Athlenda

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

BOXING DAY


Εν μέσω εορτών το ελληνικό μπάσκετ έχει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το δικό του μεγάλο ντέρμπι. Έστω και αν «έτυχε» και δεν είναι παράγωγο του μάρκετινγκ, Ολυμπιακός  & Παναθηναϊκός έρχονται face to face αύριο στο Φάληρο, λίγο πριν το ξεκίνημα του TOP-16, για το πρωτάθλημα της Α1. Το Hoopfellas ακτινογραφεί..



Κάτι σαν ..Boxing Day λοιπόν με ντέρμπι στην καρδιά των εορτών. Κέντα που μου αρέσει πολύ.. Το ματς είναι μεγάλο, όχι τόσο για αυτά που θα κρίνει καθαρά βαθμολογικά αλλά γιατί τα συμβάντα μπορεί να δουλέψουν στο μυαλό  των αντιπάλων που μπαίνουν αμέσως μετά στο TOP-16.  Σαν εισαγωγή παραθέτω μερικά στατιστικά, το καθένα με τη δική του σημασία στην αναμέτρηση. Φυσικά, μιας και πρόκειται για ματς (τοπ-επιπέδου) Ευρωλίγκας, τα νούμερα αναφέρονται σε αυτή τη διοργάνωση.



ΤS%  (TRUE SHOOTING PERCENTAGE)
ΟΣΦΠ  45.2
ΠΑΟ    48.7

TEAM DR% (DEFENSIVE REBOUND PERCENTAGE)
OΣΦΠ  67.8
ΠΑΟ   70.75

ΤΕΑΜ ΟR% (OFFENSIVE REBOUND PERCENTAGE)
ΟΣΦΠ 29.16
ΠΑΟ  29.23



ΟPPONENTS PERCENTAGE  FG% (2PT-3PT)
OΣΦΠ (45.2-31.6%)
ΠΑΟ  (53.7-28.5%)

ΑST/TO RATIO  (& ΟPP)
OΣΦΠ  143.7 (100.7%)
ΠΑΟ    123.1 (151.4%)

ΥΠΟΒΑΘΡΟ


Οι δύο ομάδες καθαρά αγωνιστικά είναι πολύ κοντά. Ο Παναθηναϊκός βρήκε νωρίς ρυθμό πιάνοντας πολύ υψηλά στάνταρντς απόδοσης, όμως τον τελευταίο καιρό αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα που είχαν αγωνιστικό αντίκτυπο και τώρα βιώνει μια κατάσταση, πιο ρεαλιστική για την εποχή, κατά την οποία προσπαθεί να πιάσει εκείνο το επίπεδο απόδοσης γνωρίζοντας ότι εάν το καταφέρει τώρα μπορεί να αποβεί καθοριστικό για την πορεία της ομάδας στη σεζόν. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν έχει καταφέρει να δουλέψει «μαζί» από την αρχή της σεζόν μιας και μετράει συνεχόμενες και σημαντικές απώλειες. Αυτός είναι η ομάδα που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη (γιατί είναι γηπεδούχος ενώ μετράει ήδη και μια απώλεια στην Α1)  αλλά αυτό μπορεί να μεταφραστεί διαφορετικά και για τους δύο και το έχουμε δεί πολλάκις δηλ. η ομάδα που «καίγεται» να πνιγεί στο άγχος ή η ομάδα που είναι πιο «άνετη» να πνιγεί στη χαλαρότητα της..

Θεωρώ ότι και οι δύο το θέλουν πολύ το ματς γιατί είναι από αυτά που μπορούν να επηρεάσουν τη συνέχεια. Να μπούν –για πολύ ή λίγο- στο μυαλό σου, να παίξουν ρόλο και στο παιχνίδι που δίνεις σε μερικές ημέρες. Και οι δύο τους σε.. μερικές ημέρες ξεκινούν το TOP-16 με πολύ σημαντικά ματς.

 ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ


Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αμυντική προσέγγιση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι ερυθρόλευκοι  έχουν 3 defensive stoppers  στο backcourt, εκ των οποίων ο ένας, Τρέμελ Ντάρντεν, μπορεί να αποτελέσει μπαλαντέρ σε διάφορα αμυντικά σχήματα με την ικανότητα του να αμυνθεί εξίσου καλά και στις δύο γραμμές. Βασικοί στόχοι της άμυνας των γηπεδούχων θα είναι το κέντρο αποφάσεων των πρασίνων (Δημήτρης Διαμαντίδης), η ποστ επίθεση του Μπατίστα και ο AJ Slaughter τον οποίο δεν πρέπει να αφήσει να είναι επιθετικός από την αρχή. Η λογική λέει Μάντζαρης στον Διαμαντίδη,  όμως δε πρέπει να αποκλειστεί «προσαρμογή» με τον  Ντάρντεν να μαρκάρει τον PG του Παναθηναϊκού (το συνηθίζει άλλωστε ο Σφαιρόπουλος, ο Αμερικανός όπως και ο Λαφαγιέτ, ασκεί μεγάλη πίεση στη μπάλα)και να δώσει την επιλογή του switch με την ικανότητα του να αμυνθεί στην πίσω γραμμή. Παράλληλα το δίδυμο Λαφαγιέτ-Ντάρντεν είναι ότι καλύτερο διαθέτουν οι ερυθρόλευκοι στην ball-screen άμυνα, μιας και έχουν τα πόδια, το κορμί και το αμυντικό agressiveness να κυνηγήσουν και να «σπάσουν» σκρινς αν χρειαστεί (Σλότερ, Μπλούμς) ενώ σίγουρα με αυτούς τους δύο αισθάνεσαι πιο ανέτα στην over άμυνα στα picks. Όσον αφορά τον Μπατίστα προβλέπω μονή άμυνα με τον Ντάνστον (και ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στο «4» του Παναθηναϊκού), βοήθεια και αμυντικά rotations (κομβικό σημείο η ταχύτητα αντίδρασης των γηπεδούχων και η αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση των φιλοξενούμενων) όταν βρίσκεται ο Χάντερ (γνώμη μου, θα είναι λάθος η μονή άμυνα εδώ). Δε θα αποτελέσει έκπληξη να πάει νωρίς πάνω στον Ουρουγουανό ο Καββαδάς που μπορεί να τον σπρώξει όμως σαφώς δεν έχει την ίδια ποιότητα για να μείνει μαζί του «χοντρά» λεπτά.

Ο ΝΕΛΣΟΝ..


Είναι λίγο πρώιμο να τον χαρακτηρίσουμε για το συγκεκριμένο ματς «κομβικό παίκτη» (σε αντίθεση με το υπόλοιπο της σεζόν όπου μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη που θα δώσει την πολυπόθητη ώθηση..) όμως στη παρούσα φάση μέσω αυτού ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα προσπαθήσει να φέρει κάτι διαφορετικό στο backcourt του Παναθηναϊκού. Με βάση τα δεδομένα του παιχνιδιού απέναντι στη Μπαρτσελόνα, θα σας πω ότι ο παίκτης απέχει από το να θεωρηθεί έτοιμος, όμως εκτιμώ ότι θα βελτιώνεται συνεχώς και το ΣΕΦ είναι ένα καλό τεστ για αυτόν.  Αν και απέναντι στους Καταλανούς έδειξε εικόνες από την ευστροφία και την ποιότητα που διακρίνει το παιχνίδι του, ήταν (κάτι στο οποίο ο τύπος στα πέριξ.. δε στάθηκε πολύ) φανερά ανέτοιμος (για το επίπεδο του σε αυτόν τον τομέα που είναι και ο δυνατός του) στο κομμάτι του footwork κάτι που παρατηρήθηκε κυρίως στην άμυνα. Δεν έχει ακόμα την πλευρική ταχύτητα, τις αντιδράσεις και τα πίσω βήματα (απολύτως φυσιολογικό γεγονός μετά τον τραυματισμό του). Είναι βέβαια ο μοναδικός defensive stopper στο πράσινο backcourt και ο Ιβάνοβιτς θα εκτιμήσει την ετοιμότητα του και αναλόγως θα πράξει. Υπό κανονικές συνθήκες ο Νέλσον πάει «καρφί» στον Σπανούλη, σου προσφέρει την επιλογή "αλλαγής" στα pickn rolls όπου με τον πολύ δυνατό κορμό  και τα άκρα του είναι αποτελεσματικός και στην πίσω γραμμή όμως αυτή τη στιγμή το footwork του δεν είναι στο θεμιτό επίπεδο και δε πρέπει να πέσει στη παγίδα ο Παναθηναϊκός. Όπως και ο Ντάρντεν στην άλλη πλευρά, ο Νέλσον μπορεί να ..«πάει» παντού. Πιθανόν να είναι η απάντηση στο post up παιχνίδι του ίδιου του Ντάρντεν. Aυτός και το τραχύ κορμί του Μπλούμς..


*Ο Ολυμπιακός είναι, μετά την Αναντολού, η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα στο να χαλάει την επίθεση του αντιπάλου κάτι που φαίνεται και από τον δείκτη ασσίστς/λαθών των ομάδων που βρέθηκαν απέναντι του. Πολύ σημαντικό λοιπόν τεστ για τη ροή της επίθεσης των πρασίνων, ειδικά τις στιγμές που θα λείπει ο Διαμαντίδης από το παρκέ. Οι γηπεδούχοι πιέζουν πολύ τη μπάλα από ψηλά και έχουν το βάθος για να παραμείνουν επιθετικοί για μεγάλο διάστημα. Ο Νέλσον μπορεί να βοηθήσει, όχι γιατί είναι ο δημιουργός, αλλά γιατί μπορεί να στήσει την επίθεση, να βάλει τους  συμπαίκτες του στη σωστή διάταξη και να γυρίσει γρήγορα τη μπάλα με άμεση σκέψη, κάτι που διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία. Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έκανε ο Μάντζαρης τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό. Ο χαμηλός δείκτης λαθών αναλογικά με τα λεπτά συμμετοχής και οι γρήγορες/απέρριτες μεταβιβάσεις του Έλληνα πόιντ ήταν κλειδί στην επίθεση των ερυθρολεύκων.

ΚΛΕΙΔΙΑ: ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΕΣΗ «4»..


Ο Ματ Λοτζέσκι έχει το πνευματικό υπόβαθρο να αποτελέσει τον παίκτη που θα ανεβάσει την παραγωγικότητα των ερυθρολεύκων απέναντι σε μια άμυνα η οποία θεωρώ ότι θα «κλείσει» για να προστατέψει με κάθε τρόπο το ζωγραφιστό της. Αυτή κατά τη γνώμη μου θα είναι η κατεύθυνση που θα δώσει στα μετόπισθεν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, κατευθύνοντας τη μπάλα με τη διάταξη του, περιφερειακά στο «4» των ερυθρολεύκων (δε το συζητάμε πόσο σημαντικό για τον Σφαιρόπουλο θα είναι να πάρει 1-2 σουτ από τους εκεί παίκτες του..). Ο Λοτζέσκι λοιπόν μπορεί να είναι ο παίκτης που θα παράγει με σχετική ασφάλεια με το midrange παιχνίδι του, θα βρεί τα πολύτιμα σουτς στο τρανζίσιον ενώ σημαντικό κριτήριο για τον ίδιο θα είναι η συμπεριφορά του στα close outs.


Aπό την άλλη πλευρά και ενώ όλοι μιλούν για την παραγωγικότητα από το «5», εγώ επιλέγω ως κλειδί το performance των πάουερ-φόργουορντς του πρωταθλητή Ελλάδος. Αυτοί θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πάρει η ομάδα πόντους βαθιά από το ζωγραφιστό και  αποτελούν βαρόμετρο στη προσπάθεια (και βασική αγωνιστικό στόχο στην επίθεση) των πρασίνων να ανοίξουν το γήπεδο. Σε μια επίθεση με τις κατάλληλες αποστάσεις, το δημιουργικό ένστικτο του Διαμαντρίδη και το agressiveness του Σλότερ (και του Παππά) μπορούν να κάνουν θραύση. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δώσει (στη πνευματική διαδικασία του «σε δοκιμάζω»..) η άμυνα του Ολυμπιακού και μαζί με αυτές (γιατί μιλάμε για stretch καταστάσεις και θέση «4») τοποθετώ και  τις μίνιμουμ 4-5 πολύ καλές ματιές που βρίσκει ο Λουκάς από τα 5.5-6 μέτρα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Πολύ σημαντικός  ο Τζέημς Γκιστ στο αμυντικό κομμάτι και στη προσπάθεια που θα κάνει ο Παναθηναϊκός να κλείσει πρωτίστως το ζωγραφιστό του.

*Ξεχωριστή αναφορά στο supporting cast και μάλιστα στη πρώτη γραμμή αυτού. Σλούκας και Γιάνκοβιτς θα κληθούν να τραβήξουν κάποια στιγμή το κάρο στην επίθεση, αυτό είναι δεδομένο.

ΡΥΘΜΟΣ


Συνήθως αρχίζω  την ανάλυση κάθε ματς με το κομμάτι του ρυθμού όμως επίτηδες το άφησα τελευταίο. Η φυγή του Γιώργου Μπαρτζώκα και ο ερχομός του fast-pace minded Ντούσκο Ιβάνοβιτς  αλλά και του  (φαν της σετ επίθεσης) Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχουν αλλάξει πολλά από τα δεδομένα που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι στο αυριανό ματς όμως κανένας από τους  δε θα περιορίσει αυστηρά το πλάνο του σε σετ ή γρήγορο τέμπο. Και οι δύο θα κυνηγήσουν όλες τις καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου που θα τους δοθούν, γνωρίζοντας όμως ότι το ματς (το πιθανότερο) θα πάει στο μισό γήπεδο και εκεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν. Η  ειδοποιός διαφορά εδώ παρατηρείται στη συνάρτηση της επιδίωξης του να βρούν ρυθμό με τη φύση τους σαν ομάδες. Και οι δύο χαρακτηρίζονται ως two-way teams, γεγονός πολύ θετικό στο σύγχρονο μπάσκετ. Όμως οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι βρίσκουν ρυθμό μέσα από την άμυνα τους ενώ ο Παναθηναϊκός μέσα από την επίθεση του και τη «ροή» που δημιουργείται μέσα από το καλό spacing και τους χρόνους εκτέλεσης των plays. Σαφώς και δεν είναι έξυπνο να δώσουμε πλεονέκτημα σε κάποιον εκ των δύο από τη στιγμή που βρίσκονται τόσο κοντά αυτή την εποχή. Νομίζω ότι η ομάδα που θα «πατήσει» καλύτερα από το ξεκίνημα θα έχει πλεονέκτημα..

Ευχές και..


May the best man win

104 σχόλια:

  1. Καλά Χριστούγεννα, Τζιμ... Ελπίζω να μην παραέφαγες και να ήταν ωραία η γαλοπούλα ή ότι άλλο κρεατικό έφαγες.

    Στο ζουμί τώρα... Αν το ματς γινόταν πριν από 1 μήνα θα έδινα δαγκωτό στον Παναθηναϊκό αλλά μιας και φαίνεται πως έχουν "σιγήσει" θα πω 55-45 υπερ του Ολυμπιακού μιας και δεν είναι το do or die που τελευταία έχει δείξει πως τα θαλασσώνει με κάθε απίθανο τρόπο. Στα μάτς της ρέγκιουλαρ σίζον φάνηκε πως είναι δυνατός στην έδρα του αλλά από την άλλη δεν βρήκε κάποια ομάδα υψηλού επιπέδου να τον κοντράρει στο ΣΕΦ. Λόγω έδρας και το γεγονός ότι δεν είναι τελικός (βασικά δεν είναι τόσο τελικός γιατί ξαναμπαίνει στο κόλπο της πρώτης θέσης αλλά μετά θα θέλει νίκη στο ΟΑΚΑ ή απώλεια του ΠΑΟ)

    Από την άλλη οι πράσινοι ίσως έχουν το άγχος το ότι πρέπει να κερδίσουν έναν δυνατό αντίπαλο μακριά από το ΟΑΚΑ, κάτι που δεν νομίζω πως διάβασα στο άρθρο. Θα ανεβάσει και ψυχολογία ενόψει ΤΟΡ 16 (άποψη μου) όπου εκεί χρειάζεται να είσαι σχετικά καλός εκτός έδρας. Μην ξεχνάμε πέρσι στην χειρότερη χρονιά του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα (πρώτη φορά είχε περισσότερες ήττες από νίκες), μόνο την Εφές και την Λαμποράλ κατάφερε να νικήσει μέσα-έξω.

    Πιστεύω βέβαια πως το ματς θα κριθεί στην ευστοχία των μακρινών σουτ και στον έλεγχο των ριμπάουντ. Ίδωμεν... Για τον νικητή, όπως είπα 55-45, ο Ολυμπιακός αλλά καθαρά λόγω έδρας και συνθηκών αγώνα.

    Χρόνια πολλά, καλές γιορτές σε όλους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά jim με υγεία.αριστη ανάρτηση-ανάλυση.μερικες σκέψεις μου.
    Ο μπατιστα είναι μεγάλο ερωτηματικό για μένα.δεν φαίνεται σε καλή κατάσταση.
    Όπως είπες πιο πάνω για την θέση 4 του ΠΑΟ και για τα δοκιμασματα του Ολυ θεωρώ και πρέπει όταν είναι ο γλίστρα μέσα ο Ολυ να τον αφήνει στο τρίποντο προκλητικά ελεύθερο.εαν Δεν το κάνει αυτό κατα την άποψη μου θα είναι μεγάλο προπονητικό λάθος.οσο για τον ΠΑΟ θα ήθελα να μην αφήσει Σλούκα λοτζεσκι να σουταρουν με καλές προϋποθέσεις.και να ρισκάρουν το σουτ απτή θέση 4 του ολυμπιακού.
    Jim εγώ θεωρώ ότι το ματς έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία και εξηγώ.
    Ο ΠΑΟ έχει έξω Κηφισιά Ρέθυμνο ΠΑΟΚ ΑΕΚ Άρης.δεν είναι εύκολα ματς.αν νικήσει ο Ολυ έχει πιθανότητες. μεγάλη σημασία έχει και η διάφορα πόντων.αν χάσει ο ΠΑΟ με έναν πόντο πχ του δίνει την δυνατότητα να κάνει 1γκελα αν δεν ξανακάνει γκέλα ο Ολυ και με νίκη στο ΟΑΚΑ πάνω από 1 πέρνει την πρώτη θέση.αν όμως χάσει με 12 πόντους ο ΠΑΟ πχ τα πράγματα γέρνουν προς Ολυ αρκετά!!!!
    Όσο για τον νελσον εαν έχει βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση λίγο αυτές τις μέρες ίσως να κάνει παραπάνω ζημιά αποτινάξει οποία ζημιά και αν εμείς θεωρούσαμε ότι μπορεί να κάνει με βάση το ματς της μπράτσα.ισως.


    @delfino Kai (ακόμα)τον εψηνω!!!!!!!!!!!



    Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά με υγεία ,σεξ,λεφτά, και τρέλα.ολεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλίστρα=γκιστ
      Μπράτσα=μπαρτσα

      Sorry για τα λάθη

      @delfino

      Διαγραφή
    2. Βλέπω κακό ολυμπιακό και πράσινη επικράτηση αύριο.
      Απλά ένστικτο.

      Διαγραφή
    3. Αν ο ΠΑΟ ρολάρει στην επίθεση θα περάσει από το Φάληρο και σχετικά πιο εύκολα από ότι αναμένεται. Θα πνιγεί ο Ολυμπιακός.

      Thanos

      Διαγραφή
  3. Oι αναλύσεις εδώ μέσα προ ντέρμπι έχουν προσεγγίσει πολλές φορές στο 100 τα εκατό τη πραγματική εικόνα. Δείγμα της ποιότητας της σελίδας.

    Ο Μπατίστα είναι σε μέτρια κατάσταση. Βαρόμετρο ο Γιάνκοβιτς που θα βρεί σουτ και καλές καταστάσεις.

    Για τον Ολυμπιακό ο Νττάνστον κλειδί.

    Πρώτο ντέρμπι Σφαιρό.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΟ νομίζω το σουτ του Πετγουέη θα είναι καθοριστικός παράγοντας.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Θα τζογάρει ο ΠΑΟ με Πετ, Αγραβάνη και ο ΟΣΦΠ με Γκιστ Νέλσον.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα. Σημαντικό ματς και για τον Ιβάνοβιτς. Πρέπει να αποδείξει και έμπρακτα την υπεροχή του απέναντι στον αντίπαλο πάγκο γιατί θεωρητικά πολλά μπορούμε να πούμε.

      Gary Neal

      Διαγραφή
  4. Εγώ βλέπω έκπληξη με μεγάλο σκορ 80+ πόντων και ματς θρίλερ

    Manu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Παπάς μπορεί να κάνει μεγάλο ματς αύριο..Νομίζω έφτασε η ώρα του..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. ή Παπάς ή Σλότερ, ένας από τους δύο θα βγεί σήμερα

      Διαγραφή
    2. Ο Μπατίστα είναι σε κακή κατάσταση. Κάνει συνεχώς βήματα.

      Διαγραφή
    3. Ο Μπατίστα στο πρώτο ματς με τον σε κακή τότε κατάσταση Ντάνστον έκανε πάρτι. Τώρα βέβαια είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Πολύ ενδιαφέρον ματς απ. Βλέπω αλληλοεξουδετέρωση. Η μάχη θα κριθεί στους μπακ απ της γραμμής ψηλών. Χάντερ, Λουκά, Ράητ.

      Gary Neal

      Διαγραφή
    4. Ο Σλότερ δεν θα είναι έκπληξη αν κάνει μεγάλο ματς αν και ο Παπάς έχει μεγαλύτερο τσαγανό και θράσος (στα εκτόςέδρας πάντα)

      nikos

      Διαγραφή
  6. Μπράβο ρε Τζιμ!

    Τώρα που έχω διακοπές μπορώ επιτελους να σε διαβάσω με λίγη ησυχία με το χιόνι να πασπαλίζει τη νύχτα σαν ζάχαρη πάνω σε κουραμπιέδες!
    Η αϋπνία μας κάνει ποιητές...

    Δεν έχω προλάβει να δω πολλά ολόκληρα ματς του ΟΣΦΠ, αν πάει με Πέτγουει στο 4 θα του δώσουνε όπως και όλοι οι άλλοι αντίπαλοι σουτ από έξω, που δύσκολα θα τα βάλει. Δεν έχω δει όμως τον Ντάρντεν στο 4, ειδικά όταν μέσα είναι Φώτσης/Λουκάς, μπορεί να τους ματσάρει καλά. Έχει χρησιμοποιήσει τέτοια σχήματα το Σφαιρό;

    Στην άμυνα δεν πιστεύω πως ούτε ο Ντάστον ουτε ο Χάντερ μπορούν να μαρκάρουν τον Μπατίστα χαμηλά, απλά ΔΕΝ πρέπει να τον αφήσουν να βρεθεί βαθειά κατω από το καλάθι γιατί το άνθρωπος έχει 1000 τρόπους να το βάλει. Εγώ θα έδινα βοηθεια από το 4 (αν είναι μέσα ο Γκιστ) ή τον περιφερειακό της αδύνατης πλευράς ειδικά αν εκεί είναι ο Παπάς/Νέλσον/ΔΔ.
    Ντάρντεν-Μάντζαρης-Λαφαγιέτ μπορούν να δουλέψουν καλά τις περιστροφές και να καλύψουν χώρους-κρύψουν παίκτες-δυσκολέψουν τη γωνία πασας, κλέβοντας τα πολύτιμα δευτερόλεπτα για να ανακτήση η άμυνα την ισορροπία της.
    Για την άμυνα του ΠΑΟ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, δώστε το σουτ στο 4 και μην αφήσετε να πάρουν πόντους οι Ντάστον/Χαντερ από καθετα κοψίματα στη ρακέτα, εκεί θα μείνει μέσα το 4 που μαρκάει Πετγουει/Αγραβάνη για να σταματήσει τον ψηλό του ΟΣΦΠ και θα ρισκάρει το τρίποντο.
    Μεγάλη υπόθεση στα μάτια μου η δημιουργία του Σλούκα που εξακολουθεί να είναι πιο απρόβλεπτη από του Σπαν και αν ο Λοτζέσκι θα μπορέσει να βγάλει 4-5 καλές φάσεις/σουτ ειδικά στα κλόουζ άουτ μετά από ρήγματα του Σλούκα.

    Να εκφρασω και τη λύπη/απογοήτευση μου για τις φυλλαδοανακοινώσεις των αδελφών και του ΔΓ. Αυτοί οι 3 άνθρωποι είναι ο λόγος που ασχολούμαι περισσοτερο πια με το τι κάνει ο Αντετονκουμπο και έχω φανελάκι Bucks που φοράω κάθε μέρα, και δε θέλω πια να φορέσω ρούχα με τον έφηβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα στον καθηγητής και τους υπόλοιπες φοιτητές του πανεπιστημίου Hoopfellas. Για σήμερα..

    # Close out επίθεση του ΟΣΦΠ. Λοτζέσκι, Σλούκας, Ντάρντεν πολύ βασικοί. Ειδικά όταν έχουν τον Φώτση μπροστά πρέπει να χτυπήσουν

    # Δεύτερες ευκαιρίες για σκορ

    #Βολές. Κλειστό ματς θα κρίνουν πολλά.

    Ακόμα μια μονομαχία Σπανούλη-Διαμαντίδη.

    Ευχαριστώ,
    Bastaman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα........η δικη μου γνωμη ειναι οτι τετοια παιχνιδια εκτος απο τη θεληση για την νικη την κρινουν και οι παικτες απο τους οποιους οι προπονητες περιμενουν τα απλα πραγματα....οπως λενε και καποιοι φιλοι πιο πανω ο πετγουει,ο γκιστ που θα βρουν τεσσερα πεντε ελευθερα σουτ θα κρινουν πολλα....ή οι καλες αμυνες απο μαντζαρη,μπλουμς.....απο διαμαντιδη,σλοτερ,σπανουλη ,σλουκα,ντανστον,μπατιστα ξερουμε τι θα δουμε........νομιζω πως ο μπατιστα σημερα θα κανει καλο παιχνιδι,οπως πιστευω οτι το αγχος του ολυμπιακου θα ειναι το κλειδι,βλεπω παντως ολυμπιακο γιατι δεν μπορω να διανοηθω τι θα γινει αν χασει αυτο το παιχνιδι.....παρολο που ειναι σχετικα αδιαφορο παιχνιδι ο παναθηναικος εχει την ευκαιρια να δημιουργησει προβλημα ανεπανορθωτο στον αντιπαλο αναλογο του παιχνιδιου τον οκτωβριο για το κυπελλο......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στόουνρουκ. Τι θα γίνει αν χάσει ο ΟΣΦΠ? Τίποτα από αυτά που δεν έχουν γίνει στο παρελθόν? Ο Σφαιρό έχει λευκό ποινικό απέναντι στον αιώνιο. Αντίθετα σε νίκη θα τον εξυμνήσουν υπερβολικά. Έτσι πιστεύω φίλε.

      Mario

      Διαγραφή
    2. mario αν χασει ο ολυμπιακος αρχιζει η αντιστροφη μετρηση για το σφαιροπουλο,θα περιμενουν την επομενη ηττα απο τον αιωνιο για να τον σταυρωσουν,δεν νομιζω αυτη τη στιγμη ο ολυμπιακος να αντεξει κι αλλη ηττα απο τον παναθηναικο....νομιζω παραπαει.....stonerook

      Διαγραφή
    3. Θα έχει το δικαιολογητικό του Πρίντεζη. Το πολύ πολύ να αλλάξουν τον Χάντερ. Άλλη αλλαγή κόουτς δε βλέπω φίλε ακόμα και αν χάσει. Ακόμα δεν ανέλαβε.. Τον Γιάνκοβιτς πως τον βλέπεις?

      Mario

      Διαγραφή
    4. ο γιανκοβιτς δεν θα ψαρωσει ειμαι σιγουρος,αλλωστε περσι επαιξε πολυ καλα εκει,τον σλοτερ τον περιμενω ολα ή τιποτα,ο μπατιστα θα παιξει πολυ καλα.....ο ολυμπιακος θα εχει φοβερο αγχος που αν δεν το διαχειριστει καλα θα χει σοβαρο προβλημα,αντιθετα ο παναθηναικος θα μπει πολυ ελευθερα και αυτο τον κανει πολυ επικινδυνο.....stonerook

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα, δε διαφωνώ καθόλου.Απλά ο Γιάνκοβιτς είναι πολύ down τελευταία, φοβάμαι το 3 μην εξελιχθεί σε μαυρη τρύπα. Αν και πλέον με Νέλσον και την ικανότητα του να μαρκάρει παντού θα φορεθούν πολύ τα τρία γκαρντ.

      Mario

      Διαγραφή
    6. Δεν ειναι εκπληξη η πτωση του Γιανκοβιτς. Ουτε εμπειροι παικτες με χρονια στην ευρωλιγκα δεν μπορουν να κανουν αυτα που του ζηταει φετος ο Παναθηναικος. Υποθετω οτι περιμεναν τα σκαμπανεβασματα. Κι οχι μονον τα δικα του αλλα και του Μπατιστα, του Σλοτερ, του Παππα κλπ. Δεν ειναι τυχαιο οτι ο ΔΔ ειπε οτι στοχος ειναι το top16. Aν καποιος απογοητευει για την ωρα ειναι, αυτος ειναι ο Γκιστ. Πιστευω οτι περιμεναν περισσοτερα. Κακως κατα τη γνωμη μου.

      Διαγραφή
  9. Σπουδαία ανάλυση. Εκτίμησή μου πως το παιχνίδι, πριν κριθεί τακτικά, θα κριθεί πνευματικά. Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μπόλικους που θα βιώσουν πρώτη φορά (Σλότερ, Μπλουμς, Νέλσον, Ράιτ, θα ήταν κι ο Μποχωρίδης) ή σχεδόν πρώτη φορά σε τόσο ενεργούς ρόλους (Γιάνκοβιτς, Παππάς) τις ιδιαίτερες συνθήκες του ΣΕΦ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είναι κατά 9/12, άντε 8/12 αν βάλω και τον Αγραβάνη, ίδιος με πέρσι. Οι Μήτσος, Φώτσης, Γκιστ θα έχουν σ' αυτό το κομμάτι μεγαλύτερη ευθύνη καθοδήγησης, ελπίζω κι ο Νέλσον να μην μασήσει, έχοντας βιώσει τη - μάλλον χειρότερη - εμπειρία των ντέρμπι του Βελιγραδίου...
    Συμφωνώ απόλυτα για την κρισιμότητα της παρουσίας Φώτση. Ιστορικά, άλλωστε, πρόκειται για τον καθοριστικότερο μετά τον Δ.Δ. στα ντέρμπι, χώρια που επιβάλλεται ειδικά σήμερα να υποστηρίξει την τρομερή φετινή του σεζόν. Αλλά θεωρώ πως επιβάλλεται να συνέλθει απ' τον κακό τελευταίο μήνα του ο Γιάνκοβιτς και να ατσαλώσει, όπως συμβαίνει συχνά σε ντέρμπι, ο Παππάς (γιατί απ' τον Σλότερ δεν θα εκπλαγώ αν πετάει τούβλα...). Ο Ολυμπιακός, πάλι, θα έχει ένα ζήτημα πώς θα ξεπεράσει την απώλεια Πρίντεζη. Γιατί δεν θεωρώ πως θα αρκέσει το ποστάρισμα του Ντάρντεν: πρέπει να δώσει κάποιος κάτι έξτρα εκεί, ίσως πάρει μπάλες ο Ντάνστον, που εμφανίζει βελτίωση στο συγκεκριμένο.
    Και φυσικά δεν ισχύει πως "αυτό το ντέρμπι δεν κρίνει τίποτε": έχει πολλάκις αποδειχτεί πως όποιος κερδίσει τις εντυπώσεις - όχι απαραίτητα ο νικητής - "χτίζει" σ' αυτό. Και λίγες μέρες πριν το τοπ-16 είναι προφανές πόση σημασία έχει η αυτοπεποίθηση ως καύσιμο.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ζοτς θελει ζηση στην φενερ..
    Αν ολοκληρωθει το deal πως την βλεπεται αυτην την κίνηση? ??
    Ανεβαίνει επιπεδο η φενερ???

    @Delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάρα πολύ καλή κίνηση. Δεν έχει τέτοιο pg η Φενέρ. Το θέμα είναι ποιος θα χάσει λεπτά. Ψηφίζω Χικμαν.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτό ανέβασε και ο τζιμ πριν λίγο

    "Πάει για μεγάλο μπαμ ο Ομπράντοβιτς με Ζήση.. Διαβάστε στο Euroland.."

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=136663%3Aobradovic-picked-zisis&catid=263%3Aeuroland&Itemid=282

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να το πω? Ε θα το πω.. Αν καταφέρει να υπογράψει τον Ζήση η Φενέρ, μήπως γίνεται φαβορί για το F4?

    Gary Neal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα ευλογησω τα γενια μου τωρα....ειχα πει οτι το κλειδι για την φενερ ειναι ελληνικο(ζησης ή καλαθης)....αν τσιμπησει τον ζηση ο ζοτς θα ειναι υπερπληρης εκει.....αν συνδιαστει και με εναν ψηλο(προσωπικα θα πηγαινα στον σλοτερ) θα γινει απο τα μεγαλα φαβορι για την ευρωλιγκα........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Ολυμπιακος μαλλον θα παρει το ματσακι.Ο ΠΑΟ βρισκεται εδω και εναν μηνα σε κοιλια μαζι με σημαντικους παικτες του.Ο Μπατιστα δεν ειναι ακομα στο 100% μετα τον τραυματισμο του, ο Διαμαντιδης στα τελευταια παιχνιδια δεν εχει παιξει ενω και ο Νελσον δεν εχει επανερθει ακομα σε ενα επιπεδο που μπορει να βοηθησει αρκετα τον ΠΑΟ.Θεωρω επισης πως ο Σφαιροπουλος θα εκπληξει ευχαριστα με νεα τρικς ενω ο ΠΑΟ του Ιβανοβιτς αναμενουμε λιγο πολυ ολοι τι θα δειξει.
    Κλειδια για μενα ειναι οι Πετγουει, Νταρντεν και Ντανστον απο μεριας ΟΣΦΠ ενω απο μεριας ΠΑΟ κλειδια θα ειναι οι Μαυροκεφαλιδης,Γκιστ (τοσο επιθετικα, οσο και αμυντικα).Μεγαλοι αγνωστοι που ισως καθορισουν τα ματς ειναι οι Λοτζεσκι Μπλουμς που στη μερα τους μπορουν να δωσουν 6-9 ποντακια με καλα ποσοστα και σε τετοιους αγωνες (ουτε πολυ χαμηλο, ουτε πολυ υψηλο σκορ) ειναι καθοριστικοι.60 -40% δινω τον ΟΣΦΠ.

    Φιλικα,
    ο ΜΦΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...

    ΩΡΑΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ:
    1. ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ
    2. ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ

    ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΟ 4, ΟΠΟΥ ΠΕΤ/ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ ΘΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΦΩΤΣΗ/ΓΚΙΣΤ...ΔΥΣΚΟΛΟ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ: ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΖΗΣΗ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ, ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ...ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΔΥΜΑΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΦΕΝΕΡ ΟΥΤΕ ΝΟ1 ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΖΗΣΗ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ Φ4. Ο ΖΗΣΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ 10ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΖΟΤΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για Ζήση,είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει για λίγο το κέντρο αποφάσεων για τη Φενέρ και να παίξει κεφάλι με την pass first νοοτροπία του αποτελεσματικά αλλά δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση την υφή της ομάδας,αυτό που είναι και το βασικό τους θέμα. Λύσεις μπορεί να δώσει,αλλά αν τα υπόλοιπα προβλήματα δεν λυθούν μέσα στην ομάδα δεν έχει κάποια δέουσα σημασία.
      Άλλωστε με ή χωρίς Ζήση είναι μέσα στις 5-6 ομάδες που είναι φαβορί για final4.

      Διαγραφή
  17. Xρόνια πολλά σε όλους παιδιά!!!

    Βοxing day σήμερα εμείς,αύριο το ίδιο Ισπανοί και Τούρκοι... ;)

    Θεωρώ πως ο Όσφπ έχει προβάδισμα και λόγω συνθηκών και λόγω έδρας.Ο Πάο βρίσκεται σε ένα σημείο μέσα στη χρονιά που έχει κάνει ένα βήμα πίσω,να πάρει φόρα σαν να λέμε. Συν τοις άλλοις οι αγωνιστικές συνθήκες πλέον είναι διαφορετικές με τα προηγούμενα ντέρμπι,με άλλα πρόσωπα στους πάγκους και θεωρώ πως ο Σφαιρόπουλος παρότι δεν είναι top level coach αυτή τη στιγμή,μπορεί να μεταφράσει το background του παιχνιδιού σε καθαρό προβάδισμα όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι για τον Όσφπ.Θα δούμε μετά από καιρό ντέρμπι σε κανονικό κομμάτι της περιόδου χωρίς τις Pedoulakis tactics (ή τα Spanoulis rules) και γενικά νομίζω είναι μια κατάλληλη συγκυρία για τον Ολυμπιακό να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σε ντέρμπι και να πάρει δύναμη για τη συνέχεια.

    Κλειδί στο παιχνίδι πιστεύω πως θα είναι η καρδιά της ρακέτας στην επίθεση του Όσφπ.Ένα σημείο που αν ο Ντάνστον(που προοδευτικά ξαναβρίσκει τον εαυτό του,μέχρι πριν κάποιο καιρό ήταν αγνώριστος) δεν αναχαιτιστεί θα "ματώσει" τον Πάο μαζί με την δημιουργία καταστάσεων του Σπανούλη και την ικανότητα του Όσφπ να ελέγξει την επίθεση του Πάο μέσα στο ΣΕΦ.

    Ο Πάο θα πρέπει να ψάξει πολύ τα καλά σουτ και την σωστή κυκλοφορία της μπάλας ώστε να μην πιαστεί θύμα της πιεστικής άμυνας του Όσφπ πάνω στη μπάλα και την ένταση που μπορεί να βγάλει above the rim η ομάδα του Πειραιά. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε καλή προστασία του ζωγραφιστού,να βρει και πάλι λύση στον Σπανούλη που μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του τόσο καιρό ίσως να τον έχουν ξεχάσει και να μην αφήσουν το νούμερο λαθών τους να ξεφύγει.Το τελευταίο ίσως και να αποβεί το κρισιμότερο σημείο του παιχνιδιού και να καθορίσει το αν ο Πάο θα πάει με αξιώσεις για το ματς.
    Από εκεί και με κάποιους παίκτες που μπορούν να δώσουν ώθηση σε τέτοια παιχνίδια(Παππάς,ΜΚΦ) μπορεί να μείνει κοντά στο σκορ και να μεταφέρει την πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οριστε, αντι να παει να αγορασει εισιτηριο να στηριξει την ομαδα του απο κοντα, πουλαει θεωριες μεσω ιντερνετ.Θελω να δω τι θα κανεις αμα φυγουν οι Αγγελοπουλοι, οπαδε του πληκτρολογιου.

      Διαγραφή
  18. Κανένα καλό λινκ για το ματσάκι ρε παιδιά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχει να πεσει τιμωρια σημερα στο Σεφ .. Σε ΚΑΘΕ πιθανη εκβαση του αγωνα ειμαι σιγουρος για τις αντιδρασεις των επιστημονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εβλεπα το ντερμπυ και λυπηθηκα.Ελεγαν ειχε ο ΠΑΟ ακομα τον Σαρας ως παικτη, εστω και σε αυτη την ηλικια το καθαριζε πολυ χαλαρα το ματσακι.Το αυτο αυτο και ο ΟΣΦΠ-αν ειχε καναν ΑΝτιτς στο 4, θα ειχε φυγει με 15 με 20 ποντους νικη.
    Δυστυχως λειπουν οι μεγαλες προσωπικοτητες απο τις ομαδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπανούλης - διαμαντίδης;

      Διαγραφή
    2. Διαμαντίδης Σπανούλης δε σου κάνουν? ενώ ο Άντιτς ε? ρε τον βιρτουόζο

      Διαγραφή
  21. κερδισει χασει ο γαβρακος παλι με την διαιτησια τα βαζει,η επιστημη σηκωνει τα χερια..Υ.Γ Ο αλλος πιο πανω αναπολει τον Αντιτς χαχαχαχα,σπουδαιος παιχτης λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλό ματς γενικά, υστέρησε ο ΠΑΟ σε διακριθέντες, εκτιμώ πως ο Ντάρντεν θα εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί στα φετινά ντέρμπι. Για Νέλσον όπως παραδέχτηκε κ ο ίδιος, δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό κ θα πρόσθετα επίσης πως η παρουσία του θα δημιουργήσει στον κόουτς την ανάγκη για ένα διαφορετικό ροτέισον στην ομάδα.Κατά τ άλλα σημαντικό το ματς με την Μακάμπι, περιμένω να δω ανεβασμένη την ομάδα.

    ΥΓ: Ψηφίστε ρε άνθρωποι τον Kyle Lowry για το All Star.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν άσχημος ο Νέλσον, άστοχος απλά ήταν. Είδα Λόουρι χθες με Κλιπς. Δύναμη..

      Mario

      Διαγραφή
    2. παιχτάρα ο Λόουρι από τους πιο αδικημένους σταρ της λίγκας

      Διαγραφή
  23. Τζιμ γράψε κάτι για διαβάζω σε κάτι σπορτ24 κ γκαζέτα για stop defender κ.α. ωραία (δεν υπάρχει τέτοιος όρος ρε κοψιές, defensive stoper είναι η λέξη) και πονάω με όλους τους άσχετους που μας έχουν περικυκλώσει.

    Καλύτερος στις λεπτομέρειες ο οσφπ αλλά φαίνεται ότι ο ΠΑΟ τον έχει. Αμυντικό πρόβλημα στο α' ημίχρονο και έλλειψη δημιουργίας για ΠΑΟ στη κακή βραδιά 3D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σας παίδες, δεν είδα όλο το ματς, ας όψεται η διάδοχος...
    Είδα με σχετική ηρεμια το τελευταίο 10λεπτο και δεν κατάλαβα την επιμονή του Σφαιρό σε Μάτζαρη/Σπαν στα γκαρντ, όταν βλέπεις πως δε σου βγαίνουν οι επιθέσεις με τίποτα... Γιατί όχι Σλούκα ρε μαμώ το, μαζί με Σπαν;
    Με Μάτζαρη-Πετγουει-Νταρντεν μέσα, γιατι ο Ιβάνοβιτς να μην κλείσει πίσω τους διαδρόμους και να αφήσει τους μετριους αν όχι κακούς σουτερ του ΟΣΦΠ να σουτάρουν;

    Μου άρεσε πάντως το σχήμα με Αγραβάνη στο 5, ενδιαφέρον επιλογή, αν μάθει αυτό το παιδί να κοντρολλάρει λίγο το σώμα του, έχει προδιαγραφές για να κάνει καλή καριέρα. Σαν υβρίδιο Έρτζεγκ-Φώτση είναι...

    Ο Νέλσον έδειξε πράγματα που τα φοβόμαστε και πράγματα που τα λατρεύουμε. Μέτριος σουτέρ+κακός στις βολές, αλλά σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί αν κρίνω απο κάποιες εξαιρετικές χρονιες (με βάση τα στατιστικά της Ευρωλίγκας) αλλά και δυναμίτης που μπορεί να σε πάρει στο διάβα του όταν πάει προς το καλάθι. Σλότερ πραγματικά με άγνοια κινδύνου το παιδί όσο ειδα, εύγε!

    Καλή επιτυχία στις ομάδες μας στην Ευρωλίγκα, ελπίζω πως δεν άδειασαν ψυχολογικά μετά το χτεσινό, πάνε σε παιχνίδια must win όπως φαίνεται απ΄το πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Napidius. Ρε φίλε ειλικρινά, τι κοινό βρίσκεις σε Αγραβάνη με Φ΄βτση-Έρτσεγκ? Αγωνιστικά κανένα. Όσο και αν έψαξα. Δεν είναι τέτοια πάστα. Πολύ limited παίκτης και ολίγον ατάλαντος. Μαχητικός ναι αλλά λίγος.

      Mario

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Mario! Βρίσκω πολλά κοινά κυρίως στη φάτσα! :)

      Κοίταξε, είναι ψηλό κορμί, για τα χρόνια του δυνατός, έχει σουτ που μπορεί να βελτιωθεί, είναι μαχητικός. Σήμερα ο Αγραβάνης δεν είναι ούτε το ένα δέκατο του Φώτση, αλλά μπορεί να γίνει ένας βελτιωμένος Φώτσης, ένα τέσσερα που θα μαρκάρει και ελαφρά 5άρια και θα ανοίξει το γήπεδο με το σουτ του. Μακάρι να δουλέψει και το drive του που θα τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο.

      Διαγραφή
    3. Χεχε, όντως στη φάτσα υπάρχουν πολλά αλλά σταματούν εκεί. Ο Αγραβάνης ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ Φώτσης? Δηλ. μπορεί να γίνει κάποια στιγμή. το καλύτερο τεσσάρι στην ευρώπη? Ή μάλλον σε τι. σε ποιο τομέα μπορεί να γίνει καλύτερος του Φώτση? Σουτ (με τίποτα), ριμπάουντ (με τίποτα) αμυνα ψηλά(δε φτάνει ούτε με ποδαράκι).. Οπότε, με κάθε εκτίμηση φίλε ας μείνουμε στη φάτσα..Και εγώ θα ήθελα να το δω βελτιωμένο το παιδί απλά πιστεύω ότι έχει ταβάνι και δεν είναι ψηλό.

      Mario

      Διαγραφή
    4. Αδερφέ μη ξεχνάμε οτι ο Αγραβάνης είναι 20 χρονών. Σουτάκι συμπαθητικό έχει ήδη, μαχητής είναι, σωματικά προσόντα έχει (2.08 4άρι, ευκίνητος και δυνατός). Γιατί σου φαίνεται τόσο απίστευτο σε 2-3 χρόνια, μετά από αρκετή αγωνιστική πράξη και πολλή πολλή δουλειά να έχει αυτές τις προοπτικές;
      Μιλάμε για προοπτικές προφανώς.

      Andreas

      Διαγραφή
    5. Αυτό που θεωρώ πως μπορεί να είναι βελτιωμενο σε σχέση με Φώτση και έτσι θα ισοσκελίσει τα όσα χάνει σε σουτ/άλμα κλπ ειναι ότι βλέπω πως έχει διάθεση να βάλει την μπάλα κάτω και να επιτεθεί με drive. Μακάρι να φτιάξει και ποστ παιχνίδι, όχι να γίνει Λουκάς, αλλά να έχει 2/3 βασικές κινήσεις να μπορεί να βάλει στο καλάθι έναν πιο αδύναμο/κοντο αντίπαλο.
      Δεν ξέρω πάντως φίλε Mario αν θυμάσαι τον Φώτση στα 20 χρόνια του. Άλμα, στατικό τρίποντο, καθόλου παιχνίδι με πλάτη, καθόλου παιχνίδι την μπάλα στα χέρια. Τι άλλαξε από τότε; Τίποτα επι της ουσίας.
      Προσωπικά ο Αγραβάνης έχει στα μάτια μου μεγαλύτερο potential, πρέπει ο άνθρωπος να έχει τα πουλέν του, έτσι για να έχουμε να λέμε!

      Διαγραφή
    6. Χαίρομαι που συμφωνείς για την εμφανιση! :)

      Διαγραφή
    7. Μα εκεί είναι μίξη Φώτση-Έρτσεγκ, είναι πασιφανές!

      Mario

      Διαγραφή
  25. Καλημέρες! Ωραίο ματς χθες, μεγάλο σχετικά σκορ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έτριβα τα μάτια μου. Αρκετά καλός ο Σπανούλης, πολύτιμος ο Ντάρντεν, σημαντικοί σε ξεχωριστά διαστήματα οι Λοτζέσκι Λαφαγιέτ. Από ΠΑΟ Μαυροκεφαλίδης-Σλότερ έμοιαζαν απλά ασταμάτητοι, πολύ δουλειά ο Νέλσον στην άμυνα, έλειψαν οι ποστ πόντοι του μπατίστα. Δύσκολα θα χάσει ο παο τη πρωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεμπούκωσε ο V Span ή απλά έτυχε? Εγώ λέω η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ούτε σκέψη για Γκιστ και άλλες τέτοιες πατέντες ο Ντούσκο.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα. Ερώτηση: μπορούμε να σας δώσουμε τον Χάντερ και να πάρουμε τον Ράητ?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kαλημέρα. Με Διαμαντίδη Μπατίστα υπό του μηδενός το παιχνίδι πήγε στη λεπτομέρεια. Αυτό λέει πολλά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη αλλά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για πρωτιά και πρωτάθλημα ξεκάθαρα σήμερα. Σήμερα επαναλαμβάνω.

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σαν φιλαθλος του ολυμπιακου ευχαρηστω τον τρακη που εδιωξε αυτον τον αντιτουριστικο καταστροφεα του θεαματος πεδουλακη και εφερε την κοουτσαρα ιβανοβιτσ.Οποιος ειχε την φαεινη ιδεα να βαλει τον διαμαντιδη ολο το παιχνιδη πανω στον σπανουλη-που μαζι με τις αλλαγες του ολυμπιακου αφησε τον διαμαντιδη εκτος παιχνιδιου.

    δυστηχως ή ευτηχως ο ιβανοβιτσ δεν εφτοιαξε την ομαδα με γνωνομονα να κερδιζει τον ολυμπιακο και με τα γρηγορα ποδαρακια μπατιστα-λουκα(ημουν παντα βαζελος) ο βασιλης θα κανει παρτυ.

    βεβαια τα ψυχολογικα παραμενουν ψυχολογικα και στην 4ρτη περιοδο πεταγαμε χαρταετο αλλα νομιζω οτι αυτο δεν θα το ξαναδουμε.

    ο σφαιροπουλος φανηκε ετοιμος για το ντερμπυ, ειχε ιδεες και του βγηκαν αλλα για καποιο λογο κολλησε την 4ρτη περιοδο στο διδυμο σπανουλη-μανζταρης που μαλλον κακο εκανε.

    υ.γ. πολυ γυμναστηριο πεφτει στον παναθηναϊκο

    υ.γ.2 η διαιτησια τις εκανε παλι τις εξυπναδες της, ο πετγουει κανει φαουλ στον γκιστ και το χτυπημα στην πλατη του διαμαντιδη οταν αυτος εχει γλυστρησει.

    υ.γ.3 η ευχαριστη εκπληξη του παναθηναϊκου σαν να ξεφουσκωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι η αμυντική προσέγγιση στον Σπανούλη ήταν αστεία.

      Διαγραφή
    2. Lewnida , δεν πρεπει να ξερεις και πολυ μπασκετ απο οσα γραφεις δηλαδη .... Η τουλαχιστον μονο παρακολουθεις και ποτε δεν εχεισ παιξει σοβαρα ... Δωσε υμνο και αβαντα στον Σφαιρο(!!!!) και κραξε τον Ιβανοβιτς .... Οντως πρεπει να εχουν το ιδιο μπασκετικο αναστημα

      Διαγραφή
  29. ρε λεωνιδα παρτυ το λες εσυ 4/12 σουτ του νουλη;;;,τρομαρα σου που νομιζεις οτι ξερεις και μπασκετ και μαλιστα σχολιαζεις,εκτος του οτι αλληθωρισαμε απο την ορθογραφια σου μας καθηλωσε και η αναλυση σου, ασχετε.Χασετε κερδισετε σημειο αναφορας η διαιτησια κομπλεξικοι,μαθατε το 60/30 στο ποδοσφαιρο και νομιζετε οτι σας αδικουν παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα σταματα μην γινεσαι κακος θα με απολυσει ο μητσος απο σχολιαστη του μπλοκ και τι θα κανω εγω μετα. το παρτυ εχει να κανει κυριως με την ευκολια που θα φτανει μεσα, οταν θα ξαναδει το παιχνιδη με ηρεμια θα καταλαβει οτι μπορει να τα γλεντησει αυτα τα αγορια. ειδικα οταν ο γιγας του βαζει τον διαμαντιδη απανω του και δεν τον εχει στο πλαι με τα πλοκαμια του να δινει βοηθειες.

      Διαγραφή
  30. Λεωνίδα καλημέρα. Τι ιδέες είχε ο Σφαιρόπουλος?

    Manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκτος του τι ιδεες ειχε,ειδα οτι καποια απο αυτα εφαρμοστηκαν και μετα την πρωτη περιοδο-το μεγαλητερο προβλημα επι μπαρτζωκα=οπου στην πρωτη περιοδο παιζαμε οτι ειχαμε σχεδιασει μεσα στην βδομαδα και στις υπολοιπες 3 σπανουλιαδες.

      μαρεσε η αντιμετωπιση του διαμαντιδη=το πλανο ηταν αλλαγες, αρνηση να περασει αυτος την μπαλα στο μιτσ ματσ οπου του αφηνε 2 επιλογες ειτε να παει μεχρι μεσα με ψηλοτερο αντιπαλο ειτε να την σπασει στα φτερα για να ταϊσουν απο εκει το μισ ματσ. ειδαμε παικτες ετοιμους για βοηθεια στο ποστ ακομα και παγιδα μετα την αλλαγη.Μου αρεσαν και οι επιλογες των προσωπικων αντιπαλων του ΔΔ

      επιθετικα επιτεθηκε το λοου ποστ με οτι μπορουσε=κοντους&ψηλους. σημαδεψε κυνικα στην αρχη τον μπατιστα

      Η χρησιμοποιηση του αγραβανη οταν επαιζε ο λουκας(ημουν απο μικρος παναθηναϊκος).

      επιθετικα μαρεσε και η χρησιμοποιηση του σπανουλη σαν ενα και σε δευτερο χρονο σαν φτερο στην αδυνατη

      Διαγραφή
    2. Σπανούλη σαν ένα? που το είδες? κανονικά με κεντρικό πικ μετά την πρώτη πάσα έπαιζε. που το είδες το ένα?

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα σε όλους.
    Πολλή καλή προσέγγιση από τον ΟΣΦΠ τακτικά. Ο Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε τον Ντάρντεν σε ρόλο-κλειδί σε άμυνα και επίθεση. Ο Αμερικανός έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Διαμαντίδη και έδωσε χρήσιμους πόντους όταν απαιτήθηκε. Επίσης ο Σπανούλης βρήκε τους πολυπόθητους χώρους και έκανε επιτέλους ένα καλό ματς με συμπαραστάτες τον Λαφαγέτ και τον Ντάνστον. Ανησυχητικό μπορεί να θεωρηθεί μόνο το μπλοκάρισμα στην τελευταία περίοδο όπου ο ΠΑΟ κατάφερε να γυρίσει στο παιχνίδι ακόμη και χωρίς την άμεση συνεισφορά του αρχηγού του.
    Ο ΠΑΟ τώρα πρέπει να βρει λύση στο πρόβλημα με την εικόνα που εμφανίζει στα ματς εντός και εκτός έδρας. Το έλλειμμα σε ενέργεια μακριά από το ΟΑΚΑ είναι εξόφθαλμο. Εντύπωση μου έκανε επίσης η προετοιμασία(;) του κόουτς ο οποίος νικήθηκε κατά κράτος.
    Ο Ιβάνοβιτς δεν "είδε" από πριν ότι ο Ντάρντεν θα πάει στο μαρκάρισμα του ΔΔ; Έχασε με αυτόν τον τρόπο τον καλύτερο του παίκτη που τον έβαλε επίσης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να κυνηγάει τον Σπανούλη. Δεν σημάδεψε το 4 του ΟΣΦΠ.
    Έχασε το ζωγραφιστό του από Ντάρντεν και Ντάνστον. Ακόμα και ο Μάντζαρης πόσταρε!
    Αν δεν ήταν ο Σλότερ και ο Μαυροκεφαλίδης που μπορούν αν πατήσουν καλά να δώσουν εύκολους πόντους, ο ΠΑΟ θα είχε χάσει πολύ εύκολα το ματς. Ο κόουτς παρουσίασε κάποιες ιδέες στην αρχή της χρονιάς οι οποίες πλέον είναι κατανοητές και αντιμετωπίσιμες από οποιαδήποτε άμυνα. Πρέπει να ανεβάσει τον πήχη ενόψει ΤΟΠ-16. Τέρμα τα πειράματα πλέον.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o tzim το είχε δει για ντάρντεν σε διαμαντίδη. ο ιβάνοβιτς όχι?

      Διαγραφή
  32. του 10 ποντους του Σπανουλη του της εδωσαν οι γκροι,κατα τα αλλα εκανε φοβερο παιχνιδι.Επαφη και φαουλ,οπως εβγαλαν εκτος τον Παππα με ανυπαρκτα φαουλ,ειδικα στο τελος του 2δεκαλεπτου που πηρε και την τεχνικη ποινη για διαμαρτυρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το παιδι ειναι χαζο και επειδη θα μπορουσε να τιναξει το παιχνιδη στον αερα με το να ποιανει το κεφαλι του οποτε εκανε φαουλ πηρε μια ωραια τεχνικη και ηρεμησε αφου ειχε προειδοποιηθει.ο δυσμοιρος ο μανζταρης τι επρεπε νακανει στο φαουλ που του εδωσαν στο γλυστριμα του διαμαντιδη για χτυπημα στην πλατη?

      Διαγραφή
    2. ετσι ε λεωνιδακο;;;το ιδιο ειναι να σου χρεωσουν 4 φαουλ, τα δυο ανυπαρκτα σε 8 λεπτα και το ιδιο ειναι να σου δινουν φαουλ 5 λεπτα πριν το τελος και μαλιστα το πρωτο σου φαουλ,ενω ειχες παιξεις αμυνα του σκοτωμου.Ρε γελοιοι η διαιτησια χτες επαιξε εδρα του κερατα,. κερδισατε, πηρατε 30 βολες ρε νουμερα και παλι κλαιγεστε.Βλεπετε μονο οτι σας συμφερει μια ζωη κομπλεξικοι.υ.γ δυσμοιρα ειναι τα μυαλα σας,ο Μαντζαρης χτες επαιζε ξυλο και πηρε ενα φαουλ,καλο εεεε;;;;

      Διαγραφή
    3. Δεν φταιει ο Λεωνιδας ρε παιδια αφου το γραφουν τα κοκκινα σαιτ και μη, γελαει λεει ο κοσμος με τον ΔΔ που του εδωσαν ανυπαρκτο φαουλ υπερ του (χαχαχα εδω γελαμε).Ρε προβατα αυτο σας πειραξε;;λες και ενω ειναι κατω και τον χτυπαει στα χερια ο Μαντζαρης δεν το ειδατε αφου ειστε στραβοι.Δυσμοιρος λεει ο Μαντζαρης που ενω ληγει το παιχνιδι στα 24 δευτερολεπτα εγινε το θαυμα και του εδωσαν το πρωτο του φαουλ,και αναρωτιεται γιατι δεν τραβαει τα μαλλια του σαν τον Παππα που επαιξε 8 λεπτα και χρεωθηκε με ανυπαρκτα φαουλ.Μετα φταιει ο κοσμος που σας λεει προβατα.http://www.sportdog.gr/sports/mpasket/article/266670/gelaei-o-kosmos-me-sfyrigma-ston-diamantidi-vid

      Διαγραφή
  33. @lewnidas Στη συνέχεια της φάσης με τον καημένο και δύσμοιρο Μάντζαρη , ο Σλότερ μπουμπούνησε ένα τρίποντο που ουδέποτε μέτρησε. Πραγματικά , αναξιοπαθούντες εκεί στο επίνειο. Κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό. Φιλικά πάντα και με διάθεση για χιούμορ Καλή χρονιά και όμορφη σε όλους.

    clawfinger

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ο ΔΔ προερχοταν απο τραυματισμο αυτο δηλαδη ηταν ανουσιο και αδιαφορο;; ουτε καν το ανεφερουν τα μμε,παρα μονο μιλανε για θριαμβο του γαυρου επειδη λεει τον περιορισαν,κουνια που σας κουναγε,α ρε μεγαλε και ασχετε, παπαδογιαννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παιδες, για να χαλαρωσουμε.Χθες η διαιτησια επαιξε ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ εδρα, οπως εχει κανει στο 99% των αγωνων των τελευταιων 4 ετων (αν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι και οχι να βαζουμε πρασινα ή κοκκινα γυαλια).Ωστοσο δεν σταθηκε ικανη να επηρεασει κανενα αποτελεσμα.

    Το ματς κριθηκε στην σωστη επιθεση του Σφαιροπουλου στη θεση 3 στον ΠΑΟ και στην κακη παραγωγικη βραδια παικτων κλειδιων των πρασινων (ΔΔ, Μπατιστα και ισως γιατι οχι, Νελσον/Παππας).Ο Σφαιροπουλος επιτεθηκε στη θεση 3 τοσο με ποσταρισματα οσο και με διαβασματα και δεν ειναι καθολου τυχαιο που αυτες οι επιθεσεις δημιουργησαν και τους χωρους για τον Σπανουλη να σκοραρει σε ενα ειδος παιχνιδιου που γνωριζει καλα, σχεδον αριστα.
    Δεν ειμαι σιγουρος πως ο Ιβανοβιτς δεν ειχε διαβασει την ολη επιθεση-πιστευω πως επελεξε να αφησει την ομαδα να πονεσει(εστω και αν αυτο σημαινει ηττα, αλλωστε βαθμολογικα δεν ηταν σημαντικος ο αγωνας) προκειμενου τοσο να πιεσει τους παικτες να ακολουθησουν την αμυντικη του φιλοσοφια οσο και να κρυψει πραγματα.Αλλωστε το ειχανε ολοι επισημανει εδω μεσα πως ο Ιβανοβιτς θεωρειται ιδανικος για να φτιαξει ομαδα γιατι προτιμα να χασει με το δικο του τροπο παρα να κερδισει με τρικ, κατι που βοηθα νεαρους σε ηλικια παικτες.Για αυτο και δεν εβαλε τον Γκιστ πανω στον Σπανουλη, για αυτο και δεν επαιξε ζωνη παρα τους Μαντζαρη Λαφαγιετ Πετγουει.Θελει να πιεσει τους παικτες να γινουν καλυτεροι προκειμενου να κερδισουν στις προσωπικες μονομαχιες.

    Κατα τα αλλα, το πραγματικο μπασκετ αρχιζει απο τις 30 με το top16 στην Ευρωλιγκα (και στον αγωνα του ΟΑΚΑ οπου θα παιχθει η 1η θεση).Ολοι οι υπολοιποι αγωνες μεχρι τωρα+το υπολοιπο πρωταθλημα ηταν απλα για συντηρηση.

    Ο ΟΣΦΠ θα πρεπει να βελτιωθει στα νεκρα διαστηματα (το αυτο και ο ΠΑΟ), να βρει λυσεις στην αμυνα του για τις επιθεσεις απο την περιφερεια του αντιπαλου και να γινει πιο απειλητικος σε ο,τι αφορα το παιχνιδι απο μεση αποσταση.Στα θετικα τα ποσταρισματα περιφερειακων στα μις ματς που ειδαμε απο το Σφαιροπουλο-θα βοηθησουν πολυ.

    Ο ΠΑΟ θελει δουλεια αρκετη δουλεια στην οργανωση παιχνιδιου διχως Διαμαντιδη.Ο Νελσον πρεπει εντος 15 ημερων απο τωρα να εχει μπει σε φουλ ρυθμους (γιατι ο ΔΔ δεν μπορει να βγαλει προερχομενος απο τραυματισμο ολο το τοπ16 σε καλη φορμα).Οι νεαροι Βλαντο και Νικολας πρεπει να ωριμασουν ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ και να διαβαζουν καλυτερα τους αγωνες ενω και η ρακετα του θελει δουλεια στην αμυνα και στην επιθεση-ο Νταντστον εδωσε ενα προμηνυμα τι πρεπει να περιμενει ο Μπατιστα απο αμυνες στο τοπ16.Τελος, η φαση "γατα του Σρεντιγκερ" με τον Ραιτ πρεπει να τελειωσει.'Η τον σουταρουνε και φερνουν αλλον ή τον χρησιμοποιουνε περισσοτερο-αμυντικα χθες μπορουσε να βοηθησει παραπανω απο οσο επαιξε.
    Φιλικα,
    ο Μεγαλος Φιλικος Γιγαντας ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. καλησπερα παιδια....καποιες σκεψεις για το χτεσινο παιχνιδι
    1.παιχνιδι γενικα αδιαφορο μου θυμισε το περσινο της ευρωλιγκα οπου ολοι βαριοντουσαν,ειδικα ο διαμαντιδης(θυμηθειτε τα γελακια στον παγκο)...ειναι προφανες οτι ο μητσος οταν δεν εχει ενδιαφερον το παιχνιδι δεν καιγεται
    2.ο ολυμπιακος εχει τρομερο προβλημα στους ψηλους,αν δεν παρει ψηλο στη θεση του χαντερ θα εχει προβλημα προκρισης στην επομενη φαση στην ευρωπη...με απλα καλο μπατιστα θα κερδιζε χτες ο παναθηναικος
    3.ο παναθηναικος οπως λεει και ο προηγουμενος φιλος θελει δουλεια στην οργανωση του παιχνιδιου και ο ντουσκο πρεπει να βρει τροπο να ταιριαξουν νελσον και μητσος...ο μπατιστα πολυ πεσμενος αν συνεχισει ετσι προλαβαινει να τον αντικαταστησουν
    4.η διαιτησια γενικα φιλικη με την εδρα αλλα γενικα δεν επηρεασε πραγματα
    5.το συμπερασμα του χτεσινου παιχνιδιου προσωπικα ειναι οτι αυτος ο ολυμπιακος δεν εχει καμια τυχη στο οακα να κλεψει παιχνιδι απο τον παναθηναικο και μαλιστα τα παιχνιδια θα τα χανει παρα πολυ ευκολα....κατι σαν τα χουνερια που κανε ο ντουσκο σε οποιον ερχοταν στην βιτορια
    6.δεν βλεπω βελτιωση στον ολυμπιακο απο τον σφαιροπουλο,ουτε κατι καινουριο.....ο ολυμπιακος αν δεν προσεξει την αρχη του τοπ 16 θα χει σοβαρο προβλημα αργοτερα.....ο ευκολος ομιλος μου φαινεται οτι δεν εκανε καλο...........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stonerook. Αυτό το "ο Ολυμπιακός θα χάσει εύκολα στο ΟΑΚΑ" που το αναφέρουν και αρκετά παιδιά στο blog σήμερα πως βγαίνει; Λόγω της τρομερής βελτίωσης του ΠΑΟ στην έδρα του που βλέπουμε στην Ευρώπη; Πιθανής βελτίωσης Νέλσον; Σοβαρή και όχι ειρωνική απορία στο μπάσκετ είμαι οριακά κάπως σχετικός. Επίσης δεν είδα κάποιον να σχολιάζει το φάουλ στον Μάντζαρη στο 1.7 πριν το τέλος. Παντελώς αχρείαστο και σε κάνει να να πρέπει να κερδίσεις με +7 αντί για +5 έτσι και κάνεις μια ήττα παραπάνω στο δεύτερο γύρο.

      Διαγραφή
    2. με μηδεν μπατιστα και διαμαντιδη,νελσον σαν ψαρι εξω απο το νερο συνυπολογιζοντας το κομπλεξ που εχει στο οακα αλλα και τον τρομερο ρυθμο που δινει ο παναθηναικος στα παιχνιδια του....απλα δεν βλεπω τον τροπο.......επισης δεν βλεπω κατι διαφορετικο να δινει ο σφαιροπουλος στον ολυμπιακο,ουτε πιστευω οτι μπορει να βελτιωσει ατομικα τους παικτες που εχουν περιθωρια βελτιωσης.......stonerook

      Διαγραφή
    3. stonerook,
      επετρεψε μου να διαφωνησω για τον Σφαιροπουλο.Θεωρω την εισαγωγη του διαβασματος στα mismatch απο την περιφερειακη γραμμη του ΟΣΦΠ κατι νεο, που δεν βλεπαμε απο τον Μπαρτζωκα και ικανο να δωσει αν δουλευθει +10 ποντους στον ΟΣΦΠ.Δεδομενου πως θα πηγαινει σε σετ παιχνιδια, αυτοι οι 8-10 ποντοι ειναι ικανοι να του δωσουν νεα πραγματα.Το πιστωνω αυτο στον Σφαιροπουλο.

      Παρολα αυτα, θα θεωρησω πως ο ΟΣΦΠ ζητημα να ανεβει +10% απο αυτο που επαιξε χθες.Αντιθετως ο ΠΑΟ, ειδικα αν ανεβει ο Νελσον και βελτιωσει καποια θεματα, μεσα στο οακα μπορει να παρουσιαστει πολυ καλυτερος σε σχεση με χθες.Αλλα θελει δουλεια-ο Ιβανοβιτς δημιουργησε σε 1η φαση ενα συνολο αλλα δεν ειναι αρκετο, πρεπει να του δουλεψει ΠΟΛΥ αν θελει να πιασει τις δυνατοτητες του.

      Φιλικα,

      ο Μεγαλος Φιλικος Γιγαντας ΜΦΓ

      Διαγραφή
  37. προσωπικα το πρωταθλημα δε με ενδιαφερει ιδιαιτερα, euroleague και τα μυαλα στα καγκελα! και εκει δυστυχως δε βλεπω τις ομαδες μας ικανες για κατι πραγματικα καλο και με απογοητευει λιγο γιατι κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ κοντα σε ιδιαιτερα ανταγωνιστικα ροστερ, δηλαδη 1 η 2 προσθηκες. Ο πληρης Ολυμπιακος πχ με ενα καλο 5αρι (και χαντερ τριτο ψηλο) θα ειχε πραγματικα ομαδα για να χτυπησει τιτλο.

    Και λεω πληρης καθως τους τραυματισμους δε μπορεις να τους προβλεψεις, αλλα το οτι ο (συμπαθης και εξελιξιμος για εμενα) καββαδας δεν ειναι επιπεδου eurolegaue νομιζω κανει μπαμ. οποτε ή επρεπε το καλοκαιρι να παρεις ενα πολυ δυνατο ψηλο και να πας με 2 πολυ μαχιμους (αυτον και τον ντανστον) + τον καββαδα, ή εναν ακομα επαρκη ψηλο τυπου χαντερ για να κρατησεις το intensity και την σχετικη ποιοτητα οσο το δυνατον ψηλοτερα για οσο περισσοτερο γινεται.

    Γενικα, εχω την εντυπωση πως το scouting των 2 μεγαλων δεν ειναι και πολυ καλο. δε μιλαω για καλους ελληνες παιχτες που ειναι και πολλοι και μπροστα στα ματια σου οποτε πρεπει να εισαι εντελως αμπαλος για να τους χασεις, αλλα για καλους και εξελιξιμους ξενους.

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αδυνατώ ειλικρινά να καταλάβω τα σχόλια εκείνα των φίλων του ολυμπιακού που ήδη εκτιμούν πως η ομάδα τους είναι καλύτερη απο εκείνη του παναθηναικού ενώ την ίδια στιγμή θεωρούν πως θα πάρουν και το πρωτάθλημα.....όλοι επίσης μιλάνε για το ξεμπούκωμα του σπανούλη τη στιγμή που τους περισσότερους πόντους του τους έβαλε στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος με μονη έκλαμψη το σουτ αλά ιντιάνα τζόουνς και κάποιες βολές......πήγαν λοιπόν να χάσουνε ένα ματς το οποίο φαινόταν να ελέγχουν και με δεδομένη την έλλειψη του μπατίστα καθώς ήταν ωσεί παρών αλλά και την μη ετοιμότητα του νέλσον μάλλον ανακουφισμένοι θα πρέπει να αισθάνονται .....θα έρθουν λοιπόν στο οακα όπου θα χάσουν (αυτό πλέον έχει γίνει πασιφανές καθώς έχουν χάσει με κάθε πιθανό τρόπο και εκεί θα τα δούμε όλα μιας και το πλεονέκτημα θα είναι στη μεριά του παναθηναικού....και πάλι όμως δεν θεωρώ οτι θα είναι εύκολη υπόθεση ο τίτλος....απορώ λοιπόν πως προκύπτει αυτή η αλαζονεία και η σιγουριά οτι σκίσανε τη γάτα....με τέτοια εμφάνιση και ο παναθηναικος στο τέλος πήγε να πάρει το μάτς......δε θα σταθώ στη διατησία αλλά θα προσθέσω αυτό ...οτι δηλαδή οι αγγελόπουλοι γνωρίζοντας οτι θα χάσουν την ένσταση ύψωσαν τους τόνους έχοντας ως σκοπό να κερδίσουν αυτό το μάτς....δεν νομίζω οτι τους ενδιαφέρει το κύπελλο αλλά τους ενδιέφερε σίγουρα να μη χάσουν το χθεσινό ματς.....διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν το τέλος τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αν δειτε τα στατιστικα σε ολους τους τομεις οι δυο ομαδες ειναι σχεδον ισοπαλες,σε ενα μονο σημειο ηταν καλυτεροι οι του οσφπ στις βολες 22/30 ενω ο Παο ειχε 13/21.Πριν τον αγωνα υπερτερουσε στατιστικα ο Παο στις βολες.http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=cc58f91c&mode=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι αυτό σημαίνει?

      Διαγραφή
    2. Aυτο σημαινει αυτο που ηδη ξερουμε. Οτι αγωνιστικα ειναι στο ιδιο περιπου επιπεδο. Ακομα κι οταν ειναι σε κακη κατασταση ο ενας απο τους δυο, οσο εχουν Σπανουλη και ΔΔ θα ειναι πανω κατω στα ιδια. Τα υπολοιπα που λεγονται ναι μεν ισχυουν αλλα ειναι μαλλον λεπτομερειες.

      Διαγραφή
  40. Συγγνωμη για το ασχετο αλλα δεν αντεξα να αντισταθω,ψαχνοντας τα στατιστικα του κυπελλου φετος επεσα κατα λαθος σε αυτο το παιχνιδι,μετα μιλανε οι γαυροι για βολες και αδικιες χαχαχαχα 32 βολες εναντι 12 του παο, με λιγοτερα τριποντα οι γαυροι χαχαχαχαχαχαχαχαχα.Α ρε γαυροι που σας εφαγε ο Βασιλακοπουλος,λεγε λεγε τα αυγα σας επεισαν οτι αδικειστε μια ζωη.Ουτε μια φορα δεν σας ευννοησαν,α ρε καημενοι.http://galanissportsdata.com/basketball/mena1/season2009_10/a1tblgame.asp?game=204

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παιδιά μη κολλάμε σε βολές, σφυρίγματα κτλ. Οι ομάδες όπως είπε και ο Τζιμ είναι πολύ "κοντά" και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είχε μερικά πολύ καλά διαστήματα και ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια ότι βγάζει ακόμα και στη χειρότερη του ημέρα την αύρα του νικητή στα ντέρμπι.

    Sofo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεις τα σχολια των νικητων του χτεσινου αγωνα,ενω νικησανε πηραν σφυριγματα εδρας, πηραν βολες πολυ περισσοτερες. παρο ολα αυτα παλι κλαιγονται, κολλανε στο φαουλ που δοθηκε στον ΔΔ (που νομιζω ουτε ο Μαντζαρης το αμφισβητησε)Ειναι αρρωστημενη η κατασταση τους και για αυτο φταινε οι αυγουληδες και τους εχει μεινει σαν χουι,χασουν κερδισουν κλαιγονται για την διαιτησια.Λιγα σχολια των παναθηναικων μιλανε για την διαιτησια.Ακομη και στο κυπελλο παλι ευννοημενοι ηταν και ας ηταν στο ΟΑΚΑ,επειδη εκει ευνοηθηκαν εξωφθαλμα δεν ειπαν πολλα για διαιτησια,παρα μονο καποιες εφημεριδες τους που ουτε οι ιδιοι που τα εγραψαν δεν τα πιστεψαν.Oσο για το χθεσινο ας ειχα ετοιμο τον Μπατιστα και δεν παει να σφυριζαν οτι ηθελαν,(ειδικα ο Χριστοδουλου)το αποτελεσμα θα ηταν διαφορετικο,χτες ουτε τις βολες δεν βαζανε,.ποιος τους εφταιγε;;

      Διαγραφή
    2. ακόμα και ο ίδιος ο σφαιρό ξέρει ότι στο οακα έχει 20αρα

      Διαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΥΓ: Το μπλογκ θέλει Αφροξυλάνθη. Γενική απαίτηση.

    Sofo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. o printezhs epaikse 7 lepta kai phre 4 sfyrigmata yper toy, oraios.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τον Φίσερ της Ούνιξ δε μπορούν να τον κοιτάξουν οι ελληνικές ομάδες? πολύ ακριβός?>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ακριβός και δε φεύγει από καζάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. για το ντερμπι

    -αναμενομενη σχετικα η νικη του οσφπ.μεσα στο σεφ, μεγαλυτερο κινητρο, κοσμος,αρκουσαν για τον ασο!!!
    -ο παο ψιλοσβησμενος ηταν αν και αδικαιολογητα!!!δεν εχει την πολυτελεια να θεωρει αγγαρεια κανενα ματς, ποσο μαλλον ενα ντερμπυ.
    -δδ-μπατιστα-παππας-φωτσης-μπλουμς-νελσον και στη συνεχεια ο γκιστ απο μετριοι εως αρνητικοι!ακομα και ετσι ο παο εχασε για 2-3 καλαθια.....
    -ο οσφπ δε μου εδειξε κατι το ιδιαιτερο πλην του πολυ καλου νταρντεν (τι ωραιος παικτης ειναι αυτος!!!)και της επισης καλης εμφανισης για το μεγαλυτερο διαστημα του σπανουλη!!!

    -με ολο το θαρρος.....γκαρντ χωρις σουτ ισον γυναικα χωρις στηθος!!!!αυτο παει στον αμπαλο , σε αυτο τον τομεα, νελσον!!!οκ, ξεραμε οτι δεν εχει σουτ αλλα να χανει και τις βολες?

    -συμπερασματικα, ο οσφπ κερδισε ενα ματς στην εδρα του για το οποιο καιγοταν και ο παο θα κληθει στο μελλον να αποδειξει αν η μικρη διαφορα που εχασε , αν και κακος, σημαινει κατι ή τιποτα!!

    απο δω και περα,

    τον οσφπ δεν τον πιστευω!!!παρολαυτα, το ταβανι του στο τοπ16 ειναι η δευτερη θεση υπο το σκεπτικο οτι μπορει να παιξει με τις τουρκικες στη διαφορα ποντων δεδομενου οτι μπορει να τις κερδισει μεσα στο σεφ (οπως και το να χασει στην τουρκια).δεν εχει ποστ παιχνιδι, ο ντανστον δεν ειναι οπως περυσι, οι σλουκομαντζαραιοι δεν πανε καλα και μενει η τριαδα σπαν-λοτζεσκι-νταρντεν που θα τραβηξει το καρο μεχρι τελους!!!και οπου τελος εννοω τα προημιτελικα.

    απο τον παο περιμενω πολλα και τιποτα!!!

    δε μας εχει δειξει ακομα τη δυναμικη του!!!κερδισε στο οακα αρμανι και φενερ αλλα εκτός εδρας τζιφος!!!κερδισε στο οακα τον οσφπ αλλα στο σεφ ηταν κακος!!!οι μικροι εχουν δειξει καποια ενθαρρυντικα δειγματα αλλα στη σουμα δεν εχει θετικο προσημο!!
    για μενα το κλειδι σε αυτον τον παο ειναι η πληροτητα του!!αν συνεχισει δηλαδη απο δω και στο εξης πληρης και δεσει ως ομαδα ισως δουμε σταθεροτητα και στο υψηλο επιπεδο!!αν συνεχιστουν τα μπες-βγες τοτε το πιο πιθανο ειναι μια μετρια χρονια.
    ακομα και τωρα, ανακεφαλαιωτικα, θεωρω οτι ειναι σχετικα νωρις να βγουν ασφαλη συμπερασματα για την ομαδα και το τι μπορει να κανει!!!

    υ.γ η φετινη ρεαλ κινδυνευει να πνιγει απο την πληροτητα του ροστερ της!!!!εχει μαζεψει 12-13 παικτες πρωτης γραμμης και ρυθμο ακομα δεν εχει βρει κανεις!!και πώς να βρει αλλωστε οταν ολοι τους αξιζουν χρονο συμμετοχης?τελειο ροστερ αλλα λιγος προπονητης!!!!μονο ο ζοτς φερνει βολτα τετοια ροστερ, αντε και ο μεσινα.....

    υ.γ εχω μεινει αναυδος με το χεζονια!!μου θυμιζει σε ταλεντο τον παου γκαζολ στη μπαρτσα....

    υ.γ ποσο απελπισμενος ειναι ο ζοτς με την αποκτηση του ζηση χειμωνιατικα?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γεια σας παιδιά, ένα από τα πιο όμορφα σε ροή ντερμπι των τελευταίων ετών,μου άρεσε πολύ.Έντονη ατμόσφαιρα,όμορφες επιθέσεις(ιδίως ο Πάο προσφέρει πολύ ωραίο θέαμα) και τακτικές μάχες.

    Μου έκανε θετική εντύπωση ο Σφαιρόπουλος,όχι γιατί κέρδισε,αλλά γιατί όπως αναμέναμε κοιτάζει πολύ πιο ψύχραιμα από τον προκάτοχο τα παιχνίδια αυτά και κάνει σαν επαγγελματίας τη δουλειά του.
    Ο Όσφπ δεν μπόρεσε να χειραγωγήσει όσο θα ήθελε την επίθεση των πρασίνων και πληγώθηκε από τους Λουκά και Σλότερ αρκετά.
    Ο Σπανούλης είχε περισσότερους χώρους αυτή τη φορά,δεν μπορώ να πω οτι τους εκμεταλλεύτηκε και τόσο, ακόμα έχει μια διστακτικότητα απέναντι σε αντιπάλους που τους έχει. Ο ΔΔ θα πρέπει να προστατευτεί σε αυτά τα παιχνίδια ώστε να δίνει πιο ξεκάθαρα πράγματα γιατί ο αντίπαλος φέτος έχει ικανότατα όπλα να τον αναχαιτίσουν στο πικ ν ρολ(ο Ντάρντεν είναι εντυπωσιακός στην άμυνα στον παίκτη που παίζει το πικ,για μένα ο καλύτερος στην Ευρώπη).
    Στο τέλος το ματς έγινε low post battle.Aπό τη μία ο Όσφπ με αλλαγές σε όλα τα σκριν έκοψε το ρυθμό της horns offense και των off-the ball screen του Πάο αναγκάζοντας τον να βάλει τη μπάλα χαμηλά και από την άλλη πήγε σε παρόμοια φιλοσοφία επιθετικά ώστε να ελέγξει το ρυθμό και το αμυντικό τρανζίσιον.
    Παρ'όλα αυτά ο Πάο έχει καλύτερα όπλα εκεί φέτος και χτύπησε το παιχνίδι επιχειρώντας την ανατροπή.Είναι εντυπωσιακή η ώθηση που μπορεί να δώσει ο Λουκάς στην καλή του μέρα.Όταν τα βάζει μοιάζει σαν Ευρωπαίος Κέβιν Λοβ επιθετικά.

    -Ο Πάο έχει να αφομοιώσει τον Νέλσον πλέον και θέλει προσεκτική διαχείριση στο πώς θα τον βάλει στο παιχνίδι χωρίς να χάσει τους Παππά-Μπλουμς(ιδιαίτερα ο πρώτος πρέπει να ξυπνήσει λίγο ψυχολογικά,να νιώσει πιο "μέλος της ομάδας" όπως ο Βλάντο).Το άλλο ερωτηματικό είναι στους ψηλούς που είναι ένα αμυντικό τρωτό σημείο και αμφίβολο το αν θα τραβήξουν κουπί στα σημαντικά πλέον(ειδικά ο Μπατίστα).Δεν έχει πιάσει σίγουρα ακόμα το τοπ της η ομάδα.

    -Ο Όσφπ τώρα θα παίξει σχεδόν πλήρης,σημαντικό να βρουν ρόλο και εξειδίκευση μέσα στο παιχνίδι οι Λαφαγιέτ-Χάντερ.Ο πρώτος δεν έχει ταιριάξει πλήρως στην ομάδα,αλλά προσφέρει με την πιεστική του άμυνα και τα ψυχρά σουτ του,ο 2ος πρέπει να βρει το ρόλο του και ανταγωνιστικότητα απέναντι σε καλούς ψηλούς.Είναι κακός ακόμα και σε αμυντικά θέματα και ο Όσφπ έχει μεγάλο πρόβλημα στο 5 όπου ούτως η άλλως ήξερε οτι πάει χωρίς να πολυαλληλοσυμπληρώνονται οι παίκτες του.
    Φυσικά θέλουν τσίμπημα οι Μάντζαρης-Σλούκας.Ο ένας πλέον χάνει και τα σουτ που έβαζε πάντα πριν 1-2 χρόνια,ο 2ος παίζει λιγότερο από ότι πρέπει.Περισσότερη ξεκούραση στον Σπανούλη,περισσότερα λεπτά στον Σλούκα,διπλό το καλό.

    -Οσμάν εξαιρετική ύλη,συνολικά και σε νοοτροπία παίκτη.Έχει τη στόφα του Ευρωπαίου νικητή,κάτι που λείπει από Ευρωπαίους παίκτες.Φοβερές άμυνες εχθές στην Φενέρ,quarterback που παίζει από 1-3 και είναι φοβερός facilitator.Μου θυμίζει λίγο από Διαμαντίδη στο ρόλο του.

    -Ρεάλ-Μπαρτσα ολίγον απογοήτευση χθες.Οι μεν έχουν απίστευτα πλούσιο ρόστερ αλλά χωρίς λογική ισορροπία και με τα ήδη υπάρχοντα κενά να μην έχουν καλυφθεί,οι δε έχουν "φτωχύνει" λίγο αλλά κάνουν άκρη για τους παίκτες και τις γενιές που έρχονται και πάνε στη φετινή χρονιά χωρίς άγχος.Αν κρατήσουν κορμό και ομοιογένεια σε 1-2 χρόνια θα έχουν φτάσει εκεί που θέλουν.Την κίνηση Τζάκσον μπορώ να την ερμηνεύσω μόνο ως αντίο στον Ναβάρο, ο Χεζόνια είναι το πραγματικό next big thing μπροστά από κάθε άλλον αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη αν μείνει σοβαρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *κάτι που λείπει από τους τελευταίους Τούρκους παίκτες*

      Διαγραφή
  49. @ΣΜ & Peris

    Καλησπέρες.. Αν θέλετε μεταφέρετε τα σχόλια σας (που είναι μεγάλα και εμπεριστατωμένα) στη καινούργια ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή