Athlenda

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

HOOPFELLAS EUROLEAGUE TOP-16 POWER RANKINGS (1)



Το TOP-16 της Ευρωλίγκας ξεκινάει σήμερα και το Hoopfellas μπαίνει στη φάση αυτή με τον ιδανικότερο τρόπο και τα Power Rankings της σελίδας, αξιολογώντας τη παρούσα θέση των 16 μονομάχων στη κούρσα. Hoopfellas Euroleague TOP-16 Power Rankings (1)..




Καλησπέρες.. Μπαίνουμε λοιπόν στο "καλό" κομμάτι της σεζόν, σήμερα κιόλας με την έναρξη του TOP-16. Οι 16 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους με διαφορετική υφή μιας και του Ολυμπιακού συγκεντρώνει περισσότερες εκ των παραδοσιακών υπερδυνάμεων του θεσμού τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πλασαριστεί σε ένα γκρούπ με λιγότερους εκπροσώπους της ελίτ αλλά και αντιπάλους με τους οποίους ο ίδιος μπορεί να ματσάρει καλύτερα. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος  για τους δύο αιωνίους και δεν είναι άλλος από τα Play-offs. Πάμε να αξιολογήσουμε τη θέση των ομάδων σήμερα, πριν την εκκίνηση του TOP-16..


1. CSKA MOSCOW ORAT: 124.6  DRAT: 106.5  PACE: 73.1

Στο GROUP E: Η ΤΣΣΚΑ πατάει δικαιολογημένα κορυφή μετά από καιρό. Καθάρισε τη πρωτιά στην Ανδαλουσία στο τέλος της κανονικής περιόδου επίθεση της είναι η πιο Efficient και παραγωγική στη διοργάνωση, ο Φρίλαντ επέστρεψε και ο Ντε Κολό είναι σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας μπει στη θέση του οδηγού του τραίνου τώρα που ο Τεόντοσιτς ξαποσταίνει. Ωραία.. Κάτι όμως συνεχίζει να μη μου αρέσει.. Η άμυνα της και οι συνολικές αντιδράσεις της στα μετόπισθεν είναι μέτριες. Πολύ μέτριες για το επίπεδο που μας έχει συνηθίσει η ΤΣΣΚΑ. Focus προς τα εκεί κόουτς, το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα γιατί το TOP-16 μπορεί να φέρει μαύρα σύννεφα..



2. FENERBAHCE  ORAT: 104.8  DRAT: 96.6  PACE: 73.5

Στο GROUP F: Τώρα είναι η στιγμή που η Φενέρ πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς σταδιακά και νομίζω πως ο Ομπράντοβιτς το ξέρει καλά μιας και το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να αποβεί χρυσάφι. Το κλειδί είναι η ομαλή επανένταξη του Χίκμαν στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της Φενέρ στη περιφερειακή άμυνα και το αμυντικό τρανζίσιον δηλ. αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Ομπράντοβιτς για να "ψηλώσει" ποιοτικά το παιχνίδι των Τούρκων.



3. BARCELONA  ORAT: 116.8  DRAT: 106.1  PACE: 70.4

Στο GROUP F: Eίναι ο καιρός που η Μπαρτσελόνα παραδοσιακά ανεβάζει στροφές και καθαρίζει με στυγνό επαγγελματισμό οποιονδήποτε σε αυτό το επίπεδο. Οι Καταλανοί έχασαν την πρώτη θέση στη κανονική περίοδο αλλά μπορούν να ρεφάρουν τώρα ακόμα και εαν ο όμιλος παρουσιάζει αντικειμενικές δυσκολίες. Η επίθεση μισού γηπέδου του Πασκουάλ είναι μια από τις πιο αξιόλογες δράσεις που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πληγώνει τη Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή είναι ότι κρίνεται average σε τομείς όπως το ριμπάουντ και η άμυνα, κάτι που μπορεί να μετρήσει στη συνέχεια. Έχει καλύτερη ομάδα από πέρυσι και ένα ρόστερ με ποιοτικό βάθος το οποίο μπορεί να τη βοηθήσει πολύ σε επίπεδο προσαρμογών.

4. LOKOMOTIV   ORAT: 105.8  DRAT: 95.3  PACE: 71.3

Στο GROUP E: Η ώρα της αλήθειας για τη "Λόκο" του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ομάδα χτισμένη πάνω στο τρίπτυχο "πόδια-ταχύτητα-athleticism", με εξαιρετικά λειτουργικό ρόστερ και βάση του παιχνιδιού την αποτελεσματικότητα στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ντιλέηνι έχει ήδη βάλει ισχυρή υποψηφιότητα για το βραβείο του "πολυτιμότερου παίχτη της σεζόν". Η Λοκομοτίβ καλείται να διατηρήσει τη συνοχή της και να κοιτάξει όχι μόνο τη πρόκριση αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στη post season.. Η επιστροφή του Ράντολφ ήρθε στο καλύτερο timing και εκεί που η ομάδα χρειαζόταν μια ένεση ποιότητας.

-OLYMPIAKOS    ORAT: 105.4  DRAT: 94.7  PACE: 70.4

Στο GROUP F: Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει μια μικρή κάμψη και συνεχίζει να παλεύει με τους τραυματισμούς (μπαίνει στο TOP-16 χωρίς τον Λοτζέσκι) όμως οι αμυντικές του επιδόσεις τον κρατούν όρθιο. Όσο οι ερυθρόλευκοι εμφανίζουν αυτή τη πείνα στο αμυντικό κομμάτι θα παίρνουν αποτελέσματα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρόσθεσε γκαρντ, τον Ντάριους Tζόνσον-Όντομ ώστε να κάνει τη περιφέρεια του ακόμα πιο φυσική και να σφίξει τον κλοιό γύρω από τους αντιπάλους. Χωρίς αυτό το αμυντικό performance ίσως βγούν στον αφρό τα προβλήματα λειτουργικότητας στην επίθεση που η ομάδα έχει καταφέρει να κρύψει κάτω από το χαλάκι μέχρι τώρα..



6. ANADOLU     ORAT: 112.1 DRAT: 105.1  PACE: 75.1

Στο GROUP E: Η Αναντολού αρχίζει και παίζει καλύτερα ανεβάζοντας στροφές. Τον τελευταίο μήνα παρουσίασε για πρώτη φορά εικόνα από την ομάδα που θέλει να χτίσει ο Ίβκοβιτς και όλοι οι αναλυτές περιμένουν. Ο "Σοφός" πρέπει να διαχειριστεί το πρόβλημα με τον Τάιους ο οποίος έχει ζητήσει να φύγει (η ομάδα δε τον άφησε) και να τον ξανακερδίσει. Το βασικό πρόβλημα της Αναντολού είναι ότι η up tempo κατεύθυνση που έχει διαλέξει για να μοιράσει τις μπάλες στην επίθεση της (με τόσο ταλέντο στο ρόστερ) κάποιες φορές μοιάζει να επηρεάζει την συνολική ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας με το αμυντικό κομμάτι να δέχεται ισχυρό πλήγμα. Ίσως πρέπει οι Τούρκοι να ελέγξουν λίγο το τέμπο. Ίσως έτσι πατήσουν κορυφή στον όμιλο..

7. KHIMKI        ORAT: 104.5  DRAT: 96.9  PACE: 76.4

Στο GROUP F: O Kουρτινάιτις δεν έχει καταφέρει να μεταφέρει τη παραδοσιακά αυτοματοποιημένη επίθεση του με τα πολλά ρήγματα και τις εξαιρετικές συνεργασίες στο μισό γήπεδο (η οποία παραδοσιακά κάνει θραύση στο Eurocup) στην Ευρωλίγκα, παρότι η άμυνα της ομάδας του είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Η Κίμκι πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών και να αρχίσει να ψάχνει με περισσότερη υπομονή καλά σουτ γιατί ένα από τα βασικά της προβλήματα είναι το προφίλ ομάδας-ενστίκτου που φέτος (για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό) παρουσιάζει στην επίθεση. Έχει ποιότητα και είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Τώρα πρέπει να κρατηθεί και να αποτινάξει την ιδιοσυγκρασία του "χωριάτη" για την οποία σας μιλάω από την αρχή της σεζόν..



8. REAL MADRID  ORAT: 113.4  DRAT: 106.6  PACE: 75.3

Στο GROUP F: Παμπλίτο δε διαβάζεις Hoopfellaki ή απλά κάνεις του κεφαλιού σου.. Τώρα τρέχεις να τα μαζέψεις.. Η Ρεάλ ναι  μεν καθάρισε τη πρόκριση στο TOP-16 με τη ποιότητα της απέναντι στον ανταγωνισμό όμως απέχει αισθητά ακόμα από το μπάσκετ που παίζει η νομενκλατούρα της διοργάνωσης. Ο Λάσο προσέθεσε τον Ndour τον οποίο χρησιμοποιεί ελάχιστα και τον KC Rivers όμως έχασε τον Γιούλ που τραυματίστηκε στο clasico και πλέον έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Μόνος λόγος για χαμόγελα (πλατιά μάλιστα) ο Ντόνσιτς ο οποίος στα 16 του σπάει όλα τα κοντέρ.. Overall και με τωρινά δεδομένα όμως προβλέπω δυσκολίες σε επίπεδο πρόκρισης για τους πρωταθλητές. Κρατείστε το..

9. LABORAL  ORAT: 105.3  DRAT: 95.2  PACE: 79.1 

Στο GROUP F: Επιβραβεύω αυτό που συμβαίνει στη Βιτόρια με αυτή τη θέση. Η παρούσα δυναμική μάλιστα στο παιχνίδι της ομάδας (αν και έχει βγάλει μικρά σημάδια κοπώσεως) δείχνει ότι μπορεί να ανέβει και άλλο. Η Λαμποράλ έχει βελτιώσει σημαντικά την άμυνα της (2η σε DRAT), συνεχίζει να παίζει στο υψηλότερο τέμπο στη διοργάνωση και κυριαρχεί στο ριμπάουντ. Μεγάλη επίδραση στη ψυχοσύνθεση της ομάδας η κουλτούρα νικητή σε επίπεδο ACB την οποία επανέφερε ο Περάσοβιτς. Outsider με βλέψεις και μάλιστα βάσιμες.

10. PANATHINAIKOS   ORAT: 104.9  DRAT: 97.5  PACE: 72.1

Στο GROUP F: Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες αυτή τη σεζόν για αυτό και είναι κρίμα που δεν ενισχύθηκε, απόφαση η οποία όπως μαθαίνω ελήφθη από τον ίδιο τον κόουτς Τζόρτζεβιτς. Οι πράσινοι έχουν ακόμα το know how σε αυτή τη φάση της περιόδου για τη διοργάνωση όμως οι αδυναμίες τους είναι σημαντικές σε επίπεδο ταχύτητας και προσωπικής άμυνας σε συγκεκριμένες θέσεις.

 UNICAJA  ORAT: 109.0  DRAT: 104.8  PACE: 69.8

Στο GROUP E: Ο Πλάθα προτίμησε τον καλύτερο αμυντικό Νέλσον από τον δημιουργό Μέκελ  δείχνοντας τη κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα του στο TOP-16 όμως εκτιμώ ότι θα έχει δύσκολο έργο. Ο Μάρκοβιτς έδινε τεράστια ώθηση (συν leadership) από τον πάγκο και είναι σημαντική απώλεια. Η Ουνικάχα έχει την ευκαιρία της στον όμιλο όμως σήμερα, 29/12/15 με το ξεκίνημα του TOP-16 δε θα πόνταρα επάνω της. Να δούμε εάν αυτό αλλάξει σταδιακά..



12. BROSE BASKETS  ORAT: 111.5  DRAT: 95.6  PACE: 69.8

Στο GROUP F: Η Brose είναι μια από τις καλύτερες δουλειές στο φετινό ευρωπαϊκό μπάσκετ σε όλα τα επίπεδο (στελέχωση, αγωνιστική δομή και κατεύθυνση). Αν έπρεπε σήμερα αναγκαστικά να ψηφίσω τον προπονητή της σεζόν για την Ευρωλίγκα θα δυσκολευόμουν πολύ να διαλέξω μεταξύ Μπαρτζώκα και Τρινκιέρι. Στη Βαυαρική ομάδα διακρίνω μεγάλη δόση ισορροπίας στο παιχνίδι της και μια ολική στροφή σε πιο ευρωπαϊκές νόρμες αφήνοντας το αμερικανικό Fast pace για την πιο ελεγχόμενα σετ επίθεση της λίγκας η οποία τυγχάνει να είναι πολύ efficient. Θα παλέψει με όλους στον όμιλο έστω και αν είναι καθαρά outsider. Άτυχη πάντως γιατί αν η τύχη την έστελνε στο άλλο γκρούπ πιθανόν θα κλαίγανε μανούλες..

13. DARUSSAFAKA  ORAT: 94.6 DRAT: 101.1  PACE: 72.1

Στο GROUP E: Η Νταρουσάφακα πέρασε τη τελευταία αγωνιστική αφήνοντας έξω τη Μακάμπι, επίτευγμα αν μη τι άλλο σημαντικό για το κλαμπ. Θα είμαι ειλικρινής σχετικά με αυτό που μου βγάζει η ομάδα του Μαχμούτι.. Ο όμιλος δεν είναι απαγορευτικός για αυτήν. Έχουν την ποιότητα στο ρόστερ να φανούν ανταγωνιστική και να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί. Όμως η δυναμική του παιχνιδιού της και το ασταθές πνευματικό προφίλ της δε μου εμπνέουν πως μπορεί να καπαρώσει ομάδες με περισσότερα χιλιόμετρα σε τέτοια ματς. Έχει στοιχεία που μου αρέσουν όπως η δύναμη σε κομμάτια όπως η άμυνα και το ριμπάουντ, η πολυπρόσωπη επίθεση και τα τρεξίματα και στις δύο πλευρές του παρκέ όμως η απουσία playmaking από το παιχνίδι της έχει ταβανιάσει οικτρά την επίθεση της και τις επιθετικές δεξιότητες πολλών παιχτών της. Συν και αυτό το άρωμα του μισθοφόρου που έχει ποτίσει την ομάδα..

14. CRVENA ZVEZDA ORAT:101.5 DRAT: 107.7  PACE: 75.5

Στο GROUP E: Οι Σέρβοι ήταν η πιο δραστήρια ομάδα στην αγορά αλλάζοντας αρκετά (2) για την εποχή πρόσωπα στο ρόστερ τους και μάλιστα σε βασικές θέσεις. Ο βαθμός ποιότητας τους είναι μεγαλύτερος τώρα όμως διατηρώ αμφιβολίες για το πόσο γρήγορα θα μπορέσουν να εντάξουν αυτά τα παιδιά στο παιχνίδι τους. Γουστάρω Γκούντζουριτς και Ρέμπιτς ενώ με τον Μίσιτς ο εγχώριος κορμός των νέων παιχτών ενισχύθηκε κι άλλο. Η ομάδα βγάζει "υγεία". Ο Ράντονιτς ξεκινάει με δύο δύσκολα εκτός (Αναντολού και ΟΑΚΑ) και δύο Must Win μετά στο Βελιγράδι (Ουνικάχα, Λόκο). Είναι πολύ ενδιαφέρον μπασκετικά να παρακολουθήσουμε τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας σε αυτό το πολύ απαιτητικό μίνι-πρωτάθλημα.

15. CEDEVITA   ORAT: 101.5  DRAT: 104.4  PACE: 73.9

Στο Group E: Εκτιμώ πολύ τη προσήλωση της Τσεντεβίτα να παίξει σωστό, σύγχρονο μπάσκετ. Αυτό έχει κερδίσει τον σεβασμό της πιάτσας κύριε Μρσιτς. Οι Κροάτες έμειναν όρθιοι στη κανονική περίοδο απέναντι σε ομάδες με ποιοτικότερα ρόστερς αλλά όχι μεγαλύτερη αγωνιστική ποιότητα στο παιχνίδι. Η Τσεντεβιτά κυνηγάει το ανοιχτό γήπεδο (ο Πούλεν γαζώνει) και το ..ανοιχτό σουτ στο μισό γήπεδο. Ο Μπίλαν (κολόνα, δημιουργός και σκόρερ) είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το καλοκαίρι αναμένεται να σφαχτούν όλα τα δυνατά πορτοφόλια στα πόδια του. Η κατεύθυνση της στο TOP-16 έχω την αίσθηση ότι θα φανεί από νωρίς (έχει δύο σερί εντός και μετά πάει σε Νταρουσάφακα, Ανδαλουσία). Μ΄αρέσει το ότι παίζει χωρίς συμπλέγματα κατωτερότητας αν και αντικειμενικά θα είναι δύσκολο να κυνηγήσει κάτι

16. ZALGIRIS  ORAT: 96.8 DRAT: 103.0  PACE: 72.0

Στο GROUP F: Η Ζάλγκιρις είναι πολύ limited στην επίθεση για να μπορέσει να έχει βλέψεις σε έναν όμιλο που πέφτουν κεφάλια. O ανταγωνισμός δεν αφήνει περιθώρια όπως καταλαβαίνετε. Το Κάουνας βέβαια ακόμα αποτελεί έδρα-παγίδα και διόλου να πάρει κάποιον ή κάποιους μαζί του, μακριά από το όνειρο των play-offs..




Y.Γ: Για τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ έχουμε πολλά να πούμε. Και θα το κάνουμε σύντομα. Αυτό που θέλω σήμερα να σας πω είναι ότι πρέπει να του δοθεί χρόνος από τον κόσμο. Γιατί η ομάδα δείχνει ότι θέλει να επενδύσει πάνω του..

445 σχόλια:

  1. παναθηναικος τεταρτος θα ναι..αφου μειναμε ετσι χωρις ενισχυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα δεν θα αλλαζα τπτ στο ρανκινγκ!!
    Ειδα τον Ndour και πραγματικα ειναι σαν να μην κολλαει στην ομδα, ολες οι κινησεις του δειχνουν σαν να ειναι χαμενος.
    Για παο δεν τα ξαναγραφω παει χαμενο.. ΓΙΑΤΙ ομως ο σερβος τελικα δεν ηθελε παιχτη?? μπατζετ?? δεν εβρισκε αυτο που ηθελε?? (γελαμε)
    Περιμενω να δω οσφπ στα δυσκολα, εφες να παιξει το μπασκετ που μπορει και μπασκονια για να μας τρελανει ο μπουρουσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους αρχίζουν οι αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι το κουράσαμε με τις μεταγραφές και φέτος οπότε προσωπικά σταματάω εδώ και από εδώ και πέρα κοιτάμε τα ματς. Ο προπονητής όντως αποφάσισε ότι δεν ήθελε ενίσχυση γιατί δεν του έκανε κανένας από τους 50+ παίχτες που του προτάθηκαν. Δεν θεώρησε ότι μπορούσε κάποιος εξ' αυτών να κάνει τη διαφορά. Ότι πει λοιπόν, έστω και αν διαφωνούμε και στηρίζουμε καθώς αυτός πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις και όχι η διοίκηση όταν πρόκειται για αγωνιστικά θέματα.

    Λόγω ΟΑΚΑ και φανέλας ελπίζω να παλέψουμε για τη δεύτερη θέση του ομίλου. Το σημαντικό είναι να μην έχουμε τραυματισμούς και να επανέλθουν σύντομα οι Παππάς (αγωνιστικά στο επίπεδο που τον συνηθίσαμε πέρσι) και Μποχωρίδης (που τον πιστεύει πολύ ο κόουτς).
    Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες, πολύ σημαντικός ο αγώνας του Ολυμπιακού το βράδυ ενώ για τον Παναθηναικό μια ήττα δεν θα ήταν εκτός προγράμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με 7-7 δεν παλευεις για καμμια δευτερη θεση.τεταρτη και αν, οπως περσυ με αποτελεσμα τριτης ομαδας και οχι δικο μας, deja vu θα εχουμε και φετος.
      Μονο να μη γειρει πολυ αυριο το γηπεδο να πεις στον κυριο δεν θελω ενισχυση,εκτος κι αν μας λυπηθει ο ζοτς.
      Λες γι αυτο να ειχαμε τοσα μελια και σοροπια σημερα με τον ζοτς;

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζιμ δυο ερωτήσεις

      1)ο Γκαβελ μπορουσε να δωσει αξιόπιστες λύσεις για φετος στον Παναθηναικο

      2)Ο Καλνιετις γιατι δεν εχει παει ποτε σε μεγαλη ομαδα μηπως εχει προβληματικό χαρακτήρα?

      Διαγραφή
  5. jim συμψωνω πανω κατω με τα rankings με μεγαλη ενσταση την υποβαθμιοη παο σε σχεση με την Kuban.Δεν εχει ουτε το βαθος-ουτε τη δυναμικη του παναθηναικου η lokomotiv και θα παλεψει με την μαλαγα για την 4η θεση.Πιστευω ακραδαντα οτι μετραει η φανελά σε αυτη τη φαση της ευρωλιγκας και οι ''μεγαλοι''θα παρουσιαστουν πιο ετοιμοι πνευματικα.βλεπω φενερ-ολυμπιακος,παναθηναικος-μπαρτσα,ρεαλ-εφες,τσσκα-μαλαγα ζευγαρια πλειοφ!καλη χρονια να εχουμε τζιμ!! νικολας χανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα Jim και χρονια πολλα!
    Συμφωνω οτι Τσσκα,Φενερ και Μπαρτσελονα μοιαζουν ως οι επικρατεστερες για να κατακτησουν τον τιτλο!
    Νομιζω οτι υποτιμας τον Παναθηναικο καπως,ο οποιος οσα προβληματα και αν εχει,διαθετει ποιοτητα και οπως ειπε και το know how στα δυσκολα!
    Η Εφες ποτε δεν με επεισε και εξακολουθω να μην την πιστευω!
    Επισης εκτιμω οτι η Κουμπαν θα πεσει σε αποδοση στο top16!
    Για εμενα Φενερ,Εφες και Παναθηναικος θα προκριθουν και θα παλεψει η Κουμπαν με την Μαλαγα η οποια μου αρεσει φετος!
    Στον ομιλο ροντεο του Ολυμπιακου θα ακολουθησουν στους 8 τους ερυθρολευκους Ρεαλ,Τσσκα και Μπαρτσελονα!
    Κριμα για τον Παναθηναικο που δεν ενισχυθηκε στην γραμμη τον ψηλο!Νομιζω οτι θα εχει ακομα σοβαροτερα προβληματα!

    ΥΓ:Περιμενω ανυπομονα τα παιχνιδια Κιμκι-Τσσκα και ΟΣΦΠ-Μπαρτσα σημερα!
    Καιρος να ανεβασοθν στροφες οι ερυθρολευκοι ή οι Ισπανοι ερχονται με φορα απο το διπλο στη Μαδριτη?

    el Emperador

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΣΕ ΟΛΑ. 10ος Ο ΠΑΟ, 4-5 Ο ΟΣΦΠ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣΠΟΥ.

      Διαγραφή
  7. Μπαίνουμε στο κυρίως πιάτο.

    Η καλύτερη 5άδα της regular season, για ζέσταμα.

    DE COLO – DELANEY – KUZMINSKAS - VESELY – BOUROUSIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Μπουρούση τον είδες να παίζει ή μόνο με βάση το ranking;

      Διαγραφή
    2. Εγω τον ειδα και εντυπωσιαστηκα...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 6:39, σε 4-5 ματς που τον είδα ήταν εξαιρετικός. Ώριμος, απελευθερωμένος, ηγετικός, πληθωρικός και μυαλωμένος. Επιπλέον, η παρουσία του είναι απ’ τους βασικούς λόγους που η ομάδα του παρουσιάζει αυτή την εικόνα μετά από αρκετό καιρό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ξέρω ότι πολλοί ξινίζουν τα μούτρα τους λόγω των αφορμών που έχει δώσει στο παρελθόν. Όσον αφορά, όμως, το καθαρά μπασκετικό κομμάτι δεν νομίζω ότι αμφισβητείται η κλάση του. Ε, στην Βασκονία την δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Μέχρι στιγμής, λοιπόν, αξίζει να βρίσκεται στην καλύτερη 5άδα της λίγκας.
      Εσύ τον έχεις δει φέτος ή μπα;

      Διαγραφή
    4. Τον έχω δει. Ένα αργό μαλθακό πράμα, που δεν παίζει άμυνα, είναι απόλυτα στατικός, αλλά λόγω κλάσης και μεγέθους κάνει δυο πράγματα που τον εκτινάσουν στο ranking: βάζει πόντους και παίρνει ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν δράση οι Έλληνες δημοσιογράφοι και πείθουν το αδαές κοινό. Αυτό που κάνει εντύπωση, και για αυτό σε ρώτησα αν τον έχεις δει, είναι ότι πείστηκες κι εσύ που για να γράφεις τόσο συχνά προφανώς δεν ανήκεις στους αδαείς.

      Κάτι ακόμα που δεν καταλαβαίνω είναι σε ποια εικόνα της Κούτσα αναφέρεσαι. Οι Βάσκοι έχουν μείνει μια φορά στην ιστορία τους εκτός top16. Επομένως αν τα τελευταία τρια χρόνια που βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τι άλλαξε φέτος; Μήπως θα καταφέρουν κάτι περισσότερο;

      Διαγραφή
    5. Χέσε το ranking. Στο ranking δεν αποτυπώνονται αρκετά πράγματα γιατί απλά δεν είναι μετρήσιμα. Χρήσιμο, λοιπόν, αλλά μέχρι εκεί.
      Τον Μπουρούση τον είδα σε 6 ματς φέτος της Ευρωλίγκας. Με την Εφές μέσα κι έξω, με τον Ολυμπιακό μέσα κι έξω, με την Αρμάνι μέσα και την Τσεντεβίτα έξω. Κατά τ’ άλλα διαβάζω πως τα πάει στην ACB. Θα τον έβαζα στην καλύτερη 5άδα ακόμη κι αν ήταν 20ος στο ranking.

      Τι έχω δει.
      Στην επίθεση. Να σκοράρει με κάθε δυνατό τρόπο χωρίς να κάνει κατάχρηση προσπαθειών. Με post παιχνίδι που τελειώνει είτε με hook είτε πηγαίνοντας μέχρι μέσα. Μετά από p’n’r’. Με σουτ από μακρινή απόσταση. Βάζοντας την μπάλα στο παρκέ ξεκινώντας απ’ την γραμμή των 6,75. Κερδίζοντας φάουλ και ευστοχώντας συνήθως απ’ την γραμμή των βολών. Να δημιουργεί για τους υπόλοιπους του βρίσκοντας σχεδόν πάντα τον ελεύθερο συμπαίκτη όταν τον ντουμπλάρουν.

      Στην άμυνα. Να καθαρίζει το αμυντικό ριμπάουντ. Να αμύνεται αξιοπρεπώς στο p’n’r’. Να μην ματώνει από αντίπαλα center στο post. Να μην κάνει χαζά και αχρείαστα φάουλ. Να βουτάει στο παρκέ για χαμένες μπάλες. Να πηγαίνει επιθετικά στις βοήθειες.
      Κυρίως, όμως, τον είδα να είναι ήρεμος, συγκεντρωμένος, προσηλωμένος στο παιχνίδι, με ένταση, με ισχυρό κίνητρο και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

      Σημείωσε, επίσης, ότι παίρνει τις μπάλες στα κρίσιμα σημεία των αγώνων και ότι μέχρι τώρα δεν είχε στο πλάι του τον Σενγκέλια. Η φετινή Λαμποράλ είναι ασύγκριτα καλύτερη απ’ την περσινή και την προπέρσινη. Όχι τόσο βάσει αποτελεσμάτων όσο στον τρόπο που παίζει το παιχνίδι. Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει. Ούτε αν ο Μπουρούσης θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Αλλά με την μέχρι στιγμής εικόνα μπορώ να σου πω ότι έχω εκπλαγεί με την διάθεση και την απόδοσή. Προφανώς, ταίριαξε με ομάδα και κόουτς και βγάζει αυτόν τον εαυτό.

      Το να μου λες ότι είναι αργός και μαλθακός σημαίνει ότι είτε δεν τον έχεις δει είτε είσαι προκατειλημμένος. Δηλ. αν βλέπεις τον Μπουρούση μαλθακό και αργό, το Ραντούλιτσα π.χ. που παίρνει τα διπλά, είναι 5-6 χρόνια μικρότερος, παίζει σε πιο φιλόδοξη ομάδα πώς τον κόβεις; Το παρελθόν (κυρίως το εξωαγωνιστικό) του μπορεί να δικαιολογεί τον αρνητισμό σου. Ή ότι με βάση το ταλέντο του δεν έκανε την καριέρα που αναμενόταν. Αλλά να κρίνουμε αυτά που βλέπουμε στο παρκέ, έτσι; Μιλάμε, πάντα, για μέχρι τώρα. Το τονίζω γιατί Μπουρούσης είναι αυτός και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

      Διαγραφή
    6. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχομένο να είναι μαλθακός ο Μπουρούσης και να είναι ακόμα πιο μαλθακός ο Μπουρούσης. Δεν κατάλαβα τη σύνδεσή τους.

      Εγώ λοιπόν τον Γιάνναρο που τον έχω και στην καρδιά μου να ξέρεις, τον είδα σε 4 ματς, το ένα εκ των οποίων στο γήπεδο. Κι ας μιλήσουμε για αυτό, όπου έγραψε και φοβερά νούμερα.
      1) Κατάχρηση προσπαθειών δεν κάνει πράγματι. Κάνει κατάχρηση κατοχής. Ο άνθρωπος παίρνει τη μπάλα στη ρακέτα και την κρατάει 5-6 δευτερόλεπτα ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να ποστάρει. Αν δεν το καταφέρει, πετάει την καυτή πατάτα για να αστοχήσει κάποιος άλλος στα τελευταία δευτερόλεπτα.
      Την ίδια καθυστέρηση εισάγει ακόμα κι όταν παίρνει τη μπάλα στην κορυφή του τριπόντου. Θα κοιτάξει πρώτα πως θα βάλει πάρει το σουτ, πως θα βάλει τη μπάλα στο παρκέ, κι έπειτα μπορεί να θυμηθεί ότι υπάρχει κι ένα σύστημα που τρέχει.
      Με δεδομένο ότι ξέρεις το άθλημα, δε φανταζόμουν ότι πρέπει να αναφερθώ στα παραπάνω. Δε φανταζόμουν ότι έπρεπε να εξηγήσω ότι μια επίθεση πρέπει να ρέει. Ακόμα περισσότερο δε φανταζόμουν ότι δε θα αντιλαμβανόσουν ότι ο Μπουρούσης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να βάζει τη μπάλα στο παρκέ.
      2) Άμυνα στο πνρ; Ο Γιάνναρος; Σίγουρα;
      3) Στο ποστ τον μάτωσε μέχρι κι ο Χάντερ. Σε ωμό ποστ παιχνίδι, όχι σε πνρ. Για να μη συζητήσω καν τις φάσεις που ερχόταν με φόρα ο Οθέλο κι έκανε πίσω βήματα.

      Για να το πω απλά. Μιας και αναφέρεις τον Ραντούλιτσα, θα προτιμούσε τον Γιάνναρο στην ομάδα σου από τον Σέρβο για κάποιο οποιοδήποτε λόγο; Εγώ στη θέση σου πάντως δε θα τον προτιμούσα ούτε από τον Κούζμιτς. Όχι γιατί είναι καλύτερος, προφανώς και η ποιότητα του Μπουρούση δε συγκρίνεται. Αλλά με τον Κούζμιτς έχεις κάποια ελπίδα ότι θα παίξεις ΣΩΣΤΟ μπάσκετ. Με τον Γιάνναρο δεν έχει καμία ελπίδα.

      υγ
      Πέρσι για παράδειγμα η Κάχα έριξε 20άρες σε ολυμπιακό και φενέρ, κέρδισε μέσα στην ΕΦΕΣ, από την οποία αποκλείστηκε στην ισοβαθμία. Γιατί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας όμως;

      Διαγραφή
    7. * Υπάρχει φυσικά και το ενδεχομένο να είναι μαλθακός ο Μπουρούσης και να είναι ακόμα πιο μαλθακός ο Ραντούλιτσα. Δεν κατάλαβα τη σύνδεσή τους.

      Διαγραφή
    8. Κατάλαβα. Καμένος από Μπουρούση Ολυμπιακός είσαι. Ξέρεις, υπήρχε και μια άλλη ψυχή εδώ στο blog που του είχε ‘’αδυναμία’’ αλλά ο μπαγάσας έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.

      Κάνε τον κόπο να βάλεις στην άκρη τα συναισθήματα που σου δημιουργεί η θητεία του Γιάννη στην ομάδα (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά πρέπει να είναι αρνητικά, άλλο ζήτημα δεν είναι της παρούσης) και προσπάθησε να δεις καθαρά πως συμπεριφέρεται στο παρκέ. Μην μου επικαλείσαι μεμονωμένες φάσεις του ματς στο ΣΕΦ. Κοίτα την γενική του εικόνα.
      Δεν προσπαθώ να σε πείσω ότι ο Μπουρούσης είναι ο τέλειος σέντερ. Ούτε φυσικά ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, πάντοτε ή ότι δεν έχει αδυναμίες. Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι το παιδί φέτος δείχνει πλήρως αλλαγμένος. Κυρίως, στο κομμάτι της προσέγγισης του παιχνιδιού και της διάθεσης να παίξει. Από ‘κει ξεκινούν τα πάντα για τον συγκεκριμένο. Δεν ξέρω αν του έχει βρει του κουμπί ο Περάσοβιτς ή φταίει ότι δεν έχει την πίεση της μεγάλης ομάδας ή ο ίδιος την είδε αλλιώς. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι ασχολείται μόνο με το παιχνίδι και παίζει μετά από καιρό με βάση τις δυνατότητές του. Και μάλιστα ως leader.

      Η άμυνα στο p’n’r’ που σου έγραψα είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Είναι γνωστό ότι δεν είναι super σ’ αυτό το κομμάτι. Έχει αδυναμίες όπως όλοι που έχουν τα κυβικά του. Παρόλα αυτά, σου λέω ότι προσπαθεί πραγματικά να ανταποκριθεί σ’ αυτή τη μορφή άμυνας και συχνά είναι αποτελεσματικός.
      Ότι κρατάει πολύ την μπάλα στην επίθεση είναι σωστό αλλά και δικαιολογημένο. Σε σετ παιχνίδι είναι η No 1 επιλογή της ομάδας. Με δεδομένο ότι η Λαμποράλ έχει δύο ημίτρελους pg, πέφτει πάνω στον Μπουρούση μεγάλο μέρος των αποφάσεων. Όχι φυσικά για να κάνει τον slasher (σπάνια). Αυτό στο έγραψα για να σου δείξω το ότι είναι τεχνικά σχεδόν άρτιος και ότι έχει το καθαρό μυαλό να διαβάσει την ανισορροπία του αντιπάλου σέντερ όταν το επιχειρεί.

      Τέλος, μην ξεχνάς ότι η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που παίζει ελεύθερο μπάσκετ. Είναι η ταυτότητα του club οπότε χωράει και μια αντισυμβατική επιθετική επιλογή ακόμη κι απ’ τον σέντερ της ομάδας.

      Το αν θα τον ήθελα στον ΠΑΟ αντί του ενός ή του άλλου είναι εντελώς άσχετο με την κουβέντα μας. Τον Ραντούλιτσα τον έφερα ως παράδειγμα για να αναλογιστείς τι θα διαβάζαμε αν την συμπεριφορά του Σέρβου στο παρκέ την είχε ο Μπουρούσης. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σε βοηθήσω, έτσι;

      Διαγραφή
    9. 77,
      τα συναισθήματα μου για τον Μπουρούση από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό είναι άριστα. Παίκτη που έδινε το 110% της ενέργειάς του και που έπαιζε όποτε χρειαζόταν και τραυματίας θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου. Κι ας μη μου αρέσει ο χαρακτήρας του.
      Οπότε όλα όσα λέω είναι για μπάσκετ κι όχι για συμπάθειες.
      Εξάλλου εσύ μιλάς για το παιδί που είναι αλλαγμένο. Εγώ προσωπικά τον βλέπω εξίσου σοβαρό από τότε που έφυγε από την Ελλάδα.

      Για να το πάρω ανάποδα λοιπόν, δε λέω ότι δεν είναι καλός παίκτης.Σπουδαίος είναι, με τεράστια καριέρα. Κι ακόμα και σήμερα είναι καλός, εννοείται.
      Αλλά σε καμία περίπτωση στους κορυφαίους.

      Η τεχνική του είναι πολύ καλή. Το σουτ το έχει. Ριμπάουντερ είναι. Στην πλάτη έχει εξελιχθεί απίστευτα. Γήπεδο βλέπει.
      Αλλά το παίζει λάθος το άθλημα ρε φίλε, πως να το κάνουμε. Χαλάει αμέτρητες επιθέσεις.
      Προφανώς έχουμε διαφορετική θεώρηση για τους παίκτες που κρατάνε πολύ την μπάλα ή για τους ψηλούς που πρώτα διερευνούν τις πιθανότητες να πάρουν σουτ από το τρίποντο, να κάνουν διείσδυση, κι μόνο όταν δεν τα καταφέρουν επαναφέρουν τη μπάλα στη ροή του παιχνιδιού.
      Για μένα αυτοί οι παίκτες είναι καταστροφή.

      Για άμυνα ούτε λόγος. Ο χρόνος δε γύρισε πίσω για κανέναν. Κι επειδή δε συζητάμε αν προσπαθεί, αλλά για το αν ήταν ο καλύτερος σέντερ της πρώτης φάσης, δε μου αρκεί ότι μερικές φορές ανταποκρίνεται.


      Θα είχε πάντως ένα ενδιαφέρουν να μου απαντήσεις αν τον προτιμάς από τον Κούζμιτς.

      Διαγραφή
    10. Κι εγώ δεν γουστάρω τους παίκτες που κάνουν ό,τι τους κατέβει. Κι ο Γιάνναρος υπήρξε τέτοιος ανά περιόδους.

      Αλλά, φίλε, τον αδικείς. Φέτος είναι εξαιρετικός. Για μένα, λοιπόν, για την regular season (έχει κι αυτό το σημασία του) αξίζει να είναι στην καλύτερη 5άδα. Μπορεί να με πεις υπερβολικό αλλά στην κουβέντα δεν μου έφερες ένα παράδειγμα κάποιου άλλου που σου φάνηκε καλύτερος.

      Την καριέρα που μπορούσε δεν την έκανε. Ο ίδιος (κυρίως αλλά όχι μόνο) αδίκησε τον εαυτό του.

      Τώρα για τον Κούζμιτς. Τι πάει να πει αν τον ήθελα αντί του Κούζμιτς; Όπως είναι τώρα το ρόστερ του ΠΑΟ; Δηλ. να τον ταιριάξω με τον Ραντούλιτσα; Η απάντηση είναι όχι. Αν, όμως, μου έδινες την επιλογή να πάρω τον Μπουρούση με τα μισά λεφτά του Ραντούλιτσα και τα υπόλοιπα να τα διαθέσω για να καλύψω άλλες τρύπες, σίγουρα θα το σκεφτόμουν.

      Ο παίκτης Μπουρούσης και το club ΠΑΟ έχουν και μια προϊστορία που δεν ξεπερνιέται εύκολα με τη νοοτροπία που επικρατεί εδώ. Πολλές εξωαγωνιστικές παράμετροι που κανονικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν. Επομένως, αυτή η κουβέντα είναι καθαρά θεωρητική.

      Εσύ, τώρα που χτύπησε ο Γιάνγκ θα τον έπαιρνες αντί του Τζέιμς;



      Διαγραφή
    11. Ο Αγιόν για πλάκα. Δεν συζητάμε καν τον Βέσελι. Ο Τόμιτς επίσης, γιατί όσο λάιτ και να είναι στην επίθεση λειτουργεί υπέρ της ομάδας του και όχι εις βάρος της. Δεν έχω δει τον Χέντριξ και ποτέ δε θα έβαζα παίκτη από την Τσεντεβίτα ή τον Ερυθρό στην κουβέντα εκτός αν είναι ο Μαριάνοβιτς. Ούτε από την Κάχα μάλλον. Στην ομάδα μου πάντως σίγουρα θα προτιμούσα στον Ντάνστον που έχει κάνει καλό ξεκίνημα.

      Η ερώτηση που σου έκανα δεν αφορούσε φυσικά τα παρελκόμενα αλλά τα καθαρά αθλητικά.
      Αν λοιπόν είχες αναλάβει την ομάδα και έχτιζες με 5άρι τον Γιάνναρο, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι θα την έριχνες στα βράχια. Όταν ψηφίζουμε για mvp και λοιπά δεν μετράμε το salary πάντως.
      Στην αντίπερα, αν αποδεχούμε ότι είναι καλύτερος του Σον Τζέιμς, θα συνεπάγεται ότι είναι καλός παίκτης ή ότι είναι καλύτερος ενός πολύ μέτριου (σήμερα) παίκτη.
      Επειδή δεν υπεκφεύγω πάντως, τον Τζέιμς προτιμώ, γιατί έχω την ελπίδα ότι μπορεί να λειτουργήσει σε ένα οργανωμένο πλαίσιο. Ο Μπουρούση (αγωνιστικά πάντα) θα ήταν μια βόμβα στα συστήματα, στη ροή και στις αποστάσεις. Ο Ολυμπιακός πάντως είναι ιδιαίτερη ομάδα και παίκτες σαν τον Μπουρούση δεν ταιριάζουν.

      Αυτά και νομίζω ότι σιγά σιγά το εξαντλούμε.

      Διαγραφή
  8. Κι εγω πιστευω οτι αδικειται τοσο ο Παναθηναικος οσο και η Μαλαγα, και θεωρω οτι η Χιμκι και η Λαμπραλ ειναι πολυ πανω απ οτι αξιζουν. Εδειξαν καλα στοιχεια και οι 2 αλλα ξεφουκωσαν. Η λαμποραλ εκανε 4 ηττες σε εναν αρκετα ευκολο ομιλο, ενω και η Χιμκι εκανε 5 ηττες παρα το εντυπωσιακο της ξεκινημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικα χωρις Αρογιο η Μπαρτσα στο Σεφ .. Καλες πιθανοτητες ο Ολυμπιακος για νικη σημερα .

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετά σημαντική απώλεια ο Αρόγιο αλλά υπάρχει διάφορα ποιότητας..Θα δούμε..Ας ελπισουμε να ξεκινησει με το δεξί το top 16 για τις ομάδες μας.

      Διαγραφή
    2. Μπα δεν παιζει και ο Αμπρινες φιλε που ειναι ο καλυτερος παικτης της πλεον , οποτε ευκολα ή δυσκολα θα το παρει ο Ολυμπιακος

      Droga

      Διαγραφή
  10. Διαφωνω για παναθηναικο..Δεν είναι με τίποτα στο 10..Ή αναντολου επίσης στο 6 είναι πολύ ψηλά..Κατά τα αλλά πάνω κάτω συμφωνω ίσως να άλλαζα ερυθρό με νταρουσαφακα..Ο Ολυμπιακός δικαιολογημένα στο 5 αν και μετά το τοπ 16 θα αποδειχτεί πως στην πραγματικότητα είναι αρκετά παρακάτω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα να επιβεβαιώνεσαι από την πρώτη κιόλας αγωνιστική για ολυμπιακό;

      Διαγραφή
    2. Μη βιαζεσαι..Έχει ψωμί ακόμα..

      Διαγραφή
  11. Ωραία τα power raknings... σε γενικές γραμμές με βρίσκουν σύμφωνο. Εντυπωσιακό είναι ότι στους 9 πρώτους οι 7 είναι στον όμιλο του Ολυμπιακού πράγμα που δείχνει τις αδυναμίες του συστήματος της Ευρωλήγκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ 7 ΣΤΟΥΣ 9 ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ JIM. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΡΟΥ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΝΕΙ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ. ΥΠΟΕΚΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    2. γιατι υποεκτιμα τον παο? εχεις την εντυπωση οτι μπορει να βγει αυτος ο μαραθωνιος με 8 παικτες ? ο οσφπ δεν ειναι χαζος που τρεχει και καλυπτει κενα.

      Διαγραφή
  12. Κανονική Περίοδος 2015-16

    Χρόνια πολλά σε όλη τη συμμορία του Hoopfellas!

    Πριν σχολιάσω κάποια πράγματα τόσο για το πρόγραμμα των δύο αιωνίων στο TOP-16 και τα τεκταινόμενα, θέλω να δώσω ένα δωράκι που αφορά την κανονική περίοδο της Euroleague 2015-16. Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον στατιστική ανάλυση των ομάδων.

    https://www.facebook.com/rootfedap/media_set?set=a.1663055350637948.1073741836.100008004970578&type=3&uploaded=1

    Οι στατιστικές αναλύσεις και αποτελέσματα που θα δείτε στον παραπάνω σύνδεσμο αφορούν την άμυνα (DEFENSE) των ομάδων, δηλαδή τις επιδόσεις στα επιμέρους στατιστικά που επέτρεψε η κάθε ομάδα στους αντιπάλους της. Είναι οι μέσοι όροι των αντίπαλων (opponents average per game) όπως παρατίθενται στον σύνδεσμο

    http://gigabasket.org/index.php?global=teams&type=opp_avg&round=Regular+Season&week=all&league=Euroleague&season=2015

    για τα οποία στατιστικά στοιχεία, θέλω να ευχαριστήσω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το gigabasket.org που τα είχε όλα συγκεντρωμένα σε έναν πίνακα, δεδομένου ότι ο επίσημος ιστοχώρος της Euroleague, ήδη από πρόπερσι, δεν τα παραθέτει συγκεντρωμένα, αλλά μεμονωμένα ανά στατιστική κατηγορία.

    Στα επόμενα σχόλιά μου θα αναλύσω τα αποτελέσματα (ή διευκρινήσω κάποια πράγματα) που παραθέτω στον προ-αναφερόμενο σύνδεσμο στο φατσοβιβλίο μου.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναμένουμε αναμμένοι!!!

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2015 - 6:39 μ.μ.

      Λυπάμαι, αλλά κάτι απρόοπτο (ευχάριστο) δεν με άφησε να ολοκληρώσω τα επόμενα σχόλιά μου, και μετά βίας πρόλαβα να "λάβω" θέση για τον αγώνα του ΟΣΦΠ. Θα προσπαθήσω αργότερα να αναρτήσω μερικές "οδηγίες χρήσεως" των αποτελεσμάτων και ότι άλλο μπορέσω, αλλιώς για τα υπόλοιπα δυστυχώς θα χρειαστεί λίγη υπομονή μέχρι αύριο.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  13. Τζιμ..

    1)Τον ΟΣΦΠ θα τον κατετασσα ψηλοτερα,για μενα εχει potential ακομα και για τον τιτλο...
    2)Εφες και Μπαρτσα δεν με πειθουν...
    3)Χιμκι,Μαλαγα,Καχα και Κουμπαν είναι αξιολογες αλλα όχι για μεχρι το τελος...
    4)Η Φενερ και η ΤΣΣΚΑ φανταζουν ως τα μεγαλα φαβορι,ενω η Ρεαλ δυσκολα θα επαναλαβει το περσινο κατορθωμα αν και εχει ποιοτητα
    5)Και τελος στον ΠΑΟ και την αποφαση για μη ενισχυση στον οποιο και θελω να σταθω και να μ πεις μια γνωμη παραπανω...
    Τα αμυντικα κενα δεν μπορουν να καλυφθουν εκ των εσω με την επιστροφη Μποχωριδη και μια βελτιωση της αμυντικης συμπεριφορας των Παπα-Βλαντο,που είναι φρέσκοι από θεμα αγωνιστικων λεπτων???Αυτά για την περιφερεια...
    Για την ρακετα σαφως και χρειαζεται ενας γρηγορος ψηλος,αλλα εγω θα προτεινα-και θελω να μ πεις αν συμφωνεις-περισοτερο small ball με Χαραλαμποπουλο στο ''4'',με ο,τι ρισκο κι αν αυτό περιεχει.Ετσι θα βρει χρονο κι ο ιδιος,ενω επιθετικα είναι οπλο και κοντα και μακρια απ το καλαθι ετσι κι αλλιως...Ευκαιρια να βελτιωθεί και στο αμυντικο κομματ,ποτε μαρκαροντας βαρυτερα κομια στο ποστ,και ποτε βγαινοντας ψηλα απέναντι σε περιφερειακούς...Πως θα το βλεπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Όπως πάει η χρονιά πολύ δύσκολο. Αν έμεναν υγιείς οι παίκτες του, Γιανγκ συμπεριλαμβανομένου, θα συμφωνούσα.
      2) Η ΕΦΕΣ πιστεύω θα μας εκπλήξεις ευχάριστα, για μπάρτσα συμφωνώ.
      3) Ακριβώς
      4) Φενέρ κυρίως
      5) Με Βλάντο, Μποχωρίδη, Παππά στην κατάσταση που είναι, και Χαραλαμπόπουλο στο 4, δεν βελτιώνεις καμιά άμυνα.

      Διαγραφή
  14. Πάνω από τον Πάο η Κούτσα; Συγνώμη Jim αλλά δείχνεις κάπως εμμονικός αυτή τη σεζόν με τη συνεχή υποβάθμιση του Παο κ την υπερτίμηση συγκεκριμένων ομάδων! Εικάζουμε λοιπόν πως η Εφές που δεινοπάθησε στον γελοίο όμιλό της είναι σαφώς πάνω από άλλους επειδή!!! δείχνει ανεβασμένη......ΟΚ.....ενώ ο ΠΑΟ μόνο!!! με προσθήκες θα είχε ελπίδες!!!!! Ελπίζω όλες οι κασσάνδρες να διαψευστούν κ να φανεί η διαφορά ποιότητας της ομάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεύτερη βγήκε η ΕΦΕΣ. Γιατί δεινοπάθησε;
      Ο ΠΑΟ το μόνο που κατάφερε να περάσει τη Ζαλγκίρις, τη χειρότερη ομάδα του top16.

      Διαγραφή
  15. Γνωριζουμε σε τι κατασταση ειναι ο Σπανουλής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η τελική κατάταξη στους 2 ομίλους θα είναι η εξής
    group E
    1. fenerbahce
    2. panathinaikos
    3. lokomotiv kuban
    4. efes pilsen
    5. malaga
    6. ερυθρός αστέρας
    7. νταρουσάφακα
    8. τσεντεβίτα

    υγ. φυσικά σε ανώνυμα σχόλια δεν πρόκειται να απαντήσω. άλλωστε οι ανώνυμοι κλασσικά εμφανίζονται και εξαφανίζονται σαν φαντομάδες,απλά αλλάζοντας ένα απλό ψευδώνυμο


    group F
    1. csska
    2. barca
    3. real madrid
    4. osfp
    5. kimhki
    6. laboral
    7. bamberg
    8. zalgiris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην απαντήσεις γιατί είμαι ανώνυμος.
      Κράτα το αυτό το πόστ,να μας το ξαναβάλεις
      όταν τελειώσει η φάση των 16.
      Αν και τότε συνεχίσεις τα πρασινοστηριχτρέικα,με διάφορες δικαιολογίες,τότε δεν θα υπάρχει σωτηρία πουθενά.
      Ούτε μία στο εκατομμύριο να καταλυθούν οι μπασκετικοί
      νόμοι και να περάσει αυτός ο Παναθηναικός 2ος και 3ος ακόμα στον όμιλο του.
      Με βία 4ος και άν.
      Δεν συζητάμε αν ήταν στον άλλο όμιλο τι θα συνέβαινε.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνούμε στα προγνωστικά, αλλά το σχόλιό σου αυτή τη φορά είναι μπασκετικό και καθόλου προκλητικό, όπως άλλες φορές. Έτσι μάλιστα, συζητάμε σοβαρά κι ας διαφωνούμε (γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει, η Εφές θα είναι πάνω από 4η, ενώ ο ΠΑΟ θα δεινοπαθήσει να περάσει, παρότι μπορεί να τους κερδίσει όλους εντός).

      Sir Charles

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα στοιχημάτιζα ότι η Μπάρτσα θα μείνει εκτός. Όχι απλά δε θα πάει για πλεονέκτημα.
      Οι άλλες 4 θέσεις για μένα είναι εντελώς ρευστές, και στο μόνο που υπολογίζω είναι στην απειρία της Χίμκι που λογικά σε κάποια στροφή θα της στοιχίσει.

      Στον άλλο όμιλο, η Φενέρ θα είναι έκπληξη μεγατόνων αν χάσει την πρώτη θέση. Θα στοιχημάτιζα την ΕΦΕΣ δεύτερη, ενώ η Λόκο πιστεύω θα λυγίσει κι αυτή από την απειρία αν και διαθέτει εξαιρετικό προπονητή. Για τον ΠΑΟ πιστεύω ότι έχασε ιστορική ευκαιρία, με δυο προσθήκες να διεκδικήσει φ4. Ακόμα και τώρα θα μείνει ζωντανός ακόμα και το πλεονέκτημα. Η Μάλαγα σε τόσο εύκολο όμιλο, αν δεν προκριθεί ούτε τώρα -χωρίς να είναι φαβορί- ας μην παραπονιέται που ο Ζόρντι την άφησε εκτός. Ο Αστέρας θα κάνει τη ζωή κόλαση σε όλους.

      Μια τελευταία παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι ότι ο ΠΑΟ υστερεί πάρα πολύ στη μάχη των πάγκων. Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς και Μπαρτζώκας είναι 3 από τους τελευταίους 5 τροπαιούχους. Προσθέστε και το Πλάθα που είναι πραγματικά καλός προπονητής. Ο δε Τζόρτζεβιτς έχει να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον γολγοθά του top16. Έχει καταπιεί πολλοί πιο έμπειρους προπονητές η συγκεκριμένη φάση. Η επιλογή του να μην πυκνώσει τις γραμμές του είναι κακό ξεκίνημα.

      Διαγραφή
    4. *πολύ πιο έμπειρους

      Διαγραφή
  17. Προσωπικές απόψεις...και προσωπικές προβλέψεις από την πιθανότερη, στη λιγότερο πιθανή για κατάταξη στον κάθε όμιλο!!!

    1)Fener - σχεδόν πλήρης!!!2 μειονοεκτήματα...λείπει το know-how...πολύ κοντή η περιφέρεια Πιθανή Θέση Ομίλου: 1-2
    2)CSKA- δεν την είχα μετρήσει σωστά στο πρώτο power ranking...πιο αδύναμη από πέρυσι αλλά με πιο διακριτούς ρόλους πια! ΠΘΟ: 1-2
    3)Efes- σχεδόν πλήρης και αυτή...2 προβλήματα σαν την fener...το know-how και ένα καλό κορμί στη ρακέτα ΠΘΟ: 2-1-3
    4)ΟΣΦΠ - η ομάδα-σύμβολο της αυταπάρνησης και των πολλών μυών!!!πέρα τι πιστεύει όλος ο ντουνιάς, το μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ο τραυματισμός του Young...ΠΘΟ: 2-3-4
    5)Barca - όλα καλά αλλά τα γηρατειά στην περιφέρεια όσο προχωράμε θα κοστίσουν! ΠΘΟ: 3-4-2
    6)Kuban - θα ήταν πιο ψηλά αν είχε λίγη περισσότερη εμπειρία...και κανα 2 ρολίστες ακόμα ΠΘΟ: 3-2-4
    7)ΠΑΟ - τα έχουμε χιλιοπεί!!!λείπουν πόδια... ΠΘΟ: 4-3-2
    8)Madrid - πολλά τα μείον...και αν προσθέσετε και του Γιουλ το μαντάτο πιθανολογώ πως δεν έχει σίγουρη την είσοδο στους 8 ΠΘΟ: 4-3-5
    9)Khimki - τεράστια διαφορά ποιότητας μεταξύ περιφέρειας και ρακέτας!!!προσθέστε και την "ελαφριά" φανέλα... ΠΘΟ: 5-4
    10)Unicaja - έχω την αίσθηση πως ξεφούσκωσε...και πως ίσως δεν είναι ούτε καν 5η στον όμιλο ΠΘΟ: 5-6-4
    11)Brose - ΠΘΟ: 6-7
    12)Laboral - ΠΘΟ: 7-8-6
    13)Crvena - ΠΘΟ: 5-6-7
    14)Zalgiris - ΠΘΟ:8-7
    15)Darussafaka - ΠθΟ: 7-8
    16)Cedevita - ΠΘΟ: 8-7

    Εύχομαι καλό top16...και πρόκριση και για τις δυο Ελληνικές Ομάδες...
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1)μπαρτσελονα 2)τσκκα 3)ρεαλ 4)κιμκι
    1)φενερ 2)παο 3)κουμπαν 4)ερυθρος αστερας

    Tomasevic15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ολοι στεναχωριόμαστε που βλέπουμε τον Παναθηναικό στην 10 θέση αλλα δηστυχώς αυτή ειναι η πραγματικότητα.........Στους φίλους που διαμαρτύρονται γιατί η κουμπάν εκεί.......γιατί η μπαρτσελώνα εκεί........έχω να τους πω να ξανακαθήσουν να δούν ξανά τον πρώτο γύρο ακόμα και αυτα που κερδίσαμε για να εμπεδώσουν γιατί βρισκόμαστε στο Νο 10.......μην πω ομάδες σαν την Μαλαγα και Ερυθρος Αστερας τις βλέπω πιο καλά δομημένες απο εμάς και οτι είναι κάτω απο εμας το βρίσκω μια ευγενική χορηγία του συντάκτη προς εμάς(να μην μας κακοκαρδίσει περισσότερο)
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωραιο αρθρο ως συνηθως αν κ διαφωνουμε με την καταταξη των ισπανικων ομαδων.Κατ'αρχας καλη επιτυχια στις ομαδες μας στα δυσκολα πρωτα ματς που δινουν.Μακαρι ο Σαλε να βλεπει κατι που δεν βλεπουμε εμεις στην αμυντικη λειτουργια της ομαδος κ να δικαιωθει. 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Παναθηναικός είναι 10ος και ο Ολζμπιακός 4ος. Μάλλον επειδή φέτος ο Παναθηανικός έιναι μόνος πρώτος και αήττητος ενώ ο Ολζμπιακός έχει χάσει απο τον Παναθηναικό και δεν έχασε απο την Κηφισιά λόγω διαιτησίας.. Μάλλον επίσησ ότι ο Πναθηναικός είναι στον τελικό κυπέλου ενώ ο Ολυμπιακός όχι αφου αποκλείστηκε μέσα στο Σεφ απο τον Παναθηναικό..Δηλαδή αν αντι του 2-0 που είναι μέχρι τώρα υπέρ του Παναθηναικόυ ήταν υπέρ του Ολυμπιακού τι θα έλεγε ο jim Ranking Ο Ολυμπιακός 1 με τόνο και ο Παναθηανικός 16; έλεος με την αντικειμενικότητα..Παρουσιάζεται ο Ολζμπιακός λές και έχει τους παιχταράδες του ΝΒΑ και έχει αθηναίου, Αγραβάνη , Παπαπέτρου κτλπ..ΈΛΕΟΣ...ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι κάνεις λάθος. Τα rankings βγαίνουν απο την Ευρωλίγκα και όχι απο το ελληνικό πρωταθλημα. Και για τον 9ο, 10ο, 11ο και 12ο παίχτη του Ολυμπιακού οι απαντήσεις δόθηκαν σήμερα στο γηπεδο.

      Pepe

      Διαγραφή
    2. Pepe αλλο η αξιολόγηση εδώ και αλλο το pir των ομάδων,αν δεν το ξερεις του ΠΑΟ ειναι ψηλότερο απο της ομάδας σου.Απο την Ευρωλίγκα φυσικά οχι απο το Ελληνικό πρωτάθλημα

      Διαγραφή
    3. Είσαι δικαιολογημένα αγανακτισμένος!!!

      Sir Charles

      Διαγραφή
    4. Βέβαια είμαι όταν βλέπω τον αιώνιο και ποιο πιστό πελάτη να έιναι στο Rating τόσο πάνω απο μένα..Respect στον αυτοκράτορα ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ

      Διαγραφή
    5. Καταρχήν μάθε ορθογραφία και μετά αγανακτείς με την ησυχία σου! Ποιος αυτοκράτορας, αυτός που τα τελευταία χρόνια δεν περνάει ούτε απ' έξω από τα f4;

      Sir Charles

      Διαγραφή
  22. Καλά έκανε και δεν πήρε παίκτη ο κόουτς Τζόρτζεβιτς.
    Δεν υπήρχαν καλύτεροι από Πάβλοβιτς,Κούζμιτς και
    τον Μποχωρίδη που έρχεται καλπάζοντας, στους ψηλούς
    και στους κοντούς,αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά (χιούμορ)
    Και για να μην επιμείνει ο Πρόεδρος,πάει να πεί πώς
    φέτος πάμε με ότι έχουμε και του χρόνου τα κτυπάμε όλα.
    Για μένα ο ΟΣΦΠ παίζει δυνατά για final4,γιατί δεν υπάρχει
    η ομάδα φόβητρο από τον άλλο όμιλο,είτε με πλεονέκτημα έδρας
    είτε όχι να τον πετάξει έξω,πλήν του Παναθηναικού,που δεν
    είναι απίθανο να διασταυρωθούν.
    Η ΤΣ.Σ.ΚΑ από κεί και πέρα,με τον δαιμόνιο Ιτούδη στον πάγκο
    δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη.
    Επαθε κι έμαθε ο Δημήτρης.
    Η Φενέρ έρχεται από πίσω,λόγω εμπειρίας Ζέλικο στην διοργάνωση.
    Ξέρει απ'έξω κι ανακατωτά τους πάντες ο Ομπράντοβιτς
    και μόνο του πρόβλημα,για το final4,θα είναι ο ΟΣΦΠ κι αυτό
    αν τον αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας,μιά και φαντάζει
    δύσκολο να μην είναι στους δύο πρώτους του ομίλου του.
    Αν ο Παναθηναικός συνεχίσει να έχει πρόβλημα εκτός έδρας,
    μακριά από το ανέβασμα του ΟΑΚΑ (που ακόμα κι έτσι μέσα
    στο ΟΑΚΑ είναι φοβερά δυσκολοκατάβλητος),τότε θα έχει πρόβλημα ακόμα και να περάσει στους 8.
    Κάτι παθαίνουν έξω οι πράσινοι,γι'αυτό και σε καυτές έδρες
    όπως είναι όλες του ομίλου μας με κορυφαία του Ερυθρού Αστέρα
    είναι δύσκολο να παίξουν οι μικροί,ώστε να δώσουν ανάσες και να ανοίξει το ροτέισον,πράγμα που κανένας δεν έχει σημειώσει,ενώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.
    Στην κόλαση τρέμουν τα πόδια μεγαλυτέρων παικτών,πόσο μάλλον
    των φερέλιπδων μικρών μας.
    Γι'αυτό λέγαμε για καλή και πλήρη ομάδα μπαρουτοκαπνισμένων
    να παίζουν τα παιδιά,με ασφάλεια και όχι με δύο πιέσεις,
    μιά της έδρας και μιά του βάρους που θα πάρουν στις πλάτες
    τους,παίζοντας στον εξάστερο.
    Πρόβλεψεις δεν υπάρχουν,γιατί δεν ξέρουμε πόσοι και ποιοί
    θα είναι υγιείς και πώς παίζουν οι ομάδες ανάλογα τον αντίπαλο.
    Σίγουρα η άμυνα στα όρια του φάουλ θα δώσει παιχνίδια μια
    και η διαιτησία γενικότερα στην Ευρώπη,δεν είναι προιόν
    αξιοκρατίας,όπως στην Ελλάδα και ξέρω πολλά πάνω σε αυτό
    και είμαι σίγουρος πώς γι'αυτό πρόστεσε ο Σφαιρόπουλος
    τον αμυντικογενή Οντομ στην ομάδα του,να έχει πλήρη οπλοστάσιο αν παρελπίδα κάποιοι σφυρίξουν όπως πρέπει.
    Δύσκολο αλλά λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προπονητης ιτουδης δεν υπαρχει. τον κονιορτοποιησε περυσι ο ολυμπιακος.

      Διαγραφή
  23. Ο Β γύρος της Ευρωλίγκα είναι πολύ μεγάλος, πρακτικά είναι 4 μήνες.Καθίστε να δούμε τους τραυματισμούς ανά ομάδα (και το πότε θα συμβούν),αν θα δέσουν οι παίκτες που πηραν οι ομάδες, ποιες ομάδες θα ενισχυθούν στον β γύρο του τοπ16 και μετά βλέπουμε για προβλέψεις και σειρές.ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντωμεταξυ Shved και Rice εχουν παρει φωτια ... Φτου Φτου !!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λές να κρατάει κάβα ο Σάσα για του χρόνου ?
    Να φέρει ως αντικαταστάτη του Μήτσου τον Τεόντοσιτς
    να γκρεμιστεί το ΟΑΚΑ ?
    Και να έχει τους δύο μεγαλύτερους Ευρωπαίους Μr Ασίστ
    στην ομάδα ?
    Αν πάμε καλά στον Α'γυρο και η ομάδα έχει βλέψεις
    για Βερολίνο δεν το θεωρώ απίθανο να φέρει παικταρά
    ψηλό από την Κίνα κυρίως ο τρελός.

    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω να δίνει 2 εκ στον Καλάθη κι άλλα τόσα στον Τεόντοσιτς. Ειδικά αν επανέλθει και ο Παππάς.

      Sir Charles

      Διαγραφή
  26. Ο Ολυμπιακος εχει καραμπινατες αδυναμιες οπως και ο Παναθηναϊκος. Εχει χασει δυο φορες απο τον αιωνιο, ενω στις περισσοτερες κατηγοριες βρισκεται κατω απο τους πρασινους. Παραλληλα οι πρασινοι εχουν νικησει ενα απο τα φαβορι του τιτλου. Το ξερω οτι υπαρχει η αυρα των προηγουμενων χρονων που "σπρωχνει" τους ερυθρολευκους πανω απο τον Παναθηναϊκο στην λιστα, αλλα αμα το δουμε καθαρα αντικειμενικα ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ή ο ΠΑΟ πρεπει να ανεβει στην λιστα, ή ο Ολυμπιακος να πεσει.

    Για τα υπολοιπα πανω κατω συμφωνω με τον Jim.

    DIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τσσκα: ισως η μονη ομαδα με τις περισσοτερες πιθανοτητες αυτη τη στιγμη να παει φ4.φοβερη περιφερεια, ικανοποιητικη φροντ λαιν και επιστροφη φριλαντ που τοσο ειχε αναγκη.μεχρι στιγμης ο ντε κολο δεν εχει αντιπαλο στα γκαρντ στη διοργανωση.

    φενερ : εχει μεγαλη ποιοτητα επιθετικα αλλα δε δειχνει σημαδια μεγαλης ομαδας οπως θα πρεπε μετα απο 2,5 χρονια με το ζοτς στο τιμονι και με τα λεφτα που δαπανονται.φανταζει ως φαβορι αλλα πιστευω οτι σε πολεμο χαρακωματων δεν εχει φαντάρια να βγουν μπροστα να φανε τη σφαιρα....

    λοκομοτιβ: ωραιο συνολακι με ντιλεινι να παιρνει τη μπαλα και να κανει τα δικα του και με τη μεγαλη ελπιδα οτι ο ραντολφ θα δικαιολογησει το ταλεντο του στο τοπ16.απο κοντα και οι κλαβερ-ντριπερ που κανουν σπουδαια χρονιά.φαβορι για τους 8 και βλεπουμε μετά αν θα χουν συνεχεια...

    κιμκι: πολυ ταλεντο μαζεμενο αλλα στην πρωτη φαση επαθαν λαστιχο.θα κανουν ζημιες στο τοπ16, αυτο ειναι σιγουρο, αλλα τους λειπει η σταθεροτητα και ο αερας της μεγαλης ομαδας που αν θελει οπωσδηποτε ενα αποτελεσμα πηγαινει και το παιρνει.

    μπαρτσα: ο τραυματισμος του αρογιο μονο ως κατι το θετικο μπορει να εκλειφθει!!!με τη ρεαλ ο ριμπας βγηκε μπροστα και ηταν καλος!!ας ελπισουμε να μονιμοποιηθει ο ριμπας στην πενταδα μαζι με το σατορ και τοτε, και μονο τοτε κατ εμε, η μπαρτσα θα χει ελπιδες για κατι καλο στη διοργανωση.η τριαδα σατορ-ριμπας-αμπρινες μπορει να γινει πυρηνοκινητη αλλα τραβαει χειροφρενο ο πασκουαλ βαζοντας τα παππουδια...

    ρεαλ: μπορει να λετε για το σλοτερ που της λειπει αλλα για μενα λειπει ο καλος και υγιης νοθιονι στη φετινη ρεαλ.στο δικο μου φτωχο μυαλο δεν υπαρχει παικτης σλοτερ αλλα εχω σε τρομερη εκτιμηση το μεγαλο αργεντινο, ο οποιος φετος ειναι ψιλοαφαντος.αν ανεβει αυτος και ο γιονας και πιασει λιγο παγκο ο τειλορ,ο οποιος ειναι μεν καλος παικτης αλλα που δεν εχει βρει ρυθμο, τοτε η ρεαλ θα ξαναπαρει μπροστα.

    οσφπ: με καλο σπανουλη η ομαδα μπορει να παει φ4.τοσο απλα!!!η αμυνα ειναι δεδομενη, το παθος και η ψυχολογια ειναι επισης σταθερές στον οσφπ και ολα θα παιχτουν απο την κατασταση του σπαν.

    παο: λειπει το παθος απο αρκετους παικτες και αυτο με διαολιζει.βλαντο, παβλοβιτς, κουζμιτς, ραντουλιτσα παιζουν σα μη συμβαινει τιποτα....η αμυνα μπαζει και αυτο γιατι σε μεγαλο βαθμο δεν εχει δουλευτει.το να μιλαμε για το τι κενα εχει ο παο δεν εχει νοημα πλεον και οπως λεει και ο κοουτς, οποιανου δεν του αρεσει εκει ειναι η πορτα...
    ο παο εχει δυνατοτητες και οποιος τον ξεγραφει κανει λαθος.μεγαλο πλεονεκτημα το γεγονος οτι προκειται για αρκετα μπασκετικη ομαδα με παικτες με δημιουργια απο ολες τις θεσεις.

    μαλαγα: θα κυνηγησει την 8αδα, εχει την ποιοτητα αλλωστε.καλο ροστερ, καλος προπονητης αλλα υπαρχει και ενα ταβανι.αλλωστε, αργα ή γρηγορα θα ριξουν το βαρος στην acb, οπου εκει μαζι με τη βαλενθια εχουν αρκετες πιθανοτητες να ριξουν μπαρτσα-ρεαλ απο τους τελικους.

    εφες: μοστρα και τιποτα αλλο!!!δεν μου εχει δειξει τιποτα η τουρκικη ομαδα περα απο ενα πλουσιο ροστερ.της λειπει ο κρστιτς σε τραγικο βαθμο μιας και τα ταγαρια στο 5 θελουν σπανουλη για να τσουλησουν....

    καχα: εχω ξαναπει οτι ο κερεχετα με το μπατζετ που εχει καθε χρονο καταφερνει να φτιαχνει αρκετα ποιοτικα ροστερ.φετος μαλιστα το πραγμα εχει παει καλυτερα απο οτι ισως υπολογιζαν.στην εδρα τους λογικα θα κλαψουν μανουλες αλλα εκτός θα κλαψουν αυτοι....

    μπαμπεργκ: καλη ομαδα αλλα δεν εχει τυχη σε αυτο τον ομιλο.στον αλλο ομιλο ισως θα μπορουσε να παλεψει για 8αδα.τις ζημιες της θα τις κανει παντως αλλα μεχρι εκει...

    το σιγουρο ειναι οτι καμια ομαδα μεχρι τωρα δεν εχει ξεχωρισει για τα καλα....ποσο μαλλον να αφησει καποιος να εννοειθει οτι υπαρχει ομαδα φοβητρο!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Jim νομίζω το πλασάρισμα του ΠΑΟ στη 10η θέση είναι πιο πολύ από πείσμα, αφού δεν έκανε μια μεταγραφή που όλοι βλέπουμε πως θέλει! Θα έπρεπε να είναι στο 7-8, καθώς είναι η μακράν πιο έμπειρη ομάδα του ομίλου ενώ μπορεί να περάσει playoff μόνο με το ΟΑΚΑ. Βέβαια αν περάσει έτσι θα είναι στην 4η θέση και... αντίο... Επίσης, πρώτη φορά στην μετά obradovic εποχή που δεν έχει κανένα παιχνίδι του τοπ16 χαμένο από χέρι. Νομίζω γίνεται υπερβολική κριτική στην ομάδα που ναι μεν έχει χτυπητές αδυναμίες, αλλά και κάποια top class στοιχεία που όλοι μας σπανίως αναφερόμαστε. Γενικότερα έχουμε μια αλλόκοτη ομάδα που υπό ΚΣ μόνο καλύτερα μπορεί να παίξει. Τέλος, η κριτική και ο ρόλος του outsider μας κάνει καλό.
    Ο Ολυμπιακός, χωρίς να θέλω να τον υποτιμήσω (η μαχητικότητά του είναι εντυπωσιακή) θα έπρεπε να βρίσκεται κάτω από την Κούμπαν και ίσια με την Ρεάλ, που μπορεί να πάει σβηστή στην 8δα. Έχει κάψει πνευματική ενέργεια στην πρώτη φάση που λογικά θα του βγει σύντομα (ήδη στο Ελληνικό πρωτάθλημα φάνηκε). Η ομάδα παίζει στο κόκκινο λόγω τραυματισμών και μαχητικότητας από πολύ νωρίς ενώ έχει μπροστά της ένα γολγοθά. Ο όμιλος του είναι πολύ δύσκολος, με τουλάχιστον 6 παιχνίδια επιπέδου f4 (CSSKA, Real, Barca πάντα παίζουν σούπερ σε αυτήν τη φάση), δύσκολα ταξίδια (ακόμα και της Ζαλγκίρις με τις ...βουβουζέλες), δύσκολες έδρες, το ντέρμπι με εμάς ανάμεσα. Τραυματισμοί τύπου Σπανούλη-Λοτζέσκι (1 μήνα εκτός) δύσκολο να μην επηρεάσουν την αγωνιστική του εικόνα. Θεωρώ απίθανο να μην περάσει, αλλά ο δρόμος του για την κορυφή είναι πολύ πολύ δύσκολος.
    Τέλος για πολλές ομάδες που τις έχεις πλασάρει ψηλά, έχει αποδειχτεί ότι δεν έχουν το ειδικό βάρος

    ypofenomenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν λεμε οτι ο ΠΑΟ ειναι μακραν πιο εμπειρη ομαδα του ομιλου, τι εννοουμε ακριβως?
      Ο προπονητης του παιζει πρωτη φορα τοπ 16, ενω μονο ΔΔ και Καλαθης εχουνε παιξει σε φαιναλ4.

      Ευσεβεις ποθοι.

      Παιδια χαμηλωστε τον πηχυ γιατι θα εχετε στενοχωριες, μικρομεσαια ομαδα με προοπτικες ητανε ο ΠΑΟ, τις οποιες προοπτικες δε θα πραγματωσει διοτι δεν εκανε τη μια αυτονοητη προσθηκη.

      Διαγραφή
    2. Μικρομεσαια ομαδα ο ΠΑΟ; Ο,τι πεις!

      Διαγραφή
    3. ο παο θα ηταν πιο ψηλα αν ο τζορτζεβιτς ηξερε να χρησιμοποιησει και τους 12 παικτες και σε παραπανω απο μια θεσεις. απο την στιγμη που δεν ξερει να το κανει τελειωνει το πανηγυρι.

      Διαγραφή
  29. Πάμε δυνατά μωρή Μπάρτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περαστικά ρε φίλε! Δεν πειράζει όμως, την επόμενη αγωνιστική ξέρεις εσύ. Πάμε γερά μωρή Κούτσα κ.ο.κ. μέχρι να δικαιωθείς!

      Sir Charles

      Διαγραφή
  30. Ksekina to TOP16 me ton PAO na min exei kanei kamia metagrafi. Kalinixta kai kali tixi.

    Kind regards,

    Tom Delone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ένα πράγμα μου έχει κάνει εντύπωση στο πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού. Πως παίζει ο Μιλουτίνοφ τον Τόμιτς.

    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αναμενομενα η Μπαρτσα δεν μπορει να ακολουθησει χωρις 2 βασικους παικτες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai o eftapsixos 3! logeski odom kai giang gia na min forget.....!!

      Διαγραφή
    2. Μονο ο Λοτζεσκι ηταν η απουσια του Ολυμπιακου. Ο Γιανγκ εχει αντικατασταθει και δε θεωρειται πλεον απουσια και ο Οντομ ποτε προλαβε να παιξει, για να θεωρηθει και απουσια;

      Διαγραφή
    3. Οι δυο βασικοί ποιοι είναι;

      Διαγραφή
  33. Ποιος ήταν ρε που έλεγε εδώ μέσα πως κάθε φορά η Μπαρτσελόνα μαζεύει τόσους παίκτες και στα δύσκολα ψάχνει τον Ναβάρρο, ο vecchio ή ο stonerook? ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ, η ομάδα των Καταλανών έχει πρόβλημα χαρακτήρα. ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "ΣΜ" το έλεγε και απ' ότι φαίνεται δεν είχε κι άδικο.

      Διαγραφή
    2. Ισχύει σε μεγάλο βαθμό αλλά είναι και το ότι βρίσκεται σε τραγική μέρα ή μπάρτσα συν το γεγονός ότι ο ΟΣΦΠ παίζει πολύ καλά..Τι ποσοστό είναι αυτό στις βολές και στα τρίποντα δεν έχει καλά ποσοστά ενώ έβγαλε πολλά ελεύθερα σουτ..Είχε και ντέρμπι πριν 2 μέρες..Λείπει και ο Αρόγιο,ανέτοιμος ο αμπρινες.
      Είναι πολλοί οι παράμετροι..

      Διαγραφή
    3. an ta evaze ola diladi ti..? eixe rithmo enw o osfp den eixe e..??!!

      Διαγραφή
  34. Η ΜΠαρτσελονα σέρνεται μια χαρα έκατσε το ντέρμπι με την Ρεάλ στον Ολυμπιακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Βλέποντας την Μπαρτσελόνα τώρα και την ΤΣΣΚΑ νωρίτερα, η 3η κι η 1η θέση τους στη λίστα κάνουν τον 10ο στην ίδια λίστα Παναθηναϊκό να ονειρεύεται Βερολίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή θεωρείς οτι ο Παναθηναικός θα τα καταφερνε καλύτερα σήμερα απ'ότι η μπαρτσελώνα...
      Πολύ αισιοδοξία

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα απ' την Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός; Πού, στο ΣΕΦ; Όπου έχει την τελευταία 10ετία περισσότερες νίκες από ό,τι ήττες; Όπου έχει ήδη νικήσει φέτος; Φαντάζομαι να αστειεύεσαι...

      Διαγραφή
    3. Σιγουρα, σε οτι κατασταση και να ειναι ο Παο, τα παιχνιδια με τον ΟΣΦΠ εχουν ειδικο βαρος.
      thebgt

      Διαγραφή
    4. Ειναι βεβαιο οτι θα τα καταφερνε καλυτερα. Μπορει και να τον κερδιζε. Αυτο ομως δεν αλλαζει κατι. Ο ΠΑΟ δεν ειναι καλυτερος απο την Μπαρτσελονα επειδη ματσαρει καλυτερα τον ΟΣΦΠ. Ουτε καλυτερος απο τον ΟΣΦΠ επειδη πιθανοτατα μπορει να τον κερδιζει ευκολοτερα απο οποιονδηποτε αλλον. Καλυτερη ομαδα ειναι εκεινη που στο τελος του top16 εχει κερδισει περισσοτερα παιχνιδια απο τους υπολοιπους. Και με αυτο το κριτηριο ο ΠΑΟ ειναι πιθανοτατα χειροτερος κι απο Μπαρτσελονα κι απο τον ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    5. Φαντάσου να είχαμε χαςει μεσα έξω τι θα έλεγες 10.56;;;;

      Διαγραφή
    6. Είναι προφανές πως απ' το πολύ λέγε - λέγε, κάποιοι έχουν μυθοποιήσει τα (δεδομένα) ελλείμματα σε πόδια κι έχουν απομυθοποιήσει τσάμπα και βερεσέ. Αν ο Τζόρτζεβιτς είχε φέρει για PG έναν 36χρονο για να τον βάλει δίπλα στον Διαμαντίδη (όπως έβαλε ο Πασκουάλ τον Αρόγιο δίπλα στον Ναβάρο) ή αν είχε χτίσει γραμμή φόργουορντ πιο σοφτ κι απ' το φυστικοβούτυρο (γιατί ξεφωνίζουμε δικαίως τον Παναθηναϊκό, αλλά η Μπάρτσα έχει Περπέρογλου, Αμπρίνες, Ντόλμαν, Βεζένκοφ χωρίς να διαθέτει καν Γκιστ), κάθε ανάρτηση του Τζιμ θα είχε 1.453 σχόλια - ξεφωνητά. Είναι επίσης προφανές πως αν στην εικόνα της στιγμής είναι τοπ ομάδα η ΤΣΣΚΑ (όπου Τεόντοσιτς και Ντε Κολό ανταγωνίζονται ποιος μπορεί να βάλει περισσότερα χωρίς να αλλάξει ούτε πάσα με συμπαίκτη, αλλά και γιατί δεν υπάρχει μισός ψηλός να ποστάρει), τότε μάλλον κάποιοι την αυστηρότητά τους την εξαντλούν στον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
    7. 11.08 ξερεις απο τωρα τι θα γίνει σε 4-5 μήνες;;;έλα ρε σοβαρά παίξε λοιπόν στοίχημα ΕΣΥ θα πλουτίσεις.

      Διαγραφή
  36. Αυτά παθαίνεις οταν εχεις pg χωρίς ντριπλα και σούτ. Λέμε για τη στελέχωση του ΠΑΟ και δεν κοιτάμε εκείνη της Μπαρτσελόνα με 3πλασιο μπάτζετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δε ξερω αν η Μπαρτσελονα ειναι κακη (δε βλεπω το ματς), αλλα να τα λεμε, ο ΟΣΦΠ μια χαρα φαινεται να τα πηγαινει και σε αυτη τη φαση και να συνεχιζει νικηφορα.
    Ειναι πολυ νωρις βεβαια ακομη.

    thebgt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Είμαι τρομερά εκνευρισμένος με το 4ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ δεκάλεπτο που κάναμε! Αρκεί να δει κανείς τα τελευταία 20" του αγώνα, για να διαπιστώσει πώς έπαιζε η Μπάρτσα για να μειώσει τη διαφορά, γιατί ΓΝΩΡΙΖΕ ότι σε ΤΕΤΟΙΟ όμιλο οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ θα παίξουν ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ρόλο. Ο ΟΣΦΠ στο 4ο δεκάλεπτο έπαιζε λες και ήταν αγώνας των play-off!

    Ελπίζω να μην ξαναδώ τέτοια εμφάνιση σε άλλο αγώνα, γιατί η τηλεόρασή μου προβλέπω να βγάζει φτερά και να πετάει από κανένα παράθυρο...

    Αν κάποιοι παίκτες είναι κουρασμένοι από την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ προσπάθεια και ΕΜΦΑΝΙΣΗ των πρώτων 30 λεπτών, ας παίξουν οι υπόλοιποι. Γι' αυτόν τον λόγο έχουμε ΔΩΔΕΚA ΙΚΑΝΟΥΣ παίκτες στο ρόστερ!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξη και συ τεκνον Βρουτε?
      σε μια καλη βραδυα για την ομαδα σου βρηκες κατι να γκρινιαξεις?
      Μια χαρα τα παει βρε ο ΟΣΦΠ, παραπανω κι απο μια χαρα.
      Προσεξε μην γινεις Αλεξο-πληκτος!! :D

      thebgt

      Διαγραφή
    2. Προς thebgt

      Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

      Αν μια ομάδα θέλει να στοχεύει σε final-four και κατακτήσεις τίτλων, πρέπει να προσέχει ΚΑΘΕ λεπτομέρεια που μπορεί να αποδειχθεί εμπόδιο για τους στόχους της.

      Ειδικά ο ΟΣΦΠ, που φέτος έχει δουλέψει πάρα πολύ ακόμα και στις φάσεις των ελάχιστων δευτερολέπτων στο τέλος δεκαλέπτων και αγώνων, ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε τέτοια θέματα και να βελτιώνεται συνεχώς.

      Εν τέλει, αν δεν επισημάνουν τις ενδεχόμενες αδυναμίες της ομάδας οι φίλοι της, ποιός θα το κάνει; Οι εχθροί ή οι αντίπαλοι της;

      Αλέξης

      ΥΓ. Ο Ζοτς μπροστά μου είναι... ερασιτέχνης στην τελειομανία...

      Διαγραφή
    3. Αν και ΠΑΟ, αν ημουν ΟΣΦΠ δε θα με ανησυχουσαν τοσο οι λεπτομερειες, αλλα πιο πολυ οτι η ομαδα παει τρενο και μαλιστα με χαρακτηριστικη ευκολια.
      Δηλαδη αν τα κανει απο τωρα ολα τελεια? ειναι δυνατον?
      The Bgt

      Διαγραφή
    4. Προς The Bgt

      Δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ τρένο. Ακόμα και η υπερσιβηρική ταχεία (όπως την βλέπουν κάποιοι) της CSKA έκανε χθες στάση...

      Το εξαιρετικό από το τέλειο απέχουν όσο το μέτριο από το καλό...

      Αλέξης

      ΥΓ. Κανείς δεν ρώτησε χθες τον Satoransky αν το... γεύμα που έφαγε στο τελευταίο επιτυχημένο τρίποντο (και γενικότερα πόντο) της Barca στο παιχνίδι, ήταν καλό. Τόσο ελεύθερος ήταν. Αν αυτό είναι λεπτομέρεια...

      Διαγραφή
  39. Μπραβο στον Ολυμπιακό,μπήκε μέσα δυνατά ,τους χάλασε το μυαλό και όλα τα άλλα ηρθαν σαν φυσιολογική κατάληξη........μόνο και μόνο απο τα ποσοστα στις βολές και τα 5 άστοχα τρίποντα που βαρέσανε στον αιφνιδιασμο καταλαβαίνουμε το πνευματικό επίπεδο που βρισκόντουσαν στην μπαρτσελόνα....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Στο χέρι του Παναθηναικού ήταν η πρόκριση
    στους 8 με πλεονέκτημα έδρας.
    Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στους 8
    πάλι με πλεονέκτημα έδρας.
    Η διαφορά του ήταν και του ειναι,βρίσκεται αποκλειστικά
    στο ενδιαφέρον των διοικήσεων των δύο ομάδων,για την επιτυχία.
    Ποιά διοίκηση το παλεύει με κάθε τρόπο ????????
    Και βέβαια ο Σάσα δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να κάνει
    προσθήκη,όταν σχεδόν τρείς από τις τέσσερις του
    προσθήκες δεν έχουν πιάσει από σχεδόν καθόλου,μέχρι καθόλου.
    Η διοίκηση που υποτήθεται πώς ξέρει έπρεπε να επιμείνει σε προσθήκες και να είναι δίπλα σε ένα νέο προπονητή για τα δεδομένα της ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λ-υ-π-η-σ-ο-υ μ-α-ς....

      Διαγραφή
    2. Σε προδιδουν τα ορθογραφικα λαθη. Αυτα ειναι η σταθερη υπογραφη σου.

      Διαγραφή
    3. Βάλε κανένα τόνο ρε Μπαμπινιώτη κι ύστερα μιλάς για ορθογραφικά λάθη.
      Αχαχούχα.
      Υπάρχουν κι ασταθεις υπογραφές κύριε καθηγητα???
      Αχαχαχσχαχαχαχα.

      Διαγραφή
  41. defence gia seminario kyrioi..!
    normaly oloi sto sef prepei na xeirokrotoun kai na sikwnoun karteles
    me en D kefalaio.
    einai aplo.. an mporeis vale mou kalathi!
    epithetika o osfp exei polla themata na lysei akoma..
    elpizw ston odom.. thewrw oti mporei na einai o vales..
    alla kai ston papa o opoios vazei tis vaseis gia na ginei ena apo ta kalitera strech-4 sto europa.
    kali tixi ston pao ayrio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σφαιροπουλος, πεδουλακης και αλλοι φτιαχνουν μια σχολη αμυνας με τοσο ξυλο που δεν ειχαν ονειρευτει ουτε οι μαλκοβιτς-ιωαννιδης των 90ς

      Διαγραφή
  42. Το σημερινό ματς ήταν παλούκι για τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους. Το ότι το καθάρισε εύκολα και πειστικά είναι μεγάλο επίτευγμα. Μπράβο τους. Εγκλώβισαν κυριολεκτικά την Μπάρτσα επιθετικά στερώντας της σχεδόν όλους τους πιθανούς τρόπους να πάει στο καλάθι. Και ειδικά στο μισό γήπεδο, οι μπλαουγκράνα έχουν πολλούς.
    Ο όμιλος έχει μακρύ δρόμο και η νίκη της Χίμκι δεν μου φαίνεται βολική για τον ΟΣΦΠ. Για να δούμε ποιος θα βγει αλώβητος απ’ τους συνεχόμενους σκυλοκαβγάδες κάθε εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 77.
      ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ, ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ (ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΘΛΙΑ) ΟΣΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΑ, ΟΠΟΥ Η ΡΕΑΛ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΜΥΝΑ.
      ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΙΜΚΙ-ΤΣΣΚΑ, ΜΕΤΡΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ 6 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ, Η ΧΙΜΚΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ) ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ. ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΜΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑΚΙΑ.
      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΣ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ...
      ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΦΕΝΕΡ.
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω στα Σοστακόβιτς σχόλιά σου, οτι ο Σφαιροπουλος συνεχίζει την πολύ καλη δουλειά του Μπαρτζώκα στο ψυχολογικό κομμάτι και την προετοιμασία του παιχνιδιού: σήμερα έπαιξαν πολύ καλά και οι 12 και ο καθένας βοήθησε στον τομέα του. Δεν υπήρξε κάποιος που υστέρησε σε άμυνα ή επίθεση. Και δείχνει να βρίσκει ρυθμό και πατήματα ο Στρομπερυ. Ο όμιλος πάντως ειναι πολύ δύσκολος και ακόμα και οι 2 πρώτοι θα κάνουν αρκετές ήττες.

      Pepe

      Διαγραφή
  43. Μπραβο στον ολυμπιακο που για μια ακομα φορα ξεβρακωσε την πιο φλωρικη ομαδα απο τοτε που ιδρυθηκε το αθλημα........και παμε στο ζουμι,την προηγουμενη φορα με κραξατε αλλα δεν γινεται θα το ξαναπω ....μονο εγω βλεπω οτι αυτος ο παικτης που οι σουπερ αντικειμενικοι δημοσιογραφοι εχουν βαφτισει πληρεστερο σεντερ στην ευρωπη απλα κοροιδευει τον κοσμο;δηλαδη για πειτε μου τι καλυτερο εχει απο τον ραντουλιτσα που χει φαει κραξιμο εδω μεσα;ρε πατε καλα;ο τομιτς καλυτερος σεντερ στην ευρωπη;το μοναδικο σεντερ που οποιος σουλατσαρει μες στη ρακετα απλα τον κοιταει να σκοραρει;ο σπανουλης στα 33 του που τα δυο τελευταια χρονια δεν παταει ρακετα σημερα εκανε βολτες ...........συμφωνω με τζιμ στη σειρα που εβγαλε,δυσκολο με φενερ αυριο αν και στοιχηματιζω οτι ο παναθηναικος με εφες και φενερ θα μοιραστουν τις νικες,οπως φυσικα και οι τουρκοι μεταξυ τους.....κατα τα αλλα απο το οακα δεν περναει κανενας απο τους υπολοιπους.....οποτε μαλλον για τριτο τον κοβω τον παναθηναικο ο οποιος θα παρακαλαει να βρει απεναντι του τον ολυμπιακο.......συμφωνω με 77 ασχημο αποτελεσμα ο ασος της χιμκι,αυτος ο ομιλος θα γινει μπαχαλο(την ρεαλ μη την ξεγραφετε,αν και δεν τη πιστευω για φαιναλ φορ)............stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνέχισε να γράφεις. Είσαι όαση ποιότητας.

      Officee

      Διαγραφή
    2. Σύντομη ερώτηση γιατι το'χουμε εξαντλήσει και δε λέει να το ξαναπιάσουμε. Ωραία, ο Tomic είναι αυτό που λες, συμφωνούμε (έστω). Τι είδους παίκτες έχει για αλλαγή και, κυρίως, τι είδους παίκτες ΔΕΝ βρίσκονται στο παρκέ στη θέση 4 (και) φέτος και γι'αυτό γίνεται το party που σωστά λες πως γίνεται στη ρακέτα;

      Διαγραφή
    3. Φίλε Στόουν είσαι κομματάκι απόλυτος αλλά δεν το παρεξηγώ. Όλοι είμαστε σε κάποια πράματα. Ναι ο Τόμιτς είναι για πλάκα ο καλύτερος σέντερ της Ευρωλίγκας, κορυφαίο στάτους εδώ και πολλά χρόνια, αυτοματοποιημένες κινήσεις, " φωτογράφος" του γηπέδου μετά το short roll μιλάμε για το μόνο παίχτη που δίνει για πλάκα 3-4 ασίστ πέρα από το πόσο καλά τελειώνει τις φάσεις. Μια χαρά αλλαγές είναι ο Σάμουελς, ο Λαουάλ. Απλά ο ΟΣΦΠ επιλέγει να του χαλάσει τη δημιουργία με πολλή προσοχή στα κοψίματα που γίνονται στη baseline αλλά και τα κοψίματα πίσω από σκρην στο τρίποντο. Είναι χειρότερος από τον Μίρο στα τελειώματα πάνω σε επαφή, αλλά ρε διάολε μπορεί να παίξει και 15' συνεχόμενης άμυνας... Ο Μιρο διάλεξε στην καριέρα του το ρόλο του executive finisher παρά την πληρότητα σε τεχνική και πλαστικότητα που χαρακτηρίζει τον όντως εύθραυστο ψυχολογικά Τόμιτς.
      Επιτέλους μια κουβέντα που δεν περιέχει τις φράσεις "Jim...opliktos, τα παίρνεις, μεταγραφή ΠΑΟ, γυρνάει ο Μποχωρίδης"

      μπακαλοGM

      Διαγραφή
    4. Παιζει 15' συνεχους αμυνας ο Τομιτς; Σιγουρα;

      Διαγραφή
    5. η πιο φλωρικη μαζι με τσσκα...

      Διαγραφή
    6. Δεν ξερω ρε φιλε αλλα οταν παιζει αυτος μεσα και εχει η αντιπαλη ομαδα καλο διεισδυτικο γκαρντ και βρει διαδρομο για ρακετα ο τομιτς απλα δεν υφισταται.....λες και δεν θελει να πεσει πανω στον παικτη γιατι θα χτυπησει και θα ματωσει........γι αυτο αλλωστε κανεις απο την αμερικη δεν τον κοιταζει........ισως ειναι βλακεια αυτο που θα πω αλλα το καλο συγκεντρωμενο εικοσαλεπτο του ραντουλιτσα μπορει να κανει σκονη οποιοδηποτε αντιπαλο σεντερ στην ευρωπη.........και γενικα συμφωνω με τις παραπανω αποψεις καποιων φιλων οτι ειναι πολυ μα παρα πολυ γερασμενη η περιφερεια της μπαρτσελονα........stonerook

      Διαγραφή
    7. Ισχύει για τον Ραντούλιτσα αυτό που λες. Το κακό είναι ότι μόνο και που το σκέφτεται "θα μπω να τους ξεφτιλίσω" βαριέται και πάει αυτόματα στο "δε βαριέσαι".
      Όπως σωστά είπε ο Τζίμ, φυγόπονος.

      Officer

      Διαγραφή
  44. Ο Ολυμπιακός έχει απίστευτη αθλητικοτητα κ αμυνα αλλά μικρά θέματα στην επίθεση. Σπανουλης κ Πριντεζης όμως θα τραβήξουν στα δύσκολα.

    Ο Παναθηναϊκός έχει μικρά θέματα σε επίθεση κ αμυνα αλλά δεν χει αθλητικοτητα κ είναι δύσκολο να έχει διάρκεια λόγω της λάθος στελέχωσης. Βέβαια ο Σαλε μπορεί να μας διαψεύσει κ αντί να κάνει το λάθος Ιβάνοβιτς να καταφέρει να μεγαλώσει το ροτεισονκ να διαχειριστεί αλλά κ να εμπνεύσει τους παίκτες καλύτερα. Αλλιώς θα φτάσει η ομάδα εκεί που αντέχει ο Καλαθης, ο Γκιστ κ ο ΔΔ

    ΓΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι στιγμής δε φαίνεται να εμπνέει κανέναν εκτός των δυόμιση που ανέφερες...

      Διαγραφή
  45. O PAO 8a diapseusei tous pantes kai 8a paei sto final-4 me 5 ksenous paixtes mono.

    Tote na dw ti dikaiologies 8a broun oi diaforoi 'eidhmones'.
    '

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o PAO θα διαψεύσει τους πάντες και θα πάρει την κούπα με 3 ξένους μόνο.Θα διώξει και 2.

      Και μετά ελάτε ειδήμονες...

      Όποιος ξέρει μπάσκετ καταλαβαίνει.

      Και τώρα η κλασσική ερώτηση του μπλόγκ:
      "Τζίμ,τι βλέπεις για μεταγραφή στον παο:"

      Διαγραφή
    2. Διορθώνω.
      Ο ΠΑΟ θα πάρει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ χωρίς κανένα ξένο.

      Διαγραφή
    3. επισης θα κατεβει μουντομπασκετ χωρις ελληνες και χωρις ξενους και θα το σηκωσει

      Διαγραφή
    4. ανοητοι ορθως ο σαλε δεν θελει μεταγραφη διοτι θα αναγκαστει να μην βαζει τοσο πολυ χαραλαμποπουλο παπαγιαννη.χαχαχαχα

      Διαγραφή
  46. Ο ΟΣΦΠ θα πάρει τη κούπα φέτος, τουλάχιστον τελικό.Εντωμεταξύ για τους παίχτες τυ στοιχήματος, τα preview του Τζιμ στο blog.stoiximan είναι θησαυρός. Xθες προέβλεψε μέχρι και το ότι οι μόνοι που θα σκοράρουν από τους Καταλανούς είναι οι Τόμιτς Σατορανσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σήμερα είναι η μέρα του σοβαρού και στοιχειωδως δομημενου Ολυμπιακού.
    Που έπνιξε την Μπαρτσα στο ΣΕΦ.
    Με άμυνα για σεμινάριο και απίστευτες προσαρμογές σε κάθε πλάνο του Τσαβι να καλύψει κούραση και απώλειες.
    Τον ΟΣΦΠ δεν τον φοβάμαι.
    Μπορεί να χάσει,μπορει να μην πάει φάιναλ φορ, αλλά ξέρεις οτι σε ολη την συλλογική κλίμακα που λεγεται ΚΑΕ ΟΣΦΠ, θα το παλέψει με κάθε τρόπο και θα σεβαστεί προπονητή, παίκτες και κόσμο.
    Είναι αδιανόητο να υπάρχει 5-0 εναντίον του απο κάποια Μπαρτσα και να περνάει στο ντούκου όπως εμας πέρσι και να γίνει 9-0 χωρίς να ανοίξει μυτη.
    Αυτό που μου βγάζει σαν πρώτη σκέψη καθε φορά που τον βλέπω ειναι "respect and war".
    Αν ειμασταν σε άλλη χώρα και δεν υπήρχε αυτή η άθλια και καταστροφικη αντιπαλότητα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ ακόμα και σε επίπεδο διοικήσεων,η δουλειά που γινεται στο λιμάνι με νέο Έλληνα προπονητή, αλλά και η τρέλα των αδελφών να καλύπτουν καθε αδυναμία της ομάδας τους, στο μετρό του δυνατού, χωρίς τις πουλμουραδικες και ηλίθιες επιτρεψτε μου κινήσεις "Τσιλντρες", θα είχε θαυμαστές σε όλο το φάσμα της επικράτειας, ανεξαρτήτου οπαδικης προτίμησης.
    Ο ΟΣΦΠ τέσσερα χρόνια τώρα με εχει πείσει πως είναι σοβαρός και μέγα πρόβλημα για τα μεγαλυτερα ευρωπαϊκά κλαμπ, συμπεριλαμβανομενης της ζαμπλουτης ΤΣ. Σ. ΚΑ που γι'αυτην
    αποτελεί πραγματικό εφιάλτη.
    Και το κυριότερο μου αποπνέει συνέπεια και συνέχεια στα καλά που έχει πετύχει.
    Βέβαια εντός συνόρων εχει βρει τον μάστορα του που τον κερδιζει ακόμα και ως πρωταθλητή Ευρώπης τον ΟΣΦΠ, εκκωφαντικά και πεντακάθαρα.
    Πιστεύω πως κι εκεί οι κόκκινοι θα βρουν τη λύση να είναι πιο ανταγωνιστικοί απεναντι μας :-) ακόμα κι αν δεν διαλύουμε χωρίς λόγο τις ομάδες που τους σκουπίζουν.
    Καλή επιτυχία στον σοβαρότατο Ολυμπιακό για τη συνέχεια.
    Και καλή ψυχή οταν παίζει με μας :-)
    Επίσης καλη επιτυχία στην τεράστια ομαδα μου, που σε πείσμα μερικών που τη θέλουν κομπάρσο στην Ευρώπη θα αναγεννηθει απο τις στάχτες της, είτε το θέλουν είτε οχι, οσο υπάρχουν αδουλωτοι και αυτόφωτοι JIM.... ΟΠΛΗΚΤΟΙ.
    Δημήτρη είσαι ενας απο μας οπως ο Τυφωνας, σε λανθάνουσα κατασταση, αλλά γρήγορα θα επανέλθεις.

    Jim Beam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθηγητή - Τζιμόπληκτε, τελικά θα μας πεις πόσα σε πληρώνουν?

      Διαγραφή
    2. Αυτό το εκκωφαντικά και πεντακάθαρα με έκανε και γέλασα.
      Μα το λέτε τόσες πολλές φορές και χωρίς λόγο, που είναι σαφές ότι το κάνετε μόνο και μόνο για να το πιστέψετε οι ίδιοι.

      Διαγραφή
    3. Ο 11:53 θες να αρχισεις παλι ιστοριες ??Αφου δεν σε περνει μην το ζοριζεις ..

      Droga

      Διαγραφή
    4. @ 11:26

      Ποιοι με πληρώνουν ρε αγορίνα γλυκιά?
      Πεσμου να σου πω γιατί εχω πολλούς εργοδότες :-)
      Εσύ τι νομίζεις?
      Πως με πληρώνει μόνο ένας, να λεω πως ο γάιδαρος (ΠΑΟ) πετάει (είναι πλήρης και όλα ΟΚ) ?

      Θα σου εκμυστηρευτώ κάτι, αλλά δεν θα το πεις πουθενά.
      Το υπόσχεσαι?
      Μονο οι δυο μας θα το ξέρουμε.
      Δεν με παίζει κανενας γνωστός μου ουτε τάβλι !!
      Γιατί οταν χάνω ζοχαδιαζομε και τα σπάω.
      Και θα ανεχθω η Παναθα μου, να χάνει οικοιωθελως και με το ζόρι απο τους πουθεναδες τους Ευρωπαιους, που τους ειχα να μου απλώνουν τα ασπρόρουχα (λάβαρα) στον ουρανό του ΟΑΚΑ?
      Ζαμέ !

      Δεν είμαι καθηγητής λέμε.
      Αναπληρωτής καθηγητής εγινα και σύμβουλος επιχειρησεων εκτός πανεπιστημίου.
      Σου είπα να έρθεις να γνωριστουμε εκεί που γραφω 30αρες και μ'ενα πόδι μεσω Jim αλλά με έστησες ατιμουλικο.
      Ιζ νοτ μαι φολ :-)

      Παίρνω καλά λεφτά με πανεπιστήμιο, συνεδρίες και σεμινάρια.
      Για αξιοπρεπή ανθρώπινη επιβίωση.
      Εφοριακός είσαι?

      Η συμπαθεια σου Jim Beam :-)

      Διαγραφή
    5. Crystal clear που λένε και στο χωριό μου.

      Officer

      Διαγραφή
    6. @ 11:53

      Οχι έχεις δίκιο καλε μου κόκκινε φίλε.
      Δεν ηταν απλά εκκωφαντικη και πεντακάθαρη η σκούπα μετά το Λονδίνο που τα πήγατε υπέροχα.
      Ηταν μια σκούπα απέναντι σε εναν πρωταθλητή Ευρώπης, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ και παντελώς αψεγάδιαστη από κάθε πλευρά.
      Το ξέρεις και το ξέρω.
      Ολα τα αλλά είναι πράσινα δαμασκηνα, κόκκινες πιπεριές.
      Κόψε τον οπαδισμο να ευχαριστηθείς μπάσκετ και την αρρωστημένη ζήλια για να έχεις καλές γκόμενες.

      Jim Beam

      Διαγραφή
    7. Πες μου ρε Jim Beam που φαίνεσαι καλό παιδί και τίμιο. Γιατί είχε ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου τελικού κάνα 5λεπτο αργότερα; Είχαν πέσει στο αγωνιστικό χώρο τίποτα πράσινα δαμάσκηνα ή τίποτα κόκκινες πιπεριές.

      Το μπάσκετ το ευχαριστιέμαι στην ευρωλίγκα. Και το φάρμακο το έχω βρει. Δεν ασχολούμαι με το ελληνικό πρωτάθλημα. Χάσω κερδίσω. Απλά δεν αφήνω και τις αστειότητες να αναπαράγονται ανέξοδα.

      Διαγραφή
    8. @ 12:54

      Αν και δεν συζητάω σοβαρά με ανώνυμους κι αγνώστους για προφανείς λόγους, με σενα θα κανω εξαίρεση γιατί παρ'οτι φανατικός διαβλεπω υπόβαθρο αυτονόητης συνεννόησης.
      Σου επαναλαμβάνω για να μην μετράμε νίκες και κούπες εκατερωθεν, ψάχνοντας φαντάσματα.
      Κόψε τον οπαδισμο αγαπημένε μου και καλέ συμπατριώτη.
      Ευχαριστήσου με το καλό μπάσκετ όποιος κι αν το παίζει, οποιος κι αν νικάει.
      Δεν αξίζει πίστεψε με ο σπουδαίος ΟΣΦΠ να μην γίνεται αποδεκτός απο ολους μας, γιατί κάποιοι φίλοι του προκαλούν τους αντιπαλους τους με ακρότητες ακαιρες, ανεγκεφαλες, φανατικές ακομα και σε κάποια σημεία δικαιολογημενες.
      Δεν μας χωρίζει απολύτως τίποτα.
      Θα μπορούσες καλιστα να εισαι Παναθηναϊκός κι εγώ Ολυμπιακός.
      Μη ρίχνεις νερό στο μύλο οσων ζουν για να ποδηγετουν την ανοημονα μάζα.
      Εχεις προσωπικότητα και φίλαθλο μεγαλείο ακόμα και να συγχωρείς κάτι κακώς καμωμενο.
      Βγαλτα στην επιφάνεια.
      Ζήσε ευτυχισμένος.
      Δεν αξίζει αυτό που το έχουμε σαν χόμπι να μας χαλαει.
      Να σαι καλά.
      O καλός λόγος ειναι πάντα νικητής.


      Jim Beam

      Διαγραφή
    9. Φίλε Jim Beam,

      Δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί σου και στο έχω καταστήσει σαφές νομίζω. Να μη λέμε αυτονόητα πράγματα.
      Αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω όταν γράφεις για πεντακάθαρες σκούπες ρε φίλε, κι όταν το γράφεις μόνο και μόνο για να πείσεις τον εαυτό σου, καθώς μάλλον είσαι αρκετά τίμιος για να νιώθεις κάποιες τύψεις.

      Αυτά και τέλος από εμένα.
      Δε θέλω διένεξη...

      Διαγραφή
    10. @ 2:17

      ΟΚ my friend as you wish :-)

      Διαγραφή
  48. παιχτουρα,καλημερα στα δικα μου τα ματια πρωτος σε αυτη την λιστα πρεπει να ειναι ο ολυμπιακος σπερνει τρομο στην ευρωπη σε ολες τις ομαδες(εκτος μιας)κανεις δεν τον θελει για αντιπαλο και ολοι μα ολοι κυκλωνουν το παιχνιδι απεναντι του να δουν που πραγματικα βρισκονται και τι πρεπει να διορθωσουν.
    Για την ομαδα μου μια χαρα τα λες 10 και ακομα πιο κατω ελπιζωντας οτι αυτα τα παρατραγουδα με αλλαγες παιχτων μεσουσης της σεζον τελειωσαν οι ομαδες χτιζωνται το καλοκαιρι απλα και ομορφα,κρατα ομως μικρο καλαθι γιατι η φανελα και ο καλαθης μπορει να εχουν διαφορετικη αποψη....

    υγ:ενα mobile,ενα tweener,ενα τριαρι ,ενα κομπο και εναν pass first επειγοντως για να διεκδικησουμε με αξιωσεις το κυπελλο απο τον γιγαντα(ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΡΩΝΙΚΟ)ΦΑΡΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.


    ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μου κάνουν εντύπωση τα τόσα σχόλια για τη νίκη του Ολυμπιακού τα οποία προέρχονται από φίλους του ΠΑΟ.
    Μπορεί για την ομάδα τους να ήταν μια σημαντική στιγμή η νίκη επί της Μπαρτσελόνα ύστερα από 9 συναπτές και επώδυνες ήττες. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύονται. Για τον Ολυμπιακό οι νίκες επί των διεκδικητών των θέσεων του final4 είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση.
    Πόσο μάλλον όταν αυτός ο διεκδικητής είναι η σημερινή Μπαρτσελόνα. Μια ομάδα τόσο light που απορώ γιατί δεν πήρε και τον Λουκά στη ρακέτα της αντί του Λαουάλ. Τώρα που το σκέφτομαι μήπως να τους προτείναμε ανταλλαγή με τον Μίλου;

    Στα του ματς, ξαναλέω: το συγκεκριμένο ματσάρισμα είναι σύγκρουση λεωφορείου με Φιατ 500. Ειδικά όσο ο Ρίμπας παίζει λιγότερο από τον Αρόγιο και όσο ο Λαουάλ παίζει 14 λεπτά. Ο Πασκουάλ, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, φέτος έχει φτιάξει σαλάτα του σεφ. Όχι ομάδα.
    Κρατάω από χθες το καλό ξεκίνημα του Παπαπέτρου, και την σταθερά ανοδική πορεία του Στρόμπερι και κυρίως του Χάκετ. Οι ρανκολόγοι και οι πιρολάγνοι δε θα κατανοήσουν ποτέ τη συνεισφορά του, αλλά εγώ βλέπω σιγά σιγά να εμφανίζεται σε φανέλα δίπλα στο Hackett ένα IV.

    Κατά τα άλλα κανείς δεν πέρασε και κανείς δεν αποκλείστηκε από την πρώτη αγωνιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε υπερεκτιμας την ομάδα σου..
      Ναι έπαιξε πολύ καλά χθες ο Ολυμπιακός, έπαιξε εξαιρετική αμυνα(στα όρια του φάουλ)και στην επίθεση πήγε ανέλπιστα καλά..Βοήθησε βέβαια και ή τραγική αμυντική λειτουργία της μπάρτσα..Μη νομίζεις ομως ότι θα βλέπεις κάθε βράδυ τον Χακετ να βάζει buzzer beaters εκτός ισορροπίας,ούτε τον strawberry να βάζει τα σουτ που έβαζε χθες..Ή Μπαρτσελόνα ήταν πολύ κακή χθες σε όλους τους τομείς..Δύσκολο να την ξαναπετυχεις έτσι..
      Και μιας και αναφέρεις το παιχνίδι με τον παο,αν έπαιζε και στο ΟΑΚΑ έτσι όπως χθες η Μπαρτσελόνα θα μάζευε 30αρα..
      Οπότε αστο..Συγχαρητήρια για την πολύ σημαντική νικη και την πολύ πολύ καλή εμφάνιση αλλά μέχρι εκεί..Κατά τα αλλά Συμφωνώ απόλυτα για το ότι κανείς δεν πέρασε από την πρώτη αγωνιστική..Υπάρχει πολύς δρόμος για τις ομάδες μας..
      Καλή επιτυχία σήμερα στον ΠΑΟ..
      Πολύ δύσκολο ματς..

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω ότι υπερκτιμώ κάπου την ομάδα μου, γιατί δεν κάνω κάποια εκτίμηση για την ομάδα μου. Εκτός αν εννοείς αυτό που γράφω για τις νίκες επί διεκδκητών, το οποίο δεν είναι εκτίμηση ή κρίση αλλά γεγονός.
      Πάμε παρακάτω.

      Δεν περιμένω να δω τον Στρόμπερι και τον Χάκετ να βάζουν οφ μπάλανς σουτ. Περιμένω να τους δω να βγάζουν ακόμα περισσότερη ενέργεια. Ίσως εσύ να μην το εκτιμάς αλλά δεν πειράζει.
      Τελειώσαμε και με αυτό.

      Η αισιοδοξία σου για την Μπαρτσελόνα δεν ξέρω πούθε προκύπτει. Από τις 9 σερί ήττες ή από την 25άρα που εισέπραξε ο ΠΑΟ στην Βαρκελώνη; Άκου 30άρα στην Μπάρτσα...
      Έλεος!!!

      Διαγραφή
    3. Ακου παιχταρα2:53 η νικη επι 5ης μπαρτσα δεν ηταν σημαντικη ουτε αξιου σχολιασμου τετοιες ο παναθηναικος εχει εκαντονταδες στην ιστορια οπως και αμετρητες 25αρες εναντιον της καλυτερης ομαδας της επταετιας εξαετιας η οπως αλλιως θελετε μετρα αν θες σου κανω ενα ρεφρεσ στην μνημη σου.
      Τογεγονος οτι πολλοι παναθηναικοι εχουμε μαθει να βλεπουμε αλλιως το μπασκετ και να ανγνωριζουμε τα θετικα ενω αντιθετα οπαδοι αλλων ομαδων μαθανε το μπασκετ απο 5ην μαφια τουιωαννιδη(ο σοκρατες το ειπε οχι εγω)για να μην θυμηθωτα χρονια με ζοροσκι σκλαβο χατζη κτλ αληθεια θυμασαι,τελςιωντας γιατι πρεπει να πλυνω και τα πιατα ευχομαι ολοψυχα να βγει πρωτος ο ολυμπιακος στον ομιλο του με14 -0και ο παναθηναικος 4ος ασθμαινωντας...

      Καλη χρονια σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    4. Δες λίγο το χθεσινο παιχνίδι που κάνει ή Μπαρτσελόνα και το αντίστοιχο του ΟΑΚΑ και πες μου μετά..Χθες δε βλεποταν, στο ΟΑΚΑ έκανε πόλυ καλό παιχνίδι και ο ΠΑΟ για να κερδίσει έκανε το τέλειο παιχνίδι(για τις δυνατότητες του πάντα)..Από εκεί προκύπτει ή 30αρα.Τώρα για τον ΟΣΦΠ είπα τη γνώμη μου,Ειπες τη δική σου..Σεβαστη,θα δούμε στην πορεία ποιος είχε δίκιο..

      Διαγραφή
    5. Είσαι πανευρωπαική υπερδύναμη...

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    6. @Σέντρικ
      Γιατί τέτοια ταραχή; Ούτε τελείες, ούτε κενά, θυμήθηκες τον Ιωαννίδη, τον Ζορόσκι, τον Μπάρλο, για να συμφωνήσεις στο κάτω κάτω ότι νίκες με Μπάρτσα δεν είναι καν άξιες αναφοράς.
      Απλά δεν πρέπει να το λες σε εμένα, αλλά στους "συνοπαδούς" σου που μετά τη νίκη σας στο αδιάφορο ματς έραβαν το 7ο αστέρι.
      Και εγώ εύχομαι να σας βρούμε όπου θέλετε για να τελειώνει το παραμύθι... Που θα τελειώσει από του χρόνου έτσι κι αλλιώς.

      @6:56
      Θα φανώ τόσο κοινότοπος αν σου γράψω το αυτονόητο: ΕΠΑΙΖΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΧΘΕΣ;

      Θυμάσαι ότι έφαγες 25 στη Βαρκελώνη και ότι σε είχε 9-0 έτσι;

      Διαγραφή
    7. Προς το παρον παντως εχεις χασει και τα δυο ματς που επαιξες με την ομαδα που ειρωνευεσαι.....

      Διαγραφή
    8. @6:56
      Επανέρχομαι για να σου πω ότι σε αυτήν την πλήρως αντιμπασκετική άποψη, που εντύπωση μου κάνει που εκφράζεται σε ένα μπασκετικό μπλογκ και όχι σε ένα καφενείο γερόντων, απάντησε εμμέσως ο Βεζένκοφ.

      «Tην Κυριακή η Ρεάλ δεν έπαιξε άμυνα κι εμείς τα βάλαμε όλα! Ήταν μια εύκολη νίκη στη Μαδρίτη, παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ αλλά δεν είχαμε την πίεση που μας έβαλαν εδώ. Καμία σχέση… Ο Ολυμπιακός έπαιξε με ψυχή και καρδιά, έπαιξε πιο δυνατά και ήταν ένα βήμα πριν από εμάς σε όλες τις φάσεις»

      Διαγραφή
    9. Καλή χρόνια Σέντρικ..Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..
      Ο 2.53..

      Διαγραφή
    10. @8.10:Εννοείται ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικο.. Αυτό με την 30αρα το έγραψα γιατί πιστεύω ότι ή Μπαρτσελόνα ήταν πραγματικά κακή χθες..Δεν είναι μόνο ή άμυνα του ολυμπιακού που εκθειαζετε και ξανά εκθειαζετε..Τώρα αν είναι άποψη καφενείου ας είναι δεν πειράζει..Υπάρχουν πιο τεκμηριωμένες απόψεις σαν τη δική σου..
      Υ.Γ)Τεράστια ομάδα ο ΟΣΦΠ.. Όλες μικρές μπροστά του..

      Διαγραφή
    11. Με συγχωρείς αλλά απόψεις "αν παίζαμε χθες μαζί της θα της ρίχναμε 30" αλλά τι άλλο είναι εκτός από καφενειακές;

      Όσο για το ΥΓ θα μου βρεις που ακριβώς περιέγραψα κάτι παρόμοιο αλλιώς είσαι ανάξιος συνομιλητής.

      Διαγραφή
  50. Εχω την αιθηση οτι ο Στρωμπερι εχει παραλληλη πορεια με εκεινη του Γκιστ.Ο δε Χακετ ισως βγει καλυτερος του Λω.παντως ερχονται καλυτερες μερες για το λιμανι.Οσο για την αλλη μεγαλη μας ομαδα κριμα και παλι κριμα που δεν στηριξαν τον Πεδουλακη η εστω τον Πριφτη.Πειτε μου στο μπασκετ που αγαπατε σε τι ειναι καλυτεροι οι Ιβανοβιτς και Τζωρτζεβιτς απο τους 2 ελληνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τίποτα. Οι Ελληνες είναι το αυτή τη στιγμή. Αν ρωτήσεις τριγύρω θα το καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. Σε ποια ομάδα είναι ο Πεδουλάκης;

      Διαγραφή
    3. Εγώ σαν Παναθηναϊκός τον γουστάρω (με τρέλα) τον Πεδουλάκη όπως έχω σε εκτίμηση και τον Πρίφτη και τον Σούλη...Ειδικά στον Πεδουλάκη αν του είχαν κάνει τις σωστές προσθήκες την πρώτη χρονιά πιο νωρίς αντί να του φέρουν παίχτες που δεν ήθελε (αλλά ήθελε η διοίκηση) η κούπα τις Ευρωλίγκας μπορεί να είχε καταλήξει αλλού....Μεγάλη γάτα και προπονηταράς...ειδικά τα mind games που έκανε μέσα στο παιχνίδι ήταν απόλαυση...Τσαντίζομαι όταν σκέφτομαι ότι σε αυτόν τον προπονητή που έφτιαξε μια ομάδα ανάχωμα (ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ)στην επερχόμενη δυναστεία του Ολυμπιακού του δείξανε τόσο μικρή υπομονή...ενώ στον Ιβάνοβιτς του αφήσανε τα κλειδιά του μαγαζιού (για να παίζει με τα νευρα μας) μέχρι σχεδόν το τέλος....
      Για να καταλάβει κάποιος τι ομάδα είχε φτιάξει ο Πέδουλας ας μπεί να δει στον Sopist βιντεάκια σεζόν 12/13
      Στεφ

      Διαγραφή
    4. Στεφανε εσυ σχηματιζεις αποψη βλεποντας βιντεακια στο youtube?

      Διαγραφή
  51. Τρομερή βελτίωση ο Σβεντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τελικά αυτός ο Χάκετ που κάποτε παρακαλούσες Τζιμ να έρθει στην Ελλάδα είναι καλός παίχτης. Έχει προσαρμοστεί και βγάζει πολύ καλό πρόσωπο.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 4η σερι ηττα για την Μπαρτσελονα.Απο τοτε που τηε εβαλες πρωτη στα power rankings δεν εχει σταυρωσει νικη.Και πως να το κανει οταν ξεκιναει με Ναβαρο-Περπ-Ντοελμαν-Τομιτς.Και αλλαγη στο 4 ο δεν πγδαω εφημεριδα Βεζενκοφ.Βιταμ σοφτ με αλλα λογια.Μηδεν αθλητικοτητα,μηδεν ταχυτητα,αργα ποδια,αμυνα που ειναι ανικανη να σταματησει τον οποιοδηποτε ποιοτικο αντιπαλο.Πραγματικα απορω πως την θεωρεις καλυτερη απο περισυ.Εγω βλεπω να δυσκολευται να μπει στην τετραδα του ομιλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο φίλε...είμαι και εγώ αυτής τις άποψης...ειδικά αυτός α Λαουάλ είναι σκέτη απογοήτευση....εγώ έτσι όπως το βλέπω η ομάδα αυτή έχει έλλειμμα από defence stoppers απο τις θέσεις 3 και πάνω....είναι χειρότερη και από εμάς (ο gist μας σώζει)....είναι κάτι σαν ''ανοίξαμε και σας περιμένουμε περάστε ελεύθερα''
      Τρανά παραδείγματα η γελοία άμυνα σε κάποια φάση του Τόμιτς στον Μιλουτίνοφ και τα μπασίματα μέχρι τέλους του Σπανούλη με lay up με ταμπλό
      Φανταστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν με Τομπσον και Ντορσει(άλλη ομάδα)
      Στεφ

      Διαγραφή
    2. Ο Λαουάλ στον Ολυμπιακό θα ήταν σαν τον Αντονι Ντέιβις. Είναι ιδιαίτερη παίκτες και οι Ισπανικές ομάδες δεν έχουν δείξει ότι μπορούν να τους εντάξουν.

      Διαγραφή
    3. ποσους μηνες εχει να κερδισει στην ευρωλιγκα η μπαρτσελονα ?

      Διαγραφή
  54. Λόκο Φενέρ ΟΣΦΠ ΤΣΣΚΑ Βερολίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η Λόκο βρεθεί στα playoffs και κάνει και μια νίκη θα είναι μια πάρα πολύ καλή σεζόν για αυτήν.

      Διαγραφή
    2. Λοκο μοντο, πυξ λαξ, κίτρινα ποδήλατα, ιμαμ μπαιλντι, Πεκορινο.
      (συγκροτήματα και τυρί)
      Η σειρα σου να μας πεις ομάδες μπάσκετ παλι και μια ευρωπαϊκή ευρωπαϊκή πρωτευουσα.

      Θωμάς

      Διαγραφή
    3. σίγουρα οι 2 από τους 4...νομίζω στον β' γύρο των 16 θα φανεί ποιες ομάδες θα είναι για φάιναλ φορ.
      Προσωπικά πολύ ενδιαφέρον βρίσκω τα πρότζεκτ του Μπαρτζώκα και του ερ.αστέρα, κρίμα για τους πράσινους η μη προσθήκη παίκτη (ας κάνουν το σταυρό τους για μη τραυματισμό καλάθη-γκιστ-ραντούλιτσα, διότι θα αρχίσει ροτέισον κόπωσης/τραυματισμών μετά).
      Αναμένουμε σήμερα Καλάθη-Γκιστ-Ραντούλιτσα απέναντι σε Σλούκα-Ντατόμε-Βέσελι-Ουντοχ (τι ρόστερ αυτό φέτος, αν δεν φτάσει τελικό, για να μην πω να το πάρει, τεράστια αποτυχία το πανάκριβο 3ετες πρότζεκτ του Ζοτς).
      Τζιμ κάποια στιγμή θα είχε ενδιαφέρον να αναλύσουμε τον Σλούκα, χρόνο περισσότερο από τα 20 min στους κόκκινους δεν έχει αποκτήσει, έχει φτιάξει πάντως τα ποσοστά του (παίζει όμως σε μια ομάδα με πολύ ταλέντο κ ευκολότερα σουτ).

      Διαγραφή
  55. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ...
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠ16 (ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ) ΒΓΑΛΑΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ...
    ΜΑΛΙΣΤΑ...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Και μια άποψη για το χτεσινό μέσα από το γήπεδο.
    Ατομικά:
    - Χάκετ: Ένα μεγάλο Βαρουφάκειο "ουάαου". Άμυνα παντού με κάθε τρόπο και σε κάθε παίχτη.Εκείνο το κοπάνημα με τον Σάμουελς μου έχει καρφωθεί στο μυαλό. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ. Όπως έβαλε το off balance έχασε και δυο συνεχόμενα σποτ, που γενικά είναι καλός. Τρομερή αύρα όταν είναι στο παρκέ.
    - Αγραβάνης: Η πηγή της ενέργειας όσο έπαιζε. Μπορεί να μην έχει βελτιώσει το στάτους του, να ναι ανεξήγητα αλαζονικός, να, να, να... όταν μιλάμε για hustle περιγράφουμε τον χτεσινό Αγραβάνη. Μπράβο του.
    - Ο Στρώμπερι για όποιον "διαβάζει" ένα παίχτη είναι εξαιρετικός στο σουτ μετά από ντρίπλα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Το θέμα είναι να υποστηριχτεί αυτό το στυλ με κάποια στάγκερ και λίγο καλύτερες αποστάσεις. Που δεν το βλέπω...
    - Ο Τζέιμς έχει μόνο IQ και χέρια. Αλλά πολύ και απ' τα δύο.
    - Ο Ιωάννης είναι κρίμα να σκοτωνεται στα boxouts και τα σκρην, αλλά όσο υπάρχει Σπανούλης, δε γίνεται να χει πιο πολύ μπάλα στα χέρια. Πραγματικά δεν υστερεί σε τίποτα.
    - Χάντερ-Πριντ-Σπαν άλλη μια μέρα στη δουλειά.
    - Ο Σατοράνσκι είναι παιχταράς και όχι τόσο καλός αμυντικός όσο νομίζουμε. Αντίθετα θα έλεγα οτι ο Ολεσον είναι καλύτερος σ' αυτόν τον τομέα. Ναβάρο past his prime. Τόμιτς φόβητρο, Σαμάρντο αρκετά καλύτερος από Λαουάλ, Ντόελμαν ο καλύτερος face up επιθετικός "4" στην Ευρωλίγκα. Ο Αρρόγιο και στα 36 είναι στους τοπ 3-4 δημιουργούς στην Ευρωλίγκα( άλλη ομάδα με δαύτον). Ρίμπας λίγο απ' όλα, αλλά δε θα τον διάλεγα σε αυτήν την γραμμή κοντών.
    ΥΓ Δεν λείπει κάτι απ' τη Μπάρτσα. Απλά είναι άλλο στυλ μπάσκετ. Ζει και πεθαίνει με 4.549 επιθετικά plays. 3 εισαγωγικά, 1 offball 4 εναλλακτικές. Λίγο σέβας ρε παιδιά.
    ΥΓ Σάλε χτύπα σε Σλούκα Ντίξον με εκνευριστικό ποστ από Καλάθη. Θέλω 10 κατοχές εκεί. 3-4 τρίποντα Φελντείν απο kickout Pavlovic και 10 p'n'r Διαμαντίδη. Α, και 10 κατοχές παραπάνω ( Πολύ δύσκολο...). Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί ο ΠΑΟ με Μ.Ο. ψηλών 2.10 δεν είναι καλά στο αμυντικό ριμπάουντ...
    ουφ τα πα

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί οι Σαλεόσαυροι στο 5 δε σηκώνουν τα χεράκια τους να πιάσουν τη μπάλα και κυρίως δε σπρώχνουν τα άλλα παιδάκια εκτός ρακέτας.

      Officer

      Διαγραφή
  57. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία!

    Πριν δώσω τα στοιχεία για τις στατιστικές αναλύσεις που ενδεχομένως είδατε χθες, να αναφέρω μόνο ότι η μελέτη για την επίθεση (OFFENSE) των ομάδων, αν και την έχω έτοιμη, δεν θεώρησα ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, κατατάσσοντας τις 24 ομάδες της κανονικής περιόδου σε 2 μόλις γκρουπ βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους στην επίθεση. Κατά συνέπεια, θεώρησα σκόπιμο να επικεντρωθούμε μόνο στις αμυντικές επιδόσεις των ομάδων.

    Οι μεταβλήτες που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις αναλύσεις είναι οι παρακάτω (οι μέσοι όροι στους 10 αγώνες της κανονικής περιόδου):

    PTS: Συνολικοί πόντοι που δέχεται η ομάδα
    Α1: Αριθμός Βολών που επιχείρησε ο αντίπαλος
    Α2: Αριθμός Διπόντων που επιχείρησε ο αντίπαλος
    Α3: Αριθμός τριπόντων που επιχείρησε ο αντίπαλος
    Μ1: Αριθμός Βολών που έβαλε ο αντίπαλος
    Μ2: Αριθμός Διπόντων που έβαλε ο αντίπαλος
    Μ3: Αριθμός τριπόντων που έβαλε ο αντίπαλος
    P1: Ποσοστό ευστοχίας του αντίπαλου στις βολές
    P2: Ποσοστό ευστοχίας του αντίπαλου στα δίποντα
    P3: Ποσοστό ευστοχίας του αντίπαλου στα τρίποντα
    DR: Αμυντικά rebounds του αντίπαλου
    OR: Επιθετικά rebounds του αντίπαλου
    TR: Συνολικά rebounds του αντίπαλου
    AS: Αριθμός τελικών πασών του αντίπαλου
    ΤΟ: Αριθμός λαθών του αντίπαλου
    ST: Κλεψίματα του αντίπαλου
    BF: Κοψίματα που έκανε ο αντίπαλος
    ΒΑ: Κοψίματα που δέχθηκε ο αντίπαλος
    FM: Fouls που έκανε ο αντίπαλος
    FR: Fouls που δέχθηκε ο αντίπαλος

    Να σημειώσω ότι, τόσο τα κοψίματα, όσο και τα φάουλ είναι ακριβώς αντίστροφα όταν μιλάμε για την επίθεση των ομάδων.

    Τα παραπάνω δεδομένα μετριούνται σε διαφορετικές κλίμακες ή μονάδες μέτρησης π.χ. ποσοστά ευστοχίας και απόλυτοι αριθμοί, οπότε προηγήθηκε των οποιωνδήποτε στατιστικών αναλύσεων, κανονικοποίηση των παρατηρηθέντων μετρήσεων (autoscaling). Κατ' αυτόν τον τρόπο οι κατανομές όλων των παραπάνω μεταβλητών "απέκτησαν" unit variance και zero mean, και τα στατιστικά αυτά έγιναν πλέον συγκρίσιμα μιλώντας για correlations αντί για covariances.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Φάνηκε από τη στατιστική ανάλυση του α' γύρου (αλλά και από την προσθήκη τελευταίας στιγμής του Σφαιρόπουλου) ότι ο ΟΣΦΠ έχει επιλέξει να πάει μέχρι τέλους με την τρομερή του άμυνα. Αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μια βελτιωμένη/πιο ισορροπημένη και πιο έμπειρη εκδοχή του Πεδουλάκειου ΠΑΟ, τότε γιατί να μην φτάσει και στο Final 4;

    Αυτά τα γράφω ως γενική παρατήρηση και όχι ορμώμενος από το χθεσινό ματς, το οποίο άλλωστε δεν είδα. Εξάλλου, δυο-τρεις αναρτήσεις πριν είχα γράψει (βαριέμαι να το ψάξω) ότι η πρώτη υποψήφια για αποκλεισμό ομάδα (από τις δυνατές φυσικά) από τον όμιλο του Ολυμπιακού είναι η Μπαρτσελόνα.

    Για τον ΠΑΟ, πολύ δύσκολο ματς σήμερα (θεωρητικά το δυσκολότερο του Top-16), αλλά πιστεύω πως θα σταθεί αξιοπρεπώς.

    Ντάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Επειδή οι κλασικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην διερεύνηση και ανάλυση της δομής των δεδομένων είναι πολύ ευαίσθητες στην υπάρξη outliers (εν προκειμένω, ομάδων με "υπερβολικές" τιμές, έξω από κάποια συγκεκριμένα και αποδεκτά όρια) π.χ. ανάλυση κύριων συνιστωσών (PCA), έγινε έλεγχος τόσο για leverage points όσο και για orthogonal outliers. Τα πρώτα αφορούν την score distance των ομάδων (με άλλα, όσο το δυνατόν πιό απλά, λόγια, την απόσταση προβολής τους από το κέντρο του χώρου (output space) που δημιουργούν οι κύριες συνιστώσες). Τα δεύτερα σχετίζονται με την orthogonal distance των ομάδων από το χώρο που ορίζεται από τις κύριες συνιστώσες.

    Εντοπίστηκαν 3 orthogonal outliers (Khimki, Malaga, Sassari) και κανένα leverage point. Επειδή το αρχείο δεδομένων περιλάμβανε, φυσικά, μόνον 24 δείγματα/ομάδες (samples), κρίθηκε σκόπιμο να μην αφαιρεθούν αυτοί οι outliers (για πιό αξιόπιστα και ενδιαφέροντα αποτελέσματα) και να χρησιμοποιηθεί, αντί για την κλασική, μια robust PCA μέθοδος (Grid search algorithm) που είναι εξαιρετικά robust (ανθεκτική) στους τυχόν outliers.

    Τελειώνοντας το κομμάτι αυτό, να σημειώσω επίσης, ότι για ακόμα ακριβέστερα αποτελέσματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αναλυτικά νούμερα ανά εβδομάδα (Week 1, Week 2, etc,), που παρέχει επίσης το gigabasket, οπότε αντί για τους 20 μέσους όρους, θα είχαμε στην περίπτωση αυτή 20 μεταβλητές επί 10 αγώνες ίσον 200 μεταβλητές.

    Να επισημάνω ότι, τα αναφερθέντα στοιχεία της διαδικασίας παραπάνω, είναι θεμελιώδη (1 + 1 = 2) βήματα για κάποιον που ασχολείται με data exploration (διερεύνηση του χώρου των δεδομένων, συνήθως για τον εντοπισμό φυσικών συστάδων των δειγμάτων -natural groupings). Προσπάθησα δε, να τα κάνω όσο το δυνατόν πιό απλά και κατανοητά γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. στο ματς με την χιμκι η μπαρτσελονα κλεινει εναμιση μηνα χωρις νικη στην ευρωπη αν και νομιζω οτι και σ αυτο το ματς θα χασει και θα παμε για 2 μηνες χωρις νικη. η τελευταια ομαδα που κερδισε ηταν η ζιελονα γκορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. H τελευταια χρονια του πασκουαλ.....δυστηχως δεν μπορει να παραξει καλιτερο μπασκετ αυτο το πραγμα που εχει φτοιαξει. Αυτο που δεν εχω ξαναδει σε ομαδα του ειναι η ελλειψη αποστασεων-επι το λαικοτερο, τουρλουμπουκι. Δεν καταλαβαινα τι μπασκετ ηθελε να παιξει και κυριοτερα τη αμυνα ηθελε να παιξει. Διανοητικα επεισης παραδοθηκαν πολυ γρηγορα, καμια πιστη στο πλανο, με το που τους ζορίσαμε αρχισαν τις ποικοιλιες. Βεβαια με κατι κικμες θα κανουν οργια.


    το σημερινο περιμενω με ανυπομονησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ωραια η Zvezda μεχρι στιγμης !!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πριν περάσω στη επεξήγηση των αποτελεσμάτων, θέλω να παραθέσω ορισμένους από τους πραγματικά πολλούς λόγους, που τα μονομεταβλητά στατιστικά, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή όταν τα χρησιμοποιούμε. Παρόλο που δίνουν μια καλή ένδειξη των τάσεων που περιγράφούν, δεν λαμβάνουν υπόψη τους στοιχεία όπως για παράδειγμα, τα παρακάτω:

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

    1) Ποιές ήταν οι αντίπαλες ομάδες (εδώ αναφέρομαι ΜΟΝΟΝ στο αν είναι, κατά τεκμήριο, μεγάλα ή μικρά ονόματα): άλλα τα νούμερα αν μιλάμε π.χ. μόνο για αντίπαλους του επιπέδου Fener, Barca, CSKA, Real, και άλλα για επιπέδου Sassari, Limoz, Gora (ή ακόμα και για μίξη αυτών όπως στην περίπτωση μας).

    2) Πόσες ήταν οι θεωρητικά μεγάλες (ή αντίστοιχα οι μικρές) ομάδες. Άλλο π.χ. ο νυν όμιλος του ΟΣΦΠ και άλλο αυτός του ΠΑΟ.

    3) Σε τί κατάσταση ήταν αυτές οι ομάδες όταν αντιμετώπιζαν την προς στατιστική εξέταση ομάδα (κούραση λόγω εθνικής, τραυματισμοί, φορμάρισμα, έλλειψη χημείας, κλπ): βλέποντας τον περασμένο Οκτώβριο τα ρόστερ των Maccabi και Olympia, θα περίμενε κανείς ότι δεν θα έφταναν ούτε στο TOP-16;

    4) Βάσει ρόστερ και φιλοσοφίας του προπονητή, οι αντίπαλοι είναι αμυντικογενείς ομάδες ή... ζήτω η επίθεση, αλά Ρεάλ και CSKA φέτος;

    4) Που έγιναν οι αγώνες. Για παράδειγμα, ο ΟΣΦΠ τον πρώτο του εντός έδρας αγώνα τον έδωσε φέτος στην Κρήτη, συνεπώς πρακτικά δεν θεωρείται εντός έδρας αγώνας, και οι συγκεκριμένες επιδόσεις των δύο ομάδων, ενδεχομένως να ήταν διαφορετικές αν ο αγώνας είχε γίνει στο ΣΕΦ. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει παλαιότερα με τον ΠΑΟ, και πιό πρόσφατα νομίζω με την έδρα του Ερυθρού Αστέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΑΔΑΣ

    1) Σε τί κατάσταση ήταν η ομάδα στους διάφορους αγώνες της; Για παράδειγμα, έπαιζες στοίχημα σε όλα τα παιχνίδια της, για το ποιά θα είναι η 12αδα της ομάδας (λόγω τραυματισμών) αλά ΟΣΦΠ, λόγω κούρασης από εθνική, αλά Real ή λόγω έλλειψης χημείας και αγωνιστικής κατεύθυνσης αλά Maccabi; Ή δεν είχε τίποτα από αυτά τα προβλήματα και η ομάδα πορεύτηκε σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου ανεπηρέαστη;

    2) Είναι αμυντικογενής αλά ΟΣΦΠ ή επιθετικογενής αλά Ρεάλ; Για παράδειγμα, θα ήταν (X).. outlier να αναμέναμε ο ΟΣΦΠ να έχει 90 πόντους μέσο όρο στην επίθεση ή η Ρεάλ κάτω από 70 (και το σχεδόν αντίστροφο στην άμυνα).

    3) Το 4 του αντίπαλου στην παραπάνω ενότητα.

    Ένα απλό παράδειγμα, τραβηγμένο μεν (αν και με τον όμιλο του ΟΣΦΠ στο φετινό TOP-16, μάλλον και αυτά θα θεωρούνται πλέον φυσιολογικά :-) ) αλλά εύκολα κατανοητό είναι το εξής: φανταστείτε την ομάδα 1 της οποίας τις επιδόσεις θέλουμε να αναλύσουμε, σε έναν όμιλο, Α, έξι ομάδων με 5 μεγάλες ομάδες και την ίδια ομάδα, 1, σε έναν άλλο όμιλο, Β, έξι ομάδων με 1 μεγάλη ομάδα. Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα της στους δύο ομίλους, υπάρχει ποτέ περίπτωση να είναι παρόμοια και απόλυτα ενδεικτικά των ικανοτήτων της ομάδας αυτής; Αν σε αυτό, προσθέσουμε και απρόοπτους παράγοντες για τη μεν και τις δε, όπως τραυματισμοί, φορμάρισμα, ελλειπή προετοιμασία, κλπ νομίζω ότι γίνεται κατανοητή η αδυναμία ενός μονομεταβλητού στατιστικού να καλύψει όλα αυτά τα ενδεχόμενα, διαπιστώσεις και παράγοντες επιρροής των νούμερων μιας ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εκτός από εμένα και τον Jim...οπληκτο κανένας άλλος για το fan club του Ερυθρού Αστέρα;
    Απαράδεκτη εικόνα για top 16 το άδειο στάδιο της Εφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κλείνοντας αυτήν την ενότητα των σχολίων, και μετά από όλα τα παραπάνω... φληναφήματά μου, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ: η Barca τελικά τί επίθεση έχει; Των 90+ πόντων στη Μαδρίτη ή των με το ζόρι 60 (ευγενική χορηγία του ΟΣΦΠ οι 10-12 εξ αυτών); Είναι και οι δύο αριθμοί ακριβείς για την επιθετική ικανότητα της Barca ή μήπως υπάρχει(ουν) outlier(s); Ο μέσος όρος των δύο αυτών αγώνων είναι περίπου οι 75 πόντοι. Ναι, αλλά η Barca είχε 82,2 πόντους μέσο όρο σε 10 παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Δεν μπορεί, κάποιος μας δουλεύει εδώ. Από την άλλη οι 75 πόντοι είναι απέναντι στις δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (φιναλίστ στον τελικό πριν λίγους μήνες), την επίδοση απέναντι σε Gora και Zalgiris θα κοιτάμε τώρα; Ναι, αλλά από την άλλη, η μεν Real "φημολογείται" (Χ) ότι παίζει άμυνα με τα μάτια φέτος και μέχρι τώρα (τουλάχιστον για Real), ενώ ο ΟΣΦΠ έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη (μην ακούτε τί σας λένε, αυτή η θέση είχε από την αρχή, καπαρωθεί φέτος από τον ΟΣΦΠ). Για μια στιγμή όμως, η Barca είχε και ταξίδι από Μαδρίτη για Αθήνα, μέσω Βαρκελώνης μέσα σε 2 ημέρες. Ντροπή σου Μεσιέ Πασκουάλ, ούτε μια αναφορά στη συνέντευξη τύπου για την κούραση της ομάδας από τα ταξίδια. Άραγε μέτρησε αυτό στους 50+ πόντους που κατόρθωσε, και με ποτάμια ιδρώτα, να πετύχει η Barca στο ΣΕΦ; Ένα λεπτό, μόλις συνειδητοποίησα ότι η Barca έπαιξε στο ΣΕΦ χωρίς τον Arroyo, και με τον Abrines προερχόμενο από τραυματισμό. Άραγε αυτό το γεγονός έπαιξε ρόλο και αν ναι, για ποιά από τις δύο ομάδες ήταν πιό σημαντική αυτή η απώλεια;

    Ουφ, δεν μπορώ άλλο, παραιτούμαι. Φτάνει, σώνει, basta που λένε και στο χωριό μου. Σαν την τσάντα με το τσαντάκι του Ψαθά κατάντησε αυτή η... απορία για την Barca. Όχι τίποτα άλλο, γιατί μπορούσα να συνεχίσω να αναφέρω παράγοντες, μέχρι και του... χρόνου, δηλαδή μεθαύριο, και τότε θα αυτοκτονούσε μέχρι και ο... Jim!

    Νομίζω ότι πλέον έγινε ΑΠΟΛΥΤΑ αντιληπτό τί εννοούσα για τους παράγοντες που σχεδόν πάντοτε δεν λαμβάνονται υπόψη, αν και η περιγραφή του προβλήματς αυτού, για να γίνει πιό κατανοητή στους αναγνώστες, ήταν τεχνητώς απλοϊκή και σε καμία περίπτωση επιστημονική (μπας και γλυτώσει και κανένας υπολογιστής από την απόγνωση... της Θείας από το Σικάγο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. τσσκα: φοβερη περιφερεια,ανεκτα φοργουορντ, καλοι ψηλοι, με επιστροφη φριλαντ που τοσο εχουν αναγκη.θα λεγα οτι ψιλοξεχωριζει μεχρι τωρα...

    φενερ: αρκετο ταλεντο αλλα λιγοι πολεμιστες....μετα απο 2,5 χρονια με ζοτς θα περιμενα να εχει αποκτησει λιγη απο τη λαμψη μιας μεγαλης ομαδας.

    εφες: ο ντουντα οταν εχει μπολικο χρημα για μεταγραφες συνηθως τα κανει μπαχαλο στο τελος.δε μου εχει δειξει κατι αυτη η ομαδα.ο ερτελ παιζει μπασκετ αλανας (αλλα με πολυ καλα νουμερα) ,ενω τα ταγαρια στο 5 δε φτουρανε χωρις σπανουλη να πασαρει....
    ειχα πει κατι για την εφες το καλοκαιρι αλλα αφορουσε γενικα ολα τα μαυρελια που πηδανε ψηλα......τετοιοι ψηλοι διακρινονται οταν, αναμεσα στα αλλα, εχουν αρκετο χρονο συμμετοχης.οταν τους βαζεις να μοιραστουν το χρονο η αποδοση τους πεφτει και αυτο επαθαν οι ταιους - ντανστον στην εφες.μαλιστα ο ενας θελει να φυγει πριν φαει καν βασιλοπιτα....

    μπαρτσα: και εγω πιστευα οτι ο πασκουαλ ειναι καλος προπονητης...αλλα μεχρι πριν 2-3 χρονια.πλεον αλλαξα γνωμη για την παρτη του και θεωρω οτι δεν κανει για πρωτος προπονητης αλλα για βοηθος προπονητη με ειδικοτητα την επιθεση.ας μου πει ενας τι εχει προσφερει στη μπαρτσελονα τα τελευταια χρονια δεδομενου του μπατζετ που εχει καθε χρονο στη διαθεση του.....εχει παρει ευρωλιγκα?μια πηρε σε μια σκοτωμενη για την ευρωλιγκα χρονιά οπου ολα τα μεγαλα κλαμπς ηταν σε πτωση.....παικτες ανεδειξε?καμια υπερβαση εκανε?καποια καινοτομια εστω?ή μηπως εμπνεει τους παικτες του?τι εχει κανει αυτος ο προπονηταρας και τον θαυμαζει ολη η ευρωπη?μαλλον κατι που δε βλεπω εγω προφανως...

    ρεαλ: και εδω διαφωνω με την πλειοψηφια.....παικτης σλοτερ για μενα δεν υπαρχει.καμια διαφορα δεν εκανε περυσι και εννοειται οτι δεν του χρωστανε την περισινη κουπα!!!!αντιθετως, αυτος που βοηθησε πολυ περυσι και ειναι αφαντος φετος ειναι ο μεγαλος αργεντινος!!!οταν ανεβει ο νοθιονι και ο μασιουλις "καθησει" για τα καλα τον τειλορ (καλος παικτης αλλα που δεν εχει βρει ακομα ρυθμο) στον παγκο τοτε οι μαδριλενοι θα ξαναβρουν το δρομο τους.

    οσφπ: η καλη αμυνα του ειναι δεδομενη!!οι νεοι του παικτες ανεβαινουν συνεχως!!και απο τη στιγμη που ο σπανουλης ειναι ξεκουραστος και φρεσκος δεν εχει να φοβαται κατι....

    παο: αν βελτιωσει την αμυνα του και ο παππας καταστει αποδοτικος μπορει να χτυπησει βερολινο.αυτα τα "λειπει ο ψηλος, ο μαυρος, ο αθληταρας" εγω δεν τα καταλαβαινω.το οτι λειπει ενας τετοιος αθλητης δε σημαινει οτι ο ραντουλιτσα πρεπει να δινει και εναν κουραμπιε σε αυτον που μπαινει στη ρακετα....

    χιμκι: θα παλεψει για την προκριση αλλα δεν το πολυκοβω και αυτο για εναν και μονο λογο!!!τετοιες ομαδες δυσκολα αποκτουν διαρκεια και το τοπ16 θελει διαρκεια πανω απο ολα!!!τουλαχιστον ετσι μας εδειξε στην πρωτη φαση....

    λοκο: καλη ομαδα με καλο προπονητη, ο οποιος ομως επιθετικα , αν και αλλα μας εδειξε στον οσφπ, δε βλεπω τι προσφερει στη κουμπαν και δειχνει να στηριζεται στις ορεξεις του πολυ καλου φετος ντιλεινι...λογικα θα παει 8αδα.

    μαλαγα: καλη ομαδα αλλα αργα ή γρηγορα πιστευω οτι θα ριξει το βαρος στην acb, εκει οπου φετος αυτη και η βαλενθια ειναι ικανες να ριξουν τη μπαρτσα και τη ρεαλ απο τους τελικους...

    απο κει και περα , ενδιαφερον εχει ο νεας ερυθρος αστερας με τις μεταγραφες του, η μπαμπεργκ του πολυ καλου τρινκιερι , ενω μες στην καχα θα κλαψουν αρκετες μανουλες....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τι παιχταρας είναι ο Γιοβιτς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καταλήγωντας, αυτό που ήθελα να τονίσω με τα παραπάνω στοιχεία, είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιούμε τα επιμέρους στατιστικά, όπως τα διαβάζουμε στους διάφορους ιστοχώρους των ΜΜΕ (γιατί δεν είναι φυσικά λάθος και πολύ συχνά ακριβή), αλλά απλά να έχουμε ΠΑΝΤΟΤΕ στο νου μας ότι ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις, κάποια από αυτά τα νούμερα να μην ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα (σκεφτείτε μόνον τί νούμερα θα είχε ο ΟΣΦΠ στην κανονική περίοδο αν δεν είχε ΚΑΝΕΝΑΝ τραυματισμό, ειδικά στην επίθεση). Και κατ' επέκταση, να κρατάμε αυτές τις περιπτώσεις στο μυαλό μας, ούτως ώστε να μην παραξενεύομαστε ή απορούμε όταν π.χ. κάποια... CSKA βάζει στον ΟΣΦΠ με το ζόρι 52 πόντους (με αίτηση μετά χαρτοσήμου) σε ημιτελικό final-four :-).

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Εφιαλτικο ξεκινημα...Αν συνεχισουμε ετσι δεν το βλεπω καλα το σπιτι μου ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλα ξεκινησαμε...το ματς στη Βαρκελωνη θα φαινεται παραδεισος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Παρτε τωρα παρτε τον σχεδιασμο του κωλου ...Αι στα κομματια ΝΤΡΟΠΗ

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη βιαζεσαι droga!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν ντρέπεστε λίγο ψευτοπαναθες

      Διαγραφή
    3. Sorry βρε παιδιά αλλά όχι το ημίχρονο, ούτε καν το δεκάλεπτο δεν περιμένουμε τώρα για να κράξουμε; Μπορεί να χάσουμε με 190 πόντους, να γίνει πανδιαγαλαξιακό ρεκόρ διαφοράς αλλά ας περιμένουμε μέχρι το τέλος! Αλλιώς να το πάμε φάση-φάση. π.χ. πρώτη επίθεση αστοχεί ο Καλάθης. -Άμπαλε καραφλέ τζάμπα τα 80 φανταστικατομύριο που βγάζεις. Δεύτερη επίθεση τρίποντο έξω το ΔΔ. -Α ρε Μήτσο σε ξεζούμισε ο πρόεδρος με τις αποφάσεις του. Τρίτη φάση καλάθι ο Πάβλοβιτς. -Μιζαδόρε της πλάκας, βετεράνε της φακής να δειτε πως αυτοί θα είναι μόνο οι πόντοι που θα βάλει σήμερα. Και τα λοιπά και τα ρέστα.

      Διαγραφή
  73. H Ευρωλιγκα ειναι αισχρη. Αναρωτιεμαι αν εχει νοημα να σπαταλαμε το χρονο μας ασχολουμενοι μαζι της. Αυτο που εγινε στο παιχνιδι Εφες - Ερυθρος Αστερας ηταν ντροπη. Η Εφες επαιξε ξυλο σε ολη την τεταρτη περιοδο και δε συμπληρωσε 5 φαουλ. Στην τελευταια φαση ο Ντανστον απαγορευει το σουτ κανοντας φαουλ με καθε δυνατο τροπο αλλα και παλι τα κορακια του Μπερτομεου δεν ειδαν τιποτα. Συγχαρητηρια στον Ερυθρο Αστερα. Αν ειναι να παιζονται ετσι τα παιχνιδια να μη συζηταμε ουτε για ροστερς, ουτε για plays. Ουτως ή αλλως θα κερδιζει η ομαδα που εχει περισσοτερους παικτες του Μισκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αν τραυματιστηκε ο Διαμαντιδης την καναμε απο χερι οχι μονο για σημερα....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ο βλαντο δεν κανει.....λιγο εμπιστοσυνη ρε......ολα τα τσουτσεκια που δεν ξερουν να σουταρουν να καλεσει ο ηθοποιος στην εθνικη.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αμα επαιζε ο Μητσαρας στο 2ο ημιχρονο ειχαμε καλες ελπιδες ...Αλλα τωρα τι να πεις παει και ο Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Οι διαιτησιες της Ευρωλιγκας ειναι ντροπη. Ντροπη.
    Ας παιζουν μεταξυ τους οι λεφταδες στο φαιναλ φορ να τελειωνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέκα φαουλ πάνω στο Ζίρμπες στο τέλος με τον Αστέρα. Αγκωνίδια Άντιτς στον Γκιστ, επιθετικό φαουλ που κρίνει το ματς.

      Μεγάλη προσπάθεια να στείλουν τις τούρκικες στο F4.

      Φέρονται στον Αυτοκκράτορα σαν να είναι Λιμοζ και σπρώχνουν ανύπαρκτες ομάδες χωρίς κόσμο λόγω χορηγών. Αηδία

      Διαγραφή
  78. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΙ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μια χαρά ο ΠΑΟ...Σαν νικη.Και με καλή άμυνα στο Β'.Για διαιτησία δε χρειάζεται κουβέντα.Τα θετικά μετράνε περισσότερο.

    The Talented C@nt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Σπαραζει η καρδια μου να βλεπω τον Σλουκα να προσπαθει ματαια να δειξει οτι ειναι κατι που δεν μπορει να γινει ποτέ δηλ. ο νεος Διαμαντιδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Tραγικος Γκιστ παρα τους 14 ποντους. Aπαραδεκτος αμυντικα. Στην επιθεση καθε φορα που επαιρνε την μπαλα κολλαγε η επιθεση. Για το Φελντεην δε συζηταμε. Αν υπαρχει κατι που χρειαζεται ο Παναθηναϊκος ειναι ενισχυση της ποιοτητας. Αυτη ομως κοστιζει πολυ περισσοτερο απ'ο,τι οι διαφοροι απιθανοι του eurocup και του nbdl. Μπραβο στο Βλαντο που εδειξε οτι αν ειναι συγκεντρωμενος ειναι καλος παικτης. Το ιδιο και ο Παβλοβιτς. Καλη επιστροφη του Παππα. Αν εμπαινε και το τριποντο που πηρε ισως ηταν αλλιως τα πραγματα. Μπραβο και στον Ομπραντοβιτς που εχει τη δυνατοτητα να βελτιωνει τον Παναθηναϊκο ακομα και ως προπονητης αντιπαλης ομαδας. Οσοι επαιξαν σημερα καλυτερα απ'οσο επαιζαν τοσον καιρο το εκαναν γιατι απεναντι τους ειχαν τον Ομπραντοβιτς. Για να δειξουν ας πουμε σ'αυτον την αξια τους. Σ'αυτους συμπεριλαμβανω και τον Τζορτζεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Περιμένω παιάνες και πανηγύρια για την ήττα στις λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή