Athlenda

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ο “ρομποτικός” Παναθηναϊκός του Καλάθη και η λίστα “ΓΙΑ-ΓΚΑΡΝΤ” του Ολυμπιακού..


Ο καλύτερος Quarterback της Ευρώπης είναι (και πάλι) Έλληνας και ζει (και πάλι) στην Αθήνα. Οι ρομποτικές ικανότητες του Καλάθη και το πνεύμα του Πασκουάλ φέρνουν πάλι λίγη από τη παλιά μαγεία στο ΟΑΚΑ.. Defensive stopper ή Playmaker το ερώτημα στον Ολυμπιακό ο οποίος ήδη κάνει τις πρώτες του επαφές στην αγορά για παίχτη στη θέση του PG. Το Hoopfellas αναλύει και προτείνει..



Ομολογώ ότι η παράσταση του Παναθηναϊκού απέναντι στη Φενέρ τη Παρασκευή το βράδυ ήταν ένα από τα παιχνίδια που απήλαυσα περισσότερο φέτος στη διοργάνωση κυρίως γιατί είδα από το τζάμπολ αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα και τη προσέγγιση που ήθελα ενδόμυχα να δω από την ελληνική ομάδα απέναντι σε ελίτ ανταγωνισμό και σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Όπως σας είπα και στη συζήτηση μας μετά το ματς είδαμε πολλά πράγματα από αυτά που περιμέναμε να δούμε όταν αναλύσαμε σε αυτή τη σελίδα τον Παναθηναϊκό του Πασκουάλ. Ας περάσουμε στον σχολιασμό μας..


Ο Τσάβι Πασκουάλ ξεκίνησε προτάσσοντας ως “τρικ”, για να πάρει το τιμόνι του παιχνιδιού στα χέρια του, μια 1-2-2 άμυνα ζώνης με τον μακρύ και αθλητικό Σίνγκλετον στο “κεφάλι”. Κατασκευαστικά αυτή η άμυνα απαιτεί από τους δύο παίχτες του χαμηλού post εκτός των άλλων να κυνηγήσουν τα σουτ στις γωνίες για αυτό και ο Ισπανός κόουτς επέλεξε το δίδυμο Νίκολς-Γκάμπριελ χαμηλά. Είναι μια άμυνα στην οποία βασικός σου στόχος είναι να αποτρέψεις την εισαγωγική πάσα στο post (κυρίως στο High Post γιατί μετά μπορείς να την ανοίξεις σαν βεντάλια..) και σε βοηθάει να αμυνθείς στη περιφερειακή εκτέλεση ενώ παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες trapping που μπορούν να οδηγήσουν σε fast breaks (ένας ακόμα λόγος που παίζεις τον PG σου στο φτερό και τον μακρύ/αθλητικό παίχτη στον άξονα) τα οποία ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν σε μεγάλο βαθμό απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο. Η Φενέρ βέβαια το διάβασε. Ο Ομπράντοβιτς είναι πολύ γάτος για να τη πατήσει έτσι εύκολα. Απέναντι σε μια 1-2-2 η Φενέρ είναι πραγματικά επικίνδυνη όταν ο Udoh (που μπορεί να πασάρει και να εκτελέσει από τα 5 μέτρα) παίζει στο High post (και ο Βέσελι στο χαμηλό post) ώστε να έχει πραγματικά πολλές επιλογές εφόσον βάλει τη μπάλα στον ψηλό του ημικυκλίου των προσωπικών. Το έσπασε στη δεύτερη επίθεση βάζοντας τη μπάλα στον Ντατόμε στο φτερό..

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε αυτό το είδος άμυνας ξανά αργότερα απέναντι στη 1-4 Ηigh Stack Offense του Ομπράντοβιτς με τον Φελντέιν να παίζει από μπροστά τον Udoh High Post (αποτρέπεται η πάσα στον καλό πασέρ ψηλό) αντίθετα με τον Καλάθη που έπαιζε πίσω από τον Βέσελι. Και πάλι η Φενέρ πάντως σε πολύ σωστούς χρόνους μετακινούσε τη μπάλα στο φτερό ειδικά στη πλευρά του Γκάμπριελ ο οποίος αδυνατούσε να σπάσει σκριν χάνοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα στη κούρσα θανάτου προς τη γωνία..


-Είναι φανερό ότι με τον Τζέιμς στον “άσσο” η επίθεση του Παναθηναϊκού δεν έχει τις ίδιες παραγωγικές δυνατότητες. Μοιάζει πιο στατική, προσωποκεντρική και λιγότερο πολυμορφική, δεν αναμειγνύει τους πάντες σε αυτήν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει το ότι δεν έχει περιθώρια βελτίωσης. Παρατηρώ ότι ο Τσάβι Πασκουάλ προσπαθεί με τον Αμερικανό στο “1”¨να χτίσει μια επίθεση η οποία δημιουργεί χώρους μέσα από κίνηση και κόψιμο (σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αποστάσεων) και λιγότερο μέσα από συνεχές screening. Οκ, δεν ευελπιστώ γρήγορα να φτάσει ο Παναθηναϊκός τη τελειότητας της δημιουργίας χώρων των ..Spurs (δημιουργώ μέσα από κίνηση και όχι με τα ατομικά προσόντα του/των βασικών δημιουργών μου) όμως σταδιακά μπορεί (όπως η περυσινή Baskonia, ίσως η καλύτερη σε επίπεδο φυσικής κατάστασης ομάδα της διοργάνωσης) να επενδύσει σε καταστάσεις όπου η βάση θα είναι η ικανότητα του Τζέιμς να παίξει προσωπική φάση στον άξονα. Θα τον χρειαστεί τον Αμερικανό και το στοιχείο του αυτό η ομάδα στο τέλος κλειστών παιχνιδιών. Σίγουρα με τον Καλάθη η επίθεση αξιολογείται πολύ διαφορετικά. Είναι πιο fundamental, περιέχει περισσότερο μπάσκετ.. Με τον Τζέιμς στο τιμόνι ο Παναθηναϊκός καλείται να γίνει πιο πρακτικός επιτιθέμενος πιο άμεσα. Στη πορεία θα πούμε πως αναμειγνύεται σε αυτό και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε..


Η Φενέρ είναι ρηχή στο backcourt για αυτό και δυσκολεύεται να αλλάξει τον ρυθμό σε τέτοια παιχνίδια. Ουσιαστικά έδειξε το πιο απειλητικό της πρόσωπο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όταν βρήκε ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο σε ένα διάστημα που ανέβασε τη πίεση της άμυνας της (ανέβηκε και σε μέτρα στο παρκέ). Ο Nunnally ήταν εξαιρετικός. Απέναντι σε μια από τις καλύτερες αμυντικές παραστάσεις της σεζόν παρέμεινε συγκεντρωμένος πηγαίνοντας στα καλά του σημεία με υπομονή, βρίσκοντας από νωρίς ρυθμό. Δε θα έλεγα το ίδιο για τους συμπαίχτες βέβαια.. Και για το performance τους σαφέστατα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η άμυνα του Παναθηναϊκού.


Θα επαναλάβω αυτό που έγραψα παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε το βράδυ της Παρασκευής στο παρκέ του ΟΑΚΑ μια από τις καλύτερες αμυντικές παραστάσεις της σεζόν. Είχαμε υπογραμμίσει πριν το ματς την ανάγκη του να παρουσιάσει η γηπεδούχος ομάδα μια επιθετικότητα και ένα aggressive χαρακτήρα γρονθοκοπώντας τον αντίπαλο από το πρώτο δευτερόλεπτο, ασταμάτητα μέχρι να ματώσουν οι γροθιές της και να μη μπορεί να σηκώσει άλλο τα χέρια της. Ε, λοιπόν ο Παναθηναϊκός μου έβγαλε αυτή την αίσθηση απέναντι στη Φενέρ.. Ίσως και για αυτό να απήλαυσα το performance των πρασίνων τόσο πολύ. Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος πνευματικά δείγμα του πόσο ικανός είναι ο προπονητής του στο να ετοιμάσει τακτικά και συναισθηματικά την ομάδα του για ένα τόσο δύσκολο ματς. Εξαιρετική προσέγγιση. Καθαρό μυαλό. Μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, πίστη. Όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα στην επίθεση της Φενέρ (και είναι επίθεση που ξέρει να σκοράρει στο δεύτερο μισό της γιατί αυτή είναι η κατεύθυνση της και έχει δουλέψει περισσότερο) η αίσθηση που είχα ήταν ότι το πλεονέκτημα περνούσε στη μεριά των πρασίνων. Νομίζω οτι αυτό λέει πολλά..


-Σημαντικό μερίδιο σε αυτήν την αμυντική επιτυχία έχει ο Ντιμίτρις Νίκολς. Ενταγμένος συναισθηματικό στον επιθετικό χαρακτήρα με τον οποίο μπήκε η ομάδα του στο παρκέ , έκανε ένα σπουδαίο αμυντικό παιχνίδι παίζοντας με υψηλό φρόνημα. Το να σουτάρεις στο transition χωρίς συμπαίχτη μπροστά από τη μπάλα αλά Μπάιρον Σκοτ δείχνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά στα χέρια σου. Σύμφωνοι, δεν είναι η καλύτερη επιλογή όμως. Όταν όμως ο Νίκολς (με το προσεγμένο shot selection) σηκώνεται σε μια τέτοια κατάσταση σημαίνει ότι η πίστη στα χέρια του ακουμπάει ουρανό. Όπως και μετά το παιχνίδι στη Μόσχα θα σας πω ότι η μεγαλύτερη συνεισφορά του Νίκολς (και αυτό που πλήρωσε ο Παναθηναϊκός) είναι ο μαχητικός χαρακτήρας του και το team first-πνεύμα που ξεχειλίζει στις αντιδράσεις του. Μαζί με τον Καλάθη αποτελούν ένα από τα καλύτερα αμυντικά 1-2 Punches στην Ευρωλίγκα. Θα ήθελα και τον Γκιστ εδώ (σκεφτείτε τον π.χ. στη πίσω γραμμή σε αυτή την 1-2-2 αντί του Γκάμπριελ ή “κεφάλι” με τον Σίνγκλετον να πηγαίνει πίσω). Όσο ο Σίνγκλετον παίζει σε αυτά τα standards (είναι σημαντικό που αυτός και o Γκάμπριελ βάζουν τη κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στο παρκέ , κυρίως σε close out επίθεση ο δεύτερος) και οι Ρίβερς-Φελντέιν διατηρούν αυτόν τον 3&D χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να κοιτάζει ψηλά.

Είσαι αυτό που αντιπροσωπεύει το παιχνίδι του καλύτερου σου παίχτη..


Το είχα θέσει στο τραπέζι ως ευχή όταν ο Παναθηναϊκός υπέγραφε τον Νικ Καλάθη το καλοκαίρι του 2015. Να μπορέσουν οι πράσινοι να παίξουν το μπάσκετ του νέου του σταρ μετά από χρόνια ταύτισης αυτού που λέγεται Panathinaikos basketball με το γεμάτο αλτρουισμό, υψηλό IQ και οξυδέρκεια παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη. Στη πραγματικότητα ο Καλάθης προσγειώθηκε στο ΟΑΚΑ τη κατάλληλη εποχή όπου το παιχνίδι στην Ευρώπη αλλάζει κατεύθυνση πηγαίνοντας πιο κοντά σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί “δικό του στυλ”..


Ο Καλάθης είναι (εδώ και καιρό) ο καλύτερος quarterback στην Ευρώπη. Και μέχρι σήμερα (είναι βέβαια νωρίς) η δική μου επιλογή για το βραβείο του “καλύτερου αμυντικού παίχτη στη διοργάνωση”. Μια πραγματική μηχανή που δε σταματάει όντας προγραμματισμένη να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση. Ο τρόπος που έκανε shut down στα γκαρντ της Φενέρ σε κάθε κατάσταση και πλαίσιο επίθεσης (μακριά από τη μπάλα, πάνω στη μπάλα, κυνηγώντας σε ball screen επίθεση, πηγαίνοντας σε βοήθειες, εκτελώντας αμυντικές περιστροφές, αμυνόμενος στο transition) ήταν η καλύτερη απεικόνιση του χαρακτήρα με τον οποίο ο Παναθηναϊκός έβγαλε τη Φενέρ εκτός μάχης. Ο Καλάθης βρίσκεται σε τρομερή φυσική κατάσταση και μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι με διάφορους τρόπους. Πλέον έχει αλλάξει και ο αέρας που εισπνέει από τα ρουθούνια του. Έχει επανακτήσει τη σιγουριά του, είναι πιο επιθετικός πηγαίνοντας προς το καλάθι σε ένα πλαίσιο επίθεσης με περισσότερους χώρους, κίνηση και αποστολή να ανοίξει χώρους να επιτεθεί στο καλάθι. Με το τιμόνι στα χέρια του διεθνή PG ο Παναθηναϊκός μοιάζει πολλές φορές το ίδιο ρομποτικός με το παιχνίδι του ηγέτη του. Και επειδή η έννοια της λέξης “ρομποτικός” περιλαμβάνει και μειονεκτήματα (ακαμψία, έλλειψη συναισθημάτων) αυτό που έχω να πω είναι ότι από τη διασταύρωση αυτού του στυλ μπάσκετ του Καλάθη με το πνεύμα του Πασκουάλ πηγάζει η μεγαλύτερη ελπίδα του οπαδών του συλλόγου σε αυτή τη νέα εποχή που έχει ξημερώσει στο ΟΑΚΑ.. Το σπουδαίο επίτευγμα των 19 ασίστ έναντι 3 λαθών σε συνδυασμό με την αμυντική επίδοση των 70 πόντων στο ματς της Παρασκευής είναι αποτέλεσμα και αυτής της ενοποίησης. Υψηλός ρυθμός σε άμυνα και επίθεση, low mistake basketball, συνεργασία. Το πρόσωπο του οργανισμό περιλαμβάνει ξυρισμένο κρανίο στο δεξί μέρος και ανοιχτόχρωμη καταλανική ματιά στο αριστερό..








Αλήθεια, Defensive Stopper ή Playmaker..;


Ο Ολυμπιακός έφυγε με ένα σημαντικό διπλό από το Κάουνας (και ένα ακόμα πριν λίγο στη παραδοσιακά δύσκολη Πυλαία)απέναντι σε μια καλά δουλεμένη Ζαλγκίρις (μπράβο Σάρας) όμως είναι δεδομένο ότι το focus στη τριάδα Μάντζαρη-Σπανούλη-Γκριν δεν είναι αρκετό για να σε πάει μέχρι τέλους, ειδικά όταν μιλάμε για ομάδα τέτοιων στόχων. Ο τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ ήταν ένα σοκ. Αλλά πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι τέτοιες (σημαντικές) απώλειες είναι δυστυχώς μέσα στο πρόγραμμα. Για αυτόν τον λόγο κάθε καλοκαίρι τούτη εδώ η σελίδα δίνει τόσο μεγάλη σημασία στη στελέχωση. Οι ιθύνοντες των ομάδων είναι υποχρεωμένοι να κατασκευάσουν ένα ρόστερ το οποίο θα μπορεί να επουλώσει μόνο του και εκ των έσω μια τέτοια απώλεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πρέπει να είσαι έτοιμος για τέτοιους “κεραυνούς” για αυτό και στο σύγχρονο μπάσκετ (του υψηλότερου ρυθμού) όπως υπογραμμίζουμε συνεχώς τη τελευταία πενταετία είναι τόσο βασικό να έχεις “διπλοθεσίτες”. Ο Ολυμπιακός, με τον τρόπο που έχει κατασκευάσει το φετινό ρόστερ του θα μπορούσε να καλύψει το κενό του Χάκετ για ένα διάστημα (οριακά) δύο μηνών μάξιμουμ. Με τον κανόνα του παραλληλισμού ενός ρόστερ με “το ανθρώπινο σώμα” ο οποίος θα απαιτούσε παραπάνω λεπτά και αρμοδιότητες από τα διαθέσιμα γκαρντ και με την έννοια ότι το σύνολο του Σφαιρόπουλου θα έμενε κοντά στους στόχους του το διάστημα αυτό. Θεωρώ πως θα μπορούσε. Τώρα όμως δε μπορεί. Ο Χάκετ χάνει τη σεζόν και ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίχτη. Ίσως όμως, το βάρος αυτής της επιλογής να μην είναι τόσο μεγάλο όσο παρουσιάζεται, βάζοντας πίεση στους ώμους του κόουτς Σφαιρόπουλου. Εξαρτάται πάντα από τη κατεύθυνση που θα επιλέξει να κινηθεί η διοίκηση και ο προπονητής για τη κάλυψη αυτού του κενού. Και αυτή οριοθετείται από δύο στοιχεία:

  • Την οπτική σε επίπεδο επένδυσης (μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη) με την οποία θα γίνει η επιλογή του παίχτη.


  • Τα χαρακτηριστικά που θα τον διακρίνουν.

Αυτοί οι παράγοντες θα καθορίσουν το πλαίσιο αγοράς πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο Ολυμπιακός και το κόστος της κίνησης αυτής. Είναι σημαντικό πρωτίστως όμως να προσεγγίσουμε τη σκέψη των ιθυνόντων του Ολυμπιακού πάντα σε συνάρτηση με το γενικότερο (αγωνιστικό) σύνολο. Το συμβόλαιο του Ντάνιελ Χάκετ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Η γνώμη μου συνάδει με την αίσθηση που έχω αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός θα θελήσει να ανανεώσει τον Ιταλό γκαρντ. Μάλιστα η ατυχής (για όλους) συγκυρία του τραυματισμού του θα στρώσει το πλαίσιο για μια ευνοϊκότερη οικονομικά συμφωνία για την ελληνική ομάδα. Εδώ στο Hoopfellas άλλωστε λέμε ξανά και ξανά πως για το πόσο σημαντική παράμετρος στην αξιολόγηση του ποιοτικού status ενός ρόστερ είναι η θέση του Back up-PG. Πέρα από τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, ο Χάκετ διαθέτει τη προσωπικότητα και συνολικά τα intangibles που χρειάζεται ο Ολυμπιακός από έναν γκαρντ ο οποίος έρχεται από πίσω αλλά έχει το υπόβαθρο να ηγηθεί εφόσον του ζητηθεί. Είναι κάτι που δε βρίσκεις εύκολα και όταν το κάνεις το πληρώνεις αδρά. Με το σκεπτικό λοιπόν ότι οι ερυθρόλευκοι θα θελήσουν να διατηρήσουν τον Χάκετ στο ρόστερ της επόμενης περιόδου (το αν θα το καταφέρουν δε μας αφορά στη παρούσα φάση, αυτό που εξετάζουμε είναι η πρόθεση τους σε συνάρτηση με τη κάλυψη του κενού που έχει δημιουργηθεί τώρα) ο παίχτης που αναμένεται να αποκτηθεί λογικά δε θα αφορά μια μακροχρόνια επένδυση στη σκέψη του κλαμπ. Η περίπτωση του να εξελιχθεί σε τέτοια θα είναι κάτι ευχάριστο όμως η λογική λέει ότι οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να βρουν οικονομικό παίχτη και δε θα θελήσουν να  εμπλακούν με κοστοβόρα buy outs για έναν αθλητή ο οποίος πιθανόν να μη βρίσκεται την επόμενη σεζόν στο ρόστερ (θα πρέπει να αντιπαρατεθεί και να νικήσει τον Χάκετ στη κούρσα..).


Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά τώρα.. Ο Ολυμπιακός σίγουρα μπορεί να αξιοποιήσει έναν Defensive Stopper όπως και έναν Playmaker στο παιχνίδι του. Ο Χάκετ διέθετε και τα δύο γνωρίσματα (γαρνιρισμένα με μέγεθος, βασικό στις αμυντικές τακτικές του Γιάννη Σφαιρόπουλου) οπότε το να βρεις έναν αθλητή ο οποίος επίσης έχει ανάλογο πακέτο θα ήταν το ιδανικό. Η πιθανότητα (με βάση την αγορά αυτή τη περίοδο) να βρεις την ιδανική ισορροπία σε συνδυασμό με σημαντικό υπόβαθρο (εμπειρία σε αυτό το επίπεδο), χαμηλό ρίσκο σε επίπεδο χρόνου προσαρμογής σε σχετικά χαμηλό κόστος δεν είναι πολύ μεγάλη. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν πιθανόν να στραφούν σε παίχτη ο οποίος θα είναι εξαιρετικός στο ένα από τα δύο κομμάτια και above average στο άλλο για να καλύψει τα 14 λεπτά του Χάκετ στη φετινή Ευρωλίγκα.. Πιθανό και όχι εφόσον βρούν τη πολύ καλή περίπτωση σε αθλητή διαφορετικής κατεύθυνσης.


Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αγωνιστικό πρότυπο του Ντάνιελ Χάκετ απεικονίζεται σε μεγάλο βαθμό στον Στέφαν Μάρκοβιτς (PG-1.96-1988). Έτοιμο πόιντ, παιγμένο με σωστή μπασκετική κουλτούρα, την ιδιοσυγκρασία να προσφέρει ως παίχτης-ρόλων σε αυτό το επίπεδο και μπόλικα intangibles. Κάνει εξαιρετική σεζόν στην Αγία Πετρούπολη έχοντας δίπλα του τον Τούλσον (11.4 PTS- 10.3 AST, 44.4% 3PT). Δεν έχει τα scoring insticts που συνόδευαν τον Χάκετ, δε καλλιέργησε ποτέ πτυχές σκόρερ (άλλωστε ο Ολυμπιακός δε ψάχνει κάτι τέτοιο). Όμως έχει όλο το υπόλοιπο πακέτο και κυρίως μπορεί να σου παίξει με το που ανοίξει η πόρτα του αεροπλάνου. Θα μπορούσε να αποτελέσει την επιλογή με το χαμηλότερο ρίσκο όμως όταν τον προηγούμενο μήνα η Μπαρτσελόνα πλησίασε τη Ζενίτ το buy out που έπεσε στο τραπέζι ήταν απαγορευτικό. Παράλληλα δε παίρνεις τον Μάρκοβιτς απλά για μερικούς μήνες. Οπότε τον αφήνουμε στην άκρη. Παίχτες όπως αυτός ή ο Σινάν Γκιουλέρ (ως Τούρκος αμείβεται πολύ καλά στη χώρα του) έχουν το πακέτο των χαρακτηριστικών (για αυτό τους αναφέρω άλλωστε) αλλά πολύ δύσκολα θα έβγαιναν από τις ομάδες τους.


Στη σερβική δεξαμενή παιχτών βρίσκεται και ο Vasilje Micic (1.96-PG-1994). Ο Μίσιτς παίζει στη Τόφας φέτος και παίζει καλά. Φαίνεται ότι αφήνει πίσω την άσχημη εμπειρία του Μονάχου καθώς και στο Βελιγράδι έπαιξε καλό μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και φέτος στη TBL είναι εξαιρετικός (13.2 PTS-59% 2PT, 46.4% 3PT σε μ.ο. 5 προσπαθειών ανά ματς, 87.5% FT- 2.5 REB, 3.1 AST, 1.4 STL αν και ο δείχτης AST/TO δεν είναι καλός και αυτό οφείλεται πολύ στον τρόπο που επιδιώκει να επιτεθεί η Τόφας). Είναι ψηλό γκαρντ που βλέπει πάνω από τις άμυνες και αυτό τον βοηθάει να εκτελεί πάσες που για άλλα χαμηλότερα γκαρντ μοιάζουν επικίνδυνες αποστολές (σημαντικό για τη weak side offense των ερυθρολεύκων). Έχει δουλέψει με τα βάρη τη τελευταία τριετία κάτι που τον έχει βοηθήσει να βελτιωθεί μαρκάροντας στη πίσω γραμμή. Συνολικά όμως είναι average αμυντικός. Είναι φανερό ότι μιλάμε για Playmaker.. Και εδώ όμως η περίπτωση του αντικρούει στη πιθανή θέληση παραμονής του Χάκετ για την επόμενη σεζόν. O Μίσιτς είναι πελάτης του Ραζνάτοβιτς..

Ρεαλιστική επιλογή ο Johnson..


Μαθαίνω ότι ο Darius Johnson Odom (1.88-G-1989) έχει σοβαρό πρόβλημα στη σχέση του με το προπονητικό επιτελείο της Sassari και πιθανόν οι δρόμοι τους να χωρίσουν σύντομα. Η ομάδα από τη Σαρδηνία μετράει 4 σερί ήττες στην ιταλική λίγκα και 8 στα τελευταία 9 ματς (νίκησαν μόνο τη Παρτίζαν στον πόντο, στην Ιταλία) και η κατάσταση είναι άσχημη. Ο Οdom παίζει εξαιρετικά στη Lega A σε αντίθεση με το Champions League όπου τα νούμερα του κάνουν βουτιά. Επιμένω ότι ο Όντομ ανταποκρίθηκε θετικά πέρυσι σε μια πολύ απαιτητική κατάσταση στον Ολυμπιακό και σε ένα backcourt με παίχτες-σταθερές όπου δεν είναι εύκολο για έναν νέο παίχτη να κερδίσει χοντρά λεπτά στο rotation. Έχει σπουδαίο φυσικό πακέτο, μπορεί να πιέσει καλά τη μπάλα και να αμυνθεί και στις δύο γραμμές στο μισό γήπεδο ενώ ταιριάζει καλά δίπλα στον Γκριν. Η κατάσταση στη Σαρδηνία επαναλαμβάνω είναι για αυτόν τοξική και εφόσον μείνει σύντομα ελεύθερος (αυτή τη πληροφόρηση μου έχουν δώσει ημέρες πριν προκύψει το θέμα του Χάκετ) θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρακτική επιλογή για τον Ολυμπιακό. Είναι επίσης πελάτης της Beobasket (όπως και ο Deadre Kane για τον οποίον μιλήσαμε στη προηγούμενη ανάρτηση)..

H περίπτωση Bost


Ο Dee Bost (1.89-G-1989) της Μονακό είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της φετινής επιτυχίας των Μονεγάσκων και βασικό γρανάζι της πολύ καλά δουλεμένης αμυντικής τους μηχανής. Ο Bost παίζει στο πριγκιπάτο το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του μιας και το αθλητικό του πακέτο (δείτε εδώ) απορροφάται άψογα στη πιεστική και physical άμυνα της ομάδας του Ζβέζνταν Μίτροβιτς ενώ στη ProA έχει την εντυπωσιακή αναλογία των 5.3 ασίστ για 1.6 λάθη. Η Μονακό δε στάθηκε εμπόδιο στον Νέλσον πέρυσι όταν αυτός δέχθηκε πρόταση από ομάδα Ευρωλίγκας (Ουνικάχα). Ο Bost θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους στο αμυντικό κομμάτι και το επιθετικό transition όμως δε πρέπει να παραβλεφθούν οι αδυναμίες του στο μισό γήπεδο παρά τη πρόοδο που έχει κάνει φέτος.
΄

Σας έγραψα πριν λίγες ημέρες στα Social media ότι αρέσει ο Curtis Jerrels στους ερυθρόλευκους ακόμα και αν δεν έχει ανεπτυγμένο κάποιο από τα ζητούμενα χαρακτηριστικά. Το “γιατί” είναι απλό. Ο Jerrels έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο υψηλό επίπεδο, διακρίνεται από ένα aggressiveness και διαθέτει πολύ ανταγωνιστικό χαρακτήρα (ίσως σε κάποιους να φέρνει στο μυαλό μνήμες-Λο). Στα μείον του ότι είναι κοντός (παρότι έχει δυνατό κορμό) και κλείσει τη γκάμα των επιλογών στο αμυντικό playbook του Σφαιρόπουλου. Παίζει καλά στο Ισραήλ με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ του Πιανιτζιάνι, αν και η απόδοση του δεν έχει επηρεάσει θετικά την ομάδα του που αντιμετωπίζει προβλήματα ταυτότητας και λειτουργίας σε άμυνα-επίθεση.

Tο “γάντι”


Μια περίπτωση που αξίζει προσεκτικής ματιάς είναι ο Briante Weber (1.88-PG-1992) που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στους Sioux Falls και τη D-League. Όνομα πολυσημειωμένο (θεωρώ) στα μπλοκάκια των απανταχού κόουτς που παρακολουθούν Summer Leagues και περίπτωση με ξεκάθαρα συν και πλην. Ο Weber είναι limited επιθετικά. Και δεν έχει τη παραμικρή επαφή με το ευρωπαϊκό μπάσκετ με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα προβληματίσει πιθανόν η προσαρμογή του στο επιθετικό κομμάτι. Είναι πραγματικό “γάντι” όμως στα μετόπισθεν. Είναι ο ορισμός του ball hawk, διαθέτει σπουδαίο motor ενώ είναι φορές όπου άμυνα του στον αντίπαλο χειριστή κάνει την αντίστοιχη του Πάτρικ Μπέβερλι (και ας μην έχει το frame του παίχτη των Ρόκετς) να μοιάζει soft.. Έχω δει πολλάκις ικανά PG να μη μπορούν να περάσουν τη μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου ασφυκτιώντας υπό τη πίεση του. Κυριολεκτικά το λέω. Αδυνατούσαν να περάσουν τη σέντρα.. Είναι facilitator. Τα 8-10 λεπτά στο επίπεδο της Ευρωλίγκας ίσως είναι μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο και τον οποιονδήποτε προπονητή θέλει να επιτεθεί μέσα από την άμυνα του..

Ηλικία εναντίον σωστών βάσεων


Τη γνώμη μου για τον E.J. Rowland τη γνωρίζετε. Το καλοκαίρι του 2013 μπήκε στην ενότητα “πάρτε τον” την οποία διάβασε μόνο ο Ιτούδης ο οποίος τον απέκτησε ως leading guard στη δική του Μπάνβιτ. Ο Rowland πλέον βρίσκεται στα 33 του και στη Κίμκι. Συνεχίζει να εκτελεί με την ίδια ποιότητα αυτά τα οποία εκτελούσε τα τελευταία χρόνια. Παίζει το άθλημα στη σωστή του βάση, έχει πολύ υψηλό IQ και καλά προπονημένο κορμί. Καλός αμυντικός παίχτης, coachable. Δεν είναι ακριβώς ο ίδιος παίχτης που ήταν δύο χρόνια πριν (ο χρόνος έχει γράψει στα πατήματα του όταν βρίσκεται γύρω από το καλάθι). Μόνο με χαμηλό buy out..

Εντωμεταξύ, στην Ιταλία..


Μου ρώτησαν εχθές εάν γνωρίζω κάτι περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Julyan Stone (1.98-G-1989), όνομα το οποίο αναφέρθηκε πολλάκις σε μυστήριο τραπέζι (σε επίπεδο στελέχωσης..) σε λόμπι ξενοδοχείου της Β.Ιταλίας. Ο Stone (αγωνίζεται στους Ft. Wayne και τη D-League) έχει ευρωπαϊκή εμπειρία σε Ιταλία και Τουρκία και αποτελεί γκαρντ (όχι καθαρό PG αλλά G που παίζει τρεις θέσεις και έχει ανεπτυγμένο δημιουργικό ένστικτο) με μέγεθος, rebounding, δημιουργία και άμυνα όμως με προβληματίζει το χαμηλό του motor το οποίο τον ταβανιάζει. Ουσιαστικά θα μπορούσε να αποτελέσει μια νεότερη version του Μάρντι Κόλινς όμως για να είμαι ειλικρινής το skillset του δεν είναι καλύτερο από το αντίστοιχο του Μάρντι ο οποίος σήμερα παίζει στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.


Δεν αντιλέγω ότι στη θέση του Σφαιρόπουλου θα έριχνα τη ματιά μου και στον Edgar Sosa (1.90-PG-1988). Ο Δομινικανός γκαρντ παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στη Καζέρτα οδηγώντας την στα υψηλά στρώματα της Lega A. Toν τελευταίο καιρό μάλιστα οργιάζει γράφοντας στα τρία πιο πρόσφατα ματς μ.ο. 34.3 πόντων και 6.3 ασίστ (ναι..). Ο Sosa έχει value στο αμυντικό κομμάτι, καλό court vision και εμπειρία στην Ευρωλίγκα με τη Σάσαρι (2014-15). Προϊόν του Louisville (έχουμε και αδυναμίες..). Καλή, προσβάσιμη και οικονομική λύση. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να τον “βγάλει” από την Καζέρτα. Μ'αρέσει..


Στη Lega A παίζει φυσικά και ο Joe Ragland (1.84-PG-1989) ο οποίος κάνει επίσης εξαιρετική σεζόν στην Αβελίνο. Ο Ράγκλαντ είναι παίχτης ο οποίος ξέρει καλά τι σημαίνει Ευρωλίγκα στην οποία έχει μάλιστα κάνει καλές χρονιές(ΕΑ7, Καρσίγιακα). Όπως και ο Τζέρελς χάνει σε ύψος όμως είναι πολύ δυνατός (ιδιαίτερα στο πάνω μέρος του σώματος) γεγονός που τον βοηθάει σημαντικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έξυπνος παίχτης που ξέρει να δημιουργεί ρήγμα και μπορεί να εκτελέσει αποτελεσματικά από την περιφέρεια. Keep in mind..




Υ.Γ: Τα ηνία της Σερβικής ομοσπονδίας ανέλαβε ο Σάσα Ντανίλοβιτς. Ότι καλύτερο εύχομαι. Απλά έχω την εντύπωση πως είναι το σκαλοπάτι πριν το πέρασμα στη πολιτική καριέρα..


Υ.Γ1: Ο Αταμάν είναι σοβαρά.. Διώχνει πλέον και τον Ντιόν Τόμπσον τον οποίο σίγουρα θα τσιμπήσει καλό κλαμπ.  

548 σχόλια:

  1. Εντάξει. Κάνεις μεγάλο αγώνα Τζιμ. Στο site θα γίνει χαμός, είναι δεδομένο. Ο Καλάθης είναι μια κλάση πάνω από τον πολύ καλό Τζάκσον που είναι τόσο σημαντικό για τη περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ. Αυτό κάτι λέει. Μου αρέσει πολύ αυτός ο Weber, ήδη βλέπω βιντεάκια του. Στοίχημα αλλά σπουδαίος αμυντικός. Θα τον ήθελα.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία τα ευχολόγια για τον ΠΑΟ αλλά αν δεν κερδίσει στο Μιλάνο στράφι τα λόγα. Μου θυμίζουν γκόμενα που μιλάει για τυπο πριν τον βαλει οριστικα στο friend zone και πει καλο παιδι αλλα ΟΧΙ.

    Ο Τζειμς στον ΠΑΟ μπορει να λειτουργήσει (σε συνδυασμό με τους Μπουρούση Παππα Τζεντιλε) ως μια επιλογη του Πασκουαλ να αλλαζει ρυθμο. Εφοσον θα πηγαινει η ομαδα σε αλλες επιθεσεις, πιο ενστινκτώδεις και λιγοτερο σκεπτομενες μπορει να φερει πολυ σκορ στην ομαδα. Σκεφτειτε ποσα ματς εχασε ο ΠΑΟ επειδη δεν μπορουσε να βαλει 4-5 παραπανω ποντους οταν κολλησε (μετραω Πολη και Μοσχα) και βλεπω προοπτικες. Ειδικα αν παιζει σε αυτη την 5δρα ο Τζεντιλε. Πλειμεικερ ο ΠΑΟ πνατως δεν εχει αναγκη, βρηκε τον Φελντειν: Ο ανθρωπος κανει μεγαλα παιχνιδια στο 1 τωρα τελευταια και φαινεται πως μπορει να δωσει το λιγοτερο 5 ποιοτικα λεπτα ξεκουρασης στον Καλαθη.

    ΥΓ.Δεν ειναι η ομαα μου αλλα αν επελεγα, θα εφερνα τον Ροουλαν στο Λιμανι.

    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σάιτ πότε θα είναι έτοιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, πιστεύω ότι η πειστική εμφάνιση του Παναθηναικού πήρε λίγο από τη μαγεία του Ζοτς και την έδωσε στον Τσάβι. Εμείς οι Παναθηναϊκοί από το βράδυ της Παρασκευής πρέπει να αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι γι' αυτά που έρχονται, αρκεί το σχοινί (βλ. διοίκηση) ν' αντέψει τον μοναδικό κανονικό προπονητή στη μετά Ζοτς εποχή που είχαμε και σε πιθανές ανταράξεις (βλ. τα επερχόμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό), να μην σπάσει. Αν αντέξει το μέλλον θα είναι σίγουρα ευοίωνο.
    Υ.Γ. να 'χα χίλια μάτια να βλέπω τον Καλάθη, απλά καταπληκτικός, σαν τις αναλύσεις του Jim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σόσα εεε? Χμμμ. Οικονομικός, δημιουργεί και αμύνεται, σουτάρει και είναι και σε τρομερή φόρμα. Καθόλου κακός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό άρθρο όπως πάντα Jim. Δύο ερωτησεις:
    1) Ο Ππαπάς χωράει στο μπάσκετ του Πασκουαλ?
    2)Τελικά ο ΠΆΟ κινείται για Κροατη ψηλό που είπε ο Καρύδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με δύο λέξεις...Εdgar Sosa...
    Εκτός κ αν περιμένουν κάνα ξεκαθάρισμα των ουραγών της Ευρωλίγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sosa ναι... και συνδυάζεται ωραία με τον Φελντέϊν!

      Διαγραφή
  8. Quarterback τι ακριβως σημαινει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O όρος quarterback στο ΝFL από όπου είναι δανεισμένος ουσιαστικά συνδέεται με αυτόν του playmaker και σχετίζεται με την επίθεση. Στο μπάσκετ ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται διαφορετικά. Αναφέρεται μεν στον floor general αλλά συνδέεται άμεσα με την άμυνα και την επίθεση. Ο όρος floor general στο μπάσκετ όμως χαρακτηρίζει το επιθετικό κομμάτι. Οπότε χρησιμοποιείται το quarterback με την έννοια που το χρησιμοποιεί ο Τζιμ και οι άνθρωποι του αθλήματος για να περιγράψει τον στρατηγό σε άμυνα και επίθεση, αυτόν που δίνει τις εντολές και μπορεί να ελέγξει τη μπάλα. Ελπίζω να σε διαφώτισα.

      Bohemian

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά μποέμη.. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο όρος quarterback (πάντα στο δικό μας άθλημα) όπως και αυτός του playmaker, υποδεικνύουν δεξιότητα και όχι θέση. Για παράδειγμα, ο Χόρφορντ των Σέλτικς έχει quarterback skills. Όπως και ο Τόμιτς της Μπαρτσελόνα playmaking..

      Διαγραφή
  9. Αγαπητέ ΤΖΙΜ ο Ντελαβάλε της Ρέτζιο Εμίλια τι λέει???
    Μου φαίνεται και αυτός καλή περίπτωση..
    Και απορώ και όλας που δεν τον ανέφερες και όλας...

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραιος Τζιμ,πολυ καλη αναλυση σε συντομα χρονικα πλαισια.Αντε να παμε με το καλο στη νεα εδρα μας.

    Χαιρομαι παρα πολυ φετος,για τους Σλουκα,Καλαθη,Αντετοκουνμπο που εχουν γινει πολυ επιθετικοι και κυνηγανε αρκετα το σκορ ενω βγαζουν ηγετικο χαρακτηρα.Απολαυση να τους βλεπεις εδω και χρονια αλλα φετος ακομα περισσοτερο.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξαιρετικο αρθρο για αλλη μια φορα..

    Περιμενα να διαβασω κατι για τζεντιλε αλλα ματαια..βεβαια και πάλι χορταστικο, γεματο ενδιαφερον και μπασκετ το αρθρο..

    Θελω την γνώμη σου τζιμ σε αυτη τη αποψη που εχω σχηματισει και κατα ποσο ειναι σωστη..

    Το προβλημα του παπα εχω την εντυπωση οτι βρισκεται στην πολυ μικρη μορφωση που εχει πανω στο αθλημα..το παιδι δεν ξερει καθολου να διαβαζει την αντιπαλη αμυνα και εκει πιστευω οτι δημιουργειται το προβλημα του..γιατι ο πασκουαλ δεν προλαβαινει να τον διδαξει τωρα,αλλα θα παει με τους παιγμενους που καταλαβαινουν μπασκετ γιατι θελει νικες..και κανενας ελληνας του παναθηναικου πλην καλαθη,μπουρουση,φωτση δεν μπορει να το κανει αυτο γιατι τα παιδια ειναι αδιδαχτα..σε περιοδο προετοιμασιας ο πασκουαλ θα προλαβαινε να κανει πολυυυυυ καλυτερη δουλεια μαζι του..τωρα ομως δυσκολο..και αποτι φαίνεται ο παιχτης το καταλαβαινει πια και συμβιβαζεται με αυτο και ο προπονητης προσπαθει γιαυτον οσο μπορει..αν με το καλο μεινουν και οι δυο για του χρονου θα φανει ξεκαθαρα αυτο που λεω..

    Δεν γινεται με λιγα λογια να παρακολουθησει μαθηματα πανεπιστημιου οταν δεν εχει βγαλει το λυκειο και υο γυμνασιο..οι υπολοιποι τα εχουν βγαλει ενω μερικοι εχουν φοιτησει και σε αλλα διαφορετικα πανεπιστημια..ε σε αυτους ειναι πολυ πιο ευκολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19 Δεκεμβρίου 2016 - 1:10 π.μ. Kαπως ετσι πρεπει να εχουν τα πραματα,πολλα συστηματα που ειναι δυσκολα να αφομοιωθουν συντομα απο παιχτες χωρις εμπειρια.Ακομη και ο Τζειμς δειχνει να δυσκολευεται.Σημερα σε καποια φαση φανηκε ο Τσαβι να μιλαει με τον Παππα με το που βγηκε απο το παρκε.Ειναι αθλιο να προσπαθουν να πεισουν καποιοι οτι ο Παπας λογω χαρακτηρα τσακωθηκε με τον Τσαβι.Ο παιχτης εντωμεταξυ δεν εχει τσακωθει ουτε καν με τον Κατσικαρη αφου απο οσα ειπε ο ιδιος δεν ηρθαν ποτε σε αντιπαραθεση,ο Φωτης τα ειπε αυτα αν δεν τα ξερετε.Τωρα τι εγινε με τον Σαλε επισημα δεν το μαθαμε ποτε,αν ειπωθηκε κατι μεταξυ τους η οχι,ο καθενας υποθετει οτι θελει.Ο Τσαβι θα μεινει στον ΠΑΟ τουλαχιστον 3 χρονια ο Παππας εχει συμβολαιο μεχρι το 18.Η ομαδα δειχνει να μπορει να παιξει ωραιο μπασκετ,ο ΔΓ πονταρει πολυ και στην γνωμη του κοσμου δυσκολα θα τον διωξει φετος.

      Διαγραφή
    2. Για τον τζεημς εχω πει οτι βρισκεται σε περιοδο προετοιμασιας.. Σε κανα μηνα θα ναι έτοιμος και σε κανα διμηνο σε περιοδο φορμας..και εννοειται οτι δυσκολευεται και αυτος με τα συστηματα..γιαυτο κολλαει το μυαλο του στην επιθεση πολλες φορες..γιατι σκεφτεται τι πρέπει να κάνει και μεχρι να το σκεφτει εχει χασει και την ευκαιρια..

      Διαγραφή
  12. Φανταστικό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Φενέρ. Δημιούργησε πολλά αισιόδοξα συναισθήματα.
    Για τον παίκτη που ψάχνει ο Ολυμπιακός δεν έχω άποψη, όμως από αυτούς που προτείνει ο Δάσκαλος, σίγουρα δεν θα διάλεγα τον Τζόνσον-Όντομ γιατί σίγουρα θα έφερνε γκρίνια και μουρμούρα από το πρώτο χαμένο layup.

    Ο Αταμάν πραγματικά είναι σαν καρικατούρα πλέον στο Ευρωπαικό μπάσκετ.

    Εβδομάδα αποδείξεων για τις Ελληνικές ομάδες η ερχόμενη.
    Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κάνει 2/2 για να εδραιωθεί σαν ομάδα που κοιτάει το πλεονέκτημα. Δεν βλέπω πως θα προβληματιστεί στο Μιλάνο, όμως η Μπασκόνια είναι ένας αντίπαλος που προκαλεί τρομερό άγχος.

    Ο Ολυμπιακός από την άλλη πιστεύω με τις απουσίες που έχει είναι αίνιγμα.
    Θεωρώ πιο δύσκολο το ματς με τον Ερυθρό γιατί είναι σκληρή ομάδα και έρχεται σε πολύ καλό μομέντουμ.
    Η Μπάμπεργκ, όσο ποιοτική είναι, άλλο τόσο "χαζοβιόλα" μπορεί να αποδειχθεί και η ιστορία μας δείχνει οτι τέτοιες ομάδες ο Ολυμπιακός τις μασουλάει.

    Καλή διαβολοβδομάδα λοιπόν, ένα πουλάκι μου είπε οτι θα υπάρξει εταιρεία που αύριο θα προσφέρει τους αγώνες όλης της εβδομάδας για στοίχημα.
    Πάρτι με 16άδα παρολί ;)

    TrV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφεστατα καλυτερες επιλογες απο αυτες που προτεινονται στο αρθρο ειναι οι Κειν και Νταριους Μορις.Αν επρεπε παντως να αναφερουμε παικτες που μπορει να παιξουν για τον Ολυμπιακο καλα θα καναμε να προτειναμε και 2ρια που πασαρουν αρκετα καλα στυλ Ρεντινγκ ο οποιος εχει και εμπειρια απο ευρωλιγκα.Ας μην ξεχναμε οτι και ο Χακετ δεν ηταν ο καλυτερος πασερ του κοσμου αρα ενας Ρεντινγκ ισως ηταν αρκετος.Απο ευρωπη επισης ισως επαιζε και ο Νταισον της Χαποελ αν και δεν το πιστευω.Απο αυτους που προτεινει ο Jim μονο του Σταουν ή Ροουλαντ μπορουσαν να παιξουν αλλα ας μην ξεχναμε οτι ο τελευταιος εχει δημιουργησει και καποια επεισοδια παλιοτερα στα ευρωπαικα παρκε δεν νομιζω ο κοουτς να προκρινε τη περιπτωση του.

      Διαγραφή
    2. Για τον κειν γραφτηκε την προηγολυμενη εβδομαδα ςδλω ολόκληρο κείμενο. Ειδικά ο στόουν δε μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο και ο ρόουλαντ είναι μεγάλος.προφανώς είσαι τρολ. Ο σόσα και ο μποστ τον οποίο ήθελε η μπαρτσελόνα είναι εξαιρετική και ο γουέμπερ ο καλύτερος αμυντικός. Ο ράγκλαντ επίσης είναι πολύ καλός παίχτης. Κ στο τσίρκο του μιλάνο και στη σμύρνη ήταν αρκετά καλός.

      Διαγραφή
    3. Ο Ντάισον είναι δυάρι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ψάχνουμε φίλε. Φιλικά..

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  13. Παρακολούθησα έναν παίκτη που είπες στο κείμενό σου. Μπραιάντε Γουέμπερ. Πιστεύω αν τον εμπιστευτεί ο Ολυμπιακός, του δώσει τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής, θα κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Όχι σαν ένας σόουμαν, αλλά για αυτό που είναι. Μου θύμισε Παναγιώτη Γιαννάκη στο θέμα της αφοσίωσης στο παιχνίδι! Ο χαρακτηρισμός Μπολ Χοκ είναι 'γάντι'. Κάνει αυτά που κάνει σε υπερθετικά καλό βαθμό. Σουτ από τα πέντε μέτρα, άμυνα-καμικάζι, ο τρόπος δε, που τσιμπάει τη μπάλα μέσα από τα χέρια των αντιπάλων είναι εκπληκτικός!
    Επειδή ο κόουτς Σφαιρό δε ζητάει σκορ από το πλέη μέηκερ, φαίνεται καλή λύση.
    Από την άλλη όμως η έλλειψη εμπειρίας στην Ευρώπη ίσως είναι τροχοπέδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου τζιμ άρχοντα .. το ξέρω είναι απίθανο σενάριο αλλά ένα scouting report για Ντε Λα Βάλε από τα χεράκια σου θα το ήθελα .. πιστεύω είναι στην κατηγορία του καλού playmaking αλλά αδύναμος αμυντικά.. θα ήθελα την γνώμη σου για το αν μπορεί να παίξει σε τέτοιο επίπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραια τζιμ..
    Α)η αισθηση σου περι προτασης στον ντανιελ ειναι οτι πιο ευχαριστο ακουσα για τον οσφπ εδω και 2 βδομαδες.
    Β)ιντριγκα μεγαλη, πενταδα με οντομ,γκριν,λοτζεσκι,παπ,γιανγκ(τον παλιο)
    Γ)ωραιος ο παο καλο μπετ για κουπα.πως το λετε;νταρκ χορς,αντερντογκ καπως ετσι..
    Δ)ρε παιδι μου αυτος ο χακετ πως κολλαει σε μας..λες και ειναι καμινωτης τον νιωθουμε.γερα να ναι το παιδι.


    Μαε Καρατ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. - Ο Μποστ πράγματι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για την εποχή με ρεαλιστικές πιθανότητες απόκτησης γιατί π.χ για Μάρκοβιτς αποκλείεται να τα σκάσουν για να έρθει. Σήμερα χάζευα πάλι τον Μποστ κόντρα στο Στρασβούργο την τρομερή του έκρηξη και καταπληκτική ταχύτητα με τη μπάλα στα χέρια. Μέτριο σουτ αλλά πιστεύω θα βοηθούσε πάρα πολύ στο στυλ μπάσκετ του Σφαιρόπουλου τη δεδομένη στιγμή

    - Τώρα για Τζέρελς και Ρόουλαντ θα ήταν απλά έγκλημα να έρθουν. Ειδικά ο Τζέρελς μετά τη μισή καλή χρονιά στο Μιλάνο απο κει κι έπειτα παίζει κάτι σαν μπάσκετ σουτάροντας αποκλειστικά και μόνο τρίποντα από τα 7.5 μέτρα με όχι τόσο μεγάλη επιτυχία, ενώ οργανωτικά, προσωπικά τον θεωρώ κάτω του μετρίου. Ο Ρόουλαντ θέλει τη μπάλα στα χέρια συνεχώς για να πάρει 20 σουτ, ενω στην άμυνα δεν προσπαθεί καθόλου.

    - Πέρα από τον Μποστ, είμαι της άποψης οτι η τέλεια επιλογή θα ήταν ο Τζαμόν Γκόρντον αλλά δε γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι μετά από επέμβαση που όπως ακούστηκε οτι έκανε. Αυτόν τον παικταρά δεν ήθελε ο Μπλατ αν είναι ποτέ δυνατόν. Ο Νέλσον (πρώην ΠΑΟ) που παίζει Βιλερμπάν θα μπορούσε να εξεταστεί νομίζω σοβαρά. Τέλος, Ο Μάρντυ Κόλλινς μετά από 3 χρόνια παρουσίας στην Ευρώπη έχει εξοικειωθεί απόλυτα με τον τρόπο παιχνιδιού, έχει βελτιώσει θεαματικά το σουτάκι του από τότε που τον είδαμε στον Ολυμπιακό, στην άμυνα δεν το συζητώ "δαγκώνει" και πάιζει σε 2 θέσεις. Κάνει πολύ καλή χρονιά στην Κουμπάν και απορώ πως δεν είναι στις βασικές προτάσεις σου ενώ είναι ο Όντομ που ναι μεν είναι ένα θαύμα της φύσης σε προσόντα αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνουμε αυτή τη στιγμή.

    - Συμπερασματικά Γκόρντον (αναλόγως σε τι κατάσταση βρίσκεται), Μποστ, Κόλλιννς

    - Περιμένα πιο αξιόλογες προτάσεις ειλικρινά. Ειδικά μ' αυτόν τον Ράγκλαντ έχεις φάει σκάλωμα ενώ θυμάμαι στην Πιναρ να τους καίει επαναλημμένως με τραγικά λάθη για PG σε κρίσιμες φάσεις, με αψυχολόγητα τρίποντα από το σπίτι του και ποσοστά για κλάμα. Ναι φέτος παίζει καλά αλλά μιλάμε για Ιταλία τι να συγκρίνουμε...

    Φάνης Χριστοδούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ, ο Κόλινς αδικήθηκε στο πρώτο πέρασμα του, δεν ξέρω αν ο ίδιος θα ήθελε να έρθει.

      Διαγραφή
    2. Οι επιλογές είναι εξαιρετικές. Όχι σε ξαναζεσταμένο φαγητό τύπου Κόλινς. Ο Μποστ είναι ότι πρέπει. Όποιος τον έχει παρακολουθήσει ξέρει.

      Διαγραφή
    3. Άλλαξε νικ.
      Και Φανή να σε λένε προσβάλλεις το όνομα με τέτοιες τοποθετήσεις.
      Αμφισβητείς τον Ραγκλαντ και έχεις Αθηναίου στη θέση του!!!!!!
      Και πολύ σου είναι ο Ραγκλαντ με τα λεφτά που -δεν- διαθέτεις.

      Παναγιώτης Τασούλας

      Διαγραφή
    4. Ω Θεέ μου... ξαναθυμηθηκαμε τον Νέλσον! Τον οποίον έχει ξεχάσει πλέον ακόμα κι ο Τζίμ!

      Τέτοιο δώρο Χριστουγέννων δεν το φέρνει ούτε κι ο Αη Βασιλης!

      Διαγραφή
    5. - Καταρχήν εσύ που ειρωνεύεσαι για Νέλσον προφανώς δεν έχεις δει κανένα φετινό ματς της Βιλερμπάν. Δεν ειπα οτι είναι ο σούπερ παίχτης απλά υπάρχει προοπτική με βάση τα χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού του να "κουμπώσει" τηρουμένων των συνθηκών στο μπάσκετ του Σφαιρόπουλου. Δεν ψάχνει σκόρερ ο κόουτς, ψάχνει έναν ταύρο σε επίπεδο προσωπικής άμυνας απέναντι σε κοντούς και ψηλούς στις αλαγές και με οτι αυτό συνεπάγεται στις αμυντικές περιστροφές, στο αμυντικό ριμπάουντ κλπ κλπ. Ο Νέλσον είναι τέτοιος παίκτης αλλά έχει φυσικά και αρκετά μείον που δεν είναι της παρούσης.Και φυσικά δεν ήταν στις τελικές μου επιλογές αν διάβασες καλά...

      - Εσύ Παναγιώτη Τασούλα προφανώς απαντάς μόνο με ειρωνεία και δίχως επιχειρήματα. Αυτός φυσικά είναι και ο εύκολος δρόμος. Ο δύσκολος είναι να έχεις τεκμηριωμένη άποψη εφόσον όμως έχεις εικόνα και προσωπικές παραστάσεις από μπάσκετ κάτι που εγώ έχω και εσύ είμαι σίγουρος πως δεν είχες ποτέ έστω και σε τοπικό επίπεδο. Το ότι ο Τζιμ επιμένει με τον Ράγκλαντ δε σημαίνει οτι είναι αλάθητος ή πως κάποιος άλλος δε μπορεί να έχει αντίθετη άποψη. Ούτε σημαίνει πως εγώ είμαι ο σωστός ο άλλος είναι λάθος ή το αντίστροφο. Μάλιστα απαντάς και μόνος σου στην ειρωνεία "με τα λεφτά που δε διαθέτεις" και φυσικά αυτή είναι η αλήθεια, εφόσον δε διαθέτουν λεφτά ίσως βολευτούν με Ράγκλαντ για να μην πάμε πάλι για τίποτα στην Ευρωλίγκα. Είναι παίκτης για Ιταλία και μαξ Γιούροκαπ, στην Ευρωλίγκα τον είδαμε δεν κάνει το παλικάρι για μένα. Ο Αθηναίου ναι αυτή τη στιγμή μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα σε Ελλάδα και Ευρώπη έστω κι αν θίγεσαι προσωπικά με τις τοποθετήσεις μου. Να στο εξηγήσω τώρα το γιατί;...Βαριέμαι να σου μιλήσω μπασκετικά και να το καταλάβεις, θέλει πολλή ώρα

      - Τέλος όσον αφορά το νικ μου δε νομίζω να έθιξα κανέναν...εδώ άλλοι γράφουν όργια και έχουν βαρύτερα νικ...Μίλησα τεκμηριωμένα και κυρίως έχοντας σαφή εικόνα για όλους αυτούς τους παίκτες που ασχολήθηκα...Αν εγώ προσβάλλω τον Φάνη τότε εσύ προσβάλλεις το Hoopfellas με τα μη μπασκετικά - ειρωνικα σου σχόλια. Εδώ μιλάμε για μπάσκετ, η καφρίλα παραδίπλα...

      Φάνης Χριστοδούλου

      Διαγραφή
  17. http://www.eurohoops.net/el/featured-el/366344/vasilias-sto-palataki-o-olimpiakos http://www.eurohoops.net/el/featured-el/366205/lachtarise-alla-perase-apo-ta-trikala-o-panathinaikos AYTO ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΛΑΧΤΑΡΗΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΕ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ.""""Ο ΠΑΟΚ κόντραρε στα ίσα τον Ολυμπιακό στη “PAOK Sports Arena”, αλλά τελικά ηττήθηκε, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να στέκεται στη διαιτησία του παιχνιδιού.

    Ο Έμπειρος τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού: “Η διαιτησία είναι σημαντικός παράγοντας και οι διαιτητές πρέπει να ξεχωρίζουν και να σφυρίζουν με την ίδια βαρύτητα και για τις δυο ομάδες. Ίδιας βαρύτητας φάουλ σφυρίζονται με διαφορετικό τρόπο επηρεάζοντας την εξέλιξη του αγώνα. Ο διαιτητής πρέπει να αντιμετωπίζει τα πράγματα στα ίσια και αυτό δεν έγινε μόνο σήμερα, αλλά και σε άλλα παιχνίδια."""""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σουλης σε σεβεται ουτε την οδια του τη σταδιοδρομια, ουτε τα ασπρα του τα μαλλια.
      Σε ματς που φαγαμε 3 τεχνικες και που ο Μπερτς εκανε foul out με 5 φαουλ εκ των οποιων τα 3 εντελως ανυπαρκτα, μιλανε και για διαιτησια.

      Ε κι εγω σου λεω Σουλη οτι ο Παναγιωτου ξεσκιστηκε σημερα να κερδισεις τον πληγωμενο Ολυμπιακο αλλα δεν εχεις μαθει στους παιχτες σου να κανουν ουτε επαναφορα.

      Διαγραφή
    2. Αυτη η αλαζονεία θα είναι το τέλος σας.

      Διαγραφή
    3. Τραβα δες το ματς και μετα σχολιασε.

      Διαγραφή
    4. Φίλε Δημήυριε...χαλαρωσε!!!
      Εσύ και κάνα 2-3 ακόμη γράφετε που και που οπαδικες αράδες και χαλάτε το κλίμα.
      Και βασικά χαλάτε και την εικόνα σας,διότι κατά περιόδους τα λέτε πολύ καλά.
      Κρίμα είναι να συζητάμε για διαιτησία με τον ΠΑΟΚ.
      Εγώ δεν είμαι Παναθηναϊκός όπως ίσως νομίζεις και θεωρώ ότι ο Αγραβάνης έκανε "αλητείες" εντός παρκέ και δεν του σφυρίζονταν αλλά δεν το κάνω θέμα.
      Ο ΠΑΟΚ και αν αδικείθηκε μπορούσε να το τελειώσει το ματσάκι.
      Ο Μάντζαρης έχασε 2 κρίσιμες βολές και δεν μπόρεσε και ο ΠΑΟΚ να βάλει 2 εξίσου κρίσιμες.
      Γιναν εκατέρωθεν λάθη και από τις δύο μεριές αλλά εντάξει.
      Επειδή και ο καθένας το γνωρίζει πλέον το πελονέκτημα έδρας φέτος θα το έχει λογικά ο Ολυμπιακός αλλά δε θεωρώ ότι θα είναι και τόσο πλεονέκτημα.

      Διαγραφή
    5. Να μας πει ο φίλος Δημήτριος συγκεκριμένες φάσεις όπου αδικήθηκε η ομάδα του στην Πυλαία. Και να αφήσει τις ύβρεις στο μοναδικό πρόσωπο που σέβονται (ή θα έπρεπε να σέβονται) άπαντες στο ελληνικό μπασκετικό στερέωμα. Αν ο Σούλης είχε τις άκρες και τα δημοσιοσχετιλίκια άλλων προπονητών, θα έκλεινε 5 ετία τώρα στην Εθνική και θα μετρούσε καμιά κούπα ακόμη.

      Διαγραφή
    6. ένα κουίζ για τον Δημήτριο που προφανώς απ' τη συνηθεια δεν αντιλαμβάνεται πλέον την πραγματικότητα: σε ποια στατιστική κατηγορία της ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός προσπέρασε την περασμενη αγωνιστική ως και την τυσσκα;

      Διαγραφή
    7. Μα εννοείται στα κερδισμένα φάουλ. Είναι σαφές και δεδομένο ότι μαζί με τσσκα έχουν τις καλύτερες διαιτησίες. Είναι και 12οι στα κατά τους φάουλ.

      Διαγραφή
    8. Ναι, η ομαδα με ενα απο τα γενικη ομολογια καλυτερα αμυντικα ροστερ και με αρχηγο τον παιχτη με τα περισσοτερα κερδισμενα φαουλ στην ιστορια της διοργανωσης ειναι χαμηλα στα φαουλ κατα και ψηλα στα φαουλ υπερ.

      Θα ελεγα για κοινη λογικη, αλλα αυτη σταματαει οταν μιλαμε για διαιτησια στο χουπφελας.

      5:26 οχι, δεν εχει ετοιμη τροφη. Να πας να δεις το ματς να σχηματισεις δικη σου αποψη, οχι απο τις δηλωσεις του Σουλη. Και ελα πες μου μετα οτι μας το δωσανε το ματς.

      Η διαιτησια εκανε τρελλα λαθη σε πολλες φασεις. Η σουμα παντως δεν ειναι σε καμια περιπτωση υπερ του Ολυμπιακου.-

      Διαγραφή
    9. Και ομάδα με ατέλειωτο επιθετικό ταλέντο που αναγκάζει τους αντιπάλους να της κάνουν συνέχεια φάουλ, έτσι; Μάντζαρης, Χάκετ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μπερτς, Μιλουτίνοφ, Γιανγκ, Αγραβάνης, οι 8 στους 12 έχουν χίλιους τρόπους να τη βάζουν στο καλάθι. δικαιολογείται λοιπόν η πρωτιά. άμα παίζεις καλή άμυνα, ως γνωστό, η πιο άμεση συνέεπεια είναι να είσαι πρώτος στα κερδισμένα φάουλ. άμα παίζεις καλή επίθεση είσαι τελευταίος.

      Διαγραφή
    10. Το καλο αμυντικο ροστερ δηλαδη εξασφαλιζει κερδισμενα φαουλ; τοτε γιατι η 1η αμυνα της μπαρτσα ειναι ;2η στα κςρδισμενα φαουλ κι η 3η αμυνα του αστερα τελευταια; δημητριε μηπως η κοινη λογικη ειναι α λα καρτα

      Διαγραφή
  18. Τζιμ έγραψες πάλι. Μια ερώτηση για τους απανταχού φίλους του μπάσκετ στην Ελλάδα. Θυμάμαι παλαιότερα είχες ενταχθεί στην ομάδα που πιστεύει ότι ο Νικ είναι τουλάχιστον average shooter (σε αυτούς ανήκω κι εγώ). Μπορείς να τοποθετηθείς επί του θέματος και σήμερα τώρα που έγραψες το άρθρο;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα επικεντρωθω κυριως στον Καλαθη και θα σου πω τα εξης.Ως ανωνυμος ειχα γραψει εδω περα οτι εισαι σαν ομαδα ο προπονητης σου και ο καλυτερος παιχτης σου.Δυστυχως για εμας αυτος ειναι ο Καλαθης(αλλα ευτυχως ειναι ο Πασκουαλ ο προπονητης).Το καλυτερο back-up 1 στη διοργανωση.Το ματς με τη Φενερ δεν ειναι καθρεφτης,κυριως λογω της λειψανδριας της Φενερ στα γκαρντ.Με αντιπαλο τον Ντιξον κανει το αυτονοητο(τον ποσταρει,επιτελους θα πω εγω).Ο Καλαθης ειναι καλος γιατι περαν των 11 ασσιστ βαζει 16 ποντους με καλα ποσοστα,κατι το οποιο ειναι δυστυχως σπανιο.Για να τελειωνουμε.Απο τη στιγμη που το 90% των συγχρονων ομαδω πανε σε επιλογη βασικου pg που μπορει και να δημιουργησει και να σκοραρει με συνεπεια,ειναι εγκληματικο να παει ο Παναθηναικος σε ΒΑΣΙΚΟ pg με τα χαρακτηριστικα του Νικ.Και το ξερεις κ συ οτι οταν ερθουν τα μεγαλα ματς,τα οποια θα χρειαζονται closer,ο βασικος pg και συναμα πιο ακριβοπληρωμενος παιχτης αυτης της ομαδας θα ειναι ανεπαρκης.Δυστυχως.Α και κατι τελευταιο.Αν αυτο που λες οτι με τον Καλαθη μεσα,η επιθεση του Παναθηναικου περιεχει περισσοτερο μπασκετ, τι να πει και η επιθεση της ΤΣΣΚΑ με τον Τεοντοσιτς μεσα,του οσφπ με τον Σπανουλη κλπ κλπ.Ελεος με την πεποιθηση οτι το αργο ειναι πιο 'σοβαρο' και 'ψαγμενο' απ το γρηγορο.Γιαυτο μειναμε πισω σε νοοτροπια ως χωρα.Θεωρουμε το γρηγορο και 'in the spotlight' τροπο αντιδρασης ως πανηγυρτζιδικο.

    Profanatica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τρόπος που απαξιώνεται ένας παίκτης που γλύφει το trible double figure στην Ευρωλίγκα, σε μια ομάδα που μεγαλούργησε ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ο σταρτ της δεν σκόραρε αλλά έκανε 1000 και μια άλλες δουλειές είναι απογοητευτικός. Ο λόγος που μείναμε πίσω είναι η δική σου νοοτροπία Profanatica.Αυτή και τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ένας επαρκής χαρακτηρισμός για το σχόλιο σου θα ήταν "εκτός τόπου και χρόνου".

      O Καλάθης έχει μ.ο. 13,3 πόντους φέτος σε 12 ματς στα οποία έχει πάντα διψήφιο αριθμό πόντων. Μιλάμε για τρομερή σταθερότητα ΚΑΙ στο σκοράρισμα, έχωντας 5.4 rebs, 7ass, 1.7sts, μόλις 1,6to και 18.9pir!

      Τι άλλο να κάνει ένας παίκτης ο οποίος βοηθάει απίστευτα και σε σημεία του παιχνιδιού που δεν καταγράφει η απλή στατιστική;

      Το αν είναι καλός closer δεν έχει πολύ μεγάλη σχέση, γιατί χωρίς αυτόν ίσως η ομάδα να μην έφτανε στο κλειστό φινάλε.
      Υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να πάρουν την τελευταία επίθεση. Πρώτος και καλύτερος ο νεόφερτος Τζεντίλε

      O Σπανούλης που αναφέρεις, υπερτερεί κατά 1 πόντο στο σκοράρισμα και υστερεί σε όλους τους άλλους τομείς. Χαρακτηριστικά στο assist-turnover ratio o Kαλάθης είναι πρώτος (442%), ο Τεόντοσιτς 3ος, ο Ζήσης 8ος, ο Λάρκιν 15ος, ο Σλούκας 23ος, ο Ερτέλ 26ος και ο Σπανούλης 30ος (162%)

      Γενικά πριν εμφανιστείς για να κράξεις σε ένα καθαρά μπασκετικό μπλογκ, το οποίο γράφει ένας πολύ διαβασμένος άνθρωπος, καλό θα ήταν να είσαι πιο προετοιμασμένος

      do your homework

      TrV

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη εσυ θεωρεις την επίθεση του Παναθηναϊκού αργη και του Ολυμπιακού γρήγορη;
      Υ.Γ: Δε μιλαω για το ποια ειναι καλύτερη ή αποτελεσματικότερη αλλά για χαρακτηριστικά
      Ντιρκ

      Διαγραφή
    4. Κύριοι, κάπου έχει παραγίνει το κακό με την καταμέτρηση των ασσίστ.

      Παλιά λέγαμε ασσίστ οταν πάσσαρες σε κάποιον κάτω απο το καλάθι και το εβαζε χωρίς να κάνει ντριμπλα. Τώρα, κι απο την κερκιδα να του πετάξεις την μπαλα, ετσι και βαρεσει τριποντο θεωρείται, λέει, ασσίστ! Αιδώς Αργείοι!

      Κι εγω σας βαζω κατω την απλη στατιστικη, κι όχι τα ανωτερα μαθηματικά του Διογένη του Κυνικού (άραγε ήξερε μαθηματικά ο Διογένης?).

      Με πανω απο 25 τριποντα μεσο ορο στην ευρωλιγκα, οταν η συνολικη ευστοχια της ομαδας ειναι κοντα στο 35%, τοτε βγαινει οτι, αν ολα τα τριποντα προερχονταν απο ασσιστ, οι ασσιστ θα ηταν κοντα στις 9 συνολικα.

      Ο Καλαθης παιζει κατα μεσο ορο 31,5 λεπτα, οποτε με μια απλη προσαρμογη βγαινει οτι του αναλογουν σχεδον 7 ασσιστ κατα μεσο ορο. Και ποσες εχει πραγματικα? Εχει 7!

      Που το παραξενο θα ελεγε κανείς? Π.χ. μπαινω κι εγω και παιζω συνεχως πικ-εν-ποπ με Ριβερς και Φελντιν, ε, του φούστη, 3-4 ασσιστ θα τις κάνω ρε αδερφε!

      Βεβαια, τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. Δεν ειναι ολες οι ασσιστ του Καλαθη. Καποιες θα ειναι και του Φελντιν, καποιες θα ειναι και του Μπουρουση κλπ. Οπως επισης, δεν δινει μονο ασσιστ για τριποντο ο Καλαθης. Δινει και ασσιστ για άλλεϋ-ουπ με τον Γκιστ, δινει και ασσιστ για μπακ-ντορ-κατ του Φελντιν, κλπ.

      ΟΜΩΣ, το ζουμι ειναι οτι σε μια ομαδα που παιρνει τοσες πολλες προσπαθειες οπως ο Παναθηναϊκος (2η στην Ευρωλιγκα, πισω μονο απο τη Ρεαλ) και με τους σουτέρ που έχει, ε, θα πρεπει να εισαι κουλός αν δεν κάνεις και 3-4 ασσιστ, οπότε μην τα παραλέμε για τις ασσιστ του Καλάθη παιδια.

      Αυτο που πρεπει να πουμε και να εκτιμησουμε ειναι οτι το παιδι εχει κανει λιμιτ-απ. Δηλ. εκει που λεγαμε, ώωχ, να κλεισω τα ματια μη μου έρθει κανά τουβλο, τωρα μας εκανε να τα γουρλώσουμε και να λεμε "Μπραβο ο φούστης, δεν καταλαβαινει τιποτα!".

      Ισως η κριτικη στην αρχη της χρονιας να του έδωσε έξτρα κίνητρο. Κι εγω προσωπικα πιστευω οτι μπορει να παει κι ακομα ψηλοτερα.

      Διαγραφή
    5. αργό μπάσκετ με τον καλάθη μέσα? μάλλον άλλο μπάσκετ βλέπεις εσύ

      Διαγραφή
    6. Και φυσικα, να διευκρινησω οτι τα παραπανω δεν ισχυουν μονο για τον Καλαθη. Ισχυουν και για τον Σπανουλη, για τον Τεοντοσιτς κλπ.

      Έχω βαρεθει να βλεπω υπερφουσκωμένα στατιστικά μόνο και μόνο επειδή το θέλουν οι ατζέντηδες και η Ευρωλίγκα. Αναρωτιέμαι αν τα λαμβανουν υποψη και οι κόουτς. Χρειαζόμαστε κατι πιο εξυπνο.

      Διαγραφή
    7. Δεν πειράζει βολέψου εσύ με Μάντζαρη και Αθηναίου και άσε σε εμάς να παίζουνε με τον Νικ που είναι ο καλύτερος 1 της ευρωλίγκας. Τι να κάνουμε ατυχήσαμε που δεν έχουνε τον βαγγελάκη κάπως θα τη παλέψουμε με τον Καλάθη

      Διαγραφή
    8. Ελα παμε παλι.Στον πρωτο Ανωνυμο που απαντησε,εχω να πω οτι ειναι φαιδρο και αστειο να συγκρινεις τον ΔΔ με τον Καλαθη βασει στατιστικων.Οταν θα καταλαβεις οτι η διαφορα τους ειναι χαωδης λογω mentality ελα να τα ξαναπουμε.Οσο για τον TrV που με προτρεπει να κανω το homework μου(χεχε)εχω να του πω το εξης.Overall θεωρεις τον Καλαθη καλυτερο και πιο χρησιμο απο τους παιχτες που αναφερεις.Επειδη ομως εσυ δεν εχεις διαβασει καλα πισω απο τις γραμμες θα σου πω οτι ο Καλαθης εχει αυτον το μ.ο. στο σκοραρισμα γιατι καταρχας σουταρει μονος και εν συνεχεια παιρνοντας πολλες προσπαθειες.Ο Σπανουλης ειχε 20% περυσι απο το τριποντο.Οποτε χειροτερος σουτερ απτον Καλαθη.Και με μικροτερο impact στο παιχνιδι.Για τις ασσιστ με καλυπτει πληρως το παιδι που γραφει πιο κατω.Το λεω τελευταια φορα προς γνωση και συμμορφωση.Μην επικεντρωνεστε με τετοια προσηλωση στα τελικα στατιστικα ενος παιχτη,αλλα στο πως αυτα προκυπτουν.Οφειλετε να καταλαβετε οτι ενας παιχτης θεωρειται μεγαλος κυριως λογω προσωπικοτητας.Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε.Θεωρω μεγαλυτερο παιχτη ολων των εποχων στην Ευρωπη τον Ντραζεν και μετα τους Σαμπονις και Νοβιτσκι.Περαν των απιστευτων skills που ειχαν,ειχαν και προσωπικοτητα που βαραγε κοκκινα.Οποτε συνιστω μελετη σε επιπεδα συναισθηματικης νοημοσυνης και μετα σχολιασμο.

      Profanatica

      Διαγραφή
    9. Αναρωτιέμαι αν γνωριζες τον όρο της συναισθηματικής νοημοσύνης πριν τον αναφέρει ο τζιμ όταν κερδίσεις μέσα στο ΟΑΚΑ.
      Για το ποιος είναι πιο χρήσιμος σε μία ομάδα πρέπει να αποφανθεί ο εκαστωτε προπονητης, σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας του.
      Ο Καλαθης οδηγεί μια ομάδα άριστα και το άστοχο σχόλιο σου δείχνει απλά εμπάθεια και πιθανώς ζήλεια.

      Ή χρησιμότητα της στατιστικής στην απεικόνιση του μπάσκετ είναι απόλυτη και δυστυχώς για εσένα ή μελέτη της στατιστικής της Ευρωλιγκα είναι το βασικότερο κομμάτι της δουλειάς μου, οπότε σου εγγυωμαι πως απλά κανεις επαγωγικους συλλογισμούς για να καταλήξεις στα συμπεράσματα που σε συμφερουν.
      Θα κάνω περισσότερο schooling άλλη στιγμή γιατί είμαι από κινητό.

      TrV

      Διαγραφή
    10. Για να μη μπερδευεσαι,Παναθηναικος ειμαι.Γνωριζα τον ορο συναισθηματικη νοημοσυνη πολυ πριν ξεκινισω να διαβαζω τον Τζιμ,εδω και χρονια δλδ.Σε αυτο που μου λες για τη στατιστικη δειχνει την αγνοια σου για ολιστικη κριση.Δε θα καθισω να σου βαλω στο μυαλο πως λειτουργουν τα πραματα.Αν εθελοτυφλεις γουσταροντας ενα γκαρντ που δημιουργει μονο για την ομαδα και οχι παραλληλα και για τον εαυτο του(το οποιο προφανως διευκολυνει τη δημιουργια και για την ομαδα),δε μπορω να σε βοηθησω.Και να πω κατι τελευταιο προς ολους τους λατρεις του μπασκετ του Καλαθη.Ο Νικ δεν ειναι ο Τζεισον Κιντ οπως εχετε στο πισω μερος του μυαλου σας.Ουτε καν ο Ροντο και Ρουμπιο.Σορρυ που σας το χαλαω.

      Profanatica

      Διαγραφή
    11. Αγαπητέ, αυτό που ίσως να σου διαφεύγει είναι πως κάποιοι απο εμάς δεν ψάχνουμε ούτε Jason Kidd ούτε Rondo, ούτε Rubio. Αυτά που δείχνει ο Καλάθης στον ΠΑΟ είναι, για κάποιους απο εμάς, λόγος να πας στο γήπεδο να χειροκροτήσεις. Παραπάνω απο τον Καλάθη δεν ζητάμε. Την αυτονόητη στελέχωση γύρω του ζητάμε ωστε να μην χρειάζεται να του ζητάμε να γίνει Kidd και Rondo και Rubio.

      Διαγραφή
    12. Χαίρομαι που δεν θα προσπαθήσεις να μου βάλεις μυαλό, γιατί για καλή μου τύχη, το αν είναι ο Καλάθης ξεχωριστός για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ ή όχι, το έχουν απαντήσει προπονητές και παίκτες που έχουν συνεργαστεί μαζί του, ή έχουν βρεθεί απέναντι του και πάνω από όλους, το έχει γράψει, το έχει υπογραμμίσει, το έχει κάνει highlight με στάμπιλο, bold και italic μαζί, ο Τσίμης ο Κονγουέης, μέγας φιλόσοφος του μπάσκετ, μύστης του θεάματος και αλχιμηστής της τακτικής, διδάκτωρ του Πανεπηστιμίου του Σκάουτινγκ με μεταπτυχιακό στην λογοτεχνία και την ποίηση.

      TrV

      Διαγραφή
    13. Όλα να τα συζητήσουμε. Όλα.
      Αλλά, ρε φίλε, Ρούμπιο; Ρίκι Ρούμπιο; Βγάλ’ τον απ’ την κουβέντα και μιλάμε μέχρι αύριο το πρωί.
      Αλλά όχι με Ρούμπιο δεν γίνεται κουβέντα. Με Ρίκι Ρούμπιο…

      Διαγραφή
    14. TrV

      Αφού ασχολείσαι με την στατιστική θα πρέπει να έχεις δει ότι τον σπαν τον διπλοτριπλομαρκαρουν σε κάθε κατοχή και τον νικ τον αφήνουν μόνο να σουτάρει.
      Καλός ο νικ αλλά δεν κάνει τα ίδια ουτε έχει το ίδιο ειδικό βάρος του σπαν έτσι?
      Αμα έπαιζαν τον σπαν όπως τον καλαθη θα ειχε 2,3 ασσιστ παραπάνω και καμιά 15αρια πόντους άμα έπαιζαν τον νικ όπως τον σπαν θα μέτραγε κανα 2,3 ασσιστ μείον και σκορ.... κλαυτα Χαράλαμπε!

      Διαγραφή
    15. Φίλε τι λογική είναι αυτή που την ντύνεις και με επιστημονικοτητα; Υπάρχει λόγος που τον Καλάθη τον παίζουν έτσι και υπάρχει λόγος που τον Σπανούλη τον παίζουν αλλιώς. Το ζητούμενο λοιπόν για τον Καλάθη είναι να παίρνεις τις ευκαιρίες που του δίνουν οι αντίπαλοι και το ζητούμενο για τον Σπανούλη είναι να σπάει τη μπάλα σωστά όταν του κάνει ντου η αντίπαλη άμυνα. Δεν το καταφέρνουν πάντα αυτό (χαμηλά ποσοστά ο Καλάθης, πολλά λάθη ο Σπανούλης) αλλά τις βραδιές που όντως το καταφέρνουν αυτό οι ομάδες τους πάνε σπίτι νικήτριες. Αυτός είναι ο ρόλος τους και αποτυπώνεται στη στατιστική τους. Τώρα, τι ακριβώς ψάχνεις να αποδείξεις, ο θεός και η ψυχή σου. Και, κυρίως, ποιά ακριβώς άποψη προσπαθείς να καταρρίψεις;

      Διαγραφή
    16. Χρίστο αν το λες για μένα εγώ δεν θέλω να αποδείξω τίποτα. απλά όταν μιλάμε με αριθμούς συγκρίνουμε ίδιες καταστάσεις για να έχουμε σωστά στοιχεία και σωστή αξιολόγηση . όπως λες και εσύ έχουν διαφορετικούς ρόλους και τους αντιμετωπίζουν και διαφορετικά, οπότε η σύγκριση των στατιστικών δεν έχει πολύ βάση.(αυτό λέω στον TrV)
      Τώρα για μένα τυχερό με θεωρώ που βλέπω και τους δυο .

      o 9:18

      Διαγραφή
  20. Προχθές ο ΠΑΟ έκανε το πιο ολοκληρωμένο ματς της τελευταίας τριετίας. Έπαιξε το μπάσκετ που προσωπικά με εκφράζει απέναντι σ’ ένα ισχυρό αντίπαλο. Διαβασμένος τακτικά, σκληρός αμυντικά, με μαχητικό πνεύμα, με στόχευση επιθετικά, ελεγχόμενο άνοιγμα του ρυθμού, συνεργασίες και εξαιρετική καθοδήγηση απ’ τον πάγκο. Η ενθαρρυντική εικόνα ήταν αποτέλεσμα κυρίως της εκπληκτικής κατάστασης του Νικ που όσο βρίσκεται εδώ θα είναι ο αναμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας (τα περί ηγεσίας Τζεντίλε είναι ανέκδοτα) και της δουλειά του τεχνικού team. Το αν πρόκειται για μια κατάσταση που έχει σημάδια μονιμότητας και συνεχούς βελτίωσης θα φανεί στα επόμενα 3 ματς που επιβάλλεται το απόλυτο.

    Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι η εικόνα της ομάδας στο παρκέ. Πάω λίγο στα ανησυχητικά.

    Βλέπουμε μια ομάδα που αρχίζει να ρολάρει, να βρίσκει συνοχή, να μοιράζει ρόλους και γενικά να λειτουργεί ικανοποιητικά. Και σε λίγο θα της σκάσει ο Τζεντίλε (Jim, δεν πήρες θέση. Το επεξεργάζεσαι ακόμη;). Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι θα προσθέσει ο Ιταλός στην εξίσωση. Τι θα εξυπηρετήσει ο ερχομός του. Θα μου φαινόταν πιο λογική μια τέτοια κίνηση πέρσι ή πρόπερσι. Χωρίς κανέναν λόγο η ομάδα θα μπει πάλι σε διαδικασία ενσωμάτωσης ενός καινούργιου παίκτη ενώ πασχίζει να κάνει το ίδιο με άλλους δύο. Απ’ την άλλη, διαβάζω ότι ο Ιταλός θα είναι δανεικός αρχικά και το καλοκαίρι η Αρμάνι θα αποφασίσει. Αν ο παίκτης βγάλει μάτια (δεν το κόβω) οι Ιταλοί θα ζητήσουν τα κέρατά τους. Δύσκολα θα τα σκάσει ο ΠΑΟ. Αν πάλι αποτύχει τότε επίσης δύσκολα ο ΠΑΟ θα ρισκάρει να τον κρατήσει. Με λίγα λόγια μονά – ζυγά χαμένος. Οι πιθανότητες να σοβαρευτεί ο Τζεντίλε και να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο δεν είναι πολλές. Επειδή, όμως, μιλάμε για ανθρώπους, λάθη και πάθη σε κανέναν και ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεται μια δεύτερη ευκαιρία. Ο παίκτης που την παίρνει και η ομάδα που την δίνει βάζουν όλα τους τα λεφτά πάνω στον Τσάβι τώρα.

    Αυτά τα ‘’μεγάλος παίκτης’’, ‘’franchise player’’, ‘’με μπαλάκια που ζυγίζουν τόνους’’, ‘’ηγετική προσωπικότητα’’ κλπ είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ο Τζεντίλε, καθαρά αγωνιστικά, δεν έχει αποδείξει τίποτα απ’ τα παραπάνω. Το αντίθετο. Το αγωνιστικό του παρελθόν απέτρεψε όλα τα μεγάλα club της Ευρώπης απ’ το να ασχοληθούν με την υποτιθέμενη ευκαιρία. Τον προσπέρασαν όλοι. Οι υπερβολικές προσδοκίες δεν δικαιολογούνται από πουθενά. Ηγέτης του ΠΑΟ ήταν, είναι και θα παραμείνει για όσο φοράει πράσινα ο Νικ Καλάθης.

    Διαβάζω κάτι κουφά για Κροάτη σέντερ από ACB. Αν ισχύουν, τότε ο Τσάβι πάει να καλύψει το κενό του Γκιστ με δύο παίκτες. Τον Γκάμπριελ και το 3ο πεντάρι που ψάχνει. Και πάλι, όμως, το κενό δεν καλύπτεται. Ίσως η αποδέσμευση του Τόμπσον απ’ την Γαλατά να είναι μια ευκαιρία. Ο Γκάμπριελ φαίνεται αταίριαστος οπότε μια αλλαγή του με τον Αμερικανό και χωρίς την προσθήκη άλλου παίκτη να έλυνε περισσότερα προβλήματα. Φαντάζομαι τον Νικ να έχει έναν p’n’r’ ψηλό τι θα μας έδειχνε ακόμη. Εδώ προχθές έβγαλε 2-3 καθαρές τέτοιες φάσεις με τον Σίνγκλετον που δεν το έχει.

    Η εξαιρετική εικόνα του ΠΑΟ προέκυψε παρά το ότι υπάρχουν παίκτες που συνεχίζουν σε χαμηλές πτήσεις. Ο Μπουρούσης κινείται ακόμη στα ρηχά. Πρέπει να ανέβει γιατί ο Σίγνκλετον δεν θα παίζει έτσι όλη τη χρονιά. Επίσης, είναι φανερό πια ότι ο Παππάς πάει όλο και βαθύτερα στον πάγκο. Αυτός θα πληρώσει σε λεπτά την προσθήκη του Τζεντίλε. Απ’ τη στιγμή που ο Πασκουάλ κρίνει ότι ο Νίκος δεν του κάνει ίσως ήταν προτιμότερο να ερχόταν ο περιβόητος back up pg.

    ΥΓ Θυμάμαι το νέο ελληνικό κορμό που ‘’φτιαχνόταν’’ το καλοκαίρι του ’14 και βλέπω τώρα την πρόοδο.
    ΥΓ1 Ο Ολυμπιακός σχεδόν κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας στην Α1 χωρίς Χάκετ (όχι Όντομ, ρε Jim), Σαπνούλη, Πρίντεζη. Τεράστιο παράσημο και απόδειξη της σημασίας του σταθερού κορμού. Ωστόσο, συνεχίζω να έχω επιφυλάξεις για τις φετινές δυνατότητες της ομάδας.
    ΥΓ2 Ούτε μια ατάκα δεν διάβασα για την φοβερή τάπα του Τάιους στον Μίρο. Σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ 77, εγω ο ιδιος που μερικες φορες σε εχω κατακρινει για ελλειψη λεπτομερειακης κριτικης, οφείλω να σου βγάλω το καπέλο γι αυτο το ποστ.

      Συμφωνώ, η ομάδα δειχνει οτι αρχιζει να στρωνει και ειναι φυσικο να αρχισει να αναρωτιεται κάποιος μηπως, οταν μπει στη 12-αδα κι ο Τζεντιλε, τα κανει ολα κουλουβάχατα. Και είναι εύλογο το ερώτημα αν αναλογιστεί κανείς οτι ο "Σάντρο" έφυγε απο την Αρμάνι διότι δεν μπορουσε να αποδώσει απέναντι στην ίδια (πανω-κατω) πάστα συμπαιχτών που θα βρεί στον Παναθηναϊκό. Δηλ. στις θέσεις 2-3, ο "αγαπημένος" δεν ηταν ούτε καλύτερος σουτέρ του Σίμον, ούτε έβγαζε καλύτερες άμυνες και αφνιδιασμούς απο τον Ντράγκιτς, ούτε έπαιρνε ριμπαόυντ ή έβαζε καλύτερα το σώμα του απο τον μποντυ-μπίλντερ Σάντερς.

      Κι εδω λοιπον θα βρει καλυτερους σουτέρ απ' αυτον (Φελντίν, Ρίβερς), και καλυτερους αμυντικούς απ' αυτόν (Ρίβερς, Νίκολς) όπως και καλύτερους στον αιφνιδιασμό (Τζέιμς, Γκάμπριελ οταν ειναι στο 3).

      Απομένει λοιπον να δεξει ο Καταλανός Φαβοριτάκιας οτι ειναι καλύτερος γκαραζιέρης απο τον Κροάτη Γιασεμή. Υποτίθεται οτι το ανταλλακτικό που του έφερες είναι γνήσιο. Πρέπει κι αυτος να πιάσει τα κλειδια και να κανει τη μηχανή να δουλεψει. Αλλά ο Μαστρο-Πασχάλης γνωρίζει οτι, και να μη δουλέψει οπως περιμένουν όλοι, οι δικαιολογίες στο τέλος της χρονιάς μπορει να ειναι τοσες οσα και τα σκαλοπάτια απο εδω μεχρι τη Σελήνη! Φαβοριτάκιας μεν, μαγκίτης δε.

      Διαγραφή
    2. 10:26

      Έχει κάνει σχολή ο αλήτης 😁

      Διαγραφή
    3. - Εντύπωση η τάπα του Tyus στον Μίρο; Απο που κι ως που ρε 77;

      - Πάντως ήρθε η ώρα να κάνει ο Miro επιτέλους και ένα καλό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, δε νομίζεις;

      - By the way, o Gabriel που λέμε πόσο δεν κολλάει ήταν συμπαθητικότατος με τη Fener, σε βαθμό που ήθελα να τον ξαναδώ στο παρκέ και πιο βαθιά στο παιχνίδι.

      - Ελπίζω κι εγώ το ζήτημα με τον Κροάτη απο την ACB να είναι κάποιο αστείο γιατί, έστω τον Gabriel τον χρεώνεις στον Γιαννακόπουλο, άντε χρεώνεις και τον Gentile, ε πόσους να χρεώσεις στο Γιαννακόπουλο για να βγάλεις αθώο τον Xavi;

      - Δεν το βρίσκεις κάπως κωμικό που δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση του συμβολαίου του Gentile; Σα να μαστε παιδάκια, είναι σχεδόν χαριτωμένο.

      - Έχεις αρχίσει κι εσύ να βλέπεις σιγά σιγά τον Καλάθη με τα ίδια μάτια που έβλεπες τον Διαμαντίδη; Θέλω να πω, γι'αυτό το παιδί πραγματικά νοιάζομαι, θέλω να'ναι καλά, πως το λένε. Σκέφτομαι πως νιώθει σε κάποιες επιθέσεις, πως παίρνει τα πάνω του, πως παίρνει τα κάτω του. Οκ, απο μικρό του είχαμε μια συμπάθεια αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουμε και έρωτα.

      Διαγραφή
    4. Συμπαθητικός ο Γκαμπριελ και να τον ξαναδουμε στο παρκε πιο βαθια
      αλλά και.. να τον χρεώσουμε σε κάποιον μόλις δυο γραμμές πιο κάτω...

      Βασίλης

      Διαγραφή
    5. Βασίλη, δεν βλέπω το πρόβλημα. Θες να μου το εξηγήσεις;

      Διαγραφή
    6. @77:1) Symfwnw apolyta pws h epilogh Gentile dhmiourgei poly perissotera erwthmata apo tis apanthseis pou fainetai na mporei na dwsei sto paron roster.Ontws oi elpides olwn strefontai ston Pascual.
      2) To egrapsa sto prohgoumeno post to epanalamvanw kai twra: O Panathinaikos xreiazetai aparaithtws ena trito ka8aro pentari an exei stoxo realistikes pi8anothtes gia tetrada. O Deon Thompson omws DEN einai o paikths pou xreiazomaste. Akoma kai ta "koufa" peri Croatwn apo ACB perissoterh logikh exoun kai -kyriws-logikh Pascual.
      c) H anagkh gia pg den einai toso megalh oso gia ka8aro pentari ypo thn proypo8esh pws o James kanei to 80% aytwn pou ekane persi kai den exeis apousia Kala8h(ftou ftou) gia perissotero apo 1-2 agwnes.
      JumpForJoy77

      Διαγραφή
    7. "Δεν το βρίσκεις κάπως κωμικό που δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση του συμβολαίου του Gentile; Σα να μαστε παιδάκια, είναι σχεδόν χαριτωμένο."

      Τι να ανακοινωσουν?
      "Η ομαδα μας απεκτησε με τη μορφη δανεισμου μεχρι το τελος της χρονιας τον καλαθοσφαιριστη Αλεξανδρο Τζεντιλε απο την Αρμανι Μιλανο. Ευχαριστουμε Τζορτζιο! <3 "

      Διαγραφή
    8. Χρήστο, αυτή δεν ήταν τάπα. Ήταν Η ΤΑΠΑ. Δεν υπάρχει αυτή η φάση.

      Γνώμη μου είναι ότι ο Γκάμπριελ είναι περιττός. Δεν χρειαζόταν τέτοιον παίκτη η ομάδα. Όσο βαθιά κι αν τον δεις δεν θα σου δώσει αυτά που σου λείπουν.
      Κάτσε, μισό. Είτε οι επιλογές είναι του Τσάβι είτε όχι (που δεν το πιστεύω) την ευθύνη την έχει ο ίδιος 100%. Μην τα λέμε πάλι. Αυτός αναλαμβάνει τα ρίσκα και θα κάνει τα κουμάντα. Οπότε, δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να βγει λάδι.
      Τα κωμικά με τον Τζεντίλε είναι πολλά. Το κορυφαίο όλων είναι η σχεδόν καθολική διαπίστωση ότι πρόκειται για παίκτη top class που ο ΠΑΟ βρήκε σε τιμή ευκαιρίας. Top class ο Τζεντίλε από πού κι ως που; Πότε και πώς;
      Ξέρεις ότι γουστάρω Νικ με τα χίλια αλλά φίλε τον Μήτσο δεν τον έχω ξεπεράσει. Είναι ακόμη νωρίς. Άσε που θεωρώ εντελώς άδικη για τον Καλάθη την σύγκριση των δύο. Μακάρι το παιδί να ξεπεράσει τον Διαμαντίδη αλλά δεν πρέπει να κρίνεται μ’ αυτό το ταβάνι.

      @JumpForJoy77
      Είμαι μαζί σου για τον pg. Το γράφω απ’ το καλοκαίρι ότι δεν χρειάζεται και τόσο. Στο σχόλιο γράφω ότι εφόσον ο Πασκουάλ έχει αποφασίσει πως ο Παππάς δεν του κάνει, τότε ας πάρει τον pg που οι περισσότεροι θεωρούν αναγκαίο παρά τον Τζεντίλε.
      Σχετικά με τον center συμφωνώ ότι η 3η λύση που έδινε ο Γκιστ τώρα δεν υπάρχει. Ο Τόμπσον ή κάποιος παρόμοιος πιστεύω ότι μπορεί εύκολα να αποδειχθεί πολύ πιο ταιριαστός απ’ τον Γκάμπριελ. Αυτός ο έρωτας του Τσάβι για τα βαριά κορμιά με ανησυχεί και μένα.

      Διαγραφή
    9. @77
      Στο θεμα του Τζεντιλε σιγουρα υπαρχουν υπερβολες απο τα μεσα και αυτες οδηγουν σε υπερ-προσδοκιες που ειναι και μεγαλυτερος κιδυνος για το εγχειρημα. Φυσικα και δεν ισχυουν οσα γραφονται απο την αλλη και εσυ το ισοπεδωνεις εντελως...
      Τι θα μπορουσε να ειχε πετυχει ηδη στην καριερα του ενας 24χρονος ας πουμε?
      Ο Μητσος στην ηλικια του ηταν ακομα στον Ηρακλη... Ποιοι ηταν οι Ντεκολο η Γιουλ πριν πεντε χρονια?... για να μην πω για τον Τεοντοσιτς που πιο προβληματικος πεθαινεις...Αλλα μηπως και η Αρμανι των τελευταιων χρονων ηταν προτυπο περιβαλλον αναπτυξης παιχτων?
      Αυτο που μετραει σ'αυτες τις περιπτωσεις ειναι οι προδιαγραφες και το δυναμικο του παιχτη οπως φυσικα και το ιστορικο. Αυτα οριζουν ποιος ειναι ο Τζεντιλε, αυτα αποτιμα η αγορα, αυτα κοιταζει και ο προπονητης. Και αν κρινει οτι αξιζει τον κοπο επενδυει.

      Για τον Μπουρουση επισης η δικη μου αισθηση ειναι οτι οι 'πτησεις' ειναι προγραμματισμενα χαμηλοτερες... Πιστευω οτι βοηθαει ηδη πολυ την ομαδα με την παρουσια του και εχει ουσιαστικη προσφορα. Οταν ομως στον Παναθηναικο υπαρχει ενας παιχτης σαν τον Σιγκλετον ειναι λογικο ο χρονος που παιρνει να ειναι αναγκαστικα περιορισμενος και ο ρολος του δεν μπορει να ειναι το ιδιο καθοριστικος οπως ηταν περσι στην Λαμποραλ. Αυτο μονο κακο δεν ειναι για την ομαδα...

      ΥΓ. Σε αλλο σχολιο σου αμφισβητεις κατα ποσον η περιπτωση Τζεντιλε ειναι επιλογη του Πασκουαλ... Πολυ υποτιμητικο σχολιο κατα τη γνωμη μου.
      Θα ηταν κολακευτικοτερο γι'αυτον αν ελεγες οτι κανει επιλογη 'πατατα'..

      Διαγραφή
    10. Της σχολής κι εσύ...😳
      Καλά τα λες και γενικά σε κόβω μεραγκλαντάν...😳
      Στο μόνοε πούε διαφωνώε ειναι οτιε
      Ο Μπουρούσησε κινείται σταε ρηχάε νεράε...😰
      Αν κινοτανε σταε ρηχάε νεράε...
      Θα εχε πανωτουνε 2-3 παιχτονια να τονε εμρκάρονε???
      Πωτς γκένεν ατο θαε πειε κανεισεσεις αλλά έγινε πολλές φορές από την επιστροφηε του Τζέϊμς...
      Και γιαε ναε τοε πωε και καθαερευουσιάνικα... Όλοι οι προπονητές είναι υποψιασμένοι φέτος με την πάρτη του και του ρίχνουν απάνω του 2-3 παίχτες όπως ο Μελιτζάνας προψές...

      Διαγραφή
    11. Έλα βρε 77, σε σεζόν που έχουμε δει τον Randolph να κάνει τάπα στον Dorsey πάνω σε tomahawk, το να φάει τάπα ο Raduljica απο τον Tyus είναι μάλλον μια βαρετή είδηση.

      Τα'χουμε ξαναπεί, δεν υπάρχει επιλογή του coach ή της διοίκησης. Όσο κάθεσαι στον πάγκο μιας ομάδας είσαι ο μοναδικός υπεύθηνος για τη στελέχωση, είτε την έκανες εσύ είτε την έκανε άλλος για σένα. Αν δεν θες να χρεώνεσαι στο 100% το roster σου, πάτα πόδι, αλλιώς είναι όλο δικό σου.

      Having said that, δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την οπτική, οπότε για τα μέσα του Γιαννακόπουλου που ειδικεύονται στην επικοινωνία (χαχαχαχα) είναι προφανές οτι είναι σημαντικό να βγαίνει προς τα έξω οτι ο εκάστοτε προπονητής επιλέγει τους παίκτες.

      Η διαφορά μεταξύ εξάμηνου δανεισμού χωρίς option αγοράς, δανεισμού με option αγοράς και πλήρους απόκτησης του παίκτη είναι τεράστια. Ειδικά στην περίπτωση του δανεισμού χωρίς option, καταρρέει εντελώς το επιχείρημα "ο ΠΑΟ αποκτά τον Gentile σκεπτόμενος ΚΑΙ το αύριο" και μας μένουν μόνο κάτι πενιχρά επιχειρήματα του στυλ "οι κινήσεις εκτός λογικής κάνουν τη διαφορά". Επομένως θεωρώ οτι γι'αυτό δεν έχουμε ανακοινώσεις, κρατώντας μόνο μια πισινή στο οτι μπορεί να μην έχουν πέσει ακόμα όλες οι απαραίτητες υπογραφές, οπότε να υπάρχει τυπικό κόλλημα (το οποίο και ελπίζω σοβαρά).

      Απο κει και πέρα, αν όντως πρόκειται για εξάμηνο δανεισμό χωρίς option, ίσως να πρόκειται για μια απο τις πιο λοβοτομημένες προσθήκες παίκτη που έχουν γίνει ποτέ στη Euroleague. Απο τις τρεις πλευρές αυτού του deal, η ομάδα που παίρνει το μεγαλύτερο ρίσκο και το μεγαλύτερο κέρδος είανι και η πλευρά που έχει να κερδίσει τα λιγότερα. Είναι τόσο άκυρη αυτή η προσθήκη σε ένα τέτοιο σενάριο που πραγματικά με κάνει να σκέφτομαι οτι κάτι δεν ξέρουμε. Για τρελλούς τους έχω εκεί στη διοίκηση του ΠΑΟ, για τόσο εξώφθαλμα κορόιδα όχι.

      Τον Μήτσο δεν γίνεται να τον ξεχάσει κανείς και δε νομίζω να υπάρξει ποτέ σύγκριση, απλώς σου λέω οτι, πχ, τον Παππά μπορεί κάποιος να τον καψουρευτεί, αλλά το Nick έχω αρχίσει να τον νιώθω, δηλαδή το παιδί αν ακούσω ξέρω γω οτι έπαθε κάτι η οικογένεια του θα στενοχωρηθώ γνήσια, πέρα απο τα οπαδικά. Αυτό μέχρι τώρα μου'χει συμβεί μόνο με τον Διαμαντίδη, γι'αυτό το ανέφερα.

      Διαγραφή
    12. Θάνο, μάλλον έχεις μπερδευτεί. Πουθενά δεν έγραψα ότι ο παίκτης μπορεί και να μην είναι επιλογή Πασκουάλ. Όταν συζητούσαν με τον παίκτη εξέφρασα την ελπίδα να τον απορρίψει τελικά ο προπονητής. Υποτιμητικά δεν μπορώ να εκφραστώ για τον Τσάβι. Τον έχω από παλιά σε μεγάλη εκτίμηση. Αν τρελαθεί κι αρχίσει τις κουλαμάρες, το ξαναβλέπουμε.
      Τι ακριβώς ισοπεδώνω; Μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος; Δεν αναφέρθηκα σε όσα (δεν) έχει πετύχει ο παίκτης αλλά στην αγωνιστική του εικόνα στην Αρμάνι και στην εθνική τα καλοκαίρια. Από πού κι ως που, λοιπόν, δικαιολογούνται οι υπερβολές που έχουμε διαβάσει παντού εδώ και μια βδομάδα; Ας μου πει κάποιος σε ποιο κομμάτι του παιχνιδιού έχει επιδείξει βελτίωση ο Αλεσάντρο. Αγωνιστικά και σε μυαλό. Μιας και μιλάμε μαζί κι έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία με την εξέλιξη του Παππά, πες μου ποιες είναι οι διαφορές τους. Εκτός της τεράστιας απόκλισης στο κασέ. Δηλ. αν ο Νίκος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο απαιτητικό στυλ που πάει να λανσάρει ο Τσάβι, δεν βλέπω γιατί π.χ. υπάρχει ελπίδα ότι θα τα καταφέρει ο Τζεντίλε.
      Όταν τα επιχειρήματα υπέρ του ερχομού του παίκτη είναι επιπέδου ‘’ο γιος του τρελο-Νάντο του βάζελου που σήκωσε την κούπα 8 χρονών’’ δεν γίνεται να κάνουμε σοβαρή κουβέντα.
      Παρόλα αυτά κι επειδή όντως η Αρμάνι δεν είναι ιδανικό περιβάλλον γενικά, λέω ότι κι αυτός δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία. Καλύτερα θα ‘ταν να του την έδινε άλλος αλλά ΟΚ.

      Διαγραφή
    13. επιτέλους, είχαμε ανησυχήσει τρεις ολόκληρεςμέρες να έχουν εκφράσει την ανησυχία τους γιοα τζεντίλε π[αππά τους ελληνες που δεν παίζουν κλπ τόσοι και τόσοι και να μην το χει κανει ο 77;

      Διαγραφή
    14. Όντως ήταν καταπληκτική τάπα και πολύ clutch play παιδιά..

      Διαγραφή
    15. 6μηνος δανεισμός τελικά. Φαντάζομαι, κυρίως ελπίζω πως υπάρχει κάτι που δεν μας λένε.

      Διαγραφή
    16. O Gentile δεν εχει ανακοινωθει γιατι παιζετε με Αρμανι, τυπικο ειναι το θεμα. Θα φανει καπως να ανακοινωθει μπιζνα των δυο ομαδων πριν τον μεταξυ τους αγωνα, οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα.

      Διαγραφή

    17. "....Χρειάζεται p’n’r’ ψηλό και back up pg και θα πάει να πάρει τον Τζεντίλε;.....
      Εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι ο Πασκουάλ δεν ασχολείται καν. Αυτό φυσικά έχει και την κακή του ερμηνεία. Ότι δηλ. αν δεν ασχολείται ο coach ασχολούνται άλλοι
      .................................................................................................................

      ...............................................................................................................
      10) Εδώ συμφωνώ. Αν τον θέλει ο Πασκουάλ... Αυτό με προβληματίζει περισσότερο απ' όλα. Αν τον θέλει, όντως. ''
      ....................................................................................................................

      Οντως εχω μπερδευτει... Δεν μου μοιαζουν με σχολια εμπιστοσυνης προς Πασκουαλ αυτα. Αλλα αν τα παρερμηνευω ευχαριστως να ακουσω την δικη σου ερμηνεια.
      Εχω διαβασει τις θεσεις σου για τον Τζεντιλε.. Και τα επιχειρηματα σου ειναι ατελειωτα παρ'ολα αυτα σεβαστα για μενα. Την δικη μου θεση στην εξεθεσα με μια προταση...
      Προδιαγραφες και δυναμικο ενος 24χρονου παιχτη στα οποια ο Πασκουαλ επενδυει...
      Δεν αισθανομαι οτι χρειαζεται να προσθεσω κατι περισσοτερο...
      Τωρα... σχετικα με 'την τεραστια διαφορα στο κασε' στην οποια αναφερεσαι... Εσυ αληθεια τι εξηγηση δινεις σ'αυτο?

      Διαγραφή
    18. Καλά, το υποτιμητικό σχόλιο απ’ αυτό που υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης έχει μια απόσταση. Δεν νομίζεις; Παρόλα αυτά, κανένα απ’ τα αποσπάσματα που επικαλείσαι δεν δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης στον Πασκουάλ. Αντίθετα, έγραψα ότι ακόμη κι αν ασχολούνταν άλλοι (το ανησυχητικό χούι δεν κόβεται εύκολα) κι ο Τσάβι δεν ήθελε τον παίκτη στο τέλος αυτός δεν θα ερχόταν. Μάλλον, εκτίμηση στην προσωπικότητά του μου κάνει αυτό.
      Το ότι έχω επιφυλάξεις για μια τέτοια επιλογή μεσούσης της σεζόν κι ενώ οι ανάγκες είναι άλλες είναι απλά βάση για κουβέντα. Όπως γινόταν, γίνεται και θα γίνεται. Διαφορετικά θα πετούσαμε ένα ‘’οι προπονητές ξέρουν καλύτερα’’ και θα καθαρίζαμε. Ε, φυσικά ξέρουν αλλά μερικές φορές κάνουν λάθη που στα δικά μας μάτια φαίνονται ανεξήγητα.

      Στο ‘’ προδιαγραφές και δυναμικό ενός 24χρονου παίχτη στα οποία ο Πασκουάλ επενδύει’’ προφανώς και πρέπει να προσθέσεις περισσότερα. Ποιες είναι οι προδιαγραφές του Τζεντίλε; Πότε και πού τις έδειξε; Συγκεκριμένα και όχι αοριστίες. Είμαι έτοιμος να ακούσω ο,τιδήποτε με καλή διάθεση.

      Τώρα για το κασέ, έχω εξήγηση. Ο Τζεντίλε ήταν ο Νο 1 Ιταλός παίκτης στην ιταλική λίγκα. Κάποιος έπρεπε να είναι. Οι καλύτεροί του παίζουν εκτός. Ο Παππάς δεν είχε, κι ευτυχώς, αντίστοιχη τύχη. Εδώ υπήρχαν και υπάρχουν Έλληνες παίκτες πραγματικοί top class. Αλήθεια, τώρα, πιστεύεις ότι ο Τζεντίλε αξίζει το 1,5 χαρτί που του έσκαγε ο Αρμάνι;

      Διαγραφή
    19. 23 χρονών και ειχε 20κάτι πόντους μ.ο. στην ευρωλίγκα και μας λες ότι δεν αξίζει τα λεφτά που πέρνει. Ρε μείνετε με τους αθηναίου, τον turnover machine και τους βαγγελάκηδες και αφήστε μας εμάς τον Αλεσσάντρο

      Διαγραφή
    20. Κοιταξε.. οταν λεω οτι τα επιχειρηματα σου ειναι σεβαστα απο μενα δεν το λεω για λογους ευπρεπειας. Λες να να μην εχω εγω επιφυλαξεις?
      Ειναι ο τροπος που το κανεις καθως και το ταιμιν με τα οποια διαφωνω.
      Προχθες ειχαμε μια εντυπωσιακη εμφανιση της ομαδας και για πρωτη φορα μετα απο χρονια φαινεται να ειμαστε σε ενα σωστο δρομο με εναν ανθρωπο στο τιμονι μας που εχει μεγαλη αποδοχη. Υπαρχει λογος να σκορπαμε αμφιβολιες και μαλιστα τοσο εμφατικα αυτη την ωρα?
      Ναι, ολοι μας μπορει να βλεπουμε καποια πραγματα και οι πολυτιμες αναλυσεις του Τζιμ μας βοηθουν να δουμε ακομα περισσοτερα, ομως για μενα δεν παυει ολα αυτα να ειναι ασκησεις επι χαρτου. Η αλαζονεια τι χρειαζεται? Τιποτα δεν ειναι θεσφατο και στο 'μετωπο'.. βρισκεται αλλος!
      Αν δεν κατανοουμε τις επιλογες και τις αποφασεις του οφειλουμε τουλαχιστον να το ψαξουμε περισσοτερο εφοσον λεμε οτι τον εμπιστευομαστε.
      Τοσο στο θεμα του Γκαμπριελ οσο και στου Τζεντιλε παρουσιαζεις τις επιλογες τοσο εξωφθαλμα αρνητικες που μονο ενας ανοητος και ανιδεος προπονητης θα τις επιχειρουσε..

      Τι πιο υποτιμητικο απ'αυτο λοιπον?..
      Και τι σοι εμπιστοσυνη ειναι αυτη για να καταλαβω?

      Αντι να προκαλεις εμενα λοιπον σε ανταλλαγη μπασκετικων γνωσεων η μπασκετικης αγνοιας.. και με στυλ διαλογου του τυπου.. "Ο Τζεντίλε ήταν ο Νο 1 Ιταλός παίκτης στην ιταλική λίγκα. Κάποιος έπρεπε να είναι"... μηπως θα ηταν καλυτερα να αναζητησουμε τι ειναι αυτο που μπορει να βλεπει ο Πασκουαλ στις κινησεις του?

      Απο την πλευρα μου θεωρω οτι ειμαστε ευλογημενοι οι μπασκετοφιλοι στην Ελλαδα που υπαρχει ενας Τζιμ για εμας καθως και ενα μπλογκ με τοσες ποιοτικες αποψεις φιλων. Μην παθουμε και εμεις αυτα που κοροιδευουμε ομως. Υπαρχει μπασκετ και εξω απο αυτο το μπλογκ..

      Διαγραφή
    21. Καλημέρα, Θάνο.
      Νόμιζα ότι τα ‘χαμε αφήσει πίσω αυτά αλλά ας τα επαναλάβουμε για να μην μπλέκουμε σε ανούσιες κουβέντες. Δεν μου καίγεται καρφί το αν σπέρνω ή όχι αμφιβολίες, δεν με απασχολεί το timing ό,τι είναι να γράψω θα το γράψω όποτε μου καπνίσει και φυσικά ο τρόπος μου είναι συγκεκριμένος και δεν αλλάζει. Αν αυτό μεταφράζεται ως αλαζονικό, ΟΚ, έχω διαβάσει και χειρότερα.
      Οι επιλογές Γκάμπριελ και Τζεντίλε είναι κατά την γνώμη μου άστοχες και αχρείαστες. Συνηθισμένη κατάσταση όταν managers παντός τύπου επιλέγουν συνεργάτες. Δεν είναι, λοιπόν, ανόητος ο Πασκουάλ που κάνει τις επιλογές. Προφανώς κάτι έχει σκεφτεί. Ούτε ο Σάλε ήταν ανόητος με το περσινό κακό ρόστερ, ούτε ο Ντούσκο με τα κουφά του, ούτε ο Σφαιρόπουλος με τις κατά καιρούς αστοχίες του, ούτε ο Μπαρτζώκας με την φετινή μέτρια στελέχωση, ούτε ο Πεδουλάκης με τις αστοχίες του, ούτε ο Ζοτς που έχει μείνει με 2 γκαρντ, ούτε ο Μπλατ με την τρύπα στο ‘’5’’ κλπ. Κανείς τους. Αλλά κάνουν λάθη. Όπως όλοι μας. Ε, αν είναι να περιοριστούμε στην επαγγελματική τους επάρκεια και τις περισσότερες γνώσεις τους δεν θα συζητάμε για τίποτα. Θα λέμε ένα ‘’ο προπονητής ξέρει’’ και τέλος. Προφανώς λαμβάνονται υπόψη και οι εκάστοτε συνθήκες αλλά εδώ δεν είμαστε για να το παίζουμε διπλωμάτες και να κάνουμε διαγωνισμό political correctness. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ.
      Άρα, δεν είναι υποτιμητικό για τον Πασκουάλ να βλέπεις ως κακές τις δύο επιλογές. Γενικά δεν είναι υποτιμητικό να γράφεις για τα λάθη του Τσάβι και του κάθε Τσάβι. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι να μην τα γράφεις εκ των υστέρων.
      Τον συγκεκριμένο τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Εδώ και αρκετά χρόνια. Οπότε, φιλτράρω διπλά τις όποιες σκέψεις μου.

      Διαγραφή
  21. Φοβερος ξανά Τζιμ και, επειδή μπορεί να το ξεχάσουμε, να σου πουμε κι ενα ευχαριστώ που, για μια ακόμα χρονιά, μας πρόσφερες ψυχαγωγία μεσα απο το Hoopfellas.

    Τωρα, στα του Καλάθη...

    Ναι, καταπληκτικό limit-up, απο εκει που περισυ δεν ηταν καν στους τοπ-10 γκαρντ της Ευρωλίγκα, εφετος ειναι σιγουρα ο καλυτερος αμυντικος, και σιγουρα μεσα στους τοπ-5 συνολικά. ΟΚ, δεν μπορει να ειναι πανω απο Τεοντοσιτς (μην αρχισετε τα σχόλια περι διαφορετικου ειδους γκαρντ κλπ. είπα "συνολικά"), αλλά αμυντικά ειναι ογκολιθος και επιθετικά, εκτος του σουτ, δείχνει να μη σταματιέται. Απλά θα πρέπει να μας δειξει οτι εχει περισσοτερο impact οταν σφιξουν τα γάλατα, δηλ. στους πιο κρισιμους αγώνες στο τελος της χρονιάς.

    Εμεις οι ιδιοι που τον είπαμε, άσουτο, άμπαλο και στεφάνη, του οφείλουμε ενα ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμπαλο δεν τον είπε κανείς.
      Ξέρει κανταρια μπάσκετ ο Στεφανης.
      Παικταράς.
      Ασουτος ηταν, είναι και πιθανόν θα παραμείνει.
      Στο να τρυπάει τις άμυνες και να γράφει με λει απ είναι μανούλα.
      Διαβάζει ο αλητάμπουρας πολύ καλά το παιχνίδι, όχι τέλεια αλλά πολύ καλά.
      Σουτ μετά απο ντρίμπλα και jump σούτ δεν έχει, ουτε για δείγμα.😷
      Δεν θα αλλάξουμε αυτά που δεν έχει επειδή στα άλλα είναι παικτουρα και αλάνι 😨
      Αυτόφωτος closer δεν είναι.
      Δεν θα σκίσει αυτός τον αντίπαλο στο τελείωμα του παιχνιδιού οπως ο Βασιλης, ο Μίλος, ο Λαρκιν, ο Ανταμς, ο Μιλλερ, ο Γουαναμεικερ, ο Ντεκολο, και ο Γιουλ...Μπρινερ😁😁
      Οτι θα βρει τον κατάλληλο στην κατάλληλη θέση να κλείσει το ψυχοφθόρο ματς, μπορεί να το κάνει.
      Αλλά βομβιστής δεν είναι.
      Ταλιμπαν δεν είναι.
      Κρύο αίμα δεν είναι.
      Σχίστης δεν είναι.
      Jim🏀πληκτος δεν είναι.
      Ψυχαρα, σκυλί του πολέμου, βιονικος, εγκέφαλος και τρελή μπασκετοφατσα ΕΙΝΑΙ και τον γουστάρω.

      Διαγραφή
    2. Και πέρσυ ήταν στο τοπ5 των καλύτερων αμυντικών. Αυτός και ο Χάνγκα έπρεπε να κονταροχτυπηθούν για το βραβείο καλύτερου αμυντικού. Αλλά ας όψεται ο Μίσκο.

      Διαγραφή
    3. Περισυ, στην αρχη ηταν καλος. Χαλασε ομως την εικονα του πολύ στους τελικους με τη Λαμποραλ οπου και φαινόταν σαν παιγνιδακι στα χερια των Ανταμς και Τζέιμς. Οπως επισης στους τελικους με Ολυμπιακο. Γι αυτο λεμε πρεπει να δειξει και στους πιο σημαντικους αγωνες.

      Διαγραφή
  22. Καλημερα Τζιμ και θενξ για την αρθραρα.

    Το θεμα των επιλογων για προσθηκη θα το εξαντλησουμε.

    Αλλα σε πρωτη φαση θελω να πω οτι εχεις θεσει το θεμα σε απολυτως σωστη βαση, ως προς αφενος τα χαρακτηριστικα (και σε ποια δοση και προτεραιοτητα) που χρειαζεται να προστεθουν, αφετερου την προοπτικη του παιχτη στο ροστερ και της επομενης περιοδου.

    Εγω θα ημουν ευτυχισμενος να δω το Χακετ να γινεται ο επομενος Λοτζεσκι, να μακροχρονισει δηλαδη στην ομαδα μας, γιατι τον θεωρω μεγαλο κεφαλαιο και εξαιρετικα συμβατο με την κουλτουρα του Ολυμπιακου μετα το '12.

    Με δεδομενο οτι και ο Γκριν δειχνει να απορροφαται και να εχει σωστη νοοτροπια, δεν υπαρχει λογος ο Ολυμπιακος να εχει του χρονου διαφορετικη περιφερεια.

    Η μονη αλλαγη που θα ηθελα να δω ειναι το Σλουκα να επιστρεφει καποια στιγμη για να μεινει χρονια.

    Οποτε παμε για ουσιαστικη αλλα βραχυπροθεσμη προσθηκη, εννοειται βεβαια οτι αν μας βγει κανενα τεφαρικι, θα εχουμε ευχαριστο πονοκεφαλο το καλοκαιρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φίλε Dimitrie.
      Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
      Θα αλλάξω ομάδα αν ο ΔΓ δεν φέρει το Σλουκα στον ΠΑΟ, αν φυσικά ο Σλουκας, ξαναγυρίσει στο Ελλαδισταν.
      Διαλέξατε φίλε οταν σας τέθηκε το εύκολο ερώτημα.
      Σπανουλης η Σλουκας;;;;
      Επιλέξατε λοιπόν ένα πρωτάθλημα (με βήματα κατά τη γνώμη μου που μπορεί να είναι λάθος) 15η θέση στην Ευρώπη και παίκτη μιας-δύο χρησεων (χρόνων) αντί για τον Έλληνα ηγέτη σας την επόμενη 10ετια.
      Δεύτερη ευκαιρία δεν υπάρχει.
      Κι αυτό ας το βάλει καλά στο μυαλό του ο δικός μας.
      Ο Σλουκας αν επιστρέψει, επιστρέφει σε ΠΑΟ με κάθε αντίτιμο.
      Αρκετά έχουμε πληρώσει μάπα Ελληνοποιησεις και αρκετούς Έλληνες μας έχετε πάρει με αποτέλεσμα να επιμένουμε σε ΒΧ/ΛΜ και να μένουνε πίσω.
      Θελουνε Έλληνες υπερ-άσσους για να ενισχυθουμε στις άλλες θέσεις με καλούς ξένους και να απογειωθουμε.
      Διαλέξατε φίλε.
      Είχατε 3 επιλογές, με Σλουκα χωρις Σπανουλη, με Σλουκα και Σπανουλη μαζί και με Σπανουλη χωρίς Σλουκα.
      Διαλέξατε την τρίτη, αντί να πάτε στις δύο πρώτες.
      Ας προσεχατε.

      ΦΚ

      Διαγραφή
    2. Sorry φιλε, εισαι πολυ αυθαιρετος στην κριση σου σε πολλα πραγματα για να προσπαθησω να σου απαντησω.

      Αν υπαρχει κατι που πρεπει να καταλαβει "ο δικος σας" ειναι οτι η λειτουργια της ομαδας μπαινει πανω απο ολους και απο ολα, με δεδομενο παντα οτι το μπατζετ δεν ειναι απεριοριστο.
      Αυτο δεν εχει παντα αισιο τελος, και χαθηκε ο Σλουκας.

      Το πως παρουσιαζεις εσυ τις επιλογες του Ολυμπιακου σε αυτο το θεμα ειναι απλα η δικη σου αναγνωση.

      Τεσπα, ουτως η αλλως θεωρω οτι το καλυτερο και για τους δυο ειναι ο Σλουκας να παει να παιξει και μακρια απο το Σπανουλη.

      Εσεις κοιταξτε να δειτε τι θα κανετε με τον Παππα.
      Το προβλημα σας δεν ειναι οτι εχετε μαπα Ελληνες. Απλα δεν ξερετε πια πως να τους ενσωματωσετε.

      Διαγραφή
    3. Ε καλά αφού δεν ξέρουμε να τους ενσωματωνουμε τους 17χρονους και τον Παππά, τι κόπτεσαι με Σλουκα;;;
      Θα έρθει σε μας, θα δώσουμε ενα σκασμό λεφτά, δεν θα ενσωματωθεί και θα είστε απο πάνω πάλι.
      Μην έχεις άγχος.
      Εσείς επιλέξατε και δεν ηταν θέμα χρημάτων.

      ΦΚ

      Διαγραφή
    4. Βεβαιως κοπτομαι, δε με ενδιαφερει τι θα κανετε εσεις, με ενδιαφερει να ερθει σε μας και να παιξει καλο μπασκετ στην ομαδα μας.

      Διαγραφή
  23. Οσον αφορα τις επιλογες, βασικα εχουμε 3 κατηγοριες παιχτων, σε διαφορες κατηγοριες εμπειριας/τιμης:

    - Τους pass first facilitators: εδω ξεχωριζει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο Μαρκοβιτς (btw ρε Μαντζαρακο, αυτον τον παικτη επρεπε ηδη να τον εχεις φτασει και ξεπερασει), και μετα παιζουν διαφοροι αλλοι Σερβοι. Θα μπορουσαμε να συμπεριλαβουμε και τον Ντιο. Εδω παιζει buy out και μακροπροθεσμη δεσμευση επειδη δεν κυκλοφορουν αυτοι οι παιχτες ελευθεροι.
    - Τους power combo: Μιλαμε για παιχτες που βασικα φερνουνε σκληραδα και ενεργεια και στις δυο πλευρες του γηπεδου, που μπορουν να παιξουν πολλους ρολους αλλα κανεναν σε εκπληκτικο επιπεδο. Bost, Odom, Weber ειναι τετοιοι παιχτες.
    - Τους παιγμενους combo "ballers": Τετοιοι ειναι οι Τζερελς, Ραγκλαντ κλπ. Ουτε τερατα της φυσης ουτε εξημερωμενοι, ειναι εμπειροι Αμερικανοι που θα δωσουν λιγο instant score και πιεση στον προσωπικο αντιπαλο. Ειναι ενας ασφαλης τροπος να γεμισεις το ροστερ σου.

    Πιστευω οτι ο Σφαιροπουλος πρεπει να αποφασισει πως θα μοιρασει τους ρολους και τα ζευγαρια στο παρκε, και να καταληξει σε εναν τυπο παιχτη απο τους ανωτερω. Η επιλογη μοναδας λιγη σημασια θα εχει.

    Πχ αν θελει power guard για την αμυνα και με δεδομενο οτι το Σπαν Μαντζαρης σα ζευγαρι δε σπαει ευκολα, αυτο σημαινει οτι ο Γκριν θα παιξει παραπανω με τη μπαλα στα χερια. Το 'χει υπολογισει αυτο? Ε μετα δεν εχει πολλη σημασια αν θα παρεις Οντομ η Μποστ.... ετσι?

    Παρεμπιπτοντως, ο Χακετ, με ολη την ενεργεια και τη σκληραδα του, ανηκει βασικα στην ΠΡΩΤΗ κατηγορια. Η αλλιως, ειναι ενας κοντρολαρισμενος, ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ power guard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Η μονη αλλαγη που θα ηθελα να δω ειναι το Σλουκα να επιστρεφει καποια στιγμη για να μεινει χρονια."

    Θα επιστρέψει... το πού ειναι το ερώτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τους χρωστάμε απο την αήθη κλοπή του Σπανουλη, μεσω πιπίλιμα Ραζνατοβιτς απο το Γενάρη κιόλας της τελευταίας του χρονιάς σε μας.
      Αφού είχαν χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα για να μας κοντράρουν απο υπόγεια μεσω δήθεν διαιτησίας, μεταγραφές εκατομμυρίων και συνεχόμενες γκρίνιες και κατηγορίες, είπαν να μας βουτήξουν και τον 2ο καλύτερο παίκτη μας για να πάρουν πράσινη τεχνογνωσία.
      Πιστεύω να το ξέρει πολύ καλά αυτό ο ΔΓ και να έχει κάνει τις καβατζες του, αν επιστρέψει ο Σλουκας στο Ελλάντα.
      Τελειώνει και το συμβόλαιο του Λοτζο φέτος.
      Άριστη προσθήκη αν δεν μας βγει ο Τζεντίλε.
      Όποιος ξεκινάει τον πόλεμο πρέπει να είναι έτοιμος και στα τελειώματα του.

      ΦΚ

      Διαγραφή
    2. Μην περιμένεις Λοτζέσκι στον Παναθηναϊκό. Για πολλούς και διαφόρους λόγους.

      Για Σλούκα ναι.

      Διαγραφή
    3. Και μια και μιλαμε για τον Λοτζέσκι.

      Δυστυχως, οπως συμβαινει συνηθως στη ζωη, ολα ειναι θεμα συνδυασμου, τοπου, χρονου και ατομων.

      Και ο συνδυασμος Διαμαντιδη με Λοτξεσκι θα ηταν εκεινος που θα εστελενε τον Παναθηναϊκο στο εβδομο αστερι κατα 99%. Δυο παιχτες με το ιδιο mentality και με χαρακτηριστικη ικανοτητα στην οργανωση ο ένας και στο σκοραρσμα ο άλλος. They would set the pace on fire! Αν καποιοι θυμουνται τον συνδυασμο ΔΔ-Σισκαουσκας καταλαβαίνουν οτι με ΔΔ-Λοτζεσκι θα ηταν 2 κλασεις πάνω.

      ΚΡΙΜΑ, δεν γινονται ολα στη ζωη. Τότε που ο Λοτζεσκι βγηκε στην αγορά, ο Αρτζι είχε Γιονας και δεν τον κοιταξε καν.

      Ο Μρ Μπιν ειχε ματι γερακισιο και θα το ανοίξει παλι γι αυτον τον παιχτη αυτο το καλοκαιρι.

      Διαγραφή
    4. Ότι ο Λοτζεσκιειναι μεγαλύτερος παίκτης από τον Ραμουνας Σισκαουσκας με τις δύο συνεχόμενες Ευρώλιγκας και τα όργια στην εθνική Λιθουανιας

      Τα διαβάζω πράγματι αυτά;

      Διαγραφή
    5. ΦΚ, εσυ πρεπει να εχεις υποστει "αηθη κλοπη" γκομενας απο γαυρο, τετοιο φερμακερο μενος δεν εχω ξαναδει.

      Επρεπε να το καταλαβω απο το πρωτο ποστ περι Σλουκα οτι το μπασκετ σαν αθλημα σου ειναι αδιαφορο.

      Διαγραφή
    6. Get your facts right. O Lojeski δε βγηκε ποτε στην αγορα απο τοτε που ηρθε στον Ολυμπιακο. Του επεκτειναμε σε βαθος 3ετιας το συμβολαιο απο τον πρωτο χρονο, ενω ειχε διετες.

      Πριν δεν τον ηξερες. Μετα δε μπορουσες να τον παρεις.

      Διαγραφή
    7. "Τα διαβάζω πράγματι αυτά; "

      Οχι, αν διαβαζες σωστα (που δεν...) θα διαβαζες για διδυμα και οχι απλά για παιχτες.

      Διαγραφή
    8. "Get your facts right. O Lojeski δε βγηκε ποτε στην αγορα απο τοτε που ηρθε στον Ολυμπιακο."

      Αχ βρε Διμιτριος, τι να κανουμε ρε παιδι μου, εισαι αδιορθωτος ... τσαπατσούλης.

      Τότε που ο Λοτζεσκι βγηκε στην αγορά ΚΑΙ τον αρπαξε ο Ολυμπιακος δηλ. το 2013!

      Δυστυχως το να διαβαζεις δεν σημαινει τιποτε. Πρεπει και να μπορεις να κατανοεις ;-)

      Διαγραφή
    9. Ο Λοτζεσκυ αυτη τη στιγμή εύκολα πιάνει πάνω από 1,5 εκ. ευρώ. Πχ ο Κάρολ παίρνει 2 εκ.
      Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ο ΟΣΦΠ θα του δώσει τόσα, παραπάνω δηλαδή από όσα παίρνει ο Πρίντεζης (ο οποίος βέβαια, παιρνει πολλά λιγότερα από όσα θα μπορούσε να βρει στην αγορά).

      Οπότε, ας τον χαρούν οι φίλοι του ΟΣΦΠ ως το τέλος της σεζόν, γιατί μετά βλέπω να χαιρετάει.

      Διαγραφή
    10. ενω ο Dimitrios παντα πραος απανταει με χαρακτηριστικη ψυχραιμια σε οσα ποστ αφορουν στην ομαδα του και ποτε σαν τσουγμενος γαυρος γκετ γιουρ φακτς στρειτ πιπολ

      Διαγραφή
    11. 3:52 σου γραφω στις 2:50:


      "Get your facts right. O Lojeski δε βγηκε ποτε στην αγορα απο τοτε που ηρθε στον Ολυμπιακο. Του επεκτειναμε σε βαθος 3ετιας το συμβολαιο απο τον πρωτο χρονο, ενω ειχε διετες.

      Πριν δεν τον ηξερες. Μετα δε μπορουσες να τον παρεις."


      αλλα μαλλον εσυ δεν ξερεις οχι να κατανοεις, αλλα ουτε να διαβαζεις. Τσαπατσουλακο.

      ΥΓ. Εκτος αν εννοεις οτι ο Αρτζι που ειχε Γιονας εβλεπε και Οστανδη και τον ηξερε τον Λοτζεσκι, και μαλιστα τον ειχε κοψει τι επιπεδο ειναι. Τοτε υποκλινομαι. Απο τα γελια.

      Διαγραφή
    12. 5:53, οπως τα λες. Εχει χαιρετησει ήδη.

      Κατα πασα πιθανοτητα εχει ηδη κλεισει καπου. Αλλά κι αυτο να μην εχει γινει και να περιμενει το καλοκαιρι, θα δεχθει τοσες πολλες και καλες προτασεις που θα ειναι οπως το παιδακι σε εργαστηριο σοκολατας.

      Τον βλέπω κατα Μπαρτζωκα ή κατα Μοσχα μερια. Αν και δεν βλεπω πως θα χωρεσει αναμεσα στους Ντε Κολο, Χιγκινς και Φριτζον στην ομαδα του Ιτουδη.

      Στην Μπαρτσα θα παρει τη θεση του Αμπρινες που δεν αντικατασταθηκε (γιατί άραγε?). Θα μοιραζεται τη θσεη 2 με τον Ναβαρο και τη θεση 3 με τον Στράτο. Ακουγεται ιδανικο.

      Διαγραφή
    13. Μα φυσικα ο Αρτζι μπορει να τον ηξερε ή να του τον προτειναν. Νομιζεις οτι οι αντζεντηδες προτεινουν παιχτες μονο στον Ολυμπιακο ή μηπως ο Μπαρτζωκας ειναι Τζιμ να ξημεροβραδιαζεται στο σκάουτινγκ εν μεσω αγώνων? Αλλοι οι σκαουτερς που προτεινουν παιχτες κι αλλοι οι κοουτς που θα κανουν την τελικη επιλογη. Εχεις πολλαααά ακομα να μαθεις μικρέ...

      Διαγραφή
  25. Jim, περιμένουμε άρθρο για Gentile εναγωνίως .
    Νομίζω θα "φάει" την θέση του Feldeine . Τίμιος παίκτης, κάνει πολλά πράγματα καλά, αλλα τίποτα τέλεια ! Είναι εμφανές όμως οτι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και οτι δουλέυει αρκέτα και αυτό με προβληματίζει ως προς την επιλογή .

    Περιμένουμε την γνώμη σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας είπα, είναι κάβα για το site. Κάνουμε κάποιες τελευταίες δοκιμές. Το τυλίγω με χριστουγεννιάτικη κορδέλα και σας το στέλνω..

      Διαγραφή
    2. Ο Φελντέιν έχει αντέξει 3 προπονητές δίχως να χάσει τη θέση του. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα του κλέψει χρόνο ο Τζεντίλε;

      Διαγραφή
    3. @12:33
      Ξέρεις υπάρχει και κατι αλλο στο μυαλο μου δεδομένου αυτών που ειπα και αυτών που είπες . Έχει αντέξει 3 προπονητές και βελτιώνεται συνέχεια .. Και ο Πασκουάλ δείχνει να τον πιστεύει .. Άρα μήπως κλέψει χρόνο απο τον Γκάμπριελ ο Τζεντίλε ... ;
      Άρα μήπως δούμε Χαραλαμπόπουλο στο 4 ; Είναι μεγάλο ρίσκο βέβαια αυτό και δεν ξέρω αν εξυπηρετεί και καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας αφου λείπει ο Γκίστ .
      Απλες σκέψεις κάνω ...

      Διαγραφή
    4. ...οποιος μπορει να κλεβει το χρονο καποιου αλλου που προσφερει, σημαινει οτι μπορει να προσφερει περισσοτερο... Καλο για την ομαδα ειναι αυτο. Εμεις δεν ειμαστε ατζεντηδες κανενος...

      Διαγραφή
    5. Προς ολους...

      Ο Τζεντιλε δεν θα κλεψει κανενος τον χρονο αν δεν αποδειξει πρωτα οτι αξιζει να παιζει εναντι καποιου αλλου... Με την φορα που εχετε παρει θα τον χρισετε και αρχηγο...

      Διαγραφή
  26. Αν λαβεις υποψη ολα τα κριτηρια: αμυνα στις 2 γραμμες, ευελιξια στα σχηματα, χαρακτηρας ρολιστα, ετοιμοτητα να προσφερει, κοστος και προοπτικη παραμονης:
    Ο Οντομ ειναι η καλυτερη περιπτωση, ρεαλιστικα...
    Σε ενεργεια και δυναμη δεν εχει να ζηλεψει απο κανεναν, αμυντικα θα μας καλυψει σχεδον απολυτα. Επιθετικα θα τα παει πολυ καλυτερα φετος στον πιο "τρεχατο" Ολυμπιακο. Σα νοοτροπια ειναι εξαιρετικο παιδι νομιζω. Ουτως η αλλως θεωρω οτι περσι τον αδικησε και ο χρονος και ο ρολος του.

    Ασφαλης και φτηνη επιλογη, ξερει την ομαδα, το κλιμα και τους στοχους της, μπαινει και παιζει ντερμπι με ΠΑΟ που λεει ο λογος αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το όνομα του Weber είχε παίξει και για τον Παναθηναϊκό. Τρομερός "κλέφτης", όμως μην ξεχνάμε πως κουβαλάει στην πλάτη του ρήξη χιαστών (έπειτα από drive κι όχι αμυνόμενος), ενώ δείχνει κι ευπάθεια στους τραυματισμούς (2 φορές αν δεν με απατά η μνήμη μου έμεινε στα πιτς από τραυματισμούς στο γόνατο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα στο κονκλάβιο (που λέει και ο Αλέξης)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ, σου έχω ερώτηση: Μπορει ο Φελντέιν να σταθεί στο 1 καλύτερα από ό,τι ο Τζέιμς;

      Διαγραφή
    2. Καλημερα φιλε αν και δεν ειμαι ο τζιμ θα σου πω τη δικη μου αποψη, οτι σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συμβει αυτο.

      Διαγραφή
    3. H dikh mou apopsh einai pws h erwthsh eprepe na einai: To didymo James-Feldein mporei n'antapokri8ei sta "prepei" tou Panathinaikou? Kai h gnwmh mou einai pws aneta mporei me ton James na epwmizetai ton rolo tou "kouvalhth" kai ton Feldein ayton tou dhmiourgou.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα. Δεν είναι ότι πιο έξυπνο να τοποθετείς τον καλύτερο σουτέρ σου ως "μεταφορέα". Από την άλλη όμως αυτό είναι υποκειμενικό γιατί όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις να παίξεις, τι δράσεις θέλεις να εκτελέσεις. Ο Φελντέιν π.χ. πήρε αξιόλογα λεπτά στο "1" στη Καντού με τον Όντομ-Τζόνσον να μετακινείται στο "2" (οι δύο τους έκαναν rotation με τον Στέφανο Τζεντίλε). Ο Φελντέιν είναι πολύ πιο παραγωγικός δίπλα σε έναν pure-PG όπως ο Καλάθης, αυτό δε χωρά συζήτηση. Όμως με τη παρούσα κατάσταση και σε συνάρτηση με το τι θέλω να παίξω στο playbook ναι, θα το δοκίμαζα και αυτό μέχρι να αποτύχει..

      Διαγραφή
  29. Jimmy το νέο site θα έχει "στήλη" ΝΕ.ΜΠΑ.ΓΝΩ; 😨
    (νέων μπασκετικων γνωριμιών)
    Γιατί η Άφρο μ'εφτυσε κι έχει εξαφανιστεί.

    ΥΓ Χαρείτε τώρα χαιρέκακα αντιτζιμοπληκτα γατάκια, που μου έριξε χυλόπιτα η Άφρο😁
    Καλά να πάθω.
    Τι τους θέλω ρεσείς τους διαβατάρικους έρωτες τρομάρα μου;;
    Η Άφρο είναι κουκλιστικο αποδημητικό χελιδόνι κι εγώ φραγκόκοτα 😁😁😁😁

    Jim🏀πληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακουσα οτι τα'φτιαξε με τον Αλεσσάντρο, έστω κι αν της πεφτει λιγο μικρός...

      Διαγραφή
    2. Lol.. Πρέπει να επενδύσεις στο scouting. Εκεί είναι το μέλλον..

      Διαγραφή
    3. Άφρο καλησπέρα! Με Παππά τι βλέπεις? Μένει πίσω? Αγωνιστικό το θέμα να υποθέσω?

      Thanos

      Διαγραφή
  30. Καλημέρα
    Με πολλα και διαφορα θέματα
    -ΠΑΟ:Στον ΠΑΟ τα πραγματα ,αγωνιστικά,ειναι σε καλο επιπεδο,με τον Πασκουάλ να "δενει" ενα γκρουπ 6-7 παιχτων σε ενα σφιχτο αγωνιστικό πλαισιο αλλα να δειχνει να εχει και τον ελεγχο των αποδητηριων αφου δεν εχουμε διαρροες για παραπονα.Προβληματιζουν α) η κακη αγωνιστικη κατατασταση των Ελληνων(ξερετε ποιους εννοω) β) και το πλενο στελεχωσης με τον Τζεντιλε.Αυτη τη στιγμη ο μονος παραταιρος παικτης ειναι ο ετσι κι αλλιως αναλωσιμος Γκαμπριελ και πρεπει να συνειδητοποιηθει οτι με 7-8 ξενους ροστερ θα παιζει με -2 στους τελικους..
    Για τους ΕΛληνες υπαρχουν πολλες δικαιολογιες αλλα αδικαιολογητος πανικός για τον Παππα..Ειναι εντος ομάδας και παιζει αναλογα με τα θέλω του κοουτς..Το θεμα με τον κροατη σεντερ,εφοσον φυγει ο Γκαμπριελ μπορει να ειναι κατι που παιζει,αλλα δεν νομιζω ο Τσαβι να θελει να δημιουργησει δυο εντελως διαφορετικα ροστερ σε Ελλάδα και Ευρωπη...
    Εχει παντως συμμαχο του το προγραμμα της Ευρωλιγκας και πρεπει (και μπορει) να κλεισει με νικες το ετος...
    ΜΕ την τωρινη εικονα της διοργανωσης ελληνικο ματσαρισμα στα πλευ οφ δειχνει πολυ πιθανο αφου και οι δυο ομαδες δειχνουν ικανες να εχουν απο την τριτη ως την εκτη θέση της καταταξης..
    β)Στον ΟΣΦΠ εχουν καταλανει οτι πρεπει να προστατευσουν Πριντ και Σπαν μετα τον ασχημο τραυματισμο του Χακετ..Με την αλλαγη κανονισμου εχουν παρα πολλες επιλογες σε γκαρντ και θεωρώ πως πρεπει να βρεθει ενας παικτης με γνωμονα οχι τοσο την εμπειρια αλλα το αθλητικό πακέτο και τη δυναμη αφου η διοργανωση ειναι δορμος αντοχης...Ο Οντομ ειναι πραγματι καλή λυση και περσι ειχε ερθει για λαθος λογους(αν και εδεν πολυ με τον Χακετ)Επισης θεωρω οτι μακροπροθεσμα ο ΟΣΦΠ μπορει να ευνοηθει απο τη συγκυρια του Χακετ,αφου θα εχει πλεον τον πρωτο λογο σττην ανανεωση οτυ συμβολαιο του Χακετ του χρονου,οντας αυτος τραυματίας...

    γ)ΟΙ οικονομικες(χωρια τις Γεωπολιτικές εξελιξεις) στην Τουρκια πιθανως να επυρεασουν και την αγωνιστικη φορμα της διοργανωσης σε βαθος χρονου.Βλεπουμε πως ηδη η Γαλατα(που ξερουμε ολη οτι ο Αταμαν ειναι ανθρωπος του προεδρου της Τουρκιας) διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη χανοντας 3 κομβικους Αμερικανους (ας μην ξεχναμε οτι κοντρα στον ΠΑΟ χωρις Ντει και Ntetmon ηταν αλλη ομάδα) και η ΕΦες, που ειναι και μια ομάδα-φαντασμα αφου δεν εχει καθολου λαικο ερισμα ,επισης θα δειξει πτωτικά σημαδια..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα παραπανω βάλε και τις χορηγιες των Τουρκων και τα βαρια συμβολαια. Η λιρα εχει χασει to 15% της αξιας της σε σχεση με το ευρώ και το 20% της αξιας της σε σχεση με το δολλαριο.

      ΥΓ. Σκεφτομαι βαρυ τρομοκρατικο χτυπημα στο φ4 της Ευρωλιγκας και ανατριχιαζω. Αυτο το πραγμα θα μπορουσε να διαλυσει με τη μια ολες τη δουλεια των γειτονων τα τελευταια χρονια.

      Διαγραφή
    2. Οσο πλησιαζει ο καιρος τοσο το ξανασκεφτονταιγια αλλαγη εδρας του Φ4 εκει στην Ευρωλιγκα. Το οτι δεν το συζητησαν απο την αρχη ηταν για να μη χασουν τους Τουρκους σπονσορες. Οταν προς το τελος εχουν παρει σχεδον ολα τα καφετιά, ακόμα και δυναμιτακι να πεσει στον Βοσπορο, θα εχουν ετοιμη την εναλλακτικη. Αλλά οι Τούρκοι είναι ικανοί να κινητοποιήσουν 100,000 αστυνομικους άμα λάχει.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως φιλε οταν μιλαμε για επιθεσεις αυτοκτονιας και 1.000.000 αστυνομικους να κινητοποιησεις ο κινδυνος ειναι πολυ μεγαλος.τελος παντων πολυ σοβαρο θεμα για να το αναλυσουμε τωρα,ας ευχηθουμε να μη γινει κανενα τετοιο σκηνικο και τρεχουμε ολοι μαζι και δεν φτανουμε!

      Διαγραφή
    4. ρε σεις, εδώ οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι τρομοκράτες και πυροβολούν πρεσβευτές και θα βάλουν και 100.000 από δαύτους ?

      Διαγραφή
    5. Ετοιμαστε τα Δυο Αορακια!

      Διαγραφή
  31. καλησπέρα jim della vale όχι?σε καλή ηλικία και εξελίξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Καμία απολύτως σχέση με οτιδήποτε μπορεί να ζητάει ο Ολυμπιακός. Χεράς πάντως.

      Διαγραφή
  32. Δημητρη πολύ δυνατη η αναλυση τεχνικα του ματς του ΠΑΟ...εχω μαθει πολλα εδώ μεσα τοσα χρονια...
    Το σχολιο μου για τις μεταγραφες:ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ.Πρωταγωνιστικος ρολος στον ματζαρη στον ΟΣΦΠ,περισσοτερος χρονος σε Μποχωριδη-Βασιλακη στον ΠΑΟ...
    Και μια ερωτηση τελος:ο σιγκλετον αν του δωσουν να καταλαβει τι ζητα η ομαδα από αυτόν,δεν διαθετει πιστευεις τα τεχνικα/φυσικα προσοντα να εξελιχθεί στον pick'n'roll ψηλο που ψαχνει η ομαδα???
    ΘΕΛΩ ΓΝΩΜΗ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΟ ΤΖΙΜ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Vet, σε ευχαριστώ φίλε. Πόσο πιο πρωταγωνιστικός στον Μάντζαρη..; Ο Ολυμπιακός χρειάζεται γκαρντ (ΚΑΙ) για να είναι παραγωγικός ο Μάντζαρης.. Ο Σίνγκλετον δεν είναι PnR ψηλός. Η φύση του επιθετικού του παιχνιδιού και οι δεξιότητες του τον έχουν πάει σε άλλη κατεύθυνση. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να παράγει με διαφορετικούς τρόπους μέσα από τέτοιες καταστάσεις. Απλά δε θα σου κάνει dive στον άξονα όπως θα ζητήσεις από τον PnR ψηλό σου.

      Διαγραφή
  33. Ενα ειναι σιγουρο παντως, με επιστροφη Γκιστ και με το παρον ροστερ συν τον Τζεντιλε υγιεις, ο κυριος Γκαμπριελ μενει εκτος. Λογικα αυτο θα γινει, και ενας εκ των Αμερικανων θα μενει εκτος ελληνικου πρωταθληματος για να ξεκουραζεται. Ολα αυτα με την προυποθεση οτι ο Τζεντιλε θα ενσωματωθει και θα ειναι χρησιμος για την ομαδα φυσικα.
    Υ.Γ. Μια κουβεντα που ειχε γινει για ελληνικο διαβατηριο στον Γκιστ που εχει κολλησει, ξερει κανεις?

    MJ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πρώτη φορά γράφω και θέλω να ξεκινήσω εκφράζοντας τις θερμές μου ευχές στον Δημήτρη, που κάνει εκπληκτική δουλειά - σε σημείο που μπαίνω 30 φορές τη Κυριακή περιμένοντας το νέο άρθρο, να πετύχει σε ό,τι βάλει στόχο. Σε ευχαριστώ για τις απολαυστικές στιγμές που μας χαρίζεις!
    Είμαι Παναθηναικός και την Παρασκευή είχα τη τύχη να παρακολουθήσω μετά από χρόνια μια μονάδικη ολοκληρωμένη μπασκετική παράσταση η οποία είναι ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς του Πασκουάλ, κατ'εμέ, που δεν στηρίχθηκε σε φοβερά ποσοστά στα 3ποντα όπως άλλες φορές τις προηγούμενες χρονιές αλλά σε ομαδική δουλειά με έναν μαέστρο ονόματι Νικ Καλάθη που ως βιρτουόζος πιανίστας έπαιξε τη 2η συμφωνια του Τσαικόφσκι ανεπανάληπτα! Στόχος πρέπει να είναι η σταθερότητα στην ομάδα, κάτι που θέλει χρόνο.
    Δεν θα κουράσω με αναλύσεις, τις κάνουν εξαιρετικά καποιοι φίλοι στα σχόλια και φυσικά ο Jim αλλα θα σταθώ σε κάποια σημεία όπως τα αντιλαμβάνομαι:
    - Είναι εκπληκτική η ομαδική δουλειά στην άμυνα στο συγκεκριμένο ματς
    - ρισπεκτ στον James που μετά από κακές επιλογές και μουρμούρα στη εξέδρα κάνει μπούκα και πετυχαίνει λει απ δείχνοντας πως έχει κοχόνες αντί να τα βάζει με τη τύχη του
    - Νικολας τεράστια προσθήκη - με τον καιρο θα δωσει απαντησεις
    Για τα υπολοιπα βλεπουμε
    Οσον αφορα τον ΟΣΦΠ μιλωντας οσο λιγοτερο μεροληπτικα γινεται νομιζω πως η ομαδα έχει ταβανι και ευθυνεται κυριως ο προπονητης του που τον θεωρω λιγο στα δυσκολα, μακαρι να πανε οσο ψηλοτερα γινεται ομως

    Ευχαριστω
    Αλεξ Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αλέξη για τα καλά σου λόγια και το σχόλιο, να'σαι καλά φίλε. Και οι δύο ομάδες μας δουλεύουν καλά στην άμυνα. Αυτό είναι σημαντικό μιας και αποτελεί τη βάση της επιτυχία σε τέτοιο επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός σιγά σιγά προσθέτει καινούργια πράγματα στην επίθεση του. Ακόμα δοκιμάζει ο κόουτς.

      Διαγραφή
  35. Καλησπερα!Jim σε διαβαζω εδω και μια 3ετια και πρωτη φορα σχολιαζω.Κατ' αρχας θελω να σε συγχαρω για την καλη και ποιοτικη δουλεια που κανεις.Δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο με αυτο εδω το blog και φυσικα αυτο το πιστωνεσαι εσυ.Εχουμε καταντησει (εγω και οι φιλοι μου,ελπιζω και περισσοτεροι) να περιμενουμε με την ιδια ανυπομονησια τα ματς,με αυτη την κυριακατικη αναρτηση.Ειδικα οταν ξαναβλεπουμε τα παιχνιδια που αναλυεις,εχοντας στο νου οσα εχεις γραψει,ειναι σκετη απολαυση!Ευχομαι ο,τι καλυτερο για το site που ερχεται.
    Παμε και στα αγωνιστικα.Για τον Ολυμπιακο θα πω μονο οτι δεν πρεπει να παρουν παικτη απλα για να παρουν.Αυτο το βραχυπροθεσμα που γραφεις,φυσικα και καταλαβαινω πως και γιατι το γραφεις,θεωρω ομως οτι ειναι παγιδα.Κατα τη γνωμη μου πρεπει να παρουν καποιον,ο οποιος θα εχει πραγματικα πιθανοτητες να κρατησει και του χρονου τη θεση του παραμεριζοντας τον Χακετ.Φυσικα κατι τετοιο δεν θα ειναι ευκολο,εξαλλου παικτες σαν το χακετ δεν βρισκεις ετσι απλα.Θα ειναι ομως λαθος να παρουν καποιον,εχοντας στο νου,οτι και ταβανι να πιασει,δεν μπορει με τιποτα να ξεπερασει τον χακετ.
    Οσον αφορα στον Παναθηναικο,πραγματικα εντυπωσιαστικα απο την αμυντικη παρασταση του την Παρασκευη.Αν εξαιρεσουμε καποια λαθακια απο ατομικες ολιγοριες (πχ Γκαμπριελ,ή Μπουρουσης σε καποια σκριν μακρυα απο τη μπαλα)ολα ηταν τελεια.
    Εχω και μια ερωτηση.Τι πιστευεις οτι γινεται με τον Παππα?Αποψη μου ειναι οτι το θεμα μεγαλοποιειται χωρις σοβαρο λογο,μονο και μονο επειδη ο Νικος εχει βεβαρημενο παρελθον.Θεωρω οτι οι λογοι που δεν παιζει λιγοτερο ειναι καθαρα αγωνιστικοι.Πρωτα απο ολα ο φελντειν (που ολο και ανεβαινει) κολλαει πολυ καλα με τον Καλαθη.Συν τοις αλλοις οπως και εσυ εχεις γραψει απο τη πρωτη στιγμη,απορροφαται καλα και απο το playbook του κοουτς.Οσον αφορα το συγκεκριμενο ματς νομιζω πρεπει να παρατηρησουμε το εξης.Ο Ζοτς επαιξε ελαχιστα μαζι τους σλουκα,ντιξον.Ο δευτερος γκαρντ ηταν κυριως ο Ναναλι, ο οποιος ειναι στην ουσια guard/forward.Ετσι ο κοουτς Πασκουαλ επελεξε να ριξει στον Ναναλι,παικτες που μπορουν (τουλαχιστον θεωρητικα) να μεινουν μαζι του,οπως οι ριβερς,φελντειν.Πιστευω πραγματικα οτι κοντρα σε ομαδες που θα παιζουν με 2 χειριστες , ο Παππας θα εχει τον χρονο του.Εξαλλου η σεζον ειναι μεγαλη.
    Θα ηθελα τη γνωμη σου πανω σε αυτο.
    Bill_382!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Bill και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ο Χάκετ είναι ένας αθλητής που θα ήθελα να παραμείνει στον Ολυμπιακό όχι γιατί απλά πιάνει τα αγωνιστικά standards της ομάδας αλλά γιατί ταιριάζουν τα χνώτα του με τον οργανισμό. Ο ίδιος δένεται με καταστάσεις σαν άνθρωπος και παθιάζεται. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίχτη. Είναι σαφές ότι δε θα ξοδέψει μια περιουσία για έναν παίχτη που δύσκολα θα υπολογίζεται τη νέα σεζόν. Υπάρχουν όμως οικονομικές λύσεις που μπορούν να γεμίσουν με επιτυχία το σημαντικό αυτό δεκάλεπτο που χρειάζεται ο Σφαιρόπουλος στο περιφερειακό rotation. O Παππάς δε παίζει γιατί τον έχουν ξεπεράσει άλλοι στον εσωτερικό ανταγωνισμό. Δε βλέπω το πρόβλημα. Θα έχει πάλι τις ευκαιρίες του, δεν υπάρχει στη φετινή Ευρωλίγκα η πολυτέλεια να μη παίρνεις τίποτα από παίχτες με τις δεξιότητες του.

      Διαγραφή
    2. Οχι κυριοι, ο Χάκετ δεν εχει αποδωσει στον Ολυμπιακο. Να λεμε τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη. Ο Χακετ ειναι παιχτης που χρειαζεται να τρεχει την ομδα για 25+ λεπτα και οχι να ειναι ο 3-4ος γκαρντ της. Πιο πολυ θα εκανε για αντικαταστατη του Καλαθη στον Παναθηναϊκο παρα για συμπληρωματικος PG οπως ειναι τωρα στον Ολυμπιακο.

      Διαγραφή
    3. "...αλλά γιατί ταιριάζουν τα χνώτα του με τον οργανισμό. Ο ίδιος δένεται με καταστάσεις σαν άνθρωπος και παθιάζεται..."

      Ποιά είναι τα χνώτα του οργανισμού του Ολυμπιακού και ποιά του Παναθηναικού? δεν θα ταιριάζε ο Χάκετ πχ στον ΠΑΟ όπως έλεγες και για τον Γκρέιντζερ? (δεν εννοώ το τεχνικό κομμάτι αλλά σαν χαρακτήρες)

      Διαγραφή
    4. Απο την αλλη βεβαια,οταν εχεισ Καλαθη, πηγαινεις σε διαφορετικου τυπου γκαρντ απο τον Χακετ για ταιριασμα. Μονο αν εφευγε ο Καλαθης θα μπορουσες να κοιταξεις Χακετ.

      Διαγραφή
  36. Ολα καλά και όλα ωραία για το παιχνίδι τις Παρασκευής....αλλά η διοργάνωση συνεχίζετε....και τώρα έχουμε παιχνίδι εκτός έδρας...που πρέπει να το πάρουμε πάση θυσία....ως τώρα έχουμε 4 ήττες και μία μόνο νίκη εκτός....Η ιστορία λέει ότι ομάδες που δεν κάνουν εκτός έδρας νίκες το ταβάνι τους είναι μέχρι 8αδα...και σε αυτή την φάση είναι ο Παναθηναϊκός. Η διοργάνωση θα τον δει διαφορετικά μόνο αν αρχίσει να παίρνει διπλά....ξεκινώντας από την Αρμάνι που την έχουν κερδίσει εκεί μέσα μόνο οι σοβαρές ομάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΣΤΕΦ, δεν θα διαφωνήσω επί της αρχής στο σχόλιο σου για τα διπλά, θα πρέπει όμως ταυτόχρονα να κρατάμε στο μυαλό μας, ότι οι έδρες που έχασες ήταν: Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μόσχα και Εφές. Και ότι το τελευταίο το έχασες στην 2η παράταση. Ήττες εντός προγράμματος ακόμα και για την 4άδα. Θα συμφωνήσω μαζί σου όμως ότι πρέπει να κάνουμε το 3/3 στα υπόλοιπα παιχνίδια του 1ου γύρου και άρα να πάρουμε τα 2 διπλά μας.

      Διαγραφή
    2. Ο αγώνας στο Μιλάνο είναι πολύ δύσκολος και έχει υποτιμηθεί αρκετά από τους συνοπαδούς μου. Κακώς.

      Διαγραφή
    3. Φίλε 4:49 σωστά αυτά που λες αλλά δυστυχώς έχω στο μυαλό μου το τελευταίο παιχνίδι εκτός που μετράει περισσότερο απο όλα με την ελλειπή Μπάρτσα.....το υφάκι που πήγαμε....την κακός κοινή πεποίθηση όλων μας για εύκολη νίκη....και φυσικά την άθλια εμφάνισή μας.....

      Διαγραφή
  37. Νομίζω οτι ο Τζεντίλε θα είναι 3-4 στην ομάδα, με εντολή ποστ παιχνιδιου και πασας, ειτε fade away shoot. Είναι εξισου καλος δημιουργος με τον μπουρουση και νομιζω οτι θα παιζουν μαζι στην πενταδα, η οποια θα συμπληρωνεται απο τζειμς, φελντιν και ριβερς, για 3D καταστασεις.
    ένα σχολιο για τον Νικολάκη τον Παππά. Νομίζω οτι εχει αντιληφθεί οτι με τον πασκουαλ μπορει να μαθει μπασκετ. Και για αυτο το λογο δεν προκειται να δημιουργησει θεμα. Το μοναδικο μου ερωτημα αφορα τον καταλανό, και αν σε τελευταία ανάλυση θεωρεί ο,τί του κάνει σαν παίχτης.

    Θα είναι κριμα να κατηφορισει προς Πειραιά μεριά πάντως.

    Τέλος αυτή η ομαδα επαιξε το τέλειο ματς με τον καλύτερο αμυντικό της εκτός και με τον καινούριο σκόρερ που πήρε , επίσης εκτός.

    Αναρωτιέμαι τι θα μπορεί να παρουσιάσει πλήρης.

    Dodheimsgard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @77, peri Gabriel: otan anakoinw8hke h metagrafh eixa grapsei pws den mporw na pistepsw pws einai metagrafh Pascual, den evgaze nohma gia mena ayth h epilogh ws anti-Gist. Opote mallon exeis dikio otan les pws o proponhths 8elei 2 paiktes gia n'anaplhrwsoun to keno pou dhmiourgh8hke kai elpizw ayto akrivws na exei sto myalo tou. kai gia na eimai dikaios apenanti ston Gabriel, mexri stigmhs exei antapokri8ei arketa kala s'ayto pou tou zhth8hke analogws twn agwnistikwn tou xarakthristikwn kai dedomenhs ths poly taxeias enswmatwshs tou sto paixnidi ths omadas.
    An kai efoson (kai sthn parousa fash paramenei ena megalo "an")apokth8ei trito 5ri to profile ths omadas apokta kai plouralismo kai isorropia kai va8os:
    1) Kalathes, James(me kapoia lepta sto 2),Bochoridis(me rolo entos synorwn mono)
    2) Feldein, Pappas
    3)Gentile, Rivers(me xrono sto 2 an o Pappas katalhksei na einai 11os-12os paikths)
    4) Nicolls, Gabriel (me Fotsi 6o pshlo sthn Euroleague)
    5)Singleton(me lepta sto 4 me Mpouroush h/kai trito pshlo), Mpourousis,metagrafh(pairnontas ton xrono pou o Singleton 8a pairnei sto 4)
    Pas mal, n'est-pas?
    Me epistrofh Gist, Gabriel kai 3o pentari 8etontai aytomatws ektos Ellhnikou roster(ka8'o,ti oi pleon "analwsimoi") kai menei n'apofasistei poioi 2 ek twn Rivers, Nicolls, Gentile einai protimiteoi sta play-offs me Olympiako.

    Bochoridis kai Charalambopoulos mporoun kallista na exoun sta8ero rolo 15-20 leptwn stous perissoterous agwnes tou Ellhnikou prwta8lhmatos kai o Pappas na xtypaei 25+ mexri na ksanavrei thn forma tou kai ton rolo tou sta paixnidia ths Euroleague.
    Me stena oikonomika criteria isws oxi o pio "sensible" sxediasmos, alla apo ka8e allh apopsh it makes perfect sense.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δε γινεται παιδια να ασχολουμαστε 3,5 ολοκληρα χρονια με τον Παππα.Ποσες χιλιαδες σχολια εχουμε κανει γι αυτο το θεμα;;;Απο πρωτη εποχη Πεδουλακη,Τζορτζεβιτς,εθνικη,παλι Πεδουλακη μεχρι σημερα.Και φετος που ειναι ο πιο συγκεντρωμενος απο ποτε,αρχιζουμε αλλα θεματα οπως γιατι δεν επαιξε σε ενα ματς,αν εχει στραβωσει η φατσα του στον παγκο κτλ...Αφηστε τον να μας δειξει τι μπορει να δωσει στην ομαδα.Εχει σοβαρο προπονητη,αν δε μπορει,θα παιζει λιγο για το καλο της ομαδος...

    Εχετε σκεφτει ποτε αν κανει σε βαθος χρονου(οχι μονο για 10 ματς)για 20 λεπτα σε ομαδα πρωταθλητισμου στην ευρωλιγκα;
    Εχει δυνατοτητες να γινει στον Παο ενας νεος Χατζηβρετας;

    Οποτε καλυτερα να τον αφησουμε να μας δειξει τι μπορει να κανει και ο προπονητης ξερει...

    Η πρωτη αληθεια ειναι οτι αυτοι οι Ελληνες παικτες του Παο εχουν αλλαξει σε 3,5 χρονια προπονητες
    Πεδουλακη,Ιβανοβιτς,Σαλε,Πεδουλακη,Πασκουαλ συν τους υπηρεσιακους.Σε μονο 3,5 χρονια...Τι εξελιξη να εχουν τα ταλεντα αμα δεν υπαρχει σταθεροτητα στην πιο κομβικη θεση;
    Ενταξει αμα και η ομαδα δε ξερει τι ρεαλιστικους στοχους
    εχει και τι ζηταει απ το δυναμικο της,ερχεται και δενει το γλυκο.

    Η δευτερη αληθεια ειναι οτι στα 3 πιο κομβικα χρονια του Παππα ως προς την εξελιξη του (οργανωμενο μπασκετ επιπεδου) εκτος απ τους προπονητες που εχει αλλαξει,
    εχει τραυματιστει χανοντας μαζι με την τιμωρια πανω απο 1 χρονο.Σε αυτο τα 3 χρονια(μετα τα 23 δηλαδη) επρεπε να μαθει ομαδικη τακτικη πρωταθλητισμου,να μαθει να παιζει με τη μπαλα και να αξιοποιει τους συμπαικτες του στηνωντας επιθεσεις και να φτιαξει χαρακτηρα.

    Πρεπει να τον αφησουμε να μας δειξει τι μπορει.Φετος ειναι συγκεντρωμενος και βγαζει θεληση στην αμυνα που εχει αδυναμια.Στην επιθεση ειναι σοβαρος,δεν κανει λαθη ευκολα,εχει επαφη με το καλαθι αλλα δεν ειναι ανετος με τη μπαλα στα χερια και δε μπορει να τρεξει μια επιθεση πρωταθλητισμου ευκολα.Δεν εχει δουλεψει,δεν τον εχουν δουλεψει ως δημιουργο και χειριστη να τον κανουν δηλαδη κομπο.Ηταν ομως και λιγο ατυχος και ειχε θεματα χαρακτηρα.

    Ο Πασκουαλ τον βλεπει και βασικα εχει δει πολλους ταλανταχους τοσα χρονια.Σιγουρα χρειαζεται τον Παππα στην Ελλαδα.Σιγουρα χρειαζεται εναν σκορερ ακομα στο ροστερ.Δεν υπαρχει περιπτωση να τον αδικησει.Αν δεν ανταποκριθει ο Παππας θα παιζει οσο του αναλογει και ας παρει μετα ο καθενας τον δρομο του.Αλλα πρεπει να τον αφησουμε συγκεντρωμενο να μας δειξει τι μπορει να δωσει σε επιπεδο ομαδος και πρωταθλητισμου φετος που εχει σοβαρευτει,που εχει η ομαδα του στοχους ενω στον παγκο βρισκεται πολυ καλος προπονητης που δε θα αδικισει ουτε τον Παππα αλλα ουτε και την ομαδα του.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ βλέπεις κανέναν να τον κρατάει αδερφέ?

      Διαγραφή
    2. Δε καταλαβα φιλε τι εννοεις ;

      WILKINS

      Διαγραφή
    3. Η υποθεση Παππα αγωνιστικα ειναι αρκετα απλη για εναν εμπειρο προπονητη σαν τον Πασκουαλ. Θα βρει την ιδανικη λυση για ολους. Ειτε ο Παππας γινει σημαντικος παικτης ειτε γινει ενας ρολιστας που θα δινει μικρα πραγματα οπως τοσοι και τοσοι αλλοι στο παρελθον.
      Αυτο που εχει περισσοτερη σημασια ειναι το πληθος των σχολιαστων που μεσα στα τελευταια χρονια ειναι ετοιμο ειτε να παρει το κεφαλι ενος εν ενεργεια παικτη της ομαδας τους(???) ειτε να επιτεθει και να ζητησει το κεφαλι του εκαστοτε προπονητη της ομαδας τους (???) επειδη δηθεν αδικει τον Παππα. Ειναι ολοι αυτοι Παναθηναϊκοι; Δυσκολευομαι να το πιστεψω.

      Διαγραφή
    4. "Πρεπει να τον αφησουμε να μας δειξει τι μπορει."

      Οταν εισαι επαγγελματίας παιχτης δεν μπορει να αφηνεις τον εαυτο σου να επηρρεαζεται απο τυχον αρνητικα σχολια οπαδων, αν αυτο εννοεις μ΄ αυτη τη φραση (την εγραψες πανω απο μια φορα). Πρεπει να κοιτας τη δουλεια σου και μονο αυτη. Οπως π.χ. κανει ο Καλαθης. Δεν σημαινει οτι εμεις πρεπει να σταματησουμε να σχολιαζουμε.

      Διαγραφή
    5. Anaferetai profanws s'ayto pou egrapses "as ton afhsoume"(sygkentrwmeno) ennowntas pws kaneis mesa sthn omada pou paizei den tou vazei empodia sto na parameinei sygkentrwmenos s'ayto pou einai h douleia tou. Pou den einai to na diavazei (kai na epireazetai apo) ta sxolia tou ka8enos tyxarpastou sta diafora sites.

      Διαγραφή
    6. Η πιο σωστή και ψύχραιμη τοποθέτηση για την υπόθεση του Παππά ever. Ας αφήσουμε τον χρόνο να κάνει την δουλειά του. Πάνω από κάθε παίκτη και κάθε άποψη πάνω απ' όλα στον ομαδικό αθλητισμό είναι το καλό της ομάδας. Τελεία και παύλα.

      Διαγραφή
    7. Γεια χαρα παιδια.Συμφωνω απολυτα 5:32
      Φιλε 5:44 εννοειται οτι πρεπει να σχολιαζουμε(τους κραταμε σε εγρηγορση)αλλα με μετρο βεβαια και ρεαλιστικα.

      Με τη φραση να τον αφησουμε να μας δειξει τι μπορει εννοω να δουμε φετος που εχει σοβαρευτει η ομαδα και ο ιδιος αν κανει για πρωταγωνιστης,αν κανει για ρολιστας ή αν δεν κανει για αυτο το επιπεδο ή γι αυτην την ομαδα και τον προπονητη.Αυτο θα το δουμε στη διαρκεια της σεζον και τα συμπερασματα θα βγουν στο τελος.Δε γινεται για ενα ματς που δεν επαιξε να περναμε στο αλλο ακρο...

      Αυτος ειναι ο Παππας μπασκετικα τοσα χρονια με τη διαφορα οτι φετος ειναι συγκεντρωμενος.

      Στην ουσια ομως ξερεις τι γινεται;
      Αρχιζει ο κοσμος(και οι υπευθυνοι της ομαδος βεβαια)και αποκαθηλωνει την εικονα που εχει φτιαξει στο μυαλο του και αρχιζει τωρα να προσσεγγιζει τα πραγματα πιο ρεαλιστικα.Το ιδιο συνεβη και με Γιανκοβιτς.Αν ομως δεν προστατεψει ο ιδιος ο κοσμος την ομαδα και τους παικτες εν μεσω σημαντικων αγωνιστικων υποχρεωσεων,ποιος περιμενεις να το κανει;

      WILKINS

      Διαγραφή
    8. Η ομάδα εχει σοβαρευΘεί αλλά μηπως, οσον αφορα τον Παππά, πηγαμε πισω στο χρονο και γυρισαμε σε εποχες Αρτζι που δεν τον εβαζε και υπηρχαν μουρμουρες?

      Ετσι δεν καταληξαμε στην εκδιωξη Αρτζι με τη δικαιολογια της "μη ελληνοποιησης"?

      Στοπ-σταρτ, στοπ-σταρτ...

      Διαγραφή
  40. Εξαιρετικός στις δηλώσεις στου σήμερα ο Σφαιρόπουλος.
    Είναι δηλώσεις που στόχο έχουν να φτιάξουν σωστή νοοτροπία στους παίχτες τις ομάδας.

    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ μεγαλε σε ποιους θα φτιαξουν νοοτροπια οι δηλωσεις του Σφαιροπουλου; Στον Σπανουλη; Τον Πριντεζη; Τον Μαντζαρη και τον Παπανικολαου; Εχουν κατακτησει 2 την κορυφη της Ευρωπης και περιμενουν το μελαχροινο να τους φτιαξει νοοτροπια;

      Ο Γκριν ελληνικα ΜΜΕ δε διαβαζει, εμεινε ο Αγραβανης (σιγα που θα διαβαζει αυτος) και ο... Ιωαννης. Λυπηθειτε μας.

      Διαγραφή
  41. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε κάλλιστα να λεγοντανε και Nick James...Γιορτάζοντας του Άγιο Δημητρίου.
    Έχει Νίκους...Τον Καλάθη που τον λένε και Στεφάνη αλλά έχει βάλει φωτο-στέφανο και ως άλλος αρχ-Άγγελος πετάει και κεντάει.Έχει το Νίκο τον Παππά που ως Παππάς του τα ψέλνουν οι δεξιοί και αριστεροί ψάλτες της Πράσινης ενορίας.
    Έχει και τον Νίκολς που όμως είναι και Δημήτρης.Για να θυμίζει και Παππά και Διαμαντίδη δηλαδή και Δαίμονας και Άγγελος.Όλα μεεεεσα...
    Μετά έχει τον Μάϊκ Τζεϊμς που είναι και αυτός της σχολής των Τζέϊμς.Οπως και ο Φελντίν που είναι και αυτός Τζέϊμς για να τριτώσει το "κακό" με τον Γκιστ!!!
    Μετά το τρίο Μπελκάντο εδώ έχουμε το τρίο Τζέϊμς.
    Έχει και άλλο Δημήτρη τον πρόεδρο του ενώ έχασε και τον Διαμαντίδη οπότε θα είχαμε και εδώ τριάδα με Δημήτρηδες.
    Ο Παναθηναϊκός πέρασε μία Κρις(Σινγκελτον)η αλλά τελικά κολύμπησε σε ένα ποτάμι(river-s) Αγγλιστί χωρίς να ΠΑΤ(Καλάθης)ΩΣΕΙ...Διότι τον έσωσε ως από μηχανής Θεός ο έτερος Αρχάγγελος ο Γαβριήλ (ο Κέϊν)!!
    Τελικά μπορούμε να πούμε ότι οι πληγές του έχουν Γιαννει σαν το Μπουρούση(Γιάννη λέμε...) και βαδίσει φορτσάτος από μία Νίκη εναντίων των Οθωμανών σε μία μάχη εναντίων των λομβαρδών.
    Μάλιστα θα γυρίσει και με λάφυρο ένα στρατηγό αλά Μέγα Αλέξανδρο για επόμενες μάχες.Ναι τον Τζεντίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. KenBrown από Κόροιβο...
    Πολύ καλός παίχτης με πολύ καλα στατιστικά.Απο τους καλύτερους ξένους παίχτες στην Α1.
    Αποχωρεί...Ως πρώτος σκόρερ αν δεν απατώμαι.
    Η θα κλείσει σε κάποια ομάδα η τι?
    Θα ταίριαζε σε Ολυμπιακό άραγε???

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσουρεκα ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ

      Διαγραφή
    2. Oxi mono prwtos scorer alla kai prwtos stis assists.Ton skeftomouna poly otan syzhtiotan h pi8anothta gia symplhrwmatiko pg ston Panathinaiko. Yparxei ena endiaferon documentary sto youtube "Theory of the Underdog:Ken Brown". Apo ta liga pou exw dei mou aresei poly alla einai poly kontos paixths kai an epilex8ei apo Olympiako 8a einai mia apofash se antidiametrikh katey8ynsh apo tis protaseis Jim.
      Jump4Joy77

      Διαγραφή
    3. 7:19 Φίλε είσαι σίγουρα στα καλά σου?
      Ποιος Τσουρέκας λες?Όσο για αυτό που λες...Όντως σε λυπάμαι...
      Πιο πολύ λυπάμαι που δεν(?) έχεις δει τον παίχτη και μου τη λες ομως...

      Jumpforjoy77 έχεις δίκιο απλά θέλω να πω ότι για εμένα δεν είναι απόλυτο ότι ο Ολυμπιακός πάει μόνο για αντιΧάκετ...
      Η για να το θέσω πιό σωστά μήπως καλύτερα να κοιτούσε για οργανωτή καί καθαρό playmaker γιατί κατ ουσίαν αυτό του έχει ατοιχήσει.
      Βάζει το Σπανούλη σαν τέτοιο pg και θα τον σκάσει.Μήπως τελικά ο Αθηναίου έδειξε ότι λείπει κάτι άλλο από τα γκαρντ.
      Δεν ξέρω απλώς προβληματίζομαι και βάζω και κάποιες παραμέτρους.
      Ο Ολυμπιακός είναι δυνατός και αντέχει και έχει την ποιότητα αδιαμφισβήτητα.
      Απλώς όπως και ο Παναθηναϊκός είχε σαν στόχο έναν αντιΓκιστ και πήρε Γκάμπριελ,μήπως και ο Ολυμπιακός κάνει κάποια τέτοια κίνηση.

      Παρεμπιπτόντως οι προτάσεις που κάνει ο φίλτατος ΤΖΙΜ είναι εξαιρετικές αλλά είναι όλες αντιΧάκετ.
      Θέλω όμως να ρωτήσω εάν και εφόσον ο Ολυμπιακός ψάχνει όντως παίχτη με τα στοιχεία του Χάκετ???

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
  43. Μία ενδεχόμενη απουσία του Σπανούλη αύριο σε συνδυασμό με τις απουσίες Πρίντεζη-Χάκετ, πιστεύετε ότι είναι ικανή για να κινδυνέψει μέσα στο Σεφ ο Ολυμπιακός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ματς εχει απο ολες τις στοιχηματικες τη μικροτερη αποδοση. Επι της ουσιας ειναι φιλικο σαν ορισμενους αγωνες σε αυτο που αποκαλειται "ελληνικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου".

      Διαγραφή
  44. Με αυτα που γινονται στην Τουρκια ειμαστε σιγουροι οτι η Ευρωλιγκα θα ολοκληρωθει κανονικα φετος και μαλιστα με f4 στην Κωνσταντινουπολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τοσα γκαφρα που έφαγε ο Ζόρντι ναι. Δυστυχώς ναι. Αλήθεια πόσο καλύτερα θα ήταν αν ο φετινος τελικος γινοταν σε μπασκετόπολεις όπως το Κάουνας;

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλε 7.42 αυτο ακριβως σκεφτομουν τι ομορφα θα ηταν ενα f4 στο καουνας!

      Διαγραφή
    3. Εσυ πρεπει να βρισκεσαι στο Καουνας, δεν μπορρει!

      Μηπως εισαι ο Σαρας και εχεις μαθει ελληνικα?

      Διαγραφή
    4. Ρε φιλε το Καουνας ειναι μπασκετουπολη και θα γεμισει η εδρα. Η πολη θα ζει και θα αναπνεει για το φ4 και θα ειναι ενα δωρο για τους Λιθουανους που τοσο αγαπουν το μπασκετ.

      Διαγραφή
  45. Καλησπέρα Τζιμ και παλουκάρια του χουπφέλαζ.

    Θα ήθελα την άποψη σας για τον Sekou Doumbouya που οργιάζει στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων (U18). Φοβερός στο drive, πολύ αθλητικός, εξαιρετικός στην άμυνα χαμηλά αλλά και ψηλά. φαίνεται να έχει και καλό σουτάκι. Τον έχω δει όμως αποσπαματικά. Πιστεύω ότι πρόκειται για μελλοντικό τοπ 10 pick στα drafts του ΝΒΑ.

    Τι λέτε;

    Rust Madeira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα στην παρέα...

    Το παιχνίδι με τη Φενέρ ήταν βγαλμένο από τις προ πενταετίας αναμνήσεις μας.
    Πρώτη φορά μετά από χρόνια ήδη την ομάδα μου τόσο διαβασμένη και τόσο πνευματικά έτοιμη.

    Όσον αφορά τον Τζεντίλε και τη μεταγραφή του, χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να έχω τις γνώσεις άλλων φίλων που γράφουν σε αυτό το blog, θεωρώ πως οι λόγοι της μεταγραφής ξεπερνάνε την απλοϊκή σκέψη ότι είναι γιος του Νάντο έχει μεγαλώσει στο ΟΑΚΑ κτλ κτλ.
    Πέρα λοιπόν, από το μικρό ρίσκο σε σχέση με τα πιθανά κέρδη μιας τέτοιας μεταγραφής, νομίζω πως στα μάτια του Τσάβι είναι η λύση στο ξεμπλοκάρισμα της επίθεσης του ΠΑΟ όταν ο Σφαιρό ρίχνει το 3άρι του στον Καλάθη. Νομίζω πως τον Ιταλό θα τον δούμε μαζί με τον Καλάθη πιο πολύ παρά με τους υπόλοιπους περιφερειακούς.

    Φιλικά
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τζιμ τωρα που ανακοινωθηκε και ο Ιταλος νομιζω ειναι η ωρα να σκασει το αρθρο που ολοι περιμενουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η δολοφονία του πρέσβη είναι το πρωτελευταιο συμβάν πριν την ακύρωση του φ4, η γκρίνια είναι τεράστια κ το κόστος προστασίας πλέον δυσβάσταχτο για τους Τούρκους στην οικονομική κατρακύλα που έρχεται. Το σταυρό μας να μην εξωτερικευτει η κρίση. Όλο κ τίποτα παικτακια θα την κάνουν σιγά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορει να μην την κανουν, ετσι πιστευω κι εγω. Αλλά δνε τους βλεπω να περνανε τη θαλασσα. Μαλλον προς Κινα τους βλεπω να καταληγουν.

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρα Jim και στην υπόλοιπη παρέα... Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του για τον αριθμό των ξένων στην Α1? Εκτός από τους έξι ξένους επιτρέπονται και επιπλέον κοινοτικοί? Γιατί αν δεν επιτρέπονται δεξ βγαίνουν τα κουκιά... Ηδη μετά την επιστροφή Γκιστ θα έχουμε 7 ξένους και με τον Τζεντιλε φτάνουμε τους 8... Τι συμβαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε η καθε ομαδα με το νεο κανονισμο εχει δικαιωμα να εχει μεχρι 6 ξενους. Τωρα το αν αυτοι ειναι κοινοτικοι, αμερικανοι, αργεντινοι, κινεζοι κτλ δεν εχει πλεον καμια σημασια, σε αντιθεση με παλια που καθε ομαδα μπορουσε να εχει 6 ξενους αλλα μονο 4 μη κοινοτικους. Ο παναθηναικος οπως σωστα λες εχει 8 ξενους συνολικα οποτε 2 απο αυτους θα μεινουν εκτος Α1. Θα τολμησω να πω πως αυτοι θα ειναι οι Νικολς, Φελντειν (απο τη στιγμη που ο Γκαμπριελ εχει ερθει με ξεκαθαρο σκεπτικο να ταιριαξει με το Γκιστ).

      Διαγραφή
    2. δυσκολη προβλεψη αλλά νομιζω οτι τελικα ο γκισταρος την εχει κανει μαγκες (ή μαλλον ο Πασχαλακης θα τον ξεκανει). Και έπεται Τζέιμς.

      Διαγραφή
    3. Καταρχάς φταίω εγω που μπαίνω στον κόπο να απαντήσω σε τρολλ!Ο Γκιστ φίλε γαυρε (άσε τα Γκισταρος και αυτα) ήταν ειναι και θα ειναι εφιάλτης του φαλάκρα σου!Ο Πασκουαλ τον είχε βασικότατο με plays και στην επίθεση για αυτόν και θεμέλιο στην άμυνα...Οσο για Τζειμς...αυτός τον κράτησε στην ομάδα,ψάχνει τροπο να τον ενταξει καλύτερα(φάνηκε και με την αλλαγή στην Α1) και το καλοκαίρι ανάλογα την πορεία του θα κριθεί το μέλλον του...Μεχρι τότε ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

      Διαγραφή
  50. υπάρχει θέμα Ζήση στον Ολυμπιακό?

    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Για μενα υπαρχει μονο 1 ονομα..Ιδανικος!
    Νικος Ζησης.196μ τελειο πακετο.Δυστυχως με συμβολαιο και χωρις διαθεση(?) επαναπατρισμου διαχρονικα..Αναρωτιεμαι η μαλλον ευχομαι η σχετικα φρεσκια υπογραφη του Mcneal και η μεταθεση χρονικα της μεταγραφης μετα το ματς με Brose να ειναι ο καπνος που θα σημαινει φωτια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΚΟΥΙΖ.

    ΠΟΙΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν του δώσει ο Τζειμς το 5 ή το 6 ή το 10 με το δευτερο να χει μεγαλυτερες πιθανότητες

      no_closure

      Διαγραφή
  53. Eπειδη πολλοι ψαχνουν αντιΧακετ και κοιταζουν ψηλα κορμια θα ηθελα να πω οτι ο Χακετ προσφερει πολλα στο παιχνιδι του Ολυμπιακου και αυτο δεν ειναι μονο η αμυνα σε συνδιασμο με το υψος και τον ογκο του.Βασικα ο Χακετ ειναι ο παικτης που ερχεται απο τον παγκο και δινει ενεργεια στον Ολυμπιακο μαζι φυσικα με την αμυνα.Θεωρω οτι αυτα θα ψαξει ο Μπουλετ να βρει εστω και αν δεν καταφερει να βρει ενα 2μετρο παικτη.Το θεμα ειναι αυτος που θα ερθει να ανοιγει το ρυθμο και αν ειναι δυνατον να πασαρει καλυτερα απο τον ιταλο.Απο την αλλη μαλλον αυτος θα πρεπει να ταιριαζει καλυτερα με τον Γκριν αρα τουλαχιστον να μην ειναι ταπας αλλα να διαθετει και το δυναμισμο να μην ποσταρεται ευκολα.

    Το πακετακι ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει συνεπως ειναι σοβαρα πιθανο να παιρνει τη μπαλα στα χερια ο Γκριν και ο παικτης που θα ερθει να τον βοηθαει λιγο στην οργανωση με μια αρκετα καλη πασα απο τη θεση 2.

    Κατι για τους οπαδους του παναθηναικου.Ο Τζεντιλε δεν ειναι παικταρας αλλα ειναι ταλενταρα.Εξαιρετικο ταλεντο εξαιρετικοι παικτες και οι υπολοιποι αμερικανοι που διαθετει εξαιρετικη και η εμφανιση με τη Φενερ.Ειναι το λιγοτερο ομως αστειο και γραφικο να αναρωτιουνται πολλοι τι θα κανει αυτη η ομαδα οταν επιστρεψει ο Γκιστ απο τη στιγμη που ειναι φανερο οτι μετα απο 10 γκαρντ-φοργουορντ και φοργουορντ-σεντερ δεν διαθετουν αναπληρωματικο ασσο αναπληρωματικο σεντερ και γινεται ενα αλαλουμ με τους 8 τουλαχιστον ξενους που εχουν μαζευτει.Θυμιζει εντονα ο Παναθηναικους ομαδα Γκερσον οχι σε στυλ ενδεχομενως αλλα σε νοοτροπια που ειναι το χειροτερο.Επισης με μια καλη εμφανιση δεν γινεσαι ομαδαρα.Χρειαζεται συνεχεια και σταθεροτητα σε ολη τη σεζον οσο αυτη ειναι δυνατη.Ευχομαι καλη τυχη στον Παναθηναικο πραγματικα μακαρι να ειναι στη 4δα και γιατι οχι στο φαιναλ 4.Ελπιζω να βρεθει εκει και ο Ολυμπιακος με τον λιγο Μαντζαρη με τον λιγο Παπανικολαου με τον λιγο Παπαπετρου με τον λιγο Σπανουλη και Πριντεζη που εχουν να σηκωσουν κουπα απο το 2013.Χαμηλα ομως το κεφαλι σεμνα και ταπεινα θα προσπαθησουμε να πιασουμε το ταβανι που πολλοι λενε οτι εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για πια νοοτροπια γκερσον λες;που επαιρνε πιτσες και καθοταν και ετρωγε την ωρα της προπονησης;που εστελνε φιλακια σε ντερμπι ΠΡΙΝ τελειωσει το ματς νομιζοντας οτι εχει κερδισει και τελικα τραβουσε τα μαλλια του;που πηγαινε πανω κατω στον παγκο με μια βεργα στο χερι;συγνωμη,αλλα δεν βλεπω καμια τετοια νοοτροπια απο πασκουαλ...!το αντιθετο θα ελεγα,βλεπουμε εναν σοβαρο προπονητη που φαινεται οτι δουλευει την ομαδα και την εχει αλλαξει κατα πολυ μεσα σε 1,5-2 μηνεςο αναπληρωματικος πλει μεικερ ειναι ο τζειμς,ο οπιος ειναι διαφορετικης φιλοσοφιας σιγουρα απο καλαθη..ο ενας ειναι πιο οργανωτης,ο αλλος πιο επιθετικογενης παιχτης.αν ηθελε εναν ακομη οργανωτη ο παναθηναικος,ναι μπορει και να ηθελε,αλλα αναπληρωματικο ασσο εχουμε..με τα καλα του και τα κακα του...
      για σεντερ που λες,βασικος ειναι ο σινγκλετον και αναπληρωματικος ο μπουρουσης..ποιος απο τους 2 σε χαλαγε στον ολυμπιακο;;;εκτος και αν θεωρεις τον μιλουτινοφ καλυτερο του μπουρουση!απλα,ο μπουρουσης δεν ειναι σταθερος μεχρι τωρα και οταν δεν παιζει καλα,φαινεται οτι χρειαζεται βοηθεια ο σινγκλε..οταν ο μπουρουσης σταθεροποιησει την αποδοση του(και αν,κανειςδεν το ξερει αυτο),το διδυμο αυτο θα ειναι απο τα καλυτερα στην ευρωλιγκα..αν χρειαζομαστε ακομη εναν για γεμισμα στο ροστερ;θα μπορουσε καποιος να πει οτι καλο θα ηταν και αυτο..μην ξεχναμε ομως οτι σε κανα 2 μηνες θα γυρισει και ο γκιστ!
      ο ολυμπιακος ομως δεν μας ειπες,ποιον εχει για αναπληρωματικο 4αρι;;ποιον εχει για αναπληρωματικο σεντερ;εχεις 3 ξενους σεντερ και απο αυτους μονο στον μπιρτς μπορεις να στηριχτεις ουσιαστικα!
      Υ.Γ.οσο για τους 8 ξενους,ασε τον πασκουαλ να 'ανησυχει'....


      @τζεντιλε 13

      Διαγραφή
  54. γεια σου τζιμ!ευχαριστουμε για τις τελειες αναλυσεις.για του παο,πιστευω οτι ο τζεντιλε θα βοηθησει,θα προσφερει ποστ παιχνιδι και προσπαθεια δημιουργιας απο το ποστ.παιχτης που δεν ποσταρεται ευκολα,μακαρι να μεινει πολλα χροννια.ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Για τον Ολυμπιακο εγω θα προτεινω τον δικο μου παικτη τον Dj Kennedy που τωρα παιζει Κινα αλλα πιθανοτατα οχι για πολλες μερες επειδη η ομαδα του ειναι στον πατο.Ξερω ειναι για πολλους γκαρντ φοργουορντ που πασαρει καλα αλλα αν δει κανεις στο nbdl επαιζε καθαρος ασσος.Βασικα ειναι ενα ακριβες αντιγραφο Χακετ.Ελπιζω να ασχοληθουν εκει στον Ολυμπιακο με αυτον ή τον Νταριους Μορις που ειναι οι μονοι που πραγματικα αξιζουν.Η λυση ευρωπαιου ειναι καταστροφικη δεν αντεχει η ομαδα αλλα αργα ποδια και σοφτιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλημέρα
    -Στην υποθεση Τζεντίλε δεν εχει αναφερθεί και η σφοδρή επιθυμία του παικτη να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟ.Η κινηση αυτη περα απ το αγωνιστικό που μπορει να ειναι μεγαλη αποτυχια,οταν ενα ΝΒΑ prospect( οπως εχει κανει και ο Χεζονια) εκφραζεται με τετοιο τροπο για το συλλογο δημιουργει συσχετισμους και δυναμικες πολυ πιο ισχυρες απο μια αγωνιστική επιτυχία και καλα εκτελεσμένα αγωνιστικά πλανα.Και αυτο μετρησε στον ερχομο του(αφηνοντας δε μια πολυ ιστορικη με 3 Ευρωπαικα ,και πολυ πλουσια ομάδα για ερθει στον ΠΑΟ)

    -Ο Γουεστμπρουκ φετος με την αποχωρηση του Ντουραντ κανει πραγματα που πιθανως μονο ενας εχει κανει στο ΝΒΑ,εχοντας και επιπλεον κινητρο για επιτυχια.Νομιζω αξιζει στηριξη.Ο Ντουράντ δε,εξελισεται απο τον πιο αξιοθαυμαστο και συμπαθη παικτη του 2010 στον πιο σιχαμενο παικτη ,χειροτερα κι απο τον Λεμπρον του Μαιαμι

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο κροατης σέντερ που είπε ο Καρύδας είναι ο δεινόσαυρος 2.17 Στανκο Μπαρατς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Οι 7-8-9 ξένοι του ΠΑΟ, όπως και ο δανεισμός (τελικά) του Τζεντίλε μέχρι το καλοκαίρι, δείχνουν κατά τη γνώμη μου ένα πράγμα και μόνο: ο Πασκουάλ χτυπάει την Ευρωλίγκα -θυσιάζοντας ενδεχομένως τη συνοχή έναντι του "αιώνιου" και διακινδυνεύοντας να χάσει το πρωτάθλημα. Το αν θα του βγει βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν, και γενικότερα μόνο εύκολο δεν το λες! Αλλά θα το παλέψει, αυτό δείχνουν οι κινήσεις του.

    Ντάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή