Athlenda

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ?




Σκληρό πόκερ μεταξύ διοίκησης-προπονητή για τη παραμονή ή όχι του Σέρβου master στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Τελικά τι κρύβεται πίσω απ'όλα αυτά? Το hoopfellas παρουσιάζει τη πραγματικότητα..



 Δηλώσεις μετά δηλώσεων, εκδηλώσεις αγάπης και προθέσεων για κοινή μακροχρόνια πορεία και από τις δύο πλευρές. Ενα πόκερ που έχει ξεκινήσει καιρό με ρεαλιστικό σκοπό την αγάπη του κοσμου του Παναθηναϊκού και την υστεροφημία της κάθε πλευράς. Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μια ειλημμένη απόφαση..?

 Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε το νταλαβέρι των δύο πλευρών. Από το περσινό "πουλάμε" των αδερφών Γιαννακόπουλων, τις δηλώσεις του Ομπράντοβιτς πριν το φάιναλ φορ για ξεκάθαρη απάντηση της διοίκησης, τη συνάντηση με τους οπαδούς στο "Κάραβελ" και την ,υποτιθέμενη, ηρωική προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να κρατήσει τον Ζοτς ανεβάζοντας το προγραμματισμένο για την επόμενη σεζόν μπάτζετ από τα 10 στα 12 εκατομύρια ευρώ και προσφέροντας του δωρεάν το 25% των μετοχών της ομάδας, κίνηση που εκνεύρισε τον Σέρβο λόγω του ότι νομικά αυτό απαγορεύεται και έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς σκοπούς.


 Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή έχουν ως εξής. Ο Ομπράντοβιτς σαφώς και δε γουστάρει τη νέα κατάσταση στο κλάμπ. Όχι, δε μιλάμε για το νέο οικονομικό status και το ψαλίδι στο μπάτζετ. Αναφερόμαστε στην αλλαγή σκυτάλης και στον Δημητρη Γιαννακόπουλο ο οποίος πήρε ήδη το χρίσμα για το γενικό πρόσταγμα από εδώ και στο εξής. Ο Σέρβος δε θέλει να δουλεψει "γι'αυτόν"  ,και όντας έξυπνος άνθρωπος και πεζοδρομιακός μάγκας βλέπει το παιχνίδι που παίζεται. Και ανταποδίδει..

 Όλα όσα ακούτε και διαβάζεται περί μπάτζετ και προτάσεων είναι τα όπλα που βάζει η κάθε πλευρά στο τραπέζι, όχι για μια νέα συνεργασία αλλά για να προστατέψει την υστεροφημία της. Ο Δ.Γιαννακόπουλος, "μαύρο" πρόβατο για μεγάλη μερίδα του κόσμου, προσπαθεί να αλλάξει το προφίλ του ,βγαίνοντας πλέον μπροστά με το πατρονάρισμα της πολύ δημοφιλούς στις πράσινες τάξεις οικογένειας του, θέλοντας να αποδείξει ("περάσει" μάλλον) ότι θα κάνω τα πάντα για να κρατήσω τον Ομπράντοβιτς (με τα δικά του δεδομένα όμως). Ο Σέρβος από την άλλη έπαιξε δυνατά, ανακοινώνοντας "θέληση" (και όχι συμφωνία όπως παρεξηγήθηκε από πολλούς) παραμονής στην ομάδα το βράδυ μετά τον 5ο τελικό. Οι οπαδοί του τριφυλιού αγωνιούν βλέποντας από τη μία "θέλω να μείνω" και από την άλλη "θέλουμε να σε κρατήσουμε". Ελπίζουν ότι για 2-3 εκατ. η συμφωνία δε θα χαλάσει. Φρούδες ελπίδες... Όπως καταλάβατε το πρόβλημα είναι πολύ πιό βαθύ..


 Σαφώς και η διοίκηση του κλαμπ πατάει στην οικονομική κρίση (πρόβλημα υπαρκτό σίγουρα, μη τρελαθούμε) και έχοντας ως οδηγό το φετινό παράδειγμα του Ολυμπιακού αποφάσισε να ρίξει το μπάτζετ περνώντας ξεκάθαρο μύνημα. "Αυτά μπορούμε, μαζί με την αγάπη μας.." Ποιός θα τους κατηγορήσει σε τέτοιους καιρούς και μετά από τόσα χρόνια..? Κανείς. Αλλωστε ο οικονομικός "αιώνιος" έκανε θαύματα φέτος. Ο "κακός" Ομπράντοβιτς ξέροντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ανέβει άλλο το νούμερο αυτό ζητάει 16 εκατ.. Δεν είναι μ..ας ο Ζότς παλικάρια.. Απλά θέλει να φύγει από την "τσιγγουνιά" της διοίκησης και όχι από τη δική του "αχαριστία.." Τα θρυλούμενα 16 που ζήτησε είναι η δική του ηρωική έξοδος. Νομίζεται ότι δε μπορεί ο Ομπράντοβιτς να φτιάξει ανταγωνιστικότατη ομάδα με 10-12 εκατ.? Αστείο.. Φυσικά και μπορεί. Το "νέο" περιβάλλον δε του αρέσει όμως και ξέρει ότι κάπου έξω στην αγορά τον περιμένουν πολλά λεφτά και καλύτερες συνθήκες εργασίας που θα ικανοποίησουν τον "ψυχισμό" του. Αυτός που χάλασε στην Αθήνα.. Με τη στυνή λογική, κοιτώντας αποκλειστικά την καριέρα του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρέπει να αποχωρήσει τώρα από τον Παναθηναϊκό.


 Οι πραγματικές πιθανότητες παραμονής του Σέρβου στο ΟΑΚΑ αυτή τη στιγμή, με τα τωρινά δεδομένα, απόγευμα Κυριακής είναι 30%. Αυτό το σχετικά "μεγάλο" ποσοστό πηγάζει από τη τρέλα της οικογένειας η οποία μπορεί από το πουθενά να μπεί με νέα πρόταση δυνατότερη που θα εκπλήξει και τον ίδιο τον Ζοτς, πράγμα που φαίνεται απίθανο , τουλάχιστον τώρα. Η ειρωνία είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα του-με μικρότερο μπάτζετ- Παναθηναϊκού και αυτό το ξέρουν και οι δύο πλευρές. But, this is business..


Υ.Γ. Λάβαμε πολλά μυνήματα σχετικά με το που θα πάει ο Σέρβος εάν αποχωρήσει και ποιός θα ήταν ο ιδανικός για να τον αντικαταστήσει. Η ΤΣΣΚΑ προσφέρει το τέλειο περιβάλλον εργασίας, είναι γνωστό.. Η Ρεάλ? Αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι στους τελικούς και εφόσον κατακτήσει το νταμπλ θα είναι "παράνοια" να αφήσει τον Λάσο. Οι Τούρκοι  επίσης δίνουν χρήμα για να φέρουν μέσω κορυφαίων κόουτς την τεχνογνωσία για τη δημιουργία κορυφαίων ομάδων σε Ε υρω παϊκό επίπεδο. Για τον πράσινο πάγκο θα γράψουμε εν καιρω, με στοιχεία στα χέρια μας.. Απλά θα πούμε -γνώμη, όχι πληροφορία- ότι θα μας άρεσε να δούμε τον Κατσικάρη (η Μπιλμπάο τον θέλει όπωσδήποτε, αλλά πολλά μπορούν να αλλάξουν εαν δε πάρει την wild cart για την επόμενη Ευρωλίγκα) ή τον Πιανιτζιάνι (για τον οποίο έχουμε πληροφορίες ότι σκέφτεται σοβαρά να μη μείνει στη Τοσκάνη για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, θα γράψουμε σχετικά..)δύο πολύ δυνατά μυαλά που καλύπτουν το νεανικό προφίλ που θα προσπαθήσει να περάσει ο νέος Παναθηναϊκός και παράλληλα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν θαύματα με ένα δεκάρικο..

13 σχόλια:

  1. με τον ζοτς στο παγκο ο παναθηναικος των 8-10εκατομυριων θα ειχε αλλη δυναμικη.και νεα παιδια με προοπτικη μεσα σε ενα δυο χρονια να παιξουν καλο μπασκετ.σιγουρα και με δεκα μυρια εισαι διεκδικητης.μη παρεις σατο,παρε μπραμος.με τα 600 του λογκαν αγοραζεις παπαδες απο την αμερικανικη αγορα.αλλα παντα με ζοτς στο παγκο.αλλιως το οικοδομημα θα κινδυνεψει να διαλυθει.εγω τζιμ βλεπω πρωτη επιλογη του ζοτς ειναι ο παναθηναικος και δευτερη η τσσκα.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λιγότερα από δέκα manu φτιάχνεις ομάδα που φυσάει. Καλές επιλογές θέλει..

      Διαγραφή
  2. Θα ήθελα να δω τον Ιτούδη στον πάγκο για να βγάλουμε πραγματικά συμπεράσματα για την αξία του ως προπονητή.

    GONLOUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το άρθρο,το μοναδικό που πιάνει σωστά το συγκεκριμένο ζήτημα.Παραμονή του Ομπράντοβιτς θα συνεπάγεται αδιαμφισβήτητη προσωπική και επαγγελματική φθορά,ως πανέξυπνος άνθρωπος το γνωρίζει και λογικά θα αποχωρίσει,δεν θα επηρεαστεί από συναισθηματικούς παράγοντες ακόμα και αν γίνει έστω μια μικρή υπέρβαση στο μπάτζετ τελικά.Πιστεύεις υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσει ο Ιττούδης αν του γίνει επίσημη πρόταση ή θα ακολουθήσει τις σίγουρες πλάτες του Ζοτς?Οι καλύτερες ευκαιρίες για προπονητή του επιπέδου Ομπράντοβιτς είναι σίγουρα Ρωσία ή Τουρκία και εκεί πιστεύω θα καταλήξει εκτός απροόπτου με μια πρόβλεψη για Τουρκία όπου έχουν ακουστεί και φήμες ηγεμονικού συμβολαίου και no limit μπάτζετ.Υπάρχει περίπτωση να δελεαστεί κάποιος από τους παίκτες του Πάο να τον ακολουθήσουν όπου πάει?Π.χ Διαμαντίδης αν δεν συμφωνήσει με την επιλογή νέου προπονητή ή Καιμακόγλου,Βουγιούκας?
    Δίνεις καμία πιθανότητα στο σενάριο Πεδουλάκη που ακούγεται?
    Συμφωνώ με την πρόταση σου για Κατσικάρη,το σκεφτόμουν και εγώ πριν σε διαβάσω,ο Πιανιτζάνι δεν νομίζω ότι θα δελεαστεί να αφήσει το δημιούργημα του στην Σιένα για τον συγκεκριμένο Πάο,θα προτιμήσει σίγουρα κάπου με καλύτερες συνθήκες.
    Ο νέος Πάο της επόμενης σεζόν όποια και αν είναι η σύνθεση του δεν μπορεί να έχει και ιδιαίτερες βλέψεις την στιγμή μάλιστα που την αφρόκρεμα των νέων Ελλήνων παικτών την έχει προλάβει ο Ολυμπιακός,θέλει υπομονή και επιμονή για να φτιαχτεί μια νέα ομάδα με πλάνο 3ετίας.
    Περιμένω άρθρα σου τελικούς NBA και εθνική.
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θανάση σ'ευχαριστώ. Ας αφήσουμε να δούμε τι θα γίνει στο ραντεβού την Τρίτη και μετά τα λέμε. Ο Ιτούδης δείχνει ότι τάσσεται με τον Ομπράντοβιτς αλλά εαν του γίνει πρόταση δε ξέρεις πώς θα αντιδράσει. Θα ακουστούν ονόματα απλά καλύτερα να περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με Ζοτς και μετά βάζουμε κάτω όλα τα δεδομένα για τη νέα ομάδα. Μη το λες οτι δε μπορεί να έχει βλέψεις. Εαν π.χ. κρατήσει τον Ομπράντοβιτς και φρεσκάρει την ομάδα με 2-3 νέους Ελληνες και ξένους που θα ανεβάσουν την ταχύτητα και το αθλητικό επίπεδο της δε βλέπω το λόγο να μη πρωταγωνιστήσει σε όλα τα επίπεδα.. Όπως είπα και στον manu, καλές επιλογές θέλει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Itoudis den riskarei me tpt na katsei... Lefta ws voithos tou Obradovic an fygei, tha vrei isws kai perissotera apo to na analavei prwtos ston neo PAO, alla kyriws den vlepw na exei kamia diathesh na riskarei, opws px eixe dokimasei o Sfairopoulos kapoia stigmh. Den tou exw proswpika kamia ektimish alla eilikrina tha ithela na dw (gia to kalo tou ellhnikou basket) na vgainei enas neos proponhths, kathws thewrw oti oi Ellhnes proponhtes den apolamvanoun tou sevasmou pou tha tous eprepe (pistevei kaneis oti Pedoulakis, Markopoulos, akoma kai Kalafatakis kai Alexandrhs den ekanan gia mikromesaies estw omades xenwn prwtathlimatwn? tha ithela ep autou to sxolio sou Jim mias kai to anefera). Gia na anakaifalewsw, pistevw oti o Itoudis einai proskollhmenos me asxhmo tropo panw sto astro tou Obradovic, kai isws gi auto den einai tyxaio oti einai o monos anthrwpos tou PAO gia ton opoio o Spanoulis ekane kaustika sxolia ("Den ithela na kanw kariera stis plates allwn --- ennouse ton eauto tou panw ston Diamadidi, alla apantage ston Itoudi, ennowntas sthn pragmatikothta auto)

    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε όχι και "πόκερ" η τόσο προβλέψιμη, κακοστημένη και ξενέρωτη επικοινωνιακά στάση των 2 πλευρών -για ...μπιρίμπα με 2 άτομα μου κάνει...
    Βέβαια, πέρασε 1 βδομάδα με πρωτοσέλιδα και clicks στα sites του κάθε πικραμένου -όχι κι άσχημα για τόση ανομβρία...

    Οδυσσέας Πολύφημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (fadazomai oti tha se kourazei na sou proteinoun arthra alla tha htan endiaferon kai ena arthro gia thn ellhnikh sxolh proponhton) Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jim,

    το ποστ ειναι εκτιμηση η πληροφορηση???

    αποψη μου ειναι οτι εχεις δικιο,δεν ειναι θεμα λεφτων...αλλα σχεση ζοτς-δημητρακη...ως σερβος μαγκας του πεζοδρομιου (απολυτα ταιριαστος χαρακτηρισμος) ειναι δυσκολο να χει ξεχασει διαφορες συμπεριφορες του μικρου (πρωτοσελιδα,ντου)...+ την περσινη επεμβαση στο ροστερ με τις ξαφνικες αποδεσμευσεις

    εκει που διαφωνω ειναι στο βαθμο που πιστευεις οτι θελει να φυγει...

    για μενα δε θελει,γουσταρει να κατσει κ να ξαναχτισει την ομαδα..θυμιζω τη δηλωση των 9 ευρωπαικων με την οποια προσπαθουσε να τσιτωσει τους αφους...επισης,θεωρω οτι δε γουσταρει να φυγει κ λογω εγωισμου,μετα απο μια σπανια χρονια χωρις καποιον η και τους 2 απο τους μεγαλους τιτλους...

    επι του πιεστηριου: δηλωσε τωρα οτι δεν ειναι οικονομικο το θεμα...τωρα θα μου πεις οτι ειναι mind games,οπως και να χει ομως ο κοσμος περισσοτερο εμπιστευεται το ζοτς παρα τον τζουνιορ..

    απο την αλλη παιζει κ το σεναριο σου,ναναι ληγμενο το θεμα κ απλα να κανει η καθε πλευρα image making

    ιδωμεν...παντως πιθανη απωλεια ζοτς θαναι το τελειωτικο χτυπημα στο συλλογο και στον κοσμο,στη λογικη οτι ειναι η τελευταια τοσο λαμπρη και μεγαλη προσωπικοτητα σε ολα τα αθληματα...

    V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα συγχαρητηρια μου φιλε.σημερα αποδεικτηκες για μια ακομα φορα σωστος σε αυτα που εγραψες με τον ομπραντοβιτς να δηλωνει οτι το θεμα δεν ειναι τα λεφτα ενω ολοι οι υπολοιποι εψαχναν τα 12 και 13 μυρια του μπατζετ και πως θα μικρυνει η διαφορα αυτη.μπραβο

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oloi exoyme katalabei oti tha symbei to moiraio,o obradovic apoxwrei.to thema einai na krathsei o pao antagwnistikh thn omada.mhpws kalytera na pame se proponhth 200-300(mazi me synergates-tim)xiliadwn eurw opws o pedoulakis kai ta ypoloipa 1.7 (pou tha pernan zots-itoudis)na pane sto roster?h mhpws me allon coach to budget tha meiwthei 2 ek?jim sygxaritiria gia th plhroforhsh exeis fanatiko koino edw sthn elvetia

    zurich, switzerland

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ.ΜΠΡΑΒΟ.Ο ΖΟΤΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΠΩς ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ''ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ'' ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ?ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΤΙΣΤ Κ ΣΑΡΑΣ ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ.ΜΗΠΩς ΠΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΡΙΑ?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή