Athlenda

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

A1: ΕΞΑΓΩΓΕΣ..




Το Hoopfellas σας παρουσιάζει τα ΤΟP ξένα εξαγώγιμα προϊόντα της λίγκας μας για φέτος, σε μια λίστα απαρτιζόμενη από παίκτες που ανέβασαν το αγωνιστικό τους status και ελπίζουν ότι σύντομα θα κεφαλαιοποιήσουν στο επόμενο επίπεδο..



H οικονομική κρίση έχει και θετικές συνέπειες μιας και οι ομάδες μας την τελευταία τριετία φαίνεται να δίνουν περισσότερο βάρος στο κομμάτι του scouting μιας και τα διαθέσιμα χρήματα είναι εμφανώς λιγότερα και το περιθώριο λάθους πολύ μικρό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό δεδομένου ότι στην αγορά της Αμερικής η ελληνική λίγκα θεωρείται από τις καλύτερες της Ευρώπης και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών νέων παιδιών που βγαίνουν από τα κολέγια και δε μπορούν να ανοίξουν την πόρτα του ΝΒΑ, ως "σκαλοπάτι" για να βελτιωθούν και να φανούν σε πιο δυνατά ευρωπαϊκά πορτοφόλια. Φέτος, αναλογικά με τα χρήματα που επενδύθηκαν, το επίπεδο ξένων παικτών των ομάδων μας ήταν αρκετά καλό. Και καλό είναι να "ανεβάζουμε" παιδιά στα ψηλότερα κρατώντας τα όμως στη δική μας λίγκα (τακτική Σιένα-Μακάμπι που αγοράζουν ότι καλύτερο από τις εγχώριες λίγκες) εφόσον φυσικά έχουν τις προδιαγραφές. Το Hoopfellas συγκέντρωσε τα "διαμάντια" της λίγκας μας, δηλ. τους καλύτερους ξένους που μπορούν άμεσα να κάνουν το βήμα στο επόμενο επίπεδο, αυξάνοντας το οικονομικό τους status..


D.J. Cooper (1990-1.81m.): Tο ..Μini Cooper του ΠΑΟΚ είναι χωρίς πολλές κουβέντες ένας από τους καλύτερους Pick & Roll PGs σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεδομένου του ότι η ικανότητα του στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι παραπάνω από εντυπωσιακή. Βασικά είναι πολύ δύσκολο για την άμυνα να αποκωδικοποιήσει τον χρόνο πάσας του DJ, συν το ότι η ικανότητα του να εντοπίζει τον κενό χώρο και να πασάρει όσο βρίσκεται σε κίνηση είναι ασύλληπτη. Ο Μαρκόπουλος βρήκε τον ιδανικό -πραγματικό- πόιντ γκαρντ που θα τρέξει την pick & roll offense του και ένα αλτρουιστή γκαρντ με πολύ ανεπτυγμένα playmaking abilities. Πέρα από αυτό, παρά το μικρό του κορμί έχει μια σπάνια ικανότητα στο ριμπάουντ στην οποία παίζει ρόλο το μεγάλο άνοιγμα χεριών του (1.96μ.). Ο Κούπερ είναι Euroleague-material αλλά σαφώς και έχει να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του που έχουν να κάνουν με τη μυική του μάζα (χρειάζεται να βάλει κιλά) και τη σταθεροποίηση του περιφερειακού του σουτ σε υψηλό επίπεδο ενώ παράλληλα μπορεί να εξελιχθεί και στο αμυντικό κομμάτι όπου παρότι κλέβει μπάλες σωρηδόν, έχει αδυναμίες αμυνόμενος σε προσωπική φάση. Ο πρώην σταρ του Οχάιο πρέπει να πάει βήμα-βήμα χτίζοντας την καριέρα του καθώς η μεταπήδηση του στο ΝΒΑ δεν θα είναι καθόλου εύκολη μιας και οι ομάδες φοβήθηκαν το ότι ως small PG δεν ήταν ούτε ιδιαίτερα γρήγορος/αθλητικός, ούτε ο σπουδαίος σουτέρ, με τους Νικς πάντως να δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε επίπεδο συζητήσεων. Το σίγουρο είναι ότι πολύ δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να τον κρατήσει (έσπασε το ρεκόρ σε τελικές μέσα σε μια σεζόν για το κλαμπ που κατείχε ο Νταμίρ Μουλαμέροβιτς) μιας και ο παίκτης θα ζητήσει κάτι πολύ καλύτερο από τις 100.000$ (δηλ. περίπου 73χιλ. ευρώ) που θα λάβει συνολικά φέτος. Ήδη υπάρχει πολύ "ζαχάρωμα" από Τουρκία και Γαλλία..

STATS: 10.7 PTS (52.6% 2PT-31.5% 3PT- 78.3% FT) 4.8 REB-6.5 AST-1.7 STL-14.6 RANKING





Errick McCollum (1988-1.88m.): Από τα σκάρτα 30 χιλιάρικα της Πάτρας έχει καταλήξει αφισοκολλημένος ως "Wanted" σε όλα τα σοκάκια της Ευρωπαϊκής μπασκετικής πιάτσας. O Mακόλουμ είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερς σε όλη την Ευρώπη και ίσως ο καλύτερος εκτελεστής σε προσωπική φάση στην Α1 τη στιγμή που στη λίγκα αγωνίζεται και κάποιος.. Βασίλης Σπανούλης. Φέτος έκανε "παπάδες" στο Eurocup όπου τελείωσε τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (20.2 PTS-49.7% 2PT, 3.2 REB-3.1 AST, 21.2 RANKING) με συνολικά νούμερα μάλιστα ανεβασμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα της Α1, γεγονός που αποδεικνύει εκτός από το ισχυρό του κίνητρο και τη δυσκολία που παρουσιάζει για ένα σκόρερ η ελληνική λίγκα. O Mακόλουμ ήταν απολαυστικός πραγματικά φέτος και ήταν πολλές οι φορές που κουβάλαγε μόνος του την μη λειτουργική επίθεση του Πανιωνίου με καθαρά προσωπικές φάσεις όπου με το ballhandling, το καλογυαλισμένο midrange game, την ικανότητα του να δημιουργεί χώρο και να σκοράρει μέσα σε traffic με εξαιρετικό body control (συν το αρκετά καλό αθλητικό πακέτο) απλά θέριζε απέναντι στους περισσότερους αντιπάλους. Φημολογείται ότι η Λαμποράλ πλησίασε τον Πανιώνιο για τον παίκτη (έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο) προτείνοντας ένα χαμηλό όπως κρίθηκε buy out (είναι αμφίβολο ότι υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιο του όπως βγήκε προς τα έξω μέσα στη σεζόν) Εγώ θα πω ότι ο Μακόλουμ, που έχει αναμφίβολα δυνατότητες να ξεχωρίσει και στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει να γίνει πιο passive και να βελτιώσει playmaking abilities ώστε να μπορεί να επιβιώσει σε ένα ρόστερ όπου δε θα είναι η πρώτη επιλογή στην επίθεση. To σίγουρο πάντως είναι ότι θα γίνει μύλος το καλοκαίρι με την ..παρτίδα του. Ενστικτωδώς καθαρά τον βλέπω ανατολικά.. Θα πάρει το χρήμα. Όπως έκανε και ο Λίν Γκριρ παλιότερα. Οι δύο τους μοιάζουν ώρες ώρες αρκετά εντός παρκέ ειδικά στον τρόπο που επιτίθενται στο καλάθι.

STATS: 17.9 PTS (43.3% 2PT-41.1% 3PT-78.5% FT) 2.8 REB-2.8 AST- 1.2 STL-14.1 RANKING




J'Covan Brown (1990-1.86μ.) : Ο gunner του ΚΑΟΔ και δεύτερος σκόρερ της λίγκας μας, εντυπωσίασε φέτος φορτώνοντας τους αιωνίους με 81 πόντους σε 3 ματς (25 και 29 στον ΟΣΦΠ και 27 στον Παναθηναϊκό στη Δράμα). Εξαιρετικός σκόρερ και πολύ έξυπνος παίκτης, βοηθήθηκε σημαντικά από το σχήμα του Μάρκοβιτς και την παρουσία του (επίσης αρκετά καλού) Λάζεριτς Τζόουνς στο "1", η οποία τον απελευθέρωσε στο "2". Ο Μπράουν είναι πολύ καλή περίπτωση περιφερειακού σκόρερ. Πραγματικό πολυβόλο, με εξαιρετικούς μηχανισμούς, σπουδαία ικανότητα στο να διαβάζει και κυρίως στο να προστατεύει τη μπάλα πηγαίνοντας προς τα μέσα για να τελειώσει με τον τρόπο που τοποθετεί το κορμί του. Δεν είναι πόιντ γκαρντ, όμως έχει ικανότητα να παίξει στο pick & roll και αυτό τον βοήθησε πολύ στην Α1. Με 13% σωματικό λίπος και χωρίς ιδιαίτερα αθλητικά/σωματικά προσόντα δύσκολα θα κέντριζε ενδιαφέρον στο ΝΒΑ, όμως τον εκτιμώ πολύ σαν σκέψη και ικανότητα στην εκτέλεση (ανεπτυγμένα scoring insticts). Στο δικό μου το μυαλό, θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο του Μακόλουμ, ο οποίος βρισκόταν σε ανάλογη θέση στην καριέρα του πέρυσι. Γιατί όχι να τον αντικαταστήσει πχ. στον Πανιώνιο, τη στιγμή που το ιδανικό για αυτόν θα είναι να ψάξει ένα συμβόλαιο με ομάδα Eurocup. Φέτος θα εισπράξει λιγότερα από 25.000 δολάρια..

STATS: 17.2 PTS (49.4% 2PT-39.1% 3PT-86.9% FT) 2.9 REB-2.2 AST-0.8 STL, 13.8 RANKING




Tony Crocker (1987-1.97μ.):  Ίσως ο πιο κομπλέ παίκτης αυτής της λίστας σήμερα, τελείωσε άδοξα τη χρονιά με τον τραυματισμό του στο γόνατο. Πρότυπο σύγχρονο σμόλ-φόργουορντ, καλοπροπονημένος με πολύ δυνατό κορμί, πραγματικός δυναμίτης στις απόπειρες του να περάσει προς τα μέσα. Αρκετά καλός με τη μπάλα στα χέρια, "βλέπει" γήπεδο και ξέρει να πασάρει. Πολύ καλός αμυντικός, με προδιαγραφές να βγεί μπροστά, στην κορυφή, και να αμυνθεί πάνω σε γκαρντ ή να "χτυπηθεί" στα ίσα με ένα ψηλό κορμί στο ζωγραφιστό. Καλός σουτέρ από μέση και μακρινή απόσταση, ικανός ριμπάουντερ, θέλει δουλειά στα τελειώματα του για να παράγει περισσότερο και να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός στο επόμενο επίπεδο όπως και να ελέγξει λίγο το κομμάτι λάθη. Η Εφές πλησίασε πολύ στο να τον υπογράψει ως αντικαταστάτη του εξαιρετικού Σκότι Χόπσον αλλά "χάλασε" την τελευταία στιγμή. Αυτή την περίοδο συνεχίζει την αποθεραπεία του στην Αμερική ενώ οριοθέτησε ως επόμενο στόχο του τη συμμετοχή σε σάμερ-λιγκ. Η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται το γόνατο του όταν επανέρθει θα καθορίσει και το οικονομικό του status.

STATS: 16.4 PTS (46.3% 2PT- 34.8% 3PT-76.8% FT) 5.7 REB-2.1 AST-0.8 STL-13.2 RANKING)




Aleksandar Vezenkov (1995-2.06μ.): Εντάξει εδώ πάει ψηλά ο πήχης.. Ο Βεζένκοφ είναι από τα καλύτερα prospects του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και παρά τα δύο ακόμα χρόνια συμβολαίου με τον Άρη ακόμα μάλλον θα αποχωρήσει φέτος καθώς το buy out των 250χιλ ευρώ δεν είναι πολύ υψηλό για τέτοιο παίκτη, με αυτή την προοπτική σε αυτή την ηλικία. Το μεγαλύτερο προσόν του Βεζένκοφ είναι η ανεπτυγμένη αντίληψη του παιχνιδιού. Εκπληκτικός πασέρ, δολοφονικός καρπός και κυρίως μεγάλη ωριμότητα στις αποφάσεις του. Φέτος αποτέλεσε στυλοβάτη για τον -δίχως ξένους ουσιαστικά- Άρη τραβώντας πολλά βλέμματα με την ετοιμότητα του να περάσει μπροστά σε μια ομάδα που ανεξαρτήτου καταστάσεων, πάντα θα έχει να διαχειριστεί και την πίεση. Ήταν φανερό ότι μετά τη φυγή Αγγέλου (που με προσωπικές ενέργειες και συμφωνία για συμπόρευση την οποία ήθελε η οικογένεια του νεαρού) άλλαξαν και οι σκέψεις του για το μέλλον. Θρυλείται (και όντως είναι πολύ πιθανό αλλά θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες, όχι μόνο από τον ίδιο τον παίκτη) ότι βρίσκεται στα πλάνα του Ντούσαν Ίβκοβιτς για τη νέα σεζόν ώστε να κλείσει το "4" της Αναντολού μαζί με τον Ντάριο Σάριτς. Εγώ περιμένω και τον Ολυμπιακό να "μπεί" στην υπόθεση..

STATS: 11.1 PTS (63.5% 2PT-38.5% 3PT-75.6% FT) 5.8 REB-2.1 AST-0.8 STL-14.0 RANKING




Kenny Gabriel (1989-2.09μ.): Ο high-flyer του ΑΓΟΡ έκλεψε την παράσταση σε πολλά ματς φέτος με το θεαματικό του παιχνίδι και την ικανότητα να παίζει "πάνω" από τους αντιπάλους. Προϊόν του Όμπερν, κατάφερε να αλλάξει τρία πρωταθλήματα (Ισραήλ, Κύπρος, Νέα Ζηλανδία) στη ρούκι χρονιά του ολοκληρώνοντας όμως φέτος μια πολύ καλή χρονιά στο Ρέθυμνο που μπορεί να αποτελέσει διαβατήριο για κάτι πολύ καλύτερο. Άλλωστε οι Κρητικοί έχουν δημιουργήσει τη δική τους παράδοση στις επιλογές ξένων παικτών με τους Πέτγουεη (ο προκάτοχος) και Ράητ να φτάνουν μέχρι τους αιώνιους, τον Κρίστμας να υπογράφει στο ΝΒΑ (συν τα συμβόλαια σε Σιένα και ΤΣΣΚΑ) ενώ πέρυσι έφεραν και τον Τζεηκόβαν Μπράουν που φέτος έκανε σούπερ σεζόν στη Δράμα. Ο Γκάμπριελ είναι ένας φόργουορντ-καθαρόαιμο που θερίζει σε καταστάσεις τρανζίσιον. Το καλύτερο του είναι όταν παίρνει τον διάδρομο στις πλάγιες γραμμές τρέχοντας και λαμβάνει τη μπάλα στα βήματα και σε απόσταση (εκτός ρακέτας) όπου είναι εφικτό να πατήσει το κόκκινο κουμπί και να τελειώσει. Είναι τόσο δυνατός στο αθλητικό κομμάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο αλλά για να περάσει στο παραπάνω θα χρειαστεί να βελτιώσει το παιχνίδι εδάφους του.. Άμυνα χαμηλά και άμυνα θέσης όπως και θέση για ριμπάουντ. Βελτίωσε σημαντικά το περιφερειακό του σούτ φέτος. Από Γερμανία μου είπαν ότι τον κοιτάζει η Μπάμπεργκ (και δύο ισπανικές ομάδες) γεγονός που δεν με ξάφνιασε καθόλου μιας και υπάρχει το προηγούμενο με τον Πέτγουέη..

STATS: 12.8 PTS (54.4% 2PT-33.3% 3PT-71.4% FT)  9.3 REB-O.9 STL-0.9 BLK, 16.1 RANKING


Υ.Γ: Ο Στέφενς άρπαξε την ευκαιρία και υπέγραψε στην Εφές όπου παλεύει για να ανεβάσει τα λεπτά του πηγαίνοντας αρκετά καλά, εκμεταλλευόμενος τα αργά πόδια των συμπαικτών του στη φροντκόρτ. Καλή πρώτη ύλη για το μοντέρνο μπάσκετ και ο Ντάριους Γκάρετ που αποχώρησε από την Κηφισιά. Άγουρος αλλά εξαιρετικό αθλητικό πακέτο και timing ώστε να "δουλευτεί".. ΄Οπως φυσικά και ο Κρίς Έβανς των Τρικάλων για τον οποίο ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από Ιταλία και Ισραήλ και αναμένεται να "εισπράξει".




299 σχόλια:

  1. Τελειος Τζιμ. Περιμενω την επομενη αρθραρα σου "Παικτες οικονομικοι υπαρχουν 2014"
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεζενκοφ και σαριτς.
    Τους δινεις ευκαιρια και μαζι με καποιους ακομα μικρους δημιουργεις ομαδαρα για τα επομενα χρονια αρκει βεβαια να χεις υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως.. Αρέσει και ο Ντόελμαν πάντως σε Ντούντα..

      Διαγραφή
  3. Μπραβο για την αναρτηση Jim..Εγω πιστευω οτι o DJ Cooper κανει και για τους 2 αιωνιους..ειδικα στον ολυμπιακο ο οποιος μετα τη φυγη του Law εχει προβλημα στη συγκεκριμενη θεση .Δεν θα τον ηθελα στον Παναθηναικο για το λογο οτι η ομαδα πρεπει να παει για κατι πιο δοκιμασμενο και εμπειρο ,οσο αφορα το θεμα των ξενων..Οσο για Βεζενκοβ δεν με νοιαζει αν ο Παναθηναικος εχει φορτωμενη τη θεση 3,πρεπει να τον παρει οπωσδηποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Σάσα.. Ο Βεζένκοφ είναι πιο "4" αυτή τη στιγμή αλλά έχει την τεχνική και την ικανότητα με τη μπάλα να ανέβει στο "3" σε υψηλό επίπεδο αρκεί να μάθει να χαμηλώνει στην άμυνα. Θέλει δουλειά εκεί. Ο Κούπερ είναι ιδιοφυΐα στο pnr αλλά και αυτός χρειάζεται να δουλέψει το κορμί του και την άμυνα του. Ένας λόγος που ο Λο ήταν τόσο σημαντικός στο μπακόρτ του ΟΣΦΠ ήταν και η ικανότητα του στα μετόπισθεν..

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Η μπασκετική πιάτσα στη συμπρωτεύουσα λέει Μποχωρίδης Παναθηναϊκός Βεζένκωφ οσφπ (αν και ψιθυρίζεται οτι και η Εφές θα ενδιαφερθεί)...Πάντως θεωρώ οτι η αίσθηση του Τζιμ για τον Βεζένκωφ και την εμπλοκή του οσφπ είναι σωστή

      Διαγραφή
  4. Ρε Τζιμ ολα καλα αλλα αυτο το 13% σωματικο λιπος που στο καλο το εμαθες?Τόσο δικτυωμενος εισαι πια?Το λέω εντελως φιλικα και καλοπροαιρετα χωρις διαθεση ειρωνιας και απαξιωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά την πληροφορία.. Υπάρχει ελεύθερη στο διαδίκτυο.. Δεν είναι θέμα "δικτύωσης"..

      Διαγραφή
    2. Τζιμ 13% ειναι τοσο μεγαλο ποσοστο σωματικου λιπους; Δηλαδη μπορει "να χαλασει η δουλεια" απο αυτο;
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    3. 13 % είναι πολύ για αθλητή. Τώρα τα ακριβή όρια δεν τα ξέρω αλλά σίγουρα 10 και κάτω.

      7-10 ίσως 6-10. Πολλοί δε , έχουν γύρω στο 4-5 % το οποίο σίγουρα είναι λίγο.

      Διαγραφή
  5. Βεζένκοφ και Μποχωρίδης έχουν έρθει στον Παναθηναϊκό με συνοπτικές διαδικασίες!!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10.56 παναθηναικος ειμαι και εγω αλλα μην λες μ@@@ες.Και καλα ο Μποχωριδης ο Βεζενκοφ;;;

      Διαγραφή
    2. Φίλε βγαίνει ο Γιαννακόπουλος και λέει θα κάνουμε τον ΠΑΟ ελληνικό με πολλούς Έλληνες και μετά από δύο μέρες εφημερίδα του Άρη λέει για ενδιαφέρον του ΠΑΟ για Μποχώ και Βεζένκοφ, πιστεύω ότι ο ΔΓ θα κινηθεί πολύ γρήγορα και θα τους κλείσει όπως έκανε πέρσι με Παππά-Βλάντο (δε συγκρίνω περιπτώσει καθώς αυτές ήταν πολύ πιο εύκολες απλώς το αναφέρω γιατί ο ΔΓ τους είχε συμφωνήσει πριν τελειώσει η χρόνιά)

      Διαγραφή
    3. ακαρι αλλα δεν το πιστευω αλλο τον ενδιαφερον και αλλο η αποκτηση.

      Διαγραφή
    4. Τον μανατζερ τους τον ρωτήσατε. Χαχαχαχ

      Διαγραφή
    5. Μανατζερ του Μποχωριδη ειναι ο Λοτσος να δεν κανω λαθος. Οποτε ... καλα κρασια.

      Διαγραφή
    6. και του μπατιστ ειναι ο λωτσος ο δγ δεν ειναι χαζος ετοιμαζει κολοτουμπα οπως εκανε και με την τσκκα..... βεζενκοφ στον ολυμπιακο πολυ δυσκολο αν κλεισει και καιμακογλου αφου πριντεζης,καιμακογλου και πιθανον πετγουει ενω και στο 3 υπαρχει παπαπετρου,λοτζεσκι δεν θα παιζει ποτε ο βεζενκοφ.....

      Διαγραφή
    7. Οντως κ εγω το εχω ακουσει....οπως εγινε με παπα κ γιανκοβιτς ετσει εκλεισαν κ οι δυο του αρη !!!

      Διαγραφή
  6. Διαμαντίδης, Μποχωρίδης, Παππάς, ένα ακόμα γκαρντ, Ματσιούλις, Γιάνκοβιτς, Βεζένκοφ, Φώτσης, Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης, Λάσμε, Βουγιούκας (Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος δανεικοί επειγόντως για να πάρουν παιχνίδια και από την επόμενη χρονιά εντάσσονται στην ομάδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπραμος που ειναι?

      Διαγραφή
    2. Επισης με αυτα τα γκαρν καταστραφης. ΔΔ με 1 χρονο επιπλεον στην πλατη, ο Μποχωριδης πολυ αγουρος, ο Παππας μεχρι στιγμης δεν επεισε. Αν πας ΜΟΝΟ με αυτα τα γκαρντ συν ενα ακομα οπως λες την πατησες. Αληθεια ποιος θα παιξει Playmaker? Ο Παο θελει 2 ξενα γκαρντς αντι των Καρυ-Ουκιτς και τον Μποχωριδη σαν 3ο playmaker πισω απο τον ΔΔ και τον ξενο.

      Διαγραφή
    3. Ο θανασης που ειναι?

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά εδώ και δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει σωστό ροτέισον με 4 γκαρντ και θα κάνει με 5;; οπότε η λύση είναι να δοθεί πολύς χρόνος σε Μποχωρίδη και Παππά με τον Γιάνκοβιτς να ανεβαίνει λίγο στο 2 για να μην ξεζουμίσετε ο ΔΔ και να έχει περισσότερο χρόνο ο Βεζένκοφ στο 3. Όσο για τον Μπράμο, αν συνεχίσει έτσι....

      Διαγραφή
    5. Με αυτά τα γκαρντ, καταστράφηκες, όπως σωστά λέει κι ο φίλος πιο πάνω...

      Διαγραφή
  7. Pros Danilovic.. file o Vezenkov gia to eurwpaiko basket einai 4ari... 8a ginei megalos paikths. prepei na ton parei o pana8hnaikos opws k dhpote gt an ton xasei den exei mellon sto 4... meta ton fwtsh to xaos.. o kaimako ein 31-32. ante geia meta. o olympiakos phre agravanh..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ενταξει συμφωνοι...αλλα για να παιξει 4αρι σε επιπεδο ευρωλιγκας θα πρεπει να παρει μυικη μαζα και να δυναμωσει λιγο γιατι θα βλεπουμε να τον κοπανανε ολα τα 4αρια οπως εκανας τα αντιστοιχα 3αρια στον Jankovic..αλλα απο μπασκετ εχει πολυ μελλον

      Διαγραφή
    2. Θελει πολυ δουλεια ο βεζνκοφ αλλα το ταβανι του ειναι το υψηλοτερο.τεραστιο προσπεκτ.το θεμα ειναι θυσιαζεις μια θεση ξενου για ενα τετοιο παιχταρα αλλα αγουρο?

      Διαγραφή
    3. gia ton sugkekrimeno paikth aksizei na 8usiaseis 8esh ksenou.. eksallou ta perissotera apo ta guard mas 8a ein ellhnes opote vgainoun 1 xara ta koukia k menoun k 8esh ksenou adeia. sto 5 pairneis vougiouka, ellhnas. o vezenkov dn borei na paiksei akoma toulaxstn sto 3 gt dn exei ta podia na to kanei, eidika sthn amuna

      Aggelos

      Διαγραφή
    4. Ναι παιδιά, εφόσον του κάνεις ένα 3+ έτη συμβόλαιο, αξίζει ο Βεζένκοφ. Overall είναι καλύτερος παίκτης από πολλούς ξένους που πέρασαν από τους αιωνίους..

      Διαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ...
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΡΙΠΟΡΤ...ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΘΕΣΩ...
    1. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΑΡΝΤΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΜΕ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ (ΒΛΕΠΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ)?
    2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΑΛΛΩΤΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (ΛΟ, ΝΤΟΡΣΕΙ), ΑΛΛΩΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΚΟΛΛΙΝΣ, ΡΑΙΤ)...ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ? ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΔΕ ΛΕΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΝΕΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΚΡΟ...ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΟΣΦΠ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΜΑΚΟΛΟΥΜ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΛΟ ΚΙ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ...
    3. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΑ-ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΦΕΣ, ΑΛΛΑ ΒΕΖΕΝΚΟΦ - ΣΑΡΙΤΣ ΔΕ ΜΟΥ ΚΟΛΑΕΙ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ...ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΒΛΕΠΩ ΠΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΤΛΑΝΤΑ), ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΙΤΣ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το 1:Αλλαξανε οι εποχες, πλεον παιδια κοντα στο 1,80~1,85 εχουνε ανοιγμα χεριων κοντα στα 2 μετρα που καλυπτει τις οποιες αδυναμιες μπορει να υπαρξουν στην αμυνα, επισης ολα αυτα τα παιδαι εχουνε εξαιρετικα ποδια κ κορμια, επειδη δεν εχω τη δυνατοτητα να παρακολουθω ελληνικο πρωταθλημα απο το εξωτερικο, θα σου δωσω ενα παραδειγμα κ θα μιλησω για τον κουπερ που τον εχω δει καμποσες φορες, εξαιρετικο κορμι, τρομερα χερια που καλυπτουνε το μεινοεκτημα στο υψος, επισης τα ποδια του ειναι πολυ δυνατα. Επιπλεον σκεψου ποσα "κοντα" γκαρντ υπαρχουν στις μερες μας στην ευρωλιγκα κ ποσα ποσταρονται?

      Διαγραφή
    2. Όντως έχουν αλλάξει τα κορμιά όπως και οι χώροι αλλά και η ταχύτητα αντίδρασης στο σύγχρονο μπάσκετ. Δε το σκέφτεσαι έτσι όταν πηγαίνεις για έναν τέτοιο παίκτη. Και εφόσον αναφέρεσαι στην Ευρωλίγκα θα σου πω ότι οι περισσότερες ομάδες, με πρώτες τις δύο ελληνικές, βγάζουν ψηλά γκαρντ από πίσω. Για να πάρεις πίσω δανεικό μέσα στη σεζόν πρέπει να έχει "θυγατρική". Ποιά σοβαρή ομάδα θα δεχτεί να δώσει παίκτη πίσω μέσα στη σεζόν? Καμία.. Μόνο στη D-League αυτά..

      Διαγραφή
    3. O Nτούντα ψιθυρίζεται ότι θα ενδιαφερθεί και για Ντόελμαν Ζεν.. Θα δούμε. Έχει λογική η σκέψη σου πάντως.

      PS: Δεν είναι scouting reports φυσικά όλα αυτά αλλά απλό σχόλιο..

      Διαγραφή
    4. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.
      ΤΖΙΜ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.
      @zoze: ΦΙΛΕ ΣΊΓΟΥΡΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΌΧΙ ΟΤΙ ΜΑΚΡΥΝΑΝΕ ΤΑ ΧΈΡΙΑ.
      ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή

  9. Eurohoops.net According to @dampap2005 Stratos Perperoglou of @olympiacosbc is a target of @AnadoluEfes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οσους νεους και να παρει ο παο δεν λεει τιποτα αν δεν ξερει τι να τους κανει . τον παππα και τον γιανκοβιτς δεν τους αξιοποιησε φετος . οποτε το θεμα δεν ειναι η ποσοτητα . τον νεο παικτη πρεπει να ξερεις να τον προπονησεις και να τον πεταξεις στα βαθεια να κολυμπησει . βλεπε ιβκοβιτς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι,οποτε το πιο σημαντικο ειναι ποιος θα ειναι ο προπονητης της ομαδας.

      Διαγραφή
  11. Πολύ καλή ανάλυση Τζιμ για άλλη μία φορά.Βλέπω τον αρχισκόρερ ΜακΚόλουμ να μας αφήνει για άλλες πολιτείες επειδή κυρίως τέτοιο στυλ παίχτη δεν ταιρίαζει και δεν έχουν ανάγκη οι αιώνιοι.Αλλά θα είναι κρίμα πραγματικά να χαθεί ο DJ Cooper κυριώς για τον Παναθηναικό.Θα ξεκουράζει τον Διαμαντίδη και θα αλληλοσυμπληρώνει Παππά και ξενος guard + ότι θα συνεχίζεται η εφαρμγή του PnR...Άντε να δούμε τι θα δούμε πάλι το καλοκαίρι που μας έρχεται!

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα,
    Πολυ δυνατο αρθρο τζιμ..

    Λοιπον του χρονου για παναθηναικο μετα και την φημολογια περι καλαθη θελω:
    1)δδ,κουπερ,καλαθης,μποχωριδης,κατσιβελη
    2)παπα,μπραουν
    3)μπραμος,γιανκοβιτς,βεζενκοφ,χαραλαμποπουλος
    4)γκιστ,φωτση
    5)λασμε,μαυροκεφαλιδης,ιαν,διαμαντακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 17 παιχτες?
      Ρε φιλε μπασκετ παιζουμε οχι μπαλα.υπαρχει και μια λεξη χημεια περα απο την λεξη μπατζετ

      Διαγραφή
    2. Toν Κατσιβελη γιατι τον θελεις ακριβως; Τι σου εχει δειξει;

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλε χαραλαμποπουλος,διαμαντακος λογικα θα φυγουν δανεικοι,οποτε 15..Και αυτος ο αριθμος ειναι λογικος σε μια τοσο μεγαλη σεζον..Δες τα ροστερ τον ρεαλ,μπαρτσα,τσσκα η ακομα και του οσφπ..Ολες οι ομαδες γυρω στους 15 παιχτες εχουν η και παραπανω..

      Οσο για τον κατσιβελη θεωρω οτι αν παρει συνεχομενα ματς στα ποδια τουθα δειξει αλλο προσωπο..Στοιχεια εχει..Ρυθμο δεν εχει..

      Διαγραφή
  13. Ο Μπράουν του ΚΑΟΔ ενδιαφέρει τον ολυμπιακό. Πηγή Allstarbasket και συγκεκριμένα στήλη της κουρούνας. Επίσης για παο σε προηγούμενη στήλη είχε αναφέρει πως ο Μποχωρίδης θα κλείσει στον Παο για 300.000 και σε αυτή πως μάλλον ο παο θα πάρει και Αθηναίου. Ο Βεζένκοφ κατά 90% πάει τουρκία για Εφές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. pg διαμαντιδης,καλαθης,μποχωριδης
    sg ντραγκιτς,παππας
    sf μασιουλις,γιανκοβιτς,χαραλαμποπουλος
    pf φωτσης,γκιστ,βεζενκοφ
    c λασμε,βουγιουκας,διαμαντακος

    ροστερ με πολυ ελληνικο στοιχειο μονο 4 ξενους,με πολυ μελλον και με μπατζετ σε επιπεδα φετινα χωρις υπερβολες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θα ερθει ο Βεζενκοφ σε σας για να ειναι 13ος..ασε μας ρε αδερφε..

      nikos

      Διαγραφή
    2. δεν ξερεις πραξεις ρε φιλε 14 παικτες εχω στο ροστερ με χαραλαμποπουλο,μποχωριδη,βεζενκοφ και δαμαντακο να εναλλασσονται στην 12αδα με τον βεζενκοφ και τον μποχωριδη να ξεκιναν με ενα μικρο πλεονεκτημα εναντι χαραλαμποπουλου και διαμαντακου για 12αδα......

      Διαγραφή
  15. O DJ ειναι απαραιτητος στον Παναθηναϊκο. Δεν υπαρχει καλυτερο value for money. Aν τον χασει θα ειναι αξιος της τυχης του. Καλος ο Αθηναιου, τιμιος και ικανος παικτης, ταλαντουχος αλλα αγουρος ο Μποχωριδης, μακρινο ονειρο ο Καλαθης.Ας παρει οσους μπορει απο αυτους αλλα τον DJ πρεπει να τον παρει οπωσδηποτε.Ουτως ή αλλως ειναι μικρη η επενδυση και ο ανθρωπος ειναι καλλιτεχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για οσους γραφουν με το κιλο παιχτες σε ενα ροστερ.
    Το σωστο ειναι η ομαδα να χει 12+2για το ελληνικο πρωταθλημα ωστε να ξεκουραζει παιχτες χωρις να χανεται η χημεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε τον θα αση αντετοκουμπο κανεις σας
    Καλα δεν ντρεπεστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σιγα μην τον αφησουν να φυγει απο την Αμερικη
      Αφουκαι ο ιδιος για εκει ψαχνεται

      Διαγραφή
    2. παντως οι εκτιμησεις για το φετινο ντραφτ τον εχουν οριακα να επιλεγεται στις τελευταιες θεσεις του 2ου γυρου... δεν ξερω αν το παλεψει αλλη μια χρονια αλλα στα 21 του νομιζω θα πρεπει σιγα σιγα να ετοιμαζει βαλιτσες για ευρωπη.......

      Διαγραφή
  18. Καλησπερες,ο μακολουμ θα μου κολαγε και στους 2 αιωνιους,θελει λιγο δουλεια στην αμυνα αλλα επιθετικα στο ενας με ενα δεν τον αντιμετωπιζεις ευκολα δηχως παγιδες-ο βεζενκοφ ισως εξελιχτει στο βουλγαρο τσαρτσαρη,στο να μπει ο ολυμπιακος με πετγουε'ι' πριντεζη και αγραβανη το βλεπω δυσκολο εκτος εαν δωσει στον αρη τον τελευεταιο και χρηματα,εκτος εαν ξερεις κατι δημητρη....Σαριτς για εφες διαβαζω τελικα θα μεινει ευρωπη;εχει υπογραψει συμβολαιο;; Δεν ξερω εαν θα συμετεχει στο draft combine αλλα ομαδες οπως το κλιβελαντ το ντιτροιντ και η φιλαδελφεια(στο πικ απ τη νεα ορλεανης) θα τον εβλεπαν στη 10αδα του draft και ισως τοτε να εκανε το βημα,εχει πολλους σινιορ αυτο το draft(4ετης) και μου μιαζουν να μην εχουν αρκετο upside ακομα,ξεχωριζει παντως ο ελφριντ πε'ι'τον του λασαλ,οποια ομαδα τον τσιμπησει θα εχει ποιντ γκαρντ βαρβατο για καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σχετικά με τον Βεζένκοφ, και επειδή έχω μάλλον μπερδευτεί, και εγώ έχω την εντύπωση ότι έχει κάποια σχέση με την Βουλγαρία. Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά έχει παίξει και στις μικρές εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας. Αλλά εάν είναι ξένος, τότε γιατί στον ιστοχώρο της ΕΣΑΚΕ εμφανίζεται ως Κύπριος?

    http://www.esake.gr/el/action/EsakeplayerView?idplayer=00000069&mode=1&idteam=&idchampionship=46F7BA21

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με την ευκαιρία, για όσους δεν το έχουν δει ακόμα, μπορείτε να διαβάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Hines (ενός παίκτη που βρέθηκε και αυτός, από τα... αλώνια της Α1 στα σαλόνια της ευρωπαικής καλαθοσφαίρισης), ως και για το... Kyle-σημο στον παρακάτω σύνδεσμο.

    http://www.eurohoops.net/el/2014/05/one-on-one-el/48198

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επιτέλους ένα άρθρο για την ελληνική Α1, έστω και με αυτό τον χαρακτήρα της μεταγραφολογίας για του αιωνίους. Αν δεν ευλογήσεις τα γένια σου...
    Τζίμ έχω μεγάλο παράπονο σε αυτόν τον τομέα.

    Προσωπική μου αδυναμία ο Κρόκερ, όπως λες και εσύ πολύ πλήρης παίκτης με πολύ καλό κορμί πουπιστεύω έχει μέλλον στην ευρώπη ακόμα. Δυστυχώς πάντα ένας τραυματισμός στο γόνατο είναι ύπουλος αλλά ας ελπίσουμε να τον ξαναδούμε στα μέρη μας αν παραμείνει χαμηλό το κασέ του. Εδώ πληρώναμε έναν χρόνο τον Χαντ και τις εγχειρήσεις του...

    Για Cooper η γνώμη μου είναι ότι απο εχθές έπρεπε να είναι στο ΠΑΟ. Ταιριάζει πολύ εκεί και μπορεί να ξανα-αναστήσει το θρυλικό pick n roll της συγκεκριμένης ομάδας. Μακάρι να τον πάρει.

    Συμφωνώ με την εκτίμηση για Mccollum θα κυνηγήσει τα λεφτά στην ανατολή. Ε δεν γίνεται ο αδερφός να βγάζει περισσότερα στο NBA...

    Όσο για τον Βέζε, αν και Αριανός, δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να μείνει άλλη μια χρονιά στην ομάδα. Μακάρι το παιδί να φύγει εξωτερικό και να βρεί μια ομάδα επιπέδου Euroleague με σημαντικό ρόλο ώστε να ετοιμάζεται σιγά σιγά για το επόμενο βήμα. Προσωπική μου εκτίμηση... Οι Ισπανοί πλέον βγάζουν 5 ομάδες στην Euroleague όλο και κάτι θα προκύψει. Άλλωστε είναι και το καλυτερο πρωτάθλημα για αναπτυχθεί κανείς και ότι πιό κοντινό στο NBA.

    Να πάει στους αιώνιους και σε αυτή την χαμηλού επιπέδου λίγκα τους να κάνει τί? Ή να πάει στην Τουρκία που πέρα απο τα λεφτά η τεχνογνωσία τώρα μεταφέρεται (Ιβκοβιτς- Ομπράντοβιτς). Και θα πρέπει να το κοιτάξουν και αυτό με τη Λίγκα οι αιώνιοι και οι ειδήμονες γιατί πιστεύω ότι οποιοδήποτε ταλέντο μεγάλο επιπέδου το έχει σαν βασικό κριτήριο (βλέπε Παπανικολάου που επέλεξε να πάει για να βελτιώσει τις ελπίδες του για NBA)

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Ωραία τα γράφεις όπως πάντα. Το μόνο σου λάθος είναι ότι η ανάρτηση αυτή αφορά τους αιωνίους.. Είσαι τελείως έξω γιατί μιλάμε για παιδιά με συμβόλαια των 20χιλ. φέτος (κάποιοι)..

      Διαγραφή
    2. Είνα καλός και ο CJ. by the way.

      Διαγραφή
  22. Καλά ρε, τι πάει να πει ότι ο Βεζένκοφ δεν ειναι 4-άρι;
    Εδώ είναι ο Γουιμς, ο Βεζένκοφ δε θα είναι; Ακόμα και 6-άρι παίζει
    ζΑΝ πΩΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα,

    Αρκετή μεταγραφολογία για την ομάδα τελευταία. Ακούγονται οι Καλάθης, Κουφός, Μάντζαρης, Μποχωρίδης, Βεζένκοφ, Τσαλμπούρης.

    Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο προπονητής. Θα συνεχίσουν με τον Φράγκι; Προπονητής δεν είναι και αμφιβάλω αν θα γίνει ποτέ. Ποτέ ο Φράγκι δεν έδειξε υψηλό μπασκετικό iq όταν ήταν παίκτης. Μέχρι τώρα σε εμένα δείχνει να είναι Διαχειριστής, ενώ ανέσυρε πλαινά πικ, θύμησες επί καιρώ Ζοτς... Εάν θα υπολόγιζα σε πρώην ή νυν παίκτες ότι θα γίνουν μεγάλοι προπονητές θα έλεγα Σάρας, 3Δ, Μπόντι, Ναβάρο, Σέρχι, Παπαλουκάς...

    Πως θα μπορέσει να δουλέψει με νέα παιδιά και ταυτόχρονα να κρατήσει υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα;

    Ακούγεται κάτι για τον Προπονητη της νέας σεζόν;

    Κύπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαντζαρης μενει στον ολυμπιακο και πιθανον θα του γινει και ανανεωση με βελτιωμενους οικονομικους ορους για τουλαχιστον αλλα 3χρονια πιο πιθανο ειναι να φυγει ο σλουκας με κανενα σπασιμο συμβολαιου παρα ο μαντζαρης....
      τσαλμπουρης παει αμερικη......
      βεζενκοφ ηταν φαβορι η εφες αλλα εχει μπει στο κολπο και ο παναθηναικος οτι αποφασισει ο πατερας του....
      μποχωριδης παιζει μονος του ο παναθηναικος αλλα πρεπει να λογικευτουν οι απαιτησεις του αρη........
      καλαθης αν γυρισει ευρωπη φαβορι η φενερ....
      κουφος λογικα θα μεινει αμερικη δεν εκανε και τοσο χαλια σεζον οταν ελειπε ο γκασολ ηταν αρκετα καλος......
      ο μποντιρογκα εχει απορριψει την ιδεα της προπονητης του αρεσει το παραγοντιλικι,ο διαμαντιδης οταν σταματησει θα απομακρυνθει απο τον χωρο οπως εκανε ο γκαλης για τους αλλους βλεπουμε.....

      Διαγραφή
    2. Σιγουρα 6.01 μιλας βασει λογικης και σε βρισκω σωστο σε ολα,εκτος αν εχεις πληροφοριες εκ των εσω.Θα ναι κριμα αν τελειωσει ο ΔΔ να χαθει απο τον χωρο και εγω αυτο πιστευω, απο τον χαρακτηρα που εχει αφησει να φανει μεχρι τωρα.

      Διαγραφή
    3. Ο φίλος 6:01 μιλάει πραγματικά βάσει λογικής...Μπράβο σου από εμένα...

      Διαγραφή
    4. μιλαω βαση λογικης και βαση πληροφοριων οχι δικων μου αλλα μεσα απο κειμενα αθλητικογραφων που κανουν το ρεπορταζ των δυο ομαδων.......
      και αλλες φημολογιες που υπαρχουν ειναι κατσιβελης για παναθηναικο ισως θα σχετιζεται αμεσα με την περιπτωση μποχωριδη γιατι και οι δυο μαζι δυσκολο.......
      καλα καιμακογλου για ολυμπιακο και βουγιουκας για παναθηναικο γραφεται καθε χρονο και νομιζω φετος καθαρα επικοινωνιακα αν δεν τα βρει ο παναθηναικος με τον μπραμος και λογω οτι ειναι γηγενης και πιθανον χασει τον περπερογλου ο ολυμπιακος να του γινει προταση......
      παντως το θεμα μαντζαρη εχει κουρασει επειδη ηταν οπαδος του παναθηναικου καθε χρονο το ιδιο πραγμα ενω εχει συμβολαιο και γενικως νομιζω ειναι τετοιος ο χαρακτηρας του και που του χρονου που ληγει το συμβολαιο του θα δωσει προτεραιοτητα στον ολυμπιακο.....

      Διαγραφή
  24. Μάντζαρης μένει Ολυμπιακό ή πάει προς Ρωσία..πληροφορία εκ των έσω..
    Παππάς αν δεν κόψει τα κωλόμπαρα δεν πρόκειται να παίξει στο επίπεδο που μπορεί..
    Για Μποχωρίδη δίνει λίγα ο ΔΓ..απλά ελπίζει στο ότι ο Άρης είναι άφραγκος..
    Βεζένκοφ δύσκολο για Ολυμπιακό..ο πατέρας προτιμά εξωτερικό αλλά θα δούμε..Μην αποκλείετε να μείνουν Άρη και οι 2 παραπάνω αν παίξει Eurocup του χρόνου.
    Για μένα Τζιμ φοβερή χρονιά έκαναν και οι Παπαντωνίου, Μπόγρης. Εγώ αν επένδυα σε Έλληνα ψηλό πλην Βουγιούκα θα πήγαινα προς Μπόγρη. Ο Σαρικόπουλος ίσως είναι καλύτερος τεχνικά αλλά αν δεν φτιάξει τα γόνατα δεν πρόκειται να παίξει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο αρης ξαχνει 680χιλ αυτην την στιγμη καθως εχουν βαλει στοιχημα στην διοικηση να μπορεσουν του χρονου να παιξουν ευρωπη και να τους επιτραπει οι μεταγραφες ξενων και η μονη πηγη χρηματων ειναι ο βεζενκοφ που εχει ρητρα 250χιλ και ο μποχωριδης που φημολογειται οτι απο το 1εκατ που κοστολογουνταν περυσι φετος εχει πεσει καιτω απο τις 500χιλ... με 600χιλ παιρνεις και τους 2.......

      Διαγραφή
  25. Πήρα την ιστιοσανίδα μου, και σαν άλλος Κακλαμανάκης, σέρφαρα στο διαδίκτυο προκειμένου να εξιχνιάσω το μυστήριο σχετικά με την χώρα προέλευσης του Βεζένκοφ. Τελικά μετά από αρκετή ώρα πάνω στη σανίδα και αρκετό "κατάβρεγμα" κατάφερα να εντοπίσω την πολυπόθητη πληροφορία.

    Πράγματι, ενώ έχει γεννηθεί στην Λευκωσία και έχει ανδρωθεί στο άθλημα στον ΑΠΟΕΛ, επειδή οι γονείς είναι από την Βουλγαρία και ο πατέρας του ήταν παλιός διεθνής καλαθοσφαιριστής εκεί, ο Βεζένκοφ επέλεξε την Βουλγάρικη υπηκοότητα και εθνική ομάδα (αν και από ότι φαίνεται έχει και την Κυπριακή υπηκοότητα).

    http://www.basketplus.gr/index.php/rss-aris-basketball/item/53697-vezenkof-diki-mou-apofasi-i-voulgaria

    Αναλυτικό βιογραφικό του παίκτη μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο

    http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_Vezenkov

    ενώ τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων στις οποίες συμμετείχε με την εθνική Βουλγαρίας, μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στον σύνδεσμο

    http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/p/q/Aleksandar%20VEZENKOV/pid/86100/_//players.html

    Την ψηφοφορία για την ανάδειξη του ως ο καλύτερος rookie της Α1 για τη χρονιά 2012-13 μπορείτε να δείτε στον

    http://www.a1basket.gr/2013/07/basket-league-greece-best-young-player-rookie.html

    και την ιστορία των βραβείων της Α1 και κυρίως του Best Young Player θα την βρείτε (ανάμεσα στα υπόλοιπα βραβεία της Α1) στον σύνδεσμο

    http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Basket_League_awards

    Καλή μελέτη!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου Τζιμ,ωραία η ανάρτηση..Ομολογουμένως δεν έχω παρακολουθήσει τόσο όλους τους παίκτες οπότε θα πω για όσους έχω δει.
    Ο Κούπερ πιστεύω με καλή συνοδεία μπορεί να σταθεί στους 2 αιωνίους.Στον Πάο θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι της περιφέρειας,αλλά οι πράσινοι πρέπει να χτίσουν το ρόστερ εκεί με πολλή προσοχή και να τον κοιτάξουν αν μπορεί να κολλήσει με τις υπόλοιπες επιλογές.
    Σαν 4ος στον Ολυμπιακό έχει αρκετή ποιότητα για να σταθεί στο επίπεδο αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζει η φύση του παίκτη εκεί.Είναι καθαρά pick and roll guard και οι ερυθρόλευκοι έχουν Σπανούλη και έπειτα Σλούκα για τέτοιες καταστάσεις πρώτα.
    Νομίζω ότι ο 4ος γκαρντ θα πρέπει να είναι κάποιος με καλή άμυνα και καλό penetration-σχέση με το σκοράρισμα.Για αυτό και ο Κούπερ δεν ταιριάζει τόσο εκ πρώτης όψεως...
    Ο Μακκόλουμ είναι απλά φοβερός παίκτης σούπερ σκόρερ...Απίστευτος στο 1 με 1,by far καλύτερος από ΚΆΘΕ(ο Σπαν είναι πικ ν ρολ γκαρντ,όχι τόσο για iso και 1 με 1-για μένα καθαρά στο 1 με 1 έξω από καταστάσεις με πικ είναι απλά καλός-όχι σούπερ όπως πιστεύεται) άλλο παίκτη στην Α1 κι από τους καλύτερους στην Ευρώπη.
    Όμως δεν έχει σχέση με αιωνίους..Ο Πάο δεν μπορεί να τον χωρέσει τη στιγμή που καλείται να δώσει χώρο στον Παππά,ενώ στον Ολυμπιακό είναι κάπως δύσκολο να κολλήσει σε lineup με Σπανούλη ή και Σλούκα,ενώ δημιουργικά δεν είναι παίκτης που θα έχει θέση για να κάνει παιχνίδι σε σετ παιχνίδι στο υψηλό στερέωμα.
    Σαν παίκτη θα γούσταρα πολύ να τον δω σε μια Παρτιζάν με το φετινό ρόστερ σαν go-to guy στην περιφέρεια και νέο αίμαι Μακκάλεμπ στην ομάδα.Νομίζω σε τέτοιο στιλ πρέπει να κοιτάξει πρώτα για ομάδα.Σε μια ισπανική όπως η Λαμποράλ θαρρώ πως θα χανόταν...Βλέπε τον φετινό Χοτζ.Ομάδα Ευρωλίγκα τέτοια που θα βρεις ρόλο σαν βασικός σκόρερ στο ροτέισιον.
    Ο Βεζένκοβ είπαμε είναι από τα hot prospect της γενιάς.Έχει πάρα πολύ υψηλό ταβάνι...Έχει πλούσιο ρεπερτόριο και πολλές ικανότητες.Οι ελληνικές ομάδες μοιάζουν να έχουν κάπως στενά όρια στη θέση τους και ενέχει ρίσκο το να υπολογίσουν σε αυτόν σαν 2ο 4άρι και από την άλλη άδικο να τον έχουν ανενεργό.
    Νομίζω όμως δεν είναι σε θέση να αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες,και ειδικά ο Πάο πρέπει να δυναμώσει τον κορμό του με τέτοιους παίκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα.
    Ενδιαφέρουσα η ανάλυση του Jim όπως και οι πληροφορίες για τον κάθε παίκτη. Πιο ξεκάθαρη εικόνα έχω για τον Κούπερ, τον Μακόλουμ και τον Βενζέκοφ. Ο πρώτος θα απασχολήσει τους αιώνιους αλλά όχι ως προτεραιότητα. Ο δεύτερος δύσκολα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους. Και πάμε στον τρίτο. Βεζένκοφ. Εδώ αξίζει τον κόπο να σταθούν ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Αν και νομίζω ότι όπως δρομολογείται η υπόθεση του μικρού, οι αιώνιοι δεν θα προλάβουν ή δεν θα μπορέσουν να τον υπογράψουν.
    Πέρα από όλα αυτά και διαβάζοντας τα σχόλια των παιδιών έχω να παρατηρήσω το εξής. Ωραία και ιντριγκαδόρικη η κουβέντα για τις προσθήκες-μεταγραφές αλλά αν έχουμε μάθει κάτι (και μέσα από το blog και την θεώρηση του Jim) τόσα χρόνια, είναι ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι παίκτες δεν ταιριάζουν σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις στιγμές. Τα ρόστερ που φτιάχνουν οι περισσότεροι φίλοι στο blog είναι άθροισμα μονάδων. Δηλ. λέμε καλός παίκτης ο Μακόλουμ αλλά δεν εξετάζουμε αν αυτός ταιριάζει στους αιώνιους και αν κουμπώνει με τους υπόλοιπους γκαρντ. Στόχος είναι η χημεία και η λειτουργικότητα και όχι το άθροισμα ατομικών αξιών. Επίσης, κάθε καλός παίκτης δεν ταιριάζει στα σχέδια του κάθε προπονητή. Ο Κούπερ μπορεί να κάνει στον Α αλλά να είναι ακατάλληλος για τον Β.
    Επομένως, είναι πολύ πρώιμο να συζητάμε για τις πιθανές προσθήκες στους αιώνιους και ειδικά στον ΠΑΟ όπου η back court θα αλλάξει πολύ. Συν το ότι δεν ξέρουμε ούτε ποιοι προπονητές θα κάθονται στους δύο πάγκους ούτε και τα υπόλοιπα κομμάτια των ρόστερ των ομάδων. Δεν ξέρουμε, με λίγα λόγια, τι μπάσκετ θα θελήσουν να παίξουν και ποια φιλοσοφία θα ακολουθήσουν.
    Και κάτι τελευταίο για τους νέους Έλληνες παίκτες. Έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Να ψάχνουμε ειδήσεις και πληροφορίες για 14χρονα και 15χρονα παιδιά που θα γίνουν νέοι Κούκοτς ή νέοι Φούτσκα. Όλα αυτά μου φαίνονται υπερβολικά. Στους σχεδιασμούς των ομάδων πρέπει να υπάρξει η ισορροπία που θα τις διατηρήσει σε ανταγωνιστικό επίπεδο και θα προστατέψει τις όποιες επενδύσεις τους σε νέα πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα, και ειδικά με το "κούμπωμα" που απαιτείται κυρίως στην νευραλγική θέση των guard σε μια ομάδα. Η ΧΗΜΕΙΑ είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια ομάδα, όπως απέδειξε και ο ΟΣΦΠ τα τελευταία 2 χρόνια στην Ευρώπη με ουσιαστικά μοναδικό superstar τον VSpan. Εξάλλου, και το βασικότερο χαρακτηριστικό του Law που τον έκανε αναντικατάστατο και "κούμπωσε" στην ομάδα, ήταν η χημεία που είχε με τους υπόλοιπους παίκτες και ΚΥΡΙΩΣ με τον VSpan (πέρα από τα αγωνισικά χαρακτηριστικά σε άμυνα και επίθεση που συνδύαζε πολύ επιτυχημένα).

      Πολύ σημαντική είναι και η φιλοσοφία του προπονητή, όπως αποδείχθηκε στον ΠΑΟ φέτος, με τους Παππά και Γιάνκοβιτς.

      Ένας λοιπόν, φαινομενικά, super παίκτης, πηγαίνοντας σε μια μεγαλύτερη ομάδα αν δεν ταιρίαζει σε χημεία και αγωνιστική φιλοσοφία, ουσιαστικά είναι σχεδόν αναμενόμενο ότι δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στη νέα του ομάδα.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα...Πολύ ώριμη προσέγγιση..Πραγματικά βλέπουμε κάτι ρόστερ χωρίς λογική, αποτελούμενα από 17-18 παίκτες που δύσκολα κουμπώνουν μεταξύ τους...Και στη συνέχεια διαβάζουμε αναλύσεις για 14χρονους που συνοδεύονται από τα περιφημα ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ κλπ κλπ...Πραγματικά υπερβολικά όλα αυτά...Το σχόλιο σου, νομίζω βάζει στη σωστή βάση το θέμα...

      Διαγραφή
  28. Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο του κ. Παπαδογιάννη

    http://www.sportday.gr/KEIMENO/39472/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF

    με έβαλε λιγάκι σε σκέψεις η τελευταία παράγραφος και πιό συγκεκριμένα η φράση

    (Εφόσον ο Παναθηναϊκός δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στους Ελληνες παίκτες, ασχέτως με το βαθμολογικό κόστος, θα προσφέρει υπηρεσίες στο ελληνικό μπάσκετ.)

    Αποφάσισα να την σχολιάσω εδώ, γιατί στον συγκεκριμένο ιστοχώρο του άρθρου δεν υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού των άρθρων απο τους αναγνώστες.

    Άσχετα από το ποιά ομάδα αφορά (ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ), στο πρωτάθλημα των 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ της Α1, στο οποίο το ζευγάρι των τελικών είναι γνωστό πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα, κάθε απώλεια παίκτη από τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, σημαίνει ταυτόχρονα αποδυνάμωση τους και μεγάλωμα του χάσματος μεταξύ των αιωνίων και των υπολοίπων, και κατά συνέπεια ακόμα πιό ανιαρό πρωτάθλημα για τους αιώνιους και τους φιλάθλους τους (άρα πιθανότατα και μείωση των εισητηρίων).

    Συνεπώς τί υπηρεσίες θα προσφέρει στην ελληνική καλαθοσφαίριση π.χ. η πρόωρη μετακίνηση του Μποχωρίδη ή του Βεζένκοφ στους αιώνιους, ειδικά αν σκεφτούμε και το ότι με βάση το βραβείο Best Young Player της Α1

    http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_Basket_League_awards

    όλοι οι νικητές ήταν παίκτες σχετικά μικρών ομάδων με ελάχιστες εξαιρέσεις (ο Ζήσης το 2000-01 στην ΑΕΚ και ο Παπ την δεύτερη φορά που πήρε αυτό το βραβείο το 2011-12 στον ΟΣΦΠ), ενώ ακόμα και ο Σλουκ που πήρε το βραβείο αυτό το 2010-11, ήταν τη χρονιά εκείνη στον Άρη και εξελίχθηκε μέσω του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχε εκεί, και όχι εγκατεστημένος στον πάγκο του ΟΣΦΠ. Όπως και ο περσινός νικητής, ο Βεζένκοφ που εξελίχθηκε και πήρε το βραβείο κατά σύμπτωση (ή μήπως δεν ήταν?) στον Άρη. Ο VSpan το κέρδισε με το Μαρούσι (στο οποίο έγινε ο παίκτης που ξέρουμε), ο Πριντ στην Ολύμπια Λάρισσας, ο Βουγιούκας στο Ρέθυμνο, ο Παππάς το 2009-10 στον Κολοσσό Ρόδου και ακόμα και ο πρώτος νικητής, ο Τσάρτσα όταν έπαιζε στην Νήαρ Ηστ (1998-99).

    Ακόμα και ο περσινός Most Improved Player, ο Γιάνκοβιτς το κατόρθωσε αυτό παίζοντας στον Πανιώνιο και όχι στους αιώνιους.

    Η συμμετοχή αυτών των παικτών στις εθνικές ομάδες δεν θα πρέπει να επιβάλλει την υποχρεωτική τους ένταξη στους αιώνιους, αφού μπορούν και μέσω των ομάδων που ήδη αγωνίζονται να βρουν θέση στην εθνική ομάδα. Γιατί να μην έχει παίκτη στην εθνική ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο ΚΑΟΔ, η ΑΕΝΚ κλπ και να πρέπει να έχουμε απαραίτητα 12 παίκτες από τους 2 αιώνιους?

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ ως φίλος του ΟΣΦΠ, αισθάνεσαι πως βλάψατε τον Παπανικολάου επειδή τον πήρατε στα 18 του από τον Άρη; Ή ας πούμε, το Μαντζαρη από το Περιστερι?

      Διαγραφή
    2. Πρώτον, σίγουρα βλάψαμε τον Άρη αφού τον αποδυναμώσαμε, άσχετα αν πήρε ένα κάρο λεφτά για τη μεταγραφή του Παπ.

      Δεύτερον, ο Παπ δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου εκείνη τη χρονιά στον Άρη, και παρόλο που δεν φαινόταν οι δυνατότητές του τότε ο Δράκος προφανώς διαπίστωσε ότι αφενός ταιριάζει στη φιλοσοφία του ΟΣΦΠ, αφετέρου, ως εξαιρετικός προπονητής που θεωρώ ότι είναι στην εύρεση και εξέλιξη νέων ταλέντων, ήταν ο καταλληλότερος για να τον εξελίξει με την πάροδο του χρόνου (μην ξεχνάτε το τί έκανε και στην εθνική ομάδα το 2003-04 όταν έφερε τα νεαρά ταλέντα εκεί και έδιωξε τους τότε αστέρες της εθνικής, με τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε πλέον). Το 2009-10 ουσιαστικά έπαιξε πολύ λίγο στον ΟΣΦΠ, όπως σχετικά λίγο έπαιξε και το 2010-11, και ουσιαστικά μόνο μετά την άφιξη του Ivkovic, αναδείχθηκε πλήρως στον παίκτη που είναι σήμερα. Είχε όμως τους ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ για αυτή τη δουλειά προπονητές και ΤΑΙΡΙΑΖΕ στη φιλοσοφία του ΟΣΦΠ (και κυρίως του Ivkovic).

      Πιστεύω ότι αν είχε μείνει στον Άρη 1-2 χρόνια ακόμα (ειδικά το 2009-10) για να ψηθεί (όπως έγινε τελικά με τον Σλουκ), θα ήταν ίσως ακόμα πιό έτοιμος για ομάδες του επιπέδου του ΟΣΦΠ.

      Συνεπώς θεωρώ ότι ναι μεν δεν τον βλάψαμε, αλλά τα πρώτα 1-2 χρόνια στον ΟΣΦΠ δεν είχε τόσες ευκαιρίες να αγωνιστεί όσες θα είχε στον Άρη, και πιθανότατα καθυστερήσαμε ελαφρά την εξέλιξη του.

      Όσον αφορά τον Μάντζαρη, όπως έχω ξαναπεί σε αυτόν τον ιστοχώρο, τον πήραμε έτοιμο παίκτη μετά από 4 χρόνια ουσιαστικά πρωταγωνιστικού ρόλου στο Περιστέρι, και προφανώς λογικά δεν θα μπορούσε να κερδίσει τίποτα περισσότερο από το Περιστέρι, όσον αφορά την εξελιξη του. Επίσης, θεωρώ δεδομένο ότι ο Ivkovic είχε κρίνει (όπως αποδείχθηκε σωστά) ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα ταίριαζε στη χημεία και αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, πριν τον αποκτήσουμε. Βέβαια, η μετακίνηση του έβλαψε το Περιστέρι που αποδυναμώθηκε, αλλά τουλάχιστον όχι τον ίδιο τον παίκτη.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Δυο κατεβατά έγραψες, ενώ απλά μπορούσες να πεις "μακάρι να μην πάνε στο βάζελο"

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 12 Μαΐου 2014 - 8:03 π.μ.

      Έχετε δίκιο, ο Παπ, ο Σλουκ και ο Μάντζαρης είναι στον βάζελο, και οι "αιώνοι" στο πρώτο μου σχόλιο είναι ο ΠΑΟ.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    5. Έχει μια βάση ο προβληματισμός σου όμως μπορεί κάλλιστα κάποιος να ρωτήσει, ποιό είναι το ταβάνι του Μποχωρίδη αυτή τη στιγμή ως μέλος της ομάδας του Άρη; Υπάρχει περίπτωση ποτέ ο Άρης να υπερσκελίσει τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ υπο τους τρέχοντες οικονομικούς συσχετισμούς; Όχι. Άρα, το ταβάνι του σε επίπεδο διακρίσεων είναι να έρχεται τρίτος σε ένα πρωτάθλημα που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο απο δύο ταχυτήτων (λόγω οικονομικών και γι'αυτό δεν μπορεί να φταίει ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ, έτσι;). Σε επίπεδο αμοιβών πάλι, ποιό είναι το ταβάνι του Μποχωρίδη; 100k; 200k; Πες μου που να σταματήσω. Ακόμα και εκτός δωδεκάδας ΠΑΟ/ΟΣΦΠ θα αμοιφθεί καλύτερα. Γιατί λοιπόν θα πρέπει ο Μποχωρίδης να χαραμιστεί σε έναν Άρη που κατάφερε απο βασιλιάς του ελληνικού μπάσκετ να γίνει φτωχός συγγενής; Τι φταίει ο Μποχωρίδης που στον Άρη δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι; Και γιατί θα πρέπει να κάτσει να περιμένει ποτε θα σοβαρευτούν εκει πάνω και θα αποφασίσουν να χτυπήσουν σοβαρά τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ; Γιατί να μην πάρει το ρίσκο του σε μια σοβαρότερη ομάδα; Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ; Μα το καλό του ελληνικού μπάσκετ δεν γίνεται να είναι αντίθετο με το καλό του Μποχωρίδη.

      Με λίγα λόγια, για τις δύο ταχύτητες και τα δεινά του ελληνικού μπάσκετ δεν μπορεί να φταίνει ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ. Ας βάλει λεφτά κάποιος άλλος και ας τους χτυπήσει. Δεν πάνε δα και 100άδες χρόνια απο τότε που ο Μακεδονικός χτυπούσε τελικούς Ευρώπης. Ποιός φταίει για το χάλι του Μακεδονικού σήμερα; Ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ; Δε νομίζω. Μέχρι να σοβαρευτούν οι υπόλοιποι, είναι μεγάλη τύχη και τιμή για κάποιον σαν τον Μποχωρίδη ακόμα και να τον σκέφτονται προς ένταξη αυτές οι δύο ομάδες.

      Διαγραφή
    6. Οι οπαδοι μικρων πλεον ομαδων εχουν πλακα και μονο εδω ακουγονται αυτα.
      Σκεψου να πας ισπανια και η ..ας πουμε...μπανταλονα απαιτησει να πεσει επιπεδο η μπαρτσελονα λογω του οτι το πρωταθλημα εχει χαωδη διαφορα
      Μιλαμε πρεπει να εισαι τουβλο ολκης να ισχυριζεσαι τετοια πραματα η γεννημενος μαλακας και θυμα (ακολουθος) οπαδος (σαλονικιος)

      Διαγραφή
    7. Ξαναδιάβασα το αρχικό μου σχόλιο, γιατί νόμιζα ότι είχα γράψει κάτι λάθος, και τελικά διαπίστωσα ότι ήμουν σωστός καθώς γράφω

      (Συνεπώς τί υπηρεσίες θα προσφέρει στην ελληνική καλαθοσφαίριση π.χ. η ΠΡΟΩΡΗ μετακίνηση του Μποχωρίδη ή του Βεζένκοφ στους αιώνιους)

      και επισημαίνω ότι ο Μποχωρίδης που είναι, αν δεν κάνω λάθος στον Άρη από το 2010-11 (παίζοντας ελάχιστα εκείνη τη χρονιά και πολύ λίγο την επόμενη), άρχισε να μπαίνει σταθερά στα πλάνα του Άρη ως βασικός στον τρίτο χρόνο του στον Άρη το 2012-13 στα 19 του, έχοντας χρόνο συμμετοχής περίπου 10 λεπτά μέσο όρο σε κανονική περιόδο και play-off (πολύ μεγαλύτερο αυτού των Παππά και Γιάνκοβιτς φέτος). Φέτος, και εχοντας κλείσει τα 20 του πριν απο λίγες ημέρες, είναι πλεόν βασικός στον Άρη παίζοντας περίπου 26 λεπτά μέσο όρο στην κανονική περίοδο και στα play-off. Η βελτίωση του στα νούμερα μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια στον Άρη είναι σημαντική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι έχει φυσικά πιάσει το ταβάνι του ούτε στον Άρη, αλλά ούτε και προσωπικά ως παίκτης. Δεδομένου ότι φέτος, απέναντι στον ΟΣΦΠ έπαιξε 31 λετπά μέσο όρο, εσείς φαντάζεστε ότι σε οποιονδήποτε από τους αιώνιους αν παίξει του χρόνου, θα αγωνιστεί τόσα λεπτά (και ειδικά απέναντι σε αιώνιο αντίπαλο?) Όταν στην πρώτη τους χρονιά οι 23 χρονοι (με πολύ περισσότερες εμπειρίες σε Ελλάδα και Ευρώπη) Παππάς και Γιάνκοβιτς, έχουν αγωνιστεί περίπου 15 και 18 λεπτά αντίστοιχα? Και γιατί χαραμίζεται στον Άρη ο Μποχωρίδης? Δεν πρωταγωνιστεί και μαθαίνει καθημερινά μέσα από τους αγώνες στους οποίους συμμετέχει εκτεταμμένα? Γιατί να θεωρείται ένας παίκτης ότι χαραμίζεται στον πάλε ποτέ αυτοκράτορα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης?

      Πότε θα εξελιχθεί περισσότερο, παίζοντας 30+ λεπτά στον Άρη ή κάποια σκόρπια λεπτά στον ΠΑΟ (γιατί αν αυτός παίζει 30 λεπτά στον ΠΑΟ, τότε ο Παππάς δεν θα παίζει καθόλου?)?

      Φυσικά ο Άρης δεν μπορεί να υπερσκελίσει τους αιώνιους, ούτε αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό το οποίο είναι σκόπιμο είναι να μπορέσουν οι υπόλοιπες ομάδες να παίρνουν που και που καμία νίκη από τους αιώνιους, για να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον στους αγώνες των αιωνίων με τις άλλες ομάδες, αλλά και ακόμα και οι π.χ. Πανιώνιος και ΠΑΟΚ να μην σκουπίζουν στα play-off τις υπόλοιπες ομάδες όπως έγινε ΚΑΙ φέτος.

      Φαντάζομαι, από τα λεγόμενα σας, ότι για την ουσιαστικά μηδενική εξέλιξη των Παππά και Γιάνκοβιτς φέτος, δεν φταίει ο ΠΑΟ αλλά ο Πανιώνιος.

      Λέτε επίσης

      (Γιατί να μην πάρει το ρίσκο του σε μια σοβαρότερη ομάδα;)

      Σας φάνηκε ο ΠΑΟ σοβαρότερη ομάδα, με αυτά που έγιναν φέτος, από τον Άρη, που πάλεψε με ότι διέθετε (και με όλα τα γνωστά προβλήματα που είχε φέτος) και έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου? Και γιατί δεν μπορεί μια ομάδα, που έφτασε στο τελικό του κυπέλου νικώντας την τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος, να σηκώσει κεφάλι?

      Λέτε

      (Μα το καλό του ελληνικού μπάσκετ δεν γίνεται να είναι αντίθετο με το καλό του Μποχωρίδη.)

      και όμως εγώ δεν συμφωνώ απαραίτητα με αυτό. Διότι, αν ο Μποχωρίδης του χρόνου σε κάποιον από τους αιώνιους, χαραμιστεί όπως οι Παππάς - Γιάνκοβιτς φέτος, τί καλό θα έχει επιφέρει αυτό στην ελληνική καλαθοσφαίριση?

      Τώρα, το αν είναι τύχη ή τιμή για τον οποιοδήποτε Μποχωρίδη να τον σκέφτονται οι αιώνιοι προς ένταξη στις ομάδες τους, επιτρέψτε μου να είμαι λιγάκι επιφυλακτικός, μετά τα όσα είδαμε φέτος, με τους Παππά, Γιάνκοβιτς και Κατσίβελη.

      Τέλος, αν εσείς θεωρείτε ότι είναι καλύτερο για ένα παίκτη 20 χρονών να παίρνει περισσότερα χρήματα αλλά να γυαλίζει τον πάγκο της ομάδας του, τότε εγώ τί να πω...

      Το παράδειγμα του Σλουκ θα έπρεπε να μας κάνει όλους πιό επιφυλακτικούς και προσεκτικούς...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    8. Και να προσθέσω ότι οι 4 από τους 8 τελευταίους Best Young Players της Α1 έπαιζαν στον Άρη, που τους ανέδειξε...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  29. Πολυ καλο το αρθρο Τζιμαρα.Λοιπον,σαν κλασικος προπονητης της εξεδρας θα καταθεσω και εγω την αποψη μου για τη στελεχωση του Παναθηναικου για του χρονου.Καταρχήν για να ερθουν καποιοι,πρεπει να φυγουν καποιοι άλλοι.Έχουμε και λεμε...Ουκιτς,Καρι,Ραιτ και Μπατιστ για αρχη.Με αυτον τον τροπο αδειαζει η,ουτως η αλλως προβληματικη,συνθεση στα guards.Δινεται η ευκαιρια,όντας επιτελους μαθημενος απο τα λαθη σου να τη στελεχωσεις σωστα.Προσωπικη καψουρα ειναι ο dj cooper.Βλέποντας το συγκεκριμενο παιχτη σε πολλά παιχνιδια μεσα στη σεζον(γτ μου είχε γυαλίσει απτην αρχη) έχω να πω οτι τετοια ικανοτητα σε εκτελεση του pnr εχουμε να δουε στον Παναθηναικο απο παιχτες που υπηρχαν στην υπερομαδα του 09.Με αυτο τν τροπο προστατευεις και τον ΔΔ.Δευτερον,χρειαζεται ενα γκαρντ τύπου Μαντζαρη(αν οχι τον ίδιο).Οποτε,μεχρι στιγμης με ΔΔ,Κουπερ,Παππα,''Μαντζαρη'' ψαχνεις για τον 5ο.Εκει ειτε πας σε μια επιλογη Μποχωριδη που εχει μέλλον αλλα δε νομιζω να ειναι ετοιμος για ευρωλιγκα ή τα σκας και παιρνεις εναν killer τυπου Λανγκφορντ.Ευτυχως η δυστυχως τετοιοι παιχτες που θα ειναι σχεδον καθε βραδυ +15 χρειαζονται....Απο την άλλη,με προβληματιζει η περιπτωση Μπραμου και Ματσιουλις.Μου δίνεται η εντυπωση οτι έχουν ταβανι.Οποτε ή ανεβαζεις τον Γιανκοβιτς(που έχει περισσοτερο επιθετικο ταλεντο και απο τους δυο,αλλά εμφανώς πιο αδύναμος αμυντικα) ή παίρνεις Καιμακόγλου με αποδεσμευση ενος εκ των δυό βασικων τριαριων για φετος.Ανεβαίνοτας στο 4 τώρα,θέλω να πω πως ο Βεζένκοφ για την Ευρώπη ειναι 4.Χωρις πολλά πολλά,τον παιρνεις με κλειστα μάτια και έχεις ενα νέο Φώτση.Και πάμε στο 5 τώρα.Με Λασμε και Μαυροκεφαλίδη αναρωτιεσαι τι ψηλο θες.Θελεις σίγουρα εναν με ποστ παιχνιδι.Ειναι αυτος ο Βουγιούκας?Ή ειναι αυτος ο Χεντριξ,στον οποιο δίνεις το μεγάλο πακέτο που υποτίθεται οτι θα έδινες στον killer στα guard,αγοράζοντας παράλληλα τον Μποχωρίδη..?Αυτα.Θα ήθελα την αποψη σου Τζιμάρα αν γίνεται και συγγνωμη εκ των προτερων για το μεγαλο ποστ.Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αθηναίου ειναι ενας απο αυτος που ειναι μέσα σε αυτο το ''Μαντζαρης'' που γράφω.Καταλαβαινεις τι θελω να πω.

      Διαγραφή
    2. Βουγιουκας με μαυροκεφαλιδη στην ιδια ομαδα εχει περισσοτερα μειον παρα θετικα για μενα.αργα ποδια και οι δυο αμυντικα και σοφτ.κατα την γνωμη μου πρεπει ο παο να κινηθει για παιχτη ρακετας καθαρα αλλα αθλητικοτατο.και πολυ σημαντικο να ειναι καλος ριμπαουντερ που ουτε ο μαυτοκεφαλιδης ειναι ουτε ο βουγιουκας.ενω και ο λασμε ειναι με τις μερες του εκει.εχωντας πισω τον λασμε δεν ανησυχεις για αμυνα παρα μονο να ματσαρεις γιγαντες οπως καουν κ τομιτς οπου εχεις ανεκαθεν προβλημα.Οποτε ψαχνεις για υψος αλλα να σου προσφερει επιθετικα στην ρακετα που χωλενες σε καποια παιχνιδια μιας και ο λασμε κ ο ΜΚΦ απειλουν κυριως με σουτ απο τα 4 μετρα η με ζειμπεκικα.θελει ψαξιμο εκει το θεμα αλλα ειναι θεση κλειδι και πρεπει να ριξεις λεφτα ισως.
      καλος ο κουπερ αλλα δεν εχει καμια εμπειρια απο ευρωλιγκα και δεν πρεπει να λογιζεται σαν πρωτη λυση σε ομαδα που στοχευει φ4.ειναι μεγα λαθος και με την πιεση που ασκει μια τετοια ομαδα θα λυγισει σιγουρα.θελει φροντιστηρια τυπου παρτιζαν μπαγερν κτλ πρωτα.αντιθετα ο ντιλεινι τα χει τελιωσεικαι ειναι ετοιμος πλεον.προερχεται απο φοβερη χρονια,καμια σχεση με ραιτ,που τα λεγαμε πριν ερθει...και ειναι ετοιμος για το επομενο βημα. Επιςης βοηθαει και στο σκορ που πρεπει φετος να το αναζητηςεις απο πολυ περιςςοτερους παιχτες σου ακομα και απο το βαςικο σου ποιντ γκαρντ.μην ξεχναμε οτι εχοντας διαμαντιδη και μποχωριδη ,αλτρουιςτες εν φυςη δεν αποζητας τριτον παρομοιου στυλ παιχτη αλλα πιο επιθετικογενη PG ωστε οπως προειπα να περνεις και απο κει σκορ σε παιχνιδια για να μην δειχνεις μονοδιαστατος αλλα και να χεις ποικιλια και λυσεις απο ολες τις θεσεις.
      .Επιςης πρεπει να εχεις στο δυο γκαρντ που να τραβανε στο σκορ απαραιτητα.ισως ο σταρ της ομαδας επιθετικα να ειναι αυτος..οποτε συμφωνω οτι πρεπει να τα σκασεις να φερεις καποιον να τραβαει στο δυο και απο πισω απαραιτητα φετος χρονο ο παπας να δεις αν μπορει να σου βγει.ειδικα αν πας για μποχωριδη και βεζενκοφ,η καποιου αλλου νεου ελληνα ΔΕΝ σε παιρνει να μην δωςεις ευκαιριες σε παππα μιας και δεν αντεχεις περιςςοτερους ανενεργους στο ροςτερ σου,.με την ευκαιρια ο μποχωριδης σαν πρωτη χρονια ερχεται σαν τριτος απο πισω PG μιας και να τον ριξεις αμεσως στα βαθια δεν θα βοηθησει ουτε τον ιδιο ουτε την ομαδα σε καμια περιπτωση,
      στο τρια μασιουλις και μπραμος ειναι ενα και αυτο.καλυτερη ξεκαθαρα λυση ο μασιουλις που προσφερει και αλλου και ειναι πιο σταθερος αν και ελληνας ο μαικ.γνωμη μου κρατας ενα απο τους δυο γιατι ειναι too much και παιρνεις μια απο τα ιδια και απο τους δυο,ενω δινει επιθετικοτητα με γιανκοβιτς και αντετοκουμπο που σιγουρα μπορει να εξελιχθουν πολυ περισσοτερο απο τους προαναφερθεν.οσο εγκλημα ειναι να αφησεις το βεζενκοφ για μενα αλλα τοσο να αφησεις τον θαναση.και δεν ειναι αδυνατη περιπτωση με την καμια.
      Στο 4 με γκιστ και φωτση ισως να μαστε καλα αν και προσωπικα θα προτιμουσα την παιχταρα brown απο κουμπαν μερια.εδω θελει συζητηση...

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω σε ολα εκτος απο την τεσσερα θεση την οποια δεν νομιζω οτι χρειαζομαστε αμεσα καποια αλλαγη.Και ο βεζενκοφ τριτος is too much

      Νικολαρας

      Διαγραφή
  30. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποιοί είναι οι agents των παικτών του επικείμενου final-four (τόσο από το ΝΒΑ όσο και από την Ευρώπη), ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα

    http://www.eurohoops.net/el/2014/05/dribbling-el/48315

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα θέλουμε να διαβάσουμε το μπλογκ του Βαρλά, θα το κάνουμε.

      δε χρειάζεται κάθε μέρα να βάζεις λινκς απο εκει για να το διαφημίσεις

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 12 Μαΐου 2014 - 8:03 π.μ.

      Προφανώς είστε ο ίδιος με τον ακριβώς προηγούμενο που με σχολίασε. Αφού έτσι και αλλιώς δεν με διαβάζετε προσεκτικά (όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα σχόλια σας προς εμένα), πώς ξέρετε τί συνδέσμους παραθέτω?

      Σχετικα με το τί αναρτώ και πόσο συχνά, αυτό είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ θέμα σχολιασμού του Jim, στον οποίο ο ιστοχώρος αυτός ΑΝΗΚΕΙ, και σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να βάζετε περιορισμούς στους σχολιαστές!

      Όσο για το αν διαφημίζω κάποιον ιστοχώρο, έχετε δίκιο, καθώς σίγουρα διαφημίζω αυτόν της FIBA, και της Euroleague, δεδομένου ότι αναρτώ το μεγαλύτερο μέρος των συνδέσμων μου από εκεί (όπως θα είχατε διαπιστώσει αν με διαβάζατε περισσότερο καιρό και συχνότερα).

      Επειδή τελικά διαπιστώνω την ειλικρινή σας δυσκολία να κατανοήσετε το περιεχόμενο των σχολίων μου, σας παρακαλώ να μην με διαβάζετε πλέον γιατί είναι κρίμα να χάνετε έτσι άσκοπα τον καιρό σας.

      Τώρα με συγχωρείτε που θα σας αφήσω, αλλά πρέπει να πάω να παραλάβω (και να εξαργυρώσω) την παχουλή επιταγή της αμοιβής μου από την Euroleague και την FIBA (Χ).

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Ασε ρε μαστορα.. Σιγα μη σου παρουμε την αδεια για να σε σχολιασουμε. Που νομιζεις οτι βρισκεσαι;
      Τραβα να παρεις τις επιταγες και ασε μας στη μιζερια και την αφραγκια μας.

      Διαγραφή
    4. Αυταρχικοί λόγοι στους οποίους η σύνταξη, η γραμματική και η ορθογραφία έχουν αναπαυθεί εν ειρήνη, όχι μόνον δεν έχουν θέση σε αυτόν τον ιστοχώρο, αλλά πολύ περισσότερο δεν αποτελούν ούτε καν σχόλια, από τη στιγμή που αφενός δεν είναι καλοπροαίρετοι, αφετέρου δεν είναι ουτε κατ` ελάχιστον εποικοδομητικοί για τη συζήτηση μεταξύ των σχολιαστών. Κατά συνέπεια δεν προσφέρουν τίποτα στον κάθε άτυχο που τους λαμβάνει, καθώς και στους υπόλοιπους αναγνώστες του ιστοχώρου που είναι αναγκασμένοι να τους υποστούν, και εν τέλει δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τουλάχιστον σε αυτόν τον ιστοχώρο.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    5. Mου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι Αλεξη. Μαλλον επειδη, οπως μας εχεις πει, εισαι των θετικων επιστημων.

      Διαγραφή
  31. Για άλλη μια χρονιά, η Ελλάδα βγάζει πράγμα, δείχνοντας την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο scouting. Τα τελευταία χρόνια ειδικά υπάρχουν πολλοί low budget ξένοι που ξεχωρίζουν άνετα και αφήνουν υποσχέσεις για επίπεδο Ευρωλίγκας. Χαίρομαι ιδιαίτερα λοιπόν για το επίπεδο αυτό της λίγκας μας. Ήδη έχω κάνω και εγώ τις υποθέσεις μου για κάποιους από την λίστα αλλά θα μιλήσουμε καλύτερα με τη λήξη της σεζόν για αυτούς.
    Να κάνω και ένα σχόλιο για τις περίφημες δηλώσεις του ΔΓ περί Ελληνοποίησης. ΟΚ, πολύ καλό σχέδιο. Όταν μιλάς όμως για πολυετή ελληνικό κορμό εννοείς παίκτες νέους και όχι τον Βουγιούκα και τον Καϊμακόγλου (φυσικά καλοδεχόμενοι και οι 2, ειδικά ο Ίαν στο 5 θα δώσει βοήθειες). Θα πρέπει να αποφασίσει ο κύριος Γιαννακόπουλος αν θα προχωρήσει στο χτήσιμο ομάδας με νεανικό Ελληνικό πυρήνα θυσιάζοντας ένα-δύο χρόνια στην Ευρώπη ή αν θα επιμένει στο κάθε χρόνο στόχος το φάιναλ φορ.
    Ο Ολυμπιακός έριξε τον πήχη με τον Ίβκοβιτς το '12, έδωσε πραγματικό χρόνο στους μικρούς δίπλα σε Σπανούλη/Πρίντεζη και σε 2-3 καλούς ξένους και μετά από ένα περίεργο ξεκίνημα τελικά κατέκτησε από το πουθενά την Ευρωλίγκα.
    Αν είναι να έρθουν πχ ο Μποχωρίδης και ο Βεζένκοφ και όποιοι άλλοι είναι πρέπει να παίζουν για να χτιστεί ο κορμός. Ο Παππάς και ο Βλάντο φέτος έμειναν πίσω, δεν έδωσαν λύσεις και έχω την εντύπωση ότι ελάχιστα βελτιώθηκαν στο παιχνίδι τους. Ειδικά ο Παππάς κάθε φορά που έμπαινε μετά τον τραυματισμό του ήταν σε φάση να αποδείξει ότι πρέπει να παίζει Ευρωλίγκα και στην τελική δεν έκανε κάτι νέο.
    Ας αποφασίσουν λοιπόν, αφού πρώτα βρούνε προπονητή, τι πλάνο θα ακολουθήσει η ομάδα. Όλος ο βασικός κορμός αγγίζει ή και ξεπερνά τα 30, η ανανέωση πρέπει να έρθει και οι νέοι παίκτες πρέπει να δοκιμάζονται στα δύσκολα για να εξελιχθούν πραγματικά και να φτιάξουν "βάση ομάδας".
    Αφού υπάρχει ο τρέχον κορμός των Διαμαντίδη, Φώτση, Γκιστ, Ματσιούλις, Λάσμε, Λουκά (;) ας γίνει η στελέχωση με κατεύθυνση την πλαισίωση αυτών των 5-6 με νεαρούς παίκτες που όμως θα παίζουν (αφού αυτό επιθυμεί ο ΔΓ). Και ας αποκλειστείς στο τοπ-16. Αλλιώς ελληνικό κορμό χτίζεις μόνο με πολλά χρήματα (βλ. Καλάθης κλπ).
    Καλές οι δηλώσεις αλλό το πλάνο προηγείται. Πρώτα προπονητης, μετά καθορισμός φιλοσοφίας και στόχων.
    Υ.Γ. Παρότι οι ανάγκες δείχνουν πιο πολύ προς περιφέρεια, θεωρώ ότι από Ελλάδα ο Παναθηναϊκός πρέπει πρώτα να χτυπήσει Βεζένκοφ. Για πολλούς λόγους, κυρίως γιατί στο 4 δύσκολα να βρεις κάτι νέο με τόσο μεγάλο prospect και σε καλή τιμή (250 χλ).
    Υ.Γ.2 Πιστεύω πρέπει να τεθεί ερώτημα το καλοκαίρι Μπράμος ή Γιάνκοβιτς. Μοιάζουν και νομίζω για καλύτερη ισορροπία στο ρόστερ δεν χωράνε και οι 2.
    Υ.Γ. 3 Ο Παππάς πρέπει να στηριχτεί με έναν συμβατικό προς αυτόν άσσο. Γενικά οι όποιες κινήσεις γίνουν πρέπει να φέρουν λειτουργικότητα στην ομάδα και όχι απλά "καλή προοπτική μαζεμένη". Ας πούμε ένα δίδυμο Μποχω-Παππά στην περιφέρεια αν και σε "όνομα" φαίνεται καλά, νομίζω δεν θα έχει καμία λειτουργικότητα σε αυτό που λέμε μπάσκετ Παναθηναϊκού.
    Πλάνο και πάλι πλάνο. Χώρος και χρόνος στα νέα παιδιά, όχι άλλο ξεζούμισμα του Διαμαντίδη. Αυτοί να είναι οι άξονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Madness συμφωνώ σε όσα λες εκτός από την πρόταση πριν το πρώτο σου υστερόγραφο, Η φιλοσοφία ενός συλόγου πρέπει να πηγάζει από την κορυφή κατά την άποψη μου και να είναι σταθερή σε βάθος χρόνου. Γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να καθορίζεται από τον πρόεδρο ή αν αυτός δεν έχει τις γνώσεις, από κάποιον GM σε πρότυπα NBA.

      Για εμένα ο Αλβέρτης θα πρέπει να παραμείνει ως GM και να αφοσιωθεί στο κομμάτι φιλοσοφία, γενικές αρχές, στόχοι, κτλ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει μετά να βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής ο οποίος και θα δεσμευτεί να υλοποιήσει τα παραπάνω. Αλλιώς φοβάμαι πως θα έχουμε ξανά φαινόμενα Ζοτς που μόλις έφυγε διαπιστώσαμε πως ο ΟΣΦΠ είχε ήδη αποκτήσει ο,τι καλύτερο κυκλοφορούσε από ταλέντα. Για να συνοψίσω, ο προπονητής θα πρέπει για εμένα να είναι το νούμερο 3 στον ΠΑΟ από το καλοκαίρι μετά από ΔΓ και Αλβέρτη.

      saxon

      Διαγραφή
  32. Η κατάντια της λίγκας ενδιαφέρει κανεναν επιτέλους?Το ότι ο υδροκεφαλισμός σκοτώνει το ενδιαφέρον και υποβαθμίζει το προιον καθε χρόνο και περισσότερο μας ενδιαφέρει καθόλου? Η ανανεωση του ενδιαφέροντος του πρωταθλήματος είναι στόχος ή όχι? Ο επαγγελματισμός που εισήχθη το '93 σκότωσε ή όχι το μπάσκετ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λεω να γυρισουμε στους καλους καιρους που τρωγαμε 30αρες εκτος και ειχαμε φοβερες επιτυχιες στην ευρωπη.
      Αλλα ξεχασα τοτε υπηρχε ο αρης.....

      Διαγραφή
  33. Παοκτζης ειμαι,κοντα επεσες.Δε θελω πρωταθλημα 80ς,ανταγωνιστικο πρωταθλημα θελω και μικροτερες ανισοτητες.Διοτι βλεπω μπασκετ 25 χρονια και ολοενα και μειωνεται το ενδιαφερον μου για το πρωταθλημα.Εμενα,του φανατικου.Αρα,με τους αλλους τι γινεται?τα νεα παιδια πως θα ασχοληθουν με το αθλημα?Ακομα κι ο Αρης λοιπον να παει καλα,εγω θα το χαρω και θα το πανηγυρισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια για αρχη λοιπον ξεχρεωσε πληρως.
      Δουλευε σωστα και οχι με πουστιες τυπου κανω ροστερ και τους διωχνω οταν σωζω την σεζον...(εξαιρουμενου φετος περιεργως...) βγαλε δικα σου παιδια αφου δεν εχεις τα λεφτα και καθε χρονο ανεβαινε επιπεδο.βρες και χορηγους και κανε μια καλη ομαδα.
      Οχι να πεσουν οι αλλοι για να φανεις εσυ.Εσυ να φτιαξεις για να κοντραρεις τους αλλους.Σε ολα τα σοβαρα πρωταθληματα αυτα γινονται.Γιαυτο και υπαρχει βαλενθια.επειδη προσπαθησε να σταθει αξιοπρεπεστατα εναντιον ρεαλ και μπαρτσα και να τα αποτελεσματα.νικητης uleb cup.
      Και αλλωστε το πραγμα φαινεται στην ευρωπη.Πλην των δυο ολες οι υπολοιπες ελληνικες ρεζιλευονται.Μα ειναι πραματα αυτα?κατι βελγικες κτλ να μας παιρνουν παρτουζα μεσα εξω?Ανεβασε το επιπεδο σου για σενα και μονο και να λες παλι καλα που υπαρχουν αυτες οι δυο ομαδες και ακουγεται η ελλαδα εξω οσο αφορα τον αθλητισμο

      Διαγραφή
    2. Εισαι εκτος πραγματικοτητας,φιλε μου.Μιλαω για ανταγωνιστικο πρωταθλημα,όχι τι πρεπει να κανει ο ΠΑΟΚ για να ξαναγινει μεγαλος.Η ευκολη λυση ειναι αναλαμβανει ο Σαββιδης,αν δεν απογοητευτει και φυγει,βαζει λεφτα και φτιαχνει μια ομαδα που θα βγαινει τριτη και θα χωνεται στη μυτη τψν δυο αιωνιων.Αυτο λεγεται ποδοσφαιροποιηση του μπασκετ και δεν θα το ηθελα.Οι δυο αιωνιοι ειναι υγιεις επιχειρησεις?ασφαλως οχι,ειναι βαθια ελλειμματικες,συντηρουνται ως χομπι απο τα αφεντικα τους.Μπορουμε να εχουμε 10 ομαδες με μπατζετ 500.000 ευρω σε μια ξεχωριστη λιγκα?Αν ναι,αυτη η λιγκα μπορει να προσελκυσει ενδιαφερον,χορηγους,παικτες και σε 5 χρονια να ανεβασει το σαλαρι στις 700χιλ. και σε 10 στο 1 εκατομμυριο.Αυτο θα εκανε ενα σοβαρο κρατος σε ενα σοβαρο επαγγελματικο σπορ.Οσφπ και ΠΑΟ να παιξουν με τους ιδιους κανονες και στην Ευρωπη με ο,τι ροστερ θελουν.Ετσι θα πηγαινε μπροστα το αθλημα.Αλλά που να γινουν αυτα,στην Ελλαδα της κρισης?στην Ελλαδα των ανισοτητων?Εσεις μετρατε μονο 6-3 και δε σας ενδιαφερει τιποτα αλλο.Αυτο αφορα ομως μονο 200.000 φανατικους οπαδους,κι αυτους για 5-10 χρονια,μεχρι να πατησουν τα πρωτα -αντα και να βαρεθουν τα ιδια και τα ιδια.Έτσι το μπασκετ θα μενει παντα στη σκια του ποδοσφαιρου,οι φιλαθλοι λιγοστοι κι η απολαυση μιση

      Διαγραφή
    3. Μαλλον εσυ εισαι εντελως εκτος πραγματικοτητας.
      200.000 φανατικους οπαδους?καλα που ζεις?δηλαδη αυτη ειναι η δυναμη του παο?200.000 και μετα το χαος?
      Και μετα τα αντα θα βαρεθουν?φιλε μου πριν αρχησεις τις κλανιες ελα στο οακα να δεις τις ηλικιες που παιζουν και μετα ξαναποσταρε γιατι λες κοτσανες χοντρες.ατι νομιζεις δηλαδη?οτι ολοι μας στο γηπεδο ειμαστε μελη της θυρας 13 στα 20μας?
      Με τετοια μυαλα επανω σας βλεπω για πολλες κλωτσιες.
      Με την ευκαιρια ο παο ειχε μεσο ορο εισητηριων αν δεν κανω λαθος 11000+ ευρωλιγκα.και καμποσα sold out.Περα απο συμφωνιες με χορηγους κτλ τα εσοδα της ομαδας ηταν πολυ κοντα στο φετινο μπατζετ.δεν ειναι τυχαιο που περσι ειχε πει ο ΔΓ οτι δεν θα ξεπερνα,ε τα 10εκατ.
      Ααα και κατι τελευταιο.ΟΛΑ τα μεγαθηρια της ευρωπης στο ποδοσφαιρο εχουν καποιους να τα χωνουν.και με λιγοτερο πιστους απο τους ....200.000 της θυρας 13 των 20-30 ετων...

      Διαγραφή
    4. Σε μια σοβαρη λιγκα οπως λεει ο φιλος μας παραπανω αλλα παραβλεπει να το αναφερει θα επρεπε παοκ κτλ να ηταν μινιμουμ Α2 απο τα χρεη και τις λαμογιες...

      Διαγραφή
    5. Τη δεύτερη θέση στα εισιτήρια κατέχει ο Παναθηναϊκός με 12.371 εισιτήρια κατά μέσο όρο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Παρτιζάν, ενώ τελευταία είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

      Δείτε την κατάταξη αναλυτικά...

      1. Παρτιζάν: 14.869 (104.084)
      2. Παναθηναϊκός: 12.371 (86.600)
      3. Μακάμπι Τελ Αβίβ: 11.060 (77.420)
      4. Ρεάλ Μαδρίτης: 10.972 (76.809)
      5. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: 10.553 (73.876)
      6. Λαμποράλ Κούτσα: 10.321 (72.253)
      7. Ολυμπιακός: 10.253 (71.774)
      8. Γαλατάσαραϊ: 9.747 (68.234)
      9. Ζαλγκίρις Κάουνας: 9.404 (65.833)
      10. Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο: 9.191 (64.341)
      11. Ουνικάχα Μάλαγα: 6.172 (43.204)
      12. Λοκομοτίβ Κουμπάν: 5.993 (41.956)
      13. Μπάγερν Μονάχου: 5.990 (41.936)
      14. Μπαρτσελόνα: 5.308 (37.161)
      15. Αναντολού Εφές: 5.028 (35.196)
      16. ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 4.633 (32.433)

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστούμε για τα στοιχεία. Πολύ ενδιαφέροντα, αν σκεφτούμε ότι δύο από τις ομάδες του φετινού final-four (Barca, CSKA), δεν κοβουν μαζί, ούτε όσα εισιτήρια κόβει ο ΟΣΦΠ μόνος του, πόσο μάλλον ο ΠΑΟ. Ειδικά, όσον αφορά την Barca, το θεωρώ έκπληξη, αν αναλογιστούμε πόσα εισιτήρια κόβει στο Νου Καμπ (αν δεν κάνω λάθος πάνω από 70000) άρα έχει κόσμο, που όμως προφανώς είναι κυρίως ποδοσφαιρικός.

      Από την άλλη βέβαια οι άλλές δύο ομάδες του final-four (Real, Maccabi) τα πήγαν πολύ καλά φέτος, αν και είναι κάτω από την Partizan και τον ΠΑΟ.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    7. το παλαου χωραει γυρω στις 7 χιλιαδες γι αυτο και η μπαρτσελονα εχει τοσο μικρο μεσο ορο, απο αποψη πληροτητας γηπεδου ο ολυμπιακος τα εχει παει πολυ καλα κατι που δεν συνηθιζε τα προηγουμενα χρονια εχει ξαναρχισει να δημιουργει μπασκετικο λαο που ειχε χασει τα τελευταια χρονια....

      Διαγραφή
    8. Προς Ανώνυμος 13 Μαΐου 2014 - 3:37 μ.μ.

      Συμφωνώ, αλλά θα περίμενε κανείς από μια ομάδα με το μέγεθος και το λαό της Barca, να έχει γήπεδο τουλάχιστον 10-15 χιλιάδων θέσεων. Η Real γιατί να κόβει σχεδόν 11.000 εισιτήρια και η Barca με το ζόρι 5-5,5?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  34. εγω εχω την αισθηση οτι μποχωριδης και βεζενκοφ θα καταληξουν στον οσφπ λογω και των καλων σχεσεων τον δυο διοικησεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα 600 χιλ που χρειαζονται για τους δυο δεν υπαρχουν ουτε κατα διαννοια αυτην την στιγμη στον ολυμπιακο... να σκεφτεις στον στρατο η διοικηση προτεινε μειωση συμβολαιου κοντα στο 50%.... εκτος των αλλων στος θεσεις τους εχουμε παικτες που θα προσπαθησουμε να αναδειξουμε οπως κατσιβελης,παπαπετρου,αγραβανης,χριστοδουλου.

      Διαγραφή
    2. Μειωση στον παπαπετρου?Δηλαδη ποσα παιρνει φετος?

      Διαγραφή
    3. Συγνωμη στον περπερογλου εννοουσα

      Διαγραφή
    4. οχι ακριβως μειωση, ληγει το συμβολαιο του περνει κοντα στο μισο εκατ και εχω διαβασει οτι ο ολυμπιακος σε πρωτη προσεγγιση μιλουσε για 300χιλ αλλα ετσι κι αλλιως υπαρχει φημολογια οτι για τον στρατο υπαρχει εντονοο ενδιαφερον απο την εφες και πολυ πιθανο να μπει στο κολπο και η φενερ για μενα ειναι δεδομενο οτι θα φυγει οπως μαλλον το ιδιο και ο κατσιβελης που ληγει το συμβολαιο του και υπαρχει φημολογουμενο ενδιαφερον απ τον παναθηναικο και δεν θα μου κανει καθολου εντυπωση στο επικοινωνιακο παιχνιδι να απαντησει ο ολυμπιακος με τον μπραμος......

      Διαγραφή
    5. Που έχεις διαβάσει φίλε για την πρόταση του Ολυμπιακού στον Περπέρογλου;

      Διαγραφή
    6. http://www.prasini.gr/basket/item/11974-den-ta-vriskoun-me-perperoglou τωρα για την αξιοπιστια της πηγης το συζηταμε αλλα δεν μου φαινεται παραλογο αν σκεφτεις οτι στο 3 εχεις λοτζεσκι και απο πισω ενα τεραστιο ταλεντο οπως ο παπαπετρου που του χρονου πρεπει να του δωθει περισσοτερος χρονος.......

      Διαγραφή
    7. Τι να συζητήσουμε ρε συ; Ξεκινάς την επιχειρηματολογία σου για το ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει λεφτά για Βεζένκοφ-Μποχωρίδη, στηριζόμενος σε ένα δημοσίευμα της Πράσινης.

      Πάντως και πέρσι στον ΟΣΦΠ δεν υπήρχαν πολλά λεφτά αλλά το χρήμα για τον Παπαπέτρου έπεσε ζεστό. Την ώρα που στον ΠΑΟ δίνανε συμβολαιάρα στον Μαυροκεφαλίδη, ο ΟΣΦΠ επένδυε στο μέλλον του και μάλλον θ δικαιωθεί και πάλι. Οπότε μην αποκλείεις τίποτα για το καλοκαίρι...

      Διαγραφή
    8. θα το ξερουμε σε πολυ λιγο καιρο πιθανον μετα τοους τελικους οπως φημολογειται....... οποτε δεν αποκλειω τιποτα μεχρι τοτε.....

      Διαγραφή
    9. Αυτή κι αν είναι έγκυρη πληροφόρηση... Θα ξέρουμε μετά τους τελικούς. Πσσς! Τι λε ρε μεγάλε; Γιατί συνήθως οι δε μεταγραφές γίνονται το καλοκαίρι μετά τη λήξη της σεζόν, αλλά μέσα σε τελικούς και final4!

      Ειλικρινά, προτιμώ την καφρίλα του από κάτω, παρά την κουτοπονηριά και τη βλαχιά του (όχι και τόσο καλά) συγκαλυμμένους τυφλού οπαδισμού.

      Διαγραφή
    10. αφου εχεις αισθηση εσυ, τι εκνευριζεσαι? ουτε την ιδεα να καταληξουν στον παναθηναικο δεν αντεχεις.... οσο για τους χαρακτηρισμους στους επιστρεφω δεν χρειαζεται να προσθεσω και αλλους γιατι βλέπεις εχουμε διαφορα επιπεδου και δεν θα πεσω στο δικο σου....

      Διαγραφή
    11. O συγκελυμμένος οπαδισμός που έλεγα... τώρα και με επίπεδο!

      υ.γ.
      Ειδικά για τον Μποχωρίδη δε με νοιάζει καν. Τον Βεζένκοφ ξέχασέ τον...

      υ.γ.2
      Δεν είμαι εγώ αυτός που ξετρύπωσα αστεία δημοσιεύματα από αστείες πηγές για να πείσω τον εαυτό μου, ότι οι δυο τους δε θα καταλήξουν στον αντίπαλο. Οπότε το ποιος δεν αντέχει στην ιδέα, άσ' το καλύτερα!

      Διαγραφή
    12. κοντος ψαλμος αλληλουια.

      Διαγραφή
    13. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137979%3Atriple-blow&catid=266%3Aeuroland&Itemid=286

      Διαγραφή
  35. Πολύ ωραία/εύστοχη ανάρτηση Τζιμ. Μ'αρέσει πάντως που σε όλους τους παίκτες αναφέρεις υποσημέιωση ότι τους έχουν πλησιάσει ομάδες ή τους λιγορεύονται ομάδες του εξωτερικού. Οι δικές μας είτε αυτές που τους έχουν και προφανώς δεν μπορούν να τους κρατήσουν, είτε οι μεγάλες αυτές μάλλον το σκέφτονται ακόμη...

    Το παράδειγμα της Μακάμπι δεν το κάνουν εύκολα οι δικές μας και ειδικά ο Παναθηναικός, ο οποίος έχει να ψωνίσει ξένο που αγωνιζόταν στην Ελλάδα, από την εποχή Ουίνστον και παλιαιότερα του Ζούζα-από το Ηράκλειο. Βέβαια τότε υπήρχαν πολλά λεφτά και προτιμούσε άλλους ξένους.

    Ο Ολυμπιακός έχει πάρει Τζαμόν Γκόρντον(Μαρούσι),Στακ(Άρης),Μπλάκνει(Μαρούσι-ΑΕΚ), Πέτγουει(Ρέθυμνο) με καλό μέσο όρο μιας και οι πάικτες και καλοί ήταν και χρόνο προσαρμογής δεν ήθελαν.

    Υπήρξαν και περιπτώσεις ξένων που χάθηκαν όπως του Σμιθ(Πανελλήνιος-Μακάμπι) του Τόμπσον(Ίκαρος-Άλμπα) ή του Μπέινς(Ίκαρος-Ολίμπια).

    Γενικά νομίζω ότι οι ομάδες μας δεν το δουλεύουν πολύ το σκάουτινγκ και με εξαίρεση αυτό που έκανε/κάνει ο Ολυμπιακός τα 3 τελευταία χρόνια δεν πολυεμπιστέυονται ούτε τους νέους παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο Δημητρης Γιαννακοπουλος πρεπει να ακολουθησει το σχεδιο του ποδοσφαιρικου Παναθηναϊκου...Δηλαδη επιλογη ενος ανερχομενου προπονητη (Αλβερτης?Ιτουδης?) ,πλαισιωμενου απο ικανους συνεργατες...Με φιλοσοφια παιχνιδιου που να ταιριαζει στις απαιτησεις ενος club οπως ο Παναθηναϊκός...Επιπλεον ,επιλογη 5-6 ταλαντουχων νεαρων παικτων που η ηλικια τους δεν θα ξεπερνα τα 22-23 χρονια και οι οποιοι θα εχουν περιθωρια εξελιξης....Κι ολο αυτο το οικοδομημα να το στηριξει με 2-3 εμπειρους παικτες απο την παλια γενια (Διαμαντιδης,Φωτσης,) συν 2-3 value for money ξενους..Και μετα να δοθει μια πιστωση 1-2 χρονων να ωριμασει η νεα ομαδα ανεξαρτητα απο τα αποτελεσματα που μπορουν να προκυψουν στην πορεια...Αυτος ειναι ο ενδεδειγμενος δρομος προς την επιτυχια....Σχεδιο,ταλεντο,εμπειρια,πολυ δουλεια,καλο κλιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανερχόμενος προπονητής ο Αλβερτης?? από πού κι ως πού? εχει κανα πτυχιο προπονητη? εχει εμπειρια?

      Διαγραφή
    2. Με στόχο τι;
      Να κοντράρεται με ομάδες της Τρίπολης και του Περιστερίου και να θεωρείται επιτυχία;

      Διαγραφή
    3. johhny, το μοντέλο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού (που, συμφωνώ μαζί σου πως είναι υγιές) δεν νομίζω πως μπορεί να έχει αντιστοιχία με τον μπασκετικό ΠΑΟ. Στον ποδοσφαιρικο ΠΑΟ ακολουθήθηκε από ανάγκη, επειδή τα χρέη είχαν συσσωρευτεί και δεν υπήρχε σάλιο για παίχτες, μεταγραφες, συμβολαια,κλπ. πράγμα που προφανώς δεν συμβαίνει στην ΚΑΕ. Επίσης, οι στόχοι του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ φέτος ήταν καταρχήν να μειωθεί το άνοιγμα και κατα δευτερο να μην υποβιβασθει η ομαδα -ασχετο που αγωνιστικα πετυχε πολλα παραπανω. Αν θες, αντίστοιχο του φετινου ποδοσφαιρικου ΠΑΟ, είναι αυτο που εγινε στον μπασκετικο ΠΑΟΚ (με παμφθηνα συμβολαια, καλο προπονητη & σταφ, καλο τεχνικο διευθυντη) ή πχ στον ΚΑΟΔ με αντίστοιχες value for money επιλογες. Ωστοσο, οι στοχοι αυτων των ομαδων ειναι αναλογοι: καλο/τιμητικο πλασαρισμα στην Α1. Θεωρεις πως ο ΠΑΟ, με μπατζετ ~14-15 εκατομμυρια, μπορει να εχει τόσο χαμηλους στοχους?

      Διαγραφή
    4. Με στόχο τι φίλε; Ξέρεις, το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Έχει ανταποδοτικότητα. Εκατομμύρια ευρώ. Όχι 200 χιλιάρικα στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης...

      Διαγραφή
    5. Καταρχην, νομιζω οτι ο Αλβερτης εχει τις προδιαγραφες ,μετα απο 30 χρονια πορειας στο υψηλοτερο επιπεδο,να εξελιχθει σε τοπ προπονητη...Γνωσεις εχει,προσωπικοτητα εχει,φιλοδοξιες εχει...Εχει θητευσει διπλα στους μεγαλυτερους προπονητες της Ευρωπης,-σαν παικτης κυριως και σαν τημ μανατζερ-,εχει συνεργαστει με τις μεγαλυτερες ντιβες του μπασκετ,αποτελει προτυπο για τους νεους παικτες,ειναι εμβληματικη φιγουρα για το συλλογο...Το μπασκετ που ξερει ο Αλβερτης το ξερουν ελαχιστοι...Σιγουρα ειναι ρισκο,αλλα ειναι ενα στοιχημα που αξιζει να παρει ο συλλογος...Απο το να ερθει καποιος Ιβανοβτς ή Τρινκιερι ή οποιος αλλος μπορει να ειναι υποψηφιος,χιλιες φορες Αλβερτης...Αλλωστε προπονητη -κατα τη γνωμη μου- δεν σε κανουν τα διπλωματα...'Η το εχεις ή δεν το εχεις...Στην πραξη φαινεται...
      Σε οτι αφορα τωρα το σχεδιο που προτεινα, νομιζω οτι αναγκαστικα πρεπει να παει εκει ο Παναθηναϊκός...Αυτο επιτασει η γενικοτερη κατασταση που επικρατει στον αθλητισμο και την κοινωνια που λεει ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ....Ειναι ενα πλανο που δεν θα φερει βραχυπροθεσμα αποτελεσματα αλλα ειναι σιγουρο οτι θα εξασφαλισει το μελλον της ομαδας...Αλλωστε το εχει ξανακανει τη διετια 2003-2005,οταν μαζεψε Τσαρτσαρη,Διαμαντιδη,Μπατιστ,Λακοβιτς,Σπανουλη και δημιουργησε τη βαση για την μετεπειτα κυριαρχια της ομαδας...Και τοτε για λιγα χρονια η ομαδα δεν εκανε κατι ιδιαιτερο στην Ευρωπη,αλλα οταν ωριμασε καταφερε να δρεψει τους καρπους αυτου του κτισιματος....Δεν χρειαζεται ο Παναθηναϊκος να γινει Παρτιζαν,αλλα μεσα απο ενα σωστο σχεδιασμο να μπορεσει να παντρεψει τα ταλαντουχα νιατα με την εμπειρια...
      Οσον αφορα τους ξενους,μπορει να βρει παικτες ανερχομενους σε προσιτη τιμη,χωρις να αναγκαζεται να πληρωνει υπεραξιες..Εναν Χαινς ή εναν Χακετ για παραδειγμα πριν κανουν το ξεπεταγμα τους...Αυτο ομως προυποθετει,περα απο το σωστο σχεδιασμο,και ενα αρτιο τμημα σκαουτινγκ...

      Διαγραφή
    6. Έτσι από απορία...
      Γιατί Αλβέρτη, κι όχι Τσαρτσαρή; Κι αυτός σαν παίκτης πολύ μπάσετ ήξερε.
      Ή ακόμα καλύτερα Μπατίστ. Ακόμα μεγαλύτερος παίκτης, ακόμα περισσότερο μπάσκετ. Κι αυτός εμβληματική φιγούρα...

      Και κάτι άλλο. 39 χρονών είναι ο άνθρωπος. Βάλθηκες να τον γεράσεις; Άκου 30 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο...

      Διαγραφή
    7. Να φερουμε Γκαλη για προπονητη τοσα χρονια στο υψηλοτερο επιπεδο θα σαρωσουμε τις ευρωλιγκες.
      Εχουμε πιασει το πατο του βαρελιου, καναμε τρυπα και βγηκαμε απο κατω. Το επιπεδο του μπλογκ εχει πεσει παρα πολυ...

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ πως το επίπεδο του μπλογκ έχει πέσει πάρα πολύ. Αυτό όμως συμβαίνει από σχόλια όπως το δικό σου Ανώνυμε 9.57. Ο καθένας εδώ έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του. Εσύ σαν τί απαξιώνεις τον johnny rogers; Θεωρείς ότι είσαι πολύ καλύτερός του;

      Διαγραφή
  37. Παιδιά ξέρετε αν ο Μίσσας θα καλέσει στην Εθνική Νέων Ανδρών του Παππά-Γιάνκοβιτς; Ή θα προτιμήσει να τους προφυλάξει επειδή είναι πολύ μικροί ακόμα και θα πνιγούν αν πέσουν στα βαθιά από τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δηλαδη ο παο να γινει ας που ε παρτιζαν?
    Δεν νομιζω οτι εχει τοσο προβλημα μια ομαδα με 10+εκατ. να ακολουθησει τετοιο μονοπατι.
    Θελει υπομονη μεν αλλα και ηρεμια.Να μπει σογα σιγα στην νεα εποχη.Οχι 8 νεοι παιχτες και περιμενουμε να αποχτησουν εμπειριες.
    Βαλε 2 νεα ταλεντα στο ροτεισιον καθε χρονο.Και αν αντεπεξελθουν αποφασισε ποσους θα βαλεις την επομενη χρονια.Λεγεται οργανωση και οχι σπασμωδικες κινησεις κυριευμενος απο απελπισια και αγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες καταρχήν να μας διευκρινήσεις τι εννοείς με ξένους value for money; Πόσο money εννοείς; 500 χιλιάρικα; 1 εκατομμύριο; 100 χιλιάδες;

      Διαγραφή
  39. γυμνος στην ρακετα λοιπον ο παο στους τελικους . ολες οι επιθεσεις του μπαρτζωκα θα γινονται μεσα στο ζωγραφιστο . εχουμε να δουμε φουλ γκιστ 5αρι και γιονας 4αρι μεχρι τελικης πτωσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λάσμε σχεδον σε όλα τα προηγουμενα ματς μεταξυ των δυο ομαδων, εχει κανει μια χαψια τους ψηλους του Ολυμπιακου. Στο ματς για ευρωλιγκα στο ΟΑΚΑ, ειχε μονος του περισσοτερους ποντους απο ολα τα 5ρια του ΟΣΦΠ μαζι. Εαν ανεβει και ο Γκιστ που ειναι λιγακι ντεφορμε τελευταια, μαζι και με τον Μαυροκεφαλιδη που ειναι ανεβασμενος, δεν νομιζω πως θα εχει ιδιαιτερο προβλημα ο ΠΑΟ

      Διαγραφή
    2. αν πιστευεις πως ο ντανστον ειναι μια χορτα για τους λασμοκεφαλιδηδες κ αν πιστευεις οτι ο γκιστ εχει να δωσει πολλα ακομα πιθανον να πιστευεις κ το success story κ τα σκισμενα μνημονια του αλεξη υπαλληλε. χτυπα καρτα τωρα στη βιανεξ κι ασε τα 5αρια και τα 4αρια για τα οποια εχεις την ιδια γνωση με το χατζο-γεωργιου…

      Διαγραφή
    3. Χατζηγεωργιου στο τσσκα-παο "khriapa-maciulis μαχη δυο παιχτων που τα χουν παρει ολα στην καριερα τους"… απλα τυφλος γενιτσαρος…

      Διαγραφή
    4. Ενταξει φιλε μου, ό,τι πεις. Στα προηγουμενα παιχνιδια ΔΕΝ νικησε ο ΠΑΟ, ΔΕΝ έπαιξε καλα ο Λασμε, ο Σπανουλης έμπαινε άνετος μεσα στη ρακετα και εριχνε 30αρες στον ΠΑΟ, ο Ντανστον έβαλε 40 πόντους σε κάθε ματς και ειχε και από 15 ρημπαουντς, ενω ο Σιμονς έκανε double double. Α, και ο Φωτσης εννοειται ειναι ένας άπειρος, άσχετος παίχτης που στα δυσκολα συνηθως κρυβεται και γι αυτο στους τελικους συνηθως μενει άποντος και απαρατηρητος.

      Μπε.

      Διαγραφή
    5. ρε παιδιά, κάποιος να σώσει τον Γκιστ από τα χέρια του Τσαιρέλη

      Διαγραφή
    6. Με τέτοιο Χριστοδούλου δεν έχει να φοβάται τίποτα ο ΠΑΟ στη ρακέτα του. Δεν βλέπεται πως μετέτρεψε τον Λουκά σε Ολάζον;

      Διαγραφή
  40. ο φραγκι ειχε πολλα να ρισκαρει που ανελαβε τον παο . εαν τυχον χασει το πρωταθλημα θα γυρισει τον εαυτο του σε εποχες 90ς . κατι σαν πισωγυρισμα δηλαδη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εφές για Τεόντοσιτς-Κρίστιτς και ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ, τώρα το ανέβασε ο τζιμ


    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137979%3Atriple-blow&catid=266%3Aeuroland&Itemid=286

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Άντε, ας "διαφημίσω" και σήμερα το eurohoops.

    http://www.eurohoops.net/el/2014/05/dribbling-el/48329

    Τώρα βέβαια, το γιατί "διαφημίζω" μόνο 1-2 συγκεκριμένα άρθρα του ιστοχώρου αυτού κάθε φορά από τα τόσα ενδιαφέροντα που συνήθως έχει, μόνο ο "θεός της καλαθοσφαίρισης", ταύρος και γνωστός ως AIR το γνωρίζει. (Χ)

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. παιδιά βάλτε νεριτ. μιλάει ο μανωλόπουλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μπασκετικό ανέκδοτο με 5 γράμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αφήστε ρε γελοίοι να παιχτεί μπάσκετ. Κοράκια του κερατά.
    Δυο φάουλ στον Μπόγρη με το έτσι θέλω. Ξεφτίλες.
    Ακόμα και με το ΠΑΟΚ εύνοια ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δώστε στον ΠΑΟ λέφτερες βολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Με δυο φάουλ εφευρέσεις στο Μπόγρη τώρα περνάει η μπάλα στο Μαυροκεφαλίδη.
    Έτσι δουλεύει η αλητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα ωραιος με εκανες και γελασα......

      Διαγραφή
  48. Πόσα φάουλ κάνει ο Φώτση εκτός μπάλα πάνω στον Τσαιρέλη;
    Δείτε τη φάση που προσπαθεί να βγει από τα σκριν (η επίθεση πριν την κακή πάσα του Ράιτ). Τον τραβάει, τον σπρώχνει αλλά τίποτα. Κι ο Μπόγρης φάουλ για χάδια στα ριμπάουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γελάει ο Μπόγρης.. Και τι να κάνει; Ή θα γελάει ή θα κλαίει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δώσε βολές. Βολές. Βολές. Σημαδέψτε τους αντίπαλους σέντερ με φάουλ. Και ετοιμάστε και μια τεχνική.

    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Να ρωτήσω ρε παιδιά; Παίζει ο ΠΑΟ με κάποια ξένη ομάδα; Παίζει μόνος του ίσως;
    Γιατί ο σπίκερ δεν έχει πει κουβέντα παρά μόνο για "μεγάλη ευστοχία του αντιπάλου";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κι άλλες βολές στο Λουκά.
    Έλα δώστε και ένα ταυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. χαχαχαχα πλακα εχεις κομπλεξικε βγαλε χολη,ελα με διασκεδαζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. νευρικο κλονισμο επαθε το παιδακι,το καημενο εδω μεσα.Ο Λασμε επαιξε 4 λεπτα και χρεωθηκε 2 φαουλ εκει σου αρεσε ελα πεστο ρε μην ντρεπεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 19 βολες ο βαζελος 18 ο μπαοκ ακομη και εδω τους σπρωχνουν ε γαυροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Apla upertalento o loukas sthn epi8esh ... As para8esw kai egw twra thn omada pou 8a i8ela na dw tou xronou ston pao kai meta as mou pei o ka8enas tis skepseis tou .
    1: Top amerikanos, 3D,Boxwridhs(Cooper gia 4os amerikanos )
    2:Sandro Jentile ,Pappas(Isws edw enas metrios koinotikos)
    3:Bramos,Jankovic,Haralabopoulos
    4:Fotsis,Gist,Venzekov
    5: Loukas,Lasme,Bogris(I Ian analoga me ta xrhmata tis omadas )

    Telos na dw8ei o diamantakos daneikos na parei paixnidia
    Nikolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Θα είναι μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό να χάσει τον Περπέρογλου, κακή κίνηση αν γίνει.

    Καταπιέζω πολύ καιρό τώρα τον προπονητή (της εξέδρας πάντα ! :D) μέσα μου να μην γράψω την πιθανή 12άδα του Παναθηναϊκού για του χρόνου (συν τους 4 φέρελπις).

    Καλό final 4 εύχομαι να έχουμε, περιμένουμε σχετική ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο Μπογρης ειπε:Θελω να κανω ειδικη μνεια στον Φωτση,ειναι ο ακρογωνιαιος παιχτης του Παο,ενα απο τα καλυτερα 4αρια στην Ευρωπη,λετε να ριχνει γεφυρες,εγω θα τον ηθελα εσεις τι λετε,φετος εχεις βελτιωθει εντυπωσιακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εντάξει...
    Ανεχόμαστε εδώ και χρόνια να διαβάζουμε για την έλευση του Μεσσία Βουγιούκα, του Έλληνα Ντίβατς, που θα αλλάξει το ρουν του ευρωπαικού μπάσκετ και θα μετατρέψει την ανιαρή επιθετική παραγωγή του ΠΑΟ σε ματωβαμμένη πολεμική μηχανή.

    Θα ανεχτούμε και την νεκρανάσταση του Λαζάρου Μαυροκεφαλίδη, που από άνευρο βούτυρο, μετετράπη εν μια νυχτί σε Καρίμ Αμπντουλ Λουκάς.

    Ανεχτήκαμε την μεταμόρφωση του σοφού τότε Big Sofo που είχε βάλει μυαλό, είχε βελτιώσει το παιχνίδι του, έβγαζε πάσες, μέχρι και τις βολές του είχε φτιάξει.

    Αλλά ειλικρινά. Να διαβάσω αύριο άρθρα και για τον νέο Μπόγρη δε θα το αντέξω. Ειλικρινά μιλάω θα καταθέσω μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αλλά κυρίως κατά του ηθικού αυτουργού και ιδιοκτήτη του blog που σας έχει κάνει το μυαλό κιμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να πω ότι έχεις άδικο! :P

      Είσαι λίγο αυστηρός, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει λίγο το μέτρο.

      Διαγραφή
  60. Ντάξει μετά το χτεσινό ο Cooper φωνάζει στον ΠΑΟ για μία θέση στα 5 guard της ομάδας μαζί με τους σίγουρους Παππά και Διαμαντίδη.Έγκλημα ολκής εάν δεν αποκτηθεί με τιμή χώμα...

    Με τον φίλο παραπάνω συμφωνώ με Βουγιούκα-ο τύπος κοιμάται ορθιος και έχεις Μαυροκεφαλίδη να σου κάνει τη δουλειά του πολύ καλυτερα από τον Βουγιούκα- και φυσικά με τον Μπόγρη.Ο Ζοτς δεν έδιωχνε παίχτες για την πλάκα του!Αλλά ρε φιλαράκι,για τον Σόφο γιατί;Ψηλός με τέτοια στοιχεία σε ολάκερη την Ευρώπη ΔΕΝ υπάρχει!Και είναι και Έλληνας...

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. με τα τωρινα δεδομενα ο παναθηναικος δεν εχει καμια τυχη στους τελικους . αρα τι μενει ? μενει να κανουν αυτο που εγινε περυσι . που μπηκαν σαν λυσσασμενα σκυλια βγαζοντας αφρους απο το στομα για να διεκδικησουν την καθε μπαλα . ενω αντιστοιχα ο ολυμπιακος ειχε το τουπε του δις πρωταθλητη ευρωπης . και γι αυτο ειδε τον ουρανο σφοντυλι . ματς ροντεο λοιπον . ειδαλλως αν παιχτει ορθολογικο μπασκετ ο ολυμπιακος ειναι καλυτερος .
    υ.γ. οποτε η καμερα πιανει τον μπατιστ ολο χαχανητα και γελακια ειναι . δεν νομιζω οτι κανει καλο στα αποδυτηρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. πολύ φοβάμαι πως αν δεν επαναφέρουν τον μπατίστ,δεν θα έχουμε τύχη στους τελικούς.Πρέπει να επανέλθει στην ομάδα το fighting spirit του μάικ καθώς και τα περίφημα pick n roll με τον μήτσο που χάζευαν όλο τον πλανήτη για χρόνια.Σήμερα κιόλας να ξαναδηλωθεί ο μπατίστ.
    μπατίστ-διαμαντίδης-φώτσης,η καλύτερη τριάδα στην ευρώπη μακράν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει περιπτωση Μπατιστ. Η προθεσμια εληξε μια μερα πριν αρχισουν τα play offs.

      Διαγραφή
    2. Αυτά είναι απλά για να υπάρχουν.Και ο γαύρος πως πήρε καββαδά ενώ δεν επιτρεπόταν?Παλιότερα ο θαννάσης θα το είχε κανονίσει το θέμα σε λίγες ώρες.Ας τον πάρει ένα τηλέφωνο ο δημήτρης να μάθει και να επαναφέρει τον μαικ ΑΜΕΣΑ

      Διαγραφή
    3. Παναθηναική περηφάνια!

      Διαγραφή
  63. Καλημέρα.
    Μερικά σύντομα σχόλια για την επικαιρότητα.
    1. Για το χθεσινό ματς του ΠΑΟ. Η ομάδα δεν έχει συνέλθει ακόμη από την βαριά ήττα στη Μόσχα. Το χθεσινό ματς είναι δείγμα ότι δεν υπάρχει αυτοσυγκέντρωση και ισορροπία. Η ομάδα είναι ανέτοιμη σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από τα «wake up» και τα «let’s go» χρειάζονται κι άλλα από τον κόουτς. Πριν από μερικές ημέρες, είχα υποστηρίξει ότι ο ΟΣΦΠ είναι φαβορί για τον τίτλο. Αυτή η εκτίμηση εδραιώνεται μέρα με τη μέρα. Δεν αποκλείεται να δούμε το περσινό έργο από την ανάποδη.
    2. Για το χθεσινό ματς του ΟΣΦΠ. Όσοι εκτιμούν ότι ο Σφαιρόπουλος είναι άξιος να κάτσει σε πάγκους όπως της Εθνικής ή των αιωνίων, ας δει την φετινή του δουλειά στον Πανιώνιο.
    3. Ο Ίβκοβιτς θέλει Μίλος-Κρίστιτς στη νέα Εφές και ο Ζοτς δίνει τρελά λεφτά στον Καλάθη για να υπογράψει και στον Μπογκντάνοβιτς να ανανεώσει για 3 χρόνια στη Φενέρ. Οι Τούρκοι χοντραίνουν το παιχνίδι και ετοιμάζονται να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα. Του χρόνου οι δικοί μας θα έχουν ακόμα δυσκολότερο έργο οπότε τα λάθη τους πρέπει να ελαχιστοποιηθούν.
    4. Απίστευτη παραδοχή του Μεσίνα και ο Μπλατ φαβορί για τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ. Ανεξάρτητα από την φετινή κατάληξη στο F4, οι Ρώσοι πάνε για πολλές αλλαγές σε ρόστερ και προπονητή. Χειρότεροι από φέτος αποκλείεται να είναι.
    5. Κούπερ. Τον παρακολούθησα πολύ προσεκτικά χθες. Το παιδί είναι αυθεντία στο p’n’r. Έχει περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης σε κομμάτια που υστερεί καθώς δείχνει προσγειωμένος και παίκτης του προπονητή.
    6. Περιμένω πως και πως το ματς της χρονιάς την Παρασκευή το βράδυ. ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΑ. Νομίζω ότι μετά το τέλος του παιχνιδιού θα ξέρουμε και τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης.
    7. Σιγά σιγά οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Μουντομπάσκετ ανακοινώνουν τις προεπιλογές των προπονητών. Κι εμείς δεν έχουμε ακόμα προπονητή κι ενώ φτάσαμε αισίως στα μέσα του Μάη. Τι διάολο γίνεται με τον «κλεισμένο» Κατσικάρη;
    8. Ωραία ιδέα από τους υπεύθυνους του euroleague.sport24.gr.
    http://euroleague.sport24.gr/article/2785240/anamnhseis_apo_ta_fainal-for.html
    9. Η μη ανανέωση του Περπέρογλου από τον ΟΣΦΠ είναι σοφή κίνηση της ΚΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 77 13 Μαΐου 2014 - 11:52 μ.μ.

      1. Απάντησα ήδη στο σεντόνι μου παρακάτω.

      6. Μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνουμε λίγο υπομονή, γιατί τόσο ο Messina όσο και ο Blatt δεν είναι "χθεσινοί"?

      7. Συμφωνώ 100%

      8. + 1000%

      9. ΕΛΕΟΣ, ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ ΕΛΕΟΣ! Δέστε μόνο τί έκανε φέτος στην Euroleague ο ΠΕΡΠΕ

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=OLY&pcode=KRH&seasoncode=E2013

      που ήταν και MVP του Δεκεμβρίου...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  64. Ο κόλλινς φαίνεται αφύσικα ανεβασμένος.Πρόεδρε ζήτα ντοπινγκ κοντρόλ.Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος 14 Μαΐου 2014 - 12:03 π.μ.

      Νόμιζα ότι τα είχα διαβάσει όλα, αλλά αυτό είναι το καλύτερο με διαφορά!

      Και φυσικά θα γίνει έλεγχος doping στους τελικούς, αν θέλουν ΟΛΟΙ να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  65. O ΠΑΟΚ ειναι πολυ καλη ομαδα. Γι'αυτο ζοριστηκε τοσο ο Παναθηναϊκος. Ο Ολυμπιακος περσι εχασε στην Πυλαια παροτι οι διαιτητες εκαναν ο,τι μπορουσαν για να κερδισει. Φετος κερδισε στο τελευταιο δευτερολεπτο με σφαγη του ΠΑΟΚ. Μαλιστα τιμωρηθηκε ο διαιτητης που δεν εδωσε το φαουλ στην τελευταια φαση παροτι εγινε μπροστα του. Ο Παναθηναϊκος ευνοηθηκε εξισου στο περσινο παιχνιδι στο ΟΑΚΑ και στο χθεσινο. Απλως οι διαιτητες στην περιπτωση του το εκαναν με πιο διακριτικο τροπο. Εφτασε στο τεταρτο δεκαλεπτο να εχει πεντε φαουλ ο ΠΑΟΚ και κανενα ο Παναθηναϊκος.Μετα αρχισαν να σφυρανε φαουλ στον Παππα τη στιγμη που απο την αλλη μερια ειχαν φορτωσει Μπογρη και Τσαϊρελη. Τι να κανουμε.. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα του ελληνικου μπασκετ.
    Αυτο που πρεπει να δουν και οι δυο 'μεγαλοι' ειναι οτι χρειαζονται τους διαιτητες για να κερδισουν τον Τσοχλα, το Δεδα, τον Καλλε, τον Κασελακη, τον Πεην (που ηταν αναπληρωματικος του Γιανκοβιτς στον Πανιωνιο), τον Μαργαριτη (που επαιζε Α2 σε ολη του σχεδον την καριερα). Ειναι αφελεις οσοι πιστευουν οτι αν παρει πχ ο Παναθηναϊκος οπως ειναι σημερα τον Cooper θα λυσει το προβλημα του στην οργανωση του παιχνιδιου. Ολοι αυτοι αποδιδουν οπως αποδιδουν γιατι βρισκονται σε μια ομαδα ψυχραιμη, που εχει προεδρο τον Πρελεβιτς, τεχνικο διευθυντη το Σταυροπουλο και προπονητη το Μαρκοπουλο. Δουλευουν σοβαρα και παιζουν σοβαρο μπασκετ. Οσο μπορουν. Ας αποκτησει πρωτα αυτα τα στοιχεια (που τα ειχε μεχρι προτινος) ο Παναθηναϊκος και μετα μια χαρα θα ειναι και οι παικτες που εχει. Με Αλβερτη να λεει 'παμε γερα' και τον ΔΠΓ να ζηταει το εβδομο, οποιον παικτη και να παρει δε θα παιξει μπασκετ.Ο Ολυμπιακος ειναι αλλη περιπτωση γιατι εχει πραγματικα καλο προπονητη και παιζει καλο μπασκετ.Το προβλημα του ειναι περισσοτερο η διαρκης κοντρα με τον Παναθηναϊκο. Αντι να μετραει δηλαδη την επιτυχια του με βαση το μπασκετ που παιζει, ασχολειται με το αν κερδισε ή οχι τον αιωνιο αντιπαλο.Ποδοσφαιροποιει ενα τμημα που εχει καθε λογο να ειναι το αντιθετο του ποδοσφαιρικου Ολυμπιακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βρίσκει σχεδόν απόλυτα σύμφωνο η άποψη σου και για ΠΑΟΚ και για ΠΑΟ και για ΟΣΦΠ.
      Κρίμα που δεν την υπογράφεις όμως.

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. http://greenblogger13.wordpress.com/2014/05/14/%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%86/

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος 14 Μαΐου 2014 - 5:29 π.μ.

      Από το άρθρο που αναρτήσατε κρατάω τα ακόλουθα

      (Κι αντί ο Μπαρτζώκας να σκέφτεται το δικό τους 0/20 και να τρέμει, του δίνουμε μόνοι μας αφορμή να συσπειρωθούν και να πιστέψουν στο break…)

      ΚΑΙ

      (Αρκεί, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός των Αλβέρτη & partners (και κυρίως οι partners, γιατί η εμπειρία του Φραγκίσκου από πάγκους είναι μόλις 2 μηνών) να ξαναγίνει σε φιλοσοφία ο «Παναθηναϊκός του Πεδουλάκη». Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, που όταν αρίστευσε αμυντικά έκανε το 2/2 στο ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ και λίγο έλειψε να περάσει κι απ’ τη Μόσχα. Για φάιναλ φορ μπορεί να μην αρκούσε, αλλά για 3 νίκες επί του Ολυμπιακού περισσεύει κιόλας…)

      και κυρίως την τελευταία πρόταση...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    4. Αυτό που επικρατεί δλδ στον ελληνικό μπάσκετ είναι μια από κοινού εύνοια Ολυμπιακού και Παναθηναικού;

      Ρε δε ντρέπεστε λίγο; Ούτε τσίπα δεν έχετε πάνω σαςς;

      Διαγραφή
  66. και πανω τζιμαρα που εγραφες για τον κουπερ ο τυπαρας βγαζει ματια + το παιχνιδακι με τον παναθηναικο που ουσιαστικα μας εβγαλε την γλωσσα.
    Καλα επιθετικα στησηματα και ειδικα αυτο του πικ !! αν βαλουμε και μερικα κρισιμα σουτακια που πηρε μας κανουν ενα πολυ καλο προτζεκτ...
    παιχτες υπαρχουν και μαλιστα φθηνοι και δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην παρουμε εναν εκ αυτων και αν βγει βγηκε!! βεβαια ολα θα ειναι συναρτηση του μπατζετ και του κοουτς που θα ερθει, γιατι σιγουρα ολοι αυτοι οι παιχτες - μαυρος χρυσος θελουν δουλιτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλησπέρα και από εμένα.

    Πριν απαντήσω σε κάποια σχόλια μεμονωμένα, θέλω να παραθέσω τις δικές σκέψεις μου για τα χθεσινά παιχνίδια.

    1) Ο ΟΣΦΠ χθες ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ απόλυτα την τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος, τον Πανιώνιο και έπαιξε με αρκετά υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και ενέργειας. Η ομάδα δείχνει σε καλό δρόμο και σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζει τα συμπτώματα που έδειξε πέρσι στα play-off. Μετά από 3 αγώνες στα φετινά play-off, δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία ότι αν βρεθεί στον τελικό, θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά, συγκεντρωμένα και με μεγάλη αποφασιστικότητα τον ΠΑΟ, άσχετα (και χωρίς να παρασυρθεί καθόλου) από την εικόνα που οι πράσινοι βγάζουν αυτή τη στιγμή. Όταν η τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος βάζει με το ζόρι 43 πόντους, και χωρίς ο ΟΣΦΠ να παίξει στο 100% (που φέτος θεωρώ ότι ήταν κοντά σε αυτό το ποσοστό στο 4ο παιχνίδι με τη Real), nough said...

    2) Δεν πιστεύω ΚΑΘΟΛΟΥ ότι υπάρχει ακόμα θέμα στον ΠΑΟ από την ήττα στη Μόσχα, τουλάχιστον όπως είδαμε με τον Απόλλων στους 8. Περισσότερο πιστεύω έχει να κάνει με την προσπάθεια να συντηρήσει τους παίκτες ενόψει του τελικού, και να "ξεγελάσει" τον ΟΣΦΠ ότι είναι εκτός φόρμας ή γενικά όχι στην καλύτερη του κατάσταση (όπως πολύ επιτυχώς το έκανε στα περσινά play-off με τον Πανιώνιο, που ειδικά στον αγώνα της Νέας Σμύρνης πραγματικά σερνότανε και παρά Γιάνκοβιτς τρίποντο θα έχανε, για να έρθει μετά από 4 ημέρες στο ΣΕΦ και να μεταμορφωθούν ο Gist σε Rodman, ο Lasme σε Saquile O Neal, ο Ukic σε Isaah Thomas, oi Μπράμος, Curry και Maciulis σε Reggie Miller ή Larry Bird και ο 3D σε Magic). Αν στον ΠΑΟ φαντάζονται ότι ΚΑΙ φέτος θα πιάσουν τον ΟΣΦΠ κοιμώμενο, ας δουν πώς παίζει φέτος στα play-off και θα καταλάβουν...

    3) Ο ΠΑΟ χθες ΔΙΚΑΙΑ νίκησε χθες και η διαιτησία δεν πιστεύω ότι έκρινε τον αγώνα, αλλά σε καμία περίπτωση (και ειδικά σε τέτοιο παιχνίδι) δεν έπρεπε τουλαχιστον σε συγκεκριμένα διαστήματα να πρωταγωνιστήσουν οι διαιτητές αντί για τους παίκτες, και να κόψουν τον γρήγορο ρυθμό του ΠΑΟΚ που ξακάθαρα χθες δεν μπορούσε να ακολουθήσει ο ΠΑΟ. Αν η ULEB παρακολουθεί τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στο final-four, πολύ φοβάμαι ότι η χθεσινή διαιτησία πιθανότατα ελαχιστοποίησε (αν δεν εκμηδένισε) τις πιθανότητες του κ. Χριστοδούλου να σφυρίξει στον τελικό...

    4) Γιατί πρέπει πάντοτε κάτι θετικό να το γκρεμίζουμε σε μία στιγμή σε αυτή τη χώρα που ζούμε? Η αξιόλογη μετάδοση του αγώνα του ΠΑΟ χθες από την Ν, δυστυχώς στιγματίστηκε όταν στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα, κάποια στιγμή πέρασαν οι παίκτες σε δεύτερο ρόλο και πρωταγωνιστούσαν οι διαιτητές, δίνοντας μέσα σε 1-1,5 λεπτό 5-6 συνεχόμενα foul στον ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ να έχει μόνο τα δύο foul στον Παππά μέχρι αργά στο δεκάλεπτο. Στο σημείο εκείνο, πολύ σωστά, όπως θα έπρεπε, τόσο ο κ. Χατζηγεωργίου όσο και ο κ. Ιωάννου σχολίασαν ότι χάθηκε ο έλεγχος στα foul, ΑΛΛΑ αυτό το ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, τί το ήθελαν? Δυστυχώς στο σημείο εκείνο εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και οι δύο, καθώς ΔΕΝ εκπροσωπούν τον ΠΑΟ (πόσο μάλλον σε παιχνίδι της Α1 μεταξύ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ομάδων) αλλά την ελληνική ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ, και θα πρέπει να σχολιάζουν στον ΙΔΙΟ βαθμό και με τον ΙΔΙΟ τρόπο ΚΑΙ τις δύο ομάδες. Στο σημείο εκείνο θα έπρεπε να πουν ότι τα foul είναι περισσότερα υπέρ του ΠΑΟ, γιατί αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν ήταν σωστά σφυρίγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. 5) Όποιος φαντάζεται ότι ο αριθμός των βολών σε ένα αγώνα δείχνει ποιά ομάδα θεωρητικά ευννόησε η διαιτησία, αυταπατάται οικτρά. Υπάρχουν πολύ πιό "επιστημονικοί" τρόποι να "κάνουν" τη δουλειά τους οι διαιτητές, αν θελήσουν, ανάλογα και με την εξέλιξη ενός αγώνα...

    6) Το "ο ΠΑΟ ή ο ΟΣΦΠ έπρεπε να κερδίσει χθες γιατί ο αγώνας ήταν πολύ κρίσιμος" μόνον αυτοί που το είπαν χθες προφανώς ξέρουν τί εννοούσαν. Δυστυχώς το περιορισμένης ευθύνης μυαλό μου δεν κατάφερε να κατανοήσει αυτή τη φράση, ειδικά σκεφτόμενο ότι ο ΠΑΟ έκανε το 2-2 από 0-2 με την CSKA, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον συμπαθέστατο, κατά τα άλλα, ΠΑΟΚ...

    7) Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την εξαιρετική του εμφάνιση χθες, και να συμπαρασταθώ στον κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος στην συνέντευξη τύπου ειλικρινά έδειξε ότι πίστευε σε μια νίκη επί του ΠΑΟ και ήταν πολύ στεναχωρημένος για την κατάληξη του αγώνα, θυμήζοντας του ότι δυστυχώς πρόκειται για ΕΛΛΗΝΙΚΗ διοργάνωση, στις οποίες πάντοτε πρέπει οι μεγάλοι να νικούν τους μικρούς (αναγκαζόμενος να παραδεχθεί στην συνέντευξη τύπου οτι ο ΠΑΟΚ παρά την ιστορία που έχει και το γεγονός ότι ήταν η τέταρτη καλύτερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, παραμένει δυστυχώς μικρή ομάδα στην ελληνική νοοτροπία)...

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν οι βολές είναι περισσότερες υπέρ του ΠΑΟ, βγαίνουν μπλουζάκια, δηλώσεις για "γκρίζους λύκους" και άλλα όμορφα. Όταν όμως είναι ίδιες -ή λιγότερες για τον ΠΑΟ- υπάρχουν "πιο επιστημονικοί τρόποι για να κάνουν τη δουλειά τους οι διαιτητές"...Βασικά λέμε ότι να'ναι για να υποστηρίξουμε την ύπαρξη "παράγκας" του ΠΑΟ στο μπάσκετ....

      Και φυσικά προπονητής, επιτελείο, παίκτες και παράγοντες του ΠΑΟΚ δεν είπαν κουβέντα (ούτε σε off record ρε αδερφέ) περί διαιτησίας...πάω στοίχημα ότι το 90% των σχολίων, άρθρων κλπ περί "σφαγής" χθες προέρχεται από γαύρους.

      Οι διαιτητές έκαναν ένα λάθος χθες, ότι άλλαξαν κριτήριο για το τι σημαίνει foul ξαφνικά -και απροειδοποίητα- στο 4ο δεκάλεπτο. Μέχρι τότε είχαν δοθεί 5-6 "φαντάσματα" fouls και στις δύο ομάδες. Πέραν τούτου ουδέν...

      Διαγραφή
    2. Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα, το παίζω ηλίθιος.

      Διαγραφή
    3. Αν από τα σχόλια μου εσείς αυτά καταλαβάτε ή σας φαίνεται ότι παρέθεσα αυτά που γράφετε, τότε πάω πάσο. Ειδικά οι πρώτες δύο σας παράγραφοι δεν μπορώ να καταλαβω τί σχέση μπορεί να έχουν με όσα έχω γράψει εγώ σήμερα και στο παρελθόν...

      Κρατάω όμως τα χαρτιά μου κλειστά, γιατί σας διαβεβαιώ ότι έχω πολύ καλύτερο φύλλο, και θα το ανοίξω στους τελικούς, που είναι και τα "πολλά λεφτά"... Άρη.

      Παρεπιπιπτόντως, αν και δεν μπόρεσα να τσεκάρω ξανά τα νούμερα του χθεσινού αγώνα καθώς τα boxscore είναι κενά αυτή τη στιγμή στον ιστοχώρο του ΕΣΑΚΕ, από ό,τι θυμάμαι ο ΠΑΟ είχε 7-8 λιγότερα foul από τον ΠΑΟΚ (του μικρότερου ρόστερ). Ή μήπως κάνω λάθος? Ποιοί παίκτες του ΠΑΟΚ τα έκαναν αυτά τα foul και ποιοί του ΠΑΟ? Ήταν καλοί αυτοί οι παίκτες του ΠΑΟΚ στον χθεσινό αγώνα?

      Όσον αφορά την δεύτερη σας παράγραφο, μάλλον δεν είδατε τις συνεντεύξεις τόσο του Μπόγρη, όσο και του τύπου, όπου και οι τρεις του ΠΑΟΚ δήλωσαν ότι έμειναν νωρίς από ψηλούς, και όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, έχασαν γιατί δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον ΜΚΦ. Τώρα πώς αυτό μεταφράζεται ως σφαγή, μόνο έσεις μάλλον το ξέρετε...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    4. Καταρχάς για το σχόλιο 5.51, ασχολίαστο, προφανώς μερικοί είναι όντως αβοήθητοι. Μια χαρά δουλεύουν τα μάτια μου, όπως επίσης και ο εγκέφαλός μου.

      Το δικό μου post δεν ήταν μόνο για το παρόν, καθώς προφανώς δεν υπήρχε αναφορά π.χ. στα μπλουζάκια των αφών. Με μια απλή περιήγηση στο web όμως, εύκολα προκύπτει το γιατί έγραψα αυτά που έγραψα, το αρχικό post ήταν απλώς η αφορμή, γιατί λίγο-πολύ ίδιο ήταν το κλίμα.

      Τα fouls έγιναν από συγκεκριμένους, τους "καλούς", παίκτες του ΠΑΟΚ, αφού αυτοί έπαιζαν συνεχώς. Γι'αυτό και στο τέλος έσκασαν. Επίσης ναι, κάποια στιγμή τα fouls ήταν περισσότερα για τον ΠΑΟΚ, όπως επίσης και οι βολές (9-16 αν θυμάμαι καλά). Άρα συμπέρασμα...ποιο ?

      Τον ΜΚΦ δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν γιατί απλά αποφάσισαν να τον παίξουν χωρίς βοήθεια, κάτι που σήμαινε εύκολα καλάθια για ένα παίκτη καλύτερο των αντίστοιχων παικτών του ΠΑΟΚ. Και δεν είδα π.χ. αντίστοιχη "ευαισθησία" στα επίσης ανύπαρκτα (και τάχιστα σφυριχθέντα) fouls του Lasme....

      Διαγραφή
    5. Δεν ξέρω ποιούς προσπαθείτε να πείσετε, εμένα πάντως δυστυχώς δεν...

      Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο προσπαθείτε να μου προσάψετε πράγματα που, αφενός αφορούν οπαδικούς ιστοχώρους του ΟΣΦΠ, αφετέρου και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ποτέ δεν είπα ή άφησα να εννοούνται ή τέλος πάντων συμφώνησα ή διαφώνησα με αυτά.

      Επιτέλους, για να πάει μπροστά το άθλημα σε αυτή τη χώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στα πραγματικά σοβαρά προβλήματα που έχει και όχι σε πράγματα όπως μπλουζάκια, εφευρέσεις, 18-3, 0-20, 6-3 (βάλτε ότι θέλετε εδώ). Τα τελευταία μόνο ως αποπροσανατολιστικά στοιχεία από τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα του χώρου, μπορούν να ληφθούν.

      Αλέξης.

      ΥΓ 1. Παρεπιπτόντως, ο Lasme χθες έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, ενώ ο ΜΚΦ δεν βλέπονταν...

      ΥΓ 2. Καi μία διόρθωση. Τσέκαρα πάλι τα boxscores στον ΕΣΑΚΕ και διαπίστωσα ότι είχα κάνει λάθος προηγουμένως, γιατί κοίταζα κατά λάθος (από συνήθεια από τα αντίστοιχα boxscore της Euroleague που έμεναν εκεί μερικές ημέρες) τους αυριανούς αγώνες (που φυσικά δεν έχουν ακόμα γίνει :-) ).

      Κατά συνέπεια, ζητώ συγνώμη από τους διαχειρηστές του ιστοχώρου για την λανθασμένη πληροφόρηση που έδωσα σε προηγούμενο σχόλιο μου.

      Να γιατί πρέπει κανείς να προσέχει πριν γράψει κάτι.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  69. Α ρε McCollum παιχταρά . Από πέρσυ φαινόσουν ότι το έχεις για πολύ παραπάνω. Να ξέρεται ΄ότι τα pg skills του δεν είναι άσχημα ,αυτό τουλάχιστον μας εδειξε πέπσυ στην περιβόλα.
    Από εκεί και πέρα προσωπικά πέρσυ είχα εντυποσιαστεί περισσότερο από τον Keaton Grant. Έτοιμα χέρια στην άμυνα, μεγάλο wingspan και τρομερά αθλητικά προσόντα. Αν αυτός φτιάξει το σουτ (το οποίο δουλεύει είδη στο 35% έχει στα τρίποντα στην Γερμανία) και βελτιώσει λίγο το την επιλογή στα σουτ και την τρίπλα , θα φτάσει εύκολα σε επίπεδο Euroleague.
    Γενικά να τον κοιτάτε τον Απόλλωνα. Δεν ξέρω τι άκρες με manager έχει ο Βετούλας, αλλά οι φθεινοί Αμερικανοί είναι ο λόγος που μπαίνουμε play off 2 χρόνια τώρα. Το φετινό πουλέν (όχι βέβαια σε τέτοιο βαθμό) είναι ο Leny Daniel. Αν δεν έχει τραυματισμούς και δουλέψει λίγο το mid range παιχνίδι του, που έδειχνε ότι έχει στο Ισραΐλ είναι και αυτός για παραπάνω . Μακάρι να μείνει.
    Υ.Γ. Αφήστε ρε τον ΠΑΟΚ να το παλέψει το ματσάκι. Και να χάσετε τι έγινε?
    Υ.Γ.1 Βλέπω τον Δ.Γ. να πληρώνει το έγκλημα που έκανε με το να χάνει το πρωτάθλημα.

    Πολυυυυυυυυυυυ καιρό είχαμε να τα πούμε! :)
    NIKOΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Τον γέρο πάλι 35 λεπτά τον αφήσατε μέσα; Ρε θα σας μείνει στον τόπο ο άνθρωπος!

    Ευτυχώς που παίρνει ανάσες στη γραμμή των βολών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Και μόνο το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση για τα σφυρίγματα που πήρε ή δεν πήρε ο ΠΑΟ, για το αν αδικήθηκε και πόσο ο ΠΑΟΚ, για το αν άλλαξε η φιλοσοφία των διαιτητών, για τις βολές και γενικώς για τις λεπτομέρειες που έκριναν το χθεσινό ματς, αποδεικνύει ότι ο ΠΑΟ ήταν κάτω του μετρίου. Υπάρχει ανήφορος μπροστά και χρειάζεται άμεση επαναφορά της ομάδας τουλάχιστον στα προ της σειράς με την ΤΣΣΚΑ στάνταρντ. Ο αυτόματος πιλότος δεν λειτουργεί πάντα. Όσοι επαναπαύονται στο πλεονέκτημα έδρας, στην αύρα του ΟΑΚΑ και στην προϊστορία θα βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ο τζιμ για τον χθεσινό ημιτελικό του οακα.


    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=138013%3A-qq---q-q--&catid=243%3A2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το άρθρο του Jim στο basketblog.gr που ανάρτησε ο manu chao και τον ευχαριστούμε, η παρακάτω παράγραφος είναι όλα τα λεφτά.

      (Όχι δε θα γινόταν φαβορί ο ΠΑΟΚ (ούτε καν 50-50) εάν νικούσε εχθές στο ΟΑΚΑ, απλά τόσα χρόνια περιμένουμε "κάτι" που θα δώσει χρώμα στη λίγκα μας. Μια νίκη του ΠΑΟΚ εχθές θα μας έδινε ένα τεράστιο (σε υπόβαθρο τουλάχιστον) τρίτο ματς στην Πυλαία και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται η λίγκα μας εκτός επιπέδου τελικών..)

      Jim, δεν φαντάζεστε πόσο πολύ συμφωνώ...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  73. Κατ εμε το ιδανικο ροστερ θα ηταν το εξης.

    1. διαμαντιδης-ντι τζει κοοπερ-μποχωριδης
    2.ζοραν ντραγκιτς-αθηναιου
    3.μπραμος-ματσιουλης
    4.βενζεκοφ-φωτσης
    5.λασμε-γκιστ-μαυροκεφαλιδης

    προπονητης σφαιροπουλος η πλαθα

    big saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Απολαυστικός Τζιμ. Αντιγράφω για Λουκά

    "Το ταλέντο είναι εδώ, όπως και οι υπόλοιπες αδυναμίες αλλά ο παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα που θέλει να ανεβάσει την παραγωγικότητα της. Το μόνο που χρειάζεται είναι εμπιστοσύνη και κάποιον να τον φανατίσει γιατί είναι στιγμές που διαχρονικά είναι πιο soft και από το χαρτί τουαλέτας αριστοκρατικού σπιτιού.." Πέθανα στο γέλιο, πολύ καλό!

    Μποντι13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καθόλου τυχαία, η τελευταία ομάδα που παραλίγο να κάνει έκπληξη σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό, ήταν πάλι ομάδα του Σούλη. Μαρούσι 2009, εκείνο το σουτ του Μιλισάβλιεβιτς που μπήκε και βγήκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή