Athlenda

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

EUROLEAGUE FINAL-4 2013-14: DA VINCI CODE..


Τέσσερις καθηγητές-ερευνητές, στην αποκωδικοποίηση του χαμένου συμβόλου στο δρόμο για το άγιο δισκοπότηρο της Ευρωλίγκας.. Δύο μεγάλοι ημιτελικοί με ειδικό background σε μια σπουδαία ευρωπαϊκή μητρόπολη, το Μιλάνο. Ποιος θα "σπάσει" τον κώδικα..? Το Hoopfellas, για το γεγονός της χρονιάς..



Άλλωστε το μυσταγωγικό κλίμα της Β.Ιταλίας είναι σύμμαχος στο όλο περιτύλιγμα που χρησιμοποιούμε για το φετινό φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας.. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη, με τεράστια ιστορία και σπουδαίο μπασκετικό παρελθόν, τέσσερις καθηγητές-ερευνητές (Μεσίνα, Μπλατ, Πασκουάλ, Λάσο) σε ρόλο "Ρόμπερτ Λάνγκτον", στο μονοπάτι της αποκρυπτογράφησης του κωδικού που οδηγεί στο τρόπαιο. Έναν τίτλο που ο καθένας τους, για δικούς του λόγους και δεδομένων των συγκυριών, θέλει πάρα πολύ.. Η κόντρα άλλωστε έχει φουντώσει. Αν ο δεύτερος ημιτελικός είναι απλά το ..el classico, η μάχη της Μακάμπι με την ρωσική "αρκούδα" έχει περάσει σε άλλο επίπεδο μετά την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο των Ρώσων την τελευταία εβδομάδα και τη φημολογία που θέλει τον Ντέηβιντ Μπλατ να είναι ο αντικαταστάτης του Ετόρε Μεσίνα μετά το τέλος της σεζόν..

Πάμε στα δύο ζευγάρια των ημιτελικών ώστε να σχολιάσουμε τα πιο σημαντικά κομμάτια..

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ


Δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι και δύο διαφορετικές προπονητικές φιλοσοφίες συγκρούονται στο πεδίο μάχης του "Μεντιολάνουμ". Η -εκπρόσωπος του βορρά- oversized ΤΣΣΚΑ του μισού γηπέδου και της προσωπικής άμυνας απέναντι στην -νότια- undersized Μακάμπι της transition offense και των "σύνθετων" αμυνών του Ντέηβιντ Μπλατ. Δύο σύγχρονοι masterminds των πάγκων που ειδικά φέτος έχουν καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να "γυρίσουν" καράβια που έδειχναν να οδεύουν στα βράχια και στη συντριβή..


Η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από το σοκ του 0-2 στα play-offs της VTB από την Λοκομοτίβ, με τον Μεσίνα να δηλώνει ότι "εδώ και δύο χρόνια έχουμε αποτύχει να αποκτήσουμε σταθερότητα στο παιχνίδι και δε μπορώ να σας πω ότι αυτό θα αλλάξει εντός 4 ημερών ενόψει Φάιναλ-4" επικαλούμενος την ανθρώπινη φύση. Οι δύο αυτές αναμετρήσεις έβγαλαν πολλά προβλήματα στον αφρό. Ο Μεσίνα τα είπε χοντρά με τον Τεόντοσιτς (ήταν τραγικός και ο Μάρκους Ουίλιαμς κυριάρχησε ολοκληρωτικά απέναντι του), ο Πάργκο ξεκάθαρα δεν υπολογίζεται, η ομάδα ήταν λιγότερο κακή με τον Ουίμς στον πάγκο και οι Κριάπα-Τζάκσον υπέστησαν μικροτραυματισμούς. Ο Μεσίνα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτή την κατάσταση ώστε να "βγάλει" μια "θυμωμένη" με τον εαυτό της (έχει σημασία) ομάδα αύριο στο παρκέ δηλώνοντας ότι "υποφέραμε και είμαστε λυπημένοι..". Είναι πολύ σημαντικό το εαν θα μπορέσει λοιπόν να χρησιμοποιήσει τα χαστούκια αυτά ο Ιταλός κόουτς για να "φτιάξει" τους παίκτες του ενόψει του ημιτελικού ή εάν η τραγική απόδοση και το βάρος της ταμπέλας του looser θα καταπιεί την αρκούδα..

Ο Μπλατ από την άλλη διέψευσε κάθε επαφή με την ΤΣΣΚΑ με εμφατικό τρόπο (..) και γνωρίζει ότι παρά τα πολλά προβλήματα που έχει η ομάδα του, ο ημιτελικός αυτός είναι μια κατάσταση ουσιαστικά στημένη "υπέρ" του.. Το γήπεδο θα είναι κατακίτρινο, ο αντίπαλος είναι το φαβορί, έχει μεγαλύτερη ποιότητα αλλά είναι ευάλωτος ψυχολογικά και κουβαλάει την ταμπέλα της αποτυχίας τη στιγμή που το απόλυτο underdog που λέγεται Μακάμπι βάζει θετικό πρόσημο στη σεζόν μόνο με τη συμμετοχή στους αγώνες αυτούς, πάντα σε συνάρτηση με τις προσδοκίες που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν.

ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ

-Το θέμα (και εκεί έγκειται η δυσκολία) για τον Μπλατ είναι να "αιφνιδιάσει". Σε όλους τους τομείς.. Πάση θυσία, η Μακάμπι πρέπει να μπεί αύριο το απόγευμα στο Φόρουμ για να βάλει "φωτιά στο παρκέ" και να πάρει από την αρχή το ψυχολογικό προβάδισμα στην αναμέτρηση. Είναι μάλιστα το μόνο κλαμπ στην Ευρώπη που έχει αποκτήσει master σε αυτό το κομμάτι, βγάζοντας έναν δυναμισμό σε αυτά τα ματς και προκαλώντας ένα -υπέρ του- πανδαιμόνιο στην ατμόσφαιρα. Φανταστείτε την εικόνα του γηπέδου αύριο και πως μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια την κερκίδα η ισραηλινή ομάδα.


Αυτό βέβαια προϋποθέτει επιτυχία σε ένα βασικό πυλώνα του κομματιού της τακτικής. Transition offense. Έχω ξαναγράψει νωρίτερα στη σεζόν, ότι η ομάδα του Μεσίνα παρουσιάζει σημαντική αδυναμία στην transition defense, απόρροια των heavy lineups αλλά και της χαρακτηριστικής έλλειψης συγκέντρωσης σε αυτό το κομμάτι μιας και οι παίκτες αργούν χαρακτηριστικά να βρούν τις θέσεις τους εφόσον σπριντάρουν προς τα πίσω αφήνοντας καταστάσεις για τον αντίπαλο απέναντι σε μια δίχως ισορροπία άμυνα. Εκεί πρέπει να πατήσει η Μακάμπι και να επιμείνει (ακόμα και εάν ξεκινήσει ακουμπώντας τη μπάλα στη σιγουριά του Σοφοκλή ώστε να "πατήσει" η επίθεση) γνωρίζοντας ότι όσο περισσότερο επιτεθεί σε τέτοιες συνθήκες, αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας ανά επίθεση. Περιμένω λοιπόν από τον Μπλατ να έχει ετοιμάσει "απλωμένες" άμυνες με παγίδες, ώστε να σπρώξει τον αντίπαλο να επιτεθεί πιο γρήγορα χαλώντας του χρόνους επίθεσης της ΤΣΣΚΑ και κατά συνέπεια το μυαλό της.


-Από την άλλη ο Μεσίνα θα πάει σαφώς στο μισό γήπεδο όπου έχει πλεονέκτημα. Ας μη κρυβόμαστε. Το μέγεθος της ΤΣΣΚΑ είναι unmatched για την Μακάμπι και η απουσία του πακέτου (ύψος, "μήκος", ταχύτητα κινήσεως/αντίδρασης) που έφερνε ο Τζέημς στο παρκέ θα λείψει από την Μακάμπι πολύ σε αυτή την αναμέτρηση. Η γκάμα επιλογών του Μεσίνα σε σετ επίθεση είναι μεγάλη και βασίζεται σε ευρύτερο πλαίσιο στο εξαιρετικό spacing (παρά τα ανορθόδοξα πολλές φορές σχήματα) και την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που δημιουργεί καταστάσεις για την "αρκούδα" είτε για περιφερειακό σουτ, είτε για close out επίθεση ή πέρασμα της μπάλας προς τα μέσα, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Στα δύο φετινά ματς εναντίον της Μακάμπι, η ΤΣΣΚΑ είχε μ.ο. 23.5 τελικές, σμπαραλιάζοντας κάθε αμυντικό πλάνο του Μπλατ, ενώ παράλληλα πήρε πόντους από cuts και παιχνίδι μακριά από τη μπάλα στο οποίο έχει παίκτες που διακρίνονται ιδιαίτερα. Για αυτό το λόγο ο Μεσίνα (που ήθελε τη Μακάμπι, είναι κοινό μυστικό..) θα στοχεύσει να κλείσει στο μισό γήπεδο τους Ισραηλινούς και στη συνέχεια να τους υποβάλλει σε αργό θάνατο, φθείροντας αρχικά παίκτες κλειδιά (Σόφο, Χίκμαν) και οδηγώντας τους εκεί που θέλει στη δική του άμυνα (επίθεση της Μακάμπι στο ζωγραφιστό πάνω σε ψηλότερους αντιπάλους) σε τρίτο χρόνο, με μόνη επιλογή το σουτ, κλείνοντας τις γραμμές πάσας.


-Κλειδί για τους Ισραηλινούς θα είναι το τρίποντο. Θα πρέπει να σουτάρει καλά για να κερδίζει η Μακάμπι αύριο. Μόνο έτσι θα ανοίξει διαδρόμους για τους πολύ καλούς περιφερειακούς της slashers (ίσως τζογάρει με αυτούς ο Μεσίνα στη  δική του άμυνα) και θα αναγκάσει τα ψηλά κορμιά των Ρώσων να χάσουν θέσεις, μεγαλώνοντας το γήπεδο. Ο Ντέηβιντ Μπλού είναι η επιτομή του παίκτη που ζει για αυτά τα ματς, έχοντας μεγάλη καρδιά και εμπιστοσύνη στα χέρια του. Αν και εδώ πρέπει να προσθέσω ότι καλώς ή κακώς, βαρόμετρο για την ομάδα του Μπλατ θα είναι ο παντελώς ντεφορμέ Τζο Ινγκλς που είναι ο βασικός δημιουργός αυτής της ομάδας, κυρίως στο μισό γήπεδο. Ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν αλλά είναι "χάλια" εδώ και καιρό.. Εκτός του ότι θα πρέπει να δημιουργήσει καταστάσεις σε σταθερή βάση για τους συμπαίκτες του, θα πρέπει να αμυνθεί και πάνω στον πιο δυνατό Κριάπα. Καταλαβαίνετε ότι το performance του Αυστραλού είναι πολύ σημαντικό για την "ομάδα του λαού".. Γενικότερα η επίθεση της Μακάμπι που είναι βασισμένη στην αντίστοιχη του Princeton (κολέγιο που φοίτησε ο  Μπλατ) και στηρίζεται στην ικανότητα των μεσαίων παικτών της πεντάδας (2-3-4) να φορέσουν ο ένας τα παπούτσια του άλλου ανά πάσα στιγμή στο παρκέ, έχει αποτρέψει κάθε ίχνος στατικότητας με την εισαγωγή συνεχούς κίνησης σε αυτό το κομμάτι για τους Ισραηλινούς. Κάποια στιγμή θα την αναλύσουμε..

Για την ΤΣΣΚΑ το σημαντικότερο κομμάτι του παιχνιδιού είναι κατά τη γνώμη μου το ριμπάουντ. Από εκεί θα εξαρτηθεί εαν θα μπορέσει να κλείσει το γήπεδο και να πνίξει με το μέγεθος της τους Ισραηλινούς. Το δίδυμο Κάουν-Χάινς έχει το πακέτο να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη Μακάμπι, "ματώνοντας" είτε με επιθετικό ριμπάουντ είτε γενικά με σκορ στο ζωγραφιστό την ομάδα του Μπλατ. Μη ξεχνάμε, μιλάμε για δύο ομάδες που στηρίζουν μεγάλο κομμάτι της παραγωγικότητας τους στη θέση "5". Τα ζευγάρια Σόφο-Κρίστιτς (ποστ επίθεση) και Τάιους-Κάουν (pick & roll επίθεση) θα παίξουν πολύ στο παρκέ. Σαφώς και πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης περιφερειακή ευστοχία για να μπεί η μπάλα στη ρακέτα της Μακάμπι με σωστές προϋποθέσεις και να μην ξυπνήσουν τα  φαντάσματα του πρόσφατου παρελθόντος. Είναι τέτοιο το mentality αυτής της ομάδας που κανείς δε μπορεί να το εγγυηθεί. Ούτε ο ίδιος ο προπονητής της..


Η σημαντικότερη παράμετρος λοιπόν της αναμέτρησης αφορά το ποιος θα καταφέρει να μετατρέψει το θεωρητικό του μειονέκτημα σε πλεονέκτημα και αυτό έχει να κάνει με την αντίστροφή σχέση μεγέθους/ταχύτητας. Ποιος θα επιβάλλει τον ρυθμό του..? Τα ριμπάουντς, το παιχνίδι των γκαρντς και το περιφερειακό σουτ θα το καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό. Η ΤΣΣΚΑ ματσάρει καλά με τους Ισραηλινούς και αν λάβουμε υπόψη τον "χρυσό κανόνα" του low pace σε αυτά τα ματς αντιλαμβανόμαστε ότι έχει πλεονέκτημα. Όμως ποτέ μην εμπιστεύεσαι μια τόσο εύθραυστη ψυχολογικά ομάδα σε ματς που θέλουν μεγάλο mental toughness. Η Μακάμπι είναι underdog και μάλιστα μεγάλο. Περιμένω να τη δω να πατάει στο παρκέ του Μεντιολάνουμ για να κάνει ..σαματά και να ηλεκτρίσει το γήπεδο. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι η μόνη της ελπίδα. Αν το καταφέρει, θα είναι δύσκολο για τους Ρώσους, σε αυτό το περιβάλλον και με τις μνήμες του παρελθόντος, να αντιδράσουν..

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Σούπερ-ματς, που αναμενόταν όλη τη χρονιά από τους basket-maniacs της Ηπείρου μας, με τις ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Το ματς της προηγούμενης εβδομάδας στην ACB και ο τρόπος που εξελίχτηκε έχει "φτιάξει" και άλλο την ατμόσφαιρα και ο δεύτερος ημιτελικός αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.  Άλλωστε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ήταν οι δύο ομάδες που ξεχώρισαν μπροστά από κάθε άλλη μέσα στη σεζόν..

ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ


-Oι Καταλανοί πρέπει να αλλάξουν το προφίλ που διαχρονικά παρουσιάζουν στα παιχνίδια του Φάιναλ-4. Η Μπαρτσελόνα απλά "παίζει" τα παιχνίδια, δεν τα διεκδικεί.. Σχεδόν υπάρχει για να δοξαστεί ο αντίπαλος.. Αυτή την εντύπωση πρέπει να αλλάξει ο Πασκουάλ και η δομή του ρόστερ του δίνει την ευκαιρία μιας και η φετινή Μπαρτσελόνα είναι πιο hard caliber ομάδα σε σχέση με πέρυσι, με την παρουσία παικτών όπως ο Ντόρσεη  και ο Παπανικολάου (συν τον Όλεσον στην Ευρωλίγκα).

Παρ'όλα αυτά δεν έχει καταφέρει να παίξει σταθερά καλή άμυνα απέναντι στους Μαδριλένους που βρίσκουν λύσεις με κάθε δυνατό τρόπο και ματώνουν τη Μπάρτσα κυρίως από τη θέση "4", κυρίως με τον Μίροτιτς τον οποίο οι Καταλανοί πρέπει οπωσδήποτε να βρούν τρόπο να ματσάρουν. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα μιας και ο Πασκουάλ δε δείχνει πρόθυμος να κατεβάσει τον Παπανικολάου στο "4" καθώς θεωρεί ότι επηρεάζει τον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα. Από την άλλη και σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, η Μπαρτσελόνα μπορεί να τρέξει μαζί με τη Ρεάλ με το πολύ δυνατό αθλητικό πακέτο των wings (Όλεσον, Παπ, Αμπρίνες) και τον Ντόρσεη. Το πρόβλημα της είναι να είναι αρκετά aggressive ώστε να βγάλει τον αντίπαλο από τις "καλές" του θέσεις , να τον  κάνει να νιώσει άβολα απέναντι στην άμυνα της.


-Ο Λάσο ξέρει ότι έχει απέναντι του ίσως την πιο δουλεμένη ομάδα σε καταστάσεις επίθεσης μισού γηπέδου στην Ευρώπη, με δημιουργία από όλες τις θέσεις και σημεία του παρκέ και στοχεύει την αναχαίτιση του pick&roll της με άξονα τον Χουέρτας που είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας γεννήθηκε η ζώνη 3-2 με τον Σλότερ κεντρικό ψηλά (στηριζόμενη στην ικανότητα του Ντάρντεν να αμυνθεί στη πίσω γραμμή), η οποία μετέπειτα αποτέλεσε την τελική διάταξη ενός ζον-πρες με τον Σλότερ να πηγαίνει σε παγίδες. Αυτό στοχεύει φυσικά στη μείωση του χρόνου επίθεσης αλλά και στο να αλλάξει τους χρόνους εκτέλεσης στην επίθεση της Μπάρτσα και να ανοίξει τον ρυθμό. Ο Χουέρτας είναι ιδιάζουσα περίπτωση εκτελώντας το pick & roll. Μπορεί να πασάρει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ή να εκτελέσει σε βηματισμό και off balance  όπου ως γνωστό τα ποσοστά του είναι υψηλότερα. Ο Πασκουάλ συνήθως παίζει σε ζευγάρια (όχι αυστηρά αλλά σε αυτή τη βάση ξεκινά) το μπακόρτ του, ταιριάζοντας τον Χουέρτας με τον Όλεσον (ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σκέψη, ποιότητα σε εκτέλεση/δημιουργία, καλοπροπονημένος, μαρκάρει παντού και οποιονδήποτε) με τους δύο αρχηγούς, Σάδα και Ναβάρο να βγαίνουν από πίσω και τον Πούλεν ως πέμπτο, με τη Μπαρτσελόνα να έχει βρεί χημεία στην περιφερειακή γραμμή με αυτόν τον τύπο ροτέησιον.


-Η Ρεάλ φτιάχτηκε/δημιουργήθηκε για να παίξει αυτά τα παιχνίδια (και να επιβιώσει σε μια σειρά με μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό). Overall στις 4 φετινές συναντήσεις της με την Μπαρτσελόνα βγάζει εικόνα νικητή. Βασικά, δε "βγάζει" τον φόβο της ήττας αλλά μη γελιόμαστε τα 4 αυτά ματς είχαν πολλές διαφορές και ιδιαιτερότητες ειδικά στο πως εμφανίστηκαν κάθε φορά οι δύο αντίπαλοι. Το αυριανό ματς έχει ψυχολογικό υπόβαθρο τελείως ξεχωριστό.


Ο Πασκουάλ τζόγαρε μέσα στη σεζόν με τη γνωστή του 2-3 ζώνη ώστε να ρίξει τον ρυθμό και να ελέγξει το ριμπάουντ, όμως αυτό που θα υπογραμμίσω είναι ότι οι παίκτες του πρέπει να έχουν υψηλό επίπεδο έντασης και συγκέντρωσης αμυνόμενη στα 10 πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης, όπου η Ρεάλ είναι φαρμάκι, ειδικά όταν την επίθεση "τρέχει" ο MVP πλέον της διοργάνωσης, Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Σε αυτό το κομμάτι ο Σάδα πάντως είναι ο περιφερειακός του Πασκουάλ που έχει κάνει την καλύτερη δουλειά ενώ ο Όλεσον (λόγω σωματοδομής, απλά προσέξτε το upper body του..) είναι ο καλύτερος στο να κυνηγήσει τον σουτέρ (Κάρολ ή Ρούντι) και να "σπάσει" τα σκρινς  στην ball screen offense του Λάσο. Πολύ μεγάλη προσοχή σε ματς τέτοιων συνθηκών θέλει και ο Σέρχιο Γιούλ, που έχει το mentality να σκοράρει κάτω υπό οποιαδήποτε κατάσταση. Στην άλλη πλευρά οι συνεργασίες των ψηλών της Μπάρτσα, ειδικά όταν οι Τόμιτς-Λόρμπεκ βρίσκονται στο παρκέ, βρίσκονται σε κορυφαίο για τη διοργάνωση επίπεδο και η έξτρα πάσα του Κροάτη όταν ο δημιουργός του pick&roll πασάρει σε αυτόν είτε χαμηλά είτε στο ύψος των προσωπικών, είναι η αιτία για πολλά εύκολα καλάθια των Καταλανών. Σημαντική παράμετρος, η κατάσταση του μεγάλου Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ξέρει πως πρέπει να παίξει ένα τέτοιο ματς και αν "πατήσει" μπορεί να το κρίνει μόνος του. Έχει τα "γαλόνια".. Ο Λάσο θα τον κυνηγήσει ανελέητα και θα παίξει πάνω στην επίθεση.


-Το ματς δεν είναι ακριβώς "τελικός" γιατί η μυσταγωγική ατμόσφαιρα τέτοιων τουρνουά δεν επιτρέπει απονομές από την Παρασκευή (..) όμως ο νικητής θα πάει ως φαβορί στον τελικό (το κατά πόσο αυτό είναι καλό για τους Ισπανούς εξαρτάται από το τι θα έχει εξελιχτεί και στα δύο ματς..) Η Μπαρτσελόνα αναμφίβολα μπορεί να ματσάρει τη Ρεάλ, η οποία όμως θα μπεί στον ημιτελικό με ένα μικρό προβάδισμα στα προγνωστικά, το ελάχιστο δυνατό μάλλον. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές βέβαια. Δεν υπάρχει underdog όπως στον πρώτο ημιτελικό. Θεωρώ ότι θα δούμε μεγάλο ματς, ίσως ένα μελλοντικό classic των τουρνουά αυτών..

Περιμένω τις απόψεις και τα προγνωστικά σας..











184 σχόλια:

  1. kala pou ixame simera gia mena to kalitero 3 tis europis matsoulis ke fisika ton athanato 3d alios o dj tha mas xoreue parte ton xtes pou les ke esi jim kali tixi ston pextara navaro to dikeoute ke tha to sikosi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΖΙΜ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....

    ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΑ!!! ΩΡΑΙΟΣ...

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ 25% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ...

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ...ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΑΚΑΜΠΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...

    Η ΡΕΑΛ ΓΕΜΙΣΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΩΡΙΣΟΥΝ...

    ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΣΑ, ΑΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΟΣΜΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΜΗΝΟ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΠ ΚΑΙ ΑΜΠΡΙΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΡΕΑΛ (ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ)...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΡΟΥΝΤΙ...

    Η ΤΣΣΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΝ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ...ΔΥΣΚΟΛΟ, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ...

    Ο ΜΠΛΑΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ...

    ΑΡΑ ΒΛΕΠΩ ΡΕΑΛ...

    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Jim, συγγνώμη για το off topic σχόλιο αλλά αυτά που άκουσα και είδα απόψε στο ματς του ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ με βγάζουν εκτός εαυτού.
    Βρε απαράδεκτε εκφωνητή σχολιαστή της κρατικοδίαιτης ΝΕΡΙΤ δεν μεταδίδεις αγώνα του ΠΑΟ με ξένη ομάδα. Και όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο οπαδίσκε του ΠΑΟ που σου δώσαν μικρόφωνο στο χέρι υπήρχαμε και κάποιοι σ' αυτή τη χώρα που πληρώνουμε το κανάλι σου και θέλαμε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ.
    Και φυσικά για δεύτερο συνεχόμενο ματς επική διαιτησία. Με το που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι 12 πόντους και ο ΠΑΟ είχε κολλήσει του δώσαν οι γκρι δικαίωμα να εκετελέσει 6 συνεχόμενες βολές.Στη μια πλευρά του παρκέ σφύριζαν υποψία φάουλ στην άλλη κατάπιναν τη σφυρίχτρα. Πότε ακριβώς μετράει το καλάθι στο κόψιμο? Γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.
    Πόσα ακριβώς λεπτά πρέπει να διαμαρτύρεται ο ΔΔ για να του δώσουν τεχνική ποινή? Για πρώτη φορά πιθανόν τα τελευταία δέκα χρόνια του σφύριιξαν στο παιχνίδι τα δύο από τα τρία τέσσερα φάουλ που είχε κάνει ήδη κι έκανε μανούρα κι αν δεν απατώμαι δεν του ξανασφύριξαν φάουλ έως το τέλος.
    Όνειδος!!
    ΥΓ Δεν θα στοίχιζε και τίποτε στον ΠΑΟ να έχανε και κανένα από τα δύο πρώτα ματς. Παραπάνω παιχνίδια θα έκαναν και θα συμμάζευαν λίγο το σκορποχώρι.
    Και στο κάτω κάτω δώσε τη χαρά στα παιδιά του ΠΑΟΚ και στον κόουτς να πάρουν ένα τέτοιο παιχνίδι γιατί από λεφτά τίποτε οι κακόμοιροι.
    Είπατε τίποτε για διαφορές Α1 και ACB?
    Ερώτηση: Γιατί δεν ξεκουμπίζονται από την Α1 οι πραινοκόκκινοι ώστε τουλάχιστον να υπάρχει και μια κάποια αγωνία ποιος θα φτάσει στον τελικό. Αλλά θα μου πεις για καμιά 7-8 και στο κύπελλο που γινόταν κλήρωση (?!!) οι ίδιοι έπαιζαν τελικό
    Καληνύχτα

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. file kanis mbam oti ise olimpiakos ke den sou kegete karfi gia tin a1 pame tora sto pegnidi mbravo ston paok pou ine toso kalos ala os eki mbori isos pezi ke pano aposo mbori makari na xaname ena apo ta dio pexnidia ke to leo pragmatika os igiis filos prota tou athlimatos ke meta tou pao ala ke sta dio pexnidia sto telos klatare i pio apiri omada ke logika oso gia tin dietisia ego den ida kati trabigmeno mia anemenomeni eunia stin pio megali omada ke gipedouxo pou makari na min ipirxe min sas po makari na sfirizan paok ke na xaname etsi gia alagi ala kserete pos auto den ginete osfp pao tha ine panta stous telikous ine kaliteri sinolika ke exoun 50 fores pio psila budget

      Διαγραφή
    2. Σημερα ο οσφπ ειχε και αυτος 12 βολες παραπανω και πολυ λιγοτερα φαουλ,εδω βεβαια ολα ειναι φυσιολογικα μονο ο Παο ευννοειτε γιατι κανονικα επρεπε τωρα να ηταν 0-2 για καποιους.Οσο για τον ΔΔ διαμαρτυρηθηκε στο δευτερο ανυπαρκτο φαουλ μεσα σε δυο λεπτα και πολυ καλα εκανε.Οσο για τους εκφωνητες ηταν σωστοι γιατι καποια φαουλ υπερ του Παο τα εκραξαν οπως και καποια υπερ του Παοκ ηταν αντικειμενικοι.αλλα οταν εισαι γαυρος σε ενοχλουν ολα.Γιαννακη κανε μας την χαρη που το παιζεις και ουδετερος.

      Διαγραφή
    3. πως εισαι ολυμπιακος ειναι φανερο μαλλον ντρεπεσαι για την ομαδα σου και γραφεις ως οπαδος αλλης ομαδας τωρα που τα λεμε και εγω θα ντρεπομουν αν ημουν ολυμπιακος..... πραγματικα παντως η διαιτησια και στα δυο ματς με τον παοκ δεν ηταν καλη και ειναι κριμα για την υπερπροσπαθεια που κανουν στον παοκ αλλα με την κηφισια γιναν οργια υπερ του.... πραγματικα ομως εξαιρετικη ομαδα και εξαιρετικος προπονητης....

      Διαγραφή
    4. συγγνωμη και ο γαυρος σημερα ειχε 12 βολες παραπανω και λιγοτερα φαουλ τι σημαινει αυτο;;.Ο Παοκ εχει καλη ομαδα δεν ειναι τοσο χαλια ο Παναθηναικος εχουν καλα ποσοστα στην επιθεση και οι δυο ομαδες.Σε αντιθεση με τον Πανιωνιο οι παιχτες του εχουν παραδωσει λευκη πετσετα,αστεια ποσοστα στα διποντα.Ο Λιανος φευγει λεει απο Ελλαδα και Πανιωνιο ξερετε κατι;;;

      Διαγραφή
    5. Επισήμανση για όλους εσάς που σχολιάσατε. Είστε πολύ κακομοίρηδες. Δεν διανοείστε καν ότι μπορεί να διαβάζουν για μπάσκετ φίλαθλοι που έζησαν από κοντά τον Μπάνε τον Κλίφ, τον τζώνυ κόρφα, τον Κένεθ Μπάρλοου.
      Ναι λοιπόν αγαπητοί μου. ΠΑΟΚ και χωρίς πολλά πολλά

      Γιάννης

      Διαγραφή
    6. Γιαννακη δηλαδη και εσεις σφαξατε την Κηφισια;;;Διπλασιες βολες και πολυ λιγοτερα φαουλ.Σε ενοχλησε ο ΔΔ χαχαχαχα,καημενε ουτε γαυρος τετοιο μισος και απαξιωση.http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=591D7E86&mode=2 http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=78579EF9&mode=2

      Διαγραφή
    7. υ.γ η κηφισια θα τιμωρηθει για της δηλωσεις και για τις διαμαρτυριες της,ο Σουλης δεν ειπε τιποτε ισα ισα που εδωσε συγχαρητηρια.Με εσας ηταν ολα δικαια μονο ο Παο σφαζει.Τι λες τωρα 0-2 και βαλε επρεπε να ειναι.

      Διαγραφή
    8. Ονειδος εισαι ρε που θα πεις εσυ για τον ΔΔ, ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ και με φαουλ εχει βγει εξω,αλλα οταν τον βλεπουν κυναιδοι σαν και εσενα βλεπουν οτι θελουν.Ολοι χτυπιουνται οταν χρεωνονται αδικα φαουλ ο ΔΔ μονο ενοχλει.

      Διαγραφή
    9. Αναβεις φωτιες και μετα σφυρας αδιαφορα,ωραιος ο γιαννης,εσυ και αν εισαι φαουλ εδω μεσα.Ελεος ρε.

      Διαγραφή
    10. γιαννακη και μονο που δεν αναφερεις τον πετζα φαινεται ποσο κρυφογαυρος εισαι....

      Διαγραφή
    11. Ποια 3-4 φαουλ που ειχε κανει ηδη;;Αφου του σφυριξανε 2 φαουλ σε 1.5 λεπτο στην εναρξη του παιχνιδιου ποτε προλαβε και εκανε 3-4 φαουλ σε 1,5 λεπτο αγωνα.Οτι να ναι και ψευτης και ασχετος.

      Διαγραφή
  4. Πολυ καλο αρθρο Τζιμ. Εγω θα υποστιρηξω Μακαμπι στο Φαιναλ 4 αλλα για τελικο βλεπω Μπαρτσα και ΤΣΣΚΑ με νικητες τους Ισπανους. Σιγουρα η πιο ισσοροπημενη ομαδα στην Ευρωπη. Εχω οπως λες και εσυ αμφιβολιες για το αν οι Λορμπεκ Ναχμπαρ μπορεσουν να ματσαρουν τους Μιροτιτς και Ρεγιες...
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sto tesera ti fobame ke ego tin real ine i moni thesi pou ine poli kaliteri as elpisoume se enan lorbek apo ta palia

      Διαγραφή
  5. Μπράβο ρε Τζιμαρα, μας έφτιαξες.
    Δυστυχώς λόγω ταξιδιού δε θα δω το Σόφο και την πάρεα του, αλλά θα έχει δύσκολη δουλειά ο Μπλατ, η ΤΣΣΚΑ με Κάουν και Χάινς θα πάρει πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Ακόμη και με πιο ελαφριά για τα μέτρα της σχήματα (Γουίμς ή Μίτσοφ στο 3) η ΤΣΣΚΑ θα πάρει τα ριμπάουντ, το θέμα είναι αυτοί που θα είναι 1-2 στην πεντάδα να μη τα θαλασσώσουν. Κρίμα που ο Πάργκο πάει άκλαφτος φέτος, αν πάει ο Μπλατ στη Μόσχα ίσως δούμε αναγέννηση!
    Στο Ρεάλ Μπάρτσα θα πάρω Μπάρτσα λόγω ξεκούραστου Ναβάρο (που μπορεί και χωρίς ρυθμό να στάξει 20 πόντους) και παρουσίας Όλεσον στο 2 και Παπ στο 3. Σκληρή ομάδα με Χουέρτας ή Σάδα/Όλεσον/Παπ, το ματσάρισμα Λόρμπεκ-Μίροτιτς δεν βγαίνει και καλά θα κάνει να το αποφύγει ο Πασκουάλος. Ο Τζόι μπορεί να είναι κομβικός, κόβοντας τις διεισδύσεις του Σέρχιο, ελπίζω πως ο Ρούντυ θα είναι τραγικός γιατί είναι και αχώνευτος! Καλή μας απόλαυση αύριο το βράδυ!
    ΥΓ: Κάποιοι εδω μέσα μας χαλάει το ελληνικό πρωτάθλημα! Εγώ το έκοψα και θεραπεύτηκα! Καντε το ίδιο! :b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι φίλε να το σταματήσουν αυτή που το χαλάνε.
      Όποιος αγαπάει πραγματικά το άθλημα δεν γίνεται να αφήνει το πρωτάθλημα της χώρας του να καταρέει. Οποιαδήποτε προσπάθεια είναι καλύτερη απο την απάθεια. Δεν σου λέω ότι υπάρχει εύκολη λύση αλλά δεν μπορώ να δεχτώ σε μία χώρα που υπάρχει τέτοια τεχνογνωσία στο θέμα του μπάσκετ να μην μπορούμε να οργανώσουμε και να προωθήσουμε την λίγκα μας σκεπτόμενοι πάντα τα προσωπικά συμφέροντα.
      Πολύ σημαντικές οι ευθύνες των ιθυνόντων σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ που χωρεύουν όπως χτυπάνε το ντέφι οι εκάστοτε με τα μαρούλια στη τσέπη.(διαχρονικό πρόβλημα αυτό)

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. ο Παοκ δηλαδη επειδη πηρε διπλασιες βολες και λιγοτερα φαουλ,η κηφισια φωναζει και διαμαρτυρεται (και στα δυο παιχνιδια)εχει παραγκα και ο Παοκ η εχει μαρουλια;;;.

      Διαγραφή
    3. Έλα φίλε Dali S! Προφανώς και εχεις δίκιο, το καλύτερο θα ήταν να γίνει το πρωτάθλημα μας αντάξιο της γνώσης και του μπασκετικού IQ του έλληνα. Δυστυχώς για ένα πλήθος λόγων και παρα ξένων συνθηκών αυτο δεν ειναι δυνατό. Αν ειναι να έχουμε 250 ποστ που 2-3 άνθρωποι θα καταθέτουν επιχειρήματα του τύπου : "είδες τη φάτσα του Διαμαντίδη οταν βαρέως βολές" τότε αυτα τα παιδια ή βγάζουν μεροκάματο έτσι, ή έχουν πρόβλημα... Δε θα με ξαναδείς να σχολιάζω ελληνικο πρωτάθλημα για φετος. Φιλικά και με σεβασμό.

      Διαγραφή
    4. Βαραγε* άτιμος κορρεκτορας...

      Διαγραφή
    5. napidious εισαι σωστος, και πραγματικα αγαπας το μπασκετ, Μακαρι ολοι να μη φορουσαμε οπαδικα γυαλια και να μας ενοχλουσε το μισος για αντιπαλο παιχτη. (γιατι αυτο με τον ΔΔ ηταν οντως σιχαμενο)

      Διαγραφή
    6. Κρίμα φίλε Napidious,με στεναχωρεί η απόφαση σου για το ελληνικό πρωτάθλημα και περισσότερο γιατί επηρεάζεται από κάποια σχόλια που όχι απλά δεν έπρεπε να επηρεάζουν την απόφαση σου (και του καθενός μας) αλλά να μην τα διαβάζεις/ουμε καν.
      Φυσικά και ο καθένας έχει την ελευθερία να γράφει ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να μας αναγκάσει να ασχοληθούμε και με αυτά που γράφει. Είναι δικιά μας ελευθερία αυτή...

      Dali.S

      Διαγραφή
  6. Μια μικρή διαφωνία μόνο με όσα ειπώθηκαν. Ο ημιτελικός των Ισπανών, πιστεύω πως βγάζει νικητή. Τα επιχειρήματα υπάρχουν στο άρθρο. Πέρα από την ούτως ή άλλως εγνωσμένη αξία, πλέον διαθέτουν την σκληρότητα αλλά και την mentality που δεν είχαν σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια. Αν μάλιστα ο Ρούντι δείξει ώριμος (για τους υπόλοιπους το θεωρώ λίγο αυτονόητο) και δεν παρασυρθεί, βλέπω Ρεάλ. Αν και (για να πω και προτίμηση) προτιμώ να καταφέρει να την "σκοτώσει" η Μπάρτσα...

    Ν.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπερα σε ολους.....σιγουρα ολοι εχουν απο 25 τις εκατο πιθανοτητες.....το ντερμπι ρεαλ-μπαρτσελονα μου θυμιζει ελληνικες μονομαχιες παλιων ετων,ομαδαρες,παιχταραδες,αντιπαλοτητα σιγουρα θα ξοδεψουν πολυ μεγαλη ενεργεια κατι που ισως τις επηρεασει στον τελικο....στο αλλο παιχνιδι η μακαμπι εχει πολυ δυσκολο εργο πρεπει να κανει ο,τι ο ολυμπιακος περσι στον ημιτελικο..... επισης εμενα δεν με ξεγελανε τα χαλια της τσσκα,δεν υποτιμω καθολου τον μεσινα ειμαι σιγουρος πως αν παει τελικο θα βγαλει το λαδι σε οποιον παιξει μαζι της....ο τεοντοσιτς ειναι το κλειδι αν αυτος τραβηξει ειναι ικανοι για ολα οι ρωσσοι....νομιζω χρωσταει ενα καλο τουρνουα στον εαυτο του περισσοτερο........για να συνοψισω δεν θελω να σηκωσουν το κυπελλο οι αχωνευτες φατσες των ηθοποιων ναβαρο-ρουντι....ας το παρει o ο σοφο ή ο καιλ που ειναι δικα μας παιδια.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω ζω για την στιγμη που ο σοφο θα χωσει τετοια αγκωνια στον κρστιτς που τα πλευρα του να γινουν σαν πουδρα ταλκ .
    υ.γ. αν ο καρι εχει αποφασισει να ξεφτιλισει τον εαυτο του και τον αθλητισμο , τουλαχιστον ας δωσουμε τα λεπτα του σε γιανκοβιτς-παππα μπας και γινει τιποτα . αλλα τι να λεμε τωρα . ο μαρκοπουλος θελει στην καθισια του 200 πριφτηδες και μανωλοπουλους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάμπι-Τσσκα
    Underdog εναντίον φαβορί με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε ψυχολογικό τομέα.
    Οι Ρώσοι μπαίνουν με προβάδισμα στο παιχνίδι και καλούνται να μεταφράσουν το υψομετρικό τους πλεονέκτημα σε πόντους κοντά στο ζωγραφιστό και έλεγχο του ρυθμού δείχνοντας από την αρχή ότι θα είναι το αφεντικό.
    Η Τσσκα πρέπει να μεταφράσει την ποιοτική της υπεροχή σε ορισμένους τομείς σε έλεγχο του παιχνιδιού και απόκτηση διαφοράς.
    Υπάρχουν lineups που η διαφορά των 2 ομάδων σε μέγεθος είναι χαοτική(αυτό για μένα δεν επηρεάζει το ποιος έχει το προβάδισμα,αλλά το πώς θα παιχθεί το παιχνίδι-το είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια) βλ. /Κριάπα,Κρστιτς,Καούν/ vs /Ινγκλς,Σμιθ,Ταιους/
    Η Μακάμπι πρέπει να πάει σε απλωτές aggressive άμυνες ζώνης για να δυσκολέψει την καθαρή pick and roll δημιουργία με τον Τεόντοσιτς και τα iso των Ρώσων.Κύριο της μέλημα να στείλει δυνατές βοήθειες και να εμποδίσει την είσοδο στο ποστ,αναγκάζοντας την αρκούδα να κάνει κάτι που δεν είναι συνηθισμένη,να γυρίσει γρήγορα τη μπάλα και να εκτελέσει αποφασιστικά.Θα είναι καθοριστικός ο τρόπος που θα μπορέσει η Τσσκα να χτυπήσει από τη weak side και να αλλάξει γρήγορα χέρια η μπάλα στην επίθεση.Οι 2 σουτέρ Μίτσοβ-Φριντζόν πρέπει να είναι έτοιμοι ενώ για μένα παίκτης κλειδί στο παιχνίδι θα είναι ο Χάινς και επιθετικά με τους έξτρα πόντους που μπορεί να δώσει σε πρώτο χρόνο,και αμυντικά με την αποστολή της βοήθειας στο ποστ πάνω στον Σόφο και των cut της Μακάμπι γύρω από τη ρακέτα αναγκάζοντας τους Ισραηλινούς να σουτάρουν παραπάνω κι από όσο αυτοί επιθυμούν από τα 6,75.
    Το θέμα εναλλαγή στο τρανζίσιον και αμυντική ισορροπία είναι ένα ακόμα μείζον σημείο που θα καθορίσει το παιχνίδι.Η Τσσκα δυσκολεύεται από τα κοντά και γρήγορα γκαρντ της Μακάμπι.Ήταν χαρακτηριστικά βολική το ματσάπ με περιφερειακούς σαν τον ΔΔ,τον Ούκιτς όπου παίκτες όπως ο Γουίμς και ο Μίτσοβ μπορούσαν να μαρκάρουν σε όλο το γήπεδο.Θα πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στο πώς θα κοντρολάρει παίκτες "έμβολα" όπως ο Ράις,ο Χίκμαν και ο Οχαγιόν που είναι το περιφερειακό πνευμόνι της Μακάμπι.Ο Τζάκσον θα έχει βασικό ρόλο στο κομμάτι αυτό.
    Αll in all: Η Τσσκα ήταν από τις καλύτερες ομάδες όλη τη χρονιά στην συνολική άμυνα στο μισό γήπεδο αφήνοντας ελάχιστα παραθυράκια για τον αντίπαλο.Λίγο το γεγονός ότι η Μακάμπι θα δυσκολευτεί να ακουμπήσει στο ποστ,λίγο ότι δεν θα βρει εύκολα περιφερειακά σουτ η Τσσκα έχει τον πρώτο λόγο.Κατ'εμέ οι Ισραηλινοί χρειάζονται υπέρβαση στην ένταση τους στην άμυνα(πραγματικά ο Τζέιμς "φαίνεται" σαν απουσία σε τέτοιο ματς..) και στον τρόπο που θα ανοίξουν το γήπεδο...Φυσικά δεν είναι εύκολη λεία,αλλά πιστεύω ότι τα πλούσια προπονητικά τρικ του Μπλατ(στη μεγάλη αυτή μάχη των πάγκων) δεν αρκούν για να αφοπλίσεις μια ομάδα με πολλά πλεονεκτήματα σε προσωπικές αναμετρήσεις.
    ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ:35-65 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο ρε Τζιμ τρομερή ανάλυση! Να σου πω και εγώ. Για τον πρώτο ημιτελικό πιστέυω ότι οδηγός για την Μακάμπι είναι ο περυσινός ημιτελικός του Ολυμπιακού με τους Ρώσους. Χίκμαν,Οχαγιον και Ράις είναι και περισσότεροι και καλύτεροι από τους ΤΣΣΚΑιούς. Και επειδή ο Μεσίνα με έχει ξενερώσει τα 2 τελευταία χρόνια,πιστεύω ότι αν αποκόψει τον Τεόντοσιτς και τον Τζάκσον τότε χαίρεται... Δεν πιστέυω ότι θα χάσει τρίτη φορά η Μακάμπι φέτος. Δεν θυμάμαι να έχει γίνει και ποτέ αυτό.

    Για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα θα το ήθελα σαν τελικό. Για πολλούς λόγους. Προγνωστικά δεν χωρούν, απλά ενστικτωδώς πιστέυω ότι αν τα φόργουορντς της Μπάρτσα κάνουν καλό ματς νομίζω ότι θα κερδίσουν(αναφέρομαι σε Λορμπεκ-Ναχμπαρ-Παπ κυρίως). Ένα άλλο στοιχέιο είναι ότι αυτές οι ομάδες στα μεταξύ τους ματς μπολ(τελευταίος τελικός ACB,ημιτελικός Λονδίνο πέρυσι και τελικός κυπέλου φέτος) όλα τα κέρδισε η Ρεάλ. Και μιλάμε για παρόμοιες ομάδες με μικρές αλλάγες στον κορμό τους.

    Για τρόπαιο θέλω Ρεάλ για τον εξής απλό λόγο: Πρέπει να επιβραβεύεται η καλύτερη ομάδα της χρονιάς, έστω και αν συμπαθώ άλλη περισσότερο(Μακάμπι).

    Πάντα φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρεάλ-Μπαρτσελόνα
    Το μεγάλο el classico..Η μάχη ανάμεσα στις 2 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη φέτος.Δύο πυρηνικά οπλοστάσια αναμετρώνται.Μια Ρεάλ εντυπωσιακή στο ρυθμό,στην εναλλαγή και κυκλοφορία της μπάλας,στην ταχύτητα και αποτελεσματικότητα εκτέλεσης και την αστείρευτη ενέργεια της, απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα καλοζυγισμένη,αθλητική,με μεγάλες προσωπικότητες,πληρότητα σε κάθε θέση,εξαιρετικό παιχνίδι στο μισό γήπεδο και πολλαπλές καταστάσεις στο παιχνίδι της με τον τίτλο της πιο "έξυπνης" ομάδας στον θεσμό.
    Νομίζω τα σχόλια για αυτόν τον αγώνα πάνε κατά μίαν έννοια περίπατο μιας και είναι σχεδόν βέβαιο ότι το παιχνίδι θα πάει ως το τέλος,θα είναι κλειστό και θα μοιάζει με τις υπόλοιπες παραστάσεις που έχουμε δει από τις 2 ομάδες...Τζιμ το έθεσες εξαιρετικά το πρόβλημα της Μπαρτσελόνα και το πώς πρέπει να "πατήσει" στο παιχνίδι.Είναι χαρακτηριστική η εικόνα της τα 3 τελευταία χρόνια...Η Μπάρτσα έχει μια καλή τεχνογνωσία στο πώς να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ(η οποία έτσι ή αλλιώς θα μπει να παίξει όπως ξέρει) και μια ευρεία τακτική προετοιμασία για το παιχνίδι.Μπρα-ντε-φερ ανάμεσα σε 2 εξαιρετικούς προπονητές,ικανούς να βγάλουν πράγματα μεσα στο παιχνίδι.
    Η Ρεάλ δεν θα έχει τους πόντους στο τρέξιμο που πήρε με τον Ολυμπιακό.Η αιώνια αντίπαλος είναι πιο έτοιμη να την κυνηγήσει και να δώσει defensive stops στο τρανζίσιον.Η Μπαρτσελόνα έχει δείξει ένα αμυντικό πρόβλημα(ιδίως με τον Ντόρσει εκτός) στην καρδιά του ζωγραφιστού φέτος,και στην θέση 4(όπου θα δούμε περισσότερο Νάχμπαρ).Η Ρεάλ μπορεί σε εξαιρετικά γρήγορο χρόνο να βγάλει πίσω από ένα σκριν τον δημιουργό της(Σέρχι-Ρούντι) μπροστά από το 3ποντο και να χτυπήσει με τη συνεργασία κοντού-ψηλού.Θαρρώ πως θα είναι από τις πιο σημαντικές επιλογές της στο αυριανό playbook αναγκασμένη να παίξει περισσότερο από ποτέ στο μισό γήπεδο,ενώ πιστεύω πως ο Κάρολ θα κληθεί να αναλάβει τον παλιό γνωστό ρόλο των σουτ μέσα από σύστημα στην επίθεση της Ρεάλ.Σαφώς κλειδί θα είναι το πώς θα "ζεσταθεί" ο Μίροτιτς και τι ζημιά θα κάνει στην Μπαρτσελόνα.Οι Καταλανοί είναι μετρ στην ομαδική αντιμετώπιση των σούπερ-σταρ του αντιπάλου όμως εδώ οι ισορροπίες είναι λεπτές και ο παραμικρός χώρος στη Ρεάλ μπορεί να μεταφραστεί σε άμεση εκτέλεση.Ο Ρούντι αναγκαστικά δεν θα έχει τόσο σκορ όσο λένε οι μέσοι όροι του λαμβάνοντας την προσοχή της αντίπαλης άμυνας και του Παπ.
    Μια από τις πιο κομβικές εκφάνσεις του αγώνα θα είναι η αναμέτρηση στο λόου ποστ και η αντιμετώπιση των Καταλανών από τη Ρεάλ.Οι Μαδριλένοι νομίζω είναι αδύναμοι αμυντικά στο 5 ενώ έχουν πρόβλημα με το αμυντικό ριμπάουντ.Δεν αποκλείω να δούμε αρκετά μαζί Μίροτιτς-Ρέγιες με τον Ισπανό να παίζει στο 5 για να κλειδώσει καλύτερα το ριμπάουντ και να κλείσει τους χώρους γύρω από το ζωγραφιστό όπου η Μπαρτσελόνα τελειώνει πολλές φάσεις της.Το έτερο κομμάτι είναι το πώς θα αποδώσει στην pick and roll offense η Μπάρτσα και εννοείται τι προσφορά θα έχει από τον Ναβάρο που είναι ο μεγαλύτερος αστάθμητος παράγοντας στο παιχνίδι.Θα δούμε Ντάρντεν στον Χουέρτας? Ο Ρούντι θα κυνηγήσει τον Ναβάρο με το δυνατό του πακέτο κορμί-αθλητικά προσόντα?
    Στην τελική:Οι 2 ομάδες είναι πολύ κοντά σε όλες τις πλευρές πρεσβεύοντας διαφορετικό μπάσκετ.Μένει να δούμε ποιο θα αποδειχθεί το winning one..Η Ρεάλ έχει βγάλει όλη τη χρονιά αξιοζήλευτη ένταση και αυτό έρχεται πολύ ψηλά σε ένα παιχνίδι final4 βγάζοντας πάνω από όλα θέληση συνοδευμένη από φόρμα-κλάση και δουλειά.Η Μπαρτσελόνα από την άλλη στο γνωστό επιτυχημένο μοτίβο δουλειάς.Ένα κλικ σε ψυχολογικό κομμάτι την χωρίζει από την αναζήτηση της επιτυχίας..Η Μπαρτσελόνα καλείται να χτυπήσει κοντά στο καλάθι στην αχίλλειο πτέρνα της Ρεάλ.Θα ήταν ευλογία να έχει έναν λίγο καλύτερο slasher στην περιφέρεια της η Μπάρτσα για να διασπάσει την ενεργητική άμυνα της Ρεάλ.Το καλό της spacing είναι ένα όπλο αν και στο τέλος όλα θα κριθούν στο mentality...
    ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: 47-53 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στον πρώτο ημιτελικό πιστεύω ότι ο Μπλάτ θα καταφέρει να εκμεταλευτεί το θετικό μομέντουμ για την ομάδα του και θα νικήσει το παλαιομοδήτικο μπάσκετ που πρεσβέυει και φέτος η CSKA. Έχει τα εργαλεία για κάτι τέτοιο. Επίσης η Μακάμπι πέρασε πολύ εμφατικά μια καλά δουλεμένη ομάδα όπως η Αρμάνι, σε αντίθεση με τους Ρώσους που δυσκολεύτηκαν με τον κακό φετινό ΠΑΟ και χωρίς επαγγελματία προπονητή στον πάγκο του.

    Όσον αφορά για τον ισπανικό εμφύλιο απο την αρχή της χρονιάς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ρεάλ έχει δουλέψει πολύ καλά πάνω στις αδυναμίες τις και είναι ουσιαστικά γαλουχημένη για τον στόχο του τελικού της Euroleague. Θεωρώ ότι υπερέχει και στις 4 θέσεις τις Μπάρτσα, εκτός απο το 5, αλλά υστερεί στη θέση του προπονητή. Ο Λάσο έχει κάνει βήματα βελτίωσης αλλά δυστυχώς νομίζω παραμένει κακός στη διαχείριση της ψυχολογίας της ομάδας ειδικά κατα την διάρκεια του παιχνιδιού.

    Ρεάλ-Μακάμπι για μένα ο τελικός
    Μακάρι να απολαύσουμε δύο πολύ καλά ματς όπως γενικότερα είδαμε μία πολύ καλή Euroleague φέτος.

    Θα το θεωρήσω δίκαιο να το σηκώσει η Ρεάλ, γιατί ήταν η πιό σταθερή ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, επέδειξε ένα πολύ καλό ροτέησιον και όλοι οι παίκτες είχαν συμμετοχή σε αυτή την πορεία και τέλος πρόσφερε το πιό ελκυστικό απο άποψη θεάματος παιχνίδι.

    Πρεσβέυει μιά σχολή μπάσκετ που προσωπικά θα ήθελα αρκετά στοιχεία της να εμπολιαστούν στη φιλοσοφία της εθνικής μας ομάδας τα επόμενα χρόνια. Ειδικά με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έρχονται απο πίσω για την εθνική θα είναι κρίμα να τους εγκλωβίσουμε στις εποχές Γιαννάκη...

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σπυρο σταματα το κανουν αυτοι μην το συνεχιζεις και εσυ,σεβαστειτε τον χωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπερα παιδια..εχω 2 διπλα εισιτηρια για ολα τα match του final 4..παρασκευη και κυριακη..υπαρχει περιπτωση να τα δωσω καπου σε ξεφτιλα τιμη?μην πανε χαμενα..οποιος ενδιαφερεται ή εχει καποιον γνωστο του ας απαντησει απο κατω..ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα.
    Έχουμε ένα περίεργο F4. Δύο φαβορί (Μπάρτα-Ρεάλ), ένα underdog (Μακάμπι)και έναν άγνωστο Χ (ΤΣΣΚΑ). Η ιδιαιτερότητα είναι ότι τα φαβορί συγκρούονται στον έναν ημιτελικό.

    Ξεκινώντας από το ματς της Μακάμπι με την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι είναι σε μια περίεργη φάση. Πάνε στο F4 χωρίς να είναι σε καλή κατάσταση, με 2 άσχημα ματς εντός έδρας στην VTB, με τον Μεσίνα να προεξοφλείται ότι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, με τους δύο Σέρβους (Τεόντοσιτς, Κρίστιτς) να κουνούν μαντήλι επίσης, με τον αντίπαλο προπονητή να θεωρείται ο πιθανότερος να κάτσει στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ και με την αρκούδα να προέρχεται από δύο συνεχόμενα στραπάτσα σε Πόλη και Λονδίνο. Νομίζω ότι ο Μεσίνα έχει χάσει τον έλεγχο και δύσκολα θα μπορέσει να γυρίσει την κατάσταση. Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι ούτε ήρεμη, ούτε συσπειρωμένη, ούτε συγκεντρωμένη για το ματς. Οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για άλλη μια αποτυχία. Ο Μπλατ έχει τεράστια ευκαιρία να πάει την Μακάμπι στον τελικό και να τα παίξει όλα σε ένα ματς. Δεν νομίζω ότι θα την αφήσει ανεκμετάλλευτη.

    Ο άλλος ημιτελικός είναι για μένα ο πραγματικός τελικός του F4. Οι δύο καλύτερες ομάδες της λίγκας σε ένα ματς που είναι όλη η χρονιά. Και οι δύο φτιάχτηκαν και σχεδιάστηκαν για τη σημερινή βραδιά. Και οι δύο βελτιώθηκαν κατά την διάρκεια της σεζόν, δούλεψαν στις αδυναμίες τους, διόρθωσαν τα λάθη τους και βάζουν τα καλά τους για ΤΟ ΜΑΤΣ. Δεν θα μπω στα τεχνικά. Εκτός από το Jim, εξαιρετική προσέγγιση έκανε ο peris. Τα προγνωστικά είναι αυστηρά 50-50. Θα υποστηρίζω την Μπάρτσα αλλά αναγνωρίζω ότι και η Ρεάλ το αξίζει φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους.. Μεγάλη ημέρα σήμερα. Σαφώς και στα F4 ο κανόνας του 25% ισχύει, το έχουμε υπογραμμίσει εδώ μέσα πολλές φορές. Μη ξεχνάμε ότι το να φτάσεις στην κατάκτηση του τροπαίου είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, εντός και εκτός παρκέ. Αν απομονώσουμε το αγωνιστικό κομμάτι φαίνεται ότι ελαφρύ προβάδισμα έχει η Ρεάλ. Αλλά με μια ομάδα όπως η Μπάρτσα απέναντι της (η οποία μπορεί να ματσάρει του Μαδριλένους σε όλες τις θέσεις) το παιχνίδι είναι ανοιχτό. Βασικά πιο ανοιχτό δεν γίνεται.. Στο άλλο ματς, το ψυχολογικό υπόβαθρο μοιάζει να μπορεί να επηρεάσει περισσότερο καταστάσεις, για αυτό και αφιέρωσα περισότερο χώρο στην εισαγωγή. Οι δύο κακές ήττες της ΤΣΣΚΑ από την Λοκομοτίβ μπορεί να είναι παγίδα για τη Μακάμπι. Ο Μεσίνα θα προσπαθήσει να τις χρησιμοποιήσει για να βγάλει μια συγκεντρωμένη, "θυμωμένη" με τον εαυτό της ομάδα. Περιμένω μεγάλα ματς στο κομμάτι της τακτικής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Jim.
      Πιστεύεις πραγματικά ότι μπορεί ο Μεσίνα να υποκινήσει τέτοια ένστικτα στους παίκτες του; Εμένα μου φαίνεται ότι έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια.
      Το επεισόδιο με τον Μίλος; Τι παίχτηκε;

      Διαγραφή
    2. Τα είπαν "χοντρά" στο πρώτο ματς, υπήρχε γενικά ένταση μετά την ήττα από την Λόκο.. Οι περισσότεροι κόουτς θέλουν τέτοιες καταστάσεις πριν τα παιχνίδια τίτλου. Είναι σημείο αναφοράς για να γυρίσεις διακόπτη 77. Απλά αυτή η ΤΣΣΚΑ, έχει βαθύτερο θέμα. Οι δηλώσεις του Μεσίνα στυλ "πιάσαμε πάτο" που μπορεί να ερμηνεύονται ως παραιτούμε, πιθανόν να στοχεύουν στον εγωισμό των παικτών του.

      Διαγραφή
  17. Όσο κάτω κλπ να είναι η CSSKA δεν νομίζω ότι η Maccabi έχει πιθανότητα να πάρει το παιχνίδι, ιδιαίτερα χωρίς τον Shawn James. Ο Σόφο θα είναι non-factor αφού τα μεγάλα κορμιά της CSSKA θα τον απομονώσουν και θα τον κουράσουν, έτσι θα μείνει μόνος του ο Tyus να παλεύει.

    Το παιχνίδι Barcelona-Real θα είναι επικό. Ίσως το μεγαλύτερο παιχνίδι από αυτό του 2009 μεταξύ Παναθηναϊκού Ολυμπιακού. Πιθανότατα θα δούμε και την τελευταία μεγάλη παράσταση του Navvaro, για να δούμε αν η συντήρηση όλης της χρονιάς έπιασε τόπο. Με καλό Navvaro η Barcelona δεν χάνει, όσο καλή και να είναι η Real.

    Καλό final 4 να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως για Ναβάρο.. Θα ήθελα πολύ να δω μια σπουδαία παράσταση του σήμερα. Αν και η Μπάρτσα είναι πολύ καλή και χωρίς τον ηγέτη της. Αρκετά, για να φτάσει μέχρι τέλους..

      Διαγραφή
  18. Kαλησπέρα σε ολους και μακάρι να ευχαριστηθύμε στο έπακρο το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακό του μπάσκετ!
    Όσον αφορά το πρώτο ζευγάρι θεωρώ ότι η Μακάμπι μπορεί να πάρει το παιχνίδι,αφού τις δίνεται η καταλληλη ευκαιρία μίας ΤΣΣΚΑ με χαμένα καράβια και αυγά.Επιπλέον οι Ρώσοι θεωρώ ότι δεν έχουν το mentality του νικητή για τέτοια παιχνίδια ούτε μία συνοχή ως ομάδα.Ακόμη, γνώμη μου ότι η Μακάμπι και ο Μπλατ που έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο αξίζουν ένα τελικό ακόμα και γιατί όχι την κατάκτησή του;!;Άλλωστε 11' και 12' πάνω στον ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς έπεσε...Και μην ξεχνάμε ότι έφτασε εδώ που έφτασε με μπάτζετ παρόμοιο των 2 δικών μας ομάδων!

    Από την άλλη θέλω όσο τίποτα άλλο το στραπάτσο της Μπάρτσα απέναντι στη Ρεάλ.Δεν έχει να κανει με οπαδισμό αλλά πιστεύω ότι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρρο-ναι αυτό το μπασκετικό σίχαμα σύμφωνα με τον συγχωρεμένο Φίλιππο Συρίγο αλλά άλλο τόσο μπάσκετ ξέρει-δικαιώται μία τελευταία παράσταση,παίζοντας μονίμως με πρόβλημα τραυματισμού

    Προβλέψεις δεν χωράν στο F4 αλλά επιθυμίες ναι και θέλω Μπαρτσελόνα-Μακάμπι στον τελικό.Εκεί ας κερδίσει ο καλύτερος!

    Υ.Γ Η ΤΣΣΚΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος πάει για ΟΛΙΚΗ ανανέωση και ξύλωμα το καλοκαίρι...

    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τζιμάρα ερώτηση προσωπική. Ποιόν θα ήθελες να δείς στον τελικό σαν ζευγάρι? Μιλάω για θέλω, όχι πρόβλεψη. Να υποθέσω τη Μακάμπι από τον έναν ημιτελικό?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. με τα λεφτα που διαθετουν καθε χρονο στη βαρκελωνη εχουν φροντισει να αναπληρωσουν το κενο του ναβαρο, ο οποιος μια παιζει τρεις καθεται εξω!!!οταν δινουν τοσα χρηματα να παρουν τον ολεσον, τον αμπρινες και ποσα εκατομμυρια ακομα για να εξοπλισουν την καθε θεση με 2-3 παικταραδες , τοτε μονο θεμα ναβαρο δεν υφισταται!!!!

    θα μου πει καποιος, "μα το ναβαρο σε τετοια ματς τον χρειαζονται"!!!!απο παιτες που αμοιβονται με 1,5-2εκ τη σεζον εχεις απαιτηση να σου τραβηξουν στο φ4 και οχι απλα να συνδραμουν για να σε πανε ως εκει!!!!

    οσο για το παιχνιδι,υπαρχει το εξης ερωτημα που αν απαντηθει τοτε θα ξερουμε και το νικητη.μπορει η ρεαλ να παιξει το αλεγκρο παιχνιδι της σε ενα τετοιο ματς?σε εναν ημιτελικο φ4, οπου εχει παει μαλιστα ως το πρωτο φαβορι?γιατι και περυσι επαιξαν το παιχνιδι τους στον ημιτελικο , παλι με τη μπαρτσα, αλλα δεν ηταν φαβορι οπως φετος!!!

    με λιγα λογια, αν αρχισουν τα παλαβα τους ο γιουλ, ο ρουντυ και ο σερχιο με το μιροτιτς (με αυτη τη σειρα ακριβως) τοτε η μπαρτσα θα παει σπιτι της και θα θυμαται για μια ακομα χρονια το εξαιρετικο τοπ16 που εκανε!!!προσωπικα πονταρω περισσοτερο στο πιο ορθολογικο παιχνιδι των καταλανων.

    οσο για το τσσκα-μακαμπι,
    το φαβορι ειναι λιγοψυχο και το αουτσαιντερ δεν θα χει το βασικο του σεντερ απεναντι σε μια γεροδεμενη και πανυψηλη φροντ λαιν.μεσινα εναντιον μπλατ, ενας υπερεκτιμημενος κοουτς που χει χασει τη μπαλα τα τελευταια χρονια εναντιον ενος ικανου κοουτς που δε ξερει τι θα πει γιουρολιγκοκουπα!!!

    το ζευγαρι αυτο δε με εντυπωσιαζει καν!!!τα πολλα εκατομμυρια της τσσκα δε γινοταν να μεινουν εκτός φ4, ενω η μακαμπι με το λαχειο που της εκατσε στους 8 (αν και τριτη επεσε με αρμανι και οχι με τους δικους μας) και με τον υπνο που πηρε το μπανκι στο πρωτο παιχνιδι και ενω εχανε με 12π 1,5λεπτο πριν το τελος, επισης δε θα μπορουσε να λειψει απο το φ4!!!
    λιγα με λιγα δηλαδη!!!!

    κριμα για το χαμενο του ισπανικου ημιτελικου που ανετα , με αντιπαλο τη τσσκα και τη μακαμπι, θα πηγαινε τελικο!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερες,για φαιναλ φορ νομιζω οτι ο μεσινα θα τα βρει μπαστουνια με το μπλατ,οσο κιαν παει μεσα τη μπαλα να φθειρει τον σοφο και ταιους εαν δεν πιασουν μεγαλα στανταρ αποδοσης ουιμς και τεοντοσιτς το ματς θα πηγαινει στο καλαθι,για το αλλο ματς απλα θα κατσω να το απολαυσω ,αγνωστα τα κεφια ναβαρο....Μυνημα nba στην οικογενεια στερλινγκ νομιζω,2 ματς με κρησημοτατα λαθη κατα των κλιπερς,ειδικα χθες 2 επιθετικα σε κρησημα σημεια!!Βαν γκαντι για τελος,ο γκορς δειχνει οτι θελει να επενδυσει,υπερβενοντας φετος ακομα και το σαλαρι καπ στους παιχτες θα φταιξει ομαδα πιστευω....Δημητρη τη γνωμη σου θα ηθελα,βλεπεις 1-4 επιθεση με ντραμοντ και γυρω του σουτερ οπως στο ορλαντο με χαουαρντ;;; Το draft combine το ειδα ελαχιστα χθες καλα στατιστικα ο θανασης αντετεκουμπο και πολυ καλος ο ζακ λαβιν,μεγαλα φυσικα προσοντα ο βονλε και σταθερα καλος ο χουντ στο σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Άκη.. Ήταν για παραπάνω αυτοί οι Κλίπερς αλλά ο απρόβλεπτος παράγοντας είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Παρ'όλα αυτά εάν δεν είχαν αυτοκτονήσει στο 5ο ματς νομίζω θα περνούσαν.. Το 1-4 παίζει αλλά προϋποθέτει πολλές αλλαγές (έξω Μονρόε, ακόμα και Σμιθ). Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για το Ντιτρόιτ. Του χρόνου πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Η βάση υπάρχει.

      Διαγραφή
  22. Προβλεψη για τα ματς σημερα..Βλεπω τελικο Μπαρτσελονα-Τσσκα..Θα γουσταρα Μακαμπι-Ρεαλ και να το επαιρνε η Μακαμπι..

    Νομιζω οτι η Μπαρτσα μπορει να επιτεθει με απειρους τροπους ενω η Ρεαλ κυριως με transition offence...Πιο ευκολα μπορει να επιβαλει το ρυθμο της η Μπαρτσα αφου μπορει να ανταπεξελθει σε ολα τα στυλ παιχνιδιου..Η Ρεαλ σαν μονοδιαστατη ομαδα αντιμετωπιζεται πιο ευκολα..

    Για το ΤΣΣΚΑ-Μακαμπι βλεπω δυστυχως διασυρμο της Μακαμπι..Νομιζω οτι ολη η ομαδα εχει αφοσιωθει εκει και δεν την ενδιαφερει κανενα αλλο ματς..Γουσταρω Μπλατ και στυλ Μακαμπι αλλα δεν τους δινω καμμια τυχη σημερα..Προβλεπω εκπληξη Μεσινα με Παργκο σημερα και ειδικα οταν παιζει ο Σοφο χτυπωντας τα αργα του ποδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αφού ανακηρύχθηκαν οι καλύτερες 5άδες, ο MVP κ.λ.π., ας γράψουμε και τις 5άδες δύο ιδιαίτερων κατηγοριών.

    ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ (διέψευσαν τις προσδοκίες)

    PG : Γουΐλιαμς
    SG : Πάργκο
    SF : Χέρστον
    PF : Ζόριτς
    C : Ερντέν


    PG : Πλάνινιτς
    SG : Ούκιτς
    SF : Βελίτσκοβιτς
    PF : Λάμπε
    C : Μπέγκιτς

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ (ξεπέρασαν τις προσδοκίες)

    PG : Ντιλέινι
    SG : Ντράγκιτς
    SF : Κίνσεϊ
    PF : Κάνερ Μέντελεϊ
    C : Πλέις


    PG : Ράις
    SG : Αρόγιο
    SF : Σίμον
    PF : Έρτσεγκ
    C : Σάμιουελς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράις? Πλάκα κάνεις έτσι..? Μια από τις χειρότερες επιλογές της σεζόν..

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο!!! Πολύ λίγος για τη Μακάμπι. Θεωρώ, μάλιστα, ότι αν ο Μπλατ είχε βρει έναν καλύτερο γκαρντ, η Μακάμπι θα ήταν μια κλάση καλύτερη.

      Τον έβαλα μόνο και μόνο για την ανατροπή που έκανε μόνος του στο πρώτο ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο και σχεδόν έστειλε την Μακάμπι στο F4. Είχα δει εκείνο το ματς και δεν πίστευα στα μάτια μου. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς οι Ιταλοί αδυνατούσαν να σταματήσουν τον κοντοπίθαρο τσαρλατάνο. Ο Ράις είτε τελείωνε για πλάκα drive είτε πήγαινε στις βολές όπου ήταν σαν να πετούσε βότσαλα στη θάλασσα. Έπαιζε μόνος του απέναντι στην Αρμάνι και τελικά κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς.
      Ε, δεν του αξίζει, ρε Jimάρα;

      Διαγραφή
    3. Όχι 77, ούτε μόνος του το γύρισε, ούτε του αξίζει. Μια θέση δίπλα στον Πάργκο του αξίζει. Ο Ουίλιαμς είχε θέμα με τον Πασούτιν. Όταν είχε χρόνο σταθερά ήταν μια χαρά (μάλιστα στα 0-2 της Λόκο επί της ΤΣΣΚΑ είναι εκπληκτικός). Ράις τέλος λοιπόν βάσει του performance του όλη τη σεζόν (δε κρίνουμε κανέναν από ένα ματς).. Αν η Μακάμπι είχε έναν γκαρντ όπως ο Ντιλέηνι αυτή τη στιγμή θα είχε πολύ μεγαλύτερη τύχη να πάρει την Ευρωλίγκα φιλαράκι..

      Διαγραφή
    4. Όχι και δίπλα στον Πάργκο, ρε Jim. Είχε κανείς προσδοκίες από τον Ράις; Νομίζω πως όχι. Είπαμε 5άδες απογοητεύσεων και μάλιστα ανεξάρτητα αν φταίνε οι παίκτες ή όχι. Για παράδειγμα, ο Λάμπε κι ο Πάργκο ίσως να μην φταίνε τόσο οι ίδιοι όσο οι προπονητές τους. Τους έβαλαν να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν. Παρόλα αυτά, υπήρχαν προσδοκίες γι’ αυτούς οι οποίες δεν επαληθεύτηκαν. Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκει κι ο Γουΐλιαμς.
      Για την Μακάμπι, συμφωνώ απόλυτα. Αν είχε τον Ντιλέινι ή έναν σαν κι αυτόν θα ήταν πολύ μέσα στο κόλπο φέτος.

      Διαγραφή
    5. Δίπλα στον Πάργκο και από τ'αυτί.. Ο Πάργκο ναι, δεν απέδωσε γιατί ο προπονητής τον έβαλε να το παίξει floor general, ο Ουίλιαμς για άλλους λόγους (υπήρχε θέμα με Πασούτιν, μια ήταν μέσα-πέντε έξω..) Από τον Αμερικανό PG της Μακάμπι πάντα υπήρχαν προσδοκίες. Του έδωσαν διετές, οπότε πάντα υπήρχαν προσδοκίες.. Και το στυλ της Μακάμπι ήταν ότι πρέπει για να δείξει τις δυνατότητες του..

      Διαγραφή
    6. Καλά, μην βαράς!!!
      Κοίτα. Τον παίκτη πρώτη φόρά φέτος τον είδα. Αν η καριέρα του δικαιολογεί τέτοιες προσδοκίες, πάω πάσο.

      Πες τους δικούς σου...

      Διαγραφή
    7. Μπαα, τον έχεις δεί και δε το θυμάσαι φιλαράκι. Πανιώνιος (?), Ρίτας, Μπάγερν, κάπου θα τον είχες δεί (αν υποθέσουμε ότι στην Άρτλαντ οκ, μπορεί να μη "φαινόταν" τόσο). Έκανε φοβερό τουρνουά με την Εθνική Μαυροβουνίου στη Σλοβενία επίσης. Οι προσδοκίες δεν υπάρχουν μόνο όπου υπογράφονται μεγάλα συμβόλαια, αυτό θέλω να πω. Πάντως ειλικρινά, ελπίζω σήμερα να κάνει το ματς της καριέρας του..

      Διαγραφή
    8. Στις λίστες των ευχάριστων εκπλήξεων έχω μόνο μια μικρή ενσταση όσον αφορά τον Arroyo, αφενός γιατί νομίζω ότι είναι PG (όλο το παιχνίδι της Galatasaray περνάει από τα χέρια του), αφετέρου είναι ο μόνος της λίστας αυτη που τουλάχιστον για εμένα δεν ήταν ούτε έκπληξη η απόδοση του, ούτε χαμηλές προσδοκίες είχα, αν δείτε ότι στην καριέρα του μέχρι τώρα

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=GAL&pcode=BCA&seasoncode=E2013

      μόνο τυχαίος δεν είναι.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    9. Ρε Τζιμ,θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κι εγώ εδώ! (μη με βάλεις τιμωρία)..

      Ο Ράις και στον Πανιώνιο όταν ήταν δεν φημιζόταν για το σκοράρισμα του,ούτε είχε καλή ικανότητα στο decision making και τα ποσοστά ευστοχίας...
      Φτάνοντας στην Μακάμπι(που πήγε φάιναλ4) σαν 3ο γκαρντ και κάνοντας μια αξιοπρεπή χρονιά σε νούμερα και ποσοστά ανεβαίνοντας όσο τα κρίσιμα πλησίαζαν έχει κάνει μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για τα στάνταρ του σαν όνομα και πιστεύω ότι έχει μια πολύ ανοδική πορεία ως παίκτης που ποτέ δεν περίμενα να φτάσει ως εδώ..
      Και να μου επιτρέψεις μια άκρως φιλική και καλοπροαίρετη παρατήρηση.Έχω την εντύπωση ότι μερικές φορές επηρεάζεσαι λίγο παραπάνω από ότι θα πρεπει απο ορισμένες σου αντιλήψεις για το άθλημα και κρίνεις κάποιους παίκτες ή ομάδες με κάπως "προσωπικό" τρόπο και γούστο.
      Αυτό έχει να κάνει εν πολλοίς με το γεγονός ότι γνωρίζεις τόσα πολλά για το μπάσκετ και οδηγείσαι σε τέτοιες κατευθύνσεις πιστεύω (όπως η τώρα άποψη για τον Ράις που δεν είναι του γούστου σου,η λανθασμένη αρχική εκτίμηση για Γκιστ που ήταν πιο πολύ της φανφάρας και λιγότερο της ουσίας,η υπερβολική θετική γνώμη για Ντ.Πέρκινς πέρσι και άλλες κατά καιρούς...)Να σου πω την αλήθεια αφορμή για το σχόλιο μου στάθηκε και το πιο πάνω σχόλιο σου για Κλίπερς οι οποίοι μαζί με τον Πολ συνοδεύονται από τη συμπάθεια σου.(η οποία συμπάθεια δεν είναι στα μέτρα του "τετριμμένου" που χρησιμοποιεί ο κόσμος σε στυλ αδυναμίας,είναι "άποψη" και "νοοτροπία απέναντι στο άθλημα και σε κάποια στάνταρ")
      Το σχόλιο μου γίνεται με κάθε καλή διάθεση,ίσως και να έχω λανθασμένη προσέγγιση..

      Διαγραφή
    10. @peris
      προσωπικα συμφωνω με αυτο που λες για τον τζιμ αλλα αμα το σκεφτεις σφαιρικα ολοι απο τους απλους φιλαθλους του αθληματος μεχρι και τους προπονητες στην κριση ενος παικτη βαζουμε λιγο ή πολυ τα δικα μας κριτηρια αναλογα με το μπασκετ που μας αρεσει.... πχ ο ζοτς εναν παικτη οπως τον λασμε που δεν μπορει να εκμευταλλευτει ουτε ενα miss match δεν θα τον θεωρουσε καλο παικτη για να τον παρει στην ομαδα του...

      Διαγραφή
  24. @JIM
    φιλαρακι μου χαρας το κουράγιο σου να γραφεις ολες αυτες τις αναλυσεις!!!!
    οσον αφορά το φ4.... εδω πλεον υπαρχει ενα ξεκαθαρο φαβορι το οποιο θα με ιντριγκαρει, καθως ως η πλεον σιχαμενη κατεμε παντα ομαδα,θα θελω να χασει ειτε σε ημιτελικο ειτε σε τελικο!!!!
    οσον αφορα την καθαρα μπασκετικη εικονα.
    η ρεαλ παιζει το παιχνιδι..πεταω βοτσαλα στον ωκεανο.δηλαδη...μπαινουν τα τρελα σουτ μετα απο τρανζισιον η και απο κακως χτιζμενες επιθεσεις και με τη μπαλα ετοιμη να μεινει στα χερια τους?την πεταει στη θαλασσα και δεν βρισκει ουτε διχτακι?αν μπουν και παρει και τα ριμπαουντ,τοτε ισως να με στενοχωρησει και να το παρει,αν οχι δεν παει πουθενα.
    οσον αφορα την μπαρτσα,την οποια την θεωρω την πιο μπασκετικη απο τις αλλες 3,νομιζω οτι στα ματια μου ειναι το γκραν φαβορι να το παρει.νομιζω οτι με μοναδικη αδυναμια στο 4 οπου εγω βλεπω κενο(ο ναχμπαρ δεν με πειθει και ο λορμπεκ αν ετριβε ενα λιχναρι θα ζητουσε να μην παιζει σε φ4) θεωρω οτι ειναι πιο μυαλομενη και πιο ολοκληρωμενη απο τους αλλους.και εχει και το πλεονεκτημα οτι στο ματς με την ρεαλ ειναι αουτσαιντερ.
    η τσσκα...δεν με πειθει η εικονα της και νομιζω οτι αν δεν εκανε τη ζεμπεκια με τη ζαλγκιρις η ρεαλ...δεν θα ηταν καν στο μιλανο.
    και τελος παμε στον αδερφο σου τον μπλατ. οπως ξερεις ειναι ο αγαπημενος μου.χαχαχαα.
    μπορει να μην τον παω αλλα αναγνωριζω οτι αυτη τη στιγμη στο ευρωπαικο μπασκετ ειναι ο μεγαλυτερος πορτοφολας!!!.μπορει στο ενα βραδυ να σου το παρει απο την τσεπη και να μην παρεις χαμπαρι τι εγινε.
    ομως τωρα καλειται να παρει οχι πορτοφολι αλλα χρηματοκιβωτιο. μπορει?
    νομιζω οχι...αλλα αν τα καταφερει θα ειναι μια απο τις μεγαλυτερες επιτυχιες εβερ.
    φιλια και καλες θεασεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φιλαράκι.. Πολλά λέμε για τον Μπλατ και θα τον ματιάσουμε.. Απέναντι του κάθεται ο Μεσίνα, ο οποίος θα φάει τη σάρκα του για αυτό τον τίτλο αν και από τότε που γύρισε από το.. USA, μου δίνει την αίσθηση ότι έχει βουτυρέψει. Λες και έχει απολέσει το Sicily mentality.. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ιταλού πολλά χρόνια για αυτό και βγάζω αυτό το "παράπονο"..

      Διαγραφή
    2. @jim
      γεια σου ρε μητσαρα.
      περνανε τα χρονια μητσο και τα μυαλα παραμορφωνονται.καποιους προς το καλυτερο...βλεπε ιβκοβιτς και καποιους προς τοχειροτερο...βλεπε μεσινα αλλα... και ιωαννιδη
      gskordak

      Διαγραφή
    3. Χαχα.. Γειά σου φιλαράκι.. Νομίζω είναι η τελευταία του ευκαιρία να αντιστρέψει την εικόνα των τελευταίων ετών (που καθαρά αγωνιστικά έτσι κι αλλιώς είναι κάτω του μετρίου για προπονητή των προδιαγραφών του).

      Διαγραφή
  25. υ.γ
    αν σε ποστ για το φ4 διαβασω μηνυμα για το αν ο παναθηναικος παρει τον μποχvριδη και γιατι δεν παιζει ο παππας και ο γιανκοβιτς,θα πρεπει να μεινετε αξυριστοι και να τραγουδισετε του χρονου στη γιουροβιζιον.
    φιλια
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηματοκιβώτιο είναι η κούπα ή η πρόκριση στον τελικό;

      Διαγραφή
    2. @77
      η κουπα...η προκριση ειναι πιθανη.
      υ.γ το τραγουδησετε το σκοτωσε παραπανω ο χασαπης και το εκανε με ι.
      gskordak

      Διαγραφή
    3. Άρα πάει για ριφιφί ο Μπλατ!!!
      Κανονικό και με πατέντα...

      Διαγραφή
    4. @77
      ε δεν θα ειναι αν το παρει?
      gskordak

      Διαγραφή
    5. Μόνο ο Φαντομάς τέτοια κόλπα.
      Α, και πρέπει να έχει και απέναντί του έναν τύπο που να τον διευκολύνει.
      Να, έναν Καζλάουσκας για παράδειγμα...

      Διαγραφή
    6. @77
      αδερφε μου..ετσι οπως ειναι ο μεσινα τα τελευταια χρονια,ο καζλαουσκας μου φαινεται κατι μεταξυ ιβκοβιτς ομπραντοβιτς και τζερι ταρκανιαν μπροστα του.
      ασε που η καλυτερη τσσκα των τελευταιων ετων ηταν με καζλαουσκας.
      gskordak

      Διαγραφή
    7. Ρε συ, ποιός Μεσίνα; Στον τελικό δεν είπαμε ότι είναι να γίνει το ριφιφί; Εκεί δεν έχει Καζλάουσκας. Μπορεί ο Λιθουανός να είχε φτιάξει την καλύτερη ΤΣΣΚΑ που είδαμε ποτέ (αν και του 2009 ήταν κι αυτή super) αλλά στον τελικό δεν κατάλαβε από που του 'ρθε.

      Τον Ταρκάνιαν πού τον θυμήθηκες;

      Διαγραφή
    8. @77
      δηλαδη εχει τον λασο για κανα σουπερ μπασκετικο μυαλο?
      εκανε 1 εβδομαδα να καταλαβει οτι επρεπε στα μις ματς με τον ολυμπιακο να παει η μπαλα στο ζωγραφιστο
      gskordak

      Διαγραφή
  26. Από τη στιγμή που μιλάμε για μονά παιχνίδια, οι όροι "φαβορί" και "αουτσάιντερ" πάνε σχεδόν περίπατο. Καλό, χρυσό το φάιναλ 4, έχει τη χάρη του γι'αυτόν ακριβώς το λόγο ( η πιθανότητα "έκπληξης" είναι μεγάλη), αλλά μια σειρά παιχνιδιών αλα ΝΒΑ θα ήταν ίσως προτιμότερη και λογικότερη κατ'εμέ...Οταν έχεις δώσει 573937409547 παιχνίδια μέσα στη σαιζόν έχοντας γυρίσει την Ευρώπη ( και όχι μόνο) απ΄άκρη σ'άκρη, δεν είναι και το πλέον λογικό ο τίτλος να κρίνεται σε μια βραδιά. Δε γίνεται ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος της χρονιάς να βγαίνει από έναν αγώνα 1500 μέτρων.

    Από εκεί και πέρα, λόγοι για να μην σηκώσουν την κούπα υπάχουν και για τις 4 ομάδες. Το ταβάνι της Μακάμπι, το ντεφορμάρισμα της ΤΣΣΚΑ του Τεόντοσιτς που έκανε αμάν να αποκλείσει έναν κάκιστο Παναθηναϊκό, η λουζερίαση σε φάιναλ 4 της Μπαρτσελόνας, τα γατάκια της Ρεάλ. Δίνω ελαφρύ προβάδισμα στους Καταλανούς γιατί πέρα από το ότι συνήθως αυτά τα ματς κρίνονται από την άμυνα και τις μπαρουτοκαπνισμένες προσωπικότητες, θεωρώ ότι είναι η πιο ισορροπημένη ομάδα του φάιναλ 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εξαιρετικο αρθρο, απο τα καλυτερα σου με διαφορα, τα ειπες ολα δεν ξερω αν καποιος εχει κ μπορει να προσθεσει κατι, εγω θα ηθελα να το σηκωσει η μακαμπι μιας κ μου αρεσει σαν ομαδα κ εκτιμω τον μπλατ, αλλα χωρις τον τζειμς δεν ειναι ευκολο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ρεύμα αυτή η Μακάμπι εδώ μέσα και θα..πουντιάσει! Ευχαριστώ φιλαράκι. Κοίτα εσύ να καθαρίσεις τον τίτλο στο ΝΒΑ..

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία και από εμένα.

    Πολλά τα θέματα της επικαιρότητας, οπότε ας αρχίσω από αυτά του άρθρου. Καταρχήν δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν προβλέψεις σε ένα final-four και συμφωνώ απόλυτα με to 25% που αναλογεί σε κάθε ομάδα. Δύσκολο επίσης να επιλέξει κανείς ποιά ομάδα θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο, δεδομένου ότι υπάρχουν και στις τέσσερεις ομάδες είτε Έλληνες (Σόφο, Παπ, Μπουρούσης) είτε ξένοι παίκτες που συνδέθηκαν με την Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (Kyle, Teo, Dorsey, Zizic). Τελικά, μετά από πολύ σκέψη κατέληξα ότι θέλω τελικό Barca - CSKA. Έχοντας όμως, μετά από τους πρώτους αγώνες των ημιτελικών του Champions League γράψει ότι έβλεπα τελικό Bayern - Chelsea, για το γούρι, προβλέπω τελικό Maccabi - Real, ούτως ώστε να δω στον τελικό το ζευγάρι που θέλω (αν βγω 100% λάθος στις προβλέψεις μου :-) ).

    CSKA - Maccabi

    Να ρισκάρω μόνο μια πρόβλεψη ότι κλειδιά για την CSKA πιθανότατα θα είναι οι Τεό και Kyle, καθώς από την απόδοσή τους πιστεύω θα κριθούν πολλά. θεωρώ ότι ο Weems θα έχει πολύ δύσκολη βραδυά απόψε, με τον Blatt να μην του δει ούτε ανάσα (εκτός αν μπει στην λογική, αφήνουμε τον Weems να κάνει ότι θέλει, γιατί δεν μπορεί να μας κερδίσει μόνος του, και πνίγουμε στην άμυνα τους υπόλοιπους παίκτες της CSKA), οπότε οι δύο που προανέφερα ίσως μαζί με τον Khryapa να αποδειχθούν τα κλειδιά για την CSKA. Στην αντίπερα όχθη, οι Rice και Σόφο ίσως είναι αυτοί που με την απόδοση τους κρίνουν τον αγώνα για την Maccabi, αν καταφέρουν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να καταστρέψουν το παιχνίδι της CSKA. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση την Maccabi ως το underdog του αγώνα, και μπορεί ο Blatt να μας κάνει... Μελισσανήδιδες.

    Real - Barca

    Όπως έχω ξαναπεί δεν αντιπαθώ καθόλου την ομάδα καλαθοσφαίρισης της Real, ούτε φυσικά έχω απωθημένα από τον αποκλεισμό του ΟΣΦΠ. Αλλά αφενός η παρουσία των Παπ και Dorsey στην Barca, αφετέρου το πιό ολοκληρωτικό και τακτικό παιχνίδι της Barca (που ναι μεν δεν είναι NBA Jam σε θέαμα αλλά πιό ουσιαστικό και προσγειωμένο από το αντίστοιχο της Real), γέρνει την πλάστιγκα προς Βαρκελώνη μεριά για εμένα. Και εγώ πιστεύω ότι η Barca μπορεί να ματσάρει τους παίκτες της Real σε όλες τις θέσεις, και θεωρώ ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κριθεί από το αν θα βρεθούν σε καλή ημέρα κυρίως οι Llull, Rudy και Mirotic για την Real και οι Oleson, Navaro και Lorbek για την Barca. Επειδή σπάνια η επίθεση κερδίζει την άμυνα, δίνω ένα ελάχιστο προβάδισμα στην Barca (50,5 - 49,5).

    Με την ευκαιρία, δεν μπορώ να θεωρήσω την Real την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, όταν σε όλη τη διοργάνωση έκανε μόνο μια νίκη εκτός έδρας απέναντι σε μεγάλη ομάδα, στο Ισραήλ, ενώ την Armani την νίκησε στην κανονική περίοδο, στην οποία η Milano δεν έιχε καμία σχέση με την ομάδα του TOP-16. Έχασε από την CSKA (χωρίς Weems και Hines), τον ΟΣΦΠ 2 φορές και δεν αγωνίστηκε με την Barca, τον ΠΑΟ και την Armani στο TOP-16 (που όλοι είδαμε τί έκανε με ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, Barca, κλπ στο Μιλάνο). Η Barca νίκησε εκτός ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, την Fener χωρίς τον Navarro, και έχασε μόνο από την Armani όταν πλέον ήταν αδιάφορη. Η μόνη της ήττα από μεγάλη ομάδα ήταν στην κανονική περίοδο στη Μόσχα, αλλά όπως όλοι ξέρουμε τότε μοντάρονταν η ομάδα και μάθαιναν οι νέοι παίκτες τα συστήματα. Συνεπώς, υπό αυτό το πρίσμα (ή λογική), θεωρώ την Barca ως την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή (όχι την πιό θεαματική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Από θέμα προτιμήσεων κ συμπαθειών, θα συμφωνήσω με τον Jim Που είπε πιο πάνω: "Ας το πάρει Μπλατ ή Ναβάρο". Προσωπικά Ναβάρο προτιμώ, αλλά πάμε παρακάτω.

    Αν έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη παρόλα αυτά, θα έλεγα πως στον τελικό θα πάνε ΤΣΣΚΑ κ Ρεάλ.

    ΥΓ: Jim, πέρα απ τον Ναβάρο, ένας λόγος που θα χαρώ αν το πάρει η Μπάρτσα είναι γιατί θεωρώ πως με βάση τις ομάδες που είχε από το 2009 κ ύστερα, το 1 τρόπαιο που έχει πάρει αυτά τα χρόνια είναι πολύ λίγο σε σχέση με τι της αναλογούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όσον αφορά τον τίτλο του MVP της φετινής Euroleague, πιστεύω ότι δίκαια τον πήρε ο Rodriguez, από τη στιγμή που λαμβάνουμε φυσικά υπόψην όλη τη χρονιά και όχι ένα μόνο στάδιο της διοργάνωσης. Για παράδειγμα, αν αναφερόμασταν μόνο στα play-off, τότε φρονώ ότι ο MVP ήταν με διαφορά ο Rudy. Το βραβείο όμως αφορά όλη τη χρονιά, και εκεί, ο Rodriguez ήταν πιστεύω πράγματι ο καλύτερος συνολικά.

    Να διευκρινήσω και κάτι για τα βραβεία. Θεωρώ πιό σημαντικό το γεγονός μια ομάδα που έχει π.χ. όλους τους παίκτες της κάτω των 20 (ή μέτριους) εκτός από έναν (το αστέρι της) να καταφέρει να φτάσει στα play-off (ή μια ανάσα από αυτά), από το να πάρει μια ομάδα το τρόπαιο με ένα μεγάλο αριθμό από superstars (όπως π.χ. η Real). Με άλλα λόγια, για εμένα είναι πιό σημαντική και δύσκολη η δουλειά των π.χ. Arroyo και Delayney στις ομάδες τους (ποιόν είχαν δίπλα τους?) από αυτή του π.χ. Rodriguez, που έχει δίπλα του παίκτες όπως οι Llull, Rudy, Darden, Mirotic, Carroll, Reyes, Μπουρούση κλπ.

    Επίσης, δεν συμφωνώ ότι θα πρέπει οπωσδήποτε στην πρώτη πεντάδα της διοργάνωσης να υπάρχουν παίκτες μόνο (ή και γενικά) ομάδων του final-four αν υπήρχαν άλλοι παίκτες (εκτός final-four) που έκαναν παπάδες στις ομάδες τους και τις οδήγησαν ανέλπιστα π.χ. στα play-off.

    Για παράδειγμα, αυτό το έπρεπε να υπάρχει παίκτης της CSKA στην πρώτη πεντάδα (αφού η ομάδα πήγε στο final-four) και έκαναν 4 τον Weems, δεδομένου ότι δεν μπορούσαν φυσικά να αφήσουν απέξω τον Rudy, πραγματικά με ξεπερνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. https://www.facebook.com/Sportingbet.gr/photos/a.282146865220639.49258.279036892198303/505690379532952/?type=1&theater αυτο για τους αρρωστους ολων των ομαδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στην προτελευταία παράγραφο του προηγούμενου σχολίου μου, να διευκρινήσω μόνο οτι αυτό που γράφω δεν έγινε φέτος και ούτε υποννοώ φυσικά κάτι τέτοιο, απλά μιλούσα γενικά για κάθε διοργάνωση κάθε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Για το "ρεύμα" που έχει η Μακάμπι , είναι λογικό γιατί είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση η επιθυμία να κερδίζει ο αδύναμος το δυνατό ( στην Ελληνική φύση ακόμα περισσότερο ).
    Για τον τίτλο θα ήθελα να το πάρει η Μπάρτσα γιατί μ'αρέσει το μπάσκετ που παίζει , τέτοιο μπάσκετ γουστάρω να παρακολουθώ. Θα μου άρεσε στον τελικό να είναι και η Μακάμπι ώστε να υπάρχει σίγουρα Έλληνας παίκτης που θα σηκώσει το τρόπαιο.
    ΥΓ1 Αν το πάρει η Μπάρτσα Ο Παπανικολάου θα κάνει three peat!! Έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο? Ξέρει κανείς?
    ΥΓ2 Τεράστιο restect σε Μπάνε , Σταυρόπουλο . Μαρκόπουλο κλπ για την ομάδα που δημιούργησαν και για τους απολαυστικούς (μέχρι τωρα ) ημιτελικούς που μας έδωσαν ( σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που ήταν άχρωμος και άοσμος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ο μόνος που θυμάμαι να έχει κάνει threepeat είναι ο Σάρας με Μπαρτσελόνα το 2003 και Μακάμπι το 2004 και 2005.
      Α, και προφανώς όλοι οι παίχτες της Γιουγκοπλάστικα που έμειναν από το 88 μέχρι το 90

      Διαγραφή
  34. Περνάω τώρα στα της Α1.

    1) Πολύ καλή και ισορροπημένη (για τις δύο ομάδες) η μετάδοση της ΝΕΡΙΤ και στους δύο αγώνες. Είχα πολύ καιρό σε αγώνα του ΠΑΟ ή του ΟΣΦΠ στην Ελλάδα (με εξαίρεση φυσικά τις μεταξύ τους μονομαχίες) να ακούσω σχόλια σε ισάξιο βαθμό για τις αντίπαλες ομάδες. Θετική έκπληξη (για εμένα) η παρουσία του Rambo στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ, παρόλο που πιστεύω ότι και ο σχολιασμός του κ. Λινάρδου είναι πολύ θετικός. Σε συνδυασμό με την συνέντευξη του κ. Σταυρόπουλου, μου έφεραν ασυναίσθητα στο μυαλό μνήμες από παλαιότερες εποχές, όταν ο Rambo εξολόθρευε τους αντιπάλους του στην άμυνα και ο ΠΑΟΚ είχε τετράδα κοντών τους Κόρφα, Μπουντούρη, Μπάνε και Σταυρόπουλο. Καλούτσικη έτσι? ;-))

    2) Όσον αφορά την διατησία των αγώνων, πιστεύω ότι στους χθεσινούς αγώνες δεν πρωταγωνίστησε (αν και για κάποιο πολύ μικρό χρονικό διάστημα στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ δημιούργησε ένα μικρό εκνευρισμό με τα σφυρίγματα ή όχι στον Collins και οι διατητές έδειξαν να επηρεάζονται λιγάκι από τις φωνές του κόσμου). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτό δεν είναι έπαιξε κάποιο ρόλο, αλλά στους τελικούς απαγορεύεται οι διαιτητές να επηρεαστούν από τον κόσμο ή άλλους παράγοντες στο γήπεδο, γιατί με τη λογική αυτή η Maccabi πήρε ήδη τον τίτλο λόγω του κόσμου της στο Μιλάνο, αν οι διαιτητές δεν είναι έμπειροι εκεί. Για τηνν ιστορία παραθέτω, από τον ιστοχώρο του ΕΣΑΚΕ τα επιτυχημένα καλάθια των τεσσάρων ομάδων στους χθεσινούς αγώνες

    ΠΑΟ - ΠΑΟΚ 83-77 (PIR 98-82)

    ΠΑΟ 2Π 17 3Π 8 Β 25
    ΠΑΟΚ 2Π 19 3Π 8 Β 15


    ΟΣΦΠ - Πανιώνιος 84-58 (PIR 111-35)

    ΟΣΦΠ 2Π 18 3Π 11 Β 15
    Πανιώνιος 2Π 13 3Π 8 Β 8

    Τώρα ποιός από τους ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ χρειάστηκε περισσότερο τις βολές, αφήνω να το συμπεράνετε εσείς. Πολύ σωστή η τοποθέτηση του κ. Σταυρόπουλου ότι θα πρέπει γενικά η διαιτησία να είναι υψηλότερου επιπέδου στους αγώνες και των ΔΥΟ μεγάλων ομάδων, και όχι μόνο στον ΠΑΟ. Να τονίσω όμως ότι αν διαβάσετε προσεκτικά το προχθεσινό μου σχόλιο, θα διαπιστώσετε ότι δεν είπα πουθενά ότι ο κ. Χριστοδούλου δεν είναι καλός διαιτητής (και δεν σε καλούν να σφυρίξεις στην Ευρώπη αν δεν είσαι πραγματικά καλός), αλλά απλά έγραψα ότι παρασύρθηκε σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα και πρωταγωνίστησε. Εξάλλου, έγραψα ότι ήταν, κατά τη γνώμη μου, ΔΙΚΑΙΗ η νίκη του ΠΑΟ προχθές, άσχετα από το ό,τι θα ήταν ωραίο αν βλέπαμε μια νίκη του ΠΑΟΚ ή του Πανιώνιου επί ενός εκ των δύο αιωνίων.

    3) Εξαιρετικό το rotation του κ. Μπαρτζώκα, με το μικρότερο χρόνο να είναι 11:17 και τον μεγαλύτερο 22:04. Ο VSpan αγωνίστηκε 18 λεπτά, ο Dunston 13, ο Πέρπε 15, ο Ματ 18 και ο Πριντ 20.

    4) Επειδή πρέπει να τα λέμε όλα, χθες στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ, το boxscore του ΕΣΑΚΕ είχε κάποια μικροπροβληματάκια στην ανανέωση του play-by-play και των στατιστικών την ώρα του αγώνα, και τουλάχιστον στον browser μου απαιτούνταν κατά κάποια διαστήματα να πηγαινοέρχομαι από το boxscore του ΠΑΟ σε αυτό του ΟΣΦΠ για να γίνει refresh το play-by-play.

    Καλή διασκέδαση σήμερα,

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. μιλάμε η απόλυτη βαρεμάρα το ματς. όπως ακριβώς τα έχει αναλύσει ο τζίμ. δεν τον ξαναδιαβάζω. όλο σπόιλερ είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ειναι η εντυπωση μου ή ο τραγικος ιωαννου δεν εχει αναφερει καν το κομβικο για την εξελιξη του αγωνα 3ο φαουλ του σοφοκλη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ειμαστε παγκοσμιως η μονη χωρα που τα κρατικα της καναλια δεν τα βλεπουν ολοι μπραβο σας και παλι πρωτοτυπισατε
    Δεν μου αρέσει · Απάντηση · 3 · 34 λεπτά

    Sentragoal Το παιχνίδι το μεταδίδει και η ΝΕΡΙΤ, στο νέο της κανάλι, ΝΕΡΙΤ Sports. Αν κάνεις αναζήτηση στους σταθμούς θα το βρεις. Δεν χρειάζεται να έχεις τηλεόραση HD ONTΩΣ ΕΚΑΝΑ ΝΕΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑ,Οποιος ενδιαφερεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΔΕΝ αντεχεται ο ΥΣΤΕΡΙΚΟΣ που τσιριζει στην ΕΡΤ... δεν αντεχεται... ΕΛΕΟΣ πονανει το μυαλο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απίστευτο.....

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Μακαμπι, ναι! Αντε περναει και η Μπαρτσα και τελειωνουμε με τους αχωνευτους και φετος.

      Διαγραφή
  40. Μπλου χωρις πολλα πολλα γκαυλα ο ανθρωπος, οσο για τους Ρωσους μεγαλοι λουζεραδες, αρε μιλος δε θα δεις τιτλο ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Μεσίνα ήρθε η ώρα να πάει στο ΝΒΑ. Εκεί τέτοια ματς τα χάνεις και σου λένε και μπράβο. Θα είναι τυχερός αν δεν τον στείλουν στην Κριμαία δούλο σε κανένα διυλιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Nαιιιιιιιιιιι...... Αλλα ποσο εμετικος πια ο Ιωαννου με την καταφανη υποστηριξη στη τσσκα ..ελεος πια μιλαμε μαλλον το κοκκινο φταει (ή το οτι απεκλεισε τον παο και εγινε λογω αυτου η 2η αγαπημενη του ομαδα :) )

    Nikolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πάμε μωρή αρρώστια!
    Αυτή η ΤΣΣΚΑ αρχίζει να αποκτά νοοτροπία looser... Τι έκανε ο Κριάπα... Δηλαδή τι να κάνει ο Μεσίνα για την τελευταία φαση...
    ΜΑΤΣΑΡΑ από οτι είδα στο τέλος!
    Και τώρα Μπάρτσα και άγιος ο θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μεσινα ηταν 4 ποντους μπροστα 20" πριν το τελος και αφξσε το 3π στον clutch Blue .Για ποιον λογο;;
      Καλα να παθει.

      Διαγραφή
  44. Αν ομάδα Μίλος Τεόντοσιτς σήκωνε κούπα, θα έπρεπε να αρχίσουμε να ανησυχούμε. Είπαμε να πάμε κόντρα στους νόμους στης φύσης, αλλά αυτό θα ήταν πάρα πολύ και θα μας γυρνούσε μπούμερανγκ. Ρισπέκτ στον προπονηταρά τον Μπλατ και στη φανέλα της Μακάμπι. Τα υπόλοιπα τα έκαναν οι Ρώσοι μόνοι τους.

    ΥΓ
    Πιο ακριβοπληρωμένο γατάκι από τον Κρίστιτς δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Απίστευτο , οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ σε όλη τη διάρκεια της ανατροπής "κρύφτηκαν" , το ίδιο και ο προπονητής. Στην επεναφορά η μπάλα πήγε πρώτα στο Μίτσοφ νομίζω ο οποίος αντί να κρατήσει και να περιμένει το φάουλ για να πάει στις βολές πάσαρε άθλια στο Χριάπα που έχασε την μπάλα. Τρέμανε και οι δύο ( μπορεί και να τους φύγαν και μερικά τσισάκια)
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι οχι μονο αυτο. Ο Τεοντοσιτς που δεν κανει φαουλ στο Ραις στην τελευταια φαση και τον αφηνει να βαλει το λεϋ-απ?

      Διαγραφή
  46. Χα. Χα. Χα!

    Και τωρα δυο πραγματα πρεπει να γινουν:
    1. Να σταματησει να κατεβαινει η Τσσκα για μια πενταετια Ευρωλιγκα για να ξεπλυθει η ψυχολογια Loser.
    2. Να ερθει ο Μπλατ στον Παναθηναικο

    Αντε να περασει και η Μπαρτσελονα τωρα τελικο για να μπει και το κερασακι στη τουρτα.

    Υ.Γ. Ολα τα λεφτα ο Rice στο τελος. Εκανε το σημαντικοτατο μπλοκ αουτ στον Κριαπα για να ριξει το τριποντο ο Μπλου και το πολυ δυσκολο λει απ αμεσως μετα.
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αφού η ΤΣΣΚΑ κατάφερε και έχασε παιχνίδι σε final four με τη μπάλα να σκάει στο πόδι του παίχτη της κατά τη διάρκεια της ντρίμπλας (χωρίς ιδιαίτερη πίεση) έμεινε μόνο ένα ρεκόρ να καταρίψει. Να χάσει με αυτοκαλάθι.
    Ο Τεόντοσιτς δεν ήταν τόσο κακός σήμερα όσο σε άλλα final four. Απλά οι Γουίμς και Κριάπα στα μεγάλα παιχνίδια θα πρέπει να παίζουν το πολύ 10 λεπτά και όχι στο τέλος των αγώνων. Πολύ loosers οι τύποι.
    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Χριάπα έχει κάνει μεγάλο ματς σήμερα. Αδικείται από την τελευταία φάση που κρίνει το παιχνίδι. Καμία σχέση με την εμφάνιση ( αν υποθέσουμε ότι...εμφανίστηκε στο παρκέ) του Γουίμς.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά ο Κριάπα τα 2 τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για το step up και να απεγκλωβιστεί ψυχολογικά στα μεγάλα παιχνίδια κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις.
      Το χθεσινό του λάθος ήταν πραγματικά κατάρα...Δεν την περίμενε την πάσα..

      Διαγραφή
  48. Jim για την συζήτηση που είχες με τον 77 παραπάνω, όντως ο Ράις έκανε το παιχνίδι της καριέρας του σήμερα..Έβγαλε απίστευτη ψυχή και clutch abilities..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Aπό τη σκύλλα στη χάρυβδη. Τελείωσε το μαρτύριο της τσιρίδας του Ιωαννου περνάμε στη γλίτσα του Χατζηγεωργίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τελικα επεσα παντελως εξω στην προβλεψη μου για το πρωτο ματς..Ομως εγινε πηγε σπιτι της η αντιπαθεστατη Τσσκα..

    Τζιμαρα με το σχολιο σου παραπανω οτι μετα την Αμερικη ο Μεσινα εχει βουτυρεψει δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο..

    Ο Γουιμς κακιστος σε ολο το ματς και εχασε και ελευθερος το τριποντο της νικης στο τελος..Εδειξε καρυδια στα ματς με τον Παναθηναικο αλλα για Φ4 ακομα δεν κανει..Ειναι ακομα μικρος οπως και ο τεοντοσιτς και φυσικα ο αφαντος και υπερεκτιμημενος κριστιτς..

    Αντιθετως με εξεπληξε παλι θετικα και ευχαριστα ο ραις..Ειναι clutch player τελικα..Οπως και με Μιλανο ετσι και σημερα με την Τσσκα..Μπορει ολη την χρονια να ηταν επιεικως μετριος στα κρισιμα ομως και οταν χρειαζονται τα αυγα τα δειχνει..Μεγαλο συν για παιχτη αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @κυνικός

    Καθόλου να μην λυπάσαι για Χάινς. Κορδελίτσα του έβαλε σήμερα ο Μεσίνα και τον έστειλα δωράκι στον Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 - 12:00 μ.μ.

      Από το στόμα σας και στου Messina το αυτί! (Χ)

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. xaxaxa δεν το ειχα προσεξει,τα πεταει τοσο καλυμενα,ειναι αυτο που λενε σφαζει με το γαντι.

      Διαγραφή
    3. Κυνικέ δες...

      http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1027/2499/original.jpg?w=480&h

      Διαγραφή
  52. Το βρηκα τυχαια μακραν το καλυτερο κλιπ για τα πλει οφ στο nba.....http://www.youtube.com/watch?v=St5PLcxZy44

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ποσες βολες εχει βαρεσει η Μπαρτσα μεχρι τωρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. τον τελικο θα τον εδω σε live streaming.... μετα απο τις δυο επικες μεταδοσεις απο τον Ηλιθιο και τον Πανηλιθιο δεν αντεχω να χασω αλλα εγκεφαλικα κυτταρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει και ο μαζοχισμός τα όριά του, ε; Πέρα από την πλάκα, η αγγλική περιγραφή είναι αξιοπρεπέστατη. Μόνο το ότι γλιτώνεις τις τσιρίδες και την ακατάσχετη μπουρδολογία των Χατζηιωάννου, αρκεί βέβαια...

      Διαγραφή
    2. Αδέλφια, βλέπω όλη τη χρονιά την αγγλική περιγραφή, είνναι κάτι παλικάρια που δεν ξεχωρίσουν ούτε τον Σόφο από τον Ράις, αλλά αυτοί που κάνουνε τις μεταδόσεις του Φ4 και με τον Ρότζερς σε σχόλιο είναι μια χαρά! Προτείνεται ανεπιφύλακτα για να γλιτώσετε και εσείς από τους γραφικούς που πετάνε και το σχόλιο για Σπανουλη, ΔΔ, διαιτητές κλπ για να μας δηλητηριάζουν...

      Διαγραφή
  55. οταν πας και δινεις για τον εξελιγμενο μπραμο περιπου 3εκατ τοτε εισαι αξιο της μοιρας σου.... δεν ειναι τυχαια η οργη του οπαδου της μπαρτσας προς το προσωπου του παπανικολαου προς το τελος του αγωνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάρει τον Ματσιούλις του χρόνου να δει χαίρι

      Διαγραφή
    2. αμα εχεις ελλειψη αντιληψης δεν σου φταιω εγω δεν λεω κακο παικτη τον παπανικολαου αλλα δεν αξιζει αυτα τα λεφτα με τιποτα αν επαιρνε 500χιλ μια χαρα μεταγραφη θα ηταν..... με τον ματσιουλις δεν νομιζω οτι εχουν και τοσο τεραστια διαφορα δες τον ημιτελικο του ευρωπαικου περυσι και θα καταλαβεις.....

      Διαγραφή
    3. εννοείται ότι έχουν διαφορά. Είναι απείρως καλύτερος ο Ματσιούλις. Το λέει η καριέρα του στο σύνολό της. Όπως είπε κι ο Χάτζη είναι ένας παίκτης που έχει πάρει τα πάντα στην καριέρα του...

      Διαγραφή
    4. Κι εγώ δε λέω κακό παίκτη τον Διαμαντίδη (παράδειγμα, δεν το εννοώ) αλλά πιστεύω ότι αξίζει το πολύ 100 χιλιάρικα και δεν έχει και μεγάλη διαφορά από τον Πογκρασόφ.

      Τώρα, εντάξει; Κάλυψα την έλειψη αντίληψης;

      Διαγραφή
    5. ενταξει αμα αυτο ειναι το κριτηριο τοτε ο μεγαλυτερος ελληνας μπασκετμπολιστας μακρα του 2ου ειναι ο αλβερτης..... ο ματσιουλις εχει 1χαλκινο σε μουντομπασκετ,1χαλκινο και 1 ασημενιο σε ευρομπασκετ και 5 πρωταθληματα δεν λες πως εχει και ασχημη καριερα......

      Διαγραφή
    6. το θεμα ειναι οτι εχεις και αγνοια απο το αθλημα μαθε πρωτα ποσα παιρνει ο πονκρασοφ και ποσα επαιρνε στην τσκκα και ξανα ελα μετα να συζητησουμε....

      Διαγραφή
    7. Καλά δε θα κάτσω τώρα να ασχοληθώ με το αν ο Παπανικολάου είναι καλύτερος κάποιου Ματσιούλις. Ας πάει πρώτα σε κάποιο final4 και μετά τα συζητάμε.

      Διαγραφή
    8. α, καλά...
      Αυτό συγκράτησες από αυτό που σου είπα;

      Διαγραφή
    9. αυτο καταλαβες εσυ...... η σκληρη κριτικη φετος στον διαμαντιδη (1ος σε ασσιστ φετος στην διοργανωση -με ρεκορ διοργανωσης περισσοτερες ασσιστ σε μια χρονια) εγινε με βαση και το συμβολαιο του αν επαιρνε 500χιλ δεν θα λεγαμε ολοι για φοβερη χρονια οι παικτες κρινονται με βαση και αυτα που παιρνουν αυτο γινεται παντα..... καλα ας παιξει και ο παπανικολαου τελικο ευρομπασκετ και ημιτελικο μουντομπασκετ και μετα το συζηταμε...

      Διαγραφή
    10. για αυτα τα λεφτα που κοστολογηθηκε απο την μπαρτσελονα δεν ειναι κακος παικτης αλλα τραγικος.... η μεταγραφη του κοστισε λιγο λιγοτερο απο αυτο που κοστιζει ο ρουντι..... με αυτα τα λεφτα επαιρνες μπογκντανοβιτς ακομα και ο νταρντεν ειναι ενα επιπεδο πανω απο τον παπανικολαου ... ακομα και ο μιτσοβ,ο περπερογλου και ματσιουλις δεν μπορει να κοστιζουν το 1/5 απο αυτα που κοστισε η μεταγραφη παπανικολαου ειναι παραλογο......

      Διαγραφή
    11. χαχαχα μου αρεσει η εμπαθεια σου απ οσους ανεφερα παλι στο ματσιουλις εμεινες οκ παω πασο δεν προκειται να βγαλεις με τιποτα τα κοκκινα γυαλια..... πιτσιρικι ειναι ο αμπρινες οχι ο 24χρονος παπανικολαου....

      Διαγραφή
    12. Και προς απόδειξη των όσων λέω. Το καλοκαίριο Ματσιούλις έμεινε ελεύθερος για κάνα μήνα. Ποια μεγάλη ομάδα του έκανε πρόταση.

      ΚΑΜΙΑ.

      Γιατί απλά δε χωράει σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    13. 2,46 ας μη τον θελει κανεις τον Ματσιουλη,μια χαρα ειναι βασικος στην εθνικη του και στον Παο ολα τα αλλα ειναι περιττα και παιχνιδια μανατζερ.Εδω τοσα χρονια δεν ακουγαμε τπτ για τον κορυφαιο ασσο (ΔΔ) της ευρωπης λες και δεν τον ηθελε κανεις.Αλλοι τα διαρεεουν επιτηδες για να ανεβαινει το κασε.Ο Ματσιουλης φαινεται ειναι μακρια απο πουστιες.

      Διαγραφή
  56. εχω μια πολυ σοβαρη προταση να κανω προς ευρωλιγκα και προς τις δυο πιο ευνοημενες ομαδες της την μπαρτσελονα και την τσσκα.....αφου δεν το χετε ρε παιδια τι να κανουμε κλειστε το το μαγαζι...βαλτε λουκετο ,ασχοληθειτε με αλλα πραγματα δεν ειναι το μπασκετ για σας....βαρεθηκαμε να σας βλεπουμε στα Φ4 ......πειτε στον μπερτομεου να σας βαλει κατευθειαν στον τελικο μπας και το παρει καποια απο τις δυο...αν και ειστε ικανες να παιξετε μαζι στον τελικο και να μην το παρει καμια σας.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή ο Μπερτομέου; Να κατέβει στο 5ο ματς να βάλει 31 πόντους για μην περάσει η ΤΣΣΚΑ;

      Διαγραφή
    2. Απόλαυση ο Stone!
      Τραγική Μπάρτσα, πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι στον τελικό, είναι ικανή η Μακάμπι για ολα, μας το έδειξε κι απόψε!
      Ζήτω η κίτρινη στρατιά του Μπλατ!
      ΥΓ: Τέλειωσε η καριέρα του Ναβάρο μετά τη φετινή χρονιά;;;

      Διαγραφή
    3. τι να πω ρε φιλε napidious.....απο τοτε που θυμαμαι να βλεπω μπασκετ θυμαμαι την μπαρτσελονα να χανει στα φ4....οσο για την αμοιρη την τσσκα αυτο που της εκανε ο ολυμπιακος πριν δυο χρονια πιστευω οτι δεν θα το ξεπερασει ουτε σε 100 χρονια......καλυτερα να βγουν αλλες ομαδες στο προσκηνιο οι τουρκικες ,η βαλενθια,η μπαγερν......stonerook

      Διαγραφή
    4. Σωστός..Ειλικρινά θα ήθελα να δω έναν τελικό ΤΣΣΚΑ-Μπάρτσα.. Από επιστημονικής άποψης πολύ ενδιαφέρον..

      Διαγραφή
  57. Φουλ Μακαμπι, all for the underdog.
    Συν οτι η Ρεαλ ειναι αχωνευτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Σοβαρά τώρα...
    Από αυτήν την ομάδα φάγατε δύο 30άρες;
    Γιατί δεν αποσύρεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλοι εφαγαν 30 απο την αστεια αρμανι που δεν περασε καν φαιναλ φορ και εχασαν και εντος.Αυτοι τι πρεπει να κανουν?
      Σοβαρα τωρα....


      Διαγραφή
  59. Στα πεταχτά :
    - Jimάρα, μπορεί να αδίκησες τον Ράις αλλά την μαντεψιά την έκανες. Έκανε το ματς κώλο και ο Μπλατ έκλεψε τη νίκη ως γνήσιος πορτοφολάς (αυτό είναι μαντεψιά gskordak).
    - Sorry. Ο Μεσίνα θα πάει ως head coach στο ΝΒΑ; Να κάνει τι ακριβώς;
    - Θέλω να βγει ο φίλος που διαφωνούσαμε τις προάλλες για τον Weems να μου πει αν επιμένει στην άποψή του.
    - Η Μακάμπι έχει φανέλα, καρδιά και προπονητή. Η ΤΣΣΚΑ είναι ένα μάτσο από καλοπληρωμένους losers, με προπονητή παλαιάς κοπής και νοοτροπία βλαχοδήμαρχου.
    - Ο Ντούντα θέλει ακόμα Μίλος και Κρίστιτς στην Εφές; Μ’ αυτούς θα χτίσει ομάδα F4; Εδώ ο Μίλος ακούει F4 και τρέχει.
    - Τεράστια ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ η Μπάρτσα και ο Πασκουάλ. Τέτοια κατάρρευση δεν υπάρχει. Μεγάλη η ζημιά που έπαθαν οι μπλαουγκράνα σε πολλά επίπεδα. Θα τους πάρει καιρό να συνέλθουν.
    - Respect στην καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Η Ρεάλ αξίζει τον τίτλο και θα τον πάρει. Εκτός και γίνει το ριφιφί που λέγαμε με τον gskordak. Αν και δεν το βλέπω.
    - Κάκιστη εντύπωση η συμπεριφορά του Παπ. Στις συνεντεύξεις και στις δηλώσεις είναι συνεσταλμένος και μετριοπαθής. Στα ματς που του στραβώνουν βγάζει νεύρα και κωλοπαιδισμό. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Δε βλέπω τον λόγο που "αδίκησα" τον Ράις, ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω. Σου είπα ότι έκανε κάκιστη χρονιά νομίζω και δεν έχει καμία θέση στις "εκπλήξεις" (αρνητικές ναι). Το λέμε όλη τη σεζόν. Δε σου είπα ότι δε μπορεί να αποδώσει καλά σήμερα όπως π.χ. έκανε με το Μιλάνο. Δεν είναι ούτε για Μακάμπι, ούτε για ΠΑΟ, ούτε για ΟΣΦΠ.. Ειλικρινά με αυτό που βλέπω από τον Μεσίνα καλύτερα να πάει από εκεί, στην Αμερική. Στεναχωριέμαι γιατί έχω δεί σπουδαία πράγματα από αυτόν αλλά έχει πλέον εμμονές. Ο Ντούντα? Μένει να μας αποδείξει το αντίθετο αλλά να σου πω την αλήθεια πιο πολύ πιστεύω θα δικαιωθεί με παίκτες τύπου Μίσιτς-Τζόκιτς παρά με Τεόντοσιτς-Κρίστιτς.. Συμφωνώ στις τρείς τελευταίες επισημάνσεις-σχόλια σου.

      Διαγραφή
    2. Τζιμάρα μπράβο που έσβησες όλα τα σχόλια από γαβροβάζελους, κοιμήθηκα εχθές στα 185 σχόλια και ξυπνάω στα 143. Για τον Ράις παιδιά χθές ο Λινάρδος με τον Ιωάννουν φώναζαν στην τέταρτη περίοδο ότι κρατάει πολύ τη μπάλα, έχει χάσει όλα τα λέη απς και κάνει κάκιστο παιχνίδι. Το ότι έβαλε το νικητήριο καλάθι δε του αλλάζει τη σεζόν που είναι όντως πολύ κακή. Όμως ανακάτεψε το ματς χθες παιδιά. Μόνο με ανακατωσούρα κέρδιζε αυτή η μακάμπι την τσσκα σε αυτό το ματς! Τραγωδία ο Μεσίνα στην συνέντευξη! Ευχαριστώ

      JOHNY Q

      Διαγραφή
    3. Έλα Jim, καλημέρα.
      Είπαμε και συμφωνούμε ότι ο Ράις δεν ήταν, δεν είναι και μάλλον δεν θα γίνει παίκτης από το πάνω ράφι. Επομένως, δεν υπήρχαν οι προσδοκίες για κάτι καλύτερο από αυτό που δείχνει όλη τη χρονιά. Η Μακάμπι έχει ρίξει το budget και τέτοιες επιλογές είναι αναμενόμενες. Από την άλλη, όμως, βλέπω έναν παίκτη που ενώ δεν έχει σουτ, δεν είναι δημιουργός για τους συμπαίκτες, δεν είναι καλός στο σετ έχει καταφέρει να βρει ρόλο στην ομάδα του Μπλατ και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν να προσφέρει. Τι προσφέρει; Ενέργεια, πίστη, επιμονή, μαχητικό πνεύμα. Ναι με τις κωλοτούμπες του, με τις εξεζητημένες αποφάσεις του, με τις αψυχολόγητες ενέργειές του. Ο Μπλατ παίρνει από αυτόν ό,τι μπορεί και μάλιστα τον έχει μπροστά από τον Οχαγιόν που φαίνεται στάσιμος. Κι εγώ δεν θα τον έπαιρνα στην ομάδα μου. Ίσως ως 4ος στην Μακάμπι να έχει θέση. Αλλά με βάση τις δυνατότητες του παίκτη και τις εμφανίσεις του μετά το top-16 δεν θα τον έβαζα στις απογοητεύσεις της σεζόν. Σε καμία περίπτωση.
      Για τους Σέρβους της ΤΣΣΚΑ ό,τι και να πεις είναι λίγο. Αν τους μαζέψει και τους περιθάλψει ο Ντούντα, θα είναι τυχεροί. Διαφορετικά θα κυκλοφορούν στην αγορά με την στάμπα του loser. Κι όποιος θέλεις ας τους υπογράψει.
      Ο Μεσίνα ήταν η τραγική φιγούρα χθες. Μεγάλος προπονητής αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να δει και την άλλη όψη του νομίσματος. Έτσι είναι η ζωή και ο αθλητισμός.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα 77. Συμφωνούμε σε όλα πλέον. Τον Ράις τον προοριζαν για ηγέτη της φετινής Μακάμπι πάνω από τον Χίκμαν. Ερχόταν από πολύ καλή σεζόν στο Μόναχο. Τελικά τους βγήκε ο Χίκμαν ολ σταρ και ο ..Οχαγιόν στάρτερ. Παρόλα αυτά ο Ράις από τα χρόνια του Μπόστον κόλετζ έχει επιδείξει ένα προσόν, μεγάλη καρδιά. Συν ότι τα slashing abilities του είναι εξαιρετικά παρότι δεν είναι αθλητικός (για αυτό έγραφα για τους χώρους που πρέπει να ανοίξουν με το τρίποντο για τους περιφερειακούς slashers, Χίκμαν-Οχαγιόν-Ράις..). Ο Μπλατ είχε παραδεχτεί το λάθος της επιλογής πριν τα play-offs μάλιστα αλλά σκέψου τώρα να κατέβει αύριο ο Ταηρίς και να κάνει εμφάνιση Έησι Λο (χαχα) στον τελικό..! Για τον Μεσίνα ειλικρινά δεν έχω λέξεις. Είναι κρίμα να βλέπεις έναν τέτοιο θρύλο να κλείνει έτσι στην Ευρώπη. Έτσι είναι η ζωή όπως είπες.. Και όπως είπε και αυτός έχει ζήσει πολύ χειρότερα εκτός μπάσκετ. Δεν είναι δικαιολογία για τον συγκεκριμένο. Αυτό στο υπογράφω..

      Διαγραφή
    5. Ο συνδυασμός πάντως σταυρωτή-πρώτο βήμα του Ράις είναι πραγματικά αξιοζήλευτος για τα Ευρωπαικά δεδομένα..
      Εμένα πάντως χθες μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η αμυντική του εμφάνιση..Πολύ πιεστικός πάνω στη μπάλα,έσπαγε τα σκριν πολύ ωραία με το μικρό του σώμα και την εκρηκτικότητα που τα απέφευγε.
      Τζιμ,δικαιώνεσαι για Χίκμαν,είναι ότι πρέπει για αυτή την fast-paced Μακάμπι να έχει έναν all around guard σαν κι αυτό με low mistake basketball.

      Διαγραφή
    6. Είναι το δυνατό του κομμάτι (το πρώτο βήμα) peris. Δεν είναι αθλητικός ούτε έχει ιδιαίτερα πατήματα όμως έχει έκρηξη. Ο Μπλατ θα έπαιζε πάνω στον Τεόντοσιτς είτε με Χίκμαν είτε με Ράις στο τέλος, ήταν δεδομένο όπως ήρθαν τα πράγματα.

      Διαγραφή
  60. Και λίγες σκέψεις για τη βραδυνή ισπανική ταινία με υπόθεση που είδαμε (Χ).

    Καταρχήν, σαφώς ενώ πολλοί μπορεί να πίστευαν ότι η Real θα νικήσει, κανένας προφανώς δεν περίμενε την κατάληξη του αγώνα, με την Real να κάνει τέτοιο περίπατο σαράντα πόντων, ρίχνοντας και εκατοστάρα στην Barca, και δυστυχώς ενώ, για γούρι, προέβλεψα 100% σωστά τον τελικό Maccabi - Real, κανένα three-peat δεν θα γίνει φέτος (δυστυχώς ούτε ο Rocket, σε άλλο βέβαια άθλημα τα κατάφερε - εκεί βέβαια σε παγκόσμιο επίπεδο).

    Τώρα, όσον αφορά τους παίκτες κλειδιά των ομάδων, έπεσα μέσα μόνο στους Oleson και Lorbek, που ήταν από τους καλύτερους στο PIR (παρόλο που στην άμυνα ο δεύτερος εκτέθηκε από τα 4 της Real) ενώ ο Navarro δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Χωρίς αυτούς τους τρεις στην καλύτερη τους ημέρα τώρα στα δύσκολα, ήταν δυστυχώς αναμενόμενη η ήττα της Barca. Τελικά, ήμουν πιό ακριβής στους παίκτες της Real, με τους Llull, Rudy και ειδκά τον Mirotic να συμπληρώνουν εξαιρετικά τον κούκο της Real (που φυσικά μαζί με τον Tomic είναι οι συνήθεις ύποπτοι των ομάδων τους. Αλλά μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους, όπως αποδείχθηκε ειδικά στην περίπτωση του Tomic, που χωρίς τους υπόλοιπους που προανέφερα, δε μπόρεσε να βοήθησει την Barca να αποφύγει, όχι μόνο την ήττα, αλλά ουτε καν τη συντριβή.

    Η ευστοχία των περιφεριακών της Real από το τρίποντο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απίστευτη, έχοντας λίγο πριν το τέλος 14/26, πριν χάσουν τρία συνεχόμενα στο τελευταίο λεπτό λόγω της αναμενόμενης χαλάρωσης.

    Ερωτηματικό για εμένα παραμένει (μέχρι να μας το εξηγήσει ο Jim :-)) ) που πήγε η περίφημη άμυνα της Barca, γιατί οι της Real έφτασαν κάποια στιγμή να κάνουν διαγωνισμό τριπόντων έτσι ελεύθεροι που ήταν ή εκδρομές στο Ζάππειο με τη Real Madrid Tours στο ζωγραφιστό της Barca. Που ήταν οι σκληροί αμυντικοί Dorsey και Παπ, που μετά συγχωρήσεως κάποιοι εδώ μέσα μας τα είχαν πρήξει ότι ο ΟΣΦΠ ζημιώθηκε που τους έχασε, ο Παπ είναι κλάσεις ανώτερος σε άμυνα και προσφορά από το Ματ, κλπ. Πιστεύει κανείς ότι ο Ματ θα τα πήγαινε χειρότερα από τον Παπ σήμερα? Θυμάται κανείς τί έκανε στα play-off με τον ίδιο αντίπαλο? Πιστεύω ότι η επίθεση είναι θέμα ημέρας, αλλά η άμυνα (που είναι θέμα θελήσεως) πού πήγε σήμερα, που θα έπρεπε οι πάικτες της Barca να είχαν τεράστια θέληση να παίξουν άμυνα? Αν δεν είχαν θέληση σήμερα να παίξουν άμυνα, που ήταν ημιτελικός final-four πρωταθλήματος Ευρώπης, πότε θα έχουν? Και το λεώ αυτό, με τη λόγική ότι αφού είσαι άστοχος στην επίθεση, ή τέλος πάντων δεν σου βγαίνουν εκεί τα συστήματα, τουλάχιστον ρίξε ξύλο στην άμυνα (έχεις Dorsey και Παπ για τη δουλειά αυτή), νευρίασε τους, βγάλτους από το ρυθμό τους (όπως έκανε ο ΟΣΦΠ) και μη τους αφήνεις να οργιάζουν με αυτόν τον ντροπιαστικό για την Barca τρόπο.

    Μετά από τους σημερινούς αγώνες, νομίζω ότι και ο τελευταίος άπιστος Θωμάς θα έχει πειστεί ότι δεν κάνουν οι παίκτες την ομάδα, ΑΛΛΑ η ΟΜΑΔΑ τους ΠΑΙΚΤΕΣ. Έτσι έπαιζε πέρσι ο Παπ στο final-four? Ή μήπως βοηθήθηκε τόσο από τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης επίσημα με το βραβείο πέρσι, όσο και από την παρουσία παικτών με προσωπικότητα όπως οι VSpan, Πριντ και Πέρπε ? Ο άπειρος Abrines φέτος στην Barca, πόσο βοήθησε τον Παπ να εξελιχθεί σε σχέση με τον υπέρ-έμπειρο Πέρπε πέρσι)?
    Ο Kyle και πόσο έπαιζε στον ΟΣΦΠ πέρσι? Τόσο παίζει φέτος στην CSKA?

    Μήπως τελικά όταν τα αρνιά (ΠΑΙΚΤΕΣ) απομακρυνθούν από το κοπάδι (ΟΜΑΔΑ) τα τρώει ο λύκος?

    Αλέξης

    ΥΓ. Ὀχι, δεν θα με πείσετε. Η Real για εμένα δεν είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, για τους λόγους που έγραψα σε προηγούμενο μου σχόλιο. Η σημερινή της εμφάνιση δεν μου αλλάζει τη γνώμη, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι αν ήταν εκεί ο ΤΩΡΙΝΟΣ σε κατάσταση (και ΠΛΗΡΗΣ) ΟΣΦΠ, δεν θα είχε τέτοια κατάληξη ο αγώνας (ειδικά αν είχαμε και τον LAW στο 100%) και θα υπέφερε πραγματικά για να μας κερδίσει. Ούτε καν αυτή η λιγόψυχη, όπως αποδείχθηκε, Barca θα μπορούσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΩ ΠΩ ΝΕΥΡΑ!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    2. spyro αυτο πρεπει να το δεις θα παρεις μεγαλη χαρα αν δεν το θυμασαι,https://www.youtube.com/watch?v=l92n4zd4RVk

      Διαγραφή
    3. ρε διογενη,μηπως να αλλαξεις το ονομα σου απο κυνικος σε "διογενης ο γραφικος" ?ημαρτον με τη κλαψα σου..αν ο ολυμπιακος ηταν πληρης,αν ηταν στην τωρινη του κατασταση,αν επαιζε ο λο..κ αν η γιαγια μου ειχε ροδες θα τανε καρουλι..ξεκολλα πλεον,η ρεαλ σε κερδισε δικαια σε σειρα 5 αγωνων..παει περασε..με τα αν δε γραφεται η ιστορια..

      Διαγραφή
    4. Μην τον εκνευριζεις γιατι θα μπει παλι ως ανωνυμος και θα μας τα κανει τσουρεκια. Αφησε τον να ξεχαρμανιαζει ως Διογενης.

      Διαγραφή
    5. Προς Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 - 4:43 μ.μ.

      Φυσικά και με τα "αν" δεν αλλάζει κάτι στα γεγονότα που είναι πλέον ιστορία, αλλά:

      Πρώτον, δεν με διαβάζετε πολύ καιρό (προφανώς δεν με αντέχετε :-) ), γιατί θα ξέρατε ότι δεν είπα ποτέ ότι δεν νίκησε η Real δίκαια τον ΟΣΦΠ (άσχετα από το ότι δεν μας κέρδισε εκτός έδρας και χρειάστηκε και τα τρία παιχνίδια στην έδρα της για να τα καταφέρει).

      Δεύτερον, δεν φαντάζομαι να διαφωνείτε ότι στα play-off ο ΟΣΦΠ έπαιξε χωρίς τον Πέρπε και τον μeγάλο άτυχο της φετινής χρονιάς τον Law, αλλά και με τον Πριντ ούτε στο 50% (έπαιξε οριακά 12-14 λεπτά στα περισσότερα από τα 5 παιχνίδια - δέστε και τί έκανε στο TOP-16 για σύγκριση). Θα μου πείτε, η Real έπαιξε χωρίς τους Draper και Carroll. Συγκρίνεται η απώλεια αυτών των δύο με των τριών του ΟΣΦΠ?

      Να σας θυμήσω τί έγινε πέρσι που τους είχαμε και τους τρεις (και η Real και τους δύο φετινούς απόντες της) και μάλιστα μας έλειπε και ο Μάντζαρης...

      http://www.euroleague.net/main/results/showgame?clubcode=OLY&gamecode=253&seasoncode=E2012#!boxscore

      Τώρα, αν τα παραπάνω σας μοιάζουν ως κλάψα ή γραφικότητες...


      Προς Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 - 1:58 π.μ.

      Θα λάβω το σχόλιο σας καλοπροαίρετα ως το σχόλιο της ημέρας (χιουμοριστικό), γιατί αν το λάβω κακοπροαίρετα (εκ προθέσεως)...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    6. Προς Ανώνυμος 16 Μαΐου 2014 - 3:50 μ.μ.

      Όταν έχεις την απαίτηση από το σαφώς ποιοτικότερο υλικό από της Maccabi, της Barca, να κάνει τουλάχιστον αυτά που έκανε η Maccabi στον τελικό, μπορείς να είσαι απαθής, και να δέχεσε το 62-100 αδιαμαρτύρητα?

      Είπαμε, είμαστε πρόβατα αλλά όχι και έτσι...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  61. Γελαω πολυ με αυτους που εγιναν τσκα φετος,ενω ακομα σκουπιζουν αιματα απο καπου αλλου εδω και χρονια.

    Με ξενους διαιτητες λοιπον ,μακρια απο την βρωμα του βασιλακοπουλου οπως λετε, ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ 6-3 και σε τελικους με ελεγχο αιματος το σκορ ειναι 0-3 και ολα τα αλλα ειναι παρηγορια στον ματωμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις και πρέπει να σου τα κάνουμε λιανά. Σε αυτό το blog δε θα βρεις καλούς συνομιλητές γι' αυτού του τύπου τις κουβέντες. Εδώ είμαστε "καλά παιδιά". Για τα κακά παιδιά που τους αρέσουν αυτές οι συζητήσεις μπορείς να κοιτάξεις στα Πράσινα Νέα και το Red Planet.

      The Dream

      Διαγραφή
  62. Καλησπέρα σε όλους.. Αυτό είναι το μπάσκετ.. Για αυτό μιλούσαμε όλη τη σεζόν.. Η Μακάμπι κατάφερε να γυρίσει ένα ματς απέναντι σε όλα τα προγνωστικά και τον ίδιο της τον εαυτό. Απίστευτο φινάλε, για αυτό στηρίζουμε τη διοργάνωση των φ4 και ας μην είναι ότι πιο δίκαιο (θεωρητικά και με βάση την εικόνα των ομάδων από την αρχή της σεζόν). Προσπαθώ να μπώ στη ψυχολογία του Μεσίνα, του Βατούνιν και των παικτών της ΤΣΣΚΑ αλλά είναι σκληρό.. Πολύ. Πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν, ακολούθησαν πιστά το πλάνο αλλά όπως γράψαμε αυτοί οι αγώνες θέλουν "πράγματα" πέρα από την αγωνιστική ετοιμότητα.. Για τον Μπλού δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω από όσα εκφραστεί στο παρελθόν. Τιμά την αύρα της Μακάμπι, συνεχίζει το θείο χάρισμα του Σαρπ. Για τον Ράις (φίλε 77) θα σου πω τα ίδια, το παιδί από τα χρόνια του Μπόστον Κόλετζ έχει επιδείξει μεγάλη καρδιά (το γράψαμε το καλοκαίρι) δε θα τον ανανέωνα όμως και το φετινό του performance (και το ότι η Μακάμπι ψάχνεται να του σπάσει το συμβόλαιο) σε βάθος χρόνου είναι χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων του (περιττό από την άλλη να σας πω ότι πανηγύρισα το καλάθι του λες και το πέτυχε ο Διαμαντίδης/Σπανούλης). Αντίθετα ο Τεόντοσιτς έπαιξε ένα από τα πιο λογικά F4 παιχνίδια της καριέρας του αλλά δε γεύτηκε τη χαρά.. Απίστευτο λάθος του Κριάπα, ο μοναδικός που δεν περίμενα να το κάνει. Η Ρεάλ με το που πάτησε παρκέ ο Σέρχιο έπαιξε το μπάσκετ της υπεροχής.Όχι σε καμία περίπτωση δε περίμενα τέτοια διαφορά και τόσο εύκολη νίκη. Το παιχνίδι όντως τελικά θα είναι ..classic αλλά όχι για το λόγο που πίστευα όταν το έγραφα. ΤΣΣΚΑ και Μπάρτσα φόρεσαν για τα καλά τον μανδύα των loosers.. Και αυτός δύσκολα..βγαίνει από πάνω σου. Περισσότερα αύριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Τζιμ, πραγματί το Φ4 δεν είναι δικαιη διοργάνωση, αλλά είναι απολαυστική, δίνει το δικαίωμα στον πιο αδύναμο να διεκδικήσει, αν το μπάσκετ γίνει όπως τα περισσότερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα που κερδίζει αυτός με τους περισσότερους βαθμούς (και συνήθως τα περισσότερα λεφτα!!!), θα το γυρίσω στο σκάκι!
      Είπατε τα περισσότερα εσύ κι ο 77, θα ρισκάρω μια πρόβλεψη:
      Η Ρεάλ ΔΕ θα έχει παρόμοια ποσοστά αύριο, η Μακάμπι θα κλείσει το δρόμο προς το καλάθι, ο Τάιους θα τελειώσει τον αγώνα με 5 τάπες, το παιχνίδι θα πάει στην κόψη του ξυραφιού και εκεί θα μιλήσει ο Σμιθ!
      -Πιστεύεις πως ο Ναβάρο κλείνει την καριέρα του; Κακή χρονιά, 1 μέσα 2 έξω ήταν και τώρα στα κρίσιμα απλά δεν μπορεί.
      -Ο Τεόντοσιτς προσπάθησε και έκανε το καλύτερο του ματς σε Φ4! Μακάρι να βάλει μυαλό! Αν έκανε το "κλικ" στο μυαλό του, υπάρχει ελπίδα να ανέβει επίεδο και να γίνει κορυφαίος, θα φανεί αν του χρόνου έχει δουλέψει το σώμα του και τα πόδια του, τότε ξέρουμε πως θα αρχίσει να ανήκει στους κορυφαίους.
      -Καλύτερα να είσαι κακή ομάδα παρά looser, ΤΣΣΚΑ και Μπάρτσα πήρανε τη σφραγίδα από κι εμένα. Ειδικά η Μπάρτσα... Πως λειπουν ενα ζευγάρι @@ σαν του Παπαλουκά, του Σάρας ή του ΔΔ/Σπαν από την ΤΣΣΚΑ...
      -Ο Πάργκο έρχεται στον ΠΑΟ με τα μισά λεφτά; Θα ταίριαζε για του χρόνου;
      Αν ο Ντούντα δεν μπορεί να κάνει τον Κρίστιτς ξανά παίκτη, δεν μπορεί κανένας...
      FORZA Μακάμπιιιιι....................

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Jim, θα ήθελα να προσθέσω κάτι που δεν φεύγει από το μυαλό μου από πέρυσι ήδη.
      Το 2012 στην Πόλη ο Καζλάουσκας οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε απώλεια δύο τίτλων Ευρωλίγκας (από χθες τριών)!! Τόσο μεγάλη ήταν η ζημιά που τους έκανε γιατί η ομάδα ποτίστηκε με το αίσθημα του looser. Πόσο οδυνηρό είναι αυτό; Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω με ένα ανάλογο παλιότερο παράδειγμα.
      Θα σου θυμίσω κάτι αντίστοιχο και πολύ παλιότερο. ¨Οταν ο Φασούλας πουλούσε την μπάλα και ο ΠΑΟΚ έχανε το Κύπελλο Κυπελλούχων από τη Ρεάλ στην τελευταία φάση κι ενώ ο Μπάνε μόνος του είχε γυρίσει παιχνίδι 15 πόντων , στις αρχές της δεκαετίας του 90 εκείνο το λάθος στοίχειωσε τον ΠΑΟΚ και του στοίχισε πάμπολλους τίτλους και παιχνίδια στη συνέχεια. Το αποκορύφωμα: κάποια στιγμή η ομάδα εκείνη με τον Ντούντα προπονητή, ενώ κέρδιζε στο Περιστέρι με 11 πόντους μέσα σε 40 δεύτερα κατάφερε και έχασε το παιχνίδι. Ούτε καν παράταση.
      Η εξήγηση είναι απλή: είχε δημιουργηθεί το αίσθημα ό,τι και να γίνει θα χάσουμε. Ακριβώς αντίθετο μ'αυτό που διακρίνει τον ΟΣΦΠ των τελευταίων ετών.
      Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

      Γιάννης

      Διαγραφή
    3. Γιαννης:Η εξήγηση είναι απλή: είχε δημιουργηθεί το αίσθημα ό,τι και να γίνει θα χάσουμε. Ακριβώς αντίθετο μ'αυτό που διακρίνει τον ΟΣΦΠ των τελευταίων ετών.

      Διαγραφή
  63. Η Μπαρτσελόνα απλά "παίζει" τα παιχνίδια, δεν τα διεκδικεί..

    ότι είναι ο Jim ισχύει 100%. Τόσο κακή εμφάνιση δεν την περίμενε κανείς από μία τόσο καλή ομάδα.

    Η CSKA νομίζω έχει πρόβλημα στο mentality της. Πρέπει εκεί μέσα να είναι πολύ υπερόπτες και να χάνουν πολύ την αυτοσυγκέντρωσή τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όταν βρίσκονται μπροστά.

    Βραδιά απολύσεων και πολλών αποχωρήσεων η χθεσινή, θα έρθει καταιγίδα!

    Μ' αρέσει που είπα ότι ο Σέρχι δεν άξιζε τον τίτλο του MVP χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά το refuse to lose είναι πολύ μεγάλο πράγμα, το έχουν πολύ λίγοι παίχτες (οι λεγόμενοι ηγέτες) το οποίο είναι αισθητήριο που δεν το μαθαίνεις, είτε το έχεις, είτε όχι.

      Διαγραφή
    2. Επίσης, η κατρακύλα του Μεσίνα δεν άρχισε μετά την επιστροφή του από το και για τη δεύτερη θητεία του στη CSKA, αλλά από τότε που πήγε στη Real.

      Διαγραφή
  64. Τελικα για μια ακομη φορα φανηκε οτι η περιφερεια κερδιζει τα φαϊναλ-4. Το τραγικο λαθος του Μεσινα ηταν οτι εμπιστευτηκε την περιφερεια σε τρεις (για διαφορετικους λογους) λουζερς (Τεοντοσιτς, Τζακσον, Παργκο) και πιστευε οτι η ομαδα θα ηταν πληρης μ' αυτους. Η Μπαρτσελονα επισης εχει φανερες ελλειψεις στα γκαρντ συναμα με το γερασμα του Ναβαρο και η παρουσια του Ολεσον δεν ειναι αρκετη να αλλαξει τις ισορροπιες.

    Δικαια η Ρεαλ ειναι η πιο δυνατη ομαδα φετος και το μονο ερωτηματικο που θα μπορουσε να υπαρχει ειναι αδυνατο πλεον να απαντηθει δηλ. το αν θα μπορουσε να εχει την ιδια επιτυχια απεναντι στην ομαδα με την καλυτερη αμυνα στην Ευρωλιγκα και δη τον Παναθηναϊκο. Αλλά ο ΠΑΟ ισως μπορουσε να εχει τυχη στο φαϊναλ εφοσον μπορουσε να ειναι εκει. Δεν ηταν ομως φτιαγμενος εξαρχης για να φτασει ως εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. http://greenblogger13.wordpress.com/2014/05/17/%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ειλικρινά δε ξέρω τι είναι χειρότερο να είσαι σήμερα το πρωί. Μεσίνα ή Πασκουάλ?

    manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Παίδες καλησπέρα!
    I love this game!
    1)Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ οι πιο looser ομάδες ever.
    2)Παρά το γεγονός ότι τα final four δεν επιβραβεύουν την καλύτερη ομάδα της χρονιάς προσφέρουν απίστευτο θέαμα και συγκινήσεις. Το καλάθι του Ραις το πανηγύρισα λες και το έβαλε ο Διαμαντίδης.
    3)Η αποκαθήλωση του Μεσίνα (χωρίς πλέον επιστροφή). Ας πάει στο καλό (ΝΒΑ). Κρίμα γιατί ήξερε κάποτε να φτιάχνει σπουδαίες ομάδες (π.χ. Κίντερ κτλ). Ακόμα και αυτές βέβαια οι πολύ σπουδαίες ομάδες είχαν πρόβλημα στα F4.
    4)Τι να πει κανείς για τη Μακάμπι. Σπουδαίος προπονητής, τεράστιος σύλλογος, μοναδικοί φίλαθλοι (τους είχα λατρέψει το 2000 στη Θεσσαλονίκη με Κάτας συν κάτι ματς στο Σπόρτινγκ που δεν χωράγαμε καλά καλά εμείς και κουβαλούσαν και φιλάθλους οι αθεόφοβοι). Ειδική μνεία σε Μπλατ, Ραις.
    5)Ακόμα πιο ειδική μνεία στον Μπλου. Είναι κάποιοι παίκτες, που όσο ταλέντο τους λείπει τόσα κιλά α...... έχουν. Τον θυμάμαι στα προημιτελικά του 2012 να μας έχει βγάλει το λάδι.
    6)Μίλος Τεόντοσιτς. Ας και πάει και αυτός στο καλό (Εφές). Με τον Ντούντα θα είναι η τελευταία του ευκαιρία. Διαβάζω ότι έκανε μυαλωμένο παιχνίδι και διαπιστώνω ότι έχουμε πλεον πολύ μικρές απαιτήσεις από αυτόν.
    7)Για τον άλλο ημιτελικό δεν έχω να πω κάτι. Μα καλά 100-62. Μ' αρέσει που ο λακαμάς, εποχές που είναι, πόνταρα λεφτά στην Μπάρτσα. Άντε στο καλό κ. Πασκουάλ με τα 123456789 F4 και τα 12345678 σερί στο ΤΟΡ16 και μόλις προσγειώνεσαι στην πόλη του F4 τα κάνεις πάνω σου.
    jpg13
    Υ.Γ.(1) Σόρυ για το σεντόνι. Δεν έγραψα όμως ούτε τα μισά από όσα ήθελα :-)
    Υ.Γ.(2) Έχω στο σπίτι την κότα με τα χρυσά αυγά (το έτερον ήμισυ από το ΤΟΡ16 μου τα έχει κάνει τσουρέκια με την Μακάμπι) και εγώ ποντάρω στην Μπάρτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δεν καταλαβαινω γιατι ολοι χαντακωνουν το Πασκουαλ. Εκανε και φετος αυτο ακριβως που κανει καθε χρονο. Τιποτα διαφορετικο. Η πλακα ειναι οτι μερικοι, καθε χρονο, τον βαζουν και για προπονητη της χρονιας(καθε χρονο). Τελικα μερικοι δεν μαθαινουν ποτε απο τα λαθη τους(ουτε ο Πασκουαλ, αλλα ουτε και οι υποστηρικτες του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 12-1 στο τοπ-16 ποιόν να βάλουν για κόουτς της χρονιάς, τον Μπαρτζώκα? Άδειασε μας τη γωνιά ρε άμπαλε.

      Διαγραφή
    2. 3.52 Περσι ειχε καλη δικαιολογια,οι τραυματισμοι,ηταν γερο αλλοθι φετος δεν ειχε καμια,

      Διαγραφή
  69. Αντε τώρα να προβλέψεις ότι οι Ρώσοι θα πάνε στο Μιλάνο για να δοκιμάσουν νέους τρόπους αυτοκτονίας και οι Καταλανοί θα φάνε μια σαραντάρα στο πολύ χαλαρό. Καλές οι αναλύσεις και τα προγνωστικά αλλά, όταν μιλάμε για φάιναλ 4, πάνε (σχεδόν) περίπατο. Και φυσικά, τα ρημαδομπάτζετ παίζουν το ρόλο τους, αλλά ευτυχώς μπαίνουν στην εξίσωση και άλλοι παράγοντες όπως "κοχόνες", "προπονητής", "φανέλα", διαφορετικά η βαρεμάρα θα χτυπούσε κόκκινο.

    ΥΓ
    Ο Ομπράντοβιτς σήκωσε 5 Ευρωλίγκες με τον Παναθηναϊκό γιατί είχε την τύχη να διαχειριστεί μεγάλα μπάτζετ. Είναι πάρα πολύ απλό. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μια απορία μου έχει μείνει: είχε τάιμ άουτ ο Μεσίνα? Γιατί αν είχε και κατάπιε τη γλώσσα του, αποκτάει επικές διαστάσεις η αποτυχία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Πάντως αυτό που συμβαίνει στον Μεσίνα θα μπορούσε να συμβεί στον Ζοτς (που έμεινε πανηγυρικά εκτός φάιναλ4) και τον Ίβκοβιτς (του έχει ήδη συμβεί όταν ήταν στη Μόσχα και έφυγε ως αποτυχημένος). Οπότε ας μη προτρέχουμε..Εδώ η μπάρτσα για να ξορκίσει το loosing από πάνω της έφερε μπόντι-σαρας δίπλα στον ναβάρο και πέσιτς και το πήρε με το ζόρι και σπρώξιμο από την μπένετον.

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ενταξει αμα δεν διωξει η τσκκα τον κρυαπα μετα το χθεσινο ποτε θα τον διωξουν.... δεν ειναι μονο η μπαλα που του εφυγε μεσα απο τα χερια αλλα ειναι και η τραγικη του αμυνα στον μπλου στο τριποντο που ουσιαστικα τον αφηνει αμαρκαριστο παρομοια φαση με αυτη στο 3ποντο του φωτση στην παραταση στα πλειοφφ... ειναι απιστευτα λουζερ παικτης τα τελευταια χρονια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. jim και λοιποί παίδες έχω μια ερώτηση : ο μεσίνα γιατί επίλεξε να αγωνιστεί στα τελευταία κρίσιμα λεπτά με τους γουίμς και κρίστιτς, ενώ είχε παίκτες στον πάγκο οι οποίοι ήταν σε πολύ καλύτερη βραδυά. Ξέρω την εμμονή πολλών προπονητών να εμπιστεύονται συγκεκριμένους παίκτες από το ρόστερ, αλλά κι αυτό έχει τα όριά του νομίζω...

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Προς JOHNY Q

    Σχετικά με τη μετάδοση του αγώνα της Maccabi από την ΝΕΡΙΤ, οι σύνδεσμοι μου δεν δούλευαν χθες, και έτσι κατά τύχη είδα το παιχνίδι στο ESPN με αγγλική μετάδοση με δύο σχολιαστές (όπως και στη ΝΕΡΙΤ). Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι και οι δύο σχολιαστές δεν πίστευαν στα μάτια τους και είχαν πάθει πλάκα με την εμφάνιση του Rice. Ειδικά σχεδόν σε όλο το 4ο δεκάλεπτο, στις 2 φράσεις τους η μία αφορούσε αυτόν. Το καλό στο ESPN ήταν ότι ακούσαμε κανονικά και τις συνεντεύξεις-διαλόγους του Rodgers με τους προπονητές των δύο ομάδων στο ημίχρονο του αγώνα, και όχι μόνο.

    Τον ισπανικό εμφύλιο κατάφερα να τον δω στην ΝΕΡΙΤ και πιστεύω ότι ήταν αξιόλογη η μετάδοση, αν και οι δύο σχολιαστές του καναλιού, όπως εξάλλου και όσοι από εμάς παρακολουθούσαν τον αγώνα, είχαν πάθει πλάκα όπως ήταν φυσικό, στο δεύτερο ημίχρονο, με το blackout της Barca και την εξέλιξη του αγώνα στο χρονικό αυτό διάστημα.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Σχετικά με το avatar μου που σχολίασαν κάποιοι, τους διαβεβαιώνω ότι πράγματι δεν είχα δει τα παπούτσια του, και τώρα που τα είδα, θα προτιμούσα 100% να ήταν σε κόκκινο χρώμα, αλλά τί να κάνουμε, δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχοyμε όλα σε αυτή τη ζωή π.χ. κόκκινο three-peat :-) .

    Για το προτινόμενο, από κάποιον, κόκκινο avatar (clipart) που ανάρτησε με σύνδεσμο, αφενώς δεν είχα ιδέα για τον συγκεκριμένο ιστοχώρο με τα cliparts, αφετέρου ναι μεν ομολογώ ότι μου άρεσε το avatar που πρότεινε, αλλά μου αρέσει περισσότερο η φατσούλα του δικού μου (πιό καρτουνίστικη), οπότε θα με συγχωρέσει, αλλά λέω να κρατήσω το δικό μου.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε δε πειθεις....

      Διαγραφή
    2. οριστε στο εφτιαξα με μπλε παπουτσακια, http://s29.postimg.org/7mum3ii1j/blue_sheep.gif
      και με καφε παπουτσακι για να χεις να διαλεγεις
      http://s7.postimg.org/4zgsjsl8b/brown_sheep.gif
      :)

      Διαγραφή
    3. http://www.clker.com/cliparts/G/y/f/M/V/e/sheep-looking-straight-white-with-red-face-and-red-nails-md.png ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?? ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΑΠ ΤΗΝ ΜΙΑ Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ....

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 - 1:35 μ.μ.

      Δεν γνωρίζω γιατί θα πρέπει να πείσω κάποιον που δεν ξέρω κάν ποιός είναι, αλλά όπως λέει και το ρητό: σ` όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...


      Προς Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 - 1:44 μ.μ.

      Σας ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε. Μήπως θα μπορούσατε να μου το προμηθεύσετε με κόκκινα παπούτσια? Σας υπόσχομαι να το βάλω ως avatar στην πρώτη ευκαιρία.


      Προς Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 - 1:48 μ.μ.

      Δυστυχώς δεν με εξιτάρει ιδιαίτερα. ´Οσον αφορά την υποκρισία, πόσο συμφωνώ μαζί σας...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  76. Διάβασα χθες το βράδυ, ότι στην συνέντευξη τύπου του ισπανικού εμφύλιου, ο προπονητής της Barca δήλωσε ότι δεν κατάλαβε τί συνέβει στο δεύτερο ημίχρονο.

    Στο σημείο εκείνο, νομιζω όλοι τον άκουσαν πλέον θα κατάλαβαν τί συνέβει και φτάσαμε στο 62-100.

    Όταν δεν γνωρίζει (είναι αλλού) ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω αν ειχαν τον μπαρτζωκα θα ειχαν ηδη παρει το κυπελλο
      Αλεξη αστοοοο δεν το χεις

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 17 Μαΐου 2014 - 11:27 μ.μ.

      Γιατί ο προπονητής του ΟΣΦΠ? Ο Blatt θα σας χάλαγε?

      Αλέξης

      Διαγραφή
  77. Τζιμάρα, θα ανεβασεις ανάρτηση πριν τον τελικο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Magkes pisteuete o Pao borei na parei ton thomas heurtel tis kutxa gia ton 1 pou psaxnei kai ton koponen to filando tis khimki gia to 2 ton killer ?

    Nikolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Τζιμ τι ώρα βγαίνουν τα exit poll? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή