστορια του στην Μπαρτσελονα και τα κριτηρια του για παιχτες στην θητεια του εκει δεν νομιζω οτι προβληματιζουν.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Θάνο με τον γκαμπριελ δεν χρειάζεται να διαβάσεις τα μειονεκτήματά του....βγάζουν μάτι από χλμ μακριά....από τότε που τον πρωτοείδαμε που έπαιζε στο Ρέθυμνο..Τώρα αν ο Πασχάλης δεν κοιτάζει ''αυτή την στιγμή'' κάνει έγκλημα γιατί ο Γκιστ θα επιστρέψει στην καλύτερη εκδοχή σε 4 μήνες.....ε λοιπόν καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι και τι ανεπανόρθωτη ζημιά μπορείς να πάθεις..είναι σαν να μας λες ότι ο Πασχάλης τον πήρε για να έχουμε αγωνιστική ισορροπία στους Ελληνικούς τελικούς....αυτό όμως είναι ΛΑΘΟΣ φίλε και πρέπει να το λέμε.....

      Διαγραφή
    3. Θεωρω οτι εχει οριζοντα την επομενη χρονια φιλε Στεφ. Για φετος θα κοιταξει να τη βγαλει οπως μπορει και με οτι εχει. Ειναι μια εντελως διαφορετικη αντιληψη απο εμας που ειμαστε του 'εδω και τωρα'.
      Δουλευει πανω στο δικο του πλανο και δεν δειχνει καθολου να επειγεται. Αυτο φανηκε και με τη σταση του στο θεμα του ασσου οταν η ομαδα του ειχε ετοιμες επιλογες με το που ηρθε, εκεινος ομως προτιμησε να σχηματισει δικη του αποψη.
      Δεν τον δικαιολογω απλα ερμηνευω την σταση του.. Και δεν αποκλειω τιποτα...

      Διαγραφή
    4. Πάντως και να τα λέμε όλα...όσο ενδιαφέρων και αναγνωρίσιμος είναι ο Πασχάλης σαν προπονητής...σαν recruiter είναι να μας κόβει κρύος ιδρώτας.....ποιος μπορεί να ξεχάσει την χρονιά που κατέβηκε με δίδυμο πλαις,τομιτς στους ψηλούς...την αγορά με σπάσιμο συμβολαίου του Παπανικολάου για να αντικαταστήσει ήμαρτον τον Πιτ Μαικλ...ή πέρσι με 4ρια Βεζενκοφ και Ντοελμαν....

      Διαγραφή
  33. Επειδή είμαι ωραίος βασικά 🏀
    Αλλά κυρίως επειδή δεν μου αρεσει να διαβαζω αμπ-άσχετα πράγματα έχω να δηλώσω το εξης, μωράκια🏀
    Η Βασκονια ποιους και ποσους παικταραδες εχει στο 4-5 που πηδάνε στο Θεό, ειναι mobile bartender 😨😵 και έχουν το γρήγορο πικ ν ρολ στο αίμα τους;
    Αντε γιατί μου την έδωσε γατάκια.
    Μπαρνιανι, Βοιτμαν και Τιγι.
    Οι μαύροι πανθηρες της ζούγκλας της Κένυα 😱
    Πιο γρήγοροι κι απο τον ανεμο.
    Πιο αλτικοι κι απο το ελατήριο 😫
    Τι έχει η Βασκονια φετος;
    Τι είχε πέρυσι ;
    Δημιουργό με σκορ, φίδι κολοβό που αν του δώσεις χώρο θα πάθεις αναφυλαξια και σπασμούς απο το δηλητήριο 😫
    Ποία θα ητο η ΤΣΣΚΑ χωρίς Τεοντοσιτς;
    ΤΣΣΚΑ Σόφιας 👽👽👽
    Δώσε χώρο στο Λαρκιν αν είσαι μάγκας.
    Δώσε και χωρο στο Νικ το Στεφάνη.
    Ο ενας αν δει τους αλλους κλεισμένους θα στο καρφώσει οπως γουστάρει.
    Ο Στεφανής αν δει τους άλλους κλεισμενους θα πάρει φαουλ για να χάσει τις βολές 😳😁😁😁😁
    Ρε είπε στον Γιαννακόπουλο ο Τζιμοπληκτος απο το καλοκαίρι φέρε Ανταμς;;;
    Το είπε.
    Ας μην κάνει τίποτα.
    Ας είναι μπεκάτσας στο παιχνιδι.
    Θα έχει πάνω του πάντα δύο παίκτες, θα έχει βοήθειες, θα έχει παγίδες, θα τον παίζουν over και οχι under με βοήθεια και στην αδύνατη.
    Θα ανοίγει το γήπεδο σαν βεντάλια και την αμυνα σαν τρύπα του όζοντος😁
    Και δεν θα κλείνουν ολοι τους Μπουρουσηδες και την πάσα του Στεφάνη, αφήνοντας τον Στεφάνη να αμολυσει αετό αν θα σουταρει.
    Εδω και τώρα δημιουργό που να γράφει καλά διαγωνισματα.
    Που να κάνει το δικτακι να τρέμει.
    Που θα τον βλέπει ο Σφαιροπουλος και δεν θα τον στέλνει στις βολές αλλά θα στέλνει εκείνος τον συμπαθή Σφαιρο για καρδιογραφημα και τριπλεξ 😁😁😁
    Αντε γατάκια.
    Πάτε να μου κάνετε το μπασκετικό και πρώτο hoopfellas, cosmopolitan σελίδα 15 (γράφει για τον χωρισμό της Ατζελινας που την εχω😁 με τον βαψομαλια τον Μπραντ Πιτ απο το Πιτ... ουρο).

    Jim🏀οπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν σου παιρνει ο μπουρουσης 1.5 χαρτι κ οχι 500 χιλ οπως στην μπασκονια που να βρεθει ρε οπλικτε πακετο να δωθει στον ανταμς;

      Διαγραφή
    2. Η Βασκονια ποιους και ποσους παικταραδες εχει στο 4-5 που πηδάνε στο Θεό, ειναι mobile bartender 😨😵 και έχουν το γρήγορο πικ ν ρολ στο αίμα τους;

      Τον Λούθ!!!

      Τι έχει η Βασκονια φετος;

      Βασκανία

      Τι είχε πέρυσι ;

      Μαυρη μαγεία!

      Ποία θα ητο η ΤΣΣΚΑ χωρίς Τεοντοσιτς;

      Αυτή με τα νερά :-)

      Ρε είπε στον Γιαννακόπουλο ο Τζιμοπληκτος απο το καλοκαίρι φέρε Ανταμς;;;

      Του είπε να φέρει την Ανταμς φάμιλυ!

      Διαγραφή
  34. Επειδη δεν υπηρξα ποτε κωλοτουμπας τον πσσκουαλ ποτε δεν τον γουσταρα και ποτε δεν το θεωρησα κατι τρομερο!ετσι και τωρα λοιπον που ειναι στο παγκο της ομαδας μου δεν μπορω να πω οτι χαιρομαι ιδιαιτερα!ελπιζω να με διαψευσει να με κανει να καταπιω τη γλωσσα μου και να με κανει να τον αγαπησω οσο αγαπησα και τον ζοτς,εμενα επιτρεψτε μου παντως να ειμαι πολυ επιφυλακτικος!φιλε στεφ λες πολυ σωστα οτι αν ειναι επιλογη του κοουτς ο γκαμπριελ πρεπει να μας φοβιζουν οι επιλογες του σε παιχτες,εγω θα σου πω οτι καποιες επιλογες του σε παιχτες οταν ηταν στη μπαρτσα δεν με φοβιζουν απλως αλλα με τρομοκρατουν!δεν προκειται να ξαναγραψω τιποτα για το κοουτς, απλα και μονο με την ευχη να με εκθεσει ανεπανορθωτα για αυτα που πιστευω, θα περιμενω με υπομονη να ολοκληρηθει η σεζον με επιτυχιες για τη παναθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο Ζοτς πέτυχε με τη μία στη Φενέρ; Και δεν έχει αποτύχει σε επιλογές παικτών; Δύο αφιερώματα τα κάνει ο Τζιμ άνετα αν θέλει. Οι ομάδες δεν χτίζονται απ' τη μια μέρα στην άλλη, ούτε χωρίς αστοχίες και απώλειες. Υπομονή.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    2. Καλημερα νταρκο, υπομονη εννοειται οπως ειδες το γραφω και εγω,απλα μεταφερω την αποψη μου(πιθανον να ειναι και λαθος)και λεω οτι δεν ειμαι τοσο φαν του κοουτς και δεν τον θεωρω προπονητη εγγυηση για επιτυχιες!απο εκει και περα στηριξη και ποτε κραξιμο και στο προπονητη και στους παιχτες αλλα και σωστη κριτικη!τωρα για το ζοτς προφανως και εχει κανει λαθη(ανθρωπος ειναι)αλλα εγω δεν τον συγκρινω με κανενα γιατι απλουστατα ειναι πανω απο ολους τους ευρωπαιους προπονητες!

      Διαγραφή
  35. Jim ποια η γνωμη σου για το γιο του "Γαντιου"; Απ' οσο τον εχω παρακολουθησει μοιαζει να ειναι euroleague material... Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε παιδια... το γεγονος αυτη η ηττα να ηρθε λογω συσσωρευμενης κουρασης το σκεφτηκε κανεις; Ο Μπουρουσης επαιζε αρρωστος ενω η ομαδα ειχε παιξει 3 σερι ματς ευρωλιγκας που κριθηκαν στον ποντο, τα 2 μαλιστα με τραυματια το βασικο 4αρι και πυλωνα της αμυνας. Δωστε στην ομαδα μια ευκαιρια. Ο Πασκουαλ οταν επαιρνε Γκαμπριελ ηξερε τι επαιρνε.. Και αν ηθελε να φορτωσει τον Γκαμπριελ η διοικηση θα μπορουσε καλιστα να φερει Βουγιουκα (ο οποιος ειναι ακομα πιο οικονομικος) με το προσχημα οτι θα κατεβει ο Σιγκλετον στο 4 και θα εχουμε και εξτρα θεση ξενου. Εμενα αυτο μου δειχνει πλανο. Αν παρολα αυτα γκελαρουμε στα επομενα must win παιχνιδια (γιατι με την Μπαρτσα δεν ηταν) εδω θα μαστε να τα ξανπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πάντως είναι απίθανο...ο Παναθηναϊκός να βρίσκει όλες τις ομάδες υπερπλήρεις και υπερενισχύμένες και ο Ολυμπιακός μισές και με αρτι αφιχθέντες από τους τραυματισμούς.
    Κοντλογίς ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Μπασκόνια και Πριγκιόνι...
    Καμία σωτηρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι τοτε δεν ξερεις τι άλλο μπορει να συμβεί.

      Διαγραφή
    2. Ο ΠΑΟ δεν έπαιξε Νταρουσαφακα χωρίς Μπέρμαν και Χαραγκοντι? ΕΦΕΣ με ανέτοιμο Γκρέιντζερ? Μακαμπι χωρίς Λαντεσμπεργκ και αλλον εναν που ξεχνάω τώρα? Σταματήστε να κλαίγεστε.

      Διαγραφή
    3. Κταρχάς είναι Μόερμαν και Χαραγκόντι σε εντός έδρας παιχνίδι και δεν γνωρίζεις-γιατί αν γνώριζες θα ήξερες-οτι ο Χαραγκόντι είναι εκτος ψηλός.
      Ο Γκρέιντζερ είναι ανέτοιμος?Τι θα πεί ανέτοιμος?Ετοιμότατος ήτανε φίλε μου.
      Μακάμπι χωρίς Λαντεσμπεργκ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
      ΧΑΧΑ!Σε καλό σου...
      Γιατί ως γνωστό ο Λάντεσμπεργκ είναι κομβικός παίχτης για τη Μακάμπι!!!Και πάλι εντός την είχε.

      Ο Ολυμπιακός έκανε 4 ήττες...1.Ρεάλ Πλήρης,2.ΤΣΣΚΑ πλήρης,Γαλατά πλήρης και Μακάμπι πλήρης.
      Κοινώς δεν έχει κερδίσει μια ομάδα με πληρότητα...

      Δεν είναι κλάψα αλλά δεδομένα.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός ή οτι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει λαθη στον σχεδιασμό.
      Αυτό είναι ένα δεδομένο που θα μας απασχολήσει στο Β γύρο που θα έχουν φορμαριστεί η Μπασκόνια(πιθανό διπλό στο ΣΕΦ) ΚΑΙ άλλες ομάδες.

      Η ευρωλίγκα είναι ενα ανεξέλεγτο ροντέο που μόνο οι 2 πρώτες θέσεις είναι καπαρωμένες και όσο για τη δεύτερη όρκο δεν παίρνω...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 7.07 έπρεπε να βάλεις ένα ονοματάκι για να μη σε ψάχνουμε στο δεύτερο γύρο αν επιβεβαιώθουν οι προβλέψεις σου. Για τις 2 πρώτες θέσεις μας κρατάς σε αγωνία χωρίς να λες τίποτα!!! Τέλος συνειδητοποίησε οτι δεν έχουν όλοι τις μπασκετικες σου "γνώσεις" που σου επιτρέπουν να απαντάς απαξιωτικά σε τρίτους. PANAIS

      Διαγραφή
    5. Καλά μην κάνουμε συζήτηση για την πιο άτυχη ομάδα εδώ και χρόνια στην ευρωλίγκα σε θέματα πληρότητας από τραυματισμούς και άλλες ατυχίες,γιατί ο Ολυμπιακός διεκδικεί τον τίτλο αυτό με άνεση.Συνεπώς με την λογική αυτή έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια να έχει πετύχει περισσότερα και να άξιζε περισσότερα.Προσπαθείτε με κάθε δυνατό τρόπο να βγάλετε τις νίκες του Ολυμπιακού σκάρτες,ενώ τις δικές σας ήττες άκρως δικαιολογημένες.Αυτή είναι νοοτροπία που δεν αρμόζει σε μεγάλες ομάδες και σε οπαδούς που αγαπούν το άθλημα.Η Μπαρτσελόνα τι να πει που παίζει αποδεκατισμένη σχεδόν σε όλα τα ματς;Ο Παναθηναικός είναι κακοσχεδιασμένος και αυτό πληρώνει.Φυσικά και ο Ολυμπιακός έχει θέματα στους ψηλούς και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί.Ας φροντίσουν να λύσουν αμφότεροι τα προβλήματα τους και ας σταματήσουμε οι οπαδοί να ψάχνουμε δικαιολογίες.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε 7.07 και εγώ βλέπω διπλά των Μπάρτσα,Ρεάλ,Τσσκά,Μπασκόνια,Φενέρ,Εφές στο ΟΑΚΑ.Επίσης βλέπω τον Παναθηναικό μεταξύ 9ης και 10ης θέσης.Έχει λογική η πρόβλεψη μου;Όσο έχει και η δική σου περί διπλού της Μπασκόνια στο Πειραιά και καπαρωμένων θέσεων.Η EUROLEAGUE είναι απρόβλεπτη.Κάθε αγωνιστική βλέπουμε εκπλήξεις και δυνατές μονομαχίες.Πως μπορείς και προδικάζεις γεγονότα;Τίποτα δεν είναι δεδομένο.Κάθε ματς είναι και τελικός που για να τον κατακτήσεις πρέπει να μοχθήσεις 40 ή και παραπάνω λεπτά.Ας βλέπουμε ένα ένα τα ματς και ας αφήσουμε εικασίες και προβλέψεις.

      Διαγραφή
  38. Απαντήσεις
    1. Ειναι γραφτο της μοιρας καποτε να γινει κι αυτο.

      Διαγραφή
  39. Μου φαινεται μπασκετικα αδιανοητο να ζηταμε αλλαγη ενος ξενου παικτη 9 ημερες αφου τον εφερε ο προπονητης και μαλιστα ο νεος προπονητης που υποτιθεται του δωσαμε τα κλειδια για τα επομενα 3 χρονια

    Για εμενα ο Παναθηναικος εχει 2 δομικα λαθη που ειδικα το 1 δεν προκειται να διορθωθει και ο Πασκουαλ πρεπει να βρει λυσεις

    1) Ο Παναθηναικος εχει 4 περιφερειακους απο τους οποιους δημιουργει μονο ο 1, και μονο 1 εχει αξιοπιστο σουτ
    Η μεταγραφη Τζεημς ηταν ξεκαθαρα λανθασμενη αφου τα παικτικα του χαρακτηριστικα τρακαραν ξεκαθαρα με τον Παππα (που ο Παναθηναικος ηθελε να "αναδειξει" ως νεο ηγετη. Ο Παναθηναικος χρειαζονταν ενα PG με ΣΟΥΤ και οχι ενα shlashing comoo guard

    2) θεμα Μπουρουση. Τα ειχα γραψει και το καλοκαιρι. Καλος, χρυσος ο Γιαννης, μακρια και αγαπημενοι θα ηταν οτι πρεπει. Χιλιες φορες να ειχε ερθει ο Ιαν για 8-10 ποστ λεπτα και τα χρηματα να πηγαιναν σε ποιοτικοτερο rim protector

    Ξενος σεντερ δεν μπορει/προκειται να ερθει. Ο Singleton ηδη ξεχωριζει, τα λεπτα του Γιαννη ειναι ηδη κατω απο τα 20 και ενας PF/C θα εριχνε την συμμετοχη του ακομα περισσοτερο. Η διοικηση προσπαθει να προστατεψει την επενδυση της, και ο προπονητης ειναι υποχρεωμενος να βρει λυση στο ροστερ που εχει.

    Ο Πασκουαλ δουλευε με Τομιτς οποτε πιστευω πως αργα η γρηγορα θα βρει λυση.

    Αλλα θα πρεπει να κανουμε υπομονη, η ομαδα αλλαζει καθε βδομαδα. Τον τελευταιο 1,5 μηνα ειχαμε

    α) αλλαγη προπονητη,ο προπονητης μαθαινει την ομαδα
    β) τραυματισμος Γκιστ που ηταν ο ακρογωνιαιος αμυντικος λιθος στην ομαδα (αραγε πως θα ηταν η επιθεση πχ της Ρεαλ χωρις τον Γιουλ;)
    γ) επιστροφη Τζεημς και αποκτηση Γκαμπριελ

    και εμεις αναρωτιομαστε ακομα γιατι η ομαδα δεν εχει χημεια;
    Και μαλιστα η λυση που προτεινουμε ωστε η ομαδα να βρει χημεια ειναι να διωξουμε κανα-δυο παικτες (Γκαμπριελ/Νικολς/Φελντεην/Τζεημς εχουν προταθει εδω μεσα για αντικατασταση) και να φερουμε κανα-δυο ακομα;

    Ειναι παρανοια κατα την γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρις Τζέϊμς, δεν ερχοταν ο Μπουρουσης φιλε μου...

      Διαγραφή
    2. @5:28 δλδ τόσο γκίνια είχαμε !!

      Διαγραφή
    3. Γκίνια γιατί?

      Μπουρούσης-Τζέιμς-Ρίβερς ειναι τριγωνο της ακολασίας στα χαρτιά (αν σου βγουν) και καπως ετσι σκεφτηκε και ο Πεδουλάκης. Ηταν στο προγραμμα και ο Χάνγκα αλλά ο Κερεχέτα αποφάσισε οτι αρκετά...

      Τωρα, μονο με δυο κινήσεις σωζεται η κατάσταση.

      (1) Να παιξεις τον Γκαμπριελ σαν Χάνγκα (δυσκολο αλλά οχι αδύνατο στην επιθεση, αδύνατο στην αμυνα)
      (2) Να ξεπατικώσεις τα περσινα συστήματα του Περάσοβιτς και να παίξεις τον Μπουρούση ως PG στο λόου ποστ με Τζέιμς στο 1 και Γκαμπριελ στο 3. Λειπει βεβαια η οξυδερκεια του Τιγί αλλά τι να κανουμε?

      Διαγραφή
    4. Είναι όντως αδιανόητο Q. Πραγματικά αδιανόητο (και για εμένα)..

      Διαγραφή
    5. Στα 'παικτικα χαρατηριστικα' ομως συμπεριλαμβανεται και η αμυνα με την οποια ο Παππας δεν εχει καμια σχεση. Η πιεση στη μπαλα ηταν αγνωστη λεξη στην περσινη ομαδα και ο Τζειμς ειναι ισως ο καλυτερος στην Ευρωπη σ'αυτο τομεα. Οπως πολυ καλη ειναι και η γενικοτερη αμυντικη του συμπεριφορα ατομικη και ομαδικη. Και επιθετικα ομως εχουν πολυ μεγαλες διαφορες. Το οτι και δυο επιδιδονται ενιοτε σε καποιες αψυχολογητες 'μπουκες' δεν σημαινει οτι εχουν παρομοια χαρακτηριστικα στο παιχνιδι τους. Παιχτης με τα χαρακτηριστικα του Τζειμς ηταν απολυτα απαραιτητος στον νεο Παναθηναικο ποσον μαλλον μετα την εκπληκτικη χρονια που ειχε περσι. Ο Παππας ειναι απλα ο απαραιτητος Ελληνας.. οπως ειναι ο Μποχωριδης και ο Χαραλαμποπουλος. Παντα αναγκαζεσαι να τους υπολογισεις και μεσα στη χρονια... μετρας τρυπες.

      Διαγραφή
    6. O Παναθηναικος εχει ηδη παρα πολυ καλους αμυντικους

      Θανο ο Καλαθης ειναι σουπερ αμυντικος, απο τους καλυτερους στην Ευρωπη, ο Φελντεην καλος, ο Ριβερς πολυ καλος, ο Νικολς μαρκαρει με ανεση τριαρια, ο μποχωριδης ειναι αρκετα καλος περιφερειακος, ενω και οι βασικοι ψηλοι (Σινγλετον-Γκιστ) μπορουν να παιξουν στις αλλαγες.

      Και εσυ υποστηριζεις οτι καλως αποκτηθηκε ο Τζεημς να παιζει πχ διπλα στον Καλαθη;

      Διαφωνω καθετα. Να στο πω και αλλιως, ανεξαρτητα απο τους Παππα και Φελντεην. Θα ηταν ποτε λειτουργικο ενα διδυμο Τζεημς - Καλαθη;

      Ο Τζεημς εκανε παπαδες ναι, αλλα τους εκανε σαν παρτενερ του Ανταμς.

      Και ο Ντρεηπερ εκανε μια φανταστικη σεζον σαν παρτενερ του Ντιλευνι

      Μπορεις να φανταστεις μπακ-κουρτ Ντρεηπερ-Ντιλεινι;

      Διαγραφή
    7. Δυστυχώς η περσινη Ευρωλιγκα κατέδειξε οτι ο Τζεϊμς μπορει μεν να δειχνει οτι εχει πιεση στην μπαλα περιφερειακα, αλλά συνολικα παρουσιαζει ελλειψεις στην αμυνα. Βασικα δεν το βοηθα το κορμι του μια και σχεδον ολοι οι αντιπαλοι γκαρντ ειναι ψηλοτεροι του και μονο αν οδηγησει τον αντιπαλο του στη ρακετα εχει δυνατοτητα να τον κοψει ψηλα, εκει δηλ. που υπερτερει λογω εκρηξης στα πόδια. Αλλιως, ειναι μετριοτητα.

      Διαγραφή
    8. Ντρεηπερ-Ντιλεινι

      Μιλαμε για διδυμο που μπορουν να δημιουργησουν ο ενας γαι τον αλλο τραβωντας τις αμυνες πανω τους ακριβως επειδη εχουν και οι δυο καλο σουτ απ' εξω.

      Μπορει να συμβει το ιδιο για το διδυμο Τζεημς - Καλαθη?

      Διαγραφή
    9. Φιλε Q, ο Καλαθης ειναι οντως σουπερ αμυντικος αυτο ομως δεν σημαινει οτι μπορει και να καλυπτει καποιον τρυπιο διπλα του. Στηριγμα και συμπαρασταση χρειαζεται απο το διπλανο του οχι προσθετο βαρος. Ουτε και μπορουμε να απαιτουμε απ'αυτον με ολο το φορτιο που κουβαλαει να βαζει και την πιεση στη μπαλα, που ειναι πολυ σημαντικη στο σημερινο μπασκετ και φαινεται να υποτιμας. Ετσι ομως στραγγαλιζεις και καταπονεις τον αντιπαλο, χαλας το μυαλο του, ουτε γηπεδο δεν τον αφηνεις να δει ποσο μαλλον να σταθει και να οργανωσει. Δεν ειχαμε παιχτη γι'αυτη την δουλεια. Ο Φελντειν ειναι κατα τ'αλλα αξιοπρεπης αμυντικος για την πιεση ομως δεν εχει την σκληραδα που χρειαζεται.
      Κατ'αυτη την εννοια ειναι το απολυτο αμυντικο διδυμο με τον Καλαθη!
      Και στην επιθεση επισης λειτουργουν πολυ διαφορετικα κατι που δινει πολλες περισσοτερες επιλογες στην ομαδα. Αν εκανε παπαδες με τον Ανταμς με τον Νικ, που βλεπει και καμια πασσα, μπορει να κανει ακομα περοσσοτερα. Στο σουτ βεβαια θα δυσκολευτει καπως περισσοτερο ειναι η αληθεια.. γιατι ο Νικ δεν ειναι πολυβολο και η αμυνα θα πεφτει πιο πολυ επανω του.

      Και κατι για τις αλλαγες με τους ψηλους στην περιφερεια. Για να γινουν αυτες επιτυχημενα πρεπει τα γκαρντ που θα περασουν στην πισω γραμμη να ειναι σκυλια στην αμυνα, οχι χαλβαδες, για να τα βγαλουν περα με τα θηρια. Παλια ηταν ο Μητσος και ο Μασιουλις που καλυπταν τους Γκυστ-Λασμε. Ιδανικα πρεπει να ειναι και ψηλοι και ο Καλαθης ειναι. Ο Τζειμς μπορει να μην ειναι το ιδιο ψηλος αλλα δαγκωνει.. και πεταγετε στο θεο...

      Διαγραφή
  40. Τζιμ ο Τζεντιλε χαιρεταει από την Μιλάνο. Θα χοραγε στον Παο δεδομένου το δέσιμο με τον κόσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζντοινγκ! ποιό δέσιμο με τον κόσμο ρε φίλε? επειδή ο πατέρας του είχε πάρει Ευρωλίγκα με εμάς και επειδή τον αγαπούσε ο κόσμος έχει κ ο Αλεσάντρο δέσιμο με τον Παναθηναικό? ας σοβαρευτούμε λίγο

      Διαγραφή
    2. Ποιο δέσμιο με τον κόσμο ρε παιδιά? Τα σκέφτεστε αυτά ?

      Διαγραφή
    3. δεν είναι καλύτερα να ζήσουμε με τις αναμνήσεις του πατέρα του ?

      Διαγραφή
    4. Είναι βέβαιο ότι ο Τζεντιλε θα προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο και έχεις την προσωπικότητα για να γίνει σύνθημα στον κόσμο. Επίσης έχει πει πολλές φορές ότι θα ήθελε να παίξει. Οπότε υπάρχει κάποιο connection με την κερκίδα.

      Διαγραφή
    5. Μπορώ να αριθμήσω δεκάδες ευρωπαίους παίχτες που θα ήθελαν να παίξουν στον Παναθηναϊκό...
      Ο Παναθηναϊκός δεν είναι"Κουτσοί στραβοί στον άγιο Παντελεήμωνα"
      Φυσικά και ο Τζεντίλε έχει μεγάλες προοπτικές αλλά αυτή τη στιγμή είναι ο Ιταλός Νίκος Παππάς...
      Χρειάζεται ο Παναθηναϊκός τέτοιονα παίχτηνε?

      Διαγραφή
    6. Δεν μπορεις όμωςνα αριθμήσεις δεκάδες ευρωπαίους παίχτες που να εχουν πατέρα τον Νάντο;-)

      Βέβαια, οπως συμβαίνει και με το ασθενές φύλο, συμφωνώ με τον Μπένυ, οι αναμνήσεις είνα καμιά φορά καλύτερες της πραγματικότητας.

      Διαγραφή
  41. Αυτος ο παιχταρας ο Κόουπλαντ, πόσα να πήρε για να πάει Τουρκία αυτη την εποχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Jim o Gentile πάει Μπαρτσα? Ψάχνει για κοινοτικού αν δν κάνω λαθος ο κόουτς Μπαρτζώκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τζιμ δεν μας εχεις πει την προταση σου για αντι-Γκιστ στον Παο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Στεφαν Λασμε. Θα τα βρουν με τη Γαλατα στα λεφτα. Ιδανικη λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα Τζιμ γνωρίζεις τι γινεται με Βουγιουκα και Αεκ και αν ναι σε τι δρομο βρίσκεται η μεταγγραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. H μεταγραφη Τζεντιλε αυτη τη στιγμη στον Παναθηναϊκο ειναι απο τις χειροτερες κινησεις που θα μπορουσαν να γινουν. Τοσο κακη που φοβαμαι οτι θα γινει πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε θες ομως να μας αναλυσεις το σκεπτικο σου;

      Διαγραφή
    2. Νομίζω οτι αν ερθει στον Παναθηναϊκο θα παιξει στο 4.

      Διαγραφή
    3. Χαζός όποιος γράφει τέτοια άρθρα ή ασχολείται. Δεν είναι υπαρκτό σενάριο. Δείχνει τη ποιότητα του μυαλού αυτού που γράφει απλά για να γράψει.

      Διαγραφή
  47. Δεν έχω καταλάβει γιατί δε λέμε ανοιχτά ότι το λάθος Γκάμπριελ ήταν του προπονητή. Ο ίδιος δήλωνε μάλιστα ικανοποιημένος από την έλευση του συγκεκριμένου παίχτη. Ο Πασκουάλ έχει θέματα σε επίπεδο στελέχωσης κι αυτό το είχαμε επισημάνει αρκετοί όταν ήρθε. Για μένα αυτό του το πρόβλημα τον ταβανιάζει δραματικά. Για την ακρίβεια δεν κατανοώ με τίποτα πώς γίνεται να μην μπορεί ένας τεχνικός αυτού του επιπέδου να διακρίνει τι είδους χαρακτηριστικά χρειάζεται να διαθέτουν οι παίχτες του για να δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο ή αν οι παίχτες που διαλέγει έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά. Για μένα αν δε βρει κάποιον άνθρωπο που θα τον συμπληρώνει και θα καλύπτει αυτή του την αδυναμία, θα υποσκάπτει ο ίδιος οποιαδήποτε δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο θέμα, σατορανσκι, χεζονια, ολεσον.....και τόσοι άλλοι που έκαναν το step up στην μπαρτσα και δεν πήγαν στο peak της καριέρας τους.

      Διαγραφή
    2. Συγνωμη αλλα τωρα σοβαρα; Το συμπερασμα το εβγαλες κι ολας; Στην επομενη μεταγραφη να παρεις θεση με το που φτασει ο παιχτης στο αεροδρομιο...

      Διαγραφή
    3. Καλά, πολύ υπερβολικά όλα αυτά..
      Δηλαδή βλέπει ο κάθε ένας από εμάς τι χρειάζεται μια ομάδα και δεν τα βλέπει ο Πασκουάλ. Ούτε καν. Απλά ο κάθε προπονητής έχει πάντα ένα πλάνο που έχει να κάνει αυτό που σκέφτεται,με τους υπάρχοντες παίκτες και με το μπάτζετ. Εμείς απ'έξω τα βλέπουμε όλα καλά.
      Ας περιμένουμε λίγο να δούμε πως θα πάει το πράγμα και τον κρίνουμε όταν έρθει η ώρα. Λίγο στήριξη στο εγχείρημα.

      Διαγραφή
  48. Βραδινή κουβεντούλα με τον Ιταλό συνεργάτη μου ο οποίος θα ήθελε πολύ να δει τον Τζεντίλε στη Μπάμπεργκ δίπλα στους Μέλι-Τρινκιέρι. Ναι, αυτή η ομάδα που χρειάζεται απεγνωσμένα slasher. Όχι, δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Με αφορμή τη κουβέντα για Τζεντίλε θέλω να προτρέψω τους φίλους των πρασίνων να μην ασχολούνται με αστεία άρθρα περί ΠΑΟ-Τζεντίλε. Ο οποιοσδήποτε ασχολείται με τέτοια σενάρια είτε το κάνει για κλικς, είτε δεν έχει τίποτα να γράψει και προσπαθεί με πλάνες να πάρει πράσινα κλικς. Μη μασάτε παιδιά. Ας συγκεντρωθούμε σε ρεαλιστικά θέματα που αφορούν την ομάδα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον φίλο. Δεν υπάρχει περίπτωση και δεν έχουμε ανάγκη έναν τέτοιο πολύ καλό μεν αλλά ανώριμο παίχτη που θα δημιουργήσει πρόβλημα με τον εγωιστικό του χαρακτήρα. Αποτέλεσε βασικό πρόβλημα της Μιλάνο. Χαζός όποιος ασχολείται.

      Διαγραφή
  50. Εγώ πάντως Jim έχω την αίσθηση πως ο Gentile θα πάει προς Βαρκελώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Είναι πάντως προς τιμήν σου Τζιμ που για ακόμα μια χρόνια μέσα στο πρώτο δίμηνο ψάχνουμε για τους παίχτες που προέβλεψες ότι θα λείψουν. Πικ εν ρολ πόιντ και αντίστοιχο ψηλό. Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι και πάλι η ομάδα κατευθύνεται διαφορετικά (Γκάμπριελ). Ελπίζω σε διαφορετικό αποτέλεσμα αυτή τη χρονιά.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πάντως στο Μιλάνο (για να επανέλθω) υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα αποδυτήρια. Οι σχέσεις μεταξύ των παιχτών δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Έχουν χωριστεί σε "φατρίες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας ότι δεν το περίμενες...

      Καλημέρα.

      Διαγραφή
    2. Η Αρμάνι προσφέρει τον Τζεντίλε δανεικό μέχρι το τέλος της χρονιάς και βλέπουμε. Δεν έχουν πρόβλημα να τον δώσουν και σε ομάδα της Ευρωλίγκας δηλ. σε άμεσο ανταγωνιστή!
      Προχθές, διάβασα ότι στο Μιλάνο είναι δυσαρεστημένοι με τον Ραντούλιτσα κυρίως και δευτερευόντως με τους Χίκμαν – Καλνιέτις με τις σκέψεις για αποδέσμευση κάποιου ή κάποιων να είναι υπαρκτές.

      Είπαμε ότι θα γελάσουμε με την Αρμάνι φέτος αλλά όχι κι έτσι.

      Για τον τεράστιο Ρέπεσα δεν ακούγεται κιχ.

      Πάλι θα την βγάλεις καθαρή, ρε Γιάσμιν;

      Φαίνεται ότι ο Μπαρτζώκας τσιμπάει και η Μπάρτσα θα πάρει το ρίσκο με τον Ιταλό. Ο coach χρειαζόταν τριάρι απ’ το καλοκαίρι αλλά δεν του έκατσε ο Χάνγκα. Ο Τζεντίλε βέβαια είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 4 PF και έχει μονιμοποιήσει τον Κλαβέρ στο ‘’3’’. Για να αποφύγει τον συνωστισμό (δηλ. να έχει 6 παίκτες για τις θέσεις 3 και 4) μάλλον θα αφήσει τον Χόλμς.

      ΥΓ Πολύ χρήσιμη απ’ όλες τις απόψεις η προσθήκη του Πριγκιόνι στην Μπασκόνια. Καλύπτουν άριστα το κενό πίσω απ’ τον Λάρκιν.
      ΥΓ1 Αυτός ο Μπογκντάνοβιτς, τι διάολο έχει πάθει; Από διάστρεμμα και λείπει τόσο καιρό;

      Διαγραφή
    3. 7-10 ημέρες ακόμα ο Μπόγκνταν ακούω.

      Διαγραφή
    4. πάντως αν κολλάει κάπου ο gentille αυτή τη στιγμή μάλλον είναι στη fener

      Διαγραφή
    5. γιά Παναθηναϊκό ούτε κουβέντα. gentille, james, παπάς & μπουρούσης στο ίδιο μέρος του παρκέ & στα αποδυτήρια δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι

      Διαγραφή
  53. Jim, me afta pou grafeis kindineveis na xaraktiristeis ws "gavros" i "troll". xD

    Ta aftonoita grafeis (gia akoma mia fora). An se epairnan ena tilefwno to kalokairi pou ekanan ton sxediasmo oi eidimones ekei stin dioikisi, twra ta pragmata tha itan poli kalitera. Den peirazei, tou xronou to kalokairi pou tha ksilwthei pali i misi omada isws tous kopsei.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. o παναθηναικος θελει τον julian wright για μια θεση στους ψηλους και εναν με τα χαρακτηριστικα του bryce cotton για τα γκαρντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τελικα καλυτερος απο το Ραντουλιτσα ο Μπουρουσαρος; Οχι τωρα που εχει γαστρεντερίτιδα. Το προηγουμενο διαστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τζεντίλε, Τζεντίλε, Τζεντίλε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καλυτερα ενας καλουλης παικτης στην θεση ακριβως που χρειαζεσαι παικτη παρα ενας αρκετα καλος παικτης σε θεση που δεν χρειαζεσαι παικτη... οταν σε 200 χρονια το καταλαβουν αυτο στην καε ισως αλλαξει κατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πολλές υπερβολές για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Ένα φρεσκάρισμα.

    Πρώτα απ’ όλα, ας τονιστεί ότι δεν είδαμε εγκλήματα τύπου Κούζμιτς παρέα με Ραντούλιτσα - Παπαγιάννη στο ‘’5’’, Μπατίστα με Λουκά ζευγάρι πάλι στο ‘’5’’, Πάβλοβιτς δίδυμο με Βλάντο στο ‘’3’’, Μπλούμς αλλαγή του Βλάντο επίσης στο ‘’3’’ κλπ. Μια καταρχήν πρόοδος, λοιπόν, υπάρχει.

    - Στον ‘’1’’ Νικ, Τζέιμς που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο ενώ μπορούν να συνυπάρξουν στο παρκέ. 3ος ο Μποχωρίδης, μια χαρά δηλ. ούτε ΤΣΣΚΑ είσαι ούτε Ρεάλ. Ο 3ος pg της Μπάρτσα ή της Φενέρ ποιος είναι;
    - Παππάς και Φελντέιν στο ‘’2’’ επίσης αλληλοσυμπληρώνονται.
    - Στο ‘’3’’ πήραν έναν wing με εξαιρετικό σουτ όπως ο Ρίβερς δίπλα σ’ έναν περισσότερο combo F όπως ο Χαραλαμπόπουλος. Ο μικρός έδειξε πέρσι στους τελικούς (η πρώτη φορά την τελευταία 2ετία που πήρε χρόνο σε πραγματικά ανταγωνιστικά ματς) ότι ήταν έτοιμος να πάρει 15’ την φετινή χρονιά. Ξαφνικά μετά από 4-5 ματς κρίθηκε ότι δεν αξίζει να τον περιμένει η ομάδα και ο μικρός περιορίζεται μόνο σε συμμετοχές στην Α1. Στην ίδια θέση, ακριβώς λόγω της ιδιαιτερότητας με τον μικρό, λεπτά θα έπαιρνε κι ο Νίκολς.
    - Στο ‘’4’’ φυσικά ο Γκιστ, με δεύτερη επιλογή τον Νίκολς και τρίτη τον Φώτση.
    - Τέλος, στο ‘’5’’ Σίνγκλετον και Μπουρούσης δύο εντελώς διαφορετικοί παίκτες με κάλυψη από Γκιστ.

    Μιλάμε για ρόστερ 12 παικτών με τους 10 να είναι στο βασικό rotation και αρκετούς να μπορούν να παίζουν σε 2 θέσεις ώστε να καλύπτονται εκ των έσω απώλειες. Τρεις παίκτες δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν χωρίς extra προσθήκη. Νικ, Τζέιμς και Γκιστ.

    Αν αυτό το ρόστερ μοιάζει σε κάποιους τώρα ρηχό είναι για δυο λόγους. Ο ένας είναι οι τραυματισμοί δύο εκ των τριών παικτών για τους οποίους δεν παίζει αντικατάσταση εκ των έσω. Κι ο άλλος γιατί ο Πασκουάλ θεωρεί ότι ο Χαραλαμπόπουλος δεν μπορεί την δεδομένη στιγμή να σταθεί στην Ευρωλίγκα οπότε μετράμε μείον 1 στο rotation.
    Για να φανεί πόσο αναβαθμίστηκε ποιοτικά το ρόστερ σε σχέση με πέρσι π.χ. ας αναρωτηθούμε αν και τι ρόλο θα είχε ο Νίκολς στην ομάδα του Σάλε. Ή ο Ρίβερς. Δεν λέω καν για τον Σίνγκλετον.

    Το ρόστερ στελεχώθηκε με 5 στόχους :

    1) Να υπάρξει γύρω απ’ τον Νικ το κατάλληλο supporting cast ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναμφισβήτητες ικανότητές του και να καμουφλαριστεί η γνωστή του αδυναμία.
    2) Να αυξηθεί η αθλητική ικανότητα και η ταχύτητα που τόσο έλειψαν τα τελευταία χρόνια.
    3) Να υπάρχει μακρινό σουτ από παντού, αν είναι δυνατόν από όλες τις θέσεις της 5άδας.
    4) Να αυξηθούν οι παίκτες με προσωπική φάση.
    5) Να προστεθούν αρκετοί διπλοθεσίτες για να δώσουν μεγαλύτερο βάθος.

    Σε όλα ο βαθμός είναι πολύ καλός. Το λάθος ήταν με τους 4 ξένους για τον α’ γύρο στην Α1. Εκεί την πάτησαν άσχημα.

    Όσον αφορά τον δεύτερο δημιουργό.
    Πιστεύω ότι η φασαρία γίνεται γιατί οι περισσότεροι είχαν στο μυαλό τους μια ομάδα που θα παίζει αυστηρά και μόνο σετ ή θα αναγκαζόταν τελικά να καταφύγει εκεί. Αυτός ο ισχυρισμός είχε βάση. Εξηγήθηκε, όμως, διεξοδικά ότι η ομάδα ήθελε να εμπλουτίσει τις επιλογές στην επίθεση για να μην είναι προβλέψιμη. Έτσι στοχευμένα ενισχύθηκε η ικανότητα στην επίθεση 1 on 1 για να ανοίξει η γκάμα των επιλογών. Επιλέχθηκε το πακέτο Τζέιμς – Μπουρούσης ως δοκιμασμένο σ’ αυτό το επίπεδο. Το πλάνο προέβλεπε ότι η ομάδα θα χτυπούσε αρκετά στο transition και με τον καιρό θα βελτιωνόταν στις καταστάσεις μισού γηπέδου (που θεωρούσε πολύ σημαντικό το τεχνικό team) αυξάνοντας την συνοχή της και τους αυτοματισμούς.

    Αυτός ήταν ο σχεδιασμός. Σκάει το πρώτο απρόοπτο με τον Τζέιμς με το καλημέρα. Αποφασίζουν τελικά να μην πάρουν παίκτη και να περιμένουν. Μόλις ετοιμάζεται ο Αμερικανός να επανέλθει σκάει και το δεύτερο με τον Γκιστ. Εδώ, λοιπόν, με βάση τον σχεδιασμό πρέπει να έρθει κάποιος που θα κουμπώσει με τους υπόλοιπους ως αντι-Γκιστ. Ε, τέτοιος ο Γκάμπριελ δεν είναι. Ωστόσο, επειδή άλλαξε ο προπονητής θα περιμένουμε να δούμε τι έχει στο μυαλό του. Αυτό που συζητάμε είναι ότι με βάση τον καλοκαιρινό σχεδιασμό χρειαζόταν άλλου τύπου παίκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο 77, σε γενικές γραμμές πολύ σωστή και ψύχραιμη τοποθέτηση...βέβαια το σεντόνι υπέρδιπλο αλλά άξιζε.

      Εντάξει και εγώ θέλω να δω την ομάδα πάλι σε top επίπεδο, αλλά χρειάζεται χρόνος μετά από τόσους κλυδωνισμούς (εννοώ τα τελευταία χρόνια)και πίστη σε ένα σοβαρό πλάνο το οποίο θα το υποστηρίξουν όλοι με πρώτη την διοίκηση.

      Όσο για τη φετεινή πορεία στην EL σε 3-4 αγωνιστικές θα δείξει αν μπορούμε να πάμε για κάτι καλύτερο φέτος.

      ΑΛ

      ΥΓ. Χρόνια πολλά στους Νικολάδες

      Διαγραφή
    2. Ανάλυση εντελως επιφανειακή χωρις βαθυτερη κριτική ματιά.

      "Στον ‘’1’’ Νικ, Τζέιμς που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο..."

      Για συμπληρωμα του Καλάθη χρειαζόταν ενας PG με δημιουργια και σκορ, ο Τζέιμς δεν ειναι τέτοιος. Ειναι απλά ενας πιο αθλητικος Παππάς.

      "Στο ‘’3’’ πήραν έναν wing με εξαιρετικό σουτ όπως ο Ρίβερς δίπλα σ’ έναν περισσότερο combo F όπως ο Χαραλαμπόπουλος."

      Οντως, ειναι καλος παίχτης ο Ριβερς, αλλά η θέση 3 χρειαζεται κι άλλα πραγματα, οχι μόνο να ακροβολιζεσαι και να σουταρεις. Συν το γεγονος οτι φαινεται να εχει χασει λιγο απο την εκρηξη και την ταχυτητα του και φανταζει πιο πολυ ως ενα βαρυ δυάρι παρά καθαρό τριάρι.

      "...Στην ίδια θέση, ακριβώς λόγω της ιδιαιτερότητας με τον μικρό, λεπτά θα έπαιρνε κι ο Νίκολς. "

      Εδω είναι για γέλια. Μιλάμε για ενα απο τους πιο άμπαλους Αμερικάνους που εχουμε δει τα τελευταια χρόνια στην Ευρωλίγκα που δεν έχει καθόλου προσωπική φάση και δεν ξερει ούτε τι θεση να παρει στα συστήματα. Εντάξει, είναι φιλος του ιτουδη, ισως αυτο να λέει κατι...

      "Μιλάμε για ρόστερ 12 παικτών με τους 10 να είναι στο βασικό rotation και αρκετούς να μπορούν να παίζουν σε 2 θέσεις."

      Μιλας για ενα ροστερ εκ των οποιων, για λογους είτε κακής στελέχωσης (τρακαρισματα), είτε ικανοτήτων, είτε έλλειψης εμπειρίας, ειτε ηλικίας κλπ. μόνο πεντε (5) μπορουν να ειναι παιχτες που μπορεις να βασιστεις πανω τους και να προσφερουν ενεργά: Καλάθης, Ριβερς, Γκιστ, Μπουρούσης, Σίνγκλετον. Οι υπολοιποι εχουν ο καθένας τα δικα του προβλήματα και καθ' οδόν προέκυψε και η αστάθεια του Μπουρούση. Ειναι dependable ο Γιάννης? The jury is still out on him.

      Διαγραφή
    3. Απαριθμώ τα λάθη του καλοκαιρινού σχεδιασμού:
      α) Απουσία δεύτερου καθαρού δημιουργού πίσω από Καλάθη.
      β) Τζέιμς στο ίδιο backcourt με Παππά (δεδομένου του α΄ και της προοπτικής που υπήρχε να βγει μπροστά ο Παππάς).
      γ) Έλλειψη δεύτερου καθαρού "5".
      δ) Στελέχωση του backcourt με τον Μποχωρίδη σαν πέμπτο, χωρίς να υπάρχει δεδομένη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του (μιλάμε για άμεση ένταξη).
      ε) Στελέχωση της θέσης "3" με χώρο στον Χαραλαμπόπουλο (μιλάμε για 10΄-15΄ τουλ. σε επίπεδο Euroleague), χωρίς, επίσης, να υπάρχει δεδομένη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.
      στ) Έλλειψη pnr ψηλού.
      ζ) Υπερφόρτωση στους φόργουορντ.
      η) 6 αμερικάνοι = δύο ρόστερ (1 για Ελλάδα κι 1 για Ευρωλίγκα).
      θ) Απόκτηση Πατ Καλάθη μόνο για Ελλάδα (κι εκεί σαν συμπλήρωμα των 5΄-10΄).

      Χρειάζονται κι άλλα; Προφανώς το ρόστερ έχει δυνατότητες, αλλά τα λάθη πληρώνονται σε βάθος χρόνου. Και μόνο που κάνουμε λόγο για παίχτες που δεν αντέχει η ομάδα να χάσει (όχι σε επίπεδο ποιότητας, αλλά σε επίπεδο εκτέλεσης του αγωνιστικού της πλάνου) το πρόβλημα γίνεται σοβαρό. Μάλιστα σε αυτούς τους παίχτες θα πρόσθετα - πριν από όλους τους άλλους - τον Μπουρούση. Αν τραυματιστεί ο Γιάννης, δεν μπορεί να καλυφθεί το κενό (εννοείται για πάνω από 2-3 αγώνες). Ούτε με τον Γκιστ παρόντα μπορούσε. Και οι τραυματισμοί μέσα σε μια τέτοια μαραθώνια σεζόν θα έπρεπε να λαμβάνονται περισσότερο υπόψη σαν παράγοντας σχεδιασμού. Μην το ξεχνάμε.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    4. Πολύ καλό σχόλιο. Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που είπες. Ίσως λίγο διαφωνώ στο πόσο αλληλοσυμπληρώνονται κάποιοι παίκτες που αναφέρεις. Πάντως η άποψή μου είναι ότι σε γενικές γραμμές η ομάδα έχει καλό υλικό. Οι 1-2 ανορθογραφίες ήρθαν είτε από ατυχία(τραυματισμοί) είτε από κάποιους λάθος υπολογισμούς για το πως θα κουμπώσουν οι παίκτες και θα βρουν σαφείς ρόλους κάτι το οποίο όμως είναι λογικό. Πρώτον γιατί δε μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια σε ένα καλοκαίρι και δεύτερον γιατί αυτό θέλει και χρόνο. Από εκεί και πέρα έχει γίνει μια καλή προσπάθεια από το καλοκαίρι μέχρι και την τελευταία προσθήκη.Με πολύ ουσιαστική προσθήκη ενός προπονητή που ανήκει στις κορυφές της Ευρώπης. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να στηριχθεί και το μέλλον μοιάζει δυνατό. Απλά πρέπει κι εμείς κάποια στιγμή σαν φίλαθλοι αλλά και ο πρόεδρός μας να είμαστε λίγο ώριμοι χωρίς βιαστικές κρίσεις και να δώσουμε χρόνο στην ομάδα να δουλέψει.
      Αυτά από εμένα.
      Καλή συνέχεια παίδες

      Διαγραφή
    5. Πάμε στις διαφωνίες.

      @12:38

      Ο Τζέιμς είναι point guard και ως τέτοιος αποκτήθηκε. Το ότι δεν είναι το είδος που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε είναι άλλης τάξης κουβέντα. Ο ΠΑΟ απέκτησε τον παίκτη για να μπορεί να ανοίγει τον ρυθμό, να πιέζει την μπάλα, να έχει την προσωπική φάση απ’ την θέση ‘’1’’ και επειδή μπορεί να συνυπάρξει με τον Καλάθη στην ίδια 5άδα. Γιατί χρειαζόταν το back up του Νικ να είναι μια κόπια του;

      Στο ‘’3’’ έψαχναν για βασικό έναν 3&D παίκτη. Αρχικά στράφηκαν στον Μπράμο. Αφού το πράγμα κόλλησε, πήγαν σε Μαρκοϊσβίλι και κατέληξαν στον Ρίβερς. Απ’ τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές με βάση το πράσινο πορτοφόλι. Επιπλέον, σωστά ή λάθος, ήθελαν κάποιον που να ταιριάξει με τον μικρό ο οποίος έπρεπε επιτέλους να ενταχθεί ενεργά. Ο K.C. έχει εμπειρία και είναι παίκτης ομάδας.

      Το ότι ο Νίκολς είναι άμπαλος και ήρθε με μέσο τον Ιτούδη δεν είναι καθόλου επιφανειακή άποψη αλλά έχει βαθιά κριτική ματιά. Σωστά; Το καλύτερο είναι ότι του χρεώνεις ότι δεν έχει προσωπική φάση. Δηλ. θέλαμε απ’ το δεύτερο τεσσάρι της ομάδας που θα κάλυπτε και το ‘’3’’ να έχει εκτός από σουτ και προσωπική φάση. Κι όλα αυτά με 4-5 κατοστάρικα.

      @NIK

      α) Δεύτερος δημιουργός της ομάδας στο μισό γήπεδο είναι ο Μπουρούσης. Πες μου, σε παρακαλώ, πόσους δημιουργούς έχουν οι ομάδες της Ευρωλίγκας και σε ποιες θέσεις. Γιατί έπρεπε απαραίτητα να υπάρχει και δεύτερος δημιουργός πίσω απ’ τον Νικ; Τελικά, μήπως η δημιουργία έχει γίνει αυτοσκοπός;
      β) Τζέιμς στο ίδιο back court με τον Παππά. Πού είναι το πρόβλημα; Ο Τζέιμς πέρσι περνούσε αρκετή ώρα στην ίδια 5άδα με τον ημίτρελο Άνταμς.
      γ) Ο Σίνγκλετον είναι μαζί με τον Μπουρούση τα πεντάρια της ομάδας. Ως ‘’5’’ έκανε παπάδες πέρσι στην Λόκο και ως ‘’5’’ μπορεί καλύτερα να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Το τρίτο πεντάρι ήταν ο Γκιστ με βάση τον σχεδιασμό. Και κρίνοντας απ’ την μέχρι τώρα καριέρα του μια χαρά θα στεκόταν.
      δ) Ο Μποχωρίδης για 5ος γκαρντ ήταν μια χαρά. Μιλάμε για 5ο. Κοίτα τους 5ους των υπολοίπων και πόσο παίζουν. Το αν υπήρχε εμπιστοσύνη δεν κρίνεται απ’ το αν πήρε ή όχι τα 20’ του Τζέιμς μετά τον τραυματισμό του Αμερικανού.
      ε) Εδώ και 2 χρόνια έχει γίνει της Πόπης με τον μικρό. Στους περσινούς τελικούς έδειξε ότι μπορεί να σταθεί επιτέλους. Απόλυτα φυσιολογικά τον υπολόγιζαν ως back up 3. Άρχισε άσχημα την χρονιά αλλά δεν ξέρουμε πως θα εξελισσόταν.
      στ) P’n’r’ ψηλός ο Γκιστ.
      ζ) Πού είναι η υπερφόρτωση; Ρίβερς, Χαραλαμπόπουλος, Νίκολς, Γκιστ με ολίγη από Φώτση.
      η) Συμφωνούμε.
      θ) Θα μιλήσουμε και για τον Πατ;

      Δεν ισχυρίστηκα ότι το ρόστερ είναι super. Ήταν, όμως, το καλύτερο μετά το ’12. Το πιο λειτουργικό και καλοσχεδιασμένο. Φυσικά, με τέτοιο budget, θα πάρεις και ρίσκα. Λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να αντικαταστήσουν εκ των έσω απώλειες. Για μένα τρεις παίκτες ήταν αναντικατάστατοι και οι δύο χτύπησαν. Ο Μπουρούσης θα μπορούσε πιο εύκολα να καλυφθεί από Σίνγκλετον και Γκιστ.

      Διαγραφή
    6. NIK και 12:38 απορώ γιατί ασχολείστε σοβαρά με το γραφείο τύπου του ΑΠ.
      Ο άνθρωπος παίρνει να εκ των υστέρων θετικά του ρόστερ, βαφτίζει ως στόχους στελέχωσης, και καταλήγει θριαμβευτικά στο συμπέρασμα ότι η στελέχωση είναι σωστή.

      Διαγραφή
    7. Ρε την άτιμη την Ευρωλίγκα, πως έχει ανεβάσει τις τιμές? Με 4-5 κατοστάρικα δεν μπορείς πια να αγιράσεις καλό παίχτη. Στραγάλια κατάντησαν τα κατοστάρικα...

      Διαγραφή
    8. Γενικα πολυ σωστος και πολυ καλη απαντηση σ'αυτους που αρεσκονται να μηδενιζουν τα παντα ως μετα Χριστον προφητες.

      Η ομαδα οικοδομηθηκε στοχευμενα με σωστες προτεραιοτητες και καλη κατανομη πορων. Απο εκει και περα ομως εχει πολυ περιορισμενο ελληνικο κορμο. Πλην των Καλαθη Μπουρουση και Φωτση αντε και Παππα δεν υπαρχουν αλλοι Ελληνες στους οποιους μπορεις να στηριχτεις βασιμα για το επιπεδο της ευρωλιγκας. Κανονικα για να πετυχουμε απολυτη πληροτητα απαιτουνται 8 ξενοι παιχτες και κατι τετοιο θα ηταν εκτος οριων. Ειναι κουκια μετρημενα λοιπον. Αναγκαστικα επιλεγεις ποια κενα θα αφησεις ετσι ωστε να εισαι λιγοτερο εκτεθειμενος.

      Περαν τουτου απωλειες κομβικων και μεγαλης αξιας παιχτων δεν μπορουν να καλυφθουν εκ των εσω απο καμια ομαδα.
      Σε τετοιες περιπτωσεις απαιτουνται εκτακτες προσθηκες αλλα κι'αυτες ειναι απλα μπαλωματα. Σε καμια περπτωση δεν αναπληρωνουν το κενο.

      Στην περιπτωση του Γκαμπριελ πιστευω οτι ο Πασκουαλ πηρε αξια για τα χρηματα του. Οι διαθεσιμοι παιχτες με χαρακτηριστικα που ισως ταιριαζαν περισσοτερο στην ομαδα προφανως ειτε δεν του γεμισαν το ματι η δεν τους εφτανε...

      Διαγραφή
    9. Επιφανειακή ανάλυση νο 2.

      "Ο Μποχωρίδης για 5ος γκαρντ ήταν μια χαρά..."

      Εχεις διανοηθει οτι εφτιαξες ροστερ με ενα (1!) γνησιο PG?

      Κανείς άλλος εκτος του Καλαθη δεν ειναι αυθεντικός PG συμπεριλαμβανομενου σ' αυτους και του Μποχωριδη. Εκει ειναι ολο το ζουμι. Τι Τζέιμς και κουραφεξαλα... Κι ο Μρ Μοιν είχε φερει τον Κολλινς για αντιπαλο δεος του Διαμαντιδη (!). Και λοιπον?

      Μεσα στις ασυναρτησιες του ροστερ συγκαταλεγονται και οι παραλογισμοι του προπονητικου τιμ. Κι εγω στο μυαλο μου θα παιζω τον Τζεντιλε σέντερ οταν ερθει στον Παναθηναϊκο. Φτιάχνω καλο ροστερ?

      Διαγραφή
    10. Οι απλουστεύσεις που γινονται ειναι υπερβολικες. Τοσο υπερβολικες που με κανουν να αναρωτιεμαι αν μερικοι εδω βλεπουν Ευρωλιγκα εκτος απο τα παιχνιδια της ομαδας τους.

      Διαγραφή
    11. συμφωνω σχεδον απολυτα με τον 77 και συμπληρωνω
      Ο Γκιστ ειναι για τον Παναθηναικο ο,τι ο Πριντεζης και ο Χακετ για τον ΟΣΦΠ.. Πως ακριβως θα αντικαθιστουσε δηλαδη ο ολυμπιακος την ελλειψη αυτων των 2 εκ των εσω.
      Αντιστοιχα ειδαμε την εικονα της Μπαρτσελονα με 3 δυνατες απουσιες..
      Μην ζηταμε μη ρεαλιστικα πραγματα απ τις ελληνικες ομαδες, δεν εχουν τα λεφτα των Τουρκων ή των Ρωσων, ουτε το μεγεθος του συλλογου Ρεαλ,Μπαρτσα σε κοσμο.
      Το μονο πραγματικο λαθος που εγινε στη στελεχωση φετος, ειναι οι αντικαταστατες.. που στην περιπτωση του Τζεημς δεν ηρθε ποτε, και στην περιπτωση Γκιστ αν και ειναι νωρις ακομα δεν δειχνει να ειναι λειτουργικη.
      Βεβαια το μπατζετ πιθανον να μην εφτανε για κατι παραπανω απο αποψη συμβολαιων, αλλα ειδικα στην περιπτωση Γκιστ ενδεχομενως να βιαστηκε το τεχνικο επιτελειο, και να υπηρχε καλυτερος αντικαταστατης.
      Μην ξεγραφετε τον Παναθηναικο ακομα, για μενα εχει πιθανοτητες για Φ4 αν δεσει το γλυκο ακομα και σαν 6ος-7ος στη ρεγκιουλαρ σιζον, αν αποφυγει τις Τσσκα,Ρεαλ στα χιαστι.

      MJ

      Διαγραφή
    12. Ο 77 που γνωρίζει τους στόχους της στελέχωσης του ρόστερ;
      Μήπως, λέω εγώ τώρα, κοιτάει το αποτέλεσμα και το βαφτίζει στόχο;

      Διαγραφή
    13. «Τελικά, μήπως η δημιουργία έχει γίνει αυτοσκοπός;»

      Χαχαχαχα!

      Κλαίω!

      Διαγραφή
    14. Μάγκες η κουβέντα που κάνετε βασίζεται μόνο σε ενδείξεις. Δεν έχουμε δει ούτε τι ήθελε να κάνει ο Πεδουλάκης, ούτε τι θέλει να κάνει ο Πασκουάλ.
      Ο άνθρωπος είναι στην ομάδα κοντά δυο μήνες, τόσο καιρό δούλευε χωρίς τον 2ο βασικό του παίκτη στην περιφέρεια και τώρα του τραυματίστηκε ο βασικός του ψηλός. Επίσης ήρθε και ο Γκάμπριελ που πρέπει να μπει άμεσα στο ροτέισον.
      Ας δούμε τι θέλει να κάνει, τι σκέφτεται για τον Τζέιμς και πως θα μοιράσει τους ρόλους στην ομάδα. Μετά θα κριθεί και αυτός για τη δουλειά του.
      Δεν προγραμματίζει μηχανές. Προπονητής είναι.

      Officer

      Διαγραφή
    15. Ο ίδιος άνθρωπος, στο ίδιο σχόλιο, έχει γράψει:
      «Δεύτερος δημιουργός της ομάδας στο μισό γήπεδο είναι ο Μπουρούσης. »

      και

      «Ο Μπουρούσης θα μπορούσε πιο εύκολα να καλυφθεί από Σίνγκλετον και Γκιστ.»

      Ουδέν σχόλιο επ' αυτού!


      Στην ουσία...

      Αν μια ομάδα έχει έστω κι έναν αναντικατάστατο παίκτη είναι μια ομάδα με μέτριο ή κακό σχεδιασμό.

      Αν μια ομάδα θεωρεί αναντικατάστατο έναν παίκτη με την αγωνιστική αξία του Γκιστ είναι μια ομάδα με "χαμηλού πήχη" σχεδιασμο.

      Αν μια ομάδα θεωρεί αναντικατάστατο έναν παίκτη με την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του Γκιστ είναι μια ομάδα με αφελή σχεδιασμό.

      Αν μια ομάδα θεωρεί αναντικατάστατο έναν παίκτη που δεν έχει φορέσε ποτέ τη φανέλα της είναι μια ομάδα με κάπως ρισκαδόρικο σχεδιασμό.

      Αν μια ομάδα θεωρεί αναντικατάστατο έναν παίκτη που με τη θαυμαστή αλλά και ιδιαίτερη πορεία του Τζέιμς είναι μια ομάδα με τζογαδορικο σχεδιασμό.

      Αλλά πάμε στο βασικότερο.
      Αν μια ομάδα έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει 3 ή 4 αναντικατάστατους παίκτες είναι μια ομάδα με ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ!
      Τι συζητάμε τώρα ρε παιδιά;
      Ποια ήταν η πιθανότητα να μην τραυματιστεί για έναν ή δυο μήνες κανένας από αυτούς τους 4 παίκτες; 50-50 ας πούμε;
      Αυτός ήταν ο σχεδιασμός του Πεδουλάκη;

      υγ
      Για χιλιοστή φορά.
      Ο ΠΑΟ και ο Τζέιμς δεν ήταν άτυχοι στην υπόθεση αυτή. Ήταν εντελώς και απολύτως τυχεροί.
      Παρεμπιπτόντως, ο Αργύρης Πεδουλάκης στην γνωστή συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς τον Τζέιμς «κακό και άσχημο». Αλλά παρόλα αυτά αναντικατάστατος.
      Τι σχεδιασμός θεέ μου!

      Διαγραφή
    16. Φιλε Νικ
      Με τους υπολογισμους σου, και χωρις να μπουμε στην ουσια αν οσα καταλογιζεις ειναι σωστα η λαθος, θα χρειαζονταν τουλαχιστον 8 ξενοι για να βγει το ροστερ χωρις 'λαθη' οπως τα περιγραφεις.
      Κανονικα χρειαζονται τρια 5αρια στο ροστερ. Πλην Μπουρουση προφανως οι αλλοι δυο θα ειναι ξενοι.
      Στο 4 επισης ο Φωτσης στην ηλικια που ειναι μονο ως τριτη επιλογη μπορει να υπολογιζεται. Αλλοι δυο ξενοι εκει λοιπον.
      Ομοιως και στο 3 αφου οπως βλεπουμε ο Χαραλαμπο δεν μπορει να ανταποκριθει στο επιπεδο ευρωλιγκας.Αλλοι δυο...
      Στο ασσο-δυο υπηρχαν Καλαθης-Παππας-Μποχω. Δεν θες αλλους δυο ξενους εκει? Κι'αυτο παραδοχη ειναι γιατι κανονικα και τα πεντε γκαρντ πρεπει να εχουν ουσιαστικη συμμετοχη... και οπως βλεπουμε ο Μποχωριδης δεν...Αλλα τελος παντων..

      Προκυπτει και πιο απλα φυσικα... Ελληνες που μπορεις να βασιστεις σε επιπεδο ευρωλιγκας ειναι μονο οι Καλαθης-Μπουρουσης-Φωτσης-Παππας.. και οι δυο τελευταιοι με αστερισκους... αλλα οκ καλοι ειναι για 12αδα...
      Ποσοι λειπουν?

      Ηταν επομενο λοιπον οτι θα γινουν συμβιβασμοι. Εκτος αν υπηρχαν διαθεσιμοι Ελληνες τους οποιους εσυ εχεις υποψη σου και τους αγνοησαμε...
      Και οι συμβιβασμοι που εγιναν ηταν απολυτως λογικοι κατα τη γνωμη μου...
      Λαμβανοντας υποψη οτι ηδη υπηρχαν δυο ξενοι στο ροστερ, Γκυστ και Φελντειν, εξηγησε μας πως με τεσσερεις προσθηκες θα καλυπτες ολες τις αναγκες της ομαδας ετσι ωστε να μην υπηρχαν τα "λαθη" που μας περιγραφεις..
      Σου δινω και δυνατοτητα 5ης προσθηκης για αντικατασταση του Φελντειν αν σε εξυπερετουσε...

      Θα δεις οτι οπως και να το κανεις στην δωδεκαδα θα να αναγκαστεις να εχεις 6 Ελληνες, εκ των οποιων οι δυο, δεν μπορουν να υπολογιζονται σοβαρα...

      Διαγραφή
    17. Σιγουρα η τοποθετηση του 77 εχει καποια κενα αλλα κατα βαση ειναι σωστη. Προφανως και θελουμε ολοι F4 αλλα η ομαδα χτιστηκε ΠΑΛΙ απο την αρχη και δεν γινεται να πετυχεις διανα παντου στη στελεχωση. Αμα ξεψαχνισεις την καθε ομαδα διεξοδικα ξερετε ποσα λαθη στη στελεχωση και προβληματα χημειας θα βρουμε? Αρκετα. Η Φενερ πχ που ειναι μεσα στις 3 καλυτερες ομαδες, παιζει με 2 ψηλους μονο, εχει τριτο τον Αντιτς(γελαω) και μονο 3 αξιοπιστα γκαρντ εκ των οποιων ο ενας λειπει και οι αλλοι εχουν αφησει τις σολες τους στο παρκε. Οσων αφορα τη συγκριση με προηγουμενες σεζον, οπου ο Παο δε μπορουσε να ελεγξει εκτος εδρας ομαδες οπως η Γκορα, απλα δεν υπαρχει συγκριση. Πολυ καλυτερα τα πραγματα φετος. Σιγουρα υπαρχουν ανορθογραφιες, αλλα φετος εχεις μια καλη 6-7αδα συγχρονων παιχτων και προπονητη καλο και φιλοδοξο. Το συμπερασμα ειναι ενα λοιπον για μενα για οποιον θελει το καλο αυτης της ομαδας που μας εχει χαρισει πολλα. ΥΠΟΜΟΝΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ.

      Μενος

      Διαγραφή
  59. Το θέμα Τζεντίλε είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήζει πολλής συζήτησης.Κατ'αρχήν είναι βέβαιο ότι ο ίδιος ο παίκτης έχει μείνει στάσιμος.Εξίσου βέβαιο είναι και ότι η Αρμάνι είναι ομάδα που δεν εξελίσσει παίκτες,αντίθετα βοηθάει με την λειτουργία της ως ομάδα να δημιουργεί ένα κλίμα αντιπάθειας για τους περισσότερους παίκτες της.Βέβαια και ο Τζεντίλε δεν έχει δείξει στοιχεία ότι λειτουργεί ομαδικά και ότι βάζει τον εαυτό του κάτω από την ομάδα.Συνεπώς η απόκτηση του είναι ρίσκο από οποιαδήποτε ομάδα έχει βλέψεις για φάιναλ φορ.Στην Μπαρτσελόνα αρχικά που ακούγεται ότι τον κοιτάζει,θεωρώ ότι δεν είναι ο παίκτης που λείπει.Έχει παίκτες με ταλέντο να βάλουν την μπάλα στο καλάθι.Στη Μπαρτσελόνα λείπει η ταχύτητα και η άμυνα,κάτι που δεν θα το διορθώσει ο Τζεντίλε.Ο Παναθηναικός από την άλλη έχει ανάγκη ενός καθαρού γκάρντ που να μοιράζει και να εκτελεί με ισορροπία.Ο Τζεντίλε μάλλον θα τον μπερδέψει ακόμα περισσότερο.Ρεάλ και Τσσκά δεν τον χρειάζονται καν,ώστε να κινηθούν.Ο Ομπράντοβιτς δεν συνεργάζεται εύκολα με τέτοιους παίκτες.Ο Ολυμπιακός επίσης,συν το ότι έχει ανάγκη ψηλού και όχι περιφερειακού.Στη Μπασκόνια μπορεί να ταίριαζε,αλλά έχει βρει την χημεία της,οπότε δεν χρειάζεται να εμπλακεί σε περιπέτειες.Συμφωνώ με αρκετούς που λένε ότι στη Μπάμπεργκ και τον Τρινκιέρι ίσως βρει τον δρόμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομιζω να υπάρχει καποιος φίλος του Παναθηναϊκού εδω μεσα που να μην θέλει τον γιο του Νάντο στην ομαδα!

      Διαγραφή
  60. Χαίρετε.
    Το μεγαλύτερο λάθος του Παναθηναϊκού συντελέστηκε το καλοκαίρι, όταν τις μεταγραφές τις έκανε μάλλον ο πρόεδρος, παρά ο Πεδουλάκης.
    Δεν υπαινίσσομαι πως οι Μπουρούσης - Τζέιμς - Νίκολς - Ρίβερς είναι άσχημοι παίχτες. Τουναντίον
    Λέω ευθαρσώς πως ΔΕΝ είναι τυπικοί παίχτες Πεδουλάκη, ειδικά οι 2 πρώτοι.
    Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός πως ο Pg είναι μόνο ένας (δεν λογαριάζω Μποχώ) ενώ οι sg 3;
    Δυστυχώς η ομάδα φέτος θα πληρώσει την κατάρα της ανισορροπίας.
    Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You let the cat out of the bag!

      "Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός πως ο Pg είναι μόνο ένας..."

      Δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον σχόλιο περαν αυτου σχετικα με το αν ο καλοκαιρινός σχεδιασμός ηταν καλος (εστω στα χαρτια).

      Διαγραφή
    2. o Πεδουλακης ελεγε οτι θα επαιρνε ποιντ γκαρντ.

      Διαγραφή
    3. Ο Πεδουλάκης έλεγε οτι θα δώσει μια ευκαιρία στον Μποχωρίδη.

      Α ρε Αρτζι, σ' εφαγαν οι φιλοι σου...

      Διαγραφή
  61. για το τζεντιλε εχω εκφραστει πολλες φορες αρνητικα και κατ εμε οχι και αδικα.ο τροπος που σκεφτεται και αγωνιζεται ειναι απαγορευτικος για μενα παρα τα σπουδαια σωματικα του προσοντα.

    ο δανεισμος αυτος τον οποιο αποφασισε η αρμανι θα ωφελησει και τις 2 πλευρες και απομενει ο βαθμος ωφελειας να καθοριστει αναλογα με την επιλογη της ομαδας που θα γινει.

    κατ αρχας, ο παικτης πρεπει να φυγει εκτος ιταλιας.παραλληλα πρεπει να συνεχισει να παιζει σε υψηλο επιπεδο.για μενα λοιπον καμια μπαρτσελονα και κανενας παναθηναικος (μακρια απο μας....)δε θα ωφελησει σε μεγαλο βαθμο τον παικτη διοτι οι απαιτησεις αυτων των κλαμπ θα τον γονατισουν και θα τον κανουν χειροτερο απο οτι ειναι.

    θα προτεινα ερυθρο αστερα αλλα εκει οι θεσεις ειναι πιασμενες με γκουντουριτς και ντανγκουμπιτς, αρα μενει η ζαλγκιρις του σαρας.

    στο καουνας ο τζεντιλε θα βρει

    -ενα αμιγως μπασκετικο περιβαλλον.το πιο μπασκετικο ισως της ευρωπης.
    -ησυχη εξωγηπεδικη ζωη σε σχεση με το Μιλανο
    -εναν προπονητη με μεγαλη προσωπικοτητα που δειχνει τα πρωτα σημαδια και της προπονητικης του ποιοτητας φετος
    -μακρια απο την πιεση του πρωταθλητισμου αλλα υψηλο επιπεδο αγωνιστικο.
    -οχι μεγαλο και απαγορευτικο ανταγωνισμο για μια θεση στο ροτεισον.

    η σωστη επιλογη της ομαδας θα καταδειξει και τις προθεσεις της αρμανι, στο κατα ποσο δηλαδη θελει να τον στειλει δανεικο για να βελτιωθει ή για να τον ξαποστειλει....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρις ομως τον παραμικρο στοχο στο Καουνας (εκτος αν θεωρεις στοχο το πρωταθλημα λιθουανιας). Ο παιχτης δεν ηθελε αρμανι επειδη θελει να βρισκεται στο τοπ επιπεδο.. Ειτε δηλαδη να χτυπαει Ευρωλιγκα, ειτε να παιζει στο ΝΒΑ..

      Διαγραφή
    2. Ωραία όλα αυτά αλλά η Ζαλγκίρις με τι ακριβώς θα τον πληρώσει;

      Διαγραφή
  62. Φρεσκότατο...

    «Μπάμπεργκ, Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα για Τζεντίλε»

    Μακάρι να γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τελικα φαίνεται να τον δίνουν δανεικό πληρώνοντας μαλιστα το συμβολαιό του? Δηλ. δωρεάν?

    Ξερει κάποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα βαλουν ενα μερος του συμβολαιου.. το ποσο μεγαλο θα ναι αυτο το μερος θα εξαρτηθει απο το υψος της μεγαλυτερης προτασης που θα λαβουν...

      Διαγραφή
  64. Επιχειρήματα του να έρθει ή όχι ο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό:

    ΝΑΙ:

    - ειναι γιος του Ναντο
    - ειναι μεγαλο ονομα
    - ειναι παιχτης με προσωπικοτητα
    - παιζει απο 2 εως 4
    - θα παμε Φ4 μ' αυτον
    - δεν τρακάρει με κανέναν άλλον
    - θα διωξουμε δυο από Φελντιν/Νικολς/Γκαμπριελ και θα παρουμε εξτρα PF/C
    - ειναι οικονομικος γιατι η Αρμανι θα πληρώσει ενα μεγαλο μερος του συμβολαίου του

    ΟΧΙ:

    - δεν εχουμε αναγκη παιχτη στη θεση του
    - ειναι loser
    - παιρνει πολλες προσπαθειες
    - εχει streaky σουτ
    - θα ανακατεψει την ομαδα
    - θα περιθωριποιησει τον Χαραλαμποπουλο
    - ειναι βεντετα, απειθαρχητος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διωξεις 2 παικτες απο τους οποιους εναν σε αλλη θεση για να παρεις εναν σε αλλη θεση και το λες και ΝΑΙ; Λυπησου μας.

      Διαγραφή
    2. και αφού συμφωνήσαμε πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται back up PG & athletic mobile p'n'r' center ας πιέσουμε τη διοίκηση να προσπαθήσει να πάρει τον alessandro gentille. και μετά όλοι μαζί ας πάμε στο δαφνί να χτυπάμε να μας ανοίξουν

      Διαγραφή
  65. Τελικά ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι πιο πολύ ο Τζεντιλε 2αρι, 3αρι ή 4αρι? Σε ποιους τομείς θα μπορούσε να προσφέρει πραγματικά στον Παναθηναϊκό? Νιώθω όμως ότι την τρέλα του και την προσωπικότητα του θα την χρειαζόμασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. περί βασίλη χαραλαμπόπουλου : το παιδί πηγαίνει πολύ καλά με μικρά αλλά σταθερά βήματα προόδου και με το υψηλό μπασκετικό και γενικό IQ που διαθέτει θα πάει εκεί που προοριζόταν από την αρχή να πάει. ξέρει που υστερεί, το δηλώνει και δουλεύει πολύ πάνω στις αδυναμίες του αυτές. αυτοί που λένε όσα λένε σε βάρος του έχουν την ίδια ηλίθια νοοτροπία που είχαν και εκείνοι που ξύνιζαν με το δημήτρη παπανικολάου, έναν παίκτη με το ίδιο ύψος, τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες αδυναμίες με τον βασίλη.
    όλοι τότε (από το 1995 μέχρι το 2010) έλεγαν πως είναι άστοχος γιά shooting guard, αργός γιά small και κοντός γιά power αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κερδίσει δύο euroleague titles και οκτώ πρωταθλήματα παίζοντας πάντοτε σαν βασικός και αναντικατάστατος.
    αφήστε λοιπόν το παιδάκι να χαρεί τις τελευταίες μέρες του σαν teenager και βοηθήστε τον να γίνει ο super star που τόσο ανάγκη έχει ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τελικά λέμε ότι ο μέσος φίλαθλος του ΠΑΟ σκαμπάζει απο μπάσκετ και αποκαλούμε τους απέναντι επιστήμονες. Το τι έχω διαβάσει σήμερα για τον Τζεντίλε δεν περιγράφεται. Φέρτον Γιαννακόπουλε χθες να πάμε F4.

    Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν τόσοι μυρωδιάδες. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αμαν και τι επιστημονα της καλαθόσφαιρας αλλά δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι ΜΟΝΟ τον Τζεντίλε δεν χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή. -Υπο προϋποθέσεις- έχεις 5 δυάρια, 4 τριάρια, 5 τεσσάρια, και καθαροαίμο άσσο 1(!) όπως και πεντάρι! Θα τρελαθούμε τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πόσο καλύτερος θα ήταν ο Παναθηναϊκός αν είχε πάρει τον Μπιρτς αντί του Νίκολς; Με μια frontline δηλαδή με Γκιστ-Σίνγκλετον στο 4 (οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν βοήθειες και στο 5) και με Μπουρούση-Μπιρτς στο 5 συν το Φώτση για πέμπτο ψηλό; Ένα δεύτερο πλει μέικερ θα χρειαζόταν τώρα και θα ήταν κομπλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αγαπούλες
    ==========

    Πήγα για πάρτι σας στην Πόλη.
    Οχι για τις γιορτές, αλλά για πάρτι σας.
    Πήγα να βρώ τον Βέλι.
    Τον Περάσοβιτς για να τον ρωτήσω για την αδυναμία μου.
    Είχε τελειώσει η προπόνηση της Εφές και είχε παραμείνει
    ο Χονεικάτ να βαράει τρίποντα με τον βοηθό του Περάσοβιτς
    να του κάνει μπάκ ντόρ και αυτός να καρφώνει.
    Ο Βέλιμιρ ετοίμαζε κάτι στα χαρτιά του, τα έδωσε στον βοηθό του και φεύγανε.
    Τον σταμάτησα στη φισούνα και του είπα πώς έχω μόνο
    μιά ερώτηση να του κάνω.
    Εκείνος σαν τζέντλεμαν μου είπε κάνε μου όσες ερωτήσεις
    θέλεις Τζιμόπληκτε, μαθαίνουμε όλοι από σένα.
    Δεν έχει άδικο ο τεράστιος, αλλά δεν ήθελα να δείξω
    ότι έχει δίκιο και ξέρω ότι είμαι τά πάντα του μπάσκετ.
    Πήγαμε στο γραφείο και κράτησα τον λόγο μου.
    Μόνο μία ερώτηση και τίποτε άλλο.
    " Τι είπες ρε Βέλιμιρ στη διακοπη του 3ου πρός το 4ο δεκάλεπτο στο 3ο μάτς ΠΑΟ-ΛΑΜΠΟΡΑΛ για τα play off της ευρωλίγκας, στον Ανταμς και μπήκε μέσα και μάς νίκησε μόνος του ;"
    Πρώτη φορά είδα τον σοβαρό και σκυθρωπό Περάσοβιτς να γελάει τόσο πολύ.
    Ξεκαρδίστηκε στα γέλια σε σημείο που ο βοηθός του που ήταν παρών, με κοίταξε άγρια και του είπε να ηρεμήσει και να προσέχει την καρδιά του, γιατί ο Βέλιμιρ δυστυχώς έχει πρόβλημα αρρυθμίας (έτσι λέει) στην καρδιά.
    " Τι του είπα ;
    Επτά λέξεις Τζιμόπληκτε μου.
    Μόνο επτά λέξεις.
    Ούτε συστήματα ούτε εξανθύματα, ούτε παραρτήματα :-)
    Στα μεγάλα μάτς δεν χρειάζεται να λές πολλά στον
    παίκτη που θα σου πάρει το μάτς.
    Μόνο επτά λέξεις.
    ΕΜΠΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΦΑΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΡΕ ΠΑΝΘΗΡΑ"

    Τι να μου πείτε για μπάσκετ ρε μωράκια, όταν το άθλημα
    το έχω περπατήσει χωρίς ασανσέρ από το υπόγειο μεχρι
    τον 101ο όροφο του ουρανοξύστη του.

    Ο Τζιμόπληκτος όταν έπαιζε μπάσκετ ήταν κι αυτός πάνθηρας.
    Στη μυρωδιά και μόνο αντίπαλου αίματος, καταβρόχθηζε ελέφαντες.

    " Ο παίκτης του μπάσκετ μπορεί να είναι ένα από τα δύο πράγματα που γεννιέται για να είναι.
    Η θα είναι ΚΙΛΛΕΡ ή θα είναι ΝΤΙΛΕΡ, μέση κατάσταση
    δεν υπάρχει "

    Tάδε έφη, βασιλιάς ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή