Athlenda

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ..ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ



Το Hoopfellas κάνει βουτιά στα ενδότερα του μπασκετικού Παναθηναϊκού αξιολογώντας τη κατάσταση σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν και μετά το βατερλό του Κάουνας . Ο Ιβάνοβιτς, οι ξένοι και το πρότζεκτ. Για όλους και για όλα.. 




Σκέφτηκα να μη γράψω ανάλυση συγκεκριμένα για το παιχνίδι του Κάουνας, αλλά να εμβαθύνω συνολικά σε αυτό που βιώνει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή, αξιολογώντας πρόσωπα και (κυρίως) καταστάσεις στην ομάδα. Οι πράσινοι έκαναν τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν στη Λιθουανία. Κακό μπάσκετ, μηδενικές συνεργασίες και κατεύθυνση, έλλειμμα ενέργειας, καμία σπίθα, πολλά λάθη από τον πάγκο και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος ήταν μακράν ο πιο απογοητευτικός «πράσινος» performer (σε προσωπικό επίπεδο) τη Παρασκευή το βράδυ στη Λιθουανία.

Φιλτράροντας την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό και με τη σεζόν σε οριακό σημείο, νομίζω είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να πούμε δύο κουβέντες ξεκάθαρες για όλα τα «θέματα» που απασχολούν τον κόσμο του, τοποθετώντας το πρόβλημα σε ρεαλιστική βάση. Οι σκέψεις μου..


ΚΟΟΥΤΣ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ: Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσω ότι είμαι απέναντι σε οποιαδήποτε κουβέντα περί πιθανότητας αντικατάστασης του προπονητή. Θα είναι αστεία μια τέτοια κίνηση τη στιγμή που η διοίκηση πόνταρε πάνω του βλέποντας μακριά. Τελειώσαμε με αυτό πριν ..αρχίσουμε και πάμε να δούμε τι πραγματικά φταίει.


Ο κόουτς απέτυχε παταγωδώς να «κλείσει» ένα ματς το οποίο γύρισε από το μείον 14. Στο 52-55 ο Παναθηναϊκός έπρεπε να παίρνει κεφάλια, με το μομέντουμ συντριπτικά υπέρ του. Αυτό που φάνηκε για πρώτη φορά τόσο έντονα, ήταν ότι ο κόουτς Ιβάνοβιτς μπαίνοντας στη τελική ευθεία του ματς, όχι απλά δεν είχε καθαρό μυαλό να διαβάσει το ματς ή την έμπνευση να τρέξει τα κατάλληλα plays που θα έδειχναν τον πιο ασφαλή δρόμο στην ομάδα  αλλά «κόλλησε» και σε επίπεδο επιλογών και διαχείρισης του rotation (ξέχασε απελπιστικά τον Γκιστ, άλλαξε τον Παππά με τον Νέλσον κοιτώντας την επόμενη άμυνα και όχι τη παρούσα επίθεση τη στιγμή που οι πράσινοι ήθελαν σκορ, τοποθέτησε ότι πιο light στη φροντκόρτ με τους Λουκά-Φώτση κτλ.) Ο Ιβάνοβιτς είναι ένας καλός προπονητής αλλά μέτριος (ειδικά για αυτό το επίπεδο) closer, χαρακτηριστικό πάνω στο οποίο εστιάσαμε το καλοκαίρι στη παρουσίαση του («αδυναμία στις τελευταίες 10 κατοχές του παιχνιδιού») και δυστυχώς πλέον, στο TOP-16 των πολλών κλειστών ματς αυτό το πρόβλημα φαίνεται έντονα και κοστίζει. Πέρα από αυτό, η ομάδα έχει φανερά κατεβάσει ταχύτητα παίζοντας σε πιο χαμηλό pace τη στιγμή που έχει προδιαγραφές (εφόσον βελτιώσει την επίδοση της στο καταραμένο αμυντικό ριμπάουντ) να παράγει πολύ στο ανοιχτό γήπεδο ενώ (το πιο σημαντικό) έχει αφήσει στο συρτάρι την άμυνα που στον πρώτο γύρο του TOP-16 αποτελούσε το άρμα μάχης της. Η αποτύπωση όλου αυτού στο παρκέ εμφανίζει έναν Παναθηναϊκό χωρίς κατεύθυνση και πολλά ups & downs μέσα στο 40λεπτο, προβλέψιμο με δυσκολία να βρεί ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι και εμφανώς χαμηλότερο επίπεδο συνεργασιών σε σχέση με το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Το κακό είναι ότι απεικονίζεται και στους παίκτες που αυτή τη στιγμή έχουν έλλειμμα αυτοπεποίθησης (η οποία μπορεί να αποτελέσει μαγικό φίλτρο σε αυτή τη φάση της σεζόν). Μια ομάδα κουρασμένη, μπερδεμένη που έχει καταπιεί πλέον το στερεότυπο του ταβανιού των «8»..


Τα βασικά θέματα που έχει να επιλύσει αυτή τη στιγμή σε πρώτη φάση ο κόουτς είναι  το αμυντικό κομμάτι και η δημιουργία ενός μηχανισμού λειτουργίας στο κλείσιμο των παιχνιδιών όπου η ομάδα μοιάζει να παίζει «ατομικά», τυχαία και κυρίως χωρίς πιστεύω. Αυτό θα χτιστεί στη προπόνηση και θα στερεωθεί σε συνθήκες παιχνιδιού. Ο Διαμαντίδης δεν είναι ο closer που ήταν αλλά παραμένει ο πιο οξυδερκής παίκτης στη λίγκα και αναντικατάστατος στο κομμάτι της απόφασης. Σαφώς κάποιος πρέπει να βγεί μπροστά με βασικό για εμένα υποψήφιο τον (φοβερό τη Παρασκευή) Παππά που έχει το mentality (αποκλειστικά) στην εκτέλεση να τελειώσει οριακές φάσεις. Πάνω από όλα όμως χρειάζεται να χτιστούν μηχανισμοί ασφαλείας ώστε η ομάδα εκτελεί plays με ασφάλεια στο τέλος των παιχνιδιών. Και ναι, είναι μεγάλο μειονέκτημα το ότι πολλά παιδιά δεν έχουν την εμπειρία του execution κάτω από πίεση σε αυτό το επίπεδο.. Δεν είναι 100% θέμα κόουτς. Είναι ευθύνη του όμως να δημιουργήσει το πλαίσιο σε τέτοιες καταστάσεις για να πάρει το καλύτερο από αυτά τα παιδιά. Συνεχίζω με Ιβάνοβιτς..

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤ..?

Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.. Ο Παναθηναϊκός έπεσε στη παγίδα του πειρασμού. Όταν η ομάδα γάζωνε στο ξεκίνημα της περιόδου και φάνηκε ότι υπάρχουν δυνατότητες να αποτελέσει δυνατό underdog στη κούρσα για τη Μαδρίτη, μπήκε στον πειρασμό να «νικήσει» παρεκκλίνοντας από τον καλοκαιρινό στόχο της ανάπτυξης των νέων παικτών. Η τομή είναι φανερό ότι δεν ήταν τόσο βαθιά όσο αναμενόταν. Στη καλύτερη περίπτωση αξιολογούμε ότι το πρότζεκτ κινείται με πιο αργούς ρυθμούς από ότι περιμέναμε. Γιατί κανένας δε θα φώναζε αυτή τη στιγμή κύριοι για μια ήττα στο Κάουνας (ακόμα και με τον τρόπο που ήρθε) εάν ο Παναθηναϊκός έχανε με τον Χαραλαμπόπουλο, τον Μποχωρίδη και τον Παπαγιάννη και όχι με τον Μπλούμς, τον Λαουάλ, τον Μπατίστα τον Νέλσον ή τον Σλότερ, τον Φώτση και τον Γκιστ. Και δε νομίζω ότι φτάνει η φυσική εξέλιξη των Παππά-Γιάνκοβιτς και ο αναβαθμισμένος ρόλος τους μέσα στην ομάδα για να δικαιολογήσουν το όραμα που έφερνε η διοίκηση το καλοκαίρι στο τραπέζι.

Αυτά τα πρότζεκτς θέλουν πραγματικές τομές. Πέταγμα στα βαθιά και προσήλωση στον στόχο της ανάπτυξης. Σίγουρα και έμπειρους αθλητές να υποστηρίζουν τους νέους γιατί αλλιώς αυτοί θα «πνιγούν». Ο Ιβάνοβιτς δεν έχει αποτύχει σε αυτό το κομμάτι όμως επαναλαμβάνω κινείται αργά. Και δείχνει ότι κοιτάζει να ..νικήσει. Αυτό εισπράττω εγώ τουλάχιστον από τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Δε κατανοώ επίσης πλέον το κενό στο «3». Άφησε, σωστά, χώρο για να πάρει λεπτά στάρτερ ο Γιάνκοβιτς (κάτι που όντως συντάσσεται με το πρότζεκτ) και να βρεί χρόνο από πίσω ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος όμως είναι εκτός rotation στην Ευρωλίγκα. Το ότι δεν είναι έτοιμος είναι ευθύνη του κόουτς. Γιατί π.χ. να παίζει ο Κορκμάζ? 
Τελικά τι είναι πιο σημαντικό φέτος για τον Παναθηναϊκό? Να νικήσει ή να αναπτύξει?


ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ


-ΣΛΟΤΕΡ: Βρίσκεται σε πτώση. Ο Ιβάνοβιτς –που τον έχει στηρίξει πολύ, ακόμα και σε άσχημες βραδιές του αμερικανού σουτέρ- το έχει αποδεχτεί και του έχει πάρει τη μπάλα από τα χέρια στο τέλος των παιχνιδιών (ήταν φανερά η επιλογή του σε τέτοιες καταστάσεις στην αρχή της σεζόν μαζί με τον Διαμαντίδη). Ο Σλότερ είναι καλός παίκτης. Όμως πληρώνει την απότομη μετάβαση από την ProA και το Eurocup στο ανώτερο επίπεδο της Ευρωλίγκας, το οποίο εκφράζει μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Έχει τρομερά πάνω-κάτω (6/24 σ. στα 3 τελευταία ματς) λοιπόν, κατά μια έννοια δικαιολογημένα. Σε μια ομάδα Ευρωλίγκας, χαμηλότερης ταχύτητας από τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσε να αποτελέσει παίκτη-έκπληξη για τη διοργάνωση. Το γεγονός ότι βρίσκει ρυθμό από την επίθεση και καθαρά από την περιφερειακή εκτέλεση είναι τζόγος.. Παρότι είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του Παναθηναϊκού στο μισό γήπεδο, το χαμηλότερο τέμπο στο οποίο παίζει πλέον η ομάδα τον «ταβανιάζει».  Επαναλαμβάνω, είναι καλός παίκτης.
          `

-ΝΕΛΣΟΝ: Μετά τα συγχαρητήρια που λάμβαναμε τις πρώτες αγωνιστικές (λες και το Hoopfellas τον βρήκε ή έκανε κάποια ανακάλυψη «άγνωστου» παίκτη, ο οποίος όμως ήταν ουσιαστικά πασίγνωστος όντας μέλος της καλύτερης πεντάδας σε Eurocup και Αδριατική λίγκα) τώρα βλέπω έντονο προβληματισμό στο mailbox μου.  Είναι φανερό ότι έχει επηρεαστεί από το πρόβλημα τραυματισμού και δεν έχει βρεί ρυθμό ακόμα παρότι μπήκε πολύ δυνατά στη σεζόν με Μακάμπι-Μπαρτσελόνα. Όποιος παρακολουθούσε τον παίκτη έστω πέρυσι βλέπει τη διαφορά στα πατήματα του (ο Νέλσον που κυνηγούσε λυσσαλέα  τον Μπογκντάνοβιτς ή σηκωνόταν για κάρφωμα απέναντι σε κάθε seven footer τώρα είναι διστακτικός τελειώνοντας απέναντι σε γκαρντ του ..1.85). Είναι φανερό επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα ακόμα και έτσι, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά που λείπουν απελπιστικά από αυτήν. Το καλοκαίρι και με το θέμα Καλάθη να βασανίζει (και τις πιθανότητες υπογραφής ρεαλιστικά λίγες) προτείναμε το οικονομικό πακέτο Νέλσον-Κούπερ κάνοντας «μοίρασμα» των χαρακτηριστικών που συγκέντρωνε ο πολύ ακριβότερος Καλάθης (πόδια, αμυντική ικανότητα, rebounding ο Νέλσον, δημιουργία/pick & roll execution ο Κούπερ). Δημιουργός βέβαια (όχι απαραίτητα ο Κούπερ εννοείται αλλά κάποιος με αυτή την ικανότητα) δεν ήρθε ποτέ (ο Ντούσκο επέλεξε τον Σλότερ) και ο Νέλσον –που δεν είναι δημιουργός όπως βιάστηκαν να τον βαπτίσουν οι φωστήρες των media βλέποντας 4-5 ή 8 τελικές σε κάποια ματς-αντί να παίζει μαζί με τον Διαμαντίδη τον αντικαθιστά και αναλαμβάνει να κάνει πράγματα που δεν υπάρχουν στο πακέτο του. Ο Νέλσον είναι ιδανικός για να αποτελέσει την πανοπλία του αρχηγού, εξοικονομώντας του ανάσες (πονάει η καρδιά μου να βλέπω τον Διαμαντίδη να σπαταλάει δυνάμεις κουβαλώντας τη μπάλα από την επαναφορά στο δεύτερο μισό, το θεωρώ εγκληματικό..) και στις δύο πλευρές του παρκέ. Επίσης, ο πρώην γκαρντ του Σιζέφσκι δεν είναι ούτε σκόρερ ούτε σουτέρ (το καλοκαιρινό report του είναι στην αρχική σελίδα, τα πάντα νομίζω είναι ξεκάθαρα) οπότε με μια πρώτη σκέψη κόουτς, ίσως δεν είναι τόσο λειτουργικό να τον στήνεις στα 7 μέτρα στην επίθεση (ως χώρο δράσης). Ο τρόπος που χρησιμοποιούσε ο Πασκουάλ τον Σάδα (έναν γκαρντ με ανάλογα προσόντα, χωρίς σουτ, που έφτασε να αποτελεί μέλος του καλύτερου μπακόρτ του πλανήτη στην Εθνική του) είναι ένας καλός οδηγός μιας και ο Αμερικανός μπορεί να παράγει κινούμενος κατά μήκος της base line.. Κάντε λοιπόν λίγη υπομονή, ο παίκτης μπορεί να προσφέρει  σε κομμάτια που πονάει η ομάδα. Αυτό είναι δεδομένο. Όποιος περίμενε κάποιον σκόρερ ή pick & roll PG, συγνώμη αλλά είναι εκτός πραγματικότητας. Ο Νέλσον είναι ένας πιο «φυσικός» Μάντζαρης, με καλύτερο penetration και χειρότερο σουτ. Ρωτήστε τον Σπανούλη πόσες ανάσες του εξοικονομεί ο Μάντζαρης.. Υπομονή και εμπιστοσύνη χρειάζεται, μιας και ο παίκτης έχει δείξει τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο Ευρωλίγκα, δεν είναι ουρανοκατέβατος. Κοιτάξτε τη περίπτωση του Άαρον Τζάκσον στην ΤΣΣΚΑ που ήρθε στη Μόσχα με παρόμοιο status με αυτό του Νέλσον ( καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα με τη Μπιλμπάο κτλ). Τα δύο πρώτα χρόνια (ο Μεσίνα τον έπαιζε ως ..spot shooter με συνέπεια να κουτουλάει ο παίκτης) τον έβλεπες και έκλαιγες. Φέτος, χρησιμοποιώντας αυτή την «εμπειρία» (με άλλον κόουτς αν και από πέρυσι ήδη είχε δείξει σαφή βελτίωση) έχει αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα PG της Ευρωλίγκας..


-ΛΑΟΥΑΛ: Ο Λαουάλ ατομικά έχει μικρή ευθύνη (τη μικρότερη). Τι να του προσάψεις όταν ο προπονητής του, του έχει δώσει 3 τετράλεπτα στις 3 συμμετοχές του.. Και όμως, κάτι μου λέει ότι ο κόουτς πρέπει να αναθεωρήσει γιατί ο Νιγηριανός μπορεί άμεσα να αλλάξει πράγματα στην εικόνα της ομάδας εφόσον αναβαθμιστεί ο ρόλος του. Το θέμα είναι ότι ο Μαυροβούνιος δε τρελαίνεται στην ιδέα τέτοιου στυλ πενταριών. Σας το είπα το καλοκαίρι (πριν υπογράψει τον Μπατίστα), το επανέλαβα και όταν υπέγραψε τον συγκεκριμένο παίκτη. Δε τον ιντριγκάρουν οι επιλογές που του δίνει ο παίκτης στην pick & roll άμυνα. Εδώ υπάρχουν δύο δρόμοι. Ή ο παίκτης παίζει σοβαρά λεπτά ώστε να μπορέσει να προσφέρει ή απλά κόουτς προσθέτεις στο βιογραφικό σου μια ακόμη περίπτωση Ντόρσεη.. Αν οι πράσινοι υπέγραψαν τον Λαουάλ για τρίτο ψηλό και για τετράλεπτα, μάλλον έπραξαν λάθος.



Εν κατακλείδι, η ομάδα βιώνει μια δύσκολη κατάσταση στην οποία σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι. Διοίκηση (γιατί αυτή χαράζει το πλάνο και μπήκε πρώτη στον πειρασμό του αποτελέσματος με την ανανέωση π.χ. του Μπλούμς), προπονητές, παίκτες. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή το τελευταίο που χρειάζεται είναι αλλαγή προσώπων. Αντίθετα, σε αγωνιστικό επίπεδο, χρειάζεται αλλαγές στο τρόπο που χρησιμοποιεί τα πρόσωπα. Θα ξεκινούσα από τον τρόπο που χειρίζεται τον αρχηγό του (όχι άλλη πίεση μεταφέροντας τη μπάλα, όχι άλλο «πρώτος παίκτης στην άμυνα» να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο ballhandler).. Δεν είναι μόνο τα λεπτά που «γράφουν» αλλά και τι κάνεις στο παρκέ σε αυτά τα λεπτά. Δε φτάνει να τα μειώσεις. Το πρώτο πρόσωπο, από εκεί και ύστερα, που θα πρέπει λοιπόν να βελτιώσει το προσωπικό του performance ώστε να επηρεάσει άμεσα, θετικά την ομάδα είναι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Αυτός μόνο μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα αλλάζοντας την οπτική του σε βασικά κομμάτια και μαζί τον αγωνιστικό στάτους της ομάδας . Γιατί σήμερα, η εικόνα των πρασίνων είναι πιο άσχημη από το ότι θα αναγκαστούν  να παίξουν τη ζαριά της πρόκρισης στο ΟΑΚΑ με την Άλμπα. Και όλα αυτά, γιατί μπήκαν στον πειρασμό να νικήσουν..

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ..


Ο Ολυμπιακός απέτυχε να βάλει χέρι στη πρώτη θέση, γονατίζοντας από τα προβλήματα και την εξαιρετική Φενέρ σε ένα πολύ δυνατό ματς στο Φάληρο. Το ματς είχε αρκετό ενδιαφέρον σε επίπεδο τακτικής όμως πέρα από αυτό θα πρέπει να δώσουμε credit (δε το έχω κάνει πολλές φορές τον τελευταίο 1.5 χρόνο είναι αλήθεια)  στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος παρουσίασε μια έτοιμη πνευματικά ομάδα να διαχειριστεί κάθε τι που ερχόταν στο δρόμο της και να περάσει από μια έδρα-φρούριο. Σημεία άξια αναφοράς..


-Ο Ολυμπιακός έχασε πλήρως το παιχνίδι του ρυθμού γιατί δεν κατάφερε να ανοίξει το γήπεδο. Σε καμία περίπτωση.. Και όταν λέω «να ανοίξει το γήπεδο» στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφέρομαι και σε επίπεδο ρυθμού και spacing, με αποτέλεσμα να παγιδευτεί στη γωνία κολλημένος στα σχοινιά με έναν αντίπαλο βαρέων βαρών. Αναφέρομαι στο μέγεθος της Φενέρ, για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλάκις φέτος.. Άλλωστε σας είχα πεί τις ημέρες του πρώτου ματς ότι οι ερυθρόλευκοι μοιάζουν με μια μικρή, γρήγορη βόμβα απέναντι στο σύνολο του Ομπράντοβιτς.


Με το βασικό μπακόρτ να χάνει σε επίπεδο φρεσκάδας λόγω προβλημάτων τραυματισμού (Μάντζαρης και Σπανούλης) και τον Ντάρντεν να αναγκάζεται (πλέον) να φύγει από τη πρώτη γραμμή ψηλά (η on the ball defense του έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους των ερυθρολεύκων) μπαίνοντας στο λαβύρινθο των σκρινς για να κυνηγήσει τον Γκάουντλοκ, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απλώσουν αποτελεσματικά την άμυνα τους και να κεφαλαιοποιήσουν ανοίγοντας το τέμπο του ματς, κατάσταση που θα τους έδινε πλεονέκτημα. Η μαύρη τρύπα των δεύτερων επιθέσεων μέσω επιθετικού ριμπάουντ στη miss match επίθεση του Ζοτς για τους ερυθρολεύκους ήταν το δεύτερο καταδικαστικό όσον αφορά το στοίχημα του ρυθμού, στοιχείο.
Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν «άνοιξε» το γήπεδο ούτε σε σετ καταστάσεις. Αναφέρομαι σε επίπεδο αποστάσεων πλέον, μετά από αυτό της ταχύτητα και του ρυθμού που αναφέραμε πιο πάνω. 5/21 σουτ τριών πόντων, με μόνη απειλή τον (και πάλι γεμάτο αγωνιστικό πνεύμα) Όλιβερ Λαφαγιέτ. Σταδιακά η άμυνα της Φενέρ έκλεισε και μαζί της οι διάδρομοι για penetration με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα contested shots από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν χτυπήσει στο πρώτο ημίχρονο (πατώντας στην οξυδέρκεια του Σπανούλη) στήνοντας ψηλά στο γήπεδο pick&rolls όταν η Φενέρ είχε στο παρκέ βαρύ κορμί στη θέση «5». Σε αυτές τις καταστάσεις στον άξονα, ο Ολυμπιακός βρήκε πόντους τιμωρώντας τα πόδια του αντιπάλου ειδικά όταν στις περιστροφές ο γκαρντ της base line δεν έβγαινε αποφασισμένος πάνω στον ερυθρόλευκο σέντερ την ώρα που η μπάλα έμπαινε στο ζωγραφιστό.


-Ο Ομπράντοβιτς έπαιξε ένα άψογο παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου «ψηλώνει» τη Φενέρ και ισχυροποιεί πολύ την αυτοπεποίθηση της περιβάλλοντας την με το πέπλο του “Believe” για τη συνέχεια. Ο Σέρβος κόουτς έκανε «προσαρμογές» στο ροτέησιον ξεκινώντας με τους Χίκμαν-Γκάουντλοκ στο μπακόρτ και τον Μπογκντάνοβιτς στο «3», αφήνοντας το κομμάτι της δημιουργίας στα χέρια των δύο συμπατριωτών του στις θέσεις των φόργουορντς. Έχω γράψει (όχι μια και δύο..) ότι οι Μπιέλιτσα (το πιο κομπλέ «4» στην Ευρώπη) και Μπογκντάνοβιτς είναι η ραχοκοκαλιά του παιχνιδιού της Φενέρ περιτριγυρισμένοι σε δεύτερη φάση από σπεσιαλίστες όπως ο Γκάουντλοκ (σουτ,προσωπική φάση), ο Βέσελι (έχει διευρύνει τη γκάμα επιλογών στην άμυνα) και Πρέλντζιτς (δημιουργία από όλες τις γραμμές). Οι δύο Σέρβοι έστησαν σχεδόν όλες τις καταστάσεις στο πρώτο ημίχρονο με τρίτο πόλο τον εκπληκτικό Άντριου Γκάουντλοκ στον οποίο είχε ανατεθεί να βάλει πίεση στην αντίπαλη άμυνα για να δημιουργηθεί το κατάλληλο spacing ώστε να δράσει το δίδυμο.. Ο Γκάουντλοκ ήταν κομβικός, «γράφοντας» φοβερά σουτ υπό συνθήκες πίεσης με την άμυνα να αδυνατεί να παίξει τον οποιοδήποτε ρόλο επάνω του ενώ ο Μπογκντάνοβιτς έπαιξε, εναλλάξ με τον Ζήση, άψογα τον ρόλο του facilitator. Και οι δύο, παρότι δε φαίνεται στη στατιστική, είχαν πολύ σημαντική επιρροή στην εξέλιξη του ματς προσφέροντας τα μέγιστα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.
-Ο Ολυμπιακός δε κατάφερε να χαλάσει τη κυκλοφορία της μπάλας και απέτυχε ουσιαστικά να δώσει κατεύθυνση στην εκτέλεση του αντιπάλου με την άμυνα του. Η Φενέρ έχτισε την επίθεση της σε δύο πυλώνες

1.) Miss match καταστάσεις

2.) Επίθεση στα Close outs

Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, χτύπησε με πάσα στην αδύνατη πλευρά μετά από ρήγμα. Κομμάτι στο οποίο η απουσία του Μπρεντ Πέτγουεη πλήγωσε τον Ολυμπιακό.


 Όταν χρειάστηκε «ασφαλείς πόντους» δε, ο Ομπράντοβιτς τοποθέτησε τον Σαβάς ως «σκαλοπάτι» στη γραμμή των προσωπικών μετά από πικ, μαζεύοντας την αντίπαλη άμυνα με πρόθεση είτε να «σπάσει» τη μπάλα στη περιφέρεια (σουτ, close out επίθεση) είτε να βρε πάσα στη base line (Βέσελι). Όταν δεν έβγαινε αυτή κατάσταση με τη μπάλα στον Σαβάς, ο ψηλός της base line ανέβαινε επιδιώκοντας με δυναμικό post να πάρει τη μπάλα. ΣΚΟΠΟΣ: Nα μπεί η μπάλα σε συνέχεια στο ημικύκλιο των προσωπικών και από εκεί να ξεκινήσει η τελική ευθεία στην επίθεση των Τούρκων. Παράλληλα εκμεταλλεύτηκε πολλές «αλλαγές» στον άξονα (ο ίδιος στη δική του άμυνα χρησιμοποίησε switch με Μπιέλιτσα-Βέσελι μόνο σε side picks) με διατάξεις που απαγόρευαν άμεση βοήθεια στο miss match στο ζωγραφιστό για τον Ολυμπιακό. Σημείωση: Η Φενέρ είναι η πρώτη ομάδα σε προσπάθειες εντός του ζωγραφιστού ανάμεσα στις 16 ομάδες αυτής της φάσης..

Overall


Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει πλέον τη δική του ανηφόρα σε μια περίοδο που πιθανόν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αρχηγού του (θα χάσει σίγουρα κάποια ματς, περιμένουμε να δούμε πόσα). Εν μια νυκτί η ομάδα του Σφαιρόπουλου μετατράπηκε σε outsider για το πλεονέκτημα, όμως –ειδικά για μια ομάδα όπως αυτός ο Ολυμπιακός- εγώ θα πω «το κεφάλι ψηλά». Η ομάδα έχει βάθος και αρκετές λύσεις να καλύψει ακόμα και το κενό του Σπανούλη. Ο Σλούκας με τον Λοτζέσκι είναι δύο A-Class σκόρερς/δημιουργοί, ο Παπαπέτρου μπορεί να ανέβει στο rotation εφόσον δούμε σχήματα με τον Λοτζέσκι στο «2». Ακόμα και χωρίς την «έδρα» στα play-offs, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί σε καμία περίπτωση την Μπαρτσελόνα. Το αντίθετο. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις αυτή τη στιγμή, συνδέεται με το ψυχολογικό κομμάτι. Οι φόβοι μου εστιάζουν στο εάν θα μπορέσει η ομάδα του Σφαιρόπουλου να μείνει –αγωνιστικά- ανεπηρέαστη από αυτή την ήττα. Θέλω να δω συνέχεια σε αυτό που έχουν χτίσει οι ερυθρόλευκοι στη φάση του TOP-16. Και μια νίκη επί της (φλεγόμενης) Λαμποράλ θα είναι η καλύτερη απόδειξη στη προκειμένη φάση..


268 σχόλια:

  1. Agreed.

    Προσωπικά προτιμώ να χάσω παιχνίδια και να παίρνουν χρόνο συμμετοχής τώρα οι Μποχωρίδης Χαραλαμπόπουλος (πρώτιστα) στο top16 και κάτι ψιλά Παπαγιάννης Κόνιαρης Λούντζης (δευτερευόντως) παρά να κερδίζω επειδή έχει βάλει 16 πόντους ο Σλότερ και έχει μοιράσει 6 ασίστ ο Νέλσον.

    Επίσης όσοι θέλουν να φύγει ο Κόμης, παρακαλούνται παράλληλα να προτείνουν και έναν κόουτς που να έχει εμπειρίες απο Ευρωλίγκα (με τουλάχιστον ενα f4) σε μεγάλη ομάδα, να μιλά αγγλικά και να έχει αναπτύξει παίκτες.Γιατί εγώ δεν βλέπω πολλούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός για το αυριανό match με τον ΚΑΟΔ ο Nelson και ο Blums.Νομίζω κάτι θέλει να τους πει ο coach.Τι λες Jim?Eπίσης είναι κρίμα για τον αρχηγό στα τελευταία του <> και <> χρόνια να έχει τέτοια αντιμετώπιση.Δεν μπορεί στα 35 του να υπερβάλλει συνέχεια εαυτόν!!!Επιτέλους ο Παππάς αρχίζει να με δικαιώνει για την επιμονή που είχα.Θα εξελιχθεί σε κομβικό παίχτη για τα εναπομείναντα παιχνίδια.Αυτά και πάνω από όλα στήριξη στην ομάδα,στην διοίκηση και στον προπονητή.Όλοι θα κριθούν το καλοκαίρι,όταν και θα έχει γίνει ο απολογισμός της φετινής χρονιάς.

    -Μakos13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως ερμηνευεις Jim τις -στα ορια του παραλογισμου- επιλογες του Ιβανοβιτς;Ειναι εμπειρος προπονητης, δεν υπαρχει αμφισβητηση φανταζομαι για το γεγονος οτι ξερει μπασκετ. Υπαρχουν στιγμες που δε μιλαμε απλως για κακο κλεισιμο των παιχνιδιων αλλα για απολυτη θολουρα. Τα λαθη παραειναι πολλα κι οχι μονον στο τελος των παιχνιδιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. JIM,
    Επιμένεις για τον Νέλσον αλλά νομίζω κάνεις λάθος.. μετριος πολύ μέτριος παίκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψύχραιμη και ρεαλιστική η ματιά του Τζιμ όπως πάντα. Γνώμη μου ότι μέσα σε όλο αυτό το θέμα χρεωμένη περισσότερο από όλους βγαίνει η διοίκηση που δεν έβαλε βέτο σε υπογραφές παικτών τύπου Μπλούμς, Ράιτ, Λαβάλ ώστε να πάρουν περισσότερα λεπτά παιδιά όπως ο Μποχωρίδης και ο Χαραλαμπόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πιστεύω ότι το πλάνο σου Τζιμ για το μπακόρτ το καλοκαίρι ήταν το ιδανικό. Ένας δημιουργός, ένας δυναμικός αμυντικός, ο αρχηγός, ο Παππάς και ο Μποχωρίδης. Ούτε Σλότερ, ούτε Μπλούμς. Λείπει ο δημιουργός πίσω από τον Μήτσο.

    Venus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To ρόστερ είναι καλό παιδιά. Με έναν Έλληνα κόουτς θα βλέπαμε φοβερά πράγματα. Το πρόβλημα είναι ο προπονητής. Αυτός που βάζει τον Σλότερ να μαρκάρει πυροβόλα και τον Νέλσον να σουτάρει από τα 7 μέτρα τρίποντα. Οι παίκτες μας είναι πολύ καλοί. Αλλαγή στον πάγκο θλουμε. Αυτή είναι η γνώμη μου Τζιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Το ρόστερ είναι καλό, το πρόβλημα είναι ο προπονητής. Αλλά τώρα δεν είναι συνετό να φύγει. Θα είναι αψυχολόγητη ενέργεια.

      Manos

      Διαγραφή
    2. Και ποιόν να πάρεις..

      Διαγραφή
    3. τον καλό στρατιώτη Φράγκι?

      Διαγραφή
    4. Για να τα ακούει μετά ο Φράγκι???

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    5. Κάποπιος δε πρέπει να τα ακούει. Κάτι σαν τον αυτοφοράκια..

      Η ομάδα θέλει προπονητή. Συμφωνώ όχι τώρα όμως.

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα κι απο μενα... Το γεγονος οτι ο Ιβανοβιτς δεν ειναι καλος closer και πολλες φορες δεν παιρνει τις σωστες αποφασεις στις τελευταιες 10 κατοχες κλπ. κλπ., ειναι κατι που το ξεραμε ηδη. Επισης, εννοειται , οτι θα ειναι μεγαλο λαθος απο την πλευρα της διοικησης , οποια σκεψη για απομακρυνση του τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο. Για μενα το μεγαλυτερο λαθος του ειναι οτι εχει στη διαθεση του εναν παιχτη σαν το Λαουαλ και δεν μπορει η δεν θελει να τον αξιοποιησει. Αυτος ειναι ο παιχτης κλειδι που μπορει να οδηγησει το φετινο Παναθηναικο στο να κανει το βημα παραπανω. Χρειαζεται ομως χρονο συμμετοχης για να βρει βηματισμο και να προσφερει και ο προπονητης δεν του τον δινει. Αν κρινει οτι δεν ειναι ετοιμος να προσφερει οκ , αλλα αν εχει κολλημα με τον τροπο παιχνιδιου του , τοτε μαλλον δεν θα επρεπε να γινει η μεταγραφη... Αν παντως καταφερει να ενταξει το Λαουαλ στο rotation , τοτε μπορει και να δουμε συντομα σπουδαια πραγματα κατα τη γνωμη μου.
    Τζιμ, επειδη δε βλεπω το Ζοτς να αφηνει την ευκαιρια για πρωτια να πηγαινει χαμενη, σε πιθανη διασταυρωση μαζι του πιστευεις οτι εχουμε τυχη? Εγω το βλεπω δυσκολο παντως να μην οδηγησει τη Φενερ στο φετινο Φ4, αν και η τριτη θεση δεν ειναι χαμενη απο χερι , βλεποντας οτι και η Μακαμπι δεν μπορει να σταυρωσει νικη τωρα τελευταια...

    Φιλικα , Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γενικά Jim τα βάζεις σε μια ψύχραιμη κ σωστή κατά τη γνώμη μου βάση. Η κουβέντα περί αλλαγής προπονητή πρέπει να σταματήσει χθες κ να κάτσει ο καθένας (Ντούσκο συμπεριλαμβανομένου) να αναλάβει τις ευθύνες του.

    Να προσθέσω απλά ένα σχόλιο σ αυτά που είπες σε συνέχεια των safe plays που απουσιάζουν. Έχει καταλάβει κανείς ποια είναι η καλή 5αδα της ομάδας; όταν λέω καλή εννοώ αυτήν που κατά κύριο λόγο θα βρίσκεται στο παρκέ για να τελειώσει τα δύσκολα κλειστά παιχνίδια. Γιατί όποια κ αν είναι εγώ δεν την βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαγκες λετε συνεχεια για το πλανο ελληνοποιησης με μποχω χαραλαμπ και παπατζον αλλα ξεχνατε κατι σημαντικο η μαλλον δεν το εχετε καταλαβει. Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ. Η ομαδα εχει δειξει οτι μπορει και ο προεδρος το θελει. Για αυτο ανανεωσε μπλουμς, πηρε ραιτ και μετα εφερε καλυτερο του, λαουαλ για να διεκδικησει το εβδομο και για αυτο σε μια ενδεχομενη ηττα απο καοδ αυριο η απο ρεαλ θα ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ. Και η πλειοψηφια των οπαδων του παναθηναικου ειναι μαζι του. Ας παιζω με 11 ξεους και τον διαμαντιδη και ας νικαω παρα να χανω με τα δεκαεφταχρονο με την προοπτικη μεγαλης ομαδας σε λιγα χρονια, ΑΥΤΟ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Τζιμ και περσι ελεγεςνα μην φυγει ο αρτζι και να στην συνεχεια λανθασμενη επιλογη η απομακρυνση του πεδουλακη. ΟΜΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ. Με αλβερτη και πριφτη πηγαμε στο τελευταιο ματς με τσσκα και πηραμε πρωταθλημα παρα το αθλιο ροστερ. Ο κοσμος παει γηπεδο για να βλεπει την ομαδα να νικαει και ας βαζει παιζει με δωδεκα ξενους οχι για να χανει παιζοντας με το ςφηβικο. Αν ηθελε αυτο θα πηγαινε να δει το εφηβικο τμημα. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ. Και ο κοσμος και ο προεδρος.

    Ανδρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αφού είχε δίκιο και πέτυχε η ομάδα γιατί δεν έμεινε κανένας από το προπονητικό τιμ τη νέα σεζόν ρε τσακάλι?

      Διαγραφή
    2. Αλβερτης: ανελαβε καθηκοντα επειδη ειναι στρατιωτης του παναθηναικου και αγαπαει την ομαδα, δεν θελει να γινει κοουτς
      Πριφτης: ηθελε να γινει πρωτος και αυτο δεν θαμπορουσε να γινει στον παναθηναικο με τα μεχρι τοτε δεδομενα.
      Σωτηροπουλος: εμεινε
      Παππας: εμεινε
      Και δικαιωθηκαν εκ του αποτελεσματος. Νταμπλ και χασαμε στην παραταση την προκριση στο φαιναλ φορ. Και εγω εννοω σωστη την απομακρυνση του πεδουλακη σαν κινηση γιατι ειχε αρνητικη ψυχολογικη επιρροη στην ομαδα.

      Ανδρεας

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο, ουτε εθνική ομάδα είμαστε, ούτε χρυσαυγίτες να γουστάρουμε μόνο Έλληνες. Ευρωλίγκα θέλουμε, αλλά για να την πάρουμε με αυτό το μπάτζετ, μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει.
      Υπομονή, σταθερό πλάνο, σκούπα σε ότι ελπιδοφόρο υπάρχει στην εγχώρια αγορά, λαβράκια ξένους, μακροχρόνια συμβόλαια, μικρές αλλαγές κάθε καλοκαίρι, κλπ.
      Μεγάλο λάθος οποιαδήποτε αλλαγή προπονητή τώρα. Ο Ιβάνοβιτς θα πρέπει να κριθεί το καλοκαίρι με βάση τι χρειάζεται το πλάνο της ομάδας.
      Γιαννακόπουλε υποστηριξε το προτζεκτ σου και μην ακους τώρα την κερκίδα..

      Vatos76

      Διαγραφή
    4. Σωτηρης Μανωλοπουλος εννοεις. Σωτηροπουλος δεν υπαρχει.

      Διαγραφή
    5. Ναι σωστα λαθος απο κεκτημενη ταχυτητα.

      Ανδρεας

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή πραγματικά περιμένει κανείς να διεκδικήσουμε Ευρωλίγκα με τον Μπλουμς και τον Νελσον?

      Διαγραφή
    7. μήπως σωτηρακόπουλος?

      Διαγραφή
  11. Συμφωνω ότι δεν είναι τοσο τα λεπτα του Μητσου στο παρκε που τον επιβαρυνουν,αλλα οι υπερβολικες αρμοδιότητες που του ανατίθενται.Επισης δν εχω διαβασει πιο ευστοχη και συντομη περιγραφή των αγωνιστικων χαρακτηριστικων του Νελσον από την φραση ''ενας πιο αθλητικος Μαντζαρης'' που χρησιμοποίησες.Η λυση στην περιφερεια του ΠΑΟ ισως να είναι η αναβαθμιση του ρολου του Μποχωριδη πρωτα από την Α1 και στην συνεχεια της ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ-οσο συνεχιζει ο ΠΑΟ βεβαια στον θεσμο...Και αν δεν εχει τα στοιχεια ακομα να τον ''χτισουν'' αθλητικα,διανοητικα,εγκεφαλικα,ψυχολογικα δν ξερω τι προς αυτή την κατευθυνση.Δηλαδη του συμπληρωτη και σε βαθος χρονου αντικαταστατη του Διαμαντιδη.Και σαφως πρεπει να παρει μεγαλυτερο ρολο ο Χαραλαμποπουλος στο 3,η Μπαρτσα πως βαζει τον εζονια και στα ντραφτ παει για τοπ-5 το καλοκαιρι.Οχι ότι κανω 1 προς 1 συγκριση των δυο,αλλα καποια στιγμη αυτή η νοοτροπια του αιωνιου ταλεντου στην ελλαδα πρεπει να κοπει...Άλλο που εχω να παρατηρησω γιατι ο Ντουσκο-τον οποιο εκτιμω σαν προπονητη και σαν προσωπικοτητα-δν εκτιμάει τα undersized 5ρια που είναι εκ των ων ουκ ανευ για κάθε ανταγωνιστικη ομαδα στην ευρωλιγκα εδώ και αρκετα χρονια.Ο Λαβαλ θα προσεθετε πολλα,σε αμυνα ριμπάουντ και κινητικοτητα στην επιθεση.Θα μου πεις είναι ανέτοιμος αλλα επρεπε ο ιδιος η καποιος άλλος με παρομοιο στυλ ναχε αποκτηθεί προφανεστατα το καλοκαιρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Τζιμ..Με βρισκουν συμφωνο λιγο-πολυ αυτα που γραφεις,το θεμα ομως ειναι αν μπορει ν' αλλαξει την εικονα της ομαδας ο Ιβανοβιτς.Αν αυτα που γραφεις για το ρολο του ΔΔ δεν τα βλεπει αυτος που πρεπει να τα δει,υπαρχει προβλημα.Οπως και στην περιπτωση του Τζακσον,που ο Ιτουδης διεγνωσε τι μπορει να κανει και τι οχι,κατι που δεν μπορεσε να κανει ο Μεσινα(ακομα ενα λαθος στα τοσα που εκανε τα τελευταια χρονια,δειγμα οτι ειχε κλεισει ο κυκλος του προπονητικα)η στην εκμεταλλευση του Λαουαλ,βασικη προυποθεση ειναι ο προπονητης να εχει οξυδερκεια.Το θεμα με τον Μαυροβουνιο ειναι οτι η ομαδα εμφανιζεται στην ουσια αδουλευτη προπονητικα,αφου οπως γραφεις και συ,δεν εχει τα ''ασφαλη'' plays σε αμυνα κι επιθεση,ετσι ωστε να μην μπλοκαρει στα δυσκολα.Οσον αφορα το ''διλημμα'' ελληνοποιηση η κυνηγι στοχων,που το θεωρω ατοπο,ο Ιβανοβιτς και στα δυο παιρνει χαμηλο βαθμο,ειδικα στο πρωτο.Απο τη στιγμη που οι Παππας,Γιανκοβιτς παιρνουν πολυ χρονο λογω σχεδιασμου,ο αμεσος επομενος που επρεπε να ειχε βρει ρολο ειναι ο Μποχωριδης,ο οποιος βλεπουμε οτι εχει αδρανοποιηθει τον τελευταιο καιρο.Κι αυτο οφειλεται στον προπονητη.Καποτε ο Ιωαννιδης πηρε τον ατεχνο Σιγαλα απο τον Παπαγου,στην ιδια ηλικια,και στην πρωτη χρονια τον βελτιωσε θεαματικα.Μιλωντας ρεαλιστικα αυτοι που επρεπε να ''βγουν'' φετος ειναι αυτοι οι τρεις.Οι υπολοιποι νεαροι θα βρου ρολο στο rotation μελλοντικα κι αφου πρωτα παρουν πολυ χρονο συμμετοχης αγωνιζομενοι δανεικοι για 1-2 χρονια.Ο Χαραλαμποπουλος δεν μπορει να βελτιωθει ουσιαστικα με 5-10 συμμετοχης.Απο κει και περα ο καθε παικτης σου δινει κατι διαφορετικο κι ο ερχομος του Λαουαλ μπορει να βοηθησει παρα πολυ την ομαδα,ομως αν οπως γραφεις δεν θα μπορεσει ο Ιβανοβιτς να του βρει ρολο,τοτε υπαρχει θεμα.Κλεινοντας,σημειωνω οτι οπως ολοι βλεπουν η εικονα της ομαδας ειναι απογοητευτικη γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει καμια αγωνιστικη προοδος κι εξελιξη σε σχεση με το ξεκινημα της σεζον.Αν σκεφτεις οτι η ομαδα στην πρωτη χρονια του Πεδουλακη ξεκινησε,λογω συνθηκων,ασχημα,αλλα με τη παροδο του χρονου βελτιωθηκε θεαματικα,καταλαβαινει κανεις γιατι ο Ιβανοβιτς παιρνει ασχημο βαθμο..Υ.Γ.Ποια ειναι η αποψη σου για τον Μπεροκαλ(ισως αποτελεσει λυση αναγκης αν ο Ιβανοβιτς κανει καμια χοντρη λακαμια ακομα)..VECCHIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα σε ολους, καλησπερα Τζιμ, ειμαι απογοητευμενος με τον Ιβανοβιτς. Αρχικα θεωρω οτι ειναι παρωχημενος προπονητης, ολες οι ομαδες ξεκινουν με πενταρια τυπου Λαβαλ το ροστερ τους, οσες δεν το κανουν π.χ. η φετινη μπαρτσελονα ή η περσινη τσσκα αντιμετοπιζουν προβληματα. Δεν δεχομαι οτι εχει διαφορετικη φιλοσοφια. Εφοσων, δεν μπορει να βελτιωσει την pick n roll αμυνα του και το προβλημα των ριμπαουντ απο την αρχη της χρονιας, πρεπει να αλλαξει την φιλοσοφια του. Αφου αλλαζει το μπασκετ συνεχως δεν γινετε αυτος να μενει στασιμος. Ακομη, εχει βγαλει με τις προπονησεις του ολους τους παικτες πανω απο μια φορα εκτος με μυικους τραυματισμους. Τελος, Τζιμ μας ειπες το καλοκαιρι πως ενα απο τα αρνητικα του ειναι οτι ειναι μετριος closer. Εδειξε ομως oτι ειναι αθλιος closer οχι απλα μετριος, πραγματικα μου κανει εντυπωση πως γινετε ενας τοσο εμπειρος προπονητης να κανει τοσα λαθη, ο πεδουλακης ηταν κλασεις ανωτερος απο τον Ιβανοβιτς σε αυτο τον τομεα. Ας υποθεσουμε λοιπον, ο,τι εστω και με αργους ρυθμους ο,τι πετυχαινει η ελληνοποιηση και οτι ο παο εχει ενα παρα πολυ καλο συνολο με νεους Ελληνες παικτες, διερωτομαι λοιπον αν αυτος ο προπονητης που δεν παιρνει εκτος εδρας νικη και κλειστο ματς ποτε, αν μπορει να οδηγησει την ομαδα final four, ποσο μαλλον να παρει και την ευρολιγκα......ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΡΟΕΔΡΟΣ..Ο Ιβανοβιτς εχει 1+1 κα το καλοκαιρι θα αποχωρησει

      Διαγραφή
  14. για αθλητικό σύνολο και τόσο δουλεμένο παραείναι πολλά τα ελεύθερα τρίποντα που δίνουμε σε όλους μα όλους τους αντιπάλους ... calculated risk ή απλή αδυναμία να ακολουθήσουμε τις περιστροφές στην περιφέρεια είναι πλέον αδιάφορο ... πρέπει να σταματήσει άμεσα γιατί κοστίζει πολύ ειδικά όταν έχουμε αυτή την τρύπα που λέγεται <> .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αθλητικό? είμαστε υπερβολικά αργοί παναγιώτη

      Διαγραφή
    2. παναγιώτη χωρίς γκιστ νέλσον παππά είσαι κάτω του μετρίου αθλητικά

      Διαγραφή
    3. Νομιζω οτι μιλαει ειρωνικα ο Παναγιωτης οταν λεει 'για αθλητικο συνολο και τοσο δουλεμενο.. κλπ'. Αμφισβητει μαλλον οτι ειναι αθλητικο και δουλεμενο συνολο ο Παναθηναικος.

      Διαγραφή
    4. Αν ήταν ειρωνικό, δεν θα έβγαινε νόημα πάντως.

      Διαγραφή
  15. Όχι ετικέτες στο πρότζεκτ, παρακαλώ, γιατί δημιουργείται μεγαλύτερη σύγχυση κι από αυτή που προκαλούν οι τελευταίες επιλογές του κόουτς… Στόχος ήταν να γίνει μια ομάδα, οικονομικότερη, που θα αναδείξει νέους πρωταγωνιστές. Όχι αμέτρητους, τέσσερις: Παππά, Γιάνκοβιτς σε βασικούς ρόλους και Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο σε συμπληρωματικούς. Οι λοιποί μικροί δεν ήταν ποτέ για παραπάνω από φέτος, είναι too much να απαιτείται η ανάπτυξή τους εδώ και τώρα… Μετά τα 2/2 νταμπλ (και κυρίως μετά το επίτευγμα να μην εγκαθιδρύσει ο Ολυμπιακός τη δική του δυναστεία, πράγμα που το καλοκαίρι του ’12 έμοιαζε σίγουρο), υπήρχε πια και περιθώριο για μια «χαμένη», σε επίπεδο τίτλων, σεζόν. Απ’ τη στιγμή όμως που φάνηκε πως είναι εφικτό η σεζόν να κυμανθεί στα περσινά και προπέρσινα επίπεδα (8άδα) και με δεδομένο πως είναι πρόσφατα τα παραδείγματα ομάδων που έκαναν ακραίες υπερβάσεις (Ολυμπιακός 2012, Μακάμπι 2014), γλυκάθηκαν όλοι. Και ο Ιβάνοβιτς που παραμέλησε την ανάπτυξη του Μποχωρίδη και του Χαραλαμπόπουλου προτιμώντας τα εφήμερα οφέλη του Μπλουμς, και ο Γιαννακόπουλος που «τσόνταρε» έξτρα χρήματα για τον Λαγουάλ. Μη δαιμονοποιήσουμε όμως γενικώς τέτοιου είδους βλέψεις και προσθήκες: για προσθήκες τύπου Λο (κυρίως) & Ντόρσεϊ ουδείς, φαντάζομαι, θα παραπονεθεί ποτέ…
    Για μένα, λοιπόν, σε μείζον πρόβλημα αναδεικνύεται το γεγονός πως οι «παιγμένοι» σ’ αυτό το επίπεδο της 12άδας του Παναθηναϊκού είναι λίγοι. Ελάχιστοι. Γι’ αυτό και προκύπτουν τρομακτικές αυξομειώσεις στην απόδοση όχι μόνο μεταξύ ΟΑΚΑ κι εκτός έδρας, αλλά ακόμη και μέσα στο ίδιο ματς. Γιάνκοβιτς, Παππάς, Σλότερ, σκορ 30+ πόντων δηλαδή, μια τα βάζουν και μια όχι. Κι επειδή φυσικά δεν είναι εύκολο η ομάδα να παίξει εκτός έδρας στους ίδιους ρυθμούς με το ΟΑΚΑ, επικρατεί συχνά σύγχυση στο αν πρέπει εκτός να νικήσουμε απ’ την επίθεση ή απ’ την άμυνά μας… Επιπρόσθετα, τελευταία βλέπω και μια εντελώς αδέξια απόπειρα απεξάρτησης απ’ τον Μήτσο, ο οποίος σε αρκετά πλέον ματς (Ζαλγκίρις, Άλμπα, Μακάμπι) πήρε μεν τα αριθμητικά σωστά λεπτά συμμετοχής (25-28), αλλά άτσαλα κατανεμημένα. Απλά δεν γίνεται ο Δ.Δ. να λείπει απ’ τα 6-7 τελευταία λεπτά κλειστών ματς… Δεδομένου, μάλιστα, πως ο Νέλσον είναι – αθλητικά μιλώντας – εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον περσινό του Αστέρα (προφανώς ως συνέπεια του τραυματισμού του), το πρόβλημα στο «1» γίνεται σοβαρό. Κι αναλόγως στο «5» ο Λαγουάλ αντιμετωπίζεται σαν 2ος Ράιτ με δίλεπτα, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να επιχειρηθεί να ταιριάξει γρήγορα με τον Γκιστ, προκειμένου στα τελευταία λεπτά κάθε κρίσιμου αγώνα να γίνονται δίδυμο και να εξασφαλίζουν την αμυντική θωράκιση. Χώρια τα ασφαλή plays που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν απ’ τις ασίστ του Μήτσου.
    Η απάντηση, Τζιμ, στο γιατί δεν είναι έτοιμος ο Χαραλαμπόπουλος ενώ ο Κορκμάζ είναι στο βασικό rotation της Εφές είναι προφανής: ο Ίβκοβιτς δεν είναι Ιβάνοβιτς. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, ούτε κι η Εφές είναι Παναθηναϊκός… Θεωρώ, αντίθετα, μεγάλο σφάλμα που ο εδώ και καιρό ταβανιασμένος Μπλουμς (μόνο 1 καλό ματς στο τοπ-16, με Γαλατά) παίρνει λεπτά που θα μπορούσε να πάρει ο Μποχωρίδης – με άλλα, βεβαίως, χαρακτηριστικά. Και εν τέλει, επειδή εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ακριβές το καλοκαιρινό report σου περί διαχειριστικής αδυναμίας του κόουτς, είναι προφανές πως οφείλει να αφήσει κατά μέρους τις επαναστατικές σαχλαμάρες σαν αυτές που είδαμε στο Κάουνας (αυτό το ο Γκιστ στον πάγκο όλο σχεδόν το 4ο δεκάλεπτο με ξεπερνάει, φαντάζομαι όχι μόνο εμένα…) και να βαδίσει στην πεπατημένη των προκατόχων του, παραχωρώντας μερίδιο αποφάσεων στον φυσικό της ηγέτη. Είναι η 2η κρίση που καλείται να διαχειριστεί φέτος. Την 1η, προ διμήνου μετά τον ΠΑΟΚ, την ξεπέρασε με στροφή στην άμυνα. Κάτι ανάλογο περιμένω και τώρα. Περισσότερος Λαγουάλ ίσως... Ειδάλλως θ' αποδειχτεί πως δεν ήταν δική του εισήγηση. Και θα μπουν στ' αυτιά ψύλλοι πως θα γίνει Πεδουλάκης...

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΜΗΤΣΟΣ..Σωστες οι επισημανσεις σου,απλα θελω να σταθω σ' αυτο που γραφεις στο τελος.Η ομαδα ειχε φανερο προβλημα στο above the rim παιχνιδι κι ολοι λεγανε οτι χρειαζεται ενας παικτης τυπου Λασμε.Η διοικηση φερνει εναν τετοιο παικτη και μαλιστα με δυνατο βιογραφικο.Οποτε ειναι δουλεια του προπονητη να τον αξιοποιησει.Αν δεν μπορει η δεν θελει,σημαινει πως ο προπονητης απλα δεν κανει.Οσον αφορα τον Πεδουλακη,θυμιζω οτι εφυγε για αγωνιστικους λογους,οπως θα φυγει νωριτερα η αργοτερα κι ο Ιβανοβιτς,αν η ομαδα συνεχισει να οδευει χωρις πυξιδα.Ο κοουτς εχει σωθει μια απο τον Βλαντο στην Πυλαια και μια απο τους Γκιστ,Σλοτερ με τον Αστερα.

      Διαγραφή
    2. Αδερφέ προσεγγίσεις του τύπου "σώθηκε απ' τον Γιάνκοβιτς στην Πυλαία" είναι επιφανειακές. Είναι το ίδιο μονόπλευρες με το να σου το αντιστρέψω και να σου πω ότι απ' τον Γιάνκοβιτς κάηκε στο Τελ Αβίβ... Το πρόβλημα νομίζω είναι στην πυξίδα που λες: ίσως το 5-2 του 1ου γύρου να έκανε τον Ιβάνοβιτς να υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της ομάδας του και ν' αποφάσισε πως τον παίρνει να κερδίζει τα εκτός έδρας ματς απ' την επίθεση. Η αμυντική προσέγγιση σε Τελ Αβίβ και Κάουνας ήταν άθλια. Και το ανησυχητικό είναι πως η ιστορία του Ιβάνοβιτς διδάσκει πως ουδέποτε βασίστηκε σε αθλητικά "5", ακόμη και τα τελευταία χρόνια που έγιναν μόδα αυτός είχε Πλάις και Λάμπε...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
  16. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:
    ΣΟΡΡΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ...
    ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΓΩΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΟΟΥΤΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΕΝ ΛΕΥΚΩ...ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΑΝ ΚΟΟΥΤΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΟΟΥΤΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ...ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΞΕΝΩΝ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...
    Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ (Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟ) Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΝΤΑΜΠΛ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΧΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ, ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ...ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Δ.Γ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ.
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ.Γ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΠΑΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟ (ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝ)...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ...
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ο ΠΑΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΟΜΑΔΑ». ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ.
    ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΙΣΕΙ ΞΑΚΑΘΑΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ
    ΥΓ: ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΖΟΤΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλους. Θα ξεκινήσω με το θεμα του Νέλσον.
    Ο Τζίμης είναι απόλυτα εύστοχος. Ο παίκτης κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Είναι θέμα του κόουτς να τον αξιοποιήσει όπως πρέπει και όχι να τον εκθέτει.
    Όσον αφορά τον κόουτς, έχει θέματα. Σαφώς δεν είμαι υπέρ να φύγει, αλλά πλέον κρίνεται σε κάθε παιχνίδι και τα άλλοθι έχουν τελειώσει. Πρέπει να κάνει την ομάδα να ρολάρει αρχικά και μετά να ασχοληθεί με τους παίκτες για να τους βελτιώσει ατομικά. Κανείς παίκτης από την αρχή της σεζόν δεν έχει δείξει την παραμικρή βελτίωση στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, πράγμα που μου κάνει εντύπωση γιατί ο κόουτς φημίζονταν για την ικανότητα του να "χτίζει" παίκτες. Πρέπει να δουλέψει μαζί τους έτσι ώστε να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και ίσως έτσι γίνει και το ρολάρισμα της ομάδας πιο εύκολα και γρήγορα.
    Για τους μικρούς τώρα διαφωνώ κάθετα. Δεν είναι έτοιμοι ακόμα να πάρουν λεπτά. Θέλουν πολλή προσωπική δουλειά για να μπορούν να πάρουν λεπτά στην Ευρωλίγκα. Ακόμη και ο Μποχωρίδης, που δεν τον
    συγκαταλέγω στους μικρούς είναι ακόμη ανέτοιμος. Σαφέστατα και αυτό είναι ξέκαθαρη ευθύνη του κόουτς.
    Έχουν περάσει 9 μήνες. Θα μπορούσε άνετα να είχε ετοιμάσει τους μικρούς ώστε να έχουν θέση στο ροτέισον στα ματς με τις μικρομεσαίες ομάδες της Α1.
    Κλείνοντας, η ομάδα όσον αφορά τη στελέχωση είναι σε καλό επίπεδο. Μια-δυο αλλαγές το καλοκαίρι και θα μπορέσει του χρόνου να ελπίζει ρεαλιστικά για το Φ4. Το πρόβλημα είναι στο μυαλό του
    προπονητή. Σίγουρα δεν είναι χτεσινός και περιμένω την αντίδραση του. Αν αυτή δεν έρθει όμως μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε ναι, πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

    Officer

    ΥΓ: Τζιμ, σε προηγούμενο σχόλιο είχα κάνει μια υπόθεση ότι ίσως ο κόουτς δουλεύει σε τομείς που η ομάδα δεν μπορεί να απορροφήσει εύκολα. Για να το πω απλά, ο ΠΑΟ δεν πρόκειται ποτέ να παίξει ισπανικό μπάσκετ, ιδίως όταν σφίγγουν τα γάλατα. Μήπως ο κόουτς δεν το έχει καταλάβει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ουτε εγω ειμαι υπερ του να φυγει ο ιβανοβιτς αλλα και ο Τζιμ πανω κατω σε ολο το αρθρο μας λεει οτι φταει ο Κοουτς...
    Ο Μανωλοπουλος? μονος του? Θα εκανε? τι πιστευετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Jim δεν μπορω φιλε μου να καταλαβω την αποψη σου να κρατησει ο παναθηναικος ενα προπονητη που τα κανει θαλασσα στις 10 τελευταίες κατοχες με αποτέλεσμα να χάνει Παιχνίδια δικά του ακόμα και υποδιαιστερους αντιπάλους. Μεχρι το τελος τις χρονιάς ο Παναθηναϊκός και στη Εurolegue και στους τελικούς του πρωταθλήματος μόνο κλειστά Παιχνίδια θα παίζει γιατί να τα χαρίσει; Πιστευω οτι μπορουμε να βρούμε έναν Έλληνα προπονητη που θα μπορεί να διαχειριστή το ρόστερ αλλά και τα κλειστά παιχνίδια .Εδώ διωξαμε κακώς τον Πεδουλακη που ήταν γάτα στον πάγκο με την δικαιολογία οτι δεν παιζαμε ωραίο μπάσκετ. Ε λοιπόν με τον πεδουλακη παιζαμε στοχευμενο μπασκετ διαβαζαμε ολα τα miss mutch παιζαμε το σετ παιχνιδι που ειναι το προαπαιτουμενο για ματς τίτλων. Εδώ και κάτι μήνες έχουν πονεσει τα ματακια μας με αυτα που βλέπουμε. Δεν πηγαινουμε στην επαφή, βαραμε τις λιγοτερες βολες σαν ομάδα και καποιοι παίχτες παιζουν ελεύθερα εκτός συστήματος δινουμε υπερβολικα βοηθειες στην αμυνα χωρις να χρειάζεται με αποτελεσμα να τρωμε γελοια καλαθια συνεχεια.Μπορουμε να βρουμε εναν προπονητη Ελληνα που να μπορει να ακολουθήσει το πλανο και να μην βλεπουμε το μιδιασμα του Διαμαντιδη στο τελος του ματς με τις εντολες που δέχτηκε στο τελευταίο time out........
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Τζιμ δε θέλει αλλαγή αλλά βελτίωση με οποιονδήποτε τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζιμ καλά τα λέει.Ο προπονητής δε ξέρω αν μπορεί να αλλάξει φιλοσοφία και απόψεις για κάποια πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Αν τον πίστευε τον Μανωλόπουλο μόνο του θα τον προωθούσε πέρυσι, μετα τη φυγή Πεδουλάκη.

      manu chao

      Διαγραφή
  21. Το κυριως προβλημα στον ΠΑΟ ειναι οτι ο βασικος εγχωριος αντιπαλος και μετρο συγκρισης ειναι ο Ολυμπιακος.
    Αν ο ΠΑΟ τολμησει ανανεωση υπαρχει κινδυνος να χασει τον τιτλο απο τον Ολυμπιακο. Θα ανεχθει ο Δ.Γιαννακοπουλος να χασει τον τιτλο απο τον αιωνιο στο βωμο του κτισιματος μιας νεας ομαδας? Οι οπαδοι του ΠΑΟ?
    Εκει ειναι ολη η ουσια.
    Επειδη ακριβως ο ιδιος ο Δ.Γ αλλα και πολλοι οπαδοι δε θελουν η ομαδα να χανει απο τον αιωνιο γι αυτο και 3 χρονια τωρα μετα τη Ζοτς εποχη παλινδρομουμε και ομαδα δε λεμε να φτιαξουμε.
    Πηραμε δυο νταμπλ ευκολα απο τον ΟΣΦΠ εις βαρος ενος νεου ξεκινηματος.
    Κατι τετοιο παει να γινει και φετος.
    Μπασταρδεψαμε την ανανεωση/ελληνοποιηση/στηριξη νεων ταλεντων γιατι οπως γραφει κι ο Τζιμ, γουσταρουμε και κουπες και θεμελια για νεα ομαδα.
    Ας ξεκαθαρισει στο μυαλο της πρωτα, τι θελει η διοικηση της ομαδας και να το μοιραστει με ολους τους φιλους του ΠΑΟ. Κι ολα θα πανε καλα.
    Και δε θα σκουζουν οι "φιλοι" της ομαδας για τον κακο Ιβανοβιτς ή τον αχρηστο Νελσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kakos proponitis o Ivanovic. Ta lathi pou exei kanei ta kanoun proponites se topika prwtathlimata. O anthrwpos exei meinei 20 xronia pisw. To basket pou thelei na paiksei einai vlakwdes. Sas eixa pei stin arxi tis xronias, kirie Katswni, oti sovari amina me afto to sistima DEN MPOREIS na paikseis. Akoma ki an exeis tin ethniki omada tis USA. Poso mallon twra pou exeis metrio roster. To basket stin evrwpi ksekinaei kai teleiwnei stin amina KAI OXI stin epithesi! Deite pws paizei o Osfp, i Fener, i Cska! O Ivanovic einai enas trelos pou pistevei oti tha ftiaksei mia omada pou tha paizei grigora, epithetika kai parallila tha aminetai san skili! AFTA GINONTAI MONO STI SFAIRA TI FANTASIAS! Tespa, eimai apogoitevmenos giati distixws oi fovoi pou eixa stin arxi tis xronias vgikan pera gia pera alithinoi. Krima gia ton Diamantidi, ton Fwtsi kai olous aftous pou palevoun kathe mera gia to kalo tou PAO. Me ton sigekrimeno proponiti den iparxei mellon. To mono thetiko afti ti xronia einai ta lepta simmetoxis pou piran oi Pappas kai Jankovic.

    Sto simeio pou exoume ftasei den kserw ti einai kalitero - na meinei i na figei? Fadasteite vevaia ti exei na ginei ean kanei ta koula tou stous telikous kai xathei to prwtathlima.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιό είναι το "σύστημα" με το οποίο δε μπορείς να παίξεις άμυνα? Μπορείς να μας το αναλύσεις?

      manu chao

      Διαγραφή
    2. "Το μπάσκετ στην Ευρώπη", πάντως, την τελευταία 3ετία έχει την εξής σούμα :
      Ομάδα που κάνει ανατροπή 17 πόντων βγάζοντας σκυλίσιες επιθέσεις (χωρίς να παίξει φοβερή άμυνα αλλά εκμεταλλευόμενη την τρικυμία των "χεσμένων" αντιπάλων της) στην τελευταία περίοδο παίρνει Την Κούπα -> 2012

      Ομάδα που παίζει διαστημικά με εφαλτήριο την άμυνα και τελείωμα την επίθεση, την ξαναπαίρνει (κόντρα σε ομάδα με παράδοση στο καθαρά επιθετικό παιχνίδι) -> 2013

      Ομάδα ό,τι-να-'ναι, βασισμένη στον επιθετικό σεληνιασμό των παικτών της, ομάδα που δεν την υπολόγιζαν καν για τα ΠΟ οι περισσότεροι, παίρνει την κούπα κόντρα στην περσινή ομάδα της-παράδοσης-στο-επιθετικό (η οποία την πατάει η υπερ-ομάδα που την πάτησε στον τελικό του '12).

      Συμπέρασμα; Στην Ευρώπη δεν ξέρω τί μπάσκετ παίζεται - τις κούπες όμως τα τελευταία χρόνια (ακόμη και αυτή που πήρε τον τελικό του '11) τις σηκώνουν οι ομάδες με ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (/χημεία/αποφασιστικότητα/δίψα/πείνα/λύσσα κλπκλπ). Με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το "ρηφιούζ του λουζ" επιθετικά...

      Όσο για τις ομάδες που "αρχίζουν και τελειώνουν στην άμυνα", πχ ΠΑΟ '13-'14, μέχρι ΠΟ και καλά τους είναι.

      Διαγραφή
  23. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΒΡΑΧΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΤΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ(ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ)ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΛΕΠΤΟ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΑΤΣ.Ο ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΟ 64-66 ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΡΑΙΒ.ΛΑΘΗ ΕΙΠΑΜΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ 16-17 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Ο ΠΕΡΠΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ Ο ΒΛΑΝΤΟ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ 23-24 ΧΡΟΝΩΝ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ(ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΕΣ)ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να παει Φ4 η ομαδα, αλλα αν παιξουμε με Φενερ, πιστευεις θα μας τη χαρισει ο Ζοτς??

      Κωστας

      Διαγραφή
    2. ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΥΟ ΣΕΡΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΡΟΣΤΕΡ.ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΛΕΥ ΟΦ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΑΓΚΟΜΑΧΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΖΟΤΣ ΟΧΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΘΑ ΦΤΥΣΟΥΝ ΑΙΜΑ.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ.ΥΓ.Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΚΙΣΤ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑΘΗΣ-ΣΑΣΑ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ...

      Διαγραφή
    3. Φιλε Σεντρικ , μακαρι να χεις δικιο, και η ομαδα απλα να κανει μια κοιλια διαρκειας, και σε ενα μηνα απο τωρα να παρει τα πανω της.Με οποιον και να παιξουμε , σιγουρα δεν θα μαστε χαμενοι και θα το παλεψουμε. Απλα η Φενερ δειχνει να φορμαριζεται στη σωστη περιοδο ...Μακαρι και μεις να ανεβουμε. Οντως σημαντικη η ανανεωση του Γκιστ και μακαρι να γινει κανα θαυμα και να ερθει πισω ο Νικ.

      Κωστας

      Διαγραφή
  24. αν και συγκαταβατικος με τις οποιες αδυναμιες της ομαδας και αισιοδοξος υπερμετρα με τις δυνατοτητες της εντουτοις οφειλω να πω οτι απογοητευτηκα την παρασκευη.

    εξακολουθω να πιστευω ομως οτι ο ιβανοβιτς δεν εχει τοσο μεγαλο μεριδιο ευθυνης οσο του αποδιδουν πολλοι για το κακο τελευταιο χρονικο διαστημα.ξαναλεω οτι η ομαδα ειναι σχετικα απειρη και ειδικα για αυτο το επιπεδο πολλη απειρη.παιζουμε με μια πενταδα εξαδα εμπειρων για αυτο το επιπεδο παικτων και οταν 1-2 απο αυτους αντιμετωπιζουν προβληματα μικροτραυματισμων ή απουσιαζουν τοτε υπαρχει θεμα!!!

    ο φωτσης με το γκιστ την παρασκευη δεν ηταν καλα.φταιει οτι ειχαν χασει καποιες προπονησεις?φταιει οτι απλα δεν ηταν καλα?δε ξερω!σιγουρα παντως, οποιος και αν ηταν στο παρκε ηταν τυποις.....η ρακετα ηταν αφυλακτη και ο γιανκουνας μας φιλοδωρησε με τους πιο ευκολους 13-15π της καριερας του!!!ο τσερι στο τελος δεν πιστευε στα ματια του οταν ειδε το-ν αεροδιαδρομο να του ανοιγεται απλοχερα μπροστα του!!!

    ο Μητσος βιωσε μια απο τις χειροτερες βραδιες της καριερας του.ηταν απο τα βραδια εκεινα που αρχιζεις και σκεφτεσαι "ρε μηπως να τα παρατησω το καλοκαιρι?".μονιμα καρφωμενος στο παρκε χωρις ιχνος δυναμης να ακολουθησει τον αντιπαλο!!!!απογοητευτικο!!!

    οταν λοιπον σχεδον ολοι σου οι παικτες ειναι επιεικως απογοητευτικοι τι να σου κανει ο προπονητης?

    βλεπω τον παππα να μπαινει στο β δεκαλεπτο ζεστος.βαζει 7 ποντακια και δειχνει οτι θα βοηθησει.κανει καποια στιγμη ενα ανοητο γκολ-φαουλ και κατι του λενε απο τον παγκο (η καμερα δεν πηγε στον παγκο).η απαντηση του παικτη ηταν μια χειρονομια τυπου "καλα, καλα, ασε την αλλαγη τωρα και αφησε με να παιξω".ετσι το εξελαβα εγω, μπορει να κανω και λαθος!!!εκει τον βγαζεις εξω και τον ξαναβαζεις μετα απο 2-3 αγωνες!!!ο ιβανοβιτς ομως τι εκανε?βλεποντας οτι ολοι τους ειναι χαλια το-ν ξαναβαλε (μαζι του ειμαι) και ο παππας γυρισε το ματς στο τριτο δεκαλεπτο.δεν τον εβγαλε ομως στο 32'-33' που εδειχνε να μην εχει ανασες ο παικτης και το εκανε στο τελος λανθασμενα οπου πηγε να παιξει χαντμπολ......

    λενε οτι ο ντουσκο δε βαζει τους μικρους!!!εδω που φθασαμε ο ιβανοβιτς θελει να περασει στον επομενο γυρο.μεχρι την προηγουμενη αγωνιστικη κυνηγαγε και το πλεονεκτημα.ποιους μικρους να βαλει?πολυ καλα κανει και σε αυτο το χρονικο σημειο κοιταει μονο το αποτελεσμα!!!ορεξη να εχει ο μποχωριδης με το χαραλαμποπουλο και θα παιξουν!!!αν και για κατι τετοιο ευθυνη μεγαλυτερη εχει ο μποχωριδης που δεν "αναγκαζει" τον κοουτς να τον βαλει μεσα στη θεση του απογοητευτικου νελσον!!!

    και ερχομαστε στο νελσον.οκ, δεν παταει καλα.ηταν τρεις μηνες εξω, ξαναμεινε εξω για κανα 20ημερο και συνεχιζει ο ανθρωπος να εχει ενοχλησεις.κατανοητα αυτα!!!ξερουμε επισης οτι δεν εχει σουτ.το ξεπερναμε και αυτο.ΟΜΩΣ......δεν ανεχομαι απο επαγγελματια παικτη γκαρντ να μη μου βαζει εστω μια βολη στο τελος!!!δεν ανεχομαι απο επαγγελματια πλει μεικερ να τρεμουν τα χερια του και να μου χανει τη μπαλα.

    για ποιον ιβανοβιτς μιλαμε ρε παιδια οταν ο νελσον παθαινει τζετ λαγκ παιζοντας με τον παναθηναικο ματς κλειστο?το παιδι, οπως εχω ξαναπει, ειναι απειρο και ας ειναι 30 χρονων.ειναι απειρο για αυτο το επιπεδο.χανει τη μπαλα μεσα απο τα χερια του και ειναι πλει μεικερ!!!και μετα συζηταμε τι?γιατι δεν παιζει αυτη την περιοδο ο μποχωριδης?


    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας δουλεύεις έτσι? Δεν εξηγείται αλλιώς.. Έχεις γυρίσει το ματς με τον Γκιστ και όταν παίζονται όλα τον έχεις παρκάρει στον πάγκο. Μια χαρά μπορούσε να ξαναμπεί ο γκιστ

      Διαγραφή
    2. θα συμφωνήσω σε πολλά απ όσα γράφεις..αλλά βλέπει τον Νέλσον ότι δεν είναι καλά και κάνει λάθει που ούτε ο Μποχωρίδης δεν τα κάνει.. Το είδαμε στο game με την Μπάρτσα, 2 λάθη στο τέλος και χάσαμε το παιχνίδι. Και σε άλλα παιχνίδια το έχει κάνει ο Νέλσον..Φαίνεται ότι δεν έχει ψυχολογία και εμπιστοσύνη και όχι τόσο στην απειρία του.
      Αναρωτιέμαι όμως γιατι να έχει στο πάγκο τον Μποχωρίδη και να μην του δίνει την μπάλα, να ξεκουράζει τον Μίτσο, ώστε να παίζει 2 άρι? Δεν λέω ότι ο Μπόχω είναι επιπέδου Ευρωλίγκας, αλλά 5-8 λεπτά μπορεί να τα παίξει. Το ίιο και ο Χαραλαμπόπουλος. Άσε που στην τελική τις ήττες δεν τις απέφυγε..
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    3. όρεξη λέει να έχουν οι μικροί και θα παίξουν. Τράβα εσύ να περάσεις στον επόμενο γύρο αφού σε καίει τόσο πολύ και μετά κατέβασε παντελόνι. Φιλαράκο, στους οχτώ πηγαίνεις κάθε χρόνο, δεν είναι εκεί το θέμα. Πρέπει επιτέλους να παρουσιάσεις κάτι καινούργιο και κεφάλια σαν το δικό σου να αλλάξουν φιλοσοφία. Δεν είναι το παν οι τίτλοι και τα φάιναλ φορ. Ξέρω.. Δε καταλαβαίνεις.. Καληνύχτα.

      manu chao

      Διαγραφή
    4. craven θα σε παραπέμψω σε μια συζήτηση που είχαμε πριν λίγο καιρό στο μπλογκ. ο μποχωρίδης σε συνθηκες πίεσης δε μπορεί να περάσει το κέντρο. θυμήσου λίγο.. δε χαμηλώνει, τραγικό ballhandling

      manu chao

      Διαγραφή
    5. Σωστός, ο μποχώ δε κάνει ούτε δευτερόλεπτο τώρα για άσσος, είναι μεγάλο ρίσκο. Θα μπορούσε όμως να πάρει λεπτά στο τρία (αυτά που δε ποαίρνει ο χαραλαμπο)

      Διαγραφή
    6. @4:39

      O Γκιστ τα ειχε φτυσει ηδη απο το 3ο δεκαλεπτο απο την υπερπροσπαθεαι στην αμυνα συν το γεγονος οτι προερχοταν απο τραυματισμο.

      Αν εσυ εχεις ξαναδει αυτα τα δυο χρονια ενα τοσο κουρασμενο Γκιστ σαν αυτον που εχυνε ποταμι ιδρωτα οτακν καθησε στον παγκο, πεσμου και μενα.

      Βεβαια, κι ο Ιβανοβιτς τον αφηνει εξω ολο το 4ο δεκαλεπτο να ξεκουραστει και τον βαζει κρυο να παρει το 3ποντο στην τελευταια φαση του αγωνα. Φαεινη ιδεα!

      Διαγραφή
    7. manu chao συμφωνώ, να προσθέσω ότι κολάει και φοβάται, αλλά προτιμώ να τον δω 5 λεπτά στο ματς και όχι στο τέλος. Δεν περίμενα τέτοια λάθη από τον Νέλσον..και είναι και κάτι άλλο.. ο Διαμαντίδης για να γίνει ο καλυτερος Ασσος πέθανε στη δουλειά για να βελτιώσει το 3ποντο, δεν δέχομαι κανέναν Νέλσον να μην μπορεί να έχει ενα αξιοπρεπη 3ποντο..έχει μυαλό, δεν είναι Ράιτ και γι αυτό έχω απαιτήσεις απ αυτόν.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
    8. Nαι, είχαν ανοίξει τέρμα το κλιματιστικό και έσταζε ο Γκιστ. Μια χαρά ήταν, έπρεπε όπως και ναχει να μπει

      manu chao

      Διαγραφή
    9. Ακόμα και αυτό είναι ευθύνη του προπονητή. Μέσα σε όλα αυτά που κάνει λάθος, είναι και η διαχείριση του χρόνου των παιχτών στη διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι, ενώ φαίνεται ακόμα και από την τηλεόραση ότι ο Χ παίχτης δεν έχει ανάσες, αντί να τον βγάλει έξω τον αφήνει μέσα και τον αλλάζει μετά από 3-4 φάσεις, αφού δηλαδή έχει πρώτα χάσει τον παίχτη του στον άμυνα 1-2 φορές (κι έχει φάει αντίστοιχα καλάθια) και μπροστά έχει κάνει λάθος ή δεν έχει καταφέρει να τελειώσει εύκολη φάση, λόγω κούρασης. Για παράδειγμα όταν ο -συνήθως άχαστος στις βολές -Παππάς φτάνει σε κρίσιμο σημείο να εκτελέσει βολές και τις χάνει και τις δυο, είναι φανερά επειδή έπρεπε να είχε βγει νωρίτερα να ξεκουραστεί. Αυτό συμβαίνει συστηματικά επί Ιβάνοβιτς. Μετά λέμε γιατί χάνουμε στις λεπτομέρειες. Ε, κάτι τέτοια πράγματα όπως το να είσαι μονίμως 3-4 φάσεις καθυστερημενος στις παρεμβάσεις σου ως κόουτς είναι οι λεπτομέρειες που κρίνουν τα ματς.

      Διαγραφή
    10. Συμφωνώ και επαυξάνω craven. Σε όλα.Απλά έχω αμφιβολία για το πόσο μπορεί ο Μποχωρίδης να σταθεί στο 1 γενικά στη καριέρα του.

      manu chao

      Διαγραφή
    11. Manu chao

      Εγώ, να ξέρεις ,συμπασχω μαζί σου....

      ΣΜ

      Διαγραφή
    12. την μια βολη εχασε ο Παππας,απο δυο χασανε Νελσον,Γιανκοβιτς.

      Διαγραφή
    13. ΦΙΛΕ ΣΜ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΑΟΛ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΟΥΤΕ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΓΚΡΙΝΙΑ ΔΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΦΑΣΗ.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
  25. Δημήτρη, επιτέλους πήρες θέση. Σε περίμενα ελαφρώς σκληρότερο αλλά ΟΚ.
    Πρότζεκτ ‘’ανανέωση’’ τέλος. Μας τελείωσε πριν καν αρχίσει. Δεν ξέρω αν έχασαν τον δρόμο στην πορεία ή αν δεν υπήρχε καν δρόμος. Ούτε ξέρω ποιανού είναι η ευθύνη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανανέωση δεν γίνεται. Πάμε παρακάτω.
    Αφού δεν υπάρχει πια θέμα ανανέωσης ο ΠΑΟ πρέπει να κριθεί όπως κρίθηκε πέρσι και πρόπερσι. Άδικο αλλά έτσι αποφάσισαν οι ίδιοι.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η ομάδα παίζει τυχαίο μπάσκετ. Ένα ανέμελο, αφελές μπάσκετ χωρίς καμία καθοδήγηση, ταυτότητα. Χωρίς στίγμα. Ότι να ‘ναι κι όπως να ‘ναι. Κι αυτό είναι 100% ευθύνη του προπονητή. Μπάσκετ για πατατάκια και κόκα κόλα.
    Το παραμύθι του γρήγορου και θεαματικού μπάσκετ με πολλές κατοχές και υψηλά σκορ. Το ρόστερ της ομάδας και τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών δεν το επιτρέπουν. Από την άλλη πλευρά άλλο το γρήγορο μπάσκετ που μπορεί να αφορά κι αυτοματισμούς στο σετ κι άλλο το βιαστικό. Πώς να παίξεις γρήγορα χωρίς εξασφαλισμένο αμυντικό ριμπάουντ? Πώς να τρέξεις με πεντάδα με σέντερ τον Μπατίστα και τεσσάρι τον Φώτση? Πώς να ανοίξεις τον ρυθμό με κλασσικό άσσο τον Διαμαντίδη? Ο ΠΑΟ υστερεί σε αθλητική ικανότητα αλλά θέλει να ανεβάσει το τέμπο. Ούτε στο σινεμά αυτά.
    Άλλο παραμύθι. Καλοπροπονημένη και φιλόπονη ομάδα. Θλάσεις και μια ομάδα σκασμένη. Χωρίς ανάσες, χωρίς κατανομή δυνάμεων μέσα στα ματς, χωρίς ροτέισον αλλά με αμέτρητους μυϊκούς τραυματισμούς. Που είναι ο ‘’φρέσκος’’ αρχηγός και οι ‘’αναγεννημένοι’’ Φώτση και Λουκάς?
    Η εμμονή με τον Λαουάλ ή τον όποιο Λαουάλ. Δεν τους γουστάρει ο κόουτς αυτούς τους ψηλούς. Μιλάμε για ξεροκεφαλιά άλλων εποχών. Από τη μια θέλει να χτυπήσει στο τρανσίσιον αλλά δεν θέλει αθλητικούς ψηλούς. Βλέπει ότι στην π’ν’ρ’ άμυνα γελάει η Ευρώπη αλλά αυτός επιμένει. Βλέπει ότι ο Μπατίστα είναι για συγκεκριμένα πράγματα αλλά ο Λαουάλ παίρνει πεντάλεπτα. Και να φανταστεί κανείς ότι του ξίνιζε και ο Γκιστ στην αρχή.
    Το κόλλημα με την μη ταυτόχρονη παρουσία Νέλσον και Μήτσου στο παρκέ. Έχει τον Αμερικανό αλλαγή του αρχηγού. Λες και είναι ίδιοι. Λες και προσφέρουν τα ίδια πράγματα στο παρκέ. Ο Μήτσος έχει ήδη σκάσει όταν τον βάζει να κάνει ότι έκανε στα 28 του και ο Νέλσον πνίγεται όταν του ζητούνται να κάνει πράγματα που δεν ξέρει. Ενώ πάει αναγκαστικά στο 5-5 με σκαμένο ρόστερ δεν εξασφαλίζει την φρεσκάδα του Μήτσου που μπορεί να του δώσει πράγματα εκεί.
    Βελτίωση Βλάντο-Παππά. Ο Γιάνκοβιτς είναι βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι. Προσωπικά περίμενα περισσότερα γιατί του έχουν στρώσει κόκκινο χαλί. Ο Παππάς είναι άλλη ιστορία. Ταλαιπωρήθηκε πολύ και τώρα αρχίζει να δείχνει σφυγμό. Μια παρατήρηση μόνο. Ότι σ’ αυτή την άθλια εικόνα του μπάσκετ τουρλουμπούκι διασώζεται μόνο ο Παππάς δεν είναι τυχαίο. Το παιδί προσπαθεί να σηκώσει την ομάδα παίζοντας το μπάσκετ που ξέρει. Το μπάσκετ ενστίκτου με τις αμέτρητες προσωπικές φάσεις. Το περιβάλλον τον ευνοεί. Το θέμα είναι αν βελτιώνει τις υπόλοιπες αδυναμίες του. Το σίγουρο είναι ότι ο Νικόλας έχει φλόγα μέσα του. Έχει δίψα κι αυτό είναι μεγάλο εφόδιο.
    Έστω κι έτσι δηλ. με παρατημένο το στόχο της ανανέωσης και με μικρό μπάτζετ ο ΠΑΟ θα μπορούσε να ήταν τώρα υποψήφιος για Φ4. Αρκεί να γίνονταν καλύτερες επιλογές. Ο Ιβάνοβιτς απέτυχε στην πρόοδο των μικρών που υποτίθεται είναι μάστορας και βούλιαξε στην προοπτική της δημιουργίας μιας ομάδας που θα μπορούσε να βρεθεί στην Μαδρίτη ερχόμενη από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Μηδέν και στα δύο.
    Η αλλαγή προπονητή εξαρτάται με το τι επιδιώκει η ΚΑΕ αυτή τη χρονική στιγμή. Αν θέλει να σώσει ότι σώζεται π.χ. να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα τότε μια αλλαγή σαν την περσινή ίσως να λειτουργήσει. Αν όχι τότε πρέπει να πάει μέχρι τέλους με τον Ιβάνοβιτς και να χρησιμοποιήσει την φετινή χρονιά ως εμπειρία για το μέλλον. Μην πάει για πέταμα.
    Τελειώνω με μια παρατήρηση για το μπλογκ. Δημήτρη η έγκριση δυσκολεύει την επικοινωνία. Είναι τέτοια η συγκυρία που πρέπει να ανθίσουν όλα τα λουλούδια. Όχι τίποτα άλλο αλλά πρέπει να είναι ίδιοι οι κανόνες. Ανοιχτό ήταν το μπλογκ το καλοκαίρι ανοιχτό να ‘ναι και τώρα.
    Σόρι για το σεντόνι αλλά δεν γινόταν αλλιώς.

    Ένας Βαλκάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Me kalipses apolita. 1000 like. Akrivws oti vrisketai sto mialo mou. Makari to post sou na diavastei apo tous pantes edw mesa.

      Tom

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΒΑΛΚΑΝΙΕ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΟΤΑΤΟΣ.ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΙΡΝΩ 6 ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥΣ 16-17ΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ.ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΥΩ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΣΤΩ ΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑΠΑΜΕ ΠΑΠΠΑΣ ΒΛΑΝΤΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΟΥΝ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟ.Ο ΜΠΟΧΩ ΠΑΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ Η ΟΧΙ(ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΕΞΩ) ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ.ΣΩΣΤΑΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΕΞΩ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑΣ.ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ Η ΓΙΑ ΚΟΥΠΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΚΟΙΤΑ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ?ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ.Σ.Σ.ΥΓ:ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΠΛΕΥ ΟΦ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟΠΡΟΠΟΝΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ...

      Διαγραφή
  26. ο οποιος νελσον με αυτες τις εμφανισεις κινδυνευει απο το συνδρομο μπραμος-καρι......κινδυνευει να απογοητευθει και να τον παρει απο κατω και να μη ξανασηκωσει κεφαλι μεχρι το καλοκαιρι που θα φυγει (αν συνεχισει ετσι).

    ο σλοτερ, καλο χρυσος αλλα απειρια στο απειρο!!!!μονος του προχθες και εχτιζε αβερτα.ενας παικτης που μεσα στο οακα βγαινει απο το σκριν και το κολαει και στο καουνας εχανε τα πεναλτι.......

    η ομαδα , και εδω τους βαζω ολους μεσα, δειχνει να φοβαται να παρει αυτο που της αναλογει σε καθε ματς.ξεκιναει ασχημα, κανει come back, παει το παιχνιδι στα ισια και εκει που πρεπει να πατησει τον αντιπαλο οπισθοχωρει.τα παθηματα ειναι αρκετα , πρεπει να μαθαινουμε απο αυτα και ο κοουτς πρεπει να δουλεψει και στο ψυχολογικο κομματι.φθασαμε να παιζουμε την προκριση στα επομενα παιχνιδια, ας ειναι.μπορουμε να προκριθουμε και στο τοπ8 θα δειξουμε τι μαθαμε ολη τη χρονια......

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόουτς έχασε το ματς στο Κάουνας. Έφαγες 76 πόντους απόπ μια ομάδα που το πολύ έπρεπε να σου βάλει 65

      Διαγραφή
    2. Και όμως. Έχει δώσει εντολές για γρήγορο τέμπο. Οι παίκτες το λένε..

      Διαγραφή
    3. Γρήγορο τέμπο με τόσο κακή απόδοση στο αμυντικό ριμπαουντ δε γινεται.

      Διαγραφή
  27. Όλοι αναρωτιόντουσαν γιατι ο Ιβάνοβιτς έχει συμβόλαιο 1+1..Απλά γιατί όλοι θα κριθούν στο τέλος. Η διοικηση θα κρίνει τον Ιβάνοβιτς κατα πόσο έχει προχωρήσει το Project "δημιουργία ελληνικού κορμού" και φυσικά από τα αποτελέσματα.Θα κρίνει και παίχτες, πόσο έχουν εξελιχθεί και ποιοί χρειάζονται.Ο Γιαννακόπουλος είχε την διάθεση να κάνει την ελληνοποιήση και να μην πάει για τίτλο, κάπου και ο ίδιος γλυκάθηκε, κάπου και ο Ιβάνοβιτς τον έβαλε σε αυτό το τρυπάκι. Για παραδειγμα..ο Λαουάλ! Η απόκτηση 3ου σέντερ ήταν κάτι που ήθελε ο φίλαθλος αλλά και ο προπονητής του.
    Για τον Ιβάνοβιτς θα συμφωνήσω με τον Jim.
    1ο) κακός closer
    2o) κακή διαχείριση παικτών (Λαουάλ, Σλότερ)
    3ο) Για τους Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλο περίμενα περισσότερα από τον προπονητή να τους ρίχνει στα βαθιά νερά. Μεγάλο φάουλ αυτό και αν δεν αλλάξει ρώτα θα του στοιχήσει στο τέλος της χρονιάς.
    4ο) Περίμενα από τον Ιβάνοβιτς σκεπτομενο μπάσκετ. Καλό είναι το transition, καλό το Α-σετ παιχνίδι, αλλά περίμενα να χρησιμοποιεί και νέα στοιχεία.. για παράδειγμα το ποσταρισμα του αρχηγού.
    Ο Πεδουλάκης έκανε λάθη, αλλά ο άνθρωπος είχε μόνο ένα άσσο και την πίεση για το αποτέλεσμα από την αρχή.

    Δε θέλω αλλαγή τώρα..προπονητή!
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τζιμ , τα λαθη του στα τελευταια λεπτα ειναι τοσο προφανη που τα αντιλαμβανεται ακομα και ο μεσος αμπαλος τριφυλακιας ... Αυτο ειναι ενα θεμα που δεν σηκωνει αμφισβητηση, εαν η ομαδα ειχε ξεκαθαρο στοχο το φαιναλ 4 απο την αρχη της χρονιας ο Ιβανοβιτς για εμενα με τετοια λαθη δεν θα ειχε θεση στον παγκο .
    Ο Ιβανοβιτς ομως ηρθε για αλλους λογους και πρεπει να μεινει για καθαρα αυτους τους λογους , αν ο Παναθηναικος θελει παραπανω θα πρεπει να κοιταξει αλλου ακομα και στην Ελληνικη αγορα για την επομενη χρονια με ριζικη αναθεωρηση στοχων και αυξηση μπατζετ .
    Ειναι το διλημμα που αναπτυσεις στα αρθρα σου απο το καλοκαιρι , τι θελει τελικα ο ΔΓ τιτλους φιναλ 4 ?
    Αυτο καθρεφτιζεται στην αγωνιστικη εικονα των παικτων του Παναθηναικου .
    Ολοκληρη καλοκαιρινη προετοιμασια περναει στο μυαλο των παικτων σαν μια προετοιμασια για μια μεταβατικη αναπτυξιακη χρονια . Στη συνεχεια μετα τον Ολυμπιακο και τον τροπο παιχνιδιου στην Ευρωλιγκα εχουμε ονειρα που με τις πραξεις της διοικησης ενισχυονται . Σημερα εχουμε μπερδεμενους παικτες που δεν μπορουν να κατασταλαξουν πνευματικα και να παρουν αποφαση μεσα τους ποιοι ειναι που πανε και πως πανε. Το προβλημα του Παναθηναικου ειναι πλεον θεμα αυτοπεποιηθησης καθως οι στοχοι δεν ειναι καθαροι ο προπονητης μπλεγμενος και υπο πιεση πελαγοδρομει στα πιο κρισιμα σημεια κλειστων ματς .
    Ο καθορισμος του στοχου πρεπει να γινει τωρα αμεσα , θα απελευθερωσει τους παικτες και τον προπονητη .
    Το διλημμα πρεπει να επιλυθει αμεσα απο την διοικηση για να ησυχασει το μυαλο ολων .
    Ωραιος ο φετινος Παππας , πιστευω οτι διεκδικει θεση στην Εθνικη για το καλοκαιρι η αμυντικη του βελτιωση ειναι κατι που θα πρεπει να τονιστει .
    Ο Γιανκοβιτς εχει θεμα αυτοπεποιηθησης , το σκεφτεται πολυ με λαθος τροπο , σημαδι επισης οτι εχει επωμιστει τελικα παραπανω βαρος απο οτι μπορει να αντεξει φετος .
    Ελπιζω οτι θα καταφερει να διαχειριστει καλυτερα τον εαυτο του μεσα στο παιχνιδι ...
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάνο. Πολύ σωστά. Ο στόχος βέβαια καθορίζεται το καλοκαίρι και το πλάνο ακολουθείται πιστά χωρίς καμία παρέκκλιση.Προφανώς φανταζόμασταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα στην off season.. Σκέψου όμως τον Μποχωρίδη, τον Χαραλαμπόπουλο και τους υπόλοιπους νεαρούς (άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο σε χρόνο, ανάλογα με το επίπεδο του) να είχαν λεπτά σε 14 ματς του TOP-16.. Τι προίκα θα ήταν αυτή για τη νέα σεζόν..?

      Διαγραφή
  29. Παίδες, σας διάβασα όλους με μεγάλη ευχαρίστηση.Θα συνεχίσω να πιστεύω πως ο Ιβάνοβιτς όχι απλά πρέπει να μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς ΑΛΛΑ και τον επόμενο για τους ακόλουθους λογους:

    α)Διάβασα κάπου πως ο DPG θέλει Ευρωλίγκα.Μη γελιόμαστε-αν ήθελε δεν θα είχε ΑΥΤΟ το ρόστερ.Δεν θα άφηνε 2ο τριάρι τον Χαραλαμπόπουλο.Αυτό ούτε f4 δεν είναι.Οι άλλοι δεν ειναι βλάκες που σκάνε λεφτά για το f4.
    β)Οι 'Ελληνες παίκτες έχουν θέματα να μάθουν να παίζουν ισπανικό μπάσκετ.Ισχύει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι αδύνατο-με νεαρά παιδιά παίζεις και τους μαθαίνεις στοιχεία.Καλό είναι να μάθουν να σουτάρουν.
    γ)Ολοι μας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:
    1)'Ερχεται financial fair play, επομένως ελλέιματα και πανάκριβοι παίκτες θα κοστίζουν ΔΙΠΛΑ.Η λύση είναι η ανάπτυξη των νεαρών ΚΑΙ
    2)Του χρονου μετα απο ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 14 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ pick n rolla με τοση ανεση;
    Σε αυτες τις συνθηκες η συνεχης κινηση, το isolation για 1-1 και τα καλα ποσοστα ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και το μπασκετ που προσπαθει να περασει ο Κομης ειναι ακόμα πιο σημαντικό!
    δ)Ας του δώσουμε κάποια credits:
    Η ομάδα ανέβασε την επιθετική λειτουργία δίχως να κάνει εκπτώσεις μεγάλες στην άμυνα, παραμένει εντός των αρχικών στόχων με χαμηλοτερο προυπολογισμό, ο Βλάντο είναι ενεργό μέλος μιας ομάδας για top8, το ίδιο και ο Παππάς, Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος σε ηλικία 20 και 18 έχουν θέσει σε ομάδα Ευρωλίγκας (έστω και τα 3-4 λεπτά).
    Ναι η ομάδα ειναι ασταθής, αλλά είναι νέα ομάδα με απειρους παικτες.
    ε)Προφανως ο Ιβανοβιτς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΟΤΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΙΤΟΥΔΗΣ.Ομως εσυ δεν πηρες προπονητη για κουπα.Ειναι ξεκαθαρο.Πηρες προπονητη να δουλεψει με τους μικρους και πρεπει να πιεσεις προς αυτην την κατευθυνση οπως εκανε o DPG. Και οχι να σου φτασει f4 με Μπλουμς Σλοτερ Νελσον Λαβαλ οι οποιοι, την επομενη χρονια θα φυγουν για μεγαλυτερα συμβολαια σε αλλη ομαδα.

    Επομενως ΝΑΙ να φυγει ο Κομης.Ποιος προπονητης ομως θα ερθει μετα για να αναλαβει το προτζεκτ ανανεωσης με νεους φτηνους οικονομικους παικτες που να φτανει η ομαδα και στο τοπ8;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. )Του χρονου μετα απο ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 14 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ pick n rolla με τοση ανεση;

      Απο φετος ισχυει αυτο...

      Διαγραφή
    2. φίλε μου από φέτος ισχύει αυτό με τα 14" μετά από επιθετικό ριμπάουντ...

      Διαγραφή
    3. Εγώ γιατί πιστεύω ότι "του χρόνου" το ίδιο ρόστερ με τον ίδιο κόουτς θα παίζει πολύ καλύτερο μπάσκετ..?

      Διαγραφή
    4. ΡΓΩ ΦΙΛΕ ΤΖΙΜ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΦΕΤΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΟΜΑΔΑ????ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
  30. "Αντίθετα, σε αγωνιστικό επίπεδο, χρειάζεται αλλαγές στο τρόπο που χρησιμοποιεί τα πρόσωπα. Θα ξεκινούσα από τον τρόπο που χειρίζεται τον αρχηγό του (όχι άλλη πίεση μεταφέροντας τη μπάλα, όχι άλλο «πρώτος παίκτης στην άμυνα» να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο ballhandler).. Δεν είναι μόνο τα λεπτά που «γράφουν» αλλά και τι κάνεις στο παρκέ σε αυτά τα λεπτά. Δε φτάνει να τα μειώσεις."

    Η λάθος χρησιμοποίηση του Διαμαντίδη είναι έγκλημα. Μακάρι να μπορούσα να ρωτήσω τον ίδιο τι πιστεύει για τον τρόπο που χρησιμοιείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα και από εμένα.

    Να προσθέσω και εγώ κάποιες σκόρπιες σκέψεις που ίσως συμπληρώνουν ή και ίσως διαφωτίσουν στην όλη κουβέντα για τον ΠΑΟ.

    1. Τρομερά απογοητευμένος από τον κόουτς. Ένω δείχενει από την αρχή της χρονιάς πως κατάλαβε πόσο σημαντικός είναι ο Διαμαντίδης, κατά την άποψη μου τον χρησιμοποιεί τελείως λάθος μέσα στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ίσως γιατί πιστεύει πολύ στην κάλη εκκίνηση ενός παιχνιδιού, τον βάζει non-stop σχεδόν σε όλα τα πρώτα ημίχρονα ( στο 2ο δεκάλεπτο μιας και βλέπει συνήθως πως έρχεται κατηφόρα). Άποψη μου, δεν χρειάζεται να ξεκινάει ο Μήτσος και πρέπει απαρραίτητα να είναι φρέσκος στο 4ο δεκάλεπτο. Το τρελό εδώ είναι πως όντως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σωματικά από ότι τα τελευταία 2 χρόνια, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι παίκτες από αυτούς που ήταν και πέρυσι. Άρα λοιπόν, εμένα μου δείχνει πως όταν βρει το σχήμα που λειτουργεί σε ένα παιχνίδι είναι ικανός να τους αφήσει και στα 40 λεπτά και ας πεθάνουν μετά. Νομίζω παρωχημένη λογική.

    2. Δεν του ρίχνω κανένα φταίξιμο για την επιλογή του Λαουαλ. Αυτά που έχω μάθει εγώ από την ομάδα και ίσως τώρα αποδεικνύονται από τα γεγονότα. Το Δεκέμβριο, όταν του μίλησαν για μεταγραφή εκείνος είχε ζητήσει 3αρι και όχι 5αρι. ΌΜΩΣ. Αυτό απορρίφθηκε κατευθείαν λόγω επιθυμίας της διοίκησης να μην εξαφανιστεί ο Χαραλαμπόπουλος. Σημείωση εδώ, βρισκόντουσαν σε συζητήσεις για να ανανεώσει από τώρα ο μικρός και μια πιθανή μεταγραφή 3αριου δεν άρεσε και πολύ στο μάνατζερ που είναι και άπειρα χρόνια συνεργάτης της ομάδας. Και έναν συνεργάτη που αποκομίζετε κέρδος από ''πολλες'' δραστηριότητες τα προηγούμενα χρόνια τον ''ακούς''. Άρα λοπόν, προσωπικά δεν έχω πολλές ελπίδες να δώ αναβάθμιση του Λαουαλ παρότι θα το ήθελα πάρα πολύ.

    Συνεχίζεται…
    Black Beauty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 3. Απογοητευμένος από κάποιους παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, Μαυροκεφαλίδης εκτός τόπου και χρόνου. Με το που αισθανθεί ότι απειλείται η θέση του κατεβάζει διακόπτες και αράζουν στο πάγκο 700.000€. Επίης ο Φώτσης, από τον Ιανουάριο και ύστερα για να μην πω όλο το χρόνο είναι σε μια κατάσταση που δεν εξηγείται. Είναι απόλυτα θεμιτό να μην μπουν τα σουτ σε κάποια παιχνίδια αλλά να έχει τέτοια θέματα στην άμυνα και τα box out αυτό παραπάει. Στέκομαι για παράδειγμα στο παιχνίδι που εν πολλοίς ήταν από τους βασικούς λόους που κερδίσαμε. Συνιστώ να ξαναδούμε όλο το παιχνίδι και να δούμε τι έκανε σε όλο το παιχνίδι. Για εμένα, ο κύριος λόγος που χάναμε. Για το Μπατίστα ότι και να πούμε...Βοηθάει όσο μπορεί, έχει 3 πράγματα που τα κάνει καλά αλλά αυτό το πράγμα με την αριστερή πλευρα του ταμπλώ δεν το έχω ξαναδεί σε παίκτη. Και κροκόδειλο να του βάλεις από εκείνη τη πλευρά του ταμπλώ πάλι από εκεί θα πάει να τελειώσει. Για το Νέλσον νομίζω υπάρχουν τόσα ελαφρυντικά που δεν πρέπει να κριθεί. Μου δείχνει ότι προσπαθεί να επανέλθει πλήρως με πολύ προπόνηση και ίσως για αυτό να εμφάνισε και το πρόβλημα με τη τενοντίτιδα. Από την άλλη υπάρχει και ο Γιάνκοβιτς που κάνει σούπερ χρονιά παρότι κάποια παιχνίδια έχουν χαθεί και είναι βασικός υπεύθυνος ο ίδιος αλλά αυτό νομίζω είναι και αυτό που λέγαμε πως θα κάνουμε υπομονή για να κολυμπήσουν στα βαθιά οι νέοι. ( ΣΕΦ η διαφορά, Μακάμπι κλπ)

    4. Στο παιχνίδι της Παρασκευής δεν μου άρεσε καθόλου η αντίδραση του Μήτσου που τον έπιασε η κάμερα να ειρωνεύεται στον Παππα τις εντολές από το ταιμ-αουτ. Πολύ ανησηχυτικό περισταστικό για το μέλλον του κοουτς.

    5. Μετά και το δημοσίευμα μιας ιστοσελίδας προ μηνός περί ερχομού του Σάρας σε ελληνική ομάδα νομίζω πως απλά ψάχνουν την αφορμή να τον διώξουν τον Ιβάνοβιτς. Αυτό νομίζω περικλύει και τη κατάσταση της ομάδας. Όταν σε μια όμαδα δεν παλεύουν όλοι για τον ίδιο στόχο αλλά ο καθένας έχει διαφορετικά σχέδια τότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτό που λέμε με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Ο κόουτς έκανε μια υποχώρηση και ξεκίνησε να βάζει τους μικρούς στην Ελλάδα ( εξ΄ου και ο αποκλεισμός Νέλσον και Μπλουμς για άλλον έναν αγώνα) αλλά από την άλλη πλευρά νομίζω έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν είπα αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να τους βάζει από την αρχή της χρονιάς. Άποψη μου είναι μάλλον ότι έβλεπε πως είναι πολύ πίσω.

    6. ΘΕΜΑ ΣΑΡΑΣ
    Δεν ξέρω τι να πω και τι να περιμένω. Μακάρι να βγει ο νέος Ομπράντοβιτς που από την πρώτη χρονιά θα πάρει το Ευρωπαικό αλλά μάλλον δεν είναι οι πιθανότητες υπερ του. Αφού όμως ακόμα και οι παίκτες της Ζαλγκίρις σε δηλώσεις τους μιλάνε με καλά λόγια μάλλον κατι παραπάνω θα γνωρίζουν. Παρόλα αυτά νομίζω καλύτερα από το καλοκαίρι και ύστερα.

    Συνεχίζεται...

    Black Beauty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε συμφωνώ σε όλα. Αλλά εκεί με τον κροκόδειλο κόντεψα να πνιγώ.

      tsou

      Διαγραφή
  33. 7. Δεν θεωρώ πως πρέπει να ψάχνουμε τον διάδοχο του Διαμαντίδη στη θέση του. Έτσι θα αποφορτίσουμε και το Μποχορίδη που του τα έχουμε φορτώσει όλα. Το παράδειγμα πάλι από το ΠΑΟ έρχεται και δεν είναι τόσο μακρινό. Όταν έφυγε ο Ντέγιαν και κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ όλοι μα όλοι ψάχναμε ποιος μπορεί να τον αντικαταστήσει. Τελικά βρέθηκε μετά από 2 χρόνια και ήταν ο Διαμαντίδης. Δεν χρειάζεται να πω εγώ πως έπαιζαν σε διαφορετικές θέσεις και έκαναν διαφορετικές δουλειές. Συμπέρασμα, τα κριτήρια που χρειάζονται είναι περισσότερο στο χαρακτήρα και την επιθυμία να παραμείνει κάποιος σε μια ομάδα όπως φυσικά και η ικανότητα να είναι winner ανεξάρτητα θέσης που παίζει. Ο χαραλαμπόπουλος μου φέρνει προσωπικά στον πιο πιθανό διάδοχο αν και εφόσον εξελιχθεί και επιθυμεί να μείνει. Έτσι και αλλιώς θα μπορεί να συνεχίσει και τη παράδοση όπου οι σημαίες μας ( Αλβέρτης,Διαμαντίδης) μέχρι να έρθουν στην ομάδα υπσοτήριζαν άλλη ομάδα... Εκτός και αν γίνει κανένα θαύμα το καλοκαίρι και έχουμε 2 αδέλφια στην ομάδα ( ο ένας στους άντρες και η αδελφή του στη γυναικεία ομάδα)!!!

    Black beauty

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ομαδα υποστηριζαν Αλβερτης, Διαμαντιδης, Χαραλαμποπουλος?
      Για τον αδερφο που λες ξερεις τι ομαδα υποστηριζε?

      Διαγραφή
    2. Έχω την εντύπωση οτι ο Αλβέρτης ήταν Παναθηναικός.Ο Διαμαντίδης νομίζω ήταν ΗΡΑΚΛΗΣ αλλά και πάλι ΟΣΦΠ δεν ήταν(ίσως να μην ήταν και τίποτα).Όσο για το Σλούκα ήταν οπαδός του ΠΑΟ αλλά δυστυχώς μετατράπη σε γενίτσαρο(δε θα περίμενε 30 χρόνια πρόταση από τον ΠΑΟ).Δεν τον θέλω στην ομάδα όμως διότι και μέτριος είναι και δεν είναι και rogers(που πέρασε από τον ΟΣΦΠ αθόρυβα).Α να πώ οτι ο γιατρός στο επάγγελμα Μαυροκεφαλίδης είχε πεί σε 1 φίλο μου συμφοιτητή του οτι είναι Ολυμπιακός*.Ναι ξέρω οτι είναι επαγγελματίες οι παίχτες όπως ξέρω οτι κάποιοι δε σταμάτησαν να είναι επαγγελματίες επειδή δήλωσαν ομάδα.


      *Περίπτωση rogers όσων αφορά παρουσία στον ΟΣΦΠ,διότι σαν παίκτες καμία σχέση!

      Διαγραφή
  34. Εγω θελω λιγακι να αναφερθω στον παπα που πολυ εδω μεσα και σε αλλα site τον εξυμνουνε για το παιχνιδι που εκανε.Λοιπον μαγκες εμενα ο παπας δεν μου αρεσε.Δεν μου αρεσε γιατι μου εδωσε την εντυπωση οτι επαιζε για την παρτη του και οχι για την ομαδα.Δεν μπορει να ξεχυνεσαι στον αιφνιδιασμο 3-4 φορες να εχεις συμπαιχτες ηδη κατω απο το καλαθι και να κρατας την μπαλα γιατι θελεις να το βαλεις εσυ με αποτελεσμα να σου κανουν φαουλ και να σταματανε την φαση......Δεν γινετε να κανεις pick and roll πετυχημενα ο ψηλος να βουταει προς το καλαθι μονος του μετα το σκριν και εσυ σαν παπας να μην δινεις την μπαλα γιατι εχεις το μυαλο σου εσυ να βαλεις την μπαλα στο καλαθι με αποτελεσμα να μενεις με δυο αντιπαλους στο τελος του χρονου πραγμα που οδηγουσε επι το πλειστον σε λαθος η σε σουτ με χαλια προυποθεσεις.Σε ευρωπαικη ομαδα με τετοια μυαλα δεν εχει καμια τυχη.Μονο στο ΝΒΑ η σε μικρη ομαδα μπορουν να δεχτουν τετοια μυαλα....Ο Jim εχει δικιο που φωναζει για το playmaking abilities που πρεπει να φτιαξει απαραιτητος ο παπας για να γινει μεγαλος παιχτης.Δυστηχος αυτος ως τωρα οταν εχει την μπαλα στα χερια του δεν βλεπει δεξια και αριστερα αλλα μονο προς το καλαθι ανεξαρτητος καταστασεων προ αυτο....
    Και με τον Giancovic θεωρω πως υπαρχει θεμα μεσα στο παιχνιδι.Μεσα στον αγωνα κοιμαται πολλες φορες, δεν εχει νευρο τρωμε πολλα καλαθια απο τον παιχτη του σε σημαντικα σημεια του αγωνα...Θεωρω η μοναξια τις θεσεις του εδωσε μεν πολλα λεπτα συμμετοχης που ειναι πολυτιμα αλλά και η έλλειψη ανταγωνισμού σε αυτήν τον έκανε επιπολαιο και βολεμενο.....
    Για τον Ivanovic τα ειπα αλλα δυστηχος ο διαχειριστης αν και δεν καταλαβα γιατι δεν τα περασε....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραλλαγh του pick and roll ειναι και το pick and pop το οποιο αν δεν το κανει ο Παππας ποιος θα το κανει ?
      Πιο καλα το παιζει το παραπανω ο Παππας παρα να παιξει με τη πασα για το παραδοσιακο pick and roll.
      Επισης το τρεχει το γηπεδο καλυτερα απο ολους και εχει και καλα ποσοστα στα τελειωματα του σε ολα τα ματς , γιατι λοιπον να μη το κανει ?
      Στη τελικη φαουλ κερδιζει υπαρχουν και οι βολες...
      Δεν θα αποκτησει αυτα τα abilities ο Παππας καθαρο 2αρι θα μεινει ας μην ονειρευομαστε ειναι αργα στα 25 του ...

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου στό παιχνιδι με τούς Λιθουανους χασαμε 4 αιφνιδιασμους σιγουρα καλαθια επειδή έπαιξαν πολυ εξυπνα τα φαουλ οι Λιθουανοί και κανανε φαουλ στον παπα που κραταγε την μπαλα και δεν έβλεπε τους ανοιχτους συμπαιχτες του.Μονο που με τα φαουλ αυτα δεν κερδισαμε βολες οπως λες αλλα επαναφορα τις μπαλας απο την τελικη με όλους τους αντιπάλους πισω απο την μπαλα οργανωμενους.Δεν θα συμφωνησω οτι δεν θα αποκτησει plamaking abilities και θα παραμεινη 2αρι.Εαν παραμεινη ετσι θα ταβανιασει και θα παραμεινη ενας απλος καλός παίχτης. Εαν δουλεψει όμως και το βαλει στο μυαλο του θα εκτοξευθει αλλα και θα ειναι και πιο δυσκολη η αντιμετωπιση του...Για φαντασου τον σπανουλη χωρις plamaking abilities τι σοι παιχτης θα ηταν;25 χρονων ειναι πολυ μικρος ακομα για μπασκετμπολίστας....εχει πολυ χρονο για να βελτιωθει.....εδω ο Χαραλαμπίδης βελτιώθηκε 38 χρονων :))
      Στεφ

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα στην παρέα.
    Κάποια μικρά σχόλια για αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό:
    α) Αν όντως ο Ιβάνοβιτς δεν αρέσκεται να παίζει με αθλητικούς σέντερ, πως εξηγείται ο μεγάλος χρόνος που δίνει στον Gist στη θέση αυτή?
    β) Ποια η σχέση του ΔΔ με τον Ιβάνοβιτς? Τον εκτιμάει πλέον? Τι σήμαινε η γκριμάτσα του ΔΔ μετά το τελευταίο τάιμ-αουτ?
    γ) Όλο τον χειμώνα λέγαμε όλοι ότι φταίνε οι πολλοί τραυματισμοί για την εικόνα της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα που είναι 'πλήρης' η ομάδα, και μετά από οκτώ μήνες δουλειάς του κόουτς, τι ακριβώς βλέπουμε?
    δ) Ο Παππάς, το τελευταίο διάστημα είναι ο καλύτερος παίκτης μας, απόρροια της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις ή επειδή μπορεί και παίζει το -πολύ καλό μεν- παιχνίδι αλάνας που ξέρει να παίζει καλύτερα από κάθε άλλον -στην ηλικία του- στην Ευρώπη?
    ε) Πριν το παιχνίδι στο Κάουνας υπήρξε άλλο παιχνίδι που ήταν τόσοοο κακοί όλοι ανεξαιρέτως -εκτός Παππά- οι παίκτες? Τι έφταιξε αλήθεια? Μήπως ο κόουτς έχει χάσει τα αποδυτήρια?
    και τέλος,
    Συμφωνώ απόλυτα με τον Μάνο Μασσαλία σχετικά με τον Γιάνκοβιτς. Ποιος ευθύνεται όμως για την έλλειψη αυτοπεποίθησής του?
    par13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Αυτή η έλλειψη "ταβανιάζει" το παιχνίδι του Βλάντο ο οποίος έχει αρκετά καλές προδιαγραφές. Έχει επισημανθεί πολλές φορές εδώ μέσα..

      Διαγραφή
    2. @par13
      To θετικο με τον Βλαντο ειναι οτι το ψαχνει το παλευει κανει τα λαθη περνει τα ρισκα του και με σκληρη δουλεια ειτε προσωπικη ειτε μεσω Εθνικης το καλοκαιρι θα ειναι αισθητα βελτιωμενος σε αυτον το τομεα του χρονου . Δεν υπαρχει μεγαλυτερο φαρμακο για το θεμα του απο τη σκληρη δουλεια ... Γυριζουμε βεβαια παλι στο γεγονος οτι φετος που ξεπεταχτηκε εχει στον παγκο καποιον προπονητη που πρεσβευει αυτο ακριβως -τη σκληρη δουλεια .
      Για παιχτες τυπου Γιανκοβιτς τετοιοι προπονητες τους βελτιωνουν σημαντικα ..
      Μανος Μασσαλια .

      Διαγραφή
    3. που να τη βρει την αυτοπεποίθηση ο βλάντο, τη στιγμή που όλα τα 3ρια της Ευρώπης τον βάζουν πλάτη και του βάζουν καλάθι ή παίρνουν φάουλ;

      Διαγραφή
  36. Η μεγάλη αλήθεια είναι αυτή..στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ
    Ο Διαμαντίδης έβγαλε με... μία ανάσα το πρώτο ημίχρονο, έχοντας 12 πόντους (1/1δίπ., 2/3τρίπ., 4/6β.), 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλέψίματα και 2 λάθη σε 20:00!
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ματς που έπρεπε να είναι ίσως και εκτός αποστολής..

      Διαγραφή
    2. Jim βγάλε το ίσως και είμαι μαζί σου 100%. Θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί πιστεύεις στον Ιβάνοβιτς..? Δε λέω ότι είναι άσχετος, αλλά η ομάδα μου δίνει την εντύπωση ότι χάνει πολύ στην άμυνα (ισα με 100 φορες από την γωνία φάγαμε 3ποντο, λόγω παγίδας στην ρακέτα) και δεν έχει αρκετα plays στην επίθεση.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
  37. Αυτό(ς) που καταστρέφει τον Παναθηναϊκό είναι ο Μπατίστα. Από την ανεπάρκειά του ξεκινάνε τα 2/3 από τα προβλήματα της ομάδας -και οι άλλοι όλοι μαζί φταίνε για το υπόλοιπο 1/3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διαταχθεί προανάκριση..

      Διαγραφή
    2. Οποιος ειδε το χθεσινο παιχνιδι με τον ΠΑΟΚ θα δωσει εναν ποντο στον (υπερβολικο) φιλο @Ανώνυμος16 Μαρτίου 2015 - 8:58 π.μ.
      Μου εμειναν δυο εικονες. Στην πρωτη ο Μπατιστα παιρνει την μπαλα στο ποστ, γινεται double team, εχει δύο καθαρες πασες, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙ, ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙ αλλα ξεκιναει ντριπλα για να πλησιασει ο ιδιος το καλαθι και τελικα κανει βηματα.
      Η δευτερη δεν ειναι συγκεκριμενη αλλα διαρκης. Ο Μπατιστα αργει να επιστρεψει μετα το hedge out (οχι γιατι ειναι αργος, αλλα γιατι αργει απελπιστικα να ξεκινησει το recover) μαζευονται ολοι για να τον καλυψουν και δινουν στην αντιπαλη επιθεση τα παντα, σουτ, πασες κλπ.

      Διαγραφή
  38. Όσο θυμάμαι τους διθυράμβους που έγραφα για τον Ivanovic το καλοκαίρι, θέλω πραγματικά να πάω να σβήσω τα comments μου ένα προς ένα.

    Δεν μιλάμε για ένα μέτριο μόνο closer, αλλά για ένα γενικότερα μέτριο coach σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, γιατί πως αλλιώς θα έλεγες ένα coach όταν βάζει τον 3D να κάνει ανούσια πράγματα, κλπ που όλα τα παιδιά έχουν αναδείξει μέχρι τώρα.

    Ο RG που τόσα του έσυρα για τη 2η χρονιά του ήταν πραγματικά πολύ καλύτερος coach. Γνώμη μου είναι ότι ο RG είχε χειρότερη ομάδα από τον ivanovic και ιδιαίτερα τη πρώτη χρονιά (που κέρδισε με 0-3 τον καλύτερο Ολυμπιακό ever) είχε ελλείψεις σε κάθε θέση πλην μόνο του 3. Στην αντίπερα όχθη ο Ivanovic έχει εσκεμμένα κενό μόνο στο 3 που όμως λόγω της γενικότερης πληρότητας του ρόστερ (το έχω γράψει πολλές φορές ας μην κουράζω) μπορεί να καλυφθεί επαρκώς εκ τον έσω.

    Τα πράγματα που λες jim για τον Nelson ήθελα να τα γράψω ακριβώς πριν το παιχνίδι με την barcelona. Πως δηλαδή ένα τόσο δυνατό παίχτη ο οποίος έχει τεράστια αδυναμία στο σουτ τον στήνεις στα 7m και όχι στη base line?

    Γιατί ένα αποδεδειγμένα πολύ καλό spot sooter όπως είναι ο blums το βάζεις να παίξει με την μπάλα στα χέρια όταν δεν έχει καλό ball handling ή τον βάζεις να βγαίνει από 1-2-3 screens και να σουτάρει σουτ χωρίς ισορροπία, fade away και χωρίς καν να έχει καλά καλά πιάσει τη μπάλα, αντί να τον στήσεις ωραία στην μία ή την άλλη γωνία να παίξεις ένα κεντρικό ή side pick και με τον blums στη γωνία να έχεις ένα ωραίο split σε περίπτωση που πάει ο παίχτης του για βοήθεια. Μιλάμε για εντελώς αυτονόητα πράγματα...

    Γιατί δηλαδή τον καλύτερο παίχτη σου τον Gist τον έχεις εξαφανισμένο σε όλο το 4ο δεκάλεπτο, γιατί τον batista τον χρησιμοποιείς για παραπάνω από 20 λεπτά (βαρύ κορμί κουράζεται...) όταν πλέον έχεις τον lawal? Δεν παίζεις με παίχτες σαν τον lawal? ε μάθε να παίζεις ο Παναθηναϊκός παίζει με τέτοιους παίχτες για πάνω από δέκα χρόνια....

    Γιατί εξαφανίζεις τον μκφ από το παιχνίδι στο πρώτο, δεύτερο λάθος?

    Γιατί δεν βάζεις φρένο στον slaugther? Προσωπικά ο slaughter μου αρέσει πολύ αλλά όταν σουτάρει ακατάπαυστα, θολωμένα σουτ και ιδιαίτερα σε καταστάσεις που δεν τον βολεύουν ακόμα (εκτός έδρας) γιατί δεν φτιάχνεις κατάλληλα plays να κάνει μία-δύο διεισδύσεις να ζεσταθεί το χέρι του να πάρει και θάρρος?

    Γιατί σε όλο το παιχνίδι με την zalgiris (και όχι μόνο) οι μοναδικοί που κάνανε penetration στην άμυνα ήταν ο Παππάς και o blackhead???? :o

    Εδώ πλέον δεν μιλάμε για απλή απουσία safe plays, αλλά για παντελώς αδούλευτη τακτικά ομάδα, χωρίς ούτε καν plan a.

    Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να γίνει αναδόμηση της πρώτης ύλης της ομάδας χωρίς να προχωρήσεις παίρνοντας και τίτλους? Δηλαδή πως μπερδεύεται μία ομάδα επειδή και καλά ο Γιαννακόπουλος και ο κάθε Γιαννακόπουλος φέρνει ένα δύο παίχτες να ενισχύσει το ρόστερ. Δεν συμφωνώ. Όλοι επαγγελματίες παίχτες είναι, θέλουν να νικάνε. Μπορεί και ελληνοποίηση να γίνει και αξιοπρεπώς στην Ευρώπη να παίξεις και να πάρεις τίτλους στην Ελλάδα και σταδιακά να χτυπήσεις πάλι f4.

    Ο Ivanovic είναι Τεν κάτε, μπορεί να κάνει παίχτες superman και μαγκιά του, στο σύγχρονο μπάσκετ χρειάζεται αυτό, αλλά αν δεν εμφανίσεις μπάσκετ δεν θα πάρεις τίτλους και χωρίς τίτλους παίχτες winners δεν φτιάχνεις!

    Στο κάτω κάτω ο Σφαιρόπουλος αποδίδει πολύ υψηλού επιπέδου μπάσκετ χωρίς να έχει εμπειρία καν και χωρίς να έχει κάνει ούτε μία μεταγραφή, έφθασε άνοιξη και η ομάδα αντί να βελτιώνεται γίνεται χειρότερη.

    Θα μπορούσα να γράψω κι αλλά νομίζω έχω ήδη κουράσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Συμφωνώ με το μεγαλύτερο μέρος του σχολίου, οι παρατηρήσεις είναι πολύ σωστές και τα ερωτήματα που θέτεις εύλογα. Όμως δε θεωρώ ότι ο Ιβάνοβιτς είναι "κακός" κόουτς. Για παράδειγμα, πέρυσι έβλεπα ανάλογα λάθη από τον μάστερ του είδους, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στη πρώτη του σεζόν στη Φενέρ. Τι σημαίνει αυτό, είναι κακός κόουτς?

      Διαγραφή
    2. Ο οποίος Ζέλικο παρεμπιπτόντως, είχε κάνει λάθη (όπως αποδείχτηκε και..αποδέχτηκε ουσιαστικά ο ίδιος) στη στελέχωση και μάλιστα χοντρά. Τα είχαμε σημειώσει το καλοκαίρι.. Στη συνέχεια πήρε PG και έβαλε ταχύτητα στη θέση "5".

      Διαγραφή
    3. Τζιμ,ειναι ατοπη η συγκριση μεταξυ των δυο.Εδω εχουμε να κανουμε μ' ενα προπονητη που και μονο το γεγονος οτι ειναι κακος στο κοουτσαρισμα στη διαρκεια του αγωνα,τον καθιστα ''λιγο''.Και για το αν ειναι καλος προπονητης,επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες.Το στυλ μπασκετ που λανσαρει εχει πλεον ξεπεραστει η μαλλον καλυτερα βρηκε εφαρμογη μονο στην πρωτη περιοδο του στην Ταου,οπου ευτυχησε ο Κερεχετα να βρει και να φερει μια σειρα απο ταλαντουχους παικτες απο καθε μερια του κοσμου.Και σε βρισκω μαλλον αιθεροβαμμονα αν πιστευεις οτι αν μεινει και του χρονου η ομαδα θα εμφανιστει καλυτερη.Δεν ειναι ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που το μπασκετ τον ξεπερασε.Δες για παραδειγμα τις τελευταιες σεζον του Μεσινα.Οσο ξαναφερνω στο μυαλο μου τη φαση στο εντος εδρας ματς με τον Παοκ,οπου σε μια επιθεση μας το play εβγαλε τον Νελσον στη γωνια(μπροστα απο τον παγκο των φιλοξενουμενων)μονο του να σουταρει 3ποντο,πραγματικα ανατριχιαζω..Το καλοκαιρι θα χωρισουν οι δρομοι της ομαδας και του προπονητη.Δεν ειναι τραγικο,ουτε ειναι η πρωτη φορα που οι προσδοκιες για ενα παικτη η προπονητη δεν επαληθευτηκαν..Η ζωη συνεχιζεται και το σημαντικο ειναι να μαθαινεις απο τα λαθη σου.VECCHIO

      Διαγραφή
    4. Jim επειδη συμφωνώ με το φίλο, σαν πολλά δεν είναι τα λάθη? Να σου παίρνει ο πρόεδρος παίχτη και εσύ να τον "φτύνεις"..? και παίκτη που καλύπτει 'ή μπορει να σου δόσει πράγματα που δεν τα έχεις. Ε αυτό παραπάει. Ξαναρωτώ, γιατί εσυ πιστεύεις τόσο τον Ιβάνοβιτς?
      Ο Ζοτς έκανε πράγματι λάθη πέρυσι, αλλά δεν ήταν και 100% δική του ομάδα. Φέτος βλέπω ότι έχτισε την ομάδα που ήθελε και βλέπω βελτίωση σταδιακά.
      Andreas Craven

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα σε όλους.. Βλέπω μεγάλη προσέλευση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Άλλο ένα συλλεκτικο αρθρο οσον αφορα την τακτικη αναλυση,οσον αφορα και τα 2 ματς...
    Σ ένα παιχνιδι δεν ηταν καλα ο Μαντζαρης και η αμυνα του ΟΣΦΠ δεν λειτουργησε απέναντι στην πληρη περιφερεια της Φενερ που δειχνει ετοιμη για μεγαλα πραματα.Με την απουσια Σπανουλη ισως είναι ευκαιρια για τον Σλουκα να ανεβει στατους...Γενικα τον ολυμπιακο τον πιστευω πολύ για Φ4 φετος
    Για τον ΠΑΟ δε νομιζω ότι είναι το πρόβλημα ο κοουτς η το ροστερ,αλλα η ψυχολογια και η διαχειριση του υλικου...θα βελτιωθεί στην πορεια.Ο Νελσον είναι παικτης με σωματικες προδιαγραφες ράγκμπι(''ενας πιο φυσικος Μαντζαρης'') και θα ανεβει στην συνεχεια.Λιγο η απειρια του σε αυτό το επιπεδο,λιγο οι τραυματισμοι,λιγο οι γενικότεροι πειραματισμοι που συνοδευουν παντα μια νεα ομαδα και δεν εχει αποδωσει τα αναμενομενα.Το ελλειμα ενός εναλλακτικου καλου δημιουργου περαν του Μητσου μπορει να το καλυψει ο Μποχωριδης αμεσα,τι πιστευεις.Και βεβαια και στην αμυνα.Ευκαιρια να παρει χρονο δεδομενης αυτης της ελλειψης στο ροστερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γεια σου Τζιμ και παρέα, πολλά γράφονται για ΠΑΟ, εγώ να πω απλά πως συμφωνώ, ΔΕ διώχνεις τώρα τον Κόμη, άσε τον να πάει μέχρι τέλους, όπως και να έχει οι Παππάς και Γιάνκοβιτς είναι κεφάλαιο, δεν πρέπει να χαθούν.
    Κρίμα που η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της, από το να γίνει καλύτερη ομάδα με νέους παίκτες ΑΥΡΙΟ, πήρε τον Λαβάλ για να καλύψει το κενό στο 5 και να γίνει καλύτερη ΤΩΡΑ.
    Για ΟΣΦΠ συμβουλέυω αναδίπλωση, Σπαν στα πιτς, Σλούκας σε πρώτο ρόλο, όχι στο ξεζούμισμα του Πριντ, να αναρρώσουν οι παίκτες και την τρίτη θέση (άρα χιαστή με Μπάρτσα) δεν την χάνει. Αν με λέγανε Σφαιρόπουλο τώρα θα διάλεγα να κάνω κοιλιά και να σημαδέψω τα πλέυ οφ και αν μου βγει το F4.
    Σε επίπεδο παιχνιδιού συμφωνώ μαζί σου Τζιμ, όμως θεωρώ πως η ευστοχία του Γκάουντλουκ είχε και μεγάλο ψυχολογικό βάρος στους παίκτες του ΟΣΦΠ, όταν κατεβαίνεις με 2 βασικούς γκαρντ τραυματιες και ένα τεσσάρι από τα 3 σε καλή κατάσταση και σε κάθε φάση που πας να ανασάνεις σε "τσαλακώνουν" με σουτ που μόνο εύκολα δεν τα λες, ε σου σπάει το ηθικό, είδικά όταν ο ηγέτης σου παίζει τραυματίας και δεν πατάει καλά...
    Και τώρα τρέχω να αλλάξω την πάνα, γιατι μας πήρε τα αυτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΑ ΡΕ ΝΑΠ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
      ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ Ο ΣΦΑΙΡΟ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ).
      ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ...ΟΥΤΕ ΤΟ 8-1 ΦΕΡΝΕΙ Φ4, ΟΥΤΕ ΤΟ 8-2 ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ...
      Η ΦΕΝΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΗ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΓΚΑΟΥΝΤ ΚΑΙ ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΖΟΤΣ.
      ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ 2-2 ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (Ή ΚΑΙ 1-3 ΑΝ Η ΕΦΕΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ), ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα παιδιά, συμφωνώ ότι η Φενέρ μας θύμισε τα καλά κομμάτια Ζοτς που κυριάρχησε κάνοντας σωστά την κάθε λεπτομέρεια.

      Άμυνα μισού γηπέδου και γύρω από το ποστ(αν και ακόμα έχει θέματα στην pick n roll άμυνα), καλές επιλογές στην επίθεση με ωραία κυκλοφορία της μπάλας και ψάξιμο της έξτρα πάσας για το ελεύθερο σουτ, ενώ έβαλε στο τραπέζι και πικ ν ρολ με σκαλοπάτι και φυσικά ψάξιμο στα μις ματς στο ποστ(όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό).

      Ειδική μνεία σε Μπιέλιτσα που συμφωνώ απόλυτα πως είναι το καλύτερο 4άρι στην Ευρώπη.Κινητό μις ματς,κάνει θραύση στα close-out,δημιουργός όταν πρέπει,facilitator άλλωστε,ενέργεια σε κάθε γραμμή του παρκέ,δύναμη στα ριμπάουντ και σουτ/προσωπική φάση από το 4. Είναι ο MVP της Φενέρ και κάνει τη διαφορά όπως έκανε και το καλοκαίρι με τη Σερβία.

      Διαγραφή
  42. Καλησπέρα Τζίμ...

    "Η ομάδα είναι σε πολύ καλά χέρια, έχει προπονητή" τάδε έφη Ζότς, πέρσι τέτοια εποχή, μετά την ήττα-αποκλεισμό της Φενερ στο ο.α.κ.α για το τοπ-16...

    Κρατήθηκα χθες να μη σχολιάσω, είδα και το ματσάκι με την ομαδούλα της Δράμας απόψε ε δεν άντεξα... όλα σωστά μ'αυτά που γράφεις αλλά προϋποθέτουν ότι πρώτα απόλους θα αλλάξει ρότα ο προπονητής- όπως το'γράφεις κιεσύ στο υστερόγραφο... ναι λοιπόν δε στρίβει το παλικάρι, δε μπορεί ή δε θέλει, πραγματικά δεν ξέρω και δε μ'ενδιαφέρει... να τον ευχαριστήσουμε, να κρατήσουμε για το μέλλον ως ευαγγέλιο την καλοκαιρινή του προετοιμασία και να "ψήσει" η οικογένεια τον Φράγκι γιαυτό που του ταιριάζει γάντι... ισόβιος προπονητής.

    Σπήλιος Καραμεσίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ οπαδικά όλα αυτά ρε Σπήλιο.. Ποιος Αλβέρτης, πάμε καλά? Ο άνθρωπος δεν είναι κόουτς. Ο Πρίφτης με τον Μανωλόπουλο την πήγαν πέρυσι την ομάδα. Να βάλει και ο Ολυμπιακός πάλι τον Τόμιτς..

      Mario

      Διαγραφή
    2. Τουλάχιστον φέτος η ομάδα σκοράρει. Δύο χρόνια τώρα στους 70 έβγαιναν μπαλόνια και καραμούζες.

      Mario

      Διαγραφή
  43. Μετά τον τραυματισμό στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ΚΑΙ του Λάφαγιετ, παρακαλείται η ΚΑΕ ΟΣΦΠ να προειδοποιήσει τον... φωτογράφο!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χαιρετίζω την μακράν ωριμότερη και με βαθιά ανάλυση συντροφιά αυτού του blog.
    Είμαι από αυτούς που δεν θα αναφερθούν σε τεχνικά θέματα για τον κόουτς ,εξάλου έχουν ειπωθεί πολλά εύστοχα.
    Κρίνοντας από τις κινήσεις του προέδρου με τις προσθήκες μέσα στην χρονιά αντιλαμβάνομαι ότι θέλει τίτλους .Το να κάνει κινήσεις μέσα στην χρονιά το κατακρίνουν πολλοί η περσινή του κίνηση τον δικαίωσε.
    Δυο είναι οι λέξεις κλειδιά για αυτήν την απόφαση .1) έχουμε ήδη εξαντλήσει τις δεύτερες ευκαιρίες για τον νυν κόουτς και 2) υπάρχει ικανότατος διαθέσιμος κόουτς στην αγορά αν ναι τον κλείνεις άμεσα.
    Τζόρτζεβιτς με διαφορά ότι καλύτερο προπονητικό πρόσπεκτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα, θεωρώ ότι πρώτος μπήκε στο τρυπάκι της νίκης ο ίδιος ο Ιβάνοβιτς, ο οποίος πιθανά να είδε στον Παναθηναϊκό μια καλή, ίσως τελευταία ευκαιρία, να ξαναβγεί στον αφρό με μια ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού. Κάπου εκεί στράβωσε το πράγμα, τα όποια καλά στοιχεία της αρχής τα οποία μας έριξαν στάχτη στα μάτια ως προς το πλάνο της ελληνοποίησης, έχουν χαθεί κι επικρατεί πλήρης τρικυμία στον κόουτς και εν συνεχεία στην ομάδα. Όπως προανέφεραν πολλοί, προτιμώ να χάνω από τη Ζαλγκίρις ή την Άλμπα ή ανάλογης δυναμικότητας ομάδες, με τον Χαραλαμπόπουλο, τον Μποχωρίδη και τον Παπαγιάννη παρά με τον Μπλουμς, τον Σλότερ και τον Μπατίστα. Συμπερασματικά ας επανέλθει ο στόχος της Ελληνοποίησης και ας πάει λίγο πίσω μια πιθανή πρόκριση στους 8 ή σε ένα ακόμα F4. Τα κέρδη αν πετύχει το project θα είναι απείρως περισσότερα.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτο το πραμα που παρουσιασε ο ομπραντοβιτσ ηταν μπενετον με γουλιαμς. θα το ξαναπω μπασκετικα ηταν μαγικη εικονα. εμεις τα σπαγαμε σε ιδανικες επιλογες και αυτοι τα εβαζαν σε σκοτωμενα σουτ. οι τραυματισμοι μας στερησαν επιλογες και μπερδεψαν τον σφαιροπουλο. το μονο που μπορεις να του προσαψεις ειναι οτι δεν ειχε ετοιμασει κατι για τον διδυμο βεσελι-μπιελιτσα που ειναι το mid-game set up εδω και πολυ καιρο του ομπραντοβιτσ. επεισης θα μπορουσε να τολμησει να ψηλωσει τα γκαρντ και να παρει το ρισκο παπαπετρου. γενικα το προβλημα μας ειναι η υγεια. το οποιο δεν μας αφηνει να δουλεψουμε τις λεπτομεριες.


    στον παναθηναϊκο υπαρχει διαφορα επιθυμιων. ο ιβανοβιτσ θελει να γυρισει στην προπονητικη, ο ΔΓ ηθελε ελληνοποιηση αλλα να παρει πρωταθλημα να παει και στους 8. Επεισης ο ιβανοβιτσ δεν προφυλασει τον διαμαντιδη σαν το ιερο τοτεμ που το θεωρουμε οι υπολοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έεεετσι

      όταν νικάει ο Θρύλος είναι από σχέδιο

      όταν νικάνε οι αντίπαλοι είναι τυχαίο

      όταν τα βάζει ο Γκαουντλοκ που έπαιξε και στους Λεικερς είναι τυχαίο

      όταν τα βάζει ο Λοτζεσκυ με τη μεγαλη καριερα στην Οστανδη είναι θέμα ικανότητας

      όταν όλη σχεδον η Φενερ είναι ψηλοτερη απο τον σεντερ του Ολυμπιακου, είναι τυχαίο να παιρνει τα ριμπαουντ

      Διαγραφή
  47. καλησπερα παιδια........
    θετικα ιβανοβιτς...........εχει κανει κανονικους μπασκετμπολιστες παππα-βλαντο,ο διαμαντιδης ειναι σε κατασταση 2011,ο φωτσης βελτιωμενος,ο γκιστ επισης,η ομαδα σκοραρει ευκολα 80 ποντους
    αρνητικα ιβανοβιτς........τελειωματα παιχνιδιων,κακη αμυνα(η επιλογη μπατιστα οπως λεει και φιλος πιο πανω εχει αρνητικη επιρροη σε πολλα ζητηματα σε αμυνα και επιθεση
    δεν νομιζω οτι ειναι σοβαρα πραγματα να λεμε οτι μποχωριδης,χαραλαμποπουλος,διαμαντακος και οι υπολοιποι μικροι θα επρεπε να παιζουν περισσοτερο........δεν ειναι καν κανονικοι μπασκετμπολιστες ειδικα οι δυο τελευταιοι,γιθα μενα θα επρεπε να πανε δανεικοι στον αρη ή στον παοκ να δειξουν πραγματα
    τελικο συμπερασμα....θα ειναι τουλαχιστον τραγωδια να φυγει ο ιβανοβιτς αυτη την στιγμη,κανενας προπονητης(οπως και παικτης ) δεν μπορει να κριθει με βαση μια και μονο χρονια για κατι(ανανεωση-αναδειξη παικτων) το οποιο χρειαζεται υπομονη και τουλαχιστον μια τριετια χρονος...ενας σοβαρος προεδρος πρπει να αφηνει τον κοουτς να δουλεψει τουλαχιστον για δυο χρονια...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα φίλε.. Διαφωνώ. Ο Μποχωρίδης ήταν στον Άρη, γιατί να πάει δανεικός? Έχει πάρει λεπτά, χρειάζεται δουλειά. Στην περίπτωση του πιστεύω ότι ο Ιβάνοβιτς έχει προσεγγίσει σωστά. Ίσως μπορεί να πάρει λεπτά και ως "3" σε χαμηλά σχήματα. Αντίθετα, θεωρώ ότι ο Χαραλαμπόπουλος θα μπορούσε στο παρών ροτέησιον να έχει παραπάνω λεπτά.

      Διαγραφή
  48. Καλησπέρα στην παρέα,
    Πάνω κάτω τα έχουν πεί όλα οι φιλοι τhς σελίδας. Σίγουρα ειμαι και εγω προβλhματισμένος με την κατάσταση της ομαδας. Ο Ιβάνοβιτς ναι, εχει κανει λάθη, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φύγει. Υπομονη παιδιά! Το υλικό κατα την γνώμη μου είναι καλό. Αυτο που χρεώνω στο κουτς ειναι το οτι δεν αξιοποιεί στο μαξιμουμ το ρόστερ. Αυτη την στιγμη, με αυτη την διαχείρηση και ροτεισον παίρνει μονο το 30% απο την ομάδα. Πρέπει να βάλει στο κλίμα ολους τους παίκτες και να κανει σωστο ροτεισον. Η ομαδα έχει δυνατότητες. Το πιστεύω, και στηρίζω τον Νέλσον. Ο Νέλσον τον οποιο ξέρω εγω, και εχω δει στον Ερυθρό Αστερα τον πάω πολυ και ειναι θεμα χρόνου να τον δουμε ετσι και στα πράσινα. Στήριξη στην ομαδα παίδες!
    Simon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το κακό με τον Μπατίστα δεν είναι τόσο τα λάθη που κάνει στην επίθεση όσο αυτά που κάνει στην άμυνα. Το γεγονός ότι γεμίζει την στατιστική ρίχνει στάχτη στα μάτια πολλών φίλων του Παναθηναϊκού, που νόμιζαν ότι είχαμε βρει τον νέο Πέκοβιτς. Είναι καλός συμπληρωματικός ψηλός αλλά σίγουρα όχι για βασικός σέντερ σε ομάδα με το βάρος του Παο. Για 10-15 λεπτά πίσω από τον Λαβάλ θα ήταν εξαιρετικός. Αυτό βέβαια προϋποθέτει σωστή χρησιμοποίηση του Λαβάλ στην επίθεση (πικ ν ρολ) κάτι που ο κόουτς αρνείται να εφαρμόσει, παρότι στην ομάδα αγωνίζεται ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς όλων των εποχών. Ο Παππάς με τα όποια μειονεκτήματά του, έχει κερδίσει την θέση του βασικού απέναντι στον Σλότερ. Ο Νέλσον θα πρέπει επίσης να ξεκινά βασικός αν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι από αυτόν, καθώς μας αρέσει δεν μας αρέσει, αυτόν έχουμε και πιστεύω πως αν είναι καλά σωματικά έχει ακόμα πολλά να δώσει, αρκεί η ομάδα να παίξει πιο γρήγορα κάτι που μπορεί να γίνει με την αναβάθμιση του Λαβάλ. Και μόνο οι ανάσες που θα έχει ο Μήτσος θα είναι υπερπολύτιμες, κυρίως στο τέλος των αγώνων, που λόγω κόουτς χωλαίνουμε υπερβολικά. Ξέρω ότι δεν λέω και τίποτα καινούριο και πως όλα τα παραπάνω έχουν γραφεί και ξανάγραφεί από ειδικούς και μη, όπως και το ότι θα ήταν λάθος η απομάκρυνση του Ιβάνοβιτς σε αυτό το χρονικό σημείο, θα ήταν όμως ακόμα μεγαλύτερο η παραμονή του και μετά το καλοκαίρι, όσο και αν είναι πολύ πιθανό, η ομάδα με τον ίδιο κόουτς να παρουσιαστεί βελτιωμένη του χρόνου.
    Ελπίζω τουλάχιστον του χρόνου να γίνει σοβαρή δουλειά το καλοκαίρι και να μην ψάχνουμε για το βασικό μας 5αρι χειμωνιάτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. δεν ξερω αν το χετε καταλαβει οι περισσοτεροι αλλα το παιχνιδι του ολυμπιακου στη λαμποραλ ειναι εκτος απο δυσκολο ιδιαιτερα κρισιμο....ο ολυμπιακος παει με απουσιες ,η λαμποραλ ειναι σε καλη κατασταση και με ηττα αν σπασει ο διαολος το ποδαρι του μπορει να παιξει ακομα και την προκριση με την εφες στο φαληρο(θεωρω δεδομενο οτι στη μοσχα θα χασει καθως δεν γινεται μια ζωη να κερδιζει την τσσκα).....η φενερ παντως θα ειναι ρυθμιστης καθως εχει εφες στην εδρα της και θα παει και στην βιτορια....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε βρε stonerook μισό να παίξει την πρόκριση είναι λίγο υπερβολικό. Τώρα είναι στο 8-2 και Εφές και Κάχα στο 4-6.
      Με 4 ματς να μένουν θα πρέπει να χάσει και τα 4 (με Εφές, Κάχα, ΤΣΣΚΑ και Νίζνι) να χάσει ταυτόχρονα τη διαφορά με Κάχα και τον τελευταίο αγώνα μέσα στο ΣΕΦ με την αδιάφορη Νίζνι και οι άλλοι δυο να κάνουν μόνο νίκες.

      Διαγραφή
    2. Δεν παίζει ρε stonerook....
      Μαθηματικά πρέπει:
      να χάσει και τα 4 ματς ο Όσφπ και να κερδίσουν και τα 4 ματς οι Λαμποράλ-Εφές κάτι σχεδόν αδύνατο.
      Στην τελική ακόμα και να κάνει 3 ήττες στη σειρά και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο θα έχει εντός έδρας την Νίζνι και χωρίς(με τα τωρινά δεδομένα) απουσίες...

      Πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να πέσει κάτω από 3ος ο Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
    3. Αχ, με την ελπίδα ζεί ο άνθρωπος ...

      Διαγραφή
  51. Ο Γκιστ επέκτεινε για 2 ακόμα χρόνια το συμβόλαιό του. Μπράβο στην διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Απαντήσεις
    1. Σπουδαία κίνηση. Ο Γκιστ ήθελε να παραμείνει, έπαιξε μεγάλο ρόλο η θέληση του. Έχει μεταμορφωθεί σαν παίκτης στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  53. κάποιες σκόρπιες σκέψεις :

    1. Παίχτης ευρωλίγκας, όπως παίζεται το μπάσκετ σήμερα, χωρίς αξιόλογο σουτ δεν νοείται, εκτός κι αν παίζει στο 5.

    2. Ο ΠΑΟ στερείται δημιουργού πλην ΔΔ και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

    3. Πόσο θα ήθελα τον Ματσιούλης (αντί πχ του Μπλουμς)...Σε τελική ανάλυση είναι και λίγο πιο Έλληνας απ΄τον Γιάννις.


    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γκιστ και Ματσιούλις έπρεπε να μείνουν μαζί στην ομάδα. Τρομερός αμυντικός συνδυασμός στα φόργουορντ.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανανέωση του Ματσιούλις το καλοκαίρι του 2013 ουσιαστικά αχρήστεψε τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος είχε ήδη αποκτηθεί λίγο καιρό πριν, και πέρασε μια χρονιά γυαλίζοντας τον πάγκο και το χειρότερο είναι ότι έχοντας 3 3αρια (Ματσιούλις, Μπράμο, Γιάνκοβιτς) δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι της απόκτησης Παπαπέτρου, ο πατέρας του οποίου είναι κολλητός του τότε προπονητή μας.
      Παιχταράς ο Γιόνας αλλά για φαντάσου να είχες φέτος τον Γιάνκοβιτς ήδη ψημένο και τον Παπαπέτρου...

      Διαγραφή
  55. Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ιβάνοβιτς για μένα είναι το πως θα αξιοποιήσει όλη τη 12άδα. Όσο είχε τραυματισμούς η ομάδα έχω την αίσθηση ότι ρόλαρε πιο σωστά, υπήρχαν ρόλοι, υπήρχε σχέδιο, υπήρχε σπίθα. Από την στιγμή που ο Νέλσον επέστρεψε ο Μπλούμς δεν έχει κάνει καλό παιχνίδι και δεν έχει παίξει πάνω από 4-5 λεπτά σε αγώνα. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Λαβάλ δεν έχουμε δει πλήρη αξιοποίηση και των 3 σέντερ της ομάδας.
    Το λέω και δεν μπορώ να το χωνέψω, επιτέλους έχουμε 3 πολύ καλά και διαφορετικά σε στοιχεία σέντερ, αλλά ουσιαστικά παίζει μόνο ο ένας! Μαυροκεφαλίδης μόνο για κανά πεντάλεπτο και Λαβάλ το ίδιο. Υπάρχουν θέματα διαχείρισης του ρόστερ και είναι εμφανές.
    Δεν μπορώ όμως να είμαι αυστηρός με τον κόουτς σε αυτό το σημείο γιατί είχε πολλούς τραυματισμούς και δεν έχουν δημιουργηθεί αυτοματισμοί στην ομάδα. Έχουμε και το λούκι κάθε ματς Α1 να έχουμε εκτός 12άδας κάποιους από το "ρόστερ Ευρωλίγκας" για να παίξουν οι μικροί με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλά ματς με την ίδια 12άδα. Τέλος πάντων, προς το παρών δεν λέω πολλά και κοιτάω το μέλλον. Θα δείξει η πορεία. Η απόσταση πάντως που χωρίζει την ομάδα από τον πολύ καλό της εαυτό είναι μικρή και θέμα λεπτομερειών.
    Υ.Γ. Θετικό νέο η πρόωρη ανανέωση του Γκιστ. Νωρίς, νωρίς χωρίς πληστηριασμούς και αγωνίες. Μου κάνεις, τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός και απέριττος,πάντα ωραία σχόλια ο Μadness...

      Διαγραφή
    2. Σωστός. Έχει πλέον πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά στο "5". Πρέπει να το εκμεταλλευτείς.

      Διαγραφή
    3. Σαν να σου δίνουν μια ξανθιά, μια μελαχρινή και μια κοκκινομάλλα...Τις θες και τις τρεις, αλλά πρέπει να επιλέξεις τη μία.... Τι κάνεις;;

      μίμης

      Διαγραφή
    4. επιλέγεις αυτή με τα καλύτερα "προσόντα" και εκπαιδεύεις τις άλλες ώστε να γίνουν το ίδιο καλές (ή και καλύτερες)
      ζΑν

      Διαγραφή
  56. ποσο συμφωνω με πανο και μιμη για ματσιουλις ..
    ο οποιος ματσιουλις ειχε γραψει και κατι στο τουιττερ του οταν εφυγε. δε θυμαμαι τι ελεγε ακριβως αλλα εβγαζε πολυ πικρα.

    στηριζω ιβανοβιτς. ειναι καλος προπονητης και θα κριθει εκ του αποτελεσματος..στο τελος της χρονιας θα κανουμε ταμειο.

    απο κει και περα και γω δεν καταλαβαινω τον παροπλισμο του λαβαλ, αλλα ισως ο κοουτς ξερει καλυτερα απο εμας. ισως δεν ειναι ακομα στα επιπεδα που πρεπει.

    υγ: γκιστ μεχρι 2017.. παρα πολυ καλη κινηση απο τη διοικηση. να λεμε και τα καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τον Ματσιουλης (ηταν ο μοναδικος παιχτης) η διοικηση εβγαλε ευχαριστηρια ανακοινωση περσι.Καμια πικρια δεν εβγαλε ισα-ισα ειχε πει θυμαμαι καλη συνεχεια green,Πριν λιγο διαστημα μιλησε, στην ευρωλιγκα και ειπε ποσο του λειπει ΔΔ,Λασμε,Γκιστ,Μπραμος.

      Διαγραφή
    2. Ο Λιθουανός με τον Μπράμος ήταν από τα καλύτερα δίδυμα SFs στη διοργάνωση όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι και αποτέλεσαν κλειδί στην αμυντική τακτική των πρασίνων με τη μαχητικότητα τους στη πίσω γραμμή. Έφυγαν για να ανοίξει χώρος για τον Βλάντο και θεωρητικά τον Χαραλαμπόπουλο.

      Διαγραφή
    3. φιλε μου γραψε λαθος τοτε.. δε θυμαμαι σωστα.

      Διαγραφή
    4. ...μια χαρά θυμάσαι,,,,"πρόεδρε" :
      http://www.ienimerosi.gr/prasinos-gia-panta-dilose-o-pikramenos-apo-tin-apodesmefsi-tou-matsioulis/

      Διαγραφή
    5. ο ματσιούλις ήταν σούπερ για την ομάδα. Δε χρειαζόταν να φύγει και αυτός και ο μπράμος. Ένας έπρεπε να μείνει

      Διαγραφή
    6. ο λιθουανός μάλιστα δεν είχε ζητήσει αύξηση. Τηγ βρήκε βέβαια στη Ρεάλ και μπράβο του

      Διαγραφή
    7. πραγματικά χάρηκα για τον Ματσιούλις όταν πήγε Ρεάλ. Νομίζω ότι δεν έχει πάει ποτέ στο Φ4 και το αξίζει!

      απλά θα τον ήθελα τουλάχιστον 1 ακόμα σαιζόν εδώ. Αν ο Χαραλαμπόπουλος έπαιζε περισσότερο ίσως να μην έλεγα το ίδιο, κι ας χάναμε κάποια ματσάκια...

      μίμης

      Διαγραφή
    8. Αυτο δεν σημαινει οτι εφυγε κακην κακως,απο οτι θυμαμαι δηλωσε οτι δεν του εκαναν αυξηση επειδη θα εκαναν μειωση του μπατζετ(το ειχε δηλωσει σε Ισπανικα μεσα).Εγω θυμηθηκα την ανακοινωση της ομαδας επειδη ηταν και η μονη σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια και πως μας ειχε συνηθισει.

      Διαγραφή
  57. Τζιμ μια ερώτηση καφενειακή: αυτός ο Τζέισον Γκρέιντζερ της Μάλαγα ως πότε έχει συμβόλαιο; Και πόσα κοστίζει; Γιατί θα μου άρεσε πολύ να φορέσει τα άλλα, τα ένδοξα πράσινα...

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω μέχρι το καλοκαίρι αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μπορώ να μάθω, γνωρίζω τον μάνατζερ του. Δε τρελαίνομαι..

      Διαγραφή
    2. ναι ρε μήτσο, καλός παίκτης αλλά όχι για πόιντ σε ελληνικές ομάδες. Λίγο "ενθουσιώδης"

      Διαγραφή
    3. Για Ισπανία είναι μια χαρά. Τρεχαλητός.

      Διαγραφή
    4. Παιδιά το εγκεφαλικό μέρος του παιχνιδιού που λέτε (σωστά) πως δεν έχει μαθαίνεται. Θυμηθείτε Γκιστ... Ως πρώτη ύλη όμως είναι μια χαρά. Ταχύς, σκόρερ, πασέρ. Και 25 χρονών ακόμη. Και κοινοτικό διαβατήριο. Επειδή και στο μέλλον έτσι θα πάει η δουλειά, να βρίσκουμε δηλαδή παίκτες που μοιάζουν λίγοι αλλά θα μπορούμε εμείς να τους ανεβάσουμε επίπεδο, στη λογική τη δική μου τέτοιους πρέπει να κοιτούν. Κι ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
  58. Tζιμ σούπερ η ανάλυση για το Όσφπ-Φενέρ...Απλά ευχαριστιέμαι να τη διαβαζω και δεν μένει να προσθέσουμε κάτι...

    Για τον Πάο έχω πιο χλιαρή άποψη από την έντονη αποδοκιμασία μερικών φίλων για Ιβάνοβιτς.
    Ο κόουτς έχει δείξει δείγματα καλής δουλειάς απλά υπάρχουν κάποια κολλήματα από πλευράς του και αυτή την περίοδο η ομάδα περνάει μια κοιλιά. Η ομάδα είναι πολύ καινούρια και έχουμε πει οτι η στελέχωση δεν είναι ούτε η πιο ορθολογική ούτε η πιο σχεδιασμένη,κάτι που βγάζει πολλά σκαμπανεβάσματα.Είχα πει από την πλευρά μου ότι η regular season είναι άλλη υπόθεση και όλοι βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση...Ίσως μερικοί να δημιούργησαν στο μυαλό τους παραπάνω προσδοκίες από ότι μπορούσε να αντέξει η συγκεκριμένη ομάδα.
    Πέρα από τη διαχείριση των αγώνων και την ικανότητα του Ιβάνοβιτς να χειριστεί με πάγια φιλοσοφία το ρόστερ του και τους παίκτες ώστε να κερδίσει κάποια κλειστά ματς ίσως μπορεί κάποιος να του προσάψει ότι το πλάνο της ανάπτυξης έχει μείνει πίσω αλλά...
    Είχα γράψει πριν πολύ καιρό ότι ο Πάο δεν έχει παίκτες στην ηλικία 21-23 που μπορούν να πάρουν σημαντικά λεπτά.Ο Χαραλαμπόπουλος είναι στα 18(πολύ μικρή ηλικία για μπασκετμπολίστα) και παρά την ποιότητα του δεν είναι ο τύπος παίκτη που έχει αναπτύξει από τόσο μικρή ηλικία το πακέτο του όπως άλλοι παίκτες που από πολύ μικροί είχαν ταλέντο σε πολύ συγκεκριμένη ηλικία(κυρίως της Ισπανικής σχολής ή και της Γιουγκοσλάβικης).Εδ'ω έχουμε άλλη φιλοσοφία και χώρια από το σώμα του παίκτη που δεν είναι έτοιμο ζητάμε και κάποια διαφορετικά πράγματα....Δηλαδή τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη να έβαζες σε τέτοια ηλικία δεν πιστεύω ούτε οτι θα σε βοηθούσαν ούτε οτι θα τους βοηθούσες....
    Από κει και πέρα ο Μποχωρίδης για μένα είναι ένα στοίχημα εν γένει για επίπεδο Ευρωλίγκας και πολύ άγουρος ακόμα....Για τα υπόλοιπα παιδιά ούτε συζήτηση.
    Από Οκτώβρη:
    "δηλαδή: δεν εξετάζω ελπιδοφόρα Ευρωπαία ταλεντάκια 21-22 χρονών καθόλου,ανεβάζω στην ομάδα πολύ άγουρους και νέους παίκτες που δύσκολα θα καταφέρουν μέσα σε 2-3 χρόνια να είναι αυτό που θέλω να είναι,αρχίζω και κάνω επιπόλαιες προσθήκες που δεν ανταποκρίνονται στο πλάνο).
    Για παράδειγμα δεν έχεις τον Βεζένκοφ που σε 2 χρονάκια μπορεί να είναι από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη,παίκτες στο ηλικιακό γκρουπ και την ετοιμότητα των Παπαπέτρου-Καββαδά(για ηλικία μιλάω μόνο)-Αγραβάνη"

    Για μένα: συνεχίζεις και στηρίζεις τον κόουτς που είναι πολύ καλός αλλά πρέπει να διορθώσει πρώτα απ'όλα τον ίδιο τον εαυτό του, βγάζεις τη χρονιά σου όσο πιο καλά μπορείς με το παρόν υλικό(τίποτα δεν αποκλείεται για την ομάδα,ένα ντέρμπι αιωνίων στα πλέιοφ θα είναι άλλη ιστορία αν και απομακρύνθηκε) και συνεχίζεις με το ίδιο μότο χωρίς πολλές υπερβολές.Το καλοκαίρι με 1-2 προσθήκες μικρής ηλικίας(φτύνεις αίμα για Βεζένκοφ και κοιτάς και κάποιους άλλους ελπιδοφόρους παίκτες) συνεχίζεις πατώντας πάνω στο ίδιο πρότζεκτ με ίδιο προπονητή όπου ήδη η ομάδα θα έχει πιο ισχυρούς δεσμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι μικροι; Δανεικοι; Οφειλω εδω παντως να πω πως οσο δε βλεπω βηματα βελτιωσης ΝΑΙ θα εδινα δανεικο τον Μποχωριδη μπας και βελτιωθει καπου αλλου.

      Διαγραφή
    2. Peris σε ευχαριστώ φίλε.. Θα ήθελα να δω τις ελληνικές ομάδες να κοιτούν νεαρούς παίκτες εκτός της χώρας μας. Όπως κάνει η Παρτίζαν για παράδειγμα. Όντως περιμέναμε μια πιο βαθιά τομή φέτος όμως.Κανείς δε περιμένει να παίζουν τα παιδιά στην ηλικία των 17 σε τέτοιο επίπεδο βέβαια. Το τι δουλειά κάνεις από πίσω θα φανεί όταν πατήσουν παρκέ.

      Διαγραφή
  59. τελειωσαν οι μεταγραφες παιχτων για την φαση των 8;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανανεωσε ο Γκιστ...Αν διατηρηθουν και οι Νελσον-Λαβαλ του χρονου μαζι με τους ελληνες παικτες υπαρχει ενας καλος κορμος.Επισης διαφωνω με καποιους που κραζουν τον Μπατιστα.Ο Λατινοαμερικανος είναι δυνατο κορμι και ξερει μπάσκετ.Μου θυμιζει σε πολλα τον Πεκοβιτς.Συμφωνω με τον φιλο που ζηταει παικτες ηλικιας 20-23,καθως καποιος νεαρότερος είναι δυσκολο να σταθει σε τοπ επιπεδο ευρωλίγκας εκτος αν εχει το ταλεντο του Κουκοτς ας πουμε...Διατηρηση του κορμου και αποκτηση αλλων δυο ταλεντων κατά προτιμηση εγχωριων 20-23 ετων και με τον ιδιο κοουτς ο ΠΑΟ εχει καλες προϋποθέσεις για του χρονου,αν και πιστευω ότι και από φετος εχει σημαντικα περιθωρια βελτιωσης μεσα στην ποστ σιζον.Ο Μποχωριδης πρεπει να ανεβει ως συμπληρωτης του Μητσου σε οργανωση/αμυνα.Ειναι ο πλεον κατάλληλος να το κανει και σε βαθος χρονου να αντικαταστησει κι ολας τον μεγαλο αρχηγο όταν αυτος αποσυρθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν mentality νομίζω ότι αυτός που μπορεί να αντικαταστήσει τον Διαμαντίδη (κουβαλώντας την ομάδα με πνεύμα αλτρουισμού) είναι ο Χαραλαμπόπουλος.

      Διαγραφή
    2. Βασικά, που το ξέρεις το μεντάλυτη του Χαραλαμπόπουλου, ενός παιδιού 17 χρονών που δεν έχει ακόμα αναπτύξει την προσωπικότητά του 100%.
      Και ειλικρινά, δε μιλάω ειρωνικά, απλά αναρωτιέμαι
      ζΑν

      Διαγραφή
    3. Είναι απλό. Δε το ξέρω. Απλά κάνω μια πρόβλεψη.. Όχι τυχαία, σε καμία περίπτωση.

      Διαγραφή
    4. Φανηκε λιγο απο την συμπεριφορα του με τις Μικρες εθνικες που ειχε να κανει με ιδιας ηλικιας παιδια η και μεγαλυτερα και εδειξε καποιες ηγετικες ικανοτητες...

      Διαγραφή
    5. σλουκας-παππας-γιανκοβιτς αυτο πρεπει να ειναι το οραμα της ελληνοποιησης και να ερχονται και απο πισω η επομενη γενια μποχωριδης-χαραλαμποπουλος κτλ

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Μιας και αναφερθηε,αν ξερει κανεις ας μας πει ποιο είναι το πραγματικο μποι του χαραλαμποπουλου γιατι οι γνωμες ποικιλλουν...

      Διαγραφή
    8. Η "φυσική εξέλιξη" του ΠΑΟ, με παίκτη όπως ο Παππάς ("εγωιστής")(...και χωρίς εισαγωγικά ακόμη...) στις τάξεις του, είναι "να βρεθεί" να περιστρέφεται το παιχνίδι γύρω από αυτόν.
      Αν δεν τα τσουγκρίσει με (όποιον) προπονητή, διοίκηση (για το μαλλί...), κόσμο (...ήδη ακούγονται πολλές προβατοειδείς βλακείες από πολλούς : κωλοχαρακτήρας ο Παππάς κτλκτλ).
      Προφανώς αυτό σημαίνει ότι θα πάψει να είναι η "σκεπτόμενη/χειρουργική ομάδα" που έμαθε να είναι με τον Μήτσο - ο Παππάς είναι εντελώς άλλη φάση "ηγέτη" : αν ο Μήτσος ήταν ένας πονηρός/μεθοδικός Μοντγκόμερι, ο Παππάς είναι φάση,,,"Νίκος, Ο Αρχηγός Των Ατάκτων"...
      Τεσπα, αν καταφέρει και γίνει αγαπητός (γενικώς), πέραν των γνωστών επιθετικών/ξεσηκωτικών του δυνατοτήτων, κι αν ωριμάσει επαρκώς, νομίζω ότι δεν παίζει να του γλυτώσει το....ηγετιλίκι.
      Για ΑΛΛΟΥΣ όμως λόγους (ήδη είπα κάποιους), το πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή να την κάνει σε καμμιά,,,ρώσικη ο Νικόλας (σε φάση ακολουθώ τα χνάρια του άλλου Παππά,,,,του Λουκά).
      ΚΑΙ γιατί δεν μου κάνει ως ο παίτκης με προφίλ "φάμιλι γκάη"...

      Τεσπα, αν πέσω έξω (με την εικασία ότι θα την κάνει για αλλού), ο ΠΑΟ δε νομίζω να γίνεται αλλιώς, παρά να γίνει η ομάδα του φιλόδοξου συγκεκριμένου "νέου στρατηγού".

      Ο Χαράλαμπος (σικ), νομίζω ότι θα κάνει μπόλικα χρόνια για να μπει στο πετσί του "ηγέτη" του ΠΑΟ. Θα είναι σα φάση "Σπανούλης με Πρίντεζη" στον ΟΣΦΠ : "Ο μονιμάς αρχηγός και ο...αιώνιος υπαρχηγός" (για όσο τεσπα θα υπάρχει εκεί Παππάς).

      Διαγραφή
    9. 2.01 με 2.02 o Χαραλαμπόπουλος

      Διαγραφή
    10. Τον πιστεύει πολύ ως επόμενο ηγέτη και ο πρόεδρος. Το δήλωσε το καλοκαίρι

      Διαγραφή
    11. 2.02 http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=004218&seasoncode=E2014

      Διαγραφή
  61. αυτο το (ηγετικη προσωπικοτητα) ειχε δηλωσει ο Πεδουλακης και καποιοι αλλοι προπονητες για τον χαρακτηρα του Χαραλαμποπουλου,κατι θα ξερουν για να το λενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Απόψε έχουμε Ντέιβις εναντίων Γιάννη πράξη 2η. Αν είναι σαν τον προηγούμενο μεταξύ τους αγώνα προβλέπεται άγριο ξενύχτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γεια σου παιχταρα. Πολυ σωστα τα λες οπως παντα... Πως σου φανηκε το διδυμο που Λουκα-Μπατιστα που ξεκινησε στη βασικη 5αδα ο Ντουσκο; Το επαιξε και με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για καποια λεπτα... Πιστευεις οτι το εκανε για να ακολουθησει ο Λουκας τον Γιανκουνας που ταιριαζουν καπως τα καλουπια τους ή καποια αλλη τακτικη; Παππας και Γιανκοβιτς στην 3η περιοδο εφεραν το ματς στα ισια πολυ καλο δειγμα ειδικα για το μελλον. Ο Παππας δειχνει οτι μπορει να γινει ο επομενος σταρ, οχι ηγετης, αλλα σταρ της ομαδας. Ο Μπατιστα μπροστα βαζει ο ανθρωπος δοξα τω Θεω αλλα πισω τον χτυπανε ανελεητα.. Γιατι δεν εχει δοκιμασει ακομα καποια ζωνη ο κοουτς; Ελπιζω να μην κουρασα!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Πέθανε και ο Τζακ Χέιλι, ο κλασσικός λευκός παγκίτης που κουνούσε τις πετσέτες στις ομάδες που έπαιζε στο ΝΒΑ. Μέλος της επικής ομάδας των Μπουλς που κέρδισε 72 ματς το 1996, τον είχαν στην ομάδα μόνο και μόνο γιατί ήξερε να καλμάρει τον τρελάρα τον Ρόντμαν (είχαν παίξει μαζί και στο Σαν Αντόνιο και ήταν φίλοι). Είχε κάνει ένα πέρασμα το 1993-94 από την ΑΕΚ, την εποχή του Γ. Μόσχος με συμπαίκτες Ποδαρά, Γάκη κλπ. Προστίθεται στην 'σοδειά' των τελευταίων μηνών: Τάρπλεϊ, Βελπ, Μέισον. Δεν προλαβαίνουμε να λέμε RIP και προστίθεται ο επόμενος. Τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. -συμφωνω και επαυξανω με το φιλο πιο πανω που ειπε για τριπλετα σλουκα-παππα-γιανκοβιτς!!!μου θυμιζει παο 2006 με δδ-σπαν-λακοβιτς που εσπερνε τοτε στην ευρωλιγκα (ειχαμε κερδισει μεσα εξω τη μετεπειτα πρωταθλητρια τσσκα) πριν αποκλειστει απο την πιο εμπειρη καχα!!!φοβερο σεναριο για τον παο ο σλουκας, οσο και δυσκολο να πραγματοποιηθει φυσικα.

    -μηπως η αποδοση του γκιστ φετος, η βελτιωση του (σουτ-ποστ παιχνιδι) και η ανανεωση του μεσουσης της σεζον δειχνει οτι ο ιβανοβιτς μια χαρα μπορει να συνεργαστει με τετοιου τυπου παικτες?μηπως η συμπεριφορα του ντορσει μετα απο ενα εξαμηνο καλου μπασκετ στον οσφπ και η απομακρυνση του τελικα δικαιωνει το ντουσκο που δε συνεργαστηκε μαζι του αρμονικα στην ισπανια?μηπως ο λαουαλ δεν ειναι καν σε θεση να προσφερει αυτη τη στιγμη στην ομαδα και δεν ειναι τοσο ηλιθιος τελικα ο ιβανοβιτς με την περιπτωση του?σας θυμιζει ο λαουαλ εκεινο το εργαλειο που μεταμορφωσε περυσι (μαζι με το χακετ) την αρμανι?το παιδι , εκτος του οτι δεν εχει ανασες, ειναι εκτος τοπου και χρονου.δε ξερει να σταθει στο παρκε.το μονο που κανει ειναι fake σκριν για να ρολαρει και να καρφωσει!!!προχθες με τη δραμα πηγε και εκανε σκριν στο πουθενα σε μια φαση.σκριναρε σε σημειο που δεν υπηρχε συμπαικτης και αντιπαλος και μαλιστα μακρια απο ολους τους αλλους.

    -θελω να πιστευω οτι το σαββατο το πρωι, και σε περιπτωση ηττας απο τη ρεαλ, δε θα δουμε στο ιντερνετ "τελος ο ιβανοβιτς"!!!!μου αρεσουν οι κινησεις του ΔΓ τα 2 τελευταια χρονια αλλα τον εχω ικανο δυστυχως για κατι τετοιο.το απευχομαι λοιπον....

    -ειναι πολυ νωρις να πουμε το οτιδηποτε για το χαραλαμποπουλο.εχει καλα στοιχεια φυσικα αλλα εχει δρομο να διανυσει για να παιξει μπασκετ στον παο, ποσο μαλλον δε να ηγηθει κιολας!!!θελει τεραστιο πνευματικο υποβαθρο να ηγηθεις σε τετοιες ομαδες περα απο το αγωνιστικο κομματι.

    -ανανεωσε και ο γκιστ!!καλο νεο αλλα περισοτερο με ιντριγκαρει το τι κρυβει μια τετοια κινηση.θα τα δουμε ομως ολα το καλοκαιρι.

    -ο παο εχει τρομερη αναγκη τους καλους νελσον-λαουαλ.προλαβαινουν φετος να πιασουν τα στανταρντ τους?

    ΣΜ







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Jim ο φίλος σου ο Brad πάει να μας τρελάνει όλους! Πάει να βγάλει στα playoff μια ομάδα της οποίας το front office προσπαθεί απροκάλυπτα να κάνει tanking με αποτέλεσμα να του αλλάζει τους παίχτες σαν τα πουκάμισα. Έχει δουλέψει αυτά τα δύο χρόνια με περίπου 40 διαφορετικους παίχτες και παρόλ' αυτά παρουσιάζει ένα καλοδουλεμένο σύνολο που χτυπάει playoff με σημαντικό παίκτη στο ροτέισον τον Gigi τον Datome! Δηλαδή τι θα κάνει όταν αποκτήσει ρόστερ για πρωταθλητισμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αρκεί να μη βγάλει τη Χιτ έξω.. Πολύ καλή δουλειά από Στήβενς. Κυρίως γιατί βγάζει αυτό το αποτέλεσμα με νέα παιδιά. Ο Σμαρτ είναι στάρτερ πλέον (στη 3-guard lineup), ο Μπράντλεη είναι σούπερ, έχει το Όλινικ και τον Ζέλερ. Μη ξεχνάμε, με έξω τον Σάλιντζερ..Ο Ντατόμε είναι καλός παίκτης. Στην Ευρωλίγκα θα ήταν σούπερ για κόμπο-φόργουορντ..

      Διαγραφή
  67. Αυτό αλλάζει τελευταία στιγμή.Λέει ο χεντ μανατζερ στους Κέλτες να δοκιμάσουν πράγματα και κάνουν 6-7 σερί ήττες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. PS: "Παπάδες" από τον Ρέτζι Τζάκσον εχθές (23π.-20 τελικές) απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες του ΝΒΑ. Αξίζει να δείτε το βίντεο..

    https://www.youtube.com/watch?v=B2aqCjdWknI#t=117

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tzim ποιούς θα ήθελες στη Βοστόνη για τη καινούργια μεγάλη ομάδα??

      Διαγραφή
    2. Χέηουορντ, Λοβ και Ντεάντρε Τζόρνταν

      Διαγραφή
    3. με την έννοια ότι έχει ήδη ένα πολύ καλό αμυντικά μπακόρτ με τους Σμαρτ-Μπράντλεη..

      Διαγραφή
    4. Durant @ Celtics και με 2 εμπειρους ρολιστες πανε για πρωταθλημα

      Διαγραφή
    5. Ντουράντ ότι καλύτερο για Σέλτικς

      Διαγραφή
  69. Μετα τον αγωνα με ΚΑΟΔ: Ο Ιβάνοβιτς απαντώντας σε ερώτηση για τη χρησιμοποίηση του Γκιστ και στη θέση «5» απάντησε «Ο Γκιστ έχει παίξει και άλλες φορές στη θέση «5». Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη. Εξαρτάται από τον αντίπαλο». Τέλος, αναφορικά με τον χρόνο συμμετοχής του Γκάνι Λαουάλ επεσήμανε ότι «Θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον παίκτη και από το πότε θα βγάλει ενέργεια. Σήμερα δεν έδειξε την κατάλληλη ενέργεια».THN ANETOIMOTHTA TOY ΛΑΒΑΛ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ.ΣΤΗΝ ΝΟΒΑ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΨΑΧΝΕ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σιγουρα το να γυγει τωρα ο κοουτς δεν πρεπει να υπαρχει ουτε καν σαν σκεψη...
    Αλλα υπαρχουν ερωτημα ως προς το τι παμε να κανουμε.. και γιατι τελικαδεν δινεται χρονος στους μικρους τουλαχιστον στο ελληνικο πρωταθλημα και πρεπει να παιζει ο διαμαντιδης 30 λεπτα ντε και καλα για να νικησουμε...??? Και ενω ειχα να λεω για την διαχειριση που γινεται στους παιχτες η πεδουλιαδα εχει αρχισει να χτυπαει τον ιβα .. και ο διαμανταρος μενει στο παρκε μεχρι να λιωσουν οι σολες του.. ενω κατεβαζει μπαλες και κυνηγαει παιχτες που ουτε επρεπε να υπαρχουν σαν σκεψεις.
    Κ τελικα με το κενο στο 3 τι γινεται?? θα παιζει επ αοριστον μονος του την θεση ο γιανκο?? ετσι μεγαλωνουμε παιχτες?? με το να τους δινουμε την φανελα του βασικου στο σπιτι??
    Για τον λαβαλ και αφου διαβασα και ενα σχολιο ενος φιλου οτι ειναι ανετοιμος... πως ρε παιδια λεμε ανετοιμο αυτο τον παιχτη ??? την στιγμη που ο προηγουμενος επαιζε με μισο ποδι???
    Περιεργα ολα τα παραπανω αλλα τουλαχιστον υπαρχει μια πολυ καλη ειδηση . Ο γκιστ ανενεωσε μεχρι το 17 ... παιχτης εγγυηση τοσο για πισω οσο και για μπροστα. μπραβο μπραβο γιατι το καλοκαιρι θα ειχαμε περιπετειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. O Παναθηναϊκος ξεκινησε τη χρονια ρισκαροντας σε ολες τις θεσεις του ροστερ με εξαιρεση το 4. Ο Νελσον αποκτηθηκε επειδη εκανε σουπερ χρονια στον Ερυθρο Αστερα για να ειναι backup του 3D. Δεν ειχε εμπειρια οχι απλως σε τοπ αλλα ουτε καν στο μεσαιο επιπεδο της Ευρωλιγκας. Επιπλεον δεν ειχε δειξει ουτε στον Αστερα ιδιαιτερες οργανωτικες αρετες. Ο Παναθηναικος φαινεται οτι επενδυσε αρκετα χρηματα σ'αυτον (ακουστηκαν 600Κ, ελπιζω να ειναι λιγοτερα).Ειναι ξεκαθαρο νομιζω οτι η επιλογη ηταν λανθασμενη. Στο 2 Παππας και Σλοτερ ηταν κι οι δυο στοιχηματα. Ο Παππας παροτι ειναι πολυ ταλαντουχος ειχε κανει ολη κι ολη μια καλη χρονια στην καριερα του κι αυτη, στον Πανιωνιο. Ο Σλοτερ ειχε αρετες αλλα και χτυπητες αδυναμιες που ειχαν κυριως να κανουν με το μεγεθος του και την ελλειψη εμπειριας. Στο 3 ο Γιανκοβιτς και Χαραλαμποπουλος οριακα γεμιζαν τη θεση για επιπεδο Α1 (ουτεκαν). Στο 5 Μπατιστα απο τα αζητητα, Λουκας με τις γνωστες αδυναμιες και αργα (πολυ αργα) ο ανετοιμος σωματικα Λαβαλ. Ο Παναθηναικος επελεξε να δωσει αυτο το υλικο στον Ιβανοβιτς που μετα την απολυση του απο την Καχα ηταν ουσιαστικα ανενεργος. Νελσον και Λουκας ειναι ακριβοι και προσφερουν ελαχιστα. Ο Ιβανοβιτς παιρνει πολυ περισσοτερα απο Πεδουλακη, Σφαιροπουλο, Μαρκοπουλο χωρις (μαλλον) να δικαιολογειται η πολυ υψηλοτερη αμοιβη του απο το μπασκετ που παιζει. Απο την αλλη, οπως και να το κανουμε δε γινεται να θεωρηθει αποτυχια μια χρονια που αρχισε με τις προυποθεσεις που περιεγραψα και θα καταληξει σε τουλαχιστον ενα τιτλο και στα προημιτελικα της ευρωλιγκας. Οπως και να το δει κανεις ειναι επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Θα ήθελα Λάσμε-Ματσιούλης φέτος αλλά κατανοώ ότι τα κασέ ανμέβηκαν οποτε θα συμβιβαζόμουν με έναν μπράμος που θα κατάπινε κάθε στιγμή τον αδύναμο, εύθραυστο Βλαδίμηρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλησπέρα. Γνώμες θέλω. ΤΣΣΚΑ ή Φενέρ καλύτερα για ΠΑΟ?
    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φενέρ ρε Μάριο

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Στη ψύχρα ρε Μάνου?
      Mario

      Διαγραφή
    3. Ναι. Όταν βλέπεις ότι χάνει από την Γαλατάσαραϊ..Υπάρχει ελπίδα

      Manu Chao

      Διαγραφή
    4. Αλλιώς τράβα να κερδίσεις στη Μόσχα.

      Manu Chao

      Διαγραφή
  74. Ολυμπιακό. Είναι μυστήριο ψυχολογικά ματσάρισμα και αυτό ευνοεί τον ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή