Athlenda

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

WELCOME TO TOP 16!

                                                      
                                             Το νέο γήπεδο της Φενέρ..

Σκληρές ήττες για τις Ελληνικές ομάδες στο τοπ-16 περιείχε η 2η αγωνιστική του.Κανείς δε κέρδισε και τίποτα δε χάθηκε ακόμα όμως.Τα συναισθήματα αλλάζουν άμεσα πλέον και από εβδομάδα σε εβδομάδα έρχονται τα πάνω κάτω.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΥΝΙΞ



Στη προηγούμενη ανάρτηση για το τοπ-16 υπογραμμίσαμε το πόσο σημαντικό είναι  να μπορείς να κάνεις τα –θεωρητικά-αυτονόητα και να κερδίσεις τα παιχνίδια στην έδρα σου που-πάλι θεωρητικά-είσαι φαβορί.Ε π ι τ υ χ ί α  το χαρακτηρίσαμε και μάλιστα μεγάλη.Η ομάδα του Ομπράντοβιτς  δεν τα κατάφερε.Ή μάλλον τα κατάφερε ο Πασούτιν!Με παίκτη κλειδί τον Βερεμένκο χτύπησε τους πρωταθλητές μέσα στη ρακέτα αφού πρώτα με τον ίδιο παίκτη,είχε αναχαιτίσει τον Μπατίστ στα μετόπισθεν( τα γρήγορα πόδια του Λευκορώσου έκαναν τη διαφορά και στην ομαδική άμυνα).Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός αμυντικά,κυρίως αντιμετωπίζοντας το ρωσικό πικ εν ρολ.Η Ούνιξ δέχτηκε 83 πόντους αλλά σε γενικές γραμμές η αμυντική τους απόδοδση ήταν πολύ καλή.Μη ξεχνάμε ότι μέχρι και την Τρίτη περίοδο είχαν δεχτεί μόλις 56 πόντους .Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ντόμερκατ και πάλι.Πολύ σημαντικό-πάρα πολύ-το ότι οι ‘’πράσινοι’’ μείωσαν με τη προσπάθειά τους στο τέλος τη διαφορά και έκλεισαν στο μείον έξι.Πολύ σημαντικό και ας πέρασε απαρατήρητο,μπορεί να κρίνει πολλά..

ΡΕΑΛ-ΣΙΕΝΑ



Τη νίκη της σεζόν έκανε μέχρι στιγμής η Μοντεπάσκι στο πιό κρίσιμο παιχνίδι(και ας μην είχε αυτή το πολύ άγχος) με εκπληκτικό κοουτσάρισμα από τον Πιανιτζιάνι και φοβερή προετοιμασία του ματς από το coaching staff που υποχρέωσε την καλύτερη επίθεση της Ηπείρου να μείνει στους 69 πόντους.Οι Ιταλοί δούλεψαν πολύ σε δύο κομμάτια που έγειραν τη ζυγαριά υπέρ τους.1.)Σταμάτησαν τους πυλώνες του επιθετικού τρανζίσιον των Μαδριλένων (1α)μην επιτρέποντας στον Σούαρεθ να ποστάρει σε πρώτο χρόνο και (1β)δυσκολεύοντας το ξεμαρκάρισμα του Κάρολ μέσα από τα διπλά σκριν σε δεύτερο χρόνο,ο οποίος κατέληγε να βρίσκεται με ένα χέρι κολλημένο στο πρόσωπό του και με λάθος θέση σώματος 2.)Απέκοψαν τον Ροντρίγκεθ,κινητήριο μοχλό της επίθεσης της Ρεάλ,από τους συμπαίκτες του και αυτό έφερε μεγάλο εκνευρισμό στη λειτουργία των ''Μερένγκες''.Αυτό ήταν όλο.Ο Μπό-never miss-Μακάλεμπ ήταν εκπληκτικός και πάλι,ότι και να πούμε θα είναι λίγο.Σκεφτείτε ότι τα πιό σίγουρα καλάθια για τη Σιένα προέρχονται από καταστάσεις 1 εναντίον 2 ή 3,με τον Μακάλεμπ στο τρανζίσιον..Το άλλο πολύ καλό νέο για τη Μοντεπάσκι ήταη η επιστροφή του Λαβρίνοβιτς,ο οποίος έδωσε ένα τεράστιο extra boost στην επίθεση του Πιανιτζιάνι σκοτώνοντας την ομάδα του Λάσο.Πολύ καλή διαχείριση από τους Ιταλούς στους πλάγιους με τους Θόρντον-Μός να ξεκινούν και τον Ρακόσεβιτς με τον Αραντόρι να βγαίνουν από τον πάγκο.Τους βγήκε. Συγκινητικός ο Ρέγιες για άλλη μια φορά.Πολύ σταθερός και έτοιμος ανα πάσα στιγμή.Δεν είναι τυχαίο το πόσο τον εκτιμούσε ο Μεσίνα..

ΜΑΚΑΜΠΙ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ



Σκληρό παιχνίδι με πολύ τακτική.Λίγη η Μακάμπι,τουλάχιστον τώρα και για τέτοιο επίπεδο.Η Καταλανοί εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή τους στον ‘’άσσο’’ πήγαν το παιχνίδι στο ρυθμό τους και στο τέλος εκμεταλλεύηκαν την ποιότητα του Λόρμπεκ και πήραν μεγάλη διαφορά.Παρά τη κακή μέρα του Ναβάρο(κάποιος να του πει ότι θέλει κούρεμα..)ο Πασκουάλ με όπλο την άμυνα δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο σε ένα γήπεδο που κάποιες στιγμές κόχλαζε και αυτό σίγουρα λέει πολλά.Ο Μπλάτ από την άλλη έδωσε μόλις 9 λεπτά χρόνο στον Σόφο..Είναι εμφανές ότι τον τελευταίο καιρό δείχνει μια σαφής προτίμηση στα γρήγορα πόδια του Χέντριξ στο τέλος των ματς.Εξαιρετικός ο Λανγκφορντ,ομόνος τον οποίο πραγματικά αισθάνθηκε η καταλανική άμυνα,αλλά αβοήθητος..Σαφώς καλός παίχτης ο Μάλετ αλλά όχι αυτό που χρειαζόταν η Μακάμπι κατά τη γνώμη μας.Τον Μάιρ Τσάτμαν περιμέναμε εμείς..Η Μπαρτσελόνα πλέον ακουμπάει την πρωτιά στον όμιλο αλλά κανείς δε ξέρει εαν θα είναι τόσο ευχαριστημένη με μια πιθανή διασταύρωση με τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα..Παίζει και αυτό.'Οπως παίζει και η Μακάμπι να ''έχει'' για πρωινό τον πρώτο του άλλου ομίλου,εφόσον βελτιωθεί βέβαια γιατί θέλει πράγματα ακόμα για να μπορέσει να κοιτάξει πρός τη Πόλη.

ΓΑΛΑΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Δύο πρόσωπα παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι.Αυτό του πρώτου ημιχρόνου,το οποίο πολλοί περίμεναν,χάνοντας γρήγορα την επαφή απέναντι σε μια ομάδα –σε καμία περίπτωση πιό ταλαντούχα-σοβαρή,συγκροτημένη και με πλάνο.Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει τύχη να περάσει στα πλέη-οφς.Το 0-2 δε τον αφήνει ιδιαίτερα πίσω όπως νομίζουν πολλοί.Μια καλή νίκη την άλλη εβδομάδα μπορεί να τον φέρει καβάλα στο άλογο..Ο Γκόρντον Λούκας(έβγαλε μερικές φοβερές φάσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ) έζησε το όνειρο του καθαρίζοντας την πρώην ομάδα σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι.Φυσικά δεν μιλάμε για ‘’κακία’’ αλλά για αθλητικό εγωισμό.Οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν 4-5 καλάθια στα τελευταία λεπτά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από τον πρώην παίκτη τους,ο οποίος έκανε το drive από τη κορυφή της ρακέτας και σκόραρε ανενόχλητος,δίχως καν φάουλ.Φάνηκε πόσο έλειψε ο παίκτης που περιγράφαμε(με τα μακριά άκρα και την ικανότητα στο μπλόκ)προ-Ντόρσι,ώστε να σκεπάσει το καλάθι τους.Το τρίποντο του Σλούκα ήταν απίστευτο,από τα highlights της χρονιάς.Α και για να μη ξεχνιόμαστε,επειδή το συζητήσαμε διεξοδικά..Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΛΕΠΤΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΘΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΣΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΕΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ.ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΟ.Αυτό και έγινε.Αντίθετα αρκετά καλός ο Ντόρσι,του οποίου η αστοχία από τη γραμμή των προσωπικών κοστίζει μεγαλύτερη συμμετοχή στο τέλος τέτοιων ματς.Θα μου πείς και ο Χάινς που ήταν μέσα προχτές..

ΤΣΣΚΑ-ΕΦΕΣ




Για μια περίοδο στάθηκε η Εφές στη Μόσχα,χάρη στο ταλέντο του Βούγιασιτς.Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ρώσοι ανέβασαν την πίεση στην άμυνά τους και εκεί χάθηκε η μπάλα.Οι Τούρκοι είναι καλύτερη ομάδα με τον Κίνσεϊ(ακόμα και τον 2/7 Κίνσεϊ)αλλά δεν είναι τόσο καλά δουλεμένη ομάδα για να κοιτάξουν την ΤΣΣΚΑ σε τέτοιο επίπεδο.Ο Σαρίτσα έκανε κάτι ''μυστήρια πράγματα'' με παγίδες στον Τεοντόσιτς στέλνοντας τον Γκιουλέρ με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει ο Σβεντ.Εκπληκτικός ο Κριάπα(8 ας.),’’μια μέρα στο γραφείο’’ για τον Κιριλένκο.13/27 τρίποντα οι Ρώσοι..Η Αναντολού σε επίπεδο ομαδικής αντίδρασης και συνεργασιών είναι κατώτερη τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τη Γαλατά.Υπερέχει σε ταλέντο αλλά πόσο μπορεί να ποντάρει σε αυτό..?

7 σχόλια:

  1. Καλησπερα,πολυ καλη δουλεια για ακομα μια φορα.
    Περιμενα και αναλυση για το παιχνιδι της Φενερ.
    Για τον ΠΑΟ νομιζω πως αυτη η ηττα ειναι κατι πιο αναμενομενο απο την διαστημικη νικη στο Μιλανο(ποσο χαλια πια αυτη η Armani με τετοιους παικτες).Παντα στο ΤΟP-16 κανει μια τετοια.Τουλαχιστον τα τελευταια 3 χρονια(βεβαια πριν 2 χρονια το πληρωσε). Το ευτηχημα για τον Παναθηναϊκο ομως ειναι πως παιζει σε εναν ομιλο που μπορει να διαικδικισει ολα τα παιχνιδια(ακομα και με ηττα στην Τουρκια με την Φενερ μεσα ειναι για την προκρηση τουλαχιστον).
    Η Σιενα τρομερη νικη δεν το περιμενα. Ισως της εκανε καλο αυτη η απουσια των Kaukenas ,McLeb. Αφου μπηκαν πιο γρηγορα στο rotation Racosevic , Thordon.
    Στα της ομαδας μου τωρα. Ειδα μονο το 2ο ημιχρονο.Στο τελος της κανονικης διαρκειας φανηκε ο Ολυμπιακος σαν να φοβοταν να κερδισει.Δεν μπορει να κολλας σε 3 ή 4 επιθεσεις σερι με το σκορ στο 61-61 εκτως εδρας.Το καλο ειναι πως ο ομιλος ισως δωσει προκριση ακομα και 2-4 ρεκορ αφου αυτη η CSSKA ειναι ικανη για το 6-0 εκτως αν στο τελος χαλαρωσει(ατυχος ο ΟΣΦΠ που την πετυχε πρωτη ημερα του ΤΟΡ-16 στο ΣΕΦ).
    Αχ ρε Gordon ....
    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα γειά σου,ευχαριστώ για το σχόλιο.Τη Φενέρ και την Καντού τις είδα σήμερα το πρωί..Πήγαινε μακριά η βαλίτσα..Ο Παναθηναϊκός έχει το θετικό ότι η κατάσταση είναι στα χέρια του και το μείον ότι δε βρίσκεται ο ίδιος σε καλή κατάσταση.Για τη Σιένα μιλάμε πολύ συχνά.Είχε φορτώσει το ρόστερ και με τους τραυματισμούς οι εναπωμείναντες βρήκαν πιό διάκριτους ρόλους.Είναι όμως τεράστια η απουσία του Καουκένας από όλες τις απόψεις..
      Ο Ολυμπιακός έχει τύχη στον όμιλο,ακόμα και με 2-4 όπως ανέφερες δηλ. με 2 καλές νίκες στο Φάληρο.Εκτός και σπάσει την έδρα η Εφές με τη Γαλατά εκτός.Το ματς της επόμενης εβδομάδας πάντως θα μας δείξει πιό καθαρά που πάμε..

      Διαγραφή
  2. Οτι θα διαβαζα το επιθετο σταθερος διπλα στο ονομα του Ρεγιες δεν το φανταζομουνα!Μιλαμε ο τυπος ειναι η επιτομη της ασταθειας.Ικανος για 35 η για -5 ranking απο τη μια βδομαδα στην αλλη,ανεξαρτητως αντιπαλου!Ο μεγαλυτερος αντιπαλος του Ολυμπιακου ειναι το προγραμμα του,παραγγελια να το εκανε η Εφες δεν θα εβγαινε τετοιο...Η Σιενα εκανε τεραστιο βημα για το final 4,το θεμα ομως ειναι να χτυπησει επιτελους τον τιτλο...Τον Παναθηναικο για ενα περιεργο λογο τον βλεπω η πρωτο η τριτο...Το πιο αμφιρροπο ζευγαρι θα ειναι αυτο που θα εχει τη Μακαμπι στα πλει-οφ.Στα αλλα θεωρω οτι Σιενα,Τσσκα και Μπαρτσελονα δεν θα εχουν ιδιαιτερο προβλημα...

    Υ.Γ. Διαβαζω φανατικα το blog σου,παροτι σχολιαζω για πρωτη φορα...Συνεχισε ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ φίλε μου,τιμή μας..Δε θα διαφωνήσω για τις βουτιές στο ranking του Ρέγιες αλλά θεωρω την αυταπάρνηση και τις βουτιές-κάθε είδους-του στο παρκέ για να κερδίσει μια φάση πιό σημαντικές.Παίζει καλά και όταν η ομάδα είναι κακή.Κάτι λέει αυτό..Οντώς η Μακάμπι είναι ερωτηματικό,είτε σταυρώσει με την Ούνιξ είτε με τον Πάο είτε με οποινδήποτε.Εχει φανέλα και παντα σε αυτά τα ματς-των πλεη οφς-τα δίνει όλα.Οπως έγραψα περίμενα κάτι άλλο στο ''1'',τον Τσάτμαν αλλά αντε να πληρώσεις τη Καρσίγιακα..Με τα 250χιλ. που πήραν από τη υπόθεση Παργκο προτίθεντο να πληρώσουν παίκτη κ ομάδα.Οσο για τη Σιένα ήθελε ένα παίκτη το καλοκαίρι που θα την έκανε Νο1 φαβορί και περίμενα ότι θα πάει για αυτόν αλλά τελικά δε το έκανε.Τα λεφτά του πήγαν στον Αντερσεν..

      Διαγραφή
  3. παρακολούθησα όλο το ρεαλ-σιένα και πιστεύω ότι ίσως είναι το καλύτερο παιχνίδι των Ιταλών φέτος. Με τέτοιες εμφανίσεις μπαίνουν άνετα final 4 και κοντράρουν τσσκα, μπαρτσελόνα που για μένα είναι τα φαβορί για τον τελικό. Μακάρι φέτος να γίνει η έκπληξη όπως έγινε πέρυσι με τον Παο.
    Η Ρεάλ από την άλλη δεν μου άρεσε, έχω δει άλλο ένα παιχνίδι της φέτος, όμως τότε είχε Ρουντι και Ιμπάκα και ήταν εντελώς άλλη ομάδα. Αυτός ο Κάρολ έκανε τραγικά λάθη, του έκλεψαν 3-4 φορές τη μπάλα στην ντρίπλα και έκανε και αρκετές λάθος πάσες. Ο Μίροτιτς δεν φάνηκε καθόλου, ο Σουάρεθ τα ίδια και γενικώς από πλευράς Ρεαλ έβλεπες έναν Ρεγες να προσπαθεί και τίποτα άλλο.

    Υ.Γ. Προσωπικά περιμένω άρθρο για το ΝΒΑ. Προβλέπεται χαμός φέτος στα πλευ οφ, έχει πολλές ισοδύναμες ομάδες και φαίνεται πως το λοκ αουτ ευνόησε κάποιες και χαντάκωσε άλλες που τώρα σιγά σιγά βρίσκουν ρυθμό.

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vamos ευχαριστώ για το σχόλιο.Συμφωνώ απόλυτα.Η Σιένα δουλεύει χρόνια για αυτή τη στιγμή.Ο Μίροτις ήταν τραυματίας έπαιξε με δική του ευθύνη.Ο Κάρολ συνάντησε τη καλύτερη άμυνα παρεταγμένη απέναντί του για φέτος.Θα γράψουμε και για ΝΒΑ.Τώρα βγάζω τα τελευταία power rankings,θα ανέβουν σύντομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή