Athlenda

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

2015-16 HOOPFELLAS NBA POWER RANKINGS


Ο καρπός του Στέφεν Κάρι τινάσσεται. Η μπάλα παίρνει δεκάδες περιστροφές.. Ο Τζέημς κοιτάζει μανιασμένος την ώρα που ο Ντέηβιντ Μπλατ γυρνάει στον πάγκο του πριν δει τη κατάληξη.. Πέφτει μαύρο και “To be Continued”.  Η μάχη αρχίζει και πάλι τη σεζόν 2015-16. Το Hoopfellas σας παραδίδει τα πρώτα δικά του Power Rankings για το φετινό πρωτάθλημα ΝΒΑ..




Καιρός ήταν.. Οι ομάδες έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν (καλά, όχι και όλες..) τη καλοκαιρινή περίοδο στη προσπάθεια τους είτε βελτιωθούν είτε να χτίσουν κάτι καινούργιο και να βάλουν τον οργανισμό σύντομα σε τροχιά νικών. Το πρώτο τζάμπολ δόθηκε ήδη πριν μερικές ώρες με τους Μπούλς να κερδίζουν στο Σικάγο τους Καβς (τάπα του Πάου στον Λεμπρόν σε προσπάθεια για lay up στατελευταία δεύτερα)ενώ ο Κάρι έριξε άρρωστη 40αρα στους «Πελεκάνους», έτσι για το καλησπέρα..

Που κατατάσσεται όμως κάθε ομάδα στη Pole position της σεζόν σύμφωνα με το Hoopfellas; Πάμε μαζί να τσεκάρουμε..






1. GOLDEN STATE WARRIORS: Οι Ουόριορς είναι η ομάδα της «νέας εποχής». Όπως διαβάζαμε παλιότερα σε βιβλία για ένα φουρουριστικό μέλλον και έναν πλανήτη όπου η ανθρωπότητα στρέφεται πάλι στα βασικά και οι Σαολίν (και η δύναμη του πνεύματος) νικούν τα άρματα και τη τεχνολογική υπεροχή. Ωραία όλα αυτά.. Το να μείνεις στη κορυφή είναι το πραγματικά δύσκολο κομμάτι. Κράτησαν τον Ντ. Γκριν και το ρόστερ παραμένει πολύ δυνατό με όλα  τα όπλα που του επιτρέπουν να νικήσει σε οποιοδήποτε στυλ παιχνιδιού. Αν αυτή η ομάδα κάνει το repeat φέτος, έχει τις προδιαγραφές να κάνει κάτι πολύ μεγάλο ιστορικά όσο διατηρεί τον συγκεκριμένο κορμό.


2. SAN ANTONIO SPURS: Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι Σπερς θα αρχίσουν με τον Όλντριντζ στο ρόστερ. Θα χρειαστούν χρόνο για να τον απορροφήσουν και όταν το κάνουν θα είναι πραγματικά καλοί. Τους περιμένω στα τελευταία 25-30 ματς. Μέχρι τότε καλά να’ναι ο Λέοναρντ..


3. CLEVELAND CAVALIERS: Στη δεύτερη χρονιά της επιστροφής του Λεμπρόν το Κλίβελαντ  βλέπει μόνο την κορυφή. Οι Καβς είναι αρκετά έμπειροι για να διαχειριστούν σωστά τη κατάσταση σε μια Ανατολή η οποία τους το επιτρέπει και πατήσουν γκάζι όταν πρέπει για να καθαρίσουν το πλεονέκτημα. Ο Μο Ουίλιαμς είναι ο παίχτης που θα αναλάβει να αποτελέσει τον back up του τραυματία Ίρβινγκ ενώ σημαντικό το ότι κράτησαν τελικά τον Τόμπσον έστω και αργά. Βασικός στόχος αρχικά να ρολάρει ο Λοβ και να μπορέσει η ομάδα να κεφαλαιοποιήσει πραγματικά το ταλέντο του.

4. L.A. CLIPPERS: Δε περιγράφω άλλο.. Με τους Κλίπερς τα έχουμε δει όλα. Η περυσινή ήττα στα playoffs, με τον τρόπο που ήρθε απέναντι σε μια σίγουρα όχι καλύτερη ομάδα, άφησε «μαύρη γη» στο L.A. σε ψυχολογικό επίπεδο. Ο Ρίβερς κατάφερε με ρελανς να κρατήσει τον Τζόρνταν, έφερε δύο σπουδαία εργαλεία όπως ο Σμιθ και ο Λανς Στέφενσον ενώ ελπίζει ότι θα δώσει μια ισχυρή ένεση πνεύματος νικητή με τον expert Πολ Πιρς. Το ρόστερ είναι πλήρες, η επίθεση τους φυσάει. Αλλά τα μεταφυσικά φαινόμενα δεν είναι θέμα της σελίδας μου να τα εξηγήσει..

5. OKLAHOMA THUNDER: Είμαι φαν του Μπίλι Ντόνοβαν και για να είμαι ειλικρινής στεναχωρήθηκα που τον είδα να αποχωρεί από τους Gators όμως καταλαβαίνω ότι η πρόκληση της Θάντερ είναι τεράστια. Ο Ντουράντ δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση, ο Ουέστμπρουκ και ο Ιμπάκα θα είναι εκεί, η ομάδα έχει ποιοτικούς ρολίστες για να αναδείξουν το παιχνίδι των αστεριών τους. Πολλά λεφτά στον Καντέρ ο οποίος πρέπει να μάθει να παίζει άμυνα από την αρχή. Contractyear για Ντουραντούλα με ότι συνεπάγεται..  Η Θάντερ έχει τύχη για να φθάσει ψηλά αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τον προπονητή της όσο και αν σας φαίνεται περίεργο.


6. HOUSTON ROCKETS: Οι Ρόκετς έχουν κατανοήσει ότι είναι πραγματικά σημαντικό να έχουν υγιή στη τελική ευθεία τον Ντουάητ Χάουαρντ . Για αυτό και ετοιμάζεται ο Clint Capela  (ο οποίος έδωσε εξαιρετικά δείγματα στη preseason) o oποίος θα βγάλει βάρος από τις πλάτες του. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει ο Lawson. Ο Μπέβερλι έδινε σούπερ άμυνα και τη πλήρη ελευθερία στον Χάρντεν να είναι ball dominant. Μπορεί ο πρώην γκαρντ του Ντένβερ να είναι αποδοτικός έτσι;

7. MEMPHIS GRIZZLIES: Οι «Αρκούδες» συνεχίζουν στην ίδια κατεύθυνση και θα είναι και φέτος ανταγωνιστικές, όμως κάτι μου λέει ότι τα χρόνια της «μεγάλης ευκαιρίας» βρίσκονται πλέον πίσω. Προσέθεσαν τον Μπαρνς και τον Μπράνταν Ράιτ σε ένα ήδη σκληροτράχηλο και πολύ ικανό αμυντικά σύνολο (που παραδοσιακά μου αρέσει πολύ για το μπάσκετ που πρεσβεύει) όμως τους λείπει το Firepower από τη περιφέρεια το οποίο θα μεγάλωνε το ταβάνι τους.


8. MIAMI HEAT : Α ρε γάτε Πατ πάλι τα κατάφερες και έβαλες μαζί κομμάτια που σε κάνουν διεκδικητή. Η Χιτ με τον Μπος πίσω και τη προσθήκη του Ουίνσλοου έχει όλη την ποιότητα να διεκδικήσει τον τίτλο στην Ανατολή όμως οι πιθανότητες να μείνουν όλοι αυτοί υγιείς είναι ανάλογες με το ενδεχόμενο να βγει πρωταθλήτρια στην Α1 ομάδα εκτός των δύο «αιωνίων». Πέρα από αυτό το Μαιάμι θα χρειαστεί δουλειά γιατί αν τα βάλετε κάτω θα δείτε ότι ο βασικός κορμός δεν έχει πολλά πραγματικά λεπτά μαζί στο παρκέ. Πάντως είναι η μόνη Ανατολική ομάδα που μπορεί να βγάλει No Fear χαρακτήρα σε μια σειρά απέναντι στους Καβς. Αυτή την αίσθηση έχω προσωπικά τουλάχιστον..


9.  CHICAGO BULLS: Πολλά φώτα στραμμένα στο Σικάγο.. Ο Φρέντ Χόιμπεργκ και η Pace & Space επίθεση του καλείται να λύσει το παραγωγικό πρόβλημα των Μπούλς απέναντι σε καλές άμυνες αξιοποιώντας παίχτες όπως ο Μακντέρμοντ όμως το Σικάγο βρίσκεται στην Ανατολή και χωρίς τις αμυντικές τακτικές του Θίμποντο επιτρέψτε μου να παραμένω σκεπτικός.  Εκτός των άλλων η ομάδα θα χρειαστεί τον Νόα όσο το δυνατόν πιο κοντά στα παλαιά στάνταρντς.

10. ATLANTA HAWKS: Ο Σπλίτερ είναι μια καλή, ποιοτική και ίσως υποτιμημένη προσθήκη από τον «αδελφό οργανισμό» των Σπερς και μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό fit στο σύστημα του Mike Budenholzer με την ικανότητα του να πασάρει και να παίξει το Pick & Roll.  Η αποχώρηση του Κάρολ είναι πλήγμα στα μετόπισθεν.

11. NEW ORLEANS PELICANS: O Άντονι Ντέηβις πρέπει όχι απλά να βρίσκεται στις συζητήσεις για το βραβείο του MVP αλλά να ξεπεράσει τον εαυτό του για να ματσάρουν οι Πέλικανς τα προβλήματα τραυματισμών στη περιφερειακή γραμμή που τους κόβουν τα φτερά. Είναι πολύ καλύτερη ομάδα από όσο νομίζουν οι περισσότεροι εάν βρεθούν όλοι μαζί για μεγάλο διάστημα χωρίς απώλειες.


12. MILWAUKEE BUCKS Το πείραμα γενετικής του Κιντ συνεχίζεται. Ο κόουτς των Μπακς στόχευσε στο να βελτιώσει τη παραγωγικότητα της ομάδας και σε αυτή τη κατεύθυνση υπέγραψε τον Μονρό. Δε ξέρω πως θα λειτουργήσει βέβαια σε μια ομάδα που φείδεται καλών σουτέρ. Οι Μπακς πάντως αναμένεται να ανεβάσουν κι άλλο τον πήχη στην άμυνα τους και αυτό αποτελεί την ασφάλεια όχι μόνο για είσοδο στη post season αλλά και για μια θέση όσο το δυνατόν ψηλότερα στην Ανατολή.



13. WASHINGTON WIZARDS: Χωρίς τον Πιρς οι Ουίζαρντς έχασαν αρκετό από το «δηλητήριο»  που κρατούσαν για τη post season. Ο Ράντι Ουίτμαν χαμηλώνει του «Μάγους» στοχεύοντας να παρουσιάσει Small Ball το οποίο θα δημιουργήσει περισσότερους χώρους στον Ουόλ ώστε να δράσει σε ένα πλαίσιο με αρκετό floor spacing φέτος.

 14. TORONTO RAPTORS: Οι Ράπτορς έχασαν τον Αμίρ Τζόνσον αλλά κόλλησαν δίπλα στον πολύ φορμαρισμένο Λόουρι και τον Ντε Ρόζαν, τον Ντεμάρ Κάρολ. Πολύ καλό core. Ξέρετε.. Στο μπάσκετ της Ευρώπης οι τάσεις οδηγούν στο να πληρώνονται αδρά οι mobile ψηλοί. Στην Αμερική το αντίστοιχο trend είναι οι 3&D Wings που ανοίγουν τον χώρο και στρώνουν το χαλί για τους σούπερ σταρς..

15. UTAH JAZZ: Μια ημέρα θα κάτσω να σας γράψω για τον κόουτς Κουίν Σνάιντερ του οποίου τη φιλοσοφία και τις αρχές γνωρίζω πολύ καλά (από τη θητεία του δίπλα στον Μεσίνα) και έχω μελετήσει. Η Τζαζ σάρωσε στο (σχεδόν) δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν (19-10) βελτιώνοντας κατακόρυφα την άμυνα της. Περιμένω «συνέχεια» εδώ.


16. BOSTON CELTICS: Ξέρετε ότι γουστάρω Στίβενς. Τον θεωρώ επιστήμονα και ένα λαμπρό μυαλό στη νέα εποχή του αθλήματος για αυτό και εκφράστηκα στην ανακοίνωση της πρόσληψης του δύο χρόνια πριν τόσο θετικά. Με Τζόνσον-Λι οι Κέλτες έβαλαν έξτρα ποιότητα στη γραμμή ψηλών ενώ το backcourt είναι ακόμα πιο βαθύ. Προσέξτε τον R.J. Hunter που μπορεί να αποτελέσει κάτι ξεχωριστό σε βάθος διετίας-τριετίας.  Κομβικό το performance του Σμαρτ. Η Βοστόνη έχει επιλέξει στη λίγκα των σταρς να έχει πολλούς καλούς παίχτες αντί δύο-τριών σούπερ σταρς και αυτό είναι η κόλαση και ο παράδεισος της. Μπορεί να λειτουργήσει στη κατεύθυνση για το παραπάνω βήμα;



17. DETROIT PISTONS: Στην Αμερική δε βλέπω πολύ αγάπη για τους Πίστονς όμως εμείς οι Ευρωπαίοι που είμαστε πιο γάτοι και βλέπουμε πιο μακριά πάμε κόντρα. Αυτοί οι Πίστονς  είναι σαφώς πιο λειτουργικοί και έχουν δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε να παράγουν πραγματικά. Με τον Mάρκους Μόρις και τον Ιλιασόβα στα φόργουορντς (θυμάστε στο Ορλάντο τον ρόλο του Ρασάρντ Λίουις..) τον Κάλντουελ Πόουπ στο «2», ο Βαν Γκάντι έχει δημιουργήσει μια Floor Spacing Version των Πίστονς βασισμένη πλέον 100% στα δικά του πιστεύω δημιουργώντας όλο το χώρο για το δίδυμο Ντράμοντ-Τζάκσον. Ο Στάνλεη Τζόνσον είναι NBA ready και αρκετά καλός παίχτης. Μαύρο άλογο στην Ανατολή το Ντιτρόιτ..

18. DALLAS MAVERICKS: Εκτιμώ πολύ τον Καρλάισλ. Τον θεωρώ ως έναν εκ των καλύτερων κόουτς στη λίγκα. Παρ’όλα αυτά εκτιμώ πως φέτος τα πράγματα παραείναι δύσκολα.. Η κωλοτούμπα του ΝτεΆντρε Τζόρνταν άλλαξε όλο το ρου της σεζόν τη στιγμή μάλιστα που οι Μάθιους (πολύ καλός παίχτης)-Πάρσονς είναι αμφίβολο το πόσα παιχνίδια θα παίξουν φέτος..
.

19. INDIANA PACERS:  Οι Μπερντ-Βόγκελ αποφάσισαν ότι πρέπει να ξημερώσει καινούργια ημέρα στο μπάσκετ της Ιντιάνα και άλλαξαν εντελώς προσανατολισμό. Οι Πέησερς μετακινούν τον Πολ Τζορτζ στο «4», πηγαίνουν σε Small Ball και γίνονται σαφώς πιο γρήγοροι. Το πιο σημαντικό σημείο σε ένα τέτοιο πρότζεκτ  είναι δέσμευση. Και ο Τζορτζ μου δίνει την εντύπωση ότι διακρίνεται από σκεπτικισμό..

20. PHOENIX SUNS Μπααα.. Δε με πείθουν. Ναι φέτος φαίνονται πιο ορθολογικοί και έχουν παίκτες που μπορούν να αμυνθούν αλλά κάτι μου λέει ότι εάν ο Τσάντλερ δεν έχει τις ίδιες αντοχές (φυσικό πλέον) το οικοδόμημα μπορεί να καταρρεύσει. Ενδιαφέρον το δίδυμο Bledsoe-Knight και ο T.J. Warren στο φτερό.

21. SACRAMENTO KINGS: Ομάδα-ερωτηματικό. Ο Τζορτζ Καρλ έφερε ποιότητα στη Καλιφόρνια φέτος υπογράφοντας τον Ρόντο, τους Μπελινέλι-Κουφό και τον Κόλεη-Στάιν στο ντραφτ αλλά είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς θα καταφέρει να κρατήσει τους πάντες ικανοποιημένους βάζοντας τους να παίξουν μαζί. Σκεφτείτε τις προοπτικές που έχει το ζευγάρι Rondo-Cousins.. Σκεφτείτε επίσης τις προοπτικές που έχει το ίδιο ζευγάρι  να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αναγκάσει τον Βλάντε Ντίβατς να κάνει τρέηντ μέχρι και τους οπαδούς..

22. CHARLOTTE HORNETS: Ο τραυματισμός του Kid-Gilchrist ταβάνιασε απότομα τα όνειρα των Χόρνετς για  ανοδική πορεία. Κρίμα γιατί θα δυσκολευτούν να κεφαλαιοποιήσουν τη κινητικότητα τους στην off season όταν πρόσθεσαν του Batum, Lin (και οι δύο φέρνουν playmaking σε μια περίοδο όπου η ομάδα χρειάζεται από τον Kemba Walker έναν λιγότερο ball dominant χαρακτήρα), Hawes, Hansbrough και φυσικά έναν efficient σκόρερ ψηλό όπως ο Κaminsky.


23. N.Y KNICKS: Oι Νικς σε αντίθεση με ότι πιστεύει η κοινή γνώμη κινήθηκαν σωστά στην αγορά υπογράφοντας αθλητές που μπορούν να παίξουν στο σύστημα τους που ήταν και η πιο σωστή λύση από τη στιγμή που οι 1-2 τοπ στόχοι τους είχαν προτεραιότητα άλλες ομάδες. Φέτος ο Φίσερ έχει δουλέψει στο να παρουσιάσει μια ομάδα που θα ψάξει πόντους στο τρανζίσιον (ήταν τραγικοί οι Νικς πέρυσι σε αυτό το κομμάτι) και σπρώξει τη μπάλα πιο γρήγορα συνεχίζοντας φυσικά να βασίζεται στη τριγωνική επίθεση. Ο Ο’Κουίν είναι πολύτιμος από τον πάγκο, ο Γκραντ πολύ καλή προσθήκη στα γκαρντς και ο Ντέρικ Ουίλιαμς (σούπερ preseason στη second unit) χρειάζεται περισσότερα λεπτά μαζί με τον Μέλο. Ο Πορζίνγκις πέφτει κατευθείαν στα βαθιά. Επιτρέψτε μου να έχω δεύτερες σκέψεις.. Αλλά καταλαβαίνω ότι ο οπαδός-πελάτης του Γκάρντεν πρέπει να έχει πραγματικά σοβαρούς λόγους να έρθει και να πληρώσει. Στο πρόσωπο του νεαρού ο Φιλ προσπαθεί να δημιουργήσει έναν.. Αν και ακόμα σκέφτομαι πόσο θα ταίριαζε σε αυτούς του Νικς ο Winslow ή ο Mudiay..

24. ORLANDO MAGIC: Το Ορλάντο είναι ίσως η ομάδα με το περισσότερο νεανικό ταλέντο στη λίγκα όμως υπό τον Σκάιλς καλείται να κάνει το μεγάλο αμυντικό Step up. Η επίθεση στο μισό γήπεδο θα είναι ένα θέμα καθώς η beyond the arc εκτέλεση λείπει από το ρόστερ. Πάντως το μείγμα των Πέητον, Ολαντίπο, Χεζόνια,  Βούτσεβιτς, Γκόρντον, Χάρις είναι αν μη τι άλλο ελκυστικό. Πολύ..



25. LA LAKERS: Ίσως το μεγαλύτερο λάθος των Λέηκερς ήταν ότι δεν ήταν ξεκάθαροι με τον εαυτό τους. Το μπέρδεψαν λίγο το πράγμα.. Ενώ έχουν έναν καλό κορμό νέων παιχτών με τους Ράσελ-Ραντλ-Κλάρκσον (οι οποίοι αποτελούν την επόμενη ημέρα στο Λ.Α.) έβαλαν ως γαρνιτούρα παίχτες όπως οι Λου Ουίλιαμς (σε ένα ήδη συνωστισμένο back court) Χίμπερτ, Μπας οι οποίοι δε ξέρω πόσο μπορούν να βοηθήσουν τα νέα αυτά να αναπτυχθούν καθώς οι συγκεκριμένοι θα κολλούσαν ως κινήσεις σε ομάδα που θέλει να νικήσει τώρα. Το χάιδεμα του μεγάλου Κόμπι θα κοστίσει μερικά χρόνια στον οργανισμό μέχρι να ξαναγίνει ανταγωνιστικός.

26. DENVER NUGGETS: Το Ντένβερ έχει δημιουργήσει το περιβάλλον και τις συνθήκες για να ξεκινήσει να χτίζει κάτι καλό όμως απέχει 2 τουλάχιστον χρόνια από αυτή την ημέρα. Ο Mudiay είναι καλός παίχτης αλλά θέλει πολλά χιλιόμετρα ακόμα για να μάθει το παιχνίδι, πόσο μάλλον να ηγηθεί. Ο Lauvergnee που αποτελούσε μετά το τέλος της προπέρσινης σεζόν πρόταση της σελίδας για να συμπληρώσει τη front court του Ολυμπιακού έφτασε να διεκδικεί θέση βασικού δίπλα στον Φαρίντ. Πως αλλάζουν οι καιροί..

27. MINESOTA TIMBERWOLVES: H σκιά του Φλιπ Σόντερς θα πλανιέται πάνω από το Target Center για αρκετό καιρό. Έχουν τα δύο τελευταία Νο1 Draft Picks (Ουίγκινς, Τάουνς) και ένα εξαιρετικό πυρήνα νεαρών παιχτών καθοδηγούμενους από το leadership του Γκαρνετ όμως η φετινή χρονιά θα τρέξει για να τους βοηθήσει να συμπεράνουν πως μπορούν να βάλουν όλα τα κομμάτια να παίξουν σωστά μαζί. Είναι φυσικά πολύ καλύτεροι από αυτό που έδειξαν στη preseason.  Σημαντικό να μείνει υγιής ο Ρούμπιο ώστε να ταΐσει τους υπόλοιπους.

28. BROOKLYN NETS: Δε βλέπω τίποτα.. Οι Νετς έριξαν το κόστος τους σαν ομάδα αλλά δεν έχουν picks για το καλοκαίρι όποτε και  περιμένουν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του Τζο Τζόνσον για να επανέλθουν ενεργοί στην αγορά. Μόνο θετικό το ότι έχουν καλό προπονητή. Ο Χόλινς μπορεί να μαζέψει κάπως τα πράγματα σε ένα σύνολο που θέλει να νικήσει αλλά φαίνεται ότι δε μπορεί. Α ρε Μπρουκλινάρα, αξίζεις καλύτερη ομάδα..

29. PORTLANT TRAIL BLAZERS: One man Show από Λίλαρντ (θα είναι στους τοπ-σκόρερς της λίγκας) με λίγη από C.J. McCollum. Το οικοδόμημα γκρεμίστηκε σαν φτιαγμένο από τραπουλόχαρτα. Δε βλέπω τίποτα  για φέτος.. Μου άρεσε που έφεραν στο Όρεγκον τον Noah Vonleh.



30. PHILADELPHIA 76ers: Είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό το πώς θα λειτουργήσει το δίδυμο Νόελ-Οκαφόρ μαζί καθώς μπορεί να κυριαρχήσει στη λίγκα τα επόμενα χρόνια και να αποτελέσει τη βάση για την ομάδα της Phily που θα αρχίσει σύντομα να νικάει. Το ξεκίνημα δε θα είναι εύκολο για την post offense του πρώην Blue Devil μιας και οι Σίξερς δε θα έχουν στη διάθεση τους  τους  δύο snipers, Κόβινγκτον και Στάουσκας που θα άνοιγαν τις άμυνες για τον Οκαφόρ. Πάμε για υψηλό pick και πάλι το καλοκαίρι όπως καταλαβαίνετε..

298 σχόλια:

  1. Να αφήσουμε εδώ σε μια γωνίτσα και μία αναλυτικότατη παρουσίαση όλων των ομάδων του ΝΒΑ που έγινε από το Ball Hog:

    http://www.theballhog.net/2015/10/25/the-ball-hog-nba-previews-2015-16/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κύριε καθηγητά. Οι Σπερς την άνοιξη δε θα παίζονται. Ειδικά αν ο Πάρκερ είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Και αυτό ακριβώς απεύχεται ο Λεμπρόν. Γιατί είναι η ομάδα που δε θα μπορέσει να κερδίσει.
    Ο Μανωλόπουλος φαίνεται ότι έχει αλλάξει τουλάχιστον το κλίμα στην ΑΕΚ. Αρειανάρα μεγάλο διπλό. Κρίμα για τον ΠΑΟΚ. Πολλά χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα κάτι έχει κάνει γιατί φάγαμε μόνο 24 στο δεύτερο. Ξεκίνησε Σαρικόπουλο, καλός ο Ανοσίκε (6 πόντους 6 ριμπάουντ 3/3 σ.) Στο ΝΒΑ τώρα. Βλέπω Λεμπρόν φέτος. Θα βγεί εύκολα δύσκολα από την Ανατολή και θα πάει λυσσασμένος. Οι Ουόριορς δύσκολα θα ξαναφτάσουν τελικούς ακόμα και με το Νο1 στη κανονική. Βλέπω κάτι σαν Ρόκετς-Καβς.

      East Eagle

      Διαγραφή
  3. jim καλησπερα!!βλεπω μεγαλο ανταγωνισμο στην ανατολη-σε σχεση με το περυσινο χαλι!θα εβαζα προσωπικα σιγουρους καβς-μπουλς-ραπτορς-πεισερς-χιτ-μπακς και τις αλλες 2 θεσεις μεταξυ γουιζαρτς-σελτικς-χοκς-πιστονς!εχεις αρκετα χαμηλα πιστευω τους πεισερς..!στη δυση οι 6 προφανεις ομαδες σιγουρες-απο εκει και περα πολλα ερωτηματικα με κινγς-μαβς-πελικανς..εδω εχεις πολυ ψηλα πελικανς-θελω ξεχωριστο αρθρο για τζαζ αν μπορουν να συνεχισουν την περυσινη πορεια στο β'μισο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oi Pacers οριακά οχτάδα φίλε.Χοκς πολύ καλύτερη ομάδα

      Διαγραφή
    2. Pacers τουλάχιστον πεντάδα φίλε. Μόλις θα αποκωδικοποιούσουν το νέο στυλ θα τους δεις. Το δίδυμο Χιλ-Έλις θα είναι δύναμη και ο Τζορτζ πάει για μεγάλα πράγματα. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι η άμυνα τους.

      Manos

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα. Sportsfan θα παίξει για Τζαζ αφού σας το έγραψα..!

      Διαγραφή
  4. Τον πρωτο λογο Γουοριορς,Καβαλιερς και ισως Σπερς για τον τιτλο,με την Οκλαχομα και τους Κλιπερς να καραδοκουν...Μινεσοτα-Μιλγουοκι εχουν δρομο να διανυσουν αλλα αποτελουν ισως τα ανερχομενα franchises του μέλλοντος για το ΝΒΑ...Ενδιαφεροντα συνολα εχουν οι Χωκς και οι Γκριζλις,χωρις να ελπιζουν πολύ ψηλα βεβαια...Χιτ,Λεικερς,Μπουλς και Νικς και Σελτικς εχουν ονομα αλλα όχι ομαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ σημαντικό το ποια ομάδα θα αποφύγει το μεγάλο τραυματισμό. Οι Χιτ για παράδειγμα αν είναι υγιείς στα πλειοφς μπορούν να κερδίσουν τους πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Μαιάμι θα έχει τον Γουέηντ μόνο για 40-45 παιχνίδια και με το ζόρι θα τερματίσει όγδοο. Εκεί θα έχει την ευκαιρία του, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

      Διαγραφή
  6. Καλησπερες,δημητρη(πολυχρονος για προχθες) μερικες επισημανσεις για το παουερ ρανκινκ.
    -Φοβαμαι οτι οι σπερς θα γινουν οι λεικερς του 04, γκαρι πειτον-κομπε- καρλ μαλοουν-σακιλ(με το ντεβιν χαρις στο 3),εκεινη η all star και ΗΟF ομαδα περασε με ζορι τους τιμπεργουλβς του μακαριτη φλιπ σοντερς και των κασελ-γκαρνετ και σχεδον σκουπηστηκε απ τους πιστονς 4-1 στους τελικους....Αλλη ομαδα βεβαια αλλος κοουτς αλλα αρκετα μεγαλα παιδια και ζορικη η Δυση φετος.
    -Απορω με ολους τους αναλυτες για τους χιτ....ΝΑΙ θα εχουν το ντραγκιτς απ την αρχη της περιοδου αλλα υπαρχουν παρα πολλα ΑΝ, αν θα ειναι καλα ο γουειντ ποσο θα παιξει ο ντενγκ και κατα ποσο ειναι ενταξει ο Μπος;;Θα μπουν πλει οφ πιστευω αλλα δεν θα πανε μακρια...
    -Το μιλγοουκι εως οτου γυρισει ο κανονικος τζαμπαρι ειναι παρα πολυ θνητη ομαδα που θα αμυνετε καλα αλλα θα εχει αδυναμιες,μου αρεσει ο Βασκεζ ομως εχασαν μετα το ναιτ που εφυγε το χειμωνα αρκετους που τραβαγαν το σκορ(νταντλε'ι'-ιλιασοβα κυριως).
    -Τους πεισερς και τη σαρλοτ τους βλεπω σχετικα καλους και ανταγωνιστες για πλει οφ,μου αρεσει ο μαιλς τερνερ αρκετα ενω ο μπατουμ μπορει να κανει τη διαφορα σε αμυνα κ'επιθεση, το ορλαντο ειναι η ομαδα που λογικα με 1-2 κηνησεις σε λιγα χρονια θα μπορει να φθασει μακρια στην ανατολη.
    Για τους πιστονς περιμενω να δω πως θα ανταποκριθουν σε ομαδες που θα τους κοψουν το πικ εν ρολ των τζακσον-Ντραμοντ οπως η γιουτα με το γκομπερ σε λιγη ωρα,το σουτ ειναι ευχη και καταρα βεβαια εχθες με 12/34 τριποντα κερδισαν το ματς λογο της μεγαλης αδυναμιας της ατλαντα στο ριμπαουντ(19 διαφορα),σιγουρα θα ειναι ομαδα βανγκαντι και σιγουρα θα ειναι καλυτερη απο περσυ δεν ξερω ομως εαν θα φθασει,ειδικα μεχρι να γυρισει ο τζενιγκς οι πιστονς εχου θεμα στο κεφαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άκη, πιατευω φέτος οι πιστονς θα είναι κοντά αν όχι μέσα στα πλέι οφ, κ Μόρις είναι εξαιρετική κίνηση κ πέρασε στα ψηλά, η ομάδα έχει spacing κ ο Pope δείχνει ανεβασμένος, κριτήριο για εμένα το πόσο καλά θα σουτάρει αναμένω κ την επιστροφή τζενινγκς να δουν τι θα γίνει εκει. Εμάς μην μας φοβάσαι, όταν έρθει η ώρα θα είμαστε εκεί αλλά μια μικρή ανησυχία την έχω δε το κρύβω.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα. Βλέπει κανείς τους Λέικερς ανταγωνιστικούς για μια θέση στην οχτάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει..
      Σκέψου οτι στην ίδια περιφέρεια πρέπει να αφήσεις έξω μια ομάδα με ρόστερ ανώτερο, οπότε αυτό και μόνο θα αποτελεί υπέρβαση για τους Λέικερς και αποτυχία για την οποιαδήποτε άλλη ομάδα.
      Υποθετικά σε σχέση με πέρσυ θα μείνει εκτός το Πόρτλαντ αλλά την θέση του θα καπαρώσει η Οκλαχόμα.
      Εκτός αν υποθέτεις ένα σενάριο με εκτός το Ντάλλας και τους Πέλικανς.
      Γενικά θα είναι hyperoverachievers αν μπούν 8άδα.

      ΜαρΚεΖ

      Διαγραφή
    2. Αν ρολάρει ο Ραντλ και ο Ράσελ γιατί όχι? Για τον πρώτο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια

      Διαγραφή
  8. Μεγαλη μαχη Τζιμ,θα γινει φετος στο NBA.Ταυτοχρονα στηνονται και ομαδες με πολυ υλικο-ταλεντο που ειναι σιγουρο οτι θα αρχισουν να ανεβαινουν τα επομενα χρονια.Ομαδες οπως η Μινεσοτα,η Γιουτα,το Μιλγουοκι,το Ορλαντο,Ταυτοχρονα εκτοξευεται και το σαλαρι καπ απ του χρονου.Ομαδες οπως το Μιλγουοκι θα μπορουν να κρατησουν ολη την πενταδα με μεγαλα συμβολαια.

    Σπουδαια δουλεια στο Σαν Αντονιο που εχουν παικτες στο ροστερ και τους πληρωνουν στο ενα πεμπτο της αξιας τους οπως οι Μανου,Ντανκαν και απο φετος ο Γουεστ με συμβολαιο βετερανου.Ειδικα η φροντλαιν τους ειναι απιστευτη ενω ταυτοχρονα με τους τιτλους που διεκδικουν φτιαχνουν και την ομαδα για τα επομενα χρονια.Εχουν πληροτητα σε ολες τις θεσεις εκτος ισως απο ενα μπακ απ στο 3 αν και ο μικρος ο Αντερσον μπορει σε αυτο το περιβαλλον να αναπτυχθει.Ειναι τετοιοι οι χωροι που δημιουργουνται στην επιθεση των Σπερς που θα μπει ευκολα ο Ολντριτζ με το σουτ που διαθετει.

    Για τους Γουοριορς τι να πουμε...Απ τις καλυτερες ομαδες που εχουν στηθει μεσω ντραφτ.Τους αξιζε ο τιτλος και τον κατεκτησαν.Ειναι εντυπωσιακοι και τους βλεπεις να γραφουν απο παντου ή βλεπεις διαφορες ιδεες απ τον προπονητη τους
    οπως τον Γκριν να κατεβαζει την μπαλα και να στηνει επιτοπου πικ μπερδευοντας την αντιπαλη αμυνα που εχει να μαρκαρει 2 χεραδες τους Καρυ-Τομπσον.Πρεπει ομως φετος να υπερασπιστουν τον τιτλο.

    Οι Κλιπερς ειναι ατυχοι στα κρισιμα,τους ζαλιζουν και με αυτο το καραγκιοζιλικι φαουλ στον ψηλο που βαραει ολο βολες και στο τελος χυνουν το γαλα.Πολυ θεαματικη ομαδα,η οποια μπορει φετος να κανει ενα βημα παραπανω.

    Το Χιουστον ειναι παντα ερωτηματικο στα πλει οφ.Μεγαλη επιθεση αλλα μουφα αμυνα που μετραει τοτε.Και γω περιμενω να δω πως θα κολησει ο Lawson και σε τι κατασταση θα ειναι ο Χαουαρντ.

    Η Οκλαχομα ισως παιζει για τελευταια χρονια με το διδυμο Ουεστμπρουκ-Ντουραντ.Αυξανει του χρονου το σαλαρι καπ αλλα ισως οι χορηγοι τον πανε σε μεγαλη αγορα τον Ντουραντ.Πληρης ομαδα σε βασικους-αναπληρωματικους.

    Στο Μεμφις αυτο που λειπει παντα ειναι το αξιοπιστο μακρινο σουτ απο τους πλαγιους.Χρειαζοταν παικτες οπως ο Αριζα και ο Καρολ στο 3 και ο Κορβερ και JJ Redick στο 2,ενω ο Κονλει στα δυσκολα ειναι ατυχος και λειπει,αλλοτε παιζει με κατι μασκες,τιμωρουνται οι παικτες τους κτλ.Παντως εχουν το καλυτερο παιχνιδι στο ζωγραφιστο στην λιγκα και τον καλυτερο Σεντερ.

    Η ανατολη ειναι δυο επιπεδα κατω σε σχεση με τη Δυση
    Το Κλιβελαντ εκανε το λαθος της 20ετιας δινοντας τον Γουιγκινς για Λοβε με 20 μυρια το χρονο ενω θα ειχε τον μικρο με ρουκι συμβολαιο για 3 χρονια και με το σαλαρι καπ να εκτοξευεται απ του χρονου.Αν ειναι υγιεις ειναι στα 3-4 φαβορι για την κατακτηση του τιτλου.Ο Λεμπρον αν παιξει 4 και ποσταρει δεν μαρκαρεται απο κανεναν αλλα του αρεσει να τρεχει τις επιθεσεις.

    Οι Μπουλς θα σουταρουν πολυ φετος ενω εχουν πολυ δυνατο υλικο.Ολα εδω εξαρτωνται απο την τυχη του Ροουζ.Πολυ καλη ομαδα Τζιμ με καλο υλικο.Ειναι ο μεγαλος ανταγωνιστης του Κλιβελαντ στην ανατολη.Χτες χωρις Ιρβινγκ κερδισαν οι Μπουλς με πολυ καλο τον Μιροτιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Μαιαμι περιμενω με ενδιαφερον να το δω φετος ενω η Ατλαντα ειναι πολυ καλη ομαδα με καλο σουτ απ εξω αλλα και παιχνιδι μεσα.Ισως της λειψει ο Καρολ...
    Χτες εχασε απο Πιστονς οι οποιοι μου αρεσουν φετος.Ειδικα το 1 και το 5.Το μονο προβλημα ειναι πως θα δεσουν οι Τζακσον και Τζενικγς μολις γυρισει ο δευτερος.

    Πολυ καλοδουλεμενη ομαδα η η Βοστωνη.Ισως απεχει 1,5 σταρ απ το μπαμ.Ο ψηλος ο Λι θα βοηθησει πολυ.Με ενδιαφερον περιμενω και γω να δω το πειραμα στο Σακραμεντο και ποτε θα κανουν το τρειντ με τον Καζενς.Η Ουασιγκτον απ την πλευρα της εχει πολυ καλη τριαδα στην περιφερεια με Γουολ,Μπιλ,Πορτερ.Για να τους δουμε και αυτους.

    Πολυ ταλαντουχες ομαδες οι Γιουτα,το Ορλαντο και η Μινεσοτα.Θελω να δω πια απ τις τρεις στην πορεια θα ανεβει πιο πολυ.Ειδικα η Μινεσοτα εχει μαζεψει πολυ ταλεντο σε ψηλους και κοντους.Λιγο πριν φυγει ο κοουτς προλαβε και εφερε τον Γκαρνετ πισω και η ομαδα θα εχει εναν δασκαλο στα αποδυτηρια.
    Αυτος ο Σαμπαζ τι παικταρα ειναι Τζιμ;
    Τους παιρνει να κανουν μεχρι και ανταλλαγη τους Ρουμπιο-Πεκοβιτς.Γενικα εχουν κανει πολυ καλο στησιμο ομαδος απο ντραφτ και ανταλλαγες.Απεχουν λιγα χρονια και λιγες σωστες κινησεις ακομα απ το μπαμ.

    Μπαμ που μπορει να κανουν οι Μπακς στην επομενη διετια στην ανατολη.Αν με μετριες ομαδες παιζουν πλει οφ,καποια στιγμη θα κανουν την εκρηξη τους.Στην αμυνα μπορουν να αλλαξουν σε ολα τα μαρκαρισματα,ενω παιζουν με 3 φοργουορντς στο 2-3-4.Ο Μονρο θα βοηθησει γιατι δινει ογκο και ποστ παιχνιδι ενω εχει πολυ καλη πασα για ψηλος να τους βρει στα κοψιματα ή να την πεταξει στο τριποντο.Μολις μπει υγιης ο Παρκερ και δεσει με την ομαδα θα δουμε πολυ θεαματικο μπασκετ που θα παιζει πιεστικη αμυνα.θα κλεβει πολλες μπαλες και θα τρεχει στο γηπεδο.Εχει σχετικα καλο μακρινο σουτ με Μιντλετον,Μαγιο,Παρκερ,Κοπλαντ,Βονς αλλα και απο Βασκεζ,Bayless και τον δικο μας που εχει βελτιωθει πολυ σε αυτο το κομματι.Αλλα και στο ζωγραφιστο θα ειναι δυνατοι με ποστ παιχνιδι,κοψιματα και μπασιματα.Γενικα πληρες ροστερ με πολυ καλο προπονητη(απ τα καλυτερα γκαρντ ολων των εποχων)και καποιους μικρους παικτες στα χερια του που θα γινουν απ τους καλυτερους στην λιγκα.Θα περιμενω να τους δω με ενδιαφερον...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τους Θάντερ περιμένω φέτος μεγάλη σεζόν για πολλούς λόγους. Έχουν επίσης ένα κρυμμένο αβαντάζ. Αν και είναι στην Δύση που είναι πραγματικό σφαγείο, η Νόρθιστ Ντιβίζιον είναι από τις πιο αδύνατες Ντιβίζιονς του ΝΒΑ. Έχουν τρεις αντιπάλους που δεν έχουν ελπίδα για πλέι οφ (Μινι, Ντένβερ, Πόρτλαντ) και έναν που θα το παλέψει (Γιούτα). Αυτό έχει σημασία γιατί κάθε ομάδα του ΝΒΑ παίζει απαραίτητα 4 παιχνίδια με τις άλλες ομάδες της Ντιβίζιον της, ενώ παίζει επίσης και 2 παιχνίδια με τις ομάδες της άλλης περιφέρειας. Οι Θάντερ επομένως θα παίξουν 46 από τα 82 παιχνίδια τους με την Ντιβίζιον τους και την αδύνατη Ανατολή. Ακόμα και 10 ήττες να κάνουν σε αυτά τα παιχνίδια (που δεν θα κάνουν), τους αρκεί να είναι στο 50% με την υπόλοιπη Δύση για να καβατζάρουν τις 54-55 νίκες. Προσωπικά νομίζω ότι δύσκολα θα μείνουν κάτω από τις 60 νίκες και θα χτυπήσουν τους Γουόριορς για την πρώτη θέση της Δύσης.

    Κάτω από Γουόριορς-Θάντερ (που προσωπικά ελπίζω να είναι και ο τελικός της Δύσης τον Μάιο), βλέπω κατά σειρά τους Ρόκετς (ιδανική ομάδα για regular season αλλά στα πλέι οφ δεν...), Κλίπερς, Σπερς (θα προβληματίσουν με τον Όλντριτζ, νομίζω από χρόνου θα τους δούμε καλά), Γκρίζλις, Πέλικανς (που μπορεί και παραπάνω αν ο Ντέιβις κάνει το μεγάλο άλμα), και οριακά Γιούτα πάνω από το Ντάλας.

    Στην Ανατολή νομίζω η πιο ενδιαφέρουσα Ντιβίζιον είναι η Σάουθιστ όπου Μαϊάμι, Γουάσινγκτον και Ατλάντα θα κονταροχτυπηθούν με περίπου ίσες πιθανότητες (όπως φαίνεται τώρα) - νομίζω όποιος κερδίσει αυτήν την κούρσα θα είναι και δεύτερος στην περιφέρεια πίσω από το Κλίβελαντ. Στα Αμερικάνικα μήντια ακούγονται πολλές επιφυλάξεις για τους 'δικούς μας' Μπακς - αν και στην Ανατολή δύσκολο να χάσουν τα πλέι οφ. Υπάρχουν όμως τουλάχιστον 5 ομάδες αν όχι καλύτερες (μόνο) τότε πιο έμπειρες από αυτούς (οι τρεις της Σάουθιστ συν Κλίβελαντ, Σικάγο). Δύσκολο επομένως να πάνε πάνω από το 6 στην Ανατολή, θέση που προσωπικά νομίζω ότι τελικά θα πάρει ο νικητής της σταθερά μέτριας και θλιβερής Ατλάντικ - Τορόντο ή Βοστώνη (θυμίζω ότι από φέτος η πρώτη θέση της Ντιβίζιον σταματάει να εξασφαλίζει πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα των πλέι οφ της περιφέρειας).

    Για τους δικούς μου Νικς έχω να πω ότι είμαι συγκρατημένα μη-απαισιόδοξος (τόσο καλά). Ο Πορζίνγκις δείχνει σοβαρό και πειθαρχημένο άτομο και γενικά ακομπλεξάριστος. Το σάλαρι καπ αδειάζει από τα συμβόλαια-καρκίνους, ο Καρμέλο επιστρέφει και θα παίξει για την ανταλλαγή του (που προσωπικά περιμένω αν όχι μέσα στην σεζόν, σίγουρα το καλοκαίρι), ενώ η ομάδα θα είναι αρκετά κακή για να πάρει άλλο ένα υψηλό πικ. Μετά τις 17 νίκες πέρσυ (ιστορικό χαμηλό), μια βελτίωση στις 25-27 νίκες (μπορούν και παραπάνω, αλλά θα παίξει tanking προς το τέλος) είναι δυνατή.

    Προβλέψεις

    Τελικοί Ανατολής: Κλίβελαντ-Σικάγο
    Τελικοί Δύσης: Γκόλντεν Στέιτ-Οκλαχόμα
    Τελικοί: Γκόλντεν Στέιτ-Κλίβελαντ, νικητές οι πρώτοι αλλά σε πολύ ανταγωνιστικούς τελικούς

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο φίλος. Για κάποιο λόγο δε βλέπω τη καλύτερη ομάδα (Ουόριορς) να παίζει τελικούς φέτος.

      Διαγραφή
    2. den exoume draft pick prwtou gurou tou xronou bro
      den paizei tanking

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα τζιμ, ωραίο άρθρο κ μου αρέσει που μιλάς κ για διάφορους παίχτες ώστε να τους προσέξουν όλοι μέσα στη χρονιά, στα πιο πολλά θα συμφωνήσω, διαφωνία με okc, πάνω από κλιπερς κ για εμένα η μεγάλη νέμεσις μας στο δρόμο για το τίτλο!! Οι πρώτοι είναι σωστοί κατά τα άλλα, warriors για εμένα δεν έχουν φθάσει στο ταβάνι τους σαν ομάδα, εμείς όπως λες θα αργήσουμε να ρολαρουμε. Χιουστον έχω ερωτηματικά με λοουσον κ χαουαρντ, δε πρέπει να βγει από 5αδα ο μπεβερλι. Μεμφις οπως τα λες σαν να περασε ο κυκλος τους αλλα θα ειναι εκει κ φετος να τα δωσουν ολα.
    Τορόντο ουιζαρντ καλές ομάδες κ ίσως μπορούν να γίνουν τα dark horse της ανατολής, κ λίγο πιο πίσω τα ελάφια που δε θεωρώ ότι έχουν καλύτερη ομάδα , ίσως στο τέλος της χρόνιας.
    2 λόγια για Μπουλς, μιαμι, κριτήριο η υγεια κ για τις 2 ομάδες, περιμένω να δω πως θα παίζουν στο β μισό κ οι 2, νέος προπονητής από την μία με νέες ιδέες κ ένα ροστερ που μου αρέσει, του δίνω ήδη ένα πόντο για το ότι έφερε το μιροτιτς 5αδα κ έσπασε το βαρύ δίδυμο νοα/γκασολ ασχέτως αν ο νοα ξαναχτύπησε προχθές! Από την αλλη το μιαμι μς ένα ροστερ που δεν έχει παίξει τόσο πολύ μαζί κ με έναν υπερεκτιμημενα ντραγκιτς θα μου επιτρέψεις να πω, καλή η προσθήκη του γκριν για μιαμι ειδικά τις κακές/απών βραδιές του ουειντ που αυξάνονται κ όπως είπαμε κ προ καιρού steal of the draft Justin Winslow.
    Ατλάντα δείχνουν αποδυναμωμενοι ίσως ένας εκ των ουιζαρντς, Τορόντο τους περάσει!

    Πελικανς θα ειναι πλει οφ λογικα #7 κ εδω ερωτηματικο η υγεια τους. Γιούτα θα καταφερουν οντως να κανουν το περσινο β μισο; δε ειμαι σιγουορς αλλα θα το παλεψουν για πλει οφ. Ντάλας, πιστονς, πεισερς,σελτικς τους πιστεύω όλους για πλέι οφ αλλά 1 από τους 3 της ανατολής θα είναι έξω, Ντάλας ο μαθιους έπαιξε χθες ενώ κανονικά τον περιμέναμε σε ένα 2-3μηνο μεγάλη δύναμη αλλά λογικά θα βρεθούν κάπου κοντά στις 7-9 θέσεις, δε μπορώ να υποτιμήσω τον ντιρκ κ τον Καρλάιλ.

    Σανς δε τους πιστεύω καθόλου, νικς θα συμφωνήσω μαζί σου κ σου βγάζω το καπέλο γιατί κ εγω πιστεύω ότι κινήθηκαν εξαιρετικά στην αγορά με αυτά που είχαν κ μπορούσαν να πάρουν κ θα συμφωνήσω στο σχόλιο σου για το πικ, αλλά #23 ειναι κάπως too much, θα έχουν καλύτερη ομάδα από πέρυσι αλλά όχι τόσο καλή!
    Θα διαφωνήσω με Πόρτλαντ, θεωρώ ότι κινήθηκαν εξαιρετικά θα κάνουν περισσότερες νίκες από ότι όλοι πιστεύουν, ο dame θα βρεθεί λογικά σε τοπ 5 σκορερ, cj Mac θα γράψει καλά νούμερα, πάντα μου άρεσε αλλά κάνει ένα πολύ κοντό δίδυμο με τον λιλαρντ στα γκαρντ αλλά πάλι γιατί να είναι πρόβλημα αυτό; επίσης πολύς κόσμος υποτιμά τον πλαμλι, βονλε αξίζει προσοχής μέσα στη χρονιά, ίσως δούμε μεγάλο step up εδώ.
    ΜΙνεσοτα εμένα μου αρέσει, καλύτερη ομάδα από λεικερς που απλώς έχουν μεγάλο fire power στο πάγκο κ στα γκαρντ, μου αρέσει το υλικό της μινεσοτα, θεωρώ ότι θα κάνουν εξαιρετικό β μισό, κάτι παρεμφερές στο β μισό της Γιούτα πέρυσι.
    Φιλί, Μπρούκλιν τίποτε λογικά, Ντενέβ δε ξέρω ειλικρινα, ενδιαφέρον ροστερ, Σακραμέντο πολλά τα ερωτηματικά, νοοτροπίας, ροστερ,spacing,ένας μπελι που παίρνει 10+ σουτ! Επίσης δε ξέρω τι μπορούν να κάνουν.

    Ελπίζω να μην κούρασα, επίσης ίσως υπάρχουν κ κάποια ορθογραφικά μιας κ είμαι από κινητό κ το auto correct κάνει τα δικά του συχνά πυκνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. -δε βλεπω γιατι οι γουριορς να μην το πανε παλι μεχρι τους τελικους.ιδια ομαδα, κρατησαν αυτους που ηθελαν , ιδιος κοουτς, ο καρι πιο εμπειρος , λογικα θα πανε και φετος πολυ ψηλα.οσο δε βλεπω μαλιστα το κλιβλαντ να παιζει πληρες (και να αξιοποιει , οπως ειπε ο τζιμ, το ταλεντο του λοβ) θεωρω το οκλαντ πρωτο φαβορι για τον τιτλο.

    -καβαλιερς, σικαγο, οκλαχομα αν τους το επιτρεψει η κατασταση με τους τραυματισμους μπορουν να διεκδικησουν τον τιτλο.μιλαμε για τρεις ομαδες που δεινοπαθησαν περυσι με τους αποντες.

    αν η τριαδα των καβαλιερς μπει στην ποστ σιζον ετοιμη και μαχημη ειναι ικανο το κλιβελαντ να παει μεχρι τελους!!ο λεμπρον παντως απο το πρωτο ματς της σεζον ηθελε ρεκτιφιε σε καθε του αλλαγη, δεν ειναι καλο αυτο.

    το σικαγο εχει πολυ ταλεντο, εμπειρια και βαθος.αν ολοι τους ειναι ετοιμοι τον απριλιο τοτε παμε για το 7ο.προσωπικα βρισκω το ροστερ τους εντυπωσιακο!!ελπιζω μονο να μη γλυκαθουν απο το μιρο στο 4 και κανουν trade το νοα, ο οποιος χτυπησε μαλιστα στην πρεμιερα!!!ο γαλλος ειναι σκυλι του πολεμου αν και ακριβοπληρωμενος....

    μια απο τα ιδια και για την οκλαχομα.το διδυμο ρασελ-ντουραντ ειναι το κορυφαιο στη λιγκα,εχουν παικτες γυρω γυρω, εχουν καλο κοουτς και θεωρω οτι ειναι πρωτο φαβορι στη δυση μετα το οκλαντ.

    -τελος, το σαν αντονιο θα παραμεινει στους πρωταγωνιστες αλλα η πτωση της τριαδας λογω ηλικιας καποια στιγμη θα κανει μπαμ οσο και αν τους κραταει ο λεοναρντ ή οι νεες προσθηκες στους ψηλους.

    -αντε να βαλω στους διεκδικητες και τους κλιπερς......οταν φθανουν στο σημειο να υπογραφουν τον πιρς, οσο ποιοτικος και αν παραμενει σε αυτη την ηλικια, μπας και τους βοηθησει να παρουν πρωταθλημα τοτε καταλαβαινει κανεις (εγω βασικα) οτι δεν......οταν αποκλειουν περυσι μετα απο τιτανομαχια το σαν αντονιο και αντι να παρουν ωθηση για τον τιτλο κλαταρουν και χανουν 3 σερι ματς απο το χαρντεν (που δεν ειχε ουτετο μπεβερλι διπλα του) τοτε δειχνουν οτι απλα δε μπορουν στα πλει οφς...

    κατα τα αλλα,

    -λιλαρντ-μακολουμ θα το διασκεδασουν φετος....
    -περιμενω καλη τη σαρλοτ.πιστευω να μπει ευκολα στα πλει οφς, οπως περιμενω να δω το καμινσκι και τι ψαρια θα πιασει φετος.
    -η βοστωνη θεωρω οτι μπορει να γινει ακομα πιο μαχητικη στην ανατολη.μπορει να αναρριχηθει στην πρωτη τετραδα.
    -συμφωνω για τη δυναμικη του μαιαμι αν μεινουν υγιεις και ειδικα ο ουειντ.
    -συμφωνω επισης οτι το μεμφις το εχασε το τρενο για κατι σπουδαιο!!!
    -η δυση θα ναι φετος πιο ανοιχτο κλαμπ.θα φυγει το face control και θα διεκδικησουν και αλλες ομαδες την εισοδο τους στα πλει οφς, βλεπε γιουτα, σακραμεντο ισως, ντενβερ...εννοειται οκλαχομα.
    -μετα το γκρειντζερ αναμενουμε να δουμε αν θα αναγεννηθει ο τζορτζ ή θα τον παρει απο κατω και αυτον.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πολυπαρακολουθω Αμερικανιες, αλλά σέβομαι απόλυτα
    αυτούς που τις γουστάρουν.
    Για E.Β.Α (european basketball assosiation) θα ήθελα να σας γράψω.
    Πρώτο φαβορί αν κάνει μία με δυο ποιοτικές προσθήκες (και οχι αλλαγές)
    οι ΑΕGEAN CLOVERS.
    Final four βλέπω επισης τρεις από τους ΚATALANIAN VULTURES, MOSCOW BEARS, ΙΝSTABUL PURPLES (λογω χρώματος Ζοτς), PIRAEUS EGGS και MADRID SWANS.
    AA all arround

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρειανάρα χθες. Κάτι σπουδαίο φτιάχνεται εκεί πάνω στο Βορρά. Μπράβο στο κόουτς Πρίφτη. Αλλά ρε Ζάρα, 0/7 ρε αδελφέ? Ούτε 1?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου άρεσε πολύ το σχόλιο για τους Kings. Που ο Cousins σουτάρει τρίποντα φέτος πως σου φαίνεται Jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχθές πολύ (4/5). Χαχα.. Είναι μέρος του σχεδίου (..) για να κολλήσει με τον Cousins λες; Ο Κόλισον καλύτερος του Ρόντο στο πρώτο ματς όπως πολλοί περίμεναν. Θα πέσει γέλιο εδώ..

      Διαγραφή
  16. Αχ ρε Τζιμ, όσο μπάσκετ ξες εσύ δεν το ξέρει ο κόσμος όλος, αλλά... Καρλάιλ λέγεται ρε Τζιμ, Καρλάιλ, ΚΑΡΛΑΪΛ, όχι Καρλάισλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε.. Τις κάνω συχνά τέτοιες μ#%%^&*ς σε αναρτήσεις μεγάλες.

      Διαγραφή
  17. 1.Αν οι Καβς είχαν τον Μο και φέτος, ίσως να ζορίζανε περισσότερο τους Πολεμιστές.Φέτος θα φτάσουν μάλλον τελικούς Ανατολής αλλά δεν μπορώ να ξέρω για παραπάνω.Θα ήθελα να δω smallball από τον Μπλατ με Λεμπρον στο 5 και Λαβ στο 4.
    2.Οι Κέλτες θα πάνε καλύτερα αλλά επιμένω πως λείπει ο σκόρερ στα δύσκολα που θα πάρει πάνω του την ομάδα.'Ενας ακόμα ρολίστας με ευχέρεια στο σκοράρισμα από τη γραμμή του τριπόντου, ίσως ανέβαζε επίπεδο τους Κέλτες. Ο Κόουτς θεωρεί πως κάποιος από τους τωρινούς θα βελτιωθεί στον τομέα και θα αναλάβει τον ρόλο ωστόσο δεν ξέρω αν το τωρινό μείγμα, θα βοηθήσει κάποιον από τους καλούς παίκτες να κάνει το βήμα και να γίνει ΜΕΓΑΛΟΣ παίκτης, όπως απαιτείται.Φοβάμαι πως θα καταλήξουν οι Κέλτες απλά να παρέχουν εξαιρετικούς παίκτες β διαλογής στους πρωτοκλασσάτους από το να γίνουν πρωταγωνιστές οι ίδιοι, κυρίαρχα βάζοντα τα μεγάλα καλάθια σε μια έτσι κι αλλιως εξαιρετική άμυνα.Δεν ξέρω αν θα μπορέσει κάποιος από τους τωρινούς παίκτες να κάνει το step up και η ομάδα έχει έλλειψη από σουτέρ που θα ξεκλειδώσουν τους απέναντι.
    3.Οι Μπουλς έχουν τεράστιο θέμα ψυχολογίας, αν το λύσουν , έχουν το ρόστερ να το σηκώσουν.Αλλά συνήθως στα δύσκολα, καταρρέουν.Προσωπικά θα έδινα περισσότερο τη μπάλα στον Butler και λιγότερο στον Rose.Αν οι ταύροι στηρίξουν την επίθεση τους περισσότερο στον νεαρό, ίσως βρουν το δρόμο προς την επιτυχία.
    ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ BUTLER.
    4.'Οσο ο Westbrook βασανίζει τη μπάλα και καταστρέφει επιθέσεις, στην Οκλαχόμα να μην περιμένουν προκοπή.
    5.Οι Ρόκετς λογικά θα βρουν τη θέση τους φέτος στην τροφική αλυσίδα, δλδ αρκετά πιο κάτω από όσο τερμάτισαν πέρσυ.
    6.Οι Κλίπερς είναι οι Μπουλς της Ανατολής-πάντοτε καλό ρόστερ αλλά δεν το έχουν στα δύσκολα, τους είναι δύσκολο να κάνουν την υπέρβαση. ΄Οπως και οι ταύροι, έχουν ρόστερ να το σηκώσουν αλλά το ερώτημα είναι αν ψυχολογικά μπορούν να πάνε μέχρι τέλους.
    7.Θα ήθελα να το πάρουν οι Σπερς.'Ισως το πάρουν οι Σπερς.Αλλά και φέτος είναι δύσκολα.
    8.Οι Πολεμιστές έχουν πρόβλημα στη ρακέτα και φέτος πιστεύω πως θα δοκιμαστούν πολύ στην άμυνα στην ρακέτα.

    Δεν κάνω προγνωστικά μέχρι να δω καταταξη στα πλει οφφ

    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 1 ποιον Μο εννοεις? Γιατι τον mo williams τον πηραν φέτος και γενικα είναι ίδια ομάδα με πέρυσι με λίγες αλλαγες.

      Επίσης για τον westbrook κανεις λάθος. Σε παραπέμπω στο καταπληκτικό αντίστοιχο άρθρο του grantland για τις υποτιμημένες δημιουργικές του ικανότητες με πολλά advanced stats. http://grantland.com/features/russell-the-creator-westbrook-nba-oklahoma-city-thunder-western-conference-kevin-durant-serge-ibaka-kevin-love/

      Διαγραφή
  18. Την καταρα του Κλίβελαντ μάλλον δεν είναι γραφτό να τη σπάσει ο Λεμπρόν...

    Ψοφάω για τελικούς Δύσης Σαν Αντόνιο-Γκόλντεν Στέιτ, να πάρουνε φωτιά τα προπονητικά μπλοκάκια... Ανοιχτό πανεπιστήμιο του μπάσκετ θα είναι αυτές οι αναμετρήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nικς Τζιμ.. Τι έγινε εχθές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ταχύτητα πιο αργοί οι Μπακς χωρίς Γιάννη. Πολύ καλή η Ν.Υόρκη με ισορροπημένη επίθεση και παραγωγικό πάγκο. Για τον Ουίλιαμς σας το έγραψα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το θετικό είναι ότι ανταποκρίθηκε πλήρως ο Πορζίνγκις και η ομάδα σκόραρε 122 χωρίς ουσιαστικά να παράγει ο Άντονι.

      Διαγραφή
    2. Χθές έλειπαν και οι Parker, Mayo, παίχτες σημαντική για το Μιλγουόκι.

      Διαγραφή
  20. Αν τα χθεσινά όργια του Ρούμπιο είναι δείγμα πως πλέον έφτιαξε και σουτ (σούταρε με τρομερή αυτοπεποίθηση) και αν όπως λέει και ο Τζιμ καταφέρει να μείνει επιτέλους υγιής και αν εκεί στη Μινεσότα ξεπεράσουν το σοκ με τον Σόντερς, εγώ τους έχω να παλεύουν για τα πλέι οφ.
    Υγρή προπονητική φαντασίωση... Να κερδίζεις τον Ποπόβιτς στο ντεμπούτο σου στο ΝΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν πολύ μέλλον και ο Ρούμπιο είναι κομβικό πρόσωπο στο πρότζεκτ μιας και είναι ο παίχτης που θα τους βάλει να παίξουν. Άσε που τον ζαχαρώνει και ο Φιλ στο Μεγάλο Μήλο..

      Διαγραφή
    2. Αν ο Ρούμπιο πράγματι έφτιαξε το σουτ του, θα πρόκειται για τον κορυφαίο ευρωπαίο άσσο και πιθανό καλοκαιρινό εφιάλτη του Καλάθη για πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
  21. Σπουδαίο ματς σήμερα για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα ενώ παράλληλα αύριο έχουμε το μεγάλο παιχνίδι της Πόλης με τη πρωταθλήτρια Ρεάλ να αντιμετωπίζει τη Φενέρ αλλά και τον σημαντικό αγώνα του ΟΣΦΠ στο Μιλάνο. Εννοείται τα συζητάμε εδώ μαζί με το ΝΒΑ που ξεκίνησε δυναμικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλές οι απουσίες για την ομάδα μας, μακάρι να το παλέψουν μέχρι τέλους!

      Διαγραφή
  22. Γεια σου Τζιμ. Ασχετο με το αρθρο αλλα μολις διαβασα οτι η FIBA θελει να αναλαβει ξανα το ευρωπαικο πρωταθλημα τον συλλογων (σημερινη euroleague) με ενα συστημα που μοιαζει εξαιρετικα με το ΝΒΑ που θα αποτελειται απο 16 ομαδες σε ενα πρωταθλημα 30 αγωνων. Περιεργο και προτοτυπο. Εσενα πως σου φαινεται σαν ιδεα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Η FIBA αν θέλει να χτίσει ποτέ σωστά κάτι τέτοιο πρέπει να εστιάσει περισσότερο στις ομάδες ώστε να ικανοποιούνται περισσότερο σε όλα τα επίπεδα. Η τωρινή version (παρά τις μικρές βελτιώσεις στις οικονομικές σχέσεις) δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενα.

      Διαγραφή
    2. Εμένα μου άρεσε η πρόταση για κανονικό πρωτάθλημα που παρουσίασαν, ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να δοκιμαστεί σύστημα χωρίς F4 όπως στο NBA.

      Διαγραφή
    3. Αν δεν κανω λαθος, ειχε εφαρμοστει αυτο που λες το 2001 στην ευρολιγκα, ενω στην σουπρολιγκα (μεγαλη γελοιοτητα εκεινη η χρονια, ελπιζω να μην εχουμε κανενα τετοιο παρατραγουδο) ειχε Φ4. Το οτι η ευρολιγκα δεν το συνεχισε και εφηρμοσε και εκεινη στις μετεπειτα διοργανωσεις Φ4, σημαινει οτι αυτη η πατεντα θεωρειται απο ολους πετυχημενη και δυσκολα θα αλλαξει. Εγω τασσομαι υπερ του Φ4 γιατι υπαρχει ο παραγοντας εκπληξη που δυσκολα θα δουμε σε σειρα αγωνων.

      Διαγραφή
    4. Jim τα περι 30 μυρια εγγυημενα εσοδα σε καθε ομαδα που ακουσα οτι υποσχεται η fiba,ξερεις απο που προκυπτουν?απο τηλεοπτικα μονο κ χορηγου?ει ναι κ τα αναμενομενα εσοδα απο εισητηρια κλπ,μεσα?..εδω ο Μπερτομεου εδινε μεχρι περυσι περι τα 250 χιλ σε καθε ομαδα που συμμετειχε στο φιναλ φορ κ 300 χιλ στον πρωταθλητη?δεν ξερω ποσα ηταν τα συνολικα εσοδα καθε ομαδας απο την συμμετοχη της στην ευρωλιγκα αλλα μου φαινεται υπαρχει διαφορα σε σχεση μ'αυτα που υποσχεται η fiba?ή κανω λαθος..

      @Αφρο ειχε δοκιμαστει το συστημα χωρις final-4 στην πρωτη ευρωλιγκα την σεζον 2000-2001 την χρονια του ευρωπαικου σχισματος στο μπασκετ..με νικητρια με 3-2 σε σειρα play-off την Κιντερ επι της Ταου..

      προσωπικη αποψη τα νοκ-αουτ παιχνιδια του f4 εχουν αλλη μαγεια,αφου υπαρχει κ το στοιχειο της εκπληξης..

      Διαγραφή
    5. Το Φ4 επιβάλλεται όσο δεν έχεις σάλαρι καπ. Με την κάθε ομάδα να ξοδεύει όσο θέλει και μπορεί, το να πας σε σειρές 5 αγώνων για ημιτελικούς και τελικό είναι αυτοκτονικό. Θα έχεις κάθε χρονιά τις ίδιες 3-4 ομάδες να παίζουν μεταξύ τους. Στο ΝΒΑ τα πλέι οφ είναι κάπως ανταγωνιστικά (που δεν είναι τρομέρα, το ΝΒΑ θεωρείται η πιο προβλέψιμη επαγγελματική λίγκα στις ΗΠΑ γιατί είναι η φύση του αθλήματος τέτοια) γιατί όλες οι ομάδες ξεκινάνε από την ίδια οικονομική βάση.

      Ένα πρωτότυπο σύστημα θα ήταν να μην έχεις ένα Φ4 αλλά δυο, στην φάση των 8, από τα οποία θα προέκυπτε ένα ζευγάρι τελικών στα 5 παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο 'μεταφέρεις' τον παράγοντα έκπληξη ένα βήμα πιο πίσω και μπορεί να βοηθήσεις καινούριες ομάδες να βρεθούν στον τελικό. Σκεφτείτε πχ ένα φάιναλ φορ με TΣΣΚΑ, Εφές, Παναθηναϊκό, Φενέρ και ένα άλλο με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ολυμπιακό και Μάλαγα. Ένας τελικός Εφές-Μάλαγα δεν θα ήταν out of the question.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
  23. Λέω να πιάσω λίγο το νήμα από τη χθεσινή κουβέντα που προέκυψε από τη μεγάλη νίκη του Άρη στη Ρωσία και να τη συνδέσω με τη σημερινή επικαιρότητα.

    Ελεύθερος λοιπόν από τον Ερυθρό ο Σοφοκλής. Έχω διαβάσει ήδη αρκετά σχόλια στο ίντερνετ, με κορυφαίο τον υπαινιγμό του Παπαδογιάννη, που μιλάνε για πιθανή προσέγγιση από την πλευρά του Άρη.
    Εγώ λέω ότι ο Άρης πάση θυσία να αποφύγει αυτόν τον σκόπελο, που μπορεί να αποτελέσει πραγματικό δυναμίτη στο οικοδόμημά του. Εν αντιθέσει, ο Σόφο θα ταίριαζε στο ήδη πολύ κακό κλίμα της ΑΕΚ.

    Ο δεύτερος παίκτης για τον οποίο -ανεξήγητα- έχει ξεκινήσει μια σχετική κουβέντα είναι τον Παπανικολάου. Παιδιά, ας είμαστε λογικοί, δεν υπάρχει εξίσωση με την οποία ο Παπ να καταλήγει στη Θεσ/νίκη. Αν ο Κώστας δε βρει ομάδα στο ΝΒΑ, κι αν δεν προκύψει ενδιαφέρον από ΕΦΕΣ ή ΤΣΣΚΑ, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι ή νέα του ομάδα. Σε ομάδα μικρότερης δυναμικότητας από αυτές που ανέφερα ΔΕΝ πρόκειται να πάει, όσο κι αν ο ίδιος βάζει τον ίδιο του τον εαυτό σε δύσκολη θέση με το να καθυστερεί την απόφασή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 8 συνεχόμενες ήττες μετράνε οι πράσινοι από την Μπαρτσελόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας εχουμε και 20 ηττες,εμεις τους εχουμε αποκλεισει απο τελικους ημιτελικους και οτι αλλο θελεις και σημερα θα χασουμε επειδη εχουμε ελειψεις,στο ΟΑΚΑ ομως θα χασουν.

      Διαγραφή
    2. Πέραν ότι αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έγραψα, πέραν ότι ακόμα δεν έχασες (αν χάσεις) και ψάχνεις για δικαιολογίες, για πες μου, τους έχετε αποκλείσει σε πολλούς ημιτελικούς;

      Διαγραφή
    3. Να σου πω το προβλημα σου ποιο ειναι;;; μπηκες εδω μεσα για να προκαλεσεις η να παραδωσεις μαθηματα μπασκετικης ιστοριας;;;,το ζητουμενο σου ποιο ειναι;;και μονο που εχασαν το 11 το σιγουρο τροπαιο στο σπιτι τους, την μια και την αλλη εχασαν στον τελικο (στο πρωτο ευρωπαικο μας) φτανει.Εξαλλου μπορει να πηγαινει στο φ4 σχεδον καθε χρονο αλλα εχουν μονο 2 ευρωλιγκες ενω ο ΠΑΟ ειναι μεγαλυτερο μεγεθος με 6.Βεβαια υπαρχουν καποιοι που σηκωνουν λαβαρα απο τις συμμετοχες τους σε F4,ο ΠΑΟ δεν κανει τετοιες κινησεις ανουσιες, (δεν σηκωνει λαβαρα τις συμμετοχες)ενδιαφερεται μονο για τιτλους.Οσο για σημερα δεν ειναι δικαιολογια οτι ειμαστε με μειον 4 βασικους.

      Διαγραφή
    4. Η ιστορία δεν αρχίζει από το 2012 όπως νομιζουν μερικοι - πράσινοι και κόκκινοι.

      Διαγραφή
    5. 9.01 οχι, για μας τους Παναθηναικους δεν αρχιζει το 12, δεν μας συμφερει καν.

      Διαγραφή
    6. @8:32

      Αδερφέ, δεν έγραψα κάπου ότι η Μπαρτσελόνα είναι πιο μεγάλη ομάδα από τον ΠΑΟ διαχρονικά και ιστορικά.
      Έγραψα ότι έτρεχε ένα 8-0. Όπως αποδείχτηκε η συγκεκριμένη πληροφορία ήταν πιο χρήσιμη από το αν τους κερδίσατε το 96, ή από το πολλούς (!!!) ημιτελικούς (!!!) που την έχετε κερδίσει.

      Και είναι χρήσιμη γιατί φανερώνει τη διαφορά δυναμικής και επιπέδου που έχουν πλέον οι δυο ομάδες. Διαφορά που αποτυπώθηκε στους 25 πόντους του ταμπλό.

      Διαγραφή
  25. στο nba φέτος είναι μεγάλη η χρονιά,γιατί μάλλον κλείνουν την καριέρα τους,οι 3 μεγάλοι που έχουν απομείνει(γκαρνέτ,κόμπι,ντάνκαν) και δεν ξέρω και για τον 4ο(νοβίτσκι) τι παίζει. εν πάσει περιπτώση μακάρι να μην το πάρει το κλίβελαντ κι ας το πάρει όποιος άλλος είναι ο καλύτερος,από τη στιγμή που η ομάδα μου(lal) δεν προβλέπεται για τόσο ψηλά. αν και εφόσον μείνει υγιής ο κόμπι,πιστεύω θα παλέψει να μπει στα playoff,αν και δύσκολο λόγω δυνατής δύσης.

    στα του παναθηναϊκού σήμερα μάλλον θα χάσουμε με 6-7 πόντους. έτσι όπως γίνονται οι όμιλοι στους 16 νομίζω είναι καλύτερο να βγούμε 2οι ή 4οι. αν βγει η μπάρτσα 1η και εμείς 3οι παίζει το ενδεχόμενο ο ένας όμιλος στους 16 να έχει 5 ή 6 ομάδες που πάνε για φ4 φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλυερα να σαι τετοιο ομιλο..με 5-6 ομαδες για φαιναλ φορ,καθως αν περασεις θεωρητικα θα εχεις πιο ευκολη κληρωση στους οχτω ..

      Διαγραφή
    2. ή θα βγεις πάλι 4ος και θα παίξεις στους 8 με την τσσκα. τη μόνη ομάδα που δε χάνει(και όταν πάει να χάσει το απαγορεύουν ανώτερες δυνάμεις να χάσει). εγώ να πω την αλήθεια κάθε χρόνο όταν φτάνουμε στους 8 παρακαλώ να πέσουμε με τις τούρκικες ή τον ολυμπιακό ανεξάρτητα από το πλεονέκτημα έδρας. φέτος πιστεύω ότι πρέπει να πάμε για το πλεονέκτημα έδρας και όποιος είναι να έρθει ας έρθει. πιο εύκολο το βρίσκω αυτό να γίνει στον όμιλο της τσσκα που θα έχει και την εφές και μάλλον την κίμκι που πιστεύω θα χωθεί ανάμεσα σε φενέρ-ρεάλ

      Διαγραφή
  26. Καλαθης-Σατοράνσκι, Ναβάρο-Διαμαντίδης, Γκιστ Σάμιουελς, Τόμιτς-Ραντούλιτσα το βράδυ. Ακούω προγνωστικά..

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λόγω ροτέισον και δυσκολίας της έδρας ο ΠΑΟ παει με ντεςαβαντάζ αποψε στη Βαρκελωνη σε ενα παιχνιδι(οπως και στο Καζαν) που επιτρεπεται να χασει...
    Αποψε σιγουρα θα δουμε και Χαραλαμποπουλο (αλλιως μιλαμε για 7 παικτες) και πρεπει ο Ραντουλιτσα να ειναι ανεβασμενος για να κρατηθει ο ΠΑΟ στο παιχνιδι..
    Ο Ναβαρο θα μπει για να βαλει μεγαλα σουτ στο τελος(δε θα μου κανει εντυπωση να ειναι αποντος στο ημιχρονο) και ο Σαμουελς θα παρει πολλες μπαλες.Ο Σατορανσκι παντως εχει ξεκινησει πεσμενος..
    Εν γενει ενδιαφερον παιχνιδι κυριως για το πως ο ΠΑΟ θα παιξει στην εδρα ενος απο τους κυριους διεκδικητες του τιτλου,για το τελικο αποτελεσμα δεν εχω και μεγαλες προσδοκιες...
    (Πιθανως καποια λεπτα και ενθαρυντικη εμφανιση απο τον Χαραλαμπο αλλ ακι γιατι οχι απο τον Παπαγιαννη στην παρουσα χρονικη φαση θα ναι καλυτερα απο νικη με Καλαθη Διαμαντιδη Φωτση και Γκιστ να παιρνουν 35 λεπτη συμμετοχη και να επιβαρυνουν πολυ τα κορμια τους)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ωραιο ματσακι σημερα, πιστευω θα το απολαυσουμε.αν οχι εμεις,οι φιλοι του παο, τουλαχιστον οι φιλοι του οσφπ που θα μας βλεπουν να τρωμε 20ρικο....

    ωραιο ματσακι γιατι:

    -υπαρχει το αλλοθι απο πλευρας παο, που ειναι και μια πραγματικοτητα βασικα, αυτο των τραυματισμων και των απουσιων.

    -υπαρχει η δυνατοτητα να παιξει ο χαραλαμποπουλος στη θεση του βλαντο και να δουμε ενθαρρυντικα πραγματα.

    -υπαρχει ομοιως η δυνατοτητα να δουμε τον παπαγιαννη στη θεση του κουζμτς και να δουμε κατα ποσο μπορει να επηραστει το παιδι απο το τζετ λαγκ (απο την εξεδρα απεναντι στα θηρια).

    -γιατι πιστευω οτι παροντος του καλαθη ο Μητσος μπορει να κανει τους ισπανους να χορευουν !!!

    -γιατι αν εχουμε εμεις τρυπα στο 5 αυτοι εχουν στο 3 και ισως στο 4 αν δεν παιξει ο ντολμαν (ελειπε αυτος σε καποια ματς...).γενικως , αν το παιδεψει στο μυαλο του το ματς ο σαλε μπορει, εστω και με μια 7αδα παικτων, να βαλει μεγαλα προβληματα στη μπαρτσα.

    -γιατι στην τελικη, αυτος ο παναθηναικος μου βγαζει μεχρι τωρα μια αισθηση οτι εχει την ποιοτητα και τη σκληραδα, αν και δεν του φαινεται, να κερδισει οποιονδηποτε!!!ισως ειναι πολυ πρωιμο κατι τετοιο αλλα οι 2 ευκολες νικες απεναντι στον οσφπ αλλα και η ανετιλα που βγαλαμε με τους τουρκους με κανουν αρκετα αισιοδοξο.

    επισης, δυσκολο ματς εχει και ο οσφπ αυριο στο μιλανο.θα λεγα οτι ειναι και δυσκολο αλλα και ισως το καταλληλο παιχνιδι, στο οποιο μια ενδεχομενη νικη μπορει να αλλαξει αρδην το κλιμα στην ομαδα.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Σαλε εχει μεγαλη ευκαιρια.

    Πρεπει να ριξει τον Παπαγιαννη στα βαθια,15-20 λεπτα.

    Ή θα κολυμπησει και κερδιζει ενα παιχτη ή οχι και θα δειξει στο ΔΓ οτι θελει μεταγραφη στο 5 για αυτο το επιπεδο κι ο Παπατζον πιο πολυ Ελλαδα (μενοντας καποιος απεξω για ξεκουραση).

    Το να μην τον βαλει και να ξεζουμισει τον Γκιστ στο 5 δεν εχει νοημα,ξερουμε ηδη τι μπορει να κανει και το ματς ειναι βαθμολογικα πιο αδιαφορο (αν ας πουμε θεωρηθει ρισκο το 20λεπτο Παπαγιαννη,καλυτερα να το παρεις εδω τωρα που εχεις και απουσιες παρα πχ με τη Ζαλγκιρις στο ΟΑΚΑ που δεν επιτρεπεται ηττα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απόψε (ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας) οι δύο μικροί έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν κανονική θέση στο rotation της ομαδας (ειδικά με Ραντού και Παύλοβιτς να έχουν ήδη δύο φάουλ) sendero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. δεν μας φτανουν οι ελειψεις εχουμε και τα κορακια.Το αντιαθλητικο του Παβλοβιτς που το ειδαν οταν ειχαμε φτασει στους 7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. στο 4λεπτο οι Παβλοβιτς και Ραντουλιτσα ειχαν απο 2 φαουλ

    οταν πλησιασαμε στο -7 δινει αντιαθλητικο στον Παβλοβιτς και μετα τη βολη δινει το 3ο φαουλ του Ραντουλιτσα

    Το τι ξυλο εφαγαν οι παικτες του ΠΑΟ αποψε δεν λεγεται, χωρις να σφυριζεται σχεδον τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ξεχασες και το αντιαθλητικο στον Τζορτζεβιτς,μολις ειχαμε βρει ρυθμο και μειωσαμε στους 6-7 αρχισαν τα σφυριγματα,το πιο ωραιο ηταν που ζητησαν τον Γκιστ να βαλει την μπλουζα του μεσα στο σορτς ακομη και αυτο τους ενοχλησε,ηταν που ηταν στραβο το κλιμα το φαγαν και οι γαιδαροι με τα γκρι χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 25ara sto kefali gia tin armada tou Djordjevic, efkola. Apo mia Barcelona pou akoma psaxnetai. Fadasteite ti exei na ginei etsi kai antimetwpisoume aftin tin omada sti fasi twn 8 (ean ftasoume stous 8)... The ithela enan eilikrini sxoliasmo apo ton Kirio Conway gia ton simerino agwna. Afto pou parakolouthisame apopse einai o alithinos Panathinaikos.

    Parol'afta iparxoun filoi tou Pao pou oneirevontai Final 4, Koupes, prwtathlimata etc. Gelane kai ta skilia. Oses pithanotites exei o Panathinaikos na paei sto Euroleague Final 4, alles toses exw ki egw na pantreftw tin Kate Upton. Thank you.

    P.S. Gia poio logo paizei o Pavlovic ston Panathinaiko? Ti prosferei mesa ston agwna ki egw den mporw na to dw? Oute gia ton Arkadiko den kanei aftos o prwin basketbolistas.

    Kind regards,

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυστη...

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    2. Tom μόνο εσύ τα λες σωστά. Ανίκανοι οι πάντες. Παίκτες και προπονητής. Δεν αργεί η αποκαθήλωση.
      ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!

      Officer

      ΥΓ: Ο Πάβλοβιτς δε κάνε ούτε για ερασιτεχνικό στους Αμπελόκηπους.

      Διαγραφή
    3. μπρε Τομ παιδι μου μην βριζεις την ομαδα σου,δειξε κατανοηση.Δεν πειραζει μην στεναχωριεσαι,εχει ο θεος.Ειπαμε και στα δυσκολα πρεπει να την υποστηριζεις,μην εισαι τοσο σκληρος....!!!!!!!!!!!!!Α ρε κατακαημενε εισαι και ΠΑΟ......προσεχε μην παθεις τιποτα.......!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. καλώς τον χορταρέα


      1)Tom Delone3 Οκτωβρίου 2015 - 3:21 μ.μ.
      Perisi tetoia epoxi profitevame tin efialtiki xronia pou tha akolouthouse me ton mega apatewna/erasitexni proponiti Ivanovic. Simera, distixws, den exoun allaksei dramatika ta pragmata. Sigekrimena, ta fetina erwtimata/parametroi:

      1) Tha fanei ti soi proponitis einai o Djordjevic
      2) O metagrafikos sxediasmos itan toulaxiston METRIOS
      3) Tha prolavei na desei i nea omada kai na deiksei kati i sto telos tis xronias (afou exoun xathei oloi oi titloi) tha kounisoume mantili ston Sasha?
      4) Den exei meinei poli ipomoni sto ntepostito twn Panathinaikwn filathlwn

      Siberasmatika odevoume pros mia nea apotiximeni xronia me MIDEN titlous. As proetoimastoun oi filoi Panathinaikoi. Afti i xronia tha thewrithei petiximeni mono ean apodeixthei oti o proponitis einai sovaros/epaggelmatias kai prepei na meinei kai ta epomena xronia kai episis ftiaxtei ena dinato sinolo pou paizei orthologiko, swsto, katharo, omorfo basket (ean erthoun titloi akoma kalitera). Makari na kanw lathos. Distixws i diaisthisi mou peftei sxedon panta mesa. Edw tha eimaste oli ti xronia na ta sizitame.. Thank you.

      P.S. Ean perisi itan mia fora diskolo na xtipisei o pao ton osfp, fetos tha einai pente.. Tha ekplagw ean nikisei estw kai mia fora o pao ton osfp fetos. Ena apo ta favori gia Euroleague fetos o osfp, kat'eme.

      Kind regards,

      Thomas




      2)Tom Delone9 Οκτωβρίου 2015 - 3:22 π.μ.
      Nikise o pao. Den leei kati afto (arxi tis xronias einai, den exoun rolarei akoma oi omades). Kapoies episimanseis oson afora ton agwna:

      1) Den eida pragmata apo ton Djordjevic pou na me enthousiasoun
      2) O osfp eixe 5/30 sta triponta polla ap'ta opoia itan elefthera (den tha ksanasimvei kati tetoio filoi panathinaikoi)
      3) Xreiazetai opwsdipote akoma enas guard gia ton pao

      I omada me ta perissotera provlimata (kanei mpam) einai o pao. Favori gia ton epomeno agwna pao-osfp einai o osfp. Thetiko oi dilwseis tou Djordjevic meta ton agwna. Thank you.

      Kind regards,

      Thomas




      3)Ανώνυμος22 Οκτωβρίου 2015 - 1:38 π.μ.
      "Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό κυρίως για ψυχολογικούς λόγους"

      Afto. Tipota den exei krithei. An o Djordjevic den analisei ta lathi pou ekane i omada kai den vrei liseis, den tha prolavainei na arpazei 20ares stin Euroleague. Favori toso gia to Elliniko prwtathlima oso kai tin Euroleague fetos eksakolouthei na einai o Osfp. Thank you.

      Kind regards,

      Tom

      Διαγραφή
    5. Mα δε βριζει την ομαδα του ο Τομ. Τον αντιπαλο βριζει. Θωμα παιδι μου εισαι ομογενης;

      Διαγραφή
    6. 12.37 ελα δεν το πιστευωωωω,δεν ειναι ΠΑΟ ο ΤΟΜ;;;;;;;;;;;;;;;,γιατι ρε συ, το παιδι συμπασχει με την ομαδα,βγαζει απλα την πικρα του μην το παρεξηγεις,αστο να εκφρασει τον πονο του.

      Διαγραφή
  35. Με βλαντο τους ειχαμε! ( τους 35 στην κεφαλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κλασσικά τώρα θα αρχίσουν οι υπερβολές. Τζορτζεβιτς φύγε κτλ. Το ματς χάθηκε ξεκάθαρα λόγω ενέργειας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όταν στο 1ο 10λεπτο χάνεις εύκολα lay up και μόλις πας να επιστρέψεις στο 3ο κάνεις 2 ανόητα λάθη πάει να πει ότι έχεις κλατάρει. Δε βγαίνουν με 7 παίχτες rotation ματς απέναντι σε τόσο ποιοτικές ομάδες. Η διαφορά των 2 ομάδων δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτής της τάξεως. Τι να κάνουμε όμως, που πέρα από τους περιορισμούς λόγω budget, πρέπει να περιμένουμε τους Παππά και Μποχωρίδη. Εγώ προσωπικά είδα και κάποια πράγματα που μου αρέσαν.
    Φαίνεται πως δουλεύονται οι αυτοματισμοί στο μισό γήπεδο. Απλά ακόμα απέχουμε από το απαραίτητο επίπεδο συνοχής με αποτέλεσμα 1 εύκολο καλάθι να μετατρέπεται σε 1 εύκολο λάθος. Παρόλα αυτά ο coach πρέπει να τραβήξει τα λουριά γιατί ορισμένοι νομίζουν πως η επίθεση προσωπικό τους θέμα(Παβλοβιτς).
    Αλήθεια πόσο άλλη ομάδα θα μασταν απόψε αν υπήρχε 1 αθλητικό 5; Τέλος πάντων, αυτό είναι το budget και αυτό είναι το ρόστερ, που απόψε απεδείχθη πως έχει 1 πιτσιρικά που είναι έτοιμος για ευκαιρίες σε επίπεδο Euroleague.

    ΥΓ Παρακαλούνται οι φίλοι γκρινιάρηδες να κάνουν υπομονή καθώς η ομάδα χρειάζεται την επάνοδο του Παππά για να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ούτε και φετος βλέπω να σταυρώνει καμια νίκη της προκοπής εκτός:-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. απο μια μερια καλυτερα που φαγαμε την 25αρα σημερα τοσο νωρις..που δεν εχει κ καποια ουσιαστικη σημασια..περα απο λογους γοητρου..για να μη κρυβονται τα προβληματα της ομααδας κατω απ'το χαλακι..κ μπας κ δεησει κ ο Γιαννακοπουλος κ παρουμε κ καναν ψηλο(mobile) :):):)

    το παιχνιδι δεν νομιζω οτι χρηζει ιδιαιτερου σχολιασμου..σου δινε την εντυπωση οτι μεχρι αυριο να παιζαμε δεν προκειται να κερδιζαμε..στο χαλαρο κερδισαν οι καταλανοι..βεβαια ειναι κ καπως λογικο η Μπαρσελονα εβαζε-εβγαζε συνεχεια παικτες κ εμεις στην ουσια παιζαμε με τους 7 ηρωικους..περα απο την ασχημη μερα στην οποια βρεθηκαν αρκετοι παικτες..

    επιπλεον νομιζω οτι δοθηκε μια πρωτη γρηγορη απαντηση σε οσους αναρωτιουνται γιατι οι Χαραλομποπουλος-Παπαγιαννης δεν ειχαν παρει μεχρι στιγμης σημαντικο χρονο συμμετοχης στα πρωτα παιχνιδια..τι να κανουμε τα παιδια δεν ειναι ακομα ετοιμα..μπορει για την ηλικια τους κ παιζοντας με συνομηλικους τους να ναι τοπ αλλα για γινουν παικτες ευρωλιγκας θελουν πολλα καρβελια ακομα..εξακολουθω να πιστευω οτι το καλυτερο γι'αυτους θα ταν να δοθουν δανεικοι σε καποια ομαδα της Α1 ωστε να αποκτησουν σημαντικο χρονο συμμετοχης κ να επιστρεψουν σαφως πιο ετοιμοι..

    αλλωστε αρκετοι παικτες του Παναθηναικου την προηγουμενη δεκαετια καναν το αγροτικο τους πρωτα σε μικροτερες ομαδες της Α1 με γεματες σεζον κ ηρθαν στα 23-24 τους σαφως πιο ετοιμοι..κ η μεταβαση σε ομαδα επιπεδου Ευρωλιγκας ηταν σαφως πιο ομαλη κ για αυτους,,Διαμαντιδης απο Ηρακλη,Σπανουλης απο Μαρουσι,Τσαρτσαρης απο Περιστερι,Περπερογλου απο Πανιωνιο κ προσφατα Γιανκοβιτς,Παππας απο Πανιωνιο..


    βεβαια καταλαβαινω οι εποχες οικονομικα εχουν αλλαξει κ η ομαδα δεν μπορει να εχει 12 ετοιμοπολεμους παικτες στην 12αδα..αλλα θα πρεπει καποια στιγμη κ η διοικηση να οριοθετησει τους στοχους της ..νταμπλ εδω κ μια πορεια μεχρι τους 8 στην ευρωλιγκα(ταβανι),ριχνοντας παραλληλα κ τους μικρους αποτομα στα βαθια?..ή ενισχυεις το ροστερ κ κυνηγας Φ4,εβδομο αστερι κλπ?γιατι κ τα δυο μαζι,δηλαδη να παιζουν κ οι μικροι κ να πας κ Φ4 δυσκολο το βλεπω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν εχω ξαναδεί ποτε ματς που στην πρώτη περίοδο να νικάει η γηπεδούχος με 15 πόντους έχοντας κανει μονο 1 φάουλ.1φαουλ.απιστευτο.το τι γίνεται σαυτο το γήπεδο κάθε φορά που παιζουμαι ειναι κατι προτοφανες.καλα εντωμεταξύ αυτα που ακούω οτι ειμαστε 10 επίπεδα κάτω άπτην ανετημη μπαρτσα μονο γέλιο μου προκαλούν.καναμε κακό παιχνιδη δίκαια χάσαμε αλλα αυτη η διαιτησία ειναι για τα τρένα!!!!!το ταμείο θα το κάνουμε στο τελος.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάσαμε και σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος ανώνυμε 11:51

      Διαγραφή
  40. περίμενα να το παλέψουμε λίγο παραπάνω σήμερα,αλλά πέρα από το τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν κακοί σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. ίσως εκεί στο 3ο δεκάλεπτο που είχαμε το μομέντουμ,αν δεν κάναμε συνεχόμενα λάθη εκεί που μπορούσαμε να μειώσουμε κι άλλο,να το παλεύαμε μέχρι τέλους. διασώθηκαν οι φελντέιν,γκιστ και κατά διαστήματα οι καλάθης-ραντούλιτσα που στα κακά τους διαστήματα ήταν το ίδιο τραγικοί με τους τραγικούς σήμερα διαμαντίδη-φώτση-πάβλοβιτς

    τι να κάνουμε πάντως η ήττα και η συντριβή είναι μέσα στο πρόγραμμα ευτυχώς ή δυστυχώς. πέρσι συντρίψαμε την φενέρ,αλλά δεν πήγαμε εμείς φ4,αυτοί πήγαν. συντρίψαμε τη ρεάλ,αλλά δεν το πήραμε εμείς,η ρεάλ το πήρε.

    από τα σημερινά κρατάμε ότι ο παπαγιάννης έδειξε ότι δε μπορεί να σταθεί καθόλου στα κρίσιμα παιχνίδια,οπότε είμαι πλέον σίγουρος ότι όταν τελειώσει η πρώτη φάση θα έρθει κάποιο 4αρι ή 5αρι για να συμπληρώσει τη γραμμή ψηλών μας

    η σημερινή μέρα είναι η χαρά του κάθε γαύρου και του κάθε "παναθηναϊκού" που τα λέει κάθε καλοκαίρι,αλλά δεν τον ακούμε. πώς να τον ακούσουμε βέβαια όταν εμφανίζεται μόνο στις ήττες είναι ένα θέμα. από δω και πέρα η ομάδα έχει 3 εύκολα ματς πριν πάμε στην καρσίγιακα όπου θα φανεί και πώς τα πάει η ομάδα σε δυνατό εκτός έδρας παιχνίδι υπό φυσιολογικές συνθήκες(δηλαδή με κανονική 12αδα και με 1 ή 2 απουσίες μαξ). μέχρι στιγμής έχει κάνει 2 μεγάλες εκτός έδρας νίκες,εκ των οποίων η μία στο άδειο εξοχικό(1 τίτλος) όμως και η άλλη στο γεμάτο αλεξάνδρειο(μισός τίτλος,αφού ο γαύρος θα χάσει εκεί μέσα,άρα μας έδωσε η νίκη το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τασουτο, του καθε "βαζελου" οχι του καθε Παναθηναικου.

      Διαγραφή
    2. γι αυτό το έβαλα σε εισαγωγικά φίλε. όπως θες πες το. η χαρά του κάθε thomas για να φέρω και παράδειγμα από εδώ μέσα

      Διαγραφή
    3. Είσαι μέντιουμ Τασούλη;

      Sir Charles

      Διαγραφή
    4. ναι είμαι. ασχολήσου εσύ με τον μπουρούση που τόσο θέλεις στην ομάδα σου(είδες που σε ξέρω?) και άσε με εμένα να κάνω προβλέψεις σαν μέντιουμ που είμαι. έχεις και δύσκολο ματς αύριο κόντρα στην αρμάνι. παίζει κι ένας ιταλός εκεί με όνομα που φέρνει κακές αναμνήσεις στην ομάδα σου...

      Διαγραφή
    5. Πάντως, δε θα έπρεπε να υπάρχει κάποια δυσκολία να ακούσετε αυτούς του "παναθηναϊκούς" που βγαίνουν και μιλάνε μόνο στις ήττες.

      Εδώ και τρία χρόνια, πιο συχνά χάνετε από ότι κερδίζετε, οπότε μάλλον δε πρέπει να μιλάνε και τόσο σπάνια.

      Διαγραφή
  41. paidia den paleyetai ayto pou simvainei me tin omada sta ektos edras.den tha statho se autous pou eleipan alla se autous pou epaiksan.kapoioi egoismo den exoun?autos o radulica exei fovera prosonta alla mallon to mialo tou einai kapou allou.o tipos einai proklitikos kai deixnei antiepaggelmatias.ston panathinaiko paizei to exei katalavei?i omada exei xtipites adinamies sto 4 sto 5 kai sto 1.kanenas ekei kato den to vlepei?o fotsis gt ektithetai etsi sautin tin ilikia?den eprepe i omada na exei allo paikti sto 4 mazi me ton gist kai o antonis na erxetai gia 10 poiotika lepta?toso diskolo itan na paroume duo treis paiktes sautes tis theseis kai na pigaines vasima gia final-4?i omada exei dinatotites alla to na milame gia 7 koupa me auto to roster einai toulaxiston outopiko.
    P.S.1:kalos o giancovits alla oso i omada pisteuei oti auto to paidi einai to vasiko 3ari tou panathinaikou gia ta epomena xronia tha exoume provlimata.
    P.S.2:einai toso diskolo oi mikroi na figoun gia 2 xronia kai na paizoun gemata 20lepta kai na girisoun piso psimenoi?toso diskolo diladi?
    P.S.3:poname pou i omada kanei aytes tis emfaniseis ektos poname pou ftanoume mexri stous okto kai den mporoume se mia seira agonon na ftasoume sto final-4.me ena kalitero programatismo o panathinaikos mporei na zisei tis stigmes tou parelthontos ksana stin eyropi.katallilous anthropous thelei,meraki kai egoismo.to budget einai i aionia dikaiologia na krivoume ta lathi mas kai ton kako sxediasmo mas
    seattkesupersonics13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/506887-Mia-epoikodomitiki-hastoyka STO 2YG TOY KONTOY--------------.>>>>>>> ΥΓ2: Σεζόν 2008-09 και για την ακρίβεια 30/10, Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 90-66... Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Νομίζω ότι για όποιον δεν πετούσε στα σύννεφα το χθεσινό δεν ήταν έκπληξη. Μπορεί το σκορ να ξέφυγε στο τέλος αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Η ομάδα φάνηκε ότι δεν μπορούσε και δεν επιχείρησε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στην Βαρκελώνη. Με τις απουσίες και βασικούς παίκτες επιβαρυμένους δεν υπήρχε και σοβαρός λόγος.
    Έχω την αίσθηση ότι ο ΠΑΟ μπαίνει σε μια περίοδο συντήρησης. Δηλ. μετά το αρχικό γκάζι λόγω προγράμματος ο Σάλε μάλλον έχει αποφασίσει να αποφορτίσει την ομάδα. Να κατεβάσει ρυθμούς. Μέχρι να επιστρέψουν οι τραυματίες και να γίνει η αναμενόμενη προσθήκη στους ψηλούς, η ομάδα θα πορεύεται παίζοντας όσο χρειάζεται ώστε να πάρει τα ματς που πρέπει. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα 3 επόμενα στην Ευρωλίγκα με Ζιελόνα, Ζαλγκίρις και Λοκό.

    Είναι φανερό ότι χθες δεν υπήρχε η απαιτούμενη ενέργεια απόρροια των περιορισμένων λύσεων. Αυτό συνεπάγεται βαριά πόδια, καθόλου ανάσες, θολωμένο μυαλό και τελικά τακτική υποχώρηση. Τέτοιου είδους ήττες έχουν συμβεί και θα συμβούν ξανά. Στα μαθηματικά του ομίλου και στην πορεία προς το top-16 δεν προκαλεί την παραμικρή επίδραση.

    Φυσικά και από το χθεσινό ματς προέκυψαν συμπεράσματα κυρίως για την εικόνα κάποιων παικτών που προβληματίζουν. Μια εικόνα που ενδεχομένως να επηρεάσει την προσπάθεια της ομάδας όταν αυτή σε 1-2 μήνες πατήσει ξανά γκάζι. Αναφέρομαι στον Πάβλοβιτς και στον Ραντούλιτσα, κυρίως στον δεύτερο. Επιμένω ότι δεν είναι καλό σημάδι η έλλειψη διάθεσης που διαπιστώνω απ’ την αρχή της σεζόν.

    Κατά τ’ άλλα φάνηκαν ξανά οι διαπιστωμένες αδυναμίες της ομάδας. Ειδικότερα φάνηκε το πρόβλημα στην αμυντική προσαρμογή όταν ο αντίπαλος σουτάρει καλά απ’ έξω. Επίσης, αποδείχτηκε ότι οι δύο μικροί χρειάζονται ακόμη πολλή δουλειά και χρόνο για να θεωρηθούν ενεργά μέλη του ρόστερ.

    Απ’ τα υπόλοιπα ξεχωρίζει το κάζο της Εφές στην Πόλη η οποία δέχτηκε 27π. στην 4η περίοδο. Ο Ντούντα δεν έχει αρχίσει καλά την χρονιά. Επίσης έκπληξη ήταν το σπουδαίο διπλό της Ζαλγκίρις στην Σμύρνη που μπλέκει τον όμιλο ενώ η Λαμποράλ συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα.


    Υ.Γ. Δεν ξέρω τι λένε οι περισσότεροι για τον Πασκουάλ και την συζητήσιμη ικανότητά του να κερδίζει μεγάλα ματς και τίτλους. Αυτό που βλέπω εδώ και χρόνια είναι ότι καθαρά μπασκετικά η Μπάρτσα είναι η πιο δουλεμένη ευρωπαϊκή ομάδα. Ο τρόπος που προσαρμόζεται η τακτική της σε κάθε κατάσταση στο παρκέ είναι σχεδόν αυτοματοποιημένος. Σε σημείο που καταλαβαίνεις από πριν τι θα συμβεί.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή παρατήρηση για Πασκουάλ. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε στη χώρα μας να εκτιμάμε τη δουλειά και τη συνέχεια.

      Διαγραφή
  44. οταν μια ομαδα παρουσιαζεται στο παρκε χωρις ιχνος συγκεντρωσης, οπως χθες ο παο, τοτε υπευθυνος ειναι ο κοουτς.με εξαιρεση το φελντειν και το γκιστ ολοι οι υπολοιποι παικτες μπηκαν λες και ειχαν να κανουν με φιλικο αγγαρειας.σεβαστο το προγραμμα, σεβαστη και η οποια κουραση (μην τρελαθουμε, 5 ματς εχουν παιξει ολα και ολα), σεβαστες και οι οποιες προτεραιοτητες του προπονητη αλλα 25π ειναι ανεπιτρεπτο να τρωει μια ομαδα σαν τον παο , ειδικα οταν η αντιπαλη ομαδα, ας ειναι και η μπαρτσελονα, δεν εχει κανει κατι τοσο σπουδαιο για μια τετοια διαφορα.

    δεν ειδα καν τα στατιστικα αλλα πρεπει να καναμε πανω απο 20 λαθη, σχεδον ολα αβιαστα, τα οποια εμοιαζαν με 50 βασει της εικονας μας.αποκορυφωμα ολων η αποδοση του Μητσου, ο οποιος πρεπει να εφαγε πολυ το μεσημερι και με το που ακουμπησε μπαλα οταν μπηκε την εδωσε απλοχερα στους ισπανους και γενικα ηταν σε κακιστη μερα.μπειζμπολ πασα απο τον καλαθη και να πηγαινει 3 μετρα μακρια απο τον παικτη?ανεπιτρεπτο!!!!

    και οχι τιποτα αλλα, οπως ειπα ,δε θεωρω οτι η μπαρτσα εκανε κατι τοσο καλα για να μας κερδισει με τετοια διαφορα.λιγο μπασκετ παιξαμε στο β ημιχρονο και το ματς πηγε στους 7π.και μετα ...ξανα τα ιδια....

    οι απουσιες χθες δεν ηταν δικαιολογια οπως εξελιχθηκε το ματς.σε καμια περιπτωση....να επαιζαν , να τα εδιναν ολα και να ειχαν θεματα με τα φαουλ και με την κουραση τοτε οκ, να πω οτι χασαμε λογω απουσιων αλλα χθες κοντραραμε μεταξυ μας απο το πρωτο λεπτο!!!

    αυτου του ειδους οι συμπεριφορες δε με αγχωνουν.ξερω οτι δυσκολα θα επαναληφθει το φαινομενο εκτος και αν ο κοουτς ειναι ακαταλληλος, πραγμα που δεν το πιστευω καν.αυτο που εγω βλεπω πλεον σαν αδυναμια της ομαδας δεν ειναι η ελλειψη ενος αθλητικου ψηλου ή η ραθυμια του ραντουλιτσα ή τα αργα ποδια του φωτση.ολα αυτα καλυπτονται κατα τη γνωμη μου.
    αυτο που με ανησυχει και δεν πρεπει να το αφησουν να παρει εκταση στο παιχνιδι της ομαδας ειναι η διστακτικοτητα του καλαθη στο σκοραρισμα!!!!

    ο καλαθης δεν απειλει σχεδον καθολου και απο δω και περα θα το πληρωνουμε σε καθε ματς γιατι οι αντιπαλοι προπονητες το χουν δει και θα κανουν τα κουμαντα τους πανω σε αυτο.ο ποιντ της ομαδας πρεπει να ειναι ανα πασα στιγμη ετοιμος να αναλαβει επιθετικες πρωτοβουλιες οταν βλεπει οτι ο συμπαικτες του δεν τραβανε!!!τοσα χρονια ο διαμαντιδης αυτο εκανε!!!

    ειναι βελτιωμενος στο σουτ αλλα οσο δεν παιρνει τα σουτ που το-υ αναλογουν αυτη η βελτιωση του θα ξεχαστει και θα το παει παλι απο την αρχη γιατι δεν θα εχει ψυχολογια.

    παιζουμε που παιζουμε με 3 παικτες στην περιφερεια....οταν ο ενας ειναι 35 χρονων , ο αλλος δεν ειναι σταθερος στο σκοραρισμα και ο βασικος ποιντ δεν κοιταει καν το καλαθι, απο πού διαολο θα παρουμε σκορ σε μια δυσκολη βραδια?απο μενα?ή μηπως εχουμε καμια καλαθομηχανη στην ομαδα και δεν το ξερω?εναν εχουμε και αυτος δε ξερουμε καν πώς θα γυρισει μετα απο πολυμηνο τραυματισμο....

    υ.γ οι διαιτητες για μια ακομα φορα ετοιμοπολεμοι, με το δαχτυλο στην σκανδαλη!!δεν επηρεασαν, προς θεου, κανενα αποτελεσμα αλλα αν χρειαζοταν......


    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.
      Ο φθηνός walter hodge θα έλυνε πολλά προβλήματα μια και δεν υπάρχει κασέρι.
      Οπως κι ενας κομενος στους ψηλούς απο ΝΒΑ αν δεν κανει ο kenny kadji.
      AA

      Διαγραφή
  45. Νομιζω οτι εχθες η μπαρτσα απεδειξε γιατι πολλοι μαζι και εγω την θεωρουμε φαβορι για την κουπα.
    Δεν ειναι το σκορ αλλα τα προσωπα που αλλαζει στην 5αδα της χωρις να μειωνεται η ικανοτητα της να σκοραρει ή να αμυνθει.
    Ισως να ηθελε αλλη μια προσθηκη στα γκαρντ της αλλα οκ. και ακομη οι σαμου και λαου δεν βγαζουν την ενεργεια στο παρκε που μπορουνε να βγαλουν.
    Για παο , αναμενομενη ηττα που ουσιαστικα ειχε 4 απουσιες και θα ηταν ενα ομορφο παιχνιδι για να φανουν οι αδυναμιες της ομαδος και που τελικα θα ηταν πιο δοκιμο να κανει προσθηκη.
    Χωρις παππα και χωρις μποχω τα γκαρντ μας ηδη σκανε.. δεν βγαιει χρονια μονο με 3 παιχτες για 2 θεσεις, αλλα ακομη και να γυρισουν οι 2 πρεπει να δουμε σε τι κατασταση θα ειναι.
    Χαραλαμποπουλος παπαγιαννης, εχω απαντησει σε σχολια για τους 2 μικρους οτι ο κοουτς κατι εχει στο μυαλο του και θα πρεπει να περιμενουμε ... νομιζω την απαντηση την πηραμε.. ο παπαγιαννης καθαρα δεν μπορει να σταθει σε αυτο το επιπεδο χωρις παιχνιδια στα ποδια του στο ελληνικο πρωταθλημα, και ο χαραλαμποπουλος ειναι σχεδον ετοιμος αλλα θελει κανα 2μηνακι ακομη να δυναμωσει. Τα παιχνιδια στην Α1 θα δωσουν και στους 2 την ωθηση για να σταθουνε στην ευρωλιγκα, την εμπειρια.
    Οποτε για ευρωπη θελουμε ενα τριτο ψηλο και ισως ενα ακομη γκαρντ. Οι νελσον κουπερ δεν θα με χαλουσαν καθολου απο το περσινο ροστερ, ενω σους ψηλους θελουμε καποιον να ματσαρει παιχτες τυπου λαουαλ κτλ κτλ, γιατι αν τυχον στις επομενες φασεις προκυψει τραυματισμος ψηλου η ομαδα μενει ξεκρεμαστη και χανει την χρονια χωρις λογο.
    Πολλα λαθη χθες , μεγαλη αστοχια αλλα θα κρατησω την εμφανιση του φελντεινι και του ραντου, ο πρωτος δειχνει οτι ειναι πολυεργαλειο που δεν καταλαβαινει απο ευρωλιγκες, και ο δευτερος ειναι ασταματητος οποιον και να βρει μπροστα του, εννοειται οτι τα 2 φαουλ που του χρεωσανε ειναι ανυπαρκτα, και επειδη βλεπω να γινεται καθε φορα αυτο πρεπει να ιεναι ακομη πιο προσεκτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αρχισανε τα οργανα.. ρε παιδια συγκεντρωθητε, η ομαδα εχει κανει ταξιδια σε ολο τον κοσμο, εχει παιξει συνεχομενα ντερμπι και μαστ γουιν παιχνιδια, ειναι καινουργια, ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, βασικων στελεχων, και ειδικα χθες, και μερικοι παιχτες που ειναι μηχανακια οπως ο καλαθης παιζουν συνεχεια στο 200%. Ας δει καποιος την πιεση του καλαθη χθες και τα κλεψιματα που εκανε, και ας σκεφτει ποση ενεργεια χανει ο συγκεκριμενος παιχτης.... αληθεια δεν εχετε γυμναστει ποτε??? να δειτε τι ποσα ενεργεια χανεις οταν δουλευει το σωμα σου σε αυτους τους ρυθμους?? 3 ΠΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑ 2 ΚΑΙ 3 ΘΕΣΕΙς δεν βγαινει( ναι 2 θεσεις, ο σαλε γουσταρει να παιζει με 3 γκαρντ, και το εκανε και χθες)
      Τι να πει και η εφες δλδ?? ή η φενερ??? τεσπα προσπερναω τα σχολια κλαματος και παω στην καρσιγιακα που εκανε αλλη μια ηττα αυτη την φορα εντος και δειχνει οτι σε 5ωσ5 εχει τερααααστιο θεμα. Μονο οταν τρεχει μπορει να αποδωσει αλλιως ειναι προβλεψιμη σαν ομαδα

      Διαγραφή
  46. Αυτο με τον ερτζεκ τι αστειο ειναι??? για να παει στο 5 ο γκιστ μονιμα ?? την στιγμη που ειναι απο τα καλητερα 4αρια στην ευρωπη??
    Ρε παιδια οποιος ειδε τον χθεσινο αγωνα θα προσεξε??!! οτι ο γκιστ ειναι μισος απο τα αλλα ελαφρια 5αρια τυπου λαουαλ... δεν μπορει να τους ματσαρει ουτε σε δυναμη ουτε σε αθλητικοτητα...ουτε ο ιδιος ο γκιστ νιωθει ανετα στο 5, ολες μα ολες οι κινησεις του κατω απο την ρακετα εδειχναν οτι ηταν εξω απο τα νερα του.. ειναι αλλο πραγμα τακτικα για μερικα λεπτα να ανεβαινει στο 5 και αλλο να ειναι μονιμα εκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι ο Γκιστ; Από τα καλύτερα 4άρια της Ευρώπης;

      Ε ρε χιούμορ

      Διαγραφή
    2. Γιατί ρε συ; Τίτλους μπορεί να μην έχει πάρει, αλλά είναι τουλάχιστον παρών στα final four.

      Διαγραφή
    3. ε ρε κομπλεξ που σας εχει δημιουργησει ο Τζεημς..

      Διαγραφή
    4. ελα ρε εχουν τον Αγραβανη αυτοι, λογικο ειναι να ειρωνευονται τον Γκιστ

      αλλωστε ο Αγραβανης ειναι παιχταρας, εχει παει και ΦΦ

      Διαγραφή
    5. Καταρχήν δεν ειρωνεύομαι τον Γκιστ, αλλά αυτούς που τον θεωρούν από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη. Κατά δεύτερον δόξα τω θεώ, έχω τον Πρίντεζη στο 4. Τρίτον, ακόμα και να μην τον είχα, καθόλου δε θα με εμπόδιζε να έχω γνώμη και άποψη για τον Γκιστ, τον παίκτη που στην καριέρα του με την πράσινη φανέλα έχει ρεκόρ 37-39 στην ευρωλίγκα.

      Παίκτης από το δεύτερο ράφι ήταν είναι και θα είναι.

      υγ
      Πότε θα μιλήσουμε για το πάρτι που στήνουν όλα τα αξιοπρεπή 4άρια της λίγκας όταν παίζουν με τον τζέημς τον τερμινέιτορ;

      Διαγραφή
    6. Κοιτα, το να κάνεις σκωπτικά σχόλια απέναντι στους υπερβολικά αισιοδοξους, αιθεροβάμονες πράσινους, το καταλαβαίνω κι έχεις και δίκιο που το κάνεις. Αλλά η ειρωνία γενικά προς τον ΠΑΟ, δεν σε παίρνει. Στην τελική, ο ΠΑΟ ακόμα και σε αυτά τα 3 χρόνια που είναι σε χαμηλότερο επίπεδο, πρωτον δεν τρωει 45 ποντους στην έδρα του από ομάδα σαν την Εφες, ουτε βγαινει 8ος στο πρωτάθλημα, ουτε γινεται η χαρά του κάθε πικραμένου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

      Διαγραφή
    7. ανωνυμε συμφωνω μαζι σου..παρε κ μια γευση απ'το παρτυ που χε στησει ο Πριντεζης με αντιπαλο τον Γκιστ στους τελικους τους 2013..ακομα την ψαχνει την μπαλα ο Γιωργακης..

      https://www.youtube.com/watch?v=-AdDYgu1DwU

      τα ρεκορ του καθε παικτη εξαρτιονται κ απ'τους συμπαικτες που εχει..οσο καλος κ να ναι ενας παικτης δεν μπορει να κανει μονος του την διαφορα,προκειται περι ομαδικου αθληματος..καλως 'ή κακως το ροστερ του Παναθηναικου τα τελευταια χρονια αυτο μπορουσε,αυτο εκανε στην Ευρωλιγκα..δεν παει να πει οτι γι'αυτο ευθυνεται ο Γκιστ..αλλα τοσο μπασκετ ξερεις..

      αν κ ο Παναθηναικος ειχε εξαιρετικα διδυμα στο "4" τις χρονιες που κατακτουσε τα ευρωπαικα Τσαρτσαρης-Ντικουδης,Τσαρτσαρης-Φωτσης πιστευω ακραδαντα οτι ο σημερινος Γκιστ ειχε θεση σε ομαδα του Ομπραντοβιτς..

      κ το βασικοτερο απ'ολα..τον γουσταρουμε με χιλια αυτον τον παικτη..Γκιστ!!Γκιστ!!Γκιστ!!..

      Διαγραφή
    8. Καλά enforcer δε θα ασχοληθώ με το πρωτάθλημα της τυρόπιτας, αλλά μεταξύ μας, δες τα στατιστικά του Πριντ πριν γράψεις.
      Όσο για τα 4άρια της ευρωλίγκας, δε μου απάντησες. Ρίξε κι εκεί μια ματιά σε στατιστικά, καλό θα σου κάνει.

      Τέλος προφανώς και τα ρεκόρ εξαρτώνται απ' όλους τους παίκτες. Μέρος των οποίων είναι και ο Γκιστ, οπότε μην τον βγάζεις κι άμοιρο ευθυνών. Εξάλλου οι παίκτες εντάσσονται συνήθως στα σύνολα που τους αξίζουν. Κι ο Γκιστ ΣΕ ΟΛΗ του την καριέρα στην ευρωλίγκα, μετράει πάντα τόσες νίκες όσες και ήττες. Και δεν μπορείς να πεις ότι σε κάποια του ομάδα διέπρεψε κιόλας.

      Εν πάση περιπτώσει, μπορείς να τον γουστάρεις όσο θέλεις, αλλά αυτό δεν αλλάζει την μετριότητά του. Μέτριος παίκτης, μέτρια καριέρα, σε μέτριες ομάδες, με μέτρια νούμερα.

      Διαγραφή
    9. Επίσης αυτό με τον Ομπράντοβιτς είναι εντελώς υποθετικό αλλά νομίζω ότι έχεις εντελώς άδικο. Θεωρώ τον Τσαρτσαρή τον πλέον υπερτιμημένο (από τους πολλούς υπερτιμημένους) παίκτη του ΠΑΟ, αλλά δε νομίζω ότι Ζοτς θα προτιμούσε τον ασταθή και "χαλαρό" Γκιστ. Αν ήθελε κάτι τέτοιο στην ομάδα του θα κρατούσε τον Χάισλιπ.

      Διαγραφή
    10. Γιατι δεν ρωτατε τον Σπανουλη, τον καλυτερο παικτη της Ευρωπης και του Κοσμου, την αποψη του για τον Γκιστ; Ειμαι σιγουρος οτι εχει πολλες ιστοριες να σας πει για τον ασταθη και χαλαρο Γκιστ!!! Ρωτα τον καλυτερο.

      Διαγραφή
    11. Έχει να επιδείξει κάτι άλλο στην καριέρα του ο Γκιστ εκτός του ότι επί Πέδουλα βοηθούσε αποτελεσματικά στο μαρκάρισμα του Σπανούλη;
      Τελικά είναι τόσο τεράστιος ο Σπαν που από μόνο του αυτό τον παίρνει από το δεύτρερο ράφι και τον πάει στο πρώτο;

      Διαγραφή
    12. Γενικά έχετε να πείτε κάτι για αυτή τη φουρνιά παικτών σας πέραν από το πρωτάθλημα της τυρόπιτας;

      Διαγραφή
    13. @ Ανώνυμος30 Οκτωβρίου 2015 - 3:36 μ.μ.

      οκ o Γκιστ ειναι ενας μετριος παικτης απο το δευτερο ραφι..τι δευτερο,τριτοτεταρτο κ πολυ λεω..τωρα που το ξανασκεφτομαι Γ' ΕΣΚΑ θα πρεπε να παιζει κ πολυ του ειναι..οκ ευχαριστηθηκες?..ε ρε κομπλεξ που σας εχει δημιουργησει ο Τζεημς..

      Διαγραφή
    14. Ρε enforcer από τα να μου γράφεις ανούσιες εξυπνάδες, πες μου ένα επιχείρημα:

      ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ!!!


      Σας έχω βαρεθεί κάθε φορά όταν δεν έχετε να πείτε κάτι να αρχίζετε τα κόμπλεξ και τις αηδίες.
      Επιχειρήματα κύριε αλλιώς τα λέγαμε.

      Διαγραφή
    15. Και για να τελειώνω. Το ταβάνι του Γκιστ ήταν να είναι 4ος παίκτης (στην καλύτερη των περιπτώσεων) σε μια ομάδα που πανηγύρισε τον περήφανο αποκλεισμό της από το φ4 του 2013. Τις επόμενες χρονιές περιορίστηκε στο να είναι ο 3-4ος παίκτης μιας ομάδας που συλλέγει ροζ φύλλα αγώνων από γερμανικές ομάδες και γεύεται τη μια 20άρα πίσω από την άλλη.

      Αυτούς τους παίκτες εγώ τους λέω δευτεροκλασάτους. Εσύ μπορείς να τους λες και σούπερσταρ. Νo prob. Απλά μη με ζαλίζεις.

      Διαγραφή
    16. Εννοείται πως ο Γκιστ είναι δευτεροκλασάτος, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των παιχτών που παίζουν τόσο στον ΠΑΟ όσο και στον ΟΣΦΠ (ναι ακόμα και στον επιτυχημένο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών). Δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται πρωτοκλασάτοι ούτε ο Γκιστ ουτε πχ ο Χαντερ. Απλά επειδή έπεσε το επίπεδο των παιχτών σε σχέση με τους παιχταράδες που είχαμε συνηθίσει να περνάνε παλιότερα από την Ελλάδα, ορισμένοι που κάπως ξεχωρίζουν μέσα στη γενική μετριότητα γίνανε πρώτα ονόματα και φαντάζουν αναντικατάστατοι.

      Διαγραφή
    17. οτι πεις μαγκα!!οκ δεν εχει παει Φ4 ο Γκιστ?ε και?με την λογικη σου ο Γκαλης που δεν εχει σηκωσει ποτε του ευρωπαικο τροπαιο θα πρεπε να ναι πουθενας..ενω ο Βουρτζουμης που εχει σηκωσει ευρωλιγκα(1996) κ κυπελλουχων(1993) θα πρεπε να θεωρειται μυθος..

      οσο για τι εχει κανει ο Γκιστ σου χει ριξει στα αυτια τα τελευταια χρονια με 2 πρωταθληματα κ 3 κυπελλα..ξερω θα πεις ειναι της τυροπιτας..οταν το σηκωνετε εσεις ειναι πεντακαθαρο με την αξια σας,ειναι της ζαμπονοτυροπιτας...μονιμως στην κλαψα..

      κ στην τελικη ασε μας εμας να γουσταρουμε τον "μετριο" Γκιστ κ μεινε εσυ με τον Πριντεζη κ με τον "δε στριβω" Αγραβανη στο "4".. ε ρε καουρα που εχετε εσεις οι γαυροι με τον Γκιστ..

      Διαγραφή
    18. @5:46
      Συμφωνώ απόλυτα. Και για τον Χάντερ προφανώς και δεν το θεωρεί κανείς "ένα από τα καλύτερα 5αρια της ευρωλίγκας"

      @enforcer
      Πρώτον, ο Γκάλης δεν είχε ευρωλίγκα αλλά διάολεα ήταν μονίμως πρώτος σκόρερ σε όποια διοργάνωση έπαιζε.
      Για τον Γκιστ κράτησες μόνο ότι δεν έχει πάει φ4, αλλά παρέλειψες το κομμάτι που έλεγε ότι ενώ είναι μονίμως σε ομάδες που δε διεκδικούν φ4 (εξαίρεση το ταβάνι του 2013) δεν είναι καν στους 3 καλύτερους παίκτες της μέτριας ομάδας του.
      Βάπτισέ τον σούπερ σταρ φίλε, δε με νοιάζει. Εγώ ξέρω ότι γράφει μέτρια νούμερα, σε μέτριες ομάδες, και χάνει πιο συχνά από ότι κερδίζει. Βουτηγμένος στη μετριότητα.

      υγ
      Ναι ρε φίλε, αφού είναι πρωτάθλημα της τυρόπιτας τι να κάνουμε;
      Εσείς δε λέτε εξάλλου ότι θα τα πέρνατε και με το εφηβικό; Γιατί να θεωρήσω τότε κατόρθωμα ότιο Γκιστ έχε πάρει πρωταθλήματα βάζοντας 6-7 πόντους στους τελικούς.

      Διαγραφή
    19. @5:46
      Διορθώνω το απόλυτο της συμφωνίας μου γιατί στον ολυμπιακό τα πράγματα οι δευτεροκλασάτοι είναι πολλοί πλέον, αλλά η πλειοψηφία και σίγουρα όχι η συντριπτική πλειοψηφία παικτών. Αλλά δεν το συζητάμε ότι παίκτες όπως ο Στρόμπερι, ο Χάντερ, ο Μίλου, ο Αγραβάνης, ο Πέτγουει, ο Λαφαγιέτ κι ο Ντάρντεν είναι από το δεύτερο ράφι και κάτω.

      Διαγραφή
  47. καλημερα......σε αυτη την αχρηστη φαση της ευρωλιγκας απλα μην ασχολειστε......οι ομαδες κανουν δοκιμες,οι παικτες κουρασμενοι και ουτε καν εχει σημασια για την επομενη φαση οποτε.......καθε εβδομαδα με μαθηματικη ακριβεια θα εχουμε 2-3 γκελες απο τις ισχυρες ομαδες και στο τελος οσες ειναι να περα σουν θα περασουν απλα με με καποιες ηττες παραπανω......αν θελανε να δινουν κινητρο στις ομαδες στην ευρωλιγκα επρεπε να πριμοδοτουσαν την καθε νικη στην πρωτη φαση με αρκετα χρηματα οπως στο τσαμπιονς λιγκ.........η φαση αυτη ειναι για τους προπονητες και τις στοιχηματικες εταιριες τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο..........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η ευθυνη ειναι παντα του προπονητη. Αιρμπολ, αιφνιδιασμος με πασα στο διαιτητη αντι για τον παικτη που ηταν 2-3 μετρα πιο πισω, πασες πισω απο την πλατη ενω χανεις με 20 ποντους, ντριπλα ντριπλα ντριπλα και τελικα λαθος, συνεχη σουτ απο τα 4.5μ χωρις πιεση κι ουτε ενα μεσα, χαμενα λει-απ κλπ κλπ κλπ.Δε δεχομαι οτι ειναι τοση η σωματικη κουραση ωστε μετα απο ενα μηνα να μην μπορουν να κανουν ουτε τα βασικα. Η ηττα ειναι του Τζορτζεβιτς. Δεν εβγαινε τιποτα στο παιχνιδι γιατι η Μπαρτσελονα ηταν σουπερ προετοιμασμενη (ως συνηθως) και ο Παναθηναϊκος πιθανοτατα τελειως απροετοιμαστος τακτικα και ψυχολογικα. Αυτο δε θα πρεπει να μας κανει εντυπωση γιατι ο Τζορτζεβιτς ειναι νεος στην ευρωλιγκα. Λογικα θα μαθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα
    Ο ΠΑΟ έχει πολλές δικαιλογιες για χτες.Υπηρχαν πραγματα που δεν αρεσαν και προβληματισαν και καποια που τα βρισκω μικροτερης σημασιας οπως η διαφορα,και εχω και μια διαφορετικη αποψη για τα νεα παιδια...
    Παντως θα πρεπει να υπαρξει μια ψυχραιμια και μια αποσταση απο τις ακραιες αναλυσεις.Απο τη μια ουτε ο Διαμαντιδης με το που παταει το παρκε λιποθυμουν οι αντιπαλοι και το σουτ του καιει το διχτακι σαν το ΝΒΑ jam,ουτε κι ο ΠΑΟ εγινε ομαδα που χανει στην ΕΣΚΑΝΑ απο το Φοινικα και τον Πρωτεα Βουλας.....
    Καποια σχολια
    -Αρνητικοι χτες ο Φωτσης και ο Διαμαντιδης,χωρις καθολου ενεργεια.Ο διαμαντιδης μπερδευοταν παρα πολυ με τους συμπαικτες του για τα δεδομενα του και ο Φωτσης εχασε σχεδον ολες τις μαχες στα καλαθια
    -Ο Ραντουλιτσα οπως εγραφα χτες επρεπε να παιξει καλα για να ειναι ο ΠΑΟ στο παιχνιδι,ενω ειχε εκλαμψεις στην επιθεση στην αμυνα ηταν απλα αστειος,και δεν ειχε καμια φλογα μπροστα.Προβληματιζει πολυ
    - Οι μικροι ,ειδικα ο Χαραλαμποπουλος δεν ηταν κακοι,απλα δεν εχουν δουλεφτει μεσα στο παιχνιδι με αποτελεσμα στην επιθεση η ομαδα λιγο να κουτουλαει με αυτους μεσα,Στην αμυνα προσπαθησαν αρκετα ασχετα αν εχασαν μαχες.Τολμω να πω πωςο Παπαγιαννης σταθηκε καλυτερα στην αμυνα απο τον Φωτσα πριν τον βγαλει οφ ο Τομιτς με την εμπειρια του.Ειχε καλες τοποθετησεις αν μη τη αλλο.Το προβλημα ειναι το εξης: Δεν ειναι δυνατο στο παιχνιδι προχτες στο Ρεθυμνο ο Παπαγιαννης να παιζει 3 λεπτα στο τελος και με τη Μπαρτσα να παιρνει ρολο δευτερο σεντερ με το καλημερα..Εκει ο ΟΣφΠ εχει κερδισει τον ΠΑΟ αφου στον νεους του εδινε πολυ χρονο στην Α1 πριν τους βαλει στην ευρωλιγκα με αποτελεσμα η ανταποκριση να ειναι μεγαλυτερη.Και αυτο γινεται την τελευταια πενταετια...Ο Χαραλαμποπουλος ειναι αυτη τη στιγμη απο τους 3 καλυτερους σποτ σουτερ του ΠΑΟ με τη δουλεια που εχει ριξει 2 καλοκαιρια,δεν ειναι δυνατον να μην εχει εξασφαλισμενα 15-20λεπτα και πεντε σουτ σε καθε παιχνιδι στο πρωταθλημα...Αντιστοιχα για τον Παπαγιαννη ο οποιος με τη μπαλα στα χερια εχει ηδη πολλα θεματα που τα ξερουμε και απο τις εθνικες ομαδες
    -Το ροτεισον της Μπαρτσα χτες σε σχεση με τον ΠΑΟ ηταν αποκαρδιωτικο για την ελληνικη ομαδα,παιζει να ξεκινησε με τη χειροτερη δυνατη πενταδα,και ειχε λυσεις ,ειδικα ο κερατας ο Ντολμαν με τον ΠΑΟ κανει τα παιχνιδια της ζωης του..

    - Τρελος χαβαλες με τη νικη της Τσεντεβιτα μεσα στην Πολη,ο Ιβκοβιτς εχει πολλα θεματα,με τους καλυτερους διαθεσιμους ψηλους της περσινης αγορας εχασε απο τον Μιρο Μπιλαν.Καλη δουλεια στο Ζαγκρεμπ αν και λιγο μονοδιασταση ομαδα.Ο Πουλεν επισης εχει βρει την ομαδα που τον αφηνει να παιζει πιο χαλαρα και το δειχνει
    -Αντιστοιχη @@δατη νικ της Ζαλγκιρις οπου το αργο αλλα αθλητικο ευρωπαικο μπασκετ θριαμβευσε επι του fast paced n above the rim μπασκετ της Καριγιακα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, αυτό με το Χαραλαμπόπουλο δεν το καταλαβαίνω ούτε εγώ. Βλέπεις πχ στον Ολυμπιακό να εκτελούν plays για να βγαίνουν ελεύθεροι να σουτάρουν τρίποντο ο Παπαπέτρου και ο Αγραβάνης που έχουν κακό μηχανισμό και άσχημα ποσοστά και στον ΠΑΟ αγνοούν το Χαραλαμπόπουλο που έχει καταπληκτικό μηχανισμό. Παίρνει 3-4-5 σουτ σε κάθε ματς ο Παβλοβιτς που ποτέ δεν ήταν κανας φοβερός σουτέρ και δεν παιρνει ο Βασιλης.

      Διαγραφή
    2. Αυτη ειναι η κληρονομια που αφησε ο Ιβκοβιτς στον Ολυμπιακο.

      Διαγραφή
  50. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λεω, πως ειναι παντελώς αντιμπασκετικο το μικρό ροστερ.
    Δεν κάνει καλό ουτε στην ομάδα ουτε στους βασικούς ουτε στους νεους.
    Με 7 παικτες ακομα και Καρυ και Λεμπρον να είχες χτες θα εχανες.
    Για 400 χιλιάρικα τα εχουμε ισοπεδώσει ολα.
    Τοσα στοιχίζουν walter hodge και kenny kadji (ο Τζιμ εχει αμφιβολίες γιαυτον αλλα με αυτά τα λεφτά είναι ταμαμ).
    Δεν θα βγει καλά η χρονιά αν παραμεινουμε ετσι.
    Δεν ζηταω τους 9 ξένους της Μπαρτσα, αλλα τα απολύτως αυτονόητα.
    Ευχαριστώ.
    ΑΑ all arround

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Προσωπικά, όπως δεν συμμεριζόμουν εξ αρχής τις υπερβολές για 7ο κλπ, έτσι δεν συμμερίζομαι την καταστροφολογία που θα ακουστεί σήμερα. Η ομάδα έχει λειψανδρία, πάσχει πρωτίστως δηλαδή σε ποσότητα ενεργών παιχτών και όχι τόσο σε ποιότητα. Αυτό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα από το 2012 και μετά: κάθε σεζόν βλαστημάμε τη μοίρα μας που δεν έχουμε 1-2 παίχτες ακόμα να συμμετέχουν στο ροτέισον και να καλύπτουν τα κενά που προκύπτουν από τους τραυματισμούς. Έτσι αναπόφευκτα κουράζονται και οι υπάρχοντες και υπο-αποδίδουν και οι ίδιοι στο τέλος.

    Αντιθέτως, ένα βασικό όπλο του ΟΣΦΠ αυτήν την τριετία είναι οι πολλές λύσεις και το βάθος στο ρόστερ, ακόμα και αν δεν πρόκειται για ιδιαίτερα ποιοτικές λύσεις. Έστω και για λίγα λεπτά, παίχτες ρολίστες μπαίνουν και βοηθάνε την ομάδα όταν κουράζονται οι καλοί του παίχτες ή είναι τραυματίες. Ως γνωστόν άλλωστε, η ποσότητα έχει τη δική της ποιότητα.

    Πιστεύω λοιπόν πως με μια (τουλάχιστον) προσθήκη, με την επιστροφή των τραυματιών και με τη συνέχιση της δουλειάς από το προπονητικό τημ, ο ΠΑΟ μπορεί να πάει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα, ακόμα και να κάνει την υπέρβαση να πάει ΦΦ. Είναι πολύ νωρίς να καταδικαστεί, όπως βιάζονται μερικοί να κάνουν, από μια κακιά βραδιά και μια κακιά ήττα. Το βασικό που καλείται να κάνει ο ΠΑΟ είναι να ξαναχτίσει σιγά σιγά το χαρακτήρα νικητή που είχε παλιά και που έχει απωλέσει αυτήν την τριετία. Δεν είναι κάτι βέβαια που γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά, αν γίνει σωστά η δουλειά από Σαλε & το υπόλοιπο τημ, στο τέλος της σεζόν η ομάδα μπορεί να έχει κάνει μεγάλο βήμα μπροστά σε αυτόν τον τομέα.

    Στο άλλο στρατόπεδο, του ΟΣΦΠ, τo winning mentality έχει εμπεδωθεί από το 2012 και μετά και είναι βασικό εφόδιο στη φαρέτρα των κόκκινων απέναντι στους περισσότερους ισχυρούς αντιπάλους στην EL. Γι'αυτό βλέπουμε και ομάδες που είναι πιο ποιοτικές από αυτόν, όπως η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα, να υποκύπτουν απέναντί του, κυριευμένες από φόβο. Μόνο όσοι δεν τον φοβούνται και τον έχουν απομυθοποιήσει μπορούν να έχουν καθαρό μυαλό απέναντί του ώστε να τον χτυπήσουν στα αδύνατά του σημεία, όπως η Ρεάλ και ο ΠΑΟ. Οι υπόλοιποι κομπλάρουν και αποδίδουν λιγότερο από αυτο που μπορούν, όπως θα κάνει απόψε και η Αρμάνι.

    ΥΓ Την Μπαρτσελόνα λόγω ρόστερ τη θεωρούσα εξ αρχής από τα φαβορί για ΦΦ και γιατί οχι και για κουπα επιτέλους ξανά. Βλέποντας τις προκλητικές διαιτησίες που απολαμβάνει στις πρώτες αγωνιστικές, πλέον έχω βεβαιωθεί πως θα είναι στο Βερολίνο άκοπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν συναντηθούν στα προημιτελικά ΤΣΣΚΑ-Μπάρτσα, λες να την κάνει ο Πασκουάλ την έκπληξη και να αφήσει έξω Μίλος και Μήτσο;

      Διαγραφή
    2. Δεν σε έπιασα. Ποιον Μιλος και ποιον Μητσο να αφησει εξω ο Πασκουαλ?

      Διαγραφή
    3. Αααα τον Ιτουδη λες? Μπορεί. Εξαρτάται και από το πλεονέκτημα όμως και από το που θα γείρει η διαιτησία -πρόκειται άλλωστε για τα 2 απο τα 3 πιο αγαπημένα κλαμπ του Μπερτομεου.

      Διαγραφή
    4. H Mπαρτσελόνα είναι καλύτερη από πέρυσι παιδιά, το έχουμε πει πριν ξεκινήσει η σεζόν. Το πόσο βαθιά θα φτάσει στη διοργάνωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

      Διαγραφή
  52. Τα κοψίματα του nba τελειώσανε ή περιμένουμε κι άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://www.leoforos.gr/basketball/story/88368/trela-gia-rantoylitsa-vid
    μπας & καταλάβετε τι φοβερή δουλειά κάνει ο άνθρωπος στο γήπεδο & πως προσπαθεί να διαχειριστεί την άμυνά του γνωρίζοντας πως δεν έχει αντικαταστάτη στον πάγκο & προσέχοντας κάθε επαφή του, αφού αυτός ο ανεκδιήγητος βιατόρ τον κυνηγούσε σε κάθε φάση γιά να τον χρεώσει με φάουλ (του είχε ήδη δώσει δύο παντελώς ανύπαρκτα με το καλησπέρα).
    αντρίκιο παιχνίδι έκανε & ο pavlovic που επίσης κυνηγήθηκε από τον βιατόρ αλλά δεν έχουμε βιντεάκι ανάλογο.
    ο nick θα μπορούσε να έχει κάνει μεγάλο παιχνίδι αλλά οι περιορισμένες επιθετικές του επιλογές θα του στερήσουν τη δυνατότητα να μπεί στην ελιτ των γκαρντ της euroleague ενώ είναι & εύκολος στο αβίαστο λάθος.
    mitsos & fotsis είναι κουρασμένοι & θα πάνε συντηρητικά μέχρι τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια, αν και το ματς στην πολωνία είναι πλέον must win.
    gist & feldeyne τραβάνε μεγάλο κουπί σε ελλάδα & ευρώπη αλλά νεα παιδιά είναι στο κάτω κάτω.
    ο χαραλαμπό ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με θάρρος αλλά μόλις έκανε βήματα (που δεν έκανε) υπό πίεση στο low post άλλαξε η ψυχολογία του & δεν πήρε τα σουτ που του δόθηκαν. στην πορεία θα πρέπει να μένει ανεπηρέαστος από τυχόν λάθη που θα κάνει και να συνεχίσει την πορεία του προς την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. ο παπαγιάννης έχει θέματα σοβαρά (μικρό μπασκετικό iq- δυσκολία στις κινήσεις- αργά πόδια) και θέλει πολύ δουλειά. τα προσόντα του είναι το μπόϊ του, το good timming στο άλμα και η σωστή χρήση των χεριών του.
    γενικά η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο αλλά θέλει ενίσχυση με rim protector ή με κάποιο μεγάλο σουτέρ γιατί τα ποσοστά μας στα τρίποντα στα παιχνίδια υπό πίεση είναι τραγικά. emilio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λεω να παρουμε τo Jimmer Fredette που εμεινε ελευθερος και ειναι τρελος μπομπερ..https://www.youtube.com/watch?v=VZkrYKITL-o
      Θα ανοιξουν και οι αμυνες με αυτον μεσα μιας και μπορει να σουταρει απο πολυ μακρια. Ετσι θα βρουν χωρους Καλαθης και Παππας για να διεισδυουν, αλλα και ο Ραντουλιτσα μεσα στη ρακετα.

      Διαγραφή
    2. βρωμοχερο , νομιζω εχει γραψει και ο τζιμ για αυτον??? μπορει να κανω και λαθος , δυσκολακι να ερθει κοντος πριν μπουνε παπας και μποχω ωστε να δουνε στην ομαδα την κατασταση τους

      Διαγραφή
    3. Δε ψάχνουν για γκαρντ ούτως ή άλλως παιδιά.

      Διαγραφή
    4. Αν δεν ψαχνουν κανουν πολυ ασχημα. Βλεπεις εσυ οτι μπορει να συνεχιστει αυτη η κατασταση; Δεν αντεχουν αλλο τα γκαρντς και δεν εννοω σωματικα μονο. Περισσοτερο το προβλημα ειναι πνευματικο, δε γινεται τοσες υποχρεωσεις να περνανε μοναχα απο τρεις παικτες. Δε γινεται να εχουν καθαρο μυαλο.

      Διαγραφή
  54. Μια χαψιά έκανε πάντως ο Ραντουλιτσα τον Λαβαλ. Κριμα που δεν ειχε συμπαραστατες στο παιχνίδι, πλην Γκιστ και Φελντέιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. το θέμα με fredette είναι πως δεν έχει εμπειρίες άλλες πλην κολλεγίου και φοβάμαι πως η προσαρμογή του θα αργήσει κανένα χρονάκι και όπως και ο rochestie που τώρα πιά τα βρίσκει μπαστούνια έτσι & αυτός στα δύσκολα θα κολώσει.
    εξάλλου αποκλείεται να βρεί περισσότερα από 10 λεπτά στον Παναθηναϊκό όταν γυρίσουν οι τραυματίες.
    εγώ μιλάω γιά καθαρόαιμο σουτέρ θέσης, snipper δλδ, κάτι σαν τον carrol ή τον kuric, canner medley, ryan toolson που δε θα θέλουν την μπάλλα στα χέρια γιά να εκτελέσουν & θα εκτελούν άμεσα & με ακρίβεια. όπως ο drew nicolas.
    emilio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Έμεινε από καύσιμα εχθές ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη. Κρίμα που άνοιξε τόσο η διαφορά στο τέλος. Η Μπαρτσελόνα του Πασκουάλ σε τέτοια ματς (των πρώτων 3/4 της σεζόν) είναι πάντα αποτελεσματική. Κάζο για την Αναντολού που έπαθε ότι δεν έπαθαν οι Καταλανοί από τη Ζιελόνα τη προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλο διπλό, καθόλου απροσδόκητο, για τη Ζάλγκιρις που έπαιζε με τη πλάτη στο τοίχο. Για τη Καρσίγιακα τα έχουμε πει..

    αντιγράφω από

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/10/2015-16-euroleague-power-rankings-1.html

    "Οποιοσδήποτε κατανοεί ότι τα πράγματα δε θα είναι εύκολα σε αυτό επίπεδο για την Καρσίγιακα η οποία δεν είναι «παιγμένη» και μαθημένη να βάζει κάτω ομάδες με «χιλιόμετρα» σε αυτούς τους δρόμους όπως π.χ. η Ζάλγκιρις. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim, και η Μπαρτσα την προηγουμενη αγωνιστικη, αν δεν ειχε το σπρωξιμο απο τη διαιτησια, θα εχανε απο τη Ζιελονα. Η οποία είναι εξαιρετική ως τώρα και το ματς της αλλης (?) εβδομαδας εκει ειναι κρισιμοτατο για τον ΠΑΟ

      Διαγραφή
    2. Ναι, πιθανόν να έχανε αν δεν έπαιρνε αυτό το σφύριγμα. Μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτά.

      Διαγραφή
  57. Για την Αναντολού όμως ομολογώ δε το περίμενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim για τον Jarvis Varnado ποια η γνωμη σου?ετσι κ αποκλειστει η Σασαρι απο το top-16(πολυ πιθανο,εχει ξεκινησει με 0-3 σε εναν δυσκολο ομιλο) πιστευεις οτι κανει για τον Παναθηναικο?η ικανοτητα του στο μπλοκ παντως δειχνει τρομακτικη,δεν ξερω για τα υπολοιπα του στοιχεια του παιχνιδιου του..

      Διαγραφή
    2. Είναι μια οικονομική λύση. Αλλά εκτιμώ ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί (αρκετά) καλύτερο παίχτη στη θέση. Έχω τη λύση. Όταν έρθει ο καιρός..

      Διαγραφή
    3. ικανοτατος ειδικα στην αμυνα , και μου θυμιζει λασμε στο οτι εχει καλο συνχρονισμο στα μπλοκαρισματα. δεν νομιζω οτι η σασαρι θα εχει λογο να τον δωσει + ο παο να δωσει λεφτα τοσο στην ομαδα του οσο και στον παιχτη

      Διαγραφή
    4. Kαμία σχέση με Λάσμε Κρις. Θέλει καλύτερο παίχτη εκεί επαναλαμβάνω ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    5. Ποιοτικά εννοώ καμία σχέση.

      Διαγραφή
    6. ελα τζιμ δωσε μας ενα στοιχειο... απο ευρωπη ?? απο αμερικα??? εχει εμπειρια σε ευρωλιγκα??? χρονων??

      Διαγραφή
    7. Τζιμ τον Λασμε ετσι κ ειχες την δυνατοτητα να τον παρεις στον Παναθηναικο πριν το τοπ-16 θα τον υπεγραφες?ή θα εψαχνες για κατι καλυτερο?με δεδομενο οτι πλεον ο Λασμε εχει πατησει τα 33 κ δεν ειναι ακριβως ο παικτης που ηταν στην πρωτη του χρονια στον Παναθηναικο..

      Διαγραφή
    8. μου θυμιζει λασμε στα μπλοκ τζιμαρε, και στο ταιμινγκ που εχει στα αλματα του. αυτο και μονο αυτο. καλυτερο παιχτη?? μεγαλητερο μπατζετ ??? ελα πες ονομα

      Διαγραφή
    9. Ναι, κατάλαβα εκ των υστέρων Κρις τι ήθελες να πεις. Σαφώς καλύτερο παίχτη θέλει ο ΠΑΟ εκεί. Xαχα.. Καταλαβαίνεις ότι για λόγους σαθρής εμπορευματοποίησης και διαφήμισης αυτού του σάπιου μπλογκ δε μπορώ να σου πω ακόμα. Συγνώμη. Από την άλλη οποίο ελληνικό ή ευρωπαϊκό κλαμπ ενδιαφέρεται να πάρει κεφάλι για τον παίχτη που θα αλλάξει το ρου της ιστορίας του κερδίζοντας χρόνο ας βάλει το γνωστό ποσό στον γνωστό λογαριασμό..

      Διαγραφή
    10. Άντε τώρα να τους πείσεις ότι δεν είμαι μάνατζερ..

      Διαγραφή
    11. @ The Enforcer

      Όταν φτάσει η συγκεκριμένη στιγμή που πρέπει να βγεις στην αγορά για υπογράψεις κάποιον αξιολογείς όλες τις επιλογές τη συγκεκριμένη περίοδο και κατατάσσεις τον Λάσμε στη λίστα σου. Συμφωνώ ότι η ομάδα πιθανόν χρειάζεται κάτι πιο φρέσκο που μπορεί να δώσει άλλον αέρα και ώθηση. Αυτή την πείνα.. Αλλά πρέπει να περιμένεις τις διαθέσιμες επιλογές. Τότε π.χ. όπως θα έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο ο Λάσμε μπορεί να είναι η καλύτερη. Αλλά μεταξύ μας, δε νομίζω ότι θα φύγει από την Τουρκία. Αν την έκανε ένας από τους ψηλούς θα έβλεπα Ντόρσεη που είναι μυστήριος τύπος και μπορεί να έρθει για πλάκα σε σύγκρουση με τον Αταμάν.

      Διαγραφή
    12. Α ρε Τζιμαρα..εχεις τη λυση που θα μας στειλε φαιναλ 4; Στο ΔΓ πες την. Εμεις θα κανουμε υπομονη.

      Διαγραφή
    13. ...Γιατι ως γνωστον, με μια μεταγραφη και μαλιστα φτηνη (οχι ας πουμε των 2 εκ να πω να φερεις ονοματαρα) πας φαιναλ φορ. Τοσο απλο ειναι.

      Διαγραφή
  58. Η ήττα δεν με τσάντισε γιατί ήταν ένα παιχνίδι άνευ σημασίας. Αυτό όμως που με τσάντισε πολύ ήταν όταν ο Χαραλαμπόπουλος στο 4ο δεκάλεπτο, νομίζω, βρισκόταν στο ημικύκλιο της βολής εντελώς μόνος του δεν σούταρε και έψαξε την πάσα, κάνοντας λάθος. Αυτή η φάση καταδεικνύει και γιατί δεν έχουμε σαν ελληνικό μπάσκετ παίχτες σκόρερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γενικοτερα ο χαραλαμπο δεν δισταζει να παιρνει προσπαθειες ...αλλα ηταν ισως η πρωτη φορα χθες που επαιξε πανω απο 7-8 λεπτα στην ευρωλιγκα..φυσικο ειναι..

      Διαγραφή
  59. Εγω σκαμπαζω λιγα απο μπασκετ,(αλλο αν το αγαπω),η ομαδα θελει εναν παιχτη που να παιζει στο 5 οπως ο Λασμε πριν 3 χρονια και να χει τριποντο απο μακρια,ξερω ζηταω πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα jim και στην υπόλοιπη παρέα.Είδα το ματς χθες.Το βασικότερο πρόβλημα για μένα είναι το γεγονός ότι πήγα να το δω προετοιμασμένος για διαφορά άνω των 15+.Αυτό είναι πολύ βασικό.Από το 12 και την φυγή Ζοτς έχουμε αρχίσει να θεωρούμε φυσιολογικό να τρώμε καμιά 20αρα στο κεφάλι σε έδρα ομάδας από το πάνω ράφι και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟ!!!!!Είμαστε Παναθηναικός κύριοι!!!!!Λοιπόν επειδή θα ακούσω,κοίτα και τους άλλους που χάνουν,είχαμε ελλείψεις κ.α έχω να πω ότι έχουμε 4 χρόνια που όλο λέμε αν είχαμε και αυτό ή αν είχαμε και το άλλο ή αν είχαμε και το παράλλο θα ήμασταν final4.Φτάνει λοιπόν,ως εδώ.Ξέρουμε ότι έχουμε 2 ελλείψεις στο 1-2 ως το Δεκέμβρη και πάλι πως θα έρθουν οι παίκτες και πότε και αν επιστρέψουν στα στάνταρ τους.Και εμείς διαλέγουμε να πάμε με 3 γκαρντ ως τότε....Όχι να πάρουμε και ένα ακόμα για 2 μήνες αλλά να σκάσουμε μήτσο καλάθη και φελντέιν και μετά βλέποντας,Και αν χτυπήσουν και αυτοί ή τα παίξουν???Δεν βαριέσαι κάτι θα γίνει!!!Επίσης είμαστε η μόνη ομάδα που θεωρείτε top στην Ευρώπη χωρίς mobile ψηλό και προσπαθούσαν να μας πουν ότι ήταν επιλογή προπονητή και διαφορετική προσέγγιση μπάσκετ μέχρι που τους ξεφτίλισε ο Σάλε λέγοντας ότι ήθελε mobile αλλά δεν έφταναν τα λεφτά.Λοιπόν εγώ σαν φίλαθλος αυτής της τεράστιας ομάδας δεν θέλω πορείες αλλά αλήθειες και όχι ψέματα. Βγες και πες τόσα είναι τα λεφτά,αυτούς μπορώ και όχι ψέματα!!!!!Μας φλόμωσαν στα Βερολίνα και εγώ ήδη βλέπω 4 ομάδες πιο καλές!!!Και επίσης δεν παίρνουμε 6 ξένους ποτέ επί ΔΓ(ασχολίαστο τι όνειρο έχει δει) για να παίξουν οι μικροί που είναι 18 και ούτε ματς Α1 δεν μπορούν να καθαρίσουν ακόμα.Οπότε πας με ρόστερ 9 παικτών και βαυκαλίζεσαι final4.Δώστε παπά άφοβα παιδιά.Και για όσους κράξουν θα πω ότι από του χρόνου που ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αρχηγός δυστυχώς θα σταματήσει θα φανούν πολλά γιατί μέχρι τώρα υπάρχει αυτός και καλύπτει πολλές ανωμαλίες στο χτίσιμο του ρόστερ κάθε μα κάθε χρόνο.Του χρόνου χωρίς ΑΥΤΟΝ και με τέτοιους ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥΣ τρόπους στελέχωσης θα φάμε ήττες που θα πάνε σύννεφο και εμείς θα περιμένουμε Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη να αναπτυχθούν.Λες και είναι βλάκες στον ΟΣΦΠ που έχουν 6 ξένους,ρόστερ όσο μπορούν πιο γεμάτο και κάθε χρόνο είτε είναι είτε κοντεύουν final4. Σόρυ jim για το ύφος αλλά σιχάθηκα.Φέτος με υπέρβαση μπάτζετ και βλέπω στο τέλος χαραλαμπόπουλο παπαγιάννη λούντζη να τελειώνουν το ματς και 20 πόντους διαφορά.Το μόνο που είδα διαφορετικό ήταν ότι έχουμε κόουτς που λέγεται Τζόρτζεβιτς και όχι Ιβάνοβιτς!!!Άι σιχτίρ πια!!!!
    Υ.Γ 1: Δεν κράζω και δεν θα κράξω Σάλε.Ας είχε πλήρες ρόστερ δομημένο από το καλοκαίρι και αν ήταν τραγικός θα έκραζα.Τώρα που αναγκάζεται να παίζει με Gist 35 λεπτά τι να του πώ???
    Υ.Γ 2:Τεράστιος σεβασμός και μόνο σε αρχηγό και Αντώνη Φώτση.Δεν πάνε να κάνουν τραγικά ματς??Είναι τα λαμπρά σύμβολα μιας χρυσής εποχής και δεν ευθύνονται καθόλου για αυτά που βλέπουμε!!!!

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Green North. Σίγουρα έχουν γίνει ανορθογραφίες στη στελέχωση και οι απουσίες δε βοηθούν αλλά προσωπικά δεν είχα την αίσθηση πριν το ματς ότι ο Παναθηναϊκός "πάει για 15 στο κεφάλι", καμία σχέση. Διαψεύστηκα αλλά και αύριο να έπαιζαν πάλι, την ίδια αίσθηση θα είχα. Επίσης κοίτα λίγο ομάδες με γεμάτα και ποιοτικά ρόστερς ανά την Ευρώπη (Φενέρ, Εφές, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα ξέχωρα από το χθεσινό) και τι μπάσκετ παίζουν στη παρούσα περίοδο..

      Διαγραφή
    2. Γεια σου jim.Όντως όλες οι ομάδες που είναι γεμάτες δεν πατάνε καλά αλλά η βασική μου ένσταση είναι ότι αυτές περνάνε αυτήν την περίοδο δεσίματος και αν θες ψαξίματος έτοιμες όσον αφορά τη δομή του ρόστερ καθώς αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό που μπορεί να προβεί σε διορθωτική κίνηση οι άλλες μάλλον έτσι θα πορευτούν.Και το ερώτημα μου είναι γιατί να μην χτίσει ορθολογικά το ρόστερ,καλύπτοντας τα κενά που έχεις και αφήνοντας τον κόουτς να ρολάρει και να δουλέψει την ομάδα σε αυτή την μίνι προετοιμασία και περίοδος αφομοίωσης της λειτουργίας της ομάδας που είναι η α φάση της ευρωλίγκα αλλά πας για διορθωτικές κινήσεις κατά τα μέσα της χρονιάς καθώς κάθε χρονιά από το 12 και έπειτα παίρνουμε παίκτες καταμεσής ή στα τέλη σεζόν.Και κάτι ακόμα:Αν μπορείς πες μου την γνώμη σου για το πως θα χειριζόσουν εσύ τους μικρούς της ομάδας.Εγώ θα έδινα τον Βασίλη δανεικό σε ένα κλαμπ με προοπτικές καλές να δουλευτεί όπως Πάοκ,Άρη Κηφισιά,τον Παπαγιάννη θα τον άφηνα να πάει στο κολλέγιο και για το δικό του καλό μπασκετικά και επαγγελματικά και τους Λούντζη Κόνιαρη θα τους κρατούσα να παίρνουν σποραδικά λεπτά στη Α1.

      Green North

      Διαγραφή
    3. Και κάτι ακόμα που ξέχασα.Η φετινή Μπαρτσελόνα το έχω πει ότι διαφωνώ μαζί σου(σόρυ δάσκαλε!!!!) αλλά την θεωρώ πολύ λάθος δομημένη με μεγάλους ηλικιακά παίκτες στο 1-2,με ανεπαρκέσταστο 4(Ντόελμαν λίγος άσχετα με χθες και Βεζένκοφ άγουρος) και 3 παίκτες στο 5 για να μοιραστούν 40 λεπτά.Θα το πληρώσει ο Πασκουάλ στην πορεία και πάλι βλέπω πολλά με λίγα στο τέλος για μπάρτσα.Και αυτό είναι το ανησυχητικό ότι μπάρτσα που αγκομαχάει ως τώρα να νικήσει στην ACB και την Ζιελόνα Γκόρα εμάς μας έριξε 25 χαλαρά.Κάτι δεν κολλάει για μένα...

      Green North

      Διαγραφή
    4. @ Green North

      Το budget του ΠΑΟ, σε καθαρές αμοιβές παικτών και προπονητή, είναι περίπου 8 μύρια αυξημένο κατά 1 χαρτί σε σχέση με πέρσι. Απ’ αυτά, πολλά ή λίγα δεν έχει σημασία, τα 3 πάνε σε Ραντούλιτσα και Καλάθη. Είναι απολύτως φυσικό οι υπόλοιπες επιλογές να απέχουν αρκετά απ’ αυτό που λέμε πάνω ράφι. Κάνεις υποχρεωτικά ποιοτικές και ποσοτικές εκπτώσεις ενώ δεν έχεις την πολυτέλεια πολλών αστοχιών. Δεν είναι το ίδιο να αλλάζει παίκτες η ΤΣΣΚΑ ή η ΡΕΑΛ με τον ΠΑΟ ή τον Ολυμπιακό.

      Παρόλα αυτά, τα ρόστερ των αιωνίων θα μπορούσαν να είναι πιο ισορροπημένα και πιο λειτουργικά. Κι αυτό είναι καθαρά δουλειά του κάθε τεχνικού team. Πάρε παράδειγμα την περίπτωση του Κούζμιτς. Πάνω από 3-4 κατοστάρικα δεν παίρνει. Το ερώτημα είναι αν υπήρχαν mobile centers μ’ αυτά τα λεφτά ώστε να καλυφθεί με καλύτερο τρόπο η θέση. Εγώ λέω ναι. Άλλο παράδειγμα είναι τα εξωφρενικά λεφτά που δίνονται στον Φώτση, αν ισχύουν όσα διαβάζουμε.
      Απ’ την άλλη και στον Ολυμπιακό υπάρχει αντίστοιχη ανισοκατανομή με τους Σπανούλη-Πρίντεζη και τους υπόλοιπους. Αποφάσισαν να σπαταλήσουν σοβαρά λεφτά για τους Χάκετ και Στρόμπερι ενώ ήταν φανερό εξαρχής ότι μόνος ο ένας απ’ αυτούς ήταν πραγματικά αναγκαίος. Επίσης, πήγαν και πήραν τον Μιλουτίνοφ ως 3ο σέντερ αφήνοντας ακάλυπτο τον Πρίντεζη. Και οι δύο ομάδες επικοινώνησαν αυτές τις επιλογές με τα γνωστά περί ανάπτυξης των μικρών. Έκαναν δηλ. την ανάγκη φιλοτιμία.

      Το συμπέρασμα, λοιπόν, που προκύπτει αβίαστα είναι ότι παρά το περιορισμένο μπαγιόκο μπορείς αν το διαχειριστείς έξυπνα να είσαι φουλ ανταγωνιστικός. Αλλά αυτό προϋποθέτει σαφείς στόχους, εξαιρετική γνώση της αγοράς, ταχύτητα στο κλείσιμο των παικτών και φυσικά τύχη. Το ‘χουμε δει να συμβαίνει στο παρελθόν και γι’ αυτό ο κόσμος που καταλαβαίνει είναι απαιτητικός.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα North,

      Ένα επιγραμματικό σχόλιο για όσα έχεις πει.
      Κατ’ αρχάς συμφωνώ και γω για τον Μπιλάρα. Πρέπει να πάει σε ένα κλαμπ με καλό πρόγραμμα για να πάρει λεπτά και να ψηθεί. Εκεί θα μείνει έως και δυο χρόνια και μετά θα γυρίσει στον ΠΑΟ στα 20-21 έτοιμος για να πάρει θέση 12δατου.
      Τώρα όσον αφορά τον γκαρντ, δεν είχε νόημα για να γίνει προσθήκη. Κανείς καλός γκαρντ δεν έρχεται για δυο μήνες και όποιος αμφιβόλου αξίας έρθει με το που εγκλιματιστεί μετά από ένα μήνα θα φύγει αφού τέλος Νοε-αρχες Δεκ επιστρέφει ο Παππάς που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο Καλάθης και Φελντίν είναι πιτσιρικάδες άνετα μπορούν να παίζουν 25-35 λεπτά 2 φορές τη βδομάδα.
      Για τον ψηλό τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο κόουτς τα έσπρωξε στον Ραντούλιτσα και του έμεινε ένα ποσό με το οποίο δεν μπορούσε να πληρώσει υπεραξία(Τάιους κλπ). Οπότε πήγε στην λύση –αυτόν ξέρω αυτόν εμπιστεύομαι- Κούζμιτς με σκοπό να πάρει λεπτά και ο Παπαγιάννης.
      Τώρα όμως που κατάλαβαν όλοι ότι ο μικρός δεν μπορεί ακόμη και ο Κούζμιτς δεν είναι σταθερός πιστεύω θα πάνε σε μια λύση ψηλού. Γνώμη μου είναι ότι θέλουμε ψηλό τύπου Σάμουελς ή Σίγκλετον που να μπορεί να παίζει και 4άρι γιατί πέραν Γκιστ και Φώτση κανείς άλλος δεν μπορεί πραγματικά να παίξει αυτή τη θέση.


      Officer

      Διαγραφή
    6. @77
      Συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγιση που παραθέτεις.Δεν μίλησα για αύξηση μπάτζετ αλλά αυτό που έχεις από την αρχή να το χρησιμοποιήσεις λειτουργικά ώστε η ομάδα να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.Ας πούμε εμένα η προσέγγιση δίνω 3 μύρια σε 2 παίκτες και οι άλλοι είναι ρίσκα ή β διαλογής δεν μου αρέσει αλλά οκ,ο καλάθης ήταν ευκαιρία αν και εγώ θα έκανα τα πάντα για Σλούκα-Ρότσεστι και εννοώ όχι να το διαφημίζω και να φέρνω σε δύσκολη θέση τον παίκτη αλλά όμορφα και πίσω από τα φώτα.
      @ Officer
      Μακάρι να δουν το πρόβλημα και να πάρουμε mobile center.Δεν με πειράζει η επιλογή Κούζμιτς αλλά το πέπλο που πήγαν να την ντύσουν παρουσιάζοντας την σαν επιθυμία και όχι σαν ανάγκη.Αφού ήταν επιθυμία θα την αντιμετωπίζω έτσι.Και ο jim κάνει αναφορές ότι ρίχνουν ματιές για mobile και με καθησυχάζει αυτό οφείλω να πω.Ο Βασίλης όντως όπως ο Σλούκας ψήθηκε στον Άρη και ο Πρίντεζης στην Ολύμπια θα βελτιωθεί πολύ αν πάει σε άλλο περιβάλλον για 1-2 χρόνια.Φιλικά...

      Green North

      Διαγραφή
    7. Ο Ουκιτς παντως πηγε στη Βαρεζε με διμηνο συμβολαιο. Μια χαρα λυση θα ηταν για να βοηθαει λιγο, εμπειρος και με αρκετη ποιοτητα, τουλάχιστον σε σχέση με ανυπαρκτους τυπου Μπλουμς.

      Διαγραφή
  61. το γεγονός πως η διαφορά δημιουργήθηκε στο 4ο δεκάλεπτο δείχνει πως η ομάδα κουράστηκε από το μικρό ρόστερ & τους συνεχόμενους δύσκολους αγώνες.
    και στο κουμπάν το τελευταίο τρίλεπτο ήταν το καθοριστικό & στο ντέρμπυ του κυπέλλου το επιμέρους σκορ του τελευταίου τριλέπτου ήταν 11-20 & ψαλιδίστηκε λίγο η διαφορά. μόλις ηρεμήσει το πρόγραμμα, γυρίσουν οι απόντες & έρθει και το συμπλήρωμα του ρόστερ όλοι οι γκρινιάρηδες θα σταματήσουν. yannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. κατ αρχας, να ξεκαθαρισουμε κατι.η αξια του ηττημενου δινει παντα αξια στο νικητη.αυτο ομως παιρνει αναλυση και πρεπει να δουμε τι αξια ειχε (και εχει καθε φορα και αν τον αναγκαζεις εσυ να μην εχει αξια σε ενα ματς) χθες αυτος ο αθλιος παναθηναικος, ο οποιος δεν επαιξε πανω απο 3 λεπτα συνεχομενα σωστο (οχι καλο αλλα σωστο) μπασκετ.μου θυμιζει τη νικη που καναμε περυσι στο οακα απεναντι στη σβηστη και αδιαφορη ρεαλ.....αυτο ως προς τη νικη και τη διαφορα που πηραν εν τελει οι ισπανοι.

    αγωνιστικα, η μπαρτσα χθες ειχε για καλυτερους παικτες τους στράτο και ντολμαν.τους ξερουμε και τους 2 παικτες!!!ποιοτικοι παικτες, εμπειροι αλλα δε θα βασισεις πανω τους την επιτυχια σε υψηλο επιπεδο!!!ο ντολμαν δεν το χει στα ζορικα (αυτα τα τέλεια , με καμπυλη, ασαλιωτα σουτακια δε θα τα βαζει απο τους 8 και μετα ουτε με αιτηση....) , ενω ο στράτος ποτε δε φωναξε παρων στα δυσκολα (ξερω ξερω....οι 6π στο βερολινο και το φ4 του λονδινου σε ενα τελειο μπασκετικο 2ημερο).

    ναβαρο , αρογιο και ολεσον τελος!!!θα εχουν καποιες εκλαμψεις στην κανονικη περιοδο αλλα οταν θα δουν εναν ολοκληρο οργανισμο να κρεμεται απο πανω τους, και ειδικα απο τον πρωτο, θα πεσει κρεμαλα!!!αργοι παικτες και ταλαιπωρημενοι και ας εχουν ατελειωτη μπασκετικη ποιοτητα.σε ενα πανηγυρτζιδικο ματς χθες δεν εκαναν τιποτα με εξαιρεση 2 σουτ που πηρε ο αρογιο.οταν φθανει στο σημειο ο προπονητης να στελνει το ναβαρο στη βολη για την τεχνικη ποινη μπας και παρει αερα ο παικτης........κακα μαντατα.

    ο λαουαλ ειναι αφελης για να μην πω κατι χειροτερο.του χρονου θα παιζει αλλου....

    πισω απο τον περπερογλου και το ντολμαν δεν υπαρχει καποιος!!ο βεζε ειναι μικρος ακομα για να καταστει αποδοτικος σε αυτο το επιπεδο, ενω δε θα παρει ευκολα το χρονο που απαιτειται για να ξεψαρωσει.επαιξε χθες?δεν τον θυμαμαι στο παρκε.σε ματς 20π και δεν πηρε ουτε ενα 10λεπτο!!!!παιζει ο σαμαρντο στη θεση του......

    αν η τριαδα σατορανσκι-αμπρινες-ριμπας δεν σκληραγωγηθει στην κανονικη περιοδο ωστε να φθασουν στο επιπεδο αυτοι οι τρεις να οδηγουν την ομαδα συνεπικουρουμενοι απο τους τομιτς-σαμουελς τοτε μια μια ακομα χρονια για τους ισπανους θα παει στα σκουπιδια!!!πρεπει να βρουν αρκετα υποδεεστερο αντιπαλο στα πλει οφς για να πανε φ4, οπου εκει απλα δεν θα εχουν τυχη.

    ο πασκουαλ , αν και τον πιστευω ακομα ως προπονητη, τα χει μπερδεμενα καθε χρονο.στηνει και ξεστηνει ομαδες εχοντας ως σταθερες 2-3 παικτες, το ναβαρο, τον τομιτς και τον ολεσον.αντε και κανα μικρο!!ολοι οι αλλοι ερχονται και παρερχονται!!!ειχε τον τομας περυσι, τον αφησε να φυγει!!αφηνεις τετοιον παικτη?παιξε τωρα με τον περπερογλου!!!χεζονια και πλαις εφυγαν.οκ , αυτους δε μπορουσε να τους κρατησει (ευκολα), οπως και τον παπανικολαου προπερσι!!!ειχαν το νβα στο μυαλο τους.
    εκανε 4 χρονια να καταλαβει οτι με τον ουερτας δεν θα παει πουθενα, παλι καλα που δεν εκανε 5!!!

    πηρε φετος 6 παικτες,αλλους τοσους πηρε περυσι, πώς θα φτιαξει κορμο αυτη η ομαδα?τη μια χρονια παιζει με κλασσικους ψηλους, την αλλη προσθετει ευελικτο ψηλο στη φροντ λαιν.φετος ειναι η σειρα/χρονιά του ευελικτου ψηλου (μπορει να υπαρχει και στο κινεζικο ημερολογιο) !!!ουτε και εκει κατασταλαζει!!οποιος ειναι διαθεσιμος καθε φορα λεει στη διοικηση "παρτε τον".....

    εχει μαζεψει τοσα πιτσιρικια, σε σημειο που γινεται λογος και για Μασια στο μπασκετ, και δεν εχει αναδειξει κανεναν!!με ενα διμηνο καλο μπασκετ ο χεζονια του φυγε κιολας!!!καμια επαφη με τον παικτη, τον αφησαν να καβαλησει καλαμι αμεσως και για τιμωρια τον καθηλωσαν στον παγκο μεχρι που τον ξαναθυμηθηκαν στους τελικους της acb, οπου τον παρακαλουσαν να κερδισει μονο του το παιδι τη ρεαλ!!!

    εν ολιγοις, για τα λεφτα που ξοδευουν στη βαρκελωνη ειναι και αποτυχημενοι αλλα και αξιοι της μοιρας τους!!!καμια σχεση με τη τσσκα, που φθανει καθε χρονο στο φ4 και το χανει επισης!!!οι ρωσοι βγαζουν μια ατυχια, μια καταρα και φυσικα ενα κομπλεξ απεναντι στον οσφπ.αντιθετως, οι ισπανοι πανε στο φ4 σαν τα προβατα στη σφαγη!!!μεχρι και 40αρα εχουν φαει.....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασσικό παράδειγμα Έλληνα μηδενιστή.

      Διαγραφή
    2. Γιατί, άδικο έχει; Ίσα ίσα πολύ δίκαια και διεισδυτική είναι πάντα η ματιά του ΣΜ.

      Η Μπάρτσα είναι φαινόμενο προς μελέτη! Με πιο-ιδανικές-δεν-γίνεται συνθήκες κάθε χρόνο, πνίγεται την άνοιξη! Έχει πλουσιότατο μπάτζετ, έχει κρατήσει σταθερά τον ίδιο, καλό προπονητή που δεν αμφισβητείται κάθε φορά που αποτυγχάνει, είχε την τύχη επί δεκαετία και βάλε να έχει ηγέτη-σημαία-σταρ το μεγαλύτερο σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων αυτά τα χρόνια, πλαισιωμένο από ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί και όλα αυτά σε μια όμορφη πόλη που αποτελεί ελκυστικότατο προορισμό για όλους τους παιχτες και που τους παρέχει τέλειες συνθήκες διαβίωσης. Και κατάφερε να πάρει ένα (1) μόνο ευρωπαϊκό! Και τις υπόλοιπες φορές, ενώ μάλιστα έπαιζε σαρωτικά, αήτττητα έως το Μάιο και φάνταζε ως γκράντε φαβορί, πάει και χάνει με κάτω τα χέρια στον ημιτελικό ή δεν φτάνει καν ΦΦ όπως πέρσυ και το 2011. Και επιπλεον, σε μια απο αυτες τις απιθανες συμμετοχές κομπάρσου σε ΦΦ, τρώει και 40 ποντους από τον αιωνιο, μισητο αντιπαλο! Ποιο μηδενισμό τώρα, και λίγα της έσουρε της Μπάρτσα ο ΣΜ...

      Διαγραφή
    3. @ ΣΜ
      RESPECT απλά αδερφέ.Τέλεια απεικόνιση της ομάδας που ενώ έχει όλα τα εχέγγυα έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη λούζερ ομάδα των ευρωπαικών παρκέ από Αϊτο ακόμα.Απλά να προσθέσω ότι αν τα final4 γίνονταν Ιανουάριο-Φεβρουάριο θα είχαν πάρει καμιά 5-6 τρόπαια,αποτέλεσμα της εκπληκτικής επιλογής του οργανισμού και του Πασκουάλ να φορμάρεται η ομάδα στο top16 όπου πάει τραίνο και μετά να πίνει θάλασσα που λέει και ο jim.

      Green North

      Διαγραφή
  63. O Tζιμ αφησε να εννοηθει οτι ριχνουμε ματιες σε ψηλο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;εγω δεν καταλαβα κατι τετοιο, μαλλον εννοει οτι ΘΑ επρεπε να Κοιτουσαμε για mobile center,ε μιστερ Τζιμ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά τα διαθέσιμα χρήματα αυτή τη στιγμή δε σου εξασφαλίζουν έναν πραγματικά καλό παίχτη. Εκτιμώ ότι θα γίνει κίνηση για συμβόλαιο 6 μηνών ανάλογα με τη πορεία και αυτό που θα παρουσιάσει η ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο.

      Διαγραφή
    2. και ποτε θα παιζει ο παπαγιαννης; εχεις τον κουζμικ σαν αμυντικο ρολιστα στο 5..

      Διαγραφή
    3. Eκτιμας απλα μαλλον,δεν εχει ακουστει οτι ψαχνουμε,αν ακουσεις κατι και μας το πεις να δεις εμεις πως θα το εκτιμησουμε, Τζιμ να σαι καλα σε ευχαριστουμε προκαταβολικα. 6.09 ας παρουμε παιχτη και βλεπουμε τι θα γινει με τους ηδη εχοντες.Αυτο θα ειναι προβλημα μετα που θα παιξουν τα παιδακια.Εχει αγωνες στην Α1 οσους θελεις.

      Διαγραφή
  64. Θα περάσει ο Μπαρτζώκας από τη Πολωνία..; Μεγάλο ματς στη Πόλη, περιμένω τον Ομπράντοβιτς να έχει κουρδίσει τους παίχτες του πατώντας στις τελευταίες αποτυχίες. Η Ρεάλ είναι σε διαρκή άνοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. αυτη η φαση της ευρωλιγκα ειναι κυριως για εξαγωγη συμπερασματων των προπονητων..δεν παιζουν τοσο ρολο τα αποτελεσματα και η βαθμολογια στην πραξη αν και θεωρητικα παιζει ρολο τι θεση θα παρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Θα δούμε πότε άρθρο για τον Άρη, άργησες επίτηδες η δεν έχεις σκοπό Jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βγει Νικ. Μπέσα.Αφού το είπαμε..

      Διαγραφή
    2. Αναμένουμε με ενδιαφέρον, έχεις υπόψη σου τίποτα για διορθωτικη κίνηση στο Ρόστερ; (αλλαγή τσουπκοβιτς)

      Διαγραφή
  67. τρομερο βαθος η φενερ παιδια...παιζει χωρις βεσελι-ουντοχ τοση ωρα και νικαει με 10....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. σλουκας ρεκορ χρονου συμμετοχης στην ευρωλιγκα σημερα.ποτε δεν ειχε παιξει περυσι πανω απο 26 λεπτα...να γιατι εφυγε..κατι ηξερε..που τον λεγατε φραγκοφονια μερικοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς έφυγε για αυτό. Και προσωπικά δεν τον αδικώ αν και πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα βγει χαμένος από την επιλογή του.

      Διαγραφή
  69. θλαση και ο Γκιστ δυο βδομαδες εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λογικο επακολουθο..αμα κανει τον τιραμολα για να καλυψει ολα τα κενα της φροντ-λαιν ..

      Jim πως σου φανηκε η Ρεαλ σημερα?μου φαινεται την μπερδεψε επικινδυνα την ομαδα ο Λαδοσο με τις προσθαφαιρεσεις που εκανε το καλοκαιρι..Τομκινς κ Τευλορ φανερα εκτος κλιματος..

      Διαγραφή
  70. O Strawberry se kalo rolo tha dosei polla.
    Huertas anti Hackett kai exeis enan kalo dimourgo na voithaei ton karafla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τραγικη ομαδα η Αρμανι δεν ειναι μπασκετ Euroleague αυτο ... Ρε τον Βαγγελακη μας ελειψε ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό κυρίως για το μυαλό των ανθρώπων της ομάδας. Παίκτες και τεχνικό team. Αγωνιστικά η βελτίωση ήταν μικρή. Ο Σφαιρόπουλος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ρέπεσα που κράτησε το ανέκδοτο Μπάρτας επί περίπου 15’ στο παρκέ και σχεδόν όλο το 3ο δεκάλεπτο. Ας επιστράτευαν τον Ντίνο Μενεγκίν, πιο καλά θα στεκόταν. Νομίζω ότι ο τρελο-Τζεντίλε αρχίζει να ωριμάζει.
    Σπουδαία νίκη και εμφάνιση της Φενέρ επί της Ρεάλ. Εξαιρετική προσθήκη ο Ούντοχ για τον Ζοτς.
    Με το στανιό ο Μπαρτζώκας την Ζιελόνα αλλά με 3/3 πλέον καμαρωτός στην κορυφή του ομίλου.
    Η θλάση του Γκιστ ήταν αναμενόμενη. Το παιδί απλά τα έφτυσε. Φέτος έσκασε ο πρώτος λόγω μεγάλου χρόνου συμμετοχής ελπίζω να μην υπάρξει συνέχεια. Πέρσι έπεφταν όλοι σαν τα κοτόπουλα από τις ασκήσεις του στρατηλάτη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Οι κόκκινοι ρολάρουν, το πρώτο αντικειμενικό τεστ με την εφές σε 2 βδομάδες, σημαντικό για τον Σφαίρο να μπορεί να ακολουθεί το πλάνο του (στο τέλος θα δείξει βέβαια), αντίθετα οι πράσινοι εστίασαν τα πάντα στα 2 ντέρμπι κ τα κακά μαντάτα έρχονται σιγά σιγά, άντε να δούμε αν θα βάλει ο δγ το χέρι στην τσέπη για 4-5άρι. Η Φενέρ μάλλον θέλει κίνητρο στα παιχνίδια. Χάκετ κ Στρο πρέπει να τελειώνουν τις φάσεις το ίδιο αποφασιστικά με την άμυνα που παίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. φοβαιμαι πως με τον ταυματισμο Γκιστ μας φερουν τον Ερτσεγκ και παει το ονειρο για mobile center.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. http://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/article/130348/aggelopoylos-o-sloykas-eipe-psemata Σε ανυποπτο χρονο ανευ λογου και αφορμης τα εβαλαν με τον Σλουκα.ΧΑΣΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ μεσα στην κλαψα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Παλι τους εφταιξαν οι βολες λεει,το οτι στο τελος εκαναν 5-6 φαουλ εσκεμμενα (10-12 βολες) για να μειωθει η διαφορα δεν το ειδε;;Ε ρε σανο που ταιζουν τον κοσμο,το οτι βαρεσαν 32 τριποντα και πηραν 34 βολες παλι δεν το ειδαν.Οξυνουν το κλιμα,καλιεργουν το μισος αναμεσα στις δυο ομαδες.Ελπιζω να μην απαντησει ο τρελος ο δικος μας.Αν και οι κοκκινοι για αυτο το κανουν,τους αρεσει η κοντρα φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Εντάξει, με την Αρμάνι παίζαμε, όχι με το μεγαθήριο του Κράσνονταρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ''Εμεις νικαμε 3 φορες σερι την Μπαρτσελονα και αλλοι εχουν 9 ηττες σερι στην πλατη τους''. Ενα δικιο το εχει ο προεδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πειραζει,εμεις διεκδικουμε ακομη ενα κυπελο,εσεις μεινατε εξω απο τα προημιτελικα.

      Διαγραφή
    2. Ετσι, φροντισε μονο να κανεις τον τελικο στο οακα, οπως περυσι ,μην γινει καμια στραβη και δεν παρεις το λακι καπ! Και τον Μαη μετα τις 30αρες σου θα λες, ποιο Βερολινο τωρα μωρε, καλυτερο ειναι το κυπελλακι!

      Διαγραφή
    3. Nα κάνετε ευχέλαια στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.
      =================================
      Ενα που σας έμαθε τι είναι το μπάσκετ που το λέγατε
      μπασκετάκι όσο σηκώναμε τα ευρωπαικά.
      Κι ένα που σας άφησε το Σπανούλη και μπήκατε στον ευρωπαικό
      χάρτη έστω σαν η δεύτερη καλύτερη ομάδα της χώρας.
      Να τα λέμε όλα αδελφέ μου.
      Συγχαρητήρια για τη νίκη σας σήμερα.
      *
      Beer..tuoso

      Διαγραφή