Athlenda

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

4 ΜΑΥΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ..)



 Ο μεγαλύτερος Νονός του σύγχρονου Ευρωπαϊκού μπάσκετ αποχώρησε από την Ελληνική μπασκετική πιάτσα και την πράσινη "φαμίλια" η οποία ψάχνει καινούργιο αφεντικό.. To Hoopfellas παρουσιάζει και αξιολογεί τα ονόματα που θα παίξουν δυνατά..





 Για την φυγή του Ομπράντοβιτς με τον τρόπο που έγινε ελπίζουμε να γράψουμε στο εγγύς μέλλον. Σίγουρα πολλοί φίλοι του τριφυλλιού έμειναν με την απορία και ένα γιατί στα χείλη θορώντας ότι ο Σέρβος θα έπρεπε να δώσει μια καθαρή και  straight εξήγηση στο κόσμο. Εμείς-που έχουμε γράψει απλά τι συμβαίνει- θα πούμε ότι ο Ομπράντοβιτς έκανε αυτό που έπρεπε, αυτό που θα έκανε κάθε πραγματικός άντρας. Εφυγε στο ..σιγανό χωρίς πολλές κουβέντες μη θέλοντας να δυσκολέψει το έργο όσων μένουν πίσω του. Γι'αυτό μη περιμένετε δηλώσεις και εξηγήσεις, όποιος κατάλαβε κατάλαβε..

 Το σίγουρο είναι ότι η θέση του προπονητή στον Παναθηναϊκό έμεινε κενή και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ελεύθερος. Πειράσμοί και τα δύο.. Άλλωστε ποιός μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο πράσινος πάγκος αποτελεί "dream job'' για πολλούς από τους ικανότερους σύγχρονους προπονητές. Μένει να δούμε που θα προσανατολιστεί η -νέα?- διοίκηση της ομάδας. Ακούγεται ότι ο "κονσιλιέρι" Μάνος Παπαδόπουλος και το "πρωτοπαλίκαρο" Φραγκίσκος Αλβέρτης ανεβαίνουν στην ιεραρχία αναλαμβάνωντας σημαντικά πόστα. Το θέμα είναι ότι η διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσει εαν θα πάει σε επικοινωνιακή επιλογή ή όχι.. Για να δούμε..

ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ..




1o) ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ: H γνώμη μου είναι ότι ταιριάζει γάντι σε ένα Παναθηναϊκό που μόλις θα ξεκινήσει το τριετές πλάνο του. Ο Κατσικάρης έχει ανέβει επίπεδο, ξεκάθαρα. Εξυπνος, οξυδερκής, παίζει μοντέρνο μπάσκετ έχει φρέσκιες ιδέες και δουλεύει πολύ. Κόουτς με μεγαλές επιροές από Ίβκοβιτς (υπήρξε βοηθός του) και Ομπράντοβιτς (σε διάφορες δουλειές του έχει αντιγράψει τον τρόπο που αγωνίζονται και κινούνται τα γκαρντ του Παναθηναϊκού) έχει καταξιωθεί με τις δυνάμεις του, χωρίς να του δώσει κανένας τίποτα. Το θέμα είναι ότι έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τη Μπιλμπάο η οποία θέλει να τον κρατήσει (θρυλείται ότι απάντησε αρνητικά στη Ρεαλ κατά τη διάρκεια των πλέη-οφς). Κανείς βέβαια δε ξέρει τι θα γίνει στη περίπτωση που η ομάδα δε λάβει wild cart για την επόμενη Ευρωλίγκα.. Θα είναι το ίδιο ελκυστικό το Μπιλμπάο για το Φώτη ειδικά στη περίπτωση που του χτυπήσουν τη πόρτα οι πράσινοι?


2o) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ: H φυσική συνέχεια στη θέση του προπονητή όπως την είχαν φανταστεί πολλοί στο μυαλό τους, παρέχοντας παράλληλα την ασφάλεια ότι το ''πνεύμα του Ομπράντοβιτς'' θα παραμείνει στο ΟΑΚΑ και η ομάδα θα διατηρήσει το ίδιο επιτυχημένο στυλ παιχνιδιού. Ναι και εμάς μας έκανε εντύπωση ο ξεχωριστός αποχαιρετισμός του Ζότς στον κουμπάρο του στη χθεσινή επιστολή του αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ιτούδης δεν έχει πολλούς υποστηρικτές μέσα στη ΚΑΕ αυτή τη στιγμή.. Ο Ιτούδης πάντως πιθανόν να "παίξει"  και αλλιώς, όπως θα δούμε παρακάτω. Πάντως έχει τύχη, να το θυμηθείτε..


3o) ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: O Πεδουλάκης είναι εύκολα ένας από τους καλύτερους Ελληνες προπονητές αυτή τη στιγμή (για πολλά χρόνια υπήρξε ίσως ο καλύτερος κατά τη γνώμη μας) αλλά σαφώς χάνει στο επικοινωνιακό κομμάτι καθώς ενδεχόμενη πρόσληψή του θα σηματοδοτήσει στα μάτια πολλών την έναρξη εποχής ''ισχνών αγελάδων'' στο οικονομικό τουλάχιστον κομμάτι. Ο Αρτζι κακά τα ψέμματα μπορεί να την κάνει τη δουλειά. Είναι Παναθηναϊκός, πρακτικός προπονητής, θα φέρει πειθαρχία και σίγουρα (με αυτά τα υλικά) η άμυνα που θα παίξουν οι πράσινοι θα τραβήξει πολλά βλέμματα κατά μήκος της Ευρώπης. Δεν είναι όμως δοκιμασμένος σε μια τέτοια κατάσταση, σε ένα πολύ δυνατό πάγκο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και αυτό είναι το όλο ρίσκο. Με βάση και το κασέ του δεν είμαστε καθόλου αρνητικοί σε μια τέτοια επιλογή..


4o) ΣΙΜΟΝΕ ΠΙΑΝΙΤΖΙΑΝΙ: Eίχα σκοπό να γράψω ξεχωριστό κομμάτι που δεν σχετιζόταν με τον Παναθηναϊκό καθώς τα "μυνήματα" που παίρνουμε από τη Τοσκάνη 3 μήνες τώρα δείχνουν σημάδια που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, όσον αφορά τη διάθεση του κορυφαίου Ιταλού προπονητή για τη νέα σεζόν. Ο Πιανιτζιάνι έχει άλλον έναν χρόνο συμβολαίου με τη Μοντεπάσκι αλλά όποιος παρακολουθεί τη καθημερινότητα των πρωταθλητών Ιταλίας θα διαπιστώσει ότι συνεχώς αφήνει μυνήματα του στυλ "κουράστηκα" "θέλω νέα κίνητρα" μέχρι και ξεκάθαρες δηλώσεις "θέλω να δουλέψω σίγουρα στο εξωτερικό" "με το τέλος της σεζόν θα συζητήσω με τον κ. Μινούτσι εάν θα μείνουμε μαζί και για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου". Οποιος γνωρίζει το χαρακτήρα του Ιταλού καταλαβαίνει ότι κάτι "βρωμάει". Μυστήρια πράγματα...

 Στο θέμα μας.. Σαν προπονητής ο Πιανιτζιάνι είναι ότι καλύτερο μπορεί να τύχει στον Παναθηναϊκό τη προκειμένη στιγμή. Θα τον κατέτασσα Νο1 σε σύγκριση με κάθε πιθανή και απίθανη επιλογή. Πανέξυπνος, πολύ ικανός με μεγάλη προσωπικότητα. Παίζει συναρπαστικό μπάσκετ και είναι πολύ ανταγωνιστικός. Λεπτομέρεια. Η Μοντεπάσκι που θαυμάζουμε όλοι τα τελευταία χρόνια χτίστηκε πάνω στον Παναθηναϊκό των Πατησίων, μια από τις πλέον συναρπαστικές και ιντριγκαδόρικες δουλειές του Ομπράντοβιτς. Τότε ο Πιανιτζιάνι ήταν αντίπαλος του τριφυλιού ως βοηθός στον πάγκο της Σιένα. Για τον Ιταλό υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από την Τουρκία όπου παίζει σαν 1-2 με τον Ζοτς και για τις τρείς ομάδες αλλά ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των πρασίνων, σε περίπτωση που κινηθούν προς αυτόν, θα είναι η Μπαρτσελόνα (θα παίξει πολύ δυνατά για την απόκτησή του). Με τον Πιανιτζιάνι ο Παναθηναϊκός δε θα χάσει ιδιαίτερα σε status στη θέση του προπονητή συν ότι θα παρουσιάσει ένα πιό φρέσκο και νεανικό πρόσωπο στον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Α+..

Υ.Γ: Στη πόλη της Σιένα (σας το γράφω από προσωπική εμπειρία γιατί πηγαίνω συνεχώς) όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν κάτι κορυφαίο, "ονειρικό" όσον αφορά το μπάσκετ χρησιμοποιούν τα ονόματα Παναθηναϊκός-Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδης.. Υπάρχει τεράστιος σεβασμός και μπορείται να καταλάβεται πώς θα δούν οι ντόπιοι μια πιθανή μετακόμιση του δικού τους παιδιού στην Ελληνική ομάδα ακόμα και εαν πρόκειται για μια κατευθείαν ανταγωνιστική με τη δική τους ομάδα.

ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ




ΟΚΤΑΪ ΜΑΧΜΟΥΤΙ: Όσοι μας διαβάζουν καιρό θα ξέρουν για την εκτίμηση που τρέφουμε στις ικανότητες του Τούρκου προπονητή. Εκεί που το Μάιο η Γαλατά "έβγαλε" ότι υπέγραψε συμβόλαιο 2+2 ετών, χθές ο Τούρκος τα βρόντηξε και έμεινε ελεύθερος. Πρόκειται για πολύ ικανό κόουτς, μαχητή και θιασώτη της άμυνας.


ΝΤΟΥΣΚΟ ΒΟΥΓΙΟΣΕΒΙΤΣ με assistant τον Δημήτρη Ιτούδη: O Nτούλε είναι το πρότυπο προπονητή για ομάδες με νέους παίκτες και εφόσον η διοίκηση του Παναθηναϊκού επιλέξει αυτήν την κατεύθυνση σίγουρα ο Σέρβος δε θα περάσει απαρατήρητος. Δάσκαλος πραγματικός, με πολύ καλές επιλογές νέων παικτών (είναι γνωστό ότι κόβει το μάτι του) τόσο από την ευρύτερη περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας όσο και από την Αμερικανική αγορά. Το θέμα του βέβαια είναι ότι εκτός Σερβίας έχει αποτύχει και μεγάλο ποσοστό ευθύνης σε αυτήν την αποτυχία φαίνεται να χρεώνεται στο γεγονός ότι δε μιλά αγγλικά. Εκεί μπαίνει ο Ιτούδης στο κόλπο ο οποίος εκτός της γλώσσας (την οποία γνωρίζει άριστα) μπορεί να εγγυηθεί την ομάλη προσγείωση του Ντούλε στο Panathinaikos b.c...


ΣΛΕΤΙΣΛΑΒ ΠΕΣΙΤΣ: Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013 αλλά ακούγεται ότι τα'χει σπάσει με τη διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα. Προπονητής εναγνωσμένης αξίας και ικανότητας αν και η γνώμη μας είναι ότι ο Παναθηναϊκός θέλει κάτι σαφώς πιό "φρέσκο". Εκπρόσωπος της αντίπαλης -σε σχέση με τους Ζοτς, Ντούλε- "φαμίλιας" Γιούγκο προπονητών..



ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ: Δύσκολα τα πράγματα για τον 39χρονο Καταλανό μιας και ο Λάσο τον έχει πιάσει από τη γραβάτα και του σφίγγει τη θηλιά στους τελικούς της ACB με τα μίντια να αποδοκιμάζουν τη φετινή ξενέρωτη και χωρίς σπίθα Μπαρτσελόνα. Ο Πασκουάλ έχει έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμα αλλά πιθανόν να αποτελέσει παρελθόν εάν χάσει τον τίτλο.  Ταλαντούχος προπονητής, ιδιαίτερα καλός στην προετοιμασία παιχνιδιών ενώ η άμεση σκέψη και τα plan B δεν είναι το φόρτε του. Καλή προοπτική. Μετά από τόσα χρόνια σεταριστής επίθεσης και πικ εν ρολ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα ήθελαν να δούν "κάτι άλλο" και αυτούς αντιπροσωπεύει ο Πασκουάλ.



Υ.Γ 2: Βλέποντας τον μεγάλο του αντίπαλο, Ετόρε Μεσίνα, να είναι ένα βήμα πριν τα πλούτη της ΤΣΣΚΑ ο Ομπράντοβιτς θα απαντήσει.. Άλλωστε πάντα ο ένας έριχνε κρυφές ματιές στον άλλον. Ο Σέρβος προσανατολίζεται σε "μεγάλο πορτοφόλι" για κάλυψη..

25 σχόλια:

  1. Ωραίο πλήρες άρθρο και έυστοχος παραλληλισμός με την ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα που βλεπω τη φατσα του πεδουλακη ηταν οτι πρεπει για την ταινια του παει για κορακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Ο Άρτζι είναι ο Σπυριδάκης (θυμάσαι τη συνέντευξη στο Τρίποντο με τίτλο "Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα"?)και ο Πιανιτζιάνι ο Ρένος..

      Διαγραφή
  3. Σαν Παναθηναικός να πω και εγω τη γνώμη μου.όπως πολυ σωστά είπες μετά από χρόνια πικ εν ρολ και στόχευσης στα μις ματς θα ήθελα να δω κάτι πιό γρήγορο και συναρπαστικό.γι'αυτό, Πασκουάλ ή Γκέρσον.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Manu θα είναι ενδιαφέρον σίγουρα. Αλλά κάτι μου λέει ότι στη παρούσα κατάσταση κανένας εκ των δύο δε κολλάει στην ομάδα..

      Διαγραφή
    2. Παίζει να είμαστε οι δύο μοναδικοί έλληνες που εκτιμούν το Γκέρσον - πάντως αν πήγαινε στον ΠΑΟ θα γινόταν εμφύλιος στην ομάδα σας :P

      arisff

      Διαγραφή
    3. arisff o γκέρσον έχει προσωπικότητα για να αντέξει στη δύσκολη σεζόν της μεταφοράς από τον Ζοτς και όσο πάρταλος είναι στη προπόνηση τόσο ικανός είναι στο coaching.αυτή είναι η γνώμη μου

      manu chao

      Διαγραφή
  4. tzim poly kalo arthro apolaustiko.poious kaaesena thewreis tous 2 idanikous coach gia ton twrino pao?

    sotiris13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς έχεις κουραστεί να το ακούς αλλά είσαι ο καλύτερος,δεν υπάρχει δεύτερος,συνέχισε έτσι!
    Στις φήμες για Ζούρο δεν δίνεις καμία πιθανότητα?
    Πασκουάλ και Πέσιτς δεν τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση και πιστεύω πολύ δύσκολα θα πετύχαιναν,όλους τους υπόλοιπους για διαφορετικούς λόγους τον καθένα θα γούσταρα να τους δώ.Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δωθεί μια τέτοια ευκαιρία ζωής στον Πεδουλάκη αν και προσωπικά οι προτιμήσεις μου στη λίστα είναι Κατσικάρης-Πιανιτζάνι,ο τελευταίος ίσως αποτελεί και καλό διαπραγματευτικό χαρτί ώστε να πειστούν να έρθουν συγκεκριμένοι παίκτες στο τριφύλλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά αδερφέ.. Συμφωνώ ότι δύσκολα πετύχουν οι συγκεκριμένοι αυτή τη στιγμή, αν και είναι σπουδαία μυαλά. Πιανιτζιάνι και Κατσικάρης θα ήταν οι δικές μου επιλογές. Και οι δύο όμως έχουν συμβόλαιο και πολύ μυστήριους προέδρους από πίσω..

      Διαγραφή
  6. 1.ΙΤΟΥΔΗΣ (ΠΑΡΑΔΟΣΗ)
    2.ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ)
    3.ΖΟΥΡΟΣ (ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΖΙΜ Ε?)

    GONLOUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βλέπω γενικά ούτε Ζούρο ούτε Γιαννάκη. Έχουν την ικανότητα αλλά χάνουν στο επικοινωνιακό. Τίποτα βέβαια δεν αποκλείεται..

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτικός φιλέ, απο τις λίγες φορές που συμφωνώ 100% μαζί σου (τις αλλες απλά συμφωνω 99%):D
    Σίγουρα η καλύτερη επιλογή είναι ο Πιανιτζιάνι, τον αγαπάμε και τον λατρεύουμε ακόμα και εδώ στο Κόμο, με τον φίλο μας τον Αρτζι να ακολουθεί. Και απο την άλλη, σαφώς και η χειρότερη επιλογή (από τους παραπάνω) είναι το δίδυμο Πέσιτς, Βουγιόσεβιτς αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
    Τον είδες τον Ντουράντ εχτές; ασταμάτητος ήταν ειδικά όταν σφίξαν τα γάλατα...με προβληματίζει (σίγουρα όχι μόνο εμένα) η οκνηρότητα (για να το θέσω επιεικώς) του Γουέηντ. Τι έχει πάθει; Αν συνεχίζει έτσι θα γίνει ξένος στην ίδια του την πόλη και ο Λεμπρόν θα γίνει γουέηντ στη θέση του Γουέηντ...
    ΜΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά ΜΠΛΑ. Έτσι να διαφωνείς για να το κουβεντιάζουμε. Κόμο.. Πολύ όμορφο. Είχα προγραμματίσει να πάω Σιένα τώρα για τους τελικούς αλλά το ακύρωσα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και έχω ξενερώσει.. Ο Ντουράντ είναι φοβερός. Ο Ουέηντ φίλε είναι τραυματίας (θυμάσαι τη μικροεπέμβαση μετά το τρίτο ματς στην Ιντιάνα..)και γενικά θα έχει πρόβλημα. Μάλιστα συζητιέται να ξανακάνει μία επέμβαση μέσα στους τελικούς. Υπάρχει μεγάλο θέμα γιατί όσο περνούν τα λεπτά στο παρκέ φαίνεται ότι χωλαίνει.

      Διαγραφή
  8. Kalimera.thewreitai oti o jovanovic ths partizan mporei na antapexelthei?tha mou arese san epilogh.einai kai apo to tsatsak!

    marcus13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. jim to perimena auto to arthro!ok,kai egw mazi sou, pianigiani katsikaris oi kalyteres epiloges alla nomizw oti o pao tha katalhxei eite se pedoulaki eite se itoudi.edw sth zyrixh pou milaga me enan filo germano mou elege gia ton fleming (th douleia tou opoiou epaineis synexeia).de nomizw omws.

    zurich,switzerland

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τζιμ διαβαζω για τον ιβανοβιτς!σαρεσει?

    johnyq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι μεγάλος φαν τζόνυ. Είναι από τους 3-4 προπονητές που μου αρέσει να μελετώ περισσότερο.Έχουμε γράψει και παλιότερα εδώ μέσα. Απ'ότι ξέρω έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο. Δε ξέρω αν είναι η ιδανική επιλογή στη προκειμένη περίπτωση. Και αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις ικανότητες του, που είναι πολύ μεγάλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω τον φοβαμαι λιγο.θα τους ντυσει στα χακι και θα τους μαστιγωνει!και ειναι κ λιγο ασανσερ ρε συ τζιμ.μια πρωταθλημα απεναντι στη καλυτερη μπαρτσα με σουιπ κ μειονεκτημα και την αλλη εκτος από τον 1ο γυρο της ευρωλιγκ.

    johnyq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εμένα δε με χαλάει καθόλου ο ιβάνονιτς.γουστάρω

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδια ωραια δουλεια!Στα γνωστα site δεν διαβαζουμε τοσο καλά αρθρα!Μονο μια ένσταση...Μην ακούω για Ζούρω στον Παναθηναικό!Τον θεωρώ μετριότατο...Σε σχεση με τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαικου μπάσκετ.
    Κατσικάρης καλή λυση,αλλά δεν ξέρω αν θα άφηνα την ACB ακόμα και για τον Παναθηναικο για να παίζω σε ένα πρωτάθλημα 5 αγώνων στο φινάλε.Συμφωνείς?Βεβαια είναι και η EUROLEAGUE,αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε. Συμφωνώ.. Πόσο μάλλον όταν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να ζήσεις με την οικογένεια σου μόνιμα στην Ισπανία..

      Διαγραφή
  15. Συγχαρητήρια στον πιό εξειδικευμένο μπασκετικό ιστιότοπο της χώρας.Δημήτρη απ'ότι διάβασα ο Κερεχέτα δε έχει σκοπό να διώξει τον Ιβάνοβιτς οπότε είναι άσκοπη η φήμη που αναφέρεται από χθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή