Athlenda

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σχόλιο: Aπό την πόλη των Ιπποτών..


O Nτάνιελ Χάκετ που θύμισε τον Λάνσελοτ της ..Τοσκάνης και το βαθύ πρόβλημα του Παναθηναϊκού που χρειάζεται ά μ ε σ α λύση. Το Hoopfellas φιλτράρει την επόμενη ημέρα του ντέρμπι..




Καλησπέρα σε όλους.. Χωρίς ανάσα τρέχει η σεζόν και μαζί της οι εξελίξεις. Είχαμε ντέρμπι στο ΣΕΦ, ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια το διήμερο και η κάθε ομάδα έχει να διαχειριστεί καινούργια ερεθίσματα που καθημερινά εισβάλλουν στο περιβάλλον της. Ο Ολυμπιακός δίκαια επικράτησε στο ντέρμπι. Πιο έτοιμος πνευματικά αλλά και σε επίπεδο τακτικής, έβαλε πολλά προβλήματα στον αντίπαλο του. Ή μήπως του έδειξε με τον φακό τη λύση στο σκοτάδι (ή ημίφως, πείτε το όπως θέλετε..) των τελευταίων μηνών..; Προτίμησα σήμερα να κάνω ένα σχόλιο και όχι τακτική ανάλυση. Το βρίσκω πιο χρήσιμο και πρακτικό ως εισαγωγή για τη συζήτηση μας. Εστίασα φυσικά στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού και τα ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς από τη μία μεριά και στον Ντάνιελ Χάκετ (παίχτη-κλειδί του ματς) από την άλλη. Πάμε..



Για τον Χακέτ υπήρχε ένα είδος πρεμούρας από τη μεριά της σελίδας χρόνια τώρα που κορυφώθηκε με την επίμονη άρνηση του παίχτη να φύγει από τη καστρούπολη της Σιένα (το'χει βρει το νόημα, ψαγμένος ο τύπος..) για τα φώτα του Μιλάνου και τη μεγάλη αντίπαλο, μέχρι τη στιγμή που του το ζήτησε το ίδιο το front office της Μοντεπάσκι. Την ονειρεμένη άνοιξη του 2013 υπήρξε ο πιο καυτός παίχτης στην Ευρώπη δίνοντας μοναδικές παραστάσεις στα playoffs της ιταλικής λίγκας, όντας αυτός που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Μπάνκι. Το Μιλάνο όμως μετέπειτα , όπως και για το 90% των παιχτών που πέρασαν από εκεί τα τελευταία χρόνια, δεν αποδείχθηκε πολύ καλή ιδέα. Σε αντίθεση ίσως με τον Πειραιά, ειδικά εάν ο πρώην γκαρντ του USC κατανοήσει ότι η θητεία του στην Ελλάδα αποτελεί το πιο κομβικό σημείο για τη κατεύθυνση που θα πάρει η καριέρα του από εδώ και πέρα.


Ο Ιταλός διεθνής γκαρντ ήταν με κάτω τα χέρια ο MVP της ομάδας του Σφαιρόπουλου στο ντέρμπι του ΣΕΦ. Η κάθετη πάσα στον Πρίντεζη στο τριγωνάκι με τον Αθηναίου, τα drives του πάνω στη μετακίνηση της άμυνας των πρασίνων και η Clutch περιφερειακή του εκτέλεση θύμισαν τον ..Λάνσελοτ της Σιένα. Ο τρόπος που πιέζει ο Ολυμπιακός τη μπάλα σε απόσταση μιας πάσας στα 3/4 του γηπέδου είναι εντυπωσιακός και ενδεικτικός του φετινού στυλ μπάσκετ που δουλεύει η ομάδα. Στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και στο συγκεκριμένο κομμάτι η τριάδα Χάκετ-Στρόμπερι-Χάντερ ακούμπησε το άριστα. Με εξαιρετικό footwork, ένταση, σωστά διαχειριζόμενη ορμητικότητα στο στενό όριο μεταξύ πίεσης αντιπάλου-φθοράς δική σου, αξιέπαινη συγκέντρωση υπό το καθεστώς υψηλών παλμών. Τον βοήθησε βέβαια πολύ και ο αντίπαλος με την επιμονή του σε συγκεκριμένα σχήματα όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο διαβασμένοι και ο πάγκος έτοιμος να παίξει πάνω στο βάθος της ομάδας.


Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, ο Χάκετ μπορεί να παίξει στην αδύνατη πλευρά. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει το αντίθετο.. Θέλω να εστιάσουμε λίγο σε αυτό γιατί είναι σημαντική παράμετρος η οποία θα κρίνει τη παρουσία του στο παρκέ στο τέλος κλειστών ματς (αναμένονται αρκετά από εδώ και πέρα). Το έκανε επιμελώς στο Πέζαρο παίζοντας μαζί με τον Χίκμαν, συνέχισε στη Τοσκάνη δίπλα στον Μπόμπι Μπράουν και λιγότερο τον Ρότσεστι τη δεύτερη σεζόν αλλά και στην Strong Iso επίθεση του Μπάνκι στο Μιλάνο. Το δυνατό χαρτί του σε αυτό το κομμάτι είναι η διαφορετικότητα που προσφέρει σε σχέση με έναν απλό spot shooter είναι ότι διαβάζει την άμυνα σε καταστάσεις close out και είναι κοντρολαρισμένος σε βαθμό που του επιτρέπει να βάλει τη μπάλα στο παρκέ για drive & kick, midrange shot ή τις γνωστές του skip πάσες όπου λόγου ύψους μπορεί να εκτελέσει βλέποντας πάνω από την άμυνα. Σίγουρα θα χρειαστεί μια σταθερότητα στη περιφερειακή εκτέλεση στοιχείο που αποτελεί τη βάση. Πρέπει να κρατήσει τη σκέψη του θετική και να συνεχίσει να σουτάρει.


Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σε μια εποχή που η φανέλα με το Νο13 ανεβαίνει σιγά σιγά προς την οροφή του ΟΑΚΑ, βγήκε στο πεδίο για μια τελευταία μάχη. Σας είχα γράψει παλιότερα ότι ο συγκεκριμένος αθλητής μπαίνει στο ΣΕΦ και (γενικότερα) παίζει αυτά τα ματς με αύρα Τζόρνταν γιατί πολύ απλά είναι ο καλύτερος παίχτης που είδε ιστορικά το ντέρμπι αυτό με την έννοια των performance του κάθε συμμετέχοντα σε αυτές τις αναμετρήσεις. Εκεί οι πράσινοι έβαλαν την “αμφιβολία” στους γηπεδούχους και άλλαξαν ολοκληρωτικά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ο Χάκετ έφερε leadership στη πιο δύσκολη στιγμή και αυτό χρειάζεται απεγνωσμένα φέτος ο Ολυμπιακός από αυτόν. Αυτή τη ..διπολική του διαταραχή στη σχέση του με το καλάθι, με την έννοια ότι μπορεί να μεταμορφωθεί από έναν facilitator και εξαιρετικό περιφερειακό αμυντικό σε γκαρντ που παράγει με ικανότητα στη προσωπική φάση θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός στη συνέχεια.


Ο Χάκετ είναι η πιο εντυπωσιακή κίνηση του Ολυμπιακού τη φετινή Off Season. Είναι φανερό ότι τον τελευταίο καιρό νιώθει πιο άνετα στο περιβάλλον των ερυθρολεύκων. Όποιος τον γνωρίζει καταλαβαίνει ότι “ξεκλειδώνει”. Του αρέσει ο ρόλος του. Έχω επαναλάβει αρκετές φορές ότι στο σύγχρονο μπάσκετ και στο υψηλότερο επίπεδο, η θέση του Back up-PG χαρακτηρίζει το ποιοτικό status ενός ρόστερ περισσότερο από κάθε άλλη. Μου αρέσει η αξιολόγηση του Ολυμπιακού με τον Χάκετ να καλύπτει αυτόν τον ρόλο..

Σαφέστατα οι ερυθρόλευκοι έχουν δρόμο ακόμα για να φτάσουν στην ανάκαμψη. Το πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν ένα καλό σημάδι (ειδικά η πιεστική άμυνα του πρώτου δεκαλέπτου η οποία ανάγκασε μια ομάδα που παράγει σε συντριπτικό ποσοστό μέσα από συνεργασίες, να λειτουργήσει ατομικά χωρίς μάλιστα να έχει τους παίχτες να το κάνει..) όμως λάβετε υπόψιν ότι οι παίχτες του έπαιζαν σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, αποφασισμένοι σε προσωπικό επίπεδο για υπερπροσπάθεια απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας -ειδικά με την επιστροφή Λοτζέσκι- θα πρέπει να κυνηγήσουν περισσότερο το ανοιχτό γήπεδο και να δουλέψουν σε σετ καταστάσεις όπου η ομάδα προβλημάτισε σημαντικά το τελευταίο διάστημα. O "αιώνιος" αντίπαλος για παράδειγμα είναι πιο αποτελεσματικός στο μισό γήπεδο από τον Ολυμπιακό όμως στερείται σε "πόδια" και βάθος στα γκαρντς για να ελέγξει το τέμπο. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να εστιάσουν εκεί γιατί από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί να παίξουν πολλά τέτοια ματς μέχρι το κλείσιμο της σεζόν.






ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει όλη τη χρονιά θέμα αποφάσεων. Είτε σε επίπεδο ορθότητας αυτών που πάρθηκαν είτε για αυτές που δεν πάρθηκαν και συνεχώς μετατίθενται. Η εικόνα της ομάδας στο Φάληρο φέρνει στο μυαλό Έντβαρτ Μουνκ. "Κραυγή".. Σας θυμίζει κάποιον ο πίνακας..;



Ο Αλεξαντερ Τζόρτζεβιτς είναι μια σπουδαία προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ η οποία ξέρει να διαχειρίζεται ψυχολογικά καταστάσεις στην ομάδα αλλά είναι μέτριος Coach. Aυτό υπογραμμίσαμε το καλοκαίρι. Πρόκειται για το χρυσό χαρτί της μεγαλύτερης “φαμίλιας” προπονητών παραδοσιακά στην Ευρώπη η οποία προσπάθησε να τον προμοτάρει και να τον βοηθήσει (καθώς ο Σάλε ήδη διέθετε το background και τη κατάλληλη δόση "μυστικισμού" που κρύβει ένας επαγγελματίας με άστρο) σε συνεργασία με την ομοσπονδία. Η πραγματικότητα λέει ότι το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του σε αυτό το επίπεδο. Δυστυχώς όμως, μετά από 5 μήνες αυτό που έχει παρουσιάσει είναι -σε αντίθεση με όσα αντιπροσωπεύει ο χαρακτήρας του- χλιαρό. Δε πείθει κανέναν. Και το χειρότερο από όλα, δείχνει να έχει εμμονές..


Παρακολουθώ  στενά την ακολουθία των σκέψεων του σε επίπεδο coaching και διακρίνω μια ασάφεια και έλλειψη ροής στις αποφάσεις του. Ίσως μια αδυναμία να πάει πραγματικά πνευματικά βαθιά, να συνδέσει σε συγκεκριμένο χρόνο και να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα που έχει στα χέρια του. Μια αδυναμία συσχέτισης των αυτόματων σκέψεων με τις ενδιάμεσες και πυρηνικές πεποιθήσεις. Για να σας το κάνω τάλιρα, το coaching έχει και “φορμάρισμα”. Μιλάμε άλλωστε για εγκεφαλική προπόνηση. Όσο πιο έμπειρος είσαι, τόσο πιο εύκολα μπορείς να πιάσεις τη βάση, ανεξάρτητα από το ταλέντο και έπειτα να πας πιο μακριά ανάλογα με την ικανότητα σου. Όταν λοιπόν ο κόουτς Τζόρτζεβιτς ζεσταίνεται (σε πλήρη αντίθεση με τον παίχτη που ήταν πραγματικός Shooting the lights out-φονιάς) έχει χαμηλότερο των προσδοκιών ταβάνι. Ένας πολύ βασικός λόγος για αυτό είναι ότι η φιλοσοφία του βασίζεται σε λάθος πυλώνες. Δεν αναφέρομαι σε ευρύτερες έννοιες όπως η επιθετική ή η αμυντική κατεύθυνση του μπάσκετ που αντιπροσωπεύει αλλά ο τρόπος που  εκφράζει τις σκέψεις και τα θέλω του στο παιχνίδι της ομάδας.


Όπως γνωρίζετε είμαι κατά των αλλαγών προπονητών μέσα στη σεζόν. Θεωρώ ότι πρέπει ως χώρα και μπασκετική κουλτούρα να δίνουμε περισσότερο χρόνο στους συγκεκριμένους επαγγελματίες για να κριθούν. Το πρόβλημα βέβαια με τον Τζόρτζεβιτς είναι βαθύτερο. Μου δίνει την εντύπωση ότι πάσχει από έναν μπασκετικό φονταμενταλισμό αδικαιολόγητο για προπονητή της γενιάς του και για άνθρωπο της βιομηχανίας του αθλήματος με τόσες ώρες τριβής δίπλα σε masterminds της προπονητικής σκηνής. Είναι πολύ ευφυής σαν άνθρωπος αλλά τα προπονητικά αντανακλαστικά του είναι τουλάχιστον σκουριασμένα. Παράλληλα διακρίνεται και από μια αδυναμία να μεταφράσει τα προσόντα κάποιων παιχτών οι οποίοι πιθανόν τον ενδιαφέρουν και πρέπει να αξιολογήσει, στο επίπεδο το οποίο καλείται να εργαστεί. Υστερεί στο recruiting σημαντικά και όχι μόνο.  Γιατί το να πιστεύεις ότι οι Κούζμιτς-Πάβλοβιτς μπορούν να φέρουν τις δεξιότητες των Βέσελι-Πιτ Μάικλ στο παιχνίδι των πρασίνων (αυτό που ακριβώς θέλει η ομάδα στις συγκεκριμένες θέσεις) είναι άγνοια. Όμως το να βλέπεις την αστοχία της σκέψης σου και να επιμένεις λόγω ..προσωπικού εγωισμού (;)  είναι κάτι άλλο, πολύ πιο επικίνδυνο. Ακόμα, μετά από 5 μήνες στο ΟΑΚΑ,  δεν μας έχει δώσει το στίγμα του οράματος του για τον δικό του Παναθηναϊκό. Σας είπα ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο για αυτό και η λύση του είναι σύνθετη. Το timing της σεζόν είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος.


Δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι αλλαγές που χρειάζονται για να ακουμπήσει η στελέχωση την αρτιότητα θα γυρίσουν τούμπα την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Σίγουρα θα τη βελτιώσουν (δεν έχω αμφιβολία) αλλά θα ήταν αφελές να σας πω ότι ο Παναθηναϊκός θα πιάσει το maximum των δυνατοτήτων του με ένα πιο ορθολογικά χτισμένο ρόστερ και τον Σάλε στο τιμόνι, με γνώμονα αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα από τον κόουτς. Ο λόγος είναι πολύ απλός και ταυτίζεται με ένα εύλογο ερώτημα. Μπορεί ο Τζόρτζεβιτς να χρησιμοποιήσει σωστά παίχτες των οποίων το αγωνιστικό στυλ έχει ο ίδιος (κατά κάποιο τρόπο) απορρίψει; Γνωρίζει (ή συμφωνεί με) το πως να εντάξει τις δεξιότητες τους στο συνολικό παιχνίδι ανοίγοντας τη γκάμα των δικών του επιλογών; O Nτούσκο Ιβάνοβιτς κάποτε έκανε τον Ντόρσεη να φαίνεται ως ένας κάτω του μετρίου ψηλός για το επίπεδο της Ευρωλίγκας.. Ποιος μας λέει ότι το ίδιο δε θα δούμε και σε περίπτωση που οι πράσινοι για παράδειγμα καταφέρουν  να φέρουν τον εξαιρετικό Montrezl Harrell (ότι ήταν ο Πάτρικ Γιανγκ για τη σελίδα το καλοκαίρι του '14 ήταν και ο Harrell το καλοκαίρι που μας πέρασε..); Και πάμε πάλι στην βάση του προβλήματος.. Ποιο είναι τελικά το αγωνιστικό σου όραμα για αυτόν τον Παναθηναϊκό κόουτς; Γιατί σίγουρα πρέπει να ταυτίζεται με τα χνώτα του οργανισμού.. Το ευρωπαϊκό μπασκετικό τριφύλλι στη νεότερη εποχή έχει συνδυαστεί με αίμα που βράζει.. Και όχι cool, ταλαντούχες ομάδες-μονάδες με “καλές προδιαγραφές”. Θέλει παίχτες που μπορούν να βάλουν φωτιά στο παρκέ ηλεκτρίζοντας το γήπεδο (όχι ίσως με το ταλέντο αλλά με την ένταση και το hustling τους), να μετατρέψουν τα μετόπισθεν σε πεδίο μάχης, να συνεργασθούν, να αναδείξουν τον συμπαίχτη και να δεσμευθούν. Μπορεί να δουλέψει με τέτοιους αθλητές ο Σάλε; Ή θα έκανε μια τριάδα παιχτών (που μπορεί να αναδείξει το παιχνίδι των υπολοίπων) όπως π.χ. Οι Harrell/Gist/Moss  (τα ονόματα είναι συμβολικά πάντα) να μοιάζει με ατυχή συνάντηση Σουηδών ξυλοκόπων; Μπορεί ο Σέρβος ομοσπονδιακός προπονητής να υποστηρίξει τις συγκεκριμένες αλλαγές που θέλει η ομάδα και να τις χρησιμοποιήσει υπέρ της; Διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες..


Που καταλήγουμε λοιπόν..; Η ομάδα σαφέστατα χρειάζεται αλλαγές στο ρόστερ όμως πρώτα πρέπει να μείνει "μαζί" και όρθια μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του TOP-16.  Αξιολογώντας τα δεδομένα στη περίπτωση του κόουτς Τζόρτζεβιτς και με γνώμονα το σημείο της σεζόν στο οποίο οι πράσινοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις (εκτός των άλλων ακολουθεί must win παιχνίδι σε δύο ημέρες με τη Νταρουσάφακα) μπορούμε να αποφανθούμε ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια του ίδιου του Σέρβου. Θα πρέπει να αλλάξει πράγματα στον εαυτό του. Προαπαιτούμενο. Να γίνει πιο δεκτικός για να μάθει γιατί σήμερα είναι ένας average coach σε αυτό το επίπεδο. Το θετικό στη περίπτωση του είναι ότι κατά τη γνώμη μου δεν έχει πιάσει το ταβάνι του όσο κοντά ή μακριά και αν είναι αυτό. Πρέπει να αφήσει τον δογματισμό που τον στηλιτεύει και ανοίξει τα μάτια του. Προπονητές με πολύ μεγαλύτερο status από το δικό του (και επίσης αυστηρά δογματικοί) άλλαξαν οπτική σε πολλά πράγματα αργά στη καριέρα τους, οπότε υπάρχει ελπίδα. Ένας πιο εξωστρεφής Τζόρτζεβιτς  μπορεί να αποτελέσει τη λύση για πολλά προβλήματα και να ρίξει σωσίβιο στη δική του προσωπικά καριέρα. Σε έναν τέτοιον άνθρωπο μπορεί να επενδύσει ο Παναθηναϊκός για τους επόμενους τουλάχιστον μήνες, αξιολογώντας πολύ στενά τη δουλειά του, τη πρόοδο της ομάδας και πάνω από όλα τη δέσμευση του ίδιου του του προπονητή να εργασθεί στα καινούργια δεδομένα από την οποία θα εξαρτηθούν τα πάντα. Σε διαφορετική περίπτωση (εμμονή στο δογματισμό) νομίζω ότι ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός χάνει τον χρόνο του.. Το χρονικό σημείο της κρίσης άλλωστε είναι ένας από τους πιο βασικούς λόγους που ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς φέρει ακόμα τον τίτλο του προπονητή του Παναθηναϊκού..


Υ.Γ: Το χειρότερο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι να δεσμευθεί τουλάχιστον και για την επόμενη σεζόν με μια αμφίβολη επιλογή στη θέση του κόουτς..


Υ.Γ1: Κάθε ενδεχόμενη νέα κίνηση στο ρόστερ έχει άμεσο αντίκτυπο σε ολόκληρο το φάσμα αυτού και όχι μόνο σε μια θέση ή μια γραμμή. Είναι θέμα σύνδεσης που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Για παράδειγμα η υπογραφή ενός undersized “5” απαιτεί την ύπαρξη και ενός SF με μέγεθος (SF/PF) ώστε συνολικά να μπορείς να ματσάρεις καταστάσεις. Ή από την άλλη, ο ερχομός ενός Shooting-3 (όπως για παράδειγμα ο Μπράμος) σου ψιθυρίζει τη προσθήκη γκαρντ με δημιουργικές ικανότητες πρωτίστως (στο στυλ του Phil Pressey)..


Υ.Γ2: Ο Άρης ήθελε ένα σουτ απόψε. Ένα σουτ.. Όχι απαραίτητα όταν ακούμπησε τη διαφορά. Πολύ νωρίτερα.. 

651 σχόλια:

  1. Πολυ σωστος!! Συμφωνω απολυτα με τον προβληματισμο σου για τον Τζορτζεβιτς, διοτι και εγω ακριβως τον ιδιο ακριβως προβληματισμο εχω και τον ανεδειδα στην προηγουμενη στηλη!!

    Εγω θα επιμεινω πως η ΚΑΕ εχει χασει την εμπιστοσυνη της στο Σαλε και το γεγονος πως δεν υπαρχει αξιολογη περιπτωση coach αυτη την περιοδο και η ακριβη αποζημιωση του ηταν 2 στοιχεια που εκριναν την παραμονη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανενας στο γηπεδο με Νταρουσαφακα,σε ενδειξη διαμαρτυριας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ολο το σεβασμο αυτα ειναι γελοιοτητες...
      Ετσι δεν κερδιζεις τιποτα.
      Ισα ισα που κανεις χειροτερη την κατασταση.
      Ο κοσμος πρεπει να στηριξει για να ανεβει και η ομαδα!
      Τοσα χρονια μας εχει προσφερει ανεπαναληπτες στιγμες!
      Στις δυσκολες στιγμη θα φανει ο κοσμος.
      Δε θα φανει γυριζοντας την πλατη

      Διαγραφή
    2. 11.39 μην τσιπας το παιδι μονο Παο δεν ειναι.Ενας παναθηναικος δεν θα εκανε τετοιο χαζο σχολιο.

      Διαγραφή
    3. Πραγματικά δεν παίζει να είναι Παναθηναϊκός. Και αν είναι, μάλλον είναι 15 χρονών και δεν έχει μάθει οτι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αγαπάνε την ομάδα και όχι την νίκη. Δεν έχει μάθει πως όταν χάναμε απο το Μαρούσι, πηγαίναμε στην προπόνηση 2000 για να συμπαρασταθούμε κ.ο.κ.

      Διαγραφή
  3. o παο κινει τις διαδικασιες για Μπραμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/players/showplayer?pcode=002906&seasoncode=U2015#!U2015_RS

      Διαγραφή
  4. Jim o Μπραμος πως ειναι απο φυσικη και αγωνιστικη κατασταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μητσο πως πιστευεις οτι μπορει να κρυφτει ο Ραντουλιτσα στην αμυνα στα λεπτα που θα παιζει? Τι στυλ παικτης λειπει απο τον παναθηναικο για να βρισκετε στο παρκε τα ιδια λεπτα με τον ραντουλιτσα και να μην εχουμε τρικυμιες στην αμυνα? Πχ ενας καλος και γρηγορος αμυντικος οπως ο μπραμος, σε συνδιασμο με απουσια διαμαντιδη απο τη ιδια 5αδα και παρουσια γκιστ θα ηταν λειτουργικο σχημα? Επισης ο SF με μεγεθος που θα πλαισιωσει τον undersize 5, θεωρεις οτι μπορει να ειναι ο χαραλαμποπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη πολύ καλή και μεστή η ανάλυσή σου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο Διαμαντίδης είχε αναφέρει σε αποστροφή του λόγου του ότι οι παίκτες προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ζητάει από εμάς ο κοουτς. Η κατάσταση έχει φτάσει στο γνωστό -την τελευταία τριετία- τέλμα της και η αλλαγή προπονητή είναι αναπόφευκτη. Βασικότερος κατά την άποψή μου λόγος είναι ότι η ομάδα κάθε χρόνο αλλάζει το αγωνιστικό στυλ και τη φιλοσοφία της ενώ απουσιάζει ένας general manager και ένα σοβαρό τμήμα scouting. Διαβάζω ότι ο Γιαννακόπουλος και η στενή ομάδα συνεργατών του θα αποφασίσουν για τις μεταγραφές. Είμαστε σοβαροί; Ολο αυτό το χρονικό διάστημα αυτοί οι άνθρωποι δεν έβλεπαν ότι η ομάδα είχε φτάσει στα όριά της; Mε ποιά κριτήρια θα επιλέξουν τώρα παίκτες τους οποίους δεν προκρίνει ο κοουτς; Από ποιόν θα αξιοποιηθούν αυτοι;

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η όλη κατάσταση είναι περίπλοκη. Λογικά με το που τελειώσει ο πρώτος γύρος του top16 θα ξεκαθαρίσει το αν θα μείνει ή όχι ο Σάλε. Βέβαια εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν και σύντομα αν την Παρασκευή το αποτέλεσμα με τους Τούρκους δεν είναι καλό.
      Το θέμα είναι, αν τελικά χαιρετήσει ο κόουτς, να βρεθεί μια σίγουρη λύση για αντικαταστάτης. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η ομάδα να αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα. Δεν κάνουμε δουλειά έτσι.

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετικο αρθρο Τζιμ,συμφωνω σε ολα πλην του υγ.1 που νομιζω οτι ο Μητσαρας με τον Καλαθη μας καλυπτουν σε αυτο κ ετσι μπορει να αποκτηθει ενας αλλου τυπου γκαρντ τωρα.Προφανως του χρονου που αποσυρεται ο 3d χρειαζομαστε δημιουργο.Αν καταλαβα λαθος η διαφωνεις δωσε τα φωτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κρίμα που δεν την πήρε τη διαφορά ο Άρης, απολαυστικό ματς παρ'όλα αυτά και σπουδαία η κίνηση του Obradovic να χαιρετήσει έναν έναν τους παίκτες του Άρη πριν καν το παιχνίδι τελειώσει.

    Jim νομίζω πως, παρ'ότι προσπαθείς να τραβήξεις φρένο στην κριτική σου στον coach του ΠΑΟ, είναι αδύνατον, όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κάποιος να βρει ένα πραγματικά καλό ελαφρυντικό στον coach γι'αυτό που παρουσιάζει.

    Θεωρώ πως εκ των πραγμάτων ο ΠΑΟ έχει ήδη χάσει το χρόνο του και δεν υπάρχει σοβαρή κουβέντα για το αν οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί μετά το καλοκαίρι. Για την ακρίβεια δεν δίνω την παραμικρή πιθανότητα ο coach να φτάσει μέχρι εκεί.

    Νομίζω πως όλοι μας ξέρουμε πως ο Sale είναι ένας πολύ οξυδερκής άνθρωπος. Δεν γίνεται να μην καταλαβαίνει. Καταλαβαίνει. Απλώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν έχει τα προπονητικά εφόδια για να βγει απο την παγίδα στην οποία μόνος του έπεσε το καλοκαίρι με τη στελέχωση. Δεν θεωρώ οτι έχει μουλαρώσει, θεωρώ οτι έχει πελαγώσει και δεν είναι ακριβώς 100% "εκεί" για την ομάδα. Ένας στοιχειωδώς έμπειρος προπονητής, ίσως να μην μπορούσε να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση όμως σίγουρα θα πάλευε. Ο Sale δεν παλεύει όμως και νομίζω οτι αυτό είναι που δεν γίνεται να του συγχωρεθεί. Δε νομίζω λοιπόν οτι είναι θέμα εμμονών, στην παρούσα φάση ο συγκεκριμένος coach δεν έχει τα εφόδια για αυτό το επίπεδο, νομίζω οτι είναι τόσο απλό.

    Θα ήμουν λιγότερο αυστηρός αν τα προβλήματα στην διαχείριση της ομάδας είχαν προκύψει τον τελευταίο μήνα. Όμως αν κάνετε μια αναδρομή στις κουβέντες του hoopfellas, θα δείτε οτι αρχίσαμε να τα συζητάμε όλα αυτά απο το παιχνίδι με τον Άρη κιόλας, δηλαδή στον δεύτερο επίσημο αγώνα της ομάδας. Οι κουβέντες που κάναμε μετά το ματς με τη Loko είναι οι ίδιες κουβέντες που κάνουμε και τώρα. Δεν γίνετια λοιπόν τόσους μήνες ένας προπονητής να παρουσιάζει την ίδια ακριβώς εικόνα, ξανά και ξανά και ξανά. Δεν δέχομαι οτι είναι θέμα εμμονών, όχι μετά απο τόσο καιρό.

    Για μένα, η ομάδα δεν έχει γιατρειά τη δεδομένη στιγμή και με τον συγκεκριμένο coach στον πάγκο, για τους λόγους που ανέφερε και ο Jim. Το μόνο σενάριο που θα μπορούσε να βγάλει κάτι θα ήταν να είχες έτοιμο σήμερα τον αντικαταστάτη του, έστω και προσωρινό και έτοιμες τις προσθαφαιρέσεις στο roster. Δεν έχεις ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Επομένως;

    Επομένως, κατ'εμέ, η χρονιά είναι χαμένη. Το πρωτάθλημα ίσως, με κάποιο κουλό θαύμα, παλεύεται, αλλά ακόμα και αν έρθει ένα τέτοιο πρωτάθλημα, το κέρδος σου σαν club απο αυτή τη σεζόν είναι μια μεγάλη κουλούρα.

    Προσωπικά, νομίζω οτι σημαντικότερο και απο τις αποφάσεις των επομένων ημερών είναι το να κάτσει η ομάδα και να αναλογιστεί που είναι σήμερα, πως βρέθηκε εδώ και τι θέλει να κάνει στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Πιο σημαντικό απο το να βρεις τον παίκτη που κουμπώνει με τον Raduljica είναι για μένα να βρεις σήμερα ποιός παίκτης κάνει για αντικαταστάτης του Raduljica. Πιο σημαντικό απο το να έρθει ο Μπράμος είναι να αναλογιστείς αν είναι ο Μπράμος ο παίκτης που θα κουμπώσει στα θεμέλια γύρω απο τα οποία θα χτίσεις το καλοκαίρι. Κι αντί να βρεις τον παίκτη που θα επιτρέψει στον Gist να ανεβει στο 5, θα προτιμούσα να αρχίσεις να σκέφτεσαι για το ποιός θα είναι ο αντικαταστάτης του Φώτση.

    Ήμουν απολύτως κατά της απόλυσης του Πεδουλάκη (που καραγουστάρω) και του Ivanovic (που δεν γουστάρω καθόλου). Αλλά και οι δύο έδειχναν εικόνα κανονικού προπονητή. Ήμουν, τότε, απολύτως κατά της απόφασης της διοίκησης να τους διώξει. Σήμερα, δίνω απόλυτο δίκιο στη διοίκηση του ΠΑΟ για το επικείμενο διαζύγιο. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο απ'όλα είναι οτι το διαζύγιο δεν θα'ναι καθόλου βελούδινο.

    ΥΓ : Όταν φύγει ο coach, έχω ήδη έτοιμη την ανασκόπηση της πορείας του στον πάγκο του ΠΑΟ. Δυσκολεύτηκα σοβαρά να βρω θετικά σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αυτό που ενδιαφέρει τον "Σαλε" αυτή τη στιγμή είναι τα φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια και πώς θα ρίξει το φταίξιμο στη διοίκηση που δε του πήρε παίχτες, που του επιβάλει παίχτες, που αυτούς έχει-αυτό παίζει κτλ
      Εν μέρη τον καταλαβαίνω καθώς είχε "χρυσή" ευκαιρία στα χέρια του αναλαμβάνοντας τον ΠΑΟ και δε θέλει να δείξει ότι είναι τελείως ανίκανος (που είναι σε ΟΛΑ τα επίπεδα: προπονητική-Στελέχωση-ψυχολογία)
      Αλλά αυτά είναι μικρότητες που δε συνάδουν με την -υποτιθέμενη- μεγάλη προσωπικότητά του. Που εγώ αμφιβάλω. Την σερβική βλαχομαγκιά δεν είναι σωστό να την ερμηνεύουμε ως "προσωπικότητα".
      Δες τι αντιδράσεις είχε ο ΚΥΡΙΟΣ Ιβάνοβιτς (που ήταν κύριος σε όλα) πέρυσι και πώς το διαχειρίζεται ο "Σαλε" φέτος..
      ζΑν

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ζΑν που ακουσες κατι τετοιο;;;,εδω ο ανθρωπος αλλα λεει στα αγγλικα και στην μεταφραση γραφουν σε καθε σαιτ αλλη ερμηνεια.Θα τον φανε μην στεναχωριεσαι.Θυμαμαι οταν ειπαν οτι δεν κατεληξαν σε παιχτη,ειπε οτι "θα βρουν παιχτη στην καταλληλη θεση την καταλληλη στιγμη",και σε καποια σαιτ εγραψαν σε "καταλληλη τιμη".Οτι να ναι δηλαδη και να ηταν μονο αυτο.Εχασε απο τον Σφαιροπουλο και εδωσε συγχαρητηρια,ενω ΟΛΟΙ θυμομαστε οταν βγηκε ο Σφαιροπουλος στο ΟΑΚΑ, πως το χειριστηκε,βγηκε και ειπε οτι εχασε απο την διαιτησια και δεν εδωσε ουτε συνεντευξη.Του Τζορτζεβιτς του απεβαλλαν 3 παιχτες, με 5 φαουλ,βαρεσε περιπου τις μισες βολες,επαιξε λιγοτερη αμυνα και πηρε 28 φαουλ εναντι 22 του γαυρου.Δεν δικαιολογηθηκε καθολου και θα μου πεις οτι δεν ειναι κυριος.Να λεμε αληθειες τουλαχιστον.

      Διαγραφή
    3. Βλαχομαγκες ειναι αλλοι, οι οποιοι για να δικαιολογηθουν και να κανουν το χατηρι στα αφεντικα τους, βγαινουν και τα ριχνουν ολα στους διαιτητες και αποχωρουν απο τις συνεντευξεις δηθεν θιγμενοι.Καταλαβες ζΑν;; ο Σερβος ειναι κυριος.Ο ανθρωπος εκανε λαθος εκτιμηση με τους ομοεθνεις του και επειδη φαινεται ειναι συναισθηματικος στο τελος θα φαει το κεφαλι του,θεωρωντας τον ολοι εσεις ως ξεροκεφαλο.

      Διαγραφή
    4. Βλαχόμαγκας είναι αυτός που όταν κερδίζει κάνει τσαμπουκάδες στη φυσούνα, κι όταν χάνει φεύγει σα βρεγμένο γατί.
      Αυτός ήταν, ψεύτη, κι ο λόγος που ο Σφαιρόπουλος δεν πήγε στη συνέντευξη τύπου. Και πολύ καλά έκανε.

      Διαγραφή
    5. 12.30 αυτα με την φυσουνα τα ειδες εσυ;;;που το ξερεις;;;.Ο Τζορτζεβιτς δεν ειχε λογω να αντιδρασει στην φυσουνα ηταν νικητης εκεινο το βραδυ.Ο Σφαιροπουλος μιλησε σαν κοτα και κλαφτηκε για διαιτησια σε ενα παιχνιδι μεσα στι ΟΑΚΑ με 10 περισσοτερες βολες και λιγοτερα φαουλ.Ο Τζορτζεβιτς θα μπορουσε να πιαστει απο την αθλια διαιτησια αλλα δεν το εκανε.Ο Τζορτζεβιτς του εδωσε συγχαρητηρια για την νικη ο Σφαιρο τον προσβαλλε με την σταση του,αλλα εσενα αυτα σου αρεσουν,μαθατε να κανετε το ασπρο, μαυρο.

      Διαγραφή
    6. Άρα δε θα εμπιστευτώ τον Σφαιρόπουλο που δήλωσε ο ίδιος ότι αποχωρεί από τη συνέντευξη Τύπου λόγω της επίθεσης που δέχτηκε ο Τόμιτς από Τζόρτζεβις και Καλάθη, αλλά θα θα εμπιστευτώ εσένα...

      ΥΓ
      Τελικά οι βολές είναι το απόλυτο κριτήριο για μια διαιτησία; Όλο με μπερδεύεις.

      Διαγραφή
    7. 1.07 αφου ειναι ετσι λοιπον γιατι ο δικος σου ειπε οτι αδικηθηκε απο την διαιτησια ενω ολοι ειδαν οτι νικησε δικαια ο καλυτερος ΠΑΟ;;;;;Ας εφευγε λοιπον γιατι θιχτηκε ο Τομιτς,ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ γιατι την εμπλεξε;;;;;;;;;Εκει εδειξε τον χαρακτηρα του,ενω στο ΣΕΦ ΟΤΑΝ ΧΑΣΑΤΕ εδωσαν συγχαρητηρια κοουτς και Πριντεζης,βγηκαν οι αφοι και λεγανε για τις 10 βολες παραπανω,πως να μην παρουμε βολες οταν κανατε φαουλ εσκεμμενα με οδηγιες απο τον παγκο,τα τελευαια λεπτα;;Φοβουμενος οτι θα φαει το κεφαλι του στο ΟΑΚΑ με την δευτερη ηττα,μιλησε για διαιτησια.Αστο δεν σας παιρνει.Οσο για τις βολες αυτες ηταν κριτηριο παντα για σας.Στο γηπεδο εξαλλου φωναζατε προχτες ΔΩΣΤΕ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ.Παραδοξως στα μεταξυ μας παιχνιδια εχετε παραπανω.Στο γενικο συνολο ακομη και φετος εχετε τα λιγοτερα φαουλ ενω παιζετε καρατε και εχετε περισσοτερες βολες ενω εχετε περισσοτερα τριποντα,απο ολες τις ομαδες.Αυτο με τις βολες ειναι δικο σας.Σου αρεσει η οχι εγινε σφαγη στο ΣΕΦ αλλα με τετοια εμφανιση κανεις δεν ειχε τα μουτρα να πει οτιδηποτε.Μονο εσεις με τετοια εμφανιση θα το ριχνατε παλι στις βολες.Αληθεια στα μεταξυ μας παιχνιδια αποβληθηκαν 3 παιχτες σας με 5 φαουλ;;;Δεν θυμαμαι;;;;

      Διαγραφή
    8. Στον παραληρηματικό σου ξέσπασμα δε θα ακολουθήσω.
      Δυο πράγματα:
      1)«Στο τέλος του αγώνα και ενώ ο συνεργάτης μου, κύριος Τόμιτς, μιλούσε στους διαιτητές, δέχτηκε μια χυδαία φραστική επίθεση από τον αντίπαλο προπονητή και γι' αυτό τον λόγο δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις, δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον αντίπαλο προπονητή. Ευχαριστώ πολύ, γειά σας!. Αν θέλετε δηλώσεις, θα κάνω έξω από τα αποδυτήρια μας»
      2) Αφού τις βολές δεν τις θεωρείς κριτήριο, τότε μην τις επικαλείσαι γιατί ...μας μπερδεύεις. Κάθε φορά εσύ τις φέρνεις στο τραπέζι και στο τέλος λες "εσείς οι γαύροι μιλάτε για βολές¨.

      Διαγραφή
    9. 4.07 χαχαχα τωρα με αποστομωσες δεν εχω λογια,οκ ο Σφαιροπυλος δεν κλαφτηκε για την διαιτησια Ο.Κ.

      Διαγραφή
    10. Υ.Γ ολοι ξερουμε ποιος ειναι ο Τομιτς δεν χρειαζεται εξηγησεις,το εχει δειξει τοσα χρονια αλλωστε.

      Διαγραφή
  9. Ο ολυμπιακος ακουγεται οτι θα σπασει το συμβολαιο του μακλιν της αρμανι μιλανου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.16 γιατι τι ειναι το μιλανο κωλοπετινιτσα να δωσει παιχτες.

      Διαγραφή
    2. αν παρει χρηματα και θελει και ο παικτης μπορει να παει στον ολυμπιακο

      Διαγραφή
    3. 11.32 αυτο λεω θελει χρημα να σπασεις το συμβολαιο,δεν ξερω αν οι προεδροι το διαθετουν.

      Διαγραφή
    4. δλδ που ακουγεται?

      Διαγραφή
    5. 12.01 εκει που ακουγεται οτι ο ντιλεινι εχει κλεισει ηδη στον οσφπ απο φετος.

      Διαγραφή
    6. Οπως ακουγοταν για τον Ντορσευ...

      Διαγραφή
    7. Για Ντιλέινι γράφτηκε στο onsports του ΔΠΓ, και για Ντόρσει στα Πράσινα Νέα.
      Τα συμπεράσματα εύκολα.

      Διαγραφή
    8. 11.35 πολυ θα το θελες,μπες διαβασε σχολια σε πολλα σαιτ να δεις τις πληροφοριες ινσαιτ και καλα εχουν να καταλαβεις.Εδω και στο eurohoops που ειναι σοβαρο σαιτ στα σχολια απο κατω αυτα γραφουν.Τα σαιτ του ΔΓ απλα τα αναπαραγουν.

      Διαγραφή
    9. Εντάξει αφού το γράφει στα σχόλια, έχεις δίκιο.

      Ο Τ Ι Ν Α Ν Α Ι

      Διαγραφή
  10. τωρα του εδωσες την χαριστικη βολη του Τζορτζεβιτς,θα τον φας τον ανθρωπο,μετα θα φταιει παλι ο κακος ΔΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μπραμος στην Ιταλία 8,9 ποντοι, 4 ριμπ, και 1,2 ασιστ με 47,6% στα διποντα και 48,2 % στα τριποντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φετος για πρωτη φορα μετα απο χρονια δε μπορω να καταλαβω
    τι ειδους μπασκετ θελει να παιξει ο Παναθηναικος.
    Επι Πεδουλακη επαιζε ασφυκτικη αμυνα,
    επι Ιβανοβιτς ειδαμε αλλα στοιχεια(σουτ,τρανζισιον κτλ).
    Φετος αδυνατω να καταλαβω.
    Ο Σαλε δεν εμπνεει εμπιστοσυνη και νομιζω δεν μοιαζει ικανος να αναστρεψει την κατασταση.
    Παρα ταυτα θεωρω οτι πρεπει να ολοκληρωθει η σεζον και μετα να κριθει.Δεν νομιζω οτι ειναι ευστοχη η αλλαγη προπονητη στην παρουσα φαση.
    Στις μερες μας,εαν θελεις να παραμεινεις ανταγωνιστικος με χαμηλο μπατζετ(μπροστα σε εκεινο των Φενερ,Ρεαλ,Τσσκα κτλ)
    πρεπει να στηριχθεις σε παικτες του στυλ Μασιουλις,Λασμε,Μος...
    Οι Γιουγκοι στην πλειοψηφια τους(Ιβανοβιτς,Σαλε και αλλοι)δεν επιλεγουν τετοιους αθλητες και το χειροτετο δεν μπορουν να τους χρησιμοποιησουν σωστα με χαρακτηριστικο παραδειγμα τον Dorsey oπως ανεφερε και ο Jim.
    H αποψη μου ειναι οτι ο Παναθηναικος πρεπει να αποκτησει 2 τουλαχιστον παικτες και οσο και αν αλλαξει η φιλοσοφια της ομαδα,νομιζω οτι οφελος εστω και μικρο θα υπαρξει,διοτι Παβλοβιτς και Κουζμιτς προσφερουν ελαχιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτον τον Βοσνιο τον Μιλοσαβλιεβιτς της Αλμπα, δεν τον ειδανε εκει στον Παναθηναικο?
    Αλλα τι λεω.Τις μεταγραφες τωρα τις κανει ο ΔΓ........
    Πρεπει να εχουμε,και μιλαω πολυ σοβαρα, το χειροτερο scouting και απ την τελευταια ομαδα του Eurocup(3 χρονια τωρα).Α Ρε Καταντιαααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ήταν σέρβος θε είχε υπογράψει

      Διαγραφή
    2. Σέρβος είναι και μάλιστα διεθνής του Σάλε.

      Μυρωδιάς

      Διαγραφή
    3. σωστά..δε το έψαξα αλλά πίστεψα τον 11:25 :-) ευχαριστώ

      Διαγραφή
    4. αυτο που παικτης που εχει πανω απο 50 παιχνιδια στην ευρωλιγκα και νομιζουν καποιοι οτι επειδη το ειδαν ενα παιχνιδι κανει για τον παναθηναικο και οτι στον παναθηναικο δεν ξερουν τον παικτη αλλα πρεπει να εκαναν σκαουτινγκ με ξεπερναει...
      αδελφε ο μιλοσαβλιεβιτς ενας μετριος σερβος παικτης γιουροκαπ ειναι που εχει τυχει αυτην την περιοδο να ειναι σε φορμα και να βαζει τα τριποντα ενω συνηθως χτιζει
      παικταρα ειναι ο τζουλιαν ραιτ αλλα τον ειρωνευοσασταν ολοι οι ειδικοι στο οακα επιδη βαραει ατσουμπαλα τις βολες

      Διαγραφή
    5. 1.42 δεν το πιστευω,μολις τωρα ειδα τα στατιστικα του και εμεινα καγκελο http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/players/showplayer?pcode=005954&seasoncode=U2015.Το παιδι αδικηθηκε απο την πρωτη στιγμη που ηρθε σε εμας,στην αρχη ηταν τραυματιας και φαινεται δεν συνηλθε οταν τον εβαζε ο Ιβανοβιτς.Εχει απο τα πιο ψηλα pir στο eurocup.Μαλιστα με την πιναρ ειχε 34pir.Moνο στις βολες εχει θεμα.

      Διαγραφή
    6. 2,13 και δεν ειναι μονο το pir ουτε η επιθεση που μπορει να βαλει την μπαλα με αρκετους τροπους στο καλαθι ακομα και με τριπλα μπορει να περασει τον αντιπαλο 5αρι αλλα και ο τροπος που αμυνεται στο πικ εν ρολ.
      https://www.youtube.com/watch?v=Gqe0JhHeK-0

      ο παναθηναικος μια χαρα σκαουτινγκ εχει και συνεργαζεται και καλους ατζεντηδες οπως ο δελημπαλταδακης που ξερουν την αγορα απλα το θεμα ειναι να πιστευει και ο προπονητης λιγο τους παικτες που φερνεις

      Διαγραφή
    7. Αν ο προπονητής δεν σε γουστάρει πόσο εύκολο είναι να σε θάψει και να σε κάνει να φαίνεσαι παιχτάκι...Πιό τρανό παράδειγμα αυτό με τον Wright και τον ιβανοβιτς δεν υπάρχει....και εδώ βρίσκετε και ο μεγάλος κίνδυνος...αν επιβάλουν παίχτες που δεν τους πάει, δεν τους πιστεύει ο Σάλε....θα τους κάνει να φαίνονται παιχτάκια
      Στεφ

      Διαγραφή
  14. Jim εξαιρετική όπως πάντα η ανάλυση σου...Παραθέτω μόνο δυο παρατηρήσεις. 1ον μου χτυπάει πολύ άσχημα η παρουσιάση των αλλαγών στον Παναθηναϊκό υπό την μορφή: ο πρόεδρος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και αγοράζει παίκτες. Με ποιά κριτήρια, με ποιά γνώση και με βάση ποιό αγωνιστικό πλάνο που θα κληθεί να φέρει σε πέρας ο Τζώρτζεβιτς ως ένα πανάκριβα αμοιβόμενος yes men προπονητής; 2ον Αν οι πράσινοι κάνουν την επιλογή να απορρίψουν για το μέλλον (εγγύς-απότερο λίγη σημασία έχει) το σενάριο έλληνα προπονητή για τον πάγκο τους βλέπεις πιθανό να μπορέσουν να προσελκύσουν ένα όνομα σαν τον Μπλάτ;
    Basketmaniac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναικός έχει τρομακτική δυσκολία να προσελκύσει πρωτοκλασατους παίκτες και προπονητές. Ιδίως μετά τις απομακρύνσεις Πεδουλάκη, Ιβάνοβιτς και σύντομα Τζόρτζεβιτς. Ανασταλτικός παράγοντας επίσης ότι ο μπασκετικός παναθηναικός δεν αποπνεέι την υγεία του παρελθόντος. Επιπλέον δεν διαθέτει το μπάτζετ για να ικανοποιήσει το συμβόλαιο και τα θέλω του σε παίκτες. Θυμίζω ότι καθαρά λάμβανε 3.000.000 δολλάρια/έτος ο Μπλατ στο ΝΒΑ.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. basketmaniac τι καταλαβες οτι θα παρει παιχτες ο ΔΓ χωρις να τους εχει εγκρινει το προπονητικο τιμ;;Εγω παλι καταλαβα οτι θα αναλαβει προσωπικα τις λεπτομεριες για την αποκτηση καποιων παιχτων.Ο Τζορτζεβιτς εχει ολοκληρο προπονητικο τιμ,αν υποθεσουμε οτι δεν ξερει αυτος την τυφλα του οπως εχει εννοηθει εδω μεσα,οι υπολοιποι το ιδιο;;;;

      Διαγραφή
    3. @11:54
      Ναι και οι υπολοιποι το ίδιο και χειρότερο. Δε μας εχουν δείξει δείγματα οτι το υπόλοιπο τημ του ΠΑΟ είναι διαφορετικό απο τον θελω-να-γινω-αλλα-δε-τοχω κόουτς Αλέξανδρο

      Διαγραφή
    4. Ανδρεα γραφεις οτι να ναι πραγματικα,εχεις την εντυπωση οτι παιρνουν πολλοι προπονητες στην ευρωπη το ποσο που παιρνει ο Μπλατ.Δεν αποπνεει υγεια ο Παναθηναικος!!!!!!!!!! θΑ ΤΟ ΘΕΛΕΣ ΠΟΛΥ;;;;

      Διαγραφή
    5. Παντως πριν βγει προς τα εξω οτι θα παρουμε παικτες, ο Γιαννακοπουλος ειχε πολυωρη συσκεψη με τον Τζορτζεβιτς, που σημαινει οτι μπορει να συμφωνει εν τελει, να εβαλε κατω τον εγωισμο του και να θελει να βρει τους παικτες που λειπουν απο την ομαδα...

      Διαγραφή
    6. Μα το θέμα ρε συ οταν έανς προπονητής δεν θέλει κάποιους παίκτες δεν είανι οτι του βρωμάει η ανάσα τους, είναι οτι δεν ξέρει τι να τους κάνει, δεν τους θεωρεί χρήσιμους, δεν εξυπηρετούν το πλάνο του.

      Επομένως δεν είναι θέμα εγωισμού, αλλά θέμα πλάνου. Μπορεί να κάνει ένας προπονητής στροφή 180 μοιρών και να τρέξει ένα πλάνο στο οποίο δεν πιστεύει, στα μέσα της σεζόν και εν μέσω τεράστιας κρίσης;

      Παράλληλα, αντε και παίρνει 3 παίκτες και τα γυρνάει όλα τούμπα. Κρατάς έναν προπονητή του οποίου το πλάνο ξεγυμνώθηκε τόσο εξόφθαλμα;

      Είναι πραγματικά lose/lose αυτή τη στιγμή η κατάσταση, και για τον προπονητή και για το club. Το μόνο που μένει να κάνουν και οι δύο, ο καθένας για την πάρτη του, είναι damage control.

      Διαγραφή
    7. Το αν θελει ή οχι τετοιους παικτες ειναι αμφιβολο φιλε Χρηστο... Ο Σαλε ειχε δηλωσει πως η ομαδα εκανε κινησεις για Λασμε και Ταιους, αλλα δεν εφτασαν τα χρηματα (και στην πρωτη περιπτωση, υποτιθεται υπηρχε θεμα με τους ορους του Λασμε συμφωνα με την διοικηση...) και κατεληξε σε επιλογες που ηξερε και εμπιστευοταν. Αυτο, σε συνδιασμο με το οτι δεν ξερει την αγορα για να παει σε λαβρακια ή στοιχηματα, εφεραν την ομαδα εδω. Αμφιβαλλω ομως αν ο Σαλε δεν ηθελε εναν mobile ψηλο ή ενα καλυτερο τριαρι. Ο Παυλοβιτς ηταν προσωπικη του επιλογη, γιατι ερχοταν κοψοχρονιας και ειχε μεγαλη εμπειρια. Δεν του εκατσε. Ο Κουζμιτς ομως ηταν η εσχατη επιλογη, λανθασμενη αν θες καθως αν ειχε ματι θα επαιρνε καποιον αλλον και ας ηταν στοιχημα, καθως 2-3 περιπτωσεις δοκιμασμενων mobile ψηλων που ακουστηκαν δεν του εκατσαν... Τωρα η διοικηση, με τον αυθορμητισμο και το πεισμα που την χαρακτηριζει, λεει πως θα τα σκασει και θα φερει. Μενει να δουμε, αν σε εναν μηνα που θα εχει στα χερια του τον παικτη που υποτιθεται ηθελε, θα τον αξιοποιησει καταλληλα. Αν ομως ισχυει αυτο που συζητησαμε με την Αφροξυλανθη προσφατα, δηλαδη την αρνηση του Σαλε για ενισχυση και εμπιστοσυνη στο κατ'αναγκη (θελω να πιστευω) πλανο των δεινοσαυρων, τοτε ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος αναμφιβολα...

      DIA

      Διαγραφή
  15. Jim πως θα σ φαινοταν ο Anthony Bennett για undersized ψηλος για ΠΑΟ που κατεβαινει και στο 4? Θα εκανε καλο διδυμο με gist και γενικα για ευρωπαικό μπάσκετ εχει ολα τα στοιχεια για να κανει τη διαφορα.

    Επισης, ο Τζορτζεβιτς προς το παρον οχι απλα μοιαζει χαμενος, αλλα ανικανος να αναγνωρισει οποιοδηποτε προβλημα της ομαδας. Αντιθετα, ο σφαιρο μοιαζει αρκετα ετοιμος πια αν και το επιθετικο playbook του ειναι ελλιπεστατο...

    Tlk 34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bennett πολύ δύσκολο να παίξει 4 στην Ευρώπη. Σχεδόν αδύνατο όπως και ο Λάσμε. Ωστόσο θα ήταν 5άρι δυναμίτης..

      Διαγραφή
    2. Θεωρητικα δυναμίτης όπως παντού θεωρητικά θα έπαιζε ο μπενετ

      Διαγραφή
    3. συγνωμη μιλας για bennett των 5,5 Κ DOLLARS των raptors??!!
      εχεις τρελλαθει?! ακους τι λες?

      Διαγραφή
  16. Δεν καταλαβαινω την αποθεωση ενος παικτη του 1 εκ ευρω με μεσο ορο και σε Ελλαδα και σε ευρολιγκα 7 ποντους.
    Ενος παικτη με διωηφιο αριθμο ποντων μονο σε 5 απο τα 15 ματς της Α1 και αντιστοιχα 5 ματς με κατω απο 5 ποντους.
    Ενος παικτη αντιστοιχα με μονο 3 στα 14 ματς στην Ευρολιγκα με διψηφιο αριθμο ποντων και επισης 5 παιχνιδια με κατω απο 5 ποντους, τα δυο εξ αυτων αποντος.
    Αλλα και σαν δημιουργος αφου υποτιθεται ειναι και pg εχει ιδιο μεσο ορο ασιστ με τον Φελντειν ας πουμε που δεν ειναι ποιντ αλλα σουτινγκ γκαρντ ο οποιος ομως εχει και τους διπλασιους σχεδον ποντους στην ελλαδα.
    Βρισκω το ποστ αυτο ενα κλικ κατω στην αποθεωση απο το αρθρο του Διαμαντοπουλου στο σπορτ24 που χαρακτηριζε τον χακετ δυναστη του παναθηναικου.
    Ενας συναστης με 0 και 4 ποντους αντιστοιχα στα δυο ντερμπυ που εχασε η ομαδα του.
    Α ναι και 5 ασιστ συνολο στα τρια ματς ο back up pg οταν ο Φελντειν ο sg και με το 1/4 των χρηματων να μην ξεχνιομαστε ειχε μονο προχθες 7 ασιστ.
    Παντως εγω ουτως η αλλως αρνουμαι να παρω στα σοβαρα εναν παικτη με τετοιο μαλλι οπως λεει και ο Παπας. Αντε να δεχτουμε μια απλη ραστα ,αντε εστω οπως του Λοουερι που ειδαμε σημερα αλλα τα κερατακια αλα αγαλμα της ελευθεριας μου προκαλουν αυθορμητο γελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η αποθεωση προκύπτει απ'την συνολική εικόνα, με αποκορύφωμα την τελευταία του εμφάνιση. Τί ακριβώς δεν είναι κατανοητό;
      Αυτό που μάλλον δεν αποδέχεσαι, είναι η δυνατότητα του χακετ να εξελιχθεί σε κομβικό παίχτη για την ομάδα. Άντε και ο Διαμαντόπουλος (που γνώση του αθλήματος όμοια με του jim μπορεί να μην έχει αλλά όλο και κάτι σκαμπάζει απ'τη σπυριάρα, τόσα χρόνια ρεπόρτερ/αθλητικογράφος) όντως αποθεώνει την εμφάνιση του χάκετ.. Αφού δεν καλύπτεσαι και απο την ανάλυση των σχολίων του Jim, σκέφτομαι οτι μπορεί να μη θες να καταλάβεις, οπότε..πάσο!
      Γενικά, θα συμφωνήσω 100% στο σημείο του άρθρου οτι ο χακετ ήταν η πιο εντυπωσιακή κίνηση του Ολυμπιακού τη φετινή Off Season η οποία σταδιακά δείχνει οτι αποδίδει. Αν διπλα στον σπανουλη βρίσκεις σταθερά σκορ απ' τον χακετ και προσθέσεις τον όντομ που και αυτός σιγά σιγά δείχνει να βρίσκει τα παραγωγικά του λεπτά, είσαι υπερπλήρεις!(σε αυτό το σημείο, να χαιρετίσω φιλικά τον Jimoplikto που θα υποθέσω οτι συμφωνεί)συν μαντζαρη και αθηναιου φυσικά μιλάμε για παροιμιώδη συνθεση guard. Πολλά μπράβο σε όλους.

      Παντελής

      Διαγραφή
    2. Οταν λεω οτι εχει τους μισους ποντους του φελντειν και τις ιδιες ασιστ δεν ειναι αυτο συνολικη εικον; οταν λεω 5 ασιστ και στα 3 ματς δεν ειναι συνολικη εικονα;
      Δυναστης με 1 καλο στα τρια ματς στα αλλα δυο ανυπαρκτος χωρια ολα τα αλλα ματς σε ελλαδα και ευρωπη που ειναι μετριος;
      Δυναστης με ενα (1) ματς επειδη το λεει ο βαμμενος ολυμπιακος Διαμαντοπουλος;
      Εχουν χασει εντελως τη σημασια και τη βαρυτητα τους οι λεξεις;
      Δηλαδη ο Διαμαντιδης με ολα οσα εχει κανει στον Ολυμπιακο τοσα χρονια τι ειναι; Προφανως δεν θα ειναι δυναστης αφου τον καπαρωσε τον τιτλο ο χακετ.Αρα θα ειναι ο κυριαρχος του συμπαντος.
      Τι σκορ να βρεις απο ταν χακετ διπλα στο σπανουλη; Το εγραψα, 7 ποντους βρισκεις και σε ελλαδα και σε ευρωπη.
      Εδω δεν βρισκεις σκορ απο τον ιδιο το Σπανουλη 11 ποντους στην Ελλαδα και 10 στην ευρωπη, τα νουμερα του ειναι μικροτερα απο του Φελντειν και σε Ελλαδα και σε Ευρωπη.
      Δυο μερες υπομονη και θα δεις παλι ποσα λιγα ψαρια θα πιασουν οι υπερπληρεις στη μαδριτη αν δεν επιτρεπονται δυο αντιαθλητικα σε μια φαση οπως προχθες στο σεφ.
      Τελικα μαλλον τρολαρεις αφου μιλας για παροιμιωδη συνθεση γκαρντ .
      Καλυτερη συνθεση και απο μια ομαδουλα που εχει καποιο γατακι ονοματι Καρυ στη συνθεση της λεω γω.

      Διαγραφή
    3. 1)Όχι αδερφέ, συνολική εικόνα μόνο απο αριθμούς δεν είχες ποτέ/πουθενά/σε κανένα άθλημα. Και εσύ για να στηρίξεις το επιχείρημά σου χρησιμοποιείς 2 παιχνίδια στην αρχή της χρονιάς που ρόλο ή πατήματα δεν είχαν καλά καλά οι παλιοί.Οι νεοφερμένοι θα είχαν;
      2)Μην περιμένεις να απολογηθεί κανείς εδώ για άρθρα και σχόλια άλλων. Δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο που αναφέρεσαι ωστόσο, είναι γνωστό οτι ο Διαμαντόπουλος γράφει μεροληπτικά. Και αν η δουλειά του είναι να πικάρει/ιντριγκάρει απο τις καταστάσεις, μαζί σου φαίνεται οτι πέτυχε διάνα... (σημ. ο όρος δυνάστης κατα τη γνώμη μου δεν ταιριάζει καθόλου σε σχόλια αυτού του φορουμ αλλά μπαίνοντας στη λογική σου, να που συμφωνούμε:ο διαμαντίδης είναι μάλλον ο μεγαλύτερος δυνάστης όλων..και τώρα ικανοποιήθηκες; Γιατί προσωπικά τον θαύμαζα περισσότερο σαν ευρωπαίο "δυνάστη" κάποιες άλλες, αλλοτινές εποχές..)
      3)Ακόμα και αν χάσει ο οσφπ στη μαδίτη ή/και στη Μόσχα η άποψή μου για την άρτια στελέχωση δεν πρόκειται να αλλάξει.Για να σου δώσω να καταλάβεις, ακόμα και αν χάσει το πρωτάθλημα απο αυτόν ή κάποιον ελαφρώς διαφοροποιημένο παο, κάτι άλλο θα φταίει. Θες οι ψηλοί;(εκεί που είναι με πριντ,χαντερ μονο δυνατα χαρτια;)θες προσωπική απόδοση; κακή διαχείρηση; κακή ψυχολογία;
      Άσε τις τρολλιές και τον καρρυ, και βρες μου ομάδα στην ευρώπη με πιο πλήρη γραμμή στα guard...........και άμα σε πάρει η ώρα με τη σκέψη, ξεστραβώσου με παλαιότερα άρθρα του Jim, μήπως σκεφτείς πιο καθαρά

      φιλικά,

      Παντελής

      Διαγραφή
    4. Ρε Παντελή, έναν άνθρωπο που μιλάει για τα μαλλιά ενός παίκτη, γιατί τον παίρνεις στα σοβαρά;

      Διαγραφή
  17. ο τζόρτζεβιτς πρέπει να μείνει φυσικά. και όχι μόνο μέχρι το τέλος της χρονιάς,αλλά και του χρόνου. αν κάνουν το λάθος και τον διώξουν,ελπίζω να μην κάνουν κάποιο ακόμα μεγαλύτερο λάθος φέρνοντας τον πρίφτη που λένε αρκετοί. ένας υπερεκτιμημένος έλληνας που απολαμβάνει το προμοτάρισμα της εγχώριας δημοσιογραφίας και ο οποίος έχει ΤΡΑΓΙΚΗ διαχείριση των αγώνων με τον άρη.

    για τις μεταγραφές,εφόσον όντως πέσει χρήμα τώρα και ψάχνουν καλύτερο παίχτη από τον γκίμπσον,ας πάνε να πάρουν τον φριντέτ. μετά κάποιο 4αρι και τελευταίο τον μπράμο αν πάμε για 3 μεταγραφές. το 3αρι είναι το τελευταίο που πρέπει να κοιτάξουν,αφού έτσι κι αλλιώς παίζει αρκετά με 3 κοντούς τον τελευταίο καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενώ ο Τζώρτζεβιτς δεν είναι υπερεκτιμημένος και δεν έχει τραγικές διαχειρίσεις αγώνων...

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή ειναι υπερεκτιμημένος ο Πρίφτης που έχει δείξει αρκετά αλλα όχι ο τζορτζεβιτς που δεν έχει δείξει απολύτως τιποτα;

      Διαγραφή
    3. Αφου εχεις τον μπραμος στην ακρη γιατι να μην τον φερεις την στιγμη που θες ποδια και δυναμη στην θεση 3.. ποσο μαλλον οταν σκοπο σου ειναι να διωξεις τον παβλο. Εκτος της αμυνας ο μπραμος δεν μου αρεσε.. και δεν ξερω κατα ποσο εχει βελτιωσει πραγματα που τον εκαναν να υστερει απο αλλα 3αρια.
      Να δεις που θα μαζεψουμε παλι την ομαδα του πεδουλακη.. ο γερο ουκιτς και ο λασμε θα λειπει

      Διαγραφή
    4. ο Τζορτζεβιτς εχει και ενα ασημενιο στο παγκοσμιο,εδω μεσα ο καθε ενας νομιζει οτι ξερει τα παντα.Σεβομαι τον Πριφτη,αλλα ειναι ιδιου διαμετρηματος με τον Τζορτζεβιτς δεν ειναι καλυτερος.Η ομαδα εχει πεσει με πρωτο τον Καλαθη και ως συνηθως φταιει ο προπονητης.

      Διαγραφή
    5. ούτε κι εγώ τρελαίνομαι για το μπράμο,απλά είναι έλληνας,οπότε όσο ναναι θα απασχολήσει. ξέρει και την ομάδα κι έχει δείξει ότι μπορεί να ψιλοσταθεί σαν βοηθητικός σε καλή ομάδα ευρωλίγκας. από το να πάμε σε λαχεία αμερικανάκια που το πιθανότερο κιόλας είναι να μην πιάσουν τέτοια εποχή ή τον θανασοκούμπο(ευτυχώς έχει λώτσο και τον γλυτώνουμε) που λένε άλλλοι,τότε χίλιες φορές μπράμο. το μικρότερο πρόβλημα είναι για μέγα η θέση 3.

      για τον πρίφτη η άποψή μου δεν αλλάζει. μέτριος προπονητής,ανεπαρκής για το επίπεδο του παναθηναϊκού και ΤΡΑΓΙΚΟΣ στη διαχείριση παιχνιδιών. ειδικά πέρσι ο άρης έχανε παιχνίδια εξαιτίας του πρίφτη που κοιμόταν στον πάγκο,ενώ χάνονταν διψήφιες διαφορές και παιχνίδια 2 λεπτά πριν το τέλος. στο θέμα του recruitting έχω την ίδια άποψη και γι αυτόν και για τον σούλη. καλοί για άρη και πάοκ,ακατάλληλοι για τον παναθηναϊκό. προσωπικά θεωρώ όλους τους έλληνες προπονητές υπερεκτιμημένους. στον πάγκο του παναθηναϊκού από έλληνες μόνο ο ιτούδης θα μπορούσε να κάτσει. υπό προϋποθέσεις και ο μπαρτζώκας,αν δεν είχε το γνωστό παρελθόν και τις γνωστές αντιδράσεις εντός παιχνιδιού

      Διαγραφή
    6. τι σχεση εχει το ασημενιο του Σαλε με την Εθνικη Σερβιας με το να προπονεις ομαδα επιπεδου Ευρωλιγκας? Να σου πω εγω, καμια απολυτως. Καμια ομως.

      Διαγραφή
    7. 1.30 οκ οτι πειτε.Ο Ζοτς εχει παρει ασημενιο σε ολυμπιαδα και χρυσο σε ευρωπη,αλλα εσεις ξερετε δεν μετρανε αυτα καθολου.

      Διαγραφή
    8. @2:05

      O 1:30 είπε ότι όποιος έχει διακρίσεις με εθνικές δε σημαίνει ότι αυτόματα κάνει για ευρωλίγκα (ή για ομάδες που διεκδικούν την ευρωλίγκα θα πω εγώ).
      Δε σου είπε ότι ισχύει το αντίστροφο. Ότι όποιος έχει διακρίσεις με την εθνική αποκλείεται να έχει και στην ευρωλίγκα.

      Και έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος. Εκτός αν ήθελες στην ομάδα σου το 2010 τον Τάνιεβιτς, αν πιστεύεις ότι ο Κολέ θα αναλάβει του χρόνου τη Ρεάλ, αν νομίζεις ότι ο Σκαριόλο είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη, και πάει λέγοντας.

      Διαγραφή
    9. Παιδιά Χρυσό σε Ευρώπη και Ασημένιο σε Παγκόσμιο έχει πάρει και η Εθνική μας με τον Γιαννάκη. Σαν προπονητής συλλόγου, δεν κατάφερε να έχει κάτι αντίστοιχο να δειξει. Νομίζω ότι ο Σάλε θα ειναι ακριβώς η ίδια ιστορια, ο οποιος κατά την γνώμη μου, βιάστηκε να πάει σε μεγάλο club, χωρίς να έχει σοβαρή εμπειρία σε επίπεδο συλλόγου και τώρα εκτίθεται.

      Νίκος

      Διαγραφή
  18. Η ομαδα χρειάζεται περισσότερο σουτέρ απο ψηλό αν και η προσθήκη και των δυο δεν θα με χαλούσε. Κρίμα που ο Μπράμος πιθανόν πηγαίνει ΠΑΟ γιατι τον θεωρούσα το ιδανικό fit για τον Άρη ακόμα και απο φετος. Η υπομονή που δείχνουν διοίκηση και προπονητής στο θέμα της ενίσχυσης με κάνουν να υποπτεύομαι πιθανό ενδιαφέρον για Βουγιούκα όταν η Ζαλγκίρις αποκλειστεί αν και δεν θα ναι καθόλου εύκολη περιπτωςη. Ο μακνιλ πραγματικά ειναι σκύλος πολέμου και αν έβαζε και τις βολές σήμερα θα έγραφε την πρώτη του τριαντάρα εδώ μαζί με την κάλυψη της διαφοράς που τοσο χρειαζόμασταν. Η ο,άμα τώρα έχει κάποια δύσκολα παιχνιδια αλλα θεωρώ πως το ποιο δύσκολο θα ειναι με την νεπτουνας. Ειμαστε ομαδα ψυχολογίας και αν σε μια καλή έδρα όπως αυτη των Λιθουανών φάμε τα τρίποντα απο νωρίς δύσκολα να ανατρέψουμε την κατάσταση. Παρόλαυτα είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια αλλα δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα απόλυτα αυτη τη νίκη. Αυτο που με χαροποίησε περισσότερο απο ολα ήταν η εμφάνιση του μεγάλου Σίμτσακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολυ σωστος σε ολα τζιμ, μαλιστα νομιζω ειναι ο πρωτος κοουτς στον παγκο του παο που εχεις σε τοση χαμηλη εκτιμηση και το αναφερεις...
    Εγω θα ηθελα πολυ να δω τον διαμαντιδη στον παγκο του παο...
    Ο ανθρωπος μεσα στο παιχνδι διορθωνει συνεχεια τους συμπαιχτες του, και πολλες φορες στον παγκο τους εξηγει πραγματα, στην μετα ιβα εποχη μαλιστα ειχε βγαλει και συστημα για επιθεση και τον ειχε παρει η καμερα.
    Δεν ξερω αν ο ιδιος θα το γουσταρε, ουτε καν αν μπορει να το κανει αλλα με τους σωστους ανθρωπους διπλα του θα αξιζε μια προσπαθεια.
    Σιγουρα θα ηξερε τι παιχτη θελει στην καθε θεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κρις σε ερωτηση αν θελει να γινει κοουτς επε ΟΧΙ με σιγουρια,μαλιστα ειπε οτι δεν το χει.Σιγουρα ξερει πολυ μπασκετ απο πολλους προπονητες,αλλα για να γινεις προπονητης θελει και αλλα πραγματα δεν φτανει μονο να ξερεις μπασκετ.

      Διαγραφή
    2. σιγουρα το να ξερεις απλα μπασκετ δεν σημαινει οτι πας και για κοουτς, απλα μου το βγαζει ο συγκεκριμενος οπως μου το εβγαζε και ο γιασκε!! το αν θα πετυχει ο δευτερος ή οχι ειναι αλλο θεμα

      Διαγραφή
  20. Εγω θυμαμαι στην αρχη της σεζον που ο ΔΔ και ο Καλαθης ηταν ξεκουραστοι η ομαδα επαιζε ωραιο μπασκετ με τις περισσοτερες ασσιστ σε ολη την διοργανωση.Τωρα που επεσε ο Καλαθης λογω καταπονησης ειδατε ολοι οτι ο Τζορτζεβιτς δεν μας κανει,μαλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε να προνοήσει να ΜΗΝ τον καταπονησει και να ΜΗΝ τον βαζει να παιζει τραυματίας, δεν ειναι πυρηνική φυσικη

      Διαγραφή
    2. Θυμάσαι λάθος, γι'αυτό. Αρχή της χρονιάς ήταν όταν η άμυνα του ΠΑΟ κονιορτοποιήθηκε απο τον Singleton και ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο έχοντας χάσει με τα χέρια κάτω απο τη Barcelona και τη Zielona Gora, αν δεν κάνω λάθος. Φυσικά η ομάδα έχει παίξει και σε κάποιους σκόρπιους αγώνες ωραίο μπάσκετ και αυτό είναι ακόμα ένας επιβαρυντικός παράγοντας για τον προπονητή της, οτι δηλαδή ενώ η ομάδα έχει κάποιες δυνατότητες, ο coach αδυνατεί να τις βγάλει μπροστά. Μέρος της κριτικής κι αυτό. Μπορείς να ανατρέξεις στις σχετικές δημοσιεύσεις του blog στην αρχή της χρονιάς και θα δεις να γίνεται κριτική για τα ίδια πράγμτα που μιλάμε τώρα. Βασικό μέρος της κριτικής ήταν, φυσικά, πως με τρία guards θα πέσει και ο Καλάθης λόγω καταπόνησης. Τώρα, αν πέφτει κάποιος απο τα σύννεφα που τελικά ο Καλάθης έσκασε όπως είχαν προβλέψει σχεδόν όλοι απο τον Σεπτέμβρη, τι να κάνουμε; Όχι φυσικά οτι τα προβλήματα του ΠΑΟ ξεκινούν και τελειώνουν απο τον ημιθανή Καλάθη.

      Διαγραφή
  21. Jim έχεις άποψη γιά τον jef brooks τώρα που η ομάδα του αποκλείστηκε στο eurocup ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πριονοκορδέλα χωρίς αναισθητικό η ανάρτηση (αναμενόμενη, με βάση και τις...προειδοποιητικές βολές που έπεφταν εδώ και καιρό). Βάζε όμως και κανένα alert, Τζιμ, γιατί κοντέψαμε να κοπούμε ε...:)))

    Ολα τα λεφτά το υστερόγραφο: "Το χειρότερο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι να δεσμευθεί τουλάχιστον και για την επόμενη σεζόν με μια αμφίβολη επιλογή στη θέση του κόουτς".

    Δεν παίζεται μόνο το κεφάλι του Τζόρτζεβιτς προσεχώς, αλλά και η επόμενη χρονιά ενδεχομένως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, pensierix.

      Ναι να μην δεσμευτεί αλλά κι αυτό δεν σου εξασφαλίζει ότι το καλοκαίρι θα βρεις επιτέλους τον σωστό. Μετά τον Πεδουλάκη πήγαν στον Αλβέρτη γιατί δεν ήθελαν να δεσμευτούν για την επόμενη χρονιά. Το καλοκαίρι πήραν τον Ιβάνοβιτς. Αποτυχία δηλ. Όταν έδιωξαν τον Ντούσκο έδωσαν την ομάδα στον Μανωλόπουλο πάλι χωρίς να δεσμευτούν για το μέλλον. Το καλοκαίρι έφεραν τον Τζόρτζεβιτς. Κι εδώ μάπα το καρπούζι.

      Οποιοσδήποτε καλός προπονητής για να έρθει τώρα στην ομάδα θα ζητήσει να μείνει και για του χρόνου. Κανείς δεν θα δεχτεί να συμφωνήσει για μισό χρόνο αναλαμβάνοντας μια ομάδα με πολλά προβλήματα, να πάρει μερίδιο απ’ την ενδεχόμενη αποτυχία και να του πουν το καλοκαίρι αντίο.

      Οπότε, μ’ αυτή τη λογική θα πας αναγκαστικά πάλι σε υπηρεσιακό με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

      Διαγραφή
    2. Ο Πεδουλάκης ίσως δεχόταν να έρθει μέχρι το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  23. Τζιμ, διαβαζω το μπλογκ αρκετο καιρο και περιμενω πως και πως καθε αναρτηση. Κρεμομαι απο τα γραπτα σου και απο καθε σου σχολιο. Θαυμαζω τις γνωσεις σου στο αθλημα και την διορατηκοτητα σου.

    Παρ΄ ολα αυτα θεωρω τη σημερινη σου αναρτηση ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Γνωριζω πως επηρεαζεις πολλες γνωμες μεσα απο το μπλογκ, αναμεσα σε αυτες πολλων δημοσιογραφων, οι οποιοι με τη σειρα τους διαμορφωνουν αλλες τοσες αποψεις.

    Θεωρω λοιπον πως στην παρουσα φαση, το να δημιουργουνται ψιθυροι σχετικα με το μελλον τον προπονητη ειναι ο,τι χειροτερο. Ποσο μαλλον για εναν προπονητη, στον οποιο βασιζεις πολλα και το κυριοτερο ολων, την ανακαμψη σου σαν σωματειο, μεσα απο το προφιλ του Σαλε. Το προφιλ του ανερχομενου και πολλα υποσχομενου.

    Δεν διαφωνω οτι εχει κανει ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ, ξεκινωντας ηδη απο το καλοκαιρι και την επιλογη παικτων. Του χρεωνω 100% το τελμα, στο οποιο εχει επελθει η ομαδα. Δεν διαφωνω οτι φαινεται να εχει καποιες εμμονες οσον αφορα τον τροπο παιχνιδιου. Δεν διαφωνω οτι εχει θεμα στη διαχειρηση των αγωνων και οτι δεν εχει δειξει σχεδον κανενα σημαδι βελτιωσης ως τωρα.

    Ομως αλιμονο εαν μεσα σε 5 μηνες μπορει να βγει πορισμα ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ αλλα για ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ γενικοτερα. Αλιμονο εαν ενα μικρο σερι κακων αποτελεσματων μπορει να προδιαγραψει την πορεια του στην ομαδα. Ποιος μπορει να ειναι τοσο σιγουρος οτι δεν μπορει ο Σαλε να διαχειριστει δυο αλλαγες στο ροστερ με παικτες που ΙΣΩΣ να ειχε απορριψει. Εφοσον δηλαδη υπαρχει ο κινδυνος να μη μπορεσει να χρησιμοποιησει σωστα πχ τον Χαρελ, ο οποιος δεν εχει δειξει ακομα τα διαπιστευτηρια του στο ευρυ κοινο, να φυγει ωστε να μην υπαρχει πλεον αυτο το ρισκο; Συγγνωμη αλλα εδω θα διαφωνησω καθετα.

    Ο προπονητης κατα τη γνωμη μου πρεπει να μεινει ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ τουλαχιστον μεχρι το καλοκαιρι. Και τοτε με καθαρο μυαλο και λαμβανοντας ολες τις παραμετρους υπ οψην, να γινει εκ νεου αυτη η συζητηση. Δεν θελω καν να σκεφτω ποσο κακο μπορει να κανει στον Παναθηναικο σαν σωματειο η πεμπτη αλλαγη προπονητη σε 3 χρονια. ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ μικραινεις κι αλλο σαν οργανισμος και κανενας σοβαρος προπονητης -αλλα και παικτης- δεν θα προτιμησει τον Παναθηναικο απο καποια αλλη ομαδα. Βγαζεις προς τα εξω αβεβαιοτητα και ενα αισθημα σπασμωδικων κινησεων χωρις λογικη.

    Εν τελει, η ομαδα χρειαζεται ενα γερο ταρακουνημα για να επιστρεψει στις νικες βελτιωμενη και υπο καλυτερες προυποθεσεις. Ομως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν χρειαζεται αλλαγη προπονητη. Το τιμημα που θα πρεπει να πληρωσεις στο μελλον θα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οποιαδηποτε αγωνιστικη αποτυχια πληρωνεις τωρα.

    Zeljko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέει και ο Τζιμ φίλε μου. Να μείνει ο προπονητής τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Μάλλον δε διάβασες ολόκληρο το κείμενο.

      Musli

      Διαγραφή
    2. Zeljko ξέχασες να αφήσεις το e-mail σου ώστε ο Jim να σου στέλνει πρώτα να εγκρίνεις τα κείμενα του γιατί δεν κάνει να βγαίνει με τέτοια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ κείμενα!!! Εκτίθεται!!! Τώρα που το σκέφτομαι νομίζω οτι και μείς οι υπόλοιποι το ίδιο πρέπει να κάνουμε. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

      Διαγραφή
  24. Αναφερομουν και στα σχολια των υπολοιπων αλλα και στο αισθημα που δημιουργει αυτη η αναρτηση. Το αισθημα οτι ο Σαλε "μετραει μερες" και "ή βελτιωνεται ή παει σπιτι του". Γενικοτερα η κουβεντα για το αν κανει ή οχι τη δεδομενη στιγμη ειναι ατυχης. Δημιουργει εσωστρεφεια δεν βοηθαει στην αγωνιστικη ανακαμψη που ειναι ο πρωτευων στοχος.

    Zeljko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. zeljko, ακριβως την ιδια αισθηση εχω και εγω, ο Τζιμ επηρρεαζει πολυ κοσμο θα βγαινουν τωρα ολοι γνωστοι και αγνωστοι και θα κραζουν μονο κακο στον οργανισμο της ομαδας κανει,σορρυ Τζιμ.Απαραδεχτη την δεδομενη στιγμη η αναρτηση.

      Διαγραφή
    2. Γιατι ρε μαγκες, μηπως ο Τζιμ πληρωνεται απο την ΚΑΕ ΠΑΟ για να μην γραφει τα κακά που βλεπει?

      Η εσωστρεφεια υπαρχει ΜΕΣΑ στην ομαδα και βγαινει προς τα εξω και ΟΧΙ το αναποδο. Π.χ. κοιταξτε τα τελευταια ταϊμ-ουτ στους αγωνες του ΠΑΟ στην Ευρωλιγκα και θα καταλαβετε.

      Διαγραφή
    3. Τζιμ έχουν δίκιο τα παιδιά. Κακώς δεν μας λες ενσυνείδητα ψέμματα για το "καλό" του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    4. Τα'χουμε ξαναπεί, η αυτολογοκρισία "για το ευρύτερο καλό" είναι ο θάνατος της κριτικής σκέψης. Και πάει στο διάολο να εγκαλεί ο στηριξάκιας τον γκρινιάρη που είναι και οι δύο οπαδοί στην τελική και κλάιν μάιν. Άμα είναι να αρχίσουμε να εγκαλούμε και ανθρώπους γιατί κάνουν τη δουλειά τους σωστά, πάμε να φουντάρουμε όλοι μαζί.

      Διαγραφή
  25. Ο Σάλε μας κάνει!

    Από το τέλος της σεζόν 2011-2012 κι έπειτα κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο μπασκετικό κλαμπ του Παναθηναικου ακούγονται γκρίνιες πού στόχο έχουν όλες τον προπονητή. Μέχρι ενός σημείου δικαιολογημένα.
    Ο Πεδουλάκης εργαστηκε τίμια και πρόσφερε πολύ όσο έμεινε στο τιμόνι αν αναλογιστεί κανεις τα ροστερ που είχε να διαχειριστεί. Δικαιολογημένα όμως υπήρχε ανεπάρκεια προς το πρόσωπο του στη φίλαθλη πράσινη γνώμη. Ο Πέδουλας είπαμε ήταν τίμιος αλλά όχι επαρκής για τις αναγκες του κλαμπ. Καλώς έγινε η απομάκρυνσή του αν κι έπρεπε να γίνει στο τέλος της σεζόν..
    Ο Ιβάνοβιτς ήταν μια λανθασμένη κίνηση εξ αρχής! Ξέθαψαν έναν προπονητή που η μπασκετικη εξέλειξη της ηπείρου τον έβαλε στο περιθώριο.. Τι περίμεναν θαύματα??? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μπήκαν στη λογική του τζόκερ! Σου λέει θα τον φερουμε , θα το δει σαν ευκαιρία, θα μικρίνουμε όσο δεν πάει το μπατζεντ κι αν τα καταφέρει μας βγήκε! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα βέβαια…
    Με αυτά κι με αυτά φτάσαμε στην εποχή Τζόρτζεβιτς! Καλοζυγισμένη κίνηση και μετα από 3 χρόνια σε δρόμο λογικής επιλογής! Όλος ο μπασκετικός (τονιζω-μπασκετικός) κόσμος είπε ότι επιτελους κάτι πάει να γίνει!
    Αυτός λοιπόν ο κόσμος είναι ακόμα εδώ και βλέπει λάθη , αλλά βλέπει και σωστά! Εκτός αν ξέρετε κάποιον που κάνει μόνο σωστά στη δουλειά του όποια κι αν είναι αυτή… Αυτός ο κόσμος βλέπει και περιμένει… Αυτός ο κόσμος ξέρει πως δεν υπάρχουν μάγοι που εμφανίζονται κάθε μέρα μπροστά μας και ψαχνει εκτος των άλλων να δει κι έναν ανθρωπο να πρεσβεύει αρχές και δυναμισμό όπως μας έμαθε τόσα χρόνια ο Ομπράντοβιτς! Να μην ψάχνει για δικαιολογίες και να μην ζητά κάθε τρεις και λίγο αλλαγή του μισού ή ολόκληρου ρόστερ! Να πιστεύει στους παίχτες του και να ξεκαθαρίζει μαζί τους στο τελος της χρονιάς! Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά???
    Ο Τζόρτζεβιτς μας κάνει και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας! Όσο πολεμο και να φάει από τα παπαγαλακια του ελληνικού λόμπι των προπονητών μας κάνει! Είτε σας αρέσει είτε όχι! Για να κριθεί τίμια λοιπόν πρέπει να έχει και το κατάλληλο χρόνο να προετοιμάσει τη στελέχωση της ομάδας. Κατά την διαρκεια της σεζόν σίγουρα γίνονται καλυτερες επαφές και προετοιμάζονται μετακινήσεις… Αν όντως θέλουμε να τον κρινουμε αντρικια λοιπόν πρέπει να δούμε άλλη μια χρονιά μαζί του.

    ΥΓ: Υπάρχει προπονητης καταλληλότερος για τον πάγκο του ΠΑΟ…? (τροφή για σκέψη…)
    Μην ακούσω για Ιτούδη που το έβαλε στα πόδια όταν η πατάτα ήταν καυτή… και πήρε και κόσμο στο λαιμό του…Άσε που αν αποτύχει με την ΤΣΣΚΑ των εκατομμυρίων δεν την γλιτώνει την στάμπα του λούζερ…
    Για τον δράκο που δεν βγάζει φλόγες (κατά κόσμο Γιαννάκη) δεν χωράει κριτική στην αποτυχημένη του καριέρα, εδώ κατέβηκαν τα λάβαρα από το ΟΑΚΑ και θα τον φέρουμε για μεσσία…?
    Ο μόνος που αποτελεί σοβαρότατο μέγεθος είναι ο Μπλάτ! Αλλά αυτός ούτε διαθεσιμος ήταν από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στον Σάλε ούτε ξέρουμε τις προθέσεις του…
    Ικανότατος είναι και ο Μπαρτζώκας , αλλά στην Ελλάδα είμαστε, δε γίνονται αυτά τα πράγματα…
    Για τον Σάρρας δεν θα ήθελα να πω κάτι… κι όχι τυχαία…

    KingBill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Yπάρχουν δύο κατηγορίες προπονητών. Αυτοί που απολύθηκαν κι αυτοί που θα απολυθούν (τάδε έφη Βουγιόσεβιτς). Άρα οι δύο απολύσεις δεν μου λένε κάτι, ο Ζοτς είχε περισσότερες όταν ήρθε στον ΠΑΟ. Κανείς δεν λέει πως έχοντας 3 κλασσικά πεντάρια παλαιάς κοπής δεν έχει πρόβλημα ο ΠΑΟ στο πέντε.
    Αλλά
    α)όταν άρχισε η χρονιά, στο 5 πέρναγε χρόνο και ο Γκιστ, ο οποίος χρόνος μειώθηκε γιατί στο 4 δεν έχεις πάικτη πίσω, ο Φώτσης ώρες ώρες είναι χειρότερος από τον Πάβλοβιτς
    β)η γύμνια στα γκαρντ είναι εντυπωσιακή όπως εντυπωσιακή ήταν και η βλακεία του Σάλε να μην κάνει μεταγγραφή στην αρχή του β γύρο
    γ)το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα που απορρέει από τον Σάλε, είναι η εικόνα μιας ομάδας κακοπροπονημένης, μιας ομάδας που δυσκολεύεται να βγάλει επιθετικά ρυθμό και να πάει σε πολλές επιθέσεις όπως σχεδίαζε ο προπονητής της.

    Για το α) λύση υπάρχει, αποδεσμεύεις τον άνευρο, δίχως κίνητρο και συνταξιούχο Πάβλοβιτς και φέρνεις ένα τριαροτεσσάρι (cornerman).¨Ωστε και να έχεις τριάρι στις (πολλές) κακές νύχτες του Γιάνκοβιτς αλλά και να μπορείς να περνάς στον Γκιστ στο 5. Στο β) η λύση είναι ακόμα πιο εύκολη (γιατί υπάρχουν πολλά γκαρντ διαθέσιμα) αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει πάντως. Στο γ), που για μένα είναι κύριο το πρόβλημα της ομάδας, εύκολη λύση δεν υπάρχει.Εκτιμώ δλδ πως η ομάδα προσπαθεί να παίξει γρήγορα αλλά δεν της βγαίνει, κυρίως λόγω λειψανδρίας και κακής προπόνησης. Δλδ δεν μπορεί στα μέσα της χρονιάς να συνεχίζεται η τραγική ιστορία με τις βολές, έπρεπε να κάνουν όλοι 1 ώρα βολές πριν την προπόνηση κάθε μέρα επί δύο μήνες με τέτοια εικόνα. Ένα άλλο θέμα είναι οι ΚΑΚΕΣ περιστροφές στην άμυνα και η έλλειψη συγκέντρωσης, πράγματα που είναι θέμα δουλειάς και όχι ταλέντου.

    Θεωρώ πως ο Σάλε είναι καλός κόουτς, διαβάζει πράγματα μέσα στο παιχνίδι (κυριως στις τελευταίες κατοχές), η ομάδα είναι σε καλό κλίμα (σημαντικό), έχει τον έλεγχο των αποδυτηρίων αλλά δεν είναι αρκετά σκληρός με τους παίκτες και σε αυτό χάνει έδαφος, δλδ χάνει στο προπονητικό σημείο.’Επρεπε κάθε προπόνηση στο β γύρο να είναι τρίωρη (χώρια οι βιντεοθεραπείες και οι ατομικές κάθε μέρα) και να τους βάλει στην μπρίζα. Κάθε μέρα να είναι ένας αγώνας των παικτών να βγάλουν τη μέρα. Θεωρητικά για αυτά τα κενά του έδωσες τους Μπετσίροβιτς Μινιτς, που έχουν ιστορία στα παρκέ και εμπειρία αλλά όπως φαίνεται η ιδέα δεν δούλεψε.

    Τώρα να τον σουτάρεις, είναι εγκληματικό πριν τελειώσει η χρονιά. Η ομάδα θα απορρυθμιστεί, θα χαλάσει το κλίμα, θα δείξεις πως δεν είσαι σοβαρή ομάδα και κανείς προπονητής δεν θα θέλει να κάτσει στον πάγκο σου αφού με το παραμικρό φεύγει. Κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουμε και λίγη σταθερότητα-στο τέλος της χρονιάς θα γίνει το ταμείο. Η ομάδα δεν έιναι κακή και με δύο κατάλληλες προσθήκες, ενός γκαρντ που είναι καλός χειριστής και μπορεί να βγάλει παιχνίδι και ενός cornerman που θα πάιζει το 4ρι όταν ο γκιστ ανεβαίνει στο 5 για small ball (κατα προτίμηση και καλού αμυντικού), η ομάδα μπορεί να βγάλει πολύ ποιότητα στο παιχνίδι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NA ME SYΓΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΟΠΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΑΙΤ.ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΤΑΡΑ,ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΡΥ ΣΑ.....Σ.

      Διαγραφή
  27. Έχει κανείς ιδέα τι συμβόλαιο έχουν σφαιροπουλος και τζορτζεβιτς;
    Ισχύουν τα 800.000 για σαλε;
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Σάσα έχει κάνει ένα έγκλημα και χίλια λάθη.
    Λάθη κάνουν όλοι.
    Έγκλημα ελαχιστοτατοι.
    Και το έγκλημα εναι ο "θανατος" των τριών μας γκαρντ.
    Από εκεί ξεκινάει η τεράστια και μη ελεγχόμενη κατηφόρα.
    Απορώ πώς το έκανε όντας μεγάλος γκαρντ κι ο ίδιος και πώς τον αφησαν να το κάνει.
    Άρα υπάρχουν και συνεργοί.
    Γι'αυτό θα τον τιμωρούσα αυστηρά.
    Παρ'όλα αυτά ίσως θέλουν να τον κρίνουν με πλήρη ομάδα.
    Καλά κάνουν αν και δε νομίζω να βγει κάτι.
    Πώς να συγχωρήσεις τέτοιο έγκλημα?
    Και πώς είσαι σίγουρος πώς δεν θα το επαναλάβει?
    Β@γγ3λη$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θεωρώ επιβεβλημένη την ενίσχυση της ομάδας , όχι όμως με τον τρόπο που ανακοινώθηκε...
    Την Παρασκευή παίζουμε παιχνίδι must win , με πιθανόν απόντα τον Δ.Δ , πολυτραυματία τον Καλάθη , τον Παππά και τον Β.Χ με ενοχλήσεις και με 2 παίχτες (Παύλοβα και Κούζμιτς) οι οποίοι διαβάζουν αριστερά και δεξιά ότι είναι έτοιμοι για σουτάρισμα... Δηλαδή πως περιμένεις να σου παίξουν αυτοί οι παίχτες την Παρασκευή?
    Είμαι περίεργος αν οι 1-2 κινήσεις που θα γίνουν , γκαρντ και 3άρι, (δεν νομίζω να πάρει ψηλό ) , θα έχουν ορίζοντα και για του χρόνου ή θα είναι μπαλώματα για εφέτος..
    Το πιο σημαντικό είναι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να στηρίξουμε όλοι την ομάδα. Το χρωστάμε στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και σε αυτόν τον μικρό θεό του ελληνικού μπάσκετ , τον οποίον δεν θα βλέπουμε για πολύ ακόμα στο ΟΑΚΑ..
    υ.γ1
    παιχτούρα δυναμίτης ο Χαραγκόντι , πόσο δίκιο είχε το καλοκαίρι ο jim..
    υ.γ2
    τι αηδία έχουν καταντήσει όλα τα αθλητικά sites , εδώ και 3 μέρες έχουν την φωτό του Δ.Γ και από κάτω '' το παίρνει πάνω του'' , ''κινήσεις από το πάνω ράφι'' κ.λ.π κ.λ.π Κανένα ρεπορτάζ , καμμία πληροφορία , ο ένας αναμασάει τα άρθρα του άλλου..
    Ακόμα και τα live chat των μπασκετικών υποτίθεται δημοσιογράφων , βαρετά και όλα copy paste , όλοι ρωτάνε αν θα έρθει ο Ντόρσει , αν θα ερθει ο Μπουρούσης ή ο Φριντέτ και οι δημοσιογράφοι απαντούν '' πιθανόν '' , έτσι δείχνει '' , θα φανεί το καλοκαίρι'' κ.λ.π κ.λ.π

    ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Γιάννης Γλυφάδα

    Γιάννης
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για ποια Παρασκευη μιλας ρε ανθρωπε?

    Δεν καταλαβαινεις οτι οι ενισχυσεις ειναι μονο για να μη χαθει το ελληνικο πρωταθλημα?

    Η Ευρωλιγκα τελειωσε και για φετος. Ναι, ο Μπαλτακος θα παει στο Βερολινο αλλά μονο ως προσκεκλημενος της Ευρωλιγκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ευρωλίγκα μένουν ακόμα 10 ολόκληρες αγωνιστικές. Πού είδες εσύ ότι τελείωσε;

      Διαγραφή
  31. Για μενα το πιο εξοργιστικο ειναι η συνεχης χρησιμοποιηση ανετοιμων σωματικα ή ακομα και τραυματισμενων παικτων.Ιδιαιτερως, επειδη αυτη η πρακτικη ειναι πλεον μονιμη κι οχι κατ'εξαιρεση. Μεγαλη ευθυνη εχει και το ιατρικο επιτελειο της ομαδας. Ας παιξουν με το Λουντζη κι ας χασουν με 50 ποντους διαφορα, οταν αρχιζεις να παραβιαζεις τα αυτονοητα τοτε δεν υπαρχει οριο στο τι μπορεις να κανεις.Ξεκινησε το κακο με τον Ουκιτς και τωρα βλεπουμε να γινεται ξανα και ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στον ΠΑΟ βασιλεύει ξανά ο παραλογισμός. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι έχουν σκαλώσει στην αποζημίωση για τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή. Αφενός το μεγάλο συμβόλαιο του Σάλε κι αφετέρου το τεχνικό team που περιλαμβάνει τρία άτομα της επιλογής του. Έγραψα και προχθές ότι το χειρότερο στο ΣΕΦ ήταν ότι ο Σάλε έπεισε εμφατικά πλέον ότι δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας ακόμη και με εκτεταμένες αλλαγές στο ρόστερ. Εντωμεταξύ, έχουμε μπροστά μας ένα blame game μεταξύ των δύο για το τι συνέβη τελικά το καλοκαίρι αλλά και μέσα στη χρονιά για την στελέχωση ή τις αλλαγές.

    Για να είμαι δίκαιος, το συντριπτικά μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί βαραίνει τον Τζόρτζεβιτς. Για πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια η ΚΑΕ έδωσε εν λευκώ (εξαίρεση ο Καλάθης που δεν νομίζω να τον χάλασε τον κόουτς) τις επιλογές παικτών και τεχνικού team στον ακριβοπληρωμένο προπονητή. Με συγκεκριμένο budget φυσικά. Τόσο καιρό αυτό καταλογιζόταν, μεταξύ άλλων, στην ΚΑΕ. Ότι παρέμβαινε στο έργο του εκάστοτε προπονητή. Ε, φέτος αυτό δεν έγινε.

    Ευθύνη στην ΚΑΕ μπορεί να καταλογιστεί στην άστοχη επιλογή να επενδύσει τόσα πολλά στον συγκεκριμένο άνθρωπο που όλοι παραδέχονταν ότι ήταν στοίχημα, στις υπερβολικές προσδοκίες που δημιούργησε (Βερολίνα, triple crown κλπ τα οποία βλέπω να συνεχίζει) και στο ότι μάλλον επέδειξε αργά αντανακλαστικά. Το πράγμα φαινόταν από νωρίς προς τα πού πάει και η περίοδος πριν το top 16 ήταν ιδανική για αλλαγές. Τώρα τα περιθώρια είναι στενά.

    Το να παραμένει ο προπονητής στη θέση του και να του λένε ‘’Σάλε άσε, θα διαλέξουμε εμείς τους παίκτες τώρα γιατί τα σκάτωσες το καλοκαίρι και φρόντισε να τους αξιοποιήσεις’’ είναι έξω από κάθε λογική. Εκτός κι αν είναι ικανοποιημένοι απ’ την δουλειά του (εκτός στελέχωσης) και πιστεύουν ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Επειδή δεν δίνω πολλές πιθανότητες για κάτι τέτοιο, επιμένω ότι μάλλον η αποζημίωση σώζει για την ώρα τον Σάλε. Είναι σαν θες να εξοπλίσεις ένα σπίτι με ηλεκτρικές συσκευές. Παίρνεις κουζίνα, ψυγείο και πλυντήριο ρούχων. Ψάχνεις για πλυντήριο πιάτων. Γυρνάς από μαγαζί σε μαγαζί, βλέπεις μοντέλα, τσεκάρεις τιμές αλλά τίποτα δεν σε ικανοποιεί με τα λεφτά που διαθέτεις. Στο τέλος πας και αγοράζεις ένα δεύτερο πλυντήριο ρούχων που το βρήκες σε τιμή ευκαιρίας. Για να πλένεις τα πιάτα, ε; Επί 5 μήνες έχεις καταστρέψει καμιά 15αριά σερβίτσια αλλά εσύ εκεί το χαβά σου. Κι επιμένεις κιόλας ότι εσύ θα βρεις την πατέντα που θα γίνει μπούσουλας και για άλλους.

    Κατανοώ όσους αντιδρούν στην απόλυση. Ναι, το λογικό είναι να περιμένεις να ολοκληρωθεί η σεζόν και μετά να αξιολογήσεις. Όταν, όμως, το πράγμα στραβώσει πολύ και ταυτόχρονα δεν υπάρχουν ενδείξεις για βελτίωση τότε δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Κάθε απόλυση είναι διαφορετική. Κάθε κατάσταση έχει τις δικές της παραμέτρους. Κάθε χρονική συγκυρία έχει άλλη σημασία.

    Όποια λάθη, λοιπόν, κι αν γίνουν από εδώ κι εμπρός είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Η πίεση του χρόνου και τα περιθώρια που δεν υπάρχουν εύκολα οδηγούν σε νέες αστοχίες.

    Αυτό που προέχει είναι τα επόμενα 3 ματς στην Ευρωλίγκα τα οποία θα κληθεί να παίξει το υπάρχον ρόστερ στο οποίο υπάρχουν 2 παίκτες με ημερομηνία λήξης, 2 ελαφρά τραυματίες και 2 που επέστρεψαν από τραυματισμούς. Ο ΠΑΟ πρέπει απαραίτητα να κάνει minimum 2 νίκες ώστε να τελειώσει τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 3-4 τουλάχιστον και στον β’ να διεκδικήσει την πρόκριση αν θέλει να έχει μέλλον στην Ευρωλίγκα. Η σύνθεση του ομίλου βολεύει. Μην περιμένετε, όμως, θαύματα με τις προσθήκες απ’ την μια στιγμή στην άλλη. Όσο περισσότεροι είναι οι νέοι παίκτες τόσο περισσότερος κι ο χρόνος που θα χρειαστεί. Ειδικά, μάλιστα, αν προκύψει στην πορεία και νέος προπονητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα παιδιά,
    Η συγκεκριμένη ανάρτηση του Jim για τον Σάλε ενόχλησε όπως μου λένε το ''δημοσιογραφικό τιμ'' της Πανάθας (Μπουρλάκης & ΣΙΑ). Ενοχλεί η εμπεριστατωμένη και γεμάτη επιχειρήματα άποψη. Δεν πειράζει, ξύδι.

    *τα 800 που γράφετε είναι για όλο το τιμ του Σάλε. Ο ίδιος αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στα 500-550.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oλα τα λεφτα στο κειμενο του Jim ειναι εδω: "Ποιο είναι τελικά το αγωνιστικό σου όραμα για αυτόν τον Παναθηναϊκό κόουτς; Γιατί σίγουρα πρέπει να ταυτίζεται με τα χνώτα του οργανισμού.. Το ευρωπαϊκό μπασκετικό τριφύλλι στη νεότερη εποχή έχει συνδυαστεί με αίμα που βράζει.. Και όχι cool, ταλαντούχες ομάδες-μονάδες με “καλές προδιαγραφές”. Θέλει παίχτες που μπορούν να βάλουν φωτιά στο παρκέ ηλεκτρίζοντας το γήπεδο (όχι ίσως με το ταλέντο αλλά με την ένταση και το hustling τους), να μετατρέψουν τα μετόπισθεν σε πεδίο μάχης, να συνεργασθούν, να αναδείξουν τον συμπαίχτη και να δεσμευθούν. Μπορεί να δουλέψει με τέτοιους αθλητές ο Σάλε;"

      Διαγραφή
    2. Η ευκαιρία του Τζιμ!

      Τζιμ, πουλα το μπλογκ στην DPG!

      Εξαλλου, μπορεις να ανοιξεις νεο μετά.

      Διαγραφή
  34. Εγω παντως βλεπω οτι αυτη η κουβεντα για τον ΠΑΟ και τον Σαλέ ανεβασε την επισκεψιμοτητα του μπλογκ κατα 200%!

    Αν ημουν ο Τζιμ φυισικα θα ηθελα ο Σαλέ να παραμεινει και του χρονου στον Παναθηναϊκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπλογκ έτσι και αλλιώς είναι εδώ και καιρό στο 200%. Σε 20 ώρες πιάνει 200 σχόλια.

      Διαγραφή
  35. σκεφτήτε ότι ο ζότς χρειάστηκε 3 χρόνια για να καταφέρει να αποδεσμευθεί από όλους όσους είχε η ομάδα που ανέλαβε στο ρόστερ της και να φέρει αυτούς που εκείνος ήθελε να υπηρετήσουν το μπάσκετ που θέλει να παίξει .

    πείτε μου τώρα ,ο παναθηναικός , ακόμα και σε ενδεχόμενη αλλαγή προπονητή μεσούσης της χρονιάς , με ποιούς παίκτες θα συνεχίσει και ποιούς θα φέρει ώστε να καταφέρει να είναι εντός των στόχων της ομάδας.

    υποθέτοντας ότι ο σάλε παραμένει και φέρνει παίκτες - το ποιοί είναι διαθέσιμοι δεν παίζει (?) τόσο ρόλο όσο το ποιοί θα μείνουν και για την επόμενη χρονιά , χρονιά που σταματάνε 2 απο τους βασικούς σου παίκτες - με ποιά κριτήρια αποφασίζεις ?
    θα είναι μπαλώματα ή με το βλέμα προς το μέλλον ?

    η λογική λέει οτι μόνο μπαλώματα μπορούν να γίνουν τούτη την χρονική στιγμή ... ας έρθει το κύπελλο , η ευρωλίγκα δυστυχώς τελείωσε με μια θέση - ισως/με το ζόρι - στην οκτάδα , και το πρωτάθλημα έχει μεν ζουμί ακόμα αλλά δεν σε πολυπείθει η ομάδα ότι μπορεί (την δεδομένη χρονική στιγμή και με τους δεδομένους παίκτες στο ρόστερ).

    όσοι πιστεύουν οτι ο ΔΓ έχει μόνο να αποφασίσει να ρίξει λεφτά για να φτιάξει ομάδα , γελιούνται .

    πρωτα πρέπει να βρεί τον κόουτς στον οποίο θα αφήσει τα κλειδιά και το βιβλιάριό του ... και αυτός δεν είναι ο σάλε ... σόρρυ ... και μετά να έχει/έχουμε υπομονή για μερικά (θα έλεγα 3 αν είμαστε τυχεροί) να δεσουν σιγά σιγά οι παίκτες για να φτιάξουμε ομάδα ... αυτό το τουρλουμπούκι που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μόνο κακέκτυπη έκδοση των προηγούμενων ομάδων μας είναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη υπάρχουν παίχτες, αν πληρώσουν τους φέρνουν.
      Όσον αφορά στον Σάλε αυτό που έχει κυκλοφορήσει είναι ότι τον στηρίζουν αλλά πραγματικά αμφιβάλω αν ισχύει.
      Μακάρι να γίνουν σωστές επιλογές και να συνεχίσει αλλά το θεωρώ δύσκολο. Έχει χάσει τους παίχτες. Δεν τον εμπιστεύονται.

      Διαγραφή
    2. πρώτος είπα ότι "παίκτες υπάρχουν"

      εσύ (ξανα)τόνισες ότι τον σάλε δεν τον εμπιστεύονται (παίκτες αλλά και διοίκηση)

      αν ήσουν ΔΓ θα του έδινες όποια λεφτά νομίζει ότι θα ήταν ικανά να μεταμορφώσουν - σύμφωνα με την γνώμη του (που εσύ έγραψες και εγω συμφωνώ απόλυτα) - την ομάδα με αποτέλεσμα το οποίο , στην καλλίτερη των περιπτώσεων μοιάζει δύσκολο , ή θα διέγραφες ακόμα μια χρονιά ελπίζοντας ότι του χρόνου θα είχες καλλίτερο κόουτς (σύμφωνα με τον jim : "recruiter") ?

      να το δίλλημα του ΔΓ !

      Διαγραφή
  36. Αυτά μας φάγανε αφρο μου...Τι πάει να πει δημοσιογραφικό τιμ της Πανάθας..να ξεστραβωθούν εκεί στην ΚΑΕ , να δουν την αλήθεια κατάματα...
    Απορώ με τον Σάλε , πως δέχεται τέτοιο καπέλωμα (το να κάνει τις μεταγγραφές ο Δ.Γ όπως γράφεται εδώ και 3 μέρες.Να μου πεις τα λεφτά (της αποζημίωσης ) είναι πολλά..εδώ θα συμφωνήσω , ποιος από εμάς θα χάριζε 500.000 €..
    Αυτό όμως (για έναν φίλο , τον 9,24 που ανέφερε πιο πάνω) , δεν πάει να πει ότι δεν πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα στα δύσκολα..
    ρε σεις , Παναθηναικός θα πει μαχητική ψυχή , η ομάδα δεν μας θέλει μόνο στα εύκολα και στις απονομές..Στα δύσκολα μας χρειάζεται...
    Γιάννης Γλυφάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για τον Χάκετ
    Από όλα τα αντιμπασκετικά σχόλια σε άρθρα ανάλυσης που έγραψαν το φθινόπωρο οι καλοθελητές "μπασκετικοί" δημοσιογράφοι, αυτό που ξεχώρισε ήταν ότι ο Χάκετ δεν ταιριάζει με τον Σπανούλη!
    Πάνω από όλες τις τεχνικές αναλύσεις, αυτό που μετράω εγώ στον Ντάνιελ είναι ότι ο παίκτης παίζει για την ομάδα του. Για τους συμπαίκτες του. Όταν ένας παίκτης βγάζει αυτήν την αύρα στους γύρω του, τότε η επιρροή του στον αγώνα δεν μπορεί να καταγραφεί σε κανένα φύλλο στατιστικής.

    Για τον ΠΑΟ
    -Είναι ο Ομπράντοβιτς κι ο Ίβκοβιτς στην Κων/πολη, ο Πασκουάλ στη Βαρκελωνη, ο Σφαιρόπουλος στον Πειραιά, ο Ιτούδης στη Μόσχα, ο Μπαρτζώκας στο Κουμπάν. Και χύνουν ιδρώτα κάθε μέρα. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Και καντάρια τεχνογνωσίας, σκέψης, ταλέντου. Ψάχνουν την κάθε λεπτομέρεια. Δουλεύουν τη χημεία. Περνάνε τη ζωή τους στο γήπεδο, με τους παίκτες τους. Για να τους περάσουν την αντίληψή τους. Για να δουλέψουν τους αυτοματισμούς τους. Για να καταλάβουν τι θέλει και τι μπορεί να δώσει ο καθένας. Για να λειτουργεί η ομάδα και να πάει στη μάχη της σεζόν, στη λήξη της, όσο έτοιμη γίνεται.
    Και έρχεται τώρα ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για να πάρει την ομάδα λέει πάνω του. Να κάνει τις μεταγραφές και να τη στείλει στο Final4.
    Αλήθεια ρε παιδιά, πιστεύει κανείς ότι λειτουργούν έτσι ομάδες;

    -Υπάρχει σήμερα, την ώρα που μιλάμε προπονητής Τζόρτζεβιτς στον ΠΑΟ; Από τη στιγμή που διαρρέεται στον τύπο ότι ο ΔΓ παίρνει πάνω του τις μεταγραφές ο κόουτς έχει τελειώσει. Πως θα επιβάλλει ο προπονητής το σεβασμό στους παίκτες του;
    Εκτός αν ούτε αυτό έχει σημασία. Εκτός αν το μπάσκετ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα άθροισμα συμβολαίων που πληρώνει ο εκάστοτε πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, φίλε. Σε όλα.
      Για τον Χάκετ οι μόνες επιφυλάξεις που υπήρχαν αφορούσαν το μυαλό του. Δηλ. το κατά πόσο θα μπορέσει να αφήσει στην άκρη τις τρέλες και να συγκεντρωθεί στο αγωνιστικό και μόνο. Κανείς από όσους γνώριζαν τον παίκτη δεν αμφισβήτησε την ποιότητά του. Από τότε που έφυγε ο Λο, ο Χάκετ είναι ό,τι κοντινότερο μπορούσε να βρει ο Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
    2. @77
      Επιφυλάξεις πρέπει να υπάρχουν πάντα και για όλους. Καμιά μεταγραφή δεν είναι "λεφτά στην τράπεζα" που λέγαμε παλιά (πλέον ξέρουμε ότι τα λεφτά στην τράπεζα δεν είναι "λεφτά στην τράπεζα"). Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν παίκτη που πέρασε μάλλον άσχημα στην προηγούμενη ομάδα του.
      Επιφυλάξεις λοιπόν και για τον Χάκετ. Λογικό. Κι εγώ είχα, κι έχω ακόμα, επιφύλαξη για το τρίο Χάκετ-Μάντζαρη-Στρόμπερι στην ίδια περιφερειακή γραμμή. Εσύ είχες για το χαρακτήρα του. Άλλος μπορεί να έχει την ίδια την αξία του παίκτη. Προσφάτως κάποιοι έχουν και για το hairstyle του.

      Αλλά να λέμε ότι δε θα ταιριάξει με τον Σπανούλη είναι απλά ανέκδοτο.

      Διαγραφή
  38. Εγω ειδα χθες στο Eurocup οτι ομαδες οπως η Λιμοζ εχουν παρει παιχτες οπως ο Μακάλεμπ!

    Δηλ. υπαρχουν ικανοι και φτηνοι παιχτες στην αγορα για τον Βουγιοσεβιτς αλλά οχι για τον Σαλέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα jim και στα υπόλοιπα παιδιά.Είχα να γράψω καιρό λόγω διαβάσματος αλλά πάντα διάβαζα τις αναρτήσεις και τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που γίνονταν στο blog.Ήθελα να γράψω στο προηγούμενο άρθρο και μακάρι να το έκανα γιατί πρώτη φορά jim δεν με βρίσκεις καθόλου σύμφωνο.Ο Σάλε είναι αυτός που φταίει λιγότερο παιδιά.Αρκετά με τα παπαγαλάκια.Δεν ξεχνάω τη δήλωση Σάλε ότι θέλαμε αθλητικό ψηλό και δεν μας έφταναν τα λεφτά και καταλήξαμε στον Κούζμιτς. Αυτή η δήλωση πίκρανε πολύ την διοίκηση καθώς την έδωσε στεγνά.Και τώρα διαβάζω ότι θα πάρει την κατάσταση πάνω του ο Γιαννακόπουλος.Μάλιστα.Λοιπόν ας του πει κάποιος ότι το πρόβλημα είναι αυτός και ο ρόλος που θέλει να έχει μέσα στην ομάδα.Δεν γίνεται και ο Πεδουλάκης και ο Ιβάνοβιτς(respect) και ο Σάλε να είναι οι κακοί και αυτός ο καλός.Τρία χρόνια τρύπες στο ρόστερ για να παίζουν οι μικροί και μετά τρέχουμε και φέρνουμε παικτάκια.Ντροπή πραγματικά.Με αυτά τα μυαλά δεν πάμε πουθενά.Και για να σταματήσει η καραμέλα ας πουν πόσο κοστίζει ο Πάβλοβιτς και ο Κούζμιτς που είναι οι αιτίες του κακού και ο Σάλε ο κολλητός που μας τους φόρτωσε.Εγώ σας λέω ότι μαζί παίρνουν 500000.Τόσα διέθεσε για δεύτερο 3 και δεύτερο 5.Ας βρει κάποιος καλύτερους.Τέλος αν διώξει τον Σέρβο ας φέρει Μπλατ αλλιώς πάλι μια τρύπα στο νερό.Και ας του πει κάποιος ότι οι μικροί πρέπει να πάνε δυο χρόνια δανεικοί και όχι να πιάνουν θέση στην δωδεκάδα και να μην βάζουμε λεφτά.Φτάνει η κοροϊδία επιτέλους.Ας βγει να πει τόσα μπορώ τόσα θα δίνω και αυτοί είναι οι στόχοι όχι η καλή η διοίκηση που κάνει τα πάντα και οι άχρηστοι οι προπονητές που δεν φέρνουν το 7ο στο ΟΑΚΑ.

    Green North

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος, Green North.

      Ο Σάλε είχε να διαχειριστεί ένα ποσό για να φέρει στην ομάδα 4 παίκτες. Ας πούμε περίπου 1,8 εκ. για καθαρές αμοιβές. Του έλειπαν τέσσερα κομμάτια για να συμπληρώσει το ρόστερ. Αυτός αποφάσισε πως θα τα κατανείμει. Αυτός επέλεξε να δώσει παραπάνω απ’ τα μισά στον Μίρο. Αυτός την ίδια ώρα βρήκε τον Φελντέιν που παίρνει λιγότερα από Πάβλοβιτς και Κούζμιτς αλλά βγήκε 100% ως επιλογή. Αν ήθελε mobile ας έβρισκε κάποιον με τα λεφτά που έδωσε στον Κούζμιτς. Αν ήθελε άλλο τριάρι ας έψαχνε να το βρει. Δεν είναι πάντα τα λεφτά το πρόβλημα. Αυτό που χρεώνεται στον Σάλε δεν είναι ότι πήρε παίκτες β’ διαλογής. Αλλά το ότι δεν πήρε τους κατάλληλους ώστε να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική για την Ευρωλίγκα. Στην τελική, αν δεν του έβγαιναν τα κουκιά, ας μην έπαιρνε το ρίσκο με τον Ραντούλιτσα που για μένα είναι η μεγαλύτερή του αστοχία το καλοκαίρι.
      Και κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε και για το τεχνικό team. Αυτή η τριάδα που διάλεξε είχε εμπειρία από την λίγκα; Την εμπειρία που αυτός τώρα αποκτάει. Μήπως κι αυτοί αποδεικνύονται λίγοι;

      Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι μιζαδόρος. Είναι βαριά κατηγορία. Απλά δεν είχε την τεχνογνωσία για να κουμαντάρει ένα τέτοιο καράβι. Αναρωτιέμαι τι είχε στο μυαλό του καλοκαίρι και το έγραψα πολύ νωρίς. Δηλ. πέρσι όλη τη χρονιά τι έκανε; Δεν παρακολουθούσε Ευρωλίγκα; Τα περσινά ματς του ΠΑΟ τα είδε; Τι διάολο κατάλαβε;

      Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί την ΚΑΕ. Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα έχει ελάχιστη ευθύνη. Για την ακρίβεια καθόλου ευθύνη. Να είμαστε δίκαιοι στις κρίσεις μας. Με budget 8 εκ. φτιάχνεις ανταγωνιστικότατη ομάδα με βλέψεις για F4. Τα λεφτά δεν είναι πολλά αλλά αρκούν αν τα αξιοποιήσεις σωστά.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα 77

      Πρώτα να σου πω χωρίς ίχνος κολακείας ότι τα σχόλιά σου είναι πάντα από τα καλύτερα εδώ μέσα και τα διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον.Λοιπόν λες ότι είχε 1,8 για 4 παίκτες.Πρώτα πρώτα μικρό ποσό για ομάδα που χτυπά final4 υποτίθεται.Και εξηγούμε.Μιλάμε ότι με αυτά τα λεφτά έψαχνες 2 πεντάρια(την δεύτερη πιο νευραλγική θέση μετά την 1) όπου ο τρίτος σέντερ είναι ένα παιδί 17 χρονών,δεύτερο 3 και βασικό 2 δεδομένου ότι ο Παππάς ερχόταν από σοβαρότατο τραυματισμό.Άρα δυο πενταδάτους και δυο μέλη του σκληρού αγωνιστικού πυρήνα.Λοιπόν από πέρσι γλιτώσαμε 800000 από Λουκά,500000 από Μπατίστα,500000 από Νέλσον,κοντά 1 μύριο από Μήτσο και κάπου 400000-500000 από όλους τους άλλους.Άρα η τρελή αύξηση στο μπάτζετ που ευαγγελίζονταν η Καε πάει στις καλένδες.Έπειτα δώσαμε 2+ για Νικ.Παικτάρα αλλά σκέψου με αυτά παίρναμε Ρότσεστι+Ντιλέινι(1,8 εκατομμύρια δολλάρια νομίζω).Εγώ θα έπαιρνα το δεύτερο πακέτο.Μετά η διοίκηση δίνει τρελά ποσά για τους Έλληνες του Οσφπ που και είναι υπέρβαση για την αξία τους και πολύ δύσκολο να έρθουν άρα επικοινωνιακά ναι αλλά στην πράξη τίποτα.Λοιπόν τρελαίνομαι με την ανορθογραφία του πράσινου οικοδομήματος που έγκειται στην μανία του προέδρου του να συμμετέχει πέρα από τον ρόλο του και στην τρέλα του με τα παιδιά με ταλέντο μεν αλλά παιδιά που πρέπει να είναι βασικοί.Λοιπόν στην αγορά υπάρχουν Blatche,Gaudlock,Mcneal,Thomas και άλλοι πολλοί.Να δω την ενεργοποίηση της ομάδας.Πάντως εγώ χόρτασα με Guin.Wright(2),Morgan και λοιπά.Και αν θες σοβαρό σχεδιασμό κλείνει ήδη Μασιούλις και Τάιους που θα είναι στην αγορά το καλοκαίρι...
      Υ.Γ Ο Πάβλοβιτς ήρθε για ΔΕΥΤΕΡΟ 3.Ο βασικός είναι ο Έλληνας που διώξαμε τον Γιόνας για να είναι βασικός πάντα.Αλλά βλέπω κράξιμο στον Σέρβο που όσο τουρίστας και να είναι έχει χτυπηθεί(μπασκετικά) αρκετές φορές φέτος και δείχνει τσαμπουκά.Η ΒΑΣΙΚΟΥΡΑ δεν έχει καν βουτήξει για μπάλα στο παρκέ.Μόνο σουτάκια και βλέμμα lost μετά από κάθε κακή περιστροφή στην άμυνα και βλέποντας τον προσωπικό του αντίπαλο να μας βάζει ακόμα ένα καλάθι.Αλλά ξέχασα είναι Έλληνας οπότε άδικη η κριτική.Οι Σέρβοι φταίνε...

      Green North

      Διαγραφή
  40. Αφρο...
    Οποιος τα βάλει με το Jimmy.
    Επιτελεία, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και παπαγαλάκια.
    Θα βρεί και το Jim...οπληκτο μπροστά του.
    Κι εγώ στα ραντεβού μου παω.
    Τίποτα κακό για κανέναν δεν έγραψε ο Jimmy.
    Είπε καλλιτεχνικά όπως μόνο αυτός ξέρει οτι βλέπουμε ολοι.
    Αλίμονο να ποινικοποιουμε όμορφες και με αγάπη μπασκετικες απόψεις.
    Παρεμπιπτόντως την Κυριακή στο κλειστό του Ρέντη ΟΧΙ στο Μελίνα Μερκούρη, αλλά σε αυτό που είναι πισω απο το Leroy Merlin στα 200 μέτρα στην Πειραιώς απέναντι απο το φακτορι.
    Δεξιά μεσα στο φανάρι όπως κατεβαινουμε την Πειραιώς για Πειραιά μετα το Leroy στα 200 μέτρα πισω απο την πλατεία με εύκολο παρκινγκ.
    Εχει και αγωνα Γ' ΕΣΚΑΝΑ πριν Ρεντης-Πηγασος Κορυδαλλού.
    Σε φιλικό με Ρέντη το καλοκαίρι εγραψα 57 πόντους σε 48 λεπτα αλά NBA.
    Χαμηλή κατηγορία για Τζιμοπληκτο.
    Παίζω προημιτελικό για φάιναλ φορ κυπέλλου.
    Δύο ματς εχει.
    8:30 και 10:00.
    Ελάτε με καφεδάκι ελεύθερη είσοδο να με απολαύσετε.
    Κουνηθείτε και γίνετε ενεργοί θεατές και μετά παίκτες να κατεβάσουμε ομαδα να την βρίσκουμε τρελά μηδενιζοντας πιεση και προβλήματα.
    Δεν θα πω σε ποιο ματς παίζω γιατί θα το καταλαβαιτε μονοι σας μια και θα γράφω απο παντού.
    Δεν το ξαναλέω.
    Τρεις μήνες φώναζα για δυο προσθήκες ακομα κι οταν νικαγαμε τις Μπαρτσες.
    Ομάδα με γρήγορα τεσσαροπενταρια να σβήνουν τα φώτα σε Σπανουληδες, Γιουλ.. ιδες ακομα και σε Βεσελιδες και πλήρη περιφέρεια.
    Κι από τη φρέσκια και ζωντανή άμυνα να ξεκινάει κι η υγεία της ανεβασμενης ψυχολογίας και η επιθεση.
    Πόσο πιο bebelac να σας το κανω?

    Jim.... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @conway
      βάλε και φωτόαναρτήσεις γιατί ο jimόπλκητος ζητάει εικονογράφηση και έχω έτοιμο το κουταλάκι για την bebelac

      Διαγραφή
  41. 77αρη
    Μιλάς σα να ήρθε μόνος του ο Σαλε στον ΠΑΟ.
    Σα να μην έδιωξε η ΚΑΕ παίκτες απο έτοιμη ομάδα.
    Σα να μην είπε η ΚΑΕ πως οι τίτλοι δεν είναι αυτοσκοπός για τον τεράστιο ΠΑΟ αλλά είναι για την Αναγέννηση Γιαννιτσών προφανώς.
    Σα να μην επιβάλει η ΚΑΕ γυμνασιοπαιδα στην ομάδα αντί να πει τσεκάρε τα κι αν δεν σου κανουν θα τα δανείσουμε.
    Σα να μην τα έκανε η ΚΑΕ ολα μπάχαλο περυσι ΠΑΛΙ με ελειπη σε ξένους ροστερ.
    Ο Σαλε είναι ανιδεος για ευρωλιγκα.
    Το ξέρανε.
    Ξέρανε και το μυστικό των νταμπλ.
    Ηλεκτρολογοι, Γιονας για ολες τις δουλειές και νεότερος ΔΔ που συμαζευε την ανύπαρκτη και τοτε περιφέρεια.
    Αρα τι θέλαμε?
    Ηλεκτρολογους, δυνατά σμολ και γεμάτη περιφέρεια και πλήρη ομάδα και με παραπάνω μάλιστα ξένους.
    Αν δεν τα ήθελε ο Σαλε ας μην τον υπέγραφαν.
    Αλλά ηταν καλός για να τους κάνει τα κέφια και τον πηραν.
    Αυτό ηταν το λάθος και των δυο πλευρών.
    Έκανε ο καθεναςυτα αντιμπασκετικα κέφια του αλλού, παντρευτηκαν και κατεστρεψαν το παιδί τους.

    Jim... οπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και την Κυριακή όλοι Ρέντη
      για Jim..όπληκτο λεβέντη :Ρ

      Διαγραφή
    2. Θα τα γράφει από παντού
      είναι παιχταράς, αφού!!!

      Διαγραφή
    3. Έλα, φαντομά. Καλημέρα.

      Πού ήσουν πέρσι; Δεν διάβαζες τι γινόταν εδώ; Αν είσαι φρεσκόπληκτος, τότε ξεκίνα ταχύρρυθμα μαθήματα διαβάζοντας αναρτήσεις και σχόλια απ’ τον Ιούνιο του ’14 μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι. Για να δεις τι κουμάσι είναι ο καθένας μας.

      Θα σου έλεγα να αρχίσεις από πιο παλιά με αφετηρία την απόλυση του Άρτζι αλλά θα σου πέσει βαρύ...

      Διάβασε τι έγραψα παραπάνω.

      ‘’ Ευθύνη στην ΚΑΕ μπορεί να καταλογιστεί στην άστοχη επιλογή να επενδύσει τόσα πολλά στον συγκεκριμένο άνθρωπο που όλοι παραδέχονταν ότι ήταν στοίχημα, στις υπερβολικές προσδοκίες που δημιούργησε (Βερολίνα, triple crown κλπ τα οποία βλέπω να συνεχίζει) και στο ότι μάλλον επέδειξε αργά αντανακλαστικά.’’


      Διαγραφή
    4. Καλά ρε τρελιαρη 77αρη :-)
      Μια κουβέντα είπαμε.
      Σιγά μη διαβάσω τι γράφατε πέρσι :-)
      Σας αγαπάω όλους και τέλος.
      Ακου να δεις αγαπημένε μου
      Αν η ΚΑΕ ήθελε το 7ο φέτος ήξερε τι θα έπρεπε να κάνει.
      Αυτό λεω.
      Και με Σασα και με υπολοχαγό Νατασα.
      Αντί για Μποχω που θα έδινε δανεικό στον Πριφτη θα έφερνε Ζηση.
      Κι απο δίπλα του εναν γραφια κομπο μαζί με Φελντιν.
      Αντί για Χαραλάμπη που θα έδινε δανεικό γιατί το εχει κατακαψει το παιδί,θα έπαιρνε Μπραμο και με 3αρια Έλληνες θα τα έδινε ολα σε γκαρντ και ψηλούς ξένους ekectrician.
      Είχε προϋπηρεσία ομαδαρας η ίδια ΚΑΕ πριν δύο χρόνια.
      Αρα η ευθύνη της καταβαραθρωσης αναζητείται πρώτα σε αυτή.
      Αυτοπροστιμα εχουν ανακαλυφθεί???

      Αφροξυλανθη γουστάρω τα στιχάκια σου.
      Δεν γράφω κανένα τωρα, για να σε εχω στην τσιτα :-)

      Beer

      Διαγραφή
    5. Γεια σου Τζιμοπληκτε!!
      Πως σου φανηκε ο παλιοφιλος σου ο Σιμτσακ χτες;;
      Γενικα παντως εδω μεσα τα χουμε πει για την ΚΑΕ ειδικα ειδικα μετα την πεrιφημη συνεντευξη τυπου το προπερσινο καλοκαιρι που ξηλωσε ολη την ομαδα του Πεδουλακη και εγινε η εξαγγελια "μακαρι να μπορουσαμε να εχουμε 12 ελληνες στη 12αδα".Ο 77 ειδικα απο τοτε εχει σταθερη αποψη.
      Η ΚΑΕ μετα τον "ορθολογισμο¨" της εποχης Πεδουλακη εχει χασει καπως το μετρο

      no_closure

      Διαγραφή
    6. Τζιμοπληκτε, αυτή η στάνη αυτό το τυρί κάνει. Ο ΔΓ κάνει αυτά που νομίζει πως είναι σωστά και αυτά που μπορεί οικονομικά. Συγκρίνεις διαρκώς το τί κανει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον ΠΑΟ, οταν ο Ολυμπιακος εχει 3-4 εκατομμυρια παραπανω μπατζετ. Με αυτά τα χρήματα έπαιρνες 3-4 καλυτερους ή και περισσοτερους παιχτες. Δεν υπαρχουν ομως τα λεφτά, οποτε ειμαστε καταδικασμενοι να πηγαινουμε σε λιγες και φτηνές λυσεις, που οπως καταλαβαινεις εχουν ελαχιστες πιθανοτητες να βγουν.

      ΥΓ Ο Λασμε παιρνει πολλα περισσοτερα απο τον Κουζμιτς, ο Γιονας το ιδιο σε σχεση με τον Παβλοβιτς, κοκ. Ό,τι πληρώνεις παιρνεις συνηθως σε αυτη τη ζωη. Αμα πληρωνεις για Χιουντάι, δε θα παρεις Μερσεντες.

      Μητσος

      Διαγραφή
    7. Υπάρχει το άσπρο, υπάρχει το μαύρο, αλλά υπάρχει και το γκρι.
      Ο ΠΑΟ προφανώς κι έχει μικρό μπάτζετ (όχι τόσο μικρότερο από τον ΟΣΦΠ), αλλά προφανώς έχει κάνει και κακή διαχείριση αυτού.

      Στη θέση 5 πχ έχει διαθέσει ένα ποσό από 1,3 έως 1,6 εκατομμύρια σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Πιστεύεις ότι τα πεντάρια σας τα παίζουν αυτά τα λεφτά;
      Αντίστοιχα με 400 χιλιάρικα που θα δίνει, αν δίνει, στο 3 είναι λογικό να μην υπάρχουν απαιτήσεις...

      Διαγραφή
    8. Οτι και να λέμε φίλε no closure είναι λόγια της πλωρης.
      Αν εχεις το know how και το διαλύεις δεν σου φταίει κανένας.
      Αυτό το αυτονόητο λεω εδώ και μήνες.
      Φέτος όπως και του χρόνου τα πράγματα ηταν για τρεμπλ.
      Οπως στο λεω.
      Με Καλαθη, Ζηση, ΔΔ, Φελντιν και "Γκιμπσον" (Φριντετ κλπ ) περιφέρεια συν τον Παππά που θα ερχόταν τα είχες ολα.
      Με Μπραμο, Βλαντο και Χαραλάμπη στο 3.
      Μαζί με Γκιστ ΤΡΕΙΣ ινδιανους Αμερικανούς κομπο ψηλους μαζί του, με Φωτση (αφού θες να τιμήσεις τρελά συμβόλαια) και Παπαγιαννη, δεν θα σου κουνιωταν κάνεις.
      Μέχρι και ΝΒΑ κατεβαινες :-)
      Είναι σα να αφήνω γαιδορομουσο ενώ εχω πρόσωπο κούκλου ξυρισμένος και να χάνω ολα τα μωρά που είχα !!!
      Η ομάδα του 2013 ήθελε συγκεκριμενα πράγματα να κάνει το τρεμπλ μετά τα δυο εκκωφαντικά νταμπλ.
      Κι αντ'αυτού έδιωξε και τα καλά που είχε χωρίς να τα αντικαταστήσει έστω με φθηνότερα ιδια.
      Βάλε τον Jimmy να σου βρει τώρα 10 ξένους ψηλούς να διαλέξουμε τούς τρεις να δεις τα Ιμαλάια απο τα αστέρια !

      ΥΓ Ο Σιμτσακ ειναι ψυχαρα.
      Τα δίνει όλα.
      Σήμα κατατεθεν του τα έξυπνα σπρωξίματα και το κλειδωμα χεριών στα ριμπάουντ.

      Αλλά δεν θα κάνω τον Ταισον μπασκετμπολίστα ρε φιλε :-)
      Ι live you Sim....
      Ετσι του έλεγα αφού τελειωναν τα παιχνιδια μας αντί για I love you Sim :-)

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    9. To θεμα του Jimoπληκτου ειναι οτι πιστευει οτι υπαρχουν Hyundai που παιζουν σα Mercendes. Κανει βεβαια λαθος αλλα δικαιουται να το πιστευει.

      Διαγραφή
    10. Μητσος....
      Το μπάτζετ ειναι ίδιο σχεδόν.
      Μην πληρώνεις υπεραξιες Φωτση και Μιρο να έχεις λεφτά.
      Ο Λασμε και ο Γιοβας επαιρναν ψίχουλα.
      Ψάξε τέτοιους απο ΜποκουΚολο, Γκάμπριελ, Τομσον bayern, Ντεσουν Τομας κλπ.
      Χαντερ και Λοτζεσκι παίρνουν ακριβώς οσα ο Αντώνης !!!!
      Χρειάζεται να πούμε κάτι η οχι????

      JB

      Διαγραφή
    11. 12:16

      Μερσεντες πάντως σου βγήκαν τα χιουνται Γκιστ, Λασμε και Γιονας.
      Κι αν το ψάχνεις καλά και διαβάζεις και Conway δυσκολα να σου τύχουν κουζίνες, αστροναύτες και Μοργκαν αδελφέ μου.
      Αλλά εμείς τρέξαμε να κλείσουμε Σέρβους μη τυχων και δεν μας βγει ο Γκάμπριελ κι ο Ντεσουν Τομας πχ.

      Διαγραφή
    12. Ελπιζω να κανεις πλακα. Σιγα μην ειναι Μercedes o Λασμε. Επισης και πριν παιξει σε σενα δεν ηταν Ηyundai. Για το Γιονας δεν το συζηταμε καν. Ψαξε λιγο να βρεις τι συμβολαιο ειχε πριν τραυματιστει. Ο Γκιστ ειχε σοβαρη καριερα στην ευρωλιγκα πριν ερθει. Ακομα κι ετσι παραμενει ενας παικτης που ειναι επιζημιος αν δεν εχει συνεχη και σωστη καθοδηγηση απο τον παγκο ακριβως επειδη ειναι ελαφρως ινδιανος. Ας παμε σε αυτους που προτεινεις τωρα.. Παικτης Gabriel δεν υπαρχει. Αντιστοιχως και παικτης Deshaun Thomas. Nα λεμε για ενισχυση αλλα να μιλαμε σοβαρα. Αν περιμενεις με αυτους να κανεις ομαδα θα περιμενεις για παντα. Κι ασε το γλυψιμο στον Conway. Tωρα μιλας μαζι μου. Οι παικτες που θα ερθουν πρεπει να ξερουν καλα τα βασικα. Οχι σε αμπαλους, οχι σε ινδιανους.

      Διαγραφή
    13. @ 12:35

      Μιλάω μαζι σου, η με όλους τους ανώνυμους αττικοβοιωτιας αδελφέ μου?
      Ποιος απο όλους εισαι??? :-)
      Μη μιλάς με γλυφτες του Conway
      αγαπημένε μου :-)
      Και για να σε προστατέψω δεν σου απαντώ :-)

      Jim.... οπληκτος

      Διαγραφή
  42. Αρχή με προσπάθεια για Μπράμο. Λογική κίνηση, θα δώσει σουτ και πάνω απ' όλα ενέργεια από τη θέση 3. Θυμάμαι τη δεύτερη του χρονιά στην ομάδα προς το τέλος της σεζόν είχε κάνει μεγάλη κοιλιά επιθετικά, αλλά αμυντικά παρέμενε καθοριστικός. Αν είναι στα ίδια επίπεδα με τότε θα βοηθήσει πολύ.
    Βέβαια και πάλι είναι 2-3άρι και όχι 3-4άρι αλλά θα βγάλει ενέργεια που είναι πράγμα προς εξαφάνιση στον φετινό Παναθηναϊκό.
    Κάπως έτσι κλείνει και το κεφάλαιο Πάβλοβιτς. Ποιοτικός παίκτης αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ας γυρίσει στη Παρτιζάν να κλείσει την καριέρα του.
    Ας ελπίσουμε οι άλλες δύο θέσεις να κλείσουν με παίκτες που θα μπουν άμεσα στην ομάδα και θα αλλάξουν επίπεδο το ρόστερ. Δεν ξέρω πόσοι είναι available και με πόσα αλλά αν υπάρχει πράγματι θέληση θα γίνουν κινήσεις.
    Ο Σάλε όντως δεν πείθει ότι και να έρθουν οι παίκτες που πρέπει θα τους εκμεταλλευτεί σωστά. Αλλά εκεί κολλάει το ρητό του Τζιμ ότι το καλό recruiting σβήνει ως ένα βαθμό το κακό coaching. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεράσει τις εμμονές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μπράμος ΔΕΝ είναι μεταγραφή από το πάνω ράφι.

    Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι φυσικά, δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι με ένα χρόνο αποχής, σήμερα είναι καλύτερος από όταν έφυγε από τον ΠΑΟ, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι ο παίκτης που θα σου υποσχεθεί f4.
    Περισσότερο είναι μια κίνηση-μπάλωμα, χωρίς καν να προσφέρει προοπτική. Εκτός αν στην πράσινη ΚΑΕ αποφάσισαν να φάνε τον Γιάνκοβιτς. Γιατί πολύ απλά ένα δίδυμο Γιάνκοβιτς-Μπράμο δεν στέκεται. Και από άποψη ποιότητας, κι από άποψη χημείας.

    Παρότι έχει ελληνικό διαβατήριο, στον ΠΑΟ σήμερα δεν είναι απαραίτητο, αφού έχει κενή θέση ξένου, και με την έλευσή του ο Πάβλοβιτς απελευθερώνει ακόμα μία.
    Μόνο του πλεονέκτημα ότι γνωρίζει τα κατατόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @12:21
      Πολλές φορές μιλάνε οι πράξεις γιατί τα λόγια είναι αέρας.
      Χωρίς ομάδα μονο με 3D και Τσαρτσα.
      Ολα να φαίνονται μαύρα απέναντι στον ήδη απο το 2011 πρωταθλητη Ευρώπης και έτοιμο ΟΣΦΠ.
      Με Μασιουλις και Μπραμο στο 3, πήρες δύο νταμπλ και σκουπισες τον ξανά back 2 back και το 2012 πρωταθλητή Ευρώπης ΟΣΦΠ.
      Ενα βήμα πριν το final-4 με 3-2 ηττες απο Μπαρτσα κι αφού ειχες περάσει στους 16 με επικό παιχνίδι του Μπραμου στο Μαπορο του Τρινκερι, αποδεκατισμενος κυριολεκτικά.

      Οι πράξεις λένε άλλα λοιπον απο οτι λεει αυθαίρετα ο καθενας μας.

      Ιστοριο... πληκτος

      Διαγραφή
    2. Οι πράξεις λοιπόν λένε ότι το καλύτερο που έχει να μου αναφέρεις για τον Μπράμο στην Ευρώπη σε ατομικό επίπεδο είναι μια νίκη επί της Καντού στη regular season.
      Αλήθεια, γιατί δε μου έγραψες για το 74-44 από την ΤΣΣΚΑ, τότε που είχε Διαμαντίδη-Φώτση νεότερους, τότε που είχες τον Λάσμε αντί του δεινόσαυρους, τότε που είχες τον Ματσιούλις αντί του Πάβλοβιτς;

      Φαντασιό...πληκτος;

      Διαγραφή
    3. Για να στο πω απλά. Παίκτης από το πάνω ράφι που πηγαίνει να δοκιμαστεί σΕ summer league σε ηλικία 26-27 χρονών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

      Διαγραφή
    4. 12:43

      Αδελφέ έχεις δίκιο.
      Και εισαι μέγας μάγκας ειλικρινά.
      Με αποστόμωσες.
      Απέναντι στα δυο νταμπλ μου πέταξες το 74-44 της ΤΣΣΚΑ οπως οι φίλοι ολυμπιακοί το 73-38 οταν τους μιλάς για μεγαλεία εξαστερα.
      Δικό μου λάθος που απάντησα σε φίλο που δεν βάζει η βάζει όποτε θέλει νικ νειμ στο μπλογκ να ξερω τι πιστεύει και ποιος είναι.

      Jim Beam

      Διαγραφή
    5. Απέναντι στη διατύπωσή μου «δεν είναι ο παίκτης που θα σου υποσχεθεί f4» μου επιστρατεύεις τα δυο νταμπλ.
      Κάνεις σαν τους φίλους μου τους Παναθηναϊκούς που προσπαθούσαν να πείσουν ότι ο Γκουίν είναι καλύτερος του Άντιτς.

      Έχεις λοιπόν κάποιος ρεαλιστικό, χειροπιαστό, πρακτικό, λόγο να λες ότι ο Μπράμος είναι παίκτης που θα σε πάει φ4;

      Γιατί εγώ θυμάμαι ότι την τελευταία φορά που διεκδίκησε κάτι τέτοιο έφυγε με 30άρα εις την κεφαλήν του.

      Διαγραφή
    6. Εφαγε 30αρα στο κεφαλι αλλα σε προηγουμενο ματς της σειρα κριθηκε σε λεπτομερειες και συριγματακια η προκριση... Τελευταιο ματς και με ενεργο ροστερ 7-8 παικτων, η ομαδα τα εφτυσε οπως ηταν λογικο...

      Διαγραφή
    7. @ 2:01

      Βαζε νικ, γιατί θα νομίζει οτι του απαντάω εγώ.
      Κι εγώ δεν απαντώ σε τέτοια συνολακια ανωνυμων αδελφών και περιεργων αποψεων.
      Thanx

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    8. Ρε φιλαράκι άσε τις τριαντάρες και τις σαρανταπεντάρες (ο χακετ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πέρυσι με την αρμάνι είχε σπάσει το ρεκόρ σε αυτές)λες και ο μπράμος φταίει για αυτές και δες τον μπράμο καθαρά σαν παίχτη...τι μπορεί να σου προσφέρει τώρα αυτή την στιγμή....Το πρώτο πράγμα που θα σου προσφέρει είναι ΑΜΥΝΑ!!!Δεν θα σε κλέψει εκεί γιατί είναι σκύλος,φιλότιμος και παίζει για την ομάδα...θα πάει στα ριμπάουντ και θα μπορεί να παίξει άμυνα στην αλλαγή στην πίσω ζώνη με ψηλότερο....Στην επίθεση δεν μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ(γιατί ο παυλοβιτς ή ο παπανικολάου μπορεί?) είναι σποτ σουτέρ με jump shoot βασικό και με ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό στα σουτ 3 πόντων...Είναι ταμάμ για τον παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση που είναι τώρα γιατί είναι ¨Ελληνας και θα σου αφήσει κενές θέσεις για ξένους στο 1 και 5 που χρειάζεται η ομάδα
      Στεφ

      Διαγραφή
    9. Μιλάς για μια σειρά αγώνων που έφαγες μια 30άρα και μια 26άρα.
      Και τότε στις λεπτομέρειες αποκλειστήκατε;

      Παρολίγον προκρίσεις, παρολίγον νίκες, παρολίγον ανατροπές.
      Κουράστηκα.

      Διαγραφή
    10. @Στεφ
      Μάλλον για τις 30άρες δε φταίει κανείς,ε;

      Καλός, χρυσός, συμπαθητικός, τίμιος, σκύλος, εργατικός. Ότι άλλο θες. Αλλά όχι για επίπεδο διεκδικητή του φ4. Μπορείς να το φανταστείς δηλαδή σε Ρεάλ, Μπάρτσα, Φενέρ ή ΤΣΣΚΑ;
      Για Βενέτσια, για Γκραν Κανάρια και για Περιστέρι, μια χαρά είναι. Άντε και για να πηγαίνει σε κάνα summer league.

      Αλήθεια τώρα. Χρειάζεται να συζητήσουμε αν ο Μπράμος είναι παίκτης από το πάνω ράφι;

      Διαγραφή
    11. Ρε φιλαράκι εσύ τι ζόρι τραβάς και λυσσάς στο ενδεχόμενο να πάρουμε τον μπράμο.....αφού είσαι Ολυμπιακός και θα έπρεπε να χαίρεσαι για το (παλτό!!) που θα μας ξαναφέρουν?Μάλιστα προσωπικά πιστεύω ότι εσύ έχεις πάρει φέτος παρόμοιο παλτό και το έχεις πληρώσει κιόλας λες και είναι γούνα βιζόν zimpal.....εκεί έπρεπε να λυσσάξεις...ασε μας εμάς λοιπόν να την βγάλουμε με το μαικλ με τις τριαντάρες στο κεφάλι και με τα 2 νταμπλ...
      Στεφ

      Διαγραφή
    12. Με αυτό σου το επιχείρημα με αποστόμωσες. Οκ, δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί είμαι Ολυμπιακός. Να χαρώ εγώ μυαλά!

      Διαγραφή
    13. Επίσης πουθενά δεν τον αποκάλεσα παλτό.

      Διαγραφή
  44. Οι κόκκινοι σήμερα δίνουν τον 2ο σημαντικότερο αγώνα (μέχρι σήμερα), μετά αυτόν της Δευτέρας. Είναι γνωστό ότι είναι ικανοί να σκοτώσουν γίγαντες αλλά κ να αναστήσουν πεθαμένους, εύχομαι να ισχύσει το πρώτο. Ο Πρίντεζης σήμερα πρέπει να ξυπνήσει, η απουσία Αγραβάνη πολύ σημαντική (πριν 2 μήνες αναζητούνταν παίκτης στο 4-5, κ αντ αυτού κατέληξαν +2 παίκτες στο 1-3). Η τώρα ή ποτέ να κυνηγά η Ρεάλ την 4η θέση, αλλιώς θα την κυνηγούν οι κόκκινοι...κ με φενερ απέναντι δύσκολα τα πράγματα σε σειρά αγώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι σήμερα το σημαντικό ματς. Μια ήττα στη Μαδρίτη είναι πάντα εντός προγράμματος, αρκεί να είναι διαχειρίσιμη η διαφορά.
      Τα σημαντικά ματς ήταν με τη Μπάμπεργκ και τη Ζαλγκίρις.

      Διαγραφή
    2. πλέον όμως είναι, δεν κερδίζουν απλώς έναν, χάνει έναν κ η Ρεαλ...

      Διαγραφή
  45. Την παρασκευή το βραδυ, το ντερμπι της Δευτερας απεκτησε αλλη μια απροσμενη παραμετρο που μπορει να περασε στα ψιλα. Το αποτελεσμα δεν αναγνωστηκε 100% σωστα κατα τη γνωμη μου, απο την κοινη γνωμη.
    Ας τα παρουμε απο την αρχη. Την παρασκευη μετα την 20ρα της Ζαλγκιρις, τα καθισματα των κοουτς των αιωνιων αρχισαν να θερμαινονται και αναμενοταν η Δευτερα για το ποιος θα καει 1ος. Εξηγουμαι. Ο ολυμπιακος δεχτηκε 2η σερι ηττα απο τις θεωρητικα bottom-2 ομαδες του ομιλου παιρνοντας πισω τις 2 μεγαλες νικες επι των ισπανων. Το μονο που θα εμενε ειναι η καλη διαφορα με μπαρτσα. Ενδεχομενη ηττα θα επιβεβαιωνε κριση στις ταξεις του. 0-3 απο νωρις, αντιο εδρα στους τελικους και σε συνδυασμο με το ταξιδι στη Μαδρίτη η κριση θα κλιμακωνοταν.
    Αφετέρου στον παο βρηκαν απο το πουθενα υποψηφιο διαδοχο του Σασα, σε ενα βραδυ στο προσωπο του Σαρας και αυτο αρκουσε για να ξεσπασουν μουρμουρες αν το αποτελεσμα δεν ηταν το επιθυμητο.
    Τελικα την "πιεση" διαχειριστηκε καλυτερα ο Σφαιροπουλος, ο οποιος καταφερε για 20 λεπτα να κρατησει την ενταση στο κοκκινο. Αντιθετα ο σαλε παιρνει πολυ κακο βαθμο και το γεγονος οτι το σχημα του 3ου 10λεπτου γυρισε το ματς ειναι στα αρνητικα του καθως εκανε κατι λογικο, που εβλεπε ολος ο κοσμος, τουλαχιστον με 10 λεπτα καθυστερηση.
    Παμε τωρα στην, κατα τη γνωμη μου, λαθος αναγνωση του αποτελεσματος απο πλευρας ολυμπιακου. Η ομαδα ειναι σε κριση. Το οτι παιζεις στην εδρα σου, +24 (+30 εφτασε) στο ημιχρονο με τον ντεφορμε αντιπαλο να μην εχει βγει καν απο τα αποδυτηρια και καταληγεις να βρισκεσαι 1 παικτη του παο μακρια απο την ανατροπη του αιωνα μονο ανησυχια προκαλει. Αυτος ο 1 μπορει να ηταν ενας mobile ψηλος που θα κρατουσε την ενταση των Γκιστ-Φωτση, αλλα ας μην το παω υποθετικα, ο τουριστας Παβλοβιτς, ο παρκαρισμενος Βλαντο, ο ταλαιπωρημενος Νικ, ο ανετοιμος Παππας. Ενας ακομα χρειαζοταν. Το μεγαλο (το μεγεθος τουειναι συναρτηση και της τυχης) 3π του Παπαπετρου εκοψε τα ποδια. Αλλα οποιοσδηποτε εβλεπε απο μακρια οτι η ανατροπη δεν θα μπορουσε να γινει αφου δεν υπηρχαν παικτες στον παγκο να διατηρησουν το status του αγωνα οπως καθοριστηκε στο β' μερος.

    Και μια ερωτηση προς το μπλογκ. Η τιμη ενος προιοντος καθοριζεται απο τη ζητηση, την ποιοτητα, την αποτελεσματικοτητα και προφανως απο το μαρκετινγκ. Το 1 εκατ. του Μιρο πως καθοριστηκε; Απο ποιον και σε συναρτηση με τι; Αν δεν το επαιρνε απο τον παο θα το εδινε αλλος στη Ευρωπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανατροπή και κουραφέξαλα.
      Ο λόγος που θα ήταν πράγματι η ανατροπή του αιώνα είναι ότι πολλές ομάδες καταφέρνουν να φέρνουν διαφορές από το -30 στο -10, αλλά ελάχιστες στο +1.

      Μη βιάζετε τη λογική μας.

      Διαγραφή
    2. Το κόστος του Miro ήταν, παραδόξως, λογικό. Κάθε δεινόσαυρος που δεν είναι όρθιο αγγούρι πληρώνεται καλά (λόγω μεγάλης ζήτησης και ισχνής προσφοράς, με λίγα λόγια επειδή είναι σπάνιοι τέτοιο ψηλοί). Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο παίκτη είναι οτι δεν ήταν ο ψηλός που ο ΠΑΟ ήλπιζε οτι θα είναι αλλά ο ψηλός που ο κόσμος φοβόταν οτι θα είναι. Την απόκτηση του θα την δικαιολογούσα ως απλά μια φυσιολογική άστοχη κίνηση απο αυτές που όλες οι ομάδες κάνουν, όμως, με δεδομένο οτι την απόκτηση του εισηγήθηκε ο προπονητής του στην εθνική Σερβίας που αποκλείεται να μην ήξερε τι παίρνει, αδυνατώ να βρω ελαφρυντικό.

      Επειδή δεν θεωρώ οτι ο Σαλε είναι λοβοτομημένος για να μην ξέρει τι παίκτης είναι ο Raduljica, εικάζω οτι είχε σκοπό να πάρει έναν παίκτη που κουμπώνει καλά μαζί του, οπότε σε αυτή την περίπτωση το πραγματικά τραγικό είναι οτι ο coach δεν φαίνεται να κατανοεί ποιόν τύπο παίκτη χρειαζόταν να κοιτάξει.

      Ασχέτως αυτού όμως, αυτό που είναι σημαντικό για τον Raduljica δεν είναι το κόστος του, όσο το mentality του. Το παιδί δεν κάνει γι'αυτό το επίπεδο, όχι γιατί είανι ακριβός ή επειδή είναι κακός αμυντικός αλλά απλά γιατί δεν είναι κατέχει τα πνευματικά προσόντα για να ανταπεξέλθει σε ομάδα που (θέλει να) συγκαταλέγεται στους contenders της Ευρωλίγκας.

      Σκέψου πχ, πόσο κράξιμο έχουν φάει για το mentality τους παίκτες όπως ο Μπουρούσης, ο Γιάνκβοβιτς, ο Παππάς και τώρα βάλε δίπλα τους τον Miro.

      Διαγραφή
    3. Christos T για το mentality του Ραντουλιτσα συμφωνω απολυτα..ο τυπος οσον αφορα αυτον τον τομεα μου δειχνει να ναι φτιαγμενος για ομαδα του nba που ειναι χωρις στοχους..κ χασεις,κερδισεις κ ενα παιχνιδι δε τρεχει κ τιποτα..

      στην αμυνα μηδεν προσπαθεια,εκτος ορισμενων στοχευμενων παιχνιδιων οπως π.χ με την Μπαρτσελονα..κ αντε το να μην εχεις τα ποδια να ακολουθησεις γρηγοροτερους αντιπαλους το καταλαβαινω..το να μην μπορεις ομως να βαλεις σωστα το κορμι σου να μαζεψεις ενα μαμημενο αμυντικο ριμπαουντ,αδυνατω να το καταλαβω..

      επιπλεον στην επιθεση εχω βαρεθει να βλεπω το απορημενο βλεμμα του προς τους διαιτητες καθε φορα που δεν καταλογιζουν καποιο φαουλ υπερ του..την τρελα μου 2.13 100τοσα κιλα κτηνος..σε δερνουν,δειρτους κ συ..παιξε δυνατα,καθεσαι κ μου μυξοκλαιγεσαι στους διαιτητες μετα απο καθε μη καταλογισμενο φαουλ υπερ σου..

      Διαγραφή
    4. Κοίτα, τον κράζω παρ'ότι τον γουστάρω σαν τυπάκι (έξω απο το παρκέ) αλλά το ξύλο που τρώει είναι πραγματικά σοκαριστικό μερικές φορές. Συμφωνώ οτι είναι βασικό για την καριέρα του να μάθει να το διαχειρίζεται αλλά πραγματικά τρομάζω με το τι του κάνουν σε κάθε παιχνίδι.

      Διαγραφή
    5. @12.38
      Δεν καταλαβα αν διαφωνεις σε κατι ή αν απλα γραφεις κατι γιατι μαλλον θιχτηκες. Εφτασε κοντα στην ανατροπη αλλα ηταν δεδομενο πως για καποιους λογους δεν θα την πετυχαινε. Οπως εγραψα βρεθηκε 1 παικτη μακρια απο την ανατροπη του αιωνα.

      Διαγραφή
    6. Προφανως η ερωτηση για το 1εκ. του Ραντουλιτσα ειναι απολυτα λογικη.

      Τα παντα ειναι χρηματιστηριο κι ο Ραντουλιτσα εξαργυρωσε (οπως εξαλλου και ο Τζορτζεβιτς) τις καλες εμφανισεις της εθνικης Σερβιας στο παγκοσμιο, σε συνδυασμο με καποια καλα υποτιθεται στατιστικα στην Κινα και λιγα παιγνιδια στο ΝΒΑ.

      Ομως, για μια ομαδα σαν τον Παναθηναϊκο, πρεπει να υπαρχει ασφαλιστικη δικλειδα. Κι αυτη πρεπει να ειναι ενα scouting team που να ειναι σε χερια ατομων που ξερει και εμπιστευεται η ομαδα και οι οποιοι να μπορουν να δουν περα απο μεμονωμενα αποτελεσματα ωστε να κρινουν εαν ενας παιχτης (1) αξιζει να ερθει σε ομαδα με τετοιους στοχους, και (2) αξιζει να παρει πολλα λεφτα.

      Λιγοι ειναι αυτοι. Στον Ολυμπιακο π.χ. ειναι ο Τομιτς και ο Μαρμαρινος, στον Παναθηναϊκο ο Αλβερτης και ο Μανωλοπουλος κλπ. Το λαθος του ΔΓ ειναι που δεχθηκε εξαρχης να φυγουν τα ατομα αυτα με αποτελεσμα το απογυμνωμα του παγκου απο εμπιστα προσωπα και την ολοτελη αφεση του σε χερια ξενων.

      Παμε λοιπον στον Ραντουλιτσα. Φαινομενικα κανει καλα παιγνιδια απεναντι σε Ευρωπαιους ψηλους στο παγκοσμιο αλλα και γινεται ρομπα στον τελικο με τους Αμερικανους. Οι αφελεις θα πουν, "Ελα μωρε, Αμερικανοι ειναι αυτοι, τι να κανει το παιδι? Κανεις στην Ευρωπη δεν μπορει!"

      Αν κοιταξει ομως καποιος προσεκτικα τα παιγνιδια (και συνηθως αυτο απαιτει να τα δει πανω απο μια φορα) θα διαπιστωσει οτι ο Ραντουλιτσα παιζει παντα στην εθνικη Σερβιας με δυο σωματοφυλακες, τον Μπιελιτσα και τον Καλινιτς. Αυτοι καθαριζουν γι αυτον στην αμυνα, αυτοι πασχιζουν για το επιθετικο ριμπαουντ και τις δευτερες κατοχες στην επιθεση. Ο Ραντουλιτσα της Σερβιας ειναι ο ιδιος Ραντουλιτσα που παιζει εδω αλλά εχει καλα καλυμμενες αδυναμιες λογω των αλλων παιχτων που θα θυσιαστουν για παρτη του. Γι αυτες τις αδυναμιες του Ραντουλιτσα δεν υπηρχε ανθρωπος στον Παναθηναϊκο να πει στον Σαλέ "για κατσε ρε, το παιδι δεν παιρνει ριμπαουντ εκτος κι αν η μπαλα πεσει στα χερια του, θα του δωσουμε 1εκ?"

      Ο ιδιος ο Σαλέ σε συνεντευξη του πριν την εναρξη της περιοδου αναφερεται στον Ραντουλιτσα και λεει οτι "εχει πολλα να αποδειξει φετος". Ξερετε τι σημαινει η εκφραση αυτη για οποιοδηποτε μανατζερ? Σημαινει ρισκο! Δηλ. εχεις ενα head coach που παιρνει ρισκο με τον πρωτο και κυριο ψηλο ομαδας που υποτιθεται εχει βλεψεις πρωταθλητισμου στην Ευρωλιγκα! ΟΚ, θα πει καποιος, ρισκο παντα θα υπαρχει π.χ. ενας τραυματισμος, το θεμα ειναι να ειναι υπολογισμενο δηλ. τι θα κανεις εαν τα πραγματα δεν ερθουν οπως τα περιμενεις? Εδω ειναι το σημειο που διακρινει καλους μανατζερ απο κακους μανατζερ, νεους μανατζερ απο εμπειρους μανατζερ, ανασφαλεις μανατζερ απο γενναιους μανατζερ. Ο Τζορτζεβιτς πηγαινει σε ιδιο καλουπι παιχτη οσον αφορα τον δευτερο ψηλο! Ξεχαστε τα περι rim protector και τα αλλα φυκια για μεταξωτες κορδελες σχετικα με τον Κουζμιτς. Το παιδι ηρθε για να καλυψει πιθανη αδυναμια του Ραντουλιτσα με τον Σαλε να γνωριζει οτι ο χαρλεάς δεν μπορει να βγαλει πανω απο 5 λεπτα εντασης στο παρκε.

      Και γιατι ολα αυτα? Μα ειναι πλεον προφανες οτι ο coach ειναι αυτο που λενε οι ξενοι risk averse. Δεν θελει ή δεν ξερει να υπολογιζει σωστα το ρισκο (ισως γιατι η Ευρωλιγκα του ειναι αγνωστη) και κατα συνεπεια αρεσκεται σε επιλογες που γνωριζει και εμπιστευεται. Δεν θελει καινοτομιες ή πολλες επιλογες. Καποιος αλλος coach θα ελεγε, ας παρω για 2ο ενα γρηγορο και αλτικο ψηλο κι ας αλλαξω τον τροπο παιγνιδιου. Οχι ο Σαλε. Γι αυτον αυτη η κατασταση θα ηταν ανεξελεκτη. Αυτο ξερει και αυτο εμπιστευεται.

      Οσον αφορα τα στατιστικα του Ραντουλιτσα στην Κινα ειναι να γελαει ο κοσμος. Ο Μπατιστα εχει καλυτερα στατιστικα φετος. Τα ιδια λενε τωρα και για τον Γκιμπσον. Surprise, surprise, ποιος τον διαλεξε, Ο πατερας του Μπετσιροβιτς! Και ποιος θα πει οχι, ο Παππας?

      Διαγραφή
    7. Όχι, δεν έφτασε κοντά στην ανατροπή. Έφτασε 10 πόντους μακριά.
      Είναι σαν να λες ότι μια ομάδα που έφτασε ταλαιπωρημένη στους 8, έφτασε κοντά στην κούπα...

      Διαγραφή
  46. Jim προσωπικα δε νομιζω οτι ο Σαλε ειναι τοσο αγυριστο κεφαλι κ εμμονικος οσο ο Ιβανοβιτς..αλλωστε το καλοκαιρι κ ο ιδιος ο Σαλε φαινεται να ειχε ζητησει εναν εκ των Ταιους,Λασμε πριν καταληξει στην ατυχεστατη επιλογη του Κουζμιτς..εκει που εψαχνε αρχικα mobile ψηλο για να συμπληρωσει τον Ραντουλιτσα,πηγε κ πηρε εναν 2ο δεινοσαυρο τον Κουζμιτς..ειναι σαν να εχεις βγει εξω με την ορεξη να φας παιδακια κ στο τελος καταληγεις σε τσιπουραδικο να τρως θαλασσινα..

    κατα την αποψη μου αυτο που τον κανει διστακτικο ειναι οτι δεν ειναι γνωστης της μεταγραφικης αγορας κ ειδικοτερα της αμερικανικης..ηθελε mobile ψηλο το καλοκαιρι?κοιταξε δυο απ'τα γνωστοτερα ονοματα mobile ψηλων(Ταιους,Λασμε) που κυκλοφορουσαν το καλοκαιρι στην ευρωπαικη αγορα..κ απ'την στιγμη που για οικονομικους κατα βαση λογους δε μπορεσε να παρει εναν εκ των δυο πηγε στην περιπτωση Κουζμιτς(που τον ηξερε κ ισως ειχε την λανθασμενη εντυπωση οτι μπορει να τον κανει Βεσελι)..αντι να ψαξει π.χ καποιο αγνωστο ευρυτερα αμερικανακι οπως π.χ ο Μπαρτζωκας με την περιπτωση του Σινγκλετον..

    στη δεδομενη χρονικη ομως αποψη μου ειναι οτι πρεπει να ρισκαρει..διαθεσιμοι ψηλοι με τα χαρακτηριστικα που ζητας δεν υπαρχουν αυτην την στιγμη στην ευρωπαικη αγορα..ηδη διαβασα οτι ο Ντορσευ παραμενει στην Γαλατα..οποτε γιατι να μην δωσεις την ευκαιρια σε ενα μαερικανακι στυλ Ηarell κ αμα σου βγει εχει καλως..αληθινη ευκαιρια ομως,να προσπαθησεις να τον ενταξεις επιτυχως στο συνολο,οχι να τον παρεις κ να τον παρκαρεις στον παγκο..

    αλλωστε κ ο Ντορσευ π.χ πριν ερθει απ'τα μερη μας(πρωτα για κανα 2μηνο στην Ταου κ μετα στον Ολυμπιακο κ εκανε παππαδες) ουτε που ειχε ξαναπατησει στην Γηραια Ηπειρο για να παιξει μπασκετ..οποτε το στυλ του απορριπτω μονομιας εναν παικτη επειδη δεν εχει προηγουμενη ευρωπαικη εμπειρια για μενα δεν στεκει..

    υ.γ κραταω κ μια πισινη ως προς τα γουστα του Τζορτζεβιτς..δεν το εχω απιθανο να υπερισχυσει παλι κ ο φοβος για το αγνωστο του Σαλε κ να σου κουβαλησει π.χ καναν Ερτσεγκ(που τον ξερει) στο 4 ,βαζοντας τον Γκιστ περισσοτερο στο 5..βεβαια επι της ουσιας με μια τετοια κινηση δεν λυνεις κανενα προβλημα οσον αφορα την ελλειψη ενεργειας,γρηγορων ποδιων στην frontline σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Enforcer, μια ένσταση μόνο. Αν δεχτούμε οτι "το καλοκαιρι κ ο ιδιος ο Σαλε φαινεται να ειχε ζητησει εναν εκ των Ταιους,Λασμε" όπως λες, τότε θα πρέπει να δεχτούμε οτι είχε επίσης ζητήσει τον Mejri, τον Milutinov και τον Kravtsov και, επομένως, ο Kuzmic μάλλον δεν ήταν ατύχημα ή κίνηση απελπισίας, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    2. η επιλογη του Κουζμιτς φιλε σιγουρα ειναι συνειδητη..απλως πιστευω οτι συνειδητα(κ λανθασμενα κατεληξε σ'αυτην) μετα τα οχι που εισπραξαμε απο Ταιους κ Λασμε..συζητησεις σιγουρα υπηρξαν μ'αυτους τους 2 παικτες..ο Ταιους αργοτερα σε δηλωσεις του πολυ κυνικα ειπε οτι προτιμησε την Εφες λογω χρηματων..με τον Λασμε δεν χρειαζεται καν να αναφερω τι εγινε,φανταζομαι θυμασαι την ολη ιστορια..

      το σεναριο με το ενδιαφερον μας για τον Mejri νομιζω οτι κ αυτο βγηκε μετα το τελος των συζητησεων με τους Ταιους,Λασμε..τα ονοματα των Μilutinov,Kravtsov δεν θυμαμαι ακριβως ποτε ειχανε βγει προς τα εξω..αν παιζαν παραλληλα με τα σεναρια για Ταιους,Λασμε(πριν ναυαγησουν οι περιπτωσεις) τοτε ο Σαλε προφανως βρισκοταν σε συγχυση ως προς το τι παικτη θελει να φερει για να συμπηρωσει τον Ραντουλιτσα..




      Διαγραφή
    3. Κανείς δεν ξέρει τι παίχτηκε ακριβώς. Ενδιαφέρον φαίνεται να υπήρξε πράγματι και για Τάιους και για Λάσμε. Σε συνέντευξη είχε πεί επίσης ότι ήθελε.
      Αλλά επίσης ισχύει ότι αν δεν πήγαινε ΝΒΑ μάλλον θα έπερνε τον Μεϊρί.

      Διαγραφή
    4. Ο Σαλέ κατεληξε στον Κουζμιτς οχι γιατι εισεπραξε οχι απο τον Λασμε αλλά διοτι του ειπε όχι ο Μιλουτινοφ!

      Μερικες αληθειες πρεπει να λεγονται.

      Διαγραφή
    5. κ να αληθευει φιλε αυτο που λες..παλι το ιδιο προβλημα θα ειχαμε..ουτε ενα διδυμο ψηλων Ραντουλιτσα-Μιλουτινοφ θα ταν λειτουργικο..

      Διαγραφή
  47. Καλησπέρα ομάδα.. Πολλές φόρμες βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Κυριακή εχει Ελληνικό ΝΒΑ νεαρέ :-)
      Εκεί να δεις φόρμα.

      Διαγραφή
    2. καλημερα Τζιμ..θα βγαλεις καμια λιστα "γρηγορες βομβες" το sequel? :p Ντορσευ λεει μενει οριστικα στην Γαλατα...Ταιους δεν νομιζω να ναι χαζος ο Ιβκοβιτς να τον αφησει χωρις να χει βρει απο πριν τον αντικαστατη του..ασε που κ τον επαιρνες δεν θα μπορουσε να αγωνιστει στην ευρωλιγκα..οποτε προς τα που θα μπορουσε να στραφει ο Παναθηναικος για να βρει αυτο που ψαχνει?

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Τζιμ. θα έπερνες Φριντέτ στον Παναθηναϊκό σήμερα; Μέτριος αμυντικός αλλά με scoring και playmaking skills. Μπορεί να δέσει ωραία με Καλάθη πιστεύω αν και για μένα δεν θα ήταν νο.1 στόχος ο Τζίμερ.

      Διαγραφή
    4. Ο Φριντέτ έχει το πακέτο να παίξει καλό μπάσκετ στην Ευρώπη. Αυτό είναι προφανές. Μυαλό δεν έχει. Σκέψου ότι οι Σπερς αγανάκτησαν σε σημείο που το δημοσιοποίησαν..

      Διαγραφή
    5. @the Enforcer

      Είσαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟ ψάχνει "γρήγορη βόμβα";

      Διαγραφή
    6. Τζιμ αυτο βγαινει τουλαχιστον προς τα εξω απο τα ρεπορταζ της ομαδας..οτι ο ΠΑΟ κινειται για παικτη στον ασσο κ για αθλητικο ψηλο..κ σε δευτερη φαση θα κανει κινηση κ για τον Μπραμος..

      η πληροφορηση σου εσενα πια ειναι?δεν παμε για αθλητικο ψηλο?ας μην ειναι κ καθαρο 5αρι,εστω αθλητικο 4-5αρι..αμα το προχθεσινο 1ο ημιχρονο με τον Ολυμπιακο κ οι ανοικτοι αεροδιαδρομοι που υπηρχαν προς την ρακετα δεν τους διδαξε παλι τιποτα,τι να πω..τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας..

      Διαγραφή
    7. C: Αντικαθιστάς τον Κούζμιτς
      PF/C: Πρέπει να μπορεί να σουτάρει για να είναι λειτουργικός σε διάφορους συνδυασμούς
      PF/SF: Κρατάς Κούζμιτς, πιθανόν δε παίρνεις Μπράμος και προσθέτεις έναν γκαρντ μόνο.

      Διαγραφή
    8. C: σουταρεις τον Κουζμιτς ή τον κρατας μονο ως 7ο ξενο για την ευρωλιγκα..το πιο προσιτο σεναριο την δεδομενη χρονικη στιγμη για μενα..

      PF/C : αθλητικος παικτης,που να σουταρει κ καλα κ να παιζει με την ιδια ανεση κ στο 4 κ στο 5?το ιδανικο σεναριο για μενα..αλλα να βρεις Φλεβαρη μηνα τετοιο παικτη μου κανει δυσκολακι..

      PF/SF : οκ δεν παιρνεις Μπραμος..φανταζομαι τον Παβλοβιτς τον θεωρεις ηδη τελειωμενο..παιρνεις ενα 3-4αρι στυλ Deashaun Thomas(λεμε τωρα)..οταν σφιγγουν τα γαλατα εννοεις να πηγαινεις τον Thomas στο 4(αν κ επιθετικα δεν ειναι κ ο σταθεροτερος σουτερ) κ τον Gist στο 5..δε ξερω καπως πολυπλοκο μου κανει αυτο το σεναριο..γιατι να περιπλεξεις ετσι τα πραγματα αν εξ'αρχης μπορεις να βρεις αθλητικο 5αρι ή εστω 4-5αρι ?

      Διαγραφή
    9. Jim πως σου φαινεται o Elliot Williams για γκαρντ στον ΠΑΟ??
      Νομιζω πως εχει πολυ καλα στοιχεια!!
      Εχεις καμια πληροφορια για ''5''??

      Διαγραφή
    10. Τελικα αυτοι οι γουρλοματηδες εχουν μεγαλο φαρδος. Γλυτωσαν απο μεγαλο παλτο περισυ (Σαλε).

      Διαγραφή
    11. @the Enforcer

      O Tόμας δεν είναι κανένας σούπερ παίχτης, το αντίθετο (μάλιστα είναι κοντός για να παίξει μαζί με τον Γκιστ, χρειάζεσαι κάτι πιο "μακρύ" ιδανικά). Αλλά αυτή τη στιγμή δε χρειάζεσαι σούπερ παίκτη αλλά έναν impact-role player που θα σου δίνει 5.5 PPG- 4+ RPG, πολύ ενέργεια, άμυνα σε παραπάνω από μια θέσεις και hustling. PF/C με περιφερειακή εκτέλεση είναι π.χ. ο Jajuan Johnson. Επίσης ο Jonathan Holmes (PF/SF όμως ο οποίος στην Ευρώπη εκτιμώ ότι θα κατέβαινε γρήγορα πιο βαθιά στο ζωγραφιστό) θα ήταν καλή περίπτωση όμως έχει εγχειριστεί πριν ένα μήνα στον ώμο.

      Διαγραφή
    12. @Ste Ets

      Καλός παίχτης, έχουμε ξαναμιλήσει εδώ μέσα για αυτόν.

      Διαγραφή
  48. Η όλη ουσία στην αναζήτηση είναι η σκέψη του Σάλε. Προτίθεται να διατηρήσει τους Κούζμιτς-Πάβλοβιτς ή τον έναν από τους δύο; Πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα στο "5" ή θεωρεί πως ένα μακρύ "4" μπορεί να του λύσει το θέμα παίζοντας δίδυμο με τον Γκιστ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Kαι φυσικά η κάθε κατεύθυνση σε επίπεδο ενίσχυσης έχει και διαφορετικό κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου κολλητέ. Μου κάνει -λίγο- εντύπωση που δεν αναφέρεσαι στο "πρόβλημα" της πλήρους απαξίωσης ΒΧ-Παπαγιάννη προς χάριν των δύο ιτς.
      Δε τους εμπιστεύεται; Δεν αξίζει να τους εμπιστευτεί, ειδικά με τις τραγικές εμφανίσεις του Παύλοβιτς αλλά και των άλλων δύο δεινόσαυρων; τι γίνεται;

      Διαγραφή
    2. Το αντίθετο. Με την εικόνα της ομάδας δε θα έλεγα το παραμικρό ακόμα και εάν ο Τζόρτζεβιτς τους χρησιμοποιούσε παραπάνω λεπτά από όσα μπορούν να διαχειριστούν,.

      Διαγραφή
    3. Το ίδιο λέμε. Άρα, γιατί δε το κάνει; Για να προστατέψει τις μεταγραφές του και τους συμπατριώτες του; Είναι θέμα "εμμονής";
      Ή, όπως υποστηρίζουν μερικοί, ο δύο πιτσιρικάδες δε κάνουν (τη δεδομένη στιγμή) ούτε για Α2; (δηλαδή βλέπει κάτι "που δε βλέπουμε";)
      Είναι δυνατόν να έχει τον πιο ταλαντούχο 17χρονο και να του κάνει καψώνια (βάζοντάς τον 4 λεπτά στην αρχή στη βασική πεντάδα και μετά στο πυρ το εξώτερο;) Πώς αυτό θα βοηθήσει τον παίχτη και κατ επέκταση την ομάδα;

      Διαγραφή
    4. Το βασικότερο είναι, γιατί δεν προστάτεψε τον εαυτό του ο coach. Με τόσο ελλιπές roster, επιβάλλεται να βάλεις στην εξίσωση και τον 11ο και τον 12ο σου παίκτη, όχι γιατί κάνουν ή δεν κάνουν, αλλά πρωτίστως για να προστατέψεις το βασικό σου unit απο καταπόνηση και για να δώσεις λίγο, έστω άγουρο, έστω ψαρωμένο, νεανικό πάθος. Είναι και οι δύο πιτσιρικάδες και θα σκιστούν να κάνουν ότι τους πεις στο μέτρο που μπορούν. Στον εαυτό του έκανε ζημιά ο coach πρωτίστως στο συγκεκριμένο ζήτημα, όχι στους παίκτες ή την ομάδα.

      Το οτι δεν κάνουν για Α2 το προσπερνώ εντελώς

      Διαγραφή
  50. Καλησπέρα Jim...καλησπέρα στην παρέα...

    Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι το καλοκαίρι έγιναν πολλά λάθη. Κι αυτό γιατί η ίδια η διοίκηση της ομάδας δεν πήρε ξεκάθαρες αποφάσεις τις οποίες θα προσπαθούσε να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Σάλε μπορεί να είναι μια μεγάλη προσωπικότητα αλλά δεν ξέρω αν πέρα από το "όνομα" είχε τα εχεγγυεια ώστε να επιλεγεί για προπονητής μιας τόσο ιστορικής ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για το Σάρας (άσχετως αν κατά την άποχή μου έχει υψηλότερο ταβάνι από το Σάλε). Αν τα χρήματα ήταν λίγα και η διοίκηση δεν είχε τη δυνατότητα να υπογράψει με κάποιον έμπειρο coach τότε μπορούσε κάλλιστα να πάει σε μια λύση τύπου Πρίφτης. Αντίστοιχα λάθη έγιναν και στο project ελληνοποίηση. Δεν μπορείς να δηλώνεις πως στόχος είναι η 8αδα της Ευρώπης δίνοντας ταυτόχρονα ενεργή συμμετοχή σε Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη και Παπαγιάννη....εκτός αν περιβάλονται από παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Batiste, ο Τσαρτσαρής, ο Σπανούλης at their prime...και πάλι λελογισμένα.
    Αυτά προς το παρόν

    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Παιδια ηρεμα , ειναι ευκολο να κραζουμε τους κοουτς που ερχονται εκ των αποτελεσματων.. οποιος θελει ας δει σχολια κατα την προσληψη του Ιβα και του σαλε.. ο πρωτος θα εφιαχνε τους νεους μας, και θα γραμμωνε τον μαυροκεφαλο, ο δευτερος θα εφιαχνε μια μινι εθνικη σερβιας που θα σαρωνε τα παντα.
    ειναι ευκολο ολοι απο το σπιτι μας απλα να ριχνουμε ονοματα και μετα απο λιγο καιρο να κραζουμε.
    Τωρα, αλλα ακομη και το καλοκαιρι, εκτος απο μπλατ δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλα αξιολογα ονοματα που δεν θα εχουν ηδη συμβολαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έχω κάνει ήδη τη διεργασία, σε ενημερώνω πως η κριτική στον προπονητή, τουλάχιστον σε αυτό εδώ το blog, δεν είναι εκ του αποτελέσματος. Έχει ξεκινήσει πάρα πολύ νωρίς, απο τα πρώτα δύο ματς, απλώς τότε, όσοι κάνανε κριτική τους λέγανε μίρλες, γκρινιάρηδες κλπ.

      Δεν ξέρω σε ποια σχόλια αναφέρεσαι αλλά και για τους δύο συγκεκριμένους coaches, εδω μέσα εκφράστηκαν οι επιφυλάξεις παρα πολύ έγκαιρα.

      Αν θες, μπορώ να στα βρω κιόλας, δεν βαριέμαι, όπως επίσης μπορώ να σου βρω και κράξιμο έπεφτε σε όσους εξέφραζαν αυτές τις επιφυλάξεις.

      Διαγραφή
  52. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ JIM ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΑΓΑΝΙΣΜΩΝ. ( ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΕ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ) .

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ !

    ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ( ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ) ΓΙΑ ΜΠΑΤΖΕΤ , ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ?

    ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ , ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ , ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ , ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ?

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ GM , Η΄ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ( ΑΛΗΘΙΝΟΥ ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΙΧ ?

    ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ , ΣΤΟ ΠΟΔΙ , ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ ...

    ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ ΠΕΤΑΓΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟ 2011 ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ , ΤΩΡΑ Ο ΔΓ ΚΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ . ΟΛΟΙ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ .

    ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΚΤΕΘΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ !! ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. παιχτουρα,καλημερα θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου στο οτι ο παναθηναικος δεν πρεπει να διωξει τωρα τον σαλε ο παγκος του παραεγινε ηλεκτρικος και στο τελος αμφιβαλω αν θα ειναι ελκυστικος για καθε σοβαρο προπονητη.
    20ν:πρεπει να του δωσεις χρονο γιατι και αυτος ειναι νεος στο επιπεδο εχει "ζαλιστει"να στο πω ετσι απο την ανταγωνιστικοτητα της διοργανωσης θολωνει μεσα στο παρκε οπως θολωσε και το καλοκαιρι με τους λιθουανους αλλα απο την αλλη ο χαρακτηρας του σαν ανθρωπος θα τον πεισμωσει και αν αλλαξει τα μυαλα του στην στελεχωση μπορει να μακροημερευση στο παγκο.και τριτον θα επιμεινω οτι ο παναθηναικος δεν πρεπει να προχωρησει σε μεταγραφες τωρα οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα γιατι ετσι θα διαιωνιστει μια κατασταση του στυλ οτι παω φθηνα το καλοκαιρι και προσθετω παλι φθηνα(αφου ειναι λιγοι οι μηνες)το χειμωνα και παιρνω ενα πρωταθλημα η παω στους οκτω και αποκλειομαι ενδιξα η αδοξα απο μια καλυτερη ομαδα.
    Αμεση αποδεσμευση ογκιεν και σασα προωθηση βασιλη και παπαγιαννη και το καλοκαιρι με χρηματα διαθεσιμα απο τις αποστρατευσεις τισ μειωσεις συμβολαιων(ραντουλιτσα)να στελεχωθει μια σωστη ομαδα με τον τζορτζεβιτς προπονητη αν σου υπηρετησει το πλανο απο εδω και περα(βελτιωση νεαρων και μικρομεγαλων παιχτων)η την απομακρυνση του και την επιστροφη σε αλλο ρολο αυτη την φορα του σαρας τον οποιο απλα δεν θα μπορει να τον ακουμπησει ο μεγαλομετοχος της καε....

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim... οπληκτος ο Ζωγραφος
      ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
      σεντρικ σεμπαλος

      Αυτό ακριβώς θέλουν οι ανταγωνιστές σου.
      Να έχεις πρότζεκτ της πλάκας με πιτσιρικάδες εφήβους και να κάνεις φθηνές προσθήκες ξενων το καλοκαίρι για να το υπηρετησεις.
      Γιατί με αυτά τα μυαλά ΠΟΤΕ δεν θα φέρεις καλούς ξένους για να παίξουν αυτοί.
      Δεν το έχεις καταλαβει αυτό ακόμα????
      Μη αυτοσκοπός οι τίτλοι και νηπειαγωγιοποιηση σου λένε κατι????
      Κι οταν θα πατωσεις όπως πέρσι και φέτος, είτε να μη φέρνεις κανένα ΜΕΓΑ ξένο όπως λες, είτε να φέρνεις Μοργκαν την ανοιξη η Σέρβους Μοργκαν το καλοκαίρι.
      Έχει παίξει πουθενά ο ΒΧ για να πατήσεις πανω του τώρα???
      Επειδή θέλει με το ζόρι ο ΔΓ να τον κάνει παίκτη ευρωλιγκας απο τα 16 του, θα προσαρμόζεται μια ομάδα σαν τον ΠΑΟ σε αυτά τα θέλω??
      Μπορεί να μην κάνει το παιδί ρε σεντρικ.
      Δωστο στην Κηφισιά να δούμε αν κάνει στην Ελλάδα και μετά θα κατακτήσουμε την ευρωλιγκα μαζι του.
      Εδώ και τώρα αλλαγή μυαλών.
      Προπονητής που να φέρνει αυτός τους Έλληνες που θέλει.
      Και να αξιολογεί τους υπάρχοντες.
      Οχι με το ζόρι παντρειά.
      Δύο ξένοι δυνατοί και ο Μπραμος εδώ και τώρα.
      Και στις θέσεις που παίζουν οι μικροί και για να τους φτιάξεις καλά, αλλά και να δείξεις πως άλλαξες μυαλά και θα παίζουν όσοι αξίζουν.
      Αν αξίζει ο Ζήσης θα παρω αυτόν και θα ψησω δανεικό τον Μποχω.
      Αν αξίζει ο Μπραμος η ο Θανάσης θα παρω αυτον και θα ψησω δανεικό τον ΒΧ να ετοιμαστεί για το επίπεδο μου.
      Και κρατάω για τρίτο ψηλό τον Παπαγιαννη πισω απο δύο καλούς και οχι κάλους :-)
      Λεω κάτι τρελο???
      Ενίσχυση σοβαρή τώρα.
      Να αυτοτιμωρηθεις βασικά για τα καλοκαιρινα καρναβάλια και τα Δεκεμβριανά παραμύθια.

      Beer

      Διαγραφή
  54. Ρε παιδια για να ηρεμισουμε λιγο. Αμεσως μολις ερθει η τρικυμια να τους ριξουμε ολους μες στη θαλασσα για να σωθουμε..

    Πρεπει να καταλαβουμε κατι. Ο Παναθηναικος βρισκεται σε κριση. Κυριως λογω προπονητη. Κι εγω ημουν αναμεσα σε αυτους που απο τα πρωτα ματς (με τον Αρη συγκεκριμενα) αντιληφθηκαν τον ανορθοδοξο τροπο χτισιματος και κοουτσαρισματος της ομαδας. Ομως αυτη τη στιγμη πρεπει να δουμε πως θα βγουμε απο αυτη την κριση και οχι να πουμε ποιος βρηκε πρωτος τα στραβα του Σαλε. Και απο αυτη την κριση δε θα βγουμε κατακεραυνωνοντας τον προπονητη.

    Πραγματικα πιστευει κανεις οτι ισχυει αυτο που βγαινει προς τα εξω απο την Καε "ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ"; Ελεος δηλαδη αυτα ειναι κινησεις εντυπωσιασμου που κανεναν δεν πειθουν. Ειναι δυνατον να κατσει ο ΔΓ και να ψαξει μονος του παικτες; Προφανως σε συζητηση με το τεχνικο τιμ θα βρεθουν παικτες που ταιριαζουν και στη φιλοσοφια του Σαλε αλλα και στην ιδιοσυγκρασια της ομαδας. Αλλωστε ο ιδιος ειχε επιλεξει το καλοκαιρι Ταιους, Λασμε και δεν ηρθαν γιατι ηταν υψηλο το κασε τους. Ο ιδιος στα τελευταια ματς χρησιμοποιει πολυ λιγοτερο τον Παβλοβιτς, αφου βλεπει οτι δεν προσπαθει καν.

    Λετε ολοι "ελεος με τον Ραντουλιτσα, του δινουμε 1 εκατ. για να περιφερεται, διωξτον μπορουμε να φερουμε 2 καλυτερους με τα λεφτα του" κλπ κλπ. Αν θες να θεωρεισαι μεγαλη ομαδα με στοχο το Φ4, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να εχεις εναν ψηλο με αυτα τα προσοντα. Ο Ραντου ειναι παικτης ειδικων καταστασεων και οχι ο παντως καιρου. Με την καταλληλη διαχειριση μπορει να γινει η κυρια επιθετικη μας απειλη και ο παικτης που θα μας παιρνει τα παιχνιδια. Με την καταλληλη διαχειριση βεβαια και οχι εκθετοντας τον ΣΕ ΚΑΘΕ πικ εν ρολ. Η ευθυνη για το οτι δεν μπορει να τον προστατεψει σε τετοιες καταστασεις βαραινει τον προπονητη. Οσο για αυτο που διαβαζα πως καμια ομαδα δεν θα εδινε 1 εκατ. στο Ραντουλιτσα, να ειστε σιγουροι πως αν δεν ειχαμε τον Σαλε, το παιδι θα κατεληγε σε μια απο τις μεγαλες ομαδες που στοχευει στην κουπα.

    Ομως οπως εχει πει και ο Τζιπ ενα σωστο ρεκρουιτ μπορει να καλυψει τις προπονητικες αδυναμιες του κοουτς. Ελπιζω εστω και τωρα να γινουν οι διορθωσεις που επρεπε να ειχαν γινει πριν μηνες και η ομαδα να διεκδικησει οτι της αναλογει. Εχω κουραστει να διαβαζω πως η προκρηση εχει χαθει. ΕΛΕΟΣ!! Ενας σοβαρος Παναθηναικος και πλεονεκτημα εδρας μπορει να χτυπησει!

    Zeljko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ομάδα αγαπητέ που παίρνει τις κούπες της ευρωλίγκας εδω και χρόνια στηρίζεται σε τέτοιους ακριβως παίκτες;Η ρεάλ; Ο ολυμπιακός;Η μακάμπι;Αλήθεια ποια ομάδα απο τις κορυφαίες στο ευρωπαικό στερέωμα εχει τέτοιους ψηλούς ; Η μπαρτσελόνα θα μου πείς με τον Τομιτς;δε νομιζω οο τομιτς να εχει σχεση με τον ραντουλιτσα..ακομα ομως και να εχει βλεπεις οτι η μπαρτσελονα απο κουπες γιοκ....η ρεαλ στηριχτηκε στον αγιον που με τον ραντουλιτσα ουδεμια σχεση εχουν ...α και στον σλοτερ και στον ρεγιες....η μακαμπι; ο σοφο ηταν ωσει παρων στο φαιναλ φορ...ο ταιους εβγαλε ματια .....αυτοι οι ψηλοι δεν εχουν θεση στο μπασκετ το συγχρονο ...πρεπει επιτελους να το παρετε χαμπαρι....Νικος

      Διαγραφή
  55. Στην ΚΑΕ δεν λένε να βάλουν μυαλό. Μετά τις καλοκαιρινές μαξιμαλιστικές διακηρύξεις περί 7ου, Βερολίνου, triple crown κλπ συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Από την Τρίτη το απόγευμα και μετά έχουμε διαρροές που δημιουργούν ξανά μεγάλες προσδοκίες στους φίλους της ομάδας. Ότι το αφεντικό το πήρε απόφαση, αναλαμβάνει προσωπικά την υπόθεση και στόχος είναι η ομάδα να μπει ξανά στον δρόμο προς το Βερολίνο.

    Μήπως να χαμήλωναν λίγο τους τόνους;
    Μήπως να διαισθανθούν ότι τέτοια εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τρεις παίκτες που θα αλλάξουν πλήρως και άμεσα την εικόνα της ομάδας;
    Μήπως να θυμηθούν ότι τα επόμενα τρία ματς στην Ευρωλίγκα η ομάδα θα τα παίξει με τους παίκτες που έχει αυτή τη στιγμή;
    Μήπως να σκεφτούν ότι αν γίνει καμιά χοντρή γκέλα σε κάποιο απ’ αυτά τα ματς, Ευρωλίγκα αντίο; Και άρα οι προσθήκες θα αφορούν μόνο το πρωτάθλημα;

    Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις τους αλλά την δυνατότητά τους την δεδομένη χρονική στιγμή να πετύχουν αυτά που με αφέλεια και αχρείαστο μαξιμαλισμό επιδιώκουν. Δεν είναι εύκολο, Φλεβάρη μήνα, να βγεις στην αγορά και να κάνεις μέσα σε λίγες μέρες ό,τι δεν κατάφερες επί 3 μήνες το καλοκαίρι.

    Και κάτι τελευταίο. Ακόμη κι αν έρθουν τρεις παιχταράδες, δεν σημαίνει ότι αυτόματα η ομάδα θα αρχίσει τις πτήσεις. Χρειάζεται χρόνος και τα ματς διαδέχονται το ένα το άλλο. Είναι φανερό ότι προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν αλλά λίγο μέτρο στα μεγάλα λόγια δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ξεχάσαμε την Εθνική.

    Με 2 νίκες απέναντι στην οικοδέσποινα Ιταλία του παλιόφιλου Μεσίνα που επιστρέφει και στους ημίτρελους Κροάτες πάμε Ρίο.

    Έχουμε πολλά ανοιχτά μέτωπα με το ρόστερ, τα ματς είναι νωρίς αλλά μια κουβέντα να την πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  57. Mερικα πραγματα για την ομαδα μου αφου ξαναειδα το ματς πιο ψυχραιμα

    1) Σπανουλης καθοριστικος. Πηγε το ματς καλα και ειχε καθαρο μυαλο. Σκοραρε εκει που επρεπε, μοιρασε εκει που επρεπε. Σημαντικο να μην θολωνει το μυαλο του.

    2) Χακεττ χρωσταγε μια μεγαλη εμφανιση. Δειχνει ποσο σημαντικος ειναι ενας δευτερος ηγετης στα γκαρντ. Γουσταρα πολυ το παθος του και την ψυχραιμια του οταν πηγε να γυρισει το παιχνιδι. Πιο πολυδιαστατος απο Σλουκα δεν κουτουλαει με Σπαν. Οταν παιζουν καλα και οι 2 κανουμε παρτυ οπως εχθες..

    2) Ο Αθηναιου δεν αξιζει για κανενα λογο να παραγκωνιστει. Οπως εχει πει και ο Βαρλας εχει ξεμαλλιασει ολες τις ευκαιριες που του εχουν δωθει. Ουτε εκτος αποστολης, ουτε ρολο Κατσιβελη. Αξιζει παραπανω.

    3) Μιλουτινοφ εκανε παπαδες γιατι ειχε κινητρο. Ειχε να αποδειξει πραγματα στον προπονητη της εθνικης του και στον βασικο σεντερ της χωρας του. Πρεπει να φροντιζει ο Σφαιρο να εχει κινητρο παντα.

    4) Καμια γκρινια που επεσε η διαφορα. Ναι ολοι θα θελαμε να τους στειλουμε για αποσυρση απο τωρα αλλα δεν παιζουμε μονοι μας. Ο ΔΔ στο πρωτο λεπτο του β ημιχρονου εβαλε 2 3ποντα και μια ασσιστ. 8 ποντοι σε δευτερολεπτα. Εχει κλαση και εγωιισμο δεν παιζουμε με λαυριο.

    5) Φαουλ του Σπαν το 3ποντο στο τελος. Δινει πατηματα για σχολια στον καθε τυχαιο.
    6) Αφοι εχετε κανει υπερβασεις για την ομαδα και σας ευγνωμονουμε γι αυτο. Δεν ενδιαφερει ομως κανεναν μας για τους ξενους του ΠΑΟ. ''Winner focus on winning''
    7) Ο Μπραμος μπορει να δωσει καποιες λυσει στην αμυνα του Παο αλλα πρεπει να του δωθει κατευθυνση την οποια αδυνατει να δωσει ο σαλε.. Οπως και ο Γκιστ που ειναι πολυ καλος αμυντικα αλλα δεν εχει συγκεκριμενη κατευθυνση οπως τα προηγουμενα χρονια και δεν ειναι τοσο αποδοτικος σε αυτον τον τομεα


    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα εσεις μπορειτε να θριαμβολογειτε αλλα μονο για τετοια δεν ηταν η εμφανιση σας.Ας μην εμπαιναν κοιμισμενοι ως συνηθως οι δικοι μας, ας μην εφτανε η διαφορα στο -30 και σου ελεγα εγω. Ακομη με κουτσο ροστερ, με 3 αποβολες δυσκολα θα νικουσατε.Η διαιτησια τωρα ηταν οπως θελατε παντα ετσι,τωρα σας αρεσε χωρις αμφιβολια.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Joker,

      3)Πέραν από το όποιο κίνητρο μπορεί να είχε απέναντι σε Σάλε και Κούζμιτς (όχι τόσο σε Ραντού), το βασικό είναι ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα απίστευτα αργό δίδυμο ψηλών. Προσωπικά είμαι πολύ απαισιόδοξος για τη συνέχεια της διοργάνωσης με τον Μίλου 2ο σέντερ, και πιστεύω ότι έγινε τεράστιο λάθος με την (μη) αντικατάσταση του Γιανγκ.

      5)Haters gonna hate.

      Διαγραφή
  58. Παίδες με Διαμαντίδη τι γίνεται θα παίξει?..Πουθενά δε γράφει ξεκάθαρα αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ενώ φτάσαμε μια μέρα πριν τον αγώνα...Πρέπει να το μάθουμε εγκαίρως γιατί κατι 5.50 που κυκλοφορούν στην τραγική Νταρουσάφακα θα πάρουν μεγάλη αξία με τον 3D εκτός ή αν δεν είναι 100% έτοιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν απεργία νομίζω σήμερα. Ο ΔΔ δεν προπονήθηκε χθες αλλά αναμένεται να παίξει με ένεση όπως και ο Καλάθης. Τον φοβάμαι τον Καλάθη δεν θα έπρεπε να παίζει εδώ και δύο εβδομάδες.

      Διαγραφή
  59. 4.28 ετοιμος 100% δεν θα ειναι ακομη και να παιξει,με Πεδουλακη επαιζε την μιση σεζον με ενα ποδι,το ειπε ο Πεδουλακης τελος της σεζον ενω ειχε τραυματιστει Δεκεμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Jim σε περίπτωση που ερχόταν ο Fredete πιστεύεις πως θα ταίριαζε στον Παο;; θα μπορούσε να σταθεί στην Euroleague ως point-guard πίσω από τον Καλάθι και να παίξει μαζί με τους Φελντειν,Παππά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή