Athlenda

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Είναι η διαχείριση, ανόητε..!


Το Hoopfellas παραφράζει (με τη σειρά του) το περίφημο προεκλογικό σλόγκαν του Μπιλ Κλίντον με αφορμή τη κατάσταση που βιώνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αυτή τη περίοδο. Ο ένας αδυνατεί να διαχειριστεί ένα ρόστερ με τρανταχτές ελλείψεις και ο άλλος ένα αντίστοιχο που πλέον χαρακτηρίζεται οvercrowded. Και όλα αυτά με το ντέρμπι και τη μεταξύ τους σύγκρουση να έρχεται σε λίγες ώρες..






Just an Illusion..

Το παιχνίδι του Κάουνας εξελίχθηκε σε μαρτύριο για τον Ολυμπιακό και τεκμηρίωσε την άποψη ότι η ομάδα διάγει μια δύσκολη περίοδο και παράλληλα βιώνει μια κρίση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με σωστούς χειρισμούς και ενότητα (ξέρω πολύ καλά γιατί το γράφω αυτό) γιατί μπορεί να διαλύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα. Δεν είναι η στιγμή για κουβέντες του στυλ “τα είχαμε πει για τη στελέχωση της frontcourt, το back up του Πρίντεζη ή για το θέμα της περιφερειακής εκτέλεσης στο backcourt” καθώς οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται άμεσα λύσεις μιας και ο ανταγωνισμός δε προσφέρει κανένα περιθώριο χρόνου. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι πιο σύνθετο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλείται να επιστρέψει στα βασικά. Όπως σας είχα γράψει και παλιότερα στο Hoopfellas, υπάρχουν στιγμές στη ζωή όπου τα δεδομένα γίνονται ζητούμενα.. Έτσι και στο μπάσκετ. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να αρχίσουν να εκτελούν πάλι με επιτυχία καταστάσεις στις οποίες το επίπεδο εκτέλεσης τους πριν λίγο καιρό φαινόταν ιδιαίτερα υψηλό. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν για να ξαναχτίσουν την αυτοπεποίθηση και το παιχνίδι τους..


Αναφορικά με τη προσέγγιση του ματς με τη Ζάλγκιρις πρέπει να σας πω ότι εγώ ο ίδιος έπεσα 110% έξω εκτιμώντας την εξέλιξη του. Δε περίμενα να πέσουν οι ερυθρόλευκοι σε τέτοιο πνευματικό κώμα απέναντι σε μια ομάδα η οποία παρουσίασε fundamental μπάσκετ εκτελώντας όμως απλά πράγματα τα οποία στο σύνολο τους θα τα χαρακτήριζα Old Fashion. Μια ομάδα όμως που ήταν πολύ πειθαρχημένη στο πλάνο της και είχε δουλέψει καλά τον έναν και μοναδικό δρόμο που θα μπορούσε να την οδηγούσε στη νίκη. Ο Ολυμπιακός μαγεμένος από μια μορφή υπνωτισμού ακολούθησε τον δρόμο αυτό και ξεκάθαρα μπορώ ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτέλεσε και προσωπική ήττα του προπονητή του απέναντι στον “νιούφη” Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο οποίος παλεύει να φέρει το καράβι στα ίσια στο ξεκίνημα του. Όποιος παρακολούθησε τη Ζαλγκίρις στο Βίλνιους το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μπορεί να καταλάβει τι εννοώ.. Όπως είχαμε υπογραμμίσει ομάδες με νέους κόουτς (ιδιαίτερα με προσωπικότητες όπως ο Σάρας) είναι λίγο ασανσέρ στην απόδοση τους με διαδοχικά limits ups & downs μέχρι να βρούν τη σταθερότητα τους. Σε κάθε περίπτωση το κίνητρο είναι πολύ υψηλό στις τάξεις των παιχτών.

Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα χτίζοντας πάνω σε μια πολύ ντόμπρα εκτίμηση των δυνατοτήτων τους σε φυσικό/αθλητικό και αγωνιστικό επίπεδο. Τα γράμματα του Σάρας στον μαυροπίνακα των αποδυτηρίων έδειχναν τη κατεύθυνση. Σε ελεύθερη μετάφραση: “Χτυπάμε στο ζωγραφιστό στο (αν είναι δυνατόν) 90% των κατοχών μας και στα μετόπισθεν γεμίζουμε τη ρακέτα ώστε να απενεργοποιήσουμε cuts, κάθετες πάσες, drives-drive & kick καταστάσεις και αφήνουμε ανοιχτές πόρτες για πάσες και σουτ στην αδύνατη πλευρά ή ενδιάμεση off the dribble εκτέλεση μετά από picks.” Προσωπικά θα συμπλήρωνα από κάτω “με τη τακτική αυτή γύρω στο 17-18ο λεπτό θα ξέρουμε αν θα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο ματς με τη Nevezis”..

Συνειδητές επιλογές


Οι Λιθουανοί επέλεξαν να μην εκθέσουν τους ψηλούς τους στην άμυνα βγάζοντας τους μακριά από το καλάθι. Επέλεξαν Flat άμυνα στο ερυθρόλευκο Pick & Roll στις περισσότερες των περιπτώσεων με τον αμυντικό στη μπάλα να παίζει Under στα περισσότερα γκαρντς των ερυθρολεύκων, Show & Recover αρχικά στον Σπανούλη (στον άξονα) και Step back/Get through τακτική σταδιακά απέναντι στον αρχηγό (και τον Αθηναίου) κλείνοντας τη κάθετη πάσα σε αντάλλαγμα με τη παροχή ενδιάμεσων σουτ τα οποία οι ερυθρόλευκοι γκαρντς (με παίχτη κολλημένο στη πλάτη τους) φάνηκαν ανέτοιμοι να πάρουν. Παράλληλα υπέδειξε στον Χάντερ (απενεργοποιώντας το ρολάρισμα) ότι πρέπει να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να επιτεθεί. Ο μόνος που διάβασε το όλο κόλπο ερχόμενος από τον πάγκο ήταν ο Χάκετ αλλά μετά από το καλό του ξεκίνημα, σταδιακά δίστασε να περάσει στη δεύτερη ζώνη άμυνας και να εκτελέσει (έλλειψη εμπιστοσύνης) από μέση απόσταση.

Adjustment: Ο Σάρας ξεκίνησε τον 19χρονο Martynas Sajus (προϊόν των ακαδημιών της Ζαλγκίρις) τον οποίο χρησιμοποίησε σε αρκετές δράσεις της ομάδας σε επίθεση (screener) και άμυνα (ο μόνος ψηλός που στον άξονα πάτησε έξω από τα στενά όρια χώρου της ρακέτας). Η τακτική του “φέρνω στη πρώτη πεντάδα έναν role player με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και λεπτά στο παιχνίδι μόνο και μόνο για να πάρω το τιμόνι του παιχνιδιού” χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία του Ομπράντοβιτς άλλωστε. Βασικά, βρωμάει Ζοτς..


Οι γηπεδούχοι είναι μια ομάδα με αργά αμυντικά rotations. Το ίδιο αργά ήταν και απέναντι στον Ολυμπιακό, μη γελιέστε. Μια ματιά στα σχήματα που χρησιμοποιούν μπορεί να σας πείσει για αυτό. Ο Γιασικεβίτσιους απλά μείωσε τις αποστάσεις που έχουν να τρέξουν οι παίχτες του στην άμυνα μισού γηπέδου παραχωρώντας περιφερειακή εκτέλεση στη weak side. Ο τρόπος μάλιστα που περιστρεφόταν η άμυνα των γηπεδούχων οδηγούσε τη μπάλα συνεχώς εκεί. Βοήθησε και η αδυναμία του Μιλουτίνοβ στο ξεκίνημα να πασάρει στον σωστό χρόνο (σε δύο περιπτώσεις μάλιστα άργησε χαρακτηριστικά να βάλει τη μπάλα στο base line cut του Πρίντεζη και στην αδύνατη πλευρά με τον Συριανό φόργουορντ φάτσα με το καλάθι και το αμυντικό στη πλάτη του). Ακόμα και στη συνηθισμένη post επίθεση του Ολυμπιακού με τους PGs του o Oυλανόβας (ο οποίος είχε τον SF υποτίθεται ανοιχτά στην αδύνατη πλευρά) έπαιζε όχι απλά μέσα στη ρακέτα αλλά μπροστά από το “5” των ερυθρολεύκων δίνοντας την ευκαιρία στο δικό του “5” να βγει για παγίδα στον Μάντζαρη/Χάκετ την ώρα της πάσας. Όπως καταλαβαίνετε, η αδυναμία αξιοπρεπούς απλά περιφερειακής εκτέλεσης απενεργοποίησε όχι μόνο το Pick & Roll αλλά ολόκληρη την επίθεση της ελληνικής ομάδας. Από ένα σημείο και μετά δε δούλευαν καθόλου τη πάσα μετά από back screen στην αδύνατη πλευρά διαβλέποντας την αποτυχία Μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι εάν ο Ολυμπιακός δεν είχε την υποστήριξη του επιθετικού ριμπάουντ δύσκολα θα ξεπερνούσε τους 45 πόντους στο ματς. Ναι, τόσο χάλια..


-Στο Preview μου στο Stoiximan.blog είχα εκφράσει την άποψη ότι εφόσον ο Ολυμπιακός παίξει στοιχειωδώς καλή post άμυνα δε θα δυσκολευτεί να πάρει αυτό που θέλει στο Κάουνας. Βασικά (και ας μη το έγραψα) πίστευα ότι θα δεχτεί κάτω από 60 αμυνόμενος σωστά χαμηλά απέναντι στη πιο post based-επίθεση της Ευρωλίγκας. Ε, λοιπόν το performance σε αυτό το κομμάτι ήταν ανατριχιαστικά άσχημο. Δε ξέρω πως αλλιώς να σας το περιγράψω.. Εκτιμώ μάλιστα ότι αυτή είναι η βασική αιτία της ήττας βάζοντας στη δεύτερη θέση της ιεραρχίας το αστείο 20% από το τρίποντο. Το γεγονός ότι οι καλύτεροι αμυντικοί των ερυθρολεύκων στη προσωπική άμυνα και παράλληλα αθλητές με ισχυρό αμυντικό εγωισμό και υπερηφάνεια έτρωγαν το ένα μετά το άλλο καλάθια χαμηλά από τους αντιπάλους τους γκρέμισε κάθε αντίσταση του Ολυμπιακού.

Σημείωση: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπεσε στη παγίδα του “εγωισμού”. Επέλεξε (σωστά, προσωπικά το ίδιο θα έκανα ξεκινώντας το ματς ) μονή άμυνα δίχως τη παραμικρή βοήθεια ποντάροντας στην εμφανή αθλητική υπεροχή των παιχτών του αλλά όταν αυτή η τακτική κατέρρευσε δεν είχε την οξυδέρκεια να στείλει νταμπλ τιμ για να αλλάξει τη δομή της επίθεσης των Λιθουανών. Νταμπ τιμς κόουτς ΟΧΙ γιατί ο αντίπαλος ήταν τόσο καλός στη προσωπική φάση αλλά γιατί επιβαλλόταν να στείλεις τη μπάλα στη περιφέρεια απέναντι σε ένα πολύ limited στη περιφερειακή εκτέλεση αντίπαλο. Βάλτον να κάνει αυτό που δε θέλει!


Ο Σάρας παρουσίασε μια 1-3-1 επίθεση με Side picks που κατέληγαν σε High-Low συνεργασίες αναμειγνύοντας τον Γιανκούνας (είτε ως δημιουργό είτε ως εκτελεστή) στη τελική συνεργασία. Ακόμα και στη ball screen επίθεση για τον Σεϊμπούτις οι Λιθουανοί ανέβαζαν το εκάστοτε “5” ψηλά απομονώνοντας τον αρχηγό τους στη καρδιά του ζωγραφιστού ενώ σε καταστάσεις A-Set σημάδευε το post με cross screens μεταξύ του Ουλανόβας και του “5”. Εξαιρετικός εδώ ο Βουγιούκας ο οποίος εξέθεσε την άμυνα θέσης των ερυθρολεύκων. MVP o μάστορας στο positioning Γιανκούνας (σούπερ και στην άμυνα όπου ο ανέτοιμος σωματικά Πρίντεζης προστέθηκε στα φετινά τρόπαια του Λιθουανού) ενώ παίχτη-κλειδί στην άμυνα βοήθεια και στη post επίθεση ο Ουλανόβας. Εξαιρετικό ματς απέναντι σε πολύ φυσικούς αντιπάλους. Η Ζαλγκίρις (εκτός του αμυντικού κομματιού) απενεργοποίησε με την επίθεση της και την αντίστοιχη του Ολυμπιακού μιας και δεν έδωσε ευκαιρίες για ανοιχτό γήπεδο ακουμπώντας τη μπάλα συνεχώς στο post (και βάζοντας πίεση στο ερυθρόλευκο αμυντικό ριμπάουντ) ενώ η μονή ερυθρόλευκη άμυνα βοήθησε την τακτική των ψηλών των “Λιέτουβο” να παίρνουν τη μπάλα ανοιχτά στο φτερό και να πηγαίνουν με ντρίμπλα βαθιά στο post με πλάτη. Παράλληλα χρησιμοποίησε το Pick & Roll ως εισαγωγή για τη Post επίθεση και όχι ως κύρια συνεργασία στη τελική ευθεία της επίθεσης βγάζοντας από τη σκακιέρα το πιο δυνατό όπλο της ελληνικής άμυνας.


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπάθησε με 1-4 High Stack Offense να ανοίξει τους χώρους σε μια πολύ κλειστή άμυνα. Με τον Σπανούλη στο “1” και τους υπόλοιπους ψηλά παρατεταγμένους στην ίδια ευθεία. Μια μορφή επίθεσης η οποία αποτελεί (σαν διάταξη) αφετηρία για τη γνωστή Wheel Motion επίθεση όπου οι τρεις γκαρντς γυρνούν με τη μορφή “τροχού” γύρω από τους δύο ψηλούς στο High Post. Aποκλειστικός στόχος του Έλληνα κόουτς να ανοίξει τους χώρους στη ρακέτα (μεταφέροντας τους 4 αμυντικά ψηλά στην ίδια ευθεία) ώστε να δημιουργήσει το πλαίσιο για back cuts (ειδικά μέσα από Side picks) και λόμπες ενώ μπορεί (όπως γίνεται εύκολο κατανοητό κοιτώντας τη διάταξη) να ανταποκριθεί σε Deny άμυνες που σε περιπτώσεις χρησιμοποίησαν οι Λιθουανοί απέναντι στους Σπανούλη-Πρίντεζη. Η επίθεση αυτή κατέληγε σε μορφή 2-2-1 με τον Χάντερ μπαλαντέρ-σκρίνερ σε Side picks με τα δύο γκαρντς. Μικρός βαθμός επιτυχίας.. Άλλωστε χωρίς τον Λοτζέσκι το δηλητήριο του Ολυμπιακού στην αδύνατη πλευρά (και όχι μόνο σε επίπεδο περιφερειακής εκτέλεσης) είναι σημαντικά λιγότερο έτσι ώστε να επηρεάζει τη παραγωγικότητα στο σύνολο της τις ημέρες που η ομάδα δε μπορεί να παράγει πόντους από την άμυνα της.

The Life Goes on..


Για τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά δε μπορώ να είμαι αιχμηρός όπως το παρελθόν. Έπαιξε ένα ματς στα ίσα απέναντι σε μια ομάδα η οποία παίζει καλό μπάσκετ (σαφώς καλύτερου στο σύνολο της σεζόν από την ελληνική ομάδα) αυτή τη περίοδο και είναι φαβορί στο γκρούπ για το πλεονέκτημα. Έχασε στις λεπτομέρειες δεχόμενος πολύ δύσκολα σουτ από τη περιφέρεια στη τελική ευθεία, αρκετά από αυτά υπό καθεστώς άμυνας. Αυτό είναι το μπάσκετ. Περιέχει ήττες σαν αυτή, που σε πληγώνουν με τον τρόπο που έρχονται όμως παράλληλα σου υπενθυμίζουν ότι δεν έχεις άλλη επιλογή από το να συνεχίσεις, ελπίζοντας ότι αν ακουμπήσεις τον όρο “συνέπεια” ο δρόμος θα σε οδηγήσει σε κάτι καλό. Δεν υπάρχει άλλη λύση για αυτόν τον Παναθηναϊκό των ελλιπούς ρόστερ και των κακών καλοκαιρινών επιλογών τις οποίες πληρώνει μέχρι τώρα. Η εμφάνιση στη Δυτική Ρωσία είναι ενθαρρυντική. Παρ'όλα αυτά, θέλοντας να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας (και ελπίζοντας ότι θα διαψευσθώ) εκτιμώ ότι το καλό πρόσωπο στο Κρασνοντάρ είναι περισσότερο προϊόν υπέρβασης και αθλητικού εγωισμού μετά τα όσα βιώνει η ομάδα τον τελευταίο καιρό παρά προϊόν δουλειάς και βελτίωσης. Αυτό..


Μερικά σημεία άξια σχολιασμού σε μια σπουδαία αναμέτρηση..

Kentucky Basketball Γιώργο..;


-Το ξεκίνημα του παιχνιδιού είναι χαρακτηριστικό της αδυναμίας των πρασίνων να ελέγξουν τη μπάλα (ειδικά στο αμυντικό κομμάτι) απουσία του Καλάθη μιας και κανείς άλλος περιφερειακός τους δεν έχει quarterback skills αυτή τη στιγμή. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί με κάθε τρόπο να κεφαλαιοποιήσει από το πρώτο δευτερόλεπτο την υπεροχή της ομάδας του σε “πόδια”. Η ταχύτητα της Κουμπάν στο μισό γήπεδο και στις αμυντικές περιστροφές είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε ο προπονητής της να κινηθεί δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη στο προσόν αυτό. Άμυνα με αρχές “Switch Everything” αλά Κentucky Wildcats που οδήγησε σε διαδοχικά Post ups του Γκιστ απέναντι στο Ντιλέηνι χωρίς επιτυχία. Ξέρετε, η Λοκομοτίβ έφερνε συνήθως τον Ράντολφ σε βοήθεια και είναι αρκετά γρήγορη για να κυνηγήσει στις περιστροφές οπότε το ρίσκο σε μια τέτοια άμυνα είναι σχετικά χαμηλό. Ο Παναθηναϊκός εκτός του ότι δε κατάφερε να σκοράρει σε Miss matches, δέχθηκε μέχρι και καλάθι στο transition (μετά από post κατάσταση του Γκιστ απέναντι στον μόνο καθαρό γκαρντ των γηπεδούχων, χοντρό..). Σε ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού ήταν φανερό ότι οι Ρώσοι επεδίωκαν με “δόλωμα” τον Ντιλέηνι να κερδίσουν την αλλαγή ψηλά στη περιφέρεια και ύστερα να επιτεθούν σε μια ..Gistless πράσινη άμυνα 4 εναντίον 4, με τον Αμερικανό κολλημένο ψηλά στον δημόσιο κίνδυνο Ντιλέηνι. Είναι μια τακτική που ακολουθεί η “Λόκο” από την αρχή της σεζόν όντας λιγότερο επιθετική σε πρώτο χρόνο (με τη μπάλα στα χέρια του Ντιλέηνι) σε καταστάσεις Pick & roll όπου προτιμάει να τις χρησιμοποιεί για να κερδίσει μια λεπτομέρεια στη διάταξη της αντίπαλης άμυνας ώστε να επιτεθεί από άλλο σημείο όπως αυτή θέλει.


-Νομίζω ότι το αρχικό 12-0 των γηπεδούχων ήρθε να κολλήσει στα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας και το χαστούκι από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Ήταν too much για την υπερηφάνεια ενός τέτοιου κλαμπ και η γκρίνια που έχει συσωρρευθεί πάνω από την ομάδα τον τελευταίο καιρό απελευθέρωσε ένα συναίσθημα αγωνιστικού θυμού. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε το μομέντουμ κλέβοντας μπάλες και τελειώνοντας καταστάσεις στο transition, γεγονός που ψιθύρισε στο αυτί των παιχτών τη λέξη “επαναφορά”. Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε τη συμπεριφορά του στα Side picks αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσθέσει ένα Opposite Screen μεταφέροντας και τον άλλον γκαρντ του στη πλευρά (σουτ σε πρώτο χρόνο). Τα μακριά άκρα των περιφερειακών του τριφυλλιού ενέργησαν ευεργετικά στη πλευρά σε μικρό χώρο και απέκλεισαν τη πιθανότητα της σκαστής πάσας στον ψηλό της Κουμπάν στη ρακέτα.

Ο Φώτσης


Αποτελεί θέμα στον φετινό Παναθηναϊκό το οποίο έχουμε βαρεθεί να θίγουμε εδώ μέσα πριν τελειώσει η περυσινή χρονιά μάλιστα. “Ο Φώτσης θα πρέπει τη σεζόν να είναι 5ος παίχτης στη πράσινη Frontcourt”. Είναι φανερό ότι το Front Office με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή δε θέλει να τραβήξει πίσω στο rotation ένα τόσο ακριβό συμβόλαιο, ασχέτως αν μπορεί πραγματικά να δώσει αυτά που χρειάζεται η ομάδα ή όχι. Στο Κρασνοντάρ ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός δούλεψε καλά, στο επιθετικό κομμάτι τουλάχιστον, για τον Φώτση εντάσσοντας τον σε ένα πλαίσιο με πιο ξεκάθαρες ιδέες. Το καλύτερο προσόν του, άλλοτε πολύ σπουδαίου Έλληνα φόργουορντ, σήμερα είναι Stretch ικανότητα του στο μισό γήπεδο. Ειδικά το Double Screen Set με τον Κούζμιτς να δίνει σκριν στη μπάλα και μετά να σκρινάρει κάθετα τον Φώτση ο οποίος επιλέγει που θα σταματήσει και θα εκτελέσει δούλεψε πολύ καλά. Επίσης στη 4η περίοδο και στη γνωστή 1-3-1 επίθεση της ομάδας , είτε βρισκόταν ως τελευταίος παίχτης στη γωνία είτε στον άξονα, βρήκε σουτ που κράτησαν στον αφρό την ομάδα. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το πρόβλημα των πρασίνων στις θέσεις των φόργουορντ όπου λείπει απελπιστικά μια Mucho αμυντική παρουσία.. Όλα βέβαια σε ένα αγωνιστικό οικοδόμημα είναι θέμα σύνδεσης και έπειτα διαχείρισης. Αν ο Παναθηναϊκός είχε έναν SF που δεν είχε την αμυντική ανεπάρκεια του Πάβλοβιτς ή έναν σέντερ αντί του Κούζμιτς που θα έφερνε ένταση στο παρκέ και όχι τον προπονητή του ένα βήμα από την εγκληματική ενέργεια εναντίον του, ίσως αυτή η έλλειψη στη θέση “4” να μην ήταν μέρος του προβλήματος τώρα..

Ο Καλάθης


Το ντεφορμάρισμα του Καλάθη στο TOP-16 είναι ίσως το βασικότερο πρόβλημα που μπορεί και πρέπει να λύσει ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς αυτή τη στιγμή (και μέχρι να ενισχυθεί, εφόσον ενισχυθεί, η ομάδα). Ο Καλάθης αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας. Το πιο βαρύ χαρτί της και το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο, τον κύριο εκφραστή του παιχνιδιού της. Στα 4 ματς του TOP-16 ο PG της Εθνικής ομάδας μετράει 7.3 πόντους, 2/14 τρίποντα (14.3%), 4.8 τελικές και 3.3 λάθη τη στιγμή που στη κανονική περίοδο μετρούσε 10.7 πόντους, 43.8% στο τρίποντο, 6.8 τελικές και 2.7 λάθη.. Αυτή η πτώση επηρεάζει άμεσα την εικόνα όλης της ομάδας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Καλάθης έχει φορτωθεί με πολλά αγωνιστικά λεπτά (30 μ.ο.) και η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα έσπαγε. Η παρουσία του στη συνέχεια θα είναι βαρόμετρο για τη πορεία της ομάδας μιας και αποτελεί το κέντρο αποφάσεων στην επίθεση και τον καλύτερο περιφερειακό αμυντικό του Τζόρτζεβιτς.


Crucial Point: Όταν το μομέντουμ έδειχνε “Παναθηναϊκός” με το σκορ στο 24-36 (2η περίοδος) οι πράσινοι προδόθηκαν από τους παίχτες της θέσης “5” τους οποίους κατάπιε ο Σίνγκλετον (του 1/6 FG) με την άμυνα του. Ο Κούζμιτς ειδικά έμοιαζε με “κοριτσάκι” μπροστά του αδυνατώντας να βγει μπροστά του (ο Αμερικανός τον είχε κλειδώσει στη πλάτη του). Από την άλλη ο καλύτερος finisher των πρασίνων στο ζωγραφιστό (Ραντούλιτσα) έχασε διαδοχικές φάσεις από θέση ισχύος επιτιθέμενος στο ζωγραφιστό που μεταφράστηκαν σε transition πόντους από τον αντίπαλο. Να γιατί ο Ολυμπιακός κινήθηκε προς τη κατεύθυνση του Σίνγκλετον τον προηγούμενο μήνα..


-Τα τρίποντα της Λοκομοτίβ (13/26) έκριναν το ματς και πολλά από αυτά ήταν παράγωγο της υπεροχής των Ρώσων στο αθλητικό κομμάτι. Κάθε ρήγμα, γρήγορη μετακίνηση της μπάλας από πλευρά σε πλευρά, trapping του Ντιλέηνι στον άξονα οδηγούσε σε καλό περιφερειακό σουτ. Σε αυτά όμως δε συμπεριλαμβάνονται τα περισσότερα από τα σουτ που έκριναν το ματς στη τέταρτη περίοδο. Η ρέντα του Ντρέηπερ έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων μετά από ένα Shootout στο τέλος που θύμιζε “σπαγγέτι ουέστερν”.

Το ντέρμπι


Δευτέρα απόγευμα στο Φάληρο συναντιούνται οι δύο αιώνιοι σε ένα ματς όπου πιθανόν θα κρίνει την υπόθεση πλεονέκτημα έδρας για την ελληνική λίγκα. Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί πλέον μετά και τα τελευταία γεγονότα κάνουν το παιχνίδι τρομερά ενδιαφέρον. Για τον Ολυμπιακό τα δύο ματς της εβδομάδας που έρχεται μπορούν να λειτουργήσουν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στο DNA της ομάδας γκρεμίζοντας ένα μεγάλο μέρος από όσα έχτισαν οι ερυθρόλευκοι από την αρχή της σεζόν. Με τη φυγή του Τζέημς το ρόστερ γίνεται πιο ευέλικτο με τον Αγραβάνη να μετακινείται σε ρόλο τρίτου “5” και τον Παπανικολάου να μπαίνει στην ομάδα (σημαντικό σε πρώτη φάση το πως θα σουτάρει από τη περιφέρεια). Από Τουρκία μου μετέφεραν ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν προχωρημένες επαφές με τον Τζόι Ντόρσεϊ όμως τίποτα δε μπορεί να προχωρήσει εφόσον η Γαλατά δε βρει τον αντικαταστάτη του.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με ένα ..τικ λιγότερο άγχος στο Φάληρο. Η ομάδα δεν έπαιξε άσχημα στο Κρασνοντάρ και είναι διάχυτη (και καθόλου λανθασμένη) η εντύπωση ότι ματσάρει καλά με τον Ολυμπιακό. Θα χρειαστεί έξτρα βοήθεια από τη σκιά που περιφέρεται στο ΟΑΚΑ με τη φανέλα που γράφει “Πάβλοβιτς”. Οι πράσινοι περιμένουν επίσης ενίσχυση με τις πληροφορίες να μιλούν για δύο παίχτες. Ίσως στη παρούσα φάση το πιο σημαντικό είναι να γυρίσει ο Καλάθης στο γνωστό επίπεδο εμφανίσεων και στη συνέχεια να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να προσθέσει έναν φόργουορντ. Με τα γούστα του Τζόρτζεβιτς βέβαια στην αγορά, ομολογώ ότι ανησυχώ για τα νέα πρόσωπα που θα επιλέξει να φέρει στο ΟΑΚΑ..



Υ.Γ: Ο Πασκουάλ μοιάζει καβάλα στο άλογο. Σε ένα γκρούπ που η κατάσταση θα αλλάζει από αγωνιστική σε αγωνιστική, η χρυσή σταθερότητα που διαχρονικά παρουσιάζει η Μπαρτσελόνα τέτοια εποχή, σήμερα τη φέρνει μισό βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό και λίγο πιο κοντά στο πλεονέκτημα. Μέχρι την άλλη εβδομάδα..

495 σχόλια:

  1. μανατζαρεικα κολπακια θυμιζει αυτο με τον ντορσει-ολυμπιακος αλλα θα φανει αν δικαιωθω ή διαψευστω

    τι να τον κανει ο ολυμπιακος τον ντορσευ αν χασει στον 1ο γυρο απο ρεαλ-κιμκι παει σπιτι του και ο 2ο γυρος ειναι τυπικος να το εκλεινε στα μεσα του τοπ16 αν ειναι ακομα στο κολπο οκ αλλα απο τωρα δεν εχει λογικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα χρειαστεί έξτρα βοήθεια από τη σκιά που περιφέρεται στο ΟΑΚΑ με τη φανέλα που γράφει “Πάβλοβιτς”.

    Πιο γλαφυρός δεν γίνεται. Περιττό να σου πω πόσο συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπετα Jim.
    Η κινηση Sajus απο τον Σαρας θυμισε οντως Ζοτς,με παραδειγμα απο τη θητεια του στον Παο την παρουσια του Βουγιουκα στην 5αδα.Εκεινη τη σεζον(2011)θεωρω οτι αλλαξε επιπεδο σαν παικτης ο Ιαν και ανεβηκε ενα σκαλι.Ομολογω οτι εξεπλαγην με την ηττα του Ολυμπιακου ποσο μαλιστα οταν ειναι της ταξεως των 20 ποντων,απο πολυ μετρια ομαδα και προεχρομενος απο εντος εδρας ηττα.Οι πρασινοι ακομη μια φορα εδειξαν οτι εχουν σοβαρο προβλημα στο 5,πολυ μεγαλυτερο απο εκεινο της περιφερειας τους και προσωπικα αν βρισκομουν στη θεση του προπονητη και αποφασιζα για ενισχυση θα κοιτουσα πρωτιστως για forward ή Center!
    Ελπιζω να ξερει τι κανει ο Τζορτζεβιτς ο οποιος κατ εμε αν λεγοταν ΄΄Πεδουλακης'' μπορει να ειχε κουνησει μαντηλι αυτη τη στιγμη και οχι για την ηττα στο Κρασνονταρ αλλα για τη γενικοτερη εικονα-ασταθεια της ομαδας η οποια μαλιστα διαθετει καλυτερα ονοματα απο της περασμενς σεζον αλλα οι επιλογες φαινεται οτι ηταν καπως αστοχες ενω επρεπε να αποκτηθει τουλαχιστον ενας ακομα παικτης!
    Jim ο Παναθηναικος βλεπεις να προκρινετε?
    Και επισης εσυ σε ποια θεση κρινεις οτι απαιτειται ενισχυση στην περιφερεια η στους ψηλους?

    el emperador

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι στον Γκίμπσον παιδιά. Είναι σπουδαίος σκόρερ για μικρή ομάδα. Κωλοτούμπας σε υψηλό επίπεδο, θα τον διαβάσουν εύκολα οι άμυνες. Όχι στον Γκίμπσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπεραπαραίτητα ναί στον Γκίμπσον.
      Είναι ο παίκτης που θα φέρει σκόρ και το απρόβλεπτο.
      Κι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν φράγκα και παίκτες
      ελεύθεροι με το τσουβάλι να διαλέξεις αυτή την εποχή, ο Γκίμπσον είναι ότι πρέπει.
      Αλλωστε αν δεν τον δούμε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.
      Αλίμονο αν μπορεί να διαβαστεί εύκολα ένας παίκτης
      που κτυπάει από παντού, με ντράιβ αλλά και με σουτ
      από κάθε απόσταση.

      Διαγραφή
    2. Αφροξυλάνθη εσύ τι λες για Γκίμπσον? Καλό fit ή όχι?

      Διαγραφή
    3. Δεν τον έχω δει ποτέ (από utube δε βγάζω συμπεράσματα). Λένε ότι είναι ρίσκο για το επίπεδο της Ευρωλίγκα.
      Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ο προπονητής μας φαίνεται να μη γνωρίζει την Αμερικάνικη αγορά. Μέχρι στιγμής πηγαίνουμε όπως βλέπετε σε λύσεις που ξέρει από Ιταλία όπως Φελντέιν και Γκίμπσον ή Σέρβους.

      Διαγραφή
    4. δηλαδη ποιος προπονητης γνωριζει την αμερικανικη αγορα; ο πεδουλακης που εκανε καλες επιλογες ψωνιζε κυριως απο ισπανια(πανκο,λασμε,γκιστ), καλα ο ομπραντοβιτς δεν το συζηταω για την αμερικανικη αγορα, ο ιβανοβιτς ηξρε την γαλλικη και εφερε σλοτερ...
      αυτα με τα κολλεγια και την dleague ειναι αστεια καμια ομαδα που στοχευει στα νοκ αουτ δεν ψωνιζει απο εκει πρωτα ερχονται παικτες και δοκιμαζονται στο χαμηλοτερο επιπεδο της ευρωπης και μετα πανε σε καλες ομαδες

      Διαγραφή
  5. Ξεχνάμε ότι ο Νίκ παίζει με τενοντίτιδα και κατ'εμέ όχι μόνο μιά και τον βλέπω αργό σε κάθε του κίνηση, τη στιγμή
    που στην regular, ήταν πάντα πρωτος στην μπάλα.
    Ισως και αυτό να τον καταπόνησε ανεπιστερπτί.
    "Τενοντίτιδα είναι η φλεγμονή που δημιουργείται στους ινώδεις ιστούς που συνδέουν τους μυς με τα οστά, δηλαδή τους τένοντες."
    "Αν χτυπήσετε σε κάποια άρθρωση, μπορεί να τραυματιστεί ο τένοντας ή ακόμη και να «σπάσει» (ρήξη του τένοντα)."
    Πολύ φοβάμαι ότι έχει υποστεί ρήξη του τένοντα, που
    δεν είναι καταλυτική, λόγο του νεαρού της ηλικίας του.
    Δυστυχώς κι από ιατρικής πλευράς ό Παναθηναικός θα έπρεπε
    να είχε ενισχυθεί οπωσδήποτε στα γκάρντ πρίν την μάχη
    των 16 και όσα δέν κάνει ο Νίκ, είναι αποτέλεσμα της
    καταπόνησης του, μιά και μιλάμε για τον άνθρωπο για
    όλες τις δουλειές της περιφέρειας.
    Και για όσους δεν γνωρίζουν, αυτός θα δημιουργήσει τα πάντα
    επιθετικά και ακριβώς ο ίδιος παίκτης αφού θα πάρει το
    απέναντι βαρύ πυροβολικό, θα κατευθύνει και αμυντικά την ομάδα.
    Η μή ενίσχυση του Παναθηναικού στην περιφέρεια, δείχνει
    ξεκάθαρα εκτός των άλλων πώς δεν υπάρχει και ιατρικό
    επιστημονικό επιτελείο με αθλητική διάσταση στην ομάδα, που θα πίεζε για τη μη βάναυση χρησιμοποίηση ελάχιστων αθλητών σε πολλές θέσεις και για πολλές δουλειές.
    Είναι κάτι που θα πρέπει να κρατήσουμε στο πίσω μέρος
    του κεφαλιού μας, μιά και μιλάμε για ομάδα από το πάνω
    ράφι της ευρωλίγκας, που έχει υποπέσει σε τόσο ερασιτεχνικό ολίσθημα.
    Κι αυτό μόνο λεπτομέρεια δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο.

    Eμμανουήλ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τα γκαρντ του παο τα λεω εδω και κατι μηνες.. οτι θα τους βγει η γλωσσα και μετα δεν μας σωζει τιποτα..
    Ο καλαθης δεν ειναι οτι παιζει 30 λεπτα.. και αλλοι το κανουν αυτο.. ειναι οτι δεν εχει βοηθεια.. δεν εχει βοηθεια στις αμυνες και τρεχει για 3 παιχτες, στο κατεβασμα και την οργανωση εχει μονο τον διαμανταρο στα 34 του, που θα επρεπε να παιζει 15 λεπτα.
    Οταν παιζεις επι 30 λεπτα σκυλισιες αμυνες και στην επιθεση δεν εισαι απλα ενας σποτ σουτερ αλλα την τρεχεις , τοτε ναι θες ανασες...
    Για αυτο και επιμενω για γκαρντ, μονο που ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ερθει θα εχουν ολα κριθει τοσο βαθμολογικα στην ευρωλιγκα οσο και σωματικα για τους παιχτες που εχουμε.
    Αν χασουμε απο τους τουρκους εντος τελειωνουν και τα οποια ονειρα για προκριση, αφου απλα τα κουκια δεν βγαινουν μετα...
    Εχουμε μαλλον κλεισει Γκιμπσον, παμε και για ψηλο μπας και μαζεψουμε τα αμαζευτα.
    Ποσο θα ηθελα τον μπλατ στην ομαδα... απο τους λιγους κοουτς που μπορει να σου φιαξει ομαδα ακομη και με το υλικο που θα βρει χωρις να γκρεμισει τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο διαμαντιδης δεν ειναι 34, σε τρεισιμισι μηνες κλεινει τα 36 και μπαινει στα 37

      Διαγραφή
    2. και ομως εισαι σωστος.. εχω μεινει στα 34 του αρχηγου, τελευταια του χρονια φετος και συνεχεια χανω ματσακια για να παω να τον δω...

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Jim από Γερμανία. Πολύ ωραίο το άρθρο σου και απόψε, με ξενυχτά κάθε φορά να ψάχνω τα συστήματα που αναφέρεις και να τα αναγνωρίζω στο παιχνίδι της ομάδας μου. Ευχαριστώ πολύ για αυτό! Σχετικά με τον Ολυμπιακό, η ήττα από την Κουμπάν με ξάφνιασε πάρα πολύ! Τεράστια έλλειψη παραγωγής στην επίθεση από τους 2 ηγέτες του να είναι σκιά του εαυτού τους. Δεύτερη μεγάλη έκπληξη η φυγή του James! Αυτό έγινε για να δωθεί χώρος στον Παπανικολάου και Παπαπέτρου ή έχουν ήδη κλείσει άλλο center? Επίσης, έχω την εντύπωση πως η ομάδα θα μπορούσε να τρέχει περισσότερο με τόσο αθλητικούς περιφερειακούς, όμως ο Σφαιρόπουλος την κρατάει πίσω νομίζω... Δεν ήθελε να παίξει αυτό το μπάσκετ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους ανάρτηση / ανάλυση πραγματική απόλαυση των αγώνων από τον guru (τον πραγματικό γιατί κυκλοφορεί και ένας fo).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Conway ο χρυσός
      κι όλοι άλλοι φό μπιζού
      κράταμε για θα τους ρίξω
      κεφαλιά σα τον Ζι Ζού :-)

      Διαγραφή
    2. χαχαχχαα έλεος!!!

      Διαγραφή
  9. Ο Πατ Καλαθης ακουστηκε για Αρη,στον Παο κανει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο καλαθης τραυματιστηκε στον αντιχειρα και θα παιξει μπαταρισμενος.. οι προσευχες που ειχα αναφερει να μην χτυπησει καποιος απο τα γκαρντ μας.. μαλλον δεν επιασαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξοδος ΤΩΡΑ στον μαθητευομενο Σερβο και το τριο στουτζες του που μας εφερε.Τον εχουν παρει πρεφα και τα ντουβαρια και στο ζωγραφιστο εχουμε παρτυ καθε φορα.Οι δε καλαθης και γκιστ ποσο αλλο βαρος να κρατησουν στους ωμους τους?!!!!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΝΟΗΤΟΙ...................
    Να ευχεστε να ΧΑΣΟΥΜΕ απο τον ολυμπιακο γιατι δεν το αξιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.15 ελεος με το καθε δηθεν Παναθηναικο.

      Διαγραφή
    2. Το ποιός το αξίζει θα φανεί στο γήπεδο. Ολα τ' αλλα απλώς υποβιβάζουν τη νοημοσύνη μας.

      Διαγραφή
  12. Βραδάκι στο σπίτι, Hoopfellas, ανάρτηση φρέσκια από Τζιμ. Βάζω Ουισκάκι και με πολύ όρεξη απολαμβάνω το επόμενο δίωρο..

    Bohemian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια κι εγώ Bohemian.
      Διαφέρουμε στο πιοτό.
      Βάζω μπυρούλα με μιά γκάμα από τυρία Γαλλίας
      και με το Hoopfellas στο up top !!!και το μωράκι δίπλα που έχει πολύ όρεξη, απολαμβάνω το επόμενο εξάωρο :-)

      Beeremian

      Διαγραφή
    2. Εγώ παιδιά από Κρήτη την είδα παραδοσιακά με τσικουδια!

      Διαγραφή
    3. Chivas. Από Λονδίνο. Συνήθως καφεδάκι (irish) με τζιμ σε αναρτήσεις νωρίτερα αλλά τώρα Chivas που συνδυάζεται με αυριανό ρεπό γιατί αλλιώς θα κοιμόμουν. Θα δούμε και το ματς live

      Mayfar Dog

      Διαγραφή
    4. Jim, τους εριξες ολους στον αλκοολισμο.

      CharisPap

      Διαγραφή
  13. Πολυ ωραια αναρτηση που με βρισκει απολυτα συμφωνο οπως ειχα γραψει και σε σχολιο στην προηγουμενη σου αναρτηση το προβλημα του ολυμπιακου ειναι ψυχολογικο και θεμα ειναι να μην χαθει η ενοτητα της ομαδας και τα αποδυτηρια(τα εχει χασει ηδη με τις προσαφαιρεσεις αλλα και απο την διαρροες στον τυπο οτι δεν ηθελε τον παπανικολαου και η δοικηση τον αδειασε στελνωντας λαθος μνμ στα αποδυτηρια ενισχυωντας σωστα την ομαδα σε μια θεση που ειχε προβλημα)...ειναι η ωρα να βγουν μπροστα οι προσωπικοτητες της ομαδας και να διακριθουν οι ρολοι του καθενος...τωρα για το θεμα ντορσει η αποψη μου ειναι οτι σε ενα πυρηνικο εργοστασιο δεν βαζεις μια βομβα ετοιμη να εκραγει...για το ντερμπι της δευτερας πιστευω οτι παο θα κερδισει ευκολα λογω κυριως ραντουλιτσα και γιατι εχει λιγοτερα να χασει αν χασει το ματς...ενδεχομενη νικη του οσφπ θα προσφερει απλως λιγο περισσοτερο χρονο ηρεμιας και υπομονης...λαθη στην στελεχωση εχουν γινει πολλα αλλα αυτην την στιγμη θα πρεπει να στηριχθουν η ομαδα και ο προπονητης μεχρι τελους οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα...οι ομαδες κρινονται τον μαιο και φιαχνονται το καλοκαιρι..


    Chivas7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζιμ, ο David Moss σε τι κατασταση ειναι;
    Πως θα το εβλεπες αν αντικαθιστουσε τον Παβλοβιτς; Εγω πιστευω οτι χειροτερος αποκλειεται να ειναι οποτε αξιζει το ρισκο.
    Λογικα με 200-250 χιλιαρικα ερχεται για μεχρι το τελος της σεζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είπες τώρα.. Παιχτάρα μεγάλη. Μος και Τζέρελς να είχαμε τώρα θα αλλάζαμε όλη τη κατάσταση.

      Διαγραφή
    2. Ειχε γραψει για τον Moss ο Τζιμ το καλοκαιρι. Απ' οτι βλεπω ειναι free agent. Εδω η αναρτηση:
      http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/06/mossman.html?m=1

      Διαγραφή
    3. Αυτό είναι πραγματικό pit bull. Mε Dorsey, Gist και Καλάθη θα γινόταν αίμα και άμμος..

      Διαγραφή
  15. Τζιμάρα η κατάσταση σε κάθε ανάρτηση έχει αλλάξει. Από 300-400 σχόλια έχουμε πάει στα 700-800 και με τα κομμένα από μεριά σου λογικά θα ακουμπάμε 1000 το άρθρο. Νομίζω θα χρειαστούμε κάτι πιο λειτουργικό, το disqus για παράδειγμα αλλά δε γνωρίζω αν μπαίνει στο blogger. Όποιος γνωρίζει βοηθά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελώς άσχετο, αλλά θα συμφωνήσω. Χρειάζεται άλλο στυλ επικοινωνίας, ίσως κατηγοριοποίηση των σχολίων. Πλέον, η γνώμη του καθενώς χάνεται στο πλήθος

      Διαγραφή
    2. Αμα σταματησουν καποιοι να απαντανε σε ΚΑΘΕ σχολιο λες και ειναι ο τοιχος του FB τους, θα παμε παλι στα 400 σχολια..
      Καποιοι δεν αντιλαμβανονται οτι εδω μεσα δεν ειναι chat room...κι απαντανε σε ολους.

      Διαγραφή
    3. 3:22 Αυτο θα το κρινεις εσυ;

      Διαγραφή
    4. 11:42 π.μ.
      TO internet δε γεννηθηκε μαζι με το μπλογκ του Τζιμ.
      Υπαρχουν κανονες γι αυτου του ειδους τις συζητησεις, ακριβως για να υπαρχει καλη ροη και να μην κουραζονται οι συμμετεχοντες.
      Και καλη ροη δεν ειναι να υπαρχουν ανθρωποι να απανταντε καθε σχολιο (εκτος του οικοδεσποτη).
      Και δεν αναφερομαι μονο σε αυτον που ισως νομιζεις, αλλα κυριως σε αυτους που μας εχουν κουβαληθει απο το "γκαζεττα" και κρινουν σκοπιμο να υπερασπιζονται τις ομαδες τους σε καθε σχολιο που γινεται.
      Ειναι και οπαδικο και δε συνεισφερει καθολου στη συζητηση.

      Διαγραφή
    5. 12:53 Μαλλον δεν καταλαβες την ερωτηση μου. Απο την στιγμη που ο Jim το επιτρεπει αυτο, δεν το κρινεις εσυ αν πρεπει να γινεται μεγαλη κουβεντα στα σχολια ή οχι. Αν ο Jim θεωρησει οτι αυτο χαλαει το Image και την ουσια του blog του δεν θα περναει τα σχολια. Απο την στιγμη που τα περναει ομως, οι συμβουλες για καλυτερη επικοινωνια στα σχολια ειναι αποδεκτες... Ασε που συζητηση δεν χρειαζεται να ανοιξει καποιος μονο με τα οπαδικα. Καθαρα μπασκετικα μπορει να ανοιξει μια τεραστια συζητηση με 300 σχολια πχ. Το συνεχομενο reload ειναι κουραστικο ακομη και τοτε...

      Διαγραφή
  16. Παβλοβιτς 8 λεπτα και Γιανκοβιτς 22 λεπτα. συνολο 30, τα αλλα 10 ποιος τα επαιξε?

    Η ελλειψη ποιοτητας στο 3 ειναι που ριχνει πολυ βαρος στο 1-2. Δεν χρειαζεται λοιπον να παρουμε ενα μετριο 1-2 με λιγα λεφτα. Επισης το αμυντικο προβλημα που εχουν και οι 2 αυτοι παιχτες δυσκολευει την κατασταση για το 4-5. Τολμω να πω οτι ουτε καποιο μετριο 4-5 χρειαζεται η ομαδα.

    Ενα πραγματικα καλο τριαρι χρειαζομαστε, που να δινει οτι εδινε ο ματσιουλις. Μπορει να βρεθει κατι τετοιο jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά

      ΟΣΦΠ SF: Λοτζέσκι, Στρόμπερι, Παπανικολάου, Παπαπέτρου
      ΠΑΟ SF: Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλος.

      Για να μη πάω στα γκαρντς..

      Διαγραφή
    2. Ασχετα με την μετριοτητα του 3 μας, ο κοουτς νομιζω εχει δειξει οτι του αρεσει να παιζει με 3 γκαρντ.. θα ηταν καλη σαν σκεψη να ερθει ενα καλο 3 αρι που θα βοηθουσε και στο 4 ωστε να παρει λεπτα ο γκιστ στο 5 , αλλα ο γκαρντ χρειαζεται οπως και να εχει.
      Δεν ειναι δυνατον να περιμενεις ποτε θα σου επιστρεψει ο παππας και ποτε θα ειναι σε θεση να βοηθησει, ουτε βεβαια μπορει να βγει η χρονια με 3 γκαρντ για 2 ή και 3 θεσεις...

      Διαγραφή
    3. ο κοουτς αν δεν κανω λαθος στην σερβια επαιζε με πολυ καλινιτς και ολιγον τι μπογκντανοβιτς. 3 καθαρα γκαρντ δεν θυμαμαι ποτε. αλλωστε τρεις ειχε ολους ολους (τεοντοσιτς, νεντοβιτς, μαρκοβτς). Και αν δεν με απατα η μνημη μου, ειδικα στο τουρνουα του 14 ανεβαζε στο 3 και τον μπιελιτσα που και που.

      Αν ο ΠΑΟ ειχε 3αρια που να μπορουν να βγαλουν 40 λεπτα και να βοηθανε πραγματικα, η ομαδα θα ρολαρε πολυ καλυτερα. Το 3 ειναι ο συνδετικος κρικος και πρεπει να δινει ολιγον τι απ ολα...


      σε μας δινει ολιγον τι απο τπτ...

      Διαγραφή
    4. οσφπ sf συμφωνα με τα ρεπορταζ για αυριο ξεχνας λοτζεσκι παπανικολαου και για παναθηναικο ξεχνας χαραλαμποπουλο επισης συμφωνα με τα ρεπορταζ

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα στην παρέα!

    Jim θα ήθελα το σχόλιο σου για την αγωνιστική κοιλιά του Άρη.
    Εντάξει ήταν μία δύσκολη σειρά αγώνων αλλά τέτοια απόδοση δεν δικαιολογείται...

    Πως πιστεύεις αντιμετωπίζονται τέτοιες αγωνιστικές κρίσεις??
    - Απόλυτη πίστη στο αρχικό πλάνο, στήριξη των παικτών και έμφαση στην αλλαγή της ψυχολογίας.
    - Αλλαγές-Προσθήκες στο ροστερ και προσαρμογή της αγωνιστικής φιλοσοφίας.

    Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από την φετινή πορεία απλά οι όποιες αγωνιστικές επιτυχίες ανέβασαν ίσως τις προσδοκίες του κόσμου που ξέχασε τον πρωτεύοντα στόχο της οικονομικής εξυγίανσης.
    Επίσης ο κόουτς ανταποκρίθηκε καλά κάνοντας σχεδόν ιδανική στελέχωση, για τα δεδομένα του μπατζετ. Οι μοναδικές μου ενστάσεις είναι η ικανότητα του στη διαχείριση του αγώνα όταν το αγωνιστικό πλάνο στραβώνει και ορισμένες αργές αποφάσεις ή μη αποφάσεις στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Είναι σημαντικές αδυναμίες όμως ο Πρίφτης φαίνεται άνθρωπος που δουλεύει συστηματικά και πιστεύω ο Άρης είναι ιδανική ευκαιρία και για αυτόν να ανέβει προπονητικό επίπεδο.

    Υ.Γ: Ενδιαφέρον όπως πάντα το αυριανό ντέρπυ για να δούμε πως θα αντιδράσουν και οι δύο ομάδες που είναι πληγωμένες. Πιστεύω ότι αυτό το ματς θα είναι η αρχή της αγωνιστικής ανάκαμψης του Σπανούλη και ότι ο ΟΣΦΠ θα πάρει το αποτέλεσμα και την διαφορά. Από την άλλη ίσως η τελευταία ευκαιρία του Τζόρτζεβιτς να αναθεωρήσει το αγωνιστικό του πλάνο.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΑΡΗΣ ειναι ΠΑΟ νούμερο δυο.
      Τρεισιμιση καλοί ξένοι και μετά χάος.
      Συν το ότι εχει Έλληνες μέτριους και στην καλύτερη ρολιστες.
      Σκάσανε και ταβανιασανε.
      Αν δεν υπάρχει χρήμα η ανάγκη γίνεται φιλότιμο.
      Και πάλι καλά που έφτασε ως εδώ και έκανε και τις εκπλήξεις του,οπως με Ουνιξ και μάλιστα δύο φορές.

      Διαγραφή
  18. Ηρωας ο Καλαθης. Τι τραβαει αυτο το παιδι για να βγαλει το ψωμι του.. Ο παικτης που θα παρουν καλα θα ηταν να μπορει να τον υποκαταστησει για καποιο διαστημα.Σε ευκολα παιχνιδια εστω. Να μπορεσει ο ανθρωπος να ξεπερασει τους τραυματισμους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Jim θα ηθελα και ενα σχολιο σου η ενα κειμενο(πολλα ζηταω:P) για την Ρεαλ...τη Πεμπτη στο πρωτο ημιχρονο επαιξε εκπληκτικα...θυμισε την οχι και τοσο παλια Ρεαλ...στο δευτερο κολλησε και νομιζω εχει ευθυνη και ο Λασο για αυτο...κρατησε για πολυ ωρα στον παγκο τον Αγιον...προτιμησε τον Ερναγκομεζ απο τον μετριο μεχρι στιγμης Εντουρ,που ομως μπορουσε να κοντραρει καλυτερα τον Λαουαλ+οτι στο τελος επεμεινε στον κακο εκεινη τη μερα Ριβερς και αφησε στον παγκο τον Ματσιουλις...βεβαια και η Μπαρτσα ειχε τρομερη ευστοχια και η απωλεια του Ναβαρο δεν της στοιχησε,αντιθετως εγινε καλυτερη αμυντικα....αν ειχε παρει αυτο το ματς η Ρεαλ ειχε εξασφαλισει τη προκριση και πηγαινε για πλεονεκτημα...η Μπαρτσελονα εβγαλε ενα τρομερα δυσκολο προγραμμα και παει φουλ γα πλεονεκτημα...

    *Σπουδαια Βαλενθια...κατα τη γνωμη μου με τη σημερινη νικη εξασφαλισε οτι θα ειναι στη πρωτη δυαδα του πρωταθληματος,ενω παει και για πρωτια...εχει Ρεαλ και Μπαρτσα στην εδρα της στο δευτερο γυρο...ακομα και 5 ηττες να κανει,κατι που δεν αποκλειεται,τι βλεπω να πηγαινει για πρωτια...ματσαρα σημερα,πηγε να αυτοκτονησει,αλλα αξιζε τη νικη...

    **Ο Ντουμπλιεβιτς βλεπω να παιρνει πολυ καλο συμβολαιο του χρονου...πενταρια,που σκοραρουν με τοσους πολλους τροπους δεν υπαρχουν πολλα στην Ευρωπη...το θεμα ειναι να βελτιωθει και στην αμυνα και θα κανει πολυ μεγαλη καριερα!!!

    ***Ο Ρουντι ποτε περιπου θα επιστρεψει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Jimmer Fredette υπαρχει καμια περιπτωση να ερθει προς Ευρωπη μερια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν στις υποψηφιότητες για γκαρντ της χρονιάς αλλά προτιμήσαμε Γκίμπσον όπως φαίνεται.

      Διαγραφή
  21. δύο σχόλια Jim,
    1. το άσχετο: Το "its economy, stupid" δεν ήταν του Προέδρου Clinton αλλά του campaign strategist James Carville που το είχε κολλημένο στον τοίχο που δούλευαν για τις εκλογές με στόχο να θέσουν αυτοί το δίλημμα μακριά από τον απόηχο της "καταιγίδας της ερήμου", μαζί είχε και άλλα δύο το "Change vs. more of the same" και το "Don't forget health care".
    2. Το σχετικό: Όντας ο ίδιος οπαδός του Παναθηναϊκού και σε συζητήσεις με φίλους (επίσης Παναθηναϊκούς) αρχίζω να αποκτώ την εντύπωση πως η μεγαλύτερη ήττα φέτος είναι η κούραση και το σταδιακό "ξενέρωμα" των Παναθηναϊκών. Ξέρω ότι μπορεί να μοιάζει δευτερεύων ή και εύκολα αντιστρέψιμο με κάποιες μεγάλες νίκες, φοβάμαι όμως ότι είμαστε πιο κοντά σε μια "αλλοίωση" της σχέσης του κόσμου με την ομάδα παρά σε μια επαναβεβαίωσή της και αυτό θα είναι ένα δύσκολα διαχειρίσιμο πρόβλημα καθώς θα προσθέσει άγχος και πίεση σε όλους. Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά τα είπαμε, τα ξαναείπαμε ας περιμένουμε να δούμε πλέον.
    υγ Έχω την αίσθηση πως αύριο το παιχνίδι θα παιχτεί σε τρεις παράγοντες: περιφερειακό σουτ Ολυμπιακού, spacing επίθεσης Παναθηναϊκού και ριμπάουντ. Καλό -και ήσυχο- παιχνίδι να έχουμε και ο καλύτερος Παναθηναϊκός ας κερδίσει!! :-Ρ

    Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται φίλε μου ότι ένα προεκλογικό σλόγκαν δεν είναι απόφαση του υποψηφίου αλλά των υπευθύνων της ομάδας μάρκετινγκ που δουλεύει για αυτόν.. Τη γνωρίζω την ιστορία μάλιστα. Σουτ ΟΣΦΠ, αμυντικό ριμπάουντ ΠΑΟ σημαντικοί παράγοντες. Πολύ σωστά.

      Διαγραφή
  22. Αύριο είναι το ματς του Σπανούλη. Θετικά ή αρνητικά τον βλέπω Τρίτη πρωί κεντρικό πρόσωπο στον ελληνικό τύπο. Αν ο Σάλε χάσει θα αρχίσουν τριγμοί. Όχι και εγώ σε σκόρερ μεσαίων ομάδων όπως ο Γκίμπσον που δε δίνει τη μπάλα στο άλλο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι πραγματικά απίστευτο,τραγικό και σκληρό να βλέπεις την ομάδα να χάνει ξανά και ξανά με τον ίδιο τρόπο,για τους ίδιους λόγους και στο ίδιο σημείο.Ξαφνικά αποφάσισαν να ενισχυθούν με 1+1 μεταγραφή χαχαχα.Η ομάδα είχε συγκεκριμένες ελλείψεις από την αρχή της χρονιάς και αν (έστω πριν το τοπ-16) είχαν διορθωθεί τώρα ο Παναθηναϊκός ίσως να ήταν και μόνος πρώτος στον όμιλο αν αναλογιστούμε πως χάθηκε το παιχνίδι με την Φενέρ,πως χάθηκε αυτό με τον Αστέρα και τώρα αυτό με την Κουμπάν.Σε μια διοργάνωση με τρωτά φαβορί από την αρχή της χρονιάς ακούμε για final-4,7ο,βερολίνο κτλ όμως η ομάδα αυτή την στιγμή είναι με το ένα πόδι εκτός συνέχειας.

    Όσον αφορά το παιχνίδι με την Λοκομοτιβ.Ο Παναθηναϊκός και ο Σαλέ ήταν καλύτεροι από την ρωσική ομάδα αλλά το έλλειμμα ταχύτητας που υπάρχει στην ομάδα δεν μπορεί να καλυφθεί στα κρίσιμα σημεία.Ειδικά όταν έχεις έναν μέτριο έως κακό σουτέρ (Ντρέιπερ) να κάνει τα παιχνίδια της ζωής του κόντρα! 9/13 τρίποντα (69+%) στα τελευταία δύο παιχνίδια με τα περισσότερα να είναι είτε τραβηγμένα από τα μαλλιά είτε με αμυντικό πάνω του.Γελάνε ο Λάσο,ο Ντούντα,Ρέπεσα και Περάσοβιτς.

    Τέλος για το παιχνίδι στο σεφ πιστεύω θα είναι σκληρό παιχνίδι με μικρή διαφορά.Θεωρώ/Θέλω ότι θα κερδίσουμε εμείς.Ο Σφαιρόπουλος έχει θέμα με την διαχείριση του ρόστερ το οποίο έχει πληθώρα παικτών αλλά στο παρκέ μπορούν να βρίσκονται μόνο 5 από αυτούς.Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι Παππάς και Μποχωρίδης πάντως αν μπορέσουν να δώσουν 5-6 ποιοτικά λεπτά ο καθένας αλλάζουν εντελώς οι ισορροπίες του παιχνιδιού.Επίσης πιστεύω ότι θα δούμε καλό Γιανκοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
    1)Ο Τζορτζεβιτς πηγαινει στην Καβαλα να μαθει τα βασικα του μπασκετ.
    2)Ο Μεγας Στηβ ερχεται στην Παναθα φερνοντας μαζι του το μοναδικο του χιουμορ.Αλλωστε οπως εχει πει ο ιδιος:Εγώ στο κεφάλι μου δεν εχω τρίχες, αλλά ένα μαγνητάκι, που τραβάει τις προβληματικές ομάδες, τους φτωχούς προέδρους, τα λαμόγια και τον κάθε πικραμένο.
    3)Ο Παβλοβιτς μετακινειται στο τμημα διαφημισης του Παο ως τουριστας της χρονιας και ως πρωην ΝΒΑερ.
    4)Ο Ραντουλιτσα καταδικαζεται σε διετη καταναγκαστικα εργα.Επι δυο συναπτα ετη θα πρεπει να μαθει να ταπωνει 12χρονα που επιχειρουν να κανουν lay up μπροστα του.(Απο τα μεγαφωνα θα παιζει με το χαρακτηριστικο ηχο, το DEFENSE του ΝΒΑ των παιδικων μας χρονων)
    5)Ο Κουζμιτς μεταγραφεται κι αυτος στην Καβαλα και την σωζει απο τον υποβιβασμο, με ατομικη ενεργεια στην τελευταια αγωνιστικη.(Υστερα απο ακομα μια αποτυχημενη διαχειριση των τελευταιων λεπτων του παιχνιδιου απο τον coach Τζορτζεβιτς)
    6)Γκιστ,Καλαθης βραβευονται απο τον προεδρο της δημοκρατιας με το χρυσον μεταλλιον ανδρειας και εργατικοτητας.
    7)Ο Φωτσης αρνειται πεισματικα μειωση συμβολαιου και επιπροσθετα βαζει ως ορο να βαραει μονο τριποντα απ τα 9 μετρα.
    8)Ο ΔΓ πουλαει τη Βιανεξ και φερνει στην Παναθα:ΝΤΙΛΕΙΝΙ,ΝΤΕ ΚΟΛΟ,ΒΕΣΕΛΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΟΒΙΤΣ.

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ...................!!!!!!!!!!

    ΝΙΚ ΤΗΕ FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Ζαλγκιρις τι ειχε γρηγορα ποδια η αθλητικο πενταρι και νικησε τον ΟΣΦΠ;;;;Αν εχανε ο ΠΑΟ με 20 ποντους τωρα θα ειχαμε στησει λαικα δικαστηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τιποτα απο τα δυο..στο εξηγησε κ ο Jim παραπανω..συνεπεσε κ η συγκυρια με την αλλαγη προπονητη που οσο να ναι συνηθως επιδρα θετικα σε μια ομαδα,τουλαχιστον βραχυπροθεσμα..επαιξε κ δυνατα η Ζαλγκιρις στα ορια του φαουλ κ αυτη..με το ροστερ που εχει ομως η Ζαλγκιρις δεν νομιζω οτι μπορει να παιζει συνεχεια με την ιδια ενταση στην αμυνα της..της βγηκε κ το ρισκο που φλοταρε η αμυνα της προς τα μεσα στη ρακετα κ τα τριποντα του Ολυμπιακου πηγαιναν στο γαμο του καραγκιοζη..αλλες δεκα φορες να ξαναπαιζανε το πιθανοτερο ειναι τις 8-9 να κερδιζε ο Ολυμπιακος..

      το οτι η Ζαλγκιρις κερδισε τον Ολυμπιακο με τους Βουγιουκα,Γιανκουνας,κλπ δεν αναιρει το γεγονος οτι ο Πανθηναικος χρειαζεται παικτες με πιο γρηγορα ποδια κ ενα αθλητικο πενταρι για να επιβιωσει στην Ευρωλιγκα..

      Διαγραφή
  26. Εξαιρετικος και πλάι jimαρε..Αρχίζουν να δυσκολεύουν αρκετά τα πράγματα για τις ομάδες μας..Συμφωνώ απόλυτα στα του ολυμπιακού..Ο ΠΑΟ έκανε καλή εμφάνιση στη Ρωσία..Ο καλαθης όντως φαίνεται ξεζουμισμενος..Γκαρντ χθες αν και ο Γκίμπσον που ακούγεται δε μου γεμίζει το μάτι..Πάμε λίγο και στο μελανό σημείο Κουζμιτς-Παβλοβιτς..Αρχικά,κακές επιλογές από τον Τζόρτζεβιτς..Αλλά,αυτούς πήρες με αυτούς πορεύεσαι τώρα..Δεν μπορεί να περνεις διάφορα 12 πόντων με τον Κουζμιτς μέσα να σκεπαζει το καλάθι σε ορισμένες φάσεις,να σου κάνει ένα επιθετικό φάουλ και να τον θαβεις στον πάγκο μετά..Επίσης ο Πάβλοβιτς έπαιξε πολύ λίγο(ίσως και ελέω της καλής εμφάνισης του Βλάντο)και δεν ήταν κακός όσο έπαιξε..(Εννοειτε αν εξαιρέσεις το 1/4 βολές)Jim δεν είναι κακός αμυντικός..Με τους συγκεκριμένους παίκτες δυστυχώς είμαστε οι περισσότεροι εκ των προτέρων προκατειλλημμενοι που 10 καλά να κάνουν σε ένα ματς εμείς θα σταθούμε στα 1-2 κακά..(Χαρακτηριστικό το ματς με τη Μάλαγα που Κουζμιτς-Παβλοβιτς ήταν από τους καλύτερους μας παίκτες πράγμα που σε εκαντοντάδες σχόλια το διάβασα σε ελάχιστα..)
    Υ.Γ)Crucial point:Εκεί που ο διαιτητής κάτω από την μπασκέτα που επιτίθονταν ο ΠΑΟ στο 1ο ημίχρονο κατάπιε τη σφυρίχτρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Οι δύο αυτές επιλογές πονούν τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν είπε ότι είναι κακοί παίχτες. Απλά δεν είναι οι κατάλληλοι. Ο Κούζμιτς υστερεί απελπιστικά σε motor (το οποίο χρειάζεσαι απεγνωσμένα στη θέση) και διακατέχεται από ένα soft mentality που πλέον έχει εκνευρίσει και τον Τζόρτζεβιτς (χαρακτηριστικό το ματς του Κρασνοντάρ).

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ jim..Απλά ο Κουζμιτς παρά τα μειονεκτήματα του δεν παύει να είναι(στα ματια μου τουλάχιστον) ένας αρκετά καλός αμυντικός παικτης.. Το να τον θαβεις στον πάγκο σε όλο το 2ο ημίχρονο δεν είναι λύση..Πιστεύεις πως θα πάει ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει να πάει σε αντικατάσταση του??
      Ο Πάβλοβιτς πιστεύω μπορεί να προσφέρει αν παίξει πιο έξυπνα και μεστά..Όπως με Μάλαγα π.χ..Μακριά από το "Πάω ένας με έναν με οποίον βρω μπροστά μου" που μας έχεις κάψει σε μπολικα παιχνίδια..

      Διαγραφή
  27. Λέγαμε για τους τραυματισμούς και πόσο τεχνιέντως τους εκμεταλλέυτηκε ο Σφαιροπουλος για να ανεβάσει στο rotation καπιους παίκτες από τη πίσω γραμμή (Αθηναίου, Παπαπέτρου) και δώσανε πολύτιμα λεπτά σε νέους ώστε να προσαρμοστούν (Strawberry, Hackett).

    Και μέτα, έρχεσαι και παίρνεις Odom, εκτοπίζοντας τελείως τον Αθηναίου (στοιχεία τέτοιου παίκτη έχει μόνο ο Σπανούλης) και αποσυντονίζοντας τον Hackett (να τρέξει να μην τρέξει, να σουτάρει ή να πασάρει, είναι το 2ο βιολί στα γκαρντ ή ειναι ένας άλλος Odom).

    Και μετά Παπανικολάου, κάνοντας τον Strawberry να νιώθει τελείως μετέωρος με ακόμα ένα 3αρι (και που μέχρι να φύγει ο James, ήταν ταυτόχρονα ο 7ος ξένος), τον Αγραβάνη να βλέπει ότι κρίνεται ανίκανος για τη θέση 4 και να πηγαίνει για 4ος σέντερ (πάλι μέχρι να φύγει ο James) και τον Παπαπέτρου να μην γνωρίζει που θα παίζει (καλύπτει λίγο από 3αρι, αλλά γιατί σκρινάρει τόσο πολύ ως 3αρι; άρα είναι 4αρι; και γιατί πήρανε Παπανικολάου;)

    κ. Σφαιρόπουλε, πήρατε 2 παίκτες αλλά χάσατε 5. Και ευτυχώς που αποχώρησε ο James, και αποσυμπιέστηκε λίγο η χύτρα που έβραζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και οι δυο προπονητες εκαναν λαθακια εως λαθαρες στη στελεχωση/ενισχυση των ομαδων τους.
    Τζιμ, σε παλαιωτερο σχολιο σου ειχες πει για το Σφαιροπουλο, οτι ειναι πιο καλος διαχειριστης παρα ρικρουιτερ. Μιλουσες τοτε για τον Πανιωνιο (τη δευτερη χρονια). Συνεχιζεις να εχεις την ιδια αποψη; Πως κρινετε σε αυτο το επιπεδο ο Σφαιροπουλος σε αυτη τη δευτερη χρονια του;
    Στον Ολυ μαλλον θα πρεπει να εχουν τον Β για να στελεχωνει την ομαδα και τον Σ για να τη διαχειριζετε.
    Palmer Eldritch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συνεχίζω να τι πιστεύω, ειδικά μετά τα φετινά. Η στελέχωση έβγαλε θέματα (μέχρι και τώρα που δε του βγήκε ο Τζέημς) αλλά ο ίδιος διαχειρίστηκε σωστά το ρόστερ και βρήκε λύσεις ανατρέποντας πλήρως την αρχική εικόνα με σωστές προσαρμογές.

      Διαγραφή
  29. Για εμάς τους παναθηναϊκούς η τελευταία φράση σου jim ''Με τα γούστα του Τζόρτζεβιτς βέβαια στην αγορά, ομολογώ ότι ανησυχώ για τα νέα πρόσωπα που θα επιλέξει να φέρει στο ΟΑΚΑ.. '' αντικατοπτρίζει πλήρως την σκληρή πραγματικότητα και το δράμα που ζούμε φέτος....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Jim όσο θυμάμαι τον Σφαιροπουλο ποτέ δεν δίνει βοήθειες στον ψηλό κανονταςηρωες κατά καιρούς Μπατιστα και Μαυροκεφαλιδη μεν κερδίζοντας τους γκαρντ δε.
    Γνώμη μου ότι έτσι θα πορευθεί και σήμερα με συνεχές rotation στα γκαρντ του ώστε να πιέζει τα λίγα και κουρασμένα γκαρντ του ΠΑΟ.Ο ΠΑΟ για μένα έχει ελπίδα μόνο από καλό παιχνίδι στο 3,4 καθώς η αμυα του Ολυμπιακού στα φοργουορντ φαίνεται κουρασμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω με ενδιαφέρον τις αμυντικές επιλογές και των δύο προπονητών. Ειλικρινά..

      Διαγραφή
  31. Ένα γενικότερο σχόλιο θέλω να κάνω με αφορμή την φετινή κατάσταση στην Ευρωλίγκα και τα τωρινά χάλια των αιωνίων. Έχω την αίσθηση ότι φέτος η λίγκα είναι ισορροπημένη. Οι γνωστές top ομάδες έχουν προβλήματα και ψάχνονται. Καμιά τους δεν δείχνει άτρωτη όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, οι ομάδες που έρχονται απ’ την δεύτερη ταχύτητα (Αστέρας, Μπάμπεργκ, Λοκό, Μάλαγα, Τσεντεβίτα κλπ) φαίνονται καλοφτιαγμένες και άκρως ανταγωνιστικές. Σ’ αυτό το περιβάλλον, είναι απογοητευτικό που οι δικοί μας φαίνεται να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να διεκδικήσουν με καλύτερες πιθανότητες να βρεθούν στο F4. Και με κύρια αιτία τις άστοχες επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι.

    Ο Ολυμπιακός, του οποίου η εικόνα στο Κάουνας ξένισε, έχει μπροστά του έναν ανήφορο και μέσα σ’ αυτόν το σημερινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Η διαχείριση της κατάστασης και τα αποτελέσματα των επόμενων 3 εβδομάδων θα κρίνουν πολλά για την φετινή πορεία της ομάδας. Οι επιθετικές αδυναμίες του ΟΣΦΠ έγιναν για πρώτη φορά τόσο αισθητές την Παρασκευή. Όπως και το πρόβλημα στην front line. Τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και καιρό ακόμη κι όταν η ομάδα πετούσε από νίκη σε νίκη και αναγορευόταν στη στιγμή ως το φόβητρο της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημερα
    ΔΕυτερη βδομαδα με 0/2 στην Ευωλιγκα ειχα καιρο να δω.Για να ειμαι ειλικρινης μετα απο 3 λεπτα στην 4η περιοδο του ΟΣΦΠ δεν αντεξα να δω αλλο το ναυαγιο,οπως και το τελος του ΠΑΟ για διαφορετικους λογους....
    Μερικα σχολια
    -Ο ΠΑΟ επαιξε πολυ καλα μετα το πρωτο πενταλεπτο και μεχρι το τελευταιο πενταλεπτο,και δυστυχως δειχνει οτι εχει ταβανι σε τετοια ματς,το ροστερ.Με τον Καλαθη ανετοιμο,με τον Γκιστ χαλια μετα απο συχνεχομενη καταπονιση,βρηκε λυσεις στον ανεβασμενο Γιανκοβιτς και τον σοβαρο Φωτση(που δυστυχως τα κανε ολα αλλα ηταν αστοχος) και οσο τραβουσε ο Διαμαντιδης.Ο Draper εξελισεται σε κακό δαίμονα του ΠΑΟ...
    Για τους ψηλους τα χουμε πει πολλες φορες.Οσο περναει ο καιρος ο Κουζμιτς,λογο καταπονησης,μου φαινεται ολο και πιο αργος,και πιο βαρυς ενω η ελειψη τεχνικης στο τελειωμα του αποδυκνυεται μοιραια...Ο Ραντουλιτσα ειναι διαφορετικη περιπτωση,καθως ξερει μπασκετ...
    Μετα το ντερμπυ θα κριθουν πολλα
    -ΟΣΦΠ Εδω τα πραγματα ειναι περιπλοκα,ο Σφαιρο επεσε σε μια παγιδα που υποτεθετε προετοιμαζοταν να αποφυγει.Η υπερφορτωση της περιφερειας για προστασια του Σπανουλη,με τον ΣΠανουλη υγιη δεν τραβαει,κυριως στην επιθεση.Η ομαδα μπορει αμυντικα αναποδωσει σε ενα νορμαλ πλαισιο αλλα οταν η επιθεση ειναι τοσο μη αποδωτικη η ψυχολογια καταρακωνεται και αμυνα δε μπορεις να παιξεις..Νομιζω οτι σε ενα επιφανειακο επιπεδο ,το ρισκο να παει η μπαλα στον σπαν την τελευταια περιοδο εκρινε το ματς..
    ΟΙ Λιθουανοι ειναι οι βασιλιαδες των funtamentals στην Ευρωπη,μπορουν να κανουν τη ζημεια ειδικα στην εδρα τους..Κακο διαβασμα απο το Σφαιροπουλο..

    Και τωρα παμε στο ντερμπυ οπου τα πραματα εχουν πολυ ζουμι.Ο Σαλε με την τωρινη κατασταση της ομαδας του μπορει να παρει το ματς και να σωσει τη θεση του,και να εξασαφλισει κι ενα νταμπλ( που μικρη σημασια εχει αγωνιστικη,αλλα ειναι κατι που θα μεινει) πιθανως..
    Αν χασει μπορει και να απολυθει ....
    Στον ΟΣΦΠ τα πραγματα ειναι εξισου περιεργα.Η μπακαλο-λογικη λεει οτι αν χασει ο ΟΣΦΠ μενει εκτος τιτλων ,με δραματικες εξελιξεις στην ομαδα.Ο Παπανικολαου θα ειναι στην ομαδα(δε νομιζω να ειναι στην 12αδα αλλα θα ειναι γηπεδο) κι αυτο θα εχει την ψυχολογικη σημασια του...
    Αγωνιστικη ο ΠΑΟ θα κοιταξει να φορτωσει μπαλες στους ψηλους και να φθειρει με σουτ τον ΟΣΦΠ εκμεταλευομενος την κακη αντιμετωπιση στη weak side του Σφαιροπουλου.Επισης να απομονωσουν το Σπανουλη και να του κοψουν τη πασα μετα τα 10 δευτερολπετα ωστα να τον οδηγησουν σε ατομικη προσπαθεια,με τα ρισκα και τα ωφελη που θα τους δωσει αυτο..Η λογικη ΄λεει πως θα παρει προσπαθειες ο Γιανκοβιτς και πολυ χρονο ο ΚΟυζμιτς με τον Γκιστ που θα παλεψουν στα μετοπισθεν.
    Ο ΟΣΦΠ για να κερδισει χρειαζεται ψυχωμενο Χακετ και αποτελεσματικο Χαντερ.Αμυνα με απλωμενα χερια στον Καλαθη η το ΔΔ απο το κατεβασμα μεχρι την πρωτη πασα και συνεχες πρεσσινγκ.Στοχος το ευκολο ξεμαρκαριστο καλαθι στην επιθεση και οχι τα τριποντα(που μαλλον θα δωσει ο ΠΑΟ σε Παπαπετρου Χακετ και Στρομπερι).Αν παιξει ο Οντομ να παει στο ντραιβ και ασ φαει ξυλο και να αφησει τα περιμτερικα σουτακια.Φθορα στα φαουλ των παικτων του ΠΑΟ.Κρισιμη η κατασταση του Πριντεζη,αν ειναι καλα ο ΟΣΦΠ μπαινει με ανεβασμενες πιθανοτητες.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πλεονέκτημα έδρας δίνει προβάδισμα αλλά δεν εξασφαλίζει τον τίτλο!

      μίμης

      Διαγραφή
  33. Από τις χρονιές Γκιστ, Λο κτλ έχουμε να δούμε επιτυχημένες προσθήκες στα μέσα της χρονιάς, ιδίως οι κόκκινοι το έχουν παρακάνει...
    με το Σφαίρο είπαμε να ανοίξει το ροτέισον τώρα που έχει παίκτες αλλά αυτός το παράκανε...κ προς Θεού πρέπει να προστατέψει τον Σπανούλη, θεωρώ μέγα λάθος να τον αρχίσει σήμερα, χρειάζεται πολύ καλή άμυνα κ βοήθεια στην ρακέτα αμυνόμενοι, προβλέπω τον Ραντού να κάνει πάρτυ...
    Βραδιά που είτε θα αρχίσουν οι γνωστές αυπνίες των κόκκινων μετά τα ντέρμπι με τον παο είτε ο Σέρβος κόουτς θα αναζητά αξιοπρεπή έξοδο...
    Μόνη ευχή να έχουμε καλή διαιτησία κ όχι παρατράγουδα από τους οπαδούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καλημερα Τζιμ..για το θεμα Ντορσευ τι βλεπεις?υπαρχει περιπτωση να κανει καμια σφηνα ο Παναθηναικος για να παρει τον παικτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Περιμένουμε. Η Γαλατά για την ώρα τον υπολογίζει (έπαιξε 22' σε διπλό προετοιμασίας με τη TED μετά το θέμα με τη γρίπη των χοίρων και το κράξιμο του παίχτη) όμως εφόσον βρει αντικαταστάτη πιστεύω θα τον αφήσει. Ο Παναθηναϊκός θέλει και ψάχνει φόργουορντ.

      Διαγραφή
    2. Τζιμ οταν λες φοργουορντ?..3-4αρι?ή 4αρι που υπο προυποθεσεις θα μπορει να καλυπτει κ το 5?..παντως κ ενας Ντορσευ αντι του Κουζμιτς δε θα με χαλαγε..βασικα κατι τετοιο πρεπει να ταν κ το πλανο του Σαλε οταν εχτιζε την ομαδα..αφου συζητουσε με Ταιους,Λασμε πριν καταληξει στον Κουζμιτς

      Διαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. Καλημερα jim.. για πες, τι βλεπεις για αποψε??
      Εαν ο παο πατησει ζωγραφιστο και ο οσπφ ειναι αστοχος στα σουτ που θα δωσει η αμυνα του παο βλεπω 10+ και διπλο.εαν ομως μπουν τα σουτ και αναγκαστει να ανοιξει η αμυνα... θα γινει ροντεο το ματσακι.
      Υ.Γ θα γουσταρουμε ολοι μας νομιζω για αποψε
      ματς και hoopfellas ολη μερα!!!

      Διαγραφή
  36. σήμερα το βράδυ θα καταπιείτε πάλι όσα έχετε σούρει στον pavlovic & στον kuzmic. πληρώνω 2,10 τη νίκη του γαύρου, προς θεού μην πάτε να παίξετε αλλού !!!!!
    Jim είσαι πολύ αυστηρός και με τους δύο. ειδικά αυτό το αμυντική ανεπάρκεια κρύβει και λίγη εμπάθεια. εγώ επιμένω πως είναι μακράν το καλύτερο SF του πρωταθλήματος και στα δύσκολα είναι πάντοτε εκεί να βάλει πλάτη και να πάρει τα κρίσιμα σουτ, όπως στα δύο παιχνίδια με το γαύρο στην αρχή της χρονιάς, όπου στο ματς πρωταθλήματος είχαν 10 & 8 πόντους αντίστοιχα με πολύ καλή αμυντική παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Beny εννοείται οτι ο Πάβλοβιτς ξέρει μπάσκετ. Η αμυντική ανεπάρκεια είναι προϊόν βαρεμάρας κυρίως.

      Διαγραφή
  37. Ενδιαφέρουσα η κουβέντα για το που πάει το άθλημα στην Ευρώπη αρκεί αυτή να μην εξελίσσεται με βάση το οπαδικό.

    Να ξαναγράψω ότι η κριτική στον Ιτούδη αφορά τα παράπονά του για την διαιτησία. Την οποία επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει το ξύλο της Λαμποράλ της οποίας ο προπονητής παραπονέθηκε με την σειρά του πριν από 10 μέρες κ.ο.κ. Μιλάμε, λοιπόν, απλά για μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί η ήττα απ’ τον προπονητή του club που είναι διαχρονικά το πιο ευνοημένο απ’ τα σφυρίγματα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξέλιξη του αθλήματος και την σύγχυση με τα αθλητικά προσόντα που κυριαρχούν. Δηλ. οι αθλητικοί παίκτες δέρνουν ενώ οι άλλοι όχι; Είναι πρότυπο αθλητικής ομάδας η Λαμποράλ. Ή μήπως είναι η Ζαλγκίρις που καθήλωσε προχθές τον Ολυμπιακό στους 55 πόντους;

    Το μπάσκετ αλλάζει μέσα στο χρόνο όπως αλλάζουν τα πάντα. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Το αν αυτό μας ελκύει ή όχι είναι άλλης τάξης κουβέντα και αφορά τα γούστα του καθενός ή την ροπή του στο νόστο. Έτσι π.χ. είναι απόλυτα λογικό οι παίκτες να είναι καλύτεροι αθλητές ή η ταχύτητα να παίζει σημαντικό ρόλο και λόγω των αλλαγών στους κανονισμούς. Το να νοσταλγούμε ματς πριν από 30 χρόνια όπως το ΡΕΑΛ-ΚΑΖΕΡΤΑ όπου δύο έπαιζαν και οκτώ απλά έβλεπαν είναι ωραίο ως συναίσθημα (μας θυμίζει τη νιότη μας) αλλά δεν μπορεί να αποτελεί το 2016 το πρότυπο του θεαματικού μπάσκετ. Ή το περίφημο ΙΩΝΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ. Αυτό το μπάσκετ θέλουμε να βλέπουμε;

    Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι ξυλοκόποι που απλά ανεβοκατέβαιναν το γήπεδο και έβλεπαν του παικταράδες να παίζουν. Για κάθε ‘’άμπαλο’’ Αμερικάνο με μούσκουλα που βλέπουμε τώρα, υπήρχε κι ένας Λυπηρίδης, ένας Τσέκος, ένας Φλάβιο Καρέρα, ένας Ισμαέλ Σάντος, ένας Φράνκ Μπιτέρ κλπ. Η διαφορά είναι ότι οι τωρινοί μπετατζήδες είναι καλύτεροι αθλητές γιατί αλλιώς απλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι. Και, προφανώς, γιατί έχει αλλάξει το job description για το ‘’χαμαλίκι’’.

    Ο περιορισμός του αριθμού των Αμερικανών που παίζουν σε κάθε ευρωπαϊκή ομάδα είναι οπισθοδρομική πρόταση που θυμίζει Βασιλακόπουλο στα φόρτε του. Όπως φυσικά και η επίκληση της καθαρότητας του ευρωπαϊκού τρόπου που παίζεται το άθλημα γιατί αλλοιώνεται τάχα μου το πολιτιστικό προϊόν που λέγεται ‘’ευρωπαϊκό μπάσκετ’’. Το άθλημα είναι παγκόσμιο. Όλοι πρέπει να παίζουν παντού. Μήπως, όλο και πιο συχνά βλέπουμε Αμερικάνους να αφομοιώνουν τον ευρωπαϊκό τρόπο; Τα παραδείγματα είναι πολλά και για μένα αυτό είναι ενθαρρυντικό και κολακευτικό για την από εδώ πλευρά. Ο περιορισμός των ξένων όπου εφαρμόστηκε και απέτυχε οικτρά. Κλασσικότερα παραδείγματα απ’ τα πρόσφατα της Τουρκίας και της Ρωσίας δεν υπάρχουν. Όπως της Ελλάδας παλιότερα που αρνούνταν πεισματικά να επιστρέψει τον 2ο ξένο στο πρωτάθλημα. Το μόνο που πέτυχαν είναι να δημιουργήσουν 18χρονους εκατομμυριούχους που το μπάσκετ ήταν τη τελευταία τους σκοτούρα. Οπότε, μετά οδηγούμαστε στην τουρκοποίηση ή στην ρωσοποίηση Αμερικανών όπως ο Ντίξον ή ο Χόλντεν που παίζουν και στην εθνική άμα λάχει.

    Και ναι, το μπάσκετ που ελκύει πολλούς είναι αυτό που μπορεί να παίξει μια 5άδα Αμερικανών με τους Ντρέιπερ-Ντιλέινι-Ράντολφ-Σίνγκλετον που συνδυάζει αθλητική ικανότητα και fundamental skills. Αν υπάρξουν Ρώσοι που μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το στυλ, καλώς. Αν όχι, δεν έχει λογική να χαμηλώσουμε το επίπεδο για να παίξουν οι γηγενείς. Δηλ. είναι άστοχο το ερώτημα : ‘’ΟΚ, μεταξύ αθλητικότητας και ταλέντου τι διαλέγουμε;’’. Διαφορετικά, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τους σύγχρονους Μιλίτσεβιτς (ω, ναι υπάρχουν οι Ραντούλιτσα, Μπράιαντ κλπ) γιατί πολύ απλά οι κάθε λογής Μιλίτσεβιτς δεν θα έχουν λόγο να πάψουν να είναι Μιλίτσεβιτς αφού εύκολα θα ανταποκρίνονται σ’ ένα μπάσκετ σε ρυθμούς slow motion.

    Στο κομμάτι που απαιτείται βελτίωση είναι τα κριτήρια των διαιτητών. Κατ’ εμέ, εδώ είναι το σοβαρότερο πρόβλημα. Ο τρόπος που σφυρίζουν οι διαιτητές αλλάζει ακόμη και μέσα στο ίδιο το ματς. Οι ομάδες, βέβαια, έχουν συμβιβαστεί με την κατάσταση και προετοιμάζονται για να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα δεν ειναι προφανως οι αθλητικοι(?) αθλητες, ουτε οι αμερικανοι. Οι μπασκετμπολιστες πρεπει να ειναι αθλητικοι, να γυμναζονται σκληρα γιατι ειναι επαγγελματιες αθλητες που αμειβονται πλουσιοπαροχα. Ειναι μερος της δουλειας τους. Το προβλημα ειναι ο αριθμος και το ειδος των επαφων που επιτρεπονται. Η ευρωλιγκα ειναι σε κακο δρομο. Πλεον μενουν ατιμωρητες ακομα και επαφες πανω στην προσπαθεια και μαλιστα στο χερι με το οποιο γινεται το σουτ. Στο τελος των παιχνιδιων οι σεντερς τρωνε αλυπητο ξυλο χωρις να παιρνουν ουτε 1 στα 5 φαουλ που τους γινονται. Η ηττα του Παναθηναϊκου τις προαλλες στο Κουμπαν δεν ηταν τυχαια. Κερδισε η ομαδα που επελεξε να σουταρει μακρινο τριποντο σε ολες τις τελευταιες επιθεσεις. Ετσι αποφευγεις την αμυνα και τα φαουλ που θα σου γινουν αν πλησιασεις. Οπως φαινεται το μελλον του μπασκετ ειναι το μακρινο σουτ.

      Διαγραφή
    2. Η ευρωλιγκα και η Ελληνική λίγκα έχουν αυτούς που τους αξιζουν.
      Διαιτητές με γλυψιμο και μέσον.
      Άσχετοι οι περισσότεροι.
      Μια μερα θα σας πω με αποδείξεις πως ανεβηκαν σχεδον ολοι οι δικοί μας.
      Και πως εγιναν διεθνείς απο σπόντα τα πουλεν του Ρηγα Πηλοιδης και Γκοντας.
      Οι τυχεροί του σχησματος ΟΥΛΕΜΠ και ΦΙΜΠΑ που τους ειχε πάρει στην ΟΥΛΕΜΠ που τον κάνανε γενικό δερβεναγα και μας τους καπέλωσε μετα στην ευρωλιγκα.
      Ο Πηλοιδης στα σταζ των εθνικων κατηγοριών σε Ολυμπία κλπ ποτέ δεν είχε γράψει πανω απο 15 ερωτήσεις με όριο 21 στις 25 !!!
      Για ποια διαιτησία μιλάμε κύριοι?
      Οταν εμενα με φάγανε απο τη Β'Εθνική γιατί δεν σήκωνα τα τηλέφωνα????
      Κι οταν καμιά ομάδα δεν ενδιαφερεται για το πως σφαζονται οι αξιοι για χάρη των δικων μας.
      Ειναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ.
      400+ ευρώ μονο το ματς στην Α1 και πανω απο 1000 στην Ευρωπη,
      εξω ολα τα αλλά!!!!!!

      Διαγραφή
    3. "Οπως φαινεται το μελλον του μπασκετ ειναι το μακρινο σουτ."

      Aυτο κατα την ταπεινη μου αποψη, ειναι χειροτερο κι απο το ξυλικι.
      Αυτο με τα συνεχη τριποντα στα ματια μου ειναι κακο μπασκετ. Αν θελω να δω διαγωνισμο τριποντων βλεπω το all star game.

      Διαγραφή
  38. Tον αγώνα το βράδυ το δείχνει σε HD το Laola. (http://www.laola1.tv/en-de/).
    Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόσθετο Ηola unblocker και πριν τον αγώνα ανοίξτε το και πατήστε πάνω σε οποιαδήποτε σημαία εκτός της Ελληνικής για να κρύψει την ip σας και να δείτε το ματς σε καλή ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο wiziwig δε θα υπάρχει;

      Διαγραφή
    2. Αφρο ειναι ασφαλης διαδικασια η θα πλακωσει η διωξη σπιτι μου. :P

      Διαγραφή
    3. χαχαχα είναι στα όρια της νομιμότητας:Ρ

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστούμε πολύ Άφρο και περιμένουμε "ρεπορτάζ" για τις μεταγραφές, επίσης, για όποιον δεν "πετάει" το δίκτυό του σε πιο χαμηλή ανάλυση -φαίνεται- πως θα είναι και στο http://www.stream2watch.co/
      Talos

      Διαγραφή
  39. Παρακαλώ να μας πει δυο λόγια για τον Γκιμπσον ο Κόνγουει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκιμπσον ειναι ομορφόπαιδο και έχει κατακτήσεις στις καλές κινεζουλες, όπως εγώ :-)
      Του αρέσει το κινέζικο και ειδικά τα Σανγκαη νουντλς με πάπια Πεκίνου καπνισμενη σε φύλλα μπαμπού.
      Εκεί διαφέρουμε.
      Εγω γουστάρω σπεσιαλ νουντλς με σάλτσα στρειδιων ,ψιγματα τριμενου γκραντμπερυ και την πάπια Πεκίνου μισοψημενη και μετά καπνισμενη με καρπούς σογιας οχι σε φύλλα μπαμπού αλλά φύλλα φρέσκου μαγκο για να μου δώσει φρουτενια επιγευση.
      Αυτά για Γκιμπσον απο Τζιμοπληκτο.
      Παικτικα θα σου απαντήσει ο προφεσορας Τζιμ.

      Jim.. οπληκτος

      Διαγραφή
    2. http://rs822.pbsrc.com/albums/zz146/BlackCloudMDX/BeavisAndButthead.gif~c200

      Διαγραφή
  40. Πολυ ευστοχη παρατηρηση 77..με εχεις καλυψει σε μεγαλο βαθμο.

    Στο κατω κατω της γραφης το μπασκετ ειναι ενα αθλημα με κοινους κανονες και κοινο στοχο (να μπει η μπαλα στο πλεκτο) για ολους. Τωρα αν αυτο το πετυχαινουν καλυτερα 5 μουσκουλατοι αθληταραδες (δεν κανω ταυτιση με τους αμερικανους αν και η πλειονοτητα για λογους προφανεις εισαγονται απο US) επειδη σε παιζουν στην ταχυτητα ή στη δυναμη και σε κρατουν κατω απο 60 ποντους παιζοντας "μη ελκυστικο" μπασκετ, δεν ειναι δικο τους προβλημα, ουτε προβλημα της "τασης" του αθληματος που εκφυλιζεται. Ειναι προβλημα δικο σου σαν κουοτς (δεν ειναι προσωπικο για τον Ιτουδη τον οποιο εκτιμω και ο οποιος εκανε σχολιο για τη διατησια οπως λες και συ) που δεν καταφερες να δημιουργησεις μια ομαδα σε ορους τεχνικης/στελεχωσης/ψυχολογιας που να μπορει να υπερτερει στην αθλητικοτητα και να κερδιζει παιζοντας ομορφο μπασκετ.

    Προφανως και η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση. αθλητικοτητα και ταλεντο δεν ειναι οροι αντικρουόμενοι, ουτε το ενα αποκτιεται σε βαρους του αλλου. Απλα η υποβαθμιση της αθλητικοτητας, των ποδιων, της αλτικοτητας, της δυναμης, των quarterbacks και των mobile centers ως κατι που ασχημαινει το μπασκετ ειναι περα για περα λανθασμενη. To οτι ολα τα παραπανω μπορουν να συνδιαστουν με ταλεντο αποδιδοντας ομορφο στο ματι μπασκετ ειναι κατι το απολυτως εφικτο. Το παραδειγμα πχ των warriors ειναι η απτή αποδειξη..Ας προσανατολιστουμε προς τα κει καλυτερα.

    G-Bo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Jim, γνωριζεις μηπως σε τι κατασταση ειναι ο Μος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για κοίτα ρε φίλε.
    Εχει γίνει χαμός σε όλα τα sites.
    Σε όλα τα γήπεδα και τις εφημερίδες.
    Σε όλη την φιλαθλη μπασκετική Ελλάδα.
    Εχουμε μπερδέψει τα μπουτια μας.
    Εχουμε ξεσκιστεί σε εκατομμυρια αναλύσεις.
    Εχει κουφαθεί μια ολοκληρη χώρα.
    Εχουμε γίνει ο περονόσπορος στην ευρωλιγκα.
    Έχουμε στείλει τον Conway για λεξοτανιλ :-)
    Βλέπουμε Παναθηναϊκό και νομίζουμε πως είμαστε στα Ηλυσια για να δουμε Ηλυσιακο.
    Προχωραμε και παραμιλάμε, είμαστε αρραβωνιασμένοι και ξενοκοιταμε :-)
    Εχουμε πάθει πολλαπλούς ψυχαναγκασμους και απρόσμενες καταθλιψεις :-)
    Έχουμε κάνει μάγκα και εφιαλτη μας τον Μπαρτζωκα που μας έβλεπε και πάθαινε παρκισον.
    Κι όλα αυτά γιατί πήγανε και φέρανε στην ομάδα τα ΚΑΠΗ Βελιγραδίου και τους Γκουφη απο την Ντισνευλαντ.
    Κι αντί να τα διορθώσουν εύκολα φέρνοντας Χεινς, Μπραμος και Μποκου Κολο η Γκάμπριελ να παρουμε το εβδομο με συνοπτικές.
    Συνεχίζουν να εχουν τον πυραυλο, Σφαλιαροδρομιο του κάθε πουθενά Μπαρτζωκα και Ραντονιτς.
    Αν είναι δυναμον.

    Jim.... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Γκιμπσον, Μπράμο και άλλο πεντάρι συμβιβάζεσαι ή μόνο με αυτούς σηκώνουμε 7ο;

      Διαγραφή
    2. Αφροξυλανθη ξερεις κατι για ΠΑΟ και Μπραμο?

      Διαγραφή
    3. Ψάχνουν φόργουοντ και έχουν κοιτάξει και την περίπτωσή του αλλά δε νομίζω ότι είναι αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να συνδυαστεί με επιπλέον μεταγραφή ψηλού και δεν το βλέπω να γίνονται τρεις μεταγραφές. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία με τον Γκίμπσον.

      Διαγραφή
    4. Η Μακαμπι παλευει για τις περιπτωσεις Ερτσεγκ και Ντορσευ.
      Μακαρι να κανει μια αξιολογη μεταγραφη στα Φοργουορντ ο ΠΑΟ αν και πολυ σωστα ειπε ο Jim εχει περιεργα γουστα ο Σαλε!!

      Διαγραφή
    5. Εγώ θέλω Φριντέτ, Μος και Λάσμε! Χαχα

      Διαγραφή
  43. Μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν ασχολήθηκε με την τορπίλη του Δημήτρη περί ενότητας στον ΟΣΦΠ.
    Δυστυχώς, επειδή εμείς δεν είμαστε σε θέση αν ξέρουμε, καλό θα είναι ο Δ.Κ., είτε να μας πει στο περίπου τι θέματα υπάρχουν (που υπάρχουν όπως σαφώς αφήνει να εννοηθεί) ή να μη το αναφέρει καθόλου στο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αφηνει Ο Τζιμ να εννοηθει οτι υπαρχει προβλημα ενοτητας.
      Αφηνει να εννοηθει, τι να εννοηθει δηλαδη, ολοφανερο ειναι, οτι υπαρχει προβλημα αγωνιστικο, αντιδοτο στο οποιο πρεπει να αποτελεσει η ενοτητα που δεδομενα υπαρχει στην ομαδα.

      Δεν ειναι πολυ κομψο να βαζουμε λογια στο στομα του μπλογκερ -ανωνυμα-, ουτε να τον εγκαλουμε να δωσει εξηγησεις -ανωνυμα-.

      Τωρα, πολυς κοσμος θα ηθελε να διαβλεψει κριση ταυτοτητας η αποδυτηριων στον ΟΣΦΠ, αλλα ξερετε πολυ καλα οτι η ομαδα εχει πολυ πιο στερεες βασεις απο αυτο. Θα απογοητευτουν.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    2. Αναφερθηκα σε πιο πανω σχολιο μου για τις σχεσεις παικτων

      Διαγραφή
    3. Γεία σου Δημήτρη Σ.

      Συγνώμη αλλά η εκφραση "πρέπει να αντιμετωπιστεί με σωστούς χειρισμούς και ενότητα (ξέρω πολύ καλά γιατί το γράφω αυτό)" αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα ενότητας (το οποίο ο μπλόγκερ αφήνει να εννοηθεί ότι ξέρει πολύ καλά αλλά δεν επεκτείνεται)

      Αν αναφέρεται σε κάτι άλλο τότε (α)είτε είναι ατυχής η επιλογή λέξεων καθώς μπορεί να παρεξηγηθεί εύκολα είτε (β)εγώ καταλαβαίνω άλλα αντί άλλων.

      Συγνώμη, αλλά η δικιά σου ερμηνεία, με βάση πάντα τα γραφόμενα, είναι λογικό άλμα. Αν και θα συμφωνήσω ότι μάλλον η δική σου είναι πιο πιθανή με βάση τις ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που ξέρουμε εμείς που δεν έχουμε εσωτερική πληροφόρηση (και όχι με βάση τα γραφόμενα του μπλόγκερ)

      Ωραία και για να μη γράφουμε ανώνυμα (λες και το Δημήτρης Σ είναι επώνυμο):

      Γεώργιος Σ.

      Διαγραφή
    4. To Δημητρης Σ. ειναι επωνυμο, αφενος με την εννοια οτι αν παρακατω γραψω, τουλαχιστο ειναι ταυτοποιησιμο το ποστ, το εγραψε ο ιδιος ανθρωπος, αφετερου διοτι μεχρι προτινος ειχα και google account με το πληρες ονομα και οσοι πατανε μπλογκ πανω απο τριμηνο και εν πασει περιπτωσει νοιαζονται πως με λενε, ξερουνε.

      Δε συμφωνω οτι η φραση του Τζιμ "αφηνει ξεκαθαρα να εννοηθει" κατι τετοιο, και θεωρω μαλλον τη δικη σου εκδοχη λογικο αλμα, και μαλιστα λιγο κακεντρεχες.
      Ο ιδιος παραδεχεσαι οτι με βαση αυτα που ξερουμε και βλεπουμε, η δικη μου ερμηνεια ειναι η πιο προσγειωμενη.

      Καλο μπασκετακι να εχουμε αποψε,

      Δημητρης Σω. (αντε σε βοηθαω)

      Διαγραφή
    5. Γειά σου και πάλι Δημήτρη.

      ϊσως και να είναι έτσι όπως τα λες και εγώ να το παρερμήνευσα.
      Αν όντως είναι έτσι, τότε ζητάω συγνώμη από τον συγγραφέα του άρθρου για παρερμηνεία. Το σχόλιο μου δεν ήταν στο ελάχιστο κακεντρεχές. Έχουμε σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

      Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακριβώς για το λόγο ότι δε
      φαίνεται να υπάρχει τέτοιο γεγονός, μου έκανε εντύπωση η επιλογή των λέξεων και υπέθεσα ότι κάτι ξέρει (εξ'ου και η χρήση "ξερω καλα γιατί το γράφω") που δε το ξέρουμε εμείς οι κοινοί θνητοί και δε το λέει.

      Τελοσπαντων, πολύ το διυλίσαμε. Αν υπάρχει κάτι, καλό θα είναι να μάθουμε, αν όχι τότε συγνώμη.

      Τα λέμε

      Γιώργος Σ. (ακόμα και όλο το όνομα να έγραφα δε θα σε βοηθούσε καθόλου)

      Διαγραφή
  44. κακή χρονική συγκυρία για τις 2 ομάδες το σημερινό ντέρμπυ. Εχουν και οι 2 βέβαια μεγάλο κίνητρο, αλλά προβλέπω κακό μπάσκετ. Δεν θα ηθελα να ήμουν στους ηττημένους...!!

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παίρνοντας την άκρη του νήματος από εκεί που την άφησε ο/η 12:48, θα ήθελα με την σειρά μου να επισημάνω ότι, τω όντι, αυτού του είδους οι αναφορές οφείλουν, κατά τη γνώμη μου πάντα, να γίνονται κατά το εφικτό πιο συγκεκριμένες. Ο λόγος είναι ο προφανής, ότι ενέχουν εν τέλει τρόπο τινά τη βεβιασμένη διερώτηση του αποδέκτη. Είναι ψυχαναλυτικό το ζήτημα πέρα από οτιδήποτε άλλο. Επομένως, σεμνά θα ήθελα να δείξω στην κατεύθυνση του διπόλου "είτε αναφορά συνοδευμένη από την σχετική επεξήγηση είτε καμία αναφορά".

    Φιλικά,
    Blake

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Για τις τραγικες επιλογες του Τζορτζεβιτς το καλοκαιρι εχουν γραφτει πληθος σχολιων.Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε ειδικα στην ευρωλιγκα..Θα σταθω στο εγκλημα της μη προσθηκης pg μετα τον τραυματισμο του Μποχωριδη,οπου η ομαδα στην ουσια πορευθηκε και πορευεται(η χρονια για τον Μποχω ειναι σχεδον χαμενη,ακριβως οπως και η περσινη ηταν για τον Παπαπετρου που ειχε τον ιδιο τραυματισμο)μονο με τον Καλαθη..Συνεπεια αυτου ειναι η καταπονηση του κατι που ηδη το βρισκει μπροστα της η ομαδα,αφου ο παικτης περναει ντεφορμαρισμα κατι που εχει επιπτωση στην αποδοση της ομαδας(αναλογη περιπτωση ειναι και ο Γκιστ)..Ειναι απιστευτο το γεγονος οτι σημερα θα παιξει στο ντερμπι κουβαλωντας μια τενοντιτιδα στον ωμο κατι που εχει φανει οτι τον επηρεαζει στο σουτ και παραλληλα ενα χτυπημα στον αντιχειρα του χεριου του..Αντι να απαιτησει ο προπονητης προσθηκη παικτη στον ασο,μιας κι υπηρχε θεση ξενου,ο Τζορτζεβιτς σφυριξε αδιαφορα(ειναι ασχετο αν ο ΔΓ ηταν προθυμος να ικανοποιησει την απαιτηση του)παιζοντας την τυχη της ομαδας και τη δικη του στα ζαρια..Αληθεια,στο κρισιμο ματς στη Σμυρνη αν δεν επαιζε τελικα λογω του τραυματισμου του,υπηρχε περιπτωση να παρουμε το ματς;..Βεβαια,εδω εγειρεται και το ερωτημα ποιον παικτη θα εφερνε ο προπονητης αφου οντως δειχνει να μην γνωριζει καμια αγορα περα απο τη Σερβικη,με συνεπεια να λουζομαστε τυπους σαν τον Παβλοβιτς και τον Κουζμιτς..Το σημερινο ντερμπι ειναι ενα τεστ πρωτα και κυρια για τον προπονητη,αφου η ομαδα εμφανιζεται χειροτερη σε σχεση με το ξεκινημα της χρονιας και οι ευθυνες βαραινουν τον ιδιο..Κλειδι για τον Παναθηναικο θα ειναι σε αγωνιστικο επιπεδο οι Καλαθης,Διαμαντιδης,αφου θα πρεπει να αντεξουν στην πιεση και το ξυλο των περιφερειακων του Ολυμπιακου,οντας χωρις φρεσκαδα και με προβληματα τραυματισμων(Καλαθης)..Και οσον αφορα τον Καλαθη ειναι σχεδον σιγουρο οτι λογω της κακης καταστασης που βρισκεται(βλ.στατιστικα τελευταιων αγωνων),ο Σφαιροπουλος θα του αφησει το σουτ κλεινοντας μεσα την αμυνα του..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VECCHIO τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του.
      Ο Σάσα δεν ξέρει την "αμερικανική" αγορά λες και είναι πανεπιστήμιο η εφαρμοσμένα μαθηματικά.
      Κι οι άλλοι μέσα στην ομάδα τι κάνουνε?
      20 χρόνια στο τοπ επίπεδο παίζει η ομάδα.
      Φέρανε ανίδεο για ευρωλιγκα προπονητή που ούτε ομάδα δεν προπονούσε τελευταία,να ψηθεί με μεταγραφές ξενων όπως ο Μπαρτζωκας, ο Πεδουλακης και ο Σφαιροπουλος, παρά μόνο μια εθνική.
      Δεν υπήρχε άνθρωπος μέσα σε τέτοια μπασκετική ομάδα να του πει πέντε πράγματα?
      Είναι ασυγχώρητοι ολοι απο κάθε άποψη.
      Απο που να πιάσεις τα φετινά δράματα και να μην τρελαθείς?
      Απο τα τρία γκαρντ που ουτε η μικτή ζόμπι δεν κατεβαίνει έτσι.
      Απο την κενή θεση ξένου λες και είσαι ο παρτα όλας της Ευρώπης και θα του κανεις πλάκα με πέντε.
      Απο τα ρεζιλίκια στη regular που τα διαβασανε απο την ανάποδη σαν Άραβες ξεπεσμενοι καμηλιερηδες.
      Απο οπου κι αν τους πιάσεις λερώνεσαι.
      Τροφή για γιούχα.
      Κατά τα αλλά να μην μιλάμε κι οταν τα λέγαμε συνέχεια για να γίνουμε καταρακτης ολοι μαζί μας λέγανε μη λες τα ιδια και τα ίδια.
      Τα πάντα για να φιαχτουν θέλουν ενωμένη και αποφασιστική πίεση σε καθημερινή βάση.
      Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.

      Βeer

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά, παρολο που εχουμε όλα αυτά τα προβληματα που αναφερεις, κατι προβατα λενε "στηριζουμε το ΔΓ"

      Διαγραφή
    3. 5.24 να τον διωξουμε λοιπον να αναλαβουν το μαγαζι οι γαυροβαζελοι μαζι,να δεις μετα μεγαλεια.Αυτο που ορσμενοι το παιζεται Παναθηναικοι ποσο μου αρεσει.(Δεν βριζω)

      Διαγραφή
    4. Ο ΔΓ δεν φεύγει από την Παναθα με την καμία


      Όπως και τα αδέλφια απο τον Ολυμπιακό.

      Γιατί απλά θα διαλυθουν κι οι δύο αυθημερόν.

      Και οι δύο επιβάλλεται να στηρίζουν εσσαει ΓιαννακοπουλΑγγελοπουλους.

      Διαγραφή
  47. Αν κερδίσει ο ΠΑΟ ούτε Γκιμπσον δεν θα φέρει αν βρει φθηνότερο.
    Μπορεί να μην έρθει και κανείς.
    Οι οπαδοί θέλουν πρωτάθλημα άλλωστε και για το καζο στην Ευρώπη δεν θα χρειαστεί καν να βρούνε δικαιολογίες.
    Ο Ολυμπιακός είναι το καλύτερο γιατρικό για τον ετοιμοθάνατο ευρωπαϊκά πρώην και πάλαι ποτέ εξαστερο.
    Αυτό είναι που εξοντώνει τις ομάδες μας στην ευρωλιγκα κι οχι το τι σφυρανε τα κοράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα και καλό ντέρμπι. Μερικές φορές δεν εκτιμάμε αυτό που έχουμε, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι είναι η ΒΑΣΙΚΉ είδηση στη μπασκετική Ευρώπη αυτό το ματς. Ας το ζούμε όσο το έχουμε. You never know.
    - Μπάσκετ είναι όλα. Και το συγκινητικό box out του Φώτση στο επιθετικό του, και το ankle-breaker του Ντρέιπερ στον Καλάθη. Μην προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε το μπάσκετ που βλέπουμε. Συνήθως οι ίδιοι "ειδήμονες και γνώστες" που κατακεραυνώνουν με απογοήτευση Στέφανου Χίου τις επαφές και τα σπασίματα των σκρην και τα ρίχνουν στους αεροψεκασμούς Μπερτομέου- ΝΑSA-Σόρος είναι οι ίδιοι που δεν βλέπουν ΝΒΑ επειδή "...είναι πολύ physical μωρέ δεν έχει τακτική." Γαρνιτούρα οι inside info πάντα.
    - Για την αγωνιστική στην EL τα εξαντλήσαμε. με μπέρδεψες λίγο Τζίμη εδώ¨:
    -----Τα τρίποντα της Λοκομοτίβ (13/26) έκριναν το ματς και πολλά από αυτά ήταν παράγωγο της υπεροχής των Ρώσων στο αθλητικό κομμάτι. Κάθε ρήγμα, γρήγορη μετακίνηση της μπάλας από πλευρά σε πλευρά, trapping του Ντιλέηνι στον άξονα οδηγούσε σε καλό περιφερειακό σουτ. Σε αυτά όμως δε συμπεριλαμβάνονται τα περισσότερα από τα σουτ που έκριναν το ματς στη τέταρτη περίοδο. Η ρέντα του Ντρέηπερ έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων μετά από ένα Shootout στο τέλος που θύμιζε “σπαγγέτι ουέστερν”.---

    Διαφωνώ ότι έφταιγε κάποια "ρέντα". Αυτός την έχει τη ρέντα. Δε θα σου πει και συγγνώμη που τα βάζει. Εσύ γιατί κλείνεις την άμυνα ή αφήνεις το ΔΔ πάνω του στις τελευταίες φασεις? Ήξερες από πού θα χαθεί το ματς. Από τη φλόγα των γκαρντ, ήταν προφανές. Κάνε ότι μπορείς να το σταματήσεις. Forced post up.
    - Σήμερα αν ήμουν Τζόρτζεβιτς θα έκανα μασαζ στον Πάβλοβιτς και τον Φελντίν. Κι αν ήμουν Σφαιρόπουλος θα ανάγκαζα τους ψηλούς μου να βαράνε βολές μέχρι την έναρξη. Νομίζω είναι βασικότερο το αμυντικό πλάνο του ΠΑΟ παρά του ΟΣΦΠ.
    - Η ΑΕΚ είναι Αρκαδικός με λεφτά. Φέρε φέρε, πάρε πάρε...

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Μόνος σου μπερδεύτηκες αδερφέ.. Η "ρέντα" δεν είναι απαραίτητα κακός όρος, ειδικά όπως τον χρησιμοποιώ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν κακή σε πολλά από τα σουτ που δέχθηκε στο τέλος. Στον Ντρέηπερ ΘΑ αφήσεις σίγουρα τον Διαμαντίδη (και όχι στον Ντιλέηνι) απλά γιατί υστερεί σε finishing στο ζωγραφιστό και είναι λιγότερο κάθετος παίχτης. Έτσι δεν είναι; Το ζουμί είναι ότι και με αυτές τις συνθήκες αλλά και αμυντικές δυνατότητες των παιχτών του ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει το ματς. Δεν είναι λάθος τακτικής του Τζόρτζεβιτς ότι ο Διαμαντίδης δεν έπαιζε ακριβώς βδέλλα στα 7.5+ μέτρα τον Ντρέηπερ..

      Διαγραφή
    2. Αν είχαμε απο το Δεκέμβρη τον Γκιμπσον, τώρα άλλοι θα ψάχνανε τα αιτια της ήττας τους και απ'αυτόν!
      Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ψυχολογία νικητή με τσ τόσα λάθη του ροστερ κι αυτό το βλέπουν ιδιαίτερα όσοι παίζουν μαζί του, εκτός απ'τούς παίκτες του.

      Διαγραφή
    3. Jim, αν επιλέγαμε να τους στείλουμε στη γραμμή της φιλανθρωπίας μήπως ήταν καλύτερα ? αλλά πάλι είχανε 90% στις βολές. τι να κάνεις, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. να ανοίξεις την άμυνα στα 3/4 θα παίζανε p'n'r, να τους κάνεις φάουλ θα τα βάλουνε, να τους δώσεις τρίποντα από τα 9 μέτρα, τα βάλανε. η μόνη λύση θα ήταν να τους πλακώσουμε στο ξύλο, όπως κάνανε αυτοί στο paint

      Διαγραφή
  49. Δεν με χαλαει καθολου ο γκιμπσον αν και μεχρι να ερθει υπαρχει καλη περιπτωση να εουν κριθει ολα στην ευρωπη.
    Παιχτης με δημιουργια, με καλο σουτ και πολυ καλο ντραιβ.
    Τελικα με το υψος του υπαρχει διαφωνια αφου σε καποια σαιτ εχω διαβασει το 1,83 και σε αλλα το 1,88 που εννοειται οι 5 ποντοι μπορουνε να αλλαξουν την αμυντικη του συμπεριφορα. 6 μηνο συμβολαιο και αν προλαβει να προσαρμοστει προσαρμοστηκε . Τουλαχιστον θα υπαρχει αλλη μια εναλλακτικη.
    Ξερει κανεις αν ο παππας μπαινει στην δωδεκαδα παλα για να μπει ή θα παρει χρονο?? αν δηλαδη ειναι οκ σωματικα για να προσφερει εστω και 5 λεπτο?
    Αν ο σφαιροπουλος δεν βγαλει την γλωσσα στα γκαρντ μας θα ειναι μεγα τακτικο λαθος.
    Τα φαουλ και η αντιμετωπιση του ραντου θα κρινουν ολο τον αγωνα. Εννοειται οτι οι οποιες βοηθειες απο παβλοβιτς που κανει ματσαρες με τον οσφπ θα βοηθησουν στην νικη.
    Ματια λοιπον σε καλαθη, ραντουλιτσα παβλοβιτς στην επιθεση (ο καλαθης σιγουρα θα βρει ελευθερα 3ποντα, ενω στην αμυνα η παρουσια των γκιστ και καλαθη θα κρινουν πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @77 και άλλους

    Δεν απαξιώνω αυτό που βλέπουμε επειδή δεν γουστάρω το σήμερα και έχω πάθει νοσταλγία-μάνια. Να σας πω το ωραίο; Τα τελευταία 3-4 χρόνια μου αρέσει περισσότερο το ΝΒΑ από την Ευρωλίγκα, και το παρακολουθώ περισσότερο! Εγώ που πριν 10 χρόνια δεν άντεχα να δω ούτε τους τελικούς και προτιμούσα χίλιες φορές ένα Λιέτουβος Ρίτας-Χέμοφαρμ. Λέτε να βλέπω ΝΒΑ επειδή έχω αλλεργία στα μούσκουλα και στην αθλητικότητα; Ελάτε τώρα. Απλά στο ΝΒΑ υπάρχει η σωστή (για μένα) αναλογία αθλητικότητας, ταλέντου και τακτικής, η οποία έχει ανατραπεί (για μένα πάντα) στην Ευρώπη *σήμερα*. Δεν αποκλείω να ξαναεπανέλθει.

    Δεν είπα ότι το Ρέαλ-Καζέρτα είναι πώς πρέπει να παίζεται το μπάσκετ το 2016 (κλασσικός 77, να διαστρεβλώνει τι είπε ο άλλος). Απλά είπα ότι ήταν καλύτερο από τα Λιμόζ-Ολυμπιακός μερικά χρόνια αργότερα. Δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι το μπάσκετ του 2016 πρέπει να είναι ομορφότερο από αυτό του 2011 μόνο και μόνο επειδή είναι 5 χρόνια πιο μοντέρνο. Από την άλλη, προφανώς δεν γίνεται αντικειμενική σύγκριση μεταξύ εποχών που απέχουν 30 χρόνια η μια από την άλλη. Έκανα σύγκριση μόνο μεταξύ τάσεων χοντρικά ανά πενταετία-δεκαετία (αλλά είπαμε, κλασικός 77).

    Περί Αμερικανών: Όρια στην χρήση Αμερικανών υπάρχουν παντού στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) εκτός της Ευρωλίγκα. Δεν είναι μπασκετικό φαινόμενο αυτό. Ο οποιοσδήποτε Αμερικανός πολίτης θέλει να δουλέψει στην ΕΕ πρέπει να έχει βίζα και να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Γιατί; Επειδή θεωρείται ότι το γεωγραφικό/εθνικό κριτήριο στην Ευρώπη πρέπει να παίζει κάποιο ρόλο στην οριοθέτηση της αγοράς εργασίας. Δεν είναι Βασιλακοπουλικός εθνικισμός αυτό. Είναι η πραγματικότητα. Αρκεί να έχεις κάποιους σκοπούς να υπηρετήσεις.

    Περί Ρωσίας/Τουρκίας: Αυτό που έκαναν αυτοί εκεί ήταν να επιβάλουν τρεις γηγενείς να είναι στην πεντάδα μονίμως σε κάθε αγώνα. Κάτι προφανώς χαζό και μη-εφαρμόσιμο και πολλάκις προβληματικό. Εγώ είπα απλά να υπάρχει όριο στους 3 Αμερικανούς στο ρόστερ γενικώς (κλασικός 77, again).

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα στην παρέα,Τζιμ πολύ διδακτικό το άρθρο σου για το ματς στο Κάουνας.
    Για τον Πάο συμπέσαμε απόλυτα(θέμα ντεφορμαρίσματος Καλάθη,το (μη) "κενό" στο 4,το motor του Κούζμιτς,το ματς στο Κουμπαν).

    -12η αγωνιστική Όσφπ-Ρεάλ,13η Κίμκι-Όσφπ,14η Ρεάλ-Κίμκι
    Τρία ματς //πολύ κλισέ ξέρω// ακατάλληλα για καρδιακούς,γυναίκες και παιδιά.

    Μια πρόγνωση για το ντέρμπι: ο Πάο έχει πολύ καλή τύχη αν ακολουθήσει το σωστό πλάνο και με πολλή αφοσίωση και σωστή τακτική.Νομίζω όμως είναι η κατάλληλη αφετηρία για τον Ολυμπιακό σε ένα γήπεδο που βράζει να παίξει το μπάσκετ που θέλει. Πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα και αν δεν πληγωθεί από τον Ραντούλιτσα στο low post,θα πάρει αυτό που κυνηγάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Peris, σε ευχαριστώ φίλε.

      Διαγραφή
    2. Τζιμ έχει επιμείνει και στο παρελθόν ότι ο Πάβλοβιτς μπορεί να παίξει καλά συγκεκριμένα και σε κατευθείαν ματσάρισμα με τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να μη κάνει καμιά σπουδαία εμφάνιση σήμερα και ξαφνικά τον βαπτίσουμε ιδανικό τρία για την ομάδα.

      Διαγραφή
  52. Φρέσκο από τον συνεργάτη μου στη Τουρκία..

    Ο Καν Τοπσακάλ (Director of Basketball Operations στη Γαλατά) δήλωσε ότι "δε θα αφήσουμε τον Ντόρσεη να φύγει εκτός και εάν λάβουμε μια εντυπωσιακή πρόταση. Ακόμα και εάν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη τωρινή του κατάσταση θεωρούμε ότι γρήγορα θα βελτιωθεί κατακόρυφα".

    Μύρισε χρήμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Στον Ολυμπιακο που τις μεταγραφες τις κανουν οι δημοσιογραφοι ο Παπανικολαου χαλασε τις ισοροπιες πριν καλα καλα παιξει.Το γιατι φαινεται ηδη και το πιο ωραιο ειναι ότι εκει δεν χορταινουν με τιποτα ζητανε τωρα 4αρι και 5αρι.Δεν κοιτανε γιατι εχουν μεινει τοσο στασιμοι οι Παπαπέτρου και Αγραβανης για να μην πω κανουν αλματα προς τα πισω.
    Ο Σφαιρο όπως και ο Σασα λογικα παιζουν την θεση τους αφου κακα τα ψεμματα οποιος χασει πρεπει να χαιρετησει
    Για τον Παναθηναικο είναι αποριας αξιο ποτε θα καταλαβουν ότι η ομαδα το καλοκαιρι χρειαζεται έναν Ντιλεινι η έναν Γκουντελοκ.Ισως και τους δυο.
    Αμεσα λυση θα ηταν ο Καιμακογλου για πλείστους λογους και ισως ο Ντορσευ για 10 λεπτα ξυλου στη ρακετα
    Με δυο παικτες στην θεση Παβλοβιτς[πρωην παικτης] και Κουζμιτς[ουδέποτε υπηρξε παικτης] θα ηταν πολύ καλυτεροι.Μονο που εκει πλεον ετσι που τα εκαναν λειπει και ασσος και 4αρι
    Οι φιλοι του Παναθηναικου όμως να μην διαμαρτύρονται.Ο Μαυροκεφαλιδης τους εφταιγε δυο χρονια,λες και θα εφερναν καλυτερο
    Ο Ιτουδης και ο Μπαρτζωκας θα ηταν δυο καλες επιλογες για τον Παναθηναικο για το καλοκαιρι
    Σημερα ο Ολυμπιακος είναι φαβορι ειδικα εάν ο παναθηναικος κανει την γκαφα να παει για την διαφορα.Ομως ενώ μια ηττα του Παναθηναικου δεν θα καταγραφει ως μεγαλη αποτυχια ,μια πιθανη ηττα του Ολυμπιακου θα είναι τραγωδια για πολλους εκει κατω.Και σε αυτή την περιπτωση μια νικη του Παναθηναικου θα είναι τεραστια επιτυχια που με σωστη διαχειριση και ενισχυσει θα ανατρεψει τα παντα για την συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπέρα στη συμμορία του Hoopfellas!

    Μετά από 2 εβδομάδες εντατικών μαθημάτων... μπλόφας στο πόκερ, επιστρέφω με κάποιες σκέψεις για το αποψινό ντέρμπι (και όχι μόνον).

    1) Να θυμήσω: Ο ΟΣΦΠ θα σεβαστεί τον ΠΑΟ...

    2) Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έγνα μάρτυρας ενός κατακλυσμού σχολίων και άρθρων με κεντρικό θέμα "τα χάλια των ομάδων μας", κάθως και πολλών... "debates" σχετικά με το ποιά εκ των δύο είναι σε χειρότερη κατάσταση (το ντεφορμάρισμα τους... δεδομένο!!). Επίσης, "βεβαίωθηκα" και "πείστηκα" ότι παίκτες όπως οι Kuzmic και Παύλοβιτς θα έπρεπε να έπαιζαν στην καλύτερη στον... Φάρο, αντί για ομάδες επιπέδου ΠΑΟ. Όπως και για το γεγονός ότι οι Gist, Καλάθης, Πριντ, Μάντζι σέρνονται αυτήν την εποχή λόγω υπερκόπωσης. Ομάδες, κορυφαίες στην Ευρώπη ολα αυτά τα χρόνια (η μία μάλιστα δευτεραθλήτρια Ευρώπης), με όλη αυτή την τεχνογνωσία, τεράστια εμπειρία και know-how στον πρωταθλητισμό που διαθέτουν, ξαφνικά δεν γνωρίζουν πότε θα πρέπει να φορμαριστούν οι παίκτες τους! Α ρε... Ντούντα που σας χρειάζεται!

    https://www.youtube.com/watch?v=CKAvBfm48C8

    3) Εν μέσω μπασκετικών αναλύσεων με... help and recover (βοήθειά μας, μπας και επιστρέψουμε στις πρότερες... καλές συνήθειες), pick and roll(s) (δυστυχώς αυτά τα rolls δεν... τρώγωνται, αρά γιατί να τα... διαλέξω;) και τα... κέρατά μου για... τις "άμυνες" που είδαμε στους τελευταίους δύο αγώνες των ομάδων μας, ΚΑΝΕΙΣ(;) δεν φαίνεται να σκέφτηκε κάποια απλά πράγματα. Για παράδειγμα, τον τελευταίο μήνα ο ΠΑΟ παίζει στην Πόλη με τη Fener πολύ δυνατά και με ενέργεια, στη συνέχεια "σέρνεται" με τη Μάλαγα, (ξανά)πετάει με τον Άρη στο πρωτάθλημα, (ξανά)"σέρνεται" με το... Βελιγράδι και (ξανά)ματά παίζει με ενέργεια όλο το 40λεπτό (εντάξει, μη βαράτε, για 38 λεπτά) στη Ρωσία (και χάνει ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά από ένα απίστευτο ξέσπασμα των αμερικάνων περιφερειακών της Kuban από τα 6,75). Τέτοιο ασανσέρ, ούτε στην... ΠΟΚΑ δεν υπάρχει! Παρ' όλο που οι παίκτες της Kuban έριξαν πολλές... μπόμπες και στο τέλος... καπέλλ(ο)ω-σαν τον ΠΑΟ. Αν υποτεθεί ότι ο ΠΑΟ ή συγκεκριμένοι παίκτες του "διαλέγουν" παχνίδια ή κρατούν δυνάμεις για τα δύσκολα, τότε ο ΟΣΦΠ έχει άλλον ένα πολύ σημαντικό λόγο να είναι διπλά προσεκτικός σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 4) Με το φτωχό μου το μυαλό, παρατήρησα πολλά τέτοια "σημεία"... σοβαρής φάτσας και στις δυο ομάδες αυτόν τον καιρό, που με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι οι σκέψεις που παρέθεσα σε προηγούμενο σχόλιό μου είναι απολύτως βάσιμες και δεν αλλάζω ούτε τελεία απ' αυτό. Τα δε αποτελέσματα των ομάδων μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες ενίσχυσαν ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ αυτή μου την άποψη. Δεν θέλω να αναφέρω κάποια άλλα τέτοια παραδείγματα, γιατί έχει ντέρμπι(;) απόψε. Επιτρέψτε μου λοιπόν να παραμείνω στην... κοσμάρα μου, της λογικής (πλανήτης Vulcan γαρ), μέχρι νεοτέρας!

    5) Για τον σημερινό αγώνα, πιστεύω ότι ο ΟΣΦΠ θα έχει καλύτερο φύλλο, και όταν κάνει.. open ο ΠΑΟ, ο ΟΣΦΠ θα απαντήσει με... raise και θα πάρει αυτήν την παρτίδα. Τα μεγαλύτερα κέρδη τα έχεις όταν ανοιξεις το φύλλο σου... την κατάλληλη στιγμή, που η αγωνία είναι στο κατακόρυφο και το... τραπέζι είναι έτοιμο να σωριαστεί στο πάτωμα από τα πολλά ανοιγμένα χαρτιά και τα αλλεπάλληλα, ως τότε χτυπήματα, με τις μάρκες του στοιχήματος για το νικητή της παρτίδας να έχουν φτάσει μέχρι το ταβάνι. Τότε βγάζεις τον τέταρτο... άσσο και τέζα η παρτίδα!

    6) Κλειδιά για τον ΟΣΦΠ πιθανόν θα είναι οι Γιόχαν και DJ S (είχα ξεχάσει ότι και ο Strawberry είναι DJ - απομένει να δούμε σε τί ρυθμούς θα κατευθύνει τον χορό των δύο ομάδων στο ντέρμπι), και από τον ΠΑΟ οι Παππάς και Παύλοβιτς. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους παίκτες είναι... συνήθεις ύποπτοι, και λογικά θα απασχολήσουν εκτενώς τα προπονητικά επιτελεία των δύο ομάδων, οπότε ίσως οι προαναφερθέντες παίκτες βρουν... χώρο για να δράσουν...

    7) Σήμερα ο αγώνας θα γίνει με θεατές ή κάνω λάθος;

    8) Επαναλαμβάνω, ο ΟΣΦΠ θα σεβαστεί τον ΠΑΟ...

    Αλέξης

    ΥΓ. Ας ελπίσουμε να δούμε ένα καλό παιχνίδι χωρίς παρατράγουδα και ο καλύτερος (ο ΟΣΦΠ δηλαδή (Χ)) να νικήσει...

    ΥΓ 2. Προσωπικά, δεν με ανησυχούν καθόλου οι δύο ήττες του ΟΣΦΠ στην Euroleague, γιατί, απλά, γνωρίζω τις δυνατότητες αυτής της ομάδας...

    ΥΓ 3. Αναρωτιέμαι αν το Real - OSFP θα παίξει ρόλο σήμερα...

    ΥΓ 4. Προς Beer: McFarland ;-) (Κοκκινομάλες...Ιρλανδέζες και ξερό ψωμί)

    ΥΓ 5. Και τώρα, επιστροφή στον... πασατέμπο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα ως καθηγητής στο Κορκ μια κοκκινομάλλα μπούστο καρπουζου με φακίδες τρελα και καταπράσινα μάτια που παίρνανε φωτιά οι αφυγραντηρες και τα καλοριφέρ.
      Καλή της ωρα, περασα 10 μήνες στον παράδεισο.
      Α ρε Ελλαδαρα όπου κι αν σε κοιτάξω με πληγώνεις.

      Διαγραφή
  56. Καλησπέρα, σε λίγο αρχίζει το ματς, να δούμε αν θα τελειώσει.

    Μόλις έμαθα ότι είναι διαθέσιμοι οι Montrezl Harrell και James McAdoo. Ο πρώτος αν θυμάστε ήταν στην καλοκαιρινή λίστα του Jim.
    Ελπίζω να ασχοληθούμε σοβαρά με έναν εκ των δύο γιατί είναι ικανοί να αλλάξουν ακόμα και τώρα την πορεία όποιας ομάδας τους αποκτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. exoume scooby doo kuzmic gia mobile, den exoume anagkh...

      Διαγραφή
    2. Και για τον δεύτερο είχε γίνει μια αναφορά στο τέλος της ανάρτησης με τους ψηλούς.

      Διαγραφή
    3. O Montrezl Harrell ειναι κτηνος και εχει τετραετες συμβολαιο με τους Rockets και ο McAdoo με τους Warriors και δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μεινουν ελευθεροι, μηπως εγινε καποιο λαθος στις πληροφοριες.

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω τι συμβόλαια έχουν και αν είναι εγγυημένα. Είναι εκτός ρόστερ αυτή τη στιγμή και οι δύο αν δεν κάνω λάθος. Ο Harrel ήδη εχει παίξει κάποια ματς στη d-league.
      Υπόψη ότι χωρίς nba option out δεν φέρνεις κανέναν καλό παίχτη της d-league αλλά με το να μείνεις με Πάβλοβιτς και Κούζμιτς δεν έχεις να χάσεις και τίποτα.

      Διαγραφή
    5. μήπως τους στείλουμε πίσω τον kuzmic & μας στείλουν τον mcadoo ? μπαααα δεν είναι και τόσο κορόϊδα !

      Διαγραφή
  57. Ξέχασα να γράψω ότι ο ΠΑΟ λογικά θα κατέβει σήμερα με 5 guards, οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έβλεπα τον Μποχωρίδη σε "ειδικό" ρόλο (μαρκάρισμα του VSpan, κλπ).

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Φήμες, ότι μετά το 2-0 του ΠΑΟ τον Οκτώβριο, και την τρέχουσα "κατάσταση" της ανδρικής ομάδας, ο ΟΣΦΠ σκέφτεται να κατεβάσει στον αποψινό αγώνα τη... γυναικεία μπας και καταφέρει να πάρει τη νίκη, ελέγχονται ως ανακριβείς...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Για acestream εδώ
    http://wiziwig2.com/watch-streaming-online/21870-olympiacos---panathinaikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Διαθέσιμοι είναι κίνηση θα γίνει? Και οι δυο πολύ καλοί παίχτες αλλά μεγάλη αδυναμία στο Harrell! Άμα έρθει θα πέσουν τα τσιμέντα αλλά να έρθει για 2-3 χρονάκια όχι για 5 μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 7 λεπτα παιχνιδιου ουτε ενα φαουλ ο οσφπ και 6 ο Παο,ωραια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η μοναδική φορά απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, που οχι μόνο δεν με ενδιαφέρει αν χάσει ο Παναθηναϊκός, αλλά και πόσα περισσότερα θα φάει στο κεφάλι.
    Γιατί απλούστατα είναι ΠΑΝΑΞΙΟΣ της μοίρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. απο το ματς φαινεται οτι για μια ακομη φορα ο δπγ καταφερε να ξεφτιλισει τον παναθηναικο. ουτε επιτηδες να το εκανε. μπραβο στον οσφπ, μπραβο και στους αγγελοπουλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ο γιαννακοπουλος κανα προστιμο στον εαυτο του θα βαλει? την μεταγραφη θα την κανει μετα τους τελικους της α1? α ρε νουμερα της κοινωνιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γιαννακόπουλε
    ομάδα μοντέλο
    την έκανες
    oίκο σεξουαλικής εργασίας επί πληρωμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. κι υστερα λετε γκρινιαρη τον τζιμοπληκτο. φατε τωρα μη γκρινια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ραγδαες εξελιξεις θα χουμε αν συνεχιζουμε να παιζουμ ετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Σας αρεσει το συνοθυλευμα που λεγεται παο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μακραρι να μην ξαναδω ποτε στην ζωη μου αυτον τον τσαρλατανο των παγκων τον Τζορτζεβιτς ... Πραγματικα κριμα την ομαδα μας να εχει καταντησει με τετοιους τυπους

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ντροπή. Αυτό!

    http://www.airlines-inform.com/upload/reviews_pictures/1000-upload-iblock-244-air-serbia_com.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aφρο δεν εχω νευριασει ξανα τοσο στη ζωη μου .. Εσυ που εχεις τα μεσα (!!!) κανε κανα κουμαντο γιατι με χανετε ...

      Droga

      Διαγραφή
    2. Ποια μέσα έχω ρε droga? πελάτες μας στη δουλειά είναι οι Γιαννακόπουλοι και τους ξέρουμε χρόνια αλλά ως εκεί.

      Διαγραφή
  71. jimοπληκτέ , βρές μου τρύπα να χωθούμε , δεν την βγάζω την νύχτα λέμε

    άφρο , για κάνε κανα κουμάντο εκεί στην βιανέξ γιατί τα χάπια μου σωθήκανε ... βάλε τα μέσα να ξεσπιτωθούνε τουλάχιστον 2 (ου μην και τρείς) και να έρθουν χθές (!!!) οι αντικαταστάτες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη μισό ψάχνω στο airtickets εισιτήρια για Βελιγράδι. Για σήμερα!

      Διαγραφή
    2. ΒΆΛΕ ΚΑΙ ΈΝΑ ΈΞΤΡΑ ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΩ ΤΡΎΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΏ ... ήδη με ψάχνουν !!!

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχ είναι δύσκολο ρε συ να βρω τόσα πολλά σήμερα.

      Διαγραφή
    4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ Σ'ΑΓΑΠΑΩ
      =======!!============

      Η αγάπη πανω απ'όλα μονακριβε αδελφέ μου.
      Εισαι τεράστια ψυχούλα ρε.

      Jim... οπληκτος

      Διαγραφή
  72. Μακαρι σημερα να μας ριξουν 40 ποντους....θα μας κανουν το μεγαλυτερο καλο.......σημερα ειναι μαυρη μερα για το συλλογο και εχει ονοματεπωνυμο ο υπευθηνος.....ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ......
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Kαλαθης ηταν κακος λογω καταονησης,κοινως μας εκαψε,ειχε -11pir μηπως να φυγει και αυτος;;;;Ορισμενοι εχετε ξεφυγει.

      Διαγραφή
  73. Σήμερα φεύγει ο Τζόρτζεβιτς.Μερίδιο ευθύνης βέβαια μηδαμινό μπροστά στα εγκλήματα της διοίκησης.Κάποιος πρέπει να την πληρώσει όμως.Ε Γ Κ Λ Η Μ Α το ότι έχουν παρατήσει έτσι την ομάδα.Είναι δυνατόν επί 6 μήνες να παίζεις με 3 γκαρντ Ελλάδα-Ευρώπη εκ των οποίων ο ενας 35χρόνος;Και να λες ότι πας για final-4?Πραγματικά προτιμώ να το λέει για να μας κοροϊδέψει,παρά να είναι τόσο άσχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. σας χάλαγε ο Ιβάνοβιτς που έχασε μέσα στο ΣΕΦ 81-75 πέρσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αμεση απόλυση.Με SMS στην ανάγκη. Ντροπή τέτοιο χαλι. Ούτε εφηβικό να επαιζε. Και να μην ξανακούσω για παίκτες. Η ευθύνη είναι του Τζόρτζεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. To γεγονός ότι μετά το 49-19 ο ΠΑΟ έγινε Γκόλντεν Στέιτ, με ξεπερνά. Νομίζω ότι ζω σε ένα σουρεαλισμό χωρις προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Σαλέ τι λες??Το φωτσης-γκιστ θα το δούμε καμία μέρα και ευρωλίγκα ή μπα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τραυματιας ξε-τραυματιας δεν με ενδιαφερει αν δεν μπορει ας ελεγε τον Σαλε να μην επαιζε αν ειναι να μας διασυρει ετσι ο ΝΙκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. τραγικος ο ΠΑΟ και οι διαιτητες ειπαν να τον τιμωρησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι...και οποιος καταλαβε καταλαβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ρε παιδια να φυγει ο σαλε αλλα και ο Ποποβιτς με κοουτς Κ και Στηβ Κερ να ερθουν με τα μυαλα που κουβαλαει ο Γιαννακοπουλος μια απ τα ιδια θα μαστε (2 εκατ το χρονο ο Καλαθης για να μην ξεχνιομαστε...και οχι δεν τ αξιζει με αυτα τα λεφτα εφερνες Μισιτσ-Γιοβιτς πακετο απο Μπαγερν-ερυθρο με σαλε προπονητη...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η Ομάδα δεν είναι στα καλύτερα της δεν διαθέτει το μπάτζετ και το ρόστερ προηγούμενων ετών. Βρέθηκε να χάνει με 30 πόντους αλλά πάλεψε. Συνέχεια ακούμε κατά καιρούς από τον κόσμο το << τόσα χρόνια μας στήριξες εσύ τώρα θα το κάνουμε εμείς>>. Τώρα κάποιοι δείχνουν να ντρέπονται για αυτή την ομάδα ....... την ομάδα αυτή που εως τώρα μας έχει χαρίσει 34 Πρωταθλήματα , 17 Κύπελλα και 6 Ευρωπαικά + 1 Διηπειρωτικό και κάποιοι ''οπαδοί'' ντρέπονται !!!! Εγώ ντρέπομαι γι αυτούς τους οπαδούς ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ντραπηκε για την ομαδα ρε φιλε; Μας δουλευεις; Απο ποτε ο Τζορτζεβιτς ή ο Κουζμιτς ή ο Παβλοβιτς ή ακομα κι ο ΔΠΓ ταυτιζονται με την ομαδα; Πλακα μας κανεις; Απαγορευεται η κριτικη δηλαδη; Η ομαδα επαιρνε τιτλους επειδη λειτουργουσε σωστα. Τωρα δε λειτουργει σωστα. Τι δεν καταλαβαινεις; Δεν ειναι θεμα μπατζετ. Σιγα το μπατζετ που εχει η Μπαμπεργκ και η Ζαλγκιρις που πατησαν το γαυρο. Σιγα το μπατζετ που ειχε περσι ο Ιβανοβιτς.

      Διαγραφή
  83. Νομίζω ότι είδαν και οι τυφλοί. Πάβλοβιτς και Κούζμιτς πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα με Αμερικάνους. Άμεσα όμως. Επιτέλους κάντε κάτι, ξυπνήστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλησπέρα σε όλους!
    Άφρο με πρόλαβες. Γρήγορα charter με όλη τη σέρβικη παροικία μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλα η διαιτησια εδωσε ρεσιταλ σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Πολύ πολύ παράξενο παιχνίδι..Διαστημικό πρώτο δεκάλεπτο ο ΟΣΦΠ,πολύ αστοχος ΠΑΟ παρότι έπαιζε αρκετά καλά στην επίθεση..Ανέβηκε στο 2ο δεκαλεπτο αλλά η άμυνα του ήταν πολύ κακή..(Σε συνδυασμό με την ευστοχια του ολυμπιακού.. Ξεκινάει το 3ο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να παίζει εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση και να μειώνει τη διάφορα μέχρι τους 9..Προσωπικά πιστεύω πως μπορούσε το ματσάκι σε εκείνο το σημείο αλλά λίγο το τυχερό τρίποντο του johan λίγο τα παράξενα σφυριγματακια που ακολούθησαν δεν το επέτρεψαν..Οι διαιτητες πρέπει να παρακολούθησαν τους ομοσταυλους τους στο ματς της πέμπτης στη Ρωσία..(Μια καθαρή άμυνα έπαιξε ο μιλουτινοφ στο ραντουλιτσα..Αυτήν της ταπας..)Από κει και πέρα εννοείται ότι δεν τελείωσε τίποτα..Ο ΠΑΟ μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει break στο σεφ ακόμα και έτσι ποσό μάλλον με προσθήκη(ες)..Περισσότερο φωτση-γκιστ και στην ευρωλίγκα και Συνεχίζουμε..Καλαθη γυρνά πισω ή έστω τηλέφωνα..
    Υ.Γ)Διάβαζα πριν λίγο καιρό κάποια άρθρα που έλεγαν για το Διαμαντίδη και το γεγονός ότι βραβεύεται σε οποίο γήπεδο κι αν παίζει φέτος..Μάλιστα ο συντάκτης αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και στο σεφ με πολλούς φιλάθλους του ΟΣΦΠ να επικροτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο..Ή απάντηση:"Διαμαντίδη σε ......":όταν έβγαινε τραυματίας από το παρκε... Αυτοί είμαστε δυστυχώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Να ανάψει μια λαμπάδα ο Γιαννακόπουλος στον Διαμαντίδη και στους 2-3 παίκτες με εγωισμό, που τον γλίτωσαν από διασυρμό άνευ προηγουμένου.

    Ξεκάθαρη ήττα της σέρβικης παροικίας το αποψινό, με πρώτο και χειρότερο τον Τζόρτζεβιτς.

    ΥΓ
    Οχι ότι αλλάζει τίποτα επί της ουσίας ( έχασες πανηγυρικά), αλλά το βουβό ΣΕΦ όταν η διαφορά έγινε μονοψήφια ήταν όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Προπονητης που δε σεβεται τους παικτες του δεν ειναι προπονητης. Και ο Τζορτζεβιτς δεν ειναι προπονητης. Περσι ο Ιβανοβιτς αφησε εκτος τον Γκιστ χωρις να ειναι τραυματιας επειδη δεν ηταν ετοιμος και πηρε το παιχνιδι. Και να το εχανε ομως θα ειχε κανει κατι σωστο. Εβαλε να παιξουν αυτοι που ηταν ετοιμη να παιξουν και προστατευσε τον παικτη του. Ο Τζορτζεβιτς ειχε τοσο καιρο τον Καλαθη να παιζει τριανταπενταλεπτα με σπασμενο δαχτυλο και σημερα τον εβαλε να παιξει με δυο τραυματισμους. Ο παικτης φωναζε με την αποδοση του οτι δεν μπορουσε να παιξει και ο Τζορτζεβιτς επεμενε να τον εκθετει. Να εκθετει ποιον; Αυτον που τον ξελασπωνει ξανα και ξανα τοσους μηνες. Ανθρωπος με τετοια ελεεινη συμπεριφορα δεν πρεπει να λεγεται προπονητης. Αν μαλιστα ισχυει αυτο που κυκλοφορει οτι ηταν δικη του αποφαση να μην παρει γκαρντ πριν το τοπ16 τοτε το πραγμα γινεται ακομα χειροτερο. Ας σταματησει να προπονει γενικως. Χαλαει το ονομα που εχτισε ως παικτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α να γιασει το στομα σου.....Συμφωνω σε καθε λεξη σου...
      Γιαννης

      Διαγραφή
  89. Έχω ειλικρινά χάσει το μέτρημα στο πόσες φορές φέτος έχει μπει ο ΠΑΟ σε παιχνίδι τόσο ανέτοιμος.

    Το σημερινό αποτέλεσμα αποδίδει δικαιοσύνη και επαναφέρει λίγο τη λογική. Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες άρθρα και σχόλια τα οποία περίπου βάζουν τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ στο ίδιο περίπου επίπεδο. Σα να μην έκανε περίπατο με τις ρεζέρβες του ο ΟΣΦΠ στη regular season. Σα να μην πήγαινε ασθμαίνοντας ο ΠΑΟ. Τη σημερινή εικόνα, την απόδοση, το (τιμητικό για τον ΠΑΟ) σκορ, όλα, προσωπικά δεν τα θεωρώ μαγική εικόνα ή freak αποτέλεσμα, πιστεύω πραγματικά οτι αυτή είναι η πραγματική διαφορά σε επίπεδο των δύο ομάδων τη δεδομένη στιγμή. Αυτό που όμως είναι μαγική εικόνα και θα πρέπει να το προσέξουν οι νικητές είναι οτι ο ΟΣΦΠ είανι πράγματι τόσο καλή ομάδα. Δεν είναι. Είναι μια καλή ομάδα, με δεδομένες όμως αδυναμίες και μια μυστήρια πολυκοσμία, σε πάρα πολύ δύσκολο όμιλο με τα αποτελέσματα εντελώς εναντίον του. Αν μείνει στο σημερινό παιχνίδι, θα το πληρώσει πολύ σύντομα και πάρα πολύ ακριβά.

    Θα ήταν πάντως φοβερά άδικο μια ομάδα που σε σχεδόν ψυχαναγκαστικό βαθμό προσπαθεί να έχει πλήρες ροστερ και ένα σαφές πλάνο να χάσει και να μπει σε περίοδο μιζέριας και εσωστρέφειας επειδή ηττήθηκε απο μια ομάδα τόσο εμμονικά λίγη και ασυνάρτητη όσο ο ΠΑΟ. Δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τον Σφαιρόπουλο και καραγουστάρω τον Djordjevic αλλά, αν βάση συνολικής δουλειάς έπρεπε να υπάρξει ένας απολυμένος σήμερα, νομίζω θα ήταν κατάφορη αδικία αυτός να είναι ο coach του Ολυμπιακού.

    Και, ναι, το θεωρώ δεδομένο οτι ο Sale θα απολυθεί. Ακόμα και αν κέρδιζε στο τέλος ή έσωζε τη διαφορά θα έπρεπε να απολυθεί. Μου είναι αδιανότητο οτιδήποτε άλλο, διοτι απλά δεν έχει προπονητικό κεφάλαιο να κάψει. Δεν έχει κάτι πάνω στο οποίο να μπορεί να πατήσει.

    In fact, δεν θα το έβρισκα και εντελώς εκτός λογικής να έχουμε και επι τούτου παραίτηση. Και λέω παραίτηση όχι για το αποτέλεσμα αλλά για το οτι επέτρεψε το τριάρι του να κάνει foul out στο 26'. Δηλαδή, αν κάποιος δημοσιογράφος βρισκόταν να τον ρωτήσει, τι θα απαντούσε, ειλικρινα; Ποια δικαιολογία μπορεί να υπάρχει για επαγγελματία προπονητή ως προς αυτό; Μα το θεό, δεν το'χω ξαναματαδεί. Αντιθέτως, το να χτίζεις ένα momentum και να βάζεις μέσα τον Raduljica και να στο γαμάει, ω ναι, αυτό το'χω ξαναδει. Τόσες πολλές φορές. Πόσα συνεχόμενα λάθη πρέπει να κάνει, πόσες τάπες πρέπει να φάει μέχρι να κάτσει στον πάγκο ρε συ coach; Και όταν τον ξανασήκωσες, στην πρώτη πρώτη φάση, τι πάει και κάνει; Λάθος. Αφού το ξέρεις οτι αν δεν μπορείς να τον ταϊσεις αξιόπιστα το παιδί απλά κάνει ζημιά στην ομάδα. Γιατί εκθέτεις έτσι τους παίκτες σου;

    Κάτι άλλο coach, έχεις έναν παίκτη που έρχεται απο καλές εμφανίσεις. Το άλλο τριάρι σου είπαμε το βγαλες με foul out στο 26'. Μπράβο ξανά γι'αυτό. Να υποθέσω λοιπόν οτι ο Γιάνκοβιτς τραυματίστηκε και δεν τον ξανάβαλες ή να πάθω εγκεφαλικό;

    Μπράβο πάντως που έβαλες Μποχωρίδη στα 45 δευτερόλεπτα coach. Εμπνευσμένο. Για την εμπειρία φαντάζομαι, ε; Ο Διαμαντίδης που κούτσαινε δεν πιστεύω να έπαθε τίποτα σοβαρό, ε;

    Και, coach, δε γίνεται μονίμως όταν κυνηγάς το σκορ η διαφορά να μεγαλώνει. Καταλαβαίνω να μην μπορείς να την κλείσεις επαρκώς, αλλά να ανοίγει; Σου φαίνεται λόγικό να γίνεται αυτό ξανά και ξανά και ξανά ρε συ coach;

    Τέλος πάντων, αν υπάρχει ένα θετικό για τον ΠΑΟ σήμερα, αυτό είναι οτι στο πρόσφατο παρελθόν ο Ολυμπιακός ήταν κάτι σαν το βάλσαμο του για τις αποτυχίες του. Πήγαινε χάλια, ερχόταν μια νίκη επι του αιωνίου και μαγικά κρύβονταν όλα. Σήμερα αυτό το παραμυθάκι τελειώνει (ελπίζω) οριστικά. Όπως επίσης, δόξα τω θεώ, τελειώνει και η δηλητηριώδης καραμέλα του 2-0 του Οκτωβρίου που τόσο κακό κάνει τελικά στο νικητή. Και ίσως υπάρχει μια μικρή, απειροελάχιστη πιθανότητα το club να έχει μάθει κάτι σήμερα.

    Αυτά. Μπράβο στον Ολυμπιακό, μπράβο και στους γνωστούς λίγους παίκτες του ΠΑΟ που το πάλεψαν όσο μπορούσαν (και όσο τους άφησε ο coach). Αντίο Sale. Κουράστηκες και κούρασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μόνο που Συμφωνώ είναι στο κομμάτι για το κοουτσαρισμα του σαλέ..Από 'κει και πέρα άρχισαν αυτά που διάβαζαμε μέχρι πριν λίγο καιρό για τον ΟΣΦΠ..Όσο για το ποσό "δομημενες" είναι οι αδυναμίες του θα το διαπιστώσουμε εν καιρώ..Στα μάτια μου ο ΠΑΟ ήταν και παραμένει ομάδα με μεγαλύτερο ταβάνι από του ΟΣΦΠ..Και πραγματικά απογοητεύομαι από το κοουτσαρισμα του σαλέ κάθε φορά που δεν αναδεικνύει την πραγματική δυναμική της ομάδας ακόμα και με τις ανορθογραφιες Κουζμιτς-Παβλοβιτς..Επίσης στο κρίσιμο σημείο και με τη διάφορα σε μονοψήφιο αριθμο άρχισαν τα σφαλτσοσφυριγματα..Όχι ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολυ καλύτερα τα πράγματα..Αλήθεια ποσό συνηθισμένο είναι μια ομάδα που δεν ακούμπησε καθόλου τη στο post παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις στον Πρίντεζης να έχει 27 βολές αν δεν κάνω λάθος 13 περισσότερες από τον ΠΑΟ που αν μη τι άλλο προσπάθησε να χτυπήσει στο post..Λέω εγώ τώρα..Οι διαιτητές σφυριξαν με τα ίδια κριτήρια κατά τη γνώμη σου??

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλε αυτοι θα ειναι φετος οι διαιτητες. Δε θα αλλαξουν. Ηρθε ο Ρηγας στην Ελλαδα, τα εφτιαξε με το Βασιλακοπουλο και θα παιζουν καλα το γαυρο. Ωραια. Και λοιπον;
      Παιξε εσυ καλα και χασε λογω διαιτητων. Ειναι δυνατον μετα το σημερινο χαλι να ασχολουμαστε με τους διαιτητες. Στο κατω κατω της γραφης για το διαιτητη δεν μπορεις να κανεις κατι, για την ομαδα σου ομως ειναι στο χερι σου να διορθωσεις τα χαλια.

      Διαγραφή
    3. μην γινουμε γαυροι,η διαιτησια σημερα δεν καθορισε τον νικητη,καθορισε την διαφορα,ο γαυρος στο 4 δεκαλεπτο σπρωχτηκε.Ο σπανουλης ειχε 16 ποντους στο α'ημιχρονο αλλα στο δευτερο μονο μια βολη συνολο 17 ποντους.

      Διαγραφή
  90. κριμα τοσο βρισιδι στο ΔΔ, τοσο πορωση, σε αυτον τον παιχτη; απο την αλλη ο Σφαιρο παλι δεν διαχειριζεται σωστα τον Σπαν, του εδινε κ η εξελιξη την πολυτελεια να τον αραξει στον παγκο. τεραστια προβληματα ο παο, μιση ομαδα στην κυριολεξια τις επομενες 3-4 αγωνιστικες, απραγος ο Σαλε! Μην πιστεψει ο Σφαιρο οτι οι 2 ηττες ηταν κ περασαν, δεν υπηρχε ομαδα σημερα απεναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. 9.15 αυτο φανηκε στο δευτερο ημιχρονο αν δεν ειχαν 11 τριποντο σημερα με 40% η διαφορα δεν θα ξεφευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. πρωτα πολλα συγχαρητηρια στον Ολυμπιακο για την σημερινη ανετη κ δικαιη επικρατηση..εχοντας παρακολουθησει μονο το 1ο ημιχρονο(τοσο αντεξα απ'τα νευρα μου) θελω να επισημανω δυο πραγματα..

    1ο..το οτι η μπαλα στην επιθεση μας ορισμενες φορες πιο αργα κ απ'τον επιταφιο..φασεις pick'n'roll πλεον τις ψαχνεις με το κυαλι..αντε στο τσακιρ κεφι να βγαλεις καμια φαση pick'n'pop με σουτακι στον Ραντουλιτσα απ'τα 4-5 μετρα..να μου πεις αμα δεν στριβουν οι ψηλοι σου τι να κανεις..κ ελα πες μου οτι δεν χρειαζεσαι mobile ψηλο..

    2ο..το ποσο ποντους φαγαμε απο drive των Σπανουλη,Χακετ,Μαντζαρη..ανοικτη διαβαση η αμυνα,μετα την αλλαγη στο σκριν χτυπαγαν ανελεητα στα ποδια τους Ραντουλιτσα,Κουζμιτς..κ ελα ξαναπες μου παλι οτι δεν χρειαζομαστε mobile ψηλο κ οτι ειναι θεμα μοδας οι mobile ψηλοι..

    υ.γ.1 να δεις που στο τελος ο Πεδουλακης θα βγει ο πρωτος μαγκας..λογω μειωμενου ροστερ μια χαρα ειχε φορτωσει το ροστερ με παικτες που δαγκωναν στην αμυνα οπως Λασμε,Γκιστ,Μασιουλις,Μπραμο..τουλαχιστον ειχε βρει το κουμπι του Ολυμπιακου κτου Σπανουλη..

    υ.γ.2 μεριδιο ευθυνης εχουν ολοι προπαντων η διοικηση που εχει αφησει γυμνη την ομαδα στα γκαρντ απ'την αρχη της σεζον κ τσιγκουνετηκε να παρει ενα ευελικτο ψηλο στυλ Λασμε,Ταιους να συμπληρωνει τον Ραντουλιτσα,,με αποτελεσμα να φορτωθουμε το ταγαρι τον Κουζμιτς...

    μεριδιο εννοειται εχει κ ο Σαλε που ωρες ωρες φαινεται να μην εχει συναισθηση του ροστερ που εχει σημιουργησει..το οποιο εχει πολλες χτυπητες αδυναμιες κ αδυνατει να βγαλει συστηματικα την απαιτουμενη ενεργεια που χρειαζεται γι'αυτο το επιπεδο..

    που πας ρε Σαλε με Ραντουλιτσα,Κουζμιτς,Παπαγιαννη στο 5?ο Ζοτς δηλαδη ειναι χαζος που ξεφορτωθηκε τα ταγαρια τυπου Ερντεν,Σαβας,Ζοριτς που δεν στριβουν κ πηγε σε διδυμο ψηλων στο 5 με Βεσελι-Ουντοχ?..ελεος..

    υ.γ.3 περιμενω με αγωνια την σημερινη αναρτηση του Jimoπληκτου :)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον Ζοτς αστον διοτι το μπατζετ του ειναι οσο ολης της α1 μαζι, του πηρε 3 χρονια κ 50 εκ. να φτιαξει ομαδα...

      Διαγραφή
    2. φιλε εχεις δικιο σ'αυτο που λες,αλλα δεν αναφερομαι στο μπατζετ που διαχειριζεται ο Ζοτς..στις επιλογες του στην θεση 5 για την φετινη σεζον αναφερομαι..ειδε κ απο ειδε με τους δεινοσαυρους κ τους εστειλε..ειδαμε κ η Τσσκα τοσα χρονια των Καουν,Κρσττς κ η περσινη Μπαρτσελονα των Τομιτς,Πλαις,Λαμπε τι εκανε στην ευρωλιγκα..

      Διαγραφή
  93. Ο τραυματισμός του Καλάθη (τενοντίτιδα) και το πιθανό διάστρεμμα του Διαμαντίδη, φοβάμαι ότι θα μας κοστίσουν πολύ στη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ειμαι 22 χρονων παιζω και βλεπω μπασκετ 13 χρονια!!
    Τον Παναθηναικο δεν τον εχω δει ετσι ποτε παλι στη ζωη μου!!
    Δεν ειναι απλα μια ηττα ηταν το χειροτερο μπασκετ που μπορουσε να παιξει μια ομαδα. Δεν μου αρεσει να ειμαι αφοριστικος ουτε να ριχνω ευθυνες, απλα να βλεπω το λαθος και με ηρεμια και πιστη να το διορθωνω. Ελπιζω οτι αυτο θα κανει και η ΚΑΕ γιατι ουτε πρωταριδες ειναι ουτε θα αφησουν να γινει θυσια η ομαδα για τα ματια ενος coach.
    Οσο για τα τεχνικα του αγωνα δεν εχω κουραγιο να αναφερθω...ο Jim ειναι καταλληλοτερος γι' αυτο(διοτι ως γνωστων εν θερμο ποτε δεν μπορεις να δεις το προβλημα)!!

    Υ.Γ.: Ενα πραγμα σιχαινομαι, την υποκρισια!! Αυτοι που αποθεωναν τις επιλογες Σαλε και Ραντουλιτσα, σημερα τις στηλιτευουν με τον πλεον χυδαιο τροπο...αυτο εννοειται πως δεν μειωνει τις ευθυνες και την εικονα των 2!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. και όταν η διαφορά από τους 30+ θα γίνεται μονοψήφια .... τότε θα αναλαμβάνουν οι τρείς καμπαλέρος. γερων διαιτητήσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Οι αντιδρασεις του Νικου Παππα έδειχναν το κλιμα που επικρατούσε στις τάξεις των παικτών του Παο.Το μοντέλο του σερβικου Παο κατέρρευσε πιθανως οριστικά σημερα. Συγκίνησαν παντως οι Φελντιν,Διαμαντιδης ,Γκιστ που κρατησαν τον Παο στο ματς.Ο Οσφπ ξεκινησε καταιγιστικα και κρατησε καθαρά τη διαφορά. Τιτανας ο Χακετ,ο Σφαιρο πρεπει να επενδύσει παραπανω σ αυτον.
    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Γκιστ στο πρωτο ημιχρονο ηταν αθλιος. Στο top-3 της αθλιοτητας. Στο δευτερο προσπαθησε αλλα οχι και να τον πουμε συγκινητικο. Η προσπαθεια που αναμφιβολα κανει σε αυτο το επιπεδο δεν αρκει. Απαιτειτα αποτελεμα κι ο Γκιστ στα τελευταια παιχνιδια προσπαθει αλλα συνηθως αποτυγχανει. Ποσα αλματα σε λαθος χρονο και χαμενα ριμπαουντ, ποσα τρεξιματα που καταληγουν σε βηματα ή λαθος πασες, ποσες προσπαθειες για αμυνα που καταληγουν σε χαζα φαουλ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Ετσι ηταν ο Γκιστ πριν ερθει στον Παναθηναϊκο. Η κατασταση αυτη δειχνει οτι ο παικτης δεν εχει την κατευθυνηση του προπονητικου τιμ. Εκεινη που τα προηγουμενα χρονια τον εκανε να φαινεται καλυτερος απο αυτο που πραγματικα ειναι.

      Διαγραφή
  97. Σε μενα αρεσει ο Ραντουλιτσα ως παικτης. Εχει χιλια προβληματα σαν προσωπικοτητα αλλα ως παικτης μπορει να ειναι χρησιμος. Αυτος που τον ξεφτιλιζει απο την αρχη της χρονιας ειναι ο προπονητης του. Απορω πραγματικα με τη σερβικη ομοσπονδια. Τι διαολο, τοσους προπονητες εχουν. Πως εδωσαν την εθνικη τους σ'αυτον τον τυπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Οποιος νομιζει οτι ο Ολυμπιακος ηταν ανωτερος γελιεται,στο πρωτο ημιχρονο μονο ηταν καλυτεροι,και εκει ας ειναι καλα τα τριποντα.Οσο για την διαιτησια ηταν απαραδεκτη,με τοσο ξυλο και εδωσαν 5 λιγοτερα φαουλ και 12 βολες στον ΟΣΦΠ,επαιξαν εδρα αλλα ηταν απαραδεχτοι.Ο Ραντουλιτσα εφαγε τοσο ξυλο και επειδη αντεδρασε στο σπρωξιμο του Αγραβανη πηρε τεχνικη ποινη.Δες ΔΓ απο ποιους χασαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. @@@12 βολες παραπανω ειχε ο γαυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Απο τα συμφραζομενα στο αρθρο του Κοντου στο onsports.gr ------> Κουζμιτς -Παυλοβιτς μαλλον εχουν ηδη χαιρετησει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. http://live-agones.eu/basket/έκρηξη-άνευ-προηγουμένου-από-τον-ραντ ENA μικρο δειγμα της διαιτησιας σμρ που βεβαια κανεις δεν μπορει να ασχοληθει οταν τρως 30 ποντους στο κεφαλι.. το κουμπι του ραντου το εχουν βρει και στην ευρωπη με παρομοια σφυριγματα και πολυ ξυλο κατω απο την ρακετα, οποιος αμφιβαλει ας δει παλι τον αγωνα με τους ρωσους

    ΑπάντησηΔιαγραφή