Athlenda

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΝΟΙΑ..



Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς  έβαλε βόμβα στη Μόσχα κάνοντας και επίσημα τον όμιλο κομφούζιο.. Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως για το πλεονέκτημα έδρας και στα δύο γκρουπ.  Ήττα του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ, σωτήρια η προστασία του +7 του ΟΑΚΑ. Έμεινε όρθιος στο ματς-παγίδα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ουνικάχα. Το Hoopfellas αναλύει..



Νομίζω έγινε κατανοητό μετά από αυτή την αγωνιστική το πόσο δρόμο έχει ακόμα το TOP-16.. Ο Ζοτς έκανε το μεγάλο διπλό που χρειαζόταν για να ξαναμπεί στη μάχη του πλεονεκτήματος και πλέον θα παίξει τα ρέστα του στον Πειραιά κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο στα ματς με τους δελφίνους της τέταρτης θέσης (Αναντολού-Λαμποράλ).


Είδα το ματς δύο φορές γιατί είναι από αυτά που σου δίνουν στοιχεία για τα ματς-θανάτου που θα επακολουθήσουν, με την πιθανότητα να συμμετέχουν οι δύο ομάδες σε αυτά να είναι μεγάλη. Η Φενέρ, όπως γράψαμε στα τελευταία power rankings, έχει βελτιωθεί πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Το ματς της Μόσχας ήταν ένα από τα καλύτερα της αμυντικά φέτος απέναντι σε μια ομάδα που η επίθεση της μοιάζει με Λερναία Ύδρα.  Πολύ επιθετική pick & roll άμυνα, επαφή και χέρια πάνω στη μπάλα, ένας Χίκμαν εξαιρετικός στα μετόπισθεν. 


Το δίδυμο Βέσελι (παίζει τον ρόλο του mobile “5” που έλειπε από την ομάδα) Μπιέλιτσα δίνει το πλεονέκτημα του συνδυασμού μεγέθους-ταχύτητας ενώ ο Ζοτς στα σχήματα με μπακόρτ τους δύο Αμερικανούς (Χίκμαν-Γκάουντλοκ) δίνει τη δημιουργία στο «3» όπου τοποθετεί στοχευμένα τον Πρέλντζιτς για να ματσάρει την απουσία playmaking στις δύο θέσεις των γκαρντς (το ίδιο κάνει και ο Ιτούδης με τον Ουίμς ο οποίος τρέχει τα περισσότερα pick & rolls όταν το μπακόρτ αποτελείται από τους Τζάκσον-Φριντζόν). Ο Τεόντοσιτς  από την άλλη πήγε να κάνει το ματς.. Κρυμαία (είχε από την αρχή έναν εκνευρισμό, ειδικά με τον Έλληνα ρεφ) και αυτό είμαι σίγουρος ότι έβαλε σε σκέψεις τους Ιτούδη-Βατούνιν, τώρα που η ομάδα τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Ο Κιριλένκο έπαιξε λίγο αλλά θα βοηθήσει εφόσον δε του ζητηθεί να κουβαλήσει την ομάδα αλλά να πλαισιώσει τους γκαρντ που κρατούν τα κλειδιά και να δυναμώσει αμυντικά τη ρακέτα των Ρώσων. Το πρόβλημα της αρκούδας αυτή τη στιγμή είναι αμυντικό.. Και στις δύο περιπτώσεις (Φενέρ-ΤΣΣΚΑ) το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι κόντρες τους με τον Ολυμπιακό θα καθορίσουν τη θέση τους στον όμιλο.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ


3-4 σχόλια/σημειώσεις  για/από το ντέρμπι του Τελ Αβίβ. Ένας ματς, το οποίο με τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί, περίμενα να διαβάσει καλύτερα ο Παναθηναϊκός.


-Τransition άμυνα: Η ναυαρχίδα του πλάνου σου όταν πηγαίνεις να παίξεις στο Τελ Αβίβ. Απογοητεύτηκα πλήρως. Αν με ρωτούσατε θα σας απαντούσα με υψηλό επίπεδο βεβαιότητας ότι ο Παναθηναϊκός όλη την εβδομάδα δουλεύει στη προπόνηση drills για να αμυνθεί μετά από αμυντικό ριμπάουντ του αντιπάλου με αρχικό σκοπό να σπρώξει τον ball handler στις γωνίες σταματώντας την προώθηση της μπάλας. Η transition επίθεση της Μακάμπι έμοιαζε με τραίνο που πατούσε σε ράγες, προσδένοντας μαζί της την πράσινη άμυνα την οποία πήγαινε ..βόλτα. Με το «έμπαινε» η μπάλα στο παρκέ (πρώτη πάσα) οι γκαρντς του Ιβάνοβιτς έπρεπε να δαγκώνουν. «Έπρεπε».. Αντίθετα ο ball handler (Πάργκο, Οχαγιόν) έφτανε με δυναμική ντρίμπλα μέχρι τη νοητή γραμμή των 6 μέτρων βρίσκοντας συνεχώς πάσες στη πλάτη της ελληνικής άμυνας (συνήθως με λόμπα). Όπως σας είπα πριν το ματς, η τρανζίσιον επίθεση των Ισραηλινών βασίζεται στον καταπληκτικό τρόπο που τρέχουν τον κεντρικό διάδρομο οι Τάιους-Ραντλ αλλά και στην ικανότητα των PGs τους να πάνε με τη μπάλα μέχρι μέσα. Κανένας ball stopper που θα βγεί μπροστά και θα τρέξει μαζί με τον χειριστή της Μακάμπι για τον Παναθηναϊκό, καμία ισορροπία και πολλές  λάθος θέσεις (ο Μπατίστα έβγαινε συνεχώς ψηλότερα από ότι έπρεπε με συνέπεια να τον «παίρνει» ο ταχύτατος Τάιους μαζί). Το αποτέλεσμα ήταν η Μακάμπι να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο 16 πόντους σε καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου, σε συντριπτικό ποσοστό σε πρώτο χρόνο. Σίγουρα η απουσία του Νέλσον ήταν κομβική σε αυτό το κομμάτι όμως με ή χωρίς τον Αμερικανό το performance των πρασίνων εδώ στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ήταν απαράδεκτο.


Στην προσπάθεια του να τρέξει η ομάδα του μαζί με τη Μακάμπι, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέλεξε lineup με τον Γκιστ στο «5» για πολύ ώρα, έχασε όμως σε αμυντικό ριμπάουντ. Με τα γκαρντς του να φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης εδώ. Και ενώ ο Παναθηναϊκός βελτίωσε τη συμπεριφορά του στην τρανζίσιον άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από τις πολλές δεύτερες μπάλες που χάρισε στη Μακάμπι, οι οποίες τη βοήθησαν να επιβιώσει παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο μισό γήπεδο (χωρίς τον Σόφο δεν είχε ποστ παιχνίδι και με τον Γκιστ στο «5» ήταν λιγότεροι οι διάδρομοι προς το καλάθι μέσω pick & roll καταστάσεων).


Role Players: Σημαντικές απουσίες είχε και η Μακάμπι. Εκτός του κέντρο της ποστ επίθεσης της στο μισό γήπεδο (Σοφοκλής) και (εκτός του Πνίνι) ένας σημαντικός για το spacing σουτέρ αλλά και finisher στο τρανζίσιον όπως ο Λάντεσμπεργκ. Credit (παραπάνω από ένα..) στον κόουτς Γκούντες ο οποίος πήρε το μάξιμουμ από παίκτες ρόλων οι οποίοι μάλιστα για ένα μεγάλο μέρος της σεζόν ήταν εκτός ροτέησιον. 8 πόντους σε 7 λεπτά ο Τζέηκ Κοέν, 10+5 ριμπ. ο Τζοε Αλεξάντερ, 10 ριμπάουντς ο Λίνχαρτ.. Η ετοιμότητα των παικτών του πάγκου είναι ευθύνη και του προπονητή. Μπράβο κόουτς.


-Όπως πολύ σωστά συμπέρανε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο Παναθηναϊκός δεν είχε υπομονή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Για αυτό και έχασε το στοίχημα του ρυθμού, αποτέλεσμα των βιαστικών επιλογών του στην επίθεση που δημιούργησαν αυτόματα τις προδιαγραφές και το πλαίσιο που χρειαζόταν η Μακάμπι για να επιτεθεί. Και πάλι υπήρχε πρόβλημα χωρίς τον Διαμαντίδη στη συνολική λειτουργία της επίθεσης με διάχυτη την αδυναμία να μπεί η μπάλα σωστά (αναφέρομαι και στον τρόπο και στο timing) στο ζωγραφιστό. Καμία ουσιαστική απειλή από το ποστ (εκτός του μαχητικού Γκιστ) και κυρίως ένα μεγάλο μηδέν στη close out επίθεση, το οποίο οδήγησε στο ενδεικτικό νούμερο των 33 σουτ για τρείς πόντους (έναντι 31 για 2 πόντους).. Η επίθεση απέναντι στα close outs βελτιώθηκε μόνο όταν μπήκε στο παρκέ ο Νίκος Παππάς. Ο Έλληνας off-guard (δεν έδωσε ροή στην επίθεση όταν έλλειψε ο αρχηγός αλλά) έβαλε τη προσωπική φάση και το κάθετο μπάσκετ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο οποίος χρειαζόταν απελπισμένα κάποιον που θα πάει δυναμικά μέχρι τέλους σε μια επίθεση που δε δημιουργούσε ρήγματα και κατέληγε προβλέψιμη με συνεχή περιφερειακή εκτέλεση.


Δίπλα στον Παππά, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς υπήρξε ο περισσότερο συνδεδεμένος παίκτης του Ιβάνοβιτς με το καλάθι. Λύνεται ο Βλάντο σιγά σιγά όμως θα επαναλάβω (και ας γίνομαι κουραστικός) ότι θα πρέπει να γίνει πιο aggressive. Στην άμυνα έχασε πολλές μάχες «θέσης». Δε καίγομαι για τους 16 πόντους του (όπως και για την αντίθετη περίπτωση των 1/8 σουτ λίγο καιρό πριν), καίγομαι όμως να τον δω να τελειώνει με ασφάλεια φάσεις όπως αυτή του χαμένου lay up στην οποία ίσως δε πίστευε ότι θα βρεθεί τόσο φάτσα με το καλάθι. Κυνισμό θέλω Βλάντο.. Το 18.8% στα τρίποντα της regular season δεν είναι αντιπροσωπευτικό του παιδιού.. Έχει καλό μηχανισμό ( απευλεθερώνει σωστά) και αρκετά ικανοποιητικό shot selection.  Είναι καλός σουτέρ, μένει να υιοθετήσει και τη συγκεκριμένη νοοτροπία.  Και οι δύο 90αρηδες τράβηξαν την επίθεση του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ όσον αφορά το εκτελεστικό κομμάτι. Αλλά σε αντίθεση με όσους τους «ψηλώνουν», εγώ θα πω ότι κάτι τέτοιο ήταν δεδομένο ότι μπορούσαν να το κάνουν. Θα αλλάξουν επίπεδο και θα ανεβάσουν το status τους πραγματικά εάν δείξουν βελτίωση σε δύο τομείς που επιμένουμε από το καλοκαίρι. Playmaking και άμυνα. Αυτό είναι το μπάσκετ σήμερα.. Τότε θα έρθει και ο απογαλακτισμός της ομάδας από τον Διαμαντίδη..

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΛΟΤΕΡ ΚΑΙ CLOSING


Παρατηρείται φέτος το φαινόμενο (σε πιο έντονο βαθμό) οι πράσινοι να χάνουν κλειστά ματς τα οποία φαίνεται να έχουν φέρει στα μέτρα τους . Παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε τέτοιες καταστάσεις όχι μόνο γιατί διέθετε ένα πολύ έμπειρο και παιγμένο σύνολο με υψηλό επίπεδο αυτοματισμών και ΤΟ execution υπό καθεστώς πίεσης αλλά και γιατί είχε έναν εκπληκτικό closer, τον καλύτερο στο κομμάτι της απόφασης, τον Διαμαντίδη. Τα χρόνια έχουν περάσει και ο αρχηγός δεν έχει πλέον τις ανάσες (φαίνεται ακόμα και όταν πηγαίνει στις προσωπικές) να καθαρίζει με ασφάλεια για την ομάδα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς φαίνεται ότι εμπιστεύεται τη μπάλα στα χέρια του Σλότερ στα τελευταία λεπτά των σημαντικών αποφάσεων και των κρίσιμων σουτ. Ο Αμερικανός σε καταστάσεις closing υστερεί σε επίπεδο απόφασης. Μπορεί να βάλει το μεγάλο σουτ αλλά κατά τη γνώμη μου όταν είναι δεύτερη ή τρίτη επιλογή στο play. Ο Σλότερ είναι καλός παίκτης, έχει ποιότητα αλλά είναι σκόρερ ρυθμού και streaky. Οι «βουτιές» στην απόδοση του μακριά από το ΟΑΚΑ είναι παροιμιώδης και η επιμονή του Ιβάνοβιτς πολλές φορές σε αυτόν τουλάχιστον συζητήσιμη. Στα εκτός έδρας ματς του TOP-16 μετράει 2/12 δίποντα και 6/19 τρίποντα.. Στο ΟΑΚΑ αντίθετα έχει 8/15 δίποντα και 8/16 τρίποντα. Της Μεταμορφώσεως.. Καλώς ή κακώς θα αποτελέσει βαρόμετρο για τη πορεία της ομάδας στη συνέχεια της διοργάνωσης..


Overall, ο Παναθηναϊκός έφερε ένα ματς που έδειχνε να παίζεται σε «άλλο» (αγωνιστικά) γήπεδο σε «θέση βολής», όμως το έχασε για δεύτερη φορά μετά και την ήττα στη Βαρκελώνη. Αρκετά θετικό ότι κράτησε τη διαφορά των 7 πόντων. Χωρίς πολλές κουβέντες.. Τη Πέμπτη παίζεται η μισή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει από τι είναι φτιαγμένη η φετινή ομάδα. Και η ομάδα και το κοινό του ΟΑΚΑ πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης απέναντι στη Μπαρτσελόνα όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Στα υπόλοιπα 4 ματς (γιατί η νίκη απέναντι στους Καταλανούς είναι προαπαιτούμενο) οι πράσινοι θα χρειαστούν 3 νίκες για να δέσουν το πλεονέκτημα έδρας. Φαντάζει πολύ κοντινό αλλά παράλληλα και μακρινό..


ΦΑΛΗΡΟ


Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν έχω να πω τόσα πολλά. Πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για τις ομάδες σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης να νικούν ακόμα και στις όχι τόσο καλές βραδιές τους. Πολύ σημαντικό και εντέλει είναι συνήθως αυτό που κάνει τη διαφορά.


-Ο Πλάθα είχε διαβάσει την αμυντική τακτική του Ολυμπιακού και το δυνατό της κομμάτι, με την ικανότητα των περιφερειακών να σταθούν στη πίσω γραμμή άμυνας και των ψηλών στη περίμετρο αντίστοιχα. Στοχευμένα επέμενε-μετά από «αλλαγή»-  στη πάσα χαμηλά στο ποστ από την αρχή, κυρίως στον Γκριν, και εκτέλεση από εκεί πάνω σε miss match. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα εκεί, κυρίως γιατί άργησε λίγο να το διαβάσει και δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος. Είτε με λόμπα, είτε στήνοντας διάταξη με τον Βάσκεθ στο high post περνούσε τη μπάλα στον Γκριν, πολύ ικανό τόσο με πρόσωπο όσο και με πλάτη.

Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός επιτέθηκε λάθος τρώγοντας την κατεύθυνση της ισπανικής άμυνας και επιμένοντας στο τρίποντο, έχασε ριμπάουντς (παραδοσιακά η Μάλαγα είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στο θεσμό σε αυτό το κομμάτι) και μαζί το τιμόνι στο παιχνίδι. Ο Πλάθα επέμενε να ψάχνει «τελειώματα» από το βαμμένο (ώστε να ελέγξει και τον αιφνιδιασμό των ερυθρολεύκων πιο εύκολα) αλλά σε βάθος χρόνου δε μπόρεσε να υποστηρίξει με καλό περιφερειακό σουτ αυτήν της τη τακτική.


-Ο Ολυμπιακός διέλυσε στη κυριολεξία την Ουνικάχα από τον άξονα. Ειδικά σε καταστάσεις κεντρικού pick & roll οι ερυθρόλευκοι ήταν ασταμάτητοι. Ο Σπανούλης έκανε ..παπάδες εξαντλώντας όλες τις πιθανές επιλογές και τρόπους για να ξεκλειδώσεις μια pick & roll άμυνα. Πάσα στον ψηλό που ρολάρει, πάσα εξωτερική ψηλά μετά από ντρίμπλα ή μάζεμα της άμυνας και ανοιχτό σουτ στη γωνία, τελείωμα στη καρδιά της ρακέτας. Οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλές λύσεις και καλές ματιές και από την αδύνατη πλευρά χτυπώντας πάνω στην αργή μετακίνηση των παικτών του Πλάθα, όμως θεωρώ ότι η ευκολία με την οποία παρήγαγαν από τον άξονα τελείωσε ουσιαστικά τους Ισπανούς. Ίσως ο Πλάθα δε πήγε και τόσο βαθιά όσο απαιτούσε η κατάσταση. Γιατί όχι ένα σχήμα με Τόμας-Γκριν..?


-Ο Βασίλης Σπανούλης έχει μετατρέψει τη φαντασίωση πολλών αθλητών σε προσωπική του ρουτίνα, καθαρίζοντας τη μπουγάδα και πάλι για την ομάδα του στο ανώτερο επίπεδο πάντα. Ο Σπανούλης είναι εγγύηση στο ..money time, ο πιο δολοφονικός  παίκτης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη στα τελευταία δύο-τρία λεπτά ενός παιχνιδιού. Με τις 10 τελικές του πέρασε στην τρίτη θέση στην ιστορία της διοργάνωσης, πίσω από τους Διαμαντίδη-Παπαλουκά (ενώ ο ίδιος  είναι και τρίτος σκόρερ πίσω από τους Ναβάρο-Μάρκους Μπράουν). Αυτό λέει πολλά για το μπάσκετ  της χώρας μας. Τα γκαρντς μας άλλαξαν το μπάσκετ στην Ευρώπη και οι συγκεκριμένοι αθλητές αποτέλεσαν ίσως τους μεγαλύτερους winners στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού. Η κυριαρχία τους στη κατηγορία αυτή (τελικές) δείχνει ότι γαλουχήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και εκεί έχτισαν το παιχνίδι τους και τη πορεία τους προς τη κορυφή. Φουσκώνουμε από υπερηφάνεια..


Credit και στον Γιώργο Πρίντεζη. Άλλος στη θέση του μπορεί να μην έμπαινε  καν στο παρκέ. Ο Συριανός φόργουορντ όχι μόνο μπήκε αλλά κατέθεσε τόνους ενέργειας και ήταν καθοριστικός για την έκβαση του ματς.


Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός  πέρασε τον σκόπελο του ματς-παγίδα και έμεινε μόνος πρώτος. Καταλαβαίνετε ότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον απέναντι όμιλο, σημασία έχει το πλεονέκτημα και όχι τόσο η πρώτη ή η δεύτερη θέση για την ομάδα του κόουτς  Σφαιρόπουλου.  Η νίκη της Φενέρ στη Μόσχα μπλέκει τα πράγματα όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει προσηλωμένος στον στόχο του γιατί είναι φανερό ότι η χαλάρωση ακόμα και σε ένα μόνο ματς, πληρώνεται πολύ ακριβά. Το ματς με τη Φενέρ είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν είναι ..την άλλη εβδομάδα.


Y.Γ: Καθάρισε ο Ναβάρο στη παράταση.. Γιατί η Μπαρτσελόνα πήγαινε για μεγάλο κάζο..

Υ.Γ1: O άλλος Ναβάρο, ο Ιμπόν (κόουτς) οδηγεί την άνευ-Ερτέλ Λαμποράλ σε μια σπουδαία πορεία. Η Αναντολού πλήρωσε τη μεγάλη επιτυχία του Κυπέλλου. Δεν είναι εύκολο μια νέα ομάδα να την διαχειριστεί στο συναισθηματικό κομμάτι. Ο Ντούντα το ξέρει καλά..


Υ.Γ2: Μου φαίνεται απίστευτο ότι «έφυγε» ο Άντονι Μέησον. Ένα κομμάτι του δικού μου ΝΒΑ των ‘90s, έτσι όπως το είχα χτίσει στο μυαλό μου. Τον θυμάμαι να μαρκάρει τον Χακίμ, βράχο στο ποστ, να κάνει κολπάκια με τη μπάλα ως εναλλακτικό  πόιντ και το Γκάρντεν να τρελαίνεται ή να βγαίνει μπροστά για να καρφώσει τα πόδια του Τζόρνταν στο παρκέ.. Glory Days..

RIP

143 σχόλια:

  1. Το διάβασμα του άρθρου σου είναι το καλύτερο (μπασκετικό) δεκάλεπτο της εβδομάδας...μακράν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Ο Ζοτς δεν είναι καν μέσα στους 2-3 καλύτερους ευρωπαίους προπονητές. Όποιος το πιστεύει είναι μάλλον ρομαντικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες μας λοιπόν 3 καλύτερους αυτή την εποχή

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς θα συμφωνήσω. Αν και δεν μπορώ συναισθηματικά να παραβλέψω το τι έχει προσφέρει στην ομάδα μου, νομίζω πως είναι ξεπερασμένος.

      Διαγραφή
    3. μας έπεισες φίλε γαύρε

      Διαγραφή
    4. Θα συμφωνησω κι εγω (δυστυχως αν και παναθηναϊκος εδω και 25(σχεδον χρονια). Σκεφτομαι οτι τα "δαχτυλυδια" του Ομπραντοβιτς ειναι με Παρτιζαν (λιγο τυχη, λιγο clutch), Mπανταλονα (ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ) - εξ' ου λοιπον και το "ΓΚΑΣΤΟΝΕ" που τον συνοδευει απο τοτε - με Ρεαλ (Σαμπονις - Αρλαουσκας χωρις περαιτερω σχολια...) και ΠΑΟ (μια ομαδα κολοσσος της περασμενης δεκαετιας (οχι μονο αγωνιστικα αλλα - κυριως - και οικονομικα)... Δεκτο οτι ο Ζοτς ειναι θρυλος και τα επιτευγματα του δυσκολα θα ξεπεραστουν στο μελλον, επισης κοινως παραδεκτο οτι εχει αναδειξει πολλους παικτες στο ξεκινημα της καριερας τους και εγιναν παικτες Α' κλασης στο ευρωπαϊκο μπασκετ, τα 2 τελευταια χρονια ομως το μπασκετ του μου θυμιζει ισως λιγο "στασιμοτητα" και ειναι ελαφρως "ξεπερασμενο"... Ελαφρυντικο - για μενα παντα - αποτελει το γεγονος οτι στην Τουρκια, οσο χρημα και να πεφτει, το εδαφος δεν ειναι προσφορο και για πολυ δημιουργια λογω ελλειψης παιδειας - οχι μονο μπασκετικης και αθλητικης αλλα και γενικοτερης. Προσωπικα ειμαι υπερ των νεων (σε ηλικια) προπονητων και δη των Ελληνων (βλ. Ιτουδης) και των φρσκων ιδεων. Θα ηθελα βεβαια να δω το Ζοτς να "δημιουργει" σε μια ομαδα της Ισπανιας (οχι Ρεαλ- μπαρτσα, καποια "μικροτερη").....

      Διαγραφή
    5. Γκαστόνε τον βαφτσίσανε οι εγχώριοι δημοσιογράφοι πριν καν έρθει στην Ελλάδα, επειδή θέλανε να καλύψουν τις ανεπάρκειες και την ηττοπάθεια του Ιωαννίδη που κατάφερνε να χάσει ακόμα και ως σούπερ φαβορί (βλ. Τελ Αβιβ) από κάποιον ...Κορνήλιο Τόμπσον. Κανείς φυσικά στην Ευρώπη δεν διανοείται να πει έναν τέτοιο χαρακτηρισμό για κάποιον που έχει πάρει 8 ευρωπαϊκά πρωταθληματα και 2 Σαπόρτα μέσα σε 20 χρόνια, με τόσες διαφορετικές ομάδες.

      Αλήθεια, γιατί είναι "ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ" να κερδίζει το αουτσάιντερ (Μπανταλόνα) το φαβορί (ΟΣΦΠ) και δεν είναι εξίσου ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ όταν συμβαίνει το ίδιο το 2012 (με ΟΣΦΠ- ΤΣΣΚΑ αντίστοιχα);

      Διαγραφή
    6. Ο Ιτούδης έχει κοπιάρει στα πάντα τον Ομπραντοβιτς (και καλά κάνει!), από τα συστήματα έως τον τρόπο που μιλάει, χειρονομεί, κλπ. Πού ακριβώς είναι οι νέες ιδέες; Έχεις κάτι συγκεκριμένο που είδες στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ φέτος που είναι καινούρια ιδέα; Αλήθεια με ενδιαφέρει η γνώμη σου.

      Διαγραφή
    7. Ο Ιτούδης κοπιάρει τον Ζέλικο ως προσωπικότητα ίσως. Και ποιος δε θα είχε κολλήσει πράγματα τόσα χρόνια δίπλα στον μεγάλο. Ως προπονητής όχι. Ο ΠΑΟ με το πέρασμα των ετών ειδικά έπαιζε το μπάσκετ του Ιτούδη. Δες Μπάνβιτ και ΤΣΣΚΑ δες και Φενέρ. Ποιά δουλειά σου θυμίζει πιο πολύ παλιό ΠΑΟ?

      manu chao

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι πλέον εννοώ. Υπήρξε ο καλύτερος σίγουρα. Όχι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανοίγεις μεγάλη συζήτηση...

      μίμης

      Διαγραφή
    2. Ντούντα-Μπλατ-Ιτούδης σίγουρα.

      Διαγραφή
    3. Ο Ιτούδης απο που κ ως που ;

      Εξαργυρώνει μόνο τον χρόνο που πέρασε δίπλα στον Ζέλικο. Κατά τα άλλα 1 χρόνο στην Μπάνβιτ έκανε και του έδωσαν το τιμόνι της Τσσκα.

      Δεν λέεω ότι δεν είναι καλός αλλά δεν μπαίνει ακόμα στην σύγκριση με σπουδαίους προπονητές καθότι νέος στην προπονητική του καρρίερα ως head coach

      Διαγραφή
    4. αν βάλεις τον μπλατ, γιατι να μην βάλουμε και τον Πόποβιτς;

      μίμης

      Διαγραφή
    5. Οσο και να θελετε να απαξιωσετε τον Ζοτς ειναι και θα ειναι ο κορυφαιος..Οι τιτλοι μιλανε απο μονοι τους..Ποιος Ιτουδης που προπονητικα δεν εχει κανει τιποτε ακομα,ποιος Μπλατ που πηρε μια Ευρωλιγκα ΜΟΝΟ, και μετα λετε για Ντουντα..Ο Ντουντα εχει 2 τροπαια μεχρι στιγμης..ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ..

      Διαγραφή
  4. Ναι γιατι το 11 ειναι τοσο μακρινο και αυτος εφτασε πλεον τα 80.....Τι να σου πει και αυτος με 8 ευρωπαικα,χρυσα ασημενια σε ευρωπαικα επιπεδο εθνικης και ασημενιο σε Ολυμπιαδα,Τι λεει ο αλλος, λες και παιζει στο παρκε και κουραζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mase και Μr''o'' (mason&oakley) ειταν το δυδιμο φοργουορντ που εκανε τους rick mahorn&rodman να μιαζουν σοφτ τι δεκαετια του 90,χωρις να υπολογησουμε και τον x-man ξαβιε μακντανιελ.
    Αυτο το βλεμα του ειταν πραγματικα τρομακτικο ενω απ την αλλη ο οκλε'ι ειταν κυνικα αδυστακτος.....Εκεινη η ομαδα των νικς ομως δεν ειχε το ταλεντο στο σκοραρισμα στη περιφερεια που ειχαν οι badboys,ο τζορνταν υποστιρηξε οτι η αμυνα του πατ ρα'ιλι ειταν πολυ σκληροτερη απ των πιστονς.Οπως και να χει ο Μεισον υπηρξε μορφη για τη δεκαετια των 90s(που μας μεγαλωσε με mtv -ρετιρε και το ''τριποντο''ταυτοχρονα) και καταφερε σε μεγαλη ηλικια να γινει allstar to 2001 στα 35 του στο μα'ι'αμι.
    Rest in Power

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Τζιμ, καλό μήνα

    Θα σχολιάσω μόνο το παιχνίδι στο Φάληρο καθώς γι αυτό έχω μόνο εικόνα.

    Συγγνώμη αν ακουστεί εριστικό αλλά μήπως ο Πλάθα έχει "κόκκινους" εφιάλτες πριν και μετά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό; Τον έχει κερδίσει ποτέ;

    Τώρα στα αγωνιστικά θέματα έχω δυο σκέψεις.

    α) Ο Ολυμπιακός για μένα κέρδισε επειδή βρήκε καλύτερα και πιο εύσυοχα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Άνοιξε το γήπεδο...

    β) Αν ήμουν προπονητής θα έσκιζα τα διπλώματα μου με αυτά που κάνει στο "crunch time". Sit back and enjoy

    Συνέχισε δυνατά Τζιμάρα. Τεράστιο respect

    ΥΓ: μπορείς να μου εξηγήσεις με απλά ελληνικά τί είναι motion και τι flex offense; Ποιά η διαφορά τους; Έχουν σχέση με την Read n React offense των Σέλτικς;

    Ευχαριστώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες τα χρυσόστομε... Λες και είναι ιεροσυλία να αποδεχθείς το αυτονόητο, ότι κάποια στιγμή όλοι έχουν ένα "τέλος"... Δεν εννοούμε ότι είναι κι άχρηστος ρε παιδιά, αλόιμονο, ο Ζοτς είναι, αλλά είναι εμφανές ότι δεν είναι πια το φόβητρο που ήταν παλιά, οι μικροί προπονητές τον κοιτούν κανονικά στα μάτια. Έτσι είναι το σπορ, εξελίσσεται, έτσι είναι ο ανθρώπινος οργανισμός και το μυαλό, φθίνει μεεγαλώνοντας. Δλδ γιατί να μην το παραδεχτούμε? Να μιλήσω για ένα άλλο τοτέμ που αποτυγχάνει εδώ και μια δεκαετία? Μεσίνα. Παταγώδης αποτυχία στη Ρεάλ όπου του φέρανε όποιον ήθελε, ακόμα δραματικότερη στην ΤΣΣΚΑ (που ήξερε το περιβάλλον) όταν γύρισε, με μια ομάδα μπλαζέ, νωθρή κι ασύνδετη που ομάδες με πολύ μικρότερό της μπάτζετ την καθάρισαν σαν αυγό (Ολυμπιακός, Μακάμπι). Έλεος δλδ, δεν είναι κάποιου είδους θεοί, και για να το θέσουμε αλλιώς, σου δίνουν τον ΟΣΦΠ ή τον ΠΑΟ ή την ΤΣΣΚΑ κτλ αυτή τη στιγμή, και στη δίνουν με απεριόριστο μπάτζετ. Προσλάμβανες τώρα τον Μεσίνα? Ειλικρινά!!!
    Αlex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Παιδιά ο Μεσίνα είναι καθηγητής του μπάσκετ. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να έχει αποτυχίες. Ο Ζοτς πέρυσι για παράδειγμα, δεν ικανοποίησε καθόλου σε επίπεδο Ευρωλίγκας και ποιότητας μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο να φέρεις ένα τέτοιο καράβι στα ίσα.. Αυτό για κάποιους που έπεσαν να φάνε τον Πιανιτζιάνι (ο οποίος σίγουρα δεν είναι Ζοτς αλλά όχι και του πεταματού) στη θητεία του εκεί.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα.Για άλλη μια φορά πολύ ωραίο άρθρο.
    Είδα και εγώ το ματς μέσα στο Ισραήλ,αλλά ξενέρωσα.Δεν μου άρεσε καθόλου ο Παναθηναικός.Κάτι τέτοια ματς,κάποτε,τα είχε καθαρίσει.Θα είχε πάρει time out ο Ζέλικο και θα τους άρχιζε στις φωνές για να στρώσουν.
    Τεσπα,συγχαρητήρια στον Σπανούλη για τη θέση του στις ασσίστ.Είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να έχω παρακολουθήσει από κοντά Διαμαντίδη,Παπαλουκά και Σπανούλη.Μακάρι να το καταλαβαίναμε όλοι όταν έπρεπε,να τους αποθεώναμε και να μην τους βρίζαμε απλά επειδή δεν ήταν στην ομάδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ τους είδαμε μαζί σε μία πεντάδα νε την εθνική με τον Παπαλουκά ειδικά στο παιχνίδι με την Αμερική να είναι από άλλο πλανήτη . Παναθηναικός είμαι και όποτε βλέπω τον Σπανούλη πάντα αναρωτιέμαι γιατί έφυγε. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναικός θα είχε άλλα 2 αστέρια ραμμένα .Σίγουρα η εποχή Γκάλης-Γιαννάκης-Φασούλας θα κοντραριστεί στο μέλλον με την εποχή Διαμαντιδης-Σπανούλης_Παπαλουκας και αρκετούς ακόμα

      Διαγραφή
  9. O PAO den empneei empistosini. Noiwthw oti mporei na kerdisei/xasei apo ton opoiondipote. O tropos paixnidiou den mou aresei. Oson afora ton Ivanovic... Pistevw pws den einai proponitiss top epipedou. Exoume ftasei Martio Senor Conway. Ti pistevete gia ton PAO pou vlepoume twra? Tha veltiwthei i oxi? Tha doume kapoia allagi i etsi tha pame mexri telous? Looking forward to your answer. Thank you.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τομ παίζει τεράστιο ρόλο να μπορείς να προπονηθείς πλήρης και να παίξεις παιχνίδια με γεμάτο ρόστερ, χωρίς απουσία, για κάποιο διάστημα. Αν γίνει αυτό ναι, περιμένω βελτίωση.

      Διαγραφή
  10. ο χικμαν θυμίζει λίγο ντρου νικολας στον ΠΑΟ πήγε ως αρχισκορερ αλλα δείχνει να αλλάζει νοοτροπία, για να δούμε
    αν κάνει διπλο στο φαληρο η φενερ εχει κάνει μεγάλο βήμα μπροστα ως contender

    ο ΠΑΟ με μακαμπι δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Ο Διαμαντίδης στο τέλος κάνει λάθος επιλογή(βήματα). Πολυ κακή επιλογή να μην πας για την νίκη μέχρι τέλους και να κοιτάξεις την διαφορά. ο Γιάνκοβιτς σιγά σιγά λύνεται (νομίζ άργησε επιθετικά) στην άμυνα προσπαθεί αλλά η φετινή στροφή προς γρηγορότερο τεμπο και περισσότερες επιθέσεις δεν το αφήνει να δείξει τι κάνει στην άμυνα. γενικα η άμυνα ήταν χαλαρή

    δεν νομιζω οτι προλαβαινει το πλεονεκτημα εδρας
    για να δουμε τι θα κάνει με μπαρτσελόνα γιατι και αυτή δείχνει να μην τραβαει ειδικά αμυντικά

    ο ΟΣΦΠ κερδίζει για μένα με ανεξήγητο τρόπο ,
    γενικα όσα ματς εχω δει παίζει στρωτά μπασκετικά και τους παει καλά τους αγώνες αλλα προχτες δεν έπιασε απόδοση γενικά ώς ομάδα οπως σε προηγουμενους αγωνες
    με την μάλαγα το ματς το πήρε με την φανέλα και την αυρα του
    ε και κατι λάθη του πλάθα (παίξε και λιγο με τους ψηλούς)

    ο Σπανούλης πάει άκοπος και συγκριτικά με τον τεοντοσιτς ...
    ε βασικα δεν υπάρχει συγκριση
    όσο περνανε οι αγωνες ο τεοντοσιτς θυμιζει αυτον που ξέραμε, όλο νεύρα και αψυχολόγητες ενέργειες , κάτι που είπαμε οτι ξεπερασε μετα απο το παγκόσμιο, ενω ο Σπανούλης έχει παρει τον ΟΣΦΠ από το χέρι

    την Εφες την νίκησε ο Μπεκιτς :) ντούτα ψάξου!


    ο Juan Carlos Navarro στην φωτο φορά τα Nike Kyrie 1 red
    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κρίστιτς είναι για κλάμματα αμυντικά. Κοστίζει αυτό στον Ντούντα.Εντάξει.. Ο Μίλος τώρα το χάλασε. Όλη τη σεζόν είναι εξαιρετικός.

      Διαγραφή
  11. Το ματς της εβδομάδας ήταν, χωρίς συζήτηση, της Μόσχας. Μια (πρώτη; θα δείξει…) υπόκλιση στον Μάγιστρο, για τον οποίο κάποιοι, ακόμη κι εδώ μέσα, είχαν φτάσει, άκουσον – άκουσον, να αποφανθούν πως τόσα χρόνια καρπωνόταν τη δουλειά του Ιτούδη… Η Φενέρ είναι λίγο ατάκτως ερριμμένη, αλλά σιγά – σιγά το πράγμα τακτοποιείται. Εγώ Τζιμ θα πω ότι ο Ολυμπιακός ακόμη και με νίκη επί της Φενέρ δεν είναι ασφαλής για θέσεις 1-2. Έχει 3 πολύ επικίνδυνα έξω: ΤΣΣΚΑ, Λαμποράλ και Μιλάνο.
    Για το Τελ Αβίβ, πέρα από τις άθλιες, ανισόρροπες επιθέσεις που άνοιξαν το γήπεδο στη Μακάμπι (ξέχασα πόσες φορές είπα «καλύτερα να την πετούσαμε μόνοι μας πλάγια»), να συμπληρώσω πως το πρόβλημα στο ριμπάουντ δεν είχε να κάνει τόσο με τη μετατόπιση του Γκιστ, όσο με τα πολλά ρίσκα που παίρνει στην άμυνα ο Ιβάνοβιτς. Φαινόμενο επαναλαμβανόμενο: χόρτασαν επιθετικά κι η Άλμπα κι ο Αστέρας κι ο ΠΑΟΚ, ως και το Ρέθυμνο σήμερα είχε 14! Ο Λαγουάλ, αν με τον καιρό «κουμπώσει», ίσως αποτελέσει λύση. Αλλά δείχνει να μην έχει ακόμη «ανάσες»…
    Καμία λογική στην επιλογή Σλότερ αντί Παππά στα τελευταία λεπτά. Επιλογή ακατανόητη, άδικη για το τι προσέφερε ο Έλληνας στο συγκεκριμένο ματς.
    Για Μπάρτσα: ήδη, και που συζητάμε πως με νίκη (και +5 διαφορά) γίνεται ο Παναθηναϊκός φαβορί για 2η θέση, έχουμε ήδη αλλάξει την ατζέντα σε σχέση με προ διμήνου κι αυτό είναι ήδη σοβαρή επιτυχία. Στο συγκεκριμένο νομίζω πως για να επιβληθεί ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει αυτός η ισπανική ομάδα και να τρέξει την Μπάρτσα. Αλλά η ομάδα δεν δείχνει «μέταλλο» πως θα κάνει στα υπόλοιπα ματς (δεν είναι 4, είναι 5 και ίσως χρειαστούν 4 νίκες) τις νίκες που χρειάζεται…
    Και μια άσχετη (ή όχι και τόσο) παρατήρηση: ο Γκιστ μοιάζει κατά 90% χαμένος. Έχει ανεβάσει πολύ το παιχνίδι του και το καλοκαίρι ως ελεύθερος θα πάρει εύκολα άνω του εκατομμυρίου από Ρωσία / Τουρκία. Μόνη ελπίδα, ίσως, να υπογράψει όσο η σεζόν είναι ακόμη νωρίς…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΤΣΟ αγόρι μου μην τυφλώνεσαι από τους οπαδισμούς και την προσωπολατρεία (ακου εκεί Μάγιστρος). Με νίκη επί της Φενέρ ο Ολυμπιακος ειναι στάνταρ 2ος.
      Εκτός αν νομίζεις οτι θα κάνει οχι μια, όχι δυο, αλλά ΤΡΕΙΣ ήττες ΠΑΡΑΠΑΝΩ από Φενέρ. Τρέχα γύρευε δηλαδή...

      Διαγραφή
    2. Ως το τέλος η Φενέρ έχει έξω μόνο Ολυμπιακό & Λαμποράλ. Να χάσει στον Πειραιά, να νικήσει στην Ισπανία. Πάει 11-3... Ο Ολυμπιακός έχει ως το τέλος έξω κατά σειρά τις Αρμάνι, Λαμποράλ, ΤΣΣΚΑ. Αν τα χάσει και τα 3 πάει 10-4. How's that for σενάριο; Όχι βέβαια το επικρατέστερο, αλλά αν εσύ το λες ακραίο, τότε ναι, εμένα με τύφλωσε ο οπαδισμός κι εσύ τα βλέπεις καθαρά.
      Όσο για τα περί προσωπολατρείας, αυτά είναι γούστα αδερφέ. Εκ του λατινικού gustus. Και Μάγιστρος εκ του λατινικού magister.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ο Gist θα ανανεώσει το καλοκαίρι. Μην ανησυχείς.

      -Makos

      Διαγραφή
    4. Μήτσο σίγουρα δεν εξασφαλίζει το πλεονέκτημα μια νίκη στο ΣΕΦ με Φενέρ στον Ολυμπιακό. Η Λαμποράλ πιθανόν να παίζει την πρόκριση, η ΤΣΣΚΑ το πλεονέκτημα και με το Μιλάνο είναι από τη φύση του δύσκολο το ματς.

      Διαγραφή
  12. P.S. Πραγματικά μελαγχολική η είδηση για τον Μέισον. Ειδικά για όσους μεγάλωσαν με την εικόνα του σ' εκείνο το περίεργο σύστημα του Ράιλι, με τους 2 πάουερ (σε rotation αυτός, ο Όκλι κι ο Τσαρλς Σμιθ) να πλαισιώνουν τον Γιούιν... Αυτός, ο άγνωστος που είχε φτάσει να παίζει, σπάνιο τότε, στην Ευρώπη (και στην Τουρκία μάλιστα) πριν γίνει σταρ στο ΝΒΑ, να δέρνει αλύπητα. Η μοναδική μεγάλη Νέα Υόρκη που εγώ γνώρισα. Κρίμα...

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα Μητσάρα.. Ομάδα που ακούμπησε αλλά δεν κατέκτησε τον τίτλο. Θα μείνει στην ιστορία σαν (σύμφωνα με τον Τζόρνταν) το πιο σκληρό αμυντικά σύνολο που είδαμε ποτέ.. Για έναν θιασώτη της άμυνας σαν και εμένα το να βλέπω τις βουτιές του Σταρκς πάνω στον Τζόρνταν και τα μπλοκ άουτς του Όκλεη αντιστοιχεί με ποίηση.. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..

      Διαγραφή
    2. Μεγαλος παικτης,πουλεν του Ραιλι,νομιζω ότι τον αναφερει και στο βιβλιο του.Ηταν βασικος πυλώνας για τον ''αμυντικο βραχο'' στον οποιο μετρεψε ο μεντορας το αταλαντο συνολο τον Νικς που παρελαβε τοτε καταφέρνοντας προς εκπληξη ολωννα ματσαρει τους μεγαλους μπουλς του τζορνταν...''Στοχευα λεει να φτιαξω την πιο φιλοπονη και μαχητικη ομαδα στο ΝΒΑ'' .Και μαλλον τα καταφερε,με κυριους πρωταγωνιστες τον γιγαντα Πατ Γιουιν και βεβαια τον συχωρεμενο πια Μεισον.

      Διαγραφή
  13. Αν μπορέσει κάποιος (Τζιμ ή οποιοσδήποτε φίλος) θα να κάνει μια ενημέρωση τι έγινε στα υπόλοιπα ματσάκια; Δεν έχω παρακολουθήσει τίποτα αυτή την αγωνιστική..

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διπλό η κάχα στην εφές, παράταση η μπάρτσα κέρδισε εκεί ρτην άλμπα. καταλαβες

      Διαγραφή
    2. δεν εννοούσα αυτό ακριβώς, αλλά σ ευχαρισ΄τω πάντως. λίγη ανάλυση θα ήθελα..

      μίμης

      Διαγραφή
    3. Δυσκολεύτηκε πολύ η Μπάρτσα Μίμη. Στη παράταση καθάρισε ο Λα Μπόμπα και με off balance τρίποντο ισοφάρισε και το +10 του πρώτου ματς. Η Λαμποράλ πήρε κεφάλι από την αρχή ανοίγοντας πολύ το σκορ. Η Αναντολού (μου φάνηκε άδεια μετά την επιτυχία του Κυπέλλου) πάλεψε, το έφερε στο σουτ αλλά έκανε λάθη όταν βρέθηκε κατάματα με την ανατροπή.

      Διαγραφή
  14. Μπορεί να βάλει το μεγάλο σουτ αλλά κατά τη γνώμη μου όταν είναι δεύτερη ή τρίτη επιλογή στο play. Ο Σλότερ είναι καλός παίκτης, έχει ποιότητα αλλά είναι σκόρερ ρυθμού και streaky. Οι «βουτιές» στην απόδοση του μακριά από το ΟΑΚΑ είναι παροιμιώδης και η επιμονή του "Ιβάνοβιτς πολλές φορές σε αυτόν τουλάχιστον συζητήσιμη. Στα εκτός έδρας ματς του TOP-16 μετράει 2/12 δίποντα και 6/19 τρίποντα.. Στο ΟΑΚΑ αντίθετα έχει 8/15 δίποντα και 8/16 τρίποντα. Της Μεταμορφώσεως.. Καλώς ή κακώς θα αποτελέσει βαρόμετρο για τη πορεία της ομάδας στη συνέχεια της διοργάνωσης.." πες τααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα
    Δεν προλαβα στο Σ/Κ να σχολιασω για την 2η μέρα..Πρωτα απ'ολα να πουμε οτι ολα τα αποτελεσματα ηταν στραβά για τις ελληνικές ομάδες.Για το ΤΣΣΚΑ ΦΕΝΕΡ δε πολυκαταλαβα πολλα γιατι δεν ειδα το ματς αλλα ενα πραμα ειναι φως φαναρι.Η κατακορυφη ανοδος του Βεσελι απο το Γεναρη και μετα ,μαζι με την δεδομενη ποιοτητα του Μπιελιτσα που ειναι στα καλυτερα του καθιστουν την Φενερ φονικη στη ρακετα...καλα τα τριποντακια του Γκαουντλοκ αλλα με τετοια φροντλαιν ειναι πραγματικα τρομακτικη η Φενερ.Ο Ζοτς ειναι μαστορας στο να στηνει δυνταες φροντλαιν,φτανει να δουμε ποσο μπορει να κρατησει αυτη η προσπαθεια...
    Ο Βεσελι εχει αφησει πισω του το ιπταμενο τεσσαρι της Παρτιζαν κι εχει γινει ενας εκρηκτικος σεντερ που συνδιαζει παλια και νεα στοιχεια του μπασκετ.Ειναι στοιχημα...
    Ειδα το παιχνιδι του ΟΣΦΠ και ολο το ζουμι ειναι σε αυτο που λεει ο Τζιμ,δλδ ποσο σημαντικό ειναι να κερδιζεις μια μερα που δεν εισαι καλα και σωματικά αλλα και ψυχολογικά.Πραγματικά εκπληκτικός ο Πριντεζης ο οποιος επαιζε αφυδατωμενος σαν το δαμασκηνο απο την γαστρεντεριτιδα αλλα ηταν καθοριστικος για το αποτελεσμα.Εχει γινει παικτης κλασης και φαινεται και στις μετριες μερες του.Θετικός ο Τσαιρέλης, αν και τραυματιστηκε,ειναι ο παικτης που μπορει να παρει ενα πενταλεπτο,και πολυ πιο ποιοτικος απο τον Καββαδα..Επισης να πουμε οτι η Μαλαγα με τα μεγαλα κορμια και την επιθετικη αμυνα του Πλαθα ειναι μια ομαδα που δεν παει πολυ στο στυλ του ΟΣΦΠ....Τα επομενα ματς θα ειναι κόλαση για τον ΟΣΦΠ και πρεπει να ανεβει και αυτος
    Ειδα χτες στο γηπεδο τον ΠΑΟ.Απολαυστικος σε σημεια αλλα και απογοητευτικος στο ξεκινημα,οταν πηρε μπροστα ο Παππας(σουπερ) το παιχνιδι τελειωσε.Αυτο που μου εκανε κακη εντυπωση ηταν τα χαμενα ριμπαουντ στο α ημιχρονο που μου μοιαζει με ελειψη διαθεσης για το ριμπαουντ και οχι ελειψη ικανοτητας( Ο Ροντμαν ελεγε πως το ριμπαουντ ειναι θεμα θελήσης) και επισης η στασιμοτητα και η ατολμια του Χαραλαμποπουλου.Ο Λαβαλ εβγαλε αλει ουπς με το ΔΔ και μοιαζει να μπαινει στο νοημα σιγα σιγα.Επαιξαν ο Λουντζης με το Διαμαντακο με τον πρωτο να μην παιρνει προσπαθειες αλλα να δειχνει οκ στο χειρισμο της μπαλας και τον 2ο να χανει και να κερδιζει μαχες απο τον Κραβιτς και να δειχνει τα γνωστα του θεματα με τα φαουλ και με τα τελειωματα.Φαινεται παντως πως του χρειαζεται χρονος μεσα στο παρκε γαι να βελτιωθει ..ο Γκιστ σε μεγαλη φορμα επισης,ο Σλοτερ ακομα και στο Ρεθυμνο μοιαζει χαμενος..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος σε ολα......ο ζοτς θα μετατρεψει τον βεσελι σε μπατιστ σιγα σιγα με αλλα βεβαια χαρακτηριστικα....ο λουτζης μου μοιαζει πιο θρασυς απο ολους τους ακομα και απο τον μποχωριδη που ειναι στο ροτεισον.....stonerook

      Διαγραφή
    2. ο μποχωρίδης είναι ατάλαντος

      Διαγραφή
    3. @no_closure

      καλησπέρα φιλαράκι..Σωστό σχόλιο για τη Φενέρ αν και ο Ζοτς στα δύο χρόνια σχεδόν που βρίσκεται στη Τουρκία έχει κάνει λάθη στη στελέχωση και της φροντκόρτ. Πέρυσι ήταν υπερβολικά αργή. Φέτος τον έσωσε ο Βέσελι. Ο οποίος παρεμπιπτόντως έπαιζε "3" στο Βελιγράδι..

      Διαγραφή
  16. Πολύ θανατικό αυτές τις μέρες

    http://www.seattletimes.com/sports/uw-husky-basketball/former-washington-basketball-star-christian-welp-passed-away/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρόι Τάρπλεϊ, Άντονι Μέισον, Κρίστιαν Βελπ. Το 'Βλέπω τον Θάνατό σου' για τους πάουερ φόργουορντ των 90ς. Αντρέι Φετίσοβ ψάξου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό που γίνεται τον τελευταίο καιρό δεν έχει προηγούμενο. Ξαφνικά ο Κρίστιαν Βελπ άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή μόλις στα 51 του χρόνια. Κάποιος στελεχώνει ομάδα εκεί ψηλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμ μαντέψτε τι κοινό έχει το Τάρπλει με τον Βέλπ.....
      Mr. Wrong

      Διαγραφή
  19. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ...Πραγματικα απιστευτο...Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα σε όλους.
    Ο ΟΣΦΠ για μένα θα παίξει το Φ4 στο ΣΕΦ κόντρα στην Φενέρ. Αν τα καταφέρει, η ικανότητα που έχει η ομάδα να κερδίζει και σε μέτρια βραδιά, θα του εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας και λογικά τη συνέχεια στο θεσμό.
    Για τον ΠΑΟ, πέρα από τον Ιβάνοβιτς όπου μέσα στο ματς κοιμάται, πήγε τώρα και αδιάβαστος στο Τελ Αβίβ. Σαν αέρας ξεκίναγε την επίθεση η Μακάμπι. Πίεση στη μπάλα πουθενά και αρκετά χαμένα ριμπάουντ.
    Το αμυντικό ριμπάουντ είναι ξεκάθαρα θέμα συγκέντρωσης. Απλώνουμε όλοι τα χεράκια μας να πιάσουμε τη μπάλα ή να κρατήσουμε τους κακούς πίσω μας. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Στο τέλος δε, ο Παππάς έμεινε στον πάγκο και ο Πάργκο έπαιζε με 4 φάουλ, αν θυμάμαι καλά, όλο το δ' δεκάλεπτο. Πόσο δύσκολο είναι να τον σημαδέψει ο κόουτς για 2-3 επιθέσεις ώστε να τον βγάλει εκτός;
    Ο Μπατίστα και ο Σλότερ στα δυο τελευταία ματς είναι ντεφορμέ. Τον Ουρουγουανό όμως τον στηρίζω γιατί έναν τέτοιο παίκτη τον χρειάζεσαι και ας κάνει πολλά αβίαστα λάθη. Γα τον Σλότερ από την άλλη, θα συμφωνήσω ότι είναι καλός παίκτης όμως δεν νομίζω ότι εν τέλει είναι αυτό που θέλει το μπακόρτ του ΠΑΟ. Υπάρχει ξεκάθαρο έλλειμμα δημιουργίας. Δεν έχει η ομάδα κάποιον να την οργανώσει και να τρέξει κάποια plays. Και δεν νομίζω Τζιμ, ότι για τον Σλότερ υπάρχει θέμα σωστής απόφασης γιατί πολύ απλά δεν έχει να αποφασίσει για κάτι. Πιστεύεις ότι σε τελευταία επίθεση θα προσποιηθεί ποτέ το σουτ ενώ θα ψάξει την πάσα;
    Με λίγα λόγια ο Σλότερ δεν είναι τόσο combo όσο χρειάζεται η ομάδα. Πρέπει το καλοκαίρι, αν η ομάδα επιδιώξει να ανέβει επίπεδο, είτε αυτός, είτε ο Μπλουμς να απομακρυνθούν και να έρθει ένας παίκτης σαν τον Ροτσέστι. Κάποιος που να μπορεί να σουτάρει ή να πασάρει σωστά όταν χρειάζεται, ακόμα και στις κρίσιμες στιγμές.

    Officer

    Υ.Γ. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά πιο πάνω ότι ο Λούντζης δείχνει αρκετό θράσος. Αρκετά καλός στο χειρισμό της μπάλας και όσο έπαιξε προσπάθησε να κατευθύνει τους υπόλοιπους. Όσο για το Διαμαντάκο, ο Ιβάνοβιτς πρέπει να τον βγάλει εκτός ροτέισον. Για 6 μήνες μόνο στίβο και σουτ. Αλλιώς θα γίνει ο νέος Σαρικόπουλος. Πάει να κόψει μετά το πικ και κρατάς ημερολόγιο! Όπως είπε και ο σχολιαστής, "Πριν 15 χρόνια θα έκανε μεγάλη καριέρα.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. officer δηλαδή ασπάζεσαι τη καλοκαιρινή άποψη του Τζιμ ότι η ομάδα δεν ήθελε έξτρα σούτινγκ γκαρντ αλλά ένα pick and roll PG όπως ο Ρότσεστι?

      Panos

      Διαγραφή
    2. Προφανώς.
      Περίμενα πιο πολλά από τον Νέλσον. Καλός στην άμυνα και στο να κατεβάζει την μπάλα αλλά δεν μπορεί να δώσει ρυθμό.
      Όχι όμως τον Κούπερ. Δεν απειλεί αρκετά. Ο Ροτσέστι στο μυαλό μου μοιάζει ιδανικός, μπορεί να συνδυαστεί με οποιονδήποτε από το μπακόρτ. Είναι στα 30 που σημαίνει ότι έχει ακόμη τρία καλά χρόνια ,μέχρι τότε τα πιτσιρίκια θα έχουν γίνει άντρες και θα είναι έτοιμοι να το πάρουν πάνω τους.

      Officer

      Διαγραφή
    3. Φρέσκο βίντεο για να έχουμε και εικόνα. Παικτάρα:
      https://www.youtube.com/watch?v=9RJEdInhwVM

      Διαγραφή
    4. o Ροτστεστι,ηταν στην λιστα του Πεδουλακη πριν τον Καρυ αλλα δεν εκατσε ,οπως ειπε ο Πεδουλακης,γκαντεμια λεω εγω.

      Διαγραφή
    5. O Ρότσεστι έχει κάνει πλέον επίσημα enter στο top level.. Πολύ καλός, ολοκληρωμένος γκαρντ. Την εποχή που μιλούσαμε για την περίπτωση του Κρις Κουίν είχαμε συζητήσει και για αυτόν εδώ μέσα. Πολύ καλός παίκτης. Με το ανάλογο κόστος πλέον όμως.

      Διαγραφή
    6. Εύγε Officer!!!

      Σπήλιος Καραμεσίνης

      Διαγραφή
    7. Ο τόσο combo όσο χρειάζεται η ομάδα, πρέπει να γίνει ο Παππας..

      Vatos76

      Διαγραφή
    8. Η ομάδα χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο δημιουργίας πέρα από τον ΔΔ. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε παιδιά!
      Ο Παππάς δεν μπορεί να γίνει Σπανούλης σε ένα χρόνο. Η ομάδα χρειάζεται έναν έτοιμο παίκτη να κάνει ότι έκανε ο Λο στον Ολυμπιακό. Μέχρις ότου ο Παππάς και ο Μποχωρίδης πάρουν αυτό το ρόλο.
      Η αλήθεια είναι ότι πόνταρα πολλά στο Νέλσον. Ήλπιζα ότι θα είχε κάποιες ικανότητες. Τελικά αποδείχτηκε ότι είναι ένας πιο βελτιωμένος Μάντζαρης.
      Συνεπώς, χρειάζεται ένας παίκτης στη θέση του Σλότερ(ή του Μπλούμς καλύτερα) που να μπορεί να δώσει δημιουργία και να τρέξει την επίθεση. Αν φύγει ο Σλότερ, θές εναν Ροτσέστι, αν φύγει ο Μπλουμς θες έναν Κούπερ. Γιατί θα έχεις δυο δυάρια που θα χώνουν, οποτε θές έναν pure PG να τρέχει pnr, να διαβάζει τα μισματς κτλ κτλ πράγμα που αυτή τη στιγμή κάνει μόνο ο ΔΔ!

      Officer

      Διαγραφή
  21. "Υ.Γ2: Μου φαίνεται απίστευτο ότι «έφυγε» ο Άντονι Μέησον. Ένα κομμάτι του δικού μου ΝΒΑ των ‘90s, έτσι όπως το είχα χτίσει στο μυαλό μου. Τον θυμάμαι να μαρκάρει τον Χακίμ, βράχο στο ποστ, να κάνει κολπάκια με τη μπάλα ως εναλλακτικό πόιντ και το Γκάρντεν να τρελαίνεται ή να βγαίνει μπροστά για να καρφώσει τα πόδια του Τζόρνταν στο παρκέ.. Glory Days.."

    http://www.contra.gr/Columns/Comment/dimitris-karidas/ena-mono-sto-kloyvi.3333850.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αυτός ο λεμπρόν γιατί τη βρήκε έτσι με τον πάτρικ τον ατερία; δεν μου φάνηκε και τόσο αντιαθλητικός ο "πέρασα από ελλάδα και δεν ακούμπησα, αλλά παίζω ΝΒΑ"

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τον είχε κάνει να κοκκινίσει σε όλο το ματς με γαλλικά

      Διαγραφή
    2. δλδ πρέπει κανείς να ξέρει γαλλικά και πιάνο για να παίξει ΝΒΑ;

      μίμης

      Διαγραφή
  23. Τα αγωνιστικα τα καλυψε ο Δημητρης περιεκτικα όπως παντα...Περιεργο κλαμπ αυτή η ΤΣΣΚΑ ρε πουστη...Φαινεται ότι την διαπνεει πως να πω ενας ψυχισμος ιδιαίτερος,που δεν συναντάει κανεις ευκολα σε μια επαγγελματικη αθλητικη ομαδα.Ισως το σχετικα προσφατο παρελθον της ''ομαδας του στρατου'' όπως είναι γνωστη στους ντοπιους εκει,να επηρεαζει οσους συμμετεχουν σε αυτήν από οποιοδήποτε ποστο και μιλαω βεβαια σε ψυχολογικο επιπεδο.πιεσης,απαιτησεων,εσωτερικων σχεσεων στην ομαδα μεταξυ κοσμου,διοικησης,τεχνικου τιμ,παικτων...Καποτε ο Πεδουλάκης τον οποιο εκτιμω σαν ανθρωπο και πιστευω είναι και καλος προπονητης,ειχε πει σε μια συνεντευξη του κατι που μ εντυπωσιασε:Οτι κάθε ομαδα εχει εκτος από το καθαρα αγωνιστικο κομματι και καποιες ιδιατεροτητες(πολιτισμικα στοιχεια τις ονομασε) που διαμορφώνονται με το περασμα του χρονου και ''σφραγιζουν'' κατά καποιο τροπο το κλαμπ.Αυτο σε καποιες ομαδες όπως καλη ωρα η ΤΣΣΚΑ φαινεται να παιζει μεγαλο ρολο αλλοτε θετικα και αλλοτε αρνητικα.Και η Μακαμπι πιστευω είναι μια αντιστοιχη περιπτωση,ενω και οι ελληνικες ομαδες μπορει να πεις ότι εχουν ετσι μια αυρα τετοια...Και πανω στην ειδικων συνθηκων-αναγκων ομαδα της ΤΣΣΚΑ κολλησαν για βασικο οργανωτή τον ανθρωπο ειδικων συνθηκων-αναγκων Τεοντοσιτς...Το σχολιο στο πανω σ αυτά Δημητρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Κάθε κλαμπ "κουβαλάει" μαζί του ιδιαιτερότητες και τη δική του ξεχωριστή αύρα που διαμορφώνεται μέσα στα χρόνια. Κάθε νέο πρόσωπο λοιπόν που εντάσσεται σε ένα κλαμπ πρέπει να ενταχθεί σε αυτά τα δεδομένα. Είναι το ίδιο σημαντικά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

      Διαγραφή
  24. Να πω επισης ότι κατι αρθρα σαν κι αυτό,μπορει να τα διαβασει κανεις παρακάμπτοντας τα ονόματα παικτων και ομαδων και το τελικο αποτέλεσμα των αγωνων,σαν μινι-μαθηματα μπασκετικης τακτικης ας πουμε.Πχ τι τροπους χοντρα χοντρα εχει μια ομαδα να πετυχει σκορ,η τι τροπους να αμυνθεί κτλ,γι αυτό πολλα απ αυτά είναι συλλεκτικα.Μπορει καποιος με τον χρονο δηλαδη να μαθει μπάσκετ μεσα από το μπλογκ.,αν διαβαζει με τροπο πιο ''αφηρημενο'' και λιγοτερο ''ειδησεογραφικο'' τις αναρτησεις...
    Και για τους τρεις ελληνες παικτες στην κορυφη της λιστας των πασερ στην ευρωλιγκα,να πω ότι είναι πολύ τιμητικο βεβαια για το ελληνικο μπάσκετ και αντιπροσωπευει σαφως μιας μορφης τεχνογνωσια που εχει συσσωρευθεί με τα χρονια από παικτες,τεχνικους,αλλα και το απλο κοινο οσον αφορα την ''τακτικη αντιληψη'',κομματι του παιχνιδιού πολύ ευρυτερο από την στενη εννοια της ''πασας''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή παρατήρηση vet. Η γοητεία Hoopfellas -μιλώ ως ένας εκ των παλαιών στο μπλογκ- είναι ότι λειτουργεί σαν πανεπιστήμιο του μπάσκετ.

      8:22 λινκ?

      manu chao

      Διαγραφή
    2. Είμαστε γόηδες πως να το κάνουμε..

      Διαγραφή
  25. Γεια σου φιλε καιρο εχω να γραψω... Και παλι το αρθρο σου φοβερο... Νουβελα θα ελεγα (χαχα!). Πιστευω οτι η απουσια του Σοφο ισως να ειχε και καποιο θετικο αντικτυπο για τον ΠΑΟ (θυμισου το ματς του ΟΑΚΑ), καθως ο Μπατιστα δειχνει οτι εχει προβλημα στην επιθεση οταν εχει στην πλατη του αγριμια οπως ο Ταιους παρα παικτες στα ιδια κιλα + το πικ εν' ρολ που θα χτυπουσε συνεχεια τον Ελληνα ψηλο. Φυσικα και η Μακαμπι θα ειχε σημαντικοτατο σημειο αναφορας στη ρακετα.. Ματι εβγαλε επισης η απουσια Νελσον. Ειδα και μερικα τυχερα ριμπαουντ της Μακαμπι που μετα απο σουτ η μπαλα χτυπαγε ισα ισα στο στεφανι και επεφτε στα χερια των παικτων της αλλα και η τυχη ειναι μεσα... Ειδα το ματς της Ρωσσιας... Αυτος ο Μπιελιτσα ειναι απο τους καλυτερους παικτες στην Ευρωπη. Σιγουρα το καλυτερο 4... Ο Ζελικο εχει ανεβει κατακορυφα και οσο περναει ο καιρος θα γινεται και καλυτερος. Η προσθηκη του Ζηση εχει φερει πραγματα στην ομαδα που δεν φαινονται σε αριθμους. Πολυ θετικη επισης η αρκετα καλυτερη εικονα του Ερντεν απο την περυσινη σεζον! Περιμενω σε αναμενα καρβουνα το ματς της Πεμπτης στο ΟΑΚΑ! Τα λεμε αρχηγε!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Στάθη, καλά όλα φίλε? Σε ευχαριστώ. Ο Μπιέλιτσα είναι το καλύτερο "4" στην Ευρώπη. Το έχω γράψει εδώ και 2 χρόνια, είναι η επιλογή μου για τη θέση. Έχει όλο το πακέτο. Ακόμα και πέρυσι που ήταν ακόμα εδώ ο Μίροτιτς, τον Σέρβο θα διάλεγα.

      Διαγραφή
    2. Ο οποίος Μίροτιτς (μια και το έφερε η κουβέντα) έκανε εκπληκτικό παιχνίδι εχθές απέναντι στους Κλίπερς (29 πόντοι-9 ριμπ.)

      Διαγραφή
  26. Ο Ζησης θεωρεις ότι είναι καλος αμυντικος στην τωρινη φαση της καριερας του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο ζήσης ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι καλός αμυντικός. Άλλα πράγματα εκτιμούν σε αυΧτες τόν...κάποιοι. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ζησης παίζει σωστή και έξυπνη άμυνα. Έτσι καταφέρνει και είναι συνεπέστατος στο αμυντικό κομμάτι. Με τον Σιπάχι εκτός rotation, ο Νικόλας πηγαίνει στον πιο επικίνδυνο γκαρντ του αντιπάλου. Αυτός και ο Μπογκντάνοβιτς.

      Διαγραφή
    2. Γιατί υποτιμάται τόσο πολύ ο Ζήσης από τους Έλληνες ακόμα δεν έχω καταλάβει...κακός αμυντικός, μέτριος σκόρερ, δε κάνει για πρωταγωνιστικό ρόλο και όλα τα κακά. Ακατανόητο.

      Διαγραφή
  28. Μάγκες σας αρέσει ο Ιβανοβιτς?Δεν ξέρω,αλλά νομίζω πως είναι η μοναδική χρονιά εδώ και πολυ καιρό που μου φαίνεται πως ο Παο δεν έχει ξεκάθαρη ταυτότητα στο παιχνίδι του..Ακόμα και με τον Πεδουλάκη,είχαμε την άμυνα ως σημείο αναφοράς μας,τώρα σε τι βασιζόμαστε,που έχει δώσει βάρος ο κόουτς?Παρακαλώ κύριοι τις απόψεις σας..Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Μητσακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Emena den mou aresei katholou. Den exw katalavei ti thelei na petixei o Ivanovic ston PAO. Den vlepw kapoia stratigiki, kapoio sxedio. I omada wres wres fainetai san tsirko opou oloi trexoun kai soutaroun triponta ki agios o theos. Ti na pw... Perimenw to telos tis xronias...

      Διαγραφή
  29. Εννοεις την εμφανιση?Χαχαχαχ
    Στα πρωτα του ηταν συνεπης αμυντικος σιγουρα,οχι του επιπεδου του διαμαντιδη και του παπαλουκα πχ,αλλα θεωρείτο καλος σ αυτό τον τομεα.Και σιγουρα γενικα δεν ειχε την εξελιξη που προδιεγραφαν οι επιδοσεις του μεχρι τον τραυματισμο του στο μουντομπασκετ του '06 απ ο χτυπημα του Βαρεζαο...Ισως με τη Φενερ εστω και τωρα στα 32 του να καταφερει να παιξει πρωταγωνιστικο ρολο στο υψηλοτερο επιπεδο για πρωτη φορα στην καριερα του.Ηδη νομιζω παει καλα με τον Ζοτς εκει,στον ρολο του ασου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη Σιένα πήγε F4 έχοντας το τιμόνι της ομάδας όταν τραυματίστηκε ο Μακάλεμπ και με ρόλο ανάλογο του Παπαλουκά στην ΤΣΣΚΑ προ-τραυματισμού..

      Διαγραφή
  30. Την ιδια ερωτηση θαθελα να θεσω προς συζητηση και για τον σπανουλη.Σχετικα με τις αμυντικες του επιδοσεις δλδ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημερα Jim και παρεα. Για το ματς του Παο, ναι δεν εχει 2 ισαξιες πενταδες αλλα εχει 2 ικανες και καλοπροπονημενες,που τα καταφερνουν πολυ καλα στο επιπεδο της ευρωλιγκας, ομως διακρινω (εγω ο μεγας) προβλημα στο rotation της ομαδας, σημειο που ο ολυμπιακος του μπαρτζωκα ηταν αψογος, δλδ στο παιχνιδι του τελ αβιβ, 2 διαφορετικες 5αδες καταφεραν κ μαζεψαν τη διαφορα που εφαγαν και μολις βρηκαν ρυθμό και τροπο για το παραπανω αρχισαν οι αλλαγες παλι, μιλαω για 3η και 4η περιοδο. ειναι θεμα χημειας ή rotation αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καταρχάς για τον Mason, καθώς το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα εδώ (και με τον Jim) για τους αγαπημένους Nicks της εποχής εκείνης. Αν και οι προηγούμενες συζητήσεις μας ήταν πιο "χαρούμενες", για το κυνήγι του Starks στον MJ και το απίστευτο κάρφωμα που έκανε σε εκείνους τους τελικούς, για τα Bad Boys της εποχής που έκαναν όλους τους άλλους να μοιάζουν του κατηχητικού (και τα υπόλοιπα rivalries σαν τρυκ του WWE, καλά για το σημερινό ΝΒΑ δεν μιλάω καν), για την εποχή που οι "λαϊκοί" Nicks χτυπούσαν στα ίσια τους "βασιλιάδες" και τους stars της εποχής.

    Ειδικά ο Mason, με τους ώμους του, το βλέμμα του, και το περίεργο τρέξιμο και dribbling (έμοιαζε σαν να μπήκε ο Lurch μέσα να παίξει μπάσκετ), ήταν το πλέον χαρακτηριστικότερο δείγμα τέτοιου παίκτη (μαζί με τον Starks ίσως). Όχι Ο αγαπημένος μου, αλλά σίγουρα από τους παίκτες που ακόμα και άθελά σου τον υποστήριζες. Κρίμα τόσο νωρίς....

    Για το παιχνίδι του ΠΑΟ τα είπαμε προχθές, ο ελλιπής και ασυνεπής ΠΑΟ τελικά "κατάφερε" να χάσει από την Maccabi, κυρίως από αβλεψίες, χαμένα rbs (το έχει κάνει συνήθεια δυστυχώς, πρέπει να κοπεί αυτό), και κακές αποφάσεις/εκτελέσεις στα τελευταία λεπτά. Όντως το killer instinct στα closing minutes φαίνεται να έχει χαθεί, γιατί επιμένει ο Κόμης στον Slaughter και έκανε άκρη τον ΔΔ ? (προφανώς από επιλογή, όχι επειδή έτυχε....)

    Και πάλι όμως, μεθαύριο είναι πρακτικά η μισή πρόκριση και θα "δείξει" για το πλεονέκτημα. Με την διαφορά υπέρ ΠΑΟ, στην ουσία μπορεί να βάλει από κάτω και Μπάρτσα και Μακάμπι....για να δούμε, τώρα είναι πραγματικά do-or-die....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορεί ο Μήτσος Αντώνη, δε τον έκανε ο κόουτς στην άκρη

      Διαγραφή
  33. H αίσθηση που έχω πάντως παιδιά είναι ότι με τον Πεδουλάκη το ματς του Τελ Αβίβ δε το χάναμε.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και χωρίς να μπαίνω σε συγκρίσεις τύπου 'ποιός είναι καλύτερος'. Απλά βλέποντας το ματς να κυλάει και την κατάληξη του, αυτό εισέπραξα.

      Panos

      Διαγραφή
    2. Ο Πεδουλάκης πέρσυ έχασε μέσα -έξω από Μακάμπι.

      Διαγραφή
    3. Από τη Μακάμπι του Μπλατ και μετέπειτα πρωταθλήτρια ευρώπης εννοείς?

      Panos

      Διαγραφή
    4. Ναι. Απο τη Μακαμπι του Μπλατ. Αλλα κι Πεδουλακης ειχε Λασμε, Μασιουλις και το Μητσο ενα χρονο νεοτερο. Θα συμφωνησω στο εξης. ΑΝ εδιναν στον Πεδουλακη την ομαδα που εφτιαξε ο Ιβανοβιτς και του ελεγαν να την κοουτσαρει απλως στο συγκεκριμενο παιχνιδι (με δεδομενη τη δουλεια που εχει ηδη γινει απο τον Ιβανοβιτς) τοτε ισως και να κερδιζε. Αλλα δε γινεται να εχεις αλλο προπονητη να προπονει και να αναπτυσει παικτες κι αλλον να κοουτσαρει. Αν θελεις να εχεις καποιον που να κανει και τα δυο εξισου καλα τοτε πληρωνεις και παιρνεις το Ζοτς, τον Ντουντα ή τον Μπλατ.

      Διαγραφή
    5. Όταν έχασε, στον πρώτο γύρο δηλαδή, η Μακάμπι ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, σε σημείο που σκεφτόντουσαν να διώξουν (!) τον Μπλατ.

      Διαγραφή
    6. 4:47
      "Θα συμφωνησω στο εξης. ΑΝ εδιναν στον Πεδουλακη την ομαδα που εφτιαξε ο Ιβανοβιτς και του ελεγαν να την κοουτσαρει απλως στο συγκεκριμενο παιχνιδι (με δεδομενη τη δουλεια που εχει ηδη γινει απο τον Ιβανοβιτς) τοτε ισως και να κερδιζε. "

      Aυτό ακριβώς εννοώ. Το έγραψα, δε "συγκρίνω" τους δύο προπονητές

      Panos

      Διαγραφή
    7. @Panoς
      Δε διαφωνουμε.

      Διαγραφή
  34. 4 47'' ο Ζοτς το μόνο που μπορεί να αναπτύξει είναι οι καταθέσεις του. Ποτέ δεν ήταν ο κόουτς που ανέπτυσσε νέους παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ειχε ενδιαφερον αυτη η κουβεντα αν ειχες διαθεση να την κανεις. Ειναι εμφανες ομως οτι δεν εχεις διαθεση για συζητηση. Οποτε ας μη σπαταλησουμε ο ενας το χρονο του αλλου.

      Διαγραφή
    2. Είμαι γεμάτος διάθεση. Κανένα ειρωνικό πνεύμα. Απλά μια απογοήτευση γιατί ο καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη άφησε το ΟΑΚΑ χωρίς να προετοιμάσει τίποτα πίσω του. Ποτέ δεν υπήρξε ο κόουτς που θα δουλέψει με νέους.

      Διαγραφή
    3. Αυτόν που δε του έκανε ο Παπανικολάου και είπε ότι ο Μάντζαρης είναι περίπτωση Βεργίνη?

      Διαγραφή
    4. Ποιος μιλησε για νεους; Αναπτυξη δεν ειναι μονο να δουλευεις με 17χρονα.Αυτο οντως ο Ζοτς ουτε το εκανε ουτε το κανει. Βελτιωνει ομως οποιον παικτη εχει στη διαθεση του και επιθυμει να βελτιωθει. Αν δεν το επιθυμει βρισκεται εκτος ομαδας. Ο Ζοτς αλλαζει επιπεδο σε ομαδες. Μαζι με την ομαδα του που μαθαινει να παιζει σωστα μαθαινουν και οι παικτες. Δε θα κατσει να ασχοληθει με το Διαμαντακο και το Χαραλαμποπουλο αλλα θα βοηθησει ηδη τους πολυ ταλαντουχους παικτες (παραδειγματα φανταζομαι οτι δε χρειαζεται να σου αναφερω) να γινουν σουπερ σταρς.Σε ο,τι αφορα τα λαθη που εγιναν και αφησαν γυμνο τον Παναθηναϊκο θα σου πω χωρις περιστροφες οτι εχει μεγαλη ευθυνη. Αλλα η μεγαλυτερη ειναι στην τοτε διοικηση που δεν ηξερε ουτε η ιδια τι ηθελε να κανει με την ομαδα. Το λαθος του Ομπραντοβιτς ειναι οτι αυτο το ανεχθηκε και κοιταξε απλως το βραχυπροθεσμο στοχο που ηταν μια ακομα ευρωλιγκα στην Κωνσταντινουπολη. Λαθος του.

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος3 Μαρτίου 2015 - 5:20 π.μ.
      Ναι αυτον λεω.
      Τον αλλο που ηθελε να διωξει το Σλουκα απο τον Ολυμπιακο τον θυμασαι; Τον κανει αυτο μικροτερο προπονητη; Ποιος σου ειπε οτι οι μεγαλοι προπονητες δεν κανουν λαθη;

      Διαγραφή
    6. Ποτέ δε συνέβη αυτό φίλε με Ντούντα -Σλούκα. Απλό γυμνάσιο ήταν.

      Διαγραφή
    7. Βεβαια οι φημες λενε πως ο Ιτουδης τον απερριψε το Μαντζαρη (τετοιον υπερπαιχτη?? λολ) , αλλα εκεινος είναι ΕΛΛΗΝ προπονητης οποτε όταν μιλαμε για Ιτουδη πλεον λεμε "ειναι καλυτερος του ξεπερασμενου Ομπραντοβιτς", ¨ό,τι καλο εκανε ο ΠΑΟ τελευταια οφειλεται στον Ιτουδη" κλπ.

      Αυτα βεβαια άρχισαν μολις προσφατα, όταν δηλαδή μαθαμε πως αποκατασταθηκανε οι σχεσεις Σπανουλη-Ιτουδη. Μέχρι να γινει αυτο, το τροπαριο ηταν αλλο: ο Ιτουδης δεν έκανε τίποτε απλά ανελίχθηκε επειδη τον βοηθησε ο Ομπραντοβιτς, ανύπαρκτος, παραδοπιστος κι αυτος, κατεστρεψε τον Παναθηναϊκο το καλοκαιρι του 2012 κλπ.

      Κοινώς, όποιο ρυθμό παίζουν οι εντεταλμένοι του Γιαννακόπουλου από τη μία και από την αλλη το ανεπισημο γραφειο τυπου του ΟΣΦΠ (Καρύδας-Μαγουλάς κλπ), σε αυτόν χορεύει και το αδαές πλήθος. Άλλωστε, πώς να σχηματίσει κανείς προσωπική άποψη; Πρέπει να σκαμπάζει και λίγο από μπάσκετ για να καταλάβει τι βλέπει κάθε φορά στο γήπεδο. Ας παπαγαλίσουμε λοιπον αυτά που λένε οι ΑΡΔ και οι τσατσοι.

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα Τζιμ,

    εξαιρετικό άρθρο και κοφτερή ματιά ως είθισται...

    και... χαίρομαι που "σφάζεις με το γάντι" τον Ντούσκο "Οι «βουτιές» στην απόδοση του μακριά από το ΟΑΚΑ είναι παροιμιώδης(-εις!) και η επιμονή του Ιβάνοβιτς πολλές φορές σε αυτόν τουλάχιστον συζητήσιμη." γιατί πρέπει κιαυτός ν'αρχίσει να "στρίβει" αλλιώς θα αποτελέσει- αυτός ναι ο προπονητής- το ταβάνι ενός τόσο promising project...

    Σλόττερ&Μπατίστα έχουν ντεφάκτο χρόνο συμμετοχής ασχέτως φορμαρίσματος και αν ταιριάζουν με το σχήμα του αντιπάλου στο τέλος των αγώνων. Είναι και το πρώτο μεγάλο λάθος του, που έχει κοστίσει στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις εκτός έδρας ήττες.

    Το δεύτερο εξίσου μεγάλο λάθος του- αλληλένδετο με την πατέντα γκαραντι του πικ εν ρολ μια δεκαετία τώρα- έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Διαμαντίδη.
    Παρένθεση: βγάζω το καπέλο μου στον κόουτς για την σοβαρότατη προετοιμασία που οφθαλμοφανέστατα έγινε, λ.χ. οι πρεσβύτεροι ΔΔ και Φώτσης εμφανίζονται απείρως πιο φρέσκοι σε πόδια και αναπνοές σε σχέση με πέρσι.

    Κακώς, κάκιστα πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων τα δύο "όπλα" και το κρυφό χαρτί - που σημ. τελειοποίησε ο Πεδουλάκης την προηγούμενη διετία:
    το πικ εν ρολ και η άμυνα με αλλαγές από το δίδυμο των "ροντβάιλερς" (νέα παρένθεση: "έγκλημα" μην αναπληρωθεί το κενό του Λάσμε με τον Λαβάλ απτο καλοκαίρι, εμμονές από κόουτς και πρόεδρο, χάθηκε πολύτιμος χρόνος δεσίματος ώστε να συνυπάρξουν εξίσου το παιχνίδι πλάτης και το πικ εν ρολ ώστε να είναι "κτήμα" της ομάδας τώρα που κρίνονται όλα στην ευρωλίγκα) και το κρυφό χαρτί του Διαμαντίδη σε θέση λίμπερο στην άμυνα. Στα 35 του και απεύχομαι στην τελευταία σεζόν της τεράστιας καριέρας του αν είναι Ιβάνοβιτς "πατάς" στην λογικότατη και λειτουργικότατη πεπατημένη του Πέδουλα, τον κρύβεις τον Μήτσο στην ευθεία μεταξύ διακεκκομένης και βολών, δεν τον εκθέτεις σε μαρκαρίσματα με Σπανούλη, Χουέρτας, Ροντρίγκεθ, Πάργκο κλπους "γκαζιάρηδες", τον προστατεύεις και αποκομίζεις απ'αυτόν την πεμπτουσία σε μια τόσο νέα και άπειρη ομάδα: το τελείωμα των αγώνων.

    Keep on Jimmy Conway!!!

    Σπήλιος Καραμεσίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mhtsara takhs katw apo to aulaki...pisteuw oti o pao me vezenkov kai cooper tou xronku an parei kai lew tous duo eleidh akousthkan tha allaksei epipedo o cooper fetos ti kanei me assists spaei ta konter thelei paikth pou na ftiaxnei paixnidi..epishs tha hthela na dw nelson mai 3d mazi opws spanouli matzarh last year o enas sumplhrwnei ton allon..p.s oi bucks meta tis allages den exoun vrei ruthmo krima gia giannh..p.s2 sevasmo kai deos ston megalutero paixth ths 20etias mazi me to tim dunkan k.g kevin karnet epistrofh stous lukous...

      Διαγραφή
    2. Γειά Τάκαρε, με βρίσκεις σύμφωνο σε όλα. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν έναν pick & roll δημιουργό (όχι απαραίτητα τον Κούπερ επειδή γράφτηκε εδώ αλλά κάποιον με ανάλογες ικανότητες) με playmaking abilities. Όντως το πακέτο του Μάντζαρη συμπληρώνει τον Σπανούλη, υπήρξε κλειδί αυτό για τον ΟΣΦΠ τα τελευταία χρόνια. Τεράστιος ο Γκαρνέτ.

      Διαγραφή
    3. Σπήλιο καλησπέρα. Όπως πάντα πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου. Από την άλλη όμως που να δώσει τη μπάλα ο Ντούσκο στο τέλος των ματς όταν ο αρχηγός δεν έχει ανάσες? Ο Σλότερ είναι ασανσέρ (επαναλαμβάνω πολύ καλός ως 2η-3η επιλογή), ο Νελσόν καλός στην απόφαση αλλά όχι στην εκτέλεση. Ο Παππάς ίσως (αν κοιτάς αποκλειστικά προσωπική φάση και γρήγορο σκορ).. Πρέπει να δημιουργήσει λοιπόν ένα πλαίσιο συνεργασίας και καταστάσεις για όλους ο κόουτς ώστε η ομάδα να βγαίνει από τη δύσκολη, ανάλογα με το ποιο χέρι είναι πιο ζεστό..

      Διαγραφή
    4. Στο πρωτο ημιχρονο ειναι φανερα πιο ενεργητικος μεχρι και ταπες χαριζει ο αρχηγος.Ειναι γνωστος σε ολη την Ευρωπη για τις σωστες αποφασεις στα κρισιμα, τωρα με τοσο ξεζουμισμα που να βρει ανασες;.Αρα λαθος στελεχωση της ομαδας,Σωστα;;;

      Διαγραφή
  36. Καλησπερα σε ολους, καλησπερα Τζιμ. Θελω να ρωτησω τα εξης: πρωτον, γιατι ειναι τοσο απαραιτητο ο παππας, για να ανεβει επιπεδο να βελτιωθει σε playmaking και αμυνα αφου ειναι φυση επιθετικος παικτης. Κατα την γνωμη μου θα πρεπει να βελτιωσει κι΄αλλο το επιθετικο του παιχνιδι και να σταθεροποιησει την αποδωση του. Για παραδειγμα ο λανγκφορντ που επαιζε περυσι στην αρμανι και ηταν απο τους καλυτερους παικτες της euroleague ουτε αμυνα, ουτε playmaking ειχε και πολλοι αλλοι επισης που εχουν κανει μεγαλη καριερα στην ευρωπη. Δευτερον, ο μποχωριδης κατα την γνωμη σου τι στυλ παικτης θα γινει; Το ρωταω αυτο διοτι δεν εχει καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα στο παιχνιδι του, δηλαδη ουτε σκορερ ειναι, ουτε γρηγορος ειναι, ουτε σουτερ ειναι, ουτε καλος αμυντικος ειναι, ουτε φαινεται να ειναι ιδιαιτερα καλος οργανωτης και δημιουργος.....ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Πρόεδρα... Κατ'αρχήν δεν είναι απαραίτητο, είναι η δική μου γνώμη. Κρίνω λοιπόν ότι το σύγχρονο μπάσκετ χρειάζεται κομπλέ περιφερειακούς στο ανώτερο επίπεδο. Για τον Παππά δε, όπως παίζουμε το άθλημα εμείς εδώ (η σχολή μας) και με γνώμονα ότι το μέλλον του είναι στο ΟΑΚΑ, αν βελτιωθεί σε αυτά τα κομμάτια θα "δείξει" αμέσως. Και θα ανοίξει κατευθείαν τη πόρτα της Εθνικής όντας πολύ πιο δυνατός (σαν ξεχωριστή οντότητα πέρα από το σύνολο) σε τοπ-επίπεδο. Άσε τον Λάνγκφορντ.. Ανήκει σε "άλλη" μάντρα. Τα προσόντα του είναι απίστευτα και τα επιθετικά του χαρίσματα πολύ μεγαλύτερα του Παππά (σήμερα τουλάχιστον) που είναι τοπ-σκόρερ για τη σχολή μας. Σε συγκέντρωση και χαρακτήρα υστερεί ο Λάνγκφορντ και εκεί κρίνονται οι τίτλοι.. Δε θυμάμαι πόσες Ευρωλίγκες έχει ο προικισμένος Αμερικανός.. Ο Μποχωρίδης αναπτύσσεται. Σαν πρώτη ύλη, μοιάζει να συγκεντρώνει χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου κόμπο.. Δεν είναι αυτή τη στιγμή ούτε πολύ καλός, ούτε ιδιαίτερα κακός κάπου.

      Διαγραφή
    2. Eιναι ιδιαιτερα κακος στον ελεγχο της μπαλας. Πολυ κακη ντριπλα για παικτη της ηλικιας του.

      Διαγραφή
  37. πολλη κριτικη εισπρατει ο ιβανοβιτς στον παο και δεν καταλαβαινω τους λογους.

    αυγουστο και σεπτεμβριο γινοταν λογος για το μεχρι πού μπορουσε να φθασει η ομαδα και η πιο δημοφιλης γραμμη ηταν "αντε να περασει πρωτο γυρο στην ευρωπη και να μην ξεφτιλιστουμε στους τελικους με τον οσφπ".

    απο τοτε κυλησε νερο στο αυλακι και ο παο κερδισε τον οσφπ στο οακα κεκλεισμενων των θυρων, στο πρωταθλημα εχει χασει μονο στο σεφ με 6-7π και εχει και μια αθλια εμφανιση στην πυλαια, ενω στην ευρωπη, μαρτιο μηνα, παλευει να προκριθει στα προημιτελικα!!

    και ολα αυτα με ενα σκασμο τραυματισμους που δε σου στερουν μονο παικτες απο τα επισημα ματς αλλα και την ποιοτητα των προπονησεων.

    και ολα αυτα με απειρους ως επι το πλειστον παικτες.γιατι μπορει ο σλοτερ να ειναι 27 χρονων αλλα σε αυτο το επιπεδο ειναι νιουφης (που λενε και στο στρατο).μπορει ο νελσον να ειναι 30 αλλα πρωτη φορα παιζει σε μια τετοια ομαδα με αυτες τις απαιτησεις και τις προσδοκιες.ο μπλουμς τα ιδια!!!ακομα και ο μαυροκεφαλιδης δε θεωρω οτι ειναι τοσο εμπειρος οσο δηλωνει το background του.επαιξε 2-3 χρονια ευρωλιγκα με τον οσφπ?και σε τι ρολο?μετα πηγε πανω στα χιονια και περυσι δεν επαιξε σχεδον καθολου.δε συζηταω για παππα-βλαντο που μεχρι φετος ειχαν απο 5 λεπτα συμμετοχη στη διοργανωση.....

    και ολα αυτα με ενα τσουρμο πιτσιρικαδες που ΠΡΕΠΕΙ να βαλει στο παιχνιδι ο ντουσκο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.ξεκινωντας απο τους παππα-βλαντο που δεν ειναι πλεον πιτσιρικαδες , αρα επρεπε να καθε κοστος να μπουν στην ομαδα με συγκεκριμενους ρολους και χρονους , συνεχιζοντας με το μποχωριδη, που απο τον αρη επρεπε να μπει σε ομαδα ευρωλιγκας και καταληγοντας στο χαραλαμποπουλο που και αυτος φετος επρεπε να παρει μια γευση προκειμενου απο του χρονου να ειναι πιο ετοιμος.

    τι συζηταμε λοιπον και που επι της ουσιας κρινουμε τον ιβανοβιτς?οτι παιζει ουσιαστικα με 4 εμπειρους παικτες (δδ, φωτση, γκιτσ, μπατιστα) και κανουμε κριτικη γιατι ο ντουσκο δε μπορει να κλειδωσει τα παιχνιδια και γιατι παρουσιαζει η ομαδα τετοιες διακυμανσεις εντος και εκτος οακα?θεμα εμπειριας ειναι απλα και απο αυτο η ομαδα εχει σοβαροτατο ελλειμα!!!οταν ο βλαντο δεν εχει την αυτοπεποιθηση, και ενω ειναι σε καλη μερα, να βαλει εκεινο το ρημαδιασμενο καλαθι μες στην μακαμπι ή οταν δεν εχει το καθαρο μυαλο και παει και κανει αχρειαστο φαουλ στο ντολμαν μες στη βαρκελωνη στο τελος του ματς εμενα μου δειχνει οτι ειναι απλα απειρος.την επομενη φορα δε θα επαναλαβει αυτα τα λαθη.οταν ο σλοτερ γραφει μεσα στο οακα και εκτος εδρας τα σπαει, θεμα εμπειριας ειναι.

    λεμε οτι δεν προετοιμαστηκε σωστα ο παο για το ματς με τη μακαμπι!!δηλαδη τι επρεπε να κανει ο ντουσκο?να μπει και να παιξει ο ιδιος?δεν ειχε το μοναδικο παικτη που μπορουσε να σταματησει τον παργκο και ο σεντερ που πηρε ηταν ανετοιμος!!!και παρολαυτα το πηγαμε το ματς μεχρι τελους, οπως και η ρεαλ και η μπαρτσα.δηλαδη αν 1-2 φασεις εξελισσονταν διαφορετικα και κερδιζαμε τι θα λεγαμε?μαστορας ο ντουσκο?

    για μενα ο παναθηναικος παει καλα οχι τηρουμενων των αναλογιων (αυτες τις εχει ξεπερασει προ πολλου) αλλα λαμβανοντας υποψιν τις συνθηκες που κληθηκε να αντιμετωπισει φετος και αναφερομαι πιο πολυ στους τραυματισμους.αν η ομαδα ηρεμησει απο τους τραυματισμους απο δω και περα την εχω ικανη να φθασει μακρια.αν ομως σε κομβικα παιχνιδια εχουμε σοβαρες απωλειες , οπως ειχαμε πχ ς μες στη μακαμπι με το νελσον, τοτε το ταβανι μας θα ειναι ενας ενδοξος αποκλεισμος στα προημιτελικα.

    ας κοιταξει ο ΔΓ να ανανεωσει χθες το ντουσκο και να αφησει τη δημοσια κριτικη.προσωπικα θεωρω οτι βρηκαμε τον ανθρωπο μας.

    ΣΜ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ ΣΜ να τον ανανεώσουν για 5 χρόνια. Αυτά τα ακούγαμε και πέρσι με τον προηγούμενο. Κανένα πρόβλημα αλλά να μην κάνουμε και το μαύρο άσπρο. Αν ο Ιβάνοβιτς είναι ο άνθρωπος σας τότε μάλλον θέλετε να αλλάξει τσιπάκι ο ΠΑΟ. Δεν λέω ωραίο είναι στα μάτια των πολλών το χαζοχαρούμενο μπάσκετ με την αφέλεια και τα πολλά σουτ. Να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο να τρώει πατατάκια και να πίνει κόκα κόλες. Αλλά δεν έχει έβδομα και νέες αυτοκρατορίες.
      Η ομάδα προκρίθηκε στο τοπ16 με 5-5 γιατί απλά η Αρμάνι και η Μπάγερν εμφανίστηκαν πολύ χειρότερες από τα αναμενόμενα. Κι έτσι βέβαια έχασες και από τις δυο εκτός έδρας. Στον όμιλο του τοπ16 υπάρχουν 4 ομάδες που είναι αντικειμενικά χειρότερες από τον ΠΑΟ. Και κινδύνευσε από τις δυο από αυτές γλιτώνοντας στο τσακ το χαρακίρι. Σύγκρινε τον περσινό και προπέρσινο όμιλο ή τον φετινό του Ολυμπιακού και θα καταλάβεις τις διαφορές.
      Πάμε στην ανανέωση. Με εξαίρεση την αισθητή αλλά όχι ικανοποιητική ακόμη βελτίωση του Γιάνκοβιτς και κάποιες εκλάμψεις του ταλαιπωρημένου Παππά η εικόνα υπάρχει στασιμότητα των υπολοίπων. Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος δεν δείχνουν βελτίωση. Για τους υπόλοιπους άστο. Τελικά τι μπασκετ τους διδάσκει ο Ντούσκο; Τρέχω, σουτάρω χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν διαβάζω την άμυνα. Αυτό είναι το μπάσκετ που πρέπει να μάθουν να παίζουν τα παιδιά;
      Στα αγωνιστικά τώρα. Βλέπεις την ομάδα να έχει ταυτότητα, προσανατολισμό, κατεύθυνση; Βλέπεις σωστή διαχείριση του ρόστερ; Βλέπεις ορθολογικό ροτέισον μέσα στα ματς; Βλέπεις διάβασμα του αντιπάλου και καλό σκάουτινγκ; Βλέπεις σωστές αποφάσεις στο κλείσιμο των παιχνιδιών που κρίνονται στον πόντο; Βλέπεις βελτίωση στις αδυναμίες που σέρνονται από την αρχή της χρονιάς; Βλέπεις σκληράδα και μαχητικό πνεύμα;
      Στο Τελ Αβίβ ένα πράγμα έπρεπε να κάνει. Να κόψει τον ρυθμό της Μακάμπι. Αυτό έκανε μέχρι και η Άλμπα και καθάρισε την μπουγάδα. Ε, δεν το έκανε ο ΠΑΟ. Μπήκε κι έπαιξε λες και δεν ήξερε ποιον είχε απέναντι του.
      Ο προπονητής επιλέχθηκε γιατί είναι μανούλα στην εκπαίδευση των μικρών και στην άριστη φυσική κατάσταση. Εγώ βλέπω να μην πιστεύει τους μικρούς που τους βάζει τώρα τελευταία να παίζουν επειδή τον πρόγκηξε ο πρόεδρος και να σπάει κάθε ρεκόρ σε θλάσεις και μυικούς τραυματισμούς.
      Πάμε παρακάτω. Βλέπω τον προπονητή να έχει τον 35αρη αρχηγό να κυνηγάει τα αντίπαλα γρήγορα γκαρντ, να κατεβάζει την μπάλα και να τρέχει το γήπεδο πάνω κάτω σαν την άδικη κατάρα. Να έχει δώσει ασυλία στον Σλότερ λες και είναι ο Στεφεν Κάρι. Να έχει εμμονή στον Μπατίστα που εδώ και 2-3 μήνες σέρνεται. Να του ξινίζει ο Λαουάλ ενώ είναι φανερό ότι τον έχει ανάγκη όπως ο διψασμένος το νερό στην έρημο. Να φορτώνει την ομάδα με τον Μπλουμς που είναι αλλού για αλλού. Να μεταχειρίζεται τον Λουκά στο Τελ Αβίβ με ερασιτεχνικό τρόπο.
      Μπορεί οι περισσότεροι να νόμιζαν το καλοκαίρι ότι η χρονιά θα είναι εφιαλτική και να μην επιβεβαιώνονται αλλά ορισμένα πράγματα δεν γίνεται να μην τα βλέπεις. Πιστεύεις πραγματικά ότι αν ο ΠΑΟ ήταν στον όμιλο του Ολυμπιακού αντί της Αρμάνι θα είχε ελπίδες για να βρεθεί στα πλέι οφ;
      Το πιο αστείο που διάβασα εδώ αυτές τις μέρες είναι ότι τις τελευταίες χρονιές του Ομπράντοβιτς στον ΠΑΟ ο Σέρβος ήταν ο ασισταντ και ο Ιτούδης ο χεντ. Θεικό!!!

      Ένας Βαλκάνιος

      Διαγραφή
    2. Βαλκάνιε συμφωνώ μαζί σου σε πολλά πράγματα.
      Εσύ ποιόν θα πρότεινες για αντικαταστάτη τηρουμένων των αναλογιών;

      Officer

      Διαγραφή
    3. βαλκανιε

      -ναι, ισως ξενιζει το στυλ μπασκετ του παναθηναικου.ναι, ισως ειναι αφελες και εντελως διαφορετικο απο αυτο που συνηθισαμε τα τελευταια χρονια αλλα δεν παυει να ειναι ενα στυλ μπασκετ, την αποτελεσματικοτητα του οποιου καλο ειναι να περιμενουμε για να την κρινουμε!!!οπως το βλεπω εγω ο ιβανοβιτς θελει να φτιαξει ενα συνολο σουπερ ντουπερ προπονημενων αθλητων , οι οποιοι εχουν πλουσιο επιθετικο ταλεντο, το οποιο τους αφηνει να το καταθεσουν , με καποιες αρχες φυσικα, στο παρκε και ταυτοχρονα προσπαθει να τους βαλει να παιξουν καλη αμυνα.ασε να δουμε πού μπορει να μας βγαλει και αυτο το στυλ....

      -επετρεψε μου να διαφωνησω σχετικα με τον ομιλο.μια "χαρα" δυσκολος ηταν ασχετα πώς εξελιχθηκε.και δεν καταλαβαινω γιατι ο ομιλος του οσφπ (που ειχε κατι απειρες ομαδες μεσα) ή της τσσκα και της ρεαλ ηταν πιο δυσκολοι.με διαφορα ο πιο δυσκολος ομιλος ηταν του παο και οποιος ανταποκριθηκε ανταποκριθηκε.....
      οσο για το φετινο ομιλο του τοπ16 , σου "απαγορευει" να πας για το πλεονεκτημα, ενω του οσφπ σου "επιτρεπει" να πας για τη β θεση αλλα εχεις περισσοτερους κινδυνους ακομα και για την προκριση.

      -τι παραπανω θα μπορουσε να κανει ενας αλλο προπονητης δηλαδη φετος με τους νεους παικτες?μεχρι αρχες μαρτιου.....εσυ περιμενες να δεις μεχρι τωρα κατι πιο εντυπωσιακο απο αυτα τα παιδια?
      βλαντο και παππας καθιερωνονται σιγα σιγα, ο μποχωριδης παιρνει το 10λεπτακι του και ο χαραλαμπο καποιες σκορπιες συμμετοχες.για μενα καλα ειναι εφοσον φυσικα υπαρξει και συνεχεια.

      -το να αποκτησει ταυτοτητα μια ομαδα που παει να παιξει το μπασκετ του παο νομιζω, χωρις να ειμαι απολυτος, οτι θελει χρονο.ο πεδουλακης προπερσι ηρθε και στο πρωτο ματς ξεραμε τι βλεπαμε αλλα ηταν αλλιως.ειναι πιο γρηγορο να προσαρμοσεις την ομαδα να παιζει 100% αμυντικα απο το να της δωσεις ενα στυλ και επιθετικα και αμυντικα.

      για το κλεισμο των ματς εχω πει ηδη τη γνωμη μου.

      για τη μαχητικοτητα, ναι βλεπω και περιμενω να δω και περισσοτερη μιας και εχουν ηδη ξεκινησει τα κρισιμα ματς!!!

      βελτιωση φυσικα και βλεπω.βλεπω το βλαντο απο περυσι που εμπαινε για 1,5 δευτερολεπτο σε καθε ματς πλεον να ειναι σωστο τριαρι με φοβερα τεχνικα χαρακτηριστικα.βλεπω τον παππα να σκιζεται στην αμυνα και να βελτιωνεται στην οργανωση του παιχνιδιου.βλεπω το σλοτερ απο παραλια στην αμυνα να προσπαθει περισσοτερο.βλεπω δδ-φωτση πολυ καλυτερους σωματικα.βλεπω το γκιστ να ποσταρει περισσοτερο και βελτιωμενο στο σουτ.βλεπω το χαραλαμποπουλο πιο δουλεμενο στα ποδια.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    4. -στο τελ αβιβ δεν τον εκοψε το ρυθμο για δυο λογους.πρωτον και κυριοτερον γιατι του λειπε ο νελσον και δευτερο γιατι το στυλ μπασκετ του παο ειναι παρεμφερες (ή θα γινει στο μελλον) με αυτο της μακαμπι!!με την ιδια λογικη και η μακαμπι δε μας εκοψε το ρυθμο και μαλιστα στο γηπεδο της!!δηλαδη αν δεν εμπαιναν 2-3 σουτ-προσευχες των εβραιων και κερδιζαμε τι θα λεγαμε τωρα?εχει δικιο ομως, δεν κοψαμε το ρυθμο, αυτο ειναι αληθεια.πώς ομως θα τον κοβαμε?παιζοντας σετ μπασκετ 40 λεπτα?

      -εισαι αδικος με τον ιβανοβιτς.

      ο δδ παιρνει το δυσκολο αντιπαλο γιατι μεχρι τωρα ο νελσον, που προοριζοταν γι αυτο το ρολο, εχει παιξει μολις και μετα βιας 1,5 μηνα απο την αρχη της σεζον!!!

      ασυλια στο σλοτερ?εστω και ετσι, ναι ασυλια γιατι την εχει κερδισει ο αμερικανος κανοντας καποιες καλες εμφανισεις στην αρχη της χρονιας , τοτε που το ειχαμε μεγαλη αναγκη να ξεκινησουμε θετικα τη χρονια σε ενα ζορικο, λεω εγω, ομιλο.ασυλια στο σλοτερ ναι γιατι ο παππας ο ερμος εχει παει στα πιτς φετος 10 φορες!!!ασυλια ναι, γιατι δε γινεται να κρεμομαστε απο τα αυτα του Μητσου καθε χρονο...πρεπει να μπει/μπουν και αλλοι στην εξισωση!!!

      εμμονη με το μπατιστα?φυσικα!!αφου ειναι ο μοναδικος σου σεντερ!!!αφου ο λουκας ειναι στα πιτς ολη την ωρα!!!αφου ο λουκας μπαινει με τη μακαμπι και μου τρωει 3 ταπες σε ενα λεπτο γαμω το στανια μου....

      οσο για το λαουαλ δεν εχω να πω κατι γιατι δε ξερω.δε ξερω τι εχει παιχτει, τι πλανα ειχαν για τη θεση 5, αν επαιζε ρολο το οικονομικο, αν ειχαν πλανο απο φετος για τους διαμαντακο-παπαγιαννη.....δε ξερω.

      -αν ο παο ηταν στον ομιλο του οσφπ?θα παλευε να προκριθει πιστευω.σιγουρα θα χε ελπιδες.
      ο οσφπ στον ομιλο του παο αντι της γαλατα ας πουμε, πώς το κοβεις?θα περναγε με μπαρτσελονα, ρεαλ, μακαμπι και παναθηναικο?πριν απαντησεις σκεψου οτι μεχρι τωρα εχει δωσει 3 μολις ματς με ομαδες απο το πανω ραφι ο οσφπ απο την αρχη της σεζον .


      ΣΜ

      Διαγραφή
    5. Αυτο το οτι ο οσφπ ειναι παντα στον πιο δυσκολο ομιλο,εχει καταντησει ανεκδοτο.Η ΤΣΣΚΑ δεν εχει καμια σχεση με περσι.πριν ερθει στο Σεφ ειχε χασει απο δυο ομαδες γιουροκαπ,οπως και μετα το Σεφ ξαναεχασε.Δεν αναφερω τις υπολοιπες γιατι δεν τις υπολογιζει κανεις,μονο η Φενερ αξιζει και αυτη λογω Ζοτς,η Εφες εχει βεβαια τον Ιβκοβιτς αλλα ειναι ασταθης.Οι Ισπανικες δεν συγκρινονται με αυτες του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    6. Το ότι κάνετε το άσπρο μαύρο είναι επίσης ανέκδοτο.
      Εδώ μέσα τουλάχιστον κάθε χρόνο γράφετε ότι ο ΟΣΦΠ παίζει στον εύκολο όμιλο (σωστά ),όπως φέτος επίσης το πιο βατό όμιλο τον είχε, έχει ο ΠΑΟ( σωστά επίσης)
      Και κάτι για τον ΣΜ
      Γιατί να βάλω τον ΟΣΦΠ στον όμιλο του ΠΑΟ αντί της ΓΑΛΑΤΑ?
      Να τον βάλω στην θέση του ΠΑΟ για να έχει νόημα η σύγκριση που κάνεις
      Ε, αν το κάνω ναι πιστεύω πως αυτός ο ΟΣΦΠ θα ήταν τώρα στην πρώτη , δεύτερη θέση (Καθώς ούτε η ΜΑΚΑΜΠΙ ούτε η αυτή η ΜΠΑΡΤΣΑ που έχει χάσει έδαφος θα τον απειλούσε ) γνώμη μου…
      Ο ΠΑΟ από την άλλη στον όμιλο του ΟΣΦΠ στην 4-5 θέση (πίσω από ΦΕΝΕΡ ΕΦΕΣ ΚΟΥΤΣΑ ΤΣΣΚΑ) αυτά…

      Διαγραφή
  38. Αστο φιλε, μη το κουραζεις... δεν φαινεται να το'χει το παιδι...

    Οταν η Μακαμπι βαζει στο 5 τον Κοεν κι αυτος διαλεγει για αντιπαλο τον Blackhead ενω οι Μπατιστα/Λαουαλ τα "εξυναν" στον παγκο, δεν μπορεις να τον πεις και φωστηρα στο κοουτσαρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΣΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ, ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ...
    ΑΚ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ''ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ'' ΤΥΠΟΥ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΒΑΡΛΑ ΝΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟ TWITTER ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΝΤΑ ΓΡΑΦΙΚΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δείτε μια σελίδα με πραγματική ενημέρωση για τα σπουδαία Ελληνόπουλα του NCAA που αύριο θα τα χειροκροτάτε με τους Ελληνικούς συλλόγους ή με την Εθνική https://www.facebook.com/all4basketballgr

    Δεν είναι δικό μου για αποφυγή παρεξήγησης. Εγώ δεν έχω facebook γιατί απλά δεν ήθελα και δε ξέρω πως λειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η ομάδα αύριο παίζει τη χρονιά. Να δω
    1 την άμυνα στον Τόμιτς. Ο Μπατίστα δε μπορεί. Περιμένω περισσότερο Λαβάλ και όχι ξεζούμισμα του Γκιστ
    2 τρανζίσιον στην επίθεση απένντι στην αργή μπάρτσα
    3 τον ιβάνοβιτς απέναντι στον πασκλουάλ και τις αντιδράσεις του αν το ματς πάει στο πόντο

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Eρώτηση με νόημα

    αν χάσει ο παο αύριο και προκριθεί οριακά ως τέταρτος η σεζόν είναι αποτυχημένη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ερώτηση. Ναι γιατί δεν έπαιξαν τα νέα παιδιά. Ή μήπως έπαιξαν? Αυτές ήταν οι προσδοκίες μας για τους νέους φέτος?

      Διαγραφή
    2. Οχι καλέ ... τι αποτυχημενη;

      Αφου εχει σιγουρα το κύπελλο και το πρωτάθλημα ο ΔΓ.

      Προσεξτε, ο ΔΓ λεω, οχι ο Ιβανοβιτς.

      Διαγραφή
    3. 3.21 παλι κλαιτε δεν βαρεθηκατε;;;,μεσα στο Σεφ η διαιτησια εβγαλε ματια υπερ σας,αγγιγμα και βολη στον Σπαν,10 βολες του δωσανε,31 βαρεσατε παλι δεν χορτασατε.Αναφερω τις βολες γατι για σας ειναι αποδειξη αδικιας η οχι.

      Διαγραφή
    4. Γιατι ρε φιλε, μιλησε κανενας για ΣΕΦ;

      Με την ΑΕΚ θα ειναι οι τελικοι.


      Διαγραφή
    5. Αποφασισε. η διαιτησια μας βοηθαει η εχουμε μαυρα χαλια;;

      Διαγραφή
  44. Τζιμ να δώσω μια ιδέα; Αν κι εφόσον οι λοιπές σου υποχρεώσεις το επιτρέπουν, για ματς ιδιαιτέρως κρίσιμα, όπως το αυριανό του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού με τη Φενέρ την άλλη βδομάδα, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ένα σχόλιό σου εν είδει προαναγγελίας. Κι όχι απαραίτητα με το πλήθος των πληροφοριών των post game αναρτήσεών σου, που προφανώς είναι προϊόν εξονυχιστικής ανάλυσης.

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα'ταν καθόλου κακή ιδέα εν όψει των αλλαγών που έχουν "ανακοινωθεί".

      Διαγραφή
  45. συνεντευξη Μασιουλη.http://www.eurohoops.net/el/2015/03/one-on-one-el/75618

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε η αποστολή της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα, ωστόσο προέκυψε ένα μικρό πρόβλημα. Η τσάντα με τα παπούτσια των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, δεν έφτασε ποτέ. Έπειτα όμως, από σχετική εντολή του Μάνου Παπαδόπουλου, ο Πάρης Δερμάνης πήγε άμεσα σε διάφορες αντιπροσωπείες αθλητικών ειδών όπου αγόρασε παπούτσια για τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, προκειμένου οι «μπλαουγκράνα» να προπονηθούν κανονικά στο ΟΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλημερα.....να δωσω τα προγνωστικα μου για σημερα.........αστερας-μακαμπι ασος(θα κερδισει και ενα μεγαλο παιχνιδι ο αστερας),παναθηναικος-μπαρτσελονα ασος(4 ηττες σε 4 μηνες παραπαει),λαμποραλ-τσσκα διπλο(θα αντιδρασει η τσσκα)......τα λεμε το βραδυ....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. δεν ξερω την γνωμη σας αλλα το σημερινο παιχνιδι ειναι παρα παρα πολυ κρισιμο για παναθηναικο ,περα απο οτι θα τον καταστησει φαβορι για τη δευτερη θεση θα εχει και αλλα οφελη...για παραδειγμα η ρεαλ στη συνεχεια θα εχει την ευχερια ειτε στο παιχνιδι στο οακα,ειτε στην βαρκελωνη με μπαρτσελονα να ριξει την καταλανικη ομαδα πανω σε παρα πολυ δυνατο αντιπαλο(ολυμπιακο,τσσκα).....θεωρω δεδομενες δυο ηττες της μακαμπι στην ισπανια(μεσα στη ρεαλ για τα περσινα και μεσα στην μπαρτσα καθως θα καιγονται οι καταλανοι),ειδικα αν αποψε δεν περασει απο βελιγραδι η μακαμπι τα πραγματα γινονται πολυ δυσκολα.........γι αυτο πιστευω οτι σημερα με νικη ο παναθηναικος δυσκολα θα χασει τη δευτερη θεση.......εχω την αισθηση οτι ο παναθηναικος αποψε θα θυμισει παναθηναικο των αναμετρησεων με φενερ και μιλανο.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Jim καλησπερα,

    Προταση για αναρτηση: Να γραψεις για την προοδο που εχουν σημειωσει μεσα στην χρονια τα νεα μεγαλα προσπεκτ το ευρωπαικου μπασκετ, βλ. Μισιτς, Βογκντανοβιτς κ.α.

    ΚΚ13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα σε όλους παιδιά.. Σε 10 λεπτά ανεβαίνει ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή