Athlenda

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ..


Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για τον γκαρντ που θα συμπληρώσει το ρόστερ του και μια value/money επιλογή μοιάζει μονόδρομος μιας και τα χρήματα που θέλει να διαθέσει είναι συγκεκριμένα. Το Hoopfellas τον ενθαρρύνει να πάρει το ρίσκο..



Οι πράσινοι ψάχνουν έναν περιφερειακό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει το backcourt των Καλάθη, Διαμαντίδη, Μποχωρίδη, Παππά. Έναν γκαρντ με έφεση στο περιφερειακό σουτ ο οποίος θα βλέπει καλάθι και θα διαθέτει τη παιδεία για να ενταχθεί σε μια ζυγισμένη επίθεση που θα παράγει σουτ μέσα από συγκεκριμένο πλαίσιο στο μισό γήπεδο. Επιλογές υπάρχουν και θα υπάρξουν (κυρίως από την άλλη άκρη του Ατλαντικού) και στη πορεία για αυτό και προ ημερών σας έγραψα ότι δε χρειάζεται βιασύνη. Εγρήγορση όμως και ανοιχτά μάτια στην αγορά σίγουρα.. Γνώμη μου είναι ότι ο JCovan Brown είναι μια καλή περίπτωση αθλητή που αξίζει το ενδιαφέρον των πρασίνων.


Ο πρώην off-guard του ΚΑΟΔ  έχει έρθει στις αρχές του καλοκαιριού σε συμφωνία με την Τούρκ Τέλεκομ για την ερχόμενη περίοδο ώστε να αγωνιστεί στη TBL. Είμαι σίγουρος όμως ότι μέσω του ατζέντη του, εφόσον υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον από ένα κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό, μπορεί να υπάρξει γραμμή επικοινωνίας και να βρεθεί λύση. Όλα έχουν τη τιμή τους και ο 25χρονος Αμερικανός δε κοστίζει υπερβολικά οπότε υπάρχει περιθώριο για buy out από τη στιγμή που οι Τούρκοι δώσουν περιθώριο. Οι πράσινοι διαθέτουν μέχρι 500 χιλιάρικα για την τελευταία τους κίνηση που θα κλείσει το ρόστερ..

Ο Μπράουν είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμα του στην Ελλάδα και η σελίδα είχε αναφερθεί στην περίπτωση του στο παρελθόν.



Σύντομη θητεία στο Ρέθυμνο και μια εξαιρετική σεζόν στη πολύ καλή (2013-14) ομάδα της Δράμας όπου έκανε σεζόν επιπέδου MVP για τη λίγκα μας πραγματοποιώντας μάλιστα εντυπωσιακές εμφανίσεις απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι που ακολούθησε προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Γιώργου Μπαρτζώκα (που πολύ σωστά εστίαζε σε ότι καλό υπήρχε στην εγχώρια λίγκα), όχι τόσο ζεστά όμως για να κερδίσει συμβόλαιο στους ερυθρόλευκους (ο Μπράουν ήθελε να παίξει το χαρτί της επιστροφής στην Αμερικής) με συνέπεια να υπογράψει στην Αστάνα για αρκετά καλά χρήματα (σκεφτείτε ότι έπαιξε στη Δράμα για 25 χιλιάρικα..). Επιλογή που του προσέφερε καλό μεροκάματο αλλά στα μάτια μου αποδείχθηκε λάθος. Ενώ λοιπόν απέναντι στα τοπ κλαμπς της VTB (Κίμκι, ΤΣΣΚΑ) ο Μπράουν έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, έμοιαζε να στερείται σημαντικά κινήτρου αγωνιζόμενος απέναντι σε average ομάδες. Αυτό δεν είναι καλό για έναν αθλητή τέτοιας ηλικίας.. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ικανότητες του, έτσι το μετέφρασα..


Ο Μπράουν είναι ένας πραγματικά ποιοτικός παίχτης, δε χωρά καμία αμφιβολία περί αυτού. Έχω ανταλλάξει κολακευτικά λόγια για το παιχνίδι του στο πρόσφατο παρελθόν με τους σκάουτερς της Μπάμπεργκ οι οποίοι τον έχουν στο μικροσκόπιο.  Έχει στοιχεία που μπορούν να εντάξουν οι καλές ελληνικές ομάδες στο παιχνίδι τους. Με ύψος 1.86μ. αλλά δυνατό κορμί (ιδιαίτερα ο κορμός του) λειτουργεί περισσότερο ως big guard με τον τρόπο που κινείται στο γήπεδο παρά ως speedy περιφερειακός. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα αθλητικός, χρησιμοποιεί άριστα το σώμα του και επιδιώκει την επαφή παίζοντας πάνω στον αντίπαλο στη προσπάθεια του να πάει προς τα μέσα. Είναι πανέξυπνος στο να κερδίζει εκατοστά και να βγάζει εκτός πορείας τον αμυντικό με σωστή τοποθέτηση ή αλλαγή κατεύθυνσης. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό όμως αναφορικά με το δικό μας μπάσκετ είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται και αποκωδικοποιεί τις αντίπαλες άμυνες, ειδικά στο μισό γήπεδο. Έξυπνος παίχτης. Μετράει τον αντίπαλο, ζυγίζει και επιτίθεται. Πολύ αποτελεσματικός στο να επιλέγει τη δράση του μετά από «αλλαγή» στα pick & rolls. Έχω δει ελάχιστα γκαρντς να παίζουν τόσο έξυπνα και αποτελεσματικά σε καταστάσεις απομόνωσης απέναντι σε ψηλούς όπως ο Λάσμε ή Γκιστ (ο Έησι Λο μου έρχεται τώρα στο μυαλό). Αν και η προωθητική του ταχύτητα με τη μπάλα δεν είναι κάτι εντυπωσιακό, διαθέτει εκρηκτικό πρώτο βήμα και χρησιμοποιεί σε σωστό timing την αντίθετη κατεύθυνση πάνω στο σκριν, χαρακτηριστικά που του δίνουν πλεονέκτημα στο μικρό χώρο παρότι δε φθάνει ψηλά για να τελειώσει.


Σαφώς το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού του είναι το περιφερειακό σουτ. Πολύ καλός σουτέρ, αυτό άλλωστε ήταν το όπλο του στο Τέξας του Ρικ Μπαρνς ο οποίος είχε ετοιμάσει πολλές καταστάσεις μέσα από ball screen offense τον gunner του. Αν και η απελευθέρωση του δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορη (όχι ότι κρίνεται αργή, τον βοηθάει ότι δε πηγαίνει ψηλά για να απελευθερώσει μάλιστα)η κίνηση του στην εκτέλεση έχει μια ροή που σου δίνει την αίσθηση του ότι ζυγίζει κάθε σουτ. Τον βοηθούν πολύ (και εδώ εστιάζω) τα ballhandling skills του ώστε να φτιάχνει το χώρο ενώ σε συνδυασμό με την ικανότητα του στο να βλέπει γήπεδο και να πασάρει, τον μετατρέπει σε απειλή στη close out επίθεση. Μεταφράζοντας αυτά τα στοιχεία στο ρόστερ των πρασίνων καταλήγουμε ότι ο Μπράουν μπορεί να αποτελέσει μεγάλη δύναμη στη weak side δίπλα σε γκαρντς όπως οι Καλάθης-Διαμαντίδης οι οποίοι μπορούν να μετακινούν εύκολα, γρήγορα και σε σωστούς χρόνους τη μπάλα από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά. Και ένα «2» με τέτοια ικανότητα στη περιφερειακή εκτέλεση που ξέρει να πασάρει όπως αυτός (αξιοποιεί πολύ τους παίχτες της τελικής γραμμής) σου δίνει πλεονέκτημα στο σύγχρονο pace & space ευρωπαϊκό μπάσκετ. Προσθέστε σε όλα αυτά ότι ο Μπράουν είναι γκαρντ που πηγαίνει (λόγω του στυλ του) συχνά στη γραμμή των προσωπικών από όπου σουτάρει άψογα.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ


Σίγουρα έχουμε και τρωτά σημεία. Δε μιλάμε άλλωστε για σούπερ σταρ.. Η άμυνα του χωρίς να είναι κακή (ώστε να γίνεται στόχος) είναι συζητήσιμη σε υψηλό επίπεδο. Ενώ μπορεί να αμυνθεί πάνω στη μπάλα, έχω παρατηρήσει πρόβλημα συγκέντρωσης και αμυντικής πειθαρχίας όσο τρέχουν τα λεπτά του στο παρκέ. Επίσης θα πρέπει, εφόσον θέλει να σταδιοδρομήσει στο υψηλότερο επίπεδο να φιλτράρει ακόμα περισσότερο τις επιλογές του στα σουτ και σίγουρα να αφήσει κάθε αίσθηση χαλαρότητας που μερικές φορές τον χαρακτηρίζει στην άκρη. Ένας προπονητής όπως ο Τζόρτζεβιτς θεωρώ ότι μπορεί να τον πιέσει να το κάνει, με τον σωστό τρόπο,  χωρίς να τον χάσει. Πρώτα από όλα όμως εξαρτάται από τον ίδιο τον παίχτη που θα πρέπει να δεσμευθεί, σε πρώτη φάση με τον εαυτό του. Αλλιώς η Τούρκ Τέλεκομ είναι μια χαρά και τα λεφτά πιο ξεκούραστα.. Το γράφω αυτό γιατί η ικανότητα του να σκοράρει και να λειτουργήσει σωστά ακόμα και απέναντι σε καλές άμυνες είναι δεδομένη.


Overall, ο JCovan Brown είναι  μια καλή περίπτωση στην οποία οι πράσινοι αξίζει να δείξουν κατ’εμέ ενδιαφέρον. Στο πρόσωπο του μπορούν να βρούν τον σκόρερ των 8-9 π.μ.ο. που ψάχνουν με το καλό περιφερειακό σουτ και κυρίως το υπόβαθρο να βάλει μεγάλα σουτ που κρίνουν καταστάσεις. Είναι σημαντικό να είσαι σκόρερ αλλά πιο σημαντικό να μπορείς να σκοράρεις στα τελευταία λεπτά ενός κλειστού ματς.. Σίγουρα δε μιλάμε για έναν παίχτη με γαλόνια στο υψηλό επίπεδο αλλά δε γεννήθηκαν όλοι σε αυτό το περιβάλλον. Εννοείται λοιπόν ότι από τη στιγμή που ψάχνεις κάτι οικονομικό, η κίνηση σου θα έχει και το ανάλογο ρίσκο. Και η περίπτωση του συγκεκριμένου παίχτη εμπεριέχει ρίσκο.. Ταλέντο υπάρχει. Είναι ευθύνη του προπονητικού τιμ και φυσικού του ίδιου του αθλητή από εκεί και πέρα να ενταχθεί σωστά στο σύνολο και να παράγει είε μιλάμε για τον Μπράουν είτε για κάποια ανάλογη περίπτωση. Πιστεύω ότι ο 25χρονος Αμερικανός έχει τις δυνατότητες. Μια ενόχληση στη Τουρκ Τέλεκομ δε θα ήταν άσχημη σκέψη..

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Σίγουρα η δήλωση του Κώστα Παπανικολάου δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους φίλους του Ολυμπιακού.

«Έχοντας επικεντρώσει όλη μου την ενέργεια στην προετοιμασία με την Εθνική Ελλάδος, ενημερώθηκα ότι νωρίτερα στη διάρκεια της σημερινής ημέρας κάποιος χρησιμοποίησε το όνομά μου για να δημιουργήσει τις λάθος εντυπώσεις. Η φωτογραφία μου που “ανέβηκε” σε ψεύτικο λογαριασμό του instagram ίσως έκανε αρκετούς να πιστέψουν ότι θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν και θα είναι για πάντα στη καρδιά μου, όμως αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης των Denver Nuggets και το μυαλό μου είναι μόνο σε αυτούς και το ΝΒΑ. Επίσης για αποφυγή παρόμοιων παρεξηγήσεων στο μέλλον, θα ήθελα να ενημερώσω άπαντες πως η μοναδική μου επαφή με τα social media είναι το προσωπικό μου προφίλ στο Facebook. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί προσπάθεια ορισμένων να παραστήσουν τον εαυτό μου και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους μου θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί».



Ο παίχτης, εννοείται πολύ σωστά, θα κυνηγήσει τη συνέχεια του ονείρου μετά από μια σεζόν η οποία ξεκίνησε αρκετά καλά όμως δε τελείωσε με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω οι περισσότεροι θα συμβουλεύαμε τον φόργουορντ της Εθνικής μας ομάδας να παραμείνει στην Αμερική για το δικό του καλό και τη προσωπική του βελτίωση παρότι μια ενδεχόμενη επιστροφή του στον Ολυμπιακό θα ισχυροποιούσε σημαντικά τους ερυθρόλευκους. Από την άλλη, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι οι Νάγκετς θα θελήσουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους, παρότι είναι μια ομάδα που έχει μάθει να δουλεύει με μη Αμερικανούς αθλητές. 


Τη δική μου λογική επίσης τη γνωρίζετε.. Εκτιμώ επιλογές/δύσκολες αποφάσεις όπως αυτή του Ολυμπιακού, οι οποίες φτιάχνουν χώρο ώστε να αναπτυχθούν νέα παιδιά παρόλο που σε πρώτη φάση το ρίσκο είναι προφανές. Καθαρά αγωνιστικά  οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται παίχτη πίσω από τον Πρίντεζη με τα τωρινά δεδομένα και μάλιστα παίχτη που να μπορεί να σουτάρει. Και πιθανόν να πάρουν έναν τέτοιο μέσα στη σεζόν. Πιθανόν, όχι σίγουρα.. Αυτή είναι όμως η «γοητεία της ανάπτυξης». Να φτιάχνεις τον χώρο για τον νέο παίχτη συνειδητά γνωρίζοντας την αδυναμία στο ρόστερ σου τη στιγμή της απόφασης, ποντάροντας στη δουλειά σου μαζί του. Στη περίπτωση που κάνει κάποια στιγμή στη σεζόν το βήμα μπροστά και καλύψει το κενό όμως έχεις κερδίσει πολλά παραπάνω. 

Ναι, ο Ολυμπιακός υπάρχει περίπτωση να πονέσει (τουλάχιστον στην αρχή) σε περίπτωση απουσίας του Πρίντεζη στο «4», όμως εφόσον επαναλαμβάνω μέσα στη χρονιά καλύψει αυτό το κενό με τους Έλληνες φόργουορντς που έρχονται από πίσω (Παπαπέτρου-Αγραβάνη) οι ερυθρόλευκοι θα έχουν κερδίσει διπλά. Και κάποιον νέο παίχτη και τη σιγουριά ότι έχουν τη τεχνογνωσία να αναπτύξουν τέτοιους αθλητές ξεκινώντας από οποιαδήποτε βαθμίδα ατομικού ταλέντου. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει δείξει τεχνογνωσία τα τελευταία χρόνια σε αυτό το κομμάτι..




274 σχόλια:

  1. Ωραιος ρε Jim μας εφτιαξες παλι βραδιατικα με τα κολπα σου. Το βιντεακι παρακατω για μια υπενθυμιση απο την εμφανιση του απεναντι στον Ολυμπιακο

    https://www.youtube.com/watch?v=2xIZQ6Raq-A

    Για τον Παπανικολαου τι αποψη εχεις θα βρει τελικα συμβολαιο στο NBA; Προσωπικα θα μου αρεσε να τον δω ειτε στους Toronto Raptors ειτε στους New Orleans Pelicans, μιας και φετος λενε πως θα ανοιξουν παραπανω το γκαζι.

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Πελικανς είναι καλή φάση για τον ΠΑΠ γιατί θα βρεί και αρκετά λεπτά να παίζει.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. σουταρει καπως αργα ο μπραουν,ή μου φανηκε;;

      Διαγραφή
  2. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΔΕΝ ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΕΡΒΟΙ ΚΟΟΥΤΣ... JIM ΕΑΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΕΝΑ ΑΣΣΟΔΥΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΠΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΔΑΣ ΤΟΝ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗ?
    "Α.Κ-13"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράζιτς εδώ και τώρα!!
      ζΑν

      Διαγραφή
    2. Ωραία Α.Κ. και αν αποκτηθεί ένα 2-3 σε μια θέση που έχει ήδη τρεiς παίχτες; Σου φαίνεται λογικό..;

      Διαγραφή
  3. Πολυ καλος ο Κοβαν Μπραουν. Αναρωτιεμαι ομως αν ειναι αρκετα σταθερος για μια ομαδα τοπ επιπεδου. Σκεφτομαι δηλ οτι θα ηταν μια χαρα αν ηταν ετοιμος ο Παππας αλλα ισως παραειναι μεγαλο ρισκο για μια ομαδα που δε θα εχει αλλο παικτη στο 2 για αρκετο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μπράουν έκανε γιο-γιο ότι καλύτερο αμυντικά παρέταξαν πάνω του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πρόπερσι. Εκπληκτικός σουτέρ, πολύ καλός στη προσωπική φάση. Δε τον είχα σκεφτεί καθόλου Τζιμ. Για τον Ολυμπιακό με κάνει σκεπτικό το ότι η ομάδα δεν έχει σουτ να ανοίξει το γήπεδο. Ο Μπρεντ, τον οποίο θέλαμε να αντικαταστήσουμε μου μοιάζει μια χαρά με τα τωρινά δεδομένα.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, να μια ευχάριστη κατάσταση...
    Οχι, όχι και...διαφωνώ
    Ο ΤζεΚόβαν είναι -και συμφωνώ- ο παίχτης που περιγράφηκε. Off guard με εκτελεστικό touch που σπανίζει, με ένσημα στην πιο σκληρή λίγκα ίσως που κυκλοφορεί -Α1- που έχει αξία αν αξιοποιηθεί στο ορθό πλαίσιο. (Καλύτερα δηλ ένας σκόρερ της Α1 παρά από Γαλλία, Ιταλία κλπ)
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. Ο Παο δεν έχει αρκετά playmaking/defensive abilities κατά τη γνώμη μου. Το συνδυασμό τους δηλαδή. Ο γκαρντ που λείπει δεν είναι ένας σκόρερ εξ αντικειμένου, δηλ, να ρισκάρεις την αμυντική συμπεριφορά του και το ρυθμό του. Δε λείπουν 15' πίσω απ' τον Παππά δηλαδή άντε και μερικά ματς με ΚΑΟΔ και ΑΓΟΡ για να βάλει εύκολα 10-15 ppg. Δε μπορώ να φανταστώ δίδυμο Μπράουν-ΔΔ ή Μποχωρίδη - Μπράουν(με δεδομένο ότι Παππάς Καλέιθες κολλάνε καλύτερα). Θα έλεγα κάποιον που έχει σαφώς και έφεση στη δημιουργία κυρίως όμως μια βοήθεια στον "1" με ότι συνεπάγεται στο μπάσκετ της EL. Επμένω ότι ο Τζερέλς ή ο Ρόουλαντ θα ταν κάτι πιο χρήσιμο. Πίεση στον άξονα και τρεχάλα πάνω στη μπάλα μαζί με touch. Αυτά νομίζω λείπουν όχι ένας Μπράουν, όσο ιντριγκαδόρικο και υπερχρήσιμο κι αν είναι να έχεις ένα τέτοιο παίχτη για το σετ παιχνίδι (ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΑΞΙΑ, χώροι-ελευθερία για Καλάθη)
    Ο ΤζεΚόβαν είναι όσο κόμπο είμαι κι εγώ περίπου. Δε νομίζω ότι θα πάει σε τέτοια επιλογή ο ΠΑΟ.
    Οσον αφορά το κενό στα φόργουρντ του ΟΣΦΠ, νομίζω αφήνεις χώρο άν υπάρχει πραγματικά ταλέντο. Στον Πάπι βλέπω ένα πυρηνικό όπλο με αμυντική συμπεριφορά βετεράνου. Είναι προφανές ότι μιλάμε για την κόπια του Νοτσιόνι καλά κάνει και τον περιμένει ο Σφαιρό με τέτοια υπομονή. Για Αγραβάνη respect στο work ethic του, αν τον θυμάστε πριν 2 χρόνια... Ποντάρει σε αυτά ο κόουτς, και περιμένει την περίοδο του.. θερισμού. Νομίζω αν υπήρχε Σλούκας/Χάκετ δε θα άλλαζε κάτι αφού πάλι είχε μία θέση ξένου, και επέλεξε σέντερ αντί φόργουορντ ο Σφαιρό, ενώ φαινομενικά το κενό έλεγε 3άρι/4άρι.
    Αυτά.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις Καλάθη-Μποχωρίδη για στόπερς. Και ο Μπράουν είναι καλύτερος αμυντικός του Τζέρελς ή τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο. Ο Ρόουλαντ δεν έχει σταθερά καλό σουτ, που θα πας? Θες ΣΟΥΤΕΡ!!!!!! Η περιφερειακή γραμμή σου βγάζει μάτι. Ο καλύτερος σουτέρ σου είναι ο Βλαδίμηρος..

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή μπακαλοτζουμου μια περίπτωση Χάκετ θα ταίριαζε καλύτερα στον ΠΑΟ? Δύσκολα φίλε, μηδέν απειλή από έξω. Σκέψου το βασικό σου δίδυμο Καλάθης-Χάκετ..

      Διαγραφή
    3. O Mπράουν είναι καλός αμυντικός. Αυτό λέει το report στα ξένα μέσα

      Διαγραφή
    4. καλή σκέψη, αλλά ο παο χρειάζεται (τουλάχιστον) έναν κλασσικό σουτερ (τύπου Μπάνε θα λεγα, σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, αν και οι εποχές άλλαξαν, μην το πάρετε τοις μετρητοις).

      Ας μην είναι και ο τελειος αμυντικος, εξ αλλουπιθανον να μην παιζει πανω απο 15¨ στα σημαντικα ματς,αλλα πρεπει να ειναι εκει για να δωσει λυσεις

      μιμης

      Διαγραφή
    5. Δεν έχει άδικο ο Μπακάλη παιδιά..Είμαι ο πρώτος που κηρύσσει όπου και εάν σταθω ότι σύγχρονο μπάσκετ είναι "πόδια και playmaking", σας το έχω γράψει 1.000. 000 φορές. Όμως όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στους πράσινους, με έναν slasher στο "3" όπως ο Πάβλοβιτς, χρειάζεσαι επειγόντως το οξυγόνο του σουτ, περισσότερο από κάθε τι γιατί θα φθάσεις σε σημείο να μη μπορείς να αξιοποιήσεις κανένα από τα όπλα σου (Καλάθης-Πάβλοβιτς ρήγματα, Ραντούλιτσα ποστ). Είναι ζωτικής σημασίας. Για αυτό στο άρθρο "Floor spacers" σας είχα τονίσει την ανάγκη να ντύσει ο Παναθηναϊκός το τρίγωνο Καλάθη-Παππά-Ραντούλιτσα με δύο σουτέρς που θα κρατούν την άμυνα στα δάχτυλα των ποδιών.. (Κούριτς-Χαράνγκοντι).

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Τζίμαρε! Η εταιρεία του Μπράουν εκπροσωπεί Παππά-Γκιστ. Μπορεί να γίνει η δουλειά σίγουρα με λίγη καλή θέληση (και ένα δικό μας buy out) από τους Τούρκους. Πάρα πολύ καλός σκόρερ, μικρότερο ρίσκο από το να φέρεις έναν Αμερικανό που δε ξέρει που έρχεται.

    Bojemian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι. Είναι παίχτης που γνωρίζει και τον γνωρίζουμε. Για αυτό είμαι υπέρ των κλαμπς της Ευρωλίγκας που πρώτα σανάρουν ότι καλό υπάρχει στις εγχώριες λίγκες.

      Διαγραφή
  7. Μάλιστα. Ομολογώ πως περίμενα περισσότερες προτάσεις/επιλογές. Πάλι όμως κάνεις τη διαφορά ρε Jim.
    Αν και αρχικά ήμουν από αυτούς που πίστευαν πως δεν χρειάζεται άλλος ένας κυρίως, για να μην μπλοκάρει τους νεαρούς, τελικά ίσως χρειάζεται. Νοουμένου ότι ξεκινάμε με ένα σοβαρό τραυματισμό και στην συνέχεια πιθανόν να προκήψουν και νέοι, αλλά και το γεγονός της αποχώρησης το Μήτσου στο τέλος της χρονιάς. Επομένος πέρνεις guard για τουλάχιστο δύο χρόνια. Ο περσινός Σλοτερ για παράδειγμα δεν θα ήταν κακός, αλλά και οι Hodge, J’Covan Brown μια χαρά μου φαίνονται.

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Τάκη. Ο Μπράουν είναι καλύτερος παίχτης του Σλότερ. Κυρίως πιο "σκληρός" πνευματικά για αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. Τζιμ ο Ρόουλαντ που ειπώθηκε πιο πάνω? Σου άρεσε παλιά πολύ.

      Μάνος

      Διαγραφή
    3. Σπουδαίος παίχτης, αποτελούσε τη βασική μου πρόταση λίγο καιρό πριν τον τσιμπήσει ο Ιτούδης. Κομπλέ περιφερειακός. Όμως πέρυσι ο χρόνος άρχισε να δείχνει πάνω του..

      Διαγραφή
  8. α)Θεωρώ πως ο Kuric ήταν καλύτερη επιλογή.Από όλους όσους ακούστηκαν, θεωρώ καλύτερες επιλογές για ΠΑΟ Kuric, Terrico White, Janning. Βέβαια εξαρτάται και το τι έχει στο μυαλό του ο Κοουτς.Εγώ θα πω πάντως James Feldeine.Και ένα βλέμμα φέτος στον Myles της Πεζαρο.
    β)O ΟΣΦΠ δίνει χώρο στους νεαρούς.Σίγουρα, είναι καλή φάση αν του βγει το ρίσκο.Αν δεν του βγει όμως; Τι γίνεται αν δεν υπάρξει 3ποντό από το 4ρι πλην Πρίντεζη; Ειδικά με μια περιφερειακή που προτιμά να σκοράρει με διεισδύσεις...

    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε καλος παιχτης ο Κουριτς αλλα για αντι παβλοβιτς. Στο 2-3 παιζει και δεν ειναι κομπο γκαρντ

      Hugo

      Διαγραφή
    2. Φιλε με το τελευταίο που γράφεις,απλα ετσι βγαίνει το σωστό τρίποντο ..

      Soc_ele

      Διαγραφή
    3. Μα αυτό ακριβώς γράφω: Θα έχει ακροβολιστεί το 4ρι για τρίποντο και δε θα μπορεί να σκοράρει, με αποτέλεσμα να τζογάρουν οι αντίπαλοι αμυντικοί το σουτ για να κλείσουν τη ρακέτα.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  9. Άσχετο. Πως θα σας φαινόταν η ιδέα ο Γ. Αντετοκούνμπο να έπαιρνε λεπτά σε θέση σέντερ στην Εθνική. Ο δικός μας mobile center. Αντιλαμβανομαι θέλει δουλειά αλλά με τον όγκο που έχει πάρει δεν μοιάζει καθόλου ανέφικτο.
    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, θα συμβεί εαν χρειαστεί να απλώσουμε την άμυνα μας. Στο μπάσκετ των τουρνουά της FIBA όμως κυριαρχούν ακόμα τα πιο μεγάλα κορμιά. Με σέντερς τύπου Λάσμε, Χάινς δε πας μακριά.

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφέρον. Σαν υποστιρικτής του smallball έχω να πω 2 πράματα:

      1) Αν πας σε τέτοια σχήματα, στο 5 βάζεις τον Καιμακόγλου διότι σε διαφορετική περίπτωση σε ακολουθεί ο αντίπαλος coach και αν έχει 4άρια με εμπειρία ή αθλητικούς guards, φτιάχνει momentum απο δικό σου λάθος.

      2) Smallball σε τουρνουά όπου η συνοχή των ρόστερ είναι μικρή και αυξάνεται ραγδαία παιχνίδι με παιχνίδι, εναλλακτικά σχήματα είναι ρίσκο. Θεωρώ πως με Κουφό στην 5άδα δεν χάνεται το πλάτος στην άμυνα και έχεις καλά πόδια.


      Ρε συ Jim, μεγάλωσε λίγο το εύρος του περιθωρίου που γράφουμε σχόλια. Είναι πολύ μικρό, 3-4 γραμμές χωράει!

      Φιλικά
      ΜαρΚεΖ

      Διαγραφή
  10. Για ΠΑΟ:Πολυ καλος ο Μπραουν,τον θυμαμαι απο τις αξιοσημειωτες εμφανισεις του στην Α1,αυθεντικο ταλεντο μπασκετικο βγαλμενο απο τα αμερικανικα playgrounds που μας γοητευουν παντα στις ταινιες κτλ...
    Αλλα ομως:Καλα θα κανουνε να μην παρουν αλλο περιφερειακο και να βγαλουν μπροστα τον Μποχωριδη που εχει μεγεθος(ορολογια χουπφελας),ειναι προπονημενος(ορολογια χουπφελας),εχει παραστασεις απο Α1 και μικρες εθνικες,ενω η επαφη του με το καλαθι απο βιντεος κτλ ειναι τουλαχιστον αξιοπροσεκτη.
    Εχει σωματικες προδιαγραφες Διαμαντιδη και,τολμω να πω,περισσοτερες εμπειριες και σαφως καλυτερες δεξιοτητες στο σκοραρισμα απ'οτι ο συντοπιτης μου δυτικομακεδονας στην αντιστοιχη ηλικια που επαιζε στον ηρακλη...
    Μπορει να οργανωσει ,να παιξει αμυνα και ατομικη και ομαδικη,να πασαρει και να σκοραρει.Ευκαιριες θελει και διπλα σε Διαμαντιδη θα μαθει πολλα απο τεχνικη,ψυχολογικη,και τακτικη αποψη ωστε σε βαθος διετιας οταν ο αρχηγος σταματησει,να παρει την θεση του.

    Για ΟΣΦΠ:Συμφωνω και επαυξανω για Αγραβανη και Παπαπετρου.Εχουν και σωματικα προσοντα και προοπτικες εξελιξης.Ο μεν δευτερος ειναι ετοιμος παικτης που υπο προυποθεσεις μπορει να παιξει απο 1 εως ελαφρυ 4 στην ευρωλιγκα(στρετς φοργουορντ συμφωνα με την ορολογια κατσιωνη),ο δε αγραβανης εχει κορμι οχι συνηθισμενο για τα δεδομενα του μικροσωμου ελληνικου πληθυσμου,ειναι μαχητικος και οχι τελειως ατεχνος,θελοντας πολλη δουλεια στο τελευταιο κομματι αλλα οντας βεβαια και μολις 20 χρονων με 2 χρονιες ευρωλιγκας στην πλατη του ηδη...

    ΥΓ Ρε τον Πριντεζη που τον ειχαμε ολοι για χαζοχαρουμενο ομορφοποαιδο,τατουαζακια,χαφτομουνη,τεμπελχανα και αιωνιο ταλεντο,εχει εξελιχθει σε πρωταγωνιστη για ΟΣΦΠ και εθνικη...ενα κρεντιτ για τον χαρακτηρα,την επιμονη και την ομαδικη φιλοσοφια πανω στην οποια εξελιξε και βελτιωσε το παιχνιδι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελει κι αλλο γκαρντ ο παο,με διαφορετικα χαρακτηριστικα σε σχεση με αυτους που ηδη εχει. ο παππας ειναι ερωτηματικο μεχρι να βρει ρυθμο

      μιμης

      Διαγραφή
    2. Η χρονιά είναι μεγάλη, έχεις τραυματισμούς, Α1, Κύπελλο, ξεκούραση.Θες άλλο ένα γκαρντ που να έχει εύκολο το σουτάκι.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    3. Eγω νομιζω τον ρολο του executive shooter-πλαγιου μπορει να τον παιξει ο Διαμαντιδης καλλιστα.Ειναι καλος σουτερ απ τις γωνιες ανεκαθεν,ασφαλως και ξερει να πασαρει,ενω με την ελευση του καλαθη θα ειναι αποφορτισμενος απο οργανωση-αμυνα.Αρα μπορει να χρησιμοποιειται για ενα 20λεπτο μ.ο. πθιο επιλεκτικα,με αυξημενο ρολο στα νοκ αουτ και στα κλειστα ματς.Να υπενθυμισω οτι στις καλυτερες σεζον του στην ευρωπη ειχε ποσοστο απο το τριποντο πανω απο 40%,οντας ο πρωτος σκορερ της ομαδας του,φτανοντας μεχρι το τελος της σεζον,και οντας απο τους 2-3 πρωτους στην διοργανωση σε αριθμο προσπαθειων.2010-12.

      Διαγραφή
    4. Ναι αλλά ο Διαμαντίδης δεν είναι πια 32 ετών...

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    5. Όχι παιδιά ο Διαμαντίδης σε καμία περίπτωση. Ούτε στα 30 του.. Έχει συγκεκριμένο πλαίσιο shooting, ποτέ δε διακρίθηκε σε αυτό το κομμάτι παίζοντας π.χ. μακριά από τη μπάλα σε ball screen επίθεση.

      Διαγραφή
    6. Τέτοιος θα ήταν σίγουρα ο Kuric, ο οποίος όμως με τη παρούσα στελέχωση δε χωράει.

      Διαγραφή
    7. Ο Πρίντεζης είναι "διαμάντι", από κάθε άποψη.

      Διαγραφή
  11. δηλαδη ο Τζανινγκ παπαλα ε;

    οχι οτι ο Μπραουν με χαλαει δλδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Τζανινγκ ειναι πακταρας δεν ειναι για ρολιστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Vet.. Ο Τζάνινγκ ταιριάζει περισσότερο στα χνώτα του Τζόρτζεβιτς. Αλλά σταρ δεν είναι.

      Διαγραφή
  13. Λοιπον περσι ο ΠΑΟ ειχ 3 βασικα προβληματα που το μεν χουπφελας επισημανε απο την αρχη,στην δε ποστ σιζον τα εβλεπε και η γιαγια μου...

    1:Αμυντικο ριμπαουντ,που μαλλον λυνεται με τους ξυλοκοπους που μαζψε στο ροστερ ο Σαλε.Ο μεσος ορος υψους φετος θυμιζει ΤΣΣΚΑ της προηγουμενης πενταετιας και μαλλον δεν υστερει ακομα και σε σχεση με το ΝΒΑ
    2:Οργανωση οταν δεν ειναι μεσα ο Διαμαντιδης,που μαλλον λυνεται με την ελευση Καλαθη
    3:Περιφερειακη αμυνα που ενισχυεται ασφαλως με τον ελληνοαμερικανο γλαρντ,την αναβαθμιση του μποχωριδη που περιμενουμε,και την επιτελους βελτιωση τψν επιδοσεων Βλαντο-Παππα σε αυτο τον τομεα,που θα αλλαξει το αγωνιστικο στατους των ιδιων και της ομαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. απο την αρχη της σεζον ο παο φαινονταν οτι ηθελε 3 πραγματικα ποιοτικους παιχτες για να ανεβει επιπεδο. εναν ποιντ (καλαθης) εναν σεντερ (ραντουλιτσα) και ενα τριαρι. Αυτη τη στιγμη ειμαστε κομπλε στο 1-4-5. αλλα...

    η ομαδα χρειαζεται ενα καλο τριαρι. ναι αν παρει τριαρι θα εχει προβλημα στο 2 (ειδικα αν δεν επανελεθει γρηγορα ο παππας). μετραω τον παππα ως παιχτη επιπεδου "βασικος στον παναθηναικο". τον γιανκοβιτς τον μετραω ως επιπεδου "αναπληρωματικο στον παναθηναικο".

    αν παρει απλα ενα μετριο 2αρι θα εχει σαν αποτελεσμα να εχεις 4 παιχτες (και οι 4 στην περιφερεια) που θα κανουν μαλλον μετριες χρονιες (για λογους ηλικιας, ταλεντου, τραυματισμου κτλ κτλ) και θα ριχνουν επιπεδο την ομαδα.

    και επισης οι μονοι που μπορουν να παιξουν σοβαρη αμυνα σε επιπεδο ευρωλιγκα ειναι οι καλαθης, γκιστ και ισως ο κουζμιτς. αλλα αυτο σαν προβλημα ξεπερνιεται. λογικα θα δουμε αρκετη ζωνη και γι αυτο ισως παρει λεπτα και ο παβλοβιτς στο 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν και δεν ειμαι παναθηναικος δεν θα εκανα αυτην την επιλογη. για δυο πολυ απλους λογους. 1 η αμυντικη η ικανοτητα του Κοβαν Μπραουν δεν ειναι απλα συζητησιμη αλλα ειναι κακη, και 2ον εδω απετυχε ο Ντι Τζει Κουπερ που εχει τρομερη ικανοτητα να βλεπει γηπεδο δεν θα αποτυχει ο σχεδον μονοδιαστατος Μπραουν. Ειδικα απο την στιγμη που η ομαδα μου ο Ολυμπιακος εχει επενδυσει σε ψηλα κορμια στην περιφερεια. Παικτες με το υψος του καλου Κοβαμ Μπραουν δεν εχουν μελλον σε αυτη τη λιγκα. ο παο πρεπει να κοιταξει να βρει ενα καλο 2-3 με πολυ καλο σουτ και πολυ καλη αμυνα. θα προτεινα αν δεν ειχε κλεισει τον Ρεντινγκ της περσινης Αλμπα πχ. Η περιφερεια του παο πασχει τρομερα σε αμυνα πλην του καλαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άλεξ. Το τελευταίο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι ένας ακόμα swingman. Πήρε Πάβλοβιτς εκεί, έχει και Γιάνκοβιτς.. Ύψος..; Ο Παναθηναϊκός έχει μια από τις ψηλότερες περιφερειακές γραμμές στην Ευρώπη αν έχεις προσέξει.. Εννοείται ότι παίχτες στα κυβικά του Μπράουν έχουν μέλλον. Ρίξε μια ματιά στους "σταρς" τελευταίων F4s.. Rice, Law..

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω κι εγω πως δεν θα ηταν καλη επιλογη, οχι τοσο εξ αιτιας του υψους οσο για την μετρια αμυνα του. Για τον ιδιο λογο ειναι εντελως ανεπαρκης για τις αναγκες του φετινου Παναθηναικου ο Ματ Τζαννινγκ, με τον οποιο ειχαν "ξετρελλαθει" πριν μερικες βδομαδες καποιοι οπαδοι της ομαδας.
      Προσωπικα θα προτιμουσα Elliot Williams η Terrico White : Αμφοτεροι παικτες ομαδας με πολυ καλυτερα αθλητικα προσοντα απο τους παραπανω,1.96 υψος, ποσοστο 37% στα τριποντα που ομως βλεπουν και τους συμπαικτες τους μεσα στο γηπεδο. Ο πρωτος ηταν φετος συμπαικτης του Kuzmic στην NBA development league με μεσο ορο 21 ποντους και 7 ασσιστ, ο δευτερος ειχε παιξει σερβικη και αδριατικη λιγκα πριν δυο χρονια και λογικα ο Σαλε θα τον γνωριζει πολυ καλα.

      Διαγραφή
    3. Οι μ@#$%#ς θα διαγράφονται. Κρίμα να γράφετε ένα ποστ 200 λέξεων όμως και να πηγαίνει στο κάδο.. Μη γράφετε πιωμένοι. Μέχρι τώρα πάμε αρκετά καλά πάντως, για αυτό και άφησα ανοιχτά παραπάνω τα σχόλια.

      Διαγραφή
    4. @jumpforjoy77

      Ο Ουάιτ ήταν στη λίστα του Hoopfellas to 2013. Toν έχεις παρακολουθήσει; Aλήθεια.. Παίχτης ομάδας; Και οι δύο πρέπει να κοντρολαριστούν αρκετά για να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Ή καλύτερα για να βάλουν τα -αδιαμφισβήτητα- πολύ καλά προσόντα τους σε αυτό το επίπεδο..

      Διαγραφή
    5. "... να βαλουν τα αδιαμφισβητητα προσοντα τους σε αυτο το επιπεδο". Δεν νομιζω οτι λεμε κατι πολυ διαφορετικο. Και οι δυο ηταν παικτες αρκετα καλοι στο κολλεγιο για να γινουν ντραφτ στο ΝΒΑ. Ο Γουαιτ μετα απο ενα τραυματισμο δεν μπορεσε να κρατηθει εκει και εκτοτε βολοδερνει σε κατι σιβηριες και "κλαιει" για μια σοβαρη ομαδα που θα τον βαλει σ¨ενα πλαισιο ικανο να εκμεταλλευτει τα προσοντα του. Το ιδιο και περισσοτερο ο Γουλλιαμς, που υπεγραψε στους Χορνετς αλλα δεν πιστευω να τον κρατησουν( δεν ειναι ΤΟΣΟ καλος).Δεν νομιζεις πως αυτοι οι δυο εχουν πολυ καλυτερη "πρωτη υλη" για να ανταπεξελθουν στην προκληση για την παικτικη τους αναβαθμιση και ταυτοχρονα αξιζουν το "ρισκο" του τιτλου περισσοτερο απο τον Μπραουν;

      Διαγραφή
    6. Aυτή τη πρώτη ύλη (σωματικά/φυσικά προσόντα) οι καλές ευρωπαϊκές άμυνες τη παίρνουν, τη κάνουν κιμά και πλάθουν κεφτεδάκια.. Χρειάζεται παίχτη που να μπορεί να διαβάσει και να σκοράρει μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες ο Παναθηναϊκός. Να σκοράρει αξιόπιστα από τη περιφέρεια. Αντίθετα, θα μου άρεσε πιθανόν ένας τέτοιος παίχτης (που ειλικρινά, δε ξέρω πόσο τύχη θα έχει με τον Τζόρτζεβιτς) με διαφορετικό "3" αντί του Πάβλοβιτς. Πάντως, στο ξαναγράφω, ο Σάλε δε τρελαίνεται για τέτοιους περιφερειακούς..

      Διαγραφή
    7. PS: Τον Ουάιτ θα ήθελα να τον δω στο μπάσκετ της Μακάμπι ή στην ιταλική λίγκα. Το έχω συζητήσει πολλές φορές με τους συνεργάτες μου.

      Διαγραφή
    8. ΟΚ. Ευχαριστω για την ανταλλαγη αποψεων.

      Διαγραφή
  16. Jim, μολόγα: Ο trelo Goudelock πως θα σου φαινόταν στον ΠΑΟ;

    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, τι να σου πω.. Ιδανικά οι πράσινοι θα υπέγραφαν έναν κόμπο με καλό περιφερειακό σουτ. Ο Γκάουντλοκ (δεν είναι κόμπο, δεν έχει playmaking π.χ. ο Μπράουν είναι πολύ καλύτερος δημιουργός με τη μπάλα) είναι φονιάς, από τα καλύτερα χέρια στην Ευρώπη και μπορεί να παίξει μαζί με Καλάθη. Όμως κοστίζει 3 φορές πάνω από το ποσό που διαθέτει η ομάδα. Οπότε κλείνει η κουβέντα. Μη ξεχνάς ότι θα επιστρέψει και ο Παππάς. Αν είναι σωματικά κάπου κοντά στα περυσινά στάνταρντς μπορεί να κάνει σούπερ δίδυμο με Καλάθη.

      Διαγραφή
    2. 1.5 MYRIO O GOUDELOCK?!!!

      Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ;
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  17. εκεινο το τεμαχιο, ο βαζω-καμια-δεκαρια-τριποντα-αμα-γουσταρω=πούλεν (πρωην μπαρτσα) δεν εκανε για ΠΑΟ λετε;

    μιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκλεισε Τσεντεβίτα. Καλός παίχτης, ιδιαίτερο mentality όμως. Δε τον βοηθάει σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. ναι, το διαβασα. Επισης διαβασα και τα σχετικα με τις δηλωσεις του Διπλαρου. Αν καταλαβα καλα, εκανε ....κία ο μικρός. κριμα γι αυτον

      μιμης

      Διαγραφή
  18. με εναν παιχτη τυπου και επιπεδου james anderson πως θα σ φαινονταν η ομαδα? να δημιουργει και να μπορει να σκοραρει απο το 2 και απο το 3, να ανεβαζει επιπεδο την ομαδα και να λογιζεται ως το βασικο 3αρι απο του χρονου...

    μετριους και φερελπις εχουμε. απο ολοκληρωμενους παιχτες πασχουμε στο 2-3...

    (και το πιο σημαντικο)

    Υπαρχει καποιος τετοιος διαθεσιμος? τι σκατα, μονο η ζαλγκιρις μπορει να βρισκει τετοιους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλός παίχτης, επαναλαμβάνω όμως δε θέλεις "πλάγιο".

      Διαγραφή
    2. κοιτωντας τους anderson, slaughter, brown βλεπω οτι η βασικη διαφορα τους στον τροπο που δημιουργουν ειναι οι 15 ποντοι που τους χωριζουν. δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι να μην παρει εναν παιχτη ο παο που να μπορει να παιξει στο 3 με την επιστροφη του παππα?

      ετσι κουμπωνεις 2ο τριαρι τον βλαντο, δευτερο τεσσαρι απο του χρονου και 3 τριαρι για καποια λεπτα τον χαραλ και αφηνεις τον παππα για βασικο 2 με τον παβλοβιτς (η καποιον αλλον 2ο)

      σορρυ που επιμενω απλα θελω τη γνωμη σου.

      Διαγραφή
    3. Καλά κάνεις, τι σόρι, κουβέντα κάνουμε.. Χάνεις σε 1.) ταχύτητα στην άμυνα και κυρίως σε 2.) λειτουργικότητα. Δε γίνεται να παίζεις με τον Πάβλοβιτς στο "2" επειδή μπορεί να ανέβει κάποια λεπτά στο "2". Απλά δε γίνεται. Χτίζεις σε μπαλώματα και θα σου βγεί στη πορεία.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα jim. Πιστεύω ότι η ομάδα χρειάζεται πιο έτοιμη λύση. Πράγματι η στελέχωση της ομάδας είναι περίεργη, όμως κοιτώντας τα παιχνίδια της Εθνικής Σερβίας φαίνεται τι θέλει να φτιάξει ο Τζόρτζεβις. Θα κινηθεί με κεντρικό άξονα το post του Ραντουλιτσα και τις δημιουργικές ικανότητες, διείσδυση του Καλάθη. Όλοι οι υπόλοιποι θα παίξουν τον ρόλο των τριών ενδιάμεσων, κυρίως θα περιμένουν περιφερειακά για σούτ ή θα πάρουν προσπάθειες μετά από δημιουργία των Καλάθη, Διαμαντίδη, Ραντουλιτσα και πιθανόν Χαραλαμπόπουλου αν πάρει χρόνο συμμετοχής. Η δικιά μου σκέψη είναι ότι η ομάδα χρειάζεται παίχτη με δυνατά πνευμόνια και καλό περιφερειακό σουτ, άρα χρειαζόμαστε 2-3. Ιδανική περίπτωση θα ήταν ο ΚΣ ΡΙΒΕΡΣ που βοηθάει στη μετακίνηση του Γιανκοβιτς στο δύο όσο θα λείπει ο Παππάς. Μάλλον θα κινηθούμε όμως με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ για παίχτη. Λογικά τα χρήματα που θα χρειάζονται θα είναι κοντά στις 800.000. Η ομάδα πρέπει να σκεφτεί μακροπρόθεσμα πως θα αποκτήσει έναν παίχτη που θα κρύψει τις αδυναμίες της ομάδας αλλά θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη των νεαρών.

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερα,διαβαζω για λιγο ρισκο και σε πλαγιο παιχτη,προσπαθουσα να θυμηθω ποιος που εκανε εντυπωση στο κολεγιακο που δεν εγινε ντραφτ και καταληγω στον Michael Frazier του Florida.
    Οι γκε'ι'τορς πολυφοριουνται στην ελλαδα τελευταια(πατρικ γιανκ-γουιλμπεκιν καλαθης),προκεται για ενα pure shooter με καλα αμυντικα στοιχεια χωρις ομως να ειναι κομπο γκαρντ.Επειδη πιασαμε τους undrafted καπου πειρε το αφτι μου οτι ο πριφτης ειχε βαλει στο ματι τον χολμς του τεξας ενα φοργουορντ με σκορ και πολυ καλα στοιχεια που ομως τον θεωρησαν tweener στο nba,απ οτι μιαζει θα ερθει ευρωπη ο παιχτης υπαρχει αρκετο ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Άκη..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/07/made-in-usa-2015.html

      Ο "Gator" σου ήταν στη φετινή λίστα της σελίδας..

      Διαγραφή
  21. Jim αυτός ο Croker που ήτανε στην ανάρτηση μαζί με τον Brown πού βρίσκεται τώρα;

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xολόν πέρυσι, έπαιξε SM στο Ορλάντο και πάει Τουρκία.

      Διαγραφή
    2. Πάντα ενήμερος.

      Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

      Τάκης

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα Τζιμ,πολύ καλό άρθρο όπως το περιμέναμε.Ο Μπράουν είχε κάνει όντως πολύ καλή σεζόν στον ΚΑΟΔ και με τους αιωνίους τα παστέλωνε από παντού,απλά όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις παικτών της κοψιάς του δεν ξέρω πως θα προσαρμοστεί σε 4-5η επιλογή στην επίθεση ομάδας τέτοιου επιπέδου χωρίς τις 15 προσπάθειες που 'χε στον ΚΑΟΔ.Ο Τζάνιγκ είναι αυτός που προσωπικά θέλω στον ΠΑΟ,παρόλο που η περιπτωσή του έχει ρίσκο,αφού πάρα το ταλέντο και την εμπειρία της Ευρωλίγκας ,ο χαρακτήρας είναι ένα θέμα αφού δείχνει περίπτωση Ραντούλιτσα,δηλαδή θέλει συνεχή κίνητρα για να παίζει καλά.Και βασικά για αυτά υπάρχει ο Σάλε!
    Υ.Γ.Ένα άρθρο για τις κινήσεις των Άρη-Αεκ(κυρίως,ως τώρα)Πάοκ θα ήταν πολύ ωραίο.Στον Άρη ειδικά ο Πρίφτης προσπαθεί να καλύψει τους πόντους και την παρουσία του Βεζένκοφ,κάνοντας την ομάδα ποιοτικότερη και πληρέστερη.Ξάνθο-Ζάρα,πολύς καλές κινήσεις για να ενισχυθεί ο ελληνικός κορμός.Γουάιτ-ΜακΝιλ απλά παιχτάρες.
    Υ.Γ.1 Πολύ καλή περίπτωση παίκτη ο Γουόρεν που πήρε η ΑΕΚ,τον θυμάμαι απο την Ναντέρ που είχε κάνει θράυση στα πλαυ-οφς.
    Υ.Γ.2 Αυτός ο Στόγκλιν που 'χε περάσει από τον Ηλυσιακό,τον θυμάσαι?Δαίμονας ο τύπος,ξέρεις τι απέγινε?
    Πανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνα με τη βικιπαιδεια, περσι επαιζε στο λιβανο αλλα δεν εχει υπογραψει πουθενα για φετος. Δεν εχει στεριωσει πουθενα ομως.

      Διαγραφή
  23. Κοντοι γκαρντ σκορερς οπως ο Μπραουν εχουν μια γοητεια παντα γιατι με την παρουσια τους σε υψηλο ανταγωνιστικο επιπεδο,οταν βεβαια πετυχαινουν κατι τετοιο,διαδιδουν το αθλημα τοσο με τις ατομικες ενεργειες που συνηθως διακρινουν τετοιους παικτες,οσο και με το γεγονος οτι στεκονται απεναντι σε φυσικα πιο προικισμενους παικτες,διαδιδοντας ετσι το αθλημα και την οπτικη οτι δεν ειναι ''μονο για ψηλους''.
    Εγω ομως παρολαυτα θελω να βαλει να παιξει ο Μποχωριδης.Ας τον βαλει για σποτ σουτερ δε γαμιεται.Εχει shoot mechanics καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. The Greek fellas...

    Έχοντας ζήσει και ασχοληθεί περισσότερο με τα τεκταινόμενα στο άθλημα τις δεκαετίες 1980-90, οι προσωπικές μου συμπάθειες ανήκουν κυρίως σε αυτό το χρονικό διάστημα. Επίσης, επειδή οι Greek fellas έπαιξαν κυρίως σε ελληνικές ομάδες, και τους ζήσαμε, είδαμε και δεθήκαμε μαζί τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από παίκτες όπως π.χ. οι Drazen και Kukoc, τους θεωρώ ως μια διαφορετική, πολύ πιό σημαντική κατηγορία, από των υπόλοιπων "ξένων" παικτών.

    Έτσι οι Greek fellas Γιουγκοσλάβοι που επέλεξα είναι οι:

    Слободан Суботић

    Εξαιρετικός σουτέρ. Δολοφονικό σουτ με άριστη τεχνική. Οι παλιοί θυμόμαστε καλά τον "Πίξι" κάθε Πέμπτη με τον Άρη στην Ευρώπη να εκτελεί από τα 6.25 τις αντίπαλες ομάδες, αλλά και από τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Α1 και το κύπελλο. Είχε μάλιστα ταυτιστεί -από τον κόσμο- με τη συγκεκριμένη απόσταση του τρίποντου σε τέτοιο βαθμό που το κατάστημά του τότε στη Θεσσαλονίκη είχε το ίδιο όνομα με την απόσταση αυτή (6.25). Μαζί με τον Gangster και τον Δράκο αποτελούσαν τα τρία βιολιά του Άρη την εποχή εκείνη.

    Slobodan Subotic Mix
    https://www.youtube.com/watch?v=1BLrXRCPlqE

    Σουμποτιτς, 7 τρίποντα σε ένα ημίχρονο
    https://www.youtube.com/watch?v=TVs-p-sVHAk

    Interview with Coach Slobodan Subotic
    https://www.youtube.com/watch?v=IPp04UwS1XE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με προβληματισε πολυ η συνεντευξη Διπλαρου. Δειχνει ελλειψη παιδειας που δεν μας θυμιζει περισσοτερο ελληνα ποδοσφαιριστη παρα μπασκετμπολιστα.Πως ενας αθλητης που δεν εχει παιξει ΠΟΤΕ Α1 εχει τοσο μεγαλη εικονα για τον εαυτο του, ειναι αποριας αξιον. Γινεται ακομα πιο αντιληπτο οταν το ανακοινωνει κιολας. Ας κοιταξει λιγο τον Μπογρη, γιατι θυμαμαι ενα παιχιδι Δαφνης-Ηλυσιακου, τον Μπογρη 18 χρονων να κανει παπαδες, να θυμιζει Γκαρνετ, να βαζει τριποντο, και να τσακωνεται με την εξεδρα. Η συνεχεια γνωστη..."Αν ηθελα να προσπαθβ και να προπονουμαι εμενα και στον Παναθηναικο"

    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φήμες που ακολουθούν το Δίπλαρο από τους αγώνες λένε πως δεν έχει πολύ βαρύ ρετιρέ.Ας περιμένουμε να δούμε όμως που θα καταλήξει γιατί υπάρχουν έντονες φήμες πως οι δηλώσεις γίνανε για να πάει ... αλλού.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. οτι οι μπασκετμπολιστες μας και καλα ειναι ολοι Γληνοι και Ελυτηδες και μας χαλασε την εικονα γι αυτους και την ανυπερβλητη παιδεια και προπαντος μετριοφροσυνη τους ο Διπλαρος με μια δηλωση που εκανε σε ηλικια 17 χρονων...

      Διαγραφή
    3. γενικά για τον δίπλαρο δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος,λόγω στυλ παιχνιδιού. έχει κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην ελλάδα,αλλά επειδή ακριβώς είμαστε ελλάδα,δεν τον βλέπω να έχει πολύ μέλλον εδώ πέρα. μακάρι να βγω λάθος για το καλό του παιδιού,αλλά χαμένος μάλλον αυτός θα βγει και όχι η άεκ

      Διαγραφή
  26. Бранислав Прелевић (ή Бане)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Branislav_Prelevi%C4%87

    Ο "Ω Μπάνε Μπάνε" της καρδιάς όλων όσων τον έζησαν όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ, τόσο στα ντέρμπι με τον Άρη, όσο και στις μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τεράστια ψυχή και Cojones· αξέχαστη και κορυφαία στιγμή ο τελικός της Ναντ με τη Ρεάλ, με το απίστευτο τρίποντό του με τη μπάλα να ζυγίζει... τόνους και αμέσως μετά το κλάμα που έριξε όταν χάθηκε το τρόπαιο. Η μεγάλη προσφορά του στον ΠΑΟΚ συνοδεύτηκε και από δύο τίτλους στην Ευρώπη, το Κυπελλούχων το 1991 και το Korac το 1994.

    Bane Prelevic - PAOK-REAL 1992 (Σε... ρετρό χρώμα)
    https://www.youtube.com/watch?v=St934V3LVp8

    Bane Prelevic "The Tiger"
    https://www.youtube.com/watch?v=fTwRthpN3A4

    Branislav "Bane" Prelevic
    https://www.youtube.com/watch?v=5vsYMJPMR8o

    BONUS

    Duelo Petrovic-Prelevic
    https://www.youtube.com/watch?v=WmlquAP0BAg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι "ρετρό χρώμα" ρε Άλεξ. Είναι που τότε και οι τηλεοράσεις ακόμα ήτανε ΠΑΟΚ. Ασπρόμαυρες.

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2015 - 11:43 μ.μ.

      Έχοντας ζήσει τις αυστηρά ασπρόμαυρες τηλεοράσεις της δεκαετίας του 70, η διαφορά τους από τις έγχρωμες των αρχών του 1990, ήταν τόσο μεγάλη, όσο σχεδόν αυτή των τηλεοράσεων του 1990 με τις σύγχρονες. Θυμάμαι την τηλεόραση του παππού μου τη δεκαετία του 70· σωστή καραβάνα, μόνο η μανιβέλα της έλειπε. Όσο για την εικόνα, έγιναν πλούσιοι οι οφθαλμίατροι εκείνες τις εποχές...

      Το συγκεκριμένο βίντεο πιθανότατα είναι από εγγραφή του αγώνα σε VHS βίντεο (όπως οι περισσότεροι αγώνες εκείνες τις εποχές), και γι' αυτό είναι μαυρόασπρος και με τόσο κακή ποιότητα εικόνας. Το παιχνίδι το έχω δει ζωντανό στην τότε ΕΤ 1, και ήταν φυσικά με έγχρωμη και πολύ καλύτερη εικόνα (1992 γαρ).

      Πάντως ακόμα και τότε υπήρχαν αρκετές τηλεοράσεις που ήταν... ΠΑΟΚ όπως πολύ σωστά λέτε.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  27. Милaн Томић

    https://en.wikipedia.org/wiki/Milan_Tomi%C4%87

    Ο Μίλαν ανήκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία για τους φίλους του ΟΣΦΠ. Είναι απλά το τότεμ της ομάδας, κάτι αντίστοιχο με τον Φράγκι στον ΠΑΟ. Ο μόνος του ΟΣΦΠ που έχει συνδέσει το όνομα του, είτε ως παίκτης είτε ως μέλος του προπονητικού επιτελείου, και με τα τρία τρόπαια του πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησε ο ΟΣΦΠ, αλλά και δήλωσε παρών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές επιτυχίες της ομάδας.

    MILAN TOMIC - You Were Born For This | 1991-2004
    https://www.youtube.com/watch?v=CY-p_4YYcwI

    Milan Tomic Buzzer Beater vs Real Madrid
    https://www.youtube.com/watch?v=mGat1uVIzrA

    Milan Tomic 3-pointer
    https://www.youtube.com/watch?v=TP2-G6J3GQA

    BONUS

    Tomic εναντίον Jordan
    https://www.youtube.com/watch?v=fpaSIsG2g-s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βάλε και τις 0/2 βολές με την ΑΕΚ το 2002

      βάλε και τα 0/5 τρ. στο ΟΑΚΑ το 2001 όταν ο Αλβέρτης τα έχωνε από παντού

      12 χρόνια με ηγέτη τον Τόμιτς και αναρωτιούνται ακόμα γιατί πήραν τότε μόνο 1 ευρωπαϊκό...

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2015 - 11:46 μ.μ.

      Μάλλον δεν καταλάβατε τί εννοούσα με την σύγκριση με τον Φράγκι. Δεν εννοούσα σε αριθμό επιτυχιών - τροπαίων, αλλά ως σημεία αναφοράς στις ομάδες τους. Ποιός άλλος στον ΠΑΟ είναι στην ομάδα 24+ χρόνια, όπως ο Μίλαν στον ΟΣΦΠ;

      Για κάθε παράδειγμα σας κακών εμφανίσεων του Μίλαν, μπορώ εύκολα να αντιπαραβάλλω πολλά παραδείγματα αγώνων στους οποίους διέπρεψε· πάντως η προσφορά ενός παίκτη σε έναν αγώνα δεν μετριέται μόνο με την ευστοχία του.

      Επίσης, ο Φράγκι τα έχωνε από παντού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε, ό,τι κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟ, από μόνος του. Θα ήταν τουλάχιστον προσβλητικό για τους τεράστιους παίκτες με τους οποίους έπαιξε να θεωρούμε ότι τα έκανε όλα ο Φράγκι. Σε μια ομάδα που είχε στο ρόστερ της παίκτες της εμβέλειας των π.χ. Wilkins, Byron Scott, Bodiroga, Batiste, Σάρας, 3D, VSpan και Pekovic. Ποιούς πραγματικούς superstar είχε δίπλα του ο Tomic όταν ο ΟΣΦΠ είχε τις όποιες επιτυχίες;

      Αλέξης

      Διαγραφή
  28. O Παναθηναϊκός θέλει ένα combo με καλό περιφερειακό σουτ, έφεση στην άμυνα, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις για το χρόνο συμμετοχής και ιδανικά γρήγορα πόδια και μέγεθος.. Α! και όλα αυτά με μονοετές κάτω των 500.000..
    Η παραπάνω εξίσωση είναι άλυτη και μόνο ο Τζάνιγκ μου κάνει κάπως από όσους ακούστηκαν, ο οποίος ζητάει διετές..
    Συνεπώς ή θα γίνουν υποχωρήσεις ή ίσως η λύση να είναι βετεράνος..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει, αν πιστευουμε οτι ο Τζανινγκ εχει εφεση στην αμυνα τοτε κι εμεις εχουμε πιθανοτητα ...

      Διαγραφή
    2. Εξαρτάται, τι ύψος έχεις? Έγραψα "κάπως" φίλος.. Και επίσης ο Τζάνιγκ δεν είναι κακός αμυντικός..

      Vatos76

      Διαγραφή
  29. (X)

    Καλοί όλοι οι προανεφερθέντες χθες και σήμερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπροστά στον παρακάτω τύπο, μάλλον θα γίνονταν καφέ τα βρακάκια τους...

    https://www.youtube.com/watch?v=SfDDXpjFtP0

    Κλείνοντας, το "deja vu" της ημέρας, από την ενότητα «Σουπερ Σενάρια» του περιοδικού ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΣΚΕΤ...

    «
    Καινά... «δαιμόνια»!

    Νέα ήθη στο ελληνικό μπάσκετ φαίνεται ότι εισάγουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Με πρώτο διδάξα τον Γιάννη Ιωαννίδη, είναι ήδη γνωστό πως ο Ολυμπιακός διατηρεί δεκαέξι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες. Ο λόγος είναι απλός και... διπλός. Αφ' ενός ν' αποδυναμώνει τους αντιπάλους, αφ' ετἐρου να έχει πολύ δυνατές προπονήσεις.

    Τώρα και ο Παναθηναϊκός, σκέφτεται να δημιουργήσει... «συνωστισμό» παικτών. Με «οδηγό» τις εθνικές Νέων και Ελπίδων, θα δημιουργήσει τη διάδοχη κατάσταση στην ομάδα ενόψει της Ευρωλίγκας.

    Με τόσους παίκτες, οι υπεύθυνοι των δύο συλλόγων, μάλλον θα πρέπει να «μεγαλώσουν» τους πάγκους!
    »

    ΠΡΟΣΟΧΗ, σε όλους ξεγελάστηκαν από το περιεχόμενο, η ημερομηνία δημοσίευσης του παραπάνω κειμένου δεν είναι Αύγουστος 2015, αλλά Αύγουστος 1994!

    Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα ίδια μένουν...

    Καλό βράδυ!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Jim ο Bracey Wright που κάποτε αγωνίστηκε στον Άρη, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα, πώς σου φαίνεται για ΠΑΟ. Πέρυσι έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα με την πρωταθλήτρια Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, έχοντας στους τελικους 19 πόντους μ.ο. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι ελεύθερος.

    Green Goblin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Ράιτ έχει συμβόλαιο με τη Χαποέλ (μέχρι το 2017 αν θυμάμαι καλά). Όταν ήρθε στον Άρη (τότε που η Κίμκι έδινε πολύ χοντρα φράγκα για buy out μέσα στη σεζόν και ο Άρης αρνήθηκε) τότε, πιστεύαμε ότι μπορεί να έχει την εξέλιξη του Λάνγκφορντ. Δεν έχει το mentality να αντέξει τέτοιες απαιτήσεις. Έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά αλλά είναι (από όλες τις απόψεις) πολύ "μαλθακός".

      Διαγραφή
  31. Τζιμ, το εχουμε κουβεντιασει το θεμα Παπ, θα ειναι εξαιρετικη προσθηκη αν γινει, και ακομα και σε αυτην την περιοτωση χωρος υπαρχει για τους μικρους.
    Μικροτερο ρισκο και πιο μεγαλη δυναμικη με Παπ, μεγαλυτερο ρισκο και πιο πολλες προοπτικες εξελιξης για Παπι και Αγραβανη χωρις Παπ.
    Αν ομως δεν αποκτηθει τελικα ο Παπ, ο Ολυμπιακος δε μεγιστοποιει τα οφελη απο το ρισκο που παιρνει. Αν στο 4 πας με Πριντεζη και Αγραβανη γιατι δινεις την 3η θεση σε ενα παιχτη με χαμηλο και πιασμενο ταβανι οπως ο Τσαιρελης, αντι να επενδυσεις στο Μητογλου; Ο μικρος εχει σαφεστατα προοπτικη, μπορει να δωσει πραγματα που δεν εχει σε αφθονια ο ΟΣΦΠ στη θεση, οπως το καλο σουτ, ενω για 3ο 4αρι θα καλυψει τις αναγκες της ομαδας οσο και ο Τσαιρελης....

    Χωρια που θα δωσει και λιγο εσωτερικο ανταγωνισμο στον Αγραβανη, ο οποιος παιρνει εμπιστοσυνη απο τον Ολυ, αλλα δεν παιρνει καθολου πιεση....

    Εν ολιγοις, ειτε φερνεις Παπ και κλεινεις ενα εκπληκτικο ροςτερ, ειτε αφηνεις μια τρυπα στο 4 για να εξελιξεις μικρους, αλλα τοτε τρεξε τουλ. δυο προτζεκτ, οχι ενα.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έρχεται ο Παπ Δημήτρη. Μη τρέφουμε ελπίδες

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Δημήτρη για Μήτογλου.

      Διαγραφή
    3. Ρε συ, να το δεχτω αυτο, αν και δεν πιστευω οτι το θεμα ειναι ληξαν.

      Αλλα αν πρεπει να υπολογιζουμε χωρις τον Παπ στο μελλον, μηπως και με τη φυγη Σλουκα ο κορμος θελει ενα μινι λιφτινγκ?

      Γιατι δεν επενδυουνε σε εναν νεο αλλα φορτωνουνε το ροστερ με ενα ταβανιασμενο ρολιστα για Α1 μονο? Και γιατι δεν το κανουν ΦΕΤΟΣ που η συγκυρια ειναι ιδανικη?

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  32. εγώ πάντως διαφωνώ κάθετα με τη λογική απόκτησης ενός παίχτη-λαχείου. στο κάτω κάτω ας κρατούσαμε τον σλότερ που θα είχε κι έναν παραπάνω χρόνο εμπειρίας αν είναι να πάμε σε αμερικάνους(ειδικά τέτοιο στυλ,δηλαδή μαύρους κοντούς που συνήθως κάνουν άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες αν τους βγει το παιχνίδι,αλλιώς κάνουν άνω κάτω την ίδια τους την ομάδα).
    μέχρι στιγμής από τα ονόματα που έχουν ακουστεί η καλύτερη λύση είναι μακράν ο τζάνινγκ,αφού έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που λείπουν από την περιφέρεια μας,με βασικότερο το σουτ ύστερα από κίνηση πίσω από τα σκριν,το οποίο δεν το έχει κανείς από τους παίχτες που έχουμε στην ομάδα. παρόμοιος παίχτης είναι και ο κούριτς,απλά εκεί έχει μεγαλύτερο ρίσκο η επιλογή του σε σχέση με τον τζάνινγκ,καθώς ο κούριτς δεν έχει εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο της ευρωλίγκας.
    διαφώνω επίσης ότι η ομάδα χρειάζεται κόμπο στο 1-2. η ομάδα χρειάζεται κλασσικό σουτέρ που να είναι η βασική του θέση στο 2 και από εκεί και πέρα δε με νοιάζει αν αυτός θα μπορεί να παίξει και στο 1 ή στο 3. στο 1 έτσι κι αλλιώς έχουμε καλάθη για 25-30 λεπτά και τα υπόλοιπα ο διαμαντίδης,με λίγο από μποχωρίδη(και περισσότερο από μποχωρίδη στο ελληνικό πρωτάθλημα. έστω και αν διαφωνώ με την επιλογή της ομάδας να τον θεωρεί άσσο. το παιδί είναι 2αρι και στον άρη εκεί έπαιζε σχεδόν συνέχεια). στο 2 έχουμε μόνο παππά,που είναι τραυματίας και στο 3 έχουμε πάβλοβιτς,γιάνκοβιτς και χαραλαμπόπουλο.
    ένα άλλο βασικό ζητούμενο είναι ο παίχτης που θα έρθει να λειτουργεί καλύτερα χωρίς τη μπάλα στα χέρια του. οι καλάθης,διαμαντίδης,παππάς είναι παίχτες που θέλουν τη μπάλα στα χέρια για να αποδώσουν καλύτερα. οπότε και αυτό είναι κάτι που λείπει από την ομάδα και μπορεί να δώσει ο τζάνινγκ(ή ο κούριτς),ειδικά σε μια πιθανή 5αδα καλάθη,μεταγραφής,πάβλοβιτς ή γιάνκοβιτς,φώτση,ραντούλιτσα είναι ό,τι πρέπει αυτοί οι παίχτες(ο τζάνινγκ είναι και καλός σχετικά αμυντικός,τον κούριτς δεν τον έχω δει πέρα από τα βιντεάκια στο youtube που λίγο πολύ καταλαβαίνεις το στυλ του παιχνιδιού κάποιου,αλλά δεν μπορείς να τον κρίνεις συνολικά αν δεν δεις 5-10 ολόκληρα παιχνίδια)

    συνοψίζοντας μακριά από χοτζ και παρόμοιου στυλ παίχτες,οι οποίοι εκτός των άλλων είναι και στην πλειοψηφία του κάκιστοι αμυντικοί και κατά συνέπεια με τον διαμαντίδη που πλέον αμυντικά στο ένας με έναν δεν είναι αυτός που ξέραμε. και αν με ρωτούσε κανείς αν ο παίχτης παρόμοιου στυλ με χοτζ ήταν ένας εκ των μπόμπι μπράουν,ράις,πάργκο,μακάλεμπ,μακόλουμ η απάντησή μου και πάλι θα ήταν ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα Τζιμ
    α)Για το θέμα Τζ Κοβαν Μπραουν.Τον τυπο τον ειχαμε στο Ρεθυμνο στο anno mirabilis του 2012-13 ,για μερικα παιχνιδια.Εφυγε μετα απο τη μεγαλη νικη στη Νεα Σμυρνη οπου σκοραρε 15 ποντους,γιατι θεωρηθηκε οτι με Ντουβνιακ και Καρτερ χρειαζοταν καθαρο ποντ γκαρντ (αν και στην συνεχεια πηραν τον 2-3 Paris Horn και τον κοντουλη Κολιμον που στη συνεχεια αλλαξε με τον Γκειμπ Προυιτ).Επισης αρκετα νωχελικος τυπος.Βεβαια αισθηση του σκοραρισματος απο τις λιγες και κοψια και στυλ που θυμιζει τον ενα και μοναδικο Αλφονσο Φορντ (R.I.P.)
    Το επομενο περασμα απο ΚΑΟΔ ηταν καταιγιστικος,(μαλιστα στην επιστροφη στο Ρεθυμνο ηταν σε revenge mood και εβαλε καμια 25αρια ποντους) αλλα ειχε αθλητικους παικτες στο μπακορτ για να κανουν τη βρωμοδουλεια οπως ο Στιγγερς..
    Χαιλαιτ ασφαλως οι 25 ποντοι στην πεντακαθαρη νικη απεναντι στον Ολυμπιακο που ασφαλως δεν ειναι ευκολη υποθεση.
    Αθλητικος αλλα οχι πολυ γρηγορος.Εχει τρομερη αισθηση του καλαθιου ειδικα οταν κανει μπασιμο προσ το χαι ποστ,εχει τρομερη γκαμα τελειωματων ειτε με pull up jump shots (το δυνατο του σημειο) ειτε με ποικιλια λει απς...Θεαματικος πολλες φορες.Θελει χωρο και μπαλες..Πως θα τον παιξεις μαζι με τον Παππα;
    Αρκετα καλος σουτερ τριποντων αλλα οχι ο σποτ σουτερ,δημιουργει για τον εαυτο του.
    Πιο πολυ θα τον φανταζομουν στο ΟΣΦΠ ως αντι Σλουκα παρα στον ΠΑΟ σαν 3ο γκαρντ.(Γενικα τελευταια εχω την εντυπωση πως οι αιωνιοι παιρνουν παικτες που θα μπορουσαν να ειναι στην απεναντι οχθη,πχ ο Χακετ φετος στον ΠΑΟ μου κολαει καλυτερα)

    b)Δεν κρατιεμαι να αρχισουμε να μιλαμε για το Ευρωμπασκετ.
    ΜΕ προβληματιζει το γεματο ροστερ της εθνικης και η προσεγγιση Κατσικαρη.Υπαρχουν 2-3 ζητηματα.ρωτον πως θα μπορεσει να διαχειριστει τους ρολους σε μια τοσο πλουσια ομαδα κυριως σε επιθετικο ταλεντο.Πως θα μπορεσει να δουλεψει σε τοσο λιγο χρονο ενα συνολο που δεν εχει ξαναπαιξει μαζι( μονο κομματια του ροστερ εχουν ξαναδουλεψει μαζι).Και πως θα μπορεσει να βγαλει σκληραδα και ενεργεια απο τη συγκεκριμενη ομαδα,που κακα τα ψεματα ειναι επιθετικογενης.
    Εχουμε να πουμε πολλα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΓΚΙΣΤ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 3 ΚΑΙ ΣΤΟ 4, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΟ ΕΝΑ ΤΡΙΑΡΟΤΕΣΣΑΡΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ; ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ότι τον Μπράουν τον ήθελε ένας τόσο καλός recruiter όπως ο Μπαρτζώκας λέει πολλά. Θυμίζει έντονα Αλφόνζο Φορντ πάντως.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα σε όλους! Εχει κάποιος εικόνα από το φιλικό με το βέλγιο? Σε ποια κατεύθυνση δείχνει να πηγαίνει η ομάδα, τι προβληματισε και τι δείχνει να πηγαίνει καλά? Ξερω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά μια ανάλυση θα ήταν χρήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στην ΑΕΚ ο Λουκάς για 1+1 χρόνια. Ανεβαίνει ο Δικέφαλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τζιμ διαφωνω ως προς τα ζητουμενα του παικτη που θα αποκτηθει.
    Κι αυτο γιατι θεωρω οτι το 1ο χαρακτηριστικο του γκαρντ που θα κυκλωσει ο κοουτς πρεπει να ειναι η λεξη ΑΜΥΝΑ...
    Ποιοι ειναι οι παικτες που μπορουν να αμυνθουν καλα στην περιφερεια? Υπαρχει καποιος περαν Καλαθη(που λογω αυξημενων καθηκοντων δε θα δινει το 100% εκει) που ειναι above average στον τομεα? (αν εξαιρεσουμε τον ΔΔ στην ομαδικη αμυνα-θεσεις και την ενεργεια που μπορει να βγαλει ο Παππας) Τη στιγμη που δεν εχεις κλειδωσει το 3 με καποιον συνεπη αμυντικο αλλα με τουλαχιστον αμφιβολους παικτες.
    Χαρακτηριστικο 2ο: μακρινο σουτ.Καλο και αξιοπιστο 3ποντο με αυτοπεποιθηση και καλος σε γρηγορες catch'n'shoot καταστασεις.Με Καλαθη στην 5αδα η Δδ θες διπλα εναν παικτη που το 3ποντο ειναι στο ρεπερτοριο του.
    3ο: Καλη ντριπλα και χειρισμος της μπαλας ,δλδ ο παικτης να ειναι γκαρντ καθαρο δλδ να μπορει και να κατεβασει τη μπαλα η να υποστηριξει δημιουργικα μερικες επιθεσεις(χωρις να ειναι καν αναγκη το playmaking εχοντας Καλαθη-Διαμαντιδη και παικτες να ακουμπησει η μπαλα στο ποστ ειδικα Ραντουλιτσα)
    Ενας παικτης που θα μπορουσα να αναφερω πανω σε αυτη τη νορμα ειναι ο Λαφαγιετ αν και θεωρω πως μπορεις να βρεις και καταλληλοτερο-φθηνοτερο υπο συνθηκες...

    Αυτα κ περιμενουμε τα πρωτα καλα φιλικα με Σπαν-Μπουρουση να μιλησουμε για εθνικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα. Έχω απαντήσει στην ίδια άποψη/ερώτηση πιο πάνω peris.

      Διαγραφή
    2. Τζιμ ειδα μια απαντηση στον μπακαλη οπου τονιζεις το σουτ για να δειξει στην επιθεση η ικανοτητα Παππα-Παβλοβιτς-Καλαθη στη μπουκα και δεν διαφωνω.Απλα θεωρω ακομα πιο κρισιμη την αμυντικη ικανοτητα του παικτη και τα ποδια για να ελεγξει και μπαλες σε καταστασεις τρανζισιον.Ποιος θα τα κανει ολα αυτα?Ο Καλαθης μονος του? Και τι θα του απομεινει για μπροστα?..?Γιατι τον Μποχωριδη ετσι κι αλλιως δεν τον θεωρω ικανο/ετοιμο για ball stopper και συνεπεις quarterback abilities

      Διαγραφή
    3. Δε διαφωνώ ούτε με εσένα. Ναι θα ήθελα έναν καλό αμυντικό κόμπο (όπως ο Χάκετ) σαφέστατα. Όμως έτσι όπως έχεις διαμορφώσει το ρόστερ σου (και πάλι με ανορθογραφίες) χωρίς σουτ πεθαίνεις.. Όχι Λαφαγιέτ, φίλε. Το έγραψες στη λογική του 3&D γκαρντ όπως κατάλαβα αλλά κατά τη γνώμη μου θέλεις παίχτη που να ταιριάζει με τον Καλάθη και ως δίδυμο.

      "Είμαι ο πρώτος που κηρύσσει όπου και εάν σταθω ότι σύγχρονο μπάσκετ είναι "πόδια και playmaking", σας το έχω γράψει 1.000. 000 φορές. Όμως όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στους πράσινους, με έναν slasher στο "3" όπως ο Πάβλοβιτς, χρειάζεσαι επειγόντως το οξυγόνο του σουτ, περισσότερο από κάθε τι γιατί θα φθάσεις σε σημείο να μη μπορείς να αξιοποιήσεις κανένα από τα όπλα σου (Καλάθης-Πάβλοβιτς ρήγματα, Ραντούλιτσα ποστ). Είναι ζωτικής σημασίας. Για αυτό στο άρθρο "Floor spacers" σας είχα τονίσει την ανάγκη να ντύσει ο Παναθηναϊκός το τρίγωνο Καλάθη-Παππά-Ραντούλιτσα με δύο σουτέρς που θα κρατούν την άμυνα στα δάχτυλα των ποδιών.. (Κούριτς-Χαράνγκοντι)."

      Διαγραφή
    4. και γιατι δεν τονιζεις και αυτην την παραφωνια στο ροστερ του ολυμπιακου που εχει χειροτερους σουτερ ακομα και απ το υπαρχων ροστερ του παναθηναικου

      Διαγραφή
    5. Επίτηδες.. Έτσι για να στη σπάσω..

      Διαγραφή
  39. Όντως πολύ καλή κίνηση για την ΑΕΚ. Μια ακόμα.. Ο Μαυροκεφαλίδης θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο ζωγραφιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, Η ΑΕΚ δυναμώνει. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό και με άλλες ομάδες, μπας και δούμε λίγο πρωτάθλημα κάποια στιγμή.

      Ο λουκάς χρησιμοποίησε τον ΠΑΟ ως σκαλοπάτι στην καριέρα του για να πάει στην ΑΕΚ;; (αστειεύομαι τζιμ και λοιποί φίλοι)

      μίμης

      Διαγραφή
  40. Δημήτρη να κάνω μια ερώτηση: έστω ότι ο Μπράουν είναι μια αρκετά value for money επιλογή (που είναι). Αν όμως η ΚΑΕ έχει αποφασίσει πως τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει για αυτή τη θέση του ρόστερ φτάνουν μέχρι το κασέ του Τζάνινγκ; (χωρίς να γνωρίζω ιδιαίτερα καλά την αγορά φαντάζομαι πως είναι παραπάνω απ ότι του Μπράουν) Για ποιο λόγο λοιπόν να ψάξει φθηνή επιλογή αν έχει τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω;
    (Επειδή δεν έχω τόσο σαφή εικόνα για τους 2 παίκτες που προανέφερα, εικάζω πως ο Τζανινγκ είναι καλύτερη λύση. Κάνω λάθος;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σίγουρος πως ένας παίχτης που κοστίζει παραπάνω πάντα είναι καλύτερος..;

      Αυτή θεωρία καταρρίπτει την επιστήμη του scouting Ουίλιαμ. Ας αφήσουμε τις αναλύσεις και ας βάλουμε απλά τιμές στους παίχτες τότε..

      Διαγραφή
    2. Όχι σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο κοστίζει. Αυτό που θέλω να πω είναι πως σίγουρα θα υπάρχουν καλύτεροι παίκτες απ τον Μπράουν που είναι εντός της οικονομικής δυνατότητας της ομάδας.

      ΥΓ: Κ για να συμπληρώσω κ σε αυτό που είπες: πέρα απ το ότι ο ακριβότερος δεν είναι πάντα ο καλύτερος, πρέπει να λάβουμε (όχι εμείς, η εκάστοτε ομάδα) υπόψη κ το ποιος απ τους παίκτες θα είναι καλύτερο fit στον ομάδα. Πχ:ο Α καλύτερος (κ ακριβότερος) του Β. Αλλά ο Β θα δώσει αυτό που λείπει απ την ομάδα. Άρα διαλέγω τον Β. Σωστά;

      Διαγραφή
    3. Εννοείται φιλαράκι. Αν διαβάζεις καιρό τη σελίδα δεν έπρεπε να το ρωτήσεις καν..

      "Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο καλύτερος διαθέσιμος παίχτης στην αγορά αλλά ποιος είναι ο καλύτερος διαθέσιμος για τις ανάγκες σου.."

      Διαγραφή
  41. Γεια χαρα...Ο πιο κομβικος παικτης για τον φετινο Παο ειναι το δυαρι που θα παρουν.Πρεπει να πληρει τις απαραιτητες προυποθεσεις δηλαδη αμυνα,σουτ και λιγο οργανωση και πανω απ ολα να ειναι ετοιμος και βασικος.Αν βγει ο ξενος που θα παρουν φολα κινδυνευει να χαθει οχι μονο η χρονια αλλα και καποιοι παικτες που πρεπει να στηριχθουν για την επομενη μερα.

    Πρωτα απ ολα υπαρχει κινδυνος για τον Παππα.Το παιδι ηταν ατυχο πανω που ανεβαινε καλα,με ενα βαρυ τραυματισμο για μπασκετ ...Οταν με το καλο γυρισει θα πρεπει να ειναι αλλαγη του ξενου που θα παρουν και να αρχισει να παιζει 5-10 λεπτα για 1-2 μηνες μεχρι να βρει τα πατηματα του.Το παιχνιδι του στηριζεται στην ταχυτητα και τα καλα του μπασιματα αρα θελει λιγο χρονο και προσαρμογη.Αν βγει μουφας ο ξενος και περιμενουν ολοι τον Παππα να γυρισει να σωσει την ομαδα ενδεχομενως να υπαρξει προβλημα.
    Επειτα υπαρχει θεμα και με Γιανκοβιτς.Για δευτερη συνεχομενη χρονια ο σχεδιασμος στο 3 ειναι συγκεκριμενος με εμφανες κενο.Αν δε τραβηξει το δυαρι να παρει σουτ και σκορ απο τα πλαγια καθως και να παιξει αμυνα,το βαρος για Γιανκοβιτς θα ειναι διπλο.Θα πρεπει και τον περιεργο σχεδιασμο να καλυψει αλλα και να υπερβει κατα πολυ τον εαυτο του με πραγματα που ενδεχομενως δε μπορει να κανει τωρα ή και γενικα.Ειδικα αν δε σταθει ο Παυλοβιτς,θα εχει ο Γιανκοβιτς αλλον εναν αντιπαλο τη κουραση...Θεμα μπορει να εχει και ο Καλαθης.Δε γινεται να δινεις 2 εκατ στο πλει μεικερ και να μη βαζεις 1 εκατομυριο ακομα να του κολλησεις εναν καλο παικτη διπλα του με τα απαραιτητα στοιχεια που χρειαζονται για να τρεξει καλα η φετινη επιθεση με τα βαρια πενταρια...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Could not agree more.

      Αμυνα στην περιφερεια μπορεί να βρει ο ΠΑΟ στο πρόσωπο του Μποχωρίδη ΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ, άμυνα στο 4 μπορεί επίσης να βρει ο ΠΑΟ στο πρόσωπο του Γιανκοβιτς ΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ, περιστασιακό σουτ στο 3 ή στο 4 μπορεί επίσης να βρει ο ΠΑΟ από Φώτση Γιανκοβιτς Πάβλοβιτς Χαραλαμπόπουλο.

      Σουτ στο 2 όμως τώρα ΔΕΝ ΕΧΕΙ.Και το θέλει απεγνωσμένα, κυρίως από το σποτ.Γιατί αυτό του λείπει κυρίαρχα στην προσπάθεια του να φέρει την άμυνα του αντιπάλου σε ανισσορροπία.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. You are spot on! The way I see it , Panathinaikos lacks 3 elements to be a really competitive team this year: good peripheral shooting and fast transition in attack plus good peripheral defense. I can't believe it'so difficult to find someone with such features from the free agents in the States for 500.000$ or less.

      Διαγραφή
    3. προς ΜΦΓ :

      αν κατάλαβα σωστά προτείνεις να πάιξει άμυνα στο 4 ο Γιάνκοβιτς; νομίζω ότι είναι πολύ αδύναμος, ακόμα και για τα δυνατά 3ρια!

      μίμης

      Διαγραφή
    4. τι την θελουμε την οργανωση απο το 2αρι που θα παρουμε ρε παιδια ? οι δδ-καλαθης-μποχωριδης μπρικια θα κολλανε?

      Διαγραφή
  42. Jim αυτο το παλικαρι ο Shanon Brown που βρίσκεται μετα το τελευταιο περασμα από τους Heat ?? Δεν είναι ταμαμ γι αυτο που ψαχνει ο ΠΑΟ ??

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. - Η ΑΕΚ έχει μπει αρκετά δυνατά στη σεζόν. Καλές κινήσεις, αν κλείσει και Βουγιούκα πάμε σε frontline τύπου Σάλε. :)
    - Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης σε τι φάση βρίσκονται; Καλή προσθήκη ο Χρηστίδης για Άρη.
    - Και Κάλινιτς η Φενέρ. Άρα αυτόματα έξω ο Πρέλτζιτς ο οποίος καταλήγει που;
    - Ο Πλάνινιτς ακόμα ελεύθερος κυκλοφορεί; Και ο Ούκιτς; Οικονομικά το μπάτζετ της ΑΕΚ μπορεί να σηκώσει έναν εκ των δύο;
    - Μήπως τελικά το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι το δυάρι, αλλά ο Μποχωρίδης;
    Jim τελικά, ο Μποχωρίδης τι ρόλο πιστεύεις μπορεί να παίξει στον φετινό Παναθηναϊκό; Θα τον έβαζες στον άσσο ή στο δύο; Τι ρόλους μπορεί να παίξει καλά ώστε να εξελιχθεί ως παίκτης και πόσο καλά θα "κολλήσει" με το δυάρι που θα έρθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μποχωρίδης δύο δεν είναι γιατί δεν σκοράρει, κοιτάει πρώτα τα την πάσα (κατά την ταπεινή μου άποψη).Ωστόσο μπορεί να λειτουργήσει καλα ως spot shooter.Επίσης για ένα έχει θέμα με το χειρισμό της μπάλας, ιδιαίτερα στην τρίπλα (κλασσική αδυναμία της ελληνικής σχολής, το 2007 για να κατεβαίνει η μπάλα φέρανε στον ΔΙαμαντίδη έκτακτα τον Βούγιανιτς).

      Για μένα είναι άσος, με την ικανότητα να παίζει ωστόσο στο 2.ΑΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΑ ΤΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.Αλλιώς θα έχει θέμα.

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
  44. jim, ο παο θελει αθλητικο γκαρντ,με καλο μακρινο σουτ που να μπορει να το δημιουργησει ο ιδιος και εφεση στο 1vs1,η περιφερεια του παο ειναι αργη χωρις αθλητικα προσοντα και γρηγορα ποδια εκτος του καλαθη οπως και η θεση 3.οποτε θελει εναν παικτη με διαφορετικα χαρακττηριστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ένας παίκτης που να μπορεί να πιέσει ασφυκτικά την μπάλα,με καλό ballhandling και καλό 3ποντο δεν υπάρχει?

    Ναι συμφωνώ ότι το πλάνο του Παναθηναϊκού κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα αν δεν αποκτηθεί ένα combo guard/2αρι με φονικό τρίποντο αλλά ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και αν δεν βρεθεί μια αξιόπιστη αμυντική λύση στην περιφέρεια.Αν αναλογιστούμε ότι ο Ραντούλιτσα όταν βαριέται παίζει χειρότερη άμυνα από Μαυροκεφαλίδη και Μπατίστα και ότι ο φιλότιμος Κούζμιτς δεν είναι rim protector και blocker που χρειαζόμασταν ούτε μπορεί να μαρκάρει ψηλά μετά από αλλαγές στα σκριν.

    Με πεντάδα Καλάθης-Διαμαντίδης-Πάβλοβιτς-Φώτσης-Ραντούλιτσα κάθε αντίπαλη επίθεση θα είναι σαν πέναλντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κούζμιτς είναι rim protector και blocker. παιχνίδι πολύ ψηλά από το καλάθι δεν έχει,λογικό λόγω ύψους, καθώς και τόσο γρήγορα πόδια για να ακολουθήσει μακριά από το καλάθι τους κοντούς ή για να βγει πιο επιθετικά στα σκριν. όλα αυτά βέβαια τα προβλήματα μπορούν να λυθούν ανάλογα και με το πλάνο του προπονητή,που δεν ξέρουμε τι άμυνες θα παίζει

      Διαγραφή
    2. combo γιατι ? τον θελουμε να παιζει και στον ασο ?

      Διαγραφή
  46. κενο στην θεση 4 για τον ολυμπιακο δεν υπαρχει , χειροτερο 4 απο πετγουει δεν υπαρχει,οσως ο παικτης με το μικροτερο μπασκετικο i.q που εχει παιξει σ αυτο το επιπεδο,χωρις παιχνιδι με την μπαλα στο παρκε, χωρις παιχνιδι ποστ,κακος στην close out αμυνα,τον περνουσαν ολοι, μεχρι και ο φωτσης,αδυναμος απο ολα τα αδυναμα 4αρια που τον πηγαιναν οπου ηθελαν στην διεκδικηση των ριμπαουντ.Αγραβανης και τσαιρελης ειναι στο αν οχι καλυτεροι στο ιδιο επιπεδο με τον πετγουει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Tσαιρελης ειναι σιγουρα καλυτερος. Ο Αγραβανης αν φτιαξει το σουτ του μπορει να γινει καλυτερος κι απο τους δυο.

      Διαγραφή
  47. βλεπω ολυμπιακο και παο να παιζουν του χρονου αρκετη ωρα με 3 γκαρντ ,αφου οι περιφερειακοι τους ειναι ψηλα κορμια και δυνατοι.ο σαλε πρεπει να ξυπνησει η ευρωλιγκα δεν ειναι γιουρομπασκετ,εχει φτιαξει την πιο αργη και βαρια ομαδα στην ευρωπη


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. JIm, ο Courtney Fells πως θυα σου φαινοταν...; μεγαλο κορμι και με καλο σουτ ...
    Ν.Ζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πρεντραγκ Μπενατσεκ11 Αυγούστου 2015 στις 12:10 π.μ.

    Jim, Drake Diner φθηνη λυση για μια χρονια ΠΑΟ? ή Antoine Diot για πιο πολλα χρονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mεγάλος ρε παιχτούρα. 35αρίζει.. Θέλεις σουτ, επαναλαμβάνω (ο Ντιό κατά τα άλλα είναι πολύ καλός αλλά δε κολλά μαζί με Καλάθη). Χωρίς σουτ θα κλάψεις..

      Διαγραφή
  50. Τζιμ Ο Ελέυθερς πλέον Ζόραν Ντράγκιτς πως θα σου φαινόταν;

    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός παίχτης. Πολύ καλύ ικανός στο τρανζίσιον, όχι όμως με τη μπάλα στα χέρια. Καλά πόδια. Αλλά πλάγιος..

      Διαγραφή
    2. Αυτό σκεφτόμουν κ εγώ αλλά τα τελευταία 2 χρόνια δεν τον έχω παρακολουθήσει ήλπιζα οτι έχει δουλέψει το ball handling στις ΗΠΑ...
      Ευρώμπάσκετ θα κατέβουν αλήθεια τ αδέρφια;

      "Άτσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  51. Καλησπερα φιλε και στην παρεα .
    Για πολλοστη φορα θα πω κατι ασχετα αν παλι θα μεινει ασχολιαστο...
    Γιατι να παρει γκαρντ ο παναθηναικος και μαλιστα των -500 χιλ,γιατι????
    Σου εξασφαλιζει τιτλους φ4 διακριση η μηπως τπτ απο ολα αυτα .
    Αποψη μου λοιπον το κορμο θελουμε δεν θελουμε το εφτιαξε φετος λοιπον προσφερει ολο το χρονο και το χωρο σε παιδια οπως ο μποχω ο κονιαρης ο λουντζης ο χαραλαμποπουλος και του χρονου αυτα τα -500 χιλ τα προσθετει στα συμβολαια του φωτση και του αρχηγου και φερνει δυο παιχταραδες οι οποιοι με τη βελτιωση των νεων μπορουν να σου φερουν διακριση....
    Ειπαμε υπομονη ειναι το μεγαλυτερο αγαθο στον αθλητισμο


    Σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σεντρικ,

      Να μου επιτρέψεις να σχολιάσω μιας και η άποψη μου δεν είναι μακριά από την δική σου. Αρχικά ήμουνα και εγώ κάθετος πως δεν πρέπει να αποκτηθεί guard. Ρίχνοντας μια δεύτερη ματιά έχεις στη 12άδα δύο 18χρονος και πας για 3ο μέχρι την επιστροφή του Παππά, ο οποίος είχε σοβαρό τραυματισμό και δεν ξέρεις πότε θα είναι σε θέσει να σου προσφέρει αυτά που μπορεί.

      Ναι και εγώ θα ήθελα να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά που πραγματικά έχουν ταλέντο, είδικα από την στιγμή που η έλευση ενός ακόμη guard δεν σημαίνει επιτυχία. Το ερώτημα είναι έχουμε την υπομονή και την επιμονή να χάσουμε με 3-0 το πρωτάθλημα χωρίς να αρχίση η γκρίνια και τα μπαλώματα με διάφορους περαστικούς;

      Αυτό που με κάνει να θέλω guard και μαλιστά ποιότητας για 2 τουλάχιστο χρόνια είναι η αποχόρηση του Μήτσου. Οπόταν για να αποφήγουμε τα μπαλώματα, παίρνεις τώρα καλό guard για 2 τουλάχιστο χρόνια. Χώρος για τους μικρούς υπάρχει και θα υπάρξει από τους τραυματισμούς και την κούραση. Αγραβάνης και Παπαπέτρου δεν ξεκίνησαν στη 12άδα αλλά μπήκαν στη συνέχεια. Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος ξεκινάνε και έπονται και άλλοι (ο Λουτζης είναι 17!!!). Στο κάτω κάτω αν είναι καλήτερη από Παβλοβιτσ, Κούζμιτσ και Μποχωρίδη ακόμα και Μήτσο, Φώτση ας κερδίσουν το χρόνο τους μεσά από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια.

      Τάκης

      Διαγραφή
  52. Η καλύτερη επιλογή για Παο είναι ο Λανγκφορντ, ας κάνει την υπέρβαση να τον πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος Λανγκφορντ?? Αφου ξεκαθαριζουν οτι πανε για ενα παικτη που θα μπει στο ροτεησον για να καλυψει τον Παππα. Δηλ κοστους 300χιλ μαξιμουμ. Μια χαρα ειναι ο Μπραουν. Στο κατω κατω της γραφης υπαρχουν αλλοι για να ειναι πρωταγωνιστες.

      Διαγραφή
  53. Τζιμ καλημερα απο Γερμανια και συγχαρητηρια για την σελιδα σου. Ενα ασχετο σχολιο με τα υπολοιπα. Τον Αντετοπουμπο, πως τον ειδες με το βελγιο? Απο ενα μικρο βιντεο που ειδα, πολυ πιο δυνατος αλλα θελει μια μπαλα μονος του, δεν βλεπει συμπαικτες (ακομη)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kai egw to eida to videaki

      http://www.gazzetta.gr/basketball/article/785627/ta-highlights-toy-antetokoynmpo-me-velgio-vid

      Basket alanas pragmatika ...

      MANOS-Lil

      Διαγραφή
    2. when NBA meets FIBA!!! το euro step εδω δεν ποιανει. θα πρεπει να αρχισει(να τον αρχισουν) να διαβαζει τις φασεις, θα παιρνει φαουλ, και θα ανοιγει το τεμπο. οτιδηποτε παραπανω ζητηθει απο το παιδι θα ειναι αμαρτια. Εχει ερθει κ@υλομενος να παρει προσπαθειες να βγει μπροστα μετα την σεζον στο ΝΒΑ. ολα αυτα τα ειδε το εμπειρο το ματι μου απο τα 3λεπτα βιντεο που τραβηξε καποιος δικος του (μανατζερ).

      Διαγραφή
  54. Καλημέρα Νικόλα και σε ευχαριστώ. Έχω γράψει κάτι για τον συγκεκριμένο, θα ανεβάσω λινκ σύντομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μετα τον Χαράνγκοντι (Βαλένθια) και τον Ρέτζι Ρέντινγκ (Άλμπα) η Darussafaka βρίσκεται κοντά και στον "κανονιέρη" Έρικ Μακόλουμ.. Καλή ομάδα χτίζει ο Μahmudi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμακο, βλεπεις καθολου πιθανη την περιπτωση του Ζόραν Ντράγκιτς για τον παο?

      Διαγραφή
    2. Με αυτά που έχω δεί δε το βλέπω και απίθανο..

      Διαγραφή
  56. ΚΑΛΗΜΕΡΑ JIM..ΜΕ ΔΥΑΡΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ...΄? ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δηλαδη συγγνωμη Τζιμ. Ο παικτης που προτεινεις αυτη την στιγμη στον Παναθηναικο ειναι καποιος που χρειαζεται buy-out? Μονο εγω το βλεπω υπερβολικο ολο αυτο; Ειναι σαφες οτι οι τιμες των παιχτων δεν αντανακλουν παντα την αξια τους, αλλα σε ενα βαθμο οτι πληρωνεις παιρνεις. Ο μπαρουν δεν εχι παιξει ποτε σε ομαδα euroleague, δεν εχει εμπειριες.Μπορει να βγει young, μπορει και Petway/Slaughter. Δεδομενου πως ο Παναθηναικος στην θεση 2 εχει μονο τον τραυματια Παππα, εναν παιχτη που δεν ξερουμε ποτε θα ειναι σε θεση να παιξει στο 100% του λογω και του τροπου με τον οποιο παιζει (διεισδυση/γερο πατημα), δεν θα επρεπε ο Παναθηναικος να κοιταξει εναν παιχτη που να τουλαχιστον να ξερει τι περνει; Πχ ο Τζαννινγ (χωρις να μιλαω μονο για τον συγκεκριμενο) δεν ειναι παιχταρας αλλα ΞΕΡΕΙΣ τι παιρνεις. Και για τον Κουπερ λεγαμε ποσο εγκλημα ηταν που δεν τον πηραμε, και δεν εδειξε τιποτα (σε κακη περιοδο ειναι αληθεια, αλλα και ο Καρρυ καποια στοιχεια στην ιδια περιοδο τα ειχε δειξει). Κατα την προσωπικη μου αποψη το να ξοδεψεις το μισο διαθεσιμο budget σου για buy out ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Αληθεια ποσοι παιχτες (οχι πρωτης γραμμης) μετακινουνται με buy-out? Πραγματικα μου φανηκε περιεργη η προταση σου και η αφιερωση μιας ολοκληρης αναρτησης σε παιχτη που εχει συμβολαιο

    Αleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα.. Σιγά ρεεε... Μέχρι 60-70 χιλιάρικα (υποθετικά) θα δώσεις για buy out. Τι μισό μπάτζετ λες..? Basta.. Σύνελθε..
      Συνολικά (συμπεριλαμβανομένου και του buy out) θα έδινες λιγότερο από 500 που υπολόγιζες. Οικονομία σου κάνω γάτε..

      Διαγραφή
    2. Μιας κ ειπώθηκε το όνομα πιο πάνω απ τον Aleister, αν διάλεγα εγώ παίκτη για τον ΠΑΟ θα έψαχνα να βρω έναν "πιο καλό Ράμελ Κάρυ". Νομίζω καλύπτει τις ανάγκες.

      Διαγραφή
    3. Δεν ειμαι τοσο γατος οσο εσυ στα συμβολαια, αλλα θα μου εκανε τρομερη εντυπωση μια ομαδα να εδινε εναν παιχτη που μολις πηρε,πριν δει αν της κανει η οχι για 60 χιλιαρικα και να βγει στην γυρα να βρει αλλον με 60 χιλιαρικα παραπανω απο αυτα που ειχε δωσει για να φερει τον αρχικο παιχτη της προτιμησης της. Ena poso 100-150 χιλιαδες θα ηταν πιο λογικο, και μεταξυ μας αν ο παναθηναικος σκοπευει να παρει παιχτη 500 χιλιαδων η διαφορα στο επιπεδο μεταξυ 350-500 ειναι χαωδης.
      Τωρα για την οικονομια σιγουρα δεν θα τον πληρωσω απο την τσεπη μου
      Aleister

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι μόνο τα λεφτά. Είναι και η διάθεση του παίχτη να παίξει για την ομάδα σου αν του στερήσης μια ευκαιρία καθώς και οι managers που μεσολαβούν σε κάτι τέτοια. Ίσως να έχεις και δίκαιο απλά πολλες φορές έχουμε δει ομάδες μικρότερου βελινεκούς να συνεργάζονται για ευνόητους λόγους.

      Τάκης

      Διαγραφή
  58. @τζιμ

    ανεφερες εισι λο και ραις ως σταρ των φ4 για να δειξεις οτι εχουν τυχη καποιοι ασημοι παικτες σε μεγαλες ομαδες.

    ο εισι λο ομως ειχε παρελθον πολυ καλυτερο απο αυτο του μπραουν.ειχε παιξει και καμια 5ετια στο νβα,ενω βρεθηκε στο τιμονι και ομαδας ευρωλιγκας για κανα χειμωνα πριν κατηφορισει στο λιμανι.
    απο την αλλη , για το ραις δεν ανεφερες το πού αναδειχτηκε!!!η μακαμπι προσφερεται για τετοιου ειδους παικτες, οπως αυτος, ο παργκο, ο μπαινουμ παλιοτερα.ειναι το στυλ της ομαδας τετοιο, οπου αμερικανοι παικτες καλοι στο ενας εναντιον ενος εχουν τυχη να αναδειχτουν.

    δεν αμφισβητω οτι ο μπραουν μπορει να πιασει στον παο αλλα αυτο συγκεντρωνει λιγοτερες πιθανοτητες απο το να παει ακλαυτος, οπως πηγε ο κιτσεν, ο σλοτερ, ο μπανκς και αλλα γκαρντ την τελευταια τριετια.

    ο παο θελει σιγουρια στην τελευταια του επιλογη.αν θελει να παιξει με τις πιθανοτητες οκ με μενα!!!αλλα θα μιλαμε για ρισκο, που αν βγει εχει καλως , αν δε βγει θα συμπαρασυρει μαζι του και τη μεγαλη επενδυση που εκανε η ομαδα σε καλαθη και ραντουλιτσα!!!!

    για μενα, απο οσα ονοματα εχω ακουσει , αξιζει η περιπτωση του τζανινγκ.οχι επειδη ειναι κανας σπουδαιος παικτης αλλα επειδη αυτα τα 2 πραγματα που μπορει να δωσει ξερεις οτι θα τα δωσει ειτε παιζουμε με το ρεθυμνο στο οακα ειτε με τη ρεαλ στη μαδριτη.αμυνα και σουτ.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Όχι δεν είπα αυτό. Μιλούσαμε για "ύψος" και απαντούσα στο ότι "οι κοντοί γκαρντ δεν έχουν τύχη σήμερα".

    Διάβαζε πρώτα και μετά σχολίασε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο, το ξανακοιταξα.αναφεροσουν στο υψος οντως.

      ΣΜ



      Διαγραφή
    2. Προς Jim

      Σε άλλες εποχές όμως :-) ...

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1621512464792237&set=a.1621512368125580.1073741834.100008004970578&type=3&theater

      Αλέξης

      ΥΓ. Στο ίδιο άλμπουμ υπάρχει και μια... έκπληξη για τους φίλους του ΠΑΟ!

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1621513798125437&set=a.1621512368125580.1073741834.100008004970578&type=3&theater

      Guess who...

      Διαγραφή
  60. ποιος ευρωπαιος γκαρντ κατω απο 1.88 εχει κανει μεγαλη καριερα εκτος του ερτελ;ασε τους αμερικανους που κανουν 10 ντριμπλες σε 1 δευτερολεπτο,πηδανε 2 μετρα,κανουν step back και κερδιζουν 2 μετρα απο τον αμυντικο σουταροντας απο τα 8 μετρα.οι εξαιρεσεις ειναι ομως αελαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λάκοβιτς που είναι 1.86 και ο Οχαγιόν που είναι στο όριο που έθεσες...

      Μεζούρας

      Διαγραφή
    2. Πόποβιτς, Μπουλέρι, Τόνι Πάρκερ, Γκάλης .... τι λες ρε μεγάλε?

      Διαγραφή
    3. ποιον γκαλη ρε φιλε πριν 30χρονια!!αμα ειναι βαλε μεσα και τον Κορφα με τον Λημνιατη!Στο συνχρονο μπασκετ μετρημενοι στα δαχτυλα ειναι κατω απο 1.88

      Διαγραφή
    4. αρσλαν,σερχιο ροντριγκεζ,ραουλ λοπεζ,καμπεθας,ιλιεφσκι,αρογιο και ας μην ειναι ευρωπαιος,τζορτζεβιτς,
      καλα αμα ξεκινησουμε με τους μεχρι 1,93 ειναι τουλαχιστον οι μισοι κορυφαιοι ευρωπαιοι γκαρντ στην ιστορια

      Διαγραφή
    5. αρα δηλαδη οι κοντοι γκαρντ υπερτερουν στο συγχρονο μπασκετ αυη την στιγμη;αυτο μας λες;παπαλουκας ζησης μαντζαρης σπανουλης καλαθης σλουκας τεοντοσιτς σβεντ καλντερον ρουμπιο γιουλ σβεντ διαμαντιδης ναβαρο σατορανσκι νεντοβιτς ντραγκιτς ουκιτς ντε κολο,.ποιον αρσλαν και ιλιεφσκι μου λες τωρα και καμπεθας τον χοντρο. αθηναιου κατσιβελης μποχωριδης χριστοδουλου αμα ειναι ετσι.εσυ μου γραφεις τις εξαιρεσεις τοση ωρα.αμα ειναι να ξεκινησεις με τους μεχρι 1.97 ειναι ολοι γκαρντ στον κοσμο εκτος του ματζικ.γιαριτς μπετσιροβιτς τζινομπιλι πεπε σαντζεζ χακετ μπελινελι γιασισκεβιτσιους καλνιετις μαρτσιουλιονις

      Διαγραφή
    6. @6.51
      παντελως ασχετος
      σπανουλης 1,93
      ναβαρο 1,92
      νεντοβιτς 1,91
      σλουκας 1,90
      καλντερον 1,91
      γιουλ 1,90
      ρουμπιο 1,92

      για σενα ολοι αυτοι ειναι ψηλοι γκαρντ; δηλαδη το προβλημα ειναι αν ειναι 1,88 ενω αν ειναι 1,90 σαν τον σλουκα και τον γιουλ ειναι ψηλοι;

      Διαγραφή
    7. φυσικα ρε φιλε και ειναι ψηλα γκαρντ.αφου κατω απο 1.88 ειναι κοντοι,επειδη δεν σ αρεσει εσενα.η συζητηση ξεκινησε οτι γκαρντ κατω απο 1.88 επιβιωνουν δυσκολα στο συγχρονο μπασκετ.αρα εσυ τον σλουκα και το σπανουλη τους θεωρεις κοντους γκαρντ οπως τον λακοβιτς,τον ιλιεφσκι τον αρσλαν.;

      Διαγραφή
  61. και αυτος ο καημενος ο αντετοκουνμπο γιατι να δωσει πασα,αφου παει μεχρι μεσα και η θα βαλει καλαθι η θα παρει φαουλ.να πω ειχαμε και και τιποτα φοβερους σουτερ να την δωσει,ο καλυτερος σουτερ που βγαλαμε τα τελευταια 15 χρονια ειναι ο βασιλειαδης.μην δουμε κανεναν εδω να ειναι γρηγορος ,αθλητικος και καλος στο 1vs1,αμεσως να τον βαλουμε στην φιλοσοφια μας του αργου και σκεπτομενου μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Jake Cohen στον Αρη!ΠΟλυ καλή κίνηση απο τους κιτρινους με εναν παικτη που εχει καλα επιθετικα στοιχεια (και σουτ).Βεβαια παρα το υψοος του δεν καλυπτει απολυτα το 5 ,αλλα ειναι σε καθ περιπτωση παικτης με εμπειρια Ευρωλιγκας

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ο MacCollum ποσα θελει για να κατηφορησει προς τα εδω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. τι λειπει απο τον παο ? ενα βρωμοχερο σουτινγκ γκαρντ καθαρο 2αρι με τουλαχιστον 40% στο τριποντο (κατι που στις θεσεις 1-2 αλλα και παραπανω δεν το βρισκει απο κανεναν) και επισης να ειναι αρκετα αθλητικο κορμι γιατι η 12αδα του παο υστερει πολυ σε αθλητικα προσοντα . ετσι ισορροπει το ροστερ και γινεται πιο πολυδιαστατο . τι να τo κανει να παρει κι αλλον γκαρντ με playmaking abilities ? οι καλαθης-διαμαντιδης-μποχωριδης τι ρολο θα βαρανε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. το τριποντο του μπραουν κινειται αναμεσα στο 35% - 39% . ας πουμε μεσο ορο 37% χοντρα χοντρα . θα προτιμουσα καποιον με τουλαχιστον 40% δηλαδη εναν καθαρο φονια κι ας μην ειχε οργανωτικες ικανοτητες . επισης αν η αθλητικοτητα του ειναι ερωτηματικο, θα προτιμουσα καποιον πιο physical γιατι η 12αδα του παο υστερει παρα πολυ σε αθλητικοτητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπέρα φίλε Jim,

    Για την καθυστέρηση στην ανανέωση του συμβολαίου του Διαμαντίδη γνωρίζεις ή έχεις ακούσει κάτι?? Ακούγεται σενάριο μετακόμισης σε άλλη ομάδα ή και πρόωρης "συνταξιοδότησης"??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. 1.56 xaxaxaxa καλο, να σαι καλα εσκασα στα γελια.Δηλαδη προπονειτεαι οακα με Μποχωριδη για να κλεισει φενερ η μηπως στην ΑΕΚ;;;ΧΑΧΑΧΑΧΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην ΑΕΚ για να παίζει με Λουκά στο Γαλάτσι και να ακούει στο ημίχρονο το Zombie Nation από τα μεγάφωνα.

      (δεν είναι pun για την ηλικία του, το Zombie Nation έπαιζε συνέχεια στο κλειστό του Γαλατσίου κάπου στο 2005-06)

      Διαγραφή
  68. Αν η Γαλατάσαράι πάρει Ντόρσει με 700 χιλιάρικα είμαστε πρόβατα. Ας μείνυμε με Κούζμιτς.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παρακαλώ...αμφιβάλλεις τις μεταγραφάρες του καράφλα των 800κ;
      ζΑν

      Διαγραφή
    2. Ο Κουζμιτς πρέπει να πήρε κάνα 300αρι. Μεγάλη διαφορά από τα 700. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει το μπάτζετ του ΠΑΟ

      Διαγραφή
    3. Εδώ έδινε τόσα για Λασμέ, καλά λέει ο από πανω..εκτός και αν μας κορόιδευαν
      ζΑν

      Διαγραφή
  69. εγώ βλέπω να αποτυγχάνει η φετινή front line του ΠΑΟ, να βάζει μυαλό ο Σάλε και του χρόνου μετά από μια χαμένη χρονιά να παίρνει μαύρο αθλητικό 5άρι.

    ότι στοίχημα θέλετε ότι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟ το 2016-17 θα είναι ή ο Παλάσιος ή άλλος παίκτης ίδιου στυλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως εδειξε και το σημερινο φιλικο με την Γαλλια, το προβλημα ειναι οτι ο Ραντουλιτσα δεν μπορει να παιζει συνεχομενα πανω απο 5 λεπτα το πολυ. Ο δε Κουζμιτς δεν φαινεται ικανος για αξιος αντικαταστατης. Προβλεπω πολυ Γκιστ να καλυπτει τα κενα στο 5 του χρονου.

      Διαγραφή
    2. Ε αν είναι να καλύπτει τα κενά ο Γκιστ μετά από 2 μεταγραφές προσωπικές επιλογές του Σαλε (των 800κ), ΕΝΩ υπήρχαν και υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες, και αν είναι να του παρει 1 χρόνο για να καταλάβει ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ τότε κλάφτα χαράλαμπεεεεε
      Αλλά τι να λέμε, εδώ βαφτίσαμε τον εκ της Κίνας ορμώμενο ως μεταγραφάρα
      καλά κρασιά...
      ζΑν

      Διαγραφή
    3. Re paidia, giati den pisteuei kaneis oti skopima ksekinaei me 2 psilous + papagianni na exei xrono gia na dei ti psaria tha piasoume ... kai tha ginei allagh prin to top 16 me athlitiko 5ari ;

      MANOS-Lil

      Διαγραφή
    4. Γιατί πολύ απλά δεν είναι σοβαρός σχεδιασμός ομάδας αυτό
      ζΑν

      Διαγραφή
  70. Μια ερωτηση παιδια. Ο Καϊμακογλου θεωρειτε πως "κολλαει" περισσοτερο ως 3-4αρι ή 4-5αρι; Θεωρειτε δηλαδη οτι ειναι πιο ευκολο να παιξει στο 5 ή στο 3;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά έπαιζε 3 (ευρωμπάσκετ του 2009) και το το ύψος του, το πως βάζει την μπάλα στο παρκέ αλλά και η πάσα του ταιριάζει στο 3. Απλά μάλλον τώρα δεν έχει τα πόδια για άμυνα στο 3. Αλλά σίγουρα ποτέ δεν είχε το κορμί και την δύναμη για να παίξει στο 5...
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    2. Λίγο περίεργη η ερώτηση.. αλλά αν το ρωτάς ειλικρινά προφανώς στο 3. "Εξ απ' ανέκαθεν", αν και περάσαν τα χρόνια. Όχι 5.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. Εγω θεωρω οτι τωρα πια ειναι καθαρο 4αρι, απλα επειδη δεν τον παρακολουθω τον παικτη πολυ, μου ειχε κανει εντυπωση που ο Κατσικαρης τον εβαζε 5αρι σε προηγουμενα τουρνουα. Επισης, παλια που επαιζε 3αρι μπορουσε να ακολουθησει τα αντιπαλα 3αρια στην αμυνα; Παντα τον θυμωμουν ως εναν παικτη στιλ Πριντεζη, που δεν μπορει να λειτουργησει στο 3...

      Διαγραφή
    4. Καλά σίγουρα 4 είναι άνθρωπος... Απλά το 2009 είχε κάνει μια χαρά τουρνουά στο 3. αλλά αυτό πριν 6 χρόνια. Εγτώ τον έχω δει μόνο σε στιγμές να παίζει 3 στον ΠΑΟ και στην Unics. Δεν έχει την πλαστικότητα νομίζω που απαιτείτε για να γινόταν μόνιμος. Στο 5 σε χαμηλά σχήματα ίσως αλλά η πρώτη μου αντίδραση θα ήταν οτι θα πόναγε στο rebound ένας λάσμε πχ θα του τα έπαιρνε όλα...
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    5. Εχεις απολυτα δικιο σε ολα. Ακουω κατι κουλα για την στελεχωση της Εθνικη για Αγραβανη ή Καιμακογλου, οτι ο Αγραβανης μπορει να παιξει και στο 5 ενω ο Καιμακογλου οχι και τρελαινομαι...

      Διαγραφή
    6. Ο Καιμακ ειναι πλεον καθαρο 4αρι και μονο.Το αθλητικο του πακετο ειναι πολυ χαμηλο για κατι αλλο,ουτε ειναι πολυ ψηλος ουτε εχει μεγαλα χερια.
      Αυτο που τον εχει καθιερωσει ειναι σιγουρα το υψηλο του μπασκετικο iq και η καλη του αισθηση στο σκοραρισμα.Εχει καλο τριποντο,στατικο.

      no_closure

      Διαγραφή
  71. συμφωνα με το αρθρο και τα σχολια και αν καταλαβα καλα ο παικτης προτυπο για αυτο που ψαχνει ο παο ειναι ο ντρου νικολας του 2009 μονο που στοιχιζε πανω απο εκατομμυριο αν θυμαμαι καλα

    ινγκραμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μηπως καποιος εχει τα στατιστικα του αγωνα Σερβια-Γαλλια;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ο Andre Dawkins o φονιας μας κανει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μας κοροϊδεύουν εντελώς. Ο Ντόρσει τελικά είναι διαθέσιμος (σωστή η πρόβλεψη σου τζιμ) και σε καλή τιμή. Παίκτης που θα έκανε τη διαφορά στην άμυνα και εμείς πήραμε τον Κούζμιτς. Απίστευτο. Και δε μιλάει κανένας επειδή έφερε τον Καλάθη (σπουδαία κίνηση αλλά όλες σχεδόν οι υπόλοιπες επιλογές του Τζόρτζεβιτς είναι τουλάχιστον συζητήσιμες)

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως. Ντόρσι είναι προσιτός από ότι φαίνεται και θα σου έδινε μεγάλο πλεονέκτη.α. Έδινε 750 στον Λάσμε ενώ από ότι φαίνεται μπορούσες να πάρεις με τα ίδια τον Ντόρσι. Τελικά δε πήρες τίποτα.

      Διαγραφή
  75. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, με ποια ακριβώς κριτήρια, προκύπτει πως ο Ραντούλιτσα δεν μπορεί να παίζει πάνω απο 5 λεπτά συνεχόμενα;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΜΦΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Θυμάστε τον JaJuan Johnson που γλυκοκοιτάζαμε όλοι πριν την υπογραφή του τιτανοτεράστιου Κουζμιτς... Υπέγραψε στην Krasny Oktyabr...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ρε μαγκες,μιλατε για τα λεφτα σαν να ειναι στραγαλια. ο Dorsey εχει κανει συνολικα στην καριερα του 2-3 καλες χρονιες και ειναι ωρολογιακη βομβα. Ο προπονητης της ομαδας ηταν φανερο απο ολες τις αλλες επικρατεστερες λυσεις δεν ηθελε εκρηκτικο σεντερ. Ο παραπανω κανονας εχει την εξαιρεση του Λασμε που σχετιζεται και με το παρελθον του παιχτη στον Παο.

    Τωρα πως ακριβως βγαλαμε τον Ραντουλιτσα οτι παιζει μεχρι 5 λεπτα, ενω για τον Κουζμιτς που δεν τον εχει δει ΚΑΝΕΝΑΣ μας ξερουμε οτι ειναι τριπαλτο... Ε τι να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή