Athlenda

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η συνέχεια είναι το παν..



Το Hoopfellas γράφει για τον Μάντζαρη, τον Παπαπέτρου, τον κακό Παναθηναϊκό της Πόλης και το «αίμα και άμμος» που μοιάζει με νηπιαγωγείο μπροστά σε αυτό που κατέθεσαν Λούισβιλ και Μίτσιγκαν Στέητ εχθές στο Syracuse της Νέας Υόρκης..



Το παιχνίδι στο Φάληρο παίχτηκε σε υψηλό επίπεδο τακτικής με τους δύο προπονητές να εμφανίζονται διαβασμένοι έχοντας προετοιμάσει σωστά τις ομάδες και το πλάνο μάχης τους. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν «αλλαγή» στα cross screens του Περπέρογλου (εξαιρετικός) ώστε να αποφύγουν το ποστ παιχνίδι του, προκάλεσαν την ανθεκτικότητα του Janning στο finishing με καθαρή «αλλαγή» και εδώ, έστειλαν παγίδα στο ποστ εμπιστευόμενοι τα πόδια τους και τις αντιδράσεις τους ως ομάδα στις περιστροφές όταν ο Ντούντα έριξε ως δόλωμα τον Κριστιτς (με σκοπό το παιχνίδι στην αδύνατη πλευρά) και χτύπησαν τον Σέρβο γίγαντα απομονώνοντας τον ψηλά (έστω και εάν δεν ακολούθησε πλήρως) σε συγκεκριμένο πλαίσιο αποστάσεων ώστε να απομονωθεί στον άξονα. Η Αναντολού το πήγε καλά το ματς, έχοντας το πάνω χέρι μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου όμως δε κατάφερε να το «κλείσει». Χαρακτηριστικό νέων ομάδων που τρέχουν» τον πρώτο χρόνο του πρότζεκτ τους..


Θα ήθελα, περισσότερο και από το κομμάτι της τακτικής, να πω δύο λόγια για δύο παιδιά τα οποία κέρδισαν το χειροκρότημα σε αυτό το ματς, καθώς θεωρώ ότι (για τελείως διαφορετικούς λόγους) βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή στη καριέρα τους. Γράφω τις σκέψεις μου και το μιλάμε, μιας και πρόκειται για παιδιά της εθνικής μας ομάδας οπότε το ενδιαφέρον σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόπλευρο..



-Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ο παίκτης που μου άρεσε περισσότερο στο παρκέ του Φαλήρου τη Πέμπτη το βράδυ. Η μεγαλύτερη μερίδα του τύπου βέβαια έπεσε πάνω στον Παπαπέτρου αλλά οι δικές μου σημειώσεις ξεκινάνε με Μάντζαρη. Για τον διεθνή PG μιλήσει αρκετά εδώ μέσα κάνοντας πολύ συγκεκριμένες και ευθείες παρατηρήσεις όσον αφορά το παιχνίδι του. Προ διετίας σταθήκαμε στο πόσο ζωτικό για αυτόν είναι να σηκώσει λίγο το βλέμμα του και να δεί περισσότερο το καλάθι και τους διαδρόμους προς αυτό σε μια επίθεση που του προσφέρει το πλαίσιο, με τόσους εκτελεστές γύρω του να απορροφούν την πίεση. Ήμουν (και εξακολουθώ) αιχμηρός με το μηδενικό του penetration και με το ότι «ζούσε» παραγωγικά αποκλειστικά ως spot shooter. Είχα υπογραμμίσει το ότι μένει στάσιμος στο «ασφαλές» περιβάλλον του Ολυμπιακού όπου και αναδεικνύονται τα (εξαιρετικά) quarterback skills δίπλα σε γκαρντς δημιουργούς/εκτελεστές όπως ο Σπανούλης (κυρίως) και ο Σλούκας που θέλουν τη μπάλα στα χέρια και χρειάζονται ως backcourt partner έναν ball mover/stopper που θα μετακινήσει σωστά τη μπάλα και θα βγεί μπροστά στην άμυνα. Αυτή του η χρησιμότητα τον «βάλτωνε» όμως από ένα σημείο και μετά. Είστε σίγουροι ότι ο βασικός πόιντ της ομάδας που κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα θα μπορούσε να σταθεί σαν ατομική οντότητα σε ένα διαφορετικό πλαίσιο παιχνιδιού, στο ίδιο (εννοείται τοπ) επίπεδο πάντα, με τα ίδια συγκεκριμένα εργαλεία που τον κάνουν απαραίτητο στους ερυθρόλευκους? Εγώ λέω, πολύ πιθανόν όχι.


Τη Πέμπτη μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ο Μάντζαρης χειρίστηκε τον εαυτό του εμφανιζόμενος στο παλκοσένικο (για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, λόγω απουσιών) ως leading guard.  Είναι φανερό ότι ο Σφαιρόπουλος τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη, όχι μόνο γιατί είναι ο παίκτης που ελέγχει τη μπάλα και το τέμπο σε μια defensive minded ομάδα, δίνοντας του επιθέσεις στο ποστ (είτε «βαθιά» σε καθαρή κατάσταση είτε ξεκινώντας με side post και απομόνωση) στο ξεκίνημα των παιχνιδιών. Οι πρώτες μπάλες έχουν βαρύτητα και οι πιο πολλοί κόουτς επιλέγουν «ασφαλείς» επιλογές για να «μπούν» σωστά, γεγονός αν μη τι άλλο τιμητικό για τον Μάντζαρη με το under construction post-παιχνίδι. Με την Αναντολού βέβαια βρήκε απέναντι του τον κατ’εμέ καλύτερο αμυντικό PG της διοργάνωσης φέτος (Ντρέηπερ), σε μια θέση που πιστέψτε με υπάρχουν πολλά «αμυντικά γεράκια» (ένα από αυτά είναι και ο ίδιος ο Μάντζαρης). Είναι (πολύ) σημαντικό επίσης ότι ξεκίνησε αποτυγχάνοντας σε δύο ποστ καταστάσεις και «τρώγοντας» δύο καλάθια σε ισάριθμα μις-ματς (όχι σύνηθες για τον Μάντζαρη) από τον Σάριτς που έβαλε τη μπάλα στο παρκέ και τον πήγε μέχρι μέσα, αλλά ανέκαμψε επιμένοντας σε αυτό που ξέρει να κάνει και πάνω στο οποίο έχει βασίσει την καριέρα του μέχρι σήμερα. Παίζοντας σωστό μπάσκετ. Αυτό το σωστό «σχολής Ίβκοβιτς» μπάσκετ, με σήμα-κατατεθέν την ταχύτητα και (κυρίως) απλότητα στις μεταβιβάσεις, χωρίς φανφάρες το οποίο τον ανέβασε στην ιεραρχία των ερυθρολεύκων και τον ανέδειξε ως έναν από τους παραδοσιακά πιο low mistake PGs στην κορυφαία διοργάνωση (φέτος 1 λάθος σε σχεδόν 23’). Το θέμα επαναλαμβάνω για τον παίκτη όμως είναι να είναι «δυνατός» σαν αγωνιστικό στάτους και εκτός του πλαισίου του Ολυμπιακού (καθρέπτης τα διεθνή τουρνουά που θα τον χρειαστούμε πολύ). Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει πράγματα στο παιχνίδι του. Μου άρεσε τόσο πολύ να τον βλέπω να καλλιεργεί αυτή την επιθετικότητα ψάχνοντας τα drives (χωρίς φόβο να πατήσει στο ζωγραφιστό) απέναντι στην Αναντολού. Είναι επίσης σημαντικό να βάλει πράγματα σταδιακά και μετά από πολύ δουλειά στο παιχνίδι του. Αν ένας παίκτης αυτού του στυλ ανέβει απότομα από τα 4 στα ..10 σουτ ανά παιχνίδι τα ποσοστά και η αποτελεσματικότητα του θα κάνουν μεγαλοπρεπή βουτιά. Θέλει δουλειά και υπομονή. Ένας Μάντζαρης με περισσότερο slashing, θα γίνει αυτόματα απειλή στα close outs, θα κεφαλαιοποιήσει το καλό φετινό spacing των ερυθρολεύκων αποσυμπιέζοντας τα off guards της ομάδας του (και δημιουργώντας παράλληλα καλύτερες συνθήκες εκτέλεσης) ενώ με το ποστ παιχνίδι θα εκμεταλλευθεί το μέγεθος του για τη θέση και στο επιθετικό, πλέον, κομμάτι και θα επισκεφτεί συχνότερα επιτέλους τη γραμμή των προσωπικών. Έπεται το σουτ μετά από ντρίμπλα. Η «αχίλλειος πτέρνα» των μεγάλων PG της σχολής μας στη νεότερη εποχή. Αλλά οι Παπαλουκάς & Διαμαντίδης είχαν άλλα όπλα, σε υπερθετικό βαθμό με τα οποία επιβάλλονται «καταπίνοντας» αυτή τους την αδυναμία..


-Πάμε και στον Παπαπέτρου.. Στο τέλος της περυσινής σεζόν σας είχα γράψει ότι τον υπολογίζω για στάρτερ τη φετινή χρονιά. Σε κάποιους φάνηκε υπερβολικό αλλά προσωπικά θα απαντούσα ότι σε ένα πρόγραμμα σαν αυτό του Ολυμπιακού (που αναπτύσσει πολύ αποτελεσματικά νέους παίκτες τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι η μεγαλύτερη προίκα του οργανισμού μαζί με τις δύο κούπες αυτή τη «χρυσή εποχή») μια τέτοια κίνηση είναι περισσότερη λογική συνέχεια παρά ρίσκο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διάλεξε «σιγουριά» με έναν παίκτη όπως ο Ντάρντεν (αρκετά καλή επιλογή από αυτές που δεν καθρεπτίζονται στη στατιστική) και ο νεαρός τραυματίστηκε χάνοντας ένα πολύ μεγάλο διάστημα της σεζόν. Η είδηση λοιπόν, σχετικά με τα πεπραγμένα του στο ματς με την Αναντολού, είναι η «επιστροφή» του παιδιού στο ενεργό ροτέησιον του Ολυμπιακού και όχι το τι μπορεί να κάνει το παιδί.. Δε θέλω να γράψω πολλά πράγματα για τον Παπαπέτρου. Το φυσικό του πακέτο, ο τρόπος που τρέχει το γήπεδο-πατάει-τελειώνει/επιτίθεται στο καλάθι είναι εντυπωσιακός. Μπορεί να αποτελέσει έξτρα λύση στη close out επίθεση (κρίμα που έφυγε ο Περπέρογλου από δίπλα του, θα ήταν μεγάλο σχολείο ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι «Πέρπε» στον συγκεκριμένο τύπο επίθεσης) καθώς χρειάζεται μεν να γίνει πιο κοντρολαρισμένος αλλά ο τρόπος που χειρίζεται και τοποθετεί το κορμί του (για παίκτη αυτής τη μυϊκής κατηγορίας) έχει πολύ ενδιαφέρον. Επίσης, με τη παρούσα κατάσταση στην ομάδα θεωρώ αδιανόητο να μη παίρνει κάποια λεπτά και στη θέση «4». Δε θεωρώ ότι ο Σφαιρόπουλος είναι από τους «κολλημένους» προπονητές της τακτικής «θα παίζει και θα δουλευτεί μόνο π.χ. στο ‘3’, τη θέση του». Χωρίς τον Πέτγουεη ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάτι έξτρα εκεί και ο Παπαπέτρου μπορεί να ανοίξει και να τρέξει καλύτερα το γήπεδο (ή να βάλει τη μπάλα στο παρκέ) από τον Αγραβάνη αυτή τη στιγμή. Εν κατακλείδι, ο Παπαπέτρου έχει το πακέτο να κάνει impact στο παιχνίδι του Ολυμπιακού αλλά πρέπει να μείνει ταπεινός και να συνεχίσει να δουλεύει (γιατί δουλεύει). Αυτό είναι το πιο σημαντικό στον προσωπικό του στίβο..

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ..


Το ματς της Πόλης για τον Παναθηναϊκό δε πρέπει να μπεί στο ντουλάπι του χρόνου, σε καμία περίπτωση. Είναι ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα προς αποφυγήν, με το τεχνικό τιμ να επενδύει ώρες πάνω σε αυτό που παρουσίασε η ομάδα απέναντι στη Γαλατά για να βρεί λύσεις. Γιατί το τι έφταιξε το γνωρίζουν καλά. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι άμεσα μετά από κάθε ματς, ακούγοντας/διαβάζοντας τις δηλώσεις του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βλέπω ότι (με τη δική μου μικρή γνώση και με τα όσα έχω δεί προσωπικά και φιλτράρω στο μυαλό μου μέχρι εκείνη τη στιγμή) ο Μαυροβούνιος  κόουτς έχει «πιάσει» το τι φταίει, όντας αρκετές φορές καυστικός στα σχόλια του. Το θέμα είναι όμως ότι παρά τη γνώση του εκάστοτε προβλήματος που παρουσιάζεται, η απόδοση της ομάδας δεν έχει μεν μια σταθερή καμπύλη και η διάγνωση του προβλήματος δε σημαίνει «λύση». Είναι γνώρισμα των καινούργιων προσπαθειών αυτό, όπως σας είπα και πιο πάνω. Όμως ανήκω στην πλευρά αυτών που περίμεναν να υπάρξει μια συνέχεια μετά το ματς με τη Ρεάλ ώστε αυτό να αποτελέσει το turning point για τον Παναθηναϊκό στον δρόμο ίσως για μια υπέρβαση (σε αγωνιστικό επίπεδο), όπου ας μη γελιόμαστε, σε αυτό το σημείο της σεζόν, υπάρχει στο μυαλό όλων. Και στο ματς της Πόλης σίγουρα δεν υπήρχε καμία συνέχεια..


Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός. Στα δικά μου μάτια πολύ κακός. Δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ματς για τον απλούστατο λόγο ότι η ομάδα εμφανίστηκε με μηδενικό επίπεδο ενέργειας. Μηδενικό.. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προβληματίσει. Μπορώ να δικαιολογήσω τα άστοχα σουτ, την κακή μπασκετική βραδιά κτλ. αλλά όχι το χαμηλό επίπεδο συγκέντρωσης και ενέργειας σε μια ομάδα αυτού του επιπέδου, σε αυτό το σημείο της σεζόν. «Έφαγε» την κατεύθυνση που του έδωσε ο αντίπαλος με τη ζώνη (αντί να χρησιμοποιήσει το αριθμητικό και ποιοτικό του πλεονέκτημα και να πάει το ματς εκεί που ήθελε από την αρχή) και βρέθηκε να παίζει με τη φωτιά στο τέλος. Εκεί δυστυχώς όπου καταργούνται τα μαθηματικά και τα «βαθιά» plays και χρειάζονται πρακτικά πράγματα ώστε να γίνει η δουλειά. Εξ ου και η επιμονή στα σχήματα με τον Μπλούμς, ειδικά από τη στιγμή που ο Ιβάνοβιτς (σωστά) «έντυσε» και πάρκαρε νωρίς νωρίς τον Σλότερ ο οποίος παρουσιάστηκε πνευματικά ανέτοιμος για ένα τέτοιο ματς.


H Γαλατά έχει ακόμα ποιότητα η οποία απεικονίζεται σε ατομικό επίπεδο όμως είναι μια από τις αδύνατες αμυντικά ομάδες που έχει δεί η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Τολμώ να πω ότι με τον Γκιουλέρ εκτός, είναι ίσως η χειρότερη transition άμυνα που έχουμε τις τελευταίες σεζόν σε αυτό το επίπεδο, μιας και μερικές ντρίμπλες είναι αρκετές (μαζί με την αμυντική της ανισορροπία) για έναν καλό κάθετο παίκτη ώστε να φτάσει φάτσα με το καλάθι. Ο Παναθηναϊκός, που έπρεπε να τη στραγγαλίσει έχοντας το ποιοτικό και αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν πίεσε και δεν άπλωσε όσο και όπως έπρεπε τις άμυνες του ώστε να ανεβάσει το τέμπο του παιχνιδιού (είδατε στο πρώτο ημίχρονο πόσο εύκολα έφτασε στο καλάθι όταν το έψαξε πραγματικά). Αντί αυτού εμφανίστηκε διστακτικός στη ζώνη, χωρίς πίστη σε αυτό που «έπαιζε», με έλλειψη ρηγμάτων στην επίθεση και ένα τεράστιο αμυντικό κενό στο κέντρο της ρακέτας όπου ο γεμάτος ενέργεια Πάτρικ Γιάνγκ έκανε μια καλή κατάθεση στον επόμενο λογαριασμό του. Είδε τη Γαλατά να σημαδεύει τον Φώτση στα close outs και να στήνεται για ..ώρες στη γραμμή των προσωπικών για εύκολους πόντους. 


Δε θα πω ότι οι πράσινοι έπρεπε με την ελάχιστη σωστή προσέγγιση να έγραφαν 100 πόντους ενεργητικό απέναντι σε αυτή την άμυνα στη Πόλη (το οποίο είναι αλήθεια) αλλά το ότι η άμυνα τους ήταν πραγματικά το μελανό σημείο. Χωρίς ενέργεια λοιπόν δε πας πουθενά σε αυτό το επίπεδο. Αυτή θα δώσει την ώθηση και μαζί έξτρα μπάλες και πόντους που γέρνουν τη ζυγαριά. Ειδικά για μια ομάδα χτισμένη όπως ο Παναθηναϊκός, το ποσό της ενέργειας που καταθέτουν οι πράσινοι κάθε βράδυ θα καθορίσει την πορεία τους. Δε θέλω να μπω σε επίπεδο τακτικής για ένα παιχνίδι στο οποίο εάν οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν τον Διαμαντίδη, πιθανόν θα λάμβαναν ηχηρό χαστούκι.. Περιμένω το ματς με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ, το οποίο έχει χαρακτήρα do or die μιας και οι Γερμανοί (που το ετοιμάζουν καιρό) παίζουν τη μεγάλη τους ζαριά για την πρόκριση. Είναι ματς με ΠΡΕΠΕΙ για τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα κρίνει πράγματα στη σεζόν. Θα ΠΡΕΠΕΙ λοιπόν να δούμε execution κάτω από καθεστώς πίεσης.. Ελπίζω το κακό performance της Πόλης να ξυπνήσει και το πέπλο της (ψυχοβγαλτικής) νίκης να μη φέρει καμιά εγκληματική χαλαρότητα..



 ELITE EIGHT





Αισθάνομαι υπεύθυνος που φέτος δε βρήκα χρόνο, με όλον αυτόν τον φόρτο εργασίας, να παρακινήσω (με ένα αναλυτικό άρθρο ίσως) μερικούς από εσάς (όσοι είστε..) που δεν έχετε το μικρόβιο του NCAA, για να παρακολουθήσετε τη March Madness. Εχθές, μετά την απογοητευτική ήττα των Fighting Irish στη πρώτη ημέρα του Elite Eight,  και πάλι κόλλησα στους δέκτες μου  για τα δύο ματς αν και η μάχη Πιτίνο-Ίζο με καθήλωσε πραγματικά. Το «αίμα και άμμος» είναι αστείο για αυτά που κατέθεσαν οι δύο ομάδες στο παρκέ και το ματς που μας προσέφεραν. 


Η match-up ζώνη του Πιτίνο και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ενάλλασσε τις αμυντικές του επιλογές στο πρώτο ημίχρονο, βάζοντας συνεχώς μια νέα μελέτη στον αντίπαλο και αποτρέποντας τον να αποκωδικοποιήσει και να βρεί ρυθμό, ήταν σεμιναριακός.  Και είναι πραγματικά δύσκολο αυτό.. Χρειάζεται να είσαι, όπως και ένας αθλητής που ξεκινά να βάζει τα πάντα σε ένα ματς, «ζεστός» αλλά στη σκέψη (πολύ πιο δύσκολο από τη κατάσταση ενός ζεστού σκόρερ γιατί ο κόουτς έχει δευτερόλεπτο να αποκωδικοποιήσει πολλά περισσότερα δεδομένα και επιβάλλεται να είναι διορατικός). Ο Πιτίνο, γνωρίζοντας ότι η ομάδα έχει επιθετικό ταβάνι και όχι μεγάλες δυνατότητες ως shooting team προσπάθησε να ελέγξει πλήρως το ματς από την άμυνα και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του στο πρώτο 20λεπτο, σκοράροντας 40 (!) πόντους στους Σπάρτανς. Η ενέργεια που έβγαλε το Λούισβιλ είχε «καπελώσει» τον αντίπαλο. Βέβαια απέναντι του είχε τον Τομ Ίζο.. Διάβασε ότι το παθητικό της ομάδας του προερχόταν σε συντριπτικό ποσοστό από lay-ups και βολές. Η άμυνα του Μίτσιγκαν Στέητ στην επανάληψη, η οποία έκλεισε πλήρως το ζωγραφιστό (με ντουμπλαρίσματα που έβγαλαν «εκτός» τον καυτό Χάρελ) ήταν αυτή που άλλαξε το μομέντουμ. Πάνω σε αυτή και στην ικανότητα τους να μετατρέπουν σε πολύ μικρό χρόνο την άμυνα σε επίθεση, έχτισαν οι Σπάρτανς την επαναφορά τους μπάλα-μπάλα από τα έγκατα της γης στο φως. Το F4 αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον..

318 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο/ανάλυση Jim. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά αυτός ο Ίζο πρέπει να είναι ο καλύτερος και μοναδικός old school κόουτς μεταξύ των μεγάλων στο σημερινό NCAA. Ο άνθρωπος έχει πάει σε τόσα Φ4 και ο μοναδικός σταρ που είχε τόσα χρόνια ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν (που κι αυτός 'εργαλείο' ήταν στο Μίτσιγκαν Στέιτ, μετά ξεπετάχτηκε). Η επιτυχία του οφείλεται ξεκάθαρα στο κοουτσάρισμά του και την σπιρτάδα του και όχι στο recruiting (όπως κάνουν διάφοροι δημοσιοσχεσίτες τύπου Καλιπάρι και Ρόι Γουίλιαμς, που άμα δεν έχουν τουλάχιστον 3-4 5-star recruits στην ομάδα τους κάθε χρόνο πάνε για χόρτα). Ο Ίζο είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει σήμερα στον Μπόμπι Νάιτ, τον μοναδικό από τους ογκόλιθους της προπονητικής που πήρε τίτλους χωρίς φανταχτερά αστέρια (εξαίρεση το 1981 που είχε τον Αϊζέια). Από κόντα και ο Πιτίνο που, κατά τρόπο ειρωνικό, ήταν στα νιάτα του στο Κεντάκι ό,τι είναι ο Καλιπάρι σήμερα - ένας δημοσιοσχεσίτης πάρλας που έπαιρνε πάντα τους καλύτερους recruits - αλλά στο Λούιβιλ πήρε τίτλο και διακρίσεις με σχετικά άγνωστους αποδεικνύοντας ότι κουβαλάει μυαλό. Μεγάλο τεστ για την ικανότητά του ως κόουτς το επερχόμενο Φ4 για τον Σιζέφσκι. Μπορεί να στίψει το μυαλό του να ξεπεράσει τον Ίζο και μετά (αν περάσει) να αντέξει (τουλάχιστον) την πίεση της αρμάδας του Κεντάκι;

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μόνος που σου έδινε τη σιγουριά ότι θα γυρίσει από πίσω χθες. Ίζο..

      Διαγραφή
    2. Καλύτερος του Σιζέφσκι δεν είναι παιδιά.

      manu chao

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, και πριν από 5 χρόνια ο Κ πήρε τίτλο με Σίνγκλερ, Σέγιερ και λοιπούς. Κλασσική ομάδα Ντιουκ με εριστικούς λευκούς douchebags, από αυτές που αγαπούν να μισούν οι φαν του κολλεγιακού μπάσκετ. Δεν είχε το σούπερ ταλέντο και το σήκωσε.

      Αλλά έχουν περάσει και διαμάντια από τα χέρια του τα τελευταία χρόνια, και έχει φάει σφαλιάρες στο τουρνουά κάμποσες. Τα τελευταία δε χρόνια φαίνεται να το έχει πάρει απόφαση που πάει το πράγμα με τους one and dones και κυνηγάει και αυτός τους σταράτους recruits και ας ξέρει ότι θα του φύγουν.

      (Ο Πιτίνο κατά ενδιαφέροντα τρόπο έχει κάνει την αντίθετη διαδρομή από τότε που στο Κεντάκι κατέβαζε πεντάδα Τόνι Ντελκ, Άντερσον, Χέντερσον, Μακάρτι και Αντουάν Γουόκερ: Από προπονητής παιχτών έχει γίνει προπονητής ομάδων.)

      Ο Ίζο όμως είναι περίπτωση: Σταθερά με μέτριους παίχτες πάει βαθιά στο τουρνουά. Τόσα χρόνια να έχει πέσει θύμα upset δεν θυμάμαι. Αν χάσει, θα χάσει από ομάδα που έχει συντριπτικά περισσότερο ταλέντο από την δική του (όπως ο τελικός του 2009 που το Νορθ Καρολάινα είχε Ντάνι Γκριν, Τάι Λόσον και Τάιλερ Χάνσμπρο).

      Δεν μπορώ να πω ποιος είναι ο καλύτερος: Ιστορικά αναμφισβήτητα ο Κ, αλλά αυστηρά στα X and Os σήμερα ψηφίζω Ίζο.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
  3. Αν και θα το διαβάσει πιστεύω, μπορεί κάποιος να στείλει το κείμενο που αφορά τον Μάντζαρη στον ίδιο τον παίκτη;

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί τέτοιο έλλειμα ενέργειας ρε Τζιμ? Άδειασμα μετά το ματε με Ρεάλ? Φοβάμαι λίγο το μεθαυριανό. Ψυχολογικά, όχι τόσο αγωνιστικά παρότι η Άλμπα είναι πολύ αξιόμαχη.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O PAO tha nikisei tin Alba kai tha xasei tin teleftaia agwnistiki apo ton Erithro Astera. Makari na nikisei kai ton Erithro Astera kai na paroume tin triti thesi alla den to vlepw.

      Afto den allazei tin pragmatikotita pou leei oti me Ivanovic i omada DEN exei kanena mellon. Oloi pleon exoun katalavei to ti paizei kai to ti omada eimaste. Thavmata apo ti mia mera stin alli den ginontai. Distixws opws fainetai tha thisiastei to fetino prwtathlima gia na apoktisei empeiria o Giannakopoulos kai na mathei apo ta lathi tou.

      Na'nai kala ta paidia (entelws mirwdiades apo basket) pou apothewnan ton Ivanovic stin arxi tis xronias opws kai tin proigoumeni evdomada meta ti niki epi tis Real. Sinexiste, prosferete afthono gelio s'afto to blog ki oxi mono!

      Tom

      Διαγραφή
    2. Φίλε Tom. Όσοι γράφουμε εδώ, προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο.Τι τα θες αυτά τα "μυρωδιαδες" ,κτλ? Παντα φιλικα

      Διαγραφή
    3. Φίλε Tom, όσοι γράφουμε εδώ, προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο και αυτό είναι το γνώρισμα του συγκεκριμένου bl og. Τι τα θες τα "μυρωδιαδες" κτλ? Πάντα φιλικά, mi

      Διαγραφή
    4. φιλε τομ μην χτυπιεσαι εχουμε καταλαβει τι ομαδα εισαι....,φτανει θα παθεις τιποτα.Φιλικα παντα.

      Διαγραφή
  5. Ο Σλούκας ζητάει 900 ετησίως. Σχόλιο από όλα τα παιδιά του μπλογκ θα ήθελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολα βρίσκει 1.000.000 πχ σε Τουρκία (Φενέρ).

      Διαγραφή
    2. Εύκολα. Αλλά Εφές θα έβλεπα

      Διαγραφή
    3. Με τον Ιβκοβιτς δεν τα πολυπήγαινε καλά στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    4. Μήπως διάβασες λάθος; 90.000 θα ζητάει.

      Διαγραφή
    5. παει για τα λεφτα ! και καλα κανει. εγω παντως θα πηγαινα ισπανια αν ημουν στην θεση του

      Διαγραφή
    6. Καλά κάνει, εδώ ο Μάντζαρης πηρε 650.

      Διαγραφή
    7. Το οτι δεν υπαρχει απολυτως καμια πηγη γι αυτο το νουμερο και οτι ο Μαγουλας μυριζει τα νυχια του, περναει στα ψιλα....

      Ο Ελληνας φιλαθλος/οπαδος ειναι πραγματικα ηλιθιος. Καθυστερημενος. Ειναι να απορει κανεις πως μπορουν δημπσιογραφισκοι της πλακας να περνανε τετοια φουμαρα για γεγονοτα.

      Βγαλαμε και το Σλουκα φραγκοφονια τωρα. Απο το πουθενα.

      Διαγραφή
    8. Στημένο 100% το δημοσίευμα από τους Αγγελόπουλους, προκειμένου να αρχίσουν (ήδη άρχισαν) τα σχόλια τύπου "τι θέλει ο φραγκοφονιάς Σλούκας που τον κάναμε άνθρωπο" κλπ. μπας και είτε πέσει σε απιτήσεις ο παίχτης είτε περάσει ανώδυνα στον κόσμο η απώλειά του. Κλασικές τακτικές Αγγελοπουλων, παρόμοιες με εκείνες των Βαρδινογιάννηδων κάποτε στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    9. Στημένο 100% από τους Αγγελόπουλους. Ο φωστήρας παντογνωστης Αιλλυνάρας απεφάνθη...

      Διαγραφή
    10. Εντάξει, υπερβολή είναι αυτό, δεν μπορώ να ξέρω 100%. Ας πούμε λοιπον κατά πάσα πιθανότητα.

      Σημειωτέον, μετά από λίγη ώρα από αυτό το άρθρο, έβγαλε το άτυπο γραφείο τυπου των Αγγελοπουλων (Μελαγιες) άρθρο για Πριντεζη και το ποσα λεφτα αρνηθηκε κι εμεινε στον Ολυμπιακο.

      Τι κανει νιαου νιαου δηλαδη...

      Διαγραφή
    11. ...το μόνο που με ΣΙΓΟΥΡΙΑ κάνει νιάου-νιάου -αναφορικά με τον ΟΣΦΠ- είναι οι Red Drops.
      Κατά τ' άλλα, αναρωτιέμαι από πού πηγάζει "τόση" σιγουριά = "κατά πάσα πιθανότητα".
      Εγώ ας πούμε έχω ένα άλλο σενάριο, λιγότερο ιντριγκαδόρικο : και να μην "έπαιρνε γραμμή" ο Μελάyes-man, τί νομίζεις ότι θα έκανε; ΔΕΝ θα έγραφε "μια από τα ίδια"; Προφανώς όχι λόγω "αρθρογραφικά αντικειμενικής ματιάς στα πράγματα", αλλά ΚΑΙ επειδή είναι "χωμένος στα του ΟΣΦΠ" (με ό,τι αυτό υποννοεί και ίσως συνεπάγεται). Δηλαδή, δεν είναι ανάγκη να του ΠΟΥΝ τί να κάνει - ξέρει από...μόνος του την αποστολή του - και πιθανώς την "πιστεύει" κι όλας...(Μαν ον ε μίσσιον κ τα ρέστα...)

      Μετάφραση (επειδή ΔΕΝ νομίζω ότι οι Αγγελόπουλοι ΕΧΟΥΝ τέτοιο "προφίλ") : δεν κοιτάνε να τραμπουκίσουν τους παίκτες τους, ούτως ώστε να τους μείνουν (με όσα λεφτά οι Αγγελό στην τελική γουστάρουν). Σημείωση, ΕΙΝΑΙ σε γενικές γραμμές γυφ....ε, τεσπα, σφιχτοχέρηδες (και το έχουν πληρώσει, με απόλυτο παράδειγμα τον Χάινς), δεν λέω. Αλλά δεν το κόβω να είναι κοζανόστρηδες κουτουλουπού και οι τύποι τύπου Μελάγιες/ετσέτερα, είναι πιο "διαβρωμένοι" και σποντομπήχτηδες από την ίδια τους την...έμμεση εργοδοσία.
      (...προφανώς και τους βολεύουν τέτοιοι αρθογράφοι και το γεγονός ότι δεν τους στηλιτεύουν μέσω επισήμων ανακοινώσεων είναι ολίγον-τί έμμεση συνενοχή,,,,αλλά αυτό απέχει πολύ από το στεγνό δώσιμο "εντολής").
      Σούμα : σιγά μην του το υπαγορέψανε κι όλας - απλά δεν τους χάλασε...

      Διαγραφή
    12. Δεν χρειάζεται καμιά μαφιόζικη, "κοζα νοστρα" συμπεριφορα, μην τρελαθούμε. Απλά είναι η κλασική συμπεριφορά ορισμένων εύπορων γόνων (Αγγελόπουλοι, Τζίγγερ παλιά, ΔΓ): να δημιουργείται, δια των ελεγχομενων δημοσιογράφων, κλίμα στην κοινη γνωμη, ώστε να εμφανίζονται οι παιχτες ως παραδόπιστοι και τελικά να πιεστούν να υπογράψουν με λιγότερα ή, εφοσον τελικά προτιμήσουν να φυγουν για μεγαλυτερο συμβολαιο αλλου, να εμφανιστεί η εκαστοτε διοίκηση ως αυτη που εκανε τα παντα αλλα ο παιχτης ήταν κυνικος, αχαριστος και το νοιαζανε μονο τα λεφτα.

      Ολοκληρη σχολή έφτιαξε ο Γκόντζος σε τέτοια θέματα (με τους "ακατεβατους" και τα αλλα ειρωνικα, για οσους θυμουνται)...

      Διαγραφή
    13. Φύγε Σλούκα!!
      Τώρα που είσαι στα καλύτερά σου!!
      Τριετές με ένα εκατομμύριο το χρόνο σε μεγάλο κλαμπ της Ίσπανίας ή στην Κωνσταντινούπολη!!

      Vatos76

      Διαγραφή
  6. Να πούμε λίγα πράγματα για τον Ιβάνοβιτς με αφορμή και το παιχνίδι της Πολης.. Δε κοιτάω αποτελέσματα, νίκες, ήττες. Θα αρχίσω με τα καλά του.

    1ο Παίζει η ομάδα γρήγορο και ελκυστικό μπάσκετ, ιδιαίτερα στην transition

    2ο Δουλεύει με τους παίκτες, τους βελτιώνει

    3ο Στήνει και προετοιμάζει την ομάδα σωστά

    4ο Η φιλοσοφία του με την επίθεση Α SET είναι πολύ καλή.

    Πάμε στα κακά του..

    1ο Οι παρεμβάσεις του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ιδιαίτερα στο τέλος δεν είναι καλές τις περ/ρες φορές και δεν έχει safe plays

    2ο Αδυναμία να συνδυάσει «τον τρόπο του» με την νοοτροπία και την προσωπικότητα του Παναθηναϊκού (Ο Πράσινος δε θέλω να γίνει νέα Λαμποράλ). Θέλω να προσθέσει και όχι να αλλάξει ριζικά την ιδιοσυγκρασία του Πράσινου.

    3ο Στο 3 με Χαραλαμπόπουλο & Γιάνκοβιτς υπάρχει θέμα. Δεν παίρνει χρόνο ο μικρός και ο άλλος έχει «χαμηλή» αυτοπεποίθηση.

    Δεν γίνεται να έχεις Διαμαντίδη και να μην έχεις εστιάζεις κομμάτι του παιχνιδιού πάνω σ’αυτόν, μα να μην τον χρησιμοποιεί καθόλου ως 3άρι για παράδειγμα. Σε σετ παιχνίδι, σε πολλούς αγώνες η επίθεση μας τα «χάνει», που είναι τα ποσταρίσματα και το ματσαρισμα, οι συνεργασίες ψηλών – κοντών, το κάθετο μπάσκετ και όχι μόνο με ατομική πρωτοβουλία πχ. Του Παππά . Αυτό που εμένα με ενοχλεί πιο πολύ είναι ότι η ομάδα σαν να έχει χάσει την μαχητική ψυχή της, το “die hard”, μόνο o 3D. Δε βλέπω προσπάθεια για ολοκληρωμένο μπάσκετ, την προσπάθεια δε βλέπω..

    Όμως για να μην τον αδικώ, είναι και θέμα παικτών..!?

    Να έχεις πάρει 3-4 φορές διαφορά γύρω στους 10 πόντους και με αποκορύφωμα στο τέλος και να την χάνεις.. εμένα με ξεπερνά! Φταίνε οι παίκτες σίγουρα, αλλά ο Ιβάνοβιτς είναι άμοιρος ευθυνών? Στην τελική που είναι η κατσάδα..? Την περιμένω μήνες!
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετρησα 5-6 λαθη του Διαμαντιδη στα τελευταια 3 λεπτα. 2 αστοχα τριποντα, λαθος πασα σε αντιπαλο, 2 φορες 1/2 βολες, αστοχο διποντο....χωρια τις αμυνες. Ενω εκανε φοβερη 4η περιοδο ως εκεινο το σημειο στο τελος επαθε black out. Πιστευω οτι ο Ιβανοβιτς εκανε καλη διαχειριση, αφησε τον αρχηγο του στα τελευταια 3 λεπτα να καθαρισει με την εμπειρια του, αλλα εκανε το ενα λαθος πισω απο το αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στα 24 λεπτα εκανε ολα και ολα 2 λαθη τωρα εσυ μπορεις να ειδες και 10 λαθη δεν πειραζει,προβλημα σου.

      Διαγραφή
    2. Φυσικα και ειναι προβλημα μου...λαθος δεν ειναι μονο οτι λεει η στατιστικη...και τα 2 αστοχα τριποντα και το αστοχο διποντο ειναι χαμενες επιθεσεις..ηρεμηστε λιγο εδω μεσα με το πνευμα

      Διαγραφή
  8. http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/olympiacos/zhthse-1-000-000-to-xrono-o-manatzer-toy-slouka.3380931.html
    Ο,τι πρεπει για το Ζοτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Παναθηναικος παντως με τον Πανιωνιο συνεχιζει απο εκει που το αφησε με τη Γαλατα. Απιστευτο χαλι. Σα να κανουν αγγαρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει να βαρεθηκαν τις σκληρες προπονησεις

      Διαγραφή
    2. Δε νομιζω οτι γινεται κατι συνειδητα. Επαγγελματιες ειναι. Τεινω να συμφωνησω με αυτο που εγραψε ο Jim στο κειμενο του. "Αντί αυτού εμφανίστηκε διστακτικός στη ζώνη, χωρίς πίστη σε αυτό που «έπαιζε»...". Δεν μπορω να πιστεψω οτι επαγγελματιες αθλητες που κανουν τωρα τα πρωτα του βηματα στο ανωτατο επιπεδο ενοχλουνται απο τις δυνατες προπονησεις. Μου φαινεται πιθανοτερο το σεναριο να μην εχουν πλεον μεγαλη εμπιστοσυνη στο πλανο που καλουνται να υπηρετησουν.

      Διαγραφή
    3. ναι για αυτο ενω τελειωσε ισοπαλο το πρωτο ημιχρονο στο δευτερο Ο Πανιωνιος εβαλε 12 ποντους ολους και ολους με πενταδα στο τελος Λουντζη Μποχωριδη Χαραλαμποπουλο Παππα και Λαουαλ.Ξεκινησαν νωθρα αυτο φταιει.

      Διαγραφή
    4. Eιδες το παιχνιδι; Ειδες ποσες φορες τρακαραν παικτες του Παναθηναικου στο πρωτο ημιχρονο; Ειδες Γκιστ και Λαβαλ να πηδανε για το ιδιο alley oop να τρακαρουν και να χανουν την μπαλα; Ειδες τον Ξανθοπουλο να κανει γιο-γιο το Νελσον και τον Coleman να κανει πλακα στον Μπατιστα και το Λαβαλ; Ειδες τα συνεχομενα χαμενα layup? Προφανως δεν ξεχασαν ξαφνικα το μπασκετ αλλα αυτη η εικονα δεν ειναι τυχαια ουτε πρωτοφανης.Τη βλεπουμε σε ολα σχεδον τα εκτος εδρας παιχνιδια. Με τον Πανιωνιο μπορουν να το γυρισουν στο β' ημιχρονο, στην ευρωλιγκα οχι. Επισης ο Πανιωνιος που εβαλε τους 12 ποντους απεναντι στους Μποχωριδη, Χαραλαμποπουλο, Λουντζη κλπ ηταν ο Πανιωνιος του Σταματη, του Πετροπουλου, του Μπιλλη, του Οικονομοπουλου κλπ. Ο Χουγκαζ ακολουθησε τον Ιβανοβιτς κι εβαλε κι εκεινος του πιτσιρικαδες του. Σε καθε περιπτωση δε δικαιολογειται η εικονα του α' μερους. Οχι τοσο το σκορ οσο η εικονα απολυτης χαλαροτητας.

      Διαγραφή
    5. στο 3 ημιχρονο που σκοραραν 28 ποντους και εφαγαν 7 δεν παιζαν με Λουντζη Χαραλαμποπουλο ουτε ο Πανιωνιος με Μπιλλη κ.α.Βεβαια δεν δικαιολογειται το α' ημιχρονο.

      Διαγραφή
    6. στο 3 ημιχρονο που σκοραραν 28 ποντους και εφαγαν 7 δεν παιζαν με Λουντζη Χαραλαμποπουλο ουτε ο Πανιωνιος με Μπιλλη κ.α.Βεβαια δεν δικαιολογειται το α' ημιχρονο.

      Διαγραφή
    7. "Στο 3 ημιχρονο";; bot εισαι;;

      Διαγραφή
    8. ΧΑΧΑΧΑ τι εγραψα, ουτε που το προσεξα.

      Διαγραφή
  10. Πέρα των αγωνιστικών δυνατοτήτων των παικτών, λείπει από την ομάδα η ομαδική αμυντική ενέργεια, σήμα κατατεθέν του Παναθηναικού που διατηρήθηκε και επί Πεδουλάκη. Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια ζούμε μόνο από την επίθεση και αυτή στα δύσκολα δεν αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα και από εμένα.

    Μερικές σκέψεις για τους αγώνες της Euroleague.

    1) Μετά και την ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ πρόκριση του ΟΣΦΠ στα play-off επιτρέπεται πλέον η χρήση, απαγορευμένων (κακών) μέχρι τώρα, λέξεων όπως "πλεονέκτημα έδρας" στο λεξιλόγιο της ομάδας, χωρίς τον κίνδυνο... πιπεριού στο στόμα.

    2) Η νίκη του ΟΣΦΠ έδωσε επιπλέον ενδιαφέρον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές καθώς το πλεονέκτημα έδρας και η τέταρτη θέση του ομίλου παίζονται ακόμα. Φυσικά το ένα κλειδί του γηπέδου φαίνεται να είναι καλά ασφαλισμένο στην τσέπη του Ζοτς, ενώ το άλλο κλειδί μάλλον θα κριθεί σε ποιανού την τσέπη θα καταλήξει στον αγώνα της Μόσχας. Αυτή τη στιγμή το δεύτερο κλειδί βρίσκεται στην τσέπη του κ. Ιτούδη, αλλά ο Γ.Σ. απέδειξε τις ταχυδαχτυλουργικές του ικανότητες στο παιχνίδι με την Έφες (βγάζοντας με τέτοια ταχύτητα και επιδεξιότητα τον άσσο (Johan) από τα μανίκια του, που θα ζήλευε και ο Data -γνωστός και ως Brent Spiner- από το ST: TNG)...

    3) Αλλά, όπως έχω επισημάνει αρκετές φορές, τίποτα δεν είναι σίγουρο αν δεν θεμελιωθεί και επιβεβαιωθεί και μαθηματικά. Ο τραυματισμός του Hickman μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στον όμιλο. Όπως οι τραυματισμοί των παικτών του ΟΣΦΠ στο σημείο αυτό έφεραν την ομάδα σε δυσχερή θέση για το πλεονέκτημα έδρας. Δυστυχώς οι όποιες ελπίδες της Laboral να πάρει κάτι θετικό από την Fener στον προσεχή αγώνα, προκειμένου να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης, ψαλιδίστηκαν λόγω του τραυματισμού του Bertans. Εδώ, ο Ζοτς πρέπει να ομολογήσουμε ότι ήταν τυχερός (και ενδεχομένως μαζί με αυτόν και ο Duda).

    4) Από το παιχνίδι με της Έφες κρατάω για άλλη μια φορά τις 19 τελικές πάσες της ομάδας, χωρίς τρεις παίκτες που, όπως ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιό μου, προσφέρουν κατά μέσο όρο, 10 τελικές πάσες στο TOP-16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5) Κρατάω επίσης την εμφάνιση του Johan, αλλά και των Αγραβάνη και Κατσίβελη. Επιτρέψτε μου όμως να μην γίνω συνδρομητής στο περιοδικό "Τάση θεοποίησης των νεαρών Ελλήνων παικτών" που διαβάζεται πολύ τον τελευταίο καιρό. Κανείς τους δεν είναι ο νέος Kucoc ή Radja και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους να δείξουν (μέσα από πολύ δουλειά, και αγωνιστικό χρόνο, που φυσικά χρειάζονται) τί αξίζουν. Τα υπόλοιπα κατατάσονται στην κατηγορία "ποιά ομάδα ή παίκτης την έχει μεγαλύτερη την περηφάνεια".

    6) Κρατάω τέλος τους 86 πόντους στην επίθεση (καθώς και τον πλουραλισμό στην επίθεση) αλλά και το 102 στο PIR, με δεδομένο ότι οι παίκτες που έλλειπαν, προσφέρουν σχεδόν 30 στο κάθε ένα από αυτά τα στατιστικά στο TOP-16.

    7) Για τα σκαμπανεβάσματα και την απόδοση του ΠΑΟ στα εκτός έδρας, αν ήμουν φίλος της ομάδας θα περίμενα τα play-off και τους τελικούς του πρωταθλήματος, για να δω ποιά είναι η πραγματική δυναμική της. Δεν ξέρω τί θα κάνει ο αντίπαλος του ΠΑΟ στα play-off, ο ΟΣΦΠ όμως αν οι δύο ομάδες βρεθούν στους τελικούς της Α1, θα είναι ΕΤΟΙΜΟΣ. Ακόμα, και αν καταφέρει να πάρει το τρόπαιο της Euroleague, είμαι σίγουρος ότι καταστάσεις και εμφανίσεις όπως αυτές των τελικών του 2013, δεν θα επαναληφθούν.

    Αλέξης

    ΥΓ. 1. Αν και πολύ ενδιαφέρουσα η σύγκριση αστέρων του παρελθόντος και του παρόντος στο ΝΒΑ -νομίζω ότι συμφωνώ με τις συγκρίσεις αυτές- δεν έχω το δικαίωμα να πάρω θέση, από τη στιγμή που δεν παρακολουθώ ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, και στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω τους σύγχρονους παίκτες στο βαθμό που να μπορώ να τους συγκρίνω με αυτούς των δεκαετιών 80/90. Μια μόνο ερώτηση έχω, Jim, τον Jabbar με ποιό σύγχρονο 5 μπορούμε να τον συγκρίνουμε;

    ΥΓ. 2. Όπως είπε και ο Air ούτε καν σύγκριση...

    https://www.facebook.com/video.php?v=1566649736945177&set=vb.100008004970578&type=3&theater

    Ο μόνος που έχει το δικαίωμα να... βγάζει γλώσσα...

    ΥΓ. 3. Κατερίνα είσαι τρέλα με την... κόκκινη φανέλα (ποιητική αδεία)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σκέψεις στον παο για μενσα μπονσου http://www.newspao.gr/2015/03/blog-post_260.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10.44 καθεσαι και πιστευεις αυτο το σαιτ το οποιο ειναι οτι ακουστει και οτι ψυχανεμιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τζιμ ειχες γραψει πριν λιγον καιρο αν θυμαιμα καλα οτι θα εγραφες ενα κειμενο για τους ελληνες του κολεγιακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο ΟΣΦΠ εκανε μια νίκη υπέρβαση

    Και ας μιλησουμε λίγο για τον Πρίντεζη
    οκ ο ματζαρης και ο παπαπετρου αλλα
    το παιδί είναι ξεκάθαρα το νούμερο 2 μετά τον Σπανούλη σε αξία σε αυτόν τον ΟΣΦΠ
    και μπορώ να πω οτι η τότε απουσία του έκανε τον ΟΣΦΠ πιο unbalanced πολυ περισσότερο απο ότι του Σπανούλη τωρα.
    Για να δούμε στη Μόσχα πως θα τα πάει ο ΟΣΦΠ σε ενα αγωνα που για μένα θα κρίθει από την απόδοση των 4αριων θα κάνει ο παπαπετρου 2η καλή εμφάνιση και ο ματζαρης θα σταματησει ντε κολο και τεοντοσιτς

    ο Ιβκοβιτς δεν μας τα λέει καλά. μόνο ο περπέρογλου στεκεται στο ύψος του. ο ερτελ jim παίζει χειρότερα από ότι στην λαμποραλ ή εμένα μου φαίνεται;;;

    ο ΠΑΟ ωραία το πάει
    δεν πρόκειται να παίξει εκτός έδρας μπασκετ οπότε αφού δεν θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας
    βγάζει και τον κόσμο του την αγωνία αν θα περασει στο Φ4
    ( μήπως εκεινη η νική που έπρεπε να είχε πάρει στην βαρκελόνη εκτός μου φαίνεται τους εχει μπερδέψει εκεί στον ΠΑΟ )

    ο λαβαλ θα παίξει στα play off;

    ο Ερτσεγκ περα απο το να σουταρει απο την γωνία μπορεί να κάνει τίποτα αλλο;

    ο αντίπαλος εχει 7 παίκτες, δεν περιμενεις κουτς οτι θα παίξει ζώνη;

    Jim ο Zach Auguste καλός;;
    μόνο αυτό το παιχνίδι είδα που εχασαν απο το Kentucky

    http://sneakersplay.webs.com/







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τρομακτικό το chart των Warriors!!!
    http://imgur.com/a/GBzct

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    Και για να τα γράφουμε όλα, εγώ θα πήγαινα να χειροκροτήσω τον Ίβκοβιτς, όχι να βρίσω τον Ομπράντοβιτς. Αλλά καθένας σκέφτεται διαφορετικά2@@.RE FILOI OLYMPIAKI EISTE APISTEYTI GEMISATE TO GHPEDO MONO GIA NA BRISETE TON ZOTS O IVKOVITS DEN AKSIZE NA TO GEMISETE???,NTROPH RE SEIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, μερικοί άνθρωποι έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια.

      Καταρχήν, στο ματς με τη Φενέρ ο Ολυμπιακός πήγαινε γεμάτος ενθουσιασμό για μια νίκη που θα του εξασφάλιζε το πλεονέκτημα έδρας. Στο ματς με την ΕΦΕΣ ο ενθουσιασμός είχε αντικατασταθεί με απογοήτευση, λόγω τους δυο ηττών αλλά και των πολλών τραυματισμών. Αν προσθέσουμε και την απίστευτη κακοκαιρία εκείνης της μέρας, έχουμε τους λόγους για τους οποίους δε γέμισε το ΣΕΦ. Δεν δικαιολογούν φυσικά την απουσία του κόσμου, αλλά παρόλα αυτά την εξηγούν.

      Βέβαια, το πως εσύ μια εκτίμηση ενός δημοσιογράφου (100% λανθασμένη), τη θεωρείς απόλυτη αλήθεια, και μάλιστα μας εγκαλείς πάνω σε αυτήν, είναι μια άλλη κουβέντα, και έχει να κάνει με τον χαρακτήρα αλλά και την κρίση σου...

      Τέλος, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γεμίσει το γήπεδο για τον Ίβκοβιτς, όσο τεράστιος προπονητής κι αν είναι! Ο μόνος λόγος για να γεμίζει ένα γήπεδο (πέραν του θεάματος) είναι για να έχει ώθηση η ομάδα!

      Διαγραφή
    2. 12.21 me ayta poy egrapses me apostomoses,poia kakokairia re si??A den aksizei o Ivkovits na gemisei to SEF ok,oti peis.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα είναι πιο πειστικά από αυτά που (δεν) γράφεις εσύ.

      Διαγραφή
    4. 2.56 τι να σου πω μωρε που δικαιολογεις το οτι ειστε πρωτελευταιοι σε εισητηρια στην ευρωλιγκα.Φαντασου αν δεν ειχατε παρει τις 2 τελευταιες ευρωλιγκες,δεν θα παταγατε καθολου.Εσεις θελετε μονο νικες, στις ηττες απαξιωνετε παιχτες και ομαδα.Ειναι που σας ενδιαφερει πολυ το μπασκετ,μια ζωη για τα πανηγυρια πηγαινετε στο ΣΕΦ.Υ.Γ ο καιρος δεν εφταιγε καθολου, αφου ειχαν πωληθει μερες πριν μονο 6.000.

      Διαγραφή
    5. ^...ανώνυμε, "καλά" τα λες (δεν δίνω δεκάρα για τις όποιες οπαδικές κόντρες σας) για το "τί θα άξιζε ο Ίβκοβιτς" (...και μαζί σου με χίλια για το "πήγατε όμως για να βρίσετε τον Ζοτς"), αλλά ξεχνάς ότι ο Ντούντας τους άφησε ολίγον στα κρύα του λουτρού μετά το τέλος της σαιζόν το '12. Συμπέρασμα, σχετικά με τα παλιά" (την πρώτη κούπα που "τους χάρισε"), άστα αυτά, είναι αρχαία ιστορία πλέον και η νεώτερη όπως είπαμε, όσο κι αν ήταν σημαντική, ήταν "λίγη" για να τον "λατρεύουν" (...όχι ότι δεν την έχουν μέσα τους μια αχαριστία οι συγκεκριμένοι οπαδοί - αλλά η όποια τυχόν με Ζοτς πχ σύγκριση, είναι ατυχέστατη, διότι ο ένας ήταν "περαστικός" ΚΑΙ στις δύο φάσεις που στέφθηκαν με φοβερή επιτυχία - ο άλλος όμως σύνδεσε το όνομά του με ένα "πρωτοφανές" σερί και παρουσίας και επιτυχιών. Δεν λέω ότι την έκανες την σύγκριση, αλλά σε περίπτωση που το σκέφτεσαι, κακώς το σκέφτεσαι).
      Τεσπα, με...βροχή ή άνευ, το θέμα είναι ότι ΟΝΤΩΣ ένα κλασιματάκι το ρίξανε - αλλά από την άλλη ήταν κι εν μέρει δικιολογημένοι λοιπόν.
      (...εκεί που δεν χώραγε "δικιολογία", ήταν το ότι η ομάδα τους χρειαζόταν πάσει θυσία την συγκεκριμένη νίκη, κι αυτοί δεν ήταν εκεί. Αυτό σηκώνει περισσότερο ψόγο από το ότι δεν "τιμήσανε" τον Ίβκοβιτς...)

      Διαγραφή
    6. Άναυδος μπροστά στο πληκτρολογιο παρακολουθω την ψύχραιμη καταδίκη των αχάριστων πανηγυρτζήδων (!!!) , εκ μέρους e-δικαστών με ύφος αυταπόδεικτης εγκυρότητας λόγω της ιδιότητας τους αυτής. Με ύφος εισαγγελέα πια του πληκτρολογίου, διατυπώνεται η πιο καμουφλαρισμένη καφρίλα και η πιο εκλεπτυσμένη "αποστασιοποίηση" από την οπαδική κόντρα ...Να θέλει η Τατιάνα να κρυφτεί κι η χαρά να μην την αφήνει. Μια κάθαρση θα σε ανακούφιζε με αλλεπάλληλα μηνύματα τύπου :

      olizadempe13_zografou: gavrako min sfigkesai tha to gemiseis to eksoxiko otan erthei o epivitoras sou reeeeee!!!!! jim o fotsis den einai to kalytero 3ari pou perase pote? Me lasme maciulis to pairname gia plaka.

      ΥΓ Έχει δώσει και ελαφρυντικά ο ΘΕΟΥΛΗΣ...

      Διαγραφή
  19. Σκεφτομαι οτι το καλοκαιρι θα ηταν καλη κινηση να διωξουμε Νελσον και με τα χρηματα του και καποια extra να χτυπουσαμε Σλουκα ... Πως σας φαινεται ?? Ο παικτης θα ηταν συμφωνος σε μια τετοια κινηση ή εχει πει πως δεν ερχεται σε μας με τπτ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαβράκο κάτσε μη φας καμιά 25αρα στη Μόσχα και άσε τον Νέλσον και τον Σλούκα.

      Διαγραφή
    2. Να σε ρωτήσω;
      Έχετε πάρει πολλούς παίκτες από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια για να ελπίζεις ότι θα πάρεις και τον Σλούκα;
      Φύλαγε τα ρούχα σου μη δεις σε καμιά τριετία τον Χαραλαμπόπουλο στα κόκκινα.

      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος 12:22:
      'Οταν λες τα τελευταία χρόνια, βοήθα μας λίγο: Εννοείς την τελευταία τριετία;

      Διαγραφή
    4. @1:08
      Θέλεις παραπάνω χρόνια;
      Ο τελευταίος παίκτης που πήρες απευθείας από τον Ολυμπιακό ήταν ο Βουγιούκας, όταν τον έδιωξε ο Ολυμπιακός μετά από δανεισμό του.

      Διαγραφή
    5. αυτό λεει πολλα για την ποιοτητα των παιχτων του ΠΑΟ (που εσπευσε να παρει ο Ολυμπιακος)...

      Διαγραφή
    6. Αυτό θα σήμαινε πολλά αν στο μεταξύ δεν προσπαθούσατε να πάρετε παίκτες του Ολυμπιακού, ή αν ακόμα χειρότερα, δε μαζεύατε τα απολειφάδια μας (Ξανθόπουλους, Γιαννόπουλους κτλ). Συνολικά τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟ έχει πάρει περισσότερους πρώην κόκκινους, αλλά κανέναν από αυτούς απευθείας από τον Ολυμπιακό και μέσα από τα χέρια του.

      Διαγραφή
    7. Αυτό είναι τακτική των 3 τελευταίων σεζόν, δηλ. του υιου Γιαννακοπουλου -δυστυχως φυσικά - ο οποιος παει και παιρνει ολους τους αποτυχημενους λουζερς που τους καρπαζωναμε μια ζωη

      Διαγραφή
    8. Άρα συμφωνείς φαντάζομαι μαζί μου, ότι με τον ΔΓ στο τιμόνι, δεν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να πάρετε ούτε τον Σλούκα, ούτε κανέναν άλλο παίκτη που κρίνεται απαραίτητος στον Ολυμπιακό.

      Εδώ που τα λέμε, κανέναν Καββαδά μπορεί και να τον τσιμπήσετε. Αλλά ως εκεί.

      Διαγραφή
    9. Δεν έγραψα εγώ το σχόλιο περί έλευσης Σλούκα σε ΠΑΟ, οπότε σαφώς συμφωνώ. Ο ΔΓ δεν διαθέτει άλλωστε τα χρήματα ώστε να κάνει κάτι τετοιο, βάσει των όσων είδαμε αυτό το διάστημα που είναι επικεφαλής του τμήματος. Το μπάτζετ του ΠΑΟ (~9 εκ) πλέον είναι αρκετά χαμηλότερο από αυτό του ΟΣΦΠ (~15εκ). Δεν το λέω φυσικά ως ψόγο αυτό -αλίμονο. Όσα μπορεί κι αντέχει η τσέπη του ας βάζει ο άνθρωπος, πάλι καλά που υπάρχει κι αυτός και κρατιέται η ομάδα σε αξιοπρεπές επίπεδο.

      Το Σλούκα θα τον χάσετε από άλλη ομάδα αν δεν του δώσετε αρκετά χρήματα, όχι όμως από τον ΠΑΟ. Πχ από Φενέρ. Ή από ΑΕΚ

      Διαγραφή
    10. "Σκεφτομαι οτι το καλοκαιρι θα ηταν καλη κινηση να διωξουμε Νελσον και με τα χρηματα του και καποια extra να χτυπουσαμε Σλουκα ... Πως σας φαινεται ??"

      ...προτείνεις δλδ να του πάρετε και τα χρήματα πριν τον...διώξετε;


      (...όσο για εκείνο το "να ΧΤΥΠΟΥΣΑΜΕ Σλούκα", δεν έχω λόγια...Πολύ βία βρε παιδί :ρ)

      Διαγραφή
    11. Ο Νέλσον έχει να δώσει πολλά και με την κατάλληλη στελέχωση (δημιουργός και ένας σουτέρ) θα παράγει, άσε που κολλάει γάντι με Παππά. Ο Σλότερ.. Εξαρτάται πως θα κλείσει τη σεζόν.

      Διαγραφή
    12. Δεν υπαρχει σεναριο παραμονης του Νελσον. Παιρνει πολλα χρηματα γι'αυτο που μπορει να προσφερει.

      Διαγραφή
    13. Δεν υπάρχει σενάριο αποχώρησης. Και ο Νέλσον και ο Σλότερ μια χαρά είναι. Με 900 χιλιάρικα έχεις γκαρντ. Πέρυσι έδινες 800 στον σάπιο τον κροάτη

      Διαγραφή
  20. Ένας εκ των Κατσίβελη-Σλούκα ανηφορίζει το καλοκαίρι ΟΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατσίβελης??? Έλεος δηλαδη, τι να τον κάνει ο ΠΑΟ?



      Διαγραφή
    2. Οπως ανηφοριζε το καλοκαιρι ο Μαντζαρης ε?

      Διαγραφή
    3. E o Σλούκας θα το κάνει. Σιγά μη κάτσει να είναι αλλαγή του Σπανούλη. Το παιδί είναι για πρώτο όνομα στη πίστα.

      Διαγραφή
    4. Να μας πει κ ο Τζιμ αν έχει ακούσει κάτι για το μέλλον του παιδιού. Είναι γεγονός πως μπορεί να βρει περισσότερα χρήματα κ κυρίως μεγαλύτερο ρόλο σε άλλη ομάδα, αλλά εκτιμώ πως θα μείνει εκεί που είναι.

      Διαγραφή
    5. Φιλε 2.36 ε να τον πάμε σε Παντελιδη - Πάολα τότε.

      Διαγραφή
  21. Ο Σλούκας δικαιούται το συμβόλαιο του Ερτέλ. Ή μήπως παραπάνω? Ερώτηση απλά

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε δυο ευρωλιγκες στην πλατη δικαιουται καλυτερο συμβολαιο. Πιθανοτατα θα το παρει απο τον Ομπραντοβιτς.

      Διαγραφή
  22. Τον Σλούκα θα τον ήθελα στη θέση του Σλότερ. Στη θέση του Νέλσον θα ήθελα Καλάθη. Με Μήτσο, Καλάθη Παππά, Σλούκα Μποχωρίδη και Θ. Αντετοκούνμπο δίπλα στον Γιάνκοβιτς θα είχαμε μια περιφέρεια 100% Ελληνική για πολλά χρόνια και μεγάλα πράγματα.
    Γιαννακόπουλε ακούς? Που είσαι, πάρε και έναν Έλληνα προπονητή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά ο Γιάνκοβιτς δε κάνει. Αποδείχτηκε λάθος που δε κρατήσαμε Μπράμο. Η διαφορά ηλικίας είναι πολύ μικρή. Σκεφτείτε τι ενέργεια θα βγάζαμε στο παρκέ με Μάικ στο τρία.

      Panos

      Διαγραφή
    2. Ο Μπράμος είναι καλύτερος αμυντικός από τον Βλάντο, αλλά είχε ταβανιάσει στον Παο. Ο Βλάντο είναι πολύ πιο ταλαντούχος και πολυδιάστατος και με σαφώς υψηλότερο ταβάνι απο τον Μπράμο. Θα ήταν καλό διδυμάκι αλλά ας μην υπερβάλλουμε...

      Διαγραφή
    3. Σλούκα στη θέση του Σλότερ κ Καλάθη στη θέση του Νέλσον... Ξέχασες κ Μαρκ Γκασόλ στη θέση του Μπατίστα! :Ρ

      Διαγραφή
    4. Ο Γιαννακόπουλος πέρσι έκανε μπάσιμο για Μάντζαρη και το προσπάθησε για Καλάθη. Θα σου φανεί περίεργο αν κάνει φέτος κάτι αντίστοιχο με τον Σλούκα στη θέση του Μάντζαρη?

      Διαγραφή
    5. εχουμε απροβλεπτο προεδρο που αγαπα την ομαδα. εχω τη αισθηση οτι τα επομενα χρονια θα κανει υπερβαση,ηδη ακουγονται για το καλοκαιρι καλα νεα.

      Διαγραφή
    6. Μπράμος αντί Γιάνκοβιτς και η ομάδα θα δαγκώνει σε άμυνα-τρανζίσιον

      Διαγραφή
    7. Μακάρι φίλε μου 5:37 κ 8:43. ΜΑΚΑΡΙ... Απλά καλό είναι να περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά διότι προφανώς παίζει ρόλο κ το πως θα τελειώσει.

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα παιδιά
    Μερικα σχολια πανω στα σχολια
    -Πριντεζης:Με βαση την εξελιξη του και την αποδοση του τα τελευταια 4 χρονια βαζει υποψηφιοτητα αν οχι για τα καλυτερα 4ρια της ευρωπης σιγουρα για το καλυτερο 4ρι στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ αν συνεχεισει για αλλα δυο χρονια να παιζει σε αυτο το επιπεδο.Μπορει να μην εχει τους τιτλους του Φωτση και του Τσαρτσαρη και το σουτ του να ειναι αρκετα ανορθοδοξο,και μπορει να μην εχει χρυσο με την εθνικη(αν και στο χαλκινο ειχε μεριδιο),αλλα ο τροπος που αναπτυσει το παιχνιδι του και τα playmaking abilities συν το leadership και το clutch στοιχειο,συν το οτι εχει ξεπερασει σοβαρους τραυματισμους ,τον καθιστουν τοπ αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα στη θεση του,και μαλιστα και σε επιπεδο "ολων των εποχων"Tζιμ ψησου και κανε λιστα.
    Μαντζαρης-Σλουκας:To θεμα της τριετιας τουλαχιστον.Εχω αρχισει να παιστευω πως η τριαδα Σλουκας -Σπαν -Μαντζαρης μπορει για τον ΟΣΦΠ να ειχε πολυ θετικη επιδραση αλλα για τις ατομικες καριερες των μικρων μπορει να μην ειχε και τοσο μεγαλη.Ειναι τελειως διαφορετικοι παικτες με τον Μαντζαρη να ειναι σαφως πιο αθλητικος και δυνατος,ο Σλουκας εχει μοναδικο επιθετικο ταλεντο (και το ειχε και απο πολυ μικρος) και πιστευω οτι στο μυαλο του παλευει ο playmaker με τον εκτελεστη.Το οτι δεν εχει βρει ακομα ξεκαθαρο ρολο ειναι θεμα και της ομαδας που τον χρειαζεται επικουρικα στον Σπανουλη.ΕΙναι ξεκαθαρο πως και οι δυο τους στην Ευρωλιγκα και σε μια ομαδα λιγο χαμηλοτερου βεληνεκους θα ειχαν και μεγαλυτερο χρονο και μεγαλυτερο μισθο απο τους περισοτερους γκαρντ (πλην Ρεαλ -Μπαρτσα-ΤΣΣΚΑ) αφου η αξια τους, στην συγκεκριμενη διοργανωση που εχουν φαει πλεον και με το κουταλι ,ειναι τεραστια.

    -Συνεχεια διοργανωσης: Δε πιστευω οτι αυτος ο ΠΑΟ μπορει να χασει απο την Αλμπα στο ΟΑΚΑ,ανεξαρτητα αν θα ναι ευκολο ματς ή οχι.Ο ΟΣΦΠ απ την αλλη δειχνει συσπειρωμενος και θα παει να δει αν μπορει να κανει ζημια στην ασταθη η αληθεια ΤΣΣΚΑ του 2ου γυρου.Δυσκολο ματς,καθοριστικη αγωνιστικη.Αν ο ΟΣΦΠ παντως παει για 2ος ο ΠΑΟ θα κανει τα παντα για τον πετυχει στο σταυρωμα.Οχι ομως και οτι η Μπαρτσα θα ναι χαρουμενη με αυτον τον αντιπαλο.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερβολή για Πρίντεζη.
      Αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα στα top 4άρια της Ευρωλίγκας (κατά τη γνώμη μου το δεύτερο καλύτερο), και πολύ ψηλά στη λίστα των all time Ελλήνων. Σίγουρα όμως πίσω από τον Φώτση και φυσικά τον Φάνη.
      Ο Τσαρταρής ουδεμία θέση έχει σε αυτήν την κουβέντα.
      Και υπάρχει κι ο Κακιούζης φυσικά.

      Διαγραφή
    2. O Πριντεζης καλυτερος απο Φωτση συνολικα?
      Ουτε σε προσωπικους αριθμους ουτε σε τιτλους δεν συγκρινεται με τον Μπατμαν.

      Διαγραφή
    3. Ο Φάνης ήταν καθαρό τριάρι (τουλαχιστον μεχρι το 95) σε μια εποχη με πιο καθαρη διαταξη στο παρκε,σπανια ανεβαινε στο ποστ και επαιζε πολυ με προσωπο,δε νομιζω να μπαινει στη κουβεντα για τα τεσσαρια.
      Ο Φωτσης εχει τιτλους και συμμετοχη στο ΝΒΑ,αλλα δεν ειναι για μενα ο καλυτερος στη θεση.Δεν υπαρχει βασικα ευκολη απαντηση ,ειναι θεμα για συζητηση.

      no_closure

      Διαγραφή
    4. O Φάνης ήταν τριάρι. Ο καλύτερος Έλληνας PF στην ιστορία είναι εύκολα ο Φώτσης. Ένας από τους καλύτερους στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Έχει καταπιεί τον Πρίντεζη σε κάθε προσωπική μάχη. Τώρα πλέον είναι καλύτερος ο Συριανός ναι.

      Διαγραφή
    5. Οι προσωπικές του μάχες δεν μπορεί να είναι ενδεικτικές. Στα καλά του Φώτση ο Πριντ ήταν άγουρος, και στα καλά του Πριντ ο Φώτσης πεσμένος.

      Ο Φώτσης καλύτερος λόγω της τεράστιας διάρκειάς του.

      Διαγραφή
    6. no_closure μας εχει ζαλισει ρε φιλε τον ερωτα με τον Πριντεζη..κ στην προηγουμενη αναρτηση του Jim παλι τα ιδια ξεκινησες να γραφεις για τον Πριντεζη..πειτε του κ σεις ρε παιδια οτι οντως ειναι το καλυτερο 4αρι ελληνας ολων των εποχων(εδω γελανε) κ το καλυτερο 4αρι αυτη τη στιγμη στην ευρωπη(εδω γελανε ακομη περισσοτερο)..μη σου πω οτι ειναι κ το καλυτερο 4αρι ολων των εποχων στην Ευρωπη..κατι τυποι σαν τον Αρλαουσκας επι εποχης Ρεαλ,Ρατζα επι εποχης Γιουγκοπλαστικα δειχνουν γατακια μπροστα στην καλαθομηχανη κ αμυντικο ογκολιθο που ακουει στο ονομα Γιωργος Πριντεζης..

      green crusader

      Διαγραφή
  24. μακράν ο Τσάρτσα .............μπακετικό iq στην στρατόσφαιρα, ειδικά στο βρίσκει και να κρατάει την τακτική του θέση ειδικά στην άμυνα, βασικά ο τύπος ήταν ορισμός της τέλειας αμυντικής περιστροφής σε ταχύτητα εκτέλεσης, φονικό σουτ έξω από την περίμετρο....παίκτης ομάδας ....μου θα σας φανεί παράξενο αλλά με τέτοια προσόντα, ακόμη και με τους τίτλους που σάρωσε, σε ατομικό επίπεδο θα τον έλεγα ακόμη και underachiver

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα jim και σε όλη την μπασκετοπαρέα. Διαβάζω χρόνια την σελίδα και τα σχόλια των παιδιών και είπα να συνεισφέρω και εγώ χα χα. Διάβαζα την συζήτηση για τα τεσσάρια και διαφωνώ λίγο με τις γνώμες για Τσαρτσαρή. Για μένα ο Κώστας ήταν,πριν τους 2 τρομερούς τραυματισμούς του που τον πήγαν δυστυχώς πίσω,το πλήρες πακέτο. Φοβερές κινήσεις με πλάτη, πολύ αξιόπιστο σουτ έξω από 6,75, εξαιρετικό χειρισμό μπάλας και πολύ καλό court vision(λόγω του ότι ξεκίνησε τριάρι και κατέβηκε σταδιακά μέχρι 5),εξαιρετικός ριμπάουντερ,πολύ καλός αμυντικός,αρχηγική προσωπικότητα στα αποδυτήρια της ομάδας.Αν δεν είχε τους τραυματισμούς θα ήταν για μένα πάνω και από τον Φώτση(μακράν ο καλύτερος Έλληνας power forward).Ο Πρίντεζης κάνει φοβερά πράγματα με ΟΣΦΠ τα τελευταία 3 χρόνια αλλά δεν πλησιάζει καν τους άλλους 2 στα prime τους, κάτι που φάνηκε και στην Εθνική.Ευχαριστώ jim για τον χώρο και συνέχισε δυνατά γιατί είσαι μπασκετική όαση για εμάς τους πιστούς της πορτοκαλί θεάς.

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ τεμπέλης, και από ένα σημείο και μετά προκλητικά τουρίστας. Μόνο για δηλώσεις ήταν καλός
      Και είναι κρίμα γιατί, όπως λες, ήταν όντως ένα πλήρες πακέτο

      Ο πριντεζης είναι άλλη φάση, δεν έχει τόσο ταλέντο (ο Ντικούδης ήταν καλύτερος) αλλά έχει δουλέψει τρομερά και έχει τελειοποιήσει κάποια πράγματα. Ο Πριντεζης είίναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους
      ζΑν

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα φίλε μου.Διαφωνώ με αυτό που λες.Ίσα ίσα θυμάμαι τον Τσαρτσα να τα δίνει όλα σε κάθε μάτς που έπαιζε.Ήταν λογικό με το πέρασμα των χρόνων η απόδοσή του να έπεφτε αλλά πάντα ήταν εκεί.Το 2010-11 έκανε πολύ μεστή χρονιά με αποκορύφωμα το 4ο ματς με μπάρτσα στο ΟΑΚΑ. Το 2012-13 έμεινε ενώ είχε αποφασίσει να σταματήσει για να στηρίξει ομάδα και κόουτς στην δύσκολη μετάβαση.Μην ξεχνάς ότι ήταν μόνιμος mvp τελικών κυπέλλου κόντρα στον δυνατό ΟΣΦΠ. Ο Πρίντεζης όντως δούλεψε πολύ και βελτιώθηκε αισθητά και έγινε από ρολίστας πρώτο βιολί αλλά ακόμα είναι κάτω από το επίπεδο Τσάρτσα-Φώτση. Καθαρά προσωπική γνώμη και εντελώς φιλικά εξάλλου μιλάμε για 2 τοπ παίκτες στην θέση 4 στην Ευρώπη.

      Green North

      Διαγραφή
    3. Το scoring touch του Νίκου Οικονόμου δε το έχει κανείς.

      Διαγραφή
    4. Φίλε, έχω γράψει παρακάτω για τον Οικονόμου. Συμμετοχή σε 4 ευρωπαικά ολλ σταρ γκειμ.
      Oι συμπαίκτες του στο τελευταίο: Έντνι, Καρνισόβας, Βράνκοβιτς, Φούτσκα, Μίλτς, Μπιλμπά, Μενεγκίν, Τανόκα Μπεαρντ, Άμπιο.

      Διαγραφή
  26. Τζιμ καλησπέρα! Aν έχεις κάποιο παλιότερο κείμενο σου για NCAA μπορείς να μας δώσεις το link?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος, δεν υπάρχει κάποιο κείμενο αφιερωμένο αποκλειστικά στο NCAA.

      Όμως, αν θέλεις να έχεις μια πιο γενική εικόνα περί του πρωταθλήματος, διάβασε αυτό:

      http://www.contra.gr/Columns/Comment/dimitris-karidas/hardcore-katastash.3173007.html

      Ο Καρύδας είναι γνώστης και φαν του συγκεκριμένου πρωταθλήματος...

      Διαγραφή
    2. Αν τα αγγλικά σου το σηκώνουν διάβασε το πολύ δημοφιλές και προβεβλημένο grantland, μετά αν θες θα φτάσεις και σε πιο ειδικά site. Το Καρύδα άστον καλύτερα. Από Ελλάδα δες το ballhog.

      Διαγραφή
    3. Για ρώτησε για Hoopfellas, θέλει κάτι πιο εξειδικευμένο.

      Διαγραφή
    4. Για αυτό ρώτησε για Hoopfellas, θέλει κάτι πιο εξειδικευμένο.

      Διαγραφή
    5. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, τα χω υπόψη αυτά που αναφέρατε, αλλά κ πάλι ευχαριστώ. Απλά ισχύει αυτό που είπε ο τελευταίος φίλος. Θέλω Hoopfellas! :)

      Διαγραφή
  27. Εντάξει, παραδοσιακά ο Τσαρτσαρής είναι ο πιο υπερτιμημένος παίκτης από τους οπαδούς του ΠΑΟ, ίσως σε όλη την ιστορία του συλλόγου.

    Καλός και χρήσιμος παίκτης, δεν το συζητάμε, αλλά ως εκεί.

    Δεν έχει κάνει καμία μεγάλη σεζόν στην καριέρα του, ενώ και από στατιστικής άποψης, οι καλές του χρονιές γίνονται τα χρόνια που ο ΠΑΟ δεν είναι καλός (κυρίως τα πρώτα χρόνια του περί το 2005).

    Το χειρότερο όμως γνώρισμά του είναι ότι όσο βάθαινε η σεζόν στην Ευρωλίγκα, τόσο ο Τσαρτσαρής αποδείκνυε ότι δεν είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω από το υπόλοιπο ρόστερ.

    Επειδή ξέρω ότι οι φίλοι του ΠΑΟ έχετε μια πολύ διαφορετική (και πλασματική) εικόνα, σας παραπέμπω στα εξής:
    1. Hμιτελικός Final4 2oo5
    2. play off με Δυναμό το 2007.
    3. Final4 2007
    4. Play off 2009
    5.Final4 2009
    6. Play off 2011
    7. Final4 2011
    8. Play of of 2012
    9. Final4 2012

    Σε όλες αυτές τις σειρές αγώνων να αναφέρω ενδεικτικά ότι το μεγαλύτερο pir σε μέσο όρο τον σημειώνει το 2011 στα playoff με Μπαρτσελόνα με 5 βαθμούς ανά αγώνα!!!
    Ακόμα πιο ενδεικτικά σε κάθενα από τα τα final4 που ο ΠΑΟ παίρνει ευρωλίγκα, ο Τσαρτσαρής "γράφει" αρνητικό ranking. Ξαναλέω: ΣΕ ΚΑΘΕ FINAL 4!*

    Aυτά και μόνον αυτά είναι αρκετά για να τελειώσουν τη συζήτηση. Ξέρω ότι θα πεταχτούν κάποιοι φίλοι του ΠΑΟ και θα πουν για τους τελικούς κυπέλλου. Όταν όμως μιλάμε για top Έλληνες παίκτες, το κριτήριο θα είναι η ευρωλίγκα, η εθνική και πλέον το ΝΒΑ: ΌΧΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!

    ΥΓ
    Ξέρω ότι το ranking δε λέει την απόλυτη αλήθεια. Αλλά δε θυμάμαι ποτέ παίκτης να γράφει αρνητικό ranking και να είναι έστω αδιάφορος.

    ΥΓ2
    Επιμένω ότι ο Φώτσης είναι ανώτερος του Πρίντεζη, για να προλάβω αρκετούς.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να μας πεις ποια ηταν η διαφορα στην "ντροπη του Ελληνικου" στις βολες σε σχεση με τον αγωνα Ευρωλιγκας στο ΟΑΚΑ;

      Διαγραφή
  28. Οι 2 καλύτεροι άσσοι στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ (Διαμαντίδης, Γιαννάκης) έπαιξαν στον Παναθηναϊκό, το καλύτερο 2αρι (Γκάλης) τα 3 καλύτερα 3αρια (Φάνης, Κολοκυθάς, Αλβέρτης) και τα δύο καλύτερα 4αρια (Φώτσης, Τσαρτσαρής) στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, επίσης έπαιξαν στον Παναθηναϊκό... Αν ο Παπαγιάννης εκπληρώσει τις προσδοκίες, μπορεί να αφήσει τον Φασούλα πολύ πίσω του και συμπληρωθεί το φλος ρουαγιαλ... ;-)

    Υ.Γ. Ο Σπανούλης είναι το 2ο καλύτερο 2αρι, αλλά δεν μπαίνει στην ίδια πρόταση με τον Γκάλη και σε κάθε περίπτωση και αυτός έπαιξε στον Παο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 6:59

      προφανώς τρολάρεις βάζοντας τον Αλβέρτη στα 3 καλύτερα τριάρα του ελληνικού μπάσκετ. Μονοδιάστατος σουτέρ, πιο μονοδιάστατος βασικά πεθαίνεις. Ντρίμπλα μηδέν, άμυνα 2/10, ταχύτητα υπό το μηδέν. Ποιος Φασούλας, ο Λάζαρος νομίζω έχει ξεπεράσει κάθε ψηλό μακράν. Απίστευτη τεχνική κατάρτιση, iq στον ουρανό.

      Telis

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά είναι και ο καλύτερος σουτερ εβερ καθώς και ο αθλητής που έχει σηκώσει τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού... Λάζαρος οβερ Αράχνη? Δύσκολα...

      Διαγραφή
    3. Δεν υπαρχει ζητημα για το αν ειναι καλυτερος ο Λαζαρος απο το Φασουλα. Σε επιπεδο προσοντων ειναι μερα με τη νυχτα.Προφανως ειναι καλυτερος. Απλως ειναι λαθος η συγκριση. Ο Φασουλας ειναι γεννημενος το 1963 και ο Λαζαρος το 1980. Τους χωριζουν πολλα χρονια εξελιξης του ελληνικου μπασκετ. Για την εποχη του ο Φασουλας ηταν ο,τι καλυτερο υπηρχε.

      Διαγραφή
    4. Ξέχασες τον Βουγιούκα, τον Καιμακόγλου και τον Βουρτζούμη.

      Διαγραφή
  29. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ : ΜΕ 1 ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 18 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα φταιει μαλλον αυτο το back to back που μας εχει κανει αναιδεις

      Διαγραφή
  30. ο φωτσης εχει διαρκεια ως παικτης και ειναι στο τοπ επιπεδο χρονια τωρα , παντα σε επιπεδο starter.φοβερος αμυντικος (οχι πια εννοειται), φονικο σουτ (δεν εχει αλλο 4αρι το σουτ του φωτση και ειδικα στο τελος ενος αγωνα), μονοδιαστατος επιθετικα χωρις ποστ παιχνιδι, με τιτλους εγχωριους, ευρωλιγκες, περασμα απο νβα (οχι οτι εχει σημασια για μενα), μεταγραφες σε τοπ ομαδες και και πολλη καλη παρουσια σαφως με την εθνικη ομαδα!!!

    δεν εχει κανει ομως τη χρονια του πριντεζη του 2012, ο οποιος πριντεζης σε μια ομαδα που πηρε 2 συνεχομενα πρωταθλημα ευρωπης ηταν το Νο2 (με νικητηριο καλαθι μαλιστα σε τελικο ευρωλιγκας) και που συνεχιζει (τα τελευταια 2 χρονια επισης) να ειναι το δευτερο βιολι σε ομαδα που παλευει απο τα play offs να μπει φ4.ενας παικτης με καταπληκτικο ποστ παιχνιδι, που τρεχει το γηπεδο παρα πολυ καλα, με καλο χειρισμο μπαλας για 4αρι και που σε αντιθεση με τον ανιωθο φωτση (που ειναι προσον φυσικα) παιζει με πολλη ψυχη!!!αντιθετως, στην αμυνα ο πριντεζης δεν εχει μεγαλη συμβολη για μενα και αυτο ειναι στα μειον του, οπως φυσικα και το οτι δεν εχει την τροπαιοθηκη του φωτση ουτε και την παρουσια του στην εθνικη ομαδα.

    ως εκ τουτου, μπορει ο πριντεζης να μην εχει τη διαρκεια του φωτση αλλα επαιξε και συνεχιζει και παιζει σε πιο πρωταγωνιστικο ρολο!!στα σημεια θα ελεγα οτι ο πριντεζης υπερτερει!!!

    οσο για το τσαρτσα, ηξερε μπασκετ οσο ξερει ο φωτσης και ο πριντεζης μαζι και ακομα παραπανω αλλα οι τραυματισμοι δεν τον αφησαν (οταν εμπαινε στην παραγωγικη ηλικια) να παιξει το μπασκετ που μπορουσε με αποτελεσμα να γινει ρολιστας (εστω πολυτελειας).

    ΣΜ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρευθείτε ρε που θα βάλετε τον Φώτση, το πρώτο προιον ελληνικού μπάσκετ που πήγε στο ΝΒΑ, τον πρώτο σκόρερ μικρών εθνικών μέχρι προσφάτως, τον άνθρωπο που έκανε ρεκόρ στα rebounds στην Ευρωλίγκα με τον Πρίντεζη.

      Διαγραφή
    2. βαζετε μαζι enan overachiver με εναν underachiver. αν ο φωτσης ειχε δουλεψει και συνεχιζε να εξελισεται οπως εχει κανει ο πριντεζης θα ειχε κανει καριεραρα στο ΝΒΑ.

      Μην μου αραδιασετε τους τιτλους πριν σκεφτειτε γιατι πακετακι μιλαμε. ψηλος για την θεση του, μακρυς εκπληκτικα αλτικος με αισθηση του καλαθιου και καλο μηχανισμο. που δεν δουλεψε ποτε την τριπλα του,ποτε το σωμα του, ποτε το ποστ παιχνιδη του.

      Ο γιωργακης ειναι κοντος, ελαφρυς, χωρις καμια τρομερη επαφη εκτος του ζωγραφιστου και ομως δυναμωσε , εβαλε το ποστ, συμμαζεψε το σουτακι του . παραδειγμα προς μιμηση για ολα τα παιδια ειναι.

      υ.γ. η ανεκδοτη ιστορια λεει οτι ο καζλαουσκας του ειχε απαγορεψει το πεταχταρι!!! ναι ναι αυτο που τον τελειωσε στην Πολη.

      Διαγραφή
  31. Ωραία η κουβέντα για το καλύτερο 4άρι, αν και λιγάκι άδικη και για το Φώτση και για τον Πρίντεζη. Ο πρώτος έχει περάσει εδώ και χρόνια το πικ του, οπότε σε οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται σήμερα χάνει πόντους. Ο δεύτερος έχει ακόμα αρκετά χρόνια καλού μπάσκετ, οπότε έχει περιθώριο να πετύχει ακόμα περισσότερα.
    Πάντως, με βάση τους τίτλους, τους αριθμούς και τη συνεισφορά στην Εθνική μέχρι σήμερα ο Φώτσης κρίνεται αισθητά ανώτερος. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Φώτσης πήγε NBA (άσχετα τι έκανε, πάντως πήγε), ενώ έχει αποδείξει ότι μπορεί να αγωνισθεί με επιτυχία και σε εντελώς διαφορετικό μπασκετικό περιβάλλον από αυτό του Παναθηναϊκού (Ρεάλ, Ντιναμό, κυρίως και δευτερευόντως Αρμάνι).
    Όσον αφορά τους αριθμούς, μπορεί ενδεικτικά ο καθένας να μπει στο επίσημο σάιτ της Ευρωλίγκας και να συγκρίνει τα stats και τα career highs των δύο παικτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σας φίλοι μου,
    Ο Παο ξεκινάει την Πέμπτη με την Αλμπα και θα πάρει τη νίκη εύκολα ή δύσκολα. Η Μακάμπι θα νικήσει άνετα τη Γαλατά, οπότε η 3-4 θέση θα κριθεί τελευαταία αγωνιστική, με εμάς να παίζουμε στο Βελιγράδι και την Μακάμπι στο Βερολίνο. Σε ισοβάθμια Παο_Μακάμπι, ο Παο είναι 3ος.
    Τα 3 παιχνίδια ξεκινούν με 45 λεπτά διαφορά οπότε ο Παο θα ξέρει το αποτέλεσμα την Μακαμπι.

    Τώρα για τον Ολυμπιακό η Μόσχα είναι δύσκολη έδρα αλλά όχι απόρθητο κάστρο, Φανταστείτε ότι και ο Παο πάρσι στα play off στο πρώτο παιχνίδι παραλίγο να νικήσει. Μπορεί όμως να χάσει και άνετα,
    Σε περίπτωση νίκης ο Ολυμπιακός παέι για 2ος( με Νίνζυ ταλευταία αγωνιστική) και ο Παο τελευαταία αγωνιστική ξέροντας ότι ο Ολυμπιακός θα είναι 2ος μπορεί να κυνηγήσει το παιχνίδι στο Βελιγράδι για να πέσει πάνω του αφού΄έχει καλύτερη προιστορία

    Ίδωμεν

    Τώρα για τις συγκρίσεις που έχετε βάλει πιο πάνω ο Πρίντεζης πριν μερικά χρόνια έφυγε κακήν κακώς και πήγε Μάλαγα, στη συνέχεια ήρθε πίσω στο μέσο της επόμενης σεζόν και έιχε βελτιωθεί πάρα πολύ, ειδικά σε αυτό το κάτι σαν σουτ.
    Βέβαια από άμυνα λίγα πράγματα και στα Play off των 2 τελευταίων πρωταθλημάτων ήταν ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ.
    Είναι όμως σε πολύ καλό έπίπεδο, γρήγορος, rebounds, και με ποστ παιχνίδι.

    Ο Φώτσης από την άλλη από το 1999-2000(πρώτο ευρωπαικό) φάνηκε να διαπρέπει με καριέρα σε πολύ καλές ομάδες.
    Στην Αρμάνι όμως βρέθηκε στη λάθος ομάδα, με λάθος προπονητή τη λάθος στιγμή. Φέτος είναι ανεβασμένος εκτος από αυτή την περίοδο που είχε τραυματισμό.
    Τώρα για τον Τσαρτσαρή κατά την γνώμη μου ποτέ δεν ήταν στο επίπεδο Μπατίστ-Διαμαντίδη-Σάρας-Σπανούλη-Πέκοβιτς που ήταν τα πρώτα βιολιά στον Παναθηναικό Ήταν πιο πολύ ρολίστας με δουλειά που δεν φαινόταν, αλλά σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια είχε πόντους και σκορ. Βέβαια είχε πλουραλισμό κινήσεων αλλά ο Ζότς δεν του έδινε τη μπαγκέτα αφού είχε άλλους παίκτες για αυτο

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τζιμ οι παιχτες του παο πηρανε το ματσακι με την γαλατα στο ψιλο και καπου εκει βρηκαν ευκαιρια οι παιχτες της γαλατα να παιξουν για ταεπομενα συμβολαια τους...
    Γενικα φετος υπαρχει ασταθεια στα γκαρντ μας... εκτος του διαμανταρου οι υπολοιποι ειναι με τα φεγγαρια τους..
    Στο 3 ο γιανκο εχει μπει στα πολυυυυ βαθεια και μαλλον εκει οφειλεται η ασταθεια του.
    Δηλωση προσκληση απο βεζενκοφ???!!! που αν ερθει ΑΝ λεμε, θα κανει παταγο με γιανκο γκιστ παππα. ΠΟνηρες ματιες πρεπει να ριχνουμε και σε σλουκα που ειναι οτι καλητερο υπαρχει σε ελληνικο γκαρντ στην ηλικια του.
    Αραγε ο βενζεκοφ δεν ενιωθε ο ιδιος ετοιμος για παο φετος ή αρχισε να πιστευει στο προτζετ της ομαδας??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Βεζένκοφ, μάλλον το δεύτερο ισχύει. Θα πίστευε ότι θα έτρωγε πολύ πάγκο.
      Δεν νομίζω πάντως ότι κάνει την πολιτογράφηση τυχαία, και μάλιστα κανονική υπηκοότητα, με πενταετή παραμονή στη χώρα ως μόνιμος κάτοικος κυπριακής ιθαγένειας, όχι αθλητικό διαβατήριο!!
      Σούπερ θα είναι με τα πράσινα!!!
      Για το Σλούκα διαφωνώ, παρόλο που τον πάω με χίλια..
      1ον καπελώνεται ο Παππάς και 2ον θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να μείνει φανατικά πιστή στο πλάνο της. Δεν αγοράζουμε υπεραξίες, τις παράγουμε!!

      Vatos76

      Διαγραφή
  34. Γεια σας φίλοι μου,
    Ο Παο ξεκινάει την Πέμπτη με την Αλμπα και θα πάρει τη νίκη εύκολα ή δύσκολα. Η Μακάμπι θα νικήσει άνετα τη Γαλατά, οπότε η 3-4 θέση θα κριθεί τελευαταία αγωνιστική, με εμάς να παίζουμε στο Βελιγράδι και την Μακάμπι στο Βερολίνο. Σε ισοβάθμια Παο_Μακάμπι, ο Παο είναι 3ος.
    Τα 3 παιχνίδια ξεκινούν με 45 λεπτά διαφορά οπότε ο Παο θα ξέρει το αποτέλεσμα την Μακαμπι.

    Τώρα για τον Ολυμπιακό η Μόσχα είναι δύσκολη έδρα αλλά όχι απόρθητο κάστρο, Φανταστείτε ότι και ο Παο πάρσι στα play off στο πρώτο παιχνίδι παραλίγο να νικήσει. Μπορεί όμως να χάσει και άνετα,
    Σε περίπτωση νίκης ο Ολυμπιακός παέι για 2ος( με Νίνζυ ταλευταία αγωνιστική) και ο Παο τελευαταία αγωνιστική ξέροντας ότι ο Ολυμπιακός θα είναι 2ος μπορεί να κυνηγήσει το παιχνίδι στο Βελιγράδι για να πέσει πάνω του αφού΄έχει καλύτερη προιστορία

    Ίδωμεν

    Τώρα για τις συγκρίσεις που έχετε βάλει πιο πάνω ο Πρίντεζης πριν μερικά χρόνια έφυγε κακήν κακώς και πήγε Μάλαγα, στη συνέχεια ήρθε πίσω στο μέσο της επόμενης σεζόν και έιχε βελτιωθεί πάρα πολύ, ειδικά σε αυτό το κάτι σαν σουτ.
    Βέβαια από άμυνα λίγα πράγματα και στα Play off των 2 τελευταίων πρωταθλημάτων ήταν ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ.
    Είναι όμως σε πολύ καλό έπίπεδο, γρήγορος, rebounds, και με ποστ παιχνίδι.

    Ο Φώτσης από την άλλη από το 1999-2000(πρώτο ευρωπαικό) φάνηκε να διαπρέπει με καριέρα σε πολύ καλές ομάδες.
    Στην Αρμάνι όμως βρέθηκε στη λάθος ομάδα, με λάθος προπονητή τη λάθος στιγμή. Φέτος είναι ανεβασμένος εκτος από αυτή την περίοδο που είχε τραυματισμό.
    Τώρα για τον Τσαρτσαρή κατά την γνώμη μου ποτέ δεν ήταν στο επίπεδο Μπατίστ-Διαμαντίδη-Σάρας-Σπανούλη-Πέκοβιτς που ήταν τα πρώτα βιολιά στον Παναθηναικό Ήταν πιο πολύ ρολίστας με δουλειά που δεν φαινόταν, αλλά σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια είχε πόντους και σκορ. Βέβαια είχε πλουραλισμό κινήσεων αλλά ο Ζότς δεν του έδινε τη μπαγκέτα αφού είχε άλλους παίκτες για αυτο

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Βεζένκοφ ανοιχτό παράθυρο για ΠΑΟ το καλοκαίρι.Αν γίνει και με δεδομένο ότι ο Φώτσης και λόγω γενικής προσφοράς θα ανανεώσει θα δούμε Γκιστ στο 5 από χρόνου?Προτιμώ 4 Γκιστ,Βεζένκοφ και μια δυνατή μεταγραφή στο 5 αντί Μαυροκεφαλίδη(Μπουρούσης?) που μαζί με Μπατίστα ως 3ο θα δώσει ώθηση στην ρακέτα αλλά με αυτό το σενάριο μένει έξω ο batman οπότε δύσκολο.Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω εχω σκεφτει πως θα χωρουσε ο Μπουρουσης στον ΠΑΟ αγωνιστικα αλλα εξωαγωνιστικα μοιαζει εντελως απιθανη τετοια συνεργασια,μαλλον και πιο απιθανη να γυρισει στον ΟΣΦΠ.
      Eπισης ο Βεζενκοφ στον ΠΑΟ θα ταν χρησιμος και στο 3.Παντου θα ταν χρησιμος αυτος γενικα

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Φίλε no_closure πιστεύω ότι μόνο το εξωαγωνιστικό κομμάτι θα πρέπει να προβληματίζει.Ο Μπουρούσης έρχεται από μια χρονιά όπου είναι παραγκωνισμένος κακώς λόγω Λάσο οπότε με το συμβόλαιο του Λουκά πιστεύω ότι έρχεται.Είναι ο πιο dominant Έλληνας σέντερ τα τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι κολλάει τέλεια στη φιλοσοφία Ιβάνοβιτς που γενικά δουλεύει πολύ τους ψηλούς(βλέπε spliter,pleis).Άσε που μπορεί να επιθυμεί να γυρίσει Ελλάδα μετά από 4 χρόνια έξω οπότε μόνο η ΑΕΚ είναι αντίπαλος σε αυτό το σενάριο(0ΣΦΠ με τίποτα λόγω σχέσεων με Αγγελόπουλους).Βάζεις 3D να δηλώσει ότι είναι γερή προσθήκη και καθάρισες και με αντιδράσεις.Ιδανική πεντάδα ψηλών για μένα θα ήταν Γκίστ,Φώτσης(Βεζένκοφ?) στο 4,Μπουρούσης,Εμπάκουε,Μπατίστα στο 5 αλλά λόγω χρημάτων η ομάδας (Bamberg) το βλέπω δύσκολο.Θα δούμε το καλοκαίρι.

      Green North

      Διαγραφή
    3. ...άμα εμφανιστεί Μπουρούσης στον ΠΑΟ, εγώ τον κόβω παρουσία κάμερας για λάιβ στρήμινγκ.
      (...και αν εμφανιστεί στον ΟΣΦΠ, τον ψιλοκόβω κι όλας μετά...)

      Μπουρού, Ελλάδα ξανά, το ΠΟΛΥ σε ΑΕΚ.
      (...αν και παίζουν και τούρκικες, και γιατί όχι, κι άλλες ισπανικές που θα τον ήθελαν...)
      Κι εδώ που τα λέμε δηλαδή, βλάκας είναι να προσπαθήσει για εδώ; Έξω πιο σίγουρα (καλά) λεφτά, για 1-2 χρονιές που έχει ακόμα να παίξει, και χωρίς τόση πίεση όση στην Ελλάδα, "για αποτελέσματα"...

      Διαγραφή
    4. Για τον πιτσιρικά τον Γιάνγκ της Γαλατά τι λέτε?
      Όχι Μπουρούσης, παράγουμε υπεραξίες, δεν αγοράζουμε. Επίσης Μπουρούσης και Μπατίστα μαζί υπερβολή. Άσε που, αν μείνει, θα πρέπει να προωθηθεί κι ο Παππαγιάννης

      Vatos76

      Διαγραφή
  36. Μιλατε για 4αρια και δεν μπαινει στην συζητηση ο Δημος Ντικουδης; Ντροπη θα πω εγω...
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Εγώ θα ψήφιζα Ντικούδη. Δυναμίτης στα prime του.

      Διαγραφή
    2. Φοβερός ο Ντικούδης. Θα τον έβαζα πίσω από Φώτση, Πρίντεζη, Κακιούζη.

      Διαγραφή
  37. Τον Κακιούζη τον ξέρετε ή επειδή δεν έχει παίξει στον ΠΑΟ δε μας κάνει;
    Φαντάζομαι ο Τσαρτσαρής ήταν καλύτερος,ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κακιούζης είναι 3αρι.

      Διαγραφή
    2. Η βασική θέση του Κακιούζη ήταν στο 3, όμως η μπασκετική του αντίληψη, η γρήγορη σκέψη (και όχι το μέτριο footwork) του και η εξαιρετική κίνησή του χωρίς τη μπάλα -συνήθως στο ποστ πίσω από την άμυνα- του έδινε τη δυνατότητα να μετακινείται σε ελαφριά σχήματα και στο 4.

      Billy Batts

      Διαγραφή
    3. 207 cm
      Σε πόσο ελαφριά σχήματα;

      Διαγραφή
    4. To 1995 (που αρχισε η επαγγελματική καριέρα του), το 2000 ή το 2005, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο να έχουν τα τριάρια ύψος εκεί γύρω στο 2,03 με 2,07. Μην μπερδεύεσαι με τη σημερινή εποχή που έχουν πέσει τα ύψη και βλέπεις πεντάρια του 1,98 ή του 2,03... Όταν τα βασικά τεσσάρια ήταν ο Αλεξάντερ, ο Μιούρσεπ ή ο Ντικούδης τότε με τη τοποθέτηση του Κακιούζη στο 4 η ομάδα γινόταν σίγουρα πιο ελαφριά και σοφτ αλλά κέρδιζε στο μακρινό σουτ ή την ταχύτητα.

      Billy Batts

      Διαγραφή
    5. Σωστός. Τότε στο "4" η ΑΕΚ είχε παιδιά όπως ο Λάρσεν (εργαλείο για τον Ιωαννίδη), ο Παπαχρόνης, ο Αρλάουκας κλπ.. Θυμηθείτε πόσες φορές ο Ξανθός χρησιμοποιούσε τον Αλεξάντερ δίπλα στον Κιάζιτς ή μετέπειτα στον Άντερσεν. Ο Κακιούζης ("3" και πολύ πιο ελαφρυς) είχε εκείνη τη μαγική ικανότητα να κινείται στη base line και να μαζεύει επιθετικά ριμπάουντς τελειώνοντας ότι μπάλα πιάνει γύρω από το ζωγραφιστό με άμεση εκτέλεση. Θεωρώ ότι δε μπαίνει στη κουβέντα για τα 4αρια. Στην επόμενη που θα κάνετε για τα τριάρια θα είναι από τα δυνατά ονόματα..

      Διαγραφή
  38. ο Βεζενκοφ πρέπει να γίνει 3αρι,
    εχει τις δυνατότητες να το κάνει

    το καλύτερο 4αρι στον ΠΑΟ ήταν ο Μυριούνης :)

    ------------------
    θεικό βλέμα Ποποβιτς μετα απο καλάθι Τσαλμερς στην λήξη ημιχρόνου πισω απο το κέντρο

    https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/75A266EE021194864131073839104_3cd5e105284.1.5.4829625401239179807.mp4?versionId=TwTKYhzekC4m9ywLUKJgeQ3pkLSZb2uq

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μυριούνης θεωρούνταν ο πιο ταλαντούχος από τους άλλους δύο της ίδιας φουρνιάς στον Παναθηναϊκό (Αλβέρτη και Οικονόμου) και όχι άδικα για όποιον παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα των μικρών εθνικών ομάδων της εποχής. Μετά την εισαγωγή του δεύτερου ξένου, δεν χώραγαν τόσα τριαρο-τεσσάρια και ο κλήρος της αποχώρησης έπεσε στον Χρήστο, ίσως λόγω πιο αδύναμου mentality. Ουδέν κακόν αμιγές καλού αφού πήγε στην Περιστεράρα της εποχής εκείνης και μαζί με Κορωνιό στα καλύτερά του, Γκούροβιτς (που εναλλασόταν μαζί του στο 3-4) και λοιπούς καρπάζωνε για καμιά τριετία στο χαλαρό ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ κτλ...

      Billy Batts

      Διαγραφή
  39. Το ότι κάνουμε συζήτηση για τα καλύτερα 4άρια και κάποιοι εξαιρούν έτσι απλά τον Τσαρτσαρή απλά με ξεπερνά. Αν είναι δυνατόν. Ίσως ο πιο πλήρης παίκτης από άποψη προσόντων, έμεινε πίσω αρκετά λόγω των πολλών και δύσκολων τραυματισμών που πέρασε. Από κει και πέρα στα καλά του ήταν απειλή και μέσα και έξω, τακτικά ολόσωστος, αμυντικά πολύ καλός και εξωαγωνιστικά ήταν παίκτης χαμηλών τόνων και ηγετική μορφή ειδικά τον τελευταίο του χρόνο.
    Παράσημο γι αυτόν αποτελεί το γεγονός ότι όταν τραυματίζονταν για αρκετό καιρό ο Ομπράντοβιτς έπερνε παίκτη και ήταν ο μόνος παίκτης που η απουσία του ανάγκαζε τον Ζοτς να κάνει μεταγραφή μεσούσης της σεζόν κάτι που γενικά δεν ήθελε να κάνει. Άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός με αυτόν μέσα ακόμα και στα χρόνια της κατηφόρας του. Ακόμα και στην τελευταία του χρονιά στα 34 κατάπιε τον Πρίντεζη και τους λοιπούς ερυρθρόλευκους στον 3ο τελικό. Μαζί με τον Φώτση συνέθεσαν το καλύτερο δίδυμο 4αριών στην Ευρώπη για κάποια χρόνια. Αμέτρητες επιτυχίες σε συλλογικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο και να μην ξεχνάμε και τα 2 σερί MVP κυπέλλου που έχει στο παλμαρέ του.
    Κορυφαίος μπορεί να μην είναι, αλλά σίγουρα ανήκει στη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Όλα αυτά εξηγούν γιατί ο Τσαρτσαρής ήταν μέρος μιας μεγάλης ευρωπαικής ομάδας. Δεν τον εντάσσουν στους κορυφαίους όλων των εποχών.

      Ένας παίκτης που ΣΕ ΚΑΘΕ final4 και κάθε playoff ευρωλίγκας, εξαφανιζόταν, όχι, δεν ανήκει στους κορυφαίους.

      Εκεί ανήκει ο Φώτσης που από τα 19 του έμπαινε σε ευρωπαικούς τελικούς και ήταν καθοριστικός.
      Εκεί ανήκει ο Πρίντεζης που με τον Ολυμπιακό εκτός από τον φοβερό τελικό στη Μόσχα, κάνει εδώ και χρόνια μεγάλες εμφανίσεις σε πολλά κρίσιμα ευρωπαικά ματς.
      Εκεί ανήκει ο Κακιούζης που με ΑΕΚ, Σιέννα και Μπαρτσελόνα βγήκε μπροστά με τρόπο που ο Τσαρτσαρής αδυνατούσε.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ σε όλα φίλε μου και να προσθέσω ότι ο Τσάρτσα ήταν με τον Φώτση η σταθέρα στις λαμπρές πορείες της Εθνικής στην νευραλγική θέση 4 κάτι που ο πολύ καλός Πρίντεζης δεν έχει καταφέρει ακόμα.Επίσης άλλαξε την ροή ντέρμπι όπως στο κύπελλο ή στο δεύτερο τελικό του 2011 με την μικροκόντρα με σπαν η στο τελευταίο παιχνίδι του στο ΣΕΦ κάτι που ο Γιώργος δεν το έκανε ακόμα αν θυμάμαι καλά.Τέλος ο Κακιούζης ήταν 3 παιδιά.Έπαιζε και 4 αλλά κατά βάση ήταν τριάρι άρα εκτός συζήτησης.

      Green North

      Διαγραφή
    3. Εντελώς λανθασμένη κατ' εμέ άποψη περί του αθλήματος. Και τι που στα Φ4 δεν έκανε μεγάλα ματς ο Τσαρτσαρής; Αυτό τον κάνει λιγότερο σπουδαίο; Ο Τσαρτσαρής ήταν ένας σπουδαίος ρολίστας και πολύ μα πάρα πολύ χρήσιμος στο παιχνίδι του. Ο Ομπράντοβιτς κάτι ήξερε. Στα Φ4 μιλάνε οι ηγέτες, τα πρώτα βιολιά. Και στον Παναθηναϊκό υπήρχαν πολλά τέτοια επί εποχής Τσαρτσαρή. Διαμαντίδης, Σπανούλης, Μπατίστ, Σάρας, Νικολας, Πέκοβιτς μερικοί μόνο από αυτούς. Αλλά η υπόλοιπη ομάδα δούλευε για να αφήσει χώρο σε αυτούς. Είναι ομαδικό άθλημα βασικά και βοηθάνε και αυτοί που δεν έχουν 20 πόντους και 32 ασσίστ.
      Κι αν το πάμε έτσι ο Πρίντεζης στα 3 Φ4 που έχει πάει, στα 2 ήταν βασικός και πρωταγωνιστής στο ένα non-factor. Στα δύο που πρωταγωνίστησε, ήταν αυτός ακριβώς ο ρόλος του. Ο δεύτερος σταρ της ομάδας. Παίκτης που θα πάρει προσπάθειες πάνω του, που υπάρχουν δικά του Plays κλπ.. Αν τα χρόνια της μπασκετικής του ακμής, ο Τσαρτσαρής ήταν στον Ολυμπιακό που είχε θέμα στο 4 πάντα θα βαρούσε 35λεπτα και θα είχε εντελώς άλλα νούμερα.
      Και στην τελική δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος. Θα τον έβαζα πιο κάτω από Φώτση ίσως και από Πρίντεζη, αν συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο, αλλά τουλάχιστον ανήκει σίγουρα στην κατηγορία των κορυφαίων.
      Και ναι, ο Κακιούζης ήταν 3άρι που ανέβαινε στο 4 που και που.

      Διαγραφή
    4. Όντως δεν έχει αλλάξει τη ροή κανενός σημαντικού αγώνα ο Πρίντεζης. Μόνο ενός τελικού ευρωλίγκα, αλλά αφού δεν είχε καμία μικροκόντρα με τον Σπανούλη ή τον Διαμαντίδη, τότε πάει πίσω από τον Τσαρτσαρη///
      Χεχεχε

      Διαγραφή
    5. @5:28
      Δε διαφωνώ ότι ήταν καλός ρολίστας ούτε ότι ήταν πολύ χρήσιμος παίκτης για τον ΠΑΟ. Διαφωνώ ότι ήταν τόσο "καλός" ώστε να μπαίνει στην ίδια λίστα με Φώτση και Πρίντεζη.

      Δε θα συμφωνήσω καθόλου ότι στα final4 μιλάνε μόνο οι ηγέτες και τα πρώτα βιολιά! Μιλάνε όλοι, και ο καθένας λέει μια άλλη ιστορία. Ο Τσαρτσαρής όμως ποια ιστορία είπε;

      Όπως λες ο Ομπράντοβιτς κάτι ήξερε όταν τον άφηνε στον πάγκο: το 2007 τον βάζει 3 λεπτά στον ημιτελικό και 1 στον τελικό, στο 2009 ούτε δέκα λεπτά σε κάθε αγώνα, το 2011 τον βάζει 12 στον ημιτελικό και 8 στον τελικό, το 2011 10 λεπτά στον ημιτελικό!

      Δε συζητάμε δηλαδή για έναν παίκτη που στα final4 συμπλήρωνε και βοηθούσε: μιλάμε για έναν παίκτη που ο προπονητής του δεν εμπιστευόταν καν για αυτούς τους μεγάλους ευρωπαικούς αγώνες. Και καλά έκανε γιατί μια ματιά στα rankings του είναι αρκετή: -2, -4, 1, -2, -1, 0, -2.
      Ήτοι μέσο όρο -1,4! Πραγματικό ναυάγιο.

      Φαντάζομαι ότι ο Φώτσης κι ο Πρίντεζης κάτι καλύτερο θα έχουν κάνει.

      Όσο για το υποθετικό σενάριο του τι θα έκανε στον ολυμπιακό, εγώ λέω ότι θα έφευγε κι αυτός σαν loser κι αποτυχημένος. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε λοιπόν! Γενικότερα τον κρίνω σαν συνολική παρουσία 10 χρόνια σε ΠΑΟ και Εθνική και νιώθω ότι είναι από τους διακριθέντες και αν είχε λίγο πιο φανταχτερή περσόνα και απαιτούσε πράγματα θα είχε καλύτερα νούμερα. Σαφέστατα τον κατατάσω πιο κάτω από Φώτση, ο Πρίντεζης πρέπει να περάσει τα 30 για να βγάλω μια σφαιρική άποψη

      Διαγραφή
    7. Μαγκες δεν αναφερατε το γεγονος οτι ο Παναθηναικος οντας πρωταθλητης Ευρωπης τις χρονιες 2007 και 2009 στις χρονιες που ακολουθησαν (δηλαδη 2008 και 2010) αποκλειστηκε μολις απο το τοπ 16 ενω ειχε φανταστικο ροστερ (κυριως το '10) και στις 2 αυτες χρονιες του αποκλεισμου απο το τοπ 16 ο ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ ΕΛΕΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ!!! Επισης στο φαιναλ 4 του 2007 ηταν ξανα τραυματιας (στον τελικο επαιξε 3 λεπτα νομιζω για να κανει γρηγορα γρηγορα 3-4 φαουλ).. Για κοιταξτε τα λιγο καλυτερα...
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    8. ..τα 'χει περάσει εδώ και 38 μέρες.
      Του πότε έχεις εντύπωση ότι είναι γεννηθείς;
      (...και μια και τα λέμε, σαν τί άλλο συμπέρασμα περιμένεις να βγάλεις; Στην ενέργεια/εκρηκτικότητα βασίζεται = παίκτης "της νέας εποχής". Και έχει ήδη αρχίσει από πέρσι να έχει προβλήματα μέσης/ποδιών - φέτος ακόμη χειρότερα. Θα βγάλει ακόμη έναν χρόνο περίπου όπως τον ξέρουμε, και μετά θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση με πιθανή ηλικία αποχώρησης τα 34 ίσως. Διότι ναι μεν είναι καλογυμνασμένος ο Γιώργης, αλλά λογικά τα προβλήματα θα περισσέψουν κάπου εκεί...)

      Διαγραφή
    9. @Στάθη,

      Από τη μία μιλάμε με πραγματικά δεδομένα, κι από την άλλη με υποθέσεις;
      Δεν ξέρω τι θα έκανε ο ΠΑΟ με τον Τσαρτσαρής του 2008 και το 2010 και δε με ενδιαφέρει ότι ο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε μια τόσο φτηνή δικαιολογία για μια αποτυχία.

      Αυτό που ξέρω είναι ο Τσαρτσαρής ΟΛΑ τα χρόνια της καριέρας του έχει κάνει πολύ άσχημα playoffs και τραγικά final4. Kαι ακριβώς επειδή μιλάμε για την επιλογή του καλύτερου Έλληνα power forward και όχι την επιλογή του καλύτερου Αυστριακού, θεωρώ αυτονόητο ότι για να εισέλθει ένα όνομα σε αυτή τη συζήτηση, θα πρέπει να έχει δώσει κάποιες έστω μεγάλες παραστάσεις: όχι να είναι πάντα απών.

      ΥΓ
      Με την εθνική, και με δεδομένο το επίπεδο του, τα έχει πάει πολύ καλά, οφείλω να το ομολογήσω. 3-6 πόντους μέσο όρος σε διεθνείς διοργανώσεις δεν είναι λίγοι για το επίπεδο των διοργανώσεων. Παρεμπιπτόντως μη διαβάζω ότι το δίδυμο της εθνικής ήταν Φώτσης-Τσαρταρής. Ο Ντικούδης έπαιζε περισσότερο, έβαζε περισσότερους πόντους, έπαιρνε περισσότερα ριμπάουντς.

      Διαγραφή
  40. Κάποτε στην Ευρώπη, όσοι το θυμόμαστε, υπήρχε για 4 χρόνια ο θεσμός του fiba all star game. Παρότι -τουλάχιστον στην Ελλάδα- η δημοτικότητα του θεσμού ήταν μάλλον μικρή, οι παίκτες που συμμετείχαν μόνο ίλιγγο μπορούν να προκαλέσουν!
    Τι 4 χρονιές που έγινε το all star game ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΦΟΡΕΣ συμμετείχε ο Νίκος Οικονόμου.
    Αλήθεια, μπορείτε να φανταστείτε να συμμετέχει έστω και μια φορά ένας παίκτης σαν τον Τσαρτσαρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Οικονόμου φίλε μου είχε τον πιο φονικό καρπό από όλους....αλλά ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλυτερο σουτ απο το φωτση οχι ρε φιλε!!!!

      πολυ καλο σουτ ο οικονομου αλλα οχι σαν του φωτση.και καλυτερο ειναι του φωτση και στα κρισιμα λεπτα ενος ματς ο φωτσης ειναι παντα εκει!!!οσο θυμαμαι εκεινη τη μπομπα με τη τσσκα περυσι στο οακα τρελαινομαι!!!
      και μη ξεχνας οτι 6/6 σε τελικο πρωταθληματος δεν εχει γραψει κανεις στην ελλαδα, ουτε γκαρντ ποσο μαλλον 4αρι....

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. Κι ο Τσαρτσαρής ήταν παίκτη που ήταν του 6-7 σε όλα. Αλλά μερικές φορές για να κάνεις τη διαφορά πρέπει να έχεις ένα πράγμα του 10!

      Για αυτό ο Τσαρτσαρής σε κάθε μεγάλο ευρωπαικό ματς του ΠΑΟ ήταν άφαντος έως αρνητικός.

      Διαγραφή
    3. Κι όμως φίλε ΣΜ Ο Οικονόμου είχε πράγματι το καλύτερο σουτ..........αν και στατικός σουτέρη χωρίς το ανεπαίσθητο αλματάκι του Μπάτμαν .....θα σου θυμίσω ότι πέρα από το τρίποντο που είχε γράψει κάποια εξωπραγματικά ποσοστά σε πολλά ματσ στην Ευρώπη, ιδιαίτερα την σεζόν 95-96, είχε και καταπληκτικό σουτ από μέση απόσταση, κάτι που ο Φωτσένκο ούτε καν διανοείται.....Και για να το πάω μέχρι τέλους ο Νικόλας αν και δεν πήδαγε ούτε εφημερίδα, επειδή έβαζε άριστα την μπάλα στο παρκέ ήταν μάλλονο καλύτερος επιθετικά φοργουορντ της γενιάς του.Άλλα πράγματα του έλειπαν όμως και κυρίως ΜΥΑΛΟ......

      Διαγραφή
    4. @7:36

      καλυτερος επιθετικος απο το φωτση σαφως,ενω συμφωνω οτι σουταρε ο οικονομου και απο μεση αποσταση, κατι που δεν κανει ο φωτσης.και οχι, δεν ηταν στατικος σουτερ ο οικονομου!!σουταρε και μετα απο ντριπλα, ειδικα απο μεση αποσταση!

      παρολαυτα,εξακολουθω να πιστευω οτι ο φωτσης και καλυτερο σουτ ειχε (εστω απο το τριποντο) και πολυ πιο killer ηταν στο τελος των παιχνιδιων.

      οσο για την πορεια του οικονομου, δε συμφωνω οτι δεν ειχε μυαλο.σοβαρο παιδι ηταν αναμφισβητητα!!απλα εκανε την επιλογη να φυγει (το 99 νομιζω) απο τον παο, οταν αυτος γιγαντωνοταν , μια επιλογη που δεν του "εκατσε", με αποτελεσμα να γυρισει καμποσες ομαδες μετα ανεπιτυχως.αντιθετως, ο φραγκυ εμεινε και εγινε συμβολο αν και αγωνιστικα ο νικολας υπερειχε κατα την αποψη μου ως ποιοτητα παικτη!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    5. Οικονόμου = scorer
      Φώτσης = ...sniper.
      Άλλο το ένα - άλλο το άλλο.

      Διαγραφή
  42. Καλημέρα
    Να παρω κι εγω θέση στο θέμα με τα τεσσάρια(που ειναι και η αγαπημενη μου μαλλον θέση στο μπάσκετ) μιας και μίλησα πρωτος για τον καλυτερο Ελληνα και βλεπω πως εχει γινει καλη κουβεντα.Να ξεκαθαρισω οτι δεν υπαρχει καλυτερος γενικα,και οτι η αξιολογηση γινεται με καποια στανταρντ κριτηρια.Επισης δε θα βαλω παικτες απ τα 90ς για οικονομια χωρου-χρονου(ο Οικονομου πχ ειναι αλλη περιπτωση προτιμω να τα συζητησουμε σε περιοδο εθνικης ομαδας αυτα και οχι εν μεσω ευρωλιγκας)
    Φωτσης:Ενα παιδι που γενηθηκε για να παιξει μπασκετ απο πατερα μπασκετμπολιστα,εκανε πρωταθλητισμο απο πιτσιρικι και επαιξε καλα και σε τελικο ευρωλιγκας απο πολυ μικρος.Το καλυτερο αθλητικο σωματικο πακετο με υψος σεντερ και σουτ τριαριου.Θεωρω πως εκανε αρκετες λαθος επιλογες στην καριερα του,πιθανως αν ειχε μεινει πιο σταθερα στον ΠΑΟ θα ηταν ακομα καλυτερος.Μενει σε ολους μια μικρη πικρα οτι θα μπορουσε βασει προσοντων να φτασει ψηλοτερα σε επιπεδο ισως Κιριλενκο,αντι αυτου εμεινε στασιμος,κυριως στο παιχνιδι με τη μπαλα στα χερια.
    Κακιουζης:Ψυχαρα,ταλεντο,καλη τεχνικη αλλα κι αυτος με τις επιλογες του προτιμησε να γινει ρολιστας ενω θα μπορουσε να κανει πιο σπουδια καριερα στους συλλογους.Νομιζω πως εκανε τα καλυτερα του παιχνιδια ως διεθνης και οχι στους συλλογους.
    Τσαρτσαρης:Μου αρεσε ειδικα τα τελευταια χρονια που επαιζε πιο πολυ πενταρι με τριποντο,και μετρημενες εμφανισεις ,λιγο καλυτερα απ το light τεσσαρι που επαιζε στο Περιστερι.Μπορουσε κι αυτος λιγο καλυτερα ατομικα αλλα εμεινε πολλα χρονια στον ΠΑΟ με συγκεκριμενο ρολο και τον εκανε αρκετα καλα.
    Ντιλουδης:Η πιο περιεργη περιπτωση,αντι να αναπτυχθει απο καποιο συλλογο εφαγε με το κουταλι την Α2 ως μεγαλος σκορερ και ανεβηκε στην ΑΕΚ οπου και καθιερωθηκε.Εκανε απο το 05 εως το 07 τεραστιες εμφανισεις οπου επαιξε και στην υπερομαδα του ΠΑΟ και της εθνικης με αρκετα μεγαλο ρολο και απο το 08 και μετα επεσε πολυ αποτομα η αποδοση του.Πολυ καλος σκορερ αλλα με χτυπητες αδυναμιες στο παιχνιδι του,και παικτης που δε δουλεψε οσο επρεπε τις αδυναμιες του.
    Πριντεζης:Κι αυτος απο πιτσιρικι στον ΟΣΦΠ αλλα δουλεψε πολυ και οι επιλογες του με Λαρισα και Μαλαγα του βγηκαν σε καλο αφου δουλεψε υπερβολικα και το παιχνιδι του και το σωμα του,με αποτελεσμα καθε χρονο να μοιαζει αγνωριστος προς το καλυτερο.Ειναι λιγο αδικο να τον συγκρινουμε με τους αλλους για ειναι στο peak του και εχει ακομα 1-2 χρονια τοπ μπασκετ αν συνεχισει να δουλευει ετσι.Πιθανως σε σχεση με τους υπολοιπους εχει το χειροτερο σωματικο πακετο.

    Αυτα τα λιγα για να κανουμε κουβεντα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως δεν έχει καλή εικόνα για τη διεθνή καριέρα του Κακιούζη. Παίκτης που έχει διψήφια στατιστικά σε Μπαρτσελόνα-Σιέννα και 15 πόντους στην ΑΕΚ (πρωταθλήτρια και final4), δεν τον λες και ρολίστα, ε;

      Διαγραφή
    2. Ο Φώτσης στα μικράτα στον Ηλυσιακό του προοριζόταν αν όχι για δίμετρο play maker τουλάχιστον για point-forward και παρότι εξελίχθηκε σε στατικό σουτέρ -τριών πόντων- υψηλού επιπεδου, δεν δούλεψε καθόλου την τρίπλα και τον χειρισμό της μπάλας. Αν είχε μάθει να βάζει την μπάλα στο παρκέ και να διεισδύει ή να σουτάρει στην κίνηση μετά από τρίπλα τώρα θα μαλώναμε για τον αν είναι καλύτερος αυτός ή ο Νοβίτσκι (λέμε τώρα...). Για τέτοιες δυνατότητες μιλάμε και ο Ομπράντοβιτς το έβλεπε καθαρά την πρώτη χρονιά και των δύο στους "πράσινους". Είχε ξελαρυγγιαστεί στις συνεντεύξεις τύπου να λέει και να ματαλέει ότι ο μικρός πρέπει να μάθει καλά τα βασικά του μπάσκετ και μετά να πάει στο NBA που ακουγόταν πολύ τότε, αλλά ο Φώτσης δεν τον άκουσε... Γενικά ήταν άνιωθος και είχε τη νοοτροπία μισθοφόρου αλλιώς δεν θα έφευγε τρεις φορές από τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς για να πάει να γίνει ρούκι ή να παίξει για τα φράγκα στην παρηκμασμένη Ρεάλ, την ανύπαρκτη Ντινάμο ή τη χαρά του πανηγυρτζή Μιλάνο.

      Για τον Κακιούζη όπως ανέφερα και σε άλλο σχόλιο, ήταν τριάρι και κατά συνθήκη τεσσάρι. Το κακό με αυτόν είναι οι συγκυρίες. Πήγε να τον καταστρέψει ο Ιωαννίδης με τις εμμονές του και από παίκτη με επιθετικό παιχνίδι και all-around ικανότητες, προσπάθησε να τον κάνει αμυντικογενή ρολίστα. Την περίοδο που η ΑΕΚ έδειχνε οτι θα ήταν η νέα μεγάλη εγχώρια δύναμη την παράτησε ο Φιλίππου λόγω των οργανωμένων καραγκιόζηδων. Έτσι ο Κακιούζης από την προοπτική να εξελιχθεί σε ηγετικό παίκτη κορμού στην ΑΕΚ, κατέληξε μισθοφόρος εις τας Ευρώπας με οτι αυτό συνεπάγεται για την όποια πιθανή του παιχνιδιού του. Επειδή αυτό το τελευταίο έχει σχέση με το συναισθηματικό δέσιμο του αθλητή με το σύλλογο, θεωρώ λογικό ότι το πέτυχε με την εθνική ομάδα όταν του δόθηκε η δυνατότητα και όχι με την ΑΕΚ που (δεν του δόθηκε για τους παραπάνω λόγους) ή με τη Σιένα και την Μπαρτσελώνα (που θεωρούνταν περαστικός ξένος).

      Ο Τσαρτσαρής ξεκίνησε με τις λιγότερες προσδοκίες σε σχέση με τους προηγούμενους αλλά κατά η γνώμη μου εξέλιξε το παιχνίδι του περισσότερο. Και αυτό γιατί παρά το μεγάλο του ύψος οι προπονητές του στη Νήαρ Ηστ και στο Περιστέρι -ακολουθώντας την τακτική της εποχής- τον προόριζαν για τριάρι. Έτσι έμαθε σταδιακά ικανοποιητικά τα βασικά του μπάσκετ για ημίψηλος και ψήθηκε απέναντι σε παικταράδες όπως ο Μποντιρόγκα και άλλοι. Για τα υπόλοιπα τον βοήθησε ο καλός χαρακτήρας του, το εξαιρετικό work ethic του και φυσικά ο κορυφαίος Ομπράντοβιτς. Ο Τσαρτσαρής είναι αυτό που θα ήθελε αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει ο Καιμακόγλου. Μόνη ένστασή μου ότι δεν έφτασε ποτέ η αφοσίωσή του στην εθνική σε αντίστοιχο επίπεδο με αυτό στον ΠΑΟ.

      Ο Ντικούδης έβγαζε ένα πρωτόγνωρο για ευρωπαίο μπασκετμπολίστα δυναμισμό στο παιχνίδι του. Το στυλ του ήταν ο ορισμός του power forward, ένας λευκός ΜΑΠ δέκα χρόνια πριν γίνουν μόδα οι ΜΑΠ. Στα καλά του μπορούσε να ποστάρει οποιονδήποτε χωρίς να θεωρείται ο "ποστ παίκτης", μπορούσε να βάλει καλάθι μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ χωρίς να θεωρείται ο καλύτερος "σκουπιδιάρης", μπορούσε να σου πετάξει τρία τρίποντα στη σειρά χωρίς να θεωρείται ποτέ "σοβαρός σουτέρ". Αν δεν διαλυόταν η πρωταθλήτρια ΑΕΚ του 2002, τώρα θα θεωρούνταν εμβληματικός για την ιστορία της, παρόλα αυτά έφυγε για το εξωτερικό και στα 27-28 του ωρίμασε ως παίκτης. Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό της εποχής ήταν η επιβράβευσή του, το αποκορύφωμά της καριέραςτου, αλλά και η καταστροφή του. Μετά από 2008 δεν υφίσταται ενεργός μπασκετμπολίστας με το όνομα Ντικούδης.

      Η αδικία της ιστορίας είναι ότι λείπει από αυτή την κουβέντα ο Καραγκούκοτς. Σειρά Κακιούζη και βασικό τεσσάρι στους παγκόσμιους έφηβους του '95...

      Billy Batts

      Διαγραφή
    3. ρε φίλε με έστειλες......έχει καμία σχέση αγωνιστικά πάντα μιλώντας ο Τσάρτσα με τον Καϊμακόγλου ; Ο Καίμακ ναι όντως ταβάνιασε ως απόδοση και καριέρα γιατί όντως είχε λιγότερο τελέντο ακαι οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε αλλά μέχρι εκεί. Έλεος δηλαδή....

      Διαγραφή
    4. Άλλο μπάσκετ τότε Μπίλι.. Σκέψου ότι ο Γιαννούλης λογιζόταν ως "4" πρώτα. Ο Καραγκούκοτς έπαιζε και σήμερα σαν κόμπο-φόργουορντ. Έχει τρομερές προδιαγραφές. Παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια, ποστ-πρόσωπο, μπάλα στο παρκέ, αίσθηση του παιχνιδιού. Αισθάνομαι ότι αδίκησε λίγο τον εαυτό του..

      Διαγραφή
    5. Λίγο; Περισσότερο μόνο ο Ταπούτος έχει αδικήσει τον εαυτό του. Παρεμπιπτόντως, ο Ταπούτος νομίζω ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές από όλους όσους συζητάμε, αλλά μάλλον δούλεψε και λιγότερο από όλους.

      Διαγραφή
  43. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/723077/o-kari-kanei-hazo-ton-pol-vid...................stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χροοονια εχω να δω τετοια ντριπλα και γενικα τετοιο παιχτη, που οχι μονο εχει καρπο οχι μονο εχει πασα αλλα τρομαζει τους αντιπαλους με τις ποδιες που ριχνει.. παλιο νβα λοιπον ο καρι που δεν ειναι αθλητικος να σπαει τα καλαθια αλλα τρομαζει. Δεν μπορεσα να βρω τον αγωνα στο ιντερνετ γιατι ο γριφιν εκανε παπαδες και ειναι απο τους αγαπημενους παιχτες.Απο τους λιγους λευκους πλεον που βαζει τα γυαλια σε δυναμη τεχνικη αμυνα καρφωματα σε μαυρους ψηλους

      Διαγραφή

  44. Jimmy, είμαι ένας από τους παλιότερους αναγνώστες του blog. Και πολύ φανατικός αφού έχω διαβάσει όλες σου τις αναρτήσεις. Υπ’ αυτή την έννοια νιώθω υποχρεωμένος να σου γράψω μερικές σκέψεις. Αρχικά, θέλω να πω ότι οι αναρτήσεις σου είναι εκπληκτικές και ο τρόπος που βλέπεις το άθλημα μοναδικός. Και διαρκώς βελτιώνεσαι. Μεγάλη υπόθεση αυτό. Μπράβο σου.
    Ωστόσο, κατά την γνώμη μου το blog έγινε ξεχωριστό και για έναν άλλο λόγο. Την ποιότητα των σχολιαστών. Εκτός δηλ. από τις εξαιρετικές αναλύσεις σου σημαντικό ρόλο στην εκτόξευση της σελίδας έχει παίξει και το κοινό που σε διαβάζει και κυρίως γράφει. Μια ωραία κοινότητα έχει δημιουργηθεί.
    Δυστυχώς, τελευταία υπάρχει σοβαρό ζήτημα σ’ αυτόν τον τομέα. Νομίζω ότι κι εσύ το αναγνωρίζεις. Πολλά από τα παιδιά που συνεισέφεραν σημαντικά στις συζητήσεις δεν γράφουν πια. Αναφέρομαι σ’ αυτούς που έχουν αφήσει το στίγμα τους εδώ και συμπλήρωναν ιδανικά τις αναρτήσεις σου. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν τους έχασες από αναγνώστες. Αλλά δεν γράφουν. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να ψάξω γιατί και πως. Όλοι νομίζω ότι έχουμε μια ιδέα. Νομίζω ότι εδώ και αρκετό καιρό το blog πάσχει σ’ αυτό το κομμάτι που πριν έσκιζε. Αν προστεθεί και η έγκριση των σχολίων τότε το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο. Ο διάλογος που ούτως ή άλλως έχει χάσει αρκετά είναι αποστειρωμένος και όχι άμεσος. Νομίζω ότι είναι κουραστικό για σένα να περνάς από κόσκινο κάθε σχόλιο. Μπορεί να γλιτώσαμε από τις χαζές ανούσιες οπαδικές κόντρες αλλά χάσαμε αλλού. Και χάσαμε πολύ. Σου μιλάω ως απλός αναγνώστης.
    Θα σου εκμυστηρευτώ κάτι. Μέχρι πριν λίγο καιρό έμπαινα στο blog ανυπομονώντας να διαβάσω την κάθε νέα σου ανάρτηση. Ταυτόχρονα έπιανα τον εαυτό μου να ψάχνει με το ίδιο ενδιαφέρον να διαβάσει τα σχόλια και τις κουβέντες μεταξύ των αναγνωστών. Ακόμη κι όταν δεν είχες ανεβάσει κάτι φρέσκο έβρισκα ενδιαφέροντα πράγματα να διαβάσω. Ήταν τόσο ευχάριστος ο διάλογος που υπήρχε περίπτωση να μείνω κολλημένος για ώρα στη σελίδα αφήνοντας πίσω αρκετές από τις καθημερινές μου ασχολίες. Και δώστου refresh στο refresh. Ακόμη και στις στιγμές που ξέφευγαν τα πράγματα και ανέβαιναν οι τόνοι υπήρχε ενδιαφέρον και ζωντάνια. Πολλά βράδια μετά από μεγάλα ματς έτρεχα να μπω στο blog για να διαβάσω σχόλια και κουβέντα. Η ποιότητά τους έδιναν έξτρα διάσταση στο hoopfellas και το απογείωναν κυριολεκτικά. Εκτός του ότι έχω διαβάσει και απίστευτα χιουμοριστικά σχόλια αφού την αίσθηση του χιούμορ που διαθέτουν αρκετά παιδιά δεν την βρίσκεις εύκολα αλλού. Αυτή η κατάσταση ήταν η μεγαλύτερη κατάκτηση του hoopfellas και δική σου προσωπικά.
    Φίλε τώρα δεν αισθάνομαι την ίδια όρεξη. Σε διαβάζω μεν αλλά μου λείπουν τα σχόλια. Σου μιλάω με κάθε ειλικρίνεια. Ζω στο εξωτερικό και για μένα το blog είναι μια πολύ καλή συντροφιά που μου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ζω ακόμη στην Ελλάδα.
    Δεν θα γράψω ονόματα. Καλό θα ήταν για να δείξω και στους ίδιους πόσο έχουν λείψει αλλά δεν θα το κάνω για να μην θεωρηθεί ότι τους πατρονάρω. Απλά ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σου και με άλλα παιδιά που μπορεί να συμφωνούν. Κάποιοι έχουν ψελλίσει κάτι σχετικά κατά καιρούς χωρίς να επεκταθούν. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει ώστε η κατάσταση να ξαναγίνει όπως πριν. Ούτε είμαι κατάλληλος να σου υποδείξω τρόπους. Απλά είναι κρίμα να χαλάσει όλο αυτό το ωραίο σκηνικό που είχε στηθεί εδώ. Εννοείται ότι εκφράζω την προσωπική μου άποψη και είναι απολύτως φυσικό κάποιοι να προτιμούν το τωρινό status ή να θεωρούν ότι υπερβάλλω. Δεκτό. Θα ήθελα την οπτική σου στο θέμα καθώς και των υπολοίπων.
    Φιλικά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε.. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ειλικρινά, όχι μόνο για τα καλά σου λόγια, αλλά για την κίνηση να γράψεις τον προβληματισμό σου και την αγάπη σου για τη σελίδα. Τέτοιες πρωτοβουλίες από φίλους του Hoopfellas, στις οποίες εκφράζουν προβληματισμό ή απόψεις για το μπλογκ μου αρέσουν πολύ γιατί βοηθούν στη βελτίωση του. Τις ενθαρρύνω και θα ήθελα να δω περισσότερες..

      Στο θέμα μας.. Κατ'εμέ η κίνηση της έγκρισης είναι επιτυχημένη. Τα παιδιά που αναφέρεις, τα οποία δε γράφουν ή επιλέγουν να γράφουν ανώνυμα, τα θέλουμε και τα περιμένουμε. Με την "έγκριση" έχει καθαρίσει πλήρως η σελίδα. Κανείς δε προσβάλλει κανέναν και υπάρχει το πλαίσιο για μια παραγωγική συζήτηση. Μήπως κάποια παιδιά είχαν αποχωρήσει για αυτό ? (αν θυμάσαι). Πλέον δεν υπάρχουν troll ή "πεσίματα", στα όρια του εφικτού γιατί το χιούμορ όλοι μας το θέλουμε (πρώτος εγώ) και δε θα κόψω ποτέ κάτι έξυπνο και ας είναι ..τρολιά. Τα νούμερα της σελίδας έχουν ανέβει και άλλο μετά τη κίνηση αυτή. Ήδη σύντομα θα μπούν και δύο moderators και θα γίνουν αλλαγές ώστε η σελίδα να γίνει ακόμα πιο προσιτή στον αναγνώστη. Εφόσον υπάρχει η αμεσότητα στο ανέβασμα των σχολίων δε καταλαβαίνω το "πρόβλημα".. Εν κατακλείδι πιστεύω ότι το παρών πλαίσιο, ευνοεί (για εμένα είναι ιδανικό) για να γράψουν (ή να επιστρέψουν) παιδιά σαν και αυτά που αναφέρεις. Άλλωστε το έχω πεί πριν χρόνια.. Αυτή εδώ η σελίδα ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε -προσφέροντας μια υπηρεσία και συσπειρώνοντας το πιο μπασκετικό αναγνωστικό κοινό- μέσα σε μια διετία να είναι η κορυφαία στη χώρα. Αλλά το Hoopfellas δεν είναι ο Κατσιώνης,είναι το κοινό της σελίδας, η καρδιά της. Περιμένω τις σκέψεις σου/σας πάνω σε αυτά.

      Ευχαριστώ και πάλι, ειλικρινά

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ μαζί σου 100%. Χρήστο και 77 εγώ πάλι ας κατηγορηθώ ότι σας πατρονάρω. Προσωπικά μου λείπει η συντροφιά σας εντός του blog και θεωρώ ότι η έλλειψη του λόγου σας υποβαθμίζει ποιοτικά την αριστουργηματική προσπάθεια του Jim με τις αναρτήσεις του και την εν γένει στάση του. Θεωρώ παρόλα αυτά μιας και πιστεύω ότι μέρος της δημοτικότητας του blog, όπως υπέδειξε και ο φίλος παραπάνω, οφείλεται και σε σας φίλε Χρήστο και φίλε 77, ότι η στάση του Jim έπρεπε να είναι περισσότερο παρεμβατική σε θέματα φασιστικής συμπεριφοράς βλ. Manu απέναντι στον 77 ή ορισμένων φίλων απέναντι στον Διογένη που ευτυχώς δεν πτοήθηκε.
      Φιλικά και πάντα με ενωτική διάθεση
      Yuri

      Διαγραφή
  45. Νομίζω ότι το μόνο κριτήριο που χρησιμοποιούν ορισμένοι για να κρίνουν παίκτες είναι το πόσα χρόνια φόρεσε την πράσινη φανέλα. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή τους να βγάζουν τον Τσαρτσαρή καλύτερο του Πρίντεζη και σχεδόν ισάξιο του Φώτση.

    Τέλος πάντων!
    Η επόμενη συζήτηση πρέπει να αφορά το καλύτερο Small Forward όλων των εποχών.
    Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε πάρει το μικρόβιο,. Ωραία η συζήτηση πάντως που αναπτύξατε.

      Διαγραφή
    2. Για όσους μεγάλωσαν μπασκετικά τις δεκαετίες του 80 και του 90 δεν τίθεται ερώτημα. Ο Φάνης ήταν κάτι το μοναδικό για την εποχή του. Εξαιρετικός σουτερ και ριμπάουντερ, φοβερός πασέρ με καταπληκτική αίσθηση του γηπέδου, πολύ καλός τεχνικά, τρομερός αμυντικός, ίσως το υψηλότερο μπασκετικό iq από Έλληνα αθλητή, ηγέτης, μπορούσε να αγωνιστεί σε 5 θέσεις και ήταν ίσως ο καλύτερος ολ αραουντ μπασκετμπολίστας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το μόνο που του έλειπε ήταν ένα απλά φυσιολογικό για αθλητή work ethic και mentality και θα ήταν ολ σταρ στο ΝΒΑ... Ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ... Έχει βρει την Ιθάκη του στην όμορφη Πάρο.

      Διαγραφή
    3. Mήπως όμως έχουμε από τη μια έναν παίκτη που φανταζόμασταν/ονειρευόμασταν ότι θα γινόταν αστέρας του ΝΒΑ(!!!) και από την άλλη υπάρχει ένας παίκτης για τον οποίο όλος ο πλανήτης (και όχι οι ονειροπαρμένοι Έλληνες) είναι σίγουροι για αυτόν;

      Διαγραφή
    4. Ο Γιάννης (προφανώς σε αυτόν αναφέρεσαι) δεν έχει κάνει ΑΚΟΜΑ σχεδόν τίποτα για να μπαίνει σε αυτή την συζήτηση. Εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά σε ποια θέση θα καταλήξει (στην Εθνική τον βλέπω στο 4)... Σε μερικά χρόνια τα ξαναλέμε...

      Διαγραφή
    5. Δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα; Μα και σήμερα να σταματήσει το μπάσκετ, είναι ο Έλληνας με τη μεγαλύτερη καριέρα στο ΝΒΑ.

      Για μένα το pick που έχει πιάσει σήμερα ο Κούνμπο, δεν το έχει πιάσει κανένας άλλος pf και όχι μόνο pf.

      Διαγραφή
    6. sf εννοώ προφανώς.

      Διαγραφή
    7. Ρε φίλε μην επιμένεις... δεν σου αρέσει ο Φάνης? πες τον Κακιούζη. τον Κολοκυθά, τον Αμερικάνο... Ο Γιάννης είναι 20 χρονών παιδί και έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αλλά προς το παρόν δεν μπαίνει στη συζήτηση για το καλύτερο 3αρι όλων των εποχών με μία καλή σεζόν στο ΝΒΑ. Περίμενε να καθιερωθεί εκεί, να συμμετάσχει σε καμία διάκριση με την Εθνική και τα ξαναλέμε...

      Διαγραφή
  46. Ρε jim πες μας κι εσύ τι θέση έπαιζε ο Κακιούζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, εμένα περιμένατε να σας πω τη θέση έπαιζε ο Κακιούζης..? Ντροπή (lol). "3" ήταν ο Μιχάλης. Σταδιακά, μεγαλώνοντας και με τις αλλαγές που γνώρισε το άθλημα στην Ευρώπη σε επίπεδο μεγέθους/ταχύτητας, κατέβηκε στο "4". Το "3" όμως ήταν η θέση του. Σαφώς και λειτουργούσε ως κόμπο-φόργουορντ από τα εφηβικά του χρόνια (στον Ιωνικό έπαιζε πιο κοντά στο καλάθι).

      Διαγραφή
    2. Για να μην νιώθω και εντελώς τρελός, σκάβοντας στις σελίδες των eurobasket και των mundo που έπαιξε ο ΜΚ, τον έχει παντού ως pf.

      Δεν ισχυρίζομαι ότι το ίντερνετ κατέχει την απόλυτη αλήθεια, αλλά δεν μπορεί να βγαίνω και τόσο άσχετος!!!

      Διαγραφή
    3. Φίλε γίνεσαι κουραστικός. Δε τον έχεις δει να παίζει οπότε άστο. Στην Εθνική μια ζωή τρία ήταν, το ίδιο και σε ΑΕΚ. Το Eurobasket προχθές είχε τον Πετγουέη SF. Άστο, μας τρολάρουν κανονικά.

      Διαγραφή
    4. Στην εθνική ρε φίλε έπαιζε και ο Ιλιασόβα τριάρι.
      Σημαίνει κάτι αυτό;

      Επίσης λογικό σε μια ομάδα που δεν υπάρχει αξιόπιστο sf, αλλά από την άλλη υπάρχουν 3 ακόμα pf, να παίζει στο 3 ο Κακιούζης.

      Η εικόνα που έχω εγώ για τον Κακιούζη είναι ότι κατέβηκε στο 4 πολύ νωρίτερα από ότι περιγράφεται εδώ, και ότι στη Σιέννα και στην Μπαρτσελόνα έπαιζε τεσσάρι.
      Ενδεχομένως να έχω λάθος εικόνα; Ενδεχομένως. Να μου λες ότι δεν τον έχω δει όμως; Δόξα τω θεώ, έχω δει αρκετό μπάσκετ, και όχι μόνο την πανάθα (...για να θεωρώ τον Τσαρτσα στα τοπ 4άρια της Ευρώπης)

      Διαγραφή
    5. Τι μου θυμήσατε.. Σιένα επί Ρεκαλκάτι.. Τότε είχε Γκαλάντα στο "4", Άντερσεν μπαλαντέρ στις δύο θέσεις της φροντκόρτ, Βάντερπουλ και Μιντ. Ζουκάουσκας (τι παιχταράδες..) swingmen με τον Μιχάλη μπαλαντέρ στα φόργουορντς. Αλλά η ιταλική λίγκα είχε ροπή στο downsizing από τότε.. Ωραία χρόνια, σπουδαία ομάδα.

      Διαγραφή
  47. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα δάσκαλε.Μια ερωτησούλα. Μπορεί ο Βεζένκοφ στην θέση 3?Γιατί αν ισχύουν αυτά που γράφονται για Παο μόνο ως τριάρι θα έρθει καθώς δεν θα έρθει για να είναι πίσω από Γκίστ-Φώτση στο ροτέισον.Γνώμη μου είναι ότι είναι αργός στα πόδια για small forward αλλά αν δουλέψει μπορεί και να ανταποκριθεί στην ταχύτητα που απαιτεί η θέση αυτή. Τί λες??

      Green North

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα παιδί μου.. Έχει γίνει σχετικό άρθρο πρόσφατα. Ο Βεζένκοφ πρέπει να δυναμώσει τον κορμό και τα άκρα του, κυρίως τα πόδια του ώστε να χαμηλώνει στην περιφερειακή άμυνα. Βασική συνθήκη για να ανέβει στο "3", ειδικά όταν βλέπει προς ΝΒΑ μεριά σε κοντινό ορίζοντα. Τώρα είναι "4". Έχει προδιαγραφές να λειτουργήσει ως κόμπο όμως παίζοντας π.χ. μιας και ανέφερες την πιθανότητα του ΠΑΟ, είτε δίπλα στον Γιάνκοβιτς είτε στον Γκιστ. Είναι ήδη Euroleague material, στεκόταν αύριο το πρωί ως stretch-4 σε αυτό το επίπεδο. ΄Δε πρέπει να "κάτσει" σε αυτό όμως.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ jim.Περιμένω τα δυο κρίσιμα ματς που έρχονται σε Αθήνα και Μόσχα και συνεχίζουμε.

      Green North

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα Τζιμ. Ποια είναι η δική σου ολ ταιμ πεντάδα στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ?

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα. Θα ήταν λίγο smallball.. Να το κρατήσουμε για μια ανάρτηση..?

      Διαγραφή
    6. Οκ. Άλλο που δεν θέλαμε... Smallball... Χμμμ...

      Διαγραφή
    7. Γιαννάκης Γκάλης Διαμαντίδης Φάνης + 1

      Διαγραφή
    8. Το +1 το έγραψες γιατί δεν άντεχες ούτε να γράψεις το όνομα Φασούλας;

      Διαγραφή
    9. Για τα σχόλια, αν τυχόν υπάρχει η δυνατότητα πάντως να μπούνε σε κάποια λίστα εξαίρεσης (αν και υποθέτω πως χλωμό) οι "δοκιμασμένες" ΙΡ / ή/και οι "δοκιμασμένοι" (και επώνυμοι) επισκέπτες (με λογαρισμό στο Blogger δλδ), και να μένουν γι "υπό έγκριση" διαδικασία οι ανώνυμοι, θα κάλυπτε αυτό ΚΑΙ τον κόσμο που (δικαίως) παραπονιέται για την "καθυστέρηση" στις δημοσιεύσεις.

      Διαγραφή
  48. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...

    ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠ 16 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΣΑ-ΦΕΝΕΡ, ΜΠΑΡΤΣΑ-ΡΕΑΛ, ΦΕΝΕΡ-ΕΦΕΣ ΚΑΙ ΖΒΕΖΝΤΑ-ΠΑΟ...

    ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΟΣΦΠ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΣΣΚΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΛΟΥΚΑ ΠΙΣΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ), ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ Ο ΠΑΟ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ (ΤΣΣΚΑ Ή ΦΕΝΕΡ ΜΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ?)...ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΦΕΝΕΡ...ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΦΕΝΕΡ...

    Ο ΟΣΦΠ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ 99% ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ (ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ), ΟΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    Υ.Γ.: ΛΙΓΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΙΣ ΠΟΛ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΤΟΝ ΕΤΣΕΙΛΕ Ο ΣΤΕΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστο σχολιο ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ νομιζω πως τα ζευγαρια εχουν καθαρισει κατα 80% αλλα ας εχουμε και μια μικρη ελπιδα για τον ΟΣΦΠ .Ο ΠΑΟ λογικα θα προτιμησει ΦΕΝΕΡ ,να γινει καμια στραβη να πεσει η ρεαλ δευτερη για να πιασει τον ΟΣΦΠ μου φαινεται απιθανο.Νομιζω πως το φετινο τοπ 8 θα ναι πιο ζορικο απο περσι για ολους.

      Στο ΝΒΑ νομιζω φετος θα μαστε ολοι Ουοριορς...

      Διαγραφή
    2. τι παγο ρε ζεν για τον κρις πολ.....αφου δεν χανει την χρονια να ναι και ευχαριστημενος.....παντως ο καρι του χει κανει και αλλα τετοια χουνερια ,το χει αχτι το περσινο και φετος εφτασε η ωρα να ανταποδωσει......μπουχτισαμε με τους υπερμπασκετμπολιστες με τα σωματικα προσοντα που πηδανε στο θεο......το πρωταθλημα πρεπει να παει στο γκολντεν στειτ.....stonerook

      Διαγραφή
  49. O Πολ μάλλον πως έφερε βαρέως την χθεσινή ζεμπεκιά και έκανε εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στον Λίλαρντ και τους Μπλέιζερς. 41 π. 17 ασ. 1 λάθος και ανατροπή από το -19 για τους Κλιπερς, οι οποίοι έχουν εύκολο πρόγραμμα για την συνέχεια με μόλις 1 αγώνα απέναντι σε ομάδα πλει οφ (Γκριζλις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Βεζένκοφ στη Μπαρτσελόνα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ τα δημοσιευματα βλεπω για λεφτα που ειναι λιγα για την αξια του.Η Μπαρτσα θελει αλλο ενα ακριβο "παιχνιδι" στην ηδη πλόυσια συλλογη της απο νεαρους χωρις και να το αξιολογει σαν πρωτη της προτεραιοτητα.Νομιζω ο μικρος θα παει καπου που θα του εγγυηθουν και χρονο και ρολο ,ειναι ευκαιρια για τις δυο ελληνικες ομαδες που πρεπει να σκεφτουν καλα

      no_closure

      Διαγραφή
  51. joey rocks in Houston !!
    http://streamable.com/apv7

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή