Athlenda

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

"ΔΡΑΚΟΣ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΜΠΛΑΝ (?)



Η θρυλική Λιμόζ ετοιμάζει μεγάλο "χτύπημα" περιμένοντας την υπογραφή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο αυριανός τελικός της ProB στο Παρίσι θα καθορίσει το  μπάτζετ για τη νέα σεζόν καθώς και το τελικό ύψος των αποδοχών του Έλληνα προπονητή..






 Εδώ και 4-5 ημέρες με παίρνει ένα φιλαράκι από τη Γαλλία και με ρωτάει με επιμονή τι γίνεται με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τη Λιμόζ. Ο φίλος λοιπόν εργάζεται στο "catch and shoot".com που ανηπαρηγαγε σε αποκλειστικότητα την είδηση για το φλερτ και δεν είναι ψέμα αν πώ ότι τις τελευταίες ώρες μιλάμε περισσότερο από όσο μίλαγα με τη δικιά μου όταν πρωτογνωριστήκαμε..


 Ίσως οι περισσότεροι να μην περιμέναμε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς ο Έλληνας τεχνικός είχε δεχθεί κατά καιρούς κρούσεις από σημαντικά κλαμπ αλλά δε φαινόταν να καίγεται ιδιαίτερα. Υπάρχουν βέβαια και κάποια δεδομένα στην υπόθεση απ'ότι μάθαμε. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης  είναι θετικός στο βήμα που λέγεται "Λιμόζ". Σέβεται απεριόριστα το κλαμπ το οποίο του ξυπνά μερικές από τις πιό έντονες αναμνήσεις της καριέρας του. Τον συνδέει σημαντική φιλία με τον Φρενερίκ Φόρτε, πρόεδρο της Λιμόζ τα τελευταία χρόνια και άνθρωπο που έκανε το "κονέ". Οι δύο πλευρές είναι σε καλό δρόμο, με τα επόμενα 1-2 εικοσιτετράωρα να είναι σημαντικά.

 Ο Γιαννάκης φημολογείται ότι κάτι περιμένει (..) αλλά έχει δεσμευτεί να απαντήσει σχετικά γρήγορα. Αύριο η Λιμόζ (η οποία έχει ανέβει στην Pro A ως η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη ρέγκιουλαρ σίζον) παίζει στον μονό τελικό της Pro B απέναντι στη Boulajac για τον τίτλο, στο Παρίσι (στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας) ενώ στον ίδιο χώρο θα επακολουθήσει και ο μονός τελικος της μεγάλης κατηγορίας με τη Σαλόν να περιμένει τη Λε Μαν. σύστημα που θα αλλάξει του χρόνου σε 5-of five-series. Τα γράφουμε αυτά γιατί σε περίπτωση που οι Λιμουζό κατακτήσουν και την κούπα, αναμένεται -λόγω μπόνους που θα λάβουν- να οριοθετήσουν στο μπάτζετ της επόμενης περιόδου μια αύξηση άνω του μισού εκατομυρίου που ίσως εξασφαλίσει και μια πιό υψηλή πρόταση στον Παναγιώτη Γιαννάκη, στον οποίο έχουν προταθεί κάτι παραπάνω από 150.000 ευρώ. Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει στην διάθεση του γύρω στα 4 εκ. ευρώ να διαχειριστει για τη νέα σεζόν.

 Στή πόλη της Λιμόζ ο Γιαννάκης θα βρεί ένα φανατικό-και πολύ μπασκετικό- κοινό αλλά σίγουρα και την ηρεμία που προσφέρει η ζωή εκεί, εργαζόμενος μάλιστα σε ένα θρύλο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του. Πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουμε εξελίξεις..

6 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

    ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τη Λιμόζ σίγουρα είναι καταπληκτική επιλογή..αλλα για τον Γιαννάκη είναι; ΠΙστευω ότι είναι πολύ παρεξηγημένος προπονητής και από τους Ολυμπιακούς και απο τους Παναθηκαικούς που δεν τον θέλουν στην ομάδα τους, λες και κάτι πέσιτς/βουγιόσεβιτς είναι καλύτεροι...
    ΜΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιβεβαιωθηκες αλλη μια φορα jim..νομιζω το καλυτερο κ για τον γιαννακη κ για το ελληνικο μπασκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου σ'ευχαριστώ για το σχόλιο και τη συμμετοχή..Δε βγάλαμε εμείς καμιά παγκόσμια αποκλειστικότητα! Τα παιδιά από το γαλλικό "catch & shoot" το μετέδωσαν πρώτοι και μας ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή. Απλά εμείς το ψάξαμε βαθύτερα γιατί οτιδήποτε γράφεται στο hoopfellas πρέπει να έχει βάση, εδώ δε κάνουμε εικασίες. Πολύ ενδιαφέρον συμφωνία. Θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τη Λιμόζ με πολλές λεπτομέρειες τη χρονιά που μας έρχεται..

      Διαγραφή
  4. Έπεσες μέσα φίλε.
    Για να δούμε, ενδιαφέρον project και ειλικρινά δε θυμάμαι Γαλλική ομάδα τα τελευταία χρόνια να κάνει θόρυβο στη Euroleague.
    Μακάρι να 'χουμε και καμιά ανάσταση της Orthez! Πωωω τι θυμήθηκα τώρα...παιχνιδάρες του Άρη με Ορτέζ, Ντεν Μπός, Λεχ Πόζναω, Σατούρν...μόνο εγώ πρέπει να τις θυμάμαι αυτές τις ομάδες:)
    Χαιρετισμούς,
    Μανόλης Πράγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είσαι ρε Μάνο...? Να'σαι σίγουρος ότι δε τις θυμάσαι μόνο εσύ αυτές τις ομάδες (μπορώ να σου πώ και πεντάδες..). Για εμάς που μεγαλώσαμε εκείνη την εποχή, οι αγώνες αυτοί χαράχτηκαν βαθιά στη μνήμη μας.. Η τελευταία καλή γαλλική ομάδα που έπαιξε πραγματικά καλό μπάσκετ ήταν η Πο Ορτέζ του 2006-07 με Χέρμπερτ στον πάγκο. Μάιλς, Γκρίρ, Χάρισον, Γιόνσεν και Μάικλ Ράιτ (από τους καλύτερους Αμερικανούς που έχω δεί στο παιχνίδι με πλάτη και ύψος μόλις 2.03..)

      Διαγραφή