Athlenda

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ίσως Θεός για τον καθένα, να'ναι μονάχα τα όνειρα του..


Σε μια επική σειρά, τη τελευταία του θρυλικού Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Βασίλης Σπανούλης ακούμπησε τον.. Θεό, δίνοντας της το τέλος που της αξίζει. Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, με ανοιχτό το στόμα όλη η Ευρώπη από αυτά που συνέβησαν στους τελικούς της ελληνικής λίγκας. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Κατσιώνης σχολιάζουν την ώρα που το Hoopfellas βάζει το χέρι του στο πόμολο της πόρτας που γράφει Off Season..



Το έπος που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες ελπίζω να μας βοήθησε να ανασυγκροτήσουμε τις σκέψεις μας και να αναθεωρήσουμε καταστάσεις. Πάνω από όλα, να μαλάκωσε λίγο τις καρδιές μας.. Όπως σας έγραψα και στα Social media ..

"Το καλύτερο παιχνίδι μπάσκετ στην Ευρώπη εδρεύει στην Ελλάδα. Ας αξιοποιήσουμε όλοι, αυτή την απίστευτη σειρά και τις στιγμές αθλητικού πολιτισμού που ζήσαμε για πρώτη φορά, για να αναβαθμίσουμε το προϊόν."


Ας δώσουμε το βήμα όμως στον φιλοξενούμενο μας, Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο οποίος θα μας κάνει το δικό του σχόλιο για το παιχνίδι.. Ξέρω ότι πρόκειται για fan favorite προσωπικότητα (ειδικά εδώ μέσα) για αυτό και δε σας καθυστερώ άλλο. Ξεκινήστε με το video..



"Προσπάθησα να κάνω μια βίντεο-ανάλυση με το εργαλείο του Athlenda και έγινε μια πολύ καλή δουλεία, αλλά δυστυχώς το βίντεο κατέβηκε από το YouTube τελευταία στιγμή λόγο των δικαιωμάτων (και καλά έκανε) και για αυτό θα περιοριστούμε στην γραπτή ανάλυση.

Ξεκινώντας θέλω να τονίσω ότι στις αναλύσεις μου με βοηθάει πάρα πολύ ο Ισίδωρος Κουτσός που είναι βοηθός στην ομάδα της Κύμης η οποία θα παίξει Α1 την ερχόμενη σεζόν.


Έχοντας παίξει το ντέρμπι και από τις δυο ομάδες ξέρω πολύ καλά ότι η τεχνική προετοιμασία παίζει δευτερεύοντα λόγο, τόσο δευτερεύοντα που πολλές φορές οι παίχτες στο βίντεο κοιμούνται και όταν λέω κοιμούνται εννοώ στην κυριολεξία.

Ωστόσο οι προπονητές δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και προσπαθούν να σχεδιάσουν την στρατηγική, αυτήν λοιπόν την στρατηγική θα αναλύσουμε και εμείς.


Ξεκινάμε με το ότι το παιχνίδι της Δευτέρας ήταν τόσο απαιτητικό που χρειαζόταν το μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης των ομάδων. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν παιχνίδι απόλυτης ισορροπίας που η νίκη οποιασδήποτε ομάδας θα μπορούσε να γίνει με ένα μεγάλο σουτ(όπως κι έγινε)ή βγάζοντας μια μεγάλη άμυνα. Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα παρουσιάστηκε πνευματικά έτοιμος (συγκέντρωση,θέληση,επιθετικότητα). Ο Παναθηναϊκός άργησε αρκετά λεπτά με τον τρόπο του να βάλει τον κόσμο στο παιχνίδι ,όταν όμως αντέδρασε -κυρίως με το δίδυμο Γκιστ –Διαμαντίδη -τότε ξεκίνησε πραγματικά ένα παιχνίδι ΄΄χάρμα οφθαλμών΄΄.Η ισορροπία του παιχνιδιού αποτυπώνεται από το σκορ της τελευταίας περιόδου (13-11)της πρώτης παράτασης(8-8) και δεύτερης παράτασης (10-11).

Βάση αριθμών ο Παναθηναϊκός βασίστηκε επιθετικά με isolation game/spot up shots/pick n roll/cuts, ενώ η επιθετική ιεράρχηση των επιθέσεων του Ολυμπιακού ήταν pick n roll/spot/iso/transition.

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε με πιο παθητική άμυνα sag n trail με τον Παπαγιάννη και στην συνέχεια έγινε hedge out στα όρια παγίδας ,πέρασε από weak hand και κατέληξε σε αλλαγές.


Το κομμάτι της άμυνας περιείχε πολλά κοινά σημεία

-Όχι καλάθια transition

-Προστασία της ρακέτας

-Έλεγχος των Rebound.


ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ

-Πνευματική Ετοιμότητα

-Παίχτες ισορροπίας (ΠΑΟ-Παππάς και ΟΣΦΠ-Παπανικολάου)

-Σωστές αντιδράσεις σε κλειστό ματς παιχτών/προπονητών.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ


Αναλογία 2P με 3P του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά καλύτερη ενώ ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν τον ίδιο αριθμό 39 με 32 και αυτό το θεωρώ αρνητικό. Στα ριμπάουντ επίσης ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος 43 έναντι 37. Σαιτ, κλεψίματα και λάθη και εδώ ο Παναθηναϊκός δείχνει καλύτερα νούμερα. Το σύνολο στην αξιολόγηση 87 -70 υπέρ. και πάλι του Παναθηναϊκού μας λέει ένα πράγμα - το ποσό λάθος μπορεί να είναι τα νούμερα. Αν κάποιος δεν έβλεπε τον αγώνα και έριχνε μια ματιά στην στατιστική θα νόμιζε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής.


Προσπάθησα να είμαι όσο πιο λακωνικός γίνετε γιατί σε έναν τέτοιο αγώνα δεν κρατάς τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά το πάθος και την ενεργεία που δίνουν οι παίχτες μέσα στο γήπεδο. Και βεβαία η αποχώρηση ενός μεγάλου παίχτη οπός αυτή του Διαμαντίδη μας κάνει να θυμόμαστε αυτό τον αγώνα ως κάτι το ξεχωριστό, μακριά από τα νούμερα και τα στατιστικά ας έχουμε μια γλυκιά ανάμνηση τούτης της όμορφης ατμόσφαιρας που ζήσαμε.."



Ωραία μας τα είπε ο Λάζαρος τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω  για τη διάθεση και το πνεύμα που επιδεικνύει κάθε φορά στη συνεργασία μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε συχνά ενώ μπορείτε και εσείς να έλθετε σε άμεση επαφή μαζί του μέσω του Athlenda.com (το αντίστοιχο banner βρίσκεται στη κορυφή της σελίδας μας).

Λίγες κουβέντες τώρα και από εμένα..


Η σειρά ήταν όλα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν. Τόσο ανταγωνιστική, τόσο δυνατή σε επίπεδο συναισθημάτων. Ένα από τα μεγαλύτερα classics στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Παιχνίδια (από εκείνη τη φοβερή σειρά του 2016 όπως θα λέμε χρόνια μετά) τα οποία θα ψάχνουμε στο ίντερνετ για να ξαναδούμε και να νιώσουμε λίγο πάλι κάτι από εκείνη την ατμόσφαιρα και την ανατριχίλα. Όπως τώρα, προσωπικά βάζω και βλέπω σειρές όπως αυτές των Νικς με τους Μπούλς στα early '90s, ή των Πίστονς απέναντι στον Τζόρνταν στα late '80s. Tων Πέησερς με τους Νικς, του Άρη με τον ΠΑΟΚ, της Ρεάλ του Ντράζεν με τη Μπαρτσελόνα, της Φορτιτούντο με τη Βίρτους.. Masterpiece.


Μη κλαις επειδή τελείωσε, χαμογέλα επειδή συνέβη..


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι κλείνοντας μια λαμπρή καριέρα και παίρνοντας μαζί του μια υστεροφημία η οποία τον τοποθετεί στο Έβερεστ του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να παραμένεις τόσο επιδραστικός εντός παρκέ στο τέλος της καριέρας σου και να είσαι ο καλύτερος παίχτης της ομάδας σου στο τελευταίο σου ματς το οποίο τυγχάνει να είναι ένας τέτοιος τελικός σε τοπ-συνθήκες ανταγωνισμού. Σίγουρα δεν ήταν το ιδανικό τέλος με τη “χολυγουντιανή έννοια” αλλά οκ, ο Διαμαντίδης είναι κλασσικός εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Αργόσυρτο τέμπο, σταθερές γωνίες λήψης και μόνιμες παύσεις που δημιουργούν ένα συγκεκριμένο συναισθηματικό πλαίσιο το οποίο τονίζει τη ψυχική κατάσταση των χαρακτήρων εντός παρκέ. Ο Διαμαντίδης λοιπόν είναι ο πρωταγωνιστής που μου αρέσει.. Όχι ο Χολιγουντιανός (αν και η απόδοση του τον έφερε εκεί, άθελα του, αμέτρητες φορές στη καριέρα του). Ο “άλλος”.. Στο τέταρτο ματς έζησε την αίσθηση της απώλειας με τον πιο έντονο τρόπο. Και ίσως αυτό να ήταν το main theme της ταινίας του τέταρτου τελικού.. Στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο η σκηνή όπου η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Σπανούλη (ενώ λίγο πιο πριν ο Διαμαντίδης έχει πάρει την ευθύνη να βγει μπροστά) είναι και η τελευταία γιατί πιο απλά δεν έχει σημασία τι συνέβη μετά και πως κατέληξε αυτό το σουτ..


Ο Διαμαντίδης φυσικά δε πρόκειται να φύγει από κοντά μας. Από τις συζητήσεις και ειδικά από τη κοινότητα μας. Η απουσία του θα κάνει κρότο και θα είναι πολλές φορές που θα γυρίσουμε τη σκέψη μας σε αυτόν.. Να είστε σίγουροι ότι, ειδικά τη νέα σεζόν, τη πρώτη χωρίς τον τεράστιο αυτόν ηγέτη, ο Διαμαντίδης θα συνοδεύει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας γιατί πάντα θα αποτελεί μέτρο σύγκρισης, στη προσπάθεια των πρασίνων να περάσουν σε μια νέα εποχή.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη φυσικά θα γίνει ειδικό αφιέρωμα από τη σελίδα. Η νοοτροπία και ο αλτρουισμός του έχουν επηρεάσει με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και τη δουλειά που γίνεται εδώ μέσα..




Αν μπορείς να ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις..


Ο Βασίλης Σπανούλης ακούμπησε το όνειρο του και μαζί τον ..Θεό. Είναι από τις στιγμές που νομίζεις κάποιος ψηλά τον έχει επιλέξει ως δωρολήπτη μιας σπάνιας ευλογίας για να ζήσει αυτή ακριβώς τη στιγμή. Τη τελειότητα που περικλείει το όνειρο μιας ολόκληρης ζωής. Γιατί ο Σπανούλης ακόμα και σήμερα μου θυμίζει τον πιτσιρικά (εμένα, εσένα, τον ίδιο..) που μικρός σούταρε αυτό το τελευταίο σουτ μόνος του στο ανοιχτό. Το όνειρο αυτό άλλαξε “περιβάλλον” και περιτύλιγμα κάπου τον Ιούλιο του 2010, όμως ο στόχος παρέμεινε ο ίδιος. Το τελευταίο σουτ.. 



Η αίσθηση αυτής της ευλογίας με πηγαίνει πίσω στο 1998 όταν στα τελευταία δευτερόλεπτα εκείνου του ματς στο Σολτ Λέικ έβλεπα αυτή την ευλογία του “παραμυθιού” να έρχεται όταν ο Τζόρνταν έστελνε τον Ράσελ για καλλιτεχνικό πατινάζ για να σκοράρει το νικητήριο σουτ και να κλείσει με ασύγκριτο ρεαλιστικά τρόπο το βιβλίο με τη προσωπική του ιστορία. Ο Σπανούλης σταυρώθηκε πολλές φορές απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, σε αυτό το γήπεδο. Το πείσμα και ο αθλητικός του εγωισμός είχε δημιουργήσει ένα όνειρο που έμοιαζε να γερνάει.. Κατάφερε να πετύχει The Shot καπάκι στο The Shot στο πιο εχθρικό για τον ίδιο και την ομάδα του περιβάλλον στον πλανήτη αρπάζοντας έναν τίτλο σε μια σειρά η οποία αλλάζει το προσωπικό του status. Ο Σπανούλης, αυτός ο σπουδαίος ηγέτης των τόσων τίτλων, δεν είναι ο ίδιος μετά από αυτή τη σειρά. Εσωτερικά, ψυχικά, αγωνιστικά.. Το μόνο που του απομένει είναι να συνεχίσει να ονειρεύεται. Γιατί απλά, πρέπει να έχεις ένα όνειρο για να μπορείς να σηκωθείς το πρωί..


Έγκλημα και τιμωρία..

Αναφορικά με τη τελευταία φάση.. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από την επιλογή του φάουλ. Θεωρώ ότι ο κόουτς έκανε λάθος εκτίμηση με το σκεπτικό ότι η ομάδα του δε θα αντέξει σωματικά να μείνει ανταγωνιστική σε μια ακόμα παράταση, επιλέγοντας να τελειώσει το ματς εκεί, αμυνόμενη στη τελευταία κατοχή.

Το φάουλ σε εκείνο το σημείο όμως δε το κάνεις για να πας παράταση. Το κάνεις για να πάρεις το παιχνίδι. Και σε δεύτερη φάση, να εξασφαλίσεις τουλάχιστον τη παράταση.. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάνει φάουλ για να κερδίσει το παιχνίδι στη κανονική διάρκεια. Ο αντίπαλος είχε δύο προσωπικές όμως στους γηπεδούχους απέμεναν 13 με 15 δευτερόλεπτα για να βγάλουν ένα play και να πάρουν τουλάχιστον 1 πόντο που θα τους έδινε τη νίκη. Ο Σπανούλης επίσης έσταζε δηλητήριο εκείνη την ώρα.. Φώναζε ότι έχει πολύ δυνατή πιθανότητα να ευστοχήσει στο τρίποντο. Λάθος επίσης ήταν και η επιλογή του Διαμαντίδη να αμυνθεί αυτός στον αρχηγό των ερυθρολεύκων στη τελευταία κατοχή. Ηρωικό, όμορφο για φινάλε ταινίας αλλά μέγα λάθος να βγαίνεις να χορέψεις στο φεγγαρόφως με τον διάβολο τη στιγμή που αποδεδειγμένα ο Σπανούλης δε μπορεί να σκοράρει απέναντι στον Γκιστ..



Ever Dance With The Devil In The Pale Moon Light?





Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλο λάθος λοιπόν και τιμωρήθηκε με τον πιο σκληρό, άκαρδο και βασανιστικό τρόπο..


Ο κόουτς Πεδουλάκης και η παραμονή


Άσχετα με το ότι θεωρώ ότι η εκτίμηση του Αργύρη Πεδουλάκη να μη κάνει φάουλ κόστισε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία ενός πέμπτου τελικού στο Φάληρο, όπως σας έχω πει είμαι θετικός στην απόφαση της παραμονής του από τη διοίκηση. Πως δε θα μπορούσα άλλωστε όταν μιλάμε για έναν από τους 3-4 προπονητές τους οποίους προσωπικά πρότεινα μέσω του Hoopfellas για τους πράσινους στη μετά-Ζοτς εποχή. Αυτή τη στιγμή δε θέλω να κάνω κάποιο παραπάνω σχόλιο, θα πούμε πολλά σύντομα πιο αναλυτικά. Τον εμπιστεύομαι και εκτιμώ τις ικανότητες του. Είναι πολύ σημαντικό το ότι η ομάδα θα κινηθεί τη νέα σεζόν σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο που ταιριάζει με τα χνώτα του οργανισμού. Από την άλλη βέβαια το μπάσκετ, όπως όλοι βλέπουμε, στο ανώτερο επίπεδο απαιτεί two way teams, εξίσου αποτελεσματικές και στις δύο πλευρές του παρκέ και ικανές να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν σε κάθε αγωνιστικό περιβάλλον που μπορεί να έχει διαμορφωθεί εντός των τεσσάρων γραμμών. Φέτος οι προπονητές που δουλεύουν σε αυτή τη κατεύθυνση προχώρησαν φτάνοντας μέχρι το τέλος του δρόμου. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ποιότητα στην επίθεση του τώρα ειδικά που η ευφυΐα και χειρουργική ικανότητα του Διαμαντίδη δε θα είναι εκεί..

Flashback: Πίσω στο μακρινό, σκοτεινό 2012 (..), ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη και το Hoopfellas πιάνει δουλειά με Λάσμε, KC Rivers κτλ. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές και φέτος (..)

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος


Νομίζω στη σειρά αυτή ανέβηκε επίπεδο. Δε θα έλεγα τόσο στο κομμάτι της αγωνιστικής κατεύθυνσης αλλά στη διαχείριση πνευματικών καταστάσεων (καλύτεροι "μαέστροι" δύσκολα θα είχαν την ίδια επιτυχία σε μια τόσο ιδιαίτερη μάχη τελικών). Είναι ξεκάθαρο το ότι η επιμονή στο πλάνο και ο ακέραιος χαρακτήρας του Σφαιρόπουλου πότισε την αγωνιστική συμπεριφορά του Ολυμπιακού ο οποίος έδειξε μια πραγματικά πρωτόγνωρη άρνηση να καμφθεί από τα γεγονότα και τις εξελίξεις σε αυτούς τους τελικούς. Ειδικά στο τέταρτο ματς ο Σφαιρόπουλος στέκεται με πίστη όρθιος στο μαστίγωμα της έδρας (πλήρης επαναφορά του Παναθηναϊκού σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, σε ένα γήπεδο που κόχλαζε και απέναντι στη νεράιδα της παράδοσης που ψιθύριζε στο αυτί των παιχτών του Ολυμπιακού.. Δε θα έλεγα κόουτς ότι δικαιώθηκες όπως είπες για τον (εξαιρετικό στον τέταρτο τελικό) Αγραβάνη (ξαναέβγαλε από τη ντουλάπα το πραγματικά καλό footwork που τον διακρίνει στη περιφερειακή άμυνα το οποίο κάπου είχε ξεχάσει στον.. Δεκέμβρη) και τον Μιλουτίνοβ. Όχι. Δικαιώθηκες όμως που επέμεινες μετά το 0-1 του Φαληρού, κράτησες την ομάδα ενωμένη και τους παίχτες σου “μαζί σου” φτάνοντας μέχρι το τέλος και τον τίτλο με δύο break μέσα στο ΟΑΚΑ, παράσημο που δεν έχουν προπονητές με μεγαλύτερα “γαλόνια” αυτή τη στιγμή. Δικαιώθηκες επίσης γιατί δε φοβήθηκες να χάσεις με τον δικό σου τρόπο όταν κάποιες φορές εμπιστεύτηκες αμυντικές πεντάδες με πολύ μονοδιάστατη επιθετικά συμπεριφορά. Μπράβο. Θεωρώ ότι κέρδισες το συμβόλαιο σου άξια γιατί απέδειξες ότι μπορείς να μεγαλώσεις μαζί με τον οργανισμό. Η ουσία είναι να συνεχίσεις να αναπτύσσεσαι. Προσοχή μόνο μη γίνουν τα ίδια λάθη το καλοκαίρι..






Υ.Γ: O Billy Quattara (1.91-1992) της Μονακό αποτελεί το “μήλον της έριδος” για τη Brose Baskets και τη Laboral Kutxa αυτή τη στιγμή. Ο 24χρονος Γκανέζος (με Γαλλικό διαβατήριο) το προηγούμενο καλοκαίρι είχε σχεδόν υπογράψει με τη LeHavre όμως τη τελευταία στιγμή άλλαξε τη γνώμη του και επέλεξε τη Μονακό δεχόμενος κριτική μιας και τα προγνωστικά έλεγαν ότι στη Χάβρη θα είχε σίγουρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και σπουδαιότερο ρόλο. Δικαιώθηκε στο απόλυτο καθώς έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Έχοντας ξεκινήσει το μπάσκετ στα 14 του (αρκετά αργά δηλαδή) και όντας γνωστός ως σπουδαίος dunker κατάφερε να αναβαθμίσει το παιχνίδι του (σούταρε με 38.2% στο τρίποντο, είχε ένα αξιόπιστο midrange -σπεσιαλιτέ του η εκτέλεση από τις γωνίες- , εξελίχθηκε σε αρκετά καλό αμυντικό παίχτη αξιοποιώντας το σούπερ φυσικό/αθλητικό του πακέτο) λαμβάνοντας τιμές All star, το κύπελλο Γαλλίας με την εξαιρετική (πρώτη στη regular season) Μονακό και τη πρόσκληση για την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Ο τραυματισμός του στη σειρά με τη Βιλερμπάν κόστισε πολύ στη Μονακό (1-3 η ASVEL). H Laboral είναι πάντα δραστήρια στη Γαλλική αγορά και βρίσκεται σε προσπάθεια ανεύρεσης των νέων Χάνγκα, Τζέημς, Ανταμς.. Σε αυτό το πλαίσιο έμαθα ότι κοιτάζουν και τον Michael Thompson της θρυλικής Pau Orthez (1.78, 17.9 PTS φέτος, οδήγησε τη γαλλική λίγκα σε σκοράρισμα)..

Y.Γ1: Είναι πολλά τα λεφτά Άνταμ..


Η Ρεάλ πιέζει για τον Άνταμ Χάνγκα αλλά έχει πέσει σε “φάκα” (Κερεχέτα) και θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι βαθιά στη τσέπη. Το buy out του καλύτερου κατά τη γνώμη μου αμυντικού της φετινής Ευρωλίγκας αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.. Ε ρε γλέντια. Άντε Φώτη.. Το ντόμινο στην αγορά των προπονητών μπορεί να σε φέρει πάλι στη Χώρα των Βάσκων. Σου ταιριάζει η Λαμποράλ..


Υ.Γ2: Σχετικά με τον Ολυμπιακό.. Οι ερυθρόλευκοι στη περιφέρεια (και με τη διαφαινόμενη στελέχωση στη θέση “3” η οποία βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το backcourt) χρειάζονται γκαρντ που να μπορεί να σουτάρει από τη περιφέρεια και να δημιουργήσει (στα πρότυπα του Σλούκα). Να σουτάρει πραγματικά και να ανοίξει τις άμυνες και τους χώρους στο μισό γήπεδο. Οτιδήποτε άλλο θα είναι λάθος..






523 σχόλια:

  1. Καλησπερα εσυ που εγραψες οτι ο σπανουλης δεν μπορει να σκοραρει απεναντι στο γκιστ βαλε να δεις το 2014 πως κερδισε ολυμπιακος στο παιχνιδι της ευρωλιγκας στο σεφ με τριποντο του σπανουλη απεναντι στον γκιστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eννοεί εκείνη τη στιγμή προφανώς. 0/5 είχε ο Βασίλης απέναντι σε Γκιστ.

      Διαγραφή
    2. στην ευρωλιγκα φετος ειχε 26% στο τριποντο και 36% στο διποντο,στον ΠΑΟ βρηκε χωρο και τα εκανε.Τα ιδια ποσοστα ειχε και περσι στην εθνικη.

      Διαγραφή
  2. Εμπρος…ΠΙΣΩ!!!!Ανακοινωθηκε ο Πεδουλακης,παμε για Μπραμο και Λασμε!!!! Το πρωτο πραγμα που εκανα παντως,ηταν να ελεγξω μηπως μπηκα από internet explorer και μου βγαζει ειδησεις του 2012!!Περα από την πλακα, θελω να πω καποια πραγματα που παιδευουν το απαιδευτο μυαλο μου!
    1.Πραγματικα ελπιζω η προσληψη Πεδουλακη να μην είναι μια κινηση βολικη για πολλους, μειωμενων απαιτησεων. Καλος ή κακος , εχει κάθε δικαιωμα να διαχειριστει μια καλη ομαδα, ας μην πατησουν λοιπον καποιοι στην καλη του συμπεριφορα,και ας του δωσουν μπατζετ να δουλεψει.
    2.Ξεκινωντας το χτισιμο του ροστερ απαραιτητο είναι να θυμομαστε ότι τη νεα σεζον θα εχουμε 30 αγωνες μεχρι το ΤΟΠ 8, ολοι μεγαλης δυσκολιας, σε αντιθεση με τους 24 που υπηρχαν φετος καποιοι εκ των οποιων ευκολοι. Αυτό απαιτει, απαιτει ξαναλεω, μεγαλυτερο ροστερ 12 παιχτων ετοιμων να προσφερουν και να παιξουν. Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να δικαιολογηθει κλειστο ροτεισον 7 παιχτων με μ.ο. λεπτων 30+ στη σεζον που ερχεται. Το τονιζω γιατι Ο RG εχει ακρως βεβαρυμενο ιστορικο κακου και κλειστου ροτεισον. Παμε λοιπον να δουμε το ροστερ:
    Α.Άμεσα συνεπαγομενο εκ του ανωτερου είναι ότι απαιτειται να βρεθει ενας κορμος 6-7 παιχτων ελληνων ο οποιος θα συνθεσει μαζι με 6 ακομα ξενους, την ομαδα του χρονου. Παππας-Καλαθης-Φωτσης—Βλαντο(Μπραμος)-Χαραλαμποπουλος-Παπαγιαννης-Μποχωριδης(13ος παιχτης) 7αδα για αρχη.. Παμε στους ξενους: Φελντειν(τελος!ναι γκιστ,τελος!).
    Β. Με την παρουσια(βλεπε 3) Παππα Καλαθη Φελντειν Μποχωριδη στα γκαρντ θα πηγαινα για ένα πακετο τυπου ολοκληρωμενο με clutch στοιχεια , αλλα επειδη δεν είναι εποχη για Ντιλεινι, θα προτιμουσα έναν παιχτη τυπου RICE (Χιμκι εκτος Ευρωλιγκας)
    Γ. Με δεδομενη την παρουσια και τον χρονο Χαραλαμποπουλου και την υπαρξη Βλαντο(ή μηπως του Μπραμου;) στο 3 , θα πηγαινα σε μια λυση τύπου Κουζμινσκας ή Κλαβερ.
    Δ. Στην γραμμη των ψηλων (χωρις Γκιστ/Ραντουλιτσα κτλ) θα ξεκινουσα την στελεχωση με τον Νικολο Μελλι! Μεγαλη αγαπη,παιδι…μελι! Πίσω του στο 4 θα διάλεγα έναν tweener τυπου Singleton(μας εφυγε βεβαια) με σκοπο να παρει χοντρα λεπτα και στο 5, και σαν τριτο 4 Φωτση. Στο 5 θα εκλεινα με ένα σεντερ τύπου Κολτον Αιβερσον πισω απ τον οποιο θα υπηρχε στοχευμενο κενο για τον Παπατζον.(οκ,λεπτα θα επαιρνε και ο tweener).

    Γενικα λυσεις υπαρχουν,διψα απ τον κοσμο υπαρχει,αγορα μεγαλη υπαρχει αυτή τη στιγμη,το μονο που ελπιζουμε να υπαρχει είναι διαθεση απ την διοικηση.
    pisculichi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o rice παίρνει 2.5 εκατομμύρια. ο ντιλέινι παίζει να υπογράψει και με λιγότερα εκεί που θα παίζει του χρόνου

      Διαγραφή
    2. Διαβαζα το πρωτο bullet αλα Περιανδρος Ποπωτας στους φιλους μου και ξεραθηκαν στα γελια. Χαχαχα εισαι τυπακι

      The_Joker

      Διαγραφή
    3. Φιλε Unknown το μεγαλειο του Σπανουλη αναγνωριζεται διαρκως σε Ελλαδα και Ευρωπη. Αν εβλεπε καποιος το σχολιο σου θα ελεγε πως κανεις δεν ασχολειται μαζι του. Κατι που δεν ισχυει. Ειδικα τις τελευταιες μερες.. Τωρα δικαιως επισκιαζεται απ την αποχωρηση του Διαμαντιδη. Θα δουμε παρομοιες καταστασεις και στη δικη του αποχωρηση..


      Ο Σπαν ειναι τεραστιος σκορερ (μονο) και ο Διαμαντιδης κανει τα πενταπλασια απ αυτον στο παρκε.. Ανυπομονω να μεγαλωσω και να μαθω μπασκετ φιλε Νικ


      The_Joker

      Διαγραφή
  3. Τζιμ άσε Σπανούλη Διαμαντίδη. Εσύ για που είσαι αυτή την οff season?

    Aldous Huxley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος Jim, δυο απορίες για σένα και μια που θα'θελα πολύ να κάνω σ'έναν άνθρωπο σαν τον Λάζαρο.

      - Δεν σ'εχω δει να ανησυχείς ιδιαίτερα για μικρά ή μεγάλα rotations. Βλέπω περισσότερο αναφορές περί ισορροπημένης στελέχωσης, γκάμας επιλογών και την ανάγκη για two way teams. Με δεδομένο το νέο format, θεωρείς πως αλλάζει κάτι σημαντικά όσον αφορά την ανάγκη για ομάδες με μεγαλύτερο βάθος;

      - ο Σφαιρόπουλος όντως κέρδισε το συμβόλαιο του, πράγματι, κυρίως για τους λόγους που ανέφερες. Δεν σε προβλημάτισε όμως η εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι σε μια ομάδα με τις μαύρες τρύπες του ΠΑΟ; Πχ, για να εστιάσω σε ένα πράγμα, πως είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός με Lojeski, Παπαπέτρου, Παπανικολάου και Strawberry στο 3 να ματσάρεται απο τον Χαραλαμπόπουλο;

      Και η υποθετική ερώτηση στο Λάζαρο

      - Παπαγιάννης. Ποιά είναι η διαδικασία, σε ρεαλιστικά πλαίσια, μέσα απο την οποία το συγκεκριμένο παιδί θα μπορούσε να ενηλικιωθεί ως παίκτης ωστέ να τον δούμε κάποια στιγμή και στην Εθνική; Μένει ως τρίτος στον ΠΑΟ και δουλεύει με τον coach; Φεύγει για κάποια ομάδα που μπορεί να πάρει χρόνο και ευθύνες; Εξαντλεί τις όποιες ευκαιρίες μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή στην Αμερική; Το παιδί δείχνει έτοιμο για περισσότερα αλλά έχει και χτυπητές αδυναμίες. Πως πάει μπροστά ένας αθλητής στη θέση του;

      Διαγραφή
    2. Βάζει τον πισινο του κατω και μαθαινει πως ΔΕΝ θα ειναι τρυπα στην άμυνα (σχεδον ολα τα καλαθια ο Σπαν τα εβαλε με αυτον μεσα).

      Διαγραφή
  4. ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ:

    "προσπαθώ να συντηρώ το κορμί μου για να μην εκθέτω τους συμπαίκτες μου. Σκεφτόμουν την ομάδα μου, γιατί το άθλημα είναι ομαδικό. Ο ρόλος μου ήταν να σκέφτομαι πρώτα τους συμπαίκτες μου. Άρα έπρεπε να είμαι προσεχτικός. Όταν έχασα μέρος της αθλητικότητας, προσπάθησα να βοηθώ με τις παραστάσεις που είχα, με το μυαλό"

    ΝΙΚ ΤΗΕ FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "...αλλα επειδη δεν είναι εποχη για Ντιλεινι, θα προτιμουσα έναν παιχτη τυπου RICE..."

    LOL...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπλατ σε Νταρουσάφακα επίσημα. Μεγάλο χτύπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ελληνικές ομάδες αμφιβάλλω αν ήξεραν ότι υπάρχει πιθανότητα να γυρίσει Ευρώπη ο Μπλατ. Και κάπως έτσι ο καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν θα κοουτσάρει την τέταρτη ομάδας της Κων/λης..

      Διαγραφή
    2. ...με 1.7 εκατομμύρια το χρόνο μισθό και budget 30 εκατομμυρίων, αν πιστέψουμε κάποια sites. Όντως, πραγματική αποτυχία των δικών μας των τσιγκούνηδων.

      Διαγραφή
    3. Παιδια δεν ειναι 2000... ειναι 2016 και η Ελλαδα οικονομικα και κοινωνικα καταρρεει. Το χρημα αυτη τη στιγμη ειναι στην Τουρκια και το ξοδευει αλυπητα.
      Ειναι ουτοπικο να περιμενετε τα πρωτα ονοματα να ρθουν εδω.
      Με την τεχνογνωσια μας και τις φανελες μας οτι κανουμε.
      Γι αυτο και ακριβως η προσληψη Πεδουλακη εχει βαση.

      Διαγραφή
  7. COACH: Α. ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ
    ASSISTANCE COACHES: ΒΟΒΟΡΑΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ
    TEAM MANAGER: Φ. ΑΛΒΕΡΤΗΣ
    MEDICAL STAFF
    (1.000.000 $)
    1. ΚΑΛΑΘΗΣ (2.000.000 $)
    2. ΠΑΠΠΑΣ (400.000 $)
    3. ΦΕΛΝΤΕΪΝ (400.000 $)
    4. ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ (350.000 $)
    5. ΜΠΡΑΜΟΣ (400.000 $)
    6. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (150.000 $)
    7. O. WHITE (500.000 $)
    8. AUSTIN DAYE (600.000 $)
    9. ΦΩΤΣΗΣ (500.000 $)
    10. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (150.000 $)
    11. ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (1.300.000 $)
    12. American PG (scoring skills) RODRIGUE BEAUBOIS (700.000 $)
    13. American C (defencing, P&R skills) STEFAN LASME (700.000 $)
    14. ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (150.000 $)
    15. ΛΟΥΤΖΗΣ (50.000 $)
    16. ΚΟΝΙΑΡΗΣ (50.000 $)
    17. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (50.000 $)
    + 1 ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΞΕΝΟΥ

    (TOTAL BUDGET BEFORE TAXES: 9.450.000 $)
    TOTAL BUBGET 17.200.000

    Τα ποσά είναι ενδεικτικά, αλλά μάλλον κοντά στην πραγματκότητα.

    Γαστόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου χω αμερικάνο center που θα πάρει τα μισά λεφτά (και με λιγότερα μπορεί να παίξει) του όποιου Lasme. Άκου 700,000 $. Αν και αυτός που έχω υπόψιν, είναι πείραμα τύπου Hunter πιστεύω μπορεί να βγει λαχείο τύπου Κάιλ Χάινς.

      Διαγραφή
    2. Beaubois και Lasme προφανως ως παραδείγματα για τις θέσεις και όχι Αμερικάνοι στην εθνικότητα αλλά στην προσέγγισή τους στο παιχνίδι.

      Γαστόνος

      Διαγραφή
    3. Προφανώς και υπάρχουν άρκετοι παίκτες τύπου Lasme. Περιμένω με ενδιαφέρον προτάσεις προς συζήτηση και ψάξομο. Απλά έχεστο νου σου ότι ο Lasme είναι από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος mobile C που στο τέλος των παιχνιδιων η συγκέντρωση του φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα πράγμα σπάνιο. Ομοίως και του Χάινς. Για αυτό και κοστίζουν κάτι παραπάνω.

      Γαστόνος

      Διαγραφή
    4. Προφανώς... για αυτό σου είπα τα μισά λεφτά του όποιου Lasme. Δηλαδή του όποιου αθλητικού, αμυντικού, undersized center που έχει ένα όνομα στην Ευρώπη όπως πχ ο Τuys ή ο Hines ή ο Othello Hunter(ενδεικτικά τα ονόματα)

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Λοιπόν το όνομα που έχω είναι Darion Atkins των Westchester Knicks και πρωτοπαλίκαρο του coach Bennett στο Virginia. Αν έχεις χρόνο, τσέκαρε τον.

      Για χάρη του μίλαγα με το πανεπιστήμιο... Δεν είμαι και Κατσιώνης αλλά κάτι κάνω!! Χαχαχα

      Περιμένω τις σκέψεις σου...

      Διαγραφή
    7. Σαν πρώτη ύλη σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος! Φαίνεται να έχει τρομερό 2ο και 3ο άλμα και τη δυνατότητα να τα βάζει με αντιπάλους με μεγαλύτερο όγκο και ύψος από αυτόν. Αν δεν είχαμε στην ομάδα Παπαγιάννη ως project θα ήμουν πολύ πιο θετικός. Αλλά δεν μπορείς να βασιστείς σε ένα παιδί που δεν έχει καθόλου παραστάσεις από ευρωπαϊκό μπάσκετ, έστω και αν τον προορίζεις για 3ο σέντερ... Οι αγώνες ειδικά στην EL θα είναι πολλοί και το ρόστερ πρέπει να είναι γεμάτο σε 14 θέσεις με παίκτες που μπορούν να προσφέρουν έστω και λίγα ποιοτικά λεπτά ή περισσότερο σε περίπτωση τραυματισμών. Θα ήταν όμως ιδανική λύση να τον φέρεις αγοράζοντας τα δικαιώματα του και να τον στείλεις σε ένα καλό πρόγραμμα όπως αυτό του Κολοσσού ή στο εξωτερικό (Παρτιζάν) όπου θα μπει σε καλούπι. Έτσι το ρίσκο είναι μικρό και αν σου βγει δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις υπεραξία για τα 1-2 χρόνια που μπορεί να διαρκέσει η διαδικασία προσαρμογής.

      Γαστόνος

      Διαγραφή
    8. + 800 o gist πάμε γιά 18 + μέρια με αρκετά soft ομάδα. no good indeed

      Διαγραφή
    9. Σαφέστατα... και αν δεις έχει τρομερά φυσικά προσόντα αν και έχει άγουρο επιθετικό παιχνίδι.

      Το τι με εξέπληξε σε αυτόν είναι όταν έβγαλα τα advanced stats του σε σύγκριση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε και λέμε: 89.4 Defensive Rating (εν δυνάμει 3oς πίσω από Okaro και Othello Hunter) και 6.3% Block Percentage (2oς εν δυνάμει). Αν μη τι άλλο είναι ένα ενδιαφέρον prospect.

      Διαγραφή
  8. Ζοτς εν. Μπλατ εν. Περασοβιτς!

    Τρομερες μονομαχιες του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ.

    ΣΚΑΣΤΕ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ
    ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΑΛΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ
    ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΒΡΙΖΑΤΕ.

    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕ.ΝΑΙ ΜΕ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ,ΜΠΡΑΜΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥΣ 8.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΜΠΛΑΤ,ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,ΙΤΟΥΔΗ,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ κ.τ.λ
    ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΟΥΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    Ο ΠΑΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΟΜΑΔΑ.ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.............

    ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παίδες αυτό ακριβώς που ανέφερε ο Τζιμ είναι και αυτό που τελικά μας προβληματίζει όλους ενόψει της παραμονής Πεδουλάκη. Αν καλοσκεφτείς τι λέει σχετικά με την παράταση... Δεν σκέφτεται ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο play που μπορεί να δώσει τη νίκη της ομάδας σε 15'' διότι δεν έχει την άνεση και την ικανότητα να το σχεδιάσει ή επειδή δεν αισθάνεται αυτοπεποίθηση σχετικά με την εκτέλεςη της τελευταίας επίθεσης της ομάδας. Κακά τα ψέματα ο Πεδουλάκης είναι ένας εξαιρετικός old school προπονητής που πάσχει χαρακτηριστικά στον επιθετικό σχεδιασμό ενώ έχει αποτύχει στο ροτέησον των ομάδων που έχει προπονήσει, παραγκωνίζοντας σχεδόν πάντα παίκτες. Η ομάδα αφού τον επέλεξε και για του χρόνου θα πρέπει να τον πλαισιώσει με έναν αξιόλογο βοηθό - τεχνικό πέραν του Βόβορα.

    Υ.Γ Μήπως να ρίχναμε καμιά ματιά στη μεγάλη μου αδυναμία τον Honeycutt?

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ο ΟΣΦΠ πάει για Γουναμέηκερ θα κάνει μεγάλο λάθος. Ο παίχτης θα σκουντουφλήσει με Χάκετ. Ξέρει κανείς αν ο Πρίφτης μένεις Άρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μένει ο Πρίφτης όπως και οι 3 Αμερικανοί. White-OSFP θεωρείται done deal

      Διαγραφή
  12. Λοιπόν, θεωρώ πως είδαμε μακράν της δεύτερης την καλύτερη σειρά τελικών, την πιο ανταγωνιστική, την πιο 50-50. Δεν το περίμενα. Ομολογώ πως μετά το διπλό στο ΣΕΦ στον 1ο αγώνα ξεγελάστηκα (οι περισσότεροι νομίζω). Σημασία έχει πως είδαμε μια επική σειρά που θα μνημονεύουμε για χρόνια. Κρατάω το ότι δεν είδαμε επεισόδια, πράμα πολύ βασικό για αυτήν την χώρα την οποία ζούμε.

    Νομίζω και οι δύο προπονητές ανέβασαν το status τους. Ο μεν κόουτς Πεδουλάκης διεκδίκησε (και εν τέλει κέρδισε) το δικαίωμα να μείνει στον πάγκο καθώς με βάση το σύνολο και την ψυχολογία που είχε η ομάδα όταν ανέλαβε έκανε ένα φοβερό overperfomance. Περιμένουμε όλοι με αγωνία τις κινήσεις του στην φετινή off-season. Μπορεί να μην δούμε φαντεζί παίκτες αλλά ο κόουτς τουλάχιστον ξέρει να χτίζει μια ομάδα με μια άλφα στελέχωση και φαίνεται πως θα εμπιστευτεί σιγά σιγά τους μικρούς της ομάδας. Έχει έναν καλό έτοιμο ελληνικό κορμό (Καλάθης, Φώτσης, Παππάς, Κόνιαρης, Λούντζης, Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης) και μένει να τον πλαισιώσει σωστά.

    Από την άλλη, ο κόουτς Σφαιρόπουλος σίγησε τις Κασσάνδρες που του έσουραν τα εξ αμάξης όλη την χρονιά. Διαχειρίστηκε σωστά το ρόστερ του και φάνηκε ετοιμοπόλεμος και στα 4 παιχνίδια.

    Νομίζω πως με λίγο παραπάνω budget και με σωστό μεταγραφικό σχεδιασμό (βασικότατο) αμφότερες οι Ελληνικές ομάδες μπορούν να κοιτάξουν με σοβαρές βλέψεις το Φ4. Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες κόουτς (νομίζω μετά τους Γιουγκοσλάβους έχουμε τους καλύτερους στην Ευρώπη σε αντίθεση με κάτι Ισπανούς και τους ανύπαρκτους Ρώσους) και οφείλουμε να τους πλαισιώνουμε με σωστούς παίκτες και κατάλληλο budget και να τους δίνουμε χρόνο και χώρο να κάνουν την δουλεία τους. Αργά ή γρήγορα νομίζω θα μας δικαιώσουν

    ΥΓ: Πόσο μου την δίνουν ομάδες σαν την Νταρουσάφακα! Από το πουθενά στην Ευρωλίγκα (ας όψεται το Dogus Group) και σκάει του κόσμου τα λεφτά. Έτσι και εγώ στο World Basketball Manager παίρνω όχι μόνο Ευρωπαϊκό... και διαγαλαξιακό μην σου πω... Τέλος πάντων, πάλι τα τρί...ποντα θα πάρουν και θα κλαίνε.

    ΥΓ2: Γεια σου ρε Λάζο που διαβάζεις και hoopfellas. Ο λαός απαιτεί να αποκαλύψεις την διαδικτυακή σου ταυτότητα... Αφού σε έχουμε καταλάβει ποίος είσαι! Πες το να το μάθουν και όλοι... Είμαι ο... Χαχαχχα

    ΥΓ3: Ξέρω είναι κομμάτι αντιδεολογικό (πολύ βασικά αλλά ας όψεται), όποιος θέλει ας δει μια ματιά στο blog μου (thesixthmen.blogspot.com). Το ξεκίνησα σήμερα και είναι η δημοσιοποίηση μιας δουλειάς που κάνω στα κρυφά, για την πλάκα μου και δίχως κάποιο οικονομικό όφελος. Αν και αυτό-προτάθηκα σε κάποιους αλλά έφαγα χυλόπιτα...Μάλλον επειδή είμαι μικρός; Ίσως... Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους το δούνε :)

    Φιλούμπες αλάνια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το ιδανικό ρόστερ για μένα προσωπικά το έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση είναι
    καλάθης(25)
    κόπονεν(15+5)
    μποχωρίδης
    παππάς(20)
    φελντέιν(15)
    χάνεϊκατ(15+5)
    χαραλαμπόπουλος(15)
    μπράμος(10)
    γκιστ(15)
    χαραγκόντι(20) ή μέλι ή κάτι αντίστοιχο και όχι white ή κάτι παρόμοιο σε γκιστ
    μπουρούσης(15)
    τάιους(15) ή άλλος παρόμοιος
    παπαγιάννης(10)

    13(13ος μποχωρίδης) και αν θες κράτα και τον φώτση όπως ήταν ο αλβέρτης παλαιότερα για 14ο. βγαίνουν και 15 λεπτά για χαρ/λο και 10 για παπαγιάννη με τέτοιο ρόστερ(σε παρένθεση έβαλα τους χρόνους και το + είναι τα λεπτά που θα πάρουν στην δεύτερη θέση τους ο κόπονεν ως 2αρι και ο χάνεϊκατ ως 4αρι)


    πλέον όμως με την παραμονή του πράσινου τάκη λεμονή του μπάσκετ πιο πιθανό μου φαίνεται το εξής σενάριο
    καλάθης(30)
    νέλσον ή τύπου κίτσεν που είχε φέρει την πρώτη χρονιά ο μποχού(10)
    μποχωρίδης(5 λεπτά στο 2 για να λέει ότι τον βάζει)
    παππάς(20)
    φελντέιν(15)
    θανασοκούμπος(15)
    μπράμος(15)
    χαραλαμπόπουλος(10)
    γκιστ(20+5)
    φώτσης(20)
    lasme(20)
    τύπου λάσμε(10). κανά λιμό στυλ άρμστρονγκ που είχε φέρει επίσης την πρώτη χρονιά
    παπαγιάννης(10)

    δεν ξέρω που θα χωρέσει τον γιάνκοβιτς βέβαια που λένε ότι τον θέλει διακαώς μη χάσει τον παιχταρά. ίσως κόψει τον δεύτερο σέντερ και βάλει τον γκιστ εκεί με θανασοκούμπο στο 4.

    γενικά προβλέπεται πονόματος και του χρόνου ίσως δούμε την ομάδα που θα σουτάρει με το χειρότερο ποσοστό στα τρίποντα στην ιστορία της ευρωλίγκας με τον πράσινο τάκη λεμονή του μπάσκετ στον πάγκο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πράσινος Τάκης Λεμονής.

      Ότι καλύτερο έχω διαβάσει.

      υγ
      Θανασοκούνμπο δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει στο 4, όχι άμεσα τουλάχιστον. Επίσης είμαι εξαιρετικά δύσπιστος για το αν μπορεί να μπει στο παρκέ μαζί με Καλάθη.

      Διαγραφή
    2. Γενικα μην παιρνετε πολυ υποψιν σας τα δημοσιευματα. Αν ισχυουν , του χρονου θα κατεβουμε στο 3 με Θανασοκουμπο, Μπραμο,Βλαντο και Βασιλακη. Καμια λογικη (οχι πως θεωρω αδυνατον να ισχυουν με οσα βλεπω 4 χρονια,αλλα βασιζομαι στη λογικη).

      Δεν μπορω να δεχθω παντως οτι θα παμε σε 3αδα μετριων παιχτων στο 3 (Μπραμο,Βλαντο,Χαραλαμποπουλος προς το παρον επισης μετριος). Αντι να παμε σε μια σιγουρη λυση (Κουζμινσκας, Αντερσον,KC Rivers) και πισω της να ερχονται 2 λυσεις αλλες.

      pisculichi

      Διαγραφή
  14. Οι Τούρκοι ετοιμάζουν μεγάλη ομάδα στην Νταρουφασακα. 2 χρόνια φτάνουν στον Μπλατ για να την ανεβάσει στην κορυφή;
    Off season με τεράστιο ενδιαφέρον και για Παο και για Ολυμπιακό. Ο μεν πρέπει να γράψει το "νέο βιβλίο", ο δε να καλύψει τα κενά που τον πονάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1 γιατι μονο του χρονου θα παιξουν ευρωλιγκα. Μετα η θεση τους παιρνει μια ισπανικη ομαδα

      Διαγραφή
    2. Δλδ περιμένουν να πάρουν την πρόκριση για Ευρώπη σε ένα χρόνο (πρωτάθλημα)?

      Διαγραφή
    3. Η νταρουσαφακα θα παιξει ευρωλιγκα μονο τη σεζον 2016-2017. Την επομενη χρονια δεν υπαρχει wild card και τη θεση αυτων που πηραν wild card θα παρουν ομαδες του eurocup,της ισπανιας και νομιζω και της βαλτικης λιγκας χωρις να ειμαι σιγουρος για το τελευταιο. Απο τουρκια συμβολαιο εχουν μονο οι εφες και φενερ

      Διαγραφή
    4. Δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό να ρίχνουν τόσα λεφτά μόνο για μια χρονιά. Ή ο Μπλατ να έρχεται για μονο μια χρονιά Ευρώπη... Ή κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε ή δεν ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά!

      Διαγραφή

  15. Τζιμ ο Ρότσεστι αποχωρεί από τη Μακάμπι και πόσο εφικτό είναι να πάρει τον ρόλο του σκόρινγκ-δημιουργού στη περιφέρεια του Ολυμπιακού?
    Λάζαρε έκανες μπίνγκο να συνεργαστήείς με τον καθηγητή. Φαίνεσαι ψαγμένος άλλωστε άρα δε μου κάνει εντύπωση που διαβάζεις hoopfellas.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαινεται πως δε θα τον αφησει τελικα τον Ροτσεστι η Μακαμπι.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι η ομάδα θέλει καλύτερο παίκτη. Θα πρέπει εκτός από δημιουργός και σουτέρ να είναι και καλός αμυντικός.

      Διαγραφή
  16. Καλησπερα Αλανια, Τζιμ και Λαζο!

    Φασεις του χθεσινου παιχνιδιου θα τις παρακολουθουν αυτη τη στιγμη μπασκετοφιλοι παγκοσμιως εντυπωσιασμενοι.

    Ο πατερας μου μου μιλαγε για τον Σιγαλα, τον Φασουλα, τον Ταρλατς, τον Πασπαλι και τον Ριβερς και τις ματσαρες που γινονταν τοτε με τον ΠΑΟ του Μποντιρογκα και του Γουιλκινς τον Αρη του Γκαλη και του Σουμποτιτς και τον ΠΑΟΚ του Στογιακοβιτς. Εγω στα παιδια μου θα λεω για τον Παπανικολαου, τον Μαντζαρη, τον Παπαπετρου, τον Λοτζεσκι και τον Σλουκα. Για το παιχτη που εχω σαν ινδαλμα εντος και εκτος παρκε τον Γιωργαρο Πριντεζη και τον ανθρωπο με την πιo σιδερενια θεληση που εχω δει, τον Βασιλη Σπανουλη. Θα τους λεω για την καλυτερη σειρα τελικων και για την τελευταια φαση.. Το τελευταιο showdown μεταξυ των 2 κορυφαιων της γενιας μου.

    Τεραστιο το κατορθωμα της ομαδας εχθες και σε ολη τη διαρκεια των τελικων. Το να παρεις 3 παιχνιδια με αυτον τον τροπο κοντρα στο συγκεκριμενο αντιπαλο καταλαβαινουμε ολοι ποσο μεγαλο επιτευγμα ειναι. Θα μνημονευουμε αυτη τη σειρα για πολλα χρονια

    Ο Πεδουλακης ειναι ο πιο δουλευταρας κοουτς στον Παναθηναικο στην μετα Ζοτς εποχη. Μπορει να παραμερισε καποιους παιχτες που δεν ταιριαζουν στη φιλοσοφια του αλλα πηρε σχεδον το 100% απ αυτους που χρησιμοποιησε. Επισης εριξε στα βαθια του Χαραλαμποπουλο και Παπαγιαννη προστατευοντας τους ωστοσο απ τον πνιγμο εντασσοντας τους ομαλα. Το μεγαλυτερο κατορθωμα του κατα τη γνωμη μου και πιο δυσκολο.

    Ο Σφαιροπουλος παρουσιασε καπως αργα ειναι η αληθεια μια ευελιξια στην αμυνα της ομαδας. Αφησε τα ευαναγνωστα δυναμικα hedge out και αντιμετωπισε αλλιως τα PnR Του ΠΑΟ. Κραταω την ευελιξια λοιπον. Επισης χειριζεται πολυ καλα ψυχολογικα το Σπανουλη κατα παραδοχη του ιδιου του παιχτη. Τελος μπορει μεν να μην παραδεχεται το λαθος που εκανε στη θεση 4 δημοσια αλλα πιστευω πως το κανει για να προστατεψει τους παιχτες του. Δεν μπορει να πει σοβαρος προπονητης ''Στηριχτηκα σε Αγραβανη και Τσαιρελη αλλα μου βγηκαν σαπακια, οποτε εκανα αλχημειες με Παπαπετρου.'' Σαφης η κατευθυνση του Ολυμπιακου για το καλοκαιρι. 2αρι με εφεση στο σκορ και σε καταστασεις iso οπως λεει και ο Τζιμ, κανονικο 4αρι και σεντερ.

    Jack Nicholson refrence... Τιτανας.

    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπε για δυάρι σε ΟΣΦΠ. Γκαρντ τύπου Σλούκα έγραψε ο Τζιμ (εκτέλεση από έξω, δημιουργία)

      Bakarias

      Διαγραφή
    2. Σωστα δικιο εχεις. Ειχε γραψει πριν καιρο πως ο Ανταμς εχει στοιχεια που θελει ο ολυμπιακος. Γι αυτο ανεφερα και σκορερ. Οντως ελλειψε εν μερει η δημιουργια φετος. Στο μονο τομεα που ο Σλουκας ειναι καλυτερος του Χακεττ

      The_Joker

      Διαγραφή
  17. Πρωτη μεταγραφη του Μπλατ ακουγεται οτι θα ειναι ο Μαλκολμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τζιμάρα θα άλλαζες τον Μακνίλ με τον Ντίλαρντ της Πάτρας?

    Bou Gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με λένε Δημήτρη αλλά μπορώ να σου απαντήσω στην ερώτηση, αν δεν σε πειράζει;

      Εγώ σαν Dino σου λέω όχι. Γιατί ο Dillard πρώτον είχε πιαστεί με ινδική κάνναβη και δεύτερον δεν είναι το ίδιο καλός δημιουργός όσο ο Μακνίλ και είναι χειρότερος αμυντικά...

      Διαγραφή
    2. Βασικά θα ήθελα να μου απαντήσει ο Τζιμ. Η δική του απάντηση με ενδιαφέρει για αυτό έκανα την ερώτηση προσωπικά.

      Bou Gatsas3

      Διαγραφή
  19. Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κανείς για τον κοουτς Πεδουλάκη (προσωπικά τον θεωρώ ικανό, με ήθος αλλά το πολύ "σκεπτόμενο" φλερτάρει με το "ευνουχισμένο" και ταβανιάζει), η κλήση του και η παραμονή του στον πάγκο της ομάδας είναι μια ξεκάθαρη ομολογία λάθους και αδυναμίας της διοίκησης. "Σε διώχνω αλλά σε ξαναφωνάζω" ( ομολογία λάθους), " δεν με παίρνει να ρισκάρω γιατί είμαι στα σχοινιά και κρατάω εσένα που σε ξέρω" (ομολογία αδυναμίας). Σαν τον παντρεμένο σε κρίση υπαρξιακή που θέλει να μείνει λίγο μόνος του, τρώει άκυρα από τα πιπίνια και τις ακριβές γκόμενες και επιστρέφει στην ασφάλεια της γυναίκας του. Από το τίποτα, καλό και το ιεραποστολικό, το φαγητό στην ώρα του κοκ.

    Μπορεί η επιλογή Πεδουλάκη να είναι σχεδόν...επιβεβλημένη από τη στιγμή που α) προπονητή δεν μπορείς να φτιάξεις β)τοπ όνομα δεν μπορείς να φέρεις αλλά, όσο και σε εκτίμηση να έχει κανείς τον κοουτς , ολόκληρος Παναθηναϊκός να πηγαίνει σε λογικές " μετά τον Αρτζι, το χάος" είναι κομματάκι κάπως.

    ΥΓ
    Εχω την εντύπωση ότι αν επέστρεφε ο Ζοτς, θα διαβάζαμε για φαγητά ξαναζεσταμένα, για κύκλους που έχουν κλείσει και λοιπά κλισέ. Η επιστροφή Πεδουλάκη παραπέμπει περισσότερο σε δικαίωση της σκούπας και όχι του φούρνου μικροκυμάτων.

    ΥΓ2
    Το ότι δεν με ξετρελαίνει η συγκεκριμένη επιλογή ( ήθελα κάτι πιο φρέσκο) δεν σημαίνει ότι απαξιώνω τον κοουτς. Του πιστώνονται πολλά, απλά η προηγούμενη θητεία του δεν ήταν μόνο σκούπα, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Είχε και εκτρωματικό μπάσκετ τη δεύτερη σαιζόν, ορδές παικτών να παιρνούν από το ΟΑΚΑ κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα. Τα έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο. Διαφωνώ για πιο φρέσκο πρόσωπο. Θα θελα τοπ προπονητή να απορροφήσει κραδασμους με μόνη εξαίρεση Σάρας λόγο παρελθόντος

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ Ο ΣΑΛΕ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΗΡΘΕ.ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ!

      Διαγραφή
    3. τι παρελθον ειχε ο Σαλε στον Παναθηναικο; Ο Σαλε ηρθε σαν ενας αποτυχημενος προπονητης συλλογων που δεν εχει καμια σχεση με τον Παναθηναικο και επαιζε μπασκετ πριν 15 χρονια.

      Ο Σαρας ειναι κομματι της συγχρονης ιστοριας του Παναθηναικου, που ηταν παιχτης μεχρι 5 χρονια, κοοουτσαρισε ομαδα στο τοπ-16 και λατρευεται απο τους οπαδους.

      Επισης υπαρχει ενα κουμπι με ενα φωτακι που λεγεται caps lock. Μπορεις να εχεις διαφορετικη αποψη αλλα δεν χρειαζεται ουτε να φωναζεις ουτε να μηδενιζεις τον συνομιλητη σου

      Διαγραφή
    4. Ωραια λογικη!Τοτε να παρουμε τον Αλβερτη, αυτος και αν λατρευεται, αυτος και αν εχει παρελθον,αυτος προπονησε σε πλειοφ ευρωλιγκας............

      Το caps lock σε μαρανε.
      Βαλε κι αλλα ομικρον στο κοοοοοοοοοουτσαρισε!

      Διαγραφή
    5. Απο που προκυπτει πως ενα διδυμο Αλβερτη-Πριφτη πχ ειναι τοσο χειροτερο απο τον Αργυρη;

      Ας μην κοροιδευομαστε, ο Πριφτης προπονουσε, ο Αλβερτης μπηκε μπροστα σαν εμβληματικη φυσιογνωμια. Εννοειται πως και αυτο το διδυμο θα απορροφουσε κραδασμους.

      Θυμιζω πως ο Πριφτης απο τοτε εχει κανει 2 καλες χρονιες στον Αρη ενω ο Αργυρης ενα αποτυχημενο τριμηνο στην Ουνιξ

      Διαγραφή
  20. Χαρούμενος για Πεδουλάκη. Πιστεύω ότι θα φέρει παίχτη του Τζιμ (Μπιρτς?) ειδικά στο "5" και όχι Μπουρούση. Αυτόματα σημαίνει ότι παραμένει ο Γκιστ ενώ κομβική η επιλογή στη περιφέρεια όπου χρειάζεται σπουδαίος παίχτης. Λάζο ζούμε να σε δούμε πρόεδρο της ΕΟΚ με Τζιμ να αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άσχετο με την κουβέντα αλλά οι ελληνικές ομάδες που δεν αγοράζουν πια από το πάνω ράφι αντί να κοιτάνε και να λιγουρευονται Rice και Delaney ας ρίχνουν μια ματιά στους επόμενους dunston, Adams και McCollum πριν φτάσουν στις 700+ χιλιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Τζιμ (ο οποίος φημολογείται έντονα ότι έβαλε το χέρι του στη φετινή Μονακό) σας έδωσε το επόμενο τεφαρίκι που ήδη τον κοιτάζουν Μπρόζε και Κούτσα. Ψάχνουμε τους επόμενους Άνταμς παιδιά. Όχι τους σημερινούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούπερ, Νέλσον, Κουατάρα, κόουτς Μίτροβιτς, τρία ταξίδια φέτος του Τζιμ στο πριγκηπάτο (για τουρισμό άραγε? δε νομίζω). Είναι γνωστό τι έχει γίνει εκεί. Και μπράβο σου Τζιμ, μια νεοφώτιστη πήρε κύπελλο, έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στη Γαλλία, τελείωσε πρώτη στη κανονική περίοδο. Άλλοι θα το διαφήμιζαν.

      Διαγραφή
  23. Ωραιος Τζιμ για αλλη μια φορα.Εχουμε να λεμε πολλα ολο τον επομενο καιρο.Θα ξεκινησει η εποικοδομητικη κριτικη απο νωρις για να μην ξανακανουν τα ιδια λαθη στο στησιμο των ομαδων.Η φετινη συνταγη απετυχε και για τους δυο.Απλα εξ αρχης ξεραμε οτι ενας απ τους δυο θα παρει το πρωταθλημα και θα του μεινει μια μεγαλη ευχαριστηση στο τελος.Αυτος τελικα ηταν ο Ολυμπιακος που ηταν πιο αξιοπιστος και τυχερος στα σημεια και εγυρε τη σειρα υπερ του μετα το 0-1.
    Περιμενουμε απο Λαζαρο και αναλυση για τις ματσαρες Κλιβελαντ-Γκολντεν στειτ.

    Η τυχη στον αθλητισμο Τζιμ στηνει περιεργα παιχνιδια.Οπως για παραδειγμα φετινο τελικο της ευρωλιγκα.Σιγουρα η τυχη εξαρταται και απο μια αλληλουχια γεγονοτων και αποφασεων αλλα στο τελος στηνει περιεργες παραστασεις.

    Οπως η ιστορια Παναθηναικου και Σπανουλη.Δε διωχνεις δικο σου παιδι να παει στον βασικο αντιπαλο σου.Αν αξιζει να παρει οσα και ο Διαμαντιδης του τα δινεις.Αν αξιζει να παρει μεγαλυτερο ρολο απ οτι ειχε του τον δινεις.Ειπαμε ειναι δικο σου παιδι και τον θες στην ομαδα σου και καποια στιγμη να σου αντικαταστησει και τον μεγαλυτερο σε ηλικια 3D.Ετσι λεει η λογικη.Οσο μπατζετ και να εχεις πληρωνεις αυτους τους δυο και με οτι περισσεψει παιρνεις αλλους δεκα παικτες να κανουν παιχνιδι.

    Αν δε το κανεις θα το πληρωσεις καποια στιγμη.Στην αρχη λιγο-λιγο αλλα στο τελος με εμφατικο τροπο.Σιγουρα η ομαδα πηρε 1 ευρωλιγκα και 3 μου φαινεται πρωταθλημα και ολα τα κυπελα αλλα πηρε και ο Σπανουλης παρεα με τον Πριντεζη, με μονο 2-3 καλους ξενους και πιτσιρικαδες 23-24 χρονων 2 ευρωλιγκες και 3 πρωταθληματα.Ολοι αυτοι οι τιτλοι ηταν δικοι σου γιατι ο αντιπαλος εψαχνε χρονια το αντιδοτο και δεν το ευρισκε.Τελικα εκανε την κινηση ματ με την αποκτηση του.Το ιδιο λαθος εκανε και ο Ολυμπιακος με τον Σλουκα και το πληρωσε με αποκλεισμο απ τους 8.Ο αλλος επαιξε τελικο με δικο του καλαθι στον ημιτελικο που το πηγε παραταση και ηταν απ τους μπροσταρηδες σε μια επικη ανατροπη διχως ομως αισιο τελος.Δεν αποκλειεται να παιξουν και καποτε μεταξυ τους μεγαλα παιχνιδια(ημιτελικο,τελικο,πλει οφ) και να το πληρωσει περισσοτερο.Ολα αυτα για να μην παρει παραπανω λεφτα απ τον ματζαρη ή για 5-6 λεπτα χρονου και ρολλου παραπανω.

    Δυο μετριες ολη τη χρονια ομαδες με ατυχιες και αστοχιες χαρισαν στο κοινο του μπασκετ μια μεγαλη σειρα που συνδυαστηκε με τις παραστασεις που εδωσαν δυο θρυλοι του αθληματος.Ειδικα το τεταρτο παιχνιδι ειναι ενα απ τα ιστορικοτερα ματς ασχετα ποιος το πηρε.

    Απ τη μια ειχαμε 3 νικητες στην καριερα τους,τον Διαμαντιδη,τον Σπανουλη και τον Φωτση.5 ξενους ο ενας μειον τον Ματ,τεσσερεις ενω ο αλλος ειχε δυο στην ουσια τον Φελντειν και τον Γκιστ.Ταυτοχρονα στο παρκε ηταν ενα ολοκληρο ροστερ μελλοντικης εθνικης.Οι δυο Παπ,ο Αγραβαβης
    και ο μαντζαρης απ τον εναν και οι Καλαθης,Παππας,Χαραλαμποπουλος,Παπαγιαννης απ τον αλλον.Μιλαμε για 8 παικτες που επαιξαν ενεργα σε αυτο το ιστορικο παιχνιδι.Καποιοι κερδισαν και χτιζουν τη καριερα τους και καποιοι διψασαν αλλα θα περιμενουν πιο ετοιμοι την αλλη φορα.Ηταν ομως ολοι παρων στην αποχωρηση ενος θρυλου και στις παραστασεις του αλλου θρυλου.Αυτο θα τους βοηθησει να χτισουν την καριερα τους περισσοτερο.

    Μονο αυτο Τζιμ μπορει να αλλαξει.Να γινει το αγωνιστικο κλικ για τις ομαδες μας και την εθνικη.Για τον φανατισμο μη περιμενεις πολλα.Απλα ντρεπονταν προχθες να στιγματισουν την αποχωρηση του 3D.Δεν εχουν ψυχη και για το ευ αγωνιζεσθαι και οποιος το παρει.Και μιλαμε για πιθανοτητες 50-50.Που να ειχε αλλες 3-4 ομαδες καλες...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΙΛΟΣ:Κάποια στιγμή σταματήσαμε να χαιρετάμε ο ένας τον άλλο. Πήγα να του δώσω το χέρι, δεν θέλησε να μου το δώσει και από τότε δεν μιλούσαμε καθόλου. Δεν τρέχει τίποτα, αυτά είναι μέσα στον αθλητισμό. Η άποψή μου για τον Διαμαντίδη δεν επηρεάζεται καθόλου από τέτοια πράγματα. Μιλάμε για ένα τεράστιο αθλητή. Είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών”
    .

    Ο Μίλος αναλύει τους λόγους που αποθεώνει τον Μήτσο. “Πρώτα από όλα είχε πολύ μεγάλη διάρκεια στην καριέρα του, κάτι που δίνει μεγάλη αξία στα όσα έχει καταφέρει και τον κατατάσσει ακόμα πιο ψηλά. Ο Διαμαντίδης έκανε τα πάντα στο παρκέ. Μπορούσε να αλλάξει τον ρυθμό ενός αγώνα ή να κρίνει μια αναμέτρηση, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

    Με την άμυνά του, με τα ριμπάουντ, με την δημιουργία του, με τα μεγάλα του σουτ σε κρίσιμε στιγμές.

    Είναι από εκείνους τους λίγους παίκτες που μπορούν να κάνουν πολύ καλύτερους όλους τους συμπαίκτες τους, αλλά όταν αντιλαμβάνονται πως κάποιες φορές αυτό δεν φτάνει, βγαίνουν μπροστά και κερδίζουν με την δική τους υπογραφή. Ο Διαμαντίδης είναι ο ορισμός του ομαδικού μπάσκετ σε συνδυασμό με το αγωνιστικό και το πνευματικό ταλέντο και θα αφήσει το αποτύπωμά του στο άθλημα. Σίγουρα ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΦΙΛΕ ΤΖΙΜ ΚΑΛΟΣ,ΧΡΥΣΟΣ,ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΝΕΠΗΡΑΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ(ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ)ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

    ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΟΠΑΔΟΙ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΟΠΑΔΟΙ,ΠΑΙΚΤΕΣ-ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ-ΟΠΑΔΟΙ.

    Ο Δ.Γ ΣΕ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ(ΑΚΥΡΩΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ).

    Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΣΗΣ Γ. ΔΩΣΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΩΣΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΟΠΑΔΟΙ!
    Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΚΟΥΝΑΓΕ ΑΥΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ.(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ?)ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ
    ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ?ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....

    ΒΡΙΣΙΜΟ ΧΥΔΑΙΟ(ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ)ΣΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ-ΟΠΑΔΟΥΣ.

    ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ?).ΤΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ?(ΚΕΡΝΑΣ ΜΠΥΡΕΣ!)

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΙ ΑΠ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ)ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

    Ο ΜΟΝΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ (Ο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ)Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗ-ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΣΙΜΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΜΗΤΣΑΡΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΑΡΗ,ΑΕΚ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΡΙΞΩ.......

    ΠΟΛΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΣΕ ΒΑΡΥΣ.............

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΑΤ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ...
    ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!
    Η 4η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ,ΤΖΑΤΖΙΚΙ,1821,ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΔΕΣ κ.τ.λ

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο RG δεν δείχνει οτι μαθαίνει από τα λάθη του, με χαρακτηριστικότερο και τραγικότερο όλων την τελευταία φάση. Εφόσον το έχει δει το έργο στον 2ο τελικό και ρισκάρει να το ξαναδεί σε ματς-ορόσημο, είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟΣ καθώς δεν σεβάστηκε την Ιστορία που θα γραφόταν και που τελικά γράφτηκε εις βάρος της ομάδας σου.. Το χειρότερο όλων είναι οτι πρόσπαθησε να δικαιολογήσει την επιλογή του με το πρόσχημα της μεγάλης πιθανότητας ήττας στην 3η παράταση λόγω έλλειψης δυνάμεων. Ελλειψη δυνάμεων που κυρίως επήλθε από την εμμονή του στο κλειστό rotation !! Κοινώς όχι μόνο Εγκλημα & Τιμωρία αλλά και προσπάθεια συγκάληψης.. (Ε όχι ρε ΔΓ, στείλτον σπίτι του!!)
    Τον χαρακτηρίζει η απουσία ξεκάθαρου επιθετικού πλάνου στα κρίσιμα λεπτά, γεγονός που μοιάζει σαν παθογένεια χωρίς γιατρειά. Απλά πανικός και έλλειψη καθαρού μυαλού για τα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ. Οπως επισημαίνει ο Jim, του χρόνου No Mitsos - No Party, οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες και δεν θα μπορεί να περιμένει από τον 3D να ταίσει συμπαίκτες ή να σκοράρει, δηλ. εν ολίγοις να τον βγάλει απο την δύσκολη θέση..
    Αντε να τον χαιρόμαστε & καλά ξεμπερδέματα.
    (Αραγε, γιατί όχι Πρίφτη ρε παιδιά ?!)

    PaSt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριφτη?Εχεις μεινει στο past!

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδια αναρωτηθηκατε αν ο Πριφτης θελει να ερθει τη δεδομενη χρονικη στιγμη στον ΠΑΟ? Εχει σοβαρο πλανο ο Λασκαρης και το παει σιγα σιγα και βημα βημα. Εγω θα χαρω πολυ , αν και δεν ειμαι Αρης, αν η ομαδα της Θεσσαλονικης καταφερει να κρατησει τον Οκαρο και χτισει πανω στο φετινο κορμο. Υγεια βγαζει ολο αυτο που παει να δημιουργησει ο Αρης. Μακαρι να τα καταφερει για το καλο του πρωταθληματος. Δυνατο πρωταθλημα, χωρις ισχυρο Παοκ, Αρη και Ηρακλη δεν υπαρχει.

      Κωστας Δ.

      Διαγραφή
  27. ρε παιδια πολυ ωραιο το αρθρο αλλα μηπως πρεπει να αναγνωριστει καποια στιγμη το μεγαλειο του σπανουλη?δηλαδη τι αλλο πρεπει να κανει ο ανθρωπος? αυτα που εχει κανει δεν τα εχει κανει κανεις αλλος. μετα απο αυτη τη σειρα δεν αξιζει μια ειδικη μνεια κατι? ενταξει σταματησε ο διαμαντιδης τεραστιος παιχτης οκ αλλα αυτοι ηταν οι τελικοι του σπανουλη. του παιχτη που αλλαξε το μπασκετ σε ελλαδα και ευρωπη. εκανε τον οσφπ πρωτη ομαδα στην ελλαδα απεναντι στον τεραστιο παο, πηρε δυο b2b ευρωλιγκες με μοναδικη παρασταση στον τελικο του 2013 (συν εναν ακομα τελικο) εκανε αυτη τη μαγικη σειρα και ποσα αλλα. δηλαδη τι αλλο να κανει πια? αν τα ειχε κανει αυτα ο διαμαντιδης θα τον βγαζαμε πρωθυπουργο και προεδρο της εοκ και της επο. αξιζει μεγαλυτερες τιμες ο υπερτεραστιος σπανουλης. τα εχει καταρριψει ολα. ειναι ο κορυφαιος τελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΟΧΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ,WAKE UP!

      O SPAN ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΚΟΡΕΡ.Ο ΜΗΤΣΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.....

      NIK THE FREAK

      Διαγραφή
    2. Aν παρακολουθείς την σελίδα τακτικά, ο ίδιος ο Jim έχει χαρακτηρίσει τον Σπανούλη ως τον καλύτερο closer της Ευρώπης... Γενικώς, όμως τα media είναι λογικό να μιλάνε για τον Διαμαντίδη την δεδομένη στιγμή καθώς είδαμε την τελευταία παράσταση ενός θρύλου του αθλήματος (για τα ευρωπαϊκά δεδομένα).

      Επειδή ζούμε στην Ελλάδα, δεν το καταλαβαίνουμε αλλά αν πετύχεις ξένο που να σκαμπάζει από Ευρωλίγκα, δεν μπορεί παρά να στάζει μέλι αν του πεις Διαμαντίδης ή Σπανούλης...

      Αυτά από κάποιον που έχει ζήσει στο εξωτερικό για κάποιο σεβαστό διάστημα και έχει κάνει κουβέντα περίπου 2 ωρών με κάτοικο άλλης χώρας, αμιγώς μπασκετικό και όταν του είπα πως είμαι Έλληνας μόνο που δεν με αγκάλιασε!!

      Διαγραφή
    3. Φιλε Unknown το μεγαλειο του Σπανουλη αναγνωριζεται διαρκως σε Ελλαδα και Ευρωπη. Αν εβλεπε καποιος το σχολιο σου θα ελεγε πως κανεις δεν ασχολειται μαζι του. Κατι που δεν ισχυει. Ειδικα τις τελευταιες μερες.. Τωρα δικαιως επισκιαζεται απ την αποχωρηση του Διαμαντιδη. Θα δουμε παρομοιες καταστασεις και στη δικη του αποχωρηση..


      Ο Σπαν ειναι τεραστιος σκορερ (μονο) και ο Διαμαντιδης κανει τα πενταπλασια απ αυτον στο παρκε.. Ανυπομονω να μεγαλωσω και να μαθω μπασκετ φιλε Νικ


      The_Joker

      Διαγραφή
    4. Koρυφαιος ολων;;;σε ολα τα γκαλοπ ψηφιζουν τον ΔΔ τον κορυφαιο των κορυφαιων στην μεταξυ τους συγκριση,δεν παει να λετε οτι θελετε οι γαυροι.Στην συνειδηση των περισσοτερων Ελληνων καλυτερος ειναι ο ΔΔ.Οι στατιστικες του πρωτιες δειχνουν ποιος ειναι ποιος.Πρωτος σε pir στη ιστορια της Ευρωλιγκας με δευτερο τον Ναβαρο.Ο Σπανουλης τελειωσε με 26% στην ευρωλιγκα στα 33 του,στην Ελλαδα νικησε εναν λειψο κουτσο και μισο Παναθηναικο, οποτε μην κομπαζετε.Στο τελευταιο παιχνιδι καλυτερος ολων ηταν ο ΔΔ μεσα στο παρκε και απο τις δυο ομαδες.Με 24 pir στα 36 του χρονια ενω ο Σπαν ειχε 17pir και ας ειχε 25 ποντους.Βλεπετε ποιος βαζει καλαθια και νομιζετε οτι περαν των ποντων τιποτα αλλο δεν μετραει.Ο ΔΔ ειναι αυτο που λενε ανθρωπος ορχηστρα.Οταν επαιρνε πρωταθλημα απεναντι στους πρωταθλητες ευρωπης,μειωνατε το πρωταθλημα,λεγοντας ποιος το υπολογιζει,τωρα ξαφνικα πηρε αξια;;Τον λειψο Παο νικησατε με δυο 19 χρονους που δεν ειχαν καν χρονο συμμετοχης,χωρις σεντερ,με τον Παππα να ερχεται απο σοβαρο τραυματισμο και τον ΔΔ στα 36 του.Βρηκε και τα εκανε.Ο κορυφαιος που λες τελειωσε με το εξωπραγματικο ποσοστο των 26% στο τριποντο οποτε χαλαρωσε.Μην πω για τα βημματα που ποτε δεν του σφυριζουν και πως ηρθε η δευτερη νικη.

      Διαγραφή
    5. Τον ειδαμε τον κορυφαιο, των κορυφαιων τι εκανε φετος απεναντι στον Σαρας,απεναντι στην Κιμκι στην Μπαρτσελονα στην Ρεαλ και στην Μπαμπεργκ,τον ειδαμε και στην Εθνικη πως βοηθησε την ομαδα.Στην ευρωλιγκα τελειωσε με το πολυ ψηλο ποσοστο αξιολογησεις των 8 pir και με 36% στο διποντο, 26% τριποντο.Στους τελικους της ευρωλιγκας περσι ειχε 0.5 Τι να λεμε τωρα.Ξαφνικα πηρε αξια το πρωταθλημα οταν το επαιρνε ο ΔΔ με τον Καρυ Ουκιτς κ.αλλους παιχτες που δεν ειχαν αξια μπασκετικη ηταν ασημαντα και μη αξο αναφορας,τωρα τι εγινε μετραει;;; Eιναι αποριας αξιο πως αρχισε να πεταει τωρα στα μεταξυ μας παιχνιδια,οπως ειναι αποριας αξιο πως θα ειναι του χρονου στα 34-35.Δεν το λεω ειρωνικα αναγνωριζω οτι ειναι μεγαλος παιχτης,δεν υπαρχει εξηγηση ομως ουτε για την πτωση του περσι ουτε με την ανοδο του φετος.Απο περσι στους τελικους του Φ4 σερνοτανε,τωρα εκτοξευτηκε,αλλα απεναντι σε μια ομαδα λειψη.

      Διαγραφή
    6. the_joker σου δεινω λινγκ απο το τελευταιο παιχνιδι,βαλε σε αυτα που εκανε ο ΔΔ και κατι ταπες που εκανε αφου ειναι πρωτος σε ταπες στους γκαρντ,πρωτος στα ριμπαουντ στα γκαρντ πρωτος στην ιστορια της ευρωλιγκας σε κλεψιμματα,πρωτος σε ασιστ(με κουλους συμπαιχτες τα τελευταια 4 χρονια)βαλε τα 6 βραβεια καλυτερου αμυντικου ΣΥΝ ΤΟΥ οτι ηταν κλατς παιχτης, μπας και καταλαβεις οταν μεγαλωσεις τι θελει να πει ο ΝΙΚ. http://www.esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=20B51CE4&mode=2

      Διαγραφή
    7. Ότι και να πούμε για το Σπανούλη είναι λίγο. ΛΙΓΟ.

      Είναι ο καλύτερος ΟΛΩΝ. Το μόνο πρόβλημα ότι στην Ελλάδα κάποιοι δεν το παραδέχονται ακόμα (αν και τελευταία κάποιο το ψελίζουν).

      Οι παραστάσεις που έχει δώσει σε αγώνες τίτλων και μεταλλείων είναι απλά αδιανόητες.

      Δε θέλω να αποτιμήσω ούτε τον Παπαλουκά ούτε τον Διαμαντίδη. Αλλά κάθε συζήτηση είναι άκυρη, άκαιρη και άσκοπη.

      Διαγραφή
    8. Αχ φιλε μου, αχ φιλε μου..

      Απ το "γαυροι" και κατω στατησα να διαβαζω γιατι τετοια σχολια μονο σοβαρα δεν μπορω να τα παρω. (Γκαλοπ.. Φοβερο επιχειρημα btw)

      Δεν προκειται να αναλωθω στην καφενειακη κοντρα αναμεσα στους 2 απ τους 3 κορυφαιους ελληνες της γενιας μου. Ειναι οτι πιο μικροαστικο και μιζερο, τους αδικει και τους δυο και θυμιζει κατι συζητησεις τυπου "ποιανου η τσουτσου ειναι μεγαλυτερη". Η μονη μου αντιδραση στον Νικ ειναι που ονομαζει τον Σπανουλη σκορερ, εστω και τεραστιο ενω ολοι ξερουμε οτι ειναι πολλα περισσοτερα απ αυτο.


      Ανυπομονω να φτασω στην ενηλικιωση!


      The_Joker

      Διαγραφή
    9. παιδια επειδη εγω εγραψα το αρχικο σχολιο. προς θεου δεν υποτιμω το διαμαντιδη. ο τυπος εκτος απο παιχταρας ειναι και ο πιο ολοκληρωμενος μπασκετμπολιστας της εικοσαετιας (πιο πισω μην πατε υπαρχει και καποιος κουκοτς). απλα αυτα που εχει πετυχει ο σπανουλης με τον οσφπ δεν τα εχει κανει κανεις(ισως παλι πλην της γιουγκοπλαστικα με κουκοτς ρατζα και τα σχετικα). το 12 παιρνει ευρωλιγκα με ομαδα καινουρια και συμπαικτες της πλακας (μην κοιτατε την εξελιξη τους δειτε τους εκεινη την εποχη απο που ηρθαν και με τι συμβολαια) παιρνει b2b με μοναδικο σοου (το καλυτερο ημιχρονο παιχτη σε φ4 στη συγχρονη ιστορια με 5 τριποντα και πολλα αλλα) απεναντι σε μια πολυ δυνατη ρεαλ παει παλι τελικο το 15 με επισης μοναδικο σοου απεναντι στην πανισχυρη τσσκα του ιτουδη(που λιγο διαφορετικη το σηκωσε φετος με μονη ομαδα να την κοντραρει την πανακριβη φενερ του ζοτς) και εχει παρει και τρια πρωταθληματα απο τον παο τα δυο b2b με τον οσφπ που ειχε να παρει πρωταθλημα απο το 97. και πως πηρε το τελευταιο? με δυο buzzer beater στο οακα και δυο μπρεικ? τα εχει κανει αλλος αυτα? εχει κερδισει παιχτης "μονος" του ευρωλιγκα? εχει κερδισει παιχτης "μονος" του σειρα? με δυο buzzer beater τριποντα μεσα στο οακα? τον κακο του δαιμονα? ο τυπος αλλαξε την ιστορια του μπασκετ σε ελλαδα και ευρωπη. εριξε την απολυτη κυριαρχια του παο μεσα στην ελλαδα και εκανε τον ολυμπιακο απο φανελα πουπουλο με ενα ευρωπαικο το 97 ομαδα φοβητρο στην ευρωπη με b2b ευρωπαικο. οσο για τον NIK THE FREAK η σχολιασε αυτα που γραφω η μη μπαινεις στον κοπο. ατακες απο sdna εισαι μικρος και δεν ξερεις η οταν βαζατε τριποντο φωναζες γκολ δεν φτουρανε πια ρε μαγκα. η γραψε κατι μπασκετικο να συζητησουμε η γραψε στο sdna. θα βρεις πολυ προσφορο εδαφος εκει

      Διαγραφή
    10. Ρε παιδιά, για σταθείτε. Ο Σπανούλης είναι παιχταράς, έχει εκτιμηθεί η αξία του και με το παραπάνω και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι ένας απο τους κορυφαίους χωρίς αμφιβολία. Για να αναγνωριστεί η αξία του Σπανούλη πρέπει να πούμε όλοι ότι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών ή έστω ο καλύτερος μετά τον Γκάλη; Γιατί; Για να ικανοποιηθεί κάποια δική σας φαντασίωση;
      Στο κάτω κάτω, αν κάποιοι τον αμφισβητούν διαχρονικά είναι μάλλον οι ίδιοι οι οπαδοί του ΟΣΦΠ, μην ξεχνιόμαστε. Πριν από λίγα χρόνια ο Σπανούλης έδειχνε τα αυτιά του στις κερκίδες του ΣΕΦ. Ακόμα και μέχρι πριν κανα μήνα κάποιοι φίλοι του ΟΣΦΠ έγραφαν ότι ο Σπανούλης δεν έπρεπε να έχει ανανεώσει ή έστω δεν έπρεπε να παίρνει αυτά τα χρήματα. Κι εκείνοι που αντιδρούσαν σ' αυτό ήταν περισσότερο οπαδοί του ΠΑΟ παρά του ΟΣΦΠ.
      Και κάτι ακόμα. Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε Διαμαντίση και Σπανούλη. Άλλο ο ένας, άλλο ο άλλος. Ποιος είναι καλύτερος, ο Μέσι ή ο Ρονάλντο; Ο Πελέ ή ο Μαραντόνα; Ο Τζόρνταν ή ο Κάρι; Σε δουλειά να βρισκόμαστε είναι αυτές οι συζητήσεις. Η ιστορία θα τους θυμάται όλους αυτούς, με ξεχωριστό καφάλαιο για τον καθένα. Κι ο καθένας από μας θα έχει την προτίμησή του, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Για μένα, ας πούμε, ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας που γέννησε η φύση ήταν ο Κούκοτς, επειδή μπορούσε να κάνει τα πάντα αγγίζοντας το "άριστα".
      Ας ξεκολλήσουμε λίγο...

      ΝΙΚ (σκέτο, για να μην μπερδευόμαστε)

      Διαγραφή
    11. shawn142

      Μέχρι τώρα όποιος έλεγε τα αυτονόητα, αυτά που περιγράφεις δηλαδή, άκουγε την απάντηση ότι "στα μεταξύ τους έχουμε δει ποιος είναι καλύτερος".
      Τώρα, που ο τύπος έδωσε τη μεγαλύτερη παράσταση που έχω δει ποτέ σε τελικούς Α1, τι μένει να πούνε άραγε;

      Διαγραφή
    12. φιλε νικ εγω απλα λεω πως αυτα που εχει κανει δεν τα εχει κανει κανεις. κατα τη γωμη μου ειναι ομεγαλυτερος παιχτης μετα το γκαλαη ακομα και σε θεμα επιρροης αν το θες καθως οπως γραφω αλλαξε την ιστορια του μπασκετ στην ελλαδα και την ευρωπη. επισης αυτο που τονιζω ειναι πως δεν γινεται μετα απο αυτη τη θρυλικη σειρα του σπανουλη και τα απιστευτα οργια που εκανε (εκρινε τρεις συνεχομενες νικες του οσφπ καθαρα μονος του) να μην γινει μια ειδικη αναφορα κατι. ο τυπος εσπασε τα κοντερ δεν εχουν ξαναγινει αυτα και τα περναμε στα ψιλα. και σου ξαναλεω δεν εχουμε και ουτε ξερω αν θα ξαναδουμε τετοια παρασταση απο παιχτη. ενα παιχνιδι οκ δυο μπορει αλλα τρια στη σειρα ετσι? δεν θεωρεις και συ οτι αξιζει κατι παραπανω?

      Διαγραφή
    13. 2:28

      Μαλλον εισαι μικρος στην ηλικια :-) Δεν έχεις προλαβει Πασπαλιε. Εκει να δεις μυθικες εμφανισεις σε τελικους πρωταθληματος!

      Διαγραφή
  28. Jim το παει ωραια η Ρεαλ φετος...εκλεισε Χαντερ για 5...ετσι θα διορθωσει το μεγαλο προβλημα της σαιζον...τη hedge out και τη pick and roll αμυνα...ενω θα τελειωσει και καλα τις φασεις απο τις πασαρες που θα του βγαλουν ο Γιουλ και ο Ροντριγκεζ...εκλεισε και τον Κλαβερ...προσθετει εναν νεωτερο Νοτσιονι...αθλητικοτητα,τριποντο...μακαρι να κλεισει τον Χανγκα...το καλυτερο τριαρι στην Ευρωπη φετος...απιστευτα αθλητικα προσονττα,τρομερη ενεργεια,αμυντικαρα και εχει βελτιωσει το σουτ του...επειδη οπως καταλαβες ειμαι Ρεαλ...2 ερωτησεις σου εχω...αν γινεται να μου απαντησεις...πιστευω οτι χρειαζεται μια ανανεωση στα γκαρντ...π.χ να φυγει ο Καρολ...τι λες να κανουν???θα γυρισει ο Καμπατσο???

    *με Πονιντκα τι γινεται???που τον βλεπεις να καταληγει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε οσον αφορα τον Πονιτκα δεν εχω διαβασει τιποτα , αλλα σιγουρα πολλοι θα ξεροφλυφονται , εγω παντως σιγουρα .. Ταλενταρα ο Πολωνος !

      Droga

      Διαγραφή
    2. εννοειται…παικτουρα ο τυπος…απο το ρεπορταζ,που εχω κανει εγω εχω μαθει οτι τον θελουν τοπ ευρωπαικοι συλλογοι και πιθανοτατα θα καταληξει σε ομαδα final four…τον κοιτανε και απο nba,αλλα δεν νομιζω να κανει το βημα ακομα…

      *ισως τελικα το που θα καταληξει ο Ντιλεινι δεν θα γινει σιριαλ…νεοπλουτη Τουρκικη ομαδα ειναι πολυ κοντα να τον κλεισει με 2,5 εκατομμυρια το χρονο…δωρο στην προπονηταρα,που εφερε…νομιζω καταλαβαινετε ποια ομαδα εννοω...

      Διαγραφή
  29. Α ρε Πεδουλάκη. Έχω χάσει τον ύπνο μου ρε κόουτς. 4 πήγε η ώρα και ακόμα κάθομαι και σκέφτομαι το φάουλ που δεν έκανες. Γιατί ρε άνθρωπε;
    Εντωμετάξυ, η άλλη προπονητάρα είχε δώσει σύμφωνα με το Μάντζαρη εντολή να βάλει ο Χάκετ τη δεύτερη βολή μετά την πρώτη άστοχη στο τέλος της 1ης παράτασης. Ο Μάντζαρης ήταν αυτός που του είπε να τη χάσει.
    Ρε πάτε καλά και οι δύο; Έλεος! Τουλάχιστον ο Σφαίρο σώθηκε τελικά. Ο δικός μας όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Jim δεν σχολιασες το δραμα με την χαμενη βολη του Χακετ.Ουτε σε σχολικο πρωταθλημα δεν τρωει ομαδα τετοιο καλαθι.Και μαλιστα σε μηδεν χρονο,στο τελος του αγωνα.
    Εκει που είμαι 50-50 με την παραμονή Πεδουλακη,βλεπω Μπραμο και Λασμε.Το ρολοι κολλησε στο 2012.Καληνυχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τζιμ ειμαι υπερ του φαουλ οταν χανεις με 2 ποντους και μενουν 15-20 δευτερα γιατι μετα εχεις τυχη στα χερια σου και τουλαχιστον την παραταση.Ακομα πιο πολυ αν εχεις πιστη στην ομαδα σου ή την εδρα ή εισαι ανωτερος.

    Αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δε πας για 3η παραταση.Ειχε εξω με 5 φαουλ τον Καλαθη και τον Παππα και 2 παικτες 35-36 χρονων να εχουν παιξει απο 40 λεπτα.Ειδες τον Γκιστ που ζητησε αλλαγη σε 1,5 λεπτο στη 2η παραταση.Η μονη πενταδα που ειχε ηταν 3D(38λεπτα),Φελντειν(30),Χαραλαμ(17),Φωτσης(44),
    Γκιστ(40).Ο Ολυμπιακος δεν ειχε παικτη με φαουλ εξω και ειχε 9 παικτες να πεταξει στο παρκε με μονο το Σπανουλη να εχει παιξει 40 λεπτα αλλα και να εχει πιο φρεσκους παικτες και περισσοτερη ενεργεια.Εκει ριχνεις τη ζαρια σου και παιζεις με τις πιθανοτητες.Πιο πιθανο ηταν να το εχανε το τριποντο απο τα 7+ μετρα που θα σουταρε και να κερδιζε ο Παο παρα να επαιρνε το παιχνιδι στην 3η παραταση με εξω με φαουλ την περιφερεια και με κουρασμενα ποδια μεσα.

    Λαθος που εκανε ηταν που δε πεταξε εξω τον Σπανουλη με 5 φαουλ με 5,5 λεπτα να μενουν για την κανονικη διαρκεια.Προσπαθησαν 2-3 φορες αλλα επρεπε να επιμεινει.Επισης λαθος ηταν στο τριποντο του Μαντζαρη.

    Το 4ο παιχνιδι αν το ψειρισουμε πολυ χαθηκε στο λαθος του Πεδουλακη και του Καλαθη που πηγε για το ριμπαουντ με 3 ποντους διαφορα και αφησε μονο τον Μαντζαρη στο 3 ποντο που πηγαινε το παιχνιδι παραταση.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Anamenomeno to telos tis xronias gi'aftous pou gnwrizoun ta vasika tou athlimatos. Makari na "vgei" san epilogi o Pedoulakis.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τον πεδουλακη τον κρατησε ο δπγ για να στησει παλι μια μηχανη που θα σταματαει σπανουλη-οσφπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Πεδουλακη τον κράτησε για να μην πεθάνει ο ΠΑΟ μετά το τσουνάμι Τζωρτζεβιτς.
      Κι αν εχουν μυαλό και οι δυο, μπορούν να φιαξουν και ομάδα με μέλλον και ανταγωνιστική πραγματικά σε
      Ευρώπη και Ελλάδα.
      Εγώ πχ στον Παπαγιαννη δεν θα επενδυα γιατί φαίνεται οτι θα γίνει παίκτης ΝΒΑ και σύντομα.

      Διαγραφή
  34. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η διαπιστωμένη εργολαβία πολλών προπονιταράδων εδω μέσα και σίγουρα και στο στενό περιβάλον του ΔΓγια την στήριξη του αρτζούκου όπως τον αποκαλείται.Λυπάμε πολύ για την επιλογή γιατί είμαι σίγουρος οτιτα μάτια μας θα πονέσουν ξανα με αυτό που θα βλέουμε ξανά προς αντίθεση εκεί που οδηγείται το συνχρονο μπάσκετ.
    Οταν ξαναποφασίζεις να τα ξπαναφιάξεις με την παλιά σου γκόμενα οι εντάσεις οι τσακοσμοί και οι εμονές που ηδη απέδιξε οτι έχει στην σειρά των τελκών και παραμένουν θα είναι εντονότεροι και κατστροφικότεροι.
    Προβλέπω στο τέλος του πρώτου γύρου να είμαστε πάλι με την πλατη στον τύχο δυστυχώς.
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ
    Εμείς κύριε πρόεδρε ζυτάμε ενα αλλαγμένο Πεδούλα αμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δικά μας τα μάτια πάντως σίγουρα πόνεσαν με αυτό το post

      Διαγραφή
    2. Χρηστο, μεγαλο unfair οταν διαφωνεις με την αποψη καποιου, να αναφερεσαι σε ορθογραφικα λαθη για να μηδενιζεις την αποψη του. Δεν χρειαζεται να εισαι πυρηνικος φυσικος για να ξερεις μπασκετ. Εκτος αν πιστευεις πως οι Σπανουλης/Φωτσης πχ ειναι τπτ τερατα λογου και μορφωσης.

      Διαγραφή
    3. Φιλε Νικολαε, δεν βαριεσαι. Το Μαρτη που θα τον διωξει, θα ερθει ο αλλος στρατιωτης του ΠΑΟ, ο Λυκογιαννης.

      Διαγραφή
    4. Ως άποψη εννοείς την "διαπιστωμένη εργολαβία πολλών προπονιταράδων" για την "στήριξη του αρτζούκου";

      Διαγραφή
    5. «Τα δικά μας τα μάτια πάντως σίγουρα πόνεσαν με αυτό το post», είπε ο φαν του μποχού.

      Διαγραφή
    6. Το αν μια αποψη, ισως ειναι λαθανσμενη ή ακομα και κακοπροαιρετη αν προτιμας (να το δεχθω) δεν μας δινει το δικαιωμα να την χλευαζουμε για την μορφωση της. Ειναι φαουλ.

      ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν θα σε εβαζα στον στενο κυκλο του ΔΓ ουτε σαν αστειο

      Διαγραφή
    7. Λυπάμαι, αλλά δεν συμφωνώ. Ο σεβασμός του συνομιλητή σου κερδίζεται.

      Διαγραφή
    8. Εσυ που τη λες στους αλλους για το caps lock ειναι καλα ε?

      Στον ψυχιατρο γρηγορα....

      Διαγραφή
    9. @Christos T

      http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0149885#abstract0

      Διαγραφή
    10. Ρε συ φίλε Χρήστο,τι κάθεσαι και ασχολείσαι και χαλάς την ζαχαρένια σου?Η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή......θα διαβάσουμε εδώ μέσα για μποχου,για αρτζούκους,για πουκάμισα έξω,για κουστούμια,για αγγλικά,για γαλλικά....γερό στομάχι να έχεις και θα είσαι εντάξει....Βέβαια οι μισοί και παραπάνω που τα λένε αυτά...είναι ανώνυμα τρόλ...και οι υπόλοιποι.....έχουν γνώμη αρνητική θετική με βάση το αποτέλεσμα......μην την ψάχνεις άστο...

      Διαγραφή
    11. Τα Caps lock δεω ειναι θεμα μορφωσης, ειναι θεμα ιντερνετικη συμπεριφορας (κεφαλαια σημαινει φωναζω). Ταυτοχρονα δεν του την λεω μονο για τα caps lock αλλα για την εν γενει επιθετικοτητα που βγαζει το ποστ του, με χαρακτηρισμους προς ολες τις διαφορετικες φωνες, που συνοδευονται απο κεφαλαια.

      Διαγραφή
  35. Ακολουθεί τριπλοσέντονο…

    Για ΤΟ ματς και ΤΗΝ σειρά

    Έχουν περάσει 3 μέρες κι ακόμη σκέφτομαι τι ματς είδαμε. Τι σειρά. Θέλω να ρουφήξω μέχρι και την τελευταία σταγόνα ενός μυθικού παιχνιδιού που θα μνημονεύουμε για πολλά χρόνια. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τίποτα. Το άθλημα στην Ελλάδα έζησε ανεπανάληπτες στιγμές.

    Με το να αναλύσεις τακτικές και λοιπά αγωνιστικά σ’ αυτό το ματς χάνεις την μαγεία. Απ’ το 30ο λεπτό και μέχρι το τέλος η λογική, το μυαλό και τα πινακάκια πήγαν περίπατο. Είχαμε έναν ανελέητο ανταγωνισμό καρδιάς, αθλητικού εγωισμού και αυταπάρνησης. Σκεφτείτε μόνο πόσα παράδοξα πράγματα είδαμε σ’ αυτά τα κολασμένα 20’. Πόσα στερεότυπα καταρρίφθηκαν, πόσες παραδόσεις έσπασαν, πόσα τσιτάτα πήγαν στα σκουπίδια. Ο Ολυμπιακός στερήθηκε τον Πρίντεζη, έχασε τον Λοτζέσκι νωρίς και χρειάστηκε δυο τεράστια σουτ από Μάντζαρη (το ΟΑΚΑ ήταν και γι’ αυτόν προσωπική κόλαση για χρόνια) και Αγραβάνη (έχει μεγάλο ζήτημα με τη νοοτροπία του ο μικρός) για να μείνει ζωντανός. Το δεύτερο μάλλον σέντρα ήταν κι όχι σουτ. Ο ΠΑΟ γύρισε δυο φορές, είχε το ματς στα χέρια του και το ‘χασε για μια βολή, ένα ριμπάουντ, μια άμυνα.

    Απ’ τη μια είχαμε το τελευταίο ματς του τεράστιου Διαμαντίδη κι απ’ την άλλη την μάχη του ανυπέρβλητου Σπανούλη με τα προσωπικά του φαντάσματα. Οι ίδιοι αποφάσισαν πως θα κριθεί το ματς. Για την τελευταία φάση πολλά μπορούν να γραφτούν. Άλλος λέει για φάουλ που έπρεπε να γίνει, άλλος γιατί δεν πήγε ο Γκιστ, άλλος ότι ο ίδιος ο Μήτσος αποφάσισε να παίξει την τελευταία του άμυνα διώχνοντας τους πάντες από κοντά του. Η φάση αυτή είναι όλο το ελληνικό μπάσκετ των τελευταίων 10 χρόνων. Όπως και τα δύο σουτ στο τέλος του 2ου ματς. Ο Σπανούλης κουβάλησε ό,τι βάρος μπορεί να φανταστεί κανείς στην πλάτη του. Ήξερε ότι αν αστοχούσε και πήγαιναν σε 5ο ματς, η πίεση στην ομάδα του θα πολλαπλασιαζόταν συν τις πιθανές απουσίες. Κανείς τους δεν ήθελε 3η παράταση. Νομίζω ότι αυτή η σειρά ήταν δίκαιο να κριθεί στη ρουλέτα του ενός σουτ. Του σουτ του Βασίλη απέναντι στον Δημήτρη.

    Η καραμέλα με το κοντό rotation. Όποιος θέλει ας δει με τι rotation παίζουν οι ομάδες τα play off σ’ όλες τις ευρωπαϊκές λίγκες και το ΝΒΑ. To rotation το ανοίγεις όλη τη χρονιά για να έχεις φρέσκους αυτούς τους λίγους που θα στηριχτείς στο τέλος όταν θα το κλείσεις. Ο Πεδουλάκης αποφάσισε στις σειρές με Κολοσσό και Άρη με ποιους θα πορευτεί στους τελικούς και ποιους θα αφήσει. Το να του χρεώνεται η απώλεια του ‘’πολύτιμου’’ Ραντούλιτσα είναι αστείο να το συζητάμε. Κατάφερε να πάρει το 100% από παιδιά που ήταν παροπλισμένα και από άλλους που είτε ήταν ντεφορμέ είτε αντιμετώπιζαν κρίση ρόλου.

    Για τα περί φάουλ στην τελευταία φάση ισχύει το γνωστό. Κρίνουμε εκ των υστέρων. Πολλές φορές οι προπονητές αποφασίζουν με βάση τα δεδομένα της στιγμής. Διαλέγουν και απλά περιμένουν. Ο πάγκος του ΠΑΟ διάλεξε άμυνα. Αν έστελνε τον Σπανούλη στις βολές και πηγαίναμε σε 3η παράταση και ήττα τότε θα διαβάζαμε τα ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ

    Για άλλη μια χρονιά επικρατεί πλήρης σύγχυση σε μεγάλη μερίδα των φίλων της ομάδας. Το ότι χρεώνεται στον Πεδουλάκη η απώλεια του πρωταθλήματος είναι απότοκο αυτής της σύγχυσης. Λίγο πολύ αναμενόμενο όταν κρίνεις πάντα με βάση το αν μπήκε ένα σουτ ή αν χάθηκε κι όλα αυτά πασπαλισμένα με διαιτητοκουβέντα.

    Μήπως να θυμηθούμε τι ζήσαμε όλη τη χρονιά;
    Οι παλινωδίες της ΚΑΕ έχουν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση. Από rebuilding – ανανέωση σε φορτσάρισμα για F4 – 7ο αστέρι και ανάποδα. Η αρχή της φετινής σεζόν συνοδεύτηκε από φαντασιώσεις, ύμνους για την μεγάλη προσωπικότητα του Τζόρτζεβιτς, έκσταση απ’ τις μεταγραφές κλπ. Πριν βγει ο Γενάρης και μετά την σφαλιάρα στο ΣΕΦ, είχαμε την κλασσική εκ των υστέρων κριτική στον προπονητή. Που από ομοσπονδιακός των φιναλίστ του Παγκοσμίου έγινε άπειρος. Από τεράστια μπασκετική περσόνα μαθητευόμενος μάγος. Από κλώνος του Ζοτς που θα στέριωνε στην Πανάθα για χρόνια καράφλας μιζαδόρος που μας φόρτωσε τα παλτά. Από νέο πουλέν της σέρβικης σχολής τεμπέλης που παριστάνει τον κόουτς. Ξαφνικά το ρόστερ έγινε φτωχό και κακοστελεχωμένο. Ήρθαν οι ενισχύσεις από το Αμέρικα, στηρίχτηκε ο προπονητής και προς στιγμήν υπήρξε περίοδος ηρεμίας. Σιγά σιγά επέστρεψε η αισιοδοξία και οι φαντασιώσεις. Στο Βερολίνο θα ‘ταν ωραία χωρίς τον γαύρο για παρέα.

    Την ώρα της κρίσης στη σειρά με την Λαμποράλ κατέρρευσαν όλα σαν χάρτινος πύργος. Ήταν σκληρή η προσγείωση και το τέλος των παραισθήσεων. Ο Σάλε απολύθηκε και ανέβηκε πάλι το έργο του Γενάρη. Έφυγε ο καταστροφέας κλπ.

    Η ΚΑΕ στράφηκε στον Πεδουλάκη για τον οποίο υπήρξαν και πριν από 2 χρόνια οι ίδιες διαδρομές απ’ το ζενίθ στο ναδίρ κι ανάποδα. Κάποια μούτρα ξίνισαν πάλι. Στους τελικούς η ομάδα υπέκυψε με δύο εκπληκτικά buzzer beater. Και φυσικά, όπως πάντα, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος (το έχασε ο Σπανούλης-προπονητάρα ο Άρτζι, το έβαλε ο Σπανούλης-ξεπερασμένος ο Άρτζι) επιρρίπτονται ευθύνες στον προπονητή. Λησμονώντας, βέβαια, το ότι αυτός ο προπονητής έφτασε την ομάδα να χάνει τον τίτλο στο όριο συμμαζεύοντας τα χάλια.

    Ο Πεδουλάκης, όπως και στην πρώτη του θητεία, είναι θύμα της ίδιας του της επιτυχίας. Την πρώτη φορά με την δική του ομάδα έκανε ένα απίστευτο double με sweep και δύο break ξεπερνώντας με τον ιδανικότερο τρόπο τους κραδασμούς της πρώτης μετά-Ζοτς χρονιάς. Την επομένη έγινε δέσμιος των προσδοκιών που ο ίδιος δημιούργησε με την δουλειά του. Το ίδιο και τώρα. Δούλεψε την ομάδα που έφτιαξε άλλος φτάνοντας στο καλύτερο δυνατό σημείο. Έχασε τον τίτλο στη συγκλονιστικότερη σειρά όλων των εποχών. Με Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη ενεργούς. Μιλάμε για υπέρβαση. Ποιος θα του χρέωνε το παραμικρό αν η ομάδα έχανε την σειρά με κάτω τα χέρια συνεχίζοντας στο στυλ Σάλε; Ποιος θα σκεφτόταν να του ζητήσει τα ρέστα αν ο ΠΑΟ έχανε καθαρά αλλά παίζοντας όπως όλη τη χρονιά; Ελάχιστοι γιατί τότε θα είχε ένα σκασμό ελαφρυντικά. Το ότι δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο τον κάνει τώρα υπόλογο στις κρίσεις όσων οι προσδοκίες διαψεύστηκαν. Προσδοκίες που πάλι δημιούργησε ο ίδιος με την δική του προσπάθεια. Τώρα μαθαίνουμε ότι έχασε έναν δικό του τίτλο!!!

    Διένυσε μεγάλη απόσταση, ρίσκαρε, έμεινε πιστός στις αρχές του και έδειξε αποφασιστικότητα. Προφανώς, έκανε και λάθη. Όπως η υπερβολική χρήση του Φώτση, η επιμονή σε παιχνίδι 1 εναντίον 1 του Φελντέιν που δεν το ‘χει, κάποιες επιλογές μέσα στα ματς, κάποια αργοπορημένα time out κλπ. Ωστόσο, το ισοζύγιο είναι θετικότατο. Για μένα ορθώς συνεχίζει. Υπάρχουν συν και πλην σ’ αυτή την επιλογή, δεν το παραγνωρίζω. Ωστόσο, πάντα τα ζυγίζεις, μετράς τις ρεαλιστικές εναλλακτικές και αποφασίζεις. Το ότι του ανατέθηκε η δουλειά μετά απ’ την απώλεια του τίτλου σημαίνει ότι πρόκειται για μια συνειδητοποιημένη απόφαση και όχι υπό την συναισθηματική επίδραση της κατάκτησης ενός τίτλου. Ο Πεοδουλάκης καλείται να οδηγήσει τον ΠΑΟ και στην δεύτερη αποχώρηση – ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας του club. Αυτό που οφείλει να κάνει ο ίδιος είναι να διδαχθεί απ’ τα δικά του λάθη της πρώτης θητείας και να ρισκάρει παραπάνω. Το ίδιο και η ΚΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΟ ΑΥΡΙΟ

    Η επόμενη μέρα είναι πρωτόγνωρη για τον ΠΑΟ και ύποπτη για τον ΟΣΦΠ.
    Οι πράσινοι θα καταλάβουν το μέγεθος της αλλαγής τον Οκτώβρη όταν το ‘’13’’ θα κρέμεται στο ταβάνι του ΟΑΚΑ και δεν θα βρίσκεται στο παρκέ. Ο ΠΑΟ βιώνει μια κατάσταση αντίστοιχη μ’ αυτήν του ’12. Τότε ήταν ο Ζοτς τώρα ο Μήτσος. Χρειάζεται σύνεση, σχεδιασμός και μέθοδος για την επόμενη μέρα.
    Υπάρχουν σταθερές που μπορεί να πατήσει και επιτρέπουν αισιοδοξία. Χρειάζεται, όμως, σχέδιο, πρόγραμμα, μέθοδος, προσήλωση και κυρίως υπομονή. Η επιλογή είναι μονόδρομος. Φτιάχνεις μια ομάδα γύρω απ’ τον Νικ ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται αντι-Διαμαντίδης. Αν πέσουν σ’ αυτή την παγίδα στον ΠΑΟ και τον παίκτη θα χάσουν και θα πετάξουν στα σκουπίδια μερικές χρονιές ακόμη. Φέτος υπήρξαν σημάδια υπερβολικής κριτικής στον παίκτη γιατί όλοι ψάχνουν τον νέο Διαμαντίδη. Του χρόνου αυτή η πίεση θα κορυφωθεί και ελπίζω το παιδί να είναι έτοιμο να την διαχειριστεί. Υπάρχει ένας αρκετά καλός κορμός και απαιτούνται προσεκτικές επιλογές. Τέλος οι παλιμπαιδισμοί, οι ακροβασίες, οι ονειρώξεις, τα μεγάλα λόγια, τα μια έτσι-μια γιουβέτσι και οι επικλήσεις στο ένδοξο παρελθόν. Αν σ’ αυτήν την διαδρομή προκύψει απροσδόκητη επιτυχία αυτή δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει λόγο παρέκκλισης απ’ τον σχεδιασμό. Είδαμε τι συνέβη στην αντίστοιχη συγκυρία του καλοκαιριού του ’13. Το club από εκείνο το καλοκαίρι και μετά κάνει συνεχώς λάθη.

    Στον ΟΣΦΠ έχουν το μέγα θέμα του συμβολαίου του Σπανούλη. Υπάρχει ο κίνδυνος η εξέλιξη των τελικών να οδηγήσει σε λανθασμένες αναγνώσεις. Ο Σπανούλης στα 34 δεν είναι στην πρώτη του νιότη ενώ είναι αναγκαία η θωράκιση του ταλαιπωρημένου Πρίντεζη. Η ομάδα χρειάζεται στοχευμένες προσθήκες για να παραταθούν τα παραγωγικά χρόνια των δύο βασικών συντελεστών της. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται μεγάλες αλλαγές.


    ΥΓ Να περιμένουμε μια εξήγηση απ’ το λαγωνικό που είχε την αποκλειστικότητα της υπογραφής του Γκέρσον ή μπα;
    ΥΓ1 Και τώρα υπομονή μέχρι το προολυμπιακό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως θεωρω δεδομενο οτι θα γινουν λαθος αναγνωσεις, διοτι:
      1. Οι προεδροι ειναι λιγο πανηγυρτζηδες εφηβοι και αποπαιρνονται απο τις τελευταιες εντυπωσεις.
      2. Ο προπονητης μας εχει αποδειξει επανειλλημενως οτι δεν εχει ιδεα απο ρικρουτινγκ περα απο τα πολυ βασικα, ουτε και γνωριζει την αγορα για να βρει τους παιχτες που χρεαζεται στο μπατζετ που εχει.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα, 77άρη. Ειδικά η απαξιωτική κριτική που γίνεται στον Πεδουλάκη με ξεπερνάει. Ο άνθρωπος έφτασε την ομάδα να διεκδικεί τον τίτλο στα ίσα, να είναι στα 3/4 ματς καλύτερος και να χάνει από τον αφηνιασμένο Σπανούλη (που έπαιζε με πολλαπλά και σοβαρά κίνητρα), από καραμπόλες όπως το σουτ του Αγραβάνη, από λάθη που προήλθαν από την εξάντληση και το πνευματικό θόλωμα που τη συνόδευσε (κορυφαίο το τρίποντο Μάντζαρη) και από επανειλημμένα no-call (κορυφαίο το φάουλ του Χάκετ πριν από το τρίποντο Μάντζαρη). Συν την επανένταξη και την άριστη διαχείριση, όχι μόνο των πιτσιρικάδων, αλλά και του Παππά με τον οποίο είχαν γίνει κ*λος στο παρελθόν.

      Για να δούμε recruiting τώρα. Προσωπικά συμφωνώ με Μπράμο (με τις γνωστές του αδυναμίες, αλλά η ομάδα χρειάζεται και Έλληνες), όχι τόσο με Λάσμε -είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν εξίσου καλοί παίκτες στο ίδιο στιλ, νεότεροι και φθηνότεροι. Η ομάδα έχει θεωρητικά κάποια καλά ποσά να διαθέσει, κι αυτά πρέπει να πάνε όπως και δήποτε σε καλό οργανωτή με τρίποντο και στους ψηλούς.

      Για τον Ολυμπιακό, μπορεί η χρονιά να τελείωσε ηδονικά, αλλά μπορεί να κρύψει δομικά προβλήματα κάτω από το χαλί, να μασκαρέψει τα λάθη του Σφαιρόπουλου και να δώσει πάλι έναν ρόλο στον Σπανούλη που ΔΕΝ θα μπορεί να βγάλει σε πέρας όλη τη χρονιά (ασχέτως του εκπληκτικού του φίνις, ο Σπαν ήταν μέτριος φέτος).

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    3. @ 77
      Καλά μιλάμε σήμερα, κατά την μίνι, "ψύχραιμη" [εδώ γελάμε] αποτίμηση του έργου του Πεδουλάκη, ξεπέρασες τον εαυτό σου. Στοχευμένες αοριστίες, επιλεγμένες γενικεύσεις, κουτοπόνηρες αλλά χειρουργικής ακρίβειας αφαιρέσεις...τα πάντα όλα... το τέλος της σεζόν σε βρίσκει σε εξαιρετική φόρμα....ποιός σπανούλης τώρα...

      Διαγραφή
    4. "έφτασε την ομάδα να διεκδικεί τον τίτλο στα ίσα"??

      Λες και μιλαμε για τον Αρη ή την ΑΕΚ! Κατορθωμα που ο φετινος ΠΑΟ, καλυτερος του ΟΣΦΠ (που επαιζε με σοβαρες απωλειες), κοντραρε τον ΟΣΦΠ?

      Διαγραφή
    5. Από την ομάδα που αποκλείστηκε ως 7η, αφαίρεσε τον Λοτζέσκι και τον Πρίντεζη, χάσε δυο ματς στην έδρα σου, και νιώσε επιτυχημένος.

      Διαγραφή
    6. @10.58,

      Ναι, κατόρθωμα, δεδομένης της εικόνας των ομάδων πριν ξεκινήσουν οι τελικοί. Η ομάδα ήταν ηθικά καταβεβλημένη μετά τη σκούπα απ' τη Λαμποράλ και με αλλαγή προπονητή την τελευταία στιγμή. Επίσης, όπως είχε δείξει το ματς του ΣΕΦ στην κανονική περίοδο, ο ΟΣΦΠ είχε διαβάσει καλά τις αδυναμίες του ΠΑΟ και τα πράγματα δεν προμηνύονταν ρόδινα.

      Θα μου πεις, αν δεν άλλαζε ο προπονητής; Φυσικά ο Ραντού θα έπαιζε με άλλον αέρα και δεν θα ήταν τόσο αρνητικός, αλλά πίσω θα είχε τα γνωστά προβλήματα, ο Ουίλιαμς μετά τη Λαμποράλ δε νομίζω να ήταν factor, και δεν θα έπαιζε καθόλου ο Παππάς που ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟ στους τελικούς μαζί με τον Καλάθη.

      Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι υποθέσεις, αλλά θεωρώ βάσιμες: εξάλλου, ΕΝΑ παιχνίδι από τον ΠΑΟ σαν τον 1ο τελικό δεν είδαμε επί Τζόρτζεβιτς.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    7. Παρέλαβε μια ομάδα που έχασε 3-0 από την παρολίγον φιναλίστ ευρωλίγκας, και τη μεταμόρφωσε σε μια ομάδα που έχασε 3-1 από την ομάδα που δεν πέρασε playoff και έπαιζε χωρίς Πρίντεζη και Λοτζέσκι.

      ΜΑΓΟΣ

      Διαγραφή
    8. Ο Ραντου οντως θα ειχε πισω τα γνωστα προβληματα, που ομως τελικα τα ειχαμε με τον Παπαγιαννη μεσα που μπροστα -σε αντιθεση με Ραντου -δεν μπορουσε να σκοραρει ουτε να τοποθετηθει σωστα ουτε φυσικα να πασαρει.

      Διαγραφή
    9. Παιδιά, δύο-τρια πράγματα για τον Raduljica και τον Παπαγιάννη :

      1. Είναι διαφορετικό να προσπαθείς και τελικά να υστερείς στην άμυνα και εντελώς διαφορετικό να μην προσπαθείς καν. Και δεν είναι θέμα ηθικής τάξης, όταν ένας παίκτης στην πεντάδα δεν προσπαθεί καν, αυτό έχει άμεση επίπτωση στο πόσο προσπαθούν και οι συμπαίκτες του.

      2. Περισσότερο κι απο την άμυνα, το πρόβλημα του Raduljica είναι το rebound. Το παιδί απλά δεν μπορεί, ακόμα και τις 6 ημέρες το χρόνο που έχει ξυπνήσει με όρεξη.

      3. Ο Raduljica ήταν διακοσμητικός στον Παναθηναϊκό σε όλα τα playoff. Ο Παπαγιάννης είναι παίκτης που θα είναι (θεωρητικά) και αύριο στην ομάδα.

      Διαγραφή
    10. Χμμμ...

      ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 80-66, Ραντούλιστα 16:17, 12 π. (6/11 διπ.), 5 ρ., 0 ασ., Ranking 6

      ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 77-72, Παπαγιάννης 15:05, 9 π. (4/5 δ. 1/1 β.), 5 ρ., 0 ασ., Ranking 12

      Διαγραφή
    11. ελα βρε συ 12:38, μην βαζεις νουμερα. ειπαμε τα νουμερα, τα στοιχεια κλπ δεν μετρανε, σημασια εχει η "αισθηση¨"

      Διαγραφή
    12. Κάτι είπε ο Λάζαρος για τα νούμερα στο βιντεάκι ή παράκουσα;

      Διαγραφή
    13. Akoma ena post pou perigrafei eksairetika tin pragmatikotita. 77, dwse pono sta prasina talimpania... Kseftilizontai edw kai 2 xronia, sistimatika. Oti arloumpes kai mpourdes mporousan na poun tis exoun pei. Den exoun idea apo to athlima. IDEA omws. 13 xronia o Obradovic itan stin Ellada kai den tous emeine tipota. Teleiwmenoi fanatikoi opadoi pou to mono pou tous noiazei einai na nikisei o PAO ton OSFP kai na tin "poun" stous kokkinous moutzaxentin.

      Ean thelei na petixei o Dimitris Giannakopoulos tha prepei na proslavei epaggelmaties texnokrates, anthrwpous tou basket. Episis tha prepei na stamatisei na prospathei na einai arestos ston oxlo, stis mazes.

      P.S. 1 Ean o Papagiannis meinei s'afton ton PAO tha einai megalos vlakas

      P.S. 2 Oi neoi tha prepei na dwthoun daneikoi se mikromesaies omades gia na paroun xrono simmetoxis. Mono etsi mporoun na veltiwthoun.

      P.S. 3 O Mpoxwridis prepei na figei xthes. To paidi den kanei gia prwtathlitismo. Apo tote pou irthe ston PAO aporousa gia poio logo ton pirame.

      P.S. 4 Den eimai idiaitera aisiodoksos gia tin epomeni xronia exontas kata nou tis kiniseis aftis tis dioikisis tin teleftaia 5etia. Makari na emathe kapoia pragmata epitelous o Dimitris Giannakopoulos... Ola ksekinane apo tin dioikisi.

      P.S. 5 Tha einai egklima ean xriswplirwsoume ton Mpourousi se aftin tin ilikia kai ton feroume stin Athina. O paixtis aftos einai sti disi tis karieras tou, paromoia xronia me tin fetini den tha kanei. Afiste na tin patisoun alloi tin mpananoflouda..

      Tom

      Διαγραφή
    14. ΕΛΕΟΣ αδερφέ γράφε ΕΛΛΗΝΙΚΆ στραβώθηκα με τα γκρικλις

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα Jim,

    θα ήθελα να σε ρωτήσω για τον Μπαρνιάνι. Θεωρείς ότι είναι εφικτό να έρθει στον παναθηναϊκό με ένα συμβόλαιο 2 εκ? Θεωρώ ότι επειδή παίζει και σαν 4 και σαν 5 και με δεδομένο ότι μένει ο Γκίστ θα έχει 2 παίχτες που αποδεδειγμένα προσφέρουν και στις 2 θέσεις και στις 2 πλευρές του παρκέ. Ο Αρτζι αρέσκεται σε τέτοιους παίχτες και γενικά μου κάνει εντύπωση πώς αυτός ο παίχτης δεν ακούγετε γενικά για ευρωπαϊκές ομάδες( εκτός αν έχει ξεκαθαρίσει ότι το μέλλον του είναι μόνο στο ΝΒΑ).

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Μηδενικό κίνητρο, υψηλό κασέ. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθείς ακόμα και σε περιπτώσεις που μιλάμε για πραγματικά ταλαντούχους αθλητές.

      Διαγραφή
  39. ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ Πεδου-LUCKY
    =========================
    ============================

    Jimmy θύμισε μου.
    Ο Τζιμοπληκτος έγραψε για την προσληψη Πεδουlucky?
    ΟΧΙ???
    Ως μη γεννομενη λοιπόν οποιαδήποτε συζητηση :))
    Θα ακολουθήσει σε βάθος χρονου και ΩΔΗ οπως και ποίημα-συγγραφή σχετική.

    Αλλά τώρα πάμε στο ζουμί.
    Στο μοναδικό δια ταύτα της υπόθεσης που φυσικά το καταθέτει ο JB.

    Ο Πεδουλακης αν θέλει ο ίδιος και ο Γιαννακό θα πιάσει στον ΠΑΟ.
    Χωρίς πολλά λόγια και ξυπνηκιρικισμους.
    Αδιέξοδα και φανφάρες.
    Με μια μεγάλη προϋπόθεση.

    Ο κόουτς ξέρει να στήνει αμυντικά ομάδες και να παίζει με το μυαλό του αντιπάλου.
    Διαβάζει τα plays και κτυπάει κατα το δοκούν.
    Οχι πάντα, εξου και η πιστολια στο δόξα πατρί προχθές απο τον Σπανουλα (ούλα μας τα πήρες ούλα). :))))
    Τι πρέπει να γίνει λοιπόν?
    Πρέπει απαξαπαντος να πάρει παίκτες με επιθετικό ένστικτο πανω απ'ολα.
    Κillers.
    Αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα στο βιογραφικό τους, παρέα φυσικά με την ενέργεια.
    Με αυτόν τον τρόπο λοιπον πετυχαίνει τα πάντα.
    Διδάσκει plays αμυντικά και άμυνα πνιγμού, σε παίκτες που μπροστά έχουν την προσωπικότητα, να βάλουν και τη μπάλα στην κανάτα.
    Ο Γκιστ ειναι καλός να βγάλει τα συκώτια του αντιπάλου στην άμυνα
    και να στήσει όμορφα και γρηγορα pnr αν ο αντίπαλος κοιμάται συνέχεια, με το Νικ.
    Προσωπική φάση όμως μπροστά δεν έχει.
    Δεν συζητάμε οτι πρέπει να μείνει.
    Αλλά το οτι στο 4 θα πάς παίκτη που θα τρέχει στο αιμα του το καλάθι κι η ενέργεια και οχι παλι σε Γκιστ.
    Ο Καλαθης δημιουργεί παπάδες και σκοράρει κατιμαδες :)
    Οι δυο ξενοι που θα πάρεις στο ασσοδυο (εκτός αν έρθει Ζήσης οποτε ισως συζητησουμε μονο για Ανταμς) πρέπει πρώτα να κοιτάνε το καλαθη σαν βαρέλι και έπειτα να εχουν μπασκετικό IQ για να ρουφάνε εύκολα τις αμυντικές οδηγίες του Αρτζι.
    Με Πεδουλακη προπονητή η ομάδα σαφέστατα θα ξεκινάει απο την σκληρή άμυνα την επιθεση της.
    Fact υπογεγραμμενο και θυροκολλημενο.
    Αν μου πάρεις κι άλλους Καλαθηδες ακόμα και Φελντεινιδες που σκοράρουν με τα φεγγαρια τους και συνήθως μεσα απο ξύλινα συστήματα, τι να την κάνεις την άμυνα αν μπροστά είσαι για το μπαλαουρο??

    Ο ψαράς δεν βγαίνει στη θάλασσα για να μην πνιγει, αλλά για να πιάσει κανα λεπι !!

    Λίγο μυαλό λοιπόν αν υπάρχει σε αυτή την ομάδα που θαρρείς πως τη διαλυσε το σύμπαν κι οχι η παρακμή της μεσα στο χρόνο (κάτι φυσικό αν συνέβαινε) μια και γεννήθηκε δυνατή ακόμα κι οταν πεθανε το 2012.
    Τοτε ολα θα πάρουν το δρόμο τους.

    Ο φετινός Παναθηναϊκός όπως ξαναγραψα ειναι ρυάκι.
    Γεννιέται στην κορφή του βουνου σε κρυσταλοπηγη και με τη φυσική ροή των πραγμάτων καταλήγει γάργαρο στη θάλασσα.
    Τοσο ξεκάθαρα και αυτονόητα ειναι τα ζητουμενα του.
    Πρέπει να γινειι ανεγκέφαλος και εμμονικος σεισμός, να μετατεθεί η κρυσταλοπηγη στους πρόποδες απο την κορυφή του βουνού, να καταστραφεί το ρυάκι για να λιμνιασουν και να βρωμισουν τα νερά στο τέλμα της παραφροσύνης σαν αυτής του 2014 !!!

    ΥΓ Έφυγε εκείνος π'αγαπώ.
    Ο οργανισμός οφείλει να ειναι 10 φορές πιο σοβαρός και πιο επιθετικός και στην επιθεση!!! τώρα.
    ΥΓ2 Εχω προπονητή μετρ της αμυνας.
    Προσθέτω παίκτες μετρ της επίθεσης.
    Ενας γάμος απο έρωτα που θα γράψει ιστορία !!


    Jim... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως σου φαίνεται ο Γκάουντλοκ ως παρτενέρ του Καλάθη jim...όπληκτε?

      Διαγραφή
    2. Ρε ΤζιΜπι ξερεις οτι δεν προκειται να συμβει αυτο. Ο Πεδουλακης τους σιχαινεται αυτου του τυπου τους παικτες. Παιζει καθε φορα που εβλεπε τη Λαμποραλ να ειχε ταση προς εξεμεση.
      Μη με αναγκαζεις να σου γραφω τα αυτονοητα.
      Palmer eldrich

      Διαγραφή
    3. κλαίωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω....................συμφωνώ απόλυτα

      Διαγραφή
  40. Αναρωτιέμαι...
    Ο Πεδουλάκης ανέλαβε τον ΠΑΟ με κάποιο στόχο, ναι ή όχι;
    Ναι φαντάζομαι. Κι ο στόχος αυτός δεν φαντάζομαι ότι δεν ήταν να αποκλείσει τον Πρίφτη σε 5 αγώνες, αλλά να πάρει το πρωτάθλημα.

    Πόσο πιο ευνοϊκά θα πρέπει να ήταν τα πράγματα για να τα καταφέρει;
    1. Έπαιζε με το χειρότερο Ολυμπιακό της 10ετίας. Μια ομάδα που αποκλείστηκε ως 7η από τα playoff. Και ειδικότερα μια ομάδα που έδειξε ανίκανη να κερδίσει σε οποιαδήποτε δυνατή ευρωπαϊκή έδρα.
    2. Δημιουργείται με ανεξήγητους όρους ένα κενό στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού 9 ημερών, με αποτέλεσμα στο πρώτο ματς οι ερυθρόλευκοι να μην ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται.
    3. Ο Ολυμπιακός, μια κακά στημένη ομάδα, έχει όλους κι όλους 3 πόλους δημιουργίας: Σπανούλης, Πρίντεζης, Λοτζέσκι. Οι υπόλοιποι παίκτες του περιορίζονται στο να εκτελούν, συνήθως άστοχα.
    Στο 4ο ματς, και τελευταίο, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται χωρίς Πρίντεζη-Λοτζέσκι.
    4. Η σειρά αυτή συμπίπτει με την αποχώρηση του ΔΔ. Έτσι, ο παίκτης δίνει την τελευταία σταγόνα της δύναμής του για να ένα ένδοξο τέλος, αλλά κι ο κόσμος του ΠΑΟ είναι πιο ζωντανός από ποτέ.

    Και τι κάνει ο Αργύρης;
    Παραδίδει τα κλειδιά του ΟΑΚΑ στον Σφαιρόπουλο, που πλέον με τέτοιο εξοχικό, θα του φάει όλο το συμβόλαιο ο ΕΝΦΙΑ.

    Απλά και ξεκάθαρα.
    Να σου σπάει την έδρα και να πανηγυρίζει πρωτάθλημα στο σπίτι σου ο Ολυμπιακός χωρίς Λοτζέσκι και Πρίντεζη, δεν είναι επιτυχία.

    Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που ο ΔΓ κρατάει τον μποχού είναι ότι δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι έχασε δίκαια τον τίτλο μες στην έδρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα ομοϊδεάτη...

    Για το αν θα πιάσει ο RG στον 6άστερο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
    Ο Αργύρης είναι "προπονητής" με όλη τη σημασία της λέξης...θα σου στήσει μια ομάδα από το καλοκαίρι και θα στη στήσει σωστά. Θα αναγνωρίσει το πιθανό του λάθος και θα το διορθώσει μέσα στη σεζόν. Έτσι έκανε και με Άρμστρονγκ και με Πάνκο και με Κίτσεν...όπως τους έφερε τους έστειλε άψαλτους. Θα μου πεις...ναι ρε tentas13 αλλά αυτά τα σαπάκια ο RG τα έφερε.
    Ναι φίλε JB τα έφερε όταν έπρεπε να χτίσει ρόστερ 14 παικτών έχοντας μόνο 2!!! Εύκολο το έχεις???
    Και ναι ρε tentas13...την επόμενη χρονιά τί έκανε? ήταν αυτό μπασκετάκι?
    Όχι φίλε JB, δεν ήταν αλλά για να δούμε! Τον Λουκά ποιος τον επέλεξε?Τα 800.000 το χρόνο ποιος επέλεξε να πέσουν στον Μαυροκεφαλίδη? Εγώ? 1.000.000 στον Φώτση ποιος το είχε επιλέξει να τα δώσουμε??? Ο ΔΓ το διάλεξε...όπως διάλεξε να φέρει και τον Καπόνο αντί να διαθέσει τα χρήματα όπως ο Πέδουλας θα επιθυμούσε. ή φταίει ο Πέδουλας που ο Ούκιτς επέστρεψε σακάτης??? Μήπως φταίει και για την Σταύρωση του Ιησού Χριστού?
    Και ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά και ας πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω...
    Έστω λοιπόν ότι έκανε άσχημη χρονιά και φταίει μόνο αυτός! Είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος?
    Αν ο Τιτανοτεράστιος Ζοτς αντί να σηκώσει την κούπα την τεράστια με τα αυτία την πρώτη χρονιά, έκανε μία αντίστοιχη με το 2008 ή το 2010 τι θα κάναμε?
    Θα τον είχαμε σουτάρει και αυτόν κακήν κακώς???
    Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι προσωποποίηση της Ελληνικής Σχολής Προπονητών...και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος της Ελληνικής Σχολής Προέδρων!!! Αυτό πρέπει να μας λέει πολλά...
    Προσοχή!!!Δεν κατηγορώ τον Πρόεδρα γιατί είναι νέος στο κουρμπέτι και ακόμα μαθαίνει όπως όλοι!!!Αλλά έχει όρεξη και θα μάθει!!!
    Είμαι σίγουρος!!!
    Και άντε δεν το φέρναμε? Ποια είναι η επιλογή μας? Ο Περάσοβιτς???Πφφφφφφφ...Ποιος?Ποιος? Βάλτο αγόρι μου....(ουψ sorry με τόσα βιντεάκια που είδα με τον Απόλυτο έχω αρχίσει να σαλεύω)
    Ας δώσει λοιπόν τα κλειδιά στον RG ας του δώσει το ποσό των μεταγραφών...και αν ο προπονητής θέλει να φέρει τον Μπουρου ας τον φέρει αλλά αν δε θέλει sorry Πρόεδρα, αλλά θα πάρει όποιον ο ίδιος θέλει.
    Το πλάνο , πρώτα από όλα, θέλει πίστη σε αυτόν που στο υλοποιεί.

    Φιλικά
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστεια η συγκριση του ειδικου βαρους του Ζοτς το 1999 με αυτο του Πεδουλακη. Ο Ζοτς τοτε ειχε ερθει με 3 Ευρωλιγκες και 2 Σαπορτα στις αποσκευες του, τι συγκρινεις τωρα? Φυσικα και θα ειχε πιστωση χρονου.

      Επισης, αν ισχυουν αυτα που γραφεις (ότι δηλαδη πολλές μεταγραφες τις έκανε η διοικηση χωρις να τον ρωτήσει τον Πεδουλάκη) τί σου λεει πως δεν θα ξαναγινει το ιδιο και σε αυτη τη θητεια του; Εχει το ειδικο βαρος ο Πεδουλακης να βαλει φρενο στις παρεμβασεις του ΔΓ;

      Διαγραφή
    2. To γεγονός δηλαδή ότι έφερε τον Κίτσεν, τον αντικατέστησε με τον Μπανκς και έπειτα τον αντικατέστησε με τον Κάρυ, είναι στα θετικά του; Επειδή καταλαβαίνει τα λάθη του και τα διορθώνει με άλλα λάθη;

      Επίσης για να καταλάβω κάτι.
      Ούκιτς, Ματσιούλις, Κάρυ, Γκιστ, Λάσμε, Ράιτ. 6 δικοί του ξένοι.
      Αν δεν έπαιρνε τον Λουκά και τον Φώτση με ποιους Έλληνες θα έπαιζε; Θα έπαιρνε Μπόγρη και Σαρικόπουλο;

      Διαγραφή
    3. 11:51
      με ότι λίγο-πολύ ήρθαν οι Παβλίσεβιτς και Μάλκοβιτς και στην πρώτη αποτυχημένη χρονιά πήραν δρόμο! δε συγκρίνω τους δυο τους...
      11:52
      και φυσικά είναι στα θετικά του. γιατί κάποιοι σου έφεραν Πάβλοβιτς και Μπλουμς και επέμειναν μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος. αλλά για να καταλάβω μπορούσε να φέρει τον Ντε Κολό και επέλεξε τον Μπανκς;

      tentas13

      Διαγραφή
    4. @τεντα
      Ντε Κολό ----> ΧΑΟΣ -----> Μπανκς

      Όπου χάος βάλε χιλιάδες παίκτες, πολύ εκ των οποίων χαμηλότερα αμειβόμενοι από τον Μπανκς.

      Αλήθεια πρέπει να συζητήσουμε αν είναι καλό ή όχι να αλλάζεις 15 ξένους σε μια σεζόν;

      Διαγραφή
    5. tenta μου

      Όπως θα έχεις δει στα ποστ μου, δεν αποθεώνω ποτέ ουτε ομως μηδενίζω τον Πεδουλα.
      Περί ορέξεως παστουρμαδοπιτα :)
      Το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ να βρίσκω και να αναδεικνυω τα αυτονόητα.
      Δύσκολο γιατί αυτονόητα τα λέω εγώ ενώ εσύ μπορείς να τα πεις τρελα.
      Σωστό κι αυτό.
      Οποτε ματαιοτης ματαιοτητων τα πάντα ανικανοτης :)

      Έλεγα κτισε στην ομάδα του 2014 και μην γκρεμίζεις.
      Για μενα αυτονόητο.
      Για κάποιους καραγκιοζιλικι.
      Τώρα λεω φερε παίκτες επιθετικογενεις για να έχεις άμυνα με Πεδουλα και επίθεση εξω απο συστηματα αν χρειαστεί η πιο εύστοχη μεσα απο αυτά
      Τι σύστημα πχ να βγάλεις στον Καλαθη να σκοράρει?
      Μονο του με το καλάθι ισως :)
      Σουτ μετά απο ντρίμπλα δεν έχει οπως δεν εχει jumb σουτ.
      Ενα πεταχταρι στο drive έχει οταν δεν βρίσκει λει απ.
      Ενώ στον Ανταμς και σύστημα να μη σου βγει θα στο μπουμπουνισει στα κουφά.
      Πως χάσαμε φέτος το πρωτάθλημα ?
      Απο το συστημα Σπανουλη :)
      Μπουμ κι οτι γίνει οταν το ματς πάρει φωτιά και θέλει μουσκουλα :)
      Κι εγινε!
      Για μενα λοιπόν είναι αυτονόητο ο Πεδουλας να πάει σε παίκτες σκόρερ και ενστίκτου πρωτ'απ'ολα.
      Αυτοί που εκαναν μάγκα τον Ιτουδη, τον Περασοβιτς και τον Μπαρτζωκα!!
      Και να τους μαθει και αμυνα.
      Το βλέπεις αυτονόητο εσύ?
      Μπορεί και οχι.
      Πάλι αδέλφια θαμαστε.

      JB

      Διαγραφή
    6. Δηλαδη του Ιβανοβιτς του παιρναν Kc Rivers και προτιμησε τον Μπλουμς?

      Ας ειμαστε σοβαροι οσον αφορα τη συγκριση του Ιβανοβιτς με Πεδουλακη (και με Σαλε φυσικα). Ο ενας ειχε τον Ντεμαρκους Νελσον με τον οποιο γελαγαμε και οι αλλοι τον Καλαθη.

      Διαγραφή
    7. Δηλαδη TENTA θελεις να μας πεις ότι προπονητης που εφερε τον Άρμστρονγκ και δεν του αρεσε ο Μαυροκεφαλιδης είναι να τον αποθεώνουμε.Προπονητης που εφερε τον Κιτσεν και τον Μπανκς και τους προτιμουσε από τον Παππα είναι για να τον αποθεώνουμε.Για ξανασκεψου το λιγο αγαπητε.

      Διαγραφή
    8. Αυτο που θελει να πει ο ποιητης JB, να το πω και εγω λιγο διαφορετικα.

      Χρειαζεσαι και τον παικτη/παικτες στο ενας-εναντιον-ενα πολλες φορες. Οταν τα συστηματα αποτυχαινουν, τι θα κανεις? θα επαιρνε η ΤΣΚΑ το κατσαρολι αν δεν ειχε τον Ντε Κολο?

      Διαγραφή
  42. Εχουμε φτασει να μιλαμε για το 1-3 του Παναθηναικου Ολυμπιακου λες και ειναι κανενας αθλος του Παναθηναικου.

    Να θυμισω οτι ο Παναθηναικος με τον κακο οντως Σαλε ειχε τον ΟΣΦΠ στο 2-1 χωρις τις προσθηκες Χεινς/Ουλλιαμς και Χαντερ.

    Οντως η ομαδα με την Λαμποραλ εδειξε σημαδια αποσυνθεσης. Αποφασιστηκε να φυγει ο προπονητης (το κλιμα ηταν οντως βαρυ) και να ερθει ο Πεδουλακης που ηταν μια καλη ως πολυ επιλογη για την δεδομενη στιγμη.

    Ειδαμε μια ομαδα να χανει 2 φορες απο τον Αρη (που ο Παναθηναικος ειχε κερδισει 3 φορες σχετικα ανετα), και την ομαδα να κανει 1 νικη και να χανει 3 παιχνιδια συνεχομενα με μια τελειως διαφορετικη συνθεση/τροπο παιχνιδιου απο την προηγουμενη.

    Σε αυτη την σειρα ειδαμε ωραια πραγματα (πχ αναβαθμιση των 2 μικρων, μαχητικοτητα) αλλα ειδαμε και τα παλια κακα του Πεδουλακη (Φωτσης 35 λεπτα, ομαδα σκασμενη, πολυ κλειστο ροτεσιον. πολυ 1 με εναν)

    Ταυτοχρονα ο Παναθηναικος που ειχε τις περισσοτερες ασσιστ φετος απο καθε ομαδα στην Ευρωλιγκα εγινε μια ομαδα που στην επιθεση επαιζε ουσιαστικα 1 εναντιον 1 ειδικα στα τελευταια ματς. (Η επιμονη στο 1 με 1 με τον Φελντεην στο τελευταιο ματς πραγματικα με τρελλαινε).

    Hint, σε αυτα τα παιχνιδια ο καλυτερος 1 to 1 παιχτης δεν επαιζε σχεδον καθολου.
    Ταυτοχρονα μπορει να λεμε οτι η ομαδα εχασε ολα τα παιχνιδια κλειστα, ξεχναμε τεχνηεντως ομως να αναφερθουμε πως ουσιαστικα τα 2 τελευταια τα ΧΑΡΙΖΕΙ ο παγκος του Παναθηναικου

    Δεν καταλαβαινω απο που πηγαζει ολη αυτη η απαισιοδοξια πως με τον Σαλε η ομαδα θα γινοταν ερμαιο στις ορεξεις του Ολυμπιακου.
    Θυμιζω πως ο Ολυμπιακος φετος δεν κερδισε σχεδον κανενα δυσκολο παιχνιδι στην Ευρωλιγκα εκτος εδρας και στο τελευταιο του do or die ματς εχασε με 30 ποντους απο την Χιμκι (μια ομαδα που αποκλειστηκε και αυτη)

    Δεν μηδενιζω τα οσα προσεφερε ο Αργυρης, αλλα δεν βλεπω και κανεναν λογο να ενθουσιαζομαι με αυτο που ειδα.
    Επισης η πρωτη θητεια δεν ειναι μονο η σουλουπωμενη ομαδα και η σκουπα που θυμαται καποιος. Ειναι η ομαδα που δεν περνουσε τους 55 ποντους, στην οποια ΠΑΛΙ το ροστερ ηταν 7 παιχτες, στην οποια περναμε τον Ζακ Ραιτ για να μην βαζουμε λεπτο τον Παππα επειδη δεν επαιζε αμυνα (σε αντιθεση με τους μετρ της αμυνας Ραιτ και Ραμελ Καρρυ).

    Το να συγκρινουμε τον Αργυρη με τον Σαλε και να τον βγαζουμε καλυτερο δεν ειναι και κατι φοβερα τιμητικο για τον Αργυρη.

    Με προβληματιζει εκτους του ιδιου του προπονητη και τα γυρω γυρω.
    Πχ οταν αους πως οι στοχοι ξεκινανε απο 34χρονο Λασμε, διωχμενο σαν αποτυχημενο Μπραμος με 9 ποντους μ.ο στην Βενετσια και θανασοκουμπο καταλαβαινω πως ο μοναδικος στοχος της επομενης χρονιας ειναι να γινει μια διαχειριση, μια ομαδα που θα προσπαθει να κλεψει αποτελεσματα στην ευρωπη και να "διεκδικησει" το πρωταθλημα απο τον Ολυμπιακο.

    Να "διεκδικησει" το πρωταθλημα σε ενα πρωταθλημα που ουσιαστικα αγωνιζονται 2 ομαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιαννακοπουλος δεν μπορει να ακολουθησει οικονομικα τους Αγγελοπουλους. Δεν ειναι ντροπη αυτο. Οι αλλοι ειναι εφοπλιστες κι αυτος ειναι μεν επιτυχημενος επιχειρηματιας αλλα παιζει σε αλλο επιπεδο. Τι να κανει ο ανθρωπος; Επειδη δηλαδη ο πατερας του εκανε πραγματα εκτος λογικης πρεπει να συνεχισει κι αυτος; Εγω τον καταλαβαινω.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα.
      tsou

      Διαγραφή
    3. Πέστα χρυσόστομε.

      Ειχα γραψει εδω στην αρχη των τελικων πως δημιουργειται εντεχνως ενα κλιμα που εμφανιζε τον ΠΑΟ ενα "μπ%#$#λο" και τον ΟΣΦΠ αντιστοιχα τρομερο φαβορι(!), ενω η πραγματικοτητα της φετινης σεζον έλεγε άλλα. Αυτο το κλιμα συντηρηθηκε και απο τον ιδιο τον Πεδουλακη (διαφορες δηλωσεις & μπηχτες σε συνεντευξεις τυπου απο τοτε που ανελαβε) και προφανως κεφαλαιοποιηθηκε απο αυτον με το να καταφερει να του ανανεωσουν την εμπιστοσυνη στο προσωπό του.

      Το ψεμα εχει κοντα ποδαρια ομως και στο γηπεδο δεν μπορεις να κρυφτεις.

      Διαγραφή
    4. αποτυχημενο Λασμε;;η Γαλατα δεν εχει λεφτα την νεα σεζον,ολοι οι παιχτες την εφυγαν εκτος απο 2-3.Αποτυχημενος ο Λασμε που βγηκε mvp στο γιουροκαπ;;;.Ο Λασμε ειναι το 82 τον Δεκεμβριο και ειναι 5 μηνες μικροτερος του Σπαν.

      Διαγραφή
    5. Ότι γραφεις ισχυει εκατο τα εκατο.Ο Πεδουλας με τις εμμονες του ανεστησε τον πεθαμενο Ολυμπιακο ενός μετριου προπονητη που τα ειχε κανει θαλασσα και με πεντε εξη παικτες σε κακη κατασταση.Και τελικα εγινε και ηρωας.

      Διαγραφή
    6. MVP του eurocup βγήκε ο ΜκΚόλουμ. Ο Λάσμε ήταν στη δεύτερη 5άδα μαζί με Ράιτ. Στην πρώτη επίσης ήταν ο Μάρντι Κόλλινς.

      Διαγραφή
    7. 1:25, για τον Μπραμος λεω οτι εφυγε σαν αποτυχημενος απο τον Παναθηναικο, οχι για τον Λασμε. Για τον Στεφαν που τον εχω σε ΤΡΟΜΕΡΗ εκτιμηση λογω ΙQ εχω επιφυλαξεις μονο για την ηλικια του

      Διαγραφή
    8. MVP των τελικών του Eurocup βγήκε ο Lasme

      Διαγραφή
    9. @Q81,

      1) To 1-3 προφανώς δεν είναι άθλος, και το τελευταίο ματς ειδικά δεν έπρεπε να χαθεί. Η εικόνα όμως της ομάδας έβγαλε υγεία, αποφασιστικότητα, καλή προετοιμασία, κατανομή ρόλων και επιμονή στο πλάνο και το 1-3 την αδικεί κατάφωρα (κομβικής σημασίας εδώ το 3ο ματς που είπαμε πώς χάθηκε, να μην τα ξαναλέμε).

      2) Για τις ήττες απ' τον Άρη, δεν θα πω ότι έγιναν επίτηδες, πάντως είναι σίγουρο ότι ο Πεδουλάκης έκρυψε πράγματα για να αιφνιδιάσει, κάτι που κατάφερε απολύτως (οι 2 πόντοι διαφοράς είναι αστείοι σε σχέση με την εικόνα του 1ου ματς).

      3) Το πολύ 1-on-1 και οι λίγες ασίστ ήρθαν απ' το 2ο παιχνίδι και μετά, που ο Σφαιρόπουλος άλλαξε επιτέλους την άμυνά του μετά από τόσα παθήματα (Μπάμπεργκ, Χίμκι, ΠΑΟ 1ο ματς με 29 ασίστ).

      4) Ο Πεδουλάκης δεν είναι κορυφαίος, ούτε διάδοχος του Ζοτς. Δεν είναι καν Μπαρτζώκας αν θες, αφού κατά τεκμήριο απέτυχε στην Ούνικς ενώ ο δεύτερος (εκτός του ότι έχει μια ευρωλίγκα) έκανε φοβερή χρονιά στη Λόκο. Ωστόσο, στη δεδομένη συγκυρία και με το περιορισμένο μπάτζετ του ΠΑΟ, είναι νομίζω η λύση με το μικρότερο ρίσκο: ξέρεις τι πράγματα (πολύτιμα σε αυτή τη φάση) θα σου δώσει, ξέρεις και τις αδυναμίες του, ελπίζεις ότι θα τις βελτιώσει και πας παρακάτω. Η μόνη άλλη λύση που θα έβλεπα εγώ είναι ο Πρίφτης, κι ας τα άκουσε κι αυτός ουκ ολίγες φορές φέτος από τους Αρειανούς. Το γρασίδι του γείτονα είναι πάντα πιο πράσινο.

      Ντάρκο

      ΥΓ: Το μόνο που με προβληματίζει απ' όσα γράφονται είναι ο Λάσμε. Το ανέφερα και πιο πάνω: είναι σίγουρο ότι υπάρχουν νεότεροι, φθηνότεροι και δυνατότεροι παίκτες στην αγορά και ένα τέτοιο κόλλημα δεν είναι καλά νέα.

      Διαγραφή
    10. @ Νταρκο
      Δεν διαφωνω σε οσα λες. Δεν κρινω τοσο το 1-3 ως αποτελεσματα. Θα μπορουσε σιγουρα να ειναι αναποδα.
      Αν και σε αυτο περα απο την τυχη εχει ευθυνη και ο παγκος του παναθηναικου που ενω πηγε το ματς καλα, επαθε κοκομπλοκο στα τελευταια λεπτα του 3ου και 4ου αγωνα.

      Εγραψα οτι δεν εχω προβλημα με τον Πεδουλακη (σε προηγουμενο ποστ) και πως δεν τον θεωρω μια κακη επιλογη, αλλα μια ασφαλως μετρια.

      Αυτο που με ενοχλει ειναι πως εχουμε φτασει στο σημειο της υπερβολης, και παρουσιαζουμε ως ΑΘΛΟ το οτι ο Παναθηναικος του Πεδουλακη κοντραρισε τον Ολυμπιακο, οταν και ο τελευταιος εκανε μια πολυ κακη σεζον και εχασε ολα τα παιχνιδια εκτος εδρας.
      Ποσο μαλλον οταν επαιξε χωρις Πριντεζη στο 3ο ματς και χωρις Πριντεζη-Ματ στο 4ο

      Ειναι ενα κλιμα που δημιουργησε και ο ιδιος ο Πεδουλακης, κανοντας το μονα-ζυγα δικα του. Να στο πω και αλλιως, πως εισαι ΤΟΣΟ σιγουρος πως με Σαλε στον παγκο ο Παναθηναικος δεν θα κοντραριζε τον Ολυμπιακο με τον δικο του τροπο. Ποστ στον Ραντουλιτσα, 1 on 1 με Williams κτλ.

      Εγω πιστευω πως θα το κοντραριζε. Και στο κατω κατω η ιδια ομαδα που συμφωνουμε πως ηταν μπουρδελο με την Λαμποραλ εχασε το 1 παιχνιδι στην παραταση (θυμιζει κατι;) και το αλλο με καταρρευση στο τελευταιο 5λεπτο που ο Ανταμς τα εβαζε απο παντου.

      Γιατι στην μια περιπτωση η ομαδα ειναι χαλι, στην αλλη ειναι σουλουπωμενη που χανει στις λεπτομεριες;

      Διαγραφή
    11. Γιατί έτσι βολεύει την αφήγηση όσων ήθελαν να επιβάλουν ως μοναδική και επιβεβλημένη λύση για τον πάγκο του ΠΑΟ τον Πεδουλάκη.

      Υγ Του χρονου ο Ολυμπιακός θα έχει ξεκούραστο από Εθνική το Σπανούλη, μπακ-απ 4ρι να ξεκουράζει τον Πρίντεζη, τον Γιανγκ +όποιες άλλες προσθήκες θα κάνει. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει το Διαμαντίδη που ακόμα και φετος έβγαζε τα κάστανα από τη φωτια στα δύσκολα. Προβλέπω 3-0 εύκολα στους τελικούς -αν φτάσει εκει ο ΠΑΟ - με τον Αργυρη να δηλωνει "ειμαστε στενοχωρημενοι μεν, αλλά περηφανοι που κοντραραμε τον Ολυμπιακό".

      Διαγραφή
  43. Ας φτιάξω κι εγώ μια Παιδουλακίσια ομάδα. Βλάντο από αύριο προπόνηση στο point κυρίως και δευτερευόντως στο 2, ο Βασιλάκης λιώνει το καλοκαίρι δουλεύοντας σώμα,έκρηξη, σουτ (έχει τη δυνατότητα για 3ποντο 40%+) και παίρνει χρόνο και στο 4 ενώ ο Γκιστ παίρνει χρόνο και στο 5 κατά περίσταση. Υπάρχει και μία κενή θέση ξένου.
    1-2:Καλάθης, Ντιλέινι, Βλάντο *, Μποχωρίδης, Παππάς, Φελντίν
    3: Κουζμίνσκας, Μπράμος, Χαραλαμπόπουλος * Θ. Αντετοκούνμπο
    4: Γκιστ *, Χαραγκόντι, Φώτσης
    5: Λάσμε, Παπαγιάννης

    Yuri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/207191/endiaferetai-gia-mpramo-o-panathinaikos
    Δηλαδη ο Παναθηναϊκος χρειαζεται να προσπαθησει για να μη χασει το Μαικ τον Μπραμο; Τι αλλο θα διαβασουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. τετοια σειρα αγωνων δεν υπαρχει στην ευρωπη αυτα τα παιχνιδια βελτιωνουν παικτες και προπονητες
    παναθηναικος και ολυμπιακος δεν μπορουν να ανταγωνιστουν τα χρηματα ρωσικων τουρκικων και ισπανικων ομαδων για αυτο παλι θα πρεπει να ψαξουν για ξενους παικτες τους οποιους θα πρεπει να τους βοηθησουν να βελτιωθουν
    ο ολυμπιακος εχει κορμο ελληνικο Παπαπετρου Παπανικολαου Πριντεζη Μαντζαρη Αγραβανη Σπανουλη ενω ο παναθηναικος εχει δυο μεγαλα ταλεντα οχι απολυτα ετοιμα τον Καλαθη τον 35αρη Φωτση τον απροβλεπτο Παππα και τον Γιανκοβιτς νομιζω οτι καλο θα ηταν ο παναθηναικος να κοιταξει τους ελληνες του κολεγιακου Ντορσευ Ογκουστ Μητογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα
    -Ενα μικρό σχολιο για τους τελικους πανω στο θεμα της πνευματικής προετοιμασίας που έθιξε ο Λαζαρος.Ο ΠΑΟ περιμένε οτι λογω Πεδουλάκη - Διαμαντιδη και προιστοριας θα καθαριζε τα παιχνιδια που θα ηταν στο νημα.Ο Σφαιρο σε αυτο το κομματι της χαλαρωσης ,της περιρέουσας ατμοσφαιρας στον ΠΑΟ οιτ στο τελος πανατα θα νικάμε χτύπησε με την τριαδα τον γκαρντ του ,σε 3 4 παιχνιδια ολα πολυ κλειστα με αναποδα αποτελεσματα έδρας.Επισης σε μια πολυ νευρική σειρά που αναποφευκτα,λογω της εντασης ,σχολιάστηκε ξανα η διατησία σε μεγάλο βαθμό

    - Παμε στο αγαπημενο κομματι του μπλογκ που ειναι η στελεσχωση του ΠΑΟ
    Το μοντέλο που προτεινει με πάθος ο Τασουτο εχει θέματα στο κομματι της δημιουργιας αλλα και στο ποστ.Ο ΠΑΟ θελει εναν η δυο χειριστες με σουτ ειτε Αμερικανους ειτε κοινωτικους για να μπορεσει να παιξει καλα ο Καλαθης.Ο ΚΟπονεν ειναι δυαρι,μη πωοτι στον ΠΑΟ θα μπορυσε να παιξει και στο 3.ΕΠισης αμα μεινει ο Φωτσης και ο Γκιστ θελεις αλλου τυπου παικτη απο τον "ωμη δυναμη" Χαρανγκοντι.Παρ ολα αυτα συμφωνω οτι ο Ταιους θα κολαγε γαντι στον ΠΑΟ αν δεν ηταν τοσο υπερεκτιμημένος οικονομικα.Ο Λασμε ειναι πλεον πολυ μεγαλος και το παιχνιδι του θυμίζει πιο πολυ τεσσαρι με το σουτ απο το λοου ποστ(τυπου Χορας Γκραντ στο πιο παρωχυμένο) με θετικα την οξυδερκεια στο παιχνιδι,που μπορει να τον μετατρεψει σε νεο Λαρυ Μιντλετον.Αλλα με Λασμε-Γκιστ -Φωτση -Παπαγιαννη,χρειάζεται οπωςδηποτε ενας ακομα ψηλος.
    Η δικια μου οπτικη στο θέμα κρινεται απο το αν μεινει ο Γκιστ η οχι ,αν δλδ θα παει σε 4 η πεντε ξενους.Αν ειναι 4 πρεπει να παει σε δυο χειριστες ενα κομπο φοργουορντ με σουτ και εναν ψηλο.ΕΙδικα στην περιπτωση Μπραμου - Θαναση αυτο το ροστερ θα ειναι πιο πληρες.Εδω μπαινει και η υποθεση Μπουρουση που ακομα δε δειχνει να τραβαει και σε αυτη τη περιπτωση ο ΠΑΟ πρεπει να δει για εναν ακομα ξενο ψηλό.
    ΕΠισης μικρη εκρεμοτητα ειναι και θέμα του Γιανκοβιτς (που μαλλον ,αν παιξουν μεταγραφικα οι Θανασης-Μπραμος θα αποχωρησει),κατι που ειναι πιο κοντα στην Τζιμοπληκτη οπτικη.


    -Στον ΟΣΦΠ ,ο Σπανουλης θα κρινει της μεταγραφες,και μαλλον δυστυχως για την ομαδα θα ζητησει να εξαργυρωσει τους τελικους με ενα συμβολαιο μεγαλυτερο απ αυτο που σηκωνει ο συλλογος.Πριντεζης οι 2 Παπ,Μαντζαρης και Γιανγκ ειναι καλος κορμος ειδικα αν μεινει και ο Χακετ.Θελει ακομα τον αντι-Χαντερ εναν γκαρντ και εναν σουινγκμαν

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βασικό για τον ολυμπιακό είναι να αναγνωρίσει ο κόουτς το λάθος στη φετινή στελέχωση. Και δεν αναφέρομαι στη μη απόκτηση 4αριου, γιατί αυτό θεωρώ ότι ήταν απλά ένα ρίσκο που δε βγήκε, αλλά στην απόκτηση Στρόμπερι. Η ομάδα θέλει στη θέση του ΚΛΑΣΣΙΚΟ σουτέρ, χειριστή, που να παίζει καλή άμυνα.

      Διαγραφή
  47. 1+1+1 το συμβόλαιο του Αργύρη;
    Μιλάμε για εμπιστοσύνη. Θα μπορούσε να του υπογράψει 0,5+0,5+0,5+0,5+0,5+0,5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο RG δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει αποζημίωση (όπως δεν έκανε και το '14) οπότε ο όρος αυτός στο συμβόλαιό του δε μου κάνει καμία εντύπωση.
      Ειδικά για τους προπονητές τα συμβόλαια παίζουν ρόλο μόνο για τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απολύσεων (εξαιρούνται τα πολύ μεγάλα ονόματα αλλά είδαμε τι έγινε και με τον Ίβκοβιτς φέτος).

      Διαγραφή
    2. Τι συμβόλαιο είχε υπογράψει το 2013;

      Διαγραφή
    3. Μπράβο στον Πεδουλακη που βελτιωσε την ομαδα.Στους τελικούς βέβαια έκανε τραγικά λαθη στο κοουτσαρισμα στο τέλος των παιχνιδιών. Ίσως δικαιουνταν ηθικά την ευκαιρία, γιατί ήρθε σε δυσκολη στιγμή. Ο Παναθηναικος , όμως, πιστεύω ότι έπρεπε να κοιτάξει το Μπαρτζωκα.Θα ήταν και ένα χτύπημα στους απεναντι.

      Διαγραφή
  48. Ο Πεδουλακης ηταν η αναποδη του Σαλε. Με αναλογα κολληματα, αναλογες ανεπαρκειες, αλλες μεν αναλογες δε. Θα αποτυχει και θα ψαχνουμε παλι για προπονητη το Μαρτιο. Τουλαχιστον δε θα παρει μεγαλη αποζημιωση. Νομιζω οτι επαιξε κι αυτο ρολο στην αποφαση του dpg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μετά τη συμφωνία με τον Πεδουλάκη ας γράψω και εγώ τι περιμένω.
    Καταρχήν θα ήθελα να φτιαχτεί επιτέλους τμήμα σκάουτινγκ ή να προσληφθεί ένας άνθρωπος τύπου Κατσιώνη που να γνωρίζει την αγορά. Με κανονική πρόσληψη και όχι ''πρότεινε μας κανεναν παίχτη ρε φιλαράκι''.

    Έχοντας δεδομένο ότι οι παίχτες που μένουν είναι οι Παπαγιάννης, Γκιστ, Φώτσης, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς(?), Παππάς, Φελντείν, Καλάθης (ο Μποχωρίδης κατά την γνώμη μου δεν χωράει στο ρόστερ από τη στιγμή που θα μείνει ο Φελντέιν) χρειαζόμαστε παίχτες στις θέσεις 5(2), 4(1), 3(έναν ή δυο εξαρτάται με το τι θα γίνει με Γιάνκοβιτς), 1(2, καθαρό pg pnr και scorring guard combo).

    Έχει ένα μπάτζετ καλό για τα δεδομένα της ομάδας (γύρω στα 5,5εκ απ' ότι ακούω για νέους παίχτες), ελπίζω να το αξιοποιήσουν (και μοιράσουν) σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεωρώ οτι ο Μποχωρίδης πρέπει να πάρει μια ακομη ευκαιρια αφου δυο χρονιες ειναι τραυματίας.Ο τραγικός του χειρισμός μπαλας δε βοηθάει τη κατάσταση ,αλλα μπορει να επικαλεστεί οτι δεν εχει ρολάρει καθολου στην ομάδα.
      Η επιλογή στον ασσο ειναι ακομη πιο κομβική και απο το πεντάρι αφου θα ειναι ο παικτης ,που θα κρινει και την αποδοση του Καλαθη που αναγκαστικά παιρνει στο χρισμα του leader απο φετος.

      Διαγραφή
    2. Με 9 εκατομμύρια για 13-14 συμβόλαια φτιάχνεις ο μ α δ ά ρ α

      Διαγραφή
    3. Τζιμ με το νεο φορματ της ευρωλιγκας ξερεις αν κ ποτε θα επιτρεπονται προσθηκες παικτων εν μεσω της σεζον?μεταξυ των δυο γυρων?καθολου?

      Διαγραφή
    4. Ομαδάρα φτιάχνεις με ψαγμένες επιλογές, βαθιά γνώση της αγοράς και σωστή κατανόμηση του μπάτζετ. Η ομάδα δεν μου έχει δείξει έως τώρα να τα γνωρίζει αυτά.

      Διαγραφή
    5. ΑΦΡΟ ΜΟΥ
      ============

      Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει αυτά τα τέσσερα χρόνια οτι παίκτη βάλει ο νους σου.
      Απο ηλεκτρολόγους και κουζιναδες, μεχρι παπλωματηδες (Ραντου), συνταξιουχους και μαναβηδες ( Καλαθης οταν σπάει τα καλάθια και τρεχουν οι ντομάτες στην κατηφόρα :) )

      Μπουμπουνητό όμως δεν έχει πάρει γιατί το σκεπτόμενο μπάσκετ δεν τον γουστάρει (Αρτζι) ο συνταγματαρχης πρέπει να κανει Ελληνοποιηση με λυκοπουλα (Ιβανοβιτς) και ο καλός ο Σέρβος είναι ακριβός και θα πάμε σε σερβοσκαρταδουρα (Σασα).

      Το μπουμπουνητο, του το πηρε ο ΟΣΦΠ το 2010 κι απο τοτε φέρνουμε μονο σεσουλες.
      Δεν είναι άσχημα για μια ανύπαρκτη μέχρι το 2010 ομάδα να εχει μέσα σε εξι χρόνια 3 πρωταθληματα και 2 ευρωπαϊκά εξω οι τελικοί.

      Κι ολα αυτά με μπουμπουνητά :)

      Αν βάλει μυαλό ο μπαμπουίνος της Κένυα θα βάλουμε κι εμείς αγάπη μου.

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    6. 1:09 μ.μ.

      Δεν πρόκειται να ρολάρει στον Παναθηναικό αν μείνει ως έκτο γκαρντ. Πρέπει να πάει σε ομάδα που γίνεται καλή δουλειά και να παίξει πολύ για να βελτιωθεί. Κηφισιά, Ρόδος και Πάτρα θα ήταν οκ επιλογές. Το ίδιο ισχύει και για έναν εκ των Κόνιαρη, Λούντζη. Τα παιδιά πρέπει να παίξουν για να βελτιωθούν.

      Διαγραφή
    7. Jimmy Conway δεν είναι τυχαίο που σε γνώρισα και δεν ξεκολλάω :)
      Ηταν μοιραιο :)

      JB

      Διαγραφή
  50. Πεδουλακης λοιπον κ του χρονου..μπορω να πω οτι δεν ημουν υπερ της παραμονης του..οχι γιατι εχασε τους τελικους στις λεπτομερειες χανοντας 2 παιχνιδια με 2 σουτ στα τελευταια δευτερα..αλλα γιατι εμφανισε παλι εμμονες κ κολληματα,κλεινοντας επικινδυνα το ροτεσιον..σιγουρα δεν ηταν δικια του ομαδα ο φετινος Παναθηναικος,αλλα θα μπορουσε να προσπαθησει να παρει περισσοτερα απο συγκεκριμενους παικτες(Ουιλιαμς,Χεινς,Χαντερ,Ραντουλιτσα) παρα να τους περιθωριοποιησει εντελως κ να παιζει στο τελος με τους Μητσαρα,Φωτση,Γκιστ σε ημιθανη κατασταση απο την υπερπροσπαθεια..


    anyway στηριζουμε την νεα προσπαθεια απο δω κ περα..εχεις μια βαση παικτων με Καλαθη,Μποχωριδη,Παππα,Φελντειν,Χαραλαμποπουλο,Γκιστ..κ περιμενοντας να δεις τι θα γινει με τις περιπτωσεις των Φωτση,Γιανκοβιτς,Παπαγιαννη..

    απο κει κ περα γνωριζοντας τον Πεδουλακη απο την προηγουμενη θητεια του στον Παναθηναικο(αμυνα του θανατα,κ μπροστα βλεπουμε) πιστευω οτι σιγουρα θα προσπαθησει να φορτωσει τις θεσεις 4-5 με τουλαχιστον 1-2 ακομα παικτες με αθλητικα προσοντα που θα παιζουν τον ρολο του μπαμπουλα στην αμυνα κ θα προστατευουν το ζωγραφιστο ενω παραλληλα θα χουν τα ποδια για να μπορουν να αμυνονται με αλλαγες απεναντι σε αντιπαλα γκαρντ..

    τωρα το ποιοι θα ναι αυτοι?μια καλη κ σχετικα φτηνη περιπτωση ειναι ο Οκαρο Γουαιτ..σιγουρα μπορει να υποστηριξει το μπασκετ Πεδουλακη,καθως το σκαρι του(αν κ σιγουρα πιο ελαφρυς) θυμιζει Γκιστ..σιγουρα ενας Ταιους με την εφεση του στο μπλοκ..για τον Λασμε δεν ξερω..εντυπωση μου ειναι οτι θα πρεπε να κοιταξουμε κατι πιο "φρεσκο"..

    τωρα για κατι Μελι,Χαρανγκοντι που διαβαζω για το 4 δεν νομιζω οτι ο Αρτζι θα κινηθει για τετοιους παικτες,θελει κατι πιο πυραυλοκινητο αφου απ'τη νεα σεζον τα παντα θα ξεκινανε απ΄την αμυνα..αλλωστε γι'αυτο θα παραμεινει κ ο Φωτσης για να παιξει το ρολο του πιο "σκεπτομενου" fundametal 4αριου..ενω υπαρχει κ ο Χαραμποπουλος που μπορει να ανεβει στο 4 για πιο light σχηματα..

    ειδικα σε περιπτωση παραμονης του Παπαγιαννη δε νομιζω καν να προχωρησουμε σε αναζητηση 2ου 7-footer ..εκτος αν γινει μια εξαιρεση για την περιπτωση του Μπουρουση..

    στο 3 κατα πασα πιθανοτητα θα προσθεσεις πνευμονια,ποδια με εναν εκ των Μπραμος,Θαναση Αντετοκουμπο..ισως κ με τους δυο..

    στο 1-2 σιγουρα θα ψαχτεις για εναν παικτη που θα μπορει να οργανωνει(εν απουσια του Καλαθη,να εκτελει(δε σε παιρνει να χεις κ δευτερο αδυναμο εκτελεστικα γκαρντ μετα τον Καλαθη),ενω παραλληλα να ναι κ συνεπης στα αμυντικα του καθηκοντα..

    κατα πασα πιθανοτητα δηλαδη μιλαμε για ενα ροστερ..

    1..Καλαθης,ξενος γκαρντ,Μποχωριδης
    2..Παππας,Φελντειν
    3 ..3 εκ των Χαραλαμποπουλου,Γιανκοβιτς,Μπραμος,Αντετοκουμπο..δεν χωρανε ολοι..Γιανκοβιτς,Μπραμος θεωρητικα μπορουν να κατεβουν κ στο 2..
    4..Γκιστ,αθλητικο 4αρι(Οκαρο?),Φωτσης
    5..αθλητικο 5αρι(Ταιους?),Μπουρουσης(?), Παπαγιαννης(σε περιπτωση που δεν την κανει για Αμερικη),με τον Γκιστ να ανεβαινει κ στο 5..

    τωρα το μεχρι που θα μπορουσε να φτασει μια τετοια ομαδα δεν το γνωριζω..σιγουρα ομως θα βγαζε τα συκωτια του αντιπαλου σε καθε παιχνιδι..

    υ.γ.1..κ γω θα θελα επιστροφη Ζοτς στον παγκο ή Μπλατ,κλπ..κ ενα φερω ενα Ντε Κολο μαζι με εναν Ντιλεινι στα γκαρντ κ τον Ραντολφ στους ψηλους...αλλα εχω σταματησει πλεον να τρεφω αυταπατες γι'αυτο κ αναφερω το κατα την γνωμη μου ρεαλιστικοτερο κ μεσα σε λογικα οικονικα πλαισια σεναριο για την συνθεση του ροστερ της επομενης σεζον..




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Το πρωτο που πρεπει να κανει ο Παναθηναικος είναι να παρει τον Μπουρουση που είναι ηγετικη προσωπικοτητα και θα είναι πολύτιμος για τα επομενα δυο χρονια.Μετα να τα δωσει όλα για Ντιλεινι.Αν δεν κατσει αυτή η περιπτωση υπαρχουν ο Ανταμς,ο Ερτελ και ο Κοπονεν που ταιριαζουν απολυτα με τον Καλαθη και είναι καλοι σουτερ τριων ποντων.Αν ερθει καποιος από αυτους μια χαρα είναι και ο Μποχωριδης για τριτος ασσος
    Να κρατησει οπωσδήποτε Παπαγιαννη,να στηριξει Χαραλαμποπουλο,να παρει Μιτογλου και ένα θηριακι στο 4-5 διπλα στον Γκιστ και εχει εκπληκτικο ροστερ.
    Σχετικα με τον Μπραμο που ακούγεται,ουτε θελω να το πιστεψω πως υπαρχει τετοια περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πως αλλαζουν οι καιροι,καποτε το πρωταθλημα και οι τιτλοι στην Ελλαδα ηταν αναξια λογου,το πρωταθλημα του Βαζελακοπουλου λεγανε ποιος το υπολογιζει;;,οταν ο ΔΔ επαιρνε το πρωταθλημα μονος του απεναντι στον πρωταθλητη ευρωπης ηταν χωρις αξια,τωρα που το πηρε ο Σπαν απεναντι σε μιση ομαδα ειναι γιατι ειναι παιχταρας,αληθεια τι εγινε εφυγε ο Βασιλακοπουλος και δεν το καταλαβαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα σε όλους να μπω και εγώ στα παπούτσια ενός gm,και να.πω την σκέψη μου για το ροστερ της επόμενης χρονιάς:
    Στο μπακορτ έχω δεδομένη την παρουσία του νικ(το βαρύ συμβόλαιο και δεν τρεφω αυταπάτες)την αναβάθμιση(σώματος και θεού επιτρέποντας)του λευτερη και μου μένει μία θέση θα πάω λοιπόν στον καναδο σλοβενο που μας σύστησε στα ευρωπαϊκά παρκε ο αιτο,κεβιν πανγκος εξαιρετικός σουτέρ(40% καριέρα 50%περισυ στο γιουροκαπ) καλός(5 ασσιστ μ.ο)δημιουργός,καλος αμυντικός στην μπάλα τον παιρνω με κλειστά τα μάτια,εχω ακόμα τον παππά και τον τζειμς διαφορετικοί τύπου παιχτών και μου μενει μία ανοιχτή θέση την οποία αφήνω για το τέλος
    Στα σμολλς Βλάντο Χαραλαμπόπουλος(μετά την σειρα μεγάλωσε)θα ήθελα κουζμινσκας αλλά δεν νομίζω οπότε μία λύση στυλ μπραμος ή κσ Ρίβερς με γεμίζει με ενέργεια και σουτ.
    Στους δεινόσαυρους(μεταφορικά δεν είμαι ο σαλε)έχω τον αντωνη για έκτο το Παπαγιάννη για ποστ(5ψηλο)ανεβαζω τον γκιστ στο πεντε και πάω για οστιν ντει στο 4(εξαιρετικός σκόρερ)και δινω τα πάντα για τον επαναπατρισμό του ντινου του μητογλου ενισχύοντας έτσι και τον ελληνικό κορμό, ενώ στο πεντε πρόσθετω ντριου γκορντον έχει κάνει το αγροτικό του σε τρεις χώρες έχει παραστάσεις τρομερός ριμπαουντερ εξαιρετική ηλικια καλή τιμή και μου μένει ανοιχτή μία θέση στο μπακορτ ψάχνω και βρίσκω ένα παίχτη στο στυλ του αλπερτ ολιβερ εμπειρο που θα μου δώσει πράγματα στις προπονήσεις και όποτε χρειαστεί θα έχω μία σταθερά από το πάγκο.


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γεια σας,

    Να προτείνω και εγώ μια στελέχωση που κινείται στα πλαίσια της φιλοσοφίας του Πεδουλάκη αλλά και με επιθετικές αρετές (δε γνωρίζω βέβαια αν είναι οικονομικά εφικτή αλλά πιστεύω δε ξεφεύγει κατά πολύ του μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει ο Δ.Γ.):

    Καλάθης, Ζήσης, Κοπονεν
    Φελντέιν, Παππάς
    Κ.Σ. Ρίβερς, Μπράμος ή Θανάσης, Χαραλαμπόπουλος
    Μέλι, Γκιστ, Φώτσης
    Τάιους, Μπουρούσης, Παπαγιάννης


    Υ.Γ. Ξέρει κανείς που κινείται η αξία του Μπουρούση?


    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ανανεωσαν με γαλατα λασμε μακολουμ,ε ρε ψεμμα που πουλανε τα μμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Να μην ξεχάσουμε να αποδώσουμε τα δέοντα, στον υπέροχο τύπο Οθέλο Χάντερ. Σήμερα θα ακούσει ίσως το πιο θερμό χειροκρότημα που άκουσε τα δυο χρόνια του στην ομάδα μας.

    Ήρθε, έπαιξε το μπάσκετ του, έδειξε σε όλους ότι είναι ΚΥΡΙΟΣ, πήρε δυο πρωταθλήματα, και σαν ΚΥΡΙΟΣ αποχωρεί για να συνεχίσει την καριέρα του εκεί που θεωρεί ο ίδιος ότι είναι καλύτερο για αυτόν και την οικογένειά του.
    Η εικόνα ενός παίκτη, που έχει υπογράψει ήδη συμβόλαιο με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κλαμπ, αλλά παίζει στο 110% της δύναμής του μέχρι την τελευταία στιγμή, ρισκάρει τραυματισμό συνεχίζοντας το ματς με κράμπες, η εικόνα αυτή λοιπόν, θα μείνει για πάντα χαραγμένη τόσο στη μνήμη όλων των φίλων του ολυμπιακού όσο και στις σελίδες της ιστορίας της ομάδας.

    Καλό ταξίδι να χεις παικταρά!
    Εις το επανιδείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Roster PAO 2016-2017 (για δυνατούς λύτες...)

    1) Καλάθης, Diot, Draper
    2) Feldeine, Παππάς
    3) Αντεντοκουμπο, Χαραλαμπόπουλος
    4) Moerman,Φωτσης
    5) Mbakwe, Gist, Παππαγιάνης

    • Συνολικό μπατζεντ περίπου 7,5 εκ. (μαζι με προπονητικό σταφ και νέους)

    - Μποχωριδης και Γιάνκοβιτς τη θέση τους στη 12αδα μόνο από τον παππά μπορούν να τη διεκδικήσουν ή από τραυματία. (Εάν ειναι να μεινει ο δεύτερος).
    - Με τον Παππα ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει ακομα οπότε καλό ειναι τα γκαρντ να ειναι γεματα.
    - Στη θεση του Gist θα μπορουσα να εχω τον Sigleton αλλα ειπα να μην το δυσκολεψω...
    - Αντεντοκουνμπο και Χαραλαμπόπουλος αλληλοσυμπληρωνονται ιδανικά και με δυνατό κινητρο και οι δύο.
    - Σκουλίδας και Μήτογλου πρέπει να ειναι οι επομενοι ελληνες του ΠΑΟ.
    - Θα είναι μεγάλη παγίδα να ψαξει ο ΠΑΟ να αντικαταστησει τον 3D με έναν παίχτη, είναι αδύνατο! Η αντικατάστασή του εχει να κανει με το κενό που αφηνει αγωνιστικά κι όχι ατομικά, οπότε γινεται συνθετη η επιλογη. Γι αυτό πιστευω Diot & Draper θα κρύψουν με το παραπανω οποιοδηποτε κενό στα καθηκοντα πλειμεικερ, θα δώσουν την ευχαιρια του τριπόντου και στις αμυντικες υποχρεώσεις θα βάλουν τρομερή πιεση στα αντίπαλα γκαρντ χωρις κανένας από τους δύο να αμφισβητεί την κυριαρχία του Καλαθή, ενω ταυτόχρονα ο Νικ θα μπορει να απουσιαζει οφελιμο χρόνο απο το παρκε χωρις η απουσία του να γινεται αισθητη. Η παρουσία και των δύο κανει την ομαδα να μην εξαρτάται από την συμμετοχή ή μη του Παππά αναλόγως τα κεφιά του, χωρις ωστόσο να του κλείνει και τον δρόμο.
    - Μαζεμένο μπατζεντ χωρις υπερβολες και παίχτες σε ιδανικές ηλικίες, όλοι με ιδιαίτερα υψηλό κίνητρο.

    PS 1: Αν είναι να γίνει μια υπέρβαση θα μπορούσαν να αποκτήσουν με ενα σχετικά καλό συμβόλαιο τον Κουζμινσκας και αντί του Draper να φέρουν τον Ζήση κι όλοι άλλοι ως έχουν. Αν ο Κουσμίνσκας δεν μπορει να αποκτηθεί υπάρχει κι ο Ντέι από Ιταλία μεριά με λιγότερα χρήματα. Αυξηση μπατζεντ 1-1,5 εκ. περίπου σε σχέση με το αρχικό προτεινόμενο ρόστερ.

    • Συνολικό μπατζεντ περίπου 8,5 εκ. (Μαζι με προπονητικό σταφ και νέους)


    PS 2: Αν ο Παναθηναικός είναι διατεθημένος να δώσει ενα πολύ μεγάλο συμβόλαιο της τάξεως των 2-2,5 εκ. Τότε ο Ντιλέινι είναι μονόδρομος ή εναλλακτικά ο Ράις. Σε αυτή την περίπτωση ισως να πρέπει να διώξει τον Feldein (με πόνο ψυχης) γιατί θεωρώ οτι η ομάδα χρειαζεται περισσότερους playmakers που μπορουν να παίξουν 2αρια , παρά 2αρια που μπορουν να παίξουν κατα συνθηκη playmakers. Τον Diot τον θεωρώ πολυ χρησιμο εργαλειο για να μην ειναι στο ρόστερ της μετά 3D εποχής. Ο Κουσμινσκας ή ο Ντέι θα ειναι επισης στο ροστερ. Αύξηση μπατζεντ 2-2,5 εκ. περίπου σε σχέση με το αρχικό προτεινόμενο ρόστερ.

    • Συνολικό μπατζεντ περιπου 10 εκ. (Μαζί με προπονητικό σταφ και νέους).

    KingBill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 1. Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΖΑΛΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ , ΠΩΣ ΕΝΩ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΑΚΕΤ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΟΛΗ , ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙ

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

    ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ... ΤΙΤΛΟ

    2. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗ ΦΑΟΥΛ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΑΘΗΣ- ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ , Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΝΕΝΗ ΦΑΣΗ ΠΑΡΑΠΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΤ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, Ο ΦΕΛΝΤΕΙΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ , Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ , Ο ΓΚΙΣΤ ΤΡΕΚΛΙΖΕΙ .

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ?????

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΓΚΙΣΤ , ΑΡΑ ΣΩΣΤΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΜΥΝΑ !

    ΑΠΛΑ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΛΑΘΟΣ !

    Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ , 3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ , Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ,ΟΙ 2 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΩΝΙΑ ΠΑΣΑΣ

    ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ( ΜΟΝΟ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ) , ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΜΠΡΟΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ Ο ΓΚΙΣΤ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΣΑ ΔΙΠΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΦΕΛΝΤΕΙΝ .

    ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΛΑΘΟΣ , 1000 ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ , ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ , ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ

    3. ΚΑΙ ΟΙ 2 ΟΜΑΔΕΣ ΧΡΕΙΖΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ .

    ΣΚΟΡΙΝΓΚ ΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ 2 ΨΗΛΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες το βιντεάκι και πάρε λίγο μυρωδιά ότι είναι χιουμοριστικό.

      Δεν ξέρω τι οδηγία έδωσε ο Σφαιρόπουλος αλλά στο βίντεο ο Μάντζαρης κάνει πλάκα.


      ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ

      ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΥΦΟΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.

      ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΙΚ

      Διαγραφή
    3. ΘΥΜΙΣΟΥ ΣΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΕ ΠΑΠ - ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΕΝΩ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΒΟΛΕΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ .

      ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ , ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ . Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΧΙ Ο ΣΦΑΙΡΟ .

      ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ , ΛΟΙΠΟΝ .

      Διαγραφή
    4. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΝΟΒΑ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΧΑΚΕΤ , ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΧΑΣΕΙ .

      ΕΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΠΡΟΣ ΣΦΑΙΡΟ , ΟΚ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ , ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΜΑ ??

      Διαγραφή
  59. να λοιπόν που βρεθήκαμε στο σταυροδρόμι που περιμέναμε και πρέπει άμεσα να αποφασίσουμεπρος τα που θα πορευτούμε.
    οι δρόμοι είναι δύο συν ένα κρυφό μονοπάτι, σκοτεινό, δύσβατο και με αβέβαιη κατάληξη.
    ο ένας δρόμος είναι ο κλασικός και περιλαμβάνει παίκτες αστέρια, όπως, kuzminskas, koponen, delaney, daye, bouroussis, adams, hollman και nbaers. γίνεσαι αυτόματα ανταγωνιστικός και φαβορί γιά μιά θέση στο f4.
    ο άλλος δρόμος περιλαμβάνει bramos, lasme, white, hogue, mcneal, higgins, whanamaker, vrkic και παίκτες eurocup or ndbl. εδώ τα play offs θα πρέπει να θεωρούνται το ταβάνι σου και η διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων το maximum.
    το μονοπάτι που λέγαμε είναι να επενδύσεις σε ταλαντούχους και φερέλπιδες πιτσιρικάδες εγχώριους και ξένους, καλό scouting & reqruiting και να οπλιστείς με υπομονή και επιμονή και ενδεχομέωνς κάποια στιγμή να σου κάτσει όπως έγινε με το γαύρο το 2012.
    μένει να δούμε τι πραγματικά σημαίνει αυτή η αλλαγή βιβλίου που ευαγγελίζεται ο coach RG. τις επόμενες μέρες θα φανεί το πλάνο και οι επιδιώξεις της ομάδας.
    πάντως γιά φέτος και μόνο η συμμετοχή της ομάδας στα play off θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία. ο ολυμπιακός ούτε καν ακούμπησε εκεί. η διακαιολογία του δύσκολου ομίλου ενισχύει την άποψη πως τα play off είναι πιά το ταβάνι γιά τις ελληνικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 7 λαθη ο Σπανουλης στο ΟΑΚΑ και λιγα ηταν, αν του σφυρουσαν και ολα τα βηματα θα ηταν πανω απο 10,εβαλε τα κρισιμα σουτ και κρυφτηκαν τα 7 λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Λοιπόν φίλοι παναθες επειδή θα μελαγχολήσετε με το τέλος του ΔΔ σας έχω παιχταρά έτοιμο που μπαίνει στα παπούτσια του και τα κάνει όλα ίσως και πιο καλά.
    Έρχεται στο Νίκος Γκαλης και φέρνει γκρίζους κροτάφους βάζει την μπάλα εκεί που πρέπει παίζει αμυναρες επιπέδου Μήτσου και εσείς γουστάρετε τρελά (είναι κανα χρόνο, δυο πιο μεγάλος απο τονΔΔ αλλά βαστάει ακόμα και νομίζω ότι τον ψήνεις άμα θες και έρχεται
    ποιος; Δείτε το βιδεο

    https://www.youtube.com/watch?v=nI61jm3N7zM

    δεν κάνω πλάκα την γνώμη σας (και συμβόλαιο στα 700-900)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Την καλησπέρα μου στον Jim, τον Λάζο και όλα τα αλάνια του Hoopfellas. Πρώτη φορά που γράφω στο blog αν και είμαι αναγνώστης εδώ και καιρό.

    Όσον αφορά τον RG, κανένα πρόβλημα με την ανανέωση του απο τη στιγμή που ο Μπλατ δεν πλησιάζεται στο οικονομικό. Τον Γιάτσεκ Γκμοχ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που "ακούστηκε" ότι έκλεισε ο ΠΑΟ πριν λίγες μέρες, δεν τον ήθελα εξ' αρχής. Ούτως ή άλλως με τα νέα οικονομικά δεδομένα και το υπάρχον ρόστερ, με 3-4 ποιοτικές προσθήκες ο Πεδουλάκης μπορεί να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από το 12-13.

    Αρχικά συμφωνώ με την άποψη κάποιων φίλων πιο πάνω, που θέλουν τον ΠΑΟ να εφαρμόζει πλήρες rotation 12-13 παικτών ιδίως μετά την απόφαση της Euroleague να αυξήσει τον αριθμό των αγώνων. Ο ΠΑΟ λοιπόν θέλει 12 τουλάχιστον ετοιμοπόλεμους παίκτες και σαφής καλύτερη διαχείρηση χρόνου των παικτών απο αυτή που έκανε ο RG την πρώτη του θητεία στον πάγκο μας.

    Όσον αφορά το ρόστερ δεδομένου τις αποχωρήσεις των, Haynes, Williams, Hunter, Μήτσου και - θέλω να ελπίζω - του Ραντούλιτσα, και την μείωση στον Φώτση ο ΠΑΟ νομίζω ότι έχει μια κάβα τουλάχιστον 4 εκατομμύρια για μεταγραφές. Το ρόστερ που θα ήθελα βάσει φιλοσοφίας Πεδουλάκη για την ερχόμενη σαιζόν είναι:

    1 - Καλάθης, Ζήσης
    2 - Παππάς, Feldein, James
    3 - Maciulis, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλος,
    4 - Gist, O. White, Φώτσης
    5 - Μπουρούσης, Lasme, Παπαγιάννης

    Είναι εφικτό οικονομικά και αποδοτικό για τον προπονητή αυτό το ρόστερ; Τις απόψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανανέωσε με Ρεάλ ο Μασιουλις.
      Δεν ειναι όλοι τρελοί.
      Κι ούτε διαλύουν τις ομάδες τους ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσουν.
      Και μικρό χουνέρι μας έκανε ο Σπανουλης.

      Διαγραφή
    2. -ο ζήσης έχει συμβόλαιο και θα μείνει στη μπάμπεργκ αν βγει ευρωλίγκα(που είναι και σχεδόν βέβαιο αφού μόνο με θαύμα θα χάσει από την ουλμ στους τελικούς)
      -ο μασιούλις ανανέωσε για 3 χρόνια στη ρεάλ
      -ο λάσμε ανανέωσε για 1 χρόνο στη γαλατά

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς τέτοιου στυλ παίκτη χρειαζόμαστε στο 3 και κάποιες φορές 4 (Μασιούλις)ως συνδετικό κρίκο κοντών ψηλών. Ωστόσο ανανέωσε πρόσφατα με τη Ρεάλ.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  63. Καλησπέρα,

    Το σημείο κλειδί για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς είναι των θέμα των ψηλών. Ο παπαγιάννης που όλα δείχνουν ότι θα αναβάλει για τουλάχιστον μια χρονιά το άλμα για το ΝΒΑ θα μπορούσε να είναι το δεύτερο πεντάρι μας για του χρόνου? εγώ τον φαντάζομαι σαν τον Mobile ψηλό πάντως καθώς αν και υστερεί σε εμπειρία,έχει το κακό να αφήνει τον παίχτη που βγαίνει στις αλλαγές ώστε να πάει για το μπλοκ,θεωρώ ότι μπορεί με τα τρομερά προσόντα που διαθέτει να αναδειχθέι στον επόμενο Rising Star της νέας Euroleuge. έχοντας και το γκίστ σε ρόλο μπαλαντέρ για το 4-5 παίρνεις ένα σέντερ για 10-15 λεπτά ώστε αν σου δώσει το ωμό πόστ παιχνίδι. Ο βουγιούκας σε μια πεντάδα με γκίστ,καλάθη, τριάρι με γρήγορα πόδια και σουτ πιστεύω θα μπορούσε να προσφέρει σε αυτό το ρόλο χωρίς να φαίνεται η αδυναμία του στα πλάγια βήματα( σε ριμπάουντ,τάπες είναι καλύτερος απο Ραντούλιτσα).όλα αυτά έχοντας ένα παίχτη που θα παίζει σχεδόν με την ίδια ευκολία στο 3 και στο 4 και πάνω απ ολα θα πρεέπει ότι παίχτες και να πάρει να έχουν ΣΟΥΤ! Βασικό και αδιαπραγμάτευτο. ένα ρόστερ όπως το παρακάτω είναι πιστεύω λειτουργικό και χωρίς να ξέρω τα οικονομικά της ομάδας πιστεύω ότι είναι πάνω κάτω τα ίδια με φέτος.

    Καλάθης-Γκαρντ οργανωτή και με σουτ και όχι άλλο ένα 1-2 όπως μαικ τζέιμς. Για μένα αν μπορεί να κάνει μια υπέρβαση για παίχτη όπως ο Τσάτσο( ξέρω Ισπανός εκτός Ισπανίας είναι σαν ανέκδοτο αλλά είναι καψούρα!) ο ερτέλ αλλιώς λύσεις τύπου γιόβιτς είναι μια χαρά.Καθαρό άσσο πάντως.έχεις και το μποχωρίδη για 3ο ο όποιος από το λίγο που τον είδα φέτος μου φάνηκε σαν να έχει δυναμώσει και έχει φτιάξει το σουτ του.

    Στο 2-3 για μένα κρατάς Βλάντο έχεις Παππά, Φελντίν και χαραλαμπό που για μένα πρέπει να καθιερωθεί στο 4 αλλά μπορεί να προσφέρει και εκεί. Μεταγραφή παίχτη στο 3-4. Εδώ θα πήγαινα με κλειστά μάτια σε Μέλι, καλό σουτ,ικανοποιητικά αθλητικά προσόντα και μπορεί να αντικαταστήσει σε 1-2 χρόνια τον Φώτση.
    Συνοψίζοντας:

    Καλάθης-Ξένος Γκάρντ-Μποχο
    Παππάς-Φελντίν-Γουίλιαμς-
    Χαραλαμπό-Γιανκοβίτς-Μέλι-Γκίστ-Φώτσης-Παπαγιάννη-Βουγούκιας

    Το 5 ίσως φαίνεται γυμνό αλλά θεωρώ οτι με τον Ιταλό στο 4 να μπορεί άνετα να πάρει 25 λεπτά σε τοπ επίπεδο,άλλα δέκα του Φώτση και μόνο για 5 τον Γκίστ έχεις την πολυτέλια να είναι αυτός ο δεύτερος mobile ψηλός σου. Υπόψιν οτι έχεις 5 ξένους άρα αν προκύψει ανάγκη η βρεθεί κάποιο λαυράκι το τσιμπάς και δεν πάς σε 2 διαφορετικά ρόστερ.
    Ενοείτε οτι θα ήθελα Μπουρούση αντί Βουγιούκα αλλά το βλέπω δύσκολο για πολλούς λόγους.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Βουγιύκα φίλε μην τον υπολογίζεις με coach τον Πεδουλάκη. Τον έδιωξε από την Ούνιξ και δικαιολογήθηκε ότι δεν του κάνουν παίκτες χωρίς γρήγορα πόδια και γρήγορη αντίληψη του αθλήματος. Θέλεις mobile στη θέση του.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  64. τζιμαρα (και τα υπολοιπα παιδια φυσικα) μετα τα περι σπανουλη που γραφω πιο πανω θα ηθελα το σχολιο σου για καποιες σκεψεις για τις μεταγραφες του οσφπ.
    1. θεωρω πως καλυτερα απο τον ουοναμεικερ θα κολλαγε ο επισης της μπαμπεργκ στρελνιεκς. πολυ καλο σουτ συνεπης αμυντικος καλος με την μπαλα στα χερια και δουλεμενος στα εξαιρετικα συστηματα του τρινκιερι(εξαιρετικος). αλλιως καποιον παιχτη σκορερ (πιο αγνωστο στο ευρυ κοινο καθως τα οικονομικα ειναι συγκεκριμενα)
    2. θεωρω πως ο οσφπ θα χρειαστει παλι πενταρι με τα χαρακτηριστικα του χαντερ (μπιρτς, σειν λαουαλ, ισως καποιους απο ιταλια) και οχι ποστ πενταρι (παραχουσκι). νομιζω πως αυτο το στυλ εχει ξεπεραστει πια και πως σε βαθος χρονου με δουλεια μπορει να σου δωσει τετοιους ποντους ο γιανγκ.
    3. και κλεινουμε. θεωρω πως το τεσσαρι πρεπει να εχει σουτ. STRETCH STRETCH και STRETCH. αυτο απαιτουν οι νεες τασεις του μπασκετ. ενα τεσσαρι τυπου ουαιτ σου δινει αλλες επιλογες σε αμυνα και τρανζισιον αλλα επουδενει δεν μπορει να ανοιγει την αμυνα.
    ολα αυτα προκυπτουν απο τη δομη της υπολοιπης ομαδας. θεωρω πως αυτα ελλειψαν φετος και θα ξαναλειψουν με αυτες τις επιλογες του χρονου(μπορει α βελτιωθουμε αλλου αλλα δεν ξερω αν αυτο αρκει) επισης τελος ενα σχολιο για κατζι απο ιταλια και χογκ απο ελλαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Σκυλομαχία ΑΕΚ - Παναθηναϊκου για τον... Μπραμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ρε παιδιά, ποιος Ντιλέινι για Παναθηναϊκο, πλακα κανετε τωρα?

    Και οχι, δεν προκειται για τα λεφτα αλλά για το οτι ο ανθρωπος εφτασε ο ιδιος να κοροϊδευει τους φιλους του Παναθηναϊκου στο twitter.

    Τη μια βαζει smilies με face with tears of joy οταν ενας φιλος του Παναθηναϊκου του λεει να σταματησει να γραφει βλακειες (προφανως περι η βηματων του Σπανουλη) και την αλλη κανει retweet o ιδιος ο Ντιλεϊνι καποιον @geogril7 που γραφει "guys he is just making fun of the Panathinaikos fans (for those who didn't understand)"

    Πρωτακουστο για επαγγελματια αθλητη, πως να ερθει αυτος στο ΟΑΚΑ?

    Αν δεν με πιστευετε εδω ειναι: @foe23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ομως εξεθεσε και τον Ολυμπιακο που ειπε πως οι πληρωμες της ομαδας δεν γινονται στην ωρα τους..γενικα μια ταση για κουτσομπολιο μαλλον την εχει...

      Διαγραφή
  67. Καλησπέρα σε όλους, μετά από μια συναρπαστική σειρά τελικών,μετά από τις μεγάλες στιγμές της αποχώρησης του 3D (που εμείς οι Παναθηναϊκοί θα θυμόμαστε για πάντα)έφτασε το κομμάτι που όλοι γινόμαστε κάτι ανάμεσα σε πρόεδρο-μάνατζερ και προπονητή φτιάχνοντας τις ομάδες της επόμενης σεζόν. Μιας και δεν αποτελώ εξαίρεση,ας καταθέσω και εγώ την άποψή μου. Το πρώτο που θα σταθώ είναι το τεχνικό επιτελείο. Απαραίτητα χρειάζεται αρκετούς ανθρώπους καθώς θα συμμετέχουμε σε δύο ουσιαστικά πρωταθλήματα το ένα εκ των οποίων -η euroleague- είναι ιδιαίτερα αυξημένης δυσκολίας. Χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός για τις περιόδους φορμαρίσματος των παιχτών, διαχείρισής τους καθώς και ανάλυση των αντιπάλων παράλληλα με την δημιουργία ομάδας από εμάς. Μπορεί να τα συνδυάσει επιτυχημένα όλα αυτά ο Πεδουλάκης? Η αλήθεια είναι ότι αμφιβάλλω,όχι γιατί δεν θεωρώ ότι είναι ένας καλός προπονητής (όποιος είδε την συνέντευξη τύπου του 4ου τελικού θα κατάλαβε ότι -παρά τα όποια κολλήματά του- ξέρει ΄"καντάρια" περισσότερο μπάσκετ από εμάς τους σχολιαστές) αλλά γιατί θεωρώ ότι το κοουτσάρισμα θα πρέπει να να συνοδεύεται από μεγάλες ικανότητες διαχείρισης/managment τόσο των παικτών όσο και του προπονητικού επιτελείου και εδώ είναι που οι υπάρχουν οι μεγαλύτερες αμφιβολίες μου. Μόνη λύση -ίσως- να είναι ένας αναβαθμισμένος ρόλος στο επιτελείο πχ του Τσαρτσαρή και η πρόσληψη ανθρώπων που θα καλύπτουν τις αδυναμίες του coach. Το δεύτερο σημείο είναι η πραγματική λειτουργία μέσα στην ΚΑΕ ανθρώπων αποκλειστικά επιφορτισμένων με την παρακολούθηση παικτών έτσι ώστε να "παρακάμπτεται" όσο γίνεται το σύστημα των μάνατζερ και να μειώνεται το κόστος για την ομάδα (είμαι απολύτως βέβαιος ότι η επένδυση σε μια τέτοια δομή θα έβγαζε τα λεφτά της πολύ γρήγορα). Τρίτο σημείο αναφοράς είναι οι παίκτες, βλέπω πολλούς να ζητάνε τον Μπουρούση (ο οποίος προέρχεται από μια φανταστική σεζόν και ο οποίος μου αρέσει πάρα πολύ ως παίκτης)δεν μπορώ όμως παρά να αναρωτηθώ αν ταιριάζει με την ομάδα μαζί με τον Παπαγιάννη (δεν πρέπει να μας προβληματίσει ότι είδαμε φέτος δλδ? Σε αυτό ειδικά Τζιμ η σκέψη σου θα ήταν καλοδεχούμενη) Βλέπω επίσης να μιλούν για τον Θ. Αντετοκούνμπο,πέραν του ότι απορώ πως έχουν πραγματική άποψη για τον παίκτη (εγώ δεν έχω για να λέω την αλήθεια) αυτό που πιστεύω ότι θα χρειαστούμε είναι είτε παίκτης 2-3 με πολύ καλό σουτ για να ανοίγει το γήπεδο,είτε 3-4 με δυνατό κορμό για να μπορεί να παίξει άμυνα στην πίσω γραμμή. Στη θέση 5 θέλουμε σίγουρα κάποιον αθλητικό ψηλό που να μπορεί να παίξει pnr με καλά πλάγια βήματα και να μπορεί φυσικά να τρέχει γρήγορα το γήπεδο(και με καλά ποσοστά στις βολές αν είναι δυνατόν). Τέλος αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι κατά την άποψή μου ο ΠΑΟ θα πρέπει να στηθεί γύρω από τον Καλάθη, αυτό προσδιορίζει τον τρόπο παιχνιδιού (πιο γρήγορος) αλλά και το είδος των υπολοίπων παικτών που πρέπει να αποκτηθούν.

    υγ Διαμαντίδη σε ευχαριστούμε για όλα

    Φιλικά
    Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Παιδια, οποιος εχει γραφτει στο athlenda του Λαζου, μπορει να μας δσει μια γευση, τι μπορει να κανει καποιος μ' αυτο?

    Φαινεται ωραιο σαν ιδεα. Εχει καμια σχεση ή ομοιοτητες με το Prozone του ποδοσφαιρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. μας ελεγαν οτι ο ΔΔ ηταν αταλαντος,το βιντεακι δειχνει οτι απο τα 16 του εδειχνε τι μελλον θα ειχε http://www.contra.gr/Longread/panathinaikos/video-ntokoymento-o-diamantidhs-se-hlikia-16-etwn-paizei-mpasket.4093673.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Φραν Βάθκεθ ελευθερος για Παναθηναϊκο.

    Τζακ Κουλλεϋ ελευθερος για Παναθηναϊκο.

    Τζαμάρ Σμιθ ελευθερος για Ολυμπιακο.

    Ουίλ Τόμας ελευθερος για Ολυμπιακο.

    Έντουιν Τζάκσον ελευθερος για ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. jamar smith μένει στη malaga (one year extension).
    fran vasquez μάλλον πάει real

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Για μενα με το που ακουσα Πεδουλακης και του χρονου, τελος ο μπασκετικος ΠΑΟ. Ευθυνεται για το μεγαλυτερο καζο ολων των εποχων στην Ελλαδα, για κατι που θα μνημονευεται απο τους αντιπαλους 50 χρονια, κατι σα τη δικια μας ανατροπη το 1999. Ειναι ενας ξεροκεφαλος ανθρωπος, εγωιστης, η αποφαση του να μη κανει φαουλ καταδεικνυει αυτο. Ας μην αναλυσω περαιτερω, για μενα το μεγαλυτερο λαθος εγινε, ο μπασκετικος ΠΑΟ τελειωσε. Ραντεβου σε 1 χρονο που θα εχει απολυθει ξανα. Εκτος βεβαια και αν οι φωστηρες θεωρησουν επιτυχια που θα περασει στους 8 και θα πεσει ηρωικα με τη μελλοντικη Μπαρτσα ή ΤΣΣΚΑ.
    Ντροπη στο ΔΓ για αυτη την επιλογη. Με πορδες δε βαφονται αυτα λεει η παροιμια. Και κατι ακομα. Αν νομιζει ο ΠΑΟ οτι θα παρει ξανα Ευρωπαικο με Χαραλαμποπουλους, Παπαγιαννηδες, Γιανκοβιτς, Φωτση στα 35, Καλαθη που παιρνει 2 εκατ χωρις σουτ, τοτε καποιοι μας δουλευουν αγρια.
    Και ενα τελευταιο. Το μπασκετ αλλαξε, η Κουμπαν και η Λαμποραλ μας εδειξαν που παει το μοντερνο μπασκετ, ενα μπασκετ που βασιζεται στην ενεργεια, στο σουτ και οχι στο τσουκου τσουκου μπολ του Πεδουλακη. Αυτο το μπασκετ πεθανε, και ακομα και αν μπορουσε να γινει απαιτει παικταραδες και πλεον δεν εχεις και ΔΔ.
    Ερχονται μαυρες μερες. Ενας πικραμενος Παναθηναικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6.08 καλα μην σκας,ουτε η δικη σου ομαδα εχει σπουδαιο μελλον,με εναν Σπαν να βαδιζει στα 35,και με ενα προπονητη που ουτε οι παιχτες του δεν τον υπολογιζουν.Οσοι ακουσαμε τον Μαντζαρη το καταλαβαμε.Ακομη να ναι καλα ο Χριστοδουλου που προτεινε τον Στρομπερι να μην βαρεσει βολες.Αυτος που το επαιζε ημιθανης χοροπηδουσε σαν κατσικι στο τελος.Ολοι καταλαβαμε τι εγινε και στα τρια παιχνιδια μετα το 0-1, χειρουργειο κανονικο.

      Διαγραφή