Athlenda

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: TAKE THE FIRST STEP IN FAITH..



Το Hoopfellas κάνει το δικό του, αναλυτικό σχόλιο για τη μέχρι τώρα εικόνα της εθνικής μας ομάδας και γράφει για την τύχη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας..



Καλοκαίρι, παγκόσμιο τουρνουά.. Ωραία πράγματα, ιστορία γράφεται..

Άφησα να τρέξουν λίγο οι ημέρες και μερικές ώρες πριν το σημαντικό τελευταίο φιλικό στη Πόλη (τεστ χαρακτήρα απέναντι σε μια ομάδα που ψάχνει τη "ρεβάνς" θεωρητικά στην έδρα της) έβγαλα το "απόσταγμα" των σκέψεων μου μέσα από μερικά σχόλια για την εικόνα της νέας εθνικής ομάδας του Φώτη Κατσικάρη.

Πάμε να τα δούμε μαζί και να σχολιάσουμε..


-Μου αρέσει που δε πάμε "ατσαλάκωτοι" στην Ισπανία και θεωρώ ότι αυτό βρισκόταν στο πίσω μέρος του μυαλού του κόουτς όταν χάραζε το πλάνο προετοιμασίας, χρησιμοποιώντας τα φιλικά παιχνίδια για να πάρει απαντήσεις σε κάθε είδους ερώτημα και όχι για να κάνει νίκες. Έτσι χτίζονται σωστά οι ομάδες. Πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι επιλέγεις τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό και το πιο λειτουργικό -για τις ανάγκες του τουρνουά- ρόστερ και κυρίως, εσύ ο ίδιος σαν κόουτς να πάς βαθιά στη σκέψη σου για να μάθεις καλύτερα την ομάδα σου. Μου άρεσε που φάγαμε τα χαστούκια μας. Έτσι χτίζεις μαχητικό πνεύμα και λαμβάνεις με πιο άμεσο τρόπο τα ευεργετικά από την μυρωδιά της κοπριάς (δηλ. της ήττας) μαζί με μια ισχυρή ένεση ρεαλισμού αναφορικά με το που βρίσκεσαι κάθε φορά. Προτιμώ να πάμε στην Ισπανία με ..σκισμένα πουκάμισα και ετοιμοπόλεμοι παρά "κυρίζια" και ψηλωμένοι από μια αναίμακτη περίοδο προετοιμασίας. Αυτά τα τουρνουά είναι σκυλομαχίες..



-Από την αρχή στις συζητήσεις μου μαζί σας, έχω ταχθεί υπέρ της παρουσίας του Γλυνιαδάκη στη τελική δωδεκάδα, πάνω από τον Μπόγρη (που κόπηκε) και τον Γιάνκοβιτς καθώς δε βλέπω τον παραμικρό λόγο για τον οποίο ο Κατσικάρης θα πάρει έναν ακόμα "πλάγιο" τη στιγμή που το "3" έχει κλειδώσει από τους Παπανικολάου-Αντετοκούνμπο (οι οποίοι έχουν και καλύτερες -από τον Βλάντο- προδιαγραφές για να κατέβουν και στο "4") με τον κόουτς να δείχνει αποφασισμένος να παίξει Big στη συγκεκριμένη θέση. Με τη παρουσία των Μπουρούση-Βουγιούκα στο "5" και τα χαρακτηριστικά που αυτοί φέρνουν στο τραπέζι, η παρουσία του Γλυνιαδάκη είναι lock, μιας και πρόκειται για έναν μπάνγκερ που σκληραίνει την υφή μας σαν ομάδα και είναι πλήρως συνειδητοποιημένος αναφορικά με τον ρόλο του, χαρακτηριστικά δηλ. που ψάχνεις από το βάθος του πάγκου σου. Για εμένα λοιπόν δε τίθεται θέμα.


Επίσης επειδή διαβάζω διάφορα και στις συζητήσεις μας αλλά και εκτός μπλογκ, θα πω να ξεχάσετε τα περί undersized center. Όποιος νομίζει ότι με "5" τον Χάινς μπορεί να πάει να κερδίσει τέτοια τουρνουά δεν έχει την παραμικρή μυρωδιά από FIBA Basketball, το οποίο έχει σημαντικές διαφορές με αυτό της Ευρωλίγκας. Μη μπερδεύεστε λοιπόν.. Σίγουρα το να έχεις έναν mobile ψηλό (και όχι undersized) είναι μεγάλο συν όπως π.χ. οι Ισπανοί με τον Ιμπάκα. Τα τουρνουά αυτά έχουν άλλες προδιαγραφές. Δεν είναι ούτε ΝΒΑ, ούτε Ευρωλίγκα..


-Φάκελος Βασιλειάδη: Ο τρόπος που τον χρησιμοποιεί ο κόουτς λύνει όλους τους προβληματισμούς περί σωστής ή όχι επιλογής του πάνω από π.χ. τον Μάικ Μπράμος. Ο Κατσικάρης τον παίζει στο "2", θέση που ο Μπράμος δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί για αρκετό χρόνο στο στυλ επίθεσης που έχει επιλέξει η ομάδα. Δούλεψε μαζί του στο Μπιλμπάο έτσι ώστε να βελτιώσει τη συμπεριφορά του με τη μπάλα στα χέρια (όπου ακόμα είναι από τα μειονεκτήματα του αλλά καλύτερα σχέση με μια τριετία πριν) έχοντας από την αρχή στόχο να τον ανεβάσει στο "2". Θα το πω ξεκάθαρα.. Δεν είμαι μεγάλος φαν του παιχνιδιού του Βασιλειάδη, ούτε θα ήταν ψηλά στις επιλογές μου σε καμία από τις ομάδες μου (που δεν έχω..). Είναι κάτω του average αμυντικός, δεν έχει δημιουργία, ούτε άνεση να τελειώσει around the rim παρά τα δύο μέτρα του. Όμως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η επιλογή του είναι σωστή. Αρκεί να μη του ζητήσουμε να μας δώσει περισσότερα από ότι μπορεί. Έχει την ιδιαιτερότητα της περιφερειακής εκτέλεσης που παραδοσιακά στερούμαστε (από την άλλη δεν είμαι τόσο σίγουρος για το mentality του να βάλει σπουδαία σουτ σε τέτοιο επίπεδο..) και εάν δουλέψουμε για αυτόν μέσα από συγκεκριμένα plays και καταστάσεις μπορούμε να "πάρουμε" στην επίθεση. Άλλωστε έχει την ιδιοσυγκρασία του σουτέρ. Από την άλλη, τη στιγμή που -όπως έγραψα- ο κόουτς δεν τον βλέπει στο "3" δίπλα σε ένα two-guard backcourt, μειώνονται τα λεπτά για σχήματα με δύο γκαρντ-δημιουργούς στο παρκέ, κάτι για το οποίο προσωπικά είμαι κατά.. Όμως για τη θέση του ψηλού sniper-swingman που θα συμπληρώσει το μπακόρτ παίρνοντας λεπτά κυρίως στο "2" (αφού έτσι το είχε στο μυαλό του ο κόουτς από την αρχή) ο Βασιλειάδης ήταν ο πιο έτοιμος. Απλά θεωρώ ότι πρέπει να μειωθούν λίγο τα λεπτά του τώρα με την προσθήκη του Καλάθη που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο μπακόρτ.


- Έχει ενδιαφέρον, να δούμε και αύριο, το περιφερειακό ροτέησιον του προπονητικού επιτελείου αναφορικά με το πως θα ξεκινήσει και με ποια σειρά θα φέρει τους παίκτες στο παρκέ. Αυτή η τελευταία παράμετρος είναι πολύ σημαντική. Εν απουσία του Καλάθη στα παιχνίδια προετοιμασίας, ο Φώτης Κατσικάρης καθιέρωσε ως βασικό backcourt του το δίδυμο της Μπιλμπάο, Ζήση-Βασιλειάδη, φέρνοντας από πίσω τους 90αρηδες του Ολυμπιακού, Μάντζαρη-Σλούκα. Για να είμαι ειλικρινής, βασιζόμενος στη λογική ότι υπό κανονικές συνθήκες το starting backcourt της ομάδας θα θα αποτελούσαν οι Καλάθης-Ζήσης, περίμενα περισσότερο τον Μάντζαρη ως starting-PG στα ματς που απουσίαζε ο άσσος του Μέμφις. Σαφώς και είναι απόλυτα κατανοητό ότι ο κόουτς έβαλε τον πιο έμπειρο του παίκτη στο τιμόνι ώστε να "τρέξει" την επίθεση και η ομάδα να την αφομοιώσει με ασφάλεια. Το ερωτηματικό είναι τώρα τι θα επιλέξει, γιατί το ματς με την Τουρκία ήταν το πρώτο του Καλάθη. Ο Ζήσης λογικά θα έχει ρόλο μπαλαντέρ (καλύπτοντας και τις δύο θέσεις των γκαρντς) ενώ ενδιαφέρον έχει και ο ρόλος του Βασιλειάδη και το εάν θα διατηρήσει τη θέση του off-guard ως starter.


-Είναι φανερό ότι δεν είμαστε πλέον μια αυστηρά pick & roll-based ομάδα και αυτό είναι θετικό. Ο Φώτης Κατσικάρης έχει βάλει πολύ κίνηση, με πολλά κοψίματα και παιχνίδι χωρίς τη μπάλα σε όλες τις γραμμές, εστιάζοντας στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στο μισό γήπεδο και την transition offense, απογαλακτίζοντας την ομάδα από το συγκεκριμένο play που αποτελούσε παραδοσιακά ένα το πιο δυνατά όπλα στη φαρέτρα μας σε βαθμό όμως που μας έκανε από ένα σημείο και μετά (ειδικά στη μετά-Διαμαντίδη εποχή) προβλέψιμους. Η ομάδα έχει pick'n roll καταστάσεις στο playbook της, όμως η επίθεση της είναι πιο versatile. Βλέποντας την παρουσία πολλών facilitators στο ρόστερ και την απουσία μερικών δυνατών επιθετικών χαρτιών (Σπανούλης, Σόφο, Κουφός) από το ρόστερ, ο Κατσικάρης προσπαθήσει να χτίσει μια ζυγισμένη, ισορροπημένη και πολυπρόσωπη επίθεση πάνω στη βάση της συνεργασίας Καλάθη-Μπουρούση (που θα αποτελέσουν το βαρύ σασί στο σετ παιχνίδι). Οι συνεργασίες μας είναι σε αρκετά καλό επίπεδο για την εποχή όμως με ανησυχούν σοβαρά τα πολλά λάθη. Διαπίστωσα έλλειμμα συγκέντρωσης στις μεταβιβάσεις, πολλά χαζά λάθη ακόμα και από παίκτες που δε συνηθίζουν να τα κάνουν. Είναι σημαντικό αυτό το πρόβλημα και μπορεί να κοστίσει, να είστε σίγουροι. Το low mistake basketball είναι προαπαιτούμενο σε συνάρτηση με το στυλ παιχνιδιού μας εάν θέλουμε να έχουμε τύχη. Ελπίζω ότι πλέον με περισσότερη χρησιμοποίηση των two-guard lineups θα εμφανιστούμε καλύτεροι και θα ρίξουμε τον αριθμό των λαθών.


Overall πάντως τα σχήματα που παραθέτει στο παρκέ ο κόουτς, έχουν ενδιαφέρον στον δρόμο για την αναζήτηση της χημείας και της λειτουργικότητας. Για παράδειγμα, όταν έχει τον Ζήση (που διαβάζει καλύτερα από όλους και είναι δημιουργικός) στο "1", συνήθιζε να τοποθετεί γύρω του δύο wings χωρίς παιχνίδι με τη μπάλα (Βασιλειάδη, Παπ) και τον Καϊμακόγλου ως δεύτερο πόλο δημιουργίας στο "4" (πολύ έξυπνα) εκμεταλλευόμενος την ικανότητα του επίσης να διαβάσει και να πασάρει τη μπάλα από διαφορετικές θέσεις. Ο φόργουορντ της Ούνιξ αποτέλεσε "σκαλοπάτι" στην επίθεση πάνω στο οποίο ακούμπησε η μπάλα για να φτάσει στο ποστ ή να καταλήξει σε cuts μετά από καίριες πάσες στη καρδιά της ρακέτας. Αντίθετα, με τον quarterback αλλά όχι τόσο δημιουργικό Μάντζαρη στο "1", τοποθέτησε στα φτερά δύο παίκτες που έχουν ευχέρεια με τη μπάλα τα χέρια (Σλούκα, Αντετοκούνμπο) και τον καθαρά εκτελεστή Πρίντεζη στο "4". Γενικά οι δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα για πιθανά σχήματα μετά την προσθήκη του (2.11μ. με το athleticism και το, υπό κατασκευή σίγουρα, playmaking) Αντετοκούνμπο είναι τεράστιες καθώς μπορούμε να ματσάρουμε την έλλειψη μεγέθους σε άλλη θέση (σχήμα με Καϊμακόγλου στο "5" για total switch) κερδίζοντας σε ταχύτητα. Το σχήμα με τους Παπ-Αντετοκούνμπο στα φόργουορντς σας είχα πεί από παλιά ότι με ιντριγκάρει αρκετά (δίπλα σε ένα πραγματικό "5") και θα το δούμε πολύ στο μέλλον (πιθανόν να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά αυτής της ομάδας) όμως αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη την ύπαρξη ενός εκ των έμπειρων Καϊμακόγλου-Πρίντεζη για χοντρά λεπτά στο παρκέ.


-Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τον Καλάθη -όπως σας έγραψα εχθές στο ημίχρονο- είμαστε άλλη ομάδα. "Δαγκώνουμε" περισσότερο. Η πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ του έχει προσφέρει έναν αέρα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς (κυρίως στον τρόπο που εκτελεί, άλλωστε στην Αμερική εάν δε βάζεις ελεύθερα σουτ δεν παίζεις, εκτός και αν είσαι ο.. Ρόντο) τον οποίο χρειαζόταν πολύ η ομάδα σε αυτό το τουρνουά με την απουσία του Σπανούλη. Ο Καλάθης συγκεντρώνει σε ένα πακέτο χαρακτηριστικά των κορυφαίων γκαρντ του ελληνικού μπάσκετ (άμυνα & quarterbacking, δημιουργία στο ανοιχτό και μισό γήπεδο, οξυδέρκεια και αλτρουισμός) και μένει να αποδείξει ότι έχει και το leadership σε αυτό το επίπεδο.

Η βασική διαφορά που έγινε αντιληπτή αμέσως στο παιχνίδι μας με τον Καλάθη στο παρκέ, είναι ότι ,πολύ φυσικά και χωρίς μεγάλη προσπάθεια, ανεβάσαμε ρυθμό και ανοίξαμε το γήπεδο, βελτιώνοντας την πίεση στη μπάλα παράλληλα. Δεν είχε τέτοιο γκαρντ η ελληνική ομάδα, τόσο δυνατό στο κομμάτι της άμεσης απόφασης σε καταστάσεις τρανζίσιον, μιας και ο τρόπος που "φιλτράρει" τα δεδομένα την ώρα που ντριμπλάρει και σπρώχνει τη μπάλα στην επίθεση ο γκαρντ των Γκρίζλις είναι εντυπωσιακός για τα δεδομένα της σχολής μας.. Ο Καλάθης έχει την ευκαιρία να λάμψει σε αυτό το τουρνουά μιας και τον βοηθά σημαντικά το πλαίσιο που έχει χτιστεί η ομάδα και το μπάσκετ που θέλει να παρουσιάσει.


-Σε συνάρτηση με την παρουσία του Καλάθη, θα ήθελα να πω δύο λόγια για τον Αντετοκούνμπο. Ο 19χρονος "Buck" φέρνει στο παρκέ πράγματα που δεν είχαμε ποτέ μιας και συνδυασμός μεγέθους, athleticism και δεξιοτήτων (υπό κατασκευή) είναι κάτι άγνωστο μέχρι τώρα για τον ελληνικό μπάσκετ που δεν παρήγαγε κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Προσωπικά απολαμβάνω να τον βλέπω στο παρκέ. Έχει διάθεση και πολύ σωστή νοοτροπία, διψάει για κάθε δευτερόλεπτο συμμετοχής. Παρά τον ένα χρόνο στο ΝΒΑ όμως, το παιχνίδι του είναι φανερά άγουρο για αυτό πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι αναφορικά με τις απαιτήσεις μας προς το πρόσωπο του παιδιού. Μια καλή ευρωπαϊκή άμυνα μπορεί στη παρούσα φάση να τον κάνει να σκουντουφλάει στο μισό γήπεδο. Θέλει δουλειά για να αποκωδικοποιήσει καταστάσεις ακόμα και να αρχειοθετήσει στη σκέψη του τη διαφορά χώρων και αντίληψης σε σχέση με την αμερικανική επαγγελματική λίγκα. Η εκτέλεση του μακριά από το καλάθι τώρα χτίζεται, δεν έχει τα σίγουρα χέρια ενός NBAer  και το αυτοματοποιημένο σουτ-παράγωγο της συνεχούς εξάσκησης σε καθαρές αγωνιστικές συνθήκες που προσφέρει η αμερικανική λίγκα. Από τον Γιάννη μπορούμε να περιμένουμε σημαντική συνεισφορά στο αθλητικό κομμάτι, τρεξίματα σε επιθετικό και αμυντικό τρανζίσιον και above the rim παιχνίδι, στοιχεία που παραδοσιακά μας έλειπαν σαν σχολή. Είναι φανερό ότι ο τρόπος που τρέχει το γήπεδο δίπλα στον Καλάθη στο επιθετικό τρανζίσιον, δίνει την αίσθηση ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα στο ελληνικό μπάσκετ.. Οι δύο τους έχουν "χημεία" σε αυτό το κομμάτι και τις προδιαγραφές να κυριαρχήσουν στα επόμενα διεθνή τουρνουά στο ανοιχτό γήπεδο. Ίσως λοιπόν να παρουσιάσουμε μέσω της εθνικής ομάδας κάτι καινούργιο σαν φιλοσοφία παιχνιδιού, χτίζοντας στη συνεργασία αυτών των δύο NBAers σε καταστάσεις transition. Ας μη γελιόμαστε, αυτός ο τρόπος επίθεσης είναι η μοναδική ελπίδα για να ανεβάσουμε την παραγωγικότητα και να βρούμε τους πολυπόθητους "10 παραπάνω πόντους" πηγαίνοντας από τους 65-70 στους 75-80..


Προϋπόθεση βέβαια για να μπορέσουμε να θέσουμε το δικό μας τέμπο (όποιο και εάν επιλέξουμε) είναι το αμυντικό ριμπάουντ, κομμάτι στο οποίο είχαμε πολλά πάνω-κάτω στα παιχνίδια προετοιμασίας. Ιεραρχώντας τη σημασία του καθενός από τους τομείς του παιχνιδιού μας σε αυτό το τουρνουά, θα πω ότι  1.) το αμυντικό ριμπάουντ και 2.) ο αριθμός των λαθών, περιέχουν τον κωδικό για να ανοίξεις το χρηματοκιβώτιο. Είμαστε ομάδα που επιδιώκουμε -σαν σχολή- να επιλέγουμε το τέμπο του παιχνιδιού και να κυριαρχούμε μετά με την λογική των γκαρντς μας. Δεν έχουμε τον "ριμπάουντερ" τύπου Ρέγιες που θα εξασφαλίσει μπάλες για αυτό χρειάζεται ομαδική δουλειά και συγκέντρωση στο μάξιμουμ σε ένα τουρνουά στο οποίο δεν έχουμε τον Αντώνη Φώτση, παραδοσιακά από τους καλύτερους ριμπάουντερς της ομάδας. Τα πολύ ικανά rebounding-guards μας μπορούν να ματσάρουν την έλλειψη κλασσικού ριμπάουντερ στο ζωγραφιστό. Επαναλαμβάνω, χωρίς αμυντικό ριμπάουντ δε πάμε πουθενά. Θα διαλυθούμε εκ των έσω για τον απλούστατο λόγο ότι το καλό μπάσκετ είναι "συνέχεια" και δε θα μπορούμε να χτίσουμε το παιχνίδι μας ούτε στο επιθετικό κομμάτι χωρίς αμυντικό ριμπάουντ. Ότι και να λέμε για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας πάει περίπατο, σας το υπογράφω από τώρα..



-Σε προσωπικό επίπεδο, βλέπω με χαρά τον Κώστα Παπανικολάου να κεφαλαιοποιεί σε αυτοπεποίθηση το συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Ρόκετς, τη στιγμή που η συνεχής κίνηση της επίθεσης μας και το παιχνίδι του 24χρονου φόργουορντ μακριά από τη μπάλα του δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για σκορ. Ειλικρινά δε μπορώ να προβλέψω εάν θα συνεχίσει έτσι, απλά το εύχομαι.. Σημαντικός παράγοντας αναφορικά με το πόσο παραγωγικοί θα είμαστε στην επίθεση είναι οι μπάλες που θα αναλάβουν να τελειώσουν οι Βουγιούκας-Βασιλειάδης. Πρόκειται για δύο παιδιά τα οποία έχουν την ικανότητα να προσφέρουν μαζικό σκορ και συνεχόμενους πόντους (άλλωστε πατάνε παρκέ για να τελειώσουν φάσεις ως επί το πλείστον) αλλά παράλληλα θα σημαδέψουν οι "γάτοι" προπονητές στην άμυνα μας. Θα είναι σημαντικό να βγούμε κερδισμένοι από αυτό το "εκκρεμές" με σωστή διαχείριση.  Η ομάδα θα χρειαστεί τη ball-screen offense για τον Βασιλειάδη και το "κλείδωμα" για ένας με έναν post offense του Βουγιούκα τη στιγμή που είμαστε αδύναμοι σε άλλα κομμάτια της επίθεσης, όπως η close out offense. Χωρίς τον εξαιρετικό σε αυτό το πεδίο Περπέρογλου (και τον Σπανούλη) έχουμε μείνει με καλύτερους παίκτες εδώ τους δύο δημιουργούς μας, Σλούκα-Καλάθη, και έναν power forward, τον Πρίντεζη..


Αντίθετα αμυντικά η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο. Έχουμε κατεύθυνση, ξέρουμε τι θέλουμε και τι στοχεύουμε να δώσουμε. Θέλω να δω περισσότερη διάρκεια εδώ. Γενικά είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στη συνολική απόδοση μας μέσα στο 40λεπτο. Περιμένω να βελτιωθούμε στο κομμάτι "διάρκεια" στην άμυνα γιατί επιθετικά θεωρώ ότι δύσκολα θα αποφύγουμε τις μεταπτώσεις στην Ισπανία. Σε αυτά διαστήματα πρέπει να μείνουμε όρθιοι από την άμυνα μας λοιπόν η οποία έχει επιλογές και υψηλό βαθμό προσαρμοστικότητας απέναντι σε διάφορες καταστάσεις με μια μεγάλη γκάμα επιλογών-παράγωγο της στελέχωσης. Πλέον με τον Καλάθη μπορούμε να απλώσουμε την άμυνα μας ενώ ο Αντετοκούνμπο είναι ιδανικός για μορφές press (είτε στη παγίδα είτε ως τελευταίος παίκτης). Αν καταφέρουμε να παρουσιάσουμε μια Top-5 ή 6 άμυνα, έχουμε τύχη για κάτι καλό στο τουρνουά..



-Ρεαλιστικά, θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι για το τουρνουά που έρχεται. Είναι δεδομένο ότι ανεξαρτήτου θέσεως στον όμιλο (και εφόσον περάσουμε) θα έχουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στη φάση των "16". Ακόμα και πρώτοι να βγούμε, το πιο πιθανό είναι να βρεθούμε μπροστά σε παιχνίδι με βαθμό δυσκολίας προημιτελικού/ημιτελικού. Οπότε οι προβλέψεις μάλλον θα πρέπει να παραληφθούν, τη στιγμή ένα μεγάλο γκρούπ ομάδων είναι ποιοτικά πολύ κοντά. Πηγαίνουμε λοιπόν μπάλα-μπάλα, παιχνίδι με παιχνίδι και ελπίζουμε να βρεθούμε σε stroke περνώντας ένα ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων στη φάση των "16", κατάσταση που μπορεί να σε ατσαλώσει σε ένα τόσο σύντομο τουρνουά όπου η διαχείριση των συναισθημάτων  είναι το ίδιο σημαντική με το αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχουν ομάδες που φαίνονται σε καλύτερο φεγγάρι από εμάς έστω και εάν ποιοτικά ανήκουμε θεωρητικά στο ίδιο γκρούπ. Ποιοτικά μπορούμε να κοιτάμε την οχτάδα, δε το συζητώ, όμως η φύση του προγράμματος είναι τέτοια που δε μας επιτρέπει να πολλές κουβέντες. Πάμε χωρίς φόβο να παίξουμε το μπάσκετ μας και να δούμε που μπορούμε να φθάσουμε. Ελπίζω, στο ματς της μιας ανάσας, να μας βοηθήσει ο προπονητής μας και τα περίφημα intangibles του αθλήματος με τα οποία είναι προικισμένα πολλά παιδιά από το ρόστερ μας.. Vamos..!!!

Υ.Γ: Και λίγο Φώτης..





241 σχόλια:

  1. Τζιμ καλησπερα, ενας φιλοςς σου ειχε προτεινει κατι σε ενα σχολιο που διαβασα τωρα και καλο θα ηταν να το σκεφτεις..αν γντ βαλε ψηφοφοριες σχετικα με το μουντομπασκετ...Η για τον νικητη της διοργανωσης η σχετικα με τους ομιλους...Μιας που θα μαζευτουν πολλοι ψηφοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουσιαστικα ο κατσικαρης στα δυσκολοτερα ματς που θα αρχισει να κλεινει το rotation πιθανον θα δινει ελαχιστο χρονο σε μαντζαρη και σλουκα αφου δειχνει να εμπιστευεται περισσοτερο την 3αδα καλαθη,βασιλειαδη και ζηση.....αν δηλαδη για τις δυο θεσεις των γκαρντ ο χρονος περιπου ειναι καλαθης=30λεπτα,ζησης=25 και βασιλειαδης=20 μενει για τον μαντζαρη και τον σλουκα μαζι ενα 5λεπτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΖΗΣΗΣ 25 ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ..2Ο..ΜΑΞΙΜΟΥΜ 20 ΚΑΙ 15

      Διαγραφή
    2. και οι δυο ειναι παικτες που εχουν ξαναδουλεψει με τον κατσικαρη και τους εχει σε τεραστια εκτιμηση.... επιθετικα ο βασιλειαδης εχει σημαντικο ρολο σ αυτην την ομαδα ειδικα σε καταστασεις στο μισο γηπεδο..... επισης ο ζησης στο προηγουμενο ευρωμπασκετ στα κρισιμα ματς επαιζε 30λεπτα ενω στο ματς με την κροατια επαιξε 44 λεπτα....... φυσικα τους χρονους τους εβαλα στο περιπου ασε που δεν ξερω στα νοκ αουτ αν ο καλαθης παιζει πανω και απο 30λεπτο......

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΓΙΑ ΒΛΑΝΤΟ;; ΑΦΟΥ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΣ ΜΕ ΚΑΛΑΘΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως ειναι περιττος ο μαντζαρης ετσι ειναι και ο βλαντο στο 3 αφου υπαρχει παπανικολαου,αντετοκουμπο και μπορει να παιξει και ο βασιλειαδης με τον καιμακογλου.... νομιζω πιο απαραιτητος θα ηταν απο αυτους τους δυο ο φωτσης......

      Διαγραφή
    2. πολύ σωστά. ο βλάντο περισσεύει πιο πολύ βασικά. ο μάντζαρης χρειάζεται ως περιφερειακός αμυντικός

      Διαγραφή
    3. δεν ειναι περιττος ο Μαντζαρης αλλα ειναι κακο οτι λογου μετριου σουτ και των δυο δεν μπορουν να παιξουν μαζι καλαθης μαντζαρης

      Διαγραφή
    4. περιττος οσο μπορει να ειναι ενας παικτης σε μια 12αδα.... θεωρητικα περιττος δεν ειναι και ο γιανκοβιτς με τα ποσοστα που σουταρουν οι περιφερειακοι εξω απ τα 6,75 ουτε και ο γλυνιαδακης οταν εχει μονο 4 ψηλους....απλως λεω απ αυτους τους 3 πιο χρησιμος θα ηταν ο φωτσης.....

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα!Ευχαριστουμε για την αναρτηση,νομιζω μπαινουμε στην τελικη ευθεια και ειμαστε πολυ ανυπομονοι για λιγο μπασκετακι..
    Τα εχεις πει ολα,να προσθεσω οτι ο κοουτς ουσιαστικα καινοτομησε με το να καλεσει ουσιαστικα απευθιας τη 12δα και παρα το στραβωμα με τον Κουφο καταφερε να μην αλλαξει το αρχικο πλανο για την ομαδα εστω και με το Γλυνιαδακη.Με αυτο το τροπο κερδισε σε δουλεια αφου δε χρειαστηκε να κανει πολλες δοκιμες με το ροστερ στη διαρκεια προετοιμασιας.
    Εδω να τονισουμε και τη πρωτοφανη αλλαζονια της Ισπανιας που εχει ανακοινωσει 12αδα απο 1η Ιουλιου και γλενταει στα φιλικα περιμενοντας να κανει γυρο του θριαμβου σπιτι της.Θα πανηγυρισω σε καθε πιθανη ηττα τους κι ας ειναι παιχταραδες
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία αυτά που γράφεις (συμφωνώ στα περισσότερα), ωραία και αυτά που γράφει ο coach, αλλά αυτό το FAST RECOVER ποιός θα το κάνει; Βλέπω την ομάδα στην 8άδα αλλά με τις καλές PnR ομάδες θα έχουμε πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιές είναι οι καλές pnR ομάδες Αρη?

      Thanos

      Διαγραφή
    2. Βραζιλια ειδικα, Κροατια, Σερβια...

      Διαγραφή
    3. Και μια που ρωτάει ο φίλος Thanos, απ' ότι φαίνεται το αχτύπητο δίδυμο του Γκιουλέρ με τον Γκιονλούμ είναι αρκετό για να μας κάνει φάσεις PnR. Πιστεύω ότι στην Ισπανία θα είμαστε καλύτεροι αλλά και πάλι νομίζω ότι αν περάσουμε στην 8άδα θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι.

      Διαγραφή
    4. ανμα περασουμε στους 8 μπορουμε και ημιτελικα..η φαση των 16 ειναι το κλειδι..μετα παιρνουμε και ψυχολογια μεγαλη..σιγα την διαφορα που εχουν σερβια-γαλλια..

      Διαγραφή
  6. Jim, ευχαριστούμε για το άρθρο και για τον... Φώτη! Θα επανέλθω κάποια στιγμή μετά και τον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της εθνικής μας για να παραθέσω κάποιες σκέψεις.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τους πιό... προπονητές ανάμεσα μας! Enjoy!

    http://coachinglibrary.fiba.com/

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τελευταία φωτογραφία μας δείχνει πόσο πολύ δουλεύουν στις ομάδες και πόσο πρέπει να σκεφτόμαστε πριν κρίνουμε εμείς οι ερασιτέχνες τους επαγγελματίες...
    Και αυτό αφορά μόνο ένα κομμάτι του παιχνιδιού...
    Ευχαριστούμε Jim για την ματιά από την κλειδαρότρυπα που μας προσέφερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ηταν κακη η κληρωση που σε φρνει αντιμετωπο με βραζιλια γαλλια σερβια η στην χειροτερη ισπανια στους 16 για αυτο η μαδα μου δινει την εντυπωση οτι ολος ο προγραμματισμος γινεται σε πρωτη φαση για αυτο το παιχνιδι.Ειναι καλο που δεν πηγαινουμε σαν φαβορι οι ομαδες μας παραδοσιακα παιζουν καλυτερα οταν ειναι αουτσαιντερ.Σαν υλικο εχουμε ελειψεις στους ψηλους η απουσιες του κουφου και του σχορτσιανιτη ειναι σημαντικες ισως περισσοτερο και απο του σπανουλη αν επαιζαν και οι δυο και το διδυμο καιμακογλου-πριντεζη θα εχει προβληματα απεναντι σε ψηλα αθλητικα τεσσαρια.Πρεπει να βγαλουμε στο γηπεδο τα θετικα στοιχεια της σχολης μας αν θελουμε να εχουμε ελπιδες ελεγχος ρυθμου αμυνα παθος συγκεντρωση εξυπναδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μοναδικη προβλεψη που θα κανω για το τουρνουα ειναι οτι απ'τους 16 κ επειτα θα δουμε αρκετη ζωνη απ'τον κοουτς κ πιστευω οτι πολυ καλα θα κανει με βαση το μεγαλυτερο μας προβλημα που ειναι το αμ.ριμπαουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί είναι στα Αγγλικά οι οδηγίες του coach; Για να τις καταλαβαίνει ο Καλάθης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τον Καλάθη, αλλά και γιατί όλοι σχεδόν οι παίκτες έχουν συνηθίσει να δουλεύουν με ξένους προπονητές άρα και με αμερικάνικες ορολογίες... Το μπάσκετ έχει κοινή γλώσσα...
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  12. ασχετο αλλα η νεριτ αντι να δειχνει την μερα 3 μεταδοσεις παιχνιδιων μουντομπασκετ πρν το 2002..δεν δειχνει κανενα προσφατο με εθνικη η κανενα τελικο εστω..ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και ηγετικές φυσιογνωμίες. Όλοι κοντά στην Επίσημη Αγαπημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eλεος με τον Κωστα το Βασιλειαδη το σουτερ. Οχι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζιμ εξαιρετικο αρθρο. Πιστευεις οτι μπορει να δουμε καθολου σχημα με Αντετοκουμπο αντι για Βασιλειαδη στο 2 (για λιγα λεπτα μιλαω) και Παπ Καιμακογλου ή Πριντεζη στα φοργουορντ ; Και κατι ακομα...Το Vamos ειναι ισπανικο και η Ισπανια ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους αντιπαλους μας παραδωσιακα οποτε την τελευταια λεξη θα την αλλαζα προσωπικα με ενα δυνατο "ΠΑΜΕ" ή εστω το ιταλικο "FORZA"...Χαχα!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλώνω συγκρατημένα απαισιόδοξος για το τουρνουά που έρχεται αλλά βλέπω κάτι καλό να ανατέλει για την συνέχεια.

    Πιστεύω ότι αυτό το Μουντομπάσκετ θα θυμίσει για εμάς λίγο τους Ολυμπιακούς του 2004 - όταν είχαν μπει πολλά νέα πρόσωπα, η ομάδα αναδιατάχθηκε γύρω από νέους παίχτες και οι τελευταίοι βετεράνοι των 90ς αποχαιρέτησαν. Όπως και τότε αναμένω καλές και ελπιδοφόρες στιγμές αλλά αναπόφευκτα και δύσκολες βραδιές, στιγμές που θα 'φοβόμαστε να κερδίσουμε', πιθανόν κάποιον ηρωικό αποκλεισμό που θα μας αφήσει με το γαμώτο.

    Με βάση την κλήρωσή μας ξέρουμε ότι ήδη στους 16 θα έχουμε ένα ματς στο οποίο θα είμαστε αουτσάιντερ - ακόμα και πρώτοι να βγούμε στον όμιλό μας. Το πιθανότερο είναι να το χάσουμε. Αλλά θα έχουμε ήδη πάρει μάτι κάποια ωραία πράγματα: Ο άξονας Καλάθης-Παπ-Αντετ μπορεί να αποτελέσει σημείο αιχμής για το μέλλον. Απαραίτητη η στρατολόγηση από του χρόνου του Κουφού, ενός παίχτη όχι σπουδαίου (δυστυχώς) αλλά υπερ-χρήσιμου για το στυλ που παίζεται σε αυτά τα τουρνουά.

    Και κάποια προγνωστικά:

    Στους πρώτους δυο ομίλους:
    Ομάδες στα ημιτελικά: Ισπανία-Κροατία. Οι Κροάτες ματσάρουν καλά τους Ισπανούς και μπορούν να τους κάνουν ζημιά. Μετά τους Ισπανούς, είναι για μένα ξεκάθαρα οι καλύτεροι σε αυτήν την μεριά του ταμπλό.
    Ζευγαρώματα που θέλουμε να δούμε: Βραζιλία-Αργεντινή, Σερβία-Κροατία. Οι καριόκας πιστεύω (και θέλω) να κερδίσουν επιτέλους ένα νοκ άουτ. Ίσως τελευταία φορά που τους δούμε όλους μαζί.

    Στους δεύτερους ομίλους:
    Ομάδες στα ημιτελικά: HΠΑ-Λιθουανία. Πολύ πιο αδύναμο ταμπλό βέβαια. Ειδικά ο όμιλος της Αμερικής είναι σουρεαλιστικά αδύναμος.
    Ζευγαρώματα που θέλουμε να δούμε: Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία (παίζει), ΗΠΑ-Μεξικό.
    Πιθανή έκπληξη: Το Μεξικό. Λένε ότι παίζει καλά στα φιλικά. Κέρδισε στο Σέντρομπασκετ Πουέρτο Ρίκο και Δομινικανούς. Πέραν της Λιθουανίας καμιά άλλη Ευρωπαϊκή ομάδα που θα αντιμετωπίσει δεν το τρομάζει.

    Προγνωστικά τελικού: ΗΠΑ-Ισπανία, νικητής Ισπανία. Τρίτη η Κροατία. You heard it here first.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχασαν εύκολα όμως οι Κροάτες στο φιλικό από τα Σπάνιαρντς. Παραδοσιακά ματσάρουν καλά αλλά..

      Διαγραφή
    2. TO MEGALO ASTERI TOYMEXIKO O AYON EINAI TRAYMATIAS

      Διαγραφή
  17. το παγκοσμιο του βασιλακοπουλου.... αν η εθνικη μπει 8αδα θα του χρεωθει ως προσωπικη επιτυχια η εξασφαλιση της wild card,ηεπιλογη προπονητη,η ευρεση ποσου συμμετοχης,η καταληξη της υποθεση των ασφαλιστηριων,η περιπτωση καλαθη κτλ.... οτιδηποτε αλλο θα του γυρισει μπουμερανγκ..... νομιζω στην ισπανια θα κριθει το μελλον της εοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φροντίζει πάντα ο σωλήνας να έχει τη καβάντζα του. Αν η εθνική πάει καλά θα ισχύσουν όσα λές. Αν όχι θα αναλάβει ο δημοσιογραφικός στρατός, με πρώτο και χειρότερο τον Παπαδογιάννη, να πουν ότι φταίνε οι προδότες παίκτες που δεν πήγαν, οι Αγγελόπουλοι, οι διαιτητές, οι Ισπανοί, η fiba.

      Δεν λογοδοτεί πουθενά, ας το καταλάβουμε. Μόνο ο θάνατος θα τον κατεβάσει από το θρόνο του.

      Διαγραφή
    2. σ αυτο που λες εχεις δικιο απ την αλλη υπαρχουν και δημοσιογραφοι που εχουν παρει εργολαβεια την πτωση του και προσπαθουν να την πετυχουν με καθε τροπο(μαγουλας,καρυδοκουρουνες κτλ).... παρολα αυτα για μενα παροτι συνολικα ειναι πετυχημενος θα πρεπει να φυγει γιατι καποια στιγμη πρεπει να κανουν στην ακρη οι παλιοι να αναλαμβανει και κανεις νεος το ιδιο πρεπει να γινει και με τον ρηγα στην ευρωλιγκα.......

      Διαγραφή
  18. Η λεπτή γραμμή της αποτυχίας ή μη βρίσκεται στο ματς των 16. Βέβαια για να έχουμε κάποιες ελπίδες στο συγκεκριμένο ματς θα πρέπει να έχουμε κερδίσει τουλάχιστον μια εκ των Αργεντινή-Κροατία για να αποφύγουμε Ισπανία και Βραζιλία. Προσωπικά μου αρέσει η δουλειά του Κατσικάρη μέχρι στιγμής στην εθνική,συμφωνώ με τον νεο αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας.
    Μια θέση στην 8αδα θα είναι μεγάλη επιτυχία στο συγκεκριμένο παγκόσμιο.
    Για να είχαμε βλέψεις για παραπάνω θα έπρεπε να έχουμε στο ρόστερ Κουφό-Σόφο-Σπανούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ομολογω οτι δεν περιμενα να κερδισουμε μεσα στην Τουρκια. Δεν ξερω για πιο λογο θεωρουμε την Τουρκια τοσο κακη ομαδα. Εγω προσωπικα δεν την θεωρω τοσο αδυναμη. Μερικοι παικτες της επισης ειναι παικταραδες. Τωρα το αν θα αποδωσει στην Ισπανια ειναι ερωτηματικο καθως συνηθως δεν παιζει καλο μπασκετ μακρυα απο την εδρα της.

    Συνεχως σκεφτομαι ποσο καλυτεροι θα ημασταν με την παρουσια Κουφου στην Εθνικη. Το διδυμο Μπουρουση - Κουφου θα ηταν απο τα πιο πληρη. Πιστευω οτι ο Κουφος παιζει το τελειο μπασκετ για τετοια τουρνουα. Κανει δηλαδη τη δουλεια που του αναθετεις στην επιθεση σωστα ενω ειναι και πολυ καλος αμυντικος ενω θα συνεργαζοταν παρα πολυ καλα και με τον Καλαθη.

    Και κατι χιουμοριστικο. Αν ο Πεδουλακης ηταν προπονητης της Εθνικης μας και επρεπε να πει τις παραπανω οδηγιες που εγραψε ο Κατσικαρης στους παικτες:

    Γουι παιζουμε κατω αν πικ ειναι σετ! (σιωπη μερικων δευτερολεπτων, τα ματια γουρλωνονται και κοιταζει εναν εναν τους παικτες σαν να ψαχνει κατι. μετα συνεχιζει).
    Του βηματα εκτος οφ θρι γραμμη! Γραμμη! (το "γραμμη" με εντονο τροπο, με τα ματια ξανα γουρλωμενα ξανακοιταζει εναν εναν τους παικτες).

    Παικτες: WTF did i just hear???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σιγά τη Βραζιλία. Οι ευρωπα¨κέςείναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακούω και διαβάζω από μερικούς γιατί πήρε τον ένα ή γιατί πήρε τον άλλον. Μήπως έχουμε κρυμμένους παίκτες κάπου και δεν το ξέρω; Όταν ανακοίνωνε την επιλογή δικαιολόγησε Σπανούλη, Περπέρογλου, Μαυροκεφαλίδη, Φώτση ο Κατσικάρης και γιατί δεν βρίσκονται. Μετά απ αυτούς ποιον θέλετε να καλέσει; Οι δύο ψηλοί την έκαναν με χαμηλά πηδηματάκια. Άντε να θεωρήσω πως μπορεί να καλούσε τον Μπράμο. Γιατί; Για να μην τον πάρει τελικά; Ο Παπαπέτρου που κάλλιστα θα μπορούσε να κληθεί, τραυματίστηκε το παιδί; Κατσίβελης, Καββαδάς, Παππάς δεν έκαναν καλή χρονιά.

    Είμαστε μια μικρή πληθυσμιακά χώρα αλλά παρόλ' αυτά έχουμε μια καλή 20άδα παικτών. Τώρα προέκυψε αυτή η δωδεκάδα. Και είναι καλή κι ας την υποτιμούν πολλοί. Θέλω όποιος μπορεί να βρει κάπου - αν υπάρχουν - σχόλια, εκτιμήσεις Ελλήνων φιλάθλων πριν το Ευρωμπάσκετ του 2005. Έτσι να δούμε τι λέγαμε τότε.

    Ό,τι καλό έχει καταφέρει η Εθνική το έχει καταφέρει με ομαδική προσπάθεια και με καλό κλίμα.

    Όσο για τον Βασιλειάδη: είχε συμφωνήσει με τους Πέλικανς (χάλασε λόγω ενός τραυματισμού παίκτη τους και θέλαν ψηλό), ενδιαφέρονται Μπάρτσα, Λαμποράλ, Μάλαγα. Ε, εντάξει δεν είναι και για πέταμα...Άλλωστε χρειαζόμαστε έναν καλό σουτέρ να δώσει ανάσες με κάποια τρίποντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σφαζονται οι ομαδες για το Βασιλειαδη. Το εγραψε και το gazzetta αλλωστε. Οπως η Ρεαλ (και ολες οι μεγαλες ευρωπαϊκες ομαδες) θελουν καθε χρονο να παρουν τον Κατσικαρη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό με τους Pelicans δεν επιβεβαιώνεται από καμία αξιόπιστη πηγή (δηλαδή από ΗΠΑ), αναφέρεται μόνο από τα διαπλεκόμενα ελληνικά sites. Το όνομα του Βασιλειάδη είχε αναφερθεί μόνο μια φορά σε κάποιο forum των Pelicans. Μυρίζει η μανατζεροδουλειά από χιλιόμετρα.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    3. Breaking news: Ο Βασιλειάδης αφήνει πρόταση των Μπούλς που του εγγυήθηκαν θέση βασικου sg για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ..

      Διαγραφή
    4. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/641090/ithelan-vasileiadi-oi-pelikans
      To ρεπορτάζ των Νέων είναι του Κώστα Σωτηρίου. Βρείτε τον και ρωτήστε τον

      Διαγραφή
    5. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΧΩΡΑ..ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΙΕΣ ΣΕ ΣΥΛ ΚΑΙ ΕΘΝ. ΕΠΙΠΕΔΟ, ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΝΟΒΑ-ΟΤΕ-ΝΕΡΙΤ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΠ!

      Διαγραφή
  22. Βασιλειάδης.. Σφάζονται και ομάδες.. Το παιδί δε μπορεί να περάσει με ντρίμπλα ούτε καρέκλα. Overated

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Aκου λέει είχε συμφωνήσει με Πέλικανς!!!!!!!!!!!!! Πιο μανατζερικό πεθαίνεις. Σε ποιά θέση θα έπαιζε στο ΝΒΑ? Ρε παιδιά, σοβαρευτείτε. Αναπληρωματικός στην Ουνικάχα για την οποία μάλιστα ρίχνει το κασέ του για να συμφωνήσει. Μη τα τρώτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο βασιλειαδης και μενα δεν μου γεμιζει το ματι αλλα δεν μπορει να κοψεις εναν παικτη που επαιζε βασικος στην ευρωλιγκα για εναν παικτη που δεν επαιζε καθολου.... αν και παναθηναικος και μεγαλος οπαδος του γιανκοβιτς αν καποιος φταιει που ο βλαντο δεν ειναι 12αδα ειναι ο παναθηναικος και οχι σιγουρα ο βασιλειαδης.....το φοβερο ειναι απ τη μια ο οπαδος του παναθηναικου θελει καμια 10ρια παικτες μπροστα απ τον παππα και απ τον γιανκοβιτς και απ την αλλη τους θελει να παιζουν στην εθνικη...... αν δεν παιζεις στην ομαδα σου βασικος δεν μπορει να παιζεις στην εθνικη οσο ταλεντο και να εχεις..... οι μονοι παικτες του παναθηναικου που χωρουσαν στην εθνικη ηταν ο διαμαντιδης και ο μαυροκεφαλιδης που μονοι τους δεν ηθελαν να πανε και υπο προυποθεσεις ο φωτσης.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε αγορι ποιος μιλησε για τον Γιανκοβιτς; Το θεμα δεν ειναι η συγκριση Γιανκοβιτς με το Βασιλειαδη. Η κριτικη ειναι για το Βασιλειαδη ανεξαρτητως των υπολοιπων. Λεμε οτι ειναι μετριοτατος παικτης και υπερεκτιμημενος. Τι δεν καταλαβαινεις; Αν δε βρισκει καλυτερο προφανως θα παρει αυτον. Ο Κατσικαρης ομως οχι απλως τον πηρε αλλα τον εχει σταρτερ στο δυο χωρις να ειναι καν 2αρι.Του δινει επισης ελευθερια που δικαιολογειται απο την αξια του. Ας τον ειχε για να συμπληρωνει τη 12αδα αν δεν εβρισκε καλυτερο. Επισης χειροτερη κι απο τη χρησιμοποιηση του ειναι η προπαγανδα που γινεται στα μεσα περι μεγαλου σουτερ και ομαδων που σφαζονται για να τον αποκτησουν. Κανενας δε σφαζεται. Ο παικτης και ο μανατζερ που καιγονται να βρουν ομαδα. Τοσο απλο ειναι.

      Διαγραφή
    2. Ορθη επαναληψη: Του δινει επισης ελευθερια που ΔΕ δικαιολογειται απο την αξια του.

      Διαγραφή
    3. και ποιος ρε αγορι μου να παιξει αντι του βασιλειαδη? ο μαντζαρης που σε 3 λεπτα εχασε 2 τελειως αμαρκαριστα τριποντα ή ο σλουκας που για να βρει ρυθμο πρωτα χανει μεχρι και λει απ στον αιφνιδιασμο........χτες ο βασιλειαδης ηταν εξαιρετικος στην αμυνα με τουλαχιστον 3 κλεψιματα.....

      Διαγραφή
    4. 1ον Ο Βασιλειαδης χθες ειχε 0/4 τριποντα και 3/4 βολες. Σε περιπου 20 λεπτα συμμετοχης. Στην αμυνα ηταν απλως καλυτερος απο το απολυτο τιποτα που ειναι αλλες φορες. Γενικα ειναι παντα κακος αμυντικος. Σε καμια περιπτωση παντως δεν ηταν εξαιρετικος. Απλως εδειξε μεγαλυτερη διαθεση.
      2ον Ας εδινε χρονο στο Σλουκα και θα βλεπαμε αν μπορει να συγκριθει μαζι του ο Βασιλειαδης. Συγκριση δεν υπαρχει σε τιποτα. Ουτε καν στο σουτ. Δεν ειναι τυχαιο οτι ο Σλουκας ειναι βασικο εργαλειο του Ολυμπιακου στις χρονιες που πηρε δυο ευρωλιγκες και ο Βασιλειαδης ειτε ειναι σε ομαδες γιουροκαπ, ειτε αναπληρωματικος στην κακη Εφες και τωρα ψαχνει για ομαδα. Εκτος κι αν πιστευεις οτι σφαζονται οι ομαδες για να τον αποκτησουν. Ο Κατσικαρης τον στηριζει και σε ανθρωπινο επιπεδο ισως κανει καλα. Ας θυμαται ομως οτι η εθνικη ειναι μεγαλη ευκαιρια και για τη δικη του προβολη. Αν ρισκαρει να αποτυχει για να εχει το Βασιλειαδη πενταδατο εγω παω πασο.

      Διαγραφή
    5. καλα ας βγει στην αγορα ο σλουκας και αν βρει τα μισα λεφτα απο αυτα που παιρνει ο βασιλειαδη τοτε τα ξαναλεμε....ο βασιλειαδης στην τουρκια επερνε 1 εκατ και στην ισπανια δεν θα παει με λιγοτερο απο 600χιλ οταν ο σλουκας αν του δωσει 350χιλ για ανανεωση θα κανει κολοτουμπες.... αν ο βασιλειαδης επεφτε σ αυτα τα λεφτα αυριο θα υπεγραφε στον ολυμπιακο στην θεση του σλουκα....

      Διαγραφή
    6. Ο Σλούκας είναι καλύτερος του Βασιλειάδη σχεδόν παντού. Παντού. Και αν βγούν και οι δύο στην αγορά σήμερα ο Σλούκας θα πάρει περισσότερα αβλεπί.

      Διαγραφή
    7. 350 θα πάρει ο Βασιλειάδης στη Μάλαγα. Σε αυτά τα λεφτά μιλάνε. trust me

      Διαγραφή
    8. καλα ας βγει στην αγορα τοτε ο σλουκας να δουμε..... εγω βαζω στοιχημα θα ανανεωσει με 350χιλ στον ολυμπιακο το πολυ και θα κανει και κολοτουμπες απ την χαρα του....πριν 1,5 χρονο παντως απ οτι θυμαμαι στην μπαμπεργκ πηγε να κλεισει οχι στην μαλαγα ουτε στην εφες.... μην ξεχναμε αλλωστε ο ανταγωνισμος του βασιλειαδη και του καθε ελληνα που παει στο εξωτερικο για να κλεισει σε μια ομαδα της acb ή της τουρκιας ειναι τεραστιος αφου πιανει θεση ξενου........

      Διαγραφή
    9. Μόρτη, ο Σλούκας έχει ήδη συμβόλαιο 500χιλ. τώρα. Τι 350 μας λες. Και έχει και 2 κουπάρες συν ότι είναι στα 24. Τώρα να μας λες ότι ο Βασιλειάδης αξίζει παραπάνω είναι εξωπραγματικό.

      Διαγραφή
    10. 550 πήρε ο Μάντζαρης φέτος. Οπότε Σλούκας γύρω στα 600 θα ζητήσει. Βασιλειάδης φέτος 400 και πολλά είναι. Χωρίς Κατσικάρη δεν θα καλούταν ούτε στη προετοιμασία.

      Διαγραφή
    11. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/den_agxwnetai_o_sloukas.2952440.html καλα επρεπε να καταλαβω πως δεν εχετε μεγαλη ιδεα απο αγορα και συμβολαια.... ο σλουκας παιρνει κατω απο 400χιλ και ο αλλος γραφει για 500χιλ και προσπαθει και να μου την πει χωρις να εχει ιδεα......
      http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&pubid=129797181 και ο αλλος 550χιλ ο μπαντζαρης οταν παιρνει 400 τον χρονο.... ενταξει πασο θα συμφωνησω με εσας που φαινεται πως εισαστε γνωστες της αγορας και του αθληματος οποτε ειναι αχρηστος ο βασιλειαδης.....

      Διαγραφή
    12. α και για τον βασιλειαδη υπαρχει μια φημη οτι απο τα 600χιλ που ζηταγε στις αρχες του καλοκαιριου απο την μαλαγα τωρα εχει πεσει περιπου στα μισα αλλα εγω δεν το πιστευω θα δουμε αν υπογραψει πριν το παγκοσμιο ή θα περιμενει......

      Διαγραφή
    13. Εκτέθηκες μόνο που παρουσιάζεις αυτούς που παρουσιάζεις ως πηγές. Κάτσε διάβασε λοιπόν sport24γκαζετοσέντρα και ονειρέψου τη χαμένη ευκαιρία του Βασιλειάδη στο ΝΒΑ. Όσο μπάσκετ ξέρουν αυτοί ξέρεις και εσύ. Ο Μάντζαρης πίτωσε τρις τον οσφπ γιατί του έδινε 1.2 τριετές. Αλλά οκ, κάτσε διάβασε σπορτ25 εσύ.

      Διαγραφή
    14. οχι θα χρησιμοποιω εσενα σαν πηγη μου γκουρου του αθληματος......

      Διαγραφή
    15. Ο καθενας μπορει να υποστηριζει εδω περα ο,τι θελει για οποιον λογο θελει. Μαγκια σου λοιπον να υποστηριζεις τον Κωστα το Βασιλειαδη τον κλασικο σουτερ. Θα ηταν πιο ευκολα για σενα τα πραγματα βεβαια αν επαιζε και λιγο μπασκετ.

      Διαγραφή
    16. ...εν τω μεταξύ τα "σχεδόν εκατομμύριο" του Βασιλειάδη στην Εφές, με γκουγκλάρισμα βγαίνει ότι ήταν 600 χιλιάρικα για τον πρώτο χρόνο, με συμβόλαιο ενός έτους και οψιόν ανανέωσης από μεριάς Εφές για 700 χιλιάρικα, το οποίο και τελικά δεν ενδιαφέρθηκε να πραγματώσει.
      Μάλιστα δεν είδα πουθενά να αναφέρονται € στα ποσά, οπότε αναρωτιέμαι για την περίπτωση να ήταν USD...

      Το ότι κατάφερε πάντως και μάσησε 6 κατοστάρικα πέρσι από τους (γενικώς) χουβαρτνάδες γείτονες -μπράβο του του παιδιού και καλό στην τσέπη του έκανε- σε καμμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την αξία (αγωνιστική ή οικονομική) του παίκτη. Το λέω, γιατί με βάση το "εκατομμύριο", γράφτηκε σχετικός συσχετισμός.......

      Διαγραφή
  25. Telikane pigane BIG oi amerikanoi, pio BIG de ginotane...

    DeMarcus Cousins (Sacramento Kings); Stephen Curry (Golden State Warriors); Anthony Davis (New Orleans Pelicans); DeMar DeRozan (Toronto Raptors); Andre Drummond (Detroit Pistons); Kenneth Faried (Denver Nuggets); Rudy Gay (Sacramento Kings); James Harden (Houston Rockets); Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers); Mason Plumlee (Brooklyn Nets); Derrick Rose (Chicago Bulls); and Klay Thompson (Golden State Warriors).

    Damian Lillard, Chandler Parsons, Kyle Korver and Gordon Hayward were left off the World Cup roster.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγκληματικος ο κοουτς Κ να αφησει Λιλαρντ και Κορβερ εκτος,να δεχτω Χειγουορντ και Παρσονς πως είναι λιγο σοφτ για τη συγκεκριμένοι κατασταση.Αλλα και Καζινς και Ντραμοντ και Πλαμλι και Φαριντ και Ντειβις...Το σιγουρο είναι πως ο μουσιας ξεχναει το 3 και παιζει φουλ στο 2 και μαλλον βασικος ο Γκει κατεβαινει στο 3 και ο Ροουζ κανει το σταυρο του γιατι αναμενεται ζορικο τουρνουά για τα ποδια του!(είναι δυνατον να πηγαινει ουσιαστικα με ένα μονο ποιντ?!)
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλη εκπληξη η επιλογη του,προφανως κοιταει το ματσαρισμα με Ισοανια(οχι αδικα αφου μεχρι τοτε υπαρχει μια μονο σοβαρη ομαδα η Λιθουανια που ειναι κι αθτηBig).Εκπληξη οτι αλλαζει τη φιλοσοφια των 3ψηλων και παει με 5 που οι πδφισσοτεροι πανε στο 5Στο 4 καθαρα Γκει και Φαριντ,αλλαγη φιλοσοφιας στο θεμα του stretch-4.Απο βδομαδα ριχνουμε power rankings.

      Διαγραφή
    2. Όταν έχεις shooters παγκόσμιας κλάσης όπως ο Curry και o Thompson, δεν χρειάζεται ο μονοκόμματος Korver.
      Εκτός από τον Rose, έχει τους all stars Ιrving και Curry στον άσο, συν τον Harden ως δημιουργό από το 2.
      #facts

      Διαγραφή
  27. ποιντ παιζει ο και ιρβινγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλή επιτυχία στην εθνική μας...Το ζητούμενο αρχικά είναι να νικήσουμε τα 2 παιχνίδια που πρέπει. Την Σενεγάλη και τις Φιλιππίνες στα 2 πρώτα μας ματς. Μετά έχουμε κατά σειρά Πουέρτο Ρικο,Κροατία και Αργεντινή. Δεν θα είναι καλό για το mentality της ομάδας να χάσουμε και τα τρια. Προσωπικά πιστέυω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις δύο Αμερικάνικες.

    Στο χιαστί μετά περιμένω μάχη. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα είμαστε αουτσάιντερ σε αγώνα με τη Σερβία ή την Γαλλία. Ο Τζιμ έχει μια παραπάνω συμπάθεια στους πλάβι αλλά ειλικρινά δεν πρέπει να τους φοβηθούμε καθόλου. Οι Γάλλοι δε χωρίς Πάρκερ και Ντε Κολό στην περιφέρεια είναι ερωτηματικό. Η Βραζιλία έχει θέμα και αυτή στην περιφέρεια της. Μόνο η Ισπανία είναι καθαρά φαβορί απέναντι μας.

    Πάντα πίστευα ότι τις μεγάλες νίκες ή τις μεγάλες πορείες σε τουρνουά ή φάιναλ φορ τις καθορίζουν οι "κοντοί". Αν λοιπόν τα γκαρντ μας ανταποκριθούν στην φετεινή πρόκληση και αναφέρομαι κυρίως σε Καλάθη,Σλούκα,Μάντζαρη τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε.

    Υ.Γ. Μας κούφανε λίγο ο Σιζέφσκι αλλά έχει λογική η αποφάση του,τουλάχιστον έτσι όπως την εξήγησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Σιζεφσκι εδειξε οτι στην Ισπανια παει για να παιξει 1 ματς. Αυτο με τους οικοδεσποτες. Βεβαια αυτο ηταν λιγο εως πολυ γνωστο αλλα με την τελικη επιλογη 12αδας εδειξε ποσο τους υπολογιζει/φοβαται. Ομως παρολα αυτα θυσιασε το σουτ των 4 που εκοψε κατι που εδειξε να αποτελει προβλημα σε παλαιοτερες διοργανωσεις και επισης παει στην Ισπανια χωρις stretch-4. Θα δουμε πολυ τον Γκει σε αυτο το ρολο φανταζομαι. Αλλα αν υπαρχει μια δικαιολογια για τους πολλους ψηλους (κυριως για την παρουσια του Ντραμοντ) ελεω Ισπανιας, ξενισε πολυ η επιλογη ΝτεΡοζαν. Μπορουσε να παρει τον Παρσονς σαν 4, τον Λιλαρντ σαν 2, η ακομα και τον Κορβες για να ξεκολησει την ομαδα σε δυσκολες βραδιες. προφανως για τον τελευατιο θεωρησε πως δεν θα υπαρξουν τετοιες βραδιες για τις ΗΠΑ. Επισης δεν υπολογισε και τις μικροενοχλησεις του Ροουζ και το ποσο ευκολα θα ανταποκριθει στα 5 παιχνιδια στις πρωτες 6 μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. faith we have !
    ξεκιναμε ενα τουρνουα χωρις πολλες ελπιδες και χωρις κατηφια. ειμαστε στο ιδωμεν. η εθνικη θα χρησιμοποιησει την πρωτη φαση για να βρει πατηματα ρολους και χρονους. κατι που ποτε δεν μου αρεσε, παντα προτιμω τις ομαδες που ξεκινανε με αποκρυσταλωμενα ολα αυτα.

    τα καλα:
    ο καλαθης μας ανεβαζει μια ταχυτητα
    εχουμε ενα καλο ψηλο
    ο παπανικολαου εμφανιζεται σε φορμα
    ο αντεκουτομπο μικραινει το γηπεδο οταν αμυνομαστε και καθαριζει ριμπαουντ
    τα 4ρια μας ειναι πολυ εργαλεια.

    τα κακα

    μαντζαρης (κυριως) και σλουκας εμφανιζονται μπερδεμενοι χωρις ρολο.
    ζησης-βασιλειαδης ειναι 2 πολυ διαφορετικοι παικτες που θελουν διαφορετικα συστηματα
    τα 4ρια μας ειναι μικρα σε μεγεθος
    δεν εχουμε 2ρο ψηλο της προκοπης
    ο αντεκουτομπο δεν μπορει να παιξει weak side και μικραινει τους χωρους στην επιθεση.
    τα 2ρια μας ειναι αργα στα ποδια.
    δεν υπαρχουν συστηματα-παικτης ασφαλειας !!

    ο φωτης εχει πολλες ενδιαφερουσες ιδεες ποσο θα εμφαρμοστουν ειναι το θεμα.

    θα συμφωνησω με τον δημητρη: το αμυντικο ριμπαουντ θα τα κρινει ολα. οχι απλα ποσα θα παρουμε αλλα και ποσο ευκολα θα τα παρουμε. φανηκε χθες : μολις παιρναμε τα ριμπαουντ κλειναμε διαφορες και ξεκολαγαμε στο σκορ. φημηζομαστε σαν σχολη για την ικανοτητα μας στα τελευταια λεπτα των κλειστων παιχνιδιων, αλλα αυτη η ομαδα δεν με πειθει.

    αμυνα: δινουμε πολλες βοηθειες, η ταχυτητα στις αλλαγες και κατα ποσο θα χαλασουμε τις γραμμες πασας θα κρινει πολλα. οπως και η αμυνα στο PnR οπου χθες φανηκε οτι εχουμε προβλημα.

    ποσο ψηλα μπορουμε να παμε???ολοι ξερουμε οτι ολα τα λεφτα ειναι τα νοκ αουτ. αν ειμαστε υγιεις θα ειμαστε ενας πολυ δυσκολος αντιπαλος στα νοκ αουτ!!1 παντως θα ειναι ενδιαφερων μουντο που εχει προυποθεσεις για εκπληξεις. ισπανια γερασμενη ΗΠΑ αποδεκατισμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεωνίδα συμφωνώ σχεδόν με όλες τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σου αλλά έχεις δει τα ρόστερ Ισπανίας και Αμερικής σε σύγκριση με όλων των υπολοιπων ομάδων?Μιλάμε για τουρνουά 2 ταχυτήτων που κανείς δεν μπορεί να ακουμπήσει αυτές τις 2. Είναι σαν να παίζουν άντρες με παιδιά. Για μένα είναι ίσως το πιο προβλεψιμο τουρνουά που έχω δει ποτέ,ξέρουμε από τωρα το διδυμο του τελικού.

      Διαγραφή
    2. aint so easy! κατσε να δουμε σε τι κατασταση θα εμφανιστουν και οι 2 ειδικα στα νοκ αουτ.

      παντως η εθνικη πρεπει απο τωρα να συμαζεψει την ή την πρωτη ή την τριτη θεση

      Διαγραφή
  31. Τζιμ για Στέφεν Κάρι και τελική δωδεκάδα Αμερικής

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=131633:2014-08-23-13-29-42&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254&Itemid=254

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βασικός στόχος της εθνικής νομίζω σε αυτό το τουρνουά πρέπει να είναι το χτίσιμο του πυρήνα παικτών που θα αποτελέσει τη ραχοκοκκαλιά της εθνικής για τα επόμενα 6-8 χρόνια. Η Οκτάδα θα είναι επομένως ενα καλό πλασσάρισμα και θα θεωρηθεί σωστά επιτυχία. Πιστεύω ότι όπως και στο ευρωμπάσκετ πέρυσι στη Σλοβενιά θα γίνουν αρκετές εκπλήξεις, ελπίζω να μην είμαστε το θύμα κάποιας από αυτές.
    Αυτό που δεν πρέπει πιστεύω να γίνει στο μέλλον είναι η επανάκληση Κουφού. Από τη συμπεριφορά του τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι κομμάτι της εθνικής. Φέτος ειδικά έκανε και ζημιά, γιατί αν ο Κατσικάρης ήξερε ότι δεν θα έρθει πιθανά θα καλούσε τον Φώτση. Υπάρχουν νέα παιδιά στη θέση 5 τα οποία μπορούν να κληθούν και να βοηθήσουν την εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα σε όλους.

    Σκόπευα να γράψω για την εθνική μας μετά το παιχνίδι του οσφπ στο ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς δεν αισθάνομαι καλά για να γράψω σεντόνια αυτή τη στιγμή. Δὐο τρία μόνο σχόλια για το χθεσινό αγώνα.

    1) Ας σεβαστούμε τον προπονητή μας και τις επιλογές του. Κάτι ΠΟΛΥ παραπάνω γνωρίζει από εμάς. Είναι εύκολο να λέμε, ο τάδε δεν είναι καλός, είναι άχρηστος, τί τον πήρε, γιατί δεν πήρε τον άλλο, κλπ. αλλά ΜΟΝΟ ο προπονητής γνωρίζει τί ακριβώς θέλει και ζητά από τους παίκτες του όπως επίσης και το βαθμό στον οποίο αυτοί ταιριάζουν στη φιλοσοφία του παιχνιδιού του. Και εγώ θα προτιμούσα π.χ. τον Καββαδά από τον Γλυνιαδάκη, αλλά προφανώς το παιχνίδι του δεύτερου ταιριάζει καλύτερα σε αυτή την εθνική και στην φιλοσοφία του προπονητή μας.

    2) Είχα τεράστια επιθυμία να δω την ταχύτατη πεντάδα Καλάθη, Σλουκ, Παπ, Πριντ και Μπούρου να παίζει μαζί. Ναι μεν αυτή ικανοποιήθηκε στο 2ο δεκάλεπτο του χθεσινού αγώνα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν γενικά ιδιαίτερα αποτελεσματική και φαίνεται να είχε σοβαρό θέμα με τα rebound. Όταν στο 4ο δεκάλεπτο την θέση του Καλάθη την πήρε ο Ζήσης, είδαμε άλλη ομάδα και το σκορ έγινε 65-73 στα 2-3 λεπτά που έπαιξαν μαζί. Αναρωτιέμαι αν αυτό το στοιχείο είναι μια ένδειξη...

    3) Σε συνέχεια του 2, ο Σλουκ είναι πολύ καλός όταν παίρνει αρκετό χρόνο, για να μπορέσει να βρει ρυθμό (που φάνηκε και στο 4ο δεκάλεπτο χθες). Θυμίζω ότι στο περσινό Ευρωπαικό Πρωτάθλημα είχε χρόνο, αν δεν κάνω λάθος, περίπου 25 λεπτά ανά αγώνα, και έκανε μερικά μεγάλα παιχνίδια...

    4) ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΔΑΤΕ στα φιλικά από τις αντίπαλες ομάδες. Αυτά έγιναν μόνο για να βγάλει συμπεράσματα ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ μας και να δοκιμάσει διάφορα πράγματα και συστήματα/πεντάδες ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Κὐριε Κατσικάρη να σας θυμίσω μόνο ότι οι ομάδες στο Παγκόσμιο δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτές που είδατε στους αγώνες προετοιμασίας. Ετοιμαστείτε για πολύ ξύλο, και κορμιά να πέφτουν, στους τελικούς αγώνες. Μην ξεχνάτε ότι πέρσι στα φιλικά πριν το Ευρωπαικό, σκίζαμε και μάλιστα ακόμα και ο ΜΚΦ είχε γύρω στους 20 πόντους μέσο όρο. Στο Ευρωπαικό όμως έπεφταν κορμιά με τα γνωστά αποτελέσματα...

    5) Εγώ θα έβαζα ως στόχο (τουλάχιστον αρχικό) την πρόκριση από τον όμιλο. Όλα τα άλλα έπονται. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ...

    Αλέξης

    ΥΓ 1. Θα επανέλθω για την εθνική μας κάποια άλλη στιγμή.

    ΥΓ 2. Δύο ανανεώσεις και η έκπληξη αλά Johan απομένουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πιτσιλκας στον τελικό του 2002...μυθικό ρεσιτάλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τζιμ καλησπέρα.
    Συγχαρητήρια για το άρθρο.
    Όντως ο Γιάνκοβιτς σε αυτή την εθνική δεν χρειάζεται. Όμως έχω μια ένσταση για την 12άδα.
    Αυτή ακούει στο όνομα Βασιλειάδης. Πιστεύω ότι για την εθνική είναι καμμένο χαρτί. Για μένα ο κόουτς έπρεπε να καλέσει Παππά και Κατσίβελη στην προετοιμασία για να τους δείξει έστω, ότι τους υπολογίζει για τα επόμενα χρόνια. Και μετά ας διάλεγε τον καλύτερο, που θα μπορούσε να του δώσει κάποια ποιοτικά λεπτά σαν τελευταία λύση στα γκαρντ. Τέλος πάντων, εφόσον όμως πήρε τον Βασιλειάδη, για να τον χρησιμοποιήσει υπάρχει μόνο μια λύση. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΟΧΙ ΣΤΑΡΤΕΡ. ΕΛΕΟΣ ΦΩΤΗ ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ. Μπορεί όμως να έρθει από τον πάγκο για μερικά λεπτά και να πάρει κάποια σουτ. Αν τα βάλει, τον αφήνει. Αν τα χάσει, τότε έξω και δεν ξαναμπαίνει. Δεν είναι ο παίκτης που θα έχει 0/5 και θα σου βάλει το τρίποντο της νίκης. Δεν έχει τα γκατς. Αυτά τα κάνουν κάτι Μπλου και κάτι τέτοιοι τύποι που παίζουν την τελευταία επίθεση με 60 σφυγμούς.
    Όσον αφορά την ομάδα τώρα, αποδίδουμε αρκετά καλά και αν κόψουμε τα λάθη και σκυλιάσουμε στα ριμπάουντ το μέλλον είναι ευοίωνο. Μ'αρέσουν τα σχήματα του κόουτς και φαίνεται ότι την έχει δουλέψει την ομάδα.
    Οπότε καλή επιτυχία στο τουρνουά και εδώ θα είμαστε να τα γράφουμε.

    Officer

    ΥΓ. Τζιμ δεν νομίζω ότι τα αμερικανάκια θα χάσουν την πρωτιά. Εμπιστεύομαι πολύ τον κόουτς-Κ στις δύσκολες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Βασιλειάδης είναι καμμένο χαρτί για την εθνική, τότε ο Παππάς είναι καμμένο χαρτί και τελειωμένη υπόθεση για κάθε οργανωμένη ομάδα με σοβαρό προπονητή.

      Ο δε Κατσίβελης έχει μείνει πάρα πολλά βήματα πίσω για να συζητάμε για κλήση του στην εθνική.

      Διαγραφή
    2. Οχι αλλο Κωστα Βασιλειαδη. Ελεος. Ας βρει επιτελους μια ομαδα ο ανθρωπος να γλιτωσει η εθνικη, να γλιτωσουμε κι εμεις απο τα παπαγαλακια του.

      Διαγραφή
    3. ποια παπαγαλακια του βρε εξυπνε... ακριβως το αντιθετο συμβαινει... μεχρι να βγει η τελικη προεπιλογη ηταν οι οπαδοι του παναθηναικου που το απαξιωναν μπας και παρει την θεση του ο βλαντο.... μετα τα φιλικα με την τουρκια πηραν την υποθεση εργολαβια οι οπαδοι του ολυμπιακου μπας και παρουν χρονο στο rotation ο μαντζαρης και ο σλουκας.......

      Διαγραφή
    4. Οποιος εχει ματια βλεπει. Ολα τα υπολοιπα ειναι λογια του αερα. Δες τα παιχνιδια.

      Διαγραφή
    5. αυτο ξαναπεστο.... ακομα και γι αυτος που δεν εχουν εικονα των παιχνιδιων της εθνικης υπαρχουν τα στατιστικα των φιλικων παντου..... φετος η ομαδα εχει κανονικο προπονητη και οχι τρινκιερι και ζουρο για να δεχεται υποδειξεις απο παραγοντες και φιλαθλη γνωμη......

      Διαγραφή
    6. 7,07 τι χαζα γραφεις ρε συ.Εσυ δεν καταλαβαινεις τι παιχνιδια παιζονται τοσα χρονια???τον ηθελε η μπαρτσα και γιατι δεν τον πηρε ;;;Οτι να ναι ο καθε ενας.

      Διαγραφή
    7. 3.19 θα το θελες πολυ να ειναι τελειωμενος ο Παππας απο τα 24 ετσι;;Καμμενος δεν ειναι αυτος αλλα οσοι σκεφτονται ετσι.

      Διαγραφή
    8. Διαφωνω για τα στατιστικα. Για να διαμορφωσεις αποψη πρεπει να δεις τα παιχνιδια. Στα στατιστικα δε θα δεις ποσους ποντους εφαγε ενας παικτης απο τους προσωπικους του αντιπαλους, ποσες φορες ξεχαστηκε και εβγαλε την αμυνα της ομαδας του εκτος ισορροπιας, ποσες φορες χαλασε το transition της ομαδας του λογω κακου χειρισμου της μπαλας κλπ. Οποτε ας δουμε τα παιχνιδια και θα δουμε ποιος εχει δικιο. Κοντος ψαλμος αλληλουια.

      Διαγραφή
    9. Εσύ που λες ότι ο Παππάς είναι καμένος κατ' αρχάς βάλε ένα όνομα. Έστω Τάκης 7.
      Όταν λέω ότι ο Βασιλειάδης είναι καμένο χαρτί, το λέω γιατί ποτέ δεν ήταν από τους καλούς παίκτες της γενιάς του. Και αν αυτή τη στιγμή ο Σπαν κατέβαινε στο Μουντομπάσκετ, πιθανώς θα έκανε κανά μπάνιο στη Χαλκιδικάρα, μιας και δεν έχει και ομάδα να κάνει προετοιμασία. Εκτός βέβαια, αν έκανε κανένα θαύμα ο κόουτς και άφηνε έξω κανένα από τους μικρούς του ΟΣΦΠ για να πάρει τον "σουτερ".
      Ο Παππάς μάγκα μου έχει την τελευταία ευκαιρία του φέτος να δείξει τι μπορεί να κάνει. Αλλιώς θα γίνει και αυτός ένας Βασιλειάδης, με μέτρια συμβόλαια και καβάντζα στην εθνική όποτε δεν θα κατεβαίνουν οι πρωτοκλασσάτοι.
      Και κλείνοντας είναι εύκολα κατανοητό πως τη θέση του ο Βασιλειάδης την κέρδισε και επειδή ήταν παρέα στο Μπιλμπάο με τον κόουτς.

      Officer

      Διαγραφή
    10. @officer

      Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου. Με τα κριτήρια που βάζεις, κι αν δήλωναν παρών για την ενθική όλοι οι Έλληνες παίκτες, τότε καμμένο χαρτί θα ήταν κι ο Βουγιούκας, κι ο Γλυνιαδάκης, κι ο Βασιλειάδης κι ο Σλούκας. Δηλαδή ο Κατσικάρης δεν πρέπει να δώσει χρόνο και ρόλο σε 4 παίκτες επειδή αν ερχόταν ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης, ο Κουφός κι ο Σόφο, αυτή τώρα θα ήταν στη Χαλκιδική ή όπου αλλού;

      Επίσης ο Βασιλειάδης, σε μια γεννιά που μάλλον απογοήτευσε (84ρηδες) είναι ο καλύτερος παίκτης της ακόμα (εκτός κι αν ξεχνάω κάποιον), κι από τους 85ρηδες μόνο ο Πρίντεζης κι ο Σόφο τον ξεπέρασαν.

      Τέλος για τον Παππά, όπως τουλάχιστον βλέπω εγώ τα πράγματα, μια καριέρα σε καλές ομάδες της Ισπανίας και στην ΕΦΕΣ, με συμβόλαια των 800 χιλιάδων ευρώ, είναι μάλλον το καλύτερο δυνατό ενδεχόμενο που του επιφυλάσσει το μέλλον.

      Διαγραφή
    11. Φαινεσαι βαθυς γνωστης της καριερας του Κωστα του Βασιλειαδη.
      Δεν ξερει ολος ο κοσμος τα συμβολαια που επαιρνε στην Ισπανια και στην Εφες. Αν οντως πηρε τοσα χρηματα εκανε καλη δουλεια ο μανατζερ του (και ο ιδιος ο Βασιλειαδης βεβαιως).

      Διαγραφή
    12. Στην εθνική κάποιοι έχουν θέσει εαυτόν εκτός ομάδας εξ αρχής όπως ο Διαμαντίδης και κάποιοι άλλοι δείχνουν με τον τρόπο τους ότι δεν το γουστάρουν και τόσο όπως ο Σόφο και ο Κούφος. Επομένως αυτούς δεν τους υπολογίζω σαν σταθερές λύσεις.
      Άρα πλέον μετά τον Σπαν και το Ζήση(όταν αποσυρθούν) ποιους βλέπεις εσύ να παίζουν στην εθνική; Τον Βασιλειάδη; Όχι.
      Θα παίζει ο Καλάθης με τον Σλούκα και τον Μάντζαρη σίγουρα.
      Δυνητικά μετά ο Κατσιβέλης με τον Παππά ή ίσως ο Παπαντωνίου ή κάποιος μικρότερος όπως ο Μποχωρίδης.
      Συνεπώς χαρακτηρίζοντας τον Βασιλειάδη καμένο χαρτί, εννοώ ότι δεν έχει χρόνια καλού μπάσκετ ακόμη για να βασιστείς πάνω του και να κάνεις ένα κορμό.
      Τώρα αν ο Βασιλειάδης έχει συμβόλαια 800 χιλ ή 4 μυρια, μαγκιά του. Εγώ την προσωπική μου γνώμη εκφράζω, δεν είμαι προπονητής, ούτε σκάουτερ.
      Όσον για τον Παππά είναι 24 και ήρθε η ώρα του. Αν δείξει ωριμότητα, θα κάνει μαγικά πράγματα αλλιώς θα μείνει και αυτός ένα ταλέντο.

      Officer

      Διαγραφή
    13. @officer

      Kάτι στο οποίο ξέχασα να απαντήσω νωρίτερα.
      Toν Βασιλειάδη ο Κατσικάρης δεν τον βρήκε στην Μπιλμπάο. Ο ίδιος τον επέλεξε και τον πήρε στην ομάδα του, πράγμα που δείχνει ότι τον είχε από πριν σε εκτίμηση. Επίσης, δεν υπάηρχε δα και κανένας σοβαρός ανταγωνιστής, για να πούμε ότι του "έκλεψε" τη θέση ο Βασιλειάδης, πράγμα που αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι κι εσύ προτείνεις Παππάς και Κατσίβελη για αντικαταστάτες.

      Από εκεί και πέρα, ναι μεν οι προπονητές της εθνικής Ελλάδος πρέπει να έχουν και το μάτι στο μέλλον, αλλά πρώτος του στόχος είναι το τουρνουά που έχει μπροστά του. Οπότε, μην απαιτείς από αυτόν να αφήσει στην άκρη παίκτη ετοιμοπόλεμο που τον πιστεύει για να επενδύσει κάποια ταλέντα για το μέλλον. Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για παίκτες που για διαφορετικούς λόγους, δεν έχουν δικαιώσει τις όποιες προσδοκίες.

      Τέλος, ο Παππάς δεν έπεσε φέτος με αλεξίπτωτο στο ελληνικό μπάσκετ. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι: ξέρουμε το ταλέντο του αλλά ξέρουμε και τα ελαττώματά του. Αν η καριέρα του εξαρτάται από την ωριμότητά του, το μόνο που θα πω είναι ότι οι πιθανότητες δεν είναι μαζί του.

      υ.γ.
      Το συμβόλαιο του Βασιλειάδη του ανέφερα όχι για κάποιο άλλον λόγο, αλλά γιατί εσύ ήσουν αυτός που μίλησες για μέτρια συμβόλαια.

      Διαγραφή
  36. συγνωμη που ειμαι λιγο ακυρος, αλλα μονο εμενα ο Μπατιστα μου θυμιζει τον Γιαννη Γιαννουλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Εθνική ομάδα η μεταφορά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο νοσοκομείο «Metropolitan» το πρωί της Κυριακής.

    Λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ του Mundobasket 2014, ο διεθνής σέντερ αισθάνθηκε αδυναμία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το star.gr. Ο 19χρονος πήγε στα επείγοντα, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων. Οι γιατροί διαπίστωσαν μυϊκή αδυναμία, του χορήγησαν ορό, ενώ κρίθηκε απαραίτητη την παραμονή του στο νοσοκομείο. Ο Φώτης Κατσικάρης είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση της υγείας του νεαρού παίκτη, που φαίνεται ότι ίσως χάσει τα πρώτα ματς της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

      «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας, έκρινε σκόπιμο να μεταβεί σήμερα στο νοσοκομείο, προκειμένου να ενυδατωθεί ο οργανισμός του. Ο παίκτης αναμένεται από αύριο, Δευτέρα 25/8, όταν και υπάρχει το νέο ραντεβού της ομάδας στο ΟΑΚΑ μετά το ρεπό, να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των προπονήσεων».

      Διαγραφή
    2. Ορισμένοι πραγματικά γουστάρουν να τρομοκρατούν τον κόσμο γράφοντας μια είδηση έτσι για εντυπώσεις. Για τα σάιτ αναφέρομαι. Ενώ είναι απλό το θέμα. Το πολύ να πήγε ο Γιαννάκης 2-3 φορές περισσότερο στην τουαλέτα. Κανά κεμπάπ από την Τουρκία θα φταίει...

      Διαγραφή
  38. Jim πολύ καλό άρθρο, βάζει τα πράγματα στη θέση τους για πολλά πράγματα. Ειδικά για Βασιλειάδη, Αντετοκούνμπο, ρόλο ψηλών συμφωνούμε απόλυτα.

    Θέλω αν είναι εύκολο, τη γνώμη σου για δύο θέματα.
    1) πιστεύεις ότι ο Ατεντο θα μπορούσε να ανταποκριθεί σαν 2άρι στην επίθεση και ρόλο Κιριλένκο στην άμυνα (θεωρώντας δεδομένα ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος στο σουτ, ούτε στην αμυνα μέσα στη ράκετα αφού κάνει σχετικά εύκολα το φάουλ με το σώμα)
    2) θα μπορούσε να έχει ελπίδα run n gun παιγνίδι (έστω για 15-20 λεπτά) και σύνθετη άμυνα (ανάλογα των ατού των αντιπάλων) με χαμηλό σχήμα (πχ καλάθη ζηση βασιλειάδη και 2 εκ των παπ καιμακ και αντεντο στους ψηλούς)?
    Παρότι δεν μας πήγαν ποτέ στο παρελθόν τετοια σχήματα, νομίζω ότι με ομάδες που είμαστε χαμένοι απο χέρι και στην πορεία κάποιων παιγνιδιών που στραβώνουν, έχουμε τη δυνατότητα να βραχυκυκλώσουμε τον αντίπαλο. Καλάθης και Ατέντο είναι κλειδιά για κάτι τέτοιο, ενώ έχουμε και γρήγορα μπιστόλια στη περιφέρεια (Σλούκα - Βασιλειάδη).
    Προτιμώ να αποκλειστώ έτσι παρά με το δήθεν μυαλωμένο σερβομπάσκετ που ακολουθούμε στις τελευταίες διοργανώσεις, χωρίς να έχουμε τους παίκτες για καλή περιφερειακή άμυνα και σουτ!

    Νίκος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νικόλα. Όχι αυτή τη στιγμή, ο Αντετοκούνμπο (που θεωρητικά μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις) σε ένα τόσο απαιτητικό τουρνουά καλύτερα να παραμείνει στις θέσεις των φόργουορντς. Σαφώς και έχει τις προδιαγραφές να ανέβει στα γκαρντς αλλά δεν είναι τόσο παιγμένος και θα αντιμετωπίσει θέμα ίσως στο χρόνο αποφάσεων. Το (2) που αναφέρεις είναι ειδική κατάσταση, όχι για 20 λεπτά.

      Διαγραφή
  39. Παει και ο Μιτσοβ λογω πειθαρχικου παραπτωματος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. παντως τα στοιχηματα μας εχουν 3ο φαβορι για κουπα..χαχα

    http://sports.williamhill.com/bet/el/betting/g/3728056/Tournament-Winner.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ο παο εχει μονο ενα και μοναδικο πλεονεκτημα εναντι του οσφπ αυτη τη στιγμη . οτι δεν λειπει κανενας παικτης του σε εθνικες ενω ο οσφπ εχει 4-5 που λειπουν . στο κορυφαιο επιπεδο αυτο ενας καλος προπονητης το εκμεταλλευεται για να δεσει την ομαδα πιο γρηγορα . αν δεν μπορεσει να το καταφερει και αυτο καληνυχτα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, όμως από τον ΠΑΟ λείπει ο προπονητής, ενώ από τον ΟΣΦΠ όχι...

      Διαγραφή
    2. ε βεβαια αφου εχει να ετοιμασει την τιτανομαχια ισλανδια - ερζεγοβινη ... προς το παρον την προετοιμασια την κανει ο μπυροκοιλ ...

      Διαγραφή
  42. «Από τη στιγμή που είπε ότι δεν θέλει να επιστρέψει, δεν τον υπολογίζω. Τη φανέλα αυτής της ομάδας έχουν φορέσει πολύ μεγαλύτεροι παίκτες από τον Μίτσοφ και η σύντομη καριέρα του στην Εθνική έλαβε τέλος, τουλάχιστον όσο εγώ είμαι προπονητής. Έχω ζητήσει από τους παίκτες μου να έχουν καλή συμπεριφορά και να σέβονται το εθνόσημο γιατί είναι κάτι ιερό. Ο Μίτσοφ έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το εθνόσημο, ούτε τους συμπαίκτες του»

    Μαγκας ο Σασα αλλα αυτοι οι Σερβοι ρε παιδι μ τι πραμα ειναι..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γιατί μερικοί παριστάνουν τους μάγκες εκ του ασφαλούς; Όποιος θέλει να ρωτήσει για τα ρεπορτάζ για τον Βασιλειάδη για τους Πέλικανς, για τη Μπαρτσελόνα και τη Λαμποράλ και τη Μάλαγα, ας απευθυνθεί στους δημοσιογράφους που τα έγραψαν. Δόξα τω Θεω όλοι έχουν twitter, facebook κλπ. Ας τους κάνουν κριτική για το αν είναι αληθινά ή όχι τα ρεπορτάζ τους. Όχι να κράζουν εκ του ασφαλούς. Εγώ όταν έχω απορίες στέλνω ένα e-mail ή ένα tweet και ανάλογα με την απάντηση που θα πάρω του απαντώ και εγώ. Ό,τι έχω να πω για ένα ρεπορτάζ το λέω στον ίδιο το ρεπόρτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα Jim. Αν μπορείς να με βοηθήσεις θέλω 3 πληροφορίες-εκτιμήσεις:

    1.Ο Λίνος Χρυσικόπουλος που θα παίξει φέτος ΚΑΟΔ; Πιστεύεις πως προλαβαίνει ακόμα να ξεπεράσει τις κακές χρονιές του και να δείξει το ταλέντο του;

    2.Υπάρχουν μερικοί αφανείς Έλληνες παίκτες που δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία:

    Φώτης Λαμπρόπουλος: χρόνια στην Ισπανία, καθιερώθηκε στην Κανάριας, εκεί που πήγε ο διεθνής με την Εθνική Τσαιρέλης. Αξιοπρόσεκτη περίπτωση ο Φώτης. Τη γνώμη σου.

    3.Ποιον νέο επόμενο Έλληνα ψηλό πιστεύεις: Διαμαντάκο, Παπαγιάννη, Καμπερίδη, Αγραβάνη, Μήτογλου ή κάποιον άλλο;

    ΤΑΚΗΣ Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για λινο περυσι ετσι λεγαμε..εκανε 3 πρωτες φοβερες αγωνιστικες και μετα τραυματιστηκε και εχασε την χρονια!!!

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Τάκη. Από ότι ξέρω ο Λίνος έχει τριετές στον ΚΑΟΔ. Ο Λαμπρόπουλος είναι μια χαρά παίκτης, παλιότερα είχα πεί εδώ μέσα πόσο καλή περίπτωση θα ήταν για τον Άρη. Δυναμικός, ξέρει να κινηθεί στο low post. Όλα τα παιδιά έχουν προδιαγραφές. Οι επιλογές και το work ethic τους θα καθορίσουν το που θα φθάσουν. Παρεμπιπτόντως ο Καμπερίδης πρέπει να κάνει το βήμα φέτος για Α1.

      Διαγραφή
    3. Ψάξε καλά την περίπτωση του Γιάννη Δημακόπουλου 2,17 UC Irvine. Τα σάιτ στην Αμερική και διάφορες πληροφορίες αναφέρουν πως τη νέα σεζόν θα έχει αυξημένη συμμετοχή και υπάρχουν πολύ καλά σχόλια. Ψάξε στο google ή ρώτα.

      Διαγραφή
  45. ο Λογος που δεν κλήθηκε ο Μαυροκεφαλιδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μπήκαμε στην τελική ευθεία, λοιπόν. Καταλαβαίνω την συγκρατημένη αισιοδοξία των ανθρώπων της ομάδας και το ότι οι περισσότεροι μπασκετόφιλοι είναι μαγκωμένοι. Οι σφαλιάρες των τελευταίων ετών ακόμα βουίζουν στα αυτιά μας. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι από το 2010 και μετά, η ομάδα πάει σε ένα μεγάλο τουρνουά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Όχι τις καλύτερες δυνατές. Αλλά τις καλύτερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα καλοκαίρια. Επομένως, το να κρατάμε μικρό καλάθι είναι χρήσιμο αρκεί να μην αποτελέσει το τέλειο άλλοθι για πιθανή νέα αποτυχία.

    Εγώ, λοιπόν, θα το πάω παραπέρα. Όπως πέρσι αξίωνα από τον Ιταλό να παρουσιάσει μια αξιόμαχη ομάδα με στόχο την τετράδα, έτσι και φέτος έχω απαιτήσεις από τον Φώτη που είναι και Έλληνας αλλά και καλύτερος κόουτς. Και έχει και το team που αυτός επέλεξε που είναι εξαιρετικό. Ναι έχουμε ελλείψεις στο ρόστερ. Ναι έχουμε προβλήματα. Ναι έχουμε αδυναμίες. Αλλά γι’ αυτό επιλέχθηκε ο Κατσικάρης. Για να τις καμουφλάρει, να τις διορθώσει, να τις ξεπεράσει. Και άλλοι έχουν απουσίες. Οι Γάλλοι κατεβαίνουν χωρίς Πάρκερ, Ντε Κολό, Αζινσά, τα 3/5 της περσινής πεντάδας που τους έφερε στην κορυφή. Οι Σέρβοι δεν θα έχουν Ντούντα στον πάγκο, αλλά τον άπειρο Τζόρτζεβιτς. Οι Αργεντίνοι πάνε Ισπανία χωρίς Μανού και Ντελφίνο και με τους 3 παλιούς να είναι στα 35+. Οι Κροάτες είναι σχεδόν ίδιοι με πέρσι αλλά δεν τρόμαξαν και κανέναν στην Σλοβενία. Οι Βραζιλιάνοι ποτέ δεν μας φόβισαν.

    Με βάση τα ρόστερ των ομάδων, τις διασταυρώσεις, την εικόνα μας στα φιλικά θεωρώ ως minimum στόχο την πρόκριση στην 8άδα. Δηλ. να κερδίσουμε τουλάχιστον το πρώτο χιαστί. Ο μεγάλος στόχος της ομάδας (από πλευράς αποτελεσμάτων) νομίζω ότι πρέπει να είναι η πρόκριση στην 4άδα.
    Με άλλα λόγια, πιστεύω ότι είναι στις δυνατότητες της ομάδας οι 2 σερί νίκες στα χιαστί αρκεί να μην συναντηθούμε με τους Ισπανούς. Αν αποφύγουμε τους γηπεδούχους θα πρέπει να κερδίσουμε καταρχήν έναν εκ των Γαλλία, Βραζιλία και Σερβία. Και στα προημιτελικά έναν από τους Γαλλία, Βραζιλία, Σερβία, Κροατία και Αργεντινή. Εύκολο δεν είναι αλλά δεν μου μοιάζει και βουνό.

    Πέρα από τα αποτελέσματα και την κατάταξη, εύχομαι να δω :

    - Μια ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο και ρόλους. Να ξέρει τι θέλει και πώς να το παίξει.
    - Μια ομάδα που θα διαχειρίζεται με ψυχραιμία νίκες και ήττες, καλές και κακές βραδιές, ευτυχείς συγκυρίες και ατυχίες. Και κυρίως να τις διαχειρίζεται συλλογικά. Ως ομάδα.
    - Έναν προπονητή που θα ασχολείται με την ομάδα και μόνο μ’ αυτήν. Ούτε υπολογισμούς για σταυρώματα, ούτε σκόπιμες ήττες, ούτε επιλογές αντιπάλων, ούτε κουβέντα για διαιτησίες, ούτε δικαιολογίες.
    - Παίκτες πρόθυμους να παίξουν από 1’ μέχρι 40’, που θα θυσιάζονται για το κοινό καλό, που θα μάχονται μέχρι τέλους. Που θα απολαμβάνουν το παιχνίδι και θα εμπιστεύονται το πλάνο του τεχνικού team.


    Υ.Γ. Jim, θα ήθελα δυο τρεις κουβέντες παραπάνω για το κομμάτι : ‘’Επίσης επειδή διαβάζω διάφορα και στις συζητήσεις μας αλλά και εκτός μπλογκ, θα πω να ξεχάσετε τα περί undersized center. Όποιος νομίζει ότι με "5" τον Χάινς μπορεί να πάει να κερδίσει τέτοια τουρνουά δεν έχει την παραμικρή μυρωδιά από FIBA Basketball, το οποίο έχει σημαντικές διαφορές με αυτό της Ευρωλίγκας. Μη μπερδεύεστε λοιπόν.. Σίγουρα το να έχεις έναν mobile ψηλό (και όχι undersized) είναι μεγάλο συν όπως π.χ. οι Ισπανοί με τον Ιμπάκα. Τα τουρνουά αυτά έχουν άλλες προδιαγραφές. Δεν είναι ούτε ΝΒΑ, ούτε Ευρωλίγκα.’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77
      Σωστός συμφωνούμε σε όλα έκτος της επιβολής της πρόκρισης στην οχτάδα . Τα νοκ άουτ παιχνίδια είναι άλλη φάση και αυτά τα τουρνουά είναι περίεργα συν , ότι το πρόβλημα για μένα με τις κακές τελευταίες παρουσίες μας στις διεθνής διοργανώσεις , είναι η απουσία των επιλογών στους ψηλούς . άλλο να έχεις τον Κουφό τον Σχόρτσα και τον Μπουρούση και άλλο τον Καββαδά τον Γλυνιαδάκη τον Βουγιούκα και τον Μπόγρη ξέρω γω …
      Και εδώ έρχομαι στο τελευταίο κομμάτι με την απόσπαση του τζιμ του σχόλιου σου.
      Αφού Σοφοκλής και Κουφός δεν έρχονται στην Εθνική, έναν Χάινς θα τον ήθελα. Είναι Ψυχάρα , μπορεί να χειριστεί την μπάλα πολύ καλά και ένα σχήμα με τον Καλάθη τον Αντετοκούμπο και τον Χάινς μαζί με εξιτάρει.
      Υ.γ. Ρε Λεμπρον διώχνεις τον Ουίγκινς και τον Μπένετ για τον Λοβ; Γιατί δεν φτιάχνεις την ομάδα σου με τα ντραφτ της και να πας να το πάρεις; Τι πιο όμορφη ιστορία;
      (προτιμούσα τον Λοβ στο Γκόλντεν Στέιτ,αλλά με τον Τόμσον εκεί.)

      Διαγραφή
    2. Όσον αφορά τους ψηλούς, αυτό που κατάλαβα (και συμφωνώ απόλυτα...) είναι ότι με π@ρδές δεν βάφονται αυγά...
      Μπορείς να το πετύχεις σε 2-3 παιγνίδια της ΕL, αλλά θέλει μεγάλο φάρδος για να το καθιερώσεις!

      imo, στο τουρνουά θα παίζουν κανονικοί ψηλοί και εκεί δεν περνάνε starters τύπου μαγιονέζα, τάιους και λασμε.
      Εκεί τα ματσάκια κλειδώνουν απο κανονικούς ψηλούς των 10+ reb και κατούρημα της ρακέτας λίγο πριν το τζάμπολ για να μην περάσει η ιδέα κανενός μπουκαδόρου ότι θα βγει αρτιμελής αν πατήσει πόδι στο ζωγραφιστό! Μετά το "ξύλο" να κολάει η μούρη στο πρόσωπο του θρασύτατου που τόλμησε και τώρα βρίσκεται στο πάτωμα, πεσμένος...
      imo, ...οι mobile γεμίζουν το χρόνο και μερικά plays, οι δε undersized στη καλύτερη περίπτωση γίνονται ήρωες του ενός ματς. Ως εκεί.
      Tη δουλειά τους την καλύπτουν άνετα τα 4άρια.
      Και υπάρχουν πολλά καλά τέτοια στις ομάδες που πρωταγωνιστούν (εμείς είχαμε τον μπατμπαν και τον Καιμακ (υπο συνθήκες... αργό - όχι αλτικό 4άρι απέναντι) ,,, ο Πρίντεζης όχι, είναι άλλο στυλ - δεν τα καταφέρνει στην άμυνα.

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    3. @Νίκος Δ.

      Δύο απορίες :

      1. Θεωρείς ότι οι undersized ψηλοί δεν έχουν καθιερωθεί στην Ευρωλίγκα; Τα τελευταία 4 χρόνια, οι ομάδες που πήραν τον τίτλο είχαν τουλάχιστον έναν τέτοιο στην σύνθεσή τους όπως και οι ομάδες που συμμετείχαν στα F4 παίζοντας 25+ ματς τη σεζόν. Επιπλέον, αυτοί οι παίκτες χρυσοπληρώνονται για να στελεχώσουν ομάδες με υψηλούς στόχους. Αν αυτό δεν σημαίνει καθιέρωση, τότε τι είναι; Φάρδος, λοιπόν;

      2. Εκτός των ΗΠΑ και Ισπανία που οι ψηλοί τους είναι άλλου επιπέδου, μπορείς να γράψεις πρόχειρα 2-3 ψηλούς άλλων ομάδων που έχουν τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις; Που θα δίνουν κάθε βράδυ +10 rebs και θα απαγορεύουν τις διελεύσεις στη ρακέτα από κάθε ικανό penetrator;

      Περιμένω την εξήγηση του Jim. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα είναι ότι στα τουρνουά της FIBA όπως το Μουντομπάσκετ, τα ματς γίνονται σχεδόν κάθε μέρα. Μιλάμε για 9 ματς σε 15 μέρες για όσους πάνε μακριά. Οι undersized ψηλοί, λόγω μεγέθους, καλούνται να σπαταλήσουν το 100% της ενέργειάς τους σε κάθε ματς ώστε να είναι ανταγωνιστικοί. Επομένως, χρειάζονται αρκετό χρόνο για να επανέλθουν. Στην Ευρωλίγκα και στις εθνικές λίγκες, υπάρχει αυτός ο χρόνος αφού παίζουν 2 ματς κάθε εβδομάδα. Ενώ στα τουρνουά της FIBA δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια. Παίζεις το ένα βράδυ και το επόμενο πρέπει να είσαι πάλι με γεμάτες μπαταρίες.

      Διαγραφή
    4. Παντως αν τα παρεις με τη σειρα θα παρατηρήσεις το εξής. Ανέκαθεν το ΝΒΑ μαζευε οτι καλύτερο κυκλοφορουσε στους ευρωπαίους ψηλούς (πλεον οχι μονο ψηλους). Στο ΝΒΑ απο την αλλη τα 4αρια που δεν βρισκουν δουλεια ερχονται και βγαζουν μεροκάματο σαν center εκμεταλλευόμενοι αθλητικοτητα, αλμα, ενέργεια, και χαμηλο βαρος για αποφυγη καταπονησης των γονατων (κλασικο προβλημα δεινοσαυρων)

      Διαγραφή
    5. 3:17
      Ακριβώς όπως το περιγράφεις είναι. Αν αύριο προσέθετες στην Ευρωλίγκα τους Γκασόλ, τον Σκόλα, τον Σπλίτερ, τον Γκορτάτ, τον Ασίκ, τον Μοζγκόφ, τον Κουφό, τον Αζινσά, τον Βούτσεβιτς,φυσικά τον Πέκοβιτς, τον Βαλατσιούνας, τον Μπαρνιάνι και όποιον άλλο μπορεί να ξεχνάω, δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία ότι οι undersized ψηλοί θα χανόταν από προσώπου γης.

      Το πρόβλημά μας είναι ότι εμείς δεν κατεβάζουμε κανέναν από αυτούς. Αντ' αυτών, κατεβάζουμε τον Ίαν Τζέιμς Βουγιούκα. Όταν λοιπόν θα μπουκάρει πχ ο Ντράγκιτς είναι πιθανότερο στη θέση του μη αρτιμελή να βρεθεί ο Ίαν!


      Γενικά συμφωνώ και με αυτό που λέει ο Τζιμ. Οι Φίμπα διοργανώσεις δεν είναι euroleague και οι undersized εδώ θα τα έβλεπαν σκούρα.
      Σε κάθε περίπτωση όμως εγώ θα προτιμούσα στη θέση του Ίαν (πόσο μάλλον του Αντρέα) οποιονδήποτε εκ των Χάινς, Λάσμε, Χέντριξ, Ντάνστον ή Τάιους. Τουλάχιστον θα ήξερα ότι όταν θα παίξουμε με τον Σαββάς, θα τον πελατιάσουν για πλάκα. Με τον Ίαν ούτε για αυτό είμαι σίγουρος

      Διαγραφή
    6. Άλλο το μπάσκετ της Ευρωλίγκας, άλλο του ΝΒΑ και άλλο των τουρνουά της FIBA. Είναι απλό, δε χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση. Το μπάσκετ της Ευρωλίγκας δεν είναι "παγκόσμιο" μπάσκετ παιδιά, μη μπερδεύεστε. Προσωπικά ξέρετε ότι είμαι φαν των γρήγορων&χαμηλών "5" αλλά στο μπάσκετ της FIBA δε πας πουθενά με ψηλό π.χ. 1.98 (ακόμα και αν είναι ο Χάινς..) γιατί θα γίνεις περίγελος, αντίθετα με το μπάσκετ της Ευρωλίγκας. Διαφορετικές προδιαγραφές και μεγέθη (κυριολεκτικά). Κοιτάξτε το αντίστροφο για παράδειγμα. Πως προσαρμόζονται οι Αμερικανοί στο μπάσκετ της FIBA που ουσιαστικά είναι ο ενδιάμεσος μεταξύ Ευρωλίγκας και ΝΒΑ..

      Διαγραφή
    7. @77

      1) H EL είναι εντελώς διαφορετική διοργάνωση από το worldcup.
      Αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι έχουν μείνει ελάχιστοι αξιόλογοι "δεινόσαυροι" στη ΕL, οπότε τα "προβλήματα" των ευκίνητων και των κοντών centers (κατα περίσταση ψηλών...) είναι πολύ λιγότερα.
      Επι πλέον η καταπόνηση που δέχεται ένας τέτοιος ψηλός να σπρώχνει και να πηδάει σε φουλ ένταση απέναντι σε μεγάλα κορμιά, είναι εβδομαδιαία και όχι σχεδόν καθημερινή, όπως στο worldcup. Θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οι mobile euro stars σε κάτι τέτοιο?
      Σαφώς έχουν θέση στο τουρνουά, αλλά imo όχι σαν σταρτερς. Mόνο ως συμπλήρωμα.

      2) Τα παραδείγματα στα έδωσε ο φίλος στις 4.00πμ.
      Να προσθέτω Κρστιτς, Βαρεχάο, ενώ στοιχεία έχουν και οι Γάλλοι Gobert, Μahimni και ο Ραντούλιτσα. Καλή δουλειά μπορούν να κάνουν και οι Τζαγουάι (δεν είναι mobile imo), Κραβτσόβ ενώ αδίκησαν τον εαυτό τους οι Τομιτς, Λόρμπεκ παίζοντας soft (αν και τα καλά συμβόλαια τα πήραν για πλάκα...)

      Το θέμα δεν είναι να γράψουν 10+ reb κάθε βράδυ.
      Το θέμα είναι να μπορούν να το κάνουν και ταυτόχρονα να χτίσουν το ζωγραφιστό παίζοντας με mobile ή undersized centers και να μπορούν να αντεπεξέλθουν έναντι ομοίων τους.
      Οι παραπάνω, κατα πάσα πιθανότητα, θα ήταν starters στη Μακαμπι, τον Παναθηναικό, το Ολυμπιακό κτλ, αν μπορούσαν να καλυφθούν τα συμβόλαιά τους και οι Τάιους, Λασμε, Ντάστον κτλ πιο πίσω (οικονομικό είναι το θέμα... δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να προτιμά τον Λασμε απο τον Πεκο!)

      Το ακόμα χειρότερο είναι ότι παρότι οι περισσότεροι δεν εμπνέουν ανησυχία επιθετικά, επειδή δεν έχουμε κάποιον ανάλογο, είναι ικανοί να μας κάνουν τη ζημιά και επιθετικά.
      Γι' αυτό και μου φαίνεται ενδιαφέρουσα η υπόθεση να παίξουμε με κοντό σχήμα και γρήγορα (έχοντας ως κλειδί στην άμυνα τον Ατέντο), ώστε να τους βγάλουμε εκτός πλάνου προπονητή.
      (ίσως λάθος σκέψη, απλά αναρωτιέμαι)

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    8. Δεν μου αρεσει η οπτικη του Τζιμ στο θεμα.Οι εξυπνοι προπονγτες(και περαιιτερω ανθρωποι) ειναι οσοι εχουν ανοιχτους οριζοντες.Εν ολιγοις δεν νομιζω οτι υπαρχει κανονας σε αυτο το θεμα.Επειδη δεν εχουμε δει undersized centers στο FIBA basketball δε σημαινει οτι αν το διυμε θα στεφθει με αποτυχια.Πολυ απολυτο και κλειστομυαλο αυτο που γραφεις. Και μια διορθωση:"στη μετα-Παπαλουκα εποχη".Ο Διαμαντιδης επι Γιαννακη δεν ηταν ποτε βασικος δημιουργος ενω τη χρονια του Καζλαουσκας επαιζε πλαγιος κυριως με κεφαλι τον Σπανουλη.

      Διαγραφή
    9. @Jim 4.07

      Jim, είσαι φαν των mobile, όμως αν παίξουν οι καλοί NBA σέντερ με τους αντίστοιχους Ευρωπαίους, σε συνθήκες ΕL, θα ψάχνουμε να βρούμε τα κομμάτια για τη συναρμολόγηση :-)

      Κακά τα ψέματα. Είναι ευέλικτοι, προσφέρουν πολλά - μεταξύ άλλων και θέαμα - αλλά το θέμα δεν είναι ούτε οι ανοιχτοί χώροι (λες και στο ΝΒΑ είναι κλειστοί...), ούτε οι κανονισμοί.
      Είναι θέμα καθαρά οικονομικό!
      Ο πλούσιος παίρνει Α' διαλογής και ο λιγότερο πλούσιος Β'.
      Ο φτωχός κάνει scouting και στήνει ακαδημίες...
      Τι να κάνουμε? Κάποια πράγματα άπτονται των νόμων της φύσης. Ο ψηλός είναι πιο κοντά στο καλάθι, είναι βαρύτερος και πιάνει περισσότερη επιφάνεια στο ζωγραφιστό. Και όλα αυτά είναι plus για την κυριαρχία στο ζωγραφιστό.

      Nίκος Δ.

      Διαγραφή
    10. @Νίκος Δ.

      Σε μερικά σημεία συναντιόμαστε και σε άλλα χανόμαστε. Μπαίνουμε σε συζήτηση αν κάνει η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Δηλ. αν έχω έναν undersized πεντάρι τότε μπορώ να τον μετατρέψω σε πλεονέκτημα αν παίζω στην Euroleague. Άρα μου είναι απαραίτητος. Ενώ αν παίζω σε τουρνουά της FIBA θα με γλεντήσουν αν τολμήσω να ποντάρω πολλά σ’ αυτόν. ΟΚ, διαφορετικά τουρνουά, σε διαφορετικούς χρόνους και συχνότητες παιχνιδιών, άλλες απαιτήσεις, διαφορετικές προτεραιότητες. Αλλά δεν μιλάμε και για άλλο άθλημα.

      Συμφωνούμε ότι οι undersized centers είναι συμπληρωματικοί σε ομάδες με έναν post 5. Ιδανική συνθήκη. Δεν λέω δηλ. ότι όλοι πάνε μόνο με πεντάρια τσέπης. Από την άλλη το πρόβλημα της δικής μας ομάδας δεν είναι το ύψος στην θέση ούτε το παιχνίδι στο post. Αυτά τα διαθέτει ο Βουγιούκας σε σχετικά καλό επίπεδο. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη αθλητικότητας που κάνει δύσκολη υπόθεση την αντιμετώπιση του αντιπάλου p’n’r και του σίγουρου αμυντικού ριμπάουντ. Μ αυτήν την λογική λένε οι περισσότεροι (κι εγώ σ’ αυτούς) ότι θα μας καθόταν καλά ένας undersized ψηλός. Ε, δεν θα τα χαλάσουμε τώρα αν δεν ήταν 2.02 σαν τον Λάσμε αλλά 2.08.

      Και κάτι για τους ψηλούς που αναφέρετε. Εξαιρώ Σκόλα, Γκασόλ και Σπλίτερ. Οι υπόλοιποι δεν είναι τίποτα φοβερό. Πάμε σε ένα παράδειγμα ψηλού Α’ διαλογής από ΝΒΑ. Νέναντ Κρίστιτς. 2.12 κορμί λαμπάδα. Με post παιχνίδι, πλάτη κλπ. Με καλή καριέρα στο Αμέρικα. Ήρθε στην Ευρώπη με τιμές εξοχότητας. Ποτάμια από δολάρια στρωμένα στα πόδια του. Τρία χρόνια τώρα διασύρεται στην Ευρωλίγκα από κάτι τύπους σαν τον Χάινς, τον Λάσμε, τον Τάιους και τον Ντάνστον. Πώς εξηγείται; Θέλω να πω ότι όλα είναι σχετικά. Για κάθε έναν Πέκοβιτς υπάρχει κι ένας Κρίστιτς. Και προφανώς οι undersized μας προέκυψαν και από ανάγκη λόγω ΝΒΑ. Αυτό, όμως, για μένα δείχνει την ικανότητα των προπονητών στην Ευρώπη να διαμορφώνουν τακτικές και φιλοσοφίες με βάση τα διαθέσιμα υλικά.

      Διαγραφή
    11. Διασύρεται γιατί τρώει αλύπητο ξύλο από κάτι Χαινς, Λασμε, Ταιους, κλπ και δεν του δίνεται ούτε ένα φάουλ. Η διαιτησία που έχει καθιερωθεί στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια αφήνει συστηματικά το ξύλο στη ρακέτα.

      Διαγραφή
    12. Άμα πήγαινε (ΛΟΛ, εδώ γελάμε) ο Χαινς, ο Λασμε, ο Ντανστον και όλοι αυτοί να παίξουν στο ΝΒΑ, θα γέλαγε ο κόσμος. Ειδικά αυτό τον έρμο το Χαινς, θα τον καταπίνανε...

      Διαγραφή
    13. @77
      imo, δεν υπάρχει θέμα κότας και αυγού.
      Οι κανονικοί ψηλοί υπερτερούν των κατα περίσταση ψηλών και των mobile σε οποιεσδήποτε συνθήκες. NBA ή Fiba ή ΕL...
      Ξαναλέω, η οικονομική ανάγκη τους έφερε στο προσκήνιο, λόγω έλλειψης ψηλών απέναντι.

      Ας βάλουμε μια σταθερά στις συγκρίσεις μας.
      Η πιο ασφαλής imo είναι η γνώμη των προπονητών, μεταφραζόμενη σε $...
      Είναι καμια 10ριά mobile παγκοσμίως που πληρώνονται καλά και καμιά 50αριά+ κανονικοί που στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνονται καλύτερα και κυριαρχούν λόγω φυσικού πλεονεκτήματος.
      Ο Κρστιτς μιας και αναφερθήκαμε σε αυτόν, παρότι σε καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, εξασφάλισε ακριβότερο συμβόλαιο απο τον hot Λασμε, στην ίδια ομάδα!
      Το ίδιο και πέρσι που έπαιρνε τα διπλά απο τον ακόμα πιο hot Χάινς.
      Ο Λορμπεκ έπαιρνε κοντά 3μύρια σχεδόν χωρίς να παίζει κοκ...

      +++
      Μobile είναι συνήθως μαύροι, δυνατοί και αθληταράδες!
      Δεν θυμάμαι κάποια περίπτωση Έλληνα. Άντε με πολύ φαντασία να βάλω τον Γιαννούλη και στα πολύ νιάτα του να είχε την προοπτική ο Βig Sofo (οξύμωρο). Το ίδιο σπάνιοι είναι και στις άλλες ομάδες, πλην όσων χρησιμοποιούν γηγενείς ή νατουραλιζε Αμερικάνους και Αφρικανούς.
      Θεωρητικό είναι λοιπόν το θέμα, δεν αφορά την ομάδα μας.

      Εμας μας λείπει το αμυντικό στοιχείο στο 5. είτε με κοντό είτε με ψηλό παίξουν οι αντίπαλοι του ίδιου επιπέδου (Γαλλία, Σερβία, Αργεντινή κτλ), χαμένοι θα είμαστε γιατί δεν έχουμε άμυνα από τον Πρίντεζη που θα πάρει τη μερίδα του λέοντος στο 4.

      Να δούμε λοιπόν πως θα αντισταθμιστεί αυτή η αδυναμία από τον Κατσικάρη.
      Χάνοντας το πλεονέκτημα του Ατέντο στη περιφέρεια?
      Σύνθετες άμυνες? Δίδυμοι? Καιμακ και τσουκου τσουκου?
      Ή όσα φάμε και όσα βάλουμε στη ρακέτα?

      Το τελευταίο μου μοιάζει πιο πιθανό, βάση των όσων βλέπω ως τώρα. Η ομάδα παίζει σα να μην υπάρχει πρόβλημα...

      Για να νικήσεις όμως πρέπει να βάλεις περισσότερα καλάθια.
      Ταυτόχρονα η ευστοχία απο μακριά δεν είναι το φόρτε μας,
      Άρα τι μένει? πρέπει να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις και μάλιστα απο μέση και κοντινή απόσταση...
      οι οποίες προϋποθέτουν περισσότερα reb ή st... και προσπάθειες είτε με τους ψηλούς ή με αιφνιδιασμούς ακόμα και σε δεύτερο χρόνο...

      Για μένα θα είναι έγκλημα αν πάλι πάμε με σετ παιγνίδι, "μυαλωμένο", μονοδιάστατο κτλ... και αφανίσουμε το πλεονέκτημα Καλάθη-Αντέτο και δευτερευόντως Σλούκα-Παπ. που μπορούν να ανταποκριθούν άριστα στο γρήγορο παιγνίδι.
      Για μένα αυτά είναι τα διαθέσιμα υλικά. Όχι το post του Βουγιούκα!

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    14. Προς 77 (και όχι μόνο)

      Φήμες ότι ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας μελετάι εντατικά βίντεο της εθνικής των ΗΠΑ, για τον επικείμενο αγώνα της εθνικής μας με τις ΗΠΑ, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ελέγχονται ως ανακριβείς.

      Στην εκπαίδευση, στους φοιτητές που κοιτάνε απλώς πώς θα πάρουν την βάση (5) για να περάσουν, τους λέμε ότι για να πάρουν 5 θα πρέπει να στοχεύουν τουλάχιστον στο 7-8 (με 10 το άριστα). Γιατί αν πάνε για το 5, είναι μαθηματικά βέβαιο (και αποδεδειγμένο όλα αυτά τα χρόνια) ότι θα πάρουν στην καλύτερη περίπτωση 2-3 και φυσικά θα κοπούν.

      Στον αθλητισμό όμως, και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ στην Ελλάδα, συχνά το να λέμε ότι πάνε για 8αδα, 4αδα, μετάλλιο κλπ, έχει αποδειχθεί μπούμερανγκ στις όποιες φιλοδοξίες της ομάδας μας. Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω παραδείγματα προηγούμενων διοργανώσεων (από τα πολλά που έχουμε ζήσει), στις οποίες από φαβορί, καταντήσαμε ο φτωχός συγγενής.

      Όταν λοιπόν γράφω ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ, να ξεκαθαρίσω ότι δεν εννοώ ότι η εθνική μας έχει περιορισμένες δυνατότητες να διακριθεί ή/και δεν μπορεί να φτάσει ακόμα και στους 4 ή παραπάνω. Απλά, ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσγειωμένοι, με τα κεφάλια κάτω, γιατί ακόμα και η όποια Σενεγάλη, ασχέτως δυναμικότητας, δεν θα κάτσει να χάσει. Νιγηρία και Φινλανδία σας θυμίζουν τίποτα? Ποιοί παίζουν εκεί είπαμε? Πρέπει να δούμε κάθε ομάδα πολύ σοβαρά, γιατί αν μπούμε στους αγώνες με τον τίτλο του φαβορί και τα μυαλά στα κάγκελα, κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ οδυνηρής εκπλήξεως. Πολύ περισσότερο, αν νομίσουμε ότι οι αντίπαλοι θα κατέβουν στην διοργάνωση όπως εμφανίστηκαν στους αγώνες προετοιμασίας. Το περσινό Ευρωπαικό είναι η καλύτερη απάντηση - διάψευση. Όπως και η εθνική μας, έτσι και οι αντίπαλοι κρύβουν πολλά στοιχεία από το παιχνίδι τους, που θα δουν το φως μόνο στους εκάστοτε αγώνες τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και μόνο εκεί θα φανεί η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ των ομάδων αυτή την περίοδο...

      Συνεπώς, πρώτος στόχος, να περάσουμε από τον όμιλο, με τη λιγότερη δυνατή κούραση, χωρίς τραυματισμούς και άλλα απρόοπτα ή προβλήματα που διαλύουν το οικογενεικό κλίμα, τη συνοχή και τη συγκέντρωση μίας ομάδας σε τέτοιες διοργανώσεις (π.χ. βλέπε Μἰτσοφ στη Σερβία). Από εκεί και πέρα, ίδωμεν. Όσον αφορά τις διασταυρώσεις, προσωπικά εμένα με ενδιαφέρουν μόνο αυτές στον δρόμο όταν οδηγώ, για να μην τρακάρω...

      Πιστεύω δε, ότι ο κ. Κατσικάρης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ως τώρα, και ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η εθνική μας θα είναι τόσο απρόβλεπτη "κυρίως" στο επιθετικό κομμάτι, οπότε δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να είναι η θετική έκπληξη αυτής της διοργάνωσης...

      Κλειδί θα είναι, κατά τη γνώμη μου, η απόδοση των τριών που έχουν απορριφθεί από τους φίλαθλους ως κατάλληλοι για την εθνική ομάδα, των Βασιλειάδη, Σλούκα και Βουγιούκα. Αν αυτοί οι τρεις πιάσουν υψηλή απόδοση, τότε έχουμε πολλές ελπίδες για κάτι καλό...

      Αναντικατάστατοι σε αυτή την ομάδα, για εμένα, είναι οι Ζήσης, Πριντ και Μπούρου. Αναφέρομαι σε συνολική προσφορά, όχι μόνο σε άμυνα και επίθεση, αλλά και σε ηγετικές ικανότητες, ωριμότητα και φυσικά εμπειρία. Εἰναι δε, οι μόνοι τρεις στους οποίους θα έδινα την μπάλα σε κρίσιμα σημεία όταν θα είναι βαρειά (άντε ίσως κατ` ὲξαίρεση και στον Παπ). Ξανατονίζω ότι αυτή είναι Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, δεν σημαίνει ότι είμαι και σωστός ή ότι κρίνω σωστά.

      Θα επανέλθω για την εθνική κάποια στιγμή στις επόμενες ημέρες.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    15. @77

      To σχολιο σου περι διασυρμου του κρστιτς στην ευρωπη ειναι τουλαχιστον αστοχο. Εκτος αν ενας παικτης επειδη δεν εχει ευρωλιγκα ειναι και περιγελος. Φετος εκανε κακη χρονια λογω των τραυματισμων του και λογω των συνολικα αστοχων επιλογων του μεσινα να τον βαζει να παιζει μαζι με το χαινς και αλλοτε ως 4 (!!) μαζι με τον καουν! Παρ ολα αυτα...''named to the 2011-12 and 2012-13 All-Euroleague First Team'' τις δυο πρωτες χρονιες και διελυε οποιον εβλεπε μπροστα του εκτος του Hines για δυο μονο αγωνες σε δυο ολοκληρα χρονια! Δε μπορουμε να γινομαστε ισοπεδωτικοι, ουτε να συγκρινουμε τη μπασκετικη αξια του Krstic με το hines, οσο και αν γουσταρουμε kyle. Για καθε κρστιτς υπαρχει ενας hines για να ερχεται απο πισω.

      Οσο για τους ψηλους.. Αναφερω ενδεικτικα και εγω:
      - Gortat: θα κυριαρχουσε στην EL, αυτοι που το αμφισβητουν μαλλον δε βλεπουν nba.
      - Αφοι Gasol: ουδεν σχολιο
      - Ibaka:....ας τα εβαζε μαζι του ο hines και ο λασμε που ειναι mobile
      - Κουφος: θα ηταν τοπ..θεωρω πως θα κανει συντομα το αλμα στην ευρωπη αν φετος δεν ειναι ο μονος που ερχεται πισω απο μαρκ στο μεμφις
      - Βαλαντσιουνας: μαζι με μαρκ θα ειχαμε επικες μαχες (δεδομενου του potential του λιθουανου)
      -Σπλιτερ: μεγαλος παικτης για ευρωπη
      -Μοτενγιουνας: 2,13 4αρι...θα τον δουμε και τωρα αλλα ξερουμε λιγο πολυ τι θα εκανε ΗΔΗ στην ευρωπη

      Επειτα εχουμε μια σειρα απο παικτες οπως πεκοβιτς (τον ξερουμε καλα) αζινσα (18 π μ.ο. στην el φετος μεχρι να φυγει), ασικ, μοζγκοφ, μπαρνιανι, βουσεβιτς, γκομπερ κλπ

      Αυτοι ειναι οι πρωτης διαλογης παικτες που αν ηταν στην el θα ειχαμε αλλο επιπεδο...δε λεω παικτες οπως ο ντορσευ, ο χαινς, ο λασμε, ο ντανστον λογικα θα ειχαν χωρο...αλλα για ειδικες καταστασεις και συμπληρωματικους ρολους.

      Αν το nba ειχε παραγωγη ψηλων αναλογη της δεκαετιας του 90 τωρα πολλοι θα ηταν ακομη στην ευρωπη και το μπασκετ μας θα ηταν πολλα επιπεδα πανω..τωρα που στο nba οι ψηλοι ειναι λιγο ειδος προς εξαφανιση η ευρωπη...προσαρμοζεται...

      Favors

      Διαγραφή
    16. @Favors

      Καλημέρα.
      Όχι, φίλε. Δεν δέχομαι ότι είναι άστοχο το σχόλιο για τον Σέρβο. Υπερβολικό, μπορεί. Άστοχο, όμως, όχι. Η εύκολη δικαιολογία είναι ότι ο Μεσίνα τον χρησιμοποίησε λάθος τα τελευταία 2 χρόνια. Επίσης, δεν είναι επιχείρημα οι ατομικές διακρίσεις στη regular season. Ξέρεις πολύ καλά πώς απονέμονται. Ο Κρίστις έκανε μια συμπαθητική καριέρα στο ΝΒΑ και όταν δεν βρήκε ομάδα, επέστρεψε στην Ευρώπη ως πολύ μεγάλο όνομα. Η ΤΣΣΚΑ τον χρύσωσε για 3 χρόνια. Αν θεωρείς ότι ο παίκτης δικαίωσε τις προσδοκίες και τον αδικώ, κοίτα τις εμφανίσεις του στα 3 σερί F4 που συμμετείχε. Ο παίκτης σοβαρό μπάσκετ έχει παίξει μόνο στην εθνική Σερβίας. Θα τον δούμε και φέτος στην Εφές που θα έχει προπονητή που τον ξέρει.
      Όσον αφορά τους ψηλούς. Συμφωνούμε ότι αφού το ΝΒΑ μαζεύει τους καλύτερους από την Ευρώπη, εδώ βρίσκουν χώρο οι Χάινς και οι Λάσμε. Αλλά μην μου βάζεις στην κατηγορία των top ψηλών παίκτες όπως ο Μπαρνιάνι, ο Μοζγκόφ και ο Ασίκ. Τέτοιοι παίκτες στην Ευρωλίγκα θα είχαν τεράστιο θέμα. Για κάθε έναν Πέκοβιτς, Γκασόλ και Σπλίτερ υπάρχουν οι Μπαρνιάνι, Μοζγκόφ και Ασίκ ώστε το νόμισμα να έχει πάντα δύο όψεις.

      @Νίκος Δ.

      Αν πάμε στη λογική να βάλουμε περισσότερους πόντους από όσους θα δεχτούμε και αρχίσουμε να τρέχουμε αδιακρίτως, τότε θα πέσουν τέτοιες σφαλιάρες που θα δούμε τον ουρανό σφοντύλι. Δεν μπορούμε να το παίξουμε αυτό το μπάσκετ γιατί δεν το ξέρουμε και γιατί έχουμε λίγους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιο στυλ. Και σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο Σλούκας. Καλάθης, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και τέλος. Σημείωσε ότι και οι 4 μαζί δύσκολα θα είναι στο παρκέ. Οπότε, η πορεία της ομάδας και η αποτελεσματικότητά της θα κριθεί από την άμυνα. Στην επίθεση, σαφώς και πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ταχύτητα στην σκέψη και στην εκτέλεση. Και σε transition καταστάσεις και στο set. Αλλά η άμυνα θα είναι πάντα το κλειδί.

      Διαγραφή
    17. Νίκο Δ

      Κάνε μας μια χάρη και μην ξανά γράψεις για τον Πρίντεζη έχει καταντήσει εμετικό και αηδία . Αν δεν γουστάρεις δεν σου φταίμε οι υπόλοιποι . Και κακός αμυντικός δεν είναι , δεν είναι σουπερ άλλα δεν είναι και κακός αμυντικός. Και σίγουρα είναι ανώτερος του Καϊμακόγλου και του Φώτση αυτή την στιγμή .τι να κάνουμε; Δεν θα βγάλουμε τα ματάκια μας για την χολή σου.
      Και δεν θέλω σχόλιο και απάντηση. ΑΡΚΕΤΑ.-

      Διαγραφή
    18. O Bargnani έφυγε από την Ευρώπη σε ηλικία 20-21 ετών περίπου και είχε ήδη χρονιά με διψήφιο στατιστικά. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι ακριβώς πρόβλημα θα είχε αν έπαιζε και στην υπόλοιπή του καριέρα εδώ.

      Στην Ευρώπη, κάνει μεγάλη καριέρα ο Καούν, επιβιώνουν και εννίοτε διακρίνονται σαπάκια όπως ο Ζόριτς ή ό Στίματς, και κάνει πάρτυ ο Πλέις. Ένας σέντερ όπως ο Ασίκ, ο οποίος είναι 2,13 με wingspan 2,19, δυνατός και αθλητικος, για ποιον λόγο θα είχε πρόβλημα;

      Τέλος.
      Αν η Μπάρτσα είχε στο ρόστερ της του Γκαζόλ.
      Αν η Ρεάλ είχε τον Νοά και τον κατά τη γνώμη μου εξαιρετικό Γκορτάτ.
      Αν η Φενέρ είχε τον Σπλίτερ και τον Βαρεζάο.
      Αν η η ΤΣΣΚΑ είχε τον Σκόλα και τον Πέκοβιτς.
      Αν η Εφές είχε τον Μπαρνιάνι και τον Βαλατσιούνας.
      Αν η Αρμάνι είχε τον Τόμιτς και τον Κουφό.

      Τότε ο ο Ολυμπιακός και ο Παο θα κατέβαιναν στην ευρωλίγκα με Χάινς, Ντάνστον και Λάσμε; Και θα ήλπιζαν σε νίκη; Ή μήπως θα κατέφευγαν στον Ασίκ, τον Μοζγκόφ, και όποιον άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο στην αντιμετώπιση των γιγάντων;

      (αν φυσικά αυτοί μπορούσαν να πληρωθούν με κάποιο μαγικό τρόπο)

      Διαγραφή
  47. Απόψεις είναι αυτές , εγώ θα ήθελα να δω τον Χάινς σε αυτήν την Εθνική αλλά θα προτιμούσα να είχα Σοφοκλή, Κουφό.
    Τώρα αυτά τα κατουρήματα ρακετών και πραγματικών σέντερ, το πιο σημαντικό νομίζω είναι ο προπονητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Geia sou Jim kai sthn upoloiph parea. Pws sou fainontai oi ksenoi pou fernei o Aris fetos??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα. Θα τα πούμε αναλυτικά για Άρη. Λίγο υπομονή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να κατεβάσουμε πλήρη ομάδα. Όλο κάποιος ή κάποιοι θα λείπουν για πολλούς λόγους. Από την άλλη, όλες οι ομάδες, εκτός των Ισπανών, έχουν κενά και αδυναμίες. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι τι θα γινόταν αν είχαμε τον Κουφό ή τον Σόφο ή πόσο καλύτεροι θα εμφανιζόμασταν με τον Σπανούλη. Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Κατσικάρης μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα (με την συγκεκριμένη στελέχωση) που θα πλησιάσει το 100% των δυνατοτήτων της την κατάλληλη στιγμή. Δηλ. στα χιαστί. Δεν καταλαβαίνω δηλ. γιατί να θεωρούμαστε αουτσάιντερ απέναντι σε Γάλλους, Σέρβους ή Βραζιλιάνους. Ωραία, δεν έχουμε τον ψηλό που θα συμπληρώσει ιδανικά τον Μπουρούση. Αυτό, όμως, ήταν γνωστό από την αρχή της προετοιμασίας. Οπότε, το τεχνικό team είχε όλο το χρόνο να δουλέψει πάνω στην αδυναμία αυτή ώστε να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές που μπορεί να πάθει η ομάδα.

    Όσον αφορά την 8άδα. Να μην μασάμε τα λόγια μας. Είμαστε η εθνική Ελλάδος και ανήκουμε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Και αυτό καλούμαστε να πιστοποιήσουμε νικώντας στα νοκ-άουτ. Για 4 σερί τουρνουά είμαστε εκτός στόχων. Το 2010, ο Καζλάουσκας είχε χάσει τον έλεγχο, οι παίκτες πλακώνονταν στα φιλικά και ψήφιζαν για επιλογή αντιπάλου στο χιαστί. Το 2011, ο Ζούρος είχε ένα ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων και οι προσδοκίες ήταν χαμηλές. Το 2012 στο προολυμπιακό, ο ίδιος κόουτς τα θαλάσσωσε χάνοντας από την Νιγηρία ενώ είχε στην διάθεσή του σχεδόν τους πάντες. Και πέρσι, ο Τρινκέρι αποδείχτηκε λίγος σε όλα.

    Η γνώμη μου είναι ότι έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε στην 4άδα και αυτό πρέπει να κυνηγήσουμε. Ωραία είναι τα σεμνά και ταπεινά, τα χαμηλωμένα κεφάλια, τα βήμα-βήμα και η αποφόρτιση από την πίεση. Αλλά η ομάδα μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά. Έχουμε επιτέλους τον κόουτς που όλοι θεωρούσαν ότι είναι ο καταλληλότερος, έχει φτιαχτεί ένα τεχνικό team χωρίς φυτευτούς από την ΕΟΚ, το ρόστερ παρά τις ελλείψεις είναι ισορροπημένο, το κλίμα φαίνεται καλό, διάθεση υπάρχει. Ε, πρέπει να υπάρξει και πίστη στις δυνατότητες των παιδιών και του κόουτς.

    Ο Κατσικάρης είναι ένας φιλόδοξος προπονητής. Έχει ακουστεί για Ρεάλ, Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ, Ολυμπιακό κλπ. Έχει ανεβασμένες μετοχές, καλή φήμη να τον συνοδεύει και εξαιρετική μεταχείριση από δημοσιογράφους, φιλάθλους και γενικά όλο το μπασκετικό σινάφι. Μιλάμε για ιδανικές συνθήκες για έναν κόουτς. Αλλά είναι η πρώτη του φορά σε τέτοιο τουρνουά. Και κάνει και ντεμπούτο σε πάγκο με απαιτήσεις. Γιατί ο πάγκος της εθνικής έχει απαιτήσεις. Ούτε Μπιλμπάο, ούτε Βαλένθια, ούτε Σπαρτάκ. Καταλαβαίνω ότι θέλει να κρατήσει χαμηλά τον πήχη προστατεύοντας (μεταξύ άλλων και) τον εαυτό του αλλά ήρθε η ώρα να δικαιώσει μέρος της φήμης του.

    Εκτιμώ, λοιπόν, ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε στην 4άδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως υπερεκτιμάς τις δυνατότητες των παιχτών και του προπονητή μας; Δε λέω πως δεν μπορούμε να φτάσουμε ψηλά -μακάρι! -αλλά δεν είμαστε και σίγουροι πως "ανήκουμε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου"...

      Διαγραφή
    2. Μάλλον ζεις σε άλλες εποχές. Σίγουρη θέση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου δεν έχει κανένας, παρά μόνον οι ΗΠΑ. Όλοι παίζουν μπάσκετ και από όλους (ή σχεδόν όλους) μπορείς να χάσεις.

      Δεν λέω ότι δεν μπορεί να φτάσουμε τετράδα - κάποτε βγήκαμε τέταρτοι στον κόσμο με τον Μπακατσιά και τον Τσέκο. Και θα χαρώ αν τα καταφέρουμε όσο κανείς άλλος. Αλλά δεν ζούμε στο 1994 πια.

      Γαλλία, Βραζιλία, Σερβία και Αργεντινή έχουν η κάθε μια τουλάχιστον δυο παίχτες καλύτερους από όλους τους δικούς μας. Έχουν όλες σοβαρούς προπονητές, ομοιογένεια, τα ίδια (ή σχεδόν ίδια) πρόσωπα εδώ και χρόνια, διακριτό στυλ παιχνιδιού. Αντί να ζούμε στην φούσκα μας ας ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας και ας μην φορτώνουμε με ευθύνες τους παίχτες και με αισιοδοξίες γενικολογίες τους εαυτούς μας ως οπαδούς.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου, απλά είναι αυτά που γράφω.
      Ποιός έγραψε για σίγουρη θέση στην 8άδα; Σίγουρη θέση δεν έχουν ούτε οι ΗΠΑ. Έγραψα ότι ανήκουμε στις 8 καλύτερες ΟΜΑΔΕΣ του κόσμου. Κατά την γνώμη μου. Αν διαφωνείς, γράψε μου 8 καλύτερες.
      Εγώ, λοιπόν, σου λέω ότι περνάς τον όμιλο και παίζεις στους ‘’16’’ με Γαλλία και στους ‘’8’’ με Κροατία. Μπορείς να κάνεις 2 νίκες; Ναι ή όχι; Εγώ λέω μπορείς. Ε, τότε είσαι 4άδα. Τι σημασία έχει αν ο Μπατούμ είναι καλύτερος από Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου ή ο Ντιαό από Καϊμακόγλου και Πρίντεζη;

      Υ.Γ. ‘’ Γαλλία, Βραζιλία, Σερβία και Αργεντινή έχουν η κάθε μια τουλάχιστον δυο παίχτες καλύτερους από όλους τους δικούς μας.’’ ???

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα στην παρέα

      77 , από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί..
      Το ξέρεις πως συμφωνούμε σε πολλά αλλα την τελευταία σου κρίση για πλασάρισμα στην τετράδα την βρίσκω αρκετά αισιόδοξη.

      Δεν είναι πως η ομάδα δεν έχει ταλέντο. Το αντίθετο. Απλά σε ένα τουρνουά συνεχών αγώνων και με τον βαθμό δυσκολίας να ανεβαίνει αγώνα με τον αγώνα μου φαίνεται αρκετά ζόρικο - αλλά πρόσεξέ με όχι ακατόρθωτο - να πλασαριστούμε στους 4.

      Μην ξεχνάμε όπως είπες πως οι "σφαλιάρες" των προηγούμενων ετών ακόμη βουίζουν , ο προπονητής είναι άπειρος σε τέτοια τουρνουά , παίκτες όπως ο Άντε είναι ακόμη άγουροι για παγκόσμιο επίπεδο , δεύτερος σέντερ ισάξιος του πρώτου δεν υπάρχει οπότε η κούραση ή τα φάουλ μπορεί να γίνουν αρνητικός παράγοντας στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού.

      Μακάρι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε , όμως ας κρατάμε και μικρό καλάθι. Αυτή η Εθνική χτίζεται για το μέλλον και οχι τόσο για αυτό καθεαυτό το τουρνουά. Εγώ το βλέπω σαν σκαλί και "ψήσιμο" της επόμενης γενιάς για τις επόμενες διοργανώσεις.

      Και για να βάλω μια ιντριγκαδόρικη κουβέντα στο ποστ.
      Ο Καλάθης όντως μας αλλάζει επίπεδο. Είναι guard επιπέδου ΝΒΑ. Δεν παύω όμως να είμαι πάντα επιφυλακτικός με το εαν θα είναι και στο μέλλον εκεί , όποτε τον χρειάζεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.Βλέπεις το πάθημα με τον Κουφό με έχει κάνει πλέον πιο επιφυλακτικό.

      Αυτό που θέλω να πώ είναι πως δεν παραβλέπω πως το παιδί γαλουχήθηκε με άλλα όνειρα , άλλη λογική του παιχνιδιού οπότε ένα καλό τουρνουά και μια καλη χρονιά φέτος μπορεί να τον αλλάξουν ένα σκαλί πιο πάνω. Δεν πρέπει επ ουδενί η Εθνική να βασίζεται σε μοναδικό πόιντ τον Νικ. Καλό θα είναι να έχουμε και έναν δεύτερο top-level πόιντ αφού αυτό πιστεύω οχι μόνο οτι θα μας αλλάξει επίπεδο αλλα και θα μας κρατήσει για χρόνια στον αφρό.

      ΥΓ. Ο Τόμπσον "τα έχει πάρει" άσχημα και μόνο που μπήκε το GS ξανά σε συνομιλίες για Love.Πολύ φοβαμαι αν δεν γίνει το deal πως έχουμε ήδη "χάσει" τον παίκτη...

      Run TMC

      Διαγραφή
    5. Ναι, επίσης αι ΗΠΑ δεν ειναι σιγουρο αν θα περασουν τους ομιλους...

      Αλεβδομηνταεφτας

      Διαγραφή
    6. Άκυρο το ΥΓ παίδες είδα πως ο Love έχει ήδη βρεί και Νο φανέλας στου Cavs

      Run TMC

      Διαγραφή
    7. @77

      Τι ακριβώς θα πει 'ανήκουμε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου'; Τελευταία φορά που βρεθήκαμε εκεί ήταν στους Ολυμπιακούς του 2008 - σε παγκόσμιο (που είναι πιο αντιπροσωπευτικό), το 2006. Αυτό που έγραψες μου θυμίζει το 'είμαστε μεγάλη ομάδα', ακόμα και αν υποβιβαστήκαμε στην Γ' Εθνική (τυχαίος ο παραλληλισμός, you get the point). Έχουμε υπογράψει πουθενά δελτίο συμμετοχή στο 'κλαμπ των 8' και δεν το ξέρω;

      Όταν στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ βγήκες 11ος και υπάρχουν ακόμα παγκοσμίως τέσσερις καλές Αμερικανικές ομάδες συν την Αυστραλία, πόθεν προκύπτει ότι είσαι στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου; Και γιατί να μην ανήκουν εκεί η Ουκρανία που βγήκε 7η πέρσι ή η Φινλανδία που μας κέρδισε;

      Για αυτό λέω ότι η ομάδα πρέπει να προσεγγίσει αυτό το τουρνουά σαν το πρώτο σκαλί για την δημιουργία μιας καλής ομάδας σε βάθος χρόνου. Ούτε 8δες ούτε 4δες.

      Επιτυχία θα είναι να βγάλουμε επιτέλους ένα καλοκαίρι χωρίς ίντριγκες και γκρίνια, να κερδίσουμε πειστικά τους Αφροασιάτες του ομίλου μας (γιατί τα τελευταία χρόνια χάνουμε και από άγραφες ομάδες), να κερδίσουμε ένα τουλάχιστον από τα τρια άλλα ματς, και να φανούμε ανταγωνιστικοί στο χιαστί των 16. Ό,τι παραπάνω θα είναι κέρδος, όχι όμως τόσο μεγάλο όσο η δημιουργία θεμελίων για το μέλλον.

      Το να κερδίσουμε δυο ματς στον βρόντο και να φέρουμε μια 'διάκριση' είναι ευπρόσδεκτο, μπορεί όμως και να αποπροσανατολίσει το μακροχρόνιο πλάνο της ομάδας (όπως έγινε με το χάλκινο της Πολωνίας, το οποίο νομίζω ότι περισσότερο κακό έκανε παρά καλό).

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      ΥΓ: Ντιό-Μπατούμ, Μαρσελίνιο-Τιάγκου, Σκόλα-Πριτζιόνι. Για την Σερβία ίσως να υπερέβαλλα.

      Διαγραφή
    8. Προς Στεγόσαυρος 25 Αυγούστου 2014 - 9:05 π.μ.

      Συμφωνώ και επαυξάνω...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    9. @Στεγόσαυρος

      Οι ελληνικές εθνικές ομάδες κουβαλούν παράδοση στο άθλημα, μεγάλη προϊστορία σε τουρνουά, παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο για χρόνια, προπονητές που κοουτσάρουν μεγάλα clubs, καλές φουρνιές παικτών σε μικρότερες ηλικίες, διακριτό στυλ μπάσκετ, σεβασμό από αντιπάλους, αναγνώριση κλπ. Με βάση αυτά τα στοιχεία ανήκουμε στις 8 μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου. Το αντεπιχείρημα σ’ αυτά που υποστηρίζεις είναι το γιατί θεωρούν όλοι ως αποτυχίες τις παρουσίες της ομάδας από το 2010 κι έπειτα. Το status της ομάδας ήταν για πολύ παραπάνω αλλά δεν τα κατάφερε. Τώρα, αν θεωρείς ότι τα πυροτεχνήματα της μιας χρονιάς της Φινλανδίας και της Ουκρανίας τις μετατρέπουν σε μεγέθη που να συγκρίνονται με εμάς, τότε έχουμε τεράστια διάσταση απόψεων.

      Σχετικά με το αν η επιτυχία στο Παγκόσμιο είναι συγκυριακή και μας αποπροσανατολίσει από το μακροπρόθεσμο πλάνο. Βλέπεις κανένα πλάνο; Είδες μήπως οι αποτυχίες των 4 τελευταίων τουρνουά να μας βοήθησαν ώστε να καταρτίσουμε κανένα σχέδιο; Πιστεύεις ότι αν δεν βγαίναμε 3οι στην Πολωνία το 2009, θα ήταν καλύτερη η εξέλιξη της ομάδας; Από πού προκύπτει αυτό; E, αν είναι έτσι, ας έχουμε διακρίσεις και μετάλλια και ας μην τα αξιοποιούμε.

      Υ.Γ. Ντιαό-Μπατούμ, Μαρσελίνιο-Τιάγκου, Σκόλα-Πριτζιόνι είναι ατομικά μεγαλύτερα ονόματα από όλους τους δικούς μας. Ε, και λοιπόν; Τι συμπέρασμα προκύπτει απ’ αυτή την διαπίστωση; Ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε Γαλλία, Βραζιλία και Αργεντινή; Δηλ. η δυναμική των ομάδων είναι άθροισμα των ατομικών ικανοτήτων των παικτών; Πολύ απλοϊκό επιχείρημα για να το συζητάμε.

      Υ.Γ. 1 Η 4η καλή αμερικανική ομάδα ποια είναι;

      Διαγραφή
    10. Να σε ρωτήσω κάτι απλό; Η Σερβία ανήκει κατ'εσέ στις καλύτερες 8 ομάδες του κόσμου; Γιατί έχει αυτά που λες ότι έχουμε εμείς και παραπάνω. Αλλά την τελευταία φορά που πήγε καλά ήταν πριν 4 χρόνια. Άσε, η συζήτηση αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Τις καλύτερες 8 ομάδες του κόσμου θα τις μάθουμε σε ένα μήνα, τις καλύτερες 8 της Ευρώπης σε ένα χρόνο και πάει λέγοντας.

      Τώρα αν είναι να τα βάλουμε κάτω και να βρούμε 8 χώρες παγκοσμίως που καλλιεργούν το μπάσκετ άνω του μέσου όρου, τότε ναι, είμαστε σε αυτές. Δεν είδα πώς μας βοήθησε αυτό όμως πέρσι με την Φινλανδία και πρόπερσι με την Νιγηρία.

      Το άλλο που λες: Όχι δεν είδα κανένα πλάνο στις αποτυχίες. Τώρα όμως κάτι βλέπω να κινείται (θέλω να ελπίζω τουλάχιστον). Πιστεύω ότι αν είχαμε αποτύχει στην Πολωνία, θα παίρναμε την wild card για το Παγκόσμιο του 10 έτσι κι αλλιώς (τότε την αξίζαμε ασυζητητί, φέτος έπρεπε να πληρώσουμε), και θα γινόντουσαν κινήσεις να κατέβει και ο Παπαλουκάς.

      Τέλος πάντων, αυτή είναι ιστορική κουβέντα. Απλά λέω ότι χωρίς πλάνο ακόμα και σκόρπιες διακρίσεις παραμένουν τέτοιες, σκόρπιες, και τελικά στερεύουν όπως έγινε σε εμάς. Αν πάρουμε μετάλλιο σε 3 βδομάδες, καλώς να έρθει, επειδή δεν θα πάρουμε όμως, ας βρούμε άλλα κέρδη από ένα τουρνουά που χρυσοπληρώσαμε.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      ΥΓ: Δεν είπα ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτές τις χώρες, και μην ανησυχείς, δεν σε βάζω να σχολιάζεις 'απλοϊκά' επιχειρήματα. Δεν θα στα εξηγώ κι όλα βέβαια, μεταξύ των κατεβατών που γράφεις μπορείς να σκεφτείς.

      ΥΓ1: ΗΠΑ, Αργεντινή, Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο. Για ΗΠΑ δεν το συζητάμε, τις δυο μεσαίες τις παίζουμε στα ίσια, με το τελευταίο είμαστε φαβορί αλλά αν δεν παίξουμε μπάσκετ θα χάσουμε. Επίσης κατανοητό νομίζω. Έξυπνο παιδί είσαι...

      Διαγραφή
    11. Ναι, λοιπόν. Η Σερβία ανήκει στις 8. Χωρίς συζήτηση. Αμφιβάλεις; Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χάσει από την Φινλανδία ή την Ουκρανία σε ένα βράδυ. Μιλάμε για μπάσκετ. Όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες σε μια βραδιά. Αλλά αυτό δεν τους μετατρέπει σε παραδοσιακές δυνάμεις. Το ότι αποτυγχάνουν και οι Σέρβοι τα τελευταία χρόνια έρχεται να στηρίξει την άποψή μου για την εθνική μας. Τουλάχιστον, παραδέχεσαι ότι είμαστε στις 8 χώρες παγκοσμίως που καλλιεργούν το μπάσκετ άνω του μέσου όρου.

      Η διαπίστωση ότι πήραμε το χάλκινο το 2009 και γι’ αυτό δεν κατέβηκε την επόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο ο Παπαλουκάς;;; Δεν σε πιάνω…
      Αλλά, άντε και πες ότι κατέβαινε. Αυτό σε τι θα βοηθούσε το πλάνο που θεωρείς ότι έπρεπε να είχε εκπονηθεί από τότε;

      Υ.Γ. Ωραία. Πιστεύεις ότι μπορούμε να τις παίξουμε. Κάτι είναι κι αυτό. Δεν μου εξηγείς, όμως, αυτό το ωραίο με τους Μπατούμ και τους Ντιαό που είναι καλύτεροι από όλους τους δικούς μας.

      Υ.Γ.1 Πουέρτο Ρίκο; Οι καλύτεροι και πιο πιστοί πελάτες της Εθνικής. Θυμάσαι πότε μας κέρδισαν τελευταία φορά; Συμφωνείς ότι με Βραζιλία και Αργεντινή (που έχουν δύο παίκτες καλύτερους από όλους του δικούς μας) είμαστε 50-50. Ξέρεις, με ομάδες τέτοιου επιπέδου θα παίξουμε την πρόκριση στην 4άδα. Οπότε, μπορεί και να τους περάσουμε. Έτσι;

      Υ.Γ.2 Και τα δικά σου κατεβατά δεν πάνε πίσω. Τουλάχιστον εσύ, σκέφτεσαι στο ενδιάμεσο;

      Διαγραφή
    12. Πολυ κλου κλου και τηγανίτα τίποτα ρε 77. Σε προκαλω να ξαναδιαβασεις το αρχικο σου ποσταρισμα. Καταληγεις σε ενα συμπέρασμα που ειναι λογικό σφαλμα (βλ. ο μπατσος ειναι μπουζούκι). Κάθεσαι και αραδιάζεις 4 βαρβάτες παραγράφους με όλο κι όλο ένα μπασκετικό τεκμήριο. Ότι δηλαδή δεν εχουμε δεύτερο ψηλό αλλά κι αυτό το προσπερνάς εύκολα.
      Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι αν μας κάτσουν οι διασταυρώσεις και τύχουμε τις χειρότερες καλές και πιάσουμε εμείς 100% και οι άλλοι 50% τότε μπορεί να φτάσουμε και τετράδα.
      Όλα τ άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.
      -Ο κατσικάρης αν και είναι rookie είναι προπονηταράς γιατί ακούστηκε για ρεαλ, τσσκα, μπαρτσα κ.ο.κ.
      -Η εθνική ελλάδος ειναι παραδοσιακά στις 8 καλύτερες του κόσμου οπότε με τη βοήθεια του γκάλη, του γιαννάκη, του διαμαντίδη, του σπανούλη, του παπαλουκά κ.α. μη σου πω θα το σηκώσουμε.
      -Γιατί στο μπάσκετ οποισδήποτε μπορει να νικήσει σε ένα ματς.
      -Έ, αν υπάρξει και λίγο πίστη οι παιχτες ΜΑΣ θα δώσουν το 110% των δυνατοτήτων τους!!! ()

      Υ.Γ. Πόσες φράσεις κλισε χρησιμοποιεί ο 77 στην 3η παράγραφο του αρχικού του ποσταρίσματος? Ο χρόνος τρέχει.... γίνε εσύ ο τυχερος που θα απαντήσει σωστα και τα 1000Ε είναι δικά σου!!!

      Αλεβδομηνταεφτάς

      Διαγραφή
    13. @77

      Όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες. Αλλά είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως (διαχρονικά να υποθέσω). Επομένως πρέπει να πάμε στην τετράδα. Στην οποία θα πάμε παίζοντας σε χιαστί 50-50. Δηλαδή ματς που είναι τόσο πιθανό να χάσουμε όσο και να κερδίσουμε. Και παρόλα αυτά, αν και συζητάμε αν θα κερδίσουμε την Βραζιλία, παίζει και να χάναμε από την Φινλανδία ή από την Ουκρανία αν τις παίζαμε. Γιατί μπάσκετ είναι και όλα γίνονται. Αλλά η εθνική μας, επειδή είναι Ελλάδα, θα προχωρήσει. Αλλά και η Σερβία είναι Σερβία, και είναι παραδοσιακή δύναμη. Οπότε άμα την παίξουμε ποιος περνάει; Πόσες παραδοσιακές δυνάμεις χωράνε σε μια τετράδα παγκοσμίου;

      Ξέχασα κάτι;

      Για αυτό σου λέω, να σκέφτεσαι...

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    14. @Στεγόσαυρος

      Ξέχασες το σημαντικότερο, αγόρι. Να σέβεσαι την αντίθετη άποψη.

      ‘’Όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες.’’ Ισχύει. Έχουμε χάσει κατά καιρούς από πουθενάδες και έχουμε κερδίσει ομαδάρες.

      ‘’Αλλά είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως (διαχρονικά να υποθέσω).’’ Προσωπική άποψη. Πώς το λένε; Αυτό πιστεύω. Τα τελευταία 10 χρόνια για να συνεννοούμαστε.

      ‘’Επομένως πρέπει να πάμε στην τετράδα.’’ Ώπα!!! Είπαμε ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πάμε. Όχι ΠΡΕΠΕΙ.

      ‘’Στην οποία θα πάμε παίζοντας σε χιαστί 50-50. Δηλαδή ματς που είναι τόσο πιθανό να χάσουμε όσο και να κερδίσουμε.’’ Ακριβώς αυτό σημαίνει το 50-50. Πού είναι το λάθος; Το 2009 κέρδισες το χιαστί σε ματς 50-50. Σε ίδια ματς έχασες το 2008, κέρδισες το 2007, κέρδισες το 2006, κέρδισες το 2005, έχασες το 2004. Έτσι είναι τα χιαστί, συνήθως για την Ελλάδα.

      ‘’Και παρόλα αυτά, αν και συζητάμε αν θα κερδίσουμε την Βραζιλία, παίζει και να χάναμε από την Φινλανδία ή από την Ουκρανία αν τις παίζαμε. Γιατί μπάσκετ είναι και όλα γίνονται.’’ Μέσα είσαι. Πού είναι το περίεργο; Πέρσι, μέσα σε 2-3 μέρες έχασες από την Φινλανδία και κέρδισες την Ισπανία. Έκανες πλάκα σε Ρώσους και Τούρκους, έχασες τον μπούσουλα από τους Σλοβένους και έχασες στο σουτ στην παράταση από τους Κροάτες.

      ‘’Αλλά η εθνική μας, επειδή είναι Ελλάδα, θα προχωρήσει.’’ Ώπα!!! ΜΠΟΡΕΙ να προχωρήσει. Επειδή έχει τις προδιαγραφές.

      ‘’Αλλά και η Σερβία είναι Σερβία, και είναι παραδοσιακή δύναμη. Οπότε άμα την παίξουμε ποιος περνάει;’’ 50-50. Τα είπαμε παραπάνω.

      ‘’Πόσες παραδοσιακές δυνάμεις χωράνε σε μια τετράδα παγκοσμίου;’’ Συνήθως 4. Αλλά μπορεί και 3, αν ξεπεταχτεί καμιά έκπληξη. Θυμήσου όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του παρελθόντος.

      Γι’ αυτό σε ρώτησα. Εσύ σκέφτεσαι;

      Υ.Γ. Αγόρι, δεν είσαι ΟΚ, όμως. Αυτό με το χάλκινο του ’09, την απουσία του Παπαλουκά, το παγκόσμιο του ’10 και το πλάνο που δεν εκπονήθηκε, δεν μου το εξήγησες. Γουστάρω με χίλια να μάθω πως συνδυάζονται όλα αυτά.

      Διαγραφή
    15. Θα στο εξηγήσω κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
  51. 8 οκτωβριου παο-οσφπ ? 80-20 οι πιθανοτητες για τον οσφπ . ο παο εντελως καινουρια ομαδα δεν θα ξερει που παταει και που βρισκεται . ο οσφπ θα εχει αυτοματισμους λογω κορμου . μεχρι τελος νοεμβρη ο παο θα ειναι ηδη εκτος κυπελλου και ευρωλιγκας λογω δυσκολου ομιλου . ας προσεχαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιούς αυτοματισμούς? Ποιού κορμού? Δεν είναι με τις εθνικές τους οι τρεις από τους 4 βασικούς guard του ΟΣΦΠ? Οι Μάντζαρης, Σλούκας και Lafayette? Επίσης, με την εθνική δεν είναι και το βασικό 4 του ΟΣΦΠ, ο Πριντ? Τέλος, ο Ματ θα ενσωματωθεί στην ομάδα την άλλη εβδομάδα.

      Ο ΠΑΟ έχει πλέον όλους τους παίκτες του στην προπόνηση...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. 4 χρόνια μαζί παίζουν στον ΟΣΦΠ ο Μάντζαρης με το Σλούκα, λες να έχουν πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ τους επειδή θα πάνε πιο αργά στην προετοιμασία της ομάδας;

      Επίσης, όχι, δεν έχει όλους τους παίχτες του στην προπόνηση ο ΠΑΟ, λείπει ο Γκιστ, όπως λείπει και το 3ρι και το 5ρι που θα έρθουν (?). Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον ΠΑΟ, καθώς ούτως ή άλλως θα πρέπει να είναι έτοιμος όταν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

      Διαγραφή
  52. τζιμ σε προσκαλω σε ανοιχτο στοιχημα . ποσα καρφωματα και ταπες θα φανε οι μαυροκεφαλιδης-μπατιστα απο ντανστον-χαντερ .
    α) κατω απο 10
    β) πανω απο 10
    γ) πανω απο 20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε πες και θα τις φανε ..εσυ πισω απο τις κουρτινες πως θα τις δεις πες μας...

      Prelevic

      Διαγραφή
    2. μην χαιρεσαι γιατι αν τυχει και παρει 2 παιχτες (3αρι 5αρι) δυνατους παλι θα κλαιτε.Ο Κοντος αφηνει να εννοηθει οτι το ροστερ δεν εχει τελειωσει.

      Διαγραφή
    3. Τις τελευταίες 2 σεζόν ο ΟΣΦΠ νικάει εύκολα τον ΠΑΟ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη σεζόν. Νίκησε πρόπερσυ στο ΟΑΚΑ και πέρσυ στο ΣΕΦ και μαλλον θα τριτωσει τις "οκτωβριανές" νίκες του. Φέτος βέβαια θα διακυβεύεται ένας τίτλος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, οπότε ίίίίσως να το πάρουν λίγο πιο σοβαρά στον ΠΑΟ το παιχνίδι ώστε να είναι πιο έτοιμοι από ό,τι συνήθως τέτοια εποχή.

      Ωστόσο, ο βασικός στόχος του ΠΑΟ κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι 100% να τα πάει καλά στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, για να καταφέρει να περάσει στους 16. Θυμίζω πως πέρσυ και πρόπερσυ, πέρασε οριακά και δύσκολα, ως 4ος (στην πορεία βέβαια βελτιώθηκε αγωνιστικά). Ως Παναθηναϊκός, ελπίζω να τα καταφέρουμε, έστω πάλι οριακά, για να "κερδίσει" χρόνο η ομάδα να χτιστεί και να βελτιωθεί.

      Διαγραφή
  53. 5.48 και κεκλεισμενων χωρις κοσμο με ανετοιμη ομαδα, κατα τα αλλα εχουν παραγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλή διασκέδαση!

    https://www.youtube.com/watch?v=RuAtVzqO2iY

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Αλέξανδρος

      Δεν καταλαβαίνω την απάντηση σας, αλλά σας διαβεβαιώ ότι το έγραψα καλοπροαίρετα και όχι ειρωνικά για να σατηρίσω το πόσο καλός ή όχι είναι ο προπονητής μας στην υποκριτική. Τώρα, αν είστε εκνευρισμένος μαζί του που δεν πήρε κανένα παίκτη του ΠΑΟ στην εθνική ομάδα, δεν νομίζω ότι είμαι υπεύθυνος εγώ για αυτό το γεγονός. Τα παράπονα σας παρακαλώ στον ΔΓ και στον 3D...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. ρε αλεξανδρε και μενα δεν ειναι η μεγαλυτερη μου συμπαθεια ο διογενης αλλα δεν μπορω να καταλαβω την επιθετικοτητα σου σ αυτο που ανεβασε.... στην τελικη οσο και αν του ξεφευγει ο οπαδικος του φανατισμος πολλες φορες παντα εκφραζεται με σχετικη ευπρεπεια....

      Διαγραφή
    3. Παιδιά ίσως να μην έχετε καταλάβει κάποια πράγματα. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ως στόχο την παραγωγή νέων παικτών που θα αποτελέσουν την βάση της ομάδας τα επόμενα 10 χρόνια περίπου. Οι δηλώσεις του προέδρου και του αρχηγού αυτό έδειξαν. Μην τα χάσετε άμα αντικρισετε αποκλεισμό από την πρώτη φάση της ευρωλιγκας ή μεγάλες διαφορές σε ντέρμπι. Η ομάδα έχει ως πρωταρχικό στόχο την ένταξη νέων παικτών στην ομάδα. Άμα αυτό προϋποθέτει σφαλιάρες από κατώτερα κλαμπς "so be it". Το θέμα είναι ότι οι Ολυμπιακοί χαίρονται που επρόκειτο να κερδίσουν μία ομάδα με στόχο την επιτυχία/ες στο μέλλον και όχι στο παρόν δηλαδή βρίσκεται σε rebuilding process και να δείχνει συμφιλιωμενη με οποιαδήποτε μορφή ήττας και αποτυχίας. Άλλωστε αυτό είναι σίγουρο για την ομάδα αντίθετα με μεγάλο αριθμό φιλάθλων που ακόμα πιστεύουν σε εβδομα αστέρια και άλλα χαζά. Όπως και με αντίστοιχους οπαδούς του ΟΣΦΠ οι οποίοι αντί να ασχολούνται με την ομάδα τους κριτικάρουν τον πρόεδρο της αντίπαλης ομάδας για αφραγκιες και για σανό στα πράσινα πρόβατα. Ναι, το μπάτζετ είναι μειωμένο, ναι δεν μπορούμε να κοντραρουμαι τον ολυμπιακό τη συγκεκριμένη στιγμή αλλά όταν και αν έρθουν οι επιτυχίες θα κάνουμε κωλοτουμπες και θα δοξαζουμε τον αφραγκο προδότη. Γιατί όσο πιο κοντά κοιτάζουμε τόσο λιγότερα βλέπουμε.

      Διαγραφή
    4. @3:02
      (ας μην θεωρηθεί ως διαφωνία η παρέμβασή μου...)

      Το θέμα που θίγεις (PAO BC Rebuilding) είναι πρωτόγνωρο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και είναι τέτοιο γιατί ποτέ ξανα δεν είχαμε (σε οποιοδήποτε ομαδικό παιγνίδι) την πιο επιτυχημένη ομάδα, σε τόσο μεγάλη διάρκεια (θυμίζω ότι τα τελευταία 20 χρόνια, από το 1994, ο Παναθηναϊκός πέραν των 6 πρωταθλημάτων Ευρώπης έχει και άλλες 4 παρουσίες σε f4, 15 πρωταθλήματα και 10 κύπελλα Ελλάδος, πολλά εξ αυτών όταν το πρωτάθλημά μας ήταν μεταξύ των 2-3 κορυφαίων στην Ευρώπη ακόμα και έναντι του Πρωταθλητή Ευρώπης!).

      Ως τέτοιας σημασίας κίνηση πρέπει να βλέπουμε τη φετινή προσπάθεια και ως τέτοια πρέπει να την κρίνουμε, αν και εφόσον ισχύει βέβαια... γιατί ακόμα δεν είδαμε την τελική μορφή της ομάδας και ίσως δεν την δούμε πριν τα play of του πρωταθλήματος!

      Η δική μου γνώμη είναι ότι το rebuilding ταιριάζει σε μικρότερες ομάδες (βάση της διάρκειας των επιτυχιών) και όχι στις κορυφαίες διαχρονικά ομάδες.
      Οι κορυφαίοι κάνουν σταδιακή - ήπια ανανέωση ή reconstruction, για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν γεμάτο πορτοφόλι.
      Έτσι πορεύτηκε και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός 20 χρόνια τώρα και διατηρήθηκε σε top level.
      Στo σενάριο του rebuilding λοιπόν, θα αφεθεί η ομάδα ως έχει, δεν θα ισχύει το γεμάτο πορτοφόλι, αλλά η αδυναμία να ακολουθήσουμε το ρυθμό των επιτυχιών των τελευταίων 20 χρόνων. Aυτό είναι το Rebuilding!

      Aν όντως επιχειρηθεί, δλδ δοθεί χρόνος σε νεαρά παιδιά για τη δημιουργία νέας ομάδας λόγω έλλειψης χρημάτων,,, θα είναι δώρον άδωρον, μιας και η όποια επιτυχία ανάδειξης ισχυρού Ελληνικού κορμού θα διαλυθεί και καταλήξει στα εξ ων συνετέθει, αφού προφανώς δεν θα μπορέσει η ομάδα να κρατήσει τα επιτυχημένα project της!

      Δεν ξέρω λοιπόν από που πηγάζει η όποια αισιοδοξία ή προσδοκία επανόδου στο κορυφαίο επίπεδο τα επόμενα χρόνια κάνοντας rebuilding!

      Γνώμη μου είναι ότι η ομάδα δεν πρέπει να το κάνει - δεν πρέπει να αφεθεί...
      Να γίνουν οι κατάλληλες έξυπνες (cost efficient) κινήσεις αφού διαγνωσθούν οι άμεσες δυνατότητες των projects και να προσπαθήσει να παραμείνει σε τοπ επίπεδο διεκδίκησης εγχώριων τίτλων και εισόδου στο f4.
      Tα πολύ καλά projects - νεαροί παίκτες να κληθούν να αποδείξουν την αξία τους, να κερδίσουν θέση στο roster, το οποίο θα έχει δυνατότητα επιβίωσης και χωρίς αυτούς.

      Δεν θέλω (και αυτό βλέπω και γύρω μου) να γίνει ο Παναθηναϊκός ακαδημία προώθησης παικτών - να ρίξει λευκή πετσέτα.
      Δεν θέλω rebuilding, αλλά reconstruction.

      To πόσο επιτυχημένα θα γίνει αυτό είναι ευθύνη του προπονητικού team (επιλογές παικτών και δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας) και της διοίκησης (κάλυψη επιθυμιών των προπονητών και καθορισμός ετήσιου budget γύρω στα 7εκ € net, τα επόμενα 3 χρόνια).

      Νίκος Δ.

      ΥΓ Sorry από τους μη Παναθηναϊκούς του blog, για το οπαδικό σεντόνι, αλλά πιστεύω ότι το θέμα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος και έστω και έμμεσα αφορά γενικότερα το basket.

      Διαγραφή
    5. Προς Νίκο Δ. 26 Αυγούστου 2014 - 4:02 π.μ.

      Το θέμα και το σχόλιο σας νομίζω είναι πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος για όλους τους αναγνώστες ανεξαρτήτως ομαδικής αποχρώσεως. Συνεπώς μην απολογείστε για το σχόλιο σας. Εξάλλου είναι αδύνατο, πάντοτε, να περιορίζουμε όλες μας τις σκέψεις για κάποιο θέμα (πόσο μάλλον το συγκεκριμένο) σε 1-2 γραμμές.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  55. Jim θα θελα τη γνώμη σου για τα 2 πολύ ελκυστικά πακέτα που λέγονται Μήτογλου (Ουέικ Φόρεστ) και Τσαλμπούρης (Αϊόβα Στέιτ). Αν για τον Μήτογλου ξέρουμε στο περίπου τις δυνατότητές του, για τον Τσαλμπούρη πιστεύω πως δεν έχουμε δει τίποτα απ' αυτά που βάσει ταλέντου μπορεί να πετύχει. Το κολλέγιό του τον εκτιμά ιδιαίτερα και μπορεί να τον βοηθήσει να βάλει μυϊκό όγκο και να δουλέψει πράγματα. Παιδί 2.14 που να έχει ευχέρεια στο τρίποντο και στις κινήσεις καιρό έχουμε να δούμε. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα κολλέγια πως θα τους δουλέψουν καλά. Και κυρίως το Ελληνικό μπάσκετ θα κερδίσει 2 σπουδαία ταλέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Jim είδα φωτογραφία και βίντεο από την πρώτη συγκέντρωση της Παρτιζάν στις 12 Αυγούστου στην οποία βρέθηκε ο Ιωάννης Κουζέλογλου της Νέων. Από την άλλη διάβασα σήμερα πως είναι κοντά στον ΚΑΟΔ. Ξέρεις κάτι; Εσύ με Βουγιόσεβιτς και Παρτιζάν έχεις άποψη. Ο Κουζέλογλου είναι καλό πρότζεκτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Jimmy λιγο φαντασια: η δικη μου προταση για την team usa συγκεντρωνοντας τους πιο αγαπημενους μου παιχτες:cp3,lillard,teague,kobe,curry,klay,leonard,carmelo,durant,aldridge,davis,cousins.
    Τ λες με επαιρνες για recruiter?
    Για δουλεψε και τη δικη σου αγαπημενη δωδεκαδα..

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλο μεσημερι!!
    Τωρα που ανακοινωθηκαν σχεδον ολα τα ροστερ νομιζω ειμαστε ετοιμοι για καποια power rankings.Φανταζομαι πως ο Τζιμ ετοιμαζει την επισημη του αναρτηση αλλα λεω να βαλω μαια δεκαδα για το καλο κι οταν βρω χρονο να συνεχισω και τις υπολοιπες
    Λοιποοον



    1)Ισπανια : O συνδιασμος ροστερ και εδρας τους βγαζει πρωτους στην εκκινηση.Χωρις ελλειψεις και σε τρομερη φορμα ολα δειχνουν πως θα κανουν περιπατο μεχρι τον τελικο.Το ροστερ ειναι τελειος συνδιασμος φροντ και μπακορτ πραγμα που σχεδον καμμια τοπ ομαδα δεν εχει.
    Δε σημαινει πως δε θα υπαρχουν παιχνιδια που θα δυσκολευτει,και οτι σαν ταλεντα υπερεχουν ακομα κι αυτων των Αμερικανων.Το μονο σιγουρο ειναι πως στον 1ο γυρο θα βγουν ευκολα πρωτοι

    2)ΗΠΑ Οπως ειχα ξαναγραψει θελουν να εκμεταλευτουν τον ντορο που εγινε με τις αποχωρησεις και να πανε με τη χαλαρωτητα του αουτσαιντερ οπως φανηκε κι απο τις δηλωσεις του Σιζεφσκι.Εχουν σεντερ για ολα τα γουστα (ο συνδιασμος των Πλαμλι,Καζινς και Ντραμοντ θα εβγαζε τον υπερσεντερ ολων των εποχων,σουπερ παιχτησ προπονητη
    σουπερ σκορερ και σουπερ τερας).Εχουν σκορ και μυες στο 3-4 με επιλογες Ντε Ροζαν και Γκει.Εκει που θα πονεσουν ειναι στο μπακορτ αφου ο μονος καθαρος πλει ειναι ο Ιρβινγκ,και ο Ροουζ ειναι μεγαλο ερωτηματικο αυτη την εποχη.Ψυχολογικα και σωματικα ευθραυστος ακομα.
    ΠΑντως μπορουν να κερδισουν τους Ισπανους

    3)Γαλλια : Aπο δω και κατω εχει πλακα γιατι ολα τα ροστερ εχουν τις τρυπουλες τους.Οι Γαλλοι πλεον ειναι πρωταθλητες,εχουν πεταξει τη λουζερια που τους εδερνε και εχουν προπονηταρα και προγραμμα σαν ομαδα.ΕΠισης εχουν τη μεγαλυτερη καβα ψηλων στην Ευρωπη αφου με ολες τις ελλειψεις στο 5 κατεβαζουν 3 πρωτοκλασατους σεντερ για ολα τα γουστα
    Ο φουρνιε απο το ΝΒΑ εχει τη πρωτη του ευκαιρια σε διεθνες τουρνουα να λαμψει ,ενω Ερτελ,Ντιο και Καουντι συνιστουν λειτουργικοτατο μπακορτ.
    Στα ματς βεβαια σιγουτρα θα χουν τις αδυναμιες τους και τα νεκρα τους σημεια,αλλα ειναι κατα τη γνωμημου λιγο πιο μπροστα

    4)Κροατια Η ομαδα με το μεγαλυτερο προσπεκτ και τη καλυτερη φροντκορτ στο τουρνουα(μετα τη Βραζιλια).Πισω ομως ειναι μικρο δραμα αφου χρειατηκε να παρουν αμερικανο παιχτη να καλυψει το κενο στον ασσο (πλακα πλακα μετα το Θεο δεν εχουν βγαλει καποιον εξαιρετικα καλο γκαρ οι Κροατες)
    Χεζονια και Σαριτς θα βγουν μπροστα ,ο Μπογντανοβιτς θα παιζει για 1οσ σκορερ και μπροστα δεσποζει ο αρχοντικος Τομιτς με Ζοριτς Αντριτς και Μαρκoτα να βοηθουν.Μεγαλο ερωτηματικο ,μπορει να παρουν μεταλλιο μπορει να βγουν εξω απ τη 16αδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  60. 5)Βραζιλια : εδω ειναι η καλυτερη φροντκορτ και μια ομαδα με ορεξη για καλο και γρηγορο μπασκετ,ο Μπαρμποζα θα παιξει λυσασμενα για το τελευταιο του συμβολαιο στο ΝΒΑ,ο Χουερτας οριμος και πρωταθλητης Ισπανιας,και οι Νενε και Σπλιτερ καλιτεχνες της ρακετας απ τους λιγους.εχουν και τζοβανονι και χερτζμαιερ στο παγκο( ο χερτζμαιερ σουταρει φετος τρομακτικα καλα)
    Απ την αλλη με τα ροστερ των 10-12 παικτων που θα βγαζουν οι Ευρωπαικες ομαδες το δικο τους των 8-9 θα ζοριστει,παντως ειναι ψηλα

    6)Λιθουανια : Στην Αμερικη ειναι πολυ υπερτιμημενοι,περιπτωση Κροατιας με λιγοτερο ταλεντο αυτη τη φορα αλλα με μεγαλυτερη σοβαροτητα σαν ομαδα.Μετα τον Καλνιεντις δεν υπαρχει κατι σοβαρο στον ασσο,οι κανονικοι τους σταρ ειναι οι ωμοι ΝΒΑερς τους.ΘΑ ειναι ωραιο ενα ματσαρισμα τους με τους Κροατες.

    7)Ελλαδα : Θα μας εβαα 8ους αλλα οι Σερβοι ειναι θεοτρελοι και δε νομιζω παμε με λιγο καλυτερες προυποθεσεις.Εδω τα χουμε πει,αντιθετα με τους περισοτερους εχουμε αδυναμια στη φροντκορτ αλλα αρκετα δυνατο μπακορτ,Μπουρουση και Παπανικολαου σα σταθερες και Αντετοκονμπο για να νοστιμισει λιγο η συνταγη

    8) Σερβια : εχασαν σε ενα μηνα Νεντοβιτς Μισιτς και Μιτσοφ.Θα εχουν βασικο ασο τον Μιλος(μπρρρ!!) αλλα ηγετης θα ναι ο μπογιαν,δυνατη σκληρη φροντκορτ κορυφαιοι ριμπαουντερς και στις 2 πλέυρες αλλα θα κολανε σιγουρα στην επιθεση ειδικα στο σετ παιχνιδι
    Απο τελικο μεχρι αποκλεισμο στους 16 εχουμε εδω

    9)Αργεντινη : Νομιζω χωρις την αρχηγαρα και παικταρα τους ειναι πεσμενοι,χωρις ενεργεια και σε μεγαλη ηλικια για να τα βαλουν με τα καθαροαιμα που κατεβαινουν.Αν επαιζαν Μανου και Ντελφινο λογω συσπειρωσης και εμπειριας ειχαν καλες πιθανοτητες τωρα δε νομιζω να αντεξουν για μακρυα

    10)Σλοβενια : Εχουν πολυ ταλεντο (Πρεπελιτς,μουριτς και βεβαια Μπλαζιτς) και τον υπερπαιχταρα Ντραγκιτς αλλα και πολλες ελλειψεις,και γενικα κακη νοοτροπια ,παιζουν γερα παντως για 8αδα


    να επισημανω οτι αυτα δεν ειναι προβλεψεις για στοιχημα η κατι τετοιο αλλα το πως ξεκινανε στα χαρτια η ομαδες με βαση προετοιμασια και ροστερ

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Kαλντερον 32, παίκτης ΝΒΑ*
    Φερνάντεζ εύθραυστος
    Μαρκ Γκασολ εύθραστος
    Παου Γκασολ 34, παίκτης ΝΒΑ* και εύθραυστος
    Ναβάρο 34, εύθραυστος
    Ρέγιες 34
    Ιμπάκα, παίκτης ΝΒΑ*
    Ρούμπιο, παίκτης ΝΒΑ*

    * Καταπόνηση και άλλοι κανονισμοί.

    Τα γράφω τώρα, για να μην με πείτε μετα Χριστόν Προφήτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. καλησπερα παιδια .......θα συμφωνησω με το φιλο πιο πανω η ισπανια εχει κανει τον κυκλο της,εφτασε στο απογειο της οταν κοντραρε την USA το 2008 στους ολυμπιακους και απο κει και περα εχει καθοδικη πορεια,εγω εχω την αισθηση πως αν η διαιτησια ειναι σωστη δεν θα φτασει τελικο...........γνωμη μου ειναι οτι εχει αργησει να κανει ανανεωση και θα το πληρωσει τα επομενα χρονια.....οταν αποσυρθουν οι γκασολ και ο ναβαρο να δουμε ποιος θα τους κουβαλησει ψηλα,ερχεται το τελος μιας πολυ μεγαλης ομαδας........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν συνυπολόγισα τον κωλοπαιδισμό που τους διακρίνει και συχνά τα κάνουν όλα ρδέλο (sorry for the language), γιατί υπέθεσα ότι ως τελευταία μεγάλη διοργάνωση για αρκετά απο τα αστέρια της, θα κρατήσουν έστω και τα προσχήματα...

      Νίκος Δ.

      Διαγραφή
    2. Εμένα μου φένεται πως έχετε τρελαθεί εντελώς :D

      Σέρχιο - Ρίκι - Ναβάρο - Καλντερόν - Γιουλ. Πόσο πιο πλήρεις να είναι στα guards ?

      Ρούντι - Αμπρίνες στο 3
      Reyes- Claver στο 4
      Αφοί Γκασόλ στο 5
      και Πασπαρτού ο Ιbaka ( 4-5)



      Μιλάμε για υπερρόστερ.! Δεν βλέπως πως γίνεται να μην φτάσει τελικό.

      Επίσης ,από αυτούς οι 8 από τους 12 έχουν 4 καλά χρόνια σίγουρα ( και κάποιο πολλά παραπάνω )

      Διαγραφή
  63. Μήπως βρισκόμαστε πλέον σε ένα κομβικό σημείο όπου πλέον θα αρχίσουν να γίνονται πολύ περισσότερο πρωταγωνίστριες και θα αρχίσουν να αναδεικνύονται ξανά Εθνικές όπως η Κροατία (εαν φτιάξουν το mentality τους) ,η Γαλλία (ακόμη και αν σταματήσει ο Τόνι) και η Σλοβενία (έναν ποιοτικός ψηλός τους λείπει) ?

    Έλληνες,Λιθουανοί,Σέρβοι και Ισπανοί παραμένουν παραδοσιακές δυνάμεις.Οι δύο πρώτες με αρκετό αισιόδοξο μέλλον μπροστά τους...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Προς Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2014 - 10:52 π.μ.

    Ευχαριστώ για το σχόλιο σας. Ο τρόπος που εκφράζομαι, όχι μόνο μέσα από τα σχόλιά μου, αλλά και στην καθημερινή μου ζωή, με τον οποίο o Αλέξανδρος θεώρησε σκόπιμο και ωφέλιμο (κατά τη γνώμη του) να με "πικάρει", και που εσείς χαρακτηρίσατε ως "με σχετική ευπρέπεια", απορρέει από πολύ πιό προχωρημένες έννοιες, από αυτές που του αποδώθηκαν. Δυστυχώς, αυτές οι έννοιες (και αξίες) δεν μπορούν να γίνουν από όλους εύκολα (ή και καθόλου μερικές φορές, όπως στην περίπτωση του Αλέξανδρου) αντιληπτές.

    Έχουν δε άμεση συνάφεια, ανάμεσα σε άλλα, και με το μορφωτικό μου επίπεδο και τη γενικότερη πνευματική μου καλιέργεια. Επιτρέψτε μου όμως να μην επεκταθώ περαιτέρω, γιατί δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο αφορά το συγκεκριμένο ιστοχώρο.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. εγω παλι συνεχιζω ακαθεκτος

    11) Τουρκια : Φαινεται να εχει χαμηλο ταβανι ,δε παυει ομως ειναι καλοδουλεμενη ομαδα.Φετος σαρωσαν στις μικρες εθνικες ,πρωοθουν τον Οσμαν σαν το μεγαλο τους προτζεκτ και με την ελειψη πρωτοκλασσατων θα παρει χρονο στο 3.Ισοροπημενο ροστερ με αρκετες ηχηρες απουσιες που θα την εκαναν περισοτερο ανταγωνιστικη

    12) Καναδας : Εδω εχουμε πολυ καλο υλικο με 2 ενεργους NBAερς συν τους Μπεινς Αντερσον Τζαβαι στο 5 (αλλη μια ομαδα με πολυ καλη φροντκορτ) συν τον Μπερστοου και τον Ινγλκς.Το θεμα τους ειναι πως δεν εχουν παραστασεις σα συνολο και δε ξερω ποσο θα αντεξουν απεναντι σε μια σκληρη ευρωπαικη ομαδα στους 16.εχουν ομως ευκολο προγραμμα και η 8αδα δεν ειναι απαγορευτικη

    13) Ουκρανια : Mε αμερικανικη βοηθεια παλι (φρατελο Χιλ και Τζετερ στη 12αδα) και ικανους σουτερ οπως γλαντυρ ,Λιποβι και Ζαιτσεβ,τον κλασσικο Κραβτσοβ στο 5 και ενα πανευκολο ομιλο λογικα θα ειναι στους 16 αι θα δυσκολεψει τον αντιπαλο στους 8

    14) Μεξικο : Αν ισχυει το σαιτ της Φιμπα και κατεβαζουν Αγιον και Γκουτιερεζ θα εχουν καλο τουρνουα,ετσι κι αλλιως ειναι σε πολυ ευκολο ομιλο και εχουν σιγουρη προκριση στους 16

    15)Νεα Ζηλανδια : Τους παραειδαμε στα φιλικα,εχουν ακομα την παιχταρα Κερκ Πενυ (τον θυμαμαι λαιβ στο προλυμπιακο του 08) που ειναι μια κλαση πανω απ ολους ,μετριο ροστερ αλλα μαχητικο και δεμενο συνολο

    16)Σενεγαλη : εδω μιλαμε για πραγματικα τερατα Σενε,Ντιαγε ,φαγε(παμε μωρη Ρεθυμναρα) κια κυριως τον Ντενγκ θα παλεψουν για προκριση και θα μας δυσκολεψουν στην πρεμιερα(θυμηθειτε το 98 )σε βαθμο που φοβαμαι αρκετα το παιχνιδι

    17)Πουερτο Ρικο : Παρομοια κατασταση με Αργεντινη, γερασμενη και παρηκμασμενη ομαδα σε δυσκολο ομιλο και χωρις τον τερατωδη Ραμος (τι τυπος κι αυτος..),βεβαια εχουν τον εκπληκτικο Μπαρεα αλλα νομιζω πως μονο αυτος κανει τη διαφορα πλεον

    18)Φινλανδια : Ακομα αναρωτιομαστε πως μας κερδιαν περσι , ειναι σε καλο ομιλο ,λογικα θα τους περιλαβουν Λιθουανοι οι Σλοβενοι στους 16,δε νομιζω να ειναι για παραπανω

    19)ΔΟμινικανη Δημοκρατια :Κι εδω πονταρουν πολλα στον Γκαρσια αλλα ειναι σε δυσκολο ομιλο και δε νομιζω να κανουν νικη..

    Οι υπολοιπες 5 ομαδες (Ιραν Αιγυπτος Φιλιπινες Αγκολα Ν.ΚΟρεα) θα συμπληρωσουν το τουρνουα χωρις να προσφερουν καποια συγκινηση (η νικη)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. παιδιά υπάρχει λινκ για το ηπα-σλοβενία σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. http://www.sportcategory.com/a-2/0/66/a-206638.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. η Κροατια αυτη τη στιγμη ξεφτιλιζει τη Λιθουανια σε φιλικο (21-5 στο 8')
    εχει δρομο βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο Ίρβινγκ είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου.. Η second unit του Ζντοβτς με Γκλόμπουτσαρ στο "1" και τον πολύ ενεργητικό Μούριτς στο "4" δημιούργησε περισσότερα προβλήματα στους Αμερικανούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ ο Ροουζ δειχνει πολυ ευαλωτος ακομα,πως τον βλεπεις στα επισημα?

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Ναι. Αν μείνει υγιής σε συνέχεια θα βρεί καλύτερο ρυθμό. Αλλά επαναλαμβάνω, το FIBA Basketball δεν είναι ότι καλύτερο για τις προδιαγραφές του.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω εαν ο Ιρβινγκ εήταν απόψε ο καλύτερος του γηπέδου.Προσωπικά παρατήρησα οτι το ζωγραφιστό της Αμερικής είναι No entry zone για όποιον τολμήσει.
      Φάριντ και Ντέιβις είναι φόβητρα και βγάζουν φοβερή ενέργεια.Ίσως και επειδή δεν είχαν απέναντί τους αξιόλογους ψηλούς.
      Τζιμ πιστεύεις οτι ο Κάρυ θα έχει θέματα με φάουλ σε αυτό το τουρνουά ή απλα τσεκάρει να δεί πόσο aggresive τον παίρνει να είναι? Παρατήρησα έντονη φθορά φάουλ και σήμερα αλλά και στο προηγούμενο ματς

      Run TMC

      Διαγραφή
  70. εγω συνεχιζω να πιστευω οτι η καλυτερη διασταυρωση στους 8 ναι με τους γαλλους για πολλους λογους...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μάλλον έχει χτυπήσει σοβαρά ο Καλνιέτις...Μακάρι το παιδί να μην έχει τίποτα τελικά! Αλλάζουν τα δεδομένα στην Λιθουανία και στο άλλο μπράκετ του τουρνουά αν δεν κατέβει, διότι οι υπόλοιποι γκαρντ που υπάρχουν είναι μέτριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. http://www.coppa.gr/news/20169/aperripse-olympiako-o-th-antetokoynmpo#.U_zJ6rm0ok4.facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ο Θανάσης Αντετοκούμπο είναι πεισματάρης. Τον είδα και στο ΟΑΚΑ και τον χαιρέτησα όταν περίμενε τον Γιάννη. Θέλει να παίξει ΝΒΑ. Η Ευρώπη είναι στην άκρη του μυαλού του ως η έσχατη λύση. Ξέρει πως μπορεί να βρει ένα καλό συμβόλαιο σε Ελλάδα, Ισπανία ή Ιταλία. Θα επιμείνει, ίσως παίξει ξανά στο NBDL και δουλέψει δυνατά για να μπει στο rotation των Νικς ή σε όποια ομάδα άλλη πάει ίσως με ανταλλαγή.
    Για το Θανάση ξεκάθαρος στόχος είναι το ΝΒΑ και η Εθνική. Αν συνεχίζει να βελτιώνεται είναι ξεκάθαρο πως θα κληθεί στην Εθνική και μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό εργάτη για πολλές δουλειές, κυρίως αμυντικές.

    Καλή του επιτυχία

    Και μη ξεχνάτε πως από τη νέα σεζόν καλό είναι να ψάχνετε και στα αμερικάνικα σάιτ για το Χάι-σκουλ του Ουισκόνσιν στο Μιλγουόκι. Εκεί θα αγωνίζεται μάλλον ο τρίτος της παρέας, ο Κωνσταντίνος Αντετοκούμπο. Οι πληροφορίες λένε πως μπορεί να έχει προσόντα πιο εντυπωσιακά από τα αδέλφια του. Σύντομα, θα τον δούμε κι αυτόν σε κάποια μικρή Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η θυγατρικη των μπακς ειναι η ουσικονσιν;

      Διαγραφή
    2. αμα ηταν τοσο καλος ο δημακοπουλος δεν θα ειχε κληθει στην νεων φετος; 94αρης ειναι...

      Διαγραφή
    3. ο κωστας αντετοκουνμπο δεν ειναι πανω απο 2μ και θα γινει σεντερ.;

      Διαγραφή
  74. πιο ευκολα εφοσον περασουμε στους 8 να παμε στους 4, παρα απο τους 16 στους 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΚΑΛΝΙΕΤΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 150 χιλιάρικα ο Βασιλειάδης τη πρώτη σεζόν, 300 τη δεύτερη. Που είναι ο αστείος τύπος που τον συνέκρινε στην αγορά με τον Σλούκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Min eisai skliros re file . Apla polla paidia den exoun idea tis agoras oute tis xrimatistiriakis aksias ton paikton ( nai akoma kai ton ellinon pou tha perimene kaneis na tous gnorizoun) kai trone amasiti kathe mpourda pou plasaroun ta mainstream sites.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς για αυτούς των mainstream sites αυτά εδώ μέσα δε περνάνε γιατί το επίπεδο παραείναι υψηλό. Αλλού λοιπόν τα 600 για Βασιλειάδη και οι συγκρίσεις για χρηματιστηριακή αξία με τον νεότερο και με γαλόνια στην Ευρωλίγκα Σλούκα. Το τι επιλέγει ο Κατσικάρης στην Εθνική δεν έχει να κάνει με την χρηματιστηριακή αξία κάθε παίκτη.

      Διαγραφή
    3. οσο και να φωναζετε και να χτυπιεστε κατω ο βασιλειαδης θα ειναι βασικος και αλλαγη του θα ειναι ο σλουκας ενω ο μαντζαρης θα παιζει σε εξαιρετικα εκτακτες περιπτωσεις..... οταν σας προσλαβει η εθνικη στην θεση του κατσικαρη να διαλεξετε αλλον στην θεση του... μεχρι τοτε μοκο....

      Διαγραφή
    4. Ego den exo provlima me ton Vasileiadi kai ton kathe Vasiliadi. Kai me ton kalampoki kai ton xaralampidi na kataivei i omada tha tin upostirikso. An kai epeidi se vlepo ligo zorismeno min anxonesai oute o sloukas oute o matzaris oute o vasiliadis tha ksekinane alloi tha exoun ta polla lepta. Gia ta upoloipa i agora milise.... (oso gia to ufos sou den deixnei tpt ligotero kai tpt perissotero apo tin poiotita tou xaraktiros sou)

      Διαγραφή
    5. sas zitaw syggnwmh gia to yfos mou kyrie den tha to kanakanw.... kai epeidh sas vlepw hste diannoia kai me katalavate ap thn 1h stigmh nai eimai o manager tou vasileiadh kai nai yparxoun kai ekswκginoi.....

      Διαγραφή
  77. Ο Ίρβινγκ σήμερα δικαίωσε όλους εμάς που τον θεωρούσαμε lock και starter στην αμερικανική ομάδα. Εξαιρετικός.. Όπως φυσικά και ο Ντέηβις. Η πρόταση του Hoopfellas, Έντο Μούριτς έκλεψε τις εντυπώσεις από τους Σλοβένους. Είναι πραγματικά πολύ κρίμα για τον Καλνιέτις.. Και πολύ ενδιαφέρον το πως θα αντιδράσει ο Καζλάουσκας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή