Athlenda

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ..


Ο ελληνική λίγκα έχει τον δικό της Μπέντζαμιν Μπάτον στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Το Hoopfellas εξηγεί το γιατί ρίχνοντας παράλληλα μια ρεαλιστική ματιά στο wonderkid του Άρη και στο πως μεταφράζεται το πακέτο του στο πραγματικά υψηλό επίπεδο.



Το είχα υποπτευθεί την πρώτη φορά που τον είδα να αγωνίζεται με συνομήλικους του (όταν ήταν πραγματικά πολύ μικρός) όμως πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι περίπτωση Μπέντζαμιν Μπάτον. Ένας 35άρης παγιδευμένος σε σώμα εικοσάχρονου παιδιού.. Στο εξαιρετικό μπασκετικό του πακέτο, το πιο φανταχτερό «καλούδι» του δεν είναι η κοντόκανη επαναληπτική που κουβαλάει με τη μορφή τσιπ κάτω από το δέρμα του αριστερού χεριού του, ούτε η σπουδαία αίσθηση του ριμπάουντ που τον διακρίνει αλλά ο μεγάλος βαθμός ωριμότητας που τον διακρίνει για παιδί αυτής της ηλικίας. Έχω να δω ανάλογη περίπτωση από τα χρόνια του Νίκου Ζήση στη χώρα μας. Εντυπωσιάστηκα από συναισθηματικό κοντρόλ και φιλτράρισμα των αποφάσεων του Βασίλιτζε Μίσιτς (για να πάμε λίγο παραέξω) αλλά στη περίπτωση του Αλέξανδρου δε μιλάμε για γκαρντ..


Αυτή την ωριμότητα κεφαλαιοποιεί στο παρκέ φέτος ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ σε επίπεδο αποφάσεων και αυτός είναι ο λόγος που ηγείται ενός συνόλου υψηλών βλέψεων σε μια τόσο πολύπλοκη και σκληρή σε επίπεδο τακτικής λίγκα. Ήταν απόφαση του άλλωστε να μείνει στον Άρη και πάρει τα χοντρά αγωνιστικά λεπτά και τις ευθύνες και όχι το «χοντρό» πακέτο χρημάτων από καλά κλαμπς της Ευρωλίγκας. Για όσους γνωρίζουν τον 20χρονο φόργουορντ, η συγκεκριμένη επιλογή (στο πρώτο μεγάλο σταυροδρόμι της καριέρας του μετά το θέμα με το Xavier) αντιπροσωπεύει πλήρως όσα τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο και προσωπικότητα. Χαμηλά το κεφάλι, ταπεινοφροσύνη, σεβασμός στους πάντες, ομαδικό πνεύμα, δουλειά, υπομονή. Καταλαβαίνετε ότι μόλις βλέπω «τέτοια» ιντριγκάρομαι..


 Αρχές Μάρτη, ο Βεζένκοφ μετράει 18.6 πόντους (58.7% 2π.-42.3% 3π.-72.1% 1π.) 7.9 ριμπ.-1.7 τελικές και 0.8 κλεψίματα (22.4 Ranking) και είναι το πρώτο φαβορί στη κούρσα για το βραβείο του MVP της Α1..

BALKAN DIRK..?


Δεν είναι μυστικό ότι ο Βεζένκοφ κοιτάζει ψηλά. Τα φώτα του ΝΒΑ είναι ο στόχος του και αναλογιζόμενοι τις  δεξιότητες που τον διακρίνουν ο ορίζοντας αυτός δεν είναι πάρα πολύ μακρινός. Όμως γνωρίζει και ο ίδιος ότι πρέπει να μεσολαβήσουν πράγματα και κυρίως με τη σωστή σειρά. Άλλωστε απέδειξε το καλοκαίρι ότι το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα..

Αυτή τη στιγμή η πρώτη διάγνωση μιλάει σωστά για ένα παιδί του οποίου το παιχνίδι είναι περισσότερο ταιριαστό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Βεζένκοφ είναι ήδη πυρηνικό όπλο για την ελληνική Α1 όμως οι σκάουτερς του ΝΒΑ θα θελήσουν πρώτα να τον δουν να αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο στην Ευρώπη πριν πάρουν το ρίσκο στο ντραφτ μαζί του. Το υψηλό αυτό επίπεδο μπορεί να είναι μίνιμουμ το Eurocup (απέναντι στον ανάλογο ανταγωνισμό) και φυσικά μετέπειτα η Ευρωλίγκα, πόσο μάλλον ένα πραγματικό δυνατό κλαμπ αυτής.


Αυτή τη στιγμή ο «Σάσα» αξιολογείται στο No53 του Μock Draft του 2015 από το Draftexpress, όμως προσωπικά πιστεύω ότι θα καταφέρει κάτι πολύ καλύτερο, τουλάχιστον σαν περιτύλιγμα που θα του δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη μετάβαση του (εφόσον το αποφασίσει) στο ΝΒΑ. Μη ξεχνάτε ότι η Αμερικανική λίγκα περνάει μια «φάση αλλαγής» και μαζί και το κοινό της ελέω Σπερς, πρόσφατα Χοκς και Στεφ Κάρι ο οποίος πάει να πάρει τη σκυτάλη ως το πρόσωπο της λίγκας από τον αθλητικά εξωγήινο Λεμπρόν. Όλοι αυτοί είναι οι ιεροκήρυκες των «βασικών», του μπάσκετ της ουσίας. Παρατηρείται μια στροφή στο fundamental basketball, η αξία του οποίου γίνεται περισσότερο αντιληπτή από τον κόσμο πλέον. Αυτό το πλαίσιο μπορεί να ευνοήσει παιδιά σαν τον Βεζένκοφ που όμως σε καμία περίπτωση δε πρέπει να σταματήσει να δουλεύει, κυρίως το κορμί του, γιατί τότε θα μείνει με την κοντόκανη στο χέρι και θα δεί ΝΒΑ μόνο πληρώνοντας εισιτήριο..


Σήμερα 5/3/15, ο Βεζένκοβ μπορεί να σταθεί ως stretch-4 σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε περίπτωση μια κατάλληλης προεργασίας θα μπορούσε να έχει αξιοσέβαστα λεπτά σε σύνολο του TOP-16 της Ευρωλίγκας. Αυτό ακούγεται καλό τώρα, όμως είναι limited για το ταλέντο του. Πρόκειται για ένα παιδί με χάρισμα στην εκτέλεση, κυρίως την περιφερειακή. Ο τρόπος που οπλίζει, ο μηχανισμός και η high-point απελευθέρωση του είναι εντυπωσιακά όπως και γενικότερα η αίσθηση του σκορ και η νοητή γραμμή που θαρρείς ότι τον συνδέει με το καλάθι ανεξάρτητα από το σημείο του γηπέδου στο οποίο βρίσκεται. Το δεύτερο πολύ δυνατό σημείο στο παιχνίδι του είναι η ίδια η αντίληψη του  παιχνιδιού και το υψηλό μπασκετικό του IQ, χαρακτηριστικά τα οποία σε συνδυασμό με την αγωνιστική νοοτροπία και την εκτελεστική του ικανότητα δημιουργούν τη βάση για έναν φόργουορντ που μπορεί να κυριαρχήσει στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Ο τρόπος που διαβάζει και πασάρει (όχι τόσο η τεχνική της πάσας του αλλά το τάιμινγκ και η ταχύτητα που αντιλαμβάνεται και προβλέπει καταστάσεις) τον κάνουν «γρίφο» για την άμυνα τη στιγμή που τα δευτερεύοντα όπλα του είναι το βελτιωμένο post παιχνίδι (θα πρέπει να γίνει πιο αυτοματοποιημένο και πιο ωμό μιας και ακόμα τουλάχιστον δε νιώθει άνετα με την επαφή και ασυνείδητα επιλέγει fade away jumpers στα οποία βέβαια μόνο κακός δεν είναι..) και η ικανότητα του να επιτεθεί στα close outs (συνεχώς βελτιώνεται εδώ, αυτή τη στιγμή κρίνεται above average απλά για παίκτη των προδιαγραφών του).


Από την άλλη ο 20χρονος φόργουορντ χρειάζεται πολύ δουλειά στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι και εκεί θα εστιάσει αυτό το καλοκαίρι. Πρέπει να δυναμώσει σημαντικά τον κορμό και τα χέρια του και να βελτιώσει την πλευρική του ταχύτητα η οποία τον «ταβανιάζει» στη προσωπική άμυνα. Είναι μακράν το κομμάτι που δημιουργεί τις περισσότερες αμφιβολίες στους Αμερικανούς σκάουτερς για τη θέση του Βεζένκοφ στο ΝΒΑ. Μιλάμε για έναν κόμπο-φόργουορντ ο οποίος στην Αμερική θα πάει στο «3» και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ανέβει –αθλητικά- έναν ανήφορο εάν θέλει να αποκτήσει τα εφόδια για να τρέξει μαζί και να χτυπηθεί με τα φόργουορντς της αμερικανικής λίγκας. Φέτος είναι φανερή η βελτίωση του στην ποστ άμυνα ενώ έχει κάνει μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια να «χαμηλώσει» στην περιφερειακή του άμυνα όμως το footwork του θέλει πολύ δουλειά και ότι και εάν λέμε για «κύμα αλλαγής νοοτροπίας» στην από εκεί πλευρά, εάν δε το βελτιώσει η συνδρομητική που θα πληρώνει θα είναι η μόνη οπτική του επαφή με την κορυφαία λίγκα του πλανήτη.. Ένα ακόμα στοιχείο του που βρίσκεται στο ..work in progress είναι το ballhandling του. Ενώ αποδεδειγμένα μπορεί να χειριστεί τη μπάλα δυσκολεύεται και είναι επιρρεπής σε λάθος μεταφέροντας τη με προωθητική ντρίμπλα μέσα σε traffic. Αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα που πρέπει να αναβαθμίσει για μπορέσει να ανέβει στο «3» (είτε σε επίπεδο Ευρωλίγκας είτε μιλάμε για Αμερική).


Το θετικό με τον Βεζένκοφ είναι ότι δε βιάζεται και έχει το χάρισμα της υπομονής προσπαθώντας να χτίσει βήμα-βήμα την καριέρα του. Κοιτάζει προς τα φώτα του ΝΒΑ όμως παραδέχεται πως το άμεσο μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη. Έχει συμβόλαιο με τον Άρη μέχρι το 2016 με buy out ύψους 250.000 για ευρωπαϊκό σύλλογο και 500.000 δολάρια για ομάδα του ΝΒΑ, τη στιγμή που οι ετήσιες αποδοχές του κυμαίνονται στα 80.000 ευρώ. Ο «Αυτοκράτορας» (που σίγουρα θέλει να τον διατηρήσει στο δυναμικό του) τη νέα σεζόν πιθανόν θα παίζει στο Eurocup και του παρέχει τα κλειδιά της ομάδας ώστε να δείξει το ταλέντο του. Από την άλλη, είναι δεδομένο πως στο παιχνίδι της υπογραφής του θα μπούν ομάδες της Ευρωλίγκας. Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα οι δύο «αιώνιοι» (στους οποίους «κουμπώνει» εξαιρετικά) ή η Αναντολού με τον πρώην προπονητή του Σάσα, Βαγγέλη Αγγέλου. Και από την άλλη υπάρχει και το ντραφτ.. Η ωριμότητα με την οποία ενεργεί το παιδί εντός και εκτός παρκέ και το χαρισματικό πακέτο τείνουν να του εξασφαλίσουν μια σπουδαία καριέρα είτε ως gunner από τις θέσεις των φόργουορντς στην Ευρώπη είτε ως role player που βάζει πίεση στην αντίπαλη άμυνα στο ΝΒΑ. Αυτές βέβαια είναι οι εκτιμήσεις/προβλέψεις για τον Αλέξανδρο.. Αυτός, ξεκινώντας από την αυριανή πρωινή προπόνηση, θα μπεί στο παρκέ για να τις διαψεύσει βάζοντας τον πήχη του ψηλότερα..





Υ.Γ: Κλείνω με ένα ωραίο (εάν το εκλάβετε με το ανάλογο χαλαρό πνεύμα) που διάβασα στον αμερικανικό τύπο. Ο AJ Mitnick (Αμερικανός ασσίσταντ στο Ισραήλ) αρθρογραφώντας σε αμερικανική σελίδα για ταλέντα που παίζουν στην Ευρώπη, σκιαγράφησε (με την ευκαιρία της αναφοράς στον Βεζένκοφ) με γλαφυρό τρόπο το τι εστί οπαδός του Άρη. Διάβαστε..


«Ο  Άρης είναι ένας σύλλογος με ψυχωτικούς στα όρια οπαδούς που κάνουν τους Cameron Crazies (του Ντιούκ) να μοιάζουν με ένα μάτσο «αδερφές», οι οποίοι όχι μόνο «σπρώχνουν» την ομάδα τους σε απίθανες εντός έδρας νίκες αλλά αναγκάζουν επίσης και τους παίκτες να καταθέσουν τα πάντα στο παρκέ υπό το φόβο του τι μπορούν να κάνουν οι οπαδοί εάν αντιληφθούν ότι δε το έπραξαν. Οι Έλληνες οπαδοί, ειδικά αυτοί του Άρη, είναι πολύ διαφορετικοί από τους αντίστοιχους Αμερικανούς μπασκετικούς φιλάθλους. Ο τυπικός Αμερικανός οπαδός έρχεται στο γήπεδο για δεί αστέρια, καρφώματα, highlights και buzzer beaters. Οι οπαδοί του Άρη θέλουν να δουν ανταγωνιστικό πνεύμα, aggressiveness, σκληράδα και υψηλό μπασκετικό IQ. Αν καταλάβουν ότι είσαι σαν παίκτης τεμπέλης ή ηλίθιος θα σε ενημερώσουν.. στέλνοντας μια μπαταρία στο κεφάλι. Χωρίς πολλά λόγια, εάν παίζεις για τον Άρη, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να καταθέσεις τα πάντα στο παρκέ αλλιώς απλά το πράγμα δε θα τελειώσει καλά για εσένα εάν δε το κάνεις..»

Υ.Γ2: Τεράστιο ματς σήμερα στο ΟΑΚΑ.. Με "πρέπει" για τον Παναθηναϊκό. Περιμένω την αντίδραση της ομάδας του Ιβάνοβιτς.. 



149 σχόλια:

  1. Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1 κύπελλο σαπορτα και 1 κορατς vs 6 ευρωπαικών πρωταθλημάτων, στην Ελλάδα δεν κάνω σύγκριση γιατί δεν έχει κανένα νόημα

      Διαγραφή
    2. Με την διαφορα οτι με τον αρη ολη η ελλαδα τον εβλεπε στη τηλεοραση. Αντιθετα τον παναθηναικο μονο οι οπαδοι του. Για τους υπολοιπους αδιαφορος. Οποτε σκεψου καλιτερα τι σημαινει η μεγαλυτερη ομαδα στο μπασκετ

      Διαγραφή
    3. 1.58 παρε εσυ την τηλεοραση και εγω τους τιτλους και τα τροπαια.Ωραιο επιχειρημα.
      Ρε τι διαβαζουμε,τρια πουλακια καθονται.

      Διαγραφή
    4. Μια ομαδα λενε οτι την κανει μεγαλη ο κοσμος και οι τιτλοι της ο αρης τι απο τα δυο εχει

      Διαγραφή
    5. Ο αρης φιλε ηταν ενα φαινομενο για την ελληνικη κοινωνια. Ο παναθηναικος τι ηταν;

      Διαγραφή
    6. Και η ΑΕΚ το '68 μάζεψε 60.000 Έλληνες στο Καλλιμάρμαρο. Άρα είναι η μεγαλύτερη ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας (ΛΟΛ)

      Διαγραφή
    7. .Δεν παει να λετε οτι σας αρεσει,εδω την Αεκ την λενε βασιλισσα,τον Αρη αυτοκρατορα,και τι εγινε μια ομαδα εχει φαν σε ολη την Ευρωπη μια ομαδα ψηφισε η φιμπα την καλυτερη της 15 ετιας βασει τιτλων,Τωρα ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει και να παρηγοριεται.Χωρις τιτλους, με λιγους φιλαθλους, ειδικα του Αρη μου θελουν να λεγονται αυτοκρατορες,δικαιωμα τους,σημασια εχει να το λενε και αλλοι ειδικα εκτος συνορων και οχι απο μονοι τους.

      Διαγραφή
    8. Ανωνυμε 2.44.Αλλα χρονια τοτε αλλα τωρα.Ο ΑΡΗΣ επαιζε στην ευρωπη στις 21.45 την πεμπτη και 17.οο το σαββατο για το πρωταθλημα.Θα σε θυμησω ενα ματσ με τον απολλωνα πατρων που η βασικη ομαδα του Αρη δεν προλαβε το τζαμπολ και επαιξε στο β ημιχρονο.Ουτε αναβολη του ματσ ουτε τιποτα.Τωρα εσυ για να ειναι ξεκουραστοι οι παικτες σου παιζουν μετα απο ευρωπαικο αγωνα δευτερα.Τοτε ο ΑΡΗΣ ειχε τον δευτερο ξενο μονο για την ευρωπη γιατι στην Ελλαδα επιτρεποταν μονο ενας.Τωρα εχεις 50 λοινοτικους και ξενους.ΚΑΙ οτι και να γινει εσυ εχεις περισσοτερους τιτλους -δεν το συζητω- αλλα σαν τον ΑΡΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ....

      Διαγραφή
    9. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ.Αυτο με τους λιγους φιλαθλους για ανεκδοτο καλοοοοοοοοοοοοοοοοο.

      Διαγραφή
    10. "Μια ομαδα λενε οτι την κανει μεγαλη ο κοσμος και οι τιτλοι της ο αρης τι απο τα δυο εχει"

      ΧΑΧΑΧΑ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΟΥ;

      21 τιτλους εχουμε στο μπασκετ...

      Οσο για οπαδους, ρωτα τον δημοσιογραφο του ντιουκ...ειμαστε μακραν οι καλυτεροι οπαδοι στην ελλαδα αν και πληθυσμιακα ενταξει δεν ειμαστε οσοι εσεις η οι ολυμπιακοι.(η ακομα και οι αεκτσηδες).


      30χιλιάδες εφερα σε ποδοσφαιρικο αγωνα, 8 χιλιαδες σε αγγλια, 6 χιλαιδες στο σαρλερουα με μοσχα..θα μου μιλησεις εσυ για οπαδους φιλε παναθηναικε;;; εσυ τι εχεις κανει για να μιλας για κοσμο..Τις μεγαλυτερες οπαδικες μετακινησεις τις εχει κανει ο Αρης και θα τολμησεις να πεις εσυ οτι δεν εχει κοσμο ο αρης;;; χαχαχα...εσυ που πανελλαδδικως εισαι πανω απο 25% ..ζητημα αν το 10% των παναθηναικων ασχολειται ενεργα...

      Τι αλλο θα ακουσουμε..

      Διαγραφή
    11. Παίδες συνάφι...Μην λέτε παπάτζες του στυλ δεν έχουν κόσμο ΑΕΚ-ΑΡης..

      Διαγραφή
    12. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΔΕΡΦΕ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ...

      ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΕΚΤΣΗΔΕΣ ΤΗΝ ΑΕΚ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ?????

      ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΟΥΝ.

      Διαγραφή
    13. Ο μπασκετικος Παναθηναικος ειναι η μεγαλυτερη ομαδα του ελληνικου αθλητισμου χωρις πολλα πολλα!! Τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε. Στην ουσια ομως το μπλογκ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μερος για οπαδικες συζητησεις!!!Κρατηστε τις για αλλου!

      DR34M

      Διαγραφή
  2. Δεν ειναι χαζος ο βεζε να παρατησει τον Αρη για αλλη ελληνικη ομαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπουδαία ανάρτηση . Ο Βεζένκοφ προσωπικά πιστεύω θα καταλήξει στον Ολυμπιακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βεζένκοβ είναι καλύτερος τεχνικά και σε scoring insticts από τον Σάριτς αλλά υστερεί σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού απέναντι στον Κροάτη που είναι ταύρος σωματικά. Τζιμάρα σούπερ θέμα πάντως από αυτά που αρέσουν. Το καλοκαίρι το όνομα του θα είναι Νο1 στην αγορά. Οι αιώνιοι θα χτυπηθούν στα ίσα αν και νομίζω ότι λίγο πιο κοντά εφόσον αφήσει τον Άρη είναι η Αναντολού όπως είπες λόγω Αγγέλου.

    Περιμένω μεγάλο ματς στο ΟΑΚΑ σήμερα. Θέλω να δω την άμυνα μας στον Τόμιτς.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας δούμε και τον εξαιρετικό Χεζόνια σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σορρυ αλλα στην προηγουμενη αναρτηση καποιος βαλκανιος ειπε οτι ο παο παιζει αστειο μπασκετ παιδικης χαρας.Φαντασου να μην επαιζε δηλαδη τι θα γινοταν,αν υποθεσουμε οτι την καλυτερη αμυνα την εχει ο ΟΣΦΠ ο Παο εχει την τριτη καλυτερη αμυνα λοιπον με 10 ποντους περισσοτερους,τεραστια διαφορα τι να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα
    Για τον Σασα δεν έχω να προσθεσω πολλά ,εχω γράψει κατα καιρούς ,ειμαι τυχερός που τον έχω δει αρκετές φορές στο γήπεδο τα 2 τελευταιά χρόνια,και μακάρι να τον βλέπουμε αλλη μια χρονιά.
    Για το αποψινό ντέρμπυ: Ειμαι πολυ αισιόδοξος για 2 λόγους.Πρωτον γιατι θα παιξει πληρεις πρωτη φορά φέτος και δεύτερον γιατο το κλίμα στην ομάδα μοιάζει να είναι πολυ καλό.Περιμένω να δω γεμάτο γήπεδο επίσης.
    Ενα καλο ξεκίνημα σημερα ανεξαρτητα απ την εκβαση του αγωνα θα δωσει παραπανω πιθανότητες για νίκη.Παικτης κλειδί για μένα ο Παππας.
    Θα δούμε περισοτερο Λαβάλ αποψε και πιστευω λογο τον συθηκων ελάχιστο εως καθόλου Χεζόνια,ο Ναβαρο πιστευω θα παρει αρκετο χρόνο σημερα.
    To κορυφαίο ματς της χρονιάς μεχρι το επόμενο του ΟΣΦΠ με Φενέρ και του ΠΑΟ παλι με Ρεάλ.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα και από εμένα.

    Δυστυχώς δεν μπόρεσα να συμμετάσχω στα δρώμενα των τελευταίων ημερών και να "απαντήσω" ως είθισται στα σχόλια που μου έγιναν τις προηγούμενες ημέρες., γιατί βγήκα... out of order από την περασμένη Κυριακή με γρίππη, και μόλις σήμερα επανήλθα σε λογικά πλαίσια λειτουργίας.

    Πριν περάσω στο... στεγνό καθάρισμα, να δώσω και τις προβλέψεις μου για τους εναπομείναντες αγώνες.

    Group E

    Crvena - Maccabi 2
    PAO - Barca 1 (επειδή είμαι... είρωνας)
    Galata - Real 2

    Group F

    Kutxa - CSKA 2
    Armani - OSFP 2
    Malaga - Efes 1

    Πάλι θα εκτεθώ, αλλά τί να κάνουμε, είμαι μαζόχας!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επρεπε να σε παρει καποια εταιρια book τοσο μπασκετ που βλεπεις
      Aleister

      Διαγραφή
  9. Προς Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2015 - 11:53 π.μ.

    Και ο Νέλσον έλειπε σε ολόκληρη την κανονική περίοδο. Γιατί, τότε οι φίλοι του ΠΑΟ έλεγαν συνέχεια ότι με αυτόν στην ομάδα, ο ΠΑΟ θα ήταν άλλη ομάδα; Δεν έλειψε ο Law από τον ΟΣΦΠ όταν τραυματίστηκε για όλο το εξάμηνο; Θα έπρεπε να πούμε ότι δεν τον υπολογίζουμε, άρα δεν τρέχει τίποτα και δεν έχουμε καμία ζημιά ή σύνέπεια της έλλειψης αυτού;

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλησπέρα παιδιά,Τζιμ μαντεύω personal favorite σου ότι έχει να κάνει με Άρη,και το συγκεκριμένο είναι κάτι μάλιστα που αφορά ευρύτερα την μπασκετική πιάτσα μιας και ο Βεζένκοφ είναι ένα από τα ..next big things.

    Μεγάλα scoring insticts,old school attitude,σοβαρότητα και μπασκετική αίσθηση....Μπορεί άνετα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια να είναι ένα από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη(ή το καλύτερο) και είναι κοντά στις προδιαγραφές του Μίροτιτς έχοντας τα φόντα να τον ξεπεράσει διαθέτοντας θαρρώ πιο δεμένο κορμό και mental(και μη) toughness.
    Τον πιστεύω πολύ.

    Παρ'όλα αυτά,φυσικά διατηρώντας πολλές επιφυλάξεις δεν ξέρω αν πηγαίνει για 3 στο ΝΒΑ.Πλέον πιστεύω παίκτες σαν κι αυτόν θα σταθούν καλύτερα στο 4 άσχετα με το όποιο πρόβλημα μπορεί να έχει απέναντι στα λιγότερα πλέον 4άρια "φορτηγά" της Αμερικάνικης λίγκας.Αντίθετα τα προβλήματα στο 3 και οι διαφορές με τους αντιπάλους στην θέση είναι πολύ περισσότερα οπότε θεωρώ ότι αν και όποτε επιχειρήσει το βήμα για Αμερική θα σταθεί ως power forward και μπορεί να αφήσει το στίγμα του με το περιφερειακό σουτ(που το ψάχνουν πολύ οι ομάδες από τη θέση) και την επαφή του με το καλάθι+ την μαχητικότητα του.
    Παρ'όλα αυτά τον προτιμώ στην Ευρώπη ως έναν από τους καλύτερους παρά στο ΝΒΑ(που δεν του έρχεται και ταμάμ θα έλεγα,χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να πετύχει)

    Για Ευρωλίγκα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι σήμερα στο Οάκα.Η Μπαρτσελόνα περνάει πραγματικά προβληματική περίοδο ιδιαίτερα με την απόδοση στα μετόπισθεν και διάφορα προβλήματα χημείας. Ο Πάο έχει τα σκαμπανεβάσματα του αλλά η έδρα και η σημασία του παιχνιδιού τον βάζουν στην πρίζα.Είδαμε και την περασμένη εβδομάδα τι ώθηση παίρνει η ομάδα όταν είναι "ζεστοί" Παππάς-Γιάνκοβιτς ακόμα και σε τέτοιο ματς που μάτωσε στην transition defense ελλείψει defensive stopper.(με Μακάμπι είναι αναγκαία και ίσως επαρκής συνθήκη για να πάρεις το ματς αυτός ο τομέας)
    Ο Ναβάρο έχει κέφια στα τελευταία ματς,ο Όλεσον επιστρέφοντας σε φουλ ρυθμούς και θα δώσει πολλά στο μπακόρτ τους με τα δυνατά του πόδια,οπότε πραγματικά είναι κομβικό παιχνίδι σε κομβικό σημείο. Νομίζω ότι για να το πάρει ο Πάο το παιχνίδι θα χρειαστεί πραγματικά καλό μοίρασμα σήμερα από τον Ιβάνοβιτς σε ρόλους και κοουτσάρισμα στον πρώην βοηθό σε ένα πολύ ενδιαφέρον μπρα ντε φερ..

    *Η Φενέρ όπως περίμενα από αρχή της σεζόν είναι πιο έτοιμη να πάει Final-4 φέτος και πιστεύω μπορεί να το κάνει,οι πιθανότητες είναι με το μέρος της.
    *Ο Όσφπ είναι σε καλό δρόμο παρ'όλα αυτά συστήνω στους περισσότερους να είναι επιφυλακτικοί,περιμένω να δω την ετοιμότητα της φετινής ομάδας στα πραγματικά μεγάλα παιχνίδια και περισσότερο τον Σφαιρόπουλο.
    *ΝΒΑ-> Με τους Θάντερ να έχουν τρελαμένο Westbrook και αναμένοντας Ντουράντ,τους βλέπω να μπορούν να μπουν σε stroke λίγο πριν και πάνω στα playoff.Τζιμ θα πρέπει να ανησυχούν οι Γουόριορς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2015 - 11:48 π.μ.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει κάποια σημασία για εσένα (ή για οποιονδήποτε άλλο αναγνώστη) να πέφτω μέσα στα προγνωστικά μου, εκτός αν στοιχηματίζεις με βάση αυτές, οπότε στην περίπτωση αυτή θέλω... ποσοστά από τα κέρδη (Χ). Σε κάθε περίπτωση, μάλλον δεν τα προσέχεις καλά, διότι θα διαπίστωνες ότι έχω από 4/8 μέχρι 7/8 στις περισσότερες αγωνιστικές, που δεν θα το έλεγα και κακό ποσοστό.

    Με την ευκαιρία αυτή, να προσθέσω ότι οι προβλέψεις μου γίνονται τελείως χομπίστικα, χωρίς καμία προεργασία και θεωρώντας ότι όλες οι ομάδες θα παίξουν πλήρεις (με εξαίρεση φυσικά τις δύο δικές μας ομάδες) και ότι θα δώσουν τον καλύτερό "αναμενόμενο" εαυτό τους στους αγώνες (δεν λαμβάνω υπόψη δηλαδή φαινόμενα του τύπου π.χ. η Efes ήταν άδεια από τον τελικό κυπέλλου της Τουρκίας, και έχασε από την Kutxa ή εκπλήξεις του τύπου η τάδε ομάδα βρέθηκε "in the zone" μια βραδιά στην οποία θα μπορούσε ενδχομένως να νικήσει και τους Spurs, που λέει ο λόγος).

    Όσο για τις γνώσεις μου περί καλαθοσφαίρισης, για... τιμωρία, ψάξε να βρεις τα σχόλια μου σε προηγούμενα άρθρα του Jim στα οποία αναφέρομαι σε αυτές, και θα δείς τί πιστεύω για αυτές.

    Δεν γνωρίζω τί πρόβλημα έχετε με τους κκ. Καρπετόπουλο και Μαγουλά, αλλά φαντάζομαι δεν έχετε καμία υποχρέωση, αν δεν θέλετε, να τους διαβάζετε, ακούτε ή βλέπετε. Μπορείτε πάντοτε να πάτε σε άλλη ιστοσελίδα ή άλλο σταθμό στο ραδιόφωνο.

    Όσον αφορά την αντικειμενικότητά μου, γενικά ο όρος αντικειμενικότητα στον πλανήτη Γη είναι στην ουσία, κάτι το άκρως υποκειμενικό. Στο υπόλοιπο σύμπαν και στον πλάνητη Vulcan δυστυχώς δεν γνωρίζω...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γουσταρω ουτε τον Μαγουλα ουτε τον Καρπετολουλο και εχω την επιλογη να μην τους διαβαζω και το κανω.Γουσταρω να διαβαζω το blog του Jim και ΟΧΙ το δικο σου.Simple as that. Αν θελεις να γραφεις blog φτιαξε ενα δικο σου και μην κανεις καταχρηση της φιλοξενιας.Οσο για το αν 4/8 προβλεψεις ειναι καλο ποσοστο σε αγωνες μπασκετ φαινεται και το ποσο μπασκετ ξερεις...

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2015 - 3:16 μ.μ.

      Δυστυχώς εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει εμένα να με απασχολεί τί γουστάρεις. Τα όσα γράφεις στο συγκεκριμένο σχόλιο, τα διαβάσαμε (δυστυχώς και όλοι οι υπόλοιποι που δεν φταίνε σε τίποτα) και στο προηγούμενο σχόλιο σου προς εμένα. Σε κάθε περίπτωση, έχεις επίσης την επιλογή να μην διαβάζεις ΚΑΙ τα δικά μου σχόλια, δεδομένου ότι είναι ξεκάθαρο τόσο από τον τίτλο όσο και από το avatar σε ποιόν ανήκουν. Εξάλλου, στη ζωή συχνά, υπάρχουν πολύ πιό ΔΥΣΚΟΛΕΣ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ επιλογές να κάνει κανείς, από το ποιά σχόλια θα διαβάσει σε ένα blog.

      Όσο για τις προβλέψεις, περιμένω με ανυπομονησία τις δικές σου, κάθε αγωνιστική, μπας και γίνω και εγώ ο αστοιχείωτος λίγο πιό σοφός από τις τεράστιες γνώσεις σου για το άθλημα. Αλλά εγώ τουλάχιστον, έχω το θάρρος της γνώμης να γράψω τί γνωρίζω περί του αθλήματος, εσύ; Η λέξη ΧΟΜΠΙ γνωρίζεις τί θα πει;

      Να προσθέσω, στο προηγούμενο σχόλιό μου, ότι στις προβλέψεις μου λαμβάνω υπόψην επίσης και κάποια στοιχεία για τις ομάδες, όπως π.χ. την τυχόν τάση μιας ομάδας να πηγαίνει καλύτερα εντός ή εκτός έδρας, που π.χ. έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιλογή της πρόβλεψης μου στο CSKA - Fener. Και επίσης, την κατάσταση της κάθε ομάδας την τρέχουσα χρονική στιγμή που γίνονται οι αγώνες προς πρόβλεψη. Μια ομάδα με 6 σερί ήττες είναι σαφώς πιό δύσκολο να αποφύγει την 7η, ειδικά απέναντι σε ομάδα παρόμοιας τουλάχιστον εμβελείας.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2015 - 12:16 μ.μ.

      Άφησα την απάντηση προς το δικό σου σχόλιο για σήμερα, διότι χθες δεν προλάβαινα λόγω του αγώνα του ΠΑΟ.

      Αν και ο Jim ήδη απάντησε για το Σόφο (και όχι μόνο για αυτόν) στο σχετικό άρθρο του, αποφάσισα να διαβάσω τα στατιστικά όπως συμφέρει σε εσένα, και για αυτό το σκοπό κοίταξα δύο αγώνες του ΠΑΟ, τους πρώτους στο TOP-16 με την Barca και την Real.

      Πρόσεξα λοιπόν, ότι στο παιχνίδι στη Βαρκελώνη, τόσο ο Jackson όσο και ο Nachbar ήταν αρνητικοί με συνολικό PIR -8, όπως σε συμφέρει να διαβάζετε τα στατιστικά. Κατάλαβα λοιπόν γιατί κέρδισε χθες η Barca συμφώνα με τη λογική και τον τρόπο που σε συμφέρει. Δεν έπαιξαν αυτοί οι δύο παίκτες (ο Nachbar μόλις 6 λεπτά) και έτσι ευννοήθηκε η Barca. Η μόνη μου απορία πλέον είναι, το... λουκέτο στο ΟΑΚΑ ποιός το έβαλε; Ο La bomba, o DNP στον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟ και στα αζήτητα στους περισσότερους άλλους αγώνες με την Barca, Pleiss, ή εν τέλει ο εξαιρετικός και σταθερότατος και στους δύο αυτούς αγώνες, Doellman;

      Άλλο ένα παράδειγμα, με τη Real αυτή τη φορά, είναι ο πρώτος αγώνας της με τον ΠΑΟ, στη Μαδρίτη. Διαβάζοντας τα στατιστικά της Real, με τον τρόπο που λέτε ότι σας συμφέρει, ο Laso δεν θα πρέπει να φέρει στην Αθήνα για τον αγώνα με τον ΠΑΟ, ούτε τον Rivers, ούτε τον Μπουρούση, πόσο μάλλον τον άποντο σε εκείνο τον αγώνα... Maciulis.

      Ο δε VSpan δεν θα πρέπει να μπαίνει ούτε στο λεωφορείο της αποστολής της ομάδας όταν παίζει στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, αφού μέχρι πρόσφατα, στα φύλλο της στατιστικής, διαβάζοντάς τα όπως συμφέρει σε εσάς, στους περισσότερους αγώνες είναι αρνητικός.

      Όσον αφορά τον Ζοτς, μόνο εσύ γνωρίζεις σε ποιό σχόλιο μου γράφω ότι μας έκανε χάρη νικώντας την CSKA.

      Για τον VSpan, σας παραπέμπω στον... Πανοραμίξ της ομάδας...

      Αλέξης

      ΥΓ. Κάτι τέτοιες στιγμές, δεν μπορώ να μην σκεφτώ πόσο χρήσιμος θα ήταν ο Ambassador Spock παρόλο που ήταν μόνο half-human... RIP Leonard!

      Διαγραφή
  12. RIP Christian. Δεν ξέρω αν στο παράδεισο υπάρχουν... ψαροταβέρνες, αλλά σίγουρα θα βρεις εξαιρετικούς συμπαίκτες για ατελειωτα μονά.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο παο έχει καλή ομάδα και καλό κόουτς. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να βρεθεί στο φάιναλ φορ αλλά πληρώνει τη μαύρη τρύπα στο 3. Ο Γιάνκοβιτς (χειρότερος του παρκέ σήμερα) κάνει μόνο για μπακ απ. Χωρίς καμία διάθεση για πρόκληση, αυτή η ομάδα με έναν μπράμος θα τελείωνε δεύτερη στον όμιλο για πλάκα. Τελοσπάντων, μακάρι να δούμε δύο ελληνικές ομάδες στη μαδρίτη

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαύρα χάλια η ομάδα σήμερα με πρώτο και καλύτερο τον Ιβάνοβιτς.εχω πλέον αρχίσει και αμφιβάλο παρά πολύ γιαυτον.ο μπατιστα ειναι ένας παίχτης που βάζει καλάθια με τον ίδιο τροπο και αρκετά θα έλεγα αλλά ειναι μπασκετικής βλάκας.μετα δεν ξέρω θέλω να μάθω για πιο λόγο να αφήνουμε να σουτάρει ελεύθερος ο ντοελμαν.η ομάδα Χολενει στα ριμπάουντ πήραμε τον Λαβάλ και ο μπατιστα που ειναι τραγικός στα ριμπάουντ παίζει 30 λεπτά.ο για κόμβους έκανε 3 φάουλ στο 2 δεκάλεπτο και εξαφανίστηκε.ο Πάπας ενώ έπαιζε καλά τον έβγαλε κ εξαφανίστηκε .ο νελσον καλά έπαιξε στο τέλος έκανε 2 τραγικά ηλίθια λάθη .εφοσουν θέλεις τρίποντο γιατί τον έχεις μέσα Ντούσκο στην τελευταία επίθεση μέσα;;;;tragik..η ομάδα ειναι για λίγα πράγματα.δυστηχως.τωρα για την διαιτησία τι να πεις.γαμησε το παιχνίδι.οταν κάνει επίθεση η μπράτσα τα σφυρίζει ολα και όταν αμύνεται αφήνει το σκληρό παιχνίδι .στο τελευταίο δεκάλεπτο σφύριξε 5 φάουλ υπέρ μας σε 70 δευτερα.για να ισοφαρίσουν τα προηγούμενα.tragik. Μετα κάνει ο Ναβάρο βήματα δεν τα σφυρίζουν τρώμε καλάθι διαμαρτύρεται ο Ντούσκο πάρε τεχνική.μετα κάνει φάουλ ο αμπρινες το παραδέχεται και μπαίνει ο Πασκουάλε μέσα στο γήπεδο και ούρλιαζει αλλα εκεί τεχνική ποινή δεν έχει και ολα αυτα μας την έδρα μας.ωραιες σχέσεις με την Ευρωλίγκα έχουμε Δημήτρη.απο τότε που πήραμε το ευρωπαϊκό εκεί μέσα στα μεταξύ μας γίνονται πράγματα και θαύματα.κριμα ήταν ευκαιρία σήμερα.ντουσκο έχεις μείνει μετεξεταστέος.

    Υγ1 είχαμε coach που είχε πελάτη τον Πασκουάλ και τώρα είμαστε εμείς οι καλητερη πελάτες του.

    Υγ2 ωραία ταπα και τρίποντο απο τον μητσο.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βεζενκοφ απο τα ατοφια ταλεντα που υπαρχουν .... παιδι με προοπτικες και σημαντικο οτι παει βημα βημα...
    Για το σημερινο ματς ειμαι αντιθετος με το ξεβρακωμα που γινεται στον Nelson .... το παιδι δεν ειναι ακομα 100%...Εγω προβληματιζομαι με τον Ivanovic ,παρολο που τον συμπαθω , εχει κανει τρομερα λαθη στη διαχειριση. Σημερα ο Lawal ξεκινησε με δυναμη αλλα μετα δεν ξαναμπηκε, πιστευω πως ηταν ο μονος τροπος να παρει ποντους απο τη θεση 5. Ποσο να αντεξει ο Batista;;; Ο Blums μπαινει και βγαινει αρνητικος...Το μονο που δε θελω να δω ειναι να δω αυτο τον ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ να χαραμιζεται ετσι και να μην αποσυρθει μαζι με ενα τελευταιο αστερι...Μακαρι να με διαψευσει ο κοουτς......Jankovic καθαρα προβλημα νοοτροπιας απο τους χειροτερους του γηπεδου...Ο Παππας μου αρεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήττα και πάλι σε κλειστό ματς.
    Αρνητικά
    -ο Γιάνκοβιτς μετά από μια περίοδο καλών παιχνιδιών, στο κρίσιμο ματς ήταν κάτω του μηδέν. Πόσο μου λείπει η περυσινή στελέχωση στο 3
    -Ο Λαβάλ δεν ήταν άσχημος. Γιατί μόνο 4 λεπτά
    -Η άμυνα.
    -ρε κόουτς, υπάρχει τελικά ρόλος για τον Μαύρο?

    Θετικά
    -Με κακή αμυντικά εμφάνιση χάσαμε ένα ματς στις λεπτομέρειες
    -Ο πολύ καλός Νέλσον του δευτέρου ημιχρόνου. Έδειξε ότι επανέρχεται
    -Συνολικά το δεύτερο ημίχρονο
    -Η ήττα της Μακάμπι στο Βελιγράδι. Κάτι μου λέει ότι θα τη βάλουμε από κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με μπράμος-ματσιούλις στο τρία αυτή η ομάδα πήγαινε για πλάκα μαδρίτη αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Ας χάνω κόουτς αλλά ας έβλεπα λίγο Χαραλαμπόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Barcelona του Pascual είναι χαλαρά η πιο επικίνδυνη ομάδα σε σειρές παιχνιδιών (πως ήταν ο Παο του Obradovic στα παιχνίδια της μιας ανάσας? το ίδιο...) για αυτό στο top16 έχει χαλαρά κάθε ευχέρεια να κάνει το come back. Με αυτή την πρόταση νομίζω απαντάω στο jim γιατί έκανε λάθος στα Power ranking του, σχετικά με την κατάταξη της Barcelona.

    Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.

    Ο nelson δεν πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μακρύτερη από μια ακτίνα 3 μέτρων από το καλάθι.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί ο blackhead στο πρώτο λάθος να εξαφανίζεται από το rotation και να είναι μπετόν ο batista, ο nelson, ο slaugther και ο γιανκοβιτς.

    Έχουμε πει ότι η ομάδα αρχίζει και τελειώνει στον Gist και μπράβο που έπαιξε μαζί με Φώτση +1 αλλά ο ένας γιατί να είναι ο Βαtista και όχι ο μκφ να έχει το σουτ από μέση απόσταση. Που δεν σου έδινε κανείς.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί στο 2ο δεκάλεπτο που ουσιαστικά χάσαμε το παιχνίδι ο γιάνκοβιτς να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και να μην τρώει πάγκο? Να μπει ο nelson στη θέση του.

    Στο τέλος που θες καλάθι στην άμυνα έχει αναλάβει η εξέδρα.... γιατί έχεις πάλι τον nelson μέσα στημένο στα 6,75 (?????) και όχι τον Παππά, ο οποίος (για μένα πάντα) είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο από τον γιάνκοβιτς σωματικά, ψυχολογικά, αντίληψη τα πάντα!

    Έπρεπε δηλαδή να φτάσουμε Μάρτη για να δούμε λίγο ορθολογικό/έξυπνο/διαβασμένο, όπως θέλετε πείτε το, μπάσκετ? Να ψάχνουμε την επαφή, να παίζουμε με υπομονή και κοντά στο καλάθι?

    Έχει κάνει μεταγραφή μεγατόνων που έχει περάσει στα εντελώς ψιλά και παραπέμπει σε άλλες εποχές και τον έχεις μεταξύ πάγκου και εξέδρας?

    Αρχικά είχα πραγματικά ενθουσιαστεί με την έλευση του ivanovic αλλά δείχνει αρκετά δογματικός και θα τολμήσω να πω ότι είναι ίδιος ο ten kate. Καλός γυμναστής και γνώστης του αθλήματος σίγουρα, αλλά δεν είναι μαέστρος.

    Στο κάτω κάτω της γραφής δεν γίνεται να σε νικάνε συνέχεια τα outsiders μεν -παιχταράδες δε- lampe, pleis, χουέρτας.

    Προφανώς δεν υπάρχει θέμα διαιτησίας έτσι? Ίσως να μην μας άρεσε αλλά ήταν μια χαρά.

    Ίσως φαίνομαι λίγο μηδενιστής, τώρα μετά από ήττα, αλλά τα ίδια ήθελα να γράψω και λίγο πριν το παιχνίδι και συγκρατήθηκα για προληπτικούς λόγους! ;D

    Το όλο σεντόνι προφανώς και δείχνει πόσο ευχαριστημένος είμαι με την μέχρι τώρα πορεία για αυτό και κρίνω την ομάδα αυστηρά και φυσικά τσαντίζομαι, αλλά η στήριξη παραμένει η ίδια.

    Ο Ναβάρο στο ΟΑΚΑ πρέπει να τρώει το πιο πολύ βρίσιμο από κάθε άλλο παίχτη ακόμα και από το Σπανούλη, αλλά το γουστάρει παίζει πάντα εξαιρετικά!

    Όσο για το άρθρο, αρθράρα όπως και το προηγούμενο για τον ζοτς. Ο Βεζένκοφ αν έχει υγεία θα φτάσει πολύ μακρυά μακάρι. Σαν Παναθηναϊκός θα τον ήθελα σε εμάς, όπως αντίστοιχα οι Αρειανοί, οι Ολυμπιακοί, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μάγκες όλη η δουλειά ήταν να μην χαβαλέ τον λάσμε.μακραν ανώτερος απο όλους ο αφρικανος.ουτε ριμπάουντ ουτε τάπες ουτε καρφώματα απτό 5.δεν μπορείς έτσι να πάρεις τίτλους.του χρόνου πρέπει να φύγει μαυροκεφαλιδης μπατιστα ίσως και Λαβάλ και να πάρουμε 2 καλούς.ο Λαβάλ δεν ξέρω πάντως δεν θυμίζει αυτόν της αρμανι.τον μπατιστα δεν τον πιστεύω .ειναι χαμηλού iq.δεν αλλάζει αυτο.το θέμα ειναι ο Ιβάνοβιτς κάνει;;;; Δεν ξέρω είμαι πολύ προβληματισμένος .
    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε πρώτη χρονιά δεν έχει βγάλει ο Ιβάνοβιτς, και αναρωτιέσαι αν κάνει; Μια χρονιά μάλιστα με τις περίφημες εξαγγελίες "ελληνοποίησης" "ανανέωσης" κτλ από την ιδιοκτησία, μια χρονιά που στην αρχή της ο Διαμαντίδης είχε πει "στόχος μας να περάσουμε στο Τ16 και βλέπουμε, δεν δηλώνουμε πάμε για τίτλους, αλλά αν μπούνε στον ορίζοντα, το συζητάμε".
      Μια χρονιά όπου μετά από μια "εκκωφαντική" νίκη, ο ιδιοκτήτης είχε δηλώσει προβληματισμένος για την ("επιδεικτική") μη χρησιμοποίηση πιτσιρικάδων.
      Μήπως σκέφτεσαι με όρους παρελθοντικούς; Τότε που ο ΠΑΟ ήταν στην κορυφή των τοπ ομάδων; Περάσανε τα χρόνια. Από τότε ούτε ο καν ο τότε ιδιοκτήτης έμεινε. Ούτε ο τότε προπονητής των τόσων χρόνων κι επιτυχιών. Ο οποίος μάλιστα με προϋπολογισμό μεγατόνων, στην πρώτη του χρονιά επανεμφάνισης, ούτε καν στο Τ8 κατάφερε να οδηγήσει την νέα του ομάδα.
      Γιατί να μην θέλεις να...φύγεις και τον Νέλσον, που δείχνει σημάδια ενός παίκτη-τουρλουμπούκι; Ή τον Σλώτερ που επίσης δείχνει λίγος; Ή τον Μπλουμς που μετά το θάμπωμα του 82% στα τρίποντα έχει φτάσει να μην χρησιμοποιείται καν;

      ...το θέμα είναι ότι ούτε τα ίδια λεφτά με κάποτε μπορεί να διαθέσει πια ο ΠΑΟ για να παίρνει σιγουράκια, ούτε κι έχει ξεκάθαρο προφίλ σαν ομάδα (θέλει να χτιστεί, ή θέλει να κυνηγάει πρωτιές; ) και πάνω απ' όλα Ο,ΤΙ και να κάνει, ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ. Είτε θέλει να χτίσει, είτε θέλει να γίνει ομάδα κορυφής. Και αν αλλάζεις προπονητές έτσι αβερτοκούβερτα, όποιος και να έρθει, δεν θα καταφέρει κάτι. Ειδικά όταν δεν υπάρχει χρηματικός πακτωλός από πίσω για να υποστηρίξει το οτιδήποτε.

      Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ούτε ότι ο Ιβάνοβιτς είναι ντε και καλά ο κατάλληλος, ο Λαγουάλ ο σωστός παίκτης, ο Μαυροκεφαλίδης επαρκής κτλ. Όπως κι ο Λάσμε που είπες, στην ουσία μια χρονιά έκανε πολύ καλή, κι αυτή ήταν η πρώτη του, και κυρίως σε ό,τι αφορούσε το ελληνικό πρωτάθλημα.
      Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΠΑΟ καλύτερα θα έκανε να έκανε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανανέωση, κι όχι με 30αφευγάρηδες να τραβάνε το περισσότερο κουπί, αλλά να επένδυε σε νεαρότερα ταλέντα (Ευρωπαίους και Αμερικάνους, παράλληλα με τους όποιους διαθέσιμους Έλληνες) με στοίχημα προοπτικής 3ετίας και βάλε. ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ξαναλέω, γιατί ούτε αυτό είναι σίγουρο ότι θα βγει, πόσο μάλλον όταν κάποιοι παίκτες μπορούν να κόψουν μυρωμένα ρόδα είτε για ΝΒΑ, είτε για περισσότερα λεφτά στην Ευρώπη.
      Η σημερινή πάντως κατάσταση είναι ένα ημίμετρο, καθώς ακόμη και κάποια επιτυχία να κάνει (πες πως με κάποιο τρόπο καταφέρνει και πάει Φ4 φέτο - που δεν παίζει, αλλά λέμε), δεν θα έχει διάρκεια, καθώς οι "υπερήλικές" του δεν είναι για πολύ μέλλον. Σε κάθε όμως περίπτωση, καλό θα ήταν να έβγαζε "καλό θέαμα" (κι έχανε), χωρίς να πιέζεται από τον κόσμο, και με υπομονή να κρίνεται μετά από βάθος κάποιων χρόνων...

      Διαγραφή
  20. ειπαν στην νοβα οτι ο Λαουαλ ηταν εντελως ανετοιμος,αναρωτιουνται τι εκανε στην Τουρκια.Καμια σχεση με αυτον λεει της Αρμανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα.
    Πιστεύω πως ο Βεζένκοβ πρέπει να κάνει τη μετάβαση σε ένα τοπ κλάμπ το καλοκαίρι, προκειμένου να γίνει καλύτερος μέσω του υψηλού ανταγωνισμού. Στην Ελλάδα, θέση φαίνεται να ανοίγει πιο εύκολα στον ΠΑΟ με τον Φώτση να οδεύει στη δύση της καριέρας του παρά στον ΟΣΦΠ που έχει επίσης τα πρότζεκτ Αγραβάνη, Παπαπέτρου να τρέχουν. Όλα αλλάζουν βέβαια, αν φύγει ο Σάριτς για το ΝΒΑ.
    Ήμουν στο γήπεδο σήμερα. Ο κόουτς υποστήριξε πως στο β' δεκάλεπτο η ομάδα δεν έπαιξε καλά, όμως δεν έκανε τίποτα για να το διορθώσει.
    Έχει σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα. Αν δεν πάρει το πρωτάθλημα φέτος από τον ΟΣΦΠ, πόσο μάλλον αν τον αποκλείσει και στα προημιτελικά δεν πρόκειται να συνεχίσει το καλοκαίρι. Τα άλλοθι σβήνουν σιγά σιγά κόουτς.
    Μη βαράτε τον Νέλσον. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει. Είναι ένας πολύ καλός ρολίστας.

    ΥΓ 1: Η διαιτησία σήμερα ήταν τραγική. Τις μισές φορές που προσπάθησε ο ΠΑΟ να πλησιάσει, κυνικά σφύριζαν ανύπαρκτα φάουλ ή έκλειναν τα μάτια. Δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχω να ακούσω συνθήματα εναντίον Ευρωπαίων διαιτητών.

    ΥΓ 2: Έγκυρο μπασκετικό σάιτ έγραψε πως το καλοκαίρι ο Καλάθης γυρνάει Ευρώπη. Στόχος το τιμόνι μιας ομάδας με αντίτιμο 6+ εκάτ. ευρώ καθαρά για τριετές συμβόλαιο. Λεφτά που δεν πρόκειται να βρει στο ΝΒΑ.
    Ξέρεις τίποτα Τζιμ;

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σημερα η μπαρτσα οσα διποντα τοσα τριποντα,ενω αντιθετα ο Παο ειχε ουτε τα μισα, αυτο περι παιδικης χαρας στο παιχνιδι μας που παει;;;Ποσο μπασκετ ξερουν και καθονται και κανουν αναλυσεις αστοχες και γελοιες.Η διαιτησια ηταν κακιστη π.χ βαζει τριποντο καλαθι ο Παππας και σφυρανε επιθετικο στον μπατιστα,κλεβει καθαρα ο μπατιστα σφυρανε φαουλ και τα δυο σφυριγματα ηταν καθοριστικα με το τριποντο ισοφαριζαμε.Μοιρασαν τα φαουλ και τις βολες για ξεκαρφωμα.Ειδικα οταν χοροπηδουσε στο τελος ο Πασκουαλε δεν εδωσαν τιποτα ενω με την πρωτη διαμαρτυρια του Ιβανοβιτς πηρε τεχνικη ποινη.Παλι καλα που τα μοιρασαν,μεσα στην Ισπανια μας εδωσαν 22 φαουλ και μονο 14 στους Καταλανους,οι βολες οι διπλες. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=186&seasoncode=E2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ 2 ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ,http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=186&seasoncode=E2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρωτα για τον Βεζενκοφ..Χρειαζεται να γραψει ακομα πολλα χιλιομετρα μεχρι να επιχειρησει να παιξει στο nba..Δυναμωνοντας το κορμι του κι αποκτωντας αξιοπιστο παιχνιδι στο post μπορει να εχει ρολο σε ομαδα στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου.Για μενα σε βαθος χρονου μπορει να εξελιχθει σε παικτη στυλ Μιροτιτς..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ... Σ' ενα ακομα σοβαρο παιχνιδι ο Παναθηναικος παρουσιαστηκε τραγικος σε αμυνα κι επιθεση.Εχουμε φτασει στον Μαρτη και η ομαδα παρουσιαζεται με τα ιδια προβληματα σε αμυνα κι επιθεση.Και δυστυχως η αιτια ειναι μια και λεγεται Ιβανοβιτς.Δυστυχως,ο Μαυροβουνιος ειναι πρωην προπονητης μιας και το μπασκετ τον εχει ξεπερασει κι ο ιδιος δεν το εχει καταλαβει.Απο το ξεκινημα της σεζον βλεπουμε την ομαδα επιθετικα να στηριζεται στον αυτοσχεδιασμο και στο 3ποντο,ενω αμυντικα να διακρινεται απο μια χαλαροτητα.Η ομαδα μετα κι απο την ηττα και με την Μπαρτσα εδειξε οτι δεν ειναι ομαδα για το φ4 και πως να ειναι αλλωστε με το μπασκετ που παιζει.Ο Τζιμ ειχε εντοπισει απο το καλοκαιρι το προβλημα του Ιβανοβιτς στο κοουτσαρισμα στα τελευταια 5' των αγωνων και μεχρι τωρα δικαιωνεται πανηγυρικα.Δυστυχως,ομως,περα απ' αυτο παρατηρουμε οτι το μπασκετ που παιζει η ομαδα ειναι ''οσα πανε κι οσα ρθουνε'',κανοντας τον Παναθηναικο μια κακη απομιμηση της παλαι ποτε Ταου.Εχοντας δει ολα τα ματς της ομαδας με την Ταου οταν την κοουτσαρε ο Ιβανοβιτς,ειχα σχηματισει αποψη για τις ικανοτητες του Μαυροβουνιου.Δυστυχως,η αποδοση του μεχρι τωρα ειναι απογοητευτικη.Σημερα μπορει να υπηρχαν αρκετα φαλτσοσφυριγματα(Μπερτομεου γαρ),ομως ο Ιβανοβιτς πραγματικα διασυρθηκε προπονητικα.Οι τελευταιες επιθεσεις ηταν τραγικες και παρατηρηθηκαν τα ιδια λαθη απο τον προπονητη.Για παραδειγμα δεν γινεται να ζητας ενα τριποντο και να χεις στην 5αδα τον Νελσον και παγκωμενους τους Γιανκοβιτς,Μπλουμς.Ο Πασκουαλ μαλλον δεν πιστευε στο δωρο του Ιβανοβιτς.Για ενα λεπτο ομως.Και στο ματς με τον Αστερα οταν οι Σερβοι επαιζαν ζωνη ο Νελσον ηταν και παλι παραδοξως στην 5αδα κι ο Σλοτερ(οπως κι ο Γκιστ)στον παγκο.Τοτε στα 2'30'' πριν τη ληξη αντιληφθηκε το λαθος του και το διορθωσε.Πλεον εχουν μαζευτει παρα πολλα για τον Ιβανοβιτς.Τα δυο ματς με τον Παοκ,το ματς στο Βερολινο,το ματς στην Πατρα,το ματς στο Ισραηλ,το σημερινο ματς και δυστυχως δεν φαινεται πως η ομαδα ανεβαζει την αποδοση της αφου κι επιθετικα ειμαστε χυμα κι αμυντικα δεν τρωμε σιδερα.Κι επειδη πρεπει να λεμε αληθειες σ' αυτο το σημειο της σεζον της πρωτης χρονιας του Πεδουλακη,η ομαδα επειθε περισσοτερο οτι μπορει να τρυπησει το ταβανι της,σε αντιθεση με το χρονικο σημειο που βρισκομαστε τωρα και με τον Ιβανοβιτς στον πρωτο χρονο του στην ομαδα(και δεν ημουνα φαν του Πεδουλακη)..Ο Παναθηναικος του Ιβανοβιτς δεν διακρινεται ουτε για τον χαρακτηρα του ουτε για την αποφασιστικοτητα του κι αυτο ειναι κατι πρωτογνωρο για την ομαδα.Ο ΔΓ επελεξε τον Μαυροβουνιο πονταροντας στο βιογραφικο του και στην εμπειρια του.Θεωρω οτι μεχρι τωρα δεν εχει δει αυτα που περιμενε.Εκτιμω οτι το καλοκαιρι δεν θα τον κρατησει.Και ισως αν μπορουσε να γυρισει το χρονο πισω,μπορει και να κραταγε τον Πριφτη..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νέλσον δεν έβγαινε γιατί έπαιζε άμυνα για δύο πίσω (όπως γράφτηκε σε άλλη σελίδα). Οι υπόλοιποι εκτός Γκιστ ήταν για κλάμματα στα μετόπισθεν. Ο Ιβάνοβιτς δε παίρνει κλειστό ματς με ομάδα πάνω κάτω ίδιου επιπέδου, ξεχάστε το. Αλλά επιτέλους, όποιος δεν είναι ευχαριστημένος με την οχτάδα να μην ξανασχοληθεί με την ομάδα. ΤΟΠ 16 λέγαμε και καλά είναι το καλοκαίρι. Τώρα σηκώσατε φρυδάκι όλοι και μου θέλετε και μαδρίτη.

      manu chao

      Διαγραφή
    2. Manu είσαι λάθος. Το θέμα δεν είναι τι θέλουμε εμείς, αλλά τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟ. Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι το ταβάνι της ομάδας είναι αυτό που βλέπεις; Δεν θέλουμε ο ΠΑΟ να είναι ο φτωχός συγγενής της οκτάδας. Έχει την ποιότητα με δυο προσθήκες το καλοκαίρι να κοιτάξει το Φ4. Όχι όμως όπως φαίνεται με αυτόν τον προπονητή. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν μπορώ να μην ασκώ κριτική.

      Officer

      Διαγραφή
    3. Φίλε vechhio συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλο το ποστ..Είχα γραψει στην προηγούμενη ανάρτηση του τζιμ μια καθαρή ερώτηση και επαναλαμβάνω,ποιος είναι ο τομέας που χαρακτηρίζει το φετινό παο?
      Φίλε manu,διαφωνούμε εδώ..Σίγουρα στην αρχή της σεζόν ο στόχος μας ήταν το top16,αύτο δε σημαίνει οτι στη φάση που είμαστε δεν έχουμε ενστάσεις και απαιτήσεις από την ομάδα.Δίνω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός.Το να γυρίσει σωστά η μπάλα και να πάρει ο οποιοσδήποτε το σουτ και να το χάσει δεν θα πώ τίποτα,αλλά όταν κάποια πράγματα δεν γίνονται σωστά και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τη νεανική ομάδα,ούτε με τους φθηνότερους παίχτες,ούτε με τη μέρα και την τύχη αλλά είναι καθαρά κομμάτι του προπονητή τότε ναι έχω θέμα..Πας σε ένα κλειστό ματσ και μου αφήνεις στην επίθεση να σε οργανώσει ο Νελσον στα τελευταία λεπτά,τότε τι θες να πω,όλα καλά?Κάνε αλλαγή Νελσον άμυνα Παππάς επίθεση και οργάνωση Μήτσο.Είμαστε 2 πόντους πίσω και ο Νέλσον παίρνει φόρα και πάει μόνος μέχρι μέσα και μου γυρνάει την μπάλα στον αντίπαλο.Εδώ φίλε δεν κατηγορώ τον παίχτη,αύτο που μπορεί αυτό δίνει.Εδώ φταίει ο κόουτσ που δεν μπορεί να πάρει τα καλύτερα από κάθε παίχτη στη σωστή στιγμή του ματς...
      ΜΗΤΣΑΚΟΣ

      Διαγραφή
    4. Φίλε Officer, γιατί δλδ αυτός ο προπονητής ,μπορεί να πάει με αυτό το ρόστερ στους 8 και δε μπορεί με 2 προσθήκες να πάει Φ4 και μάλιστα στη 2η χρονιά του ? Δεν το καταλαβαίνω !

      Υ.Γ Συγχαρητήρια Τζιμ, σε στηρίζω και σε διαβάζω πολύ καιρό παρ'όλο που δε γράφω ! Οαση !

      Γιώργος Φ

      Διαγραφή
  26. Κακή ήττα η χτεσινή.

    βαρέθηκα αυτά τα νταμπλ-τιμ τα οποία συνήθως οδηγούν σε ελεύθερο σουτ και σε επιθετικό ριμπάουντ των αντιπάλων... κρίμα για την προσπάθεια που έγινε.
    Μ άρεσε όμως που χτυπήσαμε διαβασμένα στους ψηλούς.

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ομάδα δεν έχει συνηθίσει να παίζει πλήρης.Είναι εμφανές.Με τις απουσίες καταφέρνει να συσπειρώνεται και να παίζει πάνω απο τις δυνάμεις της.Τώρα που έπαιξε πλήρης αποσυντονίστηκε.Πιστεύω πως με έναν μπράμο θα έπαιρνε ευρωλίγκα.Τώρα δύσκολα να κάνει κάτι έστω στα playoff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα παιδια
    Χτες ομολογουμένως χαλάστηκα αρκετα,ειχα να στεναχωρηθώ απο την ηττα απο την Σερβία το φθινοπωρο.Η κοινη συνισταμενη με εκεινο το παιχνιδι ειναι οτι οι αντιπαλοι ατομικα ηταν ανωτεροι απο τους δικους μας παικτες.Αυτο ηταν δεδομενο χτες και δε σηκώνει πολλες αντιρησεις.
    Θεωρώ επισης οτι ο Ντουσκο σε σχεση με αλλα αρνητικα αποτελεσματα στο χτεσινο παιχνιδι φερει τη λιγότερη ευθυνη τουλάχιστον μέσα στον αγώνα και το ροτεισον,εκει που εχασε απο τον πασκουάλ ηταν στο διαβασμα του παιχνιδιου.Δεν ξέρω γιατι δεν πολυαναφερεται απο τον τυπο και τον κοσμο αλλα ο Ντοελμαν ειναι απιστευτα καλος για αυτο που κανει (θυμιζει σε κανεναν αλλον εκεινον τον Γκοντφριντ του 96' στο σουλουπι;)και πραγματικα έβαλε άλυτα προβληματα στις αμυντικες προσαρμογες του ΠΑΟ.Επισης ο Πλαις εβαλε 15 ποντους με καρφωματα χωρις να σηκαωνει τα ποδια του.Προφανως εκει δε φταιει αυτος που μαρκαρει τον Πλαις αλλα η αμυνα που τον αφηνει να παρει τοσες μπαλες στο ζωγραφιστο.Για τον Ναβαρο οτι και να πει καποιος ειναι λίγο,επισης δε μασάει καθόλου απο έδρα...
    Για τους παικτες του ΠΑΟ πλην των Παππα-Γιανκοβιτς -Νελσον θεωρω οτι εχουν πιασει το ταβανι τους στην ευρωλιγκα και δε μπορουμε να περιμενουμε πολλα παραπανω.Ο Μπατιστα ας πουμε χτες ηταν συγκινητικος παρα τα λαθη του,δε μπορεις να περιμενεις αλλα.Ο Λαβαλ δεν ειναι ετοιμος σωματικα αλλα σιγα σιγα θα τον δουμε παραπανω.
    Εν τελει αλλο ενα παιχνιδι που χαθηκε στις λεπτομεριες (και με κακη διαιτησια αλλα ποιος περιμενει καλη διαιτησια με την Μπαρτσελονα;) και που πιθανως να μη στοιχιζει ρεαλιστικα πολυ ,αφου ακομα και με μικρη νικη θα μας βαζανε απο κατω.Να δουμε τη συνέχεια ,περιμένω καλό παιχνίδι και με τη Ρεαλ που ειναι ακόμα πιο ποιοτικη ομαδα αλλα δεν έχει την καρδιά ουτε το μυαλό της Μπάρτσα..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα ο Ντόελμαν μου θύμισε τον κοκκινομάλλη Johny Rogers, με καριέρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό. Λίρα 100

      Γιώργος Φ

      Διαγραφή
  29. Αν δεν ήταν ο Ρήγας με τον Μπερτομέου τώρα θα είχαμε πάνω απο 10 ευρωλίγκες.Ζούμε προκλητικές καταστάσεις χρόνια τώρα.Φαίνεται στο 50-50 της ελλάδας πως ο Παο στο μπάσκετ δεν έχει αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλημερα παιδια...........δυσκολα τα πραγματα μετα το χτεσινο παιχνιδι τωρα ετσι οπως τα καναμε η ομαδα θα παιξει υπο πιεση ολα τα παιχνιδια μεχρι τελος......συμφωνω με τον no_closure οτι πλεον καποιοι παιχτες δεν εουν την ποιουητα για παραπανω,βεβαια οι καλες ομαδες γινονται με εμπιστοσυνη στον προπονητη και με λιγες καλες κινησεις καθε καλοκαιρι......η μονη ελπιδα του παναθηναικου για παραπανω ειναι ο ....ολυμπιακος λογω ειδικων συνθηκων
    Υ.Γ no_closure....μπαρτσελονα και καρδια δεν πανε μαζι ειτε με μειονεκτημα ειτε με πλεονεκτημα αν βρει απεναντι της μια απλα καλη σκληρη ομαδα(ολυμπιακος,εφες) θα τα κανει πανω της.....εβλεπα χτες την εκπομπη της νοβα και μου κανε εντυπωση πως ολοι μαζι προσπαθουσαν να πεισουν τον κοσμο για την...υπερομαδα μπαρτσελονα,μια ομαδα που ειναι συνωνυμη του looser παρολο που παιζει ωραιο μπασκετ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. hello stonerook
      Σε σχέση με τη Ρεαλ μιλάω για καρδιά και μυαλό,που επίσης τη θεωρώ μεγαλύτερη looser απο τη Μπαρτσα.Ενα άλλος παράγοντας ειναι και ο Ναβάρο που και μονο η παρουσια του στο παρκε ανεβάζει πολυ την ομάδα και τους δυο τελευταιους αγωνες φανηκε ποσο σημαντικος ειναι και για το αποοτελεσμα.Oποτε δε μπορουμε να συγκρινουμε τη Μπαρτσα με Ναβαρο με τη Μπαρτσα χωρις αυτον.

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Καθαρά μπασκετικά δεν προκύπτουν από πουθενά οι περισσότερες (ρεαλιστικές) ελπίδες για τον Παναθηναϊκό σε μια πιθανή διασταύρωση του στη φάση των πλέι-οφ με τον Ολυμπιακό απ' ότι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κι αν με τους Ρώσους μιλάμε για 10-90, οι πιθανότητες με τον Ολυμπιακό είναι 30-70 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Η προϊστορία των αναμετρήσεών τους στην Ευρώπη έχει δείξει ότι την πρόκριση παίρνει πάντα αυτός που είχε την καλύτερη ομάδα όχι απλά ως ρόστερ αλλά ως ομαδική λειτουργία και συνολική απόδοση τη συγκεκριμένη σεζόν πέρα από τις "ειδικές συνθήκες" της εκάστοτε περιόδου. Αυτή η συνεχής επίκληση των ειδικών συνθηκών που θα δώσουν το μεταφυσικό πλεονέκτημα στο αουτσάιντερ είναι επί της ουσίας προσδοκία ή ευχή προς εκπλήρωση παρά πρόβλεψη.

      Billy Batts

      Διαγραφή
  31. Μαύρη τρύπα της ομάδας είναι το τρία παιδιά. Όπως είπε ο φίλος από πάνω, με Γιόνας και Μπράμο θα ήσουν φαβορί για Μαδρίτη. Δεν είναι εκεί το θέμα όμως. Ο Βλάντο αυτό μπορεί, είναι ένας μέτριος παίκτης. Ο Χαραλαμπόπουλος γιατί δε παίζει? Ο Σλότερ 30 λεπτά πάλι και άμυνα στον Ναβάρο/????Εκτεθήκαμε. Ο Λαβάλ 4 λεπτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στο πραγματικά do-or-die παιχνίδι (πάει η 2η θέση....) ο ΠΑΟ εμφανίστηκε αποφασισμένος μεν, αδύνατον να προσαρμοστεί και να πιέσει για 40' δε. Χώρια που έπαιξε -και πάλι- πρακτικά με 5 παίκτες (δυστυχώς χαμηλή πτήση και για το Βλάντο σήμερα), ενώ έχω την εντύπωση ότι ο Blums δεν φταίει τόσο ο ίδιος για την κατάστασή του, όσο ο τρόπος χρησιμοποίησής του. ΔΔ, Gist, Φώτσης, Batista και Παππάς, με βοήθεια αλλά πολλά πάνω-κάτω από τον Nelson. ΜΚΦ, Lawal (δικαιολογημένα), Βλάντο, Blums σχεδόν στο μηδέν, Slaughter με ένα καλάθι. Δεν βγαίνει έτσι απέναντι στη Barca των 3 centers, που φέρνει Navarro 7ο, τον Hezonia στο πάγκο, και με πάγκο που βάζει όσα και οι "βασικοί".

    Όλη η ζημιά έγινε στο 2ο δεκάλεπτο, αφού στο 1ο δεκάλεπτο παίξαμε στο 110% και άργησε να προσαρμοστεί ο Pascual, ενώ το ματς που *έπρεπε* να γίνει ήταν το 2ο ημίχρονο. Δηλαδή derby, κοντινό score, ο ΠΑΟ να παίζει κανονική και δυνατή άμυνα και να προσπαθεί και να κερδίζει 1-2 πόντους διαφοράς ανά 4-5λεπτο.

    Δυστυχώς ΚΑΙ χθες έγιναν τα ίδια λάθη και οι ίδιες αβλεψίες, συν 2-3 τραγικά και παιδικά λάθη από Nelson και Gist (τα βήματα του Batista είναι πλέον κλειδωμένα στοιχηματικά σε κάθε ματς). Βάσει συνολικής εικόνας και απόδοσης, δεν θα πω ότι δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Barca είναι πιο δουλεμένη, με μεγαλύτερο potential, με αυτοματισμούς, και φυσικά διπλάσιο βάθος πάγκου (αφού εμείς πρακτικά δεν έχουμε πάγκο).

    Αρκετά λαθάκια και από τον Κόμη, περίπου τα ίδια που κάνει σε κάθε ματς. Άραγε δεν υπάρχει κάποιος (Μπεροκαλ ?) να του τα θυμίσει, ή έστω να κρατήσει σημειώσεις ? Δηλαδή έχεις για 3 συνεχόμενες επιθέσεις ανάγκη για τρίποντο, και κρατάς μέσα τον Nelson, με Παπά και Blums στο πάγκο ?

    Για την διαιτησία, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, αλλά δεν ήταν και τίποτα το τρομερό, πλέον είναι αναμενόμενο το 48-52 υπέρ Ισπανών σε οποιοδήποτε εκτός έδρας (πλην ΣΕΦ, παραδόξως....). Οι δύο σχεδόν πανομοιότυπες φάσεις που αντικατοπτρίζουν πλήρως τη χθεσινή διαιτησία είναι το κλέψιμο (με χτύπημα χεριού) και καλάθι του Abrines, ενώ το πεντακάθαρο κλέψιμο του Batista δόθηκε foul (και προφανώς δεν μέτρησε το κάρφωμα που έκανε).

    Με αυτά και με αυτά, πάει η 2η θέση, αλλά ευτυχώς που έχασε η Maccabi και παίζεται η 3η θέση. Όχι ότι έχει νόημα, και η Alba παραφυλάει, απλώς θα δούμε και άλλα ενδιαφέροντα ματσάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλυτερη η μπαρτσα, εκμεταλλευτηκε καθε τραγικο μας λαθος και πηρε το ματς.εμεις ξεχασαμε να παιζουμε για κανα 5λεπτο εκει στο δευτερο δεκαλεπτο και βρεθηκαμε να κυνηγαμε σε ολο το υπολοιπο παιχνιδι μια ομαδα που κατεθεσε την ποιοτητα της στο 100% στο παρκε.

    οι ισπανοι μας επαιξαν φοβερη αμυνα και βγαλαμε ελαχιστα ελευθερα σουτ και πιστευω εκει κριθηκε το ματς.μας επνιξαν με την αμυνα τους κανονικα και μαγκια τους.

    αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η φυσικη κατασταση του λαουαλ.εκανε 2 πανω κατω, οταν και σκοραρε, και μετα δεν ειχε ανασες!!!κομματιαστηκε μιλαμε ο παικτης κανονικα.αυτος θελει κανονικα κανα 20ημερο φουλ προπονηση για να μπορεσει να παιξει κανα τεταρτο.....καμια σχεση εντελως με τον παικτη που μπηκε περυσι με την αρμανι και εκανε αμεσως τη διαφορα!!!!!

    κατα τα αλλα, κακος ο βλαντο, δε ξυπνησε καλα φαινεται και φανηκε απο το πώς του πηρε τη μπαλα στο α ημιχρονο ο αμπρινες.

    οσο για το νελσον, για τον οποιον γινεται πολυς λογος, παλι μετριος.προσπαθησε στην αμυνα αλλα στην επιθεση πολυ μετριος.η αδυναμια του στο σουτ κοστιζει στον παο αρκετα, ενω η λαθος πασα στο τελος ηταν εγκληματικη και δεν αρμοζει σε επαγγελματια ποιντ!!!μια πασα αποσταση ηταν και την εβγαλε εξω....

    ο παππας δε βρηκε το περιθωριο απο την καλη αμυνα των ισπανων να δρασει.προσπαθησε ομως, επαιξε καλη αμυνα στο ναβαρο (τα βαλε ολα με τον παππα κρεμασμενο πανω του με εξαιρεση το πρωτο σουτ), ενω ηταν ατυχος με το τριποντο που δε μετρησε αφου ο μπατιστα εκανε ενα ακομα ηλιθιο φαουλ....πολυ καλο το οτι ανεβαινει σταθερα ο παππας, θα φανει στη συνεχεια.

    προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος απο την ομαδα.παλεψαμε απεναντι σε εναν ανωτερο αντιπαλο, ο οποιος εκανε φοβερο παιχνιδι και χασαμε στις λεπτομερειες.αν κερδιζαμε θα το κλεβαμε το ματς αλλα δεν εγινε κατι τετοιο.η διαιτησια δεν ηταν παραγοντας εξελιξης για μενα.το να γκρινιαζουμε γιατι δεν επαιξε εδρα ειναι ανοητο.το να γκρινιαζουμε επισης γιατι εδωσε καποια σφυριγματα στη μπαρτσα ειναι αφελες.δε διαδραματισε ρολο ουσιαστικα.

    υ.γ πριφτης αντι ιβανοβιτς?οχι ρε παιδια!!!
    υ.γ το να συζηταμε για νβα στην παρουσα φαση, εστω και ως προοπτικη, για το βεζενκοφ ειναι υπερβολη.οταν θα φυγει απο το ασφαλες περιβαλλον του αρη θα δουμε τι ψαρια πιανει.
    υ.γ τι γινεται με το λουκα?το παραταει το αθλημα?
    υ.γ νικη στο καουνας αλλιως κινδυνευει και η προκριση!!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερή άμυνα λέει ο άλλος οι ισπανοί.ρε σεμε..ο παππάς προσπάθησε λέει.για την άμυνα του μπατίστα ούτε λόγος όμως. re oust

      Manos

      Διαγραφή
    2. μη δίνειςσημασία μανο , κλασσικός έλληνας μηδενιστής. μη τους διαβάζεις καν αυτούς, στο κάδο τα γραπτά τους

      Johny Q

      Διαγραφή
    3. Ο Παππάς μια χαρά άμυνα παίζει. Εννοείται πως σε σύγκριση με κάτι Μπατίστες κλπ είναι αμυντικός ογκόλιθος.

      Διαγραφή
    4. @ΜΑΝΟS,Johny Q

      παιδια πρωτα πρωτα πρεπει να μεγαλωσετε, κατανοητο?

      οταν μεγαλωσετε θα καταλαβετε τι εστι διαλογος και ανταλλαγη αποψεων.καλα μεχρι εδω?

      μετα θα δειτε οτι υπαρχει και ενα αθλημα που λεγεται μπασκετ που παιζεται με μια μπαλα πορτοκαλι.προσοχη, με μπαλα παιζονται πολλα αθληματα.προσοχη λοιπον μη μπερδευτειτε, ενταξει?

      μετα συνδιαστε τα ολα αυτα μαζι και θα μπορεσετε να κανετε μια συζητηση πανω στο μπασκετ.καταλαβαινω θα σας παρει χρονο γιατι πρεπει να μεγαλωσετε πρωτα.αλλα υπομονη!!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ με ΣΜ. Ο άλλος που λέει για μηδενιστές δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεται. Μάλλον έχει κάνει λάθος.

      Η επίθεση μας είχε χάσει λίγο τον προσανατολισμό της εκεί στο β δεκάλεπτο αλλά σ αυτό ευθύνη έχει η άμυνα της Μπαρτσα που μας έδινε ότι αυτή ήθελε.

      Απ τον Παππά προσωπικά μ αρέσει η διάθεση που βλέπω στην άμυνα κ πιστεύω πως φαίνεται να χει καταλάβει τι πρέπει να αρχίσει να κάνει.

      Για τον Νέλσον είμαστε άδικοι λόγω κάποιων ανόητων λαθών στην επίθεση. Νομίζω πως τον Χουέρτας τον έπαιξε αρκετά καλά στην άμυνα.

      Στην τελική η ομάδα είναι νέα, τώρα αναπτύσσεται, το έργο του κόουτς θα κριθεί μετά από ένα χρόνο κ βάλε.

      Διαγραφή
  34. Το παιχνίδι χάθηκε από την άμυνα αλλά κανείς δε λέει κουβέντα. 81 έφαγες από μια ομάδα που η Άλμπα αμυντικά την κουμαντάρησε σε 2 ματς.

    αν δε συζητάμε για βεζένκοφ ΝΒΑ για ποιόν θα συζητάμε? για τον Παππά που "ανεβαίνει"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω λεω απλα οτι ειναι υπερβολη να συζηταμε απο τοσο νωρις για το τι μπορει να κανει ο βεζενκοφ στο νβα.ας τον δουμε πρωτα σε ανωτερο επιπεδο και μετα μιλαμε για νβα.το οτι παιζει στον αρη ειναι το πρωτο επιπεδο.εχει να περασει πολλες "πιστες" ακομα για να μπορεσει ο βουλγαρος να μιλησει σοβαρα για νβα!!!

      τι δεν καταλαβαινεις?

      και ασε τον παππα, δεν κολλαει στην κουβεντα εξυπνε.

      αν θες βεβαια, "στειλε" στο νβα απο τωρα και το μουρτο, δικαιωμα σου ειναι....

      ΣΜ

      Διαγραφή
  35. Ο τροπος που ''στηνει'' τις επιθεσεις της η ομαδα πραγματικα ειναι ο ορισμος του παρωχημενου.Χερι-χερι αλλαγη της μπαλας σε κατι που θυμιζει το περιφημο ''figure-eight'' που μας διδασκε ο γυμναστης μας στο γυμνασιο 30 τοσα χρονια πριν και το οποιο πολλες φορες καταληγει σ' ενα παραλληλο μπασκετ και σουτ απο το τριποντο..Μπορει η Μπαρτσα να ειναι μια ομαδα με ποιοτητα και βαθος παγκου,επιπεδου φ4,ομως το προβλημα ειναι η εικονα της ομαδας στα δυσκολα παιχνιδια που δεν ειναι αξιοπιστη και δεν πειθει..Και στην αμυνα ο τροπος αντιμετωπισης των αντιπαλων ειναι μονοτονος κι αποτυχημενος.Επιμονη να δινονται βοηθειες σε μονιμη βαση ακομα κι αν δεν βγαινει μεσα στο παιχνιδι(βλεπε το χθεσινο ματς και το ματς με τον Παοκ στο πρωταθλημα).Και τα ασχημα ματς ειναι περισσοτερα κι ενδεικτικα του προβληματος.Το να γραφει καποιος οτι φταιει η ποιοτητα των παικτων για το χθεσινο ματς δεν ειναι η σωστη θεωρηση της καταστασης.Οι 32π στο ημιχρονο χθες και οι 22π στο ημιχρονο στο Βερολινο λενε πολλα..Ο Ιβανοβιτς σταθηκε τυχερος που δεν πληρωσε το κοουτσαρισμα περιβολι στα ματς με Αστερα και Παοκ(κυπελλο)αφου με διαφορετικα αποτελεσματα θα μετραγε αντιστροφα...VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι καλά που τουλάχιστον θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα αυτοί που γράφανε πως το μπάσκετ του Ιβάνοβιτς είναι το σούπερ ντούπερ, θεαμτικό, μόντέρνο κλπ και πως το μπάσκετ που παίζαμε επί Ζοτς είναι ...ξεπερασμένο (χαχαχα).

      Διαγραφή
    2. @Ανωνυμος 2 31...Ηταν θεαματικο οταν η Ταου επαιζε στο γηπεδο της κι οταν της πηγαιναν τα σουτ εμοιαζε κατηφορικο.Εκτος εδρας εχανε απο τη δυναμικη της και γι' αυτο δεν μπορεσε να κανει την υπερβαση..Οσο για τις συγκρισεις με τον Ζοτς το αφηνω ασχολιαστο..Οποιος εχει χρονο ας βρει το πρωτο ματς που παιξαμε με την Ταου οταν επιστρεψαμε στο οακα μετα τους Ολυμιακους Αγωνες.Ηταν στην πρωτη φαση της ευρωλιγκας..Θα χορτασει καλο μπασκετ,αλλα και θα καταλαβει πολλα πραγματα για τις διαφορες σε προπονητικο επιπεδο..VECCHIO

      Διαγραφή
  36. Ο ΠΑΟ φέτος είναι πιο soft και απο τον Blackhead.Nuff said.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. http://www.sdna.gr/gr/gnomes/manos-manouselis/arthro/20619/europaikes-diakriseis-mono-apo-tin-tileorasi-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο ιβανοβιτς χανει αλλο ενα παιχνιδι κατα κρατος απο τον αντιπαλο προπονητη,ειναι αδικαιολογητος ο χρονος των μαυροκεφαλιδη και λαβαλ στο χθεσινο παιχνιδι.ο ενας βαζει σε 4 λεπτα 4 ποντους και περνει και ενα φαουλ ενω σταματησε σε καποιες φασεις το pick n roll της μπαρτσελονα κατι που δεν μπορουσε με τιποτα να κανει ο μπατιστα,ενω ο αλλος πηρε ολες κ ολες δυο προσπαθειες εκ των οποιων η μια ηταν ενα τριποντο στο τελος του χρονου(τουλαχιστον δεν ηταν βηματα...).Απαραδεκτο επισης να τρως 12 σερι ποντους και να περνεις time out οταν το σερι φτασει στους 10. Εχω την εντυπωση οτι ο ιβανοβιτς περιοριζει τις δυνατοτητες της ομαδας του.

    sailgeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  39. 3 πράγματα για Παο...

    1. τραγικα διαιτητικα λαθη(?). end of story,
    παμε στο μπασκετ.

    2. κακο κοουτσαρισμα.
    σορρυ Ντουσκο αλλα επι Ζοτς με 8 λεπτα μπονους
    βολων θα ειχε ΚΥΝΙΚΟ ποσταρισμα μεχρι αηδιας +
    ντραιβ με επιδιωξη επαφης (=παππας). φθορα και
    ευκολοι ποντοι απο γραμμη. Δυστυχως δεν επεδιωξες
    τιποτα απο τα 2.

    3. ελλειψη κοχονες.
    την προηγουμενη ηταν ο Γιανκο (αληθεια ρε Βλαντο
    εχεις μια θεση μονος σου...ποσους παικτες θα αφησεις
    να τη παιξουν για σενα..?), σημερα ο Νελσον.
    προσωπικα μου ειναι συμπαθεις και αγαπητοι και 2 αλλα
    μια ελλεψη κρυου αιματος ειναι εμφανης, πραγμα που κανει
    δυσκολο να κερδηθουν κλειστα ματς πλεον.

    υγ. Ο λαβαλ παιχνιδι το παιχνιδι ανεβαινει, μπορει ομως πλεον
    να ειναι αργα για το κατι παραπανω...επρεπε να αποκτηθει με
    την απομακρυνση του Ραιτ.

    υγ2. Ναβαρο τοσο ασυμπαθηστος οσο και παικταρας (διαβαζεται και
    αντιστοφα)

    G-Bo

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  40. 3 πράγματα για Παο...

    1. τραγικα διαιτητικα λαθη(?). end of story,
    παμε στο μπασκετ.

    2. κακο κοουτσαρισμα.
    σορρυ Ντουσκο αλλα επι Ζοτς με 8 λεπτα μπονους
    βολων θα ειχε ΚΥΝΙΚΟ ποσταρισμα μεχρι αηδιας +
    ντραιβ με επιδιωξη επαφης (=παππας). φθορα και
    ευκολοι ποντοι απο γραμμη. Δυστυχως δεν επεδιωξες
    τιποτα απο τα 2.

    3. ελλειψη κοχονες.
    την προηγουμενη ηταν ο Γιανκο (αληθεια ρε Βλαντο
    εχεις μια θεση μονος σου...ποσους παικτες θα αφησεις
    να τη παιξουν για σενα..?), σημερα ο Νελσον.
    προσωπικα μου ειναι συμπαθεις και αγαπητοι και 2 αλλα
    μια ελλεψη κρυου αιματος ειναι εμφανης, πραγμα που κανει
    δυσκολο να κερδηθουν κλειστα ματς πλεον.

    υγ. Ο λαβαλ παιχνιδι το παιχνιδι ανεβαινει, μπορει ομως πλεον
    να ειναι αργα για το κατι παραπανω...επρεπε να αποκτηθει με
    την απομακρυνση του Ραιτ.

    υγ2. Ναβαρο τοσο ασυμπαθηστος οσο και παικταρας (διαβαζεται και
    αντιστοφα)

    G-Bo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. O Ivanovic δεν είναι ο winning coach και ΔΕΝ προσλήφθη για αυτό.Ο ΠΑΟ τον πήρε για να στρώσει Παππα Βλάντο (ΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ) και ΚΥΡΙΩΣ για να δουλέψει στις προπονήσεις με τους μικρούς, βλέπε Τρίκαλα. Του χρόνου ευελπιστούμε να έρθει άλλος ένας νεαρος για 4ρι και να δούμε περισσότερο χρόνο στο παρκέ Μποχωρίδη, Λούντζη, Κόνιαρη και Χαραλαμπόπουλο από παίκτες τύπου Νελσον και Μπλουμς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεν εχουν καποιο κερδος οι μεγαλες ομαδες παιρνοντας τον Βεζενκοφ. Πιανει θεση ξενου και δεν εχει εμπειρια απο υψηλο επιπεδο. Και ειναι και φευγατος απο την αποψη οτι στην πρωτη ευκαιρια θα την "κανει" για ΝΒΑ. Αρα ποιος ο λογος να κλεισεις εναν τετοιο παικτη; Το μονο κερδος που θα μπορουσαν να εχουν ομαδες οπως ο Παναθηναικος ή ο Ολυμπιακος ειναι αν τον κλεισουν για τουλαχιστον 5 χρονια, με την προοπτικη να βγαλουν καποια χρηματα στο μελλον. Αλλα κατι τετοιο δεν θα θελει ο βεζενκοφ αρα θεωρω ονειρο τη μετακινηση του Βεζενκοφ σε καποια μεγαλη ευρωπαικη ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βεζένκοφ είναι αρκετά καλός. Με την ανάλογη δουλειά στη συνέχεια στέκεται και σαν ξένος οπουδήποτε.

      Διαγραφή
  43. Το ματς του Παναθηναικου ειναι στο τελευταιο λεπτο. Εισαι πισω με 3 ποντους και θες τριποντο. Η μπαρτσελονα σε ολο το ματς αφηνει προκλητικα ελευθερο τον Νελσον καθως γνωριζει οτι ειναι ακινδυνος απο την περιφερεια. Και τι κανει ο Ιβανοβιτς; Αφηνει μεσα τον Νελσον ο οποιος ηταν τραγικος σε ολο το ματς(και κανει και το λαθος εννοειται στη συνεχεια) τον αφηνουν βεβαια αμαρκαριστο οι παικτες της Μπαρτσελονα , κανοντας double team στους υπολοιπους καλους σουτερ μας, και αφηνει εκτος πενταδας Σλοτερ και Μπλουμς... και χτυπας στο κεφαλι σου στο τοιχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ρε παιδια βλεπω μια ευρυτερη κατακραυγη για τον ιβανοβιτς τη στιγμη που δεν καταλαβαινω τοσο το λογο.Οκ ειναι κακος closer στα παιχνιδια!Αυτο τ ο ξεραμε!Ειναι ομως δουλευταρας,εχει μια συγκεκριμενη φιλοσοφια που λιγοι εξυπηρετουν απο το ροστερ,εναν προεδρο που δεν ξερει τι θελει,εναν κοσμο που κατα πλειοψηφία δεν ξερει τι θελει και ολα αυτα τη στιγμη που ειναι ακομα μεσα στο κολπο του πλεονεκτήματος.Επισης αν και κακος closer δεν εχω δει τον παο στα "κακα του" ματς να διασυρεται, ισα ισα το αντιθετο.Τεσπα ολα αυτα τα λεω τελειως φιλικα ( ειμαι ολυμπιακος) γιατι πρεπει να μαθουμε να βλεπουμε τα πραγματα νομιζω πιο σφαιρκα καποια στιγμη στο μπασκετ και οχι μονο.Με εκτιμηση προς ολο το μπλογκ, Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιώργο.. Έχει και εσύ την εκτίμηση μας για το σχόλιο σου..

      Διαγραφή
  45. Δεν πειραζει παιδια, θα κερδισουμε τη Ρεαλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Για να λεμε του στραβου το δικιο, το κυριως παιγνιδι δεν ηταν ΠΑΟ-Μπαρτσα αλλα Διαμαντιδης-Ναβαρο και το αποτελεσμα ηταν 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο 5.06 δεν ειναι του στραβου το δικιο,ειναι της δικης σου κρισης το δικιο.Δες τι συμπαιχτες εχει ο ενας και ποιους ο αλλος,Ετσι για την ιστορια ο ΔΔ ειχε 18 pir καi o Nαβαρο 16 pir παρο ολο που ειχε κερδισει περισσοτερα φαουλ σε λιγοτερο χρονο o δευτερος.Ο ΔΔ με περισσοτερη ωρα ολη την αμυνα πανω του κερδισε μονο 3 φαουλ.Αυτο το τελευταιο το γραφω για καποιον που ελεγε εδω μεσα οτι η διαιτησια μας ευννοησε ενω ο Ναβαρο εφτυνε λεει αιμα για να παρει φαουλ. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=186&seasoncode=E2014

      Διαγραφή
  47. Είναι πάντως λυπηρό, ένα εξαιρετικό άρθρο-ανάλυση για τον Βεζένκοφ, να καταλήγει σε φόρουμ Ευρωλίγκας, όπου ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Προσωπικά, το θεωρώ προσβολή προς τον αρθρογράφο. Και το επισημαίνω γιατί ως αναγνώστης του hoopfellas, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται... Ο άνθρωπος γράφει για τους Χοκς, και από κάτω Παναθηναϊκοί-Ολυμπιακοί στον μικρόκοσμό τους. Πραγματικά λυπηρό, μιλάω πάντα για τον εαυτό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η κριτική που κάνω στην ομάδα μου ειναι καλοπροαίρετη και όχι κακοπροαίρετοι.ητε σε ματς που έχουμε κερδίσει η χάσει έχουμε πρόβλημα στα ριμπάουντ στην άμυνα στο πίκ εν ρολ,στα τελειωματα.δεν περιμένω να πάρουμε την Ευρωλίγκα.δεν γίνεται αυτο φέτος.ομως δεν βλέπω και πράγματα που περίμενα να δω όπως τρανζιτιον,πίεση στην μπάλα,καλή κυκλοφορία.που ειναι αυτά;ολα αυτά τα προβλήματα μαζί με τα λάθη του Ντούσκο που θεωρώ εγώ με προβληματίζουν.μπορει σε ολα αυτα να κάνω λάθος.προπονητης δεν είμαι.τη γνώμη μου λέω έστω και αν ειναι λάθος.πιο πολύ με προβληματίζει ο Ντούσκο.δεν εχω απαίτηση να πάρει την Ευρωλίγκα πρώτη χρόνια με νέους παίχτες.θελω όμως να μου δείξει φέτος οτι με αυτόν τα επόμενα χρόνια θα παίζω ωραίο κ αποτελεσματικό μπάσκετ και θα πάρω και τίτλους.τα επόμενα χρόνια.δεκτα ολα αυτα για το Μπατζετ για τους στόχους για τους νέους.ομως πρέπει να δείξει κάποια πράγματα.η ζυγαριά προς το παρόν ειναι στο αρνητικό.μακαρι να αλλάξει.παντως τωρα εγώ δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν αυτός ο προπονητής μπορεί να μας οδηγήσει στην κορυφή τα επόμενα χρόνια.μπορει και να μπορεί μπορεί κ όχι πάντως η αίσθηση που έχει αφήσει τελευταία ειναι οτι δεν μπορεί.βεβαιος η χρόνια έχει πολύ ψωμί ακόμα και στο τέλος μπορει να έχουν ανατραπεί τα πάντα για εμάς σε σχέση με το τωρα όπως όμως και όλες τις υπόλοιπες ομάδες.στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο.καλά να είμαστε ολοι να χουμε να λέμε.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. το κείμενο είναι για τον Βεζενκοφ αλλα όλοι ασχολούνται με τον ΠΑΟ

    για μένα καλύτερα να πάει του χρόνου σε ομάδα επιπέδου euroleague για να έχει ανταγωνισμό στην προπονηση πχ στην εφες να κοντράρει τον Σαριτς

    αλλά γιατί να μην παει όμως ΝΒΑ και ας παίξει και στην D-League περισσοτερο θα βοηθηθει αφού θα ακολουθήσει το πρόγραμμα εξέλιξης που πρέπει

    οσο αυτο jim που λες ότι στο ΝΒΑ θα τον κάνουν 3αρι γιατί να μην γίνει ενα κοντο 4αρι ?


    ο ΠΑΟ εχει ταβάνι και η Μπαρτσελόνα το επιβεβαίωσε
    ο Ιβανοβιτς εχει ενα τρόπο παιχνιδιού που δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν όλοι
    εμενα αυτό που με ανησυχεί είναι η πτώση της επίθεσης

    JIM ο φίλος σου ο Mirotic κάνει step up στο rotation του χρόνου τον εχω για βασικό αλλά αυτή η αθλητικότητα του taj gibson του δίνει προβάδισμα.

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε έχει το μέγεθος και τον κορμό αλλά εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία θα μπεί στο ΝΒΑ. Σήμερα ο Βέζε είναι αργός για να αμυνθεί στο "3" και θέλει δύναμη για το κάνει στο "4" στην Αμερική. Και φυσικά,πολλά πράγματα ακόμα αλλά ξεκινάμε από εκεί. Ο Μίροτις πηγαίνει αρκετά καλά.

      Διαγραφή
  50. Oπως το πε ενας φιλος παραπανω: στην αρχη της σαιζον διαβαζαμε οτι ο ΠΑΟ ουτε θα περασει στους 16 και τωρα γκρινιες γιατι δεν θα χουμε πλεονεκτημα εδρας στους 8.
    Για συνειδητοποιειστε λιγο τι ροστερ εχει ο ΠΑΟ.
    Γιατι αν το κανετε τοτε θα καταλαβετε γιατι νικησε η Μπαρτσα χθες και ποσο υπερβαση ειναι να κυνηγα 8αδα ο ΠΑΟ.
    Η φανελα κυριοι. Η φανελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κατα την γνωμη μου για την χθεσινη εικονα φταινε δυο ανθρωποι, κυριως ο Δημητρης ο Γιαννακοπουλος και δευτερευοντως ο Ντουσκο ο Ιβανοβιτς. Για τον Γιαννακοπουλο:
    Τι ακριιβως θες απο την ομαδα φετος φαιναλ φορ και για αυτο εφερες λαουαλ η ελληνοποιηση και για αυτο παιζουμε με μπλουμς και λαουαλ; Αν θες το πρωτο, τοτε θα πρεπει να ξερεις πως με πορδες και βαφονται αυγα. Τωρα μεταξυ μας ελληνοποιηση ΔΕΝ γινεται παιρνοντας απλα δεκαεξαχρονους. ΠΡΕΠΕΙ να τους παρεις και αυτους, αλλα αν θες ελληνοποιηση παρε καλαθη κουφο μπουρουση κτλετσι γινεται ελληνοποιηση. Εκανες μια τραγικη επιλογη κοουτς λογω απειριας και πιεσης χρονου με πεδουλακη. Φετος γιατι εκανες παλι τραγικη επιλογη κοουτς; Πηρες εναν κοουτς που ειχε να προπονησει δυο χρονια, εναν κοουτς που μετα απο δεκα χρονια στην ταου που την εκανε ενα υπολογισιμο μεγεθος ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ, εναν κοουτς που στην μονη ομαδα με φιλοδοξιες για κατι παραπανω εφυγε φεβρουαριο μηνα και ειχε αναγκασει τον ναβαρρο να παει νβα επειδη ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΧΕ. Γιαννακοπουλε πλεον μεχρι τα πλει οφ ειναι εξι βδομαδες. Λογικα θα βγουμε τριτοι. Διωξε απο τωρα τον ιβανοβιτς και παρε νεο κοουτς που θα εχει εξι βδομαδες να προετοιμαστει. Χρονος υπαρχει. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ. ΑΝΤΕ ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΠΟΥ ΝΙΚΟΥΣΕ ΜΕ 25 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    Λεω στην αρχη οτι φταρι κυριως ο Γιαννακοπουλος γιατι το ανεκδοτο με τον ιβανοβιτς μπορει να το τελειωσει αν πασα ωρα και στιγμη. Και παμε τωρα και στον Ντουσκο:
    Στο χθεσινο ματς τα εκανε ΟΛΑ ΣΑΛΑΤΑ. Αμπελαλε ο γκιστ στο πρωτο ημιχρονο, 20 λεπτα στο δευτερο τα 10 ως πενταρι λες και δεν εχουμε πενταρια. Αμπελαλε ο Βλαντο το μοναδικο τριαρι μας σε ολο το δευτερο ημιχρονο. 13 λεπτα συνεχομενα ο παππας στο δευτερο ημιχρονο, αμπελαλε στα υπολοιπα. 4 λεπτα ο λαουαλ αμπελαλε στην συνεχεια, αμπελαλε και ο λουκας μετα απο ενα τριλεπτο. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΟΤΕΙΣΙΟΝ; ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΤΕΙΣΙΟΝ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΛΣΟΝ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΒΑΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΤΡΙΠΟΝΤΟ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΡΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΡΙΛΕΠΤΑ; ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΣΛΟΥΕΡ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ; Αλλα το κορυφαιο το ειπε μετα το ματς. Τον ρωτανε μετα απο τεσσερις συνεχομενες ηττες απο την μπαρτσελονα αν εχει διαβασει λαθος το παιχνιδι και απανταει ΟΧΙ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ. ΔΕΜ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ. ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΑΥΡΟ ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΒΡΕΣ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ. ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΑΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΤΖΙΟΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΟΥΜΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΤΙΣΤΑ; Και επειδη καποιοι θα πουν οτι και η τριτη θεση ειναι επιτυχια ιδιαιετρα για ηην πρωτη χρονια, εγω απανταω ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΤΑΝΩ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΦΤΑΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ.

    ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΧΡΗΣΤΕ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ.
    ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.
    ΤΖΙΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.



    ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Respect για το ύφος. Νταξ δεν είναι τόσο κακός ο Ντουσκο. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ. Εχει αντιληφθεί κανένας ότι οι 7-8/12 (Νέλσον, Σλώτερ, Μπλουμς, Γιάνκοβιτς, Μπατίστα, Μαυροκεφαλιδης, Μποχωρίδης, Παππάς?) του ΠΑΟ πριν παίζανε Γιούροκαπ ή είναι επιπέδου Γιουροκαπ και μαλιστα σε ομάδες τοπ16? Έχει πιάσει κανένας ότι και οι έλληνες που βγήκανε (Παππάς Γιάνκοβιτς) μπροστά δεν ήταν θέμα σχεδιασμού αλλά θέμα χρημάτων? Και ότι καλά ματς κάνανε τα κάνανε με τις υποδεεστερες ομάδες πλην Μακαμπι.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕ 2-3 ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ (ΔΔ, Φώτση, Γκιστ?). Τουλάχιστον όχι αμέσως. Αλλά Διαμαντίδη για πόσο ακόμα θα έχεις...?

      ο Λαουαλ αργησε ένα γύρο

      Διαγραφή
    2. Χα χα , μιλαμε για μεγαλο συγγραφεα .... Θα προσλαβει εσενα ο Γιαννακοπουλος να τη προπονησεις εσυ την ομαδα ..
      Που εισασταν ολοι εσεις οταν ηταν κατηφορα το ΟΑΚΑ ? Ομαδαρα λεγατε να παρει συμβολαιο ο Μπλουμς λεγατε παιχτουρι λεει τα βανει τα τριποντα με κλειστα ματια ... Τραγικοι ειστε εντελως ...
      Αν ο Γιαννακοπουλος μοιαζει με εσας , τοτε ναι σιγουρα θα τον διωξει τον Ιβανοβιτς ...

      Διαγραφή
    3. Ανδρέα ας μη το μηδενίζουμε όλα.. Ο Ιβάνοβιτς έχει σαν προπονητής τα συν και τα πλην του. Τα έχουμε αναλύσει από το καλοκαίρι. Έχει κάνει λάθη ναι, αλλά και ποιος δε κάνει..? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σαν μπασκετική κουλτούρα πρέπει να έχουμε υπομονή. Αυτό έχει κυκλώσει αυτή η σελίδα. Ας περιμένουμε να τελειώσει η σεζόν..

      Διαγραφή
  52. Ti allo prepei na eipwthei gia afto ton anekdiigito Ivanovic. Kanei MPAM apo tin arxi tis xronias oti den KANEI gia ton Panathinaiko. Lipamai ton Diamantidi... Giannakopoule ekanes lathos epilogi. Den peirazei, neos eisai. Simvainoun afta. Apo ta lathi mathainoume! Prepei na rikseis xrima to kalokairi na pareis enan poli kalo, sovaro proponiti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ωραίοι όλοι που κράζουν τον Ιβάνοβιτς. Λογικά στην αρχή της χρονιάς δεν πρέπει να σχολίαζαν και πολύ.
    Αλλά δεν πειράζει το καλοκαίρι θα πάρουμε τον Πόποβιτς...

    tsou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Φοβερό άρθρο για άλλη μια φορά αλλά λάθος το timing.Το κακό είναι ότι όταν μπερδεύονται και σχόλια επικαιρότητας όποιος ενδιαφέρετε να παρακολουθήσει τις απόψεις του υπόλοιπων αναγνωστών πάνω στο θέμα του άρθρου δυσκολέυεται αρκετά.Τέτοιου είδους άρθρα θα ήταν τέλεια για αναρτηση ΣΚ.

    Συμφωνώ σε όλα όσον αφορά την ανάλυση για τον Βεζένκοφ. Ορισμένες παρατηρήσεις:
    1. Είτε στο 3 είτε στο 4 είναι επιτακτική η ανάγκη σωματικής βελτίωσης και ταχυδύναμης. Δυστυχώς μάλλον δεν έχει το κατάλληλο γενετικό προφίλ αλλά έχουν δεί πολλά τα μάτια μας ειδικά στον "μαγικό" κόσμο του NBA
    2. Ωριμότητα και στοιχεία χαρακτήρα εντυπωσιακά για την ηλικία του. Αν τέτοιοι παίκτες δεν έχουν την ανάλογη πορεία στο άθλημα (φυσικά βέβαια πάντα μακριά απο τραυματισμούς, φτου φτου) τότε ποια θα πρέπει να είναι τα πρότυπα για τους μικρότερους??
    3. Είναι η ελληνική λίγκα πλέον σκληρά τακτική? Τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα φέτος έχει αλλάξει αρκετά το μπάσκετ που βλέπουμε στην Α1 ιδιαίτερα σε επίπεδο ρυθμού. Πλέον επίσης όλοι οι αμερικάνοι σε ομάδες επιπέδου 8 και κάτω κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο,σαν να είναι στο κολέγιο...
    4. Τάση για Fundamental basket στο NBA? Μάλιστα... Είναι αλήθεια αλλά αμφιβάλλω αν θα κρατήσει για πολύ. Είναι μέχρι να εκκολαφτεί ο επόμενος εξωγήινος.
    5. Τέλος όσον αφορά το αμεσο μέλλον της καριέρας του Σάσα αν και αριανός πιστεύω θα ήταν το ιδανικό για αυτόν να πάει το καλοκαίρι σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα στο κυρυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Liga Endesa.
    Όσο για τον Αγγέλου θεωρείτε ότι υπάρχει ακόμα καλό κλίμα και η ανάλογη εκτίμηση σε αυτή τη σχέση? Προσωπικά έχω πολλές αμφιβολίες. Από την άλλη πόσο εύκολο είναι κάποιος νεαρός ταλαντούχος παίκτης να αρνηθεί την προοπτική συνεργασίας με τον σοφό??

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον καλλιτέχνη.. Σωστός, το timing πολλές φορές είναι μυστήριο. Όμως είναι θέμα "έμπνευσης".. Όταν σου έρχεται, το κολλάς επί τόπου το κείμενο γιατί βγαίνει καλύτερο. Το επίπεδο τακτικής στην Α1 είναι πολύ υψηλό σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές λίγκες. Δε ξέρω αν παρακολουθείς.. Απλά υπάρχει μια τάση την τελευταία τριετία να ανέβει λίγο το τέμπο..

      Διαγραφή
  55. Μεστό παιχνίδι απ τον ΟΣΦΠ απεναντι στην επικινδυνη Αρμανι και εν τελει μια μεγαλη νικη.Χιλια μπραβο στον Σφαιροπουλο για το τη διαχειρηση του ροστερ και την ενταξη του Παπαπετρου στο ροτεισον,ο Πριντεζης ειναι να τον πιεις στο ποτηρι στα τελευταια ματς και ο Σπανουλης ειναι αποτελεσματικος.Επισης πρεπει να παρει πολλα credits ο Μπαρτζωκας για τους Νταρντεν και Λαφαγιετ( ο πρωτος αριστος ο δευτερος μετριος σημερα) αλλα και Χαντερ που πλεον κουμπωνουν τελεια στο συνολο και τα αποτελεσματα ερχονται με αρκετα καλο μπασκετ μαλιστα.
    Το επομενο ματς ειναι κομβικο προφανως αλλα ο ΟΣΦΠ δειχνει οτι ειναι ετοιμος για καλα πραματα φετος.Ξανα μπραβο στη δουλεια που κανει ο Σφαιροπουλος

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικός ο Σφαιρόπουλος, με εκπλήσσει ευχάριστα.

      Διαγραφή
  56. Kai kati allo... Lipamai olous aftous pou ipotithetai oti VLEPOUN basket kai parol'afta pane na mas peisoun oti o Ivanovic einai kanonikos proponitis kai mporei na petixei ston Panathinaiko. Akoma kai 13xrona na valeis na doun ton fetino Pao tha sou poun oti i omada DEN TRAVAEI! Akoma kai 13xrona me midamines gnwseis girw apo to athlima! Les kai to basket einai epistimi pou thelei na exeis teleiwsei Harvard gia na to katalaveis! Ante re mirwdiades! Tzampa parakoloutheite to athlima. O Obradovic einai 1000 fores kaliteros apo afton pou exoume simera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. toulson τριπονταρα
    κίνηση που κανουμε στο ανοιχτο στην γειτονια
    και ο Saric ουτε που το καταλαβε πως το εφαγε!!
    ο Σοφός κάνει λάθη
    πως βγήκε ο Σαριτς να μαρκαρει τον τουλσον?
    δεν επαιξε και καποιο φοβερο σύστημα η Μαλαγα για να γίνουν τοσα switch ωστε να παει το 4αρι στο 2αρι



    ο ΟΣΦΠ με τον Σπανούλη παει άκοπος
    Σπανούλης για MVP αν συνεχίσει έτσι

    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αναντολού δεν έχασε από εκεί. Έχασε γιατί έφαγε 93.. Ανεπίτρεπτο.

      Διαγραφή
  58. Jim μια παρακληση να κανεις μια αφιερωση σε ομαδες και παιχτες που αγωνιζονται στο Eurocup! Eκει στην Κhimki μηπως (ξανα)χτιζεται κατι καλο ??!

    Sirius

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παρακολουθώ πολύ στενά φίλε.. Υψηλό επίπεδο και αρκετός ανταγωνισμός. Η Κίμκι, ποιοτικά καθαρά και σε επίπεδο ρόστερ (γιατί στην πραγματικότητα παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα) είναι ομάδα play-offs Ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
  59. http://probasketballtalk.nbcsports.com/2015/03/04/report-grizzlies-suspended-tony-allen-for-physical-confrontation-in-practice-with-nick-calathes/

    Τζιμ, αξίζει 2 μύρια το χρόνο ο Καλάθης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά, με τις τιμές που παίζουν τώρα στην αγορά (εξαρτάται πάντα και από ποια ομάδα ενδιαφέρεται βέβαια) τα 2 είναι πολλά.

      Διαγραφή
  60. Έχω να γράψω πολύ καιρό αλλά σας διαβάζω όλους όταν βρίσκω χρόνο.

    1.Βεζένκοφ: παιχτάρα, θα κάνει μεγάλη καριέρα είτε εδώ είτε στην άλλη μεριά..
    2.Γιαννακόπουλος: ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι θέλει, ελληνοποίηση, αποτελέσματα, Καλάθη, σουφλέ, παστίτσιο ??
    3.Ιβάνοβιτς: πολύ καλός στο να βγάζει ταλέντα μέσα από την προπόνηση, ακμαίος Μήτσος, Αντώνης φέτος, αλλά μέτριος στη διαχείριση του παιχνιδιού, ειδικά των κλειστών ματς.
    4.Παππάς: αυτός είναι ο κύριος λόγος κατά τη γνώμη μου που ήρθε ο Ιβάνοβιτς.Αν δεν τον στρώσει αυτός τότε ποιος και φαίνεται ότι ο Νικόλας το χει καταλάβει κ μπράβο του.
    5.Φίλαθλοι/οπαδοί: εξαρτάται τι θέλει ο καθένας...αποτελέσματα, Ελληνικό κορμό, ωραίο μπάσκετ κλπ...εγώ ας πούμε θέλω Ελληνικό κορμό και διαδοχή Διαμαντίδη...
    6. Παστίτσιο χαλαρά

    ΣΑΡΑΚΙΝΑΣ13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. οι αγγελοπουλοι δεν ειναι ηλιθιοι που κρατανε τον κορμο της ομαδας σταθερο καθε χρονο . αφου βρηκαν μια συνταγη την κρατανε , δεν αλλαζουν 12 παικτες καθε καλοκαιρι . ο παο ακομη και οταν βρισκει μια συνταγη , τους διωχνει ολους και φτου κι απο την αρχη . δηλαδη το λαθος που εκανε ο οσφπ επι πολλα χρονια στο παρελθον . και μεχρι εδω που εχει φτασει ο παο ειναι μεγαλη επιτυχια . μην ξεχναμε οτι ετσι οπως ηταν η ομαδα το καλοκαιρι , ηταν για να τρωμε 40 ποντους μεσα εξω σε ελλαδα και ευρωπη . οποιον προπονητη και να εχεις (πλην ιβκοβιτς) , οταν η 12αδα ειναι σχεδον ολοκληρη καινουρια δεν μπορεις να περιμενεις θαυματα . στον σφαιροπουλο παντως οφειλω να υποκλιθω γιατι παιρνει ακομη και απο τον 12ο παικτη το καλυτερο δυνατο και μοιραζει μαεστρικα τους χρονους συμμετοχης χωρις να υπερφορτωνει λιγους . αυτο προυποθετει οτι ξερεις να παρεις απο τον καθε παικτη το καλυτερο στοιχειο του και να κρυψεις την αδυναμια του . σε καθε περιπτωση ο οσφπ παιζει την καλυτερη αμυνα στην ευρωπη . εχει βρει τον τροπο ακομη και στην ασχημη επιθετικα βραδια του , να φαει παση θυσια λιγοτερους ποντους απο οσους θα βαλει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά. Ο σταθερός κορμός και οι ευεργετικές συνέπειες αυτής της επιλογής από μια ομάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή. Η σελίδα αυτή αυτό ακριβώς διακηρύττει. Υπομονή. Ο Σφαιρόπουλος κάνει εξαιρετική δουλειά. Εξαιρετική..

      Διαγραφή
  62. Που σαι ρε Τζιμ; Λίγο ακόμη και θα σε βγάζαμε στο αμπελαλε.
    Καλά τα πήγε ο μικρός Ντιρκ σήμερα.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα.. Είμαι εκτός φιλαράκι, επιστρέφω αύριο. Καλά όχι και μικρός Ντιρκ.. Balkan Dirk καλύτερα..

      Διαγραφή
  63. Καλή επιστροφή και περιμένουμε σχόλιο για την αγωνιστική. Βλέπεις ότι στο blog υπάρχει κινητικότητα...
    Balkan Dirk έστω!

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπερες,μοντερνος φοργουορντ στυλ γερεμπκο ο βεζενκοφ,οι αμερικανοι βλεπουν το παιχτη που εφυγε απ τη μπιελα το 09 για να παει το nba και στο δευτερο γυρο των ντραφτ-πιστευω οτι φετος θα βρεθει καπου στο 40 αλλα θα παραμεινει στην ευρωπη και στον πνευματικο του πατερα αγγελου στην εφες...Ειδικα εαν ο σαριτς δεν αντεξει με το ντουντα και θελησει να παει αμερικη.
    Υ.Γ Τρομερο ματς ιντιανα-μισιγκαν στειτ που τελειωσε πριν λιγο,αλλαγη συναισθηματων που θυμιζει ηθοποιο ο Τομ ιζο αν και στο τελος δικαιωθηκε.
    Ειλικρινα σε αυτη τη φαση του NBA προτιμω το κολλεγιακο που εχει τρομερο ενδιαφερον και σχετικα αγνωστα παιδια.
    Οποιος τη παλευει εχει κεντακι-φλοριντα αυτη τη στιγμη ας ριξει μια ματια σε ενα τσουρμο first rounders που ερχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Παμε λιγο στην Α1.Εκτος απο τον Σασα που μας εχει μαγεψει φετος και σημερα εκανε μια ακομα τρομερη εμφάνιση έχουμε και το θέμα του Πανιωνιου που λογικα πεφτει (οπως αναμενοταν).Για να μιλήσω ειλικρινά δε στανοχωριεμαι ακριβως οχι γιατι υποτιμω την προσφορα του σωματειου στο ελληνικο μπασκετ που για το μεγεθος του ειναι μεγαλη,αλλα γιατι τα τελευταια χρονια που παρακολουθω Α1 και στο γηπεδο, εβλεπα μια ομαδα με προβληματα και στο διοικητικο παρα το προπερσινο θαμπωμα,και στους λιγους φιλους του που ειχαν απομεινει στο μικρο γηπεδο τους,μια κατασταση που θυμιζει το μεσο μικρομεσαιο αθηναικο σωματειο και οχι μια ομαδα που επαιζε ευρωλιγκα πριν 15 χρονια..
    Η δηλωσεις του Χουγκαζ τα λενε ολα (με συγκινησε):
    http://www.superbasket.gr/permalink/300563.html

    Τζιμ η οποιος φιλος θελει να γραψει παραπανω για μας που ειμαστε εκτος θα ηθελα να διαβασω κατι περα απο τα δημοσιογραφικα κλισε (Ο peris η ο pensierix νομιζω ειναι φιλος του Πανιωνιου)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εγώ είμαι Πανιώνιος αλλά δεν έχω να γράψω κάτι παραπάνω.(και γιατί έχω παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα από μια απόσταση)
      Η κατάσταση είναι όσο χάλια όσο δείχνει...
      Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η διοίκηση,ερασιτέχνης-ΚΑΕ διασπασμένοι,10άδες αλλαγές σε προπονητή και παίκτες μέσα στη χρονιά παρότι το επίπεδο των παικτών και των κινήσεων που έγιναν κάθε άλλο παρά απαγορευτικό για παραμονή ήταν και οργανωμένοι οπαδοί που νομίζουν ότι θα καθορίζουν ποιος θα είναι ο προπονητής ανάλογα με το "πόσο Πανιώνιος είναι".

      Θα ήθελα να δω τι έχει να πει ο Τζιμ για την κατάσταση και την εικόνα της ομάδας γενικότερα..

      Διαγραφή
  66. Απαντήσεις
    1. Τζιμ η έγκριση σχολίων έχει δημιουργήσει ιδανικό περιβάλλον για συζήτηση. Ο χώρος έχει καθαρίσει και όλα όσα γράφονται στον σχολιασμό (σχεδόν όλα) είναι υψηλού επιπέδου. Τα γίδια και οι άμπαλοι γύρισαν σε αστείες σελίδες (trifilakia,redhoops ktl) όπου τους αρμόζουν. Κανένας δε προσβάλλει κανέναν, πάνε και τα trolls. Παρακαλώ να περάσει δε βρίζω Τζιμ, απλά τους χαρακτηρίζω όπως πρέπει.

      Διαγραφή
  67. Λοιπόν, έχουμε και λέμε, από τώρα και για του χρόνου.
    Μποχωρίδης: Προσπαθεί και βελτιώνεται. Στον ίδιο ρόλο και του χρόνου με περισσότερη συμμετοχή.
    Νέλσον: περιφερειακός χωρίς τουλάχιστον υποφερτό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, δεν νοείται στο σύγχρονο μπάσκετ. Ο μηχανισμός εκτέλεσης του είναι από τους χειρότερους που έχω δει, εντελώς τυχαία θα μπει το καλάθι και δεν νομίζω ότι φτιάχνει αυτό το πράγμα. Κρίμα γιατί σε όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ καλός, αν και δεν φαίνεται να έχει μετά τον τραυματισμό του τα πατήματα που είχε πέρσι. Μάλλον πρέπει να αναζητηθεί κάτι καλύτερο για του χρόνου.
    Σλότερ: Για δεύτερος και για το συμβόλαιο του είναι ο καλύτερος του χωριού. Εννοείται ότι πρέπει να μείνει.
    Παππάς: Έμεινε πίσω από τους τραυματισμούς, αλλά και το θέλει και το έχει. Προπόνηση Ιβάνοβιτς για φυσική κατάσταση, δουλειά στα σημεία και του χρόνου starter.΄
    Γιάνκοβιτς: Όγκο στο πάνω μέρος του σωματός του και δουλειά στα τελειώματα (Βλάντο κάρφωνε και πλακώσου στα βάρη). Starter και του χρόνου.
    Γκιστ: Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, συνεχής βελτίωση, προσθήκες στο ρεπερτόριο του, φιλότιμο, αλληλεπίδραση με την εξέδρα. Πρέπει να μείνει.
    Μπατιστα: Παρά τα μειονεκτήματά του (ταχύτητα, συχνά βήματα, δεξί μόνο για να ξυθεί) είναι από τους λίγους κλασικούς ποστ ψηλούς στην Ευρώπη. Με μικρότερο χρόνο συμμετοχής θα περιοριστούν πολύ τα λάθη που κάνει. Πρέπει να μείνει.
    χαραλαμπόπουλος: Δουλειά, δουλειά, δουλειά και μεγαλύτερη συμμετοχή. Αυτός και ο Παπαγιάννης (αν μείνει) πρωτίστως και δευτερευόντως Κονιάρης, Λούτζης. Τον Διαμαντάκο, δεν τον πιστεύω.
    Οι βετεράνοι Διαμαντίδης και Φώτσης, με συμβόλαια προσαρμοσμένα στις συνθήκες του σήμερα, μπορούν για δυο χρόνια ακόμη. Αν σταματήσει ο Μήτσος τότε πρέπει να αλλάξουν πολλά.
    Οι υπόλοιποι, με μια επιφύλαξη για το Λαβάλ, ας κάνουν ότι καλύτερο μπορούν φέτος, κι ας πάνε στο καλό.
    Ο Βεζένκοφ για να πάει στο NBA με καλές προϋποθέσεις, πρέπει να περάσει για δυο τρία χρόνια, από μια ομάδα τοπ επιπέδου στην Ευρώπη που να μπορεί να υποστηρίξει το σχέδιο βελτίωσής του. Τρεις ομάδες υπάρχουν γι΄ αυτόν. Η Μπαρτσελόνα, στην οποία δεν χωράει. Η Εφές, στην οποία θα χωρέσει μόνο αν υπάρξουν αποχωρήσεις. Και ο Παναθηναϊκός του Ιβάνοβιτς, ό οποίος είναι ταμαμ για αυτόν. Θα πανηγυρίζω όταν υπογράψει.
    Και για τέλος του σχολίου, ο Ιβάνοβιτς: Δεν υπάρχει προπονητής να υποστηρίξει το προτζεκτ του Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια, καλύτερα από αυτόν.
    Στους φίλους που τον κράζουν και απαιτούν την άμεση απομάκρυνσή του, έχω να πω το εξής: Οι εποχές του Ομπράντοβιτς με τα μπατζετ των 30 - 40 μυρίων έχουν τελειώσει. Διώξτε το συννεφάκι από μπροστά σας, προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και προσπαθήστε να δείτε το δάσος κι όχι το δέντρο..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ανάλυση των παιχτών που κάνεις λίγο πολύ συμφωνώ και θεωρώ ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού φέτος είναι αρκετά καλό με αρκετές αλληλοσυμπληρώσεις σε όλες τι θέσεις και πλέον με την έλευση του Lawal (πολύ μεγάλη κίνηση, μην το ξεχνάμε) με μόνη φανερή έλλειψη στη θέση 3 η οποία και πάλι μπορεί να καλυφθεί εσωτερικά από την ομάδα.

      Έχοντας αυτά ως δεδομένα καταλαβαίνεις ότι το να παίζεις στρωτό μπάσκετ δεν έχει σημασία το μπάτζετ. Κομβικό το παιχνίδι με την Zalgiris.

      Κανείς δεν απαίτησε νίκη από Barcelona, Real κλπ αλλά βλέποντας την ομάδα να μπορεί (το επαναλαμβάνω) θέλεις να δεις και κάποια πράγματα που ρε παιδί μου τα είχες και λίγο δεδομένα, από άποψη τακτικής και μόνο...αυστηρά, όχι αποτελεσμάτων.

      Θεωρώ ότι με το σωστό παιχνίδι και χρησιμοποιώντας τα δικά μας συγκριτικά στοιχεία και κουμπώνοντας τα κομμάτια του puzzle σωστά, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Vatos76, συμφωνώ και το προχωράω κ λίγο παρακάτω : πως θα σας φαινόταν front line για του χρόνου Μπατίστα, Λαβάλ (έχοντας πια προσαρμοστεί), Γκίστ, Φώτση, Βεζένκοφ ?
      Οι χρόνοι νομίζω βγαίνουν τέλεια :
      Μπατίστα 15' στο 5
      Λαβάλ 20' στο 5
      Γκιστ 5' στο 5 και 10' στο 4
      Φώτσης 10' στο 4
      Βεζένκοφ 20' στο 4 και γιατί όχι και στο 3 (με Βλάντο Χαραλαμπόπουλο, χωρίς μεταγραφή)

      και οικονομικά στην ουσία δίνεις το συμβόλαιο του Μαυροκεφαλίδη στο Βεζένκοφ (και πολλά λέω)

      Νομίζω κομβική μεταγραφή (τον δένεις και με μια ρητρα να ! και όλα ζάχαρη !)

      Γιώργος Φ

      Διαγραφή
  68. Καλησπέρα. Καλός ο Παναθηναϊκός σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ, με πολύ καλά διαστήματα στο αμυντικό κομμάτι. Όλα τα λεφτά η τριάδα Παππάς (12 πόντοι και 5 ασίστ πολλά κέφια)-Γιάνκοβιτς(14 πόντους και 6 ασίστ)-Νέλσον (12 πόντοι, κορυφαίος στην 4η περίοδο). Αυτή η τριάδα ανεβάζει πολύ την ομάδα στο αθλητικό κομμάτι. Θετικός ο Λαβάλ και ο Λουκάς που δειλά δειλά επανέρχεται. Αντίθετα και πάλι κακός ο Σλότερ (0/4). Αυτό με προβληματίζει. Το κατάλαβε και ο ίδιος ο Ντούσκο που τον άφησε 13 λεπτά μόνο στο παρκέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νέλσον ήταν πολύ καλός σήμερα. Ο Σλότερ όταν δε βάζει είναι μεγάλη φύρα, μονοδιάστατος παίκτης.

      Διαγραφή
    2. λαθος 6 ασιστ ειχε ο Παππας οχι ο Γιανκοβιτς.Μαλιστα ειχε και τρια κλεψιματατ ο Παππας,γυρισε με παθος και στην αμυνα.http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=26a44fcf&mode=2

      Διαγραφή
  69. Μιας και μιλάμε για Βεζένκοφ πρεπει να σημειωθει οτι του χρονου λογικά θα έχει και ελληνικό διαβατήριο οποτε δε θα πιανει θεση ξενου ,πραγμα που σημαίνει πως γίνεται ακομα πιο δελεαστικός για ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.Δεν αποκλείω πάντως άλλη μια χρονιά στον Αρη με καταλληλες προυποθέσεις...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Λοιπον διαβαζω σχολια για το αν θα φυγει του χρονου ο Βεζενκοφ στο ΝΒΑ τον ακουσα στην τηλεοραση (νομιζω ΟΤΕ) να λεει οτι δεν ειναι ετοιμος για το ΝΒΑ οτι υστερει στο αθλητικο κομματι και ειναι ενα ονειρο μαλλον μακρινο.Συγκεκριμενα ειπε οτι θελει να μεινει και του χρονου Ευρωπη,δεν διευκρινησε Ελλαδα η εξωτερικο ειπε απλα Ευρωπη.Μπορει να εννοει Ελλαδα η καποια ομαδα ευρωλιγκας εξω.Αν εφευγε απο Αρη σε Ελληνικη ομαδα αυτη θα ηταν ο ΠΑΟ,οπως ειχε πει αρχισε να αγαπαει το μπασκετ βλεποντας τον ΠΑΟ και την Εθνικη Ελλαδος ειναι φαν του ΔΔ.Στον Ολυμπιακο εχουν Παπαπετρου,Αγραβανη,Τσαιρελη,Πετγουεη,και Πριντεζη,που θα χωρεσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί σε κάνει να πιστεύεις πως είτε ο Πέτγουέι είτε (ΚΑΙ) ο Τσαϊρέλης έχουν μέλλον στον ΟΣΦΠ - ειδικά αν είναι να αντισταθμιστούν με Βεζένκοβ;
      Όχι πως θεωρώ ότι ο δρόμος του περνά σώνει και καλά από ΟΣΦΠ (για την ακρίβεια, πιο πιθανό είναι ο ίδιος να θέλει ΠΑΟ, όπου και θα παίζει περισσότερο) - απλά σχολιάζω το περί "κλεισμένου" ΟΣΦΠ...

      Διαγραφή
  71. Και εκει που πας να ηρεμησεις και να ξεχασεις την ηττα απο την Μπαρτσελονα, τη βλεπεις να χανει απο το τα Καναρια νησια...Και τοτε αναρωτιεσαι: Πως ειναι δυνατον να μην κερδισαμε αυτη την ομαδα ουτε μια φορα?
    DK13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν επαιζε ο Ναβαρο και τραυματιστηκε στον αγωνα ο Αμπρινες.
      στο τελος εχασαν, σε ολο τον αγωνα ηταν μπροστα η μπαρτσα.

      Διαγραφή
  72. ρε μητσο ποσο μεσα επεσες για τον ιβανοβιτσ. η πλυμμηρα που τον ποιανει στο τελος δεν υπαρχει.

    αυτος ο νελσον απο ποιο προγραμμα βγηκε και σουταρει λες και επαιζε παιδικο στην δροσια?

    εμεις καθαρισαμε με εναν εκπληκτικα μεστο σπανουλη την φαρσοκωμωδια που λεγεται αρμανι και παμε για τον υπερπαντων αγωνα με τον λατρεμενο μας μελιτζανι την παρασκευη. παιχνιδαρα απο οποια σκοπια και να το δεις και θα ειμαστε ολοι εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λατρεμενος σου ο μελιτζανι ετσι?εχεις αναρωτηθει τοσα χρονια ποσους τιτλους εχεις παρει με τον μελιτζανι απεναντι?κανε ενα τσεκαρισμα και θα σε πιασει τρεμουλο

      Διαγραφή
  73. Καλημέρα
    Κάνοντας μια βόλτα σε διαφορα μπασκετικα σαιτ έγκυρα και μη(κυριως το 2ο) αλλα και διαβάζοντας εδώ τα σχόλια βλέπω πως έχει ξεκινήσει ένας ιερός πόλεμος μετάξυ φίλων του ΠΑΟ (με δημοσιογράφους μέσα κλπ) εναντιον του Ιβάνοβιτς μετά το ματς με τη Μπαρτσα.Το οποιο ειναι δικαιολογημένο μεν για καποιο κοσμο γιατι το παιχνιδι με τη Μπαρτσα ειχε μεγαλη προβολη με σολντ αουτ γηπεδο και δημοσια τηλεοπτική κάλυψη,μου κάνει εντυπωση ομως που στο παιχνιδι με την Αλμπα που το κοουτσαρισμα μεσα στο ματς και η εμφάνιση ηταν κατώτερη απο αυτη με τη Μπαρτσα...(το θέμα ηταν πως το παιχνίδι εληξε με νικη εκει)
    Θελω να καταλήξω πως η επιλογή Ιβανοβιτς έγινε με συγκεκριμένα κριτηρια και ενα απο αυτα τα κριτήρια ηταν και η ευγνωσμένη αξία του στην Ευρωλίγκα και η δυνατότητα του στο να βελτιώνει παίκτες.Προσωπικά δεν θα με χάλαγε αν ο ΠΑΟ δούλευε με τον Προφτη πχ που ειναι αξιόλογος κοουτς ,σκληροτράχηλος και με πλάνο,αλλα δε ξέρω κατα πόσο η πλειοψηφία θα στήριζε κατι τέτοιο.Ο κοσμος του ΠΑΟ μετα την (ασυνηθιστη για Ευρωπη) δεκαετη παραμονή του Ζοτς εχει συνηθίσει με ενα συγκεκριμένο μοντέλο που καλως ή κακώς εχει τελειωσει (πιθανώς οριστικά αλλα κανεις δε μπορεί να το πει με σιγουριά).Η συνέχεια ειναι δύσκολη και η ομάδα χρειάζεται κριτική στήριξη οπως και υπομονη,καθώς με συνεχείς αλλαγές μοντέλου δε πας πουθενά.
    Οπως σχολιασε και ενας φίλος παραπάνω ο ΟΣΦΠ απο την εποχή Ιβκοβιτς δημιουργησε ενα μετριοπαθές μοντελο ομάδας με στάρ ουσιαστικά μονο το Σπανουλη αλλα με την ομοιογένεια του εφτιαξε μια σκληρή ,δεμένη ομάδα που παίρνει αποτελέσματα και στις κακές τις βραδιές.Επίσης δε φοβήθηκαν να επενδυσουν σε ΄'Ελληνες προπονητες με τον Μπαρτζώκα να αποδυκύεται αριστος recruiter αλλα και το Σφαιρόπουλος που φέρνει μια ομάλοτατη μετάβαση σε ενα ακόμα πιο ισοροπημμένο παιχνίδι με εξαιρετικό ροτέισον.
    Eχουμε πολλα να συζητήουμε για το θεμα το χτισίματος μιας ομάδας με τα νεα δεδομένα.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Για το μπάτζετ της ομάδας, ο Ιβάνοβιτς μια χαρά είναι. Τον κόμη Δράκουλα δεν τον πήρες για να πας φ4, τον πήρες
    α) για να δουλέψει πρώτιστα Παππα Βλαντο Μποχωρίδη και δευτερευόντως Κονιαρη Λουντζη Παπαγιαννη και να
    β) φτιάξει σκληρά αμυντική ομάδα έτσι ωστε να μη βολοδέρνει μεταξυ A και Β γύρου λογω χαμηλου υλικου.

    Αν ερθει του χρονου ο Σασα, παρουν περισσοτερο χρονο ο Μποχωριδης και οι υπολοιποι μικροι και ερθει αλλος καλυτερος ασσος στη θεση του Νελσον (Τζιμ λυπαμαι δεν με πειθεις πως αυτος ο παικτης μπορει να βοηθησει τον ΠΑΟ), η ομαδα θα εχει αλλαξει επιπεδο και θα μπορουμε να μιλαμε για φ4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μποχωρίδης γιατί να πάρει παραπάνω χρόνο? Έχει προσόντα? Ας παει στην ευχη του θεου

      Διαγραφή
  75. Σκληρή αμυντική ομάδα.. Με Παππά-Γιάνκοβιτς-Διαμαντίδη.Είσαι ωραίος εσύ. Θέλει και φάιναλ φορ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουμε, δεν εχουν όλοι τα αμυντικά υπεροπλα Μαντζαρη σε αυτη τη ζωη.

      Διαγραφή
  76. 3΄46 τέτοιες λογικές πληρώνουμε.. το φάιναλ φορ σε έφαγε αντί να κάνεις (και όλοι μας)τουμπεκί και να περιμένεις χωρίς να ζητάς μεγαλεία και τίτλους. Το καλοκαίρι μόνο στα λόγια στηρίζατε οι περισσότεροι. Μου θέλετε και φάιναλ φορ. Μπρρρρρρρρρρρρρρ κιτς κιτς

    Αγανακτισμένος με τους καφενειοάμπαλους ελληνάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. οπως παντα μεις οι ελληνες ειμαστε της υπερβολης(βαζω και το εαυτο μου μεσ)....μια ομαδα για να στηθει και καποια στιγμη να πανηγυρισει τιτλους χρειαζεται εκτος απο την απαραιτητη τεχνογνωσια(στην ελλαδα την εχουμε) ΣΤΗΡΙΞΗ,ΥΠΟΜΟΝΗ και ΧΡΟΝΟ........ποτε κανεις δεν εγινε πρωταθλητης χωρις τα παραπανω........ειναι αφελης οποιος νομιζει οτι με τον ιβανοβιτς την πρωτη χρονια θα παρουμε την ευρωλιγκα....ο κοουτς ηρθε πρωτα απο ολα με αμεσο στοιχημα τους βλαντο-παππα που ολα δειχνουν οτι τους κανει κακονικους μπασκετμπολιστες και στη συνεχεια για τους μικρους....αυτο που εχει κανει μεχρι σημερα ειναι πολυ πανω απο αυτο που περιμενανμε το καλοκαιρι....καποιοι μιλουσαν για αποκλεισμο στον ομιλο,για δυναστεια ολυμπιακου,για πετρινα χρονια.........ας τον αφησουμε να δουλεψει,το καλοκαιρι θα γινουν καποιες καλες κινησεις σε ετοιμους παικτες,οι βλαντο-παππας θα ναι ενα επιπεδο πανω του χρονου,ενω οι μικροι θα ωριμασουν.......ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ πρεπει να κριθει......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Jim μια ερώτηση: Ο Βεζένκοφ είναι όντως εντυπωσιακός παίκτης με πολύ καλά προσόντα και μεγάλη προοπτική. Είναι όμως Βούλγαρος. Άρα μετά που θα φύγει από τον Άρη δε θα έχει καμιά προσφορά στο Ελληνικό μπάσκετ. Την ίδια στιγμή υπάρχει ένας εξαιρετικός Έλληνας στην καταγωγή στο Νοτρ Ντάμ, ο Ζακ Όγκαστ ή Αύγουστος που με εξαίρεση λίγα σάιτ, δεν τον αναφέρει κανείς. ο Ζακ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΖΕΝΚΟΦ σε επίπεδο ντραφτ. Καμιά προβολή όμως. Και μάλιστα ο Κατσικάρης τον έχει σταμπάρει για Εθνική. Ψάξτο. Γιατί ο Βεζένκοφ σε λίγο θα κουνήσει το μαντίλι και η μόνη φορά που θα τον βρίσκουμε θα είναι ως αντίπαλος με την Εθνική Βουλγαρίας.
    ΤΑΚΗΣ
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ο ομπραντοβιτς στο ματς με τον οσφπ εχει να αποδειξει πολλα . οχι οσον αφορα την αξια του . αλλα whether he is back or not ... τυχον νικη απεναντι σε αυτον τον τοσο φορμαρισμενο οσφπ θα δειξει οτι ο ζοτς επεστρεψε απο τα παλια κυριως στο ψυχολογικο κομματι . αλλα και οτι η παγιωμενη φιλοσοφια του για το μπασκετ φτουραει ακομη και δεν ειναι ντεμοντε . ομως εαν χασει και μαλιστα με ενα ακομη ρεσιταλ σπανουλη, θα πρεπει να καθισει να συλλογιστει τι ειναι αυτο που τον εχει βγαλει απο την τροχια του μοντερνου/αποτελεσματικου μπασκετ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί έχει ν' "αποδείξει" απέναντι σε μια ομάδα που

      α) τον νίκησε ήδη στην έδρα του

      β) δείχνει αξιοσημείωτη βελτίωση/σταθερότητα (παρά μάλιστα τα δεδομένα της προβλήματα, με ελλείψεις και δη στο "4")

      γ) δείχνει να είναι ήδη με το ένα πόδι στο Φ4 (κι αν μη τί άλλο σχεδόν βέβαιη για πλεονέκτημα στο Τ8) και αρκετά αξιόμαχη μέχρι και για τίτλο (όσο κι αν η "λογική" λέει θα πάει στη Ρεάλ, ειδικά λόγω έδρας)

      δ) έχει στις τάξεις της σημαντικό μέρος του πυρήνα που πήρε τις 2 μπακτουμπακικές Ευρωλίγκες στα τελευταία 3 χρόνια (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Σλούκας, που αποτελούν το 1/3 της ομάδας) το οποίο συμπληρώνεται από ένα ικανοποιητικά αξιόμαχο υπόλοιπο (Ντάνστον, Χάντερ, Λοτζέσκι, Λαφαγιέτ που κατά το ήμισυ είναι..."2ο-ετείς" αρκετά στρωμένοι) το οποίο συνεχώς "ανεβαίνει"

      ε) έχει έναν κόουτς που δείχνει να έχει και ο ίδιος ευθυγραμμιστεί επαρκώς με την νέα του ομάδα, αλλά και να αξιοποιεί στο μέγιστο το "υλικό" που διαθέτει

      στ) ...παίζει στην έδρα της και μάλιστα ενδιαφέρεται άμεσα για τη νίκη λόγω του δέλεαρ του πλεονεκτήματος για το Τ8 - μια έδρα που τον βλέπει "εχθρικά"

      ........;

      Τα παραπάνω (μιας και υπάρχουν πάντα καλοθελητές να το πηγαίνουν "αλλού") ΔΕΝ σημαίνουν "θα χάσει σίγουρα ο Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ". Τα παραπάνω γράφτηκαν για να αντιταχθούν στην ρήση "έχει ν' αποδείξει πολλά" : ΔΕΝ έχει.
      Απλώς, ΑΝ κερδίσει, ΤΟΤΕ θα ΕΧΕΙ "αποδείξει" πράγματα. Διά του αποτελέσματος. Στην περίπτωση που χάσει (εκτός δηλαδή κι αν χάσει με κάτω τα χέρια και πχ 20+ πόντους), νορμάλ θα είναι, καθώς έχει ήδη κάνει τις υπερβάσεις του τελευταίως.

      Τουναντίον, θα έλεγα ότι Ο ΟΣΦΠ είναι που έχει "ν' αποδείξει" ότι δεν είναι τυχαία στη θέση που βρίσκεται τώρα - κι ότι έχει ξεπεράσει τις περσινές του "παθογένειες".
      Φαβορί Ο ΟΣΦΠ (κι ο Σφαιρόπουλος) λοιπόν, και όχι η Φενέρ (κι ο Ομπράντοβιτς). Το ζόρι της "απόδειξης", στον πρώτο πέφτει.

      Ο Ομπράντοβιτς έχει ν' "αποδείξει", μόνο περνώντας στο Φ4 (κι αυτό, επειδή με τις τελευταίες προσθήκες/εμφανίσεις, ο πήχης ανέβηκε ψηλότερα από τo "αδιαπραγμάτευτο" γι' αυτόν, που πλέον είναι το Τ8).
      Μην ξεχνάμε άλλωστε πως παίζει με τρία 5άρια, εκ των οποίων τα δύο είναι "μάρκα Μ' Έκαψες" (κι ο άλλος είναι "κατά συνθήκη" 5άρι).
      Ούτε να ξεχνάμε πως "μάγος" * ΔΕΝ είναι, πόσο μάλλον όταν ναι μεν κοουτσάρει ομάδα δεκάδων εκατομμυρίων, αλλά σε μία χώρα που οι γηγενείς δεν την έχουν την "μπασκετοσύνη" στο αίμα τους δα...
      Κανείς "λογικός" λοιπόν δεν περιμένει σκούπα την ευρωκούπα από Ομπράντοβιτς. Το μόνο που θα μπορούσε ν' απαιτεί είναι α) ν' αφήσει έργο πίσω του β) κάθε χρονιά να πηγαίνει έστω ΕΝΑ σκαλί πάνω η ομάδα του (κι αυτό επειδή είναι ο Ομπράντοβιτς).

      *...μην ξεχνάμε επίσης -και χωρίς καμμιά διάθεση για μείωσή του- ότι στον ΠΑΟ (αφήνω απ' έξω το τί είχε κάνει πιο πριν) είχε ένα σχεδόν ΙΔΑΝΙΚΟ περιβάλλον, με αρκετό χρήμα, ιδανική αντιμετώπιση από την διοίκηση, και γηγενείς παίκτες που μόνο τυχαίους δεν τους έλεγες. Και παρ' ολ' αυτά, ΔΕΝ έπαιρνε δα και τίτλο κάθε χρονιά ο άνθρωπος. Διότι ακριβώς άνθρωπος είναι, κι όχι θεός. Δεν συμμερίζομαι τα περί "Γκαστόνε", σίγουρα ξέρει τί του γίνεται και σίγουρα οι 15ετείς επιτυχίες του είχαν να κάνουν ως συνιστώσα ΠΟΛΛΩΝ παραγόντων. Συγκυρίες, λεφτά, αξία ΚΑΙ δουλειά λοιπόν...

      Διαγραφή
    2. washcloud τι λες τωρα εμεις το εχουμε ηδη σηκωσει τι να μας πει ΤΣΣΚΑ και Ρεαλ ομαδουλες μπροστα μας.Σιγα τους παιχτες που εχουν, εμεις εχουμε παιχταραδες και τον καλυτερο γκαρντ της Ευρωπης.Θα μας προσκυνησουν ολοι απλα.

      Διαγραφή
  80. Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Στόουνρουκ ο Ιβάνοβιτς πρέπει να κριθεί σε βάθος τριετίας για το συνολικό έργο του στην ομάδα. Μέχρι τώρα τα έχει πάει καλύτερα απ' ότι περιμέναμε. Η ομάδα παίζει κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ, αυτό που της λείπει είναι το ένα κλικ για να πάρει παιχνίδια όπως αυτό στο Τελ Αβίβ ή το προχθεσινό στο ΟΑΚΑ. Σε πρώτη φάση είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι αν μιλήσουμε για τους 3 πιο πολύτιμους παίκτες φέτος σίγουρα θα μπει μέσα στη συζήτηση το όνομα του Βλάντο, ενδεχομένως και του Παππά. Από κει και πέρα στο τέλος ξυρίζουν πάντα τον γαμπρό. Μέχρι τώρα τα κλεισίματα του Ιβάνοβιτς ήταν άθλια αλλά και ο ίδιος ακόμα έχω την αίσθηση κάνει δοκιμές όσον αφορά την λειτουργία της ομάδας. Στην φάση που είναι τώρα το ρόστερ θα έκανα starter άμεσα τον Παππά, ο Σλότερ είναι σε ελεύθερη πτώση και ζημιώνει την ομάδα στις άσχημές του μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν κανει starter τον παππα αυτοματως χανει το σλοτερ που και αυτος ειναι παικτης ψυχολογιας.αντιθετως, ο παππας συνηθισε να ξεκιναει απο τον παγκο , οποτε το να τον κανει βασικο (φετος) δε θα αλλαξει πολλα στη ψυχολογια του.το μονο που χρειαζεται ο παππας ειναι υγεια και δουλεια στην προπονηση.

      αυτο το κλικ για να παρει ο παο παιχνιδια με ομαδες απο το πανω ραφι θα του το δωσουν 3 παικτες:

      -παππας, ο οποιος ειναι πραγματικα καλος τελευταια αλλα πρεπει να σταθεροποιηθει εκτελεστικα.

      -νελσον οταν βρει τα πατηματα του και βρεθει στη σωματικη κατασταση που επιθυμει αυτος και το τιμ.

      -λαουαλ , ο οποιος μεχρι τωρα θεωρω οτι ειναι πολυ πισω σε σχεση με αυτο που μπορει.θυμιζω περυσι οταν μπηκε με την αρμανι στο τοπ16 επαιξε αμεσως και στο φουλ.μαζι με το χακετ εκαναν τη διαφορα για τους ιταλους το χειμωνα.

      με αλλα λογια, το ζητουμενο πλεον για τον παο ειναι η υγεια.να παψει πλεον να χανει σε εβδομαδιαια βαση παικτες.ειναι τετοια η ποιοτητα του ροστερ του και η πληροτητα του που δεν του επιτρεπει να παιζει χωρις 1-2 παικτες καθε φορα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. Αν γίνει starter ο Παππάς ίσως "θορυβηθεί" ο Σλότερ και γίνει πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Μου αρέσει αρκετά ο Αμερικάνος, μην με παρεξηγείς, αλλά πιστεύω ότι στα κλειστά παιχνίδια της Ευρωλίγκας χρειάζεται χαλινάρι στις αποφάσεις που πέρνει. Κι αν για κάποιους τα σουτ "εκτός λογικής" που μπορεί ένας pure shooter να πάρει είναι μέσα στο παιχνίδι, εγώ πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι εκτός Ελληνικής μπασκετικής φιλοσοφίας.
      Συμφωνώ πάντως στο επίπεδο ανάλυσης για τους παίκτες που θα δόσουν το κάτι παραπάνω. Πρέπει να υπάρχει υγεία αλλά μέχρι τώρα στα πρώτα ματς που εμφανίζεται πλήρης ο Παναθηναϊκός, ο προπονητής δείχνει να μην ξέρει πως θα πάρει το 100% από όλη τη 12άδα. Πχ, ο Μπλουμς δεν έχει πια ρόλο, ο Μαυροκεφαλίδης αν δεν ξεκινήσει καλά εξαφανίζεται στον πάγκο..Πάντως πιστεύω μέσα από τα ματς θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα αλλάξει η κατάσταση.

      Διαγραφή
  81. Srećan rođendan (срећан рођендан) Ζοτς!

    Αλέξης

    ΥΓ. Παρακαλείται η ΚΑΕ ΟΣΦΠ όπως μεριμνήσει για το δώρο του Ζοτς σήμερα, καθώς την Παρασκευή δεν... έχει δώρα!

    ΥΓ 2. Διακόπτω το... πρόγραμμα μου, γιατί έλαβα και εγώ μία... πάσα από τον Κώστα τον Σουγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ένα σχολιο για τον Νέλσον.Γενικα εχει χασει στα τελευταια παιχνίδια την υποστηριξη της κερκίδας και είναι αδικο για τον παικτη.Παλι το λαθος ειχε γινει με τις τεράστιες προσδοκίες που ειχαν δημιουργηθεί και βεβαια ο παικτης υπο την πιεση του χρονου ξεκινησε να παιζει ανέτοιμος ,και ολοι βλέπουμε ότι τα ποδια του δεν είναι όπως τα θυμομαστε.Τα προβλήματα με τον Νελσον είναι 2.Πρωτον ότι χρειαζεται κι άλλος χειριστης μαζι του στο παιχνιδι και ότι δεν εχει σουτ.Πιστευω ότι ακομα και το σουτ με λιγη δουλεια μπορει να γινει ανεκτο(βλεπε Καλαθης),αλλα το θέμα του οργανωτή θα παραμενει με το Διαμαντιδη να μεγαλώνει.
    Παντως το θεωρω απαραδεκτο κι από ημιεπίσημα σαιτ της ιδιας της ομαδας να του γινεται κριτικη για τη φυσική του κατασταση.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aς πούμε ότι "καλά τα λες" απ' τη μια - απ' την άλλη, ΕΧΕΙ κι ο κόσμος τα δίκια του, καθώς δεν φτάνει που εδώ και καιρό έχει δώσει "αφορμές" ο...Ναύαρχος, έκανε και τις τραγικότητες στο τέλος του αγώνα με Μπάρτσα (τραγικότητες, διότι τραγικότητες ήταν οι δυο κινήσεις του που κατέληξαν στο να χάσει τη μπάλα ο ΠΑΟ στο πιο κρίσιμο σημείο. Αδικαιολόγητες "εκτελέσεις" πάσας, για έναν "έμπειρο" Αμερικάνο όπως αυτός, και δη θεωρητικά ταλαντούχο. Άλλο να κάνει τέτοιες λιπόψυχες πάσες πχ κάποιος πιτσιρικάς ή κάποιος που η δουλειά του δεν είναι η πάσα, κι άλλο αυτός).

      ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτό δεν μειώνει ντε και καλά την γενική αξία του παίκτη (αυτή μένει να δειχτεί), αλλά όπως είπα : δίνει δικαίωμα στους ήδη τσιτωμένους οπαδούς που ξεκίνησαν τη χρονιά με "σφαλιάρες" τύπου "ανανέωση σε όλα τα επίπεδα" "να περάσουμε στο Τ16 και βλέπουμε (δήλωση κοτζάμ ΔΔ)", και στη συνέχεια μπουσταρίστηκαν με αποκλεισμό του ΟΣΦΠ από κύπελο και εμφανίσεις "θεαματικού μπάσκετ". Και τώρα που ζορίσανε τα πράγματα, οι μισοί θέλουν να "φάνε" τον Ιβάνοβιτς, κι από τους άλλους μισούς διάφοροι θέλουν να κάνουν γεύμα τον Μπατίστα, τον Μαυροκεφαλίδη, τον Σλώτερ, τον Νέλσον, τον Μπλουμς, Γιάνκοβιτς, τον Παππά, τον Μποχωρίδη ακόμη (και κάποιοι τον Γιαννακόπουλο). Ίσως κι όχι "αδίκως", αλλά πάνω απ' όλα το θέμα είναι ότι έχουν αγανακτήσει με ΠΟΛΛΑ και την πληρώνει ο καθ' ένας με την πρώτη αφορμή.

      Και μια διευκρίνηση : κι εγώ σαν φίλαθλος έχω χαλαστεί από κάποιο σημείο και μετά με τον Νέλσον, όχι όμως από την φυσική του κατάσταση, αλλά από τις επιλογές του. Πιστεύω λοιπόν ότι και πολλοί άλλοι, κατά βάση από αυτές έχουν χαλαστεί (προφανώς όχι από όλες, καθώς έχει κάνει πολλά καλά πράγματα, είτε φανερά, είτε και όχι τόσο) στην ουσία. Ίσως λοιπόν δεν ξεσπάνε για τις επιλογές του γενικά (που πότε είναι οκ - πότε όχι) και ξεσπάνε στο πιο εμφανές : την φυσική κατάσταση...
      Σε κάθε περίπτωση, κι όσο κι αν προφανώς δεν βοηθά τον (κάθε) ΠΑΟ η γκρίνια, έχουν δοθεί ΑΦΟΡΜΕΣ, πράγμα που όπως είπα, "δικιολογεί" την προαναφερθείσα γκρίνια...

      Διαγραφή