Athlenda

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

EURO SIGNS:O ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ



 Πιάνοντας όλη τη μπασκετική πιάτσα στον ύπνο ο Θοδωρής Παπαλουκάς υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Μακαμπι Τελ Αβιβ για να συνεχίσει εκεί τη καριέρα του.Ο Τεό είχε και καλύτερη οικονομικά πρόταση από άλλη ομάδα όμως επέλεξε Ισραήλ και Ντέηβιντ Μπλάτ ,προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των σπουδαίων προπονητών με τους οποίους έχει συνεργαστεί.Είναι φανερό ότι ο παίκτης ψάχνει την προσωπική του λύτρωση για να κλείσει τη καριέρα του πάλι ως νικητής,σημαδεύοντας πάλι(και με τη νέα του όμάδα) τον ''αιώνιο'' προσωπικό του αντίπαλο Παναθηναικό.


Στα 34 του χρόνια και με τα πόδια να μην είναι πλέον το ίδιο γερά,ο Παπαλουκάς στη Μακάμπι θα βρεί ένα περιβάλλον κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.Το ρόστερ που θα έχει γύρω του βοηθά σημαντικά τον Ελληνα γκαρντ να τρέξει το παιχνίδι του με τις καλύτερες προυποθέσεις καθώς μπορεί να παίξει το πίκ εν ρόλ με τον Σχορτσιανίτη,να χτυπήσει στον αιφνιδιασμό με τις γνωστές γρήγορες κάθετες πάσες του στους ψηλούς(Ελιάγχου)και ΚΥΡΙΩΣ έχει γύρω του στημένους σουτέρ- δολοφόνους να αξιοποιήσουν τις πάσες του(όπως γινόταν τόσα χρόνια στη ΤΣΣΚΑ) με τους Σέγιερ,τον πολύ καλό spot shooter Ντέβιν Σμίθ κι φυσικά τον Μπλούθενταλ.

  Ο Μπλάτ θα θελήσει από τον Παπαλουκά 20 ποιοτικά λεπτά και κυρίως τη σοφία του στα μεγάλα ματς της Ευρωλίγκας.Είναι ο παίκτης που μπορεί να φέρει ηρεμία στη τρικυμία.Θα βάλει δίπλα του τον Φάρμαρ,στα αγαπημένα σχήματα πλέον του Αμερικανού κόουτς με δύο πόιντ εδω και χρόνια,έχει τους combo Σέγιερ και Μπερστάιν όμως πρέπει να δεί τι θα κάνει άμεσα με το θέμα παραμονής του Πάργκο τον οποίο θεωρούμε απαραίτητο.Τα γερά πόδια του Πάργκο είναι το καλύτερο συμπλήρωμα δίπλα στο όξυ και κοφτερό μυαλό του Τεό.Ακούγεται μάλιστα ότι μία περίπτωση είναι η Μακάμπι να ξεκινήσει έτσι τη χρονιά στη περιφέρεια και να περιμένει τον Ντορόν Πέρκινς ο οποίος θα είναι έτοιμος το Δεκέμβρη.

  Για την ομάδα του λαού ο Παπαλουκάς είναι μια εξαιρετική αγορά απ'όλες τις απόψεις.Εφεραν στο κοσμοπολίτικο Τελ Αβιβ έναν ''Hall of famer'' της Ευρωλίγκας,τον παίκτη συνώνυμο τον φάιναλ φορ στην ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελική φάση.Αυτό που ιντριγκάρει περισσότερο στη συνεργασία τους τη δεδομένη χρονική στιγμή,είναι η κοινή τους φιλοδοξία και το πάθος τους να κατακτήσουν φέτος την κορυφή με κάθε κόστος.Ο καθένας για τους δικούς του λόγους..

6 σχόλια:

  1. Σιγα να μη..που πας ρε παπαλουκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΦΕΤΟΣ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ.ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ .ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΛΟΥΚ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΙΚΤΗ ΕΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΡΓΚΟ.ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΠΛΑΤ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΣΑΝ ΣΤΑΡΤΕΡ

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o teo tha paixei kai kala.gia 15' einai super.krima giati perimena na paei barca

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους τους μπασκετόφιλους.

    Το πλήρως αποτυχημένο πέρασμα του Παπαλουκά από τον ΟΣΦΠ οφείλεται κατ εμέ σε δύο παράγοντες: α)Σε ψυχολογικούς λόγους και β)Στην λάθος στελέχωση του ρόστερ του ΟΣΦΠ.

    Για το πρώτο: Σε αντίθεση με την ΤΣΣΚΑ ο Παπαλουκάς ηταν υποχρεωμένος να ηγηθεί του ΟΣΦΠ. Αυτό σε συνδυασμό με το τεράστιο συμβόλαιό του και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απουσίαζε χρόνια από την κορυφή δημιούργησαν τεράστια πίεση, αφόρητη ακόμα και για αθλητή του μεγέθους του. Αν προσθέσουμε και την αμπαλίαση των Ελλήνων που δεν είχαν πάρει χαμπάρι τον τρόπο παιχνισιού του Παπαλουκά και περίμεναν κάποιον αρισκόρερ (κατάλοιπα της εποχής Γκάλη όπου μεγάλος παίχτης = αρχισκόρερ), το γλυκό δένει.

    Για το δεύτερο: Η συνύπαρξη Παπαλουκά - Τσίλντρες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα και θα έπρεπε να διδάσκεται από τους προπονητές ως παράδειγμα προς αποφυγή. Ακροβολισμένοι κιλερς δεν υπήρχαν, οι παίχτες κουτουλούσαν στα απέναντι νταμάρια της ρακέτας, ο Παπαλουκάς αναγκάζονταν να πάιξει έναν παιχνίδι που δεν το έπαιξε ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. etsi einai..twra ti tha kanei sth macabi?

    G7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τηα κανει καλη χρονια και θα εινι πολυ ενδιαφερον να τον δουμε απεναντι σε ελληνικες ομαδες.καλη επιλογη η μακαμπι.μπασκετικος συλλογος φαινεται οτι ο θοδωρης εχει τη στοφα ακομα μεσα του για τιτλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή