Athlenda

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Black Hawk down..


Μετά την απώλεια και του Κέβιν Ντουράντ, ο φόβος για ένα μπασκετικό "Μογκαντίσου" στα γήπεδα της Ισπανίας έχει πλημμυρίσει τους Αμερικανούς..Το Hoopfellas ξανά, στα άδυτα της Team USA..



Το φοβερό theme από την ομώνυμη ταινία, από την ιδιοφυΐα που λέγεται Χανς Ζίμερ..



Τον Οκτώβριο του 1993, 140 άνδρες που αποτελούσαν την ελίτ των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, καταρριχήθηκαν από ελικόπτερα στη καρδιά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, με σκοπό να συλλάβουν δύο στενούς συνεργάτες ενός Σομαλού πολέμαρχου και να γυρίσουν στη βάση τους. Θεωρητικά μια επιχείρηση ρουτίνας υπό τον στρατηγό Γκάρισον, η οποία είχε υπολογιστεί να διαρκέσει λιγότερο από μια ώρα. Η υπεροψία και η υποτίμηση του αντιπάλου όμως είναι κακός σύμβουλος.. Όταν τα δύο πανίσχυρα ελικόπτερα MH-60 Black Hawk έπεσαν μετά από αντιαρματικά πυρά (ρουκέτα RPG) το κλίμα στη μάχη αντιστράφηκε. Οι Αμερικανοί κομάντος έχασαν το μυαλό τους και αιφνιδιάστηκαν αντί να αιφνιδιάσουν, με τον φόβο να τους έχει κυριεύσει, μένοντας καθηλωμένοι στο κέντρο της Μογκαντίσου για  μια ολόκληρη νύκτα, περικυκλωμένοι από ένα μαινόμενο και οπλισμένο πλήθος Σομαλών που ήθελε να τους αφανίσει. Οι απώλειες για την ομάδα καταδρομών του Γκάρισον ήταν τέτοιες, που η επιχείρηση εξελίχτηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα "φιάσκο" της σύγχρονης Αμερικανικής ιστορίας, το οποίοι οι ίδιοι οι Αμερικανοί προσπαθούν να ξεχάσουν μιας και αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για το γόητρο τους..


Οι Αμερικανοί, στο καθαρά αθλητικό κομμάτι, καθοδηγούμενοι από τον μιλιταριστή "στρατηγό" και λαμπρό τέκνο της United States Military Academy (όπου υπηρέτησε για 4 χρόνια, αγωνιζόμενος υπό τον Μπόμπι Νάιτ ενώ μετέπειτα διετέλεσε ο ίδιος προπονητής) Μάικ Σιζέφσκι, έχουν ήδη δεί τα δύο Black Hawk τους να πέφτουν, το ένα εκκωφαντικά (Πολ Τζορτζ) και το άλλο.. εκούσια (Κέβιν Ντουράντ, απίστευτη σύμπτωση μάλιστα το ότι ο κυβερνήτης του δεύτερου Black Hawk λεγόταν Μάικλ Ντουράντ..) και ετοιμάζονται για μια μάχη ..πόλεως, στην έδρα του αντιπάλου. Είναι κοινό μυστικό ότι στις τάξεις της Team USA υπάρχει ενδόμυχα ο φόβος για ένα νέο "μπασκετικό (ευτυχώς) Μογκαντίσου" στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας.


"Eίναι πιο πιθανό να ηττηθούμε φέτος σε σχέση με το Λονδίνο ή το Πεκίνο. Δεν έχουμε βετεράνους και δεν έχουμε το ίδιο μέγεθος (σε κορμιά)"

Coach-K

Καταλαβαίνετε ότι τα γάλατα έχουν..σφίξει.


Η Αμερικανική ομοσπονδία έχει βγάλει μπροστά τον Ντέρικ Ρόουζ πλέον, πρώην MVP της λίγκας, ο οποίος όντως δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση στο training camp, όμως θεωρώ ότι ωμά ρεαλιστικά αυτή η υπέρ του δέοντος προβολή του φτεροπόδαρου σούπερ-σταρ των Μπούλς ως νέου ηγέτη της Team USA  έχει να κάνει περισσότερο με ψυχολογικούς λόγους. Καθαρά αγωνιστικά, ο Ρόουζ δεν είναι  παίκτης φτιαγμένος για το FIBA Basketball, όπου οι διαθέσιμοι χώροι είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με την Αμερικανική λίγκα. Ο πραγματικός ηγέτης και το πιο δυνατό χαρτί της Αμερικανικής ομάδας, αυτός που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον αντίπαλο ως ο πιο ..too hard too guard Αμερικανός, βρίσκεται στον πάγκο και δε φορά αθλητική περιβολή. Αναφέρομαι στον κόουτς Σιζέφσκι και κατά προέκταση στο πολύ δυνατό επιτελείο (το οποίο σε αντίθεση με αγωνιστικό δυναμικό είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το αμερικανικό μπάσκετ). Σε αυτό το leadership ποντάρουν οι κάτοχοι του τίτλου σε αυτό το τουρνουά. Το προπονητικό επιτελείο της Team USA με ηγέτη τον καλά πλέον μυημένο στο FIBA Basketball, Coach-K δείχνει unmatched. Αντίθετα το ρόστερ τους όχι..


Αν και πολλοί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού βλέπουν ακόμα την individual υπεροχή των Αμερικανών σε ατομική ποιότητα παικτών (προφανώς και είναι ..μυρωδιάδες αναφορικά με το μπάσκετ που παίζεται σε αυτά τα τουρνουά για να βασίζονται σε αυτό..) οι πραγματικά μυημένοι βλέπουν βλέπουν σημαντικές δυσκολίες για την Αμερικανική ομάδα η οποία μπορεί να υπερέχει σε star quality όμως σαν σύνολο δύσκολα μπορεί κανείς να πεί με σιγουριά ότι είναι έτοιμο να παράγει στο παρκέ καλύτερα από π.χ. την Ισπανία της οποίας σχεδόν το 100% των παικτών γνωρίζει άριστα τα μονοπάτια τέτοιων τουρνουά και η υπεροχή τους σε εμπειρία σαφώς μπορεί να αποβεί καταλυτική (είναι πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα από αυτό της έδρας, πιστέψτε με).


Το μεγάλο πρόβλημα του Σιζέφσκι αυτή τη στιγμή είναι ότι έχει χάσει τον συνδυασμό μεγέθους-άμυνας-stretching ability στις θέσεις των φόργουορντς. Ειδικά όσον αφορά το κομμάτι της άμυνας, υπάρχει σημαντικό θέμα στις ενδιάμεσες θέσεις. Η απουσία του Κέβιν Ντουράντ από τη θέση "4" ξαφνικά μίκρυνε το γήπεδο και έβαλε για πρώτη φορά στο προπονητικό επιτελείο το δίλημμα Big or Small lineups. O Σιζέφσκι έχει μεν τον Άντονι Ντέηβις που κάποια στιγμή μπορεί να ανέβει στο "4" (πιθανόν δίπλα στον Φαρίντ πιστεύω και όχι τόσο ως ζευγάρι με κάποιον από τους πραγματικούς ψηλούς) για να ματσάρει παίκτες όπως ο Ιμπάκα, ο Πάου Γκασόλ ή Νένε, όμως γνωρίζει καλά ότι όσο περισσότερο ανοίγει το γήπεδο τόσο πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί το πλαίσιο για να επιβληθεί η ομάδα του.


Κάπου εκεί  εντάσσεται και η "στράτευση" του Ρούντι Γκέη, o oποίος μπορεί να προσφέρει μέγεθος και δύναμη αγωνιζόμενος και στις δύο θέσεις των φόργουορντς. O Γκέη φέρνει στο τραπέζι athleticism και δημιουργία καταστάσεων από το "4" με τη μπάλα στο παρκέ ενώ παράλληλα είναι πιο έτοιμος να αμυνθεί απέναντι σε ψηλά forward-centers χωρίς η ομάδα να χάνει σε ταχύτητα στο επιθετικό κομμάτι. Το θέμα είναι να μπορέσει να σουτάρει και αξιόπιστα από την περιφέρεια. Αυτό είναι το ερωτηματικό καθώς δε μπορεί να λειτουργήσει τόσο καλά ως stretch-4 όπως ο Πάρσονς (που με τη σειρά του χάνει στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι και είναι αδύνατος στην άμυνα. Είναι θετικό ότι έχει εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Το 2010 στη Τουρκία είχε ένα καλό τουρνουά υπό τον Σιζέφσκι προσφέροντας 7π.-2.9 ριμπ. με 16/26 2π.-6/19 3π.-13/18 προσωπικές στο δρόμο για το χρυσό. Όμως στο spacing & running style του Coach-K θα παίξει μεγάλο ρόλο το πως θα σουτάρει από την περιφέρεια.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ..


Ο Κλέη Τόμπσον.. Θεωρώ δεδομένο ότι θα βρίσκεται στην αποστολή και κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη θα είναι μέλος και της βασικής πεντάδας. Γίνεται μεγάλη κουβέντα ακόμα και για το εάν πρέπει να παίξει καθαρά small-ball ο Σιζέφσκι και να τον κολλήσει στο "4" δίπλα στον Χάρντεν, τον Ντέηβις και τα δύο γκαρντς.. Πρακτικά θα υπάρχει ένα θέμα απέναντι σε ομάδες όπως η Βραζιλία ή η Ισπανία στην άμυνα όπου ο Τόμπσον δε μπορεί να ματσάρει τον Γκαζόλ ή τον Βαρεζάο/Νένε όμως γενικά σαν ιδέα βάσει της παρούσας κατάστασης δεν είμαι αντίθετος. Πάντως ο Τόμπσον είναι ο μοναδικός που μπορεί να παίξει με επιτυχία τον ρόλο του "3 & D" wing στο "3" ενώ παράλληλα έχει αρκετά καλή χημεία με τον συμπαίκτη του στους Ουόριορς Στέφεν Κάρι, στην οποία ποντάρει πολύ το προπονητικό επιτελείο. Παράλληλα, η συνύπαρξη των Splash Brothers στο παρκέ, "του καλύτερου shooting backourt στην ιστορία του ΝΒΑ" κατά των πρώην κόουτς τους Μαρκ Τζάκσον, δημιουργεί χώρους για τους πολύ καλούς PG-penetrators (Ρόουζ, Ίρβινγκ), τον Χάρντεν και τον Ντέηβις ενώ μειώνει την πίεση του να έχεις έναν σουτέρ εμβέλειας Ντουράντ στο "4", κερδίζοντας σε λειτουργικότητα πάντα με γνώμονα το τωρινό ρόστερ. Γνώμη μου, Τόμπσον για πεντάδα δαγκωτό.

O 6oς παίκτης..


Ο κόουτς Σιζέφσκι ψάχνει τον παίκτη στον οποίο θα αναθέσει τον ρόλο στον οποίο είχε διαπρέψει ο Καρμέλο Άντονι, ξεκινώντας να παράγει από τον πάγκο. Θεωρώ ότι θα παιχτεί μεταξύ Χάρντεν και Κάρι, ανάλογα με το ποιος θα ξεκινάει στο "2" αν και η αμερικανική μπασκετική σκηνή έχει πλέον καταλήξει στο σχήμα που είχα γράψει προ ημερών στην ανάρτηση πάλι για την Team USA (Κάρι στο "2", Χάρντεν στο "3" starters). Εάν ο κόουτς κρίνει ότι ο "μούσιας" δε μπορεί να προσφέρει στο αμυντικό κομμάτι από το "3", λογικά θα πάει με τον Τόμπσον και θα δώσει στον άσσο των Ρόκετς ρόλο game-changer μαζί με το χρίσμα του 6ου παίκτη. Όπως βέβαια είπα πιο πάνω, υπάρχει και η πιθανότητα να έχει αυτό τον ρόλο ο Κάρι, σε περίπτωση όμως που ο κόουτς δεν πάρει 4 γκαρντς στη τελική δωδεκάδα..

Άλλα..

-Είναι παραπάνω από εμφανές ότι η Αμερικανική ομάδα είναι καθαρά guard-based. Εκεί είναι η γραμμή υπεροχής της, εκεί θα στηριχτεί. Το ξαναγράφω, θεωρώ πως πρέπει και οι 4 γκαρντς να βρίσκονται στη 12αδα (Λίλαρντ, Ίρβινγκ, Κάρι, Ρόουζ) καθώς μέσα από αυτούς θα εκφραστεί το στυλ παιχνιδιού αυτής της ομάδας. Παρόλα αυτά, σε καθαρά προσωπικό επίπεδο ο Άντονι Ντέηβις είναι ο πιο σημαντικός παίκτης για το μπάσκετ του Σιζέφσκι και στις δύο πλευρές του παρκέ.


-Δύο παίκτες οι οποίοι αρχικά έδειχναν να συγκεντρώνουν παραπάνω πιθανότητες για να κοπούν, έχουν κερδίσει πόντους στη μάχη για την τελική δωδεκάδα. Α. Ντράμοντ και Κ. Κόρβερ. Ο σέντερ των Πίστονς που κατά τον Σιζέφσκι ήταν ο ψηλός που κόλλαγε λιγότερο στο μπάσκετ του κόουτς. Πλέον, μετά και την αποχώρηση Ντουράντ (που με τα 2.11μ. του έδινε μέγεθος στο "4") οι Αμερικανοί ίσως πρέπει να κοιτάξουν διαφορετικούς συνδυασμούς στη φροντκόρτ και ο Ντράμοντ είναι ο μόνος πραγματικός γίγαντας στο ρόστερ. Αν δεν είχε και την μαύρη τρύπα των προσωπικών.. Από την άλλη ο Κόρβερ είναι ο ορισμός αυτού που λέμε σπεσιαλίστας. Άψογος σε μια συγκεκριμένη δεξιότητα. Πιστεύω ότι το mentality του (έχει το ψυχολογικό υπόβαθρο να πάρει σημαντικά σουτ) μπορεί να μεταφραστεί καλά στο FIBA Basketball. Πέραν αυτών των δύο, ο Πάρσονς έχει πάρει προβάδισμα για να αποτελέσει μαζί με τον Γκέη το δίδυμο των power forwards.


-O Tομ Θίμποντο δουλεύει το κομμάτι της άμυνας το οποίο θα κρίνει πολλά για την πορεία της ομάδας. Αναλυτικός, με τρομερή προσοχή στη λεπτομέρεια, έχει δύσκολη δουλειά στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ισχυρής,  πιεστικής άμυνας χωρίς να έχει όμως παίκτες με ιδιαίτερα αμυντικά ένστικτα. Aυτό αποτελεί πρόκληση..




Υ.Γ: Διστακτικότητα, αμυντικά λάθη και πρόβλημα στις μεταβιβάσεις εχθές για την Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Λιθουανία. Χρειαζόμαστε επειγόντως τον Καλάθη -του οποίου η απουσία από τα ματς προετοιμασίας ελπίζω να μην επηρεάσει την άμεση ομαλή ένταξη του σε συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού στην αρχή του τουρνουά- ώστε να χτίσουμε σημείο αναφοράς για την επίθεση μας  και μια αναθεώρηση για κάποιους ρόλους ή σχήματα. Όμως για αυτό είναι τα φιλικά. Βλέπεις τι σου κάνει, τι κρατάς.. Έχουμε όμως προβλήματα, είναι φανερό, αλλά και 2 εβδομάδες μπροστά μας να τα λύσουμε. 

254 σχόλια:

  1. Έχω συγκλονιστεί από την τρομερή σύμπτωση των Durant. Μα τω θεώ έχω ανατριχιάσει.

    Να δείτε και που κάποιο μέλος του πληρώματος θα λεγόταν George...

    Και όπως έλεγε και μια ψυχή:
    «Ρε παιδιά, δεν είμαι ο Μπράιαν, ο Μπράιαντ είμαι.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Ο Γλυνιαδακης πιστευεις ότι εχει θεση στην τελικη δωδεκαδα?με τα μεγαλα κορμια που θα κληθει να αντιμετωπισει η εθνικη στο μουντομπασκετ νομιζω θα είναι πιο χρησιμος από έναν επιλεον παικτη στην περιφερεια όπως ο βλαντο
    2)μεγαλος γριφος το πως θα παρουσιαστεί η TEAM USA με τοσο ανισο ροστερ μεταξυ περιφερειας-ρακετας...νομιζω η ισπανια φανταζει ως πρωτο φαβορι για την κατακτηση του τροπαιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρώτη φορά είδα χτες (έτυχε, δεν το συνηθίζω) φιλικό προετοιμασίας.

    Διστακτικότητα βρε παιδί μου, πολλή σκέψη (με την κακή έννοια) με αποτέλεσμα να μην γίνονται ελεύθερα σουτ και η μπάλα να γυρίζει βόλτες από χέρια σε χέρια. Σα να μην έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους οι δικοί μας, Εκτός κι αν απ όλο αυτό ο Κατσικάρης φτιάξει κάτι πραγματικά όμορφο, νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε στο σκοράρισμα. Λείπει και ο Σπανούλης....

    Στην άμυνα ήταν αρκετά τα κενά, αλλά νομίζω πως υπάρχει χρόνος για βελτίωση.

    Συνολικά όμως, η εθνική δείχνει κάπως δυσλειτουργική αυτή τη στιγμή.

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Αμερικανοί δυσκολεύτηκαν εχθές με τη Βραζιλία. Στο τέλος άνοιξε το ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις καλές ευρωπαϊκές ομάδες θα έχουν πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Ειναι πολυ τυχεροι που θα πανε αερα στους 4.Σκεφτειτε οτι στους ομιλους η πιο δυσκολη ειναι η μετρια Τουρκια,στους 16 πανε για Αγκολα κ στους 8 η μετρια Σλοβενια.Θα ηταν αλλιως να επαιζαν με Σερβιες,Κροατιες,Βραζιλιες κλπ..

      Διαγραφή
    3. Όντως, είναι τυχεροί. Αν και μπορεί να τους έρθει ο ουρανός στο κεφάλι στα τελευταία δύο ματς (των μεταλλίων) αν δεν είναι προσγειωμένοι και νομίζουν ότι οι καλές ευρωπαϊκές ομάδες είναι σαν αυτές που αντιμετώπισαν στην αρχή.

      Διαγραφή
  5. Μερικές σκέψεις:
    - Όπως οι περισσότεροι, έτσι κ γω περιμένω να δω τον Steph Curry να λάμψει στο τουρνουά
    - Θεωρώ υπεραπαραίτητη την παρουσία του Farried στο τουρνουά
    - Πέρα απ τον Thompson (που είναι απ τους καλύτερους catch n shoot σουτερ), γνώμη μου είναι πως κ ο Korver θα είναι σημαντικός για την ομάδα. Έχει πολλούς διεισδυτικούς γκαρντ η Team USA που μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για open shots.
    - Για τους ψηλούς έχω κάποια ερωτηματικά. Μπορεί να πάρει κ Davis κ Farried κ Plumplee κ Drummond;
    - Νομίζω πως ο Harden θα είναι βασικός '3' κ δεν θα έρχεται από τον πάγκο.
    - Βασικό '4'; Τι πιστεύετε; Ενδεχομένως με ομάδες όπως η Ισπανία χρησιμοποιηθεί πιο πολύ το σχήμα Faried-Davis. Αλλιώς Gay κ μετά Parssons (?)

    Για την εθνική μας θα αντιγράψω την πρόταση του Jim: "Χρειαζόμαστε επειγόντως τον Καλάθη -του οποίου η απουσία από τα ματς προετοιμασίας ελπίζω να μην επηρεάσει την άμεση ομαλή ένταξη του σε συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού στην αρχή του τουρνουά..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει πεί ότι θα πάρει τον Πλάμλι όμως νομίζω ότι με Ισπανία χρειάζεται έναν Ντράμοντ πάνω στον Μαρκ.

      Διαγραφή
    2. Σωστοί προβληματισμοί και σκέψεις από τον picknrolla. Η φροντκόρτ και το πόσους ψηλούς θα πάρει είναι σε άμεση εξάρτηση με το μπακόρτ. Θα διαλέξει και τα 4 γκαρντς (εγώ θα τα διάλεγα πάντως)? Ντόμινο θα πάει. Πάντως νομίζω ότι με Ντέηβις, Φαρίντ, Γκέη, Ντράμοντ δε χρειάζεται κάτι παραπάνω, είναι (σχετικά) οκ..

      Διαγραφή
  6. Τζιμ εκπληκτικό άρθρο, μου έκανε εντύπωση η γνώση σου πάνω στο Μογκαντίσου που θεωρείται ένα σύγχρονο Βατερλώ για τους Αμερικανούς και ίσως η μεγαλύτερη short μάχη της νεότερης ιστορίας. Το theme είναι εκπληκτικό όπως και η ομώνυμη ταινία. Συμφωνώ πολύ με τα περισσότερα σχόλια του picknrolla. Ένας ψηλός θα μείνει έξω φίλε.

    Maverick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Credit Jim. Classic.. Τον Ρόουζ πως τον βλέπεις?

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να μείνει στο παρκέ.. Με αυτόν υγιή και "εντός" το Σικάγο μπορεί φέτος να φτάσει μέχρι τέλους.

      Διαγραφή
  7. Επικός παραλληλισμός Τζιμ, όποιος γνωρίζει ιστορία κατάλαβε. Το τικάρω ως συλλεκτικό το κείμενο, από αυτά που θα διαβάζω μετά από χρόνια γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του 2014.

    Καλάθης επειγόντως.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλους. Ένας να μου πεί ότι βλέπει κάτι καλύτερο στον Βασιλειάδη σε σχέση με τον Μπράμος..

    MΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ένας ένας άμυνα του Βασιλειάδη απέναντι στον Γκλόμπουτσαρ πρέπει να προβληματίσει. Τα πιο αργά πίσω βήματα περιφερειακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, αρθράρα Τζιμ. Οι Αμερικανοί παραμένουν φαβορί, έχουν εύκολο πρόγραμμα και θα φορμαριστούν. Ερώτηση. Τον ρόλο του Βασιλειάδη δε θα μπορούσε να τον παίξει καλύτερα ο Γιάνκοβιτς?

      manu chao

      Διαγραφή
    2. manu έχω την ίδια απορία.

      Διαγραφή
    3. Ο Γιάνκοβιτς έχει βάλει 7 τρίποντα σε όλη του την καριέρα σε διεθνείς συλλογικές διοργανώσεις.

      Ποιον ακριβώς ρόλο θα έπαιρνε;

      Διαγραφή
    4. Και ο Κόντος 200. Να τον επιστρατεύσουμε. Ο Γιάνκοβιτς είναι καλύτερος με τη μπάλα στα χέρια, πολύ πιο αθλητικός, καλύτερος αμυντικός και λίγο κατώτερος σουτέρ.

      manu chao

      Διαγραφή
    5. Ο Γιάνκοβιτς είναι ένας παίκτης που έχοντας μπροστά του τον Μπράμος (όχι τον Λεμπρόν) δεν κατάφερε να πάρει τον παραμικρό χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟ.

      Δεν ξέρω στη φαντασία σου τι παίκτης είναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά ανύπαρκτος. Ανεξαρτήτως με το τι prospect μπορεί να έχει, μέχρι στιγμής δεν εχεί αποδείξει απολύτως τίποτα. Δεν έχει αποδείξει καν ότι μπορεί να σταθεί στο eurocup.

      Διαγραφή
    6. Είσαι ο μάνατζερ του Βασιλειάδη.. Έλα, πες αλήθεια..

      manu chao

      Διαγραφή
    7. Αυτό το κατάλαβες από το σχόλιό μου στο οποίο δεν ανέφερα καν το όνομα του Βασιλειάδη, ε;

      Το γεγονός ότι ο Γιάνκοβιτς δεν είναι παίκτης, σε τι ακριβώς αβαντάρει τον Βασιλειάδη;

      Έλα πες την αλήθεια, μήπως εσύ είσαι μάνατζερ του Βλάντο;

      Διαγραφή
    8. Είναι σίγουρα καλύτερος του Βασιλειάδη. Σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ή μήπως όχι?

      manu chao

      Διαγραφή
    9. ας μην κρίνουμε τον βλάντο μόνο από την πρώτη του στον ΠΑΟ, έπαιζε και πριν μπάσκετ, έχει δώσει δείγματα γραφής...

      μίμης

      Διαγραφή
    10. Που το έχεις δει αυτό; Που στηρίζεις την άποψή σου; Στους 0,6 πόντους που είχε κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα; Ή στους 7,2 που είχε πέρσι στον πρώτο γύρω του Eurocup.

      Είπαμε ο Βασιλειάδης έχει χίλια στραβά, κι ένα μόνο κακό. Δεν είναι παίκτης του θψηλότερου επιπέδου, δεν κάνει την διαφορά και με δυο λέξεις δε θα τον ήθελα στην ομάδα μου.

      Αλλά όχι να τον συγκρίνουμε με έναν παίκτη που δεν έχει καταφέρει να αποδείξει το παραμικρό στην καριέρα του. Ή για να είμαστε ακριβείς έχει αποδείξει ότι στα 24 του δεν μπορεί να σταθεί καν στην Ευρωλίγκα, δεν μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής, και δεν μπορεί να απειλήσει και να ανταγωνιστεί παίκτες όπως ο Μπράμος.

      Έλεος. Σας έχει πάρει τα μυαλά η πράσινη και το leoforos ρε γαμώτο; Ειλικρινά θέλω να μου πεις, ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ότι ο Γιάνκοβιτς είναι καλός στο οτιδήποτε.

      Διαγραφή
    11. @Μίμης
      Που τα έχει δώσει; Στο μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α1 όπου ο γεροΜπίδης κάνει πλάκα, ο Τσαιρέλης μοιάζει με τον Λοβ, κι ο Μπόγρης με τον Ολάζουον; Αν ο Βασιλειάδης δηλαδή έπαιζε στον Πανιώνιο φαντάζεσαι ότι θα θα είχε 10 πόντους μέσο όρο;

      Διαγραφή
    12. Σωστός Μίμης. Ο Γιάνκοβιτς είναι πλέον το βασικό τριάρι του Παναθηναϊκού. Ο Βασιλειάδης που παίζει είπαμε?

      manu chao

      Διαγραφή
    13. οκ, δεν είναι και τόσο ανταγωνιστικό όπως παλίοτερα, αλλά δεν είναι και η αλάνα της γειτονιάς.

      Μίμης

      Διαγραφή
    14. @Μίμης
      Όχι προφανώς δεν είναι αλάνα της γειτονιάς, αλλά έχει πάψει να αποτελεί πεδίο ασφαλών συμπερασμάτων, ειδικά αν αυτά τα συμπεράσματα έχουν να κάνουν με την ευρωλίγκα και τις διεθνείς διοργανώσεις.

      Εδώ καλά καλά λέμε ότι ούτε το eurocup δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

      Σε κάθε περίπτωση, μια καλή χρονιά στην Α1 δεν μπορεί παραδείγματος χάρη να συγκριθεί με την παρουσία του Βασιλειάδη το 2013 στο Eurocup, όταν είχε 14,5 πόντους, 14,2 ranking, επιλέχθηκε στην καλύτερη 5άδα, και ήταν καθοριστικότατος και στον τελικό.

      Διαγραφή
    15. Μανού Τσάο, το επιχείρημά σου έσπασε κάθε φράγμα γραφικότητας. Ενδεικτικό και του κίνητρού σου να μας βαπτίσεις τον Γιάνκοβιτς παικταρά.
      Πάντως αν πάτε με βασικό 3άρι τον Βλάντο (που το αποκλείω) δεν έχετε και τόση άνεση απέναντι στην Μπάγερν.

      Διαγραφή
    16. ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΜΥΝΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΒΛΑΝΤΟ..ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ..ΣΟΥΤ ΕΤΟΙΜΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ...Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΤΟΥ 40% ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΔΛΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΒΛΑΝΤΟ

      Διαγραφή
    17. ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΒΛΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΜΠΟΓΡΗ-ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗ ΠΑΝΤΩΣ..

      Διαγραφή
    18. σύμφωνοι περί ευρωλίγκας, ότι δλδ είναι το απόλυτο κριτήριο. Αλλά δεν είνια το μόνο.

      Μίμης

      Διαγραφή
    19. Κατι μου λεει οτι αν επαιζε ο Βασιλειαδης στον Παο θα ηταν ο "μεγαλος σπεσιαλιστας στο σουτ πυ χρειαζομαστε".Οποιος επιμενει γιαΜπραμο Η Γιανκοβιτς ειτε ειναι καποιος κομπλεξικος βαζελος η καποιος μυρωδιας που δεν καταλαβαινει πως διαμορφωνονται τα ροστερ σε μια ομαδα αναλογα με τους προσανατολισμους της..

      Διαγραφή
    20. πιθανον ο βλαντο να κανει πολυ καλυτερη καριερα απο τον βασιλειαδη,πιθανον ακομα και σημερα να υπερισχυει σε πολλους τομεις απο τον βασιλειαδη αλλα με τιποτα δεν μπορει να κατηγορησει κανεις τον κατσικαρη αν επιλεξει εναν παικτη που εχει γραψει απειρα χιλιομετρα στην acb κια τις ευρωπαικες διοργανωσεις σε σχεση με τον βλαντο που τον μονο που εκανε περυσι σε μια ολοκληρη χρονια ειναι να γυρει την πλαστιγγα του 4ου τελικου ενος υποβαθμισμενου πρωταθληματος και κοντρα σε μια μετριοτατη ομαδα υπερ του παναθηναικου.......

      Διαγραφή
  10. Γειά σου Τζιμ,
    Πολύ ωραία ανάρτηση, οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα shot blocker που παίζει πάνω απο την στεφάνη κατα την γνώμη μου, θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η κόντρα με την Ισπανία αν προκύψει, γιατί πιστέυω θα μπυν στον πειρασμό οι Ισπανοί να παίξουν με τα αδέρφια μαζί και έτσι θα βαρύνουν ίσως πολύ, κι αν κόψουν την πάσα η αμερικάνοι θα μπορούν να ανοίξουν το γήπεδο. Για την Ελλάδα που παρακολουθώ, θέλουμε δουλειά αλλά όχι ο Καλάθης ο θεός να γυρίσει αν δεν περιοριστούν πολύ τα λάθη και δεν ευστοχήσει απ έξω ο Κούνμπο (που μέχρι τώρα είναι πολύ άστοχος), δύσκολα θα είμαστε ανταγωνιστικοί.
    Χαιρετσιμούς
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου προφέσορα. Καλά όλα? Οι Αμερικάνοι ήθελαν έναν Ιγκουοντάλα/Λέοναρντ στη θέση του Τζορτζ και τον..Τζορτζ στη θέση του Ντουράντ.. Ψηλά με Ντέηβις-Φαρίντ είναι καλοί. Κιλά ίσως τους λείπουν για αυτό παίζει του Ντράμοντ. Σαφώς και ο Καλάθης δε θα βελτιώσει μόνος του όλη την εικόνα. Αλλά θα παίξουμε με αυτόν αυτό που πραγματικά είχαμε σχεδιάσει χωρίς ανακατανομή.

      Διαγραφή
  11. Απλά φαντάζομαι τον Διαμαντίδη ακόμα και σε αυτή την ηλικία σαν βασικό δημιουργό δίπλα στους Ζήση, Μάντζαρη. Πόσο καλύτεροι θα ήμασταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mάλλον όχι πολύ καλύτεροι. Δε νομίζω να μπορούσε να ανταπεξέλθει σε πρόγραμμα καθημερινών αγώνων. Αν μιλούσαμε για κάποια λίγκα θα σου έδινα 100% δίκιο, αλλά όχι σε τουρνουά.

      Διαγραφή
    2. Για 15-17 λεπτά γιατί όχι? Με αυτή τη λογική το λέω.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, ναι για 15-17 λεπτά. Και σίγουρα θα βοηθούσε με την εμπειρία, την κλάση και την προσωπικότητα. Αλλά δεν αισθάνομαι ότι -πλέον- είναι αυτό που λείπει από την ομάδα.

      Διαγραφή
  12. Ο Βασιλειάδης παιδιά έτσι όπως παίζει η ομάδα είναι απαραίτητος. Μιλάω για τις στιγμές που παίζουμε στο μισό γήπεδο. Μέτριος συνολικά παίκτης αλλά απαραίτητος.

    Τζιμάρα δικαιώνεσαι με Φαριέντ φαίνεται. Πολύ καλός εχθές. Thanos Hamburg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ πλήρως με τη διατύπωσή σου για τον Βασιλειάδη.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Θάνο. Ο Φαρίντ είναι ο μόνος πραγματικά defensive stoper αθλητής που έχει στο ρόστερ του ο Σιζέφσκι, μετά τον τραυματισμό του Τζορτζ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι περιφερειακός και αναγκαστικά ο Coach-K παίζει Big. Από τον Ιανουάριο σας είχα πεί ότι θα τον κοιτάξει σοβαρά. Πολύ καλός.

      Διαγραφή
  13. jimara καλησπέρα,
    μπορει κάποιοςυκα- Σλο να μου πει πια η χρησιμοτητα πλέον του Μάντζαρη; χιλιες φορες ο παππας που για τους πιο παλιους -η περιπτωση του στην εθνικη θυμιζει έντονα την καριερα που δεν είχε σε αυτή ο Λιαδέλης. Το πρόβλημα παιδια δεν είναι τοσο στο πενταρι αλλα ξεκάθαρα στην περιφερεια. Νο guards no party. Η κατασταση αλλα και δυστυχως η ποιοτητα των Σλουκα-Μαντζαρη-Βασιλειαδη ταβανιάζουν στους 16 την ομαδα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φύγουν και οι 3 και να πάρουμε Παππά-Μποχωρίδη-Γιάνκοβιτς.

      Έλεος με την πίκρα του καθενός.

      Διαγραφή
    2. φιλαρακι εγω δεν κανω προτασεις αλλα διαπιστώσεις. Και επισης το υφακι στις απαντησεις σε αλλα site. To εχετε κανει Gazetta εδώ μεσα, Αιντε.........

      Διαγραφή
    3. Σλουκας-Μάντζαρης 2 ευρωλίγκες backtoback , 3 χρονια σε πρωταγωνιστικό ρόλο
      Παππας - 20 λεπτά ευρωλίγκα συνολικά.........................

      Βγάλε τις πράσινες παρωπίδες, φιλικά..........

      Giotis Totis

      Διαγραφή
    4. «φιλαρακι εγω δεν κανω προτασεις»

      «χιλιες φορες ο παππας»

      Άβυσσος...

      Διαγραφή
    5. παμε ξανα. το αρχικο σχολιο δεν είναι επιθετικο ύφος όπως η απάντηση. υπάρχει μια διαπίστωση για την ανεπάρκεια των περιφερειακών μας για Top level , όπως και η απορία περι μη κλησης του πιο ατοφιου επιθετικου ταλεντου στην ελλαδα. Και ο βαιος καραγιαννης πηγε μουντιαλ οποτε αυτά τα back to back πιο πολύ σε μανατζερικη γλωσσα μου κανουν παρα σε απωτυπωση της πραγματικότητας. Και στη ρλικη αγαπητοι μου αν σας αρεσει να εχουμε βασικο PG παίκτη που δεν απειλεί, δεν κανει drive , δεν παιζει χαμηλη άμυνα, δεν ανοιγει το ρυθμο αλλα απλως πασαρει στο διπλανο του τότε ΟΚ παμε ολοι μαζι σε μια παραλία...........

      Διαγραφή
    6. Εγώ μαζί σου.
      Παππάς-Γιάνκοβιτς-Μποχωρίδης, αύριο στην Εθνική.
      Μη σου πω και Παπαγιάννης αντί Μπουρούση, Χαραλαμπόπουλος αντί Παπανικολάου και Γκιστ αντί Πρίντεζη.

      Σε όλα ναι και με χαμόγελο.

      Διαγραφή
    7. Παντως μονο και μονο το γεγονος ότι διαβαζοντας ένα σχολιο ανακαλύπτεις αμεσως -και με επιτυχια μαλιστα- την οπαδικη ταυτοτητα μου σε καθιστα μεγάλο τσάκαλο.......

      Διαγραφή
    8. Αν δεν είσαι κολλημένος και τυφλός βάζελος, τότε είσαι φίλος ή συγγενής του Παππά. Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή.

      Διαγραφή
    9. ρε φιλε επιθετικα ταλεντα εχουμε δει απειρα στην ελλαδα..κατσε να δουμε αν ο παππας μπορει να μετατρεψει το ταλεντο του σε καριερα γιατι προς το παρον απαξ και εβγαζες και τους τρεις στην αγορα ελευθερους ο μαντζαρης μαλλον θα πηγαινε σε ομαδα που διεκδικει τιτλο, ο σλουκας σε ομαδα τουλαχιστον top16 για πρωταγωνιστης, ενω ο παππας μαλλον θα πηγαινε στον παοκ ή στον πανιωνιο..Ο ΠΑΠΠΑΣ δεν αξιζε θεση στην εθνικη, οπως δεν αξιζε ουτε ο γιανκοβιτς που δεν εκανε κτ σε ολη τ χρονια..Ισα ισα η κληση του γιανκοβιτς ειναι μεγαλη αδικια για τον Θ.Αντετοκουμπο που και καλoς σουτερ εχει γινει και πιο μικρος ειναι και ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλυτερος αμυντικος και αθλητης ειναι..

      YΓ: Αν δε μπορεις να διακρινεις οτι ο μαντζαρης θα ειναι για ολη του την καριερα role player σε top ομαδες και θεωρεις οτι απλα κατεβαζει την μπαλα και περιμενεις οτι ο παππας ηταν πιο χρησιμος..σορρυ φιλε, φιλικα το λεω..αλλα δεν...εκτος αν τρολλαρεις οποτε οκ :)

      Favors

      Διαγραφή
  14. Μογκαντίσου, Η μάχη. Και φοβερή και η ταινία, την προτείνω ανεπιφύλακτα για όποιον δε την έχει δεί. TEAM USA καλή χθές Τζιμάρα, όχι παρέλαση αλλά καλή. Στα δικά μας τώρα, νομίζω ότι η οχτάδα είναι αυτό που μπορούμε. Από το 6 έως το 8. Το θέμα είναι να εμπιστευτούμε τον κόουτς και να προχωρήσουμε δουλεύοντας μαζί του.
    Keep going Jim, αυτά τα άρθρα μόνο στο Hoopfellas!
    Μario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντάξει το ξέρω, είναι λίγο περίεργο που ο πανάξιος και back2back νταμπολούχος Ελλάδος να μην έχει ούτε έναν παίκτη στην Εθνική. Είναι ακόμα πιο περίεργο ότι σε πλήρη σύνθεση και με όλους διαθέσιμους, θα είχε μόνο τον Διαμαντίδη, από όσους ήρθαν, έμειναν ή έφυγαν.

    Το ξέρω ότι πολλοί δεν μπορούν να το δικαιολογήσουν αυτό στον εαυτό τους και στους γύρω τους, όταν μάλιστα και οι ξένοι της ομάδας τους ήταν ως επί το πλείστον μετριότητες.

    Αλλά αυτό ρε παιδιά δε σημαίνει ότι πρέπει να σας ανεχτούμε να προσπαθείτε από πάνω να μας βγάλετε και αδικημένους τους Παππάδες και τους Βλάντους.
    Έχει και η υπομονή μας κάποια όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχω ειλικρινά βαρεθεί, να διαβάζω σε ολόκληρο το διαδίκτυο (gazzetta,sport24,etc), για το πόσο κακός είναι ο Βασιλειάδης και πόσο άχρηστος κλπ.. Θα περίμενα όμως τα σχόλια σε αυτό το Blog που είναι μπασκετικό, να είναι περισσότερο αντικειμενικά. Δεν μας αρέσουν τα μαλλιά του, δεν μας αρέσει που είναι πόντιος, δεν μας αρέσει που είναι δηλωμένος Παοκτσής, δεν μας αρέσει (εμάς τους βάζελους) που όταν ήταν στον Ολυμπιακό, για μία φωτογράφηση είχε βγει να δαγκώνει το κασκόλ του ΠΑΟ. Την ίδια ώρα, το παλικάρι, δεν έχει δώσει ποτέ μα ποτέ δικαιώμα για τον χαρακτήρα του. είναι ακούραστος στρατιώτης της Εθνικής (που μάλιστα, 3-4 φορές τα τελευταία 8 χρόνια κόπηκε στην προετοιμασια, αλλά δεν είπε δεν ξανάρχομαι ούτε το έκανε θέμα όπως ο Παππάς)
    Που αποδίδω την άπειρη κακία για τον Βασιλειάδη ;
    1) Είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, έκανε και τη βλακεία με το κασκόλ του ΠΑΟ, τον μισούν αυτόματα οπαδοί του ΠΑΟ και του ΑΡΗ αλλά και πολλοί του Ολυμπιακού.
    2) Είναι παίκτης που βγάζει το ψωμί του με το σκοραρισμά κυρίως. Αυτό όμως ξαφνικά απο το 2004 και μετά, οι μπασκετανθρωποι Ελληνάρες, που μάθανε απο Ιωαννου, και Χατζη... πως, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι σαν τον Διαμαντίδη και να παίζουν άμυνα, περάσαμε στο άλλο άκρο και απο εκεί που ψάχναμε τον νέο Γκάλη, πλέον αμφισβητούμε οποιοδήποτε παίκτη δεν δίνει άπειρη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι.

    Θα θυμίσω απλά πως μιλάμε για έναν παίκτη που είχε συμβόλαιο 800000 ευρώ, φέτος στην ΕΦΕΣ (με 10π μ.ο σε Euroleague), ήταν επί 3ετιας, ο αγαπήμενος παίκτης των οπαδών της μπιλμαο που με αυτόν σας starter και πρωταγώνιστη έκανε τρομέρες πορείες, Ρίξτε μια μάτια στα στατιστικά και στα παιχνίδια που έκανε όσο ήταν στην Ισπανία.
    Τέλος γιατί όταν βλέπω κάτι σχόλια τύπου πάρτε τον Κατσίβελη,Μποχωρίδη,Παππά,Γιανκοβιτς αντί για τον Βασιλειάδη, να θυμίσω πως στην ηλικία του Μποχωρίδη άκριβως (6π μ.ο φέτος? η λέω πολλούς?), είχε 15π μ.ο και ήταν ο απόλυτος πρωταγώνιστης στον ΠΑΟΚ του Μούλα, ενώ στο Ευρωπάικο νέων ουσιαστικά μόνος με 25π μ.ο, μας οδήγησε στη 2η θέση.
    Εναν παίκτη που τον σέβεται και τον πληρώνει όλη η μπασκετική Ευρώπη με χρήματα που οι οπαδοί εδώ μέσα που τον κράζουν δε θα δουν ούτε σε όλη τους τη ζωή. Αλλά είπαμε, ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ήταν παγκόσμιο και όχι ευρωπαικό.

      Διαγραφή
    2. Αυτό με τους 25π ήταν Ευρωπάικο U20 και είχαμε βγει 3οι (καταλάθος εγραψα 2οι), ενώ την επόμενη χρονιά στο παγκόσμιο νέων χάσαμε απο τη Λιθουανία του Σειμπούτις στον τελικό (πάλι με Βασιλειαδη στην καλυτερη 5αδα)

      Διαγραφή
    3. Σωστοτατος ο φιλος μας εχετε πρηξει πραγματικα με τον Βασιλειαδη, μια χαρα παικτης ειναι βγαλτε επιτελους τα οπαδικα γιαλια, εδω μιλαμε για εθνικη ομαδα

      Διαγραφή
    4. Η απαντηση για το γιατί δεν γουστάρουμε Βασιλειαδη βρίσκεται στο 1:49 του παρακάτω βίντεο:
      https://www.youtube.com/watch?v=VTdZZLH7AI4
      Αυτό το 'ο θεός μου χρωσταέι ένα τρίποντο' είναι που δεν παλεύεται στον συγκεκριμένο πάιχτη, η σιγουριά ότι 'είμαι κωλόχερο' και άρα δεν χρειάζεται να κάνει άλλα πράματα στο γήπεδο, η εντύπωση ότι μεγάλωσε με βίντεο Μπάνε-Πέτζα και ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα είδωλα του. Πολύ σωστά το γράφεις "Αυτό όμως ξαφνικά απο το 2004 και μετά", ο Βασιλείαδης παίζει μπασκετ προηγούμενης δεκαετίας.
      Πιο πολύ από όλα όμως πειράζει το γεγονός ότι μοιάζει να καπάρωσε τη θέση του στην εθνική λόγω του συγκεκριμένου κόουτς, ο οπόιος δεν κάλεσε στην προετοιμάσια παίχτες με παρόμοια χαρακτηριστικά. Σου παραθέτω τα στατιστικά των Μπράμος και Βασιλειάδη από την περσινή ευρωλίγκα:
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=oly&pcode=ALG&seasoncode=E2013
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=PAN&pcode=002906&seasoncode=E2013
      Και ναι ο Μπράμος πέρασε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα από τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ και μετα, αλλά το να μην καλείται τουλάχιστον στην προετοιμασία είναι άξιο απορίας.
      ΧΧ

      Διαγραφή
  17. jim περιμενουμε πως και πως τα power rankings σου για το Μουντομπασκετ..Εκει θα μπουμε μετα καλα στο κλιμα της διοργανωσης και θα γινει χαμος...παρα το γεγονος οτι οι διαφορες στις περισσοτερες ομαδες ειναι ελαχιστες θα ηθελα αν γντ να βαζεις μια ομαδα ανα θεση και οχι 2-3 ομαδες πχ σε μια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ..ΕΣΑΣ ποια διοργανωση απο το 2009 και μετα σας αρεσε περισσοτερο απο αποψη θεαματος-γηπεδων και των δικων σας κριτηριων;;; ΕΓΩ ΛΕΩ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Απουσια κουφου-σπανουλης μας στερει αυτο το κλικ που θας μας εκανε την τριτη καλυτερη ομαδα στην διοργανωση....Τωρα ειμαστε αρκετα low profil ειναι αληθεια και παμε οπως και πολλες ομαδες σαν ενα δυνατο underdog για μεταλλιο..Παρολα αυτα υπαρχει μεγαλη ελλειψη εμπειριας και θελω να δω την ομαδα στα δυσκολα (φαση των 16-κακιστη διασταυρωση)...πιστευω αν περασουμε τους 16, παμε ημιτελικα μονο και μονο λογω ψυχολογιας να το παρεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΩΠΑ!!! ΑΛΑΛΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ....ΧΩΡΙΣ ΝΤΕ ΚΟΛΟ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ!!!! ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ.. http://www.basketworld.gr/2014/08/blog-post_428.html...ΚΡΙΜΑ ΜΕΝ ΚΑΘΩΣ ΝΕΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΙΚΤΗ (ΚΑΛΑ ΝΑ ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ), ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ιστορικά, η εθνική Ελλάδος πρωταγωνιστούσε όταν είχε ισχυρή περιφέρεια. Βλ. Γκάλης-Γιαννάκης, και αργότερα Διαμαντίδης-Παπαλουκάς-Σπανούλης.

    Σήμερα, ούτε κατα διάννοια δεν έχουμε τέτοιους περιφερειακούς, ούτε σαν μπασκετικές αξίες ούτε σαν προσωπικότητες.
    Συνεπώς ας συμβιβαστούμε με μία "πτωχή πλην τίμια" παρουσία, μέχρι νεοτέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζησης-Καλαθης (το καλυτερο ευρωπαιο γκαρντ) δεν εχουν προσωπικοτητα;;; Εχεις δει τα ροστερ των αλλων ομαδων;;

      Διαγραφή
    2. O Καλαθης ο καλυτερος ευρωπαιος γκαρντ? Ο Ρουμπιο τοτε τι ειναι?ο Καλντερον?Ο Σερχιο?ο Τεοντοσιτς?ο ΠΑΡΚΕΡ?ο Ντραγκιτς??

      Διαγραφή
  22. -οι ισπανοι το θελουν πολυ, οι αμερικανοι δεν καιγονται κιολας!!!φαινεται απο τα ακυρα που τρωει ο σιζεφσκι και απο τη συσπειρωση απο την αλλη μερια.

    - ειδα σημερα την εθνικη μας πρωτη φορα , οχι και ασχημη.....
    δουλεμενη στην κυκλοφορια και στα μπλοκ αουτ που μας εφεραν τα ριμπαουντς.βεβαια οι σλοβενοι στη ρακετα ειναι ανυπαρκτοι.
    εμπειρια δεν υπαρχει, σκορερ δεν υπαρχει αλλα υπαρχουν δυνατοτητες!!ο καλαθης θα δωσει υποσταση στον ασο, ο βασιλειαδης ας ελπισουμε να σημαδευει σωστα, ο παπ ειναι ορεξατος και απο τις ελαχιστες σταθερες της ομαδας, ο αντετουκομπο δινει υποσχεσεις, στο 4 ειμαστε ψιλο οκ, στο 5 μπουρου και αγιος ο θεος!!!!!!
    συμπαθητικη ομαδα ειμαστε!!!!!πλην ισπανιας δε βλεπω και καμια αλλη ομαδα φοβερα ποιοτικη!!!

    -ο βασιλειαδης ειναι καλος παικτης και σιγουρα ειναι παικτης ευρωλιγκα!!!ειπαμε , ο καθενας γραφει τη γνωμη του αλλα οχι και ετσι,,,,,,οτι δεν ειναι παικτης ευρωλιγκας ο βασιλειαδης!!!!
    ειναι αδικημενος, πχ στο προηγουμενο μουντο επρεπε να ηταν μεσα!
    εχουμε και ειχαμε παντα αναγκη το σουτ του.δεν ειναι ο πιο σταθερος σουτερ αλλα σιγουρα μπορει να βοηθησει την ομαδα.στην αμυνα ειναι αργος αλλα σε καμια περιπτωση αδιαφορος.....

    - οι αμερικανοι εχουν τρια πυρηνικα οπλα τα τελευταια χρονια!!!
    ο ενας ξοφλησε (κομπε), ο αλλος εχει καλυτερα πραγματα να κανει (λεμπρον) και ο αλλος την εκανε (ντουραντ).με ποιον θα χτυπησουν την ισπανια μες στο σπιτι τους?με παικτες street basket?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίκτες "street basket" ορισμένοι από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στον κόσμο (Curry, Irving, Davis, Harden), αλλά αδικημένος ο τεμπέλης ο Βασιλειάδης... Άβυσσος η ψυχή του Ελληνάρα... Τέτοιο κόμπλεξ σας έχει δημιουργήσει ο βιαστής σας, η Ισπανία, που τώρα πια την υποστηρίζετε με πάθος σε κάθε διοργάνωση..!
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    2. μισο.....να πεσω στο επιπεδο σου.....

      οκ, επεσα, να σου απαντησω τωρα.....


      παικτες street basket ειναι οι ροουζ και σια, παντα σε σχεση με το fiba μπασκετ.μικροτεροι χωροι , περισσοτερη τακτικη απο ο,τι εχουν συνηθισει στις ομαδες τους και διαφορετικη λογικη και νοοτροπια στα σφυριγματα ειναι μερικα χαρακτηριστικα που διαφοροποιουν το ενα μπασκετ με το αλλο και , κατ εμε, σε αυτα οφειλεται εν πολλοις(συν η ελλειψη εμπειριας και χημειας) το οτι τοσοι και τοσοι παικταραδες που εχουν φορεσει την αστεροεσα δεν εχουν κανει αισθητη την παρουσια τους σε αυτα τα τουρνουα!!!

      αδικημενος ηταν ο βασιλειαδης ως προς το οτι σε καποιες διοργανωσεις αξιζε να παρει μερος.
      τεμπελης μπορει να ειναι, εγω δεν το βλεπω ομως.ειναι ενας παικτης που συνεχως βελτιωνεται, οχι σε μεγαλο βαθμο αλλα βελτιωνεται.και δε μπορω να καταλαβω τη χλευη που δεχεται ο βασιλειαδης απο τη στιγμη που κανει την καριερα αυτη.οκ, μπορουσε να τα παει και καλυτερα αλλα ακομα και ετσι, μια χαρα παικτης ειναι, με τις αδυναμιες του φυσικα!!!

      και εννοειται οτι δε συνεκρινα το βασιλειαδη με τους σταρ του νβα!!!ουτε καν εμμεσως.....πώς τα συνεδεσες αυτα τα 2......εσυ ξερεις...

      παμε τωρα και στις αισχρες τελευταιες γραμμες του ποστ σου....

      ελληναρας εγω με αυτα που γραφω?γιατι?επειδη δε συμφωνεις?

      και ολο αυτο οδηγει στο συμπερασμα οτι εχω κομπλεξ με την ισπανια?τι σχεση εχει ο ροουζ με το βασιλειαδη και τις ηττες απο την ισπανια?

      βιαστης η ισπανια?πολυ σοβαρα το χεις παρει το χομπι σου μικρε!!!!

      βιαστης "σας"?και εσυ τι εισαι? τουρκος?αλβανος μηπως?κουρδος ισως?σκοπια μερια?

      και απο πού τεκμαιρεται οτι υποστηριζω την ισπανια?επειδη θεωρω οτι ειναι καλυτερη φετος απο τους αμερικανους?

      αγορι μου σου δινει καποιος (ο τζιμ) το βημα για να εκφρασεις διαδικτυακα την αποψη μου και εσυ καταφερεσαι κατ αυτον τον τροπο σε καποιον , ο οποιος απλα εχει αντιθετη αποψη με σενα?
      μιλας για κομπλεξ, βιασμους και ελληναρες σε καποιον που δεν τον γνωριζεις και αισθανεσαι cool με κατι τετοιο?

      ΣΜ


      Διαγραφή
    3. Η συλλογιστική σου σχετικά με τις τακτικές του NBA, δείχνει ότι είσαι άλλος ένας από τους Έλληνες που παπαγαλίζουν τις παπαριές των Σκουντοχατζηγεωργίου ότι και καλά στην Αμερική "δεν παίζουν άμυνα" και "το μπάσκετ είναι one man show", συμπέρασμα ηλίθιο και αβάσιμο. Δικαίωμά σας να προτιμάτε το "σκεπτόμενο" (δυσκοίλιο) μπάσκετ των ΠεδουλακοΜπαρτζωκαίων. Μην βάζετε στο στόμα σας όμως την τεχνογνωσία που κατέχουν αυτοί που εφηύραν το άθλημα... Εδώ κατεβαίνει κάθε χρόνο ως βοηθός ένα από τα καλύτερα μπασκετικά μυαλά στο NBA (Thibodeau) και κάνουμε κριτική εμείς οι Ελληνάρες (με μπασκετική σχολή μια κακή φωτοτυπία των Γιουγκοσλάβων), που πέρσι κατεβήκαμε με master tactician τον καραγκιόζη τον Ιταλό και τον τηλεσχολιαστή / πρώην παγκοτρίφτη Λημνιάτη. Ας είναι καλά οι Σέρβοι κουμπάροι και ο θεός Γκάλης, γιατί με τέτοιες νοοτροπίες ακόμη θα παίρναμε τις μπάλες του μπάσκετ και θα τις πηγαίναμε στο αστυνομικό τμήμα.

      Ναι, βιαστής μας (κακώς έβαλα το "σας" γιατί θίχτηκε ο αθλητοπατριωτισμός σου) η Ισπανία γιατί εδώ και 8 χρόνια από εκείνο τον τελικό δεν έχουμε ακόμη σηκώσει κεφάλι (ομάδα και οπαδοί). Είναι τέτοιο το κόμπλεξ μας που ακόμα και όταν μπορούμε να τους νικήσουμε, όπως πέρσι, αποτυγχάνουμε. Αντί να κοιτάμε πως να χτίσουμε μια ομοιογενή, αξιοκρατική, σοβαρή εθνική ομάδα, μας νοιάζει περισσότερο μην τυχόν και διασταυρωθούμε με τους Ισπανούς σε κάθε διοργάνωση. Το γλείψιμο που πέφτει φέτος από όλους εσάς τους μπασκετικούς Ελληνάρες είναι πρωτοφανές και τραγικό. Παντού άρθρα και σχόλια για το πόσο ανώτερη είναι η εθνική Ισπανίας από τις υπόλοιπες. Spoiler alert: δεν είναι! (Επίσης, όσοι αναφέρουν τον Ibaka ως καίριο μέλος της ομάδας τους, ας θυμηθούν ότι είναι πλακωμένος με τους υπόλοιπους και κατέληξε ρεζέρβα του Reyes.)

      Για τον Βασιλειάδη δεν θα μπω στον κόπο... Ο τύπος νομίζει πως είναι ο μεγάλος closer στον οποίο θα πάει το τελευταίο shoot και επειδή του βγήκε μια χρονιά αυτός ο ρόλος στην Bilbao με το μπάσκετ-κλεφτοπόλεμο που έπαιζε τότε, πρέπει να τον τρώμε στη μούρη κάθε χρόνο και να παίρνει 15 προσπάθειες σε τουρνουά ουσιαστικά do or die. Ο Βασιλειάδης ανήκει στην δεκαετία του '70 μπασκετικά και παίζει στην εθνική, επειδή είναι φίλος του Κατσικάρη και δημοσιοσχετίστας, όπως ο Νικολάκης ο Ζήσης (ντροπή να μπαίνει αυτός στην ίδια πρόταση με Παπαλουκά, Διαμαντίδη και Σπανούλη.

      Υ.Γ. Οι Αμερικανοί αστέρες δεν χρειάζεται να κάνουν ατομικά τη διαφορά σε τέτοια τουρνουά, εδώ στην Dream Team του '92 κάποιοι έπαιζαν ελάχιστα κι ας ήταν Hall of Famers.
      Υ.Γ.2. Όχι, δεν αισθάνομαι cool... χαχαχα

      Μάξιμος

      Διαγραφή
  23. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ 16 ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΖΟΥΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ-ΗΠΑ?? ΜΟΝΟ ΛΙΘΟΑΝΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΚΑΛΑΘΗ...ΑΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΟΥΦΟ Η ΣΠΑΝΟΥΛΗ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΟΦΟ ΘΑ ΜΑΣΤΑΝ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 3ΗΘΕΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γαλλία δηλαδή, που κατεβαίνει με όλους σχεδόν τους NBAers και ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν σου κάνει; Θα τους σαρώσουμε εμείς με τον αγαπημένο των δημοσιογράφων και τον γαμπρό του Μάκαρου...
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    2. ΜΕ ΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ;; ΧΩΡΙΣ ΝΟΑ-ΠΑΡΚΕΡ-ΝΤΕ ΚΟΛΟ.!!!

      Διαγραφή
    3. Ο Νoah ποτέ δεν κατεβαίνει με την εθνική, επομένως δεν λογίζεται ως απώλεια. Ο De Colo τραυματίστηκε και ούτως ή άλλως δεν είναι game changer. Όπως και να χει, το roster τους και η πρόσφατη επιτυχία τους (όχι όπως οι δικές μας που έχουν πλέον ηλικία δεκαετίας, αν δεν το έχετε καταλάβει) τους δίνει σαφές προβάδισμα. Η Βραζιλία επίσης είναι μια ομάδα που θα δημιουργήσει προβλήματα και είναι σαφώς ανώτερη από την δική μας.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  24. Καλημέρα στην ομήγυρη!!!
    Το άρθρο του Jim, από αυτά που μας κάνουν να χαιρόμαστε που τον ανακαλύψαμε.
    Έχω καλό προαίσθημα για την Εθνική μας παρά τις αδυναμίες που έχουν επισημανθεί από όλους.
    Μια διαφορά σε σχάση με το πρόσφατο παρελθόν είναι ότι δεν θα βγούμε πρωταθλητές των φιλικών.
    Πιθανότατα η ομάδα θα φτάσει στο πικ της κοντά στην έναρξη των αγώνων.
    Υπάρχουν σημεία βελτίωσης, αναμένουμε και τον Καλάθη για την εξαγωγή περισσότερων συμπερασμάτων.

    Θα είμαι Σεβίλλη, θα ενημερώνω την παρέα για τυχόν αξιοσημείωτα που θα πέσουν στην αντίληψη μου.
    Τέλος, μια παρατήρηση για όλους μας, εκτός του Jim(που πιθανότατα είναι ο Γκρεγκ Πόποβιτς και μας το κρύβει).
    Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ξέρουν περισσότερο μπάσκετ από εμάς. Λέγονται επαγγελματίες προπονητές μπάσκετ(Νομίζω ότι κάπου το διάβασα και είναι απόλυτα σωστό).
    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Theo, ειμαι ένας φανατικός αναγνώστης του μπλογκ που μένω Σεβιλλη εδω και χρόνια. Αμα θες πληροφοριες για οτιδηποτε για την πολη πες μου. αυτο ισχυει και για οποιους ερθουν στα μερη μας. Πληροφοριακά, ειμαστε καμια 15αρια ελληνες εδω και οι περισσοτεροι έχουμε εισητήρια για τα ματς. Καλώς να έρθετε!

      Διαγραφή
    2. Ε ρε που έχει φτάσει η χάρη μας.. Να'στε καλά ρε παλικάρια.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Unknown.
      Το μόνο πρόβλημα που έχουμε μέχρι τώρα είναι τα εισιτήρια των αγώνων. Δεν τα αγοράσαμε ακόμα ποντάροντας στο μεγάλο γήπεδο της Σεβίλλης.
      Ελπίζω να μη μας βγει ξινό το ρίσκο.
      Κατά τα άλλα σίγουρα θα μας δείτε και θα μας αναγνωρίσετε στο γήπεδο λόγω της εμφάνισης μας!!!
      Θα ξαναμιλήσουμε...

      Διαγραφή
    4. Jim αξίζεις τα καλά λόγια. Ειλικρινά, εμένα προσωπικά μου έδειξες και κάποια κομμάτια του παιχνιδιού που τα αγνοούσα, αν και μικρότερος ήμουν μέλος ομάδας, έστω επαρχιακής.
      Να είσαι καλά

      Διαγραφή
    5. Όποιος,όποιοι θέλει/θέλουν να σκεφτεί/ούν τον εαυτό τους,ως "blogger" με (κάτι σαν ανταποκρίσεις) ή όποια αξιοσημείωτα,ας στείλουν ένα email ...

      Διαγραφή
  25. Η ταμπέλα του underdog θα ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας στο τουρνουα απ'οτι δειχνουν τα πραγματα.

    Αν η αμερικανικη πλευρα δημιουργησει μεσω μαρκετινγκ ενα κλιμα "12 τραυματισμενοι αμερικανοι πεζοναυτες παγιδευμενοι σε εχθρικο εδαφος απεναντι σε αλλαζονες ισπανους πολεμαρχους που υποτιμουν το fair play (και κανουν floating:P) ,και ενω ο κοσμος δε τους δινει καμια ελπιδα νικης,ετοιμαζονται να δειξουν οτι το μασκετ ειναι αμερικανικο αθλημα"
    μπορουν να καταφερουν να δημιουργησουν στους Ισπανους το συνδρομο του '07 η της Ρεαλ φετος.
    Ενα επισης προβλημα για τους Ισπανους ειναι οτι θα ειναι παρα πολυ χαλαροι στην αρχη(πιθανως μεχρι τα ημιτελικα) και ενδεχομενως η αποτομη πιεση να τους χαλασει τα μυαλα.

    Στα δικα μας τωρα ο Κατσικαρης δικαιως προσπαθει να χαμηλωσει τους στοχους προτασοντας το ρεαλιστικο συνθημα του 87 "οκταδα και βλέπουμε" που πιστευω πως εκει θα πρεπει να στοχευουμε,με βαση και τον ανταγωνισμο
    Στα φιλικα θελει να κανει συντηρηση και να εχει τους παιχτες σε αγωνιστικη ετοιμοτητα.Επισησ πρεπει να προστατεψει οσο μπορει τους "πυλωνες" γιατι οι τραυματισμοι σε αυτη τη φαση ειναι συχνοι και υπουλοι.
    Το μονο ερωτημα ακομα και αφου ο Βασιλειαδης θα ειναι στη 12αδα οσο κι αν δεν τον θελει η μιση Ελλαδα ,αφου τον θελει ο coach (και θα κανει και καλο τουρνουα πιθανως)
    ειναι η δυο θεσεις στους ψηλους.Ο Βουγιουκας τρωει πισω παραπανω απ οσα βαζει μπροστα με καθε λογης ποσταρισμα που θα του κανουν,αλλα βαζει βολες και μπροστα μπορει να δωσει καποιυ2ς λιγους ποντους.
    Ο γλυνιαδακης ειναι ακομα κλασεις μπροστα απο το Μπογρη ,και το κορμι του ειναι πολυτιμο αλλα ειναι πολυ αργος στην επιθεση και στην αμυνα.Παιζει γερα παντως πλεον γιατι ειναι σταθερος στην αμυνα
    Ο Αθηναιου δεν εχει λογω υπαρξης στην ομαδα μετα τον Καλαθη,και μενει ο Γιανκοβιτς που μπορει να κανει καποια χρησιμα πραματα,ειδικα στο 4 αλλα δεν εχει τοσο καλο σουτ για φοργουορντ,και δεν ειναι και δυνατος ωστε να φαει θεση ψηλου
    Με τα τωρινα δεδομενα πανε Βουγιουκας,Γλυνιαδακης,και εχουμε αλλα δυο φιλικα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μωρε μια χαρα σουτ εχει ο βλαντο αλλα δεν ειναι ψημένος ...Δυνατα Underdog για τριτη θεση ειναι και αλλες 7-8 ομαδες οπως κροατια-βραζιλια, σερβια κλπ....

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα στη καλύτερη σελίδα της χώρας. Τζιμ, γράφεις ότι η ομοσπονδία έχει βγάλει μπροστά τον ρόουζ αλλά πολύ σωστά δεν είναι αυτός που θα ηγηθεί στο μπάσκετ της φίμπα. Ποιόν θα έχριζες ηγέτη στον παρών ρόστερ?

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ικανοτητα του Χαρντεν στο πικ ν ρολ και τοδιαβασμα των φασεων πρεπει να τον χρισει ηγετη.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Θα πάρω Κάρι. Έχει το πιο κρύο αίμα και την οξυδέρκεια να κουβαλήσει την ομάδα και να σκοτώσει τον αντίπαλο. Όντως, ο κόουτς-Σιζέφσκι έχει δώσει αρκετά τη μπάλα στα χέρια του Χάρντεν που λειτουργεί πολύ και ως δημιουργός στήνοντας picks. Εκτός αυτού, ο Ντέηβις είναι ξεκάθαρα ο μόνος παίκτης πλέον που φαίνεται αναντικατάστατος στο ρόστερ.

      Διαγραφή
  27. Jim η επιλογή της δωδεκάδας των Αμερικανών στο ματς με τη Βραζιλία έξω οι Ντράμοντ,Κάσινς,Χέιγουορντ και ΝτεΡοζάν αλλά και η ελάχιστη χρησιμοποίηση των Λίλάρντ και Κόρβερ έχει να κάνει με το τελικό πλάνο που έχει ο Σιζέφσκι στο μυαλό του; Μήπως έπαιξε η ψηλή ομάδα της Βραζιλίας μόνο; Έχω μέγάλη ένσταση για τον Πλάμλι...πιστέυω δεν χωράει σε αυτό το ρόστερ.

    Υ.Γ. Η εθνική εχθές αγωνίστηκε όπως πρέπει. Εμένα μου άρεσε. Περιμένω και ανάλογη συνέχεια. Γρήγορο μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Σούλη. Είναι σίγουρα ένα δείγμα, όμως η Βραζιλία με τη ΝΒΑ-frontcourt είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που οι Αμερικάνοι θα έπρεπε να κάνουν προσαρμογές. Τον Πλάμλι τον γουστάρει ο Σιζέφσκι. "Είναι πιο κοντά στο παιχνίδι μας" δήλωσε, λόγω ταχύτητας/pick'n roll άμυνας/αλτρουισμού/ικανότητας στο τρανζίσιον επιθετικά και αμυντικά. Σαφώς οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι παίκτες αλλά αυτό δε λέει απολύτως τίποτα όταν συμπληρώνεις ένα τέτοιο κομμάτι στο συγκεκριμένο παζλ.

      Διαγραφή
  28. Γνωρίζει κανείς αν την εθνική το απόγευμα την δείχνει και το web του ΑΝΤ1?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάω με χίλια τον Kyrie Irving Κ έχω την εντύπωση πως μπορεί να παίξει άνετα τον ρόλο του 6ου παίκτη. Μπορεί να έρθει από τον πάγκο κ να μπει μέσα σαν καμικάζι, να παίξει σε full speed, να δημιουργήσει, να πάρει σουτ, να αλλάξει το παιχνίδι, ακόμη κ να πιέσει κ στην μπάλα.
    Jim τι γνώμη έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά τον είχα για starter. Ίρβινγκ-Κάρι υπολόγιζα ως βασικό μπακόρτ. Αρκετά καλός, ειδικά σε ένας με έναν, "έδωσε" στην ομάδα προχθές στο full court press του Σιζέφσκι. Δεν έχει την αμυντική ικανότητα του Ουόλ αλλά ξέρει να τελειώνει γύρω από το καλάθι και να παίζει την προσωπική φάση. Κλειδί να βάλει τα ελεύθερα σουτ..

      Διαγραφή
  30. Σημερα τι ωρα παιζουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΛΑ Ο ΑΝΤ1 ΕΛΕΟΣ..ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ Η ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΟΤΕ??? ΕΝΑΣ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ Μ@@@@ΚΕΣ..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΟΥΤΖΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O OTE TV λογικά,έχει την πρωτοκαθεδρία...

      Υ.Γ.
      αλλά όλα αυτά οφείλονται στο κλείσιμο της ΕΡΤ (από την τότε συγκυβέρνηση),έτσι για να μην ξεχνιόμαστε

      Διαγραφή
  32. http://www.frombar.com/20140818/vv53f1fdeaa4b421.74357869-872878.html

    http://www.frombar.com/20140814/vv53ed11447938e2.16949501-868843.html

    Για όποιον θέλει να δει το παιχνίδι

    Giotis Totis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φοβερο καναλι ο ΑΝΤ1
    Πραγματικα
    Πρωτη φορα εχω δει σταθμο να μεταδιδει καποια απο τα παιχνιδια της εθνικης σε ενα διεθνες τουρνουα.
    Οποτε μετα την ...απολαυστικη σε HD ποιοτητα που μας προσφερε στα δυο πρωτα,σημερα βλεπουμε απο sportlemon το τριτο της ομαδας...
    Αλλα ειχε καφε της χαρας μωρε...οκ σορυ το ξεχασα.εεε εχει γινει θεσμος:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακρα το πιο ασοβαρο και καλα μεγαλο καναλι
      Χιλιες φορες οτε tv να γουσταρουμε κιολας μεταδοση

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνοι,αλλά χρήματα πού θα βρούμε...
      Ή ορθότερα,βρίσκουμε! Αλλά ο ΟΤΕ tv δεν δίνει μηνιαίο συμβόλαιο,δίνει 12μηνο. Διότι αν ήταν για έναν μήνα,θα τα δίναμε αέρα πατέρα.

      Διαγραφή
  34. Ο ΠΑΠ εχει ανεβασει το επιπεδο του στους δυο τελευταιους αγωνες.
    Μακαρι να συνεχισει ετσι γιατι ειναι το βαρομετρο της ομαδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολυ ενεργεια απο τον Παπανικολαου και σημερα, ελπιζω να του μεινει τιποτα και για το ΝΒΑ γιατι η σεζον ειναι μεγαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μια παρατηρηση έχοντας δει όλα τα φιλικά της Εθνικής ως τώρα. Ο Αντετοκούνμπο έχω την εντύπωση πως το μεγαλύτερο διάστημα που βρίσκεται στο παρκέ περισσότερο μπερδεύει την ομάδα παρά συνεισφέρει. Δεν έχει ενταχθεί ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα και στον Φιλιππούση

      Διαγραφή
    2. Βασικα ο ιδιος εχει αγχος και μονος του μπερδευεται..αν και βοηθαει πολυ στα ριμπαουντ και στην αμυνα..

      Διαγραφή
    3. Ο Φιλιππούσης είναι φανερό πως ανήκει στην μεγάλη των εκφωνητών ελληνική σχολή που έχει βγάλει και Χατζηγεωργίου, Ιωάννου.

      Για τα ριμπάουντ συμφωνώ, στην άμυνα κάνει πολύ εύκολα φάουλ

      Διαγραφή
    4. Ειναι μπερδεμενος ο μικρος και ειναι φανερο οτι θελει να αποδειξει πραγματα πολυ νωρις χωρις να χει εμπειρια απο υψηλο επιπεδο fiba.ειναι αυτο που λεμε raw και χρειαζεται χρονο να προσαρμοστει.
      Καλο θα ειναι να μην περιμενουμε τρελα πραγματα φετος και να το δουμε ρεαλιστικα το θεμα.μπορει να προσφερει αμυντικα με το οορμι κ την ενεργεια που βγαζει.

      Διαγραφή
    5. Δεν ειναι ομως και σωστη η χρησιμοποιηση του απο τον κατσικαρη... ο αντετοκουμπο εχει πολυ (πραγματικα πολυ) μεγαλη οξυδερκεια και offensive awereness...αυτο δε μπορει να το δειξει χωρις να πιανει τη μπαλα στα χερια του. Ο ρολος του πρεπει να ειναι αυτος του point forward..και ο κατσικαρης δε του το προσφερει..αρα μπερδευει και μπερδευεται ο μικρος..Χαρακτηριστικο ειναι οτι στα 3point μετα απο τριπλα ειναι εντυπωσιακος (43%) ενω spot up 3point ειναι κακιστος (26%)..κ ομως ο κατσικαρης τον βγαζει για spot shoot..Σιγουρα θα ναι χρησιμος ειδικα σε αμυνα και ριμπαουντ, αλλα και ενεργεια..Αλλα θα μπορουσε να ναι το κατι παραπανω στην εθνικη, αλλα μαλλον ειναι τεχνικο το ζητημα σε αυτην την περιπτωση..

      Favors

      Διαγραφή
  37. Καλή, σοβαρή εμφάνιση. Θετικό οι 90+ πόντοι

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προχτες ολοι βριζανε, σημερα ολοι εκθειαζουν...Τι να πεις κανεις..JUST GREEKS!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Των ακρων ειμαστε σιγουρα κ επειδη ειμαστε πολλακις καμενοι απο τα φιλικα καλο ειναι να περιμενουμε τα επισημα να κρινουμε.
      Ας το δουμε χαλαρα λοιπον το πραμα

      Διαγραφή
  39. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης αποτελεί ένα παράδειγμα για κάθε Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Κανείς εκτός από λίγους - όπως εγώ που υπολογίζω κανά 40αριά παίκτες για την Εθνική - δεν τον σκεφτόταν για την Εθνική. Ο ίδιος γυμναζόταν το καλοκαίρι υποψιασμένος ίσως πως Σόφο και Κουφός κάνουν καμιά ιστορία. Είναι από τους ψηλότερους Έλληνες 2.16, είναι έμπειρος, τον ξέρει ο Φώτης και στα λίγα λεπτά που θα μπει θα είναι προσηλωμένος σ αυτό που του ζητάνε. Αν δούμε και το φιλικό με τη Ν. Ζηλανδία πήρε αρκετά λεπτά και μάλλον κερδίζει στο νήμα Γιάνκοβιτς και Μπόγρη. Είναι ότι τον ξέρει ο Κατσικάρης και μπορεί για τη βρωμοδουλειά να τον βάλει μέσα.

    Όπως και να χει μπορεί να μην είναι ο σούπερ σέντερ αλλά είναι ένας ώριμος παίκτης που γνωρίζει ποιος είναι και γουστάρει που είναι Εθνική. Μπορεί του χρόνου να ξαναείναι, μπορεί και όχι. Άλλωστε, ο Μπόγρης τώρα μαθαίνει, ο Καββαδάς θα πάρει χρόνο στον ΟΣΦΠ, ο Μαυροκεφαλίδης επιστρέφει.

    Παίκτες όμως σαν τον Ανδρέα είναι χαρά να υπάρχουν. Να υπάρχουν κι αυτοί που όταν τους χρειαστείς θα τρέξουν με χαρά.

    Όπως ήταν ο Ξανθόπουλος, ο Χαραλαμπίδης, ο Πατ Καλάθης.
    Όπως ήταν παλαιότερα ο Πελεκάνος και πάλι ο Γλυνιαδάκης και ο Καλαμπόκης.
    Όπως ήταν πρόπερσι ο Καββαδάς και ο Σαρικόπουλος που κλήθηκαν μόνο για τις προπονήσεις ή ο Κατσίβελης πέρυσι.

    Καλό είναι εκτός των 20 βιτρινάτων παικτών (μη ξεχνάμε Μπράμος, Μαυροκεφαλίδης, Φώτσης, Παππάς, Κατσίβελης, Καββαδάς, Σπανούλης, Περπέρογλου δε κλήθηκαν για διάφορους λόγους σε σχέση με πέρυσι) να κοιτάμε και τους άλλους παίκτες που δεν είναι στη πρώτη γραμμή.

    Πάντα χρειάζονται και πάντα θα χρειαστούν. Είτε έμπειροι που έχουν περάσει τα 30 είτε νεαροί που τώρα μπαίνουν στη φωτιά.

    Ποιος δεν τιμά τον Κώστα Χαραλαμπίδη που ό,τι ώρα και να τον καλέσεις θα τρέξει;
    Το ίδιο ο Ξανθόπουλος ή ο Πελεκάνος;
    Μερικά παιδιά που ψάχνουν κάτι καλύτερο στην καριέρα τους για να μπορέσουν να ανοίξουν την πόρτα της Εθνικής έστω και στην προετοιμασία όπως ο Γιαννόπουλος που πήγε Ομπραντόιρο ή ο Σαρικόπουλος που ψάχνει κάτι καλό ή ο Θανάσης Αντετοκούμπο που κοντοζυγώνει η ώρα της κλήσης και γι αυτόν.
    Ή και άλλα παιδιά όπως ο Παπαντωνίου ή ο Κασελάκης που με τη βοήθεια καλών προπονητών κάποια στιγμή θέλουν να βρεθούν στην Ανδρών έστω και βοηθητικά.

    Δε βάζω φυσικά στην κατηγορία αυτή τους Παππά, Παπαπέτρου, Μποχωρίδη, Αγραβάνη και άλλα παιδιά ταλαντούχα που είναι στο χέρι τους να βρεθούν και να πρωταγωνιστήσουν στην Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Jim πολυ ωραίο άρθρο. Εν᾽τούτοις ο παραλληλισμός με το Mogadisou δεν ξέρω αν είναι τόσο επιτυχυμένος, καθώς εκεί έστειλαν τους καλύτερους πεζοναύτες που είχαν, ενώ στο παγκόσμιο μάλλον δεν στέλνουν τους καλύτερους… Όσο για την εθνική νομίζω ότι θα κάνει καλή πορεία, βλέποντας και τα τελευταία φιλικά. Ομάδες όπως η Αμερική, Ισπανία και Λιθουανία μάλλον δεν είναι για τα δόντια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ωραια η ιδεα της Λιθουανιας και της Ρωσιας (ανεξαρτητου αποτελεσματος) να
    εχουν μια ετοιμοπόλεμη Εθνική Β' και να κανουν τα πειραματά τους ...
    Εμενα θα μου αρεσε σαν ιδεα δεν ξέρω αν εχει λεφτα η ΕΟΚ να την στηριξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια ιδεα αλλα εδω λογω χρηματων αλλα και μυαλου δεν υπαρχει περιπτωση να δις τετοιο πραγμα.
      Εγω επισης θα προτινα ΟΛΥ Β κ ΠΑΟ Β επισης στην Α2.επισης αν δεν γινεται αυτο under 20πανελληνιο πρωταθλημα οπως το αντρικο.
      Να υποχρεωθουν ολες οι ομαδες να εχουν φυτωρια και να επενδυουν σε αυτα εστω και με κινητρα
      Αλλα ειπαμε εντο ελλαντα.
      Οποτε ας κοιταμε και να αναπολουμε αναπτυξιακες προσπαθειες αλλων χωρων και οχι της δικης μας που χωρις ιδιαιτερες προσπαθειες βγαζει συνεχεια παιχτες.απλα φαντασου τι θα γινοταν αν το δουλευαμε κιολας...

      Διαγραφή
  42. Λέτε να μας ετοιμάζει καμία αναγούλα ο Κατσικάρης και να πάρει τον Γιάνκοβιτς αντί 3ου σέντερ; Θα αφήσουν ποτέ ήσυχη την εθνική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μας τρελανει τελειως ο βασιλακοπουλος αντι να επιλεχθει οπως περυσι ο υπερπαικταρας καββαδας......

      Διαγραφή
    2. Να σου θυμίσω καταρχήν ότι πέρσι το καλοκαίρι ο Καββαδάς ΔΕΝ ήταν παίκτης του ολυμπιακού.

      Και ναι, είναι πολύ πιθανό οι ίδιοι που "συμβούλεψαν" τον Τρινκέρι να πάρει πέρσι τον Καββαδά, οι ίδιοι να τον "συμβουλεύουν" να πάρει φέτος έναν 24χρονο αποτυχημένο που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να σταθεί ούτε στην Ευρωλίγκα. Όταν μάλιστα στη θέση του υπάρχουν ήδη 2 NBAers.

      Διαφωνείς σε κάτι από αυτά που λέω;

      Διαγραφή
    3. ο καββαδας το καλοκαιρι του 12 ειχε απορριψει την προταση του παναθηναικου και η επιβραδευση του το 13 μετα απο μια πολυ μετρια χρονια με τον πανιωνιο ηταν η επιλογη του στην 12αδα της εθνικη εν εντιθεσει με τους συμπαικτες του παππα και γιανκοβιτς που ειχαν φοβερη χρονια και μαλιστα επελεξε να παει με 3 γκαρντ απ το να παρει τον παππα ο τρινκιερι.......
      αλλα ειμαι σιγουρος οτι εισαι απ αυτους που αν δεν παρει τελικα στην 12αδα τον γιανκοβιτς τοτε θα το γυρισεις και θα λες οτι κουραζουν τους παικτες του ολυμπιακου εχοντας τους και ανασφαλιστους.....

      Διαγραφή
    4. Παλικαρι εισαι σιγουρα αυτο το ανδρεικελο στο οποιο απαντησα και πιο κατω ... Θα στο πω απλα ... Μαζεψε τα μπογαλακια σου και σε αλλο πλανητη (αν με πιανεις ) εδω δεν ταιριαζει το υφακι σου και οι βλακειες που εκστομιζεις

      Prelevic

      Διαγραφή
    5. Ναι, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί με αφορά εμένα η επιλογή του Καββαδά έναντι του Βουγιούκα. Ούτε ο ένας έπαιζε τότε στον ολυμπιακό ούτε ο άλλος.

      Όσο για τον Παππά, μάλλον κόπηκε για να μπει στην ομάδα ο σούπερ σταρ Μάικ Μπράμος, αυτός που θα βοηθούσε και στην οργάνωση του παιχνιδιού...

      Αλλά φίλε, please, τον έχουν κόψει όλη την Παππά. Τον έχουν κόψει από το Μπιλμπάο, τον έχουν κόψει 2-3 προπονητές της εθνικής, τον έχουν κόψει 2 προπονητές του ΠΑΟ.
      ΕΛΕΟΣ. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για αυτόν τον παίκτη;


      Δεν μου απάντησες όμως. Διαφωνείς ότι θα είναι έγκλημα να κοπεί ο 3ος σέντερ για πάρει έναν 24χρονο που δεν χωράει καν στο επίπεδο της ευρωλίγκας, και που στη θέση του υπάρχουν 2 ΝΒΑers στην ομάδα;

      Διαγραφή
    6. ναι να κοψει ενα ψηλο για να παρει τον βλαντο ειναι εγκλημα... το να κοψει ομως εναν περιφερειακο μαντζαρη ή σλουκα αν υπολογιζει τον βασιλειαδη στο 2 για να παρει τον βλαντο που μπορει να του δωσει λυσεις σε περισσοτερες απο μια θεσεις οχι.....

      Διαγραφή
    7. Τωρα σας ενοχλει ενα παιδι 24 χρονων που εχει ολο το μελλον μπροστα του να αποδειξει ποιος ειναι.Ε βεβαια ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ, ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!Η μουρη του χοντρου και οχι μονο εκεινη την Κυριακη θα μου μεινει αξεχαστη

      Διαγραφή
    8. Υ.Γ στο μελλον να δειτε τι θα ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ.

      Διαγραφή
    9. @4:23

      Μην τις πετάς έτσι τις κοτσάνες ρε. Θα μας βγάλεις κάνα μάτι.

      Διαγραφή
    10. ασε τωρα τις δικες μου κοτσανες εχεις σοβαροτερα θεματα να ασχοληθεις στον κοκκινο πλανητη σου με τις πρασινες φανελες.....

      Διαγραφή
  43. O Mπουρούσης έχει μπροστά μια, το πολύ δυο διοργανώσεις.
    Ο Σοφοκλής δεν νομίζω να συμμετάσχει ποτέ ξανά.
    Ο Κουφός τα ίδια.
    Ο Βουγιούκας μέρα με την μέρα γίνεται πιο αργός.
    Με το ανέκδοτο Λουκάς δεν γελάει πια κανείς.
    Ο Καββαδάς μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει σημάδια βελτίωσης.

    Ποιος θα στελεχώνει τη ρακέτα την εθνικής σε 2 καλοκαίρια από τώρα;
    Μήπως ο Φώτης έπρεπε να το σκεφτεί λίγο καλύτερα προτού κόψει τον Μπόγρη;

    Ελπίζω τουλάχιστον όλο αυτό να μη γίνεται για να μην μείνει ο νταμπλούχος χωρίς παίκτη στην εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εντάξει είναι δύσκολο να το δεχτούν τα βαζέλια.
    Πέρασε το μουντιάλ κι ούτε ένας παίκτης στους δεν πάτησε χορτάρι με την εθνική. Να έρθει και το μουντομπάσκετ και να μην έχουν ούτε εκεί;

    Αλλά τι θα γίνει ρε παιδιά; Θα γαμήσουμε την εθνική για να μην κλαίνε ο Γιάννης κι Δημήτρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμετικος και αμυαλος οι πιο ηπιοι χαρακτηρισμοι που μπορω να χρησιμοποιησω για το ατομο σου ....


      Prelevic

      Διαγραφή
    2. και μαλιστα συμφωνα με τα κοκκινα εντυπα τις κλησεις στις εθνικες τις κανει ο βασιλακοπουλος........

      Διαγραφή
    3. Τι να σου κάνει ρε φίλε φέτος ο Βαζελακόπουλος;
      Να πάρει τον Μποχωρίδη ή τον Κόνιαρη; Έναν έχετε σε ηλικία εθνικής, και παρότι κουτσός, πάνε να μας τον φορέσουν καπέλο.

      Διαγραφή
    4. φωτσης ειναι το μονο 4αρι της εθνικης που σουταρει σταθερα στην καριερα του με 40% στο τριποντο αντιθετα ο κατσικαρης επελεξε τον πριντεζη που σουταρει σταθερα εξω απο τα 6,75 με κατω απο 30% και τον καιμακογλου που ειναι παικτες του ιδιου στυλ και που και οι δυο υστερουν πανω απ το καλαθι σε αντιθεση με τον φωτση..... αλλα βλεπεις εγω αυτο το ερμηνευω οτι εχει ενα συγκεκριμενο σχεδιο στο μυαλο του ο κατσικαρη και οχι περι βασιλακοπουλων και λοιπων αηδιων......

      Διαγραφή
    5. ο μποχωριδης περυσι που ηταν στον αρη μια χαρα ηταν στην προεπιλογη.......

      Διαγραφή
    6. καλα οι γαυροι πιστευουν οτι τους ταιζουν τα εντυπα και οχι μονο.Το πιο ωραιο ειναι οτι ψαχνουν να δουν ποιος εδωσε τα 800.000 για την Εθνικη και πιστευουν οτι τα εδωσε ο ΔΓ ο οποιος λεφτα ετσι ασκοπα δεν τα πεταει,ποσο μαλλον για να βλεπει την Εθνικη με εναν και σε λιγο κανεναν παιχτη μας.Ο ΔΓ εχει δειξει ποσο αγαπα τους Ελληνες παιχτες και ποσο θα ηθελε να δει την επισημη αγαπημενη στελεχωμενη απο τους παιχτες του.

      Διαγραφή
    7. ποιον λες κουτσο καλο μου προβατακι;;;

      Διαγραφή
    8. 5:58 έσπασες κάθε όριο...

      Νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει με τον έμμισθο στρατό σχολιαστών;

      Btw, τα λεφτά για την εθνική βγήκαν από αλλού. Tα πλήρωσαν οι Έλληνες αθλητές με το χαράτσι στα δελτία.

      Διαγραφή
  45. Prelevic δε θα σε ρωτήσω τι θα γράφω και που θα το γράφω;
    Έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω με αυτο που λες αλλα βλεπεις οτι προκαλεις εκ προθεσεως κοντρες οι οποιοες δεν ταιριαζουν στο υφος του μπλογκ ...Ειναι 100000% σιγουρο οτι μπηκες τωρα μονο και μονο γι αυτο το λογο οπως και πολλοι αλλοι που μπαινουν τωρα που αποκτα το μπλογκ δημοσιοτητα αλλα ριχουν την ποιοτητα σε στανταρ που εχουν στους δικουσ τουσ πλανητες ( το πιασες τωρα η θες και τριτη προσπαθεια ?)

      Prelevic

      Διαγραφή
    2. Φιλαράκο το μπλογκ "δε παίρνει τώρα δημοσιότητα" είναι εδώ και δυόμιση χρό νια η πρώτη μπασκετική σελίδα σε επισκεψιμότητα. ξέρω τι γράφω πολύ καλά επαυτού.

      Διαγραφή

  46. Παιδια ο Καββαδας περσι πηγε με ειδικο σκοπο ,να δειρει τον Μαρκ Γκασολ και εν μερει πετυχε..Αν εχετε χρονο ξαναδειτε το παιχνδι (το 79-75) ποσο καλα εσπαγε τα πικ ν ρολ τον Ισπανων ,ποσες φορες βγηκε πανω στην πασα,μεχρι και τζαμπ σουτ απ τα 3 μετρα εβαλε( με ταμπλο:P)
    Aπετυχε βεβαια συνολικα λογω επιθετικης ανεπαρκειας και στο παιχνιδι με την Σλοβενια ηταν πολυ πολυ κακος απεναντι σε Βιντμαρ και Μπεγκιτς.Οποτε εκ του αποτελεσματος κρινεται συνολικα αρνητικα.Δεν ηταν παραλογη η κληση του οταν ο Βουγιουκας δεν παιζει αμυνα και κυριως δε μπορει να παρει ριμπαουντ αν και εχει τις σωστες θεσεις..
    Ας μη μπαινουμε σε θεωριες συνομωσιας και ας γραφουμε πχ ολοι αναμνησεις απο Μουντομπασκετ που θυμομαστε ή να ετοιμασουμε power rankings
    Jim φανταζομαι ετοιμαζεις τα δικα σου..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι απεναντι στον Γκασολ απετυχε. Σε καποια φαση του εβαλε διψηφιο αριθμο ποντων μεσα σε μερικα δευτερολεπτα. Το ιδιο θα γινοταν σε ολοκληρο το παιχνιδι αν ενδιεφερε τους Ισπανους το αποτελεσμα. Για να μην υπαρχουν παρανοησεις. Ο Καββαδας δεν παιζει αμυνα, παιζει ξυλο. Δεν ειναι απλως κακος επιθετικος.Ειναι κακος παικτης και δεν εχει θεση στην εθνικη. Χιλιες φορες ο Γλυνιαδακης.

      Διαγραφή
  47. Περιμέω έναν να μου πει ότι συμφωνεί με πιθανή επιλογή να κατέβει η εθνική με 2 σέντερ (εκ των οποίων ο ένας είναι ο Βουγιούκας), μόνο και μόνο για να πάρει έναν small forward παραπάνω, και μάλιστα έναν παίκτη που φέτος απέτυχε παταγωδώς έστω και να εισέλθει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Έναν παίκτη που δεν κατόρθωσε να κοιτάξει στα μάτια του Μπράμος, και που και οι δυο προπονητές του ΠΑΟ απέρριψαν με χαρακτηριστική ευκολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχεις αδικο ,αλλα ειναι λαθος η συλλογιστικη σου,Ενας προπονητης παιρνει εναν παιχτη στην εθνικη για να προαγει ενα συγκεκριμενο σχημα.Ο Γλυνιαδακης για μενα πρεπει να μπει επειδη εχει χαρακτηριστικα που δεν εχει κανενας αλλος και τα 5-7 λεπτα που θα παιξει θα ειναι πιο πολυτιμα απ του Βλαντο που εχει ιδια χαρακτηριστικα με Αντετο και Παπανικολαου πανω κατω...
      Ειμαι εναντιον του να παιρνεις εναν καλο παικτη και να μη του δινεις χρονο.Ο Γλυνιαδακης εχει νοημα να ειναι στη δωδεκαδα και να μην παρει πανω απο 5 λεπτα σε αγωνα.Ο Γιανκοβιτς δεν εχει νοημα να μπει για να παιρνει 5 λεπτα.H χρονια του παικτη δεν εχει τοση σημασια σε τετιοα τουρνουα,ειδικα οταν μιλαμε για 12ο παικτη

      no_closure

      Διαγραφή
  48. Όλα έχουν να κάνουν με τα γραφεια μανατζερς και την επιρροή (συμπληρώστε μόνοι σας τι είδους είναι αυτή η επιρροή..) αυτών στις επιλογές των διεθνών. Πριν μερικά καλοκαίρια ο, τότε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, Βουγιούκας έμεινε εκτός, για τον Μαυροειδή που "έπρεπε" να πάρει καλή μεταγραφή. Πέρσυ ήταν ο Καββαδάς που έπρεπε να ανεβάσει τις μετοχές του. Φέτος είναι ο Βασιλειάδης και ο Βουγιούκας σε αναζήτηση της επόμενης ομάδας τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοειται....ειδικα για την περιπτωση βουγιουκα -μαυροειδη....

      Διαγραφή
  49. Για τους σέντερ στο μέλλον η Εθνική θα βασιστεί και σε νέα παιδιά. Είναι θετικό πως ο Μπόγρης πήρε μια πρώτη εικόνα της Εθνικής. Δεν είχε ξανασυμμετάσχει σε προετοιμασία. Πήρε την πρώτη αύρα και του χρόνου στην Ισπανία θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Αυτός και ο Τσαιρέλης έχουν καλά χαρακτηριστικά και έκαναν πολύ καλές επιλογές να πάνε Ισπανία. Στο μέλλον θα αποτελούν τους 2 από τους 5 ψηλούς της προεπιλογής λογικά.
    Για τους άλλους τα επόμενα χρόνια η Εθνική είναι σαφές πως θα πάει σε πιο γρήγορο μπάσκετ. Έχει και τα βαριά κορμιά όπως ο Καββαδάς που λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής φέτος στον ΟΣΦΠ, ο Διαμαντάκος που θα δουλευτεί από τον Ιβάνοβιτς και τον Παπαγιάννη που τώρα μπορεί να είναι ανέτοιμος και ανώριμος αλλά το πρότζεκτ του είναι πολύ καλό. Αν δουλέψει με Ιβάνοβιτς και του χρόνου πάει Αμερική είναι το μέλλον μπροστά του. Επίσης, υπάρχει ο Αγραβάνης που πρέπει να παλέψει για να καθιερωθεί. Από κει και πέρα Βουγιούκας, Μαυροκεφαλίδης, Μαυροειδής, Σαρικόπουλος πάντα βοηθάνε αλλά η Εθνική θα στηριχτεί στο μέλλον σε παίκτες όπως ο Μπόγρης, ο Τσαιρέλης, ο Καββαδάς και οι δύο ψηλοί του ΠΑΟ.

    Μη ξεχνάτε κάτι. Στα επόμενα χρόνια η Εθνική θα έχει σπουδαία ομάδα υψηλού επιπέδου λόγω των φόργουορντ. Άρα στους ψηλούς θα χουμε 3 το πολύ ή καμιά φορά 2 σέντερ. Μετράτε φοργουορντ με προοπτικές:

    Γιάννης Αντετοκούμπο: Χωρίς σχόλια
    Θανάσης Αντετοκούμπο: είναι σε καλό δρόμο να ανέβει επίπεδο
    Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: θα πάρει μπαγκέτα βασικού στον ΠΑΟ
    Κώστας Παπανικολάου: δικό του το μέλλον
    Ιωάννης Παπαπέτρου: πλέον βασικός στον Ολυμπιακό
    Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ
    Χάρης Γιαννόπουλος: Ανεβαίνει επίπεδο, πήγε Ομπραντόιρο. Μακάρι να πετύχει.
    Μάικ Μπράμος: έκανε μια κακή χρονιά μην τον φάμε ζωντανό. Χρήσιμο εργαλείο.
    Στράτος Περπέρογλου: σε 2-3 χρόνια θα είναι παλιοσειρά στην Εθνική

    Εγώ πιστεύω πως η τετράδα: Γ. Αντετοκούμπο, Γιάνκοβιτς, Παπανικολάου, Παπαπέτρου θα δώσει μια τεράστια ώθηση στην Εθνική τα επόμενα χρόνια. Είναι και οι 4 σπουδαίοι παίκτες και αν ο Χαραλαμπόπουλος έχει την εξέλιξη που όλοι περιμένουμε θα γίνουν 5 οι σπουδαίοι παίκτες.

    Και φυσικά υπάρχουν και τα γκαρντ:
    Σλούκας, Μάντζαρης, Μποχωρίδης, Παππάς, Αθηναίου και όποιος άλλος προκύψει στην πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και γενικα συμφωνω μια διορθωση μονο συμφωνα με τη δικη μου οπτικη γωνια..καταρχην ο παπανικολαου ΔΕΝ εχει το μελλον δικο του γιατι ηδη ειναι το παρον του ευρωπαικου μπασκετ και της εθνικης..ειναι μεσα στα καλυτερα sf στην ευρωπη..και κατα δευτερον, νομιζω για τον βλαντο που μ αρεσει σαν παικτης οτι γινεται πιο πολυς λογος απ οσο πρεπει..η τετραδα θα ειναι στο 3: Γιαννης αντετοκουμπο βασικος και αναντικαταστατος (αν και μπορει να εχει γινει ασσος ή τεσσαρι μεχρι τοτε) φυσικα παπανικολαου και παπαπετρου ο οποιος φετος πρεπει να ειναι βασικος στον οσφπ και το απεδειξε περισυ! Και τεταρτος ο Θανασης αντετοκουμπο που ειναι ενα δυαροτριαρο που μπορει να γινει υψηλων διαγραφων για την ευρωπη..θυμιζω ηλικιες γιαννης 19, παπανικολαου 24, γιανκοβιτς 24, θανασης 21..

      Διαγραφή
  50. Jim επειδή η επιρροή σου στο μπάσκετ είναι μεγάλη (δεν κάνω πλάκα) κάνε ένα αφιέρωμα σε 3-4 Ελληνo-Αμερικάνους του NCAA με προοπτικές:

    Nicholas Paulos: ένα πολυβόλο με αμυντικές ικανότητες. Μπορεί να γίνει βελτιωμένος Μπράμος

    Corey Petros: ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, Η ΕΟΚ, ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ. Ένα πρότζεκτ σπουδαίο, παίζει στο Όκλαντ, είναι 2.06 και έχει καταπληκτικά νούμερα με 13 πόντους και 9 ριμπ΄. Άραγε κανείς δεν ασχολήθηκε να τον φέρει στην Ελλάδα;

    Zach Auguste: ο καταγόμενος από την Κοζάνη, ύψους 2.08 αλτικός φόργουορντ είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Παίζει στο σπουδαίο Notre Dame. Ψάξτε τον.

    Kevin Aronis: το όνομά του ακούστηκε και για Ελλάδα. Μεγάλο του προσόν το τρίποντο.

    Αυτούς έχω ξεχωρίσει και πιστεύω πως μπορούν να παίξουν Εθνική. Ειδικά ο Παύλος και ο Πέτρος (τι σύμπτωση) είναι και πιο έμπειροι στο κολλεγιακό πρωτάθλημα.

    Jim ψάξτους, ξύπνα τον κόσμο, πάρε το Μανουσέλη ή όποιον άλλο έχει επαφές με Αμερική. Είναι 4 περιπτώσεις που το μόνο που θέλουν είναι διαβατήριο. Άλλωστε δε ξέρω να θέλουν να πάνε ΝΒΑ. Αλλά αν θέλουν Ευρώπη σίγουρα θα χρειαστούν διαβατήριο. Δικά μας παιδιά, Ελληνόπουλα.

    Ψάξτους στο twitter, στο facebook, κάνε έρευνα και θα δεις πως αξίζει τον κόπο να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΚΟΠΑ άλλα 4 παιδιά που θα μπορούν να παίξουν και Εθνική αλλά και στους συλλόγους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ολους τους γνωριζουν να σε βεβαιος.
    Οπως γνωριζαν καποτε και τον πανος,κουφος,καλαθης μαυραηδης κτλ
    Σχεδον ολους θα τους δουμε στην ελλαδα στα επομενα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. καποια σχολια για την εθνικη ως τωρα...1. Τεραστια η ελλειψη στους ψηλους υπαρχει το ενδεχομενο να καταποντιστουμε απο τη θεση ειδικα με ομαδες οπως η βραζιλια θα εχουμε τεραστιο προβλημα..κριμα γιατι αν ειχαμε μπουρουση, κουφο, σοφο θα ειχαμε απιστευτη ρακετα. 2. Ο Ιαν παιδια γινεται καθε χρονο και χειροτερος..δεν το λεω ειρωνικα αλλα η αμυνα του ειναι επιπεδου γυμνασιου και τα κιλα του βαρια και ασηκωτα 3. Δε μπορω να καταλαβω γιατι γινεται κουβεντα για το αν θα επρεπε να κληθει ο καββαδας! Προφανως και (προς το παρον αν και νομιζω και στο μελλον) δεν εχει θεση ο καββαδας ο οποιος δεν παιζει επιθεση, δεν εχει post game, δεν ειναι αλτικος, δεν ειναι γρηγορος, εχει πολυ πολυ μικρο potential και απλα ειναι δυνατος. 4. Διαφωνω με τις ''επιβραβευτικες κλησεις '' του κοουτς..αν ηταν επιβραβευτηκες ο γιανκοβιτς τι παραπανω εκανε απο το μπραμο? Αν ηθελε να στηριξει το μελλον της εθνικης γιατι δεν πηρε τον παπαπετρου που 4 χρονια μικροτερος σταθηκε στην ευρωλιγκα ενω ο γιανκοβιτς οχι? Πως ειναι δυνατον οι παπαπετρου, φωτσης(αν και το καταλαβαινω για τον φωτση λοφω ηλικιας και στυλ, αν κ τωρα φαινεται πολυτιμος) και θ.αντετοκουμπο να απουσιαζουν απο τις κλησεις?? 5. Ο Γιαννης προς το παρον αν και αποδιδει καλα, εκτιμω πως δε χρησιμοποιειται σωστα απο τον κοουτς με αποτελεσμα να μπερδευει και να μπερδευεται. Μπορει να ειναι αγουρος, αλλα ειναι πολυ οξυδερκης και καλος χειριστης. Στην αμυνα και στα ριμπαουντ βοηθαει ουτως ή αλλως..αλλα η χρησιμοποιηση του με αυτον τον τροπο αρμοζει στο γιαννη last year και οχι στον φετινο.η συνυπαρξη του στην 5αδα με παπανικολαου και το γιαννη στο ''4'' θα ανεβαζε την ομαδα σε καθε επιπεδο ειδικα αν ο γιαννης επαιζε το ρολο του point forward που θα εχει φετος στους μπακς. Το παιδι πρεπει να εχει τη μπαλα στα χερια του ειδικα ελλειψει καλαθη. Jim τι λες για αυτο το σεναριο με παπ στο 3 και αντε στο 4? θα ελυνε προβληματα και στην επιθεση και στην αμυνα καθως ο γιαννης μαρκαρει και στο 4, τα επιπεδα ενερργειας με αυτους τους δυο στο παρκε θα ηταν σε αλλο επιπεδο και στα ριμπαουντ θα ερχοταν ισορροπια. Πως να το κανουμε τα σχηματα με καιμακ-βουγιουκ ή πριντεζη βουγιουκ ειναι αργα και χανουν σε δυναμη ή ριμπαουντ..γενικα με μπορουση στον παγκο στο 4 πρεπει να ειναι ο γιαννης. 6. ο καλαθης νομιζω θα ανεβασει επι[πεδο την εθνικη και θα παιξουμε πιο ορθολογικο μπασκετ και θα παει κ ο βασιλιαδης στο παγκο ο οποιος α) η φετινη του χρονια ηταν απαραδεκτη και δεν επρεπε να κληθει β) ειναι ομως παικτης ευρωλιγκας γ)η νοοτροπια του τον εχει παει πολυ πισω γ)αφου κληθηκε λογω κοουτς πρεπει να εχει ρολο 10 λεπτου απο τον παγκο για instant offence, γτ μην ξεχναμε οτι ειναι και πελωρια τρυπα στην αμυνα..

    Favors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μονο σοφο να χαμε..

      Διαγραφή
    2. ρε συ Favors καλά τα γράφεις αλλά να χαρείς ό,τι αγαπάς, βάζε καμμια παράγραφο να "σπάει" λίγο το κείμενο : )

      Διαγραφή
    3. xaxa σωστος..σορρυ :D

      Favors

      Διαγραφή
  53. Ο Καλαθης για μενα ειναι το καλυτερο γκαρντ (μαζι με παρκερ και σερχι) στην Ευρωπη..ΤΟν βαζω μαζι γιατι εκτος απο το drive, την δημιουργια, τις quartercack abilities ειναι εξαιρετικος επισης αμυντικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος...
      Κάτι Ρούμπιο κάτι Ντράγκιτς κάτι Καλντερόν, δηλαδή, δε μετράνε μπροστά στον ντοπαρισμένο των 5 πόντων, ε;
      Κι ο Σέρχι δεν είναι πάνω από αυτούς, ούτε για αστείο.

      Διαγραφή
    2. Ο Ρουμπι ουτε σουτ ουτε αμυνα εχει..ο Ντραγκιτς ειναι στην αρχη ακομα..Αν και δεν ειμαι Παο, ο Καλαθης απο μια ουσια που πηρε για τα μαλλια βγηκε ντοπαρισμενος...Βγαλε τα κοκκινα γυαλια..

      Διαγραφή
    3. δεν εχει σχεση τι ομαδα εισαι , ο φιλος απο πάνω εχει δικιο..Mην υπερβάλλεις

      Διαγραφή
    4. Γαμώ το φελέκι μου τι καθομαι και ασχολουμαι με τον καθε ασχετο. 20 πόντους μέσο όρο ο Ντράγκιτς στο ΝΒΑ και πρέπει να συζητήσω αν ειναι καλυτερος του Καλαθη

      Διαγραφή
    5. χαχα απο τις πιο αστειες συζητησεις στο blog τον τελευταιο καιρο..οντως σωστος ο φιλος που τα πηρε..ειναι δυνατον να συζηταμε αν ο ντραγκιτς, ο ρουμπιο και ο καλντερον ειναι καλυτεροι του καλαθη???? ο νικ καλαθης καλος παικτης, αλλα δε θα μπαινει ποτε στην ιδια προταση με τον παρκερ και δεν ειναι ουτε κατα διαννοια ιδιο επιπεδο με ρουμπιο,καλντερον (δεν το συζηταμε) και ντραγκιτς...ειναι ενα μετριο προς καλο αναπληρωματικο point guard στο nba που παλευε φετος για τον αν θα ειναι πισω απο τον conley ή πισω απο τον bayless ως τριτος...τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο..

      Διαγραφή
    6. Ο ΡΟΥΜΠΙΟ ΜΟΝΟ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΧΕΙ....ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ...

      Διαγραφή
    7. ΚΟΙΤΑ ΑΜΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΜΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΑΜΥΝΑ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΚΕΡΚΛΠ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΙΝΤ ΚΑΤ ΕΜΕ..

      Διαγραφή
    8. δεν παει ετσι...Οτι και να λεμε η επιθεση ειναι το θεμα...Πχ...Αμα ηταν ετσι τεοντοσιτς-ματζαρης θα επαιρναν τα ιδια λεφτα..οτι και να λεμε για αμυνα η επιθεση ειναι αυτο που χρειαζεται..απλως αμα εχεις και αμυνα εχεις ολο το πακετο και εισαι πιο πληρης παικτης..

      Διαγραφή
    9. ο καλαθης φυσικα δεν ειναι καλυτερος του ντραγκιτς και του ρουμπιου αλλα ειναι κλασεις καλυτερος του σλουκα,του μαντζαρη και του ζηση........

      Διαγραφή
    10. @11:13
      Φοβερή ανακάλυψη.

      Διαγραφή
  54. μια χαρα ειναι ο βλαντο, μονο ψησιμο χρειαζετΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και γιατί όχι τώρα; Ο Παύλος είναι γεννημένος το 1991, ο Πέτρος το 1993, ο Αρόνις το 1992, το ίδιο ο Auguste.Μάλλον αργήσαμε. Κυρίως για τον Παύλο και τον Πέτρο αξίζει να ασχοληθούμε. Είναι παίκτες για υψηλού επιπέδου ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αν δεν κανω λαθος σχεδον ολοι συνεχιζουν κολεγιο.οι περισσοτεροι σαν τελευταια χρονια.
    Ο παυλος ειχε ακουστει πριν κανα μηνα οτι θα εψαχνε ομαδα ελλαδα.δεν ξερω τι εγινε απο τοτε.
    Δεν νομιζω παντως να ειναι ολοι υψηλου επιπεδου.πχ οντως ο πετρος εκανε καλα παιχνιδια (αυτος εχει ενα ακομα χρονο κολεγιο σιγουρα) αλλα αλλο κολεγιο αλλο Α1 που ειναι και πιο σκληρο πρωταθλημα και εκτος καλαθη τα τελευταια χρονια δεν σταθηκε κανενας σε υψηλο επιπεδο.
    Παντως αν πραγματικα ενδιαφερονται και μπορουν να βγαλουν διαβατηριο γιατι δεν ειναι τοσο ευκολη υποθεση...οι μανατζερ θα τους φερουν εδω για την οικονομα σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. http://www.redplanet.gr/basket/symfwnia-me-giankovits.1833791.html με αγαπη για τα κοκκινα προβατα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος 19 Αυγούστου 2014 - 9:07 π.μ.

      Και από εμένα με... πολύ αγάπη ένα αντίστοιχο για τα... πράσσινα προβατάκια!

      http://prasinanea.gr/basket/article1894416.ece

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. A re megale ti mou thimises .Akoma thimamai poso eixa stenaxorithei otan xasame auton ton giganta. Auton pou stamatise perisi ton gasol kai tha apotelesei sigoura ton stulovati ton epomenon geneon stin ethniki.

      Διαγραφή
    3. αμα ιδαβασεις τα σχολια κατω απο τα δυο αρθρα αγαπητε διογενη θα καταλαβεις ποια ειναι τα προβατα και ποια οχι.....

      Διαγραφή
    4. σωστος ο ανωνυμος φιλος ... απλα διαβαστε και συγκρινετε τα σχολια κατω απο τις αναρτησεις
      ΥΓ : Το πρασινα απο ποτε γραφεται με 2 σ ή ειναι απλα λογω της ταραχης του διογενη οποτε βλεπει το εν λογω χρωμα ?

      Prelevic


      Διαγραφή
    5. Πάμε λίγο να ανεβαίνει το επίπεδο

      Διαγραφή
    6. ΟΚ έχει δίκιο ο ανώνυμος 9:07. Αφού το Goal είχε γράψει μια ψευδή είδηση για τον Γιάνκοβιτς και τον Ολυμπιακό τότε δεν ισχύουν αυτά που γράψαμε αυτές τις μέρες.

      Ο Βλάντο λοιπόν δεν είναι ο παίκτης που πέρσι απέτυχε παταγωδώς σε ηλικία 24χρονών, να αποδείξει ότι μπορεί να συμμετέχει στο ρόστερ ενός μέτριου ΠΑΟ.
      Ο Βλάντο δεν είναι ο παίκτης που απέτυχε να ανταγωνιστεί και να κλέψει έστω και λίγο χρόνο από τον Μπράμο.
      Ο Βλάντο δεν είναι αυτός που έπαιξε 60 λεπτά στην ευρωλίγκα, και που η πιο φουσκωμένη στατιστική του κατηγορία ήταν τα φάουλ.
      Ο Βλάντο δεν είναι αυτός που ο δεύτερος προπονητής του αρνήθηκε να εντάξει στο ροτέισον, δίνοντάς του στα ματς με την ΤΣΣΚΑ 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα συνολικά συμμετοχής, προτιμώντας έτσι να βλάπει τον Μάικ να ραγίζει τα στεφάνια.
      Ο Βλάντο δεν είναι αυτός που ακόμα και στο Eurocup είχε 7 pir μέσο όρο.

      Γενικά ο Βλάντο έχει αποδείξει ότι στέκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Όπως λέει κι ο Χατζηγεωργίου είναι ένας παίκτη που μπορεί να παίξει σε 4 θέσεις, είναι καταπληκτικός αμυντικός, και καταπληκτικός σουτέρ (7 τρίποντα στη διεθνή του καριέρα).

      Πρέπει οπωσδήποτε να κοπεί ένας ψηλός ή ένας κοντός ή οποιοσδήποτε τέλος πάντων για να μπει ο Βλάντο. Αν είναι και παίκτης του γαύρου ακόμα καλύτερα.
      -

      Διαγραφή
    7. ειχες παρει μπλουζακι περυσι και σου την χαλασε ο βλαντο??? περαστικα......

      Διαγραφή
  58. αμα ερθουν α1 που θα ερθουν καποια στιγμη συμβολαια των 30χιλ και πολυ λεω θα εχουν...

    Αμα αξιζουν, θα κληθουν στην Εθνικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. οι δηλωσεις του χαρντεν θα εχουν τροποποιηθει..κατ αλλο θα πε..εκτος και αν ειπε το ιδιο για πλακα και το πιστεψαν η ενω καταλαβαν τι ειπε το εγραψαν για να "πουλησει"..που πουλαει αρκετα καθως πολλοι πιστευουν οτι το εννοουσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εχει ξαναπει στο παρελθον και καλα κανει, μονο αν το πιστευεις μπορεις να αντιμετωπισεις παιχτες οπως ο Λεμπρον και ο Ντουραντ.

      Διαγραφή
  60. Απαντήσεις
    1. Ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο... χαχαχα
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  61. ΤΖΙΜ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ..ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΥ..ΛΙΓΟ..ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Και ο rose εκτος usa?
    Πολυ μουτζα φετος οι αμερικανοι
    Παντως το μπλουζακι που λανσαρανε στο τελευταιο τους φιλικο ολα τα λεφτα.ολα μαρκετινγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο λες; Το μπλουζάκι για τον George; Ωραία χειρονομία ήταν... Φυσικά είναι και εμπορική η κίνηση, λεφτά θα βγάλουν και δεν βλάπτουν και κανέναν. Προτιμώ το "όλα marketing" από το ελληνικό "όλα τσαμπουκάς, κουραδομαγκιά και βαριά φανέλα". Just saying...

      Διαγραφή
    2. Το united we stand λεω.
      Καλα εσυ πηγες στο αλλο ακρο.συμφωνω μαζι σου αλλα πολυ υπερβολη ρε συ με το μαρκετινγκ.να κλασει καποιος θα το χρησιμοποιησουν σε κατι.της υπερβολης μου φαινεται.κ μεταξυ μας κ χωρις τζορτζ στεκονται:)

      Διαγραφή
  63. Σημερα ειδες οτι ο αρωνις ειναι μια ανασα απο ολυ.
    Στο πα αν αξιζουν θα ερθουν εδω.αλλωστε οι μανατζαραιοι απο τετοια ζουνε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Επισης για τον παυλο

    http://www.deseretnews.com/article/865608960/Former-Olympus-standout-Paulos-making-a-name-for-himself-here-abroad.html?pg=all

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αμα δεν παει ο ροουζ οχι Μογκαντίσου... Άλαμο... προβλέπετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/643520/gia-hari-toy-vasileiadi-sfazontai-omades
    (με τον ιδιο τροπο που η Ρεαλ θα επαιρνε τον Κατσικαρη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλησπέρες στην παρέα μετά απο καιρό ,

    α) Για να ξεκινήσουμε από το πόστ του Jim , κατα την γνώμη μου έτσι όπως έχει πάει το θέμα με την κατάρτιση της ομάδας της Αμερικής οι επικρατέστεροι μάλλον είναι οι :

    Rose,Curry,Irving,Lillard,Harden,Davis,Farried,Gay,Cousins,Drummond,Parsons και Gay ή Hayward

    O Σιζέφσκι έπρεπε να είχε καλέσει τον Lee.Θα του έλυνε τα χέρια.

    Μεγάλο ζήτημα πλέον οι καταρτίσεις των εθνικών ομάδων της Αμερικής αφού τα συμβόλαια , το σύγχρονο μάρκετινγκ και ο τρόπος που "παίζεται το παιχνίδι" στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού λειτουργούν αποτρεπτικά για τους μεγάλους-φτασμένους στάρ.

    Δεν ξέρω μηπως θα έπρεπε να δούν έναν κανονισμό στο να καταρτίζεται η Εθνική τους από Sophomores ή παίκτες που βρίσκονται στον τριτο-τέταρτο χρόνο της καριέρας τους.Περισσότερες φιλοδοξίες για μετάλλια θα έχουν.

    Επίσης δεν γνωρίζω - και παρακαλώ εαν ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει - πόσο επιβαρύνονται οι πάικτες που στελεχώνουν την εθνικής τους για την συνέχεια (regular season) και τι πρόγραμμα ακολουθούν οι προπονητές για αυτούς συγκεκριμένα.

    β) Στα του οίκου μας η Εθνική δείχνει να θέλει να κρατήσει τα στοιχεία που διέπουν χρόνια τώρα το παιχνίδι μας (σφιχτή άμυνα,έλεγχος παιχνιδιού) προσπαθώντας να προσθέσει νέα στοιχεία (κοιτά πάντα το transition μετά από καλάθι ή ριμπάουντ,πιο γρήγορες συνεργασίες και κοψίματα στη ρακέτα).Σίγουρα δεν είναι εύκολο πράγμα.Ειδικά όταν σου λείπουν και κάποια εργαλεία.

    Δυο βασικά προβλήματα μπορώ να παρατηρήσω και εγώ σε αυτή την ομάδα.
    Πρώτον η έλλειψη δεύτερου ποιοτικού,γρήγορου και αθλητικού σέντερ είναι θέμα μεγάλο και δυσεπίλυτο για τον κόουτς-F. Αναγκαστικά με αυτούς που έχει να δουλέψει θα πορευτεί και μπράβο του που προσπαθεί και το παλεύει.Στις ομάδες όμως με μεγάλα κορμιά (πχ Λιθουανία) η Εθνική ΕΧΕΙ πρόβλημα και πρέπει να βρεί τρόπο είτε να μην περνάνε οι πάσες στα πεντάρια των αντιπάλων είτε να βελτιώσει την αντίδραση των ψηλών στο αμυντικό ριμπάουντ που μεχρι στιγμής είναι κ η αχίλλειος φτέρνα μας.

    Δεύτερον , δυστυχώς όσο και αν είναι αναγκαίοι οι Ζήσης και Βασιλειάδης σε αυτή την ομάδα , τα πόδια τους δεν είναι τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε (έχουν πατήσει και τα τριάντα τι να κάνουμε) και είναι τρύπα σε μια άμυνα που θα μπορούσε να είναι από τις πιό σκληρές στην διοργάνωση.Ελπίζω με την έλευση του Καλάθη αυτό να μακιγιαριστεί σε ένα βαθμό , με το Σλούκα ίσως στο δύο όταν χρειάζεται.

    Η Εθνική μπορεί να μικρύνει εκπληκτικά το γήπεδο και να κόψει τις γραμμές πάσας του αντιπάλου.Έχει παίκτες με δυνατότητες τρομερής αμυντικής προσήλωσης και ικανότητες ( Καλάθης, Παπ, Άντε, Πρίντ, Μάντζαρης) .Τα κορμιά και τα άκρα τους τους βοηθάνε να καλυφθούν τυχόν αδυναμίες των υπολοίπων. Η άμυνα είναι που θα δώσει το ρυθμό στην επίθεση και το γρήγορο καλάθι στο τρανζίσιον και θα αποσυντονίσει τον αντίπαλο.

    Μακάρι να στελεχωθεί στο μέλλον με ποιοτικά και φιλόδοξα παιδιά που καλύπτουν τη θέση 5 και να καμαρώσουμε νέες επιτυχίες.

    ΥΓ1 Μιας και έχει γίνει μεγάλος ντόρος για Βασιλειάδη μέσα στο μπλόγκ συστήνω ηρεμία. Μπορεί και μένα να μην με ξετρελαίνει ως παίχτης, όταν όμως έχει κάνει καριέρα σε ομάδες όπως η Μπιλμπάο και η Εφές και φέτος των θέλουν Κάχα,Μάλαγα,Μπάρτσα δεν μπορεί να είναι του πεταματού..

    ΥΓ2 Πριν τις ανακοινώσεις των μεταγραφών των δύο ομάδων γινόταν στο μπλόγκ ο κακός χαμός. Πέρασαν οι μέρες τα ρόστερ συμπληρώνονται και τα πνεύματα ηρεμούν.Ξαναηρεμήστε παίδες.Ο χρόνος θα δείξει.Το recruiting των δύο ομάδων δείχνει να είναι σε σωστό δρόμο (έστω και με τις διαφωνίες μου για τη θέση 5 στον ΠΑΟ).

    ΥΓ3 Η Μπάρτσα έχει Πλάις,Τόμιτς,Λάμπε,Ντόελμαν,Λόρμπεκ για φρόντλάιν...Ασε μωρή ρημάδα τίποτε και για κανένα άλλο...Μοναχοφάηδες!

    ΥΓ4 Τζίμ πιστεύεις ο Κέρ θα μπορέσει να "κερδίσει" τους παίχτες και να δείξουμε κάτι ανταγωνιστικό φέτος?

    ΥΓ5 Πάει και ο Νέντοβιτς...Ο επόμενος?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με τους Warriors, πιστεύω ότι ο Kerr χρειάζεται όχι απλώς να "κερδίσει" τους παίκτες, αλλά και να τους αξιοποιήσει πολύπλευρα στην επίθεση. Ο Jackson έχτισε μια σωστή αμυντική φιλοσοφία, αλλά στα playoffs φάνηκε ότι υστερούσε στο κοουτσάρισμα, δεν "έβλεπε γήπεδο" και η ομάδα έκανε πολλά λάθη στην επίθεση. Αν έχεις παρακολουθήσει τα νέα των Warriors φαίνεται πως ο Kerr πιστεύει πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και ελπίζω έτσι να αποφευχθούν τα πολλά isolation plays π.χ. του Lee. Είμαι αισιόδοξος για φέτος, αρκεί να μείνει ο πυρήνας της ομάδας υγιής και κάποιοι παίκτες να αναδειχθούν από τον πάγκο (οι προσθήκες Livingston και Rush ήταν αρκετά καλές, αν και θα μπορούσε να αντικατασταθεί κι ο Speights με κάποιον καλύτερο).

      Μάξιμος

      Διαγραφή
    2. @Run TMC
      Καλημέρα φίλε!!!

      Βάλε και Νάχμπαρ και Τοντόροβιτς και έκλεισες για Μπάρτσα.
      Λόρμπεκ και Λάμπε είναι για πούλο. Αλλά έχουν κάτι συμβολαιάρες και κάθονται πάνω. Δεν υπάρχουν και πρόθυμα κορόιδα. Ειδικά για τον Σλοβένο. Ούτε οι Ρώσοι και οι Τούρκοι δεν τσιμπάνε.

      Διαγραφή
  68. Μέχρι να κλείσουν τα ρόστερ και να δούμε πλήρη την Εθνική, πιάνομαι από την ιδέα του no_closure για αναμνήσεις από παλιά τουρνουά.

    1986–Ισπανία
    Δεν θυμάμαι και πολλά. Μου έχουν μείνει :
    - H 50άρα του Γκάλη με τον Παναμά.
    - H ήττα στον πόντο από τους γηπεδούχους Ισπανούς με το άστοχο τρίποντο του Γιαννάκη στο τέλος.
    - Tα ημίψηλα σχήματα με σέντερ τον Φάνη (απών ο Φασούλας).
    - Η μόνιμη γκρίνια για την διαιτησία του Συρίγου στις μεταδόσεις της ΕΡΤ.
    - Η απίστευτη ανατροπή των Σοβιετικών στον ημιτελικό με τους Γιούγκους.

    1990–Αργεντινή
    Στο τέλος του τουρνουά έμεινα με την απορία που θα έφτανε η Εθνική αν είχε τον Γκάλη. Θυμάμαι :
    - Τον τραυματισμό του Γκάλη στο Ακρόπολις και την απογοήτευση που κυρίευσε τους πάντες.
    - Το μεγάλο τουρνουά από τον Γιαννάκη με ανεπανάληπτο standing ovation στο ματς με την οικοδέσποινα Αργεντινή.
    - Το ρεσιτάλ Κούκοτς.
    - Η αποκάλυψη Γαλακτερού.
    - Το κρεσέντο του Φάνη με τους Ισπανούς.
    - Το buzzer beater με τις ΗΠΑ που δεν μέτρησε και ίσως άλλαζε την πορεία μας.

    1994–Καναδάς
    Δεν ξεχνιούνται :
    - Η κόντρα Κιουμουρτζόγλου-Φασούλα λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης και η αποχώρηση του προπονητή ενώ η ομάδα βρισκόταν ήδη στην Αμερική.
    - Tα μεγάλα ματς του ψηλού που το είχε πάρει προσωπικά. Μετά τη νίκη επί της Γερμανίας στην α’ φάση που εξασφάλιζε την πρόκρισή μας στους 8, ο Δενδρινός (που από assistant βρέθηκε head coach σε ένα βράδυ) δήλωσε ότι μερίδιο στην επιτυχία είχε και ο coach K. Λίγo μετά, ο Φασούλας με σχισμένα χείλη δήλωνε ότι η νίκη ανήκει μόνο στους παρόντες!!!
    - Η εντολή στον Σιγάλα να χάσει μια βολή με το Πουέρτο Ρίκο που θα μας εξασφάλιζε καλύτερη διασταύρωση. Αυτός ευστόχησε κατά λάθος αλλά τελικά το φάρδος μας ήταν μεγάλο.
    - Το σπουδαίο ματς με τον Καναδά στην β’ φάση και η νίκη που μας έστειλε στους 4. Ο Φάνης γκρίνιαζε ότι έπαιζε στο 4 ελλείψει άλλου. Ε, ο Δενδρινός τον ξεκίνησε στο 3 με τεσσάρι τον Τσέκο! Και ο Φάνης, έστω κι αν έπαιξε πάλι κυρίως στο 4, έκανε τεράστια εμφάνιση.
    - Την συνηθισμένη ταρίφα (δις) από τους Κροάτες.

    1998–Ελλάδα
    Κυρίαρχες εικόνες :
    - O ημιτελικός με τους Σέρβους και η χαμένη ευκαιρία. Φτάσαμε κοντά αλλά μας λύγισε η κλάση του Ντέγιαν και η υπεροχή του Ρέμπρατσα.
    - Η κλασσική κατάρρευση στον μικρό τελικό με τις ΗΠΑ που είχαν κατέβει με ρόστερ από λεγεωνάριους της Ευρώπης.
    - Η δικαίωση Κορωνιού.
    - Το αντίο του Φασούλα.
    - Τα μεγάλα ματς από Οικονόμου.

    2002–ΗΠΑ
    Απουσίασε η Εθνική μετά από αρκετά χρόνια. Λίγες οι αναμνήσεις :
    - Το ρεσιτάλ του Ντέγιαν στον τελικό με τους Αργεντίνους απέναντι στον διαστημικό Ομπέρτο.
    - Το ναυάγιο των Αμερικανών εντός έδρας και η ήττα τους από τους Σέρβους στον προημιτελικό.
    - Τον Νοβίτσκι να πηγαίνει μόνος του τους Γερμανούς στην 3η θέση.

    2006–ΙΑΠΩΝΙΑ
    Τι να πρωτογράψεις :
    - Το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία της εθνικής. Ο αξέχαστος ημιτελικός με τις ΗΠΑ. Θυμάμαι καρέ καρέ το ματς λες κι έγινε χθες.
    - Μετά τον άλλο ημιτελικό (Ισπανία-Αργεντινή) οι νικητές Ισπανοί έχασαν τον Γκασόλ με διάστρεμμα. Θυμάμαι την σιγουριά ότι θα παίρναμε το χρυσό. Και είδαμε τον ουρανό σφοντύλι.
    - Την αγκωνιά του Βαρεχάο στον Ζήση.
    - Την καθιερωμένη ανατροπή με τους Αυστραλούς.
    - Το αήττητο σερί μέχρι τον τελικό.
    - Την αίσθηση υπεροχής που επιβεβαίωνε η ομάδα σε κάθε ματς.

    2010–ΤΟΥΡΚΙΑ
    - Το ξύλο στο Ακρόπολις με τους Σέρβους. Την τιμωρία των Σόφο, Φώτση και τον τραυματισμό του Μπουρούση.
    - Το τσίρκο με την εσκεμμένη ήττα από τους Ρώσους στον όμιλο για να αποφύγουμε τους Ισπανούς στο πρώτο χιαστί και το δικαιολογημένο κράξιμο από τον Μπλάτ. Τελικά, δεν αποφύγαμε τους τρισκατάρατους και παρά το μεγάλο ματς του Διαμαντίδη γυρίσαμε πίσω με την ουρά στα σκέλια.
    - Η τελευταία διοργάνωση του Μήτσου με τα μπλε. Ανακοίνωσε live την αποχώρησή του μετά το ματς με τους Ισπανούς.
    - Το τρίποντο του Τεόντοσιτς από τα 9 μέτρα στον προημιτελικό που ξέρανε τους Ισπανούς.
    - Την γραμμή που πάτησε ο Τουντσερί στον ημιτελικό με τους Σέρβους και οι διαιτητές δεν είδαν ή έκανα πως δεν είδαν.
    - Τον Ντουράντ να υποχρεώνει τους πάντες να υποκλιθούν στην κλάση του και να κάνει πλάκα στους υπερτιμημένους οικοδεσπότες στον τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή