Athlenda

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Be Like Nick..


Πόδια, playmaking, αλτρουισμός. Μπορεί το μπάσκετ του Νικ Καλάθη να “ποτίσει” το συνολικό στυλ του Παναθηναϊκού; Πραγματοποιώντας  καλή εμφάνιση οι πράσινοι κέρδισαν τη Ζιελόνα Γκόρα και τσέκαραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Εύκολα πέρασε ο Ολυμπιακός από το καταραμένο Beaublanc κάνοντας συντήρηση. Η κατάσταση σε Μακάμπι και Ρεάλ.. Το Hoopfellas αναλύει..




Πρώτος και καλύτερος στον όμιλο του ο Ολυμπιακός, πέρασε εύκολα από τη κεντροδυτική Γαλλία όπως αναμενόταν άλλωστε παίζοντας το γνωστό του πλέον μεστό παιχνίδι βασισμένο στους πυλώνες της αμυντικής προσήλωσης και της ισορροπημένης, ζυγισμένης επίθεσης. Έτσι λοιπόν διατήρησε το σερί του πηγαίνοντας την ερχόμενη εβδομάδα για το κλείσιμο στο ΣΕΦ με την Αναντολού, σε ένα ματς -κατά τη γνώμη μου- ιδανικό για φινάλε μιας και οι Τούρκοι έχουν τη ποιότητα να σε κρατήσουν τσιτωμένο και να σε προβληματίσουν. Μη ξεχνάμε ότι οι μήνες που ακολουθούν θα είναι γεμάτοι (και μόνο) με τέτοιες αναμετρήσεις.


Δύο παρατηρήσεις από το ματς του Beaublanc..


-Ο Ολυμπιακός είχε πραγματικά εύκολο σκορ, όποτε και με όποιον τρόπο ήθελε. Με αυτή τη συνθήκη ως βάση ήταν δεδομένο ότι θα έχει εύκολο βράδυ με την άμυνα του (ακόμα και) στο 60%, κάνοντας συντήρηση σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού (κομμάτι στο οποίο εστίασε ο κόουτς Σφαιρόπουλος και ας του κόστισε στο σκορ μια πιο “εντυπωσιακή” νίκη). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 9 παίχτες του που πήραν τα πιο χοντρά λεπτά συμμετοχής (εκτός δηλαδή των Τζέημς, Αγραβάνη, Μουράτου) σούταραν όλοι με 50+ τοις εκατό εντός παιδιάς. Οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν πάνω στη μετακίνηση της άμυνας των “Λιμουζό”, κομμάτι στο οποίο οι Γάλλοι έχουν σημαντικό πρόβλημα από την αρχή της σεζόν. Θυμάστε το σχόλιο της σελίδας επίσης για την αδυναμία τους στις αμυντικές περιστροφές.. Πλέον όλοι οι αντίπαλοι προπονητές βάζουν την ομάδα του Ερβέ σε αυτή τη διαδικασία, για όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά στο παιχνίδι. 


Οι φιλοξενούμενοι δούλεψαν πολύ καλά τη Horns (με την οποία στο πεντάλεπτο του Τζέημς προσπάθησε, χωρίς επιτυχία αν και χρόνος φυσικά υπάρχει, να βάλει τον Αμερικανό στην επίθεση του) περνώντας από το στάδιο του Pick & Roll στη μετακίνηση της μπάλας από πλευρά σε πλευρά, επιδιώκοντας άμεση εκτέλεση. Παράγωγο τέτοιων καταστάσεων και όχι μόνο ήταν η close out επίθεση στην οποία οι ερυθρόλευκοι λειτούργησαν εξαιρετικά με τους Παπαπέτρου, Αθηναίου, Στρόμπερι. Ο 21χρονος φόργουορντ βέβαια, ο οποίος είναι “κάθετος” παίχτης, θα πρέπει να μάθει να διαβάζει καλύτερα σε αυτόν τον τύπο επίθεσης ώστε να γίνει πιο versatile γιατί στο μεγαλύτερο ποσοστό των ρηγμάτων που δημιουργεί μια “μαγική”, ανεξήγητη δύναμη εξαφανίζει τους συμπαίκτες του και τον σπρώχνει κατευθείαν και ανεξαρτήτων συνθηκών στο καλάθι.. Εκτός αυτών, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρουσίασε isos με τον Πρίντεζη στη δεξιά πλευρά, καταστάσεις δηλ. Ασφαλείς για τον Ολυμπιακό. Ο Πρίντεζης άλλωστε έχει περάσει προ πολλού το στάδιο του απόλυτου υποστηρικτικού εργαλείου και είναι πραγματικός franchise player. Overall η ελληνική ομάδα θα μπορούσε εύκολα να σκοράρει 85 πόντους αν συνέχιζε στον ίδιο τέμπο μετά το τριακοστό λεπτό. Τα ποσοστά της (60% δίποντο- 45.5% τρίποντο) είναι χαρακτηριστικά όμως το τελικό σκορ της επηρεάστηκε από τη κακή τέταρτη περίοδο όπου έμεινε στους 11 μόνο πόντους, παράγωγο και της συντήρησης που επιχειρήθηκε από τον πάγκο.


-Οι φιλοξενούμενοι δε “πιέστηκαν” στην άμυνα τους. Ίσως γιατί είχαν έντονη την αίσθηση του ελέγχου του ματς. Ήταν αρκετό να διατηρούν τις θέσεις τους και να βγάλουν τους αυτοματισμούς τους στα μετόπισθεν (στα αμυντικά rotations όποτε χρειάστηκε) για να κρατήσουν τους Λιμουζό χαμηλά, χωρίς να σπαταλήσουν μεγάλα επίπεδα ενέργειας. Αν θα πρέπει να “γκρινιάξουμε” για κάτι αυτό είναι το αμυντικό ριμπάουντ, όπου η συνολική επίδοση είναι κακή από μια εκ των top rebounding teams της λίγκας. Ο Αγραβάνης κοιμόταν από την αρχή και σωστά ο Σφαιρόπουλος τον καθήλωσε στον πάγκο (γιατί αλλιώς ο Ντάνιελς μπορεί να διεκδικούσε το MVP της αγωνιστικής..) δείχνοντας του πως πρέπει να αντιμετωπίζει (σε πνευματικό επίπεδο) κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Ευθύνη (σημαντική) εδώ έχουν και τα γκαρντς μιας και μεμονωμένες καταστάσεις αδράνειας των περιφερειακών στη μπροστινή γραμμή (“έφαγαν” διεισδύσεις από τον άξονα) έβαλε την ομαδική άμυνα σε κατάσταση “επούλωσης” η οποία παρήγαγε χαμένα αμυντικά ριμπάουντς.


Υ.Γ: Η μαύρη εμφάνιση είναι όλα τα λεφτά.. 




Be like Nick..


Πόδια, playmaking και αλτρουισμός. Αυτοί είναι κατά το Hoopfellas οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το οικοδόμημα του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πάνω σε αυτά τα χαρακτηριστικά κατά τη ταπεινή μου γνώμη πρέπει να χτίζονται οι ομάδες και δη αυτές του υψηλότερου επιπέδου. Αυτά είναι και τα βασικά στοιχεία της αγωνιστικής ταυτότητας του Νικ Καλάθη. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να υιοθετήσει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά ως βάση στη δική του αγωνιστική ταυτότητα σε ομαδικό επίπεδο;


Δεν είναι τόσο εύκολο. Στο ματς με τη Ζιελόνα οι πράσινοι έκαναν μια καλή επίδειξη των δυνατοτήτων τους ως ομάδα σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Περισσότερο από όλα μου άρεσε η προσαρμοστικότητα του απέναντι στις άμυνες του Φιλιπόφσκι. Η ομάδα έχει δουλέψει στην επίθεση της, η οποία ως “βάση” (σε επίπεδο χτισίματος) είναι καλύτερη από ότι δείχνουν τα νούμερα της. Ο Παναθηναϊκός χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη εναλλακτικών πηγών δημιουργίας που δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα να αποκωδικοποιεί γρήγορα άμυνες και αιφνίδιες αλλαγές αμυντικής φιλοσοφίας εντός των παιχνιδιών συν ότι το μεγαλύτερο μέρος των plays στην επίθεση του κόουτς Τζόρτζεβιτς χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία μια συνεχούς ροής αν και αυτή αντισταθμίζεται κάπως από τη ροπή της ίδιας της επίθεσης να αφήνει τη μπάλα στα χέρια του δημιουργού λίγο παραπάνω χρόνο, στην αναζήτηση της ιδανικής πάσας και του σωστού timing. Τι φταίει όμως και ο Παναθηναϊκός δε παίρνει το μέγιστο από την επίθεση του (συνολικά χαμηλό ORAT με 104.8 ανά 100 κατοχές) ;


Η απάντηση είναι απλή. Το μπάσκετ είναι συνέχεια. Και η συνέχεια χτίζει τον ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρεί τη "γέφυρα" που θα συνδέσει την άμυνα με την επίθεση του, χωρίς να το έχει καταφέρει σε μόνιμη βάση μέχρι τώρα. Οι τραυματισμοί κοστίζουν ανάσες, πολλές από τις units (ειδικά η second unit) είναι αμυντικά ανεπαρκείς και τα vibes μιας κακής άμυνας (σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο) μεταφέρονται στην επόμενη επίθεση με συνέπεια να επηρεάζουν τη κυκλοφορία, τα σκριν σου, το μυαλό σου το ίδιο.. Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες φέτος αρκεί να ζυγίσει καλά τα πράγματα πριν το TOP-16. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη, στελεχωμένη έτσι, ώστε να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά πραγματικά καλή άμυνα απέναντι σε τοπ-ανταγωνισμό για να έρθει ως φυσικό επακόλουθο και η καλύτερη επίθεση. Ένας τομέας όπου οι πράσινοι έχουν δουλέψει καλύτερα από ότι τα τελευταία χρόνια..

Το κρίσιμο ματς με τη Ζιελόνα αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για να δείξουν οι πράσινοι ορισμένες από τις δυνατότητες τους. Είναι πολύ σημαντικό όμως ότι αγωνίστηκαν απέναντι σε μια μαχητική αλλά πολύ limited επιθετικά ομάδα χωρίς ικανότητα στη προσωπική φάση και τη περιφερειακή εκτέλεση. Βασικά τη πιο αδύνατη επιθετικά ομάδα της διοργάνωσης (η Λιμόζ κατά σύμπτωση έχει το δεύτερο χειρότερο ΟRAT, σαφώς περισσότερο ατομικό ταλέντο οι Γάλλοι αλλά λιγότερο δουλεμένοι συνολικά από προπονητικής άποψης). Αυτό σημαίνει ότι μετά από ένα σημείο η άμυνα τους δε δέχθηκε πίεση όπως σας είχαμε προϊδεάσει στο καθιερωμένο Preview της εβδομάδας.. Κάπως έτσι οι πράσινοι παρουσίασαν καλό μπάσκετ συνολικά. Πιο συγκεκριμένα..


-Ποικιλία σε επιθετικά plays στις αμυντικές εναλλαγές του Φιλιπόφσκι που προσπάθησε να φρενάρει τους γηπεδούχους κρατώντας τους μακριά από το να βρούν ρυθμό, κατάσταση που θα τελείωνε το παιχνίδι. Quick Hitter Offense με Elevator Screen για τον Φελντέιν (παρότι δεν ήταν η βραδιά του), αποτελεσματικά Staggered για κόψιμο “πάνω” στην άμυνα (δυνατό κομμάτι του παιχνιδιού του Πάβλοβιτς, έτσι για να το έχετε υπόψη..), Weak Side Cuts (πάλι με Elevator Screens) στη πλάτη της άμυνας απέναντι σε ζώνη, Early posts σε καταστάσεις τρανζίσιον κυρίως με τον παίχτη της θέσης “3”, 1-4 High Stack Offense (o PG ψηλά και οι υπόλοιποι 4 σε οριζόντια παράταξη στο ύψος του High Post σε αρχική διάταξη). Όλες οι καταστάσεις με εξαιρετικό spacing. Και εδώ (όπως και ο Ολυμπιακός) η ελληνική ομάδα μπορούσε εύκολα να φτάσει τους 90 πόντους αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχη στις προσωπικές (12/22) και δεν έριχνε (σωστά) ρυθμό στο τέλος όπου όλα είχαν κριθεί. Απαράδεκτο και πάλι το γεγονός να βρίσκονται στο παρκέ τόσο χοντρά λεπτά παίχτες που τραβάνε κουπί και μιλάω για τους περιφερειακούς. Η εικόνα (το έχω ξαναπεί) είναι αποκρουστική. Κόουτς, πήρες τον Παππά για “ασφάλεια” γιατί δεν ήξερες πως θα εξελιχθεί το ματς. Κατανοητό. Παίξε όμως 2 wings αγοράζοντας χρόνο για τα γκαρντς σου. Ανέβασε τον Γιάνκοβιτς στο “2” για λίγο και ας μη σου φαίνεται λειτουργικό. Θα εξυπηρετήσει ανώτερους σκοπούς..


-Ο Παναθηναϊκός “ξεχαρβάλωσε” την άμυνα των Πολωνών ακουμπώντας τη μπάλα στο post στον Ραντούλιτσα και παίζοντας πάνω στην ικανότητα του Σέρβου να τη βγάλει από πάνω του στο σωστό timing. Έτσι “έσπασε” τα Double teams του Φιλιπόφσκι ο οποίος έστελνε  παίχτη της αδύνατης πλευράς στο ντουμπλάρισμα. Στην 1-4 High Stack που σας ανέφερα πιο πάνω (επίθεση που ευνοεί τα κοψίματα με τη δημιουργία κατάλληλου χώρου στη ρακέτα) ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στηρίχτηκε εκτός από το μέγεθος και στην οξυδέρκεια του Ραντούλιτσα. Short Roll μετά από Pick και πάσα-σκαλοπάτι στη γραμμή των προσωπικών ώστε ο ίδιος να ψάξει το κόψιμο στη τελική γραμμή, ανέβασμα στο High post στα PnR με το “4”, τη στιγμή που η θέση του Σέρβου γίγαντα στη πληθώρα των plays καθορίζεται από το ποιος (αυτός ή ο Γκιστ) έχει τον ρόλο του κυρίως screener. Για να ολοκληρώσω, ο Ραντούλιτσα έχει μεγάλο πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι (ένας λόγος ακόμα για τον οποίο οι πράσινοι πρέπει να ενισχύσουν τη γραμμή ψηλών με συγκεκριμένο παίχτη) όμως στην επίθεση δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να έχεις ψηλό που διαβάζει, πασάρει σε σωστό χρόνο από τα Double teams και είναι αξιόπιστος (αρκετά) από τη γραμμή των προσωπικών.

Περιμένω να γίνει το αυτονόητο ενόψει TOP-16 και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει ψηλό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο οποίος τουλάχιστον θα μπορεί να αμυνθεί πραγματικά. Ο ανταγωνισμός στην επόμενη φάση θα είναι τόσο σκληρός που το παραμικρό λάθος θα κοστίσει..


Μπορεί η Μακάμπι την ολική επαναφορά..;


Ο Τάμπακ κάνει μεγάλο αγώνα για να φέρει το καράβι στα ίσα όμως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και σαφέστατα παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες από τη στιγμή που παρέλαβε τεχνικά “καμμένη γη”. Η παραπάνω υπομονή που έδειξε το Front office της Μακάμπι με τον Γκούντες μπορεί να κοστίσει φέτος στην “ομάδα του λαού” η οποία όμως είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι κρατώντας τη τύχη της στα δικά της χέρια. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα με καλούς παίχτες αλλά κακό σύνολο, αδούλευτο στα μετόπισθεν. Ο Κροάτης τεχνικός έχει κάνει στροφή στο αμυντικό κομμάτι σε αυτό το μικρό διάστημα παραμονής του στο Ισραήλ αφιερώνοντας εκεί (όπως μου είπαν άνθρωποι της ομάδας) τις περισσότερες εργατοώρες. Το ματς με τη Μπάμπεργκ ήταν ίσως το καλύτερο φετινό παιχνίδι της Μακάμπι η οποία ακόμα δε παίζει κάτι σύνθετο στην επίθεση της αλλά προσπαθεί να αλλάξει συνολικά κατεύθυνση και να βρεί ρυθμό μέσα από defensive stops που δίνει στα μετόπισθεν. Ο Τάμπακ (με τον Φάρμαρ εκτός rotation) ξεκίνησε με δύο Wings (για να έχει τουλάχιστον ένα κλασσικό γκαρντ, τον Οχαγιόν, από πίσω) απέναντι σε μια ομάδα που παίζει με Two-guard lineups και είναι εξαιρετική στο να ελέγχει το τέμπο των παιχνιδιών ακριβώς επειδή οι περιφερειακοί της (Ουοναμέηκερ, Στρέλνιεκς, Ζήσης) είναι πολύ ικανοί στο να παίζουν με το χρονόμετρο γνωρίζοντας πότε θα σπρώξουν τη μπάλα γρήγορα μπροστά και πότε θα πάνε την ομάδα σε σετ καταστάσεις. Ήταν η πρώτη φορά που η Μακάμπι φέτος έβγαλε τη γνωστή, παραδοσιακή της ορμή που τη διακρίνει στο συγκεκριμένο γήπεδο παίρνοντας τεράστια ώθηση από την άμυνα και το τρίποντο, όπου σούταρε με 64% (16/25 συνολικά, 5/7 ο Λάντεσμπεργκ και 7/8 η τριάδα των φόργουορντς Σμιθ-Πνίνι-Μπέντερ). Ο Ρότσεστι (21/21 προσωπικές, άχαστος φέτος συν 45% στο τρίποντο) είναι απολαυστικός και ο Εμπάκουε αποτελεί τη κολόνα της Μακάμπι στο ζωγραφιστό.


Οι Ισραηλινοί θέλουν το +11 στη Πόλη τη τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Νταρουσάφακα. Υπό διαφορετικές συνθήκες (διακύβευμα μόνο η νίκη και όχι η διαφορά) θα πόνταρα στους Ισραηλινούς στο συγκεκριμένο ματς λόγω μομέντουμ και τεχνογνωσίας σε αυτό το επίπεδο όμως το ζητούμενο του +11 μπορεί να σε πνίξει. Στη πραγματικότητα εάν δε το διαχειριστείς σωστά και με χειρουργική ακρίβεια μπορεί η όλη βραδιά να μετατραπεί σε κάζο. Ο Μαχμούτι έχει έμπειρους παίχτες και θα προσπαθήσει να πάρει κεφάλι νωρίς συντηρώντας έστω μια μικρή διαφορά που θα μετατοπίσει τον διεκδικούμενο στόχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς από τη θέση “διαφορά” στη θέση “προβάδισμα στο σκορ”. Η Νταρουσάφακα δεν υστερεί σε ποιότητα και είναι πιο σωστά στελεχωμένη από την “ομάδα του λαού” όμως δεν έχει χιλιόμετρα στη διοργάνωση και αυτό το status κάνει την αναμέτρηση πολύ ενδιαφέρουσα. Δε ξέρω, σε αυτή τη περίοδο, το κατά πόσο μπορεί η Μακάμπι να μείνει προσηλωμένη στην άμυνα της ειδικά από τη στιγμή που δε της βγαίνει το ματς. Πάντως οι Ισραηλινοί σχεδιάζουν αλλαγές στο ρόστερ σε περίπτωση πρόκρισης. Ο Τάμπακ δήλωσε ξεκάθαρα ότι “μαζί Ρότσεστι-Φάρμαρ δε βγαίνει” (σώπα..) έχοντας δείξει ξεκάθαρη προτίμηση στον πρώτο και στέλνοντας τον πρώην σταρ των Λέηκερς και το μεγάλο του συμβόλαιο στην έξοδο. Ο Βούισιτς του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ενώ παράλληλα έχουν ανέβει και τα λεπτά του Μπέντερ (17' στη Σαρδηνία, 13' προχθές) γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εφόσον ο Ραντλ είναι υγιής, η Μακάμπι ίσως να μη κοιτάξει ψηλό. Προσωπικά πιστεύω ότι θέλει, στο “5”. Το δεδομένο είναι ότι ο Τάμπακ θα πάρει γκαρντ και ήδη η Μακάμπι κοιτάζει περιφερειακό από ομάδα του Eurocup. Όλα θα εξαρτηθούν βέβαια από το παιχνίδι της Πόλης. Γιατί από τη Παρασκευή διόλου απίθανο να μετακομίσει η ίδια η Μακάμπι στο Eurocup..

Σωστό ή Λά-σ-ος..;


Μια άλλη περίπτωση “καπεταναίου” που προσπαθεί επίσης να βάλει πάλι το καράβι στη σωστή κατεύθυνση εκτυλίσσεται στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και τα δύο τελευταία ματς (Φενέρ, Μπάγερν) λειτούργησαν ως ηλεκτροσόκ μιας και το “πρέπει” ήταν τεράστιο. Το δίδυμο Ροντρίγκεθ-Γιούλ ήταν too much για του Βαυαρούς και ο μαστρο-Πέσιτς έμοιαζε ανήμπορος να φανεί ανταγωνιστικός τη στιγμή που η ομάδα του δεν έπαιζε καθόλου άμυνα, παρουσιάζοντας ένα πνευματικά (κυρίως) ευάλωτο προφίλ που συνέβαλλε στη πλήρη έλλειψη συγκέντρωσης στα μετόπισθεν. Το θέμα στη Μαδρίτη πλέον (μιας και η Ρεάλ θα είναι στο TOP-16) είναι οι προσθήκες που επιχειρεί ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος κατάλαβε ότι το καλοκαιρινό του σχέδιο δεν έπιασε και η Ρεάλ δε θα μετατραπεί σε Ουόριορς. Ο Ισπανός κόουτς με εκπλήσσει συνεχώς, το παραδέχομαι.. Ο συνεργάτης μου στη Μαδρίτη μου είπε ότι όντως στη Ρεάλ κοιτούν τη περίπτωση Κοζέρ, η οποία στα μάτια μου δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Φιλτράροντας προσεκτικά το Playbook του Λάσο φέτος μπορώ να διακρίνω ότι ο Γάλλος “πλάγιος” της Λαμποράλ μπορεί να απορροφηθεί καλά στη Diamond Offense για παράδειγμα όμως η έλλειψη playmaking στο παιχνίδι του (σε αντίθεση με αυτό του Ρούντι) κάνει την επίθεση των πρωταθλητών πιο limited και ρηχή μιας και ο συγκεκριμένος μπορεί να προσφέρει εκτέλεση και όχι δημιουργία (δηλ. Στη Diamond μπορεί να εκτελέσει μετά από συνεχόμενα cross screens αλλά σε περίπτωση αμυντικής  “αλλαγής” δε μπορεί δώσει ροή στην επίθεση συνεχίζοντας να τη τρέχει με τη μπάλα στα χέρια). Ουσιαστικά μια επίθεση που είναι δομημένη σε τρία στάδια (θα μιλήσουμε άλλη φορά για αυτό) χάνει σε επιλογές και γίνεται πιο εύκολα αναγνώσιμη όσο περνούν τα δευτερόλεπτα στο παρκέ. Αν η Ρεάλ ήθελε περιφερειακό αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να κινηθεί για άσσο και μάλιστα τύπου Ντρέηπερ για να απελευθερώσει τον Ντόνσιτς στα φτερά.



Ντεμπούτο έκανε στο Μόναχο και ο Maurice Ndour (5'-2PTS, 1 REB) ο οποίος (όπως σας έχω ήδη πει) είναι καλός παίχτης όμως η επιλογή του με βάση τις πραγματικές ανάγκες της ομάδας με βάζει σε σκέψεις. Στα συν του ότι μπορεί να παίξει με οποιονδήποτε ψηλό του ρόστερ δίνοντας επιλογές στο Λάσο. Όμως η Ρεάλ αυτή τη στιγμή χρειαζόταν περισσότερο ένα “5” που θα της δώσει συγκεκριμένα πράγματα στην άμυνα (όπως ο Σλότερ) παρά ένα Face-up “4”. Κάτι μου λέει ότι περισσεύει ο Τόμκινς..


Πάμε για μια τελευταία αγωνιστική η οποία θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Ακόμα όλα είναι ρευστά με ζωντανή τη πιθανότητα να έχουμε δύο αρκετά ισορροπημένους ομίλους. Η Ρεάλ δύσκολα θα απειληθεί εντός από το Στρασβούργο (το παίρνουμε ως δεδομένο) ενώ στο Βελιγράδι θα γίνει ματς-κόλαση. Ρίξτε μια ματιά..


293 σχόλια:

  1. ♦ WELL DONE JIMMY....YET AGAIN.

    ♣ O Kαλάθης σε αυτόν τον Παναθηναικό είναι σα να έχεις
    βάλει μηχανή ferrari σε αμάξωμα από Φίατ 500άρι.

    ♠ Και combo guard θέλει ο ομάδα Jimmy, δια πάν ενδεχόμενο.
    Δεν μπορεί ο Καλάθης να παίζει συνέχεια 30λεπτα, άνθρωπος
    είναι, κακά τα ψέματα.
    Και στα σαλόνια με Μπάρτσα και στα αλώνια με Κάτω Περαχώρα.
    Κι ούτε ο αρχηγός που ξεζουμίστηκε 3 χρόνια τώρα και
    είναι στα 36, μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο
    αν ο μη γένοιτο, πάθει κάτι μικρό ο Νίκ και μείνει όχι
    για πολύ, για ένα μήνα έξω.
    ΚΑΤΑΡΕΥΣΑΜΕ.

    ♥ Θα μπεί ο Μποχωρίδης λέει και θα ξεκουράζει το Νίκ !!!
    Και τι είναι ο Μποχωρίδης ;;;
    ► Σέζ Λόνγκ ;;;
    Παίκτη δυνατό θέλω όταν λείπει ο Καλάθης από το μάτς.
    Να συντηρώ τη διαφορά που έχω ή να αλλάξω το παιχνίδι
    αν χάνω και δεν ταιριάζει του Νίκ ή δεν είναι στη μέρα του,
    ή βγεί με φάουλ έξω και αλωνίζει ο κάθε Ντιλέινης :-)
    Ποιός θα τα κάνει αυτά ;;;
    Ο Μποχωρίδης ;;;

    • Ακούω, διαβάζω και μου έπεσε η πλούσια κόμη που διαθέτω :-)
    Πώς ο Μποχώ θα ξεκουράζει τον Καλάθη !!!!
    Και αυτοί που το λένε παιρνιώνται για μπασκετικοί.
    Αυτό θέλει ένας εξάστερος ;;;
    Να ξεκουράζει απλά τον βασικό του pg, ή να παίρνει
    κι από τον αντικαταστάτη του κάποια πραγματάκια,
    πλήν το κατέβασμα της μπάλας, που το κάνει στα 40 της
    κι η Γιασεμή η Σιαμαντούρα ;;;;
    ◘ Combo guard και 4άρι αλά Jim speaking, εδώ και τώρα.

    ◙ Και δεν πείθομαι από κάνενα δημοσιογράφο για να κάνω πίσω
    σε αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου, πλήν εσού που με πείθεις
    καθότι είμαι και......

    ....Jim..πληκτος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομάδα καλύτερα να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό για ψηλό και να αφήσει τα περί δύο προσθηκών. Γκαρντ θα έχουμε, στο τοπ-16 θα είμαστε κομπλέ. Ο Τζιμ δεν έχει σχέση με δημοσιογραφία, είναι επαγγελματίας σκάουτερ φίλε τζιμόπληκτε.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,
      Φίλε στο λέω ευθέως για να μην τραβιέσαι άδικα... Σαν κατίνα μοιάζεις. Το προσπαθείς με ευφυολογήματα να παρουσιαστείς ως μπασκετικός αλλά το αντίθετο πετυχαίνεις. Μου θυμίζει κάποιον που υπογράφει ως Καθηγητής!!! Μπας και είσαι ο ίδιος;

      Στο δια ταύτα τώρα, το να χρησιμοποιείς ένα δυο αμερικανικούς όρους δεν σημαίνει πως το κατέχεις το άθλημα.

      Για μένα ο ΠΑΟ είναι μια χαρά ομάδα. Νέα προσπάθεια που ελπίζω να μην αποδομηθεί άρων άρων από λιγόψυχους, κυκλοθυμικούς ελληνάρες. Εγώ θα έκανε 1 με 2 προσθήκες. Ο 1ος θα ήταν 4 τύπου Γκιστ. Η 2η προσθήκη θα ήταν ένα γκαρντ τύπου Ντρέιπερ.

      Όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα πιστεύω πως αν δεν πανικοβληθεί η Διοίκηση και στηρίξει αυτή τη προσπάθεια θα βγουν αποτελέσματα. Δηλαδη, αν δεν πάρεις πρωτάθλημα και δεν περάσεις final4, να μην τα παίξεις! Απλώς την επόμενη σεζόν να κλείσεις έναν Ντεσόν Τόμας αντί Πάβλοβιτς. Και μετά έναν Ντρέιπερ ή έναν Χίκμαν. Στη συνέχεια αντικαθιστάς τον Φώτση με ένα ενεργητικό φόργουορντ τύπου Γκάπριελ και είσαι οκ.

      Συμπέρασμα; Μακριά από κορώνες! Νέα προσπάθεια φέτος, νέος προπονητής. Υπομονή και 3 προσθήκες τη νέα σεζόν.
      Αν γίνει αυτό την επόμενη σεζόν δικό μας το ευρωπαικό... Διαφορετικά θα βολοδέρνουμε με μόνιμες αναδιαρθρώσεις σαν γαύρος τον early 00' ....

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο στεφ....οι ομαδες φτιαχνονται σταδιακα..η ομαδα φετος πηρε δυο παικτες απο το πανω ραφι,δειχνει οτι παει καλα η απεξαρτηση απο τον μητσο και πλεον του χρονου με τρεις καλες προσθηκες θα παει πολυ καλα.......θυμηθειτε τον ζοτς μετα την ηττα στον ημιτελικο απο την ρεαλ να λεει γελωντας και ηρεμα στους δημοσιογραφους οτι καμια ομαδα δεν χτιστηκε σε μια χρονια.......stonerook

      Διαγραφή
    4. O ιδιος είναι, στα πρώτα του σχόλια έβαζε τις γνωστές, αμέτρητες παύλες (σήμα κατατεθέν του)...

      Διαγραφή
    5. @ stef

      Αγαπητέ μου Στέφανε (προφανώς).
      Πολυαγαπημένε μου θα έλεγα, για να είμαι συνεπής
      μέ την εώς τώρα πορεία μου στο (αμερικάνικος όρος) hoopfellas (ακολουθεί κι άλλη Θεού θέλοντος και Jimmy επιτρέποντως).

      Δεν έγραψα πουθενά πώς κατέχω το άθλημα.
      Παντελώς άσχετος είμαι (αν αυτό σε χαροποιεί - που σε χαροποιεί - κι εμένα με χαροποιεί - αφού χαροποιεί εσένα - με συνέπεια τη χαροποίηση αμφοτέρων).

      Εγραψα τη γνώμη μου, όπως έγραψες τη δική σου.
      Και έγραψες ότι έγραψα !!
      Απλά μου την έπεσες προσωπικά ως επιπλέον "γράφημα" των δικών μου.
      Πέραν τούτου, δεν προσέθεσες ουδένα καινούργιο στοιχείο.
      Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου.
      Αν και ο Ντρέιπερ δεν μου αρέσει :-)
      Δεν πρόκειται για αποδόμηση φίλτατε.
      Αλλά για ενίσχυση αυτής της προσπάθειας.
      Οπώς την προτείνεις κι εσύ που δεν είσαι λιγόψυχος
      κυκλοθυμικός Ελληνάρας, αλλά εξαιρετικός, απίστευτος, αξιοπρεπής και αξιόλογος μπασκετικός.

      Καληνύχτα και εις το επανιδείν, πέφτοντας την μου
      η μή, ποσώς με απασχολεί, αν και σε συμπαθώ !

      Jim....οπληκτος.

      Διαγραφή
    6. @ 11:56

      ==================================
      Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις αδελφέ.
      ----------------------------------

      --------------------
      Jim...οπληκτος
      --------------------

      Διαγραφή
    7. @ stonerook

      Με βάζεις σε πειρασμό, για να κελαιδήσω ρε κολητέ.

      1. Ποιές ομάδες φιάχνονται σταδιακά ;;;
      Οι άλλες πλήν Παναθηναικού προφανώς.
      Γιατί σταδιακά πήγε να φιαχτεί το 2012, αλλά τα
      στάδια Λάσμε και Γιόνας δεν μάς άρεσαν !
      Ασε που και ο "σταδιακός" Γκίστ αν δεν είχε
      υπογράψει κλειστό διετές, δεν θα ήταν στο σταδιακό
      φιάξιμο της ομάδας και.....κλάφτα Χαράλαμπε.
      Η μήπως όχι ;;;;
      Οι ομάδες και ΦΙΑΧΝΟΝΤΑΙ και ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ σταδιακά λοιπόν.
      Και μάντεψε ποιά διαλύθηκε σταδιακά.
      Είναι δύσκολο αλλά δεν σε φοβάμαι.

      2. Αν από 2012 επί κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου
      ο Παναθηναικός φιάχνονταν σταδιακά και με το σκεπτικό
      ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΛΕΣ, να κάνουμε ΤΡΕΙΣ (3) προσθήκες του χρόνου, (όχι δύο φέτος γιατί κάνει τζίζ) για να πάμε πολύ καλά (ούτε κάν να πάμε final4 δεν είπες) έπρεπε σε αυτά τα 4 χρόνια να είχαμε τουλάχιστον 12 καλές προσθήκες, που μετά τη φυγή του τεράστιου Τσάρτσα και όσων δεν μας έκαναν,όπως ο Ελληνας Μπράμος πχ θα είχαμε κάνει ομαδάρα φέτος !!!!

      Κι εγώ στηρίζω τον Παναθηναικό.
      Τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ όμως.

      Jim....οπληκτος.

      Διαγραφή
    8. @12:07
      Από τις γνωστες αμέτρητες παύλες στα πρώτα σχόλια σου (σαν Jim....οπληκτος),πέρασες στην... τραπουλα αλλά όλοι σε είχαμε καταλάβει ήδη. Γράψε σαν ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, δεν έχει νόημα να έχεις και 2ο προφίλ.

      Διαγραφή
    9. @ 12:33

      Δεν εχω κανενα δεύτερο προφίλ εδω, πλην του Τζιμοπληκτου που το έβαλα καθότι επληγην θετικά απο Τζιμ.
      Δεν εχω καμιά σχεση με Καθηγητή, γιατί δεν εχω υπογράψει ποτέ ως τετοιος, εκτός αν ειναι ευγενικός και ανθρώπινος οπως εγώ οπότε δεν με νοιάζει να νας μπερδεύεις.

      Βeer

      Διαγραφή
    10. @Jim....οπληκτος
      το οτι κανανε μαλακιες στον σχεδιασμο της ομαδας τα προηγουμενα χρονια ειναι δεδομενο και οτι δεν ειχαν σχεδιο ειναι δεδομενο
      αυτο ομως δεν αναιρει οτι φετος γινανε δυνατες κινησεις(καλαθης-μιρο) και μια κινηση που φαινεται ψαγμενη και βγαινει(φελντειν) ..ο καθενας μαθαινει με τα λαθη του........παντως ομαδα για φαιναλ φορ σε μια χρονια δεν στηνεται καθε μερα(υπαρχουν και εξαιρεσεις)....σε οριζοντα τουλαχιστον διετιας και διορθωνοντας τις μαλακιες του πρωτου ετους εχεις ελπιδες να πας μεχρι τελους......stonerook

      Διαγραφή
    11. Stone, για F4 έχουν μιλήσει επίσημα απ’ την ομάδα. Δες τις δηλώσεις του προπονητή, μερικών παικτών και κυρίως του Μπαλτάκου. Οπότε, η αξιολόγηση των κινήσεων της ομάδας γίνεται σ’ αυτό το πλαίσιο. Αν και φέτος έλεγαν τα περσινά, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Το ρόστερ, λοιπόν, εξετάζεται συγκρινόμενο μ’ αυτά των άμεσων ανταγωνιστών σου.

      Οι δύο ακριβές κινήσεις και το ένα λαχείο δεν συνιστούν απαραίτητα σωστό σχεδιασμό. Είναι αναμφισβήτητα πρόοδος σε σχέση με πέρσι αλλά σχεδιασμός σημαίνει κι άλλα. Για παράδειγμα, η ομάδα ενδεχομένως να ήταν καλύτερη αν αντί του Ραντούλιτσα του 1 εκ. ή του Φώτση των 800 χιλ., γίνονταν επιλογές διαφορετικού τύπου. Αν σ’ αυτούς προστεθούν οι όχι ακριβοί αλλά μάλλον αταίριαστοι Πάβλοβιτς και Κούζμιτς τότε μιλάμε για εντελώς διαφορετική ομάδα. Πάντα μιλάμε με τη λογική ότι δεν παίζουν αμέτρητα λεφτά για πέταμα και ταυτόχρονα υπάρχουν παραδείγματα του παρελθόντος που καταδεικνύουν ότι ακόμη κι έτσι μπορείς να χτυπήσεις την πόρτα του F4.

      Το ζήτημα που εστιάζουν οι περισσότεροι και ορθά είναι ένα. Το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρωλίγκα είναι γνωστό. Γιατί η ομάδα έχει τόσο μεγάλο έλλειμμα σε αθλητική ικανότητα; Εδώ υπάρχουν δύο εξηγήσεις. Είτε εκτίμησαν λάθος την κατάσταση οπότε η γκέλα είναι χοντρή. Είτε υπολόγιζαν ότι θα διορθώσουν το πράγμα στην πορεία.
      Αν ισχύει το δεύτερο όπως ελπίζουν οι περισσότεροι, ήρθε η ώρα...

      Διαγραφή
    12. @ 77

      Super LIKE.

      Οτι προστεθεί σε οτι έγραψες θα ειναι αχρείαστη υπερβολή.

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Τζιμ από την Βόρειο Ιταλία και την επαρχία της Εμίλια-Ρομάνια.

    Δυστυχώς έχω μείνει πίσω λίγο στα του μπάσκετ λόγω του ότι δεν διαθέτω τηλεόραση. Έτσι αρκούμαι στον Τύπο, στο Gazzetta dello Sport και ότι διαβάζω στα ελληνικά site. Τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων τα ακούω από το ράδιο. Που έφτασα! Χαχα. Εσένα όμως σε διαβάζω ανελλιπώς...

    Λοιπόν στο προκείμενο.

    Έβαλα στοίχημα με φίλο για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτυπήσει Final 4. Εγώ είμαι κάθετος. Αν δεν διορθωθεί αμυντικά, δεεεεεεεεν...

    Άκουσα όμως κάτι στο ράδιο μετά το παιχνίδι με την Ζιελόνα και θέλω τη γνώμη σου. Με δεδομένο ότι :

    1)Ο Γκίστ θα ανεβαίνει στο "5" για 10' στο ΤΟP 16.
    2) ο Φώτσης θα μείνει μόνος του στο "4"
    3) ότι ο Σάλε δεν εμπιστεύεται τον Χαραλαμπόπουλο ως "4"
    4) Δεν θα υπάρξουν στην αγορά πολλά "4-5"

    Τότε:Η ομάδα πρέπει να κινηθεί για παίκτη στο 3-4.

    Εγώ προσωπικά επιμένω στον αθλητικό σέντερ. Στη λίστα μου είναι ο Alex Stephenson της Iowa Energy από το ΝΒΑ D-League (πέρασε και από Πανιώνιο το 2011-12) αλλά έχω αρκετά ερωτηματικά λόγω το ότι είναι κακός σουτέρ προσωπικών. Tι πιστεύεις;

    Για τον Ολυμπιακό νομίζω δεν χρείαζεται κάποια ιδιαίτερης ανάλυσης. Σωστή επιλογή ο Σον Τζείμς (low risk, safe pick) και σε σωστό χρονικό σημείο μιας και δίνει ευκαιρία στον Τζέιμς να δουλέψει ήσυχα και να απορροφήσει τα συστήματα της ομάδας. Ας ελπίσουμε να μείνει υγιής...

    ΥΓ1: Πρέπει επιτέλους να παραδεχτούμε ότι έχουμε την τύχη να βλέπουμε δύο από τους καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες. Αν και ο ένας οδεύει προς το μεγάλο φινάλε. Οι διαξιφισμοί οπαδών και παραγόντων απλά μολύνουν την (μπασκετική) ατμόσφαιρα. Ας τους απολαύσουμε όσο μπορούμε. Κρίμα είναι να χαλάμε τις καρδιές μας για κάτι που και οι κόκκινοι και οι πράσινοι αγαπάμε. Την πορτοκαλί μπάλα με τα σπυριά.

    ΥΓ2: Ε ρε και να υπήρχε κανένα παιχνίδι basketball manager... Μας βλέπω όλους να ξημεροβραδιαζόμασταν σε αυτό. Χαχαχα. Πως και κανείς δεν έχει συλλάβει κανα τέτοιο concept;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοειται οτι υπαρχει manager!! World Basketball Manager λεγεται, ειναι ελληνικης κατασκευης/παραγωγης μαλιστα! Προσωπικα, αν και εχω δοκιμασει και αλλα basketball manager, μου φαινεται το καλυτερο. Προφανως εχει ελλειψεις γιατι ειναι φτηνη παραγωγη αλλα σιγουρα αξιζει ασε που περιμενω μπας και βγει το 2 ποτε που θα ειναι πολυ ανωτερο απ το 1. Παντως εχει τεραστια database και μπορεις να παιξεις απο Ελλαδα και NBA μεχρι πρωταθλημα Αλβανιας αν και προφανως καποιοι παικτες δεν εχουν και τα πιο ακριβη stats. Εγω παντως το εχω ψιλο λιωσει το παιχνιδι.. Τεσπα, αποψη μου ειναι.

      Διαγραφή
  3. καλα οχι απλα αξιοπιστος(αρκετα) ο ραντουλιτσα ο καλυτερος παικτης της λιγκας στον συγκεκριμενο τομεα των βολων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μου εκανε και εμενα εντυπωση αυτο το αρκετα που ειπε ο Jim. Κατα τα αλλα αψογος για αλλη μια φορα.

      Διαγραφή
  4. Travis Peterson .
    νομιζω πως θα ητανε μια πολυ καλη περιπτωση για τον παναθηναικο τη δεδομενη χρονικη στιγμη.
    4αρι με καλο τριποντο,γρηγορα ποδια,καλο ριμπαουντ.
    γιουροκαπ παιζει,μια χρα μπαλωμα θα ητανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim ωραιο αρθρο..Μια ερωτηση μιας και δεν θυμαμαι αν εχει αναφερθει..Perry Jones για 4αρι πως σου φαινεται για τον Παναθηναικο?Μακρυς(2,11..οπως αρεσει στον Σαλε),αθλητικος(οτι χρειαζεται ο Σαλε),καλο σουτ,καλο χειρισμο μπαλας και σχετικα φθηνος..Θεωρω οτι θα εκανε καλο διδυμο με Ραντου και ο Γκιστ με Κουζμιτς..Μπαλαντερ ο Φωτσενκο για τα κρισιμα λογω σουτ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, εσύ δεν μας έλεγες τις προάλλες ότι συμφωνείς με ένα άρθρο του Λαούδη που υποστήριζε την άποψη ότι ο Σάλε σωστά επιλέγει τον δύσκολο δρόμο της βελτίωσης των παικτών του υπάρχοντος ρόστερ; Κι ότι σωστά δεν πάει στην εύκολη λύση των προσθηκών;

      Τι άλλαξε τώρα και προτείνεις κι εσύ παίκτες;

      Διαγραφή
    2. Αλλαξε οτι γραφει και ξαναγραφει η διοικηση οτι θα παμε για μεταγγραφη..γιαυτο και προτεινω παιχτη ο οποιος εχει γραφτει προ πολλου εδω μεσα..απλα ετυχε και τον ειδα τον συγκεκριμενο..προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος με την ομαδα και οντως θελω να χτιστει κορμος και ας μην κανουμε προσθηκες..εφοσον ομως αποτι γραφετε θα γινει προτεινα εναν παιχτη..

      Διαγραφή
  6. Καλη αναλυση.καποιες παρατηρήσεις/ερωτήσεις

    1)Ο Χαραλαμποπουλος κατά ποσο μπορει να βοηθησει αμυντικα φετος?Σε μια αμυντικη περιστροφή του ματς με τη Ζιελονα βρεθηκα ψηλα απέναντι σε περιφερειακο παικτη,μη μπορώντας να μεινει μπροστα του με χαρακτηριστικα αργα πισω και πλαγια βηματα...
    Σκέφτομαι όμως,οτι κι ο Διαμαντίδης αν και κορυφαιος αμυντικος των ευρωπαικων παρκε,ιδιαιτερα γρηγορος για γκαρντ δεν ηταν ποτε...Μηπως η αμυνα είναι και θεμα τοποθέτησης κορμου/ακρων σε σχεση με την κινηση του αντιπαλου με την μπαλα???
    Θελω να πω ρε παιδι μ,ο Βασιλάκης ποτε δεν προκειται να αποκτησει ισως τα ''ποδια'' του Παπανικολάου πχ σαν τριαρι,ομως αν δουλευτεί τοσο αθλητικα,οσο και τεχνικα στο πως να τοποθετειταιστην αμυνα,μπορει να βρει χρονο συμμετοχης και ο ΠΑΟ μια ακομα λυση για την αμυνα που ποναει...Είναι γενικη η ερωτηση αλλα απαντησε μ αν θες...
    2)Το ιδιο για Γιανκοβιτς...Αντι να παρει άλλο γκαρντ ο ΠΑΟ,πιστευεις ότι μπορει να βελτιωθεί σε τετοιο βαθμο ο Βλαντο μες στη σεζον αμυντικα/οργανωτικα ώστε να ανεβαινει σταθερα στα γκαρ???Ώστε ο ΠΑΟ να παρει παικτη μονο στο ''5''.
    3)Για Μακαμπι ο Φαρμαρ δεν μπορει,μιας και είναι μελλος του ροστερ,να χρησιμοποιηθεί ως executive shooter αφήνοντας τον ρολο του βασικου χειριστη στον Ροτσεστι?
    4)Μεγαλα τα ματς Αστερας-Μπαγερ και Νταρουσαφακα-Μακαμπι.
    5)Ο αντετοκουμπο και η παρεα του σταματησαν την αρμαδα του Καρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο παππάς νομίζω δεν έπαιξε καθόλου γιατί ήταν λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό το physical game των πολονών. εδώ στους 25 πόντους ο άλλος έστειλε τον φώτση στις πινακίδες σε κατάσταση αιφνιδιασμού. τέλος πάντων. η ομάδα θέλει ένα 4αρι και είναι μια χαρά. ακόμα κι έτσι πάντως να μείνει είναι πίσω από φενέρ,τσσκα,ρεάλ στα φαβορί για φ4 και μαζί με μπάρτσα,οσφπ. να δούμε βέβαια πώς θα γίνουν οι 2 όμιλοι στους 16,όπου αν πάνε τα πράγματα όπως τα είχα γράψει και στα προηγούμενα ποστ,τότε ο παναθηναϊκός θα είναι στον εύκολο όμιλο(εννοείται ότι πρέπει να πάμε για τη νίκη με ζαλγκίρις. ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δε διαλέγει ποτέ αντιπάλους. οι άλλοι επιλέγουν να μας αποφεύγουν-> βλέπε ρεάλ 2014). αν λοιπόν πάμε στον εύκολο όμιλο με τη φενέρ,τότε ο στόχος θα πρέπει να είναι το πλεονέκτημα έδρας. αν έρθει και μια ακόμα από τις 2 ισπανικές,τότε ακόμα και πλεονέκτημα να μην πάρουμε θα πρέπει να αποφύγουμε τη διασταύρωση με την τσσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνώμη για αυτό αλλά...

    Γράφω σε σχόλιο σε προηγούμενο ποστ:

    «Δεν νομίζω πάντως ότι δημιουργείται θέμα σύγκρισης Καλάθη και Μάντζαρη. Κι αν δημιουργείται, κακώς δημιουργείται.
    Είναι πάντως και οι δυο καταπληκτικοί παίκτες, άλλου ρόλου όμως, άλλου επιπέδου, κι άλλου salary στο κάτω κάτω.»

    Και παίρνω ως απάντηση αυτό:
    «4.13 οτι πεις εσυ ξερεις καλυτερα και μονο που συγκρινεις Μαντζαρη και Καλαθη φτανει.Δεν χρειαζεται pir για να δεις την αξια τους.»

    Αν υπάρχει κάποιος γιατρός ας βοηθήσει το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.16 oταν ποσταρεις αυτο ανωνυμα σαν 4:13 Anonymous13 Δεκεμβρίου 2015 - 4:13 μ.μ.
      Μαζί σου 2:54.
      Για να μαλακίζουμε εδώ μέσα μια χαρά είναι το pir. Να το βγάζουμε και να το μετράμε. Αλλά μπάσκετ δε θα μάθεις ποτέ έτσι. Συνέχισε λοιπόν να πιστεύεις ότι ο Σλότερ πέρσι ήταν καλύτερος του Μάντζαρη και του Σλούκα, ότι ο Μπατίστα ήταν καλύτερος του Χάινς, κι ότι ο Φελντέιν καλύτερος του Λο.ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ(ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΖΙΜ)ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
    2. 11.16 ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΟ ---ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ---- ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΑΝ 4.13 ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ: 13 Δεκεμβρίου 2015 - 4:13 μ.μ.
      Μαζί σου 2:54.
      Για να μαλακίζουμε εδώ μέσα μια χαρά είναι το pir. Να το βγάζουμε και να το μετράμε. Αλλά μπάσκετ δε θα μάθεις ποτέ έτσι. Συνέχισε λοιπόν να πιστεύεις ότι ο Σλότερ πέρσι ήταν καλύτερος του Μάντζαρη και του Σλούκα, ότι ο Μπατίστα ήταν καλύτερος του Χάινς, κι ότι ο Φελντέιν καλύτερος του Λο.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΠΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ;;;;ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ (ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ).ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙΝΙΕΣ.ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο 2.54.

      Διαγραφή
    3. Anonymous13 Δεκεμβρίου 2015 - 4:13 μ.μ.

      Για να μαλακίζουμε εδώ μέσα μια χαρά είναι το pir. Να το βγάζουμε και να το μετράμε. Αλλά μπάσκετ δε θα μάθεις ποτέ έτσι. Συνέχισε λοιπόν να πιστεύεις ότι ο Σλότερ πέρσι ήταν καλύτερος του Μάντζαρη και του Σλούκα, ότι ο Μπατίστα ήταν καλύτερος του Χάινς, κι ότι ο Φελντέιν καλύτερος του Λο.


      Anonymous13 Δεκεμβρίου 2015 - 6:45 μ.μ.
      4.13 οτι πεις εσυ ξερεις καλυτερα και μονο που συγκρινεις Μαντζαρη και Καλαθη φτανει.Δεν χρειαζεται pir για να δεις την αξια τους.****ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΘΕ ΝΑ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ.TO ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΕΔΩ («Δεν νομίζω ....άλλου salary στο κάτω κάτω.») ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΩΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ 13 Δεκεμβρίου 2015 - 2:06 μ.μ.

      Διαγραφή
    4. 12:37 Απάντηση σε τρίτο ενικό: ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

      12:49 Απάντηση σε πρώτο ενικό: ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ

      ΓΙΑΤΡΟ.

      Διαγραφή
    5. Θα ήθελα πάντως να μάθω που και πότε συνέκρινα τον Καλάθη και τον Μάντζαρη...

      Διαγραφή
  9. O Olympiacos B.C. θα το σηκώσει ξανά φέτος, τσάμπα <>...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim,σε είχα ξαναρωτησει..Γνώμη για jordan mickey??? Υπολογίζεται στη Βοστώνη ή θα μπορούσε να ρθει κατά Ευρώπη μεριά..?Θα ήταν καλό fit για ΠΑΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Quincy Miller παιδια του ςρυθρου αστερα!! τι λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Decision making παιδιου δημοτικου. Χρειαζεται τουλαχιστον ενα χρονο στην Ευρωλιγκα πρωτα.

      Διαγραφή
  12. Αν η Μακάμπι κερδίσει με 11 πόντους, τότε μετράει η συνολική διαφορά πόντων των δύο ομάδων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία το άρθρο σου Jimara.
    Υπάρχει πιθανότητα να αφήσουν αντίστοιχα Μακάμπι και Ρεάλ ελεύθερους τον Φάρμαρ και τον Τόμκινς? Θα ήταν ενδιαφέρον επιθετικό πακέτο για τον Παναθηναϊκό. Προφανώς τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ομάδα αλλά θα ήταν μια τεράστια ένεση ποιότητας. Δυστυχώς στην αγορά δεν υπάρχουν πολύ καλοί παίχτες και με τα προσόντα που αναζητά η ομάδα.
    Ντεσόν Τόμας και Έρικ Γρίν είναι δύο παίχτες που παίζουν στο NBDL και θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα στο σύλλογο. Θεωρώ απαραίτητη την ευρωπαϊκή εμπειρία γιατί η χρονιά έχει προχωρήσει και δεν υπάρχουν εύκολοι συνεχόμενοι αγώνας για να προσαρμοστεί ο (οι) παίχτή/ες.
    Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα ο Ζόραν Έρτσεκ που είναι συμπατριώτης του Σασα, παίχτης με ποιότητα, πολλές παραστάσεις από Euroleague, καλό τρίποντο, αλλά κακός αμυντικός. Επίσης, στο Eurocup υπάρχει ένα σέρβικο σκυλί του πολέμου ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς.
    Τέλος, το ένστικτο μου μου λέει ότι αν η Νταρουσαφάκα πάει σπίτι της, μάλλον θα αποχωρίσει Τζαμόν Γκόρντον (7 ξένοι, 6 μπορούν να παίξουν στο τούρκικο πρωτάθλημα). Πολύ καλός παίχτης ο Χαραγκόντι, αλλά όσο πιθανό είναι να αφήσει η Μακάμπι τον Μμπάκουε, άλλο τόσο η Νταρουσαφάκα.

    Υ.Γ. Ίσως απλά παραθέτω μια άσκοπη μεταλλογραφία. Μωρέ λες στο τέλος να εμφανιστεί κανένας Μόργκαν με 80.000

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει, εαν θελεις να δεις τον ΔΓ να κανει επαιτεια στο Συνταγμα, πες του να παει να παρει τον Φαρμαρ και τον Τομκινς!

      Διαγραφή
  14. Αφρο εχεις κανενα νεο απο ΠΑΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο ότι είχαμε ρωτήσει για τον Perry Jones αλλά αν ήταν να γίνει τίποτα θα είχε προχωρήσει.
      Ο Τόμπκινς της Ρεαλ θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση αλλά γιατί να δώσει τον παίχτη η Ρεάλ σε ανταγωνιστική ομάδα;
      Μου αρέσουν και οι δύο αυτοί παίχτες, ο Jones είναι στο στυλ του Quincy Miller που έχετε φαγωθεί:))

      Διαγραφή
    2. Ας κανουμε μια ''τραμπα'' Τομπκινς με Παβλοβιτς οπως με Γκιστ Πανκο!! :P

      Διαγραφή
    3. Ο Perry Jones θα ηταν μια πολυ καλη περπτωση...

      Διαγραφή
    4. Πριν λίγο είδα ότι ήταν πρώτη επιλογή του Jim. Μακάρι λοιπόν...

      Διαγραφή
    5. Δεν ήταν πρώτη επιλογή, απλά ήταν πρώτος αριθμητικά στη λίστα Άφρο. Καλός παίχτης αν και οι πράσινοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσαν καλύτερα έναν τέτοιο αθλητή με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι του. Αλλά αυτή τη περίοδο ψάχνεις το καλό και όχι το perfect fit..

      Διαγραφή
    6. Να τον κλείσω ή όχι; αποφάσισε επιτέλους!

      Διαγραφή
  15. Αφήνω στην άκρη την κουβέντα για τις προσθήκες στο ρόστερ του ΠΑΟ αφενός γιατί έχει εξαντληθεί το θέμα και αφετέρου γιατί ό,τι είναι να γίνει θα γίνει εντός των επόμενων 10 ημερών.

    Στο ματς με τους Πολωνούς οι πράσινοι καθάρισαν γρήγορα κι εύκολα την μπουγάδα. Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να μπουν στην διαδικασία να επιλέξουν όμιλο αλλά να πάνε για τη νίκη στο Κάουνας όπου έτσι θα ολοκληρώσουν ένα σημαντικό σερί 4 νικών στην regular season. Η πορεία της ομάδας στο top 16 θα εξαρτηθεί απ’ την αμυντική της σταθερότητα. Στην επίθεση υπάρχει η πολυτέλεια των πολλών δημιουργών ώστε κουτσά στραβά να τσουλάει το πράγμα ακόμη και στις κακές βραδιές. Η άμυνα, όμως, είναι ζητούμενο και θα παραμείνει τέτοιο με την υπάρχουσα στελέχωση. Το top 16 είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Έχουμε πολλά παραδείγματα απ’ το παρελθόν όπου ομάδες θάμπωσαν στην αρχή και στο top 16 κατέρρευσαν και το αντίστροφο.

    Δεν έχω καταλάβει το DNP του Παππά. Για ποιο λόγο δηλ. έπρεπε να μείνει 31’ στο παρκέ ο Νικ σ’ ένα ματς των 30 πόντων από νωρίς; Το παιδί βρίσκεται στη φάση της επανένταξης και οι 3 γκαρντ χρειάζονται επειγόντως αποφόρτιση. Δεν βγάζει νόημα η επιλογή του Σάλε εκτός κι αν υπάρχει άλλο θέμα.


    Κατά τα λοιπά.

    - Παταγώδης η αποτυχία της Αρμάνι. Εκτός της χρονιάς του F4 στο Μιλάνο όπου αποκλείστηκε με πλεονέκτημα έδρας απ’ την Μακάμπι (με την χαμένη βολή του Λάγκφορντ), κάθε χρόνο διαψεύδει τις προσδοκίες. Φέτος, όμως, ξεπέρασε κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη και πάει Eurocup. Αυτά γίνονται με Ρέπεσα οδηγό.
    - Η Μακάμπι θα παίξει ρέστα στην Τουρκία με την Νταρουσάφακα και για μένα είναι φαβορί να πετύχει και το +11. Είναι ομάδα περπατημένη, με βαριά φανέλα και εσχάτως δείχνει βελτιωμένη. Αν περάσει και με τις αλλαγές που αναμένονται, έχει τύχη να αλλάξει την εικόνα της και να γίνει ανταγωνιστική.
    - Η Ρεάλ ψάχνει και γκαρντ μετά την προσθήκη στους ψηλούς. Νομίζω ότι η ανάγκη της δεν είναι ένας παίκτης σαν τον Κοζέρ. Οι Μαδριλένοι θα εμφανιστούν αρκετά αλλαγμένοι στο top 16 και φυσικά μηδενίζουν το κοντέρ.
    - Εκτός απ’ τον ΠΑΟ, δικαίωμα επιλογής έχει κι ο Ολυμπιακός. Αν κερδίσει την Εφές την παίρνει μαζί του στο top 16 ενώ σε αντίθετη περίπτωση την στέλνει στον απέναντι όμιλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα
    Χαμός στη τελευταία στροφή,στην πιο αμφιροπη πρωτη φαση στην 4χρονη ιστορια αυτου του συστηματος,και το θεμα θα ειναι αν προκυψουν ομιλοι τερατα(πχ μπαρτσα,ρεαλ,παο ,οσφπ τσσκα στον ιδιο ομιλο).
    Εχει ερθει το πληρωμα του χρονου για το συγκεκριμενο φορματ ,με το επομενο να δειχνει πιο ανταγωνιστικο στην αρχη τουλαχιστον.
    -Για τον ΠΑΟ βλέπω εδω μεσα ,εχουν προταθει οι μισοί παικτες της Ευρωλιγκας.Αφου φαινεται πως η κουβεντα δε θα σταματησει με τη φετινη σαιζον ας κανω κι εγω τη συμβολη μου(αφου αναφερω οτι ο Φαρμαρ ειναι πρωη μπασκετμπολιστας και ουτε κατα διανοια δεν πρεπει να προσεγγιστεί):Χαικο Σαφαρτζικ.
    Γκαρντ που μπορει να παιξει πλειμεικερ,με ενα απο τα φονικοτερα σουτ της Ευρωπης,λογικα χαμηλο κασέ (αν και ακουσα οτι το ριχνει που και που στο ποτο) ,και μπορεις να φτιαξει τον επομενο Μαικλ ΚΟχ για την επομενη τριετια.Πολυ λογικοτερη επιλογη απο διαφορους Αμερικανους σκορερς τυπου Τζει Κοβαν Μπραουν,που θελεουν η ομαδα να φτιαχνει παιχνιδι γι αυτους,και ενας παικτης με μεγαλη εμπειρα που μπορει να κανει το στεπ απ.Θα ηταν ταμαμ και για Μπαρτσα Ρεαλ.Μπορει να γινει ο καλυτερος ρολιστας στην Ευρωλιγκα σε μεγαλη ομαδα..Και δε νομιζω η Λιμοζ να ειναι τοσο μεγαλο εμποδιο

    ΣΤο θεμα του ψηλου ,ειναι πιο μπερδεμενα τα πραματα αφου ο ΠΑΟ θα ηθελε 2-3 διαφορετικα ηδη παικτων αλλα πρεπει να κανει μια επιλογη.Θελει 3-4 με σουτ,θελει 4-5 αλτικο καλο ριμπαουντερ κ παλι με σουτ,θελει γρηγορο κ κοντο πενταρι με καλες αντιδρασεις στην αμυνα,παιχνιδι πανω απο τη στεφανη και καλο μπλοκερ....
    Γι αυτο που ειμαι σιγουρος ειναι πωςο Κενι Γκαμπριελ ειναι εντελως ακαταλληλος.Ο τυπος πισω χαριζει ατομικα ρεκορ σκοραρισματος στους αντιπαλους του.Δεν του αρεσει η ομαδικη αμυνα(αν και σαν μπλοκερ ειναι συμπαθητικος) και εχει αργες αντιδρασεις.Ο Παλασιος νομιζω ειναι αρκετα πιο κοντα σε αυτο που θελει ο ΠΑΟ οπως και ο απροσιτος (λογω μανατζερ και κασε) Τζαμελ Μακ Λιν.
    H περιπτωση του Ερτσεγκ ,δεν ειναι τοσο κακη οσο φαινεται αφου δινει στον ΠΑΟ πραματα που δεν εχει(εφοσον αντικαταστησει τον Φωτση στο ροτεισον) αλλα νομιζω θα βρει καλυτερα λεφτα αλλου(αληθεια γιατι ακομα δεν εχει υπογραψει πουθενα;)
    ΠΑντως περσι εχασε ευκαιρια να κανει δικο του τον Μπιλαν που φετος λογω στησιματος της ομαδας και Σερβικης παρουσιας ,η περιπτωση του απομακρυνεται οριστικα.Με τις εμφανισεις που κανει φετος τον βλεπω του χρονου να αντικαθιστα τον Τομιτς....

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. no closure
      Aν μου επιτρέπεις.
      Συμφωνούμε με Σαφαρτζικ.
      Παίκτης του προπονητή, πειθαρχημενος ακόμα και σαν ιδιοσυγκρασια εκτός μπάσκετ, καλός χειρισμός μπάλας, ικανός σουτερ σε κάθε περίπτωση κι όχι μονο ψυχολογίας, έμπειρος σχετικά σε αυτό το επίπεδο.
      Πολύ όμορφος ο παραλληλισμός σου με Μικαελ Κοχ.
      Αν πίνει βέβαια ουτε να τον βλεπω δεν θελω.
      Διαφωνούμε με Γκάμπριελ.
      Ειμαι της γνώμης πως τον παίκτη τον φτιάχνει το μεράκι του και η ομάδα.
      Θεωρώ κι ας με κράξετε, πως προλαβαίνει ο αρχηγός να τον κάνει Γκιστ πριν τον αναλάβει ο Καλαθης.
      Με Σαλε και Παναθηναϊκό θα απογειωθεί και αμυντικά.
      Εμπνέει ο εξαστερος.
      Παντα μιλάω σκεπτόμενος το value for money και την "δισκαμψια" της ομάδας να ρίξει πολυ χρήμα τώρα, πράγμα απόλυτα σεβαστό.
      Δεν υπήρχε Γκιστ πριν έρθει σε μας.
      Απροσωπες και αθλιες χρονιες σε Φενερ και Μάλαγα.
      Και στον ΠΑΟ τρίβουμε τα ματια μας.
      Πιάσαμε την ψυχο-χορδή του και ακούμε Σουμπερτ σε αυθεντικές εκτελέσεις του ίδιου και της ορχηστρας του.
      Οτι καλύτερο πανευρωπαϊκα στα power.
      Οπως και με Λασμε.
      Απο το τίποτα της Ομπραντοριο, πρώτος αμυντικός στην euroleague.
      Σαφαρτζικ και Γκαμπριελ το θεωρώ φιλότιμο πακέτο τώρα, ΜΑΧΗΤΙΚΟ και ικανό, για το δύσκολο μαραθώνιο που μας περιμένει, με καλή προοπτική.
      Θα παίζει κι ο Παππάς άνετα, θα έχεις κι εναν αξιόπιστο ρολιστα πισω από Νικ, που θα σε ιντριγκαρει να βλέπεις τις επιλογές και την πρόοδο του σε κάθε ματς.

      ΥΓ tasuto91 αδελφέ δεν φταίω, ο φίλος εγραψε γιαυτούς κι ειπα μια γνωμη.

      Jim....οπληκτος

      Διαγραφή
  17. η μη συμμετοχη του παππα στο τελευταιο ματς ειναι η σταγονα που ξεχιλεισε το ποτηρι που ονομαζεται ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΚΟΝΤΟΥ . ειτε ο παικτης ενιωθε ενοχλησεις ειτε δεν ηθελε να τον βαλει ο τζορτζεβιτς το αποτελεσμα ειναι το ιδιο . κανονικα τετοια παιχνιδια θα ηταν λουκουμι για να εγκλιματιστει ο παππας . τωρα ομως μηδεν στο πηλικο . φανταστειτε ποσο καιρο θα κανει να παιξει ο μποχωριδης . οποτε το μελλον ειναι προδιαγεγραμμενο . στο τοπ16 θα σκασουν απο την κουραση οι ιδιοι και οι ιδιοι παικτες . αν περασουμε στο τοπ8 καποιοι θα λιποθυμανε απο την εξαντληση γιατι το ροτεισον θα σφιξει ακομη πιο πολυ (καημενε διαμαντιδη, κι υστερα θελουν να σε πεισουν να μεινεις και του χρονου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο παναθηναικος αυτος δεν εχει μελλον στην φετινη ευρωλιγκα διοτι ο τζορτζεβιτς οταν σφιξουν τα γαλατα θα παιζει με τους ιδιους και τους ιδιους 35 λεπτα . ειτε δεν θα γινει μεταγραφη ειτε και να γινει δεν θα παιζει σοβαρα λεπτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EΠΙΣΗΣ ΚΑΛΑΘΗΣ ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ, Ο ΓΚΙΣΤ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΜΠΑΦΟ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΙΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΦΕΛΝΤΕΙΝ, Ο ΠΑΠΠΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2040, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΦΩΤΣΗΣ, ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ, Ο ΒΛΑΝΤΟ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΥ ΑΠ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΧΩ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ!!!

      Διαγραφή
    2. Ο παναθηναικος χρειαζεται εναν παιχτη που να ερχεται απο τον παγκο, να μπορει να κατεβασει την μπαλα, να σουταρει, να βοηθαει αμυντικα στο 3-4-5, στα ριμπαουντ και στην above the rim αμυνα. Εχω δυο παικτες να προτεινω. Ενα αμερικανακι 30 χρονων με καραφλα και μουστακι που ηταν και αλλαγη του παβλοβιτς παλια (λεκρον η λεπρον τσειμς καπως ετσι λεγεται). Και τον κακαλιδη που ειναι και ελληνας αλλα εχει και το θεατρο οποτε δεν ξερω αν θα δεχτει. Τι λετε γι αυτους?

      Διαγραφή
  19. Για την περιπτωση του DNP του Παππα βλεπω δυο πιθανοτητες. Ή πειθαρχικο παραπτωμα, ασυμφωνια ως προς τη χρησιμοποιηση του κλπ και προειδοποιητικη βολη του Σαλε ή η επανενταξη δε θα ειναι και τοσο ανωδυνη οσο νομιζαν καποιοι. Ενας τοσο σοβαρος τραυματισμος δεν ειναι θλαση. Ασε που ακομα και μια θλαση μπορει να παρουσιασει επιπλοκες (ας θυμηθουμε το Λουκα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως ετσι φαινεται να ειναι.

      Το καλο με τον Παππά ειναι οτι συνηθως μετα απο πειθαρχικο παραπτωμα επανέρχεται δριμυτερος!

      Διαγραφή
  20. https://www.youtube.com/watch?v=bv_ZMUmXpp4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μιλανο η σουπερ απογοητευση για φετος αφου δεν της βγαινει τπτ στο παρκε, απο περιεργια ειδα μερικους αγωνες της και δεν ειναι τοσο κακη οσο νομιζουμε. Απλα κατι κανει λαθος ...
    η εφες θα προλαβει να στρωσει ?? αλλιως την βλεπω απο τα φαβορι να μενει εκτος..
    Η ρεαλ λογικα θα ανεβει , αλλα τα μεγαλα στοιχηματα θα ειναι :
    μπαρτζωκας.. συζητιεται σε ολη την ευρωπη η ομαδα του. Φενερ να παρει μεγαλους αγωνες, οσφπ να τα βαλει με σοβαρους αντιπαλους (οι μικροι του φαινεται να μεγαλωσαν αποτομα!!) , ο παο για ολους ειναι αδιαφορος και τον εχουν για ομαδα γιο-γιο, ΠΟΛΥ καλο αυτο για μας μπας και παρουμε χαρτακι για τον επομενο γυρο.
    Σωστο να περιμενουμε τις ομαδες που θα μεινουν εκτος, μπας και παρουμε λαβρακι σε καλη τιμη, ποτε θα προλαβει να ενσωματωθει δεν ξερω...
    Αυτος ο κουζμιτς.. ειναι μαζι με τον ραντου, γιατι δεν καθεται στην προπονηση (αφου εχει κανει δωρακι μερικα ντονατσακια στον ραντου) να μαθει μερικες κινησεις του και γενικα να βελτιωσει το επιθετικο του παιχνιδι??? παπαδες θα εκανε αν ειχε τα βασικα στο επιθετικο του παιχνιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι απογοητευση η Μιλανο ρε παιδια?

      Ηταν για τιποτε καλυτερο ποτε ο Ρεπεσα?

      Διαγραφή
  22. o καλαθης για να γινει be like nick εχει πολλα ψωμια να φαει....

    καλος παικτης , παιζει καλα μεχρι τωρα, αλλα πρεπει να σταθεροποιησει σε καποιο επιπεδο την εκτελεση του, την οποια η ομαδα θα χρειαστει παρα πολυ μεσα στη σεζον!!!το σουτ του δεν ειναι αξιοπιστο αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν πρεπει να σουταρει!!πρεπει να συνεχιζει να σουταρει , ειδικα οταν τον αφηνουν προκλητικα μονο του.οσο δισταζει αυτο αποβαινει εις βαρος της ομαδας.

    ιδιαιτερα, το σουτ απο μεση αποσταση το εχει και κακως δεν το βαζει στο ρεπερτοριο του σε πιο μονιμη βαση.ο καλαθης ανετα μπορει να εκτελεσει σουτ μετα απο ντριπλα απο τα 4 μετρα και κανει κακο στον εαυτο του και στην ομαδα που δεν το επιχειρει πολυ πιο συχνα.

    τα λεω ολα αυτα γιατι ειναι καταστασεις που θα κοστισουν αργοτερα με πιο ποιοτικες ομαδες.καλα τα "σχεδον triple double" με τις γκορες και τις καρσιγιακες αλλα οσο προχωραει η σεζον τετοιου επιπεδου ομαδες θα εκλειπουν και εκει ο καλαθης θα ειναι κομβικος!!!δε γινεται σε ενα κλειστο ματς αυριο μεθαυριο να ψαχνει το Μητσο και τον παππα αλλα πρεπει και αυτος να βγει μπροστα!!!

    καλες οι αμυνες και η οργανωση αλλα θελει και εκτελεση το πραγμα προκειμενου να μιλαμε για ολοκληρωμενο πακετο!!αλλωστε, τοσα λεφτα παιρνει.....

    και προς θεου, σταματηστε να γραφετε για τους χρονους συμμετοχης του καλαθη και οτι πρεπει να ειναι βιονικος για να βγαζει συνεχεια 30λεπτα!!!
    26 χρονων ειναι , πανω στα ντουζενια του!!!αν ειναι δυνατον ...σιγα μη κλαταρει ο καλαθης επειδη παιζει 30 λεπτα!!!αν δεν παιξει αυτος πολυ ποιος θα παιξει?

    υ.γ δυσκολο ματς σημερα με παοκ!!!τετοια ματς ειναι ευλογια για το πρωταθλημα και οχι κατι σκοτωμενα των 30-40π διαφορά.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το be like Nick αναφέρεται στην ομάδα του Παναθηναϊκού και στο ότι πρέπει να αφομοιώσει στη δική της ταυτότητα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Καλάθη. Γάτε ξύπνα..

      Διαγραφή
    2. @ ΣΜ

      Ότι κάποιος είναι 26 χρονών και οφείλει να παίζει συνεχώς 30λεπτα και 35λεπτα είναι επιχείρημα που θα είχε βάση την δεκαετία του ’90. Είδες τι έπαθε ο Γκιστ που δεν τον λες και γέρο. Ο κάθε παίκτης πρέπει να παίρνει ανάσες κατά την διάρκεια της σεζόν και μέσα στο ίδιο το ματς. Αλλιώς, θα φτάσει τον Μάρτη σκασμένος και τότε θα λέτε ότι δεν μπορεί να ηγηθεί, είναι λίγος, υπερτιμημένος κλπ.

      Αν περιμένεις επειδή του έδωσαν 2 χαρτιά να το παίζει superman όλη τη χρονιά, απλά θα απογοητευτείς και θα αδικήσεις τον παίκτη.

      Διαγραφή
    3. ΣΜ, οκ μπορει να το διαβασες γρηγορα το ποστ ή μπορει και καθολου, αλλα μην γραφουμε και οτι θελουμε...
      Για το σουτ το εχω αναφερει σχεδον σε ολα τα ποστ μου... δεν γινεται ενας παιχτης που ειναι στο παρκε για 30-35 λεπτα να παιζει αμυνες , ουσιαστικα αυτος και ο φελντεινι να αποτελουν τα ποδια της περιφερειας, να μοιραζει να οργανωνει και να θες να σου σουταρει με ποσοστα 30-35% , ε τοτε θα επαιζε ακομη ΝΒΑ και οχι στον παο.
      Το εχει βελτιωσει το σουτακι του δεν ειναι ο νικ που εσπαγε τα καλαθια, αλλα αξιοπιστος δεν ειναι και ισως να μην γινει και ποτε, αν και με τους ρυθμους που το παει το πιθανοτερο ειναι να το ανεβασει και αλλο!!!

      Διαγραφή
    4. ο καλάθης σουτάρει με 41,4% στα τρίποντα. και σουτάρει λίγο παραπάνω από 3 τρίποντα σε κάθε αγώνα. συνεχίζει με λίγα λόγια από εκεί που σταμάτησε με την εθνική το καλοκαίρι όπου ήταν μακράν ο καλύτερος σουτέρ μας. δεν έχει το σουτ στην κίνηση που έχει πχ ο διαμαντίδης όταν πάρει το σκριν,αλλά μια χαρά αξιόπιστο τον βλέπω από μακριά. και στο νβα όταν έπαιζε πολύ είχε και πάλι τα ίδια νούμερα. πάνω από 40% από το τρίποντο(από τα 7.25 κιόλας).

      υγ. με τη γκόρα τον είδα κιόλας να ζητάει επίμονα από τον φελντέιν να του δώσει τη μπάλα για να εκτελέσει όταν ήταν ανοργάνωτη η άμυνα. άλλες φορές και να του την έδιναν θα το σκεφτόταν 2 ώρες και δε θα σούταρε.

      υγ2. περιέργως εκεί που έχει πρόβλημα είναι στις βολές,παρότι σουτάρει καλά από πιο μακριά

      Διαγραφή
    5. @CONWAY

      εγω σε καταλαβα, δε συμφωνω ομως το οτι μια ομαδα πρεπει να γινει κοπια αυτου του Καλάθη μιας και ο παικτης εχει πολλες ατελειες ακομα στο παιχνιδι, με κυριοτερη την εκτελεση.

      θα δεχομουν αυτο ακριβως που εγραψες αν στη θεση πχ του καλαθη εβαζες το Μητσο (πριν μερικα χρονια).παικτης ολοκληρωμενος ο Αρχηγος και μακαρι ολοι οι παικτες της ομαδας να ηταν , κατ αναλογια παντα, μια μικρογραφια του διαμαντιδη.

      υ.γ τα be like.... somebody ειναι βαριες κουβεντες στο μπασκετ τζιμ...

      @77

      διαφωνουμε φιλε μου.για σενα ειναι πολυς ο χρονος των 30 λεπτων , για μενα στην περιπτωση του καλαθη δεν ειναι.ας παρει θεση ο διαμαντιδης σε αυτο , που μετα τα 33 του επιασε αντισκηνο στο παρκε...

      @νας

      μαλλον ξεχνας γιατι πληρωνεται τοσα χρηματα ο παικτης και ποιον καλειται να αντικαταστησει απο του χρονου.αυτος λοιπον που θα αντικαταστησει ειναι το καλυτερο ποιντ που επαιξε ποτε στην ευρωλιγκα, κατα τη γνωμη μου παντα, αρα και οι προσδοκιες ειναι μεγαλες!!δε θα μου τον αντιμετωπιζεις σαν τον ουκιτς...για παραδειγμα!!!

      ο προκατοχος του Καλαθη λοιπον οταν ηρθε στην ομαδα ηταν το ιδιο χτιστης αλλα μεσα σε μια μολις χρονια επεδειξε απιστευτη βελτιωση στο σουτ , σε σημειο που εκρινε ευρωπαικο τιτλο με την εθνικη ομαδα!!!το ιδιο απαιτω λοιπον και απο τον ιδιο, να δειξει ραγδαια βελτιωση και πιστευω οτι θα το κανει.δεν περιμενω αυριο μεθαυριο να βαζει 10 ποντους ο καλαθης στο τελευταιο διλεπτο και να μας καθαριζει ολα τα μας, αλλα θελω να τον δω να σηκωνεται για σουτ και να κοβονται τα ποδια των αντιπαλων μας...οπως ο μελλοντικος προκατοχος του...

      @τασουτος

      βρε τασουτο, ασε με με τα στατιστικα και απαντησε μου, νιωθεις σιγουρια οταν σηκωνεται ο νικ για σουτ?ασε τι λενε οι αριθμοι......παιζει ενας εναντιον ενος ο νικ, πιστευεις οτι υπαρχει περιπτωση να το φουνταρει μπροστα στα μουτρα του αμυντικου?τι να τα κανω εγω τα στατιστικα οταν για να σκοραρει απο την περιφερεια πρεπει να μεινει κανα διλεπτο μονος του , να αυτοσυγκεντρωθει, να παρει τις ανασες του και τελικα να εκτελεσει?
      ---------------------------------------------------

      γενικα βλεπω οτι υπαρχει μια ανοχη απεναντι στα μειονεκτηματα του καλαθη και στη χρησιμοποιηση του.και καλως υπαρχει στην τελικη.....εγω που ειμαι ο κακος και ο ασχετος της υποθεσης ομως θελω να βλεπω σε αυτον τον παναθηναικο, που στερειται των αφθονων επιλογων στο ροστερ και που καλως ή κακως εχει επενδυσει τοσα λεφτα στον παικτη , τον καλαθη να παιζει ακατεβατα 30 λεπτα στα ζορικα ματς, να παιζει αμυνα για 2, να οργανωνει αρτια και στην επιθεση να το παιρνει πιο πολυ πανω του επιδεικνυοντας αργα ,αλλα σταθερα, μια βελτιωση στο σουτ και φυσικα να παιρνει οσα περισσοτερα σουτ απο μεση αποσταση μπορει γιατι το χει!!!και εννοειται οτι δεν αντεχω να τον βλεπω να βαραει μονιμα 1/2 βολες....

      διοτι υπαρχει και ο αντιλογος,

      αν ο καλαθης ηρθε στον παο για να παιζει 20-25 λεπτα και δεν υπαρξει πιεση για το σουτ του και τις επιθετικες του πρωτοβουλιες, σε τι θα διαφερει απο το βαγγελη το μαντζαρη , στην τελικη, που αμοιβεται και με το 1/4, 1/5 των χρηματων του?

      ΣΜ

      Διαγραφή
    6. σιγουριά δε νιώθω όταν σουτάρει ο καλάθης,αλλά δε βλέπω πλέον να διστάζει να σουτάρει. όταν είναι μόνος του το κάνει(και σχεδόν πάντα το βάζει) και σουτάρει και κάποια με άμυνα πάνω του. εκτελεί σαφώς πιο γρήγορα από ότι παλαιότερα. αυτό που δεν κάνει το έγραψα και παραπάνω. δεν έχει σουτ στην κίνηση. δεν είναι curry,αλλά δεν είναι και nelson. ούτε καν παπαλουκάς δεν είναι. πλέον έχει τρίποντο που αν επιλέξεις να το αντιμετωπίσεις μη βγαίνοντας μπροστά από το σκριν,το πιο πιθανό είναι να το πληρώσεις. σήμερα πάλι 5 στα 7 είχε μιας και τον άφηναν να σουτάρει

      Διαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. καλησπερα, ολα αυτα τα ονοματα για παο, στο τελος θα παρουμε κανα κουτσο και θα ξενερωσουμε οσο δεν παει...

      Διαγραφή
    2. Πανεύκολο σενάριο Chris Nas.

      Officer

      Διαγραφή
  24. Βλέπεις τη ρεάλ να βελτιώνεται στον Β γύρο; Βασικά να το θέσω ως εξής: Ποιες ομάδες που πήγαν καλά στον Α γύρο θα τζόγαρες πως θα ζοριστούν στον Β και το ανάστροφο, ποιες θα βελτιωθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα σε όλους. Ολυμπιακός: Συνήθως η μέση και τα προβλήματα αυτής παίζουν ρόλο στην καριέρα ενός παίκτη(Τζέημς). Πόσο μάλλον αν αυτός ο παίκτης βάσισε(κυρίως) την καριέρα του στην αλτικότητα του. Έχω αμφιβολίες για την συγκεκριμένη μετεγγραφή. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα μπορεί να μιλάει για F4 αν ο Χάκετ σταθεροποιήσει την απόδοση του ψηλά. Εκτός και αν συνεχίζει ο Μάντζαρης να σκοράρει 10+ πόντους και να κάνει 0 λάθη. Δε μ'αρέσει ο Μιλουτίνοφ ,επίσης.

    Παναθηναϊκός: Έχει στελεχωθεί "περίεργα". Ο Τζόρτζεβιτς κάνει σε αυτό που ξέρει καλύτερα (FIBA games coach) και θα πάει με αυτό μέχρι το τέλος. Όσο τον τραβούν οι παίκτες θα είναι μάγκας. Το καλό με τον φετινό Παναθηναϊκό είναι πως μπορεί να ακολουθήσει ψηλά στο σκόρ. Κάτι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν σχεδόν αδύνατο. Πολύ καλοί μέχρι στιγμής οι Καλάθης και Φελντέιν. Άχρωμα τα τριάρια του, τεμπέληδες.

    Υ.Γ. Ο Ρούμπιο στα 18 έπαιζε τελικό Ολυμπιακών αγώνων,ο Ρούντι στη Μπανταλόνα, ο Ντόντσιτς παίζει, ο Κορκμάζ με ρόλο και χρόνο. Ο Χαραλαμπόπουλος γιατί δεν έχει ρόλο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -ο doncic έχει παίξει λιγότερα παιχνίδια από τον χαραλαμπόπουλο. μόνο στο ματς με τη φενέρ είχε ενεργό ρόλο
      - ο κορκμάζ έχει παίξει σε περισσότερα παιχνίδια αναγκαστικά αφού το ρόστερ της εφές είναι από τα πιο ελλιπή στις θέσεις που παίζει ο κορκμάζ. στο 1-2-3 η εφές έχει 3 παίχτες+τον οσμάν και κάτι άλλους μικρούς ή άσημους τούρκους
      -οι ρούμπιο και ρούντι είναι παίχτες παγκόσμιας κλάσης οπότε δε χρειάζεται καν να τον συγκρίνουμε με τους παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Σούλη κι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα 18 του ηταν ηθοποιαρα.
      Ο Φραγκίσκος Μανελης πάλι οχι.
      Δεν κάνω συγκρίσεις, δίνω παράδειγμα.
      Είδες τον Χαραλαμποπουλο οταν μπήκε και ειμασταν και 30 πόντους μπροστά να τσαμπουκαλευτει και να μπουκάρει στην Πολωνικη ρακέτα, όπως έκανε με τα σχολιαροπαιδα στο Βόλο?
      30 πόντους μπροστά είσαι ρε μάγκα, παρτο πανω σου κι αν είσαι σίγουρος με τον εαυτό σου μπούκαρε και φατους όλους.

      Διαγραφή
    3. Γιατι δεν ειναι ολοι οι παικτες το ιδιο. Γιατι η πλειοψηφια των τοπ παικτων (νυν και πρωην) ξεπεταχτηκαν πολυ μετα τα 20 τους. Γιατι αυτοι που αναφερεις ειναι η εξαιρεση στον κανονα. Γιατι ο Χαραλαμποπουλος προς το παρων δεν μπορει να προσφερει για να παιρνει πιο πολυ χρονο απο οτι παιρνει τωρα. Γιατι ο Ντοντσιτς παιρνει 12, ο Κορκμαζ 9, ο Χαραλαμποπουλος παιρνει 10 λεπτα (στην Ευρωπη παντα), ο Ρουντι στην αναλογη ηλικια επαιζε στην Μπανταλονα (και δεν θυμαμαι ποσο χρονο επαιρνε). Γιατι εισαι ανυπομονος και θες να δωσουμε ευθυνες στον Χαραλομποπουλο, ριχνοντας την ομαδα και την ψυχολογια του (που ειναι ευθραυστη σε αυτην την ηλικια) σε περιπτωση που χαντακωσει την ομαδα. Γιατι ολοι οι προηγουμενοι προπονητες δεν του εδιναν 20λεπτα γιατι κατι ηξεραν. Γιατι τα λεπτα συμμετοχης του εχουν ανοδικη πορεια καθε χρονο. Γιατι εισαι ανυπομονος...

      DIA

      Διαγραφή
    4. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ 3,4 ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΙΚΡΟΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΔΗΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ!!!!

      Διαγραφή
    5. Να τσαμπουκαλευτεί??? (ασχολιαστο)

      Φιλε αν δεν καταλαβαινεις πως σωματικα και μονο, ο 18χρονος Χαραλαμποπουλος αλλιως μπορει να παιζει απεναντι σε συνομηλικους και αλλιως απεναντι σε αντρες 25 χρονων, τι να πω...Μαλλον δεν καταλαβαινεις τι βλεπεις.

      Ο Χαραλαμποπουλος πρεπει να παιρνει συστηματικα χρονο στην Ευρωλιγκα και ΗΔΗ ανταποκρινεται μια χαρα. Μπορει να βοηθαει στην κυκκλοφορια της μπαλας και στην εκτελεση των συστηματων, μιας και εχει αριστη αντιληψη του παιχνιδου, πολυ καλη τριπλα & πασα, μπορει και να σουταρει. Ομως δεν μπορει να σπρωχνει αλλους και να τους παιρνει παραμαζωμα, οταν οι αλλοι ειναι παιχτες με πολυ πιο ανεπτυγμενη σωματικη διαπλαση.

      Διαγραφή
    6. Γιατι δεν ειναι ολοι οι παικτες το ιδιο. Γιατι η πλειοψηφια των τοπ παικτων (νυν και πρωην) ξεπεταχτηκαν πολυ μετα τα 20 τους. Γιατι αυτοι που αναφερεις ειναι η εξαιρεση στον κανονα. Γιατι ο Χαραλαμποπουλος προς το παρων δεν μπορει να προσφερει για να παιρνει πιο πολυ χρονο απο οτι παιρνει τωρα. Γιατι ο Ντοντσιτς παιρνει 12, ο Κορκμαζ 9, ο Χαραλαμποπουλος παιρνει 10 λεπτα (στην Ευρωπη παντα), ο Ρουντι στην αναλογη ηλικια επαιζε στην Μπανταλονα (και δεν θυμαμαι ποσο χρονο επαιρνε). Γιατι εισαι ανυπομονος και θες να δωσουμε ευθυνες στον Χαραλομποπουλο, ριχνοντας την ομαδα και την ψυχολογια του (που ειναι ευθραυστη σε αυτην την ηλικια) σε περιπτωση που χαντακωσει την ομαδα. Γιατι ολοι οι προηγουμενοι προπονητες δεν του εδιναν 20λεπτα γιατι κατι ηξεραν. Γιατι τα λεπτα συμμετοχης του εχουν ανοδικη πορεια καθε χρονο. Γιατι εισαι ανυπομονος...

      DIA

      Διαγραφή
    7. Γιατι δεν ειναι ολοι οι παικτες το ιδιο. Γιατι η πλειοψηφια των τοπ παικτων (νυν και πρωην) ξεπεταχτηκαν πολυ μετα τα 20 τους. Γιατι αυτοι που αναφερεις ειναι η εξαιρεση στον κανονα. Γιατι ο Χαραλαμποπουλος προς το παρων δεν μπορει να προσφερει για να παιρνει πιο πολυ χρονο απο οτι παιρνει τωρα. Γιατι ο Ντοντσιτς παιρνει 12, ο Κορκμαζ 9, ο Χαραλαμποπουλος παιρνει 10 λεπτα (στην Ευρωπη παντα), ο Ρουντι στην αναλογη ηλικια επαιζε στην Μπανταλονα (και δεν θυμαμαι ποσο χρονο επαιρνε). Γιατι εισαι ανυπομονος και θες να δωσουμε ευθυνες στον Χαραλομποπουλο, ριχνοντας την ομαδα και την ψυχολογια του (που ειναι ευθραυστη σε αυτην την ηλικια) σε περιπτωση που χαντακωσει την ομαδα. Γιατι ολοι οι προηγουμενοι προπονητες δεν του εδιναν 20λεπτα γιατι κατι ηξεραν. Γιατι τα λεπτα συμμετοχης του εχουν ανοδικη πορεια καθε χρονο.

      DIA

      Διαγραφή
    8. Γιατι δεν ειναι ολοι οι παικτες το ιδιο. Γιατι η πλειοψηφια των τοπ παικτων (νυν και πρωην) ξεπεταχτηκαν πολυ μετα τα 20 τους. Γιατι αυτοι που αναφερεις ειναι η εξαιρεση στον κανονα. Γιατι ο Χαραλαμποπουλος προς το παρων δεν μπορει να προσφερει για να παιρνει πιο πολυ χρονο απο οτι παιρνει τωρα. Γιατι ο Ντοντσιτς παιρνει 12, ο Κορκμαζ 9, ο Χαραλαμποπουλος παιρνει 10 λεπτα (στην Ευρωπη παντα), ο Ρουντι στην αναλογη ηλικια επαιζε στην Μπανταλονα (και δεν θυμαμαι ποσο χρονο επαιρνε). Γιατι εισαι ανυπομονος και θες να δωσουμε ευθυνες στον Χαραλομποπουλο, ριχνοντας την ομαδα και την ψυχολογια του (που ειναι ευθραυστη σε αυτην την ηλικια) σε περιπτωση που χαντακωσει την ομαδα. Γιατι ολοι οι προηγουμενοι προπονητες δεν του εδιναν 20λεπτα γιατι κατι ηξεραν. Γιατι τα λεπτα συμμετοχης του εχουν ανοδικη πορεια καθε χρονο.

      DIA

      Διαγραφή
    9. "Γιατι εισαι ανυπομονος και θες να δωσουμε ευθυνες στον Χαραλομποπουλο, ριχνοντας την ομαδα και την ψυχολογια του (που ειναι ευθραυστη σε αυτην την ηλικια) σε περιπτωση που χαντακωσει την ομαδα. Γιατι ολοι οι προηγουμενοι προπονητες δεν του εδιναν 20λεπτα γιατι κατι ηξεραν."

      Γιατί δεν απευθύνουμε την ίδια ερώτηση σε αυτόν που σχεδίασε την 12άρα του ΠΑΟ με τον Χαραλαμπόπουλο (και τον Παπαγιάννη) μέσα, αν όντως ισχύουν τα παραπάνω;

      Διαγραφή
    10. Στην διοικηση δηλαδη; Λες ο Σαλε να ειχε να επιλεξει μεταξυ εμπειρων και καλων παικτων και να ηθελε απειρους παικτες στο ροστερ του;

      DIA

      Διαγραφή
  26. - Δε μπορείς να περιμένεις μια ομάδα που είναι στελεχωμένη με soft hands και αρκετό ατομικό ταλέντο να κάνει τα αντίθετα. Είναι αδύνατον να βρεις τον ιδανικό συνδυασμό σε σκληράδα και "δαντέλα", λίγοι κυκλοφορούν και γι' αυτό όσοι δε μπορούν να τους αγοράσουν αγοράζουν 2 αλληλοσυμπληρούμενους. Ο φετινός ΠΑΟ είναι ταλαντούχα ομαδα, βγάζει τα plays της, έχει ενδιαφέρον να την βλέπεις, υπάρχουν ιδέες μέσα στο καραφλό Σέρβικο κεφάλι. Το ερωτηματικό δεν το βρίσκω στους ψηλούς απλά, νομίζω το διαβάζουμε λάθος.
    - Είναι οι αμυντικές συνεργασίες στις οποίες δεν εμπλέκονται οι Καλάθης-Γκιστ. Γίνεται να κρυφτούν 6-7 παίχτες που είτε κλέβουν ανάσες στα μετόπισθεν, είτε απλά είναι past their prime και παίζουν με τη συνήθεια? Μιλάμε πάντα για το τοπ επίπεδο και όχι ματς με τη Ζιελόνα και τη Ζαλγκίρις.
    -Εκτιμώ ότι άν έχεις καλά πόδια στα γκαρντ/φοργουορντ μπορείς να βοηθήσεις μέχρι και το Σερμαντίνι/Πάουελ/Ογκούζ Σάβας κλπ στην πίσω γραμμή. Αυτά τα παιδιά συνήθως είναι αμερικάνοι ρολίστες που είτε απλά το' χουν είτε είναι overachievers που είναι καλά παιδιά αγαπάνε το θεό κλπ. κλπ. (Λω-Ντάρντεν-Χίκμαν-Ντρέιπερ-Γκρέιντζερ-Λαφαγιετ-Ντ. Σμιθ-Ματσιούλις-Τζ. Γκόρντον-Λούκας ανακατεμένα) Είτε θα πας σε τέτοια επιλογή γκάρντ που θα πιέζει τη μπάλα και θα κερδίζει με σπασίματα σκριν ένα χρόνο στην επίθεση (αλλά εκεί έρχεται ο Παππάς και θα χάσει σε ρόλο), είτε έναν help defender που να δίνει και κάτι -έστω ένα- καλό στην επίθεση στη θέση 4 νομίζω. Ξαναλέω η επιλογή Πάβλοβιτς δεσμεύει κάπως τις κινήσεις, αποτελεί κάπως τζόγο (δηλ. για 4-5 καλά ματς θυσιάζω κάτι από αμυντική σκληράδα) και γι αυτό δεν νομίζω να σκεφτούν τον Ντεσών Τόμας παρ' ότι θα ταν καλό fit.
    Θα διάλεγα κάτι δοκιμασμένο και μάλιστα πολύ ιντριγκαδόρικο για ΠΑΟ. - Μη με βρίσετε με σεντόνια τύπου " γαυράκο, 2-0 , μπε-πλάνετ, σε τσούζει ο Μποντιρόγκα" κλπ αλλά θα υπέγραφα τον Μπρεντ Πέτγουει.
    Μετακινείται ίσως πιο γρήγορα και... απ' τη μπάλα, δε θα ζητήσει ρόλο, σουτάρει αξιοπρεπώς, πηδάει ψηλότερα απ' όλους αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟ, ξέρει τα κατατόπια, δεν αλλάζει το μπάτζετ (νομίζω με 20.000-25.000 το μήνα θα κανε και λαϊκό πρόγραμμα)

    ΥΓ Ο Ρούμπιο και ο Ντόνσιτς και ο Φουρκάν είναι έτοιμοι. Τόσο απλά. Απ'όλες τις απόψεις όμως. Και τεχνικά και σωματικά και πνευματικά. Δε θα πέσει η ομάδα στο επίπεδο του μικρού, ο μικρός θα ανέβει στο επίπεδο της ομάδας. Τόσο απλά και τόσο παστρικά.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστη η προσεγγιση σου για την στελεχωση της ομαδας αλλα ολα τα λεφτα ειναι ο σχολιασμος για τον τοξοβολο....harvester

      Διαγραφή
  27. συμφωνώ & εγώ πως ο petway θα ήταν ιδανικός. θα δώσει σκληρή άμυνα, rim protection ενέργεια και καλές άμυνες.
    σου΄ταρει και από μακρυά χωρίς βέβαια να συνιστά ακριβώς απειλή γιά το αντίπαλο καλάθιαλλά αυτή τη δουλειά μπορούν και την κάνουν οι ήδη υπάρχοντες. επιπλέον θέλει και να αποδείξει οτι θά αξιζε και φέτος μιά θέση στο ρόστερ του γαύρου. στα συν επίσης η μουσική στα αποδυτήρια, το υπερθέαμα (ειδικά παρέα με gist στο παρκέ) αλλά και το οτι είναι καλός χαρακτήρας.
    το πρόβλημα είναι πως έχει συμβολαιο αλλά κάπου ειχε πάρει το αυτί μου πως η sassari ήθελε να τον στείλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα με τον Πετγουει ειναι πως εχει πολυ χαμηλο μπασκετικο IQ και δεν θα κολλησει με την ομαδα και το μπασκετ που παιζει αυτη. Εχουμε ηδη εναν τετοιον, τον Γκιστ (που τουλαχιστον ειναι καλος σε αλλους τομεις), να βαλουμε κι αλλον εναν τετοιο? Πλακα θα του κανουν ολα τα σοβαρα 4ρια στην Ευρωπη.

      Διαγραφή
  28. σκληρή άμυνα ο πέτγουεϊ. γελάει και ο ίδιος ο κιάμος με αυτό. ο πέτγουεϊ στο μόνο που είναι καλός αμυντικά είναι στην άμυνα ψηλά(το οποίο δεν είναι το πρόβλημα του παναθηναΪκού). χαμηλά είναι άστα να πάνε,κάνει τα φάουλ με το τσουβάλι κι επιθετικά είναι με τις μέρες του. τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και με τον γκάμπριελ(δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι τον πήγε το ρέθυμνο για αντικαταστάτη του πέτγουεϊ). απλά ο γκάμπριελ είναι λίγο πιο σταθερός σουτέρ από μακριά,γιατί κατά τα άλλα είναι ακριβώς οι ίδιοι παίχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κενταει ο καλαθης για αλλο ενα αγωνα, 4 τριποντα παρακαλω????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Petway zu Pao.

    Ετσι για να τη σπασουμε στους Αγγελοπουλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Petway όντως θα έφερνε ταχύτητα και above the rim παιχνίδι που λείπει, αλλά είναι και... να μην πω χαζός, θα πω παρορμητικός. Στη μια καλή άμυνα έκανε τρία φάουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παρακαλώ πολύ οι γνωστοί άγνωστοι να μην αρχίζουν να λένε πάλι για διαιτησία και ότι το match το πήρε ο Παναθηναϊκός με τα σφυρίγματα. Το ματσάκι το έδινε ο ένας στον άλλον και έλεγαν όχι.Εκατερωθεν πολλά λάθη στο τέλος και αρκετές χαμένες βολές.Ας προβληματιστούν λίγο στην διοίκηση μετά το σημερινό.. Χρειαζόμαστε αθλητικό ψηλό είναι εμφανές το κενό.Κάνει μπαμ πως να το κάνουμε.
    ΥΓ:Γκιστ παιχτάρα μου πόσα θες να με τρελάνεις με τα ταπίδια σου!!!

    -Makos 13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάποιος πρέπει να φωνάζει σήμερα για την διαιτησία είναι ο Παναθηναϊκός. Χριστοδούλου, το καλάθι + φαουλ τι Φελντειν γιατί δεν μέτρησε ακριβώς;

      Διαγραφή
  33. Και πλέον, μετά το θρίλερ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, όλοι καταλάβαμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μόνοι παίχτες του που στάθηκαν σήμερα σε πραγματικά καλό επίπεδο ήταν οι Καλάθης, Γκιστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ακριβώς την παρατήρηση έκανα και εγώ όπως το άκουγα από το ραδιόφωνο!

      Διαγραφή
    2. Το εγραψα πολλες φορες και την τελευταια δεν ανεβηκε ισως γιατι νομιζουν οτι τρπλαρω ενω απλα επαναλαμβανω τη συνεντευξη του πιο ακροβοπληρωμμενου παικτη μας. Ξαναλεω λοιπον ο νικ ο καλαθης το ειπε ξεκαθαρα , μετα τη νικη με μπαρτσελονα η ομαδα δεν χρειαζεται ενισχυση.
      Επισης ειχα γραψει οτι μια του κλεφτη με απολλωνα δυο του κλεφτη με λαυριο, την τριτη θα γινει το μπαμ με τον μαθητευομενο μαγο τζορτζεβιτς και σημερα εχανε σε ολο το ματς και απο θαυμα γλυτωσε.
      Επισης εχω ξαναγραψει οτι ο παικτης που ψαχνει αν ψαχνει να παρει ο τζορτζεβιτς , αν το επιτρεψει ο μβπ νικ καλαθης θα ειναι καποιος που θα ξερει ο κοουτς κατα προτιμηση σερβος και φθηνος.
      Μη ρωτατε τι θεση δεν εχει σημασια ,σημασια εχει να πληρει τις προαναφερθεισες προδιαγραφες.

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλε μηπως σου εφαγε καμια γκομενα ο Καλαθης και βγαζεις τετοιο κομπλεξ?
      Ή μηπως εισαι ο Κωστακης που μετα απο τις πολλες ντριπλες σε εκεινο το παιχνιδι στο ΣΕΦ λαλησες εντελως?

      Δεν δικαιουται ενας παικτης να στηριξει το υπαρχον δυναμικο?

      Διαγραφή
  34. Φυσικά η ομάδα δε πάει πουθενά έτσι. Το πρόβλημα που είναι εμφανέστατο εδώ και καιρό, είχε διαγνωσθεί πριν αρχίσει η σεζόν. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.Με τα 50% στις βολές (ντροπή); Με το κάτω των 40% σε δίποντα; Με το γεγονός πως ο ΠΑΟ δεν μπορει να ακολουθήσει γρήγορα γκαρντ ή φοργουορντ;
      Ο Μαρκόπουλος κατ εμέ ξεγύμνωσε (ίσως και να προετοίμαζε καιρό το σημερινό παιχνίδι μετά το καλοκαίρι) τον Σάλε και την ομάδα του. Χτύπησε στην ταχύτητα, στην κακή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟ (τόσο λόγω προσήλωσης όσο και λόγω ταχύτητας), τζόγαρε με το να αφήσει τον ΠΑΟ να σουτάρει τρίποντα, έπαιξε και hack-a-PAO και έχασε άδικα.Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξει ο ΠΑΟ είναι ο παίκτης που θα πάρει να βοηθήσει στην άμυνα, να μπορεί να ακολουθήσει γρήγορα πόδια.

      ΜΦΓ.

      ΥΓ.'Εχω υπερασπιστεί τον Βλάντο αρκετές φορές από την άδικη κριτική αλλά σήμερα το παράκανε.ΚΑι αυτός και ο Σάλε σε βαθμό να μην ξέρεις αν ΕΧΕΙΣ τη θέση τρία στην ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Ποια ειναι τα γρηγορα φοργουορντ του ΠΑΟΚ;
      Ποια τα γρηγορα γκαρντ;
      Δεν παει αλλο το παραμυθι εδω μεσα. Εχει παραγινει. Ημαρτον πια. Ο ΠΑΟΚ επαιξε πολυ καλυτερα με παικτες που δεν ειναι απλως αργοι, ειναι πολυ αργοι επειδη ηταν πιο σοβαρος. Ηταν καλυτερα προετοιμασμενος, καλυτερα προπονημενος και με μεγαλυτερη διαθεση. Ουτε γρηγορα ποδια, ουτε mobile ψηλους, ουτε γκαρντς με εφεση στην αμυνα.

      Διαγραφή
  35. Eυτυχώς Jim αυτό το παιχνίδι ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή μήπως και ξεστραβωθούν στο τεχνικό τιμ ότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά μακριά στο τοπ 16 με τον Κουζμιτς και τον Ραντούλιτσα....Ειδικά ο Κουζμιτς βαρεθήκαμε να τον βλέπουμε να παίρνει επιθετικά rebound και να τα χάνει από κάτω γιατί είναι πιο μαλθακός και από το vitam soft(μανταλάκια έχει στα χέρια?).....Σήμερα όμως Jim δυστυχώς φάνηκε ότι έχουμε και μεγάλο πρόβλημα και στην θέση 3.....πάβλοβιτς και γιανκοβιτς ήταν σε άλλο γήπεδο.....Ο τζόρτζεβιτς βλέποντάς τους σε αυτήν την κατάσταση δεν τους έβαλε καθόλου στο 4 δεκάλεπτο......είναι κρίμα για τον Σούλη που δεν πήρε αυτό το ματς....Αν και Παναθηναϊκός ομολογώ ότι ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε περισσότερο με εμάς παρά με τον Ολυμπιακό που το έχασε και αυτό στο τσάκ......ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ Ο ΣΟΥΛΗΣ
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο για τον κουζμιτς το γραφεις σοβαρα;
      Δηλαδη ο ραντουλιτσα σημερα ηταν φοβερος;
      Οι αριθμοι ειναι αμειλικτοι.
      Εγραψα μετα τα πρωτα ματς που ειδα το ραντουλιτσα οτι ειναι ενας λευκος σοφοκλης με τελειο ποσοστο στις βολες.
      Και σημερα απαναντι στο σοφο επαιξε 12 λεπτα με 3 ποντους με 1/3 σουτ 2/3 βολες και 1 ναι 1 ριμπαουντ 2 λαθη και ρανκ -1.
      Ο κουζμιτς επαιξε 18 λεπτα με 3 επισης ποντους αλλα 12 ριμπαουντ 2 κλεψιματα και 1 ασιστ και ρανκ 12.
      Ο σοφο επαιξε 28 λεπτα !!! με 11 ποντους και 6 ριμπαουντ και 3 ασιστ και 50% σε σουτ και βολες και ρανκ 9.
      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟ ΨΗΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΜΩΣ.

      Διαγραφή
  36. Δεν έχω εικόνα του αγώνα γιατί είμαι στη δουλειά, αλλά τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα; Ο Παππάς πως τα πήγε στο χρόνο που έπαιξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παππάς καλά τα πήγε, ίσως ο οικονομικότερος παίκτης της ομάδας.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. Αφρο,10.40 επαιξε. ειχε 7 ποντους και 10 pir.Επιασε ενα επιθετικο ριμπαουντ που ηταν ολος ο αγωνας στο τελος.

      Διαγραφή
  37. Χαραλαμπόπουλος 02:55, Παπαγιάννης 02:31

    Καλάθης 34:17

    Και επίτηδες να το κάνει ο Σάλε για να του φέρουν παίχτη το μόνο που καταφέρνει είναι να ξεζουμίζει χωρίς απολύως κανένα λόγο τον καλύτερο του παίκτη.

    Δεν μπορώ να τον κρίνω συνολικά τον coach γιατί είναι ακόμα νωρίς αλλά προς το παρόν στη διαχείριση του rotation είναι τραγικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν για παραπάνω οι μικροί, με το ματσάκι αμφίρροπο και να μην παίζουν και καλά.Κανείς πάικτης δεν έπαιξε λιγότερο από δεκάλεπτο, δεν ήταν τόσο προβληματικό το ροτέισον, αφού 2 άσσους έχει όλους κι όλους ο ΠΑΟ...

      Διαγραφή
    2. αν δεν τον εβαζε σημερα τοσο, θα χαναμε.Οι του ΠΑΟΚ επαιξαν συγκεντρωμενοι σε ολο τον αγωνα απο την αρχη,ενα διαστημα ειχαν 17/17 βολες,ενω εμεις ειχαν συνολικα 20/36.Ο Γκιστ 7/14 βολες.

      Διαγραφή
    3. Και μιλώντας για τον coach, για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;

      "Θέλω πάντως να στείλω ένα μήνυμα προς τους παίκτες άσχετο με το παιχνίδι. Όποιοι θέλουν να φύγουν από την ομάδα, να φύγουν, η πόρτα είναι ανοικτή. Οι ατζέντηδες δεν πρέπει να τηλεφωνούν στους πελάτες τους πριν από κρίσιμα παιχνίδια.

      Αν έχουμε παίκτες και προσωπικότητες που δεν καταλαβαίνουν που παίζουν, τότε δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό. Γι' αυτό μην σας προκαλέσει έκπληξη ό,τι κι αν συμβεί».

      Προφανώς η δουλειά του προπονητή είναι να βοηθάει τους παίκτες ν' ανταποκριθούν. Το παρκέ δεν λέει ποτέ ψέματα. Παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα και όχι για να σκέφτεσαι το προσωπικό σου συμφέρον."

      Διαγραφή
    4. ο κόουτς έκανε μια δήλωση μετά τον αγώνα που απαντά σε αυτό το ερώτημά σου χρήστο (και τόσων άλλων βέβαια , περί της μη χρησιμοποίησης συγκεκριμένων παικτών για περισσότερο χρόνο) ... κάτι μάλιστα είπε και για μανατζαραίους που του τηλεφωνούν πριν απο κρίσιμα ματς για "να δουν αν θα παίξουν οι παίκτες που έχουν για πούλημα"

      Διαγραφή
    5. Αν δεν είναι ούτε για τα εντός έδρας της Α1 ρε παιδιά, τότε, με το συμπάθειο, έτσι, αλλά για που στο διάολο είναι; Κι αν δεν είναι ούτε για εκεί, τότε τι στο διάολο τους έχει στη δωδεκάδα;

      Λέει ένας φίλος απο πάνω, αν δεν έβαζε τον Καλάθη 35 λεπτά θα έχανε ο ΠΑΟ. Μήπως, λέω εγώ τώρα, μήπως ο λόγος ακριβώς που παραλίγο να χάσει ο ΠΑΟ είναι ακριβώς γιατί ο Καλάθης πρέπει βρέξει χιωνίσει να βαρέσει 35λεπτο; Να το θέσω και αλλιώς. Ο Καλάθης του πρώτου ημιχρόνου με τον Καλάθη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σίγουρα ο ίδιος παίκτης;

      Για το σχόλιο του Π. Βάγια, δεν βλέπω πως προκύπτει αυτή η σιγουριά σου στην ερμηνεία των δηλώσεων του coach αλλά, ακόμα και έτσι να είναι, καλά κάνανε οι μανατζαραίοι και παίρναν τηλέφωνα, δουλειά τους είναι. Αν δε, πχ, τυγχάνει πχ να έπαιρνε τηλέφωνα ο μάνατζερ ας πούμε του Παπαγιάννη συγκεκριμένα, τον οποίο απ'ότι βγήκε έξω ο ίδιος ο coach διαβεβαίωσε το καλοκαίρι οτι τον υπολογίζει, τότε έκανε διπλά καλά ο μανατζαραίος.

      Και δεν βλέπω απο που προκύπτει βεντετισμός που λέει ο ΜΦΓ. Αν ο coach διαβεβαίωσε τον Παπαγιάννη οτι τον υπολογίζει, τότε ας απαντήσει στην εξής ερώτηση : τον εμπιστεύτηκε ποτέ πραγματικά, να του δώσει πραγματικό χρόνο σε συνεχόμενα παιχνίδια και τον απογοήτευσε ο παίκτης; Όχι. Και επομένως, αν το παιδί έχει τέτοια διαβεβαίωση και τελικά τρώει αυτόν τον μόνιμο πάγκο με DNP σε παιχνίδια της πλάκας, έχει ή δεν έχει δικαίωμα να νιώθει αδικημένος;

      Τέλος, αν, ΑΝ λέω γίνει μια στραβή και σπάσει το γυαλί με τους συγκεκριμένους δύο μικρούς και καταλήξουν να φύγουν απο τον ΠΑΟ ή, ακόμα χειρότερα, να μείνουν και να σαπίσουν, η διοίκηση και ο κόσμος του ΠΑΟ θα νιώσει καλά που έχασε δύο πρωταθλητές Ευρώπης στην ηλικία τους σε μια φάση μάλιστα που η διοίκηση ευαγγελίζεται την ελληνοποίηση; Έτσι απλά ρωτάω.

      Διαγραφή
    6. Απο που βγαινει το συμπερασμα οτι αναφερεται στους μικρους? εμενα μου φαινεται οτι αναφερεται στους αδιαφορους, ποιοι μπορει να ειναι αυτοι ο καθενας ας βγαλει τη συμπερασματα του, αλλα αν διαβασετε τη δηλωση προσεκτικα αναφερεται σε αυτος που αδιαφορουν. Οσον αφορα τον Καλαθη, πως ακριβως η μη χρησιμοποιηση των πιτσιρικαδων επηρεαζει το χρονο συμμετοχης του? Μπορει να τον αντικαταστησει ο Χαραλαμποπουλος η ο Παπαγιαννης? στα γκαρντ το θεμα ειναι οτι πλην των 3 που ξεκινησαν την χρονια δεν υπαρχει αλλος, αφου ο Μποχωριδης ειναι στα πιτς και ο Παππας μαλλον δεν μπορει να παιξει πανω απο 10-12 λεπτα ακομα

      Διαγραφή
    7. Σταμάτα την γκρίνια ρε φίλε αλήθεια... Σε τι αποσκοπεί να λες τα ίδια συνέχεια? Κράζουμε όλοι τον τζιμοπληκτο οτι λέει συνέχεια για μεταγραφές αλλά και εσύ φίλε μου δεν πας πίσω με τους χρόνους των μικρών.

      Γάτος

      Διαγραφή
    8. Χρηστο, εχω ξαναπει οτι ο ΠΑΟ δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα για κανεναν παλαιμαχο ή πιτσιρικα. Οι μικροι πρεπει να φτασουν στο επιπεδο της υπολοιπης ομαδας και οχι η ομαδα να πεσει στο επιπεδο του παικτη, για χαρη του παικτη. Αν σημερα εμπαινε ο Παπαγιαννης, θα τον βρισκαμε καθε λιγο και λιγακι στις θεσεις πισω απο την μπασκετα του ΠΑΟ, καθως ο Σοφο θα τον εσπρωχνε ευκολα στην μπασκετα. Περισσοτερο για αυτον πηγαινε πιστευω η μπηχτη, ο Βασιλης ειναι πιο υπομονετικος και ξερει οτι πρεπει να ανεβει επιπεδο για να παρει σοβαρο χρονο. Υπαρχει και σχετικη φωτογραφια που ο Παπαγιαννης ειναι ξινισμενος και ο Σαλε τον πιανει απο το χερι και του μιλαει με αυστηρο υφος. Iσως βεβαια να εχει πανω απο εναν αποδεκτη η δηλωση του. Και πρωτου πεις το επιχειρημα "δικο του ειναι το ροστερ" σου προτεινω να το ξανασκεφτεις πριν το πεις. Η διοικηση δεν εχει σαλιο πια και θελει μικρους Ελληνες να ξεπεταχτουν. Ο Σαλε αν μπορουσε θα ειχε μια 12αδα εμπειρων παικτων και θα διορθωνε το ροστερ μεσα στην χρονια. Αλλα μεχρι και το τελευταιο γινεται με πολυ προσοχη και σκεψη...

      DIA.

      Διαγραφή
  38. Ο παππάς το προσπαθεί αλλά θέλει παιχνίδια πολλά ακόμα στα πόδια του...δεν μου άρεσε τα floping που έκανε σε επιθετικές προσπάθειες αλλά και αμυντικές....Στις βολές είμαστε απαράδεκτοι...βαρεθήκαμε να βλέπουμε να βάζουν 1 βολή απο τις δύο...συνήθως την δεύτερη..πράμα που σημαίνει οτι αλλού το μυαλό τους
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. «Ένα μήνυμα προς τους παίκτες άσχετο προς το παιχνίδι. Όποιοι θέλουν να φύγουν απ' την ομάδα, ας φύγουν! Η πόρτα είναι ανοικτή! Δε θέλω παίκτες που δεν προσπαθούν! Δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι ατζέντηδες που παίρνουν τηλέφωνα πριν και μετά από κρίσιμα παιχνίδια για να μάθουν για τους παίκτες τους γιατί δεν παίζουν πολύ! Γιατί δεν παίρνουν για να μάθουν γιατί οι παίκτες τους δεν παίζουν καλά; Υπάρχει ατομική ευθύνη να παίζεις 10 φορές πιο δυνατά όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Όσον αφορά εμένα, το παιχνίδι είναι ομαδικό κι όχι ατομικό. Γι' αυτό μην σας προκαλέσει έκπληξη ό,τι κι αν συμβεί!».

    «Προφανώς η δουλειά του προπονητή είναι να βοηθάει τους παίκτες και φυσικά ν' ανταποκρίνονται. Το γήπεδο μπάσκετ δεν λέει ποτέ ψέμματα! Παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα κι όχι για να σκέφτεσαι το προσωπικό συμφέρον σου. Τεράστιο παράδειγμα ο Διαμαντίδης για τον τρόπο που παίζει τα τελευταία χρόνια»

    Διάβασε περισσότερα στο: Τζόρτζεβιτς: «Όποιοι θέλουν να φύγουν, η πόρτα είναι ανοιχτή!» | Basket League: Η Αγωνιστική | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τζορτζεβιτς,Αναλυτικά όσα είπε:

    «Ευχαριστώ τον αντίπαλο προπονητή για τα συγχαρητήρια αλλά θεωρώ ότι δεν αξίζαμε αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα από εμάς, την άξιζε και όταν ξέφυγε με δέκα πόντους, δεν μας βγήκαν οι αλλαγές γιατί κάποιοι χάσανε την αυτοπεποίθησή τους. Το παιχνίδι λέγεται καλαθοσφαίριση για να βάζεις την μπάλα στο καλάθι. Χάσαμε πολλές βολές όπως και σε άλλα παιχνίδια όπως με την Ζιελόνα Γκόρα, κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ανεβάσουμε ρυθμούς στην προπόνηση».

    Είναι ένα περίεργο παιχνίδι για εμάς, κάναμε μόνο 12 ασίστ, άφησαν τα ελεύθερα σουτ μας, αλλά ήμασταν άστοχοι. Είναι μάλλον η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται απέναντί τους. Και δεν επιτρέπουν αιφνιδιασμούς. Είχαμε 1/7 λέι απ κάτι που είναι ανεπίτρεπτο ειδικά στην έδρα μας. Μου άρεσε ότι παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι τέλους και κατορθώσαμε να κερδίσουμε, έχοντας πίστη στη νίκη, ο ΠΑΟΚ έχασε κρίσιμες βολές και πιστεύω ότι δεν αξίζαμε τη νίκη όμως.

    Ένα μήνυμα προς τους παίκτες άσχετο προς το παιχνίδι. Όποιοι θέλουν να φύγουν από την ομάδα, να φύγουν, η πόρτα είναι ανοικτή. Οι ατζέντηδες δεν πρέπει να τηλεφωνούν τους πελάτες τους πριν από κρίσιμα παιχνίδια.

    Αν έχουμε παίκτες και προσωπικότητες που δεν καταλαβαίνουν που παίζουν, τότε δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά εμένα το παιχνίδι είναι ομαδικό και όχι ατομικό. Γι’ αυτό μην σας προκαλέσει έκπληξη ό,τι κι αν συμβεί.

    Προφανώς η δουλειά του προπονητή είναι να βοηθάει τους παίκτες και φυσικά να ανταποκρίνονται. Το γήπεδο μπάσκετ δεν λέει ποτέ ψέματα. Παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα και όχι για να σκέφτεσαι το προσωπικό σου συμφέρον. Τεράστιο παράδειγμα ο Διαμαντίδης για τον τρόπο που παίζει τα τελευταία χρόνια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ρε μάγκες τι κεραυνούς έριξε στη συνέντευξη τύπου ο Τζόρτζεβιτς;


    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Άρχισαν τα όργανα
    σήκω απ’ τη θέση σου
    ΠΑΙΞΕ ΛΙΓΟ ΑΜΥΝΑ
    λύγισε τη μέση σου

    Χτύπησε τα πόδια σου
    πάνω ΣΤΟΥ ΠΑΡΚΕ ΜΑΣ ΤΟ ΣΚΟΠΟ
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ
    ΕΤΣΙ ΛΑΧΤΑΡΩ (δις)

    Άρχισαν τα όργανα
    ΚΙ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ
    να μη μου τη χόρευες
    θα τανε ΒΡΕ ΠΟΙΗΣΗ

    ΠΑΙΞΕ ΒΡΕ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΜΟΥ
    παλαμάκια εγώ θα σου χτυπώ
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ
    ΕΤΣΙ ΛΑΧΤΑΡΩ

    Αρχισαν τα οργανα
    Η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ
    να το το ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΜΟΥ
    σιέται κι τινάζεται

    Φτου σου ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ ΜΟΥ
    ε ρε τι μου κάνεις πω πω πω
    ΚΑΝΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΘΗΗΗΗΚΕΣ
    ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ. (δίς)

    ΥΓ Δύο προσθήκες το λιγότερο χρειάζεται
    αυτή η (τύποις) ομάδα.
    Στην Πάτρα τη γλυτώσαμε.
    Στο Λαύριο την σκαπουλάραμε.
    Με τον ΠΑΟΚ είδαμε τα ραδίκια ανάποδα.
    Θα ρίξουμε τρομερά ζειμπέκικα στους 16.
    Τίποτε άλλο δεν μπορεί να με εκνεύρισει
    εκτός από την αγυριστοκεφαλιά της συγκεκριμένης ομάδας.

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

    Jim....οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλαλα τα χείλη των ασεβών!

      Πρέπει να σε βάλουμε σε κρυοκάψουλα και να σε εκτοξεύσουμε στο διάστημα.


      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    2. και να πω οτι δεν τον γνωρίζεις ?!!!

      Διαγραφή
    3. Αν αναφέρεσαι σε μένα Παναγιώτη, οχι δεν τον γνωρίζω.

      Διαγραφή
    4. @ The Talented C@nt

      Σε ότι κρυοκάψουλα και να με βάλεις.
      Αν μου βάλεις μαζί τη Μόνικα Μπελούτσι (γουστάρω
      τις ωριμες γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν και τι κάνουν και με γουστάρουν αδησώπητα κι αυτές :-)) θα την κάνω σε κλάσματα του δευτερολέπτου...καυτή θερμοκάψουλα :-)

      ο Θερμοσίφουνας....κατά κόσμον Jim....όπληκτος !

      Διαγραφή
    5. Πες μας μπυροπληκτε για τα γρήγορα πόδια του Δεδα, του Σοφοκλή, του Μαργαριτη και του Βασιλειαδη. Πες μας για το πως αυτοί οι αερινοι αθληταραδες κυριαρχούσαν σήμερα επί τόση ώρα στο παιχνίδι επί του ΠΑΟ. Πρέπει κι ο Παο να πάρει αντίστοιχους σαν τον Δεδα

      Διαγραφή
    6. και όμως , και όμως , τον γνωρίζεις απο αλλού αφροξυλάνθη

      Διαγραφή
  43. εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα είπε ο σαλέ στην συνέντευξη τύπου και με πολλαπλούς αποδέκτες. ...για ποιους άραγε χτυπά η καμπάνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Διαβάζω τις δηλώσεις του Σάλε και δεν καταλαβαίνω αν αναφέρεται στους μικρούς ή στους Πάβλοβιτς - Παππά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ αυτό σκέφτομαι Αφροξυλάνθη.Δεν είμαι 100% σίγουρος πως αναφέρεται στους μεγάλους (άλλωστε κανείς δεν πάιζει λιγότερο από 10 λεπτά ευρωλίγκα), o Παππάς μόλις ήρθε άρα μπορει για τους μικρούς να χτυπάει η καμπάνα.Αυτά να τα βλέπουμε εμείς γιατί μπορεί να υπάρχουν και σκηνικά βεντετισμού στην ομάδα και να λέμε μα γιατί δεν τον βάζει ο κόουτς παραπάνω...

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. Το έγραψα και πριν ότι στην ΕΡΑ είπαν ότι αναφέρεται σε μάνατζερ των μικρών αλλά κάπου χάθηκε το ποστ. Πολύ κακώς βγαίνουν αυτά στον αέρα κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
    3. Κοίτα αν έχεις φαινόμενα βεντετισμού, καλά κάνεις και τα κόβεις έτσι, ειδικά σε μικρές ηλικίες. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ταλεντάρες (πχ Βεργίνης, Ταπούτος, Διαμαντόπουλος) να μην εξελίσσονται επειδή δεν έχουν μυαλό. Και μπορεί να μην εμπλέκεται καν ο παίκτης έτσι; Μπορεί απλά ο μάνατζερ να του τα κανε ζέππελιν του Σάλε! Ρε τι γίνεται..
      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    4. παπας 11 λεπτα 7 ποντοι 2 ριμπαουντ 1 ασιστ 4 κερδισμενα φαουλ ρανκ 10.
      παυλοβιτς 14 λεπτα 4 ποντοι και τιποτα αλλο η μαλλον 1 φαουλ κερδισμενο και 1 φαουλ σε αντιπαλο ρανκ 3 οπως παντα μηδεν οξεα μηδεν λιπαρα , μαλλον σε αυτον αναφερεται αν η επιλογη ειναι αναμεσα σε αυτους τους δυο γιατι τα νουμερα του γιανκοβιτς σημερα ηταν χειροτερα ακομα και απο του παυλοβιτς οποτε μπορει να αναφερεται σε αυτον.
      Και αλλο ενα ενδιαφερον στατιστικο σημερα,τα δυο τριαρια μας ειχαν συνολικο χρονο συμμετοχης 30 λεπτα,γιατι μερικοι λενε να παιξει ο βλαντο λεπτα στο 2 .
      Επισης και τα δυο μας πενταρια ειχαν συνολικο χρονο συμμετοχης 30 λεπτα , ενω μονος του ο σοφο 28 λεπτα.

      Διαγραφή
  45. Ειπε πολλα στη συνεντευξη τυπου ο Σαλε και νομιζω πως η καμπανα χτυπαει για τα 3αρια μας και ισως τον Κουζμιτς. Η ομαδα χρειαζεται αντικατασταση των Παβλοβιτς και Κουζμιτς, οχι γιατι ειναι κακοι παιχτες, αλλα γιατι δεν μπορουν να δωσουν αυτα που χρειαζεται η ομαδα.
    T.McGrady

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Κουζμιτς παικτικά μπορείς να τον κρίνεις, αλλά δεν για θέμα αδιαφορίας δεν νομίζω.

      Διαγραφή
    2. Ναι τώρα που το ξανασκέφτομαι έχεις δίκαιο. Τον αδίκησα, γιατί είναι φιλότιμο παιδί, απλώς επικεντρώθηκα στην μαλθακότητα του και πίστεψα οτι αυτό εξόργισε τον Σάλε γιατί δεν ήταν ΠΟΤΕ τέτοιος παίχτης, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα.
      T.McGrady

      Διαγραφή
    3. ο Κουζμιτς ειχε 12 ριμπαουντ σημερα,επιθετικα εχει προβλημα,στην αμυνα δεν τον λες κακο.

      Διαγραφή
  46. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οσοι παίκτες θέλουν να φύγουν, μπορούν να φύγουν. Η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι ανοικτή. Δεν θέλω παίκτες που δεν προσπαθούν. Δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι ατζέντηδες που παίρνουν τηλέφωνα πριν και μετά από κρίσιμα παιχνίδια για να μάθουν για τους παίκτες τους γιατί δεν παίζουν πολύ. Ποτέ όμως δεν παίρνουν για να μάθουν γιατί οι παίκτες τους δεν παίζουν καλά. Υπάρχει ατομική ευθύνη να παίζεις 10 φορές πιο δυνατά όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Θέλουμε παίκτες και προσωπικότητες που ξέρουν τι σημαίνει αυτό, αν δεν το συνειδητοποιούν, δεν τους θέλουμε στην ομάδα. Το κάθε παιχνίδι αφορά την ομάδα, όχι εμένα και τον καθένα ξεχωριστά, την ομάδα. Γι’ αυτό μην σας προκαλέσουν έκπληξη αυτά που ίσως συμβούν τις επόμενες μέρες».

    Νομίζω ότι Πάβλοβιτς και Γιάνκοβιτς «κονταροχτυπιούνται» για τον τίτλο του παίκτη με τον πλέον «ενοχλητικό» μάνατζερ στον Παναθηναϊκό... Και καθότι ο Βλάντο θεωρείται επένδυση, μάλλον θα μας κουνήσει μαντίλι ο Μαυροβούνιος...

    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μάλιστα, για τους μάνατζερ των μικρών εννοούσε σύμφωνα με δημοσιογράφους. Κακώς βγαίνουν αυτά εκτός ομάδας, μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Ελπίζω να μην έχουμε σοβαρά θέματα από το πουθενά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ρε παιδια για ποιους χτυπαει η καμπανα ,μετα τα οσα ειπε ο Τζορτζεβιτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιάνκοβιτς ή παπαγιάννης. του πάβλοβιτς ο ατζέντης σιγά μην ασχολείται με τον πελάτη του,που έτσι κι αλλιώς είναι στα τελειώματα της καριέρας του και δε χρειάζεται να φανεί για κάποιο νέο συμβόλαιο,αφού έτσι κι αλλιώς είναι και το τελευταίο του αυτό με την ομάδα.
      του γιάνκοβιτς το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι,ο παπαγιάννης τα γνωστά,ενώ είναι και ο χαραλαμπόπουλος,αλλά δε νομίζω ότι αναφέρεται σε αυτόν,γιατί ούτε η συμπεριφορά του δείχνει κάτι τέτοιο(ο παπαγιάννης πχ όταν μπαίνει κοιτάει μόνο την πάρτη του αν δείτε πόσες τραβηγμένες προσπάθειες παίρνει στην επίθεση),ενώ και ο χρόνος του είναι μια χαρά (10λεπτο στην ευρωλίγκα έχει μέσο όρο και στην ελλάδα δεν ξέρω ακριβώς,αλλά παίζει πολλά λεπτά στα παιχνίδια

      Διαγραφή
    2. Ρε παίδες ο Γιάνκοβιτς παίζει 19 λεπτά μέσο όρο ευρωλίγκα και άλλα 15 πρωτάθλημα.Δεν κάθεται και στην άκρη...

      Διαγραφή
  49. Σουλης Μ:“Είναι πολύ καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός, έχει μέλλον και πολύ δρόμο ακόμα στην Ευρώπη. Θέλαμε σήμερα (14/12) να σταματήσουμε κάποια βασικά στοιχεία του αντιπάλου και το καταφέραμε για μεγάλο διάστημα. Όταν σταμάτησε τα τρίποντα ο Παναθηναϊκός περάσαμε μπροστά και κρατήσαμε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Στις τελευταίες 8-10 επιθέσεις δεν βρήκαμε καλάθι, ενώ χάσαμε και βολές, για αυτό ο Παναθηναϊκός νίκησε ένα παιχνίδι που χάθηκε στις λεπτομέρειες. Είμαστε καλή ομάδα, αλλά πρέπει να νικάμε, όχι να το λέμε. Κάτι συμβαίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει, για να έχουμε καλύτερη συνέχεια”.

    Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να σκοράρει εντός παιδιάς στα τελευταία τρία λεπτά του ματς κι όταν ο Σούλης Μαρκόπουλος ρωτήθηκε για αυτό απάντησε: “Ό,τι και να πεις, έτσι παίξαμε. Ο παίκτης σκέφτεται πόσο δυνατός αισθάνεται και πόσο έτοιμος να πάρει αυτό που του δίνει. Μας έβγαλαν δύο βήματα έξω από την επιθετική γραμμή μας, δεν περάσαμε την μπάλα και δεν εκμεταλλευτήκαμε το Σχορτσανίτη, είναι πολλά θέματα, ενώ στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού χάσαμε δύο αμυντικά ριμπάουντ”. Ρωτήθηκε και για το εάν θεωρεί πως έχει κλείσει η “ψαλίδα” με τους “αιώνιους” και συμπλήρωσε: “Υπάρχουν ομάδες που έχουν δυναμώσει περισσότερο από εμάς κι έχουν πλησιάσει περισσότερο σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Επίσης, οι δύο αυτές ομάδες βλέπουν διαφορετικά το πρωτάθλημα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αν βγουν πουθενά highlights ας τα ποστάρει κάποιος εδώ γιατί θα είμαι στη δουλειά μέχρι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. afro μου δες τα τελευταια κρισιμα λεφτα που ειναι ολο το ζουμι http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/146373/video-teleytaio-dilepto-toy-thriler

      Διαγραφή
    2. Μόνοι τους το έχασαν το ματς, ένα σουτ αν είχαν βάλει το είχαν πάρει, ακόμα και στην τελευταία επαναφορά λάθος κάναμε, ο Φελντέιν δεν πήγε να καλύψει μετά το σκριν στον ΔΔ. Τεσπα, τα έχει πει ο Jim, no legs no glory. Η ομάδα δεν έχει αποθέματα ενέργειας για δυο ματς την εβδομάδα και από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.

      Διαγραφή
    3. Thanks Κωνσταντίνε. Ο Σοφοκλής είναι σε εξαιρετική κατάσταση σωματικά βλέπω, καμία σχέση με το πως εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο στο Βελιγράδι.

      Διαγραφή
    4. Εμ βεβαια, με μαυρες καθετες ριγες εγινε στυλακι ο Σοφοκλης!

      Ρε την ατιμη τη μόδα...

      Διαγραφή
    5. Χαχαχα λες να με παραπλανησαν οι ρίγες;;;; δε νομίζω.

      Διαγραφή
  51. Aφρο το site της nova ανεβάζει εκτεταμενα highlights την ίδια ημέρα συνήθως. Κανένα νέο υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθούν για κάποιον παίχτη (μπορεί να τον έχουν κλείσει κι όλας) αλλά δε βγαίνει τίποτα προς τα έξω.

      Διαγραφή
    2. Aφρο καταλαβαν οτι ειμαστε αστοχοι στις βολες και πονταραν εκει στον ΠΑΟΚ με δυνατες αμυνες,ευτυχως τις βαλαμε στο τελος,ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ.Μιλανε για διαιτησια,ο Σουλης ομως ειπε τα πραγματα με το ονομα τους.Επισης ο ΔΔ ειχε ενα τριποντο σε κρισιμο σημειο και δεν μετρησε γιατι σφυριχτηκε φαουλ,ο Παππας εβαλε επισης ενα και αυτο σημαντικο,πολυ καλος οσο επαιξε.Καθοριστικος στο τελος ο Φελτειν ενω τα εσπασε σε ολο τον αγωνα.Εβαλε ενα καλαθι, αγνωστο γιατι δεν μετρησε,ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ!!!!!Καλυτερα που εγινε αυτο σημερα μπας και καταλαβουν οτι η ομαδα θελει ενισχυση.

      Διαγραφή
    3. Γιατι δεν ειχε πιασει την μπαλα οταν του εγινε το φαουλ. Ντριπλαρε ακομα. Καλως δε μετρησε. Το ιδιο και του Μητσου. Αφου δεν το κατεχεις το αθλημα τι καθεσαι και το βλεπεις; Κριμα ειναι να χανεις το χρονο σου.

      Διαγραφή
    4. 10.25 του Μητσου το καταλαβα(περιγραφη εκανα για το τι συνεβη στα τελευταια λεπτα μιας και η Αφρο δεν ειδε τον αγωνα)μου το απαγορευεις και αυτο;;;;του Φελτειν αλλου λενε οτι επρεπε να μετρησει.Αφου το λες εσυ ετσι θα ειναι.Το οτι δεν το κατεχω δεν σου δινει το δικαιωμα να ειρωνευεσαι και στην τελικη δικαιωμα μου,που ξερεις τι ηλικια εχω και ποιος λεει οτι δεν εχω δικαιωμα να μαθω,τα βασικα που ξερουν ολοι ξερω και εγω,εσυ μπορει να εισαι ειδημονας,εδω και οι διαιτητες διχαστηκαν, (που ηταν μπροστα το εδωσε ο αλλος που ηταν μακρια οχι).Ευτυχως που δεν το εδωσαν γιατι αλλιως θα μας ειχαν φαει.

      Διαγραφή
    5. Τι σημασια εχει η ηλικια σου; Αν ειναι ετσι να γραφουμε ολοι την ηλικια μας κατω απο τα σχολια μας για να προσεχουν οι αλλοι πως θα μας μιλανε. Ο διαιτητης μια χαρα ηξερε τι εγινε κι αν επρεπε να μετρησει το καλαθι. Φοβοταν ομως οτι μπορει να γινει η στραβη και να χασει ο ΠΑΟ. ΠΑΟ και ΟΣΦΠ απαγορευεται να χανουν απο αλλους. Ειναι βασικος κανονας του ΕΣΑΚΕ που σπανιως παραβιαζεται.

      Διαγραφή
    6. Δεν εννοω οτι ειμαι μεγαλος σε ηλικια,καμια σχεση.Το προβλημα σου ποιο ΕΙΝΑΙ;;;Ορθως δεν μετρησε το καλαθι ωραια τι ψαχνεις τωρα;;;αν ειχαμε την ευννοια που νομιζεις θα εκαναν τα στραβα ματια και θα μας εδιναν καλαθι και φαουλ.Ξερω εισαι απο αυτους που λενε οτι καταστρεψαμε το μπασκετ η αλλιως οι κοκκινοπρασινοι.Στο μπασκετ δεν υπαρχει χρημα για να στηθει παραγκα οποτε χαλαρωσε η ομαδα σου βρισκεται λιγο πριν το τελος στην βαθμολογια η διαιτησια σου φταιει;;;.Οταν παιζετε με μεγαλες ομαδες σαν ανοιγει η τυχη με 50% στο τριποντο, ενω στο τελος τα χανετε μονοι σας,δες τις τελευταιες επιθεσεις υπαρχει βιντεο και δες ποσο τραγικοι ειστε.Διαβασε και τον Σουλη και χαλαρωσε.

      Διαγραφή
    7. Δε θα αντιδικησω μαζι σου. Δεν εχει νοημα. Δε σε απασχολει το μπασκετ. Ρωτα την Αφροξυλανθη ποιον παικτη θα παρετε για να περασεις την ωρα σου. Ζητα γρηγορο 5αρι που να βγαζει ενεργεια, ζητα combo με καλο τριποντο, σκεψου ποιοι θα ειναι οι ομιλοι στο top16. Αυτα ειναι που σε απασχολουν. Μονο που αυτα μικρη σχεση εχουν με το μπασκετ. Oποτε ας το αφησουμε. Καλη επιτυχια στη Euroleague.

      Διαγραφή
    8. Oτι πεις,οκ σας κλεβουν,εσεις δεν φταιτε ποτε,βαζετε τις βολες και σας τις ακυρωνουν οι διαιτητες.Ειναι που αγαπας το αθλημα και το βλεπεις οπως θελεις.

      Διαγραφή
  52. Εξαιρετικό άρθρο για ακόμα μια φορά...2 ενστάσεις έχω μόνο...θεωρώ ότι η Νταρουσαφακα,όπως και η Μακαμπι,έχουν τα χειρότερα δομημένα ροστερ...οι Τούρκοι χειρότερα και από τους Ισραηλινούς...έχουν ποιοτικούς παίκτες,αλλά χωρίς play maker και να περάσουν δεν θα κάνουν πολλά πράγματα...Ο Ουιλμπεκιν έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε έναν καλό scoring guard,αλλά αυτη τη στιγμή δεν είναι για Ευρωλιγκα...η Νταρουσαφακα αν είχε βρει έναν δημιουργικό άσσο το καλοκαίρι θα ήταν ενα κλικ παραπάνω...επίσης και στο 5 έχει θέμα,αφού ο Ερντεν είναι η επιτομή του ασταθούς παίκτη...υπάρχουν κάποια ματς,που λες τι παικταρα είναι αυτή και άλλα που είναι απαράδεκτος..ο Αλντεμιρ καλή προσθήκη πάντως...όσον αφορά το ματς τη Πεμπτη θεωρώ ότι η Μακαμπι μπορεί να κερδίσει,αλλά η διαφορά των 11 πόντων δεν είναι μικρή...
    όσον αφορά τον Κοσερ της Λαμποραλ πιστεύω δεν θα είναι άσχημη προσθήκη για τη Ρεαλ...εξαιρετικός αμυντικός και πολύ καλός τριποντακιας...δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλον χειριστή η Ρεαλ...Γιουλ και Ροντριγκεζ είναι υπεραρκετοι...ο Ντουρ μαρέσει πολύ...τον έχω δει και σε αρκετά ματς με το Οχαιο...ενώ ο Τομπκινς είναι πολύ καλό τεσσάρι,αλλά τεσσαρι...πολύ κακή κίνηση να τον βάζει στο 5 ο Λασο...πρέπει και ο Τομπκινς πάντως να προσαρμοστεί στο ρόλο,που θα έχει φέτος...15-20 λεπτά συμμετοχής και να βάζει τα σουτ,που θα παίρνει...θα ήθελα και την αποψή σας για τον Τειλορ...μαρεσει τρελά αυτός ο παίκτης...έχει τρομερα αθλητικά προσοντα,παιζει με πολυ ενεργεια,βοηθάει την ομάδα,αλλά σαν να είναι λίγο παραγκονισμένος...ok παίρνει αρκετά μεγάλο χρόνο συμμετοχής,αλλά δεν του δίνουν πολλά plays...θεωρώ ότι πρέπει να τον αξιοποιήσουν περισσότερο...τι λέτε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. οποιος ειναι 30+ ισως θυμαται τις φαρσες του λεντη... με αφορμη τα τηλεφωνα που κανουν στον σασα οι μανατζερ, φανταζεστε μια τετοια συνομιλια
    ΣΑΣΑ ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΠΟΙΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ
    ΜΑΝΑΤΖΕΡ Ο ΑΡΗΣ ΕΙΜΑΙ ΡΕ...
    ΣΑΣΑ ΑΡΗΣ?
    ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΝΑΙΙΙΙ...
    ΣΑΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΗ
    ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟ Π....Ο ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΠΑ...Η
    ΣΑΣΑ ΑΙΣΤΟΔΙΑΟΛΟ ΒΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο μάνατζερ του Καλάθη τα πρήζει στον Σαλε, γιατί δεν τον αφήνει να παίζει 40 λεπτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ωραιος ο Σασα αλλα απο εδω κ περα εχει ευθυνη αυτος κ ο ΔΓ, τα αποτελεσματα βασει των εμφανισεων τους εχουν κατσει αλλα δεν παει αλλο, το χαστουκι θα ειναι μεγαλο, πχ αρης στο κυπελλο ή πρωτος γυρος στους 16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ειμαστε τραγικοι οπως σημερα με 50% στις βολες και με τον Αρη,ο Γκιστ ειχε 7/14.Στο τοπ 16 ομως θελουμε ενισχυση.

      Διαγραφή
  56. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/846834/xespasma-toy-tzortzevits-kai-i-adikia-gia-ton-paok Σωστος ο Λαουδης σε ολα.Ψιλοκραζει τον Βασιλιαδη και οχι αδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η καμπάνα χτυπάει για τον Παπαγιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Aρτι αφιχθεις απο το γηπεδο εχω να κανω μερικες παρατηρησεις που αφορουν το αγωνιστικο κομματι..Η ομαδα εχει τρεις μεγαλες τρυπες-χοανες..στο 1,στο 3 και στο 5..Η ομαδα στον ασο χρειαζεται ενα αξιοπιστο back-up του Καλαθη,εναν παικτη που θα μπορει να κανει οσα κανει ο Νικ στοιχειωδως καλα,παιρνοντας τα λεπτα συμμετοχης του Μποχωριδη,που τα εχει φορτωθει αναγκαστικα ο Καλαθης,με συνεπεια να αναγκαζεται να παιζει πολλη ωρα σε ολα τα ματς,αφου χωρις αυτον στο παρκε,ο οποιοσδηποτε αντιπαλος pg εχει την ευχερεια να αλωνιζει(σ.σ.ο ΔΔ ειναι ο 3ος pg κι εχει αλλο ρολο)..Στο sf η κατασταση ειναι δραματικη αφου βρισκομαστε μεταξυ Σκυλλας και Χαρυβδης..Ο μεν Παβλοβιτς παιζει οταν το θυμηθει,ενω ο δε Γιανκοβιτς δεν εχει βελτιωσει τιποτα στο παιχνιδι του κι αρκειται σε καποιες εκλαμψεις αραια και που..Στο σεντερ το 'χω ξαναγραψει οτι η επιλογη του διδυμου Ραντουλιτσα-Κουζμιτς ηταν εξω απο καθε λογικη.Κι αν ο πρωτος μπορει να συνεισφερει επιθετικα,ο δευτερος δεν μπορει να συνεισφερει πουθενα,αφου δεν ειναι καλος ουτε τουλαχιστον αμυντικα..Οπως ειναι η ομαδα αυτη τη στιγμη ειναι ολοφανερο οτι δεν μπορει να παιξει δυνατη αμυνα και γι' αυτο παρουσιαζει το φαινομενο να χανει διαφορες και να μην μπορει να επιβληθει ανετα ακομα και με αντιπαλους τυπου Λαυριου..Και πως να το κανει οταν εχει μολις 2 παικτες που εξαιρετικοι αμυντικοι(Καλαθης-Γκιστ)και μολις αυτοι αποσυρθουν στον παγκο η ομαδα αλλαζει προσωπο προς το χειροτερο..Και παμε στα του προπονητη..Ο Τζορτζεβιτς μαλλον επελεξε ξενους ακολουθωντας τη λογικη που ειχε στην εθνικη της χωρας του και του τροπου παιχνιδιου στα αντιστοιχα τουρνουα και οχι στη λογικη που παιζεται το μπασκετ σε συλλογικο επιπεδο και ειδικα στην ευρωλιγκα..Οταν αυτη τη στιγμη ο mvp απο τους ξενους που ηρθαν ειναι ο ασημος Φελντεην,σημαινει οτι κατι δεν παει καλα..Επειδη,ομως,καλο ειναι το εξυπνο recruiting και το χοντρο playbook,ομως ο καθρεφτης ενος προπονητη ειναι το κοουτσαρισμα του,εχω να παρατηρησω οτι υπαρχει θεμα με τις επιλογες του Σαλε στο τελος των κλειστων παιχνιδιων..Σημερα στα τελευταια 5'-7' του αγωνα ο προπονητης δεν ειχε την οποιαδηποτε επιδραση στο παιχνιδι της ομαδας,με συνεπεια οι παικτες να αναλωνονται συνεχως σε 3ποντα η σε ατομικες προσπαθειες χωρις λογικη..Σημερα,ειδικα στο τελος του ματς ο Τζορτζεβιτς απλα εβλεπε την καταστροφη να ερχεται και δεν εκανε το παραμικρο,απλα στεκοταν αμιλητος κι ανημπορος να πει η να κανει το παραμικρο.Οταν ο Σοφο εχει 4 φαουλ και δεν βαζεις τον Ραντουλιτσα για να του παρει το 5ο κι εχεις Φωτση-Γκιστ στο παρκε να βρισκονται στο τριποντο και τον Σοφο να στεκει μονος κι ερημος στο ζωγραφιστο ανενοχλητος,τοτε κατι δεν γινεται σωστα..Κι οταν θυμασαι τον Ραντουλιτσα στην τελευταια επιθεση με τον Σοφο εξω με 5 φαουλ,κι αντι να τον παιξεις για να παρει τουλαχιστον βολες,η επιθεση εκδηλωνεται με μακρινο σουτ,τοτε και παλι κατι δεν παει καλα..Και με τον Ολυμπιακο στο πρωταθλημα,και στην Πολωνια,και στη Σμυρνη και σημερα στα τελευταια λεπτα η ομαδα επαιξε στηριζομενη στο ενστικτο καποιων παικτων και λιγοτερο σε καποιο λογικο πλανο..Ελπιζω ο προπονητης να παρουσιασει καλυτερες αντιδρασεις σε κλειστα ματς στο μελλον γιατι ελπιζω να βγει το στοιχημα που λεγεται Τζορτζεβιτς,αφου καποια στιγμη πρεπει να βρεθει ενας προπονητης που θα μακροημερευσει στον παγκο του Παναθηναικου..Υ.Γ..Οι Καλαθης και Γκιστ αξιζουν καθε δολλαριο του συμβολαιου τους...VECCHIO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vecchio εγω τον αγωνα τον ειδα απο νοβα,ξερεις σημερα ποσες φορες κοιτουσαν τον Χατσερ να κανει λειαπ Καλαθης και Γκιστ;;;αστο!!!!Αυτο δεν αναιρει οτι ειναι οι καλυτεροι μας παιχτες.
      .

      Διαγραφή
  59. Πολυ ατοπες οι δηλωσεις του Τζορτζεβιτς.
    Το να παραπονιεσαι δημοσιως για μανατζερς παικτων που δεν παιζουν πολυ, ειναι επιεικως γελοιο. Δηλαδη για την κακη εμφανιση του ΠΑΟ φταινε αυτοι που δεν παιζουν πολυ? Το μπορει π.χ., ο μανατζερ του Παπαγιαννη να πρηζει τον Τζορτζεβιτς κανει την ομαδα να παιζει ασχημα?
    Και ποιος ο λογος να τα λεει αυτα στους δημοσιογραφους? Για να τα ακουσει ο "νοικκυρης"? Ειναι μομφη προς τη διοικηση να μην τον πρηζουν να βαζει μεσα τους μικρους?
    Houston, we have problem.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μιλησε μονο για μανατζερ μην λεμε οτι θελουμε.Τα εβαλε και με τους παιχτες που χανουν μονοι τους τα λει-απ.Διαβασε τι λεει σε ολη την συνεντευξη και μην κολλας σε μια παραγραφο.Τι ηθελες να μιλησει "για ψυχικα αποθεματα" που το γυρισαν στο τελος;;;,οπως εκανε ο Σφαιροπουλος οταν πηγαν παραταση με τον ΠΑΟΚ;;;.Καλα εκανε μπας και συνελθουν καποιοι εκει μεσα.Χαναν τις βολες και ειχαν υφακι,μπηκαν χαλαροι και πετουσαν χαρταετο χωρις νευρο.Οι αλλοι εσπρωχναν και πιεζαν και οι δικοι μας ετρωγαν καλαθια σταματημενοι, απο 2 παιχτες και απλα τους εβλεπαν.

      Διαγραφή
    2. Αναλυτικά όσα είπε ο «Σάλε» στη συνέντευξη Τύπου:

      «Ευχαριστώ τον αντίπαλο προπονητή για τα συγχαρητήρια αλλά θεωρώ ότι δεν αξίζαμε αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα από εμάς, την άξιζε και όταν ξέφυγε με δέκα πόντους, δεν μας βγήκαν οι αλλαγές γιατί κάποιοι χάσανε την αυτοπεποίθησή τους. Το παιχνίδι λέγεται καλαθοσφαίριση για να βάζεις την μπάλα στο καλάθι. Χάσαμε πολλές βολές όπως και σε άλλα παιχνίδια όπως με την Ζιελόνα Γκόρα, κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ανεβάσουμε ρυθμούς στην προπόνηση».

      Είναι ένα περίεργο παιχνίδι για εμάς, κάναμε μόνο 12 ασίστ, άφησαν τα ελεύθερα σουτ μας, αλλά ήμασταν άστοχοι. Είναι μάλλον η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται απέναντί τους. Και δεν επιτρέπουν αιφνιδιασμούς. Είχαμε 1/7 λέι απ κάτι που είναι ανεπίτρεπτο ειδικά στην έδρα μας. Μου άρεσε ότι παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι τέλους και κατορθώσαμε να κερδίσουμε, έχοντας πίστη στη νίκη, ο ΠΑΟΚ έχασε κρίσιμες βολές και πιστεύω ότι δεν αξίζαμε τη νίκη όμως».

      Ένα μήνυμα προς τους παίκτες άσχετο προς το παιχνίδι. Όποιοι θέλουν να φύγουν από την ομάδα, να φύγουν, η πόρτα είναι ανοικτή.

      Διαγραφή
    3. Επαυξανω:

      Houston, we have a big problem!

      Δηλ. ο Παπαγιαννης εφταιγε που ο Παναθηναϊκος δεν μπορουσε να νικησει σημερα τον ΠΑΟΚ. Αν ειναι δυνατον!

      Διαγραφή
    4. 12.57,αστοχος εισαι φιλε γιατι επιμενεις.Ειδες πουθενα να αναφερει τον Παπαγιαννη??.Εσενα σου κολλησε ο Παπαγιαννης,εγω υποθετω οτι μπορει να το λεει γενικα και αοριστα,μπορει να το λεει για τον Γιανκοβιτς που τελευταια ο χρονος του αυξομειωνεται,μπορει για τον Κουζμιτς που χανει τα λειαπ ενω ειχε 12 ριμπαουντ,μπορει για τον Παβλοβιτς.Τωρα με υποθεσεις θα μιλαμε;;;Ξερεις τι σημαινει τεχνιτη κριση;;Ο κοουτς ξερει τι κανει.

      Διαγραφή
    5. Από εκεί και πέρα τα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα είναι ίσως και μεγαλύτερης σημασίας από τα παραπάνω. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε αρχίσει να …τρελαίνεται και να μαζεύει …υλικό εδώ και αρκετό καιρό. Φαινότανε πως θα έρθει μια μεγάλη έκρηξη. Το «κακό» είναι πως ο Σάλε έχει μεγάλη προσωπικότητα και κάποιοι θα πρέπει να το καταλάβουν έγκαιρα. Έχει τη δύναμη ν’ ανοίξει την πόρτα και να πει σε κάποιον «φύγε». Από την άλλη, όμως, είναι άνθρωπος που αν δει αυτά που θέλει δεν πρόκειται να κρατήσει κάτι μανιάτικο.
      Αντίθετα. Το μάτι του γύρισε και το πρώτο «χέρι» το πέρασε από τ΄ αποδυτήρια πριν ανέβει στη συνέντευξη Τύπου και πει πράγματα που τσακίζουν κόκαλα. Λίγες προσωπικότητες μπορούν να κάνουν τέτοιες δηλώσεις.

      Και κάτι τελευταίο. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο κλαμπ, τα τελευταία χρόνια πέρασε από σαράντα κύματα αλλά βρήκε τον τρόπο να κρατηθεί όρθιος. Κάποιοι έχουν ματώσει για να συμβεί αυτό. Όποιος λοιπόν θεωρεί πως ο σύλλογος είναι …μπόσικος επειδή βρέθηκε σε μεταβατική περίοδο προφανώς και θα πρέπει ν΄ αναθεωρήσει.

      Διαγραφή
    6. δεν εκανε κατι φοβερο σημερα ο Παοκ εκτος απο τα τριποντα 10/23 ο Παναθηναικος επαιξε χαλια χωρις συγκεντρωση.Σου παραθετω το κειμενο του Κοντου που τα λλει οπως ειναι***Οι «πράσινοι» δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι και αυτό αποτυπώθηκε εν πολλοίς από την παρουσία τους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Με 20/36 δεν πας πουθενά, ενώ κάκιστο ήταν και το ποσοστό στα δίποντα με 13/39, τα περισσότερα εξ’ αυτών εύκολα. Ο Παναθηναϊκός σώθηκε από τα επιθετικά ριμπάουντ στο τέλος (18 στο σύνολο) και από έναν Γκιστ που δε θέλησε να επιτρέψει το …έμφραγμα.

      Διαγραφή
    7. Analysis paralysis ...

      Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.

      Σημερα ο κόουτς δεν ηταν πουθενα, ο αντιπαλος κόουτς (Σουλης) τον τυλιξε κόμπο, κι ενω οι παιχτες του τον εσωσαν στο τελος, αυτος τα εβαλε αδικα μαζι τους. Εσυ ψαξε να βρεις το βελονι στα σταχυα.

      Διαγραφή
    8. 1:28 Ναι οντως, ο Σαλε φταιει για το ποσοστο στις βολες, που τις μισες απο αυτες που χασαμε να βαζαμε θα ειχαμε σχεδον ενα ξεκουραστο βραδυ... Με Ομπραντοβιτς πολλες φορες ειχαμε σκαμπανευασματα, ηταν κακος ο Ζελικο; Δεν φταιει παντα ο προπονητης για το πως παιζουν οι παικτες...

      Διαγραφή
    9. Κατά παικτών εξαπέλυσε επίθεση κι όχι μάνατζερ. Ποσώς τον ενδιαφέρουν οι μάνατζερς, το θέμα είναι ποιος δεν δίνει το 100% του. Κι αν το βάλεις αυτό δίπλα στην προ ημερών δήλωσή του "ο Γιάνκοβιτς θα πρέπει να κερδίσει την θέση του στην ομάδα", μπορείς να κάνεις μία μαντεψιά για το για ποιον χτυπάει η καμπάνα.

      Δυσάρεστο πάντως, γιατί αν είναι όντως έτσι ο Βλάντο είναι μέλος του ελληνικού κορμού, δεν είναι ο,τι κι ο,τι.

      Διαγραφή
    10. 1.28 το βρηκες μεγαλε, αυτος εφταιγε που χασανε 7 λειαπ μονοι τους,αυτος φταιει που οι παιχτες δεν ειχαν συγκεντρωση,ηταν χωρις ορεξη και διαθεση.Αυτος φταιει που ο Παοκ ειχε 60% στο τριποντο μεχρι το 35,αυτος φταιει που ο Γκιστ ειχε 7/14??? Οτι να ναι.

      Διαγραφή
    11. Για ολα αυτα τα οποια αναφερεις φταιει αποκλειστικα αυτος.

      Και ολα προερχονται απο το γεγονος οτι ακομα κι ο ιδιος δεν ειχε συγκεντρωση και διαθεση και δεν ειχε προετοιμασει σωστα την ομαδα ΩΣΤΕ να εχουν οι παιχτες του συγκεντρωση και διαθεση. Οποιος νομιζει οτι οι παιχτες ειναι ρομποτ να τους πετας κερματα κι αυτοι να βαζουν καλαθια, δεν εχει παιξει ποτέ μπασκετ.

      Διαγραφή
    12. Αλλά, ας παρουμ και την αντιθετη αποψη, οτι δηλ φταινε οι παιχτες.

      Ποιος τους διαλεξε? Εγω, εσυ, ή ο φουφουτος?

      Οχι φιλε μου! Εσυ τους διαλεξες, εσυ θα το πιεις το ποτηρι! Και θα το πιεις ΟΛΟ το ποτηρι, δεν θα πας να την σκαπουλαρεις κρυβομενος πισω απο τις επιλογες σου!

      Διαγραφή
    13. Φαγωθηκατε φιλοι γαυροι με τον κοουτς καταλαβαινω εχετε και εσεις τα δικια σας.Ολους αυτος τους διαλεξε;;δεν βρηκε καποιους εκει;;;.Που ξερεις ρε νουμερο για ποιους χτυπαει η καμπανα.

      Διαγραφή
    14. Καλά, το οτι αν μπορούσε, θα τους ειχε διωξει όλους ειναι το μονο σιγουρο!

      Εδω ρε εδιωξε Αλβερτηδες, εδιωξε Μανωλοπουλους, πηγε να διωξει και τον καημενο τον φροντιστη, καταντησε το ΟΑΚΑ πιάτσα ταξί Βελιγραδίου και εσυ ρωτας ακομα αν τους διαλεξε αυτος? Του'βαλε κανενας το μαχαιρι στο λαιμο να φερει τον Κουζμιτς ή τον Παβλοβιτς?

      Ειναι ο ιδιος που λεει σε συνεντευξεις οτι δεν του εδιναν λεφτα να παρει mobile ψηλο οταν αυτος εσκασε εναμισυ καφετι σε δεινοσαυρους ή οτι θα γινει ο καλυτερος κόουτς στο ΝΒΑ οταν δεν μπορει να κερδισει μια ομαδα με το ενα δεκατο του μπατζετ στο ΟΑΚΑ!

      Διαγραφή
    15. 2.12 βγαλε χολη πικραμενε μπορεις.Εδιωξε Αλβερτη;;Μανωλοπουλο;;;;Ειπε οτι δεν του εδιναν λεφτα για ψηλο παιχτη;;;;Οτι να ναι ομως,χολη.Γιατι επειδη νικησε μεσα εξω την ομαδα σου.

      Διαγραφή
    16. Με συγχωρείται που παρεμβαίνω στα οικογενειακά σας, αλλά ναι, είπε σαφέστατα ότι δεν του έδιναν λεφτά για να πάρει mobile center.

      Διαγραφή
  60. Λενε ολοι οτι το προβλημα ειναι ο παβλοβιτσ. Διαφωνω αν και μπορει να εχω αδικο. Το καλοκαιρι η βασικη ιδεα ηταν βασικος ο Γιανκοβιτς και αλλαγη ο παβλοβιτς. Το προβλημα ειναι οτι και οι 2 ειναι στο ιδιο χαμηλο επιπεδο και αυτο ειναι προβλημα κυριως για τον Γιανκοβιτς. Αυτος επρεπε να τραβαει το κουπι και ο Παβλο να συμπληρωνει 15λεπτα. Μηπως κατα κει μερια χτυπαει η καμπανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Παει παραταση απο τυχη ο οσφπ με παοκ, κερδιζει εκει αφου το μικρο ροτεισον του παοκ εχει αποδεκατιστει με τα φαουλ και την κουραση και ολοι μιλανε για το μεγαλειο του οσφπ,τον φοβερο Σφαιροπουλο που κερδισε τον "λιγο" Μαρκοπουλο.Σημερα ο ΠΑΟ ηταν κακος σε ολο τον αγωνα με χαμενα λει-απ χαμενες βολες,χωρις νευρο.Χαμος Παντου.Αχρηστη ομαδα, αχρηστη παιχτες,λιγος ο προπονητης.Αυτα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα λεφτά θα στοιχημάτιζα ότι είσαι ο ίδιος γραφικός που κάθε τρεις τέσσερις μέρες γράφεις ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλή ομάδα επειδή πήγε παράταση με τον Παο;

      Ο ίδιος που αλλάζεις τα πεζά σε κεφαλαία, και που υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου σε τρίτο πρόσωπο.

      Διαγραφή
  62. http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/29132/panathinaikos-paok-70-69-hl/#.Vm9Hx0qLTIU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα σε όλους
    Έχω καιρό να γράψω και αφορμή είναι το συγκεκριμένο σημείο από το κείμενο του Δημήτρη: "Κόουτς, πήρες τον Παππά για “ασφάλεια” γιατί δεν ήξερες πως θα εξελιχθεί το ματς. Κατανοητό. Παίξε όμως 2 wings αγοράζοντας χρόνο για τα γκαρντς σου. Ανέβασε τον Γιάνκοβιτς στο “2” για λίγο και ας μη σου φαίνεται λειτουργικό. Θα εξυπηρετήσει ανώτερους σκοπούς"
    Ο λόγος νομίζω που ο Γιάνκοβιτς δεν έχει καλή απόδοση φέτος, ειδικά μετά από μια πολύ καλή περσινή χρονιά είναι αυτός. Ο Τζόρτζεβιτς τον θέλει κλασικό τριάρι, 3&D, πλάγιο, ποστ, γρήγορη εκτέλεση. Ενώ ο Βλάντο νιώθει πιο άνετα σαν τρίτος γκαρντ, να ανεβαίνει στην κορυφή, να έχει λίγο περισσότερο χρόνο την μπάλα στα χέρια του κλπ..
    Το ίδιο συμβάινει και με τον Φώτση, ο οποίος είχε και αυτός πέρσι εξαιρετική σεζόν. Ο Κόουτς τον θέλει περισσότερο αμυντικό ψηλό μες τη ρακέτα, κι ο Φώτσης όσο περνάν τα χρόνια τόσο πιο πλάγιος γίνεται και τόσο πιο πολύ πρέπει να τον κρύβεις στην άμυνα ώς ψηλό..
    Καταλαβαίνω ότι ο κόουτς έχει τα πλάνα του, αλλά θα πρέπει να ενσωματώνονται και τα πλεονεκτήματα των παιχτών σε αυτά!!
    Επίσης θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπει στο ροτέησον κανονικά ο Χαραλαμπόπουλος, όχι οι μικροί και οι Έλληνες γενικώς. Το παιδί ήδη έχει πράγματα στο παιχνίδι του που τα κάνει καλά σε υψηλό επίπεδο και μπορεί να δώσει στην ομάδα..
    Εννοείται ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ψηλό, αλλά αυτό που ψάχνει είναι έναν φθηνό Γκιστ, καλύτερο στην άμυνα ψηλά και με καλύτερο περιφερειακό σουτ. Ούτε ο Αί Βασίλης δεν μπορεί να φέρει τέτοιον..
    Τέλος να πω ότι γουστάρω πολύ το ύψος και το μήκος αυτής της ομάδας και παρόλο που υπάρχουν πολλά αν.. ο Παναθηναϊκός μπορεί τα μεγάλα φέτος!!

    Υγ1 Ο ΠΑΟΚ με δυο Αμερικανούς ακόμη θα έκανε ζημιές.. Είναι κρίμα που δεν εχει 2-3 κατοστάρικα μπάτζετ ακόμη. Κρίμα κυρίως για τον Σούλη που δεν έχει τα εργαλεία να δείξει τι μπορεί να κάνει..

    Υγ2 Ποτέ δεν γούσταρα τη Μακάμπι, αλλά Νταρουσάφακα στους 16!! Έ ποτέ..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ti allo na eipwthei gia afton ton Panathinaiko? Metrioi paixtes, metrios proponitis, proedros oti na'nai. Ta provlimata distixws einai vatheia kai arga i grigora i omada tha ta plirwsei. Kai tha ta plirwsei giati iparxei enas sovaros osfp apenanti stin Ellada kai kamia 10aria kales omades stin Evrwpi.

    Thavmazw tous filous tou Pao pou plirwnoun eisitirio kai pigainoun sto gipedo na doun afto to proion. Egw den mporw oute sti tv a katsw na dw pao gia 40 lepta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. τομ ντελοον, στην κουρτινα σου γρηγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. περιεργες δηλωσεις που χαλανε το οποιο καλο κλιμα υπαρχει στην ομαδα , τουλαχιστον σε αυτο που βγαινει προς τα εξω.. ποιοι δεν παιζουν ?? οι μικροι..και μαλιστα τους ειχε γινει διαβεβαιωση οτι θα παιζουν, ο παβλο δυσκολο, αφου ηξερε οτι ερχεται για 2ος και ο γιανκο...
    Οποτε μαλλον για μικρους παει το σχολιακι.. οταν δινεις υποσχεσεις κοουτς τοτε πρεπει να τις τηρεις, αλλιως μην τις δινεις καθολου..
    ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΤΑΤΟ το σχολιο μου λιγο πιο πανω για κουζμιτς να μαθει λιγη μπαλιτσα στην επιθεση απο ραντου, εσπασε τα καλαθια ο ξυλοκοποοοοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. 1)Tom Delone3 Οκτωβρίου 2015 - 3:21 μ.μ.
    Perisi tetoia epoxi profitevame tin efialtiki xronia pou tha akolouthouse me ton mega apatewna/erasitexni proponiti Ivanovic. Simera, distixws, den exoun allaksei dramatika ta pragmata. Sigekrimena, ta fetina erwtimata/parametroi:

    1) Tha fanei ti soi proponitis einai o Djordjevic
    2) O metagrafikos sxediasmos itan toulaxiston METRIOS
    3) Tha prolavei na desei i nea omada kai na deiksei kati i sto telos tis xronias (afou exoun xathei oloi oi titloi) tha kounisoume mantili ston Sasha?
    4) Den exei meinei poli ipomoni sto ntepostito twn Panathinaikwn filathlwn

    Siberasmatika odevoume pros mia nea apotiximeni xronia me MIDEN titlous. As proetoimastoun oi filoi Panathinaikoi. Afti i xronia tha thewrithei petiximeni mono ean apodeixthei oti o proponitis einai sovaros/epaggelmatias kai prepei na meinei kai ta epomena xronia kai episis ftiaxtei ena dinato sinolo pou paizei orthologiko, swsto, katharo, omorfo basket (ean erthoun titloi akoma kalitera). Makari na kanw lathos. Distixws i diaisthisi mou peftei sxedon panta mesa. Edw tha eimaste oli ti xronia na ta sizitame.. Thank you.

    P.S. Ean perisi itan mia fora diskolo na xtipisei o pao ton osfp, fetos tha einai pente.. Tha ekplagw ean nikisei estw kai mia fora o pao ton osfp fetos. Ena apo ta favori gia Euroleague fetos o osfp, kat'eme.

    Kind regards,

    Thomas




    2)Tom Delone9 Οκτωβρίου 2015 - 3:22 π.μ.
    Nikise o pao. Den leei kati afto (arxi tis xronias einai, den exoun rolarei akoma oi omades). Kapoies episimanseis oson afora ton agwna:

    1) Den eida pragmata apo ton Djordjevic pou na me enthousiasoun
    2) O osfp eixe 5/30 sta triponta polla ap'ta opoia itan elefthera (den tha ksanasimvei kati tetoio filoi panathinaikoi)
    3) Xreiazetai opwsdipote akoma enas guard gia ton pao

    I omada me ta perissotera provlimata (kanei mpam) einai o pao. Favori gia ton epomeno agwna pao-osfp einai o osfp. Thetiko oi dilwseis tou Djordjevic meta ton agwna. Thank you.

    Kind regards,

    Thomas




    3)Ανώνυμος22 Οκτωβρίου 2015 - 1:38 π.μ.
    "Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό κυρίως για ψυχολογικούς λόγους"

    Afto. Tipota den exei krithei. An o Djordjevic den analisei ta lathi pou ekane i omada kai den vrei liseis, den tha prolavainei na arpazei 20ares stin Euroleague. Favori toso gia to Elliniko prwtathlima oso kai tin Euroleague fetos eksakolouthei na einai o Osfp. Thank you.

    Kind regards,

    Tom



    4)Tom Delone29 Οκτωβρίου 2015 - 11:54 μ.μ.
    25ara sto kefali gia tin armada tou Djordjevic, efkola. Apo mia Barcelona pou akoma psaxnetai. Fadasteite ti exei na ginei etsi kai antimetwpisoume aftin tin omada sti fasi twn 8 (ean ftasoume stous 8)... The ithela enan eilikrini sxoliasmo apo ton Kirio Conway gia ton simerino agwna. Afto pou parakolouthisame apopse einai o alithinos Panathinaikos.

    Parol'afta iparxoun filoi tou Pao pou oneirevontai Final 4, Koupes, prwtathlimata etc. Gelane kai ta skilia. Oses pithanotites exei o Panathinaikos na paei sto Euroleague Final 4, alles toses exw ki egw na pantreftw tin Kate Upton. Thank you.

    P.S. Gia poio logo paizei o Pavlovic ston Panathinaiko? Ti prosferei mesa ston agwna ki egw den mporw na to dw? Oute gia ton Arkadiko den kanei aftos o prwin basketbolistas.

    Kind regards,

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/846722/i-statistiki-eikona-ton-aionion-stin-eyroligka Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανάγνωση του στατιστικού πίνακα των δύο "αιωνίων"!
    Καλύτερος από τον Olympiacos B.C. ο Panathinaikos BC σε 7 κατηγορίες, ενώ οι ερυθρόλευκοι υπερτερούν σε 3!
    Στην κατηγορία που οι Πειραιώτες είναι 1οι το "Τριφύλλι" είναι 19ο! Απεναντίας εκεί που ο Παναθηναϊκός είναι 1ος, ο Ολυμπιακός είναι 10ος!
    Για... κλάματα και οι δύο στις βολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μηπως αντι για γκαρντ και τεσσαρι οι αντζεντηδες πρεπει να κοιταξουν και για κανενα head coach? Ετσι, μηπως ερθει πιο οικονομικα το ολο πακετο...

    Διοτι η παραγγελια για one-way ticket to Belgrade εχει δοθει, απλα δεν εχει μπει ακομα η ημερομηνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Η Πρασινη μιλαει για αδιαφορους παιχτες οποτε μην ψαχνετε ποιους εννοει τους ξερουμε ολοι.Αφηστε τους μικρους απεξω.Αδιαφοροι ηταν οι παιχτες απο την αρχη,φανηκε απο την συγκεντρωση τους στις βολες.Δεν φταιει η στελεχωση του ΠΑΟ σημερα,εκτος αν νομιζετε οτι ο ΠΑΟΚ εχει παιχτες με γρηγορα ποδια, αλτικους και παιχταραδες.Ο Παο με την αδιαφορια του τους εκανε να φανταζουν παιχταραδες,ποιοι παιχτες της Μπαρτσας;;;;του ΠΑΟΚ ειναι καλυτεροι...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ παιδια ψυχραιμια σε αυτες τις περιπτωσεις ο προπονητης προσπαθει να προλαβει καταστασεις.προφανως μετα την γκορα ειδε μια χαλαρωση στις προπονησεις η οποια μεταφερθηκε στον αγωνα και προκειμενου να ξεφυγει η κατασταση βγαινει και μιλαει ποιους μικρους και ποιον βλαντο λετε,ναι ειχε υποσχεθει ρολο στο παπαγιαννη βασικου σεντερ με 25+λεπτα παρουσιας στα 17 του, αρα στα εικοσι θα επαιρνε το μαξιμουμ συμβολαιο στους σπερς για να αντικαταστει τον τιμι....
      παιχτουρα,νομιζω οτι η κριτικη που ασκειτε στον παναθηναικο ειναι και λιγο σκληρη ναι εχει ανορθογραφιες στη στελεχωση αλλα απο την αλλη μιλαμε για εντελως νεα ομαδα με νεο προπονητη και τους δυο "εμπειρους"να το πω παιχτες στην δυση της καριερας τους οποτε μηπως πρεπει να της δωθει και λιγος χρονος απο ολους αλλωστε μολις προχθες συμπληρωσε δυο μηνες αγωνιστικης δρασης εκτος και αν τα χριστουγεννα κρινεται κατι και δεν το ξερω??

      υγ:μια ριψοκινδυνευμενη διαπιστωση για λιγο η ομαδα σου να κανει το μπαμ στο οακα εχθες σωσστα κυριε κονγουει???

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  71. Ο Τζόρτζεβιτς είναι ο πιο ευθυνόφοβος προπονητής που έχω δει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20151214/low/pegasus_LARGE_t_1301_106769502.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβασμος απο το Μητσο, δεος απο το Σαλε. Αλλα ο Σουλης δεν παιζει μοντερνο μπασκετ σαν το μπασκετ των αγαπημενων παιδιων των δημοσιογραφων και των bloggers.

      Διαγραφή
  73. Φωτιά στα τόπια με το ξέσπασμα του Σάλε και καμιά εκατοστή ερμηνείες με γιατί και πως. Η μόνη που δεν διάβασα, πάντως, είναι ότι ο κόουτς ασκεί έμμεσα πίεση στην διοίκηση για τις πολυσυζητημένες κινήσεις.

    Δεν έχει νόημα να επιχειρήσει κάποιος να αποκρυπτογραφήσει τις χθεσινές δηλώσεις. Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσει είναι ότι ο Σάλε είναι στριμωγμένος. Η χθεσινή του αντίδραση ήταν βεβιασμένη και δείγμα ανασφάλειας. Δεν ξέρω αν συνηθίζονται κουβέντες μεταξύ προπονητών, παικτών και ατζέντηδων. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτά τα θέματα λύνονται εύκολα και απλά εντός των τειχών. Δεν τα βγάζεις στα μανταλάκια. Εντωμεταξύ, οποιαδήποτε σύγκριση με ξεσπάσματα του Ζοτς και τεχνητές κρίσεις είναι άστοχη. Ο Τζόρτζεβιτς είναι μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ως προπονητής που έχει ενδιαφέρουσες ιδέες. Ωστόσο, δεν είναι περπατημένος σε σύλλογο αυτού του επιπέδου όπου η καθημερινή τριβή με τους παίκτες είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση με τα καλοκαιρινά διεθνή τουρνουά. Πιστεύω ότι πρέπει να μαζέψει την επικοινωνιακή του πληθωρικότητα. Κοινώς να μιλάει λιγότερο. Τη μια έφταιγε το βαρύ πρόγραμμα στην αρχή της περιόδου. Μετά τα συνεχή ταξίδια. Ύστερα οι τραυματισμοί. Τώρα οι παίκτες που είναι αλλού και οι ατζέντηδες που τους φουσκώνουν τα μυαλά. Πολλές οι δικαιολογίες σ’ ένα δίμηνο όπου η ομάδα αδυνατεί να παίξει 5-6 σερί καλά ματς. Να βρει πατήματα και ρυθμό.

    Ο ΠΑΟ χθες έπαιξε το ματς στα ζάρια απέναντι σε μια ομάδα που ούτε αθλητική την λες, ούτε γεμάτο ρόστερ διαθέτει και σε 48 ώρες παίζει την επιβίωσή της στην Λιθουανία στο Eurocup. Μου θύμισε αρκετά την ήττα στην Πολωνία. Είναι πλέον φανερό ότι με το υπάρχον ρόστερ ο ΠΑΟ αδυνατεί να ανταποκριθεί σε δύο συνεχόμενα απαιτητικά ματς μέσα στη βδομάδα. Οι μόνοι παίκτες που μπορούν σωματικά και πνευματικά να το κάνουν είναι ο Καλάθης και ο Γκιστ. Αλλά δεν γίνεται ο Νικ να λιώνει με συνεχή 35λεπτα στο παρκέ και ο Γκιστ να κάνει κάθε βράδυ τον τιραμόλα. Τα περί 26χρονου που παίρνει 2 εκ. είναι για άλλες εποχές. Τότε που ο Γκάλης στα 37 του έβγαζε δύο 40λεπτα την βδομάδα.

    Νομίζω ότι το σημείο της σεζόν είναι κομβικό. Στον ΠΑΟ πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους και αναλόγως να κινηθούν. Κι όλα αυτά μέχρι την έναρξη του top 16 δηλ. την 29/12. Μένουν 15 μέρες. Ό,τι κι αν αποφασίσουν είναι σεβαστό. Αλλά ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους. Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός αποδεικνύεται μάπα. Τα ‘χουμε πει. Με το ρόστερ ως έχει, τα play off της Ευρωλίγκας φαντάζουν μακρινά. Με 2 καλές και ποιοτικές ενέσεις η ομάδα έχει τις προδιαγραφές για να εμφανιστεί ανταγωνιστική. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

    Υ.Γ. Ο ημιτελικός κυπέλλου με τον Άρη στο ΟΑΚΑ θα είναι ένα σημαδιακό ματς για τη συνέχεια της σεζόν. Για τους πάντες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή