Athlenda

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Βeauty & the Beast


Το Hoopfellas έγραψε πριν την έναρξη της σεζόν ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στοχεύει να ανεβάσει τα αμυντικά στάνταρτς που επικρατούν στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η επένδυση στον Golden Eagle, Darius Johnson-Odom είναι μια κίνηση ακριβώς προς αυτή τη κατεύθυνση..



Η επιλογή του Darius Johnson-Odom αποτελεί μέρος μια γενικότερης φιλοσοφίας που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός. Ο παίχτης βρίσκεται χρόνια στο μικροσκόπιο της σελίδας μιας και φοίτησε σε ένα πρόγραμμα το οποίο το Hoopfellas παρακολουθεί στενά ενώ με τον ερχομό του στην Ευρώπη δούλεψε με ομάδες που διακρίνονται για το αξιόλογο των Scouting Staffs τους. Πάμε να του ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά..


Marquette

Η σελίδα έχει υπογραμμίσει στο παρελθόν το πόσο σημαντικό είναι οι ομάδες να εστιάσουν στο περιβάλλον που χτίστηκε μπασκετικά ο παίχτης που επιλέγουν, ειδικά όταν μιλάμε για νέους ακόμα αθλητές. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός το έκανε και του δίνω credit. Θα καταλάβατε στη συνέχεια..


Με το πρόγραμμα του Marquette έχω ιδιαίτερα καλή επαφή μιας καθώς η προσωπική μου σχέση με ανθρώπους που κρατούν χρόνια πόστα στο Πανεπιστήμιο μου δίνει την ευκαιρία να ρίξω μια πιο κοντινή ματιά στα πράγματα, στον τρόπο λειτουργίας και τη κουλτούρα του σε όλα τα επίπεδα. Το Ουισκόνσιν άλλωστε (τελευταίαφορά αναφερθήκαμε στη περιοχή πέρυσιπριν το F4 αναλύοντας τηSwing Offense των Budgers του Bo Ryan) είναι μια από τις μεγαλύτερες μπασκετικές μήτρες παγκοσμίως. Το Marquette τρέχει ένα από τα καλύτερα μπασκετικά προγράμματα στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά που περνούν από εκεί το αντιλαμβάνονται αμέσως. Ο Johnson-Odom θα θυμάται ότι φοίτησε σε ένα Πανεπιστήμιο το οποίο επένδυε τα περισσότερα χρήματα στο μπάσκετ από κάθε άλλο στο χώρο πίσω μόνο από το Ντιούκ (και λόγω της υπέρογκης αμοιβής του Coach-K). Mιλάμε για το πρόγραμμα που επενδύει επίσης τα περισσότερα από κάθε άλλο σε αθλητικές υποτροφίες και σπαταλάει κάτι λιγότερο από 300.000$ ετησίως για κάθε έναν από τους παίχτες της ομάδας μπάσκετ. Παράλληλα διατηρεί αρκετά υψηλά ακαδημαϊκά στάνταρντς..


Στο ψητό.. Ο Darius Johnson-Odom αγωνίστηκε υπό τον Buzz Williams (νυν κόουτς του Βιρτζίνια Τεκ), έναν έξυπνο προπονητή που άφησε το δικό του στίγμα στο Marquette. Στις ημέρες του η ομάδα παρουσίασε γρήγορο μπάσκετ και παράλληλα μια Drive & Kick Offense, σταθερά μέσα στις πιο Efficient ολόκληρου του πρωταθλήματος. Βασίστηκε στη ταχύτητα και τη σκληράδα, χτίζοντας το παιχνίδι του πάνω σε δυναμικά γκαρντς με μέγεθος και ψηλούς με ταχύτητα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ομάδα διαχρονικά έπαιζε χωρίς σέντερ. Ήταν καθαρά Guard-based και προσπαθούσε με την επιθετικότητα της να υπερκαλύψει το έλλειμμα μεγάλων κορμιών. Στα ίδια πρότυπα δηλαδή που έχει χτίσει τις σπουδαίες ομάδες του τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός..


Το πιο λαμπερό στοιχείο του πακέτου του 26χρονου ύψους 1.87μ. γκαρντ από τη Βόρεια Καρολίνα αφορά το φυσικό/αθλητικό κομμάτι. Χωρίς καμία επιφύλαξη σας λέω ότι θα δύσκολα θα βρείτε γκαρντς με τη σωματική του διάπλαση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ειδικά τη στιγμή που αυτή είναι γαρνιρισμένη με ταχύτητα σε κλειστό και ανοιχτό χώρο. Ο Johnson-Odom διακρίνεται για το χτιστό κορμί του το οποίο περιλαμβάνει ένα καταπληκτικό upper body με στήθος αλά Βίνι Τζόνσον (οι παλιοί με πιάνουν..), εντυπωσιακούς ώμους και μακρά άκρα, με το wingspan να φτάνει το 6'6.5'' (1.99 και κάτι ψιλά). Ουσιαστικά ο παίχτης, με τον τρόπο που θέλει να τον χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός καθρεφτίζει την κατεύθυνση που παίρνει το άθλημα τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη όπου το φυσικό μέγεθος (pure height) αντικαθίσταται από τα μακριά άκρα και τα γρήγορα πόδια. Αυτό δεν αφορά μόνο τη θέση “5” αλλά γενικά την τάση στην άμυνα στη πίσω γραμμή. Μερικά νούμερα από τις μετρήσεις του (Draft '12) είναι απλά εντυπωσιακά:

Νο-Step Vertical 33.5

Max Vertical 41.5

¾ Sprint (22.86 μέτρα) 3.21

Standing Reach 8-2

Body Fat 10.2%

Bench Press (84kg. Επαναλήψεις) 17

ενώ το Lane Agility (συγκεκριμένο Drill όπου γύρω από το ζωγραφιστό τεστάρεις μπροστά, πίσω και πλάγια βήματα) “έγραψε” 10.84. Αυτό (κυριολεκτικά) είναι νούμερο Τζον Ουόλ και πολύ καλύτερο π.χ. από το αντίστοιχο 10.98 του Ουέστμπρουκ.. Εντάξει, βάλτε τη γλώσσα πάλι μέσα. Εδώ τελειώνουν οι συγκρίσεις..


Στο Eurocup βεβαίως η φυσική/αθλητική του υπεροχή έβγαζε μάτια. Είναι ένα στοιχείο που σε ομαδικό κυρίως επίπεδο χαρακτηρίζει το πάνω ράφι της Ευρωλίγκας όταν τα πράγματα πηγαίνουν σε σύγκριση.


-Στο αμυντικό κομμάτι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο πάντα, όταν έχεις τέτοια “φυσική” πρώτη ύλη. Προσωπικά, και στη προσπάθεια να αξιολογήσουμε τον παίχτη, θα χωρίσω το perfrmance του σε δύο δύο κομμάτια ώστε να γίνω καλύτερα αντιληπτός: 1. Άμυνα πάνω στη μπάλα 2. Άμυνα μακριά από αυτήν. (1) Ο απόφοιτος του Marquette έχει όλα τα εργαλεία και τα επιδεικνύει στην εμπροσθοφυλακή, αμυνόμενος πάνω στη μπάλα. Μεγάλα και γρήγορα άκρα, ταχύτητα στις αντιδράσεις, δυνατό κορμί-καλό footwork ώστε να δώσει κατεύθυνση. Είναι πολύ αποτελεσματικός στο να δώσει κατεύθυνση και να κρατήσει τον αντίπαλο ballhandler στη πλευρά, να παίξει ως chaser (παρότι γκαρντ έχει το μέγεθος) στο κεφάλι ενός zone press ή να λειτουργήσει ως trapper. Έχει τη διάπλαση να βγει δυνατά, να κυνηγήσει και να σπάσει σκρινς (ο τρόπος που αυξομειώνει ταχύτητα είναι το ίδιο εντυπωσιακός με το κορμί του). Στο επίπεδο της Ευρωλίγκας θα χρειαστεί σαφώς κάποια “προσαρμογή”με την έννοια ότι πρέπει να αποκωδικοποιήσει πράγματα και καταστάσεις (από τον αντίπαλο, τον ρυθμό έως το δικό του status των μειωμένων λεπτών και της αυξημένης πείνας για παραπάνω χρόνο) γιατί γρήγορα θα βρεθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα φθοράς μην ελέγχοντας τη δύναμη του. Είναι επίσης αποτελεσματικός στη πίσω γραμμή άμυνας με τον πολύ δυνατό κορμό και τα επιθετικά (στη μπάλα) άκρα του. Στα αμυντικά σχήματα του Ολυμπιακού θα λειτουργήσει ως μπαλαντέρ, ενθυμούμενος τα κολεγιακά του χρόνια όπου αμυνόταν σε καθημερινή διάταξη από το “1” έως το “3”. (2) Ενώ λοιπόν πάνω στη μπάλα βγάζει μεγάλη ενεργητικότητα και ικανοποιητική κυνηγώντας τον αντίπαλο σουτέρ σε μια ball screen offense (κομμάτι που βελτίωσε στην Ευρώπη), αξιολογείται ως λιγότερο αποτελεσματικός παίζοντας μακριά από τη μπάλα. Μοιάζει να σβήνει φεύγοντας από τον κεντρικό προβολέα... Ασφαλώς και πρόκειται για θέμα συγκέντρωσης. Οι αντιδράσεις του είναι πιο αργές, παρουσιάζεται πολλές φορές διστακτικός, λίγο αφηρημένος στα box outs (συχνή εικόνα σε καταστάσεις σουτ από τη δυνατή πλευρά, ο παίχτης του θα τρυπώσει από πίσω του και θα μαζέψει το επιθετικό), έναν τουλάχιστον χρόνο πιο αργός κυρίως -επαναλαμβάνω- σε επίπεδο αντιδράσεων. Στη Τραμπζονσπόρ μάλιστα διαπίστωσα ασυνέπεια σε καταστάσεις αμυντικού τρανζίσιον μετά από κακές επιθέσεις συμπαικτών του (που πιθανόν τον απογοήτευαν και αυτός ήταν ένας -λανθασμένος βέβαια- τρόπος έκφρασης) όμως είμαι σίγουρος ότι στον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο βαθμός συγκέντρωσης του θα χτυπήσει κόκκινο δεδομένου του ότι θα κερδίσει τα λεπτά του από την αμυντική του συμπεριφορά σε μια ομάδα που απλά δε βάζεις καμία ανάσα κρυφά στη τσέπη. Το πρόβλημα έγκειται ότι στη weak side δε παίζει ακριβώς άμυνα “στις μύτες”.. Καλός rebounding guard, όχι fundamental όμως με όπλο το φυσικό/αθλητικό του πακέτο και το γεγονός ότι αυτό τον μετακινεί συχνά στη πίσω γραμμή άμυνας (άρα και πιο κοντά στις διεκδικήσεις) δύναται να μαζέψει μπάλες για την ομάδα.


-Περνώντας στην επίθεση, θα ήθελα να πω ότι το βασικό πρόβλημα που έχει να επιλύσει αυτή τη στιγμή ο Αμερικανός combo αναφορικά με τον εγκλιματισμό του στους πρωταθλητές Ελλάδας είναι το να βρει τον ρόλο και τα σουτ του μέσα στο επιθετικό πλαίσιο της ομάδας. Αυτό θα τον φέρει στο επόμενο επίπεδο, αύτο του “νιώθω άνετα στο παρκέ”, ωσότου φτάσει στον πλήρη εγκλιματισμό. Είναι κάπως “άγουρος” για αυτό το επίπεδο και για μια τέτοια επίθεση (πειθαρχημένη για αυτό που είχε συνηθίσει μέχρι τώρα) όμως μου αρέσει αρκετά μέχρι τώρα η συμπεριφορά του, απόδειξη του ότι έχει αντιληφθεί άμεσα τη κατεύθυνση της ομάδας στο κομμάτι αυτό. Χαρακτηρίζεται ως Willing passer. Έχει τη διάθεση να μοιραστεί τη μπάλα και να παίξει “μαζί”. Δεν έχει τη τεχνική σε επίπεδο πάσας όμως τον διακατέχει η ιδιοσυγκρασία του team player που νοιάζεται για την εύρυθμη λειτουργία της επίθεσης. Στον Ολυμπιακό θα παίξει κυρίως ως off guard. Και μακριά από τη μπάλα. Πρόκειται για ωμό, κάθετο παίχτη ο οποίος ενστικτωδώς πηγαίνει πρώτα προς το καλάθι όταν βάλει τη μπάλα με προωθητική ντρίμπλα στο παρκέ (εξαιρετικό πρώτο βήμα). Του αρέσει (λογικό είναι) πολύ η επαφή και την επιδιώκει (και στις δύο πλευρές του παρκέ). Ενώ έχει δυνατότητες (και πιθανόν θα δοκιμαστεί) για να πάρει λεπτά ως PG, η στελέχωση του ερυθρόλευκου backcourt με παίκτες όπως ο Μάντζαρης, ο Χάκετ και έναν δημιουργό όπως ο Σπανούλης δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Πέρυσι στη Καντού ο Σακριπάντι συχνά ξεκινούσε δίπλα του τον Στέφανο Τζεντίλε και έβγαζε τον Φελντέιν από πίσω εναλλάσσοντας και τους τρεις σαν PG/SG στο παιχνίδι. Η ικανότητα του Όντομ να φτάσει μέχρι τέλος ως διεμβολιστής και η ροπή του να πηγαίνει με το aggressiveness στη γραμμή του φάουλ πιο συχνά από όλους του έδωσαν τη μπάλα στο τέλος των κλειστών ματς. Αυτός αποφάσιζε και συνήθως εκτελούσε. Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι σε ένα τελείως διαφορετικό για τον 26χρονο γκαρντ θα είναι θέμα επιβίωσης να 1. μάθει να διαβάζει τις καταστάσεις σε close out επίθεση και 2. να σουτάρει αποτελεσματικά από θέση. Όσον αφορά το σουτ του.. Ο μηχανισμός του είναι παραπάνω από επαρκής (έως καλός) καθώς είναι δομημένος σωστά αν και η εικόνα του δείχνει ότι διακόπτει τη κίνηση κάπως απότομα ίσως επειδή το release του θα ήταν ακόμα πιο αργό. Είναι περισσότερο Spot shooter. Kαι αυτό θα τον βοηθήσει να μπει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού όπου θα χρειαστεί να παίξει μακριά από τη μπάλα στη τελική συνεργασία. Η Off the dribble εκτέλεση δεν ήταν ποτέ το φόρτε του ειδικά μετά από προωθητική ντρίμπλα γιατί σε ένα-ένας ντριμπλάροντας στον άξονα σε σταθερή θέση σηκώνεται αρκετά συχνά. Στην Ιταλία δούλεψε αρκετά το step back jumper του. Σε επίπεδο περιφερειακής εκτέλεσης (όπως και γενικά στα τελειώματα του) θέλει δουλειά. Θα το διαπιστώσετε σύντομα. Όμως έχει περιθώριο βελτίωσης δεδομένου του ότι διακρίνεται για το body control του. Είναι καλός ballhandler αν και σημειώνεται μια ροπή στα λάθη όταν μπαίνει στη διαδικασία να αναπτύξει ταχύτητα, η οποία σε αυτό το επίπεδο κοστίζει. Στα συν του η ικανότητα του στην αλλαγή κατεύθυνσης όπως και το ότι μπορεί άμεσα να περάσει από Full speed κατάσταση σε Dead stop. Αυτό θα αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στη προσπάθεια του να κοντρολαριστεί σαν παίχτης στο τοπ-επίπεδο γιατί ακόμα έχει χιλιόμετρα. Μια καλή ευρωπαϊκή άμυνα μπορεί να τον κάνει να σκουντουφλάει όμως εκτιμώ ότι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και ο ρόλος του (που δε περιέχει ούτως ή άλλως overshooting) θα τον βοηθήσει. 


Σε αντίθεση με τις πρώτες ενδείξεις (ο κόουτς Σφαιρόπουλος σωστά για το χρονικό αυτό σημείο τον χρησιμοποιεί μόνο στο “2”) , θέλω να πω ότι ο παίχτης (ειδικά όσο θα περνάει ο χρόνος και θα εγκλιματιστεί) θα δείξει ότι μπορεί να πάρει λεπτά δίπλα στον Σπανούλη ως ball mover/ball stopper, μεταφέροντας τη μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου και αφήνοντας τη δημιουργία στον ηγέτη του Ολυμπιακού. Πνευματικά δεν είναι ακόμα έτοιμος για πολλά λεπτά στη θέση “1” (δεν είναι η πρώτη θέση του άλλωστε) ούτε υπήρξε ποτέ ο Floor general. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, έτοιμος να ακούσει και να μάθει από τους προπονητές και τους συμπαίχτες του.


Οverall, o Ολυμπιακός έκανε μια κίνηση η εξέλιξη της οποίας θα τεστάρει και πάλι την ικανότητα του να βελτιώνει ξένους αθλητές ανεβάζοντας το status τους στο επόμενο επίπεδο. Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν ότι θέλουν να επενδύσουν στον Όντομ. Πολύ σωστά γιατί αλλιώς δε θα είχε νόημα μια τέτοια κίνηση. Ο γκαρντ του Marquette αποτελεί εξαιρετική πρώτη ύλη πάνω στην οποία μπορεί να δουλέψει μέσα στον χρόνο ο Ολυμπιακός ώστε να δημιουργήσει έναν περιφερειακό στα πρότυπα του μπάσκετ που υποστηρίζει η ομάδα τόσα χρόνια. Με τον Όντομ ο Σφαιρόπουλος το τραβάει κι άλλο.. Σας είχα γράψει το καλοκαίρι ποιος θεωρούσα ότι είναι ο αγωνιστικός του στόχος με το συγκεκριμένο ρόστερ ώστε να ανεβάσει τον πήχη στο αμυντικό κομμάτι. Ο Πάτρικ Γιάνγκ ήταν το πρόσωπο που εξέφρασε αυτό το στυλ μπάσκετ στο ξεκίνημα της σεζόν ενώ τώρα το σήμα κατατεθέν αυτή της αγωνιστικής κατεύθυνσης είναι το δίδυμο Χάκετ-Στρόμπερι. Ο Johnson-Odom έρχεται να συμπληρώσει το παζλ για αυτό που δημιουργείται στο πυρηνικό εργαστήριο του Φαλήρου. Με αυτόν ο Ολυμπιακός είναι πιο combact, πιο σφριγηλός/συμπαγής και κάνει ένα βήμα ακόμα προς τον δρόμο που έχει χαράξει σε επίπεδο φιλοσοφίας. Ο παίχτης θέλει δουλειά, αυτό είναι δεδομένο. Άλλωστε σε συνομιλία μας όταν ακόμα έπαιζε στη TBL σας είχα πει ότι θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για τον Άρη τη νέα σεζόν.. Όμως είναι θετικό ότι στον Ολυμπιακό ξεκινάει από δεύτερο ρόλο αυτή τη στιγμή. Μου αρέσει η επιλογή των πρωταθλητών αρκεί όμως να έχουν υπομονή με τον παίχτη και να είναι συνειδητοποιημένοι για τον χρόνο που θα χρειαστεί. Με αυτόν, τον Μάντζαρη, τον Χάκετ, τον Στρόμπερι, οι ερυθρόλευκοι έχουν γεμίσει τον Σπανούλη πανοπλίες διευρύνοντας πιθανόν το αγωνιστικό του προσδόκιμο και τα παραγωγικά του χρόνια.. 



Υ.Γ: O Mπαρτζώκας αποδεικνύει του πόσο καλός recruiter είναι κοιτάζοντας τον Μάρντι Κόλινς. Προσθέτει μέγεθος, athleticism και δύναμη σε ένα καλοπροπονημένο backcourt αλλά κυρίως έναν παίχτη που μπορεί να λειτουργήσει από starter έως και 4ος γκαρντ ανάλογα με την επιθυμία του προπονητή. Μου αρέσει η οπτική του..









701 σχόλια:

  1. Με αυτόν, τον Μάντζαρη, τον Χάκετ, τον Στρόμπερι, οι ερυθρόλευκοι έχουν γεμίσει τον Σπανούλη πανοπλίες διευρύνοντας πιθανόν το αγωνιστικό του προσδόκιμο και τα παραγωγικά του χρόνια..





    Πολύ καλή ανάλυση Jim , η τελευταία παράγραφος τα λέει όλα...
    Γιάννης Παναθηναικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ολυμπιακός παίρνει για τέταρτο-πέμπτο γκαρντ έναν παίχτη όπως ο Όντομ (ηγέτης της Καντού, του φετινού βασικού μας δυαριού) και εμείς ούτε έναν απλό συμπληρωματικό περιφερειακό. Αυτή είναι η διαφορά των δύο ομάδων.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φύλλο και φτερό τον έκανες το παίκτη Τζιμ!

    Μέχρι τώρα μπαίνει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παρκέ και μάλλον θα κερδίσει σταθερά 2ψηφια λεπτά συμμετοχής (του Αθηναίου μάλλον) ίσως και πριν τελειώσει ο μήνας.

    Έχει ήδη δείξει την αθλητικότητά του και είναι σίγουρο πως θα δούμε πολλές εκρηκτικές διεισδύσεις που θα καταλήξουν σε κάρφωμα από το παληκάρι. Είναι κομμένος και ραμμένος για αυτό.

    Στην άμυνα βάλτον κόουτς πάνω στον ballhandler και άστον να του πιει το αίμα.

    Το καλοκαίρι μαθαίνει και τα του off ball παιχνιδιού, δε βιαζόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίκτης που πέρσι στην Καντού είχε μεγαλύτερους μέσους όρους (αλλά και συνολικούς) από τον Feldeine σε λεπτά συμμετοχής, πόντους και ασίστ. Τόσο στην Ιταλική λίγκα, όσο και στο Eurocup. Έρχεται να πλαισιώσει τους Σπανούλη, Μαντζαρη, Hackett, Strawberry, Αθηναίου στα γκαρντ. Εκπληκτική 6αδα... Να γιατί είναι στα 3-4 φαβορι και για φέτος ο Olympiacos B.C. (με την μέχρι στιγμής εικόνα του, ίσως και το Νο1)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επιλογή του παίκτη φαίνεται αρκετά ψαγμένη απ’ τον Σφαιρόπουλο με ορίζοντα πέρα απ’ την φετινή χρονιά. Δεν φαίνεται δηλ. για μπάλωμα της μισής σεζόν. Γνώμη μου είναι ότι στην απόφαση του κόουτς έπαιξαν σημαντικό ρόλο δύο παράμετροι : 1) Τα πολλά προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει φέτος ο κομβικός Λοτζέσκι και 2) Η με κάθε τρόπο προστασία του Σπανούλη ώστε να είναι φρέσκος όταν θα σοβαρέψει το πράγμα.

    Με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, ο Στρόμπερι δεν μπορεί να σταθεί στο ‘’2’’. Ο κόουτς και λόγω ανάγκης τον πήγε οριστικά στο ‘’3’’ (με αντίστοιχο ανέβασμα του Παπαπέτρου στο ‘’4’’ όπου ουσιαστικά δεν υπάρχει back up του Πρίντεζη) όπου αισθάνεται πολύ βολικότερα κι επομένως χρειαζόταν έναν ακόμη παίκτη για να γεμίσει το back court. Νομίζω ότι το εύστοχο ή όχι της επιλογής του Όντομ για φέτος θα κριθεί απ’ την δυνατότητά του να σκοράρει σταθερά από μακριά. Να δώσει δηλ. στην ομάδα αυτό που της λείπει στην επίθεση. Ο κόουτς δεν κατάφερε να βρει το καλοκαίρι τον αντί-Σλούκα και επιχειρεί να το κάνει τώρα με τον Όντομ.

    Συνολικά, αυτή τη στιγμή, του ρόστερ του Ολυμπιακού μοιάζει να είναι κατανεμημένο ανισομερώς. Γεμάτος στις θέσεις 1-2-3 και λειψός στο 4-5. Ο Τζέιμς, ο Μιλουτίνοφ κι ο Αγραβάνης δύσκολα κάνουν ένα καλό back up του Χάντερ ο οποίος μαζί με τον Πρίντεζη δείχνουν αυτή την στιγμή αναντικατάστατοι. Ρίσκο.

    Υ.Γ. Αυτός ο έρωτας του Μπαρτζώκα με τον Κόλινς είναι παράφορος. Φαινόταν ότι ο κόουτς θα ψάξει για έναν 4ο γκαρντ μέσα στη χρονιά. Αλλά Κόλινς; Ρε κόουτς, σκέψου το πάλι…



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λειψός στο 5 ο ΟΣΦΠ? Όχι ρε 77. Στο 4 ναι. Στο 5 είναι μια χαρά. Ο Χάντερ είναι εκπληκτικός και έχει άλλους 3 αρκετά αξιόλογους από πίσω.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό να καλύψει το κενό του Γιανγκ. Περιφερειακοί κυκλοφορούν με το τσουβάλι. Ψηλοί ελάχιστοι.
      Στο 4 αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κενό κατά τη γνώμη μου. Δε νιώθω ότι θα έχουμε μις ματς με κάποια ομάδα στα pf.

      Διαγραφή
    3. Υπερβάλλεις στο σχόλιο σου για το 5 "Ο Τζέιμς, ο Μιλουτίνοφ κι ο Αγραβάνης δύσκολα κάνουν ένα καλό back up του Χάντερ" και υποτιμάς τον Κόλινς. Μια χαρά παίκτης είναι το παληκάρι και μια χαρά κουμπώνει στη Λοκομοτίβ.

      Όσο για το 4, οκ δε θα με χάλαγε ένα δίδυμο Πρίντεζη-Κλαβέρ αλλά αυτό το "ουσιαστικά δεν υπάρχει μπακ απ του Πρίντεζη" είναι και αυτό τραβηγμένο από τα μαλλιά.

      Διαγραφή
    4. Αδιορθωτος Μπαρτζωκας...

      Θελει αν αποδειξει σωνει και καλα οτι ο Κολινς ειναι τοπ παιχτης.

      Θυμηθειτε αυτο... Οπως ο Πλαθα εχασε το παιγνιδι την περασμενη εβδομαδα γιατι ειχε μεσα στα τελευταια λεπτα τον Νελσον, ετσι κι ο Μπαρτζωκας θα χασει τον αγωνα με τον Παναθηναϊκο λογω του Κολινς!

      Διαγραφή
    5. O Στρόμπερι έδειχνε από το 1ο του πάτημα στο παρκέ ότι είναι πολύ καλός παίκτης,ειδικά για τον Ολυμπιακό,αλλά δεν τα βγάζει πέρα όταν υπολογίζεται ως γκαρντ.Η μετακίνηση του στο 3 ήταν επιμέρους λύση με την οποία βρήκε την υγειά του ο παίκτης,αλλά και κομμάτι μιας πιο γενικής στρατηγικής όπου πολλοί κατέβηκαν μια θέση-επακόλουθο δυσλειτουργιών σε μια ομάδα που στερείται πολλών καλών σουτέρ και υπολογίζει ως 2άρι τον Στρόμπερι που δεν μπορεί να λειτουργήσει ως γκαρντ,ως 3άρι τον Παπαπέτρου που δεν μπορούσε,ούτε να δημιουργήσει καταστάσεις(πέραν φάσεων για τον ίδιο σε close-out) από το 3 όπως ο Λοτζέσκι,ούτε να έχει την απαιτούμενη ένταση στην άμυνα και τα πόδια να καλύψει αντιπάλους στη θέση,και τον Αγραβάνη ως 4άρι,που δεν μπορεί να βάλει τη μπάλα κάτω αλλά και να σουτάρει με συνέπεια.

      Εσωτερικός μετασχηματισμός λοιπόν και όσο ο Αθηναίου έπαιζε τόσο καλά θα μπορούσε θεωρητικά όλο αυτό να βγει αναίμακτα.Όμως δεν ήθελε να πάει σε τέτοιο ρίσκο ο Όσφπ και αποφάσισε να μπαλώσει το κενό του Γιανγκ κι από άλλη σκοπιά(δηλαδή σε τομείς και επίπεδα όπου επιδρούσε τα μέγιστα ο Πάτρικ) αποκτώντας τον Όντομ.
      Έτσι θα έχει κι άλλον πίσω από τους Σπανούλη-Χάκετ-Μάντζαρη στην περιφέρεια αυξάνοντας ουσιαστικά και τον εσωτερικό ανταγωνισμό και την ένταση που θα βάζει κάθε παίκτης στο παρκέ.

      Ο Πρίντεζης είναι νευραλγικός παίκτης για τον φετινό Ολυμπιακό,ίσως περισσότερο και από τον Σπανούλη σε αυτή την ομάδα,αλλά ούτε εγώ συμμερίζομαι την άποψη οτι δεν υπάρχει μπακ απ.Εφόσον ο παίκτης δεν αναγκάζεται να παίζει ~30 λεπτά και η ομάδα παίζει εξίσου καλά και χωρίς αυτόν στο παρκέ(υπάρχουν άλλωστε και ο Παπ ο οποίος δεν δείχνει κάποιο σοβαρό πρόβλημα να παίξει τη θέση,και ο Αγραβάνης που έχει την ιδιοσυγκρασία του ρολίστα σαν παίκτης και μπορεί να ανταποκριθεί για αρκετά λεπτά στη θέση.Αν μάλιστα ανεβάσει το σουτ του μέσα στη χρονιά,θα "σοκάρει" προπονητές που θα αφήσουν στοχευμένα αυτή την επιλογή στην άμυνα τους)

      Ο Χάντερ είναι το ίδιο νευραλγικός και η άμυνα του Όσφπ βασίζεται πάρα πολύ πάνω του. Θεωρώ πως ο Μιλουτίνοφ θα είναι το πιο συχνό θύμα που θα μένει εκτός 12άδας με τον Τζέιμς να σταθεροποιεί λεπτά και απόδοση σε ικανοποιητικά στάνταρ και τον Αγραβάνη να είναι η συνηθέστερη 3η επιλογή για τη θέση.Όχι τέλεια(το οποίο θα ταν να παίζει καθαρά με τους 2 Αμερικάνους που είχε σχεδιάσει,αλλά είναι δοκιμασμένη και με χαμηλό ρίσκο λύση).

      Για Κόλινς δεν θα συμφωνήσω κι εγώ απόλυτα με τον Τζιμ,γιατί θεωρούσα πιο σημαντικό ο παίκτης να έχει σουτ(πολλές φορές "τρακάρει" η επίθεση της Λοκομοτίβ και δεν δημιουργεί σωστές αποστάσεις,ειδικά με τον Ντιλέινι έξω).Παρ'όλα αυτά ο Κόλινς έχει αποδείξει οτι γενικά στέκεται άνετα στο επίπεδο,έχει πολλά σημαντικά στοιχεία και είναι μια χαρά παίκτης.

      Διαγραφή
    6. Ο Ολυμπιακός είναι λειψός στην front line όχι ποσοτικά αλλά ποιοτικά. Υποθέτω όλοι δέχεστε ότι Πρίντεζης και Χάντερ είναι πολύ μπροστά απ’ τους υπόλοιπους.
      Πάμε τώρα στους από πίσω. Πείτε μου ποιος απ’ όλους μπορεί σταθερά και με συνέπεια να προσφέρει 10’-15’.
      Ο Παπαπέτρου; Όχι. Άλλωστε υπηρεσιακά βρίσκεται στο 4 άλλο που τελικά μπορεί να μονιμοποιηθεί εκεί.
      Ο Αγραβάνης; Όχι. Πολλά σκαμπανεβάσματα και σοβαρό θέμα στην συγκέντρωση.
      Ο Τζέιμς; Μέχρι τώρα δείχνει δυο ταχύτητες πίσω απ’ όλη την ομάδα και υπολογίζεται για 10’ max.
      Ο Μιλουτίνοφ; Άγουρος, υπό κατασκευή, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα αμυντικά στάνταρντ του κόουτς και μάλλον θα περισσεύει απ’ την 12άδα όταν η ομάδα θα είναι πλήρης.
      Άρα, η απόσταση που χωρίζει τους δύο βασικούς με τους υπόλοιπους είναι τέτοια που μπορεί στα μεγάλα ματς που ακολουθούν να κλονίσει όλη την λειτουργία της ομάδα κυρίως επιθετικά. Και τονίζω το επιθετικά γιατί εκεί θα κριθεί η φετινή χρονιά του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Δεν βάζω καν στο λογαριασμό απρόοπτα όπως οι τραυματισμοί γιατί αυτό αφορά όλες τις ομάδες. Μιλάμε, πάντα, υπό νορμάλ συνθήκες.
      Είναι κρίμα που χτύπησε ο Γιανγκ γιατί τότε δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα.

      Γενικά για τον Ολυμπιακό παρά το ότι μ’ αρέσει το στυλ παιχνιδιού του και εκτιμώ την δουλειά του Σφαιρόπουλου, κρατάω μικρό καλάθι. Έχω επιφυλάξεις ως προς τον τρόπο που θα διαχειριστεί ματς που θα του στραβώσουν και θα χρειαστεί κάτι extra.

      Για τον Κόλινς δεν έχω καλή άποψη. Όχι μόνο επειδή θεωρώ ότι χρειάζεται κάποιον καλύτερο ο Μπαρτζώκας αλλά και γιατί πιστεύω ότι δεν μπορεί να σταθεί σε ομάδα επιπέδου play off. Δέχομαι, όμως, την λογική του να τον πάρει ο κόουτς επειδή τον γνωρίζει και ίσως δεν βρίσκει κάποιον καλύτερο αυτή την εποχή.

      Διαγραφή
    7. Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός είχε pf τον Άντονι Ντέιβις θα έπρεπε να έχει πίσω του τον Κέβιν Λοβ για να μην υπάρχει μεγάλο χάντικαπ; Τι σόι λογική είναι αυτή να συγκρίνουμε τον πρώτο με το δεύτερο;

      Εντελώς λαθεμένη και η αντίληψη που διαχωρίζει το ποιοτικό από το ποσοτικό. Η ύπαρξη δυο παικτών πίσω από τον Πρίντεζη, και μάλιστα δυο νέων παιδιών, επιτρέπει στο Σφαιρόπουλο να κρατάει πολύ ψηλά την ένταση. Του επιτρέπει επίσης στις βραδιές που ο Μητσάρας θολώνει (όλο και λιγοστεύουν αυτές), να τον παρκάρει στον πάγκο.
      Εν κατακλείδι, να το πω απλά, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που το δεύτερο 4άρι της θα μπορεί να ματώσει και τον Αγραβάνη και τον Παπαπέτρου. Αντιθέτως υπάρχουν πολλά πρώτα 4άρια που θα ματώσουν από τον Πριντ.

      Διαγραφή
    8. 77 τα συμπεράσματά σου για την αδυναμία των Παπαπέτρου και Αγραβάνη να προσφέρουν 10-15 καλά λεπτά διαψεύδονται από τη πραγματικότητα. Ο Πρίντεζης έχει παίξει πάνω από 25 λεπτά μόνο μια φορά νομίζω και η ομάδα δεν έχει καταρρεύσει χωρίς αυτόν. Η ένσταση για ολοένα και δυσκολότερα παιχνίδια στη πορεία είναι εύλογη αλλά δεν αρκεί για να χαρακτηριστούν ανεπαρκείς οι πιτσιρικάδες, έχοντας δείξει ήδη από πέρσυσι πως μπορούν να σταθούν σε επίπεδο ευρωλίγκας.

      Πιο σκοτεινό μου φαίνόταν το τοπίο στο 5 παρά στο 4, αλλά ο Τζέιμς ήδη δείχνει σημαντική βελτίωση και τα λεπτά του είναι πολύ "γεμάτα".

      Ο Κόλινς φέρνει μέγεθος, προσωπικότητα και σε ένα βαθμό προσωπική φάση. Το μακρινό του σουτ δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο αλλά δε λείπει αυτό από τη Λοκομοτίβ, υπάρχουν άλλοι για αυτη τη δουλειά. Good fit...

      Διαγραφή
    9. Πανάγο, ο Αγραβάνης, ο Παπαπέτρου, ο Τζέιμς και ο Μιλουτίνοφ είναι παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας. Αυτονόητο, δεν το αμφισβήτησα. Αυτό που λέω είναι ότι όλοι αυτοί μαζί δεν είναι ποιοτικά επαρκείς για να καλύψουν Πρίντεζη και Χάντερ. Μιλάμε για ομάδα που στοχεύει στο F4. Ο καθένας απ’ αυτούς μπορεί να δώσει 10’-15’ ικανοποιητικά σε κάποια ματς αποσπασματικά. Αλλά όχι σταθερά και με συνέπεια. Στο επιχείρημα ότι μέχρι τώρα το ‘χουν καταφέρει, μόνος σου απαντάς. Ότι δηλ. τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Το τι έχει γίνει στα ματς της regular season είναι σημαντικό αλλά μιλάμε για άλλες απαιτήσεις από εδώ κι εμπρός. Κι ο Αθηναίου μια χαρά τα πήγε μέχρι τώρα αλλά είδες ότι πήραν τον Όντομ.

      Απ’ όλους αυτούς ξεχωρίζει ο Παπαπέτρου. Αλλά πλέον θα παίζει κυρίως στο ‘’4’’ μια θέση που θα καλύψει εξ’ ανάγκης. Το παιδί τόσα χρόνια έχει μάθει να παίζει στο ‘’3’’ και δεν είναι απλό να μεταλλαχθεί σε PF επειδή η ομάδα τον χρειάζεται εκεί. Αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος που δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του παίκτη αυτή καθεαυτή. Πολύ περισσότερο που δεν πρόκειται για κάποιον μπαρουτοκαπνισμένο αλλά για ένα νέο παιδί. Μπορεί να ανταποκριθεί και να του βγει σε καλό η μετατόπιση. Άλλα, έτσι κι αλλιώς, υπάρχει ρίσκο.

      Για τον Τζέιμς έχω την γνώμη ότι πολύ γρήγορα θα φανεί ότι τα γεμάτα του λεπτά όλο και θα λιγοστεύουν. Ίσως έπρεπε να περιμένουν μήπως κι έβρισκαν κάτι διαφορετικό.

      Για Κόλινς, κάτσε να τον πάρει και βλέπουμε. Δεν τον πιστεύω καθόλου. Πάντως, το χασμουρητό στον πάγκο στο πρώτο του ματς στο ΟΑΚΑ δεν ξεχνιέται. Είναι λίγο στην κοσμάρα του ο τύπος.

      Διαγραφή
    10. Παπαπέτρου και Αγραβάνης είναι ήδη παιγμένοι σε top-16, play-offs κλπ και για αυτό δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Εσύ διατηρείς επιφυλάξεις, οκ. Αν δω το Πρίντεζη εφ' εξης να παίζει 30 λεπτά λόγω ανυπαρξίας αξιόπιστης εναλλακτικτής στο επόμενο διάστημα το ξανασυζητάμε το θέμα.

      Το 3ετες συμβόλαιο του Όντομ μαρτυρά πως δεν ήρθε για να κλείσει βραχυπρόθεσμες τρύπες αλλά να δουλευτεί για το μέλλον, η όποια καλή ή κακή παρουσια του Αθηναίου δεν έχει μεγάλη σχέση με την απόκτησή του.

      Του Τζειμς τα λεπτά πόσο να λιγοστέψουν; 8-10 είναι και στη τελική δεν χρειάζονται περισσότερα. Λέγοντας "γεμάτα" λεπτά εννούσα γεμάτα σε προσφορά και όχι πολλά σε αριθμό (προς αποφυγή παρεξήγησης).

      Διαγραφή
  6. O DJO θα ήταν σούπερ στον ΠΑΟ. Δίπλα στον Φελντέιν και πάλι, με το δυνατό του κορμί να συμπληρώνει Καλάθη-3D. Η διαφορά σε επίπεδο κινήσεων των δύο ομάδων είναι σημαντική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (2014-15 Eurocup), Darius Johnson-Odom: 18 παιχνίδια, σταρτερ και στα 18, 30:40 λεπτά μ.ο., 15.7 ποντοι, 3.1 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ
    (2014-15 Eurocup), James Feldeine: 15 παιχνίδια, σταρτερ στα 8, 29:17 λεπτά μ.ο., 11.9 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

    (2014-15 Legabasket, Italy) Darius Johnson-Odom: 35 παιχνίδια, 31:07 λεπτά, 14.4 πόντοι, 4.1 ασίστ
    (2014-15 Legabasket, Italy) James Feldeine: 33 παιχνίδια, 28:07 λεπτά, 12.6 ποντοι, 2.8 ασίστ
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού τον δυνάμωσε ακόμη περισσότερο στην περιφέρεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σφαιροπουλος πηρε τον DJO ακριβώς για αυτό-για να αντιμετωπίσει τον Φελντέιν. Και ο Σάλε επειδή ο ένας του ξινίζει και ο άλλος του βρωμάει, πορεύεται με 3 γκαρντ.Στην αρχή της χρονιάς ο Τζιμ ελεγε πως του αρεσει πως αντιμετωπιζει το προτζεκτ του ΠΑΟ ο ΣΑΛε.Θα μου επιτρεψει να διαφωνησω και να πω πως οσα εχω δει μεχρι τις 13/01/2016 δεν με ενθουσιαζουν ιδιαιτερα.Ταμειο θα γινει στο τελος της χρονιας αλλα αν κυλισουν τα πραγματα στο αναμενομενο, εγω ως ΜΦΓ θα ηθελα το καλοκαιρι να πουν στον ανθρωπο που ειναι στον παγκο "το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια." Αντε γιατι παρατραβηξε το αστειο με τον ανθρωπο που σε μια ομαδα που στερειται ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ( και ειναι γελοιο οταν βλεπω να γραφουν πως ο ΠΑΟ στερειται ποιοτητας) να μας λεει ο κοουτς πως δεν ξερει αν εχει νοημα η προσθηκη παικτη 80 χιλιαδων. Και αυτός και τα εξαπτέρυγα που θελουν να κανουν καρριερα στην πλατη της ομαδας ως αντικειμενικοι (ΛΑΟΥΔΗΣ και ΑΣΠΡΟΥΛΙΑΣ, με τον δευτερο να λεει δημοσια ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΟ).Αντε μπραβο με τις λινατσες που μαζεψαμε.
      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    2. MΦΓ
      Περιμέναμε πώς και πώς να πέσει η Κούμπαν ξανά
      με εμάς,να την πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα
      και χειρότερα,ενισχυμένοι και φιαγμένοι.
      Και θα ξαναπάμε στο Κούμπαν ίδιοι,με τρία γκάρντ
      και εκτός Γκίστ,τίποτα άλλο που να αντιπαρατεθεί σοβαρά απέναντι σε Ράντολφ,Σίγκλετον και Κλαβέρ.
      Δεν υπάρχουν λόγια πιά να εκφραστείς μπασκετικά
      με αυτή την ομάδα.
      Εμμανουήλ

      Διαγραφή
    3. Εντάξει δεν τον πήρε και ακριβώς γιαυτό,για την ακρίβεια δεν πιστεύω οτι τίθεται καν τέτοια υπόθεση.Είναι σαν να λέμε οτι η Μπαρτσελόνα παίρνει παίκτη για να αντιμετωπίσει τον Ρίβερς ή τον Κάρολ.

      Μάλιστα,αν υπάρχει μια πιο σαφής κοινή αμυντική αδυναμία στο βασικό δίδυμο των σέντερ του Ολυμπιακού είναι η άμυνα στο low post και να σπρώξουν-κρατήσουν έξω ένα βαρύ κορμί.Κάτι το οποίο μπορεί να πληρώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ραντούλιτσα και μάλλον δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τον Σφαιρόπουλο,κάτι που δείχνει οτι γενικά δεν στελεχώνει την ομάδα του με γνώμονα τα παιχνίδια απέναντι στον αιώνιο.

      Διαγραφή
    4. Εχεις δικιο peris, σε λίγο θα σκεφτώ πως ομάδες όπως η Ρεαλ κρατάνε στο ρόστερ τους παίκτες τύπου Νοτσιονι ή Ματσιουλις, μονο και μονο για 2 συγκεκριμένους αγώνες το χρόνο.Οh wait...

      Και για να μιλήσουμε ξεκάθαρα-ο Σφαιρο παει για πενταδα με Μαντζαρη Οντομ ωστε να φθειρει τα 3 γκαρντ του ΠΑΟ, να τα κουρασει, να τα εκνευρίσει και να τον σπασει.Ξερει πως απο τον Ραντουλιτσα ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ αρα θα αφησει τον Ραντου και θα πιεσει τα λιγοστα γκαρντ ωστε ουτε την μπαλα να μην μπορουν να δωσουν στην κορυφη.

      ΜΦΓ.

      ΥΓ.Δεν υπάρχει σωτηρία με τον εμμονικο που μπλεξαμε.Ειναι τετοια η λειψανδρια του ΠΑΟ που παικτες της ποιοτητας του Julian Wright ή Kenny Hasbrouck, θα μπορούσαν να πάνε τον ΠΑΟ ένα επίπεδο πάνω.

      Διαγραφή
    5. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.
      Είναι άλλο να αποκτάς παίκτες που θα αλλάξουν την υφή σου στα παιχνίδια πρωταθλητισμού και εντελώς άλλο να αποκτάς παίκτη με το βλέμμα σε τακτική επιλογή απέναντι σε συγκεκριμένη ομάδα-αντίπαλο.
      Ο Όντομ εντάσσεται στην γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας με τέτοιους παίκτες με υψηλό ταβάνι και άφτιαχτο ακόμα όνομα(όπου θέλουν και να δουλέψουν μαζί του για χρόνια) και επίσης σε όλη την αμυντική στρατηγική της ομάδας που βασίζεται στο moto:άμυνα πάνω στη μπάλα και πνίξιμο του αντιπάλου.

      Κίνηση σαν αυτή που λες ήταν ο Γκουιν που έπαιζε 4άρι και με σουτ,ώστε να ανεβαίνει ο Γκιστ πιο πάνω και να παίζει τον Σπανούλη στην άμυνα.

      Διαγραφή
    6. Peris, απο τη μία λες για παικτες που θα αλλάξουν την υφή σου σε παιχνίδια πρωταθλητισμού και από την άλλη λες δεν προσαρμόζεσαι σε συγκεκριμένη ομάδα αντίπαλο παροτι τα παιχνιδια ΟΣΦΠ με ΠΑΟ είναι κατεξοχήν πρωταθλη-τισμού γιατί κρίνουν το πρωτάθλημα.
      Φάσκεις και αντιφάσκεις-και αυτό γιατί κάνει μπαμ τι νόημα έχει η προσθήκη Οντομ όσο και να το αρνείσαι.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    7. Αβάσιμο το συμπέρασμα πως ο Σφαιρόπουλος πήρε τον Όντομ για να αντιμετωπίσει το Φελντέιν (μια χαρά παίκτης βγήκε ο άνθρωπος αλλά όχι ότι έγινε και σε 3 μήνες φόβητρο).

      Τη πίεση στη μπάλα και το παιχνίδι στην επαφή ο Ολυμπιακός το παίζει από πέρυσι (και συνέχισε να στελεχώνει την ομάδα με ανάλογους παίκτες το καλοκαίρι) και μάλιστα απέναντι σε όλους και όχι απέναντι σε συγκεκριμενες ομάδες διότι αυτό το μπάσκετ θέλει ο Σφαιρόπουλος. Η απόκτηση του Όντομ είναι πολύ λογική υπό αυτό το πρίσμα αφού ο παίκτης φαίνεται να ταιριάζει σε αυτό το πλαίσιο. Απότοκο αυτής της λογικής το 3ετές συμβόλαιο.

      Πολύ ακριβές το σχόλιο του Peris 4.30μμ.

      ΜΦΓ παιχνίδια πρωταθλητισμού είναι και τα play-offs της Ευρωλίγκας και το Φ4. Εχουν περάσει όμως πολλά χρόνια από τη τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι σε αυτά ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ. Πρωταθλητισμός δεν είναι ΜΟΝΟ η Α1 Ελλάδας.

      Διαγραφή
    8. ΜΦΓ δεν έχω κανένα λόγο να βγω εγώ να διαψεύσω κάτι το οποίο κάνει μπαμ,αλλά ήρθα εδώ και έγραψα τη γνώμη μου με επιχειρήματα.
      Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξες δεν προκύπτει από ανάλογο συλλογισμό πάνω στο θέμα.Με την ίδια λογική μπορούμε να πούμε οτι ο Πάο πήρε τον Καλάθη για να έχει defensive stopper στα γκαρντ του Ολυμπιακού,απλά επειδή έχει μια τέτοια ιδιότητα ο Καλάθης.Όχι για τα 1002 άλλα χαρακτηριστικά του και την ανάλογη χρησιμότητα του.
      Σου έδωσα και αντιπαράδειγμα με τον σέντερ που επέλεξε ο Σφαιρόπουλος ενώ αν είχε το βλέμμα του στους τελικούς δεν θα ταίριαζε και τόσο,ειδικά εφόσον ήδη έχει πληγωθεί από τον Ραντούλιτσα στα παιχνίδια τους.


      Το ξαναλέω,ο Ματσιούλις και ο Νοτσιόνι είναι 2 παίκτες που έδωσαν σκληράδα και χαρακτήρα σε μια ομάδα που τα χρειαζόταν ως στοιχεία στα παιχνίδια πρωταθλητισμού.
      Ο Όντομ δίνει πολλά στοιχεία πάνω σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που έχει χαράξει η ομάδα και θα τη βοηθήσουν.Μεταξύ αυτών και η πίεση των αντίπαλων γκαρντ,μεταξύ αυτών και για τα παιχνίδια πρωταθλητισμού,μεταξύ αυτών και οι τελικοί της Α1.
      Οπότε δεν προκύπτει και από κάπου οτι η αιτία που απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Όντομ ήταν για να πιέσει τους γκαρντ του Πάο(πόσω μάλλον για να αντιμετωπίσει τον Φελντέιν-το πιο πιθανό να μην τον μαρκάρει κιόλας τις πιο πολλές φορές που θα ναι μαζί στο παρκέ).
      Μάλιστα δεν έχω δει να το αναφέρει και κανένας άλλος,οπότε το οτι κάνει μπαμ από που μας ήρθε?

      Διαγραφή
  8. καλησπερα τζιμ. πιστευεις οτι ο κολινς στην λοκομοτιβ θα χρησιμοποιηθει στο 3 σε μια αμυνα με αλλαγες στα σκριν για να αξιοποιησει το σωμα του κανοντας αλλαγες ακομα και με τον σιγκλετον(που μπορει να βγει μπροστα σε ενα 3αρι)?

    επισης στην επιθεση θεωρεις οτι μπορει να σταθει στον ρολο του ball stopper σε σχηματα με τον ντιλεινι στο 2αρι?

    θεωρω οτι αδικηθηκε πολυ σαν παιχτης στον ολυμπιακο, βασισμενος στα καλα παιχνιδια που εκανε με την ρεαλ στα playoffs. με βαση αυτο θα μπορουσε να επιστρεψει στις δυο ελληνικες ομαδες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τις αναλύσεις του Jim για τους Αμερικάνους κοντούς που αγοράζει ο Ολυμπιακός τις διαβάζω ανάποδα. Μετά τον Λο και τον Πέρκινς έχω το δικαίωμα, νομίζω.

    Πέρα από την πλάκα πολύ ωραία ανάλυση.

    Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο (και) στην περίπτωση του Όντομ η προσθήκη έχει τη σφραγίδα του κόουτς. Είναι σαφές ότι δεν πήραμε παίκτη που απλά μας πρότειναν, δεν πήραμε παίκτη που θα έκανε κάποιο γκελ, δεν πήραμε κάποιον που ήθελαν οι πρόεδροι.
    Πήραμε έναν παίκτη που μπορεί να υπηρετήσει τα θέλω του προπονητή.

    Όσο η ομάδα συνεχίζει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, έχω κάθε λόγο να αισιοδοξώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *που παίρνει ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

      Διαγραφή
  10. Με τέτοιον Αθηναίου ο Σφαιρό έπρεπε να κοιτάξει τεσσάρι. Όχι γκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με υγιή Πριντεζη μια χαρά είναι ο Παπαπετρου και ο Αγραβανης εκεί για κάποια λεπτά (που να 'ρθει στα forward τους και ο Κώστας Παπανικολάου...). Strawberry, Lojeski στο "3". ΣΟΥΠΕΡ είναι η ομάδα του Ολυμπιακού.
      "Galis the Gangster"

      Διαγραφή
    2. Λεπτές ισορροπίες. Με ένα τραυματισμό Πρίντεζη διαλύει το οικοδόμημα.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, αν σε μια ομάδα τραυματιστεί στην ίδια σεζόν το βασικό 5άρι, το βασικό 4άρι, και χάσει και κάνα δίμηνο το βασικό 4άρι, ας γκρεμιστεί.

      Ο Ολυμπιακός δεν είναι Ρεάλ Μαδρίτης να έχει απεριόριστο μπάτζετ και να έχει δυο και τρεις σούπερ σταρ σε κάθε θέση.
      Αυτή τη στιγμή πίσω από τον αναμφισβήτητα καλύτερο pf της Ευρώπης, έχει δυο παλικάρια που μπορούν να ματσάρουν κάθε αντίπαλο.

      Διαγραφή
    4. Λογικό αφού είναι το καλύτερο power forward της Ευρώπης. Αυτό ισχύει ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ αν τραυματιστεί ένας απο τους 2 σημαντικούς πόλους της. Σκεψου Φενερ χωρίς Vesely ή Παο χωρίς Gist κλπ. κλπ. κλπ. Με τα ΑΝ, δεν σχεδιάζεις ροστερ... Ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος ΠΑΝΤΟΥ. Ο Σπανούλης έλειψε, ο Young έχασε την χρονιά και ΔΕΝ διαλύθηκε τίποτα. Η ομάδα κέρδιζε, βγήκαν άλλοι πρωταγωνιστές μπροστά. Ο Olympiacos B.C. είναι ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης και βρίσκει εσωτερικές λύσεις στα προβλήματα τραυματισμών. Ο Παπαπετρου πέρσι τα έβαζε και κέρδιζε μάχες από τον Κιριλενκο στο final4, ο Αγραβανης πάλευε κι αυτός. Ο Σφαιροπουλος δεν ψάχνει δικαιολογίες, έχει χτίσει ΟΜΑΔΑ με κομάντο... Όσες πιθανότητες έχει να τραυματιστεί ο Πριντεζης, άλλες τόσες έχει να τραυματιστεί κι ένας παικταράς αντιπάλου ομάδας. Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι έχει τον τρόπο να νικάει παρά τις σημαντικές απουσίες, οι άλλοι??? Για αυτο είναι από τα μεγάλα φαβορί και φέτος: Είναι ομαδικός, σκληρός και σοβαρός σαν ομαδα...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13 Ιανουαρίου 2016 - 9:09 μ.μ.

      Δεν έχεις άδικο,σχεδόν σε καμμία αποστροφή
      του γραπτού λόγου σου.

      Διαγραφή
    6. Λέτε πως αν τραυματιστεί ο Πριντ, θα διαλυθεί το οικοδόμημα του Ολυμπιακού. Λέτε, λέτε λέτε...
      Δε βλέπετε πως ήρθε ως εδώ θριαμβευτικά μάλιστα ο Ολυμπιακός φέτος?Με τα 4/5 της βασικής ομάδας για μήνες εκτός! Πέρυσι συνέβη το ίδιο στη Γαλατά και πέταξαν λευκή πετσέτα και όλοι έλεγαν 'πολύ άτυχη η Γαλατά'. Αυτός ο άθλος εως τώρα του Ολυμπιακού είναι το επίτευγμα όλων μαζί εκεί που δουλεύουν.
      Ο χρόνος πλέον μοιράζεται έτσι ώστε να παίρνουν λεπτά ξεκούρασης την ώρα του αγώνα όλοι οι βασικοί.
      Και κάτι για να κλείσω. Εαν ο Ολυμπιακός δεν έχει τραυματισμούς περαιτέρω, εως που μπορεί να φτάσει φέτος?

      Διαγραφή
  11. κατι ασχετο ,οποιος ξερει μου απανταει.Τζενεραλ μανατζερ τι σημαινει;;Ποια ακριβως ειναι η δουλεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον Παναθηναικό που ξέρω.
      Η δουλειά του GM είναι να πληρώνεται.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω,οκ πληρωνεται αλλα τι δουλεια κανει, βρισκει παιχτες;;;Ακουσα οτι στην Αεκ προσφατα εκαναν τον Σακοτα,ωραια τι κανει ομως,ειναι διακοσμητικος απλα;;

      Διαγραφή
    3. http://work.chron.com/role-general-manager-nba-9874.html ρίξε μια ματιά σε αυτό που αναφέρεται στο ΝΒΑ και κάνε μια αναγωγή για την Ελλάδα στο πιο ανοργάνωτο και ασαφές (ανάλογα με τα κέφια του εκάστοτε προέδρου-ιδιοκτήτη)

      Διαγραφή
  12. Λέτε να δούμε τον ΠΑΟΚ να διεκδικεί τη πρόκριση και να περνάει και τον Αρη εκτός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O ΠΑΟ θα μπορούσε να κοιτάξει τον Γουέστερμαν ίσως. Τι λέτε?

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά δε μας νοιάζει και τόσο. Έχει εξαντληθεί το θέμα νομίζω.

      Διαγραφή
    2. Ανήκει στην Μπαρτσελονα

      Διαγραφή
  14. Άρα μη θανόντες τώ δοκείν ζώμεν μόνον,
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ άνδρες,συμφορά πεπτωκότες(εκπεσόντες Χριστιανοί)
    όνειρον εικάζοντες είναι τόν βίον;
    ή ζώμεν ημείς, του βίου τεθνηκότος;

    ΒeerJim....πληκτος

    ► Τα πράγματα είναι απλά stop
    ► Ο ΟΣΦΠ θέλει το τέταρτο stop
    ► Εμείς θέλουμε fm three the bigest stop
    ► Ο ένας κτίζει ο άλλος γκρεμίζει stop
    ► Αν υπήρχε λαός, θα υπήρχε και κράτος stop
    ► Αν υπήρχε οπαδός, θα υπήρχε και ομάδα stop
    ► Οταν πληρώνεις εισητήριο και χειροκροτάς τη χοντρή
    αυτή παχαίνει stop

    ► Δεν υπάρχει περιφεραρχεία που να κόβεται στα τρία
    στην περίπτωση μας όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

    Litsa Diamanti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...
    Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΦΠ...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ. ΒΙΝΙ ΤΖΟΝΣΟΝ...ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ!!! ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΤΙ ΞΥΛΟ ΕΠΕΦΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Σφαιρόπουλος συνέχισε και βελτίωσε αυτό
    που έφιαξε ο Μπαρτζώκας.
    Tόσο απλά.
    Οταν παίζεις ευρωλίγκα ψάχνεσαι συνεχώς.
    Κι αυτό κάνει ο ΟΣΦΠ εδώ και τέσσερα χρόνια.
    Αναλύει το πώς θα "ψηλώσει" ανάμεσα στα συγκεκριμένα
    μεγαθήρια της συγκεκριμένης διοργάνωσης.
    Και έχει ιδιοκτήτες που βάζουν εύλογο και όχι τρελό
    χρήμα που πιάνει τόπο.
    Αν θέλαμε να συγκρίνουμε τους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων
    θα λέγαμε πώς τα αδέλφια είναι ισορροπημένα και το παλεύουν.
    Ηρθε η στιγμή να ζηλέψουμε με την καλή έννοια ότι έχει
    ο ΟΣΦΠ, από την ευρωπαική τεχνογνωσία του, μέχρι τους
    ιδιοκτήτες του.
    Δεν είναι κακό αν λειτουργήσει αυτό παραδειγματικά.
    Θα είναι καταστροφικό αν λειτουργήσει αυτό ωμά οπαδικά.
    Ας τελειωσουμε κάποτε σε αυτή τη χώρα με τα αιώνια μίση
    που δεν οδηγούν πουθενά και ας αντιγράψουμε τα καλά
    του ΟΣΦΠ όπως αντέγραψε κι αυτός ίσως τα δικά μας
    και τα έβαλε και έμπρακτα στην ομάδα του (βλέπε Kill Bill)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9.38 Eισαι Παο και αποκαλεις τον Σπανουλη Κιλλ μπιλ,δεν πειθεις καθολου ομως.Αυτο το "ισως αντεγραψε" ηταν το πιο ωραιο.Προσπαθησε εισαι σε καλο δρομο.

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,
      Ο ΠΑΟ ΕΠΙ 10 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
      ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΟΥ).
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΜΙΣΗ, ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΕΦ;
      (TOO GOOD TO BE TRUE).
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    3. @ΖΕΝ

      Θα χειροκροτούσες τον Σπανούλη;

      Διαγραφή
    4. Απαντώ εγώ για τον Ζεν, μιας και εγώ ήμουν που ανέφερα την πιθανότητα να τιμηθεί ο Διαμαντίδης στο ΣΕΦ.

      Εννοείται οτι χειροκροτώ τον τεράστιο Βασίλη Σπανούλη. Όχι ΘΑ τον χειροκροτούσα, τον χειροκροτώ ήδη και σίγουρα την τελευταία φορά που θα παίξει στο ΟΑΚΑ θα κόψω το λαιμό μου να πάω να τον δω και να τον ξαναχειροκροτήσω.

      Διαγραφή
    5. Εγώ προσωπικά θα χειροκροτούσα ευχαρίστως τον Σπανούλη, έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών. Ειδικά σε παιχνίδι αποχώρησης ούτε που θα το σκεφτόμουν. ΑΛΛΑ οι δύο περιπτώσεις δεν είναι συγκρίσιμες. Ο Σπανούλης, ασχέτως αν οι λόγοι που έφυγε (που ποτέ δεν τους έχει μοιραστεί δημόσια) ήταν "σωστοί" ή όχι, έχει καταγραφεί ως προδότης που πήγε στον αιώνιο από κόμπλεξ. Ο Διαμαντίδης είχε παρελθόν στον Ολυμπιακό και δεν το ξέρω;

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    6. Φίλε Ζεν Μάστερ,

      σ' ευχαριστώ για την αναφορά σχετικά με το χειροκρότημα στο ΣΕΦ. Ως φίλαθλος προσωπικά θα χειροκροτούσα και το Διαμαντίδη στο ΣΕΦ και τον Σπανούλη στο ΟΑΚΑ. Είναι οι 2 τελευταίοι ΜΕΓΑΛΟΙ της συγκεκριμένης γενιάς και είναι κρίμα να μην έχουν καθολική αναγνώριση και το σεβασμό που τους αξίζει.

      Pepe

      Διαγραφή
    7. Όλα είναι θέμα ανάγνωσης Ντάρκο.

      Στο δικό σου το μυαλό ο Σπανούλης έχει καταγραφεί ως παίκτης που έφυγε από τον ΠΑΟ από κόμπλεξ. Σε κάποιου άλλου το μυαλό μπορεί να έχει καταγραφεί σαν έναν παίκτης που τίμησε τη φανέλα του ΠΑΟ μέχρι την τελευταία μέρα που την φόρεσε.

      Στο δικό σου το μυαλό, το πέρασμα του Σπανούλη από τον ΠΑΟ μπορεί να γενάει μόνο αρνητικά. Κάποιος άλλος μπορεί να σκέφτεται ότι με την πράσινη φανέλα πήρε ένα ευρωπαϊκό ως mvp του Final4 και ως μέλος της all euroleague team.

      Διαγραφή
    8. Τον Παπαλουκά τον χειροκροτήσατε; Που είχε προσφέρει και περισσότερα από όλους με την εθνική;

      Διαγραφή
    9. Στο Γιαννάκη θυμάστε πως φερόσασταν; Τη σημαντικότερη προσωπικότητα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

      Διαγραφή
    10. Χρήστο, δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά η μόνη περίπτωση να χειροκροτήσεις στο ΟΑΚΑ τον Σπανούλη είναι αν παίξει ξανά σε ματς της εθνικής. Τότε και μόνο τότε.

      Διαγραφή
    11. @11.52,

      Στο δικό μου το μυαλό ο Σπανούλης έχει καταγραφεί ως ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών, τελεία. Το ότι το έγραψα ήδη και το αγνόησες επιβεβαιώνει το "θέμα ανάγνωσης" που λες...

      Το υπόλοιπο του σχολίου μου είχε να κάνει με το ότι, για να χειροκροτηθεί στο ΟΑΚΑ ο Σπανούλης, δεν έχει να υπερβεί μόνο την οπαδική αντιπαλότητα, αλλά και την πικρή γεύση της "προδοσίας" που έχει αφήσει η φυγή του στους οπαδούς του ΠΑΟ. Απ' την άλλη, κι έχεις δίκιο σε αυτό, ο Σπανούλης έχει συνδέσει το όνομά του και με μεγάλες στιγμές του ΠΑΟ, ενώ ο ΔΔ με τον Ολυμπιακό έχει υπάρξει μόνο αντίπαλος.

      Σωστή λοιπόν η επισήμανση αυτή, αλλά ενισχύει την ουσία του σχολίου μου: οι περιπτώσεις ΔΔ και ΒΣ δεν είναι όμοιες, ούτε συμμετρικές για να συγκρίνονται ευθέως.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    12. Όχι δεν το αγνόησα, απλά θεώρησα ότι είναι και τόσο χρήσιμο για την κουβέντα. Κι εγώ το Διαμαντίδη στο μυαλό μου τον έχω ως έναν τεράστιο παίκτη, αλλά παράλληλα έχω κι χιλιάδες άλλες αναμνήσεις που μου οδηγούν στο αβίαστο συμπέρασμα ότι δεν θα τον χειροκροτούσα ποτέ και για κανέναν λόγο.

      Και για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι αξίζουν το χειροκρότημα των αντιπάλων τους. Δεν νομίζω ότι το διεκδικούν καν. Ο ένας επέλεξε να πανηγυρίζει αγκαλιά με τον Δημήτρη, ο άλλος να δείχνει τα αυτιά του. Κανείς δεν έκανε κάποιο έγκλημα φυσικά, αλλά κανείς από τους δυο δεν έκανε την υπέρβαση, για να ζητάει τη δική μας τώρα.
      Ας τους χειροκροτήσουν στη Βαρκελώνη λοιπόν και στη Μόσχα.


      υγ
      Έχει χειροκροτηθεί ο ΔΔ μέχρις στιγμής κάπου αλλού εκτός του ΟΑΚΑ;

      Διαγραφή
  17. Ατυχως για σενα Τζιμ, τετοιου ειδους παιχτες με 'χτιστο' κορμι που σου αρεσουν οταν ετυχε να ερθουν στην Ελλαδα στο παρελθον απετυχαν παταγωδως!

    Και μιλαω βεβαιως για τους Ντορον Περκινς και ΝτεΜαρκους Νελσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου εντελώς ατυχείς οι 2 συγκρίσεις/παραδείγματα σου. Άλλο τί εύχεσαι να βγει (επειδή προφανώς το βλέπεις οπαδικα) και άλλο η πραγματικότητα. Μισός είμαι από Ιταλία, τον έβλεπα συχνά πέρσι, ο τύπος είναι πυρηνικός γκαρντ και στο υγιές project των Γαύρων θα απογειωθεί...
      ~Dalla Lombardia~

      Διαγραφή
    2. Ρε τι οπαδικα και κουραφεξαλα? Μηπως δεν ηταν υποτιθεται οι αλλοι πυρηνικοι γκαρντ συμφωνα μ' αυτο εδω εδω το μπλογκ?

      Το θεμα ειναι οτι ο παιχτης ειναι για ομαδες τυπου Καντου να του δωσεις τη μπαγκετα για 30'+. Για Ολυμπιακο και Παναθηναικο με Μαντζαρη/Χακετ και Καλαθη/Διαμαντιδη αντιστοιχα, θα δωσεις τα κλειδια της ομαδας στον Οντομ?

      Στο μοναδικο που συμφωνω με τον Τζιμ ειναι οτι θα ηταν καταλληλος για τον Αρη. Εκει ναι. Αρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ αυτες ειναι οι ομαδες που ενας τετοιος παιχτης μπορει να δειξει. Οποιος περιμενει τον Οντομ να γινει ξαφνικα Λο θα περιμενει πολύ καιρο.

      Διαγραφή
    3. Τροφή για σκέψη: Ο χειρότερος του Feldeine βαράει συχνά σχεδόν 30λεπτα στην ομάδα μας τον Παο. Ο Odom έχει την διείσδυση και την πάσα πιο εύκολα για όσους τον ξέρουν σαν παίκτη. Σαν "2" θα παίζει όταν βγαίνει ο Σπανούλης, να δημιουργεί ρήγματα με τα δυνατά και γρήγορα drive του, να πασάρει ή να σκοράρει σαν σουτέρ θέσης (πολύ καλός σε αυτό και στο step back shot). Την μπακετα θα την έχουν οι Μαντζαρης, Hackett... Αυτός για λίγα λεπτά. Θα μπαίνει για σκορ και ασίστ. Έχει μεγάλες ικανότητες, δυστυχώς για εμάς...

      Διαγραφή
    4. Μα ο Οντομ στην Ευρωπη παιζει 1 ενω ο Φελντιν ειναι 2.

      Τωρα αν ο Σφαιροπουλος ζητησει απο τον Οντομ να παιξει καθαρος σουτινγκ γκαρντ ειναι αλλο θεμα. Θα το εβρισκα παραλογο παντως.

      Διαγραφή
    5. Το σημαντικότερο για κάθε νέο παίχτη συγκεκριμένων δεξιοτήτων είναι το περιβάλλον που θα τον εντάξει ο προπονητής του. Στη κοινότητα μας μπορούμε να κάνουμε εικασίες για τη χρησιμοποίηση του. Η αλήθεια βρίσκεται στο πλάνο που ετοιμάζει για αυτόν ο προπονητής του. Οι συγκεκριμένοι αθλητές χρειάζονταν αγωνιστικό ρυθμό μέσα από χρόνο συμμετοχής. Είναι τέτοιοι παίχτες. Έχει να κάνει με αυτό και όχι με τη σωματοδομή τους. Για παράδειγμα, ο Γκόρντον Λούκας έκανε εξαιρετική καριέρα στη χώρα μας (και το κεφαλαιοποιεί ακόμα)

      Διαγραφή
    6. @11:52
      O Όντομ έπαιξε "1" σε λίγκες που ευνοούν scoring guards ως PGs. Στο ανώτερο επίπεδο μπορεί να σταθεί περισσότερα λεπτά στο παρκέ με πραγματικό PG δίπλα του. Δεν είναι Floor general, τα ένστικτα του πρωτίστως τον οδηγούν στο καλάθι.

      Διαγραφή
  18. ----------------------------------------------------------------
    Στον Παο σφυρίζουν αδιάφορα!!! Του Τρισμεγιστου, του Θεού, του 3D μας του πίνουν το αίμα με το καλαμάκι σερί χρόνια τώρα και στον αιώνιο αντίπαλο προστατεύουν τον Σπανούλη από τώρα (παρότι έχει 2 ακόμη τουλάχιστον χρόνια στο πιο υψηλό επίπεδο), βάζοντας δίπλα του γκαρντ με αμυντικές δαγκάνες, πόδια και ενέργεια... Αλήθεια Μαντζαρη, Odom, Hackett και Strawberry ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ έχει άλλη ομαδα στην Ευρωλίγκα;;; Ο Όντομ θα τους βγει λαβράκι, είναι καλύτερος και πιο πλήρης από τον δικο μας Feldeine. Πονάω που το γράφω αλλά είναι η σκληρή αληθεια! Ακούει κανείς; Ακουει κανείς; Ακουει κανείς; Που πάμε μόνο με 3 γκαρντ και χωρίς αθλητικό ψηλό; Φοβάμαι για την πρόκριση από το τοπ16! Την τελευταία χρονιά του αγαπημένου μας Διαμαντίδη διαλέξαμε να κάνουμε "οικονομίες"; Τζορτζεβιτς η Σερβική ομάδα του Ερ. Αστέρα παίρνει Αμερικανούς και εμείς παίρνουμε Σέρβους και μάλιστα όχι τους καλυτερους που υπάρχουν, τί λογική είναι αυτή; Θα τρελαθώ!!! Μόνο με θαύμα θα διορθωθούν τα καλοκαιρινά λάθη φέτος... Δεν ελπίζω τίποτα (final4), φοβάμαι για το ΜΗ τίποτα (πρωτάθλημα), δεν είμαι "λεύτερος"...
    ----------------------------------------------------------------
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαθηγητη δεν πειθεις,ξερεις γιατι αυτος που υπογραφει ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, δεν βαζει τονους, δεν υμνει ολυμπιακο, δεν κατηγορει την διοικηση,ουτε παραπονα για το ροστερ κανει.Οποτε αλλαξε νικ νειμ,γιατι καρφωνεσαι.

      Διαγραφή
  19. Και για να πουμε λιγο και για την επιλογη του Σφαιροπουλου να παρει αυτον τον παιχτη. Γραφεις οτι ο Ολυμπιακος τον πηρε για να τον αναπτυξει. Να τον αναπτυξει για να παρει τον ρολο τινος? Του Μαντζαρη ή του Χακετ? Διοτι η αναπτυξη προϋποθετει οτι ο παιχτης θα παιρνει ικανο χρονο που μονο απο τους δυο προαναφερομενους μπορει να κοπει. Ακουγεται λογικο αυτο?

    Σημειωνω οτι η δικη μου εκτιμηση απο τα περσινα βιντεο της Καντου ειναι οτι αυτος ο παιχτης χρειαζεται πολυ χρονο για να δειξει χρησιμοτητα κι αυτο γιατι θελει συνεχως τη μπαλα στα χερια του. Ταυτοχρονα, δεν ειναι ουτε Φαρμαρ ουτε Ροτσεστι στην επιθεση, άρα στα 10-12 λεπτα που τον θελει ο Ολυμπιακος μην περιμενουμε να δουμε τιποτε καλυτερο απο οτι εχουμε δει μεχρι στιγμης. Στην αμυνα δε, ο Ολυμπιακος εχει Μαντζαρη και τον στρατηγο Χακετ. Μονο αν τραυματιστει ενας εκ των δυο μπορει να βρει ικανο χρονο αυτος ο παιχτης.

    Τωρα βεβαια, θα πει καποιος, τον πηρε ο Σφαιροπουλος για να παιζει πολυ ωρα με τρια γκαρντ. Συμφωνω οτι αυτο μπορει να γινει σε μερικα παιγνιδια, ισως οχι τοσο ιδιαιτερης κρισιμοτητας, αλλα πιστευει κανεις π.χ. οτι με αντιπαλο τη Ρεαλ θα αφησει ο Λασο την ευκαιρια να ποσταρει ο Ματσιουλις τον Οντομ? Αυτοματα λοιπον αυτο το πλανο παει περιπατο.

    Η ορθολογικη σκεψη θα ηταν να παρει τεσσαρι, το ξερουμε ολοι αυτο. Η κινηση για Οντομ ειναι για μενα απλα ενδειξη ανασφαλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον οντομ ο σφαιροπουλος τον πηρε για να μην χρειαζεται ο σπανουλης στα παιχνιδια της α1 να παιζει 25 με 30 λεπτα...........και να ειναι φρεσκος στην ευρωπη....και οταν ειχαμε τραυματια τον σπανουλη και λοτζεσκι πηγαμε να την πατησουμε με την κηφισια γιατι δν ειχαμε σκορ και στην περιφερεια ειχαμε 3/21 τριποντα

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι παραλογη αυτη η σκεψη.

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου αυτοί καλά έκαναν, δεν είναι ανασφάλεια αλλά ΠΛΗΡΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗ της γραμμής των γκαρντ, που συνήθως δίνουν και τους τίτλους. Μαντζαρης & Hackett στο "1", Σπανούλης & Odom στο "2", Lojeski & Strawberry στο "3", Πριντεζης & Παπαπετρου στο "4" (ίσως πάρουν και Παπανικολάου...), κλπ. Εμείς είχαμε μεγάλη ανάγκη στα γκαρντ έναν τέτοιο πολύ καλό παίκτη, ο αιώνιος τον πήρε. Τί να πεις... Άβυσσος η ψυχή κάποιων υπεύθυνων στην ομάδα μας...

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα. Νομίζω φέτος σε αυτό το blog έχουμε αδικήσει αρκετές μπασκετικές καταστάσεις, περνώντας τις περίπου στο ντούκου, σα να είναι αυτονόητες :

    - Την μεθοδικότητα του φετινού Ολυμπιακού και το γιατί είναι έγκλήμα να απολυέις προπονητή απο τον Οκτώβριο.
    - Την πανέμορφη τελευταία χρονιά του Δημήτρη Διαμαντίδη που παρ'ότι η ομάδα του ασθμαίνει, ο ίδιος ειναι κάπου αλλού
    - Την βελτίωση του Βαγγέλη Μάντζαρη που επιτέλους προσθέτει βασικά πράγματα στο παιχνίδι του και, κατα τη γνώμη μου, αλλάζει επίπεδο.
    - Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ γίνονται ομάδες που αξίζει να παρακολουθείς στενά, με ωραίες παραστάσεις, τα πάνω τους, τα κάτω τους αλλά με κάτι να κουνιέται επιτέλους
    - Τον Nick Καλάθη να έρχεται στην Ελλάδα σοβαρός και ορεξάτος, με σκοπό να τιμήσει το συμβόλαιο του
    - Την ομορφιά της αμφίρροπης Euroleague

    Anyway, για τον Ολυμπιακό δύο πράγματα. Κατα πρώτον, επειδή γράφτηκε παραπάνω, αν κάποιος ζηλεύει τους Αγγελόπουλους, ας τους πάρει σπίτι του. Μια απο τα ίδια με τον ΔΓ, απλώς έχουν περισσότερα χρόνια αυτοκαταστροφής γραμμένα. Έχουν παρ'ολα αυτά βρει τη συνταγή και προσπαθούν να μην τα σκατώνουν πολύ συχνά, όπως τα σκάτωσαν πέρυσι τον Οκτώβρη, περίπου σε όλους τους τελικούς πρωταθλήματος απο τότε που ανέλαβαν, όποτε χάνουν παίκτες και γενικά όποτε χάνουν.

    Having said that, ο Ολυμπιακός της τελευταίας χρονιάς του Ντούντα δεν μου άρεσε καθόλου, κι ας το έκανε το θαύμα του. Ο Ολυμπιακός της πρώτης χρονιάς του Μπαρτζώκα επίσης δεν μου άρεσε καθόλου, κι ας το ξανάκανε το θαύμα του. Όμως, ο Ολυμιακός που είδαμε πέρυσι μου άρεσε πάρα πολύ και ο Ολυμπιακός που βλέπουμε φέτος είναι σχεδόν 100% το στυλ ομάδας που μου αρέσει να βλέπω. Θα αφαιρούσα το σχεδόν υπο δύο συνθήκες :

    α) Αν δεν είχε γίνει η ψιλοεγκληματική κίνηση για τον Milutinov. Δεν θα είχα (τόσο) φοβερή αντίρρηση να αποκτηθεί τρίτο πεντάρι αντί για δεύτερο τεσσάρι αν το πλάνο ήταν να αφεθεί χώρος για τον Παπαπέτρου και τον Αγραβάνη εκεί (που δεν είμαι και 100% σίγουρος οτι αυτό ήταν το πλάνο) ως ένα υπολογισμένο ρίσκο που μπορεί να διορθωθεί με προσθήκη στο top16 αν τα παιδιά δεν ανταποκριθούν. Απαραιτήτως όμως αυτό το τρίτο πεντάρι θα έπρεπε να ήταν κάποιος που μπορούσε να προσφέρει πράγματα και να δικαιολογήσει την επιλογή. Ο Milutinov κατα τη γνώμη μου σε καμμία περίπτωση δεν είανι κάτι τέτοιο και επομένως η επιλογή, στα δικά μου μάτια, δε βγάζει κανένα νόημα. Παρ'όλα αυτά, ακόμα και έτσι, νομίζω πως το κενό στο 4 έχει όντως βοηθήσει τον Αγραβάνη και τον Παπαπέτρου.

    β) Αν δεν υπήρχε ο Strawberry. Δεν χρειάζεται καν να αντικατασταθεί με κάποιον παίκτη. Προσωπικά, με δεδομένη την απόκτηση περιφερειακού, θα τον αποδέσμευα. Ειδικά αν ήταν υγιής ο Lojeski. Ξέρω και βλέπω κι εγώ οτι ο Strawberry είναι σημαντικό γρανάζι στον Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου. Δεν είανι αυτή η αντίρρηση μου, οτι δλδ ο Strawberry δεν είναι χρήσιμος. Η αντίρρηση μου είναι οτι αυτά που κάνει ο Strawberry δεν είναι αρκετά. Δεν ξέρω αν αυτό που βλέπουμε φέτος είναι μαγική εικόνα αλλά για μένα είναι ένας απο τους χειρότερους παίκτες που έχω δει. Εν είδει υπερβολής, στο 5 με 5 είναι για την επίθεση ότι είναι ο Raduljica για την άμυνα. Απλά δεν υπάρχει. Για μένα παίκτες που έστω και σε μία κατηγορία όχι απλώς δεν είναι καλοί αλλά δεν υπάρχουν καθόλου δεν έχουν θέση στο top επίπεδο παρα μόνο ως ρολίστες των 7-8 λεπτών και αυτό με ζόρια. Δε νομίζω οτι θα έχει απολύτως κανένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός να βρει αντικαταστάτη το καλοκαίρι αν αποφασίσει να τον αλλάξει. [θάνατος στα 4 kilobytes]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σημαντικό με τον φετινό Ολυμπιακό όμως είναι οτι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν ο Strawberry είναι κακός επιθετικά ή αν ο Hacket το ένα ή ο Μάντζαρης το άλλο. Το σημαντικό είναι οτι αυτό που βλέπουμε είναι ένα σύνολο με παίκτες που εργάζονται ο ένας για τον άλλο και όλοι για τον coach. Δεν είναι η τέλεια ομάδα, δεν παίζει το τέλειο μπάσκετ, αλλά παίζει αυτό που αρέσει σε μένα.

      Σε όλους μας αρέσει η έκπληξη και όλοι γουστάρουμε το underdog. Χαρήκαμε για τα δύο επικά final 4 του Ολυμπιακού, χαρήκαμε για τη Maccabi αλλά προσωπικά, και λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά περισσότερο χάρηκα για τη Real πέρυσι, κι ας μην είχε τόσο δράμα το τρόπαιο της. Λέω λυπάμαι γιατί η Real είναι η αθλητική οντότητα που απεχθάνομαι περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη. Όμως, όσο ωραίες κι αν είναι οι εκπλήξεις, κάποια στιγμή πρέπει να κερδίζει και ο συνολικά καλύτερος. Πρέπει, όπως λέει και ο Trinchieri να κερδίζουν οι παίκτες που παίζουν σωστό μπάσκετ, όχι μόνο τα ηρωϊκά γιουρούσια.

      Και υπο αυτή την έννοια, ο Ολυμπιακός φέτος έχει την ευκαρία να κατακτήσει το πρώτου του τρόπαιο ως η ομάδα που ήταν συνολικά καλύτερη καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς (χωρίς να μειώνω τις προηγούμενες επιτυχίες, ε, μη μου την πέσει κανένας για κάτι που δεν γραφω). Δεν λέω οτι θα συμβεί και με ανησυχεί λίγο το οτι η ομάδα δεν έχει κάνει ακόμα κάποια κοιλιά, όμως με βάση τη σημερινή εικόνα της, δεν είναι απίθανο το σενάριο.

      Και εδώ είναι νομίζω και η μόνη παγίδα για τον φετινό Ολυμπιακό. Μπορεί να το πάει σερί μέσα απο έναν τέτοιο όμιλο κόλαση; Και, αν τελικά δεν μπορεί (που είναι και το λογικότερο), μπορεί να διαχειριστεί σειρά κακών αποτελεσμάτων; Προσωπικά είμαι αισιόδοξος όμως νομίζω οτι θα έχουμε αρκετά σύντομα την ευκαιρία να παρουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

      Διαγραφή
    2. Το προβλημα του φετινου Ολυμπιακου ειναι ακριβως το ιδιο με το προβλημα του περσινου Ολυμπιακου:

      Τι γινεται οταν η αντιπαλη ομαδα σε παιζει την ιδια ή και ακομα καλυτερη αμυνα?

      Το ειδαμε περισυ στον τελικο με τη Ρεαλ. Οταν στερεψε η επιθεση, στερεψαν και οι ιδεες και η διαθεση για αμυνα. Κανενας τελικος Ευρωλιγκας δεν θα κριθει στους 50 ποντους. Αυτες οι εποχες εχουν περασει και υπαρχει καθε χρονο ολο και καλυτερη ποιοτητα παιχτων που θα μπουν μεσα στην καταλληλη φυσικη, πνευματικη και ψυχολογικη κατασταση για να πανε σε ρυθμους που θα φτασουν την ομαδα στους 80-90 ποντους.

      Η ομαδα του Μπαρτζωκα ειχε αυτο το firepower, αυτη του Σφαιροπουλου οχι. Οποτε ...

      Διαγραφή
    3. Διαφωνω για τον Στρομπερι.

      Εχει πρωτο βημα που θα ζηλευαν πολλοι στο ΝΒΑ και θα ηταν πολυ καλυτερος με ενα γκρντ σαν τον Λο διπλα του. Ο Ολυμπιακος ομως εχει παει απο περισυ σε πιο αργες επιθεσεις κατι που δεν ευνοει τον Στρομπερι συν το γεγονος οτι φαινεται να επηρεαζεται απο την ψυχολογια του λογω απειριας σε τετοιο επιπεδο.

      Ο συγκεκριμενος παιχτης ομως δεν κρινεται απο την επιθεση αλλα απο την αμυνα. Και εκει νομιζω αποδιδει ικανοποιητικα αν και θα μπορουσε ακομη καλυτερα.

      Διαγραφή
    4. Χρήστο, μην ξεχνάς οτι ο Μιλουτίνοφ αποκτήθηκε στο 5 ως τρίτη λύση πίσω από δύο παίκτες δυνητικά βασικούς.Το ότι τραυματίστηκε ο Γιανγκ και ξαφνικά σκεφτόμαστε τι δουλειά έχει αυτό το "αγγούρι" αυτό εκεί δεν αφορά το σχεδιασμό.
      Μπορεί ο παίκτης να έχει ελάχιστα να δώσει αυτή τη στιγμή,αλλά ήδη δέιχνει να βελτιώνεται και αποτελεί σπουδαίο prospect και είναι ωραίο να βλέπεις και Ελληνική ομάδα να δουλεύει και με τέτοια στάνταρ(βλέμμα προς το μέλλον-και όχι μόνο χτισίματα/γκρεμίσματα κάθε χρόνο).
      Αν η ένσταση σου συνοψίζεται στο οτι πήγε σε 5άρι ενώ ήθελε 4άρι(που αυτή θα έπρεπε να είναι),έχεις ένα δίκιο αλλά και ο Σφαιρόπουλος έχει το δικό του εφόσον υπολόγιζε να προωθήσει τον Αγραβάνη και σε περίπτωση ανάγκης ήξερε οτι η σεζόν είναι μεγάλη.Ο Αγραβάνης μάλλον δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε αρχικά,αλλά ορθώς προέκυψε ο Παπαπέτρου και για αυτό η ομάδα δεν ψάχτηκε για άλλον παίκτη.

      Όσο για τον Στρόμπερι πραγματικά ακατανόητη για μένα προσωπικά η θέση σου.Αυτό που αναφέρεις επιθετικά δεν ισχύει,ειδικά όσο αγωνίζεται στο 3.
      Το πλεονέκτημα που του δίνει το πρώτο του δυνατό πάτημα,μαζί με το δυναμικό-aggresive τρόπο που επιτίθεται στο καλάθι καταφέρνουν και τον καθιστούν χρήσιμο από την weak side(παρά την αδυναμία του στο σουτ,όπου οκ δεν είναι και εντελώς άχρηστος,ειδικά όσο το διαχειρίζεται ωραία ψυχολογικά)
      Επίσης,είναι ικανός να παίξει ενίοτε με τη μπάλα στα χέρια και τη δική του φάση,σκοράροντας ή πασάροντας σε σωστό χρόνο.Για την ικανότητα του στο τρανζίσιον ούτε λόγος(αν και έχει τα προβλήματα του ώρες ώρες για το πότε να φρενάρει και πότε να φτάσει μέχρι τέλους).Γενικά τα πατήματα του,η αθλητική του υπεροχή και ο τρόπος που τρέχει το γήπεδο μου φέρνουν σε μια αναλογία Αντετοκούμπο για ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    5. Οκ, ένα ένα :

      - Κατ'αρχάς, αν το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι οτι μπορεί να βρεθεί απέναντι του μια ομάδα που παίζει καλύτερη άμυνα ΚΑΙ καλύτερη επίθεση, αυτό είναι νομίζω ένα ευχάριστο πρόβλημα να έχεις. Φαντάζομαι οτι αυτό που εννοείς είναι οτι ο Σφαιρόπουλος επικεντρώνεται πολύ στην άμυνα ενώ ο Μπαρτζώκας κυνηγούσε πιο πολύ την ισορροπία. Δεν διαφωνώ απαραίτητα αν και δεν συμφωνώ οτι ο Σφαιρόπουλος δεν έχει firepower. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει δυο απο τους καλύτερους σκόρερ στη θέση τους, τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη και έναν αρκετά ικανό σκόρερ στος 3, τον Lojeski. Τροφοδοτεί αρκετά ικανοποιητικά τον Hunter που τελειώνει καλά. Δεν είναι και άσχημα. Το βασικό όμως είναι οτι ο Ολυμπιακός, το δείχνουν και οι επιθετικές του επιδώσεις ως τώρα, στοχεύει και καταφέρνει να βρει επίθεση απο την άμυνα του. Ως μια συνέχεια που λέει και ο Jim. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

      - Δεν ξέρω αν ο Strawberry έχει φοβερό πρώτο βήμα, ξέρω όμως τι το κάνει αυτό το πρώτο βήμα σε σετ παιχνίδι. Πιθανώς σε μια ομάδα που στοχεύει σχεδόν αποκλειστικά στο transition να βγάζει μάτια το παιδί. Στον Ολυμπιακό όμως νομίζω οτι τον αλλάζεις εύκολα με κάποιον καλύτερο και κανείς δεν θα κλάψει, χωρίς να λέω οτι ο άνθρωπος είναι άχρηστος, έτσι; Απλά όχι γι'αυτό το επίπεδο ή, καλύτερα, όχι για τέτοια θέση στο rotation. Προφανώς στην άμυνα έιναι καλός, δεν το αρνήθηκα. Και στο transition είναι καλός. Απλά, στη σετ επίθεση είναι, ας μην πω τη λέξη. Επιφυλάσσομαι γιατί βλέπω πολλούς να κόβουν φλέβα για πάρτη του και ομολογώ οτι δεν το κατέχω το άθλημα σε βαθμό να είμαι 100% σίγουρος για την εκτίμηση μου για τον συγκεκριμένο παίκτη. Απλώς, λέω, με δεδομένη την προσθήκη του Odom και την επιστροφή του Lojeski, δεν βλέπω πως χωράει ο Strawberry, όποιος και να μείνει απέξω. Και για μένα η ίδια η απόκτηση του Odom μάλλον αυτή την ανορθογραφία στοχεύει, το βρίσκω πιο εύπεπτο απο το να δεχτώ οτι ο Σφαιρόπουλος χρειαζόταν όπως και δήποτε άλλη μια πανοπλία για τον Σπανούλη.

      - Peris, δεκτά όλα αυτά (ας πούμε), απλή ερώτηση. Το καλοκαίρι που έρχεται θα τον κρατούσες ή θα κοιτούσες κάποια καλύτερη περίπτωση; Αν κοιτούσες κάτι άλλο, θα δυσκολευόσουν πολύ να βρεις κάτι καλύτερο;

      - Η αντίρρηση μου για τον Milutinov ήταν πριν καν αποκτηθεί, δεν είναι πρόσφατη, ούτε προκύπτει απο τις εμφανίσεις του, ούτε έχω κανένα θέμα με το παιδί. Ίσως δεν το εξηγώ σωστά. Αν ο Milutinov δεν έπιανε θέση ξένου, κανένα πρόβλημα. Καις όμως την τελευταία σου θέση ξένου, έχοντας ένα προφανές κενό στο 4 (αυτή είναι η βασική μου ένσταση), και την καις για να έχεις ποιο όφελος; Αυτά που φέρνει ο Milutinov; Δεν το βρίσκω σοφή κίνηση, sorry. Θα μιλούσαμε αλλιώς αν ο Milutinov δεν ήταν ο παίκτης που έκλεισε την εξάδα των ξένων αλλά εφ όσον είναι, βρίσκω το κλασμα ρίσκο προς κέρδος κακό για τη συγκεκριμένη κίνηση.

      Διαγραφή
    6. Το πρώτο βήμα είναι πιο χρήσιμο στο μισό γήπεδο παρά στο ανοιχτό.. Για αυτό που θέλει να παίξει ο Σφαιρόπουλος, ο Στρόμπερι είναι πολύ καλό fit. Ειδικά τώρα που θα περάσει ως full time SF. Σήμερα Χρήστο θα σου έλεγα χωρίς σκέψη ότι τον κρατάω. Το σχόλιο στο άρθρο είναι χαρακτηριστικό νομίζω. Όμως πρέπει να τον δούμε πως θα τελειώσει τη σεζόν. Πολύ σημαντική παράμετρος σε μια τέτοια απόφαση.

      Διαγραφή
    7. Jim το πρώτο βήμα όμως δεν πρέπει να συνδυάζεται και από το κατάλληλο ballhandling?Γενικά (αν έχω πιάσει καλά τον όρο) να είναι slasher πράγμα που ο Στρόμπερι δεν είναι μπορεί να κάνει πόσο μάλλον όταν ξεκινήσουν τα δύσκολα παιχνίδια που η άμυνα θα κλείνει προς τα μέσα αφήνοντάς του το σουτ.

      Χρήστο για τον Μιλιουτίνοφ δεν θα διαφωνήσω το είχε πει άλλωστε και ο Τζιμ ότι ο Ολυμπιακός έπεσε στην παγίδα να αποκτήσει το καλύτερο που υπήρχε στην αγορά (για τρίτο ψηλό) και όχι αυτό που χρειαζόταν

      Όσον αφορά τον Στρόμπερι θεωρώ ότι υποτιμάς το ποσό χρήσιμος είναι σε αυτό που παίζει ο Ολυμπιακός.Βέβαια προφανώς στις θέσεις 1-2-3 υπάρχει θέμα ποσότητας την ίδια στιγμή που στο 4 δεν υπάρχει αξιόπιστο back-up του Πρίντεζη

      Διαγραφή
  21. Εγώ βλέπω ότι ο Ολυμπιακός βάζει ακόμα ένα εμπόδιο στην πρόοδο του Μάτζαρη.Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με περίτρανο παράδειγμα την απόκτηση του Λαφαγιέτ πέρσι.Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός με εξαίρεση τον τραυματισμό του Γιανγκ ,ο οποίος όμως αντικαταστήθηκε από παίκτη (προφανώς μικρότερης αξίας αλλά και πάλι σοβαρού επιπέδου),δεν έχει <> από κανέναν τραυματισμό.Το αντίθετο μάλιστα οι τραυματισμοί έχουν δώσει ρυθμό στην ομάδα,την έχουν συσπειρώσει και την κάνουν καλύτερη όσο περίεργο και αν ακούγεται.Ξαφνικά βρήκε χώρο στο ροτέϊσον ο Αθηναίου όταν έλειψαν παίκτες από τα γκαρντ.Ο Χάκετ βρήκε χώρο και χρόνο να χτίσει ψυχολογία όταν τραυματίστηκε ο Σπανούλης.Τα προβλήματα του Λοτσέσκι εξασφάλισαν χοντρά λεπτά στο παρκέ στον Στρόμπερι αλλά και στον Παπαπέτρου.Ο Χάντερ ξαναπήρε στο σπίτι του την φανέλα του βασικού.
    Το κυριότερο βέβαια είναι ότι σε αυτόν τον πλουραλισμό του Ολυμπιακού ο Σφαιρόπουλος στην αρχή της χρονιάς φάνηκε να πνίγεται.Θεωρώ ότι όταν επιστρέψουν όλοι πίσω ο Ολυμπιακός θα αρχίσει πάλι να σκουντουφλάει και να αδυνατεί να βρει ποιος πρέπει παίξει για πόσο και που!

    Το αντίθετο συμβαίνει στον Παναθηναϊκό ,βέβαια είναι καθαρά λάθος του προπονητή και της διοίκησης!Τραυματίζεται ο Μποχωρίδης και ενώ ξέρουμε ότι ο Παππας δεν θα είναι στο 100% πριν το ξεκίνημα της νέας χρονιας (στο πιο αισιόδοξο σενάριο) δεν αποκτάμε παίκτη.Αφήνει η διοίκηση φυσικά να ακούγονται ονόματα για διάφορες θέσεις αλλά ως εκεί.Κάθε φορά που η ομάδα χωλαίνει μια δύσκολη νίκη ή η μια καλή εμφάνιση σβήνουν τα σενάρια.Ήμασταν άτυχοι ακόμα και στις επιστροφές των τραυματισμών.Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να αποκτηθεί είτε γκαρντ είτε ψηλός αλλά επέστρεψε ο Παππάς δίνοντας δικαιολογία στην διοίκηση.Τώρα ξανατραυματίστηκε ο Παππάς αλλά επέστρεψε ο Μποχωρίδης και φτου και από την αρχή.

    Η ερώτηση της βραδιάς χωρίς βέβαια να ξέρω ποσά αλλά νομίζω ότι είναι κοντά το τελικό άθροισμα:

    Θα ανταλλάζατε ΚΑΛΑΘΗ-ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ για ΣΛΟΥΚΑ-ΒΕΣΕΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια ερωτηση!

      Κοιτα, πριν αρχισει η χρονια νομιζω οτι, ναι, θα εκανα την ανταλλαγη. Μεχρι τωρα ομως εχω εντυπωσιαστει απο τον Νικ και, αντιθετα, με εχει απογοητευσει ο Σλουκας. Οποτε, οσο κι αν πιστευω οτι ο Βεσελυ θα αναδειχθει ο καλυτερος παιχτης στην Ευρωλιγκα, αυτη τη στιγμη θα κρατουσα τον Καλαθη. Απλα, ο Ραντουλιτσα μου ειναι αυποφορος.

      Διαγραφή
    2. Ο Μαντζαρης βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο, φέτος κάνει όργια (49 % στο τριποντο, με ήδη 23 εύστοχα, περισσότερα από κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού), πρόσθεσε το ποστ παιχνίδι και το drive πιο συχνά. Ο Odom θα είναι η αλλαγή του Σπανούλη στο "2", στο "1" θα παίζει ο Βαγγέλης με τον Hackett (ο Strawberry sto "3")... KANENA EΜΠΟΔΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ. Εντελώς άστοχη η εκτίμηση σου...

      Διαγραφή
    3. Φίλε 11.30 είπαμε δεν θα πιάσουμε και το λόττο.Αλλιώς θα έβαζα ανταλλαγή Κουζμιτς-Πάβλοβιτς-Ραντούλιτσα με Ουντο-Κάλινιτς-Βέσελι
      Με αυτά που έχεις δει μέχρι τώρα τα θετικά και τα αρνητικά του Βέσελι,του Καλάθη,του Σλούκα και του Ραντούλιτσα τι θα έκανες?

      Φίλε 11.33 στα χαρτιά όλα καλά είναι και το ότι ο Χάντερ με τον Γιανγκ θα έκαναν το καλύτερο δίδυμο της Ευρώπης (δεν έδειξαν ποτέ να ταιριάζουν ούτε να μπορούν να βρουν ρυθμό) και το ότι ο Στρόμπερι θα σούταρε με +35% στα τρίποντα όπως και στα playoffs της Τουρκιάς και ότι ο Χάκετ θα σούταρε και αυτός κοντά στο 40%.Στο παρκέ όμως η αριθμοί ξεγυμνώνονται.
      Ο Ολυμπιακός στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει να δώσει τρεις θέσεις (1-2-3) σε Σπανούλη,Χάκετ,Μάτζαρη,Στρόμπερι,Λοτσέσκι,Οντομ,Παπαπέτρου και Αθηναίου.Να μην μιλήσω για το γεγονός ότι όσο θα σοβαρεύουν τα παιχνίδια τόσο ο χρόνος του Σπανούλη θα πλησιάζει προς τα 30+ λεπτά.Πες τώρα εσύ πως ακριβώς θα χωρέσουν όλοι αυτοί και τον Βαγγέλη να παίζει 25λεπτά (όπως τώρα δηλαδή) και εγώ θα παραδεχτώ το λάθος μου!

      Διαγραφή
    4. 11.33 σε γελασανε φιλε.Εγραψες για το οργια του Μαντζαρη και μπραβο σου.Τον Παναθηναικο τι τον αναφερεις;;;μαθε λοιπον οτι ο Μπατμαν εχει 52% στο τριποντo.Oσο για τα οργια με προκαλεσες και εψαξα τα στατιστικα του,ελεος ρε συ 8% εχει,για ποια οργια λες λοιπον;;;Εδω ο κακος φετος Γιανκοβιτς σε 17 λεπτα εχει 7.2pir.http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=000411&seasoncode=E2015
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=003537&seasoncode=E2015

      Διαγραφή
    5. Το ερωτημα ειναι αν μπορει να παιξει με επιτυχια τον ρολο του σουτινγκ γκαρντ και μονο. Μη ξεχναμε οτι εκει κατεβαινει πολλες φορες και ο Λοτζεσκι λογω ελλειψης ικανων σουτερ. Αλλιως πρεπει να παρει χρονο στο 1 και αυτο θα σημαινει χρονο ενος εκ των Μαντζαρη και Χακετ. Οποτε, βρισκω λογικη την ανησυχια του φιλου.



      Διαγραφή
    6. Με το σκεφτικο οτι φετος θα ειχα ακομη Διαμαντιδη θα επαιρνα Σλουκα/Βεσελυ αντι για Καλαθη/Ραντουλιτσα.

      Αλλα χωρις Διαμαντιδη θα προτιμουσα να κρατουσα Καλαθη.

      Διαγραφή
    7. Θα γινω αιρετικος και θα πω οτι ο τραυματισμος του Γιανγκ μπορει να βγει επωφελης για τον Ολυμπιακο.

      Το παιδι ειχε φυσικα προσοντα αλλά ηθελε τουλαχιστον άλλα δυο χρονια να μαθει το μπασκετ στο ψηλοτερο επιπεδο. Αντιθετα, βλεπω τον Μιλουτινοφ να μπαινει ολο και πιο πολυ στο κλιμα και τον Τζεϊμς να ταιριαζει καλυτερα στις στοχευμενες αμυνες που παιζει ο Ολυμπιακος.

      Διαγραφή
    8. διορθωση μπλιαχ τι εγραψα,8 pir εχει οχι 8%.

      Διαγραφή
    9. Ωραία ερώτηση όντως. Εγώ προσωπικά θα χάριζα τον Raduljica, δεν χρειάζομαι αντάλλαγμα. Τον Καλάθη όμως δεν θα τον αντάλλαζα με κανέναν παίκτη της Euroleague, προφανώς όχι μόνο με αγωνιστικά κριτήρια.

      Διαγραφή
    10. 11.53 Το PIR δεν δείχνει τις περισσότερες φορές την αξία και τις λειτουργίες ενός παίκτη ειδικά όταν μιλάμε για παίκτη pass first.Αν κοιτάξουμε μόνο αυτό τότε ο Ραντούλιτσα είναι υπερεπιτυχημένος.Ο Μάτζαρης είναι πολύ καλύτερος εν σχέση με αυτά που είχε δείξει μέχρι στιγμής όμως μιλάμε για διάστημα περίπου 1,5 μήνα οπότε ας περιμένουμε καλύτερα.
      Φίλε 12.00 για αυτό το 7ο και για τον αρχηγό γκρινιάζουμε όλοι
      12.07 Από άποψη λειτουργικότητας θεωρώ και εγώ ότι κερδίζει ο Ολυμπιακός γιατί πλέον είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι στο 5.Χάντερ μπροστά,Τζέιμς ποιοτικά 8λεπτα και ο Μιλιουτινοφ σε ειδικές αποστολές.
      Αν ο Γιανγκ ήταν υγιής θεωρώ ότι ο Χάντερ θα κατέληγε (λόγω του ότι είναι παίκτης που παίζει καλύτερα όσο περισσότερο βρίσκεται στο παρκέ) να παίζει τρίτος ψηλός.

      Χρήστο η ομάδα ουρλιάζει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί και αφού δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μεταγραφή ας ξεκινήσουμε τις ανταλλαγές.

      Διαγραφή
    11. Παιδιά με συγχωρείτε αλλά γράφετε ανυπόστατα πράγματα.
      Και για τον Γιανγκ και για τον Χάντερ και για το Μάντζαρη και για όλους.

      Διαγραφή
  22. 11:53
    Γράφεις για τον Φωτση. Σου λέω λοιπόν άλλο τα 13 τρίποντα (του Αντώνη) και άλλο τα 23 τρίποντα (του Βαγγέλη). Αναφερόμουν στα γκαρντ. Ο Μαντζαρης έχει πετύχει περισσότερα τρίποντα ΚΑΙ από τον Feldeine KAI από τον Διαμαντίδη ΚΑΙ από τον Καλαθη. Με ποσοστό 48,9 (%) μάλιστα! Όργια δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τζιμ μηπως ξερεις ποσα εκατομμυρια παραπανω ειναι το μπατζετ του οσφπ παραπανω απο του παο ? και φετος αλλα και τα τελευταια 4 χρονια ? αληθευει οτι η βιανεξ φετος εχει παρει την κατω βολτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω.. Όντως ο Όντομ θα ήταν καλό fit για τον Παναθηναϊκό αυτή τη περίοδο, εφόσον δεν έπιανε λιμάνι, με την έννοια ότι μπορεί να παίξει μαζί με όλα τα γκαρντς των πρασίνων (ΟΛΑ, από Καλάθη έως Μποχωρίδη) είτε ως SG είτε ως PG, φέρνει ένα δυνατό κορμί και μαζί του πράγματα στο αμυντικό κομμάτι συν τη δυνατότητα για μια πιο ορθολογική στροφή σε σχήματα με τρεις κοντούς που θα ανεβάζουν την ομάδα αμυντικά. Από την άλλη, με τη παρούσα κατάσταση στο backcourt του Παναθηναϊκού θα καλούταν να παίξει άμεσα πιο βασικό ρόλο -και αυτή η απόσταση από μια average ομάδα του Eurocup στο υψηλό επίπεδο της EL συχνά ζαλίζει- ενώ στον Ολυμπιακό τον βοηθάει ότι ξεκινάει σε πιο συμπληρωματικό ρόλο ώστε να εγκλιματιστεί πιο ομαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θεωρώ ότι στο ελεύθερο μπασκετ του Τζορτζεβιτς (υπάρχουν ματς που ο Feldeine έχει σουτάρει και 9 τρίποντα!!! Θα συνέβαινε ποτέ αυτό αν ήταν στον Ολυμπιακό? Όχι βέβαια...) ο Darius Johnson-Odom θα έκανε αμέσως την διάφορα, γιατί θα έπαιρνε αρκετές επιθέσεις. Στον Ολυμπιακό των ξεκάθαρων ρόλων και του ρομποτικού ροτεισον θα πάει πιο λαου λάου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κι ο Feldeine παίκτης Eurocup ήταν και σαν όνομα πίσω από τον Odom στην Καντού. Άνετα έπαιζε στον Παο ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού... Άλλο τα απαιτητικά συστήματα του Σφαιροπουλου, άλλο το "σούταρε συνεχώς" του Τζορτζεβιτς, έτσι δεν είναι Jim???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πριν από μερικά χρόνια (season 2012-2013) ο Παναθηναϊκός αποδεκατισμένος έπαιζε την πρόκριση του μέσα στο Καντού και ο Μπανκς (δεν θυμάμαι αν είχε παίξει άλλο παιχνίδι πριν) είχε τεράστια συμβολή στην νίκη.Η έλλειψη είναι τόσο σημαντική όσο τότε οπότε παίκτης να ναι και ότι να ναι δυστυχώς.

    Ειδικά ο Οντομ θεωρώ θα βοηθούσε πάρα πολύ από αυτά που είδα φέτος στην Τραμπζοσπορ και πέρσι στο Καντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Μαπορο Καντου του Τρινκερι τότε τη νίκη πρόκριση την εδωσε ο διαστημικός Μαικ Μπραμος, που δεν μας έκανε ουτε τώρα πριν τους 16 ώστε να διωξεις Παβλοβιτς και να πάρεις γκαρντ και tweener για το ΕΒΔΟΜΟ.

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    2. Δεν ειπα οτι ο Μπανκς εδωσε την νικη ειπα οτι ειχε τεραστια συμβολή σε αυτην.Ο λόγος που δεν εμεινε ηταν γιατι ηθελε συμβολαιο κοντα στα 700χιλ που ουτε εμεις ουτε ο Ολυμπιακος ημαςταν διατεθειμένοι να απο τοτε μεσολάβησε ενας παρα πολυ σοβαρός τραυματισμός που τον αφησε σχεδον μια χρονια εξω.Συνεπως την εικόνα του του Μπραμου που εχεις στο μυαλο σου ξέχασε την.
      Τελος οσον αφορα τον Πάβλοβιτς ουτε εγω ειμαι ικανοποιημένος απο την απόδοση του αλλα δεν θεωρω οτι η έλευση ενός παικτη σας τον Μπράμο θα μας βοηθούσε δηλαδη ενός παικτη που εχει κάκιστο χειρισμό μπάλας για να παιξει στο 2,δεν μπορει να μαρκαρει δυνατά 3αρια και περα απο το σουτ (στην καλη του μερα) επιθετικα δεν μπορει να δωσει τιποτα αλλο.Αμυντικα θα έδινε ορισμένες λύσεις αλλα και παλι δεν θα σου έλυνε το προβλημα σου.

      Διαγραφή
  28. Και για να γελασουμε για να μην κλαψουμε με τον απιθανο Τζορτζεβιτς που δεν θελει λεει παικτη.
    Να το γκαρντ που ψαχναμε.Τα εχει ολα.Πρωτον ειναι απο την Αμερικη.Το μικρο ονομα μοιαζει ελληνικο,μην σας ξεγελαει το επιθετο ,μπορει να το εχει κοψει.
    Η φανελλα γραφει καθαρα Μανη αρα σιγουρα ειναι απο Ελλαδα δεν θα πιανει καν θεση ξενου.
    Βαζει 45 ποντους μεσο ορο δεν σταματιεται ουτε με τριπλ τιμ,τριποντα απο τα 7.25 συμφωνα με το ρεπορταζ.Ειναι 14 χρονων,αρα απολυτα μεσα στο πλανο της ελληνοποιησης.
    Για τα λεφτα δεν το συζηταμε,σε τετοια ηλικια αποκλειεται να ζητησει πανω απο 70.000 που διαθετουμε.
    Ενα μικρο προβληματακι υπαρχει, αλλα πιστευω με κοντο μαλλι δεν θα υπαρξει προβλημα.
    http://www.sdna.gr/mpasket/kosmos/article/156440/i-14xroni-poy-skorarei-45-pontoys-kata-meso-oro-vids-pics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα παιδια
    Πολυ ωραιο (και αναγκαιο) το κειμενο για τον Οντομ-Τζονσον ,που ανοιγει μια συζητηση για το recruiting και τον σχεδιασμο των δυο "αιωνιων".Νομιζω πως συζητηση πρεπει να παει σε ενα πιο ιστορικο πλαισιο.
    Καταρχας ο ΟΣΦΠ και στα 3 ευρωπαικα που πηρε ελανε αλλαγες ξενων και προσθηκες στο ροστερ(το 1ο μαλιστα το πηρε μονο με αφαιρεση παικτη),οποτε ειναι πιο κοντα στην κουλτουρα του συλλογου η ενισχυση μεσουσης της χρονιας.
    Στον ΠΑΟ αντιθετα στην εποχη Ζοτς ,που ηταν και τεραστια χρονικα,το ροστερ αλλαζε λιγο αναμεσα στα χρονια,και προσθηκη στο ροστερ γινοταν μονο σε σοβαρη περιπτωση τραυματισμου.Και δεν γινοταν αυτο επειδη καθε χρονο ο σχεδιασμος του ΖΟτς ηταν αψεγαδιαστος και η ομαδα πληρης,αλλα λογω κουλτουρας κυριως του προπονητη που περασε και στο συλλογο.Τα επομενα χρονια μετα το Ζοτς ,οπως εχουμε πει και ξαναπει,μονο η προσθηκη του Γκιστ ξεχωρισε σαν λαμπρη εξαιρεση ,στις αρκετες αλλαγες που εγιναν στα ροστερ ,σε καθε σεζον..
    Τωρα στα ροστερ εχω την εντυπωση πως οι Αγγελοπουλοι ανεξαρτητως κοουτς,κοιταζουν να εχουν παντα πληθωρικα ροστερ με πληροτητα σε ολες τις θεσεις.Με αυτον τον τροπο καταφεραν να μπουν τσο προσκηνιο με τα δυο φαιναλ φορ το 09 και το 10(αλλα οχι παντα με επιτυχημενες επιλογες παικτων),αλλα πηραν τροπαιο με την λιτη προσεγγιση του Ντουντα με χαμηλοτερο μπατζετ,οποτε τα επομενα χρονια προσπαθησαν να συνδιασουν με πιο ψαγμενες επιλογες και σε προπονητες,τα μεγαλα ροστερ με πιο συγκρατημενα μπατζετ,ενισχυοντας κατα βουληση το ροστερ μεσα στην χρονια οταν εισηγειται ο κοουτς.
    Η προσεγγιση του ΔΓ ειναι αρκετα διαφορετικη,ειτε λογο της κουλτ5ουρας που αφησε ο Ζοτς ,ειτε τις διαφορετικης οικονομικης διαχειρησης (χωρις να μπαινω στη διαδικασια να συγκρινω περιουσιες ,δεν εχω ιδεα κι ολας) δεν βαζει τον ΠΑΟ στη διαδικασια να αλλαξει ριζικα με 1-2 προσθηκες μεσα στην ιδια σεζον,κι αυτο νομιζω ειναι γεγονος διαχρονικα.

    Στο δια ταυτα,ο Οντομ ειναι μια κινηση στη λογικη του κυνηγιου του πλεονεκτηματος στα πλευο οφ,με δεδομενο οτι με 4ο γκαρντ τον Αθηναιου θα υπηρχε προβλημα,και οτι εμφανιζονται τραυματισμοι σε 3 νευραλγικους παικτες (Σπαν,Πριντ και Λοτζεσκι).Με τον Χακετ να εχει διαθεση να παιξει πολυ καλο μπασκετ και τον Μαντζαρη με αυτοπεποθηση και ηγετικη στοφα φετος,ο Οντομ (οπως κι ο Τζειμς που ειναι αλλη περιπτωση) θα δωσει ποιοτικες ενεσεις στην ομαδα και μπαινει με μεγαλο κινητρο να διακριθει σε ενα λεβελ παραπανω απο το στανταρντ του.Χωρις αυτο να σημαινει οτι ο Σφαιρο εχει ευκολη δουλεια και δεν θα εχει προβληματα,αλλα δειχνει οτι ειναι διορατικος και μπορει να τα αντιμετωπισει καλυτερα.

    Στον ΠΑΟ απο την αλλη ,το "περιεργο" recruiting συν το θεμα που βγαινει απο κοσμο και διοικηση για εδω και τωρα συμμετοχη των μικρων εδω και 2 χρονιαδημιουργει περιεργες συνθηκες στην ομαδα.Περιμενω παντως να κανει καποια καλα ξεσπασματα-παιχνιδια η ομαδα μεσα στο Φλεβαρη,και το ντερμπυ με τον ΟΣΦΠ λογικα θα ειναι παλι ντερμπυ,ομως οι λιγες επιλογες συνηθως στοιχιζουν

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα σε όλους..

    Βλέποντας τον Antoine Diot να έχει πάρει το τιμόνι της αήττητης Βαλένθια (25 πόντους-5/6 2π. 4/6 3π. 3/3 1π.- 8 τελικές εχθές στη Γερμανία) σκέφτομαι αυτό το "αν"..

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/12/blog-post_20.html

    Αλλά τελικά δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Είναι σίγουρο παιδιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πέρα από τη πλάκα, πολύ καλός παίχτης ο γκαρντ της Βαλένθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα είχες πει ρε Jim τι να λέμε?
      Με ντιο, τζ τζονσον η Τομας δικες σου προτάσεις και Μπραμο δική μου, καβατζαραμε το ΕΒΔΟΜΟ Jim... πληκτα :-)

      Διαγραφή
    2. και οι Μίλλερ, Τζίρμπες, Γιόβιτς, Χεινς και άλλοι 80 που έχεις προτείνει θα έμεναν να κοιτάζουν το 7ο Jim..όπληκτα;

      Διαγραφή
    3. Άφρο φαντάζεσαι να είχατε πάρει Τζίρμπες και να ήταν στον ερυθρό ο Ραντού τι θα έγραφε;

      Διαγραφή
    4. Ναι ρε Αφρουλα μου γλυκιά.
      Δεν μπορούν να βολευτούν τόσοι νοματαίοι Jim... όπληκτα σε ενα ρημαδιαμενο αριθμό!
      Το "7" :-)

      Πέραν της πλακος ο Jim... οπληκτος είναι large και προτείνει παικταράδες φθηνούς.
      Εσύ σαν διοίκηση ξεψαχνιζεις τη φιλοσοφία οσων σου προτείνει τζάμπα και επιλέγεις τους καλύτερους.

      ΥΓ Κι η αρραβωνιαρα μου (π. μοντέλο της Νίνα) είχε 80 προτάσεις γάμου, αλλά επέλεξε
      το άπαν του γεννους μας :-)

      Διαγραφή
    5. 1:17

      Πως θα ηταν ο Ραντου στον Ερυθρό?
      Πρόεδρος και θα τον αγόραζε?
      Οσα παίρνει ο Ραντου με εφορία είναι ακριβώς το φετινό μπατζετ του Αστέρα.

      Διαγραφή
    6. What if scenario που λέμε...

      Διαγραφή
  32. Φθάσαμε στο σημείο να αναλύουμε διεξοδικά με αλλά λόγια.
    Γιατι ο ΟΣΦΠ σκέφτεται μπασκετικα και παίζει μπάσκετ.
    Και ο ΠΑΟ ασχολείται με τα Lego τα τουβλάκια κτιζοντας και γκρεμίζοντας σπιτάκια σαν πεντάχρονος.
    Ποιος ειχε ανάγκη και κόψιμο γκαρντ και ποιος τον πηρε παρ'οτι
    υπερπλήρης για να θωρακισει ψυχολογία πλήρους και πολεμοχαρους ομάδας ΚΥΡΙΩΣ και μετά να σεβαστεί και να θωρακίσει Σπανουλη?
    Η ψυχολογία είναι τα πάντα στο μπάσκετ και κανείς σας δεν την έχει αναφέρει ποτέ.
    Γιατί πλήρης και σκληρός φοβίζεις τον αντίπαλο πριν μπει να σε παίξει.
    Ανεβαινεις κι εσύ ΔΥΟ φορές γιατί δεν φοβάσαι φάουλ,φθορα, κουραση, τραυματισμούς.
    Αλλιώς παίζεις αν δεν υπάρχει τίποτα πισω σου κι αλλιώς αν εχεις στρατό.
    Τέλος πάντων αυτά πρέπει να έχεις παίξει πολύ μπάσκετ για να τα έχεις σε προτεραιότητα.
    Εγώ πάντως οπότε κατεβαινα να παιξω επίσημα με στόχο το ροζ φύλλο και είχε κάνει αρθροσκοπηση πχ η αλλαγή μου, επαιζα συντηρητικά για να εχω διπλή φυσική κατάσταση απο την κανονική, να μην πιέσω με χαζά τσεκινκ στα 3/4 και φάω κανένα αχρείαστο φαουλ, να μην καταπονηθω με τρανζισον και συνεχή ντραιβ, ακόμα και να μην συγκρουστω στα ριμπάουντ πέρα απο το επιβεβλημένο και μυαλωμενο μπλοκ αουτ να καθαρισω το 5 για τους ψηλούς η να στοχευσω εγώ ως περιφερειακός στο μακρινό.
    Το μπάσκετ είναι 50% ψυχολογία και 50% μυαλό,πιστη και στρατηγική.
    Ο Πεδουλακης πέτυχε από το μηδέν γιατί έπαιζε με το μυαλό και την ψυχολογία του ΟΣΦΠ κυρίως.
    Σταμάταγε το μυαλό του ΟΣΦΠ κλείνοντας καθε διοδο σκέψης στον Σπανουλη και καταρακωνε την
    ψυχολογία ολου του ΟΣΦΠ.
    Ακόμα κι ΔΓ έπαιξε με την ψυχολογία τους οταν τούς είδε στο Λονδίνο και καταπιναν τα φαβορί σαν καραμέλες βγάζοντας ανακοινώσεις για έλεγχο ντοπινγκ
    και εκνευριζοντας ολο τον κόκκινο οργανισμό, "ντοπαροντας" ψυχολογικά τούς δικους μας.
    Όσοι βλέπουν το μπάσκετ επιδερμικα, μεταγραφικά, παικτικα και προπονητικα, πρέπει να αναθεωρησουν κατά το ημιση.


    Jimopliktos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλη μια χρονια που δεν θα δουμε final-4

      Διαγραφή
    2. @ 12:03

      Γιατί θα ρίξει το σήμα της ΕΤ ο Γιαννακόπουλος που δεν θα περάσουμε στο Βερολίνο ???
      :-)
      Να γελάς με τα χαλια μας, όπως γέλαγε ολη η Ευρώπη οταν μας κτυπησαν σοβαρά 2 απο τα 5 γκαρντ μας και δεν πήραμε ούτε εναν.
      Μην στενοχωριέσαι για ανθρώπους που δεν αξίζουν την στηριξη σου.
      Αν το ξανασηκωσει ο ΟΣΦΠ ολες οι Παναθηναικαρες είτε θα λουφαξουν, είτε θα σκυλοβριζονται στα διάφορα sites με τους Ολυμπιακούς αντιπαραβαλοντας τους τα έξι αστέρια που τα έχουμε βαλσαμωσει!!!
      Δεν υπάρχουν αξίες πια στην Ελλάδα.
      Πήγαν να καθιερωσουν μια αθλητική αξία οι Παυλοθανασηδες και με το που έφυγαν ξαναγυρίσαμε στον άρρωστο οπαδισμο ελειψη οράματος και ομαδας.

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    3. jimoplikte ποσο δικιο εχεις...

      Διαγραφή
  33. Καλημερα Τζιμ, ευχαριστουμε που εκατσες και εγραψες τοσο βαθια αναλυση.
    Επισφραγιζεις αυτο που βλεπουμε ολοι, οτι ο Οντομ ειναι μακροπροθεσμη επενδυση και μαλιστα καλη και σωστα σχεδιασμενη.

    Ο παιχτης, περαν του φιλοτιμου και φιλοπονου χαρακτηρα και του τρομακτικου φυσικου προφιλ, ειναι αυτο που λεμε σβουρας, δηλαδη ο επιθετικος γκαρντ που βλεπει διχτακι πρωτα απο ολα και εχει στο ενστικτο την επαφη και τη μπουκα.

    Παραμενει γεγονος οτι εφοσον ο Ολυμπιακος κυνηγησει τον Παπ για πολυετες, που ελπιζω να το κανει για διαφορους αυτονοητους λογους, μπορει να ειναι το πρωτο καλοκαιρι φετος που δε θα γινει προσθηκη στο ροστερ, αλλα ισως μια αφαιρεση.
    Και ΑΝ οι παιχτες αποδωσουν οπως κανουν ηδη μεχρι τελους και εχουν την αναμενομενη προοδο, το Οντομ vs Strawberry θα αποτελεσει πονοκεφαλο.

    Ηλπιζα να το θιξεις αυτο.
    Αν επρεπε να επιλεξεις, ποιον θα κραταγες. Πιστευεις οτι ο Οντομ εχει υψηλοτερο ταβανι απο τον DJ, παντα με γνωμονα αυτα που ζηταει ο Ολυμπιακος αλλα και τι αλλοι παιχτες υπαρχουν στο ροστερ (Χακετ, Παπ, υπολοιποι γκαρντ).

    Δημητρης Σ.

    Ρε μπαγασα, εκανες ενα τυπογραφικο καπου στο κειμενο, γραφεις οτι με τον Οντομ ο Ολυμπιακος γινεται πιο combact.
    Δε μπορω να βρω μια λεξη που να χαρακτηριζει καλυτερα την αγωνιστικη κατευθυνση του ΟΣΦΠ. Combat + compact = Combact!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. o ΠΑΟ παιζει συστημα "σουταρετε οσο θελετε" και ο Σφαιροπουλος εχει "απαιτητικα συστηματα" ....αλλα ο ΠΑΟ εκτελει λιγοτερες προσπαθειες, βγαζει περισσοτερες ασσιστ και εχει καλυτερα ποσοστα ευστοχιας...μαλλον επειδη πηραμε τους κλωνους του Καρυ στην ομαδα...δεν νομιζω να εξηγειται αλλιως.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομιζω να σου απαντησει κανεις σε αυτο...

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα ποσοστά ευστοχιας απο ΟΣΦΠ με πολύ καλύτερα ποσοστά εύστοχιας και των αντιπάλων του απο τον ΟΣΦΠ.
      Τι δεν καταλαβαίνεις?

      Διαγραφή
    3. Ενταξει και οι ας πουμε βασικοι αντιπαλοι του ΟΣΦΠ (Καχα και Εφες) ειχαν καλυτερα ποσοστα απο αυτον στην πρωτη φαση...και?


      Πως γινεται να ειναι ο ΠΑΟ ομαδα "σουταρετε οσο θελετε" οταν υπαρχουν λιγοτερες εκτελεσμενς προσπαθειες και περισσοτερες ασσιστ χωρις συστηματα στην επιθεση δεν ξερω.


      Διαγραφή
    4. Τι είναι αυτό το ¨σουτάρετε όσο θέλετε"; Το έχει γράψει κάποιος ή συζητάτε επί κενού περιεχομένου;

      Διαγραφή
  35. Ο ΟΣΦΠ θα περάσει αλλά νομίζω όχι στη δυάδα. Μόλις έρθει η πρώτη γερή ήττα-σπάσιμο τσαμπουκά θα πέσει η απόδοση του. Παρ'όλα αυτά πολύ καλή δουλειά ο Σφαιρόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "θα" προλαβαίνει ο ΟΣΦΠ όντας υπερπλήρης κατά γενική ομολογία.
      Να μην μασήσει στην πρώτη στραβή και να επανέλθει Δημήτριος!!
      Όπως και το έχει κάνει μετά το 0-2 απο τον ΠΑΟ.
      Αντίθετα ο ΠΑΟ και δεν επανέρχεται μετά τις στραβές (Κουμπαν, 25αρα από Μπαρτσα, Ζιελονα, ξανά μανά Κουμπαν, Φενερ, ρώσικη ρουλέτα με Μαλαγα etc), αλλά και δεν διορθώθηκε να τις αντιμετωπίσει.

      Διαγραφή
    2. o ΠΑΟ στην Ευρωλιγκα μονο δυο στραβες ειχε ως τωρα
      Την εντος ηττα απο Κουμπαν και την εκτος απο Γκορα.

      25αρα απο Μπαρτσα χωρις 4 παικτες 12αδας, εκτος ηττες απο Κουμπαν,Φενερ φυσιολογικοτατες.

      Αυτο δεν σημαινει οτι δεν επρεπε να γινουν διοθρωτικες κινησεις.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με 12:58
      Για τον ΠΑΟ είναι φυσιολογικό να χάνει από τη Λόκο ή να τρώει 25 πόντους όταν στερείται τις υπηρεσίες του Γιάνκοβιτς.

      (Ο Διαμαντίδης έπαιζε, ο Καλάθης έπαιζε, ο Γκιστ έπαιζε, ο Μίρο έπαιζε, ο Φελντέιν έπαιζε, ο Φώτσης έπαιζε, ο Πάβλοβιτς έπαιζε, ο ΒΧ έπαιζε, ο Κούζμιτς έπαιζε, ο Παπαγιάννης έπαιζε. 10 παίκτες. Πόσους παίκτες χωράει η 12άδα του ΠΑΟ; 14;)

      Διαγραφή
    4. 1:11

      Μ'αρεσεις :-)
      Πάντα με γοητεύουν τα επιθετικά ποστ με χιούμορ, αποδείξεις και χωρίς την παραμικρή προσωπική προσβολή και υβρη.

      Διαγραφή
    5. @1:11

      Ενταξει λοιπον , δεν ειναι λογικο να χανεις ευκολα στην Βαρκελωνη παιζοντας με 1 δυαρι, 1 τριαρι, 1 πενταρι και δυο 18-19χρονους.

      Ο Κουζμιτς , ο Παππας, ο Μποχωριδης και ο Γιανκοβιτς δεν επαιζαν.Ποιος απο αυτους βγαινει με το υπαρχον ροστερ απο την δωδεκαδα, αν υποθεσουμε οτι ειναι ολοι ετομοπολεμοι?

      Οσο για το αν ειναι λογικο να χανει απο την Λοκο εκτος, εφοσον η Λοκο νικαει εκει μεσα Εφες και Μπαρτσελονα, ναι ειναι λογικοτατο.Φανταζομαι εσυ ειχες διαρκειας επι Ζοτς οταν δεν χαναμε ποτε.

      Διαγραφή
    6. @1:47 Και με Μιρο να βγαινει καποια στιγμη εξω γιατι ειχε πολλα φαουλ... Δεν ειναι οτι βαρεσε 30λεπτο...

      Διαγραφή
    7. @1:18 μην εχει πολλες αποδειξεις και παθει τιποτα φοβαμαι... Παιξε εσυ με 18χρονα στην Βαρκελωνη, να παιρνουν πανω απο 15 λεπτα, με ενα δυαρι και θα σου πω εγω... Ενω οι αλλοι αλλαζουν τον εναν 5δατο παικτη και βαζουν τον αλλον που θα ηταν μπορει και βασικος στον ΠΑΟ...

      Διαγραφή
    8. Όντως δεν έπαιξε κι ο Κούζμιτς.
      Διαρκείας στον ΠΑΟ δεν είχα ποτέ!!

      Όλα ματς της ευρωλίγκας δύσκολα είναι. Και κάθε ήττα τρόπο τινά δικαιολογημένη. Για αυτό ας κοιτάμε τα ρεκόρ καλύτερα.

      Διαγραφή
    9. Εχετε δικιο ρε παιδια.Αλλη φορα επειδη ο Κουζμιτς ο Μποχω ο Παππας και ο Γιανκοβιτς ειναι μετριοι παικτες να μην τους παιρνουμε καν στην αποστολη.
      Τη βγαζουμε επειδη εχουμε Καλαθη και ΔΔ.

      Ενταξει οποιος γουσταρει να κανει το βλακα ειναι δικαιωμα του, οπως και το να ειναι edgy πισω απο την οθονη του υπολογιστη του.Χαρακτηριστικο του Ελληνα ειναι αλλωστε.

      Διαγραφή
    10. Ο ένας τραυματίστηκε πριν τα περσινά playoff, ο άλλος ένα μήνα πριν την έναρξη της euroleague.
      Δεν είναι απουσίες αυτές, όσο κι αν κάποιοι γουστάρουν να κάνουν τους βλάκες.

      Αν εσείς με δυο απρόοπτες απουσίες δυο μέτριων παικτών, είστε ευχαριστημένοι με την είσπραξης 25άρα, εγώ πάω πάσο.

      Διαγραφή
    11. Οπως ειπα, συνεχισε αφου γουσταρεις.

      Δεν ειπε κανεις οτι ο ΠΑΟ δεν μπορουσε ή δεν επρεπε να κανει μεταγραφες εφοσον γνωριζε για τις απουσιες.
      Ειπα οτι εφοσον ειχε αυτες τις απουσιες και δεν τις αντικατεστησε η 25αρα ειναι φυσιολογικη.

      4 παικτες δωδεκαδας ελειπαν, αυτο ειναι αντικειμενικη αληθεια.

      Αν η ομαδα σου ειχε αναγκαστει να παιξει τον Οκτωβρη χωρις 4 απο τους (μετριους για εμενα) παικτες που εχει (πχ Στρομπερυ,Παπαπετρου,Μαντζαρη,Γιανγκ)και στην περιπτωση που δεν ειχε κανει προσθηκες θα ετρωγε ανετη 20αρα στο ΟΑΚΑ.



      Διαγραφή
    12. Ρε φίλε, όταν θα πάω να παίξω στο ΟΑΚΑ δε θα μετράω σαν απουσία τον Γιανγκ. Δε θα μετράω ούτε τον Μασιγιάουσκας επίσης. Δεν έχει καμία λογική αυτό που λες. Ότι η ομάδα σου έχει μικρό ρόστερ είναι πρόβλημά της, όχι δικαιολογία της.

      Διαγραφή
  36. Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι? Ο Ερυθρός Αστέρας και η Τσεντεβίτα πότε προλαβαίνουν και παίζουν και στην Ευρωλίγκα και στο εγχώριο πρωτάθλημα και στην Αδριατική Λίγκα?
    Και κάτι ακόμα, η ΤΣΣΚΑ έπαιζε και αυτή για ένα διάστημα σε δύο πρωταθλήματα (Ρωσικό και VTB) και τώρα αυτά συγχωνεύτηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι καλά δεν παίζουν και στα δυο. Η μόνη που παίζει να έκανε κάτι τέτοιο είναι η Μακάμπι πριν αποχωρήσει.

      Διαγραφή
  37. Διπλό ο Ερυθρός σήμερα. Φορτώστε το. Χαμηλό σκορ και στο τέλος δύο σουτ και καληνύχτα. Πιθανό μπαμ και αύριο στο ΣΕΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τους πράσινους στατιστικά μπορεί να βγει, 6 παιχνίδια σε σχεδόν 1,5 μήνα έχουν πάρει στο καλάθι, ο αστέρας έχει χάσει 3 στο καλάθι, οπότε ίσως συμβεί το ανάποδο.
      Στο σεφ δύσκολα θα δούμε την εκδίκηση του Ζήση (τον απέρριψαν αμφότεροι οι 2 μεγάλοι το καλοκαίρι).

      Διαγραφή
  38. Να κάτι που δε μας έχει απασχολήσει στα χιλιάδες σχόλιο για την προσθήκη περιφερειακού στον ΠΑΟ. Ποιος θα μείνει εκτός δωδεκάδας (με Παππά παρόντα πάντα);

    1. Καλάθης
    2. Διαμαντίδης
    3. Φελντέιν.
    4. Βλάντο
    5. Γκιστ
    6. Φώτσης
    7. Μίρο
    8. Κούζμιτς

    Αυτοί νομίζω είναι αμετακίνητοι.
    9ος ο Παππάς και 10ος ο Πάβλοβιτς φαντάζομαι.
    11ος ο ξένος περιφερειακός. Και επειδή καμιά ομάδα δεν μπορεί να πάει με 4 ψηλούς, ιδιαίτερα δε όταν ο ένας είναι ο Ραντούλιτσα κι ο άλλος ο Φώτσης. Άρα πιθανολογώ 12ος ο Παπαγιάννης;
    Και θα έμενε έξω η μεγάλη επένδυση; Το μεγαλύτερο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που με αυτόν έχει υποσχεθεί ευρωλίγκα ο πρόεδρος;

    Και δε βάζω στην εξίσωση τον Μποχωρίδη, που έτσι κι αλλιώς προορίζεται να μένει εκτός 12άδας από ότι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπαιζε συνέχεια Ελλάδα η αδυναμία του Προέδρου, μήπως και ψηθεί.
      Κι αν πηγαίναμε τελικό ευρωλιγκας τον έπαιρνε 12αδα ο Σασα για να το σηκώσει οπως είπε ο Πρόεδρος αφηνωντας Φωτση η Παπαγιαννη εξω.

      Διαγραφή
    2. Κουζμιτς εξω, χιλιες φορες καλυτερα ο Παπαγιαννης

      Διαγραφή
    3. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θα μπορούσε να μείνει έξω.

      Διαγραφή
  39. Ξέρει κανείς τι μέρος του λόγου είναι αυτός ο Μπουν που πήρε η Χίμκι; Έχει πάρει και τον άμπαλο τον Σοκόλοφ στο 5.
    Μάλλον, ο Ντέιβις έχει σοβαρά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ενα προχειρο ψαξιμο, προιον Κονεκτικατ ,αρκετα ψηλο ντραφτ β γυρου,παικτης που πριν 7-8 εβγαζε καλους μεσους ορους σαν ξυλοκοπος-ρολιστας στους νετς,εμεινε στασιμος και μετα απο 4 σεζον ΝΒΑ πηγε σε Ντ-Λιγκ και Κινες και τον ψαρεψανε απο το Ταλιν που εκανε καλα παιχνιδια στη Βαλτικη Λιγκα.Αρκετα καλος ριμπαουντερ αλλα γενικα ξυλινος παικτης

      no_closure

      Διαγραφή
  40. Στην αρχη το ολο προτζεκτ του οσφπ δεν μου αρεσε καθολου.. παιχτες χωρις καποιο ιδιαιτερο σουτ , που περισσοτερο λιωνουν τις σολες τους στην αμυνα οσο αφορα τα γκαρντ, το 3 χωρις καποια ενισχυση αφηνοντας χωρο σε παπαπετρου και στο 4 ενα τεραστιο κενο πισω απο πριτεζη , ενω το κενο του νταστον φαινοταν να μην εχει καλυφθει τουλαχιστον στο επιθετικο κομματι.
    Τελικα ομως ο κοουτς εφιαξε μια ομαδα που τρεχει ακουραστα για 5 10 λεπτα, αντεχει το ξυλο, εδεσε τα γκαρντ που στην αρχη υπηρχε ενα θεματακι ρολων και συνοχης, ο παπαπετρου φαινεται να του βγαινει , ενω στο 4 υπαρχουν εσωτερικες λυσεις.
    Οι πολυθεσιτες παιχτες εχουν λυσει τα χερια του σφαιρο, σε αντιθεση με τον παο που στο 3 εχει 2 παιχτες ΜΟΝΟ για το 3 , ενω ο γκιστ που μπορει να βοηθησει και στο 5 δεν μπορει να μεινει στο παρκε για 40 λεπτα.
    Η τεραστια διαφορα ομως ειναι στις οποιες τρυπες που τουλαχιστον προσπαθησε να κλεισει ο οσφπ ενω αντιθετα στον παο περιμενουμε ποτε θα γυρισει ο μποχω.. και ποτε θα ΞΑΝΑ-γυρισει ο παππας..
    Και ολα αυτα ενω τουλαχιστον στα χαρτια η ΚΑΕ παο φαινεται να εχει κερδη!!!! 1,5 μυριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τον ισολογισμό όλα τς έξοδα για συμβόλαια ήταν 6.5 Μυρια, γελάει ο κόσμος με τα δήθεν κέρδη

      Διαγραφή
    2. 2:51

      Γιατί σου κάνει εντύπωση? Ο ισολογισμός είναι για την περσινή σεζόν. Νομιζεις Μπατιστα, Μπλουμς, Σλοτερ κλπ κοστίζαν πολυ?

      Διαγραφή
    3. 1,7 ο Διαμαντίδη
      0,8 ο Φώτσης
      0,7 ο Γκιστ
      0,4 ο Νέλσον
      0,7 ο Λουκάς

      4,1 μύρια χοντρικά τα καθαρά τους άρα μικτά και πάλι χοντρικά 6,8 μόνο αυτοί οι παίκτες. Βάλε και ένα μύριο μικτά ο Ιβάνοβιτς να πας στα 7,8.

      Να σκεφτώ λίγο.
      Όποιος κλέβει την εφορία δεν κλέβει τον ελληνικό λαό, δηλαδή και εμάς τους ίδιους;

      Διαγραφή
    4. Και τα 6,5 μύρια είναι μικτά έξοδα αθλητικού τμήματος. Και τα εισιτήρια και οι γιατροί και όλα πέφτουν σε αυτόν το μάλλον παραγεμισμένο κουβά.

      Διαγραφή
    5. Ο Διαμαντίδης πιστεύω έπαιρνε αρκετά λιγότερα.

      Κατά τα άλλα, λες πως ο χ, ψ παίχτης, ειδικά ο ξένος, θα υπογράψει εικονικό συμβόλαιο με χαμηλότερη αμοιβή από αυτή που παίρνει; Γιατί να το ρισκάρει αυτό;

      Διαγραφή
    6. Κοίτα ή ο πρόεδρός σας διαρέει ψέμματα για το πόσα λετά δίνει στους παίκτες του, ή κλέβει την εφορία.
      Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ τρόπο με τον οποίο τα έξοδα του αθλητικού τμήματος του ΠΑΟ είναι 6,6 εκατομμύρια. Γιατί ξαναλάεω μέσα σε αυτά είναι οι μισθοί των παικτών, οι μισθοί των προπονητών, οι αμοιβές των manager, οι γιατροί, τα νοσοκομεία, τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ξενοδοχεία, τα προπονητικά κέντρα. Τα πάντα.
      Προφανώς δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις, χωρίς να έχω στοιχεία δεν μπορώ να πω κανέναν φοροφυγά αλλά μπορώ να καταγράφω τα στοιχεία και να βγάζει ο καθένας μας τα συμπεράσματά του.

      ΥΓ
      Τα 6,5 εκατομμύρια μικτών μισθών είναι 3,9 εκατομμύρια συμβολαίων. Όποιος μπορεί ας κάνει μια πρόβλεψη για το πως μπορούν να χωρέσουν τα συμβόλαια παικτών και προπονητή και ας αφήσουμε εκτός τα λοιπά λειτουργικά.

      ΥΓ2
      Αν ήμουν παίκτης και έπαιρνα ένα μύριο καθαρά δηλαδή 1,67 μικτά θα δεχόμουν την εξής συμφωνία. Δώσε μου τα 670 στην τσέπη μπροστά και μαύρα. Και βάλε και άλλα 400 στο συμβόλαιο, δηλαδή 666 μικτά.
      Σε αυτή την περίπτωση θα έχω βάλει στην τσέπη 1,07 μύρια (με τα 670 μπροστά κας), η ομάδα θα δαπανήσει 1,34 (αντί 1,7) και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι.
      Αυτός είναι φυσικά ένας αστείος κι απλοϊκός τρόπος από εμένα που δεν έχω εργοστάσια και επιχειρήσεις. Υπάρχουν και τριγωνικές συναλλαγές, υπάρχουν off shore εταιρείας και άλλα πολλά. Αν θέλουν να την κάνουν τη δουλεια θα βρουν τρόπο.

      Διαγραφή
    7. Δεν γνωρίζω να διαβάζω και να ερμηνεύω ισολογισμούς, οπότε δεν καταλαβαίνω πού φαίνεται πως όλα τα λειτουργικά έξοδα είναι μόνο 6.5 εκ. I'll take your word for it.

      Αντιλαμβάνεσαι βεβαίως πως το να υπογράψει κάποιος ένα συμβόλαιο που λέει πως θα λάβει πχ. 100.000 ευρώ ενώ έχει πχ συμφωνήσει προφορικά 300.000, τον αφήνει έκθετο στην καλή θέληση του άλλου. Δηλαδή, αν γυρίσει ο άλλος και του πει "100 δεν είπαμε; στα εξόφλησα οπότε άντε γεια", ο παίχτης δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει ποτέ τα λεφτά του. Το θεωρώ απίθανο λοιπον να συμβαινει κάτι τετοιο. Ιδιαιτέρως όταν έχουν υπάρξει ένα σωρό παίχτες μικρών ομάδων της Α1 που φάγανε φέσι από τις ομάδες τους κατά καιρούς, κάτι που στην πιάτσα των αντζέντηδων είναι γνωστό και άρα αποκλείω να μην προστατεύουν τους πελάτες αθλητές τους.

      Φυσικά, επειδή δε ζούμε σε αγγελικό κόσμο, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και τέτοια κόλπα όπως αυτά που λες. Αν συμβαίνουν και τέτοια, μακάρι να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.

      ΥΓ Υπόθεση Παπαλουκά. Enough said.

      Διαγραφή
    8. H υπόθεση Παπαλουκά είναι τελείως μα τελείως άσχετη.
      Χωρίς καμία διάθεση να υπερασπιστώ τη φορολογική συνείδηση κάποιων εφοπλιστών, δεν υπάρχει κανένα θέμα, σίγουρα όχι νομικό και κατά τη γνώμη μου ούτε ηθικό. Οι δυο πλευρές απλά συμφώνησαν (αν συμφώνησαν) να αποποιηθεί ένα μέρος του συμβολαίου του ο Παπαλουκάς και να μην το διεκδικήσει με δικαστικά μέσα. Ούτε κρυφά συμβόλαια, ούτε εικονικές αμοιβές, ούτε μαύρα λεφτά.

      Στα του ΠΑΟ, έχεις κάποια ιδέα στα 3,9 μύρια για να χωρέσεις έστω τα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών;

      Διαγραφή
    9. 6.50 ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΤΟΝ ΘΑΒΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ,ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

      Διαγραφή
    10. Ο Παπαλουκάς στο τέλος -επειδή είναι μεγαλόψυχος και αγαπάει τον Ολυμπιακό -δέχτηκε να τους χαρίσει ένα ποσό από αυτά που του οφείλοντο. Νομίζω μάλιστα χάρισε τους τόκους και όχι μέρος του συμβολαίου.

      Η μεγαλοψυχία του φυσικά δεν αναιρεί τα όσα προηγήθηκαν, τη δικαστική διαμάχη που ΚΕΡΔΙΣΕ και όσα ειπώθηκαν εκ μέρους της ΚΑΕ Ολυμπαικός ως υπερασπιστική γραμμή. Στην υπεράσπισή τους λοιπόν, ανερυθρίαστα, έλεγαν πως η συμφωνία που δήθεν κάνανε για μείωση ήταν "στο μιλητό" και πως άλλα γράφει το συμβόλαιο και άλλα θα δίναν σε αυτόν και βεβαίως άλλη εφορία, λιγότερη σε σχέση με αυτήν που θα πλήρωναν αν είχαν υπογράψει νέο συμβόλαιο με τις μειωμένες αποδοχές του, λόγω άλλων φορολογικών συντελεστών. ΄Αλλωστε, γι αυτό και του ζήτησαν να ΜΗΝ φτιάξουν νέο συμβόλαιο, λόγω του ότι θα επρεπε να επανυπολογιστεί ο φόρος με πολύ μεγαλύτερο συντελεστή! Φαντάσου δηλαδή, να είσαι εργοδότης και να προτιμάς να έχεις εν ισχύ συμβολαιο που λέει πως οφείλεις στον εργαζόμενο περισσότερα από ό,τι να έχεις συμβολαιο με μειωμένες οφειλές! Τι να λέμε τώρα...

      ΥΓ Στο ερώτημά σου: εύκολα! Πιστεύω, χρόνια τώρα επί ΔΓ, πως τα νούμερα για τα συμβόλαια που βγάζει προς τα έξω είναι φουσκωμένα, δηλ. είναι μικτά ή/και σε δολλάρια. Είναι κλασική επικοινωνιακή τακτική του, ειδικά αν ο παίχτης απορρίψει την προσφορά ("τον παραδόπιστο, τόσα πολλά του προσφέραμε και δε δέχτηκε"). Έπαιξε πολύ το σοτο αυτό το καλοκαίρι του 2012... Επίσης θυμάμαι τα νούμερα που κυκλοφόρησαν όταν πήραμε παίχτες όπως ο Νέλσον, ο Σλότερ, κλπ που όταν ήρθαν ήταν πχ "600.000 ευρω το χρόνο" και όταν στην πορεία οι παίχτες φάνηκαν λίγοι ακούγαμε "εεεε 100.000 οψιόν και 300.000 δολλάρια συμβόλαιο είναι τελικά" και τέτοια. Τον έχουμε μάθει πλέον...

      Διαγραφή
    11. Τον θάβω εγώ ή τα γεγονότα;

      Διαγραφή
    12. @9:13
      Ναι ρε, απλά σε αυτό που περιγράφεις δεν υπάρχει κανένα νομικό ζήτημα. Πράγμα που αποδεικνύεται προφανώς και από το γεγονός ότι το έφερε η ίδια η ΚΑΕ σε αίθουσα δικαστηρίου.
      Οι Αγγελόπουλοι στην προκειμένη ελέγχονται ηθικά για την πιθανότητα να πήγαν να φάνε λεφτά από τον παίκτη (το έχουν ξανακάνει) αλλά σε καμία περίπτωση για φοροδιαφυγή.

      3,9 εκατομμύρια σου ξαναλέω. Μπορείς να μου κάνεις έναν πρόχειρο υπολογισμό για το πόσα θα έπρεπε να παίρνει ο καθένας για να βγαίνει;
      Και αφήνουμε στην άκρη ξαναλέω τα λοιπά λειτουργικά έξοδα που αν δεν αποτυπώνονται εκεί, κάπου αλλού θα έπρεπε να αποτυπώνονται.

      Διαγραφή
  41. Ωραία μπασκετική βραδιά σήμερα, περιμένω πως και πως τη μονομαχία στο ΟΑΚΑ Γκιστ vs Μίλλερ.
    Προτείνω να αφήσει ανοιχτά τα σχόλια ο Jim κατά τη διάρκεια των αγώνων.
    Κλείνω με μια διασκευή αφιερωμένη σε όλους τους jim...όπληκτους και τα λέμε αργότερα.
    https://www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είμαι στο κοντρόλ από νωρίς.. Don't worry Afro.

      Διαγραφή
    2. προτεινω στον παναθηναικο να παιξει 40 λεπτα ζον πρες λογω της πλειαδας των γκαρντ που διαθετει για να σκασει τον ερυθρο αστερα

      Διαγραφή
  42. Να γράψω και κάποια νέα για τον Παπανικολάου. Ο παίχτης δεν έχει επίσημη πρόταση από κανέναν μέχρι στιγμής. Ο Σφαιρόπουλος δεν τον θέλει αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό ξεκάθαρα και αν τον κλείσουν θα είναι καθαρά απόφαση της διοίκησης. Η Λαμποράλ Κούτσα έχει εκφράσει ενδιαφέρον (του Ερυθρού Αστέρα που γράφτηκε μάλλον δεν είναι αλήθεια όπως μου είπαν) αλλά όχι με επίσημη πρόταση και ο Άρης επίσης, θέλοντας όμως τον παίχτη και για του χρόνου.
    Αυτή τη στιγμή είναι στο χέρι των Αγγελόπουλων το αν θα τον κλείσουν οπότε περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς ο παίκτης προτιμάει την ασφάλεια του Ολυμπιακού,ξέροντας οτι ακόμα και αν δεν "πατήσει" καλά φέτος,έχει μπροστά του και τα επόμενα χρόνια όπου θα τεθεί στα υπόψιν σε ένα σοβαρό κλαμπ όπως οι Πειραιώτες.

      Αγωνιστικά γενικά θεωρώ πως χρειάζεται έναν καραμπινάτο δημιουργό δίπλα του και ομάδα που να ζητάει τα στοιχεία του και τα intangibles που έχει. Για μένα χαρακτηριστική ομάδα που ταιριάζουν αμφίπλευρα είναι η Τσσκα.Από εκεί και πέρα στην Λαμποράλ δεν νομίζω οτι "κολλάει" και τόσο στο uptempo παιχνίδι της.

      Στον Άρη μπορεί να βρει αγωνιστικά τον εαυτό του και να του κάνει καλό,αλλά ξέρει και ο ίδιος οτι με μια τέτοια επιλογή,πέραν των στόχων που δεν ικανοποιεί,ρίχνει αρκετά τα οικονομικά στάνταρ του επόμενου συμβολαίου του.(με το σκεπτικό-πόσα χρήματα μπορεί να αναλογεί στην αγορά ένας παίκτης που αγωνιζόταν πέρσι στον Άρη?)

      Διαγραφή
    2. Και όμως αυτή τη στιγμή η Λαμποράλ ίσως να είναι καλύτερο περιβάλλον για αυτόν (παρότι δύσκολα θα βγει μπροστά από τον Χάνγκα που είναι εξαιρετικός) καθώς θα του δώσει ευκαιρίες με το γρήγορο τέμπο που παίζει ενώ στερείται και ενός τέτοιου παίχτη στο "3". Ο ΠΑΠ στη πρότερη του κατάσταση θα ήταν πολύ καλό fit για τον Ιτούδη που βασίζει πολλά σε κόμπο-φόργουορντς όπως οι Κουρμπάνοβ-Νίκολς. Τώρα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το εαν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα.

      Διαγραφή
  43. Επομενως ο παιχτης δειχνει να θελει να περιμενει τον Ολυμπιακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ολυμπιακός δε ξέρω αν θέλει..

      Διαγραφή
    2. Αυτό γράφω, οι Αγγελόπουλοι θέλουν, ο κόοουτς όχι.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή αν ο παίκτης θέλει Ολυμπιακό και του κάνει καλή πρόταση ο Παναθηναϊκός δεν θα πάει, τώρα που τελειώνει ο Φωτσης και Φωτσοφερνει?
      Ερώτηση κάνω επειδή ακούγεται εδώ και δύο χρόνια πως ο ΔΓ κάνει Ελληνοποίηση και οχι Χαραλαμποποιηση όπως λένε οι κακές γλώσσες.

      Διαγραφή
    4. Πως ακριβως Φωτσοφερνει ο Παπανικολαου; Στο σουτ; Στην αμυνα πανω απο την στεφανη οταν ο Batman ηταν νεωτερος;Σε τι ακριβως;
      Q81

      Διαγραφή
    5. Και για ποιο λογο να θελει ο Ολυμπιακος?

      Ενταξει, εαν επαιρνε και τον Παπανικολαου ο Σφαιροπουλος θα επρεπε να γινει φακιρης για να του βρει χρονο να παιζει.

      Διαγραφή
    6. Q81

      Δεν είπαμε είναι Φωτσης κι ουτε θα γίνει.
      Φωτσοφερνει σημαίνει μπορείς να πάρεις απο τον Παπ την μεγαλυτερη σπιρτάδα απο το Φωτση, το αξιόπιστο του σουτ, το καλύτερο του πενετρεισον και την πιο φρέσκια του άμυνα.
      Τώρα θα μπει στη θεση του Φωτση οχι πριν 10 χρόνια που ηταν ο Φωτσης στην ηλικία του.
      Ταιριάζουν ακομα και στην αποτυχία τους στο ΝΒΑ.
      Αλλάζω ποτό και γίνομαι....

      VAT69 .... να ταιριάζω με Q81

      Διαγραφή
    7. Το αξιοπιστο σουτ του Παπανικολαου... Που μοιαζει με του Φωτση... Ο τωρινος Φωτσης που συγκρινεις εχει 50% στο ευρωλιγκα στο τριποντο.
      Μαλιστα...

      Εγω οπως το βλεπω ο Φωτσης ηταν για πολλα χρονια ο ΟΡΙΣΜΟΣ stretch 4 με κυριο χαρακτηριστικο εκτος απο το φοβερο τριποντο τις φοβερες βοηθειες στην αμυνα πανω απο την στεφανη.
      Ο Παπανικολαου ειναι τριαρι, μπορει να αμυνθει στο 4 μονο κατω απο πολυ ειδικες συνθηκες αφου ακομα και ο Ματσιουλις σαν 3αρι του εκανε πλακα στο ποστ, βγαζει πολυ ενεργεια στην αμυνα και στην επιθεση, αλλα αξιοπιστο σουτ δεν εχει σε ΚΑΜΙΑ των περιπτωσεων.
      Ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικοι παιχτες. Δεκτη η αποψη σου οτι θα τον ηθελες στον Παναθηναικο γιατι ετσι και αλλιως χρειαζονται και ελληνες παιχτες αλλα ουτε θα τον ηθελα (καθως θα δημιουργουσε τεραστιο κλιμα εσωστρεφειας αφου εχει προκαλεσει πολλες φορες με την συμπεριφορα του).


      Οπως και να εχει το να λεμε οτι ο Παπανικολαου μοιαζει με τον Φωτση δεν χωραει ουτε καν σαν υπερβολη.


      Q81

      Διαγραφή
    8. Γιατί συγκρίνεται το δίμετρο τριάρι με το 2.09 τεσσέρι.
      Σε αυτό που μοιάζουν είναι ότι είναι/ήταν και οι δυο αθλητικοί, καλοί αμυντικοί και προσφέρουν/προσέφεραν πολύ περισσότερα από ότι έγραφαν τα ranking τους.

      Εξαιρετικοί παίκτες, τεράστιες καριέρες από τα 25 τους και οι δυο, και τέλος.

      Διαγραφή
    9. Το τέλος δεν πάει στις καριέρες τους, αλλά στη συζήτηση.

      Διαγραφή
  44. Τον παίχτη ειλικρινά τον είχα παρακολουθήσει μόλις 2 φορές πριν τον ΟΣΦΠ αλλά είχε πέσει στο μάτι μου λόγω στατιστικών και μεγάλου ονόματος. Βλέποντας τον τώρα, δεν μπορώ να μην "κλειδώσω" σε δύο χαρακτηριστικά. 1) Την ισορροπία του σώματος όταν επιχειρεί drive. Οι (εξωπραγματικοί για 1.85) ώμοι και ο κορμός χαμηλώνουν αρμονικά και είναι πρακτικά αδύνατον να τον σταματήσεις. Γενικά όταν τρέχει και με τη μπάλα είναι σαν να βαζει νίτρα. Αυτό σου δίνει πλεονέκτημα σε ένα τεράστιο κεφάλαιο: Το "ΤΡΕΧΩ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ". Αν παρατηρήσετε όλα τα θετικά του μέχρι τώρα τα έκανε χάρις σε αυτήν την ικανότητα. Οι χώροι πολλαπλασιάζονται κι οι άμυνες είναι ευάλωτες, ειδικά αν έχεις πλεονέκτημα από τα αντίπαλα 4-5άρια 1-1.5 sec. 2) Την αμηχανία του όταν η επίθεση δεν "πάει" στην πρώτη της επιλογή. Προσέξτε, αν έχετε υπομονή, πόσο το σκέφτεται αν δεν βγει η "εύκολη" συνεργασία (feed τον ψηλό, kickouts, drive μετά το καλό πικ.) Ίσως οφείλεται στο ότι δεν έχει αφομοιώσει τα πάντα, αν και ο Χάκετ πχ. ακόμα και στα πρώτα του ματς διάβαζε τους συμπαίχτες πιο καλά.
    Φυσικά δε μπορεί να ζητάς τα πάντα από ένα παίχτη, ειδικά ένα γκαρντ που έμαθε να σχεδιάζονται 20 κατοχές πάνω του και ειδικά όταν σου φέρνει κορμί Γουέστμπρουκ σε "Αρσέν Αντέ-Μενσά" της ΒΙΒΕΧΡΩΜ. Αυτό όμως ήταν η επιλογή του προπονητή και σίγουρα υπηρετεί ένα σκοπό, είναι πασιφανές αυτό. Έτσι κι αλλιώς όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στο μπάσκετ, δεν έχει καθοριστική σημασία το τί παίζεις, όσο το πόσο πιστά το υπηρετείς. Και ο ΟΣΦΠ ξέρει ακριβώς πού βρίσκεται.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα του βγάλω στήλη.. Ο Χάκετ βέβαια φίλε μπακαλόγατε είχε άλλη παιδεία και ικανότητα σε επίπεδο playmaking σε αντίθεση με τον Όντομ. Το θέμα για τον Αμερικανό με τα πολύ καλά τρεξίματα, καλώς ή κακώς, είναι ότι πρέπει να μάθει να διαβάζει και να αποκωδικοποιεί πιο γρήγορα στην αδύνατη πλευρά. Η πρόοδος του σε αυτό το κομμάτι (και μέρος της σετ επίθεσης) θα παίξει μεγάλο ρόλο αναφορικά με τη καριέρα του στο λιμάνι.

      Διαγραφή
    2. Μπακαλόγατε.
      Μπακάλης απο το όνομα και γάτος απο τα γραφόμενα.
      Οσο εχω δει Οντομ (ελάχιστα με ΑΡΗ) μου έμεινε... το κεφάλι κάτω και βουρ σαν δυνατός ταύρος, μπάλα του μποουλινγκ στις κορινες και η ανυπαρξία ολοκληρωμενων μοιρών στο σπάσιμο καρπού για να σουτάρει με ευγένεια.
      Δυνατός παίκτης με ενα ντεζαβανταζ.
      Σκληρό καρπό.
      Μιλάει στο physical game αλλά θέλει πολλά καρβέλια να βγάλει αυτή τη σκληραδα οταν σουτάρει κι οταν κανει penetration με κάτω το κεφάλι.
      Θα βοηθήσει σε αυτό που θέλει ο Σφαιροπουλος.
      Ξύλο στην περιφέρεια για να αποσχίσει την ισορροπία του αντιπάλου απο τον Πύργο ελέγχου στους πύργους εναεριας κυκλοφορίας και p'n'r αποφεύγοντας την υπερφόρτωση
      της αδύνατης πλευράς του και κτυπωντας αυτή του αντιπάλου.
      Στόχος αυτής της κίνησης είναι να σμπαραλιασει δυναμικά και αριθμητικά, οτι δεν μπορεί να κάνει μπασκετικα.
      Να εξόντωσει τα αντίπαλα γκαρντ με υψηλό b.IQ οπως ο Σβεντ, Τζαις, Καλαθης, Μήτσος, Σαντορανσκι, Γιουλ, Ροντριγκεζ, Ντιξον αργοτερα, Τεοντοσιτς, Ντε Κολο κλπ.
      Και να μην την πατήσει όπως ο ΠΑΟ με Ντιλεινι και Ντιξον, που τα βρήκε σκούρα ο Καλαθης και κοιτώντας στον πάγκο ο Σαλε σήκωσε τον Αλβερτη για τσιφτετελι :-)

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    3. https://m.youtube.com/watch?v=2ESQjnNVH-8
      Για τον Jim...οπληκτο!

      Διαγραφή
  45. Ξεκινάμε!!!

    Βλέπω ΤΣΣΚΑ εύκολο άσσο, ΠΑΟ να ζορίζεται αλλά να το παίρνει, τον Μπαρτζώκα να χάνει, την Ουνικάχα να ξεσπάει, την Χίμκι επίσης, τον ΟΣΦΠ να κερδίζει "εκ το ασφαλούς", τον Ίβκοβιτς να παίρνει το τούρκικο ματς και τη Ζαλγκίρις να αποδεικνύει από το πρώτο δεκάλεπτο ΚΑΙ ΠΑΛΙ ότι είναι μακράν η χειρότερη ομάδα της φάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Έχει τόσο μεγάλο γιο ο Μίλος και παίζει στην ΤΣΣΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μεγάλη ευκαιρία για τη Μπάρτσα για διπλό. Πολλές οι απώλειες για την Τσσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τα συμβολαια των τοπ-50 παιχτων στην Ευρωλιγκα φετος:

    http://www.superdeporte.es/valencia-basket/2015/10/06/tres-ex-taronja-50-mejor/271440.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ισχυουν αυτα τα ποσα ο ΠΑΟ εχει πιο ακριβο ροστερ απο τον ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω ότι ισχύουν τα νούμερα.

      Διαγραφή
  49. δεν καταλαβαίνω τον τόσο μεγάλο θόρυβο γιά την προσθήκη του odom. ο γαύρος είχε 4 guards & προφανώς ήθελε και πέμπτο.
    ο Παναθηναϊκός έχει ήδη 5 guards (νικ, 3D, feledeyne, παπά & μποχωρίδη που είναι πλέον διαθέσιμος). με ποιά λογική θα πρέπει να προσθέσει και έκτο ?
    στο 3 τώρα ο γαύρος έχει ουσιαστικά μόνο τον strawberry αφού ο lozettski φαίνεται πως θα αργήσει να γυρίσει ενώ εμείς έχουμε 3 SF που ρολλάρουν κανονικά και αλληλοσυμπληρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πραγματικοτητα εχει 6 γκαρντ. Ο Γιανκοβιτς ειναι πιο πολυ γκαρντ παρα φοργουορντ.

      Διαγραφή
    2. Και ο Πάβλοβιτς μπορεί στο 2. 7 λοιπόν.

      Διαγραφή
  50. ερήμην ομάδα η μπαρτσελόνα.χωρίς να προεξοφλώ το αποτέλεσμα ,και με κίνδυνο να ανατραπεί,έχει ταβάνι τους 8.ότι να ναι σχεδιασμός.και μετά λέμε για τον παναθηναικό που ο πιο ακριβοπληρωμένος παίρνει όσα ο ντόελμαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως που εβαλε καποιος πριν λιγο τις αμοιβες ολων των παιχτων και ειδαμε ποσα παιρνουν και οι παιχτες του ΠΑΟ,οποτε αυτο που λες δεν στεκει.

      Διαγραφή
  51. Ντισκαλιφιέ ο Λα Μπόμπα;

    Αν το τρωγε άλλος σήμερα θα είχαμε αίμα στ αποδυτήρια των διαιτητών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η γιαγια μου αν ειχε φτερα θα πετουσε,8.22 μ.μ

      Διαγραφή
  52. Πρώτη επίσημη πρόταση για Παπανικολάου από τον Άρη για συμβόλαιο έως το τέλος του 17.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχαν λίγες πιθανότητες με συμβόλαιο μισού χρόνου, τις σπατάλησε.

      Διαγραφή
    2. Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ

      Διαγραφή
    3. Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ

      Διαγραφή
  53. Δέκα μέτρα μακριά από τη μπάλα, εκτός θέσης και εντελώς εκτός φάσης, δεύτερο φάουλ στον Ζίρμπες. Να τα βλέπουμε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή