Athlenda

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Αναρχία..


Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου παράτησε τις αρχές του σε άμυνα και επίθεση και έχασε φυσιολογικά στη Πόλη.. Αυτό ήταν το πιο ανησυχητικό σημάδι και όχι η ήττα. Νίκη για τον Ολυμπιακό απέναντι στη μαχητική Νεπτούνας με συν και πλην στο performance του. Το Hoopfellas σχολιάζει..




Βαδίζοντας στην τελική ευθεία της πρώτης φάσης, το πλασάρισμα μεν ξεκαθαρίζει αλλά τα συμπεράσματα είναι πολύ χρήσιμα. Οι ομάδες μας έχουν αδυναμίες που πρέπει να δουλέψουν ενόψει ενός TOP 16-φωτιά που ακολουθεί. Εδώ θα εστιάσουμε σήμερα. Πάμε..

3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


-Ένα σημαντικό θέμα προς επίλυση για τον φετινό Ολυμπιακό είναι το σουτ από τη θέση "4", το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγικότητα της ομάδας. Οι περισσότεροι προπονητές έχουν διαγνώσει το πρόβλημα και προσαρμόζουν τις άμυνες τους "τζογάροντας" ψηλά και γεμίζοντας μέσα, γεγονός που τείνει να περιορίσει σημαντικά τους χώρους για τους ερυθρολεύκους. Το σουτ από τη συγκεκριμένη θέση είναι σημαντικός ρυθμιστικός παράγοντας για το spacing του Ολυμπιακού. Είχαμε αναλύσει μετά το πρώτο ματς της Κλαπέιντα (όπου το πρόβλημα χτύπησε "κόκκινο") το πόσο επηρέασε πνευματικά την ομάδα αυτή η αδυναμία, σε σημείο που η μπάλα κατευθυνόταν (από μια ..αόρατη δύναμη και μαγνητικά πεδία, εγώ το λέω κατεύθυνση που έδινε στοχευμένα η αντίπαλη άμυνα και ακολουθούσε λανθασμένα ο χωρίς εναλλακτική τότε Ολυμπιακός) συνεχώς στον προκλητικά ελεύθερο Πετγουέη (1/8 εκείνο το βράδυ). Είναι πρόβλημα για τον φετινό Ολυμπιακό η έλλειψη ενός Strech-4 από το ρόστερ και δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση με την επιστροφή του Πρίντεζη. Για αυτό και είχα προτείνει να δοκιμαστεί ο Ντάρντεν εκεί. Μέχρι πριν το ματς της Παρασκευής, η θέση "4" των ερυθρολεύκων σούταρε 8/37 τρίποντα, ποσοστό 21.5%.. Και είναι αλήθεια ότι ο Πετγουέη πλέον ζυγίζει περισσότερο τις επιλογές του beyond the arc και δε σουτάρει ασυναίσθητα κάθε φορά που έχει χώρο (συχνά δοσμένο από την αντίπαλη άμυνα) ενώ ο Αγραβάνης τουλάχιστον σταδιακά δείχνει ότι αποβάλλει αυτή τη διστακτικότητα που τον διέκρινε μπροστά σε τέτοια σουτς. Απέναντι στους Λιθουανούς στο Φάληρο, η θέση "4" των ερυθρολεύκων έγραψε 5/11 τρίποντα (4/8 ο Πετγουέη, 1/3 ο Αγραβάνης), νούμερο εντυπωσιακό για τα φετινά δεδομένα των Πειραιωτών. Με τον Πρίντεζη (όταν και όποτε επιστρέψει) το θετικό είναι ότι η επίθεση της ομάδας προσθέτει έναν παίκτη που μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, να επιτεθεί στα close outs και να κοιτάξει την αδύνατη πλευρά (πράγματα που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη θέση) όμως η πραγματική αλλαγή σε επίπεδο χώρων θα έρθει όταν οι ερυθρόλευκοι μετακινήσουν ψηλά τον αντίστοιχο αμυντικό PF στην επίθεση τους.. Το 2011-12 ήταν η τελευταία σεζόν που ο Γιώργος Πρίντεζης σούταρε καλά από την περιφέρεια, διατηρώντας ένα ποσοστό σταθερά άνω του 30% στην Ευρωλίγκα το οποίο πλησίαζε και το 40% στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή οι δύο PFs του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετρούν συνολικά 13/48 σουτ τριών πόντων συνολικά (ήτοι 27%) όμως είναι πολύ σημαντικό το ότι στην πλειοψηφία τους αυτά τα σουτ είναι ελεύθερα ή τουλάχιστον κάτω από εξαιρετικές προϋποθέσεις δηλ. υπάρχει διαφορά με το αντίστοιχο ποσοστό (σχεδόν της ίδιας τάξης) του Πέρο Άντιτς, ο οποίος όμως κρατούσε μόνιμα έναν αμυντικό ψηλά.. Ίσως λοιπόν εδώ η λύση βρίσκεται στη θέση "3". Και ο Ντάρντεν και ο Παπαπέτρου (όταν επιστρέψει) ίσως μπορούν να φέρουν κάτι στο τραπέζι..


-O Oλυμπιακός είχε διάθεση στο αμυντικό κομμάτι και έδειξε μερικά από τα καλά στοιχεία που τον  χαρακτηρίζουν στα μετόπισθεν στην εποχή Σφαιρόπουλου, όπως η πίεση στη μπάλα όπου η ομάδα παίρνει υψηλό βαθμό. Παρ'όλα αυτά η μαύρη τρύπα (γιατί περί τέτοιας πρόκειται απέναντι στη Νεπτούνας) του αμυντικού ριμπάουντ επηρέασε σημαντικά την αμυντική αποτελεσματικότητα  των γηπεδούχων. Ενώ λοιπόν η close out άμυνα των ερυθρολεύκων ήταν αρκετά καλή (πολύ καλός ο Πετγουέη σε αυτό το κομμάτι), η αμυντική ανισορροπία που δημιουργήθηκε στις περιστροφές κόστισε μπάλες. Διέγνωσα πρόβλημα μετά τα "switch" όπου ο Μάκσβιτις πήγαινε συνεχώς στο ποστ και ο Πετγουέη ερχόταν για βοήθεια ψηλά και ο τελευταίος παίκτης της πίσω γραμμής άμυνας (συνήθως το "3") αδυνατούσε να βγεί μπροστά έγκυρα από τον ψηλό της Νεπτούνας, με συνέπεια να χαθούν πολλά αμυντικά ριμπάουντς σε τέτοιες καταστάσεις, ειδικά όταν δε βρισκόταν ο Ντάρντεν στη πεντάδα (σε μια περίπτωση έκανε το τέλειο μπλοκ άουτ δηλ.  μετά από σουτ η μπάλα χτύπησε στο παρκέ..)και οι ερυθρόλευκοι παρατάσσουν τρία γκαρντς. Η Νεπτούνας πήρε 15 επιθετικά ριμπάουντς και ουσιαστικά συντηρήθηκε από αυτά στα σκορ.. Overall θα πω ότι οι γηπεδούχοι αδίκησαν το αμυντικό τους performance με αυτή τους την αδυναμία καθώς ο βαθμός τους στα μετόπισθεν θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος χωρίς αυτήν. Προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος. 


-Οι ερυθρόλευκοι είχαν 6 παίκτες με διψήφιο PIR, με κορυφαίους τους Αμερικανούς της βασικής φροντκόρτ του (Πέτγουεη και Ντάνστον), τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει ένα κομπλέ παιχνίδι (5 ριμπ.-9 τελικές-2 κλεψίματα) και μαζί με τον Σλούκα να μοιράζουν 14 ασσίστς, όμως εγώ θα σταθώ στο δίδυμο των Ντάρντεν και Λαφαγιέτ. Οι δύο τους κάνουν (όταν συνυπάρχουν στο παρκέ) τον Ολυμπιακό πιο "φυσικό" και δυνατό και αυτό βγαίνει στο αμυντικό κομμάτι όπου πιέζουν πολύ καλά τη μπάλα, είναι ενεργητικοί και συγκεντρωμένοι δημιουργώντας προϋποθέσεις για τρανζίσιον επίθεση. Είναι αλτρουιστές, γνωρίζουν το παιχνίδι και όταν σουτάρουν καλά και απ'έξω (4/5 προχθές) αποτελούν μεγάλο συν για τον Ολυμπιακό καθώς αποτελούν την επιτομή του role player σε υψηλό επίπεδο. Ειδικά με τον Σλούκα  σε πιο passive mood (και τους Λοτζέσκι-Πρίντεζη στα πιτς..), είναι σημαντικό για τον Λαφαγιέτ να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του στα "ενδιάμεσα τελειώματα" του όπου μέχρι τώρα είναι το μελανό του σημείο, σε αντίθεση με το τρίποντο που ακουμπά το 39%..


Ειδική μνεία στον Βασίλη Σπανούλη.. Μπορεί να πέρασε στο..σιγανό, όμως έγινε ο μόνος παίκτης στη διοργάνωση που βρίσκεται πλέον στο TOP-5 σε πόντους και ασσίστς.. Αυτό δείχνει ένα κάποιο domination.. Και ας μη ξεχνάμε ότι ακολουθούν και άλλα ρεκόρ για τον Έλληνα αθλητή που αποτελεί living legend για την Ευρωλίγκα. Μπράβο Μπιλ..

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΚΟΣ & ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ


-Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το ματς της Πόλης με σοβαρές απουσίες. Σύμφωνοι. Ναι, ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι με το δίδυμο Διαμαντίδη-Μπατίστα στο παρκέ οι πράσινοι θα είχαν πραγματικά καλή τύχη στο ματς. Όμως, όπως επιτάσσει η φιλοσοφία του Ιβάνοβιτς, οι δικαιολογίες (ακόμα και εάν είναι σοβαρές) είναι για τους αδύναμους. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στη Πόλη. Πολύ κακός. Και κρίνω ρεαλιστικά το συνολικό performance αυτών που βρίσκονταν στο παρκέ. Προσέξτε.. Δε μιλάω για νίκη ή ήττα. Άλλωστε σας έχω υπογραμμίσει το πόσο σημαντική είναι για την πορεία της ομάδας μέσα στη σεζόν η παρουσία στο παρκέ των Διαμαντίδη-Μπατίστα (ειδικά του πρώτου που είναι ο μόνος δημιουργός που μπορεί να τρέξει την επίθεση του Ιβάνοβιτς)..


Το πιο ανησυχητικό κομμάτι στο ματς της Πέμπτης ήταν το ότι οι πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ. Αυτές που τους διέπουν σαν ομάδα από την αρχή της σεζόν. Χωρίς τον Διαμαντίδη στο παρκέ για τόσο μεγάλο διάστημα και απέναντι σε ποιοτικό αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός ήπιε θάλασσα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μιλάμε για την ίδια ομάδα που είχε μειώσει τα λεπτά του αρχηγού φέτος και παρουσίαζε εξαιρετική συμπεριφορά μέσα από την επίθεση κίνησης & παραγωγής ευκαιριών μέσα από αυτήν, χωρίς αυτόν στον αγωνιστικό χώρο. ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως από τους γκαρντ της ομάδας δε κατάφερε να φέρει ηρεμία μέσα στη καταιγίδα, την ώρα που ο Ζοτς είχε διαγνώσει το πρόβλημα και ανέβαζε την πίεση στην περιφέρεια. Μποχωρίδης,  Παππάς, Μπλούμς (παρότι άστοχος πήρε παραπάνω χρόνο για να αμυνθεί στον Goudelock), Σλότερ. Ειδικά ο Αμερικανός, παρότι ήταν αρκετά επιθετικός και ανταγωνιστικός προς τον έταιρο Αμερικανό της Φενέρ σε μια μονομαχία "κανονιέρηδων" στο τοπ-επίπεδο, απέτυχε να φέρει playmaking στην επίθεση των πρασίνων. Η μπάλα κόλλαγε συνεχώς στα χέρια ψηλού σε διάταξη σκριν επιλογής στην Α-Set στο high post (μοναδική πηγή δημιουργίας, στατικά βέβαια χωρίς ντρίμπλα, ο Γκιστ) και κατέληγε σε προβλέψιμο ένας-ένας από περιφερειακό παίκτη απέναντι σε άμυνα που περίμενε.. Η αναλογία των 13 τελικών/16 λαθών για τη συγκεκριμένη επίθεση είναι καταδικαστική. Θα ήθελα να δω την ομάδα με τον Νέλσον στη συγκεκριμένη κατάσταση. Δεν είναι ο δημιουργός όμως είναι σίγουρα κάποιος που μπορεί να βάλει τους υπόλοιπους να παίξουν..


-Σαφώς το πράσινο αμυντικό performance του τρίτου δεκαλέπτου ήταν αυτό που κόστισε κάθε πιθανότητα νίκης για την ελληνική ομάδα. 31 πόντοι παθητικό είναι νούμερο που προβληματίζει καθώς το σύνολο του Ιβάνοβιτς δεν είχε δείξει τέτοια σημάδια μέχρι τώρα. Οι Παππάς-Γιάνκοβιτς έχαναν τον αντίπαλο από την πρώτη πάσα εισαγωγής στο μισό γήπεδο (ο δεύτερος ήταν πολύ νωθρός σε όλο το ματς), ο Μποχωρίδης συνεχώς ένα βήμα πίσω, οι περιστροφές διακρίθηκαν από πολύ κακούς χρόνους (και εδώ μεγάλη ευθύνη τα γκαρντς), stops στην τρανζίσιον άμυνα δίνονταν μόνο με φάουλ (πάλι καλά που το execution της Φενέρ στο επιθετικό τρανζίσιον ήταν μέτριο). Οι Τούρκοι "πάτησαν" με τα περιφερειακά σουτ του Goudelock και στη συνέχεια σημάδεψαν με κυνισμό το ζωγραφιστό, καθαρίζοντας το ματς. Στο σχήμα της 4ης περιόδου με τους Χαραλαμπόπουλο-Γιάνκοβιτς στα φόργουορντς, η μπάλα σε κάθε switch οδηγούνταν στη καρδιά της ρακέτας όπου οι ψηλοί της Φενέρ έκαναν πάρτι μιας και στη πλάτη τους ο πράσινος wing δε μπορούσε να μαρκάρει στη πίσω γραμμή άμυνας όπως ο Ματσιούλις ή ο Μπράμος. 


-Οι δύο κόουτς είχαν ετοιμάσει πράγματα για το παιχνίδι. Ο Ιβάνοβιτς παρουσίασε play με cross screens μεταξύ των ψηλών στο high post και άμεση επίθεση με τον ψηλό που έμενε με τον Ερντέν (καλό play, Μπατίστα-Ράιτ θα μπορούσαν να είχαν κάνει ζημιά με αυτό εφόσον το "έτρεχε" ο Διαμαντίδης), έδειξε ότι σχεδιάζει να παίξει switch στον Πρέλντζιτς, στέλνοντας άφοβα τον Διαμαντίδη χαμηλά με τον Έρντέν (λίγο ειρωνικό σε σχέση με αυτό που ακολούθησε μετά) όμως overall δε του βγήκε το ματς και δε μπόρεσε να παρέμβει στη καταστροφική αμυντικά τρίτη περίοδο. Ο Ομπράντοβιτς με τη σειρά του παρουσίασε μια Diamond Offense για τον Andrew Goudelock και χτύπησε πολύ στα close out με τον Μπιέλιτσα ενώ ξερίζωσε την καρδιά του αντιπάλου φορτώνοντας μπάλες στο ζωγραφιστό.


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν το κέρδος των πρασίνων στη Πόλη. 7 πόντους (2/3 FG-2/2 FT) 3 ριμπ.-1 ασσίστ-2 τάπες σε 17'..Λιτός και απέριττος στο παιχνίδι του, χρειάζεται να πάρει παιχνίδια για να αποκτήσει μεγαλύτερη αμεσότητα στις αποφάσεις του και να λυθεί. Αυτό έρχεται με την εμπειρία και τα χιλιόμετρα.. Έχω πεί ότι μπορεί να παίξει. Ακόμα και αν χρειαστεί να φάει τα μούτρα του.. Θα είναι πολύτιμο για αυτόν στη συνέχεια. Μπορεί να παίξει πάντως, το θεωρώ δεδομένο.


Overall, ο Παναθηναϊκός πέραν των απουσιών ήταν κακός και για αυτό έχασε και τη διαφορά από έναν αντίπαλο που έχει πολύ ατομική ποιότητα αλλά σαν ομαδικό performance έγινε.. μάγκας από την κακή βραδιά της ελληνικής ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το ματς μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τα σημεία που πρέπει να δουλέψει η ομάδα ενόψει TOP-16. Στην Αθήνα το ματς μάλιστα, ήταν για πολύ περισσότερους πόντους και όμως χάθηκε και η διαφορά στην Πόλη σε ένα παιχνίδι που η διαφορές μεταξύ των αντιπάλων δεν ήταν τόσο ξεκάθαρες για ένα μεγάλο μέρος του. Η ήττα βέβαια δε θα κοστίσει στους πράσινους. Ίσως μάλιστα να τους βγεί και σε καλό στη συνέχεια. Με τα σημερινά δεδομένα, η Φενέρ δε θα ήταν καθόλου κακός αντίπαλος σε μια σειρά play-offs..



101 σχόλια:

  1. Εγω πιστευω οτι ο Ιβανοβιτς απλα για τους τυπους δεν ψαχνει δικαιλογιες... Αποκλειεται να νομιζε οτι θα κερδιζε χωρις 5αρι και χωρις Διαμαντιδη απο το πρωτο 5λεπτο... Δεν ειναι χαζος. Μολις μπει και ο Νελσον και τα 5αρια ο Παναθηναικος θα ειναι η πιο απολαυστικη ομαδα και τολμω να πω πως μπορει στο Τοπ 16 να κανει το 7/7 στο ΟΑΚΑ... Πανεμορφο για ακομα μια φορα το αρθρο σου Τζιμαρα!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Στάθη. Το ΟΑΚΑ σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να αλωθεί από οποιονδήποτε στο ΤΟP-16. Ας δούμε πως θα κλείσει την πρώτη φάση ο ΠΑΟ, είναι σημαντικό.

      Διαγραφή
  2. Τζίμ καλησπέρα.
    Για τον ΟΣΦΠ με βρίσκεις σύμφωνο. Ο Ντάρντεν έχει την ποιότητα και την ικανότητα να σταθεί στο 4 και να πάρει τα σουτ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες του ματς προκείμενου ο Σφαιρόπουλος να ανακατέψει την τράπουλα. Εγώ πάντως θα προτιμούσα ένα 4-5 στη θέση του Πέτγουει που να έχει ωμό ποστ παιχνίδι και όχι τόσο ένα 4άρι σουτέρ όπως θεωρείται ο Αμερικάνος.
    Στον ΠΑΟ τώρα, θέλω να προσθέσω κάτι.
    Προσπάθούσα να σκεφτώ ένα λόγο που ο Ντούσκο δεν κατέβασε τον Διαμαντάκο έστω για 10' εφόσον ήταν γυμνός απο ψηλούς. Πίστευα ότι θα μπορούσε να δώσει δύναμη και τσαμπουκά στο ποστ και όπου βγει.
    Χτες παρακολουθώντας το ματς με τον Πανιώνιο, κατάλαβα το λόγο. Ο πιτσιρικάς είναι εφιαλτικά αργός. Δεν ξέρω αν έχει συντελέσει ο τραυματισμός του σε αυτό. Πάντως πρέπει να δουλέψει πολύ στα πόδια και να μάθει να αμύνεται όταν ο άλλος τον "παίζει" με πρόσωπο. Χτες ήταν απογοητευτικός. Ο άλλος γίγαντας, ο Παπαγιάννης, έπαιξε καλά και όσο παίρνει 5'-10' στην Ελλάδα και έχει την τύχη να δουλεύει με ένα τόσο έμπειρο προπονητή αλλά και με τον Τσαρτσαρή, καλό είναι να μην το κουνήσει από εδώ. Να κάτσει μέχρι τα 21-22 στην ομάδα και να πάρει παραστάσεις οπότε μετά θα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω μέσω ντραφτ. Αυτό θα τον οδηγήσει να έχει τα πλεονεκτήματα που έχει ο Παπανικολάου. Δηλαδή αν και ρούκι, ξέρει το παιχνίδι πολύ καλύτερα από τους άλλους που βρίσκονται στην πρώτη χρονιά τους στη λίγκα.
    Για τον Μποχωρίδη έχω να πω ότι δεν πρέπει να αγχώνεται. Αυτό μου βγάζει μερικές φορές. Φυσικά δεν αρκεί μόνο η πνευματική δουλειά για αυτό. Πρέπει να συνεχίσει να γράφει χιλιόμετρα.

    Officer

    ΥΓ: Μόνο εμένα μου κάνει εντύπωση ότι ο Λουκάς μόλις κάνει 2-3 καλά ματς παθαίνει θλάση; Έχει τρεις ως τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Officer. Για κάθε Παπ υπάρχει και ένας Αντετοκούνμπο.. Οπότε καταλήγουμε ότι το πιο σημαντικό είναι να βρεθείς στη σωστή κατάσταση στην Αμερική (κοινό σημείο και στις δύο περιπτώσεις). Προσωπικά θα προτιμούσα για ένα παιδί (και εφόσον δεν είναι περίπτωση franchise παίκτη) να μείνει στην Ευρώπη για κάποιο διάστημα γιατί θα του δώσει περισσότερα εφόδια στο ξεκίνημα ώστε να επιβιώσει. Εκτός πάντα εάν νιώσεις ότι βρείς τη "σωστή κατάσταση". Τότε το ΝΒΑ μπορεί να είναι προτεραιότητα.

      Διαγραφή
    2. Τζιμ ο Γιάννης είναι pure NBA material. Δεν κάνει για Ευρώπη με τα προσόντα που έχει. Ο Παπαγιάννης πρέπει να μείνει ώστε να καλύψει το χάντικαπ των αθλητικών προσόντων με την γνώση του αθλήματος. Όπως πχ οι Gasol που θεωρούνται από τα καλύτερα 5άρια της λίγκας χωρίς να πηδάνε στο ταβάνι ή να ξεκινούν μπάσιμο έξω από τα 7,25(Γιαννάκη παιχτούρα).

      Officer

      Διαγραφή
  3. γεια σου τζιμ.......για ολυμπιακο νομιζω πως φετος κινδυνευει να παθει με σπανουλη οτι ο παναθηναικος με διαμαντιδη τα τελευταια δυο χρονια,εξαρταται παρα πολυ απο αυτον και οταν δεν θα ναι καλα(ειναι 32 μην το ξεχναμε) θα χει σοβαρο προβλημα....για παναθηναικο νομιζω οτι ειναι καλο μαθημα το παιχνιδι κυριως για τους μικρους,θα κρινουμε που μπορει να φτασει η ομαδα,οπως λεει και ο σταθης, οταν μπει ο νελσον
    Υ.Γ κι αλλη ηττα η ρεαλ απο τους φοιτητες στην ACB......προκαλω οποιον θελει να βαλει στοιχημα μαζι μου .......η ρεαλ το μαη θα σηκωσει ευρωλιγκα.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @stonerook..φετος ολα ειναι κομμενα και ραμμενα για να το παρει η Ρεαλ.Αν δεν το κατορθωσει θα στιγματισει το συλλογο και θα τους παει πισω.Απεναντι σ' ολα τα πλεονεκτηματα της υπαρχουν δυο μειον..η ανεπαρκεια του Λασο και η καταρα του γηπεδουχου-οργανωτη..Παντως αν πονταρα κοντρα θα επαιρνα την Τσσκα,πολυ απλα γιατι πλεον δεν λογιζεται ως πρωτο φαβορι..VECCHIO..

      Διαγραφή
    2. κοιτα.....ειναι απιθανο να μην παει φαιναλ-φορ.....ποσες ομαδες την εχουν κερδισει εκει μεσα τα τελευταια δυο χρονια?λιγες πολυ λιγες....βεβαια ετσι λεγαμε και περσι και ηρθε ο μπλατ και τους ξεβρακωσε,αλλα δεν θα την παταει παντα το φαβορι...ο λασο ειναι προβλημα,δεν θα εκπλαγω αν τον αλλαξουν....stonerook

      Διαγραφή
    3. @stonerook..τιποτα δεν ειναι απιθανο στη ζωη..εννοειται οτι θα το θεωρησω σαν τεραστια εκπληξη,αν δεν προκριθει στο φ4(πιθανοτητα λιγοτερη του 1%),ομως ο φοβος της Ρεαλ ειναι να μην παθει αυτο που επαθε,οχι η Μπαρτσα το 2011,αλλα η Τσσκα το 2005..Αν ο Λασο αποτυχει στο φ4 θα αλλαχτει.Αφου τον κρατησαν το καλοκαιρι θα πανε μαζι του μεχρι τελους...VECCHIO..

      Διαγραφή
  4. @stone εγω θα εβαζα τα λεφτα μου σε ρωσια μερια.. ενα 50 αρακι αν θες..
    Ο σχεδιασμος του παο ηταν για νελσον και διαμαντιδη να μπορουνε να τρεξουν την μπαλα, με τον μικρο να παιρνει καποια λεπτα συμμετοχης.. οταν ομως δεν εχεις τους 2 πρωτους νομιζω οτι ειναι αβασιμο να μιλλαμε για συστηματα.. ποσο μαλλον οταν σου λειπει το βασικο σου 5 αρι που απο εκει ξεκιναει ολη η επιθετικη σου φιλοσοφια , + το δευτερο σου 5 αρι.. ενω ραιτ ειναι ακομη ανετοιμος.. βαλε γκιστ φωτση που ειχανε μιρκοθεματακια τον τελευταιο καιρο και εδεσε το γλυκο..
    Αυτο που θα κρατησω εγω ειναι η μη χρησιμποποποιηση του αρχηγου οπως αλλες χρονιες αλλα η προφυλλαξη του, οπως και η συμμετοχη των μικρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. chris.....βασικα απο την ρωσια παιρνω παραδειγμα....θυμησου το στραπατσο της τσσκα στη μοσχα και την επομενη χρονια οπου οταν κανενας δεν την υπολογιζε και γενικα δεν επαιζε καλα στο τελος το σηκωσε στην πραγα....απλα δεν γινεται με τετοια επενδυση που χουν κανει,με τετοιο ονομα και ιστορια να μην το παρει καποια στιγμη......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οκ οποτε το 50 αρι εχει φυγει.. μπορεις να φας 50 ευρα σε σουβλακια?? να κερασω??? ααχαχχα

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα εγινε φιλε......παντως η τσσκα φαινεται πιο πληρης αυτη τη στιγμη και εχει παρα παρα πολλες λυσεις....αυτο που με τρεναρει ειναι οτι ο ιτουδης δεν εχει διαχειριστει μεγαλη κριση και παρολο που κανει πολυ καλη δουλεια στο τελος μου φαινεται οτι δεν θα φτασει στην κουπα.....ενταξει ειναι και πρωτη χρονια αλλα εκει στη ρωσια δεν εχουν υπομονη...αν το σηκωσει στην πρωτη του αποπειρα χαλαλι του....stonerook

      Διαγραφή
    3. φίλε stonerook, μαθηματικός είσαι; νόμιζα ότι τους πιστεύεις τους μαδριλένους,αλλά τώρα υποστηρίζεις ότι θα το πάρουν λόγω πιθανοτήτων! οκ, θα το πάρουν κάποια στιγμή, αλλά για΄τι φέτος;

      μίμης

      Διαγραφή
    4. μιμη εισαι μαγος...ειναι η ωρα τους,μετα τις σφαλιαρες και τις αποτυχιες,αν εχεις προσπαθησεις πολυ δικαιωνεσαι...stonerook

      Διαγραφή
    5. πότε έγινα μάγος; χαχα.
      μην ξεχνάς ότι κι άλλες ομάδες επενδύουν και μοχθούν, αλλά στο θρόνο θα κάτσει μόνο ένας.
      είναι μέσα στα μεγάλα φαβορί πάντως...

      μίμης

      Διαγραφή
    6. για το μαθηματικος....stonerook

      Διαγραφή
    7. Ποντάρει στο φαβορί ο κάπταιν..

      Διαγραφή
    8. δευτερο φαβορι πλεον τζιμ....πρωτο η τσσκα.....τζιμ εσυ πιστευεις περισσοτερο τους ρωσους ε?....stonerook

      Διαγραφή
    9. Δε πιστεύω κανέναν τώρα. Μέσα στο Γενάρη ρώτα με.. Η ΤΣΣΚΑ ναι μου αρέσει περισσότερο μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    10. stonerook κατάλαβα που πάει το μαγος (ήταν λίγο πιο εύκολο απ το να βρω το επάγγελμά σου). Αν το σηκώσει ο Λάσο, στείλε μου επαγγελματικές κάρτες να σε προωθήσω, θα λέω ότι ξέρεις τα θέματα των πανελληνίων εκ των προτέρων!!

      Τζιμ, κατά το Γενάρη δεν θα ρωτήσουμε τι πιστεύεις. Απλά θα βγάλεις νέα power rankings και θα πιάσουμε κουβεντούλα.

      μίμης

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα, γραφω πρωτη φορα, αλλα παρακολουθω εδω και πολυ καιρο ολες τις αναρτησεις σας κυριε Kατσιωνη και δηλωνω φανατικος θαυμαστης σας, πραγματικα κανετε φοβερη δουλεια. Εκεινο που θελω να ρωτησω ειναι αν πιστευετε ακομη βλεποντας πλεον, την λειτουργια της ομαδας του παο και τον ρολο που εχει σε αυτην ο σλοτερ ο,τι ο κουπερ θα ταιριαζε καλυτερα. Η δικη μου γνωμη ειναι ο,τι αν ο παο ειχε τον κουπερ αντι του σλοτερ θα ηταν λιγοτερο επιθετικος και η ομαδα θα αντιμετωπιζε προβλημα στο τριποντο το και ο,τι το θεμα της δημιουργιας λυνεται με το up tempo basket του Ιβανοβιτς. Περιμενω να ακουσω και την δικη σας γνωμη. Ευχαριστω εκ των προτερων... ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόεδρε καλησπέρα. Σε ευχαριστώ πολύ.. Καλό ερώτημα. Όμως πρέπει να περιμένουμε το τέλος της σεζόν για να το απαντήσουμε.. Ο Σλότερ πάει καλά, δίνει αρκετά. Όμως εάν λείψει ο Διαμαντίδης θα υπάρξει πρόβλημα. Στη Πόλη η ομάδα "φώναζε" για έναν παίκτη τύπου Κούπερ.. Σαφώς εάν αντί του AJ ο Ντούσκο είχε επιλέξει τον τελείως διαφορετικό DJ θα μοιραζόταν διαφορετικά η τράπουλα.. Περισσότερος Παππάς σίγουρα, Μποχώ και 3D περισσότερα λεπτά στο "2". Ο Κούπερ δεν είναι τόσο καλός σκόρερ/σουτέρ όσο ο Σλότερ, όμως υπερέχει πολύ στο playmaking/rebounding και κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Πάντως μέχρι τώρα μου αρέσει ο Σλότερ και αυτά που δίνει. Αρκεί να είναι υγιής ο Διαμαντίδης..

      Διαγραφή
    2. Jim,η επιλογη Σλοτερ ειναι περισσοτερο ορθολογικη.Ο Ιβανοβιτς εχοντας Μποχωριδη (ή τουλαχιστον εχοντας του υποσχεθει Καλαθη/Νελσον και Μποχωριδη ο Τρακης) ηξερε πως αν συμβει κατι εχει 3 ασσους, διαθεσιμους να φτιαξουν παιχνιδι. Αντιθετως στο 2 ειχε μονο εναν παικτη τον Παππα, ο οποιος περσυ δεν ειχε παιξει καθολου και κανεις δεν ηξερε αν θα σοβαρευοταν φετος ή οχι.Αυτο σε συνδυασμο με την προσωπικη επιλογη του Διαμαντιδη να προτιμα να παιζει 1, το οποιο θεωρει πιο ξεκουραστο, εκανε επιβεβλημενη την επιλογη ενος δευτερου δυαριου αντι για αλλον εναν παικτη στο 1.
      Ενας κουπερ στη θεση του σλοτερ δεν θα προσεφερε τιποτα αν ο νελσον δεν ειχε τραυματιστει και παραλληλα θα σου αφηνε μοναχη σοβαρη επιλογη στο 2 τον Παππα, αντε και τον Μπλουμς με το τωρινο ροστερ.

      Διαγραφή
    3. 12.33 τρακης και στα μουτρα σου,"να σοβαρευτει ο παππας";;;;γιατι τον ηξερες και απο χτες;;;;;Αντρε στραβαδια που νομιζετε οτι τα ξερετε ολα.

      Διαγραφή
    4. @Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2014 - 2:00 π.μ.
      Μην εκνευριζεσαι αδερφε. Ετσι λειτουργει το ιντερνετ. Διαβαζει καποιος καπου μια μαλακια κι επειδη εχει τη δυνατοτητα να σχολιαζει στο blog καποιου που θεωρει γνώστη αισθανεται κι εκεινος γνωστης επαναλαμβανοντας τις κοινοτοπιες που γραφουν αλλοι ομοιοι του. Δεν ειναι να χαλιεσαι με τετοια πραγματα. Αν δεν το αντεχεις (το παθαινω κι εγω καμια φορα) μη διαβαζεις τα σχολια. Ουτως ή αλλως ειναι πλεον πολυ χαμηλου επιπεδου.

      Διαγραφή
  7. Για το ματς στην Πολη...ο Ιβανοβιτς ηξερε οτι ο Ζοτς θα δωσει παιχνιδι στους ψηλους του,ομως αυτο που τον ενδιεφερε ηταν να ελεγξει την περιφερεια της Φενερ,αφου αν τους περιοριζε το τριποντο,οσους ποντους να εβαζαν οι ψηλοι της,το ματς θα ηταν διεκδικησιμο..Οσο το πλανο λειτουργουσε ειχαμε επαφη με το σκορ(ημιχρονο 36-32).Στο καταστροφικο 3ο 10λεπτο,οι περιφερειακοι μας χαθηκαν μεσα στο ματς,ενω οι αντιστοιχοι της Φενερ και ειδικα ο φορμαρισμενος Γκουντελοκ πηραν μπρος και το σκορ ανοιξε με συνεπεια να τελειωσει το ματς.Οι δυο προπονητες εδειξαν οτι δεν πολυενδιαφερθηκαν για τη διαφορα,ο καθενας για τους δικους του λογους..Σ' αυτο το ματς φανηκε ποσο πολυ εχει αναγκη η ομαδα τον Νελσον,ειδικα τωρα που αρχιζουν τα σημαντικα παιχνιδια.Περα απ' αυτο εξισου σημαντικο ειναι να ψαξει η ομαδα αλλο παικτη στη θεση του Ραιτ,γιατι οσο φιλοτιμος και χρησιμος εχει φανει,πολυ απλα δεν ειναι ο ψηλος που εχει αναγκη η ομαδα για να συπληρωθει το παζλ των ψηλων.Χρειαζομαστε ενα παικτη περισσοτερο 5αρι απο τον Ραιτ,ο οποιος δεν μπορει να καλυψει τη θεση σ' αυτο το επιπεδο.Και ειναι αναγκαιο γιατι οπως ευστοχα παρατηρησε ο Λαουδης στο gazzetta ο ΜΚΦ βγαζει συχνα τραυματισμους και γι' αυτο πρεπει η ομαδα να ειναι καλυμενη.Και δεν ειναι αναγκη να ειναι καποιο μεγαλο ονομα με βαρυ συμβολαιο..Ισως το ματς με τη Φενερ να βοηθησε τον Χαραλαμποπουλο να απελευθερωθει ψυχολογικα και αποκτησει αυτοπεποιθηση.Στο ματς με τον Πανιωνιο ηταν φανερο σε οσους ειδικα ηταν στο γηπεδο οτι ειχε αλλον αερα στις κινησεις του.Ο μικρος αν δικαιωσει τις προσδοκιες θα κανει μεγαλη καριερα..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να παρεις αλλο 5ρι τωρα, δεν ειναι καθολου σιγουρο πως θα σου βγει αντι του Ραιτ.Μεχρι να μαθει τα συστηματα, την ομαδα, να μη σου χαλασει το κλιμα, αν εχει απαιτησεις και να παιζει, ολα αυτα ειναι φθορα που δεν τα εχεις με τον Ραιτ.Αυτο που πρεπει να κανει ο Ραιτ ειναι να δουλεψει μεσα στις γιορτες και οσο θα εχει σταματησει η Ευρωλιγκα σε φυσικη κατασταση και καποια βασικα στοιχεια αμυνας.Για δευτεροτριτο 5ρι οπως προοριζεται, τη δουλεια του την κανει.

      Διαγραφή
    2. Δεν σταματάει η Ευρωλίγκα αδερφέ. Το τοπ-16 ξεκινάει αμέσως. Και μέσα στις γιορτές έχει κ ντερμπι στο ΣΕΦ κ ημιτελικό στον Παοκ.

      Διαγραφή
  8. Συγχαρητηρια για το αρθρο για ακομη μια φορα, ειναι πολυ προτιμοτερο να γνωριζει κανεις μπασκετικα τι δεν παει καλα και τι παει καλα σε μια ομαδα απ το να βγαζει συμπερασματα μονος του..πραγματικα ομορφη δουλεια. Εγω θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως μπορει να προσφερει ο νελσον απουσια του διαμαντιδη. Εφοσον δεν ειναι κλασικος δημιουργος οπως ο μητσος, τι ειναι αυτο που θα φερει στο παιχνιδι και θα δινει λεπτα ξεκουρασης και στον αρχηγο, επιθετικα κυριως γιατι αμυντικα ειναι γνωστο οτι ειναι εξαιρετικος....κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://hoopfellas.blogspot.ch/2014/07/green-devil.html

      Combo guard, με εξαιρετικη εκτελεση του transition, ορθο ball distributing σε παικτες για να βγαλουν το ενας εναντιον ενος ή ελευθερο σουτ και φυσικα ικανοτητα προσωπικων φασεων.
      Οπως εγραφε και ο Τζιμης, ξεχαστε το ατελειωτο pick n roll και την οργανωμενη σετ επιθεση που κυριαρχησανε τα τελευταια ετη στο ΟΑΚΑ.Ο Ντουσκο πιστευει πως στην επιθεση απλα κινεισαι ωστε να βρεις χωρο και μετα, εχοντας παρει τη μπαλα στο σωστο χρονο και εφοσον εισαι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ του αντιπαλου, βαζεις την μπαλα στο καλαθι.

      Διαγραφή
    2. αυτο στο οποιο κολλαω ειναι ο ορισμος του ball distributing και σε τι αυτο διαφερει απο το playmaking ενος κλασικου ποιντ γκαρντ..κατα ποσο δηλαδη η επιθεση θα παραμενει στα ιδια στανταρ αποδοσης με τον διαμαντιδη εξω και τον νελσον μεσα...τζιιιμ μιλαα!!!

      Διαγραφή
    3. Kαμία απολύτως σχέση οι δύο όροι. Το playmaking δεν έχει να κάνει με θέση. Αναφέρεται στον παίχτη που φτιάχνει και αποφασίζει στην ευθεία για την τελική προσπάθεια. Distributor είναι ο ball mover, γκαρντ τύπου Νέλσον ή Μάντζαρη με passive διάθεση που διευκολύνουν την κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν είναι κλασσικοί δημιουργοί όπως ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης ή ο Σλούκας πλέον π.χ.

      Διαγραφή
    4. Για παράδειγμα, πολύ ανεπτυγμένο playmaking είχαν ψηλοί (που έχουν υπηρετήσει ακόμα και ως κύριοι δημιουργοί) όπως ο Βούισιτς, ο Όντι Νόρις ή ο Σαμπόνις.

      Διαγραφή
    5. Σε ευχαριστώ Κώστα. Τι θα φέρει ο Νέλσον..? Quarterback skills. Πόδια. ενέργεια και αμυντική διάθεση συν ένα αθλητικό πακέτο που δεν υπάρχει στο μπακόρτ αυτή τη στιγμή. Σημαντικός εξισορροπιστικός ρόλος.

      Διαγραφή
  9. Ρε συ Τζιμ, εχεις δικιο-αναρχια φουλ απο τον ΠΑΟ στην Πολη.Ωστοσο πες μου τη δεδομενη στιγμη, ΠΟΙΟΝ ΓΚΑΡΝΤ ειχες πλην Μποχωριδη που μπορουσε να επιβαλλει το ρυθμο και την κινηση που ζητα ο ΠΑΟ στην επιθεση.

    Απαντηση κανεναν και απο εκει ξεκινησανε ολα.Προσωπικα θα θελα να δω να βγαινει η Α επιθεση σε τετοιες καταστασεις ειτε απο Βλαντο (κυριως) ειτε απο Παππα, με 5δα

    Παππας Γιανκοβιτς Ραιτ Γκιστ Φωτσης με τον Παππα να κατεβαζει μπαλα, τον Γιανκοβιτς να παιζει κορυφη στην Α σετ με Φωτση Γκιστ σε ψηλους και τον Ραιτ σε θεση 3.

    Φιλικα,
    Ο Μεγαλος Φιλικος Γιγαντας ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανέναν. Ούτε ο Μποχωρίδης που είναι under construction. Ο Βλάντο θέλει δουλειά στο playmaking. Ήταν νωθρός και δε μου άρεσε στη Πόλη όμως ήταν ο μόνος που σε pick & roll καταστάσεις έβαλε σωστά τη μπάλα στο ζωγραφιστό ακόμα και αν είναι εμφανές ότι δε νιώθει απολύτως άνετα τρέχοντας τέτοια plays.

      Διαγραφή
  10. Θελω να κανω παλι μια ερωτηση στον κυριο Κατσιωνη. Θελω να ρωτησω αν μπορει καποιος αμεσα απο το υπαρχον ροστερ του παο να γινει ο εξτρα δημιουργος που χρειαζεται η ομαδα. Εγω εχω στο μυαλο μου τον χαραλαμποπουλο, τον γιανκοβιτς και τον μποχωριδη. Αν οχι, δεν θα ηταν καλυτερο να μην ανανεωναν τον μπλουμς και να επαιρναν ενα point forward π.χ. τον ινγκλς που ειναι ελευθερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Ingles είναι -νομίζω- ΝΒΑ, άσε που δεν έχεις και θέση ξένου.

      Διαγραφή
    2. O Ingles ξεκιναει βασικος σε Utah,μονο εσυ τον ειδες ελευθερο μαλλον

      Διαγραφή
    3. Στο πλαίσιο που έπαιζες στην επίθεση την τελευταία διετία (pick & roll based offense σαφώς πιο στατική), ο δεύτερος δημιουργός ήταν απαραίτητος και όπως αποδείχθηκε στην ποστ-σίζον της Ευρωλίγκας σου έλειψε πολύ. Η επίθεση του Ιβάνοβιτς είναι διαφορετική, όπως έχω γράψει έχει ροή και δημιουργεί ευκαιρίες μόνη της για όλους. Όμως ο Διαμαντίδης παραμένει κομβικός.

      Διαγραφή
    4. Με αυτό το σκεπτικό μιλούσα για δεύτερο δημιουργό το καλοκαίρι.. Τώρα, να πάρεις έναν παίκτη με το κασέ και τον προσδοκούμενο χρόνο στο ροτέησιον τύπου Ινγκλς δε μου βγαίνει. Έχεις φτιάξει χώρο για τα νεότερα παιδιά στο "3" και απλά ζητάς έναν συμπληρωτικό (role player) περιφερειακό.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα στην παρέα,

    Στην πόλη ήμασταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα στα Β δεκάλεπτο φαινόταν η αδυναμία της ομάδας και η έλλειψη του αρχηγού στο δημιουργικό κομμάτι. Μας έλειπαν 2 playmaker και 2 center, οι επιλογές ελάχιστες και εύκολα η Φενέρ θα πίεζε τα άπειρα guard μας χωρίς να νοιάζεται για το ζωγραφιστό.. Στο επιθετικό κομμάτι περίμενα μετά και την θλάση του Διαμαντίδη ότι θα υπήρχε μεγάλο θέμα. Αυτό που με εκνεύρισε ήταν η αναρχία στην άμυνα.. (πόσο σημαντικός ο3D και σ αυτό το τομέα!) Έχασαν τα αυγά και τα καλάθια στην τρίτη περίοδο ο Γιάνκοβιτς και ο Παππάς.. Πολλά λάθη στην επίθεση με αποτέλεσμα να φεύγουν στο αιφνιδιασμό. Ο Σλότερ έκανε κατάχρηση τρίπλας και δεν μπορούσε να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας. Είναι και κάτι άλλο.. οι παίκτες μετά τον τραυματισμό του Διαμαντίδη μου έδωσαν την εντύπωση πως δικαιολόγησαν μέσα τους την ήττα.. πριν καν αρχίσει το 2ο ημίχρονο και πολύ σωστά το παρατήρησε ο Ιβάνοβιτς και μίλησε για νοοτροπία!

    Μπράβο στο Χαραλαμπόπουλο που είχε την μαγκιά σε ένα τέτοιο παιχνίδι να δείξει σθένος και να σταθεί όρθιος, κάτι που δεν έκανε ο Παππάς, ίσως δεν βοήθησε και ο Σλότερ σ αυτό.

    Πιστεύω ότι ήταν μια πολύ καλή ήττα, πληγώθηκε ο εγωισμός των μικρών και συνειδητοποίησαν οι μεγαλύτεροι ότι έχουν πολλά καρβέλια ακόμη να φάνε για να πλησιάσουν το επίπεδο του αρχηγού τους και θα πρέπει να δουλέψουν και να δίνουν το 100% σε προπόνηση και game.

    Jim ο Ολυμπιακός για να προχωρήσει στην ευρωλίγκα με αξιώσεις πρέπει Λαφαγιετ, Σλούκας και ο Μάντζαρης (πολύ μεγάλη απογοήτευση ο συγκεκριμένος παίκτης, μόνο στην άμυνα δίνει ορισμένα πράγματα, σε όλα τα άλλα κάτω του μετρίου) να ανέβουν, σε διαφορετική περίπτωση ο κόκκινος θα έχει χαμηλή πτήση. Η άποψή μου μόνο ο Σλούκας μπορεί να ανέβει σε δημιουργία και σκοράρισμα. Ένα μείον του Ολυμπιακού είναι και οι περιορισμένες ικανότητες του Κου Σφαιρόπουλου. Μακάρι να με διαψεύσει.

    ΥΓ: Ο Παππάς συμφωνώ ότι πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι με την μπάλα και το playmaking, αλλά δεν είναι άσσος το παιδί, μην μπερδευόμαστε! Είναι combo guard και πρέπει να δουλέψει πολύ για να γίνει ο νέος Σπανούλης.

    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H αύρα του 3D είναι τόσο dominant ακόμα και όταν βρίσκεται στο πάγκο οι άλλοι νιώθουν ασφάλεια.

      Παρ' όλα αυτά ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι να κοντράρεις μία τόσο πλήρης ομάδα χωρίς 4 παίχτες σου.

      Πάντως το γεγονός ότι έπεσε τόσο μεγάλη σφαλιάρα, παρόλο που η Fener ήταν κακή (δεν είδα το παιχνίδι για να το κρίνω αυτό, αλλά για να το λέει ο Jim το πιστεύω), μόνο καλό μπορεί να είναι για την ομάδα γενικότερα και για το κάθε παίχτη ξεχωριστά.

      Διαγραφή
    2. Δεν ήταν κακή, απλά εξακολουθεί να μη με πείθει. Έχει πολλά αδύνατα σημεία στο παιχνίδι της. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.

      Διαγραφή


  12. Ως μεγαλύτερη εικόνα, η ουσία είναι στην κατάληξή σου: πως, δηλαδή, κοιτάζοντας αρκετά μακρύτερα, ο Παναθηναϊκός δεν χαλιέται απ’ τον ενδεχόμενο να πάει σε όμιλο τοπ-16 με Μπάρτσα & Ρεάλ, όπου η 3η θέση θα είναι ταβάνι, προτιμώντας να εξασφαλίσει μια διασταύρωση στα πλέι οφς με αντίπαλο που θα έχει μεν έδρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τρομάζει – με βάση τα σημερινά δεδομένα, βεβαίως – όπως ο Ολυμπιακός, η Φενέρ ή η Εφές. Αυτό, βεβαίως, ισχύει για την 3η θέση, αφού η 4η σημαίνει ΤΣΣΚΑ. Είναι νωρίς όμως ακόμη, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, χώρια οι πιθανές προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ…
    Απόντων των Μπατίστα και Μήτσου ο Παναθηναϊκός δεν έχασε μόνο τους καθοριστικότερους παίκτες του – Μήτσος στη δημιουργία, Μπατίστα γιατί ερήμην του γίνεται ευκολότερη η αμυντική δουλειά του αντιπάλου – έχασε και τους 2 απ’ τους 3 που μπορεί να «ακουμπήσει» σε εμπειρία. Ο 3ος (Φώτσης) δεν είναι, λόγω χαρακτηριστικών, απ’ τους παίκτες που προκαλούν πράγματα. Τελειώνει φάσεις, δεν δημιουργεί. Ήταν πράγματι η 1η φορά που φάνηκε τόσο έντονη η διαφορά του περσινού με το φετινό support. Ο.Κ., Γιάνκοβιτς, Παππάς και Σλότερ βγήκαν μπροστά, αλλά μην ξεχνάμε πως κι οι 3 μαζί είχαν ως φέτος, άθροισμα, 170’ συμμετοχή σε Ευρωλίγκα! Ασχέτως χαρακτηριστικών και ποιότητας, καμία σχέση με την 3άδα Ματσιούλις, Ούκιτς, Μπράμος. Το τίμημα της ανανέωσης…
    Και μια παρατήρηση για Ομπράντοβιτς. Όσο κι αν την ιδιοφυΐα του θα την τρέμουμε όλοι εσαεί, αδυνατώ πραγματικά να φανταστώ πώς μπορεί μια ομάδα βασιζόμενη τόσο πολύ στα ατομικά ταλέντα των μονάδων της να πάει μακριά. Κι ας είναι ευκαιρία η φετινή Ευρωλίγκα (προσωπική άποψη, χειρότερης ποιότητας απ’ την περσινή)… Οι παίκτες της είναι σίγουρα καλύτερα τακτοποιημένοι από ό,τι στην αρχή, αλλά τέτοιο καταναλωτικό όργιο το καλοκαίρι χωρίς δημιουργό «1» και ποστ «5» είναι κατόρθωμα…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνω με αυτό που λες για το παιχνίδι της Φενερ. Είναι από τις πιο ορθολογικές ομάδες φετος, με τις περισσοτερες επιθεσεις να γινονται μες στη ρακετα από συνεργασίες, με πολύ καλά νουμερα σε ρημπαουντ, με σταθερα αρκετές περισσότερες κατοχές από τον εκάστοτε αντίπαλό της...Για μένα το βασικό τους πρόβλημα στην προσπάθειά τους να κάνουν το παραπάνω βήμα δεν είναι αγωνιστικό, αλλά το διαχρονικό κόμπλεξ και η ολιγοψυχία των τουρκικών ομάδων...

      Διαγραφή
    2. Για Κουφό οι Καβς?

      Διαγραφή
  13. Ομάδα Ομπράντοβιτς είναι, δεν μπορεί να μην έχει και στιγμές μυαλωμένου παιχνιδιού. Αλλά αυτό το μυαλωμένο πασχίζει πολύ για να το βρει και να το κάνει. Αν δεις ακόμη και την 3η περίοδο, που στο 25'-30' έβαλαν πολλές φορές την μπάλα στον Ερντέν, στο 20'-25' έχουν σκοράρει μόνο τρίποντα με σύστημα σουτάρει όποιος την έπιασε πρώτος.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, εδώ σουτάρει αμεσως, χωρίς δευτερη σκεψη ο Σλότερ και ο Μπλουμς, δε θα το κάνει ο Γκουντλοκ που είναι φοβερός σουτερ? Εμενα λογικο μου κανει....Το θέμα γι αυτους ειναι αν θα τα βαζουν οταν ερθουν τα κρισιμα ματς ή αν θα πετανε παλι χαρταετο όπως κανουν συνηθως οι Τουρκοι...

      Διαγραφή
    2. Ο Γκάουντλακ είναι φονιάς.. Η Φενέρ ψάχνει πολύ το miss match, έχει μέγεθος όσο λίγες ομάδες και μπορεί να παίξει πάνω σε αυτό. Αν καταφέρει να επιβιώσει θα είναι επικίνδυνη γιατί έχει ποιότητα. Η χημεία της όμως δε με καλύπτει, ούτε αυτά που έχω δεί μέχρι τώρα στο παρκέ.

      Διαγραφή
  14. https://www.facebook.com/video.php?v=10150481787874963&set=vb.216493834962&type=2&theater απιστευτος ΔΔ τι πασα εδωσε ο ανθρωπος παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο Μάτζικ συνάντησε τον δισκοβόλο του Μύρωνα...

      Άη Μήτσος

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα αυτο ακριβως.

      Διαγραφή
  15. http://hoopshype.com/rumors.htm

    Piisteuo oti mporoun na paroun kati kalutero vgazontas stin agora ton provlimatiko alla talantouxo Waiters ( px Mason Plumlee+ Kirilenko) MONTANA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζάγκρεμπ: Κροατία, Σλοβενία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Ολλανδία.
    Ρίγα: Λιθουανία, Ουκρανία, Λετονία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μονπελιέ: Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία, Πολωνία, Ισραήλ, Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βερολίνο: Ισπανία, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία, Ισλανδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρίγα: Λιθουανία, Λετονία, Βέλγιο, Ουκρανία, Τσεχία, Εσθονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλησπερα τζιμ ....τους μπουλς πως τους βλεπεις?κατι δεν μου κολλαει φετος,λες και εχουν χασει αυτη την αμυντικη τους φυση,ισως τους εχει μπερδεψει η επιστροφη του ροουζ δεν ξερω τι ναπω.....μηπως θα χρειαστουν καμια ανταλλαγη?.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κάπταιν.. Τους έχει μπερδέψει το status του Ρόουζ, είναι εμφανές. Ας περιμένουμε λίγο ακόμα. Έχουν ποιότητα. Περιμένω να ανεβάσουν την άμυνα τους. Θίμποντο είναι αυτός..

      Διαγραφή
    2. σιγουρα θα ανεβουν,η κακιστη ανατολη τους δινει οσο χρονο θελουν,αν την καταλληλη στιγμη δεν εχουν τραυματισμους θα την παρουν την ανατολη....εκει που θα γινει σφαγη ειναι η δυση χωρις υπερβολη θα χουμε 4 ζευγαρια που θα μπορουσαν να ναι ακομα και τελικοι της λιγκας...κατι μου λεει οτι φετος το σαν αντονιο δεν θα μπορεσει και μαλιστα θα φυγει νωρις.....τι βλεπεις εκει?....stonerook

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα. Ευρωμπάσκετ 2015. Περνάμε τουλάχιστον δεύτεροι, νομίζω και πρώτοι. Πολύ καλό σταύρωμα θεωρητικά στο πρώτο νοκ-άουτ. Mε Κουφό ανεβαίνουμε επίπεδο.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα είμαι ειλικρινής. Μετά τα καλοκαιρινά δε θέλω Κουφό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ θα είμαι ειλικρινής. Με την τετράδα των ΝΒΑερς συν Σπανούλη είμαστε δυνατοί για μετάλλιο..

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Όντως.. Αλλά προτιμώ έξω Κουφό.

      Διαγραφή
  23. Καλησπερα. Πολυ αμφιροποι οι πρωτοι δυο ομιλοι, στον πρωτο 1η θα βγει στανταρ η Γαλλια ενω μετα ολες οι ομαδες θα διεκδικησουν την προκριση... Στον 2ο ομιλο προβλεπεται μακελειο ειδικα αν η Ιταλια κατεβει πληρης... Εμεις θεωρω πως θα ειμαστε 1οι η 2οι και τοτε θα εχουμε πολυ καλη τυχη για μια διακριση... Αν ερθει ο Κουφος ανεβαινουμε επιπεδο... Καλαθης και Αντετοκουμπο + τους αναβαθμισμενους φετος Παπα, Γιανκοβιτς, Παπανικολαου και θα ειμαστε πολυ δυνατοι!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον θέλεις Στάθη τον Κουφό μετά τα καλοκαιρινά?

      Διαγραφή
    2. Ας παίξει κάποιος νέος, όχι κουφός.

      Διαγραφή
  24. σλουκας-μπιλ-καλαθης
    παππας-μαντζαρης
    βλαντο-παπ-γιαννης-καιμακ
    κουφος-μπουρουσης-μαυροκεφαλιδης
    οχι ζησης(δεν γινονται αυτα για ευνοητους λογους),οχι βουγιουκας,οχι περπερογλου,οχι φωτσης οτι ηταν να δωσουν το εδωσαν....μην υποτιμησουμε καμια γεωργια φοβαμαι εχουν χικμαν,σανικιτζε,μαρκοισβιλι,πατσουλια,σενγκελια.............stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πριντεζης εννοειται αν ειναι καλα,αλλα κατι ακουγεται για σοβαρο προβλημα...stonerook

      Διαγραφή
    2. Το σουτ του Φώτση το θέλουμε θαρρώ.

      Διαγραφή
    3. stone τι ξερεις για Πριντεζη?

      no_closure

      Διαγραφή
    4. απο μισολογα ρεπορτερ του ολυμπιακου(μελαγιες-βαρλα) αφηνουν να εννοηθει οτι υπαρχει θεμα μεγαλο...λενε πως καποιος φταιει ειτε στην εθνικη το προηγουμενο ειτε οι γιατροι του ολυμπιακου δεν καταλαβαινω....παντως πιστευω οτι ο ιδιος ο πριντεζης ισως πει οχι το επομενο καλοκαιρι αν οντως εχει προβλημα.....stonerook

      Διαγραφή
    5. ας μην τον εβαζαν να παιξει 30 λεπτα για το κυπελλο αν ειχε τετοιο προβλημα,αφου καπακι την αλλη μερα εκανε χειρουργειο.Επικινδυνοι ειναι ολοι εκει στο τεχνικο τιμ του οσφπ.Αν ειναι δυνατον ειχε προγραμματισμενο χειρουργειο και επαιξε 29.35 λεπτα,επιδεινωσαν το προβλημα του και τωρα τους φταινε αλλοι.

      Διαγραφή
    6. oι αγγελοπουλοι θελουν ολους τους παιχτες τους μακρια απο την εθνικη,μην ειστε σιγουροι ουτε για τον Σπανουλη.Εντωμεταξυ ο τελευταιος κανει τα παιχνιδια της ζωης του (μετα το καλοκαιρι),τουλαχιστον αυτα δειχνουν τα στατιστικα του μεχρι τωρα.Περσι στην αρχη της σεζον δεν ηταν τοσο καλος στην ευρωλιγκα ειχε γυρω στο 11pir http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=OLY&pcode=JUO&seasoncode=E2013 φετος νομιζω γυρω στο 18,ανεβηκε μονο προς το τελος.Φετος ειναι καταπληκτικος μεχρι τωρα,ολοι οι δημοσιογραφοι του ολυμπιακου τονιζουν το ποσο ξεκουραστηκε το καλοκαιρι το λενε ξανα και ξανα.http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=OLY&pcode=JUO&seasoncode=E2014.Αυτο απο μονο του δειχνει πολλα.

      Διαγραφή
    7. Ο Σπανουλης ορθως αποφασισε να ξεκουραστει το καλοκαιρι γιατι τα ποδια του ειχαν επιβαρυνθει απο τις συνεχομενες υποχρεωσεις με την ομαδα του και την εθνικη.Η ξεκουραση του του εδωσε την απαραιτητη ενεργεια για να βγαλει τη φετινη σεζον,ομως μετα την αποπομπη του Μπαρτζωκα και την προσληψη Σφαιροπουλου εχει αναγκαστει να παιζει περισσοτερο απ' οτι θα επρεπε,ειδικα στην ευρωλιγκα και σ' ενα οχι ιδιαιτερα απαιτητικο ομιλο,με συνεπεια στο δευτερο μισο της σεζον να κινδυνευει να εμφανιστει χωρις την απαραιτητη φρεσκαδα.Η αναπροσαρμογη των αγωνιστικων πλανων λογω της παρουσιας ενος νεου προπονητη και της πιεσης για αποτελεσματα εχει αναγκασει το παιχνιδι να βασιζεται πανω του,περισσοτερο απ' οτι θα επρεπε..

      Διαγραφή
    8. 2-3 λεπτα παραπανω παιζει φετος,αν δεις τα στατιστικα του ο χρονος του φετος ειναι ελαχιστα πιο μεγαλος.

      Διαγραφή
    9. Το πρόβλημα στον οσφπ είναι το ιατρικό τιμ. Ξεχνάτε τα σπασμένα πλευρά του πρίντεζη πέρυσι?

      Διαγραφή
  25. Ψιλοκωλόφαρδοι σταθήκαμε (πάλι) Jim...
    Πάλι σε κωλο-όμιλο πέσανε οι καημένοι Σέρβοι..
    Να δηλώσω, για το άτυπο γκάλοπ μεταξύ μας, ούτε εγώ θέλω τον Κουφό. Ανήκω στην γενιά που μεγάλωσε με Γκάλη-Γιαννάκη-Χριστοδούλου-κτλ και αυτά τα παιδιά μας μάθανε ότι η φανέλα της Εθνικής Ελλάδος είναι η ύψιστη τιμή στο άθλημα της χώρας. Ότι λιγότερο δεν είναι ανεκτό. Όσοι θεωρούν την φανέλα των Γκρίζλις κάτι πιο σημαντικό για εμένα παύουν να υπάρχουν. Δικαιολογίες για καριέρες και πίπες ούτε που θέλω να τις ακούω. Όλοι θέλω να πιστεύω έχουμε πάρει αποφάσεις στην ζωή μας που δεν είχαν την καριέρα σε πρώτο πλάνο. Αν δεν αποτελείς μέρος του παραπάνω, τότε ούτε εσύ υπάρχεις για εμένα. Τα λεφτά δεν είναι το πάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υ.γ.
      στο τελευταίο απευθύνομαι στον αναγνώστη.

      Διαγραφή
  26. ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΣΧΗΜΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΗΤΑΝ Η ΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ.ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΗΤΤΑ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΠΟΤΕ ΑΓΧΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.ΚΡΙΜΑ.ΤΩΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΑΚΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΣΤΟ ΤΟΠ16 ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ(ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΟΡΦΙΕΣ)ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ 7/7 ΣΤΟ ΟΑΚΑ.Υ.Γ.1 ΜΗΝΑΣ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.ΥΓ ΣΚΕΨΟΥ ΜΙΑ ΦΕΝΕΡ ΧΩΡΙΣ ΧΙΚΜΑΝ ΓΑΟΥΝΤΛΟΚ ΖΟΡΙΤΣ ΕΡΝΤΕΝ ΠΟΣΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ??ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΚΑΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΖΕΙ Τ 5-10 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ.ΣΕΝΤ.ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δηλώσεις κατσικάρη περί κουφού (και κλήρωσης). Δεν τον απορρίπτει, το συζητάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μερικά σχόλια από μένα... Ο ΠΑΟ μήπως έχει ξεκινήσει πολύ φορτσάτα και ξεφουσκώσει με τον νέο χρόνο; Από την άλλη, δεν έχει κατέβει ποτέ πλήρης 100% για να δούμε πως συμπεριφέρεται και με τον Νέλσον στο παρκέ.Όμως, χρειάζεται η εκτός έδρας νίκη με την Μιλάνο για καθαρά λόγους αυτοπεποίθησης.

    Ο Ολυμπιακός τώρα δεν περίμενα κάτι λιγότερο από μια ομάδα που έχει δείξει πως μπορεί να πνίξει οποιονδήποτε στο ΣΕΦ όταν είναι in the zone. Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχει δώσει κάποιο δυνατό εντός έδρας. Οψόμεθα...

    Κεφάλαιο Εθνική

    Γίνεται να κατεβάσουμε 16άδα; Χαχαχαχα. Άμα φορμαριστεί και ο Σλούκας; 18άδα... Μα... ποδόσφαιρο παίζουμε; Να αφήσεις έξω Παππά; Βλάντο; Φώτση; Περπέ; Λουκά; Πάντως ο όμιλος της Ρίγας μας ήρθε κουτί... Ρεχάγκελ εμφανίσου!! Χαχαχαχαχα... Καλημέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα στην παρέα. Η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ φαίνεται καλή. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι καθώς δεν ξέρουμε τι είδους ομάδα θα έχουμε το καλοκαίρι. Άλλη ομάδα με Σπανούλη και NBAers και άλλη χωρίς αυτούς(ή κάποιους από αυτούς).

    Το πρόβλημα της εθνικής παραμένει το πρώτο χιαστί. Έχουμε "αποδείξει" τα τελευταία χρόνια ότι μπορούμε να χάσουμε με όλους τους πιθανούς τρόπους!!! Είτε σαν φαβορί, είτε σαν αουτσάιντερ. Κρατώ μικρό καλάθι.

    Για Ευρωλίγκα το ενδιαφέρον είναι πλέον στη δεύτερη φάση. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που κάνει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός- παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ στα εντός έδρας ματς - αλλά ακόμη χτίζεται και θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα (όπως σωστά έχει γράψει ο Τζιμ). Ο Ολυμπιακός είναι καλός, δείχνει ότι μπορεί να πάει πιο μακρυά αλλά έχει και αυτός αδυναμίες(παιχνίδι με πλάτη και πανομοιότυπους ψηλούς). Η δεύτερη φάση είναι κοντά. Περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο που φαινεται οτι μπορει να παει μακρια;;;επειδη εχει ευκολους αντιπαλους;;;; η επειδη η κληρωση παλι τον ευννοει;;ασε μας ρε φιλε,που τον βλεπεις να προχωραει ανετα και ωραια.

      Διαγραφή
    2. Ιδανική κλήρωση μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες

      Διαγραφή
  30. Καλησπερες στα παιδια,βλεπω μερικοι εχουν ελπιδες για ελευση κουφου στην εθνικη.....Ο κατσικαρης το πιασε το νοημα ομως -Στου κουφου τη πορτα παρ τη πορτα και φυγε! Αν θελει λεει ας ερθει που σημαινει ''Εαν ΔΕΝ βρει ομαδα στο nba πραγμα δυσκολο αλλα οχι απιθανο,ας ερθει να δηγματισει τη πραματια του ολο και καποιος τουρκος η' αρμανι θα βρεθει''. Ειλικρηνα οποιος πιστευει οτι θα γινει κατι τετοιο ονειροβατει...Ο κουφος ειναι ενας space eater που λατρευουν οι μοντερνοι κοουτς στο παιχνιδι μισου γηπεδου,εαν δεν γινει τελικα η ανταλλαγη στην ομαδα της πολιτειας που επαιξε κολλεγιο(οχαιο-κλιβελαντ) θα παει το καλοκαιρι να μοιραστει το χρονο με το βαρεχαο και δυσκολα θα αφησει το καμπ των καβαλιερς για να τρεχει στις προετιμασιες της εθνικης.
    Ακομα ομως και αν περασει του μπλατ και παρουν το μοζγκοφ οι καβς με ανταλλαγη ολο και καποια ομαδα θα βρεθει να τον υπογραψει,καλοι μπακ απ σεντερ δεν υπαρχουν,δειτε τους ελευθερους το καλοκαιρι;;;Ο καλυτερος ειναι ο μπρανταν ραιτ του νταλας (ο βασικος τσαντλερ εχει προσυμφωνησει με το κουμπαν).
    Υ.Γ Μεγαλο λαθος του μεμφις να κανει το trade του κουφου με το σερβιτορο των καβς,ουτε ο λουερ ουτε ο τζαρνελ στοουκς ειναι σεντερ ενω ο γουατισαιντ ειναι για να κλεινει το ροστερ,θα παιζει ο ραντολφ 5 με τους προαναφερθεντες 4,ακομα και να προσθεσουν τον αμουνσον οι καβς στο πακετο παλι δεν κολλαει....και ο σερβιτορος παιζει καλα ΜΟΝΟ με τη μπαλα στα χερακια και δεν πολυπασαρει κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε κολλάει ο Κουφός στους Καβς. Με τίποτα. Δε βλέπω τι μπορεί να δώσει.

      Διαγραφή
    2. Πολύ soft για μια ομάδα που θέλει rim protector

      Διαγραφή
  31. Είναι λίγο σπάσιμο ότι έχουμε πέσει στην ανάγκη του Κουφού, που είναι ένας στάσιμος ρολίστας με ελάχιστο τσαγανό και μπασκετική εξυπνάδα, αλλά δυστυχώς ταιριάζει απόλυτα στο ΦΙΜΠΑ μπάσκετ που λέει και ο Δημήτρης. Σε τουρνουά των δυο εβδομάδων που δεν έχεις χρόνο για πολλούς αυτοματισμούς και σοβαρή προετοιμασία, πας μπροστά μόνο αν έχεις κάποιες σταθερές: ομοιογένεια (το βασικό), άμυνα, καλούς σουτέρ. Ένας 7-φούτερ ριμ προτέκτορ (κοινώς σκιάχτρο) είναι απαραίτητος - δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι στην Ευρωλίγκα, που έχουμε συνηθίσει τους undersized Αμερικανούς σέντερ, αλλά όταν σκάσουν μύτη πάλι το καλοκαίρι οι Γκασόλ, Νοά, Γκομπέρ, Ασίκ, Μοζγκόφ, Λεν, Ιμπάκα, Βαλανσιούνας μαζί με τους Τόμιτς, Πλάις κλπ. δεν μπορείς να πορευτείς πάλι με τον Μπουρούση και μπακ απ τον Μαυροειδή. Αυτό το ξέρει πρώτος από όλους ο Κατσικάρης, και για αυτό φρόντισε να μη ξεκόψει επαφές από τώρα.

    Η κλήρωση της εθνικής είναι εκ πρώτης όψεως καλή: Θέλει νίκες με 2 εκ των Σκόπια, Ολλανδία και Γεωργία (η πιο ποιοτική από τις τρεις, δεν θα είναι εύκολο το ματς) για να προκριθεί στους 16, και 4 νίκες μάλλον για να αποφύγει την Λιθουανία. Μπορεί επομένως να παίξει ένα εξαιρετικά βατό πρώτο χιαστί το οποίο απλά της δίνει την πρόκριση στους 8, αλλά με δεδομένο ότι έχουμε να κερδίσουμε χιαστί από το 2009 είναι απαραίτητο να πάρουμε το 'πρώτο αίμα' εύκολα για να ξεμπουκώσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι και το 2005, πριν την Ρωσία και την Γαλλία, ξεκινήσαμε με το Ισραήλ.

    Και κάτι άλλο: Με δεδομένο ότι αυτό το Ευρωμπάσκετ δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς, που είναι (ακόμα δυστυχώς) πιο σημαντικοί στο μπάσκετ από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος, να αναμένουμε πολύ λιγότερες απουσίες από το Ευρωμπάσκετ του 2013 και το Μουντομπάσκετ. Θα είναι επομένως ένα δύσκολο και 'γεμάτο' τουρνουά, όπως αυτό του 2011 που είχαμε βγει 6οι.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημερα
    Σε γενικες γραμμες συμφωνω απολυτα με τα σχολια του φιλου Στεγοσαυρου απο πανω στο θεμα των εθνικων.Ομως πρεπει να λαβουμε υποψη καποια δεδομενα.Το πρωτο ειναι πως ειναι παρα πολυ νωρις να μιλαμε για συνθεσεις,και μονο μετα το τελος των εθνικων πρωταθληματων θα εχουμε μια μικρη ιδεα.Δευτερον ,καθε ομοσπονδια εχει διαφορετικη πολιτικη με τις κλησεις των διεθνων και το ερισμα που τους δινει οποτε η καθετοποιηση ειναι λαθος λογικη.Για παραδειγμα οι Ισπανοι παραδοσιακα κατεβαινουν πληρεις και μονο οι επισημοι τραυματισμοι τους εμποδιζουν.Το 13 πχ δεν κατεβηκε ο Παου την προηγουμενη ο Ρουμπιο,αλλα γενικα υπαρχει μια συνεποια.Στο ιδιο μηκος κυματος και οι Γαλλοι που εχουν την τυχη να εχουν τον Παρκερ που καθοριζει την ατζεντα του και παρασερνει και τους υπολοιπους.Οι Ρωσσοι αντιθετα και οι Ιταλοι και οι Τουρκοι ειχαν θεματα με τους ΝΒΑερς τους παραδοσιακα.Στην Ελλαδα επισης το θεμα παικτες-ομοσπονδια ειναι αρκετα παλιο και βασιζεται στο γεγονος οτι προσωπικοτητες σαν τον Γκαλη κυριως αλλα και τους Γιαννακη-Φασουλα -Φανη ηταν μεγαλυτερες σαν κυρος απ την ιδια την ομοσπονδια οποτε οι παικτες ειχαν λογο στους προπονητες αλλα και στις κλησεις διεθνων.Η κατασταση αυτη βελτιωθηκε με τη ραγδαια ανοδο του μπασκετ οργανωτικα τη δεκαετια του 90 και η εθνικη και παρα τις αποτυχιες του 98-02 επιασε ενα peak to 04-08 και στο θεμα "επιτυχιες" αλλα και στο θεμα "κλησεις διεθνων και αξιοκρατια" οπου κυριως επικρατησε η προσωπικοτητα του Γιαννακη και η αυρα του στους παικτες ,και οχι καποιο πλανο της ΕΟΚ.Η κατασταση μετα το 10, και παρα την ευχαριστη εκπληξη με την μερικη ανανεωση του 09, εχει διαμορφωθει σε αυτο το χαλι που βλεπουμε σημερα.Προπονητες να αλλαζουν συνεχεια,ΔΔ εκτος και Σπανουλης με ειδικη μεταχειρηση,περιπτωση Κουφου και ασφαλιστρα ΟΣΦΠ και αμα λογαριασουμε και τους τραυματισμους που αναποφευκτα θα εχουν οι παικτες που παιζουν ευρωλιγκα,τα προβληματα ξεκινανε με το καλημερα.
    Επισης ειναι πλεον εμφανες οτι υπαρχει προβλημα με τους ψηλους στο ελληνικο μπασκετ για αυτο και η αναφορα στον ΚΟυφο που υπο αλλες συνθηκες θα ηταν τελειωμενος απο την εθνικη ομαδα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή