Athlenda

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Οι πρώτες σκέψεις για την Εθνική..


Το Hoopfellas κάνει μερικές πρώτες σκέψεις για την Εθνική ομάδα ρίχνοντας μια ματιά στους “16” του ομοσπονδιακού κόουτς Φώτη Κατσικάρη ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά και σχολιάζει παράλληλα τη μεταγραφική επικαιρότητα για τις ελληνικές ομάδες..




Μυρίζει Εθνική ομάδα και FIBA Basketball σιγά σιγά, ειδικά μετά τις κλήσεις του ομοσπονδιακού μας προπονητή ο οποίος έκανε γνωστά τα 16 ονόματα που θα μπουν στη προετοιμασία διεκδικώντας μια θέση στη τελική δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στο Τορίνο. Η απόφαση του κόουτς να αφήσει έξω συγκεκριμένους παίχτες (Παππάς, Βουγιούκας, Μπράμος) έχει προκαλέσει κύμα συζητήσεων περί ορθότητας της στελέχωσης της ομάδας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο εμείς θα μιλήσουμε στη συνέχεια καθώς με τη νέα σύνθεση η ομάδα είναι αναγκασμένη να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της και πιθανόν στην αγωνιστική της κατεύθυνση για να μείνει όρθια σε ένα ιδιαίτερο πραγματικά τουρνουά. Πάμε μαζί να δούμε τις επιλογές του κόουτς Κατσικάρη και να κάνουμε μια αρχική, αναγνωριστική κουβέντα με αφορμή κάποιες πρώτες σκέψεις που μου ήρθαν στο μυαλό..




Guards

Nικ Καλάθης
Βαγγέλης Μάντζαρης
Κώστας Σλούκας
Τάιλερ Ντόρσεϊ
Γιάννης Αθηναίου


Forwards

Στράτος Περπέρογλου
Γιάννης Αντετοκούμπο
Ιωάννης Παπαπέτρου
Κώστας Παπανικολάου
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Θανάσης Αντετοκούνμπο
Δημήτρης Αγραβάνης


Centers

Γιάννης Μπουρούσης
Κώστας Κουφός
Γιώργος Μπόγρης
Βασίλης Καββαδάς





-Ο κόουτς διάλεξε παιδιά με τα οποία μπορεί να κάνει καλύτερη, πιο αποτελεσματική προπόνηση και παράλληλα παίχτες οι οποίοι θα φέρουν στη προετοιμασία υγιή νοοτροπία διαχειριζόμενοι με ενθουσιασμό την αρχική τους κλήση αφήνοντας μακριά παιδιά που κατά τη γνώμη του θα έμπαιναν στις προπονήσεις κουβαλώντας τον εκνευρισμό που απορρέει από το σύμπλεγμα του “πρέπει” της συμμετοχής στους τελικούς “12”. Για αυτόν τον λόγο ο κόουτς προτίμησε παιδιά τα οποία θα φέρουν “αγνό θέλω” διεκδικώντας μια θέση στην ομάδα και όχι άλλα με θεωρητικά “χαλασμένη” σκέψη τα οποία θα μπορούσαν να προσαρτηθούν με υγιή επιρροή στο σύνολο μόνο μπαίνοντας στη προετοιμασία με εξασφαλισμένη θέση στους “12”.


-Είναι προφανές ότι η μη κλήση του Νίκου Παππά δε αφορούσε αγωνιστικά κριτήρια. Σε αυτή την Εθνική και σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, όχι. Ο Παππάς, ναι με αυτή τη σεζόν πίσω του και αυτά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια αυτής, και το ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού του είναι αυτό που ζητάει η Εθνική για να προσαρτήσει στο παιχνίδι της πλέον καθώς είναι φανερό ότι σε αυτό το επίπεδο (αυτών των τουρνουά) η ομάδα είναι πολύ limited σε επίπεδο προσωπικής φάσης και θα δυσκολευτεί να παράγει. Να είστε σίγουροι ότι αυτό το ξέρει ο Κατσικάρης που “νιώθει” καλύτερα από τον καθένα το range αυτής της ομάδας. Προσωπικά, σε συζητήσεις που είχα με ανθρώπους του χώρου μετά τους τελικούς, στη δική μου τελική δωδεκάδα είχαν θέση τόσο ο Παππάς όσο και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ οι οποίοι “κλείδωναν” τη θέση του SG. Kαι οι δύο είναι off guards που καλύπτουν το διαμορφωμένο πλαίσιο που απαιτείται για τη θέση στα διεθνή τουρνουά το οποίο μάλιστα έχει σημαντική απόσταση από το αντίστοιχο της Ευρωλίγκας σε επίπεδο “μεγέθους” (χρειάζεσαι μεγαλύτερα κορμιά στο FIBA Basketball), ομαδικού execution (οι ομάδες της EL είναι σαφώς πιο δουλεμένες όντας πολύ περισσότερο καιρό στο γήπεδο μαζί) και γενικότερα αγωνιστικού προσανατολισμού. Η μη κλήση του Νίκου Παππά λοιπόν σαφέστατα δεν αφορούσε αγωνιστικά κριτήρια μια και είναι ηλίου φαεινότερων ότι ο παίχτης μπορεί να προσφέρει πράγματα που λείπουν σε μεγάλο βαθμό από την ομάδα αλλά κάτι πιο σημαντικό . Αν ο κόουτς θεώρησε ότι η ενσωμάτωση ενός παίχτη θα δημιουργούσε εκνευρισμό στον οργανισμό και θα αποπροσανατόλιζε τη σκέψη του συνόλου επηρεάζοντας τη δουλειά της ομάδας ορθά τον άφησε εκτός ακόμα και αν μιλάμε όχι για τον Παππά αλλά για τον Ντράζεν Πέτροβιτς.. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο ομοσπονδιακός κατέληξε πως ένας Παππάς που θα εντασσόταν στους “16” ξεκινώντας από πίσω για να διεκδικήσει μια θέση στη τελική ομάδα δε θα ήταν υγιές κομμάτι για το σύνολο. Κρίμα γιατί η ομάδα έχει σημαντικά λιγότερο “δηλητήριο” χωρίς αυτόν..


-Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι θα γίνει με την υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο καθώς είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε άλλη ομάδα με και άλλη χωρίς αυτόν. Δεν έχουμε το σύνδρομο εξάρτισης με τον τρόπο που το είχε μια Γερμανία με τον Ντιρκ Νοβίτσκι για τον απλούστατο λόγο ότι η κατεύθυνση που δουλεύει το ελληνικό μπάσκετ αποτρέπει προσωποκεντρικά σύνολα και μπορεί πάντα να είναι “εκεί” παρουσιάζοντας ανταγωνιστικό πρόσωπο και αξιόλογο ανεξαρτήτων απουσιών. Η σχέση μας λοιπόν με τον Γιάννη είναι διαφορετική.. Χωρίς το leadership παιδιών που πλέον αποχώρησαν από την ομάδα, το εθνικό μας συγκρότημα θα προσπαθήσει να πιαστεί στο άρμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του τα οποία δύσκολα μπορεί να ματσάρει ο ανταγωνισμός. Performance στα μετόπισθεν, παιχνίδι πάνω από το καλάθι, hustling, προσωπική φάση στις όποιες περιπτώσεις μπορέσει να βρει χώρο για κάθετο μπάσκετ, facilitating. Aκριβώς επειδή αυτή είναι μια ομάδα η οποία θα πάει να παίξει ένα προολυμπιακό στηριζόμενη 100% στην άμυνα της, ενδεχόμενη απουσία του Γιάννη εκεί θα είναι αποφασιστικής σημασίας.


-Μας λείπει αισθητά το Shooting firepower, χαρακτηριστικό με ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά τα τουρνουά. Είναι κάτι που με προβληματίζει δεδομένου ότι η ελληνική εθνική ομάδα ποτέ δεν είχε του shooters όμως είχε παιδιά που μπορούσαν να σουτάρουν (όσο αυτό είναι αρκετό στο πλαίσιο του FIBA Basketball) και κυρίως είχαν το υπόβαθρο να βάλουν σημαντικά σουτ. Τώρα δεν υπάρχει ούτε αυτό.. Ο πιο σημαντικός ίσως παίχτης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση πιθανόν να είναι ο Στράτος Περπέρογλου, forward που δύναται να προσφέρει instant scoring και θα κληθεί να πονέσει τις αντίπαλες άμυνες από την αδύνατη πλευρά. Ο Στράτος (είναι ο ικανότερος περιφερειακός εκτελεστής της ομάδας μαζί με τον Σλούκα) δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα σε αυτό το επίπεδο να φέρει τη ταμπέλα του shooter όμως είναι ότι καλύτερο έχουμε. Βαρόμετρο η απόδοση του απέναντι σε close outs άμυνες και η ικανότητα του να μετατρέπει άμεσα σε post ups μισού γηπέδου τέτοιες καταστάσεις. Συνολικά πάντως οι εκτιμήσεις λένε ότι θα έχουμε θέμα στο περιφερειακό σουτ και γενικά στο να παράγουμε απέναντι σε ομάδες οι οποίες θα τρέξουν μαζί μας και θα παίξουν κλειστά στην άμυνα στο μισό γήπεδο. Χωρίς περιφερειακή εκτέλεση οι χώροι θα μειωθούν αισθητά και μαζί τους η παραγωγική δυνατότητα παιδιών όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Καλάθης. Σε αυτό το πλαίσιο μοιάζει αυξημένη η πιθανότητα να πάρει ο κόουτς και τα 5 γκαρντ στη τελική δωδεκάδα δεδομένου του ότι παιδιά όπως ο Αθηναίου και ο Ντόρσεϊ μπορούν να δώσουν το ένα σουτ που θα μας ξεκολλήσει σε μια ειδική κατάσταση.


-Δεν έχουμε παίχτη στη θέση “4”. Στη περίπτωση που δεν είναι τελικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαθέσιμος η γύμνια θα είναι πρωτοφανής. Μάλιστα, στο μπάσκετ της FIBA το πλαίσιο που παίζεται το παιχνίδι δεν είναι τέτοιο ώστε να ευνοεί τόσο Light 4s ή “προσαρμογές” με ψηλά τριάρια ως PF όμως είμαστε αναγκασμένοι να πάμε με αυτά και ως σύμμαχο ότι έχουμε κορμιά στο “5” τα οποία μπορούν να κάνουν λίγο πιο λειτουργική μια τέτοια κατάσταση. Δεν αποκλείω πάντως το ενδεχόμενο να δούμε σχήματα ακόμα και με τους Μπουρούση-Κουφό μαζί στο παρκέ. Ο Αγραβάνης ως ο μοναδικός παίχτης που έχει σαν πρώτη θέση το “4” έχει μπροστά του μια ευκαιρία (κυρίως μέσα από το αμυντικό κομμάτι μιας και έχει το footwork) καθώς είναι σημαντική πιθανότητα να κληθεί να παίξει άμυνα σε εξαιρετικά ικανούς αντιπάλους αν και το παρών status του παιδιού δεν είναι φυσικά ακόμα για εκεί αλλά στη καλύτερη περίπτωση στον ρόλο του πέμπτου ψηλού-banger από τον πάγκο. Τα χρόνια έχουν περάσει όμως υπό αυτό το καθεστώς ίσως ο Κώστας Καϊμακόγλου άξιζε μια ευκαιρία καθώς έχει ακόμα στοιχεία που δεν έχουν άλλα παιδιά στο ρόστερ. Όμως οι ομάδες πολλές φορές έτσι αναπτύσσονται και ανεβάζουν παιδιά. Ο αέρας ανανέωσης που φυσάει στην ομάδα είναι πιο σημαντικός από πρόσωπα. Στο ίδιο μήκος κύματος θα ήθελα να δω και τον Παπαγιάννη στους πρώτους “16”..


-Εκτιμώ ότι θα βασιστούμε εξ ολοκλήρου στην άμυνα μας. Μιλάμε για τουρνουά ειδικών συνθηκών, απέναντι σε συγκεκριμένους-γνωστούς αντιπάλους. Όπως γίνετε κατανοητό υπάρχει στόχευση. Δύσκολα θα δούμε το περυσινό ποιοτικό two way-basketball που παρουσίασε η ομάδα μας στα γήπεδα της Γαλλίας με ισορροπημένο performance και στις δύο πλευρές του γηπέδου και παράλληλα υψηλό βαθμό προσαρμογής απέναντι σε διαφορετικά δεδομένα και αντιπάλους. Αυτή τη φορά ο Φώτης Κατσικάρης καλείται να παρουσιάσει ένα “πεινασμένο λύκο” που κατεβαίνει στη μάχη μετά από χρόνια απομόνωσης στο βουνό και όχι ένα εστέτ σύνολο χτισμένο πάνω στις σύγχρονες τάσεις και τον φιλελευθερισμό της μπασκετικής εξωτερίκευσης που συνάδει με τη παγκοσμιοποίηση του αθλήματος (σημειώστε ότι τέτοια διεθνή τουρνουά είναι πολύ σημαντικά για τους ανθρώπους που “σπρώχνουν” προς αυτή τη κατεύθυνση). Επαναλαμβάνω, θα κληθούμε να επιβιώσουμε μέσα από την άμυνα μας. Κατά βάθος μου αρέσει αυτό το σενάριο. Η εξ αρχής προσήλωση στο αμυντικό δόγμα ως μονόδρομο για να βγει η ομάδα στον αφρό μπορεί να φέρει ευεργετικά αποτελέσματα εάν τα παιδιά καταφέρουν να παρουσιάσουν ένα σπουδαίο αμυντικό αποτέλεσμα. Ρεαλιστικά δε θα είναι εύκολο. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση φαβορί και οι πιθανότητες είναι συγκεκριμένες αλλά πρέπει να τις κυνηγήσουμε όπως και το καλό μπάσκετ μέσα από κάθε φάση στο παρκέ. Περίπτωση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς (με αυτά τα δεδομένα) θα ισοδυναμεί με μετάλλιο σε ένα ευρωπαϊκό τουρνουά και θα αποτελέσει εμφατική δήλωση επιστροφής του Ελληνικού μπάσκετ στη παγκόσμια “ελίτ” από την οποία έχει απομακρυνθεί ελαφρώς τα τελευταία χρόνια..



OFF SEASON



Η πρόταση του Ολυμπιακού στον Οκάρο Ουάιτ είναι 900.000/2 χρόνια. Έχει αρκετά πράγματα να βελτιώσει στο επόμενο επίπεδο όμως είναι παιδί με σπουδαίο χαρακτήρα, δίψα να μάθει και προσόντα τα οποία ένας καλός αμυντικός προπονητής μπορεί να μεταφράσει με διάφορους τρόπους στην αμυντική πανοπλία του Ολυμπιακού.

Θυμηθείτε τη χρησιμοποίηση του 24χρονου PF ως “Chaser” από τον Δημήτρη Πρίφτη στην 1-2-2 press άμυνα του Άρη..


..αλλά και τον τρόπο που τον χρησιμοποίησε στη προσωπική άμυνα στη σειρά με τον Παναθηναϊκό για να κλειδώσει τα γκαρντ των πρασίνων.





Ο Κόλτον Άιβερσον είναι μια από τις πιο “ασφαλείς” επιλογές που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός για να στελεχώσει τη θέση “5”. Η σελίδα είχε μιλήσει για τον παίχτη πέρυσι το καλοκαίρι πριν αυτός υπογράψει για τη Καρσίγιακα (στην ανάρτηση σχετικά με τους παίχτες που θα ήθελε να δει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού) ενώ μέσα στη σεζόν τοποθετήθηκε υπογραμμίζοντας πως θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για τον Ολυμπιακό ώστε να βάλει “κιλά” και δύναμη στη ρακέτα του δίπλα στον Χάντερ, μετά την απώλεια του Γιανγκ. Ο Άιβερσον είναι blue collar τύπος και έχει ιδιοσυγκρασία “κομάντο” στο παιχνίδι του. Έχει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία οι ερυθρόλευκοι μπορούν να απορροφήσουν στο παιχνίδι τους υπό τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτόν και τον Γιάνγκ δημιουργούν ένα από τα πιο macho ντουέτα ψηλών στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο πρώην παίχτης του Σάριτσα έχει “μέγεθος” και αυτό δένει καλά με light 4s όπως ο Πρίντεζης και πιθανόν ο Ουάιτ. Θα είναι όμως πολύ σημαντικό πάντως να μείνει ο -mobile- Γιανγκ υγιής ολόκληρη τη σεζόν. Έχει ενδιαφέρον πάντως η κατεύθυνση που θα επιλέξουν. Άιβερσον ή ένα πιο “ελαφρύς” ψηλός τύπου Birch για να πλαισιώσουν τον Πάτρικ Γιάνγκ..



Έχω ..ξενερώσει πολύ που μας πρόλαβαν οι εξελίξεις (όπως και πέρυσι με τον Ρότσεστι) αλλά στην Off season αυτά είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Ο Darius Miller ήταν ο φόργουορντ που θα ήθελα να δω φέτος στον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη και το επόμενο όνομα που θα ακολουθούσε τον Jayson Granger στις προτάσεις της σελίδας για τους πράσινους. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους (προσέξτε: όχι πιο ακριβούς ή πιο διάσημους, ξεκάθαρα όμως ένας από τους καλύτερους) 3&D-Forwrards στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παιδί του Κεντάκι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, αντίληψη του παιχνιδιού και γνώση των βασικών. Στην Ελλάδα θα δούλευε ως SF/PF σε ένα πλαίσιο στο οποίο θα του δινόταν φρονώ ιδανικά η ευκαιρία να μεταφράσει το παιχνίδι του. Εξαιρετικός σουτέρ (BBL: 47.1% τρίποντο-88.9% προσωπικές, EL: 40.3%-90.9% αντίστοιχα) με πολύ καλό shot selection, ακόμα καλύτερος αμυντικός με άμυνα ψηλά (παράγωγο της αθλητικής του ικανότητας) που τον βοηθάει σημαντικά στη πίσω γραμμή πάντα σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό, 6'9'' wingspan του, παίχτης που δουλεύει και προάγει το παιχνίδι του μέσα από την ομάδα. Πάρα πολύ καλή περίπτωση, οικονομική, από καλό πρόγραμμα, σε καλή ηλικία και με το κατάλληλο υπόβαθρο για να κάνει το βήμα παραπάνω. Η Brose Baskets τον ανανέωσε εχθές για τα επόμενα δύο χρόνια. Πέρα από αυτό Παναθηναϊκός θα χρειαστεί απαραίτητα έναν Non USA παίχτη στις θέσεις της frontcourt (Έλληνα ή κοινοτικό) αλλιώς θα πρέπει να κάνει μια “παραχώρηση” στη γραμμή των περιφερειακών για να προσθέσει εκεί έξτρα Αμερικανό. Η περίπτωση του Μπουρούση πάντως θα καθορίσει τις εξελίξεις στον σχεδιασμό και όσο μένει “ζωντανή” έχει προτεραιότητα. Φαβορί για τον παίχτη μοιάζει αυτή τη στιγμή η Αναντολού ενώ και η Λαμποράλ έχει (αντίθετα με τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα) σοβαρή τύχη να τον κρατήσει. Ειδικά εάν του χρόνου στο τιμόνι της έχει Έλληνα προπονητή..





Μεγάλη επιτυχία για τη διοίκηση Λάσκαρη το ότι κατάφερε να διατηρήσει τον Δημήτρη Πρίφτη στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης θα στελεχωθεί με παιδιά που θα υποστηρίξουν το μπάσκετ που έπαιξε η ομάδα φέτος (ταχύτητα, απλωμένες άμυνες, παραγωγή από transition επίθεση μέσω της άμυνας) και ανυπομονώ να δω τη βελτιωμένη version. Θα είναι σημαντικό να κρατήσει (στη σωστή τιμή) και τον Χάγκινς ο οποίος έχει περιθώρια βελτίωσης και τα χαρακτηριστικά για να παίξει αυτό το αγωνιστικό στυλ..



707 σχόλια:

  1. Ευχαριστουμε jim. Η εθνική όντως θα έχει πολλά θέματα να λύσει εναντίον κλειστής άμυνας. Επίσης, αν τελικά δεν έχουμε τον Γιάννη, χάνουμε πολλά στοιχεία κυρίως σε αθλητικότητα και επιθετική άμυνα.Για να δούμε και πόσο φρέσκος θα είναι ο Μπουρούσης μετά από τόσο μεγάλη χρονιά.

    Μήπως έχεις κάτι για Άρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΓΩ ΤΖΙΜ ΝΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ,ΕΣΥ.........................................

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..........

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΜΟ.........

    Ο ΠΑΠΠΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ......

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιον χαρακτηρα του;;;τον γνωριζεις προσωπικα και μιλας για βελτιωση του χαρακτηρα του;;.Τον ειδες να τσακωνεται με συμπαιχτη του;;να κανει τσαμπουκα με αντιπαλο;;Την ειλικρινια στην Ελλαδα την θεωρουμε μειονεκτημα και δειγμα παλιοχαρακτηρα εκει φτασαμε,τα βρηκε με τον στρυφνο Ιβανοβιτς και αν δεν εχει παιξει μεχρι τωρα δεν ειναι λογω χαρακτηρα αλλα λογω πολλαπλων τραυματισμων,(εγχειρησεις σε αγκωνα χιαστων.Το οτι δεν επαιξε με τον Τζωρτζεβιτς δεν μαθαμε ποτε,το πως και γιατι τον ειχε παρκαρει, λες και δεν εκανε το ιδιο με ολους τους νεαρους Ελληνες.Η επισημη δικαιολογια ηταν επειδη ηταν υπερβαρος.Ολοι μιλανε με απεχθεια για τον χαρακτηρα του λες και τον γνωριζουν προσωπικα.Ο Αγραβανης περσι τα εκανε στην εθνικη τον ειδαμε να προκαλει τον Καλαθη,δειχνει τι χαρακτηρας ειναι και ολοι λοιδωρουν τον Παππα επειδη ειναι ντομπρος και δεν σκυβει το κεφαλι.

      Διαγραφή
    2. Ο χαρακτήρας του Παππά φταίει για το θέμα με τον Κατσικάρη; Αν δεν ξέρετε τι έχει συμβεί να μην γράφετε ότι σας κατεβαίνει. Για ψάξου λίγο.

      Διαγραφή
    3. να βελτιωσει τον χαρακτηρα του γιατι;;;τον ειδες να τσακωνεται στο παρκε,τον ειδες να βριζει συμπαιχτη του;;τον ακουσες να μιλαει απαξιωτικα για καποιον προπονητη;;;Οσο για τον Κατσικαρη τι ηταν το φοβερο που ειπε και τον εξοστρακισε απο την Εθνικη;;;επειδη ειπε οτι χαρηκε που πηγε στην Μπιλμπαο Ελληνας προπονητης ενα παιδι 19 ετων και αντι να βρει υποστηριξη σε ξενη χωρα δεν τον χρησιμοποιουσε ουτε στην προπονηση;;Με τον Πεδουλακη ουδεποτε τσακωθηκε παραμεριστηκε επειδη δεν ταιριαζε στο σετ παιχνιδια και στα θελω του Πεδουλακη στην αμυνα.Οσο για τον Σαλε παρκαρε ολους τους Ελληνες εκτος απο δυο,στον υπερβαρο και τραυματια Παππα θα κολλουσε;;;;Ο Κατσικαρης εαν δεν συνεχισει φετος ο Γιαννης θα αποτυχει παταγωδως.Εδω θα μαστε να τα λεμε.

      Διαγραφή
    4. Φαντάζομαι όσο ξέρει το χαρακτήρα του Παππά ο Νik the Freak, άλλο τόσο τον ξέρει ο ανώνυμος 8:14, που μιλάει για τον ντόμπρο Νίκο.

      Δεν ξέρω τι είναι αυτό που ενοχλεί τον Κατσικάρη στο χαρακτήρα του Παππά, δεν ξέρω τι ενόχλησε τον Τζόρτζεβιτς, δεν ξέρω τι ενόχλησε τον Πεδουλάκη, δεν ξέρω τι ενόχλησε τον Μπαρτζώκα, δεν ξέρω τι ενόχλησε τον Τρινκέρι. Και δε με ενδιαφέρει.

      Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο προπονητής είναι το αφεντικό της ομάδας. Αυτός διαμορφώνει τους όρους της ομάδας και αν ένας παίκτης δεν πληροί τους όρους, πρόβλημά του.

      Διαγραφή
  3. Ενα πιθανο πλεονεκτημα για την εθνικη ειναι οτι δεν υπαρχει το "πρεπει" στη προσπαθεια της,εχει απουσιες και ειναι αουτσαιντερ. Η ελλειψη καθαρων 4αριων κανει μπαμ οποτε πολυ σμολ μπολ λογικα, οχι ο,τι καλυτερο για τουρνουα εθνικων αλλα ισως και να ταιριαζει καλυτερα στο προφιλ του αουτσαιντερ που θα εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθώς διάβαζα το σχόλιο σου, όταν έφτασα στα σμολ μπολ, ήθελα να σου φωνάξω : ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.

      Αλλά το συμπλήρωσες όπως έπρεπε και συμφωνώ 100%

      Διαγραφή
    2. Παιζει παντως οπως λεει και Τζιμ να δουμε και Μπουρου στο 4 καποια λεπτα αλα Βουισιτς - Μπουρουσης 2009 οσφπ

      Διαγραφή
  4. Η φετινή Εθνική, ιδιαίτερα χωρίς τον Γιάννη, δεν είναι φτιαγμένη για διακρίσεις. Για αυτό ορθά ο Κατσικάρης αποφάσει να ασχοληθεί κυρίως με παίκτες του αύριο, και όχι του χθες.
    Οπότε καλά έκανε και προτίμησε νεαρά παιδία, παρά να ξαναφορέσει τη γαλανόλευκη σε παίκτες όπως ο Καϊμακόγλου, ο Βουγιούκας ή ο Μαυροειδής. Για αυτό προτίμησε το φιλόδοξο Χαραλαμπόπουλο παρά τον Μπράμο.


    Το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι που σε αυτά τα πλαίσια δεν κάλεσε τον Παπαγιάννη, αλλά καθώς φαίνεται ο παίκτης θέλει να αφιερώσει το καλοκαίρι του στην προσπάθεια του να βρεθεί στο ΝΒΑ.
    Αν έτσι είναι τα πράγματα, και πάλι ο Κατσικάρης πολύ ορθά δεν άνοιξε κάποια κόντρα με τον παίκτη, όπως απαίτησαν ορισμένοι δημοσιογράφοι (βλ. contra).

    Το θέμα με τον Παππά νομίζω ότι εξαντλήθηκε και ο Τζιμ έγραψε όλη την ουσία του σε μια φράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Εθνική φυσικά είναι υπεράνω προσώπων αλλά και υπεράνω προσωπικών διαφορών..Όλοι συμφωνούν πως ο Παππάς είναι αυτό ακριβώς που λείπει απο την περιφέρεια της εθνικής.Όπως δε μπορώ να καταλάβω και για ποιο λόγο δε δόθηκε η ευκαιρία στον Ίαν μετά απο μια εξαιρετική χρονιά.

    Πάντως έχουν περάσει χρόνια από τον τσακωμό Παππά-Κατσικάρη θα μπορούσε απλά να τον πάρει στην προεπιλογή και εκεί να εξετάσει αν μπορεί να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία..Νιώθω ότι θα πληρώσουμε αυτή την προσωπική ανασφάλεια του coach.

    Τώρα ο coach είναι αναγκασμένος να παίξει ένα μπάσκετ που δεν ταιριάζει στην μπασκετική του ιδιοσυγκρασία..

    Υ.Γ Θα ήθελα με χίλια τον Ζήση στον Παναθηναϊκό πακέτο με τον Κιθ Λάνγκφορντ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λάγκφορντ κατά την προσωπική μου άποψη είναι για τα πανηγύρια, με κόουτς τον Αργύρη Πεδουλάκη.
      Τον ποστάρει μέχρι και πυγμαίος, εκτός του ότι για να παίξει άμυνα πρέπει να γκρεμίσει κανένας φούρνος.
      Ο Πεδουλάκης τα θέλει όλα από τους παίκτες του και ειδικά τώρα χωρίς τον Διαμαντίδη,δεν τον παίρνει να έχει παίκτες μονοδιάστατους.
      Αν είναι μαζί στην πεντάδα Λάγκφορντ και Καλάθης,
      πάλι θα τρέχει για δύο στην άμυνα ο Νίκ με αποτέλεσμα να κουράζεται και να χάνει πολλά από
      τα skills του στο σνοικτό γήπεδο και στη δημιουργία.
      Για τον Ζήση συμφωνούμε, είναι μεγάλος παίκτης και ένα παιδί μάλαμα, που για τα αποδυτήρια σου και την ηρεμία τους είναι το πάν.

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελες με χίλια Ζήση(33) και Λάνγκφορντ(33) στον Παναθηναικό? Ιδικά σε συνάρτηση και με Ντρέιπερ(33) που ακούγεται?
      Ξανασκέψου πως γίνεται η στελέχωση μιας ομάδας με βλέψεις Φ4.

      Φιλικά
      ΜαρΚεΖ

      Διαγραφή
    3. Εμένα μια χαρά θα μου φαινότας μια 5άδα (εφ'όσον έρθουν) με Καλάθη, Βασιλειάδη, Περπέρογλου, Γ.Αντετοκούμπο, Μπουρούση. Μεγάλη λειτουργικότητα, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Επίσης Σλούκας, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Κουφός πλαισιώνουν πολύ καλά το σύνολο.
      Ο Αθηναίου πιστεύω οτι είναι καλή λύση για αντι-Βασιλειάδη, έχει υποτιμημένο σουτ και παίζει καλύτερη άμυνα, απλά είναι άπειρος σε τέτοιες διοργανώσεις.
      Επιβεβλημένη η παρουσία Αγραβάνη ιδικά απο την στιγμή που λείπει ο Πρίντεζης.
      Εγώ θα ήθελα να δω και σχήματα με Σλούκα-Αθηναίου-Περπέρογλου-Κουφό-Μπουρούση σε A-set καταστάσεις. Πιστεύω μπορεί να δουλέψει αν και αμυντικά είναι λίγο αδύναμο αλλά μπορεί να παίξει σε στιγμές που διαλέγουμε άμυνες ζώνης.

      Τα καλύτερα για την Εθνική και μια ωραία off season.
      ΜαρΚεΖ

      Διαγραφή
    4. MαρΚεΖ αντί για τον Ντρέιπερ θα έπαιρνα το Νίκο. Είναι Έλληνας είναι έμπειρος είναι ολοκληρωμένο γκαρντ..Όσο για το Λάνγκφορντ ίσως με έχουν επηρεάσει τα καλά ματς που έκανε με την Τσσκα στους τελικούς της VTB.

      Διαγραφή
    5. Ο Λανγκφορντ ειναι παιχταρας και εφικτος για ΠΑΟ

      Διαγραφή
    6. 8.12....Ναι θα τρεχει για δυο ο Καλαθης στην αμυνα αλλα θα σκοραρει και για δυο ο Λαγκφορντ στην επιθεση ,Μην σου πω για τρεις!

      Διαγραφή
  6. με τον αποκλεισμο της λαμποραλ αποψε μαλλον θα χουμε εξελιξεις γενικα ετσι?μαλλον κατι ξερεις για κατσικαρη-λαμποραλ τζιμ.......ενα ειναι σιγουρο παντως ...οι αιωνιοι διαβαζουν πολυ hoopfellas.....τις επομενες μερες θα επιβεβαιωθω......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες το Βουλγάρικο διαβατηριο στον Ανταμς να
      του το έβγαλε ο ΔΓ ;
      Γιατί πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν τα δικά μας
      με 4 ξένους και 2 κοινοτικούς ;
      Και να του είπε ο Μπουρουσης, πάρτον αυτόν Πρόεδρε
      μαζί μου γιατί θα μας ανεβάσει επίπεδο ;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Πάντως, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, λογικά ο Μπουρούσης θα θέλει να του σπάσει το κεφάλι. Σε δυο συνεχόμενες επιθέσεις έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Οκ, μπορεί και να σε σκοτώσει, αλλά ώρες ώρες δε σκέφτεται καθόλου.

      Διαγραφή
  7. Jim και υπόλοιπη παρέα καλησπέρα.
    Είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες το ρόστερ του
    Παναθηναικού.
    Είμαστε και φέτος στο σκοτάδι γιατί δεν ξέρουμε τα
    θέλω του Πεδουλάκη.
    Τι σκέφτεται και πώς θα το κάνει πράξη.
    Και εξηγούμαι.
    Θέλει δύο γκάρντ;
    Ο ένας να έρχεται από πίσω από το Νίκ να έχει
    καλό χειρισμό, εγκεφαλικά προσόντα για να δημιουργεί,
    drive και σουτ αξιόπιστο ;
    Με τον δεύτερο να είναι shooting guard που να σκοτώνει;
    Κι αν ναί, τι θα γίνουν Παππάς και Φελντέιν ;
    Θα πάει σε έναν all arround περιφερειακό να δημιουργεί
    και να εκτελεί με άνεση ;
    Αφήνοντας τον Καλάθη ως τον μοναδικό point guard ;
    Εδώ ίσως θα υπάρξει πρόβλημα κούρασης του σκόρερ όταν
    θα μπαίνει έναντι του Καλάθη.
    Εκτός του ότι ότα θα παίζουν και οι δύο μαζί χωρίς άλλο αξιόπιστο point ο Νίκ να τα ξαναφτύσει.
    Γιατί κακά τα ψέματα ο Μποχωριδης θέλει ακόμα πολλή δουλειά
    σε αυτό το επίπεδο.
    Δεν ξέρουμε συνεπώς τι ζητάει η ομάδα άρα ότι και να πούμε
    δεν θα είναι πρός τη σωστή κατεύθυνση.
    Τα ίδια συμβαίνουν και στους ψηλούς.
    Αν μαθαίναμε τι ψάχνουν και αν θα γεμίσουν τις τέσσερις θέσεις των ξένων, θα μπορούσαμε να πούμε κάτι.
    Μέχρι να γίνει αυτό νομίζω πώς ότι και να γράψουμε
    θα είναι άνευ σημασίας.
    Θα ήθελα να ξέρω από πρώτο χέρι βέβαια για ποιές
    θέσεις κινούμαστε, αλλά ποιός τον υπολογίζει το φίλαθλο
    εκτός από να του ανακοινώνει πώς θα παρει τα διαρκείας
    και τα υπόλοιπα εισητήρια ;
    Οσο για την Εθνική, αυτό που λέω ειναι πώς αδικα
    τα χωνουμε στον Κατσικάρη.
    Δεν μπήκε με το ζόρι εθνικός εκλέκτορας.
    Κάποιοι τον έβαλαν και τον στηρίζουν.
    Ας στηρίξουμε κι εμείς τις επιλογές του και ας
    ευχηθούμε να πράτει το σωστό, πέρα από οπαδικά θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να γνωρίζω, πιστεύω ότι περιμένουν την απάντηση του Μπουρούση. Θέλουν να κλείσουν τον Σίγκλετον (αν δεν κλείσει και αύριο ίσως χαλάσει)που είναι διπλοθεσίτης και κουμπώνει πολύ καλά με τον Γκιστ για παιχνίδι με αλλαγές στους κοντούς λόγω της πολύς καλής του άμυνας χαμηλά. Αν δεν έρθει ο Μπουρούσης πιστεύω ότι θα πάρουν και άλλο πεντάρι (mobile με παιχνίδι ψηλά τύπου Birch) και εκεί πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα στο σουτ (εξού και η πρόταση του Jim για τον Μίλλερ φρονώ).

      Διαγραφή
  8. Ωραίος. Τζιμ θα κάνει φέτος άρθρο με παίκτες οικονομικούς Made In USA;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Περιορισμενων δυνατοτητων ο Κατσικαρης. Αν δεν ερθει ο Γιαννης θα εχει ενα ροστερ που θα ειναι σιγουρα ανωτερο απο τον ιδιο αλλα ευτυχως γι'αυτον χωρις Σπανουλη Πριντεζη η διαφορα επιπεδου μειωνεται καπως. Μπορει να δωσει οδηγιες σε Αγραβανη, Καββαδα και Αθηναιου με τροπο που θα ηταν δυσκολο στους δυο διοσκουρους του ΟΣΦΠ.
    2. Τραγικες επιλογες παικτων στη στελεχωση της Εθνικης εχουν γινει και με αλλους προπονητες. Πχ Τρινκερι. Αναρωτιεμαι μηπως δεν ειναι θεμα προπονητη η προσπαθεια να ανεβουν οι μετοχες παικτων μεσω της εθνικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Baskonia και Έλληνας προπονητής; Χμμμμ

    Κι εγώ ξενέρωσα απόλυτα με Miller, είχα μια κρυφή ελπίδα, αν και περίμενα οτι θα τον προλάβει κάποια πιο φραγκάτη ομάδα. Με ψιλοκούφανε η Bamberg.

    Στον ΠΑΟ βλέπω ένα σχετικό μπέρδεμα προς το παρόν που νομίζω οτι προκύπτει απο το γεγονός οτι τα ονόματα που κυκλοφορύν μάλλον δεν έχουν καμμία επαφή με την πραγματικότητα.

    Αλήθεια, εκείνο το παλικάρι ο Elliot Williams, πως και κάνει διακοπές στην εξωτική Καλλιθέα; Με τρομάζουν οι σκέψεις που κάνω.

    Ο Άρης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πραγματικά. Θα κρίνει πολλά η ικανότητα τους να διαχειριστούν αυτή την τόσο στρωτή χρονιά που έκαναν.

    Για εθνική, με τις αντιρρήσεις μου κλπ νομίζω οτι το εκάστοτε project κρίνεται αναγκαστικά στο τέλος. Δυσκολεύομαι πολύ να είμαι τόσο αυστηρός με projects των 15 ημερών και ειδικά με το συγκεκριμένο που έχει τόσα πολλά μαζεμένα προβλήματα και δύο τεράστιες αποχωρήσεις.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Jim καλησπέρα από Γερμανία. Πολύ ωραία παιχνίδια Ulm - Brose (ήμουν κοντά και πηγα και είδα) Η Εθνική όπως λες και εσύ, θα έχει θέμα στο σκοράρισμα και ειδικά χωρίς τον Giannis, οποίος αντιμετωπίζει δίλημμα: συμβόλαιο και προσωπική δουλεια->καταξίωση ή προολυμπιακό? Εγώ, στην θέση της ΕΟΚ, γνωρίζοντας τις αποχωρήσεις και βλέποντας τους τραυματισμούς θα έκανα την αρχη για μια νέα εθνική ή οπόια στο προολυμπιακό θα είχε στόχο την καθειέρωση/επένδυση νέων προσώπων όπως Αθηναίου/Παππάς/Παπαγιάνης/Αντετοκουμπο/Ντορσει κλπ. Πολλοί από αυτόυς τους παικτες δεν έχουν σχεδόν κανένα παιχνίδι μαζί και αυτή είναι ίσως μια καλή στιγμή για να δέσουν. Το θέμα με τον Παππά, ειδικά έτσι όπως έχει βγει προς τα έξω, θυμίζει προσωπική βεντέτα και είναι πολύ άσχημο, δεν ξέρω εαν κάνει κακό στο κλίμα στα αποδυτήρια. Πάντως με τόσους αβέβαιους όπως την παρουσία τους παίκτες (που παίζουν ακόμη με τους συλλόγους τους) ίσως χρειαζόταν να καλέσει περισσότερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim, pisteveis oti o Mpourousis tairiazei ston PAO pou oramatizetai o Pedoulakis?

    Egw proswpika thewrw pws ean erthei o Mpourousis (tha xrisoplirwthei opou ki an paei fetos) ston PAO kai o Iverson paei ston OSFP, to prwtathlima exei idi teleiwsei prin kan arxisei! Den ipervallw. O OSFP tha kanei parti tou xronou.

    Anisixitika ta prwta deigmata grafis tou fetinou kalokairiou oson afora ta onomata pou akougontai gia ton PAO. O PAO tha prepei na xtipisei diana se arketes metagrafikes kiniseis ean thelei na exei tixi tou xronou apenanti ston OSFP.

    Esi ti pisteveis?

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Anisixitiko Tom tha itan na min anisyxouses esy gia tis kiniseis tou Panathinaikou kai na min proevlepes oti o Olympiakos tha kanei parti. Ela na pesoume oloi mazi apo ta synnefa.

      Διαγραφή
    2. ΤΟΜ αληθεια πιστευεις ότι τα ονόματα Μπουρούσης και Αιβερσον,χωρανε στην ιδια προταση?Κατ αρχας πριν το μεταξυ τους παιχνιδι ο Αιβερσον θα παει να ζητησει αυτογραφο από τον Γιανναρο.Γιατι μετα δεν θα εχει καμια ορεξη να τον συναντησει

      Διαγραφή
  13. Mε Χάκετ, Λοτζέσκι, Γιάνγκ, Γουάιτ, Αιβερσον ο Ολυμπιακός
    κι έναν δυνατό άσσο με σκόρ αλλάζει επίπεδο.
    Γιατί στους Ελληνες είναι πλήρης.
    Αν οι Αγγελόπουλοι κάνουν την μικρή υπέρβαση με Ντάριους Ανταμς, τότε θα μιλάμε για τον πιό γεμάτο Ολυμπιακό
    από καταβολής του και φαβορί για την επόμενη ευρωλίγκα.

    Μάτζαρης-Αθηναίου
    Ανταμς
    Σπανούλης-Χάκετ
    Παπαπέτρου-Λοτζέσκι
    Παπανικολάου
    Αγραβάνης
    Πρίντεζης-Γουάιτ
    Αιβερσον-Γιάνγκ

    Δύο παικταράδες σε κάθε θέση από το πάνω ράφι.
    Με Αγραβάνη και Παπανικολάου να κλείνουν τρύπες από το 3 εώς και το 5.
    Αυτη η ομάδα, βάζει δύσκολα και στον Παναθηναικό στην εσωτερική τους αντιπαλότητα, με αποτέλεσμα αν θέλε να κάνει come back ο Πεδουλάκης να ψαχτεί σοβαρά, αλλά κυρίως σε όλους τους μεγάλους της ευρωλίγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρρυ για το σκάλωμα.
      Αλλά:

      Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς, Μπέβερλυ, Χαλπερίν, Πενν
      Τσίλντρες, Βασιλόπουλος
      Κλέιζα Λουκάς
      Μπουρούσης, Βούισιτς Σόφο


      Ή αν προτιμάς
      Σπανούλης, Λο, Μάντζαρης, Σλούκας
      Παπ, Περπέρογλου
      Πρίντεζης, Άντιτς
      Χάινς, Ντόρσει

      Διαγραφή
  14. Παρ’ ότι τον ιδανικό χειρισμό στο θέμα Παππά ο Κατσικάρης τον βρήκε έτοιμο απ’ τον Πεδουλάκη (για τον προπονητή του στον Παναθηναϊκό ο ίδιος Παππάς είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πως «θα προτιμούσα να μην ξανασυνεργαστώ μαζί του», αλλά ο κόουτς έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη της ομάδας κι όχι τους προσωπικούς εγωισμούς, βγάζοντας τον Παππά στο ροτέισιον μπροστά και από Γουίλιαμς και από Χέινς), προτίμησε να παραστήσει τον αυστηρό. Δικαίωμά του, από τη στιγμή που τον διατηρούν στη θέση αυτή, μόνο που το πρόβλημα είναι αλλού: γιατί, αλήθεια, να τον διατηρούν στη θέση μετά από δύο αποτυχημένα καλοκαίρια; Πολύ περισσότερο όταν η ελληνική σχολή έχει ένα σωρό καλύτερους και πολύ πιο ταιριαστούς προπονητές για να τρέξουν μια ομάδα με κάμποσο ταλέντο; Πώς, αλήθεια, θα πάει με 3 γκαρντ (γιατί ο Αθηναίου είναι λίγος κι ο Ντόρσεϊ εντελώς αδοκίμαστος) σε ένα τουρνουά 4 αγώνων σε 5 μέρες; Με ποια λογική κλήθηκαν στην προεπιλογή ο Μπόγρης με τον Καββαδά, που έχουν πείσει πλέον (26 και 25 ετών αντίστοιχα) για το πεπερασμένο των δυνατοτήτων τους και δεν κλήθηκε ο Παπαγιάννης; Πόση αξιοκρατία έχει η κλήση στον Θανάση Αντετοκούμπο, ένα παιδί που έχει παίξει πρακτικά μόνο Α2 και NBDL; Πώς εξηγείται, απόντος του Πρίντεζη, να αγνοείται ο Καϊμακόγλου; Κρίμα, γιατί με τις άστοχες επιλογές προπονητών (Τρινκιέρι, Κατσικάρη), χάθηκαν οι τελευταίες σεζόν των τελευταίων της σπουδαίας φουρνιάς (Σπανούλη, Φώτση, Ζήση). Τώρα πιθανότατα θα συμβεί το ίδιο και με τον Μπουρούση. Κακή, κάκιστη επιλογή προπονητή εξαρχής. Έχεις ένα μάτσο επιλογές πρώτης γραμμής (Ιτούδη, Μπαρτζώκα, Πεδουλάκη, Πρίφτη) και στρέφεσαι στον άχρωμο, άγευστο, άοσμο Φώτη;
    Y.Γ. Ελπίζω πως έστω και την τελευταία στιγμή ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί με τις εξαιρετικά συμφέρουσες περιπτώσεις των Άιβερσον και Γουάιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, κι αυτοί να έρθουν που λες κατά πάσα πιθανότητα θα τον κόψουν τον Παππά. Μου λές για τον Μπαρτζώκα που όταν του τον πρότειναν στον Ολυμπιακό άσκησε βέτο;

      Διαγραφή
    2. Μάλλον μπερδεύτηκες. Δεν κρίνω τη μετριότητα του Κατσικάρη απ' την απόφασή του να κόψει τον Παππά: η ανεπάρκειά του κρίθηκε πρωτίστως πέρσι, όταν αντί να αξιοποιήσει το μοναδικό πλεονέκτημα της εθνικής μας έναντι της Ισπανίας (βάθος πάγκου/πληθώρα λύσεων) έφτασε να κάνει μικρότερο ροτέισιον ως κι απ' την Ισπανία της μιας πεντάδας. Μπερδεύεσαι επίσης όταν κρίνεις την εθνική με όρους συλλόγου: με την αποχώρηση Σπανούλη & Ζήση, στην εθνική δεν περισσεύουν οι γκαρντ (και δη οι σκόρινγκ γκαρντ). Κι ο Πεδουλάκης μπορεί να μην τρελαίνεται με τον Παππά, αλλά του έδωσε ρόλο και πήρε πράγματα.
      Το κυριότερο όμως: σου διαφεύγει το μείζον. Πως δηλαδή ο Κατσικάρης είναι ανεπαρκής. Ή, καλύτερα, υπάρχουν πολλοί (μα πάρα πολλοί) επαρκέστεροι. Με περισσότερες καλές δουλειές καριέρας απ' τον κομψευόμενο κι αγαπημένο των μίντια Φώτη.

      Διαγραφή
    3. Μη φοβάσαι. Δε μου διαφεύγει τίποτα. Όλη η συζήτηση γίνεται μόνο και μόνο επειδή έκοψε τον πολυχρονεμένο σας.

      Για αυτό σου λέω. Μην γκρινιάζεις τσάμπα. Και οι υπόλοιποι θα τον έκοβαν.

      Διαγραφή
    4. Ν'αγιάσει το στόμα σου φίλε.. Και συμπληρώνω, κομψευμένος, φαφλατάς, δουλοπρεπείς στ' αφεντικά του, γλοιώδης πιαρίστας, μέτριος προπονητής μικρών ισπανικών ομάδων χωρίς πίεση και ζόρι.
      Επειδή φοβάμαι ότι θα μας κατσικωθεί μόνιμα στην εθνική μέχρι να πάει σε μεγάλη Ισπανική ομάδα όπως ονειρεύεται (σιγά μην πάει), πραγματικά ελπίζω σε διασυρμό στο προολυμπιακό μπας και ξεκουμπιστεί και γυρίσει μόνιμα στην Ισπανία. Άλλωστε εκεί έχει μόνιμα την οικογένειά του εδώ και χρόνια, για την ποιότητα ζωής λέει!!!
      Όχι πέστε μου, ποίος σοβαρός άνθρωπος ξενιτεύεται μαζί με την οικογένεια του, φεύγει μακριά από φίλους, συγγενείς και αγαπημένους, για να πάει σε μια μικρομεσαία πόλη της Ισπανίας για την ποιότητα ζωής!!!
      Ντροπή!! Ο τύπος έκοψε από τον Φώτση την εθνική πρόπερσι, την κόβει και από τον Παππά φέτος. Ντροπή!!

      Vatos76

      Διαγραφή
    5. Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι. Η κριτική είναι στον Κατσικάρη γιατί μετά από δύο τραγικά καλοκαίρια, θέτει τις βάσεις για ένα τρίτο, τραγικότερο. Ο ψόγος για τον αποκλεισμό του Παππά είναι ένα κλάσμα μόνο του ψόγου για την τραγική διαχείριση μιας πληρέστατης πέρσι εθνικής.
      Αν, πάλι, δεν είναι πως μπερδεύεσαι αλλά μόνο και μόνο έχεις βαλθεί να συντηρήσεις την αντιπαράθεση, είναι προφανώς γιατί βρίσκεις λογικό να κόβεται ο πολυχρονεμένος μας και να συμπεριλαμβάνεται (ξανά) ο Αθηναίου, που δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι πολυχρονεμένος, ούτε μας ούτε σας.

      Διαγραφή
  15. Ωραίο το μπριάμ Εθνικής - μεταγραφών νομίζω όλοι είμαστε στο κλίμα.

    Περιληπτικά.

    - Ο Παππάς προφανώς και είχε αγωνιστικά ρόλο σε αυτήν την εθνική. Σε αυτά τα πράματα να ξέρουμε όλοι, ΚΑΝΕΝΑΣ προπονητής δεν είναι ξεροκέφαλος/εγωιστής/ιδιοτελής. Πρέπει να έχει έντονα αντεπιχειρήματα για να κόψει έναν τόσο ταλαντούχο παίχτη δεν είναι τρελοί οι προπονητές. Προφανώς, επίσης, δε θα μάθουμε ποτέ ακριβή στοιχεία. Κλειδί στην πορεία της Εθνικής στο τουρνουά το πώς θα σουτάρουν παίχτες "ρυθμού" όπως όλα τα φόργουορντ μας πρακτικά.

    -Ντάριους Μίλλερ. Άλλος ένας, σταρτερ και μη, της Μπάμπεργκ που ενεργοποίησε τους σιελογόνους αδένες του Ευρωπαικού μπάσκετ. Παίχτης επίσης που διαβάζει καλά την ορθή επιλογή στην επίθεση εκτός των άλλων. Ιδανικό το πλαίσιο της Μπάμπεργκ για τέτοιο παίχτη.

    -Ο Άιβερσον νομίζω δε δίνει κάτι πολύ διαφορετικό από τον Γιανγκ, τουλάχιστον απ' ότι καταλαβαίνω ο Σφαιρό ψάχνει κάτι πιο scoring και τεχνικό στο 5, από τον όντως aggressive και "κομάντο" Άιβερσον. Νομίζω εδώ ίσως δούμε στροφή στη στελέχωση του ΟΣΦΠ σε σχέση με τα mobile/defense-first ζευγάρια των τελευταίων ετών στο 5. Έχει ενδιαφέρον, ειδικά με τα πολλά κορμιά που μαζέυει στο 3-4-5 και την συνάρτηση με τον έξτρα σκόρερ/σουτέρ που φαίνεται να ψάχνει στα γκαρντ.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιμ εγώ τον Χαγκινς δεν τον πολυπιστεύω..πιστευω με 100-120 χιλιάρικα βρισκεις λαυρακια σε NBDL ή σε χαμηλότερης δυναμικότητας πρωταθλήματα.
    Τον Παππα επειδη τυχαίνει να τον γνωρίζω σαν παίκτη απο τότε που έπαιζε Πανελλήνιο στο παιδικό(είχαμε παιξει και αντίπαλοι) εχω να πω οτι από τότε έβαζε τη μπαλα όπως ηθελε στο καλάθι..κάρφωνε ίσως πιο άνετα απο τωρα..και οποτε ηθελε έπαιζε και αμυνα..στην πορεία εκανε κακές επιλογές, κακές παρέες και νομίζω εχει μείνει πολυ πίσω σε σχεση με το που θα μπορούσε να φτάσει.. Το σώμα του δεν ειναι καν σώμα αθλητή πλέον.. Δεν ανέπτυξε οργανωτικές ικανότητες, δεν μπορεί με τετοια σωματοδομή να μαρκάρει γκαρντ επιπεδου Ευρωλίγκας με τίποτα.. Στην Εθνική φυσικά και ειχε θεση αλλά επειδη δεν ξέρουμε τι εχει συμβεί μεταξυ Παππα-Κατσικάρη καλύτερα να μην μιλάμε και να υποστηρίξουμε τους παίκτες που επιλέχθηκαν. Κλειδί θα ειναι να κατέβει ο Γιάνναρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Jim πες μου οτι ο Bogachev διέταξε τον Pashutin να βάλει μέσα τον Milaknis!.. Το ματς θυμίζει CSKA σε Final-4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημητρη ο Παππας μου θυμιζει πολύ την περιπτωση του Ιγκορ Ρκοσεβιτς και την εθνικη Σερβιας δε συμφωνεις???
    Και 2ο θελω την γωνμη σου,για το αν ο Νικος εχει ακομα χρονικα περιθωρια να κανει το μπαμ σε τοπ ευρωπαικο επιπεδο δεδομενου και του αποκλεισμου του απ την εθνικη-οπου θα μπορουσε ν αδειξει πραματα-,η το αγωνιστικο του ταβανι είναι το τωρινο,δλδ ενας role-player παγκου...Τι πιστευεις ειλικρινα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα ο Παππας τον Ρακόσεβιτς δεν μου τον θυμίζει σε τίποτα πάντως.

      Διαγραφή
  19. Παπαδογιαννης της προπονητικης. Καλοι τροποι και υφος διανοουμενου κι απο μπασκετ λιγα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να διαφωνώ για ορισμένες στιγμές, έχω να σε ενημερώσω οτι μπορείς να μην τον διαβάζεις αμα δεν θες.

      Διαγραφή
    2. Νομιζω οτι εννοει τον Κατσικαρη :D

      Διαγραφή
  20. ΜΙΑ ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ,ΕΠΑΙΖΕ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!!!

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άσχετο με το καθαρά μπασκετικό κομμάτι, αλλά αρκετά σημαντικό.
    Τελικά η φορολογία για τα συμβόλαια των παικτών θα είναι του χρόνου κοντά στο 145% που είπαν οι Αγγελόπουλοι; Δηλαδή ένα συμβόλαιο της τάξεως των Χ€ (καθαρά), θα κοστίζει 245%Χ€ μεικτά (Χ οι καθαρές απολαβές του παίκτη και 145%Χ οι φόροι); Φαίνεται κάπως υπερβολικό όλο αυτό. Η αντίστοιχη φορολογία στις άλλες χώρες που κυμαίνεται περίπου;
    Ο Μελάγιες έγραψε ένα άρθρο σχετικά με αυτό στο γκαζέτα, αλλά προφανώς δεν τον εμπιστεύομαι αν δεν το εξακριβώσω κι από κάπου αλλού. (http://www.gazzetta.gr/stili/the-business-of-sports/article/933756/dysvastahti-kai-anisi-i-forologia-toy-145-gia-ton-olympiako)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση αυτο που λενε οι Αγγελοπουλοι αλλα η λογικη λεει οτι ολες οι επιχειρησεις στην Ελλαδα θα εχουν την ιδια φορολογια .. Οτι πληρωνει ο Ολυμπιακος στην Εφορια, θα πληρωνει και ο Παναθηναικος σε αντιθεση με αυτα που δηλωνει ο κυριος Μελαγιες ... Για ποιο λογο να ειναι διαφορετική δηλαδη ;
      Ισως οι Αγγελοπουλοι απλά το είπαν για να δημιουργησουν εντυπωσεις και να μην περιμένει ο κοσμος του Ολυμπιακου κάτι τρελο αυτό το καλοκαίρι ...

      Προσωπικη μου γνωμη ειναι αυτη, αν ειναι διαφορετικά τα πράγματα τότε δεκτό .

      Νick-13-

      Διαγραφή
    2. στα σχολια του μελαγιες λεγανε, μαζι με τον μελαγιες οτι ο παο εχει αλλη φορολογια γιατι λεει εχει θετικο προσημο απο τα εσοδα που παρουσιασε,οτι του φανει του λ.....1!!!!

      Διαγραφή
    3. Πάντως, με πρόχειρους υπολογισμούς τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού του χρόνου θα είναι τουλάχιστον γύρω στα 8 εκατομμύρια καθαρά, οπότε αν δεχτούμε το 145% εφορία που είπαν οι Αγγελόπουλοι, βγαίνει ένα μεικτό μπάτζετ 19-20 εκατομμύρια ΜΟΝΟ για τους παίκτες. Σας φαίνεται λογικό?
      Τζιμ, διαφώτισέ μας αν μπορείς. Όταν έγραψες ότι με 8-9 (αν θυμάμαι καλά) εκατομμύρια φτιάχνεις ομαδάρα, εννοούσες φαντάζομαι καθαρά. Με εφορία πόσο πάει περίπου;

      Διαγραφή
  22. Συγχαρητήρια για το άρθρο Jim!! Τον Θανάση πως τον βλέπεις? Τι θέση μπορεί να παίξει στην Εθνική και σε τι επίπεδο βρίσκεται αγωνιστικά σε σχέση με τα άλλα παιδιά (π.χ. Παππέτρου, Αγραβάνης). Επίσης ο Μπράμος άξιζε κλήση στην προετοιμασία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 'Εχω την εντύπωση ότι θα υποστούμε πανωλεθρία στο προλυμπιακό τουρνουά. Αν δεν χάσουμε από Μεξικό θα βγούμε πρώτοι και θα αντιμετωπίσουμε την 2η του ομίλου της Ιταλίας όπου λογικά θα είναι η Κροατία.
    Με νίκη παίζουμε με Ιταλία που είναι μακράν το μεγάλο φαβορί με παίκτες όπως Μπαρνιάνι, Μέλι, Τζεντίλε,Ντατόμε,Μπελινέλι,Γκαλινάρι,Χάκετ

    Τώρα με τις ελλέιψεις μας το παιχνίδι με την Κροατία θα είναι πολύ δυσκολο, ειδικά αν δεν πάιξει και ο Yiannis κλάφτα χαλάραμπε.
    Ευτυχώς όμως έχουμε την προπονητάρα στον πάγκο μας με τις 0 επιτυχίες καικοιμάμαι ήσυχος.
    Προβλέπω ότι μετά το προολυμπιακό θα αποχωρήσει και θα πάρουμε κανένα Μπαρτζώκα με καλύτερες περγαμηνές

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Τρινκιέρι προτιμήσε στο Ευρωμπάσκετ του 2013 να κατεβάσει μία ομάδα με 3 γκαρντ από το να δώσει στον Παππά μία θέση στη δωδεκάδα. Τα αποτελέσματα γνωστά. Η Εθνική απέτυχε οικτρά, ούτε καν προκρίθηκε στην 8άδα.

    Ο Τζόρτζεβιτς παραγκώνισε τον Παπαγιάννη, τον Χαραλαμπόπουλο, τον Παππά, σε κάποιο βαθμό και τον Γιάνκοβιτς. Το πρόβλημα λοιπόν το είχε ο προπονητής που ήθελε να προωθήσει τους Σέρβους διεθνείς κι όχι τους Έλληνες, οι οποίοι και τα πήγαν περίφημα όταν χρησιμοποιήθηκαν στους τελικούς με την Α1.

    Ο Παππάς ουδέποτε εξοστρακίστηκε από τον Πεδουλάκη. Ίσα ίσα που και ο ίδιος παραδέχτηκε πως έμαθε πολλά πράγματα στην πρώτη θητεία του Αργύρη στον Παναθηναϊκό. Στη δεύτερή του θητεία τον εμπιστεύτηκε στους φετινούς τελικούς κι ο Παππάς τον δικαίωσε. Και δεν ήταν πριμαντόνα. Από τον πάγκο ερχόταν ως 4ος γκάρντ μετά τους Καλάθη, Διαμαντίδη, Φελντέιν. Τον ίδιο ρόλο θα είχε και στην Εθνική Ομάδα.

    Όσοι προπονητές πίστεψαν τον Παππά (Μίσσας, Σφαιρόπουλος, Σκουρτόπουλος, Ιβάνοβιτς, Πεδουλάκης) δικαιώθηκαν απόλυτα. Η αγωνιστική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Κατσικάρης επέλεξε να στερήσει την Εθνική Ομάδα από έναν παίκτη που θα έδινε λύσεις και στο σκοράρισμα και στο ανοικτό γήπεδο αλλά και στην άμυνα. Κι αυτό χάριν μιας προσωπικής του ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ. Δυστυχώς πάμε ολοταχώς για την 3η συνεχόμενη αποτυχία με τον Κατσικάρη στον πάγκο της Ελλάδος...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. αυτή η τυφλή ανάγκη για υπεράσπιση κάθε προπονητή τα τελευταία χρόνια έχει κουράσει πάρα πολύ.Νομίζετε πως "στηρίζετε την εθνική" έλα όμως που μόνο αυτό δεν γίνεται.

    Για τον Παππά εγώ είδα και τον Μελάγιες ακόμα να λέει πως ήταν έγκλημα του Κατσικάρη που δεν τον πήρε.Και αυτός πράσινος φανατικός είναι;Εγώ θα το ξαναπώ,ο Κατσικάρης όφειλε να έλθει σε επικοινωνία με τον Παππά και να λύσουν τα όποια μεταξύ τους προβλήματα για χάριν της εθνικής.Ο Παππάς είναι παίκτης που αγωνιστικά επιβάλλονταν φέτος να βρίσκεται με την εθνική.Τα στοιχεία του δεν υπάρχουν σε άλλο παίκτη στα γκαρντ και ο ίδιος έχει και ανεβασμένη ψυχολογία μετά τους καλούς τελικούς.Το επιχείρημα "θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έλυνε" ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα.

    Κανείς δεν εύχεται αποτυχία της εθνικής,είναι κάτι όμως που προδιαγράφεται με βάση την λογική.Και πέραν της περίπτωσης του Παππά που είναι η πιο καραμπινάτη μιλάμε για μια κατάσταση που από την 16αδα,οι 8(δηλαδή οι μισοί) συζητιέται για το αν έπρεπε να κληθούν.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο τζιμ εινσι ξεκαθαρος. Θα επερνε παππα στην ομαδα. Τι δε καταλαβες?

      Διαγραφή
    2. Γνωριζοντας τον τροπο γραφης του τζιμ διακρινω μια εντονη απαισιοδοξια για τη πορεια της εθνικης. Συν οτι θα επερνε παππα και παπαγιαννη

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    3. το σχολιο δεν παει αποκλειστικα για τον Τζιμ αλλα για την πλειοψηφια των αθλητικογραφων που εχουν παρει γραμμη.

      Διαγραφή
    4. Ευτυχώς που υπάρχει ο στρατός δημοσιογράφων που πληρώνεται από τον ΔΓ και γράφει μόνο αλήθειες κόντρα στους αθλητικογράφους που παίρνουν γραμμή.

      Διαγραφή
    5. Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων παίρνουν γραμμή. Οι υπόλοιποι είναι στο payroll της dpg.

      Διαγραφή
  26. Τζυμ νομίζω πως ανεξάρτητα από τις επιλογές πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια της Εθνικής και να αφήσει τον κόουτς να εκφράσει τις ιδέες του και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο! Προσωπικά νομίζω πως ειναι λαθος το ότι δε πηρε παππα και καιμακογλου απο τη στιγμη ειδικα που μπορει να μη κατέβει ο Γιάννης που θα προσέφερε στο 4, ενώ τώρα είμαστε γυμνοι στη θέση αυτη! Παρόλα αυτα πρέπει ο κόσμος να αφήσει στην άκρη την οπαδική νοοτροπία γιατί μας πάει πολυ πίσω κυρίωςσε ότι εχει να κανει με την Εθνικη! Τέλος για τον Παναθηναικό πιστέυω πως πρέπει να παει για εναν οργανωτή να βοηθάει τον καλάθη( Ζήσης ? ), ενώ πρέπει να κινηθεί και για ενα κομπο γκαρντ σκόρερ που να προσφερει και εκτός συστηματος! Τωρα αν αληθέυουν τα σεναρια για Σίγλετον, με Φωτση, Γκιστ, καλη μεταγραφή αθλητικού ψηλου και Παπαγιάννη εκτιμώ ότι θα έχει σουπερ φροντλαιν! Στο τρια πρέπει να παρουμε έναν αξιόπιστο σουτέρ που να συμπληρώνεται με τον χαραλαμπόπουλο ενώ προσωπικα ο Γιάνκοβιτς δε μου γεμίζει το μάτι! Καλή επιτυχία στην επίσημη Αγαπημένη και μακριά από διχόνοιες και καταστροφολογίες! Υπάρχει μέλλον !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καταρχας ενα μεγαλο ευχαριστω και απο μενα για τις γνωσεις σου που μοιραζεσε μαζι μας.
    Θα θελα τη γνωμη σου, γαι τον Τιμα τον Εσθονο,αν σου ειναι ευκολο και κατα ποσο ταιριαζει στον Παο.
    Δεν τον ξερω τον παιχτη,αλλα διαβασα γι αυτον εδω http://olaprasina1908.gr/editorial/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BA-%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8/.Φαινετε καλη περιπτωση και οικονομικη(σαν τις δικες προτασεις ενα πραγμα)
    υ.γ Αυτος ο τυπος(Πανας) τρομερες αναλυσεις ο μπαγασας....Μαθητης σου ειναι???χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο μεγαλος ντορος γινεται δικαιως για τη μη κληση Παππα, αλλα ακομη μεγαλυτερο "εγκλημα" ειναι η κληση Καββαδα αντι Βουγιουκα.
    Και το "εκλημα" ειναι οτι προφανως καλουνται παικτες καθ'υποδειξη. Τωρα το "χαρτακι" δινεται απο την Ομοσπονδια? απο Μανατζερς? παιρνουν οι προπονητες μιζες? ειλικρινα δε ξερω... αλλα αγωνιστικες επιλογες δε βλεπω πουθενα.

    Πραγματικα δε μπορω με ΤΙΠΟΤΕ να εξηγησω τις κλησεις Αθηναιου (ανανεωση δεν κανεις με εναν μετριοτατο ρολιστα 28 χρονων που παιζει σπανια στην ομαδα του) και ειδικα Καββαδα (δεν πρεπει να υπαρχει πιο υπερτιμημενος/προωθημενος παικτης στην ιστορια του Ελληνικου μπασκετ).
    Για τον Θαναση Αντετο, υπαρχει μια λογικη.. κι ας μην εχει παιξει ΠΟΤΕ σε υψηλο επιπεδο.

    Παντως μια απορια την εχω, αν ο Γιανκοβιτς ηταν καλα, θα τον καλουσε? Τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Γιανκοβιτς ειναι ετοιμος, ηδη σημερα δηλωσε συμετοχη στην Συρο μαζι με τον Πριντεζη.

      Διαγραφή
  29. Ο Κατσικαρης κανει το χειροτερο πραγμα που θα μπορουσε ενας προπονητης

    Ακολουθει διαφορετικα κριτηρια ανα περισταση.

    Απο την μια λεει ανανεωση και κοβει Μαυροειδη,Βουγιουκα, Καιμακογλου, Φωτση (ναι Φωτση, ειναι ο καλυτερος σουτερ της Ελλαδας και με κανενα PF θα εδινε λυσεις εστω για 10 λεπτα, αλλωστε ο Φωτης τον τελειωσε). Καλει Β.Χ και Ντορσευ. Ολα καλα μεχρι εδω, πρεπει να ετοιμασει και το πλανο της επομενης μερας. Περνει επισης και παιχτες μεγαλους σχετικα σε ηλικια (πχ Περπερογλου) τους οποιους ο ΙΔΙΟΣ δεν εδειξε περισυ να τους πιστευει. Κοβει τον Μπραμο και για ακομη μια χρονια η ομαδα παει χωρις spot-shooter πραγμα που πληρωσε περισυ.

    Απο την λεει κοβει Παπαγιαννη για να καλεσει, Μπογρη, Καββαδα. Δηλαδη στον Καβαδδα θα στηριξει την επομενη μερα η εθνικη;

    Ο ιδιος προπονητης ταυτοχρονα κοβει τον Παππα, με τις αιτιολογιες που προκυπτουν απο τον "κυκλο της ομαδας" βλεπε Παπαδογιαννης να λενε μεσες ακρες πως:
    - Δεν ειχε πληρη χρονια στα ποδια του. Αληθεια ο Αθηναιου και οι Ντορσευ και Θανασοκουμπο ειχαν πληρη χρονια επιπεδου;
    - Δεν πολυηθελε ουτε ο Παππας. Νομιζω πως εδω και αν εκτεθηκαν οι "αυλικοι"
    - Ο Παππας εχει θεματα συμπεριφορας. Να δεχτουμε πως ο Παππας οντως ειναι ιδιαιτερως χαρακτηρας. Μιλαμε βεβαια για προβληματα που υπηρξαν με Φωτη προ 5ετιας. Αληθεια ο Αγραβανης δεν δημιουργησε προβληματα περισυ στην Εθνικη; Ο Μπογρης δεν ειχε στησει επανασταση εναντιων Καλαθη-Κουφου;

    Σε καθε περιπτωση το βασικο ενος προπονητη ειναι να ειναι δικαιος.
    Ο Φωτης δεν ειναι. Το εδειξε και περισυ με την επιδεικτικη αγνοηση Σλουκα/Μαντζαρη. Οταν δεν εισαι δικαιος χανεις τους παικτες σου.

    Ταυτοχρονα προσπαθω να καταλαβω πως ακριβως θεωρειται επιτυχημενος προπονητης που αξιζει ΤΡΙΤΗ ευκαιρια οταν οι Καζλαουσκας/Τρινκερι/Ζουρος κτλ δεν αξιζαν.

    Ποια ειναι η προπονητικη του αξια; Ποσα χρονια εχει να προπονησει ομαδα ευρωλιγκας και τι βεληνεκους; Γιατι δεν τον εμπιστευεται καμια ομαδα; Διαβαζουμε και ξαναδιαβαζουμε για την φοβερη δουλεια του στην Μουρθια. Στην Μουρθια;;;;;

    Επιπλεον χρεωνεται πως η ομαδα στα 2 χρονια του ηταν πολυ ΚΑΚΗ. Πολλοι λενε πως δεν μπορει να του χρεωθει μια ηττα απο Σερβια και μια απο Ισπανια. Σωστο αλλα εν μερει. Κερδισε και καμια σοβαρη ομαδα; Με αυτες τις ομαδες πρεπει να παιξεις για να διακριθεις.

    Διαχειριστηκε καλα περισυ το υπεροπλο Αντετοκουνμπο ή την ταχυτητα της εθνικης ομαδας; Η την εγκλωβισε σε ενα μονιμως σετ τεμπο με την μπαλα στα χερια του Σπανουλη και στις γωνιες ακροβολισμενους τους Καλαθη-Αντετοκουνμπο (κλαιω); Πως διαχειριστηκε σαν προπονητης το περισυνο παιχνιδι με ισπανια; Ειναι ευχαριστημενοι στην ΕΟΚ:

    Για μενα το μονο που προκυπτει ειναι πως ειναι ενας προπονητης με συμπαθειες στην ΕΟΚ, και ΤΡΟΜΕΡΕΣ δημοσιες σχεσεις με δημοσιογραφους.

    Ειναι προφανες πως ο Ελληνας προπονητης θα εχει καλυτερη δημοσιογραφικη αντιμετωπιση απο τον ξενο, αλλα Ελληνες προπονητες με περισσοτερες επιτυχιες στην καριερα τους δεν ειχαν τοση προβολη.

    Τρομερο λαθος που η ΕΟΚ του εδωσε την φετινη ευκαιρια. Ετσι και αλλιως ακομα και αν η ομαδα παει στους Ολυμπιακους (που καποτε ηταν σχεδον δεδομενο) ο Φωτης δεν θα μεινει αλλη χρονια. Θα επρεπε την φετινη μεταβατικη σεζον να την αναλαβει καποιος με την προοπτικη και της επομενης διοργανωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα ίδια με πέρσι.
    Τα ίδια.

    "Σκάνδαλο το κόψιμο του Γιάνκοβιτς".
    Εσείς τα γράφατε. Έκοψε τον παικαρά τον Βλάντο και πεσε έξω το καράβι μας.
    Λίγους μήνες μετά εσείς οι ίδιοι λέγατε ότι δεν κάνει ΟΥΤΕ για τον ΠΑΟ.

    Τώρα γιατί έκοψε τον Παππά. Και θα αποτύχει γιατί έκοψε τον παικταρά των δυο αγώνων. Λες και θα αποτελούσε factor για την πορεία της εθνικής.
    Σε λίγους μήνες, όταν ο Πεδουλάκης θα τον ξαναπαρκάρει στην άκρη του πάγκου, εσείς οι ίδιοι θα λέτε ότι αν δε σοβαρευτεί δε θα κάνει καριέρα (τα ίδια δηλαδή που λέγατε φέτος το χειμώνα). Αλλά τότε θα έχετε πάθει πάλι αμνησία για την καλοκαιρινή σας αγανάκτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανενας δεν εγραφε περισυ οτι ο Βλαντο ηταν παιχταρας. Εγραφαν ολοι πως εκοψε εναν εν ενεργεια παιχτη για να παρει τον Παπανικολαου που δεν θυμοταν ποτε ειχε ξαναπατησει παρκε. Την απαντηση την εδωσε ο ιδιος ο Κατσικαρης με τον χρονο συμμετοχης που εδωσε στον Παπανικολαου.

      Χειροτερος απο το (περισυνο) τπτ του Παπανικολαου δεν θα μπορουσε να ηταν ουτε ο Βλαντο.

      Διαγραφή
    2. Ρε μας πρήζατε όλο το καλοκαίρι γιατι δεν πήρε το Βλάντο ναι ή όχι;
      Και τώρα δεν τον θέλετε ούτε στον ΠΑΟ;

      Διαγραφή
    3. «Την απαντηση την εδωσε ο ιδιος ο Κατσικαρης με τον χρονο συμμετοχης που εδωσε στον Παπανικολαου.»

      Συγχαρητήρια για τη σοφιστία. Μας έλειπε μια τέτοια ιδέα.
      Αν δηλαδή έπαιρνε τον Γιάνκοβιτς και δεν τον έβαζε ούτε αυτόν (που δε θα τον έβαζε) θα ήταν η απόδειξη ότι έκανε λάθος και δεν πήρε τον Παπ;
      Για να το γενικεύσουμε, ο κάθε 12ος παίκτης που είναι εκτός ροτέισον της ομάδας είναι λάθος του προπονητή;

      Διαγραφή
    4. Το οτι αποφευγεις να απαντησεις πανω στο σχολιο που αφορα το Ευρωμπασκετ και μονο ειναι δειγμα πως ξερεις οτι το επιχειρημα σου ειναι για γελια.
      PS.
      Προσωπικα εγω τον θελω και του χρονου τον Βλαντο

      Διαγραφή
    5. Ο Κατσικαρης ξεκινουσε τον Παπανικολαου περισυ ΒΑΣΙΚΟ στα περισσοτερα φιλικα. Ο Παπανικολαου δεν μπορουσε να περπατησει το παιδι. Ο χρονος του μειωνοταν μεχρι τους αγωνες στους οποιους δεν επαιξε λεπτο. Ειναι αποδειξη πως ο παικτης ΔΕΝ βρισκοταν εκτος rotation απλα η αποδοση του δεν μπορουσε να δικαιολογησει την χρησιμοποιηση του

      Διαγραφή
    6. 1. Τι να απαντήσω;
      Πρώτον, και κουτσός να είναι ο Παπανικολάου είναι καλύτερος από τον Γιάνκοβιτς.
      Δεύτερον, σε καμία περίπτωση η επιλογή του Κατσικάρη να πάρει μαζί του έναν παίκτη κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ, ακόμα και αν δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αφήνοντας εκτός έναν ταβανιασμένο μέτριο παίκτη, δεν δικαιολογούσε τη φασαρία που κάνατε. Λες και θα έκρινε το παραμικρό η συμμετοχή του Βλάντο.
      Το μοναδικό σας πρόβλημα είναι ότι ήταν παίκτης του ΠΑΟ και κόπηκε.

      2. Είναι αστείο το επιχείρημα σου. ΑΣΤΕΙΟ.
      Η απόδοση του ήταν τέτοια που δεν έπρεπε να παίρνει χρόνο.
      Οδηγεί αυτό με κάποιο ευλογημένο τρόπο στο συμπέρασμα ότι η απόδοση του Γιάνκοβιτς θα του έδινε χρόνο.
      Ε Λ Ε Ο Σ και αρκετά με τους παραλογισμούς.

      Διαγραφή
    7. ο Παπανικολαου παικτης κεφαλαιο της εθνικης;;;χαχαχαχα,

      Διαγραφή
  31. Να αγιάσει το στόμα του Παπαδογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι
      Ειδικα εκει που λεει ποσο παιχταρας ειναι ο Θανασης (αραγε ποσα παιχνιδια του εχει δει ο Νικος) αλλα ο Μπραμος δεν χωραγε στο στυλ του Φωτη.

      Και εκει που λεει πως ο Παπανικολαου και Μαντζαρης εκαναν κακη χρονια αλλα εχουν διαρκειας.

      Για τον Αθηναιου επισης εγραψε πως ειναι φανταστικος για 12ος παιχτης (δηλαδη οταν δεν παιζει). Φαντασου να προκυψει κανας τραυματισμος δηλαδη και να χρειαστει να τραβηξει κουπι.

      Αλλα τι να λεμε, γνωστος για την μπασκετοσυνη του ο Παπαδογιαννης, δεν θυμαμαι ουτε ενα μπασκετικο σχολιο στα αρθρα του.

      Το καλυτερο βεβαια σχολιο που πραγματικα ειναι προβακατορικο (και αθλιο) ειναι πως οποιος διαφωνει με Ντορσευ και Θανασημ ειναι επειδη ειναι ρατσιστης....

      Ο Παπαδογιαννης σιχαινεται τους οπαδους ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, αλλα πιο χουλιγκανος τυφλος οπαδος της εκαστοτε διοικησης της ΕΟΚ δεν υπαρχει εδω μεσα

      Διαγραφή
    2. 1. Δε λέει ΠΟΥΘΕΝΑ ότι ο Θανάσης είναι παικταράς. ΠΟΥΘΕΝΑ.
      Λέει ότι τα αθλητικά του προσόντα μπορεί να ματσάρουν καλύτερα τους Ιταλούς και Κροάτες ΝΒΑERS.
      Διαφωνείς;
      2.Για Παπ, Μάντζαρη έτσι κι αλλιώς δεν τίθεται ζήτημα.
      3. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο ρόλος του 12ου παίκτη είναι δύσκολος, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.
      4. Σχολίασε ο Q81 τη "μπασκετοσύνη" και δάκρυσε ένα κοριτσάκι στην Άπω Ανατολή.
      5. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΤΟΡΣΕΙ ΘΑΝΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.
      ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
      ("Οσοι πάλι στραβώνουν στη σκέψη μίας Εθνικής Ελλάδας με τρεις μαύρους παίκτες μπήκαν σε λάθος πόρτα.")

      Διαγραφή
    3. Στο 5 φιλε μου τι υπαινισσεται; Θα με τρελλανεις; Δενειναι μια γλωσσικη χειραγωγηση για αυτους που εχουν ενστασεις για αυτους τους 2; Τι περιμενες; Να το γραψει αυτουσιο;

      Οσο για το 1 δεν ξερω αν συμφωνω ή διαφωνω. Δεν εχω δει κανενα παιχνιδι του Θαναση σε αγωνιστικο επιπεδο. Εσυ αληθεια ποσα εχεις δει;
      Στο 2, για τους παικτες αυτους δεν υπαρχει ζητημα προφανως. Η αντιληψω οτι εχουν διαρκειας ομως ακομα και αν ειναι αθλιοι (που επιβεβαιωθηκε περισυ με Παπ χτυπαει ασχημα)

      3) Ο ρολος του 12 παιχτη (δηλαδη του 4 guard σου στην προκειμενη περιπτωση) ειναι να ειναι ετοιμος ναγινει 3ος guard σε περιπτωση τραυματισμου ενος. Ειναι ετοιμος για 20-25 λεπτα ο Αθηναιου αν τραυματιστει πχ ο Σλουκας λη ο Καλαθης;

      Διαγραφή
    4. Πάμε πάλι.

      5. Ή ξέρεις να διαβάζεις ή δεν ξέρεις.
      "ΟΣΟΙ" "ΟΣΟΙ" "ΟΣΟΙ"
      Πως αλλιώς να το έγραφε;

      1. Δεν ξέρεις αν συμφωνείς ή διαφωνείς αλλά φρόντισες να γράψεις ΨΕΥΔΩΣ ότι τον βάπτισε παικταρά.
      2. Προφανώς και πάλι λες ψέματα. Δεν έγραψε πουθενά ότι έχουν διαρκείας. Έγραψε ότι αποτελούν μέρος του σκληρού πυρήνα της εθνικής. Και καλά κάνουν.
      3. Ο ρόλος του 12ου παίκτη απαιτεί καταρχήν να είσαι συμβιβασμένος με το ενδεχόμενο να μην παίξεις ποτε. Να σταβομουτσουνιάζεις. Να μη γκρινιάζεις. Να μη δημιουργείς πρόβλημα.
      Αυτό επισημαίνει ο Παπαδογιάννης και αν δεν το καταλαβαίνεις πρόβλημά σου.

      Διαγραφή
    5. Απορω παντως. Γιατί επιμένει να γραφει για μπάσκετ; Αφού ούτε πολυβλεπει ούτε τον πολυενδιαφερει.. Γιατί δεν κανει ρεπορταζ Μπρους Σπρινγκστιν που το'χει περισσότερο; Γέλασα πολύ παντως με την ιδέα ότι ο Θανάσης θα μαρκαρει τους ΝΒΑers. Έχει καλύτερο χιούμορ από του Παππά.

      Διαγραφή
  32. Ψάχνω τον πρώτο που σκέφτηκε να γράψει την ατάκα: "Να το δείτε. Θα αποτύχει και θα είναι απόδειξη ότι έκανε λάθος με τον Παππά".

    Αν τον βρείτε να μου τον φέρετε να τον φιλήσω.
    Γιατί πράγματι, έχει στη διάθεση του τον Κάρρυ, τον Λεμπρόν, τον Κάζινς και τον Ντέιβις και ψάχνει τον Παππά για να τους δέσει.

    Εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι μεγάλη αδικία που έκοψε από την Εθνική τον Τσαϊρέλη. Και θα φανεί πόσο λάθος έκανε ο Κατσικάρης όταν θα αποτύχειη εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τζιμ πλεον ανα 24 ωρες κανεις 500 σχολια. Πρεπει να εχουμε ανα δυο μερες αναρτηση, εστω κατι μικρο. Ευχσριστω Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. περί παπά νομίζω πως τα είπε όλα λεπτομερώς ο RG στη συνέτευξη τύπου μετά τον τέταρτο τελικό. μπείτε στον κόπο την ακούσετε και θα κατανοήσετε τους λόγους.
    ο κατσικάρης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος που βρισκόμαστε στο προολυμπιακο τουρνουά. αυτός μας έφερε εδώ και αυτός πρέπει να βρει τους τρόπους να μας περάσει στην απέναντι ακτή αλλιώς ας αφήσει τη θέση του στον επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι δυνατόν να χάσει η εθνική Ελλάδος από την Ισπανία του Γκασόλ;
      Αλήτη Κατσικάρη.

      Ξέρεις τι έφταιξε. Που δεν πήρε τον Γιάνκοβιτς.

      Διαγραφή
    2. αυτό που έφταιξε είναι πως δε χρησιμοποίησε το μανικετόκουμπο στο 4 γιά να κόψει το κεντρικό p'n'r των ισπανών και τον έβαζε στο 3 επειδή δεν εμπιστευόταν τα τριάρια που ο ίδιος είχε πάρει μαζί του

      Διαγραφή
    3. Πρώτον στο ματς που αποκλείστηκε στο 4 τον έβαζε κι αυτό ήταν το λαθος του.
      Δεύτερον, έχεις δίκιο ότι έπρεπε να πάρει μαζί του τον Γιάνκοβιτς που τον εμπιστευόταν.

      Διαγραφή
    4. ειρωνια για τον Γιανκοβιτς χωρις λογο,φετος τον εκαψε ο σαλε οπως τον χρησιμοποιησε,εχετε δει πολλους να εχουν 40% στο τριποντο και 63,3% στο διποντο;;;.Με το που εμπαινε εκανε ενα λαθος τον ξεχνουσε στον παγκο για να παιξει ο δικος του.http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=000411&seasoncode=E2015#!currentstats

      Διαγραφή
    5. στο τρίτο δεκάλεπτο ο κατσικάρης βάζει τον αντετοκούμπο στο 4. οι ισπανοί μπλοκάρουν, περνάμε μπροστά και ελέγχουμε απόλυτα το παιχνίδι. στο 4ο δεκάλεπτο τον επαναφέρει στο 3, εφόσον δεν εμπιστεύεται περπ και παπανικολάου και το παιχνίδι γυρίζει τούμπα και χάνουμε.

      Διαγραφή
  35. Ασχετο, αλλά τι συμβολιζει αυτο το τρια που κανουν με τα δαχτυλα οι Αγγελοπουλοι και ο Σπανουλης;

    http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/article4105510.ece/ALTERNATES/w460/spanoulis1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 πρωταθληματα προφανως που πηρανε.

      Διαγραφή
    2. Δεν ήταν το 12ο του Ολυμπιακού;

      Διαγραφή
    3. Φανταζεστε πχ να παρει ο ΠΑΟ ξανά Ευρωλίγκα και να βγει ο Γιαννακόπουλος να δείχνει "μια" με το δαχτυλο του αντι για 7?

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα παίδες!

    Πολυ ιντριγκαδορικη και ταυτοχρονα παραγωγική μπασκετική συζήτηση!

    Κάποιες σκόρπιες σκέψεις:

    1. Ο οπαδισμος δεν εχει θεση στην εθνικη. Ας βγάλουμε τα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα γυαλια, και ας σκεφτούμε με κριτήρια αγωνιστικά. Με βάση αυτο:

    2. Άξιζε ο Παππας ευκαιρία; Ναι.
    Οι λόγοι για τους οποίους μένει εξω ειναι εξωαγωνιστικοι. Αυτο κανει μπαμ. Αλλα κατ'εμε η ευθύνη ειναι καθαρά του Παππα. Ας μην το κρύβουμε, το παιδι ειναι πολυ ιδιαίτερος χαρακτηρας κ θέλει ιδιαίτερο νταντεμα. Ο Κατσικάρης, δεν εχει τον χρονο για τέτοια, ούτε προφανως και την διαθεση. Μην συγκρίνετε καταστάσεις με τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης εχει μια επαγγελματική σχέση με τον Παναθηναϊκό,ξερει πως παίζει το χαρτι της καριέρας του, και ο Πεδουλακης εχει τα χρονικά περιθώρια να προσπαθήσει να τον ρεγουλαρει. Ειδάλλως μέχρι Eurocup θα βλέπει. Οποτε οι συγκρίσεις ειναι ανόμοιες.
    Επίσης, αν εγω ήμουν παίκτης, και ήθελα να παίξω στην ομάδα, πρωτος θα έπαιρνα τον κοουτς, θα ζητούσα συγνώμη, θα ζητούσα να βρεθούμε κ να λύσουμε την παρεξήγηση. Πόσοι εδω μεσα πιστεύετε πως θα εκανε ποτε κατι τετοιο ο Παππας;

    2. Εχει θεση ο Παπαγιαννης; Οχι δεν εχει. Όλη την χρονια το παιδι δεν έπαιξε, οι 3 αγώνες στο τέλος δεν λένε κατι. Επίσης, ειναι άγουρος σε αυτο το επιπεδο. Επίσης, ισως να προηγήθηκε συνεννόηση με τον κοουτς, και να αποφάσισε να δώσει βάση στα τουρνουά στην Αμερική. Επίσης, δεν το βλέπω να χωράει στην 12αδα. Αν ήθελε τρίτο σέντερ για την 12αδα, θα έπαιρνε πχ Βουγιούκα. Επέλεξε κατ'εμε Καββαδα κ Μπογρη καθαρά για τις προπονήσεις, και επειδή δεν θα κάνουν ντόρο όταν κοπούν.

    3. Σταθήκαμε άτυχοι στο "4". Θα μπορούσαμε να ειμαστε πολυ καλα με Πρίντεζη-Μαυροκεφαλίδη, αλλα ας οψονται οι τραυματισμοί...

    4. Γιατι τον Ντορσει; Γιατι ειναι το next big thing που εχουμε στα γκαρντ. Όσοι δεν το βλέπουν, λυπάμαι. Εγω τον πιστεύω, πιστεύω πως θα τον πάρει, και θα του δώσει και χρονο.

    5. Γιατι τον Θανάση αντι για κάποιον αλλο, παρόλο που ο Θανάσης δεν εχει γεμάτη χρονια; Γιατι ο Θανάσης θα σκυλιάσει να δείξει οτι αξίζει, γιατι ειναι σκυλί της άμυνας, παίκτης του προπονητη και θα κανει ο,τι μπορει να τον δικαιώσει και να δείξει οτι αξίζει μια θεση. Και για μια ομάδα που θα ζει κ θα πεθαίνει με την αμυνα της, θεωρώ οτι τέτοια σκυλιά ειναι παντα χρήσιμα. Και κατι τελευταίο. Ισως τον πηρε και λόγω του αδελφού του. Προσωπικά, σκασίλα μου. Ετσι γελούσαμε κ με τους Γκασολ, αλλα οι Ισπανοι εχουν 2 αδέλφια που ζουν κ πεθαίνουν για την εθνικη τους.

    6. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν εχει κανεις. Ας παίξουμε καλο μπασκετ κ ας αποκλειστούμε. Αλλα ας μην κολλάμε στο γιατι Παππας κ οχι Αθηναίου. Τα τουρνουά δεν τα παίρνει ενας παίκτης πλέον.

    7. Αν ήμουν Κατσικάρης, ΕΟΚ, παράγοντας, θα ελεγα στον Γιάννη να μεινει Αμερική φετος να δουλέψει. Επενδύουμε για το μέλλον, αυτο ειναι πιο σημαντικό απο ενα τετοιο τουρνουά. Άποψη μου.

    8. Οι σύγχρονοι προφήτες πλέον λένε πως ο Κατσικάρης δεν ειναι καλός προπονητής, και δεν εχει δοκιμαστεί στο τοπ επιπεδο. Αρον Αρον σταρωσον Αυτόν λοιπόν! Προς τέρψη του πλήθους. Ε ΟΧΙ! Ο Κατσικάρης ειναι μια χαρα προπονητής, αλλα η τάση μας για ισοπέδωση τα επισκιάζει ολα. Κριμα. Ειναι δεδομένο οτι κάηκε πλέον κ αυτος...

    9. Σε μια Ελλαδα που ολα θα δούλευαν με πλάνο, ο Γιαννάκης θα ειχε ακομα τα κλειδιά της εθνικής, και θα ειχε οργανώσει τα τμήματα σκαουτινγκ ανά την ελλαδα, όπως ειχε ξεκινήσει να κανει. Γιατι κακά τα ψέματα, ο Γιαννάκης ειναι καθαρά προπονητής εθνικής ομάδας, κ οχι συλλόγου.

    10. Είδα χθες το "ρεπορτάζ" ενός κάποιου δημοσιογράφου Βλαχοπούλου κ Καίσαρη εναντίον του Κατσικάρη, και αηδίασα. Δημοσιογραφία χειρίστου είδους, οπαδολαγνεια, και ολα θυσία στον βωμό του "κλικ". Ντροπή τους κ αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το τελευταίο όμως να μας πεις και τη γνώμη σου για το επόμενο ρεπορτάζ του συγκεκριμένου. Ποια είναι η ευθύνη των παιχτών που θα πάμε φέτος με γυμνό ρόστερ όταν η Ιταλία είναι πλήρης και ο Τόνυ πάει Φιλιππίνες:

      Διαγραφή
    2. και εδω ο Παππας φταιει;;;επρεπε να παρει λεει τηλεφ τον Κατσικαρη;;γιατι;;οι προπνητες καλουν οχι οι παιχτες,ευθυνη του Κατσικαρη ειναι που τα χαλασε με εναν 19χρονο τοτε και το κραταει μανιατικο,στην τελικη δεν ειναι τσιφλικη του η εθνικη να καλει οποιον γουσταρει.Υ.Γ που ξερεις εσυ οτι εφταιγε μονο ο Παππας και θελεις να ζητησει και συγγνωμη,ωραιος εισαι.

      Διαγραφή
    3. Να συμπληρώσω στο 9 ότι σε μια εθνική όπως την θέλουν σήμερα κάποιοι, ο Γιαννάκης θα είχε απολυθεί το 2004.

      Πολύ ωραίο κείμενο.

      Διαγραφή
    4. Petran911, παμε με "γυμνό" ρόστερ, επειδή υπαρχουν τραυματισμοί, και πέσαμε στην αλλαγή φουρνιάς. Κανεις δεν μπορει να τα βαλει με τον χρονο, και δυστυχώς οι παίκτες μεγαλώνουν. Οι Ιταλοί εχουν την τύχη να εχουν τους ΝΒΑers στην πιο παραγωγική τους ηλικία, αλλα είχαν να κατεβάσουν καλή εθνικη ομαδα καμία δεκαετία... Ας μην γκρινιάζουμε για όλα, και ας δουμε τι μπορουμε να κάνουμε με αυτο το υλικό που εχουμε.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος. Δεν ξέρω αν έφταιγε ο Παππας η' οχι. Πάντως το ιστορικό του ειναι βεβαρημένο. Εχει μαλώσει με μισή ντουζίνα προπονητές, δεν ειναι τυχαίο. Και να μην έφταιγε, κατ'εμε έπρεπε να κανει το πρώτο βήμα προσέγγισης. Αυτη ειναι η άποψη μου, πέραν απο οπαδικές προτιμήσεις. Και αυτά στα λεει ενας που εχει δώσει ομηρικούς καυγάδες με φιλους του υπέρ του Παππα οταν έπαιζε σε μικρές ομάδες :)

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα. Αλλαγή φουρνιάς γίνεται όταν οι παλιοί πλέον δεν μπορούν να αποδόσουν ή είναι αρκετά κοντά με τους νέους οπότε αξίζει η επένδυση. Ο Σπανούλης όπως και ο ΔΔ παλιότερα είναι by far ο καλύτερος Έλληνας. Το ότι δεν παίζει για μένα είναι ντροπή, ειδικά αν λάβεις υπ'όψιν ότι παίχτες μεγαλύτεροι του σε ηλικία και αξία συμμετέχουν κανονικά

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα. Αλλαγή φουρνιάς γίνεται όταν οι παλιοί πλέον δεν μπορούν να αποδόσουν ή είναι αρκετά κοντά με τους νέους οπότε αξίζει η επένδυση. Ο Σπανούλης όπως και ο ΔΔ παλιότερα είναι by far ο καλύτερος Έλληνας. Το ότι δεν παίζει για μένα είναι ντροπή, ειδικά αν λάβεις υπ'όψιν ότι παίχτες μεγαλύτεροι του σε ηλικία και αξία συμμετέχουν κανονικά

      Διαγραφή
  37. Τωρα που το σκεφτομαι μονο με τον Σφαιρο δεν εχει τσακωθει ο Παππας. Μηπως να τον παιρναμε για 5ο γκαρντ; E, αν αρχισει τα γνωστα του βαζουμε Αθηναιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαν συνεργαστεί καλά με το Σφαιρόπουλο. Και με τον Ιβάνοβιτς μια χαρά τα πήγαν, την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του έκανε πέρσυ μέχρι να τραυματιστεί.

      Διαγραφή
  38. Ένας προπονητής που τον ενδιαφέρει πρωτίστως σε 10 μέρες να πείσει ότι πρέπει να του ανανεώσουν το συμβόλαιο και να αποφύγει τον ΟΑΕΔ, μοιράζει συγχωροχάρτια, αδιαφορώντας για τις ισορροπίες που δημιουργούνται.

    Ένας προπονητής που ενδιαφέρεται να χτίσει μια ομάδα σε σωστές βάσεις και δεν κοιτάει το βραχυπρόθεσμο, δεν κάνει τέτοια πράγματα.


    Για να μην παρεξηγήσω και τον Πεδουλάκη, είμαι σίγουρος ότι όταν θα νιώσει δυνατόν στον πάγκο του, θα κάνει (και πάλι) το ξεσκαρτάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΠΠΠΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠ


    ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απίστευτο παιχνίδι στην Ισπανία...

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τι εκανε ο Μπουρουσαρος θεε μου ... Τι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ !!

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα που παιζει εξω ειναι παιχταρας ε; Oταν ηταν εδω Μπουρουσακο τον λεγατε, για κατι φαρμακα λεγατε και αλλα διαφορα...

      Διαγραφή
    2. 12.44 εχει καμια σχεση ο τωρινος,με οταν επαιζε σε εσας;;;Εδω γελαμε.

      Διαγραφή
    3. 1:04 π.μ.
      Αγορι μου αλλον ανταγωνισμο και απαιτησεις στον Ολυμπιακο, αλλον στην Λαμποραλ που ειναι το μοναδικο αξιοπιστο σεντερ και ολο το παιχνιδι ειναι πανω του. Εκτος αν εμαθε μπασκετακι στα 33...Και εδω μια χαρα παιχταρας ηταν, αλλο αν για πολλους απο εσας πρεπει να φυγει ο Ελληνας απο την πατριδα του για να τον εκτιμησουν οι συμπατριωτες του

      Διαγραφή
    4. Μπερδεύεσαι. Ο ίδιος μιλούσε για φαρμακακι και εκθειαζε τις ευεργετικές του ιδιότητες.

      Διαγραφή
  42. Τι βλεπουμε!!! Θα μας τρελανουν!!!

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ Μ Π Ο Υ Ρ Ο Υ Σ Η Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τι ματσάρα γίνεται στη Vitoria, σταυροκοπιέμαι με το καλάθι του Μπουρούση και δε θυμάμαι και πως γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. δεν γινονται αυτα.....μονο το μπασκετ......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. TI EBAΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...............................ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτά δεν γίνονται!!!
    Ο εκπληκτικός σήμερα Μπουρούσης ισοφαρίζει με 9 δέκατα του δευτερολέπτου να απομένουν για την λήξη. Και μάλιστα η επαναφορά να γίνεται απ’ το καλάθι της ομάδας του με πάσα δηλ. απ’ το ένα καλάθι στο άλλο και χωρίς να πιάσει την μπάλα με τη μία σκόραρε πέφτοντας!!!
    Φοβερό ματς. Ενώ η Μπάρτσα είχε τον έλεγχο για 35’ οι Βάσκοι με ένα εκπληκτικό come back απ’ το -12 ισφάρισαν με τρίπονταο του Μπέρτανς στα 12’’ αλλά ο Σατοράνσκι έδωσε προβάδισμα με καλάθι στα 0,9’’ πριν το απίστευτο buzzer του Μπούρου.
    Τώρα παράταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο διαπλανητικός Μπουρούσης και ο Τζέιμς που έκανε ό,τι ήθελε τους γκαρντ των μπλαουγκράνα καθάρισαν στο extra πεντάλεπτο και μείωσαν την σειρά σε 2+1.
      Η φετινή χρονιά του Μπουρούση είναι Α Ν Ε Π Α Ν Α Λ Η Π Τ Η!!!

      Διαγραφή
    2. 77 παιζει να το βαζε και μονος του ο τομιτσακος αν δεν το βαζε ο γιανναρος.........stonerook

      Διαγραφή
    3. Και κάτι τελευταίο γιατί έχω πάθει φέτος την πλάκα μου με τον τύπο.
      Respect που και φέτος θα κατέβει με την Εθνική. Θα μπορούσε μετά από μια εξαντλητική χρονιά, στα 33 του, ρισκάροντας ένα μεγάλο συμβόλαιο που τον περιμένει και την ομάδα αποδεκατισμένη από τις πολλές απουσίες χωρίς μεγάλες πιθανότητες για πρόκριση στο Ρίο να ζητήσει εξαίρεση ή να αποσυρθεί.
      Κι όμως. Αυτός θα είναι πάλι εκεί με την πιτσιρικαρία για το καλύτερο. Όπως έκανε πάντα.
      Μπράβο του!!!

      Διαγραφή
  48. ο γιαννης και ο σμπονις αυτα....κανενας αλλος........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. γνωμη για mateusz ponitka σε παρακαλω τζιμ
    ευχαριστουμε για το νεο αρθρο,οτι επρεπε !

    frank

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ti tha ginei re paidia opoion paikti thelei o pao tha kanei matsara sta play off kai tha menei/pigenei tourkia...aman !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Το εγκεφαλικό του Pascual μετά το τρίποντο του Μπουρούση για το 87-83 το'δαμε όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΣ...ΤΙ ΝΤΙΛΕΙΝΙ Κ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!!!! αλλα νομιζω σημερα ο μπορουσης μ τετοιο παιχνιδι π κανε, παει για τουρκια παρα για ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. https://www.youtube.com/watch?v=ehzMLV08wEE

    Απο τον Μπουρουση και την παρεα του με αγαπη...

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. σε ενα NBA πουπαιζουν σεντερ και θεωρουνται βασικοι ο μπογκουτ,ο βαλαντσιουνας, ο μοζγκοφ και ο βαρεχαο απλα ο γιαννης αν αφηνε οταν ηταν μικρος τα καραγκιοζιλικια και τους τσαμπουκαδες απλα θα εκανε την διαφορα ακομα και σε ομαδα play off.....το καταραμενο το κεφαλι σου φταιει γιανναρε........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο δικιο εχεις,ολους αυτους τους εχει για πλακα!!.Νομιζω ότι δεν βρηκε και τους καταλληλους προπονητες στον Ολυμπιακο και το καταλληλο περιβαλλον.

      Διαγραφή
  55. Τι εβαλε ο Μπουρουσης με 0.9...Εβαλε και το τριποντο στην παραταση και τους τελειωσε.Εβαλε 32 ποντους με τρομερα ποσοστα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τελευταια δευτερολεπτα του κανονικου παιχνιδιου
      https://www.youtube.com/watch?v=tIJx69dHvP8

      Διαγραφή
    2. απίστευτο καλάθι του μπουρού αλλά μεταξύ μας αυτό το καλάθι μπαίνει μόνο απέναντι στον tomic

      Διαγραφή
  56. Πραγματικά είναι τρομερό μετά το τρίποντο του Μπουρούση που το σκορ πηγε 87-83 45 δεύτερα πριν τη λήξη, ο Πασκουάλ παίρνει ταιμ αουτ και δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη.
    Τελείωσε το ταιμ αουτ και δεν είπε τίποτα.
    Ο Τζειμς επίσης τρομερός μς απίστευτα τελειώματα.

    Για άλλο ένα παιχνίδι ο Πασκουάλ κοιμόταν, όπως κοιμήθηκε και στα παιχνίδια με Λοκομοτίβ

    Πραγματικά για τον Παναθηναικό δεν θέλω τον Ντιλέινι,
    προτιμώ τον Wannamaker χίλιες φορές που μοιράζει και κάρκα ασίστ.
    Δεν θέλω τον ταληροφονιά Ντιλέινι, να πάει στην Τουρκιά να του βάλουν βόμβα στο σπίτι του.

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το time out πραγματικά δεν θυμάμαι να το'χω ξαναδεί.

      Δεν ξέρω για Wannamaker, αλλά Delaney δεν με ψήνει ούτε κι εμένα, αν και ο άνθρωπος είναι πιθανώς οτι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
  57. πραγματικα Η ματσαρα απ τον γιανναρο....κ ο ανταμς επισης καλος...για μενα μιας κ ειμαι παο τους θελω και τους 2 πακετο μαζι με σιγκλετον και ντρειπερ....ας αφησουν τον ντιλεινι...ζηταει πολλα...με μπορουση σιγκλετον ανταμς και ντρειπερ νομιζω οτι ανεβαινουμε 2 σκαλες πανω....κ μετα παιρνεις και τον χογκ απ την κηφισια μαζι με ενα 3αρι ( αν δν κρατησεις γιανκοβιτς) κ εισαι λουκουμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. μαλλον δεν εχετε καταλαβει οτι απολυτοι κυριαρχοι του ελληνικου μπασκετ σε ολες τις εκφανσεις του ειναι πλεον οι αγγελοπουλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXA

      Παναθεμα σε ωραιος εισαι εσυ!!!

      Διαγραφή
    2. 12.40 το καταλαβαμε δεν χρειαζεται να μας το λες.Ειδικα εξωαγωνιστικα εκει το εχουμε εμπεδωσει.Το αστειο ειναι οτι πουλανε ακομη την κλαψα,αλλα, αλλα, "τωρα Νικαμε Κοντρα σε Ολους και Ολα".Τους πιστευουν απλα γιατι ετσι εχουν μαθει οι οπαδοι τους.

      Διαγραφή
    3. Aν, λεμε αν, θελει ο Σφαιρο Μπουρουση οι προεδροι θα τον φερουν την αλλη μερα. Κανενας Παναθηναικος.

      Διαγραφή
    4. εχεις 12 ακομα..δν μ περασες...ουτε εγινες ξαφνικα υπερομαδα...αν δν ειχες σπανουλη φετος 3-0 θα ληγε...συμμαζεψε τα μυαλα σου για να μην κρυβεσαι του χρονου

      Διαγραφή
    5. edw den einai gazzeta ....alla tha sou pw afou anaferese stin metaksi tous kouventa

      bullet: mpourousi thelw
      -145 % foro apo fetos
      bullet: prepei na ton paroume
      -exoume ependisi ston agravani kai skaei vomva me white

      kalo vradi aloparmene file!

      Διαγραφή
    6. 1:50 π.μ.
      Σωπα, ενω εσυ τα επαιρνες με τον Φουφουτο.... Ξαφνικα;;;;;;;;;;; χαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      Για βαλε κατω τα τελευταια χρονια. Ναι, τα χρονια των ισχνων αγελαδων, οχι με 35 εκατ. μπατζετ που ησουν συνηθισμενος μια ζωη. Για δες τωρα που εισαι εσυ σε ευρωπ. επιπεδο και που ειμαι εγω. Για δες ποσοι παιχτες ηρθαν ασημοι σε μενα και τι ονοματα εκαναν. Μετρα και το σκορ στους τελικους τα 2 τελευταια χρονια. 6-1 ειναι για να μην κουραζεσαι. Αντε γεια

      Διαγραφή
    7. Απο οταν ηρθαν οι Αγγελοπουλοι τα πρωταθληματα ειναι 8-3
      Τα κυπελλα 9-2
      Και τα ευρωπαϊκα 3-2

      Στην εποχη των ισχνων αγελαδων ειναι αληθεια καμια φορα οι μεγαλες ομαδες υποχωρουν και οι μικρομεσαιες χαιρονται, αλλα οχι για παντα.

      Διαγραφή
  59. Ειπα και εγω θα βαλω να δω αποψε Λαμποραλ με την ευχη να τελειωσει η Μπαρτσα την σειρα, ωστε να παρει το δρομο του και το θεμα Μπουρουση επιτελους ειτε θετικα ειτε αρνητικα. Και ερχεται η μυθικη εμφανιση Μπουρουση με 32 ποντους (6/9τρ.) και σαν να μην φτανει αυτο βαζει αυτο το απιστευτο buzzer και στελνει αδιαβαστη την Πασκουαλονα!!
    Ρε Τομιτς τι ντουβαρι εισαι ρε παλικαρι μου...
    Δεν μενει τπτ αλλο απο το να κανει το παιχνιδι της ζωης του αυριο ο Γκρειντζερ να νικησει η Εφες και εμεις σε αναμενα καρβουνα...δεν μας θελει μεχρι στιγμης.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Jim πιστευεις ο ΠΑΟ θα παει για ενα 5αρι ή θα παει για 4αρι με σουτ οπως Νικολο Μελι?
    Ντρειπερ πιστευεις θα κλεισει ή θα δουν την προταση σου για Γκρειτζερ πιστευεις? Και τελος θα παρει μαζι και σκορερ που γραφουν οπως Ντιλεινι?
    Ευχαριστω σας διαβαζω καθημερινα!!

    Μαρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. κατ' αρχήν φταίτε εσείς που ανοίγετε κουβέντες με γαύρους εδώ μέσα. θα μου πείτε πως αυτοί από μόνοι τους και απρόσκλητοι πετάγονται και λένε τις λαλακίες τους.
    εν πάσει περιπτώσει και γιά να τελειώνει το ζήτημα : καλύτερα που δεν καλεί πολλούς παίκτες της ομάδας μας και θα είναι πιό ξεκούραστοι στην προετοιμασία. τώρα τι τύχη να έχει αυτή η εθνική στο προολυμπιακό ? φυσικά καμία είτε με παπά είτε με γιάνκοβιτς είτε τώρα χωρίς αυτούς μία από τα ίδια. τσατσιλίκι, παραγοντιλίκι και ευνοιοκρατία.
    τον καιρό που οι 7 στους 12 ήταν πράσινοι είμαστε πρωταθλητές ευρώπης και δευτεραθλητές κόσμου. τώρα με τους πορτιέρηδες (καβαδάς), τους αργόμισθους (αθηναίου) και τους πετσετοπαγκίτες (παπανικολάου) θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει. νομίζω πως προλαβαίνει να καλέσει και τον τσαϊρέλη πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Jim pos sou akougontai ta 800000 euro gia birch?tha ta edines auta ta lefta?ego pou ton theoro efamilo an oxi kai kalitero prospect apo ton young tha ta edina.theoreis oti ta lefta auta einai parapano apo tin aksia tou?
    seattlesupersonics13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλά. 800 παίρνεις όταν έχει πιστοποιήσει την αξία σου στο υψηλό επίπεδο.

      Διαγραφή
  63. Μαγκες μαλλον αμε για ακυρο απο Σιγκλεντον.. Η πρασινη δεν ανεφερει τπτ στο εξωφυλλο και η Γκολ λεει εμπλεξε η υποθεση του.. Ξερει κανεις κατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Χαλκινο μεταλιο γκαφας 2016.Ο μυρωδιας Τζόρτζεβιτς αφηνει Ανταμς και Μπουρουση να σουταρουν οποτε τους αρεσει στη σειρα Καχα-ΠΑΟ.Νομιζαμε ότι τα είχαμε δει όλα μεχρι που....
    Εμφανιζεται ο Αργυρης Πεδουλάκης και διεκδικεί το
    αργυρο μεταλλιο γκαφας αφηνοντας ανενοχλητο τον Σπανουλη να σουταρει σε μηδεν χρονο σε 3 συνεχομενα παιχνίδια.Και φυσικα να τον εκτελεί.
    Για καλη τυχη του Αργυρη όμως σημερα ο Τσαβι Πασκουαλ,που θα μπορουσε να είναι και υποψήφιος αντικαταστατης του,αφηνει τον Γιαννη the dream Μπουρουση να σουταρει σαν σε προπονηση τριποντα.Τον καρφωνει εξη φορες και μαζι κανει πλακα σε ολους τους ψηλους της Μπαρτσελονα,στην κυριολεξια όμως πλακα.Τους λυποσουνα τους ψηλους την Μπαρτσα,ειδικα εκεινον τον Λαουαλ.
    Οσο για τους κοντους,εκει οι Ανταμς και Τζειμς στησανε παρτυ
    Προεδρε παρε πακετο και τους τρεις στον ΠΑΟ
    Αργυρη παρε αυριο κιολας τηλεφωνο τον Μπουρουση.Ειναι το κλειδι και της δικης σου επιτυχιας.Ειδικα από την στιγμη που μπορει να μπουν και αλλοι στο κολπο.Φερσου εξυπνα.Δεν γνωριζω εάν τον θελεις σαν παικτη σου,αλλα είμαι βέβαιος πως δεν τον θελεις για αντιπαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Για Nate Robinson στον ΠΑΟ τι λέτε; Τζιμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Βασίλης Σίμτσακ: Το μεγαλύτερο λάθος των Γουόριορς στην επίθεση είναι ότι οι Μπόγκουτ και Γκριν δεν ποστάρουν στις αλλαγές, όταν έχουν μις-ματς. LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτά που κανει εφέτος ο Μπορουσης εχουμε να τα δουμε από σεντερ από εποχές Πεκοβιτς και Βουτσιτς
    Διαβαζω που γραφουν καποιοι ότι ετσι και ερθει ο Λαγκφορντ θα τρεχει για δυο στην αμυνα ο Καλαθης.Μην ξεχνανε όμως πως στην επιθεση θα σκοραρει για τρεις.
    Αν δεν κλεισεις αμεσα παικτη της Λαμποραλ βλεπω σε κάθε ματς να ανεβαινει 20% το κασε τους.
    Ο Κουίνσι Μυλερ δεν εχει ανακοινωθεί και μαλλον δεν εχει υπογραψει ακομη στην Μακαμπι,δεν τον αρπαζει ο Παναθηναικος?
    Ξερεις κατι πανω σε αυτό Τζιμαρα?
    Από την στιγμη που ο Κουζμινσκας παιζει στην Μαλαγα και το κασε του δεν ξεπερναει τα 800-900 δεν βλεπω τον λογο να μην τον χτυπάει ο Παναθηναικος.Αντι να εχει τρια τριαρια,ας εχει δυο Κουζμινσκας και Χαραλαμποπουλο.Νομιζω πως ο Λιθουανος παιζει και τεσσαρι.Και Ο Μπερτανς,απορω που δεν απασχολει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα αμυντικος ειναι ο Λανγκφορντ. Όσοι λενε πως δεν κανει τιποτε στην αμυνα μαλλον δεν εχουν δει ποτε τον παιχτη.

      Διαγραφή
  68. Μεγαλη πλακα η ταπα του Μπουρουση στον Λαβαλ.Που πας ρε καραμητρο Λαβαλ?Εισαι σοβαρος?Να θυμηθούμε λιγο και τα στρατιωτικα μας χρονια με την συνηθη και γνωστη αυτή ερωτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Οι κλήσεις του Κατσικαρη έχουν μεγάλο κενό στο 2 αλλά και στο 4 και γενικώς δεν μου δείχνουν να εξυπηρετούν κάποιο σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο coach,πολύ μπέρδεμα.Αυτά που κάνει ο Μπουρουσης φέτος πραγματικά είναι απίστευτα και αξια θαυμασμού,μπράβο του και για ομάδες που ψάχνουν κάποιον να ηγηθεί πρέπει να αποτελεί πρώτο στόχο... 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Απίστευτος για ακόμα μία φορά ο Μπουρούσαρος...
    Δηλαδή αν έπαιρνε φέτος ο Ραντούλιτσα 1 εκατομύρριο € , αυτός πόσα έπρεπε να παίρνει?
    Σιγή ιχθυος από την πράσινη σήμερα...Ούτε για Σίγκλετον , ούτε για τπτ....
    Μήπως είναι για καλό όλο αυτό?
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τζιμάρα προσωπικά και με αφορμή μια κουβέντα που κάναμε παλιά, θα προτιμούσα ένα μικρότερο μπάτζετ για τον Παναθηναϊκό και πλήρη ανανέωση ώστε την επόμενη διετία να παίζουν τα νέα παιδιά 20 λεπτά αλα Παρτίζαν. Ποιον άλλον θα πρόσθετες στον κορμό των νεαρών? Θα βοηθούσε την ομάδα και οικονομικά η στροφή σε αυτό το πρότζεκτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Η πιο σημαντική απόφαση όταν επιλέγεις μια τέτοια κατεύθυνση είναι ο προπονητής. Πρέπει να επενδύσεις σε έναν κόουτς του οποίου το πρόγραμμα διαθέτει τη τεχνογνωσία να αναπτύσσει τέτοια παιδιά. Επίσης θα πρέπει να κοιτάξεις πέρα από τα σύνορα της χώρας ώστε να εντάξεις και ξένους νεαρούς παίχτες. Για παράδειγμα εγώ θα έφερνα τον Slavica της Cibona. Από πέρυσι λέγαμε για τον Βεζένκοφ (ακόμα και με διαβατήριο κοινοτικού). Ο Μήτογλου επίσης..

      Διαγραφή
    2. Δεν πιστευω οτι χρειαζεται καποιο συγκεκριμενο προγραμμα για να επενδυσεις σε μεγαλα προτζεκτ. Παιδια οπως ο Μητογλου δεν μπορουν να ενταχθουν απο του χρονου κιολας στον Παναθηναικο πχ;; (με μικρο ρολο τον πρωτο χρονο,μεγαλυτερο τον δευτερο κτλ. Σαν το προγραμμα ενταξης νεαρων της Μπαρσελονα.) .
      Ο Παναθηναικος εχει επενδυσει σε νεαρα παιδια, δεν πρεπει να καθησυχαστει ομως. Ο Παπαγιαννης θα μεινει αλλα 1-2 χρονια στην ομαδα μαξ πχ, ο ελληνικος κορμος δεν ειναι σταθερος ακομα. Σιγουρα υπαρχει το τριο Χαραλαμποπουλος-Κονιαρης-Λουντζης που σε 4 χρονια μακαρι να αποτελουν σταθερα μελη του ροτεισον,αλλα σιγουρα θες και συνεχεια (Μητογλου, Αρσενοπουλο κτλ)

      Y.Γ. Αληθεια ο Λουντζης σε τι θεση θα αγωνιστει τελικα; Ball handling για να γινει γκαρντ ευρωλιγκας παντως σιγουρα δεν εχει.


      pisculichi

      Διαγραφή
    3. Αυτή προχειρότητα μας έχει φάει στην Ελλάδα. Δε χρειάζεται "κάτι ιδιαίτερο"..

      Διαγραφή
  72. Οι φράσεις – κλειδιά :

    ‘’…η ενσωμάτωση ενός παίχτη θα δημιουργούσε εκνευρισμό στον οργανισμό και θα αποπροσανατόλιζε τη σκέψη του συνόλου επηρεάζοντας τη δουλειά της ομάδας...’’

    Και

    ‘’… ο ομοσπονδιακός κατέληξε πως ένας Παππάς που θα εντασσόταν στους “16” ξεκινώντας από πίσω για να διεκδικήσει μια θέση στη τελική ομάδα δε θα ήταν υγιές κομμάτι για το σύνολο.’’

    Εδώ ακριβώς είναι που εστιάζεται η κριτική στον Κατσικάρη. Το ότι ο ίδιος προτίμησε να μην μπει στην διαδικασία να διαμορφώσει το πλαίσιο έτσι ώστε ο παίκτης να μην προκαλέσει εκνευρισμό και αποπροσανατολισμό στην ομάδα. Να δουλέψει προς την κατεύθυνση να μην αποτελέσει ο Παππάς ‘’μίασμα’’ για το σύνολο. Το ‘’σάπιο’’ φρούτο που θα σαπίσει και τα υπόλοιπα. Ο κόουτς διάλεξε να αποφύγει τα ζόρικα και να πάει στα σίγουρα ενισχύοντας τα άλλοθί του σε περίπτωση πιθανής αποτυχίας.

    Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν θέλει πολλές σκοτούρες στο κεφάλι του είτε γιατί δεν μπορεί να τις διαχειριστεί είτε γιατί δεν έχει μάθει. Ωστόσο, ο ρόλος του εθνικού προπονητή είναι και αυτός. Να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε ένας προικισμένος αλλά ιδιαίτερος παίκτης να μπορεί να εντάσσεται στο σύνολο. Το σύνολο να αφομοιώνει τέτοιες περιπτώσεις ώστε κερδισμένοι να βγαίνουν όλοι. Η εθνική ομάδα είναι μια υπόθεση που στηρίζεται πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν μιλάμε για επαγγελματικούς συλλόγους, συμβόλαια, λεφτά, ρήτρες κλπ. Οι παίκτες παίζουν στην εθνική οικειοθελώς.

    Ο Κατσικάρης, λοιπόν, διάλεξε τον εύκολο δρόμο της ασφάλειας όπως αυτός την αντιλαμβάνεται. Πέρα απ’ την προφανή αγωνιστική αναγκαιότητα του παίκτη σ’ αυτή την χτυπημένη από ελλείψεις ομάδα, υπάρχει και το αύριο. Πως δηλ. ο παίκτης θα γίνει επιτέλους μέλος της εθνικής με δεδομένες τις αγωνιστικές του αρετές αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στην ιστορία της εθνικής με παίκτες για τους οποίους υπήρχαν παρόμοιες ενστάσεις και προβληματισμοί. Συνήθως οι χειρισμοί εκείνων των περιπτώσεων ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση και το αποτέλεσμα θετικό.

    Πρόκειται, λοιπόν, για ζήτημα προσωπικότητας, αυτοπεποίθησης, ιδιοσυγκρασίας και προτεραιοτήτων του προπονητή.

    ΥΓ Είναι σαφές το πρόβλημα που θα υπάρξει στο μακρινό σουτ. Διαβάζω από πολλούς την άποψη ότι ο Μπράμος δεν ταιριάζει στα πλάνα του Φώτη και γι’ αυτό δεν επελέγη. Δηλ. τι μπάσκετ θα παίξει αυτή η εθνική στο οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Μπράμος αλλά μπορούν όλοι οι υπόλοιποι wings της ομάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διαμορφώσει το πλαίσιο για τον Παππά? Προφανώς θα αστειεύεσαι. Να αλλάξεις τις συνήθειες ολόκληρης της ομάδας για έναν ιδιότροπο παίχτη? Αστείο 77. Επειδή " Η εθνική ομάδα είναι μια υπόθεση που στηρίζεται πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις" ο Κατσικάρης κοίταξε αυτές τις ανθρώπινες σχέσεις πρωτίστως. Ακου να αλλάξουμε το "πλαίσιο" για τον κακομαθημένο που θα έφευγε από τη προετοιμασία αν μάθαινε ότι παίζει να μην είναι στη δωδεκάδα.

      Manos

      Διαγραφή
    2. Αυτό κατάλαβες; Ότι είμαι υπέρ της άποψης να φτιαχτεί μια ομάδα στα μέτρα του Παππά;

      Να διαβάζεις πιο προσεκτικά όταν αποφασίζεις να σχολιάσεις ένα post.

      Δεν έγραψα πουθενά ότι πρέπει η ομάδα να προσαρμοστεί στα χούγια του Παππά. Ούτε για τον Διαμαντίδη δεν θα το έγραφα αυτό. Αυτό που υποστηρίζω είναι η προσέγγιση του παίκτη ώστε αυτός να μπει με θετική διάθεση στην προετοιμασία και η ομάδα να είναι έτοιμη να τον υποδεχθεί. Όπως έχει κάνει με τόσους και τόσους κατά καιρούς ‘’κακομαθημένους’’ που τελικά αφομοιώθηκαν απ’ την λογική του συνόλου. Επειδή, ακριβώς, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι ισχυρές προσωπικότητες λειτουργούσαν υπέρ του γενικού καλού. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι στην εθνική έπαιζαν, παίζουν και θα παίζουν μόνο οι ‘’καλομαθημένοι’’.

      Πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον παίκτη και η φετινή συγκυρία ήταν κατάλληλη.


      Διαγραφή
    3. Ωραιος ο Manos. Η Εθνικη που βασιζεται στις ανθρωπινεες σχεσεις καλεσε τον Μπογρη που τουιταρε για τα Αμερικανακια, και εκανε ψηφοφοριες να τους διωξουν, και τον Αγραβανη που εφυγε κακην κακως περισυ απο την προετοιμασια επειδη ειχε τουπε και δεν το ανεχοντουσαν οι συμπαιχτες

      Διαγραφή
    4. φιλε μανο προσεξε που κανεις λαθος τι παει να πει ιδιοτροπος παιχτης συνηθειες εθνικης ομαδας κτλ κτλ,για αυτες τις σκεψεις οι ισπανοι μας βιαζουν(αλλοτε σκληρα και αλλοτε τρυφερα)εδω και μια δεκαετια γιατι ποτε δεν σκεφτηκαν πολυ κωλοπαιδο ο ρουντι πετατον εξω,ατομιστης ο ναβαρο στην πυρα μπλαζε ο παου στην ομπραντοριο,για αυτο στο παγκο τους τις μεγαλυτερες επιτυχιες τις εχουν με σκαριολο(διαβασες τι σ=ου εγραψα μολις)γιατι στην εθνικη οποις θελει και ειναι σε θεση να βοηθησει πρεπει να βρισκεται εκει.
      Για αποψεις σαν αυτην τοσα χρονια η εοκ δεν εκμεταλευτηκε το δικαιωμα που σου δινει η φιμπα για εναν νατουραλιζε και δεν κληθηκε ο ιρον μαικ και ενω ειχες τους καλυτερους πικ εν ρολ δημιουργους επαιζες με ψηλους τον (λαζο συγγνωμη λαζαρε καταλαβε τι θελω να πω)τον γλυνιαδακη τον ιαν,ενω με μια τετοια κινηση θα μπορουσες να χεις τρομοκρατησει ολο το παγκοσμιο μπασκετ σε αντιθεση με τους υπερπληρεις σε ταλεντο ισπανους που και ιμπακα εχουν και μιροτις ςχουν και αν χρειαστει και αλλον θα βρουν.
      Και στην τελικη εμενα δεν μου κανει καποιος που κραταει μανιατικα σε παιδια 19 ετων γιατι αν εσενα σου αρεσουν τοτε δεν θα σε χαλασει που η προετοιμασια θα γινει κ...ς επειδη ο νικ με τον κουφο θα κρατουν μανιατικα στον μπογρη η μηπως εδω οι παιχτες σκεφτοντι σωστα και δεν θα ανοιξει ρουθουνι????

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    5. καμία εθνική δε θα διαμορφώσει το πλαίσιο για έναν παίχτη. Ο παιχτης να διαμορφώσει το δικό του πλαίσιο μυαλού για να ενταχθεί στην ομάδα. ,Μπράβο στον Φώτη για αυτό. Φάουλ με Μπόγρη,. Δεν υπάρχει παίχτης Μπόγρης.

      Διαγραφή
    6. Ναι να του φτιαξει και ενα τζακουζι εκει να δεις διαμορφωση.
      Γελανε κι οι κοτες μ'αυτα που γραφεις.......

      Διαγραφή
  73. Τζιμ το ξερεις πολυ καιρο οτι σε παραδεχομαι για τις μπασκετικες σου γνωσεις και ιδεες και για το πως τις μεταδιδεις αυτες στο μπασκετικο κοινο με την πενα σου.Αλλα με αυτο που εγραψες προχθες εισαι πρωτος μαγκας και ο καλυτερος απ ολους:

    Παιδιά έχω άλλη πλατφόρμα έτοιμη, κατεβασμένη. Το θέμα είναι ότι εφόσον την ενεργοποιήσω θα χαθούν τα σχόλια από όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις που θα μείνουν στην αντίστοιχη του Blogger. Και σε αυτή εδώ τη σελίδα τα σχόλια σας έχουν μεγάλη αξία. Το ότι πλέον σε κάθε νέα ανάρτηση πιάνουμε μέσα σε 24-30 ώρες 400-500 σχόλια είναι κάτι που θα πρέπει να διαχειριστώ. Μάλλον αυξάνοντας τον αριθμό των αναρτήσεων.. (lol)

    Δεν ειναι μονο οτι δε λογοκρινεις τιποτα και περνας το 99% των μηνυματων αλλα το βασικοτερο ειναι οτι σκεφτεσαι μη χαθουν αυτα που εχουμε γραψει εμεις και που θεωρεις οτι εχουν μεγαλη αξια,στα αρθρα που εχεις ανεβασει.

    Τι να πω φιλαρακι,θα πω μονο ενα μεγαλο μπραβο και ενα ευχαριστω για τη φιλοξενια σου.

    Τωρα μια λυση ειναι να γραφεις πιο συχνα να γουσταρουμε,αλλα μπορει να χρειαστει παλι καποια στιγμη να το ξαναδιαχειριστεις.Οποτε ειμαι της γνωμης να κανεις τωρα το επομενο βημα γιατι εχουν αλλαξει οι συνθηκες.
    Τωρα πια χρειαζομαστε και εσυ και εμεις,μια πιο μομπαιλ σελιδα...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είναι ένα θέμα που απασχολεί τη κοινότητα θα προτείνω στον Τζιμ να ανανεώνει καθημερινά (ξέρω ότι τρέχεις, έχεις υποχρεώσεις) και όσοι από εμάς έχουν τη διάθεση να συνεισφέρουν οικονομικά (βάλε donate και θα δεις Τζιμ) με ένα μικρό ποσό για τη σελίδα. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα συμφωνήσουν.

      Thanos Zaxaratos

      Διαγραφή
  74. ΚΑΛΗΜΕΡΑ φιλε δημητρη και στα υπολοιπα παιδια,ενα γρηγορο σχολιο για την επισημη αγαπημενη,ας πει καποιος στον συμπαθη φωτη κατσικαρη οτι οι κλησεις στην εθνικη ομαδα δεν γινονται με βαση τις συμπαθειες και τις αντιπαθειες ουτε με βουλωμενο γραμμα που βρισκεις στο γραφειο,ας μας εξηγησει για ποιο λογο παιρνει μαζι του τον γιαννη τον αθηναιου που εχει να παιξει απο τον οκτωβρη και αγνοει ας πουμε τον γιαννουλη τον λαρεντζακη που εκανε σουπερ σεζον τον σπυρο τον μουρτο που επαιζε συν 20'κκαθε εβδομαδα,
    για ποιο λογο δεν παιρνει μαζι του τον μοναδικο ελληνα στο 4 που μπορει να ανοιξει τις αμυνες,απο την στιγμη που ιδιως επιχειρειται ανανεωση,για ποιο λογο καλει τον χαραλαμποπουλο και δεν τον αφηνουν εκει στην εοκ να δουλεψει με την ησυχια του αλλα καθε καλοκαιρι οπου γαμος και χαρα ο βασιλης πρωτος.
    Η επιλογη των τριων γκαρντ ειναι γιατι σκεφτεται τον γιαννακη σαν γκαρντ αλλα μιλγουοκι λες να εχει τετοια σκεψη ο φωστηρας?να του προτεινω επιδη ειναι και 2,12 στην αμυνα να μαρκαρει τον μπαρνιανι??
    Πιστευω μετα την τρομερη χρονια στην μουρθια να μην στραβωσει παλι στο παρατσακ κληση απο ομαδα της ευρωλιγκα...
    Και κατι για την ομαδα μου τοσα χρονια ειχαμε μαθει ο παιχτης να ανακοινωνεται χωρις ποτε και κανεις να εχει γραψει κατι τωρα διαβαζουμε προτασεις εξωφρενικες χωρις ομωςνα εχουν βαση τα σεναρια,αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν κυνηγας τον σινγκλετον αν δεν σου κατσει δεν χρειαζεται να πας στο τζουλιαν ραιτ μπορεις να χτυπησεις την πορτα και αλλων παιχτων αν δεν σου ερθει ο μαλκομ μπορεις να πας σε αλλους λιγοτερα φθηνους αλλα εξισου ποιοτικους και οχι στον ραμελ καρι.
    τελος θα στο γραψω τριτη φορα γιατι θα ηθελα την αποψη σου στην σκεψη που εχω κανει για μπακ απ του νικ τον κεβιν πανγκος...
    υγ:μπειζμπολ πασα με 0,9 να απομενουν εισαι 2,17 το μονο που χρειαζεται ειναι ενα χαδι στην μπαλλα για πας τελικο και εσυ μονο που δεν κανεις και φαουλ για να το χασεις πριν την παραταση τεραστιε αντε τομιτς thanks for the memories...


    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ο Μπουρούσης αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας παίχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Λείπει Πριντεζης, Ζησης-Σπανουλης τελειωσαν από Εθνικη, ο Παππας δεν κληθηκε, να δω ποιοι θα τραβηξουν το σκορ.
    Τελοσπαντων, μακαρι να τα πάμε καλά. Νομιζω ειναι η τελευταια ευκαιρια του Κατσικάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ
    ===============

    Το θέμα του Κατσικαρη δεν με ενδιαφέρει.
    Δεν ξέρω τι παίζει με Παππά, κανένας τους δεν μου είπε και τους αγνοώ αμφοτερους.
    Δεν ειμαι μάζα.
    ΕΙΜΑΙ ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ.

    Το θέμα της Εθνικής με ενδιαφέρει.
    Αλλά τα ηνία τα έχουν άλλοι και κανουν οτι γουστάρουν.
    Ας λουστουν τις συνέπειες.
    Εγω... wash and GO ρε.

    Ακολουθήστε Jimoplikto.
    Διαμόρφωσε τη νέα τάξη φιλαθλων.

    Στο θέμα του Παναθηναϊκού απλά περιμένω στη γωνία.
    Θελω να δώ με τι παικταραδες θα αντικατασταθεί ο αναντικατάστατος και μετά θα τα πούμε.
    Ουτε υπάλληλοι ειμεθα.
    Ουτε πρόβατα.
    Ξέρουμε ολοι οτι αν ειχε βοηθηθεί ο μεγάλος στα 4 χρόνια του ΔΓ θα είχε κάνει τα ευρωπαϊκά του 4 και 5.
    Ολα τα άλλα ειναι φανατισμοι, οπαδισμοι και αμπαλωσυνη.
    Δεν γίνεται να έχεις τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης, να εχει φύγει ο Σπανουλης για να μην είναι στη σκιά του, να εχει πάρει ο Σπανουλης 2 ευρωπαϊκά, να αναλαμβάνεις την ομάδα μετά τους προγόνους σου και να μην έχεις την μαγκιά και την οξυδέρκεια να βοηθήσεις το ΘΕΟ να τα σαρώσει ολα !!!!

    Κι οχι μόνο αυτό αλλά να χαλάς την ομάδα των δύο νταμπλ για την πλάκα σου και να ανασταίνεις τον ΟΣΦΠ και στη Ελλάδα απο το πουθενά.

    Φέτος ειναι η χρονια σας Γιαννακοπουλαρα και Πεδουλακαρε.
    Το νου σας.
    Δεν είμαστε κακομαθημένοι αν κατεβάσετε τον πήχη και μας πείτε οτι είμαστε ο Ερυθρός Αστερας της ευρωλιγκας.
    Την αλήθεια θα την δεχτούμε κι όποιος θέλει την στηρίζει.
    Εγώ θα την στηρίξω αν μου την πείτε.
    Το να πουλάτε παραμύθια για Ευρωπη και 7μα, να είμαστε για κλωτσιές εκεί και να κλαίτε για τα βήματα του Σπανουλη που σας πήρε μόνος του το πρωτάθλημα, για να ταΐσετε το λαό φανατιλα, να πλακώνετε για παρτι σας, ξεχαστε το.

    Συσπείρωση μέσω αλήθειας και γιοματης ομάδας.
    Οχι μέσω γελοίας αντιπαλοτητας με τον ΟΣΦΠ για το μπακιρενιο κατσαρολι του Νεπαλ και της Καμπότζη (ευρωπαιστι Ελλάδα)

    ΥΓ Περιμένω δυο γκαρντ μουτζαχεντιν, ενα 4αρι Ταλιμπαν κι ενα σέντερ απο τον Κρονο, διπλα σε Μπουρουση, Μπραμο και Θαναση.
    Οτιδήποτε λιγότερο είναι ποινικά κολασημο και τιμωρείται παραδειγματικά.
    5 χρόνια χωρίς φαιναλ φορ είναι ενας αιώνας στη Σαχάρα για μας τους πραγματικούς Παναθηναϊκούς.

    Αν κάποιος θεωρεί την ομάδα τσιφλίκι του, να τη βλέπει μόνος του.
    Το μπάτζετ θα πηγαίνει για να γεμίσει η Παναθα άξιους παίκτες σε ολες τις θέσεις κι οχι οπου γουστάρει ο οποιοσδήποτε ακομα κι αν ειναι η Ελισάβετ της Αγγλίας.

    Στηρίζουμε Γιαννακόπουλο φανατικα και αδιαπραγματευτα.
    Τον κρίνουμε όμως αυστηρά και ατενκτα.


    Jim... opliktos


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό πρόσωπο ("στηρίζουμε"). ΕΣΥ στηρίζεις Γιαννακόπουλο φανατικα και αδιαπραγματευτα.

      Διαγραφή
    2. Εσύ ποιον στηρίζεις αδελφέ μου???
      Θέλω όνομα προφανώς.
      Αλλο τον κρίνω αυστηρά, αλλά τον στηρίζω γιατί είναι το οξυγόνο του οργανισμού κι εχει αποδείξει σε πανελλήνια πράσινη παραγοντικη λειψανδρεια πως είναι μοναδικός και πάντα φανατικά παρων.
      Κι άλλο δεν τον θέλω στην ομάδα.
      Εγώ λοιπόν τον στηρίζω χωρίς δεύτερη κουβέντα.
      Και διορθώνω το "στηρίζουμε".
      Βάζω πλάτη για πάρτι του.
      Αλλά θα τον κοσκινίζω και θα τον κρίνω αυστηρότερα ακόμα κι απο φιλαράκια Ολυμπιακούς.

      JB

      Διαγραφή
  78. Καποιες σκόρπιες σκέψεις
    -Ο Αργυρης καίγεται να κλείσει Σιγκλετον και το γκαρντ τυπου Ντιλεινυ ή Άνταμς
    -Τριάρι ένας απο Μπράμος ή Γιάνκοβιτς
    -Ο Παπαγίάννης θα έχει τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά φέτος το ίδιο και ο Χαραλαμπόπουλος
    -Αφού κλείσει ο Σιγκλετον ή αντιστοιχος ψηλός,δεν βιάζονται για δευτερο ψηλό και πάμε για ψώνια απο summer league οπου ήδη έχει κλε'ισει να πάει ο Argy,το πιθανοτερο δε είναι οτι ψάχνουν παίχτη πιο 4 παρά 5 αφού υπάρχει και ο Γκιστ
    -Ρολίστες τύπου Draper και Μπράμος με 6 και 7 κατοστάρικα,δεν,ας βρουν νεο Φελντιν
    -Μακάρι ο εξτρα ρολίστας να είναι ο Θανασοκούμπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Τα έγραψα και προχθές αμέσως μετά την ανακοίνωση της 16αδας, αφού δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό ή μπασκετικές γνώσεις για να δεις τα εξής:

    1) Τεράστια τρύπα στο SG, δεν έχεις κανένα παίκτη με σοβαρό/σταθερό σουτ, δεν έχεις κανέναν παίκτη με προσωπική φάση, και αφήνεις εκτός 16αδας τον μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό παίκτη που μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα παραπάνω. Και καλείς τον άγουρο και άπαιχτο Dorsey, και τον φιλότιμο πλην περιορισμένων δυνατοτήτων Αθηναίου, που έχει να παίξει κάτι μήνες. Και όλα αυτά καθαρά και μόνο για προσωπικούς λόγους. Πάλι θα παίζουμε με 3 guards, αλλά τότε μας έφταιγε ο Trinchieri, σήμερα δεν φταίει ο Φώτης.

    2) Ακόμα πιο τερατώδη τρύπα στο PF, όπου πρακτικά δεν έχεις καν παίκτη. Αγνοείς σκανδαλωδώς για τρίτη χρονιά το καλύτερο διαθέσιμο 4αρι σου με φαρμακερό σουτ και κρύο αίμα, ενώ υπάρχει και ο ΚΚ ο οποίος ξέρει τη θέση, έχει μυαλό, έχει -όσα έχει- αθλητικά προσόντα, έχει και αξιόπιστο σουτ. Και αντί αυτών, καλείς τον Αγραβάνη, που προφανώς (?) θα ξεκινάει βασικός, αντί να είναι αυτός που θα έρχεται ως τρίτος από το πάγκο.

    3) Και τέλος έχεις βασικότατο θέμα στο C, όπου μετά τους προφανείς Κουφό και Μπουρούση, αντί για τους 3-4 σοβαρούς centers (ΜΚΦ, Μαυροειδή, Βουγιούκα) που έχουμε, και που έχουν κάνει τρομερή χρονιά, καλείς τον Καβαδδά και τον Μπόγρη.

    Και φυσικά, όποιος λέει τα παραπάνω προφανή, είναι αυτομάτως εχθρός της Εθνικής (γιατί ως γνωστόν όλοι θέλουμε να αποτύχει η Εθνική) ή κοιτάει με "οπαδικά γυαλιά" (επειδή οι Παππάς, Φώτσης, ΚΚ, Μαυροειδής, ΜΚΦ και Βουγιούκας επί του παρόντος παίζουν στην ίδια ομάδα!!!). Και φυσικά μην τύχει και χάσει ευκαιρία ο Παπαδογιάννης, να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας (!!) και φυσικά τον προπονητή της (!!!!).

    Βέβαια, το ότι θέματα περί "χαρακτήρα" και "καλών σχέσεων" χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, ή ότι έχουμε παντελή αγνόηση συγκεκριμένων παικτών, εμένα μου φαίνονται τουλάχιστον περίεργα, για να μην μασονικού τύπου, και ξυπνήσουν παλιότερες αναμνήσεις. Το μοναδικό που μπορώ να δεχτώ ως δικαιολογία, το οποίο επίσης ανέφερα ήδη από προχθές, είναι ότι ο Φώτης το θεωρεί χαμένο το προολυμπιακό (βέβαια, αν γίνει κανά θαύμα θα γίνει ήρωας! μωρέ ας γίνει το θαύμα και χοροπηδάμε όλοι μαζί....) και προετοιμάζει (?) την επόμενη Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Anthony συμφωνώ στο 90% το λεγομένων σου ,απλα γραφεις και ξαναγράφεις για το ΜΚΦ ενω εχει τραυματισμένο γόνατο.
      Ας πουμε βέβαια οτι ειναι βολικός τραυματισμός αφου δυσκολα θα ερχοταν στην Εθνικη κυριως λογω ΕΟΚ και οχι τοσο λογω κοουτς

      no_closure

      Διαγραφή
    2. 5 γκαρντ έχει πάρει Αντώνη. Ποιον είχε διαθέσιμο και δεν τον πήρε? Εκτός Παππά.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    3. Για τον ΜΚΦ σήμερα το διάβασα ότι δήλωσε τραυματίας, χωρίς προφανώς να μπορώ να ξέρω από πρώτο χέρι (επίσημα δηλαδή) αν όντως είναι ή απλά θέλει να "αποφύγει" την Εθνική Ομάδα. Πάντως αν ισχύει ότι δήλωσε έτσι, τότε my bad, τον αφαιρώ αυθωρεί και παραχρήμα από την λίστα μου. Και όπως είδατε, δεν ανέφερα καν τον -προσωπικά super αγαπητό- Σόφο, γιατί απλούστατα ο ίδιος έχει θέσει εαυτόν εκτός Εθνικής εδώ και 5-6 χρόνια.

      Για τους guards, ελλείψει Ζήση-Σπανούλη, η αλήθεια είναι ότι μειώνονται οι διαθέσιμοι PG/SG που να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε επίπεδο Εθνικής. Ακόμα και μένοντας εντός των τειχών όμως, και μόνο κοιτώντας τις 4 ομάδες μετά τους ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, υπάρχουν 5-6 guards που είτε έχουν ήδη εμπειρία με την Εθνική, είτε κάλλιστα μπορούν να θεωρηθούν ικανοί να ανταπεξέλθουν, έστω και ως "βοηθητικοί". Δεν προκρίνω ως λύση να πάμε με τον Παπαντωνίου βασικό PG, αλλά όπως και το κάνουμε η κλήση του εντελώς άψητου Dorsey και του αδρανή εδώ και μήνες Αθηναίου μου δίνουν την εικόνα ότι θα παίξουμε με 3 guards. Από ότι καταλαβαίνω από τον PR του Κατσικάρη (λέγε με Παπαδογιάννη), ο Παππάς δεν κλήθηκε γιατί απλούστατα θα ήταν σχεδόν υποχρεωτικό (λόγω ποιότητας και ικανότητας) να περιληφθεί στην 12αδα, κάτι που δεν θα ήταν αρεστό/βολικό/επιθυμητό. Ας το αφήσουμε εκεί....

      Διαγραφή
  80. Καλημέρα στο ναό του μπάσκετ. Τζιμ ρεαλιστικά αν σήμερα η Φενέρ πατήσεις την Αναντολού όπως ευχήθηκες και ευχόμαστε έχει ο ΠΑΟ πιθανότητα για Γκρέηντζερ? Toν παρακολουθώ σε αγώνες στο διαδίκτυο από τότε που έγραψες. Μου έχει κάνει εντύπωση το υψηλό του IQ. Έχουμε όμως αυτή την αγοραστική δύναμη? Να επενδύσουμε 1-1.2?

    Pikulin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα "ζιζάνιο". Πρέπει να επενδύσεις σε έναν τέτοιο παίχτη αυτής της χρηματιστηριακής αξίας φέτος. Στη περίπτωση του Γκρέηντζερ δεν είναι μόνο η ποιότητα του ως αθλητής και ως χαρακτήρας. Παίρνεις έναν γκαρντ με κοινοτικό διαβατήριο σε πολύ καλή ηλικία. Από όπου και να το δεις είναι σωστή τοποθέτηση χρημάτων στην αγορά. Αλλιώς τι να σου πω.. Πάρε Μπόμπι Μπράουν.. Είναι το ίδιο σαν επένδυση θεωρείς;

      Διαγραφή
    2. Καλός παίχτης Τζιμ, έχω διαβάεει τόσα εδώ μέσα για τον Μπόμπι.

      Pikulin

      Διαγραφή
    3. Σαφέστατα. Όχι απλά καλός, πολύ καλός. Έχει τη ποιότητα να παίξει στις ομάδες μας. Όμως είναι στα 32 του και τα τελευταία χρόνια οι φιλοδοξίες του είναι καθαρά οικονομικής φύσεως.

      Διαγραφή
  81. Jim!
    Θα ηθελες στον ΠΑΟ πακετο Ραϊς-Χανεϊκατ?
    Πολυ ακριβο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια Aston Martin σε κυπαρισσί θα ήθελα αλλά..
      Υπερβαίνεις τα 3 εκατομμύρια.

      Διαγραφή
  82. Ούτε Γκρέιντζερ ούτε Ντιλέινι.
    Με τα 2.2 που προορίζει ο πρόεδρος για τον Ντιλέινι + τα 400.000 από το διώξιμο του φελντέιν παίρνεις πακέτο Ρότσεστι κ Αντερσον.
    Κ είσαι καλυμμένος στις θέσεις 1,2,3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστον στην Μακαμπι τον Ροτσεστι.
      Δεν έχει παρακάτω για να τους πάει.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν παίρνεις μόνο τον Τιραμολα να είσαι καλυμμένος στις θεσεις 1,2,3,4,5 ?
      Οταν τους βγάλεις τα συκώτια τοτε θα λες φέρτε κι άλλους.
      Για να δεις τι έγραψες.
      Ποιος θα κατεβάζει μπάλα και θα δημιουργεί οταν ξεκουραζεις το Νικ ?
      Κανένας η ο Μποχωριδης να γκρεμίζει οτι φτιάχνεις με Νικ ?
      Κι αν βάλεις Ροτσεστι στη θεση Νικ ποιος θα ειναι sg?
      Μονο ο Παππας?
      Αρα ο Ροτσεστι η 1 θα ειναι η 2.
      Πως είσαι καλυμμένος λοιπόν σε 1,2 με Ροτσεστι?
      Με διωγμενο κιολας τον Φελντιν?
      Στον ασσο ο Καλαθης.
      Στο 2 Ροτσεστι και Παππας.
      Τον Καλαθη ποιος θα τον αλλάζει?
      Ο Μπαρμπαγιαννης?
      Πάμε σε άλλο.
      Στον ασσο, Καλαθης και Ροτσεστι.
      Στο 2 ποιος θα αλλάζει τον Παππά?
      Ο Μποτσαρης η ο Αντερσον?
      Παίζει 2 ο Αντερσον?
      Και στο 3 ποιος θα παίζει?
      Πάλι ο Βλαντο?
      Πουθενά δεν είσαι καλυμμένος λοιπον με Ροτσεστι και Αντερσον.
      Θέλεις αλλον ένα περιφερειακό οπωσδηποτε για να μην τρέχεις για οξυγονα χειρότερα απο φέτος.

      Διαγραφή
    3. Πάλι ο Βλάντο ναι.
      Μήπως θέλεις Ντουράντ?
      Ο Χαραλαμπόπουλος δεν πρέπει να παίξει?
      Τον Μποχωρίδη δεν τον θεωρείς μέλος της ομάδας?
      Πάρτε το χαμπάρι μερικοί ότι δεν είμαστε στο 2009.
      Πρέπει να παράγουμε παίκτες είτε μας αρέσει είτε όχι.

      Διαγραφή
    4. Αλλο αυτό κι αλλο να μας λες οτι είμαστε πλήρεις στο 1,2,3 με Ροτσεστι και Άντερσον.
      Παρε και τον Τολιοπουλο του Ολυμπιακου στο 1,2 να είσαι υπερπλήρης.
      Αφου δεν είμαστε στο 2009 πως δινεις 2,6 εκ ευρώ χωρίς εφορία με δυο παικτες????
      Ρε φιλε θα μας τρελανεις?
      Είσαι καλυμμένος στο 1,2,3 με Ροτσεστι και Αντερσον?
      Η με Ροτσεστι, Αντερσον, Μποχωριδη, Μυστακιδη, Χαραλαμποπουλο και Αναστασόπουλο ?
      Γιατί και φέτος τους είχες αυτούς και δεν ησουν καλυμμένος.
      Μας λες δεν είμαστε στο 2009 και δίνεις 3.000.000 για δυο περιφερειακούς και άλλα τόσα στους ψηλούς προφανώς.
      Τελικά είμαστε στο 2009 και καλυτερα η οχι ???
      Οχι τον Μποχωριδη δεν τον θεωρώ μέλος για ομάδα ευρωλιγκας να αντικαθιστά τον βασικό της pg πως να το κάνουμε ??
      Γούστα ειναι αυτά.
      Τον θεωρώ μέτριο μονο για Ελλάδα.
      Δεν ειναι Σλουκας και Ματζαρης που μέσα σε δύο χρονια σηκώσανε ευρωπαϊκό με καλό χρονο πισω απο Σπανουλη.
      Δεν είναι ολοι ίδιοι.
      Κι ούτε επειδή τον φέραμε στον Παναθηναϊκό πάει να πει πως ντε και καλά αξίζει για Παναθηναϊκό με το ζόρι.
      Εδω δεν τον κατέβαζε 12αδα ο Αρτζουκος στους τελικούς και προτιμουσε Haynes που δεν τον έβαζε να παιξει!!!
      Δεν παρακολουθείς την ομαδα?

      Διαγραφή
    5. Μια χαρά παίζει στον άσσο ο Ρότσεστι. Μαζί με Καλάθη και Μπόχω συμπληρώνεις την τριάδα. Στο 2 έχεις Παππά, Φελντέιν και στο 3 Βλάντο-ΒΧ. Και ο Άντερσον μπαλαντέρ στο 2-3. Μια χαρά γεμάτος είσαι.

      Διαγραφή
  83. Καλημέρα με μερικές σκορπιες σκεψεις
    -Καλο θα ηταν να ξεχασουν οι Ελληνικες ομάδες τον Ντιλεινι ,ακομα και να υπογραψει(απιθανο) η δυσαναλογια του μπατζετ θα κοστισει στα ροστερ ,αφου το κασε του παικτη ειναι υπερβολικο ακομα και για την αξια του.Μακαρι για αυτον να παει στο ΝΒΑ που μπορει να βρει άνετα δουλεια σαν βοηθηιτκος γκαρντ.Στην Τουρκια θα γινει νεος ΜακΚαλεμπ(ουτε που τον θυμομαστε πλεον)
    -Στην εθνικη προλάβαμε σε λιγες μερες και τα ειπαμε ολα.Για τον Παππα δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο περα απ οτι συμφωνω με 77 (και με ΤΖιμ)
    Στο αγωνιστικό κομμάτι υπαρχουν πολλοι κινδυνοι.Οι Σλουκας-Καλαθης-Μπουρουσης περασαν πολυ εντονες και απαιτητικες χρονιες και ο κινδυνος τραυματισμου μετα απο περιοδο υπερπροσπάθειας ειναι ορατός,στο 4 αν δεν ερθει ο Γιαννης ειμαστε γυμνοι και θα αναγκαστουμε να δουμε "μπασταρδα" σχηματα με Παπαπέτρου ή ακομα και Μπουρουση διπλα στον Κουφό,και το 3ο πενταρι με τις παρουσες επιλογές θα ειναι χαμηλής δυναμικοτητας.
    -Η Ελλαδα θα κληθεί να λεγξει το τεμπο απέναντι σε 3 γρήγορες και επιθετικές ομάδες,που θα επιδιώξουν υψηλα σκορ και γρηογρες επιθέσεις.Με τα δεδομένα που αναλύει ο Τζιμ το ρόλο που ενδεχομενως θα είχε ο Παππας ,να ξεκολάει την ομάδα επιθετικά με ατομικές προσπάθειες θα τον αναλάβει αναγκαστικά ο Ντορσει απο τον παγκο και πιθανώς θα συμπερηληφθει και ο Αθηναίου για να ξεκουραζεται ο Καλάθης και να ξεμπλοκάρει ο Μαντζαρης.
    -Συνεπως παραφιλολογόντας για τη δωδεκάδα, εχουμε πεντε παικτες στα γκαρντ,3 κλασσικους σμολ φοργουορντ,2 κλασσικους ψηλους και 1 ή 2 κενα αναλογά με την σταση των Μπακς.Η λογική λεει οτι τη μια θέση τη κλεινει ο Μπογρης λογω Ισπανικης λιγκας και ο κοουτς δεν εχει σκεφτει ακομα το ενδεχόμενο απουσιας του Αντετοκουμπο.Πιστευω σε κακη τροπή πως μπορεί να κανει ακόμα και εκτακτη κληση....
    -Το εργο θα ειναι δυσκολο και περιμένουμε το πρωτο μαζεμα και τα φιλικα για να εχουμε μια εικονα.Τα φιλικά αρκετες φορες μπερδευουν αλλα δειχνουν μια αγωνιστική εικόνα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Περιμένω τα ροστερ των μονομαχων της νεας ευρωλιγκας για να φιαξω την βαθμολογική κατάσταση οπως την βλέπω εγώ της 16αδας.
    Τώρα θα αποδειχθούν πολλά σε πρωταθλημα ολων προς ολους.
    Η ΤΣΣΚΑ, οι 3 Τουρκικές με κορυφαίους προπονητές (Ζοτς, Περασοβιτς και Μπλατ) ξεκινούν με πλεονέκτημα μπάτζετ και προπονητων.
    Η Μακαμπι με Μπαρτζωκα? μπαίνει σφηνα, όπως και οι δυο μεγάλες της Ισπανίας.
    Απο κει και κατω ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και Γαλατά φτιάχνουν το δικό τους τρίδυμο γκρουπακι που ανάλογα μεταγραφων θα κινηθουν προς τα πανω η θα κανουν παρέα σε Αρμάνι που θα το παλεψει οπως η Λαμποραλ και η Ουνιξ αν ο Πασουτιν πετύχει καλες προσθήκες.
    Ερυθρός και Ζαλγκιρις θα είναι οι ρυθμιστές της νεας ευρωλιγκας με τους Σέρβους να ελπίζουν σε πλασαρισμα στην 10αδα και παραπανω λόγω ταλέντου, καυτής εδραε και ανακάλυψης καλών και φθηνων ξενων.
    Τέλος η Μπαμπεργκ παραμένει μέγα ερωτηματικό λόγω παραμονής η όχι του Τρινκερι.
    Μετά τις μεταγραφές θα μπορούμε λοιπον να φτιάξουμε μια πρώτη υποτιθέμενη βαθμολογία.

    Informer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ο Παππας δυστυχως δεν κανει για την εθνικη για εξωαγωνιστικους λογους και ειναι λαθος η ιδια συζητηση καθε καλοκαιρι
    για τους ιδιους λογους δεν καταφερε να παιξει το μπασκετ που θα μπορουσε κατι που εχουμε δει και σε αλλους παικτες στην Ελλαδα δεν ειναι μοναδικο φαινομενο
    το τι θα καταφερει φετος η εθνικη εξαρταται απο το αν θα παιξει τελικα ο Αντετοκουμπο χωρις αυτον ειναι μικροτερες οι δυνατοτητες αυτης της ομαδας
    ειμαι αντιθετος στην κληση του Θαναση Αντετοκουμπο δεν το θεωρω επιπεδου εθνικης και στην κληση του Μπογρη αλλα οσον αφορα τον Μπογρη απο του χρονου αν σταματησει ο Μπουρουσης και με τον Κουφο οχι σιγουρο για καθε καλοκαιρι θα μεινουμε με αυτον τον Καββαδα και τον Παπαγιαννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Εντάξει, μάθαμε επιτέλους με πιο σκεπτικό κλήθηκε ο Μπόγρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή