Athlenda

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

EUROBASKET 2015 HOOPFELLAS’ POWER RANKINGS



Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρωπαϊκά τουρνουά ξεκινά σε λίγες ημέρες και οι 24 μονομάχοι μετά από μια έντονη Preseason που παρήγαγε σημαντικά συμπεράσματα για το παρών Status τους, μπαίνουν στη γραμμή εκκίνησης. Το Hoopfellas επιστρέφει δριμύτερο με τα Power Rankings του Εurobasket 2015..


Περίμενα στοχευμένα το τέλος των παιχνιδιών προετοιμασίας τα οποία παρακολούθησα αδηφάγα ώστε να έχω όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη κάθε ομάδα και την εξελικτική πορεία της μέσα στο τελευταίο μήνα μιας και αυτά τα τουρνουά με την ιδιαιτερότητα του χρόνου στον οποίο εκτείνονται παίζονται σε διαφορετικές νόρμες και οι προπονητές θα πρέπει να δουλέψουν σε διαφορετικά  πλαίσια για να πάρουν τον καρπό στο καλύτερο δυνατό σημείο. Πάμε να δούμε την αξιολόγηση της σελίδας για την κάθε ομάδα και την κατάταξη αυτών στη pole position..



1. ΓΑΛΛΙΑ: Η Γαλλία απολαμβάνει την αύρα του ALPHA DOG στη κορυφή του λόφου μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών με χαστούκια και αποκαρδιωτικές ήττες. Η ομάδα είναι έτοιμη, παιγμένη σε αυτό το επίπεδο  και περιμένει με ανυπομονησία να μπει στο τουρνουά. Ο Κολέ έκοψε τον Ερτέλ κάνοντας focus σε ένα πιο blue collar πρόσωπο και ένα ρόστερ με πιο διακριτούς ρόλους προσευχόμενος να μην έχει κανένα παρατράγουδο και χτυπάει το κεφάλι του που δεν έχει το leadership του συγκεκριμένου PG από πίσω. Οι Γάλλοι είναι μια Two-way team η οποία μπορεί να σε νικήσει σε οποιοδήποτε στυλ. Άλλωστε πάτησε κορυφή γιατί έμαθε να κερδίζει τα κλειστά ματς βελτιώνοντας τις αποφάσεις της υπό πίεση χρόνου στο μισό γήπεδο. Αυτά τα παιδιά (μαζί και ο προπονητής τους) ωρίμασαν "μαζί" μέσα από τα καλοκαίρια των τελευταίων ετών και πλέον βρίσκονται για πρώτη φορά με τη ταμπέλα του φαβορί. Θεωρώ ότι η Γαλλία είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Έχω όμως σοβαρές αμφιβολίες για το εάν μπορεί να το διαχειριστεί. Νομίζω αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει ενδιαφέρον πείραμα για τη γαλλική "φύση" και ιδιοσυγκρασία. Προσεχώς..


2. ΣΕΡΒΙΑ: Αυτό το τουρνουά θα δείξει εάν οι Σέρβοι θα είναι η επόμενη μεγάλη ομάδα στο Ευρωπαϊκό στερέωμα, το αφεντικό για την ημέρα που ξημερώνει. Το σύνολο του Τζόρτζεβιτς φοράει ακόμα τις δάφνες του εκπληκτικού Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ισπανίας και έρχεται να υπερασπιστεί τον τίτλο της καλύτερης ευρωπαϊκής ομάδας στο αντίστοιχο τουρνουά. Η Σερβία έχει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με πέρυσι μιας και ο πυρήνας παραμένει ο ίδιος. Ο  Τζόρτζεβιτς πιέζει πολύ τους παίχτες του στην άμυνα και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά μιας και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει στη νοοτροπία του "δε κλέβω στα μετόπισθεν, καμία εξοικονόμηση ανάσας, από την άμυνα κερδίζω τα λεπτά μου". Σε εξαιρετική κατάσταση ο Νέντοβιτς που μαζί με τον Μπιέλιτσα μπορούν να κάνουν μεγάλο τουρνουά. Ο Σάλε έχει μοιράσει ρόλους πολύ σωστά κάνοντας το σύνολο πολύ λειτουργικό, ενώ ο ανεβασμένος Μάρκοβιτς του δίνει την ευκαιρία να παίξει τον "Ταχυδακτυλουργό" Μίλος στο "2" όποτε κρίνει αναγκαίο. Το μεγαλύτερο τείχος στη πορεία των Σέρβων προς τα μετάλλια, τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι προσωπικά σαν φαν της συγκεκριμένης ομάδα από παιδί και με την επιθυμία (είναι γνωστό άλλωστε εδώ μέσα) να τους δω να διακρίνονται πάλι στα ύψη, είναι το ότι πλέον ο δείκτης των απαιτήσεων έχει ανέβει αισθητά. Η Σερβία είναι μια από τις 2-3 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ΠΡΕΠΕΙ να "παραδώσει" σε αυτό το τουρνουά. Θα διαχειριστεί την πίεση..; Η ιστορία περιμένει..


3.  ΙΣΠΑΝΙΑ: Για τους "Spaniards" τα είπαμε στη προηγούμενη ανάρτηση αναλυτικά. Έχουν μια πολύ ταλαντούχα ομάδα με ευαίσθητες ισορροπίες σε επίπεδο δομής και λειτουργικότητας ρόστερ. Φυσικά ο Σέρτζιο "Ten Seconds" Σκαριόλο δεν εμπνέει με την αύρα του όλους εμάς ότι θα μπορεί να γυρίσει το τιμόνι όταν το όχημα πάρει λάθος δρόμο όμως καλό είναι να περιμένουμε. Παρουσίασαν πολύ FLEX Offense και καταστάσεις Diamond με Cross Screens για τον Μίροτιτς ο οποίος μπορεί να ανεβάσει σημαντικά την επίθεση τους εφόσον μοιραστούν σωστά οι μπάλες. Παίχτης-κλειδί ο Ρέγιες, σημείο-κλειδί τα λεπτά του Γκασόλ που πρέπει να αποφύγει τη φθορά γιατί χωρίς αυτόν στο παρκέ  αλλάζουν τα κόζια. Εξομολόγηση: Αν και μπορεί να πέσει το ταβάνι της προϊστορίας και να με πλακώσει με το που τελειώσω τη πρόταση, προτιμώ σε ένα πιθανό χιαστί των "8" τους Ισπανούς από τους Σέρβους για την ομάδα μας..


4.  ΚΡΟΑΤΙΑ: Έλα μωρή Hvratska.. Οι Κροάτες με τον Περάσοβιτς στο τιμόνι παρουσιάζονται πολύ πιο φιλόπονοι στο αμυντικό κομμάτι και αυτό μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για κάτι πολύ καλό σε αυτό το τουρνουά. Τελείωσαν την preseason με το καλύτερο ρεκόρ από όλες τις ομάδες (9-0) παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο σε αρκετά ματς (ακόμα και όταν αυτά πήγαν κλειστά). Έχουν πολύ βάθος με την "ενδιάμεση" τριάδα των Χεζόνια-Μπογκντάνοβιτς-Σάριτς να είναι από τις καλύτερες του τουρνουά. Ο Ντρέηπερ αντικατέστησε τον τραυματία Λαφαγιέτ και ο Περάσοβιτς δήλωσε αισιόδοξος πως θα κουμπώσει άμεσα φέρνοντας συγκεκριμένα πράγματα (ειδικά στο αμυντικό κομμάτι) στο παρκέ τα οποία η ομάδα έχει ανάγκη. Οι Κροάτες έχουν πολύ καλή ομάδα, καλύτερο προπονητή από τον Ρέπεσα αυτή τη φορά και θα δώσουν μάχη με αντιπάλους και προσωπικά φαντάσματα. Must watch για αυτή τη διοργάνωση..



5. ΕΛΛΑΔΑ: Η δική μας ομάδα είναι αναμφίβολα μέσα στις πιο ταλαντούχες τις διοργάνωσης όμως ακόμα δεν έχει δημιουργήσει τους κώδικες επικοινωνίας στο παρκέ για να μπορέσει να αποκτήσει "ροή" στο παιχνίδι της και να "λυθεί". Δεν είμαι ικανοποιημένος ακόμα με τα δείγματα γραφής και ίσως αυτό το "ακόμα" να είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του συμπεράσματος. Συμφωνώ πως η πιθανότητα να ρολάρουμε μέσα στο τουρνουά είναι αυξημένη και τότε θα μιλάμε για ιδανικό timing γιατί μπορούμε να φτιάξουμε "μομέντουμ" και να πατήσουμε σε αυτό. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια αμυντικά (αν και απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους πρέπει να εγκαταλείψουμε την ιδέα της μονής άμυνας στο ποστ με τον Κουφό) όπου είμαστε σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο όμως το πρόβλημα βρίσκεται στο περιφερειακό σουτ και αυτό εάν δε τον αντιμετωπίσεις σωστά μπορεί να σε καταρρακώσει μέσα σε ένα ματς και να σε πνίξει.. Είχαμε υπογραμμίσει από την αρχή αυτό το πρόβλημα και θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ ενεργοί (με πρώτο το τεχνικό τιμ) ως προς τους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του. Γνώμη μου είναι ότι  1.) θα πρέπει σταδιακά να απλώσουμε κι άλλο τις άμυνες μας ώστε να κυνηγήσουμε περισσότερους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (και παράλληλα να κρύψουμε κάποιες αδυναμίες των ψηλών στη Pick & Roll άμυνα) ματσάροντας το τυχόν πρόβλημα που θα μας δημιουργήσουν τα κακά περιφερειακά ποσοστά σε σετ καταστάσεις 2.) να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα στη δημιουργία ενός πλαισίου το οποίο θα βοηθήσουμε τους παίχτες μας και δη τους τους πιο προικισμένους στη προσωπική φάση να φθάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες φορές στη γραμμή των προσωπικών και 3.) να υποστηρίξουμε την επίθεση μας με επιθετικό ριμπάουντ. Οι ομάδες που ρολάρουν μέσα από την άμυνα πάντως κατά τη διάρκεια του τουρνουά ξεκινούν από  καλύτερη βάση στα παιχνίδια-θανάτου και ελπίζω τουλάχιστον η ομάδα μας να αποκτήσει αυτό το στάτους μέσα στον Σεπτέμβρη. 


Κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Ελπίζω σε αυτή τη προσπάθεια να είμαστε "όλοι μαζί". Αλλιώς, όσο ταλαντούχα ομάδα και να έχουμε, θα διαλυθούμε κάποια στιγμή και μη σας παραξενέψει καθόλου αυτό. Οι ισορροπίες είναι πρωτόγνωρα λεπτές..


6. ΙΤΑΛΙΑ:  Καλώς τα παιδιά.. Για τα "ραγκάτσια" έγραψα πριν ημέρες τη γνώμη μου  και καταλαβαίνετε ότι σε καμία περίπτωση δε μπορείς να ακουμπήσεις με εμπιστοσύνη πάνω τους για τον απλούστατο λόγο ότι η ομάδα αυτή δεν έχει την τεχνογνωσία της νίκης ή αν θέλετε το winning mentality σε αυτά τα παιχνίδια, το οποίο πήρε μαζί της η σκληροτράχηλη γενιά των Μπαζίλε-Σοράνια-Μπουλέρι. However, οι Ιταλοί είναι μετά από χρόνια μια πραγματικά ποιοτική ομάδα με μεγάλο βάθος στη περιφέρεια και τρείς NBAers σε ώριμο σημείο της καριέρας τους. Στα αποδυτήρια ο Πιανιτζιάνι έχει ποτίσει το "πρέπει επιτέλους να φέρουμε την ομάδα αυτή ξανά στον αφρό" ενώ στο γήπεδο παίζει το γνωστό δικό του μπάσκετ, με εκτέλεση στο τρανζίσιον, πολλές απομονώσεις, ψηλούς που παίζουν με πρόσωπο και δημιουργούν χώρους στη ρακέτα και χέρια στην άμυνα όπου είναι το κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να βελτιωθούν οι Ιταλοί. Τότε θα έχουν βάσιμες ελπίδες να αποτελέσουν το underdog του τουρνουά γιατί χωρίς άμυνα δεν έχουν δόντια.. Κάτι μου λέει πάντως ότι (εφόσον περάσουν τον σκόπελο της πρώτης φάσης) θα είναι ομάδα με αρκετό δηλητήριο για ένα νοκ-άουτ ματς.. Αρκεί να μη φορέσουν το προσωπείο της ζελεδιασμένης φράντζας αλλά αυτό του fight dog..



7. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Το πιο δυνατό χαρτί τους είναι η εμπειρία του προπονητικού τιμ και ο στρωμένος δρόμος βάσει προγράμματος/διασταυρώσεων. Οι Λιθουανοί έχουν και πάλι ένα καλό σύνολο το οποίο όμως δεν έχει το ταλέντο και την ποιότητα της Ελλάδας, της Κροατίας ή ακόμα και της Ιταλίας. Μπορεί κάλλιστα όμως να βρεθεί πάνω από όλους αυτούς στην τελική κατάταξη. Παίζουν αποτελεσματική άμυνα όντας αρκετά δυνατοί στη πίσω γραμμή και στο ριμπάουντ όταν ο Βαλαντσιούνας βρίσκεται στο παρκέ (στο ίδιο σχήμα με τον Ματσιούλις) και έχουν την τεχνογνωσία να κερδίζουν σημαντικά παιχνίδια γεγονός που (επαναλαμβάνω) το πιστώνω στην εμπειρία του Καζλάουσκας ο οποίος έχει δείξει πραγματικά έργο στα διεθνή τουρνουά της FIBA. Η "Λιέτουβα" αντιμετώπισε στη preseason θέματα spacing συχνά τα οποία έκαναν την επίθεση της αρτηριοσκληρωτική και την απέτρεψαν να πάρει το μάξιμουμ από το δικό της υπερόπλο στη ρακέτα (Βαλαντσιούνας). Για αυτό και θεωρώ ότι ένας παίχτης όπως ο Μίλακνις μπορεί να να αποδειχθεί σημαντικός στη πορεία ανοίγοντας τις αντίπαλες άμυνες με συνέπεια.


8. ΤΟΥΡΚΙΑ: Οι Τούρκοι μου αρέσουν αρκετά σαν προπονητική δουλειά με το δίδυμο Αταμάν-Σαρίτσα να παρουσιάσει ένα σύνολο με κατεύθυνση που προσπαθεί να επιβάλλει στο παρκέ το δικό του μπάσκετ, χωρίς elite-Euroleague talent.  Οι απλωμένες άμυνες που χρησιμοποιούν με στόχο να κρύψουν την αδυναμία των ψηλών τους να αμυνθούν στο pick & roll έχουν αφομοιωθεί πλήρως από τους Τούρκους παίχτες δίνοντας στο παιχνίδι της ομάδας έναν πιο εντυπωσιακό μανδύα. Ο Αταμάν έχει γκαρντ με δυνατά πόδια που μπορούν να πιέσουν (Γκιουλέρ-Μπαλμπάι), παίχτες που μπορούν να σουτάρουν (Μαχμούτογλου σε πολύ καλό φεγγάρι)  και μεγάλα κορμιά (ειδικά ο Ερντέν είναι μεταλλαγμένος..) που να κερδίσουν "θέσεις" στο ζωγραφιστό. Μου αρέσει πολύ ο ρόλος του Ιλιασόβα ο οποίος έχει τις προϋποθέσεις να κάνει καλό τουρνουά. Ο όμιλος είναι σούπερ-δύσκολος και μια ομάδα που στοχεύει τουλάχιστον στα προημιτελικά θα μείνει έξω από νωρίς.



 9. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Καλή ομάδα. Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι έχουν σταδιακά απογαλακτιστεί από τον Ντιρκ ενώ σε αυτό το τουρνουά θα τον έχουν μαζί τους για να τους δώσει το Magic Touch. Ο  Φλέμινγκ έχασε τον Ζirbes (τραυματίστηκε) που ήταν σημαντικός στο "5" με το τραχύ στυλ του  αλλά έχει σε αρκετά καλή κατάσταση τον Pleiss. Δουλεύει ακόμα προς την κατεύθυνση να δημιουργήσει μια επίθεση με ροή αλλάζοντας συνεχώς σχήματα στα φιλικά παιχνίδια όπου έδωσε λεπτά στον νεαρό Paul Zipser της Μπάγερν στο "3". Βαρόμετρο ο Denis Schroeder που μπορεί να μετατρέψει τους Γερμανούς σε άλλη ομάδα όταν συνδεθεί με το καλάθι αλλά και με τους συμπαίχτες του.. Δίπλα στον Σαφάρτζικ υπάρχει πλέον και ο Γκαβέλ. Θα δούμε μεγάλη μάχη στο γκρούπ για την πρόκριση και περιμένω το ματς της Γερμανίας με τους Τούρκους. Καλές ομάδες μου αρέσουν και οι δύο..


10. ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Η Σλοβενία βρίσκεται σε διαρκή άνοδο από την αρχή της προετοιμασίας, σε μερικά παιχνίδια της οποίας έπιασε εντυπωσιακή απόδοση. Ο Ζντοβτς χρησιμοποιεί πολλούς παίχτες-ρόλων που τον βοηθούν να ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά την απόδοση της ομάδας του στο αμυντικό κομμάτι όμως είναι φανερό ότι χωρίς τον Goran Dragic οι Σλοβένοι δεν είναι η ίδια ομάδα. Το άλλοτε "ξανθό σκυλί" ξεκινάει τον Σλόκαρ στο "5" φέρνοντας τον Όμιτς από πίσω (σε αρκετά καλή κατάσταση), εναλλάσσει Ζούπαν-Μπάλαζιτς στο "4" και προτιμά τον βετεράνο Γιοκσίμοβιτς -ως έναν παίχτη που θα παίξει άμυνα, θα πασάρει έχοντας έτοιμα χέρια για τρίποντο παράλληλα- στη starting lineup κρατώντας στο μανίκι του χαρτιά-σκόρερς όπως ο Μπλάζιτς και ο Πρέπελιτς στο backcourt. Ο Ζόραν Ντράγκιτς είναι ο πλέον ο go to guy σε μια ισορροπημένη επίθεση. Οι Σλοβένοι παίζουν σωστή άμυνα και τρέχουν πολύ καλά στο transition όμως χωρίς τον σταρ του Μαϊάμι είναι πιο ευανάγνωστοι και φαινομενικά έχουν ταβάνι. Αν ο Ζντοβτς τους πάει στο Προολυμπιακό θα είναι μάγκας.. 


11. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Η Φινλανδοί είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη πρόοδο στο ευρωπαϊκό στερέωμα μετρώντας δύο αξιόλογες παρουσίες στα τελευταία τουρνουά (2011 και 2013) με συνολικό ρεκόρ 8-8 μάλιστα. Ο Ντέτμαν, μετά την επιτυχημένη θητεία του στην Εθνική Γερμανίας χτίζει και τους Φινλανδούς, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα τραυματισμών με κυριότερο αυτό της "σβούρας" Σαλίν. Ο Κοπόνεν (ένας παίχτης που θέλω πολύ να δω στην Ελλάδα) είναι πραγματικός leader, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας ενώ τα γνωστά πλέον  "μούτρα", Χαφ-Λι-Μέρφι δίνουν την απαιτούμενη σκληράδα. Ο Τζαμάρ Ουίλσον (της γαλλικής Rouen) έχει σημαντικό ρόλο στη περιφέρεια δίνοντας την ευκαιρία στον Ντέτμαν να απελευθερώσει τον Κοπόνεν στο "2". Οι Φινλανδοί δείχνουν συνέχεια και πλέον κανείς δε μπορεί να είναι ήσυχος απέναντι τους. Καλή δουλειά..


12. ΒΕΛΓΙΟ: Το Βέλγιο ακολουθεί το παράδειγμα της Γαλλίας (σε διαφορετική κλίμακα βέβαια) δουλεύοντας σταθερά και σε συνέχεια με τον Eddy Casteels ο οποίος φέρνει την ομάδα σε τελικό τουρνουά Ευρωμπάσκετ για τρίτη συνεχόμενη φορά (2011, 2013). Διακρίνω μια συνεχή άνοδο και βελτίωση στους Βέλγους που μου αρέσει αρκετά. Το performance τους σε συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι σε τοπ-ομάδες του τουρνουά (Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία) μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Casteels στηρίζει πολλά στον Βαν Ρόσομ, τη δεσποτική παρουσία του Ερβέλ και φυσικά στον Ματ Λοτζέσκι. Οι τρείς τους αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Δίπλα στα playmaking abilities του πόιντ γκαρντ της Βαλένθια οι Serron (Οστάνδη, καλό σουτ από το "2") -Tambu συμπληρώνουν το rotation στο backcourt ενώ ο Κογκολέζος  Τumba πλαισιώνει τον Ερβέλ. Οι Βέλγοι παίζουν καλή άμυνα, βάζουν πολύ τα χέρια τους στη μπάλα και διατηρούν ανταγωνιστικό χαρακτήρα όμως ακόμα "χτίζουν" αυτό το mentality πράγμα που σημαίνει ότι πνευματικά σαν ομάδα βρίσκονται σε ευαίσθητο σημείο. Μ'αρέσουν, τους περιμένω να πάνε καλά αν και ο όμιλος κρύβει παγίδες.


13. ΛΕΤΟΝΙΑ: Η  Λετονία είναι η ομάδα που μπορεί κυριολεκτικά να κερδίσει και να χάσει από οποιονδήποτε. Ο Μπάγκατσκις έχει δημιουργήσει ένα καλό σύνολο το οποίο όμως παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα μέσα στο 40λεπτο με διαστήματα που "σκοτώνει" και άλλα που κάνει "βουτιές" στην απόδοση του. Οι Λετονοί πειραματίζονται με ψηλές ή γρήγορες lineups, έχουν τον Κάσπαρς Μπέρζινς σε εξαιρετική κατάσταση και παίζουν ένα aggressive style ψάχνοντας περιφερειακά σουτ στο τρανζίσιον. Κοιτάζουν ψηλά στον όμιλο της Ρίγα, μπορούν να δώσουν ένα πολύ καλό παιχνίδι στους Λιθουανούς..


14. ΓΕΩΡΓΙΑ: Οι Γεωργιανοί έχουν ποιοτικό ρόστερ (ποιοτικότερο από ομάδες όπως το Βέλγιο, η Φινλανδία ή η Λετονία) όμως προσπαθούν να βάλουν όλα τα κομμάτια του μαζί. Ο Κοκόσκοφ προσπαθεί να σπρώξει τη μπάλα γρήγορα στη επίθεση ψάχνοντας ανοιχτό γήπεδο και καταστάσεις απομόνωσης όμως θα πρέπει να βελτιώσει το σύνολο του στο αμυντικό κομμάτι για να πάρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Ο Πούλεν έχει εγκλιματιστεί, Μαρκοϊσβίλι-Πατσούλια-Σενγκέλια πήγαν πολύ καλά στα φιλικά όπως o Beka Burzanadze (21χρονος φόργουορντ που παίζει στη LEB με τη Κορούνια) που προσπαθεί να αρπάξει την ευκαιρία αν και μπροστά του υπάρχει δυνατός ανταγωνισμός )(Σανικίτζε-Σενγκέλια).


15. ΠΟΛΩΝΙΑ: Μπορεί η Πολωνία να αποτελέσει "νέα Ουκρανία" στο ρόλο της "Σταχτοπούτας" της διοργάνωσης; Μη βιαστείτε να απορρίψετε το ενδεχόμενο.. Το γκρούπ Α άλλωστε προσφέρετε για πολλά δεδομένου του ότι από τη 2η μέχρι την 6η θέση η απόσταση φαίνεται μικρή.  Ο Αμερικανός κόουτς Μάικ Τέηλορ (γνωστός από τη θητεία του στην Ουλμ και στους Maine Red Claws, τη θυγατρική των Σέλτικς στη D-League) πειραματίζεται αρκετά ψάχνοντας τον κλειδάριθμο που θα ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της χημείας, δοκιμάζοντας πράγματα. Έχει τους Γκόρτατ-Κούλιγκ στο ζωγραφιστό, ανέβασε τον A.J. Slaughter μέχρι και στο "1" αν και είναι προφανές ότι ο Αμερικανός σουτέρ παίζει καλύτερα στο "2" με τον Koszarek δίπλα του από ότι με δύο "πλάγιους" όπως οι Ponitka-Waczynski (της Ομπραντόιρο) που κάνουν την ομάδα πιο ψηλή και αθλητική αλλά λιγότερη λειτουργική όσον αφορά τη κυκλοφορίας της μπάλας στην επίθεση όπου με τον Κοszarek αποκτά ροή και δημιουργία. Καθόλου άσχημα..

 16. ΡΩΣΙΑ: Δε τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στους Ρώσους.. Παραείναι μέτρια η ομάδα τους παρά τις προσπάθειες του Πασούτιν να μαζέψει τη κατάσταση. Αναγνωρίζω το βαθμό δυσκολίας λόγω των απουσιών και των προβλημάτων με την ομοσπονδία που δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Με τους Μοζγκόφ-Σβεντ αυτή η ομάδα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη. Ο Πασούτιν  φείδεται ποιοτικού γκαρντ και ψηλού και προσπαθεί με εξτρεμιστικές μεθόδους (πολλά φόργουορντς-μπαλαντέρς.-άμυνα ζώνης) να αντισταθμίσει τη κατάσταση. Το θέμα είναι ότι -χωρίς βάθος/ποιότητα στη περιφέρεια-  οι Ρώσοι αδυνατούν να ελέγξουν τον ρυθμό και παίζουν σχεδόν πάντα εκεί που τους πηγαίνει ο αντίπαλος.


17. ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Δύσκολη περίοδος στη μετά-Φρατέλο εποχή με τη πολιτική κατάσταση στη χώρα να έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα. Η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας έκανε σοβαρές περικοπές και εμπιστεύτηκε τα κλειδιά της ομάδας στον Yevgen Murzin, απόφαση την οποία πολλοί παίχτες δεν είδαν με το καλύτερο μάτι, αρνούμενοι τελικά τη πρόσκληση για το τουρνουά. Οι Ουκρανοί δε θα έχουν στη διάθεση τους τους τραυματίες Lishchuk-Gladyr, τον Jeter (οι δύο τελευταίοι αποτελούσαν το φτεροπόδαρο backcourt πάνω στο οποίο βάσισε όλο το πλάνο του ο Φρατέλο), τον Mikhayluk του Kansas, τον Len, τον Kravtsov, τον Bolomboy (Ουέμπερ Στέητ) ενώ ο νέος κόουτς δεν έστειλε καν κλήση στους Pecherov-Drozdov. Σε πολύ καλή κατάσταση ο Φεσένκο που αποτελέσει εφιάλτη για πολλές frontcourts τη περίοδο προετοιμασίας. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά στη χώρα που κανείς δε περιμένει κάτι από αυτή την ομάδα. Ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο ατού της..



18. ΤΣΕΧΙΑ: Με τον Ισραηλινό Ronen Ginzburg (σταθερή αξία της Νίμπουργκ) να δουλεύει το επιθετικό κομμάτι όπου έχει διαγνωσθεί πρόβλημα, οι Τσέχοι μπαίνουν στον 4ο όμιλο για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους. Βέσελι, Σατοράνσκι, Γιέλινεκ, οι «παλιοσειρές του ’80» Μπάρτον-Γίρι Ουέλς με νατουραλιζέ τον Μπλέηκ Σιλμπ (έρχεται από τον πάγκο), ο κορμός της ομάδας. Στα ματς προετοιμασίας δούλεψαν πολύ  Horns Offense που στα περισσότερα plays καταλήγει με το "4" ψηλά να προσπαθεί για εισαγωγική πάσα στη ρακέτα είτε σε cuts είτε στον ψηλό. Το γκρούπ είναι πολύ ζυγισμένο πίσω από τη Λιθουανία και οι Τσέχοι έχουν τύχη.


19. ΙΣΡΑΗΛ: Το Ισραήλ δεν έχει μπορέσει ακόμα να παίξει «μαζί» και αυτό φαίνεται σε κάθε ματς προετοιμασίας που δίνει. Ο Εντελστάιν φέρει μερίδιο όμως έχει ακόμα χρόνο να παρουσιάσει κάτι καλύτερο μιας και το φετινό σύνολο παρά τις απουσίες έμπειρων αθλητών μπορεί να διεκδικήσει τουλάχιστον την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Ισραηλινοί στηρίζονται στο πολύπλευρο ταλέντο του Κάσπι και τα playmaking abilities του Μέκελ, έχουν τον Φίσερ στο ζωγραφιστό  και παιδιά που μπορούν να παίξουν ρόλους από πίσω. Ο Εντελστάιν παίζει πολύ τον Κάσπι στο «4» σε σχήμα με δύο γκαρντς (Μέκελ-Λιμονάντ), έναν swingman στο «3» (Ντόουσον) συν τον Φίσερ. Η πορεία τους θα κριθεί από το αμυντικό τους performance καθώς δε είναι η ομάδα που θα κάνει outscore στον αντίπαλο.

20. ΣΚΟΠΙΑ: Μπαα… Χωρίς Πέρο και Μακάλεμπ οι Σκοπιανοί δε φοβίζουν καν. Το πρόσωπο που έχουν παρουσιάσει στα παιχνίδια προετοιμασίας είναι επιεικώς μέτριο όμως ο όμιλος τους αφήνει το περιθώριο να διεκδικήσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Θα πρέπει να δουλέψουν στο αμυντικό κομμάτι για να είναι ανταγωνιστικοί καθώς μέχρι τώρα μπορούν να αποδίδουν ικανοποιητικά στην άμυνα μόνο για κάποια λεπτά. Ο Σαμαρτζίσκι, οι Στογιανόσφκι, ο μπάρμπα-Ιλιέφσκι  έχουν εικόνες από τέτοια παιχνίδια ενώ σημαντική ενίσχυση στο ζωγραφιστό αποτελεί ο Ρίτσαρντ Χέντριξ που πήρε διαβατήριο, αν και θεωρώ ότι η ομάδα είχε μεγαλύτερη ανάγκη από έναν «νατουραλιζέ» γκαρντ.


21 ΒΟΣΝΙΑ: Τους είδα σε τρία ματς και με απογοήτευσαν πλήρως. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ο Ιβάνοβιτς έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες όμως η ομάδα του μέχρι τώρα παίζει κάτω από αυτό που μπορεί ανάλογα με τις ικανότητες (αυτές που έχει) του ρόστερ σε ατομικό επίπεδο. Σημαντικό πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι. Το δίδυμο των ψηλών, Κικάνοβιτς-Στιπάνοβιτς  είναι ότι καλύτερο έχουν να παρουσιάσουν μέχρι στιγμής ενώ ο Ντούσκο έχει και τον Ρένφροε (Μπάγερν) στα γκαρντς που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να απορροφηθεί στο shooting-style παιχνίδι  των Βόσνιων.

22. ΕΣΘΟΝΙΑ:  Πολύ μέτρια ομάδα οι Εσθονοί, τυχεροί που βρίσκονται σε ένα γκρούπ που τους αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας αν και αποτελούν ακόμα και εκεί την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Στηρίζονται πολύ στο δίδυμο των Σιμ-Σάντερ Βένε  (έπαιξε στην Ευρωλίγκα με τη Ζαλγκίρις) και Κρίστιαν Κάνγκουρ (της Βαρέζε, πιθανόν θα τον θυμάστε από τη θητεία του στη Μοντεπάσκι και το Μιλάνο) στα φόργουορντς. ‘Εκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι σε μια σαφώς καλύτερη ομάδα όπως η Λετονία όμως overall η προετοιμασία τους χαρακτηρίστηκε από πολλές διακυμάνσεις.


23. ΟΛΛΑΝΔΙΑ:  Οι Ολλανδοί κάνουν καλή προσπάθεια και θα βελτιώνονται συνεχώς όσο παίζουν απέναντι στους καλύτερους. Ο Helfteren έχει δημιουργήσει ένα αθλητικό σύνολο που τρέχει και κυνηγάει τα ριμπάουντς με κολώνα τον Norel  και ηγέτη τον εξαιρετικό Kloof όμως είναι φανερό ότι οι παίχτες του στερούνται «χιλιομέτρων» σε αυτό το επίπεδο. Ο όμιλος είναι σίγουρα δύσκολος όμως πιστεύω ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν τη μια νίκη απέναντι σε αυτόν που θα τους υποτιμήσει.

24. ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Η Ισλανδία παίζει ένα πολύ ιδιαίτερο μπάσκετ, ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους μονομάχους του τουρνουά, παρατάσσοντας μια πολύ «χαμηλή» ομάδα με πολλά παιδιά να  βρίσκονται λίγο πάνω από το 1.90μ. σε ένα ιδιόμορφο small ball που στηρίζεται καθαρά στο τρίποντο. Βρίσκονται στον πιο δύσκολο όμιλο (2ο) και δεν έχουν βλέψεις όμως τα παιχνίδια με τόσο δυνατές ομάδες μπορούν να τους δείξουν μια διαφορετική κατεύθυνση για το άθλημα τους που απέχει ακόμα αρκετά από την προηγμένη μπασκετικά Ευρώπη.


Υ.Γ: Η Μπάμπεργκ τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Scouter Μπρένταν Ρούνεη. Είναι ο τύπος που βρήκε λαβράκια όπως ο Χάινς, ο Μπράιαν Ρόμπερτς κλπ.. Εξαιρετικός γνώστης της Αμερικανικής αγοράς. Δε χρειάζεται να κάνω Scouting Report  του Scouter..


151 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε όλα με τον κύριο καθηγητή. Ίσως μόνο τη Ρώσία να έβαζα 1-2 θέσεις πάνω και να άλλαζα τη Γερμανία με τη Σλοβενία. Η εθνική έχει πρόβλημα. Χωρίς αξιόπιστο σουτέρ δε θα έχεις διαδρόμους να χτυπήσει τον αντίπαλο στη καρδιά. Βλέπω Σερβία για νικήτρια και δεύτερο φαβορί τους Κροάτες.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοεις "χωρις αξιοπιστο σουτερ"?
      Εχουμε¨Μαντζαρη, Σλουκα, Σπανουλη, Ζηση, Περπερογλου, Καιμακογλου, υπο προυποθεσεις (να βρει ρυθμο) Παπ.
      Ολοι αυτοι με σωστο σπεισινγ αν βγει το ελευθερο σουτ ειναι παιχτες του 40-50% στο τριποντο.
      Εκτος αν εννοεις παιχτη τυπου Ναβαρο και Σαρας που τα εβαζαν και με αμυνα πανω τους, τοτε πασο δεν εχουμε αλλα δεν χρειαζομαστε κιολας.
      Καλα συστηματα θελουμε για να βγει το ελευθερο σουτ, παιχτες να το βαλουν εχουμε.

      Διαγραφή
  2. Μεγάλο αμυντικό πρόβλημα στα γκαρντς. Εκεί πονάμε παιδιά. Οι Πάρκερ-Τεόντοσιτς αυτού του τουρνουά θα κάνουν πάρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουμε καλαθη μαντζαρη

      Διαγραφή
    2. δεν έχεις αμυντικό πρόβλημα στα γκαρντ. Επιθετικό πρόβλημα στα γκαρντ έχεις.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα στη καλύτερη σελίδα μπάσκετ της χώρας. Τα δικά μου pr

    1. Σερβία
    2. Γαλλία
    3. Ελλάδα
    4. Ισπανία
    5. Κροατία
    6. Λιθουανία
    7. Σλοβενία
    8. Τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο χαμηλά δεν έχεις την Τουρκία? Και λίγο ψηλά τους Σλοβένους, και πουθενά τους Ιταλούς

      MarKeZ

      Διαγραφή
  4. Δεν νομίζω να διαφωνήσουν πολλοί με αυτά τα power rankings. Όλοι λίγο-πολύ τα ίδια περιμένουμε. Είναι σαφές ότι υπάρχουν κάποια tiers (γκρουπ δυναμικότητας) μέσα στα οποία οι ισορροπίες είναι οριακές, ενώ όταν παίζουν ομάδες μεταξύ των tiers υπάρχουν φαβορί αλλά δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις σε απόσταση ενός γκρουπ δυναμικότητας.

    Tier 1: Γαλλία, Ισπανία, Σερβία. Για να είμαι ειλικρινής θέλω να δω τους Σέρβους να κάνουν ένα δεύτερο καλό σερί τουρνουά πριν τους χρίσω νέα 'αφεντικά' της Ευρώπης. Η Ισπανία έχει ίσως την καλύτερη (συνδυασμός ποιότητας και ομοιογένειας) αρχική 5άδα του τουρνουά, παρουσιάζεται όμως με τον πιο αδύναμο πάγκο της από την εποχή των Ολυμπιακών της Αθήνας. Τους Γάλλους τους πιστεύω πολύ: ΝΒΑ σταρ, ομοιγένεια, ψυχικό δέσιμο, προπονητής ίδιος εδώ και χρόνια, ξεκομπλάρισμα μετά από δυο αποκλεισμούς επί των Ισπανών πέρσι και πρόπερσι. The cup is theirs to lose.

    Tier 2: Λιθουανία, Ελλάδα, Κροατία. Οι πιο παιγμένες και έμπειρες από τις υπόλοιπες ομάδες, θα είναι αουτσάιντερ όταν παίζουν με τους 'από πάνω' αλλά θεωρητικά έχουν την εμπειρία και τον κυνισμό να καθαρίσουν όλους τους 'από κάτω'. Ερωτηματικό εμείς, που για πρώτη φορά όσο θυμάμαι να παρακολουθώ μπάσκετ είναι ζήτημα η ομοιογένειάς μας (τεχνική και ψυχική). Η Λιθουανία θα κάνει και πάλι τα απολύτως απαραίτητα και, αν πάνε όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα και την λογική, μπορεί να πάει τετράδα περπατώντας. Το talent pool της πάντως έχει στερέψει εντυπωσιακά τα τελευταία 10 χρόνια. Ένας προημιτελικός Σερβία-Κροατία θα ήταν must-watch.

    Tier 3: Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία, Σλοβενία. Ερωτηματικό οι Ιταλοί. Πολύ ταλέντο αλλά και πολύ σοφτ. Κρίσιμος ο ρόλος παιχτών όπως ο Χάκετ και ο Τσιντσαρίνι, ακόμα και ο άμπαλος Κουζίν για άμυνα, hustling, ξύλο. Γουστάρω την χώρα πάρα πολύ και θέλω να πάνε καλά. Δυστυχώς όμως δεν θα μου έκανε έκπληξη αν Γερμανία και Τουρκία τους έβαζαν από κάτω. Οι Τούρκοι στο Βερολίνο θα παίζουν εντός έδρας και στον πάγκο έχουν γάτους. Η Γερμανία έχει και Ντιρκ, και σπουδαίο προπονητή, και διεθνείς περπατημένους στην Ευρωλίγκα (Πλάις, Σάφαρτζικ), και νέους (Σρέντερ). Θυμίζουν λίγο την Γερμανία των Πέσιτς (πατρός)-Κοχ-Βελπ-Γκναντ-Χάρνις όταν είχε κατέβει με τον Σρεμπφ το '92. Αυτός ο όμιλος είναι πραγματικά φωτιά. Οι Σλοβένοι είναι ευνοημένοι από την κλήρωση. Με λίγα πράγματα μπορούν να πάνε οκτάδα.

    Tier υπολοίπων: Ξεχωρίζω την Γεωργία που έχει καλά ονόματα. Ένα νοκ-άουτ Λιθουανία-Γεωργία δεν θα ήταν χωρίς ενδιαφέρον. Η Τσεχία και η Λεττονία μπορούν την 2η θέση στην Ρίγα. Αν βρουν την Σλοβενία στο χιαστί, μια από τις δυο μπορεί να πάει οκτάδα και να παίξει για το προ-Ολυμπιακό. Φινλανδία και Βέλγιο θα παίξουν για την δεύτερη θέση στον όμιλο της Γαλλίας.

    Εμείς: Είναι σαφές για εμένα ότι μετά το περσινό πάθημα ο Κατσικάρης θέλει να φορμάρει την ομάδα κατά την διάρκεια του τουρνουά. Το στοίχημα είναι ότι α) σε οποιαδήποτε θέση πλην της τέταρτης στον όμιλο θα έχουμε ένα εύκολο πρώτο χιαστί, β) στον όμιλο που είμαστε πιο κάτω από τρίτοι δεν βγαίνουμε, γ) πρώτοι ή δεύτεροι μικρή διαφορά κάνει για το ότι θα βρούμε έναν δύσκολο αντίπαλο στα προημιτελικά. Επομένως ουσιαστικά για το προπονητικό τιμ η προετοιμασία συνεχίζεται και στο Ζάγκρεμπ. Τα ρίσκα βέβαια υπάρχουν: Η Γεωργία δεν είναι για πέταμα, ενώ αν μας κάνουν καμιά ζημιά οι Σλοβένοι (που θα έχουν πολύ λαό) πάμε στους 8 να βρούμε την Γαλλία. Αλλά μετά την πρώτη φάση οι ομάδες δεν αλλάζουν απλά πόλη αλλά αλλάζουν και χώρα, και όλα ξεκινάνε από το μηδέν. Για τον Κατσικάρη επομένως σημασία έχει να είναι η ομάδα έτοιμη για την Λιλ, όχι για το Ζάγκρεμπ. Θα δούμε αν θα δικαιωθεί (και αν η ψυχική ομοιογένεια της ομάδας ατσαλωθεί από το Ζάγκρεμπ, όπου προβλέπω ότι δεν θα περάσουμε μια ευχάριστη εβδομάδα).

    Προβλέψεις:

    Χρυσό: Γαλλία
    Τετράδα: Ισπανία, Σερβία, Λιθουανία
    Προ-Ολυμπιακό: Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία (ή Τουρκία, όποιος βγει τρίτος στον όμιλό τους)

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα καλό στοίχημα στην πρωτιά της Γαλλίας και ενα υποστηρικτικό για βάθρο.
    Να τα χάσω και τα δυο είναι μάλλον δύσκολο.

    Μέχρι το μεσημέρι συγκεκριμένο πρακτορείο έδινε 1,75 στον Νοβίτσκι για πρώτο σκόρερ της Γερμανίας. Κλοπή. Τώρα δίνει 1,50. Και πάλι αξίζει.

    Έσπρωξα και σε Ντίξον για πρώτο σκόρερ Τουρκίας, που έδινε 2,50. Νομίζω τα αξίζει. Τώρα δίνει 2,00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέποντας και 2 φιλικά της Γερμανίας δεν θα εντυπωσιαζόμουν αν ήταν ο Σρέντερ ο 1ος.Δηλαδή εκεί θα πόνταρα προσωπικά... Μοιάζουν να αποφορτίζονται από τον Νοβίτσκι επιθετικά οι Γερμανοί.

      Για το 2ο το βλέπω δύσκολο να το χαλάσει ο Ιλιασόβα...Θα είναι κοντά,αλλά κι εγώ Ντίξον θα έλεγα.

      Διαγραφή
    2. Σρόιντερ περίπατο πρώτος

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Τζιμ , καλησπέρα παιδιά.
    Την ανάλυση σου την περιμέναμε όλοι πως και πως.
    Θα σταθώ μονο σε μια φράση η οποία δυςτυχως ειναι πολύ δυσόιωνη, διαπιστωμενη απο πολλούς δημοσιογράφους τις τελευταίες μέρες: ....... οι ισορροπίες έιναι πρωτόγνωρα λεπτές. Κοινώς , υπάρχει θεμα σχέσεων μεταξύ παικτών. Τι κάνει νιαου νιαου; Καποιοι εχουν θέμα με τον Αντετοκουνμπο. Αυτο που πάντα ηταν ξέχωρο σε αυτή την ομαδα , ακόμα και επι Γκάλη-Γιαννάκη που έιχαν χέιριστες σχεσεις ηταν το οτι χάνανε και κερδίζανε μαζί. Όταν μπαίνανε μεςα ηταν αίμα και άμμος. Προσωπικά απο τη στιγμή που υπάρχει τέτοιο θέμα καληνύχτα. μακάρι να βγω ψεύτης αλλα ο γδούπος θα ειναι ισχυρός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζιμ έχω παρατηρήσει ορισμένες ανορθογραφίες στην επίθεσή μας οι οποίες νομίζω πως φέρουν υπογραφή Κατσικάρη. Οι αποστάσεις έχω την εντύπωση πως δεν είναι καλές και νομίζω πως τα plays που τρέχουμε εκ των πραγμάτων διαμορφώνουν αυτές τις δυσμενείς συνθήκες στην επίθεσή μας. Επίσης αρκετά προβλέψιμο πικ εν ρολ παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες απόπειρες για διείσδυση παρά τα φαινομενικά ικανά γκαρντ σε αυτόν τον τομέα(επί παραδείγματι Σπανούλης, Καλάθης, Σλούκας) και πολλά συστήματα χωρίς στόχευση και με άσκοπες κινήσεις. Ιδιαίτερα ένα πλέι που ο ψηλός παίρνει την μπάλα σχεδόν στην γωνία του τριπόντου και ακολούθως σκρινάρει το γκαρντ για τρίποντο από την γωνία το οποίο όμως δεν είναι δυνατόν να έχει καλές προϋποθέσεις λόγω της παρουσίας του ψηλού παίκτη της αντιπάλου ομάδας καθώς και του οριακού spacing σε ένα χώρο όπως η γωνία που είναι επίφοβη για λάθη και εγκλωβισμούς. Τέλος, πολλές φορές ο ψηλός μας παίρνει την μπάλα στο ποστ και την επιστρέφει άμεσα στον γκαρντ χωρίς να αποπειραθεί να σκοράρει και χωρίς να έχει προηγηθεί βοήθεια που θα αιτιολογούσε αυτή του την απόφαση. Φαντάζει λεπτομέρεια αλλά χαλάει τον ρυθμό της επίθεσής μας. Ποιά η άποψή σου;Ανυπομονώ για την απάντησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι προφανώς ο Jim, αλλά αυτό το πλάγιο pick'n'roll βγάζει μάτι, αν και έχει καταλήξει (μόνο με Κουφό) σε κόψιμο και πάσα εξαιτίας όμως της ανύπαρκτης άμυνας του αντίπαλου ψηλού (Ολλανδού σίγουρα και νομίζω και Τούρκου στο 1ο δεκάλεπτο) και των περιστροφών της άμυνας. Η αλήθεια είναι ότι εκεί περιμένουν τουλάχιστον 3-4 χέρια να κόψουν πάσες και να εμποδίσουν τη διείσδυση. Το άλλο σύστημα είναι για να πάρει την μπάλα στο τρίγωνο ο άλλος ψηλός (που παίρνει διπλό σκριν), αλλά η μπάλα σπάνια φτάνει σε αυτόν τελικά και αν φτάσει τελικά έχει χρόνο μόνο για σουτ. Αφού δεν υπάρχει πια Φώτσης και το τρίποντο Και - Πρι είναι το λιγότερο ασταθές, ενώ του Αντε σχεδόν επίφοβο (οπότε μπορούν να βοηθήσουν και ευκολότερα τα αντίπαλα 4ρια), όντως πρέπει να αλλάξουν οι χρόνοι της πάσας ή να είναι ο Περπε στη γωνιά του τριγώνου και ο Αντε στη γωνία του γηπέδου για να κόψει ή να παίξει στο close out που έχει σαφές πλεονέκτημα. Πολύ καλά plays σε ζώνη με high-low, αλλά και η άμυνα των Ρώσων ήταν αλλού. Πιστεύω πάντως ότι στο τουρνουά θα δούμε και άλλα isolation με Αντε, Πρι και Πέρπε με σκριν κοντού - ψηλού (μάλλον Καλάθη).

      Το κλίμα είναι Μεσογειακό: ασταθές αλλά ζεστό!

      Διαγραφή
  8. Συνηθίζω να κράζω τον Σπανούλη (με μεγάλη ευχαρίστηση), αλλά σήμερα λέω να πρωτοτυπήσω.
    Αν και δεν είναι σε φόρμα, είναι ο μόνος που προσπαθεί να παίξει σωστά τον Κουφό στο πικ ν ρολ και κοιτάζει να βρει σωστά και τον Αντετοκούμπο. Επίσης στο ματς με τη Λιθουανία έδειξε να δένει και με Καλάθη.
    Τα παραπάνω είναι παρήγορα γιατί αυτή η τετράδα είναι που θα σύρει το κάρο (αν το σύρει). Αυτή η τετράδα συν κάποιο σκορ από τους Σλούκα, Περπέρογλου, Ζήση, Πρίντεζη.
    Οι υπόλοιποι ας κοιτάξουν να παίξουν ξύλο και να χρησιμοποιήσουν σωστά τα φάουλ που έχουν.
    Να ξαναπώ επίσης ότι ο Φώτσης, με περιορισμένο ρόλο θα ήταν χρησιμότατος.

    Υγ. Έχω την εντύπωση ότι το κλίμα το γαμάει ο Μπουρούσης. Κάνω λάθος?

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1| Γαλλία: Αυτό που με βάζει να τοποθετήσω τη Γαλλία στην κορυφή της κατάταξης δεν είναι το χαοτικά καλύτερο ρόστερ της(αν και αντικειμενικά αξιολογείται ως το καλύτερο)
    αλλά το οτι είναι δουλεμένη ομάδα η οποία γνωρίζουμε οτι έχει σπουδαίους παίκτες,όπλα για όλα τα γούστα και ο προπονητής της έχει κερδίσει κρίσιμες μάχες του πάγκου.
    Φυσικά παίζει και στην έδρα της το οποίο την σπρώχνει θεωρητικά κι άλλο...Αυτό που μένει να δούμε είναι λίγο η κατάσταση παικτών όπως ο Πάρκερ,ο Μπατούμ και ο Ντιαό οι 3 σούπερ-σταρ που δεν είμαι σίγουρος αν είναι στην σούπερ φόρμα.Φυσικά και το πώς θα αποδώσει η ομάδα με την ταμπέλα του φαβορί και έτοιμους διεκδικητές να πέσουν στη μάχη...

    2| Σeρβία:Το μπάσκετ που παρουσίασε η Σερβία πέρσι με ένα λαβωμένο ρόστερ,ήταν για μένα εξαιρετικό και θαύμασα τον τρόπο που έπαιξαν στα νοκ-άουτ με όλο το στήσιμο τους σαν ομάδα από τον Σάλε Τζόρτζεβιτς.
    Ομάδα με κορμιά έτοιμα να παίξουν άμυνα,με κάποια εξτραδάκια επιθετικά(Νέντοβιτς-Έρτσεγκ) και κάποια άλλα ερωτηματικά(χωρίς Κρστιτς/αν και το δίδυμο Κούζμιτς-Μολουτίνοφ μπορεί να δώσει περισσότερη φρεσκάδα/,με τον Ραντούλιτσα μάλλον όχι στην περσινή φόρμα και τον Μπογκντάνοβιτς να είναι αντικείμενο πολλών ψιθύρων για τα προβλήματα στην πλάτη...)
    Ξέρουν που να πατήσουν και ο καταλύτης σίγουρα θα είναι ο Μίλος..Αν είναι ο περσινός έχουν ταβάνι τον ουρανό,αν δούμε για λίγο το φάντασμα των φάιναλ-4 έχουν άλλα θέματα.(αν και θεωρώ πως η διαφορά της παρουσίας του στα τουρνουά έχει σε πολλά να κάνει με καθαρά αγωνιστικές διαφορές στις διοργανώσεις)

    3| Ισπανία: Η 5άδα της έχει ένα εκπληκτικό versatility και για μένα εξακολουθεί να έχει τον πιο ποιοτικό ψηλό στο τουρνουά,εκεί που θεωρώ οτι αν κεφαλαιοποιήσει μπορεί να επωφεληθεί.
    Είναι στοίχημα η αμυντική της απόδοση ενώ θεωρώ οτι έχει παίκτες σε καλό timing και διψασμένους να αποδείξουν πράγματα και ατομικά.Δεν την υποτιμώ τόσο όσο αρκετός κόσμος και θεωρώ πως αν δεν παρουσιαστεί light,το ισπανικό
    ταπεραμέντο μπορεί να κάνει ζημιές σε οποιονδήποτε..(πιστεύω οτι οι Σέρβοι ματσάρουν καλά απέναντι τους και στην πρεμιέρα μπορούν να τους καταπιούν)

    4| Ελλάδα:Με ένα γεμάτο ρόστερ έμπειρων και παιγμένων παιδιών στο υψηλό επίπεδο,πάμε με προδιαγραφές πολύ κοντά στο παραπάνω γκρουπ ομάδων.Μετά το περσινό καλό τουρνουά-δείγμα γραφής του Φώτη,
    θεωρούσα οτι με τις προσθήκες Κουφού(κλείδωμα 5),Περπέρογλου(βάθος και επιλογές στα φοργουορντ) και Σπανούλη(μετάδοση πνεύματος νίκης και know-how στην ομάδα) μπορούσαμε να έχουμε πραγματικά όλα τα φόντα για αυτό που περιμένουμε.
    Παρ'όλα αυτά ακόμα μοιάζει μπερδεμένη η κατάσταση με το ερωτηματικό της χημείας και της ομόνοιας να πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας και το αγωνιστικό μειονέκτημα στο 5 απέναντι στις καλές ομάδες να είναι ακόμα υπαρκτό.
    Ψάχνουμε το μαγικό τικ μέσα στο τουρνουά ώστε να βρούμε το κατάλληλο momentum και τους δεσμούς.Ο κόουτς μπορεί να αποτυπώσει δουλειά,μένει να αποδείξει ότι μπορεί και πνευματικά σε τέτοια καράβια, οι παίκτες έχουν τις δυνατότητες
    να τα καταφέρουν ΑΛΛΑ βάζοντας εαυτούς κάτω από την ομάδα και μπαίνοντας στο τουρνουά με το μαχαίρι στα δόντια.

    5| Κροατία: Η αλλαγή προπονητή είναι και αυτό που τους δίνει ελπίδες για κύμα ανανέωσης και αλλαγής,αλλά θεωρώ πως έχουν ένα ταβάνι κατά κάποιον τρόπο.Πρώτη χρονιά του Περάσοβιτς,προέρχονται από αποτυχία,
    έχουν περίπου το ίδιο ρόστερ με πέρσι-προπερσι χωρίς να θεωρώ οτι η παρουσία του υπερταλαντούχου αλλά άμυαλου Χεζόνια μπορεί να φέρει τόσο τούμπα την κατάσταση.Οι Κροάτες πρέπει να βγάλουν πραγματικά καλή απόδοση στα μετόπισθεν,
    ενώ η απουσία του μεγάλου γκαρντ είναι ένας σκόπελος.Παρ'όλα αυτά περιμένω μια καλή ομάδα(χωρίς όμως το παραπάνω star quality).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζιμ,

    Με ανησυχείς που τοποθετείς την Κροατία πάνω από την Εθνική μας.. Φαίνεται ότι σε προβληματίζουν περισσότερα πράγματα από όσα αναφέρεις.

    Δύο ερωτήσεις από εμένα:

    1) Το θέμα με το περιφερειακό σουτ, που το εντοπίζεις; Κλασικό σουτερ δεν έχουμε, αλλά Ζήσης, Σπαν, Σλουκας, Περπε, ακόμα Πριντ, Μαντζ, Περπε δεν έγιναν κακοί σουτερ από την μία μέρα σε άλλη;
    2) Με το παραπάνω και το πρόβλημα με το ριμπάουντ τίνω να προτιμήσω πιθανή επιλογή Φώτση έναντι Και, συμφωνείς;
    3 ) Είναι ο Φώτης ικανός να πειθαρχήσει σε τόσο ταλέντο; Κατά την δική μου άποψη το κλειδί της ομάδας θα έπρεπε να δωθεί ξεκάθαρα στον Σπαν, και όποιος δεν το σέβεται πρόβλημα του. Πρόκειται για επιλογή που βασίζεται και στην απόδοση των προσφάτων ετών αλλά και στην αρχαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κλειδια τα ειχαμε δωσει στο Σπανουλη πριν μερικα χρονια και το αποτελεσμα ηταν μια απο τις ιστορικοτερες αποτυχιες-αποκλεισμος με αντιπαλο αφρικανικη ομαδα... Δεν λες κατι καινουργιο, ειναι δοκιμασμενη και αποτυχημενη συνταγη. Ας αφησουμε λοιπον τους προπονητες να κανουν κουμαντο στην ομαδα και τους παικτες να κανουν την δουλεια τους μεσα στο γηπεδο.

      Διαγραφή
    2. Δεν σου έφταιγε ο Σπανούλης για αυτή την ήττα. Η συνταγή Σπαν σου έδωσε το μετάλλιο το 2009... Επισης κάποιος πρέπει να έχει το ρόλο αυτο.. Άλλος δεν υπάρχει

      Διαγραφή
  11. 6)Ιταλία: Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.Έχει όλο το υλικό που διαθέτει ο Πιανιτζιάνι αλλά εκτός από την άμυνα πρέπει να βρουν και χαρακτήρα-ομοιογένεια.Πολύ ταλέντο και αυτό το vivere pericolosamente τους πάει γάντι...
    Δεν θα έπεφτα από τα σύννεφα αν έμεναν έξω από αυτό τον όμιλο.Επίσης δε θα ήθελα με τίποτα να τους βρούμε στους 8 έτσι και έχουν καταφέρει απλά να παίζουν σαν σύνολο.(δεν μας ταιριάζουν καθόλου θεωρώ)... Περιμένω με ανυπομονησία να τους δω.

    7)Λιθουανία: Βαριά ομάδα με ένα κενό στο 4 που αναγκάζει τον Καζλάουσκας να παίζει με Μασιούλις-Κουζμίνσκας μαζί στα φοργουορντ(ενώ διαλέγει πάντα heavy lineups) ενίοτε,ενώ έχουν διαφοροποιήσει το ρόστερ από τελευταίες διοργανώσεις
    με τον Βαλανσιούνας(ερωτηματικό αν είναι στο 100%) να μένει μόνος στη φροντλάιν.Έχουν προβλήματα πολλές φορές σε λειτουργικότητα,ξέρουν όμως να παίζουν στο ρυθμό τους και στο γήπεδο που θέλουν τα κρίσιμα παιχνίδια.

    8)Τουρκία: Βγάζει υγεία μετά από χρόνια η Τουρκία και είναι πολύ ενδιαφέρον το σχέδιο τους...Το δίδυμο Ντίξον-Γκιουλέρ στο μπακόρτ είναι πολύ ταιριαστό,πολλά φρέσκα πόδια και πρόσωπα τη στιγμή που αυτό το φιλόπονο σύνολο με παίκτες με κίνητρο κλέβει την παράσταση.
    Η Τουρκία μετά από χρόνια δείχνει ομάδα και αφήνει και υποσχέσεις για καλύτερα πράγματα...Θεωρώ πολύ δύσκολο να κάνουν 4 ήττες στον όμιλο,η χημεία τους είναι εντυπωσιακή.Φυσικά τους λείπει το κάτι παραπάνω..

    9)Γερμανία: Ο Φλέμινγκ έχει φτιάξει ένα σύνολο με αρχές και ροή στην επίθεση.Σρέντερ,Νοβίτσκι και ακόμα αρκετοί παίκτες με καλές ικανότητες επιθετικά, η πιο ορθολογική ομάδα των τελευταίων ετών και με δυνατότητες πλέον.
    Παίζοντας στο γήπεδο της και με το feeling του Νοβίτσκι,περιμένω να δω ποιον θα "δαγκώσουν" στον όμιλο.Η αμυντική τους λειτουργία είναι μάλλον το μείον.Εκεί θα κριθεί αν θα καταφέρουν να περάσουν και να πάνε παραπέρα..

    10)Γεωργία: Αρκετοί ποιοτικοί παίκτες και με ισορροπία.Δεν τους έχω παρακολουθήσει σχεδόν καθόλου,αλλά το ρόστερ μοιάζει δυνατό και έχουν αποτύχει σε συνεχόμενες διοργανώσεις να φτάσουν το σημείο που θέλουν.
    Ο Πούλεν και το πόσο θα παίξει σαν αληθινός άσσος θα καθορίσει πολλά

    -Σλοβενία: Ο σταρ της ομάδας στο πρόσωπο του Ζντοβτς, υπάρχει αρκετή φρεσκάδα αλλά και συγκεκριμένες δυνατότητες.

    12)Βέλγιο: Υπάρχει συνέχεια σε αυτή την ομάδα και άφησαν στη μέση μια καλή προσπάθεια το 13'.Αν και υστερούν σε ρόστερ από αρκετές πιο κάτω ομάδες,θεωρώ πως είναι ένα σύνολο με ανερχόμενη τάση.

    13)Φινλανδία:Έχει χτίσει μια ομάδα που έχει γίνει σταθερά παρουσία με αξιοπιστία στις τελευταίες διοργανώσεις και προπονητής που δουλεύει σε συγκεκριμένα θεμέλια.Μόνη ένσταση οτι έχει περάσει την κορυφή του δικού της βουνού..

    14)Ρωσία: Μοιάζει να συμμάζεψε το τραγικό πανηγύρι τις τελευταίες μέρες ενώ ο Πασούτιν είναι ικανός προπονητής.Διάφορα ανορθόδοξα σχήματα,αλλά συγκεκριμένες βάσεις πάνω σε παίκτες που γνωρίζουν το άθλημα.

    -)Τσεχία:Η τριάδα Σατοράνσκι-Σιλμπ-Βέσελι δεν είναι καθόλου κακή,κάθε άλλο...Η αμφιβολία είναι αν υπάρχει υπόβαθρο από πίσω σαν ομάδα και προπονητική κατεύθυνση.Διαφορετικά θα την έστελνα αρκετά ψηλότερα.

    16)Λετονία: 1η φάση στην έδρα της και οι Λετονοί πάντα στέλνουν αξιοπρόσεκτης φύσης σύνολα που συγκεντρώνουν ουκ ολίγα βλέμματα.

    17)Πολωνία: Υπάρχουν παίκτες με καλό όνομα και ο Γκορτάτ αλλά θαρρώ πως τους λείπει κατεύθυνση στο παιχνίδι.

    Ισραήλ(καλό υλικό αλλά φαίνεται κακή ομάδα επί σειρά ετών),Ολλανδία(not bad),Bοσνία,Ουκρανία,Σκόπια,Ισλανδία,Εσθονία.


    Αυτά και συγγνώμη για το μακροσκελές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζιμ,

    Με ανησυχείς που τοποθετείς την Κροατία πάνω από την Εθνική μας.. Φαίνεται ότι σε προβληματίζουν περισσότερα πράγματα από όσα αναφέρεις.

    Δύο ερωτήσεις από εμένα:

    1) Το θέμα με το περιφερειακό σουτ, που το εντοπίζεις; Κλασικό σουτερ δεν έχουμε, αλλά Ζήσης, Σπαν, Σλουκας, Περπε, ακόμα Πριντ, Μαντζ, Περπε δεν έγιναν κακοί σουτερ από την μία μέρα σε άλλη;
    2) Με το παραπάνω και το πρόβλημα με το ριμπάουντ τίνω να προτιμήσω πιθανή επιλογή Φώτση έναντι Και, συμφωνείς;
    3 ) Είναι ο Φώτης ικανός να πειθαρχήσει σε τόσο ταλέντο; Κατά την δική μου άποψη το κλειδί της ομάδας θα έπρεπε να δωθεί ξεκάθαρα στον Σπαν, και όποιος δεν το σέβεται πρόβλημα του. Πρόκειται για επιλογή που βασίζεται και στην απόδοση των προσφάτων ετών αλλά και στην αρχαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. περίπου έτσι έχουν τα πράγματα,αλλά δυστυχώς δε βλέπω να έχουμε αυτά σαν τελικό αποτέλεσμα.
    η λογική λέει γαλλία-σερβία για τελικό και ισπανία-λιθουανία στο μικρό τελικό. οι λιθουανοί στους 8 μάλλον με την ιταλία θα παίξουν,οπότε και λόγω εμπειρίας πιστεύω θα περάσουν και πάλι στην 4αδα.

    από κει και πέρα ας ελπίσουμε να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι κατάταξης,γιατί μετά στο ματς ζωής ή θανάτου για την 7η θέση,θα έχουμε το μεγαλύτερο άγχος από όλους τους υπόλοιπους.

    υγ. οι ισπανοί είναι το πρώτο τουρνουά μετά από καμιά 10αρια χρόνια που δεν κατεβαίνουν σαν το φαβορί. έχουν μερικούς παίχτες που έχουν άγνοια κινδύνου και παρά τα όσα ακούγονται έχουν και κάποιες λύσεις στον πάγκο. ακούμε πχ για βάθος της ελληνικής ομάδας,επειδή έχουμε τον περπέρογλου,τον καϊμακόγλου και τον μάντζαρη στην ομάδα,αλλά ξεχνάμε ότι και οι ισπανοί στον πάγκο έχουν καλύτερους παίχτες από αυτούς τους 3(σαν εμετέριο,κλαβέρ,ρίμπας). έχουν 8-9 παίχτες πρώτης γραμμής που θα έπαιζαν σε κάθε ομάδα του τουρνουά. μπορούν να κάνουν την έκπληξη,έστω και με τόσες απουσίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ιταλοί θα τη περάσουν τη λιθουανία σε νοκ αουτ

      Διαγραφή
    2. δε νομίζω. έχουν καλύτερο ρόστερ,αλλά ούτε την εμπειρία έχουν από τέτοια ματς,ούτε είναι και οι πιο αξιόπιστοι σε μεγάλα παιχνίδια(πχ χάκετ συνεχώς εξαφανισμένος με την αρμάνι στα κρίσιμα ματς,τζεντίλε δεν τον έχω γενικά σε ιδιαίτερη εκτίμηση και οι νβαερς οκ καλοί,αλλά τους έχω για πολύ φλώρους. μου δίνουν την εντύπωση ότι κόντρα σε παίχτες δυνατούς που στηρίζονται περισσότερο στην ψυχή και τα μούσκουλα θα τα βρουν σκούρα.
      επίσης το σημαντικότερο είναι η εμπειρία που έχουν οι λιθουανοί σε παιχνίδια αυτού του επιπέδου. έχω την τεχνογνωσία και το know-how για να κερδίσουν καλύτερες ομάδες από τη δικιά τους,γι αυτό και τα τελευταία χρόνια παίρνουν και αρκετά μετάλλια,χωρίς να εντυπωσιάζει το ρόστερ τους,όπως πχ των αρχιlosers της ευρώπης,των κροατών

      Διαγραφή
    3. 5:04 μην ανησυχείς για τους νβαερς. Ειδικά ο Μπελινέλι με το Σπαν αντίπαλο, πάλι 30 πόντους θα βάλει.

      Διαγραφή
  14. Aν πάρουμε τα (απολύτως λογικά) pr του άρθρου ως δεδομένα και ακολουθήσουμε το σύστημα της διοργάνωσης η οκτάδα προκύπτει ως εξής:
    Γαλλία
    Σερβία
    Ισπανία
    Ιταλία
    Κροατία
    Ελλάδα
    Λιθουανία
    Σλοβενία

    Υποψήφιες ομάδες να αποτελέσουν την έκπληξη μεγατόνων του τουρνουά είναι υπό προϋποθέσεις η Φιλανδία, η Λεττονία, το Βέλγιο και η Γεωργία. Βάσει δυνατοτήτων, αλλά κυρίως βάσει του συστήματος διεξαγωγής αυτές οι τέσσερις μπορούν να φτάσουν μέχρι τετράδα!

    Από την άλλη ο δεύτερος όμιλος μπορεί άνετα να εξελιχθεί στον πιο fun to watch όμιλο στην ιστορία της διοργάνωσης. Κατ’ αρχήν λόγω των πολλών καλών ομάδων, των εξαιρετικά αμφίρροπων αγώνων, αλλά κυρίως επειδή το καλύτερο πλασάρισμα θα είναι πιθανότατα όχι η πρώτη, όχι η δεύτερη, αλλά η τρίτη θέση. Η οποία στο δρόμο για τον τελικό προσφέρει τις εξής ανέσεις.

    Πολύ βατό αντίπαλο στους 16.

    Συγκριτικά βατό στους 8 (Λιθουανία αντί Κροατίας ή Ελλάδας, ενώ υπάρχει και το διόλου απίθανο ενδεχόμενο η Λιθουανία να υποσκελιστεί από καμιά Λετονία στον όμιλο και να ανοιχτεί λεωφόρος για τετράδα.)

    Κατά 99,9% αποφεύγεται η Γαλλία στον ημιτελικό.

    Το καλύτερο είναι ότι οι πάντες στον όμιλο μπορούν φυσιολογικά να έρθουν τρίτοι (πλην Ισλανδίας), ενώ πολύ δύσκολα κάποιος δεν θα κάνει έστω μία ήττα και θα παίξουν πολύ ισοβαθμίες και κομπιουτεράκια.

    Η τελευταία αγωνιστική απλά δεν χάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε ένα τουρνουά στο οποίο λογίζονται ως φαβορί Γαλλία και Κροατία θα επρέπε να ''τρίβουμε'' τα χέρια μας..(είμαι σίγουρος ότι οι Σέρβοι το κάνουν ήδη)..Ωστόσο,κάτι δεν δένει σε αυτήν την ''γεμάτη'' Εθνική..
    Νομίζω είναι ευχής έργον η πρεμιέρα με τα Σκόπια,όχι προς τη δυναμικότητα του αντιπάλου αλλά διότι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα καταφύγουν σε σκληρό ίσως και αντιαθλητικό μπάσκετ..Ευκαιρία λοιπόν η ομάδα να συσπειρωθεί και να δείξει ένα...;Έτσι μόνο μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε και η σερβια εδενε περυσι μεχρι το νοκ-αουτ...ειδαμε και οταν εδενε στα φιλικα τι καναμε μετα..

      Διαγραφή
  16. H Ιταλία θα το πάρει περπατώντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραίο άρθρο Jim όπως πάντα. Που θα τοποθετούσες στα pr την Λετονία αν είχε Πορζίνγκις και Μπιετρινς? Πιστεύεις ότι θα είχε δυνατότητες ακόμα και να χτυπήσει δυνατά το ματς στους 8?

    Καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν θες να επεκταθείς αλλά θα μπορούσες να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τις λεπτες ισορροπίες που αναφέρεις στην εθνική? Είναι κάτι που βλέπεις στο γήπεδο ή γνωρίζεις πράγματα που συμβαίνουν στα αποδυτήρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζει ακόμα μπάσκετ ο Μπίεντρινς;

      Διαγραφή
    2. Ούτε καν 29 δεν είναι αλλά μάλλον έχει σταματήσει το μπάσκετ γιατί τουλάχιστον εγώ έχω χάσει τα ίχνη του εδώ και 1.5 χρόνο που αποδεσμεύτηκε από την Utah. Για κάποια χρόνια υπήρξε παίχτης του double-double σχεδόν κάθε βράδυ. Πολύ κρίμα.

      Διαγραφή
    3. με Ντον Νέλσον στους Γουόριορς το 06-07 ήταν η καψούρα μου. Γενικά εκείνη η ομάδα με Μπιέντρινς, Μπαρόν, Τζάκσον, Μπαρνς, Πιετρύς, Ρίτσαρντσον ήταν από τις αγαπημένες μου.

      α ρε Ντον τεράστιε... (να μην ξεχνάμε και ποιος "έβγαλε" τον Κάρι)

      blackman

      Διαγραφή
    4. Θυμάμαι ότι την σεζόν 2009-10 είχε τραυματιστεί στη βουβωνική χώρα.

      Αρχικά, λέγανε για βουβωνοκήλη (Τυπικό σύμπτωμα της βουβωνοκήλης είναι η τοπική διόγκωση στην βουβωνική χώρα συχνά συνδυαζόμενη με ήπιο ή και εντονότερο πόνο, ο οποίος επιδεινώνεται με την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης (βήχας, γέλιο, σωματική άσκηση κλπ.) ή και με τις κινήσεις του εντέρου)

      Επανήλθε γρήγορα αλλά ήταν αργός και λίγο φοβόταν το σουτ. Σαν να μην έφτανε αυτό του ήρθε και στο καπάκι δήλωση του Ντον Νέλσον που τον έκραξε δημόσια και η αυτοπεποίθηση του έπεσε στα τάρταρα.

      Τελικά, όμως είχε Ηβική Σύμφυση. (Ο ασθενής δεν ξέρει ακριβώς που πονάει. Αρχικά αναφέρει ένα ακαθόριστο πόνο χαμηλά στη λεκάνη, ή στο ισχίο, στους προσαγωγούς μύες του ισχίου, έναν κριγμό, ένα διάχυτο πόνο στην κοιλιά και τα ισχία, δυσκολία στο βάδισμα, δυσκολία στην αυτοεξυπηρέτηση, δυσκολία στην άθληση, κλπ) Η ασθένεια αυτή για να θεραπευτεί θέλει ξεκούραση 3 έως 6 μήνες αλλά ο Μπιέντρινς δεν πήρε ποτέ τόσο χρόνο για να ξεκουράσει το σώμα του ενώ η σκληρή κριτική δεν τον βοήθησαν ιδιαίτερα όσον αφορά την ψυχολογία του.

      Διάφοροι αναλυτές τον έλεγαν "το μεγαλύτερο τίποτα" , κόσμος τον σχολίαζε για τις βολές, για την δειλία του στην επίθεση και προπονητές έκαναν πάνω του Ηack-A-Biedrins (http://bit.ly/1O6u3xp).

      Kρίμα γιατί νομίζω η όλη ιστορία των Ουόριορς θα ήταν διαφορετική αν ο Biedrins είχε άλλη αντιμετώπιση από τον οργανισμό διότι ήταν μια μηχανή double double. Υποτιμημένος αλλά στη μέρα του ήταν μέσα στο top 10 των ψηλών του ΝΒΑ.

      Διαγραφή
  18. αυτη η αηδια με του νατουραλιζε ειδικα Σε χωρες με παραδοση στο μπασκετ καποτε πρεπει να σταματησει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνο οι Σέρβοι μείνανε να το κρατάνε αληθινό, όλοι οι άλλοι αμερικανοποιηθήκανε.

      Διαγραφή
    2. λιθουανια; καλα αρκετεσ χωρες δεν εχουν καθαρο νατουραλιζε..

      Διαγραφή
    3. Άμα κατεβάσουν νατουραλιζέ οι Σέρβοι προβλέπω να σηκωθεί ο Άτσα Νίκολιτς από το μνήμα και να τους αρχίζει στις μπούφλες

      Διαγραφή
    4. πέρα από την πλάκα, ο Άτσα μπορεί να μη σηκωθεί, ο ομόσταυλός του όμως ο Ράνκο Ζεράβιτσα που ζει ακόμα, θα τους κυνηγάει με τσιμεντόπετρες από αυθεντικό τσιμέντο της Χάλα Σπόρτοβα που πάτησαν ο Ραντιβόι Κόρατς κι ο Τράικο Ραΐκοβιτς...

      blackman

      Διαγραφή
    5. oυτε και ο μιροτιτς ειναι καθαρος νατουραλιζε..απο τα 15 του ζει εκει...αληθεια με αυτην την λογικη δεν θα πρεπε ο πρελτζιτς που νομιζω στα 17 του πηγε στην τουρκια να θεωρειται και αυτος ως νατουραλιζε;

      αφου θες νατουραλιζε τουλαχιστον ας το κανουν οπως η τσεχια που πηρε τον σλιμπ επειδη ειναι παντρεμένος με τσέχα (και εχει παιξει και 3 χρονια στην τσεχια)

      Διαγραφή
    6. του Πρέλτζιτς η περίπτωση φέρνει σε Μπάνε, Τόμιτς, Τάρλατς κλπ. Στην Τουρκία πήγε ως μεταγραφή της Φενέρ το 2007, δε βρέθηκε στην Τουρκία επειδή είχε εκεί οικογένεια ή μεγάλωσε εκεί. Πήγε όχι 17 αλλά 20 χρονών, όντας ήδη επαγγελματίας (σε αντίθεση με Μίροτιτς που τον ζήτησε στα 14 του η Ρεάλ και πήγε). Τουρκοποιημένος είναι όπως ελληνοποιημένοι ήταν οι προαναφερθέντες άσχετα που δεν έπαιξαν εθνική. Το νατουραλιζέ είναι πολύ φλου όρος. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον νατουραλιζέ από τον μη νατουραλιζέ;

      Διαγραφή
  19. ο αντετοκουνμπο σε αυτην την φαση η θεση που πρεπει να παιζει ειναι το 3...καταρχαην γιατι δεν εχουμε τα 3αρια σε καλο μουντ και 2ο γιατι εκει εχει τρομερα ματσαρισματα σε αμυνα και επιθεση και ας εχουμε ενα θεμα στο σπειινγκ αλλα οπως ειπα δεν ε χουμε τον παπ σε καλη κατασταση οποτε η λυση με αντε το 3 ειναι μονοδρομος...παικτης κλειδι ο περπερογλου ...ο μοναδικος καθαρος - σποτ απ -σουτερ που διαθετουμε..βλεπω να γινεται αυτος το μπακ-απ του αντε και οχι ο παπ..τον χρειαζομαστε πολυ..δεν ξερω βεβαια τι νομιζετε εσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ 100%. Ο Γιάννης πρέπει να παίζει στο 3 και για έναν άλλο λόγο: ο Πρίντεζης είναι σε καλή κατάσταση και αν μοιράζονταν το χρόνο στο 4 η ομάδα θα έχανε σε ποιότητα.

      Pepe

      Διαγραφή
    2. να συνηθίσεις το 26% στα τρίποντα τότε

      Διαγραφή
    3. γιατι με τον παπ στο 3 θα ειχαμε μεγαλυτερο ποσοστο;

      Διαγραφή
  20. Scout the scouter, όπως screen the screener...

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αυτην την χρονια με αυτο το ροστερ ειναι η ευκαιρια μας για μεγαλη επιτυχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. η κροατια χωρισ γκαρντ δυσκολα να παει ψηλα...η γαλλια χωρις ερτελ (και αζινσα εσχατω) μου φαινεται λιγο πιο αδεια αλλα παραμενει δυνατη σε ολες τις θεσει με εξαιρεση ισωσ το 5....εμεις σαν πληροτητα μαζι με τουσ σερβους νομιζω εχουμε τα καλυτερα μπακορτ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μάγκες άσχετο με το άρθρο, αλλά γνωρίζει κανείς που βρίσκεται ο Έραζεμ Λόρμπεκ. Πολύ περίεργο που δεν έχει υπογράψει πουθενά, καθώς έφυγε από τη Μπάρτσα το 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. τα παιχνιδια τη 1η φασης θα πρεπει να τα δουμε και σαν παιχνιδια προετοιμασιασ οπωσ εκανε και η σερβια περυσι..το επιπεδο του γκρουπ ειναι χαμηλοτατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. η κροατια αν δεν επαιζε εντοσ δυσκολα να πηγαινε πολυ ψηλα λογω ευθραστρο μενταλιτι και ελλειψη γκαρντ...τωρα παιζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η νέα φουρνιά είναι απίστευτη φίλε

      Διαγραφή
    2. το μεγαλυτερο προβλημα με αυτους ειναι η νοοτροπια τους

      Διαγραφή
  26. Γιατί οι ισορροπίες είναι πρωτόγνωρα λεπτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αποτυπωνεις σχεδον απολυτα την εικονα που εχω στο μυαλο μου αυτη τη στιγμη για τις ομαδες του τουρνουα.
    Μονη ενσταση μου ειναι η Τουρκια που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι χειροτερη απο τη Λιθουανια. Ειναι μια πολυ σκληροτραχηλη ομαδα, παιζει σοβαρη αμυνα και θα εχει τη στηριξη του κοσμου της. Εχουμε χασει ηδη μια φορα απο τους Τουρκους ενω τη δευτερη φορα που τους νικησαμε παιζαμε στην εδρα μας, με την υποστηριξη του κοσμου μας και η διαιτησια ηταν προκλητικα υπερ μας. Σε αλλο γηπεδο θα μας ειχαν νικησει "χαλαρα". Βεβαια φαινεται να εχουν φτασει το ταβανι τους σε αντιθεση με την εθνικη μας που βρισκεται στο ψαξιμο.
    Κατα τα αλλα αναρωτιεμαι τι θα γινει η Σερβια αν ο Τεοντοσιτς αποφασισει να κανει τα δικα του. Βλεπω τη Σερβια να πηγαινει απο το πρωτο γυρο σπιτι της... Κακα τα ψεματα. Εκανε τη τρελη πορεια στο παγκοσμιο λογω Τεοντοσιτς και για τον ιδιο λογο μπορει να παει σπιτι της νωρις νωρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παρακολούθησα λίγα φιλικά. Ούτε καν όλα της ελληνικής εθνικής. Οπότε, δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω το σημείο εκκίνησης των ομάδων. Μόνο εμπειρικά και από τα ρόστερ μπορώ να διακρίνω 2-3 σημεία.

    Κατά την γνώμη μου, ξεκάθαρο φαβορί του τουρνουά είναι η Γαλλία. Είναι πλήρης, έχει πια εμπειρία, έμαθε να κερδίζει μεγάλα ματς και στον πάγκο της κάθεται ο ίδιος προπονητής εδώ και χρόνια.

    Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι οι υπόλοιπες διεκδικήτριες των μεταλλίων βράζουν πάνω-κάτω στο ίδιο καζάνι. Σερβία, Ισπανία, Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία, Λιθουανία και Τουρκία. Ένα ματς, το χιαστί στα προημιτελικά, σημαδεύουν όλοι τους. Αυτό το παιχνίδι θα κρίνει αν η πορεία τους στο τουρνουά είναι επιτυχημένη ή όχι.

    Από διαίσθηση και μόνο, πιστεύω ότι οι Ισπανοί θα αποτύχουν. Αυτή η εμμονή τους στο ασυμβίβαστο του ομοσπονδιακού θα τους κοστίσει, όπως και πέρσι. Με Ορένγκες και Σκαριόλους δεν πας πουθενά. Το ατομικό ταλέντο των 7-8 παικτών δεν νομίζω ότι αρκεί.

    Είμαι περίεργος να δω αν το περσινό κατόρθωμα των Σέρβων θα έχει συνέχεια. Φέτος, θα έχουν πίεση και αυξημένες προσδοκίες. Έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρουν ξανά.

    Πιστεύω πολύ στους Κροάτες κυρίως λόγω Περάσοβιτς και έχω την αίσθηση ότι η αλλαγή Λαφαγέτ με Ντρέιπερ θα τους βγει σε καλό έστω κι από σπόντα. Μεγάλο ερωτηματικό είναι οι Ιταλοί. Θα ήταν καλό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ να επανέλθουν οι ατζούρι στο παλκοσένικο μαζί με τον ξεχασμένο Πιανιτζιάνι. Μου άρεσαν πολύ οι Τούρκοι στα 2 ματς που τους είδα και θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν ζημιές. Αντίθετα, οι Λιθουανοί πονούν πολύ από την ανετοιμότητα του πολύτιμου Καλνιέτις. Πάντα, όμως, βρίσκουν τον τρόπο και τρυπώνουν στην 4άδα. Δεν είναι να τους υποτιμήσεις.

    Από τους υπόλοιπους, θέλω να δω την Γεωργία του πολύ Κοκόσκοφ που διαθέτει ενδιαφέρον ρόστερ αλλά και τους Τσέχους με την τριάδα Βέσελι, Σατοράνσκι, Σιλμπ.

    Στα δικά μας. Τα τεχνικά έχουν αναλυθεί επαρκώς. Δηλ. οι αδυναμίες, η κατάσταση συγκεκριμένων παικτών, τα δίδυμα στα γκαρντς και στους φόργουορντ κλπ. Αυτό που παρατηρώ είναι μια διάχυτη αίσθηση ότι υπάρχει θέμα σχέσεων μέσα στην ομάδα. Πολλοί γράφουν μισόλογα, αφήνουν υπονοούμενα και εκφράζονται σαν να πρόκειται για το μεγάλο μυστικό που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί. Δεν ξέρω αν υπάρχει βάση σ’ όλο αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι πάντα στις εθνικές ομάδες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα. Μην ανατρέξουμε στο παρελθόν γιατί θα μιλάμε μέχρι το βράδυ. Όλα αυτά, όμως, δεν επηρέασαν την απόδοση της ομάδας όταν αυτή βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες αγωνιστικές προκλήσεις. Ας μην καβατζάρουμε, λοιπόν, από τώρα δικαιολογίες για μια νέα αποτυχία η οποία αν έρθει θα είναι η 6η σερί. Ελαφρυντικά δεν υπάρχουν. Αν η ομάδα δεν προκριθεί στην 4άδα, αν δηλ. δεν μπορέσει να κερδίσει ένα τουλάχιστον μεγάλο ματς, θα έχει αποτύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα παίδες
    - Για παουερ ράνκινκς του Τζιμ συμφωνώ σε όλα ,εκτός απο την Κροατία και την Λιθουανία.Προσωπικά θα τις έβαζα ανάποδα.Δεν εμπιστευομαι με τιποτα τους Κροάτες ,δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ο Μπογιαν και ο Χεζόνια μπορούν να παίξουν μαζί και εχουν προβλημα στην οργάνωση.Η ίδια σχεδον ομάδα ρεζιλευτηκε περισι,φετος παιζει την πρωτη φαση στην εδρα της και μαλλον θα βγει πρωτη στον ομιλο,μετα θα την κατασπαράξουν.
    Κατα τ αλλλα η αθορυβη ΛΙθουανία μπορει να πνιξει ολους τους αντιπάλους με την εμπειρια και φονικο της ενστικτο,εχει παικτες ρολων εχει σταρ ψηλό,εχει σουτερ και εχει και τη μεθοδο(πολλα σερι χρονια την τετραδα και τα μεταλλια,παιζοντας παντα με απουσιες και χωρις φαντεζι ροστερ)

    -Στα (πολύ ενδιαφέροντα) δικα μας.Η ομάδα (οπως και περσι ) δεν επαιξε πολυ καλα στα φιλικά .Να θυμίσω βέβαια πως η ομάδα του Τρινκιερι ηταν σιφουνας στα φιλικά οπου μαλιστα ειχε νικησει στην Γαλλια την μετεπειτα πρωταθλητρια Γαλλια με 20 κατι ποντους του Μαυροκεφαλιδη και ηταν σιγουρο φαβορί για μεταλλιο...
    Ο Κατσικάρης δε θέλει να ρολαρει η ομάδα στα φιλικά ,ομως βλεπουμε οτι υπαρχουν δομικά ζητηματα και ενας παικτης( ο Καιμακογλου) που δειχνει οτι δεν μπορει να ανταποκριθει στο επιπεδο...(περσι βεβαια σε αυτη τη φαση ηταν δυο παικτες ο Βουγιουκας και ο Γλυνια΄δάκης)..
    Τα πιο βασικά ζητηματα ειναι
    - Ο ρόλος του Αντετοκουνμπο
    - Η περιφεριακη λειτουργια σε αμυνα και επίθεση
    - Η ενταξη των υπολοιπω στο ροτεισον
    Τα υπόλοιπα αργότερα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πιστεύω πως η πορεία μας θα εξαρτηθεί από τα guards που έχουμε τα οποία αν δούμε
    σαν σύνολο είναι ίσως το καλύτερο μαζί με αυτό της σερβίας...από εκελι και πέρα το θέμα είναι να αποκτήσει ομοιογένεια κ συνοχή η ομάδα μέσω της πρώτης φάσης έτσι ώστε στα νοκ-αουτ παιχνίδια να πάμε για το καλύτερο..ας έχουμε πίστη για αυτό το σύνολο κ ας ακούγονται διάφορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα στο ναό του μπάσκετ. Βλέπω

    Νο1 Σερβία: είναι η σειρά της. έδειξε ότι έχει τη Γαλλία στο Μούντο
    Νο2 Γαλλία
    Νο3 Ισπανία
    Νο4 Γιόνας επί 2 (Καζλάουσκας-Μασιούλις)

    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η έκπληξη θα είναι η Λετονία. Θα περάσει πρώτη στο γκρούπ πάνω από Λιθουανία και στην οχτάδα θα παίξει με ιταλία την τετράδα. Σημειώστε το.

    Bohemian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεια χαρα νταν!!

    Είδα το ματς μας με την Τουρκία και λίιιιγο με Λιθουανία (να ναι καλά το Web TV της ΕΡΤ). Μερικές παρατηρήσεις:

    1) Μόνο εγώ έχω παρατηρήσει πως η ομάδα "κουτουλάει" με Σπανούλη και Καλάθη στο παρκέ; Μιας και ο V-Span είναι γκάρντ με υψηλά playmaking abilities μήπως θα ταίριαζε πιο πολύ σε ένα σχήμα με τον Μάντζαρη που είναι πιο πολύ ball mover; Άσε που ο Μάντζαρης μπορεί να το παίξει λίγο σωματοφύλακας του στην άμυνα.

    2) Αν δεν μπουν τα σουτ, θα χουμε θέματα. Όπως και οι βολές. Τι στραβό με τη (μπασκετική) ράτσα μας! Να βάζουμε μεγάλα τρίποντα/σουτ και να έχουμε 55-65% στις βολές

    3) Πολύ ενθαρρυντικό ότι ο Αντετοκούμπο δε φοβάται το μακρινό σουτ. Πιστεύω με το skill set του, τα επόμενα χρόνια θα ναι unguardable.

    4) Παιχνίδια της squadra azzura δεν έχω δει παρά σκάρτα 5-10' αλλά το πακέτο του Γκαλινάρι είναι υπερηχητικό. Θα έχω τα μάτια μου στραμμένα στον Χάκετ και στον Τσιντσαρίνι. Ο τελευταίος -τον είδα στους τελικούς με την Ρέτζιο Εμίλια- είναι ένας καλοχτισμένος πλέι μέικερ και περιμένω αν οι Ιταλοί πάνε για 8αδα να ναι μέσα στους τοπ 5 δημιουργούς του πρωταθλήματος.

    Χαιρετισμούς εξ Ιταλίας...

    Ventiquatromille bacci a tutti !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσιντσιαρίνι Ντίνο είναι αρκετά καλός facilitator. Σε αυτή την ομάδα πρέπει να λειτουργήσει ως ball mover (μπορεί)-ball stopper (θα δούμε) όπως και ο Χάκετ, για να υπάρξει λειτουργικότητα. Είναι καλός παίχτης πάντως, μου αρέσει.

      Διαγραφή
  34. Αν βγούμε 4οι στον όμιλό μας στο δρόμο για την 4αδα βρίσκουμε Λιθουανία και λογικά μετά Ιταλία ή Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι 4οι βρε φιλε, από πού κι ως πού? πρώτοι ή δεύτεροι θα βγούμε

      Διαγραφή
    2. να κατσουμε να χασουμε δηλαδη;

      Διαγραφή
  35. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ποια χρονιά γεννήθηκε; το 97 η το 98;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα σε όλη τη μπασκετική παρέα.Μερικές σκέψεις και από εμένα.Για μένα πρώτο φαβορί είναι η Σερβία.Αγαπάω τον Πάρκερ και τους Γάλλους και τους στηρίζω χρόνια στα τουρνουά της FIBA αλλά έχω την έντονη αίσθηση από την αρχή του καλοκαιριού ότι ήρθε η ώρα της Βαλκανικής συμμορίας του Σάλε.Είναι πλήρης στο ρόστερ αλλά το βασικό είναι ότι όλοι οι παίκτες κλειδιά τους έρχονται από σούπερ χρονιές ομαδικά και κυρίως ατομικά.Καταρχάς η αδυναμία μου,Νεμάνια Μπιέλιτσα που έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έρχεται σαν σίφουνας στο τουρνουά,ο Μπογκτάνοβιτς έκανε φοβερή σεζόν με Φενέρ παίζοντας στο ανώτερο επίπεδο της Ευρώπης(final4) και υπό τις οδηγίες του Ζοτς ωρίμασε παικτικά βελτιώνοντας μέσα στη χρονιά τα playmaking abillities του και ανεβαίνοντας επίπεδο καθώς έγινε πλήρης γκάρντ και όχι απλά ένας φονιάς των 6,75.Ο Μίλος θα είναι πάλι σούπερ δεν τον φοβάμαι καθόλου,αυτό το παιδί jim είναι λες και γεννήθηκε για να είναι καταλύτης όλων των τουρνουά της FIBA και μέγιστος λούζερ στα final4. Μπασκετικά μεταφυσικό.Η ρακέτα της,διαφωνώ με άλλους φίλους,είναι πολύ δυνατή.Ο ραντούλιτσα ανεβαίνει και είναι σημείο αναφοράς,ο Κούζμιτς μου αρέσει τρελά και ο Μιλουτίνοφ είναι πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ που μπορεί να προσφέρει άμεσα.Βάλε και τον σούπερ Νέντοβιτς(μεγάλο λάθος που δεν τον πήραμε στον Παο φέτος) και τον blue collar Μάρκοβιτς στην περιφέρεια και τον σούπερ Κάλινιτς με τα ακούραστα πνευμόνια και το υγιές μπασκετικό θράσος του στο 3(μεγάλη μαγκιά ζοτς) και έδεσε το γλυκό.Αλλά πάνω από όλα δεν ξεχνάω ότι μια τέτοια συμμορία θέλει και έναν καθοδηγητή που θα την εμπνεύσει,θα την πορώσει και θα την αμολύσει να μασήσει σίδερα στα παρκέ και αυτός είναι ο Σάλε με διαφορά.Πιο έμπειρος και σε τουρνουά και στην γνώση της ίδιας του της ομάδας και των χαρακτήρων της θα κάνει μεγάλο τουρνουά κατά τη γνώμη μου.Πλήρης ομάδα σε όλες τις γραμμές μέσα και έξω από το γήπεδο ,για μένα το ALPHA DOG απλά.....

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για να μιλήσω τώρα και για τους άλλους.Δεύτερο φαβορί Γαλλία.Παίζει ο αγαπημένος μου παίκτης και superstar του τουρνουά Πάρκερ που μαζί με Diaw και Batum κάνουν φοβερή τριπλέτα πάνω στην οποία θα βασιστεί η Γαλλία για να πάει μέχρι τέλος.Επίσης έχει τον Diot(πολύ καλός γκάρντ,μου άρεσε πολύ πέρσι),τον Φουρνιέ(πολύ καλός σουτέρ) και ασφαλώς τον De Colo που μαζί με Πάρκερ συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο γκάρντ στην διοργάνωση, τον Kahudi και τον Gelabale στο 3 και δύναμη πυρός στη ρακέτα Lauvergne,Gobert,Pietrus.Γεμάτη ομάδα(αν και θεωρώ λάθος που δεν πήρε τον Ertel), παίζει στην έδρα της που θα της δώσει ώθηση και έχει ομοιογένεια που είναι βασικότατο όπλο για τέτοια τουρνουά.Επιθυμία μου είναι να δω στις 20 ένα τελικό Σερβία-Γαλλία και ας το πάρει όποιος αντέξει(εκτός από Ελλάδα βέβαια που εννοείται ότι υποστηρίζουμε).Τώρα βλέπω μεγάλο underdog την Ιταλία,για μένα θα είναι στα μετάλλια φέτος όπως και η Τουρκία.Γεμάτα ρόστερ και πολύ καλοί προπονητές και οι δυο τους.Για εμάς δεν είμαι αισιόδοξος.Ομάδα με τραγικά ποσοστά σε τρίποντα και βολές,με τρύπα στο επιθετικό ριμπάουντ,με παίκτες που απλά είναι συμπληρωματικοί(καιμακ,μάντζαρης) και με υπόνοιες για την καλή χημεία και τις καλές σχέσεις μέσα στην ομάδα δεν μας βλέπω καθόλου καλά ακόμα και για την 6άδα. Μακάρι να διαψευσθώ.

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει να βρουμε ξανα το μεταλλο που εχουμε χασει ως ομαδα τα τελευταια χρονια...ολες οι ομαδες εχουν καποιους παικτες εντελως συμπληρωματικους...

      ο Ερτελ το θεωρω μεγαλο λαθος που δεν τον πηρε (στα πρωτα 2 ματς των πλει-οφ με την ρεαλ εδειξε οτι σε λιγο καιρο θα ναι ισως το καλυτερο πλει μεικερ στην ευρωπη μαζι με καποιους ακομα) και ας εχει θεωρητικα τετοια πολυτελεια...

      Διαγραφή
  38. για ακομα μια χρονια θα δουμε αστεια ματς στον αντ1 οπως βλεπω το προγραμμα τωρα..θα δουμε σε 3 μερες 2 φορες το μεγαθηριο που λεγεται εσθονια αντι για καποια μεγαλα ευρωπαικα ντερμπι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ίσως η απαισιοδοξία των περισσότερων να βοηθήσει την Εθνική. Όποτε πηγαίναμε ως φαβορί, με τον αμανέ ψηλά, τρώγαμε σφαλιάρες. Τώρα που όλοι είναι μαγκωμένοι και λένε πως θα αποτύχουμε, πιστεύω πως η Εθνική θα είναι εξαιρετική και θα πάρει επιτέλους ένα κρίσιμο μεγάλο ματς στα χιαστί. Κοινώς, βλέπω μετάλλιο.

    Κατά τα άλλα, προβλέπω χρυσό Γαλλία και την τριάδα των μεταλλίων να συμπληρώνει είτε η Ισπανία είτε η Ιταλία. Η Σερβία θεωρώ πως πάνω κάτω έχει τη δική μας "ψυχοσύνθεση": όποτε εμφανίζονται ως γκράντε φαβορί, πατώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ότι καλύτερο παίρνει μαζί του ο Πιανιτζιάνι για το τουρνουά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες..

    #00 Amedeo Della Valle (1993, 194, G, Grissin Bon Reggio Emilia)
    #3 Marco Belinelli (1986, 196, A/G, Sacramento Kings – NBA)
    #4 Pietro Aradori (1988, 194, G, Grissin Bon Reggio Emilia)
    #5 Alessandro Gentile (1992, 201, G/A, EA7 Emporio Armani Milano)
    #8 Danilo Gallinari (1988, 205, A, Denver Nuggets – NBA)
    #9 Andrea Bargnani (1985, 213, C/A, Brooklyn Nets – NBA)
    #12 Marco Cusin (1985, 211, C, Vanoli Cremona)
    #13 Luigi Datome (1987, 201, A, Fenerbahce Ulker -TUR)
    #17 Nicolò Melli (1991, 205, A, Brose Bamberg - GER)
    #20 Andrea Cinciarini (1986, 193, P, EA7 Emporio Armani Milano)
    #23 Daniel Hackett (1987, 197, P/G, Olympiacos - GRE)
    #33 Achille Polonara (1991, 203, A, Grissin Bon Reggio Emilia)




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φανερή η έλλειψη ενός ενός "μπάνγκερ" στη γραμμή των ψηλών. Ο μόνος δυναμικός παίχτης που μπορεί να δώσει defensive stops στο ζωγραφιστό είναι ο Cusin. Κλασσική ομάδα Πιανιτζιάνι λοιπόν..

      Διαγραφή
    2. Θα παίξουν αρκετά με Μπαρνιάνι στο "5" και Ντατόμε-Γκαλινάρι στα φόργουορντς άλλωστε.. Έχουμε υπογραμμίσει όμως ότι για να πάνε μακριά θα πρέπει να παίξουν καλή άμυνα. Έχουν το firepower να σε σκοτώσουν σε ένα νοκ-άουτ ματς. Όμως χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Θα είναι κομβικοί οι role-players τους όπως ο Cinciarini και o Cusin..

      Διαγραφή
    3. Για να δούμε τον Σιμόνε λοιπόν..

      Διαγραφή
    4. ποσο μα ποσο λειπω απο αυτη την ομαδα......stonerook

      Διαγραφή
    5. Παιχταρά μου εσύ.. Λείπεις γενικά..

      Διαγραφή
    6. Με αφορμή αυτό που είπε ο Στόουνρουκ: Δεν έχουν νατουραλιζέ. Πριν δυο χρόνια είχαν τον Ντίνερ. Ένας Ντάνστον ή ένας Λαβάλ τους έλειπε στην θέση του Πολονάρα.

      Για Πιανιτζάνι δεν ξέρω. Από τότε που άλλαξαν οι διαστάσεις του γηπέδου στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ το 2010 φαίνεται να έχει χάσει την επαφή με τις εξελίξεις. Στην Σιένα είχε και τους Έζε, Μος, Καουκένας για τα μετόπισθεν. Να δούμε, αν δεν τα καταφέρει ούτε τώρα με τόσους παιχταράδες ας συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα προπονεί διάφορες Αβελίνο και Καζέρτα για το υπόλοιπο της καριέρας του.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    7. έχουν νατουραλιζέ. τον χάκετ

      Διαγραφή
    8. Δεν μετράει ως νατουραλιζέ νομίζω.

      Διαγραφή
    9. Ο Χακετ μπορει να εχει Αμερικανο πατερα αλλα εχει γεννηθει και εχει μεγαλωσει στην Ιταλια.

      Οσοι τον εχουν ακουσει θα ξερουν οτι μιλαει τα Αγγλικα ως Ιταλος.

      Διαγραφή
  41. Τζιμ ελαφρώς off topic τι θα έλεγες αν προσέφερα σε σένα και τους σχολιαστές την απάντηση/λυση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ΝΒΑ ? (Αλήθεια σου λέω δεν τρολλάρω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ξερει κανεις ποια ειναι τα κριτηρια σε περιπτωση ισοβαθμιας στους ομιλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οι Ιταλοί μέχρι οχτάδα Τζιμ. Λιγότερο ποιοτική αλλά πιο σοβαρή η Λιθουανία

    il mago

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ώστε τολμάς και με ειρωνεύεσαι ιρλανδέ ? Χαχαχα
    Για να δω τα μούτρα σου μετά την αποκάλυψη μου...
    Λοιπόν αντέχετε την αλήθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το ερώτημα πλανάτο για 13 χρόνια και βασάνιζε παίκτες προπονητές, δημοσιογράφους Και θεατές: Πως και από που στο διάολο έφευγε η μπάλα? Ευτυχώς που τώρα είναι Ένα κλικ πιο αργός και επιτέλους πήραμε χαμπάρι τι γινόταν τόσα χρόνια.
    https://www.youtube.com/watch?v=bYLSWceZhWk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω βαρεθεί να βάζω βίντεο του στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook.. Αύριο θα βάλω και αυτό..

      Διαγραφή
    2. Σόρι Τζιμ, δεν το ήξερα, καθόσον δεν έχω facebook.

      Διαγραφή
  46. τραυματιστηκε ο μπαλμπαι και χανει το ευρωμπασκετ..τεραστια απουσια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Jim για τον Tyler Dorsey τι γνώμη έχειs;;; Μαζί με τον Παπά νομίζω έχουμε βρει τους 2 στην μετά σπανουλη εποχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλός. Θέλω να δω τις επιλογές του όσον αφορά τη καριέρα του..

      Διαγραφή
  48. Τι παπαδες κανει παλι αυτος ο Σκολα... 35 π. 13 ριμπ. 2 ασ. 2 κλ. 1 λ. σε 34 λεπτα. Απο τα παλικαρια που στα διεθνη τουρνουα (fiba) κανει ο,τι θελει οπως το θελει, ακομη και στα 35 του...

    υ.γ. αμα λαχει ναουμ ειναι και αερινος...
    https://www.youtube.com/watch?v=tXPS8akzApQ

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Τζινόμπιλι-Σκόλα οι Αργεντίνοι παρουσίασαν δύο από τους καλύτερους ιστορικά παίχτες στα τουρνουά της FIBA. Εξαιρετικός σε αυτό το στυλ μπάσκετ και ο Ντελφίνο.

      Διαγραφή
    2. Jim,
      αυτό με τον Ντελφίνο τι το 'θελες; Αυτά που μας έκανε στον προημιτελικό δεν ξεχνιούνται...

      Pepe

      Διαγραφή
  49. Όλα καλά Jim,αλλά το υστερόγραφο σου μου χάλασε την διάθεση.
    Για την ομάδα μας φυσικά...
    Και που ασφαλώς γράφτηκε λόγω εσωτερικής σου πληροφόρησης...
    Τέσπα,πάμε Ζάγκρεμπ,αν δω τίποτα περίεργο,θα το μοιραστώ μαζί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Tζιμ, ποιος θα έλεγες εσύ ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας "fiba player " ? Θα προτιμούσα από το 2000 και μετα, αλλά βάλε εσύ οποίο χρονικό σημείο θες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σκόλα vs "Γατάκια" του Καναδά

    35PTS-13 REB.. (δείτε το video)

    Αμάσητα..

    https://www.youtube.com/watch?v=lrCk-AcQSkE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλημέρες
    Λίγα λόγια και μια μικρη ισtορική αναδρομή για την εθνική μας...
    Νομίζω πως πρέπει να παμε με γνώμονα τις 2 τελευταίες καλές μας εμφανίσεις στα τουρνουά κυρίως αυτή του 2009 και του 2011.
    Με την ομάδα του 09 υπάρχουν πάρα πολλα κοινά...και κάποιες συμπτώσεις
    8 παίκτες ( πιο κοντινό ράστερ απο καθε άλλη φορά) και οι 2 πρώτοι αγώνες με ΦΥΡΟΜ και Κροατία..
    Η κατασταση στην ΕΟΚ το 09 ηταν σχεδον εμφυλιακη με τις αποχωρησεις των Παπαλουκα και Διαμαντιδη ,και τις κινησεις του Λαζαρου και την ασφαλιση των παικτων στην Α2,να συνθετουν ενα πολυ ζοφερο σκηνικό στην ομαδα.Ο κοουτς Καζλαουσκας μας εδωσε φρεσκαδα ειδικα στο επιθετικο παιχνιδι ,οπου Σπανουλης Μπουρούσης Φώτσης και Περπε κεντούσαν με το Σοφο στο τελευταίο του καλό τουρνουά να κάνει της πιο ουσιαστικες του εμφανισεις με το εθνόσημο..Η ρετσινια ομως που εφερε ο Καζλαουσκας ηταν οι σκόπιμες ήττες...Σε αυτο το ευρωμπασκετ δικαιώθηκε στο επόμενο Μουντο ομως μας χαντάκωσε και τον Καζλαουσκας τον πηρε και τον σηκωσε, αν και ραφίναρε λιγο το παιχνίδι της εθνικης στην επίθεση ,του χρεωθηκε οτι εκανε την ομάδα σοφτ και looser..Σε αυτα τα ζητηματα ολα κρινονται με βαση τα αποτελέσματα ..
    Ο Ζουρος το 11 με πιθανως το πιο αντιεμπορικό ρόστερ της εθνικής χωρις Σπανουλη και Σοφο αλλα με Κουφο και Καλαθη εκανε αξιοπρεπες τουρνουα με σημαντικες νικες με Σλοβενια και Σερβια (στην καταταξη) αλλα και μια ντροπιαστικη ηττα με την ΦΥΡΟΜ,και μια επικη εμφάνιση με ηττα στα προημιτελικά με τη Γαλλία. Μπραμος διακριθηκε και ονομαστηκε το next best thing του ελληνικου μπασκετ,αλλα η προσπαθεια του Ζουρου ακυρώθηκε απο ενα κακο ματς με τη Νιγηρια που μας απεκλεισε απο τους Ολυμπιακούς και του χρεωθηκε παλι οτι εκανε την ομαδα ράθυμη και φυγόπονη στην αμυνα και οτι εκανε κακες κλησεις παικτων...
    Απο την εποχή Τρινκέρι αγωνιστικά δεν μας μένουν πολλά πράματα, οποτε πάμε κατευθείαν στην εποχή του Κατσικάρη..
    Εχω την εντυπωση πως ο Κατσικάρης συνεχίζει από κει που σταμάτησε ο Ζουρος αγωνιστικά,εχοντας όμως την εντύπωση πως εχοντας καλυτερες δημόσιες σχεσεις εχει καλυτερες επιλογες παικτων στη διαθεση του και καλη σχεση με την ομοσπονδία και επισης σε αντιθεση με τον Τρινκιερι που του φορτωσαν βοηθους τους Παπανικολαου ,Καντζουρη και Λημνιάτη ο Κατσικάρης επεβαλε τους εμπειρους head coaches Πριφτη και Σκουρτοπουλο ,που σαφως και είναι πολυτιμοι για την ομαδα.
    Αυτά που δειχνει να μην εχει καταφέρει είναι να κερδισει πληρως τα αποδητηρια (μονο ο Γιαννακης το χε καταφερει πληρως αυτό) και να δωσει ξεχωριστη ταυτοτητα στην ομάδα.Νομιζω πως από το παιχνιδι με την Κροατια και μετα θα φανει το μεταλλο και ο προσανατολισμος της ομάδας και ως τοτε θα ειμαστε ολοι επιφυλακτικοι με μια δοση αισιοδοξιας.
    Επισης να τονισουμε παρα τα οσα γραφουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι του μπάσκετ για ευκαιρία αι εύκολο τουρνουα,πως το επίπεδο ανεβαινει συνεχως στο μπάσκετ της Φιμπα Europe και οι εθνικες παρουσιαζονται δυνατες ( εν οψει και αλλαγων στις διοργανωσεις) .Οι ομάδες της οκτάδας θα είναι πραγματικη ελίτ και φαντάζομαι θα εχουμε και εκπλήξεις μέχρι εκει..
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε φιλε, το 2009 ο Διαμαντιδης δεν αποχώρησε, εκανε εγχείριση στους κοιλιακούς (όπως και ο Σπανούλης το 2011). Το 2010 έπαιξε κανονικα ο Διαμαντιδης στην Εθνικη.

      Διαγραφή
  53. to 10 επαιξε κανονικα στο παγκοσμιο και δηλωσε οτι αποχωρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Καλαθης πρεπει να γινει πιο επιθετικος και να αναζητησει το ντραιβ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. παντως ο παπ αν δεν παιξει και φετος στο νβα ...δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι εχει ασφαλη θεση του χρονου στην εθνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Iταλια μακραν η πιο fun to watch - αγαπημενη (πλην της δικιας μας) ομαδα της διοργανωσης...γρηγορο (με πολλα 3-ποντα) και ελκυστικο μπασκετ χωρις σκοπιμοτητα(δεν εχουν και νατουραλιζε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τζιμ θεωρεις οτι θα μπορουσε να παρει καποιον εκ των μαυροκεφαλιδη-φωτση η σοφο (αν και αυτος μας εχει γραψει τελευταια χρονια οποτε ισως και για αυτο δεν κληθηκε);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. αυτην την χρονια παντως η εθνικη επιθετικα φαινεται να μην εχει τοσο καλη κυκλοφορια οσο περυσι...επισης μας λειπουν τα κοψιματα των φοργουρντ (ειδικα του παπ) στην ρακετα..ισως μας εχουν διαβασει οι αντιπαλοι η το κραταμε σαν τρικ για τα κρισιμα ματς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ http://basket87.blogspot.gr/2015/09/blog-post_44.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=427769&catid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. οτι πιο καλο διαβασα σημερα για τον ΔΔ, ατακες σπουδαιων προπονητων για τον πρασινο αρχηγο και στιγμες απο την πλουσια καριερα του http://www.eurohoops.net/el/2015/09/trademarks-el/120212

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Με Ερτέλ η Γαλλία στη διοργάνωση μετά τον τραυματισμό του Aντουάν Ντιό. Μετά τον Αζινσά, ο Κολέ χάνει έναν ακόμα καλό αμυντικό παίχτη και προχωράει πάλι σε αναπροσαρμογή του ρόστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλήγμα για τους Γάλλους μιας και το παιχνίδι του Ντιό κολλούσε πολύ καλά με τα scoring abilities του Πάρκερ

      Διαγραφή
    2. Οι Γάλλοι θα είναι η απογοήτευση του τουρνουά γιατί ενώ έχουν μακράν τη καλύτερη ομάδα δε θα μπορέσουν να διαχειριστούν το άγχος. Σωστά το έγραψες πάνω τζιμ

      Mario

      Διαγραφή
    3. Δεν καταλαβαίνω γιαti να έχουν αγχος,....ειναι reigning champs,εχουν δαχτυλίδια ΝΒΑ,εχουν έναν κοουτς που είναι σαν πατέρας τους και πολύ καλή χημεία..
      no_closure

      Διαγραφή
    4. telika τον αφησε η εφες τον ερτελ; γιατι ειχε γραφτει οτι δεν τον αφηνει πλεον νομιζω..

      Διαγραφή
  63. Ήρθε η ώρα. Και επίσημα. Η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία του Μήτσου και ιδιαίτερη για όλους εμάς του υπόλοιπους. Τους εθισμένους που θα πάρουν τις τελευταίες τους δόσεις.

    Εύχομαι να είναι υγιής και να απολαύσει την κάθε στιγμή όπως του αξίζει. Μέχρι την τελευταία σταγόνα. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου τελικού των play off. Στο ΣΕΦ ή στο ΟΑΚΑ. Επίσης, ελπίζω η ομάδα να φανεί αντάξια της συγκυρίας και να του χαρίσει το τέλος που του αρμόζει. Να είναι δηλ. ανταγωνιστική, μαχητική και με το κεφάλι ψηλά.

    Φαντάζομαι ότι από τώρα έχει αρχίσει να «χτίζεται» μια μυσταγωγική 3D ανάρτηση-αφιέρωμα αντάξια του μεγαλείου του Μήτσου. Όπως θα είναι και η βραδιά που θα τιμηθεί και θα ανέβει στην οροφή του ΟΑΚΑ το #13.

    Υ.Γ. Να τρολάρω κι εγώ λίγο. Το ιδανικό τέλος του Μήτσου θα ήταν αν έπαιζε με την εθνική στο ολυμπιακό τουρνουά του χρόνου το καλοκαίρι. Κι αν όχι, ένας τελικός στο ΣΕΦ που όλο το γήπεδο θα του χαρίσει ένα ανεπανάληπτο standing ovation αφήνοντας όλους τους κάφρους παγωτά.
    Λέμε καμιά μαλακία να σπάσει η μονοτονία μέχρι το Σάββατο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΚΑΛΗΜΕΡΑ JIM...!!!ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΛΝΤΕΙΝ...???/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε τον φελντειν ..εχει εθνικη τωρα..ολα περνανε σε 2η μοιρα..

      Διαγραφή
    2. Καλός είναι. Μεταγραφή από το κάτω ράφι βέβαια, αλλά έχει πολλά ups. Σε αυτό που ήθελε ο Σάλε, με αυτά τα χρήματα, αν παρουσιάσει καλό βαθμό προσαρμογής στο επιπεδο της Ευρωλίγκας, τότε θα μιλάμε για σωστή κίνηση. Σε πρώτη φάση, στην Εθνική του (τελείως άλλο επίπεδο το Αμέρικας πάντως) έχει γεμάτη στατιστική. Σουτάρει με πάνω από 50% τρίποντα και έχει μο 3.8 ασσίστ. Επίσης όμως έχει και 1,8 λάθη αλλά και κάτω από 30% δίποντα. Μάλλον πέρνει πολλές δύσκολες προσπάθειες πάντως. Κίνηση με ρίσκο, αλλά έχει τα προσόντα να βγει καλός. Όπως τα είχε και ο Σλότερ, για να μην λέμε ότι θέλουμε, αλλά δεν είχε το mentality για να παίξει σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
  65. Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για το Ευρωμπάσκετ. Τις τελευταίες ημέρες ανέτρεξα σε κάποιους αγώνες από προηγούμενες διοργανώσεις. Το 2005 οι Ισπανοί δε βρέθηκαν στον δρόμο μας για ένα καλάθι (του μεγάλου Dirk). Ας κάνουμε μία ιντριγκαδόρικη υπόθεση εργασίας:
    1) Αν έφταναν στον τελικό, θα τους κερδίζαμε (έχοντας και την κεκτημένη ταχύτητα από τον ημιτελικό με τη Γαλλία);
    2) Μία νίκη εκείνη τη στιγμή πιστεύετε πως θα μπορούσε να επηρεάσει τις μετέπειτα μεταξύ μας ισορροπίες (οι οποίες προφανέστατα εξελίχθηκαν σε δικό μας βάρος);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχ ωραία υπόθεση..
      1)-Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να κερδίζαμε σε εκεινο το μάτς τους Ναβαρο Καλντερον Γκαρμπαχοσα Βασκεζ Ρέγιες,απο το να κερδισουμε την εξισου σκασμενη Γερμανία.
      -Είχαμε κινητρο απεναντι στους Γερμανους,για εκδικηση για το 99 και το 01.
      2)Ακομα και να κερδιζαμε τοτε τους Ισπανους δεν νομιζω να αλλαζε κατι ειδικα στις συντριβες του 08 και το 09 ,οπου οι Ισπανοί είχαν τεραστια ομαδαρα και κοντραραν ακομη και τους Αμερικανους...
      -O χαμενος τελικός του 06 χαθηκέ καθαρα λογω μυαλού που δεν ηταν ετοιμο πνευματικά για τελικό και του συνθήματος Pau tambien juega...
      -Το 07 η εθνικη επαιξε στα ορια της,κουρασμένη απ την υπερπροσπαθεια με τη Σλοβενία,και στην εδρα των Ισπανων που πηραν και το κατι παραπανω λογω αυτης...
      -Το 10 η εθνική προσπαθησε με Διαμαντιδη και Ζηση αλλα λυγισε καθαρότατα στο τελος απο την πιο πλήρη Ισπανία.Πληρώσαμε πολύ εκεινο το παιχνίδι με τους Ρωσσους..
      -Απο τοτε σταματάει και η κατάρα της Ισπανιας αφου απο το 13 και μετά ξεκιναει μια μινι παρακμη της αρμάδας τους ,και καναμε και την χωρις αντικρισμα νικη απεναντι τους..

      Εν τέλει δεν πιστευω οτι η τύχη μας εχει πουλήσει οσον αφορά την Ισπανία
      Μας πούλησε το 99 που δεν είχαμε ομάδα αλλα θα μπορουσε να περασουμε τη πρωτη φάση αν δεν εμπαινε το ξ..ωλο σουτ του Μπογκόγιεβιτς,μας πούλησε το 01 με τις χαμένες βολές με τους Γερμανούς.Μας πουλησε σε δύο Ολυμπιακές διοργανώσεις με την Αργεντινή (ειδικά το 08 με το σουτ του Σπανουλη),μας πουλησε και το 12 με τη Νιγηρία..

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Το να λέμε ότι μας πούλησε η τύχη με τη Γερμανία, ένεκα των χαμένων βολών και ενώ η ομάδα είχε προηγηθεί με 25 πόντους στη διάρκεια του αγώνα δεν νομίζω ότι έχει βάση. Κυρίως όμως ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να γίνεται λόγος για τύχη στην ήττα από τη Νιγηρία. Κατάντια και ντροπή είναι οι σωστές λέξεις.

      Pau

      Διαγραφή
  66. Καλησπέρα παίδες.Ξέρει κανείς το ξενοδοχείο που μένει η Εθνική στο Ζάγκρεμπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. http://kifissia24.gr/kifissianews/sports/item/28295-basket-league-%CE%BA%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BF-pics O Mπατης τελικα οπου παει ριχνει ξυλο χαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!Αλλα και ο Παπαθεοδωρου καλος ειναι και αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=147895:------photos&catid=244:kifisia&Itemid=255 ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΙΝΓΚ 11.08 μ.μ.

      Διαγραφή
    2. Aγκωνια σε προσπαθεια για layup? Υποδειγμα αθλητη.

      Διαγραφή
  68. Εγώ δίνω φαβορί τη Σερβία. Ο αέρας με τον οποίο παίζουνε από πέρσι μου μοιαζει ικανός να τους πάει από μόνος του πολύ ψηλά. Πλήγμα ο τραυματισμός του Μπογκντάνοβιτς, αλλά ίσως να είναι και το στοιχείο που να τους συσπειρώσει. Έχει επίσης πολλούς παίκτες που έχουν πράγματα να δείξουν και άλλους που βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριερας τους.
    Οι Γάλλοι από κοντά, αλλά ακόμα δεν με έχουν πείσει ότι έχουν αποβάλλει εντελώς την περασμένη νοοτροπία τους. Έχουν τρομερό σύνολο, αλλά τους λείπει το τσαγανό και παραμένουν ικανοί να πνιγούν σε μια κουταλιά νερό.
    Τρίτη θεση θα δώσω στην δική μας Εθνική. Παραδοσιακά οι καλές μας ομάδες έβρισκαν φόρμα μέσα στα τουρνουά και έχουμε παίκτες γεννημένους για τέτοιες διοργανώσεις. Έχω και γενικά την αίσθηση ότι φέτος ήρθε ο καιρός να επιστρέψει η Ελλάδα στα μετάλλια. Έχουμε πολλά άλυτα θέματα ακόμα αλλά ο αγωνιστικός ρυθμός θα δώσει το απαραίτητο momentum που μας λείπει. Πρέπει να ανέβει ο Σλούκας πολύ ώστε να δέσει η τετράδα της backcourt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πότε τραυματίστηκε ο μπογκντάνοβιτς? αφού παίζει κανονικά

      Διαγραφή
    2. Νομίζω έχει πρόβλημα στην πλάτη με συνέπεια να μπορεί να παίζει λίγα λεπτά.

      Pepe

      Διαγραφή
  69. εκπληξη=1)γερμανια ροστερ φτιαγμενο γαι μεταλλιο με πολλους ρολιστες που παιζουν φοβερη αμυνα και με 2-3 ηγετες που θα αναλαβουν το βαρος στην επιθεση
    2)κροατια για τελικο επιτελους η αντικατασταση του ρεπεσα θα δημιουργησει αλλες ισορροπιες στους υπερταλανταχους κροατες
    3)τουρκια=ειναι θεμα χρονου να μονοπωλησουν το ευρωπαικο μπασκετ ισως τους καθυστερησει σ αυτην την διοργανωση ο αταμαν

    απογοητευσεις=1)ελλαδα και ιταλια εως τωρα ομαδες που δεν εχουν μοιρασει ρολους στους παικτες τους.ουσιαστικα κανενας δεν ξερει ποιος θα ειναι ο ηγετης τους στην ελλαδα φαινεται ο αντετοκουμπο να υπερκαλυπτει τον σπανουλη στα φιλικα αλλα αλλο φιλικα και αλλο επισημα και εκει θα γινει το μπερδεμα,για τους ιταλους ειναι ακομα χειροτερη η κατασταση
    2)λιθουανια η χειροτερη εθνικη που κατεβαζουν οι λιθουανοι απο αποψη περιφερειακου σουτ και λιθουανοι χωρις 3ποντο δυσκολα θα περασουν νοκ αουτ αγωνα
    3)σλοβενια απο αποψη ποιοτητας δεν ειναι ουτε για 8αδα θα εχουν και τα επομενα χρονια μεγαλο προβλημα οι σλοβενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε τουλάχιστον στην 4άδα.

    Που ποντάρω :

    - Στην τελευταία ευκαιρία για κάτι σπουδαίο από μια γενιά παικτών που φεύγει. Αν αποτύχουμε και φέτος, οι Σπανούλης, Ζήσης, Μπουρούσης και Καϊμακόγλου λογικά θα αποχωρήσουν από την εθνική. Αν μη τι άλλο, το κίνητρο είναι μεγάλο. Είναι και οι ολυμπιακοί του χρόνου. Η απ’ ευθείας πρόκριση απαλλάσσει από προολυμπιακά και από ένα εξουθενωτικό καλοκαίρι.
    - Στην εμπειρία του Φώτη και του υπόλοιπου team από το περσινό μουντομπάσκετ. Έμαθαν τα κατατόπια, διαπίστωσαν τα λάθη και είναι πλέον υποψιασμένοι.
    - Στον Αντέτο που καλπάζει. Η φλόγα του είναι τέτοια που μπορεί να λαμπαδιάσει όλη την ομάδα.
    - Στο ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι πολλά τα 6 χρόνια αποτυχιών. Εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ. Πάει πολύ να αποτύχουν ξανά.

    Τι φοβάμαι :

    - Την ηττοπάθεια που έχει ποτίσει την ομάδα. 5 χρόνια φάπες έχουν γίνει συνήθεια.
    - Το ενδεχόμενο να μην μπορέσει ο Κατσικάρης να βρει την ισορροπία. Αναφέρομαι στα μισόλογα περί προβληματικού κλίματος εντός της ομάδας. Ο Φώτης, πρώτη φορά στην καριέρα του, έχει να διαχειριστεί τόσες πολλές πριμαντόνες.

    Τι εύχομαι :

    Την βραδιά της 20ής του Σεπτέμβρη όλοι να βλέπουμε την Ελλάδα στον τελικό ξεχνώντας εκλογές και exit poll. Και μετά το ματς να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί την κούπα αφήνοντας τους Τσίπρες και τους Βαγγέλες να ψάχνουν ταίρι για να κυβερνήσουν.

    Πάμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αρνήθηκε ο Ερτέλ να γυρίσει στην εθνική Γαλλίας (δε μου κάνει καμία εντύπωση) και παίρνουν τον Βέστερμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Νομιζω οτι εχουμε το καλυτερο ροστερ απο ολες τις ομαδες απο ενατο εως δωδεκατο παιχτη, εαν αυτο χρησιμοποιηθει καταληλα απο τους προπονητες τοτε μπορει να γινει υπεροπλο εναντι ομαδων με καλυτερους παιχτες εως και τον ενατο.

    Εαν ο Κατσικαρης παει σε ροτεσιον εως τον ενατο παιχτη στα νοκ αουτ τοτε το πιο πιθανο ειναι να χασουμε απο Σερβους η Ισπανους.

    Πιστευω πως με πιεστικη αμυνα σε 40 λεπτα με χρησιμοποιηση και των 12 παιχτων μας εχουμε τεραστιο αβανταζ για τελικο.

    Περπε, Μαντζαρης, Καιμακογλου απο 2 ως 3 ευρωλιγκες ο καθενας και σε ηλικια τοπ μπασκετικης φορμας. Αυτοι ειναι οι 3 που προοριζονται για 2-3 λεπτα στο ροτεσιον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος εκ των Μάντζαρη, Καϊμακόγλου έχει 3 Ευρωλίγκες;

      Διαγραφή
    2. Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Η πληρότητα που έχουμε σε θεωρητικό επίπεδο δεν έχει φανεί στο γήπεδο καθώς:
      - ο Μάντζαρης δεν έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι ταιριάζει στην Εθνική.
      - ο Καιμακογλου μπήκε στη 12άδα λόγω εμπειρίας και μόνο. Δεν είναι σε καλή κατάσταση.
      - ο Παπανικολάου επίσης δεν είναι σε καλή κατάσταση. Του λείπουν αγώνες και πιθανόν ψυχολογία.
      - ο Σπανούλης ανεβαίνει σιγά-σιγά και ελπίζουμε να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια.
      - ο Κουφός δεν έχει παραστάσεις ευρωπαϊκού μπάσκετ
      - με τον Περπέρογλου υπάρχει κενό στην άμυνα.

      Κι εγώ είμαι υπέρ του σφικτού ροτέισον 8-9 παικτών.

      Pepe

      Διαγραφή
    3. Νομιζω εχασες το νοημα του ποστ μου
      Οι 7-8 καλυτεροι μας ειναι χειροτεροι απο τους αντιστοιχους Ισπανο-Γαλλο-κροατο-κτλ. Και βαλε και σε αυτο που λεω και τις διαπιστωσεις σου που γραφεις ανα παιχτη.
      Οι 9-12 δικοι μας ειναι (αποψη μου) καλυτεροι απο τους αντιστοιχους ολων των ομαδων, βαλε σε αυτο και την μετρια κατασταση του Καιμακ και αμυνα του Περπε.

      Λεω λοιπον οτι εχει νοημα να το εκμεταλευτεις αυτο παρα να πας σε κλειστο ροτεσιον με ομαδες που ξερεις οτι ειναι καλυτερες λογω ομοιογενειας και μοναδων.

      Διαγραφή
  73. Εντωμεταξύ πέφτει τέτοια αντιγραφή σε θεματολογία,εκφράσεις, πράγματα που έχει εισάγει το Hoopfellas στη χώρα κλπ. από κακομοίρηδες τύπου eurohoops, sport24, gazzetta και τα ρέστα που δε λέγεται!!!!!! Γελάει ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γιουροχούπς είναι καλό ειδησεογραφικό αλλά από μπάσκετ, ποιότητα ανάλυσης κάτω του μετρίου (θα έλεγα πολύ κάτω και από τα σπορτογκαζέτα) οπότε μην έχεις απαιτήσεις. Ειδικά όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες που γράφουν σε αυτές τις σελίδες βρίσκονται εδώ μέσα 24 ώρες ημερησίως, τι ψάχνεις. Το ότι η αντιγραφή πάει σύννεφο είναι γνωστό αλλά ο κόσμος βλέπει και ξέρει να ξεχωρίζει τη γνώση από το κακέκτυπο. Μη φοβάσαι

      Διαγραφή
    2. Αν ισχύουν και τα δυο που λέτε, ότι η ποιότητα ανάλυσης είναι κάτω του μετρίου και ότι αντιγράφουν το hoopfellas, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η ανάλυση του hoopfellas είναι κάτω του μετρίου.

      Κάποια στιγμή καλό θα είναι να καταλάβετε ότι ο Κατσιώνης, ο Βαρλάς και ο Παπαδογιάννης κάνουν άλλη δουλειά. Το ποιος κάνει καλύτερα τη δουλειά που του έχει ανατεθεί είναι σχετικό.

      Γιατί δεν έχω δει στο gazzetta ή στο eurohoops την μπασκετική ανάλυση που γίνεται εδώ (μόνο στο κύριο άρθρο), αλλά ούτε εδώ έχω δει να βγαίνουν οι ειδήσεις του Βαρλά, ούτε την εκφραστικότητα και τον επαγγελματισμό του Παπαδογιάννη...

      Διαγραφή
    3. μα το χουπφέλας δεν ειναι ειδησεογραφικό. Ούτε οι άλλοι θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο ανάλυσης. Ο ένας είναι σκάουτερ και αυτοί δημοσιογράφοι. απλά βλέπω ότι το στυλ γραψίματος και το ύφος του τζιμ αντιγράφεται κατά κόρον όπως και οι καινοτομίες που εισήγαγε η σελίδα του χουπφέλας (πχ πάουερ ράνκινγκς, χρήση διεθνών μπασκετικών όρων που χρησιμοποιούνται εντός των ομάδων και άλλα τα οποία προ χουπφ ας είμαστε σοβαροί δε χρησιμοποιούνταν από ΚΑΝΕΝΑΝ)

      Διαγραφή
    4. Αυτό ακριβώς σου είπα μόλις. Άλλη δουλειά ο καθένας!!!

      Αλλά εντάξει, τα power rankings τα συναντάς παντού. Παντού όμως.
      Αν μπορείς να τα βρεις στο site της fiba και του eurobasket τότε δε χρειάζεται να τα κλέψεις από το hoopfellas.
      http://www.eurobasket2015.org/en/compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2015.roundID_9322.coid_kcgJeJNgHnIrfMtrpYeyg2.articleMode_on.html

      Η χρήση ΔΙΕΘΝΩΝ μπασκετικών όρων, λέγονται έτσι γιατί ακριβώς είναι ΔΙΕΘΝΕΙΣ. Δε χρειάζεται να τις αντιγράψεις από ελληνικό site. Εξάλλου το hoopfellas δηλώνει παρουσία από το 2009 και εντατική παρουσία το 2011. Θα ήταν αστείο να μην περιμέναμε από τους Έλληνες μπασκετοδημοσιογράφους να μην εξελιχθούν αυτά τα χρόνια. Δες ας πούμε πόσο εξελίχθηκε η σελίδα αυτά τα χρόνια. Κι αυτό προϊόν αντιγραφής είναι;

      Δεν αναιρείται το γεγονός ότι ο εγώ προσωπικά, και στοιχηματίζω πολλοί από τους υπόλοιπους, ένα σύνολο φράσεων και όρον το έχω διαβάσει πρώτη φορά εδώ, και αυτό σαφώς είναι προς τιμήν του.
      Αν τώρα ΟΛΟΙ οι μπασκετικοί τα είδαν εδώ και τα αφομοίωσαν, δεν είναι αντιγραφή για την οποία θα έπρεπε να ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, όπως γράφτηκε νωρίτερα, αλλά λόγος για να χαίρεται ο κόσμος. Να χαίρεται που κάποιοι, εκεί μάλιστα που δεν το περιμένουμε, αντιγράφουν αυτό που θεωρούν άξιο, αντί να επενδύουν στη καφρίλα, στο οπαδιλίκι και στα εύκολα κλικ.

      Διαγραφή
  74. 3:55 είναι κακή αντιγραφή. δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το πρωτότυπο του οποίου η ποιότητα είναι γνωστή. Κακή αντιγραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Παιδιά ο καθένας κάνει τον αγώνα και τη προσπάθεια του. Δεν υπάρχει νόημα νομίζω σε μια τέτοια συζήτηση.

    Ανασκουμπωθείτε τώρα, σε λίγα λεπτά ανεβαίνει ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή