Athlenda

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

2014 FIBA WORLD CUP: GAME 1 REVIEW


Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκίνησε.. Σπουδαία παιχνίδια, ένταση και υποσχέσεις για σπουδαίο τουρνουά. Το Hoopfellas σχολιάζει την πρώτη ημέρα..



Πανδαισία μπάσκετ λοιπόν.. Βαμμένες πορτοκαλί οι επόμενες δύο εβδομάδες. Τι ξεχωρίσαμε από την πρώτη ημέρα του τουρνουά..


-Άρεσε αρκετά η Αργεντινή. Η ομάδα του Λάμας μετά από τόσα χρόνια έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη ικανότητα στο execution, ειδικά όσον αφορά τις λεπτομέρειες στην εκτέλεση ενός play. Οι συνεργασίες τους παραμένουν σε υψηλό επίπεδο όπως και ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας. Το μπακόρτ των "γκαούτσος" έπνιξε τον βασικό δημιουργό του Πουέρτο Ρίκο, Κάρλος Αρόγιο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πριγκιόνι και Καμπάτσο παρήγαγαν μαζί 18 τελικές πάσες (!) ενώ το δίδυμο των φόργουορντς, Χέρμαν και Νοτσιόνι, κατέβασε 21 ριμπάουντς. Ο Λάμας παίζει small, με τον Σκόλα στο "5" (20 πόντοι-9 ριμπ.) και η two-guard lineup σε συνδυασμό με τα γρήγορα φόργουορντς βγάζει πολύ ενέργεια. Μένει να δούμε αν θα βρούν τον έξτρα παίκτη (o Σαφάρ ήταν αρκετά καλός εχθές) βέβαια γιατί όσο προχωράει το τουρνουά πιθανόν θα έχουν θέμα απέναντι στις ομάδες με βάθος. Πολύ ενδιαφέρον το ματς με την Κροατία, η οποία έχει πολύ περισσότερο βάθος αλλά στερείται χαρακτήρα όπως θα καταλάβετε και εχθές.. Hvratska mentality για πάντα..


-Ειλικρινά πίστευα τους Νεοζηλανδούς εχθές απέναντι στην Τουρκία και δε μπορώ να πω ότι περίμενα την αντίδραση των γειτόνων έτσι όπως εξελισσόταν το ματς. Ο Αταμάν χαμήλωσε τη πεντάδα του (Γκονλούμ στο "5" και  Χερσέκ στο "4") για να ακολουθήσει το Small ball  του Βούτσινιτς αλλά οι Τούρκοι συνολικά πάσχουν στην ομαδική άμυνα (μεγάλο πρόβλημα στην αλληλοκάλυψη) και είχαν συνεχώς κενά. Η λύση βρέθηκε από το trapping-press των Τούρκων που άλλαξε το μομέντουμ ολοκληρωτικά και τον Σαβάς τον οποίο κυνικά σημάδεψε ο Αταμάν στην επίθεση χαμηλά. 16 πόντους σε 12 λεπτά είχε ο ψηλός της Φενέρ..


-Το σχήμα του Τζόρτζεβιτς με δύο defensive specialists (Μάρκοβιτς, Κάλινιτς), δύο δημιουργούς (Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος μάλιστα ήταν αρκετά passive εχθές, Μπιέλιτσα) και έναν finisher στο "5" (είτε Ραντούλιτσα είτε Κρίστιτς) μπορεί να "δώσει" αρκετά στο παιχνίδι της Σερβίας.


-Ο Μανιάνο έχει αλλάξει κατεύθυνση στο παιχνίδι των Βραζιλιάνων και αναφέρομαι στο αμυντικό κομμάτι. Αυτόματα λοιπόν έχουν τύχη στη διοργάνωση. Πολύ δυνατό ματς με τους Γάλλους, επιπέδου μεταλλίων. Οι Βραζιλιάνοι κυριάρχησαν στις κατοχές, πήγαν πολύ δυνατά στο επιθετικό ριμπάουντ και προστάτεψαν καλύτερα τη μπάλα ματσάρoντας έτσι τη μεγάλη τους αστοχία στις προσωπικές. Είναι κρίμα πάντως για τους Γάλλους να έχουν τόσες απουσίες σε θέσεις-κλειδιά. Αυτή η ομάδα φτάνει στο πικ της μετά τη Σλοβενία και θα μπορούσε να πατήσει μέχρι και κορυφή σε αυτό το Μουντομπάσκετ αν είχε 3-4 απόντες στο ρόστερ της.

-Αν οι Αυστραλοί δε βελτιώσουν το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού τους θα καταλήξουν underachievers.. Έχει δυνατότητες η ομάδα τους όπως σας έγραψα προχθές. Το ντεφορμάρισμα του Ντελαβεντόβα συνεχίζεται και μαζί του βυθίζεται το μπακόρτ των Boomers (δε βοήθησε και ο Εξάμ εχθές..). Πάρτι έκανε ο Γκόραν Ντράγκιτς..


Φραντσίσκο Γκαρσία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τον Κώστα Παπανικολάου. Μακάρι να δούμε και το δικό μας παιδί να παίζει σε αυτό το επίπεδο κάποια στιγμή. Τα 10 χρόνια στη λίγκα (8 στους Κινγκς) "γράφουν" στο παιχνίδι του Δομινικανού wing και σε κάθε εκδήλωση του στο παρκέ. Κοντρολαρισμένος, ψύχραιμος, διαβάζει καταστάσεις, δυνατός στο κομμάτι της απόφασης, έφαγε πολύ κυνηγητό (είναι και στα 33 πλέον..) αλλά δεν έχασε την ποιότητα του μαζί με τις ανάσες του.. Ο Φρατέλο θα παρουσιάσει μια από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες του τουρνουά. Επιθετικά έχει να επιλύσει αρκετά θέματα αλλά αμυντικά έχει πολλές δυνατότητες..


-Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε όπως πρέπει, πιάνοντας δηλαδή από την αρχή τον αντίπαλο από τον λαιμό. Σας είχα γράψει ότι οι Σενεγαλέζοι έχουν μεν κορμιά αλλά σε επίπεδο τακτικής και execution σε όλα τα κομμάτια, η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγαλύτερη από την απόσταση Ντακάρ-Αθήνα. Πολύ σημαντικό κατ'εμέ, το ότι σουτάραμε 13/24 τρίποντα. Ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου, τα συνεχόμενα παιχνίδια σε τέτοιου είδους τουρνουά διαμορφώνουν την "αύρα" σου για τη συνέχεια και χτίζουν το παρών αγωνιστικό σου στάτους. Ελπίζω να "πατήσουμε" λοιπόν και να συνεχίσουμε να σουτάρουμε καλά στη διοργάνωση γιατί αυτό το κομμάτι (ποσοστά στο περιφερειακό σουτ) είναι σημαντικό για την επιβίωση μας όσο προχωράμε. Μου άρεσε αρκετά η κυκλοφορία της μπάλας, κομμάτι που έχουμε δουλέψει αρκετά με τον κόουτς, ο οποίος πιθανόν θα εστιάσει και στη κακή άμυνα της επανάληψης. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει χαλάρωμα και το καταλαβαίνω, όμως 47 πόντοι είναι πάρα πάρα πολλοί.. Σήμερα το παιχνίδι έχει διαφορετική προσέγγιση απέναντι σε έναν αντίπαλο που το έχει πιστέψει για τα καλά. Σημαντικός ο Αντετοκούνμπο, που δίνει την πολυτέλεια στον Φώτη Κατσικάρη να πάει σε lineups με μεγαλύτερη ταχύτητα χωρίς να χάνει σε μέγεθος. Θέλω να μας δω πάλι να σουτάρουμε καλά. Μπορεί αυτόματα να βρεθούμε σε "stroke status" για το υπόλοιπο του τουρνουά..

Υ.Γ: Όπως πιθανόν θα είδατε, το Hoopfellas ξεκίνησε τη συνεργασία του στο διαφημιστικό κομμάτι με τη Stoiximan.gr.  Έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι ο υπεύθυνος για την πραγματοποίηση της συνεργασίας είναι τακτικός αναγνώστης της σελίδας, ένας από εμάς. Ένα ευχαριστώ λοιπόν για τη διάθεση και επιμονή τους να επενδύσουν στο Hoopfellas


Υ.Γ1: Το ότι μίλησε ο αυστηρός Θίμποντο με κολακευτικά λόγια για την άμυνα της ομάδας του ήταν είδηση.. 2 πόντους με 0/17 FG οι Φινλανδοί στη δεύτερη περίοδο..


141 σχόλια:

  1. Σκόλα.. Γατάκι μοιάζει ο Τόμιτς μπροστά του

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλα υπολοιποι ..... τα εδωσαν ολα με το πουερτο ρικο!!!
      μονο η κροατια θα μπορουσε να νικησει στην παραταση τους φιλιπινεζους και να καθαρισει ευκολα τους αργεντινουυςςς!!!

      Διαγραφή
    2. Δε βρίσκεται μια ευρωπαϊκή ομάδα να τον φέρει στα μέρη μας.. Εδώ πλήρωναν 2-3 εκατομμύρια στους Κρίστιτς-Λόρμπεκ..

      Διαγραφή
    3. Τον είχαμε στα μέρη μας αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να βλέπουμε το θεατρίνο Αλβέρτη και τους καραγκιόζηδες δαιτητές, να του αρνούνται το δικαίωμα να διεκδικήσει όσες πιθανότητες είχε, για να πάρει έναν μεγάλο στην τελευταία του χρονιά στην Ευρώπη.

      Μέγλος παίκτες σε μια μικρή μπασκετικά ήπειρο.

      Διαγραφή
    4. ανωνυμος 8:47 π.μ.
      1ον δεν τον ειχαμε στα μερη μας ποτε στην ευρωπη επαιξε μονο στην ισπανια
      2ον βγαλε τα κοκκινα γυαλια την τελευταια του χρονια στο φ4 της αθηνας η ταου εχασε με 10+ ποντους απο τον παο δικαιοτατα.
      υγ η ευρωπη ειναι η 2η μεγαλυτερη μπασκετικη ηπειρος μετα την αμερικη (βορεια παντα)

      Διαγραφή
    5. 1ον, να φανταστώ ότι ο Κρστις και ο Λόρμπεκ παίζουν Ελλάδα; ΕΛΕΟΣ
      2ον, βγάλε τα πράσινα γυαλιά. Δεν έγραψα ότι ο ΠΑΟ δεν ήταν καλύτερος. Έγραψα απλά ότι δεν τον άφησαν να διεδκικήσει τις πιθανότητές του. 25 λεπτά, 5 φάουλ. Και εγώ δεν ξέρω πόσα πήρε ο Αλβέρτης από θέατρο.

      Διαγραφή
  2. Τζιμάρα πολύ ωραίο, πλούσιο σχόλιο. Προσπάθησε να το κάνεις κάθε αγωνιστική μέρα, θα μας φτιάξεις τρελά.
    Βλέπω τον Καμπάτζο της Αργεντινής και προσπαθώ να καταλάβω τι βρήκε η Ρεάλ περισσότερο από τον Ντράπερ?

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Τζόνυ, ευχαριστώ. Ο Αργεντίνος έχει καλύτερο σουτ και playmaking abilities αλλά όντως σε αυτή τη Ρεάλ η άμυνα του Ντράπερ θα ήταν πιο χρήσιμη.

      Διαγραφή
  3. Γκαρσία 29 με 6 ριμπάουντ και 5/7 τρίποντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Τζιμ επειδη οσο περνουν οι μερες μερες μου γεννιεται η απορια οσον αφορα τους κορυφαιους FIBA-players ισως θα μπορουσες καποια στιγμη να κανεις μια αναρτηση παρομοια με αυτη που εκανες για τον κορυφαιο pass-first pg. Και με τον ορο FIBA-players εννοω αυτους που ξεχωρισαν στα, ειδικων συνθηκων, καλοκαιρινα τουρνουα των 15 ημερων της ΦΙΜΠΑ (Παγκοσμια, Ευρωπαικα, Παναμερικανικα, Ολυμπιακους) σε ικανοτητες, αποδοση, διακρισεις και διαρκεια.
    Ενδεικτικα μου ερχονται στο μυαλο Τζινομπιλι, Σκολα, Σαρας, Π.Γκασολ, Ναβαρο, Κιριλενκο, Παπαλουκας, Διαμαντιδης, Αντονι, Μποντιρογκα ή αν πάμε παλαιοτερα Γκαλης, Σμιντ.
    Food for thought

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά, χωρίς παρεξήγηση αλλά ο Διαμαντίδης γιατί σε αυτή τη λίστα;

      Ξέχασες τον μεγάλο Ντιρκ και τον μεγάλο Πάρκερ, ενώ εγώ θα έβαζα και Πέτζα! Φοβερό "FIBA performance", ειδικά αν αναλογιστούμε την υπόλοιπη καριέρα του, και ο ΜκΚάλεμπ.

      Διαγραφή
    2. Ναι αληθεια μεγαλο φαουλ που ξεχασα τον Ντιρκ. Τον Παρκερ δεν θα τον εβαζα στην ιδια κατηγορια με τους υπολοιπους παντα οσο αφορα τον ορο FIBA-player γιατι κατα τα αλλα ειναι πολυ ψηλα. Οσο για τον Διαμαντιδη, στην εθνικη 2005-2008 ηταν η σταθερα της ομαδας με την πολυδιαστατη προσφορα του. Ισως, εκεινα τα χρονια παρουσιασε το ενα απο τα καλυτερα all-around performance που δεν το ειδαμε απο πολλους απο τους πιο πανω.

      Διαγραφή
    3. Mε συγχωρείς αλλά επιμένω ότι ο Διαμαντίδης δεν μπορεί να είναι μέρος αυτής της λίστας. Με τα βίας μπαίνει ο Παπαλουκάς, που ήταν αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, αλλά κακά τα ψέμματα, σε σχέση με τους παραπάνω έχει πολύ μικρότερη διάρκεια (όπως κι ο Διαμαντίδης).
      Φυσικά, δεν αμφισβητώ την καταπλητική παρουσία του Διαμαντίδη. Αλλά όπως δεν βάζω πχ τον Καλντερόν, παρότι ήταν φοβερός, δε βάζω ούτε αυτόν.

      Για Πάρκερ θα επιμείνω ακόμα περισσότερο. 3 φορές σε καλύτερες 5άδες, πρώτος σκόρερ και mvp.


      Επίσης και η επίδοση του Ντουράντ στο παγκόσμιο του 2010 ήταν ιστορική.

      Διαγραφή
    4. Με συγχωρεις αλλα και εγω επιμενω. Ο Παπαλουκας ηταν ο καλυτερος παικτης στην Ευρωπη εκεινη τη 2ετια και μπερδευομαστε με την παρουσια του στην Εθνικη. Συνδυασε μεγαλες προσωπικες βραδιες με νικες οροσημα (Γαλλια-ΗΠΑ-Σλοβενια) ενω ο Διαμαντιδης ηταν η σταθερα εκεινης της ομαδας

      Διαγραφή
    5. ο Παπαλουκάς ήταν ο καλύτρερος στην Ευρώπη και ο καλύτερος της εθνικής. Στις καλύτερες 5άδες και στα δφυο μας μετάλλια, καταλυτικός σε ΟΛΑ τα μεγάλα ματς, οργανωτής, αρχηγός, αξεπέραστος. Μόνο να σκεφτείς ότι, ενώ ήταν παίκτης που δε στηριζόταν στο σκοράρισμά του, το 2005 από τους 8 και μετά, σε τρια ματς δηλαδή, έβαλε 55 πόντους.

      Διαγραφή
  5. Σκολα φοβερός μέχρι στιγμής. Κρίμα που δεν υπάρχει άξιος συνεχιστής ώστε να έχει τις κατάλληλες ανάσες, εμπλεξε και με καλή frontcourt, ,αν και ο τομιτς είναι πολύ φοβισμένος. Ο cabazzo έκανε πλάκα σε όλους τους κοντούς τις Κροατίας (εξαιρετική επιλογή για την ρεαλ). Ο lafayette είναι πολύ καλό pg με επιθετικές αρετές αλλά αμυντικά ήταν πολύ μέτριος. Η Κροατία έχει φοβερή περιφέρεια, αν συνεχίσει με τέτοια ευστοχία θα έχουμε πολλές εκπλήξεις. Πολύ καλή άμυνα η εθνική μας στο πρώτο μισό και ασυνήθιστη ευστοχία. Ο Γιαννάκης είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του, απλά εξαιρετικός (και εύστοχος στις βολές και στις προσπάθειες του). Σιγά σιγά θα βελτιώνονται και στη διάρκεια της άμυνας και θα έχουμε χαρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή τη Ρεάλ θα προτιμούσα στο τρίτο πόιντ να έχω την άμυνα του Ντράπερ για να είμαι ειλικρινής.

      Διαγραφή
  6. kserei kaneis tpt gia ta asfalistiria tis kroatias ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα..Σκέφτομαι τον Αγγελόπουλο να βλέπει τον Λαφαγιέτ στο πάτωμα

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2014 - 7:00 π.μ.

      Και όμως, μετά τους τραυματισμούς των Johan (για την U20) και τώρα του Λάφαγιετ, φαίνεται ότι οι πρόεδροι μας είχαν δίκιο για τους πιθανούς τραυματισμούς και τις αποζημιώσεις. Για σκεφτείτε να έπαιζε ο VSpan στο ΠΚ, να τραυματίζονταν σοβαρά (φτου φτου μακριά από εμάς αυτά) και να έμενε εκτός για 5-6 μήνες. Που θα έβρισκε η ομάδα αντικαταστάτη? Θυμάται κανείς τί συνέβει με Μάντζαρη και κυρίως με τον Law τα τελευταία δύο χρόνια, και πόσο κόστισε η απουσία τους στην ομάδα?

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Erotisi apo epaggelmatiki diastrofi. Giati Johan ?

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2014 - 8:15 π.μ.

      Ανατρέξτε σε προηγούμενο σχόλιό μου στο hoopfellas, στο οποίο έχω εξηγήσει αναλυτικά το λόγο...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    5. Αλεξη/Διογενη ή Βαγγελη Ιωαννου η οποιος αλλος εισαι. Η απουσια Μαντζαρη-Λο δεν κοστισε τιποτα στην ομαδα γιατι ηταν ασφαλισμενοι και οπως μαθαμε φετος οι ομαδες μπορουν να εχουν τους παικτες τους πληρως ασφαλισμενους ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ. Τωρα αν ξερεις κατι απο μεσα πως δεν τους ασφαλισαν οι προεδροι σου για οικονομια και στο τελος βρεθηκαν να τους πληρωνουν για να καθονται παω πασο.
      Τωρα αν εννοεις ποσο κοστισε αγωνιστικα η απουσια τους στην ομαδα τοτε συμφωνω αλλα που κολλαει αυτο με το υπολοιπο σχολιο σου.

      Διαγραφή
    6. Προς Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2014 - 10:32 π.μ.

      Δεν γνωρίζω τί μάθατε εσείς για τις πλήρεις ασφάλειες των παικτών φέτος, αλλά εγώ δεν νομίζω ότι έμαθα τίποτα. Αν θέλετε, μοιραστείτε αυτά που γνωρίζετε και με εμάς τους υπόλοιπους.

      ΕΙΔΙΚΑ το αγωνιστικό κόστος είναι αυτό που δεν καλύπτεται με τίποτα, από απουσίες, σημαντικών για μία ομάδα, παικτών. Όχι απλώς κολλάει, αλλά κολλάει και με superglue.

      Η χρηματική αποζημίωση στην ομάδα, από τον τραυματισμό κάποιου σημαντικού παίκτη της, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει το συνολικό υλικό και ηθικό/ψυχολογικό κόστος που η απώλεια αυτού του παίκτη επιφέρει στην ομάδα και τους υπόλοιπους παίκτες αυτής.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  7. Ματσάρα το Γαλλία-Σερβία. Μόλις επέστρεψαν οι Γάλλοι από -11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμας τι μας βολευει αραγε; βλεπω τους σερβους πιο δυνατους..

      Διαγραφή
  8. Η Βραζιλία τελικά αποδεικνύεται πολύ σκληρή ομάδα για να πεθάνει. Πολύ δυνατή κάτω από το καλάθι, παίζει πολύ σκληρή άμυνα (το ξύλο που έπεσε χθες στο BRA-FRA ήταν απίστευτο) και έχει και τον Huertas σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης, δείχνει ξεκάθαρα να έχει πολύ μεγάλα αποθέματα ενέργειας σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα. Θα δυσκολευτούν πολύ να περάσουν τους 70 πόντους όσες ομάδες την αντιμετωπίσουν (πιθανότατα με μόνες εξαιρέσεις τις ΗΠΑ και Ισπανία). Όποιος την αντιμετωπίσει θα του βγάζει το λάδι για να την νικήσει.

    Η Γαλλία από την άλλη, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Δεν με εντυπωσίασε χθες και είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι της λείπει πάρα πολύ ο Parker, γιατί έδειχναν γενικά μπερδεμένοι στην επίθεση.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εβλεπα σημερα τον Σιμον της Κροατιας,ωραιος,αυτος θα εκανε στον Παο;;νομιζω ειναι 3αρι ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έκανε για τον ΠΑΟ, αλλά δεν έχει να τον πληρώσει.

      Διαγραφή
    2. 8.53 μην προδικαζεις τιποτα για το μπατζετ ΔΓ ειναι αυτος.Οτι του ρθει κανει.

      Διαγραφή
  10. Ματσάρα. Οι Γάλλοι αν χάσουν πάνε για τέταρτοι..

    Marios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προτιμώ Γάλλους από Σέρβους....Λείπει το ηγετικό στοιχείο του Πάρκερ (ακομα και του ντε κολο που θα ταν ηταν ο αντι-παρκερ)....Εχω την εντυπωση οτι θα σκονταψουν με την μια στα νοκ-αουτ...

    Οι Σερβοια ειναι πιο πληρεις, πιστευω εχουν μεγαλυτερη διψα επισης για κατι καλο και εχουν και πολυ δυνατη την φρονκορτ τους και ας την εχουν παραγεμισει...

    Με τους γαλλους πιστευω μπαινουμε σαν φαβορι ενω με τους Σερβους ειναι 50-50...Απλως οι περισσοτεροι που προτιμανε τους Σερβους σκεφτονται την προιστορια μερικων παικτων μαζι τους (μπουρουσης) και το κακο κλιμα που ισως υπαρχει στην ομαδα...Αλλα απο πλευρας μοναδων ειναι σιγουρο οτι υπερτερουν των Γαλλων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Krima...το πηραν οι γαλλοι....οι γαλλοι εχουν την υπεροπλια στο 5..εμεις τπτ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν επαιζε και ο κρστιτς σημερα..φανταστειτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συναρπαστικό ματς όντως.. Καλύτεροι οι Σέρβοι, έπρεπε να είχαν καθαρίσει νωρίτερα, δε το έκαναν και το πλήρωσαν στο τέλος. Ένα ενδεχόμενο ματς Κροατία-Σερβία στους "16" θα είναι όλα τα λεφτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπασκετικα πιστευω ειναι καλυτεροι οι Σερβοι αλλα οι γαλλοι ειναι ομαδα-προπονητη..Σημερα με τον ραντουλιτσα εξαιρετικο αντι να του περασουν στο τελος την μπαλα μεσα, βαραγαν τριποντα οι σερβοι..αψυχολογητοι..

      Διαγραφή
    2. jim γενικα νομιζω οτι υπαρχει μια απαξιωση του teodosic το τελευταιο διαστημα και στη σελιδα (σχολια κλπ) που ειναι πολυ αδικη..ειδικα αν συγκρινεται με τον μισιτς (!!) ή τον νεντοβιτς για διαφορετικους λογους ο καθενας.. Ο μισιτς εχει ολο το μελλον μπροστα του, αλλα προς το παρον θελει ΠΑΡΑ πολυ δουλεια και εκτιμηση μ ειναι οτι δε θα φτασει σε αυτο το επιπεδο μαλλον ποτε, ενω ο νεντοβιτς σε καμια περιπτωση δεν ειναι στο επιπεδο του teodosic (τουλαχιστον ακομα)...εγκληματικο λαθος της σερβιας να μην παρει στο τελος τη μπαλα ο μιλος..Ηγετης ειναι αυτος που εχει το σθενος να παρει την μπαλα στο τελος και ας το χασει..

      Και αυτη η ομαδα με ή χωρις νεντοβιτς ή μισιτς, ηγετη εχει τον τεοντοσιτς..οσο η μπαλα θα καιει και θα πηγαινει στο bogdanovic τοσο θα χτυπανε σε τοιχο οι σερβοι.

      *Ο Τεοντοσιτς δεν ειναι λουζερ και καθε χρονο ειναι και καλυτερος και ειναι ακομη 26..απλα ειναι αυτο που λεμε μη σου βγει το ονομα και ας σ βγει το ματι...αποδειξη οσων λεω τα οσα εχει κανει ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και με τις εθνικες σερβιας!

      *μακαρι να δουλευε περισσοτερο θα μιλουσαμε για αλλο παικτη..αλλα μην ειμαστε και ισοπεδωτικοι..

      Favors

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Favors. Μεγάλη συζήτηση και ενδιαφέρουσα.. Ο Τεόντοσιτς είναι σίγουρα ένας αρκετά καλός παίκτης με φοβερά playmaking abilities, σπάνια θα τα χαρακτήριζα. Αλλά δεν έχει αποδείξει ότι έχει "χαρακτήρα" για να φθάσει μια ομάδα μέχρι τέλους. Έχω την εντύπωση ότι στη συγκεκριμένη φάση ο Μπογκντάνοβιτς πήρε τη μπάλα με εντολή προπονητή. Οι Μίσιτς-Νέντοβιτς είναι διαφορετικοί παίκτες από τον Μίλος. Ο πρώτος είναι μικρός ακόμα σίγουρα. Ο δεύτερος, αν εξαιρέσεις το playmaking, δεν υστερεί σαν παίκτης σε σχέση με τον Τεόντοσιτς. Καλύτερο κορμί, σούπερ αθλητικό πακέτο και scoring insticts, το ΝΒΑ θα τον βοηθήσει πολύ. Το θέμα με τον Τεόντοσιτς είναι ότι δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση στη δύσκολη στιγμή. Ακόμα και όταν έχει πετύχει (π.χ. τρίποντο με Ισπανία) οι αποφάσεις του ήταν τουλάχιστον συζητήσιμες.

      Διαγραφή
    4. @Favors

      Ο Τεόντοσιτς δεν είναι loser. Είναι ο ορισμός του loser. Φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να το επιβεβαιώνει. Η σχέση ταλέντου-δυνατοτήτων και νοοτροπίας-αποφάσεων είναι καταλυτική. Σκέτη καταστροφή!!!

      Αν ο κόουτς έδωσε εντολή να πάει η μπάλα στον Μπογκντάνοβιτς και όχι στον Τεόντοσιτς, τότε η στιγμή που θα γίνει η έκρηξη δεν αργεί.

      Διαγραφή
    5. 77 ο Τεόντοσιτς έχει βάλει πολλά μεγάλα σουτ

      Διαγραφή
    6. Kalispera stin parea, apopsi mou einai oti o Teodosic tha pexei analoga me tis dynatotites tou mono ean peksei se omada pou tha exei ton proponiti pou tha tou teriaksei! Anamenw polu to pantrema tou me ton Itoudi. Oso kai na min simpathw ton Teodosic den exw peistei oti aksizei pou tou exei vgei toso to onoma.
      Mailman

      Διαγραφή
    7. καλησπερα και απο μενα...

      Παιδια καταρχην νομιζω ειναι ξεκαθαρο οτι ο teodosic ειναι τεραστιο ταλεντο, θα τον χαρακτηριζα underachiever...αλλα απ την αλλη μου φαινεται "καπως" να χαρακτηριζω ετσι εναν παικτη που εχει κατακτησει τοσα πολλα στα 26 του.

      Και επισης οσο τρελας και να ειναι εγω αν ημουν προπονητης σε ομαδα του θα του δινα 100 φορες τη μπαλα στο τελος και καμια στο Bogdanovic..το βλεπες, ηθελε τη μπαλα, τη ζητουσε, ηξερε τι να την κανει...ακριβως ετσι και φετος στο f4 που στο ματς με την μακαμπι ηταν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ και στην τελευταια φαση η μπαλα πηγε στον μιτσοβ!! Ο Teodosic στα 22 ηταν mvp ευρωλιγκας κατι που δε ξερω αν εχει επιτευχτει ποτε..

      Μπορει να μη δουλεψε οσο επρεπε και να ειναι πιο αργος απο ποτε, αλλα ειναι και πιο ωριμος απο ποτε..το να μη λογιζεται σε τοπ στην ευρωπη απο καποιους ειναι εγκλημα (μπασκετικο)..

      Οταν ο Ιβκοβιτς σε ζηταει, οταν ο Ομπραντοβιτς σε εχει n1 επιλογη και οταν ο Ιτουδης (και οτι τον συνοδευει) σε καραταει στην ομαδα κοντρα στον προεδρο, ε κτ ξερει...

      Favors

      Διαγραφή
    8. επισης jim θεωρεις οτι υπαρχει το ενδεχομενο να εχει ταβανιασει στην ευρωπη και να παει στο nba για να εξελιχθει-βοηθησει τον εαυτο του περισσοτερο? Σιγουρα θα ειναι δυσκολο λογω ανυπαρκτης αθλητικοτητας, αλλα οι πορτες του nba ειναι ανοιχτες για αυτον..

      Favors

      Διαγραφή
  15. Xορταστική και με πολλά ωραία η 1η μέρα...
    Τι μας μένει...
    Η εντυπωσιακή ομάδα των Φιλιππινών που έδωσε την απαραίτητη σφαλιάρα χωρίς κόστος στους Κροάτες.
    Η χημεία και οι αυτοματισμοί των Αργεντινών(που φυσικά στερούνται βάθους)
    Η σκληράδα και η καλή απόδοση στα βασικά της Ελλάδας που δεν επιτρέπει αυτά που έγιναν πέρσι και πρόπερσι.
    Η ήττα των Γάλλων με τα κοντομάνικα..
    Το πώς γύρισε ο Σαβάς το ματς με τη Ν.Ζηλανδία
    Το πάρτι των Αμερικάνων
    Καλύτερη 5άδα 1ης μέρας: Ντράγκιτς-Χουέρτας-Μασιούλις-Π.Γκασόλ-Σαβάς

    Από κει και πέρα...
    Οι Κροάτες πιο σοβαροί και με πολλή ευστοχία σήμερα υπερίσχυσαν λόγω καλύτερου βάθους(παρότι παρέταξαν ροτέισιον 8 παικτών).Δεν έχουν βγάλει καθαρό pick and roll execution και δεν στηρίζονται πολύ στο ποστ γκέιμ.Παίζουν με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας,close out offense,και απλοικό midrange shooting βγάζοντας δημιουργία από πολλές διαφορετικές θέσεις.Θέλουν δουλειά στο αμυντικό κομμάτι(όπου τους λείπουν κάπως και τα defensive materials)
    Οι Αργεντίνοι όσο έχουν τον Σκόλα σε πλήρη δράση ελπίζουν,έχουν καλή χημεία και στην καλή τους μέρα θα σε ζορίσουν αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν οι μεγάλοι παίκτες της σε αυτούς τους ρυθμούς και αν θα μπορέσουν να κουμαντάρουν μια ομάδα με πολυφωνία και δυνατή στα fundamentals.
    Η Σερβία χωρίς Νέντοβιτς,Μίτσοβ,Μίσιτς,Κρστιτς(και με Τεόντοσιτς κάπως ανέτοιμο) δείχνει μονταρισμένη και με ρόλους.Όχι άσχημα αγια τον Τζόρτζεβιτς.Παρ'όλα αυτά Μπιέλιτσα και Μπογκντάνοβιτς φαίνεται ότι κόλλησαν τεοντοσιτσίτιδα και με κακές επιλογές στο τέλος(προιόν της δεμένης άμυνας των Γάλλων) "έδωσαν" το παιχνίδι.
    Οι Γάλλοι μοιάζουν να έχουν επιθετικό ταβάνι,έχου μάθει σε άλλους ρυθμούς με τον Πάρκερ.Πολύ φανερή η απώλεια του Ντε Κολό,που ως all around παίκτης θα έδινε λύσεις στο σκοράρισμα,θα απελευθέρωνε δημιουργικά Ερτέλ και Ντιότ και θα αποφόρτιζε από την ταμπέλα του go-to guy τον Μπατούμ.Παρ'όλα αυτά είναι από τις ομάδες που μέσα από τα παιχνίδια και στην πορεία του τουρνουά μπορεί να ανέβει επίπεδο(παιδιά όπως Ερτέλ,Ντιότ,Λοβέρν δεν είναι τόσο παιγμένα στο πολύ υψηλό επίπεδο-σήμερα έκαναν όλοι πολύ καλή εμφάνιση).
    Ομοίως και οι Σέρβοι περιμένουν να γυρίσει ο Κρστιτς(αν και ο Ραντούλθτσα σήμερα έπαιξε και για αυτόν) και φυσικά να βρει τον εαυτό του ο Μίλος.
    Πολύ ψωμί ο όμιλος και όπως και να χει δύσκοο σταύρωμα για όλους τους από δίπλα στους 16.(με το αστείο ταμπλό που στη μια πλευρά βρίσκεις 7 διεκδικητές μεταλλίου και στην άλλη ψάχνεις ..στεριά πίσω από την Αμερική...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γυρίσει δε γυρίσει ο Κρίστιτς, βασικό "5" είναι ο Ραντούλιτσα. Όντως πολλά αψυχολόγητα σουτ οι Σέρβοι τη στιγμή που έπρεπε να προσπαθήσουν πάνε στο φάουλ.

      Διαγραφή
    2. υπαρχει περιπτωση να μην γυρισει; να μην ειναι ετοιμος στο ματς των 16 δλδ;

      Διαγραφή
  16. παλι καλα που συμμετεχει αυτη η ομαδα η φινλανδια..ωραιο μπασκετ και φανατικο κοινο...δεν λετε που δεν δωσαν την καρτα της σε κανενα συνοθυλευμα στυλ ρωσίας....Εμεις και οι φινλανδοι πρεπει να μαστε οι νουμερο 2 πρωτες επιλογες για τις wild cards..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως. Φαντάσου να ήμασταν αναγκασμένοι να δούμε τον Κιριλένκο, τον Σβέντ και τον Χρίαπα, και να αναγκαζόμασταν να χάσουμε τον Κοπόνεν και τον Χοφ.

      Και εννοείται ότι η Φινλανδία το αξίζει περισσότερο από τους Ρώσους, πολλώ δε μάλλω εμείς. Σιγά, επειδή στις 2 από τις 3 τελευταίας διοργανώσεις πήραν χάλκινο, το ένα σε Ολυμπιακούς. Εδώ μιλάμε για Φινλανδία. Δεν παίζουμε.

      Διαγραφή
  17. Οι Φινλανδοι ειναι το μπασκετ φιλε..Τους βλεπεις και το απολαμβανεις...Κιριλενκο εχει αποσυρθει, χριαπα το ιδιο μαλλον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ζήσαμε να δούμε παιχνίδι Φινλανδία-Ουκρανία σε Μουντομπάσκετ. Μαγκιά πάντως των Φινλανδών που κατέβασαν τόσο κόσμο σε ένα σπορ στο οποίο μέχρι πρότινος ήταν άγραφοι. Σαν να προκρινόμασταν στο παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι εμείς και να κατεβάζαμε 15 χιλιάδες λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χάλι μαύρο το Πουέρτο Ρίκο παίδες....με το ταλέντο μόνο δεν πας πουθενά...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. o ant1 ayrio αντι για το ισπανια-βραζιλια θα δειξει το αργεντινη-φιλιππινες..χαχααχαχαχαχαχαΧΑ... Γ-Ε-Λ-Ι-Ο-Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΝΤ1 (που πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα,λόγω του ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ της ΕΡΤ από την τότε τρικομματική συγκυβέρνηση),είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ιδιωτικό κανάλι.Άρα προβάλλει,μόνο ότι αγόρασε με το μικρότερο δυνατό κόστος,δηλαδή τους αγώνες του ομίλου που αγωνίζεται η Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι για κλαίμε μεταξύ μας,να ψάχνουμε το 20ευρο για τον ΟΤΕ (που και πάλι αναμένω πότε θα μου δοθεί το "ΟΚ" για να εγκαταστήσω το modem του-απίστευτα πράγματα) και να πήζουμε στο live streaming...

      Υ.Γ.1/
      επίσης το webtv ονόματι http://www.livebasketball.tv/ έστειλε σήμαρα μαζικό email απολογίας,διότι ΔΕΝ μπόρεσε ν΄ανταποκριθεί στις μαζικές εγγραφές κι ακόμη αναμένεται η αποστολή του pass code.
      Y.Γ.2/
      αστεία η FIBA ως προς τα social media,μεσημέρι σήμερα κι είχε ανεβάσει μόνο highlights από 4 αγώνες (σιγά τα ωά δλδ,1:50 έως 2:05 το πολύ αλλά ας είναι)
      Υ.Γ.3/
      ότι βλέπετε πιο πολύ καλό είναι να μας γράφετε και κάτι παραπάνω...
      Υ.Γ.4/
      μπορεί να πάμε και για BRA-ARG διασταύρωμα
      Υ.Γ.5/
      έλεος με την αστειότητα των ΠορτοΡικάνων,αλλά τουλάχιστον ανεβάζουν κάποια Αφρικάνικη ομάδα (όπως το 2010,σωστά;)
      Υ.Γ.6/
      μπορεί να φαίνεται αστεία η σύνθεση των Γ,Δ ομίλων αλλά τουλάχιστον δίνει κίνητρο σε ομάδες που ενδέχεται να πάρουν θάρρος για το μέλλον...
      (Υ.Γ.6/
      ξεμπλόκαρέ με ρε "Jim" στο FB χεχε)

      Διαγραφή
  21. Μόλις είδα το TOP-5 των φάσεων της χθεσινής ημέρας, και δεν ήταν μέσα η απίστευτη φάση του Γιάννη. Όπως θα έλεγε και ο Οβελίξ, είναι τρελοί αυτοί οι Φιμπαίοι...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 6 dontia exase o sarits simera apo agkonia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ηταν δοντια,τις προσθηκες εσπασε,φαινεται τα δοντια τα εχασε αλλου.

      Διαγραφή
  23. Η ομάδα σήμερα είναι κακή. 27-37 ημίχρονο. Καλάθης ανύπαρκτος, Παπανικολάου το ίδιο. Είναι απίστευτο ότι μετά από 20 λεπτά το παιχνίδι είναι ακόμα ζωντανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστείοι είμαστε. Ελπίζω να μην αρχίσουν να γράφουν και αυτοί γιατί θα έχουμε κλάματα.

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2014 - 11:48 π.μ.

      Μας κρατάνε ζωντανούς οι Μπουρού, Ζήσης και κυρίως ο Πριντ.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  24. Σκέψου ότι έχουμε πάει καλά απέναντι στον μπλάτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όλοι ελπίζουμε η ανυπαρξία του Καλάθη να οφείλεται στην χαμηλή δυναμικότητα των αντιπάλων. Αν από την άλλη, φταίει η έλλειψη του αντι-τριχοπτωτικού, τότε οι ελπίδες για διάκριση είναι μικρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.24 ασχολιαστος και γελοιος.

      Διαγραφή
    2. Και ο Διαμαντιδης στα φιλικα η στα ματς με τα καφενεια της α1 4 και 5 ποντους εχει..και αυτο φιλικο ηταν...Στα δυσκολα να κρινεις τους παικτες ρε γελοιε...

      Διαγραφή
    3. Γελοίοι είστε και οι δυο. Ειδικά ο δεύτερος σπάει το φράγμα.

      Ρε νούμερο, δεν έγραψα ότι ελπίζω να φταίει η χαμηλή δυναμικότητα των αντιπάλων; Τι λες να εννοούσα ρε μπετό;

      Διαγραφή
  26. Συγνώμη, δεν είναι λίγο ξεφτίλα αυτό με τον Blatche; Και γενικά με τους νατουραλιζέ. Ένας τύπος 2.11 που 6 μήνες πριν αν τον ρώταγες τι είναι οι Φιλιπίνες θα σου έλεγε μάλλον φαγάδικο στη Νέα Υόρκη παίζει με κάτι συμπαθητικους αν και κοντούληδες Ασιάτες. Οι ίδιοι ετοιμάζουν τα χαρτιά και στον JaVale McGee συμπαίκτη του Κουφού κάποτε και γνωστού γκαφατζή του NBA. Το ίδιο ισχύει για Λαφαγιέτ και λοιπούς. Δεν θα ήταν καλύτερο να μπεί ένας κανόνας από τη FIBA που να λέει πως νατουραλιζέ μπορεί να γίνει όποιος έχει ζήσει/παίξει αρκετά χρόνια σε μια χώρα και να μην παίρνουν οι εθνικές ξεκάρφωτους παίκτες λες και είναι σύλλογοι που κάνουν recruiting για τη νέα σεζόν στις θέσεις που πονάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαγκι εχει παιξει στις Φιλιππινες....Αλλα ειναι σπανιο να βλεπεις παικτες κλασης να παιζουν σε πρωταθληματα χωρων τυπου σκοπιων, μαυροβουνιων, ουκρανιων κλπ.....αυτο ειναι αδικο καθως ειναι και θεμα χρηματος που εχουν οι ομαδες της καθε χωρας

      Για μενα πρεπει να επιτρεπονται οι νατουραλιζε αλλα στις αδυναμες ομαδες και οχι πχ στην κροατια..και βεβαια μονο ενας νατουραλιζε..

      Τωρα εφοσον δεχτει ο Μαγκι...αυτοματως δεν θα σταματησει να αγωνιζεται ο Μπλατς;;; ευχαριστω

      Διαγραφή
  27. Υπερπροσπαθεια ο Μπλατς..μπραβο του...ο Μπουρουσης τζαμπα μαγκας παλι....Αλλα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 12:46 συμφωνω μαζι σου αλλα να στο χαλασω λιγο.Ο Μπλατς ειναι μισος φιλιπινεζος και μπορεις να το ψαξεις και να το δεις>Γενικα για τους νατουραλιζε συμφωνω μαζι σου σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι εννοεις ειναι μισος φιλιπινεζος; εχει φιλιπινεζικη καταγωγη;;; εισαι σιγουρος;...ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΖΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΥΛ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΣΚΟΠΙΩΝ-ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΟΥΣΑΝ..

      Διαγραφή
    2. το διαβασα στο βιογραφικο του παιχτη αρα ειναι 99% σωστο.Οσο για τα παραδειγματα ομαδων που λεσ οι θα συντριβονταν μια πληρης ομαδα μαυροβουνιου στεκεται ευκολα οπως και η ουκρανια και χωρις νατουραλιζε.Τελος για τισ φιλιπινες δεν ειναι τοσο χαμηλο το επιπεδο τους αλλωστε εχουν μια καλη λιγκα για τα δεδομενα της ηπειρου απλα δεν εχουνσωματικα προσοντα.

      Διαγραφή
    3. Η Ουκρανια χωρις τζετερ θα χανε απο δομινικανη δημοκρατια και στο ευρωμπασκετ θα αποκλειοταν απο τους 16....Διαφορετικο το ταβανι...

      Διαγραφή
  29. γειαα
    Αυτη την ωραια ειναι 11:03 και οι Τουκοι κερδιζουν 2 ποντους τους Αμερικανους πριν τελειωσει το 2ο δεκαλεπτο
    Εμεις τουλαχιστον κραταγαμε τις Φιλιππινες σταθερα στους 10.Λολ
    Λοιπον παιζει να γελασουμε σε αυτο το τουρνουα.Πολυ.
    Να πω καποια πραγματα για την Ελλαδα.Παραδεχομαι εκανα λαθος για τη Σενεγαλη και μας πηγε πιο πολυ απ οτι οι Φιλιππινες.Σε ενα παιχνιδια απ αυτα που μοιριζουν στραβωμα εμεις οι ψυλιασμενοι αγχωθηκαμε αλλα τελικα τελος καλο ολα καλα μεχρι στιγμης.Χτες ειμασταν εντελως κομπιουτεραιζντ στο μισο παιχνιδι σημερα προσπαθησαμε στην αμυνα και γενικα δεν πηγε πολυ ασχημα,στην επιθεση δυστυχως ειμασταν πολυ νευρικοι.
    Καλαθης και Παπ ειναι εκτος κλιματος ακομα,Μπουρουσης Και και Πριντ(λιγοτερο αυτος) κρατανε καλα οπως και τα αλλα γκαρντ.Ο Βουγιουκας δειχνει σε κακη ψυχολογικη και σωματικη κατασταση.Ο Αντετο παιζει οπως περιμενα με διακυμανσεις και καποια νεκρα διαστηματα στην επιθεση αλλα ειναι σταθερα καλος στην αμυνα και εχει δουλεψει και τις βολες
    Το τιμ μας ξελασπωνει μεχρι στιγμης και νομιζω δεν εχω ξαναγει τοσο καλη ομαδα πισω στον παγκο.Εκτος απο τον Κατσικαρη που τα χουμε πει και δειχνει σοβαρος οι Πριφτης και Σκουρτοπουλος ειναι κι αυτοι απο μονοι τους καλοι προπονητες και καποια μικροπραγματα που εχουν κανει φαινονται.Αν σκεφτει κανεις πως περσι ειχαμε Παπανικολαου ,Λημνιατη και Καντζουρη (wtf?) η διαφορα ειναι χαωδης
    Ματσαρα το Κροατια - Αργεντινη .Ειναι φανερο πως οι Κροατες ειναι πιο γεματη ομαδα σε σχεση με τους αρχοντικους Αργεντινους.Ο Βαλτερ Χερμαν πρεπει να ναι ο χαιλαντερ γιατι δεν εχει αλλαξει καθολου απο το παιχνιδι πριν δεκα χρονια που μας ειχε κανει μεγαλη ζημια..
    Η Σενεγαλη με δικαιωσε στα ρανκς μου οτι ειναι καλυτερη απ το Πορτο Ρικο με μεγαλο παιχνιδι απ το δικο μας Φαγιε.
    Κλεινω και h Τουρκια κερδιζει 5 ποντους στο ημιχρονο..Λετε?

    ΥΓ.Εχουμε ακουσει κι ακουσει απο τους σχολιαστες των αγωνων ολα αυτα τα χρονια αλλα ο ΦΙλιπουσης κανει απιστευτα λαθη και δεν καταλαβαινει κ απο το παιχνιδι...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τον Herman έγραψε !!! Όντως ίδια κοψιά με τον Tom Cruise, πρέπει να έχουν κάνει συμφωνία με τον Διαόλο και να μην γερνάνε καθόλου !!!!

      Κυριολεκτικά ο Ιάκωβος πρέπει να κάνει λάθος παραπάνω από το 50% των όσων λέει. Μερικά τα καταλαβαίνει και αλλάζει εντελώς το νόημα της πρότασης για να....συμπεριλάβει π.χ. το λάθος όνομα που είπε, αλλά γενικότερα φαίνεται ότι είναι μόνος και χωρίς βοήθεια από το team, γιατί κάνει λάθη ακόμα στα προφανή π.χ. το score.

      Διαγραφή
  30. Αυτος ο μπλατς , μικρος πρεπει να ειχε αφισα και να εβλεπε ροι ταρπλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα & καλό μήνα.
    Το πρώτο διήμερο στην Ισπανία κύλησε φυσιολογικά σε γενικές γραμμές.

    Η Εθνική έκανε δύο εύκολες νίκες παίζοντας στο ρελαντί. Δεν μπορεί να μετρηθεί η ακόμη η δυναμική της ομάδας. Και λογικά δεν θα μετρηθεί ούτε σήμερα με το αποδεκατισμένο Πουέρτο Ρίκο. Οπότε, περιμένουμε τα ματς της Τετάρτης και της Πέμπτης με Κροάτες και Αργεντίνους όπου θα καταλήξει και το τελικό μας πλασάρισμα. Έχουμε κάνει, λοιπόν, τα απολύτως απαραίτητα και συνεχίζουμε. Παίζουμε από 1οι μέχρι 3οι. Η ομάδα έχει θέματα αλλά θα την τεστάρουμε στα πιο δύσκολα που έρχονται.

    Στον όμιλο της Ισπανίας, γίνεται της κακομοίρας. Επίσης, αναμενόμενο. Οι οικοδεσπότες ξεκίνησαν με δύο προπονήσεις και από αύριο ξεκινούν την σοβαρή τριάδα των αγώνων τους με Γαλλία, Σερβία και Βραζιλία. Αν δεν τελειώσουν αήττητοι και τα 3 ματς, ο όμιλος θα γίνει μαλλιά κουβάρια με ισοβαθμίες και τα ρέστα. Μετά την χθεσινή τους ήττα οι Σέρβοι ψάχνουν νίκη με τους Βραζιλιάνους για να μπλέξουν σε τριπλή ισοβαθμία μπας και γλιτώσουν την 4η θέση. Ή υπέρβαση με τους Ισπανούς. Με τον Κρίστιτς, τι παίζει;

    Υ.Γ. Ο Φιλιππούσης έχει επιστρέψει για τα καλά. Μετά την απουσία αρκετών ετών, επέστρεψε πέρσι δριμύτερος. Και είναι τέτοια η φόρα του που πάει να εκθρονίσει τον βασιλιά των μπασκετικών τηλεοπτικών μεταδόσεων. Τον τεράστιο, τον ανυπέρβλητο Χατζηγεωργίου. Είναι σίγουρο ότι μέχρι το τέλος του τουρνουά θα τα έχει καταφέρει.

    Υ.Γ. 1 Jim, λέγε. Πόσα ματς βλέπεις κάθε μέρα; Ζηλεύω, λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 ο Τεόντοσιτς έχει βάλει πολλά μεγάλα σουτ. Γιατί λούζερ? Χαζός ο Ιτούδης λες?

      Manos

      Διαγραφή
    2. Δυστηχως σπαταλήσαμε παραπάνω ενεργεια απο οτι επρεπε με Φιλιππινες ελπιζω να μην μας στοιχισει αυτο...
      Εφόσον περασουμε το Πουερτο Ρικο θα εχουμε μια μέρα ξέκουραση...
      Αν ειμαστε τυχεροι και η κροατες χασουν ενα παιχνιδι πριν το δικό μας θα παμε σιγουρα για πρωτοι.
      Δεν ξέρω αν μπορουμε να παρουμε ολα τα παιχνιδια μου φενεται δυσκολο....

      Διαγραφή
    3. @Manos
      Εγώ μόνο δύο θυμάμαι. Τον προημιτελικό του 2010 με τους Ισπανούς που σούταρε από τα 9 μέτρα (εντελώς αμφισβητούμενη απόφαση αλλά μπήκε οπότε μόκο) και το φοβερό ματς που έκανε στον ημιτελικό του 2009 με τους Σλοβένους βάζοντας και πολλά μεγάλα σουτ. Υπάρχουν κι άλλα;
      Αλλά δεν μιλάμε μόνο για μεγάλα σουτ. Μιλάμε για την αγωνιστική του συμπεριφορά στα μεγάλα ματς. Μιλάμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις κρίσιμες στιγμές. Για τον τρόπο που κουμαντάρει την ομάδα του όταν φτάνει η ώρα της κρίσης. Και από κρίση ο Μίλος δεν σκίζει.
      Για τον Ιτούδη, μου έκανε μεγάλη έκπληξη που τον κράτησε και μάλιστα για 3 χρόνια και με τόσα λεφτά. Μπορεί να πιστεύει ότι θα τον μεταλλάξει. Μπορεί να θεωρεί ότι θα καταφέρει σε ό,τι απέτυχαν οι προηγούμενοι στην ΤΣΣΚΑ. Δεν αποκλείεται να το πετύχει αλλά η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

      Διαγραφή
    4. @77

      στον περυσινό ημιτελικό με μακάμπι ηταν πολύ σοβαρός χωρίς πειττές ενέργειες. Ο Ιτούδης το ξαναλέω δεν είναι χαζός. Ο Σέρβος είναι μεγάλη κλάση , πολύ δύσκολα τη βρίσκεις σε αμερικανό

      Manos

      Διαγραφή
    5. Μάνος είναι σούπερ ταλαντούχος αλλά άμυαλος

      Διαγραφή
  32. 8 χρόνια σήμερα από το 101-95 της Σαϊτάμα επί των ΗΠΑ

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συμφωνώ με όσους αναφέρουν το θέμα της ενέργειας.

    Οι Φιλιπινέζοι είναι σβούρες και για μένα είναι θέμα "κατάντιας" να είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε τόσο πολύ τον βασικό μας σέντερ σε τέτοιο μάτς.Άμα και σε αυτά τα ματς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο Βουγιούκας απορώ σε ποιόν αγώνα θα μπορέσει.

    Ο Πάπ δείχνει κάπως νευρικός στα παιχνίδια.Δεν ξέρω εαν είναι επειδή δεν του "βγαίνουν" , πάντως δείχνει ορισμένες φορές από νωθρός εώς χαμένος-μπερδεμένος στο γήπεδο.

    Ο Καλάθης θα πρέπει να περιορίσει τον αριθμό λαθών του εαν θέλουμε να κάνουμε πράξη το low mistake μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε.Εξάλλου θεωρητικά αυτός είναι ο ιθύνων νούς και πρέπει να είναι πιο σίγουρος στο παιχνίδι του.

    Η πολύ καλή κυκλοφορία που δείχνει η Εθνική με τρελαίνει.Το είχαμε ανάγκη σαν ομάδα για να τρέχουμε περισσότερο τους αντιπάλους και να δημιουργούμε περισσότερες προυποθέσεις για καλάθι.

    ΥΓ Παιδιά ο Τεόντοσιτς είναι μεγάλος παίκτης.Υπάρχουν στιγμές που και μεγάλα σουτ βάζει αλλά και μαγικές πάσες. Μην ξεχνάμε πως εαν δεν ήταν αυτός , ο Παναθηναικός φέτος μπορεί να είχε πάει f4.Συμάζεψε το παιχνίδι της ομάδας του απίστευτα.Απλά έχει κακό mentality που πρέπει να διορθώσει.

    ΥΓ2 Δεν ξέρω για τον Φιλιπούση (διοτι παρακολουθώ τα ματς στον ΟΤΕ TV) αλλα μήν νομίζετε οτι και ο Σκουντής πάει πίσω....Είναι κάποιες στιγμές που τρελαίνεσαι με αυτά που ακούς...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φιλιππουσης δε με πειραζει τοσο στις περιγραφες οσο στα λαθη που κανει και σε τρελαινουν δλδ δε μπορει να λεει πως με Σενεγαλη δεν εχουμε ξαναπαιξει σε επισημο.Επισης κανει λαθη μεσα στον αγωνα δε βλεπει η δε καταλαβαινει τι σφυριζουν οι διατητες και λεει κατι ασχετο για να δικαιολογησει το χρονο.Οτι υπαρχουν ανεργα παιδια με μεγαλες γνωσεις ,τεχνικες και μη ,και καποιοι ανθρωποι ειναι στα ποστα τους λογω παλαιοτητας ,βυσματος,λαδωματος η κατι τετοιο τεινει να γινει προφανες αλλα δε παθει να προβληματιζει - εξοργιζει καποιους

      Διαγραφή
    2. Είναι γνωστο οτι η Ελληνική αθλητική δημοσιογραφία (ανωρωτιέμαι αν γνωρίζουν καν το πρώτο άρθρο του καταστατικού της ΕΣΥΕΑ,ειδικά κάποιοι δεν έχουν κάν σπουδάσει δημοσιογραφία) είναι ένα κλειστό λόμπι και επιπλέουν οι φελλοί.

      Έχω φίλους δημοσιογράφους (όχι γνωστούς φυσικά) και έχω ακούσει τρελά πραγματα για τους και καλά καταξιωμένους του χώρου.Άσε που και περισσότερο μπάσκετ σκαμπάζουν κάποια νέα παιδιά αλλά και περισσότερες γνώσεις έχουν είτε σε ιστορικά-στατιστικά στοιχεία είτε σε θέματα που άπτονται του παιχνιδιού.

      Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε περιγραφές από ανθρώπους που έχουν πλέον δημοσιουπαλληλική νοοτροπία γιατι και θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες αλλά και γνωρίζουν οτι δεν τους κουνάει κανείς.

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. ο φιλιπουσης με εχει αναγκασει να βλεπω τα παιχνιδια χωρις ηχο

      Διαγραφή
    4. Ψηφίζω Χατζηγεωργίου

      Διαγραφή
  34. για αυτο που ειδαμε χτες απο τις φιλλιπινες φταινε οι διαιτητες οι φιλλιπινεζοι επαιζαν πολυ με τα χερια στην μπαλα στην αμυνα κανοντας συνεχεια φαουλ που δεν σφυριζονταν οπως και πολλα αλλα φαουλ και αποδειχτηκε οτι δεν ειναι και τα καλυτερα παιδια και ηταν απαραδεκτο πυ αναγκασαν τον μπλατς να παιξει με πονο ρισκαροντας σοβαροτερο τραυματισμο οχι οτι εχουμε αναγκη την διαιτησια για να νικησουμε αυτη την ομαδα αλλα να που δημιουργειται ενας εκνευρισμος απο του πουθενα
    οσον αφορα την ομαδα μεχρι τωρα φαινεται αυτο που λεμε οτι βγαζει υγεια οι παικτες εχουν τους ρολους τους τους εχουν αποδεχτει παιζουν και ολοι για την ομαδα.Βλεπω κατωτερους απο οτι περιμεναμε τον καλαθη και τον παπανικολαου αλλα εχουμε δει τον αντετοκουμπο να εχει προσαρμοστει αρκετα και να βοηθαει αν και ηταν χαμηλων δυνατοτητων οι ομαδες που παιξαμε η χθεσινη πασα πισω απο την πλατη στον αιφνιδιασμο δειχνει καλυτερα την ποιοτητα του σαν παικτη απο τα καρφωματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Δε μετράει το καλάθι γιατί δεν μπήκε, αλλιώς θα μετρούσε".

    Ιακωβος Φιλλιπουσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειρότερο απ’ όλα ήταν η χθεσινή επική ατάκα. Προς το τέλος του ματς, ένας από τους κοντοπίθαρους Φιλιππινέζους σηκώνεται για τρίποντο μπροστά στον Παπανικολάου. Ο Κωστάκης τον ταπώνει και φεύγει στον αιφνιδιασμό. Και τι λέει ο γίγαντας ο Τζακ. Ότι ο παίκτης των Φιλιππίνων είναι αλαζόνας επειδή τόλμησε να σηκωθεί για σουτ μπροστά στον Παπανικολάου. Μιλάμε για γραφικότητα μεγέθους. Όχι αστεία.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Γιατί που ήταν 10 πόντους 40 δεύτερα από την λήξη και περιέγραφε λες και ήταν τελικός και το ματς ισοπαλία ;

      Διαγραφή
  36. "Δε μετράει το καλάθι γιατί δεν μπήκε, αλλιώς θα μετρούσε".

    epic..

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εντελώς ρεαλιστικά και αντικειμενικά, ο Τεόντοσιτς είναι 10 φορές πιο ταλαντούχος από τους Διαμα;ντίδη, Σπανούλη, Παπαλουκά. Όχι μια ή δύο αλλά δέκα.. Χωνέψτε το. Απλά για να ηγηθείς και να φτάσεις κορυφή χρειάζεται και άλλα πράγματα τα οποία οι δικοί μας έχουν σε υπερθετικό βαθμό και αυτός καθόλου.

    Kidd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ ποιόν θα έπαιρνες για να νικήσεις? Για να ηγηθεί της ομάδας σου

      Διαγραφή
    2. Εντελώς ρεαλιστικά και αντικειμενικά, εχεις 10 φορες χαμηλοτερο μπασκετικο IQ απο το Διογενη Κυνικο (για φαντασου ποσο δηλαδη). Ο Τεοντοσιτς απο αυτους ειναι ΜΟΝΟ καλυτερος σουτερ. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

      Διαγραφή
    3. Νομιζω καποιοι δεν εχουν καταλαβει τι σημαινουν οι λεξεις ρεαλιστικα και αντικειμενικα. Αν αντικαταστησεις αυτες τις 2 λεξεις με "φανταστικα", "υποκειμενικα", "οπαδικα" τοτε το σχολιο σου παει να βγαλει καποιο νοημα με το ζορι.

      Διαγραφή
    4. Xaxaxa..Κάνε με να γελάσω. Σουτέρ, ballhandler, πασέρ σίγουρα. Μιλάει στη μπάλα. Οι άλλοι είναι παιδιά που δούλεψαν σκληρά αλλά με συγκεκριμένο ταλέντο προίκα και σπουδαίο χαρακτήρα συν καρδιά. Ο άλλος είναι προικισμένος. KΚαι άσε τα περί IQ σε κανέναν άλλον

      Kidd

      Διαγραφή
    5. Στον Διαμαντίδη κάνει συστηματικά πλάκα τα τελευταία χρόνια ο Τεόντοσιτς. Αυτό δεν αμφισβητείται νομίζω.

      Διαγραφή
    6. Aστειοτητα οτι κανει πλακα ο μιλος στον Διαμαντιδη εντελως ρεαλιστικα αλλο αν θελουμε να κανουμε το ασπρο μαυρο και παριστανουμε τους γνωστες

      Διαγραφή
    7. Φιλε ειναι ταλεντο ειναι οτι δεν διδασκεται.
      Ταλεντο ειναι να γυριζεις ενα χαμενο ματς οπως με Γαλλια και Σλοβενια.
      Ταλεντο ειναι να παιρνεις ΜΟΝΟΣ σου μια Ευρωλιγκα (Παπαλουκας 2007 μεχρι τον τελικο-Διαμαντιδης 2009).
      Ταλεντο ειναι να εχεις το καθαρο μυαλο να διαβασεις το παιχνιδι και να παρεις τη σωστη αποφαση.
      Ταλεντο ειναι να μπαινεις μπροστα και οι συμπαικτες σου να σε ακολουθουν τυφλα ξέροντας οτι εισαι ο ηγετης τους.
      Ταλεντο ειναι να κανεις τα καλυτερα σου παιχνιδια απεναντι στους μεγαλυτερους αντιπαλους.
      Ταλεντο ειναι να σε σεβονται και να σε φοβουνται οι αντιπαλοι σου οσα χρονια κι αν περασουν.
      Ταλεντο ειναι να εχεις γινει υμνος στο στομα των οπαδων της ομαδας και σου και των συμπατριοτων σου.
      Ταλεντο ειναι να τα κανεις ολα αυτα ξανα και ξανα και ξανα.

      υγ Καλος πασερ δεν ειναι εκεινος που κοιταει αλλου και δινει την πασα αλλου. Ειναι αυτος που μπορει να βγαλει αιφνιδιασμο με το που παρει ριμπαουντ χωρις ντριμπλα (Διαμαντίδης) και αυτος που ενω ειχε παρει τα βηματα για νραιβ καταφερνε να διαβασει 3 περιστροφες στην αμυνα (Παπαλουκας)

      Διαγραφή
    8. Προς Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2014 - 4:35 π.μ.

      Μάλλον εννοείτε ... Διαμαντίδης 2011. Το 2009 δεν πήρε τίποτα μόνος του, καθώς είχε στην ομάδα τους Σάρας και VSpan, ανάμεσα σε άλλους. Το 2011 όμως ήταν πράγματι όλη η ομάδα.

      Λέτε επίσης

      (Καλος πασερ δεν ειναι εκεινος που κοιταει αλλου και δινει την πασα αλλου. Ειναι αυτος που μπορει να βγαλει αιφνιδιασμο με το που παρει ριμπαουντ χωρις ντριμπλα (Διαμαντίδης) και αυτος που ενω ειχε παρει τα βηματα για νραιβ καταφερνε να διαβασει 3 περιστροφες στην αμυνα (Παπαλουκας) )

      Αν θυμάμαι καλά ο Magic 9 στις 10 τελικές πάσες του τις έδεινε κοιτώντας όπουδήποτε αλλού εκτός από τον παίκτη που έστελνε την μπάλα. Τελικά,ήταν καλός πασέρ ή όχι; Ο Τεόντοσιτς δεν μπορεί να (και δεν έχει) κάνει αυτά που γράφετε; Από καθαρή περιέργεια, τον VSpan που τον κατατάσσετε ως προς το passing ability του;

      Να διευκρινήσω ότι δεν διαφωνώ με τα γραφόμενα σας, απλά αισθάνομαι ότι τα κριτήρια που θέσατε ίσως είναι λίγο απόλυτα.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    9. Προς Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2014 - 3:58 π.μ.

      Συνδέετε το μορφωτικό επίπεδο κάποιου με το IQ του, γεγονός το οποίο όχι μόνο είναι λανθασμένο, αλλά και δεν δείχνει τις σωστές (και πραγματικές) διαστάσεις του όρου IQ. Ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας βοηθήσει να αντιληφθήτε πόσο περίπλοκα είναι στην πραγματικότα τα πράγματα στη ζωή, ακόμα και σε κάτι, φαινομενικά απλό, όπως το IQ.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Intelligence_quotient

      Αντιγράφω παρακάτω μόνο ένα απόσπασμα από το άρθρο αυτό για να πάρετε μια ιδέα.

      (IQ scores have been shown to be associated with such factors as morbidity and mortality, parental social status, and, to a substantial degree, biological parental IQ. While the heritability of IQ has been investigated for nearly a century, there is still debate about the significance of heritability estimates and the mechanisms of inheritance.)

      Αλέξης

      Διαγραφή
    10. Το ότι ο Τεόντοσιτς είναι πολύ πιο ταλαντούχος από τους προαναφερθέντες, φαίνεται από το γεγονός ότι ήδη στα 23 του ήταν από του πιο hot παίκτες στην Ευρώπη ενώ οι τρεις Έλληνες ήταν μάλλον άγνωστοι. Γενικά στις ηλικίες που το ταλέντο υπερτερεί της δουλειάς, ο Μίλος ήταν πολύ μπροστά. Όταν χρειάστηκε να δουλέψει, τότε έμεινε πίσω.

      Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, ή ότι δεν είναι από τους top play maker στην Ευρώπη.

      Ειδικότερα δε οι βάζελοι, δε θα έπρεπε να τον αμφισβητούν και τόσο, αφού από τότε που έφυγε από το προστατευμένο για αυτούς ελληνικό περιβάλλον τους έχει στην π[π@. Κι ας μην κλαφτούν για το ανάποδο πλάγιο στην Πόλη, γιατί αν βγάλουμε τον παράγοντα διαιτησία θα τους είχε στην π[π@ από ένα χρόνο νωρίτερα.

      Διαγραφή
    11. Καλος πασερ δεν ειναι εκεινος που κοιταει αλλου και δινει την πασα αλλου. Ειναι αυτος που μπορει να βγαλει αιφνιδιασμο με το που παρει ριμπαουντ χωρις ντριμπλα (Διαμαντίδης)

      Aυτός εννοείς;

      https://www.youtube.com/watch?v=RYDdqukSRbM

      Διαγραφή
    12. Ναι ναι, θυμαμαι τι πιπα μας πηρε στο Βερολινο ο Μιλος

      Υγ μετα και το Βερολινο, μετα και τις περσινες αναμετρησεις παο-οσφπ στην ευρωλιγκα (που δεν ειχαν διαφορα απο εγχωριες αναμετρησεις), συνεχιζετε την καραμελα "αλλο Ευρωλιγκα αλλο Ελλαδα"???

      Διαγραφή
    13. Αν ρωτησεις 100 ολυμπιακους για το αν θα ήθελαν το Μιλος πισω στην ομαδα τους, οι 98 θα έλεγαν "μακριά από εμάς!!!" και ο Δικαιος με τον Don θα λεγαν φερτε τον πισω

      Διαγραφή
    14. @6:59
      1.Ο Τεόντοστις στο Βερολίνο ξέρεις πόσο χρονών ήταν;
      2. Διαφωνείς ότι το 2010 σε βοήθησε η διαιτησία;

      @7:14
      Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο σημείο της Ευρώπης που να αμφισβητούν ότι ο Τεόντοσιτς είναι καλός πασέρ.
      Επίσης ότι σου παρέθεσε μια φάση (πολύ εντυπωσιακή μάλιστα) σημαίνει ότι το έχει κάνει μια φορά; Το έχεις χάσει;

      Διαγραφή
    15. 4.03 τι κανει πλακα ο Μιλος στον 3D;;;χαχαχα καλα εισαι αστειος.Ποιος κανει τι ρε ασχετε,Συκρινεις τον 34χρονο ΔΔ με ενα 27 χρονο του οποιου η ομαδα ειναι κοντα στα 30 μυρια.Η ΤΣΣΚΑ μας κανει πλακα οχι ο τρελοΜιλος.Ακομη και εδω βγαζεις κομπλεξ για τον ΠΑΟ με αφορμη τον πρωην παιχτη σας,ΕΛΕΟΣ.

      Διαγραφή
    16. @7.55 δεν ειπα οτι το εκανε μια φορα. Καποιοι παικτες εχουν χτισει καποιο τομεα του παιχνιδιου τους σε καποια κομματια. Επισης απ'οτι διαβαζω κανενας δεν αμφισβητησε οτι ειναι καλος πασερ και εντυπωσιακος επισης, αλλα οι no-look πασες του δεν τον καθιστουν καλυτερο πασερ. Καλυτερος πασερ ειναι αυτος που δινει τις καλυτερες δυνατες πασες για να βοηθησει τους συμπαικτες του εγκαιρα και στο σωστο σημειο και με οσο λιγοτερα λαθη στο συγκεκριμενο τομεα. Οχι αυτος που κανει 10 εντυπωσιακες αλλα τοι 5 πανε στις πινακιδες.
      Και για να τελειψνει η κουβεντα με τον Τεοντοσιτς αν τ μεταφραζετε το ταλεντο ως "ποιος ηταν καλυτερος παικτης στην ηλικια 16-22" τοτε παω πασο γιατι ο Μιλος ηταν πραγματι καλυτερος απο αυτους και απο πολλους αλλους σε αυτη την ηλικια. Ειναι θεμα οπτικης και κατανοησης του ορου "ταλεντο".
      Για μενα προσωπικα το ταλεντο ειναι οτιδηποτε δεν διδασκεται ή ακομα και αν διδασκεται, ο ταλαντουχος το εχει εμφυτο ή το εφαρμοζει με την πρωτη. Και το ταλεντο δεν εξαντλειται σε καποια ηλικια, αλλα το χρησιμοποιεις για παντα.

      Διαγραφή
    17. @8:06
      Ο Διαμαντίδης μέχρι τα 30 του έβγαζε 3 τελικές μέσο όρο. Θεωρείς ότι η σημερινή του απόδοση στην πάσα οφείλεται περισσότερο στο ταλέντο του και λιγότερο στη δουλειά του; Εγώ θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο.

      Αντιθέτως ο Τεόντοσιτς δείχνει την εικόντα του ανθρώπου, που ενώ δε δουλεύει όσο θα έπρεπε, είναι ανεξήγητα καλός. Αν δεν είναι αυτό ένδειξη ταλέντου τότε τι είναι;

      Το μόνο που θα δεχόμουν ως αντίλογο, είναι ότι και η έφεση για δουλειά, θα μπορούσε να θεωρηθεί ταλέντο.

      Διαγραφή
    18. η διαιτησία το 2010:

      εννοείς υποθέτω στους τελικούς του πρωταθλήματος, γιατί στον τελικό κυπελλου νικησατε και πηρατε το τροπαιο -αλλά όταν νικάτε προφανώς η διαιτησια ειναι καλη...

      Θεωρείς πως 2-3 αναποδα σφυριγματα στο 30' ενός παιχνιδιού μπάσκετ, μπορούν να θεωρηθούν πως καθόρισαν το αποτέλεσμα; Όταν επί μια ολόκληρη περίοδο στο τελος πετάγατε χαρταετό, φταίνε αυτά τα (λαθος φυσικά) σφυρίγματα;;

      Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό; Ένα ματς στο ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ, ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-4, με εκεινη τη γκολάρα Καραπιάλη, κλπ. Ίσως ήσουν μικρός...Τότε λοιπόν, ο ΠΑΟ προηγήθηκε 2-0, ο ΟΣΦΠ με κάποια σφυρίγματα-σπρώξιμο από το διαιτητή ισοφάρισε και τελικά γύρισε το παιχνίδι θριαμβευτικά βάζοντας 4 γκολ. Τότε λοιπόν οι συν-βαζελοι κάνανε χαμό, μας σφάξανε και δε συμμαζευεται. Εγω λεω πως, όσο κι αν με αφορμή κάποιο σφυριγμα μπορείς να πεις πως δοθηκε μια βοηθεια στον αντιπαλο να ξαναμπει στο παιχνίδι, το να σου κανει το 2-0 2-4 ο αντιπαλος, δειχνει κατι και δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί της διαιτησίας.. Πες το winning mentality και ποιότητα αυτουνού, πες το λουζεριά δική σου, μέσα θα είσαι. Κάτι αντίστοιχο έγινε σε εκείνο το παιχνίδι που τελικά χάσατε. Και αντί να εστιάσετε στο πώς σε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο δεν μπορούσατε να κάνετε μια επιθεση της προκοπής, πώς κουτουλάγανε μεταξύ τους και τους έμενε η μπάλα στα χέρια, μείνατε στη "σφαγη" των 3 σφυριγμάτων στο 30'. Ευκολο άλλοθι, τα γνωρίζω κι εγω κατά καιρούς από τη δική μας ομάδα στο παρελθόν. Ευτυχως στο μπασκετ, όταν σε τοσα παιχνιδια εχει υπαρξει κακη διαιτησια εναντιον μας (που φυσικα ποτε δεν τη θυμαστε), εμεις δεν στεκομασταν εκει αλλα βλεπαμε το επομενο παιχνιδι.

      ΥΓ Επίσης, εκεινο το παιχνιδι ηταν ενα απο σειρα τελικων. Με αυτά που εχουμε δει τοσα χρονια στις μεταξυ μας αναμετρησεις, θεωρω 90% πιθανό, αν το ειχαμε χασει τελικα, να ερχομασταν στο επομενο να σας σπαγαμε την εδρα. Οπως εγινε όποτε χρειαστηκαμε να το κανουμε. Οπως και φετος, οπου μετα το θρίαμβό σας στο ΟΑΚΑ, κι ενω ολοι (κι εμεις ) ειχαμε θεωρησει πως το πρωταθλημα ειναι κοκκινο, βρηκατε εναν ακομη τροπο να αυτοκτονησετε, χανοντας με κατω τα χερια. Για το λογο αυτο λοιπον, θεωρω πως και παλι, θα το χανατε τον τιτλο.

      Διαγραφή
    19. Δεν διαβάζω καν τις αηδίες σου. Σταματάω στα 2-3 σφυρίγματα. Αν δεν έχεις το θάρρος να παραδεχτείς έστω και το αυτονόητο, δε βρίσκω λόγο να συζητήσω μαζί σου.

      Λίγη αξιοπρέπεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

      Διαγραφή
    20. Πραγματι, θα ηταν καλο να αποκτησετε καποια αξιοπρεπεια επιτελους και να σταματησετε να κλαιγεστε. Τα βηματα του Σαρας, το επιθετικο του Μπατιστ, ισως κατι αλλο που ξεχναω. Αυτα ειναι τα λαθος σφυριγματα για τα οποια κανατε τοσο χαμο. Στο 29-31'.

      ΥΓ Πηγαινε γλυψε τωρα τον τεοντοσιτς που εμφανιστηκε τυφλα ξημερωματα του τελικου στο Παρισι και σας διελυσε, αυτος και το αλλο το διαλυτικο στοιχειο (αυτος με τα φαρμακακια ντε, που τον ειχε αφησει ενα μηνα εξω πριν ο Ντουντα γιατι "οι εξετασεις αιματος" δεν ηταν καλες). Ξεφτιλισμενοι, τολματε και μιλατε για αξιοπρεπεια.

      Διαγραφή
    21. Mα μόνο και μόνο ο τρόπος γραφής σου δείχνει γιατί φοβάσαι να παραδεχτείς έστω και τα αυτονόητα.

      υ.γ.
      Εγώ δεν κατηγορώ όλους του παναθηναικούς για το τι μπορεί να κάνει ή να μην κάνει η διοίκησή τους. Κατηγορώ εσένα προσωπικά ως αναξιοπρεπή και κάφρο.

      υ.γ.2
      Εδώ και 3 χρόνια ο μόνος που γλείφει τον Τεόντοστις είσαι εσύ κι ο Διαμαντίδης! Και ξέρεις καλά τι του γλείφετε.

      Διαγραφή
    22. Πρεπει να ξερεις πολυ μπασκετ εσυ που λες για τις τελικες του 3D,XAXAXAXAXA δηλαδη εμαθε μετα τα 30,Ρε τι μαθαινουμε,Σου διαφευγει δηλαδη οτι ο ΔΔ ειναι παιχτης ομαδας και ακολουθει τις εντολες του προπονητη;;;Σου διαφευγει οτι πρωτο μελημα του ηταν παντα η αμυνα ειδικα πριν τα πρωτα αντα του,Ποσο μπασκετ ξερεις ομως,ποσο??Μαλλον ποσο σας ποναει ποσο ομως(αυτο για τις αηδιες που γραφεις) 8.53

      Διαγραφή
    23. Όταν δεν έχουμε επιχειρήματα, πετάμε την μπάλα στην εξέδρα, ρίχνουμε και κανένα βρισίδι και καθαρίζουμε. Για την ταμπακιέρα ουδέν, όπως κάνεις πάντα.

      Διαγραφή
  38. Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι ο Ομπράντοβιτς τον ήθελε πολύ

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Oι Σενεγαλέζοι κάνουν την 1η μεγάλη και ολοκληρωμένη έκπληξη του τουρνουά νικώντας τους Κροάτες!!!
    .....

    Η ομάδα μας φέτος είναι φανερό ότι έχει μπει σε κατεύθυνση άσχετα από το τι θα κάνει...
    Μπορεί εν τέλει να αποκλειστούμε σχετικά εύκολα στους 16,να μην έχουμε την απαραίτητη ποιότητα για ένα δύσκολο νοκ-άουτ ματς και να πέσουμε σε δύσκολο αντίπαλο, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι παίζουμε μπάσκετ που μας ταιριάζει,δουλευουμε σαν ομάδα και παίζουμε την απααραίτητη σκληρή και δεμένη άμυνα που δεν επιτρέπει πράγματα σαν αυτό που μόλις έπαθαν οι Κροάτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό peris, δε θα άλλαζα ούτε "και" από την αναφορά σου στην Εθνική μας!

      Διαγραφή
  40. Ωραία! Τα σκάτωσαν οι Κροάτες!
    Οι Σενεγαλέζοι μάλλον εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους ‘’16’’ αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο φάνηκε στην πρεμιέρα.
    Η ευρεία νίκη που κάναμε εναντίον τους ίσως αποδειχτεί κομβική σε περίπτωση τριπλών ισοβαθμιών στις οποίες θα εμπλέκονται οι Αφρικάνοι.

    Υ.Γ. Να ‘ναι καλά το παιδί. Αυτό προέχει.
    http://www.basketnet.gr/europe/p/63211/provlima-sto-aima-o-sofo


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 77

      Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τη χρησιμότητα της ευρείας νίκης που κάναμε με τη Σενεγάλη (και εγώ αυτό σκέφτηκα μετά την χθεσινή της νίκη, πόσο μάλλον σήμερα), για την δυναμικότητά της, αλλά και φυσικά για το Σόφο. Θα περιμένω όμως λίγο ακόμα για να βεβαιωθώ για την πρόκριση της Σενεγάλης, γιατί έχουμε ακόμα τρεις αγωνιστικές (για τις άλλες ομάδες) και δύο για τη Σενεγάλη για να σιγουρευτούμε.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  41. Οι Κροάτες απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι τους αγώνες τους κερδίζουν οι καλύτερες ομάδες και όχι τα καλύτερα ρόστερ

    Απλά τραγικός ο ΑNT1, για τον εκφωνητή δε θα πω τίποτα μιας και ο Χατζηγεωργίου είναι ακόμα πιο χάλια αλλά να τουλάχιστον στη Νέριτ υπάρχει σχετικά καλή ποιότητα εικόνας και όχι αυτό το χάλι λες και είμαστε στο 1980

    Giotis Totis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα στην παρέα και καλό μήνα.
    Θέλω μόνο να σχολιάσω τα των δημοσιογράφων και της τηλεοπτικής κάλυψης.
    Ο Ιάκωβος είναι από τα καλά παιδιά και ξέρει νομίζω 2-3 γλώσσες γιαυτό είναι 20 χρόνια ακλόνητος στη θέση του και παίρνει όλα τα διεθνή, μεταδώσεις κλπ.
    Δυστυχώς από μπάσκετ δεν ξέρει πολλά , ενώ κάνει και λάθη μαλλον λόγω και της ηλικίας του, αφού και αυτός μεγαλώνει.Επίσης όπως προαναφέρθηκε δεν έχει καμμία βοήθεια από τους συναδέλφους του σε κοντρόλ, αγωνιστικό χώρο κλπ.
    Αυτό που εμένα πραγματικά κάνει να απορώ, είναι η ποιότητα εικόνας που δίνει το κανάλι του αμαρουσίου.Πραγματικά τραγική.Ξέρω πως τα μηχανήματα τους είναι παλιά και γενικά στο καθημερινό σήμα και στις δικές τους παραγωγές τα αποτελέσματα είναι μέτρια.Αυτό το πράγμα όμως με τις αθλητικές μεταδώσεις δεν έχει προηγούμενο.Μακάρι δηλαδή να ήταν έστω όπως το καθημερινό τους απλό σήμα...
    Το είχα διαπιστώσει και με παιχνίδια του Europa League. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται στις ζωντανές μεταδόσεις να βγάζει τόσο κακή ποιότητα.Το φοβερό είναι πως την ίδια ποιότητα είχε και στο φιλικό με την Τουρκία στο Οάκα.Χαμηλό και άρα πιο φθηνό bandwidth στο δορυφόρο;Νομίζω πως τα λινκ εντός ελλάδας δεν περνάνε πρώτα στο δορυφόρο.Οπότε τι παίζει άραγε;Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία δηλαδή αλλά επειδή μου αρέσει να ασχολούμαι με τεχνικά θέματα, αν κάποιος ξέρει περισσότερα ας με διαφωτίσει.
    Δεν ξέρω τι φταίει , αλλά πονάνε τα ματάκια μας.Η μεγάλη πλάκα είναι στην αρχή κάθε ματς που βγάζουν οι διωργανωτές καρτέλα με το ρόστερ των ομάδων και δεν μπορείς να διαρίνεις όυτε ένα όνομα.Μιλάμε για ποιότητα αντίστοιχης με ένα βίντεο στο γιουτουμπ τραβηγμένο με κινητό, σε μικρή ανάλυση.Το κακό είναι πως το ίδιο θα γίνεται και όλο το χειμώνα με τα παιχνίδια του ποδοσφαιρικού Παναθηναικού στην Ευρώπη.
    Ας κάνουν κάτι, είναι κρίμα να υποβαθμίζουν το ίδιο τους το προιόν και εμάς να μας πιάνει πονοκέφαλος.
    Πήγα εχτές σε ένα φίλο που έχει Οτε τv και ευχαριστήθηκα εικόνα και σχολιασμό.Μπορεί ο Σκουντής να είναι λίγο υπερβολικός αλλά είναι άριστος γνώστης του αθλήματος και εξαιρετικός χρήστης της ελληνικής.Είναι από τους λίγους που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα να τον χαρακτηρίσουν κόκκινο η πράσινο, ενώ ήταν ανέκαθεν αξιοπρεπής.Για εμένα προσωπικά είναι κορυφαίος και αυτή τη στιγμή μάλλον καλύτερος όλων των δημοσιογράφων και σπορτσκάστερ ανεξαρτήτως αθλήματος.Όσον αφορά στην εικόνα στο standard definition που έχει ο φίλος μου, ;ήταν απολύτως αξιοπρεπής και για μάλιστα ειδικά στο παιχνίδι της Αμερικής με την Τουρκία σχεδίν άριστη.
    Αλήθεια ρε παιδιά είναι από τις στιγμές που ευχόμουν να είχε την κάλυψη του τουρνουά η Κρατική τηλεόραση.Ας είχα έστω και αυτό το μέτριο High Definition που δίνει με το Νεριτ HD και ας αναγκαζόμουν να ακούω συνέχεια ατάκες του τύπου"σλούκι λουκ" και "εκμαιεύει το φάουλ" από τους γνωστούς ....ειδήμονες.
    Στην τελική τον ήχο τον κλείνεις, την είκόνα όμως;

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μια χρεωκοπημένη χώρα, με υπερχρεωμένα κανάλια (που επιβιώνουν καταχρηστικά από τα θαλασσοδάνεια των φίλων τραπεζιτών τους) πάλι καλά που βλέπουμε τις διοργανώσεις. Κανονικά, ούτε ο ΑΝΤ1 ούτε το Μεγκα ουτε ο ΣΚΑΪ ουτε κανένα σχεδόν ιδιωτικό κανάλι δε θα έπρεπε να λειτουργεί. Χαριστικά είναι ακόμα ανοιχτα, γι'αυτό ας μην έχουμε μεγάλες απαιτήσεις.

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι φίλε ΗΗΜ.
      Οι μεγάλες «μεταρρυθμίσεις» που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα (βλ. μαύρο στην ΕΡΤ) έχουν και το αντίστοιχο τίμημα. Σε άλλους το κόστος επιβαρύνει το ζην και σε άλλους το ευ ζην.
      Μακάρι όλοι να ανήκαμε στους δεύτερους…

      Διαγραφή
    3. Γεια σου φίλε 77
      Για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν κατάλαβα το ακριβές πνεύμα του σχολίου σου αλλά οκ.Οφείλω όμως από το λίγο που κατάλαβα να σου πω πως στην προκειμένη περίπτωση το Ευ ζην αφορά στους παχυλούς μισθούς κάποιων τυχάρπαστων.Αυτών που έιχαν τον ορισμό του ευ ζην από τη δική μας τσέπη.Το κακό είναι πως την πλήρωσαν και άνθρωποι που δούλευαν για 700 ευρώ και αρκετοί που αξιζαν να εργάζονται εκεί.Πάντως σίγουρα ευ ζην δεν είναι ένα καλύτερο τηλεοπτικό σήμα αν εννοείς κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν είμαι εγώ και εσύ αυτοί που το έχουμε ή στην προκειμένη περίπτωση επιβαρυνόμαστε του τιμήματος και το χάνουμε.
      Είναι τεράστιο θέμα αυτό της μαυρισμένης ΕΡΤ και καλό είναι να μην το ανοίξουμε γιατί θα κάνουμε μία ατέρμονη κουβέντα και θα βγούμε εντελώς off topic.
      Πάντως οφείλω να ξεκαθαρίσω πως ανήκω στους πρώτους.Το ξέρω ότι το γνωρίζεις αλλά αφού τέθηκε τέτοιο θέμα ας το κάνω πιο λιανά για να μη νομίζει κάποιος που θα δει αυτήν την κουβέντα πως έχω τα προβλήματά μου λυμένα και το μόνο που με νοιάζει είναι το μπάσκετ και το πόσο καλά θα το δω από την τηλεόραση.
      ...Άνεργος,35χρονος,φτωχός πλην τίμιος που μένει ακόμα με τους γονείς του ή απλώς...
      Ηuman Highlight Meat

      Διαγραφή
    4. Έλα, αφού κατάλαβες το πνεύμα μου. Το σχόλιό μου ήταν γενικό και δεν απευθυνόταν σε σένα. Δεν χρειαζόταν η διευκρίνιση. To ζουμί του σχολίου μου ήταν ότι μακάρι όλα τα προβλήματα και οι δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα να περιορίζονταν στο ότι η ΕΡΤ δεν μας παρέχει πλέον αθλητικές μεταδόσεις επιπέδου. Ή τέτοια φύσης προβλήματα τέλος πάντων.

      Απλώς, μια παρατήρηση.
      Όχι, φίλε μου. Η ΕΡΤ δεν έκλεισε γιατί υπήρχαν κάποιοι αεριτζήδες που έπαιρναν παχυλούς μισθούς. Που υπήρχαν. Ούτε γιατί γινόταν όργιο σπατάλης και διαφθοράς. Που γινόταν. Ούτε γιατί οι περισσότεροι υπάλληλοι ήταν διορισμένοι με τον κλασσικό, ελληνικό, πατροπαράδοτο τρόπο. Που ήταν.
      Η ΕΡΤ έκλεισε για άλλους λόγους.
      Απλώς, ας κάνουμε τον παραλληλισμό. Έστω σε μια ιδιωτική εταιρεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος διαπιστώνει ότι υπάρχουν αργόμισθοι με προκλητικά υψηλές αμοιβές, κατά την λειτουργία της εταιρείας γίνεται όργιο σπατάλης και ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων έχουν προσληφθεί επειδή έχουν μπάρμπα στην Κορώνη. Αρχικά, έχει την ευθύνη γιατί επέτρεψε να συμβούν όλα αυτά. Τι κάνει; Κλείνει την εταιρεία ή ξεχαρβαλώνει το σάπιο σύστημα και διορθώνει την κατάσταση; Απολύει όλους τους εργαζόμενους καίγοντας μαζί με τα ξερά και τα χλωρά ή διώχνει με τις κλωτσιές όλους τους άχρηστους; Διαλύει την εταιρεία και στήνει άλλη προσλαμβάνοντας κατά βάση τους ίδιους; Ή αξιολογεί, κρίνει και αποφασίζει ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν;
      Προφανώς, αν είναι μέρος του προβλήματος (αν όχι το ίδιο το πρόβλημα) θα κάνει ότι ακριβώς έγινε και στην ΕΡΤ.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απολύτως με το νόημα της παρατήρησής σου.
      Το δικό μου σχόλιο δεν αφορούσε στους λόγους που έγινε ότι έγινε στην Ερτ αλλά ήταν καθαρά για το ευ ζην που έθεσες.

      Πάντως όπως και να έχει, ότι και να έγινε, μια χαρά θα μπορούσε η υπάρχουσα Νερίτ να μεταδώσει τους αγώνες.Δεν ξέρω αν είχε μπορούσε με κάποιο τρόπο να πάρει πίσω τα δικαιώματα της κάλυψης του Μουντομπάσκετ που έχασε πέρσι,όμως σε γενικό πλάνο,μια χαρά μεταδώσεις "αγοράζει" και τώρα.

      HHM

      Διαγραφή
  43. Auton ton Irano Haddadi ton blepete? Tous exei paramazwma tous erbous sti raketa...kai isopalia to match, na doume an oi servoi zilepsoun tous kroates...
    Kostas-Salonikios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Θυμάμαι, κάποτε είχα βρει τυχαία στο διαδίκτυο ένα αρχείο κειμένου, που περιείχε μια λίστα με τα "μαργαριτάρια" που πετούσε, όταν μετέδιδε τους αγώνες της Φόρμουλα 1, ο παγκοσμίως διάσημος sportcaster του BBC, ο Murray Walker (ο διασημότερος και κορυφαίος sportscaster της formula 1). Δυστυχώς, δεν έτυχε να τον ακούσω να μεταδίδει αγώνα, καθώς αποσύρθηκε λόγω ηλικίας πριν 10-15 χρόνια, αλλά αν μπορούσατε να διαβάζατε τί πράγματα είχε πει στους αγώνες, πραγματικά θα τα χάνατε. Και όμως παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι πολύ αγαπητός στο κοινό μέχρι και σήμερα.

    Όσον αφορά τους δικούς μας δημοσιογράφους που μεταδίδουν τους αγώνες, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί αφενός είναι ανθρώπινο, και αναπόφευκτο, να γίνονται λάθη σε ζωντανές μεταδόσεις, αφετέρου δεν μπορώ να γνωρίζω τις συνθήκες υπό τις οποίες κάνουν τις μετάδοσεις, αφού φυσικά δεν κάθομαι εκεί δίπλα για να δω πώς λειτουργούν, ούτε βέβαια ξέρω τί γίνεται μέσα στα διάφορα κανάλια.

    Επίσης, από όσο μπορώ να καταλάβω, δεν έχω δει δραματική διαφορά στην ποιότητα της εικόνας του Ant1 σε σχέση με άλλους συνδέσμους (ξένους) από τους οποίους συνήθως παρακολουθώ τους αγώνες. Βέβαια κάποιες φορές, όπως στο χθεσινό αγώνα της εθνικής, πράγματι η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή (και σίγουρα της ΝΕΡΙΤ στην περίπτωση αυτή θα ήταν καλύτερη), αλλά από ένα παραθυράκι στον υπολογιστή (δεδομένου ότι είμαι στο εξωτερικό) έτσι και αλλιώς, πολύ σπάνια έχω πραγματικά καλή εικόνα σε οποιοδήποτε κανάλι. Φυσικά για HD ούτε λόγος, αλλά δεν με ενδιαφέρει έτσι και αλλιώς. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για την ποιότητα της εικόνας.

    Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί δεν μπορούμε να δούμε ελεύθερα τους αγώνες της εθνικής από το WEB TV του Ant1 (ή τον Ant1 και τα άλλα ελληνικά κανάλια) όσοι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε στο εξωτερικό. Και γιατί δεν δείχνει τους αγώνες της εθνικής μας ο Ant1 Κύπρου, που από όσο μπορώ να καταλάβω, νομίζω ότι έχει καλύτερη εικόνα από τον δικό μας στην Ελλάδα.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Eπειδη τυχαινει και εγω να παρακολουθω ξενα καναλια φυσικα και υπαρχει μεγαλη διαφορα εικονας απο τον αντ1.Οσο για τους σχολιαστες παντου γινονται λαθη αλλα η διαφορα γνωσης αντικειμενου που βλεπουμε στον φιλιπουση δεν παρατηρειτε σε ξενους δημοσιογραφους ειδικα στην αγγλικη και αμερικανικη τηλεοραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απίστευτη δήλωση του Ρέπεσα μετά τη σφαλιάρα από τη Σενεγάλη :

    «Αν είχα την επιλογή θα ήθελα να είχα γεννηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από τα Βαλκάνια. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω, αλλά είναι η νοοτροπία είναι περίεργη και έχουμε υποφέρει πολλές φορές στο παρελθόν εξαιτίας της. Σε κρίσιμα παιχνίδια δεν έχουμε ψυχραιμία και κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Είναι το πεπρωμένο μας. Το ζω έντονα αυτό στα όσα χρόνια είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα και έχουμε πάντα την ίδια αντιμετώπιση στις καταστάσεις».

    Ή αλλιώς : Hrvatska mentality!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eν τω μεταξύ έχει πάρει χαμπάρι πόσα χρυσά μετάλλια έχουν τα Βαλκάνια; Α, ρε Ρέπεσα. Πάλι καλά που γεννήθηκες στα Βαλκάνια γιατί αλλιώς θα ήσουν άνεργος προ πολλού.

      Ποιος ήταν εδώ πέρα που προτιμούσε Ρέπεσα από Κατσικάρη;

      Διαγραφή
  47. Εγω θα σταθω στον ΑΝΤ1 σε ενα πραγμα
    Ειναι κατορθωμα στο 2014 με συγχρονες τηλεορασεις HD να μην μπορεις να ξεχωρισεις τους ποντους των σκορερ των ομαδων.
    Ρε αντ1 καταντια.ελεος.τοσα λεφτα κλεβ...εεεεεε παιρνεις απο το κοσμο με τα τηλεπαιχνιδια σου.επενδυσε τα.
    Σε εχει παρει η κατηφορα.
    Ευτυχως εχω οτε tv και εχω βρει την υγεια μου γιατι αλλιως θα ηταν λες και ζουσα τα 80ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Προς Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2014 - 7:14 π.μ.

    Ο εντυπωσιακός πασέρ δεν είναι ΚΑΙ καλός?

    Ο 3D έχει σήμα κατατεθέν το είδος της πάσας που λέτε? Γιατί εγώ είχα την εντύπωση ότι, τουλάχιστον τα τελευταία 3-4 χρόνια, βλέπαμε κάθε εβδομάδα στα highlights της Euroleague τις εντυπωσιακές του πάσες προς τους Lasme, Gist κλπ για εντυπωσιακά καρφώματα...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ας προσέξουμε το Αργεντινή-Φιλιππίνες...Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα οι Φιλιππίνες.
    Τους Ασιάτες βλέπαμε ικανούς για εκπλήξεις και σφήνα στην πρόκριση,οι Σενεγαλέζοι προέκυψαν...
    Για να δούμε γιατί τους θεωρώ ικανούς να κερδίσουν Πουέρτο Ρίκο και Σενεγάλη αν δεν κουραστούν.Μετά από αυτό που έπαθε και η Κροατία τίποτα δεν πρέπει να αποκλείσουμε για μια ομάδα που μας έχει προειδοποιήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή