Athlenda

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Bennet Cantu:scouting report



Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει την Καντού σε σύγχυση μιάς και η ομάδα της Λομβαρδίας έρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες στο calcio (είδηση για την Καντού πιστέψτε μας)και παράλληλα πολύ μέτριες εμφανίσεις.Είναι πληγωμένη,αλλά η σημασία του παιχνιδιού είναι τεράστια όσον αφορά την πρόκριση στο τοπ-16 και ελλοχεύει ο κίνδυνος της γνωστής ''νεκρανάστασης''...Γι'αυτό θέλει τεράστια συγκέντρωση σε μια πολύ δυνατή έδρα.Πάμε να δούμε 2-3 πράγματα που αξίζουν προσοχής για το παιχνίδι της ομάδας του Τρινκιέρι.




-Στις 2 ήττες της παρουσίασε σοβαρή αδυναμία στο αμυντικό τρανζίσιον.Ειδικά τη Κυριακή,ο  Τζόρτζεβιτς με τη Μπένετον τους ''σκότωσε''.Ο Χάκετ με τη Σκαβολίνι τους έκανε μεγάλη ζημιά με τη διείσδυσή του.Σε κάποια σημεία του ματς έδειχναν ασύνδετοι τελείως σε αυτό το κομμάτι,καμία συνενόηση καμία θέση ,με τους Τρεβιζιάνους-κυρίως-να κάνουν παρέλαση στη ρακέτα τους.Περιέργο για μία τόσο καλή αμυντική ομάδα.Ο Ολυμπιακός πρέπει να τρέξει,δε χωράει συζήτηση επ'αυτού, και να ψάξει τελειώματα στο τρανζίσιον με τους ψηλούς του,σε ''δεύτερες'' πάσες.

-Συνέχεια εκ του προηγουμένου.Δείγματα αμυντικής ανεπάρκειας στη ρακέτα,το πλέον ασυνήθιστο για την Καντού.Ο Αντριεν Τζέφ και τα 202 εκατοστά έκαναν πάρτι (24π.-9ριμπ-10 κερδ.φάουλ)απέναντι στα ψηλά κορμιά του Τρινκιέρι.Υπάρχει χώρος για τον Χάινς λοιπον..


-Είναι ομάδα που παίζει πολύ με το τρίποντο.Πολύ.Σχεδόν όλοι μπορούν να σουτάρουν και όταν βγεί ενα καλό σουτ το πέρνουν αμέσως,οποιοσδήποτε και αν είναι στη συγκεκριμένη θέση.Το δουλεύουν πολύ,η κυκλοφορία της μπάλας που έχουν είναι υποδειγματική,το μεγαλύτερο ατού τους στο επιθετικό κομμάτι.Ενας παίκτης στον οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε είναι ο Maarten Leunen.Κάνει όλο το παιχνίδι,δημιουργώντας είτε από τη κορυφή είτε από το ποστ.Οτι κάνει ο Στόουνρουκ στη Σιένα,για αυτό και στη Τοσκάνη τον επέλεξαν για αντικαταστάτη του κάπταιν τους.Πολύ καλός πασέρ,πέρνει τις περισσότερες προσπάθειές του από το τρίποντο,όπου σουτάρει με πολλά ups & downs.Αυτό ίσως φανεί χρήσιμο στους ερυθρόλευκους,ρισκάροντας κάποια σουτ του Αμερικανού(θα δείξει από νωρίς σε τι βραδιά είναι).Στο Τρεβίζο πάντως οι επιλογές της Καντού ήταν μέτριες με συνέπεια να μην έχει καμία ισσοροπία η ομάδα στο αμυντικό τρανζίσιον.


Τζιανλούκα Μπαζίλε είναι ο παίκτης που πατάει καλύτερα αυτό το διάστημα για την Καντού.Ο Τρινκιέρι τον χρησιμοποιεί και στον άσσο.Αναμένεται να πάρει τα σουτ εάν το ματς πάει στο τέλος,κλειστό.Το ιδανικό είναι ψηλός και αθλητικός παίκτης πάνω του.Με το σάπιό το μυαλό μου,θα έβαζα τον Παπανικολάου εκεί,αν και είναι μεγάλο το κόστος μιας και ο Ντούντα δεν έχει άλλο τέτοιο ''πακέτο'' στα φόργουορντ(πόδια,ύψος,προσήλωση)να τον καλύψει..

-Ο Τρινκιέρι θα φορτώσει παιχνίδι στο καλάθι.Θα σημαδέψει τον Λάζαρο,περνόντας μπάλες στον Σερμαντίνι και τα υπόλοιπα σέντερ του.Προσοχή στον Βλάντιμηρ Μίτσοβ.Κανει τα πάντα στο παρκε και από εκει χτίζει αυτοπεποίθηση για να βάλει μεγάλα σουτ στο τέλος.Αναμένεται ο Ιταλός επίσης να παίξει με δύο πόιντ γκαρντ.Θα δώσει λεπτά στο σχήμα αυτό.Μαζαρίνο-Τσιντσιαρίνι και για γέμιση Μπαζίλε..

-Το αναφέραμε και στην ανάρτησή μας για την Καντού,πρίν λίγο καιρό. ( http://hoopfellas.blogspot.com/2011/10/be-afraid-of-cantu.html ).Το σουτ-αντιγραφή του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς  από τον Μαρκοησβίλι είναι εκπληκτικής ομορφιάς.Οι Ιταλοί τον ψάχνουν,με διαγώνια,κάθετα διπλά σκρίν.Είναι καλός σουτέρ και μαχητικός παίκτης.Ο Λάητι επίσης αναμένεται να πάρει χρόνο ,ο Τρινκιέρι τον ετοιμάζει για τέτοια ματς.

-Το άρμα μάχης τους είναι η άμυνά τους.Είναι blue collar team,δεν έχει το ταλέντο και την ποιότητα της Μπιλμπάο αλλά αυτό που θέλει να παίξει,το παίζει πολύ καλά.Είναι physical,έχει πλάνο και το ακολουθεί.Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φτάσει τους 75π.,για να έχει αυτός την πρώτη τύχη.Δεν είναι εύκολο.Στο γήπεδο θα είναι όλη η πόλη σήμερα..




4 σχόλια:

  1. Ο ΟΣΦΠ ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ.ΣΤΡΑΦΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ.ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ Β ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ.ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΝΣΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΦ.Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ 4-5 ΕΠΙΣΗΣ.Ο ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΑΡΑΓΕ Ο ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalhspera dhmhtrh!exw kairo na grapsw giati me auth thn katantia tou olympiakou den axizei ton kopo alla diavazw ta ar8ra sou!
    ap oti vlepw o olympiakos anti ka8e xrono na kanei ena vhma mprosta ws omada,xekinaei apo to mhden se ka8e xronia!ok,htan apofash ton aggelopoulwn na meiwsoun to budget alla autos o sxediasmos tsakizei kokala(oxi mono fetos alla k ka8e xrono).entaxei,momo perusi htan kalutera ta pragmata!
    den mporesa na katalavw tis epiloges papadopoulou - xaouarnt(traumatias alla k pou epaize) opws kai h paramonh tou gluniadakh??oi psiloi ths kantou ekanan oxi party alla panhguri trelo!xairomai na vlepw papanikolaou - katsivelh alla k tous allous perifereiakous(an k x8es k autoi htan kakoi)!an den kanoun kati stis 8eseis 4-5 den mas vlepw ka8olou kala!pali kala pou uparxei o spanoulhs giati....sigoura auth omada den einai gia fetos alla den thn kovw na einai oute se 5 xronia!dustuxws auth einai h alh8eia!!!!!
    o pana8hnaikos fetos 8a to parei treno to prwta8lhma,makari na vgw megalos pseuths alla,alla elega tis alles xronies k alla ginontousan!
    gia na doume to epomeno paixnidi...
    -perou-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. skeftomai poso leipei enas maurokefalidis h enas ercheg pou perysi takougane..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @PEROU

    Να'σαι καλά φιλαράκι..αρκεί που είσαι νοερά κοντά μας..Ο ΟΣΦΠ θα είναι καλύτερος όσο περνά ο καιρός και με έναν ψηλό αρκετά ανταγωνιστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή