Athlenda

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕL TOP-16 POWER RANKINGS (II)



Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ του δευτέρου γύρου του φετινού TOP-16 της Ευρωλίγκας το Hoopfellas βάζει το κοινό του στη ..πρίζα με τα φρέσκα Power Rankings. To Βερολίνο αρχίζει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα..



Η εβδομάδα της διακοπής έμοιαζε με αιώνα. Οι ομάδες έκαναν τα τελευταία τους ..κουμάντα ενισχύοντας τα ρόστερς τους και είναι πλέον έτοιμες να κοιτάξουν την αλήθεια του δευτέρου γύρου στα μάτια. Πάμε να δούμε τη θέση τους στη γραμμή εκκινήσεως με βάση το performance στον πρώτο γύρο του TOP-16 και τη δυναμική που έχουν διαμορφώσει στο παιχνίδι και το μομέντουμ τους σήμερα. 

Τα νούμερα με τις επιδόσεις σε Pace, ORAT και DRAT αφορούν τα 7 ματς του πρώτου γύρου.



No1. Fenerbahce (7-0)


Pace: 71.1 ORAT: 121.3 DRAT: 101.7

Η φετινή version της Φενέρ είναι πιο gritty παρουσιάζοντας ένα πιο σκληροτράχηλο, τραχύ πρόσωπο στο τέλος κλειστών παιχνιδιών και αυτό μοιάζει ως ο καλύτερος συνοδός της για το δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Ομπράντοβιτς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο-χαμαιλέοντα, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί για να επιβιώσει απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Balance basketball με μια πολύ efficient επίθεση και αρκετά αποτελεσματική άμυνα που σπρώχνει τη μπάλα στο σημείο που θέλει. Η τριάδα των Παρτιζάνων (Ζοτς, Βέσελι, Μπογκντάνοβιτς) ακουμπά ατομικά τον ευρωπαϊκό ουρανό, ο καθένας στη κατηγορία του. Η Φενέρ έχει δύο ισχυρές δοκιμασίες σε ΟΑΚΑ-Κράσνονταρ, όμως με λίγη προσοχή θα διατηρήσει τη πρώτη θέση στον όμιλο.



No2. CSKA Moscow (5-2)


Pace: 74.4 ORAT: 120.0 DRAT: 107.0

Σε ένα γκρούπ που όλα είναι ρευστά, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δείχνει αυτή τη στιγμή το πιο σίγουρο στοίχημα για μια θέση μέσα στις τρεις πρώτες. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Η ΤΣΣΚΑ προσπαθεί να βελτιώσει την άμυνα της και θεωρώ ότι σε αντίθεση με τα νούμερα που δείχνουν μια στασιμότητα, ότι έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός αν αναλογιστούμε ότι έχει ανέβει το επίπεδο ανταγωνισμού. Ακόμα δε μου βγάζει την αίσθηση της εμπιστοσύνης κάτω από συνθήκες πίεσης και αυτό έχει σίγουρα να κάνει με τη καμπύλη στην αποτελεσματικότητα της άμυνας της (πρέπει να προστατέψουν καλύτερα το καλάθι τους από τα 5 μέτρα και μέσα). Ο Χίγκινς είναι εξαιρετικός. Είναι πολύ σημαντικό (επιτυχία και του προπονητικού τιμ) να πετυχαίνεις τη μετάβαση ενός καλού σκόρερ ως facilitator (χωρίς μάλιστα να χαθούν τα scoring insticts του) στο επόμενο επίπεδο τόσο άμεσα.



No3. Lokomotiv Kuban (5-2)


Pace: 71.0 ORAT: 111.1 DRAT: 102.4

Μετά την (μόνη) αήττητη Φενέρ, η Λοκομοτίβ δείχνει ως η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες ανάμεσα στις υπόλοιπες 15 αυτή τη στιγμή για να περάσει στα playoffs., παρ'όλο που ουσιαστικά βρίσκεται μόλις μια νίκη μπροστά από τον τρίτο στο γκρούπ. Η Λόκο δουλεύει πολύ περισσότερο συνεργασίες μέσα από τη κυκλοφορία της μπάλας πλέον και παράγει πολύ περισσότερο μέσα από αυτές. Ενώ στη κανονική περίοδο μόλις το 57.6% των καλαθιών που σκόραρε προερχόταν από τελική πάσα, στο TOP-16 το αντίστοιχο νούμερο ακουμπά το 66.3. Ο Τζάνινγκ είναι σωστή προσθήκη με χαρακτηριστικά (ball handling/passing, τρίποντο, συνέπεια στην άμυνα) που μεταφράζονται σωστά στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει μια αθλητική “3&D” ομάδα που εκτός το ότι ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις σε επίπεδο recruiting, εναρμονίζει την αγωνιστική συμπεριφορά της με την επιστήμη της στατιστικής στο άθλημα. Σας το έχω εξηγήσει παλαιότερα. Ένα τρίποντο είναι πολύ πιο efficient από ένα μακρινό δίποντο..



No4. Caja Laboral (5-2)


Pace: 75.2 ORAT: 104.9 DRAT: 95.7

Επίσημα πλέον Dark horse για ένα ταξίδι μέχρι το τέλος του δρόμου. Προσέξτε, το συμπέρασμα αυτό δεν οφείλεται στο εντυπωσιακό για τα δεδομένα του ομίλου ρεκόρ του 5-2 αλλά στον χαρακτήρα που συνεχίζουν να επιδεικνύουν στα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Σας είχα πει το καλοκαίρι ότι ο Περάσοβιτς θα φέρει winning culture και πάλι στον οργανισμό σε επίπεδο ACB όμως η ομάδα πλέον έχει βρει ρυθμό δίνοντας την αίσθηση ότι πατάει σε ράγες.. Το μεγάλο όπλο της Λαμποράλ εκτός του No fear χαρακτήρα είναι η ταχύτητα των παιχτών της στη προσωπική άμυνα (με συνέπεια να καλύπτουν γρήγορα αποστάσεις και να αφήνουν λίγα uncontested shots). Όσο μαθαίνουν να αμύνονται “μαζί” τόσο το αποτέλεσμα θα γίνεται πιο εντυπωσιακό. Παιδιά όπως ο Ι. Diop, o Τillie, o Hanga καταθέτουν τεράστιο effort. Ο τελευταίος ειδικά (και ο τρόπος που αμύνεται στο τρανζίσιον) μπορεί να αποτελέσει το επόμενο σπουδαίο entry στην ελίτ ομάδων τοπ-επιπέδου.



No5. Khimki Moscow (4-3)


Pace: 75.6 ORAT: 110.6 DRAT: 105.0

Ωραία όλα στη Κίμκι.. Μια ομάδα που σε πολλές βραδιές μοιράζει σακούλες αγγίζοντας το μπάσκετ της ισορροπίας. Καλά δομημένη επίθεση βασισμένη στη ταχύτητα εκτέλεσης και τη παραδοσιακά εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας του Κουρτινάιτις, αποτελεσματική άμυνα, πόδια, ικανότητα να παίξει με το μέγεθος και παράλληλα τη ταχύτητα της, πολλές ατομικές δεξιότητες και ικανότητα στη προσωπική φάση. Να υπογραμμίσω κάτι που οι περισσότεροι ίσως δεν έχετε προσέξει.. Η Κίμκι έχει μόνο 2 (επαναλαμβάνω 2..) παιχνίδια στην έδρα της στον δεύτερο γύρο. Με 5 εντός στον πρώτο τελείωσε με ρεκόρ 4-3.. Σημειώστε επίσης ότι αναζητά τον χαρακτήρα της σε καταστάσεις διαχείρισης πίεσης.. Είναι προαπαιτούμενο λοιπόν να κερδίσει μακριά από τη Μόσχα, τώρα που φουσκώνουν τα μπράτσα. Δε τον έχει περπατήσει αυτόν τον δρόμο.. Έχει την ποιότητα να φτάσει μέχρι τέλος αλλά θα χρειαστεί να σφυρηλατήσει αυτόν τον χαρακτήρα τώρα όπου θα παίξει τα πάντα μέσα σε 1.5 μήνα. Μεγάλο και δύσκολο τεστ.



No6. Real Madrid (4-3)


Pace: 73,6 ORAT: 113.8 DRAT: 112.9

Βρε, βρε, βρεεε.. Η Ρεάλ μπαίνει στην αρένα με τα λιοντάρια με τις δάφνες του κυπελλούχου Ισπανίας. Οκ. Καθαρά μπασκετικά το καράβι μπάζει, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η άμυνα των πρωταθλητών είναι γεμάτη πράσινα για τον αντίπαλο και εξακολουθώ να πιστεύω ότι όποια ομάδα καταφέρει να ελέγξει τη μπάλα και στις δύο πλευρές του γηπέδου απέναντι της σε αυτό το επίπεδο θα τη κερδίσει. Δε μπορώ όμως να μη σταθώ στα περίφημα intangibles που βγάζουν όταν βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Γιούλ και Αγιόν σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουν 5 παιχνίδια εκτός, τα τέσσερα συνεχόμενα. Αγωνιστικά θέλουν ανακατασκευή, όμως ακόμα φοβίζουν. Και θα το κάνουν μέχρι να μείνουν οριστικά εκτός. Όταν έχεις το φίδι κάτω να ψυχορραγεί, του κόβεις το κεφάλι..



No7. Crvena Zvezda (4-3)


Pace: 69.7 ORAT: 112.7 DRAT: 106.8

Εντάξει, γουστάρω.. Στο Βελιγράδι βελτίωσαν την ομάδα τους λίγο πριν το ξεκίνημα του TOP-16 και ετοιμάστηκαν για μάχη. Όταν βλέπετε μια ομάδα να ανεβάζει την απόδοση της όταν ο πήχης του ανταγωνισμού επίσης ανεβαίνει, αυτόματα ξέρετε ότι έχει ικανό προπονητικό τιμ. Καλή δουλειά από τον πάγκο με ένα σύνολο που δουλεύει σωστά, με στόχους και “μαζί” και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο είναι μάλλον δύσκολο αν και οι Σέρβοι θα παίξουν τους δύο βασικούς τους ανταγωνιστές (Αναντολού, Παναθηναϊκό) στο Βελιγράδι. Νομίζω ότι από το πρώτο ματς με την Αναντολού θα καταλάβουμε πολλά για τη συνέχεια..



No8. Panathinaikos (4-3)


Pace: 70.3 ORAT: 104.9 DRAT: 103.4 

Ο Παναθηναϊκός έστω και λίγο καθυστερημένα έβαλε βάθος στο ρόστερ του και μαζί φρέσκα πόδια σε ένα σημείο της σεζόν όπου μερικά τζάουλ ενέργειας παραπάνω μετρούν διπλά. Το κλειδί θα είναι το πως ο κόουτς Τζόρτζεβιτς θα εντάξει τα νέα παιδιά στο αμυντικό του πλάνο. Εκεί θα παιχτεί όλο το παιχνίδι και ας δίνουν σημασία οι περισσότεροι στη παραγωγικότητα. Ο στόχος θα πρέπει να είναι να κατεβάσει και άλλο η ομάδα τα νούμερα του αντιπάλου. Οι πράσινοι βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση τις επόμενες 20 ημέρες, ξεκινώντας από το ματς με τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ. Το ίδιο και ο προπονητής τους που καλείται να δείξει ότι μπορεί να δουλέψει με αυτά τα παιδιά.



No9. OSFP (3-4)


Pace: 71.6 ORAT: 105.6 DRAT: 112.2

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Φαίνεται ότι παίζει με ερωτηματικά στο κεφάλι του οπότε πρέπει να πάρει αποφάσεις. Φιλτράροντας την εικόνα του πρώτου γύρου θα έλεγα ότι η ομάδα έπαψε να έχει συνέχεια στο παιχνίδι της. Να παράγει επίθεση μέσα από την άμυνα της και το αντίστροφο (όπως στα τελευταία 15 λεπτά του ματς με την Κίμκι). Οι ερυθρόλευκοι βάζουν δύο παίχτες στη frontcourt (Ουόρικ, Παπανικολάου) και εκτιμώ ότι θα στραφούν στη σταθερά τους, η οποία αποτελεί και το πιο ασφαλές αγωνιστικό στήριγμα. Την άμυνα τους. Με φοβίζει η νέα απουσία του Λοτζέσκι, παίχτη τον οποίον περίμενα να βγει μπροστά σε αυτό το κομμάτι της σεζόν και η έλλειψη “κιλών” στο ζωγραφιστό που φορτώνει με ένα πρεσάρισμα τη περιφερειακή γραμμή. Ο Ολυμπιακός έχει θέματα να λύσει (ανακατανομή ρόλων, συνδυασμούς στα σχήματα) όμως εκτιμώ ότι εάν ανεβάσει την άμυνα του στα γνωστά στάνταρντς θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο.



No10 Barcelona (3-4)


Pace: 68.3 ORAT: 114.5 DRAT: 114.9

Η Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή ακουμπά το status του outsider για τη πρόκριση. Ο Πασκουάλ έχει να διαχειριστεί μια ισχυρή αγωνιστική κρίση και ένα πρόγραμμα-φωτιά στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου. Οι Καταλανοί έχουν σοβαρό αμυντικό πρόβλημα και τον Τόμιτς σβηστό από ενέργεια. Ελπίζουν στον Ντόρσει ώστε να φέρει πίσω την αμυντική φλόγα ενώ θα πρέπει να δουλέψουν στο να ελέγξουν τη μπάλα στο αμυντικό τρανζίσιον, αδυναμία η οποία τους έχει κοστίσει μέχρι τώρα. Το σουτ του Ντόελμαν στη Μαδρίτη πάντως τους κρατά ζωντανούς και αποδεικνύεται καθοριστικό..




No11. Brose Baskets (3-4)


Pace: 72.1 ORAT: 103.2 DRAT: 104.6

Είναι τεράστια επιτυχία για τη Brose ότι αποτελεί condenter σε αυτή τη φάση, σε ένα τόσο δύσκολο γκρούπ. Δείχνει την επιτυχία του προγράμματος του Τρινκιέρι ο οποίος παίζει “μπάσκετ Βαλκανίων” βουτηγμένο σε μια γυάλα με υγρό από τις σύγχρονες τάσεις του αθλήματος. Όμως, παρότι η Μπάμπεργκ έχει 5 εντός έδρας ματς στον δεύτερο γύρο δεν λογίζεται ως φαβορί για το εισιτήριο. Της λείπουν οι έξτρα 1-2 παίχτες οι οποίοι θα τη σήκωναν πολύ τώρα που η φθορά σιγά σιγά θα αρχίσει να φαίνεται. Εκτός έδρας έφαγε τρεις κατηφόρες χοντρές. Ο Ουοναμέηκερ είναι ένα κομπλέ γκαρντ. Κομπλέ. Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο θα αντέξουν αλλά δηλώνω φαν του οργανισμού τους.



No12. Anadolu Efes (3-4)

Pace: 71.7 ORAT: 112.0 DRAT: 109.7

Η Αναντολού έχει πιεί θάλασσα. Το χειρότερο απ'όλα είναι το κλίμα εκνευρισμού που κυριαρχεί στο εσωτερικό της ομάδας. Ένα μεγάλο στοίχημα για το προπονητικό τιμ..Το άσχημο για αυτούς είναι ότι άμεσα, στα 2 επόμενα παιχνίδια δηλαδή (Βελιγράδι, εντός με Λοκομοτίβ) , θα παιχτεί ένα μεγάλο ποσοστό των πιθανοτήτων τους για τη συνέχεια. Το πρόβλημα τους εστιάζεται σε δύο βασικά σημεία. Στην άμυνα όπου αδυνατούν να παίξουν “μαζί” και στον ρυθμό όπου δυσκολεύονται να αλλάξουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους για να παγιώσουν ευνοϊκές για αυτούς καταστάσεις. Κλειδί το διπλό στην Ανδαλουσία. Αν υπάρξει αντίδραση θα τη δούμε άμεσα. Πιστεύω πως έχει μείνει δύναμη μέσα τους και μπορούν το ντεμαράζ. Αλλιώς καληνύχτα και καλή τύχη..



No13. Unicaja Malaga (2-5)


Pace: 70.4 ORAT: 100.8 DRAT: 111.3

Η Ουνικάχα έχει γονατίσει.. Παίζει μπάσκετ μισού γηπέδου χωρίς δύο πολύ βασικούς της παίχτες πλέον και παράλληλα σημαντικές πηγές δημιουργίας όπως ο Χέντριξ και ο Μάρκοβιτς, με τον αντίκτυπο να είναι άμεσος στο Shot selection της ομάδας. Ούτε το ξωτικό της Βαλτικής (Κουζμίνσκας) μπορεί να αλλάξει τώρα τα δεδομένα.. Η εικόνα της είναι κακή.



No14. Cedevita (2-5)

Pace: 72.7 ORAT: 100.6 DRAT: 115.5

Η Τσεντεβίτα πέρασε ισχυρή αγωνιστική κρίση τον τελευταίο 1.5 μήνα όπου τα προβλήματα τραυματισμών “έσκασαν” τους Κροάτες του μικρού rotation. Σπρώχνουν τη μπάλα γρήγορα μπροστά όμως η άμυνα τους καταρρέει και αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη φυσική κατάσταση και την έλλειψη φρεσκάδας του ρόστερ. Το πρόγραμμα ίσως τους βοηθήσει να σηκωθούν. Θα χρειαστεί όμως ενέργεια και μαζί ένα μικρό θαύμα από τον τιμονιέρη της.



No15. Darussafaka (1-6)


Pace: 75.7 ORAT: 96.4 DRAT: 108.0

Be quick but don't hurry.. Ο Μαχμούτι έχει επιλέξει να ανεβάσει το τέμπο ψάχνοντας τη λύση απέναντι στο υψηλότερο επίπεδο αμυνών που βρίσκει μπροστά της η Νταρουσάφακα στο TOP-16 όμως οι Τούρκοι έχουν προσκρούσει σε τοίχο. Παίζουν βιαστικά, είναι κακοί στο κομμάτι της “τελικής αποφάσεως” και πρώτοι σε λάθη σε αυτή τη φάση. Ο Ουίλμπεκιν παίζει αισθητά καλύτερα πλέον. Έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο κύπελλο όπου πραγματικά τα έδωσαν όλα, ίσως ήταν το σημαντικότερο ματς της σεζόν για το κλαμπ. Με 4 εντός στο β' γύρο θεωρητικά ελπίζει, η εικόνα της όμως λέει το τελείως αντίθετο..



No16. Zalgiris (1-6)


Pace: 72.1 ORAT: 102.4 DRAT:123.8

Η Ζαλγκίρις υστερεί πολύ στο κομμάτι της ταχύτητας για να μπορέσει να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης. Είναι αργή στην άμυνα και δυσκολεύεται να δημιουργήσει “χώρους” στην επίθεση. Σε αυτή, τη δεύτερη φάση παραείναι Old School σύνολο. Ο Σάρας έχει πολύ δουλειά..





514 σχόλια:

  1. Κάνω refresh και πέφτω σε power rankings! Μου έφτιαξες το βράδυ jimάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να περιμενετε ενα εξαιρετικο δευτερο γυρο απο τη Ρεαλ...το μυστικο της επιτυχιας λεγεται Αουγκουστο Λιμα...προσθεστε και την αγωνιστικη ανοδο του Ματσιουλις και ολα θα μπουν στη θεση τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κρίσιμο παιχνίδι για Ολυμπιακό είναι το παιχνίδι με τη Μπάπμεργκ. Θεωρώ ότι με τον ενα τρόπο ή με το άλλο, θα το πάρει το ματς με Λαμποράλ.
    Τώρα αν και αουτσάιντερ για Μπάρτσα, το θεωρώ πολύ δύσκολο στη Βαρκελώνη, χωρίς Λοτζέσκι, χωρίς 2ο ψηλό έτοιμο και με Παπανικολάου ερωτηματικό.
    Μετα την Μπάμπεργκ ακολουθούν τα παιχνίδια Ζαλγκίρις εντός-Ρεαλ εντος-Κίμκι έξω-Τσσκα μέσα.
    Με νίκες σε όλα μέσα είναι 4 νίκες, και κυνηγάει άλλη μια τουλάχιστον εκτός.

    Το θέμα στον όμιλο του Ολυμπιακού είναι οι εκτός προγράμματος ήττες που μπορεί να γίνουν και που μπορεί να τον βοηθήσουν.
    Κλειδί το παιχνίδι επίσης στην Κίμκι, αλλά με 5 παιχνίδια της Ρώσικης εκτός στο β γύρο και χωρίς μεγάλες εμπειρίες(φάνηκε στο Σεφ) δεν βλέπω μέλλον

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί και μπορεί το διπλό στο Παλαού. Αν δε το πάρει θα έχει πρόβλημα. Η τακτική του Σφαιρόπουλου να πάρει παίχτη 2 ημέρες μόλις πριν ένα τόσο σημαντικό ματς ενώ είχε χρόνο λέει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η CSKA έχει πολύ ποιότητα αλλά δε με πείθει. Έχω και εγω την ίδια αίσθηση Τζιμ παρά το γεγονός ότι μπορεί άνετα να τερματίσει πρώτη τώρα. Η Ρεάλ θα είναι στο κόλπο. Μια εκ των Μπαρτσελόνα ΟΣΦΠ θα μείνει έξω.

    Madrugada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μελιτζανι φαινεται οτι θα παει τραινο στο μεταλλο εκτος απο τη σημερινη βραδια βεβαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχοντας δει τα παιχνίδια της Λαμποραλ μόνο εναντίον του Ολυμπιακού, δεν μπορώ να καταλάβω πως βρίσκεται σε αυτό το ρεκόρ 5-2. Πρέπει να είναι από τις λίγες ομάδες που γονατίζουν από το ξύλο των ερυθρόλευκων και παρουσιάζουν τέτοια εικόνα εναντίον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Ρεαλ κατω απο τη Χιμκι;; Γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζιμάρα καλημέρα. Διπλό Φενέρ και άσσο Μπαρτσελόνα για το διήμερο. 64-67 το σκορ στο ΟΑΚΑ, ο ΟΣΦΠ θα χάσει με 8.

    TEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φενερ Μπαξέ - Η ιστορική αληθεια
    ================================


    Κωνσταντινουπολη 1369

    Στο παλάτι του Σουλτάνου Ζελικοσαν του Μεγαλοπρεπή, εχουν φθάσει οι ωραιότερες παλλακίδες απο κάθε γωνιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
    Κι η απαστραπτουσα Αφροξυλανθη απο την Ελλάδα που μετονόμασε ο Σουλτάνος σε Χανουμ Μπουρεκ.
    Ηταν η γυναίκα του Μήτσου του Τουρκο Πληκτη (jimopliktos στα Εγγλέζικα) και του την απηγαγαν τα τούρκικα στρατεύματα απο το εξοχικό τους στο Ταληρο.
    Ο πόνος αβάσταχτος για τον Τζιμοπληκτο κι η προσβολή μεγάλη.
    Έπρεπε να πάρει πισω τη γυναικα που αγάπησε οσο καμιά αλλη απο τις εκατοντάδες που είχε παει, πριν του τη μαγαρίσει ο Ζελικοσαν ο πιπινοπνιχτης.
    Έτσι λοιπόν για να μην μακρυγορω βρήκε τον τρόπο και μπήκε στο Σουλταν Σαραι για το μεγάλο σχέδιο.
    Πριν πάει όμως στο δωμάτιο των Παλλακιδων έπρεπε να περάσει απο τον πανέμορφο κήπο (μπαξέ) του παλατιού.
    Οταν λοιπον τον ειδαν οι παλλακίδες που περιποιούνται τον κηπο, τον παιδαρά τον Τζιμοπληκτο
    του την έπεσαν ολες μαζί.
    Όπως ηταν φυσικό η ομορφιά τους τον θαμπωσε τις πήρε ολες και απάτησε την Αφροξυλανθη παμπολλες φορές.
    Τα βογγητά απο τον κήπο του παλατιού εφθαναν ως τα δωμάτια των πασαδων και του Σουλτάνου
    Που έντρομος έστειλε τους βεζυρηδες να δουνε τι συμβαίνει.
    Οταν αυτοί του ειπαν πως ο Τζιμοπληκτος εχει κάνει οικο ηδονής τον κήπο κι έχει λιποθυμήσει ολες τις παλλακίδες,τους διέταξε να βαλουν ενα φανάρι απ'εξω για να ξεχωριζει απο το υπόλοιπο παλάτι.
    Απο αυτό λοιπόν το περιστατικό πήρε και το όνομα της η ομάδα του Ζελικο που θα ξανα"νικησει" απόψε η ομαδα του Τζιμοπληκτου του Παλλακιδομαμη :)))

    ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ (το φανάρι του κήπου)

    Ιστορικός Jim... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1. ΦΕΝΕΡ – Ξεχώρισε εύκολα και γρήγορα. Ο Ζοτς έχει την πολυτέλεια να δουλέψει στο ρελαντί την ομάδα του ώστε στα play off να είναι πανέτοιμη και σε φουλ φόρμα. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι έχει και δύο τραυματίες που περιμένει να επιστρέψουν.
    2. ΤΣΣΚΑ – Αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Extra bonus η επιστροφή του Κριάπα που δείχνει σε καλή κατάσταση. Η ομάδα του Ιτούδη δείχνει πιο συμπαγής από τις χρονιές με την εντυπωσιακή πληρότητα.
    3. ΛΑΜΠΟΡΑΛ – Δεν γίνεται μια ομάδα με δύο διπλά σε Μαδρίτη & Βαρκελώνη να πάει χαμηλότερα απ’ το Νο 3. Μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί τα ματς που ΠΡΕΠΕΙ να πάρει για να μην χύσει την καρδάρα με το γάλα. Καταλυτική από εδώ και εμπρός η ωρίμανση των δύο point guards.
    4. ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ – Στα μουλωχτά ο Μπαρτζώκας πάει να γίνει ισχυρό underdog για Βερολίνο. Γέμισε με δύο προσθήκες το ρόστερ του και συνεχίζει ακάθεκτος.
    5. ΡΕΑΛ – Οι περισσότεροι αναμένουν την ολική αντεπίθεση των πρωταθλητών. Ήδη έκαναν ένα σπουδαίο διπλό επί της Χίμκι και βούτηξαν το Copa Del Rey. Έχουν στις τάξεις τους τον καλύτερο παίκτη της Ευρωλίγκας αυτή τη στιγμή. Ο Γιουλ μπορεί να τους πάρει απ’ το χέρι και να τους οδηγήσει στο F4.
    6. ΧΙΜΚΙ – Από μονάδες σκίζουν αλλά το μπάσκετ που παίζουν δεν είναι ανάλογο. Στο back court έχουν μπουρδουκλωθεί με τον Κόπονεν να είναι απενεργοποιημένος. Αν ο Ντέιβις μείνει υγιής τότε έχουν ελπίδες για play off.
    7. ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – Οι αλλαγές πριν το top 16 μεταμόρφωσαν τους Σέρβους. Σκληρή ομάδα που παίζει σωστά το παιχνίδι. Η χρονιά τους θα παιχτεί στα δύο εντός με ΠΑΟ και ΕΦΕΣ.
    8. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – Ζόρια για τον Πασκουάλ. Στον α’ γύρο πέταξε στα σκουπίδια την νίκη στην Μαδρίτη χάνοντας εντός από την Λαμποράλ. Έχει τους παίκτες, την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την κλάση και τον προπονητή για ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ. Εννοείται ότι το αυριανό ματς είναι προαπαιτούμενο.
    9. ΠΑΟ – Ξεκίνησε άσχημα αλλά κατάφερε να τελειώσει τον α’ γύρο με 3 νίκες μένοντας ζωντανός. Πλέον, με εντελώς αλλαγμένη μορφή έχει ένα και μόνο στόχο. Να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα ώστε στα play off, που μάλλον θα προκριθεί, να εμφανιστεί έτοιμος για το κόλπο.
    10. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Δύσκολα θα τα καταφέρει να περάσει. Οι δύο κακές ήττες πιθανόν να αποδειχτούν καταδικαστικές. Αν χάσει αύριο το πράγμα δύσκολα γυρίζει.
    11. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – Εξαιρετικό σύνολο απ’ τον Τρινκέρι. Και μόνο που συγκαταλέγεται στους υποψήφιους για πρόκριση σ’ αυτόν τον όμιλο είναι μεγάλο παράσημο. Οι Γερμανοί δουλεύουν μεθοδικά, έχουν υπομονή και τα επόμενα χρόνια θα διεκδικούν μεγαλύτερους στόχους.
    12. ΕΦΕΣ – Ο Ντούντα τα ‘χει κάνει ρόιδο και δεν αποκλείω να τελειώσει την χρονιά ο Αγγέλου ως head coach. Με τέτοιο ρόστερ η ομάδα είναι απογοητευτική. Το αυριανό ματς στο Βελιγράδι είναι η μισή χρονιά.
    13. ΜΑΛΑΓΑ – Ο Πλάθα την έχει πατήσει άσχημα με τους τραυματισμούς. Μάρκοβιτς, Σμιθ και Χέντριξ. Ελπίδες έχει βάσει προγράμματος αλλά η πρόκριση στα play off μοιάζει με βουνό.
    14. ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ – Ενδιαφέρουσα ομάδα με εμφανώς περιορισμένες λύσεις, όμως.
    15. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – Μακράν η πιο βαριά και αργή ομάδα του top 16. Ο Σάρας εκπαιδεύεται και μαζεύει εμπειρίες. Άμα λάχει, κάνει και καμιά νίκη που για τον ηττημένο ισοδυναμεί με αυτοκτονία.
    16. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – Σαλάτα ο Μαχμούντι παρά τους αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Που πας με Ουϊλμπέκιν, κόουτς;

    Είναι φανερό ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας στη σύνθεση των ομίλων. Η εκτίμησή μου για τα ζευγάρια των play off :

    (E1) FENER – (F4) LABORAL
    (E2) LOKOMOTIV – (F3) BARCELONA
    (F1) CSKA – (E4) CRVENA ZVEZDA
    (F2) REAL – (E3) PANATHINAIKOS

    Υ.Γ. ΟΚ. Το εμπεδώσαμε με τις μύγες. Μια απ’ τις μύγες, όμως, έθεσε τα ερωτήματα. Και ξέρεις, η επίμονη μύγα είναι κακός μπελάς. Τι έκανες πέρσι; Μας έγραψες για τις ανησυχίες σου; Η ευαισθησία σου πού ήταν; Αν υπάρχει κι άλλη version με μυγο-εξυπνάδες θα την ανεχτούμε αρκεί να απαντήσεις. Πάρε χρόνο. Υπομονή υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολυμπιακός αντι για μπαρτσελονα και συμφωνουμε κατα ταλλα
      ΔΤ

      Διαγραφή
    2. Σ' ευχαριστώ για την επιβεβαίωση (μία ακόμη και μάλιστα εξαιρετικά άμεση) των όσων έθιξα, πιο εύστοχο παράδειγμα δεν θα μπορούσα να φανταστώ. Η κατηγορηματικότητα της ξερολίασης αποτυπώνεται στο προσωπικό σου power ranking κάνει ακόμα κι αυτή τη λίστα του Τζιμ να ωχριά. Εκείνος τουλάχιστον χρειάστηκε 150-200 λέξεις για να αναλύσει κάθε ομάδα, σε σένα αρκούσαν 15-20. Λίγα λόγια, αλλά καλά. Και με τη συνήθη σιγουριά. Chapeaux!

      Διαγραφή
    3. Είδες; Έγραψα σχόλιο για την ανάρτηση και (ω, ναι) τόλμησα να βάλω και power rankings. Δεν ήξερα ότι είναι ενδεικτικό της ξερολίασης. Ήδη νιώθω ντροπή. Προφανώς, στον ιδανικό κόσμο του blog που εσύ φαντασιώνεσαι δεν υπάρχει κανείς που να γράφει την γνώμη του. Μόνο χειροκρότημα, αποθέωση, απορίες και φυσικά ανάγνωση.

      Για άλλη μια φορά, λοιπόν, μας κατέθεσες μπόλικο από το περισσευούμενο σύμπλεγμα που κουβαλάς. Χωρίς, φυσικά, να μπεις στον κόπο να γράψεις μια αράδα για το αντικείμενο της ανάρτησης. Αυτό το σπορ, μάλλον, το εγκατέλειψες οριστικά μετά την συντριβή. Εκτιμώ ότι τουλάχιστον μας απάλλαξες απ’ τις σιχαμένες μύγες.

      Οι ερωτήσεις είναι εκεί και περιμένουν. Ελπίζω να δουλεύεις τις απαντήσεις.

      Διαγραφή
    4. Α, και μια παράκληση.
      Μην μου γράφεις γαλλικά γιατί δεν τα κατέχω. Πρέπει να πηγαίνω στο google translate. Μην με ταλαιπωρείς. Γνωρίζω τις γνώσεις και το λεπτό γούστο σου αλλά σεβάσου ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω. Αν θέλεις αγγλικά είμαι σε καλό επίπεδο.

      Διαγραφή
    5. Σύμπλεγμα; Ποιο σύμπλεγμα; Όταν θα στήσεις το 77blog.gr θα γίνω ο πιο πιστός σου follower (αγγλικό είναι αυτό, έτσι;). Δεν είμαστε όλοι ικανοί να αναπτύξουμε θέσεις, κάποιοι είμαστε μόνο για να μαθαίνουμε απ' τους συντριπτικά δικαιωμένους (ξέρεις, εσύ, ο όπληκτος κλπ.). Πού να τολμήσουμε να χαρακτηρίσουμε τη Λοκομοτίβ underdog; Λίγα γαλλικά κατέχουμε κι αυτά φτωχά...

      Διαγραφή
    6. Έχεις στοκάρει σύμπλεγμα από παλιά. Κάποια στιγμή θα εξαντληθεί κι αυτό. Πολλοί έχουν την ευχέρεια να γράφουν την άποψή τους. Ξερόλες ή όχι, μια χαρά τους διαβάζουμε. Κι εσύ μπορεί κάποτε να έγραφες αλλά το κόμπλεξ πια σε πνίγει. Και, δυστυχώς για σένα, δεν μαθαίνεις.

      Σου είπα η επίμονη μύγα είναι κακός μπελάς. Ακόμη να απαντήσεις. Πού ήταν πέρσι η ευαισθησία σου; Πού ήταν η έγνοια σου για την ποιότητα και το επίπεδο των συζητήσεων;

      Διαγραφή
    7. Τι να απαντήσω, απαντά η ομάδα για την ποιότητα και το επίπεδο των από καιρό διατυπωμένων ανησυχιών υμών των σκεπτικιστών. Ομάδα παρατημένη, χωρίς παίκτες, προπονητή, ιδιοκτήτη...
      Υ.Γ. Στο (φλαμανδικό) Βέλγιο τη μύγα τη λένε "Άντερλεχτ".

      Διαγραφή
  12. Εμετικός ο Βασιλακόπουλος στη συνέντευξή του. Τον ενοχλεί που "έχει γεμίσει έγχρωμους παιχτες η Ευρωπη" (!!). Αλήθεια, τον ενοχλεί και ο Γιάννης?

    Λάθος άθλημα το μπάσκετ για έναν ρατσιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βασιλακοπουλος έχει κάνει την Ελλάδα Μέκκα του πανευρωπαικου μπάσκετ.
      Το τι λέει ο καθένας περα απο τη δουλειά του ποσώς με ενδιαφέρει.
      Αλίμονο να τον κρίνουν πχ πονεμένοι οπαδοί ομάδας που εχει στήσει ενέδρα σε πούλμαν αντιπάλου για να κάνει κακό στους παικτες του.
      Οπαδοί των μολότοφ και των επεισοδιων.
      Ο αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος την πέτρα στον Βασιλακοπουλο που εχει κάνει τεράστια λάθη ως υδροκεφαλοε, αλλά και ανυπολιγιστα καλά στην Ελλαδιτσα.

      Διαγραφή
    2. Αυτούσιο το κατάπτυστο απόσπασμα :

      Ερώτηση : Γιατί στις αρχές της δεκαετίες του '90 δεν έρχονταν ξένοι; Δεν θυμάστε τις περιβόητες ελληνοποιήσεις;

      Απάντηση : Πόσοι ήταν, δέκα; Όσοι κι ήταν, ήταν ελεγχόμενοι. Όσον αφορά στις ελληνοποιήσεις, ορισμένες μπορεί να μην ήταν σωστές, αλλά βοήθησαν το ελληνικό μπάσκετ, καθώς αρκετοί εξ αυτών έπαιξαν στην Εθνική ομάδα. Τώρα, έχουμε αλλοδαπούς. Με τις πιέσεις και τη συντεχνία που λέγεται ΕΣΑΚΕ ανοίγει διαρκώς το συγκεκριμένο ζήτημα. Έξι ξένοι σε μία ομάδα που έχει δώδεκα παίκτες.
      Γιατί το 50% να είναι αλλοδαποί; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στις κυρίαρχες θέσεις παίζουν οι ξένοι. Μπορεί να λέμε ότι έχουμε έξι Έλληνες, αλλά σε αγωνιστικό χρόνο οι ξένοι έχουν το 90%. Άρα, αφαιρούν από το ελληνικό στοιχείο. Τους βάζουν στην... άκρη. Δες πόσα ταλέντα τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν χαθεί ή πρόκειται να χαθούν. Όλα αυτά επειδή είναι φθηνοί οι ξένοι.
      Η Ευρωλίγκα έκανε τεράστιο κακό. Άφησε ανεξέλεγκτη τη διακίνηση των αλλοδαπών παικτών. Μπορείς να κατέβεις και με 12 ξένους παίκτες, αν θέλεις. Πρόκειται για ασυδοσία και αυθαίρετη προσέγγιση της πραγματικότητας, η οποία διέλυσε σιγά-σιγά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για δες αγώνες της Ευρωλίγκας. Οι περισσότεροι που παίζουν είναι μη Ευρωπαίοι, οι οποίοι καταναλώνουν τον μεγαλύτερο αγωνιστικό χρόνο. Έχουν κάνει "έγχρωμα πρωταθλήματα" κι όλα τα απόβλητα του Αμερικάνικου μπάσκετ έρχονται στην Ευρώπη και καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας, αν το πάμε βάσει του Εργατικού Δικαίου. Βέβαια, εγώ δεν συμφωνώ πως ο αθλητής είναι εργάτης ή εργαζόμενος, αλλά εν πάσει περιπτώση καταλαμβάνουν και θέσεις εργασίας.

      Το καλύτερο είναι άλλο. Αρκετοί, λέει, απ’ τους ελληνοποιημένους των ‘90s έπαιξαν στην εθνική. Έχει δίκιο. Τόμιτς, Τάρλατς, Νάκιτς, Σοκ, Κούουσμα, Πετσάρσκι, Βούκτσεβιτς, Στογιάκοβιτς κ.α. Όλοι στην εθνική έπαιξαν. Μέσα στα μούτρα σου το ψέμα.

      Διαγραφή
    3. Και βέβαια, γαργάρα από τους, κατά τα άλλα λαλίστατους, μπασκετικούς δημοσιογράφους. Ασχολήθηκαν μόνο με τις ατάκες του για τους Αγγελόπουλους, για το Γιαννακόπουλο, για τον Γκάλη κλπ. Θα μου πείτε, γιατί να σχολιάσουν το ρατσιστικό παραλήρημα, σάμπως διαφωνούν με αυτό; Πχ ο Κογκαλίδης έγραψε ολόκληρο άρθρο για να τον ειρωνευτεί για το κόμπλεξ του έναντι του Γκάλη (οκ, δε λέω, να το θίξεις και αυτό), αλλά τίποτε για αυτές τις ατάκες που προσβάλλουν καταρχήν τον Αντετοκούμπο αλλά και όλους μας.

      Διαγραφή
    4. Μπορούμε να ασχοληθούμε και με την άλλη ατάκα του. Ότι το παίρνουν τηλέφωνο για να προωθήσει διαιτητές ως διεθνείς;

      Αλήθεια, ποιοι τον παίρνουν και γιατί;

      Διαγραφή
    5. Εγω λοιπον που δεν ειμαι πονεμενος οπαδος ομαδας που εχει στήσει ενέδρα σε πούλμαν αντιπάλου για να κάνει κακό στους παικτες του ούτε οπαδος των μολοτοφ και τον επεισοδιων και ειμαι αναμαρτητος, μπορω να κρινω τις ανεπιτρεπες μαλακιες που ξεστομιζει, ετσι?

      Αυτος ο ανθρωπος ειναι προεδρος αθλητικης ομοσπονδιας. Ειναι υπευθυνος μεταξυ αλλων και για την αναπτυξη των νεων παιδιων στις ακαδημιες και τα σωματεια. Αυτος λοιπον θεωρει "σκουπιδια" τους αμερικανους που κοβονται απο ΝΒΑ και ερχονται Ευρωπη και επισης θεωρει ανεπιτρεπτο να μειωνονται οι λευκοι και να αυξανονται οι μαυροι παιχτες στο ευρωπαϊκο μπάσκετ.

      Ξαναλεω, θα τα πει στα μουτρα του Γιαννη αυτα?

      Διαγραφή
    6. Στην Ελλαδα υπαρχουν χιλιαδες εγχρωμα παιδια, παιδια μεταναστων, γεννημενα στην Ελλαδα, Ελληνες πολιτες, Ελληνες οσο ολοι μας, καποιοι εκ των οποιων παιζουν μπασκετ και ισως αυριο βρεθουν στις εθνικες ομαδες. Αυτοι θα παιζουν για μια ομοσπονδια της οποιας προϊσταται ο Βασιλακοπουλος που χωριζει τους αθλητες σε εγχρωμους και μη; Ο αντιρατσιστικος νομος δεν εχει εφαρμογη στην περιπτωση του;
      Κι οχι, δεν ειμαι γαυρος. Ο Βασιλακοπουλος ειναι ρατσιστης του κερατα.

      Διαγραφή
    7. @ 10:48

      Εσύ είσαι ενας ανώνυμος που εχει πει χειρότερα κι αποδειξε μου το αντίθετο, οταν βρίζεις ετσι.
      Δεν με νοιάζει τι λεει ο Βασιλακοπουλος κι εσύ.
      Εχω δική μου γνώμη που δεν ξεχωρίζει κανέναν άνθρωπο οποιουδήποτε χρώματος.
      Εμένα μου αρέσουν οι ικανοί.
      Κι εφόσον οι Αμερικανοί είναι πιο ικανοί απο τους δικούς μας μακάρι να έρχονται τα παλληκάρια αυτά κατά εκατοντάδες.
      Κι ασε να λέει οτι θέλει ο καθένας οσο ψηλά κι αν είναι.
      Δεν είμαι μάζα να μου περάσει τη γνωμη του κι ουτε βλάκας να γινω σαν τα μουτρα του και να τον βριζω.
      Κατάλαβες αναμαρτητε υβριστή???

      Διαγραφή
    8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,παιχτουρα για τον παναθηναικο θα πω οτι ολα τα ματς ειναι ντερμπι μπορει απο πρωτος(με προυποθεσεις)μεχρι εκτος συνεχειας αν δεν σταθεροποιησει τις εκτος εδρας εμφανισεις(4 εχει στο β γυρο +φενερ κουμπαν στο οακα που μονο σιγουρα δεν τα λες)ενω για τον οσφπ δυο ματς θα κρινουν την προκριση βαρκελωνη και μπαμπεργκ αν δεν κανει τα δυο διπλα νομιζω οτι δεν προλαβαινει το τρενο των πλει οφ.
      η ιστορια εχει δειξει οτι το φαβορι του φαιναλλ φορ ειναι η ομαδα που παιρνει το μομεντουμ στους οκτω με μεγαλη προκριση(ακομα και περισυ αν το ματς ηταν σε ουδετερο γηπεδο δεν ξερω αν θα θα εχανε ο ολυμπιακος τον τελικο).
      για λαμποραλ οπως εκανε τα διπλα αλλο στην ισπανια αλλο τοσο ευκολα μπορει να χασει στην εδρα της.
      η μπαμπεργκ εχει 5 ματς στην εδρα της???αληθεια υθπαρχει ομαδα που θα περασει ευκολα απο εκει???
      η τσσκα και η φενερ θα ειναι στους 4 οτι θεση και να παρουν και με οποιον πεσουν...
      την ρεαλ η την σκοτωνεις τωρα(οπως και τον οσφπ)η θα σας παρουν αυτοι το σκαλπ μετα(πλην παναθηναικου βεβαιως βεβαιως).
      υγ:τζιμαρα επειδη ειμαι λιγο ασχετος σε ποιο πρωταθλημα παιζουν χειροτερες αμυνες κινα νβδλ η αυστραλια??????
      υγ2:να κανω μια ερωτηση προς ολους γιατι στην ελλαδα οταν μια ομαδα γεμιζει ασφυκτικα απο παιχτες λεμε οτι ολοι οι καλοι χωρανε,η χρονια ειναι μεγαλη ο κοουτς ξερει, ενω σε μια αλλη λεμε να δουμε αν ο ταδε(ονομα οχι κοουτς)μπορει να διαχειριστει τους νεους παιχτες???


      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    9. @Ανώνυμος25 Φεβρουαρίου 2016 - 11:17 π.μ.
      Ενα θα σου πω μονο:"Έχουν κάνει "έγχρωμα πρωταθλήματα" κι όλα τα απόβλητα του Αμερικάνικου μπάσκετ έρχονται στην Ευρώπη και καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας, αν το πάμε βάσει του Εργατικού Δικαίου".
      Προτεινω να κατεβει στις επομενες εκλογες με τη Χρυση Αυγη. Θα σκισει.

      Διαγραφή
    10. Μην ασχολείστε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ,οι ιδεες του ειναι τοσο δεινοσαυρικες οσο και η 12αδα της Σοβιετικης ενωσης το 80'
      Το πως ειναι ισοβιο το αξιωμα του προεδρου της ΕΟΚ ας μην το κουβεντιασουμε
      Ας μην κουβεντιασουμε επισης για τις ελληνοποιησεις τη δεκαετια του 90 γιατι ειναι μεγαλη κουβεντα.Ενα μικρο σχολιο μονο γιατι δεν κρατιεμαι.Ας πουμε οτι για τα Σερβακια που ηρθαν μεσω πολεμου ειχε κι εναν ανθρωπιστικο χαρακτηρα,μιας και ηταν εφηβοι οι περισοτεροι αφου βοηθησε κι αυτους να βρισκουν δουλειες πιο ευκολα σε Ευρωπη-Αμερικη και τις ομαδες μας να ανεβουν αγωνιστικα.Υπαρχουν δεκαδες αλλες περιπτωσεις (με πιο τρανταχτες τους Σοκ-Κοουσμα) που απλα παρακαμπτωνταν οι νομοι για να ενισχυθουν ομαδες σε βαρος αλλων.Να μη πουμε τιποτα για το ρατσιστικο παραλληρημα με τους εγχρωμους..
      H καταντια της ΦΙΜΠΑ και η απαξιωση ολων των διοργανωσεων της προσωποποιημενη

      no_closure

      Διαγραφή
    11. Υβριστη?? Ποιον εβρισα? Μηπως με περνας για αλλον?

      Διαγραφή
    12. και γιατι τονιζεις το "ανωνυμος"? κι εσυ ανωνυμα δεν γραφεις 11:17?

      Διαγραφή
    13. ο Βασιλακοπουλος εσπευσε να κανει αμεσα τον Γιαννη Ελληνα η μηπως κανω λαθος;;.

      Διαγραφή
    14. Ρε φιλε ειπε ή δεν ειπε για 'εγχρωμα πρωταθληματα'; Ας βγει να πει οτι εκανε λαθος. Τι συζηταμε τωρα;

      Διαγραφή
  13. Πολυ σοβαρος ο Μπογρης. Μπραβο του.
    http://www.sdna.gr/mpasket/article/172339/mpogris-ethniki-simainei-galini-gia-mia-olokliri-zoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρος ο Μπογρης?

      ημαρτον...

      Διαγραφή
    2. Οχι σοβαρος. Πολυ σοβαρος.

      Διαγραφή
    3. χΑΧΑΧΑΧΑ.. ακου εθνική ο μπόγρης..

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου θα κάνω μια ταπεινή πρόβλεψη ξεκαθαρίζοντας ότι το στυλάκι του συγκεκριμένου συνολικά δεν είναι του γούστου μου. Ο Μπόγρης θα κληθεί να παίξει προ-ολυμπιακό καθώς ο Κουφός δεν θα είναι διαθέσιμος και μετά τον Μπουρούση το πανέρι διαθέτει για τη θέση 5 Βουγιούκα, Μαυροκεφαλίδη, Μαυροειδή, Σαρικόπουλο, Καββαδά,και Μπόγρη. Τον Σοφοκλή δεν τον βάζω στη συζήτηση ούτε φυσικά τον Παπαγιάννη. Είναι πολύ λογικό να πάρει και Μαυροκεφαλίδη twinner και να σκεφτεί σοβαρά τον Μπογρη που παίζει στη Bilbao κι αυτό κάτι σημαίνει για τον Κατσικάρη. Η πρόβλεψη είναι ότι θα προτιμηθεί καθώς θα ξεχωρίσει στην προετοιμασία και επίσης θα έχει σημαντική συνεισφορά. Επαναλαμβάνω δεν τον πάω και δεν θα τον έπαιρνα στην ομάδα μου (τη virtual).
      Yuri

      Διαγραφή
    5. Δεν μπορω να πιστεψω οτι φανηκαν σοβαρα σε καποιον αυτα που ειπε ο Μπογρης, ειλικρινα

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα στα παιδιά
    Μπαινουμε στην τελικη ευθεία και τα ματια μας εχουν δει πολλα,οποτε ας ειμαστε φειδωλοί στα προγνωστικά μας.
    Οι Φενερ και ΤΣΣΚΑ για διαφορετικους λόγους μοιαζουν ήδη να ειναι στο φαιναλ φορ κατα κοινη ομολογία αν και η ομαδα του Ζοτς με την αναμενομενη χαλαρωση που φερνουν οι νικες,πιστευω πως θα φαει αρκετα χαστουκια στο β'γυρο.Η ΤΣΣΚΑ επισης θα εχει να δωσει αρκετα εκτος εδρας.Η Ρεαλ ειναι φτιαγμενη να παιζει στο μαξιμουμ απο το Μαρτη και μετα,αλλα οι υπολοιποι ειναι ερωτηματικο.Η Λαμποραλ οτι και να κανει θα ναι η ομαδα που θα λαβει φετιος το μεγαλυτερο χειροκροτημα απο τους μπασκετικους για το προτζεκτ του Περασοβιτς και οι αλλες δυο Ρωσσικες εχουν τρομερο firepower στην επιθεση,αλλα δεν πειθουν οτι θα μεινουν συγκεντρωμενες μεχρι το τελος.Παμε στους δικους μας..
    -ΠΑΟ:Εχει καλο μομεντουμ.-Εiμαι παρα πολυ ανυπομονος να δω Χεινς και Γουιλιαμς ,μεσα στο γεματο ΟΑΚΑ ,τι ψαρια πιανουν,αλλα η επιστροφη του ΔΔ διπλα σε Χεινς και με τον Μποχωριδη να ειναι σε καλη κατασταση δινει μια φλογα στη μπακορτ του ΠΑΟ που δεν ειχε αρκετο καιρο.Ο ΠΑΟ ωφειλει να παει για το πλεονεκτημα εδρας στον ομιλο που ειναι και πρεπει να εχει κανει σωστη διαχειρηση δυναμεων ωστε να εχει ενεργεια μεχρι το τέλος.Θα τον δουμε αποψε και θα πουμε διαφορα
    ΟΣΦΠ:Ο Σφαιροπουλος εχει σταθει ατυχος αλλα κια αδιαβαστος σε αρκετες περιπτωσεις φετος αφου με μικρες κινησεις θα μπορουσε να εχει 2 ακομα νικες.Τεινω να πιστεψω πως στο ΟΣΦΠ δεν πολυπιστευουν στη φετινη χρονια και εχουν μεινει με την ικανοποιηση της παρουσιας του Χακετ και ηδη σκεφτονται την επομενη μερα.Η υποθεση σεντερ ηταν παρωδία και η επιλογη Γουορικ θυμιζει περιοστερο φαση Τζαμαριο Μουν παρα Ντορσει.Μακαρι να βγει στη μεση και να θυμισει λιγο Παουελ(εχουν καποια κοινα) αλλα σε τετοια χρονικη περιοδο ο παικτης ακομα και κινητρο να εχει δεν προλαβαινει να ρολαρει σωστα στο παρκε...Ολη η ευθυνη ανηκει πλεον στον Σφαιροπουλο και πως θα διαχειριστει το ροστερ που εχει.Επισης στο πως θα εμφανιστει ο Σπανουλης που δειχνει "αδειος" για τοσο δυσκολα ψυχολγικα κυριως διαδοχικα παιχνιδια

    no_closure

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπραβο τζιμ, αναρτηση με buzzer beater.... γουσταρω τετοια
    Εφες και μπαρτσα που πριν την διοργανωση πιστευα πως θα πανε τρενα, ειναι στην κοψη του περναω δεν περναω.. ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΑ τα παιχνιδια της πρωτης αγωνιστικής και για τους 2 αλλα και για τον ΟΣΦΠ.
    Ει[πα και στο προηγουμενο ποστ οτι ουσιαστικα οποια απο οσφπ και μπαρτσα χασει , αρχιζει να κρεμεται απο το τρενο της προκρισης.
    Το κακο ειναι οτι η μπαρτσα ενισχυθηκε ενω ο οσφπ θα παριε βοηθειες απο τον επομενο αγωνα..
    Αν η εφες νικησει αστερα μενει για τα καλα στο παιχνιδι, αν ο αστερας χασει και χασει και με παο μενει εκτος οριστικα.
    Νομιζω φετος ειναι με διαφορα η πιο ενδιαφερουσα διοργανωση και πως το καταφερανε να ειναι και η τελευταια με αυτη την μορφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. In other news, "έγκριτος" μπασκετικός δημοσιογράφος, σε ερώτηση που του έγινε σε τσατ για το αν βλέπει αγώνες μπάσκετ στην Ευρώπη, το ΝΒΑ, κλπ, απάντησε "βλέπω μονο τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ στην Ευρώπη άντε και κανένα παιχνίδι Α1". Αυτός ο άνθρωπος αρθρογραφεί σχεδόν καθημερινά για μπάσκετ, γράφει ας πούμε ποιες ομάδες της Ευρωλιγκας θεωρει φαβορι και ποιες οχι, και γενικά εκφέρει άποψη για το ευρωπαϊκο και το αμερικανικό μπάσκετ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΙΧΝΔΙΑ! Σωτήρης Γεωργίου κύριοι. Μαλιστα τον πληρωνουμε και στο κρατικο ραδιοφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, εννοείται ότι τότε, δεν θα ξαναπήγαινα στον Παναθηναϊκό. Με άφησε πολύ πίσω αυτή η διετία... Υπήρχαν και θετικά όμως, όπως το ότι με βοήθησε να βλέπω το μπάσκετ πολύ διαφορετικά και να “προπονήσω” πολύ το μυαλό μου μπασκετικά, αλλά με μοναδική προοπτική να γίνω ένας μελλοντικός αξιόλογος προπονητής! Γιατί σαν παίκτης, άστο καλύτερα... Μόνο ζέσταμα έκανα! Αν αποφασίσω να ασχοληθώ με την προπονητική, σίγουρα έχω φοβερές εικόνες από έναν εξαιρετικό coach στο πως να στήσω και να προετοιμάσω μία ομάδα...»
    ταδε εφη γιωργος μπογρης κυριοι, ο αλλος εχει δουλεψει εχει βελτιωσει εχει κανει πλουσιους ενα μεγαλο μερος της αφροκρεμας του ευρωπαικου μπασκετ αλλα απεναντι στο γιωργο μπογρη ηταν εμπαθης και δεν ηθελε να τον βαλει να παιξει και μαλιστα δεν τον βοηθησε καθολου στην εξελιξη του σαν παιχτη...

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει, ο Μπογρης ειναι για γελοια, αλλα για να ειμαστε και 100% δικαιοι ο Ομπραντοβιτς δεν θυμαμαι στον Παναθηναικο να ασχοληθηκε πραγματικα να αναπτυξει εναν πιτσιρικα

      Ο Διαμαντιδης, ο Σπανουλης ο Χατζηβρεττας και οι αλλοι ηρθαν ετοιμοι παιχτες.Μπορει να μου διαφευγει καποιος βεβαια.

      Q81

      Διαγραφή
    2. Γιατι ειναι για γελια ο Μπογρης; Επειδη λεει την αληθεια; Δεν ειπε κατι αρνητικο για τον Ομπραντοβιτς ως προπονητη και την τοτε ομαδα του. Ειπε οτι ηταν κακη επιλογη για τον ιδιο. Ο Παναθηναϊκος κοιταζε τις επιτυχιες και προχωρουσε με εκεινους που μπορουσαν να ειναι αμεσα χρησιμοι. Αλλοι ηταν παραπλευρες απωλειες. Αυτο ειναι μια πραγματικοτητα. Γιατι ειναι κακο να το πει κανεις;

      Διαγραφή
    3. Φίλε οκ έχεις δίκιο ο Μπόγρης είναι κορυφή πάει για στάρτερ στην εθνική κτλ. έχεις δίκιο, τέλος η κουβέντα δε μπορεί η σελίδα αυτή τη στιγμή να ασχολείται με τον Μπόγρη. Συνεχίστε απο πάνω αν θέλετε.
      Τζιμάρα ανησυχώ για σήμερα. Το παιχνίδι είναι απέναντι σε σύνολο το οποίο σε αυτό το επίπεδο έχει ξεχάσει να χάνει. Ο Ζέλικο θα χρησιμοποιήσει (όπως κάνει καιρό τώρα) τις απουσίες για να συσπειρώσει.

      Διαγραφή
    4. Η σελιδα δεν μπορει να ασχολειται με το τι θα γινει αποψε. Δεκαρα δε δινει. Εκτος κι αν πιστευεις οτι η σελιδα εισαι μοναχα εσυ.

      Διαγραφή
    5. O Μπογρης δεν ειναι για γελια για αυτα που ειπε στην συνεντευξη, αλλα για τον τροπο που εχει διαχειριστει την καριερα του και το μεγαλο ταλεντο που ειχε στα 18-19 του με τον χαρακτηρα του
      Q81

      Διαγραφή
    6. @ σεντρικ σεμπαλος

      Για πεσμου εναν 18χρονο ακόμα και 19χρονο που πήρε ο Ζοτς στην ομάδα και τον εκανε παικταρά ???
      Εστω τον έκανε παίκτη για Μπιλμπάο και Εσκι Σεχιρ.
      Εναν που πήρε απο το εφηβικό μας και είπε εγω ο Ζελικο θα σε κάνω παικταρά να με θυμάσαι.
      Ενα ταλέντο δεν υπήρχε αναθεμαμε??
      Να το κάνει καλύτερο απο Τεπιτς και Κετσαπ, Κετσμαν που μας κουβάλαγε????
      Δεν μπορούσε ο 19χρονος Μπογρης να παίξει στον πρωταθλητή Ευρώπης όντως.
      Αλλά βοηθησετονα ρε άνθρωπε και βαλτον εστω στην Ελλάδα.
      Να μη μιλήσουμε για το ματι του βέβαια.
      Μας παρακαλούσε ο Ματζαρης να έρθει και τον χαρησε στον ΟΣΦΠ.
      Έτοιμους Έλληνες ήθελε για την εξάδα των Ελληνων.
      Εστω απο Πανιώνιο και Ηρακλή.
      Νεους χωρίς παιχνίδια στα ποδια τους επίσημα, τους ειχε για κονους στην προπόνηση.
      Ακόμα και τώρα ολη η Φενερ ειναι μια ξένη ομάδα, άσχετα αν οι Τούρκοι σε ηλικίες μεχρι τα 20 είναι πολυ ανεβασμένοι στην Ευρωπη.
      O Ζοτς δουλεύει ομάδα κι οχι παικτες.
      Οτι διορθώσει σε παίκτη, θα ειναι αυτό που του λείπει να ενσωματωθει στο σχέδιο που εχει στο μυαλό του για την ομάδα.
      Να επιμείνει σε ενα ταλέντο και να το φιαξει απο την αρχή εστω με τους βοηθούς του, μετά την προπόνηση μην το περιμένεις.
      Ο Βουγιοσεβιτς ειναι τέτοιος.
      Φτιάχνει παίκτες να ενταχθούν στο σύνολο.
      Κι οχι το σύνολο που θα εντάξει έτοιμους παικτες.

      JB Τζιμοπληκτος.

      Διαγραφή
    7. Ο 20χρονος Καλαθης δηλαδη δεν σου κανει, προφανως δεν εξελιχτηκε στον ΠΑΟ.

      Ο 18χρονος Φωτσης που τον εκανε εναν εκ των βασικων συντελεστων στην πορεια για την κατακτηση της Ευρωλιγκας επισης δεν σου κανει

      Διαγραφή
    8. Ο Διαμαντιδης παλι εχει δηλωσει οτι οταν πηγε στον ΠΑΟ αρχισε να καταλαβαινει τι ειναι το μπασκετ.

      Ο ΠΑΟ πραγματι ηθελε να κανει πρωταθλητισμο και οχι να ειναι φυτωριο παικτων.Παρολα αυτα Διαμαντιδης,Σπανουλης,Χατζηβρετας,Τσαρτσαρης,Φωτσης κλπ, οταν πηγαν στον Ζοτς ναι μεν ηταν επαγγελματιες παικτες αλλα δεν ειχαν καμια σχεση με το επιπεδο του πρωταθλητισμου.

      Εδω ο Μπογρης δεν ηθελε να γυμναστει μη και γινει σαν τον Πεκοβιτς...σιγα ρε Παου Γκασολ της παραλιακης μην χαλασουν οι πλαστικες σου κινησεις...

      Διαγραφή
    9. Ο Φωτσης ηρθε 16-17 χρονων στον ΠΑΟ, δεν πολυέπαιζε φυσικά τα πρωτα 2 χρονια (λογικο βεβαιως) και οταν ηρθε ο Ζοτς αρχισε να τον καθιερωνει, στα 19 του. Τελικα ηταν κρισιμοτατος στο ΦΦ εκεινης της πρωτης σεζον του Ζοτς και στην κατακτηση της Ευρωλιγκας.

      Διαγραφή
    10. Προσπαθώ να φανταστώ τον 18χρονο Μπόγρη με προπονητή τον Βουγιόσεβιτς. Θα γινοταν θεμα στα πρωτοσελιδα "προπονητης μαχαιρωσε παιχτη και στη συνεχεια τον εκοψε κομματακια"

      Διαγραφή
    11. Η αλήθεια είναι οτι η συνέντευξη που έδωσε ο Μπόγρης (δηλ αυτά που είπε) είναι για τα θηρία...

      Ουσιαστικά παραδέχτηκε οτι δεν γυμνάστηκε , δεν βελτιώθηκε τεχνικά , είχε θέματα χαρακτήρα απέναντι στους προπονητές του , οτι τον είχανε για ζέσταμα (δηλ?) , οτι στις ομάδες έπαιζε για τα νούμερα του προκειμένου να κερδίσει μεταγραφή στο εξωτερικό (φαίνεται δεν τον ενδιέφεραν οι αιώνιοι τότε όπως τώρα) και οτι ποτέ δεν είπε κακη κουβέντα για τους Κουφό-Καλάθη! Μάλιστα...Και θέλει και να τον πιστέψουμε...

      ΥΓ. Για να λέμε του στραβού το δίκιο οι πιτσιρικάδες που βελτίωσε παικτικά ο Ζοτς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού...Και αυτό είναι το πρώτο ψεγάδι του. Το δεύτερο είναι οτι δεν φρόντισε για τη μέλλουσα κατάσταση στο σύλλογο από άποψη assets.

      Run TMC

      Διαγραφή
    12. Ο Μπογρης δεν ηταν ετοιμος για τον Παναθηναϊκο την εποχη που βρεθηκε σ'αυτον (ενδεχομενως να μην ειναι και τωρα, αν και εχει πλακα να κοροιδευει κανεις τον Μπογρη οταν εχει στην ομαδα του τον Κουζμιτς). Το θεμα ειναι οτι για να στησεις ομαδες, ιδιαιτερως οταν δεν εχεις μεγαλο πορτοφολι, πρεπει να στηριχτεις και σε παιχτες που ειναι ας πουμε λιγοτερο ικανοι και ωριμοι. Ο Ολυμπιακος πηρε ουσιαστικα πραγματα απο τον Πετγουει. Στις ομαδες του ΝΒΑ παιζουν παικτες που ειναι με το ενα ποδι στη φυλακη. Αλιμονο αν περιμενεις να βρεις το Φωτση, το ΔΔ, τον Τσαρτσαρη και τον Μπατιστ για να ασχοληθεις μαζι τους. Αν δε βρεις δηλαδη (που ειναι και το πιθανοτερο) τι θα κανεις; Με ποιους θα παιζεις; Οι ομαδες πρεπει σε ενα βαθμο να κανουν και την νταντα σε νεαρους αθλητες ελπιζοντας οτι καποια στιγμη θα ωριμασουν και θα μπορεσουν να γινουν χρησιμοι. Αλλιως θα πρεπει να ειναι προετοιμασμενες να αγοραζουν ετοιμους τους καλυτερους δαπανωντας πολλα πολλα λεφτα.

      Διαγραφή
    13. @ Run TMC

      Πολύ σωστός.
      Οι πιτσιρικάδες που βελτίωσε ο Ζοτς ΣΤΑ 13 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ στην ομάδα, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, αν αυτός που έχει το χέρι δεν έχει δάχτυλα η τουλάχιστον 4 απο τα πέντε :)))
      Φεύγοντας ο τεράστιος κατά τα αλλά Ζοτς άφησε δυο συμβόλαια κι εναν Παναθηναϊκό ηττημένο κατά κράτος απο τον ΟΣΦΠ.
      Ας είναι καλά ο ΔΓ που το πήρε προσωπικά.
      Ο ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ θα τα λέει όλα ο κόσμος να γυρίσει τανασκελα.
      Το έχουμε ξαναπεί.
      Δεν θα λέμε αερολογίες επειδή - και καλά κάνουμε δικαιωμα μας είναι - είμαστε εμπαθεις με τον οποιονδήποτε παίκτη.
      Που μάλλον οι άσχετοι προπονητές και αρχηγοί έβγαλαν το 2014 σαν τον πιο βελτιωμένο παίκτη του Ελληνικού πρωταθλήματος!!
      Και η παλιομπιλμπαο τον έχει βασικό σέντερ.
      Αρα κάποιος δεν τον δούλεψε και δεν τον προσεγγησε σωστά μαλλον τοτε.


      Jim... οπληκτος

      Διαγραφή
    14. ξεχνατε τον Μπατιστ,πως ηρθε και πως εγινε στην πορεια.Ουτε ο ΔΔ Σπαν κ.α ηρθαν ετοιμοι οπως λετε.Ειχαν ταλεντο βεβαια αλλα εξελιχθηκαν με τις οδηγιες του.

      Διαγραφή
    15. καλα ο μποργρης για γελια ειναι...να σου θυμισω οταν ησουν στον παο περισσοτερο κυνηγουσες την κοκκινου με γαρυφαλα για να σου κατσει παρα το μπασκετ...ασε ρε μικρε

      Διαγραφή
    16. inside info joke karadiastavromeno : ο μπόγρης φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό χτύπησε την πόρτα του περιστερίου και ο argy τον καλοδέχτηκε και του είπε να αρχίσει προπονήσεις γιά να ενταχθεί στην ομάδα. συμφώνησαν και ο προπονητής του είπε σε περιμένω αύριο στις 9:30 στην πρωϊνή προπόνηση. και ο γιώργαρος του απαντάει αφοπλιστικά : ρε coach αν ήταν να κάνω πρωϊνές προπονήσεις καθόμουνα και στον obradovic !

      Διαγραφή
    17. Είναι τρομερό το πόσο συχνά συζητάμε για τον Μπόγρη σε αυτό το μπλογκ. Ούτε στο πατρικό της Κοκκίνου δν γίνεται τόση συζήτηση για τον Μπόγρη.

      Διαγραφή
    18. "Φεύγοντας ο τεράστιος κατά τα αλλά Ζοτς άφησε δυο συμβόλαια κι εναν Παναθηναϊκό ηττημένο κατά κράτος απο τον ΟΣΦΠ. "

      Φεύγοντας ο Ζοτς άφησε μια ομάδα που τον προηγούμενο χρόνο είχε σηκώσει Ευρωλίγκα και τον επόμενο πήγε φάιναλ 4 όπου σφαγιάστηκε στο γόνατο στον ημιτελικό. Επιεικώς αστείο να του προσάπτουμε το ότι άφησε την ομάδα με...2 συμβόλαια όταν αυτό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την διοίκηση που όλη τη χρονιά διαλαλούσε ότι την κάνει, ότι ψάχνει αγοραστή κοκ και γι'αυτό δεν ανανέωνε κανένα συμβόλαιο παίκτη.

      Α, κι έφυγε "ηττημένος κατά κράτος από τον Ολυμπιακό". Ε, μιλάμε για κάτι το ανεπίτρεπτο, το να χάσει μια η ομάδα ένα (1) πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας από τον πρωταθλητή Ευρώπης εκείνης της σαιζόν...

      Διαγραφή
    19. O Ομπραντοβιτς φτιάχνει τα συμβολαια των παιχτων Τζιμοπληκτε? Ο Ομπραντοβιτς άφησε το καλοκαιρι του 2011 το Φωτση ελευθερο να παει αλλου? Ο Ομπραντοβιτς δεν καταφερε να ανανεωσει συμβολαια το καλοκαιρι του 2012? Ποιος δεν κατάφερε να κάνει νέο συμβόλαιο στον Καλάθη (που έφυγε για Λοκομοτιβ), στον Μπατιστ, στο Βουγιούκα, τον Καιμακόγλου? Σε χάλαγε να ειχαμε ελληνικό κορμο το 2012 ΔΔ, Τσαρτσαρη, Καλαθη, Βουγιουκα, Καιμακογλου (+τον Μπραμο με τον οποιο ειχαμε ουσιαστικά συμφωνησει απο την άνοιξη)??? Ποιος ή ποιοι απέτυχαν εκεινο το καλοκαιρι να τους κρατησουν? Οχι παντως ο φουφουτος ουτε ο προπονητης (που μολις ειχε αποχωρησει).

      Διαγραφή
    20. Ο Ζοτς έμεινε στην ομάδα για 13 συνεχόμενες περιόδους. Αν εξαιρέσουμε τα δύο χρόνια στο Σπόρτιγκ, η ομάδα κάθε χρόνο διεκδικούσε τον ευρωπαϊκό τίτλο. Τα αφεντικά έδιναν αφειδώς λεφτά με στόχο κάθε χρόνο την κορυφή. Μεγάλα budget, σπουδαία ρόστερ, τεράστιοι παίκτες, πίεση για αποτελέσματα. Το club κατάφερε σ’ αυτήν την 13ετία να γίνει η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη με πολλές παρουσίες σε f4 και φυσικά 5 τίτλους Ευρωλίγκας. Σ’ αυτήν, λοιπόν, την κατάσταση εμείς είχαμε την απαίτηση να μας αφήσει κάβα ελληνικό κορμό για να πορευόμαστε εν μέσω κρίσης που θα ερχόταν. Είχαμε την απαίτηση την τελευταία χρονιά που ανακοινώθηκε ότι οι Γιαννακόπουλοι αποχωρούν και το club ήταν στον αέρα, αυτός να φροντίσει για την επόμενη μέρα. Δηλ. δεν ενδιαφέρονταν τα αφεντικά του αλλά αυτός που ήταν φευγάτος είχε υποχρέωση να το κάνει. Είμαστε με τα καλά μας;

      Και για ποιους γίνεται παρακαλώ η κουβέντα; Μα, φυσικά για όσους πήγαν απέναντι. Η φασαρία γίνεται για Μάντζαρη, Σλούκα και Παπανικολάου. Παίκτες που αναδείχθηκαν τη χρονιά που οι Αφοί αποφάσισαν να τραβήξουν την πρίζα και να το γυρίσουν στην ανανέωση.

      Για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Με ποιόν προπονητή έγινε θρύλος της Ευρωλίγκας ο Μήτσος; Με ποιόν εξελίχθηκε ο Νικ; Με ποιόν έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του ο Φώτσης; Με ποιόν εκτοξεύτηκε ο Σπανούλης; Με ποιόν έγινε top παίκτης ο Τσαρτσαρής; Με ποιόν ανέβηκε επίπεδο ο Ίαν; Με ποιόν έπαιξε μπασκετάρα ο Χατζηβρέτας; Με ποιον άλλαξε status o Καϊμακόγλου; Με τον Φούφουτο;

      Διαγραφή
    21. μην ξεχνάς πως μαζί με τον προπονητή αποχώρησε και ο φούφουτος

      Διαγραφή
    22. Οπως τα λεει ο 77.

      Λες και ας πουμε, ο 18χρονος Αλβερτης θα ειχε γινει πρωταθλητης και συλλεκτης κουπων, αν δεν ειχαν ερθει παιχταραδες στον ΠΑΟ (απο Γκαλη και Γιαννακη, εως Ντομινικ και Σκοτ, Μποντιρογκα, Ρατζα κλπ). Ενας ταλαντουχος καρπαζοεισπρακτορας θα ειχε μεινει, οπως τοσοι και τοσοι αλλοι.

      Διαγραφή
    23. @ 3:46

      Φίλε μου καλέ οχι σε μενα αυτά.
      Να φρόντιζε να έφτιαχνε κάθε χρόνο παίκτες.
      Ο Ματζαρης ο Σλουκας και ο Παπ αποκλειστική του ευθύνη ειναι που δεν ήρθαν για να υπάρχει μελλον.
      Και τα σηκωσαν με τον ΟΣΦΠ τα ευρωπαϊκά.
      Αν κουνούσε το δαχτυλάκι του σιγά μην πήγαιναν στον ΟΣΦΠ που δεν υπήρχε το 2010.
      Οταν φεύγει ο προπονητής με 13 χρόνια στην ομάδα φεύγουν ολοι φίλε.
      Το είπε κι ο Μπατίστ πως φοβήθηκε και έκανε λάθος που έφυγε τότε.
      Ο Ζοτς έπρεπε να αφήσει νέο αίμα με συμβόλαια πισω του.
      Και η διοίκηση να έφταιγε με τις παλινωδιες της, αυτός έπρεπε να είχε φιαξει νέους παίκτες για το αύριο κι οσοι τους τελείωνε το συμβόλαιο ας έφευγαν.
      Θα έμεναν οι Ματζαρης, Σλουκας και Παπ μαζί με ΔΔ και Τσαρτσα να κτισεις κάτι καλό.

      JB

      Διαγραφή
    24. Ελα ρε @ 77αρη τα παραλές.
      Δηλαδή ο Σαρας ο Μαρας και ο Σαχλαμάρας ανεβηκαν στην Μακαμπι που το πήρε 2 φορές περπατώντας λογω Γκερσον:)))
      Κι επαιξαν το μπάσκετ της ζωής τους!!
      Τοτε γιατί δεν έπαιξε μπάσκετ ο Τεπιτς κι ο Γιαφτοκας πχ που τους έφερε ο Ζοτς και δεν απογειώθηκαν με Ζοτς όπως οι αλλοι που λες???
      Μηπως απογειώνει και το Βεσελι τωρα η τον Ντιξον????
      Παικταραδες ηταν σε ομαδαρα με παικταραδες ηρθαν και με τρελά λεφτά, με καλο προπονητή και πετυχαν γιατί αξιζαν.
      Κανενας Ζοτς δεν τους έκανε παίκτες.
      Γρανάζια καλά τους έκανε σε ωραίο σύνολο.
      Παίκτες ηταν και θα ηταν και χωρίς Ζοτς.
      Οπως για παίκτη μας εφερε τον Τεπιτς και δεν έγινε παίκτης γιατί ηταν χαμηλοταβανος.
      Ναι ρε φίλε να πάρει Ματζαρη, Σλουκα και Παπ, για πλάκα και να το παρει με αυτούς και να τους αφήσει και καβατζα.
      Δεν κατάλαβα γιατί να μην το κάνει???
      Γιατί δεν έκοβε το ματι του φίλε.
      Δεν τους αξιολόγησε σωστά.
      Κι έφυγε και μας άφησε με τη μποτιλια στο χερι :)))

      JB

      Διαγραφή
    25. Δεν κατανοώ γιατι σώνει τις αδυναμίες του Ζοτς δεν μπορούμε να το συζητάμε.

      Έχει γίνει παραδεκτό από τα σχόλια , οτι πέφτανε αφειδώς χρήματα και έπεσε πάνω σε φουρνιά με μεγάλο ταλέντο. Ήταν καλός προπονητής σε σωστή συγκυρία , με τους ιδανικούς παίκτες.

      Για την ανάπτυξη ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΩΝ επαναλαμβάνω και οχι σχεδον έτοιμων παικτών όπως ο ΔΔ και ο Σπαν ή ο Καιμακ? Δείτε σε τι ηλικίες ήρθαν.Δεν λέω οτι δεν εξελίχτηκαν ως μπασκετικές φυσιογνωμίες οι προαναφερθέντες. Και εννοείται πως βελτιώθηκαν δίπλα σε μεγάλους παίκτες. Λέω οτι δεν ήταν "μικροί".
      Είναι σαν να λέμε οτι πχ ο κάθε Λούντζης , εαν έχει δίπλα του Σάρας και Μπόντι θα γίνει ξαφνικά νέος ΔΔ. Δεν αρκεί.Πρέπει να έχεις το ταλέντο. Και ο Ζοτς ήταν ευλογημένος σε αυτή τη περίοδο...

      Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατι δεν έπρεπε να φροντίσει για το "αύριο" στην ομάδα.Ήξερε εκ των προτέρων ποτε θα αποχωρήσει? Θα ήταν κακό για την καριέρα του να ανακαλύψει-εξελίξει τον επόμενο ΔΔ ή Αλβέρτη? Από όσο γνωρίζω για τον Ζοτς παροτι επαγγελματίας ο ΠΑΟ πλεον είχε γίνει δευτερη οικογένεια. Και ως σωστός επαγγελματίας δεν άφηνε τίποτε στην τύχη. Δεν είναι κακο να λέμε οτι δεν έχει αυτό που μπορεί πχ να έχει ο Βουγιόσεβιτς ή ο Αιτο...

      Και κατι ιντριγκαδόρικο. Πόσοι από εσας θεωρείτε οτι εαν τα τελευταία δέκα χρόνια ο Ζοτς αντί για τον Παο και την Φενερ ήταν στην Παρτιζάν , θα είχε βγάλει από το φυτώριο όλους όσους πέρασαν από τα χέρια του Ντούσκο και πόσους τίτλους θα είχε αποκτήσει?

      Run TMC

      Διαγραφή
    26. O ΠΑΠ κοστισε 1 εκ. Η ομάδα ήθελε να τον πάρει, αλλά ο Ολυμπιακός έσκασε το εκατομμύριο στον Αρη και τον πήρε. Εμεις δεν ειχαμε διαθεση να ακολουθήσουμε σε αυτά τα επίπεδα, που ήταν κατανοητό γιατί είχαμε ήδη δώσει πάρα πολλά σε πιο έτοιμους παιχτες (δες τι συμβολαιάρες και τι παιχταράδες είχαμε τότε).

      Ο Μάντζαρης έπεσε πάνω στην εποχή (καλοκ. 2011) που η ομάδα είχε αρχισει ήδη να παιρνει πραγματα απο Καλαθηστον οποίο είχε επενδύσει ήδη πολλά λεφτά (μεγαλο συμβολαιο εξαρχης). Καλος παιχτης, μια χαρά εξελιχτηκε, αλλα ας κρατουσαμε το 2012 τον Νικ και δε θα τραβουσα κανενα ζορι που δεν ειχαμε το Μαντζαρη.

      Η μόνη περίπτωση που κατά τη γνώμη μου έπρεπε να μπούμε πιο χοντρά ήταν ο Σλούκας. Άλλωστε και ο ιδιος ο Ομπραντοβιτς εχει πει πως του αρεσε οταν τον ειχε δει πιτσιρικά στο παγκόσμιο και πως κακως τον έχασε τοτε.

      Σου θυμιζω Τζιμοπληκτε, πως τα χρονια της κυριαρχιας του ΠΑΟ, υπήρχαν κι αλλοι παιχτες, πιο ετοιμοι και πολυ καλοι, που πήγαν στον Ολυμπιακό: Σοφοκλής, Μπουρούσης, Βασιλόπουλος, Μαυροκεφαλίδης, κλπ. Ο ΠΑΟ ήθελε και προσπάθησε να τους πάρει αυτος, αλλα παιζει και ο αντιπαλος ξέρεις. Ειδικά τοτε οι Αγγελοπουλοι χαλαγαν τρελα λεφτα και μαζευαν ολους αυτους τους παιχτες. Θυμαμαι το 2010 που τελειωσε το τοτε συμβολαιο του Μπουρουση, πως οι Αγγελοπουλοι αναγκαστηκαν να του δωσουν παρα πολλα για νεο συμβολαιο, γιατι του καναμε κι εμεις προταση.

      Οπως καταλαβαινεις, αυτο που θελω να πω ειναι πως αμα εχεις λεφτά, μπορεις να βρεις καλους παιχτες, κι Ελληνες και ξενους και δε χρειαζεται να κανεις παιδομαζωμα ωστε να ελπιζεις μηπως σου βγει καποιος απο οσα πιτσιρικια πηρες. Δυστυχως, ηρθε η κριση και τωρα βαφτιζουμε την αναγκη φιλοτιμια και ψεγουμε κιολας (!!) τους προηγουμενους (διοικηση και προπονητη) γιατι δεν ειδαν στη μαγικη σφαιρα πως θα ερθει η κριση ωστε να παρουν 2-3 χρονια πριν πιτσιρικαδες που ΙΣΩΣ αποτελουσαν το μελλοντικο κορμο.

      ΥΓ Παρολα τα προβληματα, τελικα μετα το 2012 μπορουσες να εχεις καλους Ελληνες για τη 12αδα: Καλαθης, Ιαν, Καιμακογλου, Μπραμος, Σοφοκλης, Μπουρουσης, Μαυροκεφαλιδης, Ζησης, Μπογρης, κλπ. Αλλα βλεπεις δυστυχως δεν εχουμε εφοπλιστες ιδιοκτητες οποτε θα μεινουμε με κατι πιτσιρικαδες.

      Διαγραφή
    27. @Run

      Δεν απαγόρευσε κανείς σε κανέναν να γράφει ό,τι γουστάρει για τον Ζοτς που φυσικά δεν είναι τέλειος. Αλλά να του προσάπτουμε λάθη που έχει κάνει. Κουβέντα κάνουμε.

      Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μετά το 2012 πάρα πολλοί την έχουν ψωνίσει λίγο ή πολύ με ελληνοποιήσεις, ανανεώσεις, ανάδειξη πιτσιρικάδων κλπ. Σε σημείο που οι αιώνιοι, ας πούμε, κονταροχτυπιούνται για 15χρονους και 16χρονους ενώ την ίδια στιγμή δεν πήραν πρέφα το φαινόμενο Αντετοκούμπο. Η φτώχεια και τα σφιγμένα ζωνάρια υποχρέωσαν άπαντες να αλλάξουν ρότα. Μέχρι εδώ καλά αν και έχουμε ξεφύγει με τους γηγενείς και τους γηγενείς και τους γηγενείς. Αυτό από το να προσάπτεις σ’ έναν προπονητή ευθύνη που δεν του ανήκει έχει απόσταση.

      Δηλ. ο Ζοτς παράλληλα με τις κούπες έπρεπε να δουλεύει και με πιτσιρικάδες. Να καθαρίζει τίτλους και να ετοιμάζει το μεθαύριο της ομάδας. Να βρίσκει ο ίδιος τα ταλέντα για να τα καπαρώνει πριν τα πάρουν οι άλλοι. Ώστε να καταλήξουμε στη σεζόν 2011-’12 να δουλέψει στην βάση ότι οι Γιαννακόπουλοι την πουλεύουν, να σκεφτεί ότι ο απόγονός τους θα το γυρίσει στην ελληνοποίηση και να έχει έτοιμη την μαγιά.

      Δεν λέω ότι σ’ αυτό το κομμάτι ήταν ασυναγώνιστος όπως θεωρείται ο Ίβκοβιτς. Αλλά δεν μπορώ να του επιρρίψω την ευθύνη για το απόλυτο χάος το καλοκαίρι του ’12. Όπως επίσης δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι όλοι αυτοί που σας έγραψα, έστω και όχι πιτσιρικάδες, έγιναν παίκτες εθνικής ομάδας υπό τον Ζοτς. Ήταν έτοιμος παίκτης ο Μήτσος όταν ήρθε απ’ τον Ηρακλή ή ο Τσαρτσαρής απ’ το Περιστέρι ή ο Φώτσης; Έτοιμοι έγιναν με τον Ομπράντοβιτς.

      ΥΓ Ο Ζοτς δεν εξέλιξε κανέναν Αλβέρτη. Ο Φράγκι ήταν πάντα ένας μονοδιάστατος ρολίστας που απλά ο Ζοτς αξιοποίησε ιδανικά.

      Διαγραφή
    28. RUN TMC, το θεμα δεν ειναι αν συζητάμε ή οχι για το αν ειναι τελειος σε ολα (!!! πως θα ηταν δυνατον) ο καλυτερος και μακραν του δευτερου πιο επιτυχημενος προπονητης της Ευρωπης. Φυσικα και μπορουμε. Εδω καθομαστε και συζηταμε για το αν ο Ποποβιτς εκανε λαθος ή οχι σ εκεινη την περιβοητη φαση με το φάουλ που στοιχισε εναν τιτλο στο ΝΒΑ.

      Ωστοσο, σκεψου ενα αντιστοιχο υποθετικό σενάριο: ειμαστε αμερικανικο μπλογκ μπασκετικης κουβεντας, ο Ποποβιτς μετα απο τοσα χρονια στους Σπερς εχει παει σε αλλη ομαδα και ερχεται να παιξει αντιπαλος στο Σαν Αντονιο με την παλια του ομαδα. Και βγαινουν λοιπον την ιδια μερα του εν λογω αγωνα, φιλοι (??) των Σπερς και αρχιζουν να λενε ενταξει μωρε κι ο Ποποβιτς δεν φροντισε για το μέλλον της ομάδας, μεγαλωσαν οι Παρκερ-Τζινομπιλι-Ντανκαν και έτσι χάσαμε τα πρωτεια. Ε, δεν θα ακουγοταν κάπως κουλό?

      Διαγραφή
    29. O Popovich εχει φροντισει το μελλον της ομαδας με Kawhi και Αldridge.

      Ειδικα τον Kawhi απο ρολιστα τον εκανε πρωτο βιολι.

      Αυτο δεν αφορα την υποθεση Μπογρη, ο κακος χαρακτηρας του φαινοταν απο την Α2 σε παιχνιδια Δαφνη-Ηλυσιακος οπου 17 χρονων τσακωνοταν με την εξεδρα σε ολο το παιχνιδι.

      Ο Ομπραντοβιτς προσεφερε πολλα στον Παναθηναικο και ο Παναθηναικος πολλα στον Ομπραντοβιτς. Και ο ενας πρωταθλητης ευρωπης ηταν, και ο αλλος. Μαζι εγιναν θρυλοι.

      Αυτο δεν αναιρει πως ο Ζελικο δεν ενδιαφεροταν να αναπτυξει πιτσιρικαδες πλην Φωτση (οταν στα επιχειρηματα μπαινουν παιχτες που ειχαν παιξει ηδη Εθνικη οπως ο Σπανουλης/Διαμαντιδης και παιχτες NBA σαν ταλεντα ειναι να γελας).

      Σιγουρα βελτιωσαν το στατους τους, αλλα ειναι και λογικο ενας παιχτης 27 χρονων να ειναι πιο πληρης απο εναν 22. Δεν σημαινει πως αν ο Σπανουλης δεν ερχοταν στον Παναθηναικο πως θα γινοταν Διαμαντοπουλος...Μην τρελαθουμε κιολας.

      Ο Ζελικο στην θεση του Μαντζαρη πηρε τον Κυριτση. Για αυτα τα παραδειγματα μιλαμε.

      Και οντως αφησε την ομαδα διαλυμμενη. Ολοι οι σπουδαιοι κρινονται και απο το τι αφηνουν οταν φευγουν περα απο οταν ειναι εκει. Συμφωνω απολυτα με τον TMC. Εννοειται πως την ευθυνη των συμβολαιων δεν την ειχε βεβαια ο Ομπραντοβιτς κυριως αλλα η Διοικηση.
      Επισης μετα τον χαμενο τελικο, ο κοσμος πικραμενος-ξεπικραμενος πηγε κατα εκατονταδες στο Καραβελ και αποθεωσε Ζελικο και παιχτες, και ο Ζελικο ειπε πως θα προχωρησουμε μαζι και αποθεωθηκε. Τελικα αυτο δεν εγινε, πιθανοτατα και χωρις την δικη του ευθυνη.

      Q81

      Διαγραφή
    30. Δηλαδή είναι σαν να λέμε πως ο Παύλος και ο Θανάσης άφησαν την ομάδα διαλυμένη. Ναι, τυπικά αν το βάλεις κάτω - βάσει του σκεπτικού των παραπάνω σχολιαστών - "διαλυμενος" ήταν ο Παο το καλοκαιρι του 2012. Αλλά είχαν προλάβει ο Παυλος και ο Θανασης να προσφερουν 25 χρονια, πολλά χρήματα, πολλούς τίτλους, παιχταραδες, μεγαλες χαρες στον κοσμο. Οπότε, το να πει κανείς "Ο Παύλος παρεδωσε διαλυμένο ΠΑΟ, χωρις μέριμνα για το μελλον, με τον ΟΣΦΠ πρωταθλητη" για μένα είναι τεράστια αχαριστία και ειναι διαστρεβλωση της πραγματικοτητας.

      Ωστόσο, δεν πρέπει να με παραξενεύει αυτή η νοοτροπία και η αχαριστία. Είναι άλλωστη αντίστοιχη του επιπέδου του διαδόχου που από το καλοκαίρι του 2012 ξαμόλυσε έμισθα τρολλ στο ιντερνετ για να αναμασάνε τέτοια όπως τα παραπάνω, να βγάζουν χολές για το Θαναση, το Ζοτς, παλιους παιχτες, κλπ και ταυτόχρονα να εκθειάζουν τον ίδιο, το Μεγαλο Σωτήρα Πατισάχ που θα μας φέρει το 7ο.

      Διαγραφή
    31. Φιλε του 6:41 συγκρινεις 2 ανθρωπους 80-90 χρονων με τον Ζελικο... Δεν την αφησαν διαλυμενη, στην οικογενεια εμεινε.΄

      Σε αντιστοιχη περιπτωση φυσικα και λεμε πως οι "πολυμετοχικοι" αφησαν στον Παναθηναικο στο ποδοσφαιρο καμμενη γη, οπως και πως ο Κοκκαλης αφησε τον Ολυμπιακο στο Παπαστρατειο στο μπασκετ με Μπεγκοβιτς και Αγαδακο.
      Q81

      Διαγραφή
    32. @77
      Ε όχι και μονοδιάστατος ρολίστας ο Αλβέρτης. Μονοδιάστατος ναι καθώς στην επίθεση είχε μόνο το σουτ και ήταν κακός αμυντικός. Αλλά ρολίστας με τίποτα...

      Pepe

      Διαγραφή
    33. Εχεις ενα προπονητη που επι 13 χρονια σε ειχε στην κορυφη και γκρινιαζεις γιατι δεν αφησε λεει διαδοχη κατασταση. Γιατι ως γνωστον παντου στον κοσμο οι μεγαλοι προπονητες οταν φευγουν εχουν φροντισει για το μελλον της προηγουμενης ομαδας τους.
      Οποιος γκρινιαζει για το Ζοτς κι ειναι Παναθηναικος ειναι αχαριστος και/ή μιζερος.

      Διαγραφή
    34. Ο Ζοτς είχε κάνει τον 23χρονο Καλάθη να αξίζει παραπάνω από όσα μπορούσε να του δώσει ο ΠΑΟ. Αυτόν ήθελε να αφήσει για διάδοχη κατάσταση, σε στυλ Kawhi, αλλά σου τον πήρε η Κουμπάν. Φταίει ο Ζοτς για αυτό; Ή φταίει ο Ζοτς που δε μπόρεσες το ίδιο καλοκαίρι να κρατήσεις Περπέρογλου και Καϊμακόγλου;

      Για το ότι πήρε τον Αλέκο τον Κυρίτση αντί του Μάντζαρη, όντως φταίει. Αλλά τον Αλέκο τον Κυρίτση τον πήρε ως 6ο γκαρντ στους Διαμαντίδη, Καλάθη, Γιασικεβίτσιους, Σάτο, Λόγκαν. O Oλυμπιακός πήρε το Μάντζαρη τότε σαν 3ο ή 4ο γκαρντ, μιας κι εκείνος ο Ολυμπιακός τότε είχε Σπανούλη, Κέιλιν Λούκας, κι από κει και πέρα Σλούκα, Μάντζαρη, Κατσίβελη να μοιράζονται το χρόνο κι όποιος δείξει καλύτερος να καθιερώνεται.

      Στον Παναθηναϊκό υπήρχαν ήδη 5 φτασμένα γκαρντ. Θεωρείς εσύ ότι ο Μάντζαρης θα ερχόταν στον ΠΑΟ για να παίζει το ρόλο του Βασίλη του Ξανθόπουλου; Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Καλά έκανε το παλικάρι και προτίμησε Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
  18. Jim εξαιρετικος και πάλι..Πάνω κάτω συμφωνω με τα rankings..Κάτι μου λεει όμως πως ή Φενέρ δε θα πάει μέχρι τέλους..Κάποια στιγμή είτε στο final4 είτε στα playoff(αν κληρωθεί με πολύ δυνατό αντίπαλο)θα γίνει ή στραβη..Το backcourt της δε με τρελαινει..Ο ΠΑΟ είναι καθαρό φαβορί για μένα σήμερα ειδικά με τις ελλείψεις της Φενέρ.. Πρέπει να πιέσουν πολύ τους Ντίξον,Μπογκντανόβιτς..Θα παρουσιάσει αρκετά μεγαλύτερο rotation από την Φενέρ σήμερα..Να δούμε και τους καινούργιους πως θα παρουσιαστούν..
    Ο ΟΣΦΠ για μένα παίζει το 90% της χρονιάς στην Ευρώπη αύριο..Αν χάσει στενεύουν παρά πολύ τα περιθώρια..
    Υ.Γ)Ή πρόβλεψη μου για final4:ΤΣΣΚΑ,Ρεάλ,Φενέρ,Παο ή Λαμποραλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επαναλαμβάνω : ελλείψεις έχει και ο Παναθηναϊκός, παπάς, χαραλαμπόπουλος, pavlovic. δεν τις μνημονεύετε γιατί υπάρχουν ισάξιοι αντικαταστάτες, που θα πει πως το roster είναι πληρέστερο των αντιπάλων του.

      Διαγραφή
    2. @Beny

      Απ’ αυτούς του 3 που γράφεις, ποιος θα ήταν στην 12άδα σήμερα αν δεν είχαν τραυματισμούς; Ο ένας έχει παρκαριστεί μέχρι η ζυγαριά να δείξει -7 κιλά και βλέπουμε. Ο άλλος δεν έχει παίξει ουσιαστικά φέτος. Και για τον τρίτο ήρθε αντικαταστάτης. Αν είναι έτσι, βάλε και τον Κόνιαρη μέσα στις απουσίες. Η Φενέρ δεν θα έχει δύο βασικότατα στελέχη της. Ε, μια μικρή διαφορά την διακρίνεις.

      Διαγραφή
    3. η προσθήκη δεν είναι αντικατάσταση αλλιώς ο (υπερ)παίκτης θα είχε φύγει, αφού δεν χρησιμοποιείται στην Α1 (προς το παρόν). ο δεύτερος έχει πάνω από 10΄μ.ο στην euroleague οπότε έχει παίξει ουσιαστικά και μάλιστα περισσότερο από όσο έπρεπε, εξ ού και το σύνδρομο κοιλιακών/προσαγωγών που φοβούνται. και ο πρώτος ξαναγύρισε στην ομάδα μετά από 6 μήνες απουσίας. δλδ αν έλειπε αύριο ο hickman που είχε και αυτός πολύμηνη απουσία δεν θα μέτραγε σαν απουσία ?

      Διαγραφή
    4. Πιο πολύ απ’ όλα με φοβίζει αυτό το ‘’προς το παρόν’’ που γράφεις για το ότι ο βασιλιάς της base line δεν παίζει στην Α1. Δηλ. υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει και να μείνει εκτός κάποιος απ’ τους υπόλοιπους ξένους; Έχει γούστο.

      Κατά τα λοιπά, έχεις δίκιο. Οι απουσίες των Σλούκα-Άντιτς είναι εξίσου σημαντικές με αυτές των Παππά-Πάβλοβιτς-Χαραλαμπόπουλου. Αλλά δεν μου είπες, ποιος απ’ αυτούς του 3 θα ήταν σήμερα στην 12άδα υπό Κ.Σ. Ίσως, μόνο ο λατρεμένος σου.

      Διαγραφή
  19. στις αρχες του τοπ16 η μπαρτσα ηταν στην πρωτη 3αδα τι μεσολαβησε τωρα και σερνεται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το 2011 είχε γράψει αυτό το εκπληκτικό tweet :
    3 ελληνοαμερικανοί στην 12αδα.. Άντε και οι 12 σιγά σιγά..».

    Παίρνετε στα σοβαρά τον Μπόγρη; Τον Γιώργο τον Μπόγρη; Είστε στα συγκαλά σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 77αρη μου

      Έχει καμιά σχέση αυτό το σωστό που γράφεις, με τον παίκτη Μπογρη που αποκλειστικά συζητάμε?
      Και με την μικρούλα άνοδο που έχει επιτύχει στην καριερουλα του, οντας βασικός σε μεσαία ομάδα της ΑCB ?
      Συζήτηση για εναν Έλληνα σεντερ κάνουμε από τους ελάχιστους που έχουμε.
      Αν τον ντύσουμε στα πράσινα που δεν, εφοσον υπάρχει Παπαγιαννης μέχρι να γίνει μπουχος για Αμερική τότε θα τα πούμε ενδελεχεστερα :)

      JB

      Διαγραφή
    2. Ki egw den ton simpathw ton Mpogri. Kaki nootropia, metrios paixtis. Den eprepe pote na foresei ti fanela tou PAO. Pros ta ekei odevei kai o Pappas.

      Tom

      Διαγραφή
    3. Ρε 77, ακόμα εκεί έμεινες εσύ;

      Το '08 στη Νέων, τότε που ο Βασιλακό είχε κάνει το Σιγάλα προπονητή, ο Μπόγρης δεν ήταν που είχε πλακώσει μαζί με άλλους 3 τον "αμερικάνο" Καλάθη στα αποδυτήρια κι έγινε μπουρδέλο η ομάδα;

      Διαγραφή
  21. τα ζευγάρια στους 8 θα είναι τα παρακάτω(πρώτη η ομάδα με πλεονέκτημα έδρας)

    φενέρ-μπάρτσα(ή κίμκι)
    παναθηναϊκός-ρεάλ μαδρίτης
    τσσκα μόσχας-εφές πίλσεν(ή ερυθρός αστέρας χωρίς όμως να του δίνω πολλές ελπίδες)
    λαμποράλ-λοκομοτίβ κουμπάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ...

    Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ !

    ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ 3 ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ , ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΕ .

    ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ,ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΣΜΟ , ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ.

    Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΟΛΟΓΗΤΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΖΕΗΜΣ ( ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ) ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΚΤΗ ΓΙΑ ΔΙΔΥΜΟ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ , ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ .

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ .

    Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΣΙΣΤ Η ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ .
    ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ , Η ΑΜΥΝΑ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΕΓΙΝΕ ΟΔΗΓΟΣ , ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ , ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΝ ΠΑΓΙΔΕΥΟΥΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΥΣΤΟΧΙΑΣ .ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΒΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΣΟΣΤΑ .

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ( ΜΕΙΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΛΑΥΡΙΟ, ΚΟΛΟΣΟ, ΚΟΡΟΙΒΟ )

    Ο ΓΟΥΟΡΙΚ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ( ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ ΣΤΑ 8-9 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΣΚΡΙΝ ) ΟΜΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ - ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΤΟΥ 34ΧΡΟΝΟΥ ΠΛΕΟΝ ΗΓΕΤΗ.

    ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ .

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠ 16 , ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣΚΕΤ 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ήτανε μάνατζερ καλός
    πολύ δε διαβασμένος
    τον ‘παικταρά’ μας πρότεινε
    διαρκώς σαν κολασμένος

    Δεν έλαβε υπόψη του
    το πρότερό του βίος
    προπόνηση δεν έκανε
    και πάντοτε ήταν κρύος

    Φίλτατε κι αγαπητέ
    ο παίκτης δεν μας κάνει
    ας ψάξει αλλού την τύχη του
    να έβρει το αλάνι

    Μας ζάλισες, μας φλόμωσες
    με το παπατζιλίκι
    σπρώχτον να πάει αλλού
    κι ασ’ το οπαδιλίκι

    Κόψε λοιπόν το ποίημα
    κοψ’ το μανατζεριλίκι
    όπου κι αν παίξει ο ‘παικταράς’
    δεν παίρνεις χαρτζιλίκι
    Vabeer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραίος. μπορούμε να κάνουμε και παραγγελιές? να σου λέμε λέξεις κλειδιά και να μας βγάζεις ποιήματα?

      Διαγραφή
    2. Απο το Χεινς σβερκωσα
      μια 100αρα μάγκα
      αυτόν που έφερα σε σας
      και σ'έπιασα και δαγκα :)

      Κι απο το Μπογρη φετινά
      καμιά εβδομηνταρα
      που θα τα φαω αγκαλιά
      με ενα κορμί...φωνάρα :))

      Γι'αυτό σου λεω μην τον κλαις
      είναι γατί ο δικός σου
      πουλάει εσενανε μαζί...
      με τ'αυτοκίνητο σου :)))

      Αφιερωμένο στον καλό τον μαθητή μου τον Vabeer.

      Ο δάσκαλος του JB



      Διαγραφή
    3. Είμαι η Σεχραζάτ
      η κόρη του Σουλτάνου
      κάτι με ξύπνησε θαρρώ
      είναι φωνές από πάνω?

      Μπα, είν’ τα μουγκρητά
      που ακούγονται απ’ τον κήπο
      ξέρεις μήπως Γιούλμπαξε
      αυτόν τον ξένο τύπο?

      Γιούλμπαξε ρώτα τις παλλακίδες
      είναι καλός, βαρβάτος?
      Είναι λεβεντόπαιδο?
      Ή ψόφιος και μελάτος?

      Ρώτησα, ξαναρώτησα
      Αρχόντισσα, κυρά
      μα όλες μου αποκρίθηκαν
      πως είναι μια ριξιά

      Οκνός, βραδύς και μέτριος
      ο τύπος δεν είναι βράχος
      κυρά μου μην ασχοληθείς
      θα είναι μέγα λάθος
      Vabeer

      Διαγραφή
  24. Απάντηση προς άνωθεν μη πονεμένο οπαδό.
    Χάθηκε ένας παράγοντας του ήθους και των ικανοτήτων ενός Γκαγκάτση, ενός Μητρόπουλου ή ενός Γκιρτζίκη τέλος πάντων στη θέση του “ρατσιστή” Βασιλακόπουλου.
    Μια οργανωμένη ΕΟΚ στα πρότυπα της Ε.Ο. ρε αδερφέ, έτσι ώστε να μπορούμε και στο μπάσκετ με σιγουριά να πούμε ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γ@@@@@@ε.
    john

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να που έπεσες εξω λοιπον. Ειμαι Παναθηναϊκος, σιχαινομαι τον Γκαγκάτση, το Μητροπουλο, τον Γκιρτζικη και όποιο αλλο άτομο εμπλέκεται σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό γαυρο-υπόκοσμο.

      Επίσης, δεν βάζω ούτε πρόκειται να βάλω ποτέ το Βασιλακόπουλο -που έχει προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ -στο ίδιο επίπεδο με ανθρωπους επιπέδου μαφίας όπως οι προαναφερθέντες. Ο Βασιλακόπουλος κρινεται ως παράγοντας και όχι ως μαφιόζος.

      Τώρα λοιπόν, που ίιιιιιιισως καταλαβες (αν και πολυ αμφιβάλλω) ότι η μομφή μου προς αυτόν δεν έχει να κάνει ούτε με το διπολο παο-οσφπ ούτε με τις ανοησίες των Αγγελοπουλων περι Βασιλακοπουλου και ΕΟΚ, μπορώ να επαναλάβω πως οι ρατσιστικές αηδίες που ξεστόμισε δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες γιατί είναι ΝΤΡΟΠΗ;

      Ή μήπως απλά εσένα, john, δεν σε ενοχλούν τέτοιες απόψεις και κατά βαθος ενοχλεισαι κι εσυ που ο Γιάνναρος ο Αντετοκούμπο, ένα προϊόν 100%% του ελληνικού μπάσκετ, το μεγαλύτερο καμάρι και ελπίδα όλων των Ελλήνων φιλάθλων του μπάσκετ, είναι Ε-Γ-Χ-Ρ-Ω-Μ-Ο-Σ ;;;

      Διαγραφή
  25. http://www.eurohoops.net/el/euroleague-el-2/196372/spoudaios-simpektis-o-pap-alla-echoume-polemo

    Τι δεν ειναι ο θρυλος η ομαδα της καρδιας του???Αα ρε σανο που μοιραζουν οι δημοσιογραφοι αβερτα και πολλοι τα πιστευουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καμια αλλη μαλακια θα γραψεις ή δεν εχεις εμπνευση?

      Διαγραφή
  26. Απαντήσεις
    1. Τον Ολυμπιακο νομιζω τον συμφερει να νικησει η ΤΣΣΚΑ για να ειναι πιο σιγουρη η προκριση. Απο την αλλη αν νικησουν ολα τα ματς (λεμε τωρα) τους συμφερει να νικησει η Κιμκι και να πανε για το πλεονεκτημα. Αλλα νομιζω οτι στην θεση που ειναι τωρα η πρωτη περιπτωση ειναι πιο συμφερουσα!

      Διαγραφή
  27. ο παο κυνηγάει το πλεονέκτημα, έχει τον Μπαρτζωκα απέναντι όμως, οι κόκκινοι κυνηγούν 2 μεγάλες νίκες, μία στο β' γύρο κ μία στους 8!...σε 2 αγωνιστικές θα μπορούμε να πούμε πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Tι κανει παλι ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ο Rice....

    Το χω πει τοσες φορες, του χρονου φερτον στην ΠΑΝΑΘΑ ρε ΔΓ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οτανν ειδα τον ντε Κολο να ξεφευγει γρηγορα με τη ριβερς τριπλα και να περναει το κεντρο σαν να ηξερα πως το σουτ θα εμπαινε.Μεγαλη φαση, σπουδαιος παικτης

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΑ.
    Η ΦΕΝΕΡ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΑΊΞΕΙ ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ ΚΆΠΟΙΟ ΔΎΣΚΟΛΟ ΜΑΤΣ. ΚΡΙΤΉΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΆΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΌΜΩΣ ΚΙ ΕΎΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΤΈΤΑΡΤΟ ΤΟΥ ΆΛΛΟΥ ΟΜΊΛΟΥ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΔΕΝ ΘΕΩΡΏ ΤΌΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΌΣΟ ΓΙΑ ΠΡΌΚΡΙΣΗ ΌΣΟ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΈΚΤΗΜΑ ΈΔΡΑΣ. ΠΡΏΤΟΝ ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ Η ΜΠΆΡΤΣΑ ΠΑΊΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΆΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΊΧΟ ΚΑΙ ΔΕΎΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΚΡΊΣΙΜΑ ΕΚΤΌΣ ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΧΙΜΚΙ.
    ΈΧΕΙ ΠΟΛΎ ΨΩΜΊ ΑΚΌΜΑ...
    ΦΙΛΙΚΆ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΦΥΣΙΚΑ...
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Αν δεν στραβωπατησει η λαμποραλ και ο οσφπ χασει φευγει το τρενο της 2η θεσης...
      Ομως τα πραγματα περιπλεκουν και για την προκριση.. αφου με μπαρτσα και ρεαλ θα τις παιξουνε για την 3η και τεταρτη θεση. Την χιμκι θελω να την δω σε ενα ακομη ματσακι γιατι μου βγαζει οτι θα ξεφουσκωσει.
      Σε ενδεχόμενη νικη ο οσφπ απλα πεταει την μπαρτσα εκτος αφου ουσιαστικα θα την εχει 2 νικες απο κατω (μια + τις μεταξυ τους νικες).
      Αυτος ο οσφπ δεν παιζει να χασει την προκριση απο την χιμκι.. εκτος και αν αρχισει να πεταει παλι βαθμους σε λιθουανους και γερμανους

      Διαγραφή
    3. ο αχταρμας βεβαια θα γινει αν τυχον η ρεαλ χασει σμρ απο τους γερμανους.. μετα η προκριση θα πεχτει μεχρι τελους

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ ΚΡΙΣ,
      ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ ΑΚΟΜΑ...
      ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΣΣΚΑ;
      Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΑΛΛΑΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΧΙΜΚΙ ΕΚΤΟΣ...
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. Σωστος αλλα ηττα απο τσσκ ειναι μεσα στο προγραμμα και δεν επηρεάζει αντιθετα τα παιχνιδια με οσφπ ρεαλ χιμκι και μπαμπεργκ ειναι θανατος καθε ηττα

      Διαγραφή
  31. Η ΤΣΣΚΑ απο επιθεση σκιζει αλλα απο αμυνα......αστα βραστα....98 ποντους στην εδρα σου...θα σε κλαινε οι ρεγγες στα σοβαρα παιχνιδια...ολο και καποιος θα βρεθει που θα την παει στους70,75 ποντους και θα την πεταξει εξω πανηγυρικα....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. δωρακι η πιθανη ηττα της μαλαγα , αυτοματα μενει εκτος και μενουν παο, εφες και ερυθρος για 2 θεσουλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ωραίος ο Ζέλικο που αφήνει με δύο φάουλ τον Βέσελι μέσα...

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα μην χασεις και την διαφορα αυριο και ασε τι κανει ο ζελικο τον οκτω ευρωπαικων!!!

      Διαγραφή
    2. zio7 και τι εγινε, τι σημαινει αυτο;;;ρε παμε καλα.

      Διαγραφή
  34. Σχεδόν απόλυτα συμφωνώ με το ranking σου Jim. Προβλέπω από τον ένα όμιλο να περνάνε Φενέρ, Λοκομοτίβ, Αστέρας και ΠΑΟ με τη συγκεκριμένη σειρά. Η Φενέρ θα δυσκολευτεί στους 8 καθώς στo ΤΟΠ 16 δεν έχει δυνατούς αντιπάλους. Στον άλλο όμιλο βλέπω ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ σίγουρα. Για τις άλλες 2 θέσεις θα γίνει μάχη μεταξύ Κάχα, Κίμκι, Ολυμπιακό και Μπάρτσα με επικρατέστερους Κάχα και Μπάρτσα. Η Ρεάλ δείχνει ότι κερδίζει πλέον τα must win παιχνίδια. Η Κάχα όπως κέρδισε σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη μπορεί να χάσει και τα 2 στην έδρα της και θέλω να την δω στα κρίσιμα ματς. Η Κίμκι δεν νομίζω ότι έχeι τη φανέλα να αντέξει μέχρι τέλους. Ο νικητής του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός μάλλον περνάει με φαβορί λόγω έδρας την Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός με 5 νίκες στο β' γύρο περνάει, αλλά θεωρώ ότι θα χάσει σε Μπάρτσα και Κίμκι και δύσκολα θα αποφύγει μια ακόμα ήττα εντός. Οι ήττες με Ζαλγκίρις, Μπάμπεργκ θα κοστίσουν μάλλον την πρόκριση.
    Από τους υπόλοιπους: άξια συγχαρητηρίων η Μπάμπεργκ που θα κάνει και άλλες ζημιές, απογοήτευση η Εφές που δεν αξίζει 8άδα, αξιόμαχη η Τσεντεβίτα, απογοήτευση και η Μάλαγα αλλά με το ελαφρυντικό των τραυματισμών, η Νταρουσάφακα ενώ έχει καλούς παίκτες δεν έχει δείξει κάτι σαν ομάδα και η Ζαλγκίρις δεν άξιζε να είναι στο top 16 αλλά την ζημιά την έκανε.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. rotation στα γκαρντ ο Παναθηναϊκός. Πόσα χρόνια είχαμε να το δούμε αυτο????

    ΤΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 72-71 και ο Διαμαντίδης βλέπει αυτή την bacκ-door πάσα. Είσαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!! (Νομίζω πήραμε μια σαφή απάντηση για την ποιότητα του Έλιοτ)

    ΤΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλα Ομπραντοβιτς, μας επεισες. Απο το ροτεισον μονο καρφωνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πατε καλα μερικοι θελετε πραγματικα γιατρο ... Αν νομιζεις και εσυ και ο ζιο οτι το εδωσε το ματς ή δεν το ειδες ή δνε ξερω τι να πω ..

      Droga

      Διαγραφή
    2. droga αστους να λενε,κατα αυτους ο Ζοτς χτυπιοτανε ψευτικα μεχρι και ψευτικα κοκκινιζε.Οτι και να λεμε εμεις,αυτοι μια ζωη κατι θα λενε.Εδω βγαλανε κλουβια τα ευρωπαικα σε αυτο θα κολλουσαν χαχαχαχα!!!!!

      Διαγραφή
    3. ευτυχως και οι καλυτεροι παιχτες του Ζοτς επαιξαν ολοι πανω απο 33 λεπτα, μονο ο Ντατομε επαιξε λιγοτερο με 19 λεπτα, επειδη χρεωθηκε με 5 φαουλ.Αντε γεια.

      Διαγραφή
  38. το έδωσε ο ομπράντοβιτς,αδιάφορη η φενέρ κλπ κλπ.

    πάμε γερά μωρή κούτσα,μην αυτοκτονείς σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τελικά peris μήπως Llull στα Ισπανικά σημαίνει Steph και όχι clutch??? άκου 6/8 τρίποντα... Η Ρεάλ ρέφαρε τις 2 εντός έδρας ήττες και πάει για τη δεύτερη θέση.

    Pepe

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερός Pepe,φοβερός...

      Αυτή τη στιγμή μαζί με τα 2 παλικάρια της Τσσκα μάλλον συνθέτουν το καλύτερο τρίο της διοργάνωσης,με την ειδοποιό διαφορά οτι ο Ισπανός μεταβιβάζει στην ομάδα του το πνεύμα νικητή και την καρδιά πολεμιστή που διαθέτει. Ταυρομάχος..

      Διαγραφή
  40. Άρχισαν τα όργανα. Βλέπω ήδη το πρώτο σχόλιο ότι το ματς μας χαρίστηκε. Φηλαδή το παρολίγο come back ήταν για ξεκάρφωμα και δε θέλει να σπρώξει τον κουμπάρο του, αλλά τον ΠΑΟ. Αστειότητες κύριοι. Για άλλο ένα ματς φάνηκε πως μετά το γιγάντιο αρχηγό, το χάος. Στο τέλος των κλειστών ματς απλά του δίνεις τη μπάλα και κάνεις το σταυρό σου.
    Δυστυχώς, με βάση αυτό το ματς, οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως Haynes δε μπορεί ούτε κατά συνθήκη να ανταποκριθεί ως playmaker. Ήταν τρομακτική η αδυναμία να διαβάσει τα miss match. Δεν είναι δυνατόν, μετά την αλλαγή, να μην μπορείς να κάνεις εισαγωγική πάσα στο Μιρο που χει μείνει με το Dixon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. η ομαδα εκανε σπουδαια νικη.

    Ο Ουιλλιαμς κανει ΤΡΟΜΕΡΟ ματς δεδομενου και του οτι ειναι εδω μονο 2 εβδομαδες. Υπερβολη οτι ο Χευνς δεν μπορει ως πλευ μεηκερ. Ειναι το πρωτο του παιχνιδι ευρωλιγκας και πρεπει να καθοδηγησει μια νεα ομαδα.

    Σε καθε περιπτωση ο Παναθηναικος κερδισε μια ΑΗΤΤΗΤΗ ως σημερα ομαδα οποτε δεν εχει νοημα να κλαιγομαστε σκεπτομενα...

    Χρυσο το γεγονος πως ο παναθηναικος πλεον περα της επιπλεον ποσοτητας που φερνουν οι μεταγραφες εχει και ποσοτητα και δεν κανουμε τον σταυρο μας σε κανα στραβωπατημα.

    Παραφωνια ο Κουζμιτς, ευτυχως πηραμε παιχτη (χειροτερος δεν γινεται να ειναι)

    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή παραφωνία είχε σε 11:57 6 πόντους και 8 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 5(!!) επιθετικά..Ούτε εγώ τον παω τον Κουζμιτς αλλά μη λέμε και ότι θέλουμε..

      Διαγραφή
    2. Θα σου απαντήσω επειδή προφανώς αναφέρθηκες στο σχόλιο μου. Πρώτα από όλα έκανα μια διαπίστωση.Που είναι η κλάψα? Δηλαδή για να δεις το miss match που αναφέρω θέλει μια δεκαετία εμπειρία? Σοβαρά τώρα. 1,80 με 2,10. Απλά πέτα λόμπα ή δώσε μπάλα στις 45 για εισαγωγική πάσα. Ωωωωωωωω!!!! Θες το Saras μάλλον για να περάσει αυτή η πάσα.

      Διαγραφή
    3. στην Νοβα μιλανε για τον Κουζμιτς και το ποσο βοηθησε με τα ριμπαουντ και στην αμυνα,τα ειδαμε και εμεις,οκ κανει τραγικα στην επιθεση αλλα συνολικα δεν ηταν κακος,μην λεμε οτι να ναι.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω ανωνυμε,παλεψε στα ριμπαουντ, αλλα το παιδι δεν μπορει να βαλει την μπαλα κατω απο το καλαθι.Απλα κουτουλαει με τo στεφανi.
      Q81

      Διαγραφή
  42. Δεν θα πω οτι μπορούσε και καλύτερα ο ΠΑΟ γιατί με δεδομένη την πολύλεπτη παρουσία δύο νέων παικτών σίγουρα μπορούσε και χειρότερρα. Θετικότατο οτι η ομάδα έχει επιτέλους ανάσες στα guards, παρ'ότι ο Haynes δείχνει οτι δυσκολεύεται πολύ (και δε νομίζω οτι θα σταματήσει να δυσκολεύεται γιατί δεν είναι αυτό το παιχνίδι του) και ο Williams φανερά χρειάζεται κι αλλο χρονο γιατί ψιλοκουτουλάει ακόμα, και μπρος και πίσω. Ο coach συνεχίζει τα γνωστά του με τον Γιάνκβοβιτς ξεχασμένο κάπου στον πάγκο και την ομάδα να κλείνει το παιχνίδι χωρίς τον Καλάθη (εκτός αν έκανε foul out και δεν το πήρα γραμμή ούτε εγώ ούτε η στατιστική) και με τον Williams μέσα, με αποτέλεσμα το +8 να γίνει +1 στο σχετικά χαλαρό. Αν έχει κανείς κάποια εξήγηση, το συζητάμε. Νομίζω πως, όπως ήταν αναμενόμενο, η Fener δεν σκίστηκε ακριβώς για το παιχνίδι, χωρίς να μπαίνω στα γνωστά συνωμοσιολογικά. Τα επόμενα δύο παιχνίδια εκτός είναι καθοριστικά και, αν ο ΠΑΟ τα πάρει, κυριολεκτικά όλα είναι πιθανά.

    Για Αστέρα - Efes εννοείται οτι είναι σχεδόν αδύνατο να μην υποστηρίξεις τους σέρβους, παρ'ότι για τον ΠΑΟ μάλλον το διπλό βολεύει καλύτερα.

    Η Khimki κάθε φορά που τη βλέπω μου γίνεται όλο και πιο αντιπαθής.

    Στη Vitoria πρέπει να προσπάθησαν σοβαρά ν'αυτοκτονήσουν αλλά το έσωσαν βλέπω.

    Πολύ δύσκολο παιχνίδι αύριο για τον Ολυμπιακό σε επιπεδο ψυχολογικής διαχείρισης. Προσωπικά ούτως ή άλλως δεν του δίνω πολλές ελπίδες πρόκρισης αλλά με ήττα θεωρώ οτι στον συγκεκριμένο όμιλο είναι τετοια η πίεση που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να το σώσει.

    Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι οτι αν τελικά το σώσει, ακόμα και η Fener είναι σχετικά παλέψιμη. Και για τον Παναθηναϊκό υπάρχει καλό σενάριο ακόμα και με μειονέκτημα, αρκεί να αντέξει η Kutxa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Χρηστο ο Παναθηναικος κερδισε την αηττητη μεχρι σημερα Φενερ.
      Τα σχολια σου για το ματς στο οποιο δεν αναφερεις καν ποιος κερδισε/εχασε ...
      "σίγουρα μπορούσε και χειρότερα"
      "δε νομίζω οτι θα σταματήσει να δυσκολεύεται"
      "Williams φανερά χρειάζεται κι αλλο χρονο γιατί ψιλοκουτουλάει ακόμα"
      "Ο coach συνεχίζει τα γνωστά του"
      "Νομίζω πως, όπως ήταν αναμενόμενο, η Fener δεν σκίστηκε ακριβώς για το παιχνίδι"

      Μηπως εισαι λιγακι υπερβολικος; Αν δεν ηξερα το σκορ θα καταλαβαινα οτι κερδισε στο χαλαρο η Φενερ
      Q81

      Διαγραφή
    2. Χρήστο είσαι το άτομο με το οποίο συμφωνώ σχεδόν στα πάντα. Δεν έχει νόημα να δούμε τι κάναμε καλά, αλλά τι κάναμε λάθος. Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες.

      Διαγραφή
    3. @Christos T απο το Καραισκακης γραφεις;

      Διαγραφή
    4. Απο το 77 μην περιμενετε σχολιο...πηγε παραταση ο θρυλος!

      Διαγραφή
    5. Απο αυτά που αναφέρεις, αντε να πω οτι μπορούμε να συζητήσουμε το "μπορούσε και χειρότερα" αν και εξήγησα, οτι με 2 νέους παίκτες δεν θα ήταν καθόλου περίεργο η ομάδα να έβγαζε προβλήματα στο παρκέ (και έβγαλε κάποια, αλλά σε διαχειρίσιμο βαθμό). Αντε να πω οτι είναι και αδόκιμη η έκφραση "η Fener δεν σκίστηκε", αν και πραγματικά πιστεύω οτι μια ομάδα που είναι στο 7-0 και παίζει εκτός είναι λογικό να είναι ένα κλικ κατω σε επίπεδο ενέργειας και αγωνιστικότητας απο μια ομάδα που παίζει μπροστά σε sold out και πάνω-κάτω κάθε παίχνίδι της είναι do or die.

      Για τα υπόλοιπα νομίζω είμαι αρκετά ακριβής. Ούτε ο Haynes πιστεύω οτι μπορεί να κάνει κάτι ριζοσπαστικά καλύτερο απο αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Τα πράγματα στα οποία είναι καλός στον ΠΑΟ δύσκολα μπορεί να τα κάνει και αυτά τα οποία του ζητούνται να κάνει, τουλάχιστον οργανωτικά, δεν είναι το φόρτε του. Επομένως δε νομίζω οτι είναι έκπληξη αυτό που βλέπουμε. Ίσως υπάρξει μια κάποια προσαρμογή, αλλά δεν πιστεύω οτι είναι πολύ πιθανό να δούμε κάτι εντυπωσιακό.

      Για τον Williams, αν δεν κουτουλούσε θα ανησυχούσα.

      Ο coach απο την αρχή της χρονιάς παθαίνει με συνέπεια σποραδικές κρίσεις αμνησίας κατα τη διάρκεια παιχνιδιών με αποτέλεσμα να βλέπουμε έναν παίκτη να παίζει 5 λεπτά και μετά, χωρίς κάποιον προφανή λόγο να μένει στον πάγκο μέχρι περίπου το τέλος του παιχνιδιού. Δεν είανι ούτε η πρώτη, ούτε καν η δέκατη φορά. Το κάνει σε κάθε παιχνίδι, σε βαθμό που θα μπορούσε να μπει το όνομα του τυχερού παίκτη σε κουπόνι στοιχήματος. Αν έχεις δει κάτι διαφορετικό, ή βρίσκεις αυτή την πρακτική ιδιοφυή, το συζητάμε. Για την ανοησία του να κλείσεις το παιχνίδι με Williams και χωρίς Καλάθη, πιστεύω να μην διαφωνούμε καν.

      Προφανώς σημαντικότατη η νίκη σήμερα, αλλά προσωπικά τα παιχνίδια που έχω μαρκάρει είναι τα επόμενα δύο. Αν τα πάρει αυτά, ειδικά αυτό στο Βελιγράδι, σου υπόσχομαι οτι θα με δεις πολύ πιο ενθουσιασμένο.

      Διαγραφή
    6. Τπτ καλο στην ομαδα η στο κοουτσαρισμα του Σαλε βρηκες;
      Q81

      Διαγραφή
    7. Ο Γιανκοβις επρεπε να βγει σημερα οσο ο Ντατομε ηταν στο ματς. Παρτι του εκανε ο Ιταλος οσο ηταν μεσα ο δικος μας με το τουπε ΝΒΑ παικτη που παιζει μονο στην επιθεση. Καλα αμα ειχαμε Ζοτς θα ετρωγε απιστευα καψvνια μεχρι να μαθει να συγκεντρωνεται στην αμυνα...

      DIA

      Διαγραφή
    8. Ναι, εννοείται, το'γραψα κιόλας οτι με τόσα guards πλέον δεν πονάει η ψυχή σου για τον ήρωα του φετινού ΠΑΟ, τον Καλάθη. Ο Williams σίγουρα μπορεί να κάνει πολλά για τον φετινό ΠΑΟ και φαίνεται και παιδί με μυαλό, κι αν προσαρμοστεί γρήγορα πιστεύω οτι είναι προσθήκη που μπορεί πραγματικά να κάνει διαφορά.

      Για το κοουτσάρισμα του Sale, χμ, μάλλον όχι. Αν πρέπει να πω οπωσδήποτε κάτι, θα έλεγα οτι μου άρεσε πως έπαιξε κάποιους παίκτες κλειδιά της Fener και δεν τους άφησε να μπουν πραγματικά στο παιχνίδι, αλλά μέχρι εκεί. Με την ποσοτητα που έχει πλέον η ομάδα πάντως και ο ίδιος θα βοηθηθεί (ίσως).

      Διαγραφή
    9. Αντε να πούμε οτι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης σου, ο Γιάνκοβιτς, έπρεπε να βγει όσο έπαιζε ο Datome (το δέχομαι μόνο για την οικονομία της συζήτησης). Ο Datome έπαιξε 19 λεπτά. Περισσεύουν 21. Ο Γιάνκοβιτς έπαιξε 5. Οπότε;

      Δεν είναι τα 5 λεπτά που προβληματίζουν. Είναι αυτό το σε ξεχνάω στον πάγκο μέχρι το τέλος. Και κυρίως το οτι δεν το κάνει σε έναν παίκτη, αλλά σε πολλούς και το κάνει συνέχεια. Δεν βάζω καν στην εξίσωση το οτι του είναι σχεδόν αδύνατο να μην βγάλει και (συνήθως) 2 DNP σε κάθε παιχνίδι, για να μην τα περιπλέξουμε.

      Διαγραφή
    10. Ok καταλαβα. Απεναντι σε μια αηττητη ομαδα στο ΤΟP-16 και ισως τον καλυτερο προπονητη με ενα απο τα ακριβοτερα ροστερ, οι παιχτες πηραν μονοι τους το ματς (και με την βοηθεια του κοσμου) κοντρα και στα λαθη του προπονητη του Παναθηναικου που κρατουσε την Φενερ στο ματς
      Q81

      Διαγραφή
    11. Ρε συ Q81, κάθεσαι και ασχολείσαι με το μεγαλύτερο γαυροτρολλ εδώ μεσα (μαζί με 77 of course) και του δίνεις λόγο ύπαρξης.

      Διαγραφή
    12. Ok, να σε ρωτήσω κάτι κι εγώ, αφού αυτό κατάλαβες.

      Χωρίς αφορισμούς :

      α) Σε ποιό απο τα πράγματα που αναφέρω διαφωνείς

      και

      β) Τι συγκεκριμένα απο αυτά που έκανε ο coach σήμερα θεωρείς οτι είναι άξιο ιδιαίτερης (θετικής) μνείας;

      Να προσθέσω εγώ κάτι ακόμα θετικό, πέρα απο αυτό που ανέφερα προηγουμένως. Όντως, σε σημαντικό βαθμό ο ΠΑΟ αμύνθηκε καλά στο set παιχνίδι και (προσθέτω) επιτέθηκε κατα τρόπο που του επέτρεψε να μην δώσει πόντους στο transition.

      Διαγραφή
    13. αποκλείστηκε και ο θρήνος στη μπάλα,οπότε η στεναχώρια μεγαλώνει

      Διαγραφή
    14. Τι να απαντήσω, απαντά η ομάδα για την ποιότητα και το επίπεδο των από καιρό διατυπωμένων ανησυχιών υμών των σκεπτικιστών. Ομάδα παρατημένη, χωρίς παίκτες, προπονητή, ιδιοκτήτη...
      Υ.Γ. Στο (φλαμανδικό) Βέλγιο τη μύγα τη λένε "Άντερλεχτ".

      Διαγραφή
    15. Christos T ποσα θες να μας τρελανεις...οτι ο Μποχωριδης που εχανε τον Γκρεηντζερ για πλακα στο προηγουμενο ματς αποψε θα μπορουσε να παιξει τον Ντιξον στα ποδια(για το DNP ντε)....οτι ο Γιανκοβιτς ειναι ο πιο φορμαρισμενος παικτης του ΠΑΟ....κλπ κλπ

      ειπαμε να βλεπουμε τα στραβα της ομαδας αλλα αυτη εχει κανει 4 συνεχομενες νικες στην Ευρωλιγκα...απο ποτε εχει να το κανει αυτο?

      δηλαδη ειλικρινα τοσο γκρινιαρης εισαι στην υπολοιπη ζωη σου?

      Χωρις εμπαθεια και χωρις εχθρικοτητα, χαλαρωσε....

      Διαγραφή
    16. Να νικαει η ομαδα και ο αλλος να γραφει γιατι ηταν εξω ο Καλαθης στα τελευταια λεπτα,ελα Χριστε και Παναγια!!!Τιποτα αλλο;;;;;

      Διαγραφή
    17. Καλησπέρα Christos T! Συμφωνώ κι έγω μ'αυτά που έγραψες και το δικαιολογεί πολύ όμορφα ο Σκεπτόμενος άνθρωπος!

      Διαγραφή
    18. @12.39
      την επόμενη φορά που θα κερδίσουμε θα θυμηθεί τον μπαλτάκο που έκραζε το καλοκαίρι,επειδή μίλαγε με τον κασιδιάρη

      Διαγραφή
    19. @ 12:38
      Πως να χαλαρωσει ρε φιλε, η ομαδα του αυριο με ηττα αποχαιρεταει, στη τσιτα ειναι το παιδι δεν βλεπεις;

      Διαγραφή
    20. Το ότι ακούγεται μετά το σημερινό αγώνα ότι δεν έπαιξε πολύ ο Γιάνκοβιτς ως αρνητικό, θεωρώ πλέον ότι περνάει κάθε είδους συζήτηση στα όρια του κωμικού.
      tsou

      Διαγραφή
    21. Χρηστο δεν εχει να κανει με το αν συμφωνω με αυτα που λες, που σε μερικα προφανως και συμφωνω.

      Εχει να κανει με την αντιμετωπιση σου. Γραφεις μετα απο μια σπουδαια νικη ενος αηττητου ως σημερα αντιπαλου ενα κειμενο, με καμια αναφορα στην λεξη νικη και 7-8 αρνητικα σημεια, στο επισημαινω και συνεχιζεις, στο 4ο !!!! μηνυμα αρχιζεις και βλεπεις και ορισμενα θετικα οταν εξ ορισμου οταν η ομαδα κεριζει μια καλυτερη της, τα θετικα ειναι περισσοτερα απο τα αρνητικα.

      Οντως αυτα στα γραφω χωρις αφορισμους και εχθρικοτητα.

      Πχ στον φιλο που ξεχωριζει τον εαυτο του με το νικ του απο εμας τους υπολοιπους τα ανεγκεφαλα προβατα δεν απανταω καν
      Q81

      Διαγραφή
    22. CristosT Για την οικονομια της συζητησης πηγαινε δες ποσους ποντους εβαλε σημερα ο Ντατομε, τι αμυνα επαιξε πανω του ο Γουιλιαμς και βαλε σε επαναληψη το ματς στην Τουρκια οπου ο Ιταλος ηταν MVP του ματς και πηρε το ματς λογω της τρυπας στο 3.

      Το "πιο φορμαρισμενος παικτης" δεν τα λεμε ετσι. Μου βγηκε το τσαϊ απο την μυτη και θα μου μεινει η ξινιλα μεσα στο κρυωμα που εχω. Ο Γιανκοβιτς ειναι ΤΡΥΠΑΡΑ στην αμυνα και οσο και αν δεν σου αρεσει αυτο, ισχυει! Η καλυτερη επιλογη ηταν αυτη του Σαλε σημερα. Βγηκε ο Βλαντο και ο Ντατομε τελειωσε με 7 ποντους, 2/6 σουτ και 2 λαθη... Παλι καλα που του εκοψε ο Σαλε και τον εβαλε στον παγκο να βαλει μυαλο. Παικτης που στην επιθεση ειναι απλα ΟΚ και στην αμυνα τρυπα, πρεπει να τρωει παγκο για να αφησει το τουπε του μονιμου παικτη επειδη ειναι Ελληνας.

      DIA

      Διαγραφή
    23. Oι σκεπτικιστές ξέχασαν επίσης να προβληματιστούν και γιατί ο Παππάς, όπως λέει το ρεπορτάζ, πανηγύριζε τη νίκη στα VIP

      Διαγραφή
    24. Εφαγε σε 40 δευτερολεπτα δυο χαζα καλαθια και εκανε ενα φαουλ. -4 στα 4 λεπτα που επαιξε...

      Διαγραφή
    25. Δηλαδή επειδή λέει ό,τι είδε ο άνθρωπος δεν είναι αρκετά ΠΑΟ? Σοβαρά τώρα? Είπε ότι δεν είναι μεγάλη νίκη? Είπε τα αυτονόητα ο άνθρωπος. Τι έκανε τρομερό ο Σάλε σήμερα? Έβγαλε κάποιον άσσο από το μανίκι του? Όχι. Έκανε πολύ καλή ψυχολογική προετοιμασία στην ομάδα, η οποία, εν τέλει, μας έδωσε το παιχνίδι. Τρομερό, είναι προετοιμάζεις επί 3 βδομάδες κάποιον άσημο, τότε, Ελληνοαμερικανό για να εξαφανίσει το Λα Μπόμπα και να ξεθάβεις τη box and one και να αφήνεις ξερό τον Πασκουάλ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ.
      Λένε όλοι η Φενέρ που είναι αήττητη κτλ. Σύμφωνοι. Σκέφτηκε κανείς το rotation της Φενέρ σήμερα. Δεν είναι αήττητη με 2 κοντούς, 1 3άρι και 3ψηλούς. Της έλειπαν ο Σλούκας και ο Άντιτς. Μέσα εκεί ποιος μας καθάρισε στο τέλος, πέρα από τους γκρι? Ο Άντις από τις γωνείες. Μήπως σήμερα χάσανε κάτι σουτάκια από τις γωνίες?
      Το ξέρω ότι όπως τα παρουσιάζω είναι λες και μας το χάρισαν, αλλά είμαι υπερβολικός για να καταλάβετε πόσο υπερβολικοί είστε και σεις στην αντίπερα όχθη. Τη νίκη την πανηγύρισα με την ψυχή μου, αλλά δεν είναι ότι είδαμε το άψογο τακτικά ματς και το υπέρτατο κοουτάρισμα ώστε να αφορίζετε κάποιον που είδε 2-3 πραγματάκια και είπε τη γνώμη του. Σε μπασκετικό σάιτ είμαστε και πάνω στο μπάσκετ γίνονται παρατηρήσεις, άμα θέλετε σχόλια του στυλ "πάμε μωρή αρρώστια" κτλ είναι δικαίωμά σας, αλλά είναι και δικαίωμα του Χρήστου να γράφει ό,τι γουστάρει.

      Διαγραφή
    26. By the way το nick αφορά εμένα και μόνο. Πως τώρα ο φίλος Q81 θεωρεί ότι προσβάλλω τους άλλους θα ήθελα να μου το εξηγήσει και να παραθέσει σχόλιο μου, στο οποίο λέω κάτι κακό για κάποιον. Έλεος. Άμα θες να τα βάλεις με κάποιον, θα το κάνεις ακόμα και αν σου γράψει καλημέρα.

      Διαγραφή
    27. Έλα φίλε μου, το ξέρω οτι δεν υπάρχει εχρθότητα, γι'αυτό και μιλάω σε σένα και μόνο σε σένα. Δεκτή η κριτική σου, καταλαβαίνω πως το βλέπεις, απλώς, και μιας και ερωτήθηκα (έστω και άκομψα), δεν είμαι γενικώς πολύ των πανηγυρισμών και θεωρώ οτι δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή στη ζωή που η κριτική είναι ακατάλληλη, αδόκιμη ή μη παραγωγική (εκτός απο τα πολύ βασικές συναισθηματικές στιγμές που το καλύτερο είανι να το βουλώνεις). Για να είμαι ακριβής, θεωρώ οτι η καλύτερη στιγμή για κριτική είναι στην επιτυχία και η χειρότερη όταν κάποιος είναι στο καναβάτσο. Σίγουρα αυτή μου η τάση δεν με κάνει τον δημοφιλέστερο της παρέας, αλλά δεν είναι κάτι που με προβληματίζει. Περισσότερο με προβληματίζει πχ αν η κριτική μου είναι όντως εύστοχη, αν υπάρχει κάτι που χάνω και βλέπω λάθος κάποιο ζήτημα παρά το αν πρέπει, επειδή ο ΠΑΟ κέρδισε στην έδρα του τη Fener, να το βουλώσω και να περιμένω τη στραβή για να κάνω κριτική.

      Έχεις δίκιο και στην παρατήρηση σου οτι, όσο μιλάμε, μπορώ να σταθώ και στα θετικά. Κι εμένα μ'έχει προβληματίσει πχ οτι ακριβώς επειδή φέτος ο ΠΑΟ είχε εξωφρενικά προφανή προβλήματα, δεν μπορέσαμε να σταθούμε πχ στη προσφορά του Καλάθη που για μένα έχει status υπερήρωα ή στο πόσο συγκινητική είανι η τελευταία χρονιά του αγαπημένου μου παίκτη όλων των εποχών, του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ακόμα και στο πόσο ευχάριστη εμπειρία είναι να βλέπεις τον Raduljica να ξεσαλώνει. Μακάρι του χρόνου (ή ακόμα και και πιο σύντομα, δεν το βρίσκω απίθανο) η ομάδα να στηθεί κατα τρόπο που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε και να συζητάμε αυτά τα προφανή.

      Διαγραφή
    28. @ christos t. φίλε συγνώμη που κερδίσαμε σήμερα την αήτητη fener και σου τη σπάσαμε τόσο άσχημα.
      κριμα γιατί μας έφαγες τόσον καιρο με τις αδυναμίες της ομάδας και το πόσο απίθανο θα ήταν να περάσει στη επόμενη φάση και το γιατί οι προσθήκες θα χειροτέρευαν την κατάσταση και άλλα γραφικά. δυστυχώς γιά σένα η ομάδα θα περάσει στον επόμενο γύρο και πολύ πιθανόν θα περάσει και στο f4. αποδέξου το και, αν είσαι Παναθηναϊκός, προσπάθησε να το ξεπεράσεις και να χαρείς.
      στα επί μέρους τώρα : ο vlado μπορεί να είναι συμπαθητικό παιδί αλλά αυτό δεν αρκεί γιά να παίξει στον εξάστερο. σήμερα σε 4:33 πρόλαβε να κάνει λάθος πάσα στην πρώτη μας επίθεση (σκαστή στον ψηλό), να αφήσει τον bogdanovic να ευστοχήσει σε bazzer beater χωρίς άμυνα, να κάνει ένα χαζό φάουλ ενώ μπορούσε να παίξει άμυνα και να αστοχήσει σε δύο ελεύθερα σουτ. με ποιά λογική θα έπρεπε να συνεχίσει να βρίσκεται στο παρκέ ?
      ο καλάθης με 4 φάουλ χάνει το αμυντικό του πλεονέκτημα και τι μένει ? η διστακτικότητα στο σούτ και η αστοχία, οπότε λογικά μένει έξω στο τέλος. παίζει με williams γιατί ξέρει πως το μάτς σε εκείνο το χρονικό σημείο θα το πάρει από την επίθεση και δικαιώνεται σε όλες τις επιλογές του. αν επιμένεις όμως στείλε του το τηλέφωνό σου να σε παίρνει στα time out γιά να του λες τι να κάνει. και αν έχεις πρόχειρο και το τηλ του 77 και του tom στείλε τα και αυτά.
      καληνύχτα και περαστικά σε όλους τους "παναθηναϊκούς"

      Διαγραφή
    29. Το γεγονος οτι βρισκομαστε σε μπασκετικο site και θεωρει λαθος την αποφαση του Σαλε να αφησει εξω τον Βλαντο μετα τα δυο ηλιθια καλαθια που εφαγε λες και ηταν ο Harden και το -4 στην αξιολογηση, ειναι που με ξεπερναει. Ας πει οτι αλλο θελει, αλλα αυτη ειναι η πιο θετικη αποφαση που πηρε σημερα ο Σαλε. Περιορισαμε πολυ τον Ντατομε και γενικα ηταν μετριοτατος σημερα, σε αντιθεση με την προηγουμενη φορα που εκανε παρτι σε Παβλοβιτς και Γιανκοβιτς και πηρε το ματς σχεδον μονος του. Οχι μονο δεν θα τον κραξω για αυτο, αλλα λαμπαδα θα του αναψω του Σαλε...

      ΥΓ: Και εμας ειναι δικαιωμα μας να απανταμε σε οτι γραφει.
      DIA

      Διαγραφή
    30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    31. Φίλε DIA, δε διαφωνώ στην όποια κριτική ασκείτε στα γραφόμενά μου/του, αλλά στους αφορισμούς και στην εμφάνιση των Παναθηναϊκόμετρων. Τώρα για αυτό που λες για το Βλάντο δεν έχει κάποιος δίκιο, γιατί αφού τον πάρκαρε στον πάγκο δεν μπορείς με βεβαιότητα να πεις πως θα επέστρεφε στο παρκέ. ΠΧ με την Εφές ήταν καθοριστικός και νομίζω πως από εκεί παίρνει έναυσμα ο Χρήστος και μέμφεται τον coach δεν τον ξαναδοκίμασε έστω και για λίγο. Στο 1ο ματς μέσα στη Φενερ ο Βλάντο όταν μπήκε, ζόρισε τον Ντατόμε, όχι με προσωπική άμυνα, αλλά με deny.

      Διαγραφή
    32. Εγω σου περιγραφω την γενικη εικονα του παικτη. Καλος στην επιθεση και ΑΝ και σταθερα μετριος προς κακος στην αμυνα. Ο Γιανκοβιτς δεν ηταν τοσο κακος την προηγουμενη φορα, λογω επιθεσης κυριως, αλλα αμυντικα ηταν αυτος που ηταν τρυπα απεναντι στον Ιταλο. Ο Παβλοβιτς λογω δυναμης λιγο τον ζορισε και αυτο οχι τοσο επιτυχημενα. Με λιγα λογια, μπηκε στην αρχη, ειδαμε οτι εκανε χαζομαρες, βγηκε και βαλαμε Ελιοτ και Μητσο, περιοριστηκε ο Ντατομε που πηγαινε μετωπικη για αλλη μια επιτυχημενη εμφανιση και κερδισαμε το ματς. Ποτε σε παιρνω για να αναψουμε λαμπαδα στον Σαλε για αυτη του την αποφαση;

      ΥΓ: Τον Ζοτς τον υμνουμε γιατι εχει στρατιωτες του παικτες του και δεν σηκωνει αφηρημαδες και τουπε. Τον Σαλε τον κραζουμε επειδη κανει ακριβως αυτο. Να συντονιστουμε λιγο να ξερουμε τι θα λεμε γιατι μπερδευομαστε...

      DIA

      Διαγραφή
    33. Ίσως να θυμάμαι λάθος για το προηγούμενο ματς. Τεσπα. Το Σάλε δεν τον έκραξα. Ήταν γενικά καλός σήμερα, αλλά δεν είναι ότι το ματς το πήραμε λόγω outcoaching. Το ματς το πήραμε γιατί το θέλαμε πιο πολύ, γεγονός που το πιστώνω και στην ψυχολογική προετοιμασία του Σάλε. Τώρα όσο αφορά τη γενική εικόνα του παίχτη που αναφέρεις, έχεις δίκιο, αν και για μένα δεν είναι θέμα τόσο ότι δε θέλει, όσο ότι δε μπορεί. Ο Βλαντο είναι 2,5. Αργός για 2 και αδύναμος για 3. Άρα, πρώτα πρέπει να αποφασίσει τι είναι και αντίστοιχα να δουλέψει(αλλά μιλάμε για πολληηηηηη δουλειά), αν φυσικά θέλει να γίνει starter και όχι απλά καλός ρολίστας.

      Διαγραφή
    34. Ας κερδιζει ο Σαλε τον Ομπραντοβιτς με το μισο budget και ας μην το κανει outcoaching...

      Διαγραφή
    35. Σορρυ αλλα ο Γουιλιαμς αν και πιο γυμνασμενος, δεν νομιζω οτι απεχει χιλιομετρα στο θεμα δυναμης απο τον Βλαντο (μαλιστα ειναι 14 κιλα ελαφρυτερος). Αλλα σημερα επαιζε με μεγαλο παθος στην αμυνα τον βαρυτερο και εμπειροτερο Ντατομε. Οποτε σαφως και ειναι τι θελει ο παικτης. Δεν παιζει στα γκαρντ για να ειναι αδυναμος και στεγνος, παιζει υποτιθεται στο 3. Το να αποκτησει ταχυτητα το κοβω λιγο δυσκολο γιατι θελει την διπλασια προσπαθεια στο γυμναστηριο. Αρα ας κατσει να κανει κανα βαρος να φουσκωσει λιγο και να αποκτησει δυναμη και να παραμεινει στο 3. Οσον αφορα την διαθεση, ειναι ολοφανερο οτι δεν θελει να παιξει αμυνα και αυτο ειναι που με εκνευριζει. Στην επιθεση συχνα ειναι αρκετα συγκεντρωμενος, αλλα αμυντικα ειναι στιγμες που αφαιρειτε και μεχρι να το καταλαβει η αμυνα μας ειναι εκτεθειμενη. Τον Βλαντο τον παρακολουθουσα απο πριν ερθει στον ΠΑΟ. Νευριαζω μαζι του γιατι ξερω οτι μπορει να φτασει σε επιπεδα Παπανικολαου αν δουλεψει το σωμα του και το μυαλο του. Αυτο το παλικαρι που καταφερε να φτασει μεχρι και ΝΒΑ με το σπαθι του, ξεχωριζει απο πολλους παικτες για το παθος που παιζει. Θα τον δεις να τρεχει στην αμυνα με ολο του το ειναι για να κοψει, να σπρωχνει με ολη του την δυναμη τον αντιπαλο, να πανηγυριζει με παθος τα καλαθια του. Ο Βλαντο εχει επαναπαυτει στην μονιμοτητα που του εχει χαριστει τα τελευταια χρονια. Και ειναι κριμα!

      ΥΓ:Ο Βλαντο για εμενα πρεπει να μεινει στο 3 αλλα πρεπει να δουλεψει και να κοψει τα χαζα γιατι θα ειναι κριμα! Επισης το ματς το κερδισαμε ΚΑΙ λογω του περιορισμου του Ντατομε. Κατι που δεν θα γινοτανε με τον Βλαντο που ειδα σημερα.

      DIA

      Διαγραφή
  43. Καλσπερες!Τεραστια τζιμοπληκτη νικη και ελλιοτ..οπληκτη η Φενερ...Περα απο τις πλακες το μτας ηταν πολυ σκληρο και με τις δυο ομαδες να παλευουν σκυλιασμενα στην αμυνα ειδικα,ο Ζοτς επαιξε για τη νικη και καταφερε αρχικα να κλειδωσει το Ραντουλιτσα..Ο Φελντειν και οι αμυνες του αλλαξαν το ρυθμο του παιχνιδιου και οταν ο ΠΑΟ ετρεξε λιγο με Καλαθη και Γουιλιαμς,και πηρε μπρος ο κοσμος (σε τετοιο ΟΑΚΑ δεν χανει ευκολα ο ΠΑΟ),στο τελος ο ξεκουραστος και ορεξατος Διαμαντιδης με την πασαρα που εβγαλε καθαρισε το ματς.Ολοι ηταν θετικοι ,ακομα και ο Κουζμιτς που ειναι τοσο ατεχνος αλλα παλεψε στα ριμπαουντ....
    Ο Γουιλιαμς δε ξεχωρισε τοσο ατομικα ,αφου εκανε αρκετα λαθη,αλλα εδειξε ποσο πιο ευελικτος μπορει να γινει ο ΠΑΟ με εναν παικτη πιο πλαστικο απο τον Παβλοβιτς,αυτη ειναι η μεγαλη προσφορα του σημερα,συν το οτι κατεβαζει τη μπαλα και γενικα εχει αδιαμφησβητη ποιοτητα στο παιχνιδι του.
    Παιχνιδι που επρεπε να κερδηθεί για τον ΠΑΟ ,που τωρα πρεπει να παρει τα διπλα....

    n0_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο williams σημερα τη διαφορα την εκανε με την καταπληκτικη του αμυνα πανω στον ντατομε. Στην επιθεση κουτουλαει ακομα,αλλα παιρνει με χαρακτηριστικη ανεση φαουλ και πληγωνει τους αντιπαλους(ειδικα ομαδες με πολυ κλειστο ροτεϊσον οπως εχει η φενερ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μπορεί να φθήρει τους αντίπαλους ψηλούς.
    Να παίξει σε ομάδα ευρωλίγκας αποκλείεται.
    Ας κάτσει εδώ να δουλέψει δίπλα σε άνθρωπο που
    τον αγαπάει και τον έφερε και μπορεί να τον κάνει
    να βάλει στο παιχνίδι του και δυό τρία πραγματάκια παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πολύ μεγάλη νίκη η αποψινή, με καλό κοουτσάρισμα του Σάλε και θετικότατο Γουίλιαμς, δεδομένων των συνθηκών. Εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Αυτό που δεν μου άρεσε:

    α) Το πως κλείνει άλλο ένα ματς ο κόουτς, έχει ένα θεματάκι (και κάτι παραπάνω) εκεί. Αδιανόητο ότι δεν μπαίνει ο Καλάθης και ότι ο Γκιστ μπαίνει ξανα στο 39 φεύγα.
    β) Το ότι η ομάδα δεν έκανε στο τέλος επίθεση. Και απειροελάχιστες να είναι οι πιθανότητες ισοβαθμίας με Φενέρ, τις διαφορές και τις λεπτομέρειες τις κυνηγάς σε αυτό το επίπεδο.

    ΥΓ
    Πόσο πάνω θα ήταν αυτή η ομάδα με το mobile σέντερ στην ώρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκιστ είχε 4 φάουλ και για αυτό άργησε να ξαναμπεί. Στο τέλος, η θάλασσα που ήπιαμε, οφείλεται ξεκάθαρα στη χαλάρωση των παιχτών. Πχ εκεί που δεν κάνει split o Ραντού, ενώ όλη η περιφέρεια είναι αμαρκάριστη και σκουντουφλάει πάνω στο double team. Εννοείται πως είναι στο χέρι του coach να δείξει το βιντεάκι και να τονίσει πως δε πρέπει να επαναληφθεί. Ο Καλάθης για μένα καλώς δε μπήκε στο τέλος γιατί για κάποιο λόγο σήμερα έτρεχε κάπως βιαστικά την επίθεση και έφερνε νευρικότητα στην ομάδα, ενώ στην άμυνα μπορούμε, επιτέλους, να πιέσουμε και χωρίς τον παιχταρά.

      Διαγραφή
    2. Ο Γκιστ μπήκε αν θυμάμαι καλά καμιά τριανταριά δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Θα έπρεπε να είχε μπει 1-2 άμυνες πριν, πριν πάει στον πόντο το ματς.

      Για τον Καλάθη, θεωρώ και σήμερα ότι ήταν ο κορυφαίος και προσωπικά στα τελευταία 2 λεπτά (που κουτουλήσαμε στην επίθεση, μέχρι να ξανακάνει το μαγικό του ο Μήτσος) θα εμπιστεύομαι πάντα το βασικό μου και πιο παιγμένο pg ( που τυχαίνει να είναι και ο καλύτερός μου αμυντικός).

      Διαγραφή
    3. Ο Γκιστ βγηκε επειδη εκανε το πιο χαζο φαουλ στο ματς. Ενω η διαφορα ειναι σοτυς 5 ποντους και με αρκετα λεπτα ακομη, εκανε φαουλ στο γκαρντ που ειχε την μπαλα με την επαναφορα, πριν καν σκασει την μπαλα. Ασχετα απο τις δυο βολες που εχασε ο Μπαγκντανοβιτς, επρεπε να βγει γιατι γενικα δεν ηταν τοσο συγκεντρωμενος σημερα.

      DIA.

      Διαγραφή
  47. Ο ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΡΦΩΤΗΣ !
    ==================================

    Ο ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ ο μαύρος ΚΑΡΦΩΤήΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
    όταν από τη βάρδια του τη βραδινή σχολούσε
    ΣΤΗ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ μου, ερχότανε γελώντας να με βρει
    κι ώρες πολλές για πράγματα περίεργα μου μιλούσε

    Μου `λεγε πώς ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ
    και στο ΟΑΚΑ χορεύοντας ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤΑ
    κι έπειτα πώς φωνάζουνε και πώς μονολογούν
    όταν η ζάλη μ’ όνειρα τους παίρνει νέτα σκέτα.

    Μου `λεγε ακόμα ότι είδε αυτός μια νύχτα που `χε πιει
    ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΠΩΣ εκάλπαζε στην πλάτη της θαλάσσης
    και πίσωθε του ετρέχανε Ο ΓΚΙΣΤ ΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΟύ
    σαν πάμε BERLIN μου `λεγε κι εσύ θα δοκιμάσεις

    Εγώ γλυκά του χάριζα KI ADIDAS φτερωτά
    και του `λεγα ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΠΕΙΣΜΩΝΕΙ
    και τότε αυτός συνήθιζε γελώντας τρανταχτά
    με το `να χέρι του ψηλά ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΡΦΩΝΕΙ !

    Μια μέρα τον αφήσαμε στεγνό ΑΠΟ ΑΣΙΣΤ,
    πέρα στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΑΣ να φλέγεται να λιώνει
    θεέ των μαύρων, τον καλό συγχώρεσε Γουίλ
    και δώσ’ του ΜΕΣ'ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΚΑΡΦΩΝΕΙ !!
    *

    Ποίηση Νίκος Καββαδίας.

    Νιού βέρσιον JIM....ΟΠΛΗΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις ξεφυγει τελειως εσυ .. μανιταροφανταΣιοπληκτος

      Διαγραφή
    2. To καλυτερο σου ποστ μεχρι τωρα...!

      Διαγραφή
    3. χαχαχαα

      συνήθως σε κράζω Τζιμόπληκτε αλλά αυτό μου άρεσε

      Διαγραφή
    4. Nομίζω μετά από αυτό θα μπω κι εγώ στο φαν κλαμπ...
      Ας δοκιμάσω κι εγώ...

      Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα ο Μίρο μου φέρνει τρόμο.

      Σήκω και δες τον,ένα χουκ και μία Χάρλει έχει
      είναι βαρυς δεν πιάνεται, δεν τον κουνάς εδαύτον
      μα εγώ θα σε συμβούλευα τον Έλιοτ να αγοράσεις"
      πόσο έχει? μόνο φράγκα εφτά, αφού τον θέλεις πάρτον.

      Ένας Δημήτρης έμεινε στην άκρη εκεί του πάγκου
      που η ιστορία έγραψε και έγινε δικός σου
      κι αφού κανένας δεν τολμά να τον διαδεχτεί
      λέει αυτό τον Μάϊο να γίνει ο Γερμανός σου...

      Διαγραφή
  48. O Ελιοτ ακομη δεν εχει μαθει τα συστηματα,ουτε φυσικα ο Χεινς που φαινεται πιο αργοστροφος.Ελιοτ:ης ΕΡΤ, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις διαφορές που έχει εντυπώσει μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ:
    «Υπάρχουν πολλές διαφορές. Το παιχνίδι στις ΗΠΑ βασίζεται περισσότερο στη δύναμη. Στην Ευρώπη παίζουν περισσότερο στο μισό γήπεδο. Πρέπει να μάθω τα συστήματα και να γνωρίσω την ομάδα. Πιστεύω πως θα βελτιωθούμε».
    Όσον αφορά για την τάπα που δέχθηκε από τον Ούντοχ, είπε: «Είδα ένα μις ματς και θέλησα να το χρησιμοποιήσω, αλλά ο Ουντοχ με σταμάτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δυο αγωνιστικές τώρα πρέπει να είμαστε με τον βαψομαλλιά και να περιμένουμε να νικήσει Ερυθρό και Λοκό, αλλά μετά θα έχει 5-4 και θα μας έχει τελευταία αγωνιστική στην έδρα της. Μπουρδέλο τελικά και αυτός ο όμιλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ονειρεμενη συνεχεια για την ομαδα δεν θα ειναι με νικη της Εφες επι της Λοκο γιατι περιπλεκει τα πραγματα. Το καλυτερο θα ηταν να χασει η Λοκο απο την Φενερ και εμεις να καλυψουμε την διαφορα της Λοκο στο ΟΑΚΑ. Φυσικα να παρουμε τα υπολοιπα ματς που κρυβουν παγιδες, οπως στην Σερβια και στην Τουρκια. Ετσι απλα θα γινουν πιο απλα τα πραγματα, αν θεωρησουμε κιολας σιγουρο οτι ο Ερυθρος θα χασει απο Λοκο και Φενερ (που δεν ειναι).

      Διαγραφή
  50. Φενέρ:
    (+): Η πιο στιβαρή ομάδα της διοργάνωσης ως τώρα.Συγκεκριμένα τα θέλω μέσα στο παιχνίδι της,είναι η κατάσταση που φανταζόταν ο Ζοτς όταν ξεκινούσε.Η διαφορά στο παιχνίδι της είναι το δίδυμο Βέσελι-Ούντο που ηλεκτρίζουν το παρκέ,ενώ το versatility των Μπόγκνταν και Ντατόμε κάνει πολύ efficient την επίθεση της που έχει ως πρώτο μέλημα το τελείωμα στο ζωγραφιστό.
    (-)Θα χρειαστεί εξίσου βοήθεια από τους Χίκμαν και τον Σλούκα στη συνέχεια,ειδικά τον Έλληνα γκαρντ.Η περιφέρεια είναι αυτή που θα αποτελέσει το βαρόμετρο στον έλεγχο των παιχνιδιών.
    Είναι ένα μείον το οτι η ομάδα δεν έχει ψηθεί στα πολύ δύσκολα ματς-κόλαση που γίνονται στον απέναντι όμιλο και θα πάει στα πλέιοφ με πιο χαλαρό δρόμο.

    Λόκο
    (+) Μια εξαιρετικά δομημένη ομάδα,μάλλον το φετινό διαμάντι της διοργάνωσης από πλευράς στελέχωσης,διαχείρισης και πορείας.Αθλητική,πρόσθεσε έναν wing που έχει και το παιχνίδι με τη μπάλα και κολλάει στο όλο σύνολο.Motion offense με κατεύθυνση στο 3ποντο και το άνοιγμα χώρων.Βασίζεται πολύ σε σκριν μακριά από τη μπάλα που ανοίγουν σουτ για τους σουτέρ(σχεδόν όλοι οι παίκτες το έχουν) και διαδρόμους γα backdoor cut. Μου αρέσει η διαχείριση και αλλαγή προφίλ του Ντιλέινι.Προσαρμόζεται στα ευρωπαικά δεδομένα του ηγέτη.
    (-)
    Το ειδικό της βάρος στα πλέι-οφ και το μικρό της σε βάθος ρόστερ που την έχει καταπονήσει τόσο καιρό.Στις κλειστές άμυνες που θα έχουν προσαρμοστεί τακτικά,ίσως έχει πρόβλημα στη δημιουργία.

    Πάο
    (+) Έχει φανέλα καρατίων που τον κράτησε όρθιο και τώρα τον σπρώχνει μπροστά. Μια ομάδα που φιλτράρει όλα τα δεδομένα για δράση στην επίθεση με πολύ καλούς δημιουργούς,game readers και παίκτες με μυαλό και ικανότητα στη συνεργασία. Από τη στιγμή που ο Ραντούλιτσα μπήκε στη.. ζώνη και αποτέλεσε τον βασικό άξονα και βαρύ σασί στην επίθεση του Πάο,όλη η ομάδα απελευθερώθηκε με τους παίκτες να βρίσκουν τον ρόλο που τους αρμόζει.Με τις προσθήκες θα πρέπει να κοιτάξει να μην χαλάσει πολλές ισορροπίες αλλά να εκμεταλλευτεί στο έπακρον την ενέργεια τους.
    (-)
    Το ματς στο Βελιγράδι θα είναι σίγουρα καθοριστικό και πολύ δύσκολο γιατί θα δει..την άλλη όψη του νομίσματος(δηλαδή να παίζεις σε καυτή έδρα). Η ομάδα έχει πολύ δρόμο για να βάλει τους νέους παίκτες στο σωστό πλαίσιο και πολλή δουλειά επίσης για να βάλει την αμυνα του σε σταθερά καλά στάνταρ κρύβοντας τις αδυναμίες της.

    Εφές(+)
    Οι Τούρκοι παίζουν μια πολύ pick and roll based επίθεση με μεγάλη ροπή στο περιφερειακό σουτ.Στα χαρτιά έχει βαθιά φροντλάιν και έναν πολύ καλό δημιουργό που θα έπρεπε να κεφαλαιοποιεί με παραγωγικότητα κοντά στο καλάθι.
    (-)
    Έχει να αλλάξει πολλά.Αδυνατεί να βρει defensive stops και να ελέγξει το ρυθμό.Προσωπικά θεωρώ κακή τη στελέχωση στα φτερά όπου μάλλον μπήκε η πρόφαση της ανάπτυξης των νέων γηγενών παικτών. Η ομάδα δεν έχει χτίσει ισχυρούς δεσμούς και δεν βγάζει υγεία και διάθεση. Δεν έχει δείξει τα ηγετικά χαρακτηριστικά ο Ερτέλ,δεν υπάρχει το μέταλλο και οι έμφυτες αντιδράσεις της ομάδας να πάρει τα παιχνίδια που πρέπει.Το αυριανό ματς μάλλον θα μας πει την μισή αλήθεια για την συνέχεια και το τι άλλαξε ο Ντούντα.

    Ερ.Αστέρας(+)
    Εμπιστοσύνη στους Σέρβους παίκτες με τους Γιόβιτς-Μίσιτς-Γκούντουριτς και τον εσχάτως εισελθόντα Ντάνγκουμπιτς στην παρέα.Δυνατά πόδια και άμυνες που χαρακτηρίζουν τη Σέρβικη σχολή, 3 ξένοι με πολύ συγκεκριμένο και καθοριστικό ρόλο που βάζουν το λάδι στη μηχανή.Η φάση στην έδρα τους είναι κάτι σαν ντόπα.
    (-)
    Ομοψυχία ομάδας υπάρχει,το θέμα είναι αν θα βρει την ισορροπία και τις λύσεις στα επόμενα ματς-τελικούς που έρχονται.Πολύ σημαντικό το αν θα είναι συνεπής στα παιχνίδια με τις αποκλεισμένες Μάλαγα-Τσεντεβίτα-Νταρουσάφακα.

    Η Μάλαγα φέτος έδειξε μια καλή δουλειά αλλά χτυπήθηκε από πολλές ατυχίες.Βέβαια,έχει αποδειχθεί πολύ soft σαν ομάδα
    δεν αντιδράει και δεν κάνει το βήμα παραπάνω πνευματικά.

    Η Τσεντεβίτα μια χαρά τα έχει πάει τηρουμένων των αναλογιών,δύσκολα θα ξανααποσπάσει βαθμούς από τους διεκδικητές(εκτός από τον Αστέρα στην Κροατία λόγω ειδικών συνθηκών).

    Η Νταρουσάφακα δεν είχε κάποιο στοιχείο που θα την ξεχωρίσει ως ομάδα για να δείξει κάτι παραπάνω.Γλυκανάλατη,μέτριες οι εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/882905/panigyrise-ap-ta-vips-o-pappas

    τι έγινε ρε παιδιά? ο κακός ο παππάς που θέλει να χάσει η ομάδα για να φύγει ο σάλε και να επιστρέψει στην ομάδα πανηγύριζε στα επίσημα? ντροπής πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑΣΟΥΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΔΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟ.Ο ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

      Διαγραφή
  52. Νομιζω η ολη αλλαγη της ομαδος μετα την προσθηκη 2 γκαρντ, με δικαιωνει απολυτα οταν φωναζα οτι ουσιαστικα χρειαζομαστε ΠΡΩΤΑ ενα γκαρντ και μετα ψηλο...
    Απλα τα πραγματα.. 3 παιχτες για 2 θεσεις δεν υπαρχει πουθενα αλλου..
    Η αμυνα πλεον εσφιξε τα χαζα χεντζ αουτ του ραντου τελειωσαν και ο ροκας εχει πλεον δυναμεις και να παιξει αμυνες στους ψηλους και να παιξει στην επιθεση οπως θελει..
    Τα ευκολα καλαθια κατω απο την ρακετα μαγκες δεν ειναι αποτελεσμα μονο της αμυνας των ψηλων αλλα ολης της περιφερειακης αμυνας, εκει που ο καλαθης επαιζε για 3..
    Αλλη ομαδα λοιπον ειδαμε, με τρεξιματα, με αλλαγες , με ιδεες στην επιθεση, και με παγκο γεματο.. 3 φαουλ ο αρχηγος και πισω υπηρχαν μποχω χεινς ουλιαμς και καλαθης...
    Εννοειται οτι με την προσθηκη ψηλου θα βελτιωσουμε και αλλους τομεις αλλα ο κοντος ηταν σοσαρα.. παμε δυνατα και μεσα στον αστερα και καθαρισαμε την προκριση.. με νικη επι κουμπαν βλεπουμε και δευτερη θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω Κρις, το ειχα επισημανει και εγω. Το προβλημα στο πικ εν ρολ και τα hedge out ηταν εμφανεστατο, αλλα για εμενα λυνοταν/λυνεται σχεδον αυκολα. Ειτε με no Hedge (με πολυ ρισκο για mid range), ειτε με ενα επιπλεον αθλητικο παιχτη στο 5 (θα δουμε τον Χαντερ)

      Κατ'εμε ο Παναθηναικος ειχε μεγαλο προβλημα στην επιθεση.
      Ο Καλαθης δεν απειλει αμεσα, ο διαμαντιδης περνει το πικ αλλα δεν απειλει μεχρι με drive λογω εκρηξης περιοριζοντας τις επιλογες, ενω οι υπολοιποι περιμενουν ταισμα, με Φελτεην να ειναι ο μονος που εβαζε προσωπικη φαση και επαιζε στο 1 με 1. Για μενα η αποκτηση του Ουλιαμς ΚΑΙ του Χευνς, αλλαζουν αυτο το πραγμα. Δινουν και ταχυτητα στην αμυνα (ειδικα στο 3 που ηταν τρυπα) αλλα και την Iso επιθεση με drive και εκτελεση ή kick εξω ή πασα με ρολλ.Γενικα εννεοιται πως ειδα αρκετα λαθη απο Ουιλλιαμς και Χευνς αλλα κυριως απο Ουιλιαμς ενθουσιαστικα. Απειλει με σουτ.ντραιβ, πασαρει δημιουργει και σε αντιθεση με το scouting report ειναι μια χαρα αμυντικος (τουλαχιστον σημερα)

      O Ντατομε ειναι παιδι 3/4 που μπορει να σε διαλυσει στο ποστ αν εισαι στα κιλα του Ουιλιαμς. Παρολα αυτα το μις ματς αυτο δεν φανηκε πουθενα
      Q81

      Διαγραφή
    2. πραγματικα απο ουλιαμς δεν περιμενα ολο αυτο το σοου..δεν περιμενα τις αμυνες.. ειδικα πανω στον ντατομε, και δεν περιμενα να ειναι τοσο καλος επιθετικα.. πραγματικα τους εκανε γιογιο.. μακαρι οταν τον μαθουν οι αντιπαλοι να ειναι αποτελεσματικος και μακαρι να παραμεινει υγιεις και να δωσει οσα περισσοτερα μπορει.
      Μα αυτο με τα γκαρντ με ειχε τρελανει.. γιατι αλλο να εχεις παιχτη και να μην σου κανει οπως με τους ψηλους.. και αλλο να μην εχεις καθολου και να βαζεις τον παππα με τοσο σοβαρο τραυματισμο να παιζει σε κρισιμα ματς...
      Και το περιοεργο ειναι οτι πολυ λιγοι ελεγαν για γκαρντ και ολοι μιλουσαν για ψηλο!!
      Το καλητερο απ ολα ομως ειναι οτι ο ουλιαμς τρελανε τον κοσμο.. μπες και δες στα σαιτ σχολια.. καλο για το κλιμα στην ομαδα και την υπομονη που πρεπει να δειξει ο κοσμος στην εξεδρα.

      Διαγραφή
  53. Νικησαμε με μετριους Καλαθη και Ραντουλιτσα,και ανετοιμους τους νεους μας παιχτες.Συνεχιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Aκομη και ο Χεινς δεν ηταν κακος για πρωτο παιχνιδι,ειχε συνολικα 6/6 βολες και εβαλε οταν επρεπε τις κρισιμες,επαιξε αμυνα,εκανε πραματα στο παρκε που δεν φαινονται.Η ομαδα χτιζεται τωρα, φαινεται οτι εχουμε μελλον καλο απ εδω και περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Μια ερώτηση: υπάρχει κάποιο link για να δω ολόκληρο το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟ σε μαγνητοσκόπηση μιας και δεν το πρόλαβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να δεις τον αγώνα (περιγραφή στα αγγλικά) εδώ φίλε μου:
      https://www.youtube.com/watch?v=eqo5j7e3FiU (1ο ημίχρονο)
      και https://www.youtube.com/watch?v=17bNk7BCaTs (2ο ημίχρονο).

      Γενικά στο κανάλι

      https://www.youtube.com/channel/UCb_YHx8NwRfDWrUz8pugM6A

      ανεβαίνουν σύντομα οι αγώνες, είναι από το επίσημο κανάλι της euroleague. Το link το είχε παραθέσει πρόσφατα άλλος/η φίλος/η σε προηγούμενη ανάρτηση. Ελπίζω να βοήθησα.

      Διαγραφή
    2. Είσαι ωραίος! το θυμάμαι ότι το είχαν ανεβάσει αλλά με τόσα σχόλια θα έπρεπε να σκάψω αρκετά :P thanks και πάλι!

      Διαγραφή
  56. Ο Χέινς φαίνεται ότι θα έχει έναν πιο περιορισμένο ρόλο, αλλά δείχνει την διάθεση να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του και να γίνει περισσότερο ένας απαραίτητος ρολίστας στην ομάδα. Είχε θετική παρουσία στο κομμάτι της άμυνας, πιέζοντας πολύ και αναγκάζοντας τους αντιπάλους του σε λάθη. Αξίζει να αναφερθεί ότι από μια εξαιρετική του άμυνα στον Μαχμούτογλου, οι πράσινοι πήραν 5 σερί πόντους, μετά τις βολές του Χέινς από το φάουλ και την τεχνική ποινή που δόθηκε στον πάγκο της Φενέρ, και τη φάση με το alley oop του Διαμαντίδη με τον Γκιστ που ακολούθησε.eurohoops.

    ΑπάντησηΔιαγραφή