Athlenda

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μια βόλτα στην Ευρώπη..


Το Hoopfellas επανέρχεται και σερβίρει στους αναγνώστες του μια ποικιλία σχολίων για πρόσωπα και καταστάσεις από τις γωνιές της Ευρώπης και φυσικά την Ελλάδα..



Kαλησπέρα σε όλους.. Μετά από ολιγοήμερο ταξίδι στο εξωτερικό το Hoopfellas επιστρέφει με θεματολογία από Ευρώπη. Επέλεξα να αφήσουμε λίγο την Ευρωλίγκα (γιατί θα φουλάρουμε στο αντικείμενο ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα) και να ανοίξουμε λίγο τη γκάμα της συζητήσεως μας. Ας πούμε ότι προσωπικά είμαι υπεύθυνος για να δοθούν τα ερεθίσματα ώστε να ξεκινήσει η κουβέντα. Φυσικά το μενού περιέχει και Ελλάδα. Πάμε..


Η λύση για τον Άρη βρισκόταν στην ..Κηφισιά. Tώρα στην Ανατολή..


Στον Άρη ο τραυματισμός του Μπάκνερ έχει θολώσει και άλλο το τοπίο με τους πάντες να αναρωτιούνται πως μπορεί να “επανακατασκευαστεί” στην ουσία αυτό το σύνολο το οποίο στερείται λειτουργικότητας όντας πολύ ευάλωτο σε απώλειες συγκεκριμένων παιχτών. Οι καλά κατασκευασμένες ομάδες όμως έχουν προγραμματιστεί ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοιους τραυματισμούς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι “κίτρινοι” επέλεξαν τον Μαρμπλ με το σκεπτικό του ότι στο “4” θα βρίσκεται ο Σανικίτζε (ή παίχτης αναλόγων χαρακτηριστικών) όμως ο τραυματισμός του Γεωργιανού και η απουσία του Καββαδά έχει καταστρέψει τη “χημεία” μιας και πολλοί παίχτες αναγκάζονται να παίζουν εκτός ρόλων σε μη λειτουργικά σχήματα-ανάγκης. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή πάντως για την ομάδα είναι να συνεχίσει να δουλεύει και να συνεχίσει με νίκες ώστε με τις επιστροφές να βρει πάλι το καλό μπάσκετ. Ο κόουτς Πρίφτης εξαγγέλλει ουσιαστικά ολιγόμηνη προσθήκη μέχρι να γυρίσει ο Μπάκνερ και τα περιθώρια σίγουρα δεν είναι μεγάλα.


Όπως είναι τώρα η ομάδα, σε θεωρητικό επίπεδο πάντα, θα ήθελα να έβλεπα στη Θεσσαλονίκη το προ διετίας δίδυμο της Κηφισιάς, Τόνι Κρόκερ και Ντάριους Γκάρετ. Ο Γκάρετ (πρώην της Κηφισιάς και του Κόροιβου) που αγωνίζεται στον Λίβανο, έχει δείξει τι μπορεί να κάνει στη λίγκα μας. Δεν είναι εύκολο παιδί όμως ακόμα είναι σε καλή ηλικία και αξίζει μιας ματιάς δεδομένου ότι είναι καταπληκτικός αθλητής και ο ορισμός του rim protector σε πολύ χαμηλό κόστος. Για τον Κρόκερ δεν έχω πολλά να πω.. Πέρυσι υπογραμμίσαμε το πόσο καλή λύση θα ήταν για τον Άρη άλλωστε. Μιλάμε για έναν SF ο οποίος σε αντίθεση με τους Γιάνκοβιτς και Μαρμπλ έχει slashing abilities και κυρίως πιο δυνατό frame ώστε να υποστηρίξει Small lineups οι οποίες έχουν γίνει δεύτερη φύση στους κίτρινους, χωρίς να χάνει η ομάδα συνεχώς μάχες στο ζωγραφιστό ενώ παράλληλα μπορεί να παίξει και με τη μπάλα στα χέρια. Το συμβόλαιο του με την Τόφας αγγίζει τις 250 χιλιάδες δολάρια..





Pedro Martinez έχει δημιουργήσει και φέτος ένα πολύ καλό σύνολο στη Βαλένθια με μαζεμένο προϋπολογισμό με τις νυχτερίδες να αποτελούν σήμερα το πιο δυνατό χαρτί στα πονταρίσματα για την ομάδα του Eurocup που θα φτάσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Ο 55χρονος τεχνικός με τη πολύχρονη θητεία στα Κανάρια, έχει χτίσει μια πραγματικά καλή αμυντική ομάδα δίνοντας χρόνο σε νεότερους Ισπανούς παίχτες-ρόλων από τον πάγκο οι οποίοι έχουν ανεβάσει το επίπεδο ενέργειας της Βαλένθια σε συνδυασμό πάντα με το μεγάλο rotation (12 παίχτες με διψήφιο νούμερο λεπτών) που χρησιμοποιεί ο κόουτς για να κρατάει φρέσκια κάθε φορά την πεντάδα του. Παιδιά όπως ο Joan Sastre (σας είχα πει το καλοκαίρι ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον Γιάνκοβιτς σε επίπεδο εσωτερικού ανταγωνισμού) ή ο Oriola δίνουν βάθος στο σύνολο του Martinez ο οποίος έχει στηρίξει το οικοδόμημα πάνω στον εξαιρετικό φέτος Antoine Diot και τον Bojan Dubljevic (ειλικρινά αυτό το παιδί πρέπει να φύγει, δοκιμάζοντας τη τύχη του στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, το εξωφρενικό buy out θα τον χαντακώσει) δίπλα στο veteran leadership των Rafa Martinez και San Emeterio. Ο Γάλλος PG για τον οποίον έχουμε μιλήσει πολλές φορές στη σελίδα μας παίζει πολύ καλό μπάσκετ και μάλιστα θα προέτρεπαν όποιον δεν έχει δει την προ ενός μηνός κόντρα του με τον Larkin (30 πόντοι-8 τελικές ο Αμερικανός, 28 πόντοι-6 ασσίστ ο Γάλλος) στη νίκη της Βαλένθια επί της Μπασκόνια (99-91) να το κάνει. Αντίθετα έχουν μειωθεί τα λεπτά του Vives μετά το καλοκαιρινό σήριαλ με τη Μπαρτσελόνα τη στιγμή που ο κόουτς προσπαθεί να χωρέσει στο rotation του backcourt και τον Βαν Ρόσομ ο οποίος είναι σημαντικός παίχτης για το κλαμπ και πρέπει να αφήσει πίσω πίσω τον τραυματισμό του. Η Βαλένθια έχει πολύ ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία (ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, παίζει παραδοσιακά ποιοτικό μπάσκετ αλλά δεν εγγυάται την επιτυχία στα μεγάλα ματς της άνοιξης) όμως αυτή τη στιγμή έχει χτίσει top άμυνα (σε επίπεδο ACB και Eurocup) και συνολικά μια καλή ομάδα μπάσκετ και αυτή τη σεζόν. Η ποιότητα της μάλιστα φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίον διέλυσε δις φέτος την Ούλμ παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ..


Αναφέρω την Ούλμ γιατί είναι η ομάδα που έχει κλέψει την παράσταση στη φετινή Μπουντεσλίγκα όντας αήττητη στις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (παίζει σήμερα με τη Brose). H Ratiopharm αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του τι μπορείς να πετύχεις όταν εμπιστεύεσαι πρόσωπα και επενδύεις σε αυτά σε βάθος χρόνου. Ο 41χρονος κόουτς βρίσκεται από το 2011 στο κλαμπ (σε ηλικία 36 ετών) Thorsten Leibenath έχει δημιουργήσει μια ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ και επίθεση των 90-95 πόντων (92.3, 1η στη Γερμανία) ποντάροντας φέτος στο πλεονέκτημα της ομοιογένειας και της συνοχής που απορρέει από τη διατήρηση των ίδιων προσώπων στο δυναμικό. Ο Raymar Morgan είναι και πάλι εξαιρετικός (17.9 πόντοι-6.4 ριμπάουντ, 63.2% στα δίποντα) όμως ο παίχτης που μπορεί να πάρει σύντομα το κάλεσμα είναι ο Chris Babb (1990-1.96). O απόφοιτος του Iowa State και πρώην παίχτης των Σέλτικς είναι το βαρόμετρο για τη γερμανική ομάδα καθώς εκτός του ότι κάνει πολλές δουλειές στη περιφέρεια (σκοράρει, πασάρει, αμύνεται) είναι και ο τύπος του παίχτη που μπορεί να πάρει με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας μεγάλα σουτ (σημαντικό στην αξιολόγηση τέτοιων αθλητών). Ξέρει να φτιάχνει μόνος του τον χώρο του (παρότι δεν είναι παίχτης που πατάει ζωγραφιστό) για το δικό του σουτ, έχει πολύ γρήγορο release και διατηρεί αλώβητη τη φόρμα του απέναντι σε άμυνα. Σουτάρει στο Eurocup με 48.6% τρίποντο (42.4% στη Γερμανία) συν 4.1 ριμπάουντ, plus 2.1 τελικές. Η παράσταση του απέναντι στη Κουμπάν του Φώτη Κατσικάρη και έναν από τους καλύτερους πλάγιους αμυντικούς της περυσινής Ευρωλίγκας, τον Μπρόεκχοφ, ήταν κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο (30 PTS-9/15 FG). Πάρτε μια γεύση..






Η Ούλμ θέλει βελτίωση ακόμα στο κομμάτι της άμυνας για να κοιτάξει ψηλότερα (έχουν πρόβλημα στην επικοινωνία συχνά) όμως είναι ένα σύνολο που έχει κατεύθυνση, πιστεύει σε αυτό που παίζει και δουλεύει καθημερινά στη προπόνηση και συνολικά αποτελεί μια προσπάθεια που “έχει μπάσκετ”, από αυτές που τραβούν το ενδιαφέρον αυτής της σελίδας πέρα από το ρεύμα και τη βιτρίνα της Ευρωλίγκας. Για την, άκρως ανοιχτή σε εφευρέσεις και γενικά σε πνευματικό επίπεδο ως γενέτειρα του Αϊνστάιν άλλωστε, πόλη της Βυρτεμβέργης (γιατί η Νέα Ούλμ, από τη δεξιά μεριά του Δούναβη ανήκει στη Βαυαρία..) ο κόουτς Leibenath είναι ίσως μια νεότερη version του θρυλικού ράπτη της Ούλμ, Albrecht Ludwig Berblinger του οποίου οι προσπάθειες να πετάξει πριν 200 χρόνια δε καρποφόρησαν όμως έγραψαν στην ιστορία της περιοχής. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να βάλεις από κάτω τη Brose..


-Μια και ο λόγος για Ούλμ και Iowa State να πούμε και δύο κουβέντες για τον DeAndre Kane (1.93-G-1989) της Νίζνι ο οποίος μονοπώλησε τη κουβέντα που είχα με άνθρωπο από το staff της Γκραν Κανάρια (έχουν τους λόγους τους να τον μνημονεύουν μάλλον..) Ο Kane (πέρυσι στην Ούλμ) είναι η επι τομή του power guard καθώς μιλάμε για έναν πολύ δυναμικό πλάγιο, καλό αμυντικό, πολύ ικανό στο χαμηλό post, στο παιχνίδι μακριά τη μπάλα και γενικά δραστήριο στο ζωγραφιστό με την ικανότητα του να σκοράρει μετά από επαφή. Φέτος στη μέτρια Νόβγκοροντ μετράει 8.3 ριμπάουντ και 4.4 τελικές (8.0-3.3 στη VTB), 57.6% στα δίποντα (59.5% στη VTB) και 16.0 πόντους (17.4) στο Eurocup και ήδη οι Τούρκοι (τρεις ομάδες, η μια η Μπεσίκτας) έχουν ρίξει το βλέμμα τους πάνω του ενόψει της νέας περιόδου.


Αφού σας ανέφερε την Γκραν Κανάρια να σας πω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικανούς scoutters το οποίο γίνεται όλο και μεγαλύτερο για τον 20χρονο Λετονό γίγαντα Αnzejs Pasecniks (2.16) ο οποίος έκλεψε τη παράσταση τη προηγούμενη εβδομάδα στο Palau Blaugrana απέναντι στη frontcourt της Μπαρτσελόνα τελειώνοντας το ματς με 18 πόντους σε 24 λεπτά. Έχει γρήγορα και μακριά άκρα, καλή κίνηση αν και πρέπει να βάλει κιλά και να δουλέψει το ακατέργαστο επιθετικό του παιχνίδι. Ο Pasecniks είναι γεννημένος τέλη Δεκεμβρίου του 1995 και βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώτο στάδιο, γεγονός που έχει τραβήξει τη προσοχή πέρα από τον Ατλαντικό. Η ιστορία Πορζίνγκις-Σεβίλλη μάλλον θα ανοίξει δρόμους..


Οι “κεραυνοί” είναι μέρος του παιχνιδιού..


Καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα και οι ομάδες θα πρέπει να τη λαμβάνουν σοβαρά όταν κάνουν τον σχεδιασμό το καλοκαίρι ώστε το ίδιο το σύνολο να είναι δομημένο έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει κενά, ακόμα και εάν αυτά είναι πολύ σοβαρά. Ο Ολυμπιακός χάνει τον Ντάνιελ Χάκετ για το επόμενο δίμηνο-φωτιά και θα πρέπει να ψάξει εσωτερικά τις λύσεις για να καλύψει αυτό το κενό. Μεγάλη απώλεια; Σαφέστατα. Καλύπτεται; Ναι.

Έχουμε πει εδώ στο Hoopfellas ότι μια σωστά δομημένη ομάδα μπάσκετ λειτουργεί όπως το ανθρώπινο σώμα. Όταν ένα όργανο τίθεται εκτός, τα υπόλοιπα λειτουργούν υποστηρικτικά ώστε να καλύψουν την απώλεια μέχρι την ανάρρωση και την επιστροφή. Ο Χάκετ μπορεί σε αυτόν τον φετινό Ολυμπιακό με το μεγαλύτερο περιφερειακό firepower και τα λιγότερα φυσικά προσόντα στο backcourt να έχει χάσει προσπάθειες στην επίθεση γεγονός που επηρέασε το παιχνίδι του, όμως παραμένει πολύ σημαντική μονάδα κυρίως γιατί πρόκειται για αθλητή που διακρίνεται για την προσωπικότητα και τα intangibles του τα οποία μπορούν να τον μετατρέψουν σε σημείο αναφοράς στα μεγάλα ματς. Τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνουμε πόσο σημαντική είναι η θέση του back up-PG στο σύγχρονο μπάσκετ και ειδικά στο υψηλότερο επίπεδο. Αποτελεί καθρέφτη για το ποιοτικό status μιας ομάδας..


Ο Ολυμπιακός πιθανόν θα χρειαστεί να αλλάξει κάποια πράγματα στον τρόπο που αμύνεται και να μοιράσει λίγο διαφορετικά ρόλους στη περιφερειακή του γραμμή. Σίγουρα θα ανέβει ο Αθηναίου (που είναι τελείως διαφορετικός παίχτης φυσικά), το δίδυμο Σπανούλη-Γκριν θα περάσει περισσότερο χρόνο στο παρκέ μαζί ενώ περιμένω μια μετακόμιση του Παπανικολάου στη second unit ώστε να γίνει ο περιφερειακός Defensive stopper του δεύτερου σχήματος, ανεβαίνοντας ψηλά και στον αντίπαλο PG. Μη ξεχνάμε ότι ο Χάκετ αποτελεί έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη στη δεύτερη γραμμή άμυνας (ίσως τον καλύτερο μαζί με τον Γκρέιντζερ, ο Ουρουγουανός έχει καλύτερο positioning, ο Ιταλός είναι πιο “μακρύς”) οπότε στη παρούσα φάση μόνο με ψηλό που δύναται να “ανέβει” στη περίμετρο και να παίξει και στις δύο γραμμές μπορείς να εξυπηρετήσεις τέτοιες τακτικές.

Οι “κεραυνοί” (ξαφνικές απώλειες, σοκ, κτλ.) είναι μέρος του παιχνιδιού. Την ίδια πίκρα (ίσως μεγαλύτερη) γεύτηκε πριν λίγο καιρό και ο Παναθηναϊκός με τον Γκιστ. Εάν ο Αμερικανός μπορέσει να γυρίσει νωρίτερα και μέσα στον Ιανουάριο, ευρισκόμενος πάλι σε καλή κατάσταση, μπορεί η κίνηση-Γκάμπριελ να “δώσει” στους πράσινους. Όπως έχει δομηθεί ο φετινός Παναθηναϊκός, το δίδυμο Καλάθη-Γκιστ είναι η σανίδα που ενώνει τη χώρα της ζωής με αυτή του θανάτου..

Celtics' Eurodrafts


Ο Ντάνι Έιντζ ψήφισε Ευρώπη φέτος ποντάρoντας στον Guerschon Yabusele (2.01-F-1995, No16) και τον Άντε Ζίζιτς (2.11-C-1997) ενώ πήρε και στο Νο35 τον Rade Zagorac (2.04-F-1995) τον οποίον αργότερα έστειλε στο Μέμφις με ανταλλαγή. Και ενώ ο Yabusele πήρε το ομολογουμένως εξαιρετικό φυσικό του πακέτο και τη face up-ικανότητα που τον διακρίνει και μετακόμισε στη Κίνα σουτάρoντας 15 σουτ τη βραδιά απέναντι σε ανύπαρκτες άμυνες , ο Ζίζιτς έμεινε στη Κροατία για να δουλέψει στο “εργαστήρι” της Τσιμπόνα. Ο Κροάτης σέντερ έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου όντως ακαταμάχητος στην Αδριατική λίγκα. 


Την ίδια στιγμή ο Ντάνι Έιντζ χαμογελάει με νόημα βλέποντας το τι μπορεί να κάνει ο Ζίζιτς με τη μετακόμιση του στην Αμερική και σε μια λίγκα όπου παίχτες όπως ο Nikola Jokic ή ο Jusuf Nurkic έκαναν impact άμεσα. Ο Ζίζιτς έχει τρομερό motor για παίχτη της σωματοδομής του. Τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και στη πραγματικότητα δε σταματάει πουθενά και για κανέναν λόγο. Η αντιμετώπιση των αμυνών στην ΑΒΑ τον έχει βοηθήσει να βελτιώσει τη πάσα του ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ. Μήπως σε μερικά χρόνια ο Ντίνο Ράτζα δεν είναι ο καλύτερος Κροάτης “Κέλτης” ιστορικά..;



Υ.Γ: Ο Αλ Χόρφορντ έχει δώσει άλλη διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι των Σέλτικς και αυτό εκτιμώ ότι θα βγει σύντομα και στο συνολικό performance και το ρεκόρ της ομάδας η οποία βρίσκεται μακριά από τα αμυντικά στάνταρντ που προσωπικά περίμενα αλλά αναμένεται να πλησιάσει μέσα στη σεζόν. Η παρουσία του Χόρφορντ (ένας από τους καλύτερους facilitators στη γραμμή ψηλών στη λίγκα) έχει ανοίξει διαδρόμους στην επίθεση της Βοστόνης ενώ η κυκλοφορία της μπάλας σε πολλές των περιπτώσεων μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτήν του Golden State. Hard cutters όπως ο Bradley ή ο Crowder έχουν ευνοηθεί από τη σπουδαία ικανότητα του Χόρφορντ στη πάσα (έχει 5.3 τελικές μ.ο.). Μόλις η Βοστόνη ανεβάσει την άμυνα της θα πρέπει να ξεχωρίσει..



Υ.Γ1: Ρε Φιλ.. Πάνω που η ομάδα αρχίζει και δείχνει κάποια σημάδια ανάτασης και ο κόσμος παραμυθιάζεται (ωραίο είναι και αυτό μετά από τόσα χρόνια..) βγαίνεις και κριτικάρεις τον Μέλο ως ball hog (“κρατάει τη μπάλα συνεχώς μερικά δεύτερα παραπάνω και χάνεται η ροή στην επίθεση μας”).. Όχι ότι δεν έχεις δίκιο (δίκιο έχεις). Αλλά θα ευνοήσει η σκέψη σου αυτή..;

615 σχόλια:

  1. Kαι από την Ανδόρα έχασε ο Μπαρτζώ. 6 ήττες σε 7 παιχνίδια με μόνη νίκη αυτή που του έδωσε ο Πασκουάλ λόγω βράβευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε έχω αρχίσει και πιστεύω πως τέτοια ματσάκια είναι σίγουρα... Μπαρτζώκας στον Πειραιά - Πασκουάλ στη Βαρκελώνη - Ζοτς στο ΟΑΚΑ (παλαιότερα, μένει επιβεβαίωση την επόμενη εβδομάδα). It's all networking...

      Διαγραφή
    2. Ιτούδης στο ΟΑΚΑ επίσης. Ειδικά φέτος που παίζουν προτελευταία αγωνιστική είναι σιγουράκι ο άσος.

      Ο καημένος ο Μπαρτζώ με εκείνη την ομάδα που είχε έρθει στο ΣΕΦ, και να ήθελε να κερδίσει δε νομίζω να μπορούσε.

      Διαγραφή
    3. τα σχολια σας μονο ως αστειο μπορει να τα θεωρησει καποιος.Ηθελε να διασυρθουν και ο Ζοτς και ο Πασκουαλε;;;οτι να ναι ειστε πραγματικα..

      Διαγραφή
    4. τα σχολια σας μονο ως αστειο μπορει να τα εκλαβει καποιος.Ηθελαν Πασκουαλε και Ζοτς να διασυρθουν νομιζετε;;;Οτι να ναι ειστε μερικοι.

      Διαγραφή
    5. τα σχολια σας μονο ως αστειο μπορει να τα εκλαβει καποιος.Ηθελαν Πασκουαλε και Ζοτς να διασυρθουν νομιζετε;;;Οτι να ναι ειστε μερικοι.

      Διαγραφή
  2. Οσο βλεπω αυτη την μπρατσα τοσο με τρελενει η ηττα με κατω τα χερια μεσα στην βαρκελωνη!!
    Παιχτακια υπαρχουν.. να τους δωσεις οραμα και λεφτα για να ερθουν υπαρχουν??
    Κριμα ο χακετ κριμα για καθε αθλητη τετοιοι τραυματισμοι.
    Η νικη επι της φενερ δεν μου λεει τπτ, παρα μονο οτι επιτελους πηραμε μια ανετη νικη.
    Ωχ να χασουμε τον ριβερς την στιγμη που ειναι απο τους φορμαρισμενους παιχτες μας και τραβαει κουπη στην επιθεση να τραβαω τις τριχες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ανταγωνιστική η ΑΕΚ παιδιά. Μπράβο στον Ζντοβτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζιμ πως βλεπεις τον Θαναση στην Ισπανια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετοιμος για Παναθηναικό, να ενισχύσει δυναμικά
      το Ελληνικό στοιχείο που μάς λείπει και δίνει δύναμη
      στον ΟΣΦΠ.
      Απλά πράγματα.
      Τελειώνει ο Φώτσης και δεν μπορώ να φανταστώ
      καλύτερο αντικαταστάτη Ελληνα και ειδικά στα
      χέρια του γάτου του Πασκουάλ.

      Φραγκίσκος Κουμουτσάς ΦΚ

      Διαγραφή
    2. Μετα την μυθικη εμφανιση του Μπουρουση απεναντι στον γιγαντα των Ευρωπαικων γηπεδων Μαυροειδη και την γεματη υποσχεσεις εμφανιση του Μποχωριδη οτι ενα αστερι γεννιεται προσθεσουμε στο ροστερ και τον Θαναση τοτε αυτη η ομαδα ειναι ετοιμη για τελικους στο NBA.
      Μπορω να πω πως δακρυζω απο την αισιοδοξια και παω να βαλω ενα whiskey μην παθω κολπικη μαρμαρυγη κυριακη βραδυ...harvester

      Διαγραφή
  5. Πιστευεις οτι ο ΑΡΗΣ πρεπει να παρει ενα 4 και ενα 3??η ενα 4 και εναν 1 με δημιουργικες ικανοτητες που φαινετε να λειπουν στον καμινγκς??..για μενα οι επιλογες που λες ειναι αρκετα καλες,ειδικα ο κροκερ για το 3,πολυ καλος παιχτης και απορω ενω ακουγοταν το καλοκαιρι γιατι δεν τον κλεισαμε,ηταν πιο σιγουρη λυση σε σχεση με το ρισκο του μαρμπλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 250 χιλιάρικα το συμβόλαιο του κρόκερ. Και στον άρη πήραν τζένκινς μαρμπμ βλαντο. Υπνος βαθύς. Τους αξίζει αυτό που περνάνε..

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευκαιριες για χαραλαμπ κ τολιοπουλο ειναι αυτες...ο 2ος νομιζω εχει πολλα @@, λιγο μειονεκτει σε υψος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η χαρά του να μπαίνεις στην σελίδα και να βρίσκεις καινούργιο άρθρο απλά απερίγραπτη.Ευχαριστούμε Τζιμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν τα κοτόπουλα πέφτουν κάτω οι παίκτες. Είχε δίκιο η Ρεάλ που μάζεψε κόσμο. ΠΛέον οι ομάδες οφείλουν να έχουν μεγάλο ρόστερ για να αντεπεξέλθουν στο μαραθώνιο και έτσι μπορούν να ποντάρουν και σε λαυράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. *Ουρουγουανός ο Γκρέιντζερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα έχουμε πεί χίλιες φορές.
    Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ χρειάζεται 7 ξένους οπωσδήποτε στην Ευρώπη.
    Οι ατυχίες είναι πολλές και η κούραση μέσω ξεζουμίσματος
    μεγάλη.
    Αλλος ένας δημιουργός με σκόρ εδώ και τώρα, να πάει ο Τζέιμς στο 2 αποκλειστικά και να μεταφερθεί ο Φελντέιν μόνο στην Ευρώπη.
    Αλλη ομάδα πραγματικά και με άλλο μεγαλύτερο ταβάνι.
    Οταν έχεις 6 ξένους τσίμα τσίμα, κάθε τραυματισμός
    είναι μαχαίρι στην καρδιά, απέναντι σε ομάδες που δεν
    έχουν κάν ντόπιους παίκτες και παίζουν με ξένους όπως η Φενέρ Μπαξέ, η Εφές που έχει μόνο τον Οσμάν βασικό, τον Μπαλμπάι 12άδα, αλλά και η Ρεάλ που έχει 11 ξένους με 3 μόνο πρωτοκλασάτους Ισπανούς.

    ΦΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μεγαλη καψουρα αυτοςο Ντιο..ποσο θα τον ηθελα στα πρασινα!












































    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί νομίζω ότι και ο Παππάς αποχώρησε με πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ζητησε αλλαγη,σιγουρα δεν ενοιωθε καλα,τον επιασε ο φακος στον παγκο και φαινοτανε χαλια.Ισως καποια ιωση.

      Διαγραφή
    2. ζητησε αλλαγη,σιγουρα δεν ενοιωθε καλα,τον επιασε ο φακος στον παγκο και φαινοτανε χαλια.Ισως καποια ιωση.

      Διαγραφή
    3. ζητησε αλλαγη,σιγουρα δεν ενοιωθε καλα,τον επιασε ο φακος στον παγκο και φαινοτανε χαλια.Ισως καποια ιωση

      Διαγραφή
    4. Τίποτα δεν είχε ο Παπάς....απλά έπαιζε τόσο χάλια που το κατάλαβε και ο ίδιος και ζήτησε αλλαγή....ούτε βολές δεν μπορούσε να βάλει

      Διαγραφή
    5. κατι ειχε λοιπον και ζητησε αλλαγη που το μυστηριο;.Αν ειχε προβλημα καλα εκανε και ζητησε αλλαγη,απο το να χει 1/11 καλυτερα ηταν αυτο.

      Διαγραφή
    6. Eιναι σε πολυ κακη κατασταση τελευταια. Μου θυμιζει την κατασταση που ηταν οταν ειχε επιστρεψει απο τον τραυματισμο. Το γεγονος οτι το ξερει ειναι ενα πρωτο βημα. Ας δουλεψει για να επανελθει. Δεν υπαρχει αλλος τροπος.

      Διαγραφή
  14. Τζιμ ξέρεις κάτι για τον Γκιστ και είπες για πιθανή επιστροφή του τον Ιανουάριο; Ο Ρίβερς οφ για περίπου δυο εβδομάδες. Μεγάλη γκαντεμιά, είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ μας, μακράν.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Elliot Williams παίζει κάπου αυτή τη στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραυματίας, εγχέιρηση στο γόνατο το Σεπτέμβρη και τον αφήσανε ελεύθερο οι Ουόρριορς μέχρι να αποθεραπευτεί.

      Διαγραφή
    2. Κι άλλος τραυματισμός; Κρίμα το παιδί..

      Διαγραφή
  16. Λοιπόν, Τζόρτζιο. Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Άλλη μια φορά τα σκάτωσες. Η χρονιά οδεύει ολοταχώς για τα σκουπίδια. Εκεί που πήγαν και σχεδόν όλες οι προηγούμενες. Θα μου πεις, ‘’Δεκέμβρης μήνας και με καταδικάζεις;’’ Ναι, Τζόρτζιο. Δύσκολα θα το σώσεις. Μην αρχίσεις πάλι τα κουφά ‘’Μα, είμαι πρώτος και με μία μόνο ήττα στο πρωτάθλημα.’’ Στην Ευρωλίγκα, Τζόρτζιο, πού είσαι; Πόσες σερί ήττες έχεις; Θυμάσαι;
    Σε βλέπω να κάθεσαι στις κερκίδες, κύριος, με απλανές βλέμμα σαν να μην καταλαβαίνεις τι έγινε πάλι λάθος και σε συμπονώ. Επειδή γουστάρω το μπάσκετ, η ομάδα σου είναι ένας θρύλος και θέλω η Ιταλία να έχει έναν άξιο εκπρόσωπο στην Ευρωλίγκα, θα σου δώσω κατευθύνσεις μπας και σώσεις τη χρονιά. Που δεν το βλέπω αλλά λέμε τώρα.
    Πρώτη σου κίνηση. Δεν χρειάζονται πολλά. Τελειώνεις τον Κροάτη. Σήμερα, τώρα. Τι; Να βρεις πρώτα αντικαταστάτη; Δεν χρειάζεται. Κι εσύ να κάτσεις στον πάγκο καλύτερα θα τα πας. Θα βρεις προπονητή, μην αγχώνεσαι.
    Δεύτερη κίνηση. Εννοείται δεν επαναφέρεις τον Τζεντίλε. Με την καμία. Μην κάνεις καμιά χαζομάρα. Το παιδί είναι σκέτη καταστροφή. Μια απ’ τις ελάχιστες σωστές κινήσεις που έχεις κάνει.
    Πάμε στον καινούργιο προπονητή. Κανονικό προπονητή. Το καλοκαίρι θα το παλέψεις για Τρινκέρι αν και δεν σε κόβω να τον πείθεις. Τώρα τι γίνεται είναι το θέμα.

    Argyris Pedoulakis. Αγγλικά δεν ξέρει αλλά το μπάσκετ που σκαμπάζει δεν το φτάνουν όλοι μαζί οι προπονητές στην ιταλική λίγκα. Μπορεί να μην ταιριάζει με το κοσμοπολίτικο Μιλάνο, είναι άλλης πάστας τύπος αλλά τώρα δεν χρειάζεσαι κυριλίκι και ανετίλα. Επειδή έχετε και στυλ (τρομάρα σας) ράψ’ του 4-5 συνολάκια, διάλεξέ του καμιά δεκαριά γραβάτες, οπωσδήποτε 2 καλές ζώνες για να μην βγαίνουν έξω τα πουκάμισα και είσαι πρώτος. Ο Argy θα σε κάνει φυσέκι. Θα μάθετε μπασκετάκι και μάλιστα με ψίχουλα.

    Πάμε στις αλλαγές στο ρόστερ. Έχεις πάρει μερικούς καλούς αλλά θέλει ρετουσάρισμα το πράγμα. Εκείνο το Μέλι γιατί τον άφησες, ρε Τζόρτζιο; Ιδέα του Κροάτη mastermind;
    Πούλο παίρνουν 2. Χίκμαν και Ραντούλιτσα. Αν βρεις κάποιο κορόιδο (μεγαλύτερο από σένα δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις) πας για trade. Μακριά από Κερεχέτα. Θα σε δαγκώσει άσχημα. Αλλιώς κοιτάς είτε ελεύθερους είτε πληρώνεις buy out. Ναι, Τζόρτζιο θα ξηλωθείς. Έτσι όπως τα ‘κανες. Αλλάζεις, λοιπόν, τους δύο συν έναν αντί του τρελιάρη του Τζεντίλε. Ο λογαριασμός βγάζει 3 παίκτες και βλέπουμε. Ξεκίνα με Μάρκοβιτς, Τάιους και Μπρόκχοφ. Αν φας άκυρα, πες να σου στείλω εναλλακτικές.

    Αν όλα πάνε καλά και σουλουπωθείς στείλε και μια προμήθεια προς τα εδώ. Μην είσαι αχάριστος. Κρίση έχουμε στην Ελλάδα και σου πουλάμε τεχνογνωσία. Τζάμπα θα την βγάλεις; Εδώ έχεις πετάξεις ένα σκασμό λεφτά σε κάθε απίθανο.

    Α, και κανένα μοντελάκι για τη γυναίκα δεν θα με χάλαγε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο Μαρκοβιτς,Ταιους και Μπροκχοφ;
      Απο Ζενιτ,Γαλατα και Ομπραντοβιτς που έκανε και κλισμα στην ΤΣΣΚΑ;
      Δηλαδή 1-2 εκατομμύρια το λιγοτερο μονο για buy out.
      Bαλε και Βοιτμαν,Ντεσουν Τομας, Λαρκιν, τζάμπα είναι στο μιλητο.
      Ελεύθεροι τουλάχιστον ηταν αυτοί το καλοκαίρι αλλά δεν σε διάβασα να τους προτεινεις στον Ρεπεσα.
      Τωρα προτείνεις εκ του ασφαλούς παικτες με συμβόλαιο και σε ομάδες που τους τα σκάνε.
      Μετα Χριστόν προφήτης.
      Και μια που μιλάμε για μπάσκετ ο Πεδουλακης δεν ξέρουμε αν κάνει πουθενά εκτός Ελλάδας και μάλιστα στην ευρωλιγκα.
      Δεν γράφω δεν κάνει γιατί δεν θα έγραφα μπασκετικα.
      Γράφω δεν ξέρουμε γιατί και στην Ουνιξ που πήγε αλλά και στον ΠΑΟ τον δεύτερο του χρόνο απέτυχε σε όλους τους τομείς ευρωπαϊκά γιατί στην Ελλάδα ηταν επιτυχημένος.



      Διαγραφή
    2. Καλημέρα 77. Γράφω μόνο και μόνο για να πω ΕΠΙΚΟ σχόλιο αδερφέ.Πραγματικά Ε-ΠΙ-ΚΟ!!! Εσύ και ο stonerook είστε οι δύο που διαβάζω και συμφωνώ σχεδόν πάντα.Kepp going!Α και jim εννοείται χίλια μπράβο.Κάθε πρωινό με καφέ και καινούριο άρθρο hoopfellas είναι ένα κερδισμένο πρωινό!
      υ.γ Μακάρι ο παικταράς kc να είναι καλά αλλιώς την βάψαμε!

      GREEN NORTH

      Διαγραφή
    3. Λεπτομέρειες αυτές για τον 77. Πάντως τον παραδέχομαι, κερρδίζει ή χάνει ο Πεδουλακικός, αυτός εκεί, ανεξαρτήτως χώρας ή πολης.

      Διαγραφή
    4. 77 να προλάβουμε ρε φιλαράκι να παίξουμε με την Αρμάνι με τον Ρέπεσα προπονητή και μετά να πάει να φέρει τον Αργύρη....μην μας κάνει κανένα κλύσμα εκεί μέσα και τρέχουμε με πρώτο την προεδράρα μας...κρίμα είναι για εμάς και την ομάδα....

      Διαγραφή
    5. Να προλάβουμε να παίξουμε και εμείς κανένα pick an roll πάνω στον Ραντούλιτσα....κρίμα δεν είναι να μην προλάβουμε?

      Διαγραφή
    6. Α,καλά εσύ έχεις χαζέψει τελείως....

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα Green North. Βάζεις την Team Hoopfellas να παίξει άμυνα με αλλαγές στα screens ;-) και 'μένα απέναντι στον αντίπαλο ψηλό :-(. Για τον Ακέτιο με πέρασες; :-D Άσε με εμένα στη δημιουργία (κοινώς, να... "κάνω παιχνίδι") και την "καλαθομηχανή" JB να τα "χλατσώνει" από παντού, για να πάει μπροστά η ομάς... :-)

      Αφού πήρα το "ριμπάουντ" :-), άντε, να κάνω κι ένα... σουτ μετά από ντρίμπλα ;-). Όντως, εξαιρετικό το σχόλιο του 77, πιθανότατα στο δικό μου ΤΟΠ-10 των σχολίων του, αλλά πιστεύω λίγο υπερβολικός ο χαρακτηρισμός ΕΠΙΚΟ, ειδικά αν θεωρήσουμε τα τόσα εξαιρετικά σχόλια με τα οποία μας έχει τιμήσει όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ, η επιλογή του ΤΟΠ-10 των "φάσεων" του στους "αγώνες" της Team Hoopfellas είναι πιό δύσκολη κι απ' αυτή για το αντίστοιχο του Αέρινου... :-)

      Speaking of which, ποιός Κόουμπι, Λεμπρόν, KR και Μέσι τώρα...

      http://www.gazzetta.gr/stili/the-business-of-sports/article/1019289/oi-20-ploysioteroi-athlites-olon-ton-epohon

      Γατάκια όλοι τους... :-)

      Μέτρησε το "καλάθι" :-) ή ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του... "αγώνα"; ;-)

      Αλέξης

      ΥΓ. In RG we trust... :-)))

      Διαγραφή
    8. Ρε 77 να φύγει π Χίκμαν? Reallyyy? Δε σου αρέσει δηλαδή?

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα
    2-3 (λιγο πικροχολα ) σχόλια απο ενα ποστ που χάθηκε απ το σερβερ το Σάββατο το πρωί

    -ΔΕ ξέρω αν το πείρατε είδηση,ο αγαπημένος του μπλογκ Ντεζμιν Γουελς τα μάζεψε και εφυγε μονος του με ΚΤΕΛ απο τη Λευκαδα και η ομάδα αγνοει τη μοιρα του παικτη κανοντας δικαστικες κινησεις απεναντι του αναφεροντας οτι εχει πληρωσει κανονικα τον παικτη μέχρι σήμερα.Αφενός οπου μικρη ομάδα κι η μοίρα της( κακως βεβαιως) αφετερου ας μην αποθεωνουμε ενα παικτη πριν δούμε και την συμπεριφορα του
    (αντιστοιχη φάση ειναι κι Νταριους Γκαρετ παρότι παικταρας σπαει καθε πειθαρχικο ορο με τη μια)

    -Ενα σχολιο ειχα κανει και για τον Λανγκφορντ,που ανεφερε πως γινεταια να αποθεωνουμε εναν παικτη που παιζει με τοση εμφαση στα νουμερα του και το συμβολαιο του ανεξαρτητα με το πως και με ποιον παιζει η ομαδα οτυ.Θα θελατε στον ΠΑΟ (κυριως φιλοι του ΠΑΟ απαιτουν να ερθει ο Λανγκφορντ) ή του ΟΣΦΠ εναν παικτη στην ομαδα σας που θα πρεπει να παιρνει σε καθε βραδυα το 40% των επιθεσεων της ομάδας σας;;
    Για ΠΑΟ - ΟΣΦΠ0
    Εχουν αρχισει οι θλασεις να θεριζουν .Χωρις Ριβερς ο ΠΑΟ θα ζοριστει πολυ και θελει πολυ καλο Νικολς και αριστο Παπα για καλυφθει το κενο.Στον ΟΣΦΠ τα πραγματα ειναι λιγο πιο ευκολα απο την αποψη οτι ο Χακετ επαιρνε ειδικες αποστολες που με ειδικους ορους μπορει να παρει ο Παπανικολαου με αναβαθμιση του Παπαπετρου επιθετικα,αφου ο Χακετ (κακως βεβαια) δεν ειχε τοσο μεγαλο μεριδιο στην επιθεση.Παικταρας βεβαιως που θα λειψει.(Μια παρανθεση,νομιζω πως ειναι μεταφυσικη βλακεια η αποψη που λεει οτι αν ο Σφαιρο προστατευτε τον Χακετ με την Ουνιξ δε θα χτυπουσε.Αν επαθε θλαση οντας ζεστος και χωρις αγχος σημαινει οτι μπορει στη προπονηση κρυος μπορει να εβγαζε πιο μεγάλη ζημιά)
    Ταυτοχρονα ανεβαινει εμφανως ο Γιανγκ οποτε ο ΟΣΦΠ μπορει να βαλει περισοτερο τη μπαλα στο ποστ
    Δυσκολη βδομαδα -περιμενουμε(κι εγω ειμαι της αποψης οτι ο Ζοτς δεν καιγεται να κερδιζει στο ΟΑΚΑ)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα
    2-3 (λιγο πικροχολα ) σχόλια απο ενα ποστ που χάθηκε απ το σερβερ το Σάββατο το πρωί

    -ΔΕ ξέρω αν το πείρατε είδηση,ο αγαπημένος του μπλογκ Ντεζμιν Γουελς τα μάζεψε και εφυγε μονος του με ΚΤΕΛ απο τη Λευκαδα και η ομάδα αγνοει τη μοιρα του παικτη κανοντας δικαστικες κινησεις απεναντι του αναφεροντας οτι εχει πληρωσει κανονικα τον παικτη μέχρι σήμερα.Αφενός οπου μικρη ομάδα κι η μοίρα της( κακως βεβαιως) αφετερου ας μην αποθεωνουμε ενα παικτη πριν δούμε και την συμπεριφορα του
    (αντιστοιχη φάση ειναι κι Νταριους Γκαρετ παρότι παικταρας σπαει καθε πειθαρχικο ορο με τη μια)

    -Ενα σχολιο ειχα κανει και για τον Λανγκφορντ,που ανεφερε πως γινεταια να αποθεωνουμε εναν παικτη που παιζει με τοση εμφαση στα νουμερα του και το συμβολαιο του ανεξαρτητα με το πως και με ποιον παιζει η ομαδα οτυ.Θα θελατε στον ΠΑΟ (κυριως φιλοι του ΠΑΟ απαιτουν να ερθει ο Λανγκφορντ) ή του ΟΣΦΠ εναν παικτη στην ομαδα σας που θα πρεπει να παιρνει σε καθε βραδυα το 40% των επιθεσεων της ομάδας σας;;
    Για ΠΑΟ - ΟΣΦΠ0
    Εχουν αρχισει οι θλασεις να θεριζουν .Χωρις Ριβερς ο ΠΑΟ θα ζοριστει πολυ και θελει πολυ καλο Νικολς και αριστο Παπα για καλυφθει το κενο.Στον ΟΣΦΠ τα πραγματα ειναι λιγο πιο ευκολα απο την αποψη οτι ο Χακετ επαιρνε ειδικες αποστολες που με ειδικους ορους μπορει να παρει ο Παπανικολαου με αναβαθμιση του Παπαπετρου επιθετικα,αφου ο Χακετ (κακως βεβαια) δεν ειχε τοσο μεγαλο μεριδιο στην επιθεση.Παικταρας βεβαιως που θα λειψει.(Μια παρανθεση,νομιζω πως ειναι μεταφυσικη βλακεια η αποψη που λεει οτι αν ο Σφαιρο προστατευτε τον Χακετ με την Ουνιξ δε θα χτυπουσε.Αν επαθε θλαση οντας ζεστος και χωρις αγχος σημαινει οτι μπορει στη προπονηση κρυος μπορει να εβγαζε πιο μεγάλη ζημιά)
    Ταυτοχρονα ανεβαινει εμφανως ο Γιανγκ οποτε ο ΟΣΦΠ μπορει να βαλει περισοτερο τη μπαλα στο ποστ
    Δυσκολη βδομαδα -περιμενουμε(κι εγω ειμαι της αποψης οτι ο Ζοτς δεν καιγεται να κερδιζει στο ΟΑΚΑ)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΑΠΟ ΕΣΘΟΝΙΑ
    =========================
    =========================
    Από το λατρεμένο μου Ταλλίν.
    Ενα τσιγάρο απλωτές απο το επίσης λατρεμένο μου Ελσινκι που ήμουν εως το Σάββατο ������
    Έβαλα φωτιά στους πάγους ��

    Να μην ξεχνιωμαστε μωράκια.
    Αυτή τη βδομάδα έβγαλα τη Νο1 φάση της Μπερτολίγκας��

    √ Τσαβι δειχτου εμπιστοσύνη.
    Θέλω να πάρει ρυθμό.....κατεδάφισης.

    √ Δυο ομορφιές αγαπώ.
    Τη βόρεια Ευρώπη και την Αφροξυλανθη ������

    Jim��πληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. o bryce cotton μολις εμεινε ελευθερος απο την εφες λογω των βομβιστικων επιθεσεων και ειναι οτι ακριβως χρειαζομαστε για τα γκαρντ

    για τους ψηλους αν δεν μπορουμε να αφησουμε χωρις κοστος ή με μικρο κοστος νικολς ή γκαμπριελ ή και δεν υπαρχουν αρκετα λεφτα να παρουμε julian wright και να αποχωρησει νικολς ή γκαμπριελ

    αλλιως αν υπαρχουν quincy acy και αποχωρηση ή νικολς ή γκαμπριελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @11:56 πόσα χρόνια βλέπεις μπάσκετ ? ή μήπως είναι μήνες ?

      Διαγραφή
    2. Και δεν τους αλλαζουμε και τους 14 παιχτες να παρουμε αλλους,οχι τιποτα αλλο να μην τους βαριομαστε κιολας!

      Διαγραφή
    3. Πατριωταρα μου beny μην απαντάς σε ανώνυμους.
      Ξέρεις ποια ομάδα υποστηρίζουν;
      Οχι.
      Ξέρεις αν αποθέωναν χθές οτι κατηγορούν σήμερα;
      Οχι.
      Οι επώνυμοι φίλοι του υπέροχου site, ξέρουμε γενικώς τι παίζει με τα ανώνυμα σχόλια, οπότε αρχειοθετουνται στο θάλαμο αερίων.

      ΥΓ Εκεί που λέμε Δόξα το Θεό φίλε, εκεί ξαναρχιζουμε τα βοηθα Παναγιά μου.
      Δεν πρόλαβε να στεγνώσει ο γύψος που λέει ο λόγος απο τον τραυματισμό του Γκιστ και να τον αντικαταστήσει ο Γκεμπριελ που ακόμα μαθαίνει τα συστήματα, μας έτυχε κι η αναποδιά του KC.
      Δεν πρόκειται να δούμε πλήρη την ομάδα φέτος με τις αρχικές η έστω τις μετέπειτα επιλογές της.
      Ουτε σε εναν αγώνα δεν έχουμε δει μια δεμένη μηνών ομάδα να παίζει αυτό που μπορεί.
      Κάτι πρέπει να γίνει με τον αριθμό των ξενων μας.
      Δεν ειναι δυνατόν η Ρεάλ να έχει εκτός 12αδας το Νοτσιονι η DNP το Μασιουλις πχ κι εμείς να παλεύουμε με ανεμολυλους.
      Αντε πότε θα γυρίσει ο Τζειμς, αντε πότε θα ενσωματωθεί ο Γκεμπριελ, άντε ποτέ θα γυρίσει ο Ριβερς γιατί δεν έχεις άλλο 3αρι με τέτοια αξιοπιστία κτλπ.

      Μπακατσουλας.

      Διαγραφή
    4. με τα υπαρχοντα γκαρντ ειναι η καλυτερη λυση και δενει και καλυτερα

      ειναι ενας μικρος ντιλεινι

      η ομαδα θελει ενα κομπο γκαρντ με σκορ που να παιζει κυριως στην θεση 1 και ας ειναι και λιγο τρυπα στην αμυνα αφου οι αλλοι περιφερειακοι ειναι ολοι εξαιρετικοι στην αμυνα πλην παππα

      ο καλαθης αποδιδει καλυτερα με εναν σκορερ στο 2 συν οτι κερδιζεις ενα διαφορετικου τυπου ασσο απο τον καλαθη που ταιριαζει και με φελντειν και με τζειμς στο 2

      ο κοττον θα δεσει τελεια και με τον καλαθη

      Διαγραφή
    5. Ο Κότον η καλύτερη λύση; Θα μας τρελάνεις εσύ.
      Έχουμε και λίγους παίχτες που παίζουν ή μπορούν να παίξουν στο 2 (Φελντέιν, Ρίβερς, Παππάς, Τζέιμς, Μποχωρίδης), οπότε γιατί όχι; Ας πάρουμε έναν ακόμα. Εξάλλου playmaker δε χρειαζόμαστε. Ε;

      Διαγραφή
  21. Συμφωνώ με Green North.
    77αρη έγραψες ��
    Είναι τόσο έξυπνα γραμμένο και εξω απο βαρετές πεπατημένες το κείμενο σου, που οποιαδήποτε διαφωνία θα αποτελέσει μαύρο σημάδι σε πίνακα του Ρέμπραντ.

    J��Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ με Green North.
    77αρη έγραψες ��
    Είναι τόσο έξυπνα γραμμένο και εξω απο βαρετές πεπατημένες το κείμενο σου, που οποιαδήποτε διαφωνία θα αποτελέσει μαύρο σημάδι σε πίνακα του Ρέμπραντ.

    J��Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολυ ωραια αυτα τα αρθρα χωρις ειδικο θεμα αλλα με μικρα θεματακια και τοποθετησεις Τζιμ
    Επι της ουσιας ο Χικμαν ειναι ιδανικη περιπτωση για τον Παναθηναικο λογω πειρας θα κανει αμεσα καλο διδυμο με Καλαθη.
    Η απωλεια του Χακετ ειναι μεγαλη γιατι ηταν ο ισσοροπιστης στα γκαρντ ασχετως εαν τον ειχε αδικησει τα μεγιστα ο Σφαιροπουλος
    Ισως πρεπει να παρει παικτη εστω και για δυο μηνες ο Ολυμπιακος αν και βλεπω πολυ ανεβασμενο τον Αθηναιου.
    Για τον Ζιζιτς τα εχουμε γραψει απο καιρο πως θα μπορουσε να τον δει ο ΠΑΟ στα πλαισια του να παρει καποιον νεαρο ξενο οχι απλα ταλεντο αλλα εκολλαπτομενο σταρ.Τα ιδια και για Ζουμπατς,Μεσιτσεκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να περάσει άμεσα νόμος στην Ελλάδα για 8 ξένους με τους δύο να ειναι υποχρεωτικά κάτω απο 23 η το πολύ 25 ετών.
      Μονο τότε παίκτες όπως ο Ζιζιτς ακόμα και ο δαιμόνιος Λεκαβιτσιους θα μπορούν να έρθουν στις ομάδες μας.
      Πολλοί αντιδρούν στους περισσότερους ξένους γιατί δεν ενισχύεται η εγχώρια παραγωγή και δεν στηρίζεται ο Έλληνας παίκτης που θα χαθεί αν επιτραπουν περισσότεροι ξένοι.
      Αλλά επειδή πάντα μιλάω με αποδείξεις, ας μου πει κάποιος πως η Ισπανία που επιτρέπει όσους ξένους θέλεις αρκεί να εχουν διαβατήρια που το επιτρέπει η μπασκετική νομοθεσια τους περα απο τα επίσημα των ξένων τους (Ισπανικές πρωην αποικίες συνηθως και Ευρωπαίοι) έχει ομαδαρα στην Εθνική της και παράγει ταλενταρες με τόσους ξένους στις ομάδες της;
      Ακόμα και ξένους 17χρονους τους κάνει τοπ παικτες.
      Η Λιθουανία θα μου πει κάποιος πως είναι στην αντίθετη μεριά.
      Αλλά κι εδώ υπάρχει απάντηση τεκμηριωμένη.
      Οι Λιθουανικές ομαδες δεν εχουν ουτε τα μισά των μισων, απο τα χρήματα που εχουν οι Ισπανικές και οι Τουρκικές.
      Οπότε απο το να φέρουν εναν χειρότερο του Γιανκουνας πχ ξένο επενδύουν στην ντοπια παραγωγή που ειναι τεράστια μια και το μπάσκετ αποροφα πάνω απο το 70% της αθλουμενης νεολαίας της!!!
      Ακόμα κι εκεί όμως σε μερικές θέσεις εχουν πρόβλημα οπως αυτή του σεντερ και ομάδα οπως η Ζαλγκιρις αναγκάζεται να πάρει έναν μέτριο ξένο οπως ο Λίμα τόσα μπορούσε να διαθέσει) γιατί δεν υπάρχουν Λιθουανοι ψηλοί σε επάρκεια γι'αυτό το επίπεδο.
      Μην ξεχνάτε πως πέρσι είχαν βαρύ πυροβολικό στους σέντερ τον Βουγιουκα!!!

      Φραγκίσκος Κουμουτσάς

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Φραγκίσκο.Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή.Οι Ισπανοί βγάζουν παικταράδες παρά την δυνατότητα απόκτησης τόσων ξένων παικτών ακριβώς επειδή η ύπαρξη τόσων επιλογών μεταγραφικά αναγκάζει τους Ισπανούς παίκτες να βελτιώνονται συνεχώς και να αποκτούν τσαμπουκά από πολύ μικροί καθώς μόνο έτσι θα αποκτήσουν συμβόλαιο και καριέρα.Οι Έλληνες αντίθετα τα βόλεψαν με αυτό το 6-6 και ξέρουν ότι και λόγω λειψανδρίας παικτών θέσεις και συμβόλαια θα έχουν αναγκαστικά οπότε βολεύονται.Μη πας παραπέρα.Δες την ομάδα μου τον ΠΑΟ.Αν υπήρχε ο νόμος που υπάρχει στην Ισπανία ποιοι Έλληνες θα ήταν στο ρόστερ πλην Καλάθη-Μπουρούση??Το ίδιο στην Τουρκία με την Φενέρ. Και το καλοκαίρι η Εθνική πατώνει και εμείς ψάχνουμε τον λόγο...

      GREEN NORTH

      Διαγραφή
  24. απο τις φθηνες επιλογες ο julian wright αλληλοσυμπληρωνεται τελεια με τον σιγκλετον στον ιδιο βαθμο που το εκανε περισυ με τον ραντολφ

    δλδ θελει διπλα του εναν αθλητικο ψηλο με γρηγορα ποδια,παιχνιδι με πλατη (που δεν εχει ο σιγκλετον),με εφεση στα κοψιματα και μετριο σουτ για να συμπληρωνει το αντιστοιχο μετριο σουτ του σιγκλετον ως 4αρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναικος θα ειχε πολυ καλυτερη τυχη περισυ αν ειχε παρει τον Τζουλιαν Ραιτ αντι του Βινς Χαντερ

      Διαγραφή
  25. Jim θα ήθελα την άποψη σου για τον Janis Timma της Zenit, κατά πόσο θα ταίριαζε, όχι απαραίτητα για τώρα αλλά για τον σχεδιασμό της θέσης PF και για τις 2 ελληνικές ομάδες, πολύ περισσότερο συμπληρωματικά του Πριντ από το καλοκαίρι και έπειτα, ειδικά αν δεν συνεχίσει ο Αγραβάνης ή ο Λότζε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η αναντολού αφήνει τον κότον. Περίεργο. Καλός παίχτης, καλός σκόρερ.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η αναντολού αφήνει ελεύθερο τον Κότον. Περίεργο. Καλός παίχτης, καλός σκόρερ.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω των βομβιστικών επιθέσεων ΤΕΟ.

      Διαγραφή
    2. Τώρα το είδα που γράφτηκε πιο πάνω. Ευχαριστώ φίλε μου.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  28. Ρε συ 77, προτείνεις Πεδουλακη για να αναμορφωθεί η Ολύμπια Μιλάνο; Άστον τον τύπο... Limited προπονητικά και με πολλά "θέματα" απ ότι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Gentile στην Αθήνα. Δεν περίμενα ποτέ να το πώ αλλά μακάρι να μην είναι για λογαριασμό του PAO.

    Rust Madeira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Ολυμπιακο!!!!!!
      Αντι-χακετ με κατεβασμα σπανουλη στον ασσο.

      Διαγραφή
    2. και οταν γυρισει ο Χακετ; για πες μας τοτε τι θα γινει; εκτος αν τρολλαρεις οποτε πασο

      Διαγραφή
  30. Jim ισχυει οτι ο Τζεντιλε ειναι στην Αθηνα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Rust όντως είναι στην Αθήνα?

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν ο ΠΆΟ πάρει Gentile βλέπω ο Παππάς να παίζει μόνο Ελλαδα. Πραγματικά προτιμώ να πάρει παραπάνω χρόνο ο Παππάς πάρα να πάρουμε έναν παίκτη για 6 μήνες. Ο Gentile και ο κάθε Gentile θα παίξει για τα στατιστικά του και όχι για την ομάδα αφού σε 6 μήνες θα φυγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ωωωχ τζεντιλε στην αθηνα!!!! Παιχτουρα απο τις λιγες, ποσα και ποσα ποστ γραφτηκαν για την αξια του και το ποσο τον ηθελαν οι ελληνες οπαδοι στις ομαδες τους.. και ξαφνικα ολοι λενε μακαρι να μην ειναι για την ομαδα μας..
    Εγω παντως τον θελω.Μια χαρα παιχτακι, με μακακισμενο χαρακτηρα που ομως και για τον παππα ακουγονται τα ιδια.
    ο τζεντ ειναι απο τα 3αρια που παιζουν ξυλο αλλα εχουν και το σουτ εχουν και το ποστ, εχουν και την μπουκα. Μιλαμε για ολοκληρωμενο 3αρι τυπου ντατομε.
    Το αν θα παιξει μπασκετ ειναι καθαρα θεμα κοουτς. Φετος τα ποσοστα του ειναι τραγικα και κανει μπαμ οτι ειναι ξενερωμενος.
    Το οτι ποσοτικα θα μαζευτουν πολλοι στο 3 ειναι γεγονος αλλα και παλι ειναι θεμα κοουτς το πως θα διατηρισει το ροστερ και τι ροτεισον θα κανει.
    Επιτελους ο χαραλαμπο εκανε μια εμφανιση της αξιας του. Θελει και αλλα τετοια ματσακια για να ανεβει. Ποσο βαθος μπορει να δωσει στο ροστερ αν ειναι σταθερος και μπορει να δωσει εστω 5 ποιοτικα λεπτα στο παρκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν ο Νικολς παει σταθερα στο 4 τοτε ο Ιταλος δε τρακαρει πουθενα ενω οι χρονοι ειναι ορθα κατανεμημενοι σε καθε θεση..

      Διαγραφή
  34. Star wars episode 10: the return of the gent-i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σας είχα κάνει σχόλιο για πανομοιότυπη Αρμάνι με Ολυμπιακό.Τότε είχε περάσει στα ντούκου.
    Μην αποκλείετε το ενδεχόμενο να ήρθε για Ολυμπιακό ή και απλά για να δεί τον φίλο του Χάκετ.
    Αυτό τουλάχιστον άκουσα εγώ.
    Πάντως στο ακραίο και άκυρο-από πολλές απόψεις-σενάριο ερχομού του για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ανησυχώ...

    ...και ανησυχώ γιατί εκτός από μη λογική κίνηση φαίνεται τα διάφορα σχόλια-που είναι κατα βάση και ανώνυμα-είτε διαμορφώνουν κλίμα είτε είναι κατευθυνόμενα.
    Σαν επίλογο να πώ οτι μπορούν να χαρούν συγκρατημένα οι φίλοι Ολυμπιακοί αν όντως πάρουν Τζεντίλε ειδικά στο ½ της τιμής που θα έδιναν για να τον πάρουν.
    Μπορούν όμως και οι φίλοι Παναθηναϊκοί να χαρούν γιατί ο Ρίβερς δεν έχει κάτι σοβαρό και θα γυρίσει μες στη βδομάδα.

    υ.γ.Ήταν κατευθυνόμενος ο έλεγχος τελικά σε Τζεϊμς και Ρίβερς στην Ισπανία για να παίξουν εμ την ψυχολογία τους?
    Αν είναι υπόδικοι γιατί δεν τους πιάσανε?

    υ.γ.2 Αν έρθει ο Τζεντίλε στον Ολυμπιακό ποιό το μέλλον του Παπανικολάου και των αποδυτηρίων?

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για τους συνοπαδους μου που τους χαλαει ο τζεντιλε,απο ποτε ρε παιδια σας χαλαει ενας τοσο ποιοτικος παιχτης?αληθεια μηπως μπορειτε να μου πειτε τα τριαρια που εχουμε και παιζουν ευρωλιγκα?εγω με τα λιγα που καταλαβαινω βλεπω ενα τεσσαρι(νικολς)και ενα δυαρι(ριβερς)να καλυπτουν τη θεση επειδη μπορουν να παιξουν και τρια!οσο για τη χημεια,θεωρειτε πολυ πιθανο να κανει αυτη τη στιγμη την ομαδα και τα αποδυτηρια ανω κατω ο ιταλος?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θέμα Τζεντίλε δεν υπάρχει. Ας πούμε κάτι άλλο.
    Ο Μπαρτζώκας φαίνεται να έχει πρόβλημα να φέρει το τιμόνι στα ίσα τζιμ. Θα είναι τελικά έκπληξη να μείνει εκτός οχτάδας?

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα είναι. Είναι πολύ ανταγωνιστική η φετινή λίγκα. Ίσως του χρόνου αν μπορέσει και φέρει τον Βίβες, έχει τον Ρίμπας υγιή και με κάτι καλύτερο του Ντόρσεϊ να φτιάξει η ομάδα. Φέτος για πρώτη σεζόν δε βλέπω να φτάνει σε κούπα.

      Διαγραφή
  38. Απαντήσεις
    1. Jim καλησπερα! Τι τρεχει με το τριφυλλι και τον τρελοΙταλο;

      Διαγραφή
    2. Πες μας τζιμ για Τζεντιλε.. θα ακολουθησει τα βηματα του μπαμπα για ιδιες δοξες? Με ψηνει πολυ αυτος ο παιχταρας. Σε υγιες περιβαλλον και οχι στο καφενειο του Μιλανου θα κανει παππαδες!!
      Μαριος

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα,

      Πως ερμηνεύεται η άφιξη Τζεντίλε;

      Αν είναι για ΠΑΟ, εγώ συμφωνώ. Η ομάδα αρπάζει αυτό που αποτελεί ευκαιρία τώρα. Από ότι καταλαμβαίνω δεν είναι μόνο για 6 μήνες, είναι αποχώρηση οριστική από Αρμάνι. Αν συνυπολογίσουμε ότι ο Φώτσης σιγά σιγά αποχωρεί, ο Νίκολς λογικά δεν μένει του χρόνου, και ο Χαραλαμπό ακόμα ψήνεται, θεωρώ πως πρέπει να έρθει ο Τζεντίλε και πως ο Πασκουάλ θα τον βάλει σε σωστή τροχιά. Κι άλλοι παίκτες απέτυχαν στην Αρμάνι (Χάκετ, Μπουρούσης, Φώτσης, Λάνγκφορντ) αλλά βρήκαν κατάλληλο περιβάλλον αλλού.

      Είναι ποιοτικός, νεαρός, θέλει μυαλό και ο οργανισμός του ΠΑΟ θα τον αφομοιώσει κατάλληλα.

      Διαγραφή
    4. Το έβγαλε το sportando

      http://www.sportando.com/en/italy/serie-a/220091/alessandro-gentile-seen-at-athens-airport-is-negotiating-with-panathinaikos.html

      Manos

      Διαγραφή
  39. Jim ο Gentile ήρθε για συζητήσεις ή για dolce vita?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ούτε παραγγελία να ήταν το άρθρο. Η Ούλμ ανάγκασε τη Brose στη πρώτη ήττα της (13-1) στο γερμανικό πρωτάθλημα. Στο 13-0 η ομάδα του Leibenath..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμάρα σε είδα σε μια φωτογραφία στο ποπαγανδα και απογοητεύτηκα. Σε φανταζόμουν γερασμένο, αξύριστο, με γυαλάκια και καρώ μπαλώματα στους αγκώνες από το πολύ διάβασμα πάνω στο μπάσκετ.
      Έτσι τζόβενος που είσαι μου χάλασες την μαγεία

      Τα σέβη μου

      TrV

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα..! Μπορείς να το παραπέμψεις και να με φαντάζεσαι όπως σε εμπνέει καλύτερα.

      Διαγραφή
    3. http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2016/06/hipster-pensioner-fashion-model-philippe-dumas-thumb.jpg

      Βλέπωντας την παραπάνω φωτογραφία και λέγοντας "έχει slashing abilities και κυρίως πιο δυνατό frame ώστε να υποστηρίξει Small lineups οι οποίες έχουν γίνει δεύτερη φύση στους κίτρινους"

      Διαβασμένος και σικάτος

      TrV

      Διαγραφή
  41. Τζιμ ο Χεζονια οδεύει προς D League?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.leoforos.gr/theothers/story/94592/xezonia-agapo-ton-panathinaiko

      Διαγραφή
    2. Υπαρκτή πιθανότητα. Βρίσκεται εκτός rotation και στην Αμερική η γενικότερη φιλοσοφία (ειδικά για νέους παίχτες) είναι ότι αυτό δεν είναι καλό όταν υπάρχει η D-League. Πιθανόν να μείνει τώρα και να δουλέψει με την ομάδα μέχρι το τέλος του μήνα που θα μείνουν στο Ορλάντο και τον Γενάρη (στο δυτικό ταξίδι) να σταλεί στη D-League. Από τη στιγμή πάντως που σουτάρει άσχημα θα είναι δύσκολο να βρει λεπτά και πάλι.

      Διαγραφή
  42. "Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον!"

    Το ειπε ο Πίνδαρος το 500 π.χ., το κανει πράξη ο Αλεσσάντρο Τζεντίλε το 2016 μ.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εγω παντως θα τον ηθελα τον Τζεντιλε στον Παναθηναικο.
    Ο Παναθηναικος ΔΕΝ εχει παιχτη ηγετη στην επιθεση, ενω να ειστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως ο Ιταλος θα κανει τρελο-γκελο στον κοσμο.

    Σε περιπτωση που ερθει παντως δεν βλεπω να τρακαρει με κανεναν. Ο Παναθηναικος ΔΕΝ εχει αυθεντικο 3αρι. Ο Νικολς δεν μπορει να σταθει επιθετικα σαν περιφερειακος ενω και ο Ριβερς αντικειμενικα ειναι πιο πολυ 2 παρα τρια

    Λογικα παντως αν ερθει καποιος θα αποχωρησει, με Φελτεην/Νικολς να παιζουν πρωτα φαβορι.

    Το εχω γραψει πολλες φορες εδω μεσα, ο Παναθηναικος εχει τον καλυτερο Pass First PG που ΔΕΝ μπορει να φανει γιατι δεν εχει ενα bomber διπλα του.

    Η αρμανι δεν ειναι κριτηριο, ποσο μαλλον με Ρεπεσα. Ολοι οι παικτες σχεδον καηκαν σε μια ομαδα χωρις μπασκετικο σχεδιο εδω και πολλα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την διακριση του μπομπερ με με του εξαιρετικου σουτερ δεν την γνωριζω, αλλα Ριβερς και Φελντειν τι θεωρουνται;

      Διαγραφή
    2. Ο Νίκολς τελικά όπως είδαμε χθες είναι καλός παίχτης. Α.. Και ο Βασιλάκης μπορεί τελικά να παίξει.

      Διαγραφή
    3. Καλώς να έρθει ο Gentile. Υπο τις παρακάτω προϋποθέσεις

      - Οτι θα έρθει με option αγοράς
      - Οτι δεν θα αποχωρήσει κανένας Feldeine
      - Οτι θα δωθεί επιτέλους δανεικός ο Χαραλαμπόπουλος

      και πάνω απ'όλα

      - Οτι δεν θα μειωθεί ουτε κατ'ελάχιστον το (όποιο) ποσό σκοπεύει η ομάδα να δαπανείσει για την αναπόφευκτη προσθήκη σε τουλάχιστον μια απο τις δύο οφθαλμοφανέστατες τρύπες της, καμμία εκ των οποίων δεν γεμίζει ο Gentile

      Το οτι ο Gentile είναι παικταράς δε νομίζω να αμφισβητείται απο κανέναν. Το οτι η απόκτηση του δεν λύνει κανένα απο τα υπάρχοντα σοβαρά πρόβληματα της ομάδας όμως απαιτεί και μια δόση γερής καψούρας με τον παίκτη για να το αγνοούμε.

      Σε κάθε περίπτωση, προσωπική μου γνώμη είναι οτι αν ο Gentile είναι στην Αθήνα για τον ΠΑΟ, η ομάδα πάει για δεύτερη προσθήκη στη λογική του "πάω για τον καλύτερο παίκτη που μπορώ να βρώ" αντι του "πάω για τον παίκτη που χρειάζομαι", κι αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό, είτε η επιλογή είναι του Pascual είτε όχι.

      Το λεώ αυτό το τελευταίο γιατί για μένα δεν υπάρχει δικαιολογία "μου τον φόρτωσε η διοίκηση" για έναν προπονητή. Δεν την έδινα στον Πεδουλάκη που του'χω καψούρα, δεν την δίνω σε κανέναν. Σοβαρός προπονητής χωρίς έλεγχο του roster του δεν υφίσταται. Απο τη στιγμή που δέχεσαι έναν παίκτη, τον χρεώνεσαι ως επιλογή σου, είτε σου βγει είτε δεν σου βγει (που δεν θα σου βγει).

      Διαγραφή
    4. Μπομπερ εννοω μια καλαθομηχανη που δημιουργουν ποντους και για τον εαυτο τους. Σε καμια περιπτωση ο Φελντεην δεν ειναι τετοιος, ενω ο Ριβερς ειναι πιο πολυ 3&D player. Μου αρεσει πολυ αλλα πρωτο βιολι δεν ηταν στην καριερα του. Και στην Ρεαλ ηταν ενας εξαιρετικος ρολιστας

      Ο Τζεντιλε ηταν παντα το πρωτο βιολι

      Χρηστο, ο Παναθηναικος δεν νομιζω πως θα κανει αλλη προσθηκη τουλαχιστον τοπ-class.

      Αν με ρωτησεις αν προτιμω τον Παναθηναικο οπως ειναι + Ποποβιτς ή DJ Cooper (εννοω ενα γεμισμα) ή τον Παναθηναικο οπως ειναι με Τζεντιλε θα σου πω εμφανως το 2ο.

      Παντως ετσι οπως ειναι το ροστερ, υπο φυσιολογικες συνθηκες στην θεση 1 εκ των Τζεημς και Φελντεην φανερα επρεπε να υπαρχει ενας πιο καθαρος ασσος.

      Τες πα. Ειδωμεν. Παντως ο Παναθηναικος αν θελει να συγκαταλεγεται στις τοπ-ομαδες, δεν μπορει να αφηνει ευκαιριες σαν αυτες ανεκμεταλλευτες. Ο Τζεντιλε ειναι ο τοπ-Ευρωπαιος παικτης που δεν παιζει σε τοπ ομαδα ή στο ΝΒΑ αυτη την στιγμη.

      Διαγραφή
    5. Q81, λες κάποια πράγματα που προφανώς αξιολογείς ως σημαντικά αλλά δεν εξηγείς γιατί τα αξιολογείς ως τέτοια.

      Πχ λες οτι ο Gentile ήταν πρώτο βιολί ενω οι Feldeine/Rivers όχι. Κατ'αρχάς, ήταν πρώτο βιολί στο τρελοκομείο που λέγεται Armani, οπότε αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ακούγεται. Αυτό που ρωτάω εγώ (και το ρωτάω σε κάθε προσθήκη/αλλαγή) είναι το εξής. Σε ποια ερώτηση είναι το "Gentile" η απάντηση; Δηλαδή ποιό πρόβλημα καλέιται να λύσει η απόκτηση ενός μη δοκιμασμένου πρώτου βιολιού, ειδικά όταν συνοδεύεται απο την αποδέσμευση ενός δοκιμασμένου ρολίστα. Και ειδικά αν μιλάμε για τον Feldeine, ενός ρολίστα που τραβάει καλά.

      Παρακάτω, λες οτι προτιμάς Gentile απο Popovic/Cooper. Μεταξύ μας, κι εγώ το ίδιο, αλλά υποθέτω οτι εννοούμε ένα ποιοτικό backup του Καλάθη, οπότε, ξαναρωτάω, με ποιά λογική; Εγώ αυτό το εκλαμβάνω ως "έχω πρόβλημα στην καρδιά αλλά προτιμώ να κάνω μια αυξητική στήθους". Θέλω να πω, προσωπικά θεωρώ πως πρώτα κοιτάμε τα βασικά (να μην ψοφήσουμε) και μετά κοιτάμε τα ζητήματα αισθητικής (να παίξουμε μπασκετάρα). Πρώτα μπουσουλάμε, μετά περπατάμε, μετά τρέχουμε. Όχι; Αν, λέμε αν, χτυπήσει ο Καλάθης, τι κέρδος θα έχεις που πήρες τον Gentile; Σου θυμίζω η Maccabi έχει ΚΑΙ Weems ΚΑΙ Goudelock (αμφότεροι πολύ δυνατότερα πρώτα βιολιά και δοκιμασμένοι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο). Και τι της λείπει; Αυτό το βαρετό αντιτουριστικό πράγμα που λέγεται point guard.

      Λες επίσης πως ο Gentile είναι ευκαιρία που ο ΠΑΟ δεν μπορεί να αγνοήσει. Σχεδόν συμφωνώ. Αν όντως είναι ευκαιρία. Και με αυτό εννοώ ευκαιρία για να τον αποκτήσει, όχι απλώς να τον δανειστεί για 6 μήνες. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο σεναρίων. Το δεύτερο σενάριο, του δανεισμού, ειλικρινά δεν βλέπω πως είναι ευκαιρία. Για τον Gentile τον ίδιο, σίγουρα είναι. Για τον ΠΑΟ;

      Για να το κλείνω, επειδή δεν θεωρώ οτι καμμία απο τις συνθήκες που ανέφερα παραπάνω δεν ισχύει, προσωπικά θεωρώ οτι ο ΠΑΟ θα χάσει πολύ περισσότερα απ'οτι θα κερδίσει και απλά ελπίζω να σώσει την παρτίδα ο Μπαρτζώκας.

      Διαγραφή
    6. Στην πραγματικη ζωη ομως Χρηστο που δεν ειναι Basketball Manager υπαρχουν και πραγματα που ειναι εκτος σχεδιου. ΑΝ αυριο πει ο Lebρον, θελω να παιξω στον Παναθηναικο για 6 μηνες , τι θα πουμε; Sorry αλλα μας λειπει PG?

      Η Μακκαμπι οντως εχει 2 πρωτα βιολια και δεν εχει κανεναν PG επιπεδου. Υπερβολη ειναι, αντιστοιχη με την δικη μας που εχουμε μονο ρολιστες.
      Αλλα μιλαμε για την ιδια Μακαμπι, που ειναι μια ηττα πισω απο εμας, την οποια την κερδισαμε στην παραταση, λογω ενος επιθετικου ριμπαουν του Γκιστ.

      Εννοειται οτι υπερβαλλω για LBJ αλλα το προβλημα στην περιφερεια δεν ειναι ποσοτικο, αλλα δομικο

      Το Backcourt του Παναθηναικου εχει ενα Pg και 3 δυαρια (Φελντεην, Παππα, Τζεημς) ενω και ο Ριβερς υπο Κ.Σ ειναι δυαρι, ανεξαρτητα αν εμεις τον βαζουμε στο 3 επειδη ειναι πιο δυνατος απο τον Φελντεην. Αν εξαιρεσεις την δυναμη, σε τι ειναι πιο τριαρι ο Ριβερς απο τον Φελντεην;

      Μια ακομα προσθηκη στην περιφερεια θα μπερδευε ακομα περισσοτερο τους ρολους
      Ο Καλαθης ετσι και αλλιως θα παιζει 30 λεπτα αν δεν ειναι τραυματιας και τα υπολοιπα 50, θα πρεπει να τα μοιραζονται οι Τζεημς, Παππας, και Φελντεην. Αν παρθει ΚΑΙ αλλος παικτης στον 1 και μαλιστα ποιοτικος χωρις να αποχωρησεις κανεις θα δημιουργηθει ενα απιστευτο αλαλουμ.

      Αν θελει ο Παναθηναικος να παρει (που θα επρεπε) θα πρεπει να θυσιασει 1 εκ των Τζεημς/Φελντεην.

      Διαγραφή
    7. Τώρα, αυτό το επιχείρημα με το Lebron μου θυμίζει κάτι διαφωνίες στο γυμνάσιο που έλεγε ένας "καλά αυτή η Γωγώ είναι λίγο μπαζάκι" και του απαντούσε ο άλλος, "ναι, καλά, δηλαδή αν σου καθόταν δεν έμπενες". Δεν ξέρω αν με νοείς.

      Αν δεν με νοείς πάντως, άλλο Lebron, άλλο Weems, άλλο Goudelock, αλλο Gentile.

      Το οτι η Maccabi είναι μια ήττα πίσω απο τον ΠΑΟ δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει όταν οι καλοκαιρινοί σχεδιασμοί είναι μια απ'όλα με πατάτες, και για τον ΠΑΟ και για τη Maccabi, οπότε δεν είμαι σίγουρος γιατί το αναφέρεις καν, μάλλον για μένα λειτουργεί παρά για σένα.

      Για Rivers/Feldeine δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς συζητάμε και γιατί είναι σχετικό.

      Το να λες οτι μια προσθήκη στην περιφέρεια θα μπέρδευε τα πράγματα είναι σα να λες "αφού τα σκάτωσα το καλοκαίρι και μπούκωσα το 2 αφήνοντας το 1 γυμνό, ας μην τα ξεσκατώσω ποτέ". Παράλληλα, δυσκολεύομαι να καταλάβω πως θα μπέρδευε τα πράγματα η προσθήκη ενός backup pg (που δεν έχεις κανένα, ούτε κατα προσέγγιση) αλλά δεν θα τα μπέρδευε η προσθήκη ενος 3, στην οποία θέση έχεις Rivers, Nichols, Gabriel, Χαραλαμπόπουλο + όποιον εκ των Παππά/Feldeine ανέβει σε 3 guard line up.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί το ένα είναι αλαλούμ αλλά το άλλο είναι οκ.

      Να στο ξεμπλέξω όμως για να πάμε παρακάτω. Έστω έχεις δίκιο και η προσθήκη point guard είναι μυστήρια υπόθεση.

      Να πάμε στο 5άρι; Εκεί τι δικαιολογία υπάρχει; Θα δημιουργήσει κανένα μπέρδεμα; Δε βρίσκεις παίκτη; Δεν έχεις λεφτά; Τι;

      Διαγραφή
    8. Χρηστο, απο οσους ειπες
      Rivers ειναι SG στην πραγματικοτητα και εκει επαιζε παντα.
      Nichols ειναι Stretch PF
      Gabriel ειναι PF
      Χαραλαμποπουλος να πω την αληθεια δεν ξερω ακομα αν ειναι SF ή PF αλλα σιγουρα δεν ειναι ετοιμος

      Παππας Feldeine το λες και μονος σου δεν ειναι 3.

      Για το 5αρι λογικη δεν υπαρχει. Θα επρεπε να εχει αποκτηθει. Το μονο που μπορω να φανταστω (χωρις να σημαινει πως το δικαιολογω κιολας) ειναι πως η διοικηση θελει παση θυσια να προστατεψει την επενδυση Μπουρουση που παιζει ηδη λιγοτερο απο 17 λεπτα.

      Διαγραφή
    9. Για την αντιμετωπιση μιας ενδεχομενης απουσιας του Καλαθη η ομαδα εχει δυο επιλογες. Η πρωτη ειναι ειναι να παρει καποιο μπακ-απ μπαλωμα και η δευτερη να βρει ενα παιχτη συμπρωταγωνιστη που θα μπορει να σηκωσει το βαρος της ομαδας.
      Οπως δειχνουν τα πραγματα ο Πασκουαλ δεν πολυ-ενθουσιαζεται με την πρωτη και προτιμαει να μεινει με οτι εχει. Η δευτερη επιλογη απαιτει επανασχεδιασμο ολης της περιφερειας στην ουσια κατι που δεν φαινεται διατεθειμενος να κανει αυτη την ωρα, ακομα και αν ειχε τις επιλογες, που δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι τις εχει. Δινει βαρυτητα στο πως θα οικοδομησει το μελλον και οχι πως θα μερεμετισει το παρων. Κατω απ'αυτο το πρισμα πιστευω οτι σπευδει στις καλες περιπτωσεις που του παρουσιαζονται, οπως τουλαχιστον ο ιδιος τις αξιολογει, αδιαφορωντας για μπαλωματα σε αμεσες αναγκες.
      Σε μια ομαδα σαν τον Παναθηναικο των τελευταιων χρονων που ο οριζοντας περιοριζεται σε αμεσους στοχους και αποτελεσματα, τα οποια και συνηθως δεν ερχονται, αυτη η φιλοσοφια ισως ξενιζει...

      Διαγραφή
    10. Προσπερνάω τα περι τι είναι ο Rivers κλπ, όλοι αυτοί είναι παίκτες που αγωνίζονται και στο 3, σε αντίθεση με τον κανένα που έχεις για να αγωνιστεί στο 1 (με χαρά παρατηρώ οτι τα ευχολόγια και τα βουντου για τον James ως point guard έχουν πάψει).

      Αφού λοιπόν δέχεσαι οτι στο 5 δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία, γιατί δεν σκάει ο ΠΑΟ όλο το πακέτο σε κάτι που καταφανέστατα χρειάζεται; Κι αφού λεφτά υπάρχουν για τον Gentile, γιατί δεν υπάρχουν για ένα αντίστοιχου κόστους πεντάρι; Κι αφού κάποιοι λένε οτι τον Gentile τον παίρνει για του χρόνου, γιατί δεν ακολουθεί την ίδια λογική για 5άρι; Πως ακριβώς στέκει όλο αυτό;

      Διαγραφή
    11. Για τον Θάνο :

      Ωραία και αισιόδοξη υπόθεση, όντως.

      Μόνο που είναι απλά μια υπόθεση. Επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά εδω μέσα αλλά δεν πρέπει να μπερδευόμαστε. Είναι απλα μια υπόθεση εργασίας, τίποτα παραπάνω.

      Διαγραφή
    12. Χρηστο γιατι στο 5
      α) δεν υπαρχει αυτη την σιγμη ελευθερος κοινοτικος σε τοπ επιπεδο που να πιθανον να μπρορει να κανει την διαφορα
      β) γιατι εχεις στο 5 εναν παικτη που κανει σουπερ-σεζον και στον παγκο το πιο ακριβοπληρωμενο συμβολαιο.

      Μου κανει εντυπωση παντως πως ενω σου χτυπαει ασχημα το γεγονος πως ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ σου PG (James) εχει σαν δευτερεουσα θεση το 1, και μαλιστα σε μια ομαδα που εχει PG που θα παιζει 30λεπτα,
      ταυτοχρονα σου φαινετα σχεδον οκ οτι στο 3 δεν εχεις βασικο που να εχει το SF σαν Primary position

      Δηλαδη εισαι οκ να παιζουν σε ολο το ματς στο 3 οι Ριβερς/Νικολς/Γκαμπριελ ακομα και οι Παππας/Φελντεην, αλλα θεωρεις αδιανοητο να παιξει 10λεπτα ο Τζεημς στο 1.

      Για την περιπτωση που τραυματιστει ο Καλαθης, φανταζομαι πως ο Παναθηναικος θα παθει το ιδιο που θα παθει και ο ΟΣΦΠ αν βγει off ο 34+ Σπανουλης ή ακομα και η Ρεαλ αν τραυματιστει ο Γιουλ ή ακομα και οι Cavaliers αν τραυματιστει ο Lebron

      Συμφωνω παντως πως ο Παναθηναικος αντι του Τζεημς επρεπε να ειχε παρει εναν PG. Το ειχα γραψει απο το καλοκαιρι

      Διαγραφή
    13. Σου κάνει εντύπωση γιατί ίσως σου διέφυγε οτι δεν θεωρώ οτι ο James είναι point guard, όχι συμπληρωματικά αλλά ουτε καν κατα λάθος. Δεν θεωρώ αδιανόητο να παίξει ο James 1 ή 10 λεπτά στο 1. Το θεωρώ απολύγως ανέφικτο.

      Όσον αφορά τον Σπανούλη, αν τραυματιστεί θα παίξει τη θέση του ο Green και την οργάνωση θα καλύψουν καθαρά ο Hackett και ο Μάντζαρης (ή και ο Αθηναίου). Οπωσδήποτε ο Green δεν είναι Σπανούλης, οπότε η ποιοτική στάθμη θα πέσει αισθητά, αλλά υπάρχει παίκτης (παίκτες) να καλύψει (καλύψουν) το κενό (τα κενά). Παίκτες που είναι η κανονική τους θέση να το πράξουν.

      Στον ΠΑΟ ποιός υπάρχει πίσω απο το Καλάθη; Κανείς που να είναι η θέση του αυτή. Μπορούμε να συνεχίσουμε να βαφτίζουμε κόσμο, αλλά το σύμπαν δεν θα συνωμοτίσει για να γίνει το θέλημα μας.

      Άλλο πράγμα πέφτει η ποιοτική στάθμη (λογικό, γι'αυτό τα backups είναι backups και όχι starters) και άλλο χάνεται ο κόσμος.

      Άλλο κατεβαίνω μια ταχύτητα και άλλο σταματάει ο κινητήρας.

      Και φυσικά είμαι more than ok με Rivers/Nichols/Gabriel/Χαραλαμπόπουλο και τους Παππά/Feldeine να αποσυμφορούν το χαλασμό στο 2 παίζοντας 3 σε 3 guard lineups. In fact, εγώ λέω οτι ο Gabriel περισσεύει και οτι ο Χαραλαμπόπουλος είναι μόνο για Α1, άρα μας μένουν οι Rivers/Nichols που για μένα είναι μια χαρά.

      Διαγραφή
  44. Αυτό το τρελό αψηλο παλικάρι ο Τζεντιλε τι θέλει στα μέρη μας παίδες?Όλοι οι καλοί χωράνε δηλαδή? 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. εγω θελω τον τζεντιλε στον παναθηναικο μονο αν ο τσαβι ειπε ''θελω τον τζεντιλε στον παναθηναικο''......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπασκετικη παιδεια σε 16 μονο λεξεις!
      Ευγε ομοιδεατη!!!

      Φιλικα
      tentas13

      Διαγραφή
    2. σθγγνωμη που επεμβαινω αλλά ... πως να το πει? Ξερει ελληνικα?

      'Vull que el Gentil Panathinaikos'

      θα ειπε!

      Διαγραφή
  46. Φοβάμαι πολύ τον Τζεντιλε, και απορώ με τη στελέχωση όλο και περισσότερο. Απ την αλλη, παντα ηθελα να πετυχει αυτος ο παίκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε ο Τζεντιλε να λειτουργεί σαν slasher με cuts χωρίς τη μπάλα για πάσες απο καλάθη και Μπουρούση; είναι physical και natural finisher το παιδί. Μπορεί να παράγει έτσι, χωρίς να κάνει πριμαντονικό ball hogging?

      Διαγραφή
  47. jim ξερεις τι ισχυει στο θεμα gentile? πως βλεπεις τα ματς των 2 ελληνικων ομαδων με τα δεδομενα που εχουν διαμορφωθει?

    Μonkey D.Luffy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αφροξυλάνθη, φανερώσου!!!
    Θέλουμε inside info γλυκούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για όσους λέτε πως θα φύγουν παίκτες: Παιδιά, σκεφτείτε πόσο μεγάλο ήταν το ρόστερ που διαχειριζόταν ο Τσάβι στην Βαρκελώνη, θυμηθείτε και πόσες φορές έδιωξε παίκτες και θα καταλάβετε. Ειδικά φέτος που οι τραυματισμοί πηγαίνουν σύννεφο, δεν παίζει να φύγει άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Παναθηναϊκός όντως ενδιαφέρεται για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε παιδιά. Έχουν ξεκινήσει επαφές από τη προηγούμενη εβδομάδα μιας και ο παίχτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Πασκουάλ. Ο πατέρας του θέλει να τον στείλει στο ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παιχτης που ειναι μαζι του στο ξεωοδοχειο ποιος ειναι;

      Διαγραφή
    2. Ο γκαμπριελ λογικα που ειναι ο πιο καινουριος στην ομαδα και ισως δεν του εχουν βρει σπιτι ακομα

      Διαγραφή
  51. Ζητήθηκε από τον παίχτη να έλθει στην Αθήνα για να μιλήσουν και να μάθουν από τον ίδιο τι ακριβώς θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Jim μιλάμε για δανεισμό ή πολυετές συμβόλαιο;

    Πως θα ταιριάξει στον ΠΑΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. η καθε ομαδα παιδια θελει 14 ετοιμοπολεμους παικτες παιδια......τωρα το παιρνουν χαμπαρι που αρχιζουν οι τραυματισμοι......προβλεψη μου ειναι οτι μετα την επομενη διπλη αγωνιστικη θα δουμε και φενερ και τσσκα στο παζαρι...πολλα θα παιχτουν στις αλλαγες......θα με θυμηθειτε σε λιγες μερες ο παο θα παει ανεξαρτητως τζεντιλε για γκαρντ,ο ολυμπιακος για ψηλο,η φενερ για γκαρντ και ο μπαρτζωκας για ψηλο........μια ιδεα ριχνω.... δεν κοιτανε και λιγο στην αμερικη για τη διαχειριση παικτων?ισως πρεπει να μειωσουν τις προπονησεις αν δε το χουν κανει.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stonerook, εχεις απολυτο δικιο για τους 14 ετοιμοπολεμους. Γελαγαμε με τη Ρεαλ που φορτωσε παικτες και τωρα γελαει αυτη με μας. Υπαρχει ανθρωπος εδω μεσα που βαζει το χερι του στη φωτια πως ο ΠΑΟ μεχρι τον Απριλη δε θα εχει σοβαρο τραυματισμο στις θεσεις 2 εως 4; Αρχιζω και πιστευω πως ο Πεδουλακης ειχε μεγαλο δικιο οταν ελεγε πως οι παικτες θα περπατανε απο τραυματισμους και κουραση μετα το Γεναρη.

      Διαγραφή
    2. σωστος και κοροιδευαμε το λασο οτι θα τους διωξει σε καποια φασηαφου δεν θα εχουν ρολο......stonerook

      Διαγραφή
  54. Καλησπέρα.jim οπως βλέπεις είμαστε αρρωστακια με το μπασκετ και οι σκέψεις τρέχουν και δεν περιμενουν τις εξελιξεις
    Στο δια ταύτα.Ο gentile "χωράει"?Η η πιθανή ελευση του θα φερει αποχώρηση?Η μηπως θα δουμε τον Νικολς πολυ περισσοτερο στο 4?Η μηπως χτυπάει η καμπάνα για καποιον(τον παππα εχω στο μυαλο μου).
    Bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εδω ο Παππας;;,παιζει τριαρι ο Παππας και δεν το ξερουμε,ο Τσεντιλε παιζει δυαρι αλλα εκει εχεις Ριβερς Φελτειν Παππα και Τζειμς.Στο τρια εχουμε κενο οχι στο δυο,ο Ριβερς ειναι κοντο τραρι ασε που αποδιδει κσλυτερα στο 2.

      Διαγραφή
    2. Ο Τζεντίλε επιθετικά τουλάχιστον καλύπτει το ίδιο καλά από 2 έως 4. Τώρα αμυντικά μάλλον τείνει προς το 3 και λίγο 4.

      Διαγραφή
  55. O Τζεντίλε για να σώσει την καριέρα του ( πιο στάσιμος πεθαίνεις) πρέπει να πάει σε ομάδα που θα είναι τριτοτέταρτο βιολί και βλέπουμε. Αν νιώσει κλίμα "Α-λε-σα-ντρο οεοεοε, οεοεοε, οεοεοε", τελείωσε. Να του πέσει η μύτη ( έχει βάλει το χεράκι του και ο μπαμπάς στο να το ψιλοχάσει ο μικρός απ'ό,τι διαβάζω σε ιταλικά σάιτ) γιατί τα αρχηγιλίκια και το πιπίλισμα του μυαλού από πιτσιρίκι χωρίς να έχει αποδείξει τίποτα σε κλαμπ και εθνική τον έχουν φέρει σε αυτό το σημείο. Αν ο Πασκουάλ και ο Παναθηναϊκός κρίνουν ότι μπορούν να τον διαχειριστούν και να πάρουν πράγματα από τον λεγάμενο, καλώς να έρθει. Δεν μιλάμε, πάντως, πλέον για αποδυτήρια με Διαμαντίδη, Μπατίστ, Τσαρτσαρή κοκ όπου δεν τολμούσες να κουνηθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αποδυτηρια του ΠΑΟ ειναι ο Αλβέρτης. Επίσης ο Μπουρούσης δεν ειναι και άνθρωπος που πουλάς εύκολα μαγκιά. Ακόμα και ο Νικόλας μετα το περσινο καψώνι από τον Σάλε στέκεται κλαρίνο πλέον.

      Διαγραφή
    2. Aλλο δεν σηκώνω μαγκιές κι άλλο κρατάω αποδυτήρια. Ο Αλβέρτης εννοείται πως μπορεί να δώσει να καταλάβει σε έναν παίκτη που ήρθε. Αλλά μη βάζουμε στην εξίσωση και τον Μπουρούση που δεν διαθέτει ούτε τον χαρακτήρα (ισα-ίσα, ο πρώτος που θέλει ειδική διαχείριση είναι) ούτε τις "ώρες πτήσης" στο ΟΑΚΑ για να το παίξει "εξουσία".

      Διαγραφή
  56. Τώρα που έχεις σοβαρό προπονητή από το πολύ πάνω επίπεδο
    δεν υπάρχει παίκτης στην Ευρώπη που να μην θέλει να
    έρθει στον Παναθηναικό.
    Ούτε ένας.
    Ο Τζεντίλε είναι τρελός, με τον τρελό τον Ρέπεσα.
    Που έβγαλε άχρηστο μέχρι και τον Γκίστ στην Μάλαγα, για
    όποιους θυμούνται ποιός είναι ο ευεργέτης του Παναθηναικού στην τράμπα Πάνκο με Γκίστ.
    Στα χέρια του Πασκουάλ, θα γίνει πρόβατο που θα βελάζει
    παίζοντας για την ομάδα.

    ΦΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Στα χέρια του Πασκουάλ, θα γίνει πρόβατο που θα βελάζει..."

      Το παρατράβηξες και συ ρε φιλε!

      Διαγραφή
  57. Έκλεισε ο Τζεντίλε...
    Πριν λίγο υπέγραψε στα Β.Π
    Στο ξενοδοχείο υπήρχε μαζί του ξένος παίχτης Ελληνικής ομάδας...
    Σωστό?
    Λάθος?
    Βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. To Ηοοpfellas τελικά δεν είναι χιλιόμετρα μπροστά μόνο στη γνώση αλλά και στην πληροφόρηση. Φαντάζομαι αυτή τη στιγμή θα έχεις μέσα 20 χιλιάδες κόσμο Δημήτρη.. Ή μήπως λέω λίγους;

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πολύ ανακάτεμα χωρίς λόγο θα φέρει ο Τζεντιλε αλλά το σημαντικό είναι άλλο.Υπάρχει όντως περίπτωση να γυρίσει ο Γκιστ μέσα στο γεναρη Τζιμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ΓιαβρουταςΔ Σε ποια ομάδα έκλεισε ο Gentile? Και γιατί δν μας λες τον ξένο που ήταν μαζί του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Απαντήσεις
    1. Σας είπα ότι ήταν να σας πω.Η ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός.
      Αλλά δεν μπορώ να πω ίσως γιατί δεν ξέρω ίσως γιατί δεν θέλω...


      Διαβαζω χρόνια το hooofellas και επειδή η Αφτοξυλάνθη έχει χαθεί είπα να πάρω το ρόλο της μιας και τυχαίνει να μαθαίνω διάφορα κατά καιρούς.
      Εγκρίνετε?

      Διαγραφή
    2. Ειναι ο Γκαμπριελ φιλε μου...

      Θελεις και τον Χακετ στον Παναθηναϊκο?

      Ποσους κουτσουρεμενους θα μαζεψεις?

      Διαγραφή
    3. Φίλε πρέπει να δώσεις εξετάσεις. Να τεσταριστείς. Η αφρο το κέρδισε το κοινό της.

      Διαγραφή
    4. Βάλε και καμια φωτο της Catherine-Zeta Jones τουλαχιστον...

      Διαγραφή
  62. τι σε ποια ομαδα; λοτζεσκι, παπανικ, παπαπετρ...κ τζεντιλε ειναι δυνατον...στον παο για 2,5 χρονια με buyout nba

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αν κλείσει ο Gentile πρέπει να δώσουμε το Χαράλαμποπουλο δανεικο κατά προτίμηση στον ΠΑΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. "Ολοι οι καλοι χωρανε" ειναι η γνωμη μου.
    Μπορει να μην ειναι προτεραιοτητα για την σημερινη ομαδα μια προσθηκη στο 3 αλλα και καθαροαιμο τριαρι δεν εχουμε. Ποσον μαλλον τετοιας αξιας...
    Αν οντως προχωρησει η ομαδα σ'αυτη τη κινηση σημαινει πως θα παραμεινει το προβλημα αναπληρωσης του Καλαθη σε ενδεχομενη απουσια του.
    Ομως αν το καλο-εξετασουμε θα δουμε οτι κανεις δεν μπορει να αναπληρωσει τον Καλαθη σ'αυτην την ομαδα. Ειναι παιχτης των 30 λεπτων οπως και καθε αλλος σημαντικος παιχτης στη ευρωλιγκα και οποιοδηποτε μπακ-απ θα ειχε πολυ περιορισμενο χρονο και ρολο. Και φυσικα θα ηταν... αναλογης δαπανης.
    Κατι, Marquez Haynes, Zach Wright, DeMarcus Nelson ειναι προσφατες αναμνησεις... Πιστευει κανεις οτι ενας παιχτης με τετοιες προδιαγραφες θα μπορουσε ποτε να αναπληρωσει τον Καλαθη σε ενδεχομενη απουσια του?
    Καλως η κακως η ομαδα το καλοκαιρι επενδυσε στον Τζειμς και οπως φαινεται ο Πασκουαλ θελει να δοκιμασει και αυτος μ'αυτην την επιλογη. Το προσεχες καλοκαιρι εδεχομενως να προχωρησει σε διαφορετικο σχεδιασμο της περιφερειας. Για την ωρα παντως φαινεται να μην θελει να διαταραξει τις σμερινες ισορροπιες ουτε να ασχοληθει με αμφιβολης αξιας προσθηκες.

    Γενικοτερα εχω την εντυπωση οτι ο Πασκουαλ εχει πολυ διαφορετικο οριζοντα στις κινησεις του απο το "εδω και τωρα" του μεσου οπαδου, ακομα και της διοικησης. Σπευδει στις καλες περιπτωσεις που του παρουσιαζονται, οπως τουλαχιστον ο ιδιος τις αξιολογει, αδιαφορωντας για μπαλωματα σε αμεσες αναγκες. Φαινεται να σκεφτηκε περισσοτερο πχ την μελλοντικη συνυπαρξη Γκαμπριελ-Γκυστ, παρα τον Γκαμπριελ σε ρολο αντι-Γκυστ.
    Το να πιστευει στην αξια και το ταλεντο του Τζεντιλε δεν νομιζω να κανει εντυπωση σε κανενα. Αν πιστευει οτι μπορει και να τον χειριστει, και η ομαδα του δινει αυτην την δυνατοτητα, τοτε θα προχωρησει χωρις δευτερη σκεψη.
    Προβλημα φαινεται ισως ο αριθμος των ξενων αφου ετσι αισιως φτανουμε τους 8. Για την ευρωλιγκα παντως ενας τετοιος αριθμος μαλλον απαραιτητος ειναι με τις σημερινες συνθηκες, οσο για την Ελλαδα ολο και καποια αναγκαστικη απουσια θα λυνει τον γριφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εμεις το γραφαμε απο την προηγουμενη εβδομαδα, καποιοι εδω μεσα εθελοτυφλουσαν...

    "Δεν χωραει στην ομαδα"

    "Δεν πρεπει η ιστορια να καθοριζει τις μεταγραφες"

    "Το θεμα δεν ειναι τι θελει ο Τζεντιλε αλλά τι θελει ο ΠΑΟ "

    κλπ. κλπ.

    Δηλ. μονο οταν σας το γραφει ο Τζιμ το πιστευετε?

    Δεν πειραζει, εχετε ακομα πολλαααά να μαθετε...

    Το ειχαμε ξαναρωτησει:

    "Θελει η νυφη (ιστορια) κι ο γαμπρος (Τζεντιλε), υπαρχει καποιος λογος που δεν μπορει να γινει αυτο το deal?"

    Μονο οικονομικος, οπως ευστοχα ειχε παρατηρησει ενας (και μοναδικος) φιλος του μπλογκ.

    Ομως, οικονομικος λόγος = μη λόγος!

    Bentornato a casa Alessandro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ola ta'xe i mariori o Gentile tis eleipe.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ο Τζεντίλε κολλάει πολύ καλά με τον Γκάμπριελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Παιδιά η ομάδα δε θελει τρια αλλά τέτοιον παίχτη δε τον αφήνεις. Έτσι απλά. Καλημέρα.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Για Τζεντίλε θεωρητικά πάντα στη θέση 3 παίζουν οι Νίκολς, Ρίβερς, Γκέϊμπριελ, Χαραλαμπό ενώ στη θέση 2 οι Φελντεϊν, Παππάς, Ρίβερς άντε και ο Τζέϊμς. Υπάρχει και το αλλά ότι όλα αυτά είναι θεωρητικά και τα λέμε εμείς οι απ'έξω. Και που ξέρουμε εμείς ότι φταίει ο Ρέπεσα για τη σχέση τους; Για να μην μακρυγορώ όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια και αυτό αφορά τον Πασκουάλ. Αν όντως τον θέλει, και έρθει ο Τζεντίλε, κάτι θα έχει στο νου του. Ιδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αυτος ο Brandon Paul που μάζεψε η Εφές, ξέρουμε τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρισκεται στην καλοκαιρινη λιστα του Τζιμ για το 2014 νομιζω..

      Διαγραφή
    2. Ειναι παιχτουρα.

      Καμιά σχεση με Κοτον που ηταν ονομα-και-πραμα, ο Πολ θα ανεβασει κι αλλο την αθλητικοτητα της Εφες. Πλεον θα μιλαμε για την πιο ΝΒΑ ομαδα την Ευρωλιγκα easily...

      Προβλεπω αιφνιδιασμους και καρφωματα στο φουλ. Αν γλυτωσεις απο το Πολ θα ερθει απο πισω να στη φερει ο Χάνεϊκατ και αντιστροφως.

      Νομιζω οτι ο Περασοβιτς εχει αποφασισει να παει σε μοντελο μπασκετ ΝΒΑ οριστικα πλέον ωστε να μπορει να φερνει τετοιου ειδους παιχτες ειδικα χωρις την αναγκη να τρωει χρονο να τους μαθαινει τον ευρωπαϊκο τροπο. Η ζωη ειναι μικρη και η σεζον ακομα μικροτερη - ισως να εχει δικιο τελικα.

      Διαγραφή
  71. Τελικά χρήματα υπάρχουν. Αυτή η ομάδα χρειαζόταν πόιντ αλλά ο Αλεσάντρο είναι πιο εμπορικός. Δυστυχώς όσο λειτουργούμε πρωτίστως ως επιχείρηση και μετά ως ομάδα μπάσκετ δε θα φτάσουμε πάλι στη κορυφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ο Τζεντιλε θα ειναι ο Παπανικολαου του Παναθηναϊκου. Θα τον παρει γιατι δυσκολευεται να μην τον παρει. Αφου αποκτηθει θα αδικουνται αλλοι παικτες αλλα και η ομαδα για να παιζει. Επιπλεον ειναι αμφιβολο το αν ο Τζεντιλε ειναι οσο καλο παιδι φαινεται ο Παπανικολαου. Ο Παπανικολαου οταν δεν παιζει κουναει πετσετα απο τον παγκο. Δε μουρμουραει, το αντιθετο μαλιστα, στηριζει του συμπαικτες σε βαθμο που γινεται αντικειμενο χλευης. Ειμαστε σιγουροι οτι ο Αλεσαντρο θα κανει το ιδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Xρηματα για pg δεν υπαρχουν. Μοναχα για κανενα τριτοκλασσατο που δεν εχει ξαναπαιξει ευρωλιγκα. Για τον Τζεντιλε ομως υπαρχει ανεση. Αυτο για οποιον ειχε αμφιβολιες για το ποιος φτιαχνει τις ομαδες του Παναθηναϊκου. Και γιατι ο Ομπραντοβιτς υπογραφει ξανα και ξανα στη Φενερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο pg ηταν θέμα προπονητή.
      Αν ο Πασκουαλ ασκούσε βέτο κι έβρισκε τον κατάλληλο τώρα θα είχαμε pg και 8-3 η 9-2 ρεκόρ στην ευρωλιγκα.
      Τον ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ δεν τον προλάβαινε και η 25αρα θα ηταν αναπόφευκτη, αλλά στο ΟΑΚΑ θα είχαμε νικήσει χωρίς να μας την κάνουν στο τελευταίο σουτ και πάλι.

      Διαγραφή
    2. Καλα κατσε γιατι εσυ θα μας τρελανεις. Ποιο PG ελευθερο ξερεις αυτη τη στιγμη το οποιο θα μπορουσε να χτυπησει ο Παναθηναικος; Γιατι εγω ειμαι απολυτα σιγουρος πως αν αντι για τον Τζεντιλε ειχε μεινει ελευθερος ο Γιοβιτς, τοτε και παλι θα τα εσκαγαν. Το θεμα εκτος απο το ποσα δινεις ειναι και σε ποιον τα δινεις; Στην πραγματικοτητα 700 χιλιαδες για εναν παιχτη τηςαξιας του Τζεντιλε ειναι αρκετα λιγοτερα απο 250 χιλιαρικα για εναν παιχτη της αξιας του Ποποβιτς. Πληρωνεις αλλα οχι υπεραξιες.

      Διαγραφή
    3. Πρωτοκλασσατο ασσο μαζι με Καλαθη κ Τζειμς ΔΕΝ θελεις. Κοινοτικοι και ΟΧΙ αμερικανοι PG διαθεσιμοι ΔΕΝ υπαρχουν. Τον Τζεντιλε οπως ακουσες απο τον Τζιμ τον ΘΕΛΕΙ ο Πασκουαλ. Ο Ομπραντοβιτς υπογραφει ξανα και ξανα στη Φενερ γιατι σε 7 χρονια θα εχει βγαλει 21 εκατομυρια.
      tsou

      Διαγραφή
    4. Φήμες λένε πως ο Τζεντίλε συμβιβάζεται και με 500 000. 'Ομως δε θα εκπλαγώ αν πάρουμε ΚΑΙ άσσο.

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος13 Δεκεμβρίου 2016 - 10:57 π.μ.
      Ειναι επισης γνωστο οτι απο τον Παναθηναϊκο εφυγε επειδη θα επεφτε το μπατζετ; Σωστα;

      Διαγραφή
  74. Brandon paul στην Εφές...
    Πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη...
    Ακόμα και τώρα αν ψαχτει κάποιος υπάρχουν λύσεις σχετικά αξιόπιστες!

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλημερα συμφωνα με το νικο ζερβα(πολυ σοβαρος δημοσιογραφος)ο χακετ εξω τουλαχιστον 4 μηνες και ο οσφπ παει για παιχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα μήπως ο Τζεντιλε παει στον ΟΣΦΠ;

      Διαγραφή
    2. Οχι φιλε ο οσφπ παει ξεκαθαρα για γκαρντ,αν υπηρχε μονο μια ομαδα στην ευρωπη που αποκλειεται να επαιρνε τζεντιλε η οποιοδηποτε αλλο τριαρι ειναι ο οσφπ αφου εχει τρεις(λοτζε,παπ,παπαπετρου).

      Διαγραφή
    3. Πως τα καταφερνουν εκει στον Πειραιά και πετανε σταχτη στα μάτια κι εγω δεν ξερω... Και μαλιστα τι ειδους σταχτη? Χοντρη καρβουνοσκονη!

      Ξυπνησαν, λέει ενα πρωϊ, και είπαν, ααά, μαλλον καναμε λαθος που ειπαμε οτι ο Χακετ θα λειψει μονο δυο μηνες. Τωρα τι δικαιολογια να βρουμε για να παρουμε τον παιχτη τον οποιο παρεπιπτοντως θελαμε να παρουμε εδω και καιρο αλλά δεν το καναμε για να μην χαλασουν οι ισορροπιες με τους μανατζαραίους?

      Εύρηκα... θα πουμε οτι έκανε νεες εξετασεις που (θα) δειχνουν οτι θα λειψει 4 μηνες!

      Ελα ομως που οταν εισαι μαρτυριαρης, εισαι μαρτυριαρης, παει και τελείωσε. Αλλιως πως μπορεις να ξερεις απο πριν τι θα βγαλουν οι εξετασεις? Κι εδω μιλμε για τον Χακετ, εναν παιχτη που οσοι ξερουν γνωριζουν οτι εχει πατερα expert στο conditioning και ο οποιος δινει μεγαλη σημασια στο σωμα του.

      Εγω δεν περιμενω να δω τι θα βγαλουν οι νεες εξετασεις. Περιμενω τον νεο παιχτη.

      Διαγραφή
  76. Καλημερα.Παρακολουθω στενα την Μπαρτσελονα και θα ηθελα την γνωμη σου επειδη ξερω οτι γνωριζεις προσωπα και καταστασεις ειδικα εκει.Εχοντας δει ολα τα παιχνιδια τους και της ACB,πιστευω πλεον οτι το συγκεκριμενο ροστερ δεν μπορει να γινει ανταγωνιστικο.Υπαρχουν τρομερες αμυντικες αδυναμιες σε προσωπικο κυριως επιπεδο,ο Dorsey ειναι αρνητικος,ο Ryse δεν ειναι καθαρος ασσος και τρυπα στην αμυνα,και αλλα πολλα...Επισης εχω την αισθηση οτι υπαρχει και προβλημα σχεσεων με τον Navarro.Περα απο τις ατυχιες νομιζω οτι ο κοουτς εκανε πολλες υποχωρησεις το καλοκαιρι,κρατωντας παιχτες που δεν μπορουν να υποστηριξουν το μπασκετ που εχει στο μυαλο του,και δυστυχως αυτο θα το πληρωσει...Τι λες?Καπως ετσι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Συγγνωμη ρε παιδια εσεις θα μας τρελανετε μου φαινεται!
    Δεν εχετε ιδεα απο μπασκετ ή εθελοτυφλειτε?
    Δεν διαφωνω, ο παο θελει και ασσο και πεντε (οχι τοσο αν ειχε γκιστ).
    Αλλα για πειτε μου εχει ΤΡΙΑΡΙ? ποιον? Τον χαραλαμποπουλο που οπως δειχνει δεν κανει (ακομα) για αυτο το επιπεδο?
    Τον ριβερς που ειναι πιο πολυ 2 ή τον νικολς που ειναι 4 και κατεβαινει στο 3?
    Μην τρελαθουμε τωρα. Ο σχεδιασμος εγινε με τριαρι χαραλαμποπουλο και τον ριβερς να βοηθαει εκει αλλα και στο 2.
    Τωρα ξαφνικα θελετε να παρουσιασετε τον Παο οτι ειναι πληρης στο 3? Θα μας τρελανετε?
    Κλειστε τον χθες τον παιχταρα που λεγεται Τζεντιλε και αφηστε αυτους που το παιζουν υπερανω να τριβουν τα ματια τους αργοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε εχεις δικιο!εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω οτι δεν εχουμε κανονικο τριαρι!ο χαραλαμπο δεν παιζει(σωστα δεν ειναι ετοιμος για ευρωλιγκα)ο νικολς 4 που κατεβαινει στο 3 και ριβερς 2 που παιζει και στο 3!και δυστυχως υπαρχουν πολλοι που θεωρουν οτι ειμαστε και υπερπληρης στη συγκεκριμενη θεση!

      Διαγραφή
    2. Τελικά βλεπω οτι ειμαστε παραπανω απο οσοι νομιζα που θελουμε τον Τζεντιλε.

      θα ειναι πολλοι στη θεση 3 ? Δεν υπαρχει αυτη η εκφραση λεμε!

      Κοιταξτε την Εφες του Περασοβιτς που παιζει εικοσαλεπτα με πενταδες του τυπου

      Ερτελ/Γκρεϊντζερ-Οσμαν-Τομας-Χανεϊκατ-Μπραουν

      και μετα πεστε μας.

      Διαγραφή
    3. Ο Νίκολς είναι καθαρό 3άρι που μπορεί να παίξει και τέσσερα. Όπως ο Ρίβερς είναι 2 που μπορεί να παίξει στο 3. Το θέμα είναι ότι πέρα από Μπουρούση μόνο ο Ρίβερς και λίγο ο Καλάθης προσπαθούν να παίξουν με πλάτη. Ο Τζεντίλε θα δώσει λύσεις εκεί επιθετικά. Το θέμα είναι ότι η ομάδα θα συνεχίσει να πονάει στο 5 μέχρι να επιστρέψει ο Γκιστ.
      Vincanity

      Διαγραφή
  78. Λοιπον μάγκες, ανοιξτε τα ματια σας και καθαριστε καλα τα αυτια σας αν θελετε νο γινετε καλοι μαθητες και να γραψετε καλά στις Παν-Χουπφελλικές Εξετασεις που θα σας βαλει ο Τζιμ στο τελος της σεζον.

    Τον Τζεντίλε δεν τον φερνουν για φετος ΑΛΛΑ, ΚΥΡΙΩΣ, για του χρόνου! Θα παιξει δηλ. το ρολο που επαιξε ο Παπανικολαου περισυ στον Ολυμπιακο.

    Φετος θα ερθει να μαθει την ομαδα και και τα κατατοπια και του χρονου θα του δωσουν τα κλειδια να ηγηθει και να την οδηγησει στο Φαϊναλ-4.

    Γι αυτο και δεν χρειαζονται σχολια του τυπου "δεν χωράει στη 12-αδα...", "ειναι ατομιστής..." "δεν εχει σουτ ...", "ειναι χοντρος...", "θα διωξει τον Παππά" κλπ.

    Ολα αυτα θα κριθουν στο τελος της σεζον του 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αν ισχύουν οι ισχυρισμοί για χακετ μια άποψη για τον Ντε λα βάλε της Ρέτζιο εμιλια;; δεν ξέρω οικονομικά δεδομένα αλλά φαίνεται πολύ καλός παίχτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Αν δώσουμε απαντήσεις σε μερικά ερωτήματα:
    Είναι επιλογή Πασκουάλ;
    Πιστεύω πως ναι. Βγήκαν ρεπορτάζ που έλεγαν ότι τον ήθελε και στην Μπαρτσελόνα αλλά δεν κατάφερε να τον πάρει ποτέ. Αγωνιστικά έχει στοιχεία που θέλει ο Πασκουάλ από τα τριάρια του αλλά και στοιχεία που δεν έχουν άλλα τριάρια του Παναθηναϊκού. Ποστ κυρίως αλλά και δημιουργία από τη θέση 3.
    Τον θέλει ο ΔΓ;
    Σίγουρα ναι. Αρέσκεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού ο πρόεδρος και ειδικά αν του βγει και σχετικά φτηνά νομίζω δεν θα είχε κανένα θέμα.
    Γιατί ήρθε στην Αθήνα;
    Λέει ο Τζιμ για να μάθουν οι της ομάδας ποιές είναι οι προθέσεις του παίκτη. Αν μιλούσαμε μόνο για δανεισμό νομίζω ήδη θα είχαμε ανακοινώσεις. Η ομάδα του τον δίνει, ο Παναθηναϊκός θέλει Τζεντίλε, ο Τζεντίλε θέλει Παναθηναϊκό (ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θέλει να έρθει και με λιγότερα από όσα έχει λαμβάνειν στην Αρμάνι), το κόστος θα είναι σχετικά μικρό. Εύκολο. Λογικά θέλουν να του μιλήσουν για το αν υπάρχουν προοπτικές μακροχρόνιας συνεργασίας. Αν ο παίκτης έχει στο μυαλό του το καλοκαίρι να πάει ΝΒΑ ας πούμε νομίζω δεν πρέπει να απασχολήσει τον σύλλογο. Αν είναι να έρθει πρέπει να υπάρχει μια προοπτική πέρα από αυτό το εξάμηνο.
    Υπάρχουν λεφτά για να αποκτηθεί ο παίκτης με κανονική μεταγραφή;
    Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Ο ΔΓ έχει δείξει πως για ειδικές καταστάσεις βάζει το χέρι πιο βαθιά μέσα στη τσέπη.
    Ταιριάζει αγωνιστικά;
    Σίγουρα ναι. Ειδικά χωρίς Γκιστ ο μόνος παίκτης που απειλεί από ποστ είναι ο Μπουρούσης. Χωρίς να είναι και pure post player ο Τζεντίλε μπορεί να απειλήσει από κει με πολλούς τρόπους.
    Είναι αυτό που έλειπε;
    Σίγουρα όχι.
    Αξίζει να γίνει η κίνηση;
    Ναι εφόσον μιλάμε για long term συμβόλαιο. Η έστω προοπτική. Ο παίκτης έχει θέματα χαρακτήρα αλλά αυτό είναι σχετικό. Ενδεχομένως να δημιουργήσει θέματα , ενδεχομένως και όχι. Παικτικά είναι στο top επίπεδο της Ευρώπης, παίκτης πρώτης γραμμής από αυτούς που δεν έχουμε και πολλούς στο ρόστερ. Δηλαδή στο καλό σενάριο σου κάνει τη διαφορά. Στο κακό σου χαλάει το ρόστερ. Στην τελική είναι θέμα Πασκουάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Madness, σοβαρη παρανοηση εκ μερους σου...

      "Γιατί ήρθε στην Αθήνα;
      Λέει ο Τζιμ για να μάθουν οι της ομάδας ποιές είναι οι προθέσεις του παίκτη. "

      Δεν ειπε αυτο ο Τζιμ, ειπε "να μαθουν τι ακριβως θελει..."

      Και βεβαιως εννοουσε τι θελει καθαρά οικονομικά.

      Μονο αυτο ειναι το κομματι της συνδιαλλαγης. Ποιος παιχτης κανει ταξιδι για να σου πει πως θελει να παιζει?

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι πιστεύω ότι συζητάμε το ΤΙ θέλει (θέση, ιεραρχία, ΝΒΑ κλπ) και όχι ΠΟΣΑ θέλει. Συμφωνώ με madness

      Διαγραφή
    3. Δεν εχει να κανει με τον χρονο συμμετοχης του.

      Φανταζομαι εχει να κανει κυριως με τις μελλοντικες του προθεσεις.

      Ο Τζεντιλε το καλοκαιρι ειχε δηλωσει πως θα παει ΝΒΑ. Αν εμμενει σε αυτη την αποψη δεν εχει νοημα ο Παναθηναικος να κανει δανεισμο ενος τετοιου παικτη χωρις καμια προοπτικη. Καπως πρεπει να δεθει η ομαδα

      Διαγραφή
    4. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστα φίλε. Δεν εννοώ να τους πει πως θέλει να παίξει, εννοώ να συζητήσουν για ενδεχόμενους όρους συνεργασίας για συμβόλαιο πέραν του 6μηνου δανεισμού.
      Αν πιστέψουμε στα ρεπορτάζ οικονομικό ζήτημα για τους 6 μήνες δανεισμού δεν υπάρχει. Θα καλύψει το μαγαλύτερο μέρος του συμβολαίου η Αρμάνι. Απο κει και πέρα, προσωπικά πιστεύω ότι μιλάνε και για αγορά του παίκτη (είτε τώρα είτε το καλοκαίρι) οπότε συζητάνε για τις προθέσεις του παίκτη. Ας πούμε, αν είναι το καλοκαίρι να ψαχτεί για ΝΒΑ άστο όπως είπα παραπάνω. Ή αν ζητάει συμβόλαιο πολύ υψηλό για τα δεδομένα του συλλόγου για συνεργασία από το καλοκαίρι. Αυτό πιστεύω γενικά, μπορεί να έχω και λάθος.
      Απλά επιμένω αν ήταν να τον πάρουμε σκέτο δανεικό θα είχε γίνει ήδη. Συζητάνε για κάτι περισσότερο.

      Διαγραφή
  81. Καλησπέρα.

    Μιλάμε, πάντα, για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, έτσι;

    Γι’ αυτό εδώ το παλικάρι…

    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=000880&seasoncode=E2016

    Τι κενό θα καλύψει;
    Ποιο πρόβλημα θα λύσει;
    Το ότι δεν έχει παίξει σοβαρό μπάσκετ στην καριέρα του το λαμβάνουμε υπόψη;
    Το ότι η ομάδα του (στην οποία αναδείχτηκε κι έγινε αρχηγός στα 23 του) τον δίνει δανεικό και πληρωμένο οπουδήποτε, το μετράμε;
    Το ότι καμιά πλούσια ομάδα της Ευρωλίγκας δεν ασχολείται, μας νοιάζει;
    Τι έχει κάνει στην καριέρα του ώστε να του δώσουμε και τα κλειδιά της ομάδας του χρόνου;
    Πού έχουν τσεκαριστεί οι ηγετικές του ικανότητες για να του δίνουμε τις μπάλες που καίνε;
    Αν ο Καλάθης είναι άσουτος και στεφάνης, ο Ιταλός τι είναι;
    Αν ο Παππάς είναι ιδιότροπος και τεμπέλης, ο Αλεσάντρο τι είναι;
    Αν ο Φελντέιν είναι ασταθής, ο Τζεντίλε τι είναι;
    Αν ο Γκιστ είναι ανώριμος και κρεμάει την ομάδα, ο Αλεσάντρο τι είναι;
    Αν ο Μπουρούσης είναι μουρμούρας και ανακατώστρας, ο Ιταλός τι είναι;

    Τι ακριβώς ψάχνει ο ΠΑΟ μέσα στον Δεκέμβρη; Έναν ιδιόρρυθμο και απροσάρμοστο ταλαντούχο παίκτη που κάθε χρόνο μένει στάσιμος δίνοντας ρεσιτάλ ανωριμότητας; Τον κανακάρη ενός παλιού παίκτη που και καλά αγάπησε την φανέλα; Κάποιον που να κάνει γκελ στον κόσμο; Χρειάζεται p’n’r’ ψηλό και back up pg και θα πάει να πάρει τον Τζεντίλε;

    Κι αυτή την κουβέντα την κάνουμε εδώ μέσα; Τι γίνεται, ρε;

    Εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι ο Πασκουάλ δεν ασχολείται καν. Αυτό φυσικά έχει και την κακή του ερμηνεία. Ότι δηλ. αν δεν ασχολείται ο coach ασχολούνται άλλοι. Ας αφήσει την ‘’τεράστια ευκαιρία’’ να περάσει ανεκμετάλλευτη είτε μιλάμε για δανεισμό 6 μηνών είτε μεγαλύτερο συμβόλαιο. Ας πατήσει άλλος την μπανανόφλουδα. Είπαμε, Τζόρτζιο, να βρεις κορόιδα αλλά όχι εδώ.


    ΥΓ Μια χαρά την πήρα προχθές διαβάζοντας αυτό

    http://www.paobc.gr/page.ashx?pid=2&aid=44317.

    Όχι, τα καλά να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε και ο γκιστ οπως οπως εφυγε απο μαλαγα.. και τοβ χαρακτηριζαν και σαν κακο παιδι. Εσενα σε χαλασε?

      Διαγραφή
    2. 77, κατ'αρχάς, σ'αγαπώ.

      Πάμε παρακάτω, δική μου γνώμη είναι η εξής :

      Άγιε Γεώργιε Μπαρτζώκα, κάνε το θαύμα σου.

      Διαγραφή
    3. Να λέμε τα κακά (που τα είπες) να λέμε όμως και τα καλά του Τζεντίλε...

      Ο Πασκουαλ πάντως τον ζήτησε.

      Διαγραφή
    4. Ότι και να λέμε και ότι και να μην λέμε, ο Πασκουάλ φαίνεται να τον θέλει. Κάτι θα έχει στο νου του με την πάρτι του Ιταλού.

      Διαγραφή
  82. Κρίμα πάντως που Κάτω απο το άρθρο του Τζιμ για τις εξελίξεις σε Ευρώπη που εμείς δεν τις γνωρίζουμε, ο Τζεντίλε μονοπωλεί στα σχόλια. Αυτό θα λυθεί ελπίζω στο νέο σάιτ. Αν έχει forum... Θα έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλημερα στην παρεα μπαινω απο το βραδυ και κανω συνεχεια ριφρες στην σελιδα γιατι νομιζω οτι διαβαζω καλοκαιρινα σχολια,εφυγε ο κοτον πηγε ο πολ παιχτη ο παναθηναικος γκαρντ ο ολυμπιακος μας επιασε καλοκαιρι νταλα χριστουγεννα οποτε θα μπω στο τρυπακι να γραψω και εγω,αλλα οχι για τωρα αλλα για το καλοκαιρι του 17(που προμηνυεται χλιαρο αφου εχουμε τοσο καυτο χειμωνα,ΕΚΤΟς ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ γιατον οποιο θα γραψω:
    Στον ασσο εχουμε και λεμε
    Καλαθης-Ερτελ-πανγκος-Μποχωριδης,
    στο 2
    Παππας-τζειμς-Φελντειν(απο καμια δικη μου ομαδα δεν μπορει να λειπει)-Λουντζης(τρεχει ελληνοποιηση μην μπερδευστε)
    στο τρια
    Τζεντιλε-κσ ριβερς(με το σπαθι του)-Χαραλαμποπουλος-θ.αντετοκουνμπο.
    στο 4
    ΓΚΙΣΤ(αυτος και αν δεν θα λειψει ποτε)-Ν.Μιλλερ-Ν.Μελι-Κ.Μητογλου(στο πλαισιο της ελληνοποιησης και οχι μονο γιατι ειναι ταλενταρα).
    στο 5
    Μπουρουσης-Σινγκλετον-Αιβερσον(οχι ο τρουθ αλλα και αυτος θα τους κανει να πουν τετοιες)-Ζ.Ογκαστ(με την προυποθεση του διαβατηριου να ενταχθει στο πλαισιο της ελληνοποιησης).
    θα μου πει καποιος καλε ρε σεντρικ 11 ξενοι πως θα παιζουν στην ελλαδα και σε αυτο εχω λυση ο γκιστ θα ειναι στανταρ στην εξαδα μεχρι να τον ξεκανουμε(αφου δεν τα καταφερε ο δρακουλας με τον σαλε εχουμε ακομα ελπιδες)και απο εκει και επειτα 5 (ενας ανα θεση)στον πρωτο γυρο και πεντε στον δευτερο.
    Και στα πλει οφ??ρωταει καποιος αλλος,εκει τα πραγματα θα ειναι καθαρα θεμα τυχης θα βαλουμε κληρωση(παλι ανα θεση)και θα βγουν 5 συν τον γκιστ.
    Στα του προπονητη επειδη ο πασκουαλ δεν μιλαει καλα αγγλικα(οπως και ο αργυρης μονο που αυτουνου του εβγαιναν και τα βρακια εξω)συν οτι δεν ξεχναμε την ντροπη στην βαρκελωνη που εχασε με 15 ολοκληρους ποντους,θα παρει ποδι αλλα και εκει υπαρχει λυση.
    Δεν θα παρουμε εναν αλλα 4(ναι αληθεια σας λεω 4)
    Α)ΠΑΤ ΡΑΙΛΙ ΣΟΟΥ ΤΑΙΜ ΞΑΝΑ(αν και φοβαμαι μηπως οι ελληνες δημοσιογραφοι τον μπερδεψουν με το σκαριολο απο την μπριγιαντινι και τον βγαλουν αχρηστο)
    β)ΦΙΛ ΤΖΑΚΣΟΝ τριγωνικη επιθεση και οποιος θελει παραβαινει απο τις αρχες του, αμεσως κατσαδα,εδω ο καρμελο καθησε σουζα
    γ)Ντουσαν ιβκοβιτς(εδω εκανε τον μαντζαρη τουρμπατο θα κολλωσει σε λουντζη, παππα, αντε, ογκαστ)
    δ)επειδη μου αρεσει και η αμυνα(οχι οσο βεβαια των εκπροσωπων της μεγαλης ελληνικης σχολης προπονητων)θα προσπαθουσα να φερω τον σελφ για αυτην την δουλεια ξερω δεν ειναι κλασης σαν τους δικους μας αλλα κατι σκαμπαζει...
    Τελος αν προκυψει τραυματισμος μες στην χρονια θα κανω την καρδια μου πετρα και θα ζητησω αντικατασταση εν μεσω αγωνιστικης περιοδου γιατι μαλλον τα κουκια δεν θα βγαινουν...
    Τελος τρεχω για τα τελευταια μπανια γιατι οπου να ναι αρχιζει και το ευρωμπασκετ και η εθνικη δεν εχει ακομα προπονητη(αυτο οντως παιζει και να γινει πραγματικοτητα)


    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. 1]Ο ΠΑΟ δεν εχει ουτε ενα κλασικο 3αρι
    2]Ριβερς,Νικολς,Φελντειν,Τζειμς ,Γκαμπριελ,ισως και Γκιστ ειναι αναλωσιμοι με την εννοια οτι του χρονου καποιοι θα μεινουν και καποιοι θα φυγουν
    3]Ο Τζεντιλε ειναι κοινοτικος,μεγαλη σημασια αυτο.
    4]Ο Τζεντιλε ειναι πανω ραφι οτι και να λεμε και ο καλυτερος Ιταλος που παιζει στην Ευρωπη μαζι με τον Ντατομε και ισως τον Μελι
    5]Τα οικονομικα φαινεται πως λογω συγκυριων βολευουν
    6]Στον ΠΑΟ λειπουν παικτες με προσωπικοτητα ηγετη ο Τζεντιλε βγαζει κατι τετοιο
    7[Η μεταγραφη αυτη εχει και προοπτικη χρονου.Του χρονου με Τζεντιλε μπρος και Χαραλαμποπουλο πισω θα εισαι μια χαρα στο 3
    8]Ανεβαινει ο Νικολς στο 4,ψιλοκατεβαινει στο 2 ο Ριβερς [αυτες ουτως η αλλως ειναι οι κυριες θεσεις τους] και ισσοροπει το πραγμα
    9]Για τον χαρακτηρα του δεν μου καιγεται καρφι.Ξεχασαμε τα καμωματα και τα τερτιπια των ξενων μας 4 χρονια τωρα?Ειναι τοσο καλοπαιδα με τα ξενυχτια και τους αυτοτραυματισμους και τα διαφορα αλλα?Ο Τζεντιλε μας πειραξε?
    10]Υπαρχει ο Τσαβι που ειναι εγγυηση αν τον θελει σημαινει πως κατι βλεπει
    11]Κατω υπο ολες αυτες τις παραμετρους ,λες οχι στον Τζεντιλε?
    Αν ειναι δυνατον δηλαδη μετα απο Ντεμαρκους Νελσον και Ραιτ και Μοργκαν να μην μας κανει ο Τζεντιλε σε τιμη ευκαιριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιστήμονας.
      Στο "1]Ο ΠΑΟ δεν εχει ουτε ενα κλασικο 3αρι" σταμάτησα.

      Διαγραφή
  86. Η κινηση του Τζεντίλε να έρθει στην Αθηνα ειναι απο μονη της αρκετα ιντριγκαδορικη για να μην σχολιαστεί

    Τα δεδομενα ειναι πως και οι δυο Ευρωλιγκατες ομάδες μας χρειάζνται ενίχυση και οτι ο μεγαλος Σαντρο Τζεντίλε εχει σχέση με τον ΠΑΟ
    Απο κει και πέρα ενας παικτης σαν τον Τζεντιλε που παρα τα πολλα προβληματα που κουβαλαει εχει το στατους του franchise player, οπως ειχε και ο Χακετ στη Σιενα και η ενταξη του σε ενα μεγάλο κλαμπ δε μπορει παρα να γινει μεθοδικά.Το οτι εχει τελειωσει μολις το ενα τεταρτο της σεζον δημιουργει επιπλεον προβληματα αφου δεν ειναι Πασχα ωστε να περιμενεις μεχρι το καλοκαιρι ,ο παικτης πρεπει να βρει ομάδα για να παιξει στο β' γυρο.
    Αγωνιστικά ο ΟΣΦΠ εχει περισοτερους λογους να τον κοιτάξει,ενας παικτς που δεν εχει τον τσαμπουκα και την ποιοτητα του Χακετ στην αμυνα αλλα μπορει να τραβηξει σκορ,να παιξει στο 2 και στο 3 και να αποφορτισει λιγο τους Σπανουλη Πριντεζη.Βεβαια εχει εναν κοουτς που εχει παγιωμενη αντιληψη για το παιχνιδι και δεν ξερουμε αν θα την προσαρμοσει για τον Τζεντιλε.
    Στον ΠΑΟ εχεις στο 3 ηδη δυο ξενους συν τον Χαραλαμποπουλο και στο 2 Παππα και Φελντειν και στην πραγματικοτητα και τον ΤΖειμς με την ομάδα να εχει αριθμητικό θέμα αρκετα σοβαρό και στο 1 και στο 5.Αν ερθει ο Τζεντιλε τωρα (και το καλοακιρι)ουσιαστικά σβηνεις ολο το σχεδιασμό και ξεκινάς απο την αρχη αφηνοντας εναν απο τους Τζειμς Φελντειν ή Νικολς που ολοι καλως η κακως δινουν ή εχουν να δείξουν πραγματα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε παλι το αφηνω παικτες. Γιατι ρε no closure? Ποτε άφησε ο Πασκουαλ παικτες να φυγουν; Και αλήθεια, πόσο κλειστό ήταν το ροτέισιον που είχε στη Βαρκελώνη; 4 έτη τωρα ο συγκεκριμενος προσθετει παικτες στη μεση της σεζον, διχως ποτε να αφησει παικτη εξω και παντα χρησιμοποιει 14 παικτες. Και τωρα θα αφησει; Γιατι; Πες μου εναν σοβαρο λογο να το κανει αυτο.

      ΥΓ. Η συζητηση πιο πανω μεταξυ στοουνρουκ και ανωνυμου ειναι διαφωτιστικη. Στην αρχη της χρονιας λεγαμε για τον ταβερνιαρη Λασο που τιγκαρε την ομαδα και θα τους διωξει ολους. Μετα το 1/3 της διαδρομης, ο ταβερνιαρης Λασο μας κανει πλακα με το μεγαλο ροστερ.

      Διαγραφή
  87. Καλησπέρα παίδες..

    Καλή κίνηση της Αναντολού με τον Πολ. Καλός παίχτης, τον έχω κυκλώσει χρόνια. Μπορεί να αποτελέσει new entry στο υψηλό επίπεδο εάν τον βοηθήσει το περιβάλλον στη νέα του ομάδα. Μ'αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζιμ παιδιά μας τρολλάρει !!!!!!
      υγ. Άστα αυτά άρχοντα του σκότους και πάρε θέση στο ζήτημα της ημέρας !!!!!

      Διαγραφή
  88. Στο θέμα του Τζεντίλε δεν έχουμε κάτι καινούργιο και αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο. Πιθανόν να χρειαστεί χρόνος (υπάρχει άλλωστε, ο παίχτης είναι διαθέσιμος για να αγωνιστεί στον επόμενο γύρο) μιας και δε νομίζω ότι τον Παναθηναϊκό θα τον απασχολούσε μια τέτοια επένδυση εάν δεν υπήρχε ζωντανή η προοπτική της απόκτησης των δικαιωμάτων του παίχτη.

    Ίσως πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή φαίνεται το πρόβλημα που προκύπτει στον Ολυμπιακό με τον Χάκετ. Περιμένουμε βεβαίως τις εξελίξεις με τις εξετάσεις του Ιταλού γκαρντ όμως το κλίμα (έντονης) ανησυχίας που έχει βγει προς τα έξω μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι ερυθρόλευκοι γρήγορα θα στραφούν στην αγορά. Βασικά το έχουν κάνει ήδη (έστω σε διερευνητικό επίπεδο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμάρα καλησπέρα. Μας έχεις κολλημένους στις οθόνες με το Hoopfellas γραμμένο στον εγκέφαλο πάνω και από την ανάγκη σίτισης. Ερώτηση: Ντέντμον.. Ελεύθερος, ιδανικό το timing για ΟΣΦΠ. Τι λες;

      TEO

      Διαγραφή
    2. Άρχοντα με το όρο της απόκτησης των δικαιωμάτων του Τζεντίλε [όπως σωστά έγραψες, αλλιώς δεν έχει νόημα] πώς θα έβλεπες μία τέτοια προσθήκη ;

      Διαγραφή