Athlenda

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: FOR SALE..




Η αποφράδα βραδιά της 26ης Απριλίου και η ήττα στον ημιτελικό του Final-Four της Αδριατικής φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στην Παρτίζαν, ανοίγοντας την πόρτα σε μια νέα εποχή όπου προέχει η βιωσιμότητα του κλαμπ. Όπως δήλωσε ο Ντανίλοβιτς "όλοι μπορεί να πωληθούν.." Το Hoopfellas βάζει κάτω τα συμβόλαια και τους μισθούς των βασικότερων παικτών του σερβικού powerhouse τη στιγμή που ευρωπαϊκές (γιατί όχι, λέω εγώ, και οι ελληνικές) ομάδες τους ρίχνουν έντονες ματιές.. 



O Πρέντραγκ Nτανίλοβιτς τα είπε χύμα (ως συνήθως) εμφανίζοντας το μέγεθος του προβλήματος και προετοιμάζοντας το κλίμα για το φετινή -ζεματιστή- off season.. Εν ολίγοις είπε ότι η ομάδα ανοίγει έναν νέο κύκλο μετά από 14 χρόνια καθώς ήρθε η ώρα για αλλαγές.  Η Παρτίζαν της επόμενης σεζόν θα επικεντρωθεί στην Αδριατική λίγκα μέσα από την οποία θα προσπαθήσει να επανέλθει στην Ευρωλίγκα. "Xωρίς να παρατάμε τίποτα" η συμμετοχή στο Eurocup έχει πολύ υψηλό κόστος και είναι πολύ πιθανόν η ομάδα να επιλέξει να μη παίξει στη διοργάνωση.. Προέχει να εξοφληθούν οι άνθρωποι που εργάζονται (και έχουν εργαστεί) στο κλαμπ. Το χρέος είναι πολύ μεγάλο. "Η μόνη λύση είναι λοιπόν να πουλήσουμε κάποιον ή κάποιους παίκτες. Εάν χρειαστεί μπορεί να πουλήσουμε και όλη τη starting lineup.." Noμίζω καταλαβαίνετε..


Γενικά το παρασκήνιο είναι μεγάλο. Η κόντρα με τον Ερυθρό Αστέρα έχει μεγαλώσει σε αντίθεση με τα επιδοτούμενα έσοδα από την περιφέρεια. Ο "Ντούλε" Βουγιόσεβιτς, τοτέμ του κλαμπ, παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό.  Μια (μικρή είναι αλήθεια) μερίδα οπαδών του χρεώνει μέρος της κακής οικονομικής κατάστασης του συλλόγου κατηγορώντας τον ως "τακίμι" του Ντανίλοβιτς.  Το μεγαλύτερο μέρος φυσικά των οπαδών (σε συντριπτικό ποσοστό) ποντάρει πάνω του στη δύσκολη αυτή στιγμή της ιστορίας της ομάδας αν και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε φέτος μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στο να συνεχίσει να κάθεται στους πάγκους. Εκτός αυτού φημολογείται έντονα ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των τριών ισχυρών ανδρών του κλαμπ, Ντανίλοβιτς-Βουγιόσεβιτς-Τόντοριτς (sports director) για τη στρατηγική που ακολουθηθεί ώστε να βγεί ο σύλλογος και πάλι σιγά σιγά στον αφρό..Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλα είναι στον αέρα. Ακόμα και η παραμονή Βουγιόσεβιτς, για πολλούς λόγους.. H προτεραιότητα για το front office φυσικά είναι να συνεχίσει με τον Ντούλε. Σε περίπτωση πάντως που αυτό δε συμβεί ο Βλάντο Γιοβάνοβιτς έχει "ρεύμα" μέσα στην Παρτίζαν και τύχη να επιστρέψει.. Αλλά αυτό το κομμάτι θα εξαρτηθεί κυρίως από τον ίδιο τον Βουγιόσεβιτς.


Με τα τωρινά λοιπόν δεδομένα, τα οποία μπορούν να αλλάξουν μόνο σε περίπτωση που η Τσιμπόνα αποφασίσει ότι δε θα συμμετάσχει στην επόμενη Ευρωλίγκα (καθόλου απίθανο) και οι "γκρόμπαρι" πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά (που πολύ πιθανόν να διεξαχθούν στο Βελιγράδι), η Παρτίζαν πρέπει να πουλήσει. Οι περισσότεροι από τους αθλητές του συλλόγου βρίσκονται με συμβόλαιο για τη νέα σεζόν όμως η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που χρειάζεται ριζική αλλαγή πλεύσης και δραστική μείωση του μπάτζετ που φέτος άγγιξε τα 4 εκ. ευρώ. Πάμε να δούμε την πραμάτεια λοιπόν και τα δεδομένα μαζί για τον "σκληρό πυρήνα" του συλλόγου την ώρα που η ομάδα μάχεται για τον εθνικό τίτλο με την ψυχολογία όμως στο ναδίρ..

ΣΑΣΑ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ



H επιστροφή του στη Σερβία μετά από 10 χρόνια στο ΝΒΑ προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού μιας και η παρουσία του και μόνο αποτελεί έμπνευση για τα νεότερα παιδιά. Ο 31χρονος γκαρντ-φόργουορντ ανέβασε σταδιακά ρυθμούς και αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του συλλόγου, όντας ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου στον χαμένο ημιτελικό με την Τσεντεβίτα (25π. 4/6 τριπ.) και το προχθεσινό (επίσης χαμένο) ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα (20π. 7/10 διπ.) Με τον Μιλοσάβλιεβιτς και τον Κίνσεη εκτός, ο Βουγιόσεβιτς αναγκάζεται να τον ανεβάζει ακόμα και στο "4" τη στιγμή που είναι φανερό το πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει στο "4" ως stretch-4. Δεν έχει τα πόδια που είχε παλιότερα όμως ο τρόπος που επιτίθεται στο καλάθι και τοποθετεί το σώμα του όταν "τελειώνει" και η εκτέλεση του σε διάφορες μορφές επίθεσης είναι απόσταγμα της τεράστιας εμπειρίας και των εικόνων του από τα 600 σχεδόν παιχνίδια του στην Αμερικανική λίγκα. Ο Πάβλοβιτς υπέγραψε στις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος της σεζόν συμβόλαιο ύψους 150.000 ευρώ με την Παρτίζαν και λόγω κόστους είναι ο πρώτος υποψήφιος να αποχωρήσει από τη ομάδα.

STATS: 11.4 PTS-3.3 REB-1.7 AST-1.1 STL,  41.7% 2PT-FG (EUROLEAGUE 2013-14)


ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΜΠΟΓKΝΤΑΝΟΒΙΤΣ



Εδώ θα γίνει σφαγή.. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο και ο Βουγιόσεβιτς προ λίγου καιρού του είπε να ..κάτσει στα αβγά του και να κοιτάξει να δώσει στην Παρτίζαν αυτά που του έχει προσφέρει το κλαμπ, θέλοντας να τον προσγειώσει. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή με φοβερά προσόντα για περιφερειακό, μεγάλη καρδιά και Σέρβική αλητεία, plus ότι μπορεί να παίξει σχεδόν παντού.. Τα προβλήματα τραυματισμών της ομάδας (έξω όλο το μπακόρτ, Ουέστερμαν-Μιλοσάβλιεβιτς-Κίνσεη από ένα σημείο και μετά) τον ανάγκασαν να ξεχάσει τη ταμπέλα του wing και να παίξει καθαρά ως combo-guard, με πολύ χρόνο ως καθαρό "1", ρόλος στον οποίο ανταποκρίθηκε αρκετά καλά αν και σαφώς δε πρόκειται για τη φυσική του θέση που είναι στα "φτερά".  Είναι ακόμα λίγο παρορμητικός και ενώ βελτιώθηκε πολύ στο κομμάτι των αποφάσεων και της δημιουργίας θα πρέπει να γίνει  λιγότερο παίκτης-ενστίκτου.  Aπό τα πιο ακριβά προϊόντα του Αλεξάνταρ Ράσκοβιτς..(νιάου) Στο Βελιγράδι θεωρούν δεδομένο ότι αυτός και ο Πάβλοβιτς θα αποχωρήσουν στο τέλος της σεζόν με πιθανότερο, αυτή τη στιγμή, προορισμό του 22χρονου γκαρντ τη Φενέρμπαχτσέ. Το ύψος των αποδοχών κυμαίνεται στις 110.000 ευρώ.

STATS: 14.8 PTS-3.7 REB-3.7 AST-1.6 STL, 37% 3PT-FG (EUROLEAGUE 2013-14)


ΛΕΟ ΟΥΕΣΤΕΡΜΑΝ



Ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν καθώς τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ-άουτ από νωρίς. Ο Ουέστερμαν είναι ένα σπουδαίο prospect με προοπτική να περάσει τον Ατλαντικό αρκεί να δουλέψει διπλά πλέον για να ξεπεράσει τον τραυματισμό και να καλύψει το πολύτιμο σε αυτή την ηλικία χαμένο έδαφος. Πόιντ γκαρντ στο 1.98μ. με σπουδαίες οργανωτικές ικανότητες και οξυδέρκεια. Οι "παλιοί" του μπλογκ θα θυμάστε πόσο κολακευτικά έχω εκφραστεί για την ωριμότητα του σε μικρότερη ηλικία, στοιχείο πολύ σημαντικό για τη θέση. Ξέρει να κρατά του συμπαίκτες του "μέσα" και "ζεστούς" στην επίθεση. Το ίδιο καλός δημιουργός στο μισό και ανοιχτό γήπεδο, θέλει χιλιόμετρα ακόμα όμως και πάνω από όλα υγεία για να κεφαλοποιήσει το ταλέντο του. Το καλοκαίρι του 2012 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Παρτίζαν αφήνοντας τα 70.000 ευρώ (ετησίως) της Βιλερμπάν για τα 170.000 για κάθε χρόνο που του προσέφεραν οι Σέρβοι μαζί φυσικά με την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στη βιτρίνα της Ευρωλίγκας.. Ανεξαρτήτου περικοπών η Παρτίζαν φημολογείται ότι είναι ο πρώτος (και ίσως ο μόνος ξένος) παίκτης που θα προσπαθήσει να διατηρήσει στο ρόστερ της για την επόμενη σεζόν.

STATS:  7.0 PTS-2.2 AST, 38.5% 3PT-FG, 5 GAMES (2013-14 EUROLEAGUE)


ZOΦΡΕΗ ΛΟΒΕΡΝ



Ο 23χρονος ταύρος από τη Μιλούζ της Γαλλίας είναι ότι καλύτερο διαθέτουν οι Σέρβοι στο ζωγραφιστό. Ήρθε το Δεκέμβρη του 2012 (μετά από ένα μικρό πέρασμα) από τη Βαλένθια όταν και υπέγραψε συμβόλαιο 2.5 ετών στο Βελιγράδι. Σέντερ-φόργουορντ που παίζει με μεγάλη ένταση και καταθέτει τρομερό effort στο παρκέ. Ο πρώτος ξένος αρχηγός στην ιστορία του κλαμπ.. Πρώτος ριμπάουντερ της φετινής Ευρωλίγκας και μέλος της καλύτερης πεντάδας της ABA (μαζί με τους Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς, Μαριάνοβιτς, Νέλσον). Ντραφτ από τους Γκρίζλις που έστειλαν τα δικαιώματα του στο Ντένβερ. Έπαιξε στο "4" στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και η επιμονή αυτή του Βουγιόσεβιτς κόστισε σε spacing στην επίθεση (ειδικά όταν δίπλα του βρισκόταν ο Μούσλι) αν και ο Γάλλος βελτίωσε σημαντικά το σουτ του όσο περνούσε η σεζόν. Ο Λοβερνί όμως είναι πρώτα "5" στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει όμως είναι μια πραγματικά σπουδαία περίπτωση (post offense, face up, παιχνίδι ψηλά) και θα συγκεντρώσει βλέμματα. Αποδοχές: 200.000 ευρώ (πιθανόν με αναπροσαρμογή γιατί αρχικά έχω πληροφόρηση ότι το ποσό του ήταν μικρότερο του Ουέστερμαν). Πολύ μεγάλη η πιθανότητα να αποχωρήσει.

STATS: 11.0 PTS-8.6 REB, 57.4% 2PT-FG (2013-14 EUROLEAGUE)


ΝΤΡΑΓΚΑΝ ΜΙΛΟΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ



Ο ψυχολογικός ηγέτης της ομάδας, η απουσία του οποίου μάλλον κόστισε περισσότερο και μαζί τον τίτλο ίσως της Αδριατικής. Εξαιρετικό περιφερειακό εργαλείο (τύπου Χατζηβρέτα..) που πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του με τη μπάλα στα χέρια για να γίνει ένας ολοκληρωμένος περιφερειακός. Παίζει με μεγάλη καρδιά και το "τραχύ" του στυλ λατρεύεται από την κερκίδα. Δεν είναι τόσο ταλαντούχος όσο ο Μπογκντάνοβιτς αλλά είναι ένας "ποντικός του γυμναστηρίου". Καλή περίπτωση executive shooter που μπορεί να βγεί από μια ball-screen offense και να εκτελέσει ακαριαία. Θέλει δουλειά στη σκέψη ώστε να βελτιώσει τις αποφάσεις και να μειώσει απαραίτητα λάθη του. Το 2010 υπέγραψε τριετές με την Παρτίζαν, η οποία του επέκτεινε το 2012 το συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια. Ετήσιες αποδοχές 130.000 ευρώ.

STATS: 12.1 PTS-3.7 REB-1.6 AST-0.9 STL, 50.5% 2PT-FG


ΜΠΟΡΙΣ ΝΤΑΛΟ



Ο 20χρονος πόιντ γκαρντ είναι το τρίτο προϊόν που υπέγραψε η Παρτίζαν από τη Γαλλική αγορά στην οποία στράφηκε αρκετά μετά την επιστροφή του Βουγιόσεβιτς. Ο Ντάλο τώρα ουσιαστικά θα έχει ευκαιρία να πάρει πραγματικό χρόνο, τη στιγμή που η Παρτίζαν διεκδικεί τον εθνικό τίτλο. Ο Βουγιόσεβιτς σχεδίαζε να του δώσει τον ρόλο του μπακ-απ πόιντ αλλά ο τραυματισμός του Ουέστερ,αν νωρίς στη σεζόν όνο καλό δεν έκανε στον ανέτοιμο σε εκείνο το σημείο συμπατριώτη του. Μακρύς, αθλητικός, έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο αμυντικό κομμάτι. Eίναι πολύ "άγουρο" το παιχνίδι του ακόμα αλλά έχει το πακέτο να πρωταγωνιστήσει, αυτό είναι δεδομένο. Το καλοκαίρι υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Παρτίζαν διπλασίαζοντας τις ετήσιες αποδοχές που είχε στην Πουατιέ (από 25.000 σε 55.000 ευρώ). Είναι οικονομικός και έχει τύχη να παραμείνει ειδικά εαν συνεχίσει να κάνει εμφανίσεις ανάλογες με το τελευταίο ματς του απέναντι στην FMP. Και αυτός όπως και οι δύο συμπατριώτες του, παίκτης του Ραζνάτοβιτς..

STATS: 1.2 PTS-1.0 REB-0.8 AST, 8.5' (EUROLEAGUE 2013-14)


NTEΗΒΙΣ ΜΠΕΡΤΑΝΣ



Επίσης πολύ σημαντική απουσία που επηρέασε τον τρόπο παιχνιδιού της Παρτίζαν μιας και δεν υπήρχε άλλος να παίξει τον ρόλο του strech-4 και να ανοίξει χώρους για τους καλούς slashers του Βουγιόσεβιτς. Οι Σπερς είχαν δώσει εντολή να μη γυρίσει πριν την άνοιξη ακόμα και εάν αισθάνεται έτοιμος. Ο θηριώδης (2.09μ) για wing (το παιχνίδι του μάλιστα είναι περισσότερο προς το "2" αλλά λόγω σωματοδομής παίζει 3 και 4) Λετονός σουτάρει από μακριά όσο λίγοι ισοϋψείς του στην Ευρώπη όμως πρέπει να βελτιώσει overall το παιχνίδι του και την ταχύτητα του (όπως και το κορμί του) για να κάνει το ταξίδι με αξιώσεις.. Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο αλλά είναι ψηλά στη λίστα αποχωρήσεων.. Αποδοχές: 140.000 ευρώ

STATS: 12.5 PTS-3.8 REB-1.3 AST-0.8 STL, 43.5% 3PT-FG





Υ.Γ: O Τάρενς Κίνσεη δεν ανήκει στην Παρτίζαν μιας και τα έσπασε με την ομάδα μετά τον τραυματισμό του. Αυτό δεν αναιρεί το ότι έκανε μια εξαιρετική σεζόν όντας ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας και σίγουρα ένας εκ των καλύτερων περιφερειακών αμυντικών στην Ευρωλίγκα. Οι μηνιαίες αποδοχές του κυμαίνονταν στις 25.000 ευρώ.

Υ.Γ1: O Μιλουτίνοβ βγήκε μπροστά μέσα της σεζόν και καθιερώθηκε ως στάρτερ δίπλα στον Λοβερνί. Πολύ καλά στοιχεία και επαφή με το καλάθι, μόνο όμως θα χρειαστεί μυική μάζα. Μαζί με τον 19χρονο Σάλιτς πολύ πιθανόν να παραμείνουν στην ομάδα και να πλαισιώσουν το μπακόρτ των Ουέστερμαν-Μιλοσάβλιεβιτς για την παραμονή του οποίου θα γίνει μεγάλη προσπάθεια. Αντίθετα για τον Τέπιτς το μόνο που έχει βγεί είναι ότι θέλει να παραμείνει. Εάν δεχτεί μείωση, ίσως..










237 σχόλια:

  1. Γνωρίζετε κάτι για ΠΑΟ; υπάρχει κινητικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim ποιος από τους παραπάνω πιστεύεις θα ταίριαζε σε ΟΣΦΠ/ΠΑΟ με βάση τις ανάγκες τους και υπάρχει ρεαλιστική δυνατότητα να έρθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε προηγουμενο αρθρο ανεφερες οτι εχεις στο μυαλο σου εναν παιχτη που μπορει να λυσει τα οποια προβληματα του ολυμπιακου και στο 4 και στο 5...αυτος ο παιχτης θα μπορουσε να ειναι ο λοβερν???
    επισης θα ηθελα την γνωμη σου για τον ντραγκισεβιτς της γκορα και αν θα μπορουσε να ταιριαξει στον ολυμπιακου...

    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα τα αποκλειστικα σου μας τρελαινουνε, προσωπικη αποψη τον μπογκντα τον ξεχναμε(ελληνικες ομαδες) για εμενα πρεπει να παει ΝΒΑ ξεκαθαρα κ ας του λενε αλλα στη Σερβια!!!! δευτερον κ να μην παει θα στρωθουν πολλα λεφτα στα χερια του, επισης ο ιδιος ο παιχτης θα ζητησει σιγουρα opt out για ΝΒΑ, οι ελληνικες ομαδες δε μας εχουν συνηθισει σε κατι τετοιο.
    ΜΕτα ξεχωριζω κινσει κ λοβρεν, ο πρωτος ειναι ιδανικος για τον ΠΑΟ αλλα πριν ο παο ασχοληθει με τον οποιονδηποτε ας βρει τον κοουτς, ειτε αυτος λεγεται φραγκι ειτε ιτουδης ειτε σαρας ειτε ζοτς....
    Λοβρεν ηταν τρομερος στον δευτερο μισο της χρονιας, πολυ μου αρεσει αν κ πιστευω οτι ισως, ισως ταιριαζει στον οσπφ πιο πολυ, ο ΠΑΟ πρεπει να παει σε Ιαν ξεκαθαρα.
    Ουστερμαν δεν βλεπω το λογο να φυγει κ ποιος θα τα σκασει??!!! ΤΟ παιδι δεν επαιξε σχεδον καθολου φετος, το καλυτερο για αυτον κ την ομαδα του να μεινει στην ομαδα κ ειναι στα χερια του να κανει μια σουπερ χρονια κ να την εαξργυρωσει του χρονου τετοια εποχη.

    Υ.Γ. Μας βγαλανε το λαδι οι νταλας αλλα τα καταφεραμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοεις για τον κινσει εκτος ομαδος? Ηξερα οτι πηγε αμερικη μετα τον τραυματισμο του κτλ, αλλα δε ξερω λεπτομερειες δεν ειχε συμβολαιο? ή τα σπασανε κ ειναι "ελευθερος" ?

      Διαγραφή
    2. ela megale Big Fudamental !!!!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Τζιμ εξαιρετικη αναρτηση. Περιμενω τον ΠΑΟ να κινηθει για Μπογκνταζοβιτς και Λοβερν χωρις δευτερη σκεψη το καλοκαιρι αντι των Καρι και Μπατιστ. Μετα αν πουμε οτι φευγουν οι Ραιτ Ουκιτς ακομα δυο καλους ακριβους ξενους γκαρντς (στα λεφτα του Ουκιτς περιπου) και ανανεωση Μπραμος η ενας ακομα παικτης στο 3 και προωθηση Βλαντο και ειμαστε κομπλε...Τι λες;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...
    ΤΖΙΜ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΤ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ...ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ...
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΙΩΝΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΑΥΡΑΚΙΑ...
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΡΙΑ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ουεστερμαν και παλι ουεστερμαν.. ειδικα αν για τον μπογκντα σκεφτουμε οτι θα πεσουνε μυρια τοσο στην παρτιζαν οσο και και στον ιδιο!!!
    Παιρνεις τον ουστερος ρισκαρεις αοφυ εχει περιπου ενα χρονο να παιξει μπασκετ αλλα αν σου βγει θα εχεις παιχτη στον ασσο για ολες τις καταστασεις.. εκπληκτικος στο πικ εν ρολ , στην δημιουργια για αλλους ακομη και στο να τρεξει την ομαδα.. εχει καθαρο μυαλο παροτι μικρος και μου θυμιζει τον διαμαντιδη (οχι τοσο καλος στην αμυνα βεβαια) στις αρχες στον ηρακλη!!!
    Αν τον αφησουμε να παιξει αλλο ενα χρονο τοτε μαλλον δεν θα μπορουμε να τον παρουμε.. αφου πλεον δεν εχουμε ουτε το ονομα στον παγκο (ζοτς=μεκα για τον καθε μπασκεμπολιστα) ουτε το χρημα τοτε πρεπει να ρισκαρουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με περιφέρεια κρανίου τόπο από το καλοκαίρι, αν έχεις υψηλές βλέψεις ή θέλεις να χτίσεις μια ομάδα που θα σηκώσει στο μέλλον κούπες, πέρα από σοβαρό προπονητή απαιτούνται και 2-3 μεταγραφές από το πάνω ράφι. Καλά τα στοιχήματα και τα λαβράκια, αλλά ως επικουρικά στοιχεία, όχι ως βάση του σχεδιασμού. Πρέπει να αποκτήσουμε κάποιες σταθερές, να έχουμε 4-5 παίκτες υψηλού επιπέδου κι από τη στιγμή που το μπάτζετ δεν θα είναι απεριόριστο, να καλύψουμε τα όποια κενά με αλχημείες ή στοιχήματα. Διαφορετικά θα έχουμε πάλι μια ομάδα με ημερομηνία λήξεως, με συγκεκριμένο ταβάνι, που θα προσπαθεί με προσθήκες-μετριότητες μέσα στη σαιζόν να κάνει την υπέρβαση. Αυτό που είδαμε φέτος, κακή ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιχτες υψηλου επιπεδου και μαλιστα 3,4 που θελουμε εμεις αν βαλεις και τον ψηλο παμε στους 4,5 σημαινει μεγαλο μπατζετ.. μεγαλο μπατζετ δεν υπαρχει εδω και 2 χρονια και μαλλον δυσκολο να υπαρξει και τα επομενα!!! οποτε αυτο το σεναριο το ξεχναμε!!Εννοειται οτι παιχτες τυπου ντιλεινι ειναι στοιχηματα και δεν ειναι παιχτες υψηλου επιπεδου οποτε μαλλον ερχεσαι στα λογια μου.. ποσο μαλλον οταν μιλλαμε για γκαρντ αξιας νβα που ομως ειχε σοβαρο τραυματισμο.. οι παχιες αγελαδες δεν υπαρχουν.. και δεν υπαρχει και αλλο περιθωριο να χανουμε λαυρακια τυπου ματζαρη και σλουκα!! Ας δουμε κατα μερια αρη.. κατα μερια παρτιζαν.. κατι καλο μπορει να βγει, προτιμω 10 φορες να βλεπω τα μικρακια να παλευουν να παρουν ακομη και ενα κυπελλο ελλαδας αλλα να το πανηγυριζουν σαν να πηρανε ολυμπιακο μεταλιο και να ξερω οτι φιαχνω ομαδα για 10 χρονια παρα καθε χρονο να ειμαι στο ψαξιμο γιατι ο καθε τυχαραπαστος μισθοφορος θα την βλεπει κομπε και θα ζηταει τα μαλλια της κεφαλης του!!!

      Διαγραφή
  9. -ο,τι πιο ασχημο μπορει να συμβει σε μια ομαδα (σε ενα σπιτι, σε μια εταιρεια κτλ κτλ), να φθανει σε σημειο διαλυσης και να ξεπουλαει με αποτελεσμα να μαζευονται γυρω γυρω ολα τα κορακια για να εκμεταλλευτουν τη συγκυρια!!!το ειδαμε στο ποδοσφαιρο με τη γιουβεντους πριν 3-4 χρονια, θα το ξαναδουμε και φετος το καλοκαιρι!!!κριμα!!!

    -οσο καλοι και αν ειναι οι παικτες της παρτιζαν δεν ειναι ακομα ετοιμοι για το υψηλοτερο επιπεδο της ευρωλιγκα, ποσο μαλλον για το νβα!!!πηγε και ο νεντοβιτς στο οκλαντ και δεν ηταν καν στον παγκο......

    καλος ο μπογκντανοβιτς, ο βεστερμαν, ο λοβερν αλλα αλλο παρτιζαν και αλλο ρεαλ, τσσκα, αιωνιοι και σια!!!καμια σχεση!!!

    -ως εκ τουτου, ειναι ψιλοτρελα για μια λογικη οικονομικα ομαδα να τα σκασει χοντρα για αυτους εκτος και αν μιλαμε για τις 3-4 ομαδες τις γνωστες που δε φειδονται χρηματων , αρα παω πασο!!!

    -ο ντουλε της παρτιζαν ειναι καλος κοουτς αλλα παραχαιδευει τους παικτες του με αποτελεσμα οταν αυτοι φευγουν να χανουν τη γη κατω απο τα ποδια τους!!!τα παραδειγματα πολλα με εξαιρεση τον πεκα!!!κανενας πλην του πεκοβιτς δεν εκανε καριερα!!!κατι σαν τους παλιους αμπελοκηπους του καλαφατακη ενα πραγμα!!!

    -κοινως, πολυ κακο για το τιποτα!!!χοντρα λεφτα δε βλεπω να παιρνει ο ντανιλοβιτς για να ξελασπωνει αλλα δυστυχως , οπως γραφετε, ειναι μονοδρομος!!!

    -και παλι κριμα για μια τοσο ιστορικη ομαδα!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν οχι για ολους σιγουρα για 1,2 παιχτες μπορουνε να τα παρουνε χοντρα.. για τους υπολοιπους μαλλον απλα θα σπασουνε τα συμβολαια αν δεν μπορουνε να τα αντεξουνε.. αλλιως μπορουνε να παρουνε ισα ισα την αξια του συμβολαιου τους σαν μπαι αουτ και θα ιεναι και ευχαριστημενοι!!

      Διαγραφή
  10. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟ 8 ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ...

    NIKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλώσεις Γιαννακοπουλου στο σπορτ24: Κατ’ αρχήν θα πρέπει να επιμερίσουμε τα γεγονότα. Σε ό,τι αφορά στην Ευρωπαϊκή μας πορεία δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος και θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως πετύχαμε. Δεν τα καταφέραμε να φτάσουμε στο φάιναλ φορ, τελειώσαμε τη σεζόν με περισσότερες ήττες παρά νίκες. Απ΄εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να κρύψουμε μια μεγάλη αλήθεια προς τον κόσμο ότι στο βασικό μας στόχο έχουμε αποτύχει…Ο βασικός μας στόχος ήταν να αρχίσουμε τη δημιουργία ενός κορμού Ελλήνων παικτών στους οποίους θα βασιστούμε στο μέλλον. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε και να προσδιορίσουμε την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκαν οι μεταγραφές των Παππά και Γιάνκοβιτς, ακολουθώντας την επένδυση με τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο. Θεωρώ ότι ως προς το κομμάτι αυτό, που για μένα είναι το πιο σημαντικό αποτύχαμε...Θα πρέπει να σας επισημάνω τις βασικές αρχές που είχα θέσει τις οποίες κι ανέφερα παραπάνω. Θέλαμε να κάνουμε βήματα προόδου σε ό,τι αφορά στη δημιουργία κορμού Ελλήνων νεαρών παικτών, ώστε να μπουν στην ομάδα και σταδιακά να φροντίσουμε- μέσω αυτών- για το μέλλον μας. Σε αυτό έχουμε αποτύχει και μάλιστα παταγωδώς! Για μένα, αυτό είναι ήττα...Αν έρθει ο τίτλος ας έρθει, καλοδεχούμενος θα είναι. Όμως ο μεγάλος μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ (σ.σ το είπε δυνατά και με νόημα, εξ ου και τα κεφαλαία) Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Έχουμε έλλειμμα στο συγκεκριμένο κομμάτι και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνουμε περισσότερες ευκαιρίες κι αναφέρομαι φυσικά στις περιπτώσεις των Παππά και Γιάνκοβιτς. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Χαραλαμπόπουλος, ή ο πρώτος σκόρερ του πανελληνίου εφηβικού πρωταθλήματος, ο Διαμαντάκος, δεν έχουν συμμετοχή φέτος. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα βασιζόμαστε μόνο στους ξένους...Αυτός ήταν ο λόγος που λύθηκε η συνεργασία με τον κύριο Πεδουλάκη. Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί αυτό που έκανε στην περσινή περίοδο δεν είναι εύκολο. Πήρε πρωτάθλημα με 3-0 και με δύο νίκες στο Φάληρο καθώς και κύπελλο σε μια χρονιά ειδικών συνθηκών στην οποία κατάφερε ν’ ανταπεξέλθει. Όμως φέτος ήταν αποτυχία αυτό που συνέβη"...Είμαι βέβαιος ότι ο κύριος Αλβέρτης θα ακολουθήσει το πλάνο μας γιατί γνωρίζει τον Παναθηναϊκό καλύτερα από τον καθένα. Όλη του τη ζωή στον Παναθηναϊκό την έχει περάσει άρα μπορεί να κατανοήσει τη φιλοσοφία μας και την θέλησή μας, κυρίως, να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας- εικοσαετίας με βάση τα Ελληνόπουλα και όχι τους ξένους. Σ’ αυτό το θέμα θα είμαι κάθετος είτε ο προπονητής μας λέγεται Αλβέρτης, είτε Πεδουλάκης, είτε Ομπράντοβιτς! Αυτό είναι το πλάνο μας κι οφείλει να το ακολουθήσει. Είναι μονόδρομος! Για όλους μας. Και κυρίως δεν είναι κάτι συζητήσιμο ή διαπραγματεύσιμο. Αυτό είναι κι αυτό θα γίνει…Χωρίς περισσότερα λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν τα πιστευει αυτα που ειπε μπραβο του!!! αν βεβαια ειναι πραγματικες δηλωσεις του!! οπως εχω πει πααααμπολες φορες το να παρουμε το πρωταθλημα ή να περνουσαμε στους 8 δεν σημαινε κατι για μενα!!! οταν παιζαμε οπως παιζαμε και οταν ειχαμε παιχτες που υποτιθετε θα ειναι κομματια απο την μελλοντικη μας ομαδα και φετος δεν ακουμπησαν!!! μονο και μονο για να παρουμε αποτελεσματα , μονο και μονο για να μην χανουμε αγωνες που στο τελος τους χαναμε!!! Αν βεβαια ερθει ενας ακομη τιτλος καλως να ερθει , αλλα ο πραγματικος πρωταθλητης θα ειναι ο οσφπ οταν εχει βασικο στο 3εναν 19 αρι.. και παιζει με σλουκα μαντζαρη ολη την χρονια !!!

      Διαγραφή
    2. poso eton eisai chris nas σε κοβω γυρω στα 15-20, η λογικη σου δεν ειναι παραπανω σιγουρα.

      Διαγραφή
    3. Θελει θαρρος και συνεση να παραδεχθεις κατι τετοιο οπως θαρρος και δυναμη ηθελε να δωσει συγχαρητηρια στον Βατουτιν μετα την ηττα-συντριβη.Ωρες,ωρες με εκπλησει ευχαριστα ο προεδρος.Οι σοβαροι κυριοι Αγγελοπουλοι εκαναν σαν κακομαθημενα που τους πηραν τις καραμελες (οταν εχασαν απο Ρεαλ).Ολο εκπληξεις αναποδες οι προεδροι μας χαχαχα!!!!.

      Διαγραφή
    4. κλασικος ελληναρας ο 1:24 βαριεται να φιαξει ενα προφιλ γιατι φοβαται να πει οτι εχει να πει και να ξερουμε ποιος τα λεει.. και το σιγουρακι.. κρινει για να κρινει αλλα δεν λεει κατι πανω σε αυτα που κρινει!!! Για να το πιασεις .. σου ζηταω να πεις ρε μεγαλε... τι να κανεις τον τιτλο...?? οταν στα παιχνιδια της ομαδος πανε 100 ατομα.. οταν σε ευρωπαικους αγωνες δεν γεμιζει το γηπεδο.. και μαλιστα σε αγωνες σειρας!!!!! θες το πρωταθλημα για να βγεις στους δρομους και να σκουπιζεις??? και μετα τι??? ρε σεις μην στεκεστε μονο στο σημερα... αυτο ειναι το προβλημα με την ελλαδιτσα μας... κοιταμε ολοι το σμρ και δεν βλεπουμε μπροστα... πηρες και το κυπελο φετος.. ε και??? ουτε που θυμασαι το σκορ του τελικου... το θυμασαι??? αυτο το μπασκετ θες??? εγω οχι.. κρατα τους τιτλους εσυ και ασε εμενα να ονειρευομαι τα παιχτακια που μπορουμε να μαζευουμε καθε χρονο.. καμια μα καμια εταιρια- ομαδα δεν ειναι βιωσιμη αν δεν παραγει κατι.. και ο μπασκετικος παο μπορω να πω οτι σιγουρα δεν παραγει παιχτες που θα τον κρατησουν στον αφρο χωρις να του κοστιζουν ενα καρο λεφτα!!! αν φυγει ο μιστερ δημητρης... ετσι η ομαδα που ΔΕΝ εχει τπτ μα τπτ στην ιδιοκτησια της για Β εθνικη ειμαστε !! ουτε καν Α2... οποτε σταματα να σκεφτεσαι πως θα παρεις ενα πρωταθλημα του κωλου και σκεψου μακροπροθεσμα!!! τωρα αν ειμαι 15 και μπορω να βλεπω μακρια ενω εσυ οχι.. τοτε να υποθεσω εχεις πολλα προβληματα στην προσωπικη και οικονομικη ζωη σου.. ε?? τι λες?

      Διαγραφή
    5. Στη θεωρεία είναι λίγο πολύ αυτό που ήθελα κι εγώ και πολλοί άλλοι να ακούσουμε!

      Το θέμα είναι η πράξη! :) Γιατί η σωστή ελληνοποίηση χρειάζεται και σωστό μέντορα! :D

      Διαγραφή
    6. xaxaxa εισαι αλλα ντα αλλα,αν νομιζεις οτι σε εκρινα απο ενα δυο σχολια κανεις μεγαλο λαθος.Μονο σε ενα εχεις δικιο βαριεμαι να κανω προφιλ,απλα γιατι δεν εχω λογο να το κανω.Οταν γραφεις μια στο τοσο τι προφιλ να κανεις.Ποιος σου μιλησε για πρωταθλημα και ποιος σου ειπε τι ομαδα υποστηριζω.Οχι 15χρονο ουτε 12χρονο με τετοια λογικη.

      Διαγραφή
    7. ντοινγκ , αν νομιζεις οτι εχω προβλημα για το αν με κρινεις ή οχι παλι λαθος εισαι.. αλλωστε στο χομπι μου καθε σκ με κρινουν εκατονταδες ... εχω θεμα με την νοοτροπια σου.. και εχω θεμα με το οτι χωρις να εχεις γνωμη για κατι.. σχολιαζεις αρνητικα!! ναι μεν λες οτι ειμαι λαθος αλλα δεν γραφεις και το σωστο !! το προφιλ που λες ειναι δουλεια 5 σεκοντν!! βαριεσαι μεν να κανεις αυτο.. απαντας χωρις να λες κατι συγκεκριμενο δε και σπαταλας τον χρονο σου ... περιεργα πραγματα!! για να κλεισω , σε ευχαριστω που με διαβαζεις .. και μαλιστα αφου εχεις κρινει οτι λεω οτι να ναι , συνεχιζεις να διαβαζεις το κατεβατο μου.. και μαλιστα απαντας!!! και το χειροτερο... οι λιγες φορες που γραφεις ειναι για να μου απαντας...τι ειναι τελικα χειροτερο.. να γραφει καποιος οτι να ναι αλλα να εχει γνωμη??? ή καποιος που γραφει μονο για να απανταει στον αλλο που εχει γνωμη, μονο και μονο για να του λεει οτι ειναι λαθος???!!!

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Μα καλα, ο ΔΓ ακομα προσπαθει να βρει δικαιολογιες για να εξηγησει για ποιο λογο εδιωξε τον Πεδουλακη????

      Μιλαμε για πολυ κομπλεξ τελικα....

      Διαγραφή
    10. 11.47 κομπλεξ το λες εσυ,αλλη λεξη δεν ξερεις;;Το οτι προσπαθει να δικαιολογηθει,το οτι συνεχεια του δινει συγχαρητηρια για το περσινο κατορθωμα εμενα μου λεει πολλα αλλα κανενα κομμπλεξ.

      Διαγραφή
    11. Για κατσε ρε προεδρα.Δηλαδη τον Πεδουλακη τον εδιωξες γιατι δεν εβαζε τον Παππα και τον Γιανκο μεσα? Τον Αλβερτη και τον Πριφτη γιατι δεν τους διωχνεις αφου συνεχιζουν το ιδιο τροπαρι?Αν ερθει ο Ζοτς και δεν τους βαζει θα τον διωξεις και αυτον?
      Σα να μη μας τα λες καλα ρε προεδρα..............
      Αν θες να φτιαξεις ομαδα με ελληνικο κορμο μη βγαινεις να λες για 7ο και Φ4,πες στον κοσμο να κανει υπομονη για 1 η 2 χρονια
      μεχρι να ψηθουν οι πιτσιρικαδες που θαχεις μαζεψει και φροντισε να εχεις καποιους παικτες και προπονητη μαζι για 3 χρονια τουλαχιστον.
      Τροπαια και φτιαξιμο ομαδας με πιτσιρικαδες Ελληνες δεν γινεται.........
      ΥΓ.Για να συνεχιζεται η ιδια αντιμετωπιση απεναντι στους πιτσιρικαδες του ΠΑΟ, σημαινει οτι κατι δεν κανουν σωστα και αυτοι.
      Μηπως πρεπει να τους πει καποιος οτι η προπονηση της ομαδας δεν φτανει για να ανεβεις επιπεδο και χρειαζεται πολλη μα πολλη ατομικη προπονηση?????

      Διαγραφή
  12. Jim η επόμενη αντίδραση, μετά το σοκ που προκαλεί η δημοσιοποίηση του ύψους των συμβολαίων που έχουν όλοι αυτοί οι εξαιρετικοί παίκτες της Παρτίζαν, είναι η συνειδητοποίηση οτι σπουδαίους καλαθοσφαιριστές δεν βρισκεις μόνο όταν ρίχνεις στην αγορά χρήμα με ουρά αλλά και όταν ξέρεις τι θέλεις και διαθέτεις χρόνο και ανθρώπους που θα ψάξουν για να το βρούν...
    Θέλει κόπο και τρόπο κύριοι των αιωνίων!!!
    basketmaniac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να υποθέσουμε λοιπόν ότι θα γίνουν κινήσεις για Μποχωρίδη, Βεζένκοφ και άλλα ελληνόπουλα. Δυστυχώς όμως ελληνοποιηση του ρόστερ και άμεσα αποτελέσματα δεν μπορούμε να έχουμε. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για κάποια χρόνια αν καταλαβαίνω καλά..

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός αν βάλει το χέρι στην τσέπη και φέρει ό,τι ποιοτικότερο υπάρχει (Καλάθης, Κουφός, Καιμακόγλου, Βουγιούκας)

      Διαγραφή
    2. έχει ο Βεζένκοφ ελληνικό διαβατήριο;

      Διαγραφή
    3. Όχι παίζει με Βουλγάρικο σαν κοινοτικός.

      Διαγραφή
    4. Ας μην έχουμε άμεσα αποτελέσματα! Ποιόν υγιή οπαδό του ΠΑΟ θα τον πείραζε να δει αποτέλεσμα μετά από 2-3 χρόνια βασισμένα όμως σε ένα κορμό χτισμένο στην ομάδα και με προοπτική ετών??

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα.
    Μερικά σύντομα σχόλια.

    Για την ανάρτηση.
    Πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Αλλά μια απορία, Jim. Μου κάνει έκπληξη ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, παίκτες της Παρτίζαν έχουν πολύ χαμηλό συμβόλαιο. Πώς γίνεται το budget της ομάδας να ανέρχεται στα 4 εκ.;
    Δύσκολα ελληνικές ομάδες θα πλησιάσουν παίκτες της Παρτίζαν. Οι Ραζνάτοβις και Ράσκοβιτς θα πλασάρουν την πραμάτεια τους στα φουσκωμένα πορτοφόλια των Τούρκων και στους Σέρβους προπονητές. Οπότε, οι υπόλοιποι θα πάρουν ό,τι περισσέψει.


    Για τις δηλώσεις του ΔΓ.
    Μάθαμε το λόγο της απομάκρυνσης του Άρτζι. Ή τουλάχιστον τον λόγο που επικαλείται σήμερα (χθες) αρχές Μαΐου ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ. Αύριο μπορεί να μάθουμε κάτι άλλο. Αλλά ας αρκεστούμε σ’ αυτό. Δεν αξιοποιήθηκαν επαρκώς οι Έλληνες (κυρίως οι νέοι) παίκτες της ομάδας. Μάλιστα. Μια απορία. Αφού υπήρχε αυτή η προτεραιότητα, τότε γιατί ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Μασιούλις; Αν ο ΔΓ ήθελε να μπουν στην ομάδα οι Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόλουλος (!!!), τότε γιατί φόρτωσε την θέση τους με έναν ακόμη παίκτη και μάλιστα starter;
    Αφού ο ΔΓ ήθελε τόσο πολύ την ελληνοποίηση της ομάδας, γιατί αποφάσισε να «συναινέσει» στην προσθήκη του Ράιτ; Δεν έβλεπε ή δεν του είπαν ότι έτσι μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες να βρει χρόνο ο Παππάς;
    Προφανώς, τις απαντήσεις τις ξέρουν όλοι. Απλά, από τα λεγόμενα του προέδρου προκύπτει πλέον καθαρά ότι το καλοκαίρι ούτε πλάνο υπήρχε, ούτε ιεράρχηση στόχων, ούτε προοπτική. Η ομάδα στήθηκε στη λογική του «ό,τι να ‘ναι».
    Επίσης, μάθαμε και κάτι σημαντικό. Ότι το πλάνο που δεν μπόρεσε να υπηρετήσει ο Άρτζι, έχει ήδη ανατεθεί στον Αλβέρτη. Πότε; Στα play-off; Να υποθέσω πως όχι. Άρα, μάλλον του χρόνου. Οπότε, κατά πάσα πιθανότητα στο πάγκο της ομάδας τη νέα σεζόν θα βρίσκεται ο Φράγκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ανθρωπος του "ποια ειναι ειναι η Ρεαλ και η ΤΣΚΑ" που πηγαινε στη Μοσχα για να "σφραγισει το εισιτηριο του Μιλανου" δηλωσε οτι ο βασικος του στοχος ηταν η ελληνοποιηση της ομαδας.

      Ααααυτα ειναι...

      Διαγραφή
    2. Και γιατι δεν αγοραζει ολον τον Πανιωνιο να τελειωνει μια και καλη και οικονομικα:

      Διαγραφή
    3. Λιγοτερα παιρνει, γυρω στο 1,3

      Διαγραφή
    4. Στα ντουζενια του αξιζε πανω απο 5 μυρια οποτε τα 1.7 παλι λιγα ειναι ακομη και τωρα.Πρωτος σε ασιστ για φετος, πρωτος ολων των εποχων.Φετος ειδικα που η παραγωγικη μας αποδοση ηταν χαμηλη,δηλαδη αν ηταν πιο ευστοχη η ομαδα τι θα εδινε ο ανθρωπος .

      Διαγραφή
    5. Προς 77 6 Μαΐου 2014 - 12:34 π.μ.

      Μόνο ένα μικρό σχόλιο στην παράγραφο

      (Απλά, από τα λεγόμενα του προέδρου προκύπτει πλέον καθαρά ότι το καλοκαίρι ούτε πλάνο υπήρχε, ούτε ιεράρχηση στόχων, ούτε προοπτική. Η ομάδα στήθηκε στη λογική του «ό,τι να ‘ναι».)

      Αν η λογική με την οποία η ομάδα στήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ήταν "ότι να ναι", τότε με ποιά λογική, νομίζω (και τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μας είχε δωθεί τότε από το πράσινο στρατόπεδο) είχαν βάλει στόχους το double στην Ελλάδα και κυρίως το 7ο αστέρι?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    6. @77

      η δικη μου λογικη λεει οτι ο μασιουλις δε θα ανανεωνε περυσι.οντως, και μονο που υπεγραψε τελευαταια στιγμη και ενω ηθελε πολυ να μεινει στην ομαδα δειχνει οτι και διοικηση και προπονητης κατι τετοιο ειχαν στο μυαλο τους!!!

      ομως,

      αλλο ειναι να δινεις χρονο και ρολο σε ενα νεο παικτη, οπως ο γιανκοβιτς, οταν διπλα του παιζουν μεταξυ αλλων ο υγιης (και πιθανοτατα πολυ βελτιωμενος τη δευτερη του σεζον) ουκιτς και ο επισης υγιης (και επισης βελτιωμενος) λασμε , οι οποιοι και αποτελουσαν τη ραχοκοκαλια της αμυνας με σημαντικο μεριδιο στην επιθεση της ομαδας

      και αλλο ειναι

      να βλεπεις οτι ξεμενεις απο ουκιτς και λασμε λογω τραυματισμων και να διωχνεις και το βασικο σου τριαρι για να παρει χρονο ο γιανκοβιτς!!!

      για μενα οι τραυματισμοι των ουκιτς-λασμε καθορισαν την παραμονη μασιουλις.

      οσο για το ραιτ, μιλαμε για μεταγραφη οταν η ομαδα ειχε ηδη παρει την κατιουσα και σε αυτες τις περιπτωσεις πας να σωσεις ο,τι σωζεται και οχι να χτισεις, κατι το οποιο γινεται απο το καλοκαιρι!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    7. @ΣΜ

      Το ότι ο Μασιούλις ανανέωσε λόγω των τραυματισμών του Ούκιτς και του Λάσμε θα ήταν ένα πολύ λογικό επιχείρημα για την διατήρηση της συνοχής της ομάδας. Αλλά ούτε αυτό ισχύει. Η ανανέωση του Λιθουανού (για 2 χρόνια μάλιστα) ανακοινώθηκε περί τα μέσα Ιουλίου αρκετά πριν την έναρξη της προετοιμασίας στην οποία διαπιστώθηκε το πρόβλημα του Λάσμε. Το δε πρόβλημα του Ούκιτς διαγνώστηκε με την επιστροφή του από το Ευρωμπάσκετ δηλ. τον Σεπτέμβρη. Κι ενώ είχε ήδη αποκτηθεί ο Βλάντο. Άρα η εξήγηση αυτή δεν στέκει.

      Όσον αφορά τον Ράιτ. Συμφωνώ ότι εμβόλιμα μέσα στην χρονιά μόνο μπαλώματα μπορείς να κάνεις κι αυτά υπό καθεστώς πίεσης ακόμα και πανικού. Αλλά αφού ο κυρίαρχος στόχος της ομάδας ήταν η προώθηση των μικρών Ελλήνων τότε προς τι η προσθήκη του παίκτη; Και δεν μιλάμε για παίκτη επιπέδου Χάκετ που θα σε ανέβαζε επίπεδο. Μιλάμε για έναν απλά συμπληρωματικό γκαρντ που ήταν βέβαιο ότι θα έστελνε τον Παππά στο βάθος του πάγκου. Αφού θεώρησαν ότι η χρονιά στην Ευρωλίγκα χάνεται γιατί δεν προσπάθησαν τουλάχιστον να κερδίσουν κάτι από τον Παππά. Να τον τεστάρουν και να διαπιστώσουν αν μπορεί ή όχι.

      Πού θέλω να καταλήξω; Ότι το καλοκαίρι δεν υπήρξε πλάνο. Το ‘χω ξαναγράψει. Η περσινή χρονιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και παρέσυρε διοίκηση και προπονητή σε λάθος συμπεράσματα. Θεώρησαν ότι με μια ενίσχυση η ομάδα θα ήταν ικανή να πάει μέχρι τέλους. Ούτε πλάνο ελληνοποίησης υπήρξε, ούτε πρόθεση να δοθεί χρόνος καταρχήν σε Παππά-Γιάνκοβιτς με κάθε κόστος. Ο στόχος ήταν το 7ο. Με ολίγη από ντάμπλ (μην χάσουμε τον ΟΣΦΠ από πελάτη), από ενίσχυση του ελληνικού κορμού και από ωραίο, γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ. Δηλ. αχταρμάς. Και φυσικά η αποτυχία χρεώθηκε στον προπονητή που δεν υπηρέτησε το πλάνο (το ποιό;).

      Και κάτι τελευταίο. Όντως, ο ΠΑΟ πρέπει να φτιάξει ελληνικό κορμό. Οι καλοί γηγενείς παίκτες είναι η βάση για την δημιουργία μιας καινούργιας ομάδας υψηλού επιπέδου. Άλλωστε το διδάσκει η ιστορία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι όποιοι Έλληνες πρέπει να παίζουν σώνει και ντε ακόμα και αν δεν το αξίζουν. Εγώ, λοιπόν, βλέπω Άρτζι και Φράγκι μέσα στην χρονιά να μην εμπιστεύονται ούτε τον Παππά ούτε τον Γιάνκοβιτς. Ε, κάτι είδαν...

      Διαγραφή
    8. Από τη μια γράφεις υποτιμητικά για την επιλογή Ραιτ (συμφωνω μαζι σου, άκυρη τελειως) και απο την αλλη εμπιστευεσαι το μάτι του Πεδουλακη (ο οποιος διαλεξε τον Ραιτ και ζητησε να πληρωσουμε την ομαδα του για να σπασει το συμβόλαιό του) ως προς το Γιανκοβιτς και τον Παππά. Δεν είναι αντιφατικό αυτό;

      Διαγραφή
    9. Τα μπέρδεψες!!!

      Δεν εξετάζω αν ο Ράιτ είναι καλός ή κακός παίκτης. Αναρωτιέμαι γιατί έγινε προσθήκη στα γκαρντ ενώ το πλάνο ήταν να στηριχτεί ο Παππάς.

      Τι σχέση έχει το «μάτι» του Πεδουλάκη με το αν χρησιμοποιούσε τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς; Εδώ δεν μιλάμε για «μάτι». Έχουμε δύο 24χρονους για τους οποίους όλοι έχουμε πλήρη εικόνα. Δεν τους ανακάλυψε κανένα λαγωνικό και άρα δεν χρειάστηκε κανένα φοβερό «μάτι» για να μεταγραφούν στην ομάδα. Εδώ μιλάμε για την παρουσία των παικτών στις προπονήσεις, για τον βαθμό προσαρμογής τους, για την ετοιμότητά τους κ.α. Αυτά ο κάθε προπονητής τα ζει καθημερινά, τα αξιολογεί και αποφασίζει. Δεν χρειάζεται να έχει καμιά φοβερή ικανότητα. Και οι δύο προπονητές, λοιπόν, αντιμετώπισαν τους παίκτες με τον ίδιο τρόπο. Αυτό κάτι λέει.

      Τώρα για το «μάτι» ενός προπονητή. Δεν υπάρχει προπονητής που να μην έχει κάνει εύστοχες και άστοχες επιλογές παικτών. Απλά διαφέρουν τα ποσοστά ευστοχίας τα οποία εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Ο Πεδουλάκης, λοιπόν, έχει καλές και κακές αποφάσεις στις επιλογές παικτών όπως όλοι.

      Διαγραφή
    10. Δηλαδή θεωρείς τον Αλβέρτη προπονητή και τον βάζεις στην ίδια πρόταση με τον Πεδουλάκη που χει 20 χρόνια καριέρας; Εγώ πάλι όχι, για μένα δεν είναι προπονητής, οπότε δεν υπολογίζω την κρίση του. Αρα μονο τη σταση του Πεδουλάκη (που ειναι κανονικος και εμπειρος προπονητης) απέναντι στο Βλαντο και τον Παππα εξεταζω και ναι, τη βρίσκω άδικη για το ταλεντο και τις ικανοτητές τους.

      Διαγραφή
    11. Πάλι δεν με πιάνεις, φίλε.
      Αν είσαι τακτικός στο blog θα ξέρεις ότι ούτε τον Αλβέρτη θεωρώ προπονητή ούτε σωστή επιλογή την αποπομπή του Πεδουλάκη. Αλλά.

      Ο προπονητής απομακρύνθηκε και ως κύρια δικαιολογία προβλήθηκε το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε τους Έλληνες παίκτες (βασικά για τον Παππά και τον Βλάντο γίνεται η φασαρία). Αντικαθίσταται από κάποιον που δεν είναι προπονητής με κύριο μέλημα προφανώς την καλύτερη αξιοποίηση των δύο παικτών. Παρόλα αυτά και ο νέος (κατ’ ανάγκη) προπονητής δεν αλλάζει τον τρόπο διαχείρισης των παικτών. Ε, αυτό κάτι δείχνει. Κάτι συμβαίνει που εμείς απ’ έξω δεν μπορούμε να αντιληφθούμε.

      Δεν υπάρχει αδικία στην αντιμετώπιση των παικτών από τον Άρτζι. Δηλ. οι δύο παίκτες άξιζαν καλύτερης τύχης και ο προπονητής τους έβαλε στο περιθώριο; Γιατί; Είχε προσωπικά μαζί τους; Δεν ήθελε το καλό της ομάδας και άρα και το δικό του; Έβλεπε π.χ. ότι ο Παππάς μπορούσε να δώσει λύσεις στην ομάδα αλλά τον αγνοούσε; Ή μήπως διαπίστωνε ότι ο Βλάντο μπορούσε να προσφέρει περισσότερα από Μπράμο και Μασιούλις αλλά τον είχε στον πάγο;

      Το ταλέντο δεν φτάνει. Για να παίξεις σ’ αυτό το επίπεδο χρειάζονται κι άλλα. Άλλοι τα καταφέρνουν από τον 1ο χρόνο, άλλοι από τον 2ο κι άλλοι καθόλου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποιος αξίζει αργά ή γρήγορα θα την βρει την άκρη.

      Διαγραφή
    12. Σε καμια περιπτωση δεν πιστευω πως εχει προσωπικα μαζι τους. Απλά δεν του κανανε ως παιχτες -εκει ειναι η διαφωνια μου μαζι του, εχοντας παρακολουθησει αυτα τα δυο παιδια τα τελευταια 2 χρονια.

      Βεβαιως το ταλεντο δεν φτανει. Χρειαζεται πολλη δουλεια, και ατομικα και στα πλαισια της ομαδας. Χρειαζεται καθοδηγηση από το προπονητικο τημ και βεβαιως αγωνιστικο χρονο και εμπιστοσυνη. Δεν γινεται να βαζεις ενα τοσο καλο παιχτη οσο ο Βλαντο 30'', μονο για μια αμυνα ή/και να τον βαζεις και να τον βγαζεις αμεσως αμα κανει ενα λαθος. Κατα τη γνωμη μου, ναι, μπορει να προσφερει πολλα περισσοτερα απο τον Μπραμο. Τι ακριβως προσφερει ο Μπραμος για να παιζει τοσο, μονο καποια αμυνα? Ο Βλαντο μπορει να παιρνει ριμπαουντ (πρωτος περσυ στην α1), να πασαρει, να διεισδυσει, εχει καλυτερη ντριπλα απο τον Μπραμο, κερδιζει πολλα φαουλ και βαζει τις βολες, εχει καλυτερο σουτ, γενικα σε ολα (πλην της δυναμης στο σωμα) ειναι καλυτερος απο τον Μπραμο παρα το ότι ο δευτερος ειναι μεγαλυτερος σε ηλικια.

      Το καλοκαιρι του 12 εμεινε ελευθερος ο Σλουκας. Δεν εγινε καν προσπαθεια απο την ομαδα να τον διεκδικησει. Δεν ξερω αν θα ερχοταν σε μας, αλλα μπορουσαμε να παμε να του σκασουμε τα διπλα ή και παραπανω απο τα διπλα σε σχεση με αυτα που του εδινε ο Ολυμπιακος (~250-300 του εδωσε) και να τον παρουμε. Εμεις, προτιμησαμε να παρουμε τον Μπραμο επειδη ειναι καλυτερος αμυντικα απο τον Σλουκα (και χειροτερος σε ολα τα αλλα). Πιστευω δηλαδη οτι οι λογοι που ο πεδουλακης προτιμαει και επιμενει σε καποιους παιχτες εναντι αλλων ειναι αγωνιστικοι και αυτο ειναι το σημειο που διαφωνω μαζι του.

      Διαγραφή
    13. Οσο για το οτι ο Αλβερτης αντικατεστησε τον Πεδουλακη, δεν πιστευω οτι εγινε ωστε να "πετυχει εκει που απετυχε ο Πεδουλακης". Τη θεωρω προσωρινη, "υπηρεσιακη" λυση, τυπου Μιλαν Τομιτς κοοουτς στον ΟΣΦΠ (αν θυμασαι) μεχρι το τελος της σεζον, ωστε το καλοκαιρι να παμε για κανονικο προπονητη. Προτιμηθηκε πιστευω ο Αλβερτης για αυτον τον υπηρεσιακο ρολο, το "παμε παιδια, γερα, κλπ" λογω της προσωπικοτητάς του και λογω του οτι γνωριζει την ομαδα και ειναι "στρατιωτης" της. Τα γνωστα που γινονται σε τετοιες περιπτωσεις δηλαδη...Δεν μπορω δηλαδη να πιστεψω οτι ο ΔΠΓ θεωρει πως ο Αλβερτης θα υλοποιησει καλυτερα το οποιο πλανο του απο τον Πεδουλακη ή οποιονδηποτε αλλο κανονικο προπονητη. Αν συμβαινει κατι τετοιο -που θα φανει με το να μεινει και του χρονου ο Φραγκυ- τοτε καλυτερα να το κλεισουμε το μαγαζι...

      Διαγραφή
    14. Το λαθος δεν το εκανε μονον ο Πεδουλακης. Το εκανε κυριως η διοικηση. Του εδεσε τα χερια στην ουσια. Ο Πεδουλακης ειναι ενας μετριοςα αλλα εμπειρος προπονητης. Σιγα μην ειχε προβλημα να ενταξει στην ομαδα τον Παππα και το Γιανκοβιτς. Ειδικα ο Γιανκοβιτς ειναι παικτης που ταιριαζει απολυτα στη φιλοσοφια Πεδουλακη. Παιζει για την ομαδα, κυνηγαει στην αμυνα, παιρνει ριμπαουντς, δεν εχει προβλημα ακομα κι αν τελειωσει αποντος το παιχνιδι.Το προβλημα ειναι οτι η διοικηση εβαλε στοχο το εβδομο.Αντι να αφησει τον Πεδουλακη να κανει τη δουλεια του τον κολλησε στον τοιχο. Ο Πεδουλακης δεν ειναι ουτε Ζοτς (που κι αυτος οπως ειδαμε δεν ειναι θεος), ουτε Ντουντα, ουτε Μπλατ. Ζοριστηκε, μπερδευτηκε κι αντι να ασχολειται με το πως θα παιξει μπασκετ ασχολιοταν με το πως δε θα χασει και τελικα απετυχε και σ'αυτο. Δε γινεται δουλεια ετσι. Εχει προφανως ευθυνες γιατι δεν ειναι κανενα παιδακι, ειναι τοσα χρονια προπονητης, αλλα ας μην φορτωνουμε μονον σ'αυτο ολο το φετινο μπαχαλο.Τα ιδια γινονται και τωρα. Θυμηθηκε στα play offs ο dpg να πει στον Αλβερτη οτι πρεπει να παιξουν οι νεοι. Αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα. Οσο επεμβαινει η διοικηση στο αγωνιστικο τμημα μην περιμενετε αγωνιστικη ανοδο της ομαδας.

      Διαγραφή
    15. Συμφωνούμε σε αρκετά.
      Πολλά από αυτά που γράφεις οδηγούν στην απορία που διατύπωσα προχθές σε άλλο post σχετικά με την αξιοποίηση των 2 παικτών. Γιατί ανανεώθηκε ο Μασιούλις και γιατί προστέθηκε ο Ράιτ;
      Σχετικά με την διαχείριση των 2 υπάρχουν ορισμένες διαφορές. Ο Παππάς ξεκίνησε την χρονιά με καλύτερες προϋποθέσεις αφού τον ευνοούσε η σύνθεση του back court. Ο Ούκιτς ήταν τραυματίας, ο Κάρι στα 34 και για συγκεκριμένα πράγματα και ο Διαμαντίδης στα 34 με την ανάγκη να παίζει λιγότερο. Ο Πεδουλάκης, λοιπόν, και χρόνο του έδωσε και βασικό τον έκανε και τον στήριξε. Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Ο τραυματισμός του παίκτη, η άνοδος του Κάρι και η μόνιμη πίεση για αποτελέσματα που είχε η ομάδα.

      Ο Βλάντο ξεκίνησε με σοβαρό χάντικαπ. Είχε μπροστά του 2 παίκτες από τον περσινό βασικό κορμό. Είχε δύσκολη αποστολή να ξεπεράσει κάποιον από τους 2 στο rotation. Συμφωνώ ότι μπασκετικά έχει μεγαλύτερα προσόντα από τον Μπράμο και μπορεί να προσφέρει σε περισσότερα κομμάτια του παιχνιδιού. Αλλά οι τραυματισμοί βασικών παικτών, το κακό ξεκίνημα και η πίεση που ακολούθησε ώθησαν τον Πεδουλάκη να στηριχτεί περισσότερο στους παίκτες του περσινού κορμού συν τον έμπειρο Φώτση. Έτσι, ο Βλάντο έμεινε πίσω. Το λάθος του Πεδουλάκη είναι ότι παιδεύτηκε να τον μετατρέψει σε γκαρντ προσπαθώντας να του βρει χρόνο. Νομίζω ότι τα προσόντα του Βλάντο είναι τέτοια που μπορούν να τον κάνουν ένα σύγχρονο τεσσάρι εκτός από την φυσική του θέση που είναι το 3.

      Για τον Μπράμο διαπιστώνω μια άδικη κριτική από πολλούς. Το παιδί ξέρει να κάνει λίγα αλλά τα κάνει καλά. Είναι ένας καλός και απαραίτητος ρολίστας, δουλευταράς, πιστός στον προπονητή κ.λ.π. Στα 2 χρόνια στην ομάδα έχει βελτιωθεί αρκετά και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του κόουτς.

      Για το υπηρεσιακός Αλβέρτης κράτα μικρό καλάθι. Ο Πρόεδρος είπε ότι το πλάνο θα το εφαρμόσει ο Φράγκι. Φέτος αποκλείεται, η χρονιά σχόλασε. Άρα, πότε;

      Διαγραφή
    16. Εγω δεν βλεπω βελτιωση στον Μπραμο. Νομιζα στο τελος της περσινης χρονιας πως ειχε καπως σταθεροποιησει το σου του, αλλα αποδειχτηκε το ιδιο αναξιοπιστος. Αν θελει να μεινει με πολύ λιγοτερα ως ρολιστας, καλώς να μεινει μιας και εχει ελληνικο διαβατηριο και καλο χαρακτηρα. Αλλα να ειναι το 3ο τη ταξει 3αρι στο ροτεισον, πραγμα που σημαινει ενδεχομενως να μενει και εκτος 12αδας (αν πχ παιζουμε με 5 γκαρντς στη 12αδα)

      Διαγραφή
    17. Εκτος απο το χωρο στο rotation πρεπει να καταλαβει ο Παναθηναϊκος οτι θα πρεπει να προσαρμοστει και στους παικτες που παιρνει. Δε γινεται να παιρνεις τον Παππα και να του ζητας να μην ειναι ο Παππας αλλα ο Μαντζαρης. Ο Παππας ειναι δυναμει καλυτερος παικτης απο το Μαντζαρη αλλα στο πλαισιο μιας ομαδας που ξερει τι θελει απο αυτον, τι μπορει να της δωσει, λειτουργει με ξεκαθαρους στοχους και ρολους.Τα ιδια ισχυουν και για το Βλαντο και πολυ περισσοτερο για τους ακομα νεοτερους. Ολα αυτα φωναζουν ενα πραγμα.(Πολυ) καλο προπονητη. Χωρις αυτον δεν εχει νοημα η συζητηση που κανουμε.
      Ο Μπραμος αδικειται απο το κραξιμο αλλα η πραγματικοτητα ειναι μια. Ειναι παικτης ειδικων συνθηκων.Ειναι ενα 2αρι χωρις ντριπλα. Ή πολυ πολυ μετριο 3αρι.Δεν μπορει να πασαρει, δεν μπορει να παιξει με πλατη, εχει ασταθες σουτ (ο μεσος ορος του δε λεει την αληθεια, θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον αν βλεπαμε και την τυπικη αποκλιση).

      Διαγραφή
    18. Δεν έχω καταλάβει αν είστε ένας η δύο. Πάντως, έχουν ενδιαφέρον αυτά που γράφονται.

      Η μία ανάγνωση της χρήσης του Παππά είναι ότι τον χρησιμοποιείς αξιοποιώντας τα προσόντα του και όχι να τον κάνεις Μάντζαρη. Και είναι σωστή. Σωστή, όμως, είναι και η άλλη ανάγνωση. Ότι δεν μπορείς να δώσεις στον παίκτη την δυνατότητα να παίζει όπως στον Πανιώνιο. Δηλ. πάρε την μπάλα παίξει 1-1, κάνε τις μπούκες σου και αυτοσχεδίασε. Δεν γίνεται αυτό. Ο παίκτης, λοιπόν, πρέπει να βελτιώσει κι άλλες πτυχές του παιχνιδιού του ώστε να μπορέσει να σταθεί. Ο Σλούκας είναι ένα αντίστοιχο παράδειγμα. Δεν του ζήτησαν να γίνει ούτε Μάντζαρης ούτε Λο. Του ζητήθηκε να βελτιώσει κομμάτια του παιχνιδιού του και το παιδί ανταποκρίθηκε. Γι’ αυτό βρήκε και ρόλο και χρόνο.

      Όταν γράφω για βελτίωση του Μπράμου δεν εννοώ από πέρσι σε φέτος. Άλλωστε, φέτος οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) του ΠΑΟ είναι χειρότεροι από πέρσι. Εννοώ την βελτίωση που επέδειξε πέρσι (1η χρονιά σ’ αυτό το επίπεδο) σε σχέση με το μπάσκετ που έπαιζε στις προηγούμενες χρονιές του με ομάδες επιπέδου Γκραν Κανάρια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προπονητές της Εθνικής τον επιλέγουν στην 12άδα τα τελευταία χρόνια. Ο Μπράμος επηρεάστηκε από την κακή συνολικά εικόνα της ομάδα όπως κι άλλοι. Δεν είναι η top κλάση που θα ξεπεράσει όλες τις δυσλειτουργίες της ομάδας και θα βγάλει στο παρκέ αυτό που μπορεί.

      Διαγραφή
    19. Δεν εγραψα εγω ολα τα ανωνυμα μηνυματα οποτε μαλλον ειμαστε δυο. Συμφωνω απολυτως με την παρατηρηση σου για τον Παππα. Το ιδιο πρεπει να ισχυει για ολους τους νεους παικτες.Κι επιμενω οτι απαιτει ικανο προπονητικο σταφ αυτη η δουλεια.
      Συμφωνω και για τον Μπραμο παροτι δεν πιστευω οτι ειναι τιποτα ιδιαιτερο ως παικτης. Ολοι φαινονται χειροτεροι λογω της κακης εικονας της ομαδας.

      Διαγραφή
  15. Παίδες καλησπέρα!
    Πολύ ωραίο άρθρο Jim.
    Έχεις μια αδυναμία στο σέρβικο μπάσκετ και δεν κρύβεται :-) Συμπαθέστατη αλλά πολύ άτυχη ομάδα η Παρτιζάν φέτος. Πέρα από τον Μπογκντάνοβιτς, που είναι το ανερχόμενο αστέρι του ευρωπαικού μπάσκετ, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο Λοβερν (πολύ αξιόπιστος και σταθερός ψηλός όλη τη χρονιά ειδικά όσοι έπαιζαν fantasy πρέπει να το παρατήρησαν) και ο Κινσει. Κάποιον ή κάποιους από αυτούς θα πουλήσει και θα σωθεί. Αυτό εξάλλου δεν κάνει τόσα χρόνια με καλύτερο πελάτη τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς? Απλά τώρα η πελατεία μεταφέρθηκε ανατολικότερα.
    Όσο για τις δηλώσεις του ΔΓ πιστεύω ότι τα επικοινωνιακά τρικ ενόψει playoff ξεκίνησαν. Ο Παναθηναικός στα χαρτιά, κυρίως λόγω του πλεονεκτήματος έδρας, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για αυτό ο πρόεδρος θέλει να αποφορτίσει την ομάδα. Εξάλλου, αν ίσχυε αυτό που είπε ο ΔΓ, ο 77 στο σχόλιό του κατέγραψε ορθότατα τα γεγονότα που αποδεικνύουν το αντίθετο.
    jpg13
    Υ.Γ. Πολλά ερωτήματα που αφορούν την επόμενη σεζον γεννώνται από τις δηλώσεις του ΔΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Bogdanovic με ένα χρόνο δουλειά στον 1 και στο decision making θα έκανε ένα αντι-Λο ΜΟΥΡΛΙΑ!!! Αλλά εντάξει, όνειρα εξηγάω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέλετε να κάνουμε μια μέτρηση;

    Λοιπόν, ο Σπανούλης, σας αρέσει δε σας αρέσει είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης από την εποχή του Γκάλη, και ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους!
    Τα κατορθώματά του δεν τα έχει κάνει κανείς άλλος εδώ και δεκαετίες.
    Όταν άλλοι μεγάλοι παίκτες χρειάζονται υπεραστέρες γύρω τους για να κατακτήσουν ένα τρόπαιο ή ένα μετάλλιο, αυτός χρειαζόταν απλά ένα σύνολο από καλούς ρολίστες! Είτε μιλάμε για τον Ολυμπιακό του 2012-13 είτε μιλάμε για την Εθνική του 2009.

    Ακόμα και την εποχή που αγωνιζόταν στον ΠΑΟ των πολλών αστεριών, αυτός ήταν που αναγνωριζόταν διεθνώς. Δεν είναι δική μου άποψη αυτό, αλλά της ίδια της διοργανώτριας αρχής, που επέλεγε αυτόν για τις καλύτερες 5άδες και για τα mvp Final4. Ο άλλος πολύ μεγάλος παίκτης της πράσινσης περιφέρειας, όσο αγωνιζόταν δίπλα του ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης περιοριζόταν στον τίτλο του αμυντικού της χρονιάς.


    Όσα περιγράφω δεν είναι τίποτα άλλο από απλά΄αληθινά γεγονότα. Όποιος θέλει να τα αντικρούσει ας το κάνει κι αυτός με αληθινά γεγονότα. Όχι εκτιμήσεις, κρίσεις, φήμες, μπουρδολογίες, και άλλα τέτοια.


    Ευχαριστώ πολύ και περιμένω.

    υ.γ.
    Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι τον μπασκετμπολίστα Διαμαντίδη τον έχω σε τεράστια εκτίμηση και για αυτό τον αποκαλώ πολύ μεγάλο παίκτη. Όποιος αντιληφθεί το παρόν κείμενο ως νύξη προς το πρόσωπό του είναι απλά ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έβαλες αυτό το κατεβατό κάτω από ανάρτηση με τίτλο "For sale". Υπονοείς κάτι? Πωλείται ο Σπανούλης?

      Διαγραφή
    2. Μπορεί και να ναι!
      Σίγουα πάντως θα τον αγοράζαν όλα τα κλαμπ της Ευρώπης αν μπορούσαν...

      Διαγραφή
    3. Ο Θρύλος είναι πάνω από πρόσωπα. Θα είναι πρωταθλητής Ευρώπης και χωρίς το Σπανούλη. Αρκεί να μείνουν οι πρόεδροι.
      Οι Αγγελόπουλοι μάγκικα και Ολυμπιακά θα φτιάξουν τον Ολυμπιακό της επόμενης δεκαετίας.

      Διαγραφή
    4. απαντησε μου βαση αυτων των στατιστικωνhttp://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=188&seasoncode=e2008#!boxscore πως βγηκε mvp ο υπερπαιχτης σας ενω ειχε 5pir στον τελικο,απαντησε ρε,Αν δεν μπορει σου λεω εγω ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.Αντε εξυπνε.

      Διαγραφή
    5. Σαν τον Σπανουλη εχει η Ευρωπη πολλους και καλυτερους Βλεπε Ναβαρο,Σαρας κ.αλλους, ΔΔ μονο ενας,τα εκανε ολα μεσα στο παρκε, τα στατιστικα του μιλανε απο μονα τους.Τον παραδεχονται γαυροι και μη ολη η ευρωπη τον αποκαλει 3D και legend,σκουζε οσο θελεις.Αν δεις τους τελικους περσι ο Λο ειχε καλυτερο δεικτη αξιολογησεις,αλλα οπως λεει και ο πιο πανω, καλος μανατζερ.

      Διαγραφή
    6. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=PAN&pcode=JUO&seasoncode=E2009 στατιστικα Σπανουλη στον ΠΑΟ την χρονια που βγηκε mvp και του ΔΔ http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=PAN&pcode=JKO&seasoncode=E2009 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ.

      Διαγραφή
    7. δηλαδη ο Γκαλης λοιπον επειδη δεν εχει τιτλους αναλογους του Σπανουλη ειναι ενα τπτ.Ο Σπανουλης και ο Γκαλης συγκρινονται ανετα,επιθετικοι παιχτες, ε λοιπον μπροστα του ειναι το τιποτα.Ο ΔΔ ειναι αλλη περιπτωση.

      Διαγραφή
    8. Προς Ανώνυμος 6 Μαΐου 2014 - 5:41 π.μ.

      Βάλατε κατά λάθος τη χρονιά 2009 - 2010, ενώ το final-four του 2009 αφορά τη χρονιά 2008-2009. Οι σωστοί σύνδεσμοι είναι

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=PAN&pcode=JUO&seasoncode=E2008

      και

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=PAN&pcode=JKO&seasoncode=E2008.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    9. Προς Ανώνυμος 6 Μαΐου 2014 - 5:20 π.μ.

      Ο VSpan δεν ήταν ο MVP του τελικού (όπως δεν ήταν και πέρσι), αλλά ο MVP του final-four. Δέστε και τον ημιτελικό ΟΣΦΠ - ΠΑΟ, στον οποίο αγωνίστηκε τον περισσότερο χρόνο από κάθε άλλο παίκτη του ΠΑΟ (36.13), ενώ ο 3D, που αγωνίστηκε 31.53 λεπτά, ήταν άποντος, και είχε PIR -4.

      Η φράση (για τον τελικό) στον παρακάτω σύνδεσμο (από όπου μπορείτε να πάτε σε όποιο παιχνίδι του συγκεκριμένου final-four θέλετε)

      Vassilis Spanoulis was named Final Four MVP after scoring 13, including a clutch triple with less than three minutes to play

      http://www.euroleague.net/history/50-years/the-archive/i/81294/1609/berlin-2009

      νομίζω τα λέει όλα.

      Προφανώς ο 3D ήταν ο MVP του τελικού με το μεγαλύτερο PIR (14) από κάθε άλλο παίκτη του ΠΑΟ. Ο Holden είχε 20 PIR (ο μόνος με μεγαλύτερο PIR από τον 3D) αλλά όντας στους ηττημένους δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι ο MVP του τελικού.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    10. εχεις δικιο μολις καταλαβα την γκαφα μου και ετσι να ειναι αυτους τους δυο κρινουμε,παλι ο ΔΔ ειχε καλυτερο δεικτη αξιολογησεις.

      Διαγραφή
    11. υ.γ ο ΔΔ ηταν αρνητικος λογω του πυρετου που ειχε,αποφασιστηκε τελευταια στιγμη να παιξει,εξου και το αρνητικο pir.Πολλοι του Παο θα το θυμουνται τοτε

      Διαγραφή
    12. Προς Ανώνυμος 6 Μαΐου 2014 - 6:17 π.μ.

      Δεν το γνώρισα αυτό το στοιχείο. Αλλά μου κάνει εντύπωση, πως και ενώ έπαιξε τελευταία στιγμή αγωνίστηκε σχεδόν 32 λεπτά.

      Παρεπιπτόντως και ο Nicholas ήταν άποντος στον ημιτελικό με PIR -2, οπότε το φίδι από τη φωτιά (στην περιφέρεια) ανέλαβαν και έβγαλαν οι Σάρας και VSpan.

      Προς Ανώνυμος 6 Μαΐου 2014 - 6:15 π.μ.

      Μου έχει συμβεί και εμένα, και πράγματι οι ημερομηνίες συχνά μπερδεύουν.

      Ο 3D είχε βέβαια ακόμα καλύτερα νούμερα απο το VSpan το 2008-2009, από ότι το 2009-2010. Το 2008-2009 στους 21 αγώνες της Euroleague ο 3D υπερτερεί σε Rebounds, κλεψίματα, κοψίματα, λάθη (λιγότερα) και PIR, καθώς και σε ευστοχία σε FG (και κυρίως στο τρίποντο), ενώ σε όλα τα άλλα (ναι, και σε τελικές πάσες) λίγο-πολύ υπερτερεί ο VSpan.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    13. O καλυτερος ελληνας παικτης απο την εποχη Γκαλη ειναι ενας... ο Χαραλαμπιδης αντε που τον ξεχνατε ολο...

      Διαγραφή
    14. Ο δδ στο βερολινο δεν ειχε πυρετο αλλα ειχε προερθει τοτε απο τραυματισμο , που τον ειχε αναγκασει τοτε να χασει ουσιαστικα (επαιξε στην ιταλια αλλα λιγο) τα ματς με τη σιενα, και δεν ηταν στα καλυτερα του.

      παρολαυτα, στον ημιτελικο επαιξε 32 λεπτα κλειδωνοντας το γκριρ στο β ημιχρονο, ο οποιος μας ειχε σκοτωσει στο α ημιχρονο με 16π αν θυμαμαι καλα!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    15. Προς ΣΜ

      Πράγματι, κοιτώντας το Βoxscore του αγώνα αυτού, διαπίστωσα ότι ο Greer είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση με 18 πόντους, 3 rebounds, 2 τελικές πάσες 1 κλέψιμο, 0 λάθη, 11! κερδισμένα foul και είχε το μεγαλύτερο PIR του αγώνα με 28!

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    16. ΣΜ μπορει, εγω θυμαμαι για καποια αδιαθεσια,ιωση η κατι τετοιο.Δεν ηταν στα καλυτερα του σιγουρα,φανηκε επιθετικα αυτο,γιατι αμυντικα η στατιστικη δεν λεει παντα αληθεια.

      Διαγραφή
    17. ΣΜ μολις διαβασα κατι σχετικο με αυτο που συζηταμε εδω και μπηκα στον πειρασμο να το ποσταρω Δημήτρης Διαμαντίδης - Ελλάδα
      . Δεν χρειάζεται όμως δεύτερη σκέψη για το ποιος θεωρείται ο πιο πολυδιάστατος.

      Ο Διαμαντίδης δεν είναι μονάχα ο καλύτερος αμυντικός (με δεύτερο τον Παπαλουκά, απ 'τον οποίο είχε ούτως ή άλλως μεγαλύτερο εύρος δραστηριότητας, αφού στα καλύτερά του μάρκαρε σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικά τέσσερις θέσεις), αλλά και ο μοναδικός που μπορεί να είναι σχεδόν το ίδιο ωφέλιμος και αποδοτικός για την ομάδα του χωρίς να έχει την μπάλα στα χέρια.

      Θυμηθείτε το φάιναλ φορ του '09 στο Βερολίνο. Δίπλα του υπήρχαν ο Γιασικεβίτσιους και ο Σπανούλης, με τον Ζοτς να τον περνάει σε δεύτερο πλάνο στην επίθεση, χρησιμοποιώντας τον κυρίως σαν παίκτη της αδύνατης πλευράς. Στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό είχε 0 πόντους με 0/6 σουτ σε 32 λεπτά και παρόλα αυτά ήταν όπως πάντα σημαντικός για τον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
  18. Ωραία όλα αυτά περί Διαμαντίδη, Σπανουλη, κλπ, αλλά τι σχέση έχουν με την ανάρτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποια αναρτηση; Το εχουν κανει μπαχαλο το blog.To τελευταιο που τους απασχολει ειναι το μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανοιγεις pc, βλεπεις ενημερωση hoopfellas, σκας χαμογελο, αναβεις τσιγαρο και λες "εδω ειμαστε!!". Διαβαζεις το κειμενο, απολαυση οπως παντα, και μαθημενος απο παλια προχωρας και στα σχολια, (που καποτε ηταν ισαξια με την αναρτηση)....και σε πιανει ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ....καταθλιψη που ο οχετος της καφριλας, της αμπαλιας και του τυφλου οπαδισμου μολυνε σιγα σιγα και αυτη την οαση.....

    Κανε κατι Jim...(εκτος απο κουραγιο)
    alex30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μασάτε μ'αυτούς. Εμείς μπαίνουμε εδώ γιατί σαν το Μίτσο δεν υπάρχει!...
      Αν αυτοί δεν καταλαβαίνουν δε θα σταματήσω εγώ να μπαίνω εδώ μέσα!
      SilverSurfer
      Και στην τελική το να βλέπεις το 2014 τέτοιους ανθρώπους να παραθέτουν τις ιδέες τους έχει καταντήσει πλέον και λίγο μαύρο χιούμορ που προσωπικά μ'αρέσει. Κάθεσαι και λες...είναι δυνατόν τοοοοσο βλακεία!...απλά γελάς και διασκεδάζεις για να μην τρελαθείς και τελικά καταντάει διασκεδαστικό.
      Αυτό φυσικά αν ο Τζίμ δεν μπορεί να κάνει κάτι.

      Διαγραφή
    2. παιδια...
      δεν υπαρχει αυτο το πραγμα...απο την ωρα που εχει φυγει ο πεδουλακης απο τον παο...σχεδον ολα τα μηνυματα ειναι εκτος τοπου και χρονου με την οποιαδηποτε αναρτηση και περιστρεφονται γυρω απο το γιατι εφυγε ο πεδουλακης,γιατι δεν παιζουν οι γιανκοβιτς παππας,γιατι τρωει μακαρονια ο διαμαντιδης και οτι μπορει να φανταστει ο καθενας σχετικα κυριως με το μπασκετικο παρελθον - παρον - μελλον του παναθηναικου.
      απλα χαιρομαι γιατι το εχω γραψει εδω και κανα 2 εβδομαδες...και βλεπω οτι δεν ειμαι ο μονος που το εχω εντοπίσει.
      gskordak

      Διαγραφή
    3. γσκορτακ και πολυ θαψιμο στον ΔΔ αυτο δεν το ειδες;;;ασε μας γαυρε και εσυ.

      Διαγραφή
    4. Προς alex30

      Σίγουρα χρειάζεται... κουράγιο ο Jim, αλλά και εμείς, για να αντέξουμε την πληθώρα σχολίων άσχετων με το θέμα των άρθρων ή τον τρόπο γραφής, ύφους και αντίλληψης των πολύ λίγων πραγματικών σχολιαστών του Hoopfellas.

      Κουράγιο...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  21. Καλύτερος αμυντικός της χρονιάς της Ευρωλίγκας ανακηρύχθηκε ο Ντάνστον!!!

    http://www.euroleague.net/news/i/136743

    Του άξιζε ο τίτλος. Βελτιώθηκε πάρα πολύ από την αρχή της σεζόν και έκανε καταπληκτικό δεύτερο μισό. Αντικατέστησε πλήρως τον Χάινς και επέδειξε θαυμαστή προσαρμοστικότητα. Μπράβο στο παλικάρι. Μπράβο και στον Μπαρτζώκα που τον επέλεξε και τον εξέλιξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα,
    Jim, πολυ ωραια αναρτηση για ακομα μια φορα, Μπραβο!!
    Μπαινοντας στο θεμα πιστευω πως απο ολους τους παικτες της Παρτιζαν αυτην την στιγμη θα ταιριαζε στον Παναθηναικο πιο πολυ απο οποιονδηποτε αλλον ο Μπογκντανοβιτς που θα μπορουσε να προσφερει σε τομεις που ποναει ο Παναθηναικος οπως ειναι το σκοραρισμα, που κανεις απο τους υπαρχοντες γκαρντ δεν μπορει να προσφερει -πλην του Διαμαντιδη-.
    Για τους υπολοιπους παικτες της Παρτιζαν δεν εχω αποψη.

    ΥΓ1: Ο Μουσλι, ο Νταλο και ο Μιλουτινοφ σαν παικτες θα μπορουσαν, κατα την αποψη σου, να "σταθουν" στον Παναθηναικο?
    ΥΓ2: Jim, το ξερω πως ρωταω ετεροχρονισμενα και ειναι ασχετο με το θεμα της αναρτησης σου, αλλα θα ηθελα την αποψη σου για τον 1ο τελικο του eurocup και επισης θα ηθελα την αποψη σου για τον 2ο -αυριανο- τελικο του eurocup στην Ρωσσια!!!!!!

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ gskordak
    Καλησπέρα φιλαράκο.

    Έχεις ένα δίκιο αλλά…
    Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα σχόλια που περιστρέφονται γύρω από τον ΠΑΟ. Ακόμα και στις αναρτήσεις που έχουν τελείως διαφορετικό θέμα. Συνήθως, τα σχόλια σχετίζονται και με την επικαιρότητα και με δεδομένο ότι ο ΠΑΟ βγάζει πιο συχνά θέματα (λόγω της «επικοινωνιακής τεχνογνωσίας» της πράσινης ΚΑΕ), αυτό είναι φυσιολογικό ως ένα σημείο.
    Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά είναι ανεκτά αφού δεν ξεπερνούν τα όρια. Όντως, έχει παραγίνει το κακό με τον Πεδουλάκη, τον Παππά, τον Γιάνκοβιτς, το Σόφο, το Λουκά κλπ. Προφανώς, οι περισσότεροι που σχολιάζουν στο blog είναι παναθηναϊκοί και μερικές φορές η επανάληψη γίνεται μονοτονία. Δεν είναι, όμως, αυτό το κυρίαρχο πρόβλημα.
    Κατά την γνώμη μου, το θέμα είναι τα σχόλια που αφορούν τα δίπολα. ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, Διαμαντίδης-Σπανούλης, Αγγελόπουλοι-Γιαννακόπουλος, Εξάστερος-Τρίστερος κ.ο.κ. Δηλ. οι κόντρες των πιτσιρικάδων που βγάζουν το άχτι τους εδώ. Και πάρε link με τα στατιστικά, και δώσ’ του πιασάρικες ατάκες, και φάε και μερικά μπινελίκια, και πάει λέγοντας. Αυτά είναι που ενοχλούν τους περισσότερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Δεν γνωρίζω φυσικά πόσοι φίλοι του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ ΜΟΝΟ διαβάζουν το hoopfellas, αλλά σίγουρα η πλειοψηφία των σχολιαστών είναι φίλοι του ΠΑΟ. Γι` αυτό και κάποιες φορές στα σχόλια μου, γράφω λίγο περισσότερο για τον ΟΣΦΠ, για να υπάρχει κάποια σχετική ισορροπία και να μην γίνουμε greenfellas :-) .

      Να διευκρινήσω μόνο ότι όταν, καμιά φορά, απαντάω σε θέματα όπως αυτά που αναφέρετε στην δεύτερη παράγραφο του σχολίου σας, είναι απλά για να ξεκαθαρίσω κάποιες λάθος αντιλλήψεις ή στοιχεία, που μπορεί να περάσουν λανθασμένα στους αναγνώστες, και γι` αυτό παραθέτω και κάποιες πληροφορίες ή νούμερα ή συνδέσμους στο διαδίκτυο, που συνήθως αποδεικνύουν ποιά είναι η αλήθεια.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  24. Δύο σκέψεις για το ΟΣΦΠ - Άρης που τελείωσε πριν από λίγο.

    1) Η πενταδα Collins - VSpan - Johan - Petway - Dunston στο τρίτο δεκάλεπτο έδειξε πολύ καλά στοιχεία κυκλοφορίας της μπάλας, επιθετικά και ΚΥΡΙΩΣ ήταν απίστευτη στην άμυνα (για τα δεδομένα του αγώνα) και 100% υπεύθυνη για το 27-8, που έκαναν οι συγκεκριμένοι παίκτες στο δεκάλεπτο αυτό.

    2) Το κόψιμο του Johan στον αιφνιδιασμό του Άρη στο ίδιο δεκάλεπτο ήταν όλα τα λεφτά, και το στοιχείο που έλειπε από την ομάδα. Ο Johan στη φάση αυτή θύμισε λίγο από Παπ :-) . Αν σε αυτό προσθέσουμε και τα δύο κοψίματα σε αιφνιδιασμούς του Άρη στο 4ο δεκάλεπτο, η ομάδα φαίνεται σιγά σιγά να αποκτάει και αυτό το σημαντικό στοιχείο (έστω και σε παιχνίδι χωρίς δυσκολία όπως το συγκεκριμένο).

    3) Πριν από λίγο, ο Dunston, όταν ρωτήθηκε στην ΔΤ, δήλωσε ότι καλοί οι ατομικοί τίτλοι (εν προκειμένω του αμυντικού της χρονιάς στην Euroleague που του απονεμήθηκε), αλλά αυτοί που μετράνε είναι οι ομαδικοί τίτλοι.

    4) Πιστεύω ότι δεν ξέχασε ο Άρης τον καλό του εαυτό στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, αλλά θυμήθηκε τον δικό του καλό εαυτό ο ΟΣΦΠ στο 2ο ημίχρονο (κυρίως στην άμυνα), και έκανε το παιχνίδι στο τέλος, ταινία με υπόθεση (Χ).

    Αλέξης.

    ΥΓ. Ποιός από τους παίκτες του Άρη (με εξαίρεση τον Βεζένκοφ), όπως τους είδατε σήμερα, μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι σε ομάδες της Euroleague του χρόνου? Και να θυμήσω ότι ο ΟΣΦΠ ήταν σχετικά χαλαρός σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (1) Νομιζω οτι αυτη ακριβως η πενταδα εχει προβλημα προσανατολισμου στην επιθεση απεναντι σε καλες αμυνες και δη αυτη του Παναθηναϊκου.

      (2) Ο Παπαπετρου, αν εξελιχθει, μπορει να γινει πολυ καλυτερος του Παπανικολαου αλλα δυστυχως δεν υπαρχει Ιβκοβιτς πια στον Ολυμπιακο.

      (3) Ο Ντανστον ειναι σοβαρος επαγγελματιας αλλα τετοιοι τιτλοι εινια ικανοι να κανουν το μανατζερ του να ζηταει τα μαλλιοκεφαλα τους δηλ. αλα Λασμε. Το θεμα ειναι οτι και οι δυο αυτοι παιχτες πηραν τον συγκεκριμενο τιτλο οφειλοντας πολλα στις δυο ελληνικες ομαδες.

      (4) Αλοιμονο αν αυτα τα παιγνιδια ηταν αντιπροσωπευτικα.

      Διαγραφή
    2. 1) Πιθανόν να έχετε δίκιο. Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις για να το γνωρίζω αυτό και να σας το επιβεβαιώσω. Απλά αναφέρθηκα στις ανάγκες του σημερινου παιχνιδιού, δεν εννοούσα ότι αυτή είναι η καλύτερη πεντάδα του ΟΣΦΠ.

      2) Και τώρα εξελίσσεται, όπως μπορούμε να δούμε στους αγώνες.

      3) Συμφωνώ!

      4) Είναι αντιπροσωπευτικά, μέχρι κάποιο σημείο, της διαφοράς των ομάδων.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα σε όλους,

    Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια περίπτωση Έλληνα ή Ελληνοαμερικανού στα κολλέγια των ΗΠΑ στον οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ; Ο Παπαγιάννης πάει για ΝΒΑ;

    The Dream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παπαγιαννης θεωρειται αν οχι ο καλυτερος σεντερ σε ολη την αμερικη στην ηλικια του μεσα στους 3.πριν καμποσο καιρο ο νυν προπονητης του αναφερθηκε σε αυτον σαν τον καλυτερο παιχτη που εχει προπονησει ποτε.θεωρειται βεβαιο οτι θα παρει υποτροφια απο μεγαλο πανεπιστημιο.επισης πριν λιγο καιρο ο εκφωνητης αγωνα των τραγικων φετος σιξερς ανεφερε οτι θα μπορουσε ο συγκεκριμενος να παρει θεση καποιων απο την φροντλαιν των nbaερς.Υπερβολικο αλλα δειχνει ποσο τον πιστευουν.θυμιζω οτι σε ηλικια 15 ετων επαιζε με περιστερι στην Α1 παιρνοντας περισσοτερο χρονο απο τον φετινο περσινο διαμαντακο στο συνολο...
      Στο ncaa υπαρχουν παρα πολυ ελληνες.καποιοι απο τα φυτωρια του παο οπως ο γοντικας και ο μαραγκος αλλοι με γνωστο επωνυμο οπως ο αδερφος του βουγιουκα κτλ.
      Αυτος που κανει φοβερη χρονια (η εκανε) ειναι ο κορεη πετρος.σεντερ με πολυ καλα νουμερα και σχεδον νταμπλ νταμπλ.απο κει και περα υπαρχει ενα φπβερος σουτερ PG νικ παυλος και ενας auguste με καταγωγη απο μακεδονια σε ενα πολυ καλο πανεμιστημιο.
      Υπαρχουν παρα πολλοι ακομα.και αρκετοι αξιολογοι.
      Για μενα ο κορει ειναι πολυ καλος παιχτης για καθε ελληνικη ομαδα.καθαρος ποστ σεντερ

      Διαγραφή
    2. Panos Geo που τα βρηκες αυτα τα στοιχεια για τους ελληνες των κολλεγιων. Πως τα ανακάλυψες?

      Διαγραφή
    3. Το google ειναι ο φιλος σου.εχει παρα πολλες αναφορες απλα τους ακολουθεις.ετυχε και εριχνα τακτικα ματιες και εβλεπα ολη την χρονια πως τα πανε.σε πολλα σαιτ υπαρχει και εκτενη αναφορα παντως.

      Διαγραφή
    4. Κυκλοφορουν για τους προαναφερθεν και σχετικα video στο youtube

      Διαγραφή
    5. Panos Geo, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα τους τσεκάρω!

      The Dream

      Διαγραφή
  26. Γειά σου jim!Διαβάζω τα άρθρα σου στο site περίπου 2 χρόνια και είμαι εντυπωσιασμένος...πολλά μπράβο!
    Θέλω την γνώμη σου ή και την γνώμη κάποιου αναγνώστη σχετικά με τον νεαρό Τσαλμπούρη που φημολογείται ότι εξετάζει(πιθανόν έκλεισε) ο ΠΑΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σημερα εδειξε εστω και αγουρος ακομα οτι ο διαμαντακος δεν ειναι τυχαια απο τους καλυτερους σεντερ στην ευρωπη στην ηλικια του.
    Χωρις καμια εμπειρια και ουσιαστικα στο πρωτο του παιχνιδι εδειξε κυριως επιθετικοτητα που δεν την δειχνουν οι περισσοτεροι στο πρωτο τους παιχνιδι.
    Ωραιες κινησεις αλλα θελει πολυ δουλεια στα ποδια
    Ας ελπισουμε του χρονου θα παρει περισσοτερο χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τσαλμπουρης κατερινιωτης (πατριωτης) θεωρειται πολυ μεγαλο ταλεντο με φοβερα προσοντα.
    Αλλα ειχα ακουσει οτι ηταν κοντα στον αρη.πρωτη φορα ακουω για παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
      Στο Αιγάλεω για τον μικρό του Πιερικού δεν ηταν μόνο οι Πρίφτης,Παππάς του ΠΑΟ.Ήταν κι ο Βαγγέλης Κουτσοκέρας για λογαριασμό του Ολυμπιακού.
      32m
      Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
      Αλλά μου ήρθε κι άλλο νέο για τον Τσαλμπούρη και θα σας το πω σε λίγο. Όχι τιποτα άλλο μην στεναχωριέται ο φίλος μου ο @Vasilis_C7
      Expand
      1h
      Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
      Για τον Τσαλμπούρη, που σας γαύγισα το πρωί, σας βρήκα βίντεο να δείτε γιατί τον αποκαλούν «Φούτσκα της Κατερίνης»: http://youtu.be/t_5Jg73rdGM

      Διαγραφή
    2. http://kolindrosfire.blogspot.gr/2014/04/ncaa-video.html

      Scouting report

      Διαγραφή
  29. Για τα συμβόλαια των παικτών του ΠΑΟ, δέστε στο σύνδεσμο

    http://euroleague.sport24.gr/article/2773575/o_panathhnaikos_ksana_dhmioyrgei_to_dromo.html

    τί ισχύει. Το ΥΓ είναι πολύ κατατοπιστικό.

    (ΥΓ: Από το φετινό ρόστερ, τα συμβόλαια των Μπράμου, Ματσιούλις, Ούκιτς και Ράιτ λήγουν τον Ιούνιο, ενώ οι Λασμέ, Γκιστ και Κάρι έχουν στα δικά τους option που αφορά τον Παναθηναϊκό (δηλαδή, αν δεν την ενεργοποιήσουν οι "πράσινοι", οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι". Αυτή συνήθως εκπνέει στις 30/6. Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιαννακόπουλος, οι κύριες επενδύσεις θα αφορούν Έλληνες παίκτες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα πάρουν ξένους από τα... stock. Τουναντίον. Απλά, οι επιλογές θα είναι προσεχτικές -και λογικές.)

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοινως να το πουμε αμερικανικα:

      "Houston, we have a cashflow problem!"

      Διαγραφή
    2. Cahsflow problem η διοίκηση του ΠΑΟ;;; Από πού κι ως πού;;

      Αν ψάχνεις για cahsflow problem, κοίτα προς Πειραιά μεριά: http://www.prasini.gr/basket/item/11974-den-ta-vriskoun-me-perperoglou

      Κάνει φανταστική σεζόν, χαρίζει στον Ολυμπιακό πολλές φορές τη νίκη με τη δική του απόδοση, την εμπειρία και την ποιότητά του, και ως "επιβράβευση" του προτείνουν μείωση αποδοχών στο μισό. Αυτά είναι!

      Διαγραφή
    3. O Θρύλος πάνω απ'ολους.Σιγά μην παρακαλάμε τον Περπέρογλου.
      Ο Ιωάννης βγάζει μάτια και είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.
      Οι πρόεδροι ξέρουν πόσα αξίζει ο καθένας.

      Διαγραφή
    4. Μα δεν ειπε κανεις οτι κι οι απεναντι δεν εχουν cashflow problem. Ολοι εχουν.

      Οσο για τον Περπερογλου, ειναι κριμα για δευτερη φορα στην καριερα του να μην εκτιμουν τα προσοντα του και το φιλοτιμο του. Τελικα οταν εισαι καλο παιδι σε πατανε.

      Διαγραφή
    5. Αλέξη ο ματσιούλις έχει συμβόλαιο και για του χρόνου.

      manu chao

      Διαγραφή
    6. Προς manu chao

      Δεν γνωρίζω καθόλου τι ισχύει με το συμβόλαιο του Maciulis, οπότε μπορεί να έχετε δίκιο. Στην παραπάνω ανάρτησή μου με τον σύνδεσμο και το κείμενο για τα συμβόλαια των παικτών του ΠΑΟ, γράφει όμως ότι το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο. Μήπως θα πρέπει να γράψετε την άποψη-σχόλιο σας στο συγκεκριμένο άρθρο, γιατί η κ. Μπάκουλη, που το έγραψε, είναι βέβαια πολύ πιό αρμόδια να σας απαντήσει από εμένα?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    7. Εχει κυκλοφορησει φημη οτι ο Στρατος ηταν παντα Ολυμπιακος και αυτο ειναι ενα ψεμα.Μπορει να ειναι ασχετο το σχολιο μου αλλα ο Στρατος παντα ηταν Αεκτζης,ετσι απλα για την αληθεια.

      Διαγραφή
    8. Αλέξη.. Ο Μασιούλις υπέγραψε διετές το καλοκαίρι. Επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ τοτέ.

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Blog και πολλά συγχαρητήρια σε ακόμα ένα σου άρθρο Jim αφού μας δίνεις τροφή για σκέψη και θεωρίες.Ειδικά στο μεταγραφικό κομμάτι που ορισμένοι έχουμε φτάσει να δίνουμε φέτος Πανελλαδικές και να ξέρουμε καλύτερα τα Football Manager από την ιστορία.

    Μόνο τον Μπογκντάνοβιτς γνωρίζω από μία εκ των ιστορικότερων ομάδων της Ευρώπης.Και το βλέπω πολύ πιθανό να κατηφορήσει μόνο προς Βόσπορο μεριά.Οι 2 μεγάλοι δικοί μας πλέον δεν αποτελούν πρώτη επιλογή για εξελίξημους παίχτες όπως παλιά παρά μόνο για ''λαχεία''.Ρεάλ,Μακάμπι,Μπάρτσα και ΤΣΣΚΑ δεν θεωρω ότι θα πάει ο μικρός όχι βεβαίως επειδή δεν είναι μεγάλες ομάδες αλλά επειδή με τον Ομπράντοβις ή με τον ίβκοβιτς ως μέντορα θα είναι η ιδανική κατάσταση για αυτόν...Εκτός και αν θέλει να περάσει τον Ατλαντικό και να φάει τα μούτρα του όπως ανέφερε πολύ εύστοχα ένας φίλος πιο πάνω σαν τον Νέντοβιτς!

    Υ.Γ Απλά μην ασχολείστε με αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το HoopFellas σαν τα σχόλια σε διάφορα αθλητικά site.
    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μιλάμε θα γίνει μεγάλη σφαγή για 2-3 παίχτες της Παρτιζάν οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα πάνε Τουρκία.

    Θα ήταν εκπληκτικές κινήσεις και για Ολυμπιακό/Παναθηναϊκό σίγουρα και ο bogdanovic και ο loverne αλλά ok, πάνε αυτές οι εποχές! :)

    Μιας και έχουμε πιάσει τόσο ζεστά το θέμα με την ελληνοποίηση. Αυτό το τεράστιο ταλέντο ο Λίνος (ρωτάω για πολλοστή φορά! ;D) το έχασε το τραίνο με την πελματιαία απονευρίτιδα που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία 2-3 χρόνια? Εγώ αν ήμουν παράγοντας θα τον υπέγραφα στην ομάδα μου με τα ίδια λεφτά που παίρνει στον ΚΑΟΔ, θα έριχνα τους γιατρούς-γυμναστές μου πάνω του και θα ήλπιζα...Αν χάθηκε από αυτό, κρίμα, διαβάσαμε τόσα για αυτόν και ουσιαστικά δεν τον έχουμε δει να παίζει, πέρα από ένα φιλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από ότι έχω ακούσει ταλαιπωρείται και από μια "εγκεφαλίτιδα" !

      Διαγραφή
    2. αυτή η εγκεφαλίτιτδα προσβάλει κυρίως νεαρά μεγάλα ταλέντα, αν είσαι μέτριος απλό ταλέντο την γλυτώνεις.

      Διαγραφή
    3. Μεγάλος τεμπέλης δηλαδή?

      Διαγραφή
  32. Alania deite ta playoffs tou NBA alla kai ta evrwpaika prwta8lhmata sto http://24livestream.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τελικα ο Μπατιστ πηγε για προωρες διακοπες και συνταξιοδοτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Καλάθης, κατά τον Μίσσα, επιστρέφει στην Ευρώπη το καλοκαίρι. Κατά πάσα πιθανότητα.

    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10495&subid=2&pubid=129720766

    Jim, με πόσα πιστεύεις ότι θα πληρωθεί ο Νικ για να κλείσει σε ευρωπαϊκή ομάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καλάθης μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι ΔΕ ΘΕΛΕΙ να γυρίσει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η προτεραιότητα του, δηλ. να μείνει στην Αμερική και το ΝΒΑ. Έκανε μεγάλη οικονομική θυσία πέρυσι για να φτάσει στο Μέμφις όμως. Περιμένω να δω πόσο θα επηρεάσει το status του στην Αμερικανική αγορά αυτή η ιστορία με το ντόπινγκ. Μόνο τότε θα κοιτάξει προς Ευρώπη. Όχι λιγότερα από 1 εκ. ετησίως 77, σε καμία περίπτωση. Και υπάρχουν ομάδες που μπορούν να του δώσουν γύρω στο 1.5 εύκολα.. Σας είχα γράψει από πέρυσι για την ΤΣΣΚΑ..

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω ότι η προτεραιότητά του είναι το ΝΒΑ. Μας είχες ενημερώσει πέρσι για την απόφασή του να ''πετάξει'' τα λεφτά της Ευρώπης και να ρισκάρει στην Αμερική με χαμηλό συμβόλαιο τον 1ο χρόνο. Άλλωστε, το παιδί αυτό το στόχο καριέρας έχει. Το θέμα είναι ότι ο Μίσσας βγήκε και είπε ότι ο Νικ μάλλον το σκέφτεται σοβαρά. Αν δεν υπήρχε μεγάλη πιθανότητα, δεν θα ρίσκαρε ο κόουτς να βγει να το πει δημόσια. Αυτή η σαχλαμάρα με την ουσία που πήρε ίσως αποτελέσει αξεπέραστο εμπόδιο για να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ την επόμενη σεζόν.
      Όσον αφορά το κασέ του, συμφωνώ κι εγώ. Κάτω από το 1 εκ. δεν πρόκειται να πέσει. Οπότε, για τους αιώνιους τα πράγματα είναι δύσκολα. Κοίτα, όμως, συγκυρία. Για τον ΠΑΟ είναι ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ για να διαδεχτεί τον Διαμαντίδη. Και για τον Ολυμπιακό μοιάζει ο καλύτερος για αντι-Λο και ταυτόχρονα αυτός που θα πάρει την σκυτάλη από τον Σπανούλη. Όποιος τα χώσει τον κλείνει για 3 χρόνια και ξεμπερδεύει. Διαφορετικά, το μενού έχει Ράιτ και Κόλινς.

      Διαγραφή
  35. Απόλυτα σχετικό με το άρθρο :-) .

    Euroleague Rising Star 2013-14: Bogdan Bogdanovic!

    http://www.euroleague.net/news/i/136784

    Αλεξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τα μεγαλυτερα ταλεντα ανα ηλικια στο ελληνικο μπασκετ χωρις φυσικα να σημαινει οτι θα κανουν οπωσδηποτε μεγαλη καριερα αφου υπαρχει το χαρακτηριστικο παραδειγμα του χρυσικοπουλου ειναι.... στους 97αρηδες το μεγαλυτερο ταλεντο ειναι ο παπαγιαννης που εχει τεραστιες πιθανοτητες να γινει ντραφτ σε υψηλη θεση το 16 ή το 17 και μετα ειναι ο χαραλαμποπουλος και ταλαντουχοι ειναι ο μουρατος και ο σκουλιδας... στους 95-96αρηδες οι δυο που μονοπωλησαν το ευρωπαικο κατω των 18 ηταν ο βεζενκοφ και ο διαμαντακος μαλιστα σε ενα τουρνουα που συμμετειχαν παικτες που εχουν χρονο φετος ακομα και στην ευρωλιγκα οπως ο σιπαχι,ο σαμπονις,ο μπιρσεν και ο ντιοπ....εξαιρετικο ταλεντο σ αυτην την ηλικια ειναι και ο σταματης...... στους 93 μετα τον αντετοκουμπο ο καλυτερος σε προοπτικη ειναι ο παπαπετρου(94αρης) το αποδεικνυει και φετος στον ολυμπιακος,τεραστια προοπτικη εχει και ο μποχωριδης που σε στυλ ειναι οτι πιο κοντα εχει βγαλει το ελληνικο μπασκετ τα τελευταια χρονια στον διαμαντιδη και ακολουθουν αγραβανης και λαρεντζακης.... γενικως παικτες κλειδια για τους αιωνιους τα επομενα χρονια αφου ουσιαστικα ο παναθηναικος εχει παρει τον καλυτερο 97αρη και 95αρη και ο ολυμπιακος τον καλυτερο 94αρη ειναι ο μποχωριδης και ο σταματης αφου για αντετοκουμπο,παπαγιαννης και βεζενκοφ το πιο πιθανο ειναι να συνεχισουν στο nba την καριερα τους.....

    Michael Koch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. http://www.esake.gr/el/action/EsakeplayerView?idplayer=DE3117F5&mode=1&idteam=0000000C&idchampionship=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ομολογώ ότι με έχει κουράσει λίγο τελευταία αυτός ο "σαματάς" με τους νέους έλληνες παίκτες - ταλέντα. Ειδικά από τότε που ο ΔΓ έδωσε αυτή την περίφημη συνέντευξη, τα ΜΜΕ δεν έχουν σταματήσει να μας λένε για τους νέους Kukoc και Mirotic (ποιούς?) που εκκολάπτονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

    Πόσες φορές πρέπει να θυμίζουμε ότι σε επίπεδο Euroleague για να παίξουν βασικοί αυτοί οι παίκτες στις ομάδες τους, θα χρειαστούν πολλά χρόνια (και αν) δεδομένου του ότι παίκτες όπως οι Μάντζαρης, Σλούκας, Παπ και Παππάς (οι οποίοι έκαναν παπάδες στα εφηβικά πρωταθλήματα αλλά κυρίως στις μικρές εθνικές ομάδες με τόσα μετάλλια σε ευρωπαικές και παγκόσμιες διοργανώσεις) χρειάστηκαν να περιμένουν τουλάχιστον έως τα 22 τους (ο Παππάς μέχρι τα 24 του, που μάλιστα ήδη από τα 19 του στη Real έδειχνε ότι είναι πολύ μεγάλο ταλέντο) για να βρουν θέση βασικού στις ομάδες τους. Οι περισσότεροι από αυτούς μαλιστα είτε ήρθαν από άλλες ομάδες όπου ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι (Μάντζαρης, Παππάς, Γιανκοβιτς), είτε δόθηκαν δανεικοί για να ψηθούν (Σλουκ), είτε εξελίχθηκαν μέσα από την ίδια την ομάδα με τα χρόνια (Παπ).

    Ακόμα και παίκτες όπως ο Αγραβάνης και ο Καββαθάς, πήραν σταθερό χρόνο και εμπειρίες στις προηγούμενες ομάδες τους (ο πρώτος από το 2ο χρόνο του στο Μαρούσι και ο δεύτερος 3-4 χρόνια στον Πανιώνιο) πριν τους εμπιστευτεί το προπονητικό επιτελείο του ΟΣΦΠ και τους φέρει στην ομάδα.

    Και η δική μου απορία είναι η εξής: Με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΟ περί ελληνοποίησης, εννοούσε ότι ο ΠΑΟ δεν θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην Euroleague τα επόμενα χρόνια? Γιατί, αν περιμένει να βασιστεί στα επόμενα 2-3 χρόνια ΜΟΝΟ στους Μποχωρίδη, Διαμαντάκο, Χαραλαμπόπουλο, Σαλούστρο, Παπαντωνίου κλπ (βάλτε όποιους θέλετε στη θέση αυτή), τότε δεν μπορώ να δω πώς θα μπορεί να έχει απαιτήσεις η ομάδα για διακρίσεις στην Ευρώπη.

    Το ίδιο φυσικά ισχύει και στον ΟΣΦΠ, που δεν θα μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά στους Χριστοδούλου, Αγραβάνη, Παπαπέτρου, Καββαδά κλπ (επίσης βάλτε όποιους θέλετε) τουλάχιστον για την Ευρώπη στα επόμενα 2-3 χρόνια.

    Συνεπώς, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αποκαλούμε τα νέα ταλέντα όπως οι Τσαλμπούρης, Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος, Χριστοδούλου, Αγραβάνης ως τους νέους Kukoc, γιατί ο Kukoc στα 19 του κατακτούσε Euroleague ως βασικότατος παίκτης μιας ομάδας που είχε κυρίως παίκτες ... μωρά, και κινδυνεύουμε να αποδειχθούμε... γραφικοί! Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, πολλή δουλειά εκ μέρους τους, για να πάρουν αρχικά σταθερό χρόνο (έστω και μικρό, 5-10 λεπτά) στις ομάδες τους, πόσο μάλλον να γίνουν βασικοί στην Ελλάδα. ΓΙα την Ευρώπη, αν...

    Και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη του πόσο δύσκολο είναι να καθιερωθεί ένας παίκτης σε μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟ ή του ΟΣΦΠ, από τους 23χρονους Παππά και Γιάνκοβιτς φέτος (που έκαναν παπάδες πέρυσι σε Ελλάδα και Eurocup) στον ΠΑΟ.

    Τέλος, αν κατά τύχη, κάποιοι από τους νέους παίκτες έχουν το μυαλό του Παππά (δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι φάνηκε ο χαρακτήρας του κάποια στιγμή στο χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟ), τότε το φούσκωμα με την τρόμπα από τα 18-19 τους, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για την εξέλιξη τους. Τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο δεν τους φοβάμαι, γιατί πιστεύω ότι είναι σοβαροί και προσγειωμένοι, αλλά για άλλους όπως π.χ. ο Μποχωρίδης και ο Τσαλμπούρης δεν είμαι σίγουρος αφού δεν τους γνωρίζω καθόλου. Πρέπει να τους αφήσουμε να δουλέψουν μέσα στις ομάδες τους, και αν αποδειχθεί ότι αξίζουν, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανταμειφθούν για την προσπάθεια τους π.χ. Παπ στην Barca με τρελό συμβόλαιο.

    Από αυτούς των 19-20 ετών, ως εξαιρέσεις, μόνο ο Βεζένκοφ και ο Johan πιστεύω μπορούν να ανταπεξέλθουν (και λόγω χαρακτήρα) άμεσα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ομάδων όπως ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ (ο δεύτερος το απέδειξε ήδη αυτό).

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Johan??? Ιωάννης λέγεται

      Διαγραφή
    2. Λογικο ειναι να σε εχουν κουρασει οι συνεχεις αναφορες στις δηλωσεις Γιαννακοπουλου εφοσον εισαι οπαδος του οσφπ...Εμενα με κουραζουν οι συνεχεις αναφορες στον Johan οπου ανα 2 ποστ τον αναφερεις...

      Διαγραφή
    3. ρε πρηχτη Αλεξης εσυ δεν μας εχεις πρηξει με τον Γιοχαν καθε τρεις και λιγο (λες και ειναι ο φιλος της Χαιντι)Αυτος ο μικρος, εχουν παρει τα μυαλα του αερα οσο κανενας αλλος.Ολο δηλωσεις φρου-φρου και αρωματα ειναι.Που ειδες ρε λιχνο τον κακο χαρακτηρα του Παππα απο το χθεσινο παιχνιδι απο τα 4 κλεψιματα μηπως η απο τo 1 μπλογκ και τις δυο ασιστ.Καλα λενε καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα.Εγω βλεπω ενα παιδι που ειναι κοντα στον ΔΔ στον Γιανκοβιτς και σε ολη την ομαδα με αστειακια και χαβαλε.Υ.Γ τον γνωρισες τον Γιοχαν προσωπικα οποτε εισαι σιγουρος για τον χαρακτηρα του οσο εισαι σιγουρος για τον σκατοχαρακτηρα του Παππα.Ο Παππας ενα παιχνιδι εκανε με Αστερα και εκανε pir οσο εχουν ο Σλουκας και ο Μαντζαρης ολη της σεζον.Ο Παππας αν του δωθει η ευκαιρια θα δεις τι μπορει να κανει το ιδιο και ο Γιανκοβιτς.Ο Γιοχαν βαδιζει στα χναρια του αλλου αλλοπαρμενου Παπ..

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 7 Μαΐου 2014 - 1:57 μ.μ.

      Ο πρήχτης Αλέξης σας δηλώνει ότι ειλικρινά δεν γνωρίζει αν ο Johan είναι φίλος της Χάιντι, αλλά τελευταία φορά που τσέκαρα,

      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%28%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%29

      διαπίστωσα ότι το Johan (που χρησιμοποιώ)προέρχεται αρχικά από την ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ονομασία (Yəhôḥānān - Γιοάναν) και στη συνέχεια μετά την εξάπλωση του Χριστιανισμού από την ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΗ (Ἰωάν(ν)ης), πριν γίνει στις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Johann (πώς λέμε Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ).

      Επειδή, ομολογώ, δεν μου αρέσει το παρατσούκλι που του έβγαλαν οι Αμερικάνοι (Papi ή Πάπι στα ελληνικά), γιατί μου θυμίζει το παπί, και δεδομένου ότι ο Παπ είναι αυτός της Barca, του έβγαλα αυτό το ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ με ένα n, ακριβώς για να μην ταυτίζεται με το γερμανικό Johann (που έχει δύο n) και για μην γράφω συνέχεια ολόκληρο το όνομα του (αφού το γράφω τόσο συχνά :-)) ).

      Όσον αφορά την σύγκριση Παππά - Johan που κάνετε

      1) Δεν με διαβάζετε σωστά και δεν καταλαβαίνετε τί γράφω. Καλύτερα να μην με διαβάζετε καθόλου, γιατί μόνο κακό κάνετε στον εαυτό σας. ΕΓΡΑΨΑ

      (δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι φάνηκε ο χαρακτήρας του κάποια στιγμή στο χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟ)

      και ΔΕΝ γράφω πουθενά για ΚΑΚΟ χαρακτήρα του Παππά. ΕΝΝΟΟΥΣΑ η νοοτροπία του και η έλλειψη σοβαρότητας που τον διακρίνει κάποιες (έστω και λίγες) στιγμές (μία από τις οποίες διὲκρινα στο συγκεκριμένο αγώνα, και ενώ είχε την μπάλα στην επίθεση με τη διαφορά γύρω στους 20 πόντους).

      Δεν σημαίνει ότι αν ο χαρακτήρας και η νοοτροπία ενός παίκτη δεν είναι ευθυγραμμισμένα με τις απαιτήσεις μιας ομάδας του επιπέδου του ΠΑΟ, ή τα μυαλά του παίρνουν εύκολα αέρα, ο παίκτης αυτός είναι και "καλόπαιδο" (κακός χαρακτήρας).

      Τον Johan δεν τον γνωρίζω φυσικά από κοντά (όπως έσεις υποθέτω από τα λεγόμενα σας τον Παππά)

      (Εγω βλεπω ενα παιδι που ειναι κοντα στον ΔΔ στον Γιανκοβιτς και σε ολη την ομαδα με αστειακια και χαβαλε)

      ΑΛΛΑ σας παραθέτω την ιστορία του Johan (ΠΡΟ ΟΣΦΠ)

      http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/h_istoria_toy_iwannh_papapetroy.2344394.html

      στην οποία ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ (που προφανώς τον γνωρίζει καλύτερα σε αυτόν τον κόσμο, από τον καθένα από εμάς) δηλώνει και τα παρακάτω

      (Η επιμονή του και η ωριμότητα που επέδειξε ήταν αυτά που μας υποχρέωσαν να εξετάσουμε τις προτάσεις που είχαμε ήδη από high schools και επιλέξαμε ένα (το Air Academy of Florida) που ήταν στρατιωτικό σχολείο -«βγάζει» ιπτάμενους. Είδαμε ότι ήταν εσώκλειστοι οι φοιτητές, το επίπεδο πειθαρχίας ήταν μεγάλο, όπως και εκείνο της ασφάλειας (μετά τις 10 το βράδυ, «κόβονταν» τα πάντα: το ρεύμα και το internet κλπ. Για να πάρει άδεια το σαββατοκύριακο, έδινα εγώ άδεια μέσω email), βρισκόταν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Φλόριντα, στο Μέλμπουρν δηλαδή τη Μελβούρνη, τα πάντα μας ικανοποιούσαν απόλυτα και είπαμε το ΟΚ. Αν κοιτάξουμε πίσω, ούτε που καταλάβαμε πότε πέρασαν τόσα χρόνια που είναι τα παιδιά στην Αμερική».)

      Τώρα, εσείς τί νοοτροπία και χαρακτήρα λέτε να διαμόρφωσε στο Air Academy of Florida?

      Παρεπιπτόντως, μακάρι να ήμουν και εγώ "τρελός και αλλοπαρμένος" και να έπαιρνα τα χρήματα που παίρνει ο Παπ στην Barca...

      Αλέξης

      ΥΓ. Ο Παππάς μέχρι και στην Real είχε ευκαίρια...

      Διαγραφή
  39. Κάνει 1(μία) συμπαθητική εμφάνιση ο Διαμαντάκος, και η εφημερίδα του προέδρου της ομάδας βγάζει πρωτοσέλιδο ολόκληρο αφιερωμένο σε αυτόν με τίτλο "Μπουλντόζας δεκαετίας".

    Κατά τα άλλα, κράζουμε παίχτες γιατί "παίρνουν τα μυαλά τους αέρα", κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο διαμαντακος δεν ηρθε απο το πουθενα ειναι ο καλυτερος σεντερ στην ευρωπη στην ηλικια του στο τελευταιο ευρωπαικο κατω των 18 ηταν 3ος σκορερ με 18.4 ποντους μεσο ορο,2ος ριμπαουντερ με 11 ριμπαουντ ανα αγωνα σε 25 λεπτα συμμετοχης οταν αντιστοιχα ο ντιοπ που επαιξε φετος αρκετα στην ευρωλιγκα(135 λεπτα συνολο) με την καχα ειχε 8.9 και 6.9 στις αντιστοιχες κατηγοριες.....

      Διαγραφή
    2. Χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ή διάθεσης να μειώσω τον Διαμαντάκο, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τί έκανε ο "καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη" στο All-Star Game

      http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.playerID_93080.compID_byKWxHiNH4kgiRAG72AKU1.season_2013.roundID_10174.teamID_97734.html

      και τί έκανε ο συμπαίκτης του Kerem Kanter στον ίδιο αγώνα

      http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.playerID_101597.compID_byKWxHiNH4kgiRAG72AKU1.season_2013.roundID_10174.teamID_97734.html

      Όσον αφορά τους δύο αντίπαλους σέντερ, ο μεν Nikola Jokic έκανε τα παρακάτω

      http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.playerID_106812.compID_byKWxHiNH4kgiRAG72AKU1.season_2013.roundID_10174.teamID_97735.html

      ο δε Anzejs Pasecniks

      http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.playerID_92765.compID_byKWxHiNH4kgiRAG72AKU1.season_2013.roundID_10174.teamID_97735.html

      Σημειωτέον ότι ο Διαμαντάκος αγωνίστηκε για 10 ενώ οι υπόλοιποι τρεις σέντερ για 18-19 λεπτά έκαστος.

      Τα νούμερα του βεβαια στις δύο διοργανώσεις εθνικών ομάδων που αγωνίστηκε είναι αυτά που γράψατε.

      http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/p/q/Georgios%20DIAMANTAKOS/pid/93080/_//players.html

      Παρεπιπτόντως, φαίνεται να έχει δηλωθεί και για το draft του ΝΒΑ, για το 2014.

      http://www.nbadraft.net/players/georgios-diamantakos
      http://www.draftexpress.com/profile/Giorgos-Diamantakos-66941/

      Παράκληση, επειδή δεν βρήκα πουθενά αναφορά για το γεγονός ότι είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη, μπορείτε να μας δώσετε κάποιο σύνδεσμο που γράφει για την απονομή ή ανάδειξη αυτή?

      Όσον αφορά τον Diop, δεν γνωρίζω αν είναι ή όχι καλύτερος από τον Διαμαντάκο, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι σαφώς πιό έτοιμος για την Euroleague, και εξάλλου νομίζω ότι αναγκάστηκε να παίξει στην Euroleague, λόγω των τραυματισμών που είχε η Kutxa φέτος. Πάντως τα νούμερα των παικτών στις διοργανώσεις των μικρών εθνικών ομάδων, μην τα παίρνετε πάντοτε απόλυτα ως αξιόπιστους δείκτες της αξίας των παικτών, γιατί αυτές οι διοργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις διοργανώσεις των ανδρών όπως η Α1 και κυρίως η Euroleague.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    3. Βγηκε στην καλυτερηα πενταδα στο προηγουμενο ευρωπαικο και καλυτερος σεντερ εννοειται.
      Δεν βρηκα ουτε εγω αναφορα γιατι δυσκολα καλυπτονται τετοιες διοργανωσεις με στατιστικα στοιχεια.Αλλα θυμαμαι πολυ καλα οτι εκανε οργια σε μια χαμηλου ταλεντου κακη ελληνικη ομαδα , που στην ουσια ηταν ο παιχτης χαρις στον οποιο νικησαμε καποια παιχνιδια.θυμαμαι επειδη το παρακολουθουσα λογω του διαμαντακου ,οτι ενω αρχησαμε χαλια καποια στιγμη καναμε καποιες νικες αλλα τραυματιστηκε στο τελευταιο παιχνιδι ο νεαρος και χασαμε αδοξα το πλασαρισμα

      Διαγραφή
    4. Λες -σωστά- ότι τα νούμερα των μικρών εθνικών δεν είναι απόλυτα αξιόπιστα. Και είναι δηλαδή περισσότερο αξιόπιστο το All star game; Ένα αδιάφορο και κυρίως ένα (1) παιχνίδι; Και αν μπω στη λογική σου, στο Ελληνικό all star game ο Παππάς είχε 24 πόντους, ο Αθηναίου 17 και ο Μάντζαρης 0. Άρα με την ίδια λογική και οι δυο είναι πολύ καλύτεροι του Μάντζαρη έτσι; Στο δε all star των νέων btw ο Διαμαντάκος είχε 15 πόντους (ασίστ ριμπάουντ και τέτοια με συγχωρείς δεν είχε το site της διοργάνωσης).

      Διαγραφή
    5. Ποιο all star game ρε παιδια.μιλαμε σοβαρα?υπαρχει αγωνας all star game?
      Λοιπον απεναντι στην ρωσια ενα χαρακτηριστικο ματς που βρηκα του διαμαντακου που ελεγα
      http://www.prasini.gr/basket/item/3522-thorikto-diamantakos

      Διαγραφή
    6. Προς Μαρούτας

      Συγκρίνετε το δικό μας (ο θεός να το κάνει) All-Star Game με το Ευρωπαικό U-18 στο οποίο είναι τιμή να σε καλέσουν και πρέπει να αποδείξεις ότι δίκαια βρίσκεσαι εκεί? Αδιάφορο το Ευρωπαικό U-18?

      Επίσης, στα στοιχεία που παρέθεσα για το συγκεκριμένο All-Star Game, μήπως είχα και τους χρόνους που αγωνίστηκε ο κάθε σέντερ? Γιατί ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη αγωνίστηκε μόλις 10 λετπά, ενώ όλοι οι άλλοι 18-19? Στην ομάδα του δεν υπήρχε άλλος σέντερ πέραν του Kanter, και με διαφορά, απολύτως κανείς στο ύψος του Διαμαντάκου. Στην άλλη ομάδα υπήρχε ένας στο ύψος του που έπαιξε 19 λεπτά, οπότε δεν θα ήταν λογικό να κληθεί να τον ματσάρει?

      Προς Panos Geo

      Εδώ έρχεστε σε αντίθεση με τον Marouta (με τον οποίο εδώ συμφωνώ) ότι από ένα και μόνο παιχνίδι δεν μπορείς να κρίνεις ένα παίκτη. Και εξάλλου, πόσοι παίκτες των αντίπαλων ομάδων στην συγκεκριμένη διοργάνωση, μπορούσαν να ματσάρουν την σωματοδομή (και ειδικά το ύψος) του Διαμαντάκου?

      Σε κάθε περίπτωση, όπως ξαναείπα, δεν μειώνω την αξία του Διαμαντάκου, που θεωρώ ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα, απλά παρέθεσα κάποια στοιχεία (όπως και τα εξαιρετικά του νούμερα στις δύο διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, στις οποίες ήταν πρωταγωνιστής).

      Και βέβαια, τόνισα την σοβαρότητα που απαιτείται από όλους όσοι παρακολουθούν τα νέα αυτα παιδιά, στον τρόπο με τον οποίο κάνουν κρίσεις και σχολιάζουν τις επιδόσεις τους.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  40. -γιατι τοσος ντορος για τον καλαθη?

    καλος παικτης, με καλα στοιχεια αλλα με ενα τραγικο μειονεκτημα για το κλειστο ευρωπαικο μπασκετ, το σουτ!!!

    να πας να δωσεις 1,5εκ για ενα ποιντ που σουταρει επιεικως μετρια?αν εχεις ενα καραβι λεφτα, οκ, πασο!!!!

    και δεν ειναι μονο οτι το σουτ του δεν ειναι καλο, αυτο να πεις οτι βελτιωνεται (στην ηλικια του βεβαια ο μητσος απο χτιστης ειχε μετατραπει σε εκτελεστη κανονικο).....αυτο που δεν παλευεται ειναι το release, την αφηνει τη ρημαδα εξαιρετικα αργα!!!προλαβαινει να πεσει πανω του αμυντικος που βρισκεται και 2 μετρα μακρια!!!

    καλος παικτης αλλα για ευρωπη δε μπορει μια μεγαλη ομαδα να στηριξει το παιχνιδι της πανω του στον ασο!!!!

    -ο διαμαντακος εχει τεραστιο κορμι , τοσο τεραστιο που δεν το εχουμε δει απο αλλον ελληνα παικτη τα τελευταια χρονια!!!με δουλεια πολλη θα εχει τις ευκαιριες του του χρονου ως τριτο σεντερ.αν δεν τα σκατωσει μπορει να παιξει μεγαλο μπασκετ!!!ο θεος του δωσε κορμι,η μοιρα τον εφερε σε μια μεγαλη ομαδα σε μικρη ηλικια, τι αλλο θελει, εκτος απο υγεια, για να παιξει μπασκετ στον παο?ολα ειναι στο χερι του.

    -λεμε για την παρτιζαν που βαραει διαλυση και θα ξεπουλησει αλλα μη ξεχναμε και τον Αρη που εχει ενα πολυ καλο συνολο νεαρων παικτων και που δυστυχως δε θα δουμε ποτε αυτα τα παιδια πού μπορουν να φθασουν ολοι μαζι με εναν ικανο προπονητη, βλεπε αγγελου!!

    βεζενκοφ, μποχωριδης, μουρτος, σαρικοπουλος, τσακαλερης , γκικας, ακομα και ο αθηναιου που εφυγε, εφτιαχναν εναν πολυ δυνατο ελληνικο πυρηνα που συντομα θα διαλυθει και αυτος!!!

    χωρις χρημα δυστυχως δε γινεται τιποτα σε επαγγελματικο επιπεδο!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καλάθης έχει δοκιμαστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τα πήγε εξαιρετικά. Και Ευρωλίγκα σήκωσε πρωταγωνιστώντας, ΜVP αναδείχθηκε στο Eurocup, ελληνικό πρωτάθλημα πήρε με τον Διαμαντίδη τραυματία και φέτος στο ΝΒΑ, όταν έλειψε ο βασικός pg των Γκρίζλις και βρήκε περισσότερο χώρο, έκανε ματσάρες. Αν είχε και σουτ, αυτή τη στιγμή ούτε καν θα κάναμε την συζήτηση για ( απίθανη κατ'εμέ) επιστροφή του στην Ευρώπη. Ας τον έφερνε ο Γιαννακόπουλος (λέμε τώρα), κι ας έχτιζε άλλο ένα ΟΑΚΑ ο Νικ με τα τούβλα του.

      Διαγραφή
    2. Μην λέμε ότι θέλουμε για τον Καλάθη, όπως λέει και ο pensierix αν είναι και το σουτ (που είναι κάτι που το δουλεύει συνέχεια) σίγουρα θα έπιανε 2-2,5 εκ. στην αγορά, ίσως και παραπάνω γιατί όλα τα άλλα τα έχει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

      Διαγραφή
    3. Καλά.
      Αν μας ξινίζει και ο Καλάθης, τότε έχουμε χάσει το μέτρο…

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ με ΣΜ. Εξαιρετικός σε άμυνα και οργάνωση ο Νικ, αλλά από σουτ άστα να πάνε. Για να μη μιλήσω για τις βολές, δεν πρέπει να έχει υπάρξει γκαρντ με τόσο χαμηλό ποσοστό στις βολές. Προσωπικά τον θέλω, αλλά εάν γκρινιάζουμε για την αστοχια του Ουκιτς που παιρνει περιπου τα μισα (λιγο παραπανω), φανταστειτε τι θα ακουσει ο Νικ αν παιρνει 1,5 εκ. και ριχνει τουβλα.

      Διαγραφή
    5. ουτε το μετρο εχω χασει ουτε τιποτα παιδια.

      η ελλειψη σουτ δεν ειναι απλα ενα μειονεκτημα αλλα κατι που επηρεαζει ολο τον τροπο παιχνιδιου.χωρις σουτ γινεσαι προβλεψιμος και ευκολα αντιμετωπισημος οταν ο αντιπαλος κοουτς εστιασει πανω σου!!!!

      το ξαναλεω,

      οταν ο αντιπαλος κοουτς εστιασει πανω στο αντιπαλο ποιντ, το οποιο δεν εχει και σουτ , ευκολα θα τον σβησει κιολας!!!!

      ο μονος ποιντ γκαρντ που εκανε μεγαλη καριερα χωρις σουτ σε μεγαλη ομαδα ειναι ο Τεο αλλα και καλυτερο κορμι ειχε (πιο ψηλος, πιο δυνατος) και πολυ καλυτερο ματι στην οργανωση ειχε...ολα αυτα βεβαια στα 30 του!!!παρολαυτα, ο τεο οδηγησε τη τσσκα με ενα αλλο μεγαλο ποιντ διπλα του, το χολντεν, ποτε μονος του!!!!

      τι θελω να πω,

      καλος ο καλαθης, αν θελετε και για πρωτο ονομα σε μεγαλη ομαδα, αλλα για να αποδωσουν τα κυβικα του πρεπει να πλαισιωθει απο ενα αλλο εξισου ποιοτικο ποιντ .μονος του, να οδηγησει μεγαλη ομαδα δυσκολο.Αν ο ΔΓ εχει 3-3,5εκ για να συντηρει μονο τη θεση 1 στην ομαδα τοτε πασο!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    6. Το ότι ο Καλάθης δεν είναι καλός σουτέρ ή έχει αργή εκτέλεση δε σημαίνει δα ότι είναι και χτίστης, ε...Δεν είναι δηλαδή για να του αφήνεις προκλητικά το σουτάκι από τα 4-5 μέτρα. Κι από τη στιγμή που σε τόσους άλλους τομείς του παιχνιδιού είναι πολύ καλός, το να μην είναι και σουτέρ δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να ηγηθεί μεγάλης ομάδας. Στο κάτω-κάτω της γραφής, κούπες μόνος του δε σήκωσε κανείς, πάντα έχει ανάγκη από στηρίγματα. Κι ο Διαμαντίδης στα ντουζένια του, που πήρε ό,τι βραβείο κυκλοφορούσε στη πιάτσα (2011), είχε τον...Καλάθη δίπλα του. Σλούκας και Μάντζαρης έχουν καλύτερο σουτ από τον Νικ. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτεροι παίκτες από το αμερικανάκι ή θα πάρουν ομάδα από το χέρι και ο Καλάθης όχι; Πολύ αμφιβάλλω.

      Διαγραφή
    7. καλησπερα

      δε ξερω τι πινει ο Καλαθης αλλα ειναι μεγαλη παικταρα.
      Το μειονεκτημα στο σουτ(περισσοτερο δισταγμος και κακο στιλ παρα κακα ποσοστα) το ξερουμε ολοι.Ομως εχει γρηγορη σκεψη,ειναι πολυ γρηγορος παικτης και φοβερος αμυντικος πανω στο pnr.
      Στην επιθεση ξερει ποιος παικτης εχει ψυχολογια να χωσει το καλαθι.και μοιραζει ασιστ.Δεν ειναι τυχαιος παικτης ο καλαθης.
      Πριν παει Αμερικη πηρε και 2 κουπες στην Ευρωπη και ηταν απο τους πρωταγωνιστες.Φετος επαιξε 7 παιχνιδια βασικος(λογω τραυματισμου του Κονλει) και βγηκε ρουκι του μηνα.
      Μιλαμε ειχε 16 ποντους 5-6 ασιστ και ριμπουντ και αλλα αλλα
      πανω απ ολα εσβησε τα πλει μεικερ που αντιμετωπισε οπως πχ ο Γουολ.Δες τα παιχνιδια εδω,ειναι κανα εφταρι που εχει παιξει 35-40 λεπτα.
      http://nba.sport24.gr/stats/players/playerFile.xhtml?playerId=201979&leagueId=00&tz=GMT+2&dst=1&locale=en

      Εχει σταματησει λιγο και να δισταζει στο σουτ,θα εχει φαει και κυνηγι και σουταρει επιτοπου και αμα μπει μπηκε.
      Απο οσους εχω δει ειναι ο μονος που μπορει να διαδεχθει τον 3D γιατι κινειται πανω στις ιδιες αρχες.Μειονεκτει στο σουτ και την ηγετικοτητα αλλα πλεονεκτει σε μπασιμο και ποδια σε σχεση με τον 3D.Αν μπορει να τον διαδεχθει καποιος ειναι αυτος και ειναι μονο 25-26.

      WILKINS

      Διαγραφή
  41. Τρίχες, είναι γνωστό ότι ο Τζιμ έχει σχέση έρωτα με οτιδήποτε σέρβικο, μια από τα ίδια όπως τότε με την "τεράστια φουρνία" Τεπιτς (ο νέος Μποντιρόγκα), Βελίτσκοβιτς (ο νέος Νταλιπάγκιτς), Τρίπκοβιτς (ο νέος Ντανίλοβιτς), απο τα πιο άμπαλα σερβάκια...και ξαφνικά κάνουμε αμάν για αυτούς
    Φαντάσου, οι καλύτεροι παίχτες της Παρτίζαν είναι Γάλλοι (ή μη Σερβοι), αλλά ας είναι καλά οι σέρβικη μαφία που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και θα τους μοσχοπουλήσει στη Κωνσταντινούπολη (αλλά τι λέω, ακόμα και ο Μεσίνα έφαγε το παραμύθι των σέρβων)
    Ως γνωστόν, τον σέρβο μπορείς να τον κοροιδέψεις, αλλα όχι να τον κλέψεις..το αντίστροφο
    Ζαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολύ εύστοχοι αυτοί που διαλέγουν τον προπονητή της χρονιάς στο Eurocup: πέρσυ βγάλανε τον Κατσικάρη που αμέσως μετά έχασε κατά κράτος από τη Λοκομοτιβ στον τελικο, φετος βγαλανε τον Τρινκιερι που ξεφτιλιστηκε απο τη Βαλενθια του Περασοβιτς. Μιλαμε 100% ευστοχια...

    ΥΓ Περιμενω επισης τους δημοδιογραφους και φιλαθλους για να εξυμνησουν αλλη μια μεγαλη εμφανιση στη φετινη σειρα τελικων του Νικου Ζηση. Οπως και περσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οταν ψαχνεις να βρεις παικτη για να καλυψεις μια θεση,στη συγκεκριμενη περιπτωση του ''ασου'',κινεισαι μεσα στα πλαισια που καθοριζει η αγορα,δηλαδη ποιοι παικτες ειναι διαπραγματευσιμοι και σε ποιο κοστος..Ο Καλαθης εχει πολλα θετικα,τον ξερουμε λιγο-πολυ σαν παικτη και οσον αφορα το σουτ,απλα να θυμισω οτι η αντιστοιχη αδυναμια του Ρουμπιο δεν τον εμποδισε να ειναι βασικος σε μια απο τις καλες ομαδες του nba..Το θεμα ειναι πως φτιαχνεις την ομαδα,ετσι ωστε να αναδειξεις τα πλεονεκτηματα του Καλαθη και να ''κρυψεις'' το μειονεκτημα του.Κι αυτο απαιτει την υπαρξη σπουδαιου προπονητη..Παντως η κουβεντα που γινεται παραειναι φιλολογικη,απο τη στιγμη που δεν εχει εκφρασει ο ιδιος ο παικτης τις προθεσεις του για την επομενη σεζον..ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο Ζησης εκανε ενα εκπληκτικο δευτερο ημιχρονο στη ρεβανς με τον ερυθρο αστερα.Το θεμα ειναι οτι τα μεγαλα ματς του Ζηση ειναι η εξαιρεση στον κανονα,που λεει οτι συνηθως περναει απαρατηρητος,επειδη δεν διαθετει νοοτροπια πρωταγωνιστη..Παντα κρατουσε το ρολο του συμπληρωματικου παικτη,αφου δεν τα καταφερνε με την πιεση..Επαιξε σε σπουδαιες ομαδες,κερδισε τιτλους,εβγαλε λεφτα,αλλα πουθενα δεν αφησε το στιγμα του..Ενα μεγαλο μπραβο στον ιδιο και πανω απ' ολα στον μανατζερ του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να το λέω ειρωνικά, μάλλον δεν έχεις δει ούτε μισό παιχνίδι του Ζήση στην ΑΕΚ, τη Μπένετον ή την Εθνική για να τα λες αυτά. Μπορεί να μην έφτασε εκεί που πολλοί προσδοκούσαν, το διάστημα στην ΤΣΣΚΑ σίγουρα τον άφησε στάσιμο αλλά "απαρατήρητος", "ακατάλληλος για μη πρωταγωνιστικό ρόλο" κλπ; Μη τρελαθούμε κιόλας ρε παιδιά...

      Διαγραφή
    2. Από το τραυματισμό του στο μάτι και μετά έγινε άλλος άνθρωπος. Μέχρι τότε ήταν παίχτης με τεράστιο potential, που τελικά δυστυχώς (πρώτα για τον ίδιο) δεν έφτασε ποτέ το maximum των δυνατοτήτων του.

      Διαγραφή
  45. Αν ο Καλάθης αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη θα έρθει στην ΠΑΝΆΘΑ..δεν τον αφήνει ο ΔΓ να πάει αλλού λέμε..θέλεις με 1 μύριο(σιγά τα αυγά τα λεφτά Ούκιτς-Ράιτ) θέλεις με παραπάνω θα τα δώσει..
    ΥΓ: Θα χορέψετε... όχι ότι δεν χορεύεται ήδη αλλά λέμε τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι.Και να προσθέσουμε πως στη βιανεξ δεν έχει απολύσει κανένα σε καιρό κρίσης.

      Τζιμ πιστεύεις πως ο χαραλαμπόπουλος είναι ο νέος κούκοτς?

      Διαγραφή
    2. Tι εγινε; Παρατησες το online σκακι και το εριξες στο τρολαρισμα;

      Διαγραφή
    3. Εδω στον Ασπροπυργο παντως, φημολογειται πως οι προεδροι θα ζητησουν απο τους εργαζομενους εισφορα για να πληρωθει ο Κολινς

      Διαγραφή
  46. διαμαντάκος πάντως μου θύμισε κάτι απο παναγιώτη φασούλα και λα μάρκους όλντριτζ.Πραγματικά πυρηνικό όπλο για τουλάχιστον μια 10ετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε καλα δεν ειναι και παπαπετρου που ειναι επιπεδο λεμπρον και ανω

      Διαγραφή
  47. THA ITHELA ENA ARTHRO APO TON JIM GIA TIS KINISIS POU THA EKANE AN ITAN MANAGER TON AIONION ME BASI TA LEFTA POU EXOUN FETOS(POLI INTRIGADOURIKO KAI GIA POLI SXOLIASMO)
    PANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις All Star πεντάδες με αρκετές ανορθογραφίες και μπόλικη "διπλωματία" και φέτος..

    Το άρθρο μου στο Euroland..


    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=137809%3Acomments-about-2013-14-eurloeague-all-star-teams&catid=266%3Aeuroland&Itemid=286

    Αν θέλετε το σχολιάζουμε. Θα ήθελα τις απόψεις σας για το ποιός ναι ή όχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τζιμαρα συμφωνω Μιροτιτς αντι Ουιμς και η πρωτη πενταδα ειναι μπανικη.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Οι πενταδες των MVP δεν ειναι παντα αντιπροσωπευτικες των θεσεων που παιζουν στις ομαδες τους. Ετσι λοιπον, ο λογος που εβαλαν το Γουϊμς στη θεση 4 (εστω κι αν δεν παιζει εκει και το ξερουν ολοι αυτο) φαινεται να ειναι οτι ο MVP συνηθως βγαινει απο τη νικητρια ομαδα και η ΤΣΚΑ δεν θα ειχε κανενα υποψηφιο αν επαιρνε τη θεση του ο Μιροτιτς.

    Συμφωνω παντως οτι θα επρεπε να ειναι και ο Ντανστον στη δεκαδα ενω ο Τομιτς ηταν για μενα χειροτερος απο περισυ και μαλλον δεν θα επρεπε να ειναι στην πρωτη πενταδα. Θα μου πειτε τωρα, και ποιον να βαλεις στη θεση του? Συν το οτι πρεπει και η Μπαρτσελονα να εχει ενα "υποψηφιο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Tζιμ εγώ συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό....
    Α)1.Σέρχιο:Στα πλέιοφ δεν ηταν στα καλύτερα του,αλλά μιλάμε για παίκτη στο peak του που κεντάει όλη τη σεζόν...Η φανέλα σπίτι του.
    2.Ο Λάνγκφορντ το πάλεψε,ήταν πραγματικά εντυπωσιακός φέτος,ακόμα και στα πλέιοφ που ηττήθηκε η Αρμάνι ήταν από τους διασωθέντες.Άξιος.
    3.Ούτε συζήτηση...MVP
    4.Φυσικά ο Γουιμς δεν είναι 4άρι αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε αυτό σε κορυφαίες 5άδες,να προσαρμόζουν παίκτες και θέσεις.Φυσικά ο Μίροτιτς είναι overall καλύτερος αλλά όπως έγραψες κι εσύ δεν γινόταν να πάει κι άλλος παίκτης της Ρεάλ και προτιμήθηκε να επιλεγεί ένας παίκτης που ήταν πρωταγωνιστής στα πλέιοφ για την πρόκριση της ομάδας του(χωρίς περιφέρεια είχε πολύ μεγάλο φορτίο)
    5.Ο Τόμιτς ήταν ο πιο σταθερός ποιοτικός σέντερ στη διοργάνωση και η ομάδα του πήγε final4.Σίγουρα δικιά του θέση

    Β) 1.Ο Χίκμαν μπορεί στο τοπ16 να είχε σιγήσει αλλά το ότι καταφερε να είναι ο καλύτερος της ομάδας του ,που έσπασε την έδρα της Μιλάνο και στερείται προσωπικοτήτων, στα πλέιοφ είναι κάτι που του δίνει δίκαια τη θέση.
    2.Ο Σπανούλης για μένα ήταν συναρπαστικός στη φάση των 8.Έδωσε 5 παιχνίδια δείχνοντας με εμφατικό τρόπο τι σημαίνει να είσαι παίκτης μεγάλης κλάσης αρνούμενος πρώτα απ'όλα να χάσεις...Leader στον Όσφπ και φέτος και αρκετά καλός στα στάνταρ του,όμως το οτι μένει εκτός φάιναλ4 και οι αγωνιστικές που έλειψε στο τοπ16 τον φέρνουν δίκαι στη δεύτερη 5άδα.
    3.To ότι υπήρχαν σίγουρα 4άρια που σήμαιναν πολλά περισσότερα για την ομάδα τους και απέδιδαν σταθερά πολύ καλύτερα δεν νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με τις all-euroleague 5άδες που έχουν τον χαρακτήρα του winner-most valuable.Οπότε για μένα και ο Νοτσιόνι ήταν απίστευτος και ίσως είναι από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη αλλά απο τη στιγμή που η ομάδα του είναι έξω από το χορό δεν μπορεί να μπαίνει σε τέτοιες συζητήσεις.Κοινώς,ο Κριάπα ήταν εκεί όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε(που μιας και έχει πολλούς αστέρες δεν είχε σταθερούς συντελεστές στην πορεία της) και μπορεί να υπάρχει στην δεύτερη 5άδα.
    4.Μίροτιτς.Ο πιο πλήρης power forward πλέον,με φοβερό επιθετικό ρεπερτόριο...Εδλω που τα λέμε σαν απόδοση μπορεί να κοιτάξει και 1η 5άδα αλλά η αλήθεια είναι ότι θυσιάζεται πιο εύκολα από τους άλλους 2 της Ρεάλ.
    5.Λάσμε.Φοβερός σε άλλα ματς,μέτριος σε άλλα...Νομίζω ότι εδώ υπάρχει καθαρός αντίπαλος και είναι ο Ντάνστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ,

    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΥΙΜΣ 4ΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΧΙΚΜΑΝ, ΛΑΣΜΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΚΙ Ο ΤΟΜΙΤΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΑΠΛΑ ΣΩΖΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΛΛΩΝ ΣΕΝΤΕΡ...
    ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ Η ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ...ΟΥΤΕ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛ ΣΤΑΡ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ...
    ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ, ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΩΝ...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΒΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ, ΘΑ ΣΚΑΣΩ...ΤΟ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚ ΤΖΑΚΣΟΝ...ΕΛΕΟΣ...ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΛΕΙΚΕΡΣ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ta spirounia kai oi heat 8a perasoun polu eukola nomizw...eplizw an perasei kai washington

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τους νετς φιλε τωρα αρχιζει η σειρα, στην εδρα τους. θελουν το 2-2 και μετα θα εχουν πολεμο. οι μπλαιζερς απο την αλλη εχουν πιο δυσκολο εργο αλλα δεν θα παραδοθουν ευκολα..
      Υ.Γ. ΖΕΝ οντως κριμα για Τσακσον ,οπως και για μπογκατ.ο Ντεαντρε Τζορναν εκανε παρτι.

      ΑΚ-74

      Διαγραφή
  55. Καλημέρα.
    Jimάρα, συμφωνώ με τις ενστάσεις σου για τις All-Euroleague Best Teams αλλά έχω κι άλλες!!!

    1st
    PG : Sergio Rodriguez
    Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία. Ο τύπος κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και δικαιούται τον τίτλο του MVP. Περιμένω τις εμφανίσεις του στο F4 με δεδομένο ότι στα play off φάνηκε λίγο «εκτός».

    SG : Keith Langford
    Πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν, βοήθησε τα μέγιστα στην μεταμόρφωση της Μιλάνο. Αν και η χαμένη βολή στο 1ο ματς των play off με την Μακάμπι θα τον ακολουθεί για καιρό.

    SF : Rudy Fernandez
    Πολύ μεστωμένο παιχνίδι, πολύπλευρη προσφορά στην ομάδα και σε εξαιρετική κατάσταση σχεδόν όλη τη χρονιά. Περιμένω να δω τον αμφισβητούμενο χαρακτήρα του στο F4. Αν από εξαιρετικός παίκτης θα γίνει μεγάλος παίκτης.

    PF : Nikola Mirotic
    Δεν είμαι διπλωμάτης. Οπότε βάζω και τρίτο παίκτη της Ρεάλ. Δεν γίνεται να μείνει έξω το καλύτερο τεσσάρι της λίγκας.

    C : Ante Tomic
    Ο Κροάτης είναι μακράν του δεύτερου το καλύτερο πεντάρι της λίγκας. Μπορεί να μην έχει ενθουσιάσει φέτος αλλά αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο στα χέρια του Πασκουάλ. Τον περιμένω καθοριστικό στο F4.

    2nd
    PG : Carlos Arroyo
    Στα 35 του πήρε την Γαλατά από το χέρι και την πήγε στα play off. Μετά τους απανωτούς και σοβαρούς τραυματισμούς, ο Αταμάν του έδωσε τα κλειδιά κι αυτός τον δικαίωσε. Είναι εντυπωσιακός ο δείκτης ασσίστ/λαθών (5,5/1,4) για έναν παίκτη ενστίκτου που έχει μάθει να πάιζει μπάσκετ ελευθέρας βοσκής. Συγκλονιστικός.

    SG : Sergio Llull
    Νομίζω ότι αδικείται φέτος. Η συνεισφορά του στην πορεία της Ρεάλ είναι σημαντικότατη. Ήταν ο καλύτερος της ομάδας στη σειρά με τον Ολυμπιακό και βγήκε μπροστά όταν ήρθαν τα δύσκολα. Απίστευτη ενέργεια, αποφασιστικότητα και μαχητικό πνεύμα.

    SF : Malcolm Delaney
    Μπορεί η ομάδα του να μην προκρίθηκε στα play off, μπορεί να εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα αλλά ο τύπος είναι λίρα εκατό. Το καλοκαίρι θα γίνει σφαγή για την υπογραφή του.

    PF : Derrick Brown
    Στην θέση υπάρχει θέμα. Γι’ αυτό πάω στον Αμερικανό. Εξαιρετικός φέτος. Αν και κάτι τον χάλασε στο δεύτερο μισό της χρονιάς (Jim έγινε κάτι με τον περίεργο τον Πασούτιν;). Πάει για το άλμα το καλοκαίρι.

    C : Bryant Dunston
    Ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας δεν γίνεται να λείπει. Φοβερή βελτίωση από τον Αμερικανό προϊόντος του χρόνου και καταπληκτική σειρά με τη Ρεάλ.


    Υ.Γ. Jim, γράψε κάτι για την σύλληψη του Μινούτσι. Τί λένε στην Ιταλία; Αντίο ζωή για τη Σιένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω πιστευω οτι οι Αρογιο και Ντερικ Μπραουν εκαναν καταπληκτικες χρονιες.

      Ο Ντιλεϊνι ηταν καλος στον 1ο γυρο αλλα οχι τοσο καλος στη συνεχεια.

      Ο Γιουλ υποσκιαζεται απο τους αλλους τρεις σωματοφυλακες στη Ρεαλ γι αυτο και δεν φαινεται τοσο πολυ.

      Διαγραφή
  56. Καλησπέρα παιδιά.Λέγομαι Βασίλης και είμαι οπαδός του εξάστερου.Και φαν του μεγάλου διαμαντίδη (μετά τον τζόρνταν αυτός κατ εμέ).Μπείτε στη σελίδα μου στο facebook για μπασκετικούς παναθηναικούς.Θα ανεβάζουμε ειδήσεις και θα έχουμε κουβεντούλα για τα τεκτενόμενα.
    Ευχαριστώ

    https://www.facebook.com/AigoprobatotrophiaGalaktokomia?fref=pb&hc_location=profile_browser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τζιμάρα απαράδεκτο που ειναι εκτός ο Τάιους. Καλός ο Λασμε, καλός ο Γκιστ αλλά ο Τάιους για 2η πεντάδα ήταν must. Και ο Ντέντμον επίσης.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Jim για τα μεταγραφικα των αιωνιων εχουμε τιποτα?πλησιαζει καλοκαιρακι..ηδη κατι γραφτηκε για ενδιαφερον του Ολυμιακου για τον Μπραουν του Καοδ κ τον Μπραουν της Λοκομοτιβ..κ για ενδιαφερον του Παναθηναικου για Αθηναιου κ Μποχωριδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Και κάτι φρέσκο για τον Μινούτσι

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/611501/fylaki-o-minoytsi-ypovivasmos-gia-siena

    Πάπαλα η Σιένα που ξέραμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Λίγα σχόλια για την επικαιρότητα

    1. Η ευρωλίγκα θα έπρεπε να βρει άλλον τρόπο να κάνει δημοσιες σχέσεις πέραν της επιλογής των καλύτερων 5άδων. Εδώ και αρκετά χρόνια αδικεί παίκτες με σπουδαίες σεζόν, μόνο και μόνο για να μη χαλάσει το χατίρι μεγάλων και εμπορικών ομάδων. Η επιλογή Λάσμε για τις καλύτερες 5άδες είναι ανέκδοτο. Επ' ουδενί δε θέλω να υποιμήσω τον παίκτη, αλλά υπάρχουν περίπου 10 5άρια που έχουν γράψει καλύτερα νούμερα. Κι αν κάποιοι έχουν το αρνητικο ότι οι ομάδες του αποκλείστηκαν νωρίτερα, κάποιοι άλλοι έχουν το θετικό ότι οι ομάδες του πήγαν final4 (βλ. Μπουρούσης, Hines, Kaun).
    Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο πρώτος center σε ranking στη λίγκα άξιζε μια θέση στις 5άδες.
    Επίσης αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης πχ τούρκικης ομάδας για να μπει στις 5άδες. Πέρσι ο Φάρμαρ έμεινε έξω για να μπει ο Διαμαντίδης που έγραφε χειρότερα νούμερα, σε χειρότερη ομάδα!!!
    Τουλάχιστον μπήκε ο Λάνγφορντ στην καλύτερη. Μπορεί να βλέπαμε κανένα αστείο και εκεί...

    2. Επιτέλους η φούσκα Μινούτσι έσκασε. Κάποιοι το φωνάζαμε εδώ και πέντε χρόνια. Η ευρωλίγκα έκανε τα στραβά μάτια και άφηνε μια ομάδα με 1002 παραλείψεις να ξεφτιλίζει τη λίγκα. Ούτε τα στοιχειώδη δεν πληρούσε αυτή η ομάδα, όπως αεροδρόμιο στην πόλη της. Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί δεν ελέγχονται οι καταγγελίες Αρτεάγκα...

    3. Μήπως πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα κάποτε έλεγχος για μαύρα λεφτά και εικονικά συμβόλαια; Λέω εγώ τώρα...

    υ.γ.
    Στην Ελλάδα της a la carte ηθικής, ότι τιμωρία κι αν προβλέπεται για τον Ζήση, η συμμετοχή του στην Εθνική είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, εξάλλου, και ο η μάχη της Εθνικής είναι «ιερός πόλεμος». Οπότε δεν τίθεται κανένα ζήτημα για Ζήση. Ο Καλάθης ντοπέ ξεντοπέ να έρθει να ενισχύσει. Οι κασσέτες του Μάκη δημιούργησαν ηθικό ζήτημα μόνο για τον Ολυμπιακό. Το Σεπτέμβρη θάφτηκαν και ο Γιάνναρος ήταν εκεί να βοηθήσει με ή χωρίς την ενίσχυση του Μάκαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην είσαι άδικος.Στον μπουρούση έγινε ντόπινγκ κοντρόλ πριν την προετοιμασία της εθνικής και βγήκε αρνητικό.Ενα μήνα και κάτι μετά τους τελικούς.Αν ντοπαριζόταν,δεν θα το έκανε και στη μύκονο στις παραλίες?
      Επίσης το θέμα του καλάθη είναι πιο βαθύ.Πρόκειται ξεκάθαρα για εβραιομασωνική συνομωσία ενάντια στο ενοχλητικό ελληνικό πνεύμα.Εδώ αφήνουν τους λεμπρόνηδες και τους ντουράντ χωρίς έλεγχο αλλά έπιασαν τον καλάθη.Μήπως,λέω εγώ τώρα,μήπως φοβόντουσαν την επέλαση του καλάθη στα play offs και να καταλήξει το δαχτυλίδι σε χέρι ελληνικό?Χέρι καθαρό,χέρι ελληνικό.

      Δεν ξεγελιόμαστε ας το πάρουν χαμπάρι

      Διαγραφή
    2. @@@@Επίσης αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης πχ τούρκικης ομάδας για να μπει στις 5άδες. Πέρσι ο Φάρμαρ έμεινε έξω για να μπει ο Διαμαντίδης που έγραφε χειρότερα νούμερα, σε χειρότερη ομάδα!!!@@@Ta noymera toy DD se enoxlisan;;; ασε μασ ρε φιλε.Εδω αλλοι βγαινουν mvp με 5 pir και εσενα σε ενοχλησε το 13.1 του ΔΔ με το 14.1 του Φαρμαρ (περσι.3.1 ασιστ ο Φαρμ. και 5.8 ασιστ του ΔΔ).Οποτε μας συμφερει ειναι δικαια και οποτε οχι ειναι λαθος.Κανεις και σοβαρη αναλυση, και στην τελικη ποιος ειναι ο Φαρμαρ μπροστα στον ΔΔ;;;

      Διαγραφή
    3. Eβραιομασονική συνωμοσί ενάντια στο ενοχλητικό ελληνικό πνεύμα... Και μάλιστα ξεκάθαρη.

      Ε ρε που μας κατάντησαν...


      υ.γ.
      Ο Φάρμαρ είναι ένας αξιοπρεπέστατος παίκτης του ΝΒΑ, με τις διακρίσεις του, τα δαχτυλίδια του, κι όλα τα συναφή.
      Αλλά ακόμα και να δεχτούμε την κοτσάνα σοτ (ποιος ειναι ο Φαρμαρ μπροστα στον ΔΔ;;;) τότε οι καλύτεροι της σεζόν πρέπει να βγαίνουν πριν την έναρξή της, με βάση μόνο το όνομα του κάθε παίκτη. Αλλά τι να περιμένεις από έναν καμμένο νου σαν τον δικό σου;

      Διαγραφή
    4. Kαμμενος εισαι εσυ που μιλας για εβραιομασονικη συνομωσια εναντιον της Ελλαδας,ελεος πια με τετοια λογικη.Για μενα ο ΔΔ ειναι καλυτερος σε ολα απο τον Φαρμαρ ε ναι αν ειναι για αυτο ειμαι καμμενος;.

      Διαγραφή
    5. Y.γ ενω εσυ που συγκρινεις τον 34 ΔΔ Με τον 28χρονο Φαρμαρ εισαι καλυτερος,τι μαθαινουμε.

      Διαγραφή
  61. Καλησπέρα σε όλους.. Δεν έγινε κάτι που δεν περιμέναμε με τον Μινούτσι.. Ήταν γνωστό ότι θα φτάσουμε εκεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.. Στη Σιένα δεν αλλάζει κάτι. Το ίδιο πρόβλημα έχει η ομάδα από την οποία ο "Μάρλον Μπράντο" έχει αποχωρήσει τυπικά κάποιους μήνες τώρα, ενώ ετοιμαζόταν να αναλάβει την προεδρία της ομοσπονδίας. Ο Μινούτσι έχω ξαναπεί ήταν πανίσχυρος παρασκηνιακά. Το κακό είναι ότι η ομάδα κινδυνεύει να καταρρεύσει πλέον μιας και χορηγίες γιοκ.. Μιλάμε για την μεγαλύτερη δυναστεία στην ιστορία των ιταλικών σπορ και ένα κλαμπ -στο αγωνιστικό κομμάτι- υπόδειγμα και διαμάντι για την Ευρωλίγκα. Ο ιδρώτας που χύθηκε στο παρκέ δεν αλλάζει ούτε χάνει σε αξία από τις ατασθαλίες κανενός Μινούτσι.. Θα πούμε σύντομα περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Όποιος θεωρεί την υπόθεση Μινούτσι-Σιένα ως αποσπασματικό γεγονός και την κρίνει ως τέτοιο είτε έχει περιορισμένο αισθητήριο είτε στρουθοκαμηλίζει. Η εξιχνίαση της υπόθεσης Μινούτσι αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Ο Ιταλός παράγοντας ήταν απλά άτυχος ή κατέστη εύκολος στόχος από ένα σημείο και μετά. Συν το γεγονός ότι στην Ιταλία οι δικαστικές αρχές έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν χαμπαριάζουν.

    Ο Μινούτσι προσπάθησε με αθέμιτα μέσα να γιγαντώσει ένα μπασκετικό σύλλογο με έδρα μια μικρή πόλη της Ιταλίας. Φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο επιχείρησε με τα περιορισμένα μέσα που είχε να ανταγωνιστεί κολοσσούς και παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος στην Ευρώπη. Τα κατάφερε. Το αθλητικό αποτέλεσμα της Σιένα δεν μπορεί ούτε να αγνοηθεί ούτε να απαξιωθεί. Το γεγονός ότι αυτό προέκυψε και από τις παράνομες τακτικές του ιδιοκτήτη της είναι ζήτημα άλλης τάξης.

    Υ.Γ. Αν ανοίξουμε την κουβέντα για φοροδιαφυγή, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στον παγκόσμιο επαγγελματικό αθλητισμό θα μιλάμε για μέρες ολόκληρες. Υποψιαζόμαστε πολλά αλλά ξέρουμε λίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ κάθετα με τη θέση σου ότι τα αθλητικά επιτεύματα μιας ομάδας είναι άσχετο από τις παράνομες τακτικές του ιδιοκτήτη της όταν φυσικά αυτές έχουν σχέση με την ίδια την ομάδα.

      Ένα απλό παράδειγμα. Αν ο Ολυμπιακός πληρώνει μαύρα συμβόλαια (άρα γλυτώνει τεράστια ποσά από εφορία), αύριο που θα ανταγωνιστεί τον ΠΑΟ στη διεκδίκηση ενός παίκτη (πχ του Βεζένκοφ) δεν θα έχει ένα προβάδισμα από το γεγονός ότι θα μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα χρήματα στον παίκτη;
      Αν αυτό γίνεται για κάθε παίκτη, δε θα μπορεί ο Ολυμπιακός να φτιάξει ομάδα πολύ πιο έυκολα από τον ανταγωνιστή του;

      Επίσης για μένα υπάρχει ξεκάθαρο ζήτημα όσον αφορά την πρακτική της Σιένα συνολικά σε θέματα που αφορούν στην αντιμετώπισή της από τη λίγκα, είτε μιλάμε για διαιτησίες, είτε για λοιπά όργανα.

      υ.γ.
      Συμφωνώ ότι η κουβέντα για φοροδιαφυγή, μαύρα χρήματα και πλυντήρια είναι τεράστια. Αλλά αυτός είναι λόγος για να την ξεκινήσουμε άμεσα, όχι να την αφήσουμε για τις ελληνικές καλένδες.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, δεν έγραψα ότι είναι άσχετο. Έγραψα ότι είναι ζήτημα άλλης τάξης. Θέλω να πω ότι οι άνθρωποι που αποτελούσαν το αγωνιστικό τμήμα της Σιένα πέτυχαν ό,τι πέτυχαν όχι μόνο γιατί τους διευκόλυνε ο ιδιοκτήτης με τα κόλπα του αλλά και γιατί οι ίδιοι ήταν εξαιρετικοί επαγγελματίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν κι άλλοι που έχουν ακολουθήσει και ακολουθούν ακόμα τις πρακτικές του Μινούτσι (εκτός κι αν νομίζεις ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι παναγίες). Δεν είχαν και δεν έχουν όλοι, όμως, το αθλητικό αποτέλεσμα της Σιένα. Που σημαίνει ότι, πέρα από τον Μινούτσι, λειτούργησαν υποδειγματικά και τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ. Προπονητές, μάνατζερς, σκάουτερς, παίκτες κλπ. Μάλιστα, θεωρώ ότι η πολιτική και ο τρόπος που λειτουργούσε το αθλητικό κομμάτι του κλαμπ αποτέλεσε παράδειγμα που ακολούθησαν (και ακολουθούν) πολλοί στη συνέχεια. Αν δεν υπήρχαν, λοιπόν, αυτοί τότε οι κολπινιές του Μινούτσι θα πήγαιναν στράφι. Είναι λανθασμένη προσέγγιση να μηδενιστούν όλα όσα κατάφεραν αυτοί οι άνθρωποι και να τα σκεπάσουν οι πρακτικές του ιδιοκτήτη του κλαμπ.

      Το παράδειγμα που φέρνεις θα ήταν σωστό αν ξέραμε όλα τα δεδομένα. Επειδή δεν τα ξέρουμε ας μην κάνουμε υποθέσεις που φαίνονται μεν λογικές αλλά ενδεχομένως να απέχουν από την πραγματικότητα.

      Για την αντιμετώπισή της από τη λίγκα δεν έχω να πω κάτι. Άλλωστε, δεν είναι δουλειά της λίγκας να ελέγχει έναν σύλλογο για τα οικονομικά ή τα φορολογικά του. Απλά θα πω ότι δεν είχε καλύτερη από αυτή της Μάλαγα για παράδειγμα. Επίσης, θεωρώ την παρουσία της Μοντεπάσκι στην Ευρωλίγκα ευλογία και όχι κατάρα ή σκάνδαλο.

      Τώρα, για την κουβέντα που λες να ανοίξει. Άσε καλύτερα γιατί θα διαβάσουμε ό,τι παπαριά μπορείς να φανταστείς. Δεν είναι δουλειά δική μας να κάνουμε τους ράμπο. Επαναλαμβάνω ότι πολλά υποψιαζόμαστε αλλά πολύ λιγότερα γνωρίζουμε.

      Διαγραφή
    3. Όχι, δεν εννοώ να ανοίξουμε εμείς του φακέλους των ομάδων και να δικάσουμε και να καταδικάσουμε. Μπορούμε όμως με πολύ μικρό ποσοστό που μας αναλογεί να ζητάμε να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Εκτός αν φοβόμαστε ότι η μπόρα θα πάρει και τα δικά μας κεφάλια (των ομάδων μας εννοώ).

      Όσο για την αντιμετώπιση της Σιένα από τη λίγκα ούτε κουβέντα να γίνεται. Καταρχήν μόνο και μόνο που τιης επέτρεπε να αγωνίζεται σε πόλη χωρίς αεροδρόμιο, αθετώντας τους κανόνες που η ίδια έθεσε, μου είναι αρκετό. Από εκεί και έπειτα, πχ στο θέμα διαιτησίας ήταν από τις ομάδες που ευνοούταν διαρκώς (κατά τη γνώμη μου) χωρίς το μέγεθος του κλαμπ και της φανέλας να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Και σε τελική ανάλυση, με δεδομένο ότι στην λίγκα ήξεραν για Μινούτσι κτλ, θα έπρεπε αν όχι να τις βάζει εμπόδια, τότε σίγουρα να μην της κάνει και τα γλυκά μάτια. Γιατί τώρα που έσκασε η φούσκα, εκτίθεται και η ίδια...

      Τέλος, εκτός από την Σιένα υπάρχουν και ομάδες σαν την Μακάμπι. Με τεράστια φανέλα, τροπαιοθήκη, ιστορία, κόσμο και ότι άλλο απαιτεί μια ομάδα για να χαρακτηριστεί μεγάλη. Αυτή η ομάδα λοιπόν εδώ και αρκετά χρόνια, έχει στο ρόστερ της ένα σωρό Αμερικάνους παικταράδες.
      'Αντερσον, Έινστον, Χέντριξ, Πάργκο, Λάνγκφορντ, Μόρις, Πέρκινς, Φίσερ, Τζέιμς, Χίκμαν.

      Δυστυχώς όμως, η στενή οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο σύλλογος δεν τις επιτρέπει να τους κρατήσει όσο θα ήθελε.

      Από την άλλη, θυμάμαι τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό (και μαζί τους την υπόλοιπη Ευρώπη) να σκίζονται για τον ΜκΙντάιρ και να πέφτουν στο τείχος που λεγόταν Μινούτσι.

      Αν η Σιένα λειτουργούσε όπως η Μακάμπι, μάλλον δε θα μπορούσε να κρατήσει ούτε τον ΜκΙντάιρ, ούτε τον Λαβρίνοβιτς, ούτε τον Καουκένας κτλ. Οπότε η πραγαμτικά καλή δουλειά που έκανε το τεχνικό τιμ και οι scouters θα πήγαινε χαράμι, όπως ακριβώς έγινε τα τελευταία 2 χρόνια με τους Μος, Χάκετ κτλ.

      Το γεγονός ότι μπορεί και άλλοι να παίζουν με τους ίδιους βρώμικους όρους (γεγονός που πιστεύω) δε σημαίνει ότι αυτοί που πιάστηκαν στα πράσα έχουν την παραμικρή ηθική δικαολογία.

      Διαγραφή

    4. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον Μινούτσι. Δεν συμμερίζομαι την άποψη του «αφού υπάρχουν κι άλλοι, γιατί εμένα».

      Να μην συζητάμε τα αυτονόητα. Έχουμε υποχρέωση να ζητούμε ως πολίτες την διαφάνεια, την ισονομία, την δικαιοσύνη. Αλλά πες μου, και που τα ζητάμε σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, γίνεται τίποτα; Ας μην πιάσουμε την Ελλάδα γιατί σου είπα ότι θα διαβάσουμε φοβερά πράγματα. Δεν είναι ώρα να ανοίγουμε στο blog θέματα που θα γίνουν αφορμή να γράψει κάθε πικραμένος την εξυπνάδα του. Έχω άποψη αλλά δεν είναι ο χώρος κατάλληλος.

      Για την αντιμετώπιση που έτυχε η Σιένα από την Ευρωλίγκα θα σε ρωτήσω το εξής. Οι Ιταλοί ήταν για 10 χρόνια στον αφρό. Ε, αν είχαν σκανδαλώδη εύνοια και ειδική μεταχείριση, μια κούπα δεν θα την είχαν; Τα κριτήρια της λίγκας ξέρεις ότι είναι ελαστικά. Κοίτα την Μάλαγα. Δεν έπρεπε να παίζει στην διοργάνωση εδώ και 5 χρόνια. Δεν μπορεί να μπει στην 4άδα της ACB και είναι μονίμως παρούσα στην Ευρωλίγκα παίζοντας σε άδειο γήπεδο. Κι όμως, την έχουν με εγγυημένο συμβόλαιο. Επίσης, η διοργάνωση χρειαζόταν μια ανταγωνιστική ιταλική ομάδα για πολλούς λόγους. Και ορθώς παραμέρισε κριτήρια όπως το αεροδρόμιο ώστε να μπορεί να παίζει η Μοντεπάσκι.

      Τέλος, κάνεις το λάθος να συγκρίνεις τον τρόπο λειτουργεί η Μακάμπι με τον αντίστοιχο της Σιένα. Θα σου θυμίσω τις εποχές που η κάθε ομάδα είχε δικαίωμα να έχει 2 ξένους στις τάξεις της και η Μακάμπι είχε 5 αφού τους 3 τους είχε βαφτίσει Ισραηλινούς. Θυμάμαι πολλές φορές 5άδα με 5 έγχρωμους να κυνηγούν τον Γκάλη και το Γιαννάκη. Θέλω να πω ότι όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αποκτήσουν πλεονέκτημα. Αυτό συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει.

      Διαγραφή
    5. Υπάρχει ένας κανόνας 77 που λέει ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Και η Σιένα ήταν ένα μεγάλο σαρκοβόρο ψάρι, που έτρωγε ψάρια ακόμα και μεγαλύτερα από αυτήν, αλλα όχι δα να φάει και καρχαρίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2011 όταν πήγε μέχρι το final4 με ξύλο παντού, και στον ημιτελικό με ΠΑΟ της κόπηκε η μαγκιά (δε λέω ότι ευνοήθηκε ο ΠΑΟ).
      Πολλές φορές μάλιστα έφτασε να δαγκώσει και συλλόγους πολύ μεγαλύτερους από αυτήν, όπως πέρσι τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό.

      Σε σχέση με τη Μάλαγα, για μένα η συμμετοχή της είναι ανέκδοτο, ιδιαίτερα όταν κάθε φορά που εμφανίζεται άλλη ισπανική ομάδα στη διοργάνωση εντυπωσιάζει από κάθε άποψη (Βαλένθια, Μπιλμπάο). Αλλά αυτοί είναι οι (κακοί κι άσχημοι) κανονισμοί της λίγκας. Στην περίπτωση της Σιένα είχαμε παράκαμψη των κανονισμών. Επίσης ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει για την Μάλαγα κανείς όμως δεν τους κατηγόρισε ποτέ για απατεώνες. Πράγμα που για τη Σιένα το ακούμε εδώ και χρόνια.

      Τέλος, πολύ καλά έκανε η λίγκα και ήθελε μια δυνατή ιταλική ομάδα. Ποτίζοντας όμως το δέντρο της Σιένα, μακροπρόθεσμα, δεν είμαι σίγους ότι έκανε και τόσο καλό στην ιταλική λίγκα...

      Διαγραφή
  63. Η "αστεία" λίστα του Hoopshype με τους ΤΟP-25 Αμερικανούς που έπαιξαν ποτέ στην Ευρώπη.. Ήθελα να ήξερα ποιο γατόνι την έφτιαξε.. Διαβάστε και θα καταλάβετε..

    TOP 25
    25. Corny Thompson
    24. Michael Young
    23. Darryl Middleton
    22. David Rivers
    21. Elmer Bennett
    20. Mike D’Antoni
    19. Wayne Brabender
    18. Clifford Luyk
    17. Pete Mickeal
    16. Kevin Magee
    15. Audie Norris
    14. Walter Szczerbiak
    13. Bob Morse
    12. Alphonso Ford
    11. Bo McCalebb
    10. Trajan Langdon
    9. Mike Batiste
    8. Dominique Wilkins
    7. Joe Arlauckas
    6. Tyus Edney
    5. Marcus Brown
    4. Nikos Galis (born in Union City, New Jersey)
    3. JR Holden
    2. Anthony Parker
    1. Bob McAdoo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για ποιο λόγο πρέπει έστω και να τη σχολιάσουμε;
      Αυτοί σε λίγο θα έβαζαν και τον Ναβάρο

      Διαγραφή
  64. Για τις κορυφαίες πεντάδες της Euroleague σας παραπέμπω στο σχόλιο μου στις 15/4/14 όταν και έγραψα την άποψη μου (τότε) για τους κορυφαίους της χρονιάς.

    Για την ιστορία τα παραθέτω ξανά όπως τα είχα παραθέσει τότε (για 3 πεντάδες)

    1 -> (Rodriguez, 3D, Arroyo)
    2 -> (Langford, Delaney, VSpan)
    3-> (Weems, Khryapa, Πέρπε)
    4 -> (Mirotic, Πριντ, Caner-Medley)
    5 -> (Tomic, Dunston, Lasme)

    Η τωρινή μου πρώτη πεντάδα, μετά και τα play-off είναι

    1. Rodriguez (...nough said, ο μακράν κορυφαίος PG φέτος, σωστός κούκος)
    2. Langford (ο μακράν κορυφαίος SG στο TOP-16)
    3. Rudy (αν επαναλάβει τις εμφανίσεις που έκανε στα play-off (και όχι μόνο εκεί) και στο final-four, τότε θα είναι χωρίς καμία συζήτηση, και εκτός συναγωνισμού, ο MVP της Euroleague φέτος)
    4. Mirotic (Μακράν ο καλύτερος PF της διοργάνωσης φέτος)
    5. Tomic (δύο φορές MVP του μήνα φέτος και εξαιρετικές εμφανίσεις, θέλετε και άλλο?)

    Να σημειώσω ότι είμαι κάθετα αντίθετος στη λογική ότι μια ομάδα δεν πρέπει να έχει 3 ή παραπάνω παίκτες στην πρώτη πεντάδα. Γιατί όχι? Αν μια ομάδα έχει 5 πραγματικούς super-star, γιατί να μην είναι όλοι στην πρώτη πεντάδα, όταν απέδειξαν ότι αξίζουν να είναι εκεί, με την απόδοση τους όλη τη χρονιά?

    Δεύτερη πεντάδα

    1. Arroyo (ο τραυματισμός του στα play-off (και όχι μόνο) απέδειξε περίτρανα την αξία του και το τί κατάφερε σε μια ομάδα κινητό νοσοκομείο)
    2. Delayney (πήρε από το χέρι την Bayern, ως, στην κυριολεξία, το μόνο της αστέρι, και την έφερε πολύ κοντά στις κορυφαίες 8 ομάδες της Ευρώπης)
    3) Weems (απίστευτες εμφανίσεις, κράτησε την CSKA όταν έχασε τον Τεό και απλά δεν είναι Rudy)
    4) Caner-Medley (η αρχή και το τέλος της Malaga)
    5) Dunston (...nough said)

    Επιλαχόντες (τρίτη πεντάδα)

    1. 3D (απλά, χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαν play-off φέτος για τον ΠΑΟ)
    2. VSpan (αποδείχθηκε με τον τραυματισμό του (και όχι μόνο) η αξία του τόσο στην ομάδα όσο και στο Ευρωπαικό στερέωμα)
    3. Khryapa (εξαιρετικές εμφανίσεις όλη τη χρονιά, στα play-off ήταν 1ος σε τελικές πάσες, σε αμυντικά και συνολικά rebounds, 4ος σε κοψίματα, 4ος στο PIR, 9ος στο συντελεστή assist-turnover, κλπ. Θέλετε και άλλα?)
    4. Nocioni (η... όαση στην έρημο της Kutxa)
    5. Lasme (...nough said)

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. https://www.youtube.com/channel/UCAMaAI_xEDYNfe_hf3-0VlQ

    Σε αυτό το κανάλι θα βρείτε τον τελικό του eurocup και άλλα ενδιαφέροντα...


    (δεν έχω καμία σχέση με το κανάλι. δεν είναι διαφήμιση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το σύνδεσμο. Απὸ ό,τι είδα, έχει και άλλους ενδιαφέροντες αγώνες αυτο το κανάλι.

      Άσχετα με το συγκεκριμένο, δεν θα πρέπει να θεωρείται αρνητικό (ή διαφημιστικό) όταν κάποιος αναρτά κάποιον σύνδεσμο που θεωρεί ότι προσφέρει κάτι στη συζήτηση ή απαντά, ως απόδειξη επιχειρημάτων, σε κατηγορίες που προσάπτονται κατά τη διάρκεια συζητήσεων στον ιστοχώρο.

      Δυστυχώς στην Ελλάδα το παραπάνω δεν είναι πάντοτε (καλοπροαίρετα) αποδεκτό...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  66. Αραγε στον παο που θελει να ελληνοποιηθει με νεα ταλεντα βλεπουν την περιπτωση θαναση αντετοκουμπο;και αν ναι ποσο σοβαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη μιλαμε για μποχωριδη βεζενκοφ αθηναιου που σιγουρα εχουν ταλεντο και μελλον αλλα ο θανασης ειναι ενας σουπερ αθλητης και αν δουλευτει μπορει να γινει σταρ στην ευρωπη για πλακα.εαν η τρελα του για το nba δεν τον αποροφησει θα ειναι εγκλημα αν δεν τον παρει ο παο και σιγα σιγα να φτιαξει μια ομαδα γυρω του.απλα θελει δουλεια αλλα τα προσοντα τα χει.
      Απλα κοιταχτε το video
      http://www.superbasket.gr/permalink/226379.html

      Διαγραφή
    2. Μακαρι επι δυο

      Διαγραφή
  67. Για τους λάτρεις του ΝΒΑ, έπεσα εντελώς τυχαία επάνω στο παρακάτω κανάλι

    https://www.youtube.com/user/HeatBabycomInsideNba

    με καθημερινά εκτεταμμένα highlights των αγώνων των play-off.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εκλεισε στη γαλατα ο λανγκφορντ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ´Ετσι ακούγεται, ότι έκλεισε για 3 χρονια

    Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλος και ο ουεστερμαν αλλα η παιχταρα ειναι ο σατορανσκι.
    Τρελη πρωτη υλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Και ξαφνου ο παο ειναι κοντα σε μποχωριδη και βεζενκοφ..

    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129723347

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και σε ιβανοβιτς εκτος αν ειναι συμπτωση η ελευση του στη ελλαδα ή ηρθε λογω ραιτ....

      Διαγραφή
    2. ο ιβανοβιτς ειναι πολυ μεγαλος προπονητης αλλα εχει αδικησει τον εαυτο του με τις ιδιοτροπιες του.... παντως αποδεδειγμενα βελτιωνει απιστευτα τους παικτες ατομικα..........

      Διαγραφή
  72. Η πλακα ειναι οτι ολα τα αθλητικα σαιτ γραφουν του κοσμου τις μαλακιες για το αν εκλασε ο τα δε παιχτης ποδοσφαιρου η με ποια τα χει ο συμπαιχτης του.
    Που και που βγαιενι μια ειδηση μπασκετ και γινεται της πουτανας
    Δωστε ρε μαλακες μπασκετ στον λαο ασχολουμαστε με την φιλια της σαλκε και της νυρεμβεργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή